Page 1

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DETEYLINGER.NL 

interview P9

nieuws

Nieuwe creative directors voor corso

Esther en Pieter van Waardenburg

Woensdag 19 april 2017 JAARGANG 11 NR

nieuws

P7

Wijkmarkt Oosthout druk bezocht

goud n Europese titels voor Inspiration

sport

n Voorafgaand aan ‘grote’ corso, showen kinderen hun mooiste creaties

Op zaterdag 22 april gaan heel veel kinderen, samen met hun ouders en begeleiders en onder begeleiding van maar liefst vier muziekkorpsen opnieuw voor het leukste, mooiste en grootste kindercorso zorgen. De prijsuitreiking is na afloop om 14.00 uur in Restaurant Boerhaave.

Lisa van der Geest geeft startsein voor corso WARMOND/SASSENHEIM

n Topschaatsster Lisa van der Geest geeft op woensdag 19 april de start voor de steekdagen van het Bloemencorso.

De Warmonse steekt de eerste bloem in de Teylingse Praalwagen. Daarna beginnen de opbouwdagen. Van 19 april tot en met vrijdag 21 april worden de praalwagens gestoken in de Klinkenberghallen (Rijksstraatweg 52) in Sassenheim. De keuze voor Van der Geest staat niet op zichzelf. De schaatsster was afgelopen seizoen zeer succesvol. Ze won de eerste marathon op natuurijs en de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. DUTCH DESIGN

Op zaterdag 22 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek voor de 70e keer door onze regio. Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Dutch Design’.

Verkeershinder door Bloemencorso TEYLINGEN n Het 70ste Bloemencorso rijdt op zaterdag 22 april van Noordwijk naar Haarlem. Hierdoor zijn enkele wegen tijdelijk afgesloten. Er is verkeershinder op de Rijksstraatweg tussen de rotonde Warmonderweg en de rotonde Oosthoutlaan.

n VOORHOUT/SASSENHEIM Natuurlijk kijken veel mensen uit naar het ‘grote’ Bloemencorso, maar voorafgaand daaraan is het bloemenfeest minstens net zo groot als de kinderen op bloemrijke creaties een deel van de route afleggen.

CORSO-ZATERDAG

Kaag weer schoon voor watersporters

P21

Kindercorso kleurt Teylingen

Het kindercorso kent vele deelnemers met prachtig versierde driewielers, fietsen, tractoren, karren, buggy´s en kinderwagens. In Voorhout klinkt in de volle dan ook veelvuldig applaus voor deze prachtige creaties. Dit jaar is het thema van het corso ´Dutch Design´ en dat zie je ook vaak terug bij de deelnemende kinderen. Om dit Kindercorso te realiseren stellen een aantal Voorhoutse kwekers hun bloemen beschikbaar. Kinderen in Voorhout kunnen deze bloemen gratis ophalen op vrijdag 21 april vanaf 15.00 uur bij de kraam van de Oranje Vereniging Voorhout op grasveld bij het NS-terrein.

P19

Op vrijdag 21 april vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur is het mogelijk dat passerend verkeer ernstige hinder kan ondervinden, vanwege het verplaatsen van de praalwagens en luxe-auto’s van Sassenheim naar Noordwijkerhout via de doorgaande wegen van Voorhout en Noordwijkerhout. ROUTE CORSO

Wie rijden er dit jaar op hun mooiste creaties mee met kindercorso’s in Voorhout of Sassenheim? | Foto: pr.

SASSENHEIM

Alle kinderen in Sassenheim kunnen op vrijdag 21 april hun fiets, step of ander voertuig tussen 18.30 en 19.30 uur versieren bij Park Rusthoff en speeltuin Beatrix. Je hoeft geen lid te zijn van een speeltuin. Er zijn bloemen en oase beschikbaar, maar op is op. Ook hier worden de bloemen gesponsord.

OPTOCHT

Op zaterdagochtend start om 11.00 uur voor de deur van Apotheek Sassenheim (Hoofdstraat 190) de optocht. Zoals elk jaar wordt de muzikale ondersteuning verzorgd door Jeugdband van Adest Musica. De route van de kindercorso optocht is als volgt: Hoofdstraat - Kerklaan

- Voorhavenkwartier - Vaartkade Hoofdstraat. De optocht eindigt op het plein bij de Xenos voor. Vanaf 12.00 uur verzorgt zeemanskoor Overal uit Sassenheim op het Kerkplein twee keer een optreden. Vanaf 14.00 uur zijn er ook weer een aantal zitplaatsen gereserveerd voor ouderen. Aanmelden kan via de Bond van Ouderen.

Sport- en cultuurregeling verruimd TEYLINGEN n De nieuwe verruimde sport- en cultuurregeling is van kracht. Er kan nu ook aanspraak op worden gemaakt bij commerciële instellingen of als deze buiten Teylingen gehuisvest zijn. Met de regeling kunnen Teylingers met een smalle beurs meedoen aan sport en cultuur. Door Nico Kuyt

Een inwoner van Teylingen kan eenmalig voor één sport- of cultuuractiviteit een bijdrage aanvragen bij Welzijn Teylingen of zich kenbaar maken bij een vereniging of organisatie. De regeling is bedoeld om inwoners die te maken hebben met structureel beperkte financiële mogelijkheden, om hen zo toch in staat te stellen lid te zijn of te worden van een club of vereniging. Dit kan bij zowel commerciële als niet-commerciële instellingen, zo-

Optimel Drink

Alle pakken à 1 liter, liter 0.90 2 pakken

2.50-2.78

+1

*

179 .

2 voor

Openingstijden: ma-do 8.00-20.00//vr 8.00-21.00//za 8.00-20.00//zo 10.00-20.00

plusvandijk

Van Dijk Voorhout /Herenstraat 45// Voorhout

als een abonnement op de sportschool. De instelling hoeft niet in Teylingen gehuisvest te zijn. De club ontvangt per lid een bedrag van maximaal 70 euro voor de kosten van een lidmaatschap. Voor activiteiten waarbij de contributie lager is dan 80 euro kan voor maximaal 50 procent van de contributie een bijdrage worden aangevraagd. Het is voor het clubbestuur niet verplicht een inkomenstoets te doen of hun leden inzage te vragen in de inkomensgegevens. Wel vraagt de gemeente het bestuur kritisch te overwegen of iemand voor de regeling in aanmerking komt. Aanmelden kan op twee manieren. De eerste mogelijkheid is via het clubbestuur. De tweede via Welzijn Teylingen. Deze stichting heeft vanaf 1 januari 2017 de uitvoering van de regeling op zich genomen.

Volgens de planning is het corso om 11.19 uur bij de KTS op de Leidsevaart en rijdt dan door de Herenstraat (11.26 uur) via de Oosthoutlaan (11.46 uur) naar Sassenheim. Om 12.39 uur is de stoet met wagens bij de Warmonderweg en rijdt via de Hoofdstraat (12.51 uur) naar de Oude Tol. Daar is om 13.00 uur een pauze. Om 14.00 uur rijdt het corso weer en gaat door het centrum. Om 14.20 uur gaan ze over de rotonde bij de Parklaan op weg naar Lisse. Het Bloemencorso wordt rond 21.30 uur in Haarlem verwacht.

Gastles door Adriaan van Dis SASSENHEIM n Schrijver Adriaan

van Dis is op donderdag 20 april te gast bij het Rijnlands Lyceum Sassenheim. Hij gaat in gesprek met collega-schrijver Graa Boomsma, docent Nederlands, en leerlingen bovenbouw over literatuur, Indië, Zuid-Afrika, (neo)kolonialisme, engagement en familie (de ‘moeder’’) als invloedrijke fenomenen op het schrijven.

Hoge Hoeden, Platte Petten VOORHOUT n Het leven in het Voor-

hout van vroeger, hoe zag dat eruit? Cok van Steijn van de Historische Kring Voorhout vertelt op dinsdag 25 april over de (toen heel normale) standsverschillen in het dorp, tijdens een bijeenkomst van de KBO Voorhout. De presentatie ‘Hoge Hoeden en Platte Petten’ toont dia’s uit vroeger tijden en er kunnen volop herinneringen worden opgehaald. Alle Voorhoutse ouderen worden hiervoor uitgenodigd. De bijeenkomst is in De Verdieping (Herenstraat) en begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.


GEMEENTEBERICHTEN week 16 / 2017 TEYLINGEN

Het Bloemencorso van de Bollenstreek 19 t/m 22 april Bezoek de steekdagen! Eerste bloemsteek Teylingse praalwagen op woensdag 19 april Locatie: Klinkenberghal, Rijksstraatweg 52 Sassenheim

Programma Het programma van de Eerste Steek ziet er als volgt uit: 14.00 – 14.15 uur: Officiële welkom van Lisa van der Geest door de voorzitter van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek, de heer Leo van der Zon en de burgemeester van Teylingen, mevrouw Carla Breuer 14.15 – 14.25 uur: Eerste Steek door Lisa van der Geest 14.35 – 14.55 uur: Theatershow door kinderen van ‘De Speelkring’ over kunstenaar Mondriaan Vanaf 15.00 uur kunnen de kinderen bij onze ijscoman een gratis ijsje halen. Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten en de exacte openingstijden van de Klinkenberghallen op www.bloemencorso-bollenstreek.nl. ‘Dutch Design’ Het thema van het Bloemencorso is dit jaar ‘Dutch Design’. De Teylingse praalwagen verbeeldt een kunstwerk van Escher, met vissen en vogels in een golfbeweging. Deze staan symbool voor de flora en fauna binnen de natuurgebieden in Teylingen. Op zaterdag 22 april rijdt de feestelijke optocht ook dit jaar weer door de gemeente Teylingen en doet de dorpen Voorhout en Sassenheim aan. In de beide dorpen worden allerlei activiteiten georganiseerd door vrijwilligers, onder andere door de plaatselijke ondernemersverenigingen en Oranjeverenigingen. De gemeente Teylingen zet zich in voor het Bloemencorso door een gemeentelijke praalwagen te laten rijden en de Eerste Steek van de Teylingse praalwagen te organiseren.

Of u in aanmerking komt en voor welke voorziening(en) via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Doorkomst Teylingen Voorhout 11.19 uur: Leidevaart ingang KTS 11.26 uur: Centrum 11.47 uur: Oosthoutlaan Sassenheim 12.29 uur: Rotonde Oosthoutlaan<-Rijksstraatweg 12.51 uur: Hoofdstraat – Warmonderweg/A44 14.00 uur: HERSTART Hoofdstraat – Partycentrum De Oude Tol 14.20 uur: Rotonde Sassenheim – Noord

Verkeershinder en afzettingen wegen Houd tijdens de steekdagen van 19 tot en met 21 april rekening met verkeershinder op de Rijksstraatweg tussen de rotonde Warmonderweg en de rotonde Oosthoutlaan. Tijdens het Bloemencorso op 22 april is er tijdens de doorkomst van het corso op de aangegeven tijdstippen bij het kopje ‘doorkomst Teylingen’ verkeershinder. Kijk voor uitgebreide informatie over verkeershinder op de gehele corsoroute op www.bloemencorso-bollenstreek.nl

Zelf ook meedoen met de bonte stoet? Dat kan! Op zaterdag 22 april kan in Voorhout en Sassenheim ook weer meegedaan worden aan het Kindercorso. Houd hiervoor de websites van de Oranjeverenigingen van Teylingen in de gaten (www.oranjeverenigingvoorhout.nl en www.oranjevereniging-sassenheim.nl)

Koningsdag aubade Dit jaar wordt Koningsdag op donderdag 27 april 2017 gevierd. Er is in de drie kernen veel te doen voor jong en oud. De dag begint in Sassenheim en Voorhout met een mini-oranjeconcert, in Warmond met een optocht en een braderie. Daarna volgt de aubade voor de koning, die de burgemeester en wethouders in ontvangst nemen samen met het bestuur van de Oranjeverenigingen en het bestuur van de VWF (Vereniging tot viering van Wamondse Feesten) Locaties en tijden Warmond

27 april om 10.45 uur Bij het Oude Raadhuis

Aubade

Wethouder Bas Brekelmans + het bestuur van de VWF

Sassenheim

27 april om 9.45 uur Gemeentekantoor

Mini-oranjeconcert + aubade

Wethouder Arno van Kempen + het bestuur van Oranjevereniging Sassenheim

Voorhout

27 april om 9.45 uur Bestuurscentrum

Mini-oranjeconcert + aubade

Burgemeester + het bestuur van Oranje Vereniging Voorhout

Kijk voor het programma van de Oranjevereniging in Sassenheim op: http://www.oranjevereniging-sassenheim.nl/ Wil je weten wat Oranjevereniging Voorhout op het programma heeft staan, kijk dan op: http://www.oranjeverenigingvoorhout.nl/

Vraag Ik merk dat ik niet meer goed in staat ben om alles zelf te regelen en dat ik de controle over mijn eigen leven kwijt ben? Kan ik via de Wmo hiervoor ondersteuning krijgen? Antwoord Dat kan als u een beperking, chronisch psychisch- of psychosociaal probleem hebt en niet in staat bent om zelf dingen te regelen waardoor u onvoldoende of geen controle hebt over uw eigen leven. Het gaat dan om zaken als het plannen van activiteiten, regelen van dagelijkse zaken, het nemen van besluiten en het structureren van de dag. Ook kunnen er problemen zijn bij vaardigheden die nodig zijn om zelfredzaam te blijven.

De steekdagen zijn op woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 april

Dit jaar zet de Warmondse schaatskampioene, Lisa van der Geest de eerste (bloem-)steek in de Teylingse corsowagen. De historie van het schaatsen bestaat in Nederland al sinds de 15e eeuw en heeft zich door de eeuwen heen verder ontwikkeld tot de schaatssport die het nu is. Dit een is typisch Nederlands fenomeen en is daarmee een mooie link naar het corsothema ‘Dutch Design’.

Voorziening Wmo nodig?

Kijk voor het programma van Vereniging tot Viering van Warmondse Feesten (VWF) in Warmond via deze link: http://www.vwf-warmond.nl/

Werkwijze Wmo Uitgangspunt van de Wmo is dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen en mee kunt doen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat lastig en daarom helpt uw gemeente als dat nodig is. Hebt u behoefte aan ondersteuning? En lukt het u niet om zelf een oplossing te vinden? Dan krijgt u een persoonlijk gesprek nadat u zich via een meldingsformulier hebt gemeld bij het Lokaal loket. Het gesprek Met een consulent bespreekt u de knelpunten en zoekt u naar oplossingen. Misschien kan iemand uit uw omgeving u helpen of een vrijwilliger. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan u denkt. Een gesprek voeren is misschien lastig voor u. Daarom heeft uw gemeente een folder gemaakt. Hierin leest u alles over de werkwijze van de Wmo. En hoe u zich goed kunt voorbereiden op het gesprek. Iemand meenemen U mag altijd iemand vragen om bij dit gesprek aanwezig te zijn (bijvoorbeeld een familielid of kennis). U kunt ook een beroep doen op een organisatie die mensen ondersteunt (bijvoorbeeld Stichting MEE). Het loket van uw gemeente kan dit voor u regelen. Meldingsformulier voor een gesprek Wilt u een gesprek aanvragen? Dan moet u het meldingsformulier invullen. U kunt het meldingsformulier ophalen bij uw gemeente of downloaden via de website van het lokaal loket/Zorgloket of Wmo Adviescentrum van uw gemeente of de ISD Bollenstreek. Voorziening Wmo nodig Van het gesprek wordt een verslag gemaakt. Als uit het gespreksverslag blijkt dat u een Wmo-voorziening nodig hebt dan behandelt de ISD de aanvraag van deze Wmovoorziening. Voorbeelden zijn dagbesteding of individuele begeleiding. Vragen/meer informatie Voor meer informatie over de werkwijze Wmo, uw bestaande voorziening Wmo of informatie over de eigen bijdrage bij een Wmo voorziening kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek of uw gemeente. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek aan het lokaal loket/het zorgloket/Wmo Adviescentrum van uw woonplaats.


Suggesties om zorg en hulp in Teylingen beter te maken? Laat het weten! In Teylingen wil de gemeenteraad de zorg en hulp zo goed mogelijk voor u organiseren. Bijvoorbeeld als het gaat om Wmo, jeugdhulp, uitkeringen en passend werk. Heeft u suggesties hoe we dat beter kunnen doen? Laat het ons weten! Dat kan via het Meldpunt Zorgombudsman. Meldpunt Zorgombudsman Het Meldpunt Zorgombudsman is een initiatief van de gemeenteraad. In een proefperiode wil de raad met dit meldpunt meer inzicht krijgen in de signalen, tips en eventuele klachten van inwoners. Ook is het meldpunt

Collectes

Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: • Jongerencentrum, Jacoba van Beierenweg 118b in Voorhout in de nacht van 30 april op 1 mei 2017 en in de nacht van 13 op 14 mei 2017 tot 02.30 uur (10-04-17) • Ruiter Advies Verkoop, Ursem voor het plaatsen van een hijskraan aan Essenrode 55 in Voorhout op 3 juli 2017 (10-0417) Drank- en horecawet Vergunning op grond van artikel 3 voor het mogen verstrekken van alcoholhoudende drank is verleend aan: • La Croûte B.V., Den Haag voor de bistro La Croûte het Koepeltje, Park Groot Leerust 1 in Warmond van 11 april tot 1 november 2017, dagelijks tussen 11.00 uur en 18.00 uur (1104-17) Niet eens met een van deze besluiten? Hoe u dan bezwaar kunt maken staat genoemd aan het einde van deze Gemeenteberichten. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning

• Bloemenschans 54, Voorhout • Bijweglaan 17, Sassenheim • Jacoba van Beierenweg 106, Voorhout

het verbouwen van het woonhuis en schuur,31-03-2017 het verbouwen van een pand tot gasthuis, 07-04-2017 het vervangen van een kozijn, 06-04-2017 het plaatsen van een schutting en een fietsenschuurtje, 09-04-2017 het plaatsen van dakkapellen aan voor- en achterzijde van de woning, 10-04-2017

Uiteraard helpen de medewerkers van het meldpunt u ook graag verder als u een oplossing wilt die uw persoonlijke situatie betreft. Als u het moeilijk vindt om zelf contact te zoeken, dan kunt u uiteraard ook aan familie of bekenden vragen dit namens u te doen. Meldpunt Zorgombudsman Teylingen Telefoonnummer: 0800 - 33 55 555 (Gratis) E-mail: Teylingen@nationaleombudsman.nl

Help uzelf en andere inwoners verder U helpt uzelf en andere inwoners van onze gemeente door uw suggestie door te geven aan het Meldpunt Zorgombudsman.

Inzien binnengekomen aanvragen

Er zijn geen collectevergunningen verleend in verband met een vrije periode.

• Wasbeeklaan 25, Warmond • Herenweg 50, Warmond

bedoeld voor inwoners die nu geen ondersteuning ontvangen, maar daar mogelijk wel recht op hebben. Met de meldingen gaat de raad bekijken waar het goed gaat en waar het beter kan. Het Meldpunt Zorgombudsman is een samenwerking tussen de gemeenteraad en de Nationale Ombudsman. Het meldpunt werkt onafhankelijk en uiteraard worden uw suggesties vertrouwelijk behandeld.

