Page 1

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DETEYLINGER.NL 

E N I L N O U N

Denkt u mee? Na de verkiezingen hebben VVD, Trilokaal en D66, gezamenlijk het concept-raadsprogramma Vitaal Teylingen 2018-2022 samengesteld.

Onze voorstellen

www.vitaalteylingen.nl Mist u iets? Bijvoorbeeld een onderwerp waar de gemeente de komende vier jaar volgens u mee aan de slag moet. Wij horen dat graag van u! Geef het uiterlijk 20 mei door via vitaalteylingen.nl

Het concept-raadsprogramma Vitaal Teylingen bestaat uit vijf thema’s. De thema’s gaan over de zaken die overal in de maatschappij leven. Zoals bijvoorbeeld duurzaamheid of prettig wonen. Per thema staat beschreven wat wij de komende vier jaar willen bereiken. Het ‘hoe’, de uitvoering, is straks aan het college van B&W. We gebruiken uw inbreng om het raads- of collegeprogramma te verbeteren waar mogelijk. Alvast hartelijk dank voor uw inbreng! VVD, Trilokaal en D66

Woensdag 16 mei 2018 JAARGANG 12 NR


E N I L N O U N

Denkt u mee? Na de verkiezingen hebben VVD, Trilokaal en D66, gezamenlijk het concept-raadsprogramma Vitaal Teylingen 2018-2022 samengesteld.

Onze voorstellen

www.vitaalteylingen.nl Mist u iets? Bijvoorbeeld een onderwerp waar de gemeente de komende vier jaar volgens u mee aan de slag moet. Wij horen dat graag van u! Geef het uiterlijk 20 mei door via vitaalteylingen.nl


Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DETEYLINGER.NL 

nieuws

nieuws

Nog één keer naar het strand

P13

Op pad met een wensboom

historie

De fractievoorzitters Monique de la Rie (VVD), Rob ten Boden (Trilokaal) en Fred Koot (D66) presenteerden maandagochtend de inhoud van het concept-programma. De drie partijen hebben het onderverdeeld in vijf thema’s: Prettig wonen voor iedereen, Energiek en sociaal Teylingen, Ondernemend en bruisend Teylingen, Duurzaam denken en doen en Modern bestuur, invloedrijke inwoners. Daarin is duidelijk dat voor de coalitie duurzaamheid een belangrijk thema is. Een voorbeeld is de locatie Langeveld in Sassenheim, die als voorbeeldproject voor duurzame woningbouw kan dienen. Bij het thema ‘Prettig wonen’ valt op dat gesproken wordt over een buurtsuper. Dat is echter wat anders dan de discussie die nu nog gaat rondom de Hoogvliet in de Postwijk in Sassenheim, antwoordde De la Rie op vragen. “Een buurtsuper is echt een kleinschalige winkel. Daar valt de Hoogvliet niet onder. De buurtsuper staat in het concept, omdat het de leefbaarheid en de sociale cohesie in een wijk kan verbeteren. Maar dat kan ook met een terrasje of in een Buurtkamer.”

Foreholte ook volgend jaar in eredivisie

P15

V O O R H O UV T OORHOUT

kelmans (VVD) en Arno van Kempen (D66) werken allebei al vier jaar als wethouder in Teylingen.

ERDAG 2E PINKST D N E P O E G uur

SUGGESTIES VAN INWONERS VERZAMELEN

0

tot 16.0

De nieuwe coalitie vraagt inwoners te reageren op het conceptprogramma en aan te geven wat ze missen. “We gebruiken de inbreng om het raads- en straks het collegeprogramma te verbeteren waar mogelijk,” aldus De la Rie. Het programma staat op www.vitaalteylingen.nl. Inwoners en ondernemers kunnen daar ook reageren tot en met zondag 20 mei. Mensen zonder computer en internet kunnen bellen naar het gemeentelijke telefoonnummer 140252 om hun suggestie door te geven. Op dinsdag 22 mei is de gehele raad uitgenodigd voor een workshop om mee te spreken over het conceptraadsprogramma. Of PvdA en CDA daar ook bij zijn, is nog onduidelijk. Zij lieten eerder weten niet bij de bespreking aanwezig te zijn, omdat ze vinden dat de inspraak te beperkt is. “”Het hele proces heeft niets weg van een ‘raadsbreed programma’, maar is slechts een ouderwets coalitieakkoord,” meldde Joost van Doesburg (PvdA) eerder al. In een reactie zegt De la Rie: “Het is hun keuze om zo oppositie te voeren”. Naar verwachting wordt het programma op donderdag 31 mei in de raad vastgesteld. Dan worden ook de drie wethouders geïnstalleerd.

EXTRA BIJLAGE

DUURZAAMHEID

Rob ten Boden (Trilokaal) is een van de drie kandidaat-wethouders. Hij is het enige nieuwe gezicht. Bas Bre-

GEZELLIGE

Vanaf 25 april

TUINPLANTENVanaf 25 april MARKT TUINPLANTENMARKT

TUINPLANTENMARK Laat u ook eens

Moderne planten, aangeboden in een ouderwets in gezellige verrassen onzekas

in potten, B&W wil spoed Echt inalle bloeiende eenjarigen voorkassen! Moderne planten, aangeboden in een Rijnsburgerweg 17 gezel bloembakken, hanging-baskets, ook voor in deouderwets tuin. restauratie bollenschuur Voorhout 0252 210252 Echt alleTel. bloeiende eenjarigen voor in potten,

(de weg bij de dokterspost t.o. De eigenaar dient Laat u ook eens verrassen g a d s benzinestation G. Dol) rt a a lv e voor maandag 28 mei bij de geHemMONUMENTALE SCHUUR Openingstijden: ma. t/m za. meente een restauratieplan in De schuur is in de nd van opemonumentale e in onze kassen! g 9.00 18.00 • vrijdag koopavond te dienen over het herstel van de loop van de uurjaren door verwaarlo.00een 0-17in vervallen bollenschuur van de10.0 zing slechte staat geraakt. Gebr. Bergman uit 1914 op Teijlin- Zorgen hierover noopte de gemeenag gerlaan 69. Maar dat lukt hem te om de eigenaar aan te schrijven. melvaartsd - Tel. 0252 210252 e H Rijnsburgerweg 17 Voorhout om diverse redenen niet. Door de verwaarlozing is namelijk van (de weg bij de dokterspost G. Dol) pendbenzinestation geot.o. de monumentale waarde in gevaar. r u Uiterlijk 28 mei moet er een restau- -17.00 u Door Nico Kuyt Openingstijden: 0.00 - 18.00 • vrijdag koopavond 1de ratieplan liggen.ma. Maart/m dat za. lukt 9.00 De zogeheten Reckman-locatie eigenaar niet en heeft verzocht om naast de ruïne van Teylingen is in het te verschuiven naar oktober. in stof 2001 aangekocht met het aanvan- B&W is geneigd hiermee in te stemvanaf 729,kelijke doel dat te herontwikkelen. men. Inzet van het restauratieplan (de weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol) Op de locatie staat de bollenschuur, is het realiseren van maximaal vier vanaf een rijksmonument, die dan ge- grondgebonden woningen in de restaureerd zou worden. Door ver- schuur. De gemeente en de Rijks1325, Verschillende zitdiepte’s schillende omstandigheden is er dienst Cultureel Erfgoed huldigen en zitcomforts. Losse echter nog steeds geen definitief hierover een positieve grondhouelementen en longchairs kunnen naar ding. restauratieplan.

TEYLINGEN

n

bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tui

NewLaatbyu ook eens verr

in onze kassen!

COLIJN Rijnsburgerweg 17 - Voorhout - Tel. 0252 21025 Alles is mogelijk

Openingstijden: ma. t/m za. 9.00 - 18.00 • vrijdag koo

Beide Pinksterdagen geopend 1e Pinksterdag van 12 tot 17 uur 2e Pinksterdag van 9 tot 17 uur

KOM OOK HANDBALEN HOCKEYPLAATJES SPAREN! Nu GRATIS plaatjes bij elke € 10,besteding. Vraag gerust naar de voorwaarden.

P27

J.M. van&Steijn J.M. van Steijn Zn & Zn

Coalitie presenteert concept-raadsprogramma

Na verkennende gesprekken besloot de VVD (7 zetels), als grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen, om met Trilokaal (5 zetels) en D66 (3 zetels) verder te onderhandelen. Het opgestelde concept-programma ‘Vitaal Teylingen’ gaat vooral in op wat de partijen de komende vier jaar willen bereiken. Over hoe dat moet gebeuren, wordt in een later stadium nagedacht, maar dan door het nieuwe college. Dat wordt vervolgens uitgewerkt in een collegeprogramma.

sport

P9

‘t Onderdak presenteert programma

uit! n Fietsroute door leven Herman Boerhaave

TEYLINGEN n De coalitie van VVD, Trilokaal en D66 heeft maandag 14 mei het conceptraadsprogramma gepresenteerd. Inwoners kunnen tot en met zondag 20 mei hun aanvullingen en suggesties inbrengen.

Woensdag 16 mei 2018 JAARGANG 12 NR 20

H . V. F O H O LT E RE

Herenstraat 45 // Voorhout // 0252 216252

MEGASTORE LEIDERDORP

uw eigen ideeën worden gecombineerd. Welke maat? Leverbaar in stof en leer.

2e Pinksterdag open

van 12 tot 17 uur

S

M

vanaf 97L5,-

Stap 2: Elektrisch of Manueel? Stap 3: Opties voet, arm en rug Stap 4: Leder of stof en kleur?

SINDS 1977

Hoge Rijndijk • Leiden • Verdamstraat 6 • colijninterieur.nl


GEMEENTEBERICHTEN TEYLINGEN week 20 / 2018

Denk mee met concept-raadsprogramma Teylingen Het concept-raadsprogramma van VVD, Trilokaal en D’66 is klaar. Het heet ‘Vitaal Teylingen 2018-2022’. In het programma staat wat de coalitie de komende vier jaar wil bereiken. Het bestaat uit vijf thema’s: Prettig Wonen, Sociaal en Zorg, Ondernemen, Duurzaamheid en Modern Bestuur. Reageer voor 20 mei Mist u iets? Bijvoorbeeld een onderwerp waar de gemeente de komende vier jaar volgens u mee aan de slag moet? De coalitiepartijen horen dat graag van u! Geef het uiterlijk 20 mei door via www.vitaalteylingen.nl. Uitwerking inbreng De coalitiepartijen gebruiken uw inbreng om het raads- of collegeprogramma te verbeteren waar mogelijk. Uw inbreng wordt meegenomen naar een workshop met raadsleden op 22 mei. Zij denken dan mee met het concept-programma.

Uitnodiging afscheid wethouder Kees van Velzen Op dinsdag 22 mei neemt Teylingen afscheid van wethouder Kees van Velzen. Wij nodigen u van harte uit voor dit afscheid tussen 17.00 en 19.00 uur in het bestuurscentrum Voorhout. Kees van Velzen is acht jaar wethouder van Teylingen geweest en daarvoor twaalf jaar raadslid. Met een enorme gedrevenheid en veel enthousiasme heeft hij zich ingezet op het gebied van financiën, natuur en groen, afval, onderwijs en participatie. Wij zijn Kees dankbaar voor zijn grote inzet en bijdrage aan onze prachtige dorpen. Kees van Velzen en de gemeente Teylingen sluiten een lange, fijne en bijzondere samenwerking af. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Daarna wordt het raadsprogramma aangepast. De aangepaste versie wordt 31 mei besproken in de raad. Concept-raadsprogramma Het concept-raadsprogramma gaat vooral in op de vraag WAT de coalitie wil bereiken. Het HOE is aan het College. Het HOE wordt direct na vaststelling van het raadsprogramma uitgewerkt in een Collegeprogramma. Ook dat gebeurt in overleg met betrokken inwoners, bedrijven en organisaties uit Teylingen.

Woonkostentoeslag Vraag Ik heb onvoldoende geld om mijn hoge huur te betalen en ik krijg geen huurtoeslag. Kan ik via de ISD een financiële bijdrage krijgen?

huurtoeslag? Vanaf 1 april 2018 is huurtoeslag niet meer mogelijk en vordert de Belastingdienst dat bedrag terug. We adviseren u voor verdere vragen en informatie hierover contact op te nemen met de Belastingdienst.

Antwoord Ja, dat is in bepaalde situaties tijdelijk mogelijk.

Koopwoning Huiseigenaren hebben geen recht op huurtoeslag. Hebt u een eigen huis, maar niet genoeg geld om uw woonkosten te betalen? En bent u buiten uw eigen schuld in deze situatie gekomen? Soms kunt u dan van de ISD Bollenstreek tijdelijk een woonkostentoeslag voor een bijdrage in de hypotheekrente krijgen. Dit kan als u door omstandigheden plotseling een veel lager inkomen hebt dan voorheen.

Voor wie Als u in een huurhuis woont, kunt u meestal huurtoeslag krijgen. U krijgt alleen huurtoeslag als uw huur niet hoger is dan een bepaald bedrag. Wij noemen dit de grens van de huurtoeslag. Is uw huur hoger dan de grens van de huurtoeslag, maar hebt u niet genoeg geld om zelf de huur te betalen? En bent u buiten uw schuld in deze situatie gekomen omdat u bijvoorbeeld plotseling een veel lager inkomen hebt dan voorheen? Dan kunt u mogelijk tijdelijk een woonkostentoeslag krijgen.

Wij zien u graag op 22 mei. Wat kunt u krijgen? De hoogte van de woonkostentoeslag hangt af van uw persoonlijke situatie. Om uw woonkostentoeslag te berekenen houden wij rekening met: • uw woonkosten • uw inkomen en vermogen • de grens van de huurtoeslag (huidige bedrag € 710,68). Goedkoper wonen en periode woonkostentoeslag Als u een woonkostentoeslag nodig hebt dan woont u op basis van uw financiële situatie te duur. Als u voldoet aan de voorwaarden krijgt u de woonkostentoeslag voor maximaal zes maanden. U hebt zes maanden de tijd om een goedkopere woning te vinden. Deze periode van zes maanden kan maximaal één keer verlengd worden met maximaal zes maanden als er sprake is van bijzondere omstandigheden.

Openingstijden rondom de feestdagen Het gemeentehuis en de milieustraat zijn gesloten op: • Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag)

Vervangende ophaaldagen restafval en plastic, blik en drinkpakken • Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) wordt dinsdag 22 mei.

Vervangende ophaaldagen oud papier • Maandag 21 mei (Tweede Pinksterdag) wordt maandag 28 mei.

Hoe aanvragen U kunt via het aanvraagformulier bijzondere bijstand een woonkostentoeslag aanvragen. Op het aanvraagformulier bijzondere bijstand staat welke informatie wij van u nodig hebben. Meer informatie Voor meer informatie en vragen over de woonkostentoeslag kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek. Bereikbaarheid ISD Telefoon : (0800) 95 67 000 (gratis) Website : www.isdbollenstreek.nl E-mail : info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk : bezoek aan het lokaal loket/het sociaal team/Wmo Adviescentrum van uw woonplaats.

Vakantiewoning of recreatiewoning Huurt u een vakantie- of recreatiewoning en krijgt u hiervoor

Vanaf 1 mei alleen met pin betalen in het gemeentekantoor Vanaf 1 mei 2018 kunt u alleen met de pin betalen in het gemeentekantoor van de gemeente Teylingen. Inwoners die door bijzondere omstandigheden niet met de pin kunnen betalen krijgen een alternatieve betaalwijze aangeboden.

i

i

i

TEYLINGE TEYLINGEN

Informatie Meer informatie vindt u op www.teylingen.nl.

 FACEBOOK.COM/GEMEENTETEYLINGEN  TWITTER.COM/GEM_TEYLINGEN

 FACEBOOK.COM/GEMEENTETEYLIN  TWITTER.COM/GEM_TEYLINGEN  YOUTUBE.COM/GEMEENTETEYLING


De Buurtkamer Wit u uw buurtgenoten beter leren kennen of vindt u het gezellig om met buurtgenoten wat activiteiten te ondernemen? Komt u dan een keer naar een van de Buurtkamers in Teylingen. Daar kunt u bijvoorbeeld, een kopje koffie drinken met elkaar of een themabijeenkomst bijwonen. Buurtbewoners bepalen zelf hoe ze de bijeenkomsten willen inrichten of welke activiteiten ze willen ondernemen. Waar vind ik de buurtkamers? Sassenheim • De Inloop Kagerplein 30 Elke woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur • Gildehof, Westerstraat Elke maandag van 14.00 tot 16.00 uur

Collectes

• Bibliotheek, Kerklaan 42 Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur • Sassembourg, J. van Brabantweg Elke maandag en dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur Voorhout • Agneshove, Agneshove 89 Elke vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur • De Spelewey, Beugelhof 8 Elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur Warmond • Het Treffpunt, Herenweg 80 Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur

Inzien binnengekomen aanvragen

Er zijn geen collectevergunningen verleend in verband met een vrije periode. Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend voor: • Verruiming van de sluitingstijd aan Jongerencentrum @Hok van zaterdag 19 mei op zondag 20 mei 2018 tot 02.30 uur (Z-18-042071) (07-05-2018) Meldingen uitweg Op grond van de algemene plaatselijke verordening is het aanleggen van een uitweg toegestaan voor: • Jacoba van Beierenweg 28 in Voorhout (Z-18-041630) (03-05-2018)

Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen. Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar) • W. Warnaarlaan 12, Sassenheim • Burgemeester Ketelaarstraat, Warmond • Kagerdreef 17, Sassenheim • Rijksstraatweg 75, Sassenheim

Leegstandwet Op grond van artikel 15 is vergunning verleend voor: • Jan Steenstraat 26 in Warmond voor de periode van 12 april 2018 tot en met 11 april 2020 (Z-18-041836) (07-05-18) Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 Op grond van artikel 87 is ontheffing verleend voor: • Het parkeren in de parkeerschijfzone voor het parkeerterrein Hoofdstraat tegenover nummer 242/260 (HEMA) en achter Hoofdstraat 211 (ABN/AMRO) (Z-18-043665) (08-05-18) Niet eens met een van deze besluiten? Hoe u dan bezwaar kunt maken staat genoemd aan het einde van deze Gemeenteberichten. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning • Herenstraat 57, Voorhout het vervangen van bestaande kozijnen voor kozijnen met 2 deuren, 03-05-2018 • van Pallandtlaan 35, het vervangen van een entreehek, Sassenheim 4-05-2018 • Leerpad 9, Warmond het slopen van voormalig schoolgebouw de Waaier, 04-05-2018 • Endepoellaan 70, het plaatsen van 9 zonnepanelen Warmond op het dak, 06-05-2018 • Hoofdstraat 106, het fixeren van de fundering, Sassenheim 07-05-2018 • Van der Voetplein, het bouwen van een erker aan Rondtanderlaan, de zijgevel (bouwnr. 9), 07-05-2018 Plattanderlaan, Sassenheim • Van der Voetplein, het verbreden van de garage Rondtanderlaan, (bouwnr.7), 07-05-2018 Plattanderlaan, Sassenheim • Kagersingel 4 te het plaatsen van een dakkapel Sassenheim aan de voorzijde van de woning, 08-05-2018

Sociaal Team voor al uw vragen Heeft u vragen op het gebied van zorg, welzijn, inkomen of wonen? Neem u dan gerust contact op met sociaal team. Het sociaal team is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 uur en 12.30 uur en op donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Kom langs bij de balie in het gemeentehuis van Sassenheim of bel naar 14 0252 (zonder kengetal).

• • • • •

Naam en adres Datum Omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar bestaat Reden(en) van het bezwaar Handtekening Verzoek voorlopige voorziening

het gedeeltelijk optrekken van de achtergevel, 04-05-2018 het plaatsen van een nieuwe voordeur, 08-05-2018 het plaatsen van een schutting aan de zijkant van het huis, 09-05-2018 het wijzigen gebruik van kantoor naar kantoor en laboratorium, 09-05-2018

Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot beroep) • Menneweg 73, het brandveilig in gebruik nemen van het Sassenheim kinderdagverblijf en Buitenschools Opvang BSO (brandcompartiment maken), 07-052018 Deze besluiten liggen vanaf ‘dag na datum vergunningverlening’ tot en met ‘6 weken later’ ter inzage bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. Belanghebbenden kunnen vanaf ‘1 dag na start inzagetermijn’ tot en met ‘6 weken later’ beroep aantekenen bij de rechtbank. Rechtstreeks beroep is mogelijk voor diegenen die een zienswijze hebben ingediend, en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Een beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank in Den Haag sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Geweigerde vergunningen • Zijldijk 8b, Warmond

Meer informatie? Op de website www.welzijnteylingen.nl vindt u meer informatie over de verschillende activiteiten in de Buurtkamers. U kunt ook bellen naar Welzijn Teylingen tel 0252 23 18 . U kunt op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur ook langskomen bij het Sociaal Team in het gemeentekantoor aan de Wilhelminalaan 25 in Sassenheim

het uitbreiden van de vlonder en het plaatsen van een overkapping, 09-05-2018

Bezwaar tegen besluiten Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u bezwaar maken. Voordat u dit doet, kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. We nemen dan het besluit met u door. Belt u hiervoor met ons algemene nummer (14 0252). Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de genoemde verzenddatum van betreffend besluit – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten:

Een bezwaar- of beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Besluit waartegen bezwaar bestaat • Kopie van het bezwaarschrift dat bij de gemeente Teylingen is ingediend. Het adres is: Voorzieningenrechter rechtbank Den Haag Sector Bestuursrecht Postbus 20302 2500 EH Den Haag U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Welstand - Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Iedere maandag houdt de plaatselijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstandscommissie) vanaf 9.30 uur een openbare vergadering in het gemeentekantoor van Sassenheim. De agenda met de bouwplannen die tijdens de vergadering worden beoordeeld, kunt u digitaal opvragen. U kunt deze inzien in het gemeentekantoor Sassenheim. Wilt u meer informatie? Belt u dan naar 14 0252. Iedere donderdag houdt de Centrale Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (regio welstandscommissie) voor de Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering in het Groothandelsgebouw, Stationsplein 45 te Rotterdam. De agenda met de bouwplannen die tijdens de vergadering worden beoordeeld, kunt u digitaal opvragen. Wilt u meer informatie? Belt u dan naar 14 0252. Voor alle informatie over bouwen, bouwplannen, afwijking van bestemmingsplannen en vergunningen (omgevingsvergunning) kunt u een afspraak maken met Publiekservice/ Vergunningen via telefoonnummer 14 0252.

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie woensdag 16 mei 2018. Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 (Let op: netnummer niet nodig, ook niet voor 06 nummers) gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00-12.00 uur

Balie politie: De balie van de politie is niet open voor vrije inloop. U kunt aangiften doen door een afspraak te maken via het landelijke politienummer 0900 - 8844. De afspraak wordt dan gepland tijdens openingstijden van het gemeentekantoor in Sassenheim. U kunt van zogenaamde eenvoudige misdrijven ook aangifte doen via www.politie.nl.

Een beetje verbeelding doet wonderen. Kijk op cliniclowns.nl hoe.

i

TEYLINGEN  FACEBOOK.COM/GEMEENTETEYLINGEN  TWITTER.COM/GEM_TEYLINGEN  YOUTUBE.COM/GEMEENTETEYLINGEN


UI

E T R SS EC A A R E DI R R B CA S VE LE I NG LE VE PR AD XS RRA BO OO TV

LENTEVOORDEEL! E

BOXSPRI

2850,-

N

1995,-

Elektrisch verstelbaar 140 x 200 cm

S

• CARES S

CAR

S

ES

G

Tweede ag d r e t s k Pin E n a IC v On d H e geopC 0 0 : 7 1 0 11:0 S

!

bij Caresse Boxsprings & More

E

R

I

XSPRI BO N

G

CA

GS

• CAR E

C H O I C E

S

NU INCLUSIEF HOOGWAARDIGE

S

N

G

GEL FOAM TOPPER T.W.V. € 499,-

E BOXSP

N

R

SS

E

E T SS AR RE KA C A AU DE

CA

JAARAB ON OP WE NEMENT CAD NDY M AGAZIN EAU E! S

E

BOXSP R

I

Bij aank oo Caresse p van Wendy ’s boxspr ing 3800 Choice: -3850

Caresse 3800: complete boxspring bestaande uit: • een luxe, robuust gestoffeerd hoofdbord; • 2 elektrische verstelbare boxsprings voorzien van pocketveren; • boxsprings voorzien van anti-slip; • 2 pocketveer matrassen met 7 comfort zones; Inclusief hoogwaardige Gel Foam topmatras t.w.v. 499,-;; • 2 elektrische motoren met kabelbediening; • diverse kleuren leverbaar.

ER IS AL EEN CARESSE BOXSPRING VANAF E 995,VLAKKE

UITVOERING

140x200 cm

EXTRA NEKVERSTELLING

PULL-BACK

995,-

PULL-BACK

VLAKKE

UITVOERING

140x200 cm

1295,CARESSE 4500 ANDERE MATEN LEVERBAAR

140x200 cm

2270,-

1495,-

140x200 cm

1995,-

ANDERE MATEN LEVERBAAR

ANDERE MATEN LEVERBAAR

160x200 cm

3420,-

2395,-

CARESSE 9700 ANDERE MATEN LEVERBAAR

160x200 cm

5705,-

3995,-

KELTO Slaapkamercentrum

ELEKTRISCHE UITVOERING

CARESSE 4650

CARESSE 4700

140x200 cm

1850,-

1295,-

Gieterij 30 Dealerblok 2211 XK NOORDWIJKERHOUT 0252 341 111 info@kelto.nl www.kelto.nl

PULL-BACK

CARESSE 4600 ANDERE MATEN LEVERBAAR

120x200 cm

2135,-

1495,Caresse matras-toppers, touched by nature

Voor uitgebreide informatie www.caresseboxsprings.nl Adv. WK13. Aanbiedingen geldig t/m 3 juni 2018. Zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 16 MEI 2018

7

Nog onduidelijkheid over loonkostensubsidie TEYLINGEN n De jury is nog niet uit wie er het gelijk heeft in de zaak rond de loonkostensubsidie. De Bollenstreekgemeenten, verbonden binnen de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD), beperkten de subsidie, maar dat is volgens het ministerie in strijd met de wet. Een eerder gesprek tussen beide partijen bracht nog geen uitsluitsel. Deze week vergadert de ISD over de kwestie. Door Nico Kuyt

Vanwege de uit de pan gerezen kosten verlaagden de gemeenten de subsidie van een vergoeding voor 40 uur in de week, naar 25,5 uur. Het wekte een protest op, zoals bij werkgevers die personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt onder contract hebben en waarvoor deze subsidie geldt. Op maandag 14 mei sprak de raadscommissie Welzijn over de zaak, want volgens de partijen van de oppositie, CDA, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie, heeft wethouder Arno van Kempen de gemeenteraad onvoldoende geïnformeerd. Hij had in de raad van 26 april toegezegd dat hij diezelfde week van het gesprek met het Rijk nog een terugkoppeling zou geven. Als daarin de uitkomst is dat het in strijd is met de wet, dan zou de verlaging van de subsidie meteen worden teruggedraaid.

