__MAIN_TEXT__

Page 1

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DETEYLINGER.NL 

nieuws

cultuur

Het is leuker oud worden

P13

Naar het theater met Vier het leven

Woensdag 30 augustus 2017 JAARGANG 11 NR 33

nieuws

P9

Plannen voor nieuw gospelkoor

Voorhout n Oktoberfest bij St.Cecilia

uit!

P11

Fietsmaatjes krijgt eigen magazine

P19

Geen problemen met luchthaven Voorhout VOORHOUT n Het is een beetje vreemd, maar Voorhout heeft een luchthaven. Het grasveldje in de polder Elsgeest is door de provincie daartoe bestemd. Er kan daar alleen kleine luchtvaart opstijgen. Of het allemaal volgens de regels vliegt is onlangs bekeken door de milieudienst DCMR. De dienst vond geen problemen.

De deelnemers aan de 3.000 meter worden vanaf de kant aangemoedigd. | Foto: pr. / Hedda van Ooijen

Veel deelnemers bij Sassenheim City Swim SASSENHEIM n Bijna 140 zwemmers doken zondagmorgen 27 augustus de Sassenheimse sloot in voor de tweede editie van de Sassenheim City Swim. Om 11.00 uur startte in het Oude Zwembad het eerste onderdeel, de 700 meter. Zo’n 66 zwemmers zwommen onder de Ter Leedebrug

door rechtsaf langs de brandweer en dan door richting het Voorhavenkwartier in het centrum van Sassenheim. Om 12.00 uur startte het onderdeel 3.000 meter, een afstand voor de geoefende zwemmers. Voor die afstand stonden 71 zwemmers klaar in het Voorhavenkwartier. Zij zwommen richting het einde van de Sassenheimer Vaart, via het Hellegat de Ringsloot in, langs het Oude

Zwembad, en weer terug naar het Voorhavenkwartier. De City Swim werd georganiseerd door Zwemvereniging Sassenheim en Duikvereniging Het Onderwaterbos. VLEUGELS

Het overgrote deel van de zwemmers kwam uit de directe regio, maar er waren ook uitschieters bij zoals Rotterdam en Monnickendam.

SALE

Carmen Smit (50) was zaterdag al vanuit Emmen overgekomen. “Mijn broer zwemt mee en ik vond het zo’n leuk idee dat ik direct riep dat ik ook zo komen. En het was ook top! Langs de kant allemaal mensen die ons aanmoedigden. Vooral waar we langs de achtertuinen zwommen, hadden de buurtbewoners uitgepakt met vlaggetjes en gezelligheid. Dat gaf vleugels!”

EXTRA BIJLAGE

t eek.innfo bVoolleetnbstarlk ra

COLIJN Decoratieve wandpanelen v.a.

65,-

2017

Kawi jk

v v IS GRreaAT tiekrant rec

se Ri jns bu rg Bo ys Ter Le ede FC Ri jnv og

els

Qu ick Bo ys S.J.C. VV No ordw

ijk

FC Lis se

Speciaal, de Katwijk de uitgave vanLisserNieuw s en Dit is een r, ger,

inge de Rijn sbur d mer, de Teyl RHOUT Hillegom jkerhout s Weekbla RDWIJKE ave van IJK. NOO een uitg het NooErdwi rdwijker NooRDW ek.info is LISSen deNOO bollenstre HILLEGOM TEYLINGEN KATWIJK LEIDEN

VVSB

ACTIE Bank Jannes nu

999,Spaar ze alle 24! ©2017 SPAI. “emoji” ™

SINDS 1977

Hoge Rijndijk • Leiden • Verdamstraat 6 • colijninterieur.nl

Openingstijden: ma-do 8.00-20.00//vr 8.00-21.00//za 8.00-20.00//zo 10.00-20.00

plusvandijk

Van Dijk Voorhout /Herenstraat 45// Voorhout

zomeractie: IS Mooie UW HOUTEN VLOER AAN Houten RENOVATIE TOE? systeemvloer Nu parketvloer vanvan € 69,00 schuren € 27,50 2 voor € 22,50 per / mm2 voor € 59,00

www.kroonparket.nl

De milieudienst DCMR voert in naam van de provincie uitvoering aan de toezichts- en handhavingstaken over de kleine luchtvaart binnen de provinciegrenzen. Elk jaar stelt DCMR een verslag op over het gebruik van de kleine luchthavens en de klachten daarover. De provincie verleent ontheffingen voor tijdelijk en uitzonderlijk gebruik, de zogeheten tug-ontheffingen. In 2016 heeft de DCMR 49 audits uitgevoerd en constateerde dat de naleving van de voorschriften goed is te noemen. Wel zijn vier waarschuwingen gegeven, maar dit heeft niet geleid tot de inzet van handhaving. De Luchthaven Voorhout mag tussen 1 juni en 31 oktober maximaal 100 keren met gemotoriseerd schermvliegen de lucht kiezen. Dat is een vliegkunst waarbij een propeller met brandstof op de rug van een vlieger wordt gebonden en zo het hemelruim doorvliegt. Volgens de annalen van de dienst zijn er weinig problemen geweest met de Voorhoutse luchthaven. (NK)

Van Muiswinkel opent seizoen WARMOND n Theater Het Trefpunt

opent op vrijdag 29 september weer haar deuren voor het publiek. De eerste voorstelling is De Oplossing van Erik van Muiswinkel. Meer bekende namen passeren dit seizoen de revue: Carel Kraayenhof, Joris Lindsen, Roué Verveer, Soundos en Joep Onderdelinden. Niet alleen cabaret, maar ook optredens van Rapalje of de mooie klassieke klanken van Beethoven vs Beethoven. Ook het Lichtstad Revuetheater komt naar Warmond. Dit grootste reizende revuetheatergezelschap van Nederland bestaat uit 40 spelers. Voor de jeugd zijn onder andere de voorstellingen Tommie& Tom Poes en Nijntje. Reserveren kan via www. theaterhettrefpunt.nl.

Puzzel mee! REDACTIE n Ook deze week staat er

weer een puzzel op de servicepagina. Onder de inzenders verloten we een arrangement van Cinema Floralis in Lisse.


GEMEENTEBERICHTEN week 35 / 2017 TEYLINGEN Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt? Heeft u de Veiligheidsmonitor al ingevuld? Rond 10 augustus hebben 420 willekeurig gekozen inwoners van Teylingen per post een uitnodiging van I&O Research ontvangen om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt. Door uw mening te geven, kunt u bijdragen aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt.

Gemeentelijk onderzoek Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. De afgelopen jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De resultaten worden in maart 2018 verwacht.

Uw mening is belangrijk De Veiligheidsmonitor is een onafhankelijk onderzoek dat wordt uitgevoerd door het CBS en I&O Research. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belang dat zoveel mogelijk inwoners die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek. Wij stellen het dan ook zeer op prijs dat u de vragenlijst invult, als u deze heeft ontvangen.

Praat mee op de bewoners/ondernemersavond De Rekenkamercommissie van de gemeente Teylingen laat onderzoek doen naar het parkeerbeleid van de gemeente. Hierbij wil zij de mening van inwoners en ondernemers horen over het parkeren van auto’s en fietsen in de drie dorpen. Daarvoor organiseert de Rekenkamercommissie drie avonden. Parkeren bij het station Sassenheim valt buiten dit onderzoek.

U kunt zich opgeven via rekenkamercommissie@raadteylingen. nl of door te bellen met Trinette van Wijck via 14 0252. U hoort dan op welke locatie in Voorhout, Sassenheim of Warmond u wordt verwacht.

Wat gebeurt er met het onderzoek? Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het bestuderen van het beleid op papier, het spreken met gemeenteraadsleden en interviews met betrokken ambtenaren. Het gesprek met de bewoners en ondernemers is natuurlijk het allerbelangrijkste want u ondervindt dagelijks hoe het in de praktijk is gesteld met de parkeermogelijkheden. De Rekenkamercommissie trekt uit het onderzoeksrapport conclusies en doet vervolgens aanbevelingen aan de gemeenteraad.

Week van de Alfabetisering: wat gebeurt er? Al enkele weken vragen wij uw aandacht voor de Week van de Alfabetisering. Deze vindt plaats van 4 tot en met 10 september. De week is bedoeld om extra aandacht voor laaggeletterdheid te vragen. In het hele land ondernemen mensen activiteiten die te maken hebben met lezen, schrijven en rekenen. Maar wat gebeurt er deze week eigenlijk precies in Teylingen? Rijdend Taalcafé Het Taalhuis organiseert het gehele jaar door Taalcafés in de vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. In de Week van de Alfabetisering komen zij met het Taalcafé naar u toe. Met een bus rijden zij door de Bollenstreek. In iedere gemeente openen zij rondom de bus een Taalcafé. De vrijwilligers van het Taalcafé laten u ervaren hoe het is om laaggeletterd te zijn. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie. Het Rijdend Taalcafé staat op donderdag 7 september van 9.30-12.30 uur bij de bibliotheek in Sassenheim. Informatiebijeenkomst Als gemeente organiseren wij samen met het Taalhuis en Holland Rijnland een informatiebijeenkomst voor professionals in zorg en welzijn in Hillegom, Lisse en Teylingen. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 september van 9.30-11.00 uur in de bibliotheek in

De eerstvolgende vergadering van de Monumentencommissie Teylingen vindt plaats op vrijdagochtend 8 september 2017 in het Gemeentekantoor in Sassenheim. De agenda wordt geplaatst op de website van Teylingen. In de agenda is ook de exacte aanvangstijd vermeld. Deze vergadering is meestal openbaar. Als hiertoe aanleiding bestaat, beslist de commissie tijdens de vergadering of over een bepaald onderwerp alsnog besloten zal worden vergaderd. Voor meer informatie neemt u contact op met Carol Bekker, c.bekker@hltsamen.nl, telefoon 14 0252.

Teylingen organiseert Dag van Democratie

Heeft u een mening over het parkeren in Sassenheim, Warmond en/of Voorhout?

Geef uw mening De onderzoekers willen graag met u praten. Vindt u het goed gaan met parkeren of ziet u mogelijkheden tot verbetering? Wat kan anders, en wat moet vooral blijven zoals het is? Daarvoor nodigen we u van harte uit om langs te komen op een van de drie avonden voor bewoners en ondernemers. De avonden zijn op de volgende data: • Voorhout: 19 september • Sassenheim: 27 september • Warmond: 28 september De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur.

Monumentencommissie Teylingen

Sassenheim. Wethouder onderwijs van de gemeente Teylingen, Kees van Velzen, is bij de bijeenkomst aanwezig. Met de bijeenkomst willen we organisaties bewust maken van het probleem van laaggeletterdheid én stimuleren dat ze hier binnen hun organisatie aandacht aan besteden. Andere activiteiten? Misschien werkt u zelf bij een organisaties die iets rond laaggeletterdheid doet in de Week van de Alfabetisering. Of organiseert u samen met vrienden of collega’s iets. In dat geval horen wij graag over uw initiatief. U kunt hiervoor contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0252 en vragen naar Johan van Rixtel of Tallie Habermehl. Vragen? Met vragen en voor advies over laaggeletterdheid, voor uzelf of iemand in uw omgeving, kunt u terecht bij het Taalspreekuur in de bibliotheek: www. bibliotheekbollenstreek. nl/onderwijs/taalhuis/ taalspreekuur.html. U kunt gewoon binnenlopen zonder afspraak.

Hoe werkt de politiek? Hoe oefen ik invloed uit? Leer de raadsleden kennen! Zaterdag 9 september doet gemeente Teylingen mee aan de Dag van de Democratie. Wilt u kennis maken met de democratie, de politiek en weten hoe u invloed kunt uitoefenen? Kom dan 9 september tussen 11.00 en 15.00 uur langs op het marktplein in Sassenheim! Ideeën in ruil voor koffie of popcorn In 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Er komt dan een nieuwe gemeenteraad die beslissingen neemt over Teylingen. Geef de nieuwe gemeenteraad ideeën in ruil voor een kopje koffie of een zakje popcorn. Daarnaast hoort de gemeenteraad ook graag hoe u denkt over uw straat, buurt, wijk of de hele gemeente Teylingen. Hoe lopen de lijnen in de gemeente en politiek? Ontdek het bij het krachtenveldspel. Ook vertellen de raadsleden graag hoe u invloed kunt uitoefenen en wat een wethouder of raadslid doet. Andere activiteiten tijdens Dag van de Democratie Ook hebben we een afvalprijsvraag. Raad hoeveel afval de gemeente Teylingen in 2016 heeft ingezameld en maak kans op een leuk presentje. Geef u op voor ‘Gast in de Raad’ dat steeds rond een commissievergadering wordt georganiseerd. Of meld u aan voor het burgerpanel, zodat u kunt meedenken over diverse onderwerpen.

Parkeren Wasbeek niet mogelijk tijdens kermisweek Tijdens de jaarlijkse kermis kunt u niet parkeren op het parkeerterrein naast recreatiecomplex De Wasbeek. Dit is vanaf maandag 18 september 7.00 uur tot en met zondag 24 september 23.00 uur. Parkeren bij parkeerterrein sportpark Roodemolenpolder Het parkeerterrein bij de Wasbeek wordt op dit moment tijdelijk ook gebruikt door treinreizigers, vanwege de bouw van een parkeerdek naast station Sassenheim. Treinreizigers kunnen in de kermisweek gebruik maken van het parkeerterrein van sportpark De Roodemolenpolder (navigatieadres: Roodemolenweg 8, 2171 AX, Sassenheim). Dit is vijftien minuten lopen naar het station. Van maandag 18 september tot en met vrijdag 22 september rijdt er tussen 6.30 en 9.30 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur elke vijftien minuten een busje van het parkeerterrein naar het station en weer terug. Bas Brekelmans, wethouder: ‘De bouw van het parkeerdek loopt volgens planning. En het parkeren gaat ook goed. In de buurt staan op drukke momenten verkeersregelaars om automobilisten te verwijzen naar De Wasbeek. Maar aan onze oproep om zo min mogelijk met de auto naar het station te komen is goed gehoor gegeven.’ Alternatieven Op de parkeerplaats naast station Sassenheim wordt druk gebouwd aan een nieuw parkeerdek. Aan de ruim 240 parkeerders per dag is gevraagd naar alternatieven te zoeken, zolang het parkeerterrein niet beschikbaar is. De afgelopen weken hebben ongeveer 60 reizigers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te parkeren bij De Wasbeek. Eind oktober is het parkeerdek af.


Maak het fietsendieven niet te makkelijk! Het is natuurlijk erg vervelend als uw fiets wordt gestolen. De gemeente Teylingen vindt het dan ook belangrijk om fietsendiefstal zo veel mogelijk te voorkomen. Hieronder volgen een aantal tips waarmee u kunt voorkomen dat uw fiets wordt gestolen. Als u de basistips opvolgt doet u al meer dan gemiddeld om uw fiets veilig te stallen. De ‘meer zekerheid’ tips geven u de zekerheid dat u er zelf alles aan gedaan heeft om diefstal te voorkomen. De handige weetjes bieden u waardevolle tips over hoe u goede sloten dient te gebruiken. Basis • Gebruik een tweede slot. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren en verkleint dus de kans op diefstal. Bovendien zijn veel dieven gespecialiseerd in één soort slot. Gebruik daarom twee of meer verschillende sloten. Bijvoorbeeld een ringslot, een beugelslot en een kettingslot. • Zet uw fiets altijd aan frame én voorwiel aan een vast object vast. Bijvoorbeeld een fietsenrek of brug. Zo kan een dief uw fiets niet meenemen naar een rustiger en donkerder plekje om uw slot (of sloten) te forceren. • Noteer vooraf de gegevens van uw fiets, zoals framenummer of graveercode, slotnummer, merk, type en kleur van uw fiets. Bewaar deze gegevens goed. U heeft de gegevens nodig bij de aangifte als uw fiets toch is gestolen. U kunt uw fiets ook registreren op www.fietsenregister.nl. Meer zekerheid • Stal uw fiets tegenover een plek waar mensen staan te wachten, bijvoorbeeld tegenover een bus- of tramhalte. Dieven werken immers liever uit het zicht. Let op, want

Meld problemen eenvoudig met Fixi Paaltje dat scheef staat? Kuil in de weg? Kapotte lantaarnpaal of vuildump? Meld het eenvoudig en snel via Fixi. Dit kan via www. teylingen.nl – Melding doen (Fixi) of via een app op uw telefoon. Na het doen van uw melding houdt Fixi u op de hoogte van de vervolgstappen die de gemeente neemt. Zo maken we uw buurt samen nog beter. De Fixi app is beschikbaar voor Apple en Android. Hoe werkt het? 1. Ga naar Fixi.nl of open de app. 2. Vul het adres in 3. Kies de soort melding 4. Beschrijf wat er aan de hand is 5. Maak eventueel een foto 6.. Klik op Versturen of Melden 7. De melding wordt naar de gemeente gestuurd 8. Via uw account ontvangt u een bericht als de melding in behandeling wordt genomen. En daarna ook als het probleem wordt aangepakt en opgelost. Fixi houdt u op de hoogte met pushberichten. 9. Bekijk meldingen van anderen. In Fixi ziet u ook de andere meldingen uit uw buurt.

een plek met veel voorbijgangers is vreemd genoeg weer minder veilig, want voorbijgangers kijken nauwelijks om zich heen en kunnen zelfs de bewegingen van een dief camoufleren. • Zet uw fiets in een bewaakte stalling. Ook op slot natuurlijk. Handige weetjes • Maak uw slot hoog en flexibel vast. Als het slot niet op de grond hangt, kan er minder makkelijk met stenen op worden geslagen. Dit is een bekende truc om sloten open te breken. • Bij een kettingslot: het is beter om de ketting een paar keer om een paal en de fiets te wikkelen dan los te laten bungelen. Maak het slot zo hoog mogelijk vast. Voor dieven met een betonschaar is het namelijk lastig als ze de tang (of het uiteinde van de tang) niet op de vloer kunnen leggen om kracht te zetten. • Bij een beugelslot: bevestig het slot nooit in het midden van het frame. De dief kan dan de fiets zelf als hefboom gebruiken, waardoor het slot open knalt. Tips speciaal en uitsluiten voor e-bikes Heeft uw e-bike een afneembaar display? Haal deze dan altijd van uw e-bike af als u niet fietst. Zo is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken. Heeft de accu van uw e-bike een slot? Gebruik deze dan altijd. Beschikt de accu van uw e-bike niet over een slot? Haal deze dan altijd van uw e-bike af als u niet fietst. Zo is de e-bike niet meer als elektrische fiets te gebruiken. Kijk voor meer tips en informatie op www.stopfietsdiefstal.nu.

Max Havelaar, hét keurmerk tegen kinderarbeid en voor Fairtrade Er staan nogal wat producten op onze boodschappenlijstjes die uit de ontwikkelingslanden komen. Niet alleen koffie, thee en bananen, maar ook rijst, goud, kruiden, chocola (cacao), rietsuiker, bloemen, katoenen kleding en nog heel veel andere producten. Als je dan weet dat er 168 miljoen kindarbeiders zijn in de ontwikkelingslanden, en beseft dat 70 % van deze kinderen in de landbouwsector werkt wordt duidelijk dat er nogal eens kinderarbeid kleeft aan de producten op de boodschappenlijstjes. Tenzij u deze producten koopt met een sociaal keurmerk. Het belangrijkste sociale keurmerk in ons land is het bekende Max Havelaar keurmerk. Dit sociale keurmerk op een product garandeert dat er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen. Max Havelaar is geen merk maar een keurmerk Het komt nogal eens voor dat Max Havelaar wordt gezien als een merk, vooral bij koffie. Begrijpelijk is dat ook wel, want koffie was het eerste Max Havelaar product. In 1988 presenteerde prins Claus het eerste pak koffie met het Max Havelaar keurmerk. Sindsdien is dit initiatief in veel landen nagevolgd en ook bij veel andere producten. Momenteel zijn er in ons land 1700 verschillende producten met het Max Havelaar keurmerk, waaronder tientallen koffie- en theesoorten! De meeste producten uit ontwikkelingslanden zijn te koop zowel zonder als met sociaal keurmerk. Wat zegt zo’n keurmerk eigenlijk? Met een sociaal keurmerk is gegarandeerd dat de producenten aan de basis (vaak kleine boeren of plantagearbeiders) een eerlijk loon hebben gekregen, recht hebben op vakbonden, er geen kinderarbeid aan te pas is gekomen en dat er aan hoge milieueisen is voldaan. Bij koffie en thee is het keurmerk heel ver doorgevoerd. Zo hebben vrijwel alle circa 30 koffiemerken in ons land zowel koffie met, als zonder het Max Havelaar keurmerk te koop. Dit geldt ook voor de grote koffieleverancier Douwe Egberts, al heeft die alleen nog maar keurmerk koffie voor de zakelijke markt. Douwe Egberts koffie met het Max Havelaar keurmerk vindt u dus (nog) niet in de supermarkt.

Collectes Er is van 3 tot en met 9 september een collectevergunning verleend aan stichting KWF Kankerbestrijding. Voornemen tot uitschrijving uit de BRP van de gemeente Teylingen (art. 2.21 en 3.18 wet BRP) Burgemeester en wethouders hebben het voornemen de adresgegevens van onderstaande persoon te wijzigen. Na onderzoek is gebleken dat hij niet meer woont op het adres waarop hij in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente Teylingen staat ingeschreven.

Naam en voorletters M. Bandou Adres, plaats Voorhavenkwartier 39 2171 HW Sassenheim Datum voornemen 22-08-2017 Zijn adresgegevens worden daarom als volgt gewijzigd: Adres : onbekend Woonplaats : onbekend Land : onbekend Hierdoor zal hij formeel niet meer in Nederland woonachtig zijn.

Fairtrade koffie is maar weinig duurder Er zijn veel verschillen in smaken en kwaliteiten koffie, daarom is prijsvergelijking lastig. Maar toch geeft het volgende wel een beeld. In een plaatselijke supermarkt varieerde de prijs van 250 gram snelfiltermaling zonder keurmerk enige tijd geleden van € 2.18 tot € 2.76 (Perla Aroma rood, huismerk, DE rood, DE mild). De prijs van 250 gram snelfiltermaling koffie met het Max Havelaar keurmerk varieerde van € 2.24 tot € 2.89 (OK koffie rood, huismerk en Fairtrade Original rood). Max Havelaar keurmerk koffie is dus meestal wel iets duurder, maar de verschillen zijn klein én dit komt ten goede aan de producenten aan de basis. En voor veel mensen is dat toch wel een belangrijk punt als men geniet van een kopje koffie. Over smaak gesproken Bijna alle Nederlandse koffiemerken hebben, naast koffie zonder Max Havelaar keurmerk, ook koffie met Max Havelaar keurmerk, Bij eenzelfde merk is er dus geen smaak- en kwaliteitsverschil tussen koffie met of zonder Max Havelaar keurmerk. Grote kans dat ook uw favoriete koffiemerk er is met het Max Havelaar keurmerk. En natuurlijk is het voor de smaak erg belangrijk hoe de koffie wordt gezet!

Werkgroep Teylingen Fairtrade Dit is een artikel van de werkgroep Teylingen Fairtrade. De werkgroep, bestaande uit vrijwilligers en een ambtenaar van de gemeente, zet zich actief in voor het behoud van de titel Teylingen Fairtrade gemeente. Kijk voor meer informatie op www.teylingenfairtrade.nl of zie www.facebook.com/FairtradeTeylingen. Reacties welkom, s.v.p. naar info@teylingenfairtrade.nl.

Deze wijziging wordt aan de afnemers van de BRP (zoals de administratie van uitkeringsinstanties, pensioenfondsen en zorgverzekeraars) doorgegeven. Dit kan gevolgen hebben voor de zorgverzekering en voorzieningen als AOW en pensioen van deze personen. Belanghebbenden kunnen tot 2 weken na deze publicatie reageren. Reageren kan door contact op te nemen met de Gemeentewinkel op tel. 14 0252 of schriftelijk: gemeente Teylingen, team Burgerzaken, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout.


4 Weken na publicatie zullen burgemeester en wethouders de beslissing nemen om de wijziging van de adresgegevens door te voeren. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen 6 weken na bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Verkeersbesluiten

Bezwaarmogelijkheid Tot en met 11 oktober 2017 kunnen belanghebbenden tegen een besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout. Het bezwaarschrift bevat tenminste naam, adres en woonplaats van de belanghebbende, alsmede een opgave van de bezwaren die tegen dit besluit bestaan. Het bezwaarschrift dient gedateerd en ondertekend te zijn. Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: • Bibliotheek Bollenstreek, Lisse voor het innemen van een standplaats op een parkeervak bij de bibliotheek in de Kerklaan in Sassenheim op 7 september 2017 van 09.00 tot 12.00 uur (22-08-17) • Bevolkingsonderzoek Zuid West, Rotterdam voor het innemen van een standplaats met de onderzoekswagen op het parkeerterrein bij sporthal de Wasbeek, Van Alkemadelaan in Sassenheim van november 2017 tot en met februari 2018 (22-08-17) • Protestantse Gemeente Sassenheim voor het organiseren van de Sassemer kerkenveiling in de Julianakerk, Julianalaan 6 in Sassenheim op 3 november 2017 van 17.00 tot 24.00 uur (2408-17) • Drum- en Showband Adest Musica, Sassenheim voor het collecteren in Teylingen van 15 tot en met 21 oktober 2017 (24-08-17) • Talen West BV, Dronten voor het plaatsen van afvalcontainers, toiletcabine, schaftkeet en diverse bouwmaterialen in de Ganzewei t.h.v. nummer 201 in Warmond van 21 augustus tot en met 15 december 2017 (25-8-17) Meldingen uitweg Op grond van de algemene plaatselijke verordening is het aanleggen van een uitweg gemeld door: • GGZ Rivierduinen, Leiden voor de Componistenlaan 246 in Voorhout (24-08-17) Woonschepenverordening Vergunning op grond van artikel 5.1 is vergunning verleend: • voor het woonschip Huize Avondrood, gelegen in De Zijp in Warmond (24-08-17) • voor het woonschip Ons Thuis, gelegen in het Vennemeer in Warmond (24-08-17) Niet eens met een van deze besluiten? Hoe u dan bezwaar kunt maken staat verderop genoemd in deze Gemeenteberichten. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning • nabij Charbonlaan 17, het vervangen van twee bomen, Sassenheim 17-08-2017 • Diligence 30, Sassenheim het realiseren van een overkapping en erfafscheiding, 22-08-2017 • Jan van Brabantweg 7, het legaliseren van rookoverSassenheim kapping Sassembourg, 22-08-2017 • W. Warnaarlaan 12, het plaatsen van een erfSassenheim afscheiding, 22-08-2017 • Calèche 1, Sassenheim het legaliseren van een erfafscheiding, 22-08-2017 • Herenweg 82, Warmond het bouwen van 2 woningen en het kappen van 9 bomen, 23-08-2017 Inzien binnengekomen aanvragen Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen. Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar)

• Sweilandpolder 14, Warmond • Dr. Schaepmanlaan 2, Voorhout

het bouwen van 25 woningen, 23-08-2017 het plaatsen van een schutting, 2308-2017

Bezwaar tegen besluiten

Parkeerschijfzone Agneshove Voorhout Er is besloten om een parkeerschijfzone in te stellen bij de Agneshove van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur voor de Agneshove huisnummers even 18 en hoger en oneven geheel. Dit, met de mogelijkheid voor eigenaren van het perceel om ontheffing te verkrijgen. De maatregel wordt na een jaar geëvalueerd. Het besluit ligt tot en met 11 oktober 2017 ter inzage.

