Page 1

nu nog een huis Woensdag 27 juni 2012

7e Jaargang • nr. 26

Nieuwe 27 brug Woensdag juni 2012 Koudenhoorn

7

40 6e

jaar in Jaargang onderwijs

13

nr.

De Waaier is de beste

26

19

Politie verwacht meer aanhoudingen na ongeregeldheden in Warmond Eiken systeemparket € 59,95 compleet gelegd!

Warmond - Een 55-jarige man uit Warmond die wordt verdacht van de mishandeling van een agent na afloop van het Leede Concert op woensdag 20 juni, is zaterdag 23 juni weer in vrijheid gesteld. Voor het onderzoek is het op dit moment niet nodig dat hij nog langer vast blijft zitten, aldus de politie. Op beelden die een bezoeker van het evenement heeft gemaakt is te zien dat de 55-jarige Warmonder de agent aanvalt.

E L A S www.kroonparket.nl

+RUWXVODDQD‡6DVVHQKHLP‡7

=LHYRRUDFWLHV ZZZULYLHUDPDLVRQQO

Door Piet van der Vooren Volgens de politie is op de beelden ook duidelijk te zien dat meer mensen betrokken zijn bij de mishandeling van de agent en dat de wapenstok en de pepperspray van de politieman met geweld worden afgepakt. De politie verwacht dan ook op korte termijn meer verdachten aan te kunnen houden. De gestolen wapenstok en pepperspray zijn inmiddels terecht. De wapens zijn op het politiebureau ingeleverd. Drie andere verdachten van wederspanningheid en het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie, zijn eerder al in vrijheid gesteld. Alle zaken zullen worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie, dat beslist over de vervolging van de verdachten. Op dit moment analyseert de politie binnengekomen beelden van het incident na afloop van het Leede Concert. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat zich heeft afgespeeld is meer beeldmateriaal nog steeds welkom, zo laat de po-

Zaterdag 30 juni

Boekenmarkt Lange Voort

Het optreden van Gare du Nord tijdens het Leede Concert in Warmond, toen alles nog rustig was. Na afloop van het Leede Concert liep de situatie echter volledig uit de hand (Foto: FBPS/Peter Schipper). litie weten. Er is veel gefilmd met mobiele telefoons op woensdag 20 juni. De politie doet een dringend beroep op getuigen, die filmpjes hebben van wat er gebeurde na afloop van het concert en van de mishandeling van de agent, om het beeldmateriaal ter beschikking te stellen. Men kan filmpjes en foto’s uploaden via de website www.nationale-recherche.nl. Elders in De Teylinger meer over het Leede Concert en de ongeregeldheden na afloop van het concert.

Man en meisje mishandeld Sassenheim - Een 25-jarige man uit Lisse en een 18-jarig meisje uit Wassenaar zijn in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juni zonder aanleiding in Sassenheim mishandeld. De twee reden rond 1.45 uur op hun brommer over de Hoofdstraat. Ter hoogte van de Oude Tol kwamen vier jongens op drie fietsen in hun richting. Eén van de jongens zocht de confrontatie met de Lissenaar en sloeg hem zo hard in het gezicht dat hij een tand verloor. De vier jongens gingen er daarna vandoor in de richting van de Postwijk. Het slachtoffer heeft de politie gebeld en reed vervolgens achter de jongens aan. Die fietsten via de Koetsiersweg, draaiden daar om en reden langs de Zilverstroom naar de Zuiderstraat. Daar werden de Lissenaar en zijn vriendin van de brommer getrokken door de jongen die eerder had geslagen. Het meisje werd door hem in haar buik getrapt. Daarna fietsten de vier weg. De politie heeft in de omgeving gezocht naar de vier jongens, maar niemand meer aangetroffen. Het signalement van de betreffende jongen is als volgt: een blanke jongen

van ongeveer 18 jaar oud, ongeveer 1.75 meter lang en een normaal postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurig truitje met een Vhals. Hij heeft kort blond haar dat met veel gel achterover was gekamd en een beetje rechtop stond. De politie wil graag spreken met getuigen van deze mishandeling in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 juni. Ook als men andere informatie heeft over deze zaak wordt men gevraagd te bellen met telefoonnummer 0900-8844.

Lovende woorden Teylingen - Afgelopen donderdag heeft Jan-Willem van der Vijver afscheid genomen van de Teylingse raad. Het VVD-lid zat sinds maart 2010 in de raad en verhuist naar Den Haag. VVD-fractievoorzitter Marlies Volten en burgemeester Sander Schelberg lieten zich in lovende woorden uit over het vertrekkende raadslid. Zo prees Volten zijn enorme inzet en enthousiaste manier van werken binnen de fractie. Ook burgemeester Schelberg prees de werklust van Jan-Willem van der Vijver en zijn alertheid. Hij vond het verstandig dat hij als wijkagent de portefeuille Welzijn had gekozen. De burgemeester bracht in herinnering dat Van der Vijver zesmaal schriftelijke vragen heeft gesteld. Het begon over de problematiek van de hangjongeren in Voorhout en via vragen over De Schutse en Mariënhaven eindigde hij met vragen over veilig oversteken in de Herenstraat in Voorhout. Als er naambordjes bij zebrapaden zouden moeten komen in Teylingen, dan had de burgemeester er zeker wel eentje geweten voor bij de

verswinkels in Voorhout, waarvoor Van der Vijver met succes heeft gepleit. Als dank voor zijn werk voor de Teylingse gemeenschap ontving Van der Vijver cadeaus van zijn fractie en een alleen voor raadsleden bestemde ‘Teylingen-vaas’ met een bos rode en witte tulpen van de burgemeester.

Oegstgeest - Aanstaande zaterdag, 30 juni, is er een boekenmarkt bij winkelcentrum Lange Voort. In de tientallen kramen zijn over allerlei onderwerpen betaalbare, tweedehands boeken te vinden. Wie een mooi kinder-, geschiedenis-, sport- of wetenschapsboek zoekt, of wie voor de vakantie nog een paar mooie romans wil aanschaffen, kan de hele dag terecht op de gezellige markt rond het winkelcentrum.

Constructiemedewerker/Servicemonteur AFAK Techniek Commercieel Medewerker Binnendienst Fix Fisch Communicatieadviseur Uitgeverij Verhagen

Voor al uw klimaatbeheer «CV installaties « CV ketels « Ventilatiesystemen « Zonne-energie « Airconditioning

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Ook voor al uw service & onderhoud! Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL www.winkelcentrumlangevoort.nl

Meer dan winkelen alleen... ZAT.

30 JUNI:

LANGE VOORT BOEKENMARKT 10.00 - 17.00 uur

P

gratis Bezoekers kunnen cte omgeving re di parkeren in de ntrum van het winkelce


gemeenteberichten Teylingen week 26 / 2012

Verloren en gevonden voorwerpen vanaf 1 juli melden bij gemeente Heeft u een voorwerp verloren of gevonden? Meldt u dit dan bij de gemeente. De gemeente heeft deze taak per 1 juli 2012 overgenomen van de politie.

Thuis bewaren of inleveren Heeft u een voorwerp gevonden? Nadat u hiervan melding heeft gemaakt, kunt u er voor kiezen om deze zelf te bewaren.

Als u het voorwerp zelf bewaart, dan bent u de beheerder en moet u voor het eventuele onderhoud zorgen. Het voorwerp moet namelijk in de staat blijven waarin u het gevonden heeft. Bewaart u het voorwerp thuis? Dan wordt uw adres of telefoonnummer doorgegeven aan de eventuele eigenaar van het voorwerp. Levert u het voorwerp liever in bij de gemeente? Dan wordt het volgens de regels bewaard en beheerd. Bent u eigenaar? Belt u dan de gemeente via telefoonnummer 14 0252. Medewerkers van het team Burgerzaken informeren u over het ophalen van uw verloren voorwerp.

Lees- schrijf- en rekencursus afgerond door 100 laaggeletterden Op 19 juni overhandigden burgemeesters en wethouders van dertien gemeenten 100 certificaten aan deelnemers van de lees-, schrijf- en rekencursussen van ROC Leiden en ROC ID College. De feestelijke certificaatuitreiking was georganiseerd door het ROC ID College en Holland Rijnland. Tijdens de feestelijke uitreiking in De Waag in Leiden werden alle deelnemers door de wethouder of burgemeester van hun eigen gemeente in het zonnetje gezet en geprezen voor hun doorzettingsvermogen. De vertegenwoordigers van de dertien gemeenten (Alphen aan den Rijn, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten,

Wassenaar, Zoeterwoude) ontvingen een ‘pluim’ voor hun inzet. De ‘superpluim’ voor de gemeente die zich het meeste inzet voor lokale aanpak van laaggeletterdheid ging naar de gemeente Teylingen omdat hun praalwagen voor de Bloemencorso van de Bollenstreek dit jaar in het teken stond van laaggeletterdheid. Cursussen Meer informatie over de cursussen kunt u vinden op www.idcollege.nl onder ‘volwassenenonderwijs – educatie en oriëntatie’ en op www.rocleiden.nl onder ‘volwassenen – basiseducatie – laaggeletterdheid’. Meer informatie over de rol van Holland Rijnland bij laaggeletterdheid kunt u vinden op www.hollandrijnland.net onder ‘analfabetisme’.

Subsidieregeling zonnepanelen Het voornemen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is dat particulieren per 2 juli 2012 subsidie kunnen aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen (zon-PV). De subsidieregeling is bedoeld om de productie van duurzame elektriciteit te stimuleren. De tegemoetkoming voor de aanschaf van zonnepanelen is beschikbaar voor particulieren. Voor elk adres kunt u maximaal één aanvraag indienen.

subsidie voor de arbeids- en verbouwingskosten. Wilt u in aanmerking komen voor subsidie dan moet de installatie groter zijn dan 0,6 kilo Wattpiek. U kunt maximaal € 650,- subsidie krijgen.

Subsidiebedrag Het subsidiebedrag is vijftien procent van het aankoopbedrag van een zon-PV installatie. Daaronder vallen de kosten voor het materiaal, bijvoorbeeld de aanschaf van de panelen en ondersteunende apparatuur, zoals omvormers. U krijgt geen

Energieservicepunt Op het Energieservicepunt vindt u meer informatie over zonneenergie en kunt u direct een offerte aanvragen voor zonnepanelen. Kijk op www.energieservicepunt.nl.

Zorgloket Afschaffing huishoudinkomenstoets Vraag Ik begrijp dat de huishoudinkomenstoets komt te vervallen. Hoe gaat de ISD hiermee om? Antwoord De ISD stopt met de huishoudinkomenstoets. De huishoudinkomenstoets is 1 januari 2012 ingevoerd. Gezinnen met meerderjarige kinderen krijgen samen nog maar één bijstandsuitkering. Nu het kabinet is gevallen, is afgesproken dat de wet wordt aangepast en deze huishoudinkomenstoets komt te vervallen vanaf 1 januari 2012.

Meer informatie Kijkt u dan op www.agentschapnl.nl onder ‘programma’s/ regelingen – subsidieregeling/zonnepanelen’.

De gevolgen van het afschaffen van de huishoudinkomenstoets verschillen van persoon tot persoon. In grote lijnen geldt voor personen die deel uitmaken van een gezin het volgende: Nieuwe bijstandsaanvragen De ISD kijkt vanaf nu niet meer naar het huishoudinkomen om te bepalen of iemand recht heeft op bijstand. Personen die samen met meerderjarige gezinsleden in een huis wonen en geen of weinig inkomen en vermogen hebben, kunnen (opnieuw) een bijstandsaanvraag indienen. Bestaande uitkeringen Voor de meeste personen die al langer een bijstandsuitkering kregen, zou de huishoudinkomenstoets gelden vanaf 1 juli 2012. Door al rekening te houden met het wetsvoorstel, wordt de huishoudinkomenstoets vanaf 1 juli 2012 niet toegepast op deze personen. Deze personen behouden dezelfde uitkering als er niets veranderd is in hun persoonlijke situatie. De ISD stuurt deze klanten een persoonlijke brief hierover.

Andere procedure voor ‘verwijderde objecten’ De Buitengewoon Opsporingsambtenaren verwijderen regelmatig objecten die onbeheerd en verwaarloosd op straat staan of in het water liggen. U kunt onbeheerde of www.teylingen.nl verwaarloosde objecten bij ons melden door een e-mail te sturen naar verwijderde.objecten@teylingen.nl of contact op te nemen via telefoonnummer 14 0252.

KLIK

Melding doen Vanaf 1 juli kunt u bij ons op verschillende manieren melding doen: t digitaal via www.teylingen.nl onder ‘Digitale balie – Verloren en gevonden voorwerpen’ t telefonisch via 14 0252 t aan de balie van Burgerzaken in het gemeentekantoor in Sassenheim

Hoorzitting Commissie Bezwaarschriften en Klachten Dinsdag 3 juli 20.00 uur Bezwaarschrift tegen besluit op verzoek om intrekking bouwvergunning steiger nabij Sweilandpolder 7 in Warmond 20.30 uur Bezwaarschriften (2) tegen omgevingsvergunning kappen van bomen en struiken achter Nijverheidsweg 32 in Voorhout De hoorzitting van de Commissie Bezwaarschriften en Klachten vindt plaats in het bestuurscentrum in Voorhout. Wilt u zeker weten of de hoorzitting doorgaat, neemt u dan telefonisch contact op met Jos Roosjen via telefoonnummer 14 0252.

Monumentencommissie Donderdag 5 juli De vergadering vindt plaats in het gemeentekantoor in Sassenheim. De vergadering is openbaar en begint om 09.00 uur.

Bijstandsaanvragen die zijn toegekend op basis van de huishoudinkomenstoets na 1 januari 2012 De situatie van deze personen wordt opnieuw beoordeeld. Wat de afschaffing van de huishoudinkomenstoets precies betekent voor de uitkering, verschilt van persoon tot persoon. De ISD stuurt deze personen een brief waarin wordt uitgelegd wat er verandert. Bijstandsaanvragen die niet zijn ingediend of zijn afgewezen op basis van de huishoudinkomenstoets na 1 januari 2012 Het kan zijn dat personen zonder de huishoudinkomenstoets wel recht hebben op bijstand. Deze personen kunnen een aanvraag indienen bij de ISD. Wanneer deze personen aan de voorwaarden voldoen, kunnen zij alsnog een bijstandsuitkering krijgen. Vragen Voor vragen over een bijstandsuitkering of de hoogte daarvan kunt u contact opnemen met de ISD. Bereikbaarheid ISD 0800 – 956 70 00 (gratis), www.isdbollenstreek.nl, info@isdbollenstreek.nl of bezoek het Zorgloket in het gemeentekantoor.


‘The DriveXperience’: zaterdag 30 juni +POHFBVUPSJKEFSTWBOUPUFONFUKBBSJOEFHFNFFOUFO /PPSEXJKLFSIPVUFO5FZMJOHFO EJFUVTTFOEFESJFNBBOEFOFO UXFFKBBSIVOSJKCFXJKTIFCCFO LVOOFOPQ[BUFSEBHKVOJ HSBUJTNFFEPFOBBOA5IF%SJWF9QFSJFODF%JUJTFFOQSBLUJTDIF FOMFFS[BNFQSBLUJKLEBHWPPSKPOHFBVUPSJKEFST&SXPSEFO BVUPTHSBUJTCFTDIJLCBBSHFTUFMEEPPS,*".PUPST,MFWFSMBBO JO/PPSEXJKLFSIPVU#F[JUWBOFFOFJHFOBVUPJTEVTOJFU OPEJH%FEBHXPSEUHFIPVEFOPQIFUUFSSFJOWBO)FFNTLFSL 4USBBUSFJOJHJOH#7 8BMTFSJKJO/PPSEXJKLFSIPVU Aanmelden +FLVOUKFBBONFMEFOPQXXXUIFESJWFYQFSJFODFOMPGPQ XXXKPOHFBVUPSJKEFSTOM%BBSWJOEKFPPLNFFSJOGPSNBUJF PWFSEF[FQSBLUJKLEBHFO/BBBONFMEJOHLSJKHKFBMMF JOGPSNBUJFQFSFNBJMUPFHFTUVVSE4DISJKGKFOÞJOFOEPFNFF PQKVOJ

Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: t 5074BTTFOIFJNWPPSIFUPSHBOJTFSFOWBOEFTFOJPSFOEBH JOEF)PPGETUSBBUJO4BTTFOIFJNPQKVOJWBOUPU VVS 

t #BSEF4BMPPO 8BSNPOEWPPSIFUPSHBOJTFSFOWBOFFO NV[JFLGFFTUPQ%F#BBOJO8BSNPOEPQ[POEBHKVMJ WBOUPUVVS 

t #BSEF4BMPPO8BQFOWBO8BSNPOEWPPSIFUJOSJDIUFOWBO FFOUFSSBTUVTTFOEF%PSQTTUSBBUBFOJO8BSNPOEWBO KVOJUPUFONFUKVMJ FMLFEBHUPUVVS 

t 78' 8BSNPOEWPPSIFUPSHBOJTFSFOWBOEF,BBHXFFLJO1BSL (SPPU-FFSVTUFO%F#BBOJO8BSNPOEWBOKVOJUPUFONFU KVMJ 

Drank- en horecawet 0OUIFGGJOHWBOBSUJLFMWPPSIFUNPHFOWFSTUSFLLFOWBO [XBLBMDPIPMIPVEFOEFESBOLJTWFSMFFOEBBO t #BSEF4BMPPO 8BSNPOEUJKEFOTFFONV[JFLGFFTUPQ[POEBH KVMJWBOUPUVVS 

t %SVNFO4IPXCBOE"EFTU.VTJDB 4BTTFOIFJNUJKEFOTIFU [PNFSBWPOEDPODFSUJO1BSL3VTUIPGGPQKVOJWBOUPU VVS 

t 78' 8BSNPOEUJKEFOTEF,BBHXFFLJOEFUFOUJO1BSL(SPPU -FFSVTUWBOKVOJUPUFONFUKVMJ 

Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 0QHSPOEWBOBSUJLFMJTPOUIFGGJOHWFSMFFOEBBO t 78' 8BSNPOEPNNFUNPUPSWPFSUVJHFOEFWPFUQBEFOWBO 1BSL(SPPU-FFSVTUUFCFSJKEFOFOMBOHFSUFQBSLFSFOEBOOPEJH JTWPPSIFUMBEFOFOMPTTFOUJKEFOTIFUBBOFOBGWPFSFOWBO NBUFSJBMFOWPPSEF,BBHXFFLWBOKVOJUPUFONFUKVMJ 

Binnenvaartpolitiereglement 0QHSPOEWBOBSUJLFMJTUPFTUFNNJOHWFSMFFOEBBO t 78' 8BSNPOEWPPSIFUIPVEFOWBOFFOBBOUBMFWFOFNFOUFO PQ%F-FFEFUJKEFOTEF,BBHXFFLWBOKVOJUPUFONFUKVMJ 

Woonschepenverordening 7FSHVOOJOHPQHSPOEWBOBSUJLFMWPPSIFUJOOFNFOWBOFFO MJHQMBBUTNFUFFOXPPOTDIJQJTWFSMFFOE t 7PPSEFCPPU.JOPT HFMFHFOJO)BBSMFNNFSUSFLWBBSUJO 7PPSIPVU 

Zondagswet 0QHSPOEWBOBSUJLFMJTPOUIFGGJOHWFSMFFOEPNWPPSVVS een evenement te mogen organiseren aan: t 78' 8BSNPOEWPPSIFUPSHBOJTFSFOWBOBDUJWJUFJUFOUJKEFOT EF,BBHXFFLPQ[POEBHKVMJ 

Bezwaar Hoe kunt u bezwaar maken? "MTVIFUOJFUFFOTCFOUNFUEJUCFTMVJULVOUVTDISJGUFMJKLFFO CF[XBBSTDISJGUJOEJFOFOCJKIFUDPMMFHFWBOCVSHFNFFTUFSFO XFUIPVEFSTWBO5FZMJOHFODREFCVSHFNFFTUFSWBO5FZMJOHFO "BOIFUJOEJFOFOWBOFFOCF[XBBSTDISJGU[JKOHFFOLPTUFO WFSCPOEFO 6XCF[XBBSTDISJGUCFWBUEFWPMHFOEFJOGPSNBUJF t VXOBBNFOBESFT t EFEBUVNXBBSPQVIFUCF[XBBSTDISJGUJOEJFOU t VXIBOEUFLFOJOH t FFOPNTDISJKWJOHWBOIFUCFTMVJUXBBSVIFUOJFUNFFFFOT CFOU t EFSFEFO FO WBOVXCF[XBBS Binnen welke termijn? 6IFFGU[FTXFLFOEFUJKEPNFFOCF[XBBSTDISJGUJOUFEJFOFO %FUFSNJKOCFHJOUUFMPQFOWBOBGEFEBHOBEFWFS[FOEEBUVN WBOEF[FCSJFG

Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening )FUJOEJFOFOWBOFFOCF[XBBSTDISJGUCFUFLFOUNFFTUBMOJFUEBU IFUCFTMVJUXBBSUFHFOVCF[XBBSNBBLUOJFUJOXFSLJOHUSFFEU "MTVIFUCFTMVJUPQLPSUFUFSNJKOXJMUUFHFOIPVEFO NPFUV OBBTUIFUCF[XBBSTDISJGUFFOBQBSUWFS[PFLPNFFOAWPPSMPQJHF WPPS[JFOJOHCJKEF3FDIUCBOLJOEJFOFO)JFSWPPSNPFUV HSJGGJFLPTUFOCFUBMFO 6XWFS[PFLPNWPPSMPQJHFWPPS[JFOJOHCFWBUEFWPMHFOEF informatie: t VXOBBNFOBESFT t EFEBUVNXBBSPQVEFWPPSMPQJHFWPPS[JFOJOHJOEJFOU t IFUCFTMVJUXBBSUFHFOCF[XBBSCFTUBBU t FFOLPQJFWBOIFUCF[XBBSTDISJGUEBUVCJKEFHFNFFOUF 5FZMJOHFOJTJOHFEJFOE Dit verzoek stuurt u naar: 7PPS[JFOJOHFOSFDIUFSSFDIUCBOLT(SBWFOIBHF TFDUPS #FTUVVSTSFDIU 1PTUCVT &)%FO)BBH 6LVOUPPLEJHJUBBMIFUCFSPFQFOWFS[PFLTDISJGUJOEJFOFO CJKHFOPFNEFSFDIUCBOLWJBIUUQMPLFUSFDIUTQSBBLOM CFTUVVSTSFDIU%BBSWPPSNPFUVXFMCFTDIJLLFOPWFSFFO FMFLUSPOJTDIFIBOEUFLFOJOH %JHJ% ,JKLPQEFHFOPFNEFTJUF WPPSEFQSFDJF[FWPPSXBBSEFO Aanwijzingsbesluit verboden drankgebruik tijdens de Kaagweek ,BBHXFFLXBTFFOTVDDFT%JUJTEFBMHFNFOFDPODMVTJF EJFXFIFCCFOHFUSPLLFOVJUEFFWBMVBUJFNFUBMMFQBSUJKFO (F[JFOEFJO[FUWBOBMMFQBSUJKFOWFSXBDIUFOXFPPLEJUKBBS XFFSFFOTVDDFTWPMMFGFFTUXFFL Om welk gebied gaat het? )FUJTOJFUUPFHFTUBBOPNJOIFUHFCJFEWBOEF)FSFOXFHWBOBG EF7BO%VWFOWPPSEFTUSBBUUPUFONFUEF#FBUSJYMBBOFOBMMF EBBSBBOHSFO[FOEF[JKTUSBUFOJOEFSJDIUJOHWBO,PVEFOIPPSO JODMVTJFG,PVEFOIPPSO[FMG BMDPIPMUFHFCSVJLFO7PSJHKBBS JTEJUHPFEWFSMPQFO%BBSPNJTNFUBMMFCFUSPLLFOQBSUJKFO CFTMPUFOIFU[FMGEFHFCJFEBBOUFIPVEFOWPPSEF,BBHXFFL Aanwijzingsbesluit 0QHSPOEWBOBSUJLFM MJEWBOEF"MHFNFOF1MBBUTFMJKLF 7FSPSEFOJOHJTWPPSHFOPFNEHFCJFEFFOBBOXJK[JOHTCFTMVJU HFOPNFO 5JKEFOTEF,BBHXFFLWBOKVOJUPUFONFUKVMJJTIFU WFSCPEFOPN t BMDPIPMIPVEFOEFESBOLUFWFSWPFSFOPGUFOVUUJHFOPG t BBOHFCSPLFOPGHFTMPUFOGMFTKFT CMJLKFTFOEFSHFMJKLFNFU BMDPIPMIPVEFOEFESBOLCJK[JDIUFIFCCFO XBOOFFSEBBSNFF XPSEUCFPPHEPQEFPQFOCBSFQMBBUTBMDPIPMIPVEFOEFESBOL UFOVUUJHFO )FUBBOXJK[JOHTCFTMVJUNFUCJKCFIPSFOEFHFXBBSNFSLUF UFLFOJOHMJHUUFSJO[BHFCJKEFSFDFQUJFWBOIFUHFNFFOUFLBOUPPS JO4BTTFOIFJNWBO20 juni tot en met 1 augustus 2012.%F[F LVOUVPPLJO[JFOPQXXXUFZMJOHFOOM Uitgezonderde locaties 6JUFSBBSE[JKOIJFSWBOVJUHF[POEFSEEFMPDBUJFTXBBSWPPS UFSSBTWFSHVOOJOHEBOXFMFFOPOUIFGGJOHPQHSPOEWBOEF %SBOLFOIPSFDBXFUJTWFSMFFOE Bezwaar "MTVIFUOJFUFFOTCFOUNFUEF[FCFTMJTTJOHLVOUVCJOOFO[FT XFLFOTDISJGUFMJKLFFOCF[XBBSTDISJGUJOEJFOFOCJKIFUDPMMFHF WBOCVSHFNFFTUFSFOXFUIPVEFSTPGEFCVSHFNFFTUFSWBO 5FZMJOHFO"BOIFUJOEJFOFOWBOFFOCF[XBBSTDISJGU[JKOHFFO LPTUFOWFSCPOEFO Vastgestelde verordeningen Wet Werk en Bijstand %FHFNFFOUFSBBEIFFGUPQKVOJEFWPMHFOEF WFSPSEFOJOHFOWBTUHFTUFME BEFNBBUSFHFMFOWFSPSEFOJOH88#*4%#PMMFOTUSFFL CEFNBBUSFHFMFOWFSPSEFOJOH*0"8 *0";*4%#PMMFOTUSFFL DEFUPFTMBHFOWFSPSEFOJOH88#*4%#PMMFOTUSFFL EEFWFSPSEFOJOHMBOHEVSJHIFJETUPFTMBH88#*4%#PMMFOTUSFFL FEFWFSPSEFOJOHQBSUJDJQBUJFTDIPPMHBBOEFLJOEFSFO88#*4% #PMMFOTUSFFL %F[FWFSPSEFOJOHFOUSFEFOFFOEBHOBEF[FCFLFOENBLJOHJO XFSLJOH %FWFSPSEFOJOHFO[JKOBMMFNBBMWBOUPFQBTTJOHPQEF8FU8FSL FO#JKTUBOE 88# 1FSKBOVBSJJTEFOJFVXFXFU88#JOXFSLJOH HFUSFEFO &FOWBOEFXJK[JHJOHFOCJOOFOEF88#JTEFBGTDIBGGJOHWBO CJKTUBOEWPPSJOXPOFOEFO*OEF88#JTEFQBSUOFSUPFUT WFSWBOHFOEPPSEFIVJTIPVEUPFUT0PLJTPQWFS[PFLWBOEF 5XFFEF,BNFSFFOBSUJLFMJOEF88#PQHFOPNFOPNEF QBSUJDJQBUJFWBOTDIPPMHBBOEFLJOEFSFOJOFFOWFSPSEFOJOHUF MBUFOWBTUMFHHFO%F[FWFSPSEFOJOHJTOVPPLWBTUHFTUFME

Ter inzage 6LVOUEFWFSPSEFOJOHJO[JFOPQXXXPWFSIFJEOM0PLMJHU de verordening gratis ter inzage in het gemeentekantoor in 4BTTFOIFJN5FHFOCFUBMJOHWBOEFMFHFTLPTUFOLVOUVFFO FYFNQMBBSWBOEFWFSPSEFOJOHPOUWBOHFO Tweede wijziging Reglement van Orde Algemeen Bestuur )FU"MHFNFFO#FTUVVS "# WBO)PMMBOE3JKOMBOEIFFGU JOIBBSWFSHBEFSJOHWBO KVOJEF5XFFEFXJK[JHJOHWBOIFU3FHMFNFOUWBO0SEF WPPSIBBSWFSHBEFSJOHFOWBTUHFTUFME%PPSEF[FXJK[JHJOHJT OVEVJEFMJKLPQXFMLNPNFOUUJKEFOTFFOWFSHBEFSJOHWBOIFU "#BDUVFMFNPUJFTCFIBOEFMELVOOFOXPSEFO%BBSOBBTU[JKO FOLFMFBSUJLFMFOBBOHFQBTUBBOIFUEJHJUBMFUJKEQFSLFOJTEF NPHFMJKLIFJEWPPSBHFOEFSJOHTWFS[PFLFOEPPSEFMFEFOWBOIFU "#PQHFOPNFO Ter inzage %F5XFFEFXJK[JHJOHWBOIFU3FHMFNFOUWBO0SEFUSFFEUJO XFSLJOHPQKVMJFOMJHUWBOBGIFEFOHFEVSFOEF[FTXFLFO gedurende kantooruren ter inzage in de gemeentehuizen van EFBBO)PMMBOE3JKOMBOEEFFMOFNFOEFHFNFFOUFO"MQIFO BBOEFO3JKO )JMMFHPN ,BBHFO#SBBTTFN ,BUXJKL -FJEFO -FJEFSEPSQ -JTTF /JFVXLPPQ /PPSEXJKL /PPSEXJKLFSIPVU 0FHTUHFFTU 3JKOXPVEF 5FZMJOHFO 7PPSTDIPUFOFO ;PFUFSXPVEF 6WJOEUEFHFDPOTPMJEFFSEFWFSTJFWBOIFU3FHMFNFOUWBO0SEF PPLPQXXXIPMMBOESJKOMBOEOFUPOEFSAQVCMJDBUJFT0PLMJHU EF[FUFSJO[BHFPQIFULBOUPPSWBOIFUTBNFOXFSLJOHTPSHBBO )PMMBOE3JKOMBOE 4DIVUUFSTWFME 9(JO-FJEFO Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning SFHVMJFSFQSPDFEVSF

t 1SJOTFOXFH 3/7PPSIPVU  t )PPGETUSBBU "3 4BTTFOIFJN  t ,BHFSESFFG )/ 4BTTFOIFJN t ,FSWFMIPG #&7PPSIPVU  t 1FMJLBBO 1-4BTTFOIFJN  t ,FSLXFHFO"HOFTIPWF  LBEBTUSBBMCFLFOETFDUJF# OVNNFS7PPSIPVU t ,FSL[JDIU %97PPSIPVU  t .BSJKLFTUSBBU 9$ 4BTTFOIFJN t #BSPOWBO)FFNTUSBMBBO  +&4BTTFOIFJN t *OEVTUSJFLBEFE )7 4BTTFOIFJN t 4MPUMBBO 5#4BTTFOIFJN  

XJK[JHFOWBOFFO EPDLTIFMUFS 

CPVXFOWBOFFO UVJOQBWJMKPFOBDIUFSIFU )PTQJDF 

QMBBUTFOWBOFFOCMPLIVU 

WFSCPVXFOWBOEFXPOJOH 

IFULBQQFOWBOFFOCPPN 

CSBOEWFJMJHHFCSVJLQBOE 4UJDIUJOH"DUJWJUF 

IFUQMBBUTFOWBOFFO IFLXFSL 

IFUQMBBUTFOWBOFFO TQFFMUPFTUFM 

QMBBUTFOQWQBOFMFOPQ EFVJUCPVX 

CPVXFOCFESJKGTWFS[BNFM HFCPVX  CPVXFOBBOCPVX WPPS[JKEFXPOJOH  SFDUJGJDBUJF

Verleende omgevingsvergunning NPHFMJKLIFJEUPUCF[XBBSFOCFSPFQ

t %JMJHFODF ." QMBBUTFOEBLLBQFMWPPS 4BTTFOIFJN EBLWMBL 

t ,BHFSQMFJO &" XJK[JHFOBBOQBTTFO 4BTTFOIFJN HFCSVJLTWFSHVOOJOH  CBTJTTDIPPM 

t 1SJOTFOXFHFO 3/ CPVXFOOJFVXF 7PPSIPVU XPOJOHFO  t 3BWFMMBBO -;7PPSIPVU BBOQBTTFOXPPO[PSH  HFCPVX 

Commissie Welstand &FOTQFSUXFFXFLFOPQNBBOEBHCFIBOEFMUFFOEFTLVOEJHF WBOEF8FMTUBOETDPNNJTTJFWBOBGVVSEFQSPKFDUFOJO IFUHFNFFOUFLBOUPPS%F[FCFTQSFLJOHFO[JKOPQFOCBBS7PPS IFUJO[JFOWBOEFBHFOEBPGIFUNBLFOWBOFFOBGTQSBBLLVOUV DPOUBDUPQOFNFONFUIFUHFNFFOUFLBOUPPS%FFFSTUWPMHFOEF XFMTUBOETWFSHBEFSJOHJTNBBOEBHKVMJ Inzien, zienswijzen, bezwaar of beroep 1. Inzien binnengekomen aanvragen #JOOFOHFLPNFOBBOWSBHFOLVOUVJO[JFOCJKCBMJF CPVXFOFO XPOFO JOIFUHFNFFOUFLBOUPPS"MTVFFOSFBDUJFXJMUHFWFOPQ FFOCJOOFOHFLPNFOBBOWSBBH OFFNUVEBODPOUBDUPQNFUFFO NFEFXFSLFSWBOIFUUFBNWFSHVOOJOHFO 2. Bezwaar tegen verleende vergunningen "MTCPWFOIFUQSPKFDUTUBBUBBOHFHFWFOEBUFSFFONPHFMJKLIFJE JTUPUCF[XBBSFOCFSPFQ LVOUVCF[XBBSNBLFO)JFSCJKEJFOUV rekening te houden met het volgende: %FHFOPFNEFEBUBCJKEFWFSMFFOEFWFSHVOOJOHFO[JKOEFEBUB XBBSPQEF[F[JKOWFS[POEFO #FMBOHIFCCFOEFOLVOOFObinnen zes weken – vanaf de dag na de verzendingsdatum van betreffende vergunning –


een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: t /BBNFOBESFT t %BUVN t 0NTDISJKWJOHWBOEFCFTMJTTJOHXBBSUFHFOCF[XBBSCFTUBBU t 3FEFO FO WBOIFUCF[XBBS t )BOEUFLFOJOH

Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: t /BBNFOBESFT t %BUVN t #FTMVJUXBBSUFHFOCF[XBBSCFTUBBU t ,PQJFWBOIFUCF[XBBSTDISJGUEBUCJKEFHFNFFOUF5FZMJOHFOJT ingediend.

Het adres is: Voorzieningenrechter rechtbank ’s-Gravenhage Sector Bestuursrecht Postbus 20302 2500 EH Den Haag U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/ bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een FMFLUSPOJTDIFIBOEUFLFOJOH %JHJ% ,JKLPQEFHFOPFNEFTJUF voor de precieze voorwaarden.

KOM

BEL

KLIK

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie 27 juni 2012.

www.teylingen.nl

14 0252

Wilhelminalaan 25, Sassenheim

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout

Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur (in mei en juni tot 20.00 uur) Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00-12.00 uur

Balie politie: Maa/woe/vrij Dinsdag Donderdag

9.00-13.00 uur 13.30-16.00 uur 13.30-17.00 uur en 18.00-20.00 uur

Cantate ook in de vakantie

Wandelclinic nordic walking

Sassenheim - In tegenstelling tot eerdere berichten meldt het bestuur van het 50-plus koor Cantate dat het koor niet met vakantie gaat. Wie ook in de vakantie wil zingen is welkom op maandagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur in zaal 9 van het Onderdak in Sassenheim.

Sassenheim - Woensdag 27 juni om 10.00 uur organiseert Welzijn Teylingen een eenmalige wandelclinic voor alle leeftijden in en rond Park Rusthoff in Sassenheim. Deelnemers kunnen zich verzamelen bij het Sassennest, het paviljoen in Park Rusthoff. Deelname is 1 euro per persoon.

Textiel in De Pomp

Deze wandelclinic is speciaal voor mensen met knie- of heupklachten, maar ook voor mensen met Parkinson of ademhalingsmoeilijkheden, voor conditieopbouw en gewichtsbeheersing. Docent Ad Ulijn zal uitleg geven over de voordelen van lopen met stokken of poles, het zogenaamde nordic walking. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen en de oefeningen zullen op een speelse manier gedaan worden. Na afloop van de wandeling en de oefeningen is er gelegenheid om met de hele groep koffie of thee te drinken in het paviljoen in Park Rusthoff. Voor aanmelding kan men contact opnemen met Welzijn Teylingen, tel. 0252231805.

%RRGVFKDSSHQ" (LJHQWDVPHH

‘Superpluim’ voor gemeente

Collectanten gezocht Teylingen - Het Nationaal MS Fonds zoekt meer collectanten voor de MS-collecte in de gemeente Teylingen. “Vorig jaar zijn 31 collectanten langs de deuren gegaan, maar dat is echt te weinig�, zegt Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds. “Om bij alle inwoners aan te bellen moeten er eigenlijk ruim 150 collectanten zijn�, vervolgt zij. Het Nationaal MS Fonds is actief op de gebieden voorlichting, coaching en onderzoek. De MS-collecteweek is van 19 tot en met 24 november. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Pamela Zaat: email pamela@nationaalmsfonds.nl of tel. 010-5919839.

Warmond - Tot en met 4 juli is er een nieuwe expositie in galerie De Pomp in Warmond. Deze keer is textiel het onderwerp van vier exposanten. Nicoline Schuijt exposeert textielwerk. Marina de Mol maakt onder andere beelden van textiel. In De Pomp staan haar Lange Lijzen; lange dunne beelden van textiel in verschillende technieken, vooral vilt en beschilderde zijde. Iedere Lange Lijs krijgt een eigen naam. Ivon Zeeman maakt haakwerk, objecten en sieraden. Nora van Klingeren is van oorsprong architect. Zij volgde trainingen bij diverse kunstenaars en maakt wandkleden van vilt met beschilderde en gezeefdrukte zijde in diverse lagen. Het werk krijgt zo diepte en structuur.

9HUPLQGHU SODVWLFWDVJHEUXLN 'H]HDFWLHYDQKHW3ODWIRUP7H\OLQJHQ0LOOHQQLXPJHPHHQWHZRUGWRQGHUVWHXQGGRRU SASSENHEIM VOORHOUT WARMOND SASSENHEIM

Van Dijk VOORHOUT

Teylingen - Vorige week dinsdag overhandigden burgemeesters en wethouders van dertien gemeenten honderd certificaten aan deelnemers van de lees-, schrijf- en rekencursussen van ROC Leiden en ROC ID College. Tijdens de feestelijke uitreiking werden alle deelnemers door de wethouder of burgemeester van hun eigen gemeente in het zonnetje gezet en geprezen voor hun doorzettingsvermogen. De vertegenwoordigers van de gemeenten ontvingen een ‘pluim’ voor hun inzet. De ‘superpluim’ voor de gemeente die zich het meeste inzet voor lokale aanpak van laaggeletterdheid ging naar de gemeente Teylingen, omdat hun praalwagen voor de Bloemencorso van de Bollenstreek dit jaar in het teken stond van laaggeletterdheid.


27 JUNI 2012

pagina 5

‘Buitenproportioneel’

‘Vrienden’ kwaad over optreden van politie Warmond - De Vereniging Vrienden in Warmond noemt het optreden van de politie na afloop van het Leede Concert “buitenproportioneel agressief”. Volgens de vereniging werd het concert “onnodig verstoord, met als gevolg dat een prachtig concert voor de organisatie uiteindelijk eindigde in een fikse kater”. Door Piet van der Vooren

Zo’n 400 bezoekers van het Leede Concert woonden het optreden van Gare du Nord bij (Foto: FBPS/Peter Schipper).

Na ‘hardhandig optreden politie’

‘Vrienden in Warmond’ blazen Leede Concert voorgoed af Warmond - “De zevende editie van het Leede Concert in park Groot Leerust in Warmond op 20 juni overtrof alle verwachtingen. Ongeveer 400 bezoekers, bestaande uit feestgrage Teylingers en bedrijven met hun relaties, volgden het concert vanaf boten en vanuit het park. De avond startte voor de deelnemers met een ‘barbecue aan de Leede’. Het concertprogramma met als ‘main performance’ Gare du Nord was onovertroffen. Het was weer groot feest op de Leede”. Aldus luidde een dag later een persbericht van de Vereniging Vrienden in Warmond. Door Piet van der Vooren De stichting kon nog meer goed nieuws melden. “Tijdens het Leede Concert was het drie keer prijs voor een bijzonder Teylings doel. Net voor het hoofdoptreden van Gare du Nord, bekend van het met platina en goud bekroonde ‘Sex ‘n Jazz’, werden vertegenwoordigers van drie bijzondere Teylingse doelen naar voren gehaald voor het in ontvangst nemen van hun donatiecheque. Dit jaar vielen de Warmondse knutselclub, de Stichting Lopen tegen Kanker en de Harmonie St. Matthias in de prijzen. De Vereniging Vrienden in Warmond draagt deze uiteenlopende doelen, die bijdragen aan het welzijn en de culturele en creatieve beleving van mensen en kinderen uit Teylingen een bijzonder warm hart toe”.

Tot zover het goede nieuws in het persbericht van de vereniging. De vereniging vervolgt: “Ondanks dit mooie succes heeft het bestuur van de Vereniging Vrienden in Warmond helaas moeten besluiten dat er geen achtste editie van het Leede Concert meer komt. Na afloop van het concert heeft een hardhandig optreden van de politie plaatsgevonden, met diverse escalaties als gevolg”.

Agent mishandeld Volgens de politie was het Leede Concert om middernacht afgelopen. Rond 0.30 kwam er van één boot die in de Leede lag nog luide muziek. Toen na verschillende verzoeken van de politie de muziek niet werd uitgezet, is de politie aan boord gegaan en heeft daar de 44-jarige schipper aangehouden. Een 56-jarige man uit Warmond die dat probeerde te beletten is eveneens aangehouden. De twee verdachten werden aan land gebracht om naar het politiebureau te worden vervoerd. Aan de waterkant stonden nog tientallen bezoekers, die zich met de aanhouding bemoeiden. De politie heeft gevorderd dat de bezoekers het terrein verlieten. Daar werd na een groot aantal waarschuwingen geen gehoor aan gegeven. Daarop is de politie begonnen met het ontruimen van het terrein. Vanwege het verzet van de bezoekers hebben agenten daarbij ook gebruik gemaakt van hun wapenstok. Twee agenten die zich wilden aansluiten bij hun collega’s moesten daarvoor eerst door

Relaties van bedrijven volgden vanuit boten het Leede Concert. Na afloop van het concert zou op een van de boten nog muziek ten gehore zijn gebracht, waarna de vlam in de pan sloeg (Foto: PR).

de menigte heen zien te komen. Eén agent werd daarbij aangevallen door een aantal bezoekers. Hij werd geschopt, geslagen en door een 55-jarige man uit Warmond in een wurggreep genomen. In de worsteling zijn de wapenstok en de pepperspray van de agent door onbekenden afgepakt. De Warmonder werd daarna aangehouden door toegesnelde politiemensen. De aangevallen agent moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. Uiteindelijk lukte het de politie om het terrein te ontruimen. Omdat een 44-jarige man uit Oegstgeest zich bleef verzetten is ook hij aangehouden, aldus een verklaring van de politie. Er was veel politie aanwezig rond het concert vanwege alcoholcontroles op het water en op het land. Bij eerdere edities van het concert was gebleken dat er veel alcohol werd genuttigd door bezoekers. Bij de alcoholcontroles is tegen elf personen proces-verbaal opgemaakt omdat zij met teveel drank op een voer- of vaartuig bestuurden: drie op het water en acht op het land.

‘Onverantwoord’ Volgens bezoekers is er vorig jaar al een massale politie-inzet geweest bij het Leede Concert. Deze inzet had volgens sommigen toen al een “disproportionele omvang”. Er waren agenten op de fiets, verschillende politieboten, voertuigen en vele patrouilles. Dit jaar was de inzet volgens hen nog overweldigender, maar vooral ook intimiderender. Of zoals één van hen zegt: “De enorme politiemacht had een zeer bedreigend karakter. De vraag is waarom er voor zo’n kleinschalig evenement met betrekkelijk weinig bezoekers, waar ook nog eens de helft van op een boot zit met zakenrelaties, zo’n grote politiemacht op de been was die ook nog eens te overduidelijk aanwezig was. Dit heeft geleid tot een zekere nervositeit bij de bezoekers, waardoor bij het minste of geringste de vlam in de pan is geslagen. Juist de zeer grootschalige aanwezigheid van de politie op en rond het terrein heeft averechts gewerkt”. Kritiek is er ook op de agenten die na de eerste melding van de ongeregeldheden hun collega’s in het park te hulp schoten. Door hen zou met zeer hoge snelheid door de nauwe Warmondse Dorpsstraat zijn gereden, net op het moment dat veel bezoekers van het Leede Concert lopend op weg naar huis waren.

Jan Kiewiet de Jonge reageert namens de Vereniging Vrienden in Warmond: “Het concert was om 23.30 uur afgelopen en wij hebben tot 23.55 uur nog even wat muziek gedraaid met de DJ omdat de vergunning tot middernacht liep. Bij het afbreken en weghalen van de sloepen, meer dan een uur nadat de band Gare du Nord haar laatste noten had gespeeld, is er toch iets misgegaan. Een boot had nog wat muziek aanstaan, overigens niet dusdanig dat ik het op de kade kon horen. Na meerdere verzoeken van de politie om dit muziekje uit te zetten is dit ook gebeurd, maar op het moment dat de betreffende booteigenaar deze muziek ook had uitgezet is deze boot door drie waterpolitieboten geramd, met grote schade tot gevolg. De eigenaar van de boot was hier natuurlijk zeer verbolgen over, maar is hardhandig verwijderd en ingerekend door politieagenten. Hierna is een en ander geëscaleerd op een wijze die ik persoonlijk nog nooit heb meegemaakt. Gerespecteerde burgers, sponsoren en leveranciers die gewoon hun werk wilden doen bij de afbouw, zijn door de politie met knuppels geslagen en met pepperspray in de ogen gespoten. Ook is er schade toegebracht door drie politieboten aan de aan de kade liggende sloepen, die in de duizenden euro’s moeten lopen. Wat nog schrijnender is, is dat ook meerdere mensen zijn ingerekend, waaronder een vrijwilliger die de leverancier was van meerdere sloepen. Hij werd aangehouden inzake vermeende mishandeling van een agent. Alle aanwezige mensen op dit tijdstip kunnen beamen dat hier zeker geen sprake van kan zijn geweest. De man zou zelf een aanklacht kunnen indienen op grond van mishandeling, aangezien hij geheel onterecht met een gummiknuppel en pepperspray is bewerkt”, aldus Kiewiet de Jonge.

