Page 1

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DETEYLINGER.NL 

nieuws

Lokaal betrokken en betrouwbaar

Zelfs felicitaties in de supermarkt

P5

Koninklijk lintje voor Jan Mosselman

Woensdag 28 juni 2017 JAARGANG 11 NR 26

nieuws

sport

P7

P15

Boerhaaveboek Regio aan zet valt zo uit de voor nieuwe hemel schaatsbaan

leestips n Lezend de zomer door

bieb

P21

Voorhoutse sportdag n Resultaten enquête over winkelen en verkeersveiligheid

VOORHOUT n Tijd om de nostalgie nieuw leven in te blazen, want na jarenlange afwezigheid keert de Voorhoutse Sportdag terug. Stichting Voorhout Beweegt organiseert op zondag 2 juli voor de Voorhoutse jeugd een gezellige en actieve dag vol beweging, sportiviteit en competitie.

VOORHOUT n Op de vraag aan fietsers of zij de Herenstraat als een veilige straat ervaren, zegt 79 procent van niet. Het is een van de uitkomsten van de enquête over winkelen en verkeersveiligheid in de Herenstraat en Jacoba van Beierenhof.

Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen alle kinderen van Voorhout in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar meedoen aan de sportdag. De activiteiten bestaan uit 60 meter sprint, hoogspringen, verspringen en zaklopen. Daarnaast worden door de verenigingen op Sportpark Elsgeest ook nog andere onderdelen georganiseerd, waaronder voetbal, tennis, handbal en hockey. Ook de scouting is aanwezig en verzorgt een activiteit. Deelname aan de sportdag is gratis en aanmelden kan via https:// voorhoutbeweegt.wordpress.com.

Wat vinden bezoekers van de Herenstraat en Jacoba van Beierenhof? Hoe denken ze over winkelen en verkeer in deze straten? Die twee onderwerpen vormden de basis van de eerste enquête van citymanager John van der Tol, in samenwerking met de redactie van deze krant. De vragen zijn beantwoord door 409 deelnemers, waarvan 89 procent in Voorhout woont. Iets meer dan de helft, 205 mensen, reageerden online via www.deteylinger.nl. Bij de inleverpunten in de Herenstraat zijn in totaal 204 formulieren ingeleverd. FIETSERS EN AUTOMOBILISTEN

De vragen over veiligheid zijn opgebouwd uit gesloten vragen en vragen met ruimte voor toelichting. Van alle geënquêteerden, ervaart het merendeel de Herenstraat niet als veilig met de auto of bromfiets (72 procent). Voor 18 procent is het wel veilig en 10 procent heeft geen mening. Onder de fietsers ligt het percentage over het gevoel van veiligheid nog wat lager: 13 procent vindt

Een groot deel van de fietsers en automobilisten ervaart de Herenstraat als niet veilig. | Foto: pr.

de Herenstraat veilig voor fietsers, 79 procent niet. De overige 8 procent heeft geen mening. VOETGANGERS: WEL VEILIG

Voetgangers voelen zich wel veilig: 61 procent van de ondervraagden geeft dat aan. Van de andere deelnemers zegt 36 procent zich niet veilig te voelen en 3 procent heeft geen

mening. Op de slotvraag of de deelnemers vinden dat de Herenstraat ingericht zou moeten worden als winkelstraat zonder gemotoriseerd verkeer, zijn de meningen verdeeld: ‘Ja, helemaal’, zegt 32 procent; ‘Ja, voor een deel’, zegt 30 procent. 37 Procent vindt dat de weg open moet blijven en 1 procent had geen mening.

KEUKEN BEURS KEUKENS

HALF GELD

Alleen in Ter Aar

10 - 18 uur 10 - 22 uur 10 - 22 uur 9 - 18 uur 2 juli 10 - 18 uur

Vanaf dinsdag 4 juli kunt u tijdelijk niet parkeren bij Station Sassenheim, vanwege de bouw van het parkeerdek.

Ter Aar (zh)

Wilt u met de fiets of bus komen? Toch met de auto? Maak dan gebruik van de parkeerplaats bij Sportcomplex Wasbeek.

Dordrecht

Voor meer informatie www.teylingen.nl

Stobbeweg 19-21 Einsteinstraat 29

In de enquête is ook gevraagd naar de meningen over het winkelaanbod. Bijna driekwart, 74 procent, geeft aan bestedingen in het dorp te doen. Op de vraag of ze lokaal kopen belangrijk vinden, zegt 81 procent van wel. Over voldoende parkeergelegenheid, zijn de meningen verdeeld. Lees verder op pagina 5.

ngen door HR Hoofdfoto is verva vervangen door foto. Blokje boven eventueel blokfoto zeilbootjes. Of en alleen de grote uit aal jes er helem nog beter. ht wellic foto, dat is

+ deze week beursacties mede mogelijk gemaakt door onze leveranciers.

woe 28 juni don 29 juni vrij 30 juni zat 1 juli KOOPZONDAG

WINKELS

EXTRA BIJLAGE

EENMALIGE

Stichting Voorhout Beweegt is een samenwerking tussen diverse verenigingen uit Voorhout, die het bevorderen van bewegen en sporten hoog in het vaandel hebben staan.

Teylinger, de Rijnsburger, de de Katwijk Speciaal, is een bijlage van de Hillegommer. LisserNieuws en ‘Bollenstreek Bruist’ rhouts Weekblad, de Noordwijker, Noordwijke

Markt over Herenweg WARMOND n De gemeente organi-

seert op dinsdag 4 juli tussen 18.00 en 21.00 uur een ontwerpmarkt over de verkeersveiligheid op de Herenweg. De bijeenkomst is in Het Trefpunt (Herenweg 80). Op basis van de inventarisatie van knelpunten en ideeën gaan ambtenaren met bezoekers in gesprek over het mogelijke ontwerp. Er zijn drie ontwerptafels voor drie tracés: Oosteinde en Herenweg buiten de bebouwde kom, Herenweg/Sweilandstraat en Oranje Nassaulaan. Per tracédeel start ieder heel en half uur een nieuwe ontwerpsessie van 25 minuten). Op dinsdagmiddag 16 mei hield de gemeente een eerste schouw en inloopavond. Meer informatie op www.teylingen.nl/herenwegwarmond.

WEEKENDPAKKER

do vr za

Alléén geldig op 29, 30 juni en 1 juli

Ariel of Dash Tabs of pods Alle varianten à 13-40 stuks Per stuk** Bijv. Ariel 3-in-1 pods color, doos à 16 stuks

6.69 3.34

50% KORTING

**Per product kan de prijs verschillen, de korting wordt bij de kassa verrekend. Openingstijden: ma-do 8.00 - 20.00 // vr 8.00 - 21.00 // za 8.00 - 20.00 // zo 10.00 - 20.00

plusvandijk

Van Dijk Voorhout /Herenstraat 45// Voorhout


GEMEENTEBERICHTEN week 26 / 2017 TEYLINGEN

De koppen bij elkaar op Burendag! Vraag de gemeente om een financiële bijdrage Op 23 september is het weer Burendag met als thema ‘koppen bij elkaar’. In Teylingen willen we graag dat zo veel mogelijke mensen met Burendag meedoen. Samen maken we de buurt nog leuker! Het idee Burendag is geïntroduceerd door Douwe Egberts in samenwerking met het Oranjefonds, dat de financiële ondersteuning van de activiteiten regelt. In heel Nederland organiseren buren activiteiten om elkaar beter te leren kennen. In 2016 werd deze dag al op 21 plekken in Teylingen gevierd. En op dit moment staan er al 12 activiteiten in Teylingen gepland voor Burendag. Aanvraag indienen Zowel inwoners als organisaties kunnen een aanvraag indienen bij het Oranjefonds en bij de gemeente. Zolang een activiteit in de buurt, met de buurt en voor de buurt wordt georganiseerd kan deze in aanmerking komen voor financiële steun.

Zowel bij het Oranjefonds als de gemeente moet de aanvraag uiterlijk 1 september binnen zijn. Het kan echter zo zijn dat het geld van het Oranjefonds al voor 1 september op is, wees er dus snel bij! De exacte voorwaarden staan op de website www.burendag.nl. Klik op ‘Activiteit aanmelden’ en volg de stappen. Op www. teylingen.nl staat hoe buurtinitiatieven in Teylingen voor maximaal € 400,- extra in aanmerking kunnen komen. Vragen? Voor vragen of voor andere initiatieven die niet binnen de voorwaarden van Burendag vallen, kunt u contact opnemen met de contactfunctionaris Karin Heppener via e-mail: wijkregisseurteylingen@hltsamen.nl of bel 14 0252.

Uitkering en bijverdienen Vraag Ik heb een bijstandsuitkering. Een kennis heeft gevraagd of ik 2 dagen per week op haar kinderen kan passen. Mag dat en heeft dat gevolgen voor mijn uitkering?

Advies Geef uw inkomsten op tijd door aan de ISD Bollenstreek. Het later of niet melden van uw inkomsten kan van invloed zijn op de hoogte van uw uitkering.

Antwoord Als u een uitkering hebt mag u oppassen. We gaan ervan uit dat u hiervoor wel een vergoeding krijgt.

Vragen/meer informatie Voor meer informatie over uw uitkering of het spelregelboekje kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek.

U bent verplicht om door te geven aan de ISD Bollenstreek dat u werkzaamheden uitvoert en hoeveel u hiermee verdient.

Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek aan het lokaal loket/het zorgloket/ Wmo Adviescentrum van uw woonplaats.

Hoogte uitkering aangepast Wat u verdient met oppassen of ander werk geeft u meteen door aan de ISD. De ISD past de hoogte van uw uitkering aan, omdat u (extra) inkomsten hebt. Informatie rechten en plichten Bij een bijstandsuitkering horen rechten en plichten. U kunt deze lezen in het spelregelboekje van de ISD Bollenstreek.

Collectes Er is van 2 tot en met 8 juli een collectevergunning verleend aan muziekvereniging St. Cecilia. Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: • O.b.s. Het Bolwerk, Sassenheim voor het plaatsen van een podiumtruck op de Menneweg t.h.v. nummer 12 in Sassenheim op 5 juli 2017 (16-06-17) • Stichting Welzijnskwartier, Katwijk voor het organiseren van het evenement Street4you op 14 juli 2017 bij Fascinus in Sassenheim (13.00-22.00 uur), op 26 juli 2017 bij de waterspeeltuin (Oosthoutpark) in Voorhout (13.00-22.00 uur), op 3 augustus 2017 in het park Rusthoff in Sassenheim (13.00-17.00 uur) en op 18 augustus 2017 aan de Beukenrode in Voorhout (13.00-17.00 uur) (20-06-17) • Drum- en showband Adest Musica, Sassenheim voor het organiseren van een WMC Presentatie in het park Rusthoff in Sassenheim op 22 juli 2017 van 19.00 tot 21.00 uur (20-06-17) • Oranje Fonds, Utrecht voor het jaarlijks collecteren in een vrije periode in Teylingen, in 2018 van 7 tot en met 12 mei 2018 (22-06-17) • H.P.M. Koomen, Voorhout voor het organiseren van Warmond Culinair op en nabij het terras van het paviljoen op eiland

Koudenhoorn op 27 augustus 2017 van 11.00 tot 22.00 uur (23-06-17) • Fietsmaatjes Teylingen, Warmond voor het organiseren van het lustrumfeest op het pleintje bij de pomp in de Dorpsstraat in Warmond op 2 september 2017 van 12.00 tot 16.00 uur (23-06-17 Meldingen uitweg Op grond van de algemene plaatselijke verordening is het aanleggen van een uitweg gemeld door: • C. van Steijn, Voorhout aan de Hageveldhof 4 in Voorhout (22-06-17) Drank- en horecawet Vergunning op grond van artikel 3 voor het mogen verstrekken van alcoholhoudende drank is verleend aan: • R. Dikhoff, Sassenheim voor het Grandcafé A-Muze, Oude Haven 1 in Sassenheim (16-06-17) Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 Op grond van artikel 87 is ontheffing verleend aan: • Warmondse Bond van Ouderen, Warmond voor het berijden van de paden in Park Groot Leerust op 25 augustus 2017

Vergadering adviesplatform WMO en Jeugd gemeente Teylingen Op maandag 3 juli om 19.30 vindt de openbare vergadering met het adviesplatform WMO en Jeugd van de gemeente Teylingen plaats. Locatie: bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout, trouwzaal. Agenda: • Sociale Teams Teylingen • Voortgang Ontwikkeling Client Ondersteuning • Bijeenkomst Menselijke Maat • Stand van zaken diverse werkgroepen en bijeenkomsten • Ingekomen stukken, mededelingen • Bespreking verslag 29 mei 2017 • Rondvraag en sluiting Heeft u interesse om deze vergadering bij te wonen dan bent u van harte welkom. Vergaderstukken kunt u opvragen via e-mail reginabeenen@gmail.com. Het postadres van het adviesplatform WMO en Jeugd is Kroeskarperlaan 100, 2215 XR VOORHOUT.

Praat mee over erfgoed in Teylingen Teylingen maakt een erfgoedvisie en een lijst met beeldbepalende panden. De beeldvormende sessie vindt plaats op 4 juli om 19.30 uur in het bestuurscentrum in Voorhout. U bent welkom om mee te praten. Informatie Meer informatie vindt u op de website www.teylingen.nl. U kunt ook mailen naar Carol Bekker: c.bekker@hltsamen.nl.

Monumentencommissie Teylingen Op vrijdagochtend 7 juli is de vergadering van de monumentencommissie Teylingen in het gemeentekantoor in Sassenheim. De agenda wordt geplaatst op de website van Teylingen. In de agenda staat ook de exacte aanvangstijd vermeld. Deze vergadering is meestal openbaar. Als hiertoe aanleiding bestaat, beslist de commissie tijdens de vergadering of over een bepaald onderwerp alsnog besloten zal worden vergaderd.

tussen 12.30 en 14.00 uur en tussen 16.30 en 18.00 uur (23-06-17) Scheepvaartverkeerswet Op grond van artikel 7, lid 1 is ontheffing verleend aan: • Warmondse Bond van Ouderen, Warmond voor het aanmeren van maximaal 24 sloepen bij Park Groot Leerust op 25 augustus 2017 tussen 12.30 en 14.00 uur en tussen 16.30 en 18.00 uur (23-06-17) Woonschepenverordening Vergunning op grond van artikel 5.1 is vergunning verleend: • voor het woonschip Lucky Lion, gelegen in De Zijp in Warmond (22-06-17) • voor het wonschip The Flow, gelegen in het Zweiland in Warmond (22-06-17) • voor het woonschip Bravon, gelegen in de Warmonder leede in Warmond (22-06-17) Niet eens met een van deze besluiten? Hoe u dan bezwaar kunt maken staat genoemd aan het einde van deze Gemeenteberichten.


Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning • Trekschuit 1, Sassenheim het realiseren van een overkapping aan de zijgevel, 17-06-2017 • ter hoogte van Jacoba het afsluiten van de rotonde N450 van Beierenweg 128c, van 10 tot met 12 november 2017, Voorhout en 19-06-2017 • Krokus, kavel F, Voorhout het bouwen van een woning, 21-06-2017 • Engelse Tuin (fase 4 en het bouwen van drie-onder-een5), Voorhout kap woningen en tien twee-ondereen-kap woningen, 19-06-2017 • Marjoleinhof 4, Voorhout het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning, 19-062017 • Berline 17, Sassenheim het plaatsen van een schutting en een overkapping aan de zijkant van de woning, 18-06-2017 Inzien binnengekomen aanvragen Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen. Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar) • Van Pallandtlaan 35, het herbouwen van een woning, Sassenheim 22-06-2017 • Trekschuit 6, Sassenheim het bouwen van een overkapping en een erfscheiding, 20-06-2017 • Bonekruidstraat 36, het wijzigen van gevelopeningen, Voorhout 20-06-2017 • Hoofdstraat 157, het bouwen van een garage met Sassenheim berging, 20-06-2017

• Loosterweg 37A, Voorhout

het vergroten van een bedrijfspand, 20-06-2017

Het adres is: Voorzieningenrechter rechtbank Den Haag Sector Bestuursrecht Postbus 20302 2500 EH Den Haag

Bezwaar tegen besluiten Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u bezwaar maken. Voordat u dit doet, kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. We nemen dan het besluit met u door en kijken of er een oplossing voor uw bezwaren bestaat. Belt u hiervoor met ons algemene nummer (14 0252). Komen we er niet uit dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de tussen haakjes genoemde verzenddatum van betreffend besluit – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar bestaat • Reden(en) van het bezwaar • Handtekening Verzoek voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Besluit waartegen bezwaar bestaat • Kopie van het bezwaarschrift dat bij de gemeente Teylingen is ingediend.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Iedere maandag houdt de plaatselijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstandscommissie) vanaf 9.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis van Sassenheim. De agenda met de bouwplannen die tijdens de vergadering worden beoordeeld, kunt u digitaal opvragen. U kunt deze inzien bij de Gemeentewinkel / Vergunningen. Wilt u meer informatie? Belt u dan naar 14 0252. Iedere donderdag houdt de Centrale Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (regio welstandscommissie) voor de Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering in het Groothandelsgebouw, Stationsplein 45 te Rotterdam. De agenda met de bouwplannen die tijdens de vergadering worden beoordeeld, kunt u digitaal opvragen. Wilt u meer informatie? Belt u dan naar 14 0252. Voor alle informatie over bouwen, bouwplannen, afwijking van bestemmingsplannen en vergunningen (omgevingsvergunning) kunt u een afspraak maken met de Gemeentewinkel / vergunningen via telefoonnummer 14 0252. Afspraken maken is mogelijk op maandag van 8.30 tot 13.00, dinsdag en woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 20.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie woensdag 28 juni 2017. Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 (Let op: netnummer niet nodig, ook niet voor 06 nummers) gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Walraad Timmer en onderhoudsbedrijf: van deurkruk tot dakkapel, voor al uw timmer en onderhoudswerkzaamheden in en rond het huis. Tevens plaatsen en/of leveren van uw keuken en badkamer. Bel voor vrijblijvende offerte: 071-5897250

Garage te koop, Baljuwstraat Leiderdorp, tel: 071- 5411324.

JacoFleurs zoekt: Een chauffeur/verkoper of aankomend verkoper voor een rit per week op bloemenlijn Frankrijk. Ben je in het bezit van alle rijbewijzen en heb je verstand van bloemen, dan is dit misschien iets voor jou. Tevens zoeken wij een inval chauffeur voor enkele ritten per jaar (in bezit van rijbewijzen B, C-E en code 95) Tevens zoeken wij een

inpakker voor de vrijdag. Passend salaris Goede pensioenregeling Spreekt één van deze vacatures je aan, neem dan contact met ons op voor meer info.

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00 - 12.00 uur.

PAARDENBOX TE HUUR OP UNIEKE LOCATIE! NW-hout, 15 min. loopfstand van duinen strand. 1 box te huur op privé terrein voor een merrie of ruin. Eigen zadelkast, toilet, keuken met warm water, afspuitplek en weiland. €260,- per maand incl. hooi, stro, binnen- en buiten zetten en 3x per dag voeren. Bel: 06-13507433 TV stuk? Remmelzwaal bellen, slecht signaal, oude bekabeling vervangen, tv instellen tel. 06- 20959333. Wifi/ internet problemen, slecht wifi signaal computer tel. 06- 29515182, alg. nr. 071-2406389

Schoon productie en schoonmaakwerk in Katwijk. Vaste tijden in overleg. Tel: 071-4080888 Tuinman, stratenmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave, tel: 06- 57200505.

Aangeboden: straatmaker, Leiderdorp, voor al uw straatwerk, terras ophogen oprit, plaatsen van schuttingen, vrijbl. pr. opgaaf, tel: 06- 29481555. Te huur: garage/opslagruimte, verwarmd elektriciteit. Hoek: Beeklaan/Boekerslootlaan Noordwijk € 100 p.mnd tel: 06-42932249

Jaco Glasbergen: 06-48086121

Balie politie: De balie van de politie is niet open voor vrije inloop. U kunt aangiften doen door een afspraak te maken via het landelijke politienummer 0900 - 8844. De afspraak wordt dan gepland tijdens openingstijden van het gemeentekantoor in Sassenheim. U kunt van zogenaamde eenvoudige misdrijven ook aangifte doen via www.politie.nl.

www.jongeneelgebakservice.nl

 FACEBOOK.COM/GEMEENTETEYLINGEN  TWITTER.COM/GEM_TEYLINGEN  YOUTUBE.COM/GEMEENTETEYLINGEN

WEET WAT LIEFDE IS WWW.VERBETERJERELATIE.NL

TE HUUR: KUNSTGEBIT Tandenwinkel 6 persoons 071 - 361 11 45 bestelbussen

Reparaties klaar terwijl u wacht. Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

www.tandenwinkel.com

€ 85,00 Ben jij enthousiast en heb je passie voor het vak? Dan zoeken wij jou! Stuur dan je cv en motivatie naar info@bakkerij-jongeneel.nl tav John Ruiten.