• Willem de Zwijgerlaan 12, Sassenheim

• Van Limburg Stirumstraat 1 t/m 31 en 2 t/m 28, Warmond • Berline 17, Sassenheim

het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning, 18-08-2017 het vernieuwen van een schuur, 21-08-2017 het bouwen van een dakopbouw, 22-08-2017

Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u bezwaar maken. Voordat u dit doet, kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. We nemen dan het besluit met u door en kijken of er een oplossing voor uw bezwaren bestaat. Belt u hiervoor met ons algemene nummer (14 0252). Komen we er niet uit dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de tussen haakjes genoemde verzenddatum van betreffend besluit – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar bestaat • Reden(en) van het bezwaar • Handtekening Verzoek voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Besluit waartegen bezwaar bestaat • Kopie van het bezwaarschrift dat bij de gemeente Teylingen is ingediend. Het adres is: Voorzieningenrechter rechtbank Den Haag Sector Bestuursrecht Postbus 20302 2500 EH Den Haag U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Ontwerp Erfgoedbeleid Teylingen 2017 ter inzage De gemeente wil het behoud van het erfgoed verbeteren. We ontwikkelen daarom een Erfgoedvisie, actualiseren het beleid en stellen een Erfgoedverordening vast. Ook stellen we een lijst met beeldbepalende objecten op. Dit zijn gebouwen of andere bouwwerken die vanwege schoonheid, historische of wetenschappelijke waarde van belang zijn voor de identiteit en beleving van de gemeente. Dit beleid is nog in de ontwerpfase en gaat nu ter inzage. Bij de ontwerpdocumenten zijn een aantal stukken ter informatie gevoegd, zoals de voorlopige lijst met beeldbepalende objecten. Inzien Van donderdag 31 augustus tot en met woensdag 11 oktober 2017 liggen de ontwerp Erfgoedverordening en de ontwerp Erfgoedvisie voor iedereen ter inzage. U kunt ze inzien bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen via de website van de gemeente (www.Teylingen.nl). Kijk in de rubriek Bouwen, verbouwen/ Monumenten & archeologie. Indienen zienswijzen Tijdens de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan iedereen gemotiveerd, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over de ontwerp Erfgoedverordening en de ontwerp Erfgoedvisie indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout met een kopie naar Carol Bekker. Zie bij ‘Informatie’ voor de contactgegevens. Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met Carol Bekker. Anonieme zienswijzen worden niet in behandeling genomen. Over de voorlopige lijst beeldbepalende objecten, die ter informatie is, kunt u nog geen zienswijzen indienen. Wel kunt u bij Carol Bekker of op de inloopavond informatie krijgen.

c.bekker@hltsamen.nl of tel. 14 0252 op maandag, dinsdagochtend of donderdag. Ontwerp ‘Wijzigingsplan 3, Oude Herenweg 22 Voorhout ‘Buitengebied Teylingen’ ter inzage Identificatienummer: NL.IMRO.1525. WP2017TEY01044-0301 Burgemeester en wethouders maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 22 augustus 2017 hebben besloten het ontwerp ‘Wijzigingsplan 3, Oude Herenweg 22 Voorhout “Buitengebied Teylingen’ met identificatienummer NL.IMRO.1525. WP2017TEY01044-0301 in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen. Plangebied Het plangebied betreft het achterste deel van het perceel Oude Herenweg 22 in Voorhout. Inhoud plan Het wijzigingsplan heeft betrekking op het vergroten van het bouwvlak, zodat het mogelijk is om een uitbreiding van de kas en uitbreiding van bedrijfsgebouwen te realiseren. Het perceel heeft op grond van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Teylingen’ de bestemming ‘Agrarisch – Bollenteelt – bollenzone 3’. Het voorgestelde plan is hiermee in strijd, omdat de uitbreiding van de kas en het bedrijfsgebouw niet passen in het huidige bouwvlak. Binnen dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om onder voorwaarden het bouwvlak te vergroten. Met het wijzigingsplan wordt voldaan aan deze gestelde voorwaarden. Ter inzage Het ontwerpwijzigingsplan ligt vanaf donderdag 31 augustus 2017 tot en met woensdag 11 oktober 2017 ter inzage. Inzien U kunt het ontwerpwijzigingsplan plan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim. De digitale versie van dit ontwerpwijzigingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Voorhout’– ‘ontwerp ‘Wijzigingsplan 3, Oude Herenweg 22 Voorhout ‘Buitengebied Teylingen’, vindt u een link naar het digitale ontwerpwijzigingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden. (N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.) Zienswijzen Binnen de termijn, dat het ontwerpwijzigingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout, telefoon 14 0252. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Teylingen via emailadres: gemeente@teylingen.nl. Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-2017-000712. Openbaar Wanneer u een zienswijze indient, dan kan iedereen deze zienswijze op de website www.teylingen.nl inzien. Uw zienswijze wordt niet geanonimiseerd. Hierdoor worden uw naam, adres en woonplaats op het internet zichtbaar. Informatie Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Koos van Kampen van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: k.vankampen@hltsamen.nl. Welstand – Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Iedere maandag houdt de plaatselijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstandscommissie) vanaf 9.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis van Sassenheim. De agenda met de bouwplannen die tijdens de vergadering worden beoordeeld, kunt u digitaal opvragen. U kunt deze inzien bij de Gemeentewinkel/ Vergunningen. Wilt u meer informatie? Belt u dan naar 14 0252.

Inloopavond Op maandag 18 september 2017 is er een inloopavond. U kunt dan de ontwerpdocumenten inzien en informatie krijgen. Er is iemand van de gemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Tussen 20.00 en 21.30 uur kunt u binnenlopen in het bestuurscentrum in Voorhout.

Iedere donderdag houdt de Centrale Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (regio welstandscommissie) voor de Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering in het Groothandelsgebouw, Stationsplein 45 te Rotterdam. De agenda met de bouwplannen die tijdens de vergadering worden beoordeeld, kunt u digitaal opvragen. Wilt u meer informatie? Belt u dan naar 14 0252.

Informatie Voor meer informatie over de documenten en de ter inzage procedure kunt u contact opnemen met Carol Bekker,

Voor alle informatie over bouwen, bouwplannen, afwijking van bestemmingsplannen en vergunningen (omgevingsvergunning) kunt u een afspraak maken met de Gemeentewinkel/


Vergunningen via telefoonnummer 14 0252. Afspraken maken is mogelijk op maandag van 8.30 tot 13.00, dinsdag en woensdag

van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie woensdag 30 augustus 2017. Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 (Let op: netnummer niet nodig, ook niet voor 06 nummers) gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00-12.00 uur

Balie politie: De balie van de politie is niet open voor vrije inloop. U kunt aangiften doen door een afspraak te maken via het landelijke politienummer 0900 - 8844. De afspraak wordt dan gepland tijdens openingstijden van het gemeentekantoor in Sassenheim. U kunt van zogenaamde eenvoudige misdrijven ook aangifte doen via www.politie.nl.

BT

W

-A

CT

IE

*

2 ui 1% tg B ez TW on -k de or rd tin re g o ed p s a de fg ge ep h rij ele sd c e oll ta ec pi ti jte e n

Aangeboden: Overdekte winterstalling in Rijnsburg voor boot op trailer of caravan, van sept- april, kosten € 200,- tel: 0714020671.

Te koop gevraagd: Klassiekers en oldtimers, achterstallig onderhoud geen bezwaar. Inl.: 06- 30216509.

TV stuk? Remmelzwaal bellen, slecht signaal, oude bekabeling vervangen, tv instellen tel. 06- 20959333. Wifi/ internet problemen, slecht wifi signaal computer tel. 06- 29515182, alg. nr. 071-2406389.

i

TEYLINGEN  FACEBOOK.COM/GEMEENTETEYLINGEN  TWITTER.COM/GEM_TEYLINGEN  YOUTUBE.COM/GEMEENTETEYLINGEN

Aangeboden: straatmaker, Leiderdorp, voor al uw straatwerk, terras ophogen oprit, plaatsen van schuttingen, vrijbl. pr. opgaaf, tel: 06- 29481555.

PERZISCHE TAPIJTEN BERBERTAPIJTEN NEPALTAPIJTEN TRENDY TAPIJTEN KELIMS REINIGING REPARATIE

MAXI MODE, laatste week = laatste kans! Zomercollectie nu -70%! Op=op! www. maximodekatwijk.nl/FB, Koninginneweg 18, 071-4018833.

Tuinman, stratenmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave. Tel. 06- 57200505.

Te koop gevraagd: lp’s en singels. Ben een liefhebber geen handelaar. Goede prijzen voor uw verzameling grammofoonplaten, elpee, singels. Telefoonnummer 06 - 139 74 136

*t/m zat. 23 september

Schoolstraat 46, Voorschoten Telefoon 071 561 3609 www.perezvoorschoten.nl Mail:info@perezvoorschoten.nl


Johan Chrispijn Tandprothetische Praktijken is een moderne organisatie die werkt met de nieuwste materialen en technieken. Het team bestaat uit gediplomeerde tandprothetici en - tandtechnici. Dit stelt ons in staat om de gebitsprothese van onze clienten op een hoogwaardige manier te kunnen

vervaardigen.

Kwaliteit

staat bij ons voorop. Daarnaast

www.johanchrispijn.nl

vinden

wij

persoonlijk

contact

heel belangrijk en besteden daar ook veel aandacht aan. Onze be-

Cleijn Duinplein 4 2224 AX Katwijk Tel 071 40 76 008

handelingen worden grotendeels

Havenpoort 1 2171 HH Sassenheim Tel 025 22 22 977

zijn voorzien van certificeringen en

vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij geven u eerlijke voorlichting, landelijk getest. Al 70 jaar een bewezen bedrijf met een vertrouwd gezicht.

Uit het niets wist hij iets groots te maken.

HENK HIETBRINK

Heeft u al eens nagedacht over uw uitvaart? Tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek, help ik u graag bij het in kaart brengen van uw wensen en de daarbij behorende kosten.

Namens het heden en verleden van het Rijnlands Lyceum Sassenheim, bedankt voor alles wat je was en altijd zult zijn. Afgelopen dinsdag bereikte ons het bericht dat Henk Hietbrink, oprichter en rector van het Rijnlands Lyceum Sassenheim van 1972 tot 2000, tot ons grote verdriet op 16 augustus is overleden.         We wensen Corrie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte.   Collega’s en oud-collega’s van het Rijnlands Lyceum Sassenheim

www.vanderputtenendunweg.nl

info@vanderputtenendunweg.nl

vrijblijvend voorgesprek mogelijk

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

Dag en nacht telefonisch bereikbaar op: 06 - 30409466 info@uitvaart-teylingen.nl / www.uitvaart-teylingen.nl

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.memorienatuursteen.nl

zorgzaam en betrokken

Uw uitvaart goed geregeld

Heereweg 21 2161 AC Lisse 0252 - 413 213 06 - 22 63 07 77

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

Uitvaartonderneming Teylingen

Met Stichting Dunweg Depositofonds neemt u uw nabestaanden zorg over uw uitvaart uit handen.

Nic Oosterveer Uitvaartconsulent

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Ankie Jochemsz - Willemijn Heijink - Wilma Bleeker

Het Uitvaarthuys Anneke Beunder Els Görtemöller

dag en nacht bereikbaar Stichting Dunweg Depositofonds 023 - 563 35 44 Achterweg 40 info@dunwegdepositofonds.nl 2132 BX Hoofddorp

www.stichtingdunwegdepositofonds.nl

0 2 5 2 - 37 69 42 06 - 19 27 98 21

Afscheid nemen doen we samen. Zorgvuldig, zorgzaam en met aandacht voor detail.

hetuitvaarthuys.net

Areen van der Plas & Annemarie Hazenoot

• Begraven • Cremeren • Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Wilt u meer weten over de uitvaartmogelijkheden bij u in de buurt? Bel mij dan gerust voor een afspraak. Ik kom vrijblijvend bij u langs om uw uitvaartwensen te bespreken. Monuta Herma Pijfers 0252 - 769 156 www.monutahermapijfers.nl Ook als u niet of elders verzekerd bent.

T 071 - 36 46 006

dag en nacht bereikbaar

barbaranoordwijk.nl Uitvaartwensen inzichtelijk maken? Bel dan voor het gratis wensenboekje

Uitvaartzorg de Schelp Linda Janmaat 06 20 66 71 85 24/7 bereikbaar www.uitvaartzorgdeschelp.nl


nieuws

DE TEYLINGER

7

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

‘Leensmartphone onderdeel armoedebeleid’ TEYLINGEN n Burgerraadslid Shari van den Hout (ChristenUnie) stelt het idee voor om de jeugd die leeft in een situatie van armoede een smartphone beschikbaar te stellen. Zij heeft hierover vragen aan B&W gesteld. Door Nico Kuyt

In Teylingen is het armoedebeleid volop in ontwikkeling, zo geeft Van den Hout aan. Het noodfonds is daar een goed voorbeeld van. Maar haar partij wil een stap verder gaan. Opleiding is een belangrijk middel om armoede tegen te gaan. Een aantal jaren geleden was het belangrijk dat brugklasleerlingen een computer konden gebruiken en is dat mogelijk gemaakt via de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD), zo prijst

zij. Maar tegenwoordig is mobiele apparatuur, zoals een smartphone, een effectief middel om kinderen in een armoedesituatie te ondersteunen in schoolparticipatie en sociale inclusie. Zo zijn de apps op een smartphone nodig om bijvoorbeeld wijzigingen in het rooster te bekijken en berichten van de mentor te ontvangen. Tevens is het apparaat belangrijk voor sociale contacten met klasgenoten. De gemeenten Veenendaal en Den Haag maken reeds een leenmobiel mogelijk voor brugklassers van ouders met een laag inkomen. Van den Hout ziet graag dat het ook in Teylingen mogelijk wordt om een goedkoop model smartphone in bruikleen te krijgen en wil van B&W weten wat de mogelijkheden zijn.

Rijdend Taalcafé over laaggeletterdheid

Sloepentocht geeft trots gevoel

SASSENHEIM n Tijdens de Week van

n Met 25 boten varen door de Leidse grachten

de Alfabetisering, van 4 tot en met 10 september, rijdt het Taalcafé van de Bibliotheek Bollenstreek door de Bollenstreek en doet zes gemeentes aan om laaggeletterdheid in de directe omgeving onder de aandacht te brengen. Het café is op donderdag 7 september tussen 9.30 en 12.30 uur in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42). Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat levert veel persoonlijke en maatschappelijke problemen op. Zo kan het lastig zijn om de bijsluiter van een medicijn te lezen en kost het meer moeite om geldzaken op orde te krijgen want cijfers en letters zijn overal. De maatschappij is zeer talig ingericht. Om er voor te zorgen dat iedereen mee kan komen is het belangrijk om te kunnen lezen en schrijven.

Burgemeester Carla Breuer geeft samen met Jan Haasnoot het startsein. | Foto: MV

mijn bril niet bij mij, dat formulier vul ik thuis wel in’ verleiden de ander vaak om even te helpen, zodat de laaggeletterde niets hoeft te laten merken. Ken je iemand in je omgeving waarvan je vermoed dat die wel hulp kan gebruiken? Kom dan, liefst samen, naar het rijdend taalcafé van het Taalhuis. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk, kunnen langskomen op de zevende.

WARMOND n In De Leede voor Park Groot Leerust liggen vrijdagmiddag 25 augustus veel sloepen voor de elfde editie van de sloepentocht. De 125 gasten zijn er in ieder geval helemaal klaar. Organisator Jan Haasnoot kent de weergoden misschien niet persoonlijk, maar ze zijn hem wel al meer dan tien jaar goed gezind. Slechts één keer had de organisatie van de sloepentocht te maken met noodweer, de andere tien edities was het prachtig. En ook deze elfde keer zorgt het zonnetje voor aangename temperaturen op het water. De gasten, afkomstig uit Voorhout, Sassenheim en Warmond, genieten al volop, en dan zijn ze nog niets eens vertrokken. Eerst moet burgemeester Carla Breuer nog het startsein geven.

ONTMOETEN

Laaggeletterden kunnen hun probleem heel goed verbergen en gebruiken regelmatig excuses om onder het lezen en schrijven uit te komen. Een smoesje zoals ‘Ik heb

Schipper Jan Versluijs wacht geduldig tot dat moment gaat komen. Hij denkt voor de zesde keer mee

Elke dag verse sushi! V.a. 0.75 per stuk Elke maandag: Visroerbak

100 gram

1.50

Aan boort van de Maja zitten meneer en mevrouw Roodenburg. Ze gaan voor het eerst mee. “Vorig jaar konden we helaas niet mee, dus dit jaar hebben we ons meteen ingeschreven toen we de aankondiging in de krant lazen,” vertelt mevrouw. Ze wonen in Warmond en hebben flink wat in de agenda moeten strepen om mee te kunnen. Meneer Roodenburg (82) is officieel met pensioen, maar is nog altijd twee dagen an het werk en bezorgt nog vleeswaren. “Het is een hobby. Normaal ben ik er altijd, maar nu heb ik aangegeven dat ik een middag niet ben.” Ook de kleinkinderen van het echtpaar moesten hun oma eenmalig een middag missen.

500 gram

6.95

Elke donderdag: Gebakken lekkerbek + gratis bakje saus

3 stuks

6.-

Deze week in de aanbieding: Verse scholfilet

100 gram

1.99

Gerookte zalmbuikjes

100 gram

1.75

Garnalenspiezen

4 stuks

7.50

Krabsalade grof of fijn

100 gram

1.25

Bestel uw visschotel of sushi op www.vissalade.nl Oude Haven 3 Sassenheim

0252 210151

Het echtpaar Roodenburg heeft een fantastische middag gehad, vertellen mevrouw na afloop. “We hebben ontzettend genoten en heel veel gezien. In Leiden trokken we met al die bootjes heel veel bekijks. Mensen bleven zelfs op de bruggen even staan om te kijken!” Ook voor de organisatie is er niets dan lof. “Alles was zo goed georganiseerd. We hebben genoten van de koffie met gebak en een borreltje. Bij de terugkomst in het park stond er een draaiorgel te spelen. Dat was zo leuk! Samen met een aantal andere dames heb ik zelfs nog even staan dansen. Of we volgend jaar weer meegaan? Ja, natuurlijk!”

KEURSLAGERKOOPJE

Verse vat zuurkool 500 gram 0,99 Verse Hollandse spinazie

VLEESWARENKOOPJE

500 gram

Gebakken kibbeling

Al die enthousiaste reacties zijn voor Jan Haasnoot genoeg reden om de tocht te blijven organiseren. Wat kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een activiteit van formaat. Haasnoot regelt de schippers, de KBO Warmond zorgt voor de verzorging onderweg. De 25 sloepen is wel het maximale aantal, laat hij weten. “Als ik zo kijk naar al die bootjes, voel ik me vooral trots.”

Weekaanbiedingen

Elke woensdag:

www.vissalade.nl

te gaan. “Ik ben een keer gevraagd mee te varen door Jan Haasnoot. En als Jan iets vraagt, dan weiger je niet,” lacht hij. Hij is blij dat hij de gasten op zijn boot Maja, vernoemd zijn vrouw, kan meenemen. “We varen zelf ook graag. Het is dan fijn dat je zo nog meer mensen een leuke middag kan bezorgen.”

Nieuwe oogst: Goudreinette Waldorf salade

0,99

1,49 100 gram 0,99 1 kilo

Maaltijd van de week

Erwtensoep, rookworst + 100 gram Zeeuws spek 50 samen

7

Gebraden runderrollade + cornedbeef 20 2 x 100 gram

3

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Kalfssaucijzen

4 stuks

595

SPECIAL

Rode bieten stamppot

100 gram

Elke woensdag:

KEURSLAGERSKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE Pomodorohaasje

0,79

10 Perssinaasappels 2,35 Er zijn weer Zomermaaltijden zonder toevoegingen.

v.d. Veer

Hoofdstraat 259 - Sassenheim Tel./Fax: 0252-232141 Onbetwist uw fruitmandspecialist!

Gyrospakket vlees, vlees, broodjes Gyrospakket en tzatzikisausen 100 gram 225500 gram 695 broodjes tzatzikisaus TROTS VAN DE KEURSLAGER 95

500 gram Runder minute steaks

6850

4 stuks

TROTS VAN DE KEURSLAGER

VLEESWARENKOOPJE

Runder gehakt minute steaks Gebraden diverse soorten 150 gram halen, 100 gram betalen

4 stuks

SPECIAL

Noedeli

8150 45

100 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 november

VLEESWARENKOOPJE Keurslagerij Scholten Aanbiedingen zijn geldig van 28 aug. t/m 2 sept. Hoofdstraat 261 Scholten Keurslagerij

Gebraden gehakt diverse Sassenheim Hoofdstraat 261 0252-211440 soorten Sassenheim

150 GRAM HALEN, 100 GRAM BETALEN

0252-211440


tot en met 16 mei

VERBOUWINGS

OPRUIMING Om plaats te maken voor de verbouwing naar Budget Home nieuwe stijl, ruimen wij de komende weken een groot deel van de collectie op.

Nu tot

50%

korting op vele opruim modellen! OP=OP

KOM IN BEWEGING... HET IS TIJD VOOR ACTIE! s k on e o z T Be T FES I F R ME UMgroepslessen sept. S60 3 g onda 4 uur op zper -1 10week! n a v Voor groepslessen ben je bij onso aan nzhetejuiste adres! Sport & oral jaren Fitness Thea Hoogervorst het meest oheeft v ”gevarieerde aanbod aan groepslessenE van AdeLShele D Bollenstreek! ER “SUP Er zijn lessen voor iedereen, jong en oud. Onze enthousiaste instructeurs zijn gediplomeerd, professioneel en zeer gemotiveerd. Kom gerust langs voor meer informatie of een vrijblijvende proefles.

Kom naar ons Su mmer F it Fest en maak gebruik van onze “super deals”: • Geen inschrijfgeld • 13 maanden fitnessen = 10 maanden betalen • Partnerabonnement: 2e persoon bijna 50% korting bij alle fitness abonnementen

Het sportcentrum waar iedereen zich thuis voelt! ELKE

ZONDAG GEOPEND!

van 12.00 tot 17.00 uur

Rijneke Boulevard Zoeterwoude Hoge Rijndijk 311 2382 AP Zoeterwoude, Tel: 071 5899346

Nijverheidsweg 2 - Voorhout - www.theahoogervorst.nl - 0252-232657

Lekker zitten bij op de collectie van

elke zaterdag om 18:05 uur bij elke zaterdag om 18:05 uur bij

Model Lorenzo 2 zitsbank + longchair S van € 1.999,- voor

€ 1.195,-

Model San Remo Leverbaar met kleine of grote rugkussens 2,5 zitsbank met longchair M van € 2.399,- voor

€ 1.395,-

Nu tijdelijk gratis upgrad e naar Latex vlokvulling zitkussens!

Hoekbank Firenca 3 - hoek - 2,5 Stof Ashton Desert- Casia kussens van € 3.299,- nu voor

Model Giorno 3-hoek-2 van € 2.899,- nu voor

www.hetonderdak.nl

€ 1.695,-

€ 1.895,-

Model Fabio Heerlijke grote XL sofa van € 1.799,- nu voor

€ 995,-

Keuze uit veel stoffen en kleuren uit de Elite en Mix & Match collectie LET YOUR HOME SMILE! Trendhopper Zoeterwoude Rijneke Boulevard Zoeterwoude Hoge Rijndijk 315 T. 071 - 589 93 46 www.casba.nl

Openingstijden: ma. 13.00 tot 17.30 uur di. t/m vrij. 10.00 tot 17.30 uur do. koopavond tot 21.00 uur zaterdag 10.00 tot 17.00 uur zondag 12.00 tot 17.00 uur


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

‘Kagerzoom moet blijven zoals het is’

Manage jezelf & jouw bedrijfsgroei

WARMOND

n PvdA-raadslid Joost van Doesburg is op de barricaden getreden voor het behoud van het natuur- en recreatiegebied Kagerzoom in de Broek- en Simontjespolder.

VOORHOUT n Netwerkclub

Business Women Entrepreneurs Teylingen (BWET) organiseert op dinsdag 19 september van 15.00 tot 18.00 uur de tweede bijeenkomst in het bestuurscentrum (Raadhuisplein 1) in Voorhout. Thema is ‘Manage jezelf & je bedrijfsgroei’. Er zijn workshops over persoonlijk leiderschap en goed ‘selfmanagement’. Het welkomstwoord is van burgemeester Carla Breuer. Aanmelden of meer informatie opvragen kan bij Amanda Scheerder (071-7370077, 06-30885046 of Amanda@sugarorspice.nl).

Start seizoen KBO Sassenheim SASSENHEIM n KBO Sassenheim

nodigt haar leden uit voor de opening van het nieuwe seizoen op dinsdagmiddag 5 september, om 14.30 uur in de Tuinkamer van Partycentrum de Oude Tol (Hoofdstraat 147). Er zijn optredens van Marjolein Meijers en de muzikanten Walter en Onno Kuipers met het programma “Van Berini tot Solex”. Aanmelden bij het KBOsecretariaat via 0252-224126. Ook start KBO Sassenheim deze week met de ontspanningsactiviteiten: bowlen, hobbyclub, bridgen en klaverjassen. Zie verder in het programmaboekje 2017-2018 of op www.kbo-Sassenheim.nl.

Leer werken met DigiD WARMOND n Steeds meer zaken

gaan tegenwoordig via internet. Ook bij gemeenten en andere overheidsorganisaties willen ze graag digitaal benaderd worden. Of het nu gaat om het zoeken van werk, het aanvragen van huur- of zorgtoeslag of het doorgeven van een verhuizing. Voor veel mensen is dit niet zo vanzelfsprekend om dit gemakkelijk te kunnen regelen. Voor iedereen die dit lastig vindt, is de cursus Digisterker. Door deze cursus krijgen deelnemers meer zelfvertrouwen in het zelf regelen van hun overheidszaken. De cursus is in de bibliotheek Warmond (Herenweg 80) en wordt gehouden op dinsdag 24 oktober 7, 21, 28 november van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek. Deelnemers hebben wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een laptop van de bibliotheek. De cursus bestaat uit vier lessen. Kosten bedragen 15 euro voor leden van de bibliotheek en 20 euro voor niet-leden (inclusief werkboek). Meer op www. bibliotheekbollenstreek.nl.

9

door Nico Kuyt

Ben van Gooswilligen (l) en Bob Koorn hebben grote plannen met het Hope Gospel & Soul Choir. | Foto: Esther Luijk

Grootse plannen voor nieuw gospelkoor SASSENHEIM n Na zeven jaar een ander koor geleid te hebben, werd het tijd voor iets anders. Soul, Black Gospel, beleving en kwaliteit, dat is waar dirigent Ben van Gooswilligen (46) en pianist Bob Koorn (33) voor gaan. Brainstormsessies resulteerden in het nieuwe koor ‘Hope Gospel & Soul Choir’, dat begin september van start gaat. Door Esther Luijk

Het repertoire zal voornamelijk bestaan uit black gospel- en soulnummers, met hier en daar een uitstapje naar een vergelijkbaar genre. “Binnen die genres bestaat enorm veel lekkere muziek, die bovendien goed met een koor te zingen is”, verklaart Ben. “Er komen in ons repertoire veel bekende artiesten voorbij als Stevie Wonder, Aretha Franklin en Ray Charles. Qua nummers kan je denken aan het bekende ‘Ain’t no Mountain’, ‘Signed, Sealed, Delivered’ en ‘Oh Happy Day’.” Dat betekent overigens niet dat er geen onbekende nummers in het repertoire zullen zitten, benadrukt Bob. “Door ook de wat onbekendere nummers aan te pakken, blijf je als koor verrassend. Daarnaast schrijven we voor ieder nummer ons ei-

gen arrangement, wat betekent dat die versie speciaal voor ons koor geschreven is. Zo kunnen we het nummer precies aan laten sluiten op de kwaliteiten van ons koor en halen we eruit wat erin zit.” DOORZETTINGSVERMOGEN

Hoewel black gospel een pittig genre is om met een amateurkoor te zingen, hebben de muzikale mannen er vertrouwen in dat het koor een succes wordt. “Het wordt hard werken om die echte ‘zwarte’ klank in het koor te krijgen”, geeft Ben toe. “Maar het meeste daarvan is te leren. Door bepaalde zangtechnieken aan te leren, te letten op de timing en er vooral veel enthousiasme en overgave in te leggen, kom je al een heel eind richting de goede sound.” Zangervaring is daarom ook geen vereiste om bij het koor

te mogen komen zingen; doorzettingsvermogen en de wil om hard te werken wel. LIVE BAND

Hoewel het koor nog moet starten, hebben de heren nu al grootse plannen voor de toekomst. Naast de vaste begeleiding van Bob op de piano, wordt het koor zo snel mogelijk ook door een complete live band ondersteund. Ook concerten voor vrienden en familie en een heuse buitenlandtour staan op de planning. “Natuurlijk wordt het ook een heel gezellig en leuk koor”, zegt Ben, “maar daarnaast gaan we voor een zo hoog mogelijke kwaliteit, ook al zijn we een amateurkoor”. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend komen kijken bij een repetitie van het koor op dinsdagavond, van 20.00 tot 22.00 in de Havenkerk (Bijweglaan 4) in Sassenheim. De eerste repetitie is op dinsdag 5 september. Zangervaring en noten kunnen lezen zijn niet vereist. Meer informatie is te vinden op www.hopegsc.nl

Al sinds de eerste helft van de 17de eeuw ligt ten zuiden van wat nu de grens tussen Warmond en de Merenwijk in Leiden is, de Kagerzoom met daarin de Broek- en Simontjespolder. Het is het laatste cultuurhistorische overblijfsel van wat eens een veel groter grensgebied tussen Warmond en Leiden was. Een gebied waar in het weekend heel veel mensen van genieten en hun rust zoeken, zo geeft Van Doesburg in zijn schrijven aan B&W aan. Hij vraagt zich wel af hoe die toekomstplannen rond de Kagerzoom zich gaan ontwikkelen. Teylingen moet zich naar zijn mening inzetten om het cultuurhistorische polderlandschap te behouden voor de toekomstige generaties. Van de recreatieve fietsen wandelroutes wordt dagelijks door diverse honderden mensen gebruik gemaakt. ANGST

Een enquête uit september 2016 onder omwonenden van de Broek- en Simontjespolder geeft als uitkomst dat 96 procent van de ondervraagden het liefst niets aan de polder veranderd wil hebben, ondanks tieners en golfers die meer recreatie wensen. Zo heeft de golfclub De Kagerzoom een wens voor een uitbreiding van twee holes. En hebben twee tieners, waaronder een dochter van een Teylingse ambtenaar, zich positief uitgelaten over meer recreatie. Van Doesburg vraagt zich af of zulke wensen die cultuurhistorische waarden niet aantasten. Hij vraagt B&W zich te verplaatsen in de angst van de belanghebbenden voor een grote en ingrijpende verandering die de cultuurhistorische waarde van de Broek- en Simontjespolder in zijn ogen zullen aantasten.

