Page 1

Gratis

tuinvogelpakket sms VOGEL naar 4333

Woensdag 17 april 2013

7e Jaargang • nr. 16

Hoorzitting Woensdag 17 april 2013 over molen

9

Scholieren 6e Jaargang

verdelen geld

15

nr.

Actie voor boerderij

16

19

Ook in Oegstgeest! Haarlemmerstraatweg 8a

(in het voormalig pand van Van Nieuwland Tuinen)

www.tuincentrumdemooij.nl Noordwijkerweg 36 | Rijnsburg

‘LIKE’ US

T 071 408 09 59

IN DEZE KRANT

OP FACEBOOK

Na behalen van het kampioenschap

Motor klapt op auto

Ter Leede naar de Topklasse Sassenheim - Afgelopen zaterdag is Ter Leede er in geslaagd om het kampioenschap van de Hoofdklasse A te behalen. Na de wedstrijd in Woerden tegen Sportlust ‘46, waarin zeker geen hoogstaand voetbal te aanschouwen was, eindigde de ploeg van trainer Henk Wisman op 0-0. En dat ene punt was net genoeg om de kampioensvlag in top te hijsen. Het vorige seizoen was de ploeg al dichtbij het hoogste platform van de amateurs. Nu, een seizoen later, is het allemaal werkelijkheid geworden. Na vier jaar verschoond te zijn geweest van streekderby’s, alleen Quick Boys kwam nog naar sportpark Roodemolen, kunnen vanaf volgend seizoen weer de ouderwetse derby’s tegen Noordwijk, Rijnsburgese Boys, Katwijk en FC Lisse in Sassenheim gespeeld

Trots: aandacht voor kruising Voorhout - Er worden op de kruising van Kerkzicht met de Jacoba van Beierenweg in Voorhout in de vroege morgenuren gevaarlijke capriolen uitgehaald. Trots op Nederland-raadslid Ed Wegman vindt dat de gemeente en de politie hier hoognodig naar moet kijken. Zo gebruiken fietsers het zebrapad op het drukke kruispunt en frustreren daarmee automobilisten. En als fietsers nog even snel de trein moeten halen, gaan ze nog harder op de pedalen. De overlast vindt vooral in de morgenuren plaats. Dan neemt de schooljeugd massaal de kruising op hun eigen zelfgekozen manier. Wegman woont dichtbij het kruispunt en wenst dat de gemeente hier aandacht aan besteed. Volgens de oud-politieman zijn er oplossingen voor. Teleurgesteld is hij dat in de aanloop van de onlangs door de gemeente gehouden wijkmarkt in de voormalige bibliotheek het ‘s morgens gemaakte filmpje niet is vertoond. Dit vanwege interne beslommeringen binnen het gemeentehuis. Niettemin kaartte hij het kruispunt vorige week in een commissievergadering alsnog aan.

gaan worden. Ter Leede had zich via twee periodetitels in ieder geval al verzekerd van opnieuw promotievoetbal voor een plek in de Topklasse, mocht het kampioenschap onverhoopt niet behaald worden. Die reeks wedstrijden hoeft nu niet meer gespeeld te worden, waarmee een zware last van de schouders van de Ter Leede-spelers is gevallen. Op de foto tonen de spelers van Ter Leede de felbegeerde schaal die werd uitgereikt na het behalen van het kampioenschap. Ook zijn de medailles al uitgereikt en hangen als een waar sieraad om de nek van de Ter Leede-spelers. Elders in deze editie van De Teylinger een uitgebreid verslag van Ter Leede, en meer over het kampioenschap van de Hoofdklasse A.

Raad besluit over CJG Teylingen - De gemeenteraad gaat op 25 april een besluit nemen over een centrale huisvesting in het nieuwe SassemBourg aan de Teijlingerlaan in Sassenheim van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vanaf 2015. Daarbij behoudt Voorhout ‘vooralsnog’ het consultatiebureau. De raadscommissie Welzijn kon vorige week nog geen unaniem akkoord bereiken over de plannen voor de centrale huisvesting. Ondanks een uitvoerige bespreking bleven er discussiepunten bestaan, zoals over nut en noodzaak van de benodigde vierkante meters in het

nieuwe onderkomen, het ontbreken van een duidelijke visie voor de toekomst en de kosten voor de huisvesting. Wethouder Karin Lambrechts staat een vestiging in SassemBourg voor, want de gemeente krijgt onder andere de zorg voor de jeugd op haar bordje. De toegang voor die zorg komt te liggen bij het CJG. Het is dan van belang om alle partners centraal te huisvesten. “Zo kan het CJG de cliënten aan de hand meenemen naar de andere partners in het gebouw”, zo onderstreepte de wethouder. Maar diverse fracties wensten eerst meer duidelijkheid.

‘Jeugd van vangrail af’ Sassenheim - Bij de onlangs geopende McDonald’s naast het station van Sassenheim bespeurt raadslid Rob ten Boden (Trilokaal) problemen. “De jeugd vindt het leuk om als zij een snack hebben de vangrail te gebruiken als snackbar. Ik vraag hier toch even aandacht voor. Er ontstaan gevaarlijke situaties”, zo meldde Ten Boden vorige week in de raadscommissie Ruimte. Wethouder Leo van der Zon

Sassenheim - Zondagmiddag omstreeks kwart voor vier vond er op de Hoofdstraat in Sassenheim een botsing plaats tussen een motorrijder en een automobilist.

bedankte hem voor de tip. “Wij hebben een heel kort lijntje met de McDonald’s. We zullen het aankaarten. Het zijn opstartproblemen. Zo zag je dat bij de opening van het station dat overal fietsen werden neergezet behalve in de fietsenstalling. Het moet een beetje gestuurd worden daar.” In een reactie constateerde Ten Boden dat het station en de McDonald’s in ieder geval een succes genoemd mogen worden.

De auto wilde naar rechts afslaan, maar de motorrijder zag dit te laat en is hierdoor op de wagen geklapt. De wagen liep daarbij flinke schade op.

INFORMATIEAVOND

LEZERSACTIE!

LED VERLICHTING

groene hart

Wilt u meer weten over de voordelen van LED verlichting?

Schrijf u in voor de:

Gratis

Informatieavond

via info@domum.nu 2 MEI 19.00 - 21.00 UUR

WWW.DOMUM.NU

Boeren klassiek natuurlijk, pittig

per 500 gram

€ 6,45

geldig op woensdag 24 april en 1 mei in Sassenheim voor de Etos


gemeenteberichten Teylingen week 16 / 2013

Inleveren oude apparaten na Koninginnedag loont Op Koninginnedag bieden veel kinderen weer oude spullen te koop aan op de vrijmarkt. Zijn er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht? Gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in bij de milieustraat in Sassenheim of Voorhout. Woensdag 1 mei om 10 uur geeft wethouder Leo van der Zon symbolisch het startsein voor deze recycle actie op de milieustraat in Voorhout, Nijverheidsweg 32. U kunt uw elektrische apparaten ook inleveren op de milieustraat in Sassenheim, Menneweg 44. Inleveren loont Lever vanaf 1 mei oude elektrische apparaten en/of kapotte spaarlampen in bij milieustraat in Voorhout of Sassenheim. De eerste honderd inleveraars krijgen gratis de unieke ‘bag to the future’-tas gemaakt van gerecycled materiaal. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Recycling doen we samen Recycling is heel belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Van kleine elektrische apparaten wordt 75% gerecycled. Spaarlampen zelfs meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas en koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter twee kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 33 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle willen we dit tegengaan.

Duurzaamheidsprijs Bollenstreek De Duurzaamheidsprijs Bollenstreek is uitgeschreven! Dit is een initiatief van de vier Bollengemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen om duurzaam ondernemen in de Bollenstreek te stimuleren en te promoten.

Ieder bedrijf dat ‘iets’ aan duurzaamheid doet en gevestigd is in één van deze vier gemeenten komt in aanmerking voor de prijs. Er is een hoofdprijs van € 1500,- een publieksprijs van € 500,een masterclass en publiciteit te winnen. De inschrijving start 5 april en loopt tot 10 mei 2013. Bent u of kent u een bedrijf dat duurzaam bezig is, ga dan snel naar www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl. Hier staan alle voorwaarden voor deelname én het inschrijfformulier.

Bijzondere bijstand witgoed Vraag Mijn koelkast is stuk, kan ik hiervoor een vergoeding krijgen? Antwoord Ja, dat is mogelijk. Als u de afgelopen drie jaar een laag inkomen en weinig vermogen hebt gehad en u voldoet aan een aantal voorwaarden dan kunt u een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een koelkast, kookplaat of wasmachine. Deze vergoeding hoeft u niet terug te betalen. U kunt een maximaal bedrag krijgen. De actuele bedragen zijn: • Koelkast: € 245,• Kookplaat: € 170,- • Wasmachine: € 385,- Wilt u voor de vergoeding in aanmerking komen? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de ISD. Bij de aanvraag kunt u een offerte meesturen. U kunt het apparaat pas kopen nadat uw aanvraag is goedgekeurd.

Vergaderingen

Verantwoorden U moet achteraf aantonen dat u een nieuw apparaat hebt gekocht. Dit betekent dat u binnen vier weken nadat u de vergoeding hebt ontvangen de (kopie)factuur moet inleveren. Meer informatie Voor vragen over bijzondere bijstand of de folder huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met de ISD.

Volg alles via www.facebook.com/DuurzaamheidsprijsBollenstreek. Via deze pagina loopt vanaf 22 mei tot en met 7 juni ook de publieksprijsverkiezing. De uitreiking van Duurzaamheidsprijs Bollenstreek is op 14 juni. Duurzame ondernemers uit de Bollenstreek, zoals Akzo Nobel, EE Care, C&A en Annemiekes Pluktuin maken de prijs mede mogelijk.

Sluiting rondom feestdagen De milieustraat Sassenheim en Voorhout zijn gesloten op: • Dinsdag 30 april (Koninginnedag) • Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) • Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag)

Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek aan het lokaal loket/het zorgloket/Wmo Adviescentrum van uw woonplaats.

Hamerstukken

Bespreekpunten

Raadsagenda 25 april

Jaarrekening 2012 en begroting 2014 van het Gemeentelijk toezichtsorgaan Stichting OBO De gemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met de jaarrekening 2012 en de begroting 2014 van de gemeenschappelijke regeling ‘Gemeentelijk toezichtsorgaan Stichting OBO’. Het gaat dus om de begroting van het toezichtsorgaan, niet dat van Stichting Openbaar Basisonderwijs zelf. Daarnaast wordt de gemeenteraad in hoofdlijnen geïnformeerd over de stand van zaken bij het Openbaar Onderwijs.

Huisvesting CJG in Sassembourg Het CJG moet klaar zijn voor de transitie jeugdzorg per 2015. Ter versterking van het CJG en daarmee de dienst- en hulpverlening aan ouders en jeugd is het voornemen van het college dat het CJG per 2015 naar Sassembourg verhuisd. De raad wordt gevraagd hier een investeringskrediet voor beschikbaar te stellen en de extra huurlasten per 2015 te dekken. Discussiepunten uit de commissie welzijn zijn o.a. kosten, noodzaak en visie achter de verhuizing van het CJG naar Sassembourg.

• • • • • • • • •

Burgerinitiatief tegen kinderarbeid Op 27 december 2012 heeft het platform Teylingen Millenniumgemeente bij de gemeenteraad een burgerinitiatief ingediend. Het platform wil hiermee bereiken dat de gemeente geen artikelen inkoopt waaraan kinderarbeid te pas is gekomen. Het college stelt voor in te stemmen met het bij de raad ingediende burgerinitiatief en in de desbetreffende documenten vast te leggen, dat werken, leveringen en diensten worden geweerd, die met kinderarbeid tot stand zijn gekomen.

Bekostiging VSO/ZMOK schoolgebouw bij KTS (programma en overzicht onderwijshuisvesting 2013) De raad wordt gevraagd in te stemmen met één onderdeel van het programma en overzicht onderwijshuisvesting 2013: Toekennen bekostiging nieuw schoolgebouw VSO/ZMOK bij de KTS (Leo Kanner Onderwijsgroep). De school biedt een beter toekomstperspectief voor de leerlingen (meer diplomagericht), er kan gebruik gemaakt worden van voorzieningen van de KTS en hiermee kunnen we inspelen op toekomstige ontwikkelingen, te weten passend

De vergaderingen van de gemeenteraad vinden plaats in de raadzaal van het bestuurscentrum, Raadhuisplein 1 in Voorhout. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. U kunt de vergaderingen thuis ‘live’ volgen via www.teylingen.tv. De stukken vindt u op www.teylingen.nl/ris.