TEYLINGEN

HEEL HOLLAND

vanaf

Gezocht: Zelfstandig fulltime Banketbakker

i

per dag

0252-211849 www.gdol.nl

in* lli-n a l l a -

,8-, 8 3 3 € K€ K P P A A

*

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl


Zomeragenda 2017Welkom aan boord bij Rederij van Hulst!

OPHEFFINGS ALLES HALVE PRIJS! UITVERKOOP

50

de laatste VANAF VANDAAG

Onze rondvaarten Kaag en Braassem Kagerplassen

Kromme Does Meren en Molentocht

Westeinderplassen

Dag

Rondvaart

Vertrektijd

Afvaart

Dinsdag

Kagerplassen (16 mei t/m 1 oktober) Westeinderplassen (27 juni t/m 12 september) Kaag en Braassem (1 juli t/m 31 augustus) Kagerplassen (16 mei t/m 1 oktober) Meren en Molentocht * (1 juli t/m 31 augustus) Meren en Molentocht * (1 juli t/m 31 augustus) Westeinderplassen (27 juni t/m 12 september) Meren en Molentocht * (1 juli t/m 31 augustus) Meren en Molentocht * (1 juli t/m 31 augustus) Kromme Does (1 juli t/m 31 augustus) Westeinderplassen (27 juni t/m 12 september) Kagerplassen (16 mei t/m 1 oktober)

11.00 / 13:00 / 15:00 13:00 11:00 11:00 / 13:00 / 15:00 13:00 14:00 13:00 13:00 14:00 14:00 13:00 11:00 / 13:00 / 15:00

Warmond Warmond Warmond Warmond Noordwijk Warmond Warmond Noordwijk Warmond Warmond Warmond Warmond

Woensdag Donderdag

Vrijdag Zaterdag Zondag

% DAGEN! OP ALLES TOT

Vrijdag 30 juni laatste dag! Frank Walder • Monari • Please • Another Woman • Rabe • Toni • Montana • Lebek • Dolce Vita • Micha • Milo • Eugen Klein • Junge • Concept • Via Appia • Brantex • Bandolera • Bleu Seven • Sarto • e.v.a.

* Bezoek Kaageiland In juli en augustus maken we een stop van 45 minuten op het Kaageiland.

Onze dagtochten Varen en een dagje uit naar een mooie stad? Wij maken een uitgebreide stop in het centrum. Haarlem: 23 juni en 13 september Gouda: 14 juli, 26 juli, 11 augustus en 27 september Delft: 5 juli, 23 augustus en 4 oktober Amsterdam: op aanvraag voor groepen Reserveer uw tickets via info@rederijvanhulst.nl of +31 (0)71 301 01 33. Tickets zijn ook te koop bij ons kaartverkoophuisje op onze afvaartlocaties. Wijzigingen en uitverkochte rondvaarten onder voorbehoud.

Hoofdstraat 28 • 2181ED Hillegom • Telefoon 0252 - 518606

Kijk voor meer informatie over onze rondvaarten en dagtochten op www.rederijvanhulst.nl

Vakantie Alarm! Inbrekers slaan weer toe in Duin & Bollenstreek n Nu beveiligen met betaalbaar alarmsysteem van Baas Beveiliging voor € 399,00 DUIN- EN BOLLENSTREEK n Politie zet zich weer schrap deze zomer en kijken juist in deze periode goed uit naar inbrekers. Nieuwssite Drimble maakte onlangs een enorm aantal inbraken in onze regio bekend, was onder andere in deze krant te lezen. Aantallen die er niet om liegen. We zijn gewaarschuwd want inbraak heeft een enorme impact op slachtoffers waar slapeloze nachten en gevoel van angst geen uitzonderingen zijn. Door Mark geschreven

De afgelopen weken was het weer raak in de Duin- en Bollenstreek. Volgens nieuwssite Drimble waren er tot 12 juni jl. totaal 163 inbraken en pogingen daartoe in deze eerste periode van 2017. Een aantal om van te schrikken en dan moet de vakantie nog beginnen. Politie waarschuwt al met lichtborden als je vele plaatsen binnenrijdt. De vakantieperiode staat voor de deur en vele mensen zijn dan niet thuis: dé momenten waarop inbrekers toeslaan, blijkt ieder jaar weer. Vakantie Alarm ! “Dat inbraak steeds een piek

vormt rond de vakantie’s en lange weekends is wel duidelijk”, begint Mark van Baas Beveiliging & Alarm uit Nieuw Vennep zijn verhaal: “Het zijn dé dagen voor inbrekers”, “Ramen en deuren goed op slot, laat een licht branden tijdens afwezigheid zodat het er bewoond uitziet en voorzie je woning van een alarmsysteem voor het ultieme veilige gevoel”, is zijn advies. “Een alarmsysteem wat eenvoudig te bedienen is en ook nog eens betaalbaar werkt op zich al preventief en zullen inbrekers afschrikken en buiten de deur houden”. Mark: “Er is al een compleet alarmsysteem zonder maandelijkse kosten voor € 399,00, inclusief montage en de levertijd is slechts een paar dagen”. Opvallend is trouwens het aantal inbraken en woningovervallen bij 50 plussers. Deze groep is favoriet voor inbraak en woningovervallen. Goed van vertrouwen, toch vaak contant geld in huis… het kunnen de reden hiervan zijn. Het heeft blijvende impact en trauma’s voor slachtoffers en voorkomen is beter dan genezen. Baas biedt een ‘S.O.Smodule’ op het inbraaksysteem. Het is een slim inbraakalarm uitgebreid met noodknoppen bij bijvoorbeeld

voordeur (woningoverval of babbeltruc), bed (ook bij onwel worden), badkamer (in geval van uitglijden). Een betaalbaar systeem zou de uitkomst kunnen bieden. Boer Aad van het programma ‘Boer zoekt vrouw’ en zijn partner Ingrid gingen u met volle tevredenheid al voor. Baas Beveiliging & Alarm heeft nu een interessante aanbieding waardoor een eenvoudig te bedienen en betrouwbaar alarmsysteem op korte termijn gemonteerd kan worden. Voor € 399,00 all-in bent u beveiligd met een inbraakcentrale met telefoonkiezer en noodaccu, 2 afstandsbedieningen, 5 detectoren, sirene en raamstickers ‘Beveiligd’. Het S.O.S. inbraak/nood alarm kost inclusief drie extra noodknoppen € 449,00. Voor de montagekosten kent Baas Beveiliging nu een speciale actie: de montage is namelijk helemaal gratis, indien u besteld voor 15 juli a.s. Completer en transparanter kan het niet want er zijn ook geen maandelijkse of jaarlijkse kosten aan het systeem verbonden. Mochten overigens 5 detectoren niet voldoende zijn: uitbreiden kan en deze detectie kost slechts € 25,00 per stuk. Het systeem

Boer Aad uit ‘Boer zoekt vrouw’ en zijn partner Ingrid zijn tevreden gebruikers.

is zeer eenvoudig te bedienen want wie de TV aan- en uit kan zetten kan ook dit alarmsysteem bedienen. Voor vragen en uitleg kunt u terecht bij Baas Beveiliging via 0252-683 774. Of op de website: www.baasbeveiliging.nl


245

-

695

p

nieuws

DE TEYLINGER

Goede sfeer, maar nog te weinig aanbod winkels Vervolg voorpagina

de

VOORHOUT n De deelnemers aan de enquête is ook gevraagd naar hun mening over het winkelaanbod; is het voldoende of mist er iets? De meningen zijn hierover verdeeld, want 47 procent vindt dat er voldoende aanbod is tegenover 47 procent die dat niet vindt. De overige 6 procent had geen mening. Over de vraag of er een goede sfeer hangt in het centrum, zegt 68 procent van wel, 24 procent vindt van niet en 8 procent heeft geen mening.

Over de bereikbaarheid op de fiets meer dan de helft tevreden: 66 procent. Een kwart, 25 procent, vindt juist van niet en 9 procent heeft geen mening. Van de deelnemers die wel eens met de auto naar het dorp komen, zegt 51 procent ‘ja’ op de vraag of er voldoende parkeergelegenheid is, 34 procent zegt ‘nee’ en 15 procent had geen mening. Suggesties worden er ook gedaan: de leegstaande panden worden als een probleem gezien. Het laden

en lossen van vrachtwagens in de Herenstraat wordt ook met regelmaat als hinderlijk genoemd. Veel deelnemers zien hier graag een alternatief voor, zoals aparte laad- en losplekken. VERKEER

Ook over de veiligheid met betrekking tot verkeer, worden veel opmerkingen geplaatst. Vaak genoemd zijn de onoverzichtelijke voorrangssituatie bij de zijstraten en het regelmatig sluiten van de spoorbomen, waar aan beide kanten van het spoor een korte file ontstaat. Ook wordt er opgemerkt dat fietsers vaak de stoep op rijden. Een aantal deelnemers geeft aan dit te snappen: zij noemen de krappe straat en daardoor het gebrek aan ruimte voor fietsers als oorzaak. Meer dan de helft (62 procent) ziet de Herenstraat dan ook graag deels of helemaal afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

Jan Mosselman wordt na de uitreiking toegezongen door het publiek. | Foto: MV

‘Ik ben totaal verrast’

Alle resultaten van de enquête staan op www.deteylinger.nl.

Woonboerderij verwoest door brand rieten dak SASSENHEIM n In een oude boerderij aan de Hoofdstraat is donderdagmiddag 22 juni brand ontstaan. Het rieten dak van de woning vatte vlam. De brandweer uit de gehele regio was ter plaatse om te blussen.

De brandweer heeft het pand, dat al lange tijd te koop stond, gecontroleerd laten uitbranden. Bewoners uit naastgelegen woningen werden geëvacueerd. Hun huizen werden natgehouden om te zorgen dat het vuur niet zou overslaan.

n Koninklijke onderscheiding voor Jan Mosselman VOORHOUT n ‘Lang zal hij leven’ klinkt het na afloop van de presentatie van het Boerhaave boek’ op donderdag 22 juni. De koninklijke onderscheiding voor Jan Mosselman krijgt zo een extra feestelijk tintje. De 61-jarige Voorhouter is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

ding werd gewaarschuwd voor de giftige rook. BLIKSEMINSLAG

Jan Mosselman keek wel even verbaasd op toen wethouder Arno van Kempen, dit keer in de rol van locoburgemeester, het woord nog een keer tot hem richtte. “Ik had het totaal niet zien aankomen,” lacht de decorandus enkele dagen later. “Ik zit nog steeds op een roze wolk!”.

Oorzaak van de brand is een blikseminslag, meldt Omroep West. Donderdagmiddag trok het noodweer over Teylingen, waarbij er ook een inslag in de bliksemafleider op de toren van de Pancratiuskerk is gemeld. | Foto: www.funda.nl.

SUPERVRIJWILLIGER

Mosselman krijgt de onderscheiding vanwege zijn inzet voor stichting het Boerhaavehuis, waarvan hij sinds 1981 in het bestuur zit. Ook zat hij in het redactieteam van het Boerhaave boek. Daarnaast is hij sinds 1981 ook vrijwilliger bij de Protestantse gemeente Voorhout en sinds 1996 betrokken bij toneelvereniging Cultuur Verheft. Eerder was hij als vrijwilliger actief bij muziekvereniging St, Cecilia, de Bollenband

NL-ALERT

Door de rookontwikkeling was de Hoofdstraat, ter hoogte van de Zandslootkade, enige tijd afgezet. Via een sms van NL-Alert zijn omwonenden gewaarschuwd hun ramen en deuren te sluiten. Ook werd geadviseerd om de ventilatie uit te zetten. In een latere mel-

Erwtensoep, rookworst + 100 gram Zeeuws spek 50

Hollandse bloemkool per stuk 1,49 Witlof 500 gram 0,99 Wilde bosperziken 500 gram 1,49 Komkommersalade 100 gram 0,79

7

VLEESWARENKOOPJE

Gebraden runderrollade + cornedbeef 20 2 x 100 gram

3

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Kalfssaucijzen

4 stuks VLEESWARENKOOPJE

Maaltijd van de week

595

VLEESWARENKOOPJE SPECIAL Gegrilde boterhamworst + Cervelaat Pomodorohaasje Gegrilde boterhamworst +45

cervelaat

2 x 100 gram

100 gram KEURSLAGERKOOPJE

225

2

2

45

100drumsticks gram 4 Hamburgers +24xBBQ KEURSLAGERKOOPJE

samen

4 hamburgers + 4 BBQdrumstickslekker op de BBQ Ribeye-steaks

6

95

SPECIAL TROTS VAN DE KEURSLAGER

BBQ

0252-211440

SPECIAL

Spek ‘n Span

100 gram

10 Perssinaasappels

v.d. Veer

Aanbiedingen zijn geldig van 26 juni t/m 1 juli Keurslagerij Scholten Hoofdstraat 261 Scholten Keurslagerij Sassenheim Hoofdstraat 261 0252-211440 Sassenheim

Elke woensdag:

1

65 Spek ‘n Span 100 gram Ribeye-steaks lekker op de Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 november

100 gram

6

85 95 100 gram 2

samen

Rode bietenstamppot

Er is weer: Dunne postelein

TROTS VAN DE KEURSLAGER

2

85

FELICITATIES IN DE SUPERMARKT

Toch is de supervrijwilliger wel erg trots. Op vrijdag had hij al een dagje vrij ingepland om bij te kunnen komen van de boekpresentatie. Dat daar nog een lintje bij kwam, maakte het extra bijzonder. “Ik ging ‘s middags boodschappen doen en kreeg in de supermarkt veel felicitaties, ook van mensen die ik helemaal niet ken!” Toch kreeg Mosselman ook een kritische noot, waar hij smakelijk om kan lachen. “Sommige mensen vertelden dat in de protocollen staat dat het lintje op een colbertjasje gespeld moet worden. Die had ik niet aan, want ik wist natuurlijk niet wat er ging gebeuren! Ik draag naar mijn werk iedere dag al zo’n jasje en was juist wel blij met mijn blouse! En iemand anders merkte op dat de wethouder, in zijn rol als loco-burgemeester, de ambtsketen niet droeg. Dat had wel gemoeten. Ze hebben vast gelijk, maar we kunnen het niet meer terugdraaien. Ik ben hoe dan ook hartstikke blij met mijn onderscheiding!”

(onderdeel van stichting De Zevensprong) en LCKV jeugdvakanties. Bij die laatste stichting heeft hij zijn vrouw leren kennen. Inmiddels zijn dochter Marjoleine en zoon WillemJan actief binnen het bestuur van LCKV. Zijn eigen interesse in vrijwilligerswerk, kreeg hij ook van huis uit mee. “Mijn moeder zat altijd bij veel clubjes, zoals de toneelvereniging en het Rode Kruis. Het was dan ook heel normaal als je ‘s avonds op pad was.” Mosselman is actief omdat hij het leuk vindt, benadrukt hij. “Ik ben voor mijn werk erg druk en vind het fijn om ‘s avonds iets anders te gaan doen. De een ploft op de bank, ik ben liever actief. Zo kan ik mijn hoofd een beetje leegmaken en krijg ik nieuwe energie. Je doet het niet met het idee dat je er ooit een koninklijke onderscheiding voor krijgt.”

Weekaanbiedingen

KEURSLAGERKOOPJE

samen

5

WOENSDAG 28 JUNI 2017

0,79

1,95

Hoofdstraat 259 - Sassenheim Tel./Fax: 0252-232141 Onbetwist uw fruitmandspecialist!

Hollandse Nieuwe! Hollandse Nieuwe! Vet, zilt, mals, romig, lekker en gezond! En altijd vers van het mes.

Per stuk 1.95

4 stuks 7.50

Nieuwe bokking!

per stuk 4 stuks

1.50 5.-

Verse scholfilet

100 gram

1.99

Krabsalade

100 gram

1.-

Visbami

100 gram

1.50

Woensdag: kibbelingdag!

500 gram

6.95

3 stuks

6.-

Donderdag: Gebakken lekkerbek, + gratis bakje saus

Bestel uw schotel met Hollandse Nieuwe op www.vissalade.nl

Oude Haven 3 www.vissalade.nl

Sassenheim 0252 210151


FAMILIEBERICHTEN U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Teylinger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). Uitvaartwensen inzichtelijk maken? Bel dan voor het gratis wensenboekje

Uitvaartzorg de Schelp Linda Janmaat 06 20 66 71 85 24/7 bereikbaar www.uitvaartzorgdeschelp.nl

Het Uitvaarthuys Anneke Beunder Els Görtemöller

• Begraven • Cremeren dag en nacht bereikbaar

0 2 5 2 - 37 69 42 06 - 19 27 98 21

hetuitvaarthuys.net

• Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Uitvaartonderneming Teylingen zorgzaam en betrokken

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

vrijblijvend voorgesprek mogelijk Dag en nacht telefonisch bereikbaar op: 06 - 30409466 info@uitvaart-teylingen.nl / www.uitvaart-teylingen.nl

Areen van der Plas & Annemarie Hazenoot

Ankie Jochemsz - Willemijn Heijink - Wilma Bleeker

Niemand wil graag afscheid nemen, maar áls je afscheid moet nemen, dan wil je dat het goed is.

T 071 - 36 46 006

dag en nacht bereikbaar

barbaranoordwijk.nl

Afscheid nemen doen we samen. Zorgvuldig, zorgzaam en met aandacht voor detail.

Wilt u meer weten over de uitvaartmogelijkheden bij u in de buurt? Bel mij dan gerust voor een afspraak. Ik kom vrijblijvend bij u langs om uw uitvaartwensen te bespreken. Monuta Herma Pijfers 0252 - 769 156 www.monutahermapijfers.nl Ook als u niet of elders verzekerd bent.

Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg Heereweg 21 2161 AC Lisse 0252 - 413 213 info@vanderputtenendunweg.nl

www.vanderputtenendunweg.nl

‘Ik neem uw zorg uit handen op het moment dat u dat nodig heeft’. Dag en nacht bereikbaar 06 23954021 Wij hebben ook een unieke uitvaartwinkel in de Van Limburg Stirumstraat 6A, Noordwijk welke open is van woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.ivonneclemens-uitvaartverzorging.nl


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 28 JUNI 2017

7

Creatieve workshops

Woonstichting in Sassembourg

SASSENHEIM

n In de Jojo (Hortusplein 14) zijn in juli meerdere creatieve workshops. Elke dinsdag- en vrijdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur mozaïeken. Deelnemers mogen zelf oude potten, vazen of spiegels meenemen, of kunnen iets uitzoeken in de weggeefwinkel. Deelname kost 5 euro. Aanmelding of meer informatie bij Wendy Palm: 06-46648715. Of kom naar de koffiecorner in JoJo.

SASSENHEIM n Woonstichting

Vooruitgang is maandag 26 juni verhuisd naar Sassembourg. De woonstichting verlaat het kantoorpand aan de Hoofdstraat en is voortaan gevestigd aan de Jan van Brabantweg 25 in Sassenheim. Het is de bedoeling dat het oude pand verkocht wordt. Sassembourg is eigendom van Vooruitgang.

JoJo is iedere dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.00 tot 16.30 uur. In het pand zijn ook een weggeefwinkel, een koffiecorner en een sociale werkplaats gevestigd. In de koffiecorner is een doorlopend breicafé.

Verhalen luisteren in de zomervakantie VOORHOUT n Kinderen vanaf

4 jaar kunnen in de zomervakantie op alle woensdagen om 14.30 uur in de bibliotheek van Voorhout terecht om te komen luisteren naar mooie voorleesverhalen. De eerste voorleesmiddag is op woensdag 12 juli. Net als vorig jaar lezen de vrijwilligers ook in de zomer voor. Welke boeken centraal staan, is nog een verrassing. Maar de zomer zal in de verhalen zeker een rol spelen. Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig om te doen, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is onder meer heel belangrijk voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en ze leren hoe een goede zin is opgebouwd. Door ook te praten met het kind over het boek, wordt het gestimuleerd om actief met taal aan de slag te gaan. De bibliotheek heeft een uitgebreide collectie voorleesboeken in huis voor alle leeftijden, ook voor baby’s. Het voorlezen is op de woensdagen 12,19 en 26 juli en 2, 9 en 16 augustus) in de bibliotheek aan de Herenstraat en is gratis toegankelijk.