In de commissie verklaarde de wethouder dat hij over het gesprek de raad wel degelijk tijdig heeft geïnformeerd, namelijk door een brief van de ISD. Op verzoek van het ministerie is er na het gesprek een radiostilte afgekondigd om het verslag van de vergadering van het ministerie met deze van de ISD op ‘elkaar af te stemmen’. Zolang er nog onduidelijkheid heerst of het in strijd is met de wet of niet, is er geen reden om het direct weer terug te schroeven. VERSOEPELING

In het Dagelijks Bestuur van de ISD wordt deze week er verder over gesproken. Op verzoek van de partijen van de coalitie, VVD, Trilokaal en D66, brengt Van Kempen daar het voorstel in om zolang er geen helderheid is, een versoepeling door te voeren. Het betreft het weer terugdraaien naar 40 uur voor hen die een vast contract of een eerste tijdelijk contract hebben, maar niet voor hen die een tweede of derde tijdelijk contract hebben. OPPOSITIE HOUDT MOTIE AAN

De oppositie gaf aan een motie, om lopende de gesprekken met het ministerie de verlaging en beperking van de subsidie al meteen geheel terug te schroeven, nog aan te houden tot een volgende raadsvergadering. Zij vrezen een zeer lang gesteggel tussen beide partijen.

Officiële start van bouw complex in de Herenstraat VOORHOUT n De officiële handeling voor de start van de bouw van appartementencomplex De Posterijen in de Herenstraat is op vrijdagmiddag 18 mei.

De Posterijen is het nieuwbouwplan op de hoek Herenstraat - Prins Bernhardstraat. Het complex telt in totaal vier verdiepingen. Op de begane grond is winkelruimte en berging. Op de eerste, tweede en derde verdieping worden 30 appartementen en 3 maisonnettes gerealiseerd.

De nieuwbouw deed eerder al heel wat stof opwaaien. Het plan kende in eerste instantie een tekort aan parkeerplaatsen voor de bewoners van de nieuwe appartementen. Omwonenden vreesden een nog hogere parkeerdruk in hun wijk, waar al een tekort aan plaatsen is. Ze dreigden naar de rechter te stappen, maar tot een rechtelijke uitspraak kwam het niet. Projectontwikkelaar De Raad Bouw paste het plan aan en ging van 38 naar 33 appartementen, waardoor er genoeg parkeerplaatsen zouden moeten zijn.

Wethouder Brekelmans ontvangt de beker uit handen van Pieter Verhoogt (tweede van links), in aanwezigheid van voorzitters Ronald Vonk, Roland van Duijn, Jolanda Remmelzwaal en Ruud Westerbeek. | Foto: Willem Krol

Teylingen mag zich jaar lang topsportgemeente noemen TEYLINGEN

n Twee keer eerder eindigde de gemeente Teylingen in de top vijf van de verkiezing ‘Topsportgemeente van het jaar’. De derde keer sleepte het - want daar draait topsport wel om - de titel binnen. Teylingen is de topsportgemeente van het jaar 2017 en ontving daarvoor op zaterdag 12 mei de bijbehorende bokaal.

Wat ongemakkelijk staat wethouder Bas Brekelmans met de zilveren beker in zijn handen. Hij is de eerste om het toe te geven. “Het voelt wel een beetje raar. We dragen als gemeente de sport in Teylingen wel een warm hart toe, maar hebben geen recht op deze bokaal. Het is natuurlijk geweldig dat we deze prijs als Teylingen winnen, maar alle eer moet naar de sporters gaan,” zegt hij tijdens de uitreiking. Die is bij een van de twee landskampioenen in Teylingen, korfbalvereniging TOP. Voorzitter Ruud Westerbeek is trots op zijn club. Ook Ronald Vonk, voorzitter van voetbalvereniging Ter Leede, deelt dat gevoel. Zijn club

leverde een dubbel bijdrage aan de verkiezingen, want ook de vrouwen van Ter Leede zorgden voor veel punten met het kampioenschap in de landelijke topklasse van het vrouwenvoetbal. Hun mannelijke collega’s in het rood-geel, uitkomend in de zaterdag hoofdklasse, behaalden een tweede plek. Ook de vijfde plaats van rugbyclub The Bassets in de ereklasse zorgde ervoor dat Teylingen als eerste eindigde. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B. Met een rekenmodel zijn de prestaties gemeten over veertig landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Het bureau wil met de prijs gemeenten aanmoedigen om meer in te zetten op topsport, zegt Pieter Verhoogt, directeur van Sport2B. “Het dient twee doelen. Allereerst willen we extra aandacht voor de nationale topsport. Daarnaast willen de gemeenten in Nederland prikkelen om meer te doen voor hun topsporters. De prijs is dan ook meer ludiek. Het genereert aandacht voor

Weekaanbiedingen Verse Hollandse spinazie 500 gram € 0,99 500 gram € 0,99 Witlof Bakje vers gemaakte appelmoes € 0,99 100 gram € 0,89 Bietensalade

topsport en legt de vraag neer bij de gemeenten wat zij daarin kunnen betekenen.” In Teylingen is dat een actueel onderwerp, want onlangs is een nieuw sportbeleid opgesteld. Daarin is ook vastgelegd hoe de gemeente om wil gaan met topsport. Brekelmans: “Daarin zeggen wij dat clubs op eigen kracht het topniveau moeten halen. Maar zijn ze daar eenmaal, dan moeten we als gemeente zorgen dat alle voorzieningen op orde zijn. Die faciliterende rol hoort bij ons.” In 2006 eindigde Teylingen nog als vijfde in de ranglijst en in 2013 als tweede. Toch draait het in topsport om de prijzen. Het is de bedoeling dat de bokaal en het bijbehorende kunstwerk een plekje krijgen in het gemeentehuis. “Als inspiratie voor de gemeente,” besluit Verhoogt. De wethouder heeft nog wel een ander idee. “Misschien kunnen we de bokaal langs de drie clubs laten gaan. Zij hebben ten slotte ervoor gezorgd dat Teylingen de topsportgemeente van 2017 is.”

KEURSLAGERKOOPJE

Erwtensoep, rookworst + 100 gram Zeeuws spek 50 samen

7

VLEESWARENKOOPJE

Gebraden runderrollade + cornedbeef 20 2 x 100 gram

3

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Maaltijd van de week Sperziebonenschotel

Kalfssaucijzen

100 gram € 0,89

4 stuks

595

SPECIAL

Elke woensdag 10 Perssinaasappels

€ 1,95

DE ASPERGETIJD GAAT NU ECHT BEGINNEN v.d. Veer

Hoofdstraat 259 - Sassenheim Tel./Fax: 0252-232141 Onbetwist uw fruitmandspecialist!

Pomodorohaasje Keurslagerkoopje Keurslagerkoopje 4 filetlapjes + 4 bbq burgers 95 25 1burgers 4 filetlapjes + 4 bbq pakket 7 100 gram 2

Trots van de Keurslager Katenhaasjes

1 pakket3 stuks

779595

Vleeswarenkoopje Trots van de Keurslager Bij 150 gram gebraden varkensfricandeau Katenhaasjes GRATIS BAKJE TONIJNESAUS Special

7 29555

Limburgs Aanbiedingen biefstukje zijn geldig van 2 t/m 7 november 3 stuks100 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 14 t/m 19 mei Keurslagerij Scholten

Hoofdstraat 261 Vleeswarenkoopje Keurslagerij Scholten Sassenheim

Hoofdstraat 26, Sassenheim, 0252-211440 Bij 150 gram gebraden 0252-211440 varkensfricandeau GRATIS


FAMILIEBERICHTEN

Uitvaartzorg Verkleij

U kunt aanleveren via

respectvol en betrokken

e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Teylinger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende

Houd uw baby ook zo van muziek? Er is een open les Babymuziek 4 mnd - 1 jaar op vrijdag 18 mei. Ook de baby in de buik houdt ervan als u haar toezingt. Open les Zingen voor zwangeren vrijdag 18 mei. Er zijn kosten aan verbonden. Opgave noodzakelijk. Plaats: Centrum Sunterra, Clusiushof 7, Oegstgeest. Meer informatie: www.mirtetak.nl

prijsopgave en een voorbeeld (PDF). U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur).

Op 11 mei 2018 is overleden onze medewerker en collega,

Sybrich Velzel

CONNIE VAN DER KROGTVAN DUIJN

Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Raad van Bestuur en management Marente

Met veel humor, respect, liefde, positiviteit en geduld, was jij er altijd voor onze cliënten maar ook voor ons. Met heel veel verdriet moeten wij jou nu helaas loslaten. Lieve CONNIE, voor altijd in ons hart. Je collega’s van afdeling Kees Verkerk Revalidatie Marente

Uitvaartonderneming Teylingen zorgzaam en betrokken vrijblijvend voorgesprek mogelijk Dag en nacht telefonisch bereikbaar op: 06 - 30409466 info@uitvaart-teylingen.nl / www.uitvaart-teylingen.nl

Ankie Jochemsz - Willemijn Heijink - Wilma Bleeker

Telefoon 06-50746514 info@uitvaartzorgverkleij.nl www.uitvaartzorgverkleij.nl

TE KOOP Weber Insteek koelunit Nieuwe motor 18-10-2017 aanschafprijs € 2700,00 Afmetingen: Hoog 2.10 m, breed 1,68, Voorzien van 4 rekken. Vaste prijs €950,00. BloomZ Rotterdam. Tel. 06-13300206.

Draag bij aan een eerlijke start voor ieder kind! Geef via child-help.nl Heereweg 21 2161 AC Lisse 0252 - 413 213 info@vanderputtenendunweg.nl

• Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar

Uw advertentie verschijnt in de regio:

Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

071 - 361 11 45

www.tandenwinkel.com

Tuinman, stratenmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave. Tel. 06- 57200505.

• Rouwtransporten door binnen en buitenland

OPGELET!

Tandenwinkel

Reparaties klaar terwijl u wacht.

Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Taxatie aan huis? Bel of mail voor informatie en afspraak www.onderdeboompjes.nl / info@onderdeboompjes.nl

• Cremeren

VOOR KINDEREN MET EEN HANDICAP

KUNSTGEBIT PARTICULIEREN

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832

• Begraven

R.S.B. KATWIJK REMMELZWAAL, gespecialiseerd in: Tv kanalen instellen, slecht tv beeld, slechte wifi, tv kabel aanleggen slaapkamer, u.t.p. kabel aanleggen, software problemen computer of tablet, prijsopgave vooraf. Dirk. 06-20959333 (tv) Rick 06-29515182 (computer). Waar ziggo stopt gaan wij verder.

TE KOOP Weber Insteek koelunit Nieuwe motor 18-10-2017 aanschafprijs € 2700,00 Afmetingen: Hoog 2.10 m, breed 1,68, Voorzien van 4 rekken. Vaste prijs €950,00. BloomZ Rotterdam. Tel. 06-13300206.

www.vanderputtenendunweg.nl

Connie zette zich met hart en ziel in voor onze cliënten op revalidatieafdeling Kees Verkerk. Wij verliezen in haar een bekwaam en toegewijd medewerker.

Garage te huur: Coornhertdreef Leiderdorp. Tel. 071- 54 11324.

Zelfstandigwerkende en betrouwbare huish. hulp gevr. voor 2,5 uur p.week, voor iemand met PGB. Leyhof, Leiderdorp. 0640304784.

Welkom! Woensdag 23 mei Muzikale Bingo MfC Burgt te Rijnsburg om 19.00 uur. www.brasseriedeburgt.nl / tel: 0714087774.

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. U kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • • • • • •

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KATWIJK VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KATWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOORDWIJK RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOORDWIJKERHOUT THE READSHOP, in de Hoftuin, RIJNSBURG BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DONDERDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Wilt u een huis wegens verhuizing of overlijden binnen 24 uur ontruimt hebben bel dan naar: 06-20754889. Ook kopen wij gedeelte of hele inboedels, ook hoge prijzen voor uw sloopgoud en sloopzilver.

TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 16 MEI 2018

Trilokaal kiest Grooters als nieuwe voorzitter

Monopoly VOORHOUT n Teylingen krijgt een eigen versie van Monopoly. Initiatiefnemer Joop van Dijk van PLUS Van Dijk gaat de inwoners van Voorhout betrekken in de ontwikkeling van het spel. De bekende straten en pleinen uit de gemeente worden erin verwerkt. Op woensdag 16 mei krijgt Van Dijk symbolisch als start van het project een eerste spel overhandigd van Mr. Monopoly. Vanaf die dag kunnen inwoners via een speciale Facebookpagina suggesties aandragen. De spellen worden in een gelimiteerde oplage geproduceerd.

TEYLINGEN n Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Trilokaal is Lodewijk Grooters unaniem gekozen tot nieuwe bestuursvoorzitter van de partij.

Repair Café SASSENHEIM n Blijkt de fiets juist nu met het mooie weer mankementen te vertonen? Is een zomerse outfit tijdens de winteropslag beschadigd geraakt? Is een andere huisraad defect? Op zaterdag 19 mei is er weer een Repair Café tussen 13.00 en 16.00 uur in de Jojo (Hortusplein 14). Samen met de vrijwilligers van Stichting Repair Café Teylingen kunnen de reparaties onder handen worden genomen. Inwoners zijn ook van harte welkom voor een kopje koffie of thee. De Weggeefwinkel is ook geopend.

Inloopspreekuur vrijwilligerswerk TEYLINGEN n Welzijn Teylingen houdt op donderdag 17 mei een inloopspreekuur over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Van 18.30 tot 19.30 uur kunnen inwoners binnenlopen in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42).

Twee medewerkers zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Het spreekuur is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk of op zoek is naar een leuke vrijwilligersklus. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de vacaturebank. Er is informatie over verenigingen en organisaties in Teylingen die met vrijwilligers werken. Voor meer informatie over het inloopspreekuur, neem contact op met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl.

Wethouder Arno van Kempen, Albert Olthof en Therèse Boersma presenteren het nieuwe programmaboekje. |

Oude bekenden en nieuwe gezichten in theaterseizoen van ‘t Onderdak n Programmaboekje 2018-2019 officieel gepresenteerd SASSENHEIM

Wethouder Arno van Kempen was zondag 13 mei te gast in theater ‘t Onderdak. Dit keer niet om een voorstelling bij te wonen maar om als eerste het programmaboekje voor het nieuwe seizoen in ontvangst te mogen nemen. Hij kreeg het overzichtelijke programma uit handen van voorzitter Albert Olthof. n

Door Piet van Kampen

In de inmiddels achttiende uitgave vinden de liefhebbers van toneel, film en cabaret weer een scala aan mogelijkheden voor een gezellig avondje uit aan de J.P. Gouverneurlaan. Uiteraard ontbreken de kindervoorstellingen van Theater van Santen hierin niet. Olthof begon zijn openingswoordje met te melden dat hij er trots op is dat de traditie van de uitreiking van het eerste boekje weer is opgepakt. Hij prees het team van vrijwilligers dat het altijd opnieuw weer mogelijk maakt dat er in het theater voorstellingen kunnen worden gegeven. Het enige theater dat op vrijwilligers draait. “Ik ben ook blij met de brede programme-

ring en de mensen die er zich sterk voor maken,” klonk Olthof prijzend. ‘GEVULDE WINKEL’

Vervolgens lichtte Therèse Boersma een en ander toe en prees de programmacommissie die weer voor een ‘goed gevulde winkel’ had gezorgd. Het seizoen wordt op 7 september geopend door Herman Brood’s Wild Romance. In totaal worden er 32 voorstellingen gegeven en 18 films vertoond. Bekende namen zoals Pater Moeskroen, Joris Linssen & Caramba en Sjaak Bral zullen weer hun opwachting op de bühne maken. Het wordt een mix van oud en nieuw. Nieuw -maar zeker geen onbekenden -zijn Jörgen Raymann en Carel Kraaijenhof. Laatst genoemde zal een speciaal kerstconcert verzorgen. Een muzikale avond wordt gepresenteerd door Steve’s Guitar School met gitaarmuziek door oudstudenten en studenten waaronder Kay Verschoor, één van de nieuwe talenten.

TROTS

Wethouder Arno van Kempen had lovende woorden voor ‘t Onderdak. “De gemeente is bijzonder trots dat jullie zonder subsidie van de gemeente en met de inzet van de vrijwilligers kunnen draaien”. Over de toekomst: “Zoek verder gaande samenwerking met ‘t Trefpunt in Warmond met behoud van ieders eigen programma. Er is spanning of het niet één theater zal worden. Als ik er na 31 mei nog ben gaat dit niet gebeuren,” klonk hij vastberaden.

Lodewijk Grooters neemt als nieuwe bestuursvoorzitter de voorzittershamer over van Fons Welters, die na de afgelopen verkiezingen gekozen werd in de gemeenteraad. Grooters, woonachtig in Warmond, is sinds ruim een jaar actief voor Trilokaal en was bij de afgelopen verkiezingen eveneens kandidaat voor de partij. De nieuwe voorzitter is werkzaam bij het Ministerie van Defensie en vertolkt tevens een actieve rol bij het Veteranencentrum Duin- en Bollenstreek. Naast Grooters is ook Ron Barning, woonachtig in Sassenheim, toegetreden tot het bestuur van Trilokaal als algemeen bestuurslid. Het bestuur komt daarmee weer op een totaal van vier leden. Op de vergadering werd daarnaast akkoord gegeven door de leden over de rol van Trilokaal in de huidige coalitieonderhandelingen met de VVD en D66. Fractievoorzitter Rob ten Boden liet weten de afrondingsfase van de onderhandelingen met vertrouwen tegemoet te zien.

HUIS AAN HUIS

Vanaf maandag 14 mei worden de gidsen huis aan huis verspreid in Sassenheim, De Engel en in de wijk Oosthout (Voorhout). Ook is het programmaboekje af te halen in de bibliotheken Sassenheim, Warmond en Voorhout, in het gemeentehuis en in de hal van het theater ‘t Onderdak. Meer informatie is te vinden op www.hetonderdak.nl of bel op werkdagen tussen 10.00 en 10.30 uur naar het secretariaat via 0252-225874. In juli en augustus is het secretariaat niet bereikbaar.

Lodewijk Grooters. | Foto: pr.

Ssst...de examens zijn begonnen TEYLINGEN n De één is dagen aan

Mama Café met massageles SASSENHEIM n Elke eerste vrijdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, is er in de bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) het Mama Café. Onder het genot van een kop koffie spreken moeders met elkaar over hun kinderen en over opvoedvragen. Op vrijdag 1 juni vertelt Esti Rotteveel van Yoga Centrum Voorhout meer over masseren volgens de Shantala methode. Deze zachte massagetechniek is niet alleen passend voor kleine baby’s, maar ook voor grotere kinderen. Het is een prachtige manier voor een kleintje om zich te leren ontspannen en om in balans te komen. Deze techniek kan met name helpen bij darmkrampjes, slaapproblemen en bij kinderen die onrustig zijn en veel huilen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Toegang en deelname zijn gratis.

9

het blokken, de ander ziet het wel. De Centrale Examens zijn deze week begonnen. Spannende uren voor veel leerlingen van de twee middelbare scholen in Teylingen; de KTS in Voorhout en het Rijnlands Lyceum in Sassenheim.

Op maandag 14 mei startten de vwo-leerlingen met Wiskunde en de havo-leerlingen met Natuurkunde. De leerlingen van vmbo basisberoepsgerichte leerweg begonnen hun examenperiode met Engels, die van vmbo theoretische leerweg en kaderberoepsgerichte leerweg met Nederlands. De examens duren nog tot en met dinsdag 29 mei. Op woensdag 13 juni worden de normeringen bekend. Daarna maken de meeste scholen op dezelfde nog bekend aan hun leerlingen wie geslaagd en wie gezakt zijn. Leerlingen van het Rijnlands Lyceum maken hun examens in de sporthal. Op dinsdagochtend buigen de havoleerlingen zich over het examen Geschiedenis. | Foto: MV


g erda n t s k e in 2 e P n ke l s o p ! wi alle naf 11u a v

ma

Live Muziek 21 Blvd! MEI

Houd je van muziek en van shoppen? Dan moet je 2e Pinksterdag gewoon even naar Rijneke Boulevard! Tussen 12u en 16u zijn er diverse toffe live optredens op de hele boulevard. Om 15.30 treedt op het hoofdpodium ras-Leidenaar en opkomend Nederlandstalig talent Robert van Hemert op. Dat wil je niet missen! Rijneke, daar zit altijd muziek in. Volgende activiteit: 26 & 27 mei Leiden Marathon over de Rijneke

2e Pin ksterd ag lop

Hoorneslaan Hoorneslaan 201-203 201-203 Katwijkaan aanZee Zee (Noord) (Noord) Katwijk Telefoon (071) 402 Telefoon (071) 402 40 85 85

end b uffet v.a. 1 7.00 u ur

SPECIAAL KEUZE-AFHAALMENU SPECIAAL KEUZE-AFHAALMENU

Stel zelf uw Stel menuzelf samen en maak drieen verschillende uw menu samen maak drie verschillende keuzes uit onderstaande gerechten: gerechten: keuzes uit onderstaande 8. Kou-Lou-Kai 8. Kou-Lou-Kai 1. Babi Pangang1. Babi Pangang 9. 2 soorten rundvlees 2. Tjap Tjoy met2.kip 9. 2 soorten rundvlees Tjap Tjoy met kip (sambal en ketjap) (sambal en ketjap) 3. Ajam Ketjap 3. Ajam Ketjap 10. Ajam Pangang (met kip)Pangang (met kip) 10. Ajam 4. Thaise kip 4. Thaise kip 11. Gebakken Pangafilet 5. 4 stokjes saté5. 4 stokjes saté 11. Gebakken Pangafilet 12. Babi Pangang spek 6. Pau Cheung Ka (kip met pikante Ka saus) 12. Babi Pangang spek 6. iPau Cheung i (kip met pikante saus) 7. Foe Young Hai 7. Foe Young Hai

24,50 23,95 € 25,50

+ 4 mini loempia’s enloempia’s en + 4 mini E 2 x nasi of bami 2 x nasi of bami €

Iedere vrijdag en zaterdag v.a.en18.00 uur: v.a.18.00 uur: Iedere vrijdag zaterdag

Chinees, Indisch en Thais lopend buffet Chinees, Indisch en Thais lopend buffet € 18,95 p.p. Kinderen t/m 10 jaar € 9,50 p.p. € 18,95 p.p. Kinderen t/m 10 jaar € 9,50 p.p. Bij een afhaalbestelling van minimaal €E29,28,-minimaal € 29,Bij een afhaalbestelling van krijgt u van ons een gratis portie kroepoek! krijgt u van ons een gratis portie kroepoek!

ONBEPERKT ETEN / ALL YOU/ CAN EAT CAN EAT ONBEPERKT ETEN ALL YOU €17,95 €17,95

Keuze uit 45 verschillende gerechten. Maandag t/m donderdag en zondag m.u.v. feestdagen Keuze uit 45 verschillende gerechten. Maandag t/m donderdag en zondag m.u.v. feestdagen p.p. (Kinderen t/m 10 jaar € 9,50) p.p. (Kinderen t/m 10 jaar € 9,50)

Ook menumaaltijden Ookgeopend menumaaltijden www.kamsan.nl 7 dagen per week www.kamsan.nl 7 dagen per week geopend


Tweede Pinksterdag open! van 12:00 tot 17:00 uur

Direct uit voorraad leverbaar Eastborn boxpring Riverton Maat 180 x 210 | Elektrisch verstelbaar Draadloze afstandsbediening Voorzien van topdek met split

Uw voordeel 741,60 euro

Tijdelijk -21% BTW! Van € 4.273.- voor € 3.531,40

NIEUW!

Boxpring Ninety van AVEK Maat 160 of 180 breed Incl. hoofdbordlampjes en uitstapverlichting.

Actieprijs! Van € 2.905,- voor € 2.395,-

Ambachtsweg 24a • 2222 AL Katwijk • T 071 408 58 55 • inf0@denachtwachtkatwijk.nl www.denachtwachtkatwijk.nl


GRILL-RESTAURANT

Shared Dining 50 € 27

bestaande uit een proeverij van onze voor-, hoofd- en nagerechten

,

p.p.

Samen eten is samen genieten Laat u verrassen Voorwaarden • Geldig op basis van beschikbaarheid • Bestedingen dienen bij vertrek cash of per pin te worden voldaan • Special is niet geldig zonder reservering • Reserveren 7 dagen per week vanaf 11.00 uur • 7 dagen per week open vanaf 11.00 uur

• Specials mogen niet verhandeld worden en vertegenwoordigen geen geld waarde • Parkeerplaats tegenover het restaurant (betaald) • Deze Special is niet geldig in combinatie met andere promotionele acties

T. 071-36 14 880 of E. eten@open-doors.nl onder vermelding van Open Doors Special. Open Doors | The Grent 34 | 2202 EL Noordwijk | www.open-doors.nl | eten@open-doors.nl 7 DAGEN IN DE WEEK OPEN

RESTAURANT

GRAND-CAFÉ

Onbeperkt smullen voor slechts

BAAIJ-CATERING

29,50

ke Heerlij

BBQ

per persoon ex. drank

(in de)

PROEVERIJ Data: woensdag 16 mei, 30 mei of 13 juni

inloop vanaf 18.00 uur Buffet open van 18.30 tot 21.30 uur De Proeverij Bondstraat 1 - Lisse

t u Meldn aa www.deproeverijlisse.nl

Vier de zomer bij Villa Flora Geniet deze zomer van een speciaal driegangen keuzemenu nu voor maar 20,00 p.p. (ipv 35,-) Het menu is ook te boeken voor groepen tot 25 personen geldig van 21 mei t/m 20 september - reserveren gewenst

HOOFDSTRAAT 55, HILLEGOM • WWW.HOTELVILLAFLORA.NL • INFO@HOTELVILLAFLORA.NL • TEL: 0252 515100

De Klucht is een restaurant waar je al jaren gewoon lekker kunt eten. Sinds 1 november 2017 zijn wij Louis en Léonie samen met Kim het restaurant gaan runnen. Vanuit de open keuken worden de smakelijke gerechten bereid en vervolgens geserveerd in het knusse en gezellige restaurant waar je je waant in een huiselijke gastvrije sfeer. Wij hebben een driegangen menu voor 25 euro welke wekelijks wisselt. Buiten de kaart om werken wij met heerlijke seizoen gerechten. Wij hopen u te mogen ontvangen en u kennis te laten maken met onze Klucht. Wilt u ook thuis genieten van de Klucht? Dat kan! U kunt bij ons bestellen en afhalen. Graag tot ziens in de Klucht, Louis, Léonie en Kim Abraham van Royenstraat 108 - Noordwijk - 071-3619172 woensdag gesloten - www.dekluchtnoordwijk.nl

Lekker koffie of thee drinken met een punt vers gebakken appeltaart
 
 Uitgebreid lunchen op de veranda of lounche banken 
 aan het water en genieten van het uitzicht tot zonsondergang
 
 Wij hebben ook betaalbare borrel en feestarrangementen waarbij uw zorg de onze wordt. Kijk hiervoor op onze website.

Koudenhoorn 3, Warmond 071 5426569 Paviljoenwarmond.nl


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 16 MEI 2018

13

Ingezonden: ‘Geen voorzieningen in de wijken voor senioren’ INGEZONDEN

n KBO Teylingen maakt zich zorgen over de voorzieningen voor senioren in Teylingen. Voorzitter Dick Voerman schrijft over zijn zorgen in een ingezonden brief aan de gemeenteraad.