Biermarkt brengt 3.000 euro op voor stichting Matchis SASSENHEIM

n De Biermarkt die op zondag 27 augustus werd georganiseerd op de Oude Haven in Sassenheim, heeft 3000 euro opgebracht voor Stichting Matchis, het goede doel van dit jaar.

mers konden na afloop hun eerder gekochte glas inleveren bij de kraam van het goede doel en zo een financiële bijdrage leveren aan onderzoek aan stamceldonoren van stichting Matchis.

De 63 biersoorten van de tap én het stralende zonnetje lokten bierliefhebbers massaal naar het centrum van Sassenheim. De 2.500 kaarten waren al snel uitverkocht. Deelne-

Matchis is het Nederlandse centrum voor stamceldonoren en zorgt dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplan-

tatie moeten ondergaan, zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Bij elke donor wordt allereerst aan de hand van wangslijmvlies onderzocht (getypeerd) of de donor geschikt is voor donatie. Bij gebleken geschiktheid komt de donor (anoniem) in een databank en pas als er een match is met een patiënt, wordt de donor gevraagd om stamcellen te doneren. Meer op www.matchis.nl.

KWF zoekt nieuwe collectanten

CDA zoekt onveilige verkeerspunten

SASSENHEIM n De collecte van KWF Kankerbestrijding is van maandag 4 tot en met 9 september. KWF financiert kankeronderzoek, geeft voorlichting en ondersteunt patiënten. In Sassenheim gaan 110 collectanten langs de deur. Voor de volgende straten is coördinator Ingeborg van Nieuwkoop nog op zoek naar vrijwilligers: Kagertuinen, Kagerdreef, Kagerweide, Venusstraat, Apollostraat, Marsstraat, Kerklaan

TEYLINGEN n CDA Teylingen roept

oost, Lindenlaan, Menneweg oost, Planetenplein, Troubadourshof en Westerstraat. De collectant ontvangt de collectebus en collectantenboekje (met informatie) thuis. Aanmelden vanaf 16 jaar, ervaring met collecteren is niet nodig. Aanmelden via i.vannieuwkoop@casema.nl of bel 06-19020733 Ingeborg van Nieuwkoop.Je draagt direct bij aan kankeronderzoek.

inwoners op melding te maken van gevaarlijke oversteekpunten die er op de school-thuisroute in Teylingen zijn. Nu de scholen weer zijn begonnen, is het volgens fractievoorzitter Peter Scholten goed om te kijken hoe de verkeersveiligheid vergroot kan worden.

De gevaarlijke oversteekpunten kunnen doorgegeven worden via

p.scholten@raadteylingen.nl. De partij zal de inzendingen ook meenemen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De verkeersveiligheid kan volgens CDA Teylingen de komende jaren meer aandacht krijgen in Teylingen.

Oude Haven tijdens de Biermarkt. | Foto: pr./Maurice Hoogeveen)


eid W* ! h r e T v De o alt uw B beta

Verdien met elke zonnestraal uw eigen kapitaal!

DE BESTE MERKEN OVERZICHTELIJK BIJ ELKAAR

2 zitsbank Felizia laag

in stof vanaf € 2.715,- in leder vanaf € 3.275,Design: Axel Enthoven

Het origineel

Model Luca 2 zitsbank incl. 2 elektrische relaxfuncties in leder vanaf € 3.150,-

KEUZE UIT RUIM:

Pakketprijzen Aantal 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

• 700 BANKEN • 300 FAUTEUILS • 250 TAFELS • 200 EETKAMERSTOELEN • 150 BEDDEN • 250 KASTEN

Totaal Wp 1560 Wp 2080 Wp 2600 Wp 3120 Wp

Omvormer Growatt Growatt Growatt Growatt

Tarief € 3.188,€ 3.815,€ 5.042,€ 5.643,-

Netto investering € 2.634,€ 3.152,€ 4.166,€ 4.663,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: - Omvormer - Bevestigingsmateriaal voor op pannedak (platdak tegen meerprijs) - Bekabeling tot aan de omvormer - 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) - en 5 jaar op omvormer - Inclusief BTW

LEDERUPGRADE: ALLE LEDERS VOOR DE PRIJS VAN DE GOEDKOOPSTE Luca-B795 2-zitsbank & 3-zitsbank in leder incl. 2 elektrische relaxfuncties respectievelijk vanaf ¤ 3.150 en ¤ 3.499. Deze aanbieding is geldig tot en met 15 mei 2017. Vraag naar de volledige voorwaarden in de winkel.

*vraag naar de voorwaarden

Hoge Rijndijk 315

2382 AP Zoeterwoude De Karat collectie kenmerkt zich door 071 589 93 46 • www.casba.nl een perfect gevoel voor verhoudingen. ma: 13.00-17.30, di-wo-vr: 10.00-17.30, do:10.00-21.00, Alle meubelen kunnen heel veelzo:maten, za:in 10.00-17.00, 12.00-17.00 kleuren en houtsoorten geleverd worden.

Eetkamertafel Tree leverbaar in diverse maten. 220x100x77cm eiken natuur - wit matlak met poten metaal grijs vanaf € 1.779,-

Hoekbank Urban in stof Montello Silver incl. verstelbare hoofdsteunen en armleuning vanaf € 1.599,Nu tijdelijk met GRATIS schuifzitting.

Relaxfauteuil Lidia in stof Project vanaf € 1.729,-

DE BESTE MERKEN ONDER ÉÉN DAK, MET LAAGSTE PRIJSGARANTIE!

VOORHOUT Nijverheidsweg 10 - Tel. 0252-21 57 62

WWW.BERNARDSCHULTE.NL

CASBA Wonen en Slapen Rijneke Boulevard Zoeterwoude Hoge Rijndijk 315 T. 071 - 589 93 46 www.casba.nl

Openingstijden: ma. 13.00 tot 17.30 uur di. t/m vrij. 10.00 tot 17.30 uur do. koopavond tot 21.00 uur zaterdag 10.00 tot 17.00 uur zondag 12.00 tot 17.00 uur

OPEN DAG ZONDAG 3 SEPTEMBER ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

10.00-17.00 uur

A

g n i d e i anb

ú n n e s 6 les

5 0 € 1 45

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

i.p.v.

Nijverheidsweg 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl RABO NL73RABO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01

ERKEND SPECIALIST KLI KLIMAAT BEHEERSING

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).

€1

Te volgen voor 15-10-2017

Een gezellige plek!

Profe ssione el

www.skicentrumsassenheim.nl

Gratis proeflessen Kinderactiviteiten


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

11

Rekenkamercommissie start onderzoek naar parkeren in drie dorpen

De Zijldijk ter hoogte van het fiets- en voetgangerspontje naar de Merenwijk. | Foto: archief/ C. v.d. Laan

Volgend jaar wordt Zijldijk aangepakt WARMOND

n De aanpassingen aan de Zijldijk om deze voor de komende decennia op veilig peil te brengen, zullen niet dit jaar, maar begin 2018 een aanvang nemen, zo maakt het hoogheemraadschap van Rijnland bekend.

Door Nico Kuyt

Het hoogheemraadschap, de provincie en de gemeenten Leiderdorp en Teylingen werken samen aan de noodzakelijke dijkverbetering in de Boterhuispolder. Afgelopen mei zijn de definitieve ontwerpen gepresenteerd. Het dijklichaam krijgt een versteviging om de komende de-

cennia het water te kunnen weren. Maar in tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal de uitvoering van het project later starten dan wel oorspronkelijk was gepland. De gemeenten, provincie en hoogheemraadschap gaan gezamenlijk een aannemer selecteren en daardoor is de aanbestedingstermijn wat langer. Het hoogheemraadschap verwacht dat de uitvoering in het eerste kwartaal van 2018 kan starten. Met de aannemer zal rekening gehouden met worden het vaarseizoen tijdens de werkzaamheden. Zodra de aannemer is geselecteerd houdt het hoogheemraadschap een informatiebijeenkomst voor de omwonenden.

TEYLINGEN n De Rekenkamercommissie van de gemeente Teylingen laat onderzoek doen naar het parkeerbeleid van de gemeente. De commissie wil de mening van inwoners en ondernemers horen over het parkeren van auto’s en fietsen in de drie dorpen. Daarvoor organiseert de Rekenkamercommissie drie avonden. Parkeren bij station Sassenheim valt buiten dit onderzoek. De onderzoekers willen graag met inwoners en ondernemers in gesprek. Gaat het goed met het parkeren in Teylingen of zijn er mogelijkheden tot verbetering? Wat kan anders, en wat moet vooral blijven zoals het is? Daarvoor nodigt de Rekenkamercommissie inwoners en ondernemers van Teylingen van harte uit om langs te komen op één van de drie avonden die worden

georganiseerd in Voorhout, Sassenheim en Warmond. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 19 september (Voorhout), woensdag 27 september (Sassenheim) en donderdag 28 september (Warmond). De bijeenkomsten beginnen om 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via rekenkamercommissie@raadteylingen.nl of door te bellen met Trinette van Wijck via 14 0252. Zij horen dan op welke locatie in Voorhout, Sassenheim of Warmond de bijeenkomst plaatsvindt. WAT GEBEURT ER MET HET ONDERZOEK?

Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het bestuderen van het beleid op papier, het spreken met gemeenteraadsleden en interviews met betrokken ambtenaren. Het gesprek met de bewoners en ondernemers is het aller-

belangrijkste want zij ondervinden dagelijks hoe het in de praktijk is gesteld met de parkeermogelijkheden. De Rekenkamercommissie trekt uit het onderzoeksrapport conclusies en doet vervolgens aanbevelingen aan de gemeenteraad. OVER DE COMMISSIE

Alle gemeenten in Nederland hebben een rekenkamercommissie. Deze commissie kiest elk jaar volledig onafhankelijk een aantal onderwerpen uit waar onderzoek naar gedaan gaat worden. Elk onderzoek resulteert in een rapport met conclusies en aanbevelingen. Deze rapporten worden besproken in de gemeenteraad; die kan besluiten dat de gemeente aanbevelingen uit het rapport overneemt en gaat uitvoeren. De rapporten van de rekenkamercommissie leveren een bijdrage aan de controlerende functie van de gemeenteraad.

Reclameborden en terrassen blijven beperkten hinderen TEYLINGEN n CDA-raadslid Sybrinne de Vries heeft tijdens het zomerreces een inwoner met een visuele beperking begeleid op haar wandeling door het winkelcentrum van Sassenheim. Om zo de hinder te bekijken die deze inwoner ervaart van onder andere op de stoep geplaatste reclameborden en uitstallingen. Naar aanleiding van haar ervaringen heeft zij vragen aan B&W gesteld. Door Nico Kuyt

Op verzoek van een vrijwilliger, die wekelijks een inwoner met een visuele beperking begeleidt op haar wandeling door het winkelcentrum van Sassenheim, is De Vries in augustus meegelopen op één van haar wandelingen om daadwerkelijk te ervaren tegen welke belemmeringen en obstakels mensen met een beperking letterlijk in het winkelcentrum oplopen. De gemeente

moet zorgen dat de toegankelijkheid van voorzieningen, diensten en ruimten voor mensen met een handicap wordt bevorderd, maar daar schort het blijkbaar volgends De Vries nog aan. De terrassen, uitstallingen en reclameborden werpen een hinderpaal op voor Teylingers met een beperking. En dat terwijl met de gemeenteraad is afgesproken dat er een uitstallingenbeleid wordt opgesteld waarbij nadrukkelijk rekening zal worden gehouden met minder validen. Zulk een beleid is sinds vorig jaar nog niet vastgesteld en daarover heeft De Vries nu haar vragen, want de uitstallingen en reclameborden belemmerren mensen met een beperking de toegankelijkheid van de openbare ruimte, waardoor zij onvoldoende of niet in staat zijn om voluit aan het maatschappelijk leven deel te nemen. De Vries vraagt nu aan B&W hoe er controle en handhaving plaatsvindt nu een beleid en nadere regels ervoor ontbreken.

Alzheimer Café verhuist naar Sassembourg TEYLINGEN n Met ingang van het nieuwe seizoen heeft het Alzheimer café Sassembourg als nieuwe locatie. Een tweede verandering is dat het café gaat reizen en om beurten zal plaatsvinden in Teylingen en Noordwijkerhout. Het Alzheimer café Teylingen-Noordwijkerhout is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere

geïnteresseerden. De eerste café avond op 11 september is in de grote zaal van Puyckendam (Pilarenlaan 4) in Noordwijkerhout, de tweede bijeenkomst op 9 oktober in Sassembourg (Jan van Brabantweg 1) in Sassenheim. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie, bel naar mevrouw C. van Noort: 06-10918151.

| Foto: pr./Facebook.com/Fietsmaatjes-Teylingen

Fietsmaatjes viert vijfde verjaardag n Eerste jubileummagazine voor wethouders TEYLINGEN n Ze zijn overal in de steek: de blauwe duofietsen van Fietsmaatjes Teylingen. Vrijwilligers nemen gasten mee, die onderweg genieten van mooie uitzichten, de wind door de haren en de gezelligheid van het samen op pad zijn. Het project viert zaterdag 2 september het eerste lustrum. Op zaterdag staat om 13.30 uur het pleintje voor het Grand Café De Oude School aan de Dorpstraat in Warmond stampvol met fietsmaatjes. Niet alleen uit Teylingen, maar zeker ook uit Leiden, Leiderdorp, Kaag & Braassem, Oegstgeest en Noordwijk. Fietsmaatjes Teylingen heeft inmiddels zeven elektrisch ondersteunde duofietsen op de weg, die gemiddeld 24 kilometer per rit afleggen. Fietsmaatjes heeft ruim 200 gasten en 90 vrijwilligers. De laatsten vormen een trouwe

groep, want een derde van hen fietst al vanaf het eerste jaar. Zij krijgen allemaal de ‘Fietsmaatjesspeld’ opgeprikt. 200 GASTEN

Ook gevierd wordt dat het Fietsmaatjes-project met de blauwe duofietsen inmiddels is gegroeid en gekopieerd door zeven vooral omliggende gemeentes. Het succesvolle verhaal daarover en nog veel meer staat in een heus 44 pagina’s tellend magazine over Fietsmaatjes. Met een oplage van 15.000 exemplaren is het blad vanaf 2 september op leestafels van openbare gelegenheden in de gemeentes in de hele regio te vinden. Het magazine is belangeloos gemaakt door zo’n 20 professionele medewerkers en instanties uit de regio. BALKONSCÈNE

Maar eerst wordt op 2 september het eerste exemplaar - met balkonscène - officieel aangeboden aan

de wethouders Arno van Kempen van Teylingen, Roos van Gelderen van Leiden en Angelique Beekhuizen van Leiderdorp. Alle drie vurig pleitbezorger van Fietsmaatjes als burgerinitiatief binnen hun gemeente.


W. v.d. Zwart sierhekwerk Drechsberg 1 – Voorhout – 0252 211479

www.vanderzwart-hekwerken.nl

POPULAIR

KLEDINGREPARATIE & STOMERIJ

STOME RIJ AKTIE

3 STUK S BRENG EN

2 BETA

LEN

Ritsluitingen en M.U.V. SU vernieuwingen in: broeken, DEKBE ÈDE, LEER, DD GORDIJ EN EN jassen, jurken, rokken, NEN voeringen, gordijnen & vitrage

HERENSTRAAT 58 • 2215 KJ VOORHOUT WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP: 06 44 02 15 36

Tegen inlevering van deze bon

500 gram kibbeling voor € 7,50 met GRATIS saus

Herenstraat 43 • 2215 KC Voorhout T: (0252) 218130 •E: info@vishandeldeklok.nl www.viswinkelonline.com Elke laatste zondag van de maand open

S

Exclusief bij Juwelier Jacques van Dijck

Het juiste adres voor hekwerk op maat en standaard hekwerken Specialist in elektrisch bediende poorten Meer dan 30 jaar levering van topkwaliteit. Onderhoud en reparatie alle merken hekmotoren. Offertes altijd vrijblijvend

Gratis collier en insignia Bij aankoop van een

MY IMenso Medaillon ontvangt u GRATIS een

Cat’s Eye Insignia (t.w.v. € 12,00) & een Jasseron collier (t.w.v. € 40,00)

Juwelier Jacques van Dijck Herenstraat 73, 2215 KG Voorhout T 0252 - 221818

w 90,-

N MA K E R E O IJ CH

BEN

Herenstraat 34 - 2215KH - Voorhout

Elke maand wisselende 3 gangenmenu’s voor € 27,50 Herenstraat 62 2215 KJ Voorhout 0252-216734 | voorhout@t-alternatief.nl

Ook op zondag open! 9:00-12:00 Sport wandelschool nu in Voorhout

DAG AANBIEDINGEN:

Diverse wandelgroepen

Maandag:

• Walk & Workout wandelbootcamp • Fit Walk • Easy Walk • 10.000 stappen wandeling

Gevulde koeken 2 voor € 2,50

Dinsdag en Donderdag: 3 Broden voor € 6,25 3 Jacoba broden voor € 6,95

www.leefbewustgezond.com

06-10946751 Proefles is GRATIS

Vrijdag en zaterdag: Harde broodjes: 4 halen 3 betalen Oosthoutplein 1 - Voorhout - 0252-233066

Sport & Fitness Thea Hoogervorst organiseert festival! Heb je zondag 3 september niks in de agenda staan? Kom deze dag gezellig naar ons Summer Fit Fest! Het festival is van 10 -14 uur en er zijn allerlei dingen te doen. Uiteraard staat sporten en gezondheid op nummer één deze dag. Er zijn verschillende korte lesjes die voor iedereen toegankelijk zijn, ieder half uur start er een nieuw lesje en geven we ook ouder-kind lesjes! Naast de lessen hebben we allerlei kraampjes, kan je een fittest doen, voedingsadvies krijgen, je BMI en bloeddruk laten meten, de kinderen kunnen zich laten schminken en er is een groot luchtkussen! Ben je geïnteresseerd en heb je vragen over wat voor training bij jou past? Wij zijn er om je voor te lichten! Natuurlijk horen er bij deze dag ook speciale super deals; je betaalt deze dag geen inschrijfgeld en als je besluit er helemaal voor te gaan en je wilt een jaar lid worden betaal je 10 maanden en krijg je 13 maanden! (bij een fitness of gold card abonnement). Drie maanden gratis sporten dus! Team Thea Hoogervorst bruist en heeft ontzettend veel zin in het Summer Fit Fest. Wat ons betreft tot dan!

Kom naar onze Summer Fit Fest

N JOI US!

3 sept. 10-14 uur

www.theahoogervorst.nl Nijverheidsweg 2 - Voorhout Tel. 0252 - 23 26 57


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

13

Theater en muziek op Dag van de Ouderen TEYLINGEN

n KBO Teylingen organiseert in samenwerking met Welzijn Teylingen de “Dag van de Ouderen”, op vrijdagmiddag 29 september. Alle senioren vanaf 50 jaar en woonachtig in de gemeente Teylingen worden uitgenodigd aanwezig te zijn.

Bij de ontvangst in Hotel van der Valk in Sassenheim vanaf 13.00 uur staat de koffie/thee met iets lekkers klaar. Na een drankje wordt gestart met het programma. Na de opening van de dagvoorzitter, is om 13.45 uur het eerste optreden van Theater in Huis. Zij verzorgen een theatershow. Na de pauze, inclusief hapje en drankje, is het tweede optreden van dit theatergezelschap. Zangeres Roselle staat na de derde pauze op de bühne. Zij neemt het publiek mee in een wereld van muziek. Het programma loopt tot 17.00 uur. De zaal bevindt zich op de eerste etage en is goed te bereiken vanuit de hal op de begane grond met een ruime lift. De kosten voor deelname bedragen

10 euro (inclusief koffie, consumpties en vervoer. Bij binnenkomst worden drie consumptiebonnen uitgereikt. Voor vervoer zijn bussen geregeld. Opstapplaatsen bevinden zich op het kerkplein in Voorhout om 12.00 uur, in Warmond bij de bushaltes Sweilandstraat om 12.00 uur en de Warmundastraat om 12.15 uur en Sassenheim bij Sassembourg (Jan van Brabantweg) om 12.00 uur, daarna bij theater ‘t Onderdak (J.P Gouverneurlaan 40a) en bij de Bernardus (Hoofdstraat 82). Aanmelding en betaling voor deze middag kan, schriftelijk of telefonisch, tot en met 14 september. In Voorhout kan dat bij Hans Boere, tel. 0252-213715, Julianalaan 27, of Wim van Kampen, tel. 0252-214992, Boekhorstlaan 146. In Warmond bij Corri van Wetten, Kloosterwei 204 of Cor van Winsen, Irenestraat 17. Gasten uit Sassenheim melden zich aan bij Netty Havenaar, tel. 0252224126 (tussen 11.00 en 13.00 uur), Kagerdreef 186.

Mia Giesbers is blij dat ze nu ook gasten uit haar eigen woonplaats kan begeleiden. | Foto: pr.

Het is leuker oud worden met Vier het leven n Stichting regelt geheel verzorgde uitstapjes naar theater WARMOND n Vier het leven is de naam van de stichting waar de Warmondse Mia Giesbers sinds vier jaar actief voor is. Ze begon in Leiden, maar haar wens om ook de Warmondse ouderen de kans te geven voorstellingen te bezoeken, komt dit najaar uit. ‘Ik zag het aan mijn vader: door actief te blijven word je veel leuker oud’.

De 600 dozen met kleding, dekens en medische artikelen worden ingeladen voor transport naar zeven dorpen in Oekraine. | Foto: pr./ Henk Maat

‘Kledingtransport naar Oekraïne blijft nodig’ SASSENHEIM n Een delegatie van het Pastoraal Fonds, waaronder Kringloopwinkel Op Dreef, is in april weer naar Transkarpatië in Oekraïne geweest. Zo’n 1800 kilometer van Sassenheim heeft de delegatie ervaren dat de algehele situatie sinds 2016 duidelijk is veranderd, mede door de oorlog die in het oosten van Oekraïne regelmatig oplaait.

De (gemeentelijke) overheid heeft geen geld (inkomsten) om het noodzakelijk gemeentelijke voorzieningen zoals wegen, sportvelden en scholen te onderhouden. De scholen krijgen nu minder geld om de kinderen tussen de middag een maaltijd te geven. De situatie is slechter geworden. De overheid geeft nu nog 3 Grivnia per kind voor voedsel (omgerekend tien eurocent) terwijl een redelijke maaltijd daar ongeveer 8 Grivnia (zo,n 27 eurocent) kost. Het verschil moet de school zelf zien te regelen. Het is echter voor de scholen verboden geld in te zamelen. Veel jonge mensen en ook ouders van gezinnen zoeken hun heil in Hongarije of Tsjechië om daar te werken. Jonge vaders gaan naar het buitenland om voor hun gezin iets te verdienen. Grootouders passen dan meestal op de kinderen. Maar deze grootouders hebben ook geen extra inkomsten. Leerkrachten en

begeleiders op kinderdagverblijven hebben veel geld moeten inleveren om collega’s aan het werk te houden. En dat van zo’n 100 euro per maand. Veel afgestudeerden (jonge) mensen komen niet terug naar de Karpaten. Alleen de oudere bevolking blijft achter, veelal zonder werk en aangewezen op familieleden die hen helpen. Met het sturen van kleding kunnen arme mensen op eenvoudige wijze toch worden geholpen. Om die reden blijft Kringloopwinkel Op Dreef de kleding verzamelen, sorteren, inpakken en opsturen. Op donderdag 17 augustus zijn er weer ruim 600 dozen met kleding, schoenen, dekens, medische artikelen ingeladen voor een zevental dorpen in Transkarpatië in Oekraïne: Gát, Csonkapapi, Nagymuzsaly, Balazsér, Kisbégány, Csikós en Kigyós. Het transport gaat eerst naar het douanedepot in Beregowo. Als na enkele maanden het transport door de douane wordt vrijgegeven mogen de contactpersonen in Oekraïne de kleding gaan verdelen in deze zeven dorpen. Met de opbrengsten van Kringloopwinkel Op Dreef probeert het Pastoraal Fonds nog enig licht in deze donkere situatie te brengen. Arme mensen krijgen vanuit Sassenheim regelmatig een levensmiddelenpakket of de opgestuurde kleding.

Stilzitten is niets voor Mia Giesbers, dat wist ze meteen al toen ze het familiebedrijf Meddens Mode in 2011 vanwege economische redenen moest sluiten. Na 43 jaar werkzaam te zijn geweest, wilde de Warmondse haar tijd zinvol blijven invullen. Bij een zoektocht op internet kwam de stichting Vier het Leven! naar voren. De stichting organiseert film-, museum-, theater- en concertbezoek voor ouderen die dit niet meer zelf kunnen regelen of graag gereden worden. Als locatiecoördinator stelt Mia vanaf 2014 de programma’s voor ouderen in Leiden en Voorschoten samen en koppelt ze vrijwilligers aan gasten. In 2015 kwam daar Oegstgeest bij. Vanaf dit najaar heeft ze Warmond ook aan haar pakket toegevoegd. “Wat is er leuker dan het ook in je eigen dorp te mogen regelen? Het was al jarenlang een wens en ik ben blij dat het nu gebeurt!”

liefst acht geheel verzorgde vandeur-tot-deur uitjes kiezen. Ze betalen daarvoor een all-in prijs, van meestal rond de veertig euro. Daarin zitten dan vervoer, ticket, consumpties en begeleiding. Gasten kunnen bellen naar een centraal nummer om zich aan te melden. Er is ook een cadeaubon, waarmee mensen iemand anders een uitje cadeau kunnen doen.