Auteurs Hans van den Berg en Paul Jochemsz (L) presenteren het boek samen met het volledige redactieteam en

Het Boerhaaveboek ‘valt’ zo uit de hemel VOORHOUT n ‘Dit is echt kippenvel hoor,’ zegt Hans van den Berg op het trapje voor de Bartholomeuskerk, waar net het eerste exemplaar van ‘Boerhaave Huis en Tuin’ is neergedaald. Collega-auteur Paul Jochemsz toont het boek aan het publiek. Verbaasd kijken toevallige voorbijgangers naar het kerkplein. Dat staat (en zit) vol met belangstellenden, allen benieuwd naar het de verhalen over het leven van Herman Boerhaave. Het dorp is trots op de in Voorhout geboren en getogen arts, anatoom, hoogleraar en rector magnificus, die ook de naamgever is van het huis en de tuin achter de Bartholomeuskerk en de Kleine Kerk. Juist over die woning, tuin en het voormalige klooster hebben Paul Jochemsz en Hans van den Berg het boek geschreven. Ze kregen daarbij hulp van een betrokken redactieteam. DE PAUS EN DE TSAAR

Boekverkoop SASSENHEIM/WARMOND n De

zomervakantie komt eraan en wat is er fijner dan een goed boek in het zonnetje lezen?! De bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) verkoopt vanaf vrijdag 30 juni boeken en tijdschriften die zijn afgeschreven. Boeken kosten 50 cent per stuk, bij vijf boeken is de prijs 2 euro. Vijf tijdschriften kopen kost een euro. Sinds vorige week woensdag zijn ook de boeken en tijdschriften in de bibliotheek in Warmond (Herenweg 80) in de verkoop gegaan.

Twee jaar lang doken de auteurs in het leven van Boerhaave. “Elke ochtend belde ik Paul even als ik op de fiets naar mijn werk zat,” grapt Van den Berg. Het harde werken wordt beloond met de nodige interesse,

want ruim 1.500 exemplaren werden vooraf al besteld. En tijdens de presentatie is het kerkplein goed gevuld. Jochemsz: “Het is fantastisch om te zien dat er zoveel belangstelling is!”. Samen met Van den Berg ziet hij de eerste drie kwartier van de presentatie vanaf de zijlijn. Het podium is voor toneelvereniging Cultuur Verheft, dat het leven van Boerhaave en de tijdsgeest weergeeft. En zo staan Jacoba van Beieren, de Paus en tsaar Peter de Grote opeens in Voorhout. Tijdens het optreden van de zingende nonnen breekt spontaan de zon door. Koperensemble Brasso is muzikaal aanwezig en speelt onder andere het Voorhouts Volkslied. Popkoor Goed Gestemd zingt een aantal bekende nummers. Het programma, onder leiding van Chris Tetteroo, werkt toe naar het letterlijke hoogtepunt: het Boerhaaveboek zakt rond kwart voor ne-

BOEKEN VOOR DE HELE FAMILIE

In de tuin van dat huis worden niet veel later de bestelde boeken uitgereikt. Mevrouw Uithoven heeft drie boeken meegenomen. “Ik was zo enthousiast, dat mijn zus en mijn nichtje ook een boek wilden,” zegt de 82-jarige Voorhoutse. Ook mevrouw Prudhom klemt het boek stevig onder haar arm. Ze komt oorspronkelijk uit Delft, maar woont sinds een jaar in Voorhout. “Wat een mooi boek en wat een mooie presentatie over de geschiedenis van het dorp. Ik heb echt genoten!”.

SASSENHEIM

n Na twee weken training door trainers van TOP doen zaterdag 1 juli 352 kinderen in 43 teams mee aan het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi voor kinderen van groep 3 tot en met 8 bij korfbalvereniging TOP. Alle basisscholen uit Sassenheim doen mee, maar ook basisscholen uit Lisse.

Het toernooi bestaat in tegenstelling tot andere jaren alleen uit een ochtendprogramma van 8.30 tot 13.00 uur. De prijzen per poule en de wisselbeker voor de beste school zal om 12.50 uur uitgereikt worden. EXTRA TRAINING VOOR BROERTJES EN ZUSJES

Tijdens het Trias-Top schoolkorfbaltoernooi zijn er veel jonge kinderen die langs de lijn staan om hun oudere schoolgenootjes, broertjes of zusjes aan te moedigen. Voor alle kinderen uit groep 1 en 2 wordt om 10.00 uur een ‘echte’ training georganiseerd waarin op speelse wijze kennis wordt gemaakt met de korfbalsport. TOP ontvangt graag alle spelers en hun ouders, familieleden en supporters op 1 juli op het TOP complex aan de Sportdreef in Sassenheim, achter het Rijnlands Lyceum, naast sporthal De Korf. Meer op www.kvtop.nl.

Geslaagde Kaagweek WARMOND

NL-Alert controlebericht REGIO n De overheid zendt op

maandag 3 juli rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Als je het controlebericht op 3 juli ontvangt, weet je zeker dat jouw mobiel juist is ingesteld.

gen aan een touwtje vanuit de toren van de kerk naar beneden. ‘Visser’ Ben Zwetsloot kwijt zich kundig van zijn taak en deponeert het boek zo in de handen van Jochemsz. Trots overhandigt die het eerste exemplaar aan wethouder Arno van Kempen. Op zijn beurt heeft de wethouder ook een cadeautje namens de gemeente meegenomen. In de Herenstraat, ter hoogte van Cheers, hangt voortaan een bewegwijzeringsbordje naar het Boerhaave huis.

Ruim 300 deelnemers schoolkorfbal

Team Chaos is het winnende Kaagweekteam 2017. | Foto: pr.

n Helemaal zonder nattigheid was deze editie van de Droge Kaagweek, van donderdag 22 tot en met zondag 25 juni, niet. Hier en daar viel een bui, maar de deelnemers haalden zo nu en dan ook vrijwillig een nat pak. Zoals tijdens Ter Land, Ter Zee en in de Lee; een populair onderdeel op de laatste dag. Het publiek moedigde de deelnemers aan, maar die gingen desondanks meer dan eens te water. Maar ook voor iedereen die het graag droog hield, bood de Kaagweek natuurlijk weer genoeg leuks. Of je nu eens graag met eieren gooide of tobbetje wilde steken, op vrijdag was dat mogelijk. Wie op zaterdagochtend meedeed de Kaagweek Bosloop, een route door het Bos van Kranz, kon ‘s middags even bijkomen tijdens de braderie en de Warmondse Proeverij. ‘s Avonds gingen de voetjes -zoals elke avond- weer van de vloer. Dit keer was Cover the Cage daar verantwoordelijk voor. De afsluiter op zondag was voor Warmond gaat Vreemd.


VERBOUWINGSOPRUIMING Nu tot

50%

Inspiratiedag!

KORTING

op vele banken, bedden, stoelen, accessoires, etc.

Zondag 2 juli

OP=OP

DE BESTE MERKEN ONDER ÉÉN DAK, MET LAAGSTE PRIJSGARANTIE! CASBA Wonen en Slapen Rijneke Boulevard Zoeterwoude Hoge Rijndijk 315 T. 071 - 589 93 46 www.casba.nl

Openingstijden: ma. 13.00 tot 17.30 uur di. t/m vrij. 10.00 tot 17.30 uur do. koopavond tot 21.00 uur zaterdag 10.00 tot 17.00 uur zondag 12.00 tot 17.00 uur

11.00 - 16.00 uur Van der Putten & Dunweg Crematorium Duin- en Bollenstreek, Achterweg-Zuid 62, 2161 DZ Lisse

www.vanderputtenendunweg.nl/inspiratiedag

AUTO-AIRCO SERVICE

DE BESTE MERKEN OVERZICHTELIJK BIJ ELKAAR

,-

0 VANAF € 6 EX. BTW GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS

2 zitsbank Felizia laag

in stof vanaf € 2.715,- in leder vanaf € 3.275,Design: Axel Enthoven

Het origineel

VALKENBURG

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING Bel voor het maken van een afspraak

071-4077364 Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem.

Model Luca 2 zitsbank incl. 2 elektrische relaxfuncties in leder vanaf € 3.150,-

KEUZE UIT RUIM:

• 700 BANKEN • 300 FAUTEUILS • 250 TAFELS • 200 EETKAMERSTOELEN • 150 BEDDEN • 250 KASTEN

LEDERUPGRADE: ALLE LEDERS VOOR DE PRIJS VAN DE GOEDKOOPSTE Luca-B795 2-zitsbank & 3-zitsbank in leder incl. 2 elektrische relaxfuncties respectievelijk vanaf ¤ 3.150 en ¤ 3.499. Deze aanbieding is geldig tot en met 15 mei 2017. Vraag naar de volledige voorwaarden in de winkel.

Hoge Rijndijk 315 De Karat collectie kenmerkt zich door 2382 AP Zoeterwoude een perfect gevoel voor verhoudingen. 071 589 93 46 • www.casba.nl ma: 13.00-17.30, di-wo-vr: Alle meubelen kunnen in heel veel maten, 10.00-17.30, do:10.00-21.00, za: 10.00-17.00, 12.00-17.00 kleuren en houtsoorten geleverd zo: worden.

Hoekbank Urban in stof Montello Silver incl. verstelbare hoofdsteunen en armleuning vanaf € 1.599,Nu tijdelijk met GRATIS schuifzitting.

Relaxfauteuil Lidia in stof Project vanaf € 1.729,-

DE BESTE MERKEN ONDER ÉÉN DAK, MET LAAGSTE PRIJSGARANTIE! CASBA Wonen en Slapen Rijneke Boulevard Zoeterwoude

Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH)

Eetkamertafel Tree leverbaar in diverse maten. 220x100x77cm eiken natuur - wit matlak met poten metaal grijs vanaf € 1.779,-

Hoge Rijndijk 315 T. 071 - 589 93 46 www.casba.nl

Openingstijden: ma. 13.00 tot 17.30 uur di. t/m vrij. 10.00 tot 17.30 uur do. koopavond tot 21.00 uur zaterdag 10.00 tot 17.00 uur zondag 12.00 tot 17.00 uur


uit!

DE TEYLINGER

WOENSDAG 28 JUNI 2017

9

agenda agenda

• Lisse, Filmhuis 1 Film: Wild 6 1 4 3 Van Presentatie van werkEntree van ontwerpers die tot het Dutch 20:00 totKids! 23:00. gratis. en kunstenaars Party voor • Hillegom, Solution Design (ca. 1980 tot heden) worden gerekend. Vr 4 VrDisco voor kinderen uit groep 7 • enValkenburg, 8 die je niet diverse mag missen. 10 Paardenmarkt locaties Do 4 t/m Vr Schildersfestival ‘En Plein diverse locaties Van 20:00 tot 23:00. Entree Waar een klein dorp groot ingratis. is!Air’ Gezellig enKatwijk, bijzonder dorpsfeest 30 7rondom Verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland schilderen in de de traditionele Paardenmarkt. www.vvvkatwijk.nl Vrt/m 10 Paardenmarkt • Valkenburg, diverse locaties in Katwijk. vvvkatwijk.nl Do 4Kofferbakmarkt •en Hillegom, Museum Waarbuitenlucht een klein dorp groot in is! Gezellig bijzonderFord dorpsfeest Za 5 Grote Z Kortebaandraverij • Warmond, Herenweg markt met vele uitgeladen kofferbakken, gezellig aan rondom de traditionele Paardenmarkt. www.vvvkatwijk.nl de doorgaande weg paarden naar Haarlem. Van 10:00-16:00 uur 1 Kijken naar racende en ondertussen een gokje wagen op de Kofferbakmarkt • Hillegom, Ford Museum Za 510.000 Van 13.30 totuitgeladen 17 uur. stappen wandeling • Nwh, VVV-kantoor Grotewinnaar. markt met vele kofferbakken, gezellig aan Za 5 Start vanBeachtennis deze maandelijkse wandeling om 9.00 uur Za ITF Open • Katwijk, strand de doorgaande weg Katwijk naar Haarlem. Van 10:00-16:00 uur- DeelnameInternationaal € 2,50 1 beachtennistoernooi op het strand van Katwijk! Doe 10.000 stappen wandeling • Nwh, VVV-kantoor Za 5 of kom kijken naar deze leuke sport. vvvkatwijk.nl Vrije Tijd Festival • Sassenheim, park Rusthoff Startmee van deze maandelijkse wandeling om 9.00 uur - DeelZa 5 Di t/m zo Tentoonstelling •Museum de Zwart Tulp, Lisse Di Waargebeurd drama met Reese Witherspoon die tijdens een pert/m augsoonlijke Dit voorjaar staanwandeltocht de bloempatronen van William Morris (1834 – 1896) crisis een van meer dan• 1600 maakt. Film: Wild Lisse,km Filmhuis centraal in Museum De Zwarte Tulp. Di Waargebeurd tijdens een perParty voor drama Kids!met Reese Witherspoon•die Hillegom, Solution Zo en do Disco Invoor Vorm’ Dutch Design •Kasteel Keukenhof 1, Lisse Vr soonlijke crisis een wandeltocht van meer danje1600 km maakt. kinderen uit groep 7 en 8Keukenhof, die niet mag missen. t/m

sept

jun/

jul

a

juli

juli

Activiteiten en demonstraties door verschillende vereniginname € 2,50Stappenwandeling 10.000 • Noordwijkerhout gen. Van 11 totwandeltocht 16 uur. Kindervrijmarkt 12om tot9.00 15uur uur. Ontspannen door bos en duin. van Vertrek vanaf

Za

1 juli

Koert Witteman (links op de foto) is een van de deelnemers tijdens het zomeravondconcert. | Foto: pr.

Singer-songwriters zingen op het plein tijdens zomeravondconcert VOORHOUT n De derde editie van het Singer-songwriter zomeravondconcert is op vrijdag 7 juli van 20.30 tot 23.30 uur op het Kerkplein in Voorhout. De toegang is gratis.

De jury heeft zes lokale talenten geselecteerd voor het concert: Ties van Kesteren was lange tijd afwezig om zijn muzikale kwaliteiten verder te ontwikkelen. Voor het eerst

in vijf jaar treedt hij weer eens op in zijn woonplaats Voorhout. Sidney Yeo maakt veel muziek en is met 18 jaar al een ware woordkunstenares. Dé ideale combinatie voor een singer-songwriter. The two piano’s, Wouter Mejan en Joris de Vent zijn rasmuzikanten met het hart op de tong, waarbij het publiek mogelijk enige nuance zou willen aanbrengen. Stan van Haasteren, die al zijn teksten zelf schrijft, heeft al wereldwijd

opgetreden op singer-songwriter avonden. Dat hij geinspireerd is door Springsteen, Dylan en Young is in zijn muziek duidelijk hoorbaar. Koert Witteman, singer-songwriter pur sang, zal net als in 2015 het concert opluisteren met heldere stem en subtiel gitaarspel. Tot slot staat ook Roskop op het podium, een zeskoppig muziekgezelschap. Hun voorliefde voor akoestische muziek wordt een ware apotheose van het zomeravondconcert.

Invloed op stoelgang

Voor een regelmatige stoelgang is het van belang om de darmen in beweging te houden. Vezels voorzien de darmen van de nodige voedingsstoffen

Verschillende autodealers latenlange de nieuwste modelen en trends op de ruim 500 meter 10-18 Boulevard uur.zien Beachparties • Noordwijk,catwalk! Kon. Wilhelmina in Dorpshart Lisse. Auto’s staan verspreid in het Dorpshart.

Za

1 juli Za &

Hoe zomers wil je het hebben: dansen op het strand! Auto Avenue • Lisse, Centrum 5 & 6 Lifestyle Beurs verzorgen • Noordwijkerhout, Tespelduyn Verschillende autodealers laten de modelen zien Diverse strandpaviljoens livenieuwste muziek in alle genres. 5 Lifestylebeurs ‘Goed leven’; alles voor op, in enDorpshart. rond het in Dorpshart Lisse. Auto’s staan verspreid in het Zo IVN slootsafari-dag! • Leiden, De tuin van de smid 12.00 t/m 18 uur. Toegang gratis kennis met leuke waterbeestjes. Er is van alles te zien en te bele& 6 Maak Lifestyle Beurs • Noordwijkerhout, Tespelduyn 2ZoZa & 5-huis. 12 Najaarsfeesten •inVoorhout, centrum Lifestylebeurs ‘Goed leven’; alles voor op, en rond het ven en je gaat aan de slag met een schepnetje. Za 5

Za Zo

juli

Evenementen kermis (9-12 gratis september) in Voorhout. Zahuis.Historische 12.00 t/men 18 uur. Toegang wandeling Warmond, rond de Pomp terdag 12 september jaarmarkt• en onder Pleintje meer wielerkoers.

Zo

- 12 Ga Najaarsfeesten Voorhout, centrum mee met een gids en ontdek historisch• Warmond. Aanvang 14 uur. 2 juli 5Kunstmarkt • Warmond, Dorpsstraat Evenementen en euro, kermis (9-12 september) Deelname drie inclusief koffie of thee. in Voorhout. Za6 Bijzondere markt vol jaarmarkt kunst. Vanen 11onder tot 16 uur wielerkoers. in het gezelterdag 12 september meer

Za Zo

Hillegom Romantique lige Warmondse dorpscentrum.

Zo

Bijzondere markt vol kunst. Vanhillegom-romantique.nl 11 tot 16 uur in het gezelkledij hun optredens verzorgen. 8 Kom alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van lige Warmondse dorpscentrum.

Di

Luchtkussen Festival Noordwijk, Kon. Boulevard ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe• spelling’. Van Wilhelmina 20.00 tot 22.00 uur.

Zo

Science Café Leiden thema’s, oplopend • Leiden, 2Dijuli 8-10 Er staan 4 verschillende quaScheltema leeftijd. DezeLeiden dag DiKermis • Noordwijkerhout, centrum Kom staat allesvoornamelijk te weten over een onderwerp uiteenlopend van 8 Kermis in het teken van de kinderen. en gezelligheid op de Brink  en het centrum van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Vanin20.00 tot 22.00 uur.

Do

Zo

Noordwijkerhout Zondagmiddagconcerten

helpt de ontlasting zachter te maken* en bevordert de natuurlijke stoelgang en darmpassage*.

8 DeNoordwijkerhout 14.45-15.30 u. nieuwe cultureel seizoen. Voor prijzen en aftrap van een

-13 Jong Cultuurweek • Lisse, Kasteel Keukenhof 2ZoDi-en 98juli en oud kan genieten van live muziek, theater, foodtrucks en Do-13 Kermis • Hillegom, Jonkheer Mockkade De aftrap van een nieuwe cultureel seizoen. Voor prijzen en Zo

Zo

10 Van donderdag 10 september t/m zondag 13 september is rondstruinen over de markt. www.picknick-festival.nl meer informatie: www.kasteelcultureelkeukenhof.nl het weer kermis in Hillegom! Bunkerrondleiding

Verschillende presenteren zich en er zal een Atlantikwall.hulpdiensten het weer kermisDe inrondleidingen Hillegom! duren 1,5 uur. meet & greet zijn met Brandweerkman Sam Toeristenmarkt • Noordwijk, Vuurtorenplein

Zo

112-dag (incl Brandweerman Sam) • Binnen, Lisse, centrum Pompoenmarkt Noordwijk Florahof U kunt hier terecht voor de laatste•mode, mooiste accessoires en 2 12 9 juli 12 Verschillende hulpdiensten presenteren zich en er zal een

en ZaZa

Op deze in een landelijke opgezette markt bieden de VoorBrandweerkman iedersfeer wat wils. meetlekkerste & kraamhouders greetsnacks. zijn met diverse uiteenlopende Sam waar aan. 10-17 uur. Toeristenmarkt • Katwijk, Winkelcentrum Zeezijde

Di

Pompoenmarkt • Noordwijk Binnen, Vredeskerk Florahof 250 jaar Bätzorgel • Katwijk, Bezoek de populaire Toeristenmarkt in Katwijk! Op 4 juli is het thema 12 4 12 11Concert julideze Op inconcert een landelijke sfeer opgezette markt de Feestelijk ter gelegenheid van 250 jaarbieden Bätzorgel.