“Naar aanleiding van het artikel ‘Geen supermarkten in de buitenwijken’ wil ik graag het volgende onder uw aandacht brengen: Als voorzitter van de seniorenvereniging KBO-Teylingen maak ik mij ernstig zorgen over deze ontwikkeling. Een petitie onder de bewoners voor het behoud van hun supermarkt heeft niet geleid tot een positieve besluitvorming hieromtrent. In de gemeente Teylingen ontstaan steeds meer wijken waar voor senioren geen enkele voorziening meer is. Daarbij denk ik ook aan de ontwikkeling van ontmoetingscentra in de wijken en niet te vergeten het openbaar vervoer. Zo heb ik vorige week in het overleg over de concessies openbaar vervoer aangegeven dat het voor senioren in de zorgcentra Sassembourg en de Gildehof onacceptabel is dat Arriva de Connexxionlijn 51 heeft laten vervallen. Wetende dat de participatiewet ons uitnodigt om nauw betrokken te zijn en te blijven bij de ontwikkelingen in onze gemeente, willen wij graag onze inbreng blijven geven in

de wetenschap dat we samen kunnen komen tot een omslag in handelen en denken. U als raad kunt daarin de eerste stappen zetten. In de discussies die u met elkaar voert kunt u afspreken dat het “ja, maar” niet gebruikt mag worden. Het hanteren van “het is niet mogelijk” niet accepteren. Anders omgaan met bestemmingsplannen. In toekomstige ontwikkelingen moet het mogelijk zijn daar sneller wijzigingen in aan te brengen. Met de gedachte dat u de “baas” bent over de gemeente en niet de middenstand en de projectontwikkelaars, moeten we kunnen komen tot een “andere” gemeente. U bent al een fairtrade gemeente, een dementievriendelijke gemeente en met uw inzet voor senioren wordt u binnenkort een seniorvriendelijke gemeente. Daar vertrouw ik ten volle op. En mocht ik over vijfentwintig jaar een dag naar de aarde terugkomen, tref ik een gemeente Teylingen aan, waarvan de raad zegt: Dankzij de inzet en het “omdenken” van de raadsleden uit de periode 2018-2022 zijn wij nog steeds de beste seniorengemeente van Nederland en u bent zeer tevreden over de beslissingen van toen, want u leeft dan in een voorziening rijke omgeving.” Dick Voerman, Voorzitter KBO-Teylingen

Aanmelden vrijwilligersproject voor tweede ronde Teylingerprijs TEYLINGEN

Wie een project of initiatief vanuit een vereniging of vanuit een groepje buurtbewoners heeft kan een prijs verdienen. Het maakt niet uit of het een groot of klein project is, als het maar meerwaarde heeft voor de woonomgeving. De aanmelding voor de tweede ronde van de Teylinger Prijs sluit op 31 juli. n

Het hele jaar door kan worden genomineerd bij Welzijn Teylingen. Driemaal per jaar worden de nominaties bekend gemaakt door een jury en krijgt de winnaar een prijs uitgereikt van 250 euro. Een raadslid bezoekt het project en er is media-aandacht op de gemeentepa-

gina van de krant. Aan het einde van het jaar maken de drie projecten als winnaar van een van de rondes kans op de hoofdprijs. Het aanmeldformulier is te vinden op de www. welzijnteylingen.nl onder het kopje vrijwilligers; ‘nomineer uw vrijwilligersinitiatief’. De sluiting van de volgende ronde is op 31 juli. Wie een leuk idee voor een project in eigen buurt, school of vereniging heeft, maar niet voldoende geld heeft om dit te starten, kan een beroep doen op Fonds 1818. Fonds 1818 heeft dit jaar een jubileumjaar en viert dit met het project Verrijk je buurt. Kijk op de www.verrijkjebuurt.fonds1818.nl.

Meta Noteboom(l) en Marja Heemskerk (r) halen een wens op bij mevrouw Van Noort. Zij wil graag nog een keer een lunchen in Noordwijk. | Foto: MV

Nog een keer naar het strand, in een Rolls Royce of een dagje varen n Thuiszorgteams met wensboom langs de deuren VOORHOUT

n Als je nog een wens mocht doen, wat zou die dan zijn? Met die vraag gingen medewerkers van Marente Thuiszorg langs bij hun cliënten in Voorhout. Van nieuwe plantjes voor in de tuin tot nog een keer zweefvliegen; veel ouderen hebben nog wel een droom. De wensen zijn op vrijdag 11 mei verzameld en in de komende periode is de volgende stap: proberen er een aantal in vervulling te laten gaan.

Oranje blaadjes wapperen in de wind van de wensboom die achterop de fiets van Meta Noteboom staat. De thuiszorgmedewerker van team west is net als haar team oostcollega Marja Heemskerk al de hele vrijdag op pad. Ook Marja heeft een wensboom bij zich, door haarzelf ontworpen en door haar man van hout gemaakt. “Ik ben al vanaf half tien onderweg,” vertelt ze. In haar boom 70 wensen. Het andere team telt 68 cliënten, waar Meta nog bij

een deel langsgaat. “Veel mensen vinden het een leuke actie. Daarnaast brengt het ook meteen gespreksstof mee. Wat cliënten vertellen, kan echt ontroeren.” Het idee voor de wensboom kwam na een brainstormsessies van de teams, legt Marja uit. “We werken al een aantal jaar zelfsturende teams, waarin naast zorgtaken, iedereen ook nog andere taken heeft. Wij doen dus ook de promotie en wilden een actie bedenken waarbij vooral onze cliënten centraal staan. Met de wensboom lukt dat heel goed.” De boom hangt inmiddels vol met vooral kleine wensen. Meta: “Mensen zijn echt snel tevreden. Nog een keer naar een tuincentrum, een bezoekje aan hun geboortehuis”. Een meneer wil graag met zijn dochter leren fiets op een duofiets, een andere cliënt wil met haar zus naar Preston Palace. Marja: “We hebben ook wens om nog eens te schieten op een 100 meter baan. Die meneer

is lid van een schietvereniging, maar zit in een rolstoel. Ook heeft hij net te horen gekregen dat hij longkanker heeft. Hij zou zo graag nog een keer met een maatje naar zo’n officiële 100 meter baan willen”. De twee dames gaan als een soort goede feeën in de komende weken kijken welke wensen gerealiseerd kunnen worden. Een dagje naar het strand lijkt er voor veel mensen te komen. Bij Marente wordt gekeken of er budget is voor de andere wensen. Maar ook inwoners en ondernemers kunnen helpen met wensen in vervulling te laten gaan. Daarvoor kunnen ze contact opnemen met Meta via 06-82012101 of Marja via 06-82012100. “Misschien is er wel iemand met een boot die een paar senioren mee wil nemen uit varen? Of bijvoorbeeld een ondernemer die een ritje in een Rolls Royce wil sponsoren? We hopen zo veel mensen bij elkaar te brengen. Dat zou echt fantastisch zijn!”

FINANCIEEL MISBRUIK OUDEREN Financieel misbruik is het ongepast gebruik maken van de bezittingen van een ander. Het begint vaak klein en lijkt onschuldig: het doen van een boodschap en met de pinpas gelijk wat eigen boodschappen afrekenen, maar financiële uitbuiting en ongewenste bemoeienis met geldzaken komt steeds vaker voor. Voorbeelden zijn: diefstal van geld of sieraden, pinpasfraude en misbruik van machtigingen. Het begint meestal klein maar kan al snel ernstige vormen aannemen. Als u ouder wordt kunt u afhankelijk worden van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. Dit brengt risico’s met zich mee. Lang niet alle ouderen zijn kwetsbaar, maar het is van belang om tijdig mogelijke risico’s te signaleren. Het is voor ouderen goed om tijdig over financiele zaken na te denken: -

Wie gaat mijn financiën beheren als ik dat zelf niet meer kan?

-

En hoe worden de boodschappen betaald als iemand die voor mij doet?

Het is belangrijk dat ouderen zelf de regie in handen nemen en alles volgens hun wensen en behoeften laten vastleggen. Zo kunnen zij een testament of een levenstestament maken, of een volmacht geven aan iemand die zij vertrouwen. Financieel misbruik komt het meest voor bij kwetsbare oudere, zoals bij beginnende dementie. Per jaar worden er ongeveer 30.000 mensen slachtoffer van financieel misbruik. In Nederland zijn er meerdere lokale allianties opgezet ter voorkoming van dit financieel misbruik. Voor de gemeente Teylingen ben ik ook bezig om een lokale alliantie op te zetten. Het doel van een zo’n lokale alliantie is het uitwisselen van kennis met andere betrokkenen over het onderwerp financieel misbruik en te kijken wat de partijen daarin voor elkaar kunnen betekenen. Wat is ieders

rol bij het signaleren, bespreken en handelen? Door de kennisuitwisseling ontstaat een netwerk met korte lijntjes, waarin het “niet-pluis gevoel” gedeeld kan worden. Hierdoor kan er adequater gehandeld worden doordat er direct contact gelegd kan worden met de juiste contactpersoon bij de verschillende deelnemende organisaties. De partners in een lokale alliantie zijn onder meer: notarissen, huisartsen, maatschappelijk werk, welzijn en (thuis)zorginstellingen, politie, banken, woningbouwverenigingen, ouderenbonden en gemeenten. Voor meer informatie over deze lokale allianties zie ook: www.financieelveiligouderworden.com Voor het opzetten van de lokale alliantie in Teylingen heb ik met diverse partijen al contact gehad die allen erg enthousiast zijn. Binnenkort zult u hier als het goed is wat van horen en hopelijk kunnen we ook in Teylingen het financieel misbruik van ouderen en andere kwetsbaren aanpakken.

Miranda Heemskerk Notaris te Voorhout www.notariskantoorvoorhout.nl info@notariskantoorvoorhout.nl


Karlo DESIGN

KEUKENHOEK Katwijk - Tiel - Soest Afgebeelde keuken: Of uw keuken nou een kunststof lkeuken of een hoogglans gelakte en gepolijste keuken is? Of er nou standaard apparatuur, Etna, Pelgrim of de luxe magna lijn van Atag in zit? Of er een kunststof blad, composiet, graniet of keramiek op ligt? Uw keuken is uniek en het is voor ons een uitdaging om aan uw voorwaarden te voldoen, qua design , qua prijs en qua uitvoering.

Mix @ Match

Bepaal zelf uw prijs en kwaliteit

Kies uw keukenmerk Kies uw lade systeem Kies uw scharnieren Kies uw werkblad uitvoering Kies uw apparaten merk Kies uw apparaten uitvoering Wij zijn transparant, U ook?

Keukens van af 3000 euro

2de pinksterdag geopend

de Keukenhoek Ambachtsweg 3 2222AH Katwijk Tel.: 088 0445600 06-57721300 www.keukenhoek.nl


cultuur/uit!

DE TEYLINGER

WOENSDAG 16 MEI 2018

Warmond in het teken van de Dag van het Kasteel

Warmondse Groenmarkt WARMOND n De negentiende

WARMOND

n Tijdens de Dag van het Kasteel, op maandag 21 mei, openen negentien kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland de deuren voor het publiek. Het thema van dit jaar is ‘Verborgen verhalen verteld’. In Warmond doen Buitenplaats Vroenhof, Huys te Warmont en Buitenplaats Oostergeest mee aan de Dag van het Kasteel.

editie van de Warmondse Groenmarkt is op zaterdag 19 mei in de Dorpsstraat. Leden van de Warmondse Tuinclub zorgen ervoor dat er tussen 9.00 en 16.00 uur zo’n 35 kramen staan opgesteld. Er is een scala aan bijzondere vaste planten, ook voor op het terras, bijzondere bolgewassen, ruim assortiment van eenjarige planten, rozen, hosta´s, kuipplanten en siergrassen. Daarnaast zijn er ook decoratieve tuinobjecten te koop, en aardewerk. Ook de galeries aan het dorpsplein zetten hun deuren open tijdens de Groenmarkt.

Weidevogel excursie

Bezoekers stappen terug in de tijd op een heel bijzondere manier. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur rijdt de paardentram door Warmond. Je kunt gratis op- en afstappen ter hoogte van Huys te Warmont, voor het huis bij buitenplaats Oostergeest en voor het huis bij buitenplaats Vroenhof.

WARMOND n Het Natuur Ont-

WANDELING

dekking Centrum Koudenhoorn (NOCK) organiseert in de Nationale Vogelweek op zaterdag 19 mei een vaarexcursie van 10.00 tot 12.00 uur rond de Kagerpolders. Tijdens deze excursie van ongeveer twee uur kunnen deelnemers de weidevogels spotten al varend in een ouderwetse koeienschuit, een platbodem zoals de boeren die eeuwenlang gebruikten om het vee naar de weilanden te varen. Vanwege de verwachte belangstelling is het zaak om vooraf aan te melden via het mailadres info@ koudenhoorn.ontdekken.nl. Voor donateurs/natuurvrienden Koudenhoorn zijn deze excursies gratis, andere bezoekers betalen 6 euro (volwassenen) of 4 euro (kinderen).

Visles voor kinderen WARMOND n Hengelsportver-

eniging De Leede uit Warmond organiseert een praktijkles vaste hengel voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar op zaterdagmiddag 19 mei. De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden. Tijdens deze middag leren kinderen de fijne kneepjes en de techniek en wordt er natuurlijk echt gevist. De deelnemers worden verdeeld in kleine groepjes en langs de waterkant leggen de jeugdbegeleiders uit wat je moet doen voordat je begint met vissen. Dat is niet alleen maar het optuigen van de vaste hengel, maar ook het uitloden en peilen van de dobber en het bereiden van lokvoer. Deelname aan deze jeugdactiviteit is gratis voor leden en niet-leden. Aanmelden vóór 19 mei is verplicht en kan via het aanmeldformulier op www. hsvdeleede.nl (onderdeel jeugd).

Kunst in ‘t Overbosch VOORHOUT n Kunstliefheb-

bers kunnen het alvast in hun agenda noteren: de zesde editie van Kunst in ‘t Overbosch is op zaterdag 18 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag 19 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Op zondag is ook tussen 11.00 en 14.00 uur Kunst voor Kids, waarbij kinderen zelf kunst kunnen maken. Deelname is gratis. Meer informatie op www.vriendenvanhetoverbosch.nl.

15

Tijdens de Open Monumentendag 2017 onthulde Herman Boerhaave samen met burgemeester Breuer een informatiebord bij kasteel Oud-Poelgeest. |

Fiets- en wandelroute door leven van Boerhaave REGIO

Het heeft 350 jaar geduurd, maar nu is die er dan eindelijk; de Boerhaaveroute. Voortaan kunnen fietsers en wandelaars in de voetsporen treden van Herman Boerhaave, de arts, anatoom, botanicus, scheikundige en onderzoeker, die zijn stempel heeft gedrukt op deze regio. n

Precies 350 jaar geleden werd Boerhaave geboren. 2018 is daarom een mooi jaar om de Boerhaaveroute te onthullen. De Boerhaaveroute krijgt de officiële naam: ‘Van de wieg tot het graf: langs het werk, de huizen en tuinen van Herman Boerhaave’. De veelzijdige Boerhaave is namelijk een historisch figuur en zo krijgt hij het eerbetoon, dat hij verdient. “De wandel- en fietsroutes tussen Leiden en Voorhout, die we met de Boerhaaveroute realiseren, zullen een stimulans zijn voor het toerisme in deze regio. Later volgt ook nog een Boerhaaveroute op dit traject, die over het water kan worden afgelegd. Hiervoor worden wellicht nog aanlegplaatsen gerealiseerd,” schrijft Dorpsmarketing Oegstgeest, initiatiefnemer van het opzetten van de route. OVERBOSCH EN BOERHAAVETUIN

Wie de Boerhaaveroute volgt, maakt kennis met een brede variatie aan historische en natuurlijke plekken.

Van de Hortus Botanicus en het Boerhaavemuseum in Leiden, naar Kasteel Oud-Poelgeest en museum Corpus in Oegstgeest, tot aan het Overbosch en de Boerhaavetuin in Voorhout.

n Voor de elfde keer organiseert Galerie Het Oude Raadhuis op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, van 11.00 tot 16.00 uur voor de jaarlijkse Papierkunstmarkt rond het dorpsplein van Warmond.

Net zoals de voorgaande jaren is er ook dit keer weer een gevarieerd aanbod. Op en rond het Dorpsplein staan kramen met handgemaakte blanco boeken, decoraties met origami, sierpapier, oude ansichtkaarten, handgemaakte wenskaarten,

RUÏNE VAN TEYLINGEN

Ook de Ruïne van Teylingen is op Tweede Pinksterdag geopend. Er is muziek en verhalenvertellers nemen bezoekers mee terug in de tijd. Ook is er gelegenheid om te boogschieten.

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement en wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. In de regio Zuid-Holland wordt deelgenomen aan de Dag van het Kasteel met ‘Hollands Buiten’: een reeks landgoederen en buitenplaatsen tussen Hillegom en Den Haag. Tijdens de Dag van het Kasteel krijgt het publiek de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Er is op Tweede Pinksterdag van alles beleven. Zo kun je rondleidingen volgen, boogschieten, oude ambachten bekijken, genieten van theateroptredens en concerten, de heerlijkste historische gerechten proeven en nog veel meer. Kijk voor de activiteiten per locatie, route en bereikbaarheid op www.dagvanhetkasteel-zh.nl De Zuid-Hollandse deelname wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Zuid-Holland en Fonds 1818.

De nieuwe kleren van de keizer SASSENHEIM n De jeugdvoorstelling ‘De nieuwe kleren van de keizer’, gespeeld door theatergroep Think, is op zondag 27 mei om 15.00 uur te zien in theater ‘t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Iedereen kent het verhaal van de keizer, die zich door een oplichter een onzichtbaar kostuum laat aanmeten voor veel geld. Maar wat gebeurde er daarna? Kaarten kosten 7,50 euro via www.hetonderdak.nl.

OFFICIËLE INGEBRUIKNAME

Op zondag 10 juni wordt de Boerhaaveroute officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt in drie ‘etappes’: om 10.00 uur wordt de Boerhaaveroute tussen Voorhout en Oegstgeest ‘ten doop gehouden’ in de Boerhaavetuin in Voorhout, om 12.00 uur volgt de onthulling van de Boerhaaveroute tussen Oegstgeest en Leiden en om 14.00 uur is de officiële ingebruikname van de Boerhaaveroute tussen Leiden en Voorhout in de Hortus Botanicus / het Boerhaavemuseum. REGIONALE MARKETING

De Boerhaaveroute is opgezet door Dorpsmarketing Oegstgeest in samenwerking met de regionale marketingorganisaties en met medewerking van de beheerders van het werk, de huizen en tuinen langs de Boerhaaveroute. De route is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Het Boerhaavehuis Voorhout, Stichting Osger Support, Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest en de Stichting Vrienden van het Overbosch in Voorhout.

Papierkunstmarkt WARMOND

Daarnaast kun je deelnemen aan de rondwandelingen die de Historische Vereniging Warmelda verzorgt. Om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur start de wandeling op het parkeerterrein van Huys te Warmont (ingang Herenweg). De wandeling is gratis en duurt ongeveer anderhalf uur. Vooraf aanmelden is vereist via info@warmelda.nl. Wandel in het parkbos bij Landgoed Oostergeest of Huys te Warmont, of luister ieder heel uur tussen 11.00 en 15.00 uur naar klassieke miniconcerten in de tuin bij Vroenhof.

BUITENPLAATSEN

mandala’s, dozen, monoprints, Japans papier, en nog veel meer. Alles is met of van papier gemaakt. Kinderen kunnen papier scheppen en hun creativiteit laten zien met origami en collages. De markt geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is met papier en biedt de gelegenheid kennis te maken met kunstenaars uit de omgeving. De galeries Het Oude Raadhuis en De Pomp zijn vanaf 11.00 geopend. Galerie de Pomp exposeert werk van papierkunstenaars.

Een optreden van de harmonie van Sint Matthias. | Foto: archief

Sint Matthias leeft toe naar eeuwfeest met dorp WARMOND

n Muziek-en toneelvereniging Sint Matthias bestaat honderd jaar en viert dit bijzondere jubileum op zaterdag 26 mei met een dag vol muziek, toneel en nostalgie.

Er is veel werk verricht de laatste tijd. Het jubileumboek is aangeboden aan alle Warmonders. Er zijn duizenden lootjes verkocht. Donateurs zijn persoonlijk uitgenodigd voor het feest. Muzikanten en toneelspelers hebben samen gerepeteerd voor een gezamenlijke stuk. De afdeling harmonie heeft samen met, het inmiddels opgeheven, ‘Drumfire’ leren exerceren. De kinderen van het jeugdorkest oefenen nog meer dan anders. Op zaterdag 26 mei herleven oude tijden wanneer de harmonie tussen

13.00 uur en 14.30 uur op verschillende plaatsen in het dorp ‘ouderwetse’ marsen gaat uitvoeren. Om 15.30 uur is iedereen van harte welkom bij Dekker (Veerpolder 14). De toegang is gratis. Om 15.30 uur begint ook het officiële programma met een concert van de harmonie en aansluitend een optreden van het jeugdorkest. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur zijn er optredens van andere Warmondse muzikanten (o.a. ‘ex BTW, Joppekoor en Schipperjeskoor) en kunnen bezoekers iets eten en drinken.Om 19.00 uur wordt het komische toneelstuk ‘Haring en haarlak’ gespeeld samen met muziek van de harmonie. Om 21.00 uur worden de loten getrokken en daarna kan er worden gedanst met de coverband ‘De Deik’ en Dj Rowan.


WÉL ALLEEN A-MERKEN, ÉCHT DE GOEDKOOPSTE!

! T S E E F S I HET

Profiteer nu van eenmal

ig BTW voordeel!

R OOK VOO S EGEL AL UW T MER NKA EN WOO EN VLOER

2e PINKSTE RDAG GEOPEN D ( 1e Pinks te geslote rdag n)

*

*Actie geldt niet op de netto aanbiedingen en lopende acties. Vraag naar de voorwaarden.

Koopzondag? Kijk voor alle 37 vestigingen en openingstijden op www.sanidump.nl SANI-DUMP Zaandam

Pieter Ghijssenlaan 16D

SANI-DUMP Amsterdam

Arena boulevard 78

SANI-DUMP Leiderdorp Meubelplein 4

SANI-DUMP Almere

Washingtonstraat 7

SANI-DUMP Volendam Julianaweg 147

SANI-DUMP Roelofarendsveen

(Naast Baby Dump) Conservenweg 193 (Lasso)

Aalsmeer - Almere - Amersfoort - Amsterdam - Bergen op Zoom - Breda - Capelle a/d IJssel - Cruquius - Delft - Den Haag - Dordrecht - Drachten - Elst - Geel (België) Groningen - Hoogeveen - Leeuwarden - Leiderdorp - Merksplas (België) - Middelburg - Nuenen - Roelofarendsveen - Roosendaal - Rotterdam - Sliedrecht Spijkenisse - Terneuzen - Tilburg - Utrecht - Veghel - Volendam - Woerden - Wijchen - Zaandam - Zaltbommel - Zoetermeer - Zwolle

KIJK VOOR ALLE

VESTIGINGEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.SANIDUMP.NL


26 MEI VOORJAARS EVENT www.PARQRESIDENCE.nl

BEZOEK PARQ RESIDENCE Op zaterdag 26 mei organiseren wij het Parq Residence Voorjaars Event. Op die dag is het mogelijk om de unieke kwaliteit van Parq Residence zelf te ervaren. De afgelopen maanden is gestart met de gevelrenovatie, het plaatsen van nieuwe gevelkozijnen, de constructieve aanpassingen in het monument en de realisatie van de parkeergarage. We nodigen u graag uit van 13.00 uur tot 17.00 uur om u, onder het genot van een hapje en drankje, persoonlijk te informeren over de voortgang en de realisatie van dit prachtige project. - 35 moderne appartementen - 147 m2 tot 236 m2 - Hoogwaardig afgewerkt - Royale buitenruimtes - Vlakbij het centrum van Den Haag - Beveiligde ondergronds parkeergarage - Riante stelpost voor keuken en sanitair De verkoop is in volle gang, maar er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar.

Volg de ontwikkelingen op

Pa r q R e s i d e n c e

Mocht u de locatie liever op een andere dag bezoeken dan is dit uiteraard mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met ĂŠĂŠn van onze makelaars. Daarnaast bent u iedere vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur welkom in het verkoopkantoor op locatie zonder afspraak.

Buise van Soest Makelaars

Frisia Makelaars

070 511 73 00

070 342 01 12

info@buisevansoest.nl

nieuwbouw@frisiamakelaars.nl


Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Meer dan 70 locaties ë! in Nederland en Belgi

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude munten, bankbiljetten of een diamant bijvoorbeeld. Of een doosje met sieraden zoals een ketting, een ring of een horloge. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. Kantoor Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Verpanden Beleggen

Taxatie

Inkoop

Verkoop

Veiling

Goud

Zilver

Munten

Sieraden, diamanten en horloges

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Openingstijden Ma. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur Kantoren bij u in de buurt: Alphen aan den Rijn (ma. t/m za.), Delft (ma. t/m za.), Den Haag (ma. t/m za.) en Hillegom (elke donderdag van 10.00-16.30 uur)

www.goudwisselkantoor.nl H.Z. Kroon Bloemenexport B.V. Zoekt voor bloemenlijn in Duitsland

CHAUFFEUR

(CHAUFFEUR/INPAKKER) In bezit van een rijbewijs C.E. en code 95 Voor 1 a 2 ritten per week. ( wisselend 2 ritten rijden 1 rit vrij) Reacties: H.Z. Kroon Bloemenexport B.V. Dhr C Kroon Joh. Poststraat 19, 2231 HX Rijnsburg Tel: 071 – 4024981 of 06-46166759 Mailadres: hzkroon@xs4all.nl

L EA

D

OR

L

EA

D NO

Bemelmanbikesport voor echt goed en eerlijk advies Santos tour en traveling fietsen. Een fiets op maat en alleen bij ons

Keuze uit +500 kleuren!

Mei aanbieding: gratis set Ortlieb tassen naar keuze of gratis diefstal verzekering www.bemelmanbikesport.nl kanaalstraat 30, Lisse 0252-785549

EN

K WE

Voor welke superdeal kiest ú bij Ardea Auto? Directe aanschaf met voordeel oplopend tot € 4.570,Private lease met cash back voor uw inruil Ford options met lage rente en oplopend voordeel tot € 4.570,-

KIJK OP WWW.ARDEAAUTO.NL VOOR ALLE DEAL OR NO DEAL ACTIES OP AL ONZE MODELLEN. Bel voor meer informatie: Haarlem - 023 553 1666 | Hoofddorp - 023 568 3200 Lisse - 0252 466 900 | Noordwijk - 071 364 1010


verenigingen/zakelijk

DE TEYLINGER

WOENSDAG 16 MEI 2018

19

Veiling levert 45.000 euro op voor Bartholomeuskerk VOORHOUT n De kerkenveiling voor de Bartholomeuskerk heeft in totaal 45.160 euro opgeleverd.