Bezwaar tegen besluiten

Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen. Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar) • Hyacint, Hooghkamer, Voorhout • Frank van Borselenlaan 2.001 en 2.002, Voorhout • Burgemeester Ketelaarstraat 7, Warmond • Rijnsburgerweg nabij nr. 8 kavel 6, Voorhout • Herenstraat, nabij de super rotonde bij de Nagelbrug • Boekhorstlaan 38, Voorhout

het bouwen van 28 woningen, 06-04-2017 het realiseren van twee nieuwe wooneenheden, 07-04-2017 het bouwen van twee woonhuizen, 07-04-2017 het bouwen van een woning, 10-04-2017 het plaatsen van het kunstwerk “de kus”, 12-04-2017 het vergroten van een dakkapel, 13-04-2017

Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot beroep) • Wasbeeklaan 21, Warmond

het vernieuwen van het dak van de stal en woning, 12-04-2017

Deze besluiten liggen vanaf tot en met ter inzage bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. Belanghebbenden kunnen vanaf tot en met beroep aantekenen bij de rechtbank. Rechtstreeks beroep is mogelijk voor diegenen die een zienswijze hebben ingediend, en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Een beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank in Den Haag sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u bezwaar maken. Voordat u dit doet, kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. We nemen dan het besluit met u door en kijken of er een oplossing voor uw bezwaren bestaat. Belt u hiervoor met ons algemene nummer (14 0252). Komen we er niet uit dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de tussen haakjes genoemde verzenddatum van betreffend besluit – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar bestaat • Reden(en) van het bezwaar • Handtekening Commissie Welstand Op maandag behandelt een deskundige van de Welstandscommissie vanaf 09.30 uur de projecten in het gemeentekantoor. Deze besprekingen zijn openbaar, maar in uitzonderlijke gevallen kan een project in beslotenheid worden behandeld. Voor het inzien van de agenda of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente. Iedere donderdag houdt de Centrale Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (regio welstandscommissie) voor de Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering in het Groothandelsgebouw, Stationsplein 45 te Rotterdam. De agenda met de bouwplannen die tijdens de vergadering worden beoordeeld, kunt u digitaal opvragen. Wilt u meer informatie? Belt u dan naar 14 0252.

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie woensdag 19 april 2017. Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 (Let op: netnummer niet nodig, ook niet voor 06 nummers) gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

PAARDENBOX TE HUUR OP UNIEKE LOCATIE! NW-hout, 15 min. loopfstand van duinen strand. 1 box te huur op privé terrein voor een merrie of ruin. Eigen zadelkast, toilet, keuken met warm water, afspuitplek en ruime paddock. €260,- per maand incl. hooi, stro, binnen- en buiten zetten en 3x per dag voeren. Bel: 06-13507433

Wellness massages, schoonheidscentrum Noordwijk voor € 20 per uur. Afspraak? 06-12692557 Aangeboden: straatmaker, Leiderdorp, voor al uw straatwerk, terras ophogen oprit, plaatsen van schuttingen, vrijbl. pr. opgaaf, tel: 06- 47208666.

Walraad Timmer en onderhoudsbedrijf: van deurkruk tot dakkapel, voor al uw timmer en onderhoudswerkzaamheden in en rond het huis. Tevens plaatsen en/of leveren van uw keuken en badkamer. Bel voor vrijblijvende offerte: 071-5897250

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00 - 12.00 uur.

Garageboxen in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,00. Inlichtingen 06-20773480 Tuinman, stratenmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave, tel: 0657200505. POSTZEGEL- EN MUNTENVERZAMELINGEN TE KOOP GEVRAAGD. Tel: 070-3388427 of 06-51118436.

Balie politie: De balie van de politie is niet open voor vrije inloop. U kunt aangiften doen door een afspraak te maken via het landelijke politienummer 0900 - 8844. De afspraak wordt dan gepland tijdens openingstijden van het gemeentekantoor in Sassenheim. U kunt van zogenaamde eenvoudige misdrijven ook aangifte doen via www.politie.nl.

i

TEYLINGEN  FACEBOOK.COM/GEMEENTETEYLINGEN  TWITTER.COM/GEM_TEYLINGEN  YOUTUBE.COM/GEMEENTETEYLINGEN

Laat kosteloos uw rookmelder plaatsen! Bel 0251 - 275 590

www.jantjebeton.nl

www.brandwondenstichting.nl/rookmelderteam


WIJ ZOEKEN JOU! DOE MEE AAN DE ACHTWEEKSE BATTLE EN GA DE STRIJD AAN MET OVERTOLLIGE KILO’S

AANBIEDING

6 haringen halen 4 betalen

Check onze website voor meer info of kom langs!

Herenstraat 43 • 2215 KC Voorhout T: (0252) 218130 •E: info@vishandeldeklok.nl www.viswinkelonline.com Elke laatste zondag van de maand open

€ 27,50

Vitello Tonato Gebraden kalfslende ~ gebakken kerstomaatjes ~ aardappelchips gebakken spekreepjes ~ tonijnmayonaise Aspergesoep Romige aspergesoep ~ gemarineerde zalm ~ kwarteleitjes bruine crostini ~ asperges (ook vegetarische te bestellen ) ********************* Proeverij van de grill Kip ~ ossenhaas ~ varkenshaas ~ gewokte groente frisse salade ~ knoflooksaus Spareribs Gemarineerde spareribs van de grill ~ salade ~ knoflooksaus ~ frites Zalmfilet Gebakken zalmfilet ~ pasta ~ cherry tomaten ~ zwarte olijven ~ pestosaus ********************* Crème brulée crème brûlée ~ sinasappel ijs ~slagroom Cheesecake Aardbeien cheesecake ~ slagroom~aardbeien Herenstraat 62 2215 KJ Voorhout | 0252-216734 | voorhout@t-alternatief.nl

Exclusief bij Juwelier Jacques van Dijck

April 3 gangen menu

www.theahoogervorst.nl - 0252-232657

14 Karaats gouden fantasie-ring bezet met 3 prachtige briljanten Normaal 299,Deze maand slechts

APRIL 2017

Ook op zondag open! 9:00-12:00 4 croissants halen 3 betalen Oosthoutplein 1 - Voorhout - 0252-233066

Slager Voordouw heeft de afgelopen week tijdens de

verdiend met"kip-op-stok" zijn Slagers Rookworst en zijn Boerenworst. 4 stuks Slager Voordouw is hier zo trots op dat hij iedereen hiermee kennis wil laten maken. Tot en met de Sint zorgt hij voor €6,00 een leuke surprise. Elke 2e rookworst voor de halve prijs.

Slager Voordouw heeft de afgelopen week tijdens de Nationale Vakwedstrijd 2016 het predikaat ‘GOUD’ verdiend met zijn Slagers Rookworst en zijn Boerenworst. Slager Voordouw is hier zo trots op dat hij iedereen hierHERENSTRAAT 431 - 2215 mee kennis wil laten maken. KC Tot enVOORHOUT met de Sint zorgt hij -voor een KC leuke surprise. 2e rookworst voor de halve prijs. HERENSTRAAT 43I • 2215 VOORHOUT • TElke 0252-211636 • INFO@SLAGERIJVOORDOUW.NL

T 0252 211636 - INFO@SLAGERIJVOORDOUW.NL

WWW.SLAGERIJVOORDOUW.NL

HERENSTRAAT 43I • 2215 KC VOORHOUT • T 0252-211636 • INFO@SLAGERIJVOORDOUW.NL

Nieuw in Voorhout Wandel Boot Camp train alle spieren in je lijf! Start iedere maandag vanaf 1 mei 19 uur - 20:15 uur Nijverheidsweg 12 in Voorhout voor info: 06-10946751 www.leefbewustgezond.com

BEN

Herenstraat 34 - 2215KH - Voorhout

Het juiste adres voor hekwerk op maat en standaard hekwerken Specialist in elektrisch bediende poorten Meer dan 30 jaar levering van topkwaliteit. Onderhoud en reparatie alle merken hekmotoren. Offertes altijd vrijblijvend W. v.d. Zwart sierhekwerk Drechsberg 1 – Voorhout – 0252 211479

w 199,-

GOUD VOOR SLAGER VOORDOUW Nationale Vakwedstrijd 2016 het predikaat ‘GOUD’ GOUD VOOR SLAGER VOORDOUW

S

N MA K E R E O IJ CH

www.vanderzwart-hekwerken.nl

POPULAIR

KLEDINGREPARATIE & STOMERIJ Ritsluitingen en verniewingen in: broeken jassen jurken rokken voeringen gordijnen & vitrage

STOME RIJ AKTIE

3 STU BRENGKS EN

2 BETA M.U.V.

SUÈDE,

LEN

LEER, DE KBEDDE GORDIJ N EN NEN

Tevens: innemen, uitleggen, langer & korter maken van uw kleding en gordijnen HERENSTRAAT 58 • 2215 KJ VOORHOUT WIJ ZIJN TELEFONISCH BEREIKBAAR OP: 06 44 02 15 36

WWW.SLAGERIJVOORDOUW.NL

Kapsalon Kaan opent deuren VOORHOUT n Kapsalon Kaan opende enkele weken geleden haar deuren aan het Oosthoutplein. Eigenaar Zeki Arisoy nam de zaak over van Berlage Kappers, dus aan de inrichting heeft hij weinig veranderd. “De naam is anders en we zijn goedkoper, maar verder blijft het een kapsalon!” Door: Esther Luijk

Arisoy komt oorspronkelijk uit Turkije, maar settelde zich in 1988 in Nederland. In zijn land van herkomst volgde hij diverse kappersopleidingen en in Nederland heeft hij al meerdere kapperszaken gehad. “Ik heb winkels gehad in Delft, Den Haag en Mijdrecht. In Mijdrecht was ik vijftien jaar actief, maar het werd tijd voor wat anders.” COMPLEET

De keuze viel op Voorhout, omdat de kleinschaligheid Arisoy beviel. “Het was in Mijdrecht al leuk, maar hier wordt het hopelijk nog leuker. Sommige klan-

Eigenaar Zeki Arisoy en Esra.

ten uit Mijdrecht komen nu speciaal voor mij hierheen. Ik wilde graag in een dorp werken met weinig drukte en veel gezelligheid. Ik hoop de mensen te leren kennen en meer Nederlanders te ontmoeten.”

barbershop en verkopen ook diverse producten. Samen met mijn werknemers Esra en Suzan kan ik alles!” Zaterdag 6 mei is er een feestelijke, officiële opening bij Kapsalon Kaan.

Arisoy kan overigens meer dan alleen knippen: “We zijn ook een

Oosthoutplein 2• Voorhout 0252 226 304


nieuws

DE TEYLINGER

5

WOENSDAG 19 APRIL 2017

‘De Klink’ kleurt rood, zwemverbod ingesteld OEGSTGEEST n De Omgevingsdienst slaat alarm en meldt dat er rode blauwalg in het water van de Klinkenbergerplas is gevonden. Door Wil van Elk

In februari werd blauwalg aangetroffen in de Klinkenbergerplas. Het ging toen om een giftige variant en daarom kan het gevaarlijk zijn voor de viervoeters om het water uit de plas te drinken. Naast het drinken van het water zegt het Hoogheemraadschap Rijnland dat ook zwemmen gevaarlijk kan zijn voor de viervoeters. De giftige variant van de blauwalg heet Planktotrix Rubescens en is herkenbaar aan zijn rode kleur. PROEF

Vorig jaar zomer konden recreanten een paar dagen niet zwemmen in de Klinkenbergerplas. Er werd een proef gedaan met waterstofperoxide dat in het water werd gespoten. Ondanks de geslaagde proef werd er later toch weer blauwalg gevonden in de Klinkenbergerplas. GEVAAR

Het is niet goed voor de gezondheid om te zwemmen in gebieden met te veel blauwalg. De giftige stoffen die de algen afscheiden maken men-

sen ziek. Deze stoffen kunnen via de mond het lichaam binnenkomen, iets dat bij kinderen vaak gebeurt omdat ze weleens per ongeluk een paar slokken water naar binnen krijgen. De klachten bij mensen kunnen heftig zijn, zoals hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree en koorts. De vergiften kunnen ook tot langetermijnschade aan het zenuwstelsel leiden. Honden kunnen ook ernstige problemen krijgen als ze het met blauwalgen besmette water drinken of als ze hun vacht droog likken die daarmee is besmet. DIEPPAARS

Het water van de Klinkenbergerplas kleurde vorige week in een paar dagen tijd rood. Aan de noordkant van de grote plas hoopten de algen zich op en kleurden het water van rood tot zelf dieppaars. Er kwam een penetrante geur vanaf die wandelaars aanzette om snel door te lopen. De meest opvallende plekken zijn de afgelopen week meermalen gefotografeerd door passanten.

Door Nico Kuyt

In Teylingen worden bellers buiten kantoortijden en op feestdagen automatisch doorgeschakeld naar een bandje. Hierin wordt voor situaties die voor de omgeving direct gevaar opleveren doorverwezen naar de politie en worden er twee telefoonnummers genoemd, namelijk 0900

Braintrainer en stranddag voor Bernardus en Gerto

Giftige variant n Kindergemeenteraad schenkt 2.000 euro aan ouderen blauwalg in het water

Gemeente bereikbaar buiten kantooruren TEYLINGEN n De gemeente is goed bereikbaar buiten de kantooruren, zo geeft B&W aan op vragen van raadslid Rose Marie Keijzer (D66).

De 2.000 euro wordt verdeeld over twee projecten van de Gerto en de Bernardus. | Foto: pr.

- 8844 of 112. De politie neemt daarna contact op met de afdeling buitendienst van Teylingen die beschikt over een piketregeling die 24 uur per dag en zeven dagen in de week, telefonisch bereikbaar is via een mobiel nummer. Dit nummer is bekend bij de meldkamer van de hulpdiensten en wordt regelmatig gebruikt voor allerhande meldingen, zoals rioolverstopping, calamiteiten aan de weg of openbare ruimte, het plaatsen van afzettingen en dergelijke. “Deze werkwijze werkt al jaren naar tevredenheid”, aldus B&W.

TEYLINGEN n De Kindergemeenteraad heeft dinsdag 11 april gedebatteerd over vier goede projecten van verenigingen en organisaties uit Teylingen. De kinderraadsleden van vier schoolklassen stonden voor een lastige keuze. Ze kozen uiteindelijk voor twee projecten voor ouderen. Leerlingen van de groepen 8 van De Achtbaan (twee klassen), De Startbaan en De Regenboog vergaderden in de raadszaal van de gemeente Teylingen. De projecten die kans maakten op (een deel van de) 2.000 euro waren: Adest Musica, voor instrumenten voor de minikids, zodat kinderen al vanaf 5 jaar muziek kunnen maken bij Adest. Theaterschool Teylingen vroeg een bedrag voor het opvoeren van de theatervoorstelling ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ en daarover gesprekken te voeren met kinderen. De Bernardus wilde graag een dagje naar het strand met de bewoners en daarbij de bewoners een lekker kopje koffie en

een lunch aanbieden. Zorgcentrum Gerto vroeg geld voor een braintrainer, een computer speciaal ontwikkeld voor dementerende ouderen. DISCUSSIE

De kinderraadsleden waren het snel eens dat het geld naar projecten voor ouderen moesten gaan. Dit vonden ze belangrijker en noodzakelijker dan de andere projecten. De meeste discussie ging over hoeveel geld beide doelen nodig hadden. Uitgebreid werd gesproken of en hoeveel geld er voor de lunch nodig was als de bewoners van de Bernardus een dagje naar het strand gaan. Een raadslid opperde dat de ouderen zelf maar broodjes mee moesten nemen en daarop

Weekaanbiedingen

Bestel gemakkelijk en snel op www.vissalade.nl!

Verse rabarber Hollandse andijvie

Uit eigen keuken:

500 gram 0,99 500 gram 0,99

100 gram

2.45

Verse fruitsalade

Krabsalade grof of fijn

100 gram

1.-

zonder toevoegingen

Visbami

100 gram

1.50

Asperge salade

Brado’s of kippers

per stuk 5 stuks

1.25 5.-

Sperziebonenschotel 100 gram 0,99

100 gram 0,99 100 gram 0,99

Donderdag: Gebakken lekkerbek, + gratis bakje saus

6.95

3 stuks

6.-

Ons visrestaurant aan de Oude Haven is geopend van woensdag t/m zaterdag. Welkom voor de lekkerste visgerechten!

Oude Haven 3

Sassenheim

www.vissalade.nl

0252 210151

Als extra bijdrage gaan de leerlingen taarten bakken

KEURSLAGERKOOPJE

Erwtensoep, rookworst + 100 gram Zeeuws spek 50 samen

7

Gebraden runderrollade + cornedbeef 20 2 x 100 gram

10 Perssinaasappels

1,95

Wij maken alle soorten STAMPPOTTEN uit eigen keuken, zonder toevoegingen en zonder conservering.

v.d. Veer

Hoofdstraat 259 - Sassenheim Tel./Fax: 0252-232141 Onbetwist uw fruitmandspecialist!

3

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Kalfssaucijzen

Maaltijd van de week: Elke woensdag:

500 gram

Op 15 juni is er weer een kindergemeenteraad, dan doen er andere scholen mee en is er keuze uit andere projecten. Het debat van dinsdagavond is net als bij echte raadsvergaderingen terug te zien via het internet op: www.teylingen.tv.

VLEESWARENKOOPJE

Kabeljauw haas

Woensdag: kibbelingdag!

ontstond een levendige discussie. Uiteindelijk werd een compromis bereikt. De leerlingen gaan zelf taarten bakken en gaven verder geld voor een lunch, totaal 750 euro. Zorgcentrum Gerto ontvangt 1250 euro voor de aanschaf van een braintrainer.

4 stuks

595

SPECIAL VLEESWARENKOOPJE

Pomodorohaasje VLEESWARENKOOPJE Zeeuws spek + Zeeuws spek Selleriesalade

39 + 225 x 100 gram 2 100 gram 2 selleriesalade TROTS VAN DE KEURSLAGER 39 Malse kalfsschnitzels

2 x 100 gram 4 stuks

TROTS VAN DE KEURSLAGER

2 49 11

KEURSLAGERKOOPJE

Malse kalfsschnitzels

Cordon bleu’s SPECIAL

Roll on

3 stuks

695

95 11149

4 stuks 100 gram

Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 november

KEURSLAGERKOOPJE Aanbiedingen zijn geldig van 17 t/m 22 april Keurslagerij Scholten Hoofdstraat 261 Scholten Keurslagerij Sassenheim

Cordon bleus Hoofdstraat 261 0252-211440

Sassenheim 0252-211440

3 stuks

695


• Begraven • Cremeren

Afscheid nemen doen we samen. Zorgvuldig, zorgzaam en met aandacht voor detail.

Een persoonlijk afscheid is maatwerk, het vraagt om aandacht, liefde & creativiteit.

• Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Wilt u meer weten over de uitvaartmogelijkheden bij u in de buurt? Bel mij dan gerust voor een afspraak. Ik kom vrijblijvend bij u langs om uw uitvaartwensen te bespreken. Monuta Herma Pijfers 0252 - 769 156 www.monutahermapijfers.nl Ook als u niet of elders verzekerd bent.