LEIDSE SCHOUWBURG

ALLEEN IN WARMOND

Klassieke concerten, theatershows, cabaret; er staat van alles in het programmaboekje van Vier het Leven. Gasten kunnen per maand uit maar

De voorstellingen en concerten zijn in Leiden (De Leidse Schouwburg en de Stadsgehoorzaal) en in Voorschoten (Het Kruispunt en het filmtheater). Vanaf nu komt daar ook aanbod vanuit theater ‘t Trefpunt bij. “Ook zij hebben een gevarieerd programma, waaruit ik enkele voorstellingen in ons overzicht heb opgenomen. Zo kunnen gasten uit Leiden, Voorschoten en Oegstgeest ook kennis maken met ons mooie theater.” Voorlopig kunnen alleen Warmondse 65-plussers uit Teylingen zich aanmelden. “Ik kan niet 3 gemeentes tegelijk toevoegen. Het

vergt veel organisatie om alle instanties ter plekke op de hoogte te stellen en overal vrijwilligers te krijgen”. Zij halen mensen met hun 4- of 5-deurs auto thuis op en gaan dan samen naar de voorstelling in de regio. Het komt later ook in de rest van Teylingen, maar ik begin in Warmond.” ACTIEF BLIJVEN

Vier het leven is met name een mooi initiatief, omdat het ouderen helpt om in het leven te blijven staan. Dat is belangrijk, besluit Mia. “Ik zag het aan mijn vader Jan Giesbers: hij is 98 jaar geworden en gaf leiding aan het familiebedrijf tot zijn 93e. Hij staat met 75 dienstjaren in het Guinness Book of Records. Hij was gezegend met een goede gezondheid en heeft dat uitgebuit. Zolang mogelijk actief blijven, gun ik ook andere ouderen. Door de uitjes met Vier het Leven hebben ze altijd wat te vertellen aan hun kinderen en kleinkinderen. Ze genieten van sociale contacten. Ik denk echt dat door actief te blijven, je veel leuker oud wordt.” Wie mee wil gaan als gast of als gastheer of gastvrouw met Vier het Leven kan bellen naar het hoofdkantoor (035) 5245156 of kijken op www.4hetleven.nl. Toets uw postcode in en u ziet het programma voor de komende 3 maanden.

Kinderen begeleiden bij een scheiding TEYLINGEN n Het Centrum voor Jeugd en Gezin houdt in samenwerking met Tischa Neve op donderdag 14 september van 20.30 tot 21.30 uur een webinar over het begeleiden van kinderen bij een scheiding. Het is bedoeld voor alle ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn. Kinderen zien hun ouders het liefst bij elkaar. Een scheiding zal dan ook veel indruk maken. Het is dus van groot belang dat ouders veel aan-

dacht hebben voor de beleving van de kinderen, vóór, tijdens en na de scheiding. WEBINAR

In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips om kinderen goed te begeleiden tijdens het proces van een scheiding. Hoe vertel je het je kinderen? Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? Welke dingen zijn nou essentieel om te doen in zo’n proces met kinderen?

Tischa Neve is naast deskundige ook ervaringsdeskundige. Wat zij nu anders probeert te doen dan hoe het bij haar vroeger is gegaan, deelt ze ook in dit webinar. AANMELDEN

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? Meld je dan snel aan om bij dit webinar bomvol inspiratie en tips te zijn! Aanmelden voor de gratis CJG-webinar via www. cjgcursus.nl.


R E M O Z A N L E E D R O VO

Blijf thuis wonen met een Stannah traplift -

VOOR D

€ 5.73 EEL 0,-

EER PROFIT N A V U N

€650, E UM JUBIL IN G T R O K

Betaalbare traplift voor elke trap Ruime keuze uit nieuw en gebruikt

Ford Custom

Ruimtebesparende, opklapbare stoel Levertijd vanaf 3 dagen

TDCi Economy

Servicedienst elke dag beschikbaar

FORD TRANSIT CUSTOM 270 L1H1 Trend Driver Assistance Pack, LED laadruimte, metaallak

’S WERELDS MEEST GEKOZEN TRAPLIFT WWW.STANNAH.NL

Van € 24.675,- VOOR

€ 21.690,VOOR D

€ 2.98EEL 5,-

Huisnummer:

VOOR VRIJBLIJVENDE INFORMATIE. VRAAG NAAR TOESTEL 7981

Email:

E E N G R E E P U I T O N Z E VO O R RA A D T R A N S I T C U ST O M A A N B I E D I N G E N

0800 - 5066

Postcode:

FINANCIAL LEASE VANAF 0 % ACTIETARIEF

BEL GRATIS

7981

Tel. Nummer:

€ 17.670,-

FULL OPERATIONAL LEASE VANAF € 90,- P/WEEK**

Dhr/Mevr:

Van € 23.400,- VOOR

Voor vrijblijvende informatie over de trapliften van Stannah stuurt u de ingevulde coupon in een ongefrankeerde envelop naar Stannah Trapliften B.V., Antwoordnummer 17006, 2170 VB, Sassenheim.

Frozen White, Cool & Connected Pack, LED laadruimte

NIEUW BIJ CASBA CARESSE BOXSPRINGS

FORD TRANSIT CUSTOM 270 L1H1 130pk Navigator

CARESSE 3800

metaallak, navigatie, Driver Assistance Pack 3, Trekhaak, LED laadruimte

140x200cm, van 2850,VOOR

1995,-

ANDERE MATEN LEVERBAAR

Van € 27.875,- VOOR

€ 24.690,L

E VOORDE

€ 3.185,-

FORD TRANSIT CUSTOM 270 L1H1 170 pk Anniversary Van € 34.050,- VOOR

€ 29.990,-

ER IS AL EEN BOXSPRING VANAF 995,-

VOOR D

€ 4.06EEL 0,NOG MEER LUXE? Custom Limited 130pk met automaat van € 33.250,- VOOR € 29.490,-

CARESSE 4550

140x200cm, van 1565,VOOR

Kijk voor adresgegevens en openingstijden op www.ardeaauto.nl

Bel voor meer informatie: Haarlem - 023 553 1666 | Hoofddorp - 023 568 3200 Lisse - 0252 466 900 | Noordwijk - 071 364 1010 Genoemde prijzen zijn excl. BTW/BPM en excl. verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaarmaken. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Wijzigingen voorbehouden. Aanbiedingen gelden op modellen uit voorraad. Alle modellen zijn reeds voorzien van een kenteken met registratie in 2017. Voordeel Custom Economy o.b.v. prijs Ambiente vermeerderd met Ardea actie korting. Operational lease o.b.v. 72mnd en 20.000km/jr via Sternlease. Gem. CO2 : 157gr/km. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op www.ardeaauto.nl

995,-

ANDERE MATEN LEVERBAAR

CARESSE 4700

160x200cm, van 3420,VOOR

2395,-

ANDERE MATEN LEVERBAAR

CARESSE 4600

140x200cm, van 2850,VOOR

1995,-

ANDERE MATEN LEVERBAAR

DE BESTE MERKEN ONDER ÉÉN DAK, MET LAAGSTE PRIJSGARANTIE! CASBA Wonen en Slapen Rijneke Boulevard Zoeterwoude Hoge Rijndijk 315 T. 071 - 589 93 46 www.casba.nl

Openingstijden: ma. 13.00 tot 17.30 uur di. t/m vrij. 10.00 tot 17.30 uur do. koopavond tot 21.00 uur zaterdag 10.00 tot 17.00 uur zondag 12.00 tot 17.00 uur


zakelijk

DE TEYLINGER

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

15

‘Langer zelfstandig thuis’ bij Stannah trapliften REGIO n Marente organiseert op dinsdag 12 september de themabijeenkomst ‘Langer zelfstandig thuis.’ Deze wordt gegeven in een toepasselijke omgeving: in de showroom van trapliftenfabrikant Stannah. Om 14.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom bij Stannah Trapliften in Lisse (Vennestraat 4). Zij krijgen uitleg over veilig thuis blijven wonen tijdens het ouder worden.

Voor informatie en/of aanmelden, neem contact op met Ledenservice Marente via telefoonnummer 071 4093223 of via ledenservice@marente.nl. Voor leden van Marente is deze bijeenkomst gratis. Niet-leden kunnen aan deze themabijeenkomst deelnemen voor 15 euro.

Voor veel mensen is het niet duidelijk wat de mogelijkheden zijn wanneer ze zelfstandig willen blijven wonen als dat niet meer zo soepel gaat. De ergotherapeut van Marente kan bezoekers hier alles over vertellen: Welke hulpmiddelen zijn er? En waar kan je terecht met vragen? Tijdens deze bijeenkomst wijst de ergotherapeut de weg in de wereld van hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen. Daarnaast geeft zij praktische tips, en zijn er hulpmiddelen aanwezig om zelf te ervaren wat er mogelijk is. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen.

Fresh Market is gevestigd aan de Herenstraat. | Foto: pr.

Fresh Market biedt klanten vers en compleet aanbod VOORHOUT n Ondernemer Erik Zantingh had een wens: een grote supermarkt, met een gevarieerd aanbod aan (vers)producten uit Nederland en Polen. Toen de kans zich voordeed in Voorhout, bedacht hij zich geen moment. Sinds vorige week is Fresh Market geopend aan de Herenstraat.

Design Weken bij Sanidrõme ter Laak ZAKELIJK n Het jaar 2017 is uitgeroepen tot het themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’.

En design is ook goed terug te zien in badkamers. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp van de badkamer in 3D, de vormgeving van badkamerproducten en designmerken die hun collecties laten ontwerpen door bekende designers. Redenen genoeg voor Sanidrõme ter Laak om van 1 september tot en met 15 oktober de Sanidrõme Design Weken te houden met interessante acties. De designmerken Assenti, Dornbracht, Duravit en Vasco worden in deze weken extra in de spotlights gezet. Met de keuze uit vier uiteenlo-

pende stijlen passen de onderhoudsvriendelijke Assenti meubelen perfect in ieder badkamerinterieur; 25 jaar geleden zorgde Dornbracht met de kraan Tara voor een revolutie in badkamerdesign; de nieuwe Vasco Oni designradiator met optionele handdoekuitsparingen combineert een sober design met optimaal gebruiksgemak en de Duravit serie ME by Starck, ontworpen door Philippe Starck, bestaat uit perfect gevormde wastafels en toiletten. Kom voor meer info over bovenstaande designproducten naar de badkamershowroom van Sanidrõme ter Laak, Gieterij 8, vraag ernaar in de showroom of kijk op www.sanidrome.nl/designweken.

Geef uw mening over het centrum van Sassenheim SASSENHEIM

n Wat vindt u van het centrum in Sassenheim? Geef uw mening over winkelen en het verkeer in de enquête op www.deteylinger.nl. Insturen kan via het formulier op de website. Of lever een geprinte versie in bij Etos Hauwert, Hoofdstaat 254; Langeveld wijn en relatiegeschenken, Hoofdstraat 232; Holtman’s Hengelsportspeciaalzaak,

Hoofdstraat 169; FraNas, Voorhavenkwartier 27; en Van Nieuwkoop Koken, Tafelen en Cadeau, Hoofdstraat 263. Deze enquête loopt tot en met zaterdag 23 september. Er wordt vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan. De enquête is een initiatief van citymanager John van der Tol. De resultaten worden eind oktober In De Teylinger gepubliceerd.

Na de sleuteloverdracht in mei ging de ondernemer uit het Westland voortvarend van start in het pand. Het oude interieur verdween en de winkel heeft een nieuwe frisse uitstraling gekregen. Bij binnenkomst liggen aan de ene kant van het gangpad de verse groenten netjes in de vakken. Aan de andere kant is een grote koeling met verse vlees- en kaasproducten. Trots maakt Zantingh een ronde door de winkel. “Fresh Market heeft een uitgebreid assortiment,” vertelt hij. “We richten ons op Nederlandse en Poolse klanten. De verdeling is dan ook 60 procent Poolse producten en 40 procent is afkomstig uit Nederland. We hebben veel a-merken zoals Honig en Coca-Cola. Die zijn in beide landen natuurlijk erg populair. Toch

zie je, net als in elk land, dat er verschillen zijn. In Polen heb je veel meer keuze; waar in Nederland een schap van één meter is gevuld, hebben ze in Polen voor vier schappen producten.” Het is niet voor niets dat Zantingh de Poolse markt goed kent. Hij had eerder een uitzendbureau en heeft momenteel naast een hotel, ook nog enkele kleine supermarkten die zich op de Poolse klanten richten. Maar die verschillen van Fresh Market, benadrukt hij: “Dit is een Nederlandse supermarkt, met ook veel Poolse producten. Ik weet zeker dat er voor alle klanten genoeg aanbod is.” In de schappen staan veel verschillende soorten pasta, soepen, maar ook koekjes, chips en frisdrank. “Het leuke is dat er ook producten tussen zitten die we in Nederland niet kennen. Bijvoorbeeld de flessen Coca-cola, Fanta en 7Up van 2,25l. Die maat is bij andere supermarkten niet verkrijgbaar. Ze zijn ook nog tot en met 10 september in de aanbieding: een fles voor 1,30 euro.” Daarnaast verkoopt Fresh Market ook 52 soorten bier en is het schap met bakproducten tot de laatste

centimeter gevuld. Er is Nederlandse en Poolse babyvoeding verkrijgbaar. Zantingh gaat voor de totale winkel, legt hij zijn visie uit. “Ik wil een totaal concept aanbieden; dus verkopen we ook onderdelen voor de fiets en auto, zoals zadels en motorolie. Klanten kunnen bij ons alles vinden.” De verse producten, zoals de halalkip, komen uit Nederland. Ook op de brood- en banketafdeling ruikt het heerlijk. Er zijn verschillende Poolse delicatesse verkrijgbaar. De kersentaart, de appeltaart en de schuimtaart zijn populair, want klanten kunnen er een zelfgekozen stuk laten afsnijden. “De taarten zijn vooral heel populair bij onze Nederlandse klanten,” lacht Zantingh, “ze komen er speciaal voor langs”. De ondernemer nodigt iedereen uit om een bezoek te brengen aan Fresh Market. Hij ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en heeft alweer nieuwe plannen: momenteel is hij in gesprek om een take-away sushi aan de voorkant van de supermarkt te vestigen. Fresh Market aan de Herenstraat 66 is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur, op zaterdag van 8.30 tot 20.00 uur en zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Topday organiseert Bruidsevent REGIO n Topday Wedding and Partyproducts houdt zondag 10 september de vijfde editie van Bruidsevent Hoofddorp in Event Center Fokker. Dit jaar met een spectaculaire bruidsshow. Bruidsparen kunnen deze dag van 11.00 tot 16.00 uur verschillende leveranciers ontmoeten, die zich richten op de trouwbranche en aankomende bruidsparen adviseren om er een geweldige trouwdag van te maken. Denk aan: locatie, trouwkleding, fotograaf, ringen, bruidstaart, muziek, visagiste, decoratie en allerlei andere zaken waar je niet snel aan zult denken. Trouwen doe je tenslotte niet elke dag. Daarnaast is om 13.30 uur een spectaculaire bruidsmodeshow, verzorgd door Bruidsboetiek Topday uit Lisse. Kom naar het Bruidsevent van de Haarlemmermeer en maak zelfs kans op het winnen van een bruidsjurk.

GOODIEBAG

Voor iedere bruid is er een luxe goodiebag. De toegang van het event is in de voorverkoop 5 euro per kaart en aan de deur 7.50 euro. Kaarten in

de voorverkoop zijn verkrijgbaar bij Topday in Lisse en bij Event Center Fokker in Hoofddorp. Voor meer informatie, het programma en aanmelding: www.topday.nl.


Beautiful Wishes voor de nieuwste mode Beautiful Wishes is de naam voor afwisselend gesorteerde winkels voor betaalbare mode en de leukste accessoires. In Hillegom en Voorhout kun je terecht voor de laatste mode vanaf maat 34 tot en met maat 48. Wekelijks worden de winkels aangevuld met nieuwe items. In 2014 startte eigenaresse Monique Glas met een winkel in Hillegom. Omdat het daar zo goed werd ontvangen en ontzettend druk is, opende ze nog een winkel waar haar dochter Shirley de scepter zwaait. Ook in de Herenstraat in Voorhout weet het publiek de winkel te vinden. Naast kleding kun je ook terecht voor schoenen, tassen en andere accessoires. Denk hierbij aan sjaals, tassen en leuke sieraden.

Telecombinatie Luijk Lisse is verhuisd! Telecombinatie Luijk heeft haar winkel verhuisd van Blokhuis 60 naar de Kanaalstraat 29 in Lisse (naast Panini). Voor de zakelijke markt, SBS-Luijk (Smart Business Solutions) zijn we nu gevestigd in de Vennestraat 11R in Lisse.

Luijk: “Een logische aanpassing. De markt veranderd zeer snel. Voor ons betekende dat een aanpassing in de bedrijfsorganisatie. Voor de consument is nu alles onder 1 dak, en voor bedrijven kunnen we nu nóg professioneler opereren.”

Abonnementen, smartphones, alles voor thuis en natuurlijk de reparatie van defecte smartphones. Wij werken uitsluitend met kwaliteitsonderdelen, omdat we geen prijsvechter willen zijn met matige kwaliteit van onderdelen. Ook voor het ophalen of brengen van pakketjes van DHL kunt u weer bij ons terecht.

Leuk om te zien, dat zeer veel consumenten de nieuwe, prachtige winkel alweer gevonden hebben!

Ook online kun je shoppen bij Beautiful Wishes, de webwinkel is ook helemaal up to date Passage 3 – Hillegom Herenstraat 60 – Voorhout www.beautifulwishes.nl

Lisse Kanaalstraat 29

Luijk

Laat u verrassen door ons veelzijdige aanbod!

In 2003 zijn wij (Jaap sr. en Jaap jr.) JJComputerservice in Sassenheim gestart. Al veertien jaar bieden wij een verscheidenheid aan diensten en producten aan. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere nieuwe computers, laptops en randapparatuur, maar voeren wij ook reparaties uit aan al uw computer apparatuur. Naast de particulieren markt verzorgen bij bijvoorbeeld ook aanleg, beheer en onderhoud van netwerken voor midden en klein bedrijf.

Ook kunt u bij ons terecht voor diversen beveiligingssystemen.Sinds 2016 zijn wij DHL parcelshop geworden waardoor u ook bij ons terecht kunt met uw pakket zendingen. Wilt u weten wat wij voor u of uw bedrijf kunnen betekenen? Loop gerust even binnen of neem contact met ons op.

Van harte welkom, ook tijdens onze lezingen en workshops www.grimbergenboeken.nl/agenda

Heeft u een computer probleem? Wij lossen het op!

Heereweg 237 (‘t Vierkant) - Lisse 0252 419 180 - info@grimbergenboeken.nl

Essenlaan 46 | 2172BX | Sassenheim | T. 0252-223371 | W. www.jjcomputers.nl | M. info@jjcomputers.nl

Beautysalon Whitezand groeit door uitbreiding formule Inge Cobelens startte enkele jaren geleden in Lisse haar Beautysalon Whitezand. Deze Beautysalon breidde zij uit met ‘the Spa Wellness’. Er ontstond steeds meer vraag naar specifieke lichaamsbehandelingen. Dus werd de salon in de Meer en Houtstraat 2 uitgebreid met drie behandelsalons, waaronder een massagesalon, salon voor permanente Make-up en een aparte spray-tanningruimte. De ruimtes zijn met privacy voor elkaar te gebruiken. De sfeer en beleving zorgen voor een aangenaam en ontspannen verblijf. Inge Cobelens werkt met haar vaste kapsters en schoonheidspecialistes, Angela Sprengers, Margareth Olde Damink, Irene van Dorp, Bianca Frederikze, Marijke van Aart en Jolijn van der Linden. Eén dag in de maand is er een cosmetische arts aanwezig voor behandelingen van Botox, Fillers en PlexR laserbehandelingen. Ook kunt u terecht voor vragen omtrent huidaandoeningen. Neem contact op voor een vrijblijvend advies. Inge Cobelens 06-13 237 343 Whitezand Spa Wellness, Meer en Houtstraat 2, 2161ZR Lisse

Balance is the key of life

gaten of het vervangen van ritsen, bootkussen en nog veel meer.

Bij kledingreparatie en Stomerij Sassem hebben ze gouden handen!

Wie kledingreparatie en stomerij Sassem op Facebook volgt, kan gebruik maken van diverse acties. Dus ´like´ze. Er komt binnenkort zelfs een spijkerbroekactie voor slechts € 3,- en als de teller op 1000 volgers staat, volgen er nog meer acties.

We zetten de koffie alvast klaar. Voor prijzen kunt u terecht op www.kledingreparatiesassem.nl

De zaak is pas een maand open en alle klanten gaan tevreden lachend de deur uit. Kledingreparatie en stomerij Sassem is gespecialiseerd in kledingaanpassingen zoals het colbert vanuit de schouder inkorten of broeken origineel korter maken. Zelfs maatpakken worden gemaakt. Gordijnen worden op professionele wijze gerealiseerd. Daarnaast verricht men zelfs reparaties aan tenten, zoals het dichten van

Kledingreparatie & Stomerij Sassem Hoofdstraat 262B – Sassenheim - 0252-751514

www.kledingreparatiesassem.nl www.facebook.com/Sassems


we al drie jaar met succes Sushiheim. Sinds 1 juli zijn we samen het avontuur aangegaan met ons restaurant/bar Gebr. Wop. Met kennissen en vrienden hebben we een onwijs mooi resultaat neergezet. Met onze eigen stijl, gastvrijheid en gezelligheid zijn wij een aanwinst zijn voor Sassenheim en omstreken en zorgen we met het hele team dat iedereen kan genieten.”

GEBROEDERS WOP

voor food en fun

LISSE – Feel Your Web biedt ruimte aan artikelen van meer dan 40 verschillende webshops. Dat deze originele cadeauwinkel aan de Kanaalstraat in de smaak valt bij het winkelend publiek is duidelijk. Na ruim 2 jaar staat de winkel nog steeds vol met leuke, handgemaakte en

ROY HOLTMAN, ZELF VERWOED VISSER, IS DE TROTSE EIGENAAR VAN DE NIEUWE HOLTMAN’S HENGELSPORT SPECIAALZAAK IN SASSENHEIM. Roy is de 27 jarige zoon van Dolf en Jolanda Holtman, eigenaars van Holtman’s dierenspeciaalzaak. Van jongs af aan wilde Roy al zijn eigen winkel hebben. Door het wegvallen van de plaatselijke hengelsportspeciaalzaak, heeft hij zijn grote droom waargemaakt met een eigen hengelsportspeciaalzaak.

Wie van lekker eten houdt en gezelligheid is op het juiste adres bij de Gebroeders Wop aan de Hoofdstraat 173 in Sassenheim. ‘’Wij hebben de lekkerste spareribs uit de regio”, verklappen de trotse broers. “We serveren ook overheerlijke kipsaté en fantastische sushi.” De twee jonge ondernemers (19 en 22) kregen het gevoel voor de horeca met de paplepel ingegeven. “Onze moeder had vroeger een pannenkoekenhuis in Leiden waar we veel hebben geleerd. Nu draaien

Nieuw!

hiermee een basis voor een complete en nette hengelsportspeciaalzaak. Met zijn complete assortiment kan iedere visser voor karpervissen, roofvissen, witvissen, forel/vliegvissen en zeevissen bij hem terecht.

PAS GEOPEND IN HET DORP EN NU OOK OP DE BRADERIE!

Graag tot ziens in de winkel.

Omdat hij pas laat in het seizoen de sleutel kreeg van de winkel, heeft hij de complete verbouwing/metamorfose samen met vrienden en familie gerealiseerd in slechts 11 dagen. Door zijn kennis, ervaring, service en gastvrijheid, legt hij Hoofdstraat 173 Sassenheim

0252 227 338 unieke artikelen en steeds meer ondernemers willen maar wat graag ruimte huren. ‘De afwisseling en diversiteit van de artikelen maakt het succes’, zegt ondernemer Rianne Wesdijk. ‘Ondernemers kunnen per 3 maanden hun spullen etaleren. Zo bieden wij de klanten steeds nieuwe artikelen, vaak gerelateerd aan het seizoen. Veel klanten komen daarom wekelijks kijken of er iets nieuws is.’ Het aanbod is divers en de kasten rijkelijk gevuld met o.a babyspullen, woonaccessoire, beelden, kleding, servies, sieraden en airplants. Feel Your Web, dé fysieke winkel voor webshops, voor klanten die op zoek zijn originaliteit, unieke of handgemaakte artikelen.

FEEL your WEB

HOLTMAN’S HENGELSPORTSPECIAALZAAK HOOFDSTRAAT 169 – SASSENHEIM

Bezoek ook onze winkel Grand Café Hoofdstraat A-muze;169, prijs-kwaliteit om uw Sassenheim vingers bij af te likken U kent ons wellicht vanuit Lisse waar u ons sinds 2006 kunt vinden aan de Heereweg 238 (’t Vierkant). Sinds juni van dit jaar bent u ook welkom aan de Oude Haven 1 (voorheen Brasserie Moeders) in Sassenheim! In beide Grand Café’s bent u welkom (maandag gesloten) voor het lekkerste eten en drinken; koffie met gebak, lunch, high tea, diner of een borreltje, maar ook voor uw feestje of privé diner kunt u bij ons terecht. Een drie gangen menu gebruikt u bij ons al vanaf €27,50 per persoon! Zowel in Lisse als in Sassenheim kunt

u heerlijk genieten in een huiselijke sfeer of op één van de zonnige terrassen. Tot snel bij Grand Café A-muze!

Kanaalstraat 72 2161 JN Lisse m. 06-30142868 e. info@feelyourweb.nl w. www.feelyourweb.nl

Greenhouse is sinds 1995 een begrip in Noordwijkerhout en omstreken! Eigenaresse Astrid van den Berg heeft een groot team van bloemisten en stylisten die samen het hart vormen van Greenhouse. Wij staan bekend om onze creativiteit, bijzondere boeketten, workshops, bruidswerk en meer. Greenhouse is zeer veelzijdig; we richten ons op de hobbyist, de professional en op de tuinen interieurliefhebbers. De winkel is in een grote kas aan de Herenweg gevestigd, die tot de nok toe gevuld is met de nieuwste trends. Daarnaast hebben wij een zeer grote collectie bijzondere kamerplanten. Wij houden scherp in de gaten wat er speelt op het gebied van groen en we zorgen dat deze trends snel voor jou beschikbaar zijn. Naast planten hebben wij natuurlijk ook veel bijzondere bloemen. Ons assortiment wordt dagelijks aangevuld met verse bloemen. Zo kunnen wij een boeket met een lang vaasleven garanderen. Iedere week hebben wij een nieuwe leuke aanbieding: een weekboeket

voor slechts €10. En ook dit boeket is altijd gevuld met verse bloemen. Bent u enthousiast geworden, kom dan eens langs om een kijkje te nemen in onze kas. Of kijk voor meer informatie op onze website greenhouse.nl. Herenweg 366 Noordwijkerhout • 0252-371134

Lisse • 0252-424600 Sassenheim • 0252-227548 www.a-muze.com |grandcafe@a-muze.com

Sarili Fashion comfortabel en stijlvol Sarili Fashion in het hart van Lisse aan de Kanaalstraat is een damesmodezaak met een keur aan bekende merken. Wie comfortabel/stijlvol en draagbaar naar de laatste mode gekleed wil gaan, doet er goed aan binnen te stappen. De kleding heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en de positieve reacties op Facebook stuwen de zaak naar een 10. Eigenaresse Lieneke Mieloo zwaait ruim vier jaar de scepter en is gekneed in het vak. We bieden voor ieder wat wils. Met onder andere mooie merken zoals Ned, Envy, Sophia, Basic Wear, Dreamstar, Tramontana en Mogly. Red Button is een mooi broekenmerk met een fijne pasvorm. Dit seizoen zien we herfstkleuren, grijs en die mooie kleur army groen.

Kom gezellig binnen, we adviseren graag.