Agenda Opening Vaststellen agenda Bepaling volgorde bij stemming Vragenkwartier (mondelinge vragen) Spreekrecht burger (max. 30 minuten) Vaststellen notulen raadsvergadering 21 maart en 4 april 2013 Lijst van ingekomen stukken en mededelingen Actielijst, lijst van toezeggingen, schriftelijke vragen


Uw mening geven? Mail of bel ons Stuur ons een e-mail met uw mening over een onderwerp via gemeenteraad@teylingen.nl. E-mails gericht aan de raad zijn openbaar. Raadsleden vertegenwoordigen de bevolking. Zij staan open voor uw ideeën. De telefoonnummers en adressen van individuele raadsleden vindt u op de website www.teylingen.nl/ris. Fractievergaderingen Op maandag voorafgaand aan de raadsvergadering vinden de fractievergaderingen plaats. Bij de fracties bent u welkom om zaken

Collectes Er is van 21 april tot en met 27 april een collectevergunning verleend aan Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp. Algemene plaatselijke verordening Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: • St. Havenfestiviteiten Sassenheim voor het organiseren van het Havenfestival op de Oude Haven in Sassenheim op 30 april 2013 van 10.00 tot 23.00 uur (08-04-13). • Oranjevereniging Sassenheim voor het organiseren van diverse activiteiten op Koninginnedag in Sassenheim (08-04-13). • T. Wehr, Voorhout voor het plaatsen van een container in de Willem-Alexanderstraat ter hoogte van huisnummer 10 van 10 april tot en met 8 mei 2013 (09-04-13). Drank- en horecawet Ontheffing van artikel 35 voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank is verleend aan: • Oranjevereniging Sassenheim tijdens Koninginnedag in Sassenheim (08-04-13). Wet op de kansspelen Op grond van artikel 30b en 30c is vergunning verleend aan: • Sportcafé Luigi’s, Herenstraat 61, 2215 KE Voorhout voor het hebben van twee kansspelautomaten (10-04-13). Woonschepenverordening Vergunning op grond van artikel 5.1 is vergunning verleend: • Voor de boot Rhijnenburgh, gelegen in het Poelmeer in Warmond (09-04-13). • Voor de boot De Woelige Stal, gelegen in de Holle Mare in Warmond (09-04-13). Brandveiligheidsverordening Op grond van artikel 2.1 is vergunning verleend aan: • Gemeente Teylingen voor het plaatsen van een tribune aan de Jacoba van Beierenweg nabij het station in Voorhout op 20 april 2013 tijdens de bloemencorso (08-04-13). Niet eens met een van deze besluiten? Hoe u bezwaar kunt maken staat genoemd aan het einde van deze gemeenteberichten. Ter inzagelegging wijzigingsplan Wijzigingsplan 5 Prinsenweg 28 Voorhout “Landelijk gebied 2004, Voorhout” Identificatienummer: NL.IMRO.1525.WP2012TEY01014-0401

kenbaar te maken aan de raadsleden. Graag vooraf aanmelden bij de fractievoorzitter. Spreekrecht U kunt ook gebruik maken van het spreekrecht aan het begin van de raadsvergadering. Dit is een mogelijkheid om de gemeenteraad toe te spreken. Graag ontvangt de griffie vooraf de tekst van uw inspraak via de e-mail. De spelregels van het inspreekrecht vindt u op www. teylingen.nl/ris. Plaats uw onderwerp op de agenda! Denkt u wel eens ‘daar zou de politiek iets aan moeten doen!’?

Wet ruimtelijke ordening van donderdag 18 april tot en met woensdag 29 mei 2013 voor een ieder ter inzage ligt.

gemeenteraad@teylingen.nl (E-mails gericht aan de raad zijn openbaar.) Telefoon 0252-783 590

Inzien U kunt het wijzigingsplan inzien bij het Contactcentrum in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 te Sassenheim. De digitale versie van dit wijzigingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Wonen – Bouwen en wonen Plannen en projecten – Voorhout – Prinsenweg 28, Voorhout vindt u een link naar het digitale wijzigingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden en kunt u een pdf-bestand van de analoge versie van het wijzigingsplan downloaden.

Beroep instellen Tegen de beschikking kan tot en met woensdag 29 mei 2013 een beroepschrift worden ingediend bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag (in tweevoud). Dit kunnen belanghebbenden doen die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest schriftelijk of mondeling zienswijzen in te brengen tegen de ontwerpbeschikking.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Voorlopige voorziening Het besluit treedt onmiddellijk na de beroepstermijn in werking tenzij zo’n beroepschrift is ingediend, gecombineerd met een verzoek om voorlopige voorziening. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Wij verzoeken u een afschrift van het verzoek om voorlopige voorziening toe te sturen aan: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen, per adres Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden.

Beroep Tegen het besluit van de raad kunnen belanghebbenden van vrijdag 19 april 2013 tot en met donderdag 30 mei 2013 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor: • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht; • een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 31 mei 2013 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist. Informatie Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Ishaak van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen een besluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai op de Prinsenweg 28, op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh). Op basis van de Wgh dient bij het vaststellen van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan “Landelijk gebied 2004 Voorhout”. De nieuwe woning wordt mogelijk gemaakt middels een wijzigingsplan. Voor deze locatie is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB van de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 51 dB. Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan. De beschikking is ten opzichte van het ontwerp niet gewijzigd. Ter inzage Burgemeester en wethouders maken bekend dat het wijzigingsplan, bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, in overeenstemming met artikel 3.8 van de

Griffie E-mail

is verlopen. De stukken liggen ter inzage van donderdag 18 april 2013 tot en met woensdag 29 mei 2013 bij de receptie van de Gemeentewinkel in het Gemeentekantoor Teylingen, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim, maandag van 8.30 uur tot 13.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Besluit Wet geluidhinder - Prinsenweg 28 in Voorhout

Toelichting wijzigingsplan Voor de bedrijfsvoering van de heer T. van Iterson aan de Prinsenweg 28 in Voorhout is het nodig om de bestaande bedrijfswoning enkele meters in noordoostelijke richting te verplaatsen. In aansluiting op de wijzigingsbevoegdheid in het vigerende bestemmingsplan wordt zodoende het bouwvlak op deze locatie uitgebreid. Hierdoor ontstaat ruimte op het agrarische bedrijfsperceel om de benodigde vervangende bedrijfswoning te realiseren. In opdracht van de initiatiefnemer is voor de locatie daarom een wijzigingsplan opgesteld die voorziet in een passend bouwvlak. Dit wijzigingsplan is door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld op 26 maart 2013.

Met een burgerinitiatief plaatst u zelf iets op de agenda van de gemeenteraad en zo beïnvloedt u de gang van zaken in onze gemeente. In Teylingen is één handtekening al genoeg om een burgerinitiatief in te dienen. De griffie bekijkt graag met u of uw onderwerp geschikt is en kan u helpen bij het maken van de tekst. Enthousiast? Neem dan contact op met de griffie.

Stukken inzien Besloten is de inzageperiode opnieuw te starten omdat een eerdere inzageperiode niet conform de wettelijke procedure

Inlichtingen Voor meer informatie kunt u contact opnemen: • De procedurekamer, tel. 071-4083117 (procedure) • Mevrouw I. Woei, tel. 071-4083324 (inhoudelijk) • De heer F. Ishaak van de gemeente Teylingen, tel. 14 0252 (ruimtelijke ordeningsaspecten) Wijziging aanwijzing gemeentelijk monument Jacoba van Beierenlaan 6 te Sassenheim (Kompasschool) Besluit Burgemeester en wethouders van Teylingen maken bekend, dat zij op 2 april 2013 hebben besloten om met toepassing van artikel 7 lid 1 van de Monumentenverordening Teylingen de aanwijzing als gemeentelijk monument te wijzigen van: - Kompasschool (inclusief de gymzaal met de bijruimten) op het perceel Jacoba van Beierenlaan 6 en Westerstraat 8a te Sassenheim. Deze wijziging houdt in dat alleen de (voormalige) Kompasschool het perceel Jacoba van Beierenlaan 6 te Sassenheim blijft aangewezen als gemeentelijk monument. De gymzaal met de bijruimten op het perceel Westerstraat 8a te Sassenheim niet meer zijn aangewezen als gemeentelijk monument. Inzien Het besluit en de bijbehorende bijlage kunt u inzien bij de receptie op het Gemeentekantoor Informatie Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Koos van Kampen via telefoonnummer 14 0252 of stuurt u een e-mail naar j.vankampen@teylingen.nl Bezwaar: Indien u het niet eens bent met dit besluit kunt u hiertegen bezwaar maken. Hoe u bezwaar kunt maken staat genoemd aan het einde van deze gemeenteberichten. Belanghebbenden kunnen van 18 april 2013 t/m 29 mei 2013 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning (Reguliere procedure) • Snoeklaan 156, 2215 XH Voorhout • Wilgenhorst 28, 2215 WV Voorhout • Julianalaan 20, 2171 CZ Sassenheim

Plaatsen schutting (05-04-13). Plaatsen zonnepanelen (08-04-13). Plaatsen erfafscheiding (09-04-13).


Voorgenomen verlening omgevingsvergunning met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht Wij zijn van plan voor de volgende plannen omgevingsvergunning te verlenen. • Nabij Vinkenbaan 8, Het inrichten van een weiland2361 EW Warmond depot ten behoeve van baggerspecie, perceel nabij spoor met kadastraal nummer B 2937 in Sassenheim (14-01-2013). • Hellegatspolder 2, Het verlenging van het termijn 2172 JZ Sassenheim met maximaal 3 jaar om een verbouwde veestal tijdelijk te mogen bewonen. Zienswijzen tegen voorgenomen besluiten met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht Deze voorgenomen besluiten liggen vanaf 17 april tot en met 29 mei 2013 ter inzage bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Als u geen zienswijze heeft ingediend kunt u later niet in beroep tegen de beslissing. Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar) • Veerpolder 22, 2361 KV Warmond

Vervangen sanitaire unit en schuilhut alsmede legaliseren 2 aanwezige schuilhutten (05-04-13).

• Essenrode 2, 2215 LL Voorhout • Hoofdstraat 285-287, 2171 BE Sassenheim • Boekhorstlaan 157, 2215 BB Voorhout

Optrekken achtergevel tot en met 1e verdieping (05-04-13). Verbouwen winkel, woonhuis en bakkerij tot 8 appartementen (05-04-13) Uitbreiden duivenhok (09-04-13).

Bezwaar tegen verleende vergunningen Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u bezwaar maken. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de tussen haakjes genoemde verzenddatum van betreffende vergunning – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar bestaat • Reden(en) van het bezwaar • Handtekening Verzoek voorlopige voorziening Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: • Naam en adres

• Datum • Besluit waartegen bezwaar bestaat • Kopie van het bezwaarschrift dat bij de gemeente Teylingen is ingediend. Het adres: Voorzieningenrechter rechtbank Den Haag Sector Bestuursrecht Postbus 20302 2500 EH Den Haag U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Commissie Welstand Eens per twee weken op maandag behandelt een deskundige van de Welstandscommissie vanaf 09.30 uur de projecten in het gemeentekantoor. Deze besprekingen zijn openbaar. Voor het inzien van de agenda of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het gemeentekantoor. De eerstvolgende welstandsvergadering is maandag 29 april 2013.

www.teylingen.nl

Wilhelminalaan 25, Sassenheim

De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Voor al uw bestraGEVEL/SCHOORSTEENRESTAURATIE? tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- Uithakken (slijpen)-voegen-reinigen-impregnerenopgave 070-3211006. knipvoegen-metselwerk. Altijd gratis advies en geheel vrijblijvend prijsopgave. Tel. 06-20897322. Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of TE KOOP AANGEBODEN: Ligplaats aan huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Inde H.P. Berlagelaan (ter hoogte van nummer 18) in de terieurverzorging, tel. 070-5116612. Haarlemmertrekvaart te Oegstgeest. Direct grenzend Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! aan de stenen kade, met een lengte van circa 7 meter 5114674-5118394. Uw dak-specialist! en een breedte van 3 meter. Ideale plaats om alle richVwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huis- tingen op te varen! Prijs € 18.500,- k.k. Informatie bij werkbegeleiding/bijles aangeboden door M.J. de Gelder, tel. 06-511.33.999. ervaren A/B student. Tel. 071-5616768. TV STUK? Remmelzwaal bellen. Ook TV op inBC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, ternet aansluiten. Tel. 06-20959333. gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. STUKADOORSWERK / Glad en strak / Pla- Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. fonds / Spachtelputz / Scherpe prijs, 6% BTW. computerhulp virusverwijdering, sneller maTel. 06-20136876. ken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, in50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt stallaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus, etc. Professionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- info op www.Boonict.nl schoten? www.tcdekampioen.nl. Te huur GARAGEbox? Opslagbox centrum STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stich- Rijnsburg. Tel. 071-4021324. ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een Gepensioneerd docent les Frans bij u afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en 1 Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of aan huis. Alle niveau’s, € 20,- /2 uur. Scholierenkorting. Tel. 06-13025240. 06-12028319. www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. GOED SCHILDERWERK niet duur, goede refeMooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor rentie. Binnen en buiten. Tel. 06-30031935, Adrian. afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen T.H. Spanje, Costa Blanca: BUNG.+ZWEMB. huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare Tel. 071-4073193/06-51407403. guardamar@live.nl drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. Om te bewaren! Te huur vak.bung. in DrenStudent wil u graag helpen met COMPUTER- the tot 6 p. en niet duur. Korting 55+ en voor 2 wkn. PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. Fam. v. Went, 071-3618676.