‘Welzijn’ op seniorenmarkt Sassenheim - Zaterdag 30 juni zal Welzijn Teylingen met een stand aanwezig zijn op de Seniorenmarkt van de TOV, die tussen 10.00 en 16.00 uur plaats zal vinden in het centrum van Sassenheim. Naast het verstrekken van informatie over de organisatie en haar diensten op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën, zullen er ook vrijwilligers geworven worden. Steeds vaker wordt de vraag gesteld door inwoners van Teylingen of er een ‘maatje’ beschikbaar is die regelmatig langs kan komen voor een kopje koffie, een gesprek of bijvoorbeeld een wandeling door het dorp. Iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk of meer informatie wil over dit ‘maatjesproject’ is welkom om een bezoek te brengen aan de stand van Welzijn Teylingen. De stand zal te vinden zijn in de buurt van Melman Herenmode. Voor meer informatie over Welzijn Teylingen kan men terecht op telefoonnummer 0252-231805.

‘Onprofessioneel’ Volgens Jan Kiewiet de Jong kan het gedrag van de politie alleen maar worden omschreven als “uitermate onprofessioneel en buitenproportioneel agressief ”. Kiewiet de Jonge: “Communicatie met mij als vergunninghouder namens de Vrienden in Warmond is er niet geweest. Mijn pogingen om het gebeuren te sussen werden niet geaccepteerd en het sponsorponton was opeens verboden terrein. Twee woorden van onze bestuursleden waren genoeg geweest om dit heel kleine probleem op te lossen. Ook bleek duidelijk dat de communicatie tussen de bewakingsdienst en politie niet meer plaatsvond. Sterker nog: de bewakingsdienst is ter plekke zelf slachtoffer geworden van de pepperspray die door politie werd gebruikt. De politiemensen waren dus enerzijds blijkbaar niet op de hoogte van het opgestelde veiligheidsplan en anderzijds totaal niet bekend met wie er in de organisatie zaten, met wie er overleg gepleegd zou worden bij mogelijke problemen, en ook niet bekend met Warmond of de Warmonders. Op deze wijze heeft het natuurlijk geen zin om als organisatie meerdere vergadersessies met gemeente, politie en ambtenaren te hebben. Veiligheidsplannen worden óf niet gelezen, óf hebben geen zin als de betreffende ambtenaren niet op de hoogte zijn van de aard van een evenement of de locatie ter plekke. Het zou natuurlijk heel fijn zijn geweest als een locale politieman dit probleempje met zachte hand en een goed gesprek had opgelost. In plaats hiervan escaleerde het uitzetten van een radio op een boot dertig meter uit de walkant in een ware veldslag, waarbij de goedwillende leveranciers van boten die hun boten om niet ter beschikking hebben gesteld voor de goede doelen en Warmond en meer dan 24 uur in de weer zijn geweest om het evenement tot welslagen te brengen, uiteindelijk onterecht zijn ingerekend en nu zelfs worden beticht van mishandeling van politiemensen. Het omgekeerde was het geval”, verzekert Kiewiet de Jonge. De redactie van De Teylinger heeft ook geprobeerd om een reactie te krijgen van Ron van Eijk, de voorzitter van de Vereniging Vrienden in Warmond. Deze liet echter weten daarvoor “geen tijd te hebben”. De website van de Vrienden in Warmond is sinds enkele dagen ook niet meer bereikbaar. Op deze site stond vermeld dat Jan-Willem ten Kleij de voorzitter van de vereniging was.

Burgemeester ‘geschrokken’ Warmond - Burgemeester Schelberg heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond laten weten “ernstig geschrokken” te zijn van wat er gebeurd is na afloop van het Leede Concert. Het feit dat een politieman gewond is geraakt noemde hij “ernstig”. Volgens hem is pas na nader onderzoek te zeggen of het optreden van de politie proportioneel geweest is. Eerst moet grondig worden uitgezocht wat er allemaal precies gebeurd is. Hij zal dat in een later stadium aan de gemeenteraad rapporteren.


pagina 6

27 JUNI 2012

Boekbindclub in bibliotheek

KERKDIENSTEN Kerkdiensten van donderdag 28 juni t/m woensdag 4 juli.

Sassenheim RK-Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): Zondag: 10.00 uur Jongerenviering m.m.v. koor Barth Westenwind (afscheid groep 8). Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): Zondag: 10.00 uur ds. T. Moll; 19.00 uur ds. T. Moll (meditatieve dienst). - Julianakerk (Julianalaan 6): Zondag: 10.00 uur ds. A.A. Bosma. Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): Zondag: 10.00 uur ds. S. Pos.

Voorhout RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): Donderdag: 18.45 uur Eucharistieviering in Dagkapel. Zaterdag: 19.00 uur Jongerenviering. Zondag: 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Schola Cantorum. Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): Zondag: 9.00 uur ds. E. Oort, Katwijk; 10.30 uur ds. J.W. van den Berg (zangdienst).

Sassenheim - In de maand juni exposeert boekbindclub Boek en Band in Bibliotheek Bollenstreek vestiging Sassenheim. De negen leden van Boek en Band maken ieder jaar een eigen boek rond een centraal thema. Ieder lid is daarbij vrij in de uitvoering en zo gebruikt eenieder haar sterke kanten. Het thema wordt in het voorjaar door middel van verschillende stemrondes gekozen en in het najaar aan elkaar gepresenteerd. Deze laatste bijeenkomst heeft een spannend en feestelijk karakter omdat de leden hun gemaakte werk nog niet eerder aan elkaar hebben getoond. Het thema is wel het uitgangspunt, maar wordt door iedereen op een andere manier opgepakt, letterlijk of minder letterlijk. Ieder lid laat zich door andere dingen inspireren en daardoor komen er ook altijd heel verschillende werken op tafel. De club is in enigszins gewijzigde samenstelling al vele jaren bij elkaar en net zoveel thema’s zijn de revue gepasseerd. Dit jaar was dat het thema ‘Kookboek’. De expositie van boekbindclub Boek en Band is de hele maand juni tijdens openingsuren in de bibliotheek van Sassenheim te bezichtigen.

COLOFON

Warmond RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): Zaterdag: 19.00 uur Eucharistieviering met Papillon. RK-Kapel Mariëngaerde (Mgr. Aengenentlaan 3): Donderdag: 11.00 uur. Zondag: 10.00 uur. Dinsdag: 11.00 uur. Protestantse Gemeente (Herenweg 82): Zondag: 10.00 uur ds. R. Steenstra, Leiden. Baptistengemeente Kaleb (Herenweg 80): Zondag: 10.30 uur ds. W.F. van Rijn (Heilig Avondmaal).

MEDISCHE DIENSTEN

Avond-, nacht- en weekenddiensten.

Alarm Ambulance, brandweer en politie: tel. 112. Dier in nood: tel. 144.

Huisarts Alleen spoedeisende huisartsenhulp: Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 B, Voorhout, tel. 0252-240212 (altijd eerst bellen).

Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www. tandartswaarnemingbollenstreek. nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via het telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur.

Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216.

Dierenarts Via telefoonnummer Dierenkliniek Sassenheim (tel. 0252-232219) en Dierenkliniek Voorhout (tel. 0252215231) verneemt men welke dierenarts waarneemt.

www.deteylinger.nl Twitter: @DeTeylinger Oplage 16.000 Uitgave van

Ambachtsweg 7 A Postbus 3066, 2220 CB Katwijk telefoon 071-4022901 fax 071-4032325 Advertenties Contactgegevens binnendienst: Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: dinsdag 11.00 uur Redactie Eindredactie: Piet van der Vooren e-mail: redactie@deteylinger.nl telefoon 071-3010118 Contact bij voorkeur per e-mail Sluitingstijd kopij: maandag 17.00 uur Verspreiding Telefoon 071-4022901, of e-mail: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl De Teylinger wordt iedere woensdag huis-aan-huis verspreid in de gemeente Teylingen en is bovendien af te halen op de volgende adressen: Sassenheim: Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25; Bruna, Hoofdstraat 207; Primera Van der Lans, Hoofdstraat 208; Speciaalzaak Kaldenbach, Hoofdstraat 243; Esso Selfservice, Oosthoutlaan 2. Voorhout: Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1; Autobedrijf Schoonoord, Herenstraat 8; Plus Van Dijk, Herenstraat 45; Hoek Boek & Kantoor, Herenstraat 63; Primera, Jacoba van Beierenhof 26. Warmond: Albert Heijn, Dorpsstraat 2; VVV, Dorpsstraat 88 A; De Nie Toys & Stamps, Dorpsstraat 106. Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondisementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid sub 4 van de Auterswet als het databankrecht.

FAMILIE-BERICHTEN

PIANOLERAAR

Aanleveren familieberichten

GEEFT PRIVÉLESSEN BIJ U THUIS Voor informatie: T - 071-3414776 M - 06-55751306 of bezoek de website

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Teylinger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

www.pianolesbijuthuis.nl

EMORIE Natuursteen

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Het adres voor een passend gedenkteken

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Toonzaal geopend maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur Gedenktekens in natuursteen, glas, rvs en hout Levering direct aan particulieren Zeer snelle levering (2 weken) Deskundig advies

‚‚ ‚‚

Delfweg 34a - 2211 VM Noordwijkerhout 8GNGHQQP‚*CZ E-mail: info@Memorienatuursteen.nl www.memorienatuursteen.nl

SHOWTUIN VRIJ TOEGANKELIJK Ankie Jochemsz & Jollie Wildeman & Wilma Bleeker zorgzaam en betrokken met oog voor details

Expositie in VVV-kantoor

Uitvaartonderneming Teylingen dag en nacht bereikbaar tel: 06-30409466 www.uitvaart-teylingen.nl

Warmond - Tot half juli is in het VVV-kantoor aan de Dorpsstraat 88 A in Warmond een expositie gemengde techieken van Paul Lavender te bezichtigen. De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf en oostindische inkt. Lavender heeft zijn werk deels gebaseerd op de glas in lood-techniek. Het werk is kleurrijk, heeft als doel mensen op te vrolijken, en komt voort uit zijn fantasie. Hij baseert zijn werk op alle beelden en indrukken die hij in het dagelijks leven opdoet en geeft daar dan zijn eigen draai aan. Lavender schildert landschappen, kastelen, havens, schepen, bloemen, kerken en huizen. Typerend voor zijn werk is dat hij de mensenwereld samenvoegt met de natuur. Vandaar aan de ene kant de strakke belijningen en vakjes, en aan de andere kant de meer dynamische speelse lijnen en versieringen. Het schilderen is voor Lavender een spirituele ervaring, want hij schept zijn eigen wereld.

Expositie vilten in bieb

Kwaliteit voorop

Ed Turnhout Uitvaartleider

Voorhout - Cursisten van de Volksuniversiteit Teylingen tonen in de maand juni het resultaat van hun cursus vilten bij Bibliotheek Bollenstreek vestiging Voorhout.

Hoe divers de wensen ook mogen zijn, wij zorgen ervoor dat ze worden vervuld. Met gevoel voor stijl en met oog voor kwaliteit. Vanaf het eerste gesprek met de nabestaanden tot en met het laatste moment gaan we voor het beste. We maken van elke uitvaart een waardig afscheid. TEL. 0252-413213 Dag en nacht bereikbaar

Heereweg 60, 2161 AJ Lisse www.vdputten.eu

In de vitrine zijn onder meer sieraden, tassen, shawls en kussens te zien. Het werk geeft een goed beeld van de mogelijkheden van het verwerken van wol tot vilt. Op de website van de docente www. sophiavantongeren.nl is te lezen hoe vilt gemaakt wordt. De ambachtelijke techniek van het vilten maakt het mogelijk deze steeds op nieuwe manieren toe te passen. Door wol in dunne laagjes op zijde te vilten ontstaan dunne soepele sjaals. Van wol kunnen sieraden, broches, kettingen en interieurobjecten gemaakt worden. Geïnteresseerden kunnen het werk bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan Kerkzicht 8 in Voorhout.

Koomen op lijst van D66 Voorhout - Het Teylingse D66gemeenteraadslid Joost Koomen staat op de kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamer-verkiezingen op 12 september. Voorlopig neemt hij op de lijst een 38ste plaats in. De leden van D66 bepalen uiteindelijk de definitieve lijstvolgorde. “Het is weliswaar een onverkiesbare plaats, maar het is een belangrijke eerste stap”, zo laat fractievoorzitter Rose Marie Keijzer weten. “We vinden dit erg leuk en het biedt campagnetechnisch natuurlijk ook goede mogelijkheden. Ik weet dat Joost zich enorm zal gaan inzetten om hoger op de lijst te komen”, aldus Keijzer.

KaartenKeus.nl Bestel snel en eenvoudig online uw geboorte-, huwelijksof gelegenheidskaart op www.KaartenKeus.nl

De collecties zijn ook in te zien bij Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk, tel. 071 408 14 97 KaartenKeus.nl is een onderdeel van


27 JUNI 2012

pagina 7

Mini-bieb in Voorhout

Gemeenteraad achter afslanken bibliotheek Teylingen - De gemeenteraad heeft unaniem besloten om de bezuiniging op de bibliotheek terug te brengen van het oorspronkelijke 300.000 euro naar 250.000 euro per jaar. In de kern Voorhout blijft daarmee een mini-bibliotheek bestaan voor jongeren en ouderen.

Van het gloedvolle betoog van Hans Goudsmit (rechts) is wethouder Kees van Velzen (links) niet echt onder de indruk (Foto: Nico Kuyt).

Met dit bedrag kan bibliotheekdirecteur Hans Portengen naar eigen zeggen leven. En met ietwat lange tanden vroeg hij de raad vorige week dan ook het voorstel van B&W te ondersteunen. De voorkeur van de bieb gaat uit naar nieuwe huisvesting in de voormalige Blokker op Herenstraat 48 in Voorhout. Maar deze ontwikkeling bracht evenwel geen vrolijkheid bij inspreekster Carla Jonkheer namens de Betrokken Teylingers. Zij had het gevoel dat het besluit veel

Alleen PvdA en CU tegen

Naar Koudenhoorn

te snel genomen is. Ze vroeg zich af of niets viel te doen aan de hoge huur voor het huidige gemeentelijke pand waarin de bibliotheek nu in Voorhout zit. Subsidie geven en via de hoge huur weer innen, is dat niet vestzak-broekzak, zo stelde Jonkheer. Dit vond ook het CDA. De gemeente blijft over met een groot leeg glazen huis en dat gaat geld kosten. Niettemin kon het CDA toch instemmen met het voorstel. En met tegenzin konden dit ook de ChristenUnie, PvdA en Trots op Nederland, echter om verschillende redenen. Zo hamerde Trots op Nederland op het meer inzetten van vrijwilligers in plaats van beroepskrachten. De komende jaren blijft de gemeente opnieuw de behoefte peilen naar papieren boeken en de opmars van de digitale exemplaren. Over de bieb is dus het laatste woord nog niet geschreven.

Bestemmingsplan Koudenhoorn Aanleg ophaalbrug komt ongeschonden door raad in najaar van start

Door Nico Kuyt In de vergadering kwam oud-PvdA-raadslid Hans Goudsmit, nu in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Betrokken Teylingers, nog een laatste oproep doen om de natuur van Koudenhoorn te sparen. Het eiland is naar zijn mening een groene parel in de Randstad en een ‘heel heftig stuk’ van Warmond. Met een grote botenloods en de komst van zeilvereniging De Balgerij in het riet van de Noordse woelmuis kan zijn stichting zich niet verenigen. De Betrokken Teylingers zijn het er niet mee eens dat er volgens het ministerie geen ontheffing nodig is op basis van de Flora- en Faunawet. Hiertegen hebben zij bij het minis-

terie bezwaar aangetekend. Maar het bleek vorige week tevens dat dit bezwaar ongegrond is verklaard. Er is geen ontheffing nodig, mits maatregelen genomen worden om de nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of te beperken. En dat is Teylingen volgens wethouder Kees van Velzen ook van plan. “Er is geen sprake van dat op Koudenhoorn een aanslag wordt gepleegd op de natuur. De werkzaamheden kunnen zelfs een positief effect hebben. Door de hekken te vervangen door watergangen wordt het leefgebied van de Noordse woelmuis zelfs verbeterd�, aldus de wethouder. PvdA-raadslid Peetoom twijfelde echter of het plan wel voldeed aan de Europese habitatrichtlijn, en zijn collega Nederstigt (ChristenUnie) pleitte daarom voor uitstel

nieuwe patiĂŤnten zijn welkom! Irislaan 281A, 2343 CM Oegstgeest www.m2tandartsen.nl

Nieuwe haring, ve rs van

SASSENHEIM

VERSTRIO

van de beslissing. Maar daar wilde Van Velzen niets van weten. Want de werkzaamheden moeten voor 31 december zijn uitgevoerd, anders verdwijnt de Europese POPsubsidie van 950.000 euro. “Ik heb de hoop gehad dat, wanneer wij in de uitgebreide participatieronde met 25 partijen om de tafel hebben gezeten, en ook met de Betrokken Teylingers, dit voorstel draagvlak zou hebben. Ik zou het buitengewoon jammer vinden als we dit vertragen. Dan komt het plan op de tocht staan, want het verlies van de subsidie kunnen wij zelf niet financieren. Koudenhoorn verdient het dat de kwaliteit van het totale eiland wordt verbeterd.� Een grote meerderheid van de gemeenteraad kon vervolgens met het bestemmingsplan instemmen.

het mes

p/st. 1,75 4 voor

Nieuwe haring, em mertje

6,00

s 2,5 kg

p/st. 11,50 2 voor

18,50 Nieuwe bokking p/st. 1,25 5 voor 5,00 Brado of kipper p/st. 1,00 5 voor 4,00 Gerookte makreel 100 gram 0,89 WOENSDAG: Kib beling 500 gram 6 ,50

Schuitemaker’s Fi sh & Chips, open van wo t/m vrij van 12 .00 tot 18.00 uur Zaterdag van 12.0 0 tot 17.00 uur

Warmond - De gemeenteraad heeft unaniem een extra krediet van meer dan een half miljoen euro verleend voor de realisatie van de ophaalbrug naar Koudenhoorn. Na het vaarseizoen begin oktober gaat het bedrijf Groot Lemmer uit Heerenveen aan de slag met het aanbrengen van een tijdelijk noodbrug en vervolgens de nieuwe ophaalbrug. In de gemeenteraad had CDAraadslid Hans Keulen nog twijfels over de gehanteerde onderhandse aanbesteding. Hij hoopte dat het volgens de Europese regels niet een brug te ver zou blijken te zijn. Maar volgens de wethouder is het bij de provincie getoetst en zijn de voorwaarden uitgebreid besproken. De conclusie is dat de procedure correct is verlopen. Er was geen landelijke aanbesteding nodig. Er zijn overigens niet zoveel bedrijven die dit soort bruggen bouwen. Daarnaast moet de brug voor het grootste deel op 31 december zijn gerealiseerd. Deze deadline ligt onverbiddelijk vast. Als er een verder uitstel plaatsvindt is de gemeente een subsidie van zes ton kwijt. Dan

komt de ophaalbrug er zeker niet. Unaniem konden de fracties met het krediet instemmen. Ook Keulen kon instemmen, want bij een tegenstem is de gemeente de subsidie en de ophaalbrug kwijt. Hij verklaarde weliswaar enigszins gerustgesteld te zijn door wethouder, maar nog niet opgelucht te zijn. laat je niet aeiden.nl

EEN BEETJE CHAUFFEUR LAAT ZICH NIET AFLEIDEN Bellen? Hou ’t kort

Kleur uw barbecue

Weekaanbiedingen gram..... Hollandse andijvie 500

.

0.69

Hollandse m ........... kleine tuinbonen 500 gra

0.69 1.49 0.79 0.69 1.75

..... ..... ... Cantaloupe meloen .......... ..... ..... ..

Ham-preisalade 100 gram ..... ..... ... Verse bami 100 gram .......... Elke woensdag:

Perssinaasappels 10 stuks

Tel. winkel: 0252-2101 51 Oude Haven 3 - Sasse nheim

Een artist impression van de ophaalbrug naar Koudenhoorn.

...........

v.d. Veer

heim Hoofdstraat 259 - Sassen Tel./Fax: 0252-232141

,&634-"(&3,001+&

VIB’s met GRATIS saus

550 220 299 180

TUVLT 41&$*"-

Pineapple inside

HSBN

7-&&48"3&/,001+&

Gebraden kipfilet + gebraden spek YHSBN 8&&,""/#*&%*/(

Runderreepjes

HSBN

Scholten keurslager

Aanbiedingen geldig van 25-06-2012 t/m 30-06-2012

Warmond - Het bestemmingsplan Koudenhoorn is vorige week met grote meerderheid aangenomen door de gemeenteraad. Alleen Joost Peetoom (PvdA) en Frans Nederstigt (ChristenUnie) stemden tegen. Burgemeester Sander Schelberg noemde het een historische gebeurtenis, want de herinrichting van het eiland heeft nogal een verleden.

)PPGETUSBBUt4BTTFOIFJN 5FMt'BY XXXTDIPMUFOLFVSTMBHFSOM JOGP!TDIPMUFOLFVSTMBHFSOM


‘Dat ik weer zo goed kan zien, is één groot wonder’

Rijnzicht Oogkliniek: ‘Lensimplantaat is dé oplossing bij hogere sterktes, zelfs met een cilinder’ Voor veel bril- en contactlensdragers is het een droom: wakker worden, en direct scherp zien. Je bed uitspringen en niet naar je bril hoeven zoeken; de deur uit rennen zonder contactlens-ritueel; sporten en reizen zonder gedoe met flesjes en brillenkokers; op het strand liggen en niet hoeven te zoeken naar je zonnebril op sterkte. Een droom? Toch niet. Voor veel cliënten van Rijnzicht Oogkliniek in Oegstgeest is het werkelijkheid geworden. Ten onrechte denken veel bril- en contactlensdragers dat ze met hun afwijking niet in aanmerking komen voor een behandeling in een oogkliniek. De afgelopen jaren hebben laser- en lenstechnologieën echter een grote vlucht genomen. Ook bij Rijnzicht Oogkliniek past men deze technieken toe en werkt men met de meest geavanceerde apparatuur. Naast de honderden succesvolle ooglaserbehandelingen die de afgelopen acht jaar zijn uitgevoerd, loopt de kliniek voorop met het plaatsen van implantlenzen. Voor hen die niet voor laseren in aanmerking komen, vaak mensen met een meer dan gemiddelde oogafwijking, zijn deze flexibele lensjes een uitkomst Sterktes van -3 tot -23,5 dioptrie en van +3 tot +8 dioptrie én cilinders kunnen door de lens, die via een klein sneetje aan de rand van het hoornvlies in het oog wordt geschoven, gecorrigeerd worden.