ZaZaen

‘Horeca’, op 11 juli is het thema ‘Maritiem’. vvvkatwijk.nl diverse kraamhouders uiteenlopende waar aan. 10-17 uur. Tevens Open Monumentendag Katwijk. www.vvvkatwijk.nl Zomermarkt • Noordwijk, Hoofdstraat

Wo

Lifestyle & Fashionevent •kramen Katwijk, Zeezijde 12 zomermarkt met sfeervol ingerichte en een ruime 5 12 12in-Stijl juli Traditionele Feestelijk concert ter gelegenheid Bätzorgel. De nieuwste trends voor het najaarvan op 250 een jaar doorlopende cat-

Concert 250 jaar Bätzorgel

ZaZaen

12 7 12 Vr

ZaZajuli

• Katwijk, Vredeskerk

keuze aan kleding, sieraden, woonaccesoires etc www.vvvkatwijk.nl Tevens Open Monumentendag Katwijk. www.vvvkatwijk.nl walk, maar ook hapjes, drankjes en muziek! Wilderniswandeling • Noordwijkerhout, Langevelderslag in-Stijl Lifestyle & Fashionevent • Katwijk, Zeezijde Open Monumentendag • Noordwijkerh., VVV-kantoor Wandeling natuurgebied de Blink. 19.00u St(r)andplaats Nederzandt. De nieuwste trends voor het najaar op een doorlopende catFietsroute langs monumentale panden en oude bollenschuwalk,Route maarwww.staatsbosbeheer.nl/wildernishollandsduin ook hapjes, en muziek! www.vvvkatwijk.nl Aanm. ren. afhalen bij drankjes VVV Noordwijkerhout

12DeFietsroute monumentale panden en oude Sluit hetlangs schooljaar afMonumentendag met de laatste hits en een gratis cocktail. Lucht7 12 Noordwijkse Open staat in bollenschuhet teken van

Summer Pool Party •• Lisse, Sportcentrum De Waterkanten Open Monumentendag Noordwijkerh., VVV-kantoor Open Monumentendag • Noordwijk, div. locaties

Vr

ZaZajuli

ren. Route afhalen bij VVV Noordwijkerhout bedden, strandballen etc. liggen in het water! Kunst & Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl Loungefest • Noordwijkerhout, Meer Open Monumentendag • Noordwijk, div. locaties Open Monumentendag •Oosterduinse Lisse, Dorpshart DeBloemenNoordwijkse Monumentendag in het teken van juliin 2 daags muziekspektakel (vrijdag 13.00 uur). Kaarten en Open kunstdorp Lisse19.00 kuntuur/za ustaat genieten van de vele Kunstverkrijgbaar & Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl monumenten in de VVV winkel, Boekhorsterweg 18,

12 12 7/8

‘Bevordert de stoelgang en darmpassage’

12Meer in Bloemenen kunstdorp Lisse kunt uin genieten vanAanvang dehun vele11 dan vijfendertig monumenten Leiden open 8 12 De Eendenkooi is bereikbaar via Menneweg Sassenheim.

Za Za& ZoZajuli

Open Monumentendag •Leiden, Lisse, Dorpshart • Warmond,•Eendenkooi, Menneweg & 13Natuurwandeling Open Monumentendag div. locaties monumenten deuren bezoekers. Leiden.nl uur.voor Opgeven: info@eendenkooiwarmond.nl of 0252-210498

12Let’s 12 MeerKom dan vijfendertig monumenten invan Leiden open go to thenaar caves and explore! Ira der Valk. Za kijken spectaculaire demonstraties ter land, ter hun zee 11-17 en in de 8 juli deuren voor bezoekers. Leiden.nl uur, zo 11-17 uur (eenmalige uitzondering openingstijd).

Za& Za& Za ZoZo

&13 13Search Open Monumentendag • Leiden, div. locaties & Lichtsculpturen • Noordwijk, Museum and Rescue Katwijk • Katwijk, strand enNoordwijk boulevard lucht voor de kust van Katwijk! vvvkatwijk.nl

12Rondleiding 13 Let’s Een go nieuw to the cavesinand explore! Iracentrum van der Valk. ZaEb 11-17 Japan de Hortus Titia van der en van 8 juli evenement “Wild West”door in Noordwijkerhout, uur, zoVoorma. 11-17 uur (eenmalige uitzondering Tonny Deelname € 1,50 Start omopeningstijd). 12.00 uur. Za& Za

& 13USLichtsculpturen Museum Noordwijk Zondagwandeling • Leiden, Hortus botanicus of Noordwijkerhout••Noordwijk, Noordwijkerhout, rondom Witte Kerk

ZoZo

A.Vogel Linoforce is verkrijgbaar bij drogisterij, gezondheidswinkel en apotheek in een verpakking van 200 gram. Adviesprijs: € 9,99. * op basis van Sennablad

Probeer nu gratis Vraag nu een gratis A.Vogel Linoforce sample aan op avogel.nl/linoforce * zolang de voorraad strekt.

• Noordwijk, Bosweg

-13 Rondleiding Kermis • Hillegom, Jonkheer Mockkade gangenstelsel en museum in het• bunkercomplex 112-dag (incldoor Brandweerman Sam) Lisse, centrum 2Do9 juli Zoen10 Za 12 Van donderdag 10 september t/m zondag 13 september is

ZaZa

Linoforce van A.Vogel is een zuiver natuurlijk middel met Lijnzaad en Sennablad. Het

• Leiden, De Leidse Hout

meerPicknick informatie: www.kasteelcultureelkeukenhof.nl Festival 2017 • Leiden, Van der Werfpark

Zo

Vr/za

Natuurlijke ondersteuning

• Hillgom, De Hoftuin

Kunstmarkt •inWarmond, De deelnemers zullen zoveel mogelijk nostalgischeDorpsstraat en romantische 2Zojuli 6Science Café Leiden • Leiden, Scheltema Leiden

-10 2Kermis centrum 2 98juli juli: Viswijvenkoor; 9 juli: Aisling•+Noordwijkerhout, Echo der duinen. 13.30-14.15 u en -13 Cultuurweek • Lisse, Kasteel Keukenhof Kermis en gezelligheid op de Brink en in het centrum van

Helpt de ontlasting zachter te maken én kunnen veel vocht opnemen, waardoor de darminhoud soepel en in het juiste tempo door de darmen kan glijden. Daardoor houden we onze ontlasting in veel gevallen zacht. Maar soms kunnen onze darmen extra ondersteuning gebruiken.

juli

DiDi-Doen Zo

Advertorial

Een goede spijsvertering helpt ons om fit, energiek en gezond te blijven. Maar we kennen allemaal periodes waarin de spijsvertering wel wat hulp kan gebruiken. Wanneer we tijdelijk minder groente en fruit eten of een reis naar het buitenland maken bijvoorbeeld. Dat kan allemaal van invloed zijn op de werking van onze darmen en onze ontlasting.

Vrije Tijd Festival • Sassenheim, park Rusthoff 5 We Are Fashion Event8 door verschillende • Noordwijk,vereniginHoofdstraat de VVV winkel, Dorpsstraat Activiteiten en demonstraties 5 De winkeliers van de Hoofdstraat showen de laatste fashion gen. Van 11 tot 16 uur. Kindervrijmarkt van 12 tot 15 uur. Za Muziekfestival Songs of Freedom • Leiden, Hooglandse Kerk en trends op de ruim 500 meter lange catwalk! 10-18 uur. Een gevarieerd programma met optredens en kraampjes met Suri1 We Are Fashion Event • Noordwijk, Hoofdstraat Za Avenue •uur. Lisse,fashion Centrum naamse en Afrikaanse gerechten. Van 13.30 totde 18:00 De winkeliers van de Hoofdstraat showen laatste Za 55Auto Za Za

10.00 tot 17.00 uur. De deelname is gratis!

13Op 13 Rondleiding Japan Hortusop door Titia van der Eb enbij deze markt ligtin dede nadruk eerlijke producten, 8 juli Kleedjes vol gebruikt speelgoed, boeken en kleding sieren vandaag Tonny Voorma. Deelname € 1,50 Start om 12.00 uur. voorkeur biologisch of streekgebonden.

Zondagwandeling •• Lisse, Leiden, Hortus botanicus De Biologische Smaak van Leiden • Leiden, Vismarkt Kinderrommelmarkt Kanaalstraat/Kapelstraat

Za

ZoZo

het centrum van Dorpshart Lisse!

Zo Div Zo

13Expositie van div. t/m vr 10-16 uur, Op deze markt ligtkunstenaars. de nadruk opma eerlijke producten, bijza Lekker snuffelen tussen exotische waren op deze sfeervolle markt.

9 juli

DiDiv Dagelijks

11 juli Dagelijks

t/m 30 Reizen verruimt je blik • Noordw., Theater De Muze De Biologische Smaak van Leiden • Leiden, Vismarkt Exotische markt • Warmond, Pleintje rond de Pomp 10 - 13 uurbiologisch en tijdensofde voorstellingen. Entree gratis. voorkeur streekgebonden. Van 11 tot 16 uur.

t/m okt 700 jaar Hooglandse • Leiden, Hooglandse Kerk t/m330 Reizen verruimt je blikKerk • Noordw., Theater De Muze Start Bätzorgelconcertreeks • Katwijk, Vredeskerk Tentoonstelling jaar Hooglandse (te bezoeken tijExpositie van div.700 kunstenaars. ma t/m Kerk vr 10-16 uur, za De zomerserie op het Bätzorgel in de Vredeskerk wordt afgetrapt dens openingsuren van de kerk). 10 - 13 uur en tijdens de voorstellingen. Entree gratis. door de bekende organist André van Vliet. www.vvvkatwijk.nl

t/m 3 okt 700 jaar Hooglandse Kerk • Leiden, Hooglandse Kerk www.bollenstreek.info Tentoonstelling 700 jaar Hooglandse Kerk (te bezoeken tijdens openingsuren van de kerk).

www.bollenstreek.info


KELTO Slaapkamercentrum 2000 m2 slaapplezier voor jong en oud!

KELTO Slaapkamercentrum

GIETERIJ 30 NOORDWIJKERHOUT

Gieterij 30

2211 XK NOORDWIJKERHOUT T. 0252 - 34 11 11

F. 0252 - 34 11 01

5 verschillende hoofdborden

Leverbaar vanaf: 160 x 200 cm

WWW.KELTO.NL

€ 2.395,-

€ 1.995,-

Vlak: van € 2.498,-

€ 1.798,Cinderella Boxspring combinatie

Boxpring Style 3C

Vlakke uitvoering, compleet met koudschuim topper en keuze uit 3 verschillende hoofdborden. Meerprijs Traagschuim topper € 150,Meerprijs Talalay latex topper € 300,Tevens leverbaar in elektrisch verstelbare uitvoering.

2 motors (RF): van € 3.998,- voor €

Boxpring Puur 140/160/180 x 190/200/210/220 cm 2.998,-

Bestaande uit: 7-zone pocketgeveerde boxen (vlakke uitvoering), 7-zone pocketgeveerde matrassen. Hoogwaardig koudschuim deklaag, soft of medium, hr toppers.

Inbegrepen: box + hoofdbord + decomatras + topper HR + poten

7-z��� po��e����� ma�ra���

C�mf�rts����� ma�rast����r�

140 x 200 cm van € 1.850,-

€ 1.295,-

Ges�of���r� h�of�b �r�

160 x 200 cm van € 1.995,-

€ 995,-

Boxspring Amsterdam Alle maten leverbaar ook elektrisch.

Caresse 4600

25% KORTING OP ALLE M-LINE PRODUCTEN

Diverse maten leverbaar.

160/180 x 200 cm van € 2.639,-

€ 1.995,-

90 x 200 cm van € 995,-

€ 695,Deelbaar Senioren Ledikant Montreal Inclusief elektrische lattenbodem en 5 zones pocketgeveerde matrassen. In de kleuren: noten 40, eiken 45, kersen 40. Meerprijs nachtkastje € 240,Meerprijs lengte 220 cm € 100,-

Senioren ledikant Vanaf

€ 1.995,Avek boxspring

Leverbaar in wit, kersen, blank eiken en beuken. Inclusief elektrisch verstelbare lattenbodem en luxe pocketveer matras. Compleet inclusief bezorging en montage in onze zeer ruime regio.

KELTO Slaapkamercentrum - Gieterij 30 - 2211 XK - NOORDWIJKERHOUT - 0252 341 111 - info@kelto.nl - www.kelto.nl


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 28 JUNI 2017

11

Wandelen voor mensen met darmziektes Crohn of Colitis Ulcerosa WARMOND n In de komende zomermaanden organiseert de regio Zuid-Holland van de CCUVN (Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland) twee wandelingen op zondagochtend 16 juli en 27 augustus in Warmond. Tijdens deze ‘Biowalks’ worden ervaringen uitwisselen over de ziekte gecombineerd met wandelen en natuurinformatie.

Een wandeling maken, lekker buiten zijn, informatie over de natuur én de mogelijkheid om ervaringen te delen over uw ziekte. De wandelingen zijn op zondagochtend 16 juli en 27 augustus van 10.30 tot 12.00 uur op recreatie-eiland Koudenhoorn. ONTSPANNEN

Wandelen werkt ontspannend en conditie verbeterend en tijdens de wandeling ontmoeten deelnemers in ongedwongen sfeer mensen die ook te maken hebben met een darmziekte. De groep van maximaal

vijftien deelnemers maakt een wandeling over recreatie-eiland Koudenhoorn. Tussendoor geeft de IVN-gids natuurinformatie. Na afloop staat er een kopje koffie of thee klaar. Er is op meerdere plaatsen op het eiland de mogelijkheid een sanitaire (nood)stop te maken indien nodig. AANMELDEN

Verzamelen bij de VVV Warmond, Gemeentehaven 3, 2361CM Warmond. Deelname kost voor leden CCUVN 5 euro en voor niet-leden 7,50 euro. Aanmelden https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/2017biowalk tot de vrijdag voorafgaand aan de wandeling.

IVN-gids vertelt over de natuur op Koudenhoorn

Het ontwerp voor de parkeergarage bij station Sassenheim. | Foto: pr

Bouw parkeerdek station Sassenheim van start n

De wethouder van Katwijk, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen tekenen in Hillegom het nieuwe contract. | Foto: pr.

Nieuw contract voor leerlingenvervoer in regio REGIO

De zes wethouders van de gemeenten Hillegom, Lisse, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen hebben donderdag 22 juni het contract voor leerlingenvervoer in de Duin- en Bollenstreek getekend. Bij de Europese aanbesteding waren kwaliteit en duurzaamheid van doorslaggevend belang. Vervoersbedrijf Willemsen de Koning heeft de aanbesteding gewonnen. Wethouder Kees van Velzen: “In de aanbesteding voor het leerlingenvervoer hebben we nauw samengewerkt met een klankbordgroep van ouders. Juist omdat we hier te maken hebben met een kwetsbare groep kinderen, stellen we hoge eisen aan de kwaliteiten van de chauffeurs. Willemsen de Koning sprong eruit door hun comn

municatie met ouders en hun uitgebreide training en opleiding van de chauffeurs. Een ander belangrijk punt is dat de gekozen vervoerder uitsluitend op groen gas rijdt. Dit is de duurzame variant van aardgas. Deze brandstof wordt schoon geproduceerd en is hernieuwbaar. Dit past uitstekend bij de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen die wij in Teylingen hebben. Tot slot biedt het bedrijf werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit past bij de voorwaarden die onze gemeente stelt op het gebied van social return. Kortom, een prima keuze!” Het vervoersbedrijf uit Arnhem start met ingang van het nieuwe schooljaar met het leerlingenvervoer in de zes gemeenten.

Harddraverij Warmond WARMOND n De Herenweg, tussen De Baan en de Julianastraat, is op zaterdag 1 juli weer het toneel zijn van de jaarlijkse kortebaandraverij. De eerste start is om 13.30 uur. De totalisator is geopend vanaf ongeveer 12.30 en ook de kindertoto-formulieren kunnen vanaf dat tijdstip worden ingeleverd. De prijsuitreiking wordt verricht door burgemeester Carla Breuer en is in het clubhuis van Warmunda.

Zomerconcert Sint Matthias WARMOND

n Harmonie Sint Matthias geeft, samen met zangeres Lisa van Arend, op vrijdag 30 juni van 19.30 tot 21.00 uur een zomeravondconcert bij het paviljoen op Koudenhoorn. De toegang is gratis.

Vanaf dinsdag 4 juli tijdelijk geen parkeerruimte

SASSENHEIM n Vanwege het grote succes van station Sassenheim realiseert de gemeente hier 240 extra parkeerplaatsen. Vanaf juli tot en met oktober bouwt bouwbedrijf Aan de Stegge een parkeerdek bij het station. Deze uitbreiding met (gratis) parkeerplaatsen is belangrijk voor de mobiliteit in de regio. Door de bouw gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden dicht. Reizigers wordt gevraagd tijdelijk te kiezen voor een ander station of om met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Reizigers die toch aangewezen zijn op de auto, kunnen parkeren op het parkeerterrein van sport- en recreatiecomplex Wasbeek. MOBILITEIT

Station Sassenheim is na de opening in december 2011 uitgegroeid tot een groot succes met ongeveer 3500 reizigers per dag in 2015. Dat zorgt voor een hoge parkeerdruk. De gemeenteraad besloot daarom

in 2015 tot het realiseren van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen. De extra parkeerplaatsen komen bovenop de huidige 280 plaatsen, waardoor vanaf begin november 520 auto’s bij het station kunnen parkeren. Zowel de provincie ZuidHolland, als het ministerie van Infrastructuur en Milieu betalen mee aan het parkeerdek. WERKZAAMHEDEN

Tijdens de bouw van het parkeerdek gaat het parkeerterrein naast het station vier maanden helemaal dicht. Zo kan de aannemer snel en veilig werken en duurt de parkeeroverlast minder lang. In de zomervakantie wordt doorgewerkt zodat reizigers zo min mogelijk overlast hebben. ALTERNATIEVEN

Reizigers van en naar station Sassenheim wordt geadviseerd: - tijdelijk een ander station te gebruiken - met de fiets of de bus naar station Sassenheim te komen. Tijdens de bouw worden extra fietsenstallingen bij het station geplaatst. - het parkeerterrein van Sport- en

recreatiecomplex Wasbeek te gebruiken. Dit ligt op ongeveer tien minuten loopafstand van het station en beschikt over ongeveer 175 parkeerplaatsen. Gebruikers van De Wasbeek wordt geadviseerd te parkeren op het parkeerterrein van korfbalvereniging TOP. Aan de Warmondse zijde van het station komen tijdelijk vier gehandicaptenparkeerplaatsen. De gemeente vraagt begrip voor de tijdelijke overlast. VERKEERSREGELAARS

Het is nadrukkelijk niet de bedoeling te parkeren op particuliere parkeerterreinen zoals de DIRK supermarkt, de McDonald’s of van der Valk Hotel Sassenheim of in de wijk. Om alles in goede banen te leiden, worden, op gezette tijden, verkeersregelaars ingezet. KERMIS

In de kermisweek, van 18 tot en met 24 september, is het parkeerterrein van de Wasbeek niet beschikbaar. Via www.teylingen.nl informeert, te zijner tijd, reizigers over alternatieve parkeerplaatsen.

Sloophamers aan zet bij Villa Rusthoff SASSENHEIM n Na een tumultueuze tijd met behoorlijk wat protest, ging vorige week de sloophamer in Villa Rusthoff. Het woonhuis maakt plaats voor een complex met een lunchroom en appartementen. De Stichting Oud Sassenheim kaartte als eerste de mogelijk sloop van de karakteristieke woning aan bij de gemeente. Ook op Facebook zijn diverse reacties te lezen waarin mensen uitspreken het jammer te vinden dat het bekende pand verdwijnt. Wethouder Brekelmans beloofde met pandeigenaar H&B Bouw in gesprek te gaan. De uitkomst was helder: H&B Bouw gaat proberen historische details in nieuwbouw terug te laten komen. Renovatie

van het gebouw is volgens het bouwbedrijf te duur. Eind mei presenteerde H&B het nieuwbouwplan: een appartementengebouw

met acht appartementen en een lunchroom met een terras aan de parkzijde. De start van de bouw staat gepland voor begin 2018

Beetje bij beetje verdwijnen er delen van Villa Rusthoff. | Foto: MV


BEOSOUND MOMENT DUBBELZIJDIGE SCHOONHEID Nooit meer CD’s wisselen. Al uw muziek binnen handbereik en op één plek: blader door uw afspeel lijsten, luister naar uw favoriete radiostation, bekijk talloze artiesten en verken de afspeellijsten van Deezer. • Geïntegreerde internetradio TuneIn ® • Geïntegreerde muziekstreamingsdienst Deezer ® • DLNA - Toegang tot muziek via uw computer of NAS • Bluetooth muziek afspelen vanaf telefoon of tablet

Het fraaie design van de BeoSound Moment

Prijs € 2.345,exclusief luidsprekers

bestaat uit twee contrasterende kanten: de ene kant is gemaakt van puur aluminium met daarop een touchscreen-interface en een aluminium navigatiewiel om door uw complete muziekbibliotheek te bladeren. De andere kant is gemaakt van een uniek, aanrakingsgevoelig en solide houtoppervlak dat moeiteloos in uw interieur opgaat.