• •

• • • • • •

14 0252

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout

Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 (kengetal niet nodig) gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

• Eerhart Sierbestrating.

BEL

KOM

KLIK

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie 17 april 2013.

• • • •

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00-12.00 uur

Balie politie: Maa/woe/vrij Dinsdag Donderdag

9.00-13.00 uur 13.30-16.00 uur 13.30-17.00 uur en 18.00-20.00 uur

Ervaren straatmaker heeft nog tijd voor STRATENMAKER voor uw tuin of oprit. Ruim uw tuin, op- en/of afrit, levering van alle materia- 30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. len. Bel voor vrijblijvende prijsopgave: 06- Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. 28946976. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322. GARAGE 6x3.20 m Bakkerspad Rijnsburg. •€ T.H. 125,00 p.mnd. Tel. 06-20368859. T.K. HOMETRAINER fietsmodel, 1 wiel, weer•stand instelbaar, i.z.g.st. Bronskleur, € 70,-. Tel. 0252-218489.

Even tijd voor jezelf. •Lastwww.fgmassage.nl van cellulite? Cupping en lypossage, afslankmassage 4U. V.a. € 10,-. Tel. 06-27477572.

30 April! Versier uw voordeur met rood/wit/blauw/ •oranje STRIK. € 10,-. Bestel: 06-53782363 of 0714026444. www.defeesttuin.nl

Tijdelijke woonruimte gevraagd (leeg) wegens renovatie eigen woning, periode 1/5 t/m 31/8. Tel. 06-42538058.

Gratis tuinvogelpakket

Gezocht i.v.m. studie: (kat)ten met pro•bleemgedrag. Gratis consult. Meer info: studentzoektkat@gmail.com

BASGITAARLES van conservatorium-student. •Aangepast aan jouw muziekstijl en tempo. Vanaf € 12,- p/les. Bel: 06-14762762.

KNAAGDIERENPENSION “de blaarkop” •Nieuwe Wetering. Tel. 071-3411449.Voor logeren van konijn etc. Lid van DIBEVO.

Lieve LABRADORPUP 6 mnd. zoekt 4 weken zomervakantie-opvang thuis. Bel 06-14613312.

Heeft u last van (lage) rugpijn of nek-/schouderklachten? sportmassagepraktijk voorhout heeft tijd voor uw spieren. Ook aan huis. Tel. 06-10857567.

sms VOGEL naar 4333


17 april 2013

pagina 5

Teylingen kijkt naar oplossing, maar:

Geen ‘eigen gemeente eerst’ bij parkeren bij het station

Door Nico Kuyt VVD-raadslid Bob Keeven kaartte onlangs de parkeerproblemen bij het station aan. Hij vermoedde dat reizigers naar Schiphol de kosten voor langparkeren aldaar omzeilen door gebruik te maken van station Sassenheim. Maar volgens de wethouder blijkt uit een eerste meting dat langparkeren niet de oorzaak is, maar het station simpelweg slachtoffer is van zijn eigen succes. Op dit moment loopt nog een onderzoek naar het parkeergedrag. Mocht

toch langparkeren een probleem zijn, dan kan overwogen worden om dagkaarten in te voeren. En als er een probleem zit in het kortparkeren, dan is naar de inschatting van de wethouder uitbreiding van het parkeerterrein eigenlijk de enige mogelijkheid. Een optie is het terrein aan de andere zijde van de Zandsloot. Het probleem is dat er verder moet worden gelopen, de sloot moet worden overbrugd en het veld niet in eigendom is van de gemeente. Ook is in de hoogte het plaatsen van een extra parkeerdek mogelijk, maar de kosten daarvan worden geschat op 1,2 miljoen euro.

Beter stallen Voor fietsen is er weliswaar een uitbreiding van de stalling in realisatie, maar het parkeergedrag van de fietsers is volgens de wethouder als water. “Het zoekt altijd het laagste punt. De Sassenheimse kant staat altijd vol, maar aan de Warmondse kant is dan nog steeds ruimte. Ik

Minder ambtelijke uren voor het bloemencorso Teylingen - Naar verwachting zal het aantal interne mensuren van de ambtelijke diensten van de gemeente Teylingen voor de organisatie van het bloemencorso 2013 ongeveer 350 uur bedragen.

SASSENHEIM

VERSTRIO

Doordat de verkeersmaatregelen centraal worden geregeld wordt dit jaar het aantal interne mensuren lager ingeschat dan in de voorgaande jaren. Dit maakt de gemeente bekend op vragen die de fractie van D66 heeft gesteld over de kosten van het bloemencorso. Rose Marie Keijzer (D66) wilde hierover nadere informatie krijgen, nadat de VVD over de extra kosten van het corso schriftelijke vragen had gesteld. Rond deze bijdrage is enige ophef ontstaan bij verenigingen die juist worden gekort op hun subsidie. Voor 2013 bedragen de kosten voor het corso 43.000 euro, maar

het corso heeft een extra bijdrage van 24.000 euro gekregen voor de verhoogde lasten voor verkeersmaatregelen, met name door het zich terugtrekken van de politie. B&W maakt bekend dat in 2010 de totale kosten voor de gemeente 41.000 euro bedroegen en in dit bedrag waren ook alle verkeerskundige maatregelen opgenomen. Maar het aantal interne mensuren was in 2010 aanzienlijk hoger en bedroeg ongeveer 690 uur. Het extra bedrag dat elke gemeente heeft bijgedragen voor de verkeersmaatregelen verschilt per gemeente en is afhankelijk van de lengte van het parcours en de aanwezigheid van snelwegen. Zo is Noordwijk met 32.000 euro de grootste schenker van de extra bijdrage. Daarna volgt Teylingen en vervolgens Lisse met 19.000 euro. Hillegom en Noordwijkerhout sluiten de rij en dragen elk 16.000 euro bij.

LE NTEVOOR DE E L B IJ SC H U ITE MAK ER

WOENSDAG: Kibbeling, de lekke rs

5,9

9 Gebakken schol per stuk 2,00 Kabeljauwfilet, ve rs 100 gram 1,50 Haring, vers en hand gesneden 500 gram

1,50 4 stuks voor 5,00

Makreel, elke ochten

warm uit onze roke

d

rij

2 stuks voor

5,00

Schuitemaker’s Fi sh wo. t/m vrij. van & Chips, open van 12 Zaterdag van 12.0.00 tot 18.00 uur 0 tot 17.00 uur

Tel. winkel: 0252-2101 51 Oude Haven 3 - Sasse nheim

Gratis tuinvogelpakket sms VOGEL naar 4333

Felicitaties voor heer en mevrouw Eigenbrood Sassenheim - Loco-burgemeester Leo van der Zon heeft vorige week dinsdag 9 april een bezoek gebracht aan het echtpaar Eigenbrood in Sassenheim. De heer en mevrouw Eigenbrood, die woonachtig zijn in de Bernardus, vierden op deze dag het feit dat zij zestig jaar getrouwd waren. Dat betekende uiteraard felicitaties van de loco-burgmeester, die hen verrastte met een mooie bos bloemen (Foto: FBPS/Peter Schipper).

D66 wil ‘bomen met ballen’, geen sprietjes Teylingen - D66-raadslid Joost Koomen wil dat dikke bomen meer worden gekoesterd. Deze vervangen door dunne sprietjes is hem dan ook een doorn in het oog. De Weight Watchers hebben naar zijn mening niets te zoeken in het Teylingse bomenbestand.

ben 15.000 bomen er een jaarringetje bijgekregen. Het loopt dus zo’n vaart niet. Het bomenstand gaat niet flink naar beneden. En ook naar de mening van wethouder Kees van Velzen moest de soep niet te heet worden gegeten. “Als bomen op een gezonde plek staan kunnen ze 70 jaar oud worden. Maar bomen met kleine boomspiegels worden hooguit 30 jaar. Die staan te kwarren en worden steeds minder fraai. Het vervangen van 2 procent is gewoon nodig om de kwaliteit van de bomen gezond te houden. Een kwarrende boom draagt ook niet bij aan een hogere zuurstofgraad. En bomen met een hoge worteldruk en een kruin die veel te groot is, is wel veel boom maar geen kwaliteit.” Van Velzen gaf aan dat de gemeente het stapvoets aan het oplossen en verbeteren is, onder andere door boomspiegels groter te maken. “Je begint dan met een kleine boom, maar dat boompje groeit uit tot een grote boom. Als je de kwaliteit van de omgeving verbetert, verbeter je daarmee op termijn ook de kwaliteit van de boom. Wij doen er alles aan om bomen met ballen te krijgen. We gaan heel zorgvuldig met bomen om, om op termijn een kwaliteitsslag te kunnen maken”, aldus de wethouder.

Vorige week behandelde de raadscommissie Ruimte de jaarlijks bomenbalans met de laatste stand van het aantal bomen in de gemeente. Niet ter discussie stond dat vorige jaar in Teylingen ongeveer honderd bomen aan het bestand zijn toegevoegd. Maar Koomen wil inzicht hebben hoeveel oude dikke bomen, die meer beleving geven, zijn gekapt en vervangen door dunne exemplaren. “Bomen maken gezond, maar de ruimte staat onder druk. Door het kappen worden de bomen steeds minder oud. Je hebt bomen en bomen. We moeten niet alleen naar het aantal te kijken, maar ook naar de kwaliteit. De sprietjes geven niet eenzelfde beleving”, zo gaf hij aan. Zijn woorden werden bestreden door Joost Peetoom (PvdA). Van alle bomen wordt per jaar maar anderhalf procent vervangen. In Teylingen heb-

en Weekaanbieding

0.75 99 Van Oers sperziebonen . 1 m gra 0 50 . .... ................................ 75 or 1. vo .5 .... .... .... .... .... Grote kiwi’s 79 . 0 m gra 0 10 .... Waldorfsalade........ 69 Maaltijd van de week: . 0 m gra 0 10 . .... Bietenstamppot .... 75 Elke woensdag: . 1 ls Perssinaasappe

... bos Raapsteel ........................

te!

per stuk

snap het niet. Ga je de ene kant op, dan kom je altijd eens aan andere kant van de spoorlijn terug.” Hij riep de fietsers op hun vehikel wat meer inventief te stallen. Deze en volgende maand worden er opnieuw tellingen uitgevoerd. Als de cijfers over het parkeren van auto’s en fietsen bekend zijn, komt Van der Zon bij de raadscommissie Ruimte terug en dan zal een discussie gehouden worden over uitbreiding of betaald parkeren. Op verzoek van Joost Peetoom (PvdA) wordt ook het parkeergedrag in de vakantiemaanden juli en augustus meegenomen, want dan is te verwachten dat er meer langparkeerders zijn. Ook zal worden bekeken of commerciële partijen geen oplossing kunnen bieden. Zo gaf de PvdA-er aan dat Schiphol aan de langparkeeroorlog een goede cent verdient en ziet men dat particuliere terreinen in de omgeving hierop inspelen. “Ga je dit als gemeente oplossen, dan ben je eigenlijk gratis capaciteit aan het weggeven. We moeten niet kritiekloos het probleem van een ander oplossen”, aldus Peetoom. Overigens vond hij, samen met andere fracties, een uitbreiding aan de Warmondse kant van het spoor absoluut niet acceptabel. Van der Zon gaf alvast aan dat een soort vergunningenstelsel voor alleen Teylingers niet mogelijk is. “Dat krijgen wij niet voor elkaar. Het mag niet en verder hebben niet alleen wij geïnvesteerd in het station, maar ook de regio en de provincie. ‘Slegs vir Teylingers’ gaat het dus niet worden”, aldus de wethouder.

10 stuks . . .

nte & fruit op

Kijk voor biologische groe

www.odin.nl

v.d. Ve-eSasrsenheim Hoofdstraat 259 Tel./Fax: 0252-232141

KEURSLAGERTROTS KEURSLAGERTROTS

Kogelbiefstuk Kogelbiefstuk met metGRATIS GRATIS kruidenboter 2 stuks kruidenbot

2 stuks

SPECIAL

SPECIAL Italiaanse

biefstukrol Italiaanse biefstukrol 100 gram VLEESWARENKOOPJE

100 gram

Gebraden gehakt + VLEESWARENKOOPJE Cervelaatworst Gebraden gehakt + 2 x 100 gram cervelaatworst KEURSLAGERKOOPJE

Megaburgers

KEURSLAGERKOOPJE

megaburgers

2 x 100 gram

4 stuks

90 4 490 195 95 130 2 30 295 5 595

Scholten keurslager 4 stuks

0

Hoofdstraat 261 • Sassenheim Tel. 0252-211440 • Fax 0252-220534 www.scholten.keurslager.nl info@scholten.keurslager.nl 0

00

van 15-04-2013 t/m 20-04-2013 anbiedingen zijn geldig vanAanbiedingen 15-04-2013 t/mgeldig 20-04-2013.