Bij Rijnzicht Oogkliniek zijn al veel goede resultaten bereikt met de Artiflex Torische Implantlens. Dit ultradunne lensje, waaraan jaren van onderzoek en ontwikkeling vooraf zijn gegaan, is zo soepel als een zachte contactlens. Hierdoor is de lens opvouwbaar en kan het door een heel kleine opening veilig en gemakkelijk geplaatst worden. Deze lensimplantatie is pijnloos, en het herstel verloopt zeer snel. Overigens wordt bij Rijnzicht Oogkliniek ruim de tijd genomen om samen met de cliënt de mogelijkheden te inventariseren en vooronderzoek te doen. Veiligheid en professionaliteit staan er voorop. Angela Fles (51) is, zoals ze het zelf omschrijft, een lopend reclamebord voor Rijnzicht Oogkliniek. Ze had, tot enkele maanden geleden, een afwijking van -12 aan beide ogen, had elke dag last van haar contactlenzen, en ervaarde dat haar zicht langzaam achteruit ging. “Ik heb allerlei lenzen en adviezen geprobeerd, maar niets hielp.” Door de grote afwijking aan Angela’s ogen konden contactlenzen haar zicht slechts corrigeren voor zestig procent. Een bril verbeterde haar zicht zelfs maar voor 45 procent. “Voor laseren kwam ik met mijn -12 en een cilinder niet in aanmerking, wel voor lensimplantaten. Er werden bij Rijnzicht twee behandelingen gepland, met

een week ertussen. De behandeling is mij ontzettend meegevallen; bij wijze van spreken was de narcose het lastigste onderdeel. De dag na de behandeling kon ik al weer goed zien.” “Met beide ogen zie ik nu bijna honderd procent, dat is echt wonderbaarlijk. Het klinkt misschien overdreven, maar ik ben heel dankbaar dat ik weer zo goed kan zien. Het is één groot wonder. Ik zeg wel eens: ‘na mijn man en kinderen is dit het mooiste dat mij is overkomen.’ Op mijn zevende had ik al mijn eerste bril. En nu, nu doe ik ’s morgens mijn ogen open en zie ik direct goed. Geweldig!“ “Ik raad een behandeling bij Rijnzicht Oogkliniek bij iedereen aan. Alles is mij duizend procent meegevallen. Bovendien was de begeleiding, ook in het voor en na-traject, erg goed. Het was heel spannend om met zo’n hoge sterkte een `behandeling te ondergaan, maar ik ben enorm blij dat ik het gedaan heb. Hier heb ik mijn leven lang plezier van!”. Voor meer informatie kunt u de website van Rijnzicht Oogkliniek raadplegen (www.rijnzichtoogkliniek.nl), een afspraak maken voor een gratis quickscan of een informatieavond bijwonen. Rijnzicht Oogkliniek is bereikbaar op tel. 071-5192090

laserbehandeling & lensimplantatie

6 weken zwemmen voor maar € 25,in het Bollenbad!

Vers, vers, vers brood gebak vleeswaren kaas

groenten en fruit vlees zuivel

sappen maaltijden croissants

Zomerabonnement

In de zomervakantie, van maandag 9 juli t/m 19 augustus, zwem je 6 weken voor maar € 25,-! Je krijgt een persoonsgebonden magneetkaart (eenmalig € 5,-) en je kunt komen zwemmen wanneer je maar wilt tijdens de recreatieve uren. Tot snel! Voor meer informatie bel: (071) 361 33 33 of ga naar:

www.bollenbad.nl N.V. Sportfondsenbad Noordwijk Nieuwe Zeeweg 65 2201 TM Noordwijk Tel: (071) 361 33 33

altijd een belevenis

Warmond zondag 9:10

Maandag t/m zaterdag 7:30 tot 20:00 Zondag 9:00 tot 13:00 Tot ziens bij Fresh Moments Ammerlaan: Dorpstraat 30, Warmond


27 JUNI 2012

pagina 9

Met bezwaar tegen wethouder Stuurman

Wraakgierig Wakker Teylingen lijkt weinig kans te maken Voorhout - Vorige week dinsdag werd voor de Bezwaarcommissie de aanval op wethouder John Stuurman ingezet door drie vertegenwoordigers van de Voorhoutse actiegroep Wakker Teylingen. Dit vanwege de gekozen route van het bouwverkeer voor de woningen van de eerste fase van de nieuwbouwwijk Hooghkamer in Voorhout. Als Stuurman ook in Teylingen zou wonen, zou hij volgens hen beter bekend zijn met de lokale situatie en een ander besluit hebben genomen, zoals het verkeer over de Jacoba van Beierenweg laten lopen. Maar de bewoners van deze weg denken daar weer anders over. Door Nico Kuyt Informatieavonden, mediation, het heeft allemaal niet geholpen. De bewonersgroep Wakker Teylingen wil niet dat de route van het bouwverkeer door de Mozartlaan en Offenbachpad gaat lopen. Daarom sleepten zij wethouder Stuurman

voor de Bezwaarcommissie. Niet over de bouwroute, maar omdat hij een wethouder ‘van buiten’ is. In april heeft de gemeenteraad bij grote meerderheid de jaarlijkse ontheffing verleend aan Stuurman en collega Karin Lambrechts van de plicht om in de gemeente te wonen. Dit grijpt de groep nu aan om zijn gelijk te halen. Onlangs verklaarde Stuurman zich “best wel persoonlijk geraakt te voelen als het zo gespeeld wordt en als je als mens met hart en ziel voor je werk gaat. Je gaat voor een meest veilige bouwroute en als je persoonlijk aangevallen wordt, dan doet dat iets met je. Maar we nemen samen als B&W de besluiten en die zijn genomen op basis van feiten. Maar de bezwaarprocedure moet zijn beloop krijgen.” Voor B&W blijft de route door de Mozartlaan de ‘minst onveilige’.

uiteindelijk komt er een route langs hun huis die naar hun mening qua veiligheid slecht is. De gemeente heeft gekozen tot het afdekken van een politieke blunder, vinden zij, en stellen twijfels bij de betrokkenheid van de wethouder die lichtzinnige beloftes doet, die breekt en vervolgens redenen aandraagt. Zo maken zij de sprong naar hun bezwaar tegen de wettelijke plicht van een wethouder om in de gemeente te wonen. Zij hebben Stuurman als onbetrokken en onbekend met de plaatselijke situatie ervaren. Een wethouder die in hun ogen nooit de intentie heeft gehad om in Teylingen te komen wonen of dermate naief moet zijn dat de rol van wethouder niet voor hem is weggelegd. En een gemeenteraad die onvoldoende zorgvuldig en kritisch is geweest bij het verlenen van de jaarlijkse ontheffing van de woonplicht.

Harde woorden

Stemhokje

Tijdens de hoorzitting vorige week gaven de bezwaarmakers aan dat zij Stuurman hebben leren kennen in het proces van de bouwroute. En

Maar volgens de raadsvrouw van de gemeenteraad snijden al deze harde woorden geen hout. De raad is bevoegd ontheffing te verlenen. Wat de bijzondere omstandigheid is om een wethouder voor een jaar te ontheffen van zijn verhuisplicht is aan de raad om in het debat te bepalen. Dit is zorgvuldig afgewogen, en het bezwaar kan dus alleen maar ongegrond verklaard worden omdat de raad vertrouwen heeft in de wethouder en ontheffing heeft verleend. Voor de burgers is er elke vier jaar het stemhokje om de keuze hierover kenbaar te maken. Het is ook maar de vraag of de bezwaarmakers wel belanghebbend zijn.

De Flierefluiters winnen op festival Sassenheim - Dweilorkest De Flierefluiters uit Sassenheim heeft afgelopen zondag het festival ‘Dollen tussen de Bollen’ in Noordwijkerhout gewonnen. Van de zestien deelnemende orkesten beoordeelde de jury het Sassenheimse orkest met het hoogste aantal punten. De Flierefluiters speelden een gevarieerd repertoire, van Lady Gaga tot Nancy Sinatra en van Usher tot de Gipsy Kings. Ondanks de vele regen konden de Sassenheimers het publiek amuseren met hun opzwepende muziek en enthousiasme. De jury kon dit waarderen en verkoos de Sassenheimse Flierefluiters tot winnaars van de dag (zie foto). Tijdens het Sassems Dweilspektakel op vrijdag 31 augustus zullen ze deze muziek in eigen dorp presenteren.

Op grond van de wet kan iemand pas bezwaar maken als er sprake van is dat hij objectief bepaalbaar rechtstreeks persoonlijk geraakt is en een persoonlijk belang heeft tegenover de andere burgers. Volgens de gemeenteraad hebben de drie bezwaarmakers dit niet en kunnen zij niet aannemelijk maken wat hen nu onderscheidend raakt. Of er überhaupt wel bezwaar gemaakt kan worden tegen de ontheffing is ook nog een vraag. Hierover is geen jurisprudentie beschikbaar. Het ligt nu aan de aan de Bezwaarcommissie om dit onontgonnen juridische veld te ploegen. Als de bezwaarmakers al niet ontvankelijk worden verklaard, zal naar verwachting het bezwaar toch struikelen omdat de ontheffing een politiek besluit is, in politiek debat tot stand is gekomen en ook in de politieke arena thuishoort. Nadat de Bezwaarcommissie een advies heeft samengesteld gaat de gemeenteraad in september een besluit nemen op het bezwaar.

Het ongeluk deed zich voor bij basisschool De Alleman in Warmond (Foto: Toon van der Poel).

Kind vast op hek bij basisschool Warmond - Een 8-jarige jongen heeft vorige week woensdagmiddag met zijn kin vastgezeten aan een hek bij basisschool De Alleman aan de Laan van Oostergeest in Warmond. Door Piet van der Vooren De jongen klom in een hek bij de school, maar kwam daarbij met zijn kin vast te zitten op een punt

van het hek. Dat gebeurde toen de lessen al waren afgelopen. Verschillende hulpdiensten, waaronder twee ambulances, drie brandweerwagens en een traumahelikopter, rukten na de melding uit. Voordat de brandweer arriveerde kon de leerling echter al bevrijd worden. De traumahelikopter hoefde daarom niet ter plaatse te komen. De jongen, die aanspeekbaar was, werd daarna met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

Grondaankoop Kloppend Hart is stuk dichterbij Warmond - Maandag 18 juni hebben de gemeente Teylingen en de Protestantse Gemeente Warmond hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. Voor het realiseren van het Kloppend Hart Warmond is grond nodig van de Protestantse Gemeente. De Protestantse Gemeente Warmond is bereid deze grond aan de gemeente te verkopen. De afspraken en voorwaarden die beide partijen daarbij stellen staan in de intentieovereenkomst. Nu de intentieovereenkomst is getekend kan de grond ook daadwerkelijk worden verkocht. Zowel de gemeente Teylingen als de Protestantse Gemeente Warmond hebben inmiddels de waarde van de grond laten taxeren. De verwachting is dat op basis hiervan de gemeente Teylingen en de Protestantse Gemeente Warmond tot een akkoord komen zodat de grond op tijd kan worden overgedragen aan de gemeente. Begin 2012 is architectenbureau Atelier PRO uit Den Haag geselecteerd voor het ontwerp van het Kloppend Hart Warmond, wat de verbouw van Het Trefpunt en nieuwbouw voor de drie scholen

omvat. De architect is op basis van een visie gekozen. Deze visie is gedeeld met verschillende belanghebbenden, zoals de kernpartners, gebruikers van Het Trefpunt, de klankbordgroep en ouders. Dit heeft geleid tot een bijstelling van deze visie. Vóór de zomervakantie moet dit schetsontwerp definitief vastgesteld worden, zodat men aan de volgende fase, het voorlopig ontwerp, kan beginnen.

Inloopavond Na de zomervakantie wil de gemeente het voorlopig ontwerp en het concept-ontwerpbestemmingsplan bespreken met de inwoners van Warmond. Rond september/ oktober zal hiervoor een inloopavond georganiseerd worden.

Iedere vrijdag op het Raadhuisplein

VOORHOUT VERSMARKT VOORDEEL Vastkokende Frieslander

aardappelen Andijvie Nieuwe oogst prei Harde Elite trostomaten

3.95 kilo 1.00 kilo 1.25

5 kilo

kilo 1.50 2 kilo 2.50

Harde Elstar handappelen Grote zoete Murcia Galia meloenen

3 kilo 3.50

2 stuks 2.50

Firma P. en G. Visser

Aardappelen, groenten & fruit

Weekknaller!

Fijn volkoren van 1,60 voor slechts 1,00!! Waldmik zonnepitbrood nu voor maar 1,75 4 voor 1,75 Reuze eierkoeken en 8 voor maar 3,00 Roomboter suikerbrood 3,50

en nu met 20 extra zegels!!

Vers uit eigen oven Ragoutbroodjes Goed gevuld met heerlijk rundvlees

NIEUW!! nu 4 voor 4,50

+ 5e GRATIS!!

Online bestellen? pje.nl Kijk op www.stoe


Autocentrum van Egmond specialist in: Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

Laat de zomer maar komen

VW BEETLE CABRIO 1.6 Highline - 40.000 km

Verkoopteam

VW GOLF III CABRIO Bouwjaar 2000 met Elektrische kap!

Een kleine greep uit ruim 50 auto’s: Audi A6 3.2 FSI aut. 2008 ₏ 27.950,VW Golf VI 1.4 TSI 2010 ₏ 17.945,VW Golf VI 1.4 2011 ₏ 16.945,VW Golf VI 1.4 TSI 2008 ₏ 14.500,VW Golf Plus FSI 2007 ₏ 12.950,Seat Altea 1.6 2004 ₏ 8.950,VW Polo 1.4 16V 2008 ₏ 9.950,VW Polo 1.4 16V 2010 ₏ 13.950,VW Passat 1.6 2003 ₏ 6.950,VW Fox 1.2 2006 ₏ 5.950,-

Bouwjaar 2004, met Elektrische kap!

VW Polo bluemotion VW Touran 1.6 FSI VW Bora 1.6 16V VW Polo 1.4 VW Polo 1.2 VW Golf IV 16V Opel Zafira 7 pers. Mits. Space Star 1.3 Seat Arosa 1.4 Golf III GTI

2010 2005 2003 2005 2002 1999 2003 2002 2003 1995

â‚Ź 13.749,â‚Ź 9.950,â‚Ź 4.950,â‚Ź 5.950,â‚Ź 4.500,â‚Ź 4.250,â‚Ź 5.950,â‚Ź 3.950,â‚Ź 3.945,â‚Ź 1.250,-

Of kijk voor alle auto’s op:

www.acvanegmond.nl Adenta tandprothese Specialist eringen

rzek Alle ve

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op benen, billen, taille en buik.

BEL NU VOOR DE ZOMERACTIE!

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op de vet- en vochthuishouding.

Jaguar XF Datum deel I: Kilometerstand: Brandstof: Transmissie: Accessoires:

3.0D V6 S Portfolio

19-8-2010 32.135 km Diesel Automaat

Prijs: â‚Ź

Garantie: Rijklaar maken: Kenteken:

54.000,-

Fabrieksgarantie t/m 19/8/2013 â‚Ź 750,45-NBV-6

ABS, Airbag(s), Airco, Alarm, Audio, Centr. deurvergrendeling, Cruise control, Elec. verstelbare stoelen, Elektrische ramen, Lederen bekleding, Lichtmetalen velgen, Middenarmsteun, Navigatie systeem, Park Distance Control, Schuif / Kanteldak, Start onderbreking, Stuurbekrachtiging, Traction control, Verwarmde spiegel(s), Verwarmde voorstoel(en), Warmtewerend glas, ABS, Achterruit verwarming, Airbag bestuurder, Airbag passagier, Airbags voor, Airconditioning, Audio ingang, Audio Stuurbediening, Automatic climate control, Automatisch inschakelende koplampen, Bekerhouder achter, Bekerhouder voor, Binnenuit verstelbare buitenspiegel, Bluetooth telefoonvoorbereiding, Boardcomputer, Brakeassist, Buitentemperatuurmeter, Centrale deurvergrendeling afstandbediend, Cruise control, Dagteller, Derde driepuntsgordel achter, Derde hoofdsteun achter, Diepteverstelling stuur, Dimmende binnenspiegel, Dimmende buitenspiegel, Elektrische parkeerrem, Elektr. ramen achter, Elektr. ramen voor, etc. etc.

Financiering per maand vanaf â‚Ź 895,BTW-auto: Ja Gewicht: 1745 Kg 202 kw (275 PK) Gerekend met een aanbetaling van EUR 10.000,- . Vraag onze adviseur naar de brochure waarin de voorwaarden en actuele rentetarieven zijn vermeld. De financieringsmogelijkheden worden u onder voorbehoud van Kredietacceptatie aangeboden. Alle kredietaanvragen worden door de betreffende kredietmaatschappij getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) te Tiel.

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

PARTICULIEREN

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â‚Ź 8,00 ingeleverd worden bij:

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk hout Noordwijker

Â… )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â… 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â… PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â… 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â… 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â… -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â… 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â… #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

Oegstgeest Rijnsburg

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

Warmond Wassenaar

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels â‚Ź 8.00. Per regel â‚Ź 2.75 meer.

Sassenheim Valkenburg Voorhout Waardeiland

De Zilk

}

â‚Ź8.00 â‚Ź 10.75 â‚Ź 13.50 â‚Ź 16.25 â‚Ź 19.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam:............................................................................................................................................................. Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â… TE KOOP Â… GEVRAAGD AANGEBODEN Â… GEZOCHT Â… GEVONDEN

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

Voor

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Na

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

www.tandenwinkel.com

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

OZBAY GORDIJNEN

KLEDINGREPARATIE & STOMERIJ

Ritssluitingen vernieuwen in

Broeken Jassen Jurken Rokken enz. Ook voeringen Geheel vernieuwen Leer en suède Nieuw elastiek in uw kleding

GORDIJNEN

Vitrage en draperie

Rolgordijnen Vouwgordijnen JaloezieĂŤn Lamellen PlissĂŠ Duette Multishade

20% KORTING

op alle Innemen raamdecoratie Uitleggen *geldig tot 1 augustus 2012 Het langerAlles op maat gemaakt, korter maken van gratis opmeten, uw broek, jurken, gratis montage! jassen enz. Hoofdstraat 199, 2171 BC Sassenheim

Tel. 0252-22 11 28 www. ozbaygordijnen.nl


27 JUNI 2012

pagina 11

Bezwaarcommissie mag zich buigen over cv-ketel Bolwerk Sassenheim - Carl Fikenscher, algemeen directeur van de stichting Openbaar Basisonderwijs Duin en Bollenstreek, wil een oplossing voor de verwarming van openbare basisschool Het Bolwerk in Sassenheim. De pijpen van de cv-installatie zijn verroest. De gemeente Teylingen wil hieraan echter niet meewerken. Vorige week stonden school en gemeente voor de Bezwaarcommissie. Door Nico Kuyt Nadat het probleem werd geconstateerd diende de school een aanvraag in voor de bekostiging van een slibstreamfilter. Op verzoek van de gemeente diende Het Bolwerk een spoedprocedure in. Die is bedoeld als het herstel niet kan wachten. De aanvraag werd echter afgewezen omdat er geen spoed is. En ook de reguliere aanvraag haalde het niet. Volgens de gemeente lost zo’n filter het probleem niet op, want het haalt de oorzaak niet weg waar-

door zuurstof in het systeem komt en er roestvorming kan plaatsvinden. Het vervangen van het hele cvsysteem wil de gemeente ook niet betalen. Dit heeft een standaard levensduur van 40 jaar en de stichting kan niet aantonen dat zij aan haar onderhoudsplicht heeft voldaan. Er zijn geen onderhoudscontracten van de cv-ketel of reparatiefacturen uit de periode 2003 tot en met 2009, de periode dat het het gezag van het openbaar onderwijs is overgedragen van de gemeente naar de stichting OBO.

Constructiefout Schoolbestuurder Fikenscher is hierover uiterst verbolgen. Het reguliere onderhoud is ieder jaar uitgevoerd en dat is te bewijzen ook, zo stelt hij. Maar de vraag is welk onderhoud de roest in de pijpen had kunnen voorkomen. Er is gewoon sprake van een constructiefout. Destijds zijn inferieure leidingen aangebracht en dit eist nu zijn tol. De suggestie die door de gemeente gedaan wordt over het onderhoud zou erop kunnen wijzen dat de

school niet ‘als een goed huisvader’ gehandeld heeft. En dit bestrijdt de voorzitter stellig. Tussen 2003 en 2010 is er wel degelijk onderhoud gepleegd. “Wij hebben er geen enkele belang bij een school te laten verloederen. Maar een monteur kijkt alleen of de leiding lekt. Hij gaat er niet met een camera in.”

Diepere oorzaak Maar volgens de gemeente is er sprake van een diepere oorzaak. Getwijfeld wordt of de filter het probleem wel oplost en over vijf jaar de leidingen niet opnieuw problemen gaan geven. Daarnaast is er geen papier naar het gemeentehuis gestuurd waaruit blijkt dat er voldoende onderhoud is gepleegd. En van een vervanging van het hele systeem kan ook geen sprake zijn, omdat het schoolbestuur niet aannemelijk kan maken waarom het systeem na 15 jaar al vervangen moet worden. Aan de Bezwaarcommissie ligt nu de taak om een advies te geven aan B&W of het bezwaar gegrond moet worden verklaard of niet.

Kleischelpenpad in Overbosch komt er Voorhout - Dankzij de steun van de inwoners van Voorhout en een donatie van Fonds 1818 kan het kleischelpenpad door het Overbosch in Voorhout worden aangelegd. De werkzaamheden beginnen op maandag 20 augustus en duren ongeveer drie dagen. Zodra het pad er ligt is het historische Overbosch ook goed bereikbaar voor senioren met loophulpmiddelen en ouders met kinderwagens. Het initiatief voor het kleischelpenpad komt van de Vrienden van het Overbosch, een stichting die in december 2011 is opgericht. Deze groep inwoners wil het Overbosch behouden, onderhouden en verbeteren. De afgelopen maanden hebben de vrijwilligers niet alleen meerdere onderhoudsacties uitgevoerd, ook het zwerfvuil wordt wekelijks aangepakt. In het dorp is er veel draagkracht voor de stichting. Talloze inwoners kochten één of meerdere Overbosch-certificaten. Met zo’n certificaat wordt voor 5 euro een meter kleischelpenpad gesponsord. Het nieuwe pad is dus daadwerkelijk gerealiseerd door en voor de inwoners. De firma Herruer zal de werkzaamheden uitvoeren om het kleischelpenpad aan te leggen. Dit vernieuwde Overboschpad wordt buiten het

Verkoop van boeken Sassenheim - In Bibliotheek Bollenstreek vestiging Sassenheim vindt tot eind juli een verkoop van afgeschreven boeken plaats. Het gaat om diverse soorten boeken, waaronder informatieve boeken, romans, veel jeugdboeken en een groot assortiment aan tijdschriften. De boeken kunnen van eigenaar wisselen voor 50 cent per stuk of 2 euro voor vijf boeken. Men betaalt voor een zelf samengesteld pakket van vijf tijdschriften 1 euro. De bibliotheek is gevestigd Kerklaan 42 in Sassenheim.

broedseizoen gerealiseerd, zodat zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de natuur en haar bewoners. Het Overbosch zal voor, tijdens en kort na de werkzaamheden wel gesloten zijn voor het publiek. De Stichting Vrienden van het Overbosch is blij met het resultaat. “Het is fantastisch om te zien welke mooie dingen er kunnen gebeuren wanneer zoveel mensen zich inzetten. Positieve acties krijgen positieve resultaten. Het nieuwe Overboschpad komt er dankzij de vele vrijwilligers, enthousiaste inwoners en Fonds 1818. We hopen dat de komende jaren veel bezoekers van het Overbosch genieten van het kleischelpenpad”, zo laat de stichting in een persbericht weten.