De jaarlijkse veiling, dit keer op vrijdag 11 mei in Cheers, moest even op gang komen, maar als snel gingen de artikelen als vanouds van de hand. Zo rond de klok van half tien toen de eerste 100 nummers geveild waren werd het gezellig druk in de zaal en kwam er nog meer tempo in de veiling. De prijzen gingen toen ook wat omhoog wat er voor zorgde dat een dinerbon al gauw 130 euro opbracht. Voor de Paaskaars was

dit jaar wat minder animo en deze ging voor 275 euro naar een nieuwe eigenaar. Dit jaar was er nog wel een muntenverzameling van de paus, die door opbod door de voorgangers van de St Maarten parochie naar een eindbedrag van rond 500 euro opliep. Voorzitter van het Paveivocomité, Maarten van den Nouland, kon rond één uur een eindbedrag van 45.160 euro bekend maken. Een bedrag dat ongeveer 1300 euro hoger ligt dan de opbrengst van afgelopen jaar.

Voorlichtingsavond over hooggevoeligheid SASSENHEIM

n GZ Rivierduinen en Stichting Lumen Holland Rijnland houden op maandag 28 mei een gratis voorlichtingsavond over Hooggevoeligheid. De bijeenkomst in de Julianakerk (Julianalaan 6) start om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Als je hooggevoelig of hoogsensitief bent, voel je je vaak anders dan de meeste mensen. Hoogsensitieve mensen verwerken prikkels van buitenaf anders dan de meeste

mensen. Mensen met hooggevoeligheid kunnen erg sterk reageren op prikkels uit de omgeving. Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een (ervarings)deskundige van het kenniscentrum ‘Hooggevoelig heel gewoon’ over dit onderwerp. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie bel 071 5147420 of kijk op: www.ggz-informatiepunt.nl en www.rivierduinen. nl/agenda.

Woensdagmiddagbridge nog hele maand mei SASSENHEIM

n De bridgevereniging Sassem Troef organiseert op alle woensdagen in mei bridgemiddagen. De bridgewedstrijden worden gehouden in het partycentrum De Oude Tol aan de Hoofdstraat 147 in Sassenheim en beginnen om 13.30 uur. Er kunnen (wijn)prijzen worden gewonnen.

De deelname staat open voor iedereen die het leuk vindt om te bridgen, of je nu lid bent van Sassem Troef of niet. Anders dan in de rest van het seizoen is de deelname geheel gratis! Doel van deze actie van

de bridgevereniging Sassem Troef is zo veel mogelijk mensen vrijblijvend in de gelegenheid te stellen kennis te maken met het wedstrijdbridgen in een aangename sfeer bij onze 50-jarige vereniging. Aanmelden kan door Agenda aan te klikken op de website van Sassem Troef: www.Sassemtroef.nl en dan aan te melden op de data naar keuze. Ook is het mogelijk een e-mail te sturen naar gtit@ziggo.nl of theo. kool@ziggo.nl Aanmelding aan de zaal is niet mogelijk.

Zomeravondbridge VOORHOUT n Bridgeclub Voorhout houdt op maandag 28 mei een bridgeavond in restaurant Boerhaave (Herenstraat 57). Bridgers van alle niveaus zich aanmelden.

Meestal wordt er gespeeld in twee lijnen, ingedeeld naar speelsterkte. Ook thuisbridgers worden van harte uitgenodigd om hun krachten te

komen meten. De start is om 20.00 uur. Rond 23.00 uur is de uitslag bekend. De kosten zijn 6 euro per paar. Aanmelden het liefst via email: bridgeclubvoorhout@gmail. com of via de website van de NBB: www.nbbclubsites.nl/club/9022 . Telefonisch aanmelden kan bij Els Mens: 06-11191193 of tot uiterlijk 19.45 uur aan de zaal.

Het Juiste Bod heeft plek voor nieuwe leden WARMOND

n De Warmondse senioren-bridgeclub ‘Het Juiste Bod’ staat weer open voor nieuwe leden en invallers. Ook onervaren bridgers (beginners) zijn welkom. Er wordt gespeeld met tien tafels en er zijn zes ronden. Zónder A, B of C lijn (en zonder klok!). het draait vooral om het plezier. De spellen worden gespeeld in Het Trefpunt (Herenweg 80) op de woensdagmiddag,

van 13.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Het seizoen begint op de eerste woensdag in september en we sluiten af met een einddrive op de laatste woensdag in april. Ook wie zich beschikbaar wil stellen als invaller is van harte welkom. Meer informatie? Bel dan naar Lia Steenvoorden 0252-213935 of Alfred Claassen, tel.071-3010870. Mailen kan ook: ton.steenvoorden@ziggo.nl.

De nieuwe Maril 7 Nxt. | Foto: pr

Pinkster Proefvaartweekend bij Jachthaven Poelgeest REGIO

n Het komend pinksterweekend organiseert Jachthaven Poelgeest in Oegstgeest een Antaris, Maril en Maxima Proefvaart Weekend. Tijdens dit weekend is het mogelijk vrijblijvend kennis te maken met deze sloepen en tenders.

Poelgeest staat al jaren bekend vanwege de super luxe Antaris en Maril sloepen en heeft dit jaar haar assortiment uitgebreid met de Maxima tenders. De sloepen en tenders van Maxima worden geleverd met Honda buitenboordmotoren en Vetus dieselmotoren in afmetingen van 4,85 tot 6,30 meter. Deze boten onderscheiden zich in comfort en ge-

bruiksgemak voor een zeer scherpe prijs. Van de Friese sloepenbouwer Maril ligt de dit jaar uitgekomen 7Nxt klaar voor een proefvaart. De 7Nxt is de grotere broer van de 6Nxt. Kenmerkend voor de nieuwe Maril serie is de functionele deur in de spiegel die toegang biedt tot het geïntegreerde zwemplateau. Midscheeps zijn een makkelijk toegankelijke koelkast en spoelbak ingebouwd. De breedte gecombineerd met het vlakke onderwaterschip zorgt voor veel stabiliteit en vaarcomfort. Naast de nieuwe Maril liggen ook de immens populaire Antaris Fifty5 en Sixty6 klaar voor een proefvaart. Met deze vernieuwende

modellen heeft Antaris veel succes. Al vijf jaar achtereen is de maximale productie gedraaid. Voor de snelle beslisser is het mogelijk nog deze zomer met één van deze prachtige sloepen het water op te gaan. Poelgeest heeft diverse uitvoeringen op voorraad en nog enkele in aanbouw. Ook kennis maken met deze prachtige boten? Kom dan langs op het Pinkster Proefvaart weekend. De vloot ligt klaar op zaterdag 19 mei en maandag 21 mei van 11.00 tot 17.00 uur en zondag 20 mei van 13.00 tot 17.00 uur bij Jachthaven Poelgeest (Hugo de Vrieslaan 1 in Oegstgeest). Voor meer informatie, kijk op www. poelgeest.nl.

Keukenhof: 1,4 miljoen bezoekers REGIO n Het seizoen had voor Keu-

kenhof in Lisse bijna niet mooier afgesloten kunnen worden. ‘s Werelds grootste bolbloemenpark sloot net als vorig jaar met 1,4 miljoen bezoekers. Praktisch eenzelfde aantal als vorig jaar.

Hoewel het voorjaar koud inzette kwamen de bezoekers toch in grote getale en bleef het doorstromen tot en met zondag 13 mei. Eigenlijk nog belangrijker dan de hoeveelheid mensen is het waarderingscijfer.

Het park werd door de bezoekers gewaardeerd met een 9. Het thema ‘Romantiek’ werd ook het hele seizoen bijzonder fraai vorm gegeven. Het ziet er naar uit dat 2019 even kleurrijk wordt, want het thema is dan ‘Flower Power’.

Singels van Hooghkamer in de verkoop VOORHOUT n De verkoop van eengezinswoningen in het deelgebied Singels 2 in Hooghkamer gaat op woensdag 23 mei van start.

De achttien eengezinswoningen in Hooghkamer zijn verdeeld over twee woonblokken, elk gesitueerd met elk een eigen uitzicht. Het meest noordelijk gelegen woningtype Lelie, bestaande uit tien woningen, heeft een ruime tuin op het zuidoosten en een vrij uitzicht op het speelgebied ‘Ontdekkingseiland’, een fijne plek voor gezinnen met kinderen. De acht woningen aan de buitenrand, woningtype Iris, geven een prachtig uitzicht over het weidse polderlandschap. De achtertuin is op het zuidwesten gelegen. Singels is het laatste deelgebied van Hooghkamer en is een locatie met veel water, voorzien van natuurlijke oevers en veel flora en fauna. Duurzaamheid staat in Singels hoog in het vaandel. NL Greenlabel is bij de

uitwerking van het gebied betrokken om een hoogwaardige groene, duurzame en toekomstbestendige leefomgeving te creëren. Er worden voor kinderen een aantal speelplekken aangelegd. De informatieavond op woensdag 23 mei is van 17.00 tot 20.00 uur bij

Max Sedelaar Makelaars (Componistenlaan 71 in Voorhout). Tijdens dit event wordt er informatie gegeven en wordt de inschrijving gestart. Meer informatie is te vinden op www.hooghkamer-voorhout.nl of bel Max Sedelaar Makelaars via 0252-214243.

Deelgebied Singels 2 in Hooghkamer. | Foto: pr.


Ontdek. Geniet nu van extra veel inspiratie en spectaculaire voorjaarsacties!

er

Profite nú!

€ 18.600,-, nú voor

Voorjaarsvoordeel!

25% KORTING

E 13.950,-

Ook op Tweede Pinksterdag staan wij voor u klaar!

“Wij helpen u graag met een advies op maat.” Marco Mol Ondernemer Grando Hoofddorp

€ 9.466,-, nú voor

E 7.100,-

Grando. Koken. Baden. Genieten.

Grando Hoofddorp

*Vraag naar de voorwaarden

Kruisweg 771-773, tel.: 020 - 4460112, grando.nl

0252 - 41 91 35

www.mens.nl

*


Prikkelbare maag of darmen? Geneesmiddel Iberogast helpt!

Soms is het zo’n dag. Maagpijn. Onrustige of verkrampte darmen. Last van je maag. Vaak een vol of opgeblazen gevoel. Natuurlijk: maag- en darmklachten hebben we allemaal weleens, zeker als onze maagdarmpassage van voedsel verstoord is. Maar hoor jij tot de ongeveer 3,5 miljoen Nederlanders voor wie het vaker een probleem is? Dat kan je dag goed verstoren. Zeker als de oorzaak van je klachten onbekend is. Komt het je bekend voor? Houdt het je meer bezig dan je prettig vindt? Gelukkig is verlichting van je maagklachten en darmklachten mogelijk. Of je nu last hebt van één of meerdere klachten tegelijk. Geneesmiddel normaliseert de maag- darmpassage Maagklachten en darmklachten kunnen impact hebben op je dagelijkse leven. Wanneer je maag en darmen van slag zijn, denk dan aan Iberogast. Iberogast is natuurlijk. Een geneesmiddel met 9 geneeskrachtige kruiden, die samen de maag-darmpassage normaliseren. Iberogast verlicht niet alleen effectief maagklachten, maar ook darmklachten. En dat is prettig als je last hebt van meerdere klachten, zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, misselijkheid, vol gevoel en maagzuur.

Iberogast feiten: 1. Geregistreerd geneesmiddel met bewezen effectieve werking 2. Natuurlijk; bevat 9 geneeskrachtige kruiden 3. Verlicht meerdere maag- én darmklachten (tegelijk) 4. Nr. 1 in Duitsland: meest verkochte product bij maag- en darmklachten* 5. Verkrijgbaar vanaf €8,90*** bij drogisterij of apotheek

Ervaar in 2 weken of het ook voor jou werkt!

Bewezen effectieve verlichting Iberogast is geregistreerd als geneesmiddel. Aan deze registratie ligt wetenschappelijk bewijs ten grondslag. Ook prettig om te weten is dat Iberogast, bij gebruik volgens de bijsluiter, zeer zelden bijwerkingen kent. Interacties met andere geneesmiddelen zijn niet gerapporteerd. Niet voor niets is Iberogast al meer dan 55 jaar op de markt en in Duitsland één van de meest verkochte producten voor maag- en darmklachten*.

Ervaar de werking Het gebruik is simpel. Twintig druppels oplossen in water of vruchtensap en

driemaal daags innemen. De werkingssnelheid verschilt van persoon tot persoon. Het kan zijn dat je snel van je klachten af bent. Als je klachten toch aanhouden, kun je Iberogast met een gerust gevoel een langere periode gebruiken om je maag en darmen tot rust te brengen. Het is aan te raden om Iberogast 2 weken te gebruiken om te zien of het ook voor jou werkt. ** *

Iberogast is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar en is verkrijgbaar v.a. € 8,90 (consumentenadviesprijs). Iberogast is zonder recept verkrijgbaar bij drogisterij en apotheek.

IMS Scanning data OTC market Germany 2016 ** Raadpleeg een arts als de symptomen na 2 weken nog niet geheel zijn verdwenen of verergeren. *** Consumentenadviesprijs Lees voor gebruik de bijsluiter Koag-nr. 80-0518-0631

WAARDE BON

Introductie behandeling voor huidverbetering Uw introductiebehandeling is er niet zo maar één. Gedurende 60 minuten bent u geheel en al onze gast. Deze behandeling bestaat o.m. uit een huidanalyse en een oppervlaktereiniging. Zo u dat wilt, worden ook uw wenkbrauwen geëpileerd. Vervolgens krijgt u een uitgebreide massage van de gelaats-, hals en nekspieren. Daarna volgt het masker, dat natuurlijk aan uw huid wordt aangepast. De behandeling wordt afgerond met een oog-, lip- en dag/ nachtverzorging en indien u dat wenst, een lichte make-up. Profiteer nu en bel voor een reservering.

Beautysalon Tilly De Duinsloot 22 2211DR Noordwijkerhout 06-24820184 www.beautysalontilly.webs.com

Normaal: € 54,95 Tijdelijk*: € 39,95 *Deze aanbieding geldt voor de eerste 40 aanmeldingen.


0 0 0 . 6 € t o t l e e d r o o v r e t s k Pin d n e p o e g g a d 2e Pinkster

r u u 0 0 . 7 1 – van 11.00 Jeep

VOORDEEL TOT:

Alfa Romeo

VOORDEEL TOT:

€ 6.000

€ 2.000

Alleen bij Motorhuis profiteert u van ongekend voordeel tijdens het Pinksterweekend. Uw voordeel loopt op tot € 6.000 bij aanschaf van een nieuwe auto uit voorraad. Wees er snel bij, op = op!

Opel

VOORDEEL TOT:

€ 5.000

Citroën

VOORDEEL TOT:

€ 5.000

BIJ AANSCH AF VAN EEN GEBRUIKTE AUTO

Fiat

VOORDEEL TOT:

€ 4.500

WA A R D E C H

EQUE

€ 500 t.w.v.

voor accessoir Bij aanschaf

es of onderho

ud

van een gebr uikte auto bo ven de € 7.50 14 maanden 0, geldig.

Vondellaan 80 LEIDEN Tel: 071 - 535 1800 (Opel, Citroën) Lammenschansweg 128 LEIDEN Tel: 071 - 53 51 860 (Fiat, Jeep, Alfa Romeo) WWW.MOTORHUIS.NL Gemiddeld brandstofverbruik: liter/100km: 8,9-3,3; km/liter: 11,2-30,3; CO2 gr/km: 203-88. Acties alleen geldig bij Motorhuis op zaterdag 19 mei en maandag 21 mei 2018. Zolang de voorraad strekt en niet in combinatie met andere (landelijke acties). Voordeel geldt op nieuwe auto’s uit voorraad met een kenteken van 2018.

KUNSTSTOF KOZIJNEN // DAKKAPELLEN // AANBOUWEN VERBOUWINGEN // ZONWERING // VELUX-DAKVENSTERS DUIZENDEN KLANTEN GINGEN U VOOR! Bekijk de vele referenties op onze website. GEEN AANBETALING! Openingstijden: ma. gesloten // di. t/m vr. 09.00-17.00 uur za. 09.00-13.00 uur (tevens op afspraak geopend) Luzernestraat 106A (industrieterrein Spoorzicht) 2153 GN Nieuw-Vennep 0252 - 67 50 80 // info@multigevel.nl

WWW.MULTIGEVEL.NL

ALL-IN nu al vanaf € 69,- per m2 Neem uw tuinmaten mee voor een gratis ontwerp en vrijblijvende prijsopgave. Ook bij u thuis!

2E PINKSTERD AG

GEOPEND

VAN 8.00 TOT

17.00 UUR


DE TEYLINGER

week in beeld

WOENSDAG 16 MEI 2018

23

Medailles VOORHOUT n De A-selectie van Judo Team Bollenstreek deed op zaterdag 12 mei mee aan op het sterk bezette Lentetoernooi in Wehl (Gelderland). Team Bollenstreek won diverse medailles met Stefan Disseldorp en Bas Duivenvoorde (allebei brons) en tweede plekken voor Eva Hornsveld en Bram van der Voet. Bas Verwer en Yannick Turk wonnen allebei goud. Op de foto, staand achter, van links naar rechts: Bas Duivenvoorde, Wijnand Marks, Marijn van Staveren en trainer Johan Zagers. Op de voorgrond: Yannick Turk, Stefan Disseldorp, Ryan van der Molen en Bram van der Voet.

Zonnige voorjaarsmarkt SASSENHEIM n De evenementencommissie van Park Rusthoff organi-

seerde op zaterdag 12 mei de jaarlijkse traditie: de dag voor Moederdag was het park gevuld met kramen voor de voorjaarsmarkt. De laatste jaren had de markt last van het natte of stormachtige weer, maar dat gold niet voor deze editie: het zonnetje heeft de hele dag voor een prachtig evenement gezorgd. De prijzen bij de tombola waren beschikbaar gesteld door winkeliers uit Sassenheim en door kraamhouders van de Voorjaarsmarkt. Ook dit jaar was er weer een goede opbrengst, die geheel ten goede komt van Park Rusthoff. Meer informatie op www.parkrusthoff.nl.

n Veilig op de fiets met verkeersexamen VOORHOUT

n Spanning bij groep zeven van basisschool de Achtbaan. Zij deden op maandag 14 mei het praktisch verkeersexamen. De locatie Cluster ging ‘s morgens als eerste van start, daarna volgde de locatie Beukenrode.

‘04’ staat op het hesje van Milou. Bij klasgenootje Femke prijkt ‘06’ op haar buik en haar rug. De meiden hebben net het praktische verkeersexamen op de fiets afgelegd. Tijdens een route door Voorhout werden ze beoordeeld op hun deelname aan het verkeer. Gaat dat goed? Doen ze dat veilig? En kunnen ze de verkeerssituaties goed inschatten? De twee klasgenoten van de Beukenrode vonden het nog best moeilijk. “Vooral bij één van de bochten,” zegt Milou. Ook was er verwarring bij het tunneltje. Femke: “Daar stonden mensen te praten. Ze hadden een geel hesje aan. Ik dacht het de examinatoren waren.” Lien had ook gezonde spanning bij de start bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. “Maar toen ik eenmaal onderweg was, dacht ik wel dat het zou lukken.” Voor deze groep 7 zit het er iets voor elf uur op. Daarna is het nog aan hun klasgenoten van de locatie Distelweg om ook examen te doen. De ruim tachtig leerlingen hoorden aan het einde van de ochtend of ze geslaagd zijn voor hun praktijkexamen. Is het niet helemaal goed gegaan, dan was er ‘s middags nog een herkansing. Groep zeven van basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode bij de start en finish op het Raadhuisplein. | Foto: MV

Kaagcup REGIO n Waterscouts

van de uit Macdonald groep uit Den Haag hebben de Kaagcup 2018 gewonnen. De Hubertus-Brandaan uit Voorburg en Cornelis de Houtman uit Gouda werden tweede en derde. De 43e editie van de Kaagcup Zeilwedstrijden werd gehouden op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei. In totaal deden 1400 waterscouts mee, er lagen zo’n driehonderd boten in de Kagerplassen. Tijdens het Kaagcupweekend overnachtten de scouts op verschillende locaties rond de Kagerplassen: bij boeren in het weiland, op eilanden en op hun eigen tot clubhuis omgebouwde binnenvaartschepen. De meeste deelnemers kampeerden op het Boterhuiseiland.

Geslaagd ‘Kijkje in de Keuken’ VOORHOUT n Bij Foreholte was op Hemelvaartsdag de mogelijkheid om mee te trainen met

het G-jeugdteam. Onder leiding van Ewout Onderwater en Justin Compier was op het hoofdveld een speciale training met diverse bijzondere spelen en oefeningen. De training werd afgesloten met een partijtje waar ook de ouders en de assistent trainers, Sven Onderwater en Jay van Loveren, aan deelnamen. Het ‘Kijkje in de Keuken’ werd mogelijk gemaakt door Play2Improve en dankzij financiële ondersteuning van het Fonds Gehandicaptensport. Meer weten? Neem contact op met Jolanda Volkerijk via 06-23361519 of volkerijk.jolanda@gmail.com.


20.000 m2 winkel De mooiste woonmerken Betrouwbaar & deskundig advies Laagste prijsgarantie

Voordelig voorjaar 10% KORTING Tweede Pinksterdag geopen d

OP DE GEHELE COLLECTIE*

11.00 - 17.00 uur

i! e m 1 2 m / t 7 1 n a v d g n le r e v s e c c u s s n Wege *M.u.v. Leolux, Henders&Hazel, XOOON, Auping en enkele andere merken. Vraag naar de voorwaarden in de winkel. DE MOOISTE MERKEN ONDER ÉÉN DAK

CASBA Wonen & Slapen, Rijneke Boulevard, Hoge Rijndijk 315, Zoeterwoude, 071 - 589 93 46

MEIVOORDEEL ! n e g a d r a a p n e e r a Nog ma

10% KORTING

Zeven dagen per week geopend & 24/7 online via casba.nl

ƿDž ƾ euro Slaap nu nóg lekkerder

verstelbaarheid euro ƿDž ƾcadeau Tijdelijk extra

Tijdelijk tot

*

voordeel op je nieuwe boxspring*

OP DE GEHELE COLLECTIE* 10 T/M 21 MEI *M.u.v. Feelings en Happy@Home collectie. Vraag naar de voorwaarden.

Bewust betaalbaar shoppen doe je bij Budget Home Store

*De vlakke Original boxspring nu van € 4.825,- voor € 3.825,- en de 2-motorige uitvoering van € 6.725,- voor € 4.975,-. Inbegrepen in beide sets (2-pers. 180 / 200 cm): Nice hoofdbord Deluxebed (top)matrassen. actie van 5 t/m 13 mei 2018. *Deaankoop vlakke van Original boxspring nu van € voorupgrade €De 3.825,en loopt de 2-motorige * Bij eenen verstelbaar krijg je 4.825,tijdelijk een cadeau. uitvoering van 6.725,voor €bed 4.975,-. Inbegrepen in beideeen sets (2-pers.bed 180van. / 200 cm): Voorbeeld: koop je€ een 1-motorig danop maken wij er kosteloos 2-motorig Kijk voor de actievoorwaarden auping.nl/actie Nice hoofdbord en Deluxe (top)matrassen. Kijk voor alle actievoorwaarden op auping.nl/actieDe actie loopt van 5 t/m 13 mei 2018. Kijk voor de actievoorwaarden op auping.nl/actie

Het grootste Auping testen adviescentrum van Nederland! Het grootste Auping test- en adviescentrum van Nederland!

Auping Plaza Leiderdorp Auping Plaza Leiderdorp Elisabethhof 4, Leiderdorp

Elisabethhof 4, Leiderdorp T.071-5820212 T.071-5820212 www.aupingplaza.nl Rijneke Boulevard • Hoge Rijndijk 311 • 2382 AP Zoeterwoude • tel: 071- 5899346 Tweede Pinksterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur

Openingstijden Openingstijden 13:00 - 17:30 uur ma: 13:00 ma: di t/m vrij: 10:00 - 17:30 uur t/m vrij: 10:00di - 17:00 uur 10:00 zat: zon: 12:00 zat: - 17:00 uur 10:00 -

www.aupingplaza.nl zon: Tweede Pinksterdag geopend van 12.00 – 17.00 uur

12:00 -


Fietsen in Zuid-H olland Het is lente en dus is het fietsseizoen weer begonnen! Tijd voor een mooie fietstocht, maar wist u dat de fietspaden ook meer en meer gebruikt worden voor woon-werkverkeer? Dat is niet alleen gezond, maar helpt ook om de provincie bereikbaar te houden. De Fietsersbond heeft speciaal voor u de drie allermooiste fietsroutes van Zuid-Holland geselecteerd. Geniet u behalve van fietsen ook van de geschiedenis? Dan is de door de ANWB ontwikkelde Limesroute vast wat voor u: een fietstocht langs de Rijn waarop u van alles ontdekt over de grens van het Romeinse Rijk die hier ooit liep. En wilt u tijdens uw fietstocht even lekker zitten om uit te rusten en te genieten van het uitzicht, maar staat uitgerekend op die ene plek geen bankje? Dan geeft u dat meteen ter plekke, of later thuis door via de handige website Even Zitten. De provincie Zuid-Holland plaatst namelijk nieuwe bankjes, en u, de fietser, bepaalt waar deze komen te staan. Veel fietsplezier!

Fietsers kiezen: hier moeten de 100 nieuwe bankjes komen Fietsen door de provincie Zuid-Holland is heerlijk, maar soms wil je even uitrusten op een bankje. Om iets te eten of te drinken bijvoorbeeld, of om van het prachtige uitzicht te genieten. Dat kan straks op heel veel nieuwe plekken; de provincie plaatst 100 nieuwe bankjes. Waar? Dat bepaalt u! Hoe? Via een handige website. Een 7,6. Dat cijfer geven fietsers hun fietstocht in Zuid-Holland gemiddeld, blijkt uit onderzoek van de ANWB. Dat is een hoog cijfer, maar er is ruimte voor verbetering. Met name aan rustpunten is nog behoefte. Daarom plaatst de provincie Zuid-Holland 100 nieuwe bankjes zodat er op meer plekken langs de fietspaden aantrekkelijke rustpunten komen. En wie weet beter waar die bankjes moeten komen dan de fietser zelf?

Geef nú uw favoriete locatie voor een bankje door via: ZUID-HOLLAND.NL/EVENZITTEN U kunt nú uw favoriete locatie doorgeven! Op de mooiste locaties worden de bankjes ook daadwerkelijk geplaatst. Misschien zit u straks op uw eigen favoriete plekje op uw ‘eigen’ bankje!

Simpel via smartphone of website

Een locatie doorgeven werkt heel simpel via zuid-holland.nl/evenzitten. Komt u op uw fietstocht dé ideale plek tegen? Dan pakt u uw smartphone, gaat u naar de mobiele website en geeft u met één klik de locatie door. Stemt u liever thuis via de laptop of de pc? Dan gaat u naar dezelfde website en klikt u op de kaart uw favoriete locatie aan. De provincie beheert alle N-wegen en de bijbehorende fietspaden; u ziet meteen of er op deze plek een bankje geplaatst kan worden. Zo simpel werkt het!