Linda Janmaat 06 20 66 71 www.uitvaartzorgdeschelp.nl info@uitvaartzorgdeschelp.nl 24/7 bereikbaar

85

Het Afscheidshuis is er voor iedereen Uitvaartonderneming Teylingen zorgzaam en betrokken vrijblijvend voorgesprek mogelijk Dag en nacht telefonisch bereikbaar op: 06 - 30409466 info@uitvaart-teylingen.nl / www.uitvaart-teylingen.nl

Ankie Jochemsz - Willemijn Heijink - Wilma Bleeker

‘Ik neem uw zorg uit handen op het moment dat u dat nodig heeft’.

T 071 - 36 46 006

dag en nacht bereikbaar

barbaranoordwijk.nl

Dag en nacht bereikbaar 06 23954021 Wij hebben ook een unieke uitvaartwinkel in de Van Limburg Stirumstraat 6A, Noordwijk welke open is van woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.ivonneclemens-uitvaartverzorging.nl

MENTOREN GEZOCHT Stichting Mentorschap Haag en Rijn zoekt in de regio Noordwijk/Noordwijkerhout/Katwijk/Leiden e.o.

vrijwilligers die MENTOR willen zijn Een mentor kan optreden als (wettelijk) vertegenwoordiger voor mensen die vanwege een verstandelijke beperking, dementie, of een psychiatrische stoornis, niet meer in staat zijn om (geheel) zelfstandig beslissingen te nemen. Het betreft vaak mensen die geen familie meer hebben waar ze voor ondersteuning op terug kunnen vallen. Deze mensen wonen in een woonvoorziening of (nog) thuis. Mentorschap Haag en Rijn wordt door de kantonrechter tot mentor benoemd om de belangen te behartigen op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding van mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn, de zgn. immateriële belangenbehartiging. De vrijwillige mentor tekent een mandateringsovereenkomst waarmee hij/zij de bevoegdheden en verantwoordelijkheden krijgt die bij het mentorschap horen. Hij/zij kan terugvallen op professionele ondersteuning. Er worden regelmatig themabijeenkomsten voor mentoren georganiseerd in het kader van deskundigheidsbevordering. Er wordt een onkostenvergoeding aan de mentor verstrekt.

Wij zoeken mensen die: • ‘gevoel’ hebben voor mensen met dementie, een psychische of verstandelijke beperking • in staat zijn indien nodig besluiten te nemen namens hun cliënt • kunnen onderhandelen met zorg- en hulpverleners • inzicht hebben in hun eigen handelen • communicatief vaardig zijn • bereid zijn regelmatig hun cliënt te bezoeken, tijd aan hem/haar te besteden • minimaal een MBO-4 opleiding afgerond hebben.

Wat doet Stichting Mentorschap Haag en Rijn? • Het werven en selecteren van vrijwilligers voor het mentorschap • Zorg dragen voor scholing en ondersteuning van de mentoren • de cliënt (die bij SMHR is aangemeld) en de mentor met elkaar in contact brengen • verzorgen van de procedure naar de rechtbank.

MAAKT U HET VERSCHIL?

1 juni 2017 starten wij weer met een nieuwe cursus voor kandidaat-mentoren in Leiden. (4 donderdagavonden van 19.00-21.30 uur) Heeft u belangstelling voor of vragen over het mentorschap, neemt u dan contact op met een van onze coördinatoren: Kees Korsman: T 06-24851806 E k.korsman@mentorschaphaagenrijn.nl  Wendy van Veen: T 06-25182521 E w.vanveen@mentorschaphaagenrijn.nl

WWW.MENTORSCHAPHAAGENRIJN.NL


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 19 APRIL 2017

Wandeling in het Overbosch

Lakenvelders weer naar buiten

VOORHOUT n Gidsen van IVN Leiden geven op zondag 23 april een voorjaarswandeling in het Overbosch. Met wat geluk zijn er nog late stinsenplanten aanwezig, zoals de kievitsbloem en de gevlekte aronskelk. De daslook met zijn uiengeur staat er al. Ook de vogelgeluiden van de bonte specht, de roodborst en de halsbandparkiet zijn vast te horen. Start van de wandeling is om 11.00 uur en verzamelen bij de entree. Door de werkzaamheden aan de rotonde is het even goed kijken hoe het bos bereikt kan worden. Fietsers vanaf Voorhout gaan door de nieuwe tunnel.

WARMOND n De Kudde van de

Lavenverlder Boerderij Boterhuispolder gaat op zondag 23 april om 14.00 uur weer de wei in. Tot eind oktober kunnen de dieren genieten van het verse gras in de polder. Alle koeien, pinken, kalfjes en ossen lopen bij elkaar, een prachtig gezicht. Publiek is vanaf 13 uur van harte welkom om deze bijzondere ‘koeiendans’ mee te maken. De boerderij is te vinden aan de Zijldijk 8 te Warmond, aan de rand van de Kagerplassen.

Gemeente sluit 2016 positief af TEYLINGEN n Teylingen sluit 2016 af met een voorlopig positief saldo van iets meer dan 1.6 miljoen euro. Daarnaast werden nog enkele budgetten niet uitgegeven en overgeheveld naar dit jaar. Het positief resultaat komt daarmee in totaal op bijna 1,8 miljoen. Het resultaat werd voornamelijk bereikt door een verlaging van de voorziening voor de bouw van Hooghkamer, een stijging van het leges voor bouwaanvragen, met name vanwege de diverse nieuwbouwprojecten en een verhoging van de inkomsten vanuit het Rijk, alhoewel die dit jaar voor een groot deel weer wordt opgesnoept. Daarnaast zijn er nog diverse andere voor- en nadelen. Zo gaf een verhoging van de financiële buffer voor de sociale zorgtaken die de gemeente uitvoert, een nadeel op. (NK)

‘Geef de Kus’ bij Nagelbrug VOORHOUT n ‘Geef de Kus’ staat op de borden bij de Nagelbrug, die vorige week zijn geplaatst. Met crowdfunding hoopt de Rotary Voorhout genoeg geld op te halen om het beeld ‘De Kus’ te kunnen plaatsen op de vernieuwde Nagelbrug.

De twee borden staan op de tijdelijke voetgangers en fietsbrug over de Leidsevaart en bij de ingang van de Sportlaan. Een deel van de kosten wordt door sponsors, de gemeente, de provincie en Rotary zelf betaald, voor het resterende bedrag schakelt de Rotary de hulp van de Voorhouters in. Voor meer informatie, kijk op www.voorjebuurt.nl/dekus .

Inloopspreekuur vrijwilligerswerk TEYLINGEN n Geïnteresseerden in vrijwilligerswerk kunnen donderdag 20 april 18.30 tot 19.30 uur binnenlopen bij het inloopspreekuur in de bibliotheek (Kerklaan) in Sassenheim. Welzijn Teylingen heeft een online vrijwilligersvacaturebank www. vacaturebankwelzijnteylingen. nl. Voor alle informatie www.welzijnteylingen.nl en dan ‘vrijwilligerswerk’.

Kringloop SASSENHEIM n In verband met het Bloemencorso is Kringloopwinkel Op Dreef op zaterdag 22 april vanaf 13.00 uur gesloten.

7

Burgemeester Carla Breuer spreekt de bezoekers van de wijkmarkt toe.| Foto: Nico Kuyt

Wijkmarkt Oosthout druk bezocht n Gemeente komt in mei met app waardoor inwoners

sneller een melding kunnen maken

VOORHOUT n Een menigte aan wijkbewoners bezocht vorige week de inmiddels traditionele wijkmarkt. Ditmaal bezocht het om gemeentebestuur de wijk Oosthout en het buitengebied van Voorhout, een wijk met weinig problemen. De ontmoeting vond plaats bij de MareGroep aan de Nijverheidsweg in Voorhout. Door Nico Kuyt

Vooraf aan de wijkmarkt had wijkbewoner en raadslid Robin Konings (VVD) een inspectie uitgevoerd. Over het algemeen ligt de wijk er goed bij, zo constateerde hij, maar er zijn altijd nog puntjes van aandacht. Wat hem opviel waren de vele scheve paaltjes die een duwtje van een auto hebben gekregen. Dat maakt de aanblik slordig. Daarnaast stoorde hij zich aan de vele hondendrollen. Maar als de gemeente meer installaties voor hondenzakjes plaatst, zal de zwerfkeutel afnemen. Tenslotte bespeurde hij bij de

uitritten dat de auto’s de bocht afsnijden en zo de bosschages pletten tot zandstroken. Dat kan wellicht beter worden ingericht. Wethouder Kees van Velzen wist te melden dat de gemeente in mei met een app komt waardoor het heel gemakkelijk wordt voor de inwoner om zaken aan de gemeente te melden. Binnen 48 uur poogt de buitendienst dan het euvel te verhelpen, zoals het rechtzetten van een paaltje. SNELBUS

De raadsleden Marc van den Berg (VVD) en Shari van den Hout (ChristenUnie) vertelden de aanwezigen over de ontwikkelingen in de wijk, zoals de op stapel staande aanpassingen van de Oosthoutlaan. Deze wordt aangepast voor de snelbus, want die moet vlot door kunnen rijden. De bushaltes worden ruimer, de bochten flauwer en de rotonde met de Rijksstraatweg omgevormd tot een kruising met slimme stoplichten.

AANGIFTE VAN FIETSENDIEFSTAL

Verder werd aandacht besteed aan de speeltuinen in de wijk die met buurtbewoners zijn heringericht en de komst van twee nieuwe speelplekken in de Engelse Tuin. Na een uitweiding over de sociale makelaar om mensen in de wijk tot elkaar te brengen, de sociale zorg van gemeente, Welzijn Teylingen en het Centrum voor Jeugd en Gezin, de Rekenkamer en onderhoud van het groen, voerde wijkagent Rob Esser het pleidooi om bij fietsendiefstal toch maar aangifte te doen. Op dit moment wordt de lokfiets ingezet en die wordt regelmatig ‘geleend’, een succes dus. De lokfiets wordt door de politie weer van de spontane lener teruggehaald en zo worden soms ook andere door deze persoon ontvreemde fietsen weer met de eigenaar verenigd. Maar de politie moet dan wel weten dat deze gestolen zijn en daarom is aangifte doen belangrijk, aldus de wijkagent. Als afsluiting konden de inwoners bij de verschillende kramen hun zegje doen en informatie ophalen.

Lentefeest in de Hemmeerpolder WARMOND

n De Hemmeerpolder bruist van het leven, het lentefeest is begonnen. Dat is het thema van de excursie op zondag 23 april, georganiseerd door het Natuur Ontdekking Centrum (NOCK). Ook geven boeren Fer en Rene Vergeer een demonstratie in de melkstal. De excursie is van 10.00 tot 12.00 uur. Aanmelden via info@koudenhoornontdekken.nl. Om de vogelleven zo min mogelijk te verstoren is er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging met daarin de startlocatie van de excursie.

Koningsmaal VOORHOUT n Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag kunnen mensen van 55 jaar en ouder aanschuiven bij het driegangenmenu in de recreatiezaal van woonservicecentrum AgnesStaete (Kerkweg 4). Bezoekers zijn welkom vanaf 11.30 uur, de maaltijd wordt geserveerd om 12.00 uur. Eén keer per twee maanden is er een themamaaltijd. Op dinsdag 25 april is het thema ‘Koningsmaal’, met op het menu pomodorisoep, gebakken zalm, worteltjes met honing, sla met ei en tomaat, kruidenpuree en yoghurt-sinaasappel tulbandbavarois. De kosten zijn 7,50 euro. Aanmelden kan tot een dag van te voren via (0252) 211 437. Op werkdagen bereikbaar tot 12.30 uur.

Accountantskantoor Batenburg opent haar deuren in Sassenheim Op 3 april jl. opende accountantskantoor Batenburg haar deuren aan de Hoofdstraat 123 te Sassenheim. Niels Batenburg en Ron van der Hulst zijn de drijvende krachten achter dit kantoor, tezamen met een drietal collega-adviseurs. Het kantoor heeft aansluiting gevonden bij Novens Accountants. Dit is een samenwerkingsverband van zes accountantskantoren gevestigd in Sassenheim, Katwijk, Noordwijk, Voorhout, Lisse en Noordwijkerhout.

en combineren dit met de persoonlijke betrokkenheid en slagvaardigheid van de lokaal opererende vestigingen, waarbij de mens achter de cijfers centraal staat”.

Accountantskantoor Batenburg richt zich met name op het MKB en de middelgrote ondernemingen in de Duin- en Bollenstreek en Leiden. Ron van der Hulst: “Ons kantoor heeft alle denkbare specialisten in huis om ondernemers van dienst te zijn. Wij bieden onze relaties de kennis, kunde en betrouwbaarheid van een grote kantoororganisatie

Ondernemers die kennis willen maken met de enthousiaste adviseurs van accountantskantoor Batenburg kunnen vrijblijvend contact opnemen via 0252-200052 of een bezoek brengen aan de website: www.accbatenburg.nl

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het pand te verbouwen en in te richten. Niels Batenburg: “Dit kantoor en de inrichting ervan straalt de filosofie van het bedrijf uit: transparant en laagdrempelig!”.

V.l.n.r. Niels Batenburg, Daan van Hemert, Peter van Zuijlen, Ron van der Hulst en Gert-Jan Kuijt


Bernard Schulte BernardSchulte Voorhout Voorhoutbv al meer dan 100 jaar al meer dan 100 jaar behaaglijk vertrouwd behaaglijk &&vertrouwd

■ Comfortabel warm huis, zonder hoge Comfortabel huis, zonder hoge stookkosten warm of gezondheidsrisico’s stookkosten of gezondheidsrisico’s ■ Gedegen onderhoud onderhoud ■ Gedegen 24-uurs storingsdienst storingsdienst ■ 24-uurs Grondige inspectie door ervaren warmte Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten ■ specialisten Energie besparen zonder comfort te verliezen Energie besparen zonder comfort te ■ verliezen Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen Leverancier van duurzame energie zoals ■ zonnepanelen Reiniging van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging/ onderhoud Reiniging van luchtkanalen ■ aan Wij werken met gerenommeerde merken mechanische afzuiging als Nefi t, Remeha en Vaillant Wij werken met gerenommeerde merken ■ als Zink-, looden dakwerk Nefit, Remeha en Vaillant ■ Zink-, Sanitaire lood-installaties en dakwerk ■ Sanitaire Showroom met verschillende designinstallaties radiatoren,met sanitair en CV ketels, Showroom verschillende designbezoek graag op afspraak. radiatoren, sanitair en CV ketels, ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

OODGIETERSBEDRIJF

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

. HUNDERSMARCK BV

k r e t S n e Sam bezoek graag op afspraak.

LOODGIETERSBEDRIJF

BERNARD SCHULTE BV

Onderdeel van Bernard Schulte

C. HUNDERSMARCK BV

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

VOORHOUT

Onderdeel van Bernard Schulte

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

WWW.BERNARDSCHULTE.NL WWW.HUNDERSMARCKBV.NL

VOORHOUT

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

● www.bernardschulte.nl Nijverheidsweg 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl WWW.BERNARDSCHULTE.NL RABO NL73RABO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01

Nijverheidsweg - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.HUNDERSMARCKBV.NL 10 Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).

  Happazz ‘‘El Classico`` menu 

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSINGERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING€23,50 p.p. 

Happazz ‘‘El Classico`` menu  €23,50 p.p.p.p Happazz ‘‘El Classico``menu €23,50ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING”‘‘†Ƭ†‹’•

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

”‡ƒ†Ƭ‹’• ”‘‘†Ƭ†‹’• ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ȗ ‡Ž‘‡Ƭ ƒ‘•‡””ƒ‘ ȗ ”‡ƒ†Ƭ‹’•

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

‡Ž‘‡Ƭ ƒ‘•‡””ƒ‘ Ǧ‡Ž‘Ƭ ƒ‘‡””ƒ‘ ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Ǧ‡Ž‘Ƭ ƒ‘‡””ƒ‘ Gamba’s, ‰‡ƒ”‹‡‡”†ǡƒ˜‘…ƒ†‘ǡ„‘•—‹Ƭ…‘…–ƒ‹Ž•ƒ—• ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Gamba’s, ‰‡ƒ”‹‡‡”†ǡƒ˜‘…ƒ†‘ǡ„‘•—‹Ƭ…‘…–ƒ‹Ž•ƒ—•  Ǧ ƒ„ƒ•ǡƒ”‹ƒ–‡†ǡƒ˜‘…ƒ†‘ǡ•’”‹‰‘‹‘ǡ…‘…–ƒ‹Ž•ƒ—…‡

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Ǧ ƒ„ƒ•ǡƒ”‹ƒ–‡†ǡƒ˜‘…ƒ†‘ǡ•’”‹‰‘‹‘ǡ…‘…–ƒ‹Ž•ƒ—…‡ ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSINGƒ”’ƒ……‹‘˜ƒŽ‹…Š–‰‡‰ƒƒ”†‡‘••‡Šƒƒ•ǡ‹‡•—™ˆƒ˜‘”‹‡–Ǣ ƒ”’ƒ……‹‘˜ƒŽ‹…Š–‰‡‰ƒƒ”†‡‘••‡Šƒƒ•ǡ‹‡•—™ˆƒ˜‘”‹‡–Ǣ Ǧƒ”’ƒ……‹‘‘ˆŽ‹‰Š–Ž›‰”‹ŽŽ‡†–‡†‡”Ž‘‹•–‡ƒǡ…Š‘‘•‡›‘—”•Ǣ Ǧƒ”’ƒ……‹‘‘ˆŽ‹‰Š–Ž›‰”‹ŽŽ‡†–‡†‡”Ž‘‹•–‡ƒǡ…Š‘‘•‡›‘—”•Ǣ  ǦǦŽƒ••‹‡

”ƒƒƒ†ƒ‘ǡ”—…‘Žƒǡ’‹Œ„‘‘’‹––‡Ƭ–”—ˆˆ‡Žƒ›‘ǡ‘ˆ Žƒ••‹‡ǡǡ ”ƒƒƒ†ƒ‘ǡ”—…‘Žƒǡ’‹Œ„‘‘’‹––‡Ƭ–”—ˆˆ‡Žƒ›‘ǡ‘ˆ ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Žƒ••‹…Ǣ ”ƒƒƒ†ƒ‘ǡ”‘…‡–ǡ–”—ˆˆŽ‡ƒ›‘ƒ‹•‡ǡ‘” Žƒ••‹…Ǣ ”ƒƒƒ†ƒ‘ǡ”‘…‡–ǡ–”—ˆˆŽ‡ƒ›‘ƒ‹•‡ǡ‘”

ǦǦœ‹ƒ–‹•…Š ‘Œƒ•–”‘‘’ǡ‘”‹ƒ†‡”ǡ…Š‹Ž‹Ƭ”ƒ†‹Œ• œ‹ƒ–‹•…Šǡǡ‘Œƒ•–”‘‘’ǡ‘”‹ƒ†‡”ǡ…Š‹Ž‹Ƭ”ƒ†‹Œ•