Sassenheim - Voor het ruimtegebrek bij het parkeren bij station Sassenheim kan geen systeem worden ingevoerd waarbij Teylingers voorrang krijgen. Wethouder Leo van der Zon liet dit vorige week weten aan de commissie Ruimte. Hij doet op dit moment onderzoek naar een eventuele uitbreiding van het terrein of het invoeren van betaald parkeren.


66e Bloemencorso van de Bollenstreek ‘Bon Appétit’ Zaterdag 20 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn route van Noordwijk naar Haarlem en komt daarbij weer langs gemeente Teylingen. Het is alweer de 66ste keer dat het Bloemencorso door onze regio trekt. Dit jaar is het thema van het Bloemencorso ‘Bon Appétit!’. De praalwagens en de met bloemen versierde auto’s vormen een kleurrijk decor. Onze Teylingse praalwagen staat in de spotlight met het thema ‘Streekproducten’.

Teylingse Praalwagen 2012

Ontwerp Teylingse praalwagen ‘Streekproducten’ Wilma Mesman ontwerpt de praalwagen van Teylingen. Hoe komt zij op een idee en hoe werkt haar creatieve geest? Wilma vertelt: “Het thema van het corso is Bon Appetit. De gemeente wil de focus leggen op streekproducten uit Teylingen. Dit zijn mooie ingrediënten voor een praalwagen. Ik heb ideeën verzameld binnen dit thema en heb zo de passende figuren gevonden die het verhaal op de wagen vertellen. De Blaarkopkoe, kaas en het

Wilma Mesman

landelijke gevoel zijn onmisbare elementen hierin. Zo is idee voor het ontwerp ontstaan.”

zijn de figuranten. Zo krijgen alle fases vorm en resulteren in het uiteindelijke ontwerp.”

“Een ontwerp maken bestaat uit fases. Eerst worden de figuren geschetst en daarna worden deze figuren op een passende wijze gerangschikt binnen de maatvoering en regels waar een praalwagen aan moet voldoen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat er voldoende zicht is voor de chauffeur en de wagen mag bijvoorbeeld niet te hoog worden in verband met viaducten en spoorwegen. Een belangrijk onderdeel

“Het leukste aan een creatief proces is het bundelen van alle ideeën en wensen. Dat is een uitdaging die ik zo goed mogelijk in wil vullen. Als het dan lukt en een mooie wagen ontstaat, geeft dat een goed gevoel. Bij de wagen van Teylingen is dit zeker het geval: een robuuste wagen die duidelijk ‘storytelling’ is: een lokale uitstraling met een krachtige boodschap. Iets waar Teylingen trots op mag zijn!”


Steekdagen 17 tot en met 19 april Veel vrijwilligers zetten zich tijdens de zogenoemde steekdagen in om de praalwagens te voorzien van duizenden bloemen. Tijdens de steekdagen is er ook voor publiek al veel te zien en te beleven. Denk hierbij aan rondleidingen en live muziekoptredens. Kijk voor een compleet overzicht van activiteiten op www.bloemencorso-bollenstreek.nl. Het steken van de praalwagens vindt plaats in de Klinkenberghallen aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. De entree bedraagt €4,- per persoon. Eerste bloemsteek Teylingse praalwagen op woensdag 17 april De steekdagen worden dit jaar geopend door de gebroeders Van der Plas uit Sassenheim. Ze veroverden de derde plek in de landelijke verkiezing ‘Boerenkaas Cum Laude 2013’. Dat ze goede kaas maken hebben zij al veel vaker bewezen, onder andere bij regionale kaaskeuringen. Nu wisten ze door te dringen tot de landelijke top drie van de Goudse Boerenkaas. Omdat het thema van de Teylingse praalwagen ‘Streekproducten’ is, zijn de gebroeders Van der Plas bij uitstek de personen om de eerste bloem in de praalwagen te steken!

“Het is voor ons een eer om samen met de burgemeester de eerste bloemensteek te mogen doen”, vertellen ze. “Streekproducten vinden we erg belangrijk. Onze kaas levert door de pure smaak en de ambachtelijke bereidingswijze op één van de weinigemelkveebedrijven in de streek een bijdrage aan de leefomgeving en bewijst dat ook kleinere bedrijven van economisch belang zijn.” Programma 14.30 uur – 15.00 uur: Ontvangst Klinkenberghallen, Rijksstraatweg 52 Sassenheim 15.10 uur – 15.15 uur: Eerste Steek door Gebroeders Van der Plas 15.15 uur – 16.15 uur: Een ijscoman staat klaar om de kinderen te trakteren op een ijsje! Tevens vinden er leuke activiteiten plaats, waaronder cupcakes versieren.

Jos en Ingrid Van der Plas

Kindercorso - doe mee! Doe mee aan het Kindercorso op zaterdag 20 april in Voorhout of Sassenheim. Voor het versieren van je fiets, step, of skelter kun je in Voorhout op vrijdag

19 april bloemen afhalen op het grasveld bij het NSstation Voorhout. Versier je fiets in Sassenheim in het Rusthofpark (of als u lid bent in de Beatrix speeltuin).

Vrijdag 19 april

Zaterdag 20 april

16.00 uur - 18.00 uur: Bloemen afhalen bij het NS-station Voorhout

10.30 uur: Verzamelen Kindercorso Voorhout - Kievitspark

18.30 uur - 20.00 uur: Fietsen versieren in het Rusthofpark en de Beatrix speeltuin

11.00 uur: Het Kindercorso Voorhout vertrekt vanuit de Dr. Kuyperlaan 10.30 uur: Verzamelen en daarna vertrek Kindercorso Sassenheim - Service Apotheek, Hoofdstraat

Route door Voorhout en Sassenheim Op zaterdag volgt het bloemencorso de onderstaande route met de globale tijden:

VOORHOUT

Leidsevaart ingang KTS Centrum

SASSENHEIM

Rotonde Oosthoutlaan <Rijksstraatweg Hoofdstraat – Warmonderweg/ A44

11.15 uur 11.30 uur 12.15 uur 12.45 uur

PAUZE Herstart Hoofdstraat – Partycentrum De Oude Tol Rotonde Sassenheim Noord

LISSE

Rotonde 2e Poellaan Centrum

14.00 uur 14.20 uur 14.50 uur 15.20 uur

Verkeershinder en afzettingen wegen Tijdens het Bloemencorso zijn verschillende wegen in Voorhout en Sassenheim afgezet. Wilt u het corso bezoeken, houdt u dan rekening met extra reistijd. Houd tijdens de steekdagen van 17 tot en met 19 april rekening met verkeershinder op de Rijksstraatweg tussen de rotonde Warmonderweg en de rotonde Oosthoutlaan.

Milieustraat zaterdag 20 april slecht bereikbaar In verband met het Bloemencorso is de milieustraat in Voorhout op zaterdag 20 april van 10.30 uur – 13.30 uur slecht bereikbaar. Het corso rijdt via de Oosthoutlaan richting Sassenheim.

Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso-bollenstreek.nl.


pagina 8

17 APRIL 2013

FAMILIE-BERICHTEN

(Correctie op de advertentie van vorige week)

Aanleveren familieberichten

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Blij en dankbaar melden wij u de geboorte te Leipzig (Duitsland) op 8 april 2013 van ons vijfde kleinkind

Per e-mail

Liesbeth

Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Teylinger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

dochter van Jutta en Mart Verhoog, zusje van Frederik. Marry en Georg Verhoog

Per post of afgeven

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

Ankie Jochemsz & Wilma Bleeker & Jollie Wildeman

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

zorgzaam en betrokken met oog voor details

Wij houden innig van je echtheid en waarheid mens zonder franje Ondanks alles op zo’n verlies nooit voorbereid Terwijl wij zijn hoofd ondersteunden en zijn handen vasthielden is mijn innig geliefde man, onze lieve vader, vriend en opa overleden. Wij houden ongelooflijk veel van hem.

Johan Boudewijn Kapteijn - Hans -

Uitvaartonderneming Teylingen Dag en nacht bereikbaar Tel: 06-30409466 www.uitvaart-teylingen.nl

Lid in de Orde van Oranje-Nassau * Sassenheim 21 juli 1939

† Rijsenhout, 13 april 2013

Sylvia Kapteijn Boudie en Marit Kapteijn Babs, Thijs

• Rouwtransporten door binnen en buitenland

Gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op donderdag 18 april van 19.00 tot 20.30 uur in de kantine van Tennisvereniging Rijsenhout, Konnetlaantje 27 te Rijsenhout. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op vrijdag 19 april in de grote aula van crematorium Westerveld, Duin en Kruidbergerweg 2-6 te Driehuis-Velsen. Tijd van samenkomst 13.00 uur. Na de plechtigheid is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in de ontvangkamer van Westerveld. Even waardig en dapper als hij zijn ziekte heeft gedragen, is overleden onze lieve broer en zwager

Hans Kapteijn Haarlem: Diek Kapteijn Sassenheim: Els van Biezen-Kapteijn Dick van Biezen

Voorhout - De Voorhoutse pop-/rockband BAF treedt vaak op door heel Nederland, maar niet zo vaak in het eigen Voorhout. Dat gaat nu wel gebeuren op zondagmiddag 28 april in de Winners Club in Voorhout, naast sporthal De Tulp. De Winners Club is open vanaf 15.00 uur en het optreden begint om 16.00 uur. De entree is gratis. Aanleiding om in Voorhout op te treden is dat BAF een nieuwe sologitarist heeft gevonden die men wil presenteren. Hoewel in het hele land werd gezocht, bleek Jeroen Breed, de nieuwe gitarist, uiteindelijk gewoon in Voorhout te wonen. BAF bestaat uit Vivianne Cleiren (zang en gitaar), Jeroen Breed (gitaar) en Peter Nelissen (drums en zang) uit Voorhout en Jeroen Gooyer (bas) uit Amsterdam. BAF is dit jaar op veel festivals te zien. Verder is men druk aan het repeteren en schrijven voor het debuutalbum met eigen werk dat in het najaar uit moet komen. Ook is de band uitgenodigd om op de beroemde Isle of Man TT te komen spelen. Ferry van Leeuwen Overigens gaan BAF en Ferry van Leeuwen samen optreden. Van Leeuwen is de zanger met het bekende kale hoofd van de I Luv Holland Band in het tv-programma ‘Ik hou van Holland’. Verder zingt hij bij de Edwin Evers Band. Deze band zorgt al jaren voor de muzikale omlijsting tijdens The Voice of Holland. Ook zit hij al vijftien jaar in de band van Marco Borsato. In vroeger tijden rockte hij bij onder andere Boom Boom Mancini. BAF en Ferry van Leeuwen stelden een set van zestig minuten samen. Daarbij zingt hij zowel solo als samen met zangeres Vivianne. Eind mei is Van Leeuwen klaar met de theatertour van de Edwin Evers Band en daarna is BAF te boeken met een gastoptreden van hem.

• Begraven • Cremeren

Hans is thuis, waar wij als familie de laatste dagen met hem willen samen zijn. Alstublieft geen bezoek aan huis.

Voorhoutse band BAF geeft concert

COLOFON

Els Kapteijn-Hoogervorst

correspondentieadres: Familie Kapteijn Postbus 189 2130 AD Hoofddorp

In Winners Club

www.deteylinger.nl Twitter: @DeTeylinger Oplage 16.000 Uitgave van

• Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Homechurch Teylingen Sassenheim - Sinds kort komt de Engelstalige ‘thuiskerk’ Homechurch Teylingen iedere woensdagavond samen. Men kan hiervoor elke woensdagavond om 20.00 uur terecht op het adres Zuilhofstraat 5 in Sassenheim. Voor meer informatie: Liz Wassenaar-Prescott, tel. 0252-211133, of e-mail: elizabeth.wassenaar@ gmail.com.

Gebruikt keramiek Warmond - Tot en met 28 april is het keldertje van galerie De Pomp in Warmond gevuld met keramiek van Lousje Backx-Brantjes. Zo zijn er onder andere slakommen, ovenschalen, rechthoekige schalen, kommetjesschalen, kleine potten, en kommetjes voor thee en koffie te zien.

KERKDIENSTEN Kerkdiensten van donderdag 18 t/m woensdag 24 april.

Sassenheim RK-Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): Zondag: 10.00 uur Eerste Communieviering m.m.v. Vivo. Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): Zondag: 10.00 uur ds. N. Paap, Den Haag; 19.00 uur ds. H.R. Betting (zangdienst). - Julianakerk (Julianalaan 6): Zondag: 10.00 uur ds. H.R. Betting (Avondmaal). Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): Zondag: 10.00 uur dhr. L.J. van den Broek.

Voorhout RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): Donderdag: 18.45 uur Viering in Dagkapel. Zondag: 10.00 uur Eerste Communieviering. Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): Zondag: 10.00 uur ds. J.W. van den Berg.