Kanaalstraat 48a Lisse 0252 702 700


ccasions ccasions ccasions AUTO-AIRCO

Autobedrijf Heemskerk & ZN 60 jaar

Autocentrum van Egmond

60 jaar, dat moeten wij vieren met extra Autobedrijf Heemskerk &vertrouwde ZN bestaat bestaat al al voordeel voor u en met de Autobedrijf Heemskerk & ZN Autobedrijf Heemskerk & ZN bestaat Autobedrijf Heemskerk & ZN bestaat al service die u van ons gewend bent. 60 jaar, jaar, dat dat Heemskerk moeten wij wij vieren vieren met extra extra Autobedrijf & ZN bestaat al 60 moeten met 60 jaar, dat moeten wijvieren vieren met extra extra 60 jaar, dat moeten wij met voordeel voor u en met de vertrouwde 60voordeel jaar, dat moeten Herkent U deze nog? wij vieren met extra Deze herkent U zeker, voor u en met de vertrouwde Advertentie 1970U en met de vertrouwde de Renault 12 van nu. voordeel voor voordeel voor u en met de vertrouwde Lange bent. Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 service die u van ons gewend voordeel voor en met de vertrouwde service die uuUvan ons gewend bent. Leasing alle•Megane merken info@autoheemskerk.nl www.autoheemskerk.nl service van onsgewend gewend bent.De renault estate Dci Stop & Start service diedie u van van ons bent. Leasing alle merken service die u ons gewend bent.

HEEMSKERK AUTOLEASE BV Leasing alle merken HEEMSKERK AUTOLEASE BV BV HEEMSKERK AUTOLEASE HEEMSKERK AUTOLEASE BV

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

Een greep uit ons aanbod: 2014 € 17.950,VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist AutocentrumSEAT vanIBIZA Egmond ST 1.2 TDIVW-AUDI-SEATecomotive SKODA € 8.950,2011specialist VW1a GOLF VII 1.2 TSI 5d. Airco € 18.950,2014 Showroom: Langevaart , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 VW GOLF PLUS 1.4 TSI 35.000km 2008 € 10.950,Een greep uit ons aanbod: VW GOLF VEen 1.6 FSI 5d. Airco 2007 € 7.950,greep uit ons aanbod: SEAT LEON VST1.4 1.2FSI TSIAirco 105 pk 17.950,2014 VW GOLF 5.250,2004 €€€ 17.950,SEAT LEON ST 1.2 TSI 105 pk 2014 SEAT IBIZA ST 1.2 TDI ecomotive € 8.950,2011 VW IBIZA GOLF ST 1.41.2 16VTDI Comfortline 2.950,2000 €€ 8.950,SEAT ecomotive5d. 2011 VW GOLF VII 1.2 TSI 5d. Airco 18.950,2014 Volvo S60 2.4 140PK 2014 Edition-II V60 T4 T4 VWGOLF GOLF 1.4 16V 2.500,1999 €€€ 18.950,VW VII 1.2 TSI 5d. Airco Volvo S60 2.4 140PK Edition-II V60 Volvo S60 2.4 140PK Edition-II V60 T4 VW GOLF PLUS 1.4 TSI 35.000km 10.950,2008 VWGOLF CADDY Combi 1.6-35.000km 2Prijs: schuifd. 10.950,2009 €€€ 10.950,Schuifdak € Momentum Business VW PLUS 1.4 TSI 2008 € 2007 Schuifdak Prijs:- Prijs: Momentum Business VW GOLF 1.6 Schuifdak FSI 5d.-Airco € 7.950,€ Momentum Business VW VWGOLF POLO 2011 BJ:VVV1.2 2007 1.6Comfortline FSIKm-stand: 5d. Airco5d. 112373 €€ 10.950,7.950,2007 VW GOLF 1.4 BJ: FSI Airco BJ: 2007 Km-stand: 112373 €€ 5.250,2004 2007 Km-stand: 112373 €€ € VW VWGOLF UP! Move Up 1.0 5d. airco 8.950,2012 Kleur: Groen metallic V 1.4 FSI Airco € 5.250,2004 2011, 89.502 89.502 km VW GOLF 1.4 16V Comfortline 5d. 2000 Kleur: Groen metallic 2.950,Kleur: Groen SEAT Mii 1.016V Style airco, pdcmetallic 7.950,2012 €€€ 2.950,2011, 2011,km 89.502 km VW GOLF 1.4 Comfortline 5d. 2000 Transmissie: Handgeschakeld VW GOLF 1.4 16V 2.500,1999 Transmissie: Handgeschakeld Transmissie: Handgeschakeld SUZUKI ALTO 1.0 Comfort plus 6.250,2012 €€€ 2.500,VW GOLF 1.4 16V 1999 Svala Auto VW CADDY Combi 1.6 21.2 schuifd. €€ 10.950,Bouwjaar 2008 2009 Svala Auto SKODA FABIA Station TSI 12.950,SvalaenAuto 2014Auto Svala Auto Workshops leuke aanbiedingen VW CADDY Combi 1.6 2 schuifd. • Afschrijving en rente € 10.950,2009 Svala Svala Auto Rietschans 70 van lokale bedrijven VW POLOMICRA 1.2 Comfortline 5d. 10.950,2011 Arnoudstraat NISSAN 1.2 Visia airco 3.500,2004 €€ 10.950,70 RietschansRietschans 70 Arnoudstraat • Verzekering VW POLO 1.2 Comfortline 5d. 90.000km Beide occasions leveren wij met 2011 Arnoudstraat 2352 BB Een Leiderdorp Beide occasions leveren wij airco met VW UP! Move1.2 Up 1.0 5d. € 8.950,32182 DZ Hillegom 2012 Beide occasions leveren wij met OPEL AGILA 16V Enjoy 2.750,2003 leuke leerzame avond uit! 2352 BB Leiderdorp 32182 DZ€Hillegom 2352 BB Leiderdorp • Houderschapsbelasting VW UP! Move Up 1.0 5d. airco 8.950,32182 DZ Hillegom 2012 24 MAANDEN GARANTIE Airco/ Radio cd/ LMV24 MAANDEN Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl 24 MAANDEN GARANTIE SEAT MiiGARANTIE 1.0 Style airco, pdcT. 0252-410650 T 071-5810950 2012 € 7.950,T 071-5810950 • Reparatie & onderhoud T. 0252-410650 SEAT Mii 1.0 Style airco, pdc € 7.950,Like onze pagina, en blijf op de hoogte van het laatste nieuws T 071-5810950 2012 T. 0252-410650 of via 071-4022911 (optie 2) SUZUKI ALTO 1.0 Comfort plus 2012 € 6.250,Normale slijtage SUZUKI ALTO•1.0 Comfort plus van banden 2012 € 6.250,SKODA FABIA Station 1.2 TSI 2014 € 12.950,Workshops en leuke aanbiedingen • Afschrijving en rente Kijken voor al aanbiedingen onze auto’s op: www.acvanegmond.nl SKODA FABIA Station 1.2 TSI € 12.950,2014 Workshops leuke van lokale bedrijven • Afschrijving NISSAN MICRA 1.2 Visia airco en rente 2004 € 3.500,van lokale bedrijven • Verzekering NISSAN MICRA 1.2 Visia airco 2004 •Enjoy Verzekering 2003 €€ 3.500,OPEL AGILA 1.2 16V 2.750,Een leuke leerzame avond uit! Houderschapsbelasting OPEL AGILA 1.2••16V Enjoy 2003 € 2.750,Een kan leuke leerzame avondLMV uit! INkOOp ALLE mErkEN AutO’S Airco/ Radio cd/ Aanmelden via verkoop@acvanegmond.nl Houderschapsbelasting Airco/ Radio cd/ LMV Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl • Reparatie & onderhoud • • • Like onze pagina, en blijf op de hoogte van het laatste nieuws of via 071-4022911 (optie 2) • Reparatie Like onze en blijf op& deonderhoud hoogte van het laatste nieuws of viaOnderhoud 071-4022911alle (optie 2) •pagina, Normale slijtage van banden merken • Normale slijtage van banden tegen prijzen! Kijk zeer voor concurrerende al onze auto’s op: www.acvanegmond.nl Kijk voor al onze auto’s op: www.acvanegmond.nl

SUZUKI SX4 1.6 SEAT LEON ST 1.2 TSI 105 pk Autocentrum van Egmond

11.995,€ 60,F 11.995,A 11.995,N A V 24.945,24.945,24.945,EX. BTW GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS

VALKENBURG

Bouwjaar 2008 2008 Bouwjaar 90.000km RUIM 25 90.000km

JAAR AIRCO-ERVARING

Bel voor het maken van een afspraak

071-4077364 DOL DWAZE OCCASIONS DOL DWAZE OCCASIONS !! DWAZE OCCASIONS MINI Mini Cabrio 1.6 Cooper

Levering alle merken nieuwe auto’s met hoge korting!!AutO’S INkOOp ALLE mErkEN

INkOOp ALLE •mErkEN AutO’S •• Merk

••• Onderhoud alle merken Bouwjaar km alle merken tegenOnderhoud zeer concurrerende prijzen! tegen zeer concurrerende prijzen!

kleur

deur motor opties Occasions

prijs

Occasions MINI Mini MiniVoor Cabrio 1.6 Cooper Cooper Occasions een systeemdiagnose/reparatie Nissan Micra 1.2elr, 3drs.cpv, E-vision 2005 €46.000 km € 4.750 MINI Cabrio 1.6 Nissan5Micra 1.2 3drs. E-vision 2005 46.000 km € 4.750 Citroën C1 Collection 2013 22000 Zilver 1000 sb, a/c, mult. 7.650,00 Levering alle merken nieuwe auto’s Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision

2005 46.000 km € 4.750

Peugeot 2008 122.000 Peugeot Partner 1.8Partner Tepee 1.8 Tepee 2008 122.000 km € km 8.950€ 8.950 1.8 Tepee 2008 122.000 km € 8.950 van uw aircoinstallatie in uw voertuig Wit Peugeot 5 Partner 1300 sb, elr, cpv, a/c, €94.000 7.250,00 Opel Astra Wagon 1.6 Business 2007 km Opel Astra Wagon 1.6 Business 2007 94.000 km € 7.950€ 7.950 Opel Astra Wagon 1.61.2Business 2007 94.000 € 7.950 Seat Ibiza Black Edition. 2011 km 41.000 km € 8.750 Seat Ibiza 1.2 Black Edition. 2011 41.000 km € 8.750 Ford Fiesta Ghia nw staat 2000 37000 Groenen m.Ibiza 5 1.2 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv €km 3.750,00 Seat Black Edition. 2011 41.000 € 8.750 Toyota Yaris 1.3-16V VVT-i Sol aut. 2001 27.000 km € 4.450 Toyota Yaris 1.3-16V VVT-i Sol aut. 2001 27.000 km € 4.450 Toyota 1.3-16Vsb, VVT-i Solcpv, aut. 2001 27.000 km € 4.450 Citroën C1het Collection 2013 22000 Zilver 55Yaris 1000 elr, a/c, mult. €84.000 7.650,00 Volkswagen Golf Golf Sportline 1.6 FSI 2004 km € 7.950 Ford Fiesta 2010 49000 zilver 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv incl. 8.500,00 uitlezen van foutcodes van de diverse Citroën C1 Collection 2013 22000 Zilver Volkswagen 5 1000 sb, elr, cpv, a/c,2004 mult. 7.650,00 Golf Golf Sportline 1.6 FSI 84.000€km € 7.950 VolkswagenFiat GolfPanda Golf1.2 Sportline FSI 2004 84.000 Edizione1.6 Cool 2008 km 72.000€ 7.950 km € 3.950 Fiat Panda 1.2 Edizione Cool 2008 72.000€km € 3.950 Fiat gr. Punto 1.3 diesel 2010 49000 Wit 5 1300 sb, elr, cpv, a/c, 7.250,00 Fusion1.3 200649000 65000 Wit RoodFiat m.5 5 1300 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh 5.650,00 Panda 1.2 Cool 2008 km € 3.950 FiatFord gr. Punto diesel 2010 sb, elr, cpv, a/c, 7.250,00 Fiat Edizione 500 1.4-16V Sport Limited 500 72.000 2007€116.000 km € 6.950 computers in uw auto Fiat 500 1.4-16V Sport Limited 500 2007 116.000 km € 6.950 Fiat 500 1.4-16V Sport Limited 500 2007 116.000 km € 6.950 Mercedes-Benz A-Klasse 150 Elegance 2005 70.000 km € 8.950 Ford Fiesta Ghia nw staat 2000 37000 Groen m. 5 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 3.750,00 Ford C max grand 7 pers 2011 21000 ZilverMercedes-Benz 5 1600 sb,150 elr,Elegance cpv, a/c, 14.750,00 2005 70.000€km € 8.950 Ford Fiesta Ghia nw staat 2000 37000 Groen en m. 5 1300A-Klasse sb,elr,cpv,a/c,lmv 3.750,00 Mercedes-Benz A-Klasse 150 Elegance 2005 70.000 km € 8.950 Bedrijfsauto’s KiaFiesta Picanto 201349000 31000 zilver Zwart 55 1400 1000 sb, cpv 7.250,00 Ford 2010 sb,elr,cpv,a/c,lmv incl. € 8.500,00 2006 96.000 km Bedrijfsauto’s Ford Fiestanatuurlijk 2010 49000 het zilver regelmatig 5 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv incl. 8.500,00 voor onderhoud Opel Vivaro 1.9 CDTI L1 H1 2005€150.000 km € 3.950 Bedrijfsauto’s 2006 96.000 km Opel Vivaro 1.9 CDTI L1 H1 2005 150.000 km € 3.950 2006 96.000spacestar km Mitsubishi 200365000 108000Rood Blauw m.5Vivaro 5 1400 1600 sb,elr,cpv,a/c €230.000 3.250,00 Ford Fusion 2006 m. sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh 5.650,00 Peugeot P 120 1.6 HDI L1 XR Profit+ 2011 km € 5.950 Opel 1.9 CDTI L1 H1 2005 150.000 km € 3.950 Ford Fusion 2006 65000 Rood m. 5 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh € 5.650,00 Peugeotaircosysteem. P 120 1.6 HDITransp.1.9 L1 XR Profit+ 2011 230.000 km € 5.950 € 11.950,van uw kostbare Volkswagen TDI 300 MHD 2008 62.000 km € 8.950 Peugeot P 120 1.6 HDI L1 XR Profit+ 2011 230.000 km € 5.950 Mitsubishi colt€ 1.1 charge 200921000 69000 Zilver Wit 1100 sb, sb,elr,cpv,a/c 6.750,00 Ford C max grand 7 pers 2011 55 1600 elr, cpv, a/c, € 14.750,00 11.950,Levering alle merken nieuwe auto’s met hoge korting!! met1.3 hoge korting!! Fiat gr. Punto diesel 2010 49000

Merk Merk

Bouwjaar Bouwjaar

km km

kleur kleur

deur motor deur motor

opties opties

prijs prijs

€ 11.950,Autobedrijf G. Dol b.v. Autobedrijf G. Dol Dol b.v. b.v. Autobedrijf G.

alle auto’s afleveringskosten. Suzuki swift exclusive 2009 rijklaar 67000 zilveren geen 3 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 7.250,00 Suzuki swift exclusive 2009 67000 zilver 3 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 7.250,00 Suzuki swift xpression Suzuki swift xpression

elbedrsb,elr,cpv,a/c,lmv ijf 2010 83000 zilver 1300 Automo55bi1300 2010 83000 zilver sb,elr,cpv,a/c,lmv

€ 8.650,00 € 8.650,00

van Zelst alle auto’s rijklaar en geen afleveringskosten.

Hyundai ix 35 Hyundai ix 35

NATIONALE

2011 AUTO2011

PAS

33000 Grijs 33000 Grijs

5 2000 5 2000

sb,elr,cpv,a/c,lmv,trekh. € 18.750,00 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trekh. € 18.750,00

alleVoorschoterweg auto’s rijklaar geen afleveringskosten. 23,en Valkenburg, Tel. 071-4014299 biieelbedrijf ob mo Auuttoom lbedrijf A

NATIONALE NATIONALE

AUTO AUTO

PAS PAS

van Zelst

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299 Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299

De Renault Megane Estate DCiDci Stop & Start vanaf € 21.290,U least alaleen Clio leaseprijs permaand maand inclusief onderhoud, verzeDe renault Megane estate Stop & Start U least een Cliovanaf vanaf €€ 298,298,-inzittendenverzekering leaseprijs per inclusief onderhoud, kering, wegenwachthulp, en direct vervangend vanaf € 21.290,De renault Megane estate Dci Stop & verzeStart vanaf € 21.290,kering, wegenwachthulp, inzittendenverzekering en direct vervangend vanaf €direct 21.290,kering, wegenwachthulp, en vervangend vervoerinzittendenverzekering in binnen- en buitenland vanaf € 21.290,vervoer in binnenbinnen-en enbuitenland buitenland vervoer in

Lease aanbieding Renault Scenic

eXtrA iNruilWAArDe

Lease aanbieding Lease Leaseaanbieding aanbieding

TCE 130 Intense TCE 9090 S&S Night &&Day, Day, TCE 90 S&S Night & TCE S&S Night Day, DCI 90 S&S Night & Day, Day, 20” lichtmetalen velgen 16” lichtmetalen velgen DCI 90 S&S Night & 16” lichtmetalen velgen 16” lichtmetalen velgen U 16” lichtmetalen velgen R-link navigatiesysteem 16” lichtmetalen velgen Navigatiesysteem Navigatiesysteem Navigatiesysteem Navigatiesysteem Navigatiesysteem Easy Life Pack Gratis Renault Sound systeem U Renault Sound systeem Renault Sound systeem Renault Sound systeem Renault Sound systeem Two-tone kleurstelling Two-tone kleurstelling Two-tone kleurstelling Parkeerhulp Two-toneU kleurstelling UU Parkeerhulp Parkeerhulp 60 maanden/ 60 maanden/ Parkeerhulp UU Parkeerhulp 60 maanden/ U 60 maanden/ maanden/ 15.000 kmper per jaar 15.000 km jaar U UU RENAULT GRAND SCENIC 6060 maanden/ 15.000 km jaar 130pk per Celsium 7-p navi UU 15.000 km per jaar 15.000 km per jaar 389,excl. BTW oktober 2010 U 15.000 km per jaar € 463,37.247 U kmexcl. BTW

RenaultClio ClioEstate Estate Renault Clio Estate Renault Gespecialiseerd in Renault & Dacia & Nissan 14% BiJtelliNg ook na 1 juli BMp VriJ

Keuze uit 60 occasions eXtrA iNruilWAArDe Kijk voor al onze occasions op n EXTRA eXtrA iNruilWAArDe Dacia & Nissa & ltINRUILWAARDE in Renau erd 14% cialise Gespe eXtrA iNruilWAArDe BiJtelliNg ook na 1 juli www.autoheemskerk.nl eXtrA iNruilWAArDe ons 14% BIJTELLING ook na 1 juli occasi 60 uit 14% BiJtelliNg ook na 1 juli Keuze Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Nissa &3.850 14% BiJtelliNg ook na 1 juli Dacia & Renau BMp VriJ erd cialise n nn Gespe &1 Nissa 4.250 Renault Clio voor 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Dacia Nissa &VRIJ & ltBMp BiJtelliNg ook na juli Renau Dacia inspec. & BMP Kijk al onze occasions op erd14% ltltoccas cialise Renau inin Renau VriJ Gespe erd cialise n Gespe Nissa & Dacia & lt Renault Clio 1.2 16v 5d line navi 3/2010 11.600 ions in BMp VriJ erd 60 uit cialise Gespe Keuze www.autoheemskerk.nl Nissan &7.950 ons Dacia &VriJ 60 occasi lt ions Keuze inuitRenau BMp occas erd 60 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 uit cialise Gespe Keuze ons occasi Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 60 ltoccasi uit Keuze Kijk voor alLuxe onze occasions op n Nissa & Renault Modus 1.4 16v 9/2006 7.950 Dacia & ons& Nissa Renau Kijk voor al occasions op n op uit erd cialise Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Gespe lt60& Kijk voor al onze occasions Renau Nissa inExpr. & erdKeuze Dacia cialise & lt Dacia Gespe Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renau ininonze www.autoheemskerk.nl erd Kijk voor al onze occasions op nn cialise Nissa Gespe & Dacia Renault Cliowww.autoheemskerk.nl 1.2 16v 5d spec. line naviltoccas 3/2010 11.600 & Renau in ions erd cialise 60 uit Gespe www.autoheemskerk.nl Keuze Kijk voor al onze occasions op 5.250 Renault Megane 1.6 16v 5duit 6/2003 Nissan &3.850 occasi Renault Clio 1.4 5d Auth. RN 1/2001 60Luxe Dacia &ons Keuze Renau www.autoheemskerk.nl inDyn. ions Renault Twingo 16v airco 6/2010 7.9503.850 erd Renault Clio 1.41.2 5d RN 1/2001 occas cialise 60ltoccasi uit Gespe Keuze Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 ons Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.9503.850 60 uit www.autoheemskerk.nl 4.250 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/20034.250 Keuze Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.9503.850 Kijk voor al onze occasions op Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 ons Kijk voor al onze occasions op occasi 60 uit Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.9503.850 4.250 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Keuze Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/201011.600 Renault Clio 1/2001 Kijk voor alExpression onze occasions op Renault Clio 1.21.4 16v5d 5dRN spec. line navi 3/2010 Renault Megane 1.6 16v 4.250 Renault Clio 1.4 3d 9/2003 Coupe Dynamique 11/2000 5.40011.600 www.autoheemskerk.nl Kijk voor al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

www.autoheemskerk.nl Kijkwww.autoheemskerk.nl voor al onze occasions op www.autoheemskerk.nl Voor Peugeot onderhoud naar 14% € 463,excl. BTW f 538,excl. BTW 14% U U €€ 349,excl. BTW 349,excl. BTW U € 349,excl. BTW Autobedrijf Heemskerk & ZN U UU VOOR PEUGEOT ONDERHOUD NAAR U Voor Peugeot onderhoud naar Voor Peugeot onderhoud naar Voor Peugeot SpeciAliSt iNonderhoud FrANSe Auto’Snaar Voor Peugeot Autobedrijf Heemskerk Autobedrijf Heemskerk &ZN ZN reNAult - peugeot + DAciA - & NiSSAN Autobedrijf Autobedrijf Heemskerk & ZN Autobedrijf Heemskerk & ZN SPECIALIST IN FRANSE AUTO’S KeuZe uit iN 65 occASioNS SpeciAliSt iN FrANSe Auto’S SpeciAliSt iN FrANSe Auto’S SpeciAliSt SpeciAliSt iN FrANSe Auto’S RENAULT--peugeot PEUGEOT + - - NISSAN reNAult + DACIA DAciA NiSSAN Mercedes e200 cgi automaat reNAult peugeot reNAult peugeot + DAciA - NiSSAN NiSSAN reNAult peugeot + DAciA KEUZE UIT 65 65km, OCCASIONS KeuZe uit occASioNS 06-2012, 56503 navi/leer, KeuZe uit 65 occASioNS KeuZe uit 65 occASioNS KeuZe uit 65 occASioNS Peugeot 5008 Blue Renault Clio TCE TCE 90 Night Night & lease Day schuifdak, 18’’ velgen, € 34.250,33.950,peugeot 5008 Blue lease e Renault Clio 90 & Day i t peugeot 5008 Blue lease Renault Captur TCE 90 Dynamique, 11-2016, Mercedes e200 cgi automaat e k i a t Mercedes e200 cgi automaat e k i 03-2010 navigatie/ trisjs 04-2014 ak 04-2014 36404km Airco a 36404km Airco 03-2010 navigatie/ 11.260 km. navigatie, parkeer sensoren, p j 03-2010 navigatie/ i 06-2012, 56503 km, navi/leer, s Autobedrijf Heemskerk & ZN r j i p 06-2012, 56503 km, navi/leer, r € 13.950,trekhaak nu p Navigatie Licht metalen velgen € 14.750, Navigatie Licht Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 metalen velgen 14.750,LM. velgen fnu 18.950,€13.950,13.950,trekhaak nu € trekhaak schuifdak, 18’’ velgen, €€ 34.250,Keuze uit 65 occasions • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl schuifdak, 18’’ velgen, € 34.250,Flyer Kadjar outline.indd 2

U

Navigatie RENAULT GRAND SCENIC ECC 130pk Celsium 7-p navi € 21.950 oktober 2010

37.247 km RENAULT GRAND SCENIC Navigatie RENAULT GRAND SCENIC SAAB 130pk Celsium 7-p navi ECC RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p SCENIC navi RENAULT GRAND

U

1.9T Business Line Flyer Kadjar outline.indd 2 oktober 2010 €navi 21.950 130pk Celsium 7-p navi oktober 2010 RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p 2006 Flyer Kadjar outline.inddseptember 2 37.247 km oktober 2010

37.247 km 7-p navi 130pk Celsium oktober 79.600 km2010 Navigatie 37.247 km Navigatie RENAULT GRAND SCENIC oktober 2010 37.247 km Lichtm. velgen RENAULT GRAND SCENIC ECC SAAB Navigatie ECC 130pk Celsium 7-p navi 37.247 km Navigatie ECC RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p SCENIC navi RENAULT GRAND € 21.950 1.9T Business Line ECC € 21.950 oktober 2010 Navigatie ECC € 11.500 130pk Celsium 7-p navi oktober 2010 RENAULT GRAND SCENIC 130pk 37.247 Celsium 7-p navi september 2006 21.950 km €€21.950 ECC oktober 2010 37.247 km 130pk Celsium 7-p navi oktober 79.600 km2010 Navigatie € 21.950 37.247 km Navigatie oktober 2010 Lichtm. velgen 37.247 km SAAB ECC SAAB NISSAN QASHQAI Navigatie ECC 1.9T ECC 37.247 km Business Line Navigatie € 21.950 SAAB 1.9T Line € 21.950 1.6 16v Business Visia SAAB ECC € 11.500 september 2006 Navigatie ECC 1.9T Business Line februari 20092006 september SAAB 1.9T Business 21.950 79.600 Line km €€21.950 ECC 49.750 km km september 2006 79.600 1.9T Business Line € 21.950 september 2006 Lichtm. velgen SAAB Lichtm. velgen 79.600 km Lichtm. velgen september 2006 79.600 km NISSAN QASHQAI ECC SAAB 1.9T Business Line ECC Lichtm. velgen ECC 79.600 km Lichtm. velgen 1.6 16v Business Visia € 11.500 SAAB 1.9T Line SAAB september 2006 € 18.600 ECC Lichtm. velgen Line € 11.500 ECC februari 2009 1.9T Business SAAB september 2006 1.9T Business Line 79.600 km € 11.500 ECC 49.750 km km september 1.9T Business Line € 11.500 september 2006 79.600 Lichtm.2006 velgen € 11.500 Lichtm. velgen NISSAN QASHQAI september 2006 79.600 km 79.600 km Lichtm. velgen ECC NISSAN QASHQAI ECC 16v Visia 79.600 km Lichtm. velgen Lichtm. velgen ECC 1.6 € 11.500 NISSAN QASHQAI NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia € 18.600 februari 2009 Lichtm. velgen ECC ECC € 11.500 NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia 1.6 16v Visia februari 2009 49.750 km €€11.500 ECC 11.500 1.6 16vLichtm. Visia februari 2009 februari 2009 49.750 km velgen € 11.500 NISSAN QASHQAI februari 2009 49.750 km 49.750 km ECC Lichtm. velgen 1.6 16v Visia NISSAN QASHQAI 49.750 km Lichtm. velgen € 18.600 Lichtm. velgen ECC NISSAN QASHQAI februari 2009 NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia Lichtm. velgen ECC ECC € 18.600 NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia 49.750 km 1.6 16v Visia februari 2009 ECC €€18.600 18.600 1.6 16vLichtm. Visia februari 2009 februari 2009 49.750 km velgen€ 18.600 februari 2009 49.750ECC km 49.750 km Lichtm. velgen 49.750 km Lichtm. Lichtm. velgen ECC velgen Lichtm. ECC ECC velgen ECC

BMW X3 3.0 High Executive Automaat januari 2007 106.123 km Navigatie BMW X3 3.0 Leer Executive Automaat High € 30.750 januari 2007