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

•‹ƒǢ‘›Ǧ•›”—’ǡ…‘”‹ƒ†‡”ǡ…Š‹ŽŽ‹’‡’’‡”•ǡ”ƒ†‹•Š •‹ƒǢ‘›Ǧ•›”—’ǡ…‘”‹ƒ†‡”ǡ…Š‹ŽŽ‹’‡’’‡”•ǡ”ƒ†‹•Š ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ȗȗ ȗȗ

 

● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl 215 MH VoorhoutSpare “Sticky” Ribs, ‰‡™‘–‹‡–Œƒ’ƒ”‹ƒ†‡ǡ„‘•—‹Ƭ•‡•ƒ ‰‡™‘–‹‡–Œƒ’ƒ”‹ƒ†‡ǡ„‘•—‹Ƭ•‡•ƒ ƮƮ ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 6004573 ● bic RABONL2U stirfried, ǦSpare “Sticky” Ribs, stirfried, ketjap ketjapmarinade, marinade,spring springonion, onion,sesame sesame ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

‡‡„ƒƒ”•ǡ

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

215 MH Voorhout‡‡„ƒƒ”•ǡ T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl Ǧ‡ƒ„ƒ••ǡˆ”‹‡†ǡ”‹•‘––‘™‹–Š’‡ƒ• Ǧ‡ƒ„ƒ••ǡˆ”‹‡†ǡ”‹•‘––‘™‹–Š’‡ƒ• ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 6004573 ● bic RABONL2U ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl 215 MH VoorhoutChampignos ‘Al ‰‡ƒ”ƒ‡Ž‹•‡‡”†Ƭƒˆ‰‡„Ž—•–‡–•Š‡””› Champignos ‘Al Jerez’ Jerez’ ‰‡ƒ”ƒ‡Ž‹•‡‡”†Ƭƒˆ‰‡„Ž—•–‡–•Š‡””› offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ● bic ● ● BTW KvK nr. 28090742 8098.93.216.B.01 6004573 ǦMushrooms caramalized, with sherry ende Bedrijven 2007RABONL2U (ALIB 2007) en‘al deJerez’, Algemene Leverings-finished en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● www.bernardschulte.nl ǦMushrooms ‘al Jerez’, caramalized, finished withnr. sherry 215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en (ALIB 2007) en ●de KvK ● bic ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 nr. 28090742 6004573 ende Bedrijven 2007RABONL2U Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). offerte, gedane leveringen en verrichte diensten nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en  zijn, tenzij ȗȗȗ  Algemene Leverings ȗȗȗ ende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl 215 MH Voorhout‘Ž‘‹ŽŽ‘†‡—‡›ǡ ”‘‡”‰‡„ƒ‡‘••‡Šƒƒ•ǡ‘ˆŽ‘‘ǡ—‹‡Ƭ…‘‰ƒ… ‘Ž‘‹ŽŽ‘†‡—‡›ǡ ”‘‡”‰‡„ƒ‡‘••‡Šƒƒ•ǡ‘ˆŽ‘‘ǡ—‹‡Ƭ…‘‰ƒ… ● ● bic RABONL2U KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 6004573 Ǧ‡†‡”Ž‘‹ǡ•–‹”ˆ”‹‡†ǡ‰ƒ”Ž‹…ǡ‘‹‘ǡˆ‹‹•Š‡†™‹–Š‘‰ƒ…

offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ● ‰‡„ƒ‡ǡ”‹•‘––‘‡–†‘’‡”™–Œ‡• ende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en ‰‡„ƒ‡ǡ”‹•‘––‘‡–†‘’‡”™–Œ‡• de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Ǧ‡†‡”Ž‘‹ǡ•–‹”ˆ”‹‡†ǡ‰ƒ”Ž‹…ǡ‘‹‘ǡˆ‹‹•Š‡†™‹–Š‘‰ƒ…

‡‰”‹Ž†‡–‘‹Œǡ 215 MH Voorhout T 0252 211306

offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en •‘›ƒ•–”‘‘’ǡ•‡•ƒœƒƒ†Ƭ„‘•—‹ ende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ●

info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl

‡‰”‹Ž†‡–‘‹Œǡ •‘›ƒ•–”‘‘’ǡ•‡•ƒœƒƒ†Ƭ„‘•—‹ Ǧ ”‹ŽŽ‡†–—ƒˆ‹•Šǡ•‡•ƒ‡ǡ•’”‹‰‘‹‘• ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 bic RABONL2U Ǧ ”‹ŽŽ‡†–—ƒˆ‹•Šǡ•‡•ƒ‡ǡ•’”‹‰‘‹‘• ƒ–ƒ–ƒ•”ƒ˜ƒ•ǡ‰‡ˆ”‹–——”†‡ƒƒ”†ƒ’’‡Ž•ǡƒ‹‘Ž‹Ƭ–‘ƒ–‡•ƒ—• offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ǡ‰‡ˆ”‹–——”†‡ƒƒ”†ƒ’’‡Ž•ǡƒ‹‘Ž‹Ƭ–‘ƒ–‡•ƒ—• Ǧƒ–ƒ–ƒ•”ƒ˜ƒ•ǡˆ”‹‡†’‘–ƒ–‘‡•ǡƒ‹‘Ž‹ǡ–‘ƒ–‘•ƒ—…‡ ende Bedrijven 2007 ƒ–ƒ–ƒ•”ƒ˜ƒ• 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl 215 MH Voorhout(ALIB Ǧƒ–ƒ–ƒ•”ƒ˜ƒ•ǡˆ”‹‡†’‘–ƒ–‘‡•ǡƒ‹‘Ž‹ǡ–‘ƒ–‘•ƒ—…‡ ● ● bic RABONL2U KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 6004573

6004573

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSINGERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Ž‡ƒƒ†‡‡‹‡—™‡˜‡””ƒ••‡†‡— offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ●

‘—–ŠŽ›ƒ‡™ƒ†•—’”‹•‹‰‡— 215 MH VoorhoutŽ‡ƒƒ†‡‡‹‡—™‡˜‡””ƒ••‡†‡— T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl ሺ”‹Œ‰–ƒŽŽ‡„‘˜‡•–ƒƒ†‡‰‡”‡…Š–‡ƒƒ‰‡’ƒ•–ƒƒ”ƒƒ–ƒŽ’‡”•‘‡ǡ˜ǤƒǤʹ’‡”•Ǥሻ ‘—–ŠŽ›ƒ‡™ƒ†•—’”‹•‹‰‡— ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 6004573 ● bic RABONL2U ሺ”‹Œ‰–ƒŽŽ‡„‘˜‡•–ƒƒ†‡‰‡”‡…Š–‡ƒƒ‰‡’ƒ•–ƒƒ”ƒƒ–ƒŽ’‡”•‘‡ǡ˜ǤƒǤʹ’‡”•Ǥሻ offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ende Bedrijven 2007 (ALIB en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● www.bernardschulte.nl 215 MH Voorhout ● T2007) 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● ● ● 6004573 bic RABONL2U KvK nr. 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01 215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ● ● ● 6004573 bic RABONL2U KvK nr. 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01 ende Bedrijven 2007 (ALIB en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● www.bernardschulte.nl 215 MH Voorhout ● T2007) 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ● bic ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 6004573 nr. 28090742 ende Bedrijven 2007RABONL2U (ALIB 2007) en ● de KvK Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).

Hoofdstraat 121-127 | Noordwijk | 071-3622999 | www.happazz.nl T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl

MH Voorhout


DE TEYLINGER

WOENSDAG DINSDAG 19 18 APRIL APRIL 2017 2017

Pieter & Esther van Waardenburg

‘Bloemencorso is ieder jaar weer feest’ H

et zijn de laatste loodjes voor de nieuwe creative directors Esther en Pieter van Waardenburg. Ze zijn de perfecte opvolgers, want niet alleen hebben ze een enorme kennis van bloemen, ook hebben ze grote passie voor het vak. Door Esther Luijk

Pieter en Esther van Waardenburg zijn sinds dit jaar de nieuwe creative directors van het Bloemencorso: kortgezegd de ontwerpers van de praalwagens en luxe auto’s. “Een enorme eer”, vinden de eigenaren van bloemenatelier Capri uit Sassenheim. “Het bloemencorso is echt nostalgie voor ons, ieder jaar weer een feest. Om dan nu op zo’n manier deel te mogen uitmaken van de corsofamilie is echt geweldig.” Het kersverse directors-duo is niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerpen van de wagens. “We zijn van A tot Z betrokken,” zegt Esther. “We hebben bijvoorbeeld ook contact met de deelnemers en zijn verantwoordelijk voor het laswerk. Het is een heel brede functie. En omdat we nieuw zijn, moeten we bij wijze van spreken het wiel opnieuw uitvinden. Er gaan daarom ook heel wat

uren inzitten, maar we doen het graag.” “Ik vond dat eigenlijk juist ook wel heel erg leuk”, voegt haar man Pieter toe. “Een frisse blik is heel belangrijk, daardoor maak je het corso ‘eigen’. In de opstartfase zijn we soms tot in de late uurtjes doorgegaan, maar het was echt de moeite waard.”

effect. In onze bloemenwinkel hebben we ook niet slechts een stijl. We werken met wildbloemen en rozen, van klassiek tot ultramodern. Dat willen we ook laten zien in onze ontwerpen. We hebben bewust een heel gevarieerd aanbod in het corso gestopt. Zo is het voor jong en oud leuk om naar te kijken.”

FRISSE BLIK

PANDAVRIENDSCHAP

Door die frisse blik zijn er wat dingen anders dan voorgaande jaren. De deelnemers hebben nu bijvoorbeeld inspraak in het ontwerp van de praalwagen. Pieter: “We gaan met hen om tafel zitten en kijken in hoeverre hun wensen passen binnen het thema van dit jaar: Dutch Design. Sommigen staan er heel blanco in. We laten dan zien wat er mogelijk is en merken dat ze het wel heel fijn vinden om erbij betrokken te worden. En voor ons is het ook leuk, want we ontmoeten erg veel nieuwe mensen!” WOW-EFFECT

Volgens het ontwerpersstel is er geen duidelijk terugkerende stijl zichtbaar in hun ontwerpen. Esther: “We kenmerken ons eigenlijk juist door onze diversiteit, elke wagen heeft z’n eigen wow-

Toch is er een wagen die voor Esther wel extra bijzonder is. “De praalwagen van China:pandavriendschap. Hij is ontworpen door mijn vader die twee weken geleden is overleden. Het laat de Chinese panda’s Wu Wen en Xing Ya zien en verbeeldt de culturele samenwerking tussen Nederland en China. Die wagen vind ik wel erg bijzonder!” Momenteel staan de wagens in de purschuim, het mooiste onderdeel van hun werk, vindt Esther. “Je ziet je ontwerpen dan echt vormkrijgen en groeien, prachtig!” Pieter denkt echter dat het mooiste moment nog moet komen: “Als we op zaterdag 22 april langs de zijlijn staan en alles langs zien komen. Dat we dan tegen elkaar kunnen zeggen: ‘Dat hebben we toch maar effe mooi gedaan’. Dat wordt geweldig!”

9 6


OPHEFFINGS UITVERKOOP WEGENS OVERNAME

50

VANAF VANDAAG

% OP ALLES

TOT

Gerry Weber Gehrke Micha Editions

Frank Walder Rabe Taifun Lebek

Concept Toni Anna Montana René Freres

Monari Another Woman Poools e.v.a.


AutoNova

John Vroom, autojournalist

Fiat 500 Sport 105HP Smart ForTwo Cabrio een groot schuifdak. Knop weer

Het model is en zeerde herkenbaar. Beetje indrukken achterruit klapt bolle, vrolijk ogende voorkant, onder grotendeels omlaag en alsmet je dan de motorkap die 105 pk’s, maarwordt daar kom nog meer open wilt rijden ik straks opuitstappen terug. Een beetje hoog vanaf het even om de dakde zijkant maar dat staat garant bogen tegezien, verwijderen die je in een voor een riante hoofdruimte, metkunt een stijl uitsparing in de achterklep aflopende achterkant. opbergen. Doordat de kap niet

helemaal plat gaat in de carrosse-

W I

at zie je toch veel saaie auto’s op de Nederlandse weg, constateer ik regelmatig. Één van de niet saaie modellen is de Smart ForTwo Cabrio. Ja, je kunt er van alles van vinden, maar saai zeker niet.

heeft Smart haar modellen gefacelift en ook de ForTwo Cabrio en die is er duidelijk fraaier op geworden, met als uitzondering voor mij de nieuwe grille, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Maar afgezien daarvan is het een eigenzinnig, redelijk opvallend en vooral handig type stadsauto.

k denk dat bijna iedereen de

bij jong en minder jong zo kijkend naar de succesvolle verkoopcijfers. Tritop Heel verstandig van Fiat is het feit dat zij dit model en fruitig houden Deze cabriofris noemt Smart zelfdoor een regelmatig te komen met speciale versies Tritop, omdat hij in drie gradaties en recentelijk is de 500 Sport versie open kan. Als je Fiat de knop indrukt uitgebreid 105HP met een partij extra voor actiealsdan schuift in de eerste pk’s eenstoffen subtieledakje facelift. Maarachtelaten faseen het naar we evenheb om deze Sport heenlopen. reneerst en dan je het effect van

Fiat 500 eende leuke autoniet Eind jaren ’90wel was Smart vindt. Hij heeft een stadsbeeld. hoog weg te denken uit het aaibaarheidsgehalte. AlsreclaHet waren veelal rijdende liefhebber vanelke het Italiaanse meborden. Bijna makelaar product spreekt hij mij erg aan, of elk reclamebureau reed ermet in name gezien zijn knipoog naarop dede oerrond, met bedrijfsreclame Fiat 500 uit Tijden de jarenzijn ’60.veranderd Een typischen zijkanten. geval en dat scoort goed je zietvan zeretro wat dus minder. Recentelijk

Typisch rie blijftItaliaans het uitzicht naar achteren Het is heel bijzonder. Achter verhet watinterieur beperkt, maar dan maar dikleren, fraai stuur net als trouwen opontworpen de buitenspiegels. toen ronde klok, maar dan nu wel Het een interieur heeft een speels hypermodern, voorzien vanhoge een digitale karakter, maar is het ‘Bart snelheidsmeter, en jaren Smit’-gehalteeen in toerenteller de loop der meerdere Royaal Prima en eenvoudig gelukkiginfogevers. kwijtgeraakt. bedienbaar infotainmentscherm zitmeubilair, hoewel de zittingen in hetkort midden, op een wat zijn.met Hetdaaronder stuur heeft het symmetrisch watmiddenconsole satellietachtig karakter door geplaatste speels ontworpen de ronde en knoppenunits, maar bedieningsknoppen. blijft, voelt prettig aan. Onlogisch Het dashboard althans vooreen mij,eigen dat dekarakter automatische heeft ook en bediening van de zijruiten op het zit ergonomisch goed inniet elkaar. portier maar zitten op knopjes het Achterzitten, het stuur zelfsop schamiddenconsole. Italiaans is dat kelflippers omTypisch de automatische de zwarte bekleding van de stoelen versnellingsbak handmatig mee voorzien is van De eenoptionele sportief kleuraccent te bedienen. toerenin blauw, geelals of wit naar keus, dat ook teller staat vanouds op een in de portierbekleding Met steeltje links op hetterugkomt. dashboard. mijn lengte van 1.83 zit ik prettig In het midden een meter snel werkend in de sportief gevormde stoelen, met touchscreen. voldoende hoofdruimte. Achterin is de beenruimte Sportief wat beperkter. Sportief rijden De naam zegt het eigenlijk al, het Zolang Fiat ken zijn heteen altijd is een ik Cabrio ForTwo, echte modellen geweest uitnodigen tot zit tweezitter, wantdie als je omkijkt, sportief rijden en lekker achter doortrekken in de direct de achterruit je stoel

Sandtlaan 76, Rijnsburg Dit is het huis dat je niet wilt missen!

Vrijstaand karakteristiek jaren-30 huis. Geheel gerenoveerd met behoud van mooieen authentieke details. Zonnige voortuin en beschutte zonnige achtertuin. Woonoppervlakte (Bollen)schuur Perceeloppervlakte Inhoud

161 m² 32 m² 352 m² 671 m³

Indeling:

Aantal kamers: Aantal badkamers: Badkamervoorzieningen: Aantal woonlagen:

5 kamers (4 slaapkamers) 1 badkamer en 2 aparte toiletten Douche 2 woonlagen en een zolder

Vraagprijs € 550.000 k.k. Op Funda kunt u de uitgebreide informatie en foto’s vinden.

en daar houdt de auto ook op.

versnellingen. Ook dezebetreft 500 Sport Wat bagageruimte is 105 dat HP trekt lekker weg. Doordat de als wielen ook rugzakformaat, zeker de bijna op de hoeken van daar de auto staan carrosseriebeugels ook nog in heeft hij een prima wegligging en maakt opgeborgen moeten worden. Wat lekker bochtenwerk heel bijzonder ismogelijk. aan de Ideaal Smartvoor is in en de om draaicirkel de stad, maar ook op de snelweg dat ongelooflijk klein staat hij zijnjemannetje. De instap-500 is, zodat net als een Londense begint een straat catalogusprijs 14.195 taxi inbijeen in éénvan keer kan euro en zonder deze Sport is wat duurder, keren te 105HP hoeven steken. maar danmet krijgde je ook wel een hoop luxe Rijden ForTwo gaat heel extra’s, zoals een 25 pk zwaardere motor, sportief. 16 lichtmetalen velgen, leren stuur en Deinch 0.9-liter driecilinder motor

met turbo levert 90 pk en met het geringe gewicht van 815 kilo rijdt hij vlot en vinnig. Wat actie-

ve veiligheidssystemen betreft,

versnellingspookknop, mistlampen vóór en zoals rijbaanbewaking en autozo nog eeningrijpend aantal fijne hebbedingen. matisch remsysteemHet leuke deze daarmee Fiat is, dat het een leuke is devan Smart standaard auto is en dat, als je er is opnatuurlijk let, er ook leuke uitgerust. Grappig het mensen in rijden. grote aantal sprankelende kleur-

combinaties waarin deze ForTwo kan worden uitgevoerd, waardoor je niet onopgemerkt blijft in het veelal saaie autostraatbeeld. Naar mijn idee een ideale stadsauto. Geen allemansvriend, maar voor diegenen die niet saai en kleurloos door de stad willen gaan en willen genieten van het dakloos rijgenot een serieuze optie.


KUNSTGEBIT

(Niet) tevreden over uw oude naaimachine? Ruil ’m in!

Tandenwinkel

Reparaties klaar terwijl u wacht. Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

071 - 361 11 45

www.tandenwinkel.com

Schilderwerk met uitstraling.

w w w. a l l u re v a s t g o e d z o rg . n l Druk bezette hoogleraar en zijn vrouw zoeken degelijke assistent voor SCHILDER-EN TIMMERWERK, MOGELIJK OOK TUINONDERHOUD. Geïnteresseerd? Dan graag een email naar h.j.snijders@hetnet.nl.

Te koop gevraagd: alle merken auto’s en bedrijfsauto’s defect geen bezwaar, ook sloop, direct contant geld met RDW vrijwaring. Info: 06-42488414.