Viltexpositie in bibliotheek Sassenheim - In de maanden juli en augustus exposeert Sophia van Tongeren uit Warmond met haar handgemaakt vilt in Bibliotheek Bollenstreek in Sassenheim. Vilten is een van de oudste processen om van wol of haren een stof te maken. Voor het maken van vilt heeft men niet veel nodig: wol, water, zeep en de warmte en wrijving van de handen. Op de website www.sophiavantongeren.nl is te lezen hoe vilt gemaakt wordt. De ambachtelijke techniek van het vilten maakt het mogelijk deze steeds op nieuwe manieren toe te passen. Door wol in dunne laagjes op zijde te vilten ontstaan dunne soepele sjaals. Van wol kunnen ook sieraden, tassen en interieurobjecten gemaakt worden. Wol in combinatie met katoen en zijden vezels geven een mooi effect. De mogelijkheden met vilt zijn eindeloos. Tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Sassenheim kan men kijken naar sieraden, shawls, tassen en ook boekjes.

De Warmondse huisartsen Jojan Froeling (links) en Rolf de Vriend kunnen niet begrijpen dat iemand zomaar het uithangbord met de esculaap vernielt (Foto: FBPS/Peter Schipper).

Warmondse huisartsen:

‘Zo’n vernieling is toch helemaal niet nodig?’ Kinderen spelen poppenkast Voorhout - Zaterdag 30 juni presenteren de kinderen van kinderkunstatelier Verbeeldexpres in Voorhout een poppenkastvoorstelling: Het geheim van de Eiffeltoren. Ze hebben het verhaal zelf verzonnen. Ze hebben poppen gemaakt van papier-maché en zes kleurrijke decors geschilderd waartegen het verhaal zich afspeelt. Boven in de Eiffeltoren woont tovenaar Pompidou. Hij krijgt bezoek van de schilder Piet Casso, die een klein foutje maakt waardoor heel Parijs op zijn kop staat. Een rappende tijger bezoekt de chique juwelier Cartier. Vleesetende planten overwoekeren de stad, er rent een broodje langs de Seine en in Paleis Versailles woont opeens een verwaande hagedis met zijn aap. Papegaai Carto Cartograaf moet al deze vreemde zaken opsporen. Zal dit op tijd lukken? Zaterdag 30 juni om 18.30 uur begint de voorstelling. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie hierover: Patty Plugge, tel. 06-40299271.

iedereen verdient een morgen

Warmond - “Jammer dat dit is gebeurd. Het is toch niet nodig?” De Warmondse huisartsen Jojan Froeling en Rolf de Vriend zijn een beetje boos over de onnodige vernieling van het uithangbord met de esculaap aan hun huisartsenpraktijk in de Warmondse Dorpsstraat. Vorige week woensdagavond was het voor de achtste keer raak. Iemand vond het nodig om aan het uithangbord te gaan hangen, waardoor het nu wat droevig naar beneden hangt. Door Piet van der Vooren In 2000 werd de huisartsenpraktijk in de Dorpsstraat in Warmond officieel geopend. Ter gelegenheid van de opening kregen de huisartsen het uithangbord met de esculaap cadeau van de medewerkers. “Je kunt dus wel zeggen dat het bord voor ons een emotionele waarde heeft”, vertelt huisarts Jojan Froeling. “We zitten hier nu 12 1/2 jaar, en in die tijd is het al zeven keer eerder voorgekomen dat het bord verbogen of vernield is. Vorige week was dat voor de achtste keer, en we zijn het nu een beetje zat. Waarom doen mensen dit? Het zijn toch zinloze vernielingen?” Zijn collega Rolf de Vriend is zelfs verontwaardigd. “Als huisarts sta je altijd klaar voor de mensen hier in het dorp, en nu wordt ons dit « « « « « «

Sanitaire installaties Dakbedekkingen Lood- en zinkwerken Centrale verwarming Airconditioning Luchtbehandeling

aangedaan. Het lijkt een beetje op stank voor dank van degene die dit gedaan heeft”, laat hij weten. Elke keer als het bord beschadigd of vernield was, is het weer hersteld. Dat bracht uiteraard de nodige kosten met zich mee. “Toen we nog geen paaltje voor de praktijk hadden staan, gebeurde het een keer dat een vrachtwagen tegen het bord aanreed. Om dat te voorkomen hebben we een veersysteem aan het bord laten maken. Daardoor veert het bord terug als er iets tegenaan komt. We hebben het bord na de zoveelste vernieling een tijdje geleden grondig laten renoveren. En om te voorkomen dat iemand aan het bord gaat hangen hebben we het nu een meter hoger opgehangen. Toch is het uithangbord vorige week woensdagavond weer vernield. Iemand is er aan gaan hangen, waardoor het nu naar beneden hangt. Het kan niet anders dan dat dit door twee personen is gedaan, want één persoon kan er nu niet meer zo makkelijk bij”, vermoedt Froeling. “Nu moet je echt bij iemand op de schouders gaan staan om erbij te kunnen. Kortom: een moedwillige vernieling”. De huisartsenpraktijk heeft inmiddels aangifte bij de politie gedaan van de vernieling van het uithangbord met de esculaap. “We koesteren ons uithangbord, en hopen dat degene die dit gedaan heeft toch zo sportief is om zich te melden”, zo hopen de beide huisartsen.

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV Leiden 071-5223242 Voorhout 0252 -235679

WWW.HUNDERSMARCKBV.NL


Hortensiadag!

Elke 2 e Horte voor ndsia helft e de privan* js!

Zaterdag 30 juni

van nature gezellig... www.tuincentrumdemooij.nl

Noordwijkerweg 36 Rijnsburg Tel. 071 408 09 59 *Deze actie is geldig op 30 juni 2012

Feestelijke open dag bij Geerlings Mulder Carrosserieën

Voor een perfecte bouw van uw

OPEN HAARD of SCHOUW

www.marblestyle.nl Parallelboulevard 178 Noordwijk 071-3620758

Het is exact een half jaar geleden dat Kees Mulder Carrosserieën uit Katwijk/Rijnsburg en Geerlings Carrosseriebouw uit Noordwijkerhout hun krachten bundelden. Reden om zaterdag 30 juni a.s. het bedrijf open te stellen voor hun cliënten en geïnteresseerden. ‘Vanaf 1 januari 2012 zijn wij samen verder gegaan en nu is het tijd om onze gezamenlijke klantenkring te ontmoeten en ons bedrijf te presenteren’, laat Niels Mulder (38) weten. Compagnon Ben Geerlings (45) voegt er aan toe trots te zijn op het bedrijf: ‘Dat mag best wel eens een keer van dichtbij worden bekeken’. Vanaf 10.00 uur is het bedrijf aan de Steenbakkerstraat 15, Industrieterrein ‘t Heen in Katwijk zaterdag geopend. ‘Naast onze cliënten hopen we ook hun medewerkers, partners en andere geïnteresseerden te begroeten’, nodigt Niels uit.

Kwaliteit en service Geerlings Mulder Carrosserieën is hèt adres als het gaat om aanhangwagens, opleggers en carrosserieën voor geïsoleerd transport. ‘We hebben veel kennis in huis voor transportoplossingen, die wij op maat kunnen aanbieden’, vertelt Ben. ‘Het is een investering, maar door de ruime ervaring en marktkennis, kunnen wij inspelen op alle wensen van de ondernemer. Kwaliteit heeft hierbij onze hoogste prioriteit’, vult Niels aan. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in laadbakken voor de bloemensector. Zowel nieuwbouw als occasions. ‘Maar ook andere branches zijn voor ons een bekend terrein. Bijvoorbeeld verhuisbedrijven, en andere vervoerders van temperatuur gecontroleerde producten. We maken gebruik van hoogwaardige materialen, werken flexibel en qua techniek zijn we altijd op zoek naar noviteiten,’ laat Ben weten. Daarnaast heeft Geerlings Mulder Carrosserieën duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Als voorbeeld noemt het tweetal de verkoopverlichting in LED uitvoering. Deze verlichting overtreft qua capaciteit de standaard TL verlichting ruimschoots. Het geeft twee keer zoveel lichtopbrengst, en de helft minder energieverbruik ten opzichte van de traditionele verlichting. En niet onbelangrijk, het heeft een nagenoeg onbeperkte levensduur en is volledig ingebouwd. Het heeft daardoor geen hoogteverlies in de laadbak. De laadbakken worden in eigen beheer gebouwd. Hiervoor heeft het bedrijf alle facetten in huis, en zo kunnen de werkzaamheden op elkaar worden afgestemd. Dit werkt optimaal en klantgericht.

Veel in huis Naast de hoofdvestiging in Katwijk heeft het bedrijf op het terrein van bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg een servicecentrum. Hier wordt volledig onderhoud van carrosserieën en toebehoren verricht, alsook APK’s, onderhoud van koelmachines en reparatie/vervanging van banden. Dit alles is op het ‘one-stop-shopping’ concept geënt: één adres voor alle reparaties. Hierbij kunnen auto’s worden opgehaald en weer worden teruggebracht op de veiling. ‘Op deze manier ontzorgen wij de cliënt en nemen we werk uit handen. Maximaal duurt het onderhoud in het servicecentrum 1,5 à 2 dagen. Reparaties die langere tijd nodig hebben worden in Katwijk uitgevoerd’, laat Niels weten. Tijdens de open dag staan zowel op het buitenterrein als binnen verschillende vrachtcombinaties opgesteld. ‘Hiermee laten we zien wat we in huis hebben en kan men verschillende opties en indelingen eens van dichtbij bekijken’, vertelt Ben. ‘Daarnaast staan wij en onze medewerkers het publiek natuurlijk graag te woord en kunnen hen de nodige uitleg geven’, vult Niels aan. Het is dan ook een mooie gelegenheid om deze feestelijke open dag onder het genot van een hapje en een drankje, met het gezin te bezoeken. Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Voor hen is er een springkussen aanwezig. Wanneer: zaterdag 30 juni 2012 Waar: Geerlings Mulder Carrosserieën, Steenbakkerstraat 15 te Katwijk Tijd: 10.00 - 16.00 uur

Autobedrijf G. Dol b.v. Rijnsburgerweg 48 0252-211849 Voorhout www.gdol.nl

EURO € 1,679 p.ltr.

SUPER + € 1,749 p.ltr.

DIESEL € 1,349 p.ltr.

DIESEL ROOD € 1,253 p.ltr.

NU 24-UUR TANKEN MET KORTING

Nu 7 en 8 cent KORTING (alleen op benzine) Openingstijden: ma. t/m vr. 07.30-20.30 uur, za. 08.00-18.00 uur, zo. gesloten. laat jeniet aeiden.nl

EEN BEETJE CHAUFFEUR LAAT ZICH NIET AFLEIDEN Bellen? Hou ’t kort


27 JUNI 2012

pagina 13

Mannen Zonnebloem bezoeken Space Expo Voorhout - Donderdag 14 juni vond de inmiddels traditionele Mannendag van de Zonnebloem Voorhout plaats. 24 gasten van De Zonnebloem brachten onder begeleiding van vrijwilligers een bezoek aan Space Expo in Noordwijk. Rond half twee in de middag arriveerden de gasten om eerst te gaan genieten van koffie met gebak. Om twee uur begon de rondleiding in twee groepen door de zalen waarin de geschiedenis van de ruimtevaart wordt verbeeld en toegelicht, maar waar ook een stuk maansteen is te bewonderen

en een gedeelte van een meteoriet. Het nagebouwde spacestation biedt inzicht in het verblijf in de ruimte en de gids gaf uitgebreid informatie over de testopstellingen van de Ariane-raketten die satellieten rond de aarde brengen. Zo wordt ondermeer bij Esa de trilling gemeten en worden de decibellen in kaart gebracht. Tot slot kreeg iedereen nog de gelegenheid om zelf rond te lopen door de zalen, waarbij met name de afdeling ‘Andre Kuipers’ veel aandacht kreeg. Zo rond vier uur werd de terugtocht naar Voorhout aanvaard, waar inmiddels de traditionele borrel met bitterbal in café Welgelegen op het terras klaar stond.

Hein en Thea van der Meer genieten volop van het feest dat door het team en de leerlingen is georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van ‘meester Hein’ (Foto: Peter Kovács).

Feest op De Kinderburg

‘Meester Hein’ van der Meer veertig jaar in het onderwijs Sassenheim - “Een grandioos feest. Dit is echt genieten. Vooral omdat ik zie hoe fantastisch de kinderen reageren op alle rollen die ik speel. Zo’n jubileum wil toch iedereen?” Rake woorden van Hein van der Meer die op 20 juni door leerkrachten en leerlingen van basisschool De Kinderburg in Sassenheim in het zonnetje werd gezet. Dit vanwege het feit dat Van der Meer deze zomer veertig jaar werkzaam is in het onderwijs. Een speciale jubileumcommissie had in het diepste geheim een feestelijke dag voor ‘Meester Hein’ voorbereid. Al hebben oplettende dorpsbewoners toch moeten merken dat er iets bijzonders stond te gebeuren, want in winkels, speeltuinen en zelfs in de kleedkamers van het zwembad gonsde het van de grappige liedjes. Wel op bekende melodieën, maar de woorden hadden opvallend veel ‘ei’-klanken. Door Ineke Kovács Op deze zonovergoten woensdagmorgen rond de klok van 8.30 uur verschenen er op het schoolplein tientallen mannetjes en vrouwtjes compleet met snor, hoedje en verrekijker. Ze leken allemaal verdacht veel op de directeur van de Kinderburg. In plaats van naar de leslokalen te gaan, wandelden even later een stoet leerlingen voorzien van spandoeken en ondertussen luid zingend richting Palfreniersweg. Bij nummer 33 werd aangebeld en kreeg de totaal verraste jubilaris bij het open doen van de voordeur een corsage opgespeld en een kleurrijke muts op het hoofd gezet. Op verzoek van meester Paul werd Van der Meer verzocht in een bakfiets te klimmen die bestuurd werd door meester Paul. Dit voertuig reed langs een lang lint van de als meester Hein verklede leerlingen. Overbodig te vermelden dat zowel de gevulde bakfiets als de bonte kinderstoet veel belangstelling trok van andere weggebruikers. Op de Hoofdstraat stonden zelfs speciale klaarovers om de grote groep te helpen oversteken.

Hoofdrol Eenmaal aangekomen op het pleintje voor de school werd nog een keer een speciaal gecomponeerd ‘Hein’lied gezongen. Daarna namen de leerlingen van de onderbouw plaats in de fraai versierde aula en kon het eerste deel van het feest beginnen. Adjunct Margriet heette iedereen welkom, met name de jubilaris, zijn vrouw Thea en zijn gezin. Zij vertelde iets over een gedicht dat Hein van der Meer voor de schoolkrant had geschreven met als titel ‘De natuur’. Daarna werd Van der Meer uitgenodigd om plaats te nemen op een enorme troon die midden op het splinternieuwe podium stond. Juf Margriet liet weten dat meester Hein deze dag letterlijk en figuurlijk ‘in de hoofdrol’ zou staan. Even later werd de strekking daarvan duidelijk en vermaakte zowel het publiek als de hoofdrolspeler zich kostelijk. Bepaalde karaktertrekken van Van der Meer, zoals zijn liefde voor zijn gezin, zijn vak, de natuur, het toneel, zijn klokken en zijn inzet voor de realisatie van het nieuwe podium werden op ludieke wijze naar voren gebracht. Hein van der Meer veranderde door middel van een kledingstuk of hoofddeksel van keurige schooldirecteur moeiteloos in een soort schilder, inwoner van Texas, lieve voorleesopa

tot een wat morsige professor met wijduitstaande grijze haren onder een bolhoed. Aan improvisatietalent ontbrak het niet. Aangemoedigd door juf Margriet en onder assistentie van de heer Luns werd er een supervoorstelling ten tonele gebracht. Ook de leerlingen die Van der Meer ‘interviewde’ verdienden een compliment.

Boek en mesjes Juf Margriet overhandigde na dit spektakel met trots een ‘40 jaar’herinneringsboek waarin alle leerlingen iets hadden geschreven of getekend voor meester Hein. Als extra cadeau kreeg hij een set mesjes om stenen te slijpen. De feestelijke stemming was goed voelbaar in de aula. Zeker toen aangekondigd werd dat er in de pauze limonade en taart zou worden geserveerd. De jubilerende Hein van der Meer: “Ik wist wel dat er vandaag een feestje werd gevierd, maar niet wat mij te wachten stond. Dat afhalen door de verklede leerlingen, de gecomponeerde liedjes, dat prachtige boek, ik vond het geweldig. En heerlijk om op deze manier al die grappige rollen te mogen spelen. Maar de mooiste rol is toch die van meester. Die is het best op mijn lijf geschreven.”

ZAKELIJK Teylingen - In de rubriek Zakelijk wordt zakelijk en commercieel nieuws opgenomen. Bedrijven en ondernemingen die gevestigd zijn in de gemeente Teylingen kunnen hun nieuwtjes, eventueel met foto, sturen naar: redactie@deteylinger.nl. Dat kan over de opening van een nieuwe winkel gaan, over een jubileum, een actie voor klanten, een gewonnen prijs e.d.. Productinformatie komt niet in aanmerking voor plaatsing in deze rubriek. Opname geschiedt uitsluitend na beoordeling door de redactie.

Schoolcampus in Sassenheim Het is weer gelukt een Schoolcampus te openen in Sassenheim. Boekhandel Wagner organiseerde in deze tijd van het jaar al een paar jaar de Schoolcampus in het oude postkantoor in Sassenheim. Vorig jaar had Wagner echter pech. Er werd een afspraak gemaakt voor het pand van Hans Textiel dat leeg stond, maar op het laatste moment

Frizzparty in Ex Voto Voorhout - Zaterdag 30 juni wordt het seizoen in jongerencentrum Ex Voto afgesloten met een frisparty met zeven dj’s, een superlightshow en een VIP-fotocorner. Muziekstijlen als hiphop, dubstep en Top 40 zullen jongerencentrum Ex Voto laten dreunen. De deuren van de grote zaal gaan open vanaf 19.45 uur en sluiten weer om 24.00 uur. Iedereen tussen de 12 en 16 jaar is welkom op de avond, die uiteraard alcohol-en rookvrij is, te bezoeken. Entree is 3 euro en dit is inclusief consumptie en garderobe. Voor meer info of het reserveren van kaartjes: www.ex-voto.nl. Jongerencentrum Ex Voto is te vinden aan de Jacoba van Beierenweg 118 B in Voorhout.

Het nagebouwde spacestation biedt inzicht in het verblijf in de ruimte.

Zomerbridge Rood Geel Sassenheim - Bridgeclub Rood Geel houdt deze zomer elke vrijdagavond (behalve 13 en 20 juli) inloopbridge in het clubgebouw van voetbalvereniging Ter Leede aan de Roodemolenweg 10 in Sassenheim. De inschrijving bedraagt 6 euro per paar, aan de zaal te voldoen. De start is 19.30 uur. Voor informatie: Wil de Vries, tel. 0252-212527.

ging dat niet door. Ook dit jaar was Wagner er niet zeker van dat er een pand leeg zou staan in Sassenheim en was er ingekocht voor de twee bestaande vestigingen in Sassenheim en Lisse. Na lang proberen en informeren werd vlak voor Pinksteren besloten om de winkel dan toch om te bouwen. De Schoolcampus zou dit jaar weer in de winkel zelf worden gehouden, maar dit jaar zou het zo worden dat de boekenliefhebbers er geen last van hadden en de winkel overzichtelijk zou blijven. Met de Pinksterdagen ging de ploeg aan de slag en onderging een gedeelte van de winkel een kleine metamorfose. “We werden echter op woensdag 6 juni gebeld dat er toch een mogelijkheid was om de campus op de Hortuslaan te openen. Tja, waar doe je dan goed aan”, vertelt Willemien Wagner. Dat er snel een beslissing genomen moest worden was duidelijk. Inmiddels was men al klaar in de boekhandel en het stond er gezellig bij. “Toch wilden we ervoor gaan en hebben we ja gezegd”, laat Wagner weten. Twee dagen later werd de sleutel afgegeven. Vervolgens moest men als een speer alles regelen: van inkoop tot opening. En dat is gelukt. Op vrijdag 16 juni heeft men de deuren geopend. De openingstijden zijn maandag van 13.30 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur (donderdag koopavond), en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Vakantie in De Spelewey Voorhout - Vakantie Evenementen De Spelewey in Voorhout heeft het nieuwe programma gepresenteerd. Van 23 juli tot 10 augustus worden weer creatieve en sportieve activiteiten georganiseerd. Het programma staat vol met leuke activiteiten, van een vlieger maken tot koekjes bakken. Maar ook de huttenbouw gebeurt op de ijsbaan van 6 tot 10 augustus. De dagjes uit gaan dit jaar naar Blijdorp, Lin-

neaushof en Bubbeljungle. Deze activiteiten worden georganiseerd voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. Iedereen is welkom. Voor de dagjes uit is het noodzakelijk om in te schrijven. Dit kan op 29 juni en 6 juli in De Spelewey in Voorhout. Deze week wordt het programma rondbezorgd in Voorhout. Voor meer informatie of het volledige programma kan men terecht op www.despelewey.nl.


E T ONS ME E. DA N M G N .. S EN Z I W A S N B I EE K DISC OZWEMMEN !

Schoolspullen nodig ??? Op naar de grootste Schoolcampus van de Bollenstreek natuurlijk !!!

Hortuslaan 6, Sassenheim Volg ons via: twitter @campuswagner facebook boekhandelwagner Webwinkel : schoolcampuswagner.nl

€ 5,25

per persoon

DE DISCOPARTY’S zijn op:

vrijdagavond van 19.00-21.30 uur op de laatste vrijdag van de maand (niet in de zomervakantie).

Deze week is de disco-avond a.s. vrijdag 29 juni! Jij komt toch ook? Onze DJ start zijn spetterende show om 19.45 uur.

Beleef het mee, we maken er een dolle boel van!

Bekijk de informatie ook op www.stiwa.nl of haal de flyer even op in het zwembad

Wasbeek is aangesloten bij STIWA Exploitatie & Beheer

VAN ALKEMADELAAN 12 SASSENHEIM TELEFOON 0252-215594 www.stiwa.nl

Roelofarendsveen volgende markt zondag 8 juli

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

Zomermarkt 2012 Letop: De zomermarkt kan je vinden bij de winkel!

Complete Family Set

RRD

Set bestaat uit: RRD Easyrider S WindGear Nova Tuigage Mast en Giek

Passion + Placebo 2011

-48%

Ready to kite

vanaf 949,-

boards

-15%

WindGear

Shorty 2/2

f

r

op alle

n

Su

NSP Golfsurf

Weegh Ready to surf

el

Subtropisch Recreatiebad

10.00 - 16.00 uur

De Lasso 24, 2371 GX

Zaterdag 30 juni

49,-

bij ons 1179,-

Zomer kleding

e

Een spetterend feest voor

Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli

or

IEDERE LAATSTE VRIJDAG VAN DE MAAND

Een avond vol zwemplezier, pret en lekker bewegen op ritmische muziek voor kinderen tussen 7 en 15 jaar. In sfeerverlichting zwemmen, door de glijbaan met sterrenverlichting en lekker chillen in het bubbelbad. Met een echte DJ en de nieuwste muziek beleef je een avond om niet meer te vergeten

ROELOFARENDSVEEN

Va

JEUGD-DISCO

SNUFFELMARKT

& Ski St

Tot 70% Korting

Varkevisserstraat 345 - 2225 LD Katwijk aan Zee Telefoon: 071-40 133 16 - www.vanweeghel.nl

GEZOCHT: bezorgers m/v

Tevens vakantie rs! bezorge vanaf 13 jaar

Goede verdiensten! Voor informatie kun je contact opnemen met Bouwe Prins tel.: 071 40 22 901 of mail naar verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

www.uitgeverijverhagen.nl


27 JUNI 2012

pagina 15

Optreden met informeel karakter

Zomeravondconcert Adest Musica in Park Rusthoff

Zaterdag 30 juni is het Sassenheims Spellen Spektakel terug in Park Rusthoff (Archieffoto: FBPS/Peter Schipper).