Warmond RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): Zondag: 10.30 uur Eucharistieviering met Papillon (Communieviering). RK-Kapel Mariëngaerde (Mgr. Aengenentlaan 3): Donderdag: 11.00 uur. Zondag: 10.00 uur. Dinsdag: 11.00 uur. Protestantse Gemeente (Herenweg 82): Zondag: 10.00 uur ds. I. van den Heul, Leiden. Baptistengemeente Kaleb (Herenweg 80): Zondag: 10.30 uur ds. W.F. van Rijn.

MEDISCHE DIENSTEN Ambachtsweg 7 A Postbus 3066, 2220 CB Katwijk telefoon 071-4022901 fax 071-4032325 Advertenties Contactgegevens binnendienst: Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: dinsdag 11.00 uur Redactie Eindredactie: Piet van der Vooren e-mail: redactie@deteylinger.nl telefoon 071-3010118 Contact bij voorkeur per e-mail Sluitingstijd kopij: maandag 17.00 uur Verspreiding Telefoon 071-4022901, of e-mail: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl De Teylinger wordt iedere woensdag huis-aan-huis verspreid in de gemeente Teylingen en is bovendien af te halen op de volgende adressen: Sassenheim: Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25; Bruna, Hoofdstraat 207; Primera Van der Lans, Hoofdstraat 208; Speciaalzaak Kaldenbach, Hoofdstraat 243; Esso Selfservice, Oosthoutlaan 2. Voorhout: Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1; Autobedrijf Schoonoord, Herenstraat 8; Plus Van Dijk, Herenstraat 45; Hoek Boek & Kantoor, Herenstraat 63; Primera, Jacoba van Beierenhof 26. Warmond: Albert Heijn, Dorpsstraat 2; VVV, Dorpsstraat 88 A; De Nie Toys & Stamps, Dorpsstraat 106. Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondisementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Avond-, nacht- en weekenddiensten.

Alarm Ambulance, brandweer en politie: tel. 112. Dier in nood: tel. 144.

Huisarts Alleen spoedeisende huisartsenhulp (maandag t/m vrijdag 17.008.00 uur, weekend en feestdagen): Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 B, Voorhout, tel. 0252-240212 (altijd eerst bellen).

Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www. tandartswaarnemingbollenstreek. nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur.

Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216.

Dierenarts Via telefoonnummer Dierenkliniek Sassenheim (tel. 0252-232219) en Dierenkliniek Voorhout (tel. 0252215231) verneemt men welke dierenarts waarneemt.


17 april 2013

pagina 9

Enkele omwonenden tegen afbouw

Hoorzitting Speelmanmolen binnen kwartiertje gepiept Sassenheim - De hoorzitting over het bestemmingsplan om de afbouw van molen De Speelman aan de H. Knoopstraat in Sassenheim mogelijk te maken, bracht vorige week geen nieuwe feiten. Er waren drie insprekers en de raadscommissie Ruimte had geen vragen aan hen. Door Nico Kuyt

De bijna verloren traditie van het narcissenslingers rijgen wordt nieuw leven ingeblazen.

Narcissenslingers rijgen in Voorhout Voorhout - In het weekeinde van het Bloemencorso, zaterdag 20 en zondag 21 april, wordt in de Bollenburcht nabij de Ruïne van Teylingen in Voorhout de bijna verloren traditie van het narcissenslingers rijgen nieuw leven ingeblazen. Op het voorterrein bij de Bollenburcht/Fiorile, zichtbaar vanaf de Teylingerlaan, staan tafels opgesteld en zijn narcissen, draad en naald beschikbaar voor liefhebbers die een slinger willen rijgen. Bij slecht weer zal het binnen worden gehouden. De kosten bedragen € 2,50 voor een kleine slinger voor een fiets en 5 euro voor een autos-

linger. Er is voldoende parkeergelegenheid. Ook worden kant en klare slingers te koop aangeboden voor zowel fietsers als auto’s. Beide dagen duren van 11.00 uur tot 16.30 uur. Door het extreem koude weer in maart en begin april komt de showtuin bij De Bollenburcht veel later dan gepland tot leven, maar nu staat toch een deel van het narcissenassortiment te bloeien en ook de eerste vroege tulpen en hyacinten tonen hun kleuren. De showtuin omvat ongeveer 700 soorten bloembollen en is gratis te bezoeken. Bezoekers kunnen via de showtuin hun keuze bepalen om bloembollen te kopen welke dan later in het jaar worden toegestuurd.

Vragen aan B&W

VVD komt opnieuw met buurtbemiddeling Teylingen - VVD-raadslid Ard van der Steur heeft aan B&W vragen gesteld over buurtbemiddeling, waarmee burenruzies en andere onmin tussen inwoners kan worden gesust. Hij wil dat B&W een mogelijk toepassen in Teylingen gaat onderzoeken. Het bekijken van het invoeren van buurtbemiddeling in Teylingen is een oude wens van de VVD. Het staat in iets andere vorm in het verkiezingsprogramma van de partij en maart vorig jaar diende de fractie een initiatiefvoorstel in om B&W een pilot op te laten starten. B&W nam het idee toen niet over. Nu zwengelt Van der Steur de buurtbemiddeling opnieuw aan door hierover vragen aan B&W te stellen. De liberale politicus stipt aan dat deze vorm van bemiddeling, onder leiding van een onafhankelijke wijk-

of buurtgenoot, al in veel gemeenten is ingevoerd. Het levert voor de politie een besparing op en maakt capaciteit vrij omdat, in plaats van agenten, vrijwilligers van de buurtbemiddeling worden ingezet bij ruzies tussen wijkbewoners over onder andere geluidsoverlast, afval, verkeerd geparkeerde auto’s, te hard rijden in de buurt en discussies over groen, honden en schuttingen. De beperkte financiering kan naar zijn inschatting worden opgebracht door de woningcorporaties en de gemeente. Van der Steur vraagt B&W de ervaringen van de omringende gemeenten te onderzoeken en met de woningcorporaties te bespreken of zij eraan behoefte hebben en bereid zijn als medefinancier op te treden. Tevens wil hij dat de politie wordt gevraagd hoeveel inzet zij precies plegen op terreinen die door middel van buurtbemiddeling in de kiem worden gesmoord.

Tegen de afbouw van de molen naar een hoogte van 23 meter zijn acht zienswijzen ingediend, met name vanwege overlast door geluid, schaduw, inkijk en brandgevaar. De indieners kregen vorige week de gelegenheid om voor de commissie hun bezwaren te verduidelijken. Voor de bijeenkomst was anderhalf uur gepland, maar binnen een kwartiertje was het gepiept. Het bleek dat een aantal omwonenden geen uitnodiging had ontvangen en dat er geen stukken aan hen waren toegezonden. De advocaat van de rechtsbijstand had de informatie niet aan zijn cliënten doorgestuurd, maar de hoorzitting ging toch door. De commissie vond de kans bijzonder klein dat de indieners niet zouden weten dat de zitting gehouden werd, mede vanwege de berichtgeving in de media. De drie insprekers lichtten daarna hun bezwaren toe. Zo vond John de Vogel dat B&W wel heel gemakkelijk over de bezwaren heen stapt zonder daarvoor goede argumenten te geven. B&W negeert wat provincie heeft uitgesproken over molenbiotopen en het RBOI-rapport waarin staat dat af-

Molen De Speelman blijft de gemoederen bezighouden (Archieffoto: Willem Krol). bouwen tot een stedenbouwkundig ongewenste situatie leidt. “Ik ben overtuigd dat het voor de Raad van State voor de gemeente ongunstig zal uitpakken. Het is zonde van de tijd, want die procedure zal ik zeker volgen”, aldus De Vogel. Dit vond ook de heer Duinhoven. “De kans van slagen is gering. Het is zinloos hier geld aan te spenderen. Intussen hebben de omwonenden er al drie jaar lang last van. Hoe lang is het nog reëel dat de gemeente als een Don Quichotte deze wieken achterna jaagt?” Ook Ronald Sira meende dat de antwoorden op de zienswijzen totaal niet zijn onderbouwd. “Volgens onze advocaten zal dit bij de

Kinderarbeid definitief taboe voor Teylingen Teylingen - De gemeente zal geen producten meer kopen die met kinderarbeid zijn geproduceerd. De raadscommissie Bestuur was hierover vorige week unaniem. Met de nieuwe inkoop- en aanbestedingsregels schaart de gemeenteraad zich achter het burgerinitiatief van het Platform Millenniumgemeente Teylingen. De gemeente stelt zich daarmee als voorbeeld voor het bedrijfsleven, want Teylingen sloot zich in 2007 aan bij de landelijke groep van Millenniumgemeenten om armoede de wereld uit te helpen. Een gebruik van producten vervaardigd door kinderarbeid staat hier haaks tegenover. “Het betekent dat wij vanaf nu regels hebben en met die werkelijkheid aan de slag gaan”, zo liet burgemeester Marjan van Kampen weten. Met het platform heeft zij afgesproken om een plan voor de komende jaren te maken. “Wij gaan de millenniumgedachte uitstralen en kijken hoe we de komende jaren Teylingen als Millenniumgemeente op de kaart kunnen

zetten.” Vorige week kaartte raadslid Marijke Haroun (Belang van Teylingen) nog even aan dat er niet alleen sprake is van armoede in landen ver bij ons vandaan, maar dat ook in Teylingen door kinderen steeds vaker producten worden aangeboden aan de deur waarbij een ouder op afstand toekijkt, volgens haar mede ingegeven door de crisis. Ze vond dat ook dit verschijnsel aandacht verdient. Maar naar de mening van de overige fracties moest hier toch een relativering worden toegepast. Ten eerste is het geen taak van de gemeente. Ten tweede treft het ook kinderen die via pril ondernemerschap een zakcentje verdienen door bloemen aan de deur te verkopen. “Dat is alleen maar charmant. We moeten bij kinderen die aan de deur verkopen niet meteen denken dat er armoede of kinderarbeid achter zit”, meende Joost Peetoom (PvdA). Het voorstel over de kinderarbeid gaat als een hamerstuk naar de gemeenteraad voor een besluit.

Raad van State niet geaccepteerd worden”, voorspelde hij. Met name de brandveiligheid was voor hem een punt. “De molen staat dicht bij ons huis. Als de molen in de fik vliegt vallen de kap en wieken op ons huis, juist waar mijn zoon ligt te slapen.” De molen komt naar zijn mening beter tot zijn recht op een andere plek. De gemeente heeft echter al aangegeven dat verplaatsing niet aan de orde is. Het is te duur en de molenstomp verliest dan zijn status als rijksmonument. Op 14 mei gaat de commissie het bestemmingsplan inhoudelijk behandelen en op 30 mei neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Gymzaal geen monument meer Sassenheim - B&W heeft besloten om de gymzaal van de voormalige Kompasschool aan de Westerstraat te schrappen als gemeentelijk monument. De eigenaar, de Protestantse Gemeente Sassenheim vroeg daarom. De school zelf is in eigendom van de gemeente en blijft de beschermde status behouden. De gymzaal is op dit moment in gebruik voor kindernevendiensten en op doordeweekse dagen tijdelijk verhuurd aan kinderopvang Jip en Janneke. Nu de gymzaal geen gemeentelijk monument meer is, is het mogelijk deze te slopen. De kerk wil op de plek een kerkelijk centrum bouwen als onderdeel van de herontwikkeling rond het Hortusplein. B&W heeft de monumentencommissie om advies gevraagd. Deze is van mening dat de monumentale waarde van de school niet wezenlijk wordt aangetast door het afbreken van de gymzaal. De gymzaal dateert uit een andere periode dan de school, namelijk 1952. De school zelf uit 1930.

Iedere vrijdag op het Raadhuisplein

VOORHOUT VERSMARKT VOORDEEL Nieuwe oogst Nicola aardappelen 5 kilo 3.95 Boskroten 2 bossen 2.50 Bospeen 2 bossen 2.50 Radijs 2 bossen 1.20 Rode Florida grapefruits 10 stuks 3.95 Harde smaakvolle top Elstar v.a. kilo 3.95 Zoete Nieuwe Oogst pitloze Thompson seedless druiven 1/2 kilo 1.95 heel kilo 3.50

Firma P. en G. Visser

Aardappelen, groenten & fruit


Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 april

Aspergeschotel

Rijk gevulde verse soepen

Kant-en-klaar uit eigen keuken...

Bereid in eigen keuken keuze uit 15 soorten

Sonja salade Heerlijke salade met saus op yoghurt basis

0.

150 gram

99

¤ Roseval aardappels Gekruid met provence marinade

250 gram

¤

0.

Herenstraat 86 - Voorhout Tel: 0252214075

89

Speel mee. Maak kans op een TV. Ter gelegenheid van de kroonswisseling hebben de

4 versspecialisten van de Herenstraat in Voorhout

een feestelijke actie. Vanaf vrijdag 12 t/m zaterdag 27 april is uw kassabon geld waard. Bij een totale besteding van € 20,- aan kassabonnen van: vishan

del

De Klok

John Voordouw keurslager

maakt u kans op een flatscreen TV van 80 cm breed. Tevens zijn er 4 cadeaubonnen van € 20,- als troostprijs. Doe uw kassabonnen in de speciale ORANJE tonnen bij de versspecialisten. Maandag 29 april om 16.00 uur is de feestelijke prijsuitreiking. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door de firma IJsselmuiden

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage!