Renault Clio 1.2 5dVelgen spec. line navi1/2000 3/2010 11.600 Renault ScenicClio 1.6v1.4 RXT16v Airco 4.500 4.250 Renault 3d Expression 9/2003 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/201002-08-15 7.950 23:53 Renault Clio 1.2 spec. line navi6/2003 3/2010 11.600 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 5.250 Renault Twingo 1.216v 16vRN Auth. airco 6/2010 Renault Clio 1.4 5d 1/20017.950 3.850 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Twingo 1.2 16vspec. Auth.line airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.2 16v 5d navi9/2006 3/2010 11.600 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/20063.850 7.950 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. 7/2007 9.950 7.950 Renault Modus 16v Expr. LuxeBusiness Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Scenic 2.0 Gas Business Line 10/2008 11.450 4.250 3.850 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/200621.950 7.950 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/201011.600 11.600 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.5003.850 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Scenic 1.6v1.2 RXT Airco 1/2000 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/20034.50011.600 5.250 Renault Megane 1.6 16v 5dVelgen Dyn. Luxe Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Clio 16v 5d spec. line navi6/2003 3/2010 Renault Clio 1.4 16v Expression 9/2003 4.250 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/20105.250 7.950 Renault Twingo 1.2 16v3d Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi4/1999 3/2010 11.600 Volkswagen Beetle 2.0 4.950 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/20079.950 9.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Twingo 1.2 Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 11.600 Renault Modus 1.4 Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 5.250 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 106.123 km Renault Twingo 1.2 Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 7.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.62.0 16v Grand Tour.7-p Business 7/2007 9.950 Renault Espace Grand 16v Expression 7/2002 6.500 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 BMW X3 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/20004.500 4.500 Navigatie BMW X3 3.0 3.0 Renault Grand Scenic 130pk Celsium navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Megane 1.616v 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 HYUNDAI SANTA FE Peugeot 307 SW 1.6 Pack 8/2006 Renault Megane 1.6 16v 5dVelgen Dyn. Luxe 6/200310.450 5.250 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 High Executive Executive Renault Scenic 1.6v RXT Airco 1/2000 4.500 Leer BMW X3 3.0Automaat Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 High Automaat Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/20036.500 6.500 23:53 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 X3 3.0 2.7iBMW V6 Premium Automaat Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Megane Coupe Dynamique 11/2000 5.400 02-08-15 Renault Megane 1.61.6 16v16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 januari 2007 € 30.750 Chrysler Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 High Executive Automaat januari 2007 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 1.6v RXT Velgen 1/2000 4.500 X3 3.0 Automaat High Executive 5.250 Skoda Fabia 1.42.0 Comfort 11/2002 Renault Scenic 16v GasAirco Business Line 10/2008 11.450 juliBMW 2007 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 02-08-15 106.123 km Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 23:53 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 januari 2007 106.123 km Automaat Hyundai Tucson 2.7iScenic V6 Automaat 4/2007 14.950 Renault Grand 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 High Executive januari 2007 50.120 km Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 Navigatie Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/20026.500 6.500 106.123 km Navigatie Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 BMW2007 X3 3.0 januari 106.123 km Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 Navigatie Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/20004.50021.950 4.500 BMW X3 3.0 FE Leer Renault 2.0 16v Gas Line 10/2008 11.450 HYUNDAI SANTA Peugeot 307Scenic SW 1.6 16v Pack 8/2006 Renault Espace Grand 2.0 Business 16v Expression 7/2002 6.500 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Navigatie Leer Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Volkswagen Beetle 2.0 4/199910.450 4.950 High Executive Executive 106.123 km3.0Automaat Navigatie Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 Leer Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 BMW X3 Renault Scenic 1.9 dtiRXT Expression Sport 1/2003 6.50021.950 High Automaat Renault Scenic 1.6v Velgen 1/2000 4.500 BMW X3 3.0Automaat €€30.750 Renault Scenic 1.9 dtiAirco Expression Sport 1/2003 6.500 2.7i V6 Premium Leer 30.750 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.4506.500 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 januari 2007 5.250 Skoda Fabia 1.4Beetle Comfort 11/2002 Navigatie Leer € 18.950 Volkswagen 2.0 4/1999 4.950 High Executive Automaat januari 2007 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 X3 3.0 Automaat High Executive Renault Scenic 1.916v dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 2.0 2.0 16v GasExpression Business Line 10/2008 11.450 11.450 juliBMW 2007 Renault Scenic 1.9 dti Sport 1/2003 6.500 30.750Hyundai Renault Scenic Gas Business Line 10/2008 106.123 km Leer €€30.750 Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 4.950 januari 2007 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 106.123 km Automaat High Executive januari 50.120 km2007 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Navigatie € 30.750 Renault Scenic 2.0Comfort 16v Gas Business Line 11/2002 10/2008 11.450 Renault Espace 2.0Shogun 16v Expression 7/2002 6.500 106.123 kmSANTA Navigatie januari Navigatie 5.250 Skoda Fabia 1.4 106.123 km HYUNDAI Peugeot 307 SW 1.6Grand 16v Pack 8/2006 10.45010.450 Mitsubishi Space Star 1.6 4/2005 7.750 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Leer 2007 HYUNDAI SANTAFE FE Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 occasions HYUNDAI TUCSON Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 BMW 3.0 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.95011.450 Renault Espace Grand 2.0X5 16v Expression 7/2002 6.500 Navigatie Leer Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Leer 106.123 km SANTA 2.7i V6 Premium Automaat Navigatie Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.45010.450 € FE 30.750 * vanaf HYUNDAI Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 €Fabia 4.950 ipod touch 2.7i V6 Premium Automaat 2.7iHYUNDAI V6 Automaat High Executive Automaat V6 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 Chrysler Voyager 2.4 Luxe VanExpression 11/2007 Excl. 5.250 BTW 9.450 Leer 1.4Beetle Comfort 11/2002 Renault Espace Grand 2.0 16v 7/2002 6.500 €FE 30.750 Skoda € 18.950 juli 2007 SANTA Navigatie Leer Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Volkswagen 2.0 4/1999 4.950 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 * vanaf € 9.950 ipad of 200 liter brandstof 2.7i V6Premium Premium Automaat april 2007 juli 2007 januari 2007 HYUNDAI SANTA FE Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 2.7i V6 Automaat Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW BTW 30.750 Mitsubishi Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. 9.450 50.120 km Leer €€30.750 Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 109.664 km Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 juli 2007 129.340 km 50.120 km 2.7i V6 Premium Automaat juli 2007 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 Navigatie € 30.750 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Hyundai Tucson 2.7i V6Pack Automaat 4/2007 HYUNDAI Peugeot 307 SW 1.6 16v 8/2006 10.450 5.250 Navigatie Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Leer 50.120 km SANTA FE Navigatie juli 2007km 50.120 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 Leer HYUNDAI SANTA FE PeugeotTucson 307 SW 1.6 Pack 8/2006 10.450 Hyundai 2.7i V616v Automaat 4/2007 14.950 2.7i V6km Premium Automaat Lichtm. Navigatie Navigatie Leer 50.120 Navigatie Chrysler Voyager 2.41.6 Luxe Van Excl. BTW 9.45010.450 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun11/2007 4/2005 7.750 2.7i V6velgen Automaat High Executive Automaat V6 € FE 18.950 HYUNDAI SANTA FE Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 2.7i V6 Premium HYUNDAI SANTA Peugeot SW Pack 8/2006 juli 2007 Chrysler307 Voyager 2.416v Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 € Automaat 14.950 € 39.950 Leer Navigatie €FE18.950 Hyundai Leer april 2007 januari 2007 Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 2.7i V6Premium Premium Automaat HYUNDAI SANTA juli 2007 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 2.7i V6 Automaat 50.120 km Chrysler Voyager2.7i 2.4V6 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW BTW 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. 9.450 18.950 Chrysler Leer €€18.950 Hyundai Voyager Tucson Automaat 4/2007 14.950 109.664 km 129.340 km juli 2007 2.7i V6 Premium Automaat juli 2007 50.120 km Navigatie Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 € 18.950 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Navigatie Leer Occasions HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 juli 2007km 50.120 km 50.120 Navigatie Leer occasions 2.7iNavigatie V6 Automaat 4/2007 14.950 HYUNDAI TUCSON BMW X5Automaat 3.0 Lichtm. velgen *Hyundai vanaf € Tucson 4.950 iPod Touch 2.7i V6km Automaat High Executive V6 50.120 Navigatie Navigatie Leer € 18.950 occasions HYUNDAI TUCSON occasions * vanaf € 4.950 touch BMW X5 3.0 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 € 2.7i Automaat High Executive Automaat € 14.950 vanaf € 9.950 iPadipod of 200 liter brandstof 39.950V6 aprilV6 2007 januari 2007 Navigatie Leer Leer € 18.950 *occasions ***vanaf €€ 4.950 ipod touch HYUNDAI TUCSON vanaf 4.950 ipod touch BMW X5 3.0 2.7i V6 Automaat vanaf € 9.950 ipad of 200 liter brandstof High Executive Automaat V6 2.7i V6 Automaat High Executive Automaat april 2007 januari 2007 109.664 km 129.340 km Leer €€18.950 18.950 ** vanaf €€4.950 9.950 ipad of 200 liter brandstof touch 2.7i V6 Automaat *vanaf vanaf€ 9.950ipod ipad of 200 liter brandstof High Executive Automaat V6 april 2007 januari 2007 april 2007 januari 2007 109.664 kmTUCSON 129.340 km Navigatie Leer € 18.950 HYUNDAI BMW X5liter 3.0 * vanaf € 9.950 ipad of 200 brandstof april 2007 januari 2007 109.664 km 129.340 km 109.664 km 129.340 km Lichtm. Navigatie Navigatie Leer 2.7i V6velgen Automaat High Executive Automaat V6 HYUNDAI BMW X5 3.0 109.664 km TUCSON 129.340 km Navigatie Leer € 14.950 € 39.950 Navigatie Leer Lichtm. velgen Navigatie HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 aprilV6 2007 januari 2007 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 Automaat V6 2.7i Automaat High Executive Navigatie Leer Lichtm. velgen Navigatie Lichtm. velgen Navigatie € 14.950 € 39.950 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 Automaat 2.7i V6 Automaat High Executive V6 109.664 km 129.340 km 2.7i V6 Automaat High Executive Automaat april 2007 januari 2007 Lichtm. velgen Navigatie € 14.950 € € 14.950 € 39.950 2.7i V6 Automaat Executive V6 april 2007 januari 2007 Navigatie LeerHigh april 2007 januari 2007 109.664 km 129.340 km Automaat € 14.950 € 39.950 april 2007 januari 2007 109.664 km Lichtm. velgen 129.340 km Navigatie 109.664 Navigatiekm 109.664 km Navigatie Navigatie Lichtm. velgen Navigatie Lichtm. Lichtm.velgen velgen Lichtm. velgen

€ 18.600 € 18.600 €€18.600 18.600 € 18.600

€ 14.950 € 14.950 €€14.950 14.950 € 14.950

129.340 km Leer 129.340 Leer Leer Navigatiekm Leer Navigatie Navigatie Navigatie

€ 39.950 € 39.950 € € 39.950 39.950 € 39.950

Autobedrijf Heemskerk & ZN Autobedrijf Heemskerk Lange Vaart 34Heemskerk Rijnsburg • Tel. 071-4020365& ZN Autobedrijf Autobedrijf Autobedrijf Heemskerk & ZN DWAZE OCCASIONS Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365

DOL

!

Keuze uit 65 occasions Keuze uit 65 occasions Keuze uit 65 occasions MINI Mini Cabrio Keuze uit 65 occasions1.6 Keuze uit 65 occasions

• info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 Occasions • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl Cooper • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision nismo edition 2005 46.000 km € 4.750 Autocentrum van Egmond VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist Opel Astra Wagon 1.4 Essentia 2007 116.000 km € 7.950 Autocentrum van Egmond VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 RijnsburgSKODA Tel. 071-4022911 Autocentrum van Egmond VW-AUDI-SEATspecialist Seat Ibiza 1.2 Black Edition 2011 41000 km € 8.250 Occasions Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 Een greep uit ons aanbod: Occasions MINITOYOTA Mini Cabrio Cabrio 1.6 Cooper Showroom: 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 AYGO1.6 1.0 VVT-iLangevaart MINI Mini Cooper Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision SEAT LEON STEen 1.2 TSI € 19.750,Toyota Corolla Verso 1.8 Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision greep uit ons 2014 aanbod: Een greep ons2005 aanbod: TOYOTAAutomaat AYGO 1.0 1.0 VVT-i VVT-i SEAT SEAT LEON 1.6 airco 5d. nismouit edition 46.000 km€ 7.950 € 4.750 €km8.500,2007 VVT-iTSI Executive 7p. 2005 115.000 LEON ST 1.2 €km19.750,TOYOTA AYGO 2014 nismo edition 2005 46.000 € 4.750 SEAT LEON ST SEAT ALTEA XL 1.2 TSI 19.750,2014€ €8.950,2008 Automaat SEAT LEON 1.6 airco 5d. €km 8.500,2007 Web & DesAutomaat ign Opel Astra Wagon Essentia 2007 116.000 € 7.950 VW GOLF VIIGolf 1.2airco TSI1.45d. Airco, navi 2007 € 18.950,SEAT LEON 1.6 5d. 2013 €km 8.500,2007 Volkswagen Opel Astra Wagon 116.000 € 7.950 voor de Groens ector SEAT ALTEA XLGolf1.4 Essentia € 8.950,2008 VW GOLF VI 1.4 aut. 5d. € 11.950,2009 SEAT ALTEA XL TSI € 8.950,2008km Sportline FSI navi 2004 84000 € 7.950 VW GOLF 1.2 TSI 5d. 1.6 Airco, €km18.950,2013 Seat IbizaVII 1.2 Black Edition 2011 41000 € 8.250 VWSeat GOLF GT1.2 Sport 1.4 140 navi pk 2011 € € 8.950,2007 20 mei 2015 Betaalbaar VW GOLF TSI 5d.TSI Airco, 2013 IbizaVVII 1.2 Black Edition 41000 km18.950,€ 8.250  Persoonlijk VW GOLF VI 1.4 TSI aut. 5d. € 11.950,2009 2006 96.000 km VW GOLF GOLF 1.4 16VTSI aut. 5d. € 2.500,1999 VW VI 1.4 € 11.950,Toyota Corolla Verso 1.81.4 TSI 140 pk 2009 VW GOLFCorolla V GT Sport € 8.950, Deskundig 2007€ 12.950,20 mei 2015 2015  Op maat Verso 1.81.4 VWToyota POLO 1.2 TSI Comfortline 2013 VW GOLF V GT Sport TSI 5d. 140 pk € 8.950,2007 20 mei VVT-i Executive 7p. 2005 115.000 € 7.950 VW GOLF 1.4 16V €km 2.500,1999 Bedrijfswagens VW POLO 1.4 Comfortline € 10.950,2010 Executive 7p. 2005 115.000 € 7.950 VW GOLF 1.4 16V 16VVVT-i €km 2.500,1999 VW POLO 1.4 1.2 TSI1.9Comfortline 5d.km € 12.950,2013 VW BORA 16V € 2.500,2000 Volkswagen Caddy TDI 2009 55.000 € 8.950 VW Volkswagen POLO 1.2Golf TSIGolf Comfortline 5d. 2013 € 12.950,VW POLO 1.6 1.416V 16V Comfortline 2003 € 10.950,2010€ 3.950,VWVolkswagen BORA Golf VW POLO 1.4Golf 16V Comfortline € 10.950,2010 Sportline 1.6 FSI 2004 84000 km € 7.950 VW BORA 1.4 16V Sportline € 2.500,2000 BMW 116i Executive € 10.450,2009 1.6 FSI 2004 84000 km € 7.950 VW BORA 1.4 16V 2000 € 2.500,VW BORA 1.6 16V € 3.950,2003 TOYOTA AYGO 5d. Airco, navi € 6.450,2011 2006 96.000 km VW BORA 1.6 16V 2003 € 3.950,2006 96.000 km en leuke aanbiedingen BMW 116i € 10.450,2009€ 7.950,SEAT Mii 1.0Executive Style airco, pdc 2012 Workshops Rijnsburgerweg 48 - Voorhout -T 0252-211849 - www.gdol.nl • Afschrijving en rente BMW 116i Executive 2009 € 10.450,Bouwjaar 2013 – 2600km ! van lokale bedrijven TOYOTA 5d. Airco, navi FORD KA AYGO 1.3 Cool &• Sound airco € 6.450,2011€ 3.950,2008 Bedrijfswagens Verzekering TOYOTA AYGO 5d. Airco, navi € 6.450,2011 Bedrijfswagens OPEL AGILA 16V Enjoy pdc SEAT Mii 1.01.2 Style airco, 2003 € 7.950,Een leuke leerzame avond Airco uit! 2012€ 2.750,Elektrische ramen, Workshops en leuke aanbiedingen • Houderschapsbelasting • Afschrijving en rente Volkswagen Caddy 1.9 TDI 2009 55.000 km € 8.950 SEAT Mii 1.0 Style airco, pdc € 7.950,2012 Workshops en leuke aanbiedingen Bouwjaar 2013 – 2600km ! Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl van lokale bedrijven • Afschrijving en rente Volkswagen 1.9 TDI 2009 55.000 km2008 €laatste 8.950nieuws FORD KA 1.3 Caddy Cool &• Sound airco € 3.950,Bouwjaar 2013 –bluetooth 2600km ! FORD • Reparatie Radio cd met van lokale bedrijven Verzekering Like onze en op& deonderhoud hoogte van het KA 1.3pagina, Cool & blijf Sound airco € 3.950,of via 071-4022911 (optie 2) 2008 • Verzekering OPEL AGILA 1.2 Enjoy 2003 € 2.750,Een leuke leerzame avond Airco uit! Elektrische ramen, Normale slijtage van banden • 16V Houderschapsbelasting OPEL AGILA•1.2 Enjoy 2003 € 2.750,Een kan leuke avond Airco uit! Elektrische ramen, Aanmelden vialeerzame verkoop@acvanegmond.nl • 16V Houderschapsbelasting Kijk voor albluetooth onze auto’s op: www.acvanegmond.nl Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl • Reparatie & onderhoud Radio cd met Like onze pagina, en blijf op de hoogte van het laatste nieuws of via 071-4022911 (optie 2) • Reparatie Radio cd071-4022911 met bluetooth Like onze en blijf op& deonderhoud hoogte van het laatste nieuws of via (optie 2) •pagina, Normale slijtage van banden Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - T 0252-211849 www.gdol.nl • Normale slijtage van banden Rijnsburgerweg 48op: - Voorhout - T 0252-211849 - www.gdol.nl Kijk voor al onze auto’s www.acvanegmond.nl Kijk voor al onze auto’s op: www.acvanegmond.nl

DOLDWAZE DWAZE OCCASIONS OCCASIONS! TE HUUR: € 10.950

www.florawebsite.nl

Volkswagen Transp.1.9 TDI 300 MHD 2008 62.000 km € 8.950 Ford C max grand 7 pers 2011 21000 Zilver Volkswagen 5 1600 sb,Crafter elr,300 cpv, a/c, 14.750,00 Volkswagen 32 2.5 TDI L1H 62.000 2008€136000 km € 8.450 Transp.1.9 TDI MHD 2008 km € 8.950 Volkswagen Crafter 32 2.5 TDI L1H 2008 136000 km € 8.450 Opel Corsa 2008 47000 zilver 3 1200 sb,elr,cpv,a/c € 7.650,00 Kia Picanto 2013 31000 Zwart Volkswagen 5 1000 sb,2.5cpv 7.250,00 Crafter 32 TDI L1H 2008 136000 km € 8.450 Kia Picanto 2013 31000 Zwart 5 1000 sb, cpv € 7.250,00 Opel Meriva 1.6 aut. 2006 69000 zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c, lmv,trh, Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH) Mitsubishi spacestar 2003 108000 Blauw m. 5 1600 sb,elr,cpv,a/c € 3.250,00 48 - Voorhout - T 0252-211849 - www.gdol.nl Mitsubishi spacestar Rijnsburgerweg 2003 108000 Blauw m. 5 1600 sb,elr,cpv,a/c €€ 3.250,00 automaat 6.250,00 Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - 5T 0252-211849 - www.gdol.nl€ 6.750,00 Mitsubishi colt 1.1 charge 2009 48 69000 Wit 1100 sb,elr,cpv,a/c Rijnsburgerweg Voorhout T 0252-211849 www.gdol.nl Mitsubishi 5 3 1100 €€ 6.750,00 Peugeot colt 107 1.1 XR charge 2009 201069000 20500 Wit wit 1000 sb,elr,cpv,a/c sb 4.950,00 Opel Corsa 2008 47000 zilver 3 1200 sb,elr,cpv,a/c € 7.650,00 Opel Corsa 107 access 2008 3 5 1200 €€ 7.650,00 Peugeot 201347000 24000 zilver Wit 1000 sb,elr,cpv,a/c sb,a/c,lmv 7.650,00 Opel Meriva 1.6 aut. 2006 69000 zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c, lmv,trh, Opel Meriva 1.6 aut. 2006 69000 zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c, lmv,trh, Peugeot 207 2008 67000 Oranje m. 3 16000 automaat sb,elr,cpv,a/c 7.500,00 €€ 6.250,00 automaat € 6.250,00 Suzuki swift exclusive 2009 67000 zilver 3 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 7.250,00 Peugeot 107 XR 2010 20500 wit 3 1000 sb € 4.950,00 Peugeot 107 XR 2010 20500 wit 3 1000 sb € 4.950,00 Suzuki swift xpression 2010 83000 zilver 5 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 8.650,00 Peugeot 107 access 2013 24000 Wit 5 1000 sb,a/c,lmv € 7.650,00 Peugeot 107 access 2013 24000 Wit 5 1000 sb,a/c,lmv € 7.650,00 Hyundai ix 35 2011 33000 Grijs 5 2000 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trekh. € 18.750,00 Peugeot 207 2008 67000 Oranje m. 3 16000 sb,elr,cpv,a/c € 7.500,00 Peugeot 207 2008 67000 Oranje m. 3 16000 sb,elr,cpv,a/c € 7.500,00

U least al een Scenic vanaf e 435,- per maand inclusief onderhoud, verzekering, wegenwachthulp, inzittendenverzekering in binnenenDci buitenland. Devervoer renault estate Stop & Start U least al een en Cliodirect vanafvervangend € 298,- leaseprijs per Megane maand inclusief onderhoud, verze-

WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

SERVICE

SUZUKI SX4 SX4 1.6 1.6 SUZUKI

Leasing alle merken

21.290,Herkent U deze nog? Deze€herkent Langevaart 34 • Rijnburg • Tvanaf (071) 408U zeker, 45 16 Herkent U deze1970 nog? Deze herkent Uvan zeker, Langevaart 34 • Rijnburg••TT(071) (071) 408 45 Advertentie de herkent Renault 12 nu.16 Herkent U deze nog? Deze U12 zeker, Langevaart 34 • Rijnburg 408 45 16 www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl Advertentie 1970 de Renault nu. Herkent U deze nog? Deze herkent Uvan zeker, Advertentie 1970 deDeze Renault 12 van nu. www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl Herkent U deze nog? herkent U zeker, Advertentie 1970 de Renault 12 van nu. www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl De renault Megane Dci Stop & Start Advertentie 1970 de Renaultestate 12 van nu.

6 persoons bestelbussen vanaf

€ 85,

Autobedrijf G. Dol b.v.00 per dag € 10.950 10.950 €

Autobedrijf G. G. Dol b.v. b.v. Autobedrijf Dol 0252-211849 AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

www.gdol.nl

Laatste week! t/m zondag 3 september

Auping Summer Sale

n Nederland!

Openingstijden 13:00 - 17:30 uur ma: di t/m vrij: 10:00 - 17:30 uur 10:00 - 17:00 uur zat: zon: 12:00 - 17:00 uur

maak je slaapkamer Summerproof

15%

voordeel op het Auping assortiment*

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

DE BESTE MERKEN ONDER ÉÉN DAK, MET LAAGSTE PRIJSGARANTIE! CASBA Wonen en Slapen Rijneke Boulevard Zoeterwoude Hoge Rijndijk 315 T. 071 - 589 93 46 www.casba.nl

Openingstijden: ma. 13.00 tot 17.30 uur di. t/m vrij. 10.00 tot 17.30 uur do. koopavond tot 21.00 uur zaterdag 10.00 tot 17.00 uur zondag 12.00 tot 17.00 uur


uit!

DE TEYLINGER

Veronique Sodano in ‘t Onderdak SASSENHEIM n Veronique Sodano

featuring de Band staan op vrijdag 29 september in theater ‘t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40). Het optreden begint om 20.15 uur. Veronique Sodano featuring de Band is een band die je gezien en gehoord moet hebben. Energiek, meeslepend en overweldigend. Groots en intiem tegelijk. Met een onaflatende hartstocht zuigt Veronique je mee in liedjes die je niet meer loslaten. Haar stem verleidt, maakt vrolijk, ontroert en geeft energie, heel veel energie. Een nieuw genre dat nergens mee te vergelijken is: funky, jazzy, poëtisch en met teksten in het Nederlands. Door de jazz achtergrond is er constant ruimte voor spontaniteit, waardoor de muziek scherp en speels blijft. Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Primera (Hoofdstraat 208) of via www.hetonderdak.nl. Verkoop aan de zaal, op de dag van voorstelling vanaf 45 minuten voor aanvang.

Samen op Pad TEYLINGEN n Wandelcomité Samen op Pad organiseert op woensdag 6 september een groepswandeling vanuit Sassenheim. De gevarieerde route is 25 kilometer lang en gaat onder andere over enkele landgoederen, door de Leidse Hout, door Warmond, en de Leidse binnenstad. Het tempo zal tussen de 5,5 en 6 km liggen. Gestart wordt om 10.00 uur vanuit van der Vlak hotel Sassenheim (Warmonderweg 8 in Sassenheim), waar deelnemers om 16.00 uur weer terug te zijn. Deelname kost 4 euro per persoon, waarvan een deel ten goede komt aan goede doelen. Onderweg krijgt iedereen twee maal koek of een candybar met een sapje, bij een derde rustgelegenheid zijn de versnaperingen voor eigen rekening. Meer informatie: www. samenoppad-wandelen.nl.

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

Reünies en rondleidingen op Open Monumentendag SASSENHEIM n Ook in Sassenheim is op zaterdag 9 september Open Monumentendag. De Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft verschillende activiteiten en lezingen georganiseerd rondom het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’.

Al op zaterdag 2 september zullen dorpsomroepers van toneelvereniging Pankras de Sassenheimse bevolking oproepen mee te doen. BURGERS

Aan het thema burgers wordt invulling gegeven door reünies te organiseren voor oud-leerlingen van basisscholen. De reünies zijn in drie oude basisscholen van 10.30 tot 16.30 uur. Voor oud-leerlingen van het katholieke onderwijs is de Annakapel open, voor leerlingen van openbaar onderwijs en het christelijk onderwijs zijn respectievelijk de Kastanjehof en de Kompasschool open. Oude schoolattributen en veel klassenfoto’s zullen er worden geëxposeerd. Voormalige schoolhoofden ontvangen de oud-leerlingen. Ruim 130 personen hebben zich al opgegeven via de website van de Stichting Oud Sassenheim. Coördinator Cor Wagemakers: “Het gaat nu als een speer. Aanvankelijk gingen we uit van 100 deelnemers, maar nu zitten we al op 130 aanmeldingen van oudklasgenoten. Vandaag, 25 augustus, kregen we er weer 13 bij. Alle aanmeldingen staan op de SOS site en dat zorgt voor een kettingreactie. Voordat het 9 september is, zal dat aantal naar verwachting nog fors

toenemen”. Wagemakers hoopt uiteindelijk op 250 aanmeldingen, mede gelet op de vele Facebookreacties van oud-leerlingen die zich nog niet hebben aangemeld via de SOS-site. BOEREN

Een tweetal boerderijen is opengesteld voor het publiek van 10.30 tot 16.30 uur. In de Annahoeven zullen om 11.00 en 13.00 uur demonstraties kaasmaken worden gegeven. Op de boerenhofstede De Rynhof zal de Sassenheimse journaliste Ingrid Langeveld om 13.30 en 15.00 uur vertellen over het boerenleven. BUITENLUI

De tuin van het Oude Koningshuys is te bezichtigen om 11.30 en 13.00 uur. Daar zal de Sassenheimse historica Brigitte Rink de rondleiding verzorgen. Het Park ter Leede wordt door de eigenaar opengesteld om 14.00 en 15.30 uur. De ruïne van Teylingen is doorlopend open. Voor kinderen worden daar spelen georganiseerd. OVERIGE MONUMENTEN

Van 10.30 tot 16.30 uur staan ook de deuren open van het Sikkens Experience Center, De Molen van Speelman en van de drie dorpskerken. Voor meer informatie en voor de exacte locaties, kijk op www.stichtingoudsassenheim.nl. Op de locaties liggen folders. Net als vorig jaar is er weer een fotowedstrijd verbonden aan de Open Monumentendag. Er is een prijs voor de meest ludieke en de meest serieuze foto.