APRIL - LEN TEKRIEBELS

Korting op castratie en sterilisatie Grijp

M-Flower M F ower

M-Flower

€ 3399 3399,€ 399,7-serie ROOIJACKERS Zwaaikom 12 Katwijk 071-4015844 Nu

vanaf

Met inruil*

TE HUUR: 6 persoons bestelbussen vanaf

€ 85,

00

per dag

0252-211849 www.gdol.nl

Steiger te huur in Dwarswetering te Leiderdorp, 5 m. april t/m oktober 2017 € 500,Interesse mail: jkanterskulk@ziggo.nl

PARKET- PLANKENVLOER SCHUREN & AFWERKEN. Bel voor gratis offerte 06 20 40 15 77. Uw oude vloer weer als nieuw!

Te koop: NIEUWE FIETSENDRAGER met opbergtas. THULE EASYFOLD 931, voor 2 fietsen (zelfs e-bikes). Door omstandigheden nooit gebruikt. Prijs: € 550,-. Tel: 071 5155 966

Ruime kamer te huur, Katwijk: € 425,- p. mnd. incl. va 1 mei. Gebruik van keuken, wc en douche. W. Binnendijk. Tel: 0714021839.

j kans e !

HET VOORJAAR KOMT ERAAN...

Jawel, het zonnetje gaat weer wat vaker schijnen, de bollenvelden komen langzaam tot bloei, het is lente! En ook bij onze huisdieren begint het weer wat te kriebelen. Wees slim, profiteer van onze voorjaarsactie en maak een afspraak!

GEDURENDE DE MAAND APRIL

+ Castratie kater: € 45,+ Sterilisatie poes: € 110,+ Castratie konijn: € 50,+ 10% korting op castratie reu + 10% korting op sterilisatie teef + 10% korting op sterilisatie konijn Vraag de assistente naar de voorwaarden ij Scan m iel! mob met je

Vivaldistraat 27a | 2162 AA | LISSE | Tel. 0252 - 830 380 www.mijndierenkliniek.nl

/mijndierenkliniek

@mijndkl

@mijndierenkliniek

J.M. van Steijn & Zn V O O R H O U T

Vanaf 21 april

TUINPLANTENMARKT Moderne planten, aangeboden in een ouderwets gezellige kas. Ruim assortiment eenjarigen voor in potten, bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tuin.

Laat u ook eens verrassen in onze kassen!

Ondanks de wegwerkzaamheden goed bereikbaar!

Rijnsburgerweg 17 - Voorhout - Tel. 0252 210252 - De weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol( Openingstijden: maandag t/m VRijdag 09.00 - 18.00 uur • vrijdag koopavond • ZAterdag 09.00 - 17.00 uur


Bloemencorso

DE TEYLINGER

WOENSDAG 19 APRIL 2017

agenda agenda 1

13

do/vrij

Film:Opsteken Wild Bloemencorso

april

soonlijke crisis een wandeltocht van meer danvan 1600 km maakt. Vrijwilligers steken bloemen op de praalwagens het corso. Donder-

• Klinkenberghallen, 52, • Rijksstraatweg Lisse, Filmhuis

20/21Waargebeurd Sassenheimdrama met Reese Witherspoon die tijdens een per-

Di

Film: Wild Filmhuis dag van 9 -Kids! 22 uur, vrijdag van 9 - 12 uur. Toegang €• 5,-,Lisse, incl. koffie/thee voor • Hillegom, Solution Waargebeurd drama met Reese Witherspoon die tijdens een per41Party Disco voor kinderen uit groep 7 en 8 die je niet mag missen. Toneel • Het Trefpunt, Herenweg, Warmond

Di Vr vrij

soonlijke crisis23:00. een wandeltocht van meer dan 1600 km maakt. 20:00 Entree gratis. 21 aprilVan Eric vantot Sauers Lief en Leed Tour. Stand-up comedy. Aanvang 20.30 uur.

Party voor Kids! • Hillegom, Solution 10 Paardenmarkt • Valkenburg, diverse locaties Kaarten www.theaterhettrefpunt.nl 44t/m Disco voor kinderen uit groep 7 en 8 die je niet mag missen. Waar Bloemencorso een klein dorp groot in is! Gezellig en bijzonder dorpsfeest •Noordwijkerhout

VrDoVr vrij

Van 20:00 23:00. Entree gratis. rondom de tot traditionele Paardenmarkt. www.vvvkatwijk.nl 21 april V.a. 15.30 uur stilstaand corso en v.a. 21.15 uur verlicht corso, met tal Vr-

t/mvan 10activiteiten, Paardenmarkt • Valkenburg, diverse • Hillegom, Fordlocaties Museum centrum dorp. Vrij toegang. 4Kofferbakmarkt 5 Waar markt een klein dorp groot in is! Gezellig en bijzondergezellig dorpsfeest Grote met vele uitgeladen kofferbakken, aan vrij/zo Mooiste File van Nederland • Kon. Wilhelmina Boulevard,

Za Do

rondom de traditionele Paardenmarkt. www.vvvkatwijk.nl

de doorgaande weg naar Haarlem. Van 10:00-16:00 uur 21 t/m 23 Noordwijk Kofferbakmarkt • Hillegom, Ford Museum

stappen wandeling • Nwh, VVV-kantoor Dit jaar de 22e editie van het jaarlijkse bloemevenement ‘de Mooiste 5510.000 Grote markt vele uitgeladen kofferbakken, gezellig aan Start van dezemet maandelijkse wandeling om 9.00 uur - DeelFile van Nederland’ met als thema: Auto Design

april Za Za

de doorgaande weg naar Haarlem. Van 10:00-16:00 uur name € 2,50 Corsomarkt • Dorpshart, Lisse

vrij/za

10.000 stappen • Nwh, VVV-kantoor Tijd Festivalwandeling • Sassenheim, park Rusthoff 21/22 tussen de koopjes enwandeling tussendoor genieten een hapje en 55Vrije StartSnuffelen van deze om 9.00van uur - DeelActiviteiten en maandelijkse demonstraties door verschillende verenigin-

Za Za

april

een vanKindervrijmarkt de gezellige terrasjes.van 12 tot 15 uur. name €drankje 2,50 gen. Van 11 totop 16een uur. Bloemenshow • Witte Kerk Noordwijkerhout Vrije Tijd Festival • Sassenheim, park Rusthoff

dagelijks

We Are Fashion Event • Noordwijk, Hoofdstraat 22 “Dutch Design and bloemenparade vanvereniginbolbloemen, 55april Activiteiten en demonstraties door verschillende De winkeliers van demore”, kleurrijke Hoofdstraat showen de laatste fashion

Za t/m Za

Dutch Design is het thema van dit jaar. | Foto: archief/ Sven van der Vlugt

Bloemencorso Bollenstreek 70 jaar jong STREEK n In een zonovergoten Keukenhof werd dit jaar de officiële aftrap van het Bloemencorso van de Bollenstreek gegeven. Voor de 70ste keer zal de bloemenparade door de regio rijden. Door Walter Landesbergen

Nadat Keukenhof-directeur Bart Siemerink in zijn inleidende speech het geheim van de Keukenhof ter zijde uit de doeken deed: “Je laat de zon wat schijnen en plant wat tulpen en de mensen komen er in grote getale op af”, haakte corsovoorzitter Leo van der Zon daar adrem op in door te stellen, dat er voor een corso niet meer nodig is dan wat bloemenafval en wat wagens. Het geeft de stemming in bloemenland aan: ontspannen en gemoedelijk. En niemand natuurlijk die daadwerkelijk de draak wil steken met deze twee topattracties van de Bollenstreek. 70

Het corso gaat zijn 70ste jaargang in. De verbondenheid van Keukenhof en corso is duidelijk, en om dit nog eens te onderstrepen doet Keukenhof mee met een eigen wagen. Met hierop de verbeelding van de iconische molen uit het park. Dutch Design zoals het de wereld

heeft veroverd. Het corso telt zestien wagens plus de schooiwagen. China en Maleisië zorgen voor de buitenlandse inbreng. LINNAEUSHOF

Linnaeushof is dit jaar de nieuwe gastheer voor de avondstop van het corso. De grootste speeltuin van Nederland is de opvolger van het Fordmuseum Den Hartogh dat vele jaren zijn gastvrijheid aanbood, maar in december haar deuren sloot. Bestuurslid Jan Pijnacker: “Voor het corso is dit ideaal. Slechts een half uurtje verder, maar het corso hoeft nu niet af te wijken als we op corsozaterdag naar Haarlem rijden.” KNELPUNTEN

Volgens Pijnacker, ook wel Mister Corso genoemd, omdat hij sinds mensenheugenis meeloopt met de organisatie en het corso van binnen en buiten kent, zijn er twee knelpunten op de route. De eerste is de spoorwegovergang in Voorhout. Daar moet de drie kilometer lange bloemenstoet over de rails, terwijl de bomen acht keer per uur dicht gaan. Pijnacker: “Altijd toch weer een gepuzzel van jewelste, het zoeken naar de juiste timing om de stoet bij elkaar te houden en de wachttijden niet te laten oplopen”. Een tweede knelpunt is de rotonde bij Keukenhof. Als je Pijnacker hoort spreken, doet het je denken

aan een bergetappe in de Tour de France, waar, naarmate de top nadert, de weg smaller wordt door het publiek wat zich opdring. “We gaan proberen de weg te verbreden met dranghekken”, zegt Pijnacker, maar spannend zal de aankomst altijd blijven. HOOGTEPUNTEN

Een van de hoogtepunten van het corso is de officiële opening in Noordwijkerhout. De opstelling van de wagens geeft een overweldigende aanblik en het verlichte corso later op de avond zorgt voor feeërieke sferen. En niet te vergeten het Flower Event in de pittoreske Witte Kerk. Dit jaar geen Thaise praalwagen tussen de deelnemers. In het verband met het overlijden van de koning en de rouwperiode die is afgekondigd, heeft Thailand voor 2017 van deelname afgezien. In 2018 wordt het corso op 12 april gehouden. Dat is rijkelijk vroeg. Maar de agenda staat geen andere geschikte datum toe, met ook nog Koningsdag, een vroege Pasen en Dodenherdenking. Volgens voorzitter Van der Zon is een vroeg corso geen probleem. ‘’Het corso”, sprak hij, “komt er altijd”.

dagelijks tot500 17.00 uur. Gratis toegang. gen. Van 11 tot 16 uur. Kindervrijmarkt van 12 tot10-18 15 uur. en trends opvan de10.00 ruim meter lange catwalk! uur. Bloemencorso • Voorhout en Sassenheim We Are Fashion Event • Noordwijk, Hoofdstraat Auto Avenue • Lisse, Centrum

22 55 za

Za Za aprilVerschillende ‘t Corso passeert 11.15 uurde ennieuwste Sassenheim 12.25 alwaar De winkeliers van Voorhout de Hoofdstraat showen de laatste fashion autodealers laten modelen zien trends op14 de ruim 500plaatsen meterverspreid lange 10-18 uur. pauze tot uur. In beide is eerst catwalk! kindercorso inen Dorpshart Lisse. Auto’s staan in het Dorpshart.

22 55

zZa a& Muziek •• Dorpshuis, Valkenburg AvenueBeurs Lisse,Tespelduyn Centrum &Auto 6 Lifestyle • Noordwijkerhout, ZoZa aprilLifestylebeurs Gevarieerd concert met veellaten muziekstijlen uit verschillende Verschillende autodealers nieuwste zien ‘Goed leven’; allesde voor op, in modelen en rondlanden, het in Dorpshart Lisse. Auto’s staan verspreid in het Dorpshart. huis. 12.00 t/m 18Valkenburg’s uur. Toegang gratisVvvkatwijk.nl uitgevoerd door Harmonie.

22 55

zaZa & • Lisse -& 126 Bloemencorso Najaarsfeesten • Voorhout, centrum Lifestyle Beurs • Noordwijkerhout, Tespelduyn Za Zo aprilEvenementen en kermis (9-12 september) in Voorhout. Lifestylebeurs ‘Goed leven’; alles voor op, de in Wilhelminaboulevard en rond het ZaHet Bloemencorso vertrekt om 9.30 uur vanaf

terdag 12 september jaarmarkt en onder meer wielerkoers. huis.in12.00 t/m via 18o.a. uur. Toegang gratis Noordwijk Lisse naar Haarlem.

65Bijzondere markt voljaar kunst. Van 11 totzaterdagen 16 uur in gezelEvenementen enhele kermis (9-12 in Voorhout. Za22 april Gedurende het wordt opseptember) diverse dehet gezellige lige Warmondse dorpscentrum.

86Kom alles te markt weten over een onderwerp van Bijzondere vol kunst. Van tot 16uiteenlopend uur inmet hetwerken gezel23 april Cellist Raphael Wallfisch speelt een11 fraai programma van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Van 20.00 tot 22.00 uur. lige Warmondse dorpscentrum.

Het steken van de praalwagens is van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 april in de Klinkenberghallen aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. n

In de drie dagen voorafgaand aan het corso worden de corsowagens ‘gestoken’, dat wil zeggen met bolbloemen bedekken van de corsowagens. Vrijwilligers zijn dagen bezig met het steken van de praalwagens met honderden hyacinten, tulpen en narcissen. De steekdagen bezoeken is mogelijk. Op woensdag en donderdag is de hal geopend van 9.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag kan dat van 9.00 tot 13.00 uur. De entree is 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen. Kinderen tot 6 jaar krijgen gratis toegang. Schoolklassen van de basisschool en hun begeleiders hoeven ook geen entree te betalen.

Volgens traditie worden de opbouwdagen geopend met ‘de eerste steek’ Deze eerste steek wordt gezet op woensdagmiddag 19 april rond 14.00 uur door de Warmondse schaatsster Lisa van der Geest. Alle informatie is te vinden op: www.bloemencorso-bollenstreek. nl. ROUTE OP ZATERDAG 22 APRIL

VOORHOUT Leidsevaart ingang KTS 11.19 Herenstraat 11.26 * Dr. Kuyperlaan 11.26 * Spoorwegovergang 11.35 Rotonde Jacoba van Beierenweg →Schoutenlaan 11.38 Schoutenlaan →Oosthoutlaan 11.42 Oosthoutlaan 11.47 * Bloemenschans 11.47 * Bloemenschans 11.53 * Azaleahof 12.00

Rotonde Oosthoutlaan / Nijversheidsweg / Bollendreef 12.06 * Edisonstraat 12.20 Rotonde Oosthoutlaan ←Rijksstraatweg 12.25 SASSENHEIM Rijksstraatweg 52 (Deleeuw Flowerbulb Group) 12.29 * Warmonderweg (A44) 12.39 * Roodemolenweg / Sportpark 12.42 Hoofdstraat 12.51 * Wasbeeklaan 12.51 * Stoplicht Zuiderstraat / Koetsiersweg 12.57 * Bijdorpstraat / Party Centrum de Oude Tol 13.03 PAUZE HERSTART Hoofdstraat - Partycentrum De Oude Tol 14.00 Rotonde Sassenheim Noord 14.20 LISSE Rotonde 2e Poellaan (de Engel) 14.45

Science Café Leiden Kunstmarkt Koffieconcert

zo

Di Zo

8

••Leiden, Scheltema Leiden Warmond, Dorpsstraat • Stadsgehoorzaal Leiden

Bach, Beethoven, Schumann en Franck.

Di-10 Kermis ••Noordwijkerhout, Leiden, Scheltemacentrum Leiden zo en wo Science VarenCafé in de Leiden Bollenstreek • steiger t.o. NH Leeuwenhorst, Langelaan Do Di Kermis en gezelligheid op de Brink en uiteenlopend in het centrum van Kom alles te weten over een onderwerp van en 3, Noordwijkerhout Noordwijkerhout ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Van 20.00 tot 22.00 uur.

23 8 26

april

Di-DiZoDo zo

Rondvaart in historische boot langs de bollenvelden. Zo 11.00 u/woe

• Lisse, Kasteel Keukenhof -10Cultuurweek Kermis • Noordwijkerhout, centrum 13.30 u. Reserveren VVV Noordwijkerhout, 0252 372096 88-13 De aftrapen van een nieuwe seizoen. Voor prijzen Kermis gezelligheid op cultureel de Brink en in het centrum van en Toeristenmarkt • Vuurtorenplein Noordwijk meer informatie: www.kasteelcultureelkeukenhof.nl

Noordwijkerhout 23 en 30 U kunt hier terecht voor de laatste mode, mooiste accessoires en -13 Kermis • Hillegom, Jonkheer Mockkade

-13 lekkerste Cultuurweek • Lisse, Kasteel Keukenhof snacks. ieder wat wils. 108Van 10Voor september t/m zondag september De donderdag aftrap van een nieuwe cultureel seizoen.13 Voor prijzen enis

Do-Diapril Zo Zo ma

Theatercollege • Leidse Schouwburg het weer kermis inwww.kasteelcultureelkeukenhof.nl Hillegom! meer informatie:

24 april Cabarethistoricus Frank Verhallen is een warm pleitbezorger van het 112-dag (incl Brandweerman Sam) • Lisse, centrum Do-13 Kermis • Hillegom, Jonkheer Mockkade

12 cabaret als theaterkunstvorm. 10Verschillende hulpdiensten presenteren en er zal een Van donderdag 10 september t/m zondag zich 13 september is

Za Zo

& greet zijnin met Brandweerkman Sam Aquamar, Katwijk ma/vrij meet Sport • Zwembad het weer kermis Hillegom! t/m Pompoenmarkt Zwembad Aquamar organiseert tijdens de meivakantie allerleiFlorahof leuke • Noordwijk 112-dag (incl Brandweerman Sam) •Binnen, Lisse, centrum Za april activiteiten kinderen. sfeer VvvKatwijk.nl Op deze in eenvoor landelijke opgezette markt bieden de Za

24 28

12 12 Verschillende hulpdiensten presenteren zich en er zal een

diverse uiteenlopende waar aan. 10-17 uur. Scootmobielen Bloementoertocht meet &kraamhouders greet zijn met Brandweerkman Sam• Noordwijkerhout/Lisse

di

25 aprilConcert Iedereen die jaar gebruikBätzorgel maakt van een scootmobiel kan aan de tocht van 250 • Katwijk, Vredeskerk Pompoenmarkt • Noordwijk Binnen, Florahof

12 concert ter gelegenheid van deelnemen 250 jaar bieden Bätzorgel. 12Feestelijk circa 25 km door de prachtige Bollenstreek Op deze in een landelijke sfeer opgezette markt de

Za Za wo

Tevens Open Monumentendag Katwijk. www.vvvkatwijk.nl Voorjaarsmarkt • Hoofdstraat, diverse kraamhouders uiteenlopende waar aan. 10-17Noordwijk uur.