Aanstaande zaterdag:

Spellen Spektakel in Park Rusthof Sassenheim - Zaterdag 30 juni is het Sassenheims Spellen Spektakel terug in Sassenheim. Tussen 12.00 en 17.00 uur kan iedereen, jong en oud, spelletjes komen spelen in Park Rusthoff. Er zijn drie spelleiders aanwezig om het Spektakel in goed banen te leiden. Door de spelleiders worden de spellen uitgelegd en gaat er geen tijd verloren aan het lezen van de spelregels. Hierdoor kan jong en oud direct een nieuw spel uitproberen. Boekhandel Wagner heeft enkele jaren terug voor de eerste keer georganiseerd ter promotie van de bordspellen van 999 Games, die zij toen ging verkopen. Dit bleek een enorm

succes. Het Sassenheims Spellen Spektakel werd altijd gehouden op de eerste zaterdag van de zomervakantie. Aangezien de meeste scholen tegenwoordig de vrijdag ervoor al vrij hebben is er gekozen om het dit jaar een week eerder te organiseren. De spellen lopen uiteen van Carcassone en Kolonisten van Catan tot de Regenboogslang voor kinderen vanaf 4 jaar. Bij mooi weer wordt het spel Jakkie Bakkie Kippenkakkie in werkelijkheid gespeeld. Kinderen kunnen zich verkleden in kippen en wordt het spel niet als bordspel maar in het echt gespeeld. Ook worden er veel nieuwe spellen uitgelegd. De toegang is gratis. Het Spellen Stektakel wordt aangeboden door boekhandel Wagner.

Sassenheim - Drum- en Showband Adest Musica viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum. Onlangs vond in het kader van dit jubileum onder andere al een succesvolle Jeugdtaptoe plaats in Sassenheim. Zaterdag 30 juni wordt een zomeravondconcert georganiseerd in Park Rusthoff in Sasenheim. De Sassemse formatie kijkt terug op een goed voorseizoen van 2012. De muzikanten hadden de afgelopen weken weinig tijd tot bijkomen. Er werd medewerking verleend aan diverse muziekevenementen in Nederland, maar ook was er een uitstapje naar Duitsland. Hier werd in maart deelgenomen aan de Internationale Musikparade waarbij gedurende een korte Duitse tournee de steden Hannover, Erfurt en Kassel werden aangedaan. Na het traditionele Bloemencorso Bollenstreek, waar alle afdelingen van Adest Musica hun gezicht lieten zien, werd op Koninginnedag door Drum- en Showband Adest Musica en Jeugdband Adest Musica deelgenomen aan Taptoe Zoetermeer. De Drum- en Showband was hierna onder andere actief in Emmeloord, Kaatsheuvel, Tiel, Assen en Werkendam. Jeugdband Adest Musica schitterde onlangs tijdens Jeugdtaptoe Sassenheim in Park Rusthoff voor eigen publiek. Ook werd deelgenomen aan de Mars der Muzikanten in Haarlem, het Nationaal Jeugdfestival in Vlissingen en Jeugdtaptoe Delft op de welbekende Markt. “Alle afdelingen van Adest Musica hebben Sassenheim gedurende de maanden mei en juni goed op de kaart gezet in Nederland�, laat voorzitter Martijn Tolsma weten.

Veteranendag Alvorens het zomeravondconcert plaatsvindt treedt Drum- en Showband Adest Musica komende zaterdagochtend eerst nog aan in de Hofstad. Net zoals vorig jaar hebben de Sassenheimers de eer om als ‘hoofdkorps’ tijdens de Nationale Veteranendag aan te treden. Gedurende de livebeelden van de NOS uit Den Haag kon de vorige editie dan ook meerdere malen een glimp worden opgevangen van de muzikanten. Wouter Firet, secretaris van Adest Musica laat weten: “Het ‘probeersel’ om voor deze taak door een ‘amateurkorps’ te laten vervullen is vorig jaar goed uitgepakt. Adest Musica kreeg door de Inspecteur Militaire Muziek Krijgsmacht complimenten over de wijze hoe dit vorig jaar werd ingevuld. Met die reden zal Adest Musica komende zaterdag wederom schitteren tijdens de Nationale Ve-

Collectanten gezocht! %F%JFSFOCFTDIFSNJOHLPNUPQ WPPSWFSHFUFOEJFSFO0PLJOVX SFHJP)FMQNFFFONFMEVBBO BMTDPMMFDUBOUWPPSEFKBBSMJKLTF DPMMFDUFXFFLSPOEPLUPCFS (BOBBSXXXEJFSFOCFTDIFSNJOH OMDPMMFDUFPGCFM 

Drum- en Showband Adest Musica tijdens het Bloemencorso Bollenstreek. teranendag in Den Haag�.

Zomeravondconcert Na terugkomst in Sassenheim wordt als afsluiting van het voorseizoen een zomeravondconcert georganiseerd. Een concert met een informeel karakter. Het publiek wordt dan ook gevraagd om zelf een kleedje, stoeltje, krukje of iets dergelijks mee te nemen. Park

Rusthoff is open vanaf 19.00 uur, en om 19.30 uur wordt het concert geopend. Hierna presenteren Stageband Adest Musica, Jeugdband Adest Musica en Drum- en Showband Adest Musica zich aan het publiek. Om 21.20 uur wordt het concert gezamenlijk afgesloten en is er de mogelijkheid om een hapje en drankje te nuttigen in clubgebouw ‘t Onderdak. De toegang is gratis.

Plaatsingspunten en promoties Inspiration Voorhout - Solisten, duo’s en teams van Inspiration namen op zaterdag 23 juni deel aan een wedstrijd in Schiedam en op 24 juni in Leiden. Dit resulteerde weer in mooie scores met verschillende plaatsingspunten voor het Nederlands Kampioenschap en enkele promoties. 23 juni toog een delegatie van majorettes en twirlers naar Schiedam en behaalden daar mooie scores zowel met de solisten als het small team twirl senior advance (hoogste klasse), dat tevens ook plaatsingspunten haalde voor het NK twirl dat in januari 2013 in Amsterdam zal plaatsvinden. Eerste plaatsen bij de twirlsolisten waren er onder andere voor Milou Boogaard, Kirsten Thijsse, Lidianne van Egmond

en Anissa Soussani. Bij de majorettes was er een eerste plaats voor het duo Daisy Tetteroo/Lisa van Kampen. Op 24 juni was de laatste eigen wedstrijd van The Kopergirls in Leiden. Eind dit jaar valt definitief het doek voor deze vereniging. Meerdere leden van The Kopergirls zijn lid geworden van Inspiration. Het werd een wedstrijd met weer mooie punten en plaatsingspunten, en er was promotie voor het small team twirl junior intermediate. Dit team zette een prachtig optreden neer en promoveerde direct door naar de Advanceklasse. Ook was er promotie voor Denise Guijt in Twirling 2 baton senior. Zij promoveerde naar de Intermediateklasse. Kelly Barends promoveerde op het onderdeel Rhythmic Twirl Junior naar de Advanceklasse.

Binnen zonder afspraak

Open spreekuur GGZ Duin- en Bollenstreek Voorhout - EĂŠn op de vier Nederlanders heeft wel eens te maken gehad met psychische klachten. Dat is niets om zich voor te schamen, want psychische klachten zijn net zo normaal als lichamelijke klachten. Soms kunnen de klachten echter zo gaan overheersen dat men er dagelijks hinder van ondervindt. GGZ Duin- en Bollenstreek biedt mensen op dinsdag 3 juli van 17.00 tot 19.00 uur in de vestiging Voorhout aan de Componistenlaan 248 de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen en een gesprek te hebben over psychische gezondheid. Soms maken mensen

zich zorgen omdat zij te maken hebben met iemand die somber, kribbig, angstig of gestresst is. Anderen voelen zich niet prettig in gezelschap of hebben een gewoonte waar zij van af willen. Weer anderen lazen een artikel over een therapie waar zij wel eens wat meer van zouden willen weten. Bij dit soort zaken kan het prettig zijn om van gedachten te wisselen met medewerkers in de geestelijke gezondheidszorg zonder dat er meteen een officiĂŤle afspraak aan vast zit. De afdeling Preventie van GGZ Duin- en Bollenstreek geeft iedereen met grote en kleine vragen over psychische gezondheid de mogelijkheid om langs te komen. Het open spreekuur is gratis.


Specialist in alle soorten startaccu’s, heftruckbatterijen, laders en banden. Amphoraweg 16 F / 2332 EE Leiden BRON: Deceunink NV

www.groenen-denm.nl

Zomerkriebels? nu vanaf â‚Ź 250,-

071-512 05 00

stapelkorting!* www.ploegkozijnen.nl www.ruiterdakkapellen.nl T. 0252 500 900 T. 088 432 12 70 Openingstijden showroom: ma t/m vr: 09:00 tot 17:00 uur, zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur Pesetaweg 45 NIEUW-VENNEP Eigen productie & montage * Alleen geldig bij PLOEG kunststof kozijnen Vraag naar de voorwaarden

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

AUTOBEDRIJF

ZONWERING

Grootste herenmode uitverkoop Grootste herenmode uitverkoop ooit in Nederland gehouden ooit in Nederland gehouden

Uitsluitend merkkleding! IEUW! merkkleding! ! Uitsluitend WTI!ESN UEC COLL EUW! STNE IE DEUNIW UINTIE Alle Business Kostuums van â‚Ź 349,- t/m â‚Ź 499,-

NĂş

129,-

NĂş

89,-

Maten 44 t/m 62, ook lengte en buikmaten!

Alle Kolberts van â‚Ź 199,- t/m â‚Ź 299,-

Pantalons

NĂş

van â‚Ź 109,- t/m â‚Ź 139,-

60,-

Overhemden - polo’s (t/m (t/m 8x8x XL) - sweatshirts - jacks –- jassen overhemden – polo’s XL) – sweatshirts jacks-–etc. etc. Uitsluitendmerkkleding merkkleding voor spotprijzen Uitsluitend voor spotprijzen

3.00

2

0m

Lifestyle & Antiek

NĂš SUMMERSALE Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

financiering mogelijk

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

WWW.GDOL.NL

www.almondehoeve.nl

Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - Tel. 0252-211849

•

•

•

•

www.zalenverhuurkruyt TE HUUR GARAGE. GRATIS afhalen: 160 OVERDEKTE STALschipvanleiden.nl. Mooi Karel Doormanstraat Rijns- TERRAS-GRINDTEGELS LING aangeb. voor vouwwabruin cafĂŠ in oude centrum burg. Tel. 071-4021848. 60x40 cm. Tel. 071- gen, auto, boot. 06-14901810. van Leiden. Voor afstudeer5410349. borrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. VEEL TALENT ONBENUT 06-25047376. BEDRIJVEN EN WERKNEMERS LATEN KANSEN LIGGEN

•

Student wil u graag helpen met COMPUTERPROBLEMEN. ₏ 15,- p.u. Tel. 070-5114250. SNIJDERS BESTRA•TINGEN voor het aanbren-

Alexander Suits •

ALMONDEHOEVE

50/50 DEAL

gen van alle soorten bestratingen. Vakkundig en met aandacht aangebracht. *bestaande bestrating herleggen *van terras-parkeerplaats *machinale bestrating Dorpsstraat 22, Noordwijkerhout (t.o. Witte Kerk) Geopend: di. t/m do. van 10.00 – 17.30 uur, vr. van 10.00 – 21.00 uur, za. van 10.00- 17.00 uur *grondwerkzaamheden. Voor particulieren en bedrijven. Bel voor een gratis EERHART SierbestraVuil tapijt? Laat het BC SIERBESTRATING prijsopgaaf: 0174-213809, ting. Voor al uw bestratin- vakkundig reinigen of Tegelwerk, met afvoer, gra- www.danielsnijders.nl gen en tuinwensen. Bel voor huur Mr. Steam. Gratis tis prijsopgave. Tel. 06DANIEL SNIJDERS vrijblijvende prijsopgave thuisbezorgd. Tol Steam 55321682. STRATENMAKERS voor 070-3211006. Interieurverzorging, tel. 50-plusser SCHILDERT, het aanbrengen van alle 070-5116612. SAUST en behangt uw huis soorten bestratingen. Bel Dak herstellen? Bouma/ weer als nieuw. Tel. voor vrijblijvende prijsopgave: 0174-213809, info@ Grundeken bellen! 5114674- 06-13067762. danielsnijders.nl 5118394. Uw dak-specialist! STEUNZOLEN. Erkend WESPEN, PLAAGDIEVwo-, havo, mavo, leverancier, lid Stichting vmbo-leerlingen: huis- LOOP, vergoeding via zorg- REN, dienstverlening. Tel. werkbegeleiding/bijles aan- verzekeraar. Een afspraak 06-54948365 / 070-5115927. geboden door ervaren A/B kunt u maken in Oegstgeest, vofroessinghvaniterson.com student. Tel. 071-5616768. Leiden en Leiderdorp met GARAGEBOXEN in Wim van Zijp, tel. 071- Oegstgeest en Leiden. Lekker toerfietsen vanuit 5238468 of 06-12028319. Huurprijs v.a. ₏ 110,-. Wassenaar en Voorschoten? Inlichtingen: 06-20773480. www.tcdekampioen.nl.

•

G. DOL

Suzuki SX4, ’06............................................................................... â‚Ź 9.250,2x Mitsubishi Colt CZ3, 35.000 km, airco, ’08 ............. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 7.950,Toyota Yaris, 28.000 km, ‘06.......................................................... â‚Ź 7.950,3x VW Polo 1.2, 58.000 km, airco, ’04 ......................... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 7.950,Renault Scenic, airco, ’04 ............................................................... â‚Ź 5.950,2x Toyota Aygo, ’06. .............................................. v.a. â‚Ź 5.950,- / â‚Ź 6.950,3x CitroĂŤn C3, 50.000 km, airco, ’05 .................... v.a. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,3x CitroĂŤn C2, 77.000 km, ’06 ............................... v.a. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,3x Peugeot 307 SW, 72.000 km, ’05, automaat ......... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,2x Opel Zafira 1.8, airco, 90.000 km, ’01, ’05 ............. â‚Ź 3.450,- / â‚Ź 5.950,2x Audi A3, ‘00, leer, zwart .......................................... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 5.950,Nissan Micra 1.2S, airco, ’05 Nismo Edition .................................. â‚Ź 4.950,2x Fiat Punto ELX, 50.000 km, ’04............................... â‚Ź 3.450,- / â‚Ź 4.950,3x Ford Ka, ’00/’03/’04 .................................................. â‚Ź 1.500,- / â‚Ź 3.950,Ford Fusion 1.3, ’03 ........................................................................ â‚Ź 3.950,Renault Twingo, bj. ’04 ................................................................... â‚Ź 3.950,VW New Beetle, zwart, airco, leer.................................................. â‚Ź 3.950,2x BMW 316 station, ’98/’00.................................. v.a. â‚Ź 1.950,- / â‚Ź 2.950,3x CitroĂŤn Xsara Picasso ........................................................ v.a. â‚Ź 1.500,30x div. inruilers .......................................................................v.a. â‚Ź 500,AUTOMATEN Toyota Auris, automaat, 30.000 km, ’08 ........................................â‚Ź 13.950,CitroĂŤn C3 automaat 2005 ............................................................. â‚Ź 6.950,Chrysler Voyager CRD, 2005 ......................................................... â‚Ź 6.950,Peugeot 307 SW, ‘04...................................................................... â‚Ź 5.950,Kia Carens, ’04 ............................................................................... â‚Ź 4.950,CitroĂŤn Saxo, automaat .................................................................. â‚Ź 1.950,CABRIOLET 3x VW Golf Cabriolet automaat .................................... â‚Ź 3.950,- / â‚Ź 4.950,BESTELWAGENS 3x VW Transporter 2.5 TDi, lang, ’04 (ex. btw).............................. â‚Ź 8.950,3x CitroĂŤn Jumper 28JTD hoog/lang ‘04 ..................... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,2x VW Caddy, Diesel SDi / TDI, ’98/’99, ’04/’05........................ v.a. â‚Ź 1.450,2x Renault Trafic, automaat, ’03/’06........................................ v.a. â‚Ź 5.250,3x Renault Kangoo diesel, ’05/’06 ..............â‚Ź 1.450,- / â‚Ź 2.450,- / â‚Ź 3.950,-

•

•

•

‡%HWHUHUHVXOWDWHQERHNHQ" ‡(IIHFWLHYHUHQSURGXFWLHYHUZRUGHQ" ‡,HGHUHGDJPHWSOH]LHUDDQKHWZHUN" ‡0HHUJULSRSMHZDDUGHYROOHSHUVRQHHO" ‡0HHUJULSRSMHORRSEDDQHQMHWRHNRPVW" $OODERXW7DOHQWDGYLVHHUWHQRQGHUVWHXQW EHGULMYHQRUJDQLVDWLHVHQLQGLYLGXHOHFOLsQWHQ 0HWPLQGHU0RHLWHHQPHHU3OH]LHU 0D[LPDDOWH3UHVWHUHQ

HAAL MEER RENDEMENT UIT AANWEZIG TALENT! ‡7DOHQWHQ$QDO\VH7DOHQW([SORUHU WHVW 7DOHQWHQ.RPSDV WHDPVLQGLYLGXHHO

‡7DOHQW0DQDJHPHQWDGYLHV RQWZLNNHOSURJUDPPD¡V ‡0DQDJHPHQW'HYHORSPHQW ‡3HUIRUPDQFH&RDFKLQJ ‡/RRSEDDQ&RXQVHOLQJ ‡$UEHLGVPDUNW2ULsQWDWLHHQ2XWSODFHPHQW $OODERXW7DOHQWELHGWWRWVHSWHPEHUHHQJXQVWLJWDULHI YRRU7DOHQWHQ$QDO\VH&KHFNYRRUPHHULQIRUPDWLH

•

• •

•

• •

ZZZDOODERXWWDOHQWHX 2IQHHPGLUHFWFRQWDFWRSPHW0DUMDQ6FKQHLGHU HQPDDNNDQVRSHHQNRVWHQOR]HInsight-sessie: LQIR#DOODERXWWDOHQWHX 1RORFHQ55&RPSDVVJHFHUWLILFHHUGOLG1)0'

0DUMDQ6FKQHLGHU


27 JUNI 2012

pagina 17

‘Verhalen over mensen en bedrijven ga ik het meest missen’

Ineke Kovács stopt na 25 jaar met het schrijven voor de krant Sassenheim - “De verhalen over mensen en over bedrijven ga ik het meest missen”, zegt De Teylingercorrespondente Ineke Kovács. Na 25 jaar stopt zij met het schrijven voor de krant over het nieuws in Teylingen, en in het bijzonder Sassenheim. Dat betekent dat het tijd is om terug te blikken naar hoe zij het werk als journalist heeft ervaren. Wat haar mooiste momenten zijn en wat haar grootste ‘blunder’ is. Redacteur Piet van der Vooren, met wie Ineke al die 25 jaar heeft samengewerkt, en correspondente Madelief van der Stelt gingen op de thee in de Lindenlaan in Sassenheim.

heb echter ook hele leuke dingen buiten Sassenheim meegemaakt als ik op verzoek van de redactie ergens een artikel over moest maken”, vertelt Ineke, “zoals een concert van Sandra Reemer, een vlucht met een Dakota, en de opening van de Linnaeushof. Ook heel bijzonder was de rondleiding in de Tweede Kamer die VVD-kamerlid Ard van der Steur gaf aan een groot aantal Warmonders. Ik ben daar samen met mijn man en de redacteur van De Teylinger ook naartoe geweest. Ard is een heel goede verteller, en toen we zelf vragen mochten stellen vroeg ik hem of hij nooit om een antwoord verlegen zat. Daar was hij wel even stil van, tot hilariteit van de andere aanwezigen”. wNu de politiek toch ter sprake komt: als Ineke ergens een broertje dood aan had, was het wel het schrijven over politiek. Dat liet ze dan ook graag aan andere correspondenten over. “Ik ben weleens gevraagd om een gemeenteraadsvergadering in Sassenheim bij te wonen waarin de begroting werd behandeld. De vaste politieke verslaggever van De Sassenheimer was toen verhinderd. Nou, ik snapte er niets van! Dat heb ik dan ook nooit meer gedaan. Een paar jaar geleden ben ik nog door een politieke partij benaderd om op hun kandidatenlijst te gaan staan. Dat heb ik dan ook maar niet gedaan. Nee, laat mij maar schrijven,” zegt ze overtuigend. En dat haar artikelen door veel mensen met veel plezier gelezen werden kan eindredacteur Piet van der Vooren beamen. “Ik ben regelmatig door mensen gebeld die graag met een artikel in de krant wilden, maar die heel bewust wilden dat Ineke dat artikel dan zou schrijven. Een groter compliment kan je als journalist toch niet krijgen, lijkt me”.

Door Piet van der Vooren en Madelief van der Stelt Al eens eerder kondigde Ineke Kovács aan te stoppen met het schrijven voor de krant. “Een jaar of acht geleden wilde ik niet meer schrijven. Ik paste veel op mijn kleinkinderen en ik had daardoor weinig tijd om te interviewen en artikelen te schrijven. Dat was toen nog voor de toenmalige plaatselijke krant De Sassenheimer. Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. Ik vond het wel moeilijk om weer te gaan schrijven, want ik had juist uitgebreid afscheid genomen van mijn collega’s. Toen ik weer in de pen klom ben ik eerst sfeerverhalen gaan schrijven over de gebeurtenissen in het Onderdak. Dat deed ik onder het pseudoniem Trijntje Twisk. Twisk is mijn meisjesnaam. Maar ik viel al snel door de mand. Veel lezers herkenden mijn schrijfstijl in de stukken. Toen De Teylinger ruim zes jaar geleden werd opgericht ben ik door eindredacteur Piet van der Vooren, met wie ik ook heb samengewerkt bij De Sassenheimer, gevraagd om voor die krant te gaan schrijven.” Nu stopt Ineke echter voorgoed, mede omdat ze langzaam de pensioengerechtigde leeftijd nadert en het hanteren van een pen de laatste jaren ook wat moeilijker is geworden. “Bovendien is 25 jaar een mooie tijd”, vindt ze zelf.

Proefartikel In juli 1987 reageerde Ineke op een advertentie in De Sassenheimer. Piet van der Vooren was toen redacteur van onder andere deze krant. Van der Vooren vertelt: “In 1987 nam ik het redacteurschap van De Sassenheimer over van redactrice Roza van der Veer. Omdat ik ook redacteur van andere kranten was had ik minder gelegenheid om zelf voor De Sassenheimer te schrijven. Ik heb toen een advertentie in de krant geplaatst waarin ik correspondenten zocht. Ik heb drie sollicitanten aangenomen, met wie ik vele jaren met veel plezier heb samengewerkt aan De Sassenheimer: Ineke Kovács, Ton Beaufort en Elene de Kruijf. We vormden indertijd een uitstekend team, en hebben zelfs in een landelijke huis-aan-huisbladwedstrijd nog een prijs gewonnen toen het duizendste nummer van De Sassenheimer verscheen”. Overigens was het ‘aannemen’ van Ineke Kovács niet meteen rond. Ze vertelt zelf: “Ik had een proefartikel opgestuurd en kreeg maar geen reactie. Toen belde ik na een paar dagen maar op naar de redactie, want ik wilde graag weten of ik voor de krant mocht gaan schrijven. Ik wist toen nog niet hoe het er bij een krant aan toe ging, en de redacteur was op dat moment

druk bezig met de opmaak van de krant. Mijn telefoontje kwam dus nogal ongelegen. Maar vlak daarna kreeg ik toch te horen dat mijn proefartikel goed was bevallen, en dat ik correspondent kon worden voor De Sassenheimer”. Het eerste artikel dat zij voor de krant schreef kan ze zich nog goed herinneren: “Dat ging over mevrouw De Fuijk die meedeed aan de vierdaagse”. Elke redacteur, correspondent en fotograaf zal het kunnen beamen: als je voor een krant werkt, merkt de hele familie dat. Niet alleen omdat je soms op ‘vreemde’ tijden aan het werk bent, maar ook wanneer je je moet concentreren om een artikel te maken. Ineke daarover: “Soms was het wel lastig voor me om m’n aandacht bij een artikel te houden. Toen mijn kinderen jonger waren en nog thuis woonden, konden ze weleens klieren en mij afleiden van mijn schrijfwerk. Ik heb weleens een agenda naar hun hoofd geslingerd. Niet dat dat veel hielp, hoor. Aan de andere kant heb ik mijn kinderen ook vaak op de foto gezet voor bij een artikel”.