BANG & OLUFSEN BRUSSEE KATWIJK AAN ZEE Voorstraat 65 • 2225 EM Katwijk • Telefoon 071 - 402 84 14 • info@brussee.eu Open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur


nieuws

DE TEYLINGER

bo

radio tv internet

de omroep van de bollenstreek!

Andere wereld Ik word te laat wakker omdat mijn wekkerradio wel afging, maar geen geluid maakte. Ik hoor de presentator van Radio 1 zeggen: we beginnen tegenwoordig later, omdat we te weinig vrijwilligers hebben. Huh, is dit de introtekst over een onderwerp over werken met vrijwilligers? Nee, hij gaat gewoon verder met het programma. Gehaast en dus chagrijnig spring ik onder de douche. Geen water. Getverderrie, als ik ergens een hekel aan heb. Het waterbedrijf gebeld. Momenteel zijn we niet aanwezig, u kunt ons bereiken na zes uur ‘s avonds. Wat? Ik spring op de fiets en rij eerst naar de bakker voor wat brood. Het is net acht uur geweest als ik de winkel binnen stap. Heeft u een volkoren voor mij? Nee, vandaag niet? Er was vannacht alleen een bakker voor het witbrood. In de overtreffende trap van chagrijnig, daar zit ik nu in. Ik scheur op mijn fiets naar huis en rij een soort van per ongeluk door rood. Staat er aan de overkant een politieagent. Althans, er staat iemand in zijn onderbroek met een politiepet op en een bonnenboekje. Ik denk aan een verdwaalde gek en wil gewoon door fietsen, maar het blijkt een echte agent. U staat hier in uw onderbroek? Ja, sorry mijnheer, bezuinigingen. Ik heb intussen het idee dat ik langzaam krankzinnig aan het worden ben. Dokter bellen. Weer zo’n keuzemenu. In de even weken werken wij met vrijwilligers die alleen in het weekend beschikbaar zijn. Krijg nou tieten, pardon, de rambam. Na de bon te hebben geïncasseerd, terug naar huis. Na een snel ontbijt (met alleen witbrood) snel op de fiets naar het werk. Het wordt een rare werkdag: bijna niemand is te bereiken. In de gehele samenleving lijken gaten te zijn gevallen. Zekerheden zijn er nergens meer. Wat moet functioneren, werkt maar half of helemaal niet meer. ‘s Avonds naar de raadsvergadering: in plaats van vijf wethouders zitten er twee en het aantal raadsleden is op een hand te tellen. Alleen de publieke tribunen zit vol met vrijwilligers die een nieuw clubhuis willen. Het onderwerp wordt niet behandeld en u raadt de reden al: te kort aan ambtenaren beschikbaar. Ik rij naar huis. In een raar soort roes. Snel maar naar bed. Ik schrik wakker door de nu wel werkende wekkerradio. Het was een droom, of een nachtmerrie? Vaak droom ik over zaken die ik net gelezen heb. Welk boek ligt er dan naast mijn bed? O ja, ik ben met mijn eigen boek bezig: als heel Nederland moest functioneren zoals een lokale omroep.

WOENSDAG 28 JUNI 2017

13

Boontjes, sla en aardbeien in vijfde buurttuin van Teylingen n Kagerdreef heeft eigen buurttuin SASSENHEIM n De harken en schepjes liggen klaar voor de kinderen van de kinderopvang aan de Kagerdreef. Samen met wethouder Kees van Velzen hebben ze dinsdagmiddag 20 juni de vijfde buurttuin van Teylingen officieel geopend. Het gras stond er kniehoog. Vooral de hondenpoep zorgde voor overlast. Het stukje grond tussen nummer 22 en 24 aan de Kagerdreef was jarenlang verpauperd, zegt Bob Westendorp. Zijn vrouw schreef ruim een jaar geleden een brief naar de gemeente of er wat aan gedaan kon worden. De buurt kwam bij elkaar, bedacht een plan en in samenspraak met de gemeente is er nu een buurttuin, bestaande uit een onderhoudsvriendelijk stuk, een stuk met fruitbomen en een deel dat wordt gebruikt als moestuin. SCHOFFELEN

Buurtbewoner Erlend Bode heeft alvast het nodige in de moestuin gezaaid. “Ik had 400 van die moestuintje. Daar heb ik er nu nog 100 van over.” Bode is blij met de opknapbeurt. “Het is veel beter zo. We zijn ook erg blij met het hek er omheen. Vroeger liepen hier veel honden, nu niet meer.” Samen met zijn buurtgenoot Bob Westendorp zorgt Bode voor de onderhoud van de tuin, dat door de buurt zoveel mogelijk zelf

Wethouder Kees van Velzen krijgt genoeg hulp bij het inzaaien van de moestuin aan de Kagerdreef. | Foto: pr.

gedaan moet worden. “Schoffelen, onkruid wieden en vooral veel water geven”, zegt hij terwijl hij naar de tuinbonen wijst, die er wat dorstig bij staan. De buurtbewoners krijgen hulp van de kinderen van het kinderdagverblijf, dat aan de Kagerdreef een vestiging heeft. Wethouder Kees van Velzen juicht de samenwerking toe. Hij prijst de buren voor het initiatief. “Het geeft de buurt een

Leerlingen bakken voor bewoners Bernardus TEYLINGEN n De jeugd van de basisschool De Achtbaan bracht vorige week een heel bijzonder geschenk naar de bewoners van de Bernardus. Zij werden verwend met door de schooljeugd zelf gebakken taarten en cakes. Het was een belofte die tijdens de kindergemeenteraad in april was gedaan. De bewoners lieten de zoetigheden zich goed smaken. Door Nico Kuyt

In april besloten de kinderraadsleden van de scholen Achtbaan, Startbaan en Regenboog om twee projecten voor ouderen met geld te steunen. Zo ontving zorgcentrum Gerto in Voorhout 1.250 euro voor de aanschaf van een zogeheten braintrainer, een computer speciaal ontwikkeld voor dementerende ouderen. De resterende 750 euro ging naar de eveneens wat vergeetachtige be-

eigen gezicht. Niet alleen doordat er groente groeit, maar ook doordat jullie het samen doen. Het is goed voor de betrokkenheid.” Eerder opende hij en zijn collega’s al twee buurttuinen in Warmond en twee in Sassenheim. In Voorhout zijn nog geen tuinen, maar buren die hierin initiatief willen nemen, kunnen zich melden bij wijkregisseurs Esther den Hertog en Karin Heppener.

AARDBEIEN

In de moestuin gaat ondertussen het werk gewoon door. Het ene na het andere aardbeienplantje krijgt een plekje van de jonge hoveniers. “Dan hebben jullie hier straks ook aardbeien,” zegt Van Velzen. Voor de buurtbewoners is het project nu al geslaagd. Westendorp: “We zijn echt hartstikke blij met de tuin”.

Ook op sportcourt veel plezier tijdens festival

woners van de Bernardus in Sassenheim voor een gezellig dagje naar het strand, want deze ouderen hebben weinig gelegenheid om naar buiten te gaan. TAARTEN EN CAKE

De Bernardus kreeg niet helemaal het bedrag dat ze hadden gevraagd, maar tijdens de raadsvergadering zegden sommige jeugdige raadsleden toe om taarten voor de senioren te bakken zodat zij die konden meenemen op hun reisje en zo op de kosten kon worden bespaard. En het bleek geen loze belofte. Afgelopen vrijdag 23 juni stonden de oudraadsleden in de hal van Bernardus met hun smakelijke kookkunsten, bestaande uit diverse soorten taarten en een cake. In één van de huiskamers werden de lekkernijen aan de bewoners overhandigd en de jeugd werd daarvoor hartelijk bedankt. Het smikkelen voor de bewoners kan beginnen.

SASSENHEIM

n In het artikel ‘Een duik in het sport- en verenigingsleven van Teylingen’ van vorige week werd onterecht vermeld dat de grote verenigingen niet aanwezig waren. Op het Boschplein was een sportcourt ingericht waar onder andere V.V. Ter Leede maar ook de handbal, basketbal en de tennisvereniging zich sportief presenteer-

den. Onder het genot van muziek konden de kinderen een balletje in de basket werpen, tennissen, handballen of een partijtje mee voetballen met de jeugd van Ter Leede (foto boven). Al met al een zeer geslaagde dag waarin de jeugd goed kennis kon maken met deze leuke sporten en verenigingen.

Op verhaal komen SASSENHEIM n De laatste bijeenkomst van dit seizoen van Café Over-Leven is op zondagmiddag 2 juli, in de bibliotheek (Kerklaan 42). Het programma start om 14.30 uur. De toegang is gratis.

Ard Zandbergen Bo De omroep van de Bollenstreek

Leerlingen van de Achtbaan brengen gebak in de Bernardus. | Foto: pr.

De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieser-

varing, die steun wil vinden in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Deze bijeenkomst staat niet in het teken van een vooraf bepaald thema, maar er is volop ruimte voor het delen van verhalen. Verhalen over verlies, rouw, gemis en verlangen. Na de zomer gaat het Rouw- en Verliescafé in de zelfde vorm door. Meer op www.welzijnteylingen.nl.


n a h et wa a Ge & ter nieten op Welkom aan boord bij Rederij van Hulst!

sloepen LaatLEKKER de zon maar komen!! Oud EVEN HELEMAAL WEG, GENIETEN AANHuijzer HET WATER 

Gaat u varen?

(alle modellen op voorraad)

tekst. Deze wordt later vervangen door plek. Wat u hier leest is een voorbeeldDit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te de uiteindelijke tekst, die nu nog niet tekst. Deze wordt later vervangen door geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest Wij verzorgen een complete picknickmand bekend is. De faketekst is dus een tekst de uiteindelijke tekst, die nu nog niet is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke gevuld naar uw keuze. die eigenlijk nergens over gaat. Het bekend is. De faketekst is dus een tekst tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenEen heerlijke lekkere nootjes, grappige is, datwijn, mensen deze toch vaak die eigenlijk nergens over gaat. Het lijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. kaas, olijven, salami worst en nog grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat hetveel om meer. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door. lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door. Geniet bij ons aan boord van de ondergaande zon tijdens een avondtocht over deAlles Hollandse Plassen. boot ziet u de van tekst op deze een faketekst gaat, lezen ze toch door. Dit is een faketekst. wat hier staat Vanaf het de grafische effect omgeving op een unieke manier. De vaartocht is inclusief warm Dit is een faketekst. Alles wat hier staat Dit is een faketekst. Alles wat hier staat isenslechts om een indruk te geven van plek. Wat u hier leest is een voorbeeldkoud buffet. is slechts om een indruk te geven is slechts om een indruk te geven van Omzigt sloepvan 650 Oud Huijzer sloep Periode Dag Tijd Afvaartlocatie v.a. e 23.950,v.a. e 4.950,tekst op deze het grafische effect van tekst op deze het grafische effect van Juli en augustus 2017 Woensdag 18:30 - 21:30 Warmond Ook varen is elektrisch een voorbeeldplek. Wat u hier leest is een voorbeeld- plek. Wat u hier leest Reserveren? tekst. Deze wordt later vervangen door tekst. Deze wordt later vervangen door Reserveer voor € 65,- p.p. uw tickets via info@rederijvanhulst.nl of via +31 (0)71 301 01 33. tekst, die nu nog niet de uiteindelijke tekst, die nu nog niet de uiteindelijke• Diverse aanbiedingen Wijzigingen en uitverkochte rondvaarten onder voorbehoud. is dus een tekst bekend is. De faketekst is dus een tekst bekend is. De faketekst • Occasions sloepen op voorraad Kijk voor meer informatie over onze rondvaarten, dagtochten en die eigenlijk nergens over Het • Onderhoud engaat. servicegericht die eigenlijk nergens over gaat. Het arrangementen op www.rederijvanhulst.nl 10% korting allevaak Jobe watersportartikelen plek. Wat u hier leest is een voorbeelddezeop toch grappige is, dat mensen deze toch vaak grappige is, dat• mensen men weet dat het om tekst. Deze wordt later vervangen door lezen. Zelfs als men weet dat het om lezen. Zelfs alsOmtzigtWatersport.nl de uiteindelijke tekst, die nu nog niet een faketekst gaat, lezen ze 22, toch door. een faketekst gaat, lezen ze toch door. www.rederijvanhulst.nl | +31 (0)71 - 301 0133 Industriekade 2172 HV Sassenheim (NL) +31 (1) 252 232 604 www.omtzigtwatersport.nl bekend is. De faketekst is dus een Dit is een faketekst. Alles wat hier staat Dit is een faketekst. Alles wat hier staat Irislaan 71 • Oegstgeest • 071-5237400 • www.dupatron.nl Burgemeester Ketelaarstraat 42a, Warmond | info@rederijvanhulst.nl is slechts om een indruk te geven van is slechts om een indruk te geven van tekst die eigenlijk nergens over gaat. het grafische effect van tekst op deze het grafische effect van tekst op deze Het grappige is, dat mensen deze toch

Bestel tijdig en de heerlijke dag kan beginnen!

Nieuw bij Jachthaven Jonkman Schatting aantal woorden: 450 woorden met 2 foto’s 630 woorden met 1 koloms foto 555 woorden met 2 koloms foto

Formaat advertenties 85 x 103 mm

TINY HUISJES!

Buiten ligplaatsen om hebben wij op een idyllisch plekje achterop de Jachthaven sinds begin juni twee tiny huisjes in de verhuur.

Kleurnummers logo Omtzigt W

De huisjes staan direct aan het weiland wat PMS grenst aan de Kagerplassen. Vanuit de tuin kijk u wijds uit zowel over het weiland als warm gray 11 over de Jachthaven. U kunt zowel met de warm gray 3 boot als te voet de huisjes bereiken. warm red

Verhuur van sloepen - intender 6.40 / intender 700 chalets - trailerhelling - camperplaatsen

Te huren via AirBnB vanaf 2 nachten! https://www.airbnb.nl/rooms/19045151?adults=1&children=0&infants=0&location=Sassenheim&s=-Iyr5HdZ

Rederij

van Hulst Dagtochten, Dagtochten, Rondvaarten Rondvaarten & & Arrangementen Arrangementen

WELKOM AAN BOORD!

In 2017 zien wij u graag weer aan boord voor een vaartocht op één van onze schepen.

Dagelijks rondvaarten vanaf 1 april 2017.

Afvaarten: Wij verzorgen voor u: • Warmond • Vaartochten voor gezelschappen • Noordwijk • Rondvaarten Kagerplassen en omgeving • Lisse • Dagtochten Gouda,uur Haarlem en Delft een brunchnaar vanAmsterdam, 11.30 - 14.30 en een high tea van 15.00 - 17.00 uur. • Katwijk • Workshops • Vergaderingen • Diverse cateringmogelijkheden • Leiden een brunch van 11.30 – 14.30 uur. Geheel vrijblijvend ontvangt u informatie over onze mogelijkheden.

Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Moederdag

Vrijzwemmen in de zomer! Tegen inlevering van deze voucher: 20% korting op Vrijzwemmen Lange Voort 273 2343 CE Oegstgeest T 071-5154737 E poelmeer@optisport.nl I www.optisport.nl/poelmeer

Hemelvaartsdag Haal NU je op reservering. Dit uitsluitend Dagtochten naar Gouda, Haarlem en Delft. SSI Open Water Diver Brevet

www.rederijvanhulst.nl

| info@rederijvanhulst.nl | +31 (0)71 - 301 01 33

In 2017 zien wij u graag weer aan boord voor een vaartocht op één van onze schepen. voor € 479,Wij verzorgen voor u: Afvaarten: • Vaartochten voor gezelschappen • Warmond • Rondvaarten Kagerplassen en omgeving • Noordwijk • Dagtochten naar Amsterdam, Gouda, • Lisse Haarlem en Delft • Katwijk • Workshops • Leiden • Vergaderingen • Diverse cateringmogelijkheden Geheel vrijblijvend ontvangt u informatie over onze mogelijkheden.

en duik over de hele wereld! Schrijf je snel in en ontvang een masker cadeau t.w.v. € 59,-

www.rederijvanhulst.nl | info@rederijvanhulst.nl Hillegom - 0252-518780 +31 (0)71 - 301 01 33

info@thewave.nl

0252 - 21 15 83

Zwart-wit logo Omtzigt Water

Jachthaven Jonkman Jachthaven 1 - Sassenheim www.jachthavenjonkman.nl info@jachthavenjonkman.nl

100% zwart


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 28 JUNI 2017

15

(advertorial)

“Revolutionaire doorbraak voor gewrichten”

Amerikaanse medische wetenschap heeft een doorbraak gerealiseerd voor de gewrichten. Na jarenlang onderzoek heeft men een middel ontwikkeld dat de opvolger is van glucosamine en chondroitine. De resultaten zijn zeer bijzonder. Het product heet Athrine®. Kraakbeen is één van de primaire bind- de botten en het behoud van soepele spieren. weefsels van het lichaam voor flexibiliteit De gezondheidsraad beveelt senioren dan en ondersteuning van de gewrichten. Type ook aan om extra vitamine D in te nemen. II collageen is het belangrijkste structurele Onderzoeken tonen aan dat Athrine® ruim eiwit in het kraakbeen; het is verantwoor- twee maal zo effectief is als een glucosamidelijk voor de sterkte en hardheid. Recente ne en chondroitine preparaat van een bovenstudies aan de Harvard Medical School heb- gemiddelde kwaliteit! Geen grote tabletten ben aangetoond dat kleine doses van onge- meer. Niet meer 3x daags. Een klein smeltdenatureerd type II collageen sneller actief tabletje of capsule per dag volstaat. zijn dan de nu veel gebruikte supplementen. De werkzame stof van Athrine® is het Met Athrine® altijd soepel blijven bewegen! gepatenteerde UC-II®, wat geheel bestaat uit ongedenatureerd Type II collageen. Het Athrine® is verkrijgbaar bij: unieke van Athrine® is dat het ingrijpt in het Gezondheidswinkel VitaCura immuunsysteem. Het gaat dus veel verder Hoofdstraat 206 dan glucosamine en chondroitine, dat de Sassenheim oorzaak niet wegneemt, maar compenseert. T. 0252-211 518 DAT IS DWEILEN MET DE KRAAN OPEN…!! MET ATHRINE® DRAAI JE DE KRAAN WEER DICHT. In tegenstelling tot glucosamine en chondroitine wordt Athrine® niet snel afgebroken, waardoor de optimale dagdosering in slechts 1 klein smelttabletje past dat zonder water ingenomen kan worden en ongekend snel actief is! Dit wordt gecombineerd met het gepatenteerde Cavacurmin® en vitamine D3, dit is nodig ter versterking van

Anneke en Hannerieke zijn op zoek naar nieuwe collega-vrijwilligers. | Foto’s: pr.

Voorleesplezier helpt kinderen bij taalontwikkeling n

VoorleesExpress op zoek naar nieuwe coördinatoren

TEYLINGEN n De VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek ondersteunt gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal. Onze vrijwilligers komen 20 weken lang een uurtje bij gezinnen thuis langs om voor te lezen. Coördinatoren leggen het contact tussen gezin en voorlezer en zorgen dat alles op rolletjes loopt. “Het geeft veel voldoening om bij te kunnen dragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen.”

Leden van de ijsclubs komen op het Stadhuisplein samen om de vergadering van de Leidse gemeenteraad op groot scherm te volgen. | Foto: pr.

Regio aan zet in wedstrijdschaatsbaan REGIO n De wethouders van Leiden, Katwijk en Alphen aan de Rijn overleggen op maandag 3 juli met alle sportwethouders van de regiogemeentes, die gebruik maken van de Leidse IJshal. Hier zal richting gegeven worden welke wedstrijdbaan er uiteindelijk gebouwd wordt.