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Actie: 2e zône slechts:

€10

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

*

n all-i

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

MEGASNUFFEL,8 3 MARKTWEEKEND € K P A Zaterdag 20 april 2 HALLEN Zondag 21 april 3 HALLEN

Na

10-16 uur, De Lasso 24, Roelofarendsveen ANTIEK, CURIOSA, OUD & VERS!

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637


17 april 2013

pagina 11

School moet volgend jaar starten

Wethouder kan verder met Leo Kannerschool bij KTS Voorhout - Er tekent zich in politiek Teylingen een duidelijke eensgezindheid af voor de realisatie van een nieuw schoolgebouw voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (VSOZMOK) bij de KTS in Voorhout. Door Nico Kuyt Het speciaal onderwijs van de Leo Kannerschool werd eerst in de voormalige Kompasschool aan de Jacoba van Beierenlaan in Sassenheim gegeven. Het aantal leerlingen bleef echter achter bij de prognose en de school moest de deuren sluiten. Nu zal er een doorstart plaatsvinden naast de KTS, waarbij beide scholen elkaars specialistische ken-

nis en voorzieningen inbrengen. Het plan is om op 1 augustus 2014 te starten en uit te groeien naar 55 leerlingen. Volgens wethouder Kees van Velzen is dit aantal heel reëel, mede vanwege de ‘Op de rails’- en ‘Rebound’-leerlingen van de KTS die dan in de Leo Kannerschool een plek krijgen. Vorige week was er dan ook bereidheid in de raadscommissie Welzijn om 200.000 euro aan de wethouder beschikbaar te stellen voor de voorbereiding van de nieuwe lokatie. De architect kan daarmee aan de slag. De gemeenteraad moet het geld nog officieel voteren, maar naar het zich laat aanzien is dit een formaliteit. Wel vroeg raadslid Elsbeth Koek (PvdA) aandacht voor aspecten van duurzaamheid bij de realisatie van de nieuwe school. Wethouder Kees van Velzen

gaf aan dat hij uitermate voorzichtig is geweest om uitgaven te doen waar geen dekking voor is. “Maar ik doe mijn best. Ik neem de handschoen op om vanuit de regierol van de gemeente met de partijen te kijken om duurzaamheid meer kansen te geven”, zo gaf hij aan. De wethouder is nog in onderhandeling met de Hoogland Stichting over de aankoop van de benodigde gronden. “Er liggen mooie kansen. Wij hebben een buitengewoon goed gesprek gehad. Er komt de komende maanden een mooie oplossing uit. De stichting heeft een uitstekende grondhouding en ik ben er heel positief gestemd over”, aldus Van Velzen. Als het perceel echter niet verkregen kan worden, dan is elke grond onder het plan verdwenen.

Verschrikkelijke Ikke in Hollandse bloemen Streek - Onverwacht komt de internationale blockbuster Verschrikkelijke Ikke 2 met een bijzondere verrassing voor alle Hollanders. Aangezien deze familiefilm straks ook in 3D te zien is, laat Universal Pictures de filmfiguren driedimensionaal tot leven komen in Hollandse bloemen. De bekende minions nemen deel aan het Bloemencorso van de Bollenstreek op 20 april.

aan een prachtige voorstelling, want een echte minion-fan weet dat minions dol zijn op bananen. Verschrikkelijke Ikke 2 en het bloemencorso zijn al een tijdje druk met de voorbereidingen van het voorjaarsbloemenfeest van de Bollenstreek. De bouw van het frame van het Verschrikkelijke Ikke 2 kunstwerk is voltooid, een moeilijk proces met stalen constructies, en staat nu klaar voor de volgende stap: het bloemensteken. Van 17 tot 19 april

wordt Verschrikkelijke Ikke 2 in de bloemen gezet door vrijwilligers in Sassenheim. Op zaterdag 20 april is dan het grote moment: de praalwagen reist met het corso van Noordwijk via Voorhout en Sassenheim naar Haarlem om duizenden mensen te vermaken. Eenmaal aangekomen in Haarlem zal de film op wielen aan het Spaarne staan waar hij op zondag 21 april nog de hele dag te bezichtigen is.

Deze vrolijke bezichtiging maakt de bezoekers van het corso warm voor de familiefilm van deze zomer. Verschrikkelijke Ikke 2 is vanaf 26 juni te zien in alle bioscopen, in de originele en de Nederlands gesproken versie, ook in 3D. Nog nooit heeft een internationale film van zo’n groot formaat deelgenomen aan een bloemencorso. Zoals corsovoorzitter Leo van der Zon enthousiast stelt: “Dit wordt echt een topper die vooral bij het jeugdige publiek een onvergetelijke indruk zal maken”. Verschrikkelijke Ikke 2 heeft bijzondere verrassingen voor het publiek in petto over hun kleurrijke praalwagen. Het thema Bon Appetit leent zich

MareGroep ‘uitstekend’ Voorhout - De MareGroep heeft een lovende rapportage ontvangen na een toetsingsbezoek dat Cedris, de brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie, het bedrijf recentelijk bracht. MareGroep werd beoordeeld op maatschappelijke taak en positie, kwaliteit van de dienstverlening, goed werkgeverschap, inzet van middelen, transparant en integer handelen, en bestuur en toezicht. Op al deze gebieden werd MareGroep met het hoogst haalbare cijfer gewaardeerd. Aanleiding voor de audit was de in 2009 overeengekomen branchecode, waarin de uitgangspunten voor een zorgvuldige en transparante omgang met kwetsbare mensen en publieke middelen zijn vastgelegd. De hoge waardering bewijst dat MareGroep zowel maatschappelijk als financieel meedraait in de top van gezonde bedrijven.

Met school naar opera Voorhout - Alle groepen 3 en 4 van de Voorhoutse basisscholen bezochten deze week in jongerencentrum @hok de opera ‘Koninginnesoep’. Dit werd georganiseerd door Kunstgebouw, waar de scholen mee samenwerken. Omdat de meeste scholen aandacht besteden aan de komende troonswisseling sluit dit thema prima aan. Voor die leeftijdscategorie is opera niet een doorsnee voorstelling. Ze moesten wel even wennen aan de hoge noten die de zaal inknalden. Evelien Asberg en Ron Vervuurt zijn de klassieke zangers van Opera Dolleboelja (zie foto). Het gezongen verhaal werd sprankelend gebracht, wat de kinderen erg aansprak. Op deze manier kwamen de kinderen in aanraking met klassieke muziek.

Gezellig druk op voorjaarsmarkt Voorhout - Het was zaterdag gezellig druk tijdens de jaarlijkse voorjaarsmarkt van woonservicecentrum ActiVite AgnesStaete in Voorhout (zie foto). Er waren onder andere tweedehands spullen, kaarten en poffertjes. De plantjes werden gesponsord door TuineXtra uit Noordwijk. Kinderen konden zich laten schminken en er was een karikatuurtekenaar. Frans van Hoekelen had bijna het gewicht van een Jumbo Boerenkaas (52,13 kg) geraden. Hiermee heeft hij een Boerenkaasje van de firma Neuteboom-Kaas Verswereld uit Voorhout gewonnen.

In Voorhout

VVD discussieert over welzijn, zorg en veiligheid Voorhout - In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 organiseert de VVD Teylingen een aantal discussieavonden. Aan de hand van stellingen worden thema´s uitgediept. De VVD probeert met deze thema-avonden Teylingers te interesseren voor de gemeentepolitiek. Daarnaast probeert de partij deskundigen en belanghebbenden te horen om input te krijgen voor haar gemeentelijk verkiezingsprogramma 2014-2018. De laatste bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 23 april in café-restaurant Cheers aan de Herenstraat 106 in Voorhout. De aanvang is 20.00 uur. De avond gaat over welzijn, zorg en veiligheid. “Er staat veel op het spel. Gemeenten krijgen van het Rijk nieuwe taken toegewezen. Vooral op de terreinen welzijn, zorg en veiligheid komt er veel op gemeenteraden af ”, aldus Marlies Volten, VVD-fractievoorzitter in de Teylingse raad. Er zijn twee gastsprekers: Jaap de Kok, teamchef politie NoordwijkTeylingen, en Robert ´t Jong, directeur van de ISD Bollenstreek. Zij hebben stellingen aangedragen. Uit eigen liberale kring zijn ook stellingen ingebracht door wethouder Karin Lambrechts en, naast Marlies Volten, door de fractieleden Tamara Jopp en Sabrina van der Lubbe, die de thema´s in hun portefeuille hebben. De stellingen ver-

tolken niet persé het gedachtegoed van de VVD. De partij wil discussie uitlokken en informatie verzamelen voor haar verkiezingsprogramma. Zo zal de zaal de vraag worden voorgelegd of voorzieningen die voortvloeien uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning moeten worden verstrekt aan Teylingers die vanwege het ouder worden individuele voorzieningen nodig hebben. Of, moet de gemeente in tijden van economische malaise een budget beschikbaar stellen voor reïntegratie aan alle mensen met een uitkering of alleen aan kansrijke groepen? Evenzo indringend zijn stellingen met de vraag of, vanwege het bestaan van landelijke en lokale regelingen voor minima, een voedselbank in Teylingen in principe niet overbodig is. En of er bij het verstrekken van een bijstandsuitkering altijd een tegenprestatie moet worden gevraagd. Met betrekking tot veiligheid bij evenementen zal onder meer de vraag worden gesteld of extra politieinzet gerechtvaardigd is als het evenement zelf geen zichtbare bijdrage levert. Een andere stelling betreft het eventueel bekostigen van een extra wijkagent in Teylingen. “Op dit soort zaken zal beleid moeten worden gemaakt, waarbij lastige keuzes onvermijdelijk zijn. En dat maakt de gemeentepolitiek interessant”, aldus Marlies Volten. De discussieavond is openbaar en wordt geleid door Heleen Steens, vice-voorzitter van de VVD Teylingen.

Column Carmen van den Bosch

Ik heb helemaal geen extra vitaminen of supplementen nodig! Ik eet toch heel gezond? Hoor je het je buurman zeggen? Of je ouders? Uiteraard is het waar dat wanneer je je lichaam uitgebalanceerd voorziet van koolhydraten,

vetten en eiwitten je zeer gezond bezig bent. Echter is het ook zo dat we bepaalde stoffen slecht zelf kunnen aanmaken of verwerken omdat we misschien ergens in ons lichaam wel testbeeld of storing hebben. Dagelijks je lichaam trakteren op

visolie, vitamine C, magnesium en vitamine D geeft je een zeer gezonde boost! Helemaal met dit aanhoudende koude weer. Superfoods, vitaminen en supplementen behoedt ons lichaam voor mankementen .

www.carmendecoach.nl carmendecoach@gmail.com M 06 – 46 13 87 21


Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs.

Katwijk

Goudwisselkantoor

Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en

Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Apeldoorn

Enschede

Utrecht Rotterdam Nijmegen

d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

verzamelingen langskomen.

Amersfoort

Den Haag

Klaaswaal Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Heerlen

Onze wagens rijden dagelijks door de regio Particulieren Gemakkelijk online of telefonisch bestellen

Bedrijven Snel en voordelig, ook voor uw bedrijfsafval

Bel ons

071-4022552

CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Alle soorten afval:

! ACTIEw &

ou 6 m B ntainer co Sloop - incl. BTW , € 220 3

BERNARD SCHULTE BV BERNARD SCHULTE BV

3 m3 container

• Bouw- en sloop • Puin • Hout

6 m3 container

ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN

Pakketprijzen Aantal panelen

Totaal Wp

Omvormer

720 Wp 1440 Wp 1920 Wp 2400 Wp 2880 Wp

Soladin 600 XS 2000 XS 2000 XS 3200 XS 3200

• Groen • Grond • Bedrijfs

10 m3 container

• Papier/Karton • Metaal/IJzer

De voordelen

10 m3 container gesloten

Voor 10 uur besteld, dezelfde dag nog geleverd

Incl. brengen, halen en afvoerverwerking

Vaste all in prijzen

Betaling via iDeal of contant

Makkelijk online of telefonisch te bestellen

Speciale regiotarieven

www.vlkcontainers.nl De Scheysloot 60 | 2201 GN Noordwijk Tel: 071 40 22 552 | info@vanleeuwencontainers.nl

3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Prijs incl. omvormer en bevestigingsmateriaal € 1.495,€ 2.955,€ 3.678,€ 4.435,€ 5.125,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 3 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

VOORHOUT VOORHOUT WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL


17 april 2013

pagina 13

Rechter wijst bezwaar van de hand

Beroep Wakker Teylingen tegen wethouder struikelt Voorhout - De gemeenteraad van Teylingen heeft terecht het bezwaar van de bewonersgroep Wakker Teylingen niet-ontvankelijk verklaard tegen de ontheffing van wethouder John Stuurman om in de gemeente te moeten wonen. Dit bevestigt de rechtbank in een beroepszaak die was aangespannen door de bewonersgroep Wakker Teylingen. Door Nico Kuyt De bewoners rond de Mozartlaan in Voorhout waren ontstemd over de keuze van de bouwroute voor de realisatie van de eerste fase van nieuwbouwwijk Hooghkamer, en de wijze waarop deze plaatsvond. De keuze langs de Mozartlaan en het Offenbachpad bracht Wakker Teylingen in het verzet. Nadat een bezwaar tegen de route op niets uitmondde, ging de groep in protest tegen de wethouder zelf. Als de wethouder in Teylingen zou wonen, dan

Wethouder John Stuurman. zou hij een andere bouwroute hebben gekozen, zo stelden zij. Daarbij werd gewezen op een route via de Jacoba van Beierenweg, een voorstel die omwonenden van deze weg op hun beurt niet bepaald konden

waarderen. Wakker Teylingen diende een bezwaar in, maar werd door de gemeenteraad niet-ontvankelijk verklaard, want de groep is niet belanghebbend. Op grond van de wet kan iemand pas bezwaar maken als hij objectief, bepaalbaar en rechtstreeks persoonlijk is geraakt en een persoonlijk belang heeft boven alle andere burgers. En dat was niet het geval. De groep stapte naar de rechter, maar ook hier kreeg de groep geen gelijk. De rechtbank verklaarde het beroep ongegrond, want het belang van de bezwaarmakers onderscheidt zich niet van andere burgers. De omstandigheid van de bouwroute kan volgens de rechter niet worden gezien als een voldoende persoonlijk belang. Niet is gebleken dat de komst van de bouwroute, besloten door het voltallige college van B&W, iets te maken heeft met het al of niet woonachtig zijn van Stuurman in de gemeente. De gemeenteraad heeft daarom volgens de rechter terecht het bezwaar nietontvankelijk verklaard.