Papier Tegenwoordig worden alle artikelen door de correspondenten per e-mail naar de redactie van De Teylinger gestuurd. Dat ging vroeger wel anders, herinnert Ineke zich. “Internet en e-mail bestonden toen nog niet. Bij De Sassenheimer kregen we speciale vellen kopijpapier waarop de tekst moest worden getypt. Uiteraard met een typemachine. Die getypte artikelen werden dan op maandagochtend

vroeg opgehaald, en gingen dan naar de redactie. Daar werden met een pen eventuele correcties en zetinstructies op het kopijpapier gezet, waarna typistes die artikelen weer overtypten op computers”. Redacteur Piet van der Vooren vult aan: “De artikelen werden dan op floppy’s gezet, en die werden ingelezen door een zetmachine. En uit die machine rolden dan de teksten op speciaal papier, waarmee de opmaker de pagina’s opmaakte op plakvellen. Die werden weer gefotografeerd, en vervolgens werden met de films de drukplaten gemaakt”. Met dat overtypen van de artikelen door de typistes had Ineke niet altijd goede ervaringen. “Zo had ik een keer een interview met burgemeester Kret geschreven, maar dat verscheen in de krant met 23 zetfouten. Daar stond wel mijn naam bij. Ik pikte dat niet en heb toen boos naar de directie van de toenmalige uitgeverij van De Sassenheimer gebeld. Daarna is het nooit meer verkeerd in de krant gekomen”. Later gingen de correspondenten ook met pc’s en floppy’s werken, waardoor het niet meer nodig was om de artikelen te laten overtypen. En weer later kregen de correspondenten modems, waardoor de artikelen direct naar de redactie konden worden verstuurd. Tegenwoordig gaat alles per e-mail, en dat heeft het schrijven voor de krant een stuk eenvoudiger gemaakt. Ook verenigingen en andere aanleveraars van kopij sturen nu hun artikelen per e-mail naar de redactie. “In 1987, en trouwens nog vele jaren daarna, leverden verenigingen hun artikelen bij ons in. Mijn man Peter had een

speciale brievenbus naast onze voordeur gehangen, en daar kon men de kopij in doen. Die kopij werd dan op maandag in alle vroegte opgehaald door de redacteur, en verwerkt op de redactie. Dat heeft zo geduurd totdat de e-mail zijn intrede deed. Toen steeds meer mensen een computer kregen werd het op papier inleveren van kopij overbodig”, aldus Ineke.

‘Foutje, bedankt’ In de 25 jaar dat Ineke voor de krant schreef heeft ze -volgens haarslechts één keer een ‘blunder’ begaan. “De redacteur vroeg of ik een stuk wilde schrijven over de intocht van Sinterklaas in Sassenheim. Dat wilde ik natuurlijk wel. Ik kreeg het persbericht waarin stond dat de Sint per boot aan zou komen. Maar op de dag van de intocht was ik ziek. Ik besloot het verhaal toch te maken en kroop achter mijn computer. Ik schreef onder andere dat de Sint vrolijk vanaf zijn boot naar de kinderen op de kant zwaaide. Later werd ik daar door iemand op aangesproken. Wat bleek? De beste man was niet per boot aangekomen, maar per taxi omdat het zulk slecht weer was”, zegt Ineke met een lach.

Hoogtepunten Als journalist kom je op plaatsen en in contact met mensen wat een‘normaal’ mens niet overkomt. Want wie spreekt nu regelmatig mensen die in het nieuws staan, zoals een burgemeester, zoveel-jaar getrouwde echtparen, ondernemers, maar ook Sinterklaas en de Kerstman? “Ik

Missen “De verhalen van mensen en hun bedrijven en winkels ga ik het meest missen”, zegt Ineke. “Het is misschien wat commercieel, maar die mensen zijn altijd bereid om veel aan mij te vertellen en ze zijn altijd enthousiast. Ook de persoonlijke verhalen van mensen spreken me erg aan. Als je zelf iets leuk vindt, dan is het gemakkelijker om daar een artikel over te schrijven.” Het kwam ook wel eens voor dat een interview wat stroever verliep. Vooral als Ineke eerst op de fiets in de regen ergens naartoe moest. “Aan regen heb ik een hekel. Ik heb geen rijbewijs, dus ik fiets soms ergens naartoe. Nog niet zo lang geleden was er een bijeenkomst bij de Ruïne van Teylingen. In de stromende regen probeerde ik een paar mensen te interviewen, maar dat ging niet goed. Mijn pen deed het niet op het natte papier. Op elk blaadje kon ik maar een paar woorden schrijven. Toen ik thuis kwam heb ik eerst alle velletjes op de grond gelegd om ze te laten drogen. Daarna kon ik het verhaal uitwerken. Ik werk liever meteen mijn stuk uit, want dan zit het nog vers in mijn geheugen.”

Genieten Nu Ineke niet meer schrijft, heeft ze genoeg tijd over voor andere dingen. “Ik wandel graag, vooral in de duinen samen met mijn man Peter. Ook passen we elke week op de kleinkinderen en heb ik nu genoeg tijd om te lezen. Nee, ik zal me geen moment vervelen, maar ik zal de leuke momenten natuurlijk weleens missen.”


BUIS MEUBELEN EN SLAPEN Meubelset ’Snow’ t IPFLCBOL t FFUUBGFM t FFULBNFSTUPFMFO t TBMPOUBGFM t BVEJPNFVCFM

Setprijs

€ 2.495,-

Meubelset ’Light Oak’ t UWESFTTPJS t FFUUBGFM t FFULBNFSTUPFMFO t TBMPOUBGFM t [JUTCBOL

Setprijs

€ 3.995,-

Meubelset ’Old Grey’ t UWESFTTPJS t FFUUBGFM t FFULBNFSTUPFMFO t TBMPOUBGFM t [JUTCBOLJODMMPVOHF

Setprijs

€ 4.695,-

Meubelset ’Square’ t UWNFVCFMWBLT t FFUUBGFM t FFULBNFSTUPFMFOPQXJFMFO t TBMPOUBGFM t -PVOHFCBOLYMMBSHF t GBVUFVJMT

Setprijs

€ 4.995,-

Meubelset ’Lime Oak’ t ESFTTPJS t FFUUBGFM t FFULBNFSTUPFMFO t TBMPOUBGFM t [JUTCBOL t MFEFSFOGBVUFVJMT

Setprijs

€ 6.695,$&7,( /X[H]RQH3RFNHWPDWUDV PHWPHHU]RQHODWH[DIGHNNLQJDDQEHLGH]LMGHQ

$IQHHPEDUHGXEEHOMHUVH\KRHVPHWULMNHOLMNHZROGRRUVWLNNLQJ

Timeless €

1.795,-

FMFLUSWFSTUFMCBBSé 

PG

Boxspring Superior €

2.795,-

FMFLUSWFSTUFMCBBSé 

MEUBELEN EN SLAPEN

’ALLES

ONDER ÉÉN DAK’

÷LSYö

Sluisweg 25

2225XH Katwijk aan Zee

T(071) 40 129 64

F(071) 40 719 99


27 JUNI 2012

pagina 19

Bij boekhandel Wagner

De Waaier wint wisselbeker

Presentatie nieuw boek Geeri Bakker

Warmondse korfballertjes troeven Sassemertjes af

Sassenheim - Zaterdag 30 juni wordt bij boekhandel Wagner aan de Hoofdstraat in Sassenheim het tweede kinderboek van de Sassenheimse auteur Geeri Bakker gepresenteerd. Vanaf 11.30 uur is er in de boekhandel Franse accordeonmuziek, en kunnen kinderen alvast de kaartjes invullen voor een ballonnenwedstrijd. Om 12.00 uur, het tijdstip waarop de Tour de France start, zal het eerste exemplaar van het nieuwe boek ‘Mette tours France’ worden overhandigd aan Lin-Si Bolk. Zij is de jongste Sassenheimse wielrenner die onlangs de Alpe d’Huez heeft bedwongen. Na de overhandiging vindt de prijsuitreiking van de ballonnenwedstrijd van Geeri Bakkers vorige boek ‘Mette goes China’ plaats. De winnende ballon is helemaal in België gevonden. De winnaar mag de prijs in ontvangst nemen van de uitgever. Vervolgens gaat het nieu-

Sassenheim - Onder prachtige weersomstandigheden is zaterdag het Phonehouse Schoolkorfbaltoernooi bij TOP gehouden. Het toernooi was weer een grandioos succes voor zowel de deelnemers, het publiek als de organisatie. In totaal deden 455 kinderen mee in 44 teams, en dat waren vijftig kinderen en drie teams meer dan vorig jaar.

Geeri Bakker. we boek letterlijk de lucht in en kan de ballonnenwedstrijd beginnen. Onder het genot van grenadine en crêpes zal Geeri Bakker haar boek signeren. Tevens start Lin-Si Bolk de ‘Tour de Sassenheim’, waarna alle kinderen hieraan kunnen deelnemen.

Bijeenkomst in Sassenheim

Energiemanagement bij multiple sclerose Sassenheim - De MS-verpleegkundigen van het Diaconessenhuis en Rijnland Ziekenhuis organiseren op zaterdag 30 juni een themabijeenkomst over energiemanagement bij multiple sclerose. Mensen met MS hebben vaak last van vermoeidheid. Daarnaast vraagt de huidige drukke samenleving veel van mensen. Dit kan een negatief effect hebben op de energiebalans van MS-patiënten. Energiemanagement is het bewaken van de balans en het bewust invloed uitoefenen op de verschillende aspecten hiervan. In Nederland lijden meer dan 16.000 mensen aan MS, en elk jaar komen er ongeveer 270 bij. MS komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. De meeste mensen zijn tussen de 25 en 45 jaar als ze de eerste klachten krijgen, maar MS komt ook voor bij jongeren en bij kinderen. Bij multiple sclerose zijn

er verharde plekken in het centrale zenuwstelsel. Hierdoor wordt de zenuwgeleiding verstoord. Dit kan veel verschillende klachten geven, waaronder vermoeidheidsklachten. Tijdens de themabijeenkomst ‘Energiemanagement bij MS’ gaan enkele deskundigen, zoals een neuroloog, fysiotherapeut en ergotherapeut, in op dit thema. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en informatiestands te bezoeken. De bijeenkomst is bedoeld voor MSpatiënten. Een eventuele introducé is welkom. Deelname is gratis. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 30 juni van 13.30 tot 17.00 uur in Hotel Van der Valk in Sassenheim. Het aantal plaatsen is beperkt. Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met Jolanda van Gorkum of Ilona de Beer, MS-verpleegkundigen in het Diaconessenhuis Leiden, telefoonnummer 071-5178178, of per e-mail via jvangorkum@diaconessenhuis.nl of irdebeer@diaconessenhuis.nl.

Kaartjes Het Trefpunt gaan rap de deur uit Warmond - Tegen de landelijke trend in loopt de voorverkoop in theater Het Trefpunt voorspoedig. De programmering, met namen als Van der Laan en Woe, Dolf Jansen en Sjaak Bral, blijkt aan te slaan. Nog tot 15 juli zijn de theaterkaartjes verkrijgbaar tegen gereduceerd tarief. Het Trefpunt verwelkomt volgend seizoen landelijke grootheden als Sjaak Bral, Alderliefste en Margriet Eshuijs. Vanwege het 10-jarig jubileum houdt het theater in september een feestweek. Een optreden van het Rosenberg Trio vormt daarvan de aftrap. Dit befaamde zigeunertrio stond in het afgelopen decennium al eerder op de Warmondse planken. Halverwege de

week is er een kindervoorstelling van VET Kindercabaret en de week wordt afgesloten met een voorstelling de Leidse cabaretier Onno Innemee. Het theater verstevigt de samenwerking met theaterbureau Pasadena van Jan en Willem Kiewiet de Jonge. Komend seizoen vinden vijf jazzvoorstellingen plaats. In het programmaboekje van theater Het Trefpunt en op de website www.hettrefpuntwarmond.nl staan alle voorstellingen voor het seizoen 2012-2013 op een rijtje. De programmering is afwisselend: van cabaret tot muziektheater, van jazz tot kindercabaret. Via de website zijn nog tot 15 juli kaarten te reserveren tegen gereduceerd tarief. Na de voorverkoop gaan de toegangsprijzen flink omhoog, gemiddeld met € 3,50 per kaartje.

Nadat de afgelopen weken voor alle teams door TOP-trainers driemaal een training is verzorgd, werden onder begeleiding van TOP-coaches de wedstrijden gespeeld. In de ochtend speelden de jongste kinderen, en ’s middags de oudere basisscholieren. Kinderen uit groep 1 en 2 konden ‘s ochtends en ’s middags ook meedoen aan een training. Trias Kinderopvang had een springkussen neergezet waar de kinderen veel plezier aan beleefden. De korfballende kinderen, hun toeschouwende ouders, leerkrachten en overige supporters, zorgden daarmee voor een gezellige sfeer op en rond het korfbalveld aan de Sportdreef. Dit alles vormde een mooie beloning voor het vele werk dat binnen de korfbalvereniging de laatste weken is verzet. Heel veel TOP-leden van 15 jaar en ouder zijn wel op een of andere wijze bij de organisatie van het toernooi betrokken als trainer, leider, scheidsrechter of kantinehulp. Door de afwezigheid van de juniorengroep van TOP vanwege een sportkamp in Friesland, zijn bijna twintig teams gecoached door enthousiaste ouders die veelal prima resultaten behaalden.

De leerlingen van de Warmondse basisschool De Waaier bleken het beste te kunnen korfballen (Foto: PR/V.C. van der Willik). Kampioen van poule 1 werd het sterke team van de Startbaan. De overige poulewinnaars zijn: poule 2 Bolwerk 1, poule 3 Startbaan 2, poule 4 Waaier 1, poule 5 Rank 4, poule 6 Waaier 2, poule 7 Overplaats 3, poule 8 Kinderburg 5, poule 9 Rank 8, poule 10 Startbaan 5, poule 11 Rank 11, poule 12 Overplaats 6. Naast alle basisscholen uit Sassenheim deed ook De Waaier uit Warmond mee. Deze school wist na een spannende strijd in de laatste toernooironde de 28 jaar oude schoolkorfbalwisselbeker te winnen. Deze wisselbeker gaat elk jaar naar de school die als geheel het beste resultaat behaalt en met meer dan twee teams meedoet. De eindstand was als volgt: 1. De Waaier (75%), 2. De Startbaan (67%), 3. De Overplaats (63%), 4. De Rank (52%), 5. De Kinderburg (41%), 6. Het Bolwerk (38%), 7. De

Zomeravondbridge ook op woensdag Voorhout - Vanaf woensdag 4 juli kan er ook op de woensdagavonden worden gebridged in café Boerhaave aan de Herenstraat 57 in Voorhout. De bij de Nederlandse Bridge Bond aangesloten bridgeclub BC 77 organiseert de speelavonden die zowel voor leden als niet-leden toegankelijk zijn. De zaal is open vanaf 19.30 uur en inschrijving is mogelijk tot 19.45 uur. Er wordt gespeeld van 20.00 tot 23.00 uur en het aantal lijnen is afhankelijk van het aantal aanwezige bridgers.

Het gaat bij deze wedstrijden in eerste instantie om de gezelligheid en de dagprijzen gaan daarom niet altijd naar de paren met de hoogste scores. De uitslag is snel bekend en op de website van de club terug te vinden. Op de laatste speelavond op 5 september wordt de BC 77 Zomeravondprijs uitgereikt aan het paar met de hoogste totaalscore verzameld op zes speelavonden. Voor wie meer avonden heeft gespeeld tellen de hoogste zes scores. De kosten bedragen per paar 4 euro, te voldoen bij inschrijving.

Turnvoorstellingen in sporthal De Korf Sassenheim - Zondag 1 juli geeft gymnastiekvereniging Return een voorstelling waarin alle turngroepen zullen laten zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd. Dat doen zij in een setting van muziek uit de tekenfilms van Walt Disney. Behalve familie en vrienden van de deelnemende turners wordt iedereen uitgenodigd die in turnen is geïnteresseerd en eens wil kijken of het iets is om zelf te gaan doen. De zestien deelnemende groepen zijn verdeeld over drie ronden, die

duren van 9.00 tot 11.00 uur, van 11.45 tot 13.45 uur en van 14.30 tot 16.30 uur. Elke groep heeft de afgelopen weken extra geoefend op het eigen optreden, dat ongeveer een kwartier zal duren. Als klap op de vuurpijl zal elke ronde worden afgesloten met een optreden van Jong Talent en Selectie. Deze turnvoorstellingen vinden plaats in sporthal De Korf in Sassenheim. Kaarten à 3 euro zijn verkrijgbaar tijdens de turnlessen, maar kunnen ook besteld worden via info@returnsassenheim.nl. Hier kan men ook terecht als men vragen heeft over de indeling van de groepen.

Springplank (25%).

Korfbaltrainingen Woensdag 27 juni is er tussen 17.00 en 18.00 uur een kennismakingstraining voor kinderen uit groep 3 tot en met 8. De welpen van TOP trainen na de schoolvakantie elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur. Kinderen uit groep 1 en 2 zijn dan welkom om eens vrijblijvend mee te trainen.

Onderwater wint Tours Sassenheim - Voor de vierde dagfondwedvlucht in het teken van de Teylingen Bokaal werden donderdagavond door dertien duivenmelkers uit de gemeente Teylingen 112 duiven ingemand voor een wedvlucht vanuit Tours (afstand 605 kilometer). Maar voordat deze duiven zaterdagochtend zouden worden gelost, werden eerst de 161 duiven die vrijdagavond waren ingemand voor een wedvlucht vanuit Peronne (afstand 280 kilometer) om 7.45 uur met een harde zuidwestenwind in vrijheid gesteld. Ze kwamen dan ook in rap tempo op huis aan en om 10.21.57 uur meldde de 707 van Willem van Harskamp zich als eerste prijsduif met een snelheid van 107 kilometer per uur. Adrie en Ton de Goeij zaten hoog in de top tien met de tweede en negende prijsduiven. Theo Onderwater was ook bij deze vlucht weer goed van voren met de derde prijsduif, Jan Hoogenboom pakte ook weer zijn punten met de vierde en tiende prijsduiven, Herman van Schie pakte knap de vijfde prijsduif, Willem Munneke ging voor de zesde prijsduif en Piet Angevaare maakte de eerste tien compleet met de zevende en achtste prijsduiven. Gezien de snelheid van de duiven uit Peronne zouden de duiven vanuit Tours die werden gelost om 7.30 uur binnen de zes uur thuis kunnen komen. Maar in Frankrijk op de vlieglijn hadden ze bij de start een gedeelte noordenwind, zodat de verwachte snelheden niet werden gehaald. Maar om 14.13.30 uur was het de 247 van Theo Onderwater die zich met een snelheid van 90 kilometer per uur als eerste prijsduif meldde voor de Teylingen Bokaal. De tweede en vierde prijsduiven waren van René van der Lans. Goede zaken deed Piet Angevaare met de derde, zevende en achtste prijsduiven. Piet van der Hulst was ook goed van voren met de vijfde en negende prijsduiven. Jan van der Slot ging voor de zesde prijsduif en Herman van Schie maakte de eerste tien compleet met de tiende prijsduif.


nu nog een huis...

Allure Bouw b.v. Argonstraat 3 7463 PD Rijssen

t 0548 - 80 19 80 f 0548 - 80 19 55

info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl

Tevens een vestiging in Alblasserdam

>PQIPLKLUKLSHHNZ[LO`WV[OLLRYLU[L ]HU5LKLYSHUK]PHLLU+\P[ZLIHUR Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook ‘s avonds!

BEL DIRECT

071-4024031

(URLYWSHH[Z‹;?2H[^PQRA/ 2PQR]VVYTLLYPUMVYTH[PLVW!^^^IL]YUS


27 JUNI 2012

pagina 21

Woensdag 4 juli in Warmond

Boten strijden in Nationaal Regenboog Evenement Warmond - Het tweede Nationaal Regenboog Evenement gaat van start op het grootste plassengebied van Nederland, midden in het Groene Hart. Ook wel ‘het skûtsjesilen van de Randstad’, maar dan met Regenbogen, oerHollandse zeilboten van Koningsklasse. Tijdens deze dagen is de wedstrijd vanaf de wal of op het water te bekijken. Het Nationaal Regenboog Evenement, een spannende vijfdaagse zeilcompetitie midden in het Groene Hart, wordt gecombineerd met activiteiten voor jong en oud. De vloot vaart vijf dagen op vijf ver-

schillende plassen in het Groene Hart, waar voor bezoekers van het evenement ook ander vertier te vinden is. De jeugd krijgt ook aandacht in het walprogramma, om met watersport en zeilen in aanraking te komen. De Regenbogen worden tijdens het evenement bemand door de top van de Nederlandse zeilsport. Op dinsdag 3 juli is het openingsfeest van het Nationaal Regenboog Evenement 2012 in hartje Leiden. Woensdag 4 juli start de zeilcompetitie op de Kagerplassen. Op donderdag 5 juli komt het evenement aan bij het Braassemermeer. Vrijdag 6 juli wordt de strijd geleverd op de Westeinderplassen. Op zaterdag 7 juli nadert het hoogtepunt van het Nationaal Regenboog Evene-

Zomerse muziekterrassen bij Warmondse pomp Warmond - Ook dit zomerseizoen zullen de muziekterrassen op het pleintje bij de pomp in Warmond gehouden worden. De muziekavonden worden georganiseerd door Kunstcafé de Galerie en galerie De Pomp. Een aantal vrijdagen zullen bekende Warmondse groepen vanaf 20.00 uur optreden, maar ook zal een beginnende band acte de presence geven. Dankzij het succes van voorgaande optredens zullen ’t Joppekoor en Matthias op vrijdag 6 juli een

gezamenlijk concert geven. De samenwerking tussen deze twee verschillende muziekstijlen blijft een bijzonder gebeuren. Op vrijdag 3 augustus is er voor de liefhebbers van oude stijl-jazz de Oldtime Jazzband gecontracteerd. De swingende klanken van de dixie zullen overal te horen zijn. Het laatste muziekterras zal op vrijdag 10 augustus zijn en wordt verzorgd door een groep van jonge muzikanten onder de naam van Jones&Friends. Zij spelen een combinatie van gipsyjazz met bekende liedjes uit jaren vijftig tot en met tachtig, maar Ierse jigs en country komen ook aan bod.

ment op de Vinkeveense plassen. De finale is op zondag 8 juli op de Nieuwkoopse plassen. De vijftien deelnemende Regenbogen vertegenwoordigen dorpen, gemeenten, provincies en het bedrijfsleven. De deelnemers zijn: Aalsmeer, Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Beleef de Bollenstreek, Bedrijven Rijnland, Het Groene Hart, Kaag en Braassem, Leiden, Leimuiden, Nieuwkoop, Provincie Zuid-Holland, De Ronde Venen, Teylingen, Bedrijfsleven Haarlemmermeer en Leidschendam-Voorburg.