Duitse sferen in Voorhout: Jan Piet Does, Marcel Floor en Johan Versluijs proosten alvast op Oktoberfest. | Foto: pr.

Oktoberfest met St.Cecilia VOORHOUT n Nieuw in Voorhout:

een Duits, Oostenrijks en Tsjechisch muziekweekend met live muziek van verschillende kapellen en ander entertainment. Gezellige lange tafels, pullen bier, genietend en proostend op het leven. Dat zijn de ingrediënten voor aankomend Oktoberfest op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in Boerhaave aan de Herenstraat. Een nieuw evenement in het leven geroepen door Muziekvereniging St. Cecilia. Zoals zo vaak komen de leukste ideeën tot stand aan de bar: Vroeger had je toch zo’n Egerländer Kapel “ De Dwarsdrijvers “, zou het niet een keer leuk zijn om…? Muziekvrienden Marcel Floor, Johan Versluijs en Jan Piet Does staken de koppen bij elkaar en bedachten het nieuwe evenement te verwelkomen. De

Na de succesvolle pilot van vorig schooljaar heeft het jongerenwerk zelf een tuin in beheer genomen om het groentetuin project een vervolg te geven. De tuin wordt de komende maanden onderhouden door een

Op zaterdag 21 oktober is de Duitse feestavond, met onder andere live muziek van de Egerländerkapel. De toegang is gratis. Op zondagmiddag is van 14.00 tot 17.00 uur de Duitse middag, met veel live optredens van muziekkapellen en vertier. Voor het zondagprogramma zijn 150 kaarten verkrijgbaar. Deze kosten 7,50 euro en zijn te bestellen op www.OktoberfestVoorhout.nl.

WARMOND

n De gidsen van IVN Leiden gaan op zondag 3 september om 11.00 uur op excursie in het landgoedbos van Huys te Warmont. Na de zomer is de komende herfst alweer zichtbaar. Aan bomen en struiken zitten veel bessen en vruchten, de wintervoeding voor vogels en knaagdieren. Er zijn momenteel al veel paddenstoelen waar te nemen.Het koninginnenkruid staat volop in bloei waar hommels, zweefvliegen en vlinders volop van profiteren. Vogels hoor en zie je altijd, de boomklever, de kauw en het winterkoninkje. Boerenzwaluwen dartelen nog boven het veld, spoedig vertrekken ze naar zuidelijke oorden. De start is bij de ingang van het bos (Herenweg 139). Parkeren kan (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Meer op www.ivn.nl/leiden.

Gidsen van IVN maken regelmatig met bezoekers wandelingen door het landgoedbos. | Foto: pr.

Tieners tuinieren, en runnen hun eigen toko TEYLINGEN n Jongerenwerk Welzijnskwartier start in september met twee projecten, waarin jongeren leren hun eigen tuin te onderhouden of hoe het is om een restaurant te runnen.

voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang om in het weekend van 21 en 22 oktober een vol en muzikaal programma te kunnen bieden. Speciaal voor dit weekend is binnen St. Cecilia een nieuwe kapel opgericht. Daarbij is een andere egerländerkapel uitgenodigd en zal nog meer live muziek voor afwisseling zorgen. De zaal wordt verbouwd en met lange tafels komen we in gemütliche Duitse sferen.

Wandeling bij Huys te Warmont

Muzikale voorleesochtend TEYLINGEN n In de bibliotheek in Sassenheim en Voorhout wordt er iedere eerste woensdag van de maand om 14.30 uur voorgelezen. Na afloop kunnen de kinderen knutselen. Op woensdag 6 september staat het thema muziek centraal. Bijvoorbeeld over Lotje, zij is dol op vioolspelen. Maar ondanks de lessen produceert ze alleen maar gekras. Tot ze iemand ontmoet die haar leert dat ze op een andere manier met de muziek moet omgaan. In Warmond wordt er voorgelezen aan peuters en dat start om 10.00 uur. De toegang is gratis.

19

groep van vier tot zes enthousiaste jongeren in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. Ervaren mensen van de volkstuinvereniging geven tips. Vanaf vrijdag 8 september gaan deelnemers iedere twee weken de tuin in. Deelname kost 10 euro voor acht middagen van 16.00 tot 17.30 uur. EIGEN RESTAURANT

Nadat er vorig jaar in zorgcentrum Bernardus is gekookt voor de bewoners, kiest Welzijnskwartier

dit keer voor een andere opzet. De kookworkshop is iets uitgebreid, de naam is veranderd in ‘Run je eigen toko’ en naast het snijden en bereiden van het eten in de keuken, gaan deelnemers ook leren hoe ze een restaurant runnen. Het indekken en serveren komen dus ook aan bod en de laatste keer mogen de ouders komen eten. Er zijn drie startdata voor de kleine clubjes die bij restaurant/ grand café Graaf Jan in Sassenheim aan de slag gaan. Maandag 11 sep-

tember, 9 oktober, en 6 november zijn de start data van het project. Je moet minimaal 10 jaar zijn voor dit project en de kosten zijn 20 euro voor de totale workshop van vier middagen. Aanmelden voor beide projecten kan door een mail te sturen naar Richard Grimbergen: richardgrimbergen@welzijnskwartier.nl Bellen of appen voor meer informatie kan ook op 06-10704075.


ZA 2 SEPT

Tussen 12 - 16 uur

MEGA MASCOTTE FEEST reet G & t Mee Mega met ttes! Masco

Programma en info: rijneke.nl

A LW E E R RU I M E E N JA A R O P L I S !

NET GEOPEND!

Mijn Dierenkliniek Lisse

Mijn Dierenkliniek Hillegom

De beste zorg voor uw huisdier!

De beste zorg voor uw huisdier!

WOR KLAN D T!

MODERNE FACILITEITEN!

UITGEBREIDE SERVICE!

röntgen + Digitale + Gasnarcose narcosemonitoring + Professionele tandheelkundige röntgen + Digitale bloedanalyse + Uitgebreide + Laboratorium + Echografie chirurgische kennis + Verregaande internistische kennis + Uitgebreide + Veterinaire tandheelkunde

vanaf 08:00u ‘s ochtends (Lisse) + Open geopend + ‘sOpAvonds zaterdag geopend (Lisse) + Gewoon goede en eerlijke diergeneeskunde zonder poespas + Slim besparen op de dierenartskosten met de Mijn Dierenkliniek Club +

MIJN DIERENKLINIEK CLUB Als lid van Mijn Dierenkliniek Club betaalt u een vast bedrag per maand en bespaart u flink op de jaarlijkse kosten die nodig zijn om uw huisdier in topconditie te houden. Meer informatie vindt u op www.MijnDierGezond.nl

Serviceprogramma’s Wij bieden diverse serviceprogramma’s aan. Uw pup en kitten kan rekenen op een gratis check op 6 maanden leeftijd en voor uw oudere hond of kat hebben wij een speciale gezondheidscheck ontwikkeld. Vivaldistraat 27a | 2162 AA | LISSE | Tel. 0252 - 830 380 www.mijndierenkliniek.nl

/mijndierenkliniek

@mijndkl

@mijndierenkliniek

Vennipperhof 3 (Pr. Marijkestr.) | 2181 RT | HILLEGOM | Tel. 0252 - 830 345 www.mijndierenkliniek.nl

@mijndierenkliniek

@mijndkl

@mijndierenkliniek


week in beeld

DE TEYLINGER

Zussen winnen zomerbridge

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

n Ingrid van Leeuwen heeft mooiste tuin VOORHOUT n De mooiste tuin bij

SASSENHEIM n De finale van het zo-

de volkstuinvereniging Elsgeest is van Ingrid van Leeuwen. De tweede prijs was voor Henny Hoogervorst, derde werd Mahmut Ölmez. De aanmoedigingsprijs werd dit jaar uitgereikt aan Kees Zwetsloot. De jury, bestaande uit Arie Dwarswaard (redacteur bij de KAVB), Gijs Beukhof (Voorzitter Stichting Elsgeest) en wethouder Kees van Velzen, beoordeelde vijftien tuinen. Alle winnaars kregen een beker en oorkonde. In het najaar ontvangen ze van de sponsor nog een bollenpakket. Op de foto: Voorzitter Leo van Berkel, Ingrid van Leeuwen, Kees Zwetsloot, Henny Hoogervorst en sponsor Jan van Schooten. | Foto: pr./ Frank van den Bos

merbridgen bij Sassem Troef is gewonnen door de zussen Jeanne Tijssen en Tineke Klaver. Ze versloegen in totaal 39 deelnemers en wonnen de finale van het zomerbridgen bij Sassem Troef met 62,22%. De tweede plaats was voor het koppel Els Mens en Henk Hoeckx. Jan van Diepen en Marcel Lamboo waren goed voor de derde plek. De slemkampioenen deze zomer zijn de gebroeders Ad en Hans van der Geest. Zij ontvingen ieder een gegraveerd glas. De volledige uitslag staat op www.sassemtroef.nl.

Bridgewinst Jan en Connie Heemskerk SASSENHEIM n Tijdens de afsluitende avond van de zomerbridgecompetitie van Bridgeclub De Wasbeek is de kampioen bekend gemaakt. Na een spannende competitie behaalden Jan en Connie Heemskerk met een gemiddelde van 59,14% de hoogste score. Zij zijn daarvoor gehuldigd met een woordje van de wedstrijdleider An Broers (links op de foto) en kregen bloemen, een fraaie oorkonde en een verdiend applaus. | Foto: pr.

21

Vrijwilligersdag Boerhaavehuis VOORHOUT n Meer dan 20 vrijwilligers van Stichting het Boerhaavehuis zijn op zaterdag 26 augustus bedankt voor hun inzet. Zoals gebruikelijk werd er weer een bijzondere tuin in de regio bezocht. Deze keer had organisator Jos Warmenhoven gekozen voor bezoek aan het naar landgoed Beekestein in Velsen-Zuid. Onder leiding van een deskundige gids volgde een ruim twee uur durende rondleiding door de tuin en een bezoek aan het huis, dat traditioneel werd afgesloten met koffie en gebak. De afsluiting van deze dag vond, onder het genot van een drankje en een hapje plaats, in de Verdieping in Voorhout.

n Jongeren M25 op stap met gasten Zonnebloem WARMOND n Gasten van de

Zonnebloem hebben op zondagmiddag 27 een bezoek gebracht aan het recreatie-eiland Koudenhoorn. Het is voor veel mensen met een lichamelijke beperking niet vanzelfsprekend om een wandeling te maken op het mooie recreatie-eiland Koudenhoorn. Een groep jongeren vanuit zowel de Katholieke als de Protestantse kerk in Teylingen, met de naam M25 (verwijzend naar Mattheüs 25, waarin de zeven werken van barmhartigheid worden beschreven) had hier oog voor, en organiseerde voor deze mensen samen met de Zonnebloem een tocht over het eiland in rolstoelen. De gasten maakten dankbaar gebruik van de gehuurde rolstoelen. Ook als ze in het dagelijks leven nog wel zelf hun boodschappen kunnen doen, is een wandeling over het hele eiland geen realiteit meer. Gelukkig waren daar de jonge vrijwilligers, die hun gasten een fijne middag bezorgden. | Foto: pr.

Buurtuitje Schoutenbuurt VOORHOUT n De bewonersvereniging van de Schoutenbuurt, de wijk bij het bestuurscentrum in Voorhout, heeft zaterdag 26 augustus de jaarlijkse zomeractiviteit georganiseerd. Vorig jaar, toen de bewonersvereniging haar 20-jarig jubileum vierde, beloofde burgemeester Breuer een nieuwe buurtboom. Deze kwam ze afgelopen zaterdag symbolisch overhandigen. Ruim 30 buurtbewoners stapten vervolgens op de fiets na het startsein van de burgemeester. Ze reden in een grote colonne richting Leiden. De 21ste editie van deze jaarlijkse fietstocht was 33 kilometer en had een fijne tussenstop in het Cronensteyn park. De fietsers vervolgde hun tocht langs de Vliet, Oude Rijn, naar een veerpont in Warmond. Niet alleen ‘oude’ buurtbewoners fietsten mee, maar ook de nieuwe bewoners deden mee. De familie Hoogink mag zich pas heel pril een Schoutenaar noemen, maar natuurlijk sluiten zij graag aan bij zo’n actieve bewonersvereniging. | Foto’s: pr.

Het goede aantal koffiebonen SASSENHEIM n Tijdens de Nacht

van Sassem hebben konden bezoekers bij de stand van de Wereldwinkel raden hoeveel fairtrade koffiebonen er in de pot zaten. Dat bleek een lastige opgave. De laagste dacht er 100 bonnen in de pot zaten, terwijl de hoogste meende dat het er 150.000 waren. Er zaten er in totaal 3.615 in. Annelies van Goor was er met het aantal van 3.680 het dichtste bij. Uit handen van de voorzitter ontving zij tien grote repen Tony Chocolonely. | Foto: pr.


Wij zijn op zoek naar een

monteur

J van den Berg & Zn Cv, transportbedrijf te Oosterhout zoekt voor direct

(schuif)-trailer-chauffeurs en autolaadkraan chauffeurs M.R. van den Berg 06-53 99 11 04

Wij zijn op zoek naar een

om ons team te komen monteur versterken! om ons team te komen versterken!

Wij zijn:

Walo Openhaarden is een toonaangevend bedrijf dat al meer dan 20 jaar gespecialiseerd is in de verkoop en aanleg van kachels en haarden in de Bollenstreek en omstreken. Een tevreden klant is ons uitgangspunt.

Functie omschrijving:

• Het onderhoud aan gashaarden en verhelpen van storingen. • Het plaatsen en aansluiten van alle voorkomende gas en hout gestookte haarden. • Monteren van rookkanalen met brandveilige kokers. • Het aanleggen en aansluiten van gasleidingen. • Kleine elektra en stuc werk. • En alle andere voorkomende werkzaamheden. Samen met een ervaren collega ga je aan de slag om het vak binnen ons bedrijf goed onder de knie te krijgen. Hier hoef je nog geen expert voor te zijn, want je krijgt het vak geleerd. Kortom, een leuke en veelzijdige baan met uitzicht op een vast contract!

KUNSTSTOF KOZIJNEN // DAKKAPELLEN // AANBOUWEN VERBOUWINGEN // ZONWERING // VELUX-DAKVENSTERS

15 JAAR GARANTIE! + GEEN AANBETALING!

Wij zoeken:

Een Monteur die gastechnisch onderlegd is, die handig is, een vak wil leren, beschikt over ruimtelijk en technisch inzicht die Fulltime beschikbaar is. Tevens in bezit bent van rijbewijs B en bij voorkeur ook E, wonend in de bollenstreek en beschikt over eigen vervoer. Enige jaren ervaring als gastechnisch monteur of timmervak strekt tot je aanbeveling.

Voel jij jezelf aangesproken en zou jij deel willen uitmaken van dit nog altijd groeiende bedrijf, stuur dan je c.v. en motivatie naar: info@walo-openhaarden.nl of Walo openhaarden Satellietbaan 17f 2181 MG Hillegom

Openingstijden: ma. gesloten // di. t/m vr. 09.00-17.00 uur za. 09.00-13.00 uur (tevens op afspraak geopend) Luzernestraat 106A (industrieterrein Spoorzicht) 2153 GN Nieuw-Vennep 0252 - 67 50 80 // info@multigevel.nl

WWW.MULTIGEVEL.NL

PENNY BLACK -- FRENCH CONNECTION -- SUMMUM

REPEAT -- JOSEPHINE -- MAC Jeans -- ROSNER ANGELS -- WOMAN BY EARN -- Well Dressed Farmers

MA Feeling -- MADS NORGARD -- EDEN SCHWARZ

NOMANSLAND -- BELLUNA -- INTROPIA -- HET

ALCHEMIST -- ALPHA STUDIO -- EUROPEAN CULTURE

Carrington Mode is een stijlvolle damesmodezaak en verwent haar trouwe klanten met collecties van gerenommeerde modemerken. Met veel toewijding geven wij deskundig advies aan onze zeer enthousiaste klanten.

15%

voordeel

Wij zoeken op korte termijn: VERKOOPSTERS FULL-TIME en PART-TIME

op het Auping assortiment*

Je bent een vrolijke en geduldige verkoopster met enige jaren ervaring in de modebranche. Je vindt het fijn om klanten blij te maken, zodat ze met een glimlach vertrekken en

Laatste week!

met veel enthousiasme terugkomen. Samenwerken met je collega’s vind je prettig

t/m zondag 3 september

en af en toe voor elkaar invallen en klaarstaan behoort ook tot jouw instelling. Carrington Mode biedt goede voorwaarden en een prettige werksfeer. Stuur of mail je cv, liefst met een foto, tav. Dhr S. Berrak Mail: semih@vanavendonck.nl Adres: Carrington BV – De Kempenearstraat 34 – 2341 GN – Oegstgeest Voor meer info: bel naar: 071-5171940

Vier de feestelijke heropening van onze vernieuwde Auping Plaza met ons mee. Ontvang nu 15% voordeel op het Auping assortiment! * Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Het grootste Auping test- en adviescentrum van Nederland!

Auping Plaza Leiderdorp Elisabethhof 4, Leiderdorp T. 071- 5820212

www.aupingplaza.nl

Openingstijden ma: 13:00 - 17:30 uur di t/m vrij: 10:00 - 17:30 uur zat: 10:00 - 17:00 uur zon: 12:00 - 17:00 uur


Agenda september 2017 ACTIEF

ONTSPANNING

donderdag 7 september 15:00 - 16:00

donderdag 28 september 13:00 - 14:00

Wandeling bij Huys te Warmont

CREATIEF

Creatieve workshop

dinsdag 26 september 10:30 - 12:30 Workshop Heart Pillows

maandag 4 september 13:30 - 15:00

Contactgegevens en activiteiten

Ontspanning door visualisatie

Massage (voetreflex-, handreflex- of stoelmassage)

op afspraak op maandag 11, donderdag 14 en maandag 25 september Dru Yoga

dinsdag 5, 12, 19, 26 september 19:30 - 20:45

woensdag 6, 13, 20, 27 september 10:00 - 11:15

Fotograferen in de stad

dinsdag 12 september 11:00 - 12:30 Scarabee Kids is jarig!

SCARABEE KIDS

Daarom op 6 september een

woensdag 6 september 14:30 - 16:00

sprookjesgoochelaar Carlijn.

Woensdagmiddag kidsclub

speciaal programma met

INFORMATIEF

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

I.s.m. de ProstaatKankerStichting en Alrijne Ziekenhuis donderdag 21 september 10:30 - 12:30

Café Scarabee: Kanker als chronische ziekte. Deel 1: de patiënt spreker: Jessica Gopie, maandag 25 september inloop vanaf 19:45; aanvang 20:00

Cursus ‘Samen verder na borstkanker’ (bijna vol)

Spreekster Jessica Gopie

17:00

chronische ziekte bij Café

I.s.m. Alrijne Ziekenhuis, woensdag 13, 20, 27 september 15:00 -

vertelt over kanker als

Scarabee op 25 september.

Tel: 06 5541 3824 info@inloophuisscarabee.nl www.inloophuisscarabee.nl Bezoekadres: Oude Vest 17, 2312 XP Leiden. Het inloophuis is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur en woensdag van 10.00 - 12.30 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen; er is op die uren altijd een gastvrouw aanwezig. Voor het meedoen aan activiteiten zoals yoga, wandelen of Scarabee Kids verzoeken wij u vooraf te bellen of te mailen. Zie voor data en aanvangstijden de kalender op onze website.


SUMMERSALE 80JA AR

BI

NU INCLUSIEF HOOGWAARDIGE

IN

LEUM •

G • CA R

SE • J U

3g en er eneraties va k branc ring in deennis grond he liggen slaapte s merklag aan he n t Cares se

GEL FOAM TOPPER T.W.V. € 499,-

N BI ED

CARESSE 3800 140x200 cm

VLAKKE

2850,-

UITVOERING 140x200 cm

1495,-

1995,-

AN DERE MATEN LEVERBAAR

Caresse 3800: complete JUBILEUM boxspring bestaande uit: • een luxe, robuust gestoffeerd hoofdbord; • 2 elektrische verstelbare boxsprings voorzien van pocketveren; • boxsprings voorzien van anti-slip; • 2 pocketveer matrassen met 7 comfort zones; • 2 elektrische motoren met kabelbediening; • diverse kleuren leverbaar.

E R I S A L E E N CA R E S S E B OXS P R I N G VA N A F € 9 9 5 , VLAKKE

ELEKTRISCHE UITVOERING

UITVOERING

140x200 cm

140x200 cm

PULL-BACK

1495,-

1295,-

VLAKKE

UITVOERING

140x200 cm

1295,CARESSE 4550 ANDERE MATEN LEVERBAAR

140x200 cm

1565,-

Draadloze afstandsbediening!

2 1

HALEN

m

m

ES

AA

BEKEND VAN TV!

BIJ CARESSE BOXSPRINGS!

BETALEN

Geldt voor de boxsprings uit de Caresse Silver Collection

VAN

198,- VOOR 99,-

995,-

CARESSE 4700 ANDERE MATEN LEVERBAAR

160x200 cm

3420,-

2395,-

CARESSE 4600 ANDERE MATEN LEVERBAAR

KELTO Slaapkamercentrum

140x200 cm

2850,-

1995,-

T.W.V. € 59,90

Dealerblok

2000 m2 slaapplezier voor jong en oud!

KELTO Slaapkamercentrum - Gieterij 30 - 2211 XK NOORDWIJKERHOUT - 0252 341 111 - info@kelto.nl - www.kelto.nl

2 GRATIS PREMIUM HOOFDKUSSENS BIJ AANKOOP VAN EEN CARESSE BOXSPRING

Caresse matras-toppers, touched by nature

Voor uitgebreide informatie www.caresseboxsprings.nl Adv. WK30-36. Aanbiedingen geldig t/m 10 september 2017. Zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.


GELEGD EN INCL. ARBEID EN EGALISEREN

2 € 39,95 per m ZOMER OPRUIMING!! OP = OP

OPRUIMING

UIMING

50

98

OPRUIMING € 2.749 PVC VLOEREN voor € 1.649

€ 1.749 voor € 1.575

Wie de totaalinrichting van zijn huis of woonruimte wil aanpakken maar tegen de voorbereiding, NU VANAF geven bij Turk en Roof. planning en uitvoering opziet kan dit uithanden Wie kiest voor het totaaladvies voor huisinrichting geeft naast de keuze2 voor de materialen alles uit handen. Wie de totaalinrichting van zijn huis of woonruimte wil aanpakken maar tegen de Vanafvoorbereiding, € 1.419 Tevens hebben wij een haal en breng service voor mensen die slecht ter been zijn of komen voor advies bij u thuis. Manueel planning en uitvoering opziet kan dit uithanden geven bij Turk en Roof.€ 1.298 GELEGD Wie kiest voor het totaaladvies voor huisinrichting geeft naast EN de INCL. keuze voor de materialen alles uit handen. ARBEID EN EGALISEREN Tevens hebben wij een haal en breng service voor mensen die slecht ter been zijn of komen voor advies bij u thuis.

€ 18,95 per m

KORTING

20%

€ 39,95 per m2

% 0 2 40

KORTING %

ZOMER OPRUIMING

40%

30% 40%

% 0 4 30%20%

€ 1.749 voor € 1.575

€ 2.749 voor € 1.649

20% voor € 795 € 1.133

€ 3.110

voor € 2.650

ZOMER OPRUIMING

€ 1.133

voor € 795

Auping Ledikant met bodems en nachtkastjes en hoofdbord

€ 2.634

ZOMER OPRUIMING

voor € 1.698

30% 50%

50%

30%

€ 5.900 € 5.900

voor € 3.750

voor € 3.750

Style Decor Box Spring met houten lijst

Deelbaar ledikant

20%

Style Decor€ 4.495 Box Spring met houten lijst

20%

€ 1.403

voor € 985 Dressior Vigo

404%0%

ZONWERING ACTIE

Smederij 2, Noordwijkerhout 0252-370949 - www.turk-roof.nl

6600%%ACTIE 404%0% ZONWERING

voor € 2.650

€ 4.495

voor € 2.650 Deelbaar ledikant met beweegbare bodems

% 0 2 40%

40% KORTING KORTING 20%

Deelbaar ledikant met beweegbare bodems

GRATIS ruime parkeergelegenheid voor de deur Smederij 2, Noordwijkerhout - 0252-370949 - www.turf-roof.nl


HUIS

METERKAST

ENERGIE

ZONNE

ALARM

INSTALLATIE

KEURINGEN

BEHEER

PANELEN

INSTALLATIES

BINNEN

BUITEN

CAMERA

VERLICHTING

VERLICHTING

BEVEILIGING

KRACHT DOMOTICA

STROOM INSTALLATIES

VERLICHTINGS

NETWERK

NETWERK

TELE

TOEGANGS

PLAN

BEKABELING

CERTIFICERING

COMMUNICATIE

CONTROLE

ELEKTROTECHNIEK? GEWOON GOED!

Ter Laak Installatiebedrijf biedt al meer dan 50 jaar kwaliteit en service van hoog niveau. Ons bedrijf werkt in opdracht van particulieren, bedrijven en aannemers. Ervaren, kundig, klantvriendelijk, veilig en vertrouwd. Dat noemen wij ‘gewoon goed’. Bij Ter Laak Elektrotechniek zijn particulieren en bedrijven van harte welkom voor deskundig advies en vakkundige installatie van: • Elektra (groepenkast, bedrading, schakelaars, contact dozen, etc.) • Binnen- en buitenverlichting • Inbraakbeveiliging van woning of bedrijfspand (bewegingsmelders, camera’s, alarminstallaties, etc.) • Brandbeveiliging (o.a. rookmelders, koolmonoxidemelders) • Domotica (huisinstallaties, op afstand te bedienen) • Installatie zonnepanelen of airco • Toegangssystemen (intercom tot elektrische hekken/garagedeuren)

24/7 SERVICE

Leg uw vragen of wensen aan ons voor. Wij denken graag met u mee. Bij storingen of calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar.

Vragen? Advies? Bel 0252 37 09 10 GIETERIJ 8 | NOORDWIJKERHOUT


nieuws/sport

DE TEYLINGER

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

27

Glow in the dark-toernooi SASSENHEIM

n Volleybal Club Sassenheim (VCS) organiseert op zaterdag 9 september van 09.15 uur tot 11.30 uur het eerste Glow in the dark-toernooi in sporthal de Wasbeek. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds. Langs de velden worden UV-lampen opgesteld en gaat al het andere licht uit zijn. Alles wat wit is of een neonkleur is zal hierdoor spectaculair

oplichten. De velden, netten en bal worden ook voorzien van neonkleuren zodat deze worden gezien. Een dj verzorgt de muziek tijdens het toernooi. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen aan het toernooi. Deelname is gratis, volleybalervaring niet nodig. Aanmelden kan als team van minimaal 6 personen. Individueel opgeven kan ook. Aanmelden kan via gitd@volleybalclubsassenheim.nl.

Leeskringleden gezocht SASSENHEIM n De Bibliotheek Bollenstreek vestiging Sassenheim, heeft heel enthousiaste leeskringen die samenkomen in de bibliotheek. Nu start er opnieuw een Bollenstreek Leeskring en is er plaats voor enkele nieuwe leden. De groep komt elke zes weken samen. De eerste bijeenkomst is op donderdagavond 28 september van 19.00 tot 21.00 uur in de bibliotheek (Kerklaan 42). Gezamenlijk bepalen de groepsleden welke boeken gelezen zullen worden. Alleen het eerste boek heeft de

bibliotheek uitgekozen en kan na inschrijving meegenomen worden: Wij geluksvogels van Amy Bloom. De boeken worden besproken aan de hand van een door Stichting Senia aangeleverde leeswijzer. Deze leeswijzer bevat informatie over de inhoud van het te bespreken boek, een biografie van de schrijver, recensies en discussiepunten. De groepen bespreken de boeken zelfstandig, er is geen docent aanwezig. Voor meer informatie, neem contact op met Brigitte Kerkhoven via 0252-215033.