Langs de Rotte

(28 km)

Bekijk de route: fietsersbond.nl/langsderotte

DOORKOMSTPLAATSEN: Zuidplas, Lansingerland, Rotterdam, Zevenhuizen, Bleiswijk, Bergschenhoek

Limesroute: fietsen in het spoor van de Romeinen De Romeinen hebben ook in ons land hun sporen nagelaten. Langs de Rijn loopt een 200 kilometer lange historische grens die herinnert aan hun aanwezigheid. De nieuwe Limesroute voert fietsers langs de resten van het Romeinse verleden. Voor dat verleden gaan we 2000 jaar terug in de tijd, toen de Romeinen ten zuiden van de Rijn de grens van hun rijk trokken: de Limes, naar het Romeinse woord voor grens. De Limes verbond de tientallen forten en wachttorens waarmee de Romeinen zich wilden beschermen tegen invallen van de barbaren uit het noorden – de Germanen. De forten (castella), wegen, havens en schepen uit die tijd liggen voor een deel nog in de bodem verborgen. Een ander deel is door archeologen opgegraven. Dat leverde indrukwekkende museumvoorwerpen en fascinerende verhalen op, die vandaag de dag langs de hele Limes worden verteld: in musea, in nagebouwde forten, en door middel van apps en kunstwerken die op het Romeinse verleden zijn geïnspireerd. De Limesroute rijgt deze meer dan 40 bijzondere plekken aan elkaar, meanderend door ons fraaie rivierenlandschap en het Groene Hart. De route gaat van Katwijk – waar de Rijn destijds in zee uitmondde – via Leiden en Utrecht naar Nijmegen en verder de Duitse grens over, waar de route aansluit op bestaande internationale routes. Een van de hoogtepunten in Zuid-Holland is Park Matilo in Leiden. De resten van het fort liggen nog onder de grond, maar de gereconstrueerde wallen en wachttorens geven een goed beeld van hoe het ooit was. Het castellum werd rond het jaar 70 n.Chr. gebouwd, kort nadat de Bataven in opstand waren gekomen tegen het Romeins gezag.

Zelf fietsen langs de Romeinse Limes ?

Doen! Er is een mooie route uitgestippeld, die voor een groot deel langs het water voert; van de duinen in het westen via de veenweiden en het land van de grote rivieren tot de zandige stuwwallen in het oosten. U kunt de route downloaden via anwb.nl/fietsen/fietsroutes/limesroute of gewoon de bewegwijzering volgen (er zijn onderbordjes geplaatst op de bestaande knooppuntbewegwijzering).

Deze fietstocht laat u de mooie plekjes en locaties zien waar het hoogheemraadschap en de vereniging Molenvrienden Rottemerengebied trots op zijn. Rond de Rottemeren stonden in het verleden zo’n honderd molens. Nu zijn er nog slechts zeven molens intact: de Molenviergang, de Eendrachtsmolen, de korenmolen ‘De Vier Winden’ en de Prinsenmolen. Deze fietstocht voert u langs geknotte, nog bestaande en verdwenen molens.

Waterlinieroute Rondje Diefdijk

(59 km)

Bekijk de route: fietsersbond.nl/rondjediefdijk

DOORKOMSTPLAATSEN: Lingewaal, Leerdam, Geldermalsen, Vianen, Culemborg, Heukelum, Asperen, Acquoy, Schoonrewoerd, Zijderveld, Everdingen, Beesd, Rhenoy, Herwijnen, Vuren, Spijk De Diefdijk is in 1277 aangelegd en in de 19e eeuw opgenomen in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hij vormt vanouds de grens tussen Zuid-Holland en Gelderland. U fietst over een historisch belangrijke dijk en door een bijzonder landschap. Tussen de dijken, uiterwaarden, natuur, forten, groepsschuilplaatsen en batterijopstelplaatsen beleeft u de geschiedenis volop.

Wollebrandroute

(20 km)

Bekijk de route: fietsersbond.nl/wollebrandroute

DOORKOMSTPLAATSEN: Westland, Midden-Delfland, Naaldwijk, Honselersdijk, Kwintsheul, Wateringen, Den Hoorn, Schipluiden, De Lier, Maasland De route loopt langs het recreatiegebied Wollebrand door tuindersgebied Honselersdijk en vanaf Kwintsheul over de landelijke Bovendijk naar Wateringen. Vandaar gaat de tocht via een polderfietspad langs ‘t Woud naar De Lier. Wollebrand is een waardevol natuurgebied waar grasland, struweel, bos, open water en riet elkaar afwisselen. Er komen fazanten, konijnen, hazen en veel soorten vogels voor. In Kwintsheul is het interessante Westlands Museum over de geschiedenis van het Westland en de tuinbouw ’s middags open (op zondagen meestal niet). ‘t Woud is een schilderachtig dorpje tussen de weilanden met een beschermd dorpsgezicht.


r e m ! o S Z DEAL ls e r Dea m o Z h t .n l k a l le Bekij w.goodnig op w w

Velda Special Fly Stream

800,- setvoordeel

•Incl. hoofdbord •Velda Wellness pocketveermatrassen (met comfortschuim comfortlaag) medium of firm

de Twee rdag te Pinks nd! e p o e g

160/180/200 x 200/210 cm

2.799,-/- 800,-

Compleet

0 uur o t 17.0 1.0 0 t 1 n a V

Setvoordeel

1.999,VANAF

861,

* 75

VELDA BOXSPRING SCANDIC 160/180 x 200/210 cm

2.198,-

1.498,*

•Incl. hoofdbord Edge of Twist •Gestoffeerde pocketveermatrassen medium of firm •Comfortschuim topdekmatras

2 e MATR A

S

HALVE PR I J S *

De Slow Motion 3 beschikt over een soft visco-elastische toplaag terwijl de Slow Motion 4 beschikt over een firm toplaag.

•Incl. hoofdbord & Comfort lattenbodem •Velda Wellness pocketveermatrassen (met comfortschuim comfortlaag) medium of firm

Tempur collectie!

Gratis upgrade* van je Perzona matras!

COMPLEET TEMPUR RELAX BED 160/180 x 200 cm

PERZONA STANDARD 80 x 200 cm

1.098,-

898,-

*

*

Pullman verstelbare boxsprings

Nu met 500,- zomervoordeel

Maak kennis met Micro-Tech™ *

Micro-TechTM is de nieuwe, trendy boxspringcombinatie van TEMPUR®. In 5 stappen stel je je eigen boxspring samen voorzien van een matras met unieke combinatie van pocketvering en TEMPUR ® -materiaal. Met een jong en fris Scandinavisch design.

Upgrade verstelbaarheid cadeau!

COMPLEET VANAF 160/180 x 200 cm

2.996,-

2.247,*

4.648,-

SILVERLINE 160/180 x 200/210 cm

*

Ledikant exclusief matrassen, 140/160/180 x 200 cm: 995,-

25% korting op de nieuwe

3.892,50

1.739,-

STEEL & STOCKINGS HOYT 160/180 x 200/210 cm

Elektrisch verstelbare uitvoering: 3.108,- 2.498,-

5.190,-

2.337,-

SLOWMOTION 3 OF 4 70 x 200 cm

Tijdelijke aanbieding bij Auping. Schaf nu een compleet Auping bed aan en ontvang een 2-motorig elektrisch verstelbare versie voor de prijs van een 1-motorige variant.

4.148,*

Kies uit de volgende mogelijkheden:

•Pullman Silverline elektrisch verstelbare boxsprings •Incl. hoofdbord Clarington 180 cm •Pullman Silverline Premier pocketveermatrassen standaard of firm

• Verstelbare rug • Verstelbare rug en benen • Verstelbare rug, benen en nek

Vlakke uitvoering: 3.148,-

Altijd Goedemorgen! Spaarneweg 18 | Woonboulevard Cruquius T 023 - 529 39 84 E info@goodnight.nl GN Slaapkamers

GNslaapkamers

*Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel

Met 5000 m2 de grootste slaapkamer van Nederland!

7

DAGEN PER WEEK

OPEN!


verstelbaarheid verstelbaarheid verstelbaarheid cadeau cadeau cadeau Tijdelijk Tijdelijk Tijdelijk extra extra extra

** *

2e pinksterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur

ij aankoop * Bij aankoop * Bijvan aankoop een vanverstelbaar een vanverstelbaar een verstelbaar bed krijg bed je krijg bed tijdelijk jekrijg tijdelijk een je tijdelijk upgrade een upgrade een cadeau. upgrade cadeau. cadeau. oorbeeld: Voorbeeld: Voorbeeld: koop koop je eenje koop 1-motorig eenje1-motorig een bed 1-motorig dan bedmaken dan bedmaken dan wij er maken wij kosteloos er wij kosteloos er een kosteloos 2-motorig een 2-motorig een bed 2-motorig van. bed van. bed van. ijk voor Kijk alle voor Kijk actievoorwaarden alle vooractievoorwaarden alle actievoorwaarden op auping.nl/actie op auping.nl/actie op auping.nl/actie


RIJNSBURG

ZATERDAG 2 JUNI 2018 VAN 10.00 – 13.00 UUR IN DE BLOEM Tijdens de Dag van de Bouw start de verhuur van plandeel Bougainville. Bougainville is het laatste plandeel wat gebouwd wordt in De Bloem. Verder zijn er deze dag veel bouw gerelateerde activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen kinderen zelf een muurtje metselen en zelfs in een graafmachine rijden. U bent van harte welkom deze dag op het centrale plein “De Klok” in De Bloem.

kan aalp as n oor oegstg d eeste r we g

START VERHUUR PLANDEEL BOUGAINVILLE

Tel 071 - 405 15 00 welkom@deraadmakelaars.nl

VOORBEREID OP DE TOEKOMST DE KOOKSTUDIO

rd- zu id

kanaal pas no o

rd- oo st

vin ken we

g

DE BINNENTUIN

NU TE HUUR! oe

te r es e g gst

kanaal pas no o

w

eg

or h

ou t

e r w eg

NU TE HUUR!

at enstra giant e l l o

vo

c LUXE FULL-SERVICE APPARTEMENTEN IN RIJNSBURG at

rstra

zijd e rd no o

rap enb urg

sterw

E

weg

A

D B

tgee

centrum

tulpenstraat

ijboo mstraa t

burg eme ester me

west

dahliastraat

oord-

Oegs

noordeinde

DE KLOK 404 IN RIJNSBURG

rger

eg

vlie t

r ho

N449

t

ev oo

ut e r we g

n saxenst raat

ko r

BEZOEK ONZE MODELWONING

OPENINGSTIJDEN : Sandtlaan 38 IEDERE ZATERDAG 10.30 2223 GG Katwijk - 12 W OENSDAG 15.30 - .00 UUR Tel 071 - 405 15 00 17.00 UUR welkom@deraadmakelaars.nl n

R

bu ijns

Fl o ra la an

petr onella va

Brouwe

C

F

MODELWONING DE KLOK

oranjelaan

WWW.WONENINCALLA.NL


SINDS 1921 IN DE HAARLEMSE BINNENSTAD, DAAR WAAR AL EEUWEN LANG DE TRENDS WORDEN GEZET. NU SINDS 2018 OOK IN HEEMSTEDE OP DE RAADHUISSTRAAT 71. Met meer dan 1600 vierkante meter showroomoppervlakte voor de totaalinrichting van nu, in eeuwenoude herenhuizen die een overweldigend decor vormen. Een ruim assortiment aan meubelen, parketvloeren van Soares, verlichting, textiel en woonaccessoires belooft samen met een gepassioneerd team van ontwerpers en adviseurs, een onvergetelijke interieurbeleving. Nu sinds 2018 ook in Heemstede op de Raadhuisstraat 71. In beide filialen kunt u een zeer ruime Showroom van Soares parket vinden.

Kom bij ons langs voor uw nieuwe gordijnen: schitterende stoffen die niet alleen de sfeer in uw ruimte maar ook het geluid intiemer maken. Wij hebben collecties in huis van merken als Creation Baumann, Design of the Time, Jab, Pierre Frey, Fischbacher en Kendix. Kendix kenmerkt zich door duurzaamheid en kleurechtheid. Als u houdt van eigentijdse, creatieve ontwerpen van de allerhoogste kwaliteit dan kiest u Fischbacher.

GELDERLAND 6511 EN 7610 ACTIE De tijd vliegt. Alles lijkt sneller te gaan en te moeten veranderen. Maar deze Gelderland klassieker met zijn tijdloze vorm trekt zich daar weinig van aan. Alleen de vernieuwde pootjes dan, die zijn net iets meer van nu. En daarmee weer bij de tijd voor de komende jaren. Tijdelijk 15% voordeel op de serie 6511 en 7610. De actie eindigt op 15 mei 2018.

FILIAAL HAARLEM Gedempte Oude Gracht 90- 94 2011 GV Haarlem Telefoon 023-5313840 Email info@vanduivenboden.nl

LEOLUX ELIAS

CHEO VAN LABEL

Goede meubelontwerpen zijn een meerwaarde voor het interieur, maar alleen de beste doen dat zonder overdreven nadruk. Alsof ze er altijd al geweest zijn, geven ze je het rijke gevoel dat je echt thuis bent. Met Elias creĂŤert Leolux een pronkstuk. Een mooie, diepe bank met glooiende lijnen en grote vlakken die helemaal tot hun recht komen in natuurzuiver leer of een mooie geweven stof. Nu exclusief bij Van Duivenboden Haarlem.

Cheo fauteuil nu met gratis pouffe cadeau. De nieuwe in het oog springende, Cheo pouffe verhoogt niet alleen het zitcomfort maar is ook licht en makkelijk in gebruik. De Cheo fauteuil en pouffe zijn door Gerard van den Berg ontworpen. De actie eindigt op 31 december 2018.

Alleen filiAAl HAArlem: Tweede PinksTerdAg oPen! Maandag Op afspraak Di, Woe, Do, Vr, Za 09:30 tot 18:00 uur Zondag 12:00 tot 17:00 uur

FILIAAL HEEMSTEDE Raadhuisstraat 71 2101 HD Heemstede Telefoon 023-5313840 Email info@vanduivenboden.nl

Maandag Di, Woe, Do, Vr Zaterdag Zondag

Op afspraak 10:00 tot 18:00 uur 10:00 tot 17:00 uur gesloten


ccasions ccasions ccasions AUTO-AIRCO

Autobedrijf Heemskerk & ZN 60 jaar

Autocentrum van Egmond

60 jaar, dat moeten wij vieren met extra Autobedrijf Heemskerk &vertrouwde ZN bestaat bestaat al al voordeel voor u en met de Autobedrijf Heemskerk & ZN Autobedrijf Heemskerk & ZN bestaat Autobedrijf Heemskerk & ZN bestaat al service die u van ons gewend bent. 60 jaar, jaar, dat dat Heemskerk moeten wij wij vieren vieren met extra extra Autobedrijf & ZN bestaat al 60 moeten met 60 jaar, dat moeten wijvieren vieren met extra extra 60 jaar, dat moeten wij met voordeel voor u en met de vertrouwde 60voordeel jaar, dat moeten Herkent U deze nog? wij vieren met extra Deze herkent U zeker, voor u en met de vertrouwde Advertentie 1970U en met de vertrouwde van nu. voordeel voor Lange bent. Vaart 34 Rijnsburgde•Renault Tel. 12 071-4020365 voordeel voor u en met de vertrouwde service die u van ons gewend voordeel voor uvan en met de vertrouwde service die u ons gewend bent. info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl Leasing alle Megane merken service U van onsgewend gewend bent.De renault estate Dci Stop & Start service diedie u van van ons bent. Leasing alle merken service die u ons gewend bent.

HEEMSKERK AUTOLEASE BV Leasing alle merken HEEMSKERK AUTOLEASE BV BV HEEMSKERK AUTOLEASE HEEMSKERK AUTOLEASE BV

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

Een greep uit ons aanbod: 2014 € 17.950,VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist AutocentrumSEAT vanIBIZA Egmond ST 1.2 TDIVW-AUDI-SEATecomotive SKODA € 8.950,2011specialist VW1a GOLF VII 1.2 TSI 5d. Airco € 18.950,2014 Showroom: Langevaart , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 VW GOLF PLUS 1.4 TSI 35.000km 2008 € 10.950,Een greep uit ons aanbod: VW GOLF VEen 1.6 FSI 5d. Airco 2007 € 7.950,greep uit ons aanbod: SEAT LEON VST1.4 1.2FSI TSIAirco 105 pk 17.950,2014 VW GOLF 5.250,2004 €€€ 17.950,SEAT LEON ST 1.2 TSI 105 pk 2014 SEAT IBIZA ST 1.2 TDI ecomotive € 8.950,2011 VW IBIZA GOLF ST 1.41.2 16VTDI Comfortline 2.950,2000 €€ 8.950,SEAT ecomotive5d. 2011 VW GOLF VII 1.2 TSI 5d. Airco 18.950,2014 Volvo S60 2.4 140PK 2014 Edition-II V60 T4 T4 VWGOLF GOLF 1.4 16V 2.500,1999 €€€ 18.950,VW VII 1.2 TSI 5d. Airco Volvo S60 2.4 140PK Edition-II V60 Volvo S60 2.4 140PK Edition-II V60 T4 VW GOLF PLUS 1.4 TSI 35.000km 10.950,2008 VWGOLF CADDY Combi 1.6-35.000km 2Prijs: schuifd. 10.950,2009 €€€ 10.950,Schuifdak € Momentum Business VW PLUS 1.4 TSI 2008 € 2007 Schuifdak Prijs:- Prijs: Momentum Business VW GOLF 1.6 Schuifdak FSI 5d.-Airco € 7.950,€ Momentum Business VW VWGOLF POLO 2011 BJ:VVV1.2 2007 1.6Comfortline FSIKm-stand: 5d. Airco5d. 112373 €€ 10.950,7.950,2007 VW GOLF 1.4 BJ: FSI Airco BJ: 2007 Km-stand: 112373 €€ 5.250,2004 2007 Km-stand: 112373 €€ € VW VWGOLF UP! Move Up 1.0 5d. airco 8.950,2012 Kleur: Groen metallic V 1.4 FSI Airco € 5.250,2004 2011, 89.502 89.502 km VW GOLF 1.4 16V Comfortline 5d. 2000 Kleur: Groen metallic 2.950,Kleur: Groen SEAT Mii 1.016V Style airco, pdcmetallic 7.950,2012 €€€ 2.950,2011, 2011,km 89.502 km VW GOLF 1.4 Comfortline 5d. 2000 Transmissie: Handgeschakeld VW GOLF 1.4 16V 2.500,1999 Transmissie: Handgeschakeld Transmissie: Handgeschakeld SUZUKI ALTO 1.0 Comfort plus 6.250,2012 €€€ 2.500,VW GOLF 1.4 16V 1999 Svala Auto VW CADDY Combi 1.6 21.2 schuifd. €€ 10.950,Bouwjaar 2008 2009 Svala Auto SKODA FABIA Station TSI 12.950,SvalaenAuto 2014Auto Svala Auto Workshops leuke aanbiedingen VW CADDY Combi 1.6 2 schuifd. • Afschrijving en rente € 10.950,2009 Svala Svala Auto Rietschans 70 van lokale bedrijven VW POLOMICRA 1.2 Comfortline 5d. 10.950,2011 Arnoudstraat NISSAN 1.2 Visia airco 3.500,2004 €€ 10.950,70 RietschansRietschans 70 Arnoudstraat • Verzekering VW POLO 1.2 Comfortline 5d. 90.000km Beide occasions leveren wij met 2011 Arnoudstraat 2352 BB Een Leiderdorp Beide occasions leveren wij airco met VW UP! Move1.2 Up 1.0 5d. € 8.950,32182 DZ Hillegom 2012 Beide occasions leveren wij met OPEL AGILA 16V Enjoy 2.750,2003 leuke leerzame avond uit! 2352 BB Leiderdorp 32182 DZ€Hillegom 2352 BB Leiderdorp • Houderschapsbelasting VW UP! Move Up 1.0 5d. airco 8.950,32182 DZ Hillegom 2012 24 MAANDEN GARANTIE Airco/ Radio cd/ LMV24 MAANDEN Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl 24 MAANDEN GARANTIE SEAT MiiGARANTIE 1.0 Style airco, pdcT. 0252-410650 T 071-5810950 2012 € 7.950,T 071-5810950 • Reparatie & onderhoud T. 0252-410650 SEAT Mii 1.0 Style airco, pdc € 7.950,Like onze pagina, en blijf op de hoogte van het laatste nieuws T 071-5810950 2012 T. 0252-410650 of via 071-4022911 (optie 2) SUZUKI ALTO 1.0 Comfort plus 2012 € 6.250,Normale slijtage SUZUKI ALTO•1.0 Comfort plus van banden 2012 € 6.250,SKODA FABIA Station 1.2 TSI 2014 € 12.950,Workshops en leuke aanbiedingen • Afschrijving en rente Kijken voor al aanbiedingen onze auto’s op: www.acvanegmond.nl SKODA FABIA Station 1.2 TSI € 12.950,2014 Workshops leuke van lokale bedrijven • Afschrijving NISSAN MICRA 1.2 Visia airco en rente 2004 € 3.500,van lokale bedrijven • Verzekering NISSAN MICRA 1.2 Visia airco 2004 •Enjoy Verzekering 2003 €€ 3.500,OPEL AGILA 1.2 16V 2.750,Een leuke leerzame avond uit! Houderschapsbelasting OPEL AGILA 1.2••16V Enjoy 2003 € 2.750,Een kan leuke leerzame avondLMV uit! INkOOp ALLE mErkEN AutO’S Airco/ Radio cd/ Aanmelden via verkoop@acvanegmond.nl Houderschapsbelasting Airco/ Radio cd/ LMV Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl • Reparatie & onderhoud • • • Like onze pagina, en blijf op de hoogte van het laatste nieuws of via 071-4022911 (optie 2) • Reparatie Like onze en blijf op& deonderhoud hoogte van het laatste nieuws of viaOnderhoud 071-4022911alle (optie 2) •pagina, Normale slijtage van banden merken • Normale slijtage van banden tegen prijzen! Kijk zeer voor concurrerende al onze auto’s op: www.acvanegmond.nl Kijk voor al onze auto’s op: www.acvanegmond.nl

SUZUKI SX4 1.6 SEAT LEON ST 1.2 TSI 105 pk Autocentrum van Egmond

11.995,€ 60,F 11.995,A 11.995,N A V 24.945,24.945,24.945,EX. BTW GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS

VALKENBURG

Bouwjaar 2008 2008 Bouwjaar 90.000km RUIM 25 90.000km

JAAR AIRCO-ERVARING

Bel voor het maken van een afspraak

071-4077364 DOL DWAZE OCCASIONS DOL DWAZE OCCASIONS !! DWAZE OCCASIONS MINI Mini Cabrio 1.6 Cooper

Levering alle merken nieuwe auto’s met hoge korting!!AutO’S INkOOp ALLE mErkEN

INkOOp ALLE •mErkEN AutO’S •• Merk

••• Onderhoud alle merken Bouwjaar km alle merken tegenOnderhoud zeer concurrerende prijzen! tegen zeer concurrerende prijzen!

kleur

deur motor opties Occasions

prijs

Occasions MINI Mini MiniVoor Cabrio 1.6 Cooper Cooper Occasions een systeemdiagnose/reparatie Nissan Micra 1.2elr, 3drs.cpv, E-vision 2005 €46.000 km € 4.750 MINI Cabrio 1.6 Nissan5Micra 1.2 3drs. E-vision 2005 46.000 km € 4.750 Citroën C1 Collection 2013 22000 Zilver 1000 sb, a/c, mult. 7.650,00 Levering alle merken nieuwe auto’s Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision

2005 46.000 km € 4.750

Peugeot 2008 122.000 Peugeot Partner 1.8Partner Tepee 1.8 Tepee 2008 122.000 km € km 8.950€ 8.950 1.8 Tepee 2008 122.000 km € 8.950 van uw aircoinstallatie in uw voertuig Wit Peugeot 5 Partner 1300 sb, elr, cpv, a/c, €94.000 7.250,00 Opel Astra Wagon 1.6 Business 2007 km Opel Astra Wagon 1.6 Business 2007 94.000 km € 7.950€ 7.950 Opel Astra Wagon 1.61.2Business 2007 94.000 € 7.950 Seat Ibiza Black Edition. 2011 km 41.000 km € 8.750 Seat Ibiza 1.2 Black Edition. 2011 41.000 km € 8.750 Ford Fiesta Ghia nw staat 2000 37000 Groenen m.Ibiza 5 1.2 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv €km 3.750,00 Seat Black Edition. 2011 41.000 € 8.750 Toyota Yaris 1.3-16V VVT-i Sol aut. 2001 27.000 km € 4.450 Toyota Yaris 1.3-16V VVT-i Sol aut. 2001 27.000 km € 4.450 Toyota 1.3-16Vsb, VVT-i Solcpv, aut. 2001 27.000 km € 4.450 Citroën C1het Collection 2013 22000 Zilver 55Yaris 1000 elr, a/c, mult. €84.000 7.650,00 Volkswagen Golf Golf Sportline 1.6 FSI 2004 km € 7.950 Ford Fiesta 2010 49000 zilver 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv incl. 8.500,00 uitlezen van foutcodes van de diverse Citroën C1 Collection 2013 22000 Zilver Volkswagen 5 1000 sb, elr, cpv, a/c,2004 mult. 7.650,00 Golf Golf Sportline 1.6 FSI 84.000€km € 7.950 VolkswagenFiat GolfPanda Golf1.2 Sportline FSI 2004 84.000 Edizione1.6 Cool 2008 km 72.000€ 7.950 km € 3.950 Fiat Panda 1.2 Edizione Cool 2008 72.000€km € 3.950 Fiat gr. Punto 1.3 diesel 2010 49000 Wit 5 1300 sb, elr, cpv, a/c, 7.250,00 Fusion1.3 200649000 65000 Wit RoodFiat m.5 5 1300 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh 5.650,00 Panda 1.2 Cool 2008 km € 3.950 FiatFord gr. Punto diesel 2010 sb, elr, cpv, a/c, 7.250,00 Fiat Edizione 500 1.4-16V Sport Limited 500 72.000 2007€116.000 km € 6.950 computers in uw auto Fiat 500 1.4-16V Sport Limited 500 2007 116.000 km € 6.950 Fiat 500 1.4-16V Sport Limited 500 2007 116.000 km € 6.950 Mercedes-Benz A-Klasse 150 Elegance 2005 70.000 km € 8.950 Ford Fiesta Ghia nw staat 2000 37000 Groen m. 5 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 3.750,00 Ford C max grand 7 pers 2011 21000 ZilverMercedes-Benz 5 1600 sb,150 elr,Elegance cpv, a/c, 14.750,00 2005 70.000€km € 8.950 Ford Fiesta Ghia nw staat 2000 37000 Groen en m. 5 1300A-Klasse sb,elr,cpv,a/c,lmv 3.750,00 Mercedes-Benz A-Klasse 150 Elegance 2005 70.000 km € 8.950 Bedrijfsauto’s KiaFiesta Picanto 201349000 31000 zilver Zwart 55 1400 1000 sb, cpv 7.250,00 Ford 2010 sb,elr,cpv,a/c,lmv incl. € 8.500,00 2006 96.000 km Bedrijfsauto’s Ford Fiestanatuurlijk 2010 49000 het zilver regelmatig 5 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv incl. 8.500,00 voor onderhoud Opel Vivaro 1.9 CDTI L1 H1 2005€150.000 km € 3.950 Bedrijfsauto’s 2006 96.000 km Opel Vivaro 1.9 CDTI L1 H1 2005 150.000 km € 3.950 2006 96.000spacestar km Mitsubishi 200365000 108000Rood Blauw m.5Vivaro 5 1400 1600 sb,elr,cpv,a/c €230.000 3.250,00 Ford Fusion 2006 m. sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh 5.650,00 Peugeot P 120 1.6 HDI L1 XR Profit+ 2011 km € 5.950 Opel 1.9 CDTI L1 H1 2005 150.000 km € 3.950 Ford Fusion 2006 65000 Rood m. 5 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh € 5.650,00 Peugeotaircosysteem. P 120 1.6 HDITransp.1.9 L1 XR Profit+ 2011 230.000 km € 5.950 € 11.950,van uw kostbare Volkswagen TDI 300 MHD 2008 62.000 km € 8.950 Peugeot P 120 1.6 HDI L1 XR Profit+ 2011 230.000 km € 5.950 Mitsubishi colt€ 1.1 charge 200921000 69000 Zilver Wit 1100 sb, sb,elr,cpv,a/c 6.750,00 Ford C max grand 7 pers 2011 55 1600 elr, cpv, a/c, € 14.750,00 11.950,Levering alle merken nieuwe auto’s met hoge korting!! met1.3 hoge korting!! Fiat gr. Punto diesel 2010 49000

Merk Merk

Bouwjaar Bouwjaar

km km

kleur kleur

deur motor deur motor

opties opties

prijs prijs

€ 11.950,Autobedrijf G. Dol b.v. Autobedrijf G. Dol Dol b.v. b.v. Autobedrijf G.