Lifestyle Fashionevent • Katwijk, Zeezijde 2612 aprilin-Stijl Een gezellige markt met lekker eten, van de Concert 250 lifestyle jaar&Bätzorgel • aanbiedingen Katwijk, Vredeskerk

Za Za

nieuwste trends voor het najaar op een 12De winkeliers uit het ter Hoofdstraat Koopcentrum. doorlopende Feestelijk concert gelegenheid van 250 jaar Bätzorgel.catwalk, maar ook hapjes, drankjes en muziek! www.vvvkatwijk.nl

Tevens Open Monumentendag Katwijk. www.vvvkatwijk.nl Castellumpop • Valkenburg

wo/do

Monumentendag • Noordwijkerh., VVV-kantoor 26/27OpenTwee dagen te gekke muziek op het Castellumplein in Valkenburg! • Katwijk, Zeezijde Za 12 in-Stijl Lifestyle & Fashionevent langs monumentale panden en oude bollenschu12Fietsroute De nieuwste trends voor het najaar op een doorlopende catren. Route afhalen bij VVV Noordwijkerhout

walk,Koningsdag maar ook hapjes, drankjes en muziek! www.vvvkatwijk.nl • Sassenheim, Voorhout, Warmond

do

SASSENHEIM

• Warmond, Dorpsstraat • Voorhout, centrum • Piet Heinlaan Katwijk

terdag 12 september jaarmarkt en10.00 onder wielerkoers. vlooienmarkt gehouden. Sla hier van tot meer 16.00 uur je slag!

Za april

Bezoek de steekdagen of kom kijken langs de route

Kunstmarkt - 12Vlooienmarkt Najaarsfeesten

za

ZoZa

Monumentendag • Noordwijk, div.muziek. locaties 2712 aprilOpen Festiviteiten voor jong en oud. Vrijmarkten, kinderspelletjes, Open Monumentendag • Noordwijkerh., VVV-kantoor Za De Noordwijkse Open Monumentendag staat in het teken van Za

Woe

12Kunst Voorhout Sportparkpop. Sassenheim Havenfestival. Fietsroute langs monumentale panden en oude bollenschu& Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl

ren. Inloopconcerten Route afhalen bij VVV Noordwijkerhout • Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden

12

Monumentendag • Lisse, Dorpshart 26 aprilOpen en De concerten worden georganiseerd door de Musici rond het AcadeOpen Monumentendag • Noordwijk, div. locaties Za in Bloemen- en kunstdorp Lisse kunt u genieten van de vele De Noordwijkse Monumentendag staat in het teken van 3Zamei12monumenten mie-orgel. VanOpen 13.00 tot 13.30 uur.

Kunst & Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl do Grentpop • De Grent Noordwijk Za& & 13 Open Monumentendag • Leiden, div. locaties Open Monumentendag • dag Lisse, Dorpshart april Het Noordwijkse Koningsfestival op de Grent. Een vol koninklijk Zo Meer dan vijfendertig monumenten in Leiden open hun Za in Bloemenenwaar kunstdorp Lisse kunt u genieten van de vele feestgedruis iedereen van harte welkom is.  deuren voor bezoekers. Leiden.nl monumenten vrij café Vanille • Hortus botanicus Leiden Za& & 13Science Lichtsculpturen • Noordwijk, Museum Noordwijk Za& & 13 Open Monumentendag • Leiden, div. locaties Zo aprilLet’s De Hortus heeft een mooie collectie Vanille-orchideeën. Zie en proef go to the caves and explore! Ira van der Valk. Za 11-17 Zo Meer dan vijfendertig monumenten in Leiden open hun wat echte vanille is. www.hortusleiden.nl uur, zo 11-17 uur (eenmalige uitzondering openingstijd). deuren voor bezoekers. Leiden.nl za Bloemenwandeling VVVHortus winkel, Dorpsstraat 8, Zondagwandeling •• Vertrek Leiden, botanicus & 13 Lichtsculpturen • Noordwijk, Museum Noordwijk ZoZa& aprilRondleiding Noordwijkerhout Japan in de Hortus door Titia van der Eb en Zo Let’s go to the caves and explore! Ira van der Valk.uur. Za 11-17 Tonny Voorma. Deelname € km. 1,50 Start om 12.00 Wandeltocht van 10, 20 of 30 langs de bloeiende bollenvelden. uur, zo 11-17 uur (eenmalige uitzondering openingstijd).

2712 12 2812 12 2913 12

Vertrek tussen 9 en 11 uur. Aanmelden kan ter plekke. De Biologische Smaak van Leiden • Leiden, Vismarkt 13 Zondagwandeling • Leiden,producten, Hortus botanicus Op deze markt ligt de nadruk op eerlijke bijLeiden Het Berio Project • Cultuurhuis Sijthoff Doezastraat 13 Rondleiding Japan in destreekgebonden. Hortus door Titia van der Eb en 30 apri voorkeur Violistbiologisch Joseph Puglia of verwezenlijkte in 2015 een uniek Luciano Berio

Zo zaZo Div ma Zo

l

Tonny Voorma. Deelname € 1,50 Start om 12.00 uur.

t/m 30 Reizen verruimt je speelt blik • Project. Met Benjamin Gilmore hijNoordw., De DuettenTheater De Muze De Biologische Smaak vanma Leiden Leiden, Vismarkt Expositie van div. kunstenaars. t/m vr• 10-16 uur, za

Theater • Theater Floralis, Lisse 1310Op- 13deze markt ligt dede nadruk op eerlijke producten, bij uur en tijdens voorstellingen. Entree gratis.

1 mei

Adres onbekend gaatofover 2 van oorsprong Duitse mannen die een voorkeur biologisch streekgebonden.

t/m 3kunsthandel okt 700 jaar Hooglandse Kerk • Leiden, Kerk hebben in het Californië van begin jarenHooglandse 30. Dagelijks Tentoonstelling t/m 30 Reizen700 verruimt je blik • Noordw., Theater De Muze jaar Hooglandse Kerk (te bezoeken tijLunchconcert Oude Jeroenskerk, Expositie van div. kunstenaars. ma t/m•vr 10-16 uur, zaNoordwijk dens openingsuren van de kerk). Muziek Jeroen: Gerrieke van Dam, blokfluit,Entree Ilil Danin, klavecimbel  10 - 13 uurinen tijdens de voorstellingen. gratis. di t/m zo Tentoonstelling • Museum de Zwart Tulp, Lisse t/m 3 okt 700 jaar Hooglandse Kerk • Leiden, Hooglandse Kerk t/m augusDagelijks Dit voorjaar staan dejaar bloempatronen vanKerk William (1834 – tij1896) Tentoonstelling 700 Hooglandse (teMorris bezoeken di Div

2 mei

tus

6

www.bollenstreek.info

in Museumvan De Zwarte Tulp. denscentraal openingsuren de kerk).

www.bollenstreek.info


De Inloopkast die altijd past!

ALMONDEHOEVE ALMONDEHOEVE ALMONDEHOEVE Lifestyle Antiek Lifestyle && Antiek

mm . 000 0 30 3.0

OokOok voorvoor uw uw vakkundige meubelrestauraties vakkundige meubelrestauraties Lifestyle & Antiek

2 3 .0 0 0 m

2 2

SASLAELE

van vaann anti tieke m eke m ubnelen en reepnlirepliec ubeele ca shoawshow - roomm vanro anotimem keomdeeulloednellen b

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

SALE

bele en repli ca show n roomm odellen

Als ’t om inloopkasten gaat, slaagt u bij Meijvogel Hout altijd. Als specialist en exclusief dealer van Stijl-kasten, maken we elke kast voor u op maat. Woonkamer, kantoor of slaapkamer: alles precies op maat gemaakt voor u. Met speciale ontwerpsoftware ontwerpen we elke kast naar uw wens. Schuif-, vouw- of draaideuren: alles is mogelijk. Afwerking met hout, glas, kunststof grepen, accessoires en natuurlijk een gamma aan kleuren. Inclusief handwerk uit de eigen werkplaats. Van bijzettafel tot inloopkast: Meijvogel Hout maakt dat ’t past!

Van Almondeweg 2, 2343 AA Oegstgeest T 071-517 27 57

Almondeweg 2, 2343 Oegstgeest T 071-517 27 57 almondehoeve.nl VanVan Almondeweg 2, 2343 AA AA Oegstgeest T 071-517 27 57 almondehoeve.nl almondehoeve.nl

Meijvogel Hout Burgersdijkstraat 10 2225 AV Katwijk

T 071 407 4605 E info@meijvogelhout.nl W www.meijvogelhout.nl

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Meer dan 70 locaties ë! in Nederland en Belgi

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude munten, bankbiljetten of een diamant bijvoorbeeld. Of een doosje met sieraden zoals een ketting, een ring of een horloge. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. Kantoor Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Verpanden Beleggen

Taxatie

Inkoop

Verkoop

Veiling

Goud

Zilver

Munten

Sieraden, diamanten en horloges

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Openingstijden Ma. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur Kantoren bij u in de buurt: Alphen aan den Rijn (di. t/m za.), Delft (ma. t/m za.) en Den Haag (ma. t/m za.)

www.goudwisselkantoor.nl


Een nieuw plafond in 1 dag! PArtICulIereN

OPGelet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd.

terwijl de meubels blijven staan

• • • • • • •

Plafonds • Sierlijsten • Verlichting

Voorjaarshow

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK PRIMERA Sassenheim, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INleVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Op woensdag 19, donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april.

• Schone montage in 1 dag • Voor elke interieurstijl • Zonder hakken en breken • Verlichting naar wens • De meubels kunnen blijven staan • Uit één geheel op maat gemaakt Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar!

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................………………………

Zwanenburgerdijk 279 c 1161 NL Zwanenburg 020-8204114

Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

Showroom open van woensdag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en zaterdag van 10.30-15.30 uur.

www.plameco.nl/zwanenburg

BOXSPRING NORMA Elektrisch RF-verstelbaar, luxe Latex topper, luxe achterwand, boxspring met pocketvering interieur en originele Combispring matrassen. Soepel en/ of stevig. 160/180 x 200/210.

Vlak

Elektrisch

van € 3815,voor

van € 2795,voor

BOXSPRING FIFTH AVENUE

€ 1599,-

€ 2499,Al onze Norma Jubileum matrassen: 2e gratis! Al onze Norma Aura matrassen: 2e voor de helft van de prijs!

Inclusief gratis bedlinnenpakket! t.w.v. €300,- bij een elekstrische boxpring en t.w.v. €150,- bij een vlakke boxspring

GEZIEN OP TV! BIJ RTL WOONTIPS

INFO@BARNHOORNBEDDEN.NL 071 542 7294

PRINCESTRAAT 40 2225 GC KATWIJK


nieuws

DE TEYLINGER

bo

radio tv internet

de omroep van de bollenstreek!

China De Bollenstreek op de kaart zetten. Een belangrijke doelstelling van mijn omroep. Iets gezamenlijks doen in de Bollenstreek is geen vanzelfsprekendheid. Toch zie ik om me heen steeds meer vormen van samenwerking. En soms ontstaan er combinaties om de economie van de Bollenstreek een handje te helpen. Vrijdag bevond ik me plotseling in zo’n economisch avontuur. Een Chinese stad was op handelsdelegatie om contracten te tekenen met onder anderen Zilkse kwekers. Corso-voorzitter Leo van der Zon was erbij betrokken en die wist dat Chinezen hoogwaardigheidsbekleders zeer waarderen en hij had een blik burgemeesters opengetrokken. Ik had me goed voorbereid. Mijn zoon heeft Chinees op het Leeuwenhorst en die had me geleerd hoe ik me kon voorstellen in het Chinees. In museum De Zwarte Tulp was een stevig ontvangstcomité. Naast de kwekers en vrijwilligers van het museum, drie burgemeesters, één loco-burgemeester, nog een wethouder en de corso-voorzitter. En daar kwamen onze Chinese vrienden. Ik ben geen burgemeester, dus het handen schudden en mezelf in het Chinees voorstellen verdween in de mist. Het bleef bij een beetje lullig knikken. Ik ben 2,04 meter en dat betekende heel erg naar beneden knikken. En we kregen een setting zoals je op tv ziet. Links Chinezen en rechts de Bollenstreek. Beetje onwennig, een paar stiltes, maar daarna kregen de Chinezen een spoedcursus Bollenstreek. Spijt dat ik geen tv-camera bij me had! Burgemeester Arie van Erk over Hillegom, Six, afgraven zand en daar was de Bollenstreek; Burgemeester Breuer over Teylingen, met drie city’s en varen op de Kaag; burgemeester Jan Rijpstra met de sea en de coast en - heel slim - effe vertellen dat de grote baas van China logeerde in een Noordwijks hotel. Punten! Locoburgemeester Henri de Jong maakte reclame voor Noordwijkerhout en in Lisse houden ze niet van Chinezen, want er was geen burgemeester, geen loco en zelfs geen wethouder. Corsovoorzitter Van der Zon vertelde daarom hun verhaal. En toen de Chinezen: zij hadden een fraai filmpje van hun grote stad. Of ik het helemaal goed begrepen heb via de tolk weet ik niet, maar het bloemencorso in hun stad laten rijden, dat zouden ze graag willen. Dat zou gaaf zijn. Al die hyacinten in vliegtuigen. 300 stekers van corsowagens mee. Vertaling opzoeken voor schooiwagen. Paar extra vliegtuigen voor de mozaïeken en de vrijwilligers die daar bij horen. Ik zie het helemaal voor me. Niet iedereen kan natuurlijk mee en daarom moet er een journalist aan boord die het een en ander vast legt! Ikke, ikke, ikke! Leve China, leve de Bollenstreek, iedereen een mooie corsoweek gewenst! Ard Zandbergen Hoofdredacteur Bo ard@bollenstreekomroep.nl

WOENSDAG 19 APRIL 2017

17

Slag om de Bollenstreek TEYLINGEN

n Are you ready to rumble? Want de zesde editie van de Slag om de Bollenstreek staat voor de deur. Maandag 15 mei om 16.30 uur gaat de ring open voor deze battle. Denk jij dat jouw team is opgewassen tegen dit Bollenstreek geweld? Schrijf je dan snel in en sleep die felbegeerde bokaal in de wacht.

De Slag om de Bollenstreek is een kennisquiz voor ondernemers en organisaties uit de Bollenstreek. Teams van maximaal zes spelers nemen het tegen elkaar op door breinbrekers, algemene weetjes, Bollenstreekfeiten en het befaamde rode draadspel op te lossen. Na een warme ontvangst met een klein hapje volgen ca. tien vragen rondes. In de pauze wordt een maaltijd geserveerd en de tussenstand opgemaakt. Daarna zijn er nog ca. tien rondes waarin de eindstand wordt bepaald. ORGANISATIE

Het vertrouwde Slag om de Bollenstreek team, John van der Tol (Zaken4Zaken), Karin Heppener (Heppener makes it happen) en Esther den Hertog (Buro Bollenstreek,) staat ook dit jaar geheel belangeloos garant voor een topavond. Dit jaar doen we het net even anders. Het team krijgt ondersteuning van de Rotary Club Sassenheim, een non-profit instantie geworteld in de Bollenstreek, die dienstbaarheid aan de (lokale) samenleving hoog in het vaandel heeft staan en zich onder andere inspant om goede doelen te ondersteunen. De Slag om de Bollenstreek is voor alle ondernemers en organisaties in de Bollenstreek. Een team kan be-

staan uit zes spelers van een bedrijf, maar kan ook een samengesteld team zijn van bijvoorbeeld zzp’ers. Ook overheden, verenigingen en organisaties kunnen een eigen team samenstellen. Hoe meer teams er mee doen, hoe groter de eer om te winnen én hoe groter het bedrag voor het goede doel. GOEDE DOEL

Het goede doel staat 100 procent centraal. Ook deze keer is een goed doel in de Bollenstreek gekozen: Stichting Present Bollenstreek. Deze stichting slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt Present de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. AANMELDEN

De Slag om de Bollenstreek 2017 is op maandag 15 mei in het Rijnlands Lyceum Sassenheim, Van Alkemadelaan 2 (2171 DH Sassenheim). De deuren gaan om 16.30 uur open en de eerste vragenronde start om 17.15 uur precies. Na twee rondes vragen en een maaltijd, is de prijsuitreiking om 21.00 uur. Na de afrondende borrel sluiten de deuren rond 22.00 uur. Inschrijven voor de Slag om de Bollenstreek kan als team (of individueel voor zelfstandig ondernemers). Een team bestaat uit tenminste 5 en maximaal 6 spelers. De kosten per team zijn 495 euro. (per speler 83 euro). Voor meer info of inschrijving, mail naar deslagomdebollenstreek@gmail.com.

Het publiek geniet van de ‘dansende’ koeien bij boerdere De Willemshoeve. | Foto: pr.

Dolblije koeien in de wei VOORHOUT n Meer dan tweehon-

ken. Veel mensen kennen nauwelijks de waardevolle betekenis van het boerenambacht en weten niet hoe hard boeren moeten knokken voor hun bestaan”, aldus de jonge veehouder, die samen met zijn vader het boerenbedrijf runt.

Melkveehouders Jaap van Dijk en zijn zoon Klaas stuurden hun 180 stuks Fleckvieh melkvee na een periode van ruim vijf maanden met veel bombarie het weiland weer in. De ene koe was ronduit voorzichtig terwijl de ander juist uitgelaten met de staart in de lucht een vreugdedans tentoonspreidde. “Koeien horen in de wei en onze koeien komen zoveel als mogelijk in de wei”, stelt Klaas stellig. “Voor de bezoekers is de weidegang een prachtig tafereel en daarbij is het belangrijk om inwoners bij het agrarisch boerenbestaan te betrek-

De Sassenheimse Melanie Kuijper staat samen met haar zoontjes Sam en Mick achter het hek en aanschouwt de koeienshow. “Een geweldig mooie happening. Als mens word je hier gewoon heel blij van.”

derd bezoekers, zowel jong als senior waaronder veel kinderen, waren vorige week zaterdag bij ‘De Willemshoeve’ aan de Jacoba van Beierenweg getuige van dolblij springende koeien in de wei.

‘Een geweldig mooie happening’

Herdenkingsmonument WARMOND

n De leerlingen van groep 8 van basisschool Het Landtgoed hebben vorige week woensdag de adoptie van het Warmondse oorlogsmonument overgedragen aan de leerlingen van groep 7 van basisschool De Waaier.

Onder toeziend oog van burgemeester Carla Breuer hebben de kinderen eerst plantjes in de bloembakken geplant. Vervolgens is de gieter met het 4 mei logo door de leerlingen van Het Landtgoed doorgegeven aan de leerlingen van De Waaier en hebben de kinderen de plantjes water gegeven. Voorafgaand aan de adoptie was er een samenkomst op school waarin is gepraat over herdenken en zijn er verhalen verteld in het kader van het 4 mei thema: “de kracht van het persoonlijke verhaal”.

Leerlingen van Het Landtgoed dragen de gieter over aan die van De Waaier. Burgemeester Carla Breuer is ook bij de overdracht bij het monument aanwezig. | Foto: pr.