Warmond Op woensdag 4 juli is van 14.00 tot 16.00 uur de wedstrijd op ’t Joppe in Warmond. Vanaf het recreatieeiland Koudenhoorn is de wedstrijd te volgen met live wedstrijdcommentaar. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen kinderen kleuren en hun kleurplaat inleveren in de Rabobank Partytent. Van 16.00 tot 21.00 uur is er een horecaplein op de Gemeentehaven met muziek van Ex BTW en activiteiten voor kinderen. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd voor de jeugd en het winnende zeilteam.

STV Open goed bezocht Sassenheim - Van maandag 11 tot en met zondag 17 juni vond het STV Open plaats. Tennissers van STV en daarbuiten in de categorieën 3 tot en met 8 konden zich hiervoor inschrijven. Er waren zelfs meer inschrijvingen dan vorig jaar, voornamelijk bij de heren enkel 3. Dit leverde weer leuke wedstrijden op. Het thema van dit jaar was ‘Oranje’. Via een groot scherm in het clubhuis konden tevens de voetbalwedstrijden van het EK worden gevolgd. Maar waar de sportprestaties van het Oranje-elftal het lieten afweten, werden er tijdens het STV Open wel successen behaald. Daan de Ru won bij de HE3 en bij DE3 ging Myrthe van der Meer er uiteindelijk met de winst vandoor. Ook het weer speelde een belangrijke rol. De meeste dagen bleef het toch behoorlijk droog, met als hoogtepunt het stralende slotweekeinde. STV kan daarom ook terugkijken op een geslaagd toernooi.

De Stichting Harddraverij Warmond organiseert op zaterdag 7 juli haar jaarlijkse kortebaandraverij (Archieffoto).

Eerste zaterdag in juli

Kortebaandraverij op Herenweg Warmond Warmond - De Stichting Harddraverij Warmond organiseert op zaterdag 7 juli haar jaarlijkse kortebaandraverij. Van het oude gemeentehuis tot aan de Beatrixlaan zal op de 275 meter lange baan gedraafd worden. Er kunnen maximaal 26 paarden deelnemen. Ook dit jaar is de totalisator weer aanwezig waarmee belangstellenden hun euro’s met wat geluk kunnen vermenigvuldigen. Het is alweer de 124ste keer dat de Warmondse kortebaandraverij wordt gehouden. Net als vorig jaar is voor de kinderen, naast de kinderlotto en springkussens, tevens een aantal pony’s aanwezig waarop

zij, onder begeleiding en met gebruikmaking van een te lenen cap, een ritje kunnen maken over het veld. Dit tegen een vrijwillige bijdrage ten gunste van kinderboerderij De Kloosterhof. In Warmond zullen op vrijdag 6 juli programmaboekjes huis-aan-huis verspreid worden en daarnaast is de nodige informatie op www.harddraverij.nl te vinden. Alle kinderen van 2 tot 14 jaar kunnen een gokje wagen via het kinderlottoformulier in het programmaboekje. Dat formulier moet zaterdag 7 juli tussen 12.30 en 13.30 uur ingeleverd worden bij de tent op het veld bij het ooievaarsnest. Men ontvangst dan een gratis ijsje.

Het eerste exemplaar wordt door Peter van Zuijlen (rechts) uitgereikt aan de heer Lemmers.

Jubileum van Lemmers

Boek over Voorhout en accountantskantoor Voorhout - Woensdag 20 juni werd in een drukbezocht restaurant-café Boerhaave in Voorhout een jubileumboek gepresenteerd van Accountantskantoor Lemmers waarin wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van het kantoor. Het boek bevat ook veel historische feiten en anekdotes over Voorhout. Na een interessante en humoristische toespraak werd het eerste exemplaar door eigenaar Peter van Zuijlen van Accountantskantoor Lemmers uitgereikt aan de oprichter en naamgever van het bedrijf, de heer Lemmers. In het boek zijn diverse artikelen opgenomen over onder andere de bollenteelt, typische Voorhoutse gezegden, een column van Jan Regeer, de Bonte Koe, Herman Boerhaave, het bezoek van Churchill

aan Voorhout, priesteropleiding Hageveld en de ruïne van Teylingen. Tevens wordt uit de doeken gedaan waarom Voorhouters ‘dwarsdrijvers’ worden genoemd. Ook actuele zaken worden aan de orde gesteld. Zo komt er een aantal ondernemers aan het woord. Zij vertellen enthousiast over hun onderneming, historie en visie. Verder staan er tips en uitleg in hoe men een goede ondernemer wordt en is op een leuke manier een oplossing gegeven voor de kredietcrisis. Het boekje is opgesierd met recente foto’s, maar ook oude tot zeer oude unieke foto’s van Voorhout. Het boekwerkje zal onder de relaties van Accountantskantoor Lemmers op veel belangstelling kunnen rekenen. De aanleiding tot het maken van het boekje is buiten het jubileum ook de verbondenheid die accountantskantoor Lemmers heeft met de Voorhoutse gemeenschap.

St. Cecilia start met nieuwe AMV-lessen Voorhout - Ook dit jaar starten nieuwe lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Voorhout. AMV is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. De muzikale cursus, een initiatief van muziekvereniging St. Cecilia, gaat in september van start en duurt veertig weken. Door middel van AMV doen kinderen algemene kennis op van muziek. Daarnaast legt de cursus een brede basis voor een eventuele verdere muzikale ontwikkeling, als een kind bijvoorbeeld later een instrument wil gaan bespelen. Kinderen

leren door middel van een blokfluit noten lezen en liedjes spelen, ze krijgen kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. Ook wordt de mogelijkheid geboden verschillende instrumenten uit te proberen. De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan onder leiding van Marjoleine Mosselman. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is momenteel muziekdocent. Het lesjaar van AMV bestaat uit veertig weken, gelijklopend met school. De lesdag en het tijdstip wordt aan het begin van het seizoen bepaald. Belangstellenden kunnen zich melden via het e-mailadres leerlingen@ stceciliavoorhout.nl.

Voorjaarscompetitie bij STV afgesloten Sassenheim - De laatste inhaalwedstrijd van de voorjaarscompetitie is gespeeld en de eindstand is inmiddels bekend. STV kan zich zeven kampioenen rijker rekenen. Opvallend was dit jaar dat vooral de dames het bijzonder goed hebben gedaan en een goed resultaat hebben neergezet. Gemengd jeugd tot en met 17 is voor de derde keer en Gemengd 45-plus voor de twee-

de keer op rij kampioen geworden. Beide teams zijn na het kampioenschap van vorig jaar toch weer in dezelfde klasse terecht gekomen en hebben laten zien dat zij verdienen te promoveren. De selectieteams 1 en 2 van de zondag waren te hoog ingedeeld. Na het vertrek van een aantal competitiespelers uit de hoogste klasse moesten spelers uit lagere teams opschuiven en ineens spelen op een niveau waar zij eigen-

lijk nog niet aan toe waren. Zij hebben zich kranig geweerd, streden voor elk punt en hebben de moed niet opgegeven. Helaas kon degradatie niet worden voorkomen. De competitie voor de zaterdagteams werd net als vorig jaar met een barbecue afgesloten. De zondagteams bouwden op de laatste dag een feestje. Voor de maandagteams werd een ‘husselochtend’ georganiseerd.


FIXFISCH BV is een Zeevisgroothandel, met leveringen van verse vis en visproducten aan horeca, grootkeukens en cateraars in Nederland en Duitsland

Wij zoeken op korte termijn een:

Commercieel medewerker binnendienst Wij denken aan: - middelbaar niveau/ hoger niveau - kennis van de Duitse taal in woord en geschrift - ervaring met vis

VAN DER KROFT & • KAT VERMIST •VAN DER LANS OFFICE dinsdagavond 12

T.K. INFRAROOD •SAUNA wegens overlijden,

MANAGEMENT verzorgt op flexibele basis het secretariaat voor bestuurders, commissarissen, bedrijven, adviseurs. Huis met het Blauwe Dak Wassenaar, 070-5119001, www.officemanagers.nl, info@officemanagers.nl

in nieuwstaat, 2-persoons. T.e.a.b. Tel. 071-4028479.

•

GEVR. ZELFSTANDIGE HUISHOUDELIJKE HULP bij ouder echtpaar, wonend in comfortabel, z.g.a.n. appartement. Liefst elke donderdagmorgen. In Oegstgeest. Tel. 071-5176515. REĂœNIE Bakkerij Kon•ditorei Oomen 1960-2000. Meldt je nu aan voor de reĂźnie van alle oud-medewerkers van Bakkerij Konditorei Oomen. Datum 2 september 2012. Aanmelden via bakkerijoomen@gmail. com en/of via de speciale Facebookpagina zoekterm Bakkerij Oomen. Reageer vandaag nog!

•

Gevraagd: KOELKAST of GASFORNUIS tot â‚Ź 15,of VRIEZER tot â‚Ź 25,-. Tel. 06-26462760.

sinds juni. Omgeving Kruidenschans/ Dragonweg in Voorhout. Poes Sien is 16 jaar oud en doof. Zij heeft schildpadkleuren zwart, oranje, beige met witte voetjes. Reakties: tel 06-25 26 96 29.

Wij bieden: - een gevarieerde baan in een groeiend bedrijf met een grote mate zelfstandigheid - goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

KRINGLOOP •DENIEUW! REGENBOOG. Een

ruime keuze. U bent zeer welkom dinsdag tot zaterdag. Stevensbloem 161 in COMPUTERHULP Leiden. Tel. 06-20086730. Virusverwijdering, sneller Info: Paula. maken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, DE WONING SCHOON installaties, laptopreparatie, bij verhuizing of overlijden. WiFi, PrivĂŠ cursus, etc. Pro- Belt u dan Paula van den fessionele ondersteuning bij Bosch Schoonmaak op u thuis of op kantoor voor 06-21956565. Schoon zoals particulieren en bedrijven. u het wenst. Tel. 06-42460355 www. Moet uw huis SNEL Boonict.nl BEZEMSCHOON opgeHONDENTRIMSA- leverd worden? Bel dan LON YENTL is weer open! 070-5118889/06-20754889. U kunt uw hond/kat weer Ook kopen wij schilderijen, vakkundig laten knippen en porselein, goud, zilver en wassen in onze mooie nieu- kristal. we salon. Daphne en JanMOOIE STARTERStien. Prins Hendrikkade 73 WONING Noordwijk aan Katwijk, 06-49384629. zee. Vr.pr. â‚Ź 169.500,-. Tel. PROFESSIONALE 06-24907915. POOS schilder, stukadoor nodig? Stukadoren v.a. â‚Ź 12,- per m2 incl. mat. Schilderwerk v.a. â‚Ź 12,- p.u. Tel. 06-30031935.

Wij werken met een jong enthousiast team. Is uw interesse gewekt, mail dan naar info@fixfisch.nl t.a.v. DHR. DIJKDRENT

•

•

Het succes van onze klanten...

•

•

•

•

KIES UW

CADEAU

Bij aankoop van 2 LancĂ´me producten, waarvan 1 huidverzorgingsproduct.

Peter Romijn (Romijn Kappers)

Nicoline Schuitemaker (Schuitemaker Vis/Sild)

Wesley Ammerlaan (Bakker Ammerlaan)

Nel van Nes (Van Nes, Installatiebedrijf)

In een gesprek met mijn communicatieadviseur ontstond de geknipte advertentie voor de opening van mijn nieuwe zaak.

Mijn communicatieadviseur is de schakel tussen mijn bedrijf en de lezer/klant.

Mijn communicatieadviseur ondersteunt mij om in de feestmaanden te pieken!

De juiste uitstraling voor een pakkende advertentiecampagne bedenk ik samen met mijn communicatieadviseur.

...is jouw uitdaging! De functie-eisen Je hebt affiniteit met de krantenbranche en daarnaast beschik je over de noodzakelijke verkoopvaardigheden en -technieken. Door je interesse in de reclamebranche heb je een heldere visie op marktontwikkelingen en -mogelijkheden. Je doorzettingsvermogen en creativiteit stellen je in staat om nieuwe verkoopkansen voor je klanten te creĂŤren en te realiseren.

Wij zoeken een commerciĂŤle

COMMUNICATIEADVISEUR 20% KORTING op alle LancĂ´me producten

Wij bieden je een veelzijdige commerciĂŤle baan in een dynamisch bedrijf. Je bent werkzaam in Teylingen en Noordwijkerhout. Een netwerk binnen dit gebied is een prĂŠ. Binding met het gebied is noodzakelijk.

Geldig t/m zaterdag 21 juli 2012

Wij zien je sollicitatie graag tegemoet: d.bouman@uitgeverijverhagen.nl

Parfumerie l’Operå

Wil je meer informatie? Vraag naar Dirk Bouman 071-402 29 01

7PPSIBWFOLXBSUJFSr4BTTFOIFJNr5FM

(28-32 uur)


27 JUNI 2012

pagina 23

Textielgroep Text88 in Kunstcafé de Galerie Warmond - In Kunstcafé de Galerie in Warmond exposeert tot 11 juli Textielgroep Text88. Met textiele kunst voegt het Kunstcafé een nieuwe discipline aan zijn exposities toe. Kleurrijke schilderijen, opgebouwd uit stofjes, draden, papier en verf, worden afgewisseld met tere boekjes van handgeschept papier en zijdevlies. Maar er is ook robuust ruimtelijk werk en kleine kriebelige beestjes. De leden van Text88 gebruiken traditionele handwerktechnieken als weven, quilten en borduren, maar ook moderne als verharding en het branden van stoffen. Daarbij worden alle mogelijke materialen gebruikt. Van pure natuurzijde tot synthetische glimstoffen, van touw via wol naar lintjes, en van krantenpapier

via plastic naar kraaltjes. Het leidt tot verrassende resultaten en door de textuur van de gebruikte materialen tot werk met een rijke uitstraling. Textielgroep Text88 bestaat uit twaalf vrouwen die eenmaal per maand onder leiding van docente Merion Tameling bij elkaar komen. De leden van de groep werken individueel, en de voortgang van het werk wordt gezamenlijk geëvalueerd. Soms zet men een project op waarbij iedereen hetzelfde thema verkent en naar een expositie toewerkt. De leden van de groep, die al sinds 1988 bestaat, hebben ieder hun eigen deskundigheid en voorkeur in het gebruik van materiaal en technieken. Het resultaat is een kleurrijke en gevarieerde expositie van textielkunst. De expositie is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Whisky proeven in Sassenheim Sassenheim - Voor het zesde jaar op rij organiseert drankenexpert Mitra de Whisky Xperience in Hotel Van der Valk in Sassenheim. Op zondagmiddag 2 september van 14.00 tot 17.00 uur zijn daar 150 verschillende whisky’s te proeven. Naast het aanbod aan whisky’s is een masterclass te volgen en staan gemiddeld dertig experts klaar om alles te vertellen over de laatste trends, achtergronden en whiskyvarianten. Niet alleen bekende merken, maar ook enkele bijzondere en exclusieve whisky’s kunnen worden geproefd. In Hotel Van der Valk aan de Warmonderweg 8 in Sassenheim gaan om 14.00 uur de deuren open en kunnen maximaal 350 whiskyliefhebbers voor een prijs van 25 euro drie uur lang genieten van ongeveer 150 verschillende whisky’s. Bovendien is het mogelijk gesprekken te voeren met de verantwoordelijke distributeurs en kunnen 20 tot maximaal 25 personen deelnemen aan de masterclass. Hierin schenkt een expert de bijzondere whisky’s

Singleton 12, 15 en 18 years en Talisker 10yrs, Distillers Edition en 57th North, en krijgt de liefhebber het complete verhaal te horen over oorsprong, productie en smaak. Het gratis WX-proefglas mag na afloop worden meegenomen. De Whisky Xperience vindt plaats in elf provincies in Nederland en is inmiddels een begrip. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij Mitra aan de Herenstraat 122 A in Voorhout.

Vuurtoren in bibliotheek

Vier uitvoeringen Speelkring

Warmonds bos toneel Midzomernachtsdroom Voorhout/Warmond - Jeugdmuziektheater De Speelkring is gestart met de kaartverkoop van hun nieuwe productie: Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Er zijn vier voorstellingen op landgoed Huys te Warmont aan de Herenweg 139 in Warmond. Vanwege het feit dat 2012 het Jaar van de Buitenplaatsen als thema heeft, is De Speelkring een samenwerkingsverband met stichting Het Zuid-Hollands Landschap aangegaan en zullen onder andere vrijwilligers van beide stichtingen met elkaar de opbouw van zitplaatsen en de organisatie van deze productie uitvoeren. De dertig acteurs zijn jongeren van De Speelkring in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar, en sinds september hebben zij wekelijks gewerkt met de poëtische teksten van Shakespeare en de bijbehorende muziek van Felix Mendelssohn, die op een speciale nieuwe manier door dit stuk is gelardeerd. Ook zullen bij elke uitvoering enkele jonge kinderen van De Speelkring ronddartelen. Bewust is gekozen om dichtbij de originele teksten van Shakespeare en muziek van Mendelssohn te blijven om de jongeren en het publiek de schoonheid en waarde van deze historische

Jeugdmuziektheater De Speelkring speelt viermaal de Midzomernachtsdroom van Shakespeare. cultuurcadeautjes te laten beleven. En intussen zijn de jongeren óm. Moeiteloos rollen de mooiste zinsneden over hun lippen, al dan niet met ondersteuning van de muziek. De jaren 1600 tot 1800 en 2000 komen even samen in het bos van Warmond. Bewust is ook gekozen voor het tijdstip rond de langste dag, de midzomernacht, om bij dit feeërieke verhaal de betoverende sfeer van de natuur aan den lijve te kunnen ervaren. Het oude sprookjesachtige bos van Warmond leent zich daar goed voor. De voorstellingen in

Warmond zijn op vrijdag 29 juni om 21.00 uur, zaterdag 30 juni om 16.00 en 21.00 uur, en zondag 1 juli om 14.30 uur. Kaarten à 10 euro zijn per e-mail te bestellen via het e-mailadres contact@despeelkring.nl, en zijn ook verkrijgbaar bij Hoek Boek & Kantoor aan de Herenstraat 63 in Voorhout; Primera van der Lans aan de Hoofdstraat 208 in Sassenheim, en bij Toys2Play, Dorpsstraat 106 in Warmond. Mensen met een beschermpas van het Zuid-Hollands Landschap krijgen 2 euro korting.

Afak Techniek B.V.

Zoekt nieuwe medewerkers!

Sassenheim - Tot en met 30 juni exposeert fotografe Martine de Clercq haar foto’s van de vuurtoren van Noordwijk in Bibliotheek Bollenstreek in Sassenheim. De foto’s zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheek te bezichtigen. Afak Techniek staat bekend om zijn fabricage van transportsystemen en verpakkingslijnen voor de complete visverwerking aan boord van Trawlers. Deze installaties worden geheel in eigen beheer ontworpen, gefabriceerd en ingebouwd. Ook maken wij dergelijke installaties voor visverwerkende fabrieken. Kortom Afak is een veelzijdig bedrijf wat op klant specificatie levert en actief is op de Nederlandse en internationale markt. Voor in onze werkplaats zijn wij op zoek naar een

Constructiemedewerker/Servicemonteur Senior/junior, 38 uur/week Functie omschrijving: - Fabricage en montage in onze werkplaats. - Tekening lezen, je werkt met RVS materiaal. - Service/inbouwwerkzaamheden op locatie.

Functie eisen: - Opleiding LTS/MTS. - In het bezit van rijbewijs B. - Ervaring in deze branche.

Verder wordt gevraagd: Gevoel voor techniek, functioneel inzicht, creatief, stressbestendig, goede contactuele eigenschappen. Een gezonde werkmentaliteit. Bereidheid om over te werken. Werken op buitenlandse locatie. De arbeidsovereenkomst start met een jaarcontract, bij gebleken geschiktheid volgt vaste betrekking.

Zeemanskoor Overal weer naar Den Helder Sassenheim - Zeemanskoor Overal is dit jaar weer uitgenodigd door de Koninklijke Marine voor een driedaags optreden in Den Helder. Op vrijdag 6 juli wordt de veteranendag van de Koninklijke Marine gehouden en het koor zal dan van 11.00 tot 18.00 uur optreden. Op zaterdag 7 en zondag 8 juli zijn de vlootdagen en daar zal het koor van 14.00 tot 18.00 uur optreden. Zeemanskoor Overal is opgericht in 2003 door een aantal gepensioneerde en expersoneelsleden van de Koninklijke Marine uit diverse dienstvakken van de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers, aangevuld met een aantal burgers dat de Koninklijke Marine een warm hart toedraagt en graag meespeelt of zingt met het koor. Het koor bestaat momenteel uit 34 leden.

Geboden wordt: Uitstekend 4 weken salaris, wat kan worden verhoogd met een overurentoeslag. CAO volgens Kleinmetaal. Prettige werksfeer in een Katwijk’s no-nonsense bedrijf. Alleen personen, die menen aan de gestelde functie-eisen te kunnen voldoen, nodigen wij uit te solliciteren. U kunt uw brief met CV mailen aan Buis@afak.nl of per post t.a.v. dhr. B. van Velzen, Steenbakkerstraat 12, 2222 AT Katwijk aan Zee. Voor meer info zie www.afak.nl


NIEUWE VESTIGING ZOETERWOUDE/RIJNDIJK, HOGE RIJNDIJK 269 300 METER VAN DE RIJNEKE BOULEVARD

j i b t s e e f s g n i n e Op n o o r K & l e m m e B e w u e i n n e e n ne

Wij ope m o o r w o h s d e go t i w & n e k u e k k j i d n j i R e d e in Zoeterwou e m n e r e t fi o r p n e l a i l fi e l en al

Haag & n e D ij b li ju 1 g a d n Koopzo 0 – 17.00 .0 0 1 n a v k ij d n ij -R e Zoeterwoud een Koopt u nu krijgt keuken, dan alle u bovenop acties deze Miele lw cm5000 ine twv koffiemach

Bosch

Bosch

Bosch

Bosch

vaatwasser

kookplaat

afzuigkap

koelkast

* vraag naar de voorwaarden

E5 9 9 *

Bosch combimagnetron twv

E 849 AEG koelkast

Koopt u tijdens de openingsactie een keuken met minimaal 4 AEG apparaten dan ontvangt u het

5e apparaat gratis!* AEG kookplaat

AEG afzuigkap

AEG AEG vaatwasser

combi stoomoven ks710000m twv

E 1.355,–

Bij aanschaf van een complete keuken voorzien van Siemens Studioline apparaten ontvangt u het

duurste Siemens apparaat cadeau*!

Bekijk al onze openingsacties op www.bemmel-kroon.nl Den Haag | Neckar 24 | 2491 BD Den Haag | t 070-3206065 | Zoeterwoude/Rijndijk | Hoge Rijndijk 269 | 2382 AN Zoeterwoude/Rijndijk | t 071-5812020 Cruquis | Cruquisplein 50 | 2142 EV Cruquis | t 023-5483060

TL_week_26_12  

www.kroonparket.nl SCHULTE BVBERNARD Nieuwe brug Koudenhoorn JUNI: De Waaier is de beste 40 jaar in onderwijs ZAT. Commercieel Medewerker Bi...

Advertisement