Volkswagen Transp.1.9 TDI 300 MHD 2008 62.000 km € 8.950 Ford C max grand 7 pers 2011 21000 Zilver Volkswagen 5 1600 sb,Crafter elr,300 cpv, a/c, 14.750,00 Volkswagen 32 2.5 TDI L1H 62.000 2008€136000 km € 8.450 Transp.1.9 TDI MHD 2008 km € 8.950 Volkswagen Crafter 32 2.5 TDI L1H 2008 136000 km € 8.450 Opel Corsa 2008 47000 zilver 3 1200 sb,elr,cpv,a/c € 7.650,00 Kia Picanto 2013 31000 Zwart Volkswagen 5 1000 sb,2.5cpv 7.250,00 Crafter 32 TDI L1H 2008 136000 km € 8.450 Kia Picanto 2013 31000 Zwart 5 1000 sb, cpv € 7.250,00 Opel Meriva 1.6 aut. 2006 69000 zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c, lmv,trh, Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH) Mitsubishi spacestar 2003 108000 Blauw m. 5 1600 sb,elr,cpv,a/c € 3.250,00 48 - Voorhout - T 0252-211849 - www.gdol.nl Mitsubishi spacestar Rijnsburgerweg 2003 108000 Blauw m. 5 1600 sb,elr,cpv,a/c €€ 3.250,00 automaat 6.250,00 Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - 5T 0252-211849 - www.gdol.nl€ 6.750,00 Mitsubishi colt 1.1 charge 2009 48 69000 Wit 1100 sb,elr,cpv,a/c Rijnsburgerweg Voorhout T 0252-211849 www.gdol.nl Mitsubishi 5 3 1100 €€ 6.750,00 Peugeot colt 107 1.1 XR charge 2009 201069000 20500 Wit wit 1000 sb,elr,cpv,a/c sb 4.950,00 Opel Corsa 2008 47000 zilver 3 1200 sb,elr,cpv,a/c € 7.650,00 Opel Corsa 107 access 2008 3 5 1200 €€ 7.650,00 Peugeot 201347000 24000 zilver Wit 1000 sb,elr,cpv,a/c sb,a/c,lmv 7.650,00 Opel Meriva 1.6 aut. 2006 69000 zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c, lmv,trh, Opel Meriva 1.6 aut. 2006 69000 zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c, lmv,trh, Peugeot 207 2008 67000 Oranje m. 3 16000 automaat sb,elr,cpv,a/c 7.500,00 €€ 6.250,00 automaat € 6.250,00 Suzuki swift exclusive 2009 67000 zilver 3 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 7.250,00 Peugeot 107 XR 2010 20500 wit 3 1000 sb € 4.950,00 Peugeot 107 XR 2010 20500 wit 3 1000 sb € 4.950,00 Suzuki swift xpression 2010 83000 zilver 5 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 8.650,00 Peugeot 107 access 2013 24000 Wit 5 1000 sb,a/c,lmv € 7.650,00 Peugeot 107 access 2013 24000 Wit 5 1000 sb,a/c,lmv € 7.650,00 Hyundai ix 35 2011 33000 Grijs 5 2000 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trekh. € 18.750,00 Peugeot 207 2008 67000 Oranje m. 3 16000 sb,elr,cpv,a/c € 7.500,00 Peugeot 207 2008 67000 Oranje m. 3 16000 sb,elr,cpv,a/c € 7.500,00

alle auto’s afleveringskosten. Suzuki swift exclusive 2009 rijklaar 67000 zilveren geen 3 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 7.250,00 Suzuki swift exclusive 2009 67000 zilver 3 1300 sb,elr,cpv,a/c,lmv € 7.250,00 Suzuki swift xpression Suzuki swift xpression

elbedrsb,elr,cpv,a/c,lmv ijf 2010 83000 zilver 1300 Automo55bi1300 2010 83000 zilver sb,elr,cpv,a/c,lmv

€ 8.650,00 € 8.650,00

Wonen PAS in een van Zelst alle auto’s auto’s rijklaar en en geen geen afleveringskosten. afleveringskosten. waterri jke, groene alle rijklaar Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299 biieelbedrijf ob mo ttoom u A l b e drijf en duurzame Au omgeving van Zelst PAS

Hyundai ix 35 Hyundai ix 35

NATIONALE

2011 AUTO2011

33000 Grijs 33000 Grijs

5 2000 5 2000

sb,elr,cpv,a/c,lmv,trekh. € 18.750,00 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trekh. € 18.750,00

NATIONALE NATIONALE

AUTO AUTO

PAS

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299 Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299

U least al een Scenic vanaf e 435,- per maand inclusief onderhoud, verzekering, wegenwachthulp, inzittendenverzekering in binnenenDci buitenland. Devervoer renault estate Stop & Start U least al een en Cliodirect vanafvervangend € 298,- leaseprijs per Megane maand inclusief onderhoud, verze-

De Renault Megane Estate DCiDci Stop & Start vanaf € 21.290,U least alaleen Clio leaseprijs permaand maand inclusief onderhoud, verzeDe renault Megane estate Stop & Start U least een Cliovanaf vanaf €€ 298,298,-inzittendenverzekering leaseprijs per inclusief onderhoud, kering, wegenwachthulp, en direct vervangend vanaf € 21.290,De renault Megane estate Dci Stop & verzeStart vanaf € 21.290,kering, wegenwachthulp, inzittendenverzekering en direct vervangend vanaf €direct 21.290,kering, wegenwachthulp, en vervangend vervoerinzittendenverzekering in binnen- en buitenland vanaf € 21.290,vervoer in binnenbinnen-en enbuitenland buitenland vervoer in

Lease aanbieding Renault Scenic

WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

SERVICE

SUZUKI SX4 SX4 1.6 1.6 SUZUKI

Leasing alle merken

21.290,Herkent U deze nog? Deze€herkent Langevaart 34 • Rijnburg • Tvanaf (071) 408U zeker, 45 16 Herkent U deze1970 nog? Deze herkent Uvan zeker, Langevaart 34 • Rijnburg••TT(071) (071) 408 45 Advertentie de herkent Renault 12 nu.16 Herkent U deze nog? Deze U12 zeker, Langevaart 34 • Rijnburg 408 45 16 www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl Advertentie 1970 de Renault nu. Herkent U deze nog? Deze herkent Uvan zeker, Advertentie 1970 deDeze Renault 12 van nu. www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl Herkent U deze nog? herkent U zeker, Advertentie 1970 de Renault 12 van nu. www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl De renault Megane Dci Stop & Start Advertentie 1970 de Renaultestate 12 van nu.

eXtrA iNruilWAArDe

Lease aanbieding Lease Leaseaanbieding aanbieding

TCE 130 Intense TCE 9090 S&S Night &&Day, Day, TCE 90 S&S Night & TCE S&S Night Day, DCI 90 S&S Night & Day, Day, 20” lichtmetalen velgen 16” lichtmetalen velgen DCI 90 S&S Night & 16” lichtmetalen velgen 16” lichtmetalen velgen U 16” lichtmetalen velgen R-link navigatiesysteem 16” lichtmetalen velgen Navigatiesysteem Navigatiesysteem Navigatiesysteem Navigatiesysteem Navigatiesysteem Easy Life Pack Gratis Renault Sound systeem U Renault Sound systeem Renault Sound systeem Renault Sound systeem Renault Sound systeem Two-tone kleurstelling Two-tone kleurstelling Two-tone kleurstelling Parkeerhulp Two-toneU kleurstelling UU Parkeerhulp Parkeerhulp 60 maanden/ 60 maanden/ Parkeerhulp UU Parkeerhulp 60 maanden/ U 60 maanden/ maanden/ 15.000 kmper per jaar 15.000 km jaar U UU RENAULT GRAND SCENIC 6060 maanden/ 15.000 km jaar 130pk per Celsium 7-p navi UU 15.000 km per jaar 15.000 km per jaar 389,excl. BTW oktober 2010 U 15.000 km per jaar € 463,37.247 U kmexcl. BTW

RenaultClio ClioEstate Estate Renault Clio Estate Renault Gespecialiseerd in Renault & Dacia & Nissan 14% BiJtelliNg ook na 1 juli BMp VriJ

www.autoheemskerk.nl Kijk voor al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

www.autoheemskerk.nl Kijkwww.autoheemskerk.nl voor al onze occasions op www.autoheemskerk.nl Voor Peugeot onderhoud naar 14% € 463,excl. BTW f 538,excl. BTW 14% U U €€ 349,excl. BTW 349,excl. BTW U € 349,excl. BTW Autobedrijf Heemskerk & ZN U UU VOOR PEUGEOT ONDERHOUD NAAR U Voor Peugeot onderhoud naar Voor Peugeot onderhoud naar Voor Peugeot SpeciAliSt iNonderhoud FrANSe Auto’Snaar Voor Peugeot Autobedrijf Heemskerk Autobedrijf Heemskerk &ZN ZN reNAult - peugeot + DAciA - & NiSSAN Autobedrijf Autobedrijf Heemskerk & ZN Autobedrijf Heemskerk & ZN SPECIALIST IN FRANSE AUTO’S KeuZe uit iN 65 occASioNS SpeciAliSt iN FrANSe Auto’S SpeciAliSt iN FrANSe Auto’S SpeciAliSt SpeciAliSt iN FrANSe Auto’S RENAULT--peugeot PEUGEOT + - - NISSAN reNAult + DACIA DAciA NiSSAN Mercedes e200 cgi automaat reNAult peugeot reNAult peugeot + DAciA - NiSSAN NiSSAN reNAult peugeot + DAciA KEUZE UIT 65 65km, OCCASIONS KeuZe uit occASioNS 06-2012, 56503 navi/leer, KeuZe uit 65 occASioNS KeuZe uit 65 occASioNS KeuZe uit 65 occASioNS Peugeot 5008 Blue Renault Clio TCE TCE 90 Night Night & lease Day schuifdak, 18’’ velgen, € 34.250,33.950,peugeot 5008 Blue lease e Renault Clio 90 & Day i t peugeot 5008 Blue lease Renault Captur TCE 90 Dynamique, 07-2016, Mercedes e200 cgi automaat e k i a t Mercedes e200 cgi automaat e k i 03-2010 navigatie/ trisjs 04-2014 ak 04-2014 36404km Airco a 36404km Airco 03-2010 navigatie/ 26.580 km. navigatie, parkeer sensoren, p j 03-2010 navigatie/ i 06-2012, 56503 km, navi/leer, s Autobedrijf Heemskerk & ZN r j i p 06-2012, 56503 km, navi/leer, r € 13.950,trekhaak nu p Navigatie Licht metalen velgen € 14.750, Navigatie Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 Licht metalen velgen 14.750,LM. velgen f 17.950,rijklaar €13.950,13.950,trekhaak nu € trekhaak nu schuifdak, 18’’ velgen, €€ 34.250,Keuze uit 65 occasions • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl schuifdak, 18’’ velgen, € 34.250,Flyer Kadjar outline.indd 2

U

Navigatie RENAULT GRAND SCENIC ECC 130pk Celsium 7-p navi € 21.950 oktober 2010

37.247 km RENAULT GRAND SCENIC Navigatie RENAULT GRAND SCENIC SAAB 130pk Celsium 7-p navi ECC RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p SCENIC navi RENAULT GRAND

U

1.9T Business Line Flyer Kadjar outline.indd 2 oktober 2010 €navi 21.950 130pk Celsium 7-p navi oktober 2010 RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p 2006 Flyer Kadjar outline.inddseptember 2 37.247 km oktober 2010

37.247 km 7-p navi 130pk Celsium oktober 79.600 km2010 Navigatie 37.247 km Navigatie RENAULT GRAND SCENIC oktober 2010 37.247 km Lichtm. velgen RENAULT GRAND SCENIC ECC SAAB Navigatie ECC 130pk Celsium 7-p navi 37.247 km Navigatie ECC RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p SCENIC navi RENAULT GRAND € 21.950 1.9T Business Line ECC € 21.950 oktober 2010 Navigatie ECC € 11.500 130pk Celsium 7-p navi oktober 2010 RENAULT GRAND SCENIC 130pk 37.247 Celsium 7-p navi september 2006 21.950 km €€21.950 ECC oktober 2010 37.247 km 130pk Celsium 7-p navi oktober 79.600 km2010 Navigatie € 21.950 37.247 km Navigatie oktober 2010 Lichtm. velgen 37.247 km SAAB ECC SAAB NISSAN QASHQAI Navigatie ECC 1.9T ECC 37.247 km Business Line Navigatie € 21.950 SAAB 1.9T Line € 21.950 1.6 16v Business Visia SAAB ECC € 11.500 september 2006 Navigatie ECC 1.9T Business Line februari 20092006 september SAAB 1.9T Business 21.950 79.600 Line km €€21.950 ECC 49.750 km km september 2006 79.600 1.9T Business Line € 21.950 september 2006 Lichtm. velgen SAAB Lichtm. velgen 79.600 km Lichtm. velgen september 2006 79.600 km NISSAN QASHQAI ECC SAAB 1.9T Business Line ECC Lichtm. velgen ECC 79.600 km Lichtm. velgen 1.6 16v Business Visia € 11.500 SAAB 1.9T Line SAAB september 2006 € 18.600 ECC Lichtm. velgen Line € 11.500 ECC februari 2009 1.9T Business SAAB september 2006 1.9T Business Line 79.600 km € 11.500 ECC 49.750 km km september 1.9T Business Line € 11.500 september 2006 79.600 Lichtm.2006 velgen € 11.500 Lichtm. velgen NISSAN QASHQAI september 2006 79.600 km 79.600 km Lichtm. velgen ECC NISSAN QASHQAI ECC 16v Visia 79.600 km Lichtm. velgen Lichtm. velgen ECC 1.6 € 11.500 NISSAN QASHQAI NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia € 18.600 februari 2009 Lichtm. velgen ECC ECC € 11.500 NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia 1.6 16v Visia februari 2009 49.750 km €€11.500 ECC 11.500 1.6 16vLichtm. Visia februari 2009 februari 2009 49.750 km velgen € 11.500 NISSAN QASHQAI februari 2009 49.750 km 49.750 km ECC Lichtm. velgen 1.6 16v Visia NISSAN QASHQAI 49.750 km Lichtm. velgen € 18.600 Lichtm. velgen ECC NISSAN QASHQAI februari 2009 NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia Lichtm. velgen ECC ECC € 18.600 NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia 49.750 km 1.6 16v Visia februari 2009 ECC €€18.600 18.600 1.6 16vLichtm. Visia februari 2009 februari 2009 49.750 km velgen€ 18.600 februari 2009 49.750ECC km 49.750 km Lichtm. velgen 49.750 km Lichtm. Lichtm. velgen ECC velgen Lichtm. ECC ECC velgen ECC

€ 18.600 € 18.600 €€18.600 18.600 € 18.600

BMW X3 3.0 High Executive Automaat januari 2007 106.123 km Navigatie BMW X3 3.0 Leer Executive Automaat High € 30.750 januari 2007

Renault Clio 1.2 5dVelgen spec. line navi1/2000 3/2010 11.600 Renault ScenicClio 1.6v1.4 RXT16v Airco 4.500 4.250 Renault 3d Expression 9/2003 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/201002-08-15 7.950 23:53 Renault Clio 1.2 spec. line navi6/2003 3/2010 11.600 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 5.250 Renault Twingo 1.216v 16vRN Auth. airco 6/2010 Renault Clio 1.4 5d 1/20017.950 3.850 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Twingo 1.2 16vspec. Auth.line airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.2 16v 5d navi9/2006 3/2010 11.600 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/20063.850 7.950 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. 7/2007 9.950 7.950 Renault Modus 16v Expr. LuxeBusiness Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Scenic 2.0 Gas Business Line 10/2008 11.450 4.250 3.850 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/200621.950 7.950 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/201011.600 11.600 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.5003.850 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Scenic 1.6v1.2 RXT Airco 1/2000 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/20034.50011.600 5.250 Renault Megane 1.6 16v 5dVelgen Dyn. Luxe Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Clio 16v 5d spec. line navi6/2003 3/2010 Renault Clio 1.4 16v Expression 9/2003 4.250 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/20105.250 7.950 Renault Twingo 1.2 16v3d Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi4/1999 3/2010 11.600 Volkswagen Beetle 2.0 4.950 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/20079.950 9.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Twingo 1.2 Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 11.600 Renault Modus 1.4 Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 5.250 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 106.123 km Renault Twingo 1.2 Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 7.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.62.0 16v Grand Tour.7-p Business 7/2007 9.950 Renault Espace Grand 16v Expression 7/2002 6.500 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 BMW X3 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/20004.500 4.500 Navigatie BMW X3 3.0 3.0 Renault Grand Scenic 130pk Celsium navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Megane 1.616v 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 HYUNDAI SANTA FE Peugeot 307 SW 1.6 Pack 8/2006 Renault Megane 1.6 16v 5dVelgen Dyn. Luxe 6/200310.450 5.250 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 High Executive Executive Renault Scenic 1.6v RXT Airco 1/2000 4.500 Leer BMW X3 3.0Automaat Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 High Automaat Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/20036.500 6.500 23:53 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 X3 3.0 2.7iBMW V6 Premium Automaat Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Megane Coupe Dynamique 11/2000 5.400 02-08-15 Renault Megane 1.61.6 16v16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 januari 2007 € 30.750 Chrysler Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 High Executive Automaat januari 2007 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 1.6v RXT Velgen 1/2000 4.500 X3 3.0 Automaat High Executive 5.250 Skoda Fabia 1.42.0 Comfort 11/2002 Renault Scenic 16v GasAirco Business Line 10/2008 11.450 juliBMW 2007 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 02-08-15 106.123 km Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 23:53 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 januari 2007 106.123 km Automaat Hyundai Tucson 2.7iScenic V6 Automaat 4/2007 14.950 Renault Grand 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 High Executive januari 2007 50.120 km Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 Navigatie Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/20026.500 6.500 106.123 km Navigatie Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 BMW2007 X3 3.0 januari 106.123 km Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 Navigatie Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/20004.50021.950 4.500 BMW X3 3.0 FE Leer Renault 2.0 16v Gas Line 10/2008 11.450 HYUNDAI SANTA Peugeot 307Scenic SW 1.6 16v Pack 8/2006 Renault Espace Grand 2.0 Business 16v Expression 7/2002 6.500 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Navigatie Leer Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Volkswagen Beetle 2.0 4/199910.450 4.950 High Executive Executive 106.123 km3.0Automaat Navigatie Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 Leer Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 BMW X3 Renault Scenic 1.9 dtiRXT Expression Sport 1/2003 6.50021.950 High Automaat Renault Scenic 1.6v Velgen 1/2000 4.500 BMW X3 3.0Automaat €€30.750 Renault Scenic 1.9 dtiAirco Expression Sport 1/2003 6.500 2.7i V6 Premium Leer 30.750 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.4506.500 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 januari 2007 5.250 Skoda Fabia 1.4Beetle Comfort 11/2002 Navigatie Leer € 18.950 Volkswagen 2.0 4/1999 4.950 High Executive Automaat januari 2007 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 X3 3.0 Automaat High Executive Renault Scenic 1.916v dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Scenic 2.0 2.0 16v GasExpression Business Line 10/2008 11.450 11.450 juliBMW 2007 Renault Scenic 1.9 dti Sport 1/2003 6.500 30.750Hyundai Renault Scenic Gas Business Line 10/2008 106.123 km Leer €€30.750 Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 4.950 januari 2007 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 106.123 km Automaat High Executive januari 50.120 km2007 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Navigatie € 30.750 Renault Scenic 2.0Comfort 16v Gas Business Line 11/2002 10/2008 11.450 Renault Espace 2.0Shogun 16v Expression 7/2002 6.500 106.123 kmSANTA Navigatie januari Navigatie 5.250 Skoda Fabia 1.4 106.123 km HYUNDAI Peugeot 307 SW 1.6Grand 16v Pack 8/2006 10.45010.450 Mitsubishi Space Star 1.6 4/2005 7.750 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Leer 2007 HYUNDAI SANTAFE FE Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 occasions HYUNDAI TUCSON Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 BMW 3.0 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.95011.450 Renault Espace Grand 2.0X5 16v Expression 7/2002 6.500 Navigatie Leer Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Leer 106.123 km SANTA 2.7i V6 Premium Automaat Navigatie Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.45010.450 € FE 30.750 * vanaf HYUNDAI Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 €Fabia 4.950 ipod touch 2.7i V6 Premium Automaat 2.7iHYUNDAI V6 Automaat High Executive Automaat V6 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 Chrysler Voyager 2.4 Luxe VanExpression 11/2007 Excl. 5.250 BTW 9.450 Leer 1.4Beetle Comfort 11/2002 Renault Espace Grand 2.0 16v 7/2002 6.500 €FE 30.750 Skoda € 18.950 juli 2007 SANTA Navigatie Leer Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Volkswagen 2.0 4/1999 4.950 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 * vanaf € 9.950 ipad of 200 liter brandstof 2.7i V6Premium Premium Automaat april 2007 juli 2007 januari 2007 HYUNDAI SANTA FE Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 2.7i V6 Automaat Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW BTW 30.750 Mitsubishi Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. 9.450 50.120 km Leer €€30.750 Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 109.664 km Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 juli 2007 129.340 km 50.120 km 2.7i V6 Premium Automaat juli 2007 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 Navigatie € 30.750 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Hyundai Tucson 2.7i V6Pack Automaat 4/2007 HYUNDAI Peugeot 307 SW 1.6 16v 8/2006 10.450 5.250 Navigatie Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Leer 50.120 km SANTA FE Navigatie juli 2007km 50.120 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 Leer HYUNDAI SANTA FE PeugeotTucson 307 SW 1.6 Pack 8/2006 10.450 Hyundai 2.7i V616v Automaat 4/2007 14.950 2.7i V6km Premium Automaat Lichtm. Navigatie Navigatie Leer 50.120 Navigatie Chrysler Voyager 2.41.6 Luxe Van Excl. BTW 9.45010.450 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun11/2007 4/2005 7.750 2.7i V6velgen Automaat High Executive Automaat V6 € FE 18.950 HYUNDAI SANTA FE Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 2.7i V6 Premium HYUNDAI SANTA Peugeot SW Pack 8/2006 juli 2007 Chrysler307 Voyager 2.416v Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 € Automaat 14.950 € 39.950 Leer Navigatie €FE18.950 Hyundai Leer april 2007 januari 2007 Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 2.7i V6Premium Premium Automaat HYUNDAI SANTA juli 2007 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 2.7i V6 Automaat 50.120 km Chrysler Voyager2.7i 2.4V6 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW BTW 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. 9.450 18.950 Chrysler Leer €€18.950 Hyundai Voyager Tucson Automaat 4/2007 14.950 109.664 km 129.340 km juli 2007 2.7i V6 Premium Automaat juli 2007 50.120 km Navigatie Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 € 18.950 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Navigatie Leer Occasions HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 juli 2007km 50.120 km 50.120 Navigatie Leer occasions 2.7iNavigatie V6 Automaat 4/2007 14.950 HYUNDAI TUCSON BMW X5Automaat 3.0 Lichtm. velgen *Hyundai vanaf € Tucson 4.950 iPod Touch 2.7i V6km Automaat High Executive V6 50.120 Navigatie Navigatie Leer € 18.950 occasions HYUNDAI TUCSON occasions * vanaf € 4.950 touch BMW X5 3.0 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 € 2.7i Automaat High Executive Automaat € 14.950 vanaf € 9.950 iPadipod of 200 liter brandstof 39.950V6 aprilV6 2007 januari 2007 Navigatie Leer Leer € 18.950 *occasions ***vanaf €€ 4.950 ipod touch HYUNDAI TUCSON vanaf 4.950 ipod touch BMW X5 3.0 2.7i V6 Automaat vanaf € 9.950 ipad of 200 liter brandstof High Executive Automaat V6 2.7i V6 Automaat High Executive Automaat april 2007 januari 2007 109.664 km 129.340 km Leer €€18.950 18.950 ** vanaf €€4.950 9.950 ipad of 200 liter brandstof touch 2.7i V6 Automaat *vanaf vanaf€ 9.950ipod ipad of 200 liter brandstof High Executive Automaat V6 april 2007 januari 2007 april 2007 januari 2007 109.664 kmTUCSON 129.340 km Navigatie Leer € 18.950 HYUNDAI BMW X5liter 3.0 * vanaf € 9.950 ipad of 200 brandstof april 2007 januari 2007 109.664 km 129.340 km 109.664 km 129.340 km Lichtm. Navigatie Navigatie Leer 2.7i V6velgen Automaat High Executive Automaat V6 HYUNDAI BMW X5 3.0 109.664 km TUCSON 129.340 km Navigatie Leer € 14.950 € 39.950 Navigatie Leer Lichtm. velgen Navigatie HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 aprilV6 2007 januari 2007 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 Automaat V6 2.7i Automaat High Executive Navigatie Leer Lichtm. velgen Navigatie Lichtm. velgen Navigatie € 14.950 € 39.950 HYUNDAI TUCSON BMW X5 3.0 Automaat 2.7i V6 Automaat High Executive V6 109.664 km 129.340 km 2.7i V6 Automaat High Executive Automaat april 2007 januari 2007 Lichtm. velgen Navigatie € 14.950 € € 14.950 € 39.950 2.7i V6 Automaat Executive V6 april 2007 januari 2007 Navigatie LeerHigh april 2007 januari 2007 109.664 km 129.340 km Automaat € 14.950 € 39.950 april 2007 januari 2007 109.664 km Lichtm. velgen 129.340 km Navigatie 109.664 Navigatiekm 109.664 km Navigatie Navigatie Lichtm. velgen Navigatie Lichtm. Lichtm.velgen velgen Lichtm. velgen

€ 14.950 € 14.950 €€14.950 14.950 € 14.950

129.340 km Leer 129.340 Leer Leer Navigatiekm Leer Navigatie Navigatie Navigatie

€ 39.950 € 39.950 € € 39.950 39.950 € 39.950

Autobedrijf Heemskerk & ZN Autobedrijf Heemskerk Lange Vaart 34Heemskerk Rijnsburg • Tel. 071-4020365& ZN Autobedrijf Autobedrijf Autobedrijf Heemskerk & ZN DWAZE OCCASIONS Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365

DOL

!