Warmondse Benine Stuijt in Zuid-Afrika

Vrijwilligster houdt kinderen van de straat met surflessen

Sassenheim - Basisschool De Overplaats in Sassenheim stond woensdagochtend 10 april geheel in het teken van rekenen. Die ochtend werd deelgenomen aan de Nationale Rekendag. Landelijk staat deze voor 17 april gepland, maar omdat de school die dag gesloten is vanwege een studiedag is de dag een week naar voren gehaald. Voor alle groepen van de school waren activiteiten ontwikkeld rondom het thema ‘Spelen met meten en meetkunde’. De school werd voor die gelegenheid omgebouwd tot rekenpretpark, waarin de leerlingen allerlei spannende en leerzame activiteiten konden ondernemen. De dag werd feestelijk geopend door het naar binnen gaan via een heuse pretparkpoort die speciaal voor dit feest door kinderen van groep 8 was geconstrueerd (zie foto). En ook daar kwam vaardigheid in rekenen en meten goed van pas.

Warmond - De 18-jarige Benine Stuijt uit Warmond besloot als onderdeel van haar tussenjaar vrijwilligerswerk te doen in Kaapstad in Zuid-Afrika. Ze koos voor een surfproject met Projects Abroad, waarmee ze door middel van sport kinderen uit kansarme achtergrond kon helpen. Op het surfproject hebben vrijwilligers de mogelijkheid om zelf te leren surfen, en als naschoolse activiteit lessen te geven aan lokale kinderen. Naast dat het de kinderen van de straat houdt, leren ze plezier te hebben door te sporten, samen te werken en fungeren de vrijwilligers als belangrijk rolmodel. Benine koos het project omdat ze altijd al geïnteresseerd was in surfen en het helpen van anderen. Uiteraard genoot ze van alle dagen op het strand, maar haalde ze het meeste plezier uit het werken met de kinderen uit de lokale sloppenwijk. “Surfen is moeilijker dan ik dacht, maar iedereen kan deelnemen aan het project omdat de kinderen gewoon heel veel aan jouw positieve aandacht hebben. Soms spendeerden we een hele middag spelend in het water en ze genoten daar net zoveel van. Ik moest de kleine jongens af en toe wel aanspreken op al hun

Inschrijving voor duurzaamheidsprijs Benine Stuijt: “Surfen is moeilijker dan ik dacht, maar iedereen kan deelnemen aan het project omdat de kinderen heel veel aan jouw positieve aandacht hebben”. vriendinnetjes”, knipoogt Benine. Dankzij haar project heeft Benine Stuijt ook kunnen werken met vrijwilligers uit andere delen van de wereld, en samen hebben ze verschillende weekendtrips gemaakt. Net als de andere vrijwilligers verbleef Benine in een lokaal gastgezin, waar ze zowel de cultuur als het leven in Kaapstad heeft kunnen ervaren. “Mijn gastgezin was zo lief, en ze grapten af en toe dat ze niet wilden werken en met mij naar het

strand wilden gaan”. Benine kijkt uit naar het introduceren van de open en welkome manier van leven die ze in Zuid-Afrika heeft geleerd. “Alles is gewoon geweldig. De mensen zijn zo vriendelijk, zelfs als ze niets van je willen. Thuis is dat niet altijd zo vanzelfsprekend”, vertelt Benine. Ze adviseert toekomstige vrijwilligers om ieder moment als een hoogtepunt te ervaren: “Het is waarschijnlijk de leukste en meest waardevolle ervaring van je leven.”

Bij CJG in Sassenheim

Workshop ‘Leren luisteren’ voor ouders Sassenheim - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 17 april in Sassenheim de workshop ‘Leren luisteren’ voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar. Tijdens deze workshop komen diverse onderwerpen rondom ongehoorzaamheid van kinderen aan bod. Alle ouders en verzorgers kennen het moment dat zij merken dat hun kind niet naar hen luistert. Het is normaal dat kinderen grenzen uitproberen, maar ze moeten ook leren om te gehoorzamen. Ouders en

Rekendag op De Overplaats

verzorgers kunnen hun kind leren om mee te werken en zich goed te gedragen. Zo helpt het om een plan te hebben voor situaties wanneer hun kind ongehoorzaam is. Door te werken met een plan is de kans groter dat hun kind luistert naar wat zij vragen en zeggen. In de workshop ‘Leren luisteren’ worden tips gegeven volgens de Triple P-methodiek om ouders en verzorgers te helpen kinderen grenzen te leren accepteren en te doen wat hen wordt gevraagd. Daarnaast is er voldoende

ruimte om met anderen ervaringen en ideeën over opvoeden uit te wisselen. ‘Leren luisteren’ vindt plaats op woensdag 17 april van 19.15 tot 21.45 uur. Alle ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar zijn welkom. De workshop kost 5 euro. In andere CJG-workshops worden de thema’s ‘Lekker leren slapen’, ‘Op stap met je kind’ en ‘Omgaan met ruzie en agressie’ behandeld. Deze zullen in mei en juni in Sassenheim plaatsvinden. Voor meer informatie en aanmelding: www.cjgcursus.nl.

Teylingen - De gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout hebben de handen ineen geslagen om duurzame bedrijvigheid in de Bollenstreek te belonen en te stimuleren. Er zijn meer dan 8500 bedrijven in de streek gevestigd, waarin veel duurzame investeringen zijn gedaan. In 2009 is de prijs voor het eerst uitgereikt. Wie bijvoorbeeld een wagenpark heeft verduurzaamd met elektrische auto’s komt in aanmerking. Of agrariërs die hun bollenland inzetten als tijdelijke waterberging. Of innovaties zoals de Groene

Schoen. Maar ook het inzetten van Wajongeren, mindervaliden of de Maregroep wordt gezien als een duurzame investering in de omgeving. Aan de prijs hebben zich duurzame bedrijven uit de streek verbonden, zoals AkzoNobel, C&A en EE Care. Ook in de jury zitten duurzame ondernemers, zoals Andrea van de Graaf van Urgenda, Wim Kaptein van Kaptein Orthopedie en Martijn Vroom, wethouder Natuur en Milieu van de gemeente Noordwijk. Inschrijven kan tot 10 mei via www. duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl. De uitreiking is op 14 juni.

Kindercorso in Sassenheim Sassenheim - Zaterdag 20 april gaat ook in Sassenheim het kindercorso van start. Traditiegetrouw wordt het kindercorso georganiseerd door de Teylingen Ondernemers Vereniging kern Sassenheim. Elk jaar levert dit een mooie, bonte en kleurrijke stoet op waarin wel duidelijk wordt dat het corso erg leeft bij de jeugd. Alle kinderen uit Sassenheim mogen vrijdag 19 april vanaf 18.30 uur hun fiets, step of skelter komen versieren bij het paviljoen in park Rusthoff of in speeltuin Beatrix.

Bloemen en oase zijn beschikbaar. Voor de vaders en moeders is er koffie of thee tegen een kleine vergoeding te verkrijgen. Zaterdagochtend start om 10.30 uur voor Apotheek Sassenheim aan de Hoofdstraat 190 de optocht. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door de Jeugdband van Adest Musica. De optocht eindigt op het plein bij de Dorpskerk, alwaar alle deelnemertjes een traktatie kunnen verwachten. Vanaf 12.00 uur zal de Stageband van Adest Musica op het kerkplein gevarieerde muziek spelen van pop tot swing.


Eindelijk lente... Kom naar Keukenhof!

Openstelling 21 maart t/m 20 mei dagelijks van 08.00 â&#x20AC;&#x201C; 19.30 uur.

Het leukste en fleurigste dagje uit! Meer informatie en ticketverkoop:


17 april 2013

pagina 15

Tijdens slotvergadering

In de Julianakerk

Kindergemeenteraad moet kiezen uit vier projecten

Oranjeconcert door Crescendo Sassenheim

Teylingen - Donderdag 18 april om 19.00 uur is de vergadering van de Kindergemeenteraad in de raadzaal van het Bestuurscentrum in Voorhout. Vertegenwoordigers van vier schoolklassen zijn dan voor een avondje kinderraadslid. De kinderraadsleden mogen die avond kiezen uit vier projecten die zijn ingediend door verenigingen en organisaties.

Sassenheim - Het jaarlijkse Oranjeconcert van de Christelijke Harmonievereniging Crescendo uit Sassenheim komt er weer aan. Dit concert vindt altijd plaats rond Koninginnedag en zal dit jaar, evenals Koninginnedag zelf, een extra feestelijk tintje krijgen. De vier orkesten die de vereniging rijk is zullen allemaal hun steentje bijdragen. Verder zal zwaar koper-docent André Vulperhorst, die al 25 jaar docent is bij Crescendo, meerdere malen optreden als solist op zijn bastuba. Het Oranjeconcert vindt plaats op 26 april in de Julianakerk aan de Julianalaan 6 in Sassenheim. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Vier schoolklassen zijn de afgelopen weken klaargestoomd voor hun optreden in de politieke arena. Dit zijn De Achtbaan locatie Beukenrode uit Voorhout, De Kinderburg uit Sassenheim en twee klassen van De Rank ook uit Sassenheim. Naast les over politiek oefenden de kinderen ook het debatteren. De klassen worden begeleid door de raadsleden Maresca de Jong (VVD), Elsbeth Koek (PvdA), Frans Nederstigt (ChristenUnie) en burgemeester Marjan van Kampen. Tijdens de slotvergadering mogen de kinderen kiezen uit vier projecten, die zijn ingediend door verenigingen en organisaties. De projecten die kans maken op (een deel van de) 2000 euro zijn deze keer: uitbreiding van het Track en tracesysteem voor de wedstrijden op de Kagerplassen en bij de Strontrace. Dit project is ingediend door de Stichting Zeilvaart Warmond; een startboog voor de loop tegen kanker van de stichting Lopen tegen Kanker uit Warmond; de bouw van insectenhotels van de stichting kinderboerderij De Klaprooshof in Voorhout; en een verwendag voor mensen met kanker van het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. Vorige week hebben diverse klassen afzonderlijk een kindercommissie gehouden.

ZAKELIJK

Vorige week hebben diverse klassen afzonderlijk een kindercommissie gehouden. Daaruit bleek al dat de meningen verdeeld zijn over welk project de 2000 euro zou moeten krijgen.

Kindergemeenteraad Tijdens het project worden de kinderen op een speelse manier geconfronteerd met de dilemma’s waar men in de politiek mee te maken krijgt. Ook in een gemeenteraad kan men geld maar één keer uitgeven. De kinderen waren tijdens de gastlessen enthousiast en keken uit naar hun eigen optreden in de raadzaal. Het project ‘de Kindergemeenteraad’ bestaat uit drie delen. Eerst worden er twee gastlessen gegeven op school. Daarna is er per klas een debat in de raadzaal, ‘de Kindercommissievergadering’ genaamd. Als sluitstuk en belangrijkste moment van het project is de vergadering van de Kindergemeen-

pand en de start van een website waarop ook boeken besteld kunnen worden, een nieuwe naam nog duidelijker moet maken waar het omgaat. Petra Planjer opperde de naam ‘Boek Kado Enzo’. Samen met Ingrid de Nie gooide ze dat ‘in het groepje’ van de verkoopsters Anita en Ellen, ook geen onbekenden in het vak. Allemaal vonden ze dat nu het tijd wordt voor een gezellig openingsfeestje. Daarom is iedereen zaterdag 20 april vanaf 9.00 uur welkom om onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje te komen nemen. Er zijn allerlei leuke acties. Ook wordt dan de uitslag van de kleurwedstrijd bekend gemaakt en iedereen die zijn e-mailadres achterlaat maakt kans op een cadeaubon.