Naar aanleiding van het voorgenomen besluit van het Leidse stadsbestuur om toch een 250-meter ijsbaan te realiseren met 176.000 euro bijdrage van de regiogemeentes, waren de reacties verdeeld. Aan de ene kant zijn de vertegenwoordigers van de regionale ijsclubs blij, want qua grootte van de ijsvloer en de veiligheid gaat het er op vooruit. De ijsclubs geven echter aan pas écht blij te worden als er alsnog wordt gekozen voor een 333-meterbaan, omdat de motivatie bij de regionale gemeente om hieraan financieel bij te dragen groter zal zijn. In een oproepbrief aan de regionale ijsclubs, die gebruik maken van de Leidse IJshal wordt dit duidelijk naar voren gebracht. In de brief wordt concreet gevraagd of de sportwethouders en de regiocolleges het surplus willen financieren van de 333-meterbaan als de gemeente Leiden de gehele 250-meterbaan financiert. Dat houdt in, dat Leiden honderd procent ijs financiert voor de 250-meterbaan en niet de zestig procent die het Leidse stadsbestuur had voorgesteld. De

regiogemeentes zouden dan op jaarbasis gezamenlijk 160.000 euro per jaar moeten ophoesten voor het realiseren van de 333-meterbaan. Op dinsdag 20 juni onderstreepten Jos Arts namens Stichting IJshal Leiden, Jeroen Straathof namens de Leidse ijsverenigingen en Jan Pieter Tensen namens de regionale ijsclubs hoe belangrijk het is dat er een echte 333-meter wedstrijdbaan komt. “Dan zet je Leiden als tweede wedstrijdbaan van Zuid-Holland op de kaart,” aldus Tensen. Hij benadrukte dat in de regio langebaanwedstrijdrijders een lange baan willen. “Hierdoor trekje je meer publiek op recreatief en wedstrijdniveau. Men hoeft niet meer naar de Uithof of Haarlem te gaan, maar Leiden wordt een plek waar alle schaatsers uit de regio samenkomen.” In de Leidse gemeenteraad reageerde een deel van de raad (CDA, PvdA, Groen Links en de ChristenUnie) positief op een 333 meter ijsbaan. D66 en de SP twijfelden. Alleen de VVD en de Partij van de Dieren waren tegen. Wethouder Dirkse wil zich hard maken voor de realisering voor een 250 meter baan en liet de deur voor een 333-meterbaan op een kier. Dit laatste hangt met name af hoe het gesprek met de wethouders uit de regio verloopt op 3 juli. Tot die tijd pleiten de ijsclubs bij hun wethouders om voor de gezamenlijke 333-meterbaan te gaan.

Anneke Janssen (25) en Hannerieke Dekkers (38) praten in de kleurrijke bibliotheek van Warmond enthousiast over hun vrijwilligerswerk bij de VoorleesExpress. Anneke is coördinator in Noordwijkerhout, Hannerieke in Warmond en Sassenheim. Ze hebben ieder vijf of zes voorlezers en gezinnen onder hun hoede. De deelnemende gezinnen komen uit alle hoeken van de wereld, van Syrië en Afghanistan tot Polen en Nederland. “Als coördinator ben je de schakel tussen gezin, voorlezer en projectleider van de VoorleesExpress Bibliotheek Bollenstreek,” vertelt Anneke. “Dat is soms wel druk, maar valt goed te combineren met mijn baan als logopediste.” Ook Hannerieke, zzp’er in marketingcommunicatie en moeder van twee jonge kinderen, roemt de flexibiliteit van het coördinatorschap. “Het contact houden met voorlezers en gezinnen hoeft niet op een vast tijdstip, maar op momenten dat het mij uitkomt.” ZELFREDZAAMHEID

De VoorleesExpress is een landelijk initiatief dat in Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Sassenheim, Voorhout en Warmond navolging heeft gekregen. Door voorleesplezier te introduceren in gezinnen waar niet of nauwelijks wordt (voor)gelezen, breiden kinderen hun woordenschat uit, ontwikkelen ze hun taalgevoel en ontdekken ze, samen met hun ouder(s), hoe leuk boeken zijn. Dat is belangrijk, omdat uit onderzoek steeds weer blijkt dat kinderen die in hun vrije tijd lezen en/of voorgelezen worden, het beter doen op school en in hun latere leven. “Zonder taal ben je in onze maatschappij nergens”, zegt Anneke. “Taal is van groot belang voor je algemene ontwikkeling en je zelfstandigheid in de rest van je leven.” “Inderdaad”, beaamt Hannerieke,

“kinderen moeten de Nederlandse taal beheersen om mee te kunnen draaien in onze samenleving en kansen te krijgen.” Beiden kozen voor het coördinatorschap van de VoorleesExpress om daar hun steentje aan bij te dragen. TROTSE OUDERS

“Het is zo leuk om bij gezinnen thuis langs te komen voor de intake, de tussentijdse evaluatie en het eindgesprek en dan vooruitgang te zien”, vertelt Anneke. “En vooral om mee te maken hoe trots ouders op hun kinderen zijn.” Deelnemende gezinnen worden aangemeld door leerkrachten of pedagogisch medewerkers. Na de aanmelding komt een coördinator langs voor een intake en koppelt het gezin aan een voorlezer. Behalve de vinger aan de pols houden en hulp bieden als dat nodig is, organiseren de coördinatoren ook bijeenkomsten waarin voorlezers ervaringen met elkaar uitwisselen. Hannerieke: “De ene voorlezer houdt bijvoorbeeld strikt vast aan een uur lang voorlezen, maar hoort dan van een ander dat zo lang stilzitten best lastig is voor

een klein kind en dat je voor de taalontwikkeling net zo goed een spelletje kunt doen of liedjes kan zingen. Zo leren ze van elkaar.” VOLDOENING

Beiden zijn het er over eens: coördinator zijn van de VoorleesExpress biedt veel voldoening. “Gezinnen zijn je heel dankbaar”, aldus Hannerieke. “Vaak willen ouders wel, maar weten ze niet hoe ze de taalvaardigheden van hun kind kunnen stimuleren. Wij geven ze handvatten. Zo zijn sommige ouders bang om Nederlands met hun kinderen te praten of lezen omdat het niet hun moedertaal is. Maar als ze dan horen dat hun kind zich ook ontwikkelt als ze in hun eigen taal mogen praten of voorlezen, zijn ze opgelucht.” “Een mooi voorbeeld is het jongetje van wie de ouders alleen Chinees spraken, maar heel graag wilden dat hij snel Nederlands zou leren”, vult Anneke aan. “Na een paar weken VoorleesExpress kreeg de moeder van de juf te horen dat haar zoontje steeds meer Nederlands sprak en ook met andere kinderen praatte. Het is echt mooi als je daar aan hebt bijgedragen.” De Bibliotheek Bollenstreek zoekt nieuwe coördinatoren voor de VoorleesExpress in Lisse, Oegstgeest en Teylingen. Interesse? Stuur een mail naar: bollenstreek@voorleesExpress.nl

Anneke Janssen en Hannerieke Dekkers zijn coördinatoren bij VoorleesExpress.


Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Meer dan 70 locaties ë! in Nederland en Belgi

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude munten, bankbiljetten of een diamant bijvoorbeeld. Of een doosje met sieraden zoals een ketting, een ring of een horloge. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. Kantoor Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Verpanden Beleggen

Taxatie

Inkoop

Verkoop

Veiling

Goud

Zilver

Munten

Sieraden, diamanten en horloges

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Openingstijden Ma. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur Kantoren bij u in de buurt: Alphen aan den Rijn (di. t/m za.), Delft (ma. t/m za.) en Den Haag (ma. t/m za.)

www.goudwisselkantoor.nl

Een echte Volkswagen voor zo weinig?

Het kan gewoon. Met private lease. ke Tijdelij actie UP=UP

Move Up!

Take Up!

Volkswagen Take up! 5- deurs, 1.0 44kW/60pk 5 versnellingen, handgeschakeld

€ 169

Private Lease

per maand

wittebrug.nl/up

Radiovoorbereiding, incl. 2 luidsprekers Airbag voor bestuurder en bijrijder Bandencontrole (Tire Leak Indicator) Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en klapsleutel Ruitbediening vóór elektrisch SOFIX-voorbereiding Bumpers in carrosseriekleur Stuurbekrachtiging elektromechanisch Dagrijverlichting led Hoofd- en zijairbag bestuurder + bijrijder

Noordwijk De Hooge Krocht 109 (071) 406 36 00

Voorschoten Hofweg 39 (071) 579 47 94

www.wittebrug.nl info@wittebrug.nl

Den Haag (Forepark) Donau 120 (070) 342 92 22

Den Haag (Kerketuinen) Kerketuinenweg 36 (070) 308 20 00

Alles als bij de Take up! …plus o.a. Radio ‘Composition Phone’ Smartphone integratie ‘maps + more dock’ Boordcomputer Plus Buitenspiegelbehuizing en deurgrepen in carrosseriekleur Regensensor Automatische koplampschakeling met ‘Coming home’ en ‘Leaving home’-functie Noodremsysteem voor stadsverkeer (City Emergency Braking)

De Lier Leehove 49 (0174) 525 650

Volkswagen Move up! 5- deurs, 1.0 44kW/60pk 5 versnellingen, handgeschakeld Private Lease

per maand

€ 189

wittebrug.nl/up

Totaalprijs is inclusief btw, bpm, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten. Genoemde private lease aanbieding is op basis van een looptijd van 48 maanden met een jaarkilometrage van 10.000 km (andere looptijden en vrije kilometers per jaar op aanvraag) , met een eigen bijdrage van € 500,- per gebeurtenis, houderschapsbelasting voor provincie Zuid-Holland en zonder vervangend vervoer. Brandstofverbruik: gemiddeld 4,1 L/100 km, CO2-uitstoot: 96 g/km.


week in beeld

DE TEYLINGER

WOENSDAG 28 JUNI 2017

n Sanne en Jan Terlouw in bieb

Ryan Geerdink wint STV Open

SASSENHEIM n Jan Terlouw en zijn

SASSENHEIM n Voor de laatste keer

dochter Sanne waren woensdag 21 juni te gast in de bibliotheek Sassenheim in het kader van de Spannende Boeken weken. Samen publiceerden zij inmiddels zes delen in de detectiveserie Reders & Reders. Dankzij de vragen van interviewer Frénk van der Linden kwam het publiek te weten dat Sanne voor het schrijven een heel plan maakt, terwijl oud-politicus Jan gewoon begint. En niet onbelangrijk: Sanne schreef ook ooit nog eens voor de Donald Duck. Verder ging het gesprek over persoonlijke drijfveren, hun betrokkenheid bij maatschappelijke onderwerpen en natuurlijk het (duo)schrijverschap. | Foto: pr.

organiseerde tennisvereniging STV het STV Open Tennis Toernooi op het oude complex aan de Parklaan. Bijna 400 deelnemer speelden zo’n 300 wedstrijden. Ryan Geerdink (rechts op de foto) won in de finale van Daan de Ru. Die won in de herendubbel wel; samen met Jordi van der Meer versloeg hij Geerdink en partner Marco Bot. Volgend seizoen is het toernooi op de nieuwe banen in sportpark de Roodemolen. | Foto: pr.

De Wolf en de zeven Sprookjes SASSENHEIM n Twaalf kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar stonden vrijdag 23 juni te schitteren in de musical “De Wolf en de 7 Sprookjes” in theater ‘t Onderdak. De musical werd speciaal voor deze groep geschreven door Rosanne Hogewoning. Ieder jaar wordt dit project georganiseerd door Trias Kinderopvang en kunnen kinderen van alle basisscholen in Sassenheim zich aanmelden. | Foto: pr.

Zwemvereniging sluit seizoen af SASSENHEIM n Zwemvereniging Sas-

senheim kijkt terug op een geslaagd seizoen, met het kampioenschap van de D-jeugd als een van de hoogtepunten. Het team kreeg de officiële KNZB oorkonde uitgereikt. Pim Geurds won de bokaal voor clubtopscoorder. Bij het wedstrijdzwemmen zwom Sophie Postma een 19 jaar oud clubrecord uit de boeken en scherpte Jasper Duinhoven zelfs drie clubrecords aan. In totaal sneuvelde 15 clubrecords. Het trainingsbeest voor opkomst en inzet werd overhandigd aan Nick van der Plas, met een ongekende opkomst van 94%. Tot slot kregen vier trainers het diploma zwemtrainer 2 uitgereikt (op de foto): Martijn Teske, Rianne Hofland, Frank van Nobelen en Pascal Spaan. | Foto: pr.

ALSNOG JE ? N E L A H A M O L DIPS VAVO ! K IE

‘MELD JE NU AAN!’

17

Welkom in onze vernieuwde Auping Plaza

‘GA NAAR IDCOLLEGE.NL OF ROCLEIDEN.NL’

S�e�i��� �����ngsac���

Dekbed- en kussenpakket t.w.v. € 579,cadeau*

Vier de feestelijke heropening van onze vernieuwde Auping Plaza met ons mee. Ontvang nu een dekbeden kussenpakket naar keuze t.w.v. € 579,- cadeau*. *Bij een minimale besteding van € 1.500,-. Deze actie geldt van 24 juni t/m 7 juli 2017. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Auping Plaza Leiderdorp

4 (Wooonvan Leiderdorp) Het grootste Auping test-Elisabethhof en adviescentrum Nederland! www.aupingplaza-leiderdorp.nl

Auping Plaza Leiderdorp Auping Plaza Leiderdorp VAVO VAVO VAVO GOUDA WOERDEN ZOETERMEER

LEIDEN

Elisabethhof4, 4 Leiderdorp (Wooon Leiderdorp) Elisabethhof www.aupingplaza-leiderdorp.nl T. 071- 5820212 www.aupingplaza.nl

Openingstijden ma: 13:00 - 17:30 uur di t/m vrij: 10:00 - 17:30 uur zat: 10:00 - 17:00 uur zon: 12:00 - 17:00 uur


Voor één van onze bloemenlijnen zijn wij op zoek naar:

Chauffeur/Inkoper/Verkoper die flexibel, zelfstanding is en van aanpakken houdt. Ervaring en kennis van de Duitse taal en affiniteit met de bloemenhandel en het lijnrijden. Van Rhijn Groep BV is actief op het gebied van nieuwbouw, projectontwikkeling, onderhoud, renovatie en verbouw. Samenwerking en de juiste kennis van zaken spelen binnen de totstandkoming van onze projecten een cruciale rol. Succes door samenwerking dus. Met de tweede generatie aan het roer van ons familiebedrijf en de derde generatie volop in de startblokken, kunnen we wel zeggen dat bouwen in ons bloed zit. Duurzaamheid in ons team, relaties en materialen staan hoog in het vaandel. Investeren in de toekomst dus.

Voor haar dochteronderneming Van Rhijn Projectontwikkeling BV zoeken wij een:

PROJECTONTWIKKELAAR m/v 40 uur Taken bestaan o.a. uit: – Initiëren, (door) ontwikkelen van woningbouw projecten; – Opstellen en bewaken van budgetten; – (Laten) Uitwerken van het voorlopig ontwerp; – Overleg voeren met externe partijen; – Verantwoordelijk voor verkoop nieuwbouwprojecten. Functie eisen: – Afgeronde relevante HBO opleiding; – Minimaal 4 jaar relevante werk ervaring, bij voorkeur opgedaan bij een ontwikkelende bouwer. Vaardigheden: – Je bent communicatief sterk in woord en geschrift; – Zelfstandig, flexibel en een ondernemende instelling zijn je niet vreemd; – Je beschikt over uitstekende vakinhoudelijke kennis en ervaring; – Je beschikt over commercieel inzicht; – Je toont initiatief en doorzettingsvermogen.

Functieomschrijving: Fulltime dienstverband als lijnrijder, 1 rit per week, vertrek op maandag en donderdagochtend thuis. Functie-eisen: In bezit van rijbewijs B, C-E en code 95 U kunt uw sollicitatie richten aan: haakgert@gmail.com of telefonisch op 06-54981677 Van den Haak en Lommerse Oegstgeesterweg 190 – 2231 BC Rijnsburg

Kees Vlieland nationaal & internationaal Transport Wij zijn op zoek naar:

CHAUFFEURS Wij zijn op zoek naar een

CHAUFFEUR

Fulltime chauffeurs, Parttime chauffeurs, ZZP-ers, Eigen rijders Iedereen die tijd heeft om een rit te doen of binnenlandwerk kan zich melden.

die in het bezit is van het rijbewijs B/C/E + chauffeursdiplo Ook zijn wij op zoek naar een

Vrachtwagenmonteur

Wij vervoeren bloemen en planten naar Engeland, dus enig Ben jij één van deze personen bel ons dan even op 06-53299532 of 071-4012980 of stuur een mail naar info@keesvlielandtransport.nl

Voor haar dochteronderneming Van Rhijn Bouw BV zoeken wij een:

PLANVOORBEREIDER / CALCULATOR m/v 40 uur Taken bestaan o.a. uit: – Het opstellen van inschrijfbegrotingen bij aanbestedingen; – Een proactieve / leidingevende rol in bouwteamtrajecten. Bij bouwteamtrajecten worden de taken; uitgebreid met o.a. bouwtijdbepalingen, optimaliseren van bouwmethodes en constructies; – Het opstellen van werkbegrotingen; – Het opstellen van elementenramingen; – Het beoordelen van projecten, zowel constructief als bouwfysisch. Functie eisen: – Je hebt een HBO- werk en denkniveau; – Je hebt min 5 jaar ervaring als calculator; – Je hebt kennis van relevante software. Vaardigheden: – Zelfstandig als in teamverband kunnen werken; – Je bent communicatief sterk in woord en geschrift; – Je beschikt over uitstekende vakinhoudelijke kennis en ervaring.

Voor beide functies geldt: – Woonachtig in een straal van ca. 30 km van Katwijk zh; – Voorwaarden conform CAO Bouw en Infra, waaronder auto van de zaak. Reacties: Mail je brief en CV voor 8 juli 2017 naar: mbaer@vanrhijnbouw.nl, Marianne Baër, personeelsfunctionaris. Voor meer informatie over Van Rhijn Bouw BV zie: www.vanrhijnbouw.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Eruit halen wat erin zit Voor onze klanten proberen wij eruit te halen wat erin zit. Altijd. Met deskundige en onafhankelijke adviezen op financieel, (bedrijfs)economisch en fiscaal gebied. Ook maakt Confianza Accountants zich sterk voor het werven van geschikt personeel voor onze klanten. Zo ondersteunen wij bij hun bedrijfsvoering en helpen we om de kansen die er op hun markt zijn, optimaal te benutten. Eén van onze klanten zoekt op korte termijn een

chauffeur/verkoper voor een bloemenlijn naar Duitsland Het gaat om een gespecialiseerd bedrijf in het importeren en exporteren van een verscheidenheid aan planten, bloemen en snijgroen. De afzet van kwalitatief hoogwaardige producten vindt met name plaats op de Duitse markt. Service en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Het bedrijf staat garant voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en het bieden van een persoonlijke service. Aspecten die ook belangrijk zijn voor de nieuwe collega. Verder is het van belang dat je: • in het bezit bent van rijbewijs CE met code 95 • de Duitse taal beheerst • tussen de 20 en 40 jaar bent • ervaring hebt als chauffeur/verkoper of dit graag wil leren • kennis hebt van bloemen en planten • enthousiast bent We komen graag met jou in contact! Stuur jouw motivatie en CV per mail naar info@ confianza.nl. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Stephan Slootweg. Zijn telefoonnummer is (071) 407 63 80. Eruit halen wat erin zit. Dat is ons motto. Dat geldt ook voor onze klanten. We zijn kritisch op onszelf en gaan altijd voor het hoogst haalbare. Als jij ook alles uit jezelf wil halen, reageer dan snel. We zijn heel benieuwd! Rijnstraat 3 | 2223 EG Katwijk | Postbus 302 | 2220 AH Katwijk telefoon (071) 407 63 80 | www.confianza.nl


WÉL ALLEEN A-MERKEN, ÉCHT DE GOEDKOOPSTE!

OPENIN GS

I.V.M. OPENING 32e MEGASTORE

NU 4X VOORDEEL!

9%

10%

1e

voordeel

EXTRA KORTING AANGEBODEN VAN BIJNA ALLE FABRIKANTEN! OPLOPEND TOT WEL ! AN CI ER S I.V.M . LEV ER SP EK TA KE L

o.a.

8%

5%

OP ONZE TOCH AL LAAGSTE PRIJZEN

6%

3e

voordeel

10%

IN G EX TR A KO RT EN OP : AA NG EB OD

I.V.M . LE VE RA NC IER S SP EK TA KE L

???

EX TR A KO RT AA NG EB OD

IN G

EN OP :

AN CI ER S I.V.M . LEV ER SP EK TA KE L

10%

IN G EX TR A KO RT EN OP : AA NG EB OD

2e

voordeel

I.V.M . LE VE RA NC IER S SP EK TA KE L

AN CI ER S I.V.M . LEV ER SP EK TA KE L

12%

EX TR A KO RT AA NG EB OD

BALLONPRIKACTIE: EXTRA FEESTKORTING AANGEBODEN DOOR SANI-DUMP

DIVERSE FEESTELIJKE AANBIEDINGEN EN MEENEEM ACTIES!

10%

IN G EX TR A KO RT OP :

IN G

AA NG EB OD EN

EN OP :

4e

voordeel

I.V.M . LEV ER AN CI ER S SP EK TA KE L

12%

EX TR A KO RT AA NG EB OD EN

IN G

OP :

AN CIE RS I.V.M . LEV ER SP EK TA KE L

15%

IN G EX TR A KO RT EN OP : AA NG EB OD

PROFITEER NU VAN ONZE SPECTACULAIRE SHOWROOMOPRUIMING

TOILET ACTIE SET

-VILLEROY & BOCH WANDCLOSET - COMPLEET MET ZITTING - GROHE INBOUWRESERVOIR - GROHE AFDEKPLAAT

BIJ ONS BESTAAT DE COMPLETE SET UITSLUITEND UIT A-MERKEN!