Care BUISBoxspring MEUBELEN EN SLAPEN

Relaxfauteuils Meubelset Comfortable hoog-laag bedden Verschillende modellen, maten en kleuren. Sommige ook als bankstel verkrijgbaar, in stof en leer. Elektrisch verstelbaar incl. sta-op Comfort functie

- Dressoir - TV dressoir - Salontafel - Eettafel - 4 eetkamerstoelen - Grote loungebank - div. kleuren - div. stoffen

ringEN Care ELEN SLAPEN Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei mogeNUlijkheden V.A. €om995,de til-, verzorgings- of transferhandelingen te vergemakkelijken. Het Care bed is maar liefst 45 centimeter in hoogte verstelbaar waardoor het bed traploos in elke gewenste hoogte te verstellen is. Een lage stand vereenvoudigd het in- en uitstappen. De hogere stand zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele verzorging.

ubelset hoog-laag bedden

e

Setprijs

€ 4.995,-

Grote voorraad….direct leverbaar…. - Dressoir geen wachttijden!!! - TV dressoir - Salontafel Complete Boxspringset van M-Line Zelfstandigheid - Eettafel Door de vele mogelijkheden blijft men een grote zelfstandigheid • Elektrischdosis in hoogte verstelbaar houden. Denk hierbij bij- 4 eetkamerstoelen • Rug en benen afzonderlijk instelbaar voorbeeld aan het zelfstandig in en uit een rolstoel - Grote loungebank• In alle standen verrijdbaar stappen. • 4 geremde wielen - div. kleuren Vaste • Eenvoudig onder te reinigen Sfeer • Behoud van een sfeervolle slaapkamer - div. stoffen uitvoering

Voordelen van de boxspring Care

Setprijs

Boxspring

ing

99,-

• • •

€ 4.995,Nu vanaf

Combineerbaar methet verschillende modellen Ondanks feit dat iemand hulpbehoevend is kan e ATRAS M 2 Hoofd- enmen voetborden U N toch een sfeervolle slaapkamer behouden zonNu ook leverbaar op 120cm breed

€ 1.899,-

Boxspring Velda 2c 120cm breed. Uit voorraad leverbaar. In diverse stoffen en maten leverbaar.

ZelfstandigheidVast v.a. € 1.095,Voordelen van Care

Industriële eetkamertafel Door de vele mogelijkheden blijft men een grote • Elektrisch in hoogte verstelbaar

dosis zelfstandigheid houden. Denk hierbij bij• Rug en benen afzonderlijk instelbaar voorbeeld aan het zelfstandig in en uit een rolstoel • In alle standen verrijdbaar stappen. • 4 geremde wielen • Eenvoudig onder te reinigen Sfeer • Behoud van een sfeervolle slaapkamer Ondanks hetmet feitverschillende dat iemand hulpbehoevend is Rkan e • Combineerbaar modellen T AS A M 2 U Nbehouden men toch een sfeervolle slaapkamer zon• Hoofd- en Voetborden der tussenkomst van een ziekenhuisbed. Hierdoor blijft de eigenwaarde behouden en gestimuleerd.

HALVE* PRIJS

der tussenkomst van een ziekenhuisbed. Hierdoor blijft de eigenwaarde behouden en gestimuleerd.

Seniorenledikant • • • • • •

Diverse kleuren pocketveer matras elek. bodem matras beschermer ledikant nu ook leverbaar op 120cm breed Incl. bezorging

HALVE*€ 795 RIJS P€ 785,-

Boxspring Care

Nu vanaf

Raadpleeg uw Care dealer voor meer informatie.

Van € 1095,-

voor

Nieuw N ieuw SL OW MOTION

De perfecte combinatie van drukverdeling, ondersteuning en ventilatie. Grote voorraad….direct leverbaar…. geen wachttijden!!! naar de voorwaarden

*vraag www.mline.nl

Nieuw N ieuw SL OW MOTION

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

www.buismeubelen.com De perfecte combinatie van drukverdeling,


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 19 APRIL 2017

19

Lezing over Boerhaave SASSENHEIM n Arie Dwarswaard geeft op maandag 24 april om 20.00 uur een lezing over Herman Boerhaave in de Havenkerk (Bijweglaan 4). Boerhaave werd in 1668 in Voorhout geboren, waar hij opgroeide. Na zijn studie aan de Universiteit van Leiden groeide hij gaandeweg uit tot een van bekendste wetenschappers van zijn tijd. Hij bekleedde geruime tijd drie hoog-

leraarsposten tegelijkertijd. Tijdens de lezing gaat Dwarswaard langs plaatsen die herinneren aan het leven van Boerhaave, zoals zijn geboortehuis, de Hortus botanicus en kasteel Oud-Poelgeest. Dwarswaard is bestuurslid van de Voorhoutse Stichting Het Boerhaavehuis en heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het leven van Herman Boerhaave. De toegang is drie euro.

Cursistenexpositie bij de Volksuniversiteit Teylingen SASSENHEIM n De Vrije Academie Sassenheim, onderdeel van de Volksuniversiteit Teylingen, heeft ook dit jaar weer het cursusgebouw (St Antoniuslaan 24a) omgebouwd tot expositieruimte. Op de Vrije Academie worden voornamelijk beeldende cursussen gegeven als tekenen en schilderen, beeldhouwen, druktechnieken,

vilten, (model) boetseren en keramiek. Ook voor jongeren tussen 8 en 12 jaar wordt elk jaar een cursus aangeboden. De expositie is te bezichtigen op woensdag 19 april van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur, zaterdag 22 april van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 23 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Wethouder Kees van Velzen krijgt na afloop een zak ‘Kaagvuil’ overhandigd van voorzitter Fred Kool. | Foto: pr.

De Kaag weer schoon voor vaarseizoen WARMOND n Zakken vol vuil komen ieder jaar aan wal na een middagje schoonmaken langs de oevers van de Kaag. Zo’n 70 deelnemers hielpen maandag een handje mee en zorgen er zo voor dat het water en de oevers weer schoon zijn voor de opening van het watersportseizoen.

Ieder jaar organiseert het bestuur van de Warmondse Schippertjes-

dagen de Kaagschoonmaak, voorafgaand aan de opening van het watersportseizoen. Om 12.15 uur gingen de deelnemers de boten in, verzorgd door de Leidse Rederij, Koen van der Voort, Tjarda Sassenheim, Nico Ouwehand Bakker Waterwerken en Bakker Protech Warmond. Na tweeënhalf uur in de polders kan er gesproken worden over een behoorlijke afval ‘vangst’. Een van

de vuilniszakken werd symbolisch overhandigd aan wethouder Kees van Velzen. Hij kan in ieder geval aan zijn collega, burgemeester Carla Breuer, overbrengen dat de Kaag klaar is voor de officiële opening. Zij is op vrijdag 21 april aanwezig bij de Jeneverboom, waar het gelijknamige Genootschap het glas heft en zo het watersportseizoen opent.

JWC op zoek naar gastgezinnen Debuutroman ‘Zieke Geesten’ SASSENHEIM n is Jup Goffin, geboren en getogen in het uiterste zuiden van Limburg, heeft in Sassenheim zijn inspiratie gevonden om te gaan schrijven. Met ‘Zieke Geesten’ maakt hij onder zijn pseudoniem Jingo Puff zijn debuut.

Het is onvoorstelbaar waartoe sommige mensen in staat zijn. Waar macht, geld en wellust de overhand hebben, telt de mens niet meer mee. Mytia weet zijn drang naar geld en macht te verzilveren, door datgene te verfijnen waar hij erg bedreven in is. Hij geeft de handel in vrouwen een volledig nieuwe, maar zeer gruwelijke dimensie. Uiteraard kan hij dit alleen, doordat er mensen zoals Myriam en haar man zijn die, dankzij zijn handel, hun wellust volledig kun-

nen bevredigen. Daar waar de mensonterende misdrijven de lezer zullen doen gruwelen, zal de spanning bij het vernietigen van het kwaad, hun het puntje van de stoel laten bezetten. SPANNEND

Zieke Geesten is een misdaadroman. De schrijver kreeg al enthousiaste reacties: “Ik had gewoon moeite om te stoppen met lezen”, “Spannend van het begin tot het einde” en “Vol spanning wacht ik op het volgende boek van deze schrijver.” Zieke Geesten van Jingo Puff is als Paperback en E-book te bestellen bij de uitgever United P.C., de boekhandels en via internet op de websites van ECI, Brunan en Bol.com.

WARMOND n In het kader van de jaarlijkse jumelage tussen Warmond en de Franse plaats Champigné komt in het lange weekeinde van Hemelvaart (25, 26, 27 en 28 mei) een groep Fransen naar Warmond. De Franse gasten worden ondergebracht bij gastgezinnen. Omdat er ongeveer 30 gasten komen is de Stichting JWC nog op zoek naar een aantal gastgezinnen.

De gasten arriveren donderdag 25 mei aan het einde van de dag en vertrekken zondagochtend 28 mei weer naar Frankrijk. Er is een programma gemaakt voor de dagen dat de Fransen hier zijn. Gastgezinnen mogen hier ook aan mee doen, maar dat moet niet. Ook is het niet nodig om perfect Frans te spreken. Een aantal Fransen oefent in het spreken van Engels en ook

met handen en voeten komen we een heel eind, is de ervaring. AANMELDEN

Interesse om als gastgezin te fungeren of heeft u tips voor een ander logeeradres? Stuur dan een e-mail naar jumelagewarmondchampigne@gmail.com. Voorzitter Bernadette van Moorsel van de Stichting JWC is desgewenst graag bereid extra toelichting geven.

Jan Zuilhoff, Voorhoutse aannemer VOORHOUT

n De Historische Kring Voorhout besteed deze maand in het tijdschrift Dwars Op uitgebreid aandacht aan Jan Zuilhoff. Deze Voorhoutse timmerman en aannemer bouwde een eeuw geleden meerdere beeldbepalend panden in het dorp. De Historische kring Voorhout erkent en waardeert met de geschiedenis in Dwars Op zijn werk.

Het oude postkantoor (Herenstraat 114) werd in 1900 door Jan Zuilhoff gebouwd. Het momenteel door makelaar Geurts gebruikte pand kreeg in 2002 de Restauratieprijs door HKV uitgereikt. Ook de winkels en woonhuis van manufacturier Jos Jansen en melkboer Arie Hoogstraten op het adres Herenstraat 110 en 112 zijn van aannemer Jan Zuilhoff. Dit hele rijtje gebouwen staat op het punt om afgebroken te worden waarmee dit dorpsgezicht tot het verleden zal behoren.

inhaalslag kwalitatief in orde gebracht. ZUILHOFSTRAAT

Jan Zuilhoff was ook de aannemer van het pand van de firma Colijn aan de Jacoba van Beierenweg. Dit ensemble van schuur en twee woningen is Rijksmonument geworden. In Sassenheim bouwde Jan Zuilhoff een wijk met woningwetwoningen. Uit dankbaarheid werd een straat naar hem vernoemd. De Zuilhofstraat wordt met een enkele f

geschreven. Hoewel Jan als Zuilhoff bij de geboorte is ingeschreven, gebruikte hij zelf altijd de naam Zuilhof met een enkele f. Als timmerman en aannemer droeg Jan Zuilhof zijn steentje bij aan de werkgelegenheid in Voorhout. Zijn kistenmakerij aan de Loosterweg, hoek ‘s Gravendamseweg leverde verpakkingen aan de bloembollenexporteurs en menig jongeman is zijn timmermansloopbaan daar begonnen.

RESTAURATIE BOERHAAVEHUIS

Auteur Jingo Puff is trots op zijn debuutroman.

Als lidmaat van de Nederlands Hervormde Gemeente was Jan Zuilhoff ook erg betrokken bij de restauratie van het Boerhaavehuis in 1908. Onder bezielende leiding van ds. Bas Ter Haar Romeny is de pastorie en ambtswoning toen met een grote

Kistenmakerij Zuilhof aan de Loosterweg. | Foto: pr.


HUIS

METERKAST

ENERGIE

ZONNE

ALARM

INSTALLATIE

KEURINGEN

BEHEER

PANELEN

INSTALLATIES

BINNEN

BUITEN

CAMERA

VERLICHTING

VERLICHTING

BEVEILIGING

KRACHT DOMOTICA

STROOM INSTALLATIES

VERLICHTINGS

NETWERK

NETWERK

TELE

TOEGANGS

PLAN

BEKABELING

CERTIFICERING

COMMUNICATIE

CONTROLE

ELEKTROTECHNIEK? GEWOON GOED!

Ter Laak Installatiebedrijf biedt al meer dan 50 jaar kwaliteit en service van hoog niveau. Ons bedrijf werkt in opdracht van particulieren, bedrijven en aannemers. Ervaren, kundig, klantvriendelijk, veilig en vertrouwd. Dat noemen wij ‘gewoon goed’. Bij Ter Laak Elektrotechniek zijn particulieren en bedrijven van harte welkom voor deskundig advies en vakkundige installatie van: • Elektra (groepenkast, bedrading, schakelaars, contact dozen, etc.) • Binnen- en buitenverlichting • Inbraakbeveiliging van woning of bedrijfspand (bewegingsmelders, camera’s, alarminstallaties, etc.) • Brandbeveiliging (o.a. rookmelders, koolmonoxidemelders) • Domotica (huisinstallaties, op afstand te bedienen) • Installatie zonnepanelen of airco • Toegangssystemen (intercom tot elektrische hekken/garagedeuren)

24/7 SERVICE

Leg uw vragen of wensen aan ons voor. Wij denken graag met u mee. Bij storingen of calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar.

Vragen? Advies? Bel 0252 37 09 10 GIETERIJ 8 | NOORDWIJKERHOUT


sport

DE TEYLINGER

WOENSDAG 19 APRIL 2017

21

Bassets maakt het regerend landskampioen lang lastig SASSENHEIM n De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim moesten zaterdag 15 april aantreden tegen RCH in Hilversum. Zij zijn de regerend landskampioen en willen die titel dit seizoen prolongeren en dit zal ze naar alle waarschijnlijkheid ook lukken. De kampioene van Foreholte D4. | Foto: pr.

Kampioenskanjers: Foreholte D4 en Foreholte MO11-2 VOORHOUT

Na een spannende wedstrijd tegen Udo met als eindstand 3-2, mag Foreholte D4 zich sinds vorige week de kampioen noemen. n

Het kampioenschap is natuurlijk mede mogelijk gemaakt door trainer Leo Guijt en coach Michel Fannoy. De spelers (foto boven) konden hun geluk niet op en het was nog lang onrustig op de sportpark Elsgeest. Een felicitatie gaat uit naar de spelers: Daan Baijer, Luc Fanoy, Frank Guijt, Lars van Teijlingen, Michel Fanoy, Daniël Lamberts, Luuk van Nobelen, Jef van Braembussche, Jordy Simon, Maurits Visser, Leo Guijt, Milan van den Berg, Koen Kortekaas, Benjamin Nijhout, Rhoman Tibben en Wessel Mosterd. FOREHOLTE MO11-2

Nog meer feest in Voorhout, want ook de meiden van Foreholte MO112 zijn kampioen geworden. Op zaterdag 1 april was het ineens zover. In de vroege ochtend verloor de di-

recte concurrent Katwijk MO11-2 en wisten de meisjes wat hen te doen stond: winnen van Forum Sport MO11-3. Na een ontzettend spannende wedstrijd was de eindstand van 2-1 in het voordeel van de meisjes van Foreholte en genoeg om kampioen te worden. vorige week zaterdag is dit groots gevierd, zoals het hoort met een spandoek, taart, medailles, bloemen en veel lachende gezichten. Op de foto (onder) staan: boven: Isa, Shania, Bijna, Veronique en Nadine; midden: Fleur, Iris, Megan en Merel en onder trainers/coaches Edwin en Sjaak.

Met een half dozijn buitenlandse topspelers aangevuld door net zoveel internationals is RCH de sterkste ploeg in de kampioenspoule dus voor The Bassets wachtte een loodzware middag. Het strijdplan was duidelijk: met passie zolang mogelijk de tegenstander onder druk zetten. RCH schrok, want op zoveel tegenstand hadden zij niet gerekend. Na de eerste helft stond er pas 5-0 op het scorebord en ook in de twee-

de helft hadden ze de handen vol aan de Sassenheimers, die brutaal langszij kwamen. Toch was het de thuisploeg die als ontevreden winnaar met 22-5 van het veld stapte. The Bassets daarin tegen liepen met hun borst vooruit, want met deze

uitslag kan je thuiskomen en je gaan voorbereiden op de volgende match, die is zaterdag 22 april, dan spelen ze om 15.00 uur thuis tegen Castricum RC.

KAMPIOENSKANJERS

Ook met je kampioensteam in De Teylinger? Stuur dan een leuke foto (minimaal 500 kb) en tekst (inclusief namen van de kampioenen) naar redactie@deteylinger.nl. Onze deadline is iedere maandag om 12.00 uur (voor de eerstvolgende editie). Misschien staan jullie dan binnenkort wel op de website en/of in de krant!

Inspiration wint vijf keer goud in Kroatië. | Foto: pr.

Europese titels voor Inspiration VOORHOUT n Twirlvereniging Inspiration heeft bij het Europese Kampioenschappen Twirl in Kroatië meerdere Europese titels behaald. Danielle Bergman, het duo Nina Copier en Mylene van den Broek, het senior twirlteam en het large team namen het goud mee naar Voorhout.

Workshop etagères maken Sassenheim Op vrijdag 21 april wordt in de JoJo (Hortusplein 14) een workshop georganiseerd voor jong en oud. Onder begeleiding van Wendy Palm worden etagères

gemaakt. De workshop is van 14.00 tot 16.00 uur in de Koffiecorner en kost 5 euro, inclusief materialen en een kop koffie. Aanmelden via 0646648715.

Twaalf landen streden dit weekend om de Europese titels in Porec. De Nederlandse equipe bestond uit 67 deelnemers, waaronder 17 meiden van Inspiration Voorhout. In januari 2017 wist de vereniging zich met vier teams en tien solisten te plaatsen. INDIVIDUEEL

Goede opbrengst collecte Reumafonds SASSENHEIM

n Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in Sassenheim voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 13 tot en met 18 maart is in Sassenheim in totaal 2.669,99 euro opgehaald. Met deze donaties financiert het Reumafonds wetenschappelijk onderzoek om reuma te bestrijden.

Jilena Baggerman wist een zilveren medaille te bemachtigen met haar

twirling 2 baton routine en een bronzen medaille met haar superx-strut. Het duo Nina Copier en Mylene van den Broek werd dankzij een geweldige no drop routine Europees kampioen. Celina Byrne werd derde in de junior klasse met haar onderdeel twirling 2 baton. In de senior klasse was er zilver voor Danielle Bergman op het onderdeel twirling 2 baton. In de senior rhythmic twirl klasse behaalde ze de Europese titel. TEAMS

Naast de solisten deden er ook vier teams van Inspiration mee. Het junioren twirlteam, het senior twirl- en dance team en het large team wisten in januari de Nederlandse titel te bemachtigen. Het nieuwe samengestelde junioren team werd na een energieke routine beloond met een derde plaats. De meiden van het

senior twirl- en dance team wisten twee krachtige optredens neer te zetten. Het onderdeel teamtwirling, werd beloond met een Europese titel en met het team dance twirl behaalde zij achter Italië een tweede plaats. Het Largeteam met hun thema Nature, wist de jury te imponeren en werd door de jury unaniem op nummer één gezet, en daarmee behaalde zij een Europese titel. Het team bestond verder uit: Anissa Soussani, Naomi van der Drift, Sanne Copier, Selena Kok, Sharon Goossens en de coaches Simone Soussani-Hoek, Caroline MeijvogelHoek, Michelle Baggerman, Anneke Oudshoorn, Ciska Kruit-Pijnaker, Diana Wijnants en Elisa Kuijt. Lees het complete verslag op www.deteylinger.nl.