Dirk en Tineke Vink (derde en vierde van rechts) bij de opening van het operatiecomplex. | Foto: pr.

Sumve Hospital is operatiecomplex en twee waterputten rijker n Dirk en Tineke Vink voor even terug in Tanzania SASSENHEIM/SUMVE n Dankzij financiering door de stichting Saidia helpt Sumve, opgericht door het Sassenheimse echtpaar Dirk en Tineke Vink, staat er in het dorp in Tanzania een nieuw operatiecomplex. Ook konden dankzij giften uit Teylingen twee waterputten worden gerealiseerd. In juli zijn Dirk Vink en Tineke de Groot weer terug gegaan naar Sumve in Tanzania om de opening van het operatiecomplex mee te maken. Ook twee bestuursleden van de stichting Saidia helpt Sumve, Willem Mantel en Tineke Braam. waren hierbij aanwezig.

Deze Ter Leede Ukken staan te trappelen voor hun eerste training. | Foto: pr.

Ter Leede Ukken gaan het veld weer op SASSENHEIM n Voor de jongste voetballers van Ter Leede start op zaterdag 2 september het seizoen. Onder de deskundige leiding van Jaap Schaap, die al meer dan 25 jaar het voetbal voor de jongste jeugdgroepen organiseert, zullen zij spelenderwijs de eerste beginselen van het voetbalspel leren.

De allerjongsten van 4 en 5 jaar (Ukken) starten om 9.30 uur op veld 7 van sportpark De Roodemolen. Het meedoen aan de Ukkentraining is helemaal gratis. Voor de 6-jarigen heeft Ter Leede een aantal jaar geleden de EuroLeague in het leven geroepen. Met de EuroLeague trainingen worden de jongens en meisjes door middel van kleine, onderlinge partijtjes een seizoen lang

voorbereid op het ‘echte’ voetbal bij de JO9-groepering, de voormalige F-competitie. Deze trainingen zijn op zaterdag vanaf 11.00 uur en woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. Alle jongens en meisjes vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om voor een proeftraining bij de Ukken of EuroLeague. Beide groepen starten op 2 september eenmalig om 9.30 uur. Meer informatie over de trainingen van deze groeperingen is te vinden op www.terleede.nl. OVERWINTEREN IN DE ZAAL

In de winterperiode gaat het voetballen gewoon door en verhuist de training voor de jongste roodgelen naar sporthal De Wasbeek. Maar dat is voorlopig nog niet aan de orde, want het belooft voor de eerste training prima voetbalweer te worden.

Collecteweek Spierfonds VOORHOUT n De collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds is van 10 tot en met 16 september in Voorhout. Het is de grootste jaarlijkse actie voor mensen met een spierziekte in Nederland. Ruim 30.000 vrijwilligers gaan op pad om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet

zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen. De collectant gemist? Kijk dan op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/ collectebus.

De opening was een groot feest voor Sumve Hospital, want het gebouw is voor Tanzaniaanse begrippen erg modern. De bevolking is er dan ook heel erg blij mee. Het gebouw is tot stand gekomen door bijdragen van een paar grote spon-

soren, maar ook door bijdragen van privé personen uit Sassenheim en wijde omgeving. Naast bijdragen voor het gebouw heeft de stichting ook giften gekregen voor de noodzakelijke apparatuur. TWEE WATERPUTTEN

Nu de grote projecten zijn afgerond blijft stichting Saidia helpt Sumve zich inzetten voor schoon drinkwater in de regio. Tijdens deze reis kon het bestuur twee waterputten aanbieden aan het ziekenhuis. Er zijn inmiddels 35 putten gerealiseerd, maar in de wijde omgeving van Sumve Hospital zijn nog zeker 20

waterputten nodig. In grote delen van Oost-Afrika heerst op dit moment grote droogte. Ook in Tanzania betekent dat droge rijstvelden, kale akkersen een verdorde oogst. Hongersnood en ondervoeding liggen op de loer. In de dorpen waar een waterput is gaat het wat beter, maar ook daar is het moeilijk. Een waterput kan de bevolking helpen de pijn enigszins te verzachten. Saidia helpt Sumve zou graag nog meer waterputten willen aanleggen in Sumve. Een waterput kost 3100 euro en wordt gebouwd in samenwerking met de lokale bevolking. Giften voor waterputten zijn welkom op NL69ABNA 0609039717. Voor meer informatie, kijk op www. saidiahelptsumve.nl of bel 0252215847.

Schommelbank bouwen en pizza’s bakken bij scouting Boerhaavegroep VOORHOUT n Het seizoen is voor de scouts van Scouting Boerhaavegroep op zaterdag 26 augustus van start gegaan. Vanaf deze week zijn alle leden wekelijks weer welkom om avontuurlijke activiteiten te ondernemen waarmee ze worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

PIZZA’S BAKKEN

Gedurende het komende seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het zelf bouwen van een schommelbank (met echte bank) tot het lopen van een spannende ontdekkingstocht. Maar ook primitief pizza’s bakken

in een houtgestookte oven, creatief knutselen en weekendkampen staan op het programma. OOK EEN KEERTJE KIJKEN?

Scouting Boerhaavegroep is te vinden aan de Sportlaan 5 in Voorhout, tegenover de ijsbaan. Geïnteresseerde kinderen mogen vier keer gratis komen kijken. Meer informatie op www.boerhaavegroep.nl.

Tijdens de zomerstop hebben de verschillende leeftijdsgroepen niet stilgezeten. Ze zijn in verschillende delen van Nederland en ook daarbuiten op zomerkamp geweest. De welpen en kabouters (leden van 7 t/m 11 jaar) waren te vinden in Apeldoorn om Belle en het Beest te helpen. De verkenners (jongens, 11 t/m 15 jaar) hebben een week doorgebracht in een Romeins kampement in Ommen. De Padvindsters (meisjes, 11 t/m 15 jaar) hadden een talentenjacht in Heeze. De Explorers (15 t/m 18 jaar) hebben het nog verder gezocht, zij zijn naar Engeland gegaan en hebben daar onder andere Londen bezocht. Scouts hebben een schommelbank gebouwd. | Foto: pr.


Machinefabriek Akerboom B.V. is een vooruitstrevend producent van machines hoofdzakelijk ten behoeve van de bloembollensector. Iedere geleverde machine is specifiek ontworpen in overleg met de klant en daardoor maatwerk.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar enthousiaste

DISTRIBUTIECHAUFFEURS M/V Mostert Verkerk Transport is een dynamisch familiebedrijf gevestigd te Leiderdorp. Vanuit Leiderdorp verzorgen wij dagelijks met ca. 50 trekker opleggers / motorwagens, de distributie binnen de Benelux.

Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

servicemonteur buitendienst (fulltime)

Omschrijving werkzaamheden: Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het installeren en het in bedrijf stellen van de door ons nieuw geleverde machines en machinelijnen. Ook het onderhoud en aanpassen van bestaande machines behoort tot jouw werkzaamheden. Zo voer je onder andere onderhoud uit aan pneumatische-, hydraulische- en elektromechanische systemen en pompen. Zelfstandig of met collega(e) ga je naar de klanten toe. Na afloop zorg je voor de registratie van de uitgevoerde werkzaamheden. In rustige periodes van de buitendienst ga je aan de slag in de binnendienst en spring je indien nodig bij in de buitendienst. Je hebt kennis van zowel mechanica als elektronica en een klantgerichte houding. Creatief, flexibel, zelfstandig en oplossingsgericht zijn jouw eigenschappen. Wij vragen:

• • • • • • •

Je beschikt over MBO werk- en denkniveau op mechanisch en elektrotechnisch gebied; rijbewijs B (BE is een pré); geen 8 tot 5 mentaliteit; flexibiliteit en oplossingsgericht; las-ervaring; affiniteit met de bloembollenteelt; ervaring in een soortgelijke functie is een pré, maar ook ambitieuze schoolverlaters nodigen wij uit te reageren.

Wij bieden: Wij bieden een uitdagende functie met veel zelfstandigheid. Het salaris wordt gebaseerd jouw ervaring en opleiding. Daarnaast bieden wij uitstekende marktconforme primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens cao. Ook krijg je de beschikking over een volledig ingerichte servicewagen. Is deze functie wat jij zoekt? Mail dan jouw CV en motivatie naar info@akerboom.nl of neem voor meer informatie telefonisch contact op met Ron Akerboom, tel. 0252-515853.

Wat vragen wij: • Vakbekwaamheid, klantgerichtheid, • flexibiliteit en een collegiale instelling. • In bezit van rijbewijs CE. • Code 95. • Enkele jaren werkervaring als chauffeur. Wat bieden wij: • een zeer afwisselende en leuke job door geheel Nederland. • salaris volgens CAO met een stipte en correcte uitbetaling. • een jong en goed onderhouden wagenpark. • alle weekenden en feestdagen vrij. • eigen auto. • informele werksfeer. Heb je interesse? Neem dan contact op met: Cees van Iperen (071-5412421 / 0621285805) of mail naar personeel@mostert-transport.nl MOSTERT VERKERK TRANSPORT B.V. Draadbaan 49 2352 BM Leiderdorp 0715412421 www.mostert-transport.nl Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

MENTOREN GEZOCHT Stichting Mentorschap Haag en Rijn zoekt in de regio Noordwijk/Noordwijkerhout/Katwijk/Leiden e.o.

vrijwilligers die MENTOR willen zijn Een mentor kan optreden als (wettelijk) vertegenwoordiger voor mensen die vanwege een verstandelijke beperking, dementie, of een psychiatrische stoornis, niet meer in staat zijn om (geheel) zelfstandig beslissingen te nemen. Het betreft vaak mensen die geen familie meer hebben waar ze voor ondersteuning op terug kunnen vallen. Deze mensen wonen in een woonvoorziening of (nog) thuis. Mentorschap Haag en Rijn wordt door de kantonrechter tot mentor benoemd om de belangen te behartigen op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn, de zgn. immateriële belangenbehartiging. De vrijwillige mentor tekent een mandateringsovereenkomst waarmee hij/zij de bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgt die bij het mentorschap horen. Hij/zij kan terugvallen op professionele ondersteuning. Er worden regelmatig themabijeenkomsten voor mentoren georganiseerd in het kader van deskundigheidsbevordering. Er wordt een onkostenvergoeding aan de mentor verstrekt.

Wij zoeken mensen die; • ‘gevoel’ hebben voor mensen met dementie, een psychische of verstandelijke beperking; • in staat zijn indien nodig besluiten te nemen namens hun cliënt; • kunnen onderhandelen met zorg- en hulpverleners; • inzicht hebben in hun eigen handelen; • communicatief vaardig zijn; • bereid zijn regelmatig hun cliënt te bezoeken, tijd aan hem/haar te besteden; • minimaal een MBO-4 opleiding afgerond hebben.

Wat doet Stichting Mentorschap Haag en Rijn? • Het werven en selecteren van vrijwilligers voor het mentorschap; • Zorg dragen voor scholing en ondersteuning van de mentoren; • de cliënt (die bij SMHR is aangemeld) en de mentor met elkaar in contact brengen; • verzorgen van de procedure naar de rechtbank.

MAAKT U HET VERSCHIL?

12 oktober 2017 starten wij weer met een nieuwe cursus voor kandidaat-mentoren in Leiden. (4 donderdagavonden van 19.00-21.30 uur) Heeft u belangstelling voor of vragen over het mentorschap, neemt u dan contact op met Herma Kappert: T 06-15070233 E e.Leiden@mentorschaphaagenrijn.nl

WWW.MENTORSCHAPHAAGENRIJN.NL


Cinema Floralis

service

DE TEYLINGER

Kerkdiensten

STARTDIENST OP KAAGEILAND WARMOND

Woensdag 30 augustus t/m 6 september SASSENHEIM

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): zondag 10.00 uur: Woord- en Communiedienst m.m.v. het Gemengd Koor Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): zondag 19.00 uur: zangdienst m.m.v. De Lofstem, voorganger: Ds. H.R. Betting - Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur; voorganger: Ds. H.R. Betting Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: Ds.A. Meek

sprekende uitleg over een thema van het christelijk Hampsteadgeloof en ver103 min 1t volgens wordt daarover in kleine Za 18:45, Zo 21:00, Wo 21:15 uur. groepjes gepraat. Een Alpha-cursus The Hitman’s Bodyguard is voor iedereen die meer wil leren 118 min 4gt over het christelijk geloof. Do/Vr/Za 21:15, Zo/Wo 18:30 uur. Vragen die aan bod komen, zijn onder anDunkirkWie is Jezus? Hoe dere: Is er meer? 105 min 3ga Do/Vr 18:45 uur. relevant is het christelijk geloof? De cursus bestaat al zo’n 20 jaar en duiDe Emoji Film zenden mensen - jong en oud - heb91 min 2ga Nederlands Gesproken - Ticket 7,50 ben al meegedaan. Aan deze cursus Za/Zo 16:00, Wo 16:15 uur. zijn geen kosten verbonden. Voor Verschrikkelijke Ikke neem 3 aanmeldingen of vragen, 90 min 2ga contact op met Ruud van- Ticket Overbeek Nederlands Gesproken 7,50 Za/Zo 13:30, Wo 14:00 uur. via ruud@kleinekerk.nl.

De jaarlijkse startdienst van de Protestantse Gemeente Warmond is op zondag 3 september in de Dorpskerk op Kaageiland. Een boot vaart kerkgangers vanaf het vaste land naar het eiland. Iedereen is welkom om kosteloos deze openingsdienst bij te wonen die het thema ‘De kracht van de Kerk’ heeft gekregen. Om 10.30 uur start deze viering met het verzamelen bij de Gemeentehaven in Warmond, waar de boot richting Kaageiland vertrekt. Na de dienst wordt er koffie en een kleine lunch geserveerd in Het Kompas. Uiterlijk 14.30 uur meert de boot weer bij de Gemeentehaven aan. n

eerbetoon WARMOND

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): zaterdag 19.00 uur: Woord en Communieviering met cantores, voorganger: Hans Does Protestantse Gemeente (HerenUnited weg 82): zondag 10.00 uur, States startdienst, voorganger: mw..ds. H.G.T. van Welie-Kaai pedaal Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, voorganger: Ds. W.F. van Rijn (Heilig Avondmaal)

lichte houtsoort

niet mee3 gaand

zijd

5

Rusland

oppervlakkig

vogel

afspraak

resoluut

staat in Amerika

pratende vogel

10

riv. in Rusland

na Christus vliegende schotel

godin v.d. vrede

familielid

2

met tegenzin

2

scantechniek

godin v.d. vrede

6

wolvlokje

6

met tegenzin

scantechniek

wiel

venster

lorfamilielid

wiel riv. in Italië

stuk grond

venster

wolvlokje

4

4

© www.puzzelpro.nl © www.puzzelpro.nl

Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www.tandartswaarnemingbollenstreek.nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur. Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek. Maandag t/m vrijdag 17.00-23.00 uur, en weekend en feestdagen 8.00-23.00 uur: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216. Dagelijks 23.00-8.00 uur: Dienstapotheek De Nachtwacht (LUMC), Albinusdreef 2, Leiden, tel. 071-5665019.

1

2

3

1

2

4

3

4

5

5

6

riv. in Italië

oppervlakkig

roklengte

na meester Christus vliegende schotel

8

10

klein deel

stuk grondwortel

dienstbode

achter

afwasbak

volksgebruik

PUZZEL

mede-pratende lijden

5

niet meegaand

wijd en zijd

vallei

roklengte

haarversteviger

staat in Amerika

11

Huisartslor

bezetting

watervogel

7

Avond-, nacht-en riv. in weekenddiensten.

klein1 deel

drijvend baken opmaken v. schotelsmeester

pedaal

soort antilope

grasland

resoluut

eerbetoon

Medische 11 diensten

dik en rond

jong mens

term

8

afspraak

stekend insect

gebruikStates

Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren (avond, nacht, weekend, erkende feestdagen) kunt u contact opnemen dienstmet de Huisartsenpost bode Duin- en Bollenstreek, tel. 0252-240212. Gevestigd aan de Rijnsburgerweg 4b te Voorhout.

Floralisplein 69 • Lisse • Tel. 0252 830393 • www.cinemafloralis.nl lijden

golfstok

Wings of Healing (Veerpolder 6a): zaterdag 19.00 uur, jeugdavond, zondag 10.00 uur, eredienst; soort wijd en volks- United 19.00 uur bevrijdingsdienst

antilope

mede-

opmaken v. schotels

7

graansoort

105 min Do/Vr 18:45 uur.

Floralisplein 69 Lisse Tel.0252 830393

9afwasbak tennis-

wortel

Dunkirk

Film&Eten

haarversteviger karakter

118 min Do/Vr/Za 21:15, Zo/Wo 18:30 uur.

www.cinemafloralis.nl

en organiseren samen een Alphagolfstok en een cursus. In twaalf avonden kort weekend kunnen geïnteresstekend seerden (opnieuw) kennismaken met het christelijk insect geloof. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 19 september in De Verdieping (Aletta Jacobslaan 1). Elke bijeenkomst begint met een gezellige maaltijd, daarna volgt een heldere en aan-

een der Antillen

The Hitman’s Bodyguard

hout organiseert woensdag Donderdag 31 augustus: 6 sepDe 50+ voorstelling De Emoji Film Entree € 6,50 incl. koffie en cake tember vanaf 14.30 uur weer een Hampstead - Aanvang 13:30 uur 91 min bijeenkomstDunkirk voor- Aanvang mensen die in 16:00 uur 1 31 AUGUSTUS: dik en DONDERDAG Nederlands Gesproken -vallei Ticket 7,50 hunjong naaste omgeving een dierbare bezetting mens grasland rond verloren hebben. De bijeenkomst, Hampstead Aanvang: 13:30 uur Za/Zo 16:00, Wo 16:15 uur. met als thema ‘Even bijpraten’, is Dunkirk Aanvang: 16:00 uur in de Roef, naast de BartholomeusVerschrikkelijke Ikke 3 kerk (Herenstraat 47). Inloop vanaf 90 min water14.15 uur. Voor informatie, Biosmeer coop & resta urant Nederlands Gesproken - Ticket 7,50 vogel bel Leny van Beek (0252-216382) of Za/Zo 13:30, Wo 14:00 uur. Greet Hoek (0252-216363). Of mail naar rafaelgroepvoorhout@gmail. achter com. drijvend Belangstellenden zonder verbaken ISSE ...VOOR EEN BOURGONDISCH DINER EN DE BESTE FILMS L voer, kunnen contact opnemen.

9

karakter

103 min Za 18:45, Zo 21:00, Wo 21:15 uur.

VOORHOUT n De Rafaëlgroep Voor-

der term te Kaleb en de PKN-gemeente De RK-Sinteen Bartholomeuskerk (Heren- lichte houtsoort Antillen Kleine Kerk slaan de handen ineen straat 47): zondag 10.00 uur:

Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, graandoopdienst, voorganger: ds. J.W. v.d Bergsoort

Hampstead

Entree € 6,50 inclusief koffie en cake!

tennisVOORHOUT n De baptistengemeen-

Woord & Communieviering 3 m.m.v. Jongerenkoor Barth-Westenwind, voorganger: B. Prins

29

Programma week 35 - Do 31 aug. t/m Wo 6 sept.

RAFAELBIJEENKOMST VOORHOUT De 50+ voorstelling

ALPHA-CURSUS

karakter

karakter

VOORHOUT

WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2017

6

7

7

8

8

9

10

9

11

10

11

Wilt u in aanmerking komen voor een Cinema Floralis Arrangement zorg dan dat uw oplossing uiterlijk 3 september binnen is, samen met uw naam en adres. Dat kan per post: Uitgeverij Verhagen, Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. Of mail naar redactie@deteylinger.nl o.v.v. puzzel. De winnaar van de puzzel van week 34 is: Bas van der Worp uit Voorhout. De oplossing was: barbecuevlees.

COLOFON Oplage 15.000 Verschijnt iedere woensdag Uitgave van:

Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066 2220 CB Katwijk T (071) 402 29 01 Hoofdredactie:

Teuntje van Delft M 06 12746478 t.v.delft@uitgeverijverhagen.nl

Verslaggevers:

Nico Kuyt Mandy van Leeuwen Esther Luijk Piet van Kampen Peter Schipper Willem Krol Inleveren kopij:

De deadline voor het insturen van kopij is iedere maandag voor 12.00 uur. Insturen kan naar redactie@deteylinger.nl Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Redactie:

Marieke Voorn M 06 22096895 redactie@deteylinger.nl

Advertenties:

Meriam Mesman - M 06 460 942 09 meriam.mesman@ uitgeverij­verhagen.nl

Wanda de Mooij M 06 196 974 83 wanda.de.mooij@ uitgeverij­verhagen.nl Contactgegevens Binnendienst:

Rosita Eikelboom-Haasnoot Jeannette Mink- van Beelen Vincent Roos 071 4091637 advertentie@uitgeverij­­verhagen.nl o.v.v. De Teylinger Sluitingstijd advertenties dinsdag 10.00 uur

Bezorgklachten:

Reklamediensten De Schakel b.v. Madame Curiestraat 20 2171 TW Sassenheim 0252 241420 - info@de-schakel.nl Leveringsvoorwaarden:

Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos opvragen. De Teylinger wordt gratis huisaan-huis bezorgd in Sassenheim,

Voorhout en Warmond en is gratis af te halen bij: het gemeentehuis Sassenheim, Primera Sassenheim, Primera Voorhout en Boek Cadeau Enzo Warmond. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. www.deteylinger.nl


PARTICULIEREN

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. U kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • • • • • •

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KATWIJK VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KATWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOORDWIJK RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOORDWIJKERHOUT THE READSHOP, in de Hoftuin, RIJNSBURG BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DONDERDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN

KUNSTGEBIT Tandenwinkel

Reparaties klaar terwijl u wacht.

Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

071 - 361 11 45

www.tandenwinkel.com

Te huur: Nieuwe garagebox in centrum Katwijk. € 200,00 per maand. Telefoon 06 415 629 13

TE HUUR aan plein GARAGEBOX/ OPSLAG 510x260x220 hoog € 90,- p.mnd, Lisse inrit van Speijkstraat 65-67. Info: 06-22186038 of 0252-520830

Sale bij Lindessa Noordwijk Prima • Donna • Marie Jo • Chantelle • Passionata

2de BH 50% KORTING Badkleding 2016

50% korting

(niet op de nieuwe collectie)

Nachtkleding/ badjassen 2 artikel

50% korting *Vraag in de winkel naar de voorwaarden

Lindessa Noordwijk

Hoofdstraat 61 • Noordwijk aan Zee


# op kamers

WEEKACTIE! WEEKACTIE! WEEKACTIE! RATTAN MAND

35x30x13 cm 35x30x22 cm

0

KINDER ONESIE

JERSEY HOESLAKEN

1

diverse kleuren 90x200 cm 60x120 cm 90x220 cm 140x200 cm 180x220 cm

2

1.125 KILO

1.49 2.49 3.49 4.49

KRAFT FOTOALBUM

fotoalbum voor 80 foto's 11.4x15.5 cm

diverse varianten 30 pagina's voor 120 foto's 24x22.5 cm

0.75

HEREN SHIRT

ESSELTE BRIEVENBAK

ronde hals of v-hals zwart, wit, grijs of navy katoen/ elastaan maten S-XXL

of tijdschriftenhouder zwart of transparant kunststof

plaid honingraat met franjes katoen 130x170 cm

5.95

5

49

2.49

2

diverse varianten 24, 50 of 99 stukjes

bruin of wit 16x16x34 cm

0

34

DISNEY PUZZEL

HOUTEN LANTAARN

23x23x52.5 cm

99

DEKBED OVERTREK diverse dessins katoen/satijn 140x200/220 cm 200x220 cm

7.95

240x200/220 cm

4

1

KERSTKAARTEN MAKEN

WERCKMANN GEREEDSCHAPSKOFFER

1

4

79

95

diverse varianten patronen karton, design blok of kerst stempels

59

diverse kleuren MDF frame 50x38.5 cm

4

1

TRENDY KUSSENHOES

meisjes legging maten 92-134

SPIEGEL IN LIJST

44

49

29

diverse varianten 45x45 cm

522

29

96

o.a. Cars, Frozen of Paw Patrol maten 98-128

10 CUPS

white of sensitive

1.76 2.26

1

39

VANISH VLEKVERWIJDERAAR

espresso intenso, espresso lungo of ristretto

zwart of wit kunststof 25x20x10 cm

diverse varianten 150 ml

CAFFÉ PALAZZO KOFFIECUPS

14.95 18.95

9

2

95

49

95

gereedschap zijsnijtang, hamer, inbussleutelset, combinatietang of afbreekmessenset

1.39

Aanbiedingen geldig van woensdag 30 augustus t/m dinsdag 5 september 2017

Wilt u altijd op de hoogte blijven van acties en nieuwe producten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief op www.action.com.

7.95

LADEKAST MET 3 LADES

LAB31 PERSLUCHTREINIGER

9

198

kunststof geschikt voor A4-formaat met zwenkwielen 37x39x66 cm

met uitneembare opbergbakjes 48x26 cm

Umbro joggingbroek maten M-XXL

met mondstuk voor het reinigen van bijv. een toetsenbord 165 ml

95

LED KAARS MET KAFTPAPIER BEWEGENDE VLAM

(11)

x en ziet eruit als een echte kaars voelt off-white 7.5x10 cm 7.5x15 cm

3.23

Zet- en drukfouten voorbehouden.

REXONA DEOSPRAY

0 2

49 32


r a ! a kel n j i 25 oonw

ew l t s Ade leuk

IN VELE KLEUREN LEVERBAAR!

2

1

799 ,-

2

N BA EK HO

3

Hanglamp Cologna in 2 kleuren.

Ø52cm per stuk 169,-

VA

F NA

,9 1 2

74cm

xB64xD Fauteuil Metal in stof Break. H85 ,259 es opti s afgebeeld incl. luxe

TV-/audiodre sso

ir Montreal

in Ac acia. H46

zoal

Montreal is een compleet woonprogramma in acaciahout in de kleur light grey.

xB206xD45c

K

1. Hoekbank Kendo in stof Gapp incl. 3 rugkussens & 1 sierkussen. H74xB290xD218cm 799,-. 2. Woonprogramma Montreal in Acacia: Schuifdeurkast H148xB126xD40cm 699,-, Bijzettafel B75xL75cm 229,-. 3. Karpet Madera in diverse kleuren & maten. B200xL290cm 429,-, B160xL230cm 269,-.

m 449,-

449

HR-KOUDSCHUIM IN ZITTING MOGELIJK & KEUZE UIT VELE STOFFEN EN KLEUREN!

,-

Uit voorraad leverbaar!

Boekenkast Montreal in Acacia. H200xB80xD40cm 549,-

Barkast Montreal in Acacia. H174xB126xD45cm 899,-

M

EE B90 TTAF XL EL 16 0 C

, 9 34 Dressoir Montreal in Acacia. H78xB206xD45cm 699,-

Eettafel Montreal in Acacia, in diverse maten leverbaar. B100xL220cm 449,Armstoel Veronese in diverse stoffen vanaf 179,-

Elke g a zonden p o

Pronto Wonen Woonboulevard Cruquius Spaarneweg 22 www.prontowonen.nl/winkel/cruquius

Openingstijden: Maandag 13:00 - 17:30 uur • Dinsdag t/m Vrijdag 09:30 - 17:30 uur Zaterdag 09:30 - 17:00 uur • Zondag 12:00 - 17:00 uur

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

P

VRIJ PARKEREN!

KEUZE UIT 3 HANDGREPEN

Profile for Uitgeverij Verhagen

Tl week 35 17  

De Teylinger, woensdag 30 augustus 2017

Tl week 35 17  

De Teylinger, woensdag 30 augustus 2017

Advertisement