DE GROOTSTE EN ALTIJD DE GOEDKOOPSTE MET SANITAIR, TEGELS & WOONKAMERVLOEREN SANIDUMP

SANIDUMP

SANIDUMP

SANIDUMP

Pieter Ghijssenlaan 16D

Arena boulevard 78

Meubelplein 4

Washingtonstraat 7

Almere Zaandam Amsterdam DE GROOTSTE EN ALTIJDLeiderdorp DE GOEDKOOPSTE

KIJK VOOR ALLE

SANIDUMP

SANIDUMP

Volendam EN TEGELS Roelofarendsveen MET SANITAIR Julianaweg 147 (Naast Baby Dump)

Conservenweg 193 (Lasso)

2VESTIGINGEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.SANIDUMP.NL


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 28 JUNI 2017

21

Vrijpionnen schaken voor het clubkampioenschap SCHAKEN n De Jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen hield zondag 25 juni haar jaarlijkse Clubkampioenschappen als afsluiting van het seizoen.

Tijdens dit toernooi streden de Vrijpionnen in twee leeftijdscategorieën om de titel: tot en met 10 jaar en tot en met 16 jaar. In de laatste categorie werd de 13-jarige Noordwijkerhouter Arjen Knoppert, tweede. In de categorie tot en met 10 jaar werd er al enigszins van uitgegaan dat tweedejaars James Lawton kampioen zou gaan worden, maar verrassend genoeg kende juist eerstejaars Iris Vliegen (9 jaar, Voorhout) een super start: zeven rondes lang lag zij aan kop. Zij won zelfs al vroeg in het toernooi van de uiteindelijke clubkampioen maar vermoeid ging ze de laatste twee rondes in en maakte daar te veel foutjes tegen uiteindelijke nummers twee en drie. Clubkampioen werd verrassend derde jaars Pepijn van Oosten. EINDSTAND T/M 10 JAAR (TOP 3):

1. Pepijn Oosten (9 jaar, Voorhout) 2. Renzo Timmermans (8 jaar, Warmond) 3. James Lawton (10 jaar, Voorhout) In de categorie tot en met 16 jaar was het de vraag of regerend clubkampioen Arjen Knoppert zijn titel

kon prolongeren. Zou Sebastiaan van der Klaauw roet in het eten kunnen gooien? Sebastiaan heeft de afgelopen tijd flink aan de weg getimmerd en zou dus Arjen wel eens naar de kroon kunnen gaan steken. Maar Sebastiaan morste al in de eerste ronde punten tegen Thijs Houben (12 jaar, Voorhout). Zou Thijs, de nummer één van de op één na hoogste competitie van de Vrijpionnen dan een gooi gaan doen naar het kampioenschap? Maar Thijs gaat in de derde ronde onderuit tegen de nummer twee van diezelfde competitie, Robert Koot. Tegelijkertijd deelt Sebastiaan een harde klap uit aan Arjen door de partij te winnen. Sebastiaan laat daarna geen enkel punt meer liggen en wordt daarmee Clubkampioen in deze categorie. EINDSTAND T/M 16 JAAR (TOP 3):

1. Sebastiaan van der Klaauw (12 jaar, Sassenheim) 2. Arjen Knoppert (13 jaar, Noordwijkerhout) 3. Robert Koot (11 jaar, Sassenheim)

Kinderen en hun ouders genieten van de rui 500 pannenkoeken die de vrijwilligers van Tjarda hebben gebakken. |

‘Al dertien pannenkoeken op!’ SASSENHEIM n Scoutinggroep Tjarda Sassenheim vierde zaterdag 24 juni het grote Pannenkoekenfeest. Alle leden mochten hun vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes en ouders meenemen om pannenkoe-

ken te komen eten bij Tjarda. Zo’n 120 gasten genoten van de pannenkoeken van Gerard van Engelen en Marlou Duchateau en hun team van bakkers. Zij bakten er ruim 500, waar flink van gesmuld werd aan de

lange tafels in de botenloods. “Ik heb al dertien pannenkoeken op,” vertelt welp Berend trots, “en ik ga nu mijn veertiende halen. Als ik die op heb is dat een nieuw record!”

Op de valreep nog kampioen

Op de foto: links Pepijn Oosten en rechts Sebastiaan van der Klaauw tonen trots de behaalde prijzen.

VOORHOUT n Het hockeyseizoen zit er op. Bij MHC Voorhout werden op de valreep nog twee teams kam-

pioen. De dames Veteranen zijn kampioen in de lentecompetitie 2e klasse door te winnen van HDM met

0-3. Heren 2 won met 1-4 van Dopie en mag zich kampioen noemen in de lentecompetitie 4e klasse.

Rubriek

!

LEES TIPS HANS PORTENGEN

Hans is directeur van de Bibliotheek Bollenstreek. Hij combineert een nuchter realistisch wereldbeeld met een liefde voor verhalen, in welke vorm of genre dan ook.

DE TIP VAN De bibliotheek! BUZZ ALDRIN, WAAR BEN JE GEBLEVEN? JOHAN HARSTAD

Op 20 juli 1969 keek ik op de televisie naar de landing op de maan. De Apollo missie leverde mij een levenslange fascinatie op voor ruimtevaart en sterrenkunde. De titel van dit boek in onze collectie e-books trok mij dan ook meteen. Buzz Aldrin, de 2e man op de maan, is de held en het voorbeeld voor Mattias. Wat volgt is een humoristisch en bijtend verhaal over de zoektocht van Mattias naar een eigen identiteit. En dat is dringend noodzakelijk ook.

DE ZOON PHILIPP MEYER

DE GELE VOGELS KEVIN C. POWERS

Deze familiesaga start met de 12-jarige Eli. Nadat zijn moeder en zus zijn verkracht en vermoord wordt hij opgenomen in de Comanche-stam en groeit uit tot een strijder met een enorme overlevingsdrang. Als zijn stam door ziekte en honger is gedecimeerd, keert Eli terug naar de blanke ‘beschaving’. Heel sympathiek wordt hij niet, maar met een tomeloze ambitie bouwt hij aan een imperium waarvan de latere generaties de vaak zure vruchten plukken.

Een indrukwekkend debuut van deze schrijver over de Irak-oorlog. In het voorjaar van 2004 wordt John Bartle uitgezonden naar de Iraakse provincie Ninivé. De angst, de gruwelen en de platte moordlust worden ruw en invoelbaar beschreven. Eenmaal terug in de VS vervalt John in lusteloosheid en schuldgevoel. Schuld over de dood van zijn kameraad Murphy, die hij niet heeft kunnen redden. Indertijd heb ik veel gelezen in de krant over de Irakoorlog, maar om de absurditeit van een oorlog beter te begrijpen, kan ik iedereen het boek aanraden.

ACHT MAANDEN IN DE GAZASTRAAT HILARY MANTEL

Mooie roman, waarin Hilary Mantel (Man Booker Prize 2009 en 2012) in een meesterlijke, onderkoelde stijl het leven van de Engelse cartografe Frances in het streng gereglementeerde en gesegregeerde Saudi-Arabië treffend beschrijft, tot schokkende ontwikkelingen een heel verrassend slot inleiden...


PARTICULIEREN

HO E R A ! E E N N I E U W E D I E R E N ARTS!

OPGELET!

Mijn Dierenkliniek Hillegom De beste zorg voor uw huisdier!

+ UITGEBREIDE SERVICE + MODERNE FACILITEITEN + EERLIJKE DIERGENEESKUNDE + GEEN POESPAS

Uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. U kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd.

12eejuds R ggeeooppenndi ! end!

• • • • • •

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KATWIJK VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KATWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOORDWIJK RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOORDWIJKERHOUT THE READSHOP, in de Hoftuin, RIJNSBURG BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DONDERDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna)

€ 15,- WELKOMSTKORTING!

B R O U W E R

T R A V E L

@mijndkl

Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

@mijndierenkliniek T A X I

De Zilk Sassenheim Voorhout

Naam: ............................................................................................................................................................………………………

Vennipperhof 3 (Pr. Marijkestr.) | 2181 RT | HILLEGOM | Tel. 0252 - 830 345 @mijndierenkliniek

Noordwijk hout Noordwijker

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!)

Uw huisdier en u zijn van harte welkom! Schrijf u in als klant en beleef onze service. Als welkomstcadeau ontvangt u in juni €15,- korting op uw eerste consult! Tot ziens bij Mijn Dierenkliniek Hillegom!

www.mijndierenkliniek.nl

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN

B R O U W E R

4-DAAGSE REIS VERTREK 15 AUGUSTUS 2017 E 395,BOEKEN OP: WWW.BROUWERTRAVEL.NL

WWW.BROUWERTRAVEL.NL | VOLG ONS OOK OP FACEBOOK

B R O U W E R

T O U R S


service

DE TEYLINGER

WOENSDAG 28 JUNI 2017

Openluchtviering voor kinderen

Kerkdiensten Woensdag 28 juni t/m 5 juli

REGIO n De jaarlijkse openluchtvie-

SASSENHEIM

ring van de parochie Sint Maarten is om zondag 2 juli om 10.00 uur op het Jeroensveld op landgoed Calorama in Noordwijk-Binnen.

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): zondag 10.00 uur: Eucharistieviering afscheid groep 8, m.m.v. Gospelkoor Soul 2 Soul, voorganger: pastor P. Owel

Deze speciale kinderviering is voor alle kinderen uit de Bollenstreek en wordt begeleid door diaken Bertijn Prins. Alle kinderkoren van de Parochie Sint-Maarten, afkomstig uit Teylingen, Noordwijk en Noordwijkerhout, komen zingen. Dit jaar is gekozen voor het thema is ‘Op reis met Jeroen’, in het kader van het jubileumjaar ‘Jeroen125’. Het is een eerbetoon aan de patroon Heilige Jeroen van Noordwijk en zijn verhaal wordt nagespeeld. Na afloop van de viering wordt met elkaar gegeten en gedronken. Een kleedje om op te zitten meenemen is een aanrader.

Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): zondag 19.00 uur; Meditatieve dienst, voorganger: Ds. T. Moll - Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur; voorganger: Ds. T. Moll Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. W. van der Veer VOORHOUT

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): zondag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. het Schola Cantorum, voorganger: Th. Blokland Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. J.W. v.d Berg WARMOND

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): zaterdag 19.00 uur: Woord en Communieviering met samenzang, voorganger: M. Claassens Protestantse Gemeente (Herenweg 82): zondag 10.00 uur, zomerdienst, voorganger: mv.ds. H.G.T.van Welie- Kaai Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, Heilig Avondmaal, voorganger: Ramon Schaaf Wings of Healing (Veerpolder 6a): zaterdag 19.00 uur, jeugdavond, zondag 10.00 uur, heilig avondmaaldienst, 19.00 uur genezingsdienst o.l.v. Jan Zijlstra

Medische diensten Avond-, nacht-en weekenddiensten. Huisarts

Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren (avond, nacht, weekend, erkende feestdagen) kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost Duin- en Bollenstreek, tel. 0252240212. Gevestigd aan de Rijnsburgerweg 4b te Voorhout. Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www.tandartswaarnemingbollenstreek.nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur. Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek. Maandag t/m vrijdag 17.00-23.00 uur, en weekend en feestdagen 8.00-23.00 uur: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216. Dagelijks 23.00-8.00 uur: Dienstapotheek De Nachtwacht (LUMC), Albinusdreef 2, Leiden, tel. 071-5665019.

23

Inge krijgt haar insigne opgespeld door partner Kees. | Foto: pr.

St. Cecilia huldigt jubilaris VOORHOUT n Muziekvereniging St. Cecilia organiseerde op zondag 25 juni een zomerbarbecue en sjoelwedstrijd. Ook werd saxofoniste Inge van der Aart-Weijers in het zonnetje gezet: ze is al veertig jaar muzikant.

Met de zomervakantie voor de deur organiseerde een aantal leden van muziekvereniging St. Cecilia een barbecue aan de Spoorlaan in Voorhout. Maar voordat men een ‘aanval’

kon doen op het vele geroosterde vlees, werd allereerst de eetlust opgewekt met een sjoelcompetitie met zes verschillende sjoelbakken. IN HET ZONNETJE

Ook werden een aantal leden in het zonnetje gezet, waaronder Inge van der Aart, die al veertig jaar als muzikant staat ingeschreven bij de muziekbond. Ze speelde bij Muziekvereniging Crescendo Hillegom voordat ze in 2010 het harmonieorkest

van St. Cecilia kwam versterken op de tenorsaxofoon. Van 2011 tot 2015 was ze ook actief als secretaris voor St. Cecilia. Vanwege haar jubileum ontving Inge een bijpassend insigne van de muziekbond, die door haar partner Kees werd opgespeld. Er waren ook bedankjes voor Marjoleine Mosselman, die na ruim tien jaar stopt als docent Algemene Muzikale Vorming (AMV), en Nico Zoet bedankt, die na vele jaren stopt als lid van de harmoniecommissie.

advertorial

NIEUW GELDWISSELKANTOOR IN KATWIJK Katwijk is een nieuw geldwisselkantoor rijk. Geldwisselkantoor, een dienst van familiebedrijf Goudwisselkantoor, is met bijna zeventig locaties het grootste valutawisselkantoor van Nederland. Geldwisselkantoor wil het wisselen van buitenlandse valuta in Katwijk weer uitgebreid toegankelijk maken. Eind 2016 verkreeg de organisatie de officiële wisselvergunning van De Nederlandsche Bank. Na een zorgvuldige voorbereiding zijn de wisselactiviteiten nu officieel gestart. Met de komst van de euro zijn de mogelijkheden voor het wisselen van buitenlandse valuta sterk afgenomen. Veel banken en wisselinstellingen hebben hun wisselactiviteiten beëindigd of aanzienlijk teruggebracht. Geldwisselkantoor keert het tij door valuta wisselen weer lokaal mogelijk te maken. Vanaf heden kunnen bijna alle soorten buitenlands geld ingewisseld worden bij Geldwisselkantoor Katwijk. Het kantoor is gevestigd aan de Tramstraat 112 B en is geopend van maandag t/m zaterdag. Ook munten Voor het wisselen van geld kan men altijd zonder afspraak terecht bij Geldwisselkantoor Katwijk. Ze accepteren niet alleen bankbiljetten maar

wisselen ook buitenlandse munten in. Zelfs veel munten en biljetten die geen wettig betaalmiddel meer zijn kunnen worden omgewisseld. Dat geldt ook voor oude Nederlandse bankbiljetten. Dit biedt mensen de mogelijkheid om hun potje ‘opgespaard geld’ in te wisselen. Vanaf eind dit jaar zijn bij Geldwisselkantoor ook de gangbare valuta zoals de Amerikaanse Dollar, Britse Pond en Zwitserse Frank bij Geldwisselkantoor uit voorraad verkrijgbaar. Privacy Geldwisselkantoor vindt de privacy en veiligheid van klanten belangrijk. Daarom wordt er geen geld gewisseld aan een loket, maar in een aparte en discrete ruimte waar de klant zelf bij aanwezig is. Wisseltransacties worden contant uitbetaald. Nederlands familiebedrijf Geldwisselkantoor is een onderdeel van Goudwisselkantoor, een Nederlands familiebedrijf met ruim dertig jaar ervaring in munten, bankbiljetten, edelmetalen, sieraden en meer (verzamel)objecten. Goudwisselkantoor maakt deel uit van De Ruiter Groep uit Klaaswaal, onder de rook van Rotterdam.

Landgoed Calorama ligt aan de Gooweg 33 in Noordwijk. De ingang is naast de R.K. Begraafplaats. Parkeren kan op het parkeerterreinen voor de begraafplaats en aan de overzijde hoek Gooweg/Van Berckelweg.

Bridgeclub Het Juiste Bod WARMOND n De Warmondse senioren-bridgeclub ‘Het Juiste Bod’ staat weer open voor nieuwe leden en invallers. Ook onervaren bridgers (beginners) zijn welkom. Er wordt gespeeld met 10 tafels en er zijn 6 ronden. Zónder A, B of C lijn (en zonder klok). Ze spelen vooral voor het plezier, met in de pauze een kopje koffie of thee met een koekje. De spellen worden gespeeld op de woensdagmiddag, van 13.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Het seizoen begint op de eerste woensdag in september en wordt afgesloten met een einddrive op de laatste woensdag in april.

De locatie is de kantine van VV Warmunda gelegen aan de Herenweg. Ook wie zich beschikbaar wil stellen als invaller is van harte welkom. Meer informatie? Bel dan naar Karin van Egmond, tel.071-3010029 of Alfred Claassen, tel.071-3010870. Mailen kan ook: fervan@ziggo.nl.

Reis naar Rome en Vaticaanstad REGIO n Jos Westgeest organiseert voor Parochie Sint-Maarten van 9 tot en met 13 oktober weer een vijfdaagse reis naar Rome en Vaticaanstad. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de reis. Meer informatie via 06 53622051 of info@beleeftsamen.nl.

www.goudwisselkantoor.nl

COLOFON Oplage 15.000 Verschijnt iedere woensdag Uitgave van:

Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066 2220 CB Katwijk T (071) 402 29 01 Hoofdredactie:

Teuntje van Delft M 06 12746478 t.v.delft@uitgeverijverhagen.nl

Verslaggevers:

Nico Kuyt Mandy van Leeuwen Esther Luijk Piet van Kampen Peter Schipper Willem Krol Inleveren kopij:

De deadline voor het insturen van kopij is iedere maandag voor 12.00 uur. Insturen kan naar redactie@deteylinger.nl Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Redactie:

Marieke Voorn M 06 22096895 redactie@deteylinger.nl

Advertenties:

Meriam Mesman - M 06 460 942 09 meriam.mesman@ uitgeverij­verhagen.nl

Wanda de Mooij M 06 196 974 83 wanda.de.mooij@ uitgeverij­verhagen.nl Contactgegevens Binnendienst:

Rosita Eikelboom-Haasnoot Jeannette Mink- van Beelen Vincent Roos 071 4091637 advertentie@uitgeverij­­verhagen.nl o.v.v. De Teylinger Sluitingstijd advertenties dinsdag 10.00 uur

Bezorgklachten:

Uitgeverij Verhagen, tel. (071)4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging. Leveringsvoorwaarden:

Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos opvragen. De Teylinger wordt gratis huisaan-huis bezorgd in Sassenheim,

Voorhout en Warmond en is gratis af te halen bij: het gemeentehuis Sassenheim, Primera Sassenheim, Primera Voorhout en Boek Cadeau Enzo Warmond. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. www.deteylinger.nl


HUIS

METERKAST

ENERGIE

ZONNE

ALARM

INSTALLATIE

KEURINGEN

BEHEER

PANELEN

INSTALLATIES

BINNEN

BUITEN

CAMERA

VERLICHTING

VERLICHTING

BEVEILIGING

KRACHT DOMOTICA

STROOM INSTALLATIES

VERLICHTINGS

NETWERK

NETWERK

TELE

TOEGANGS

PLAN

BEKABELING

CERTIFICERING

COMMUNICATIE

CONTROLE

ELEKTROTECHNIEK? GEWOON GOED!

Ter Laak Installatiebedrijf biedt al meer dan 50 jaar kwaliteit en service van hoog niveau. Ons bedrijf werkt in opdracht van particulieren, bedrijven en aannemers. Ervaren, kundig, klantvriendelijk, veilig en vertrouwd. Dat noemen wij ‘gewoon goed’. Bij Ter Laak Elektrotechniek zijn particulieren en bedrijven van harte welkom voor deskundig advies en vakkundige installatie van: • Elektra (groepenkast, bedrading, schakelaars, contact dozen, etc.) • Binnen- en buitenverlichting • Inbraakbeveiliging van woning of bedrijfspand (bewegingsmelders, camera’s, alarminstallaties, etc.) • Brandbeveiliging (o.a. rookmelders, koolmonoxidemelders) • Domotica (huisinstallaties, op afstand te bedienen) • Installatie zonnepanelen of airco • Toegangssystemen (intercom tot elektrische hekken/garagedeuren)

24/7 SERVICE

Leg uw vragen of wensen aan ons voor. Wij denken graag met u mee. Bij storingen of calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar.