M MAAAMAPPAAP ANNDAANA SAS A DAAG DSASHHOSSH G 228G O2 W O 8 MMA8WM W AAAR AA RTT RT

BOXSPRINGS BOXSPRINGS BOXSPRINGS BOXSPRINGS BOXSPRINGS Wintervoordeel bij Caresse Zomervoordeel bijCaresse Caresse Lentevoordeel bij Wintervoordeel bij Caresse Lentevoordeel bij Caresse Lentevoordeel bij Caresse Caresse

ER IS AL EEN CARESSE BOXSPRING VANAF E 1.095,ER IS BOXSPRING VANAF€ 1.095,ALEEN EENCARESSE CARESSE BOXSPRING BOXSPRING VANAF ERER ISISAL AL EEN CARESSE E 995,1.095,-

I N GS I NGS

NG

VA N A F

E 1.095,-

NG

VA N A F

E 1.095,-

VLAKKE UITVOERING UITVOERING V L AKKKKcm E 140x200 cm V140x200 L A E UITVOERING UITVOERING

1295,129 5,1295,1295,5,1295,129

UITVOERING UITVOERING 140x200 140x200 cm cm 140x200 140x200 cm cm

CA AR R EE SS SS EE 4 46 60 00 0 C

C

A

R

E

S

160x200 cm

2850,C A A N D

RR E E

E

2850,N

D

E

R

E

E

M

4

6

0

0

160x200 cm cm 140x200 cm 160x200

1995,1995,1995,-

CA AR R EE SS SS EE 4 460 00 0 C 2850,C A R EE S S EE 64 6 0 C A R S S 4 6 00 0 1995, 160x200 cm 140x200 cm 160x200 cm 160x200 160x200 cm 2850,1995, - cm 2850,-

S S E M A T E

160x200 cm

A

S

A

T

E

N

4 L

E

6 0 0 V E R B

N

L

E

V

E

R

B

A

A

R

A

A

R

AN ND D EE R R EE M MA AT T EE N N LL EE V V EE R RB BA AA AR R A

AN ND D EE R R EE M MA AT T A offeerd hoofdbord; 2 elektrisch verstelbare A AN ND DE ER RE E M M m), voor een ideale, ergonomische verstelling ; • 2 voetstoppers; • matras-toppers van offeerd hoofdbord; 2 elektrisch verstelbare ediening. m), voor een ideale, ergonomische verstelling ; • 2 voetstoppers; • matras-toppers van ediening.

PU U LL LL -- B BA AC CK K P P BA PU U LL LL -- B AC CK K P U LLLL-B BA AC K PU CK

N LL EE EE N A AT TE EN N

V EE R RB BA AA AR R V LL E EV VE ER RB BA AA AR R

Caresse boxspringbestaande bestaandeuit: uit:• een • eengestoffeerd gestoffeerd hoofdbord; 2 elektrisch verstelbare Caresse 4600: 4600: complete complete boxspring hoofdbord; 2 elektrisch verstelbare boxsprings metuniek uniek’pull-back’ ’pull-back’systeem systeem(terugloopsysteem), (terugloopsysteem), voor een ideale, ergonomische verstelling boxsprings met voor een ideale, ergonomische verstelling Caresse 4600: complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord; 2 elektrisch verstelbare Caresse 4600:••2complete boxspring bestaande • een gestoffeerd hoofdbord; 2 elektrisch verstelbare en zitpositie; 2pocketveer pocketveer matrassen met 7uit: comfort zones; • 2 voetstoppers; •2matras-toppers en zitpositie; matrassen met 7 comfort zones; • 2 voetstoppers; • matras-toppers van van Caresse 4600: complete boxspring bestaande uit: •• een een gestoffeerd hoofdbord; elektrisch verstelbare verstelbare Caresse 4600: complete boxspring bestaande uit: gesto eerd hoofdbord; 2 elektrisch boxsprings met uniek ’pull-back’ systeem (terugloopsysteem), voor een ideale, ergonomische verstelling boxsprings met uniek ’pull-back’ systeem (terugloopsysteem), voor een ideale, ergonomische verstelling hoogwaardig comfortschuim; 2elektrische elektrische motoren met bediening. hoogwaardig comfortschuim; • 2• systeem motoren met bediening. boxsprings met uniek ’pull-back’ systeem (terugloopsysteem), voor een ideale, ergonomische verstelling boxsprings met uniek ’pull-back’ (terugloopsysteem), voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie;••22pocketveer pocketveermatrassen matrassen met 7 comfort zones; • 2 voetstoppers; • matras-toppers en zitpositie; met 7 comfort zones; • 2 voetstoppers; • matras-toppers van van en zitpositie; • 2 pocketveer matrassen met 7 comfort zones; • 2 voetstoppers; • matras-toppers van en zitpositie; • 2 pocketveer matrassen met 7 comfort zones; • 2 voetstoppers; • matras-toppers van hoogwaardig comfortschuim;• 2• 2elektrische elektrische motoren met bediening. hoogwaardig comfortschuim; motoren met bediening. hoogwaardig comfortschuim; comfortschuim; •• 2 2 elektrische elektrische motoren motoren met met bediening. bediening. hoogwaardig

B IJ: BEDIEN JE CARESSE bedien je caresse MET JE R KBOXSPRING R IJG B A A R B IJ: BEDIEN JE CARESSE ad 95 Arnhem boxspring met je BEDIEN JE CARESSE ACTIE SMARTPHONE BOXSPRING MET JE Zie pag. 4-5 ad 95 Arnhem BOXSPRING MET JE ACTIE smartphone EN/OF TABLET Caresse 5400 SMARTPHONE ACTIE Zie pag. 4-5 SMARTPHONE Zie pag. 4-5 EN/OF TABLET Caresse 5400 en/of tablet EN/OF TABLET CAR ESSE BOXSPR Caresse 5400 OXSPRIINGS NGS EXCLUSI LUSIEF EFVER VERKR KRIJGBA IJGBAAR ARB B EXC IJ:IJ:

R KR IJGBA AR

CAR ESSE BOXSPR OXSPRIINGS NGS EXC EXCLUSI LUSIEF EFVER VERKR KRIJGBA IJGBAAR ARB B IJ:IJ: CAR NG SS EXC EXC LUSI LUSI EEFF VE V ER KR IJG I JG BA BA AR AR B B IJ I J:: CAR EE SSE SSE B B OXSPR OXSPR II NG R KR

Jacques Clement Clement Nieuwstad 95Arnhem Arnhem Nieuwstad KELTO Slaapkamercentrum - Gieterij 30 - 221195 XK NOORDWIJKERHOUT Jacques Clement Nieuwstad 95Arnhem Arnhem Clement Nieuwstad 95 T. 0252 34 11 11 info@kelto.nl www.kelto.nl KELTO Slaapkamercentrum Gieterij 30 2211 XK NOORDWIJKERHOUT Jacques Clement Nieuwstad 95 Arnhem KELTO Slaapkamercentrum Gieterij 30 2211 XK NOORDWIJKERHOUT T. 0252 - 34 11 11 - info@kelto.nl - www.kelto.nl T. 0252 - 34 11 11 - info@kelto.nl - www.kelto.nl


service

DE TEYLINGER

WOENSDAG 19 APRIL 2017

23

Kerkdiensten Woensdag 19 t/m 26 april Verenigingen stellen zich voor

SASSENHEIM

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): zondag 10.00 uur: Eucharistieviering m.m.v. het Gemengd Koor, voorganger: pastoor A. Goumans Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): geen viering - Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur; voorganger: Ds. A.A. Bosma Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. J. G. Brienen VOORHOUT

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): zondag 10.00 uur, Eucharistieviering met samenzang, voorganger: P. Owel Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. T. Hop (Hillegom)

Teylingen van A tot Z TEYLINGEN n Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in ‘Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)’.

Ut Sloepie in 1976. | Foto: pr./Nanno Warntjes

WARMOND

Tussen 1969 tot 2001 hadden honderden jongeren uit Warmond en verre omstreken de tijd van hun leven in jeugdsociëteit Ut Sloepie. Over die tijd verschijnt op zondag 14 mei een boek met als titel: ‘Onze eigen ruimte’. Het boek vertelt in woord en beeld over de ruim dertig jaar dat Ut Sloepie meedeinde n

op de golven van de jeugdcultuur. De speciale website over het boek www.utsloepieboek.nl - trok al veel bezoekers en naar het zich laat aanzien wordt de bijeenkomst op 14 mei een grote reünie. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en is in Kunstcafé De Oude School.

WARMOND

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): vrijdag 10.00 uur: Eucharistieviering met samenzang, voorganger: Pastor Spruit; zaterdag 19.00 uur, Eucharistieviering met samenzang, voorganger: Pastor Owel Protestantse Gemeente (Herenweg 82): zondag 10.00 uur, voorganger: Ds. B. Roolvink (Voorhout) Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, voorganger: Wouter Schraven

Vaste rubriek in De Teylinger, ook voor uw vereniging TEYLINGEN n Muziek, sport, cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen.

Wings of Healing (Veerpolder 6a): zaterdag 19.00 uur, jeugdavond; zondag 10.00 uur eredienst, 19.00 uur kinderwensdienst o.l.v. Jan Zijlstra

Iedere week krijgt een organisaties de ruimte om zich voor te stellen in een rubriek in het weekblad De Teylinger. Naam van de rubriek is : Van Avondvierdaagse tot Zwemvereniging

Medische diensten

Wilt u uw vereniging in de krant, ga dan naar de website van Welzijn Teylingen, onder het kopje vrijwilligerswerk staat “uw organisatie in De Teylinger”. Via het formulier kunt u dan

Avond-, nacht-en weekenddiensten. Huisarts Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren (avond, nacht, weekend, erkende feestdagen) kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost Duin- en Bollenstreek, tel. 0252-240212. Gevestigd aan de Rijnsburgerweg 4b te Voorhout. Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www.tandartswaarnemingbollenstreek.nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur. Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek. Maandag t/m vrijdag 17.00-23.00 uur, en weekend en feestdagen 8.00-23.00 uur: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216. Dagelijks 23.00-8.00 uur: Dienstapotheek De Nachtwacht (LUMC), Albinusdreef 2, Leiden, tel. 071-5665019. Dierenarts Via telefoonnummer Dierenkliniek Sassenheim (tel. 0252-232219) en Dierenkliniek Voorhout (tel. 0252-215231) verneemt men welke dierenarts waarneemt.

een aantal vaste vragen beantwoorden. Hoe heet uw vereniging, wat doet uw vereniging, waarom is uw vereniging zo leuk, en wat is de ambitie van de vereniging of stichting? Ook kunt u uw logo meesturen. Iedereen levert de rubriek op dezelfde manier in, zodat er herkenning ontstaat. De rubrieken worden geplaatst in volgorde van binnenkomst. Als uw inzending aan de beurt is, wordt gekeken of de informatie die erin staat nog actueel is; anders vragen wij u om de informatie aan te passen. De ruimte in De Teylinger is beschikbaar tot de zomer, wilt u ook uw vereniging voorstellen, vul het formulier dan snel in.

Koningsdrive en clinic Sassem Troef SASSENHEIM n De Koningsdrive van bridgevereniging Sassem Troef is op dinsdag 25 april in De Oude Tol.

De drive is ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. Voor alle leden is de deelname gratis en niet leden betalen 3 euro per persoon. Inschrijven kan via de lijsten die op dinsdagen donderdagavond en op woensdagmiddag in de zaal liggen, of via www.sassemtroef.nl, volg ‘agenda’. CLINIC

Op zaterdag 29 april organiseren de Dick van der Meer en Marcel Lamboo

van Sassem Troef wederom een clinic. Dit keer is het thema ‘minors’; de ‘hoge’ kleuren hebben nu eenmaal voorrang, dus de hoogste tijd om aandacht aan ‘de minor’ te besteden. Na de uitleg worden er spellen over dit onderwerp gespeeld, met naderhand wederom een uitleg hierover. De clinic is van 11.00 tot 15.00 uur en is in De Oude Tol (Hoofdstraat). Voor leden is deze clinic gratis en niet leden betalen 5 euro. Bij binnenkomst kan men aangeven of er wordt meegegeten tijdens de lunch. Aanmelden voor de clinic kan via de inschrijflijsten op de speelmiddag en -avonden. Inschrijven kan ook via www.sassemtroef.nl.

Naam: Hengelsportvereniging ‘De Leede’ Opgericht in: 1948 Aantal leden: ruim 2300 Wie zijn we en wat doen we? Hengelsportvereniging “De Leede”, van oorsprong een ‘bootjesvereniging’, is vernoemd naar het water dat grenst aan het dorp Warmond: de Warmonder Leede. Een prachtig water dat evenwijdig loopt aan de Dorpsstraat en met name via het eiland Koudenhoorn goed te bereiken is. Wij huren naast de Warmonder Leede de visrechten van een groot aantal wateren in de gemeente Teylingen en gemeente Oegstgeest. Tegenwoordig vissen onze wedstrijdvissers vooral vanaf de kant. Enkele keren per jaar wordt georganiseerd vanuit de boot gevist. Wij organiseren vislessen, wedstrijden witvissen en roofvissen voor jeugdige vissers. Voor 18-plussers organiseren wij de Najaars- en Wintercompetitie, het Kampioenschap van Teylingen (voor onze leden en vispashouders die in Teylingen wonen), ons clubkampioenschap en de kerstwedstrijd. Een Hengelsportvereniging is ook verantwoordelijk voor het beheer van het gehuurde water. Dat doen wij door controles uit te voeren. Ook wordt er schubkarper en spiegelkarper uitgezet om de visstand en de water kwaliteit op peil te houden. Waarom is het zo’n leuke vereniging? Vissers zijn altijd actief in en met de natuur. Met de meeste vissers kun je een gezellig babbeltje maken aan de waterkant over hun geweldige hobby, hun prachtige vangsten en hun mooie nieuwe

hengel. Wat is jullie ambitie? Het is onze ambitie om alle vissende inwoners van Teylingen meer te leren over visvriendelijk en succesvol vissen. Wij zouden ook graag aan alle jeudige vissers van Teylingen minstens één seizoen visles willen geven én laten deelnemen aan onze praktische vislessen aan de waterkant. Deze praktische vislessen zijn naast een uitgelezen kans om van ervaren vissers meer tips en tricks te leren ook meteen een wedstrijd, waarbij je leuke en bruikbare hengelsportprijsjes kunt winnen om je collectie mee uit te breiden. Wil je graag kennismaken met vissen, leren om slim een haakje te knopen of beter leren vissen? Kom dan naar onze ‘vislessen aan de waterkant’ op enkele zomerse zaterdagen in Voorhout en/of schrijf je in voor de wedstrijden op vijf vrijdagavonden. De data vind je op onze website onder afdeling jeugd. Een aanrader is de koppelwedstrijd junior-senior. De bedoeling is samen zo veel mogelijk vis te vangen en je mag elkaar indien nodig helpen. Spannend voor de jeugd en de senioren worden ineens erg fanatiek. Na afloop gezellig samen napraten onder het genot van een versnapering. Kijk voor meer informatie op www.hsvdeleede.nl. Aanmelden doe je via het contactformulier op onze website of mail naar jeugd@ hsvdeleede.nl of wedstrijd@hsvdeleede.nl

COLOFON Oplage 15.000 Verschijnt iedere woensdag Uitgave van:

Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066 2220 CB Katwijk T (071) 402 29 01 Hoofdredactie:

Teuntje van Delft M 06 12746478 t.v.delft@uitgeverijverhagen.nl

Verslaggevers:

Nico Kuyt Mandy van Leeuwen Esther Luijk Piet van Kampen Peter Schipper Willem Krol Inleveren kopij:

De deadline voor het insturen van kopij is iedere maandag voor 12.00 uur. Insturen kan naar redactie@deteylinger.nl Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Redactie:

Marieke Voorn M 06 22096895 redactie@deteylinger.nl

Advertenties:

Meriam Mesman - M 06 460 942 09 meriam.mesman@ uitgeverij­verhagen.nl

Wanda de Mooij M 06 196 974 83 wanda.de.mooij@ uitgeverij­verhagen.nl Contactgegevens Binnendienst:

Rosita Eikelboom-Haasnoot Jeannette Mink- van Beelen Vincent Roos 071 4091637 advertentie@uitgeverij­­verhagen.nl o.v.v. De Teylinger Sluitingstijd advertenties dinsdag 10.00 uur

Bezorgklachten:

Uitgeverij Verhagen, tel. (071)4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging. Leveringsvoorwaarden:

Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos opvragen. De Teylinger wordt gratis huisaan-huis bezorgd in Sassenheim,

Voorhout en Warmond en is gratis af te halen bij: het gemeentehuis Sassenheim, Primera Sassenheim, Primera Voorhout en Boek Cadeau Enzo Warmond. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. www.deteylinger.nl


Lizzano is een co mpleet w program oonma in wit te lak m bovenbla et den van grof ac aciahout .

u it v le v o o r r e r b a ad a ar ! 2 4

139 9,-

1

HO

K AN EKB

2

1. Hoekbank Vinci SB in s tof Monet incl. hocker B55xL96cm. H83xB275xD330cm 1399,- . Bijpassende hoofdsteun 65,-. 2. Woonprogramma Lizzano in Acacia: Kast H150xB125xD45cm 749,- , Salontafel B70xL130cm 299, -. 3. Karpet Jacardi in 2 kleuren & 2 maten. B200xL280cm 349,- , B160xL240cm 239,-. 4. Tafellamp Stradella Ø35cm 59,95 .

Lekker snel genieten! L DE M O ALL M S N AF VA

, 9 68 in stof Daristo ‘L’

cm 9 xB78xD79 Texas. H11

. Zoals afge

,-

beeld 749

Wij beseffen dat je snel van je aankoop wilt genieten. Een groot gedeelte van onze collectie is dan ook direct uit voorraad of binnen zeer korte tijd leverbaar. Passen de meubels niet in de auto? Dan kun je op afspraak een bus of aanhanger van ons lenen. Fauteuil V

inci SB in st

of Break . H

329 ,85xB96xD

KIES UIT VELE KLEUREN EN LEUKE OPTIES!

96cm 32

9, -

IN VELE MATEN LEVERBAAR!

N VA

TV+opzetkast Lizzano in Acacia. H163xB212xD44cm 1199,Boekenkast Lizzano in Acacia. H200xB72xD40cm 549,-

AF

, 9 12

Eettafel Lizzano in Acacia vanaf 399,-, B100xL220cm 499,Eetfauteuil Zaragossa in stof Pitch vanaf 129,-

Elke g a zonden p o

Pronto Wonen Woonboulevard Cruquius Spaarneweg 22 www.prontowonen.nl/winkel/cruquius

Openingstijden: Maandag 13:00 - 17:30 uur • Dinsdag t/m Vrijdag 09:30 - 17:30 uur Zaterdag 09:30 - 17:00 uur • Zondag 12:00 - 17:00 uur

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel

P

VRIJ PARKEREN!

Tl week 16 17  

De Teylinger, woensdag 19 april 2017

Tl week 16 17  

De Teylinger, woensdag 19 april 2017

Advertisement