Keuze uit 65 occasions Keuze uit 65 occasions Keuze uit 65 occasions MINI Mini Cabrio Keuze uit 65 occasions1.6 Keuze uit 65 occasions

• info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 Occasions • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl Cooper • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision nismo edition 2005 46.000 km € 4.750 Autocentrum van Egmond VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist Opel Astra Wagon 1.4 Essentia 2007 116.000 km € 7.950 Autocentrum van Egmond VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 RijnsburgSKODA Tel. 071-4022911 Autocentrum van Egmond VW-AUDI-SEATspecialist Seat Ibiza 1.2 Black Edition 2011 41000 km € 8.250 Occasions Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 Een greep uit ons aanbod: Occasions MINITOYOTA Mini Cabrio Cabrio 1.6 Cooper Showroom: 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911 AYGO1.6 1.0 VVT-iLangevaart MINI Mini Cooper Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision SEAT LEON STEen 1.2 TSI € 19.750,Toyota Corolla Verso 1.8 Nissan Micra 1.2 3drs. E-vision greep uit ons 2014 aanbod: Een greep ons2005 aanbod: TOYOTAAutomaat AYGO 1.0 1.0 VVT-i VVT-i SEAT SEAT LEON 1.6 airco 5d. nismouit edition 46.000 km€ 7.950 € 4.750 €km8.500,2007 VVT-iTSI Executive 7p. 2005 115.000 LEON ST 1.2 €km19.750,TOYOTA AYGO 2014 nismo edition 2005 46.000 € 4.750 SEAT LEON ST SEAT ALTEA XL 1.2 TSI 19.750,2014€ €8.950,2008 Automaat SEAT LEON 1.6 airco 5d. €km 8.500,2007 Automaat Opel Astra Wagon Essentia 2007 116.000 € 7.950 VW GOLF VIIGolf 1.2airco TSI1.45d. Airco, navi 2007 € 18.950,SEAT LEON 1.6 5d. 2013 €km 8.500,2007 Volkswagen Opel Astra 116.000 € 7.950 SEAT ALTEA XLGolf1.4 Essentia € 8.950,2008 2 2 Wagon VW GOLF VI 1.4 aut. 5d. € 11.950,2009 SEAT ALTEA XL TSI € 8.950,2008km Sportline FSI navi 2004 84000 € 7.950 VW GOLF 1.2 TSI 5d. 1.6 Airco, €km18.950,2013 Seat IbizaVII 1.2 Black Edition 2011 41000 € 8.250 VWSeat GOLF GT1.2 Sport 1.4 140 navi pk 2011 € € 8.950,2007 20 mei 2015 VW GOLF TSI 5d.TSI Airco, 2013 IbizaVVII 1.2 Black Edition 41000 km18.950,€ 8.250 VW GOLF VI 1.4 TSI aut. 5d. € 11.950,2009 2006 96.000 km VW GOLF GOLF 1.4 16VTSI aut. 5d. € 2.500,1999 VW VI 1.4 € 11.950,Toyota Corolla Verso 1.81.4 TSI 140 pk 2009 VW GOLFCorolla V GT Sport € 8.950,2007€ 12.950,20 mei mei 2015 2015 Verso 1.81.4 VWToyota POLO 1.2 TSI Comfortline 2013 VW GOLF V GT Sport TSI 5d. 140 pk € 8.950,2007 20 VVT-i Executive 7p. 2005 115.000 € 7.950 VW GOLF 1.4 16V €km 2.500,1999 Bedrijfswagens VW POLO 1.4 Comfortline € 10.950,2010 Executive 7p. 2005 115.000 € 7.950 VW GOLF 1.4 16V 16VVVT-i €km 2.500,1999 VW POLO 1.4 1.2 TSI1.9Comfortline 5d.km € 12.950,2013 VW BORA 16V € 2.500,2000 Volkswagen Caddy TDI 2009 55.000 € 8.950 VW Volkswagen POLO 1.2Golf TSIGolf Comfortline 5d. 2013 € 12.950,VW POLO 1.6 1.416V 16V Comfortline 2003 € 10.950,2010€ 3.950,VWVolkswagen BORA Golf VW POLO 1.4Golf 16V Comfortline € 10.950,2010 Sportline 1.6 FSI 2004 84000 km € 7.950 VW BORA 1.4 16V Sportline € 2.500,2000 BMW 116i Executive € 10.450,2009 1.6 FSI 2004 84000 km € 7.950 VW BORA 1.4 16V 2000 € 2.500,VW BORA 1.6 16V € 3.950,2003 TOYOTA AYGO 5d. Airco, navi € 6.450,2011 2006 96.000 km VW BORA 1.6 16V 2003 € 3.950,2006 96.000 km en leuke aanbiedingen BMW 116i € 10.450,2009€ 7.950,SEAT Mii 1.0Executive Style airco, pdc 2012 Workshops Rijnsburgerweg 48 - Voorhout -T 0252-211849 - www.gdol.nl • Afschrijving en rente BMW 116i Executive 2009 € 10.450,Bouwjaar 2013 – 2600km ! Max Sedelaar Makelaars van lokale bedrijven TOYOTA 5d. Airco, navi FORD KA AYGO 1.3 Cool &• Sound airco € 6.450,2011€ 3.950,2008 Bedrijfswagens Verzekering TOYOTA AYGO 5d. Airco, navi € 6.450,2011 Bedrijfswagens OPEL AGILA 16V Enjoy pdc SEAT Mii 1.01.2 Style airco, 2003 € 7.950,Een leuke leerzame avond Airco uit! 2012€ 2.750,Elektrische ramen, Workshops en leuke aanbiedingen Componistenlaan 71 • Houderschapsbelasting • Afschrijving en rente Volkswagen Caddy 1.9 TDI 2009 55.000 km € 8.950 SEAT Mii 1.0 Style airco, pdc € 7.950,2012 Workshops en leuke aanbiedingen Bouwjaar 2013 – 2600km ! Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl van lokale bedrijven • Afschrijving en rente Volkswagen 1.9 TDI 2009 55.000 km2008 €laatste 8.950nieuws FORD KA 1.3 Caddy Cool &• Sound airco € 3.950,Bouwjaar 2013 –bluetooth 2600km ! FORD • Reparatie Radio cd met van lokale bedrijven Verzekering Like onze en op& deonderhoud hoogte van het KA 1.3pagina, Cool & blijf Sound airco € 3.950,of via 071-4022911 (optie 2) 2008 2215 SP Voorhout • Verzekering OPEL AGILA 1.2 Enjoy 2003 € 2.750,Een leuke leerzame avond Airco uit! Elektrische ramen, Normale slijtage van banden • 16V Houderschapsbelasting OPEL AGILA•1.2 Enjoy 2003 € 2.750,Een kan leuke avond Airco uit! Elektrische ramen, Aanmelden vialeerzame verkoop@acvanegmond.nl • 16V Houderschapsbelasting Kijk voor albluetooth onze auto’s op: www.acvanegmond.nl Aanmelden kan via verkoop@acvanegmond.nl • Reparatie & onderhoud Radio cd met Like onze pagina, en blijf op de hoogte van het laatste nieuws of via 071-4022911 (optie 2) • Reparatie Radio cd071-4022911 met Like onze en blijf op& deonderhoud hoogte van het laatste nieuws of prijs via (optie 2) vanaf € bluetooth 329.500,v.o.n. •pagina, Normale slijtage van banden Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - T 0252-211849 www.gdol.nl • Normale slijtage van banden Rijnsburgerweg 48op: - Voorhout - T 0252-211849 - www.gdol.nl Kijk voor al onze auto’s www.acvanegmond.nl Kijk voor al onze auto’s op: www.acvanegmond.nl

DOLDWAZE DWAZE OCCASIONS OCCASIONS! SINGELS 2 IN VOORHOUT 18 eengezinswoningen vanaf 118m en 140m START VERKOOP € 10.950

Woensdag 23 mei 2018 vanaf 17.00 tot 20.00 uur

Autobedrijf G. Dol b.v. € 10.950 10.950 €

Autobedrijf G. G. Dol Dol b.v. b.v. Autobedrijf

Type Iris

www.hooghkamer-voorhout.nl

Keuze uit 60 occasions eXtrA iNruilWAArDe Kijk voor al onze occasions op n EXTRA eXtrA iNruilWAArDe Dacia & Nissa & ltINRUILWAARDE in Renau erd 14% cialise Gespe eXtrA iNruilWAArDe BiJtelliNg ook na 1 juli www.autoheemskerk.nl eXtrA iNruilWAArDe ons 14% BIJTELLING ook na 1 juli occasi 60 uit 14% BiJtelliNg ook na 1 juli Keuze Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Nissa &3.850 14% BiJtelliNg ook na 1 juli Dacia & Renau BMp VriJ erd cialise n nn Gespe &1 Nissa 4.250 Renault Clio voor 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Dacia Nissa &VRIJ & ltBMp BiJtelliNg ook na juli Renau Dacia inspec. & BMP Kijk al onze occasions op erd14% ltltoccas cialise Renau inin Renau VriJ Gespe erd cialise n Gespe Nissa & Dacia & lt Renault Clio 1.2 16v 5d line navi 3/2010 11.600 ions in BMp VriJ erd 60 uit cialise Gespe Keuze www.autoheemskerk.nl Nissan &7.950 ons Dacia &VriJ 60 occasi lt ions Keuze inuitRenau BMp occas erd 60 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 uit cialise Gespe Keuze ons occasi Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 60 ltoccasi uit Keuze Kijk voor alLuxe onze occasions op n Nissa & Renault Modus 1.4 16v 9/2006 7.950 Dacia & ons& Nissa Renau Kijk voor al occasions op n op uit erd cialise Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Gespe lt60& Kijk voor al onze occasions Renau Nissa inExpr. & erdKeuze Dacia cialise & lt Dacia Gespe Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renau ininonze www.autoheemskerk.nl erd Kijk voor al onze occasions op nn cialise Nissa Gespe & Dacia Renault Cliowww.autoheemskerk.nl 1.2 16v 5d spec. line naviltoccas 3/2010 11.600 & Renau in ions erd cialise 60 uit Gespe www.autoheemskerk.nl Keuze Kijk voor al onze occasions op 5.250 Renault Megane 1.6 16v 5duit 6/2003 Nissan &3.850 occasi Renault Clio 1.4 5d Auth. RN 1/2001 60Luxe Dacia &ons Keuze Renau www.autoheemskerk.nl inDyn. ions Renault Twingo 16v airco 6/2010 7.9503.850 erd Renault Clio 1.41.2 5d RN 1/2001 occas cialise 60ltoccasi uit Gespe Keuze Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 ons Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.9503.850 60 uit www.autoheemskerk.nl 4.250 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/20034.250 Keuze Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.9503.850 Kijk voor al onze occasions op Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 ons Kijk voor al onze occasions op occasi 60 uit Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.9503.850 4.250 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Keuze Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/201011.600 Renault Clio 1/2001 Kijk voor alExpression onze occasions op Renault Clio 1.21.4 16v5d 5dRN spec. line navi 3/2010 Renault Megane 1.6 16v 4.250 Renault Clio 1.4 3d 9/2003 Coupe Dynamique 11/2000 5.40011.600

Type Lelie

T 0252 - 214 243

T 06 - 51 990 182


sport

DE TEYLINGER

WOENSDAG 16 MEI 2018

31

Foreholte verliest ruim van VUC VOORHOUT n Foreholte leed een betrekkelijk zware nederlaag tegen VUC, de mogelijk aanstaande kampioen van de 2e klasse C, terwijl concurrent Laakkwartier met een ruime overwinning op het uitgespeelde Pancratius zich boven de Voorhouters in de stand nestelde.

The Bassets Babes zijn nog een wedstrijd verwijderd van de landstitel. | Foto: pr.

The Bassets Babes in finale om de landstitel SASSENHEIM

n De rugbydames van The Bassets, beter bekend als de Bassets Babes, spelen op zondag 20 mei in de finale om het landskampioenschap. Tegenstander in het rugbystadion van Amsterdam is rugbyclub Delft.

Juist in het lustrumjaar van The Bassets, de club bestaat 40 jaar, is het voor de club de kers op de taart. In de finale moeten The Bassets Babes het opnemen tegen rugbyclub Delft. Een ervaren en sterke tegenstander die vorig seizoen net naast de titel

greep,. Toch ziet trainster Katie Turnbull kansen. In het seizoen troffen The Bassets en Delft elkaar al twee keer, waarbij de Sassenheimse ploeg een keer won en de ploegen een keer de punten deelden. Het zal in de finale om de langste adem gaan en daarbij ook vorm van de dag. Met deze week een extra training moet voor zondag alles en iedereen op scherp staan voor de belangrijkste wedstrijd van het vrouwenteam van The Bassets. De finale begint om 13.00 uur. De toegang in Amsterdam bedraagt 5 euro.

In de beginfase van de wedstrijd was het verschil op de ranglijst binnen de lijnen niet werkelijk zichtbaar. Spits Wouter Nolles werd teruggefloten na een vrije trap van Sten Admiraal en VUC-topscoorder Jergo Leijdekkers plaatste de bal over het doel na een voorzet van Youri Buwalda. De grootste kans was voor Foreholte toen na goed doorzetten van Mink Schinkelshoek Toni Arroyo kon inkoppen. Achteraf bleek het de enige werkelijke redding van VUC-keeper Steven Verstraten. Zo op het oog deden de Voorhouters goed mee in de wedstrijd die op dat moment nog alle kanten op kon.

Dat veranderde echter razendsnel. In de 23e minuut verzond middenvelder Kevin van der Poel dwars door het hart van de Voorhoutse defensie de steekpass op rechterspits Richard Versteden (1-0). Eén minuut later had De Jel onmiddellijk de stand kunnen verhogen, maar door te lang aarzelen kon de Voorhoutse defensie de fouten nog herstellen. In de slotfase van de eerste helft glipte de wedstrijd zo maar door de Voorhoutse handen. Eerst was het Jergo Leijdekkers die ongehinderd een voorzet van opnieuw Van der Poel mocht inkoppen (2-0). Twee minuten later was het Richard Versteden die met een diagonale schuiver doelman Guijt kansloos liet (3-0). Sten Admiraal had nog kunnen scoren, maar in kansrijke positie op de 16 meterlijn met de bal voor zijn favoriete linkervoet meende hij toch nog even over te spelen. Ontgoocheld zochten de Voorhouters de kleedkamer op. PENALTY

Beide ploegen kwamen ongewijzigd

uit de kleedkamer en vrijwel onmiddellijk kreeg verdedigende middenvelder Joost van Dam de kans om van dichtbij in te schieten. Zijn inzet werd toch nog geblokt door Jero Tellis. Binnen het kwartier sloeg VUC vervolgens tweemaal toe. Eerst was het doelman Guijt die de bal onder druk ‘naar de verkeerde kleur’ speelde. De overtreding die hij vervolgens moest maken leverde de goalie een gele kaart op en daarna plaatste Jergo Leijdekkers de penalty met een boogje door het midden in het doel (4-0). Even later sneden Leijdekkers en De Jel samen door het midden. Danny de Jel mocht de bal over Guijt in het doel plaatsen (5-0). Er moest nog een half uur gespeeld worden en een grote afstraffing dreigde voor de Voorhouters. Trainer IJzendoorn wisselde maximaal en met name Patrick Roukema hield uitblinker Danny de Jel verder goed in bedwang, hoewel VUC het eigenlijk verder wel geloofde. In de slotfase misten Wouter Nolles en Joost van Dam nog redelijke kansen om de stand een beter aanzien te geven.

Basketbaltoernooi voor scholieren bij Forwodians VOORHOUT n Forwodians organiseert het jaarlijkse basketbaltoernooi voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 dit jaar op zaterdag 2 juni.

De sportdocenten van de Combibrug zijn ook dit jaar weer van de partij. Zij zijn al bezig om op alle scholen een aantal lessen basketbal te verzorgen. CLINIC DOOR RAOUL STRAATHOF

Ieder jaar nodigt Forwodians een speciale gast uit om de warming-up te doen of een clinic te geven. Dit jaar is Raoul Straathof uitgenodigd, voorheen assistent-coach van ZZLeiden. Daar werkte hij samen met de huidige bondscoach Toon van Helfteren. Straathof is opgegroeid in de basketbalhal van BS Leiden,

zijn oudere zus en moeder speelden basketbal en hij volgde al jong. Hij startte op z’n veertiende al met coachen en op jonge leeftijd speelde hij mee in de eredivisie. Straathof moest stoppen met spelen vanwege een knieblessure, maar het coachen geeft hij niet op. ROLSTOELBASKETBAL

Daarnaast is er ook dit keer weer een clinic rolstoelbasketbal, gegeven door Ali Hasson en Jaap van Beelen. Zij laten kinderen even ervaren hoe het is om vanuit een rolstoel te sporten. Leerlingen van de basisscholen in Teylingen kunnen zich aanmelden voor het toernooi via de website van de Combibrug: https://www.combibrug.nl/streetball-event/.

Basketballer Ali (14) met status naar Papendal VOORHOUT n Ali Hasson, de jonge

rolstoelbasketballer uit Sassenheim, gaat na de zomervakantie in het het Centrum Topsport en Onderwijs op Papendal wonen. Daar traint de nationale top om nog beter te worden in hun tak van sport.

Ali (14) traint momenteel twee dagen in de week op Papendal en speelt in het Nederlands U22 team. Daarnaast traint hij ook nog bij zijn eigen club Grasshoppers in Katwijk. De Sassenheimse international begon pas enkele jaren geleden met rolstoelbasketbal. Al snel werd hij gescout door Irene Sloof, bondscoach voor de basketbaljeugd. Ali startte bij de nationale jeugd tot 18 jaar, maar vanwege zijn talent werd hij doorgeschoven naar de jeugd tot

22 jaar. Met zijn toen 13 jaar was dat een bijzondere prestatie. Dat Ali talent heeft, is wel duidelijk. Hij heeft daarom ook de status van Internationaal Talent gekregen. Zijn begeleiding denkt dat hij nog veel beter kan worden en heeft hem daarom uitgenodigd om na de zomer op Papendal te komen wonen. Op het Centrum Topsport en Onderwijs gaat Ali ‘s ochtends naar school, en ‘s middags en ‘s avond wordt er getraind en gewerkt aan zijn sportontwikkeling. Hij hoopt mee te kunnen doen aan de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Ali is nog op zoek naar sponsoren, want topsport is niet goedkoop. Meer informatie over hoe Ali te steunen, kan via mariekesmit67@gmail. com.

Foreholte viert feest nadat de strijd tegen degradatie is gewonnen. | Foto: pr.

Foreholte ook volgend seizoen actief op het hoogste handbalniveau VOORHOUT

n In een bomvolle sporthal De Tulp moest Foreholte op zaterdag 12 mei een nieuwe seizoen in de eredivisie veilig stellen. Het eerste van de twee onderlinge duels tegen Z.A.P. werd al gewonnen en bij nog een winstpartij verzekerden de Voorhoutse handbalsters zich van nog een seizoen in de eredivisie.

Het eerste kwartier gingen de teams gelijk op. Z.A.P. had hele goede plannen en hoopte op een stunt. Foreholte verslikte zich geregeld in de foute afspeelballen en Z.A.P. was er als de kippen bij om dit via een snelle tegenaanval af te straffen. Na 20 minuten was het 10-8 en zakte Z.A.P. wat in. Dat heeft Foreholte wel geleerd in de eredivisie, om nooit op te geven, hoewel er ook wedstrijden bij waren die onnodig werden verloren. In de laatste tien minuten van de eerste helft liep Foreholte weg van Z.A.P., met schoten uit alle posities, naar een 18-11 ruststand. In de tweede helft startte coach Ken van Hasselt met een ander basisteam. Dit liep niet zo gesmeerd, zodat Z.A.P. binnen tien minuten

terug kon komen tot 21-18. Hierop koos de coach van Z.A.P. voor een extra speelster in het veld en een leeg doel. Net als vorige week profiteerde de Voorhoutse speelsters hier gretig van en drie speelsters wisten het lege doel te vinden. De verdediging acteerde als vanouds. AFSCHEID VAN SPEELSTERS

Het leek erop dat het gedaan was met de dadendrang van Z.A.P., maar ze zette hun schouders eronder en bleven Foreholte bij de les houden met prima acties. Dit kostte de bezoekers wel veel kracht en het kaarsje ging langzaam uit. Geroutineerd speelde Foreholte de wedstrijd uit en nam de laatste vijf minuten met wissels afscheid van drie speelsters. Keepsters Williënne vd Plas en Marit Huiberts en speelsters Dana vd Vlugt-Vincenten (zwanger), Ramona Vink en Malu Oud-Zandbergen namen afscheid. Ook begeleiders Mariëlle Zonneveld en Anne van der Vlugt zaten voor het laatst bij een wedstrijd van Foreholte, die eindigde in 35-25. Door de dubbele winst op Z.A.P. speelt Foreholte ook volgend jaar in

de eredivisie, het hoogste handbalniveau van Nederland.

Kalkman in Elfstedenloop WARMOND n Vincent Kalkman doet op zaterdag 19 mei aan de Elfsteden Ultraloop, een non-stop hardloopwedstrijd van 230 kilometer in Friesland.

Kalkman finishte al in meerdere 100 kilometer lange ultramarathons, in de 120 van Texel en de 100mijl van Sint Annen. Ook liep hij bij het NK 24 uur in totaal 179 kilometer. De laatste voorbereidingen op de Ultraloop zijn in volle gang. Een team met een fysio, trainer en sportvoedingsspecialist stoomt de Warmonder klaar. Kalkman heeft als doel om de finish binnen 32 uur te bereiken, met twee tussentijden van 12,5 uur bij 100 kilometer en 21 uur bij de 160 kilometer.


Fietsen in Zuid-H olland VANAF 15 DECEMBER

GEOPEND IN NOORDWIJKERHOUT KEUKENSTUDIO TER LAAK

Het is lente en dus is het fietsseizoen weer begonnen! Tijd voor een mooie fietstocht, maar wist u dat de fietspaden ook meer en meer gebruikt worden voor woon-werkverkeer? Dat is niet alleen gezond, maar helpt ook om de provincie bereikbaar te houden. De Fietsersbond heeft speciaal voor u de drie allermooiste fietsroutes van Zuid-Holland geselecteerd. Geniet u behalve van fietsen ook van de geschiedenis? Dan is de door de ANWB ontwikkelde Limesroute vast wat voor u: een fietstocht langs de Rijn waarop u van alles ontdekt over de grens van het Romeinse Rijk die hier ooit liep. En wilt u tijdens uw fietstocht even lekker zitten om uit te rusten en te genieten van het uitzicht, maar staat uitgerekend op die ene plek geen bankje? Dan geeft u dat meteen ter plekke, of later thuis door via de handige website Even Zitten. De provincie Zuid-Holland plaatst namelijk nieuwe bankjes, en u, de fietser, bepaalt waar deze komen te staan. Veel fietsplezier!

Geef nú uw favoriete locatie voor een bankje door via: ZUID-HOLLAND.NL/EVENZITTEN

Fietsers kiezen: hier moeten de 100 nieuwe bankjes komen Fietsen door de provincie Zuid-Holland is heerlijk, maar soms wil je even uitrusten op een bankje. Om iets te eten of te drinken bijvoorbeeld, of om van het prachtige uitzicht te genieten. Dat kan straks op heel veel nieuwe plekken; de provincie plaatst 100 nieuwe bankjes. Waar? Dat bepaalt u! Hoe? Via een handige website. Een 7,6. Dat cijfer geven fietsers hun fietstocht in Zuid-Holland gemiddeld, blijkt uit onderzoek van de ANWB. Dat is een hoog cijfer, maar er is ruimte voor verbetering. Met name aan rustpunten is nog behoefte. Daarom plaatst de provincie Zuid-Holland 100 nieuwe bankjes zodat er op meer plekken langs de fietspaden aantrekkelijke rustpunten komen. En wie weet beter waar die bankjes moeten komen dan de fietser zelf?

U kunt nú uw favoriete locatie doorgeven! Op de mooiste locaties worden de bankjes ook daadwerkelijk geplaatst. Misschien zit u straks op uw eigen favoriete plekje op uw ‘eigen’ bankje!

Simpel via smartphone of website

Een locatie doorgeven werkt heel simpel via zuid-holland.nl/evenzitten. Komt u op uw fietstocht dé ideale plek tegen? Dan pakt u uw smartphone, gaat u naar de mobiele website en geeft u met één klik de locatie door. Stemt u liever thuis via de laptop of de pc? Dan gaat u naar dezelfde website en klikt u op de kaart uw favoriete locatie aan. De provincie beheert alle N-wegen en de bijbehorende fietspaden; u ziet meteen of er op deze plek een bankje geplaatst kan worden. Zo simpel werkt het!

ONTDEK EXCLUSIEF BIJ KEUKENSTUDIO Langs de Rotte TER LAAK DE RTL WOONMAGAZINE KEUKEN (28 km)

Bekijk de route: fietsersbond.nl/langsderotte

DOORKOMSTPLAATSEN: Zuidplas, Lansingerland, Rotterdam, Zevenhuizen, Bleiswijk, Bergschenhoek

Limesroute: fietsen in het spoor van de Romeinen U kent ons al! De Romeinen hebben ook in ons land hun sporen nagelaten. Langs

Deze fietstocht laat u de mooie plekjes en locaties zien waar het hoogheemraadschap en de vereniging Molenvrienden Rottemerengebied trots op zijn. Rond de Rottemeren stonden in het verleden zo’n honderd molens. Nu zijn er nog slechts zeven molens intact: de Molenviergang, de Eendrachtsmolen, de korenmolen ‘De Vier Winden’ en de Prinsenmolen. Deze fietstocht voert u langs geknotte, nog bestaande en verdwenen molens.

Waterlinieroute Rondje Diefdijk

(59 km)

Bekijk de route: fietsersbond.nl/rondjediefdijk

de Rijn een kilometer lange historische grens die DOORKOMSTPLAATSEN: Lingewaal, Leerdam, Geldermalsen, Vianen, Terloopt Laak is200 al meer dan 55 jaar een begrip inherinnert de bollenstreek. Culemborg, Heukelum, Asperen, Acquoy, Schoonrewoerd, Zijderveld, aan hun aanwezigheid. De nieuwe Limesroute voert fietsers langs Bekend van prachtige badkamers en betrouwbaar installatiewerk. Everdingen, Beesd, Rhenoy, Herwijnen, Vuren, Spijk de resten van het Romeinse verleden.