Vragen? Advies? Bel 0252 37 09 10 GIETERIJ 8 | NOORDWIJKERHOUT


WIJ STOPPEN ERMEE

50% TOT 75% KORTING NU 4 DAGEN % TOTALE LEEGVERKOOP VAN 28

JUNI WOENSDAG 10.00 - 17.30 uur

JUNI DONDERDAG 10.00 - 17.30 uur

29

%

30

JUNI VRIJDAG 10.00 - 20.00 uur

01

JULI ZATERDAG 10.00 - 16.00 uur

FABRIEK MAGAZIJN EN WINKEL

Katwijk

GEHELE SHOWROOM MOET LEEG & ALLES WORDT MET VOLLEDIGE GARANTIE VERKOCHT!!! Boxspring Borgen

Boxspring elektro Halmstad

Seniorenledikant Martine

Complete boxset met stevig onderstel, hoofdbord en een soepel binnenveringsmatras. In combinatie met het gratis oplegmatras van comfortschuim een heerlijke set!

Een complete en volledig elektrisch verstelbare Scandinavische boxspringbed, met de beste prijs/kwaliteitsverhouding van Nederland! De boxspring Halmstad elektrisch is uitgerust met stevige pocketveer matrassen en een gratis comfortabel split-oplegmatras. Nu incl. onderplint voor een luxe uitstraling. Hocker optie 59,-

Massief eiken ledikant op comforthoogte. Het ledikant is inclusief een 28-lats lattenbodem en gezondheidsmatras naar keuze. Keuze uit een koudschuimmatras of pocketveermatras met koudschuim. Ook in koppelbed uitvoering verkrijgbaar.

90x200 van 599,- nu voor

299,-

HOCKER OPTIE 69,-

EEL GEH PLEET COM

EEL GEH PLEET M CO

van 699,van 799,van 899,van 999,-

349,399,449,499,-

nu voor nu voor nu voor nu voor

299,-

599,-

EEL GEH PLEET COM

120x200 140x200 160x200 180x200

90x200 van 599,- nu voor

90x200 van 1797,- nu voor

Geheel compleet en uit voorraad leverbaar

140x200 van 2299,- nu voor 160x200 van 2399,- nu voor 180x200 van 2499,- nu voor

899,949,999,-

elek. verstelbare onderstellen vanaf 299,-

VAN 249,NU VOOR 99,-

Ook leverbaar met volledig elek. verstelbare bodem Meerprijs 149,-

Topdekmatras oplegmatras

Vaste Boxspring Magnum

Heb je last van hinderlijke drukpunten of ben je op zoek naar extra comfort? Onze topdekmatrassen zijn circa 5 cm. dik, vormen zich naar de contouren van het lichaam en werken drukverlagend. Het topdekmatras wordt vaak gebruikt om de naad tussen 2 matrassen weg te werken. Ideaal voor in het hotel, het huis, de boot, de caravan en de camper.

De vaste boxspring Magnum geeft u het luxe gevoel van een prestigieus hotel. Het Royalty Superior matras bestaat uit pocketvering 5-zones afdekking met latex. Inclusief Cool Feeling Visco Foam topper met satijnen afwerking.

70x200 80x200 90x200 120x190 130x190 140x190 140x200 160x200 180x200

5 cm SPLITUITVOERING MEERPRIJS 69,-

Comfortschuim:

Nasa:

van 89,van 149,van 179,van 195,van 209,van 225,van 239,van 269,van 299,-

van 179,van 209,van 239,van 345,van 359,van 375,van 389,van 419,van 449,-

voor 29,voor 49,voor 59,voor 65,voor 70,voor 75,voor 79,voor 89,voor 99,-

voor 59,voor 69,voor 79,voor 115,voor 119,voor 125,voor 129,voor 139,voor 149,-

Latex:

van 299,- voor 99,van 329,- voor 109,van 359,- voor 119,UITVERKOCHT UITVERKOCHT UITVERKOCHT van 599,- voor 199,van 629,- voor 209,van 659,- voor 219,-

Koudschuimmatras Bas

Zomerdekbed

Goed ventilerend koudschuimmatras met een dichtheid van SG40 en een dikte van ca. 17 cm. Dit koudschuimmatras is geschikt voor alle type bedbodems.

Slaap heerlijk koel onder dit zomerdekbed van 100% katoen. Licht en ademend, geen klamme nachten meer!

ALLE MATEN DIRECT LEVERBAAR 70x190 van 199,- nu voor

99,-

70x200 van 259,70x210 van 270,80x190 van 270,80x200 van 279,80x210 van 290,-

nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor

99,99,99,99,119,-

90x190 van 290,90x200 van 299,90x210 van 319,90x220 van 330,100x200 van 330,120x190 van 379,120x200 van 389,130x190 van 390,130x200 van 399,140x190 van 410,140x200 van 439,160x200 van 450,180x200 van 459,-

Merens Katwijk

nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor

99,99,119,129,119,159,159,159,159,159,159,179,179,-

Natuurlijk slapen

MEER DAN 30 MODELLEN DIRECT LEVERBAAR! 180x200 van 6995,- nu voor

3499,-

140x200 van 59,- nu voor

25,-

140x220 200x200 200x220 240x200 240x220

van 69,van 79,van 85,van 90,van 99,-

nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor

29,95 39,95 42,50 44,95 49,95

100% KATOEN

Dit is slechts 1 voorbeeld. Kom snel langs voor de volledige Serta collectie met extreme kortingen! OP=OP!

Ambachtsweg 7w, 2222 AH Katwijk (Bedrijventerrein ’t Heen) Wij zitten tussen Roobol en Just Fitness

Gratis parkeren achter de winkel!


“In de gutsende regen scheurden we over een verlaten snelweg, toen plotseling onze enige ruitenwisser afbrak. We voelden ons alleen op de wereld. Stapvoets reden we verder, tot we na een paar honderd meter een gele paal zagen opdoemen en alles toch nog goed kwam. Dank praatpaal!�

Ronald Giphart.

Op 1 juli nemen we afscheid van alle praatpalen. Ga goed voorbereid op weg, zorg dat je kunt bellen bij pech. Dus sla het nummer van je pechhulp op en check je batterij.


ADVERTORIAL

PRIKKELBARE maag of darmen? Vertrouw op de natuur

Soms is het zo’n dag. Maagpijn. Onrustige of verkrampte darmen. Last van je maag. Vaak een vol of opgeblazen gevoel. Natuurlijk: maag- en darmklachten hebben we allemaal weleens, zeker als onze maag-darmpassage van voedsel verstoord is. Maar hoor jij tot de ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders voor wie het vaker een probleem is? Dat kan je dag goed verstoren. Zeker als de oorzaak van je klachten onbekend is. Komt het je bekend voor? Houdt het je meer bezig dan je prettig vindt? Gelukkig is verlichting van je maagklachten en darmklachten mogelijk. Of je nu last hebt van één of meerdere klachten tegelijk.

Iberogast: natuurlijk en effectief Maagklachten en darmklachten kunnen impact hebben op je dagelijkse leven. Wanneer je maag en darmen van slag zijn, denk dan aan Iberogast. Iberogast is natuurlijk. Een geneesmiddel met 9 geneeskrachtige kruiden, die samen de maag-darmpassage normaliseren. Iberogast verlicht niet alleen effectief maagklachten, maar ook darmklachten. En dat is prettig als je last hebt van meerdere klachten, zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, misselijkheid, vol gevoel en maagzuur. Geregistreerd geneesmiddel Iberogast is geregistreerd als geneesmiddel. Aan deze registratie ligt wetenschappelijk bewijs ten grondslag. Ook prettig om te weten is dat Iberogast, bij gebruik volgens de bijsluiter, zeer zelden bijwerkingen kent. Interacties met andere ge-

neesmiddelen zijn niet gerapporteerd. Niet voor niets is Iberogast al meer dan 55 jaar op de markt en in Duitsland één van de meest verkochte producten voor maag- en darmklachten*.

Iberogast is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en is verkrijgbaar v.a. € 8,90 (consumentenadviesprijs)

Gemakkelijk en snel in huis Gemakkelijk en snel in huis: Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek. Het gebruik is simpel. Twintig druppels oplossen in water of vruchtensap en driemaal daags innemen. De werkingssnelheid verschilt van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je snel van je klachten af bent. Als je klachten toch aanhouden, kun je Iberogast met een gerust gevoel een langere periode gebruiken om je maag en darmen tot rust te brengen. Het is aan te raden om Iberogast 2 weken te gebruiken om te zien of het ook voor jou werkt. **

* lees voor gebruik b ik de d bij bijsluiter. l it IMS SScanning i d data t OTC market Germany 2016, ** Raadpleeg een arts als de symptomen na 2 weken nog niet geheel zijn verdwenen of verergeren. Koag-nr. 80-0417-0587

Tot 3,5 miljoen mensen last van PDS Tot 3,5 miljoen mensen in Nederland hebben last van prikkelbare darmsyndroom (PDS) of PDS-gerelateerde klachten. Denk bij PDS aan klachten als maagkrampen en darmkrampen, maagpijn, een vol of opgeblazen gevoel gepaard gaande met problemen met de ontlasting. PDS-klachten verschillen van persoon tot persoon, van dag tot dag en van situatie tot situatie. Klachten kunnen intens of minder intens zijn. Extra frustrerend is dat bij onderzoek door een arts geen duidelijke oorzaak aangewezen kan worden. Gelukkig kunnen bepaalde symptomen van PDS wel verlicht worden door bijvoorbeeld gebruik van een effectief zelfzorggeneesmiddel. Overleg in het geval van PDS met je arts voor je een zelfzorgproduct gebruikt.

T100_Bayer_03-05-2017.indd 1

25/04/2017 16:27

ZUID HOLLANDS KAMPIOENSCHAP

KUSSENGEVECHT MEP EL K AR VAN DA BALK!E

Voor teams mannen, vrouwen en kinderen

Veel entertainment! Mooie prijzen voor de winnaars! Zaterdag 1 juli is het zover! De Rijneke Open. Het officieuze, hilarische Zuid Hollands kampioenschap kussengevechten. Iedereen kan meedoen en mooie prijzen winnen. Aanvang 12.00 uur. Er zijn 4 categorieën: kids, mannen, vrouwen en teams (van 2).

Schrijf je in

op

l n . e k e n j i R

Schrijf je vandaag in als deelnemer op rijneke.nl/kussengevecht of meld je op 1 juli uiterlijk voor 11.30 uur op de Rijneke Boulevard bij de kussengevecht-arena!


De beuk in de prijzen Ieder tweede paar 1 euro!* Geen uitverkoop? Dan 15% korting op de zomercollectie van 2017.

Bewezen de goedkoopste!

Gratis voor de deur parkeren.

In deze weken 10% korting op FitFlop, Meindl, Durea GO!

Hoogvliet salade Herenschoenen: Maat 39- 50 Wijdte D t/m M.

Damesschoenen: Maat 35-44 Wijdte D t/m M.

*Aanbieding loopt van 14 juni t/m 1 juli 2017. Actie geldt voor uitverkoopparen. *U betaalt het duurste paar, het tweede paar ontvangt u voor 1 euro. Koopt u één paar dan ontvangt u 30% korting.

2 kuipjes van 150 gram Van 1.78 - 3.98 Voor 0.89 - 1.99

2 STUKS

1+1 GRATIS*

*Per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs

*Geen combinatie mogelijk met andere acties. Andere merken in de uitverkoop; MBT, Solidus, Hartjes, Footnotes, Hassia, Schneider, en Manz.

8,6

674 recensies

BT

W

-A

CT

IE

t/ 21% m za ko t. r 8 tin ju g li, al op le d en e bi ge jP h er el ez e Vo co or lle sc ct ho ie te n

Voetenspreekuur: zaterdag, even weken, van 10:00-12:00 uur. (medisch) pedicure heeft ruimte voor nieuwe clienten.

BETERLOPENWINKEL Splinterlaan 158 2352 SM Leiderdorp 071 - 542 27 65 www.beterlopenwinkel.nl

Heineken Tray met 24 blikken van 0.33 liter

www.beterlopenwebwinkel.nl

PERZISCHE TAPIJTEN BERBERTAPIJTEN NEPALTAPIJTEN TRENDY TAPIJTEN KELIMS REINIGING REPARATIE

PER TRAY** 19.32

10.

00

**Maximaal vier trays per klant

Per liter 1.26

Geldig van woensdag 28 juni t/m dinsdag 4 juli 2017

Schoolstraat 46, Voorschoten Telefoon 071 561 3609 www.perezvoorschoten.nl Mail:info@perezvoorschoten.nl

Dreft voordeelverpakking handafwas Aloë vera of eucalyptus Fles 820 ml

TOT 350,- GRATIS EXTRA OPTIES* Sierkussen

Sluimerrol of armsteun

PER FLES 4.39

2.

00

Hoofdsteun of mediatas Binnenvering

Per liter 2.30

Geldig van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli 2017 Motorische verstelling

DE BANK IS MOOI, DE PRIJS IS NOG MOOIER ELKE ZONDAG OPEN! VAN 12.00 TOT 17.00 UUR *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN IN DE WINKEL.

RIJNEKE BOULEVARD ZOETERWOUDE HOGE RIJNDIJK 315 (2E ETAGE)

Bestel ook je boodschappen online op hoogvliet.com Kijk voor actuele openingstijden en zondagopeningen op hoogvliet.com/openingstijden


KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! WEEKACTIE! TONTARELLI VOUWKRAT

STRANDTENT MET UV BESCHERMING

NAADLOOS SINGLET

diverse kleuren max. 30 kg 53x37x27 cm

PEPSI OF 7UP FRISDRANK

makkelijk op te zetten en in te pakken 200x110x87 cm

92% polyamide/ 8% elastaan diverse kleuren maten S-XL

diverse smaken 500 ml

tailleslip

1.49

VAKANTIETIP

3

1

DAMES JUMPSUIT

UITZOEKEN SCHOOLSPULLEN

7

99

89

lang diverse varianten polyester maten S-XL

86

strandmat riet diverse kleuren 60x180 cm

0.98

MEISJES LEGGING

memoblaadjes, markeerstiften, highlighters, punaise/paperclip/klem-set, mini markers of balpennen

HAPPY PET DIERENKUSSEN

Frozen, Princess of Paw Patrol maten 92-134

0

diverse kleuren 73x50 cm

MACHINE WASBAAR

2

79

4

79

SCHADUW DOEK

47

OPBLAASBAAR FIGUUR

grijs of wit 3.6x3.6x3.6 m

KINDER SINGLET

watermeloen, donut ananas of pizza

o.a. Trolls, Emoji of Minions maten 92-122 short maten 98-122

jumpsuit kort

2.79

2

99

1.99

5

56

3D PEN STARTERKIT

geschikt voor ABS en PLA

5x5x5 m

10.36

2

99

LAKEN PERCALE KATOEN

hoeslaken percale katoen wit of off-white 100% katoen

wit 100% katoen 150x260 cm 240x260 cm

90x200 cm 90x220 cm 140x200 cm

6.49

180x200 cm 180x220 cm

opblaasbare drankhouder flamingo, ananas of eiland

0.57

FINISH VAATWASTABS 3.79 4.29 5.29 6.79 7.29

HOTELKWALITEIT

14

all-in one Powerball

70 TABLETTEN

6

3

95

0

49

INKLAPBARE CAMPINGTAFEL lichtgewicht aluminium 75x55x60 cm

9

39

95

199 95

AUTOSTOELHOES SET

GILLETTE SCHEERMESJES

KINDER SNEAKERSOKKEN

11-DELIG

12-PACK

3 PAAR

Dunlop mobiele luchtcompressor 12V max. 17 bar

5.95

4

56

Gillette Satin Care scheergel 200 ml

1.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

9

95

o.a. Frozen, Minions of Paw Patrol maten 23-34

Simply Venus3

universeel airbag proof

1

29

Aanbiedingen geldig van woensdag 28 juni t/m dinsdag 4 juli 2017 Wilt u altijd op de hoogte blijven van acties en nieuwe producten? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief op www.action.nl/nieuwsbrief.

BEKIJK NU DE FOLDER OP WWW.ACTION.NL


EENMALIGE KE Kom deze week naar onze unieke keukenbeurs en laat u inspireren met vele nieuwe keukens en ongekende extra beurs acties, welke mede mogelijk gemaakt zijn door onze leveranciers. Keukenwarenhuis.nl specialiseert zich in betaalbare ontzorgde A-merk keukens, welke voor Half Geld verkocht worden, mèt de apparatuur, het aanrechtblad en de accessoires tegen de internetprijzen. Alles wordt voor u geregeld, inclusief montage en aansluiten, kant en klaar! Bij Keukenwarenhuis.nl vindt u een gloednieuwe collectie met de allernieuwste trends, zoals industriële keukens, landelijke keukens, greeploze keukens, moderne keukens, seniorenkeukens, outletkeukens, en vele luxe keukens uit voorraad. Een dagje op uw gemak zelf orienteren is bij Keukenwarenhuis.nl

nog mogelijk! Alle keukens in de showroom staan compleet en netto geprijsd, zodat u zelf vrijblijvend kunt beslissen of u met een adviseur in gesprek wilt gaan.

Welkom bij Keukenwarenhuis.nl

Profiteer dus juist deze week van deze unieke eenmalige beursacties in Ter Aar of in Dordrecht, en de ruime openingstijden. Deze beursactie geldt uitsluitend voor alle complete keukens welke dit jaar (2017) geleverd mogen worden. Keukenwarenhuis.nl zorgt tevens voor een gezellige en ontspannen sfeer, met een hapje en een drankje!!

Mark Verkerk: Als familiebedrijf zijn wij geïnteresseerd in uw verhaal. Wij luisteren heel goed naar u, zodat wij u blij kunnen maken.

edrijf; • Zelfstandig familieb voor half geld; s en uk ke e gd or tz on • ternetprijzen; • apparatuur tegen in uit voorraad; • 1000 luxe keukens eren mogelijk; • zes maanden reserv ederland; • levering in geheel N nteren, kijken • én ontspannen orië ootste en vergelijken in de gr Nederland. keukenshowroom van

la n d ! er ed N n va m o ro w o sh n ke u G ro o ts te ke


EUKENBEURS HALF GEktLdoDor: KEUKENS es mede mogelijk gemaa + deze week beursacti

KEUKENBEURS DONDERDAG 29 JUNI 10 - 22 uur VRIJDAG 30 JUNI 10 - 22 uur ZATERDAG 1 JULI 9 - 18 uur KOOPZONDAG 2 JULI 10 - 18 uur (Alleen in Ter Aar)

s en e ti c A e z n o r o o v a G Demodagen naar: 7.nl Keukenbeurs201

8,9

Stobbeweg 19-21, 2461 EX Ter Aar Tel. 088 01 01 200 Einsteinstraat 29, 3316 GG Dordrecht Tel. 088 01 01 201


r a ! a kel n j i 25 oonw

ew l t s Ade leuk

OOK IN SPIEGELBEELD UIT VOORRAAD LEVERBAAR! 2 3

1

799,-

2

OP=OP

9,99

or vo

1. Hoekbank Monsego in ribcord Jumbo, kleur Charcoal. H94xB266xD224cm 999,- voor 799,-.* 2. Bijzettafel Antiqua in 2 maten vanaf 59,95. 3. Bijzettafel Tikal in 2 maten vanaf 39,95.

Wij bedanken al onze Pronto Woonfans dat zij al 25 jaar voor ons kiezen. Dit vieren wij graag & wie jarig is trakteert! Wij verrassen je graag van 26 mei t/m 25 juni 2017. % 5 2 IN ORT G

K op heel veel

*

soires! woonacces

TIONE

Sierkussen Nove keuze uit vele kleuren. B45xL45cm per stuk 16,95

49, 95 k vanaf 29,95

TERLIZZI

IDEAAL VOOR BINNEN & BUITEN!

EK BA N

K

* o p h eel ING

Stoel Tione, Terlizzi & Usimo

in kunsts tof in de kleur wit of grijs. Van 69,95

HO

woonacc veel essoires! KN

Hoekbank Vinci PB in stof Break, incl. 6 rugkussens. H83xB288xD178cm 899,-. Bijzettafel Lizzano in Acacia. B60xL60cm 179,-

IP DEZE BO N UIT! 1 Bon p er klant.

Elke g a zonden p o

Pronto Wonen Woonboulevard Cruquius Spaarneweg 22 www.prontowonen.nl/winkel/cruquius

Openingstijden: Maandag 13:00 - 17:30 uur • Dinsdag t/m Vrijdag 09:30 - 17:30 uur Zaterdag 09:30 - 17:00 uur • Zondag 12:00 - 17:00 uur

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

r

2 5 % KORT

, 9 89

USIMO

o vo

kleuren per stu

95

in 3 maten & 3 Pot Molinet ti

, 69

ZELF SAMEN TE STELLEN!

P

VRIJ PARKEREN!

voor 49,95.*

Tl week 26 17  

De Teylinger, woensdag 28 juni 2017

Tl week 26 17  

De Teylinger, woensdag 28 juni 2017

Advertisement