Dus nieuw zijn we zeer zeker niet… wat wel nieuw is, is dat u naast

De Diefdijk is in 1277 aangelegd en in de 19e eeuw opgenomen in de Voor dat verleden gaan we 2000 jaar terug in de tijd, toen de Romeinen ten zuiden badkamers nudeook bijnaar ons kuntvoor voor schitterende Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hij vormt vanouds de grens tussen Zuid-Holland van deprachtige Rijn de grens van hun rijk trokken: Limes, hetterecht Romeinse woord en Gelderland. historisch belangrijke dijk en door een grens.keukens. De Limes verbond de tientallen forten en wachttorens de Romeinen Vanaf 15 december is onze waarmee keukenshowroom geopend, op U fietst over eenBegin uw zoektochtnatuur, naar de perfecte bijzonder landschap. Tussen de dijken, uiterwaarden, forten, groepszich wilden beschermen tegen invallen van de barbaren uit het noorden – de Germahetzelfde vertrouwde adres. Keukens goed, degelijk en betrouwbaar: schuilplaatsen en batterijopstelplaatsen u de lekker geschiedenis volop. nen. De forten (castella), wegen, havens en schepen uit die tijd liggen voor een deel keukenbeleeft door eens te bladeren nog indat de bodem verborgen. Een ander deel is door archeologen opgegraven. zijn wij aan onszelf verplicht! in ons ‘Boek Vooraf’. Een groot boek Dat leverde indrukwekkende museumvoorwerpen en fascinerende verhalen op, vol met schitterende keukenideeën, die vandaag de dag langs de hele Limes worden verteld: in musea, in nagebouwde Inenonze showroom hebben wediekeukens in diverse stijlen voor u (20 km) forten, door middel van apps en kunstwerken op het Romeinse verleden zijn uitgebreide mogelijkheden en de nieuwgeïnspireerd. De Limesrouteen rijgthelpen deze meerwij dan u 40 graag bijzondere plekken aan elkaar, samengesteld verder. Stap gerust eens bij ons Bekijk de route: fietsersbond.nl/wollebrandroute ste trends. Vraag het gratis aan op meanderend door ons fraaie rivierenlandschap en het Groene Hart. keukenstudioterlaak.nl. binnen. DOORKOMSTPLAATSEN: Westland, Midden-Delfland, Naaldwijk, Honselersdijk, De route gaat van Katwijk – waar de Rijn destijds in zee uitmondde – via Leiden Kwintsheul, Wateringen, Den Hoorn, Schipluiden, De Lier, Maasland en Utrecht naar Nijmegen en verder de Duitse grens over, waar de route aansluit op bestaande internationale routes. Een van de hoogtepunten in Zuid-Holland is De route loopt langs het recreatiegebied Wollebrand door tuindersgebied Park Matilo in Leiden. De resten van het fort liggen nog onder de grond, maar de Honselersdijk en vanaf Kwintsheul over de landelijke Bovendijk naar gereconstrueerde wallen en wachttorens geven een goed beeld van hoe het ooit Wateringen. Vandaar gaat de tocht via een polderfietspad langs ‘t Woud naar was. Het castellum werd rond het jaar 70 n.Chr. gebouwd, kort nadat de Bataven De Lier. Wollebrand is een waardevol natuurgebied waar grasland, struweel, in opstand waren gekomen tegen het Romeins gezag. bos, open water en riet elkaar afwisselen. Er komen fazanten, konijnen, hazen en veel soorten vogels voor. In Kwintsheul is het interessante Westlands Museum over de geschiedenis van het Westland en de tuinbouw ’s middags Zelf fietsen langs de Romeinse Limes ? open (op zondagen meestal niet). ‘t Woud is een schilderachtig dorpje tussen de weilanden met een beschermd dorpsgezicht. Doen! Er is een mooie route uitgestippeld, die voor een groot deel langs het water Kijk voor openingstijden op onze website. voert; van de duinen in het westen via de veenweiden en het land van de grote rivieren tot de zandige stuwwallen in het oosten. U kunt de route downloaden via anwb.nl/fietsen/fietsroutes/limesroute of gewoon de bewegwijzering volgen (er zijn onderbordjes geplaatst op de bestaande knooppuntbewegwijzering).

GRATIS INSPIRATIE BOEK

Wollebrandroute

Keukenstudio ter Laak Gieterij 8, Noordwijkerhout 0252 - 37 09 10 www.keukenstudioterlaak.nl

Keukenstudio Ter Laak is Uw KeukenSpeciaalzaak


2 Pinksterdag ( 21 mei ) geopend e

Wij hebben een vacature voor een

fulltime pompbediende Verantwoordelijkheden; verkopen van benzine, smeermiddelen en auto-accessoires en leveren van diensten zoals tanken, wassen en schoonmaken van auto’s, doorsmeren en kleine reparaties doen. Ben jij enthousiast, leergierig en niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken? Dan kunnen wij jou een fulltime baan aanbieden, salaris volgens CAO en niet te vergeten... leuke collega’s !

Geinteresseerd? Bel of kom langs bij

Autobedrijf G. Dol b.v. Rijnsburgerweg 48 - Voorhout T 0252-211849 - www.gdol.nl

UNIEKE INTERIEUR SAMPLE SALE VAN LEGENDARISCHE GROOTHANDEL

Beleef méér dan 50 (woon)winkels aan de N201 en de N205 tussen Hoofddorp en Heemstede

VAN ROON LIVING • DESIGN TEGEN FABRIEKSPRIJZEN •

7 dagen open • gratis parkeren

www.boulevardcruquius.nl

Op de hoogte bl� ven van nieuwtjes en alle evenementen? Schr� f je in voor de nieuwsbrief!

VAKANTIEAANBIEDINGEN bij g n i t r o 0,- K

:1 oenen E I T C A andelsch

1E & 2E PINKSTERDAG VAN ROON LIVING

SHOWROOM, WEERLAAN 1 2181 H G H I L L E G O M +31 (0)252-523 625 VANROONLIVING.COM

20 21 M& 10 EI

:00 17:-0 0

Op w

Acties geldig t/m 26 mei

• MEUBELS • ACCESSOIRES • VERLICHTING •

Mepal servies 10% KORTING

Glasgow 3 delige pannenset 34,95

EXTRA OPEN 2 Pinksterdag 21 mei van 11:00-17:00 e

Beeklaan 18a - 0252-536081 2191 AB - Hillegom-De Zilk

Gaat u verhuizen? Wij zijn u graag van dienst. • Verhuizingen • Opslag

• Seniorenservice • Huis oplever service

Voor meer diensten zie onze website www.verhuisservice-voorschoten.nl of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Dobbeweg 6, 2254 AG Voorschoten

TELEFOON 071 561 97 97 www.verhuisservice-voorschoten.nl


instant BBQ

grill met kolen 31x24x5 cm

128 onze nieuwe weekactie Colgate tandpasta diverse varianten o.a. advanced white 50/100 ml

designblok

Spectrum verf

diverse varianten 30.5 cm 30 vel

papierblok of penseelstiften

1 l = 19.80/9.90

0.74

tandenborstels 4-pack

zijdeglans, hoogglans of mat watergedragen, sneldrogend diverse kleuren 750 ml

verfkwast patentpunt nr. 12 nr. 14 nr. 16

0.59 0.79 1.09

1 l = 6.60

1.44 topkwaliteit

099

199

heren outdoor broek Green Boots met handige zakken en ritsen graszaad diverse kleuren gazon, sport & speel 1 kg voor 50 m2

polyester maten m-xl

495 balkonbak rattan

Bestway zwembad

met 2 haken 58x19x15 cm

metalen buizenframe 300x201x66 cm

herstelgazon

1.48 ideaal voor wandelen

695

298

5300

Silan wasverzachter

Trust powerbank

dames hemdjurk

diverse geuren 40 wasbeurten 1 liter

2 USB-poorten

Persil wasmiddel 77 wasbeurten 5 liter 1 l = 1.99

diverse varianten katoen/polyester maten s-xl meisjes maten 110-152

2.49

9.95

zomer speelset 19-delig in rugzak

4.73

Nivea deodorant of douchegel diverse varianten deoroller 50 ml, deospray 150 ml of douchegel 250 ml

599 bad- en douchecreme 750 ml 1 l = 3.17

2.38

1 l = 27.60/9.20/5.52

16.000 mAh

179

1495

dames shortama

dekbedovertrekset

diverse kleuren katoen maten s-xl

449

sneakersokken wit, zwart of zwart/roze polyamide tactel/ polyamide/ elastaan maten 35-46

diverse varianten katoen 140x220 cm 200x220 cm 240x220 cm

138

10.95 12.95

Spilbergen koffer cabin size zilver of goud, ABS/PC 46x33x21 cm 56x38x25 cm 66x45x28 cm

24.95 34.95

2 paar

telescopische wasborstel

met regulator, 3 opzetstukken, max. werkhoogte 3.8 meter voor het reinigen van bijv. terras, muur of auto

399

heren maten m-xxl

4.99

thee-of keukendoek diverse varianten katoen theedoek 65x65 cm keukendoek 50x50 cm

solarlamp spiraal metaal diverse kleuren 21x21x28 cm

4-delig

795

super sterk

099

299

Aanbiedingen geldig van woensdag 16 mei t/m dinsdag 22 mei 2018 Altijd op de hoogte blijven van acties en nieuwe producten met onze nieuwsbrief. Meld u aan op action.com/newsletter

1995 www.action.com

NL - Alle prijzen zijn in Euro. Zet- en drukfouten voorbehouden.

179

698


Cinema Floralis

service

DE TEYLINGER

Kerkdiensten

WOENSDAG 16 MEI 2018

The Guernsey Literary Society 123 min 3at Do/Vr 21:15, Zo 20:15, Wo 21:15 uur.

35

Programma Do 17 mei t/m Wo 23 mei

Bankier van het Verzet 123 min 3gat Wo 18:45 uur.

16 t/m 23 mei

De Matchmaker

SASSENHEIM

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): zondag 10.00 uur: Eerste Communieviering m.m.v. kinderkoor Vivo, voorganger pastor P. Owel - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): - Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur, voorganger: Ds. T. Moll Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. J.Groenleer VOORHOUT

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): zondag 10.00 uur: Pinksteren, eucharistieviering m.m.v. het Parochiekoor, voorganger: Th. Blokland Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, eredienst, voorganger: ds. J.W. van den Berg WARMOND

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): zaterdag 19.00 uur, eucharistieviering, voorganger: P. Owel Protestantse Gemeente (Herenweg 82): zondag 10.00 uur: voorganger: Ds. H.G.T. van Welie-Kaai Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, voorganger: S. Jongsma Wings of Healing (Veerpolder 6a): zaterdag 19.00 uur Jeugd-Bar; zondag 10.00 uur, pinksterfeest, 19.00 uur onderwijsdienst, voorganger: Jan Zijlstra

92 min 1t Do/Vr 18:45 uur.

Solo: A Star Wars Story 135 min Première Wo 21:15 uur.

Pieter Konijn (NL) 95 min 2ga Ticket 7,50 Do/Vr/Zo 14:00, Wo 15:00 uur.

I Feel Pretty 110 min Do t/m Zo 21:15, Ma 20.15, Wo 18.45 uur.

Sherlock Gnomes (NL) 86 min 2ga Ticket 7,50 Do/Vr/Zo 16:00 uur.

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis!

The Guernsey Literary Society 123 min Do/Za 18.45 uur.

57 min 1 Ticket 7,50 Do/Vr/Zo 12:45 uur.

Cinema Plus

Entree € 6,50 inclusief koffie en cake! Donderdag 10 mei geen Cinema Plus voorstelling.

Cinema Plus

www.cinemafloralis.nl Entree € 6,50 incl. koffie en cake

Schrijver Herman van Amsterdam is geboren en getogen in de Bollenstreek. Over deze regio schreef hij al meer dan 60 boeken. | Foto: pr. Donderdag 17 mei Finding Your Feet Aanvang 15:00 uur.

Levenskunst op het kerkhof SASSENHEIM

Schrijver Herman van Amsterdam geeft op vrijdag 18 mei om 19.30 uur een lezing over zijn vrijwilligerswerk op het kerkhof van de Pancratiuskerk. n

Van Amsterdam, geboren en getogen in de Bollenstreek, schreef recent een boek met als titel: “Onder het oog van de slechtvalk”. In dit verhaal verbindt hij allerlei gebeur-

DONDERDAG 17 MEI FINDING YOUR FEET

Film&Eten

tenissen op en rond het kerkhof met zijn kijk op levenskunst. Zo vertelt hij onder andere Bioscoop over zijn hechte & restauran t band met een non, de reis die de grafstenen van zijn ouders maakten, een invasie van lieveheersbeestjes en het kleurrijke kerkhof-team waar hij deel van uitmaakte. De lezing is in pastorie St. Pancratius (Hoofdstraat 188). De toegang bedraagt 5 euro. Inschrijven via www.palliam.nl.

De Matchmaker 92 min Vr/Zo 18:45 Pieter Konijn (NL) 95 min Ticket 7,50 Za/Zo/Ma 14:00, Wo 15.00 uur

AANVANG 15:00 UUR.

Sherlock Gnomes (NL) 86 min Ticket 7,50 Za/Zo/Ma 16:00 uur.

KIJK VOOR MEER INFORMATIE

Buurman & Buurman hebben een nieuw huis! 57 min, Ticket 7,50 Za/Zo/Ma 12:45 uur.

OP WWW.CINEMAFLORIS.NL

Floralisplein 69 Lisse Tel.0252 830393 LISSE

...VOOR EEN BOURGONDISCH DINER EN DE BESTE FILMS

Floralisplein 69 • Lisse • Tel. 0252 830393 • www.cinemafloralis.nl

PUZZEL

Medische diensten Avond-, nacht-en weekenddiensten. Huisarts Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren (avond, nacht, weekend, erkende feestdagen) kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost Duin- en Bollenstreek, tel. 0252-240212. Gevestigd aan de Rijnsburgerweg 4b te Voorhout. Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www.tandartswaarnemingbollenstreek.nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur. Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek. Maandag t/m vrijdag 17.00 tot 08.00 uur, op zaterdag, zondag en feestdagen 24 uur per dag geopend: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, 2215 RA, Voorhout, tel. 0252240216. In Leiden: ma-vrij 18.00 -23.00 uur, zat 15.00-23.00 uur, zon- en feestdagen 08.00-23.00 uur Dienstapotheek Nachtwacht, LUMC, Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden, tel. 071-5665019. Op zaterdag tussen 08.00-15.00 uur: Poli Apotheek LUMC, Albinusdreef 2, Leiden, tel. 071-5265400. Dierenarts Via telefoonnummer Dierenkliniek Sassenheim (tel. 0252-232219) en Dierenkliniek Voorhout (tel. 0252-215231) verneemt men welke dierenarts waarneemt.

Wilt u in aanmerking komen voor een Cinema Floralis Arrangement (eten en filmbezoek voor 1 persoon), zorg dan dat uw oplossing uiterlijk zondag 20 mei binnen is, samen met uw naam en adres. Dat kan per post: Uitgeverij Verhagen, Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. Of mail naar redactie@deteylinger.nl o.v.v. Puzzel. DE WINNAAR VAN DE PUZZEL VAN WEEK 19 IS: C. VAN NOBELEN UIT VOORHOUT. DE OPLOSSING WAS: BOERENZWALUW.

COLOFON Oplage 15.000 Verschijnt iedere woensdag Uitgave van:

Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066 2220 CB Katwijk T (071) 402 29 01 Hoofdredactie:

Teuntje van Delft M 06 12746478 t.v.delft@uitgeverijverhagen.nl

Verslaggevers:

Nico Kuyt Mandy van Leeuwen Esther Luijk Piet van Kampen Peter Schipper Willem Krol Inleveren kopij:

De deadline voor het insturen van kopij is iedere maandag voor 12.00 uur. Insturen kan naar redactie@deteylinger.nl Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Redactie:

Marieke Voorn M 06 22096895 redactie@deteylinger.nl

Advertenties:

Meriam Mesman - M 06 460 942 09 meriam.mesman@ uitgeverij­verhagen.nl

Wanda de Mooij M 06 196 974 83 wanda.de.mooij@ uitgeverij­verhagen.nl Contactgegevens Binnendienst:

Rosita Eikelboom-Haasnoot Jeannette Mink- van Beelen Vincent Roos 071 4091637 advertentie@uitgeverij­­verhagen.nl o.v.v. De Teylinger Sluitingstijd advertenties dinsdag 10.00 uur

Bezorgklachten:

Reklamediensten De Schakel b.v. Madame Curiestraat 20 2171 TW Sassenheim 0252 241420 - info@de-schakel.nl Leveringsvoorwaarden:

Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos opvragen. De Teylinger wordt gratis huisaan-huis bezorgd in Sassenheim,

Voorhout en Warmond en is gratis af te halen bij: het gemeentehuis Sassenheim, Primera Sassenheim, Primera Voorhout en Boek Cadeau Enzo Warmond. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. www.deteylinger.nl


Woensdag

Pinkster Uitverkoop

Vrijdag

Donderdag

16 17 18 MEI

MEI

MEI

9.30 TOT 21.00 UUR

9.30 TOT 21.00 UUR

9.30 TOT 21.00 UUR

Zaterdag

1e Pinksterdag 2e Pinksterdag

0 21 19 2 20 MEI

MEI

9.00 TOT 17.00 UUR

GESLOTEN

MEI GEOPEND

bij alle ban 5 zitplaatsen

Stofzuiger + Broodrooster + Citruspers + Eierkoker + Koffiezetapparaat + Stoomstrijkijzer + Keukenweegschaal + Elektrische pepermolen + Tosti apparaat + Waterkoker + Blender

NORMAAL 999.- 49.92 NU OF 12 x

BOWIE Moderne bank met strakke lijnen en stalen poten wat zorgt voor een moderne uitstraling. Uitvoering in Stof Blue met verstelbare hoofdsteunen.

11-DELIG HUIS T E KK HOUDPA kstellen vanaf

tingen tot wel 60% r o k t e m

9.30 TOT 18.00 UUR

2-Hoek-2 MONTEBELLO Strakke hoekcombinatie voor het hele gezin. Uitgevoerd in diverse kleuren uit Categorie 1. Inclusief kussens.

+GRATIS

*

599.-

TEGEN 0% RENTE

NORMAAL 1099.- 25 58. NU OF 12 x

699.-

*

TEGEN 0% RENTE

DIT IS SLECHTS EEN GREEP UIT AL ONZE AANBIEDINGEN

NORMAAL 949.41.58 NU OF 12 x

BROOKLYN Mooie elegante combinatie met gecapitonneerde elementen. In diverse kleuren Maxime verkrijgbaar.

499.-

*

TEGEN 0% RENTE

AL ONZE MODELLEN OP VOORRAAD 2 MINUTEN LEVERTIJD

Creation

NU VANAF

Creëer uw eigen zithoek uit de onderstaande elementen. Kies zelf uw aantal zitplaatsen, bekleding, comfort en kleur.

899.-

OF 12 x

Alle Style-it combinaties

*

74.92

-35%

TEGEN 0% RENTE

MODEL LARGO met 2 relaxelementen Royaal relaxmodel met comfortabele zit. Bekleed met Easy Rider en in diverse kleuren leverbaar. 3 of 2 zits inclusief 2 geïntegreerde relaxsystemen voor ultiem ontspannen in uw eigen bank.

NORMAAL 1099.49.92 NU

599.-

OF 12 x

NORMAAL 1499.- 83.25 NU OF 12 x

2,5+2 GINGER Mooi kubistisch model met een sublieme afwerking. In diverse kleuren Buffel Jada.

*

999.-

*

TEGEN 0% RENTE

TEGEN 0% RENTE

ALKMAAR, Koedijkerstraat 2

Koop nu, betaal later 0% rente

AMERSFOORT, Amsterdamseweg 37a

GRONINGEN, Energieweg 13, Hoendiep

SLIEDRECHT, Conradstraat 8

ASSEN, Borgstee 7

HEERLEN, In De Cramer 74, Woonblvd Heerlen

OOSTERHOUT, De Meerstoel 14, Woonblvd

CAPELLE A/D IJSSEL, Lylantsebaan 7a

HENGELO, Wegtersweg 82

UDEN, Industrielaan 20, Woonboulevard

DEVENTER, Essenstraat 15, de Snipperling

HOOGEVEEN, Groenewegenstraat 23-25

VEENENDAAL, Schoolstraat 100

DRACHTEN, Dr. M.L.Kingsingel 10

MAASSLUIS, Noordzee 10

ZEVENAAR, Edisonstraat 26, Meubelstraat

DEN HAAG, Waldorpstraat 144, Megastores

MIJDRECHT, Rendementsweg 10b

ZALTBOMMEL, Van Voordenpark 21

EINDHOVEN, Kanaaldijk-Noord 5

NIEUWEGEIN, De Liesbosch 72

ZOETERWOUDE, Hoge Rijndijk 307

Contante Contante waarde zaak/ betaling goederen

Totaal kredietbedrag

c 499.c 599.-

c 0.c 0.-

c 499.c 599.-

c 699.-

c 0.-

c 699.-

c 899.c 999.-

c 0.c 0.-

c 899.c 999.-

Jaarlijks Debet kostenrentevoet percentage (vast)

0% 0% 0% 0% 0%

0% 0% 0% 0% 0%

Termijnbedrag per maand

Duur kredietovereenkomst in maanden

Totale door de consument te betalen bedrag

c 41.58 c 49.92

12 12 12 12 12

c 499.c 599.-

c 66.

58

c 74.92 c 83.25

c 699.c 899.c 999.-

NORMALE OPENINGSTIJDEN: MAA T/M VRIJ 9.30 - 21.00 UUR, ZATERDAG 9.00 - 17.00 UUR. ZONDAG ALTIJD GESLOTEN

www.seatsandsofas.nl

Seats and Sofas en A Giant Take-Away zijn als woordmerk geregistreerd. Het logo van Seats and Sofas is als beeldmerk geregistreerd. Deze reclame-uiting is gedeponeerd, het kopiëren of dupliceren zonder schriftelijke toestemming van Seats and Sofas is wettelijk verboden. Prijs- en modelwijzigingen alsmede zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. De afbeeldingen zijn niet bindend en kunnen afwijken van de specificaties. Actie niet geldig in combinatie met andere acties.

*Disclaimer: Dit betreft een 0% lening en is een niet-doorlopend goederenkrediet. Vraag naar de (product)voorwaarden en het standaard informatieblad in de winkel. Toetsing en registratie BKR. Seats and Sofas treedt op als verbonden bemiddelaar van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Santander en Seats and Sofas geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.


VOORDEEL PAKKERS 57% N KORTI

G

Shark Steam Lite Stoomreiniger voor het reinigen van vloeren. Inclusief twee hoezen en navulfles. Inhoud waterreservoir 250 ml Van 69.99

Tristar ventilator

50%

Lengte 105 - 125 cm ø 40 cm In hoogte verstelbaar Van 34.99

NG KORTI

Björn Borg herensneakers Maat 40 t/m 46 In diverse kleuren

NERGENS GOEDKOPER Bolderkar Hout of kunststof Opvouwbare variant: 90x53x117cm Houten variant: 92x61x98cm Van 79.99

50% N KORTI

50% NG KORTI

G

Partytent Grijs of wit 3 x 3 meter Van 39.99

Geldig van woensdag 16 t/m dinsdag 22 mei 2018

Kijk voor actuele openingstijden op hoogvliet.com/openingstijden De voordeelpakkers zijn in al onze winkels verkrijgbaar, behalve in Hazerswoude, Leiderdorp, Hoofddorp, Rijnsburg, Zoetermeer Dorpsstraat, Aalsmeer Beethovenlaan, Hilversum Admiraal de Ruijterlaan, Amersfoort Operaplein, Gouda Plataanstraat of Boskoop Goudse Rijweg. Voor alle aanbiedingen geldt op=op Zet- en drukfouten voorbehouden


e s a e L x e l F e t a v i r P : r e k k a B N u b i j A u to * r a a b g e z p o s k j i l Maande nden *Na 12 maa

CELERIO P. M . vanaf

* € 209,-

SWIF T P. M . vanaf

IGNIS

€ 269,-

*

P. M . vanaf

* € 269,-

De meest flexibele vorm van Private Lease. Zorgelozer kan het niet!

Staat uw droomhuis ineens te koop? Of besluit u dat het nú tijd is om die langgekoesterde wereldreis te maken? Suzuki Private FlexLease biedt u na 12 maanden de mogelijkheid tot opzeggen, zonder afkoopkosten én zonder opgave van redenen. Daarnaast biedt het u alle voordelen van Suzuki Private Lease. Al uw onderhoud, reparaties en schades worden bij de Suzuki-dealer voor u opgelost. Zorgelozer kan het niet! Voor een nadere toelichting bent u van harte welkom in onze showroom. Wij begroeten u graag!

Auto Bakker

Industriekade 16A, Sassenheim, Tel. 0252 – 224 224, www.autobakker.nl Gemiddeld brandstofverbruik volgens Euro 6 norm: 3,6 - 4,3 l/100 km; 23,0 - 27,8 km/l; CO2-uitstoot: 84 - 114 g/km. *Suzuki Financial Services leasetarieven per maand o.b.v. Private (Flex)Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, 12 schadevrije jaren, provincie Utrecht, incl. btw, excl. brandstof. Tarieven kunnen afwijken per provincie i.v.m. wegenbelasting en bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht. Meerkilometerprijs varieert van € 0,03 tot € 0,14 per km, exacte prijs staat vermeld op de offerte. Aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van acceptatie. Toetsing en registratie bij BKR. Dit aanbod is twee weken geldig. Wijzigingen en typefouten voorbehouden. directsales@suzukifs.nl. © 03-18

Natuurlijk slapen

Geen zomer zonder zomerdeken! 60 graden wasbaar en droger

150X220 1- PERSOONS € 105.260X220 2- PERSOONS € 175.Wie droomt van verkwikkende nachtrust tijdens warme zomernachten, mag wakker worden: In de Bella Donna zomerdeken zit dankzij het natuurlijke cellulosevezel Tencel® een uitgekiend klimaatconcept voor een aangenaam op temperatuur gebracht en droogslaapklima at. Elegante eyecatcher voor de slaapkamer. Kies uît vijf elegante kleuren

De Slaapkamer van Lisse Heereweg 193 2161 BD Lisse

Heereweg 193 Lisse T 0252 76 92 29 www.deslaapkamervanlisse.nl

‘Dat bed, dat heerlijke bed, waarin ik stap als de dag ten

Slapen draait om puurheid en authenticiteit.

einde is, om ’s morgens die heerlijkheid te verlaten’

Wij geven een extra dimensie aan een waardevolle

Iedereen zou slapen moeten ervaren als de ultieme

nachtrust en zijn gepassioneerd om met de nodige

natuurlijke beleving, ongeacht seizoen, mode of eisen van

knowhow de juiste slaapcombinatie aan te bieden.

de moderne tijd. Slapen heeft altijd dezelfde waarden.

Natuurlijk bij de Slaapkamer van Lisse.

Tl week 20 18  

De Teylinger, woensdag 16 mei 2018

Tl week 20 18  

De Teylinger, woensdag 16 mei 2018

Advertisement