De Nie? Toys and Stamps? Het postkantoor? Voortaan ‘Boek Kado Enzo’!

Boek Kado Enzo Warmond - De Nie is al vele jaren aan de Dorpsstraat 106 in Warmond gevestigd en heeft als winkel een uitstekende naam. De dames in de winkel luisteren wat de klant wil, nemen daar de tijd voor en geven altijd een passend advies. Geen wonder dat iedereen weet waar De Nie te vinden is. Daarom is het vreemd dat de een spreekt over Toys and Stamps, de ander over Boekhandel De Nie en weer een ander over het postkantoor. Ingrid de Nie en Petra Planjer, beiden firmant en ondernemers die steeds op zoek zijn naar dingen die het winkelen nog aantrekkelijker maken voor de klant, vonden dat met de assortimentsaanpassing, het schilderen van het

Marloes Freke en Stephanie van Haren van Luba Uitzendbureau Teylingen zitten in de finale van Intercedent van het Jaar.

Intercedenten Luba in finale De afgelopen weken hebben vijftig intercedenten gestreden om een plaats in de finale van de verkiezing van Intercedent van het Jaar 2013. Marloes Freke en Stephanie van

teraad, waarin vijf vertegenwoordigers per schoolklas zitten. Op 18 april om 19.00 uur is de slotvergadering en beslissen de kinderen over de 2000 euro. Het debat wordt net als bij echte raadsvergaderingen live uitgezonden via internet: www. teylingen.tv.

Kringloopwinkel gesloten Sassenheim - In verband met het Bloemencorso van de Bollenstreek is kringloopwinkel Op Dreef op zaterdag 20 april vanaf 13.00 uur gesloten. De kringloopwinkel is gevestigd aan de Kagerdreef 90 in Sassenheim en de reguliere openingstijden zijn woensdag van 13.30 tot 16.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Haren, allebei werkzaam bij Luba Uitzendbureau Teylingen, deden mee. Zij horen nu bij de tien finalisten die op 18 april strijden voor de titel van Intercedent van het Jaar. Stephanie van Haren: ”We hebben een aantal intensieve weken beleefd. Eerst moesten we onszelf presenteren via een filmpje. Dit filmpje moest zoveel mogelijk geliked worden via de Facebook-pagina van Intercedent van het Jaar. Dat betekende dus vrienden, familie, kennissen en collega’s mobiliseren.” Marloes Freke: “We zijn ook bij een uitzending op WerkenFM geweest om iets over onszelf te vertellen. Dat was een hele leuke ervaring. Verder moesten we goed scoren op een kennistest en bij een managementgame. En dat is gelukt. We waren erg blij toen bleek dat we allebei in de top tien van finalisten zaten.” De finaledag vindt plaats op 18 april in Studio A12 in Bunnik. Van Haren: “We worden ’s middags beoordeeld door een vakjury tijdens speeddates. En ’s avonds vindt een groot feest plaats met diverse optredens.” Freke vult aan: ”Het publiek krijgt dan ook nog de kans om op een intercedent te stemmen door sms-voting. Samen met het oordeel van de vakjury leidt dit tot een winnaar van de verkiezing. Hopelijk één van ons.” De beide dames zijn het er over eens: “De titel winnen is natuurlijk geweldig. Hoe mooi is het als je kunt zeggen dat je Intercedent van het Jaar bent? Het is een bevestiging van je kennis en kunde. En van de passie die je hebt voor je vak. Want voor ons allebei geldt dat we ons altijd

Het Startersorkest zal als traditioneel openingsnummer het Wilhelmus spelen. Na twee swingende muziekstukken sluiten ze af met Bomba Bomba, gearrangeerd door de eigen dirigent Erik Waerts. Hierbij treedt docent Vulperhorst voor de eerste keer op als solist. Vervolgens is het de beurt aan het Leerlingenorkest, ook onder leiding van Waerts. Zij spelen onder andere Misty door E. Garner en M. Peeters, waar orkestlid Sophie Graven op haar trombone solo zal spelen. Na de pauze is het jongste orkest, het Aspirantenorkest, onder leiding van Christel Peeters aan de beurt. Na een aantal vrolijke nummers spelen zij Song and Dialogue, geschreven door docent Vulperhorst. Hij zal bij dit muziekstuk ook solo spelen. Tenslotte laat het A-orkest, gedirigeerd door Dirk van der Niet, haar kunnen horen. Zo speelt het orkest, naast nog twee andere liederen, het eerste deel van het Tu-

voor 100 procent inzetten om mensen aan werk te helpen.”

Plaatjesactie bij Hoogvliet Supermarkt Hoogvliet houdt in samenwerking met lokale sportclubs een feestelijke jubileumactie. Op zaterdag 11 mei viert Hoogvliet haar 45ste verjaardag. De supermarkt viert dit jubileum met de klanten door middel van het sparen van plaatjes met ‘lokale helden’. Sporters van lokale sportclubs komen op een plaatje dat vervolgens in een spaaralbum kan worden geplakt. Men kan dus zomaar een buurmeisje of een klasgenootje op een plaatje zien staan. Alle Hoogvlietsupermarkten doen mee met de actie, elk met eigen lokale clubs. De actieperiode waarin de plaatjes worden uitgegeven is van woensdag 24 april tot en met dinsdag 28 mei. Op woensdag 24 april vindt de feestelijke aftrap van de actie plaats en op woensdag 29 mei wordt de actie afgesloten met een ruilmiddag. In Hoogvliet Sassenheim doen voetbalvereniging Ter Leede en de Lissese hockeyclub Hisalis mee. Iedere club krijgt zijn eigen verzamelalbum. Aan de kassa kan de klant kiezen voor welke club hij of zij plaatjes spaart. Bij elke 10 euro aan boodschappen en wekelijks bij diverse actieaanbiedingen krijgt de klant een pakje met plaatjes.

baconcert van Edward Gregson, wederom met solist Vulperhorst. De avond wordt afgesloten met een toegift van alle vier de orkesten bij elkaar.

Bloemen voor kindercorso Voorhout - Zaterdag 20 april rijdt het Bloemencorso van de Bollenstreek weer door Voorhout met als thema ‘Bon Appetit!’, ofwel ‘Smakelijk eten’. In Voorhout organiseert de Oranje Vereniging voorafgaand weer het kindercorso. Vrijdag 19 april kunnen alle kinderen van 16.00 tot 17.30 uur gratis bloemen ophalen op het grasveld bij het NS-station. Hiermee kunnen driewielers, fietsen, bolderkarren en nog veel meer versierd worden. Deze opsteekbloemen worden beschikbaar gesteld door de Oranje Vereniging Voorhout samen met Bloemenveiling Flora Holland en Bloemencorso Bollenstreek. Zaterdag 20 april kunnen de deelnemers zich opstellen tussen 10.30 en 10.55 uur in het Kievitspark. De jury bekijkt en beoordeelt hier alle creaties. De kinderen rijden met hun begeleiders voor het Bloemencorso van de Bollenstreek uit en vormen samen het grootste kindercorso van Nederland. Net als bij het grote corso is ook bij het kindercorso het thema dit jaar Bon Appetit. Alle deelnemers worden bij het Kievitspark gejureerd. Van de diverse categorieën worden om 14.00 uur de prijzen uitgereikt in restaurant Boerhaave.

Van Kesteren, vishandel De Klok en Keurslager Voordouw gaan gezamenlijk een flatscreen-televisie van 80 centimeter weggeven. De klant moet in totaal 20 euro aan kassabonnen van de verswinkels sparen. Dat mag van één winkel zijn, maar ook van de verschillende verswinkels bij elkaar. De klant kan de bonnetjes aan elkaar nieten in de winkel en in speciale oranje tonnen in de winkel doen. Aan het eind van de actie zal een willekeurige klant vijf bonnen uit de tonnen halen. Naast de hoofdprijs, de flatscreen-televisie, zijn er ook vier troostprijzen, namelijk cadeaubonnen van 20 euro. De actie loopt tot en met zaterdag 27 april. Maandag 29 april zal de uitreiking van de flatscreen-televisie zijn, uiteraard met oranje bloemen daarbij. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Euronics IJsselmuiden in de Voorhoutse Herenstraat. Deze vier versspecialisten zullen in de toekomst meerdere acties gezamenlijk op poten zetten om de Voorhoutse Herenstraat nog aantrekkelijker te maken en om de Voorhoutse consument er op te wijzen dat er in de Herenstraat altijd wel iets te doen is.

TV te winnen bij versspecialisten De vier versspecialisten van de Voorhoutse Herenstraat hebben in de aanloop naar de kroonswisseling op 30 april een consumentenactie. Bakker Ammerlaan, groenteboer

De vier versspecialisten van de Voorhoutse Herenstraat hebben in de aanloop naar de kroonswisseling een consumentenactie.


het groene hart vanaf het water Boottocht

MOLENS OP ZIJN MOOIST

LEZERSACTIE!

Het groene hart vanaf het water!

Op zaterdag 4 mei a.s. hebben wij de Olympia gereserveerd voor de lezers van onze kranten. De Olympia is een prachtig schip met twee scheepsniveaus met goed onderhouden authentieke en fraai ingerichte salons. Tijdens deze rondvaart vaart u langs enkele historische molens en wordt u verwend met een heerlijke kop Hollandse soep en een bolletjeslunch met kroket. Via de Kagerplassen, Ringvaart, Oude Wetering en het Braassemermeer maakt u kennis met het prachtige landschap en ziet u de streek van een geheel nieuwe kant! U zult versteld staan van de schoonheid van het landschap vanaf het water!

Lezersactie Onze lezers betalen voor deze tocht slechts

â&#x201A;Ź 15,- p.p. Reserveer snel op

Programma boottocht zaterdag 4 mei 2013 12.00 uur vertrek vanaf Leiderdorp Om 12.00 uur vertrekt de Olympia vanaf de Zijldijk nr. 30, 2352 AB te Leiderdorp. U kunt gratis parkeren!

www.uitgeverijverhagen.nl/groenehart

vol = vol!

Lunch, koffie en thee Tijdens de boottocht wordt een geurig kopje groentesoep, een bolletjeslunch met kroket en koffie en thee geserveerd. 15.30 uur terug in Leiderdorp Om 15.30 uur meert de Olympia weer af aan de Zijldijk.

WWW.GROENEHARTCRUISES.NL WWW.PARTYBOOT.NL ! arkeren Gratis p rking! a p Free

lijk! lvriende Rolstoe ir friendly! a

wheelch

Lezers die achter het net vissen, bieden wij de mogelijkheid om in juni 2013 een Groene Hart dagtocht te boeken tegen een korting van 20%. Vermeld bij reservering code: Verhagen. Voor beschikbare datums zie: www.partyboot.nl


17 april 2013

pagina 17

Met comedy bij Matthias

Paul Flaton geeft zijn visitekaartje af Warmond - Zaterdagavond 13 april speelde toneelgroep Sint Matthias in Het Trefpunt in Warmond de komedie ‘Amateurs!’ van Wannie de Wijn. Het stuk geeft een kijkje in de keuken van het amateurtoneel, waarbij een repetitie gespeld wordt die vier weken voor de première plaatsvindt. Voor acteurs een heel herkenbaar plaatje, maar voor het publiek wellicht een onverklaarbaar chaotisch tafereel. Het decor is nog niet af en de tekst wordt door een groot deel van de spelers nog niet gekend. De regisseur in het stuk werd gespeeld door Christiaan Mackay. In het verleden maakte deze jonge acteur in Warmond het publiek al duidelijk dat hij grote rollen aankan en het applaus dat hij aan het eind van de avond mocht toucheren is dan ook helemaal terecht. De tweede mannenrol, gespeeld door Bram van Leuveren, betreft de oude regisseur in het stuk die de nieuwe regisseur voortdurend bestookt met vaak onhandige tips. Het lijkt haast wel of hij het stuk wil saboteren, hetgeen door de hilarische uitspraken van Tom, gespeeld door Hein van Schie, wordt ondersteund. De damesrollen werden gespeeld door Esther van Leeuwen, die een extravagante actrice neerzet en niet schroomt om te laten zien hoe een diva met een beetje verbeelding haar lijf gebruikt om verder te komen, en de ervaren Saskia Nuijen die een actrice speelt die wat dromerig in haar eigen wereld blijft steken. Een rol waarbij men makkelijk ondersneeuwt, maar die door Nuijen zodanig wordt gespeeld dat het publiek haar na afloop in de foyer bestudeerd en nakijkt omdat het niet weet wat men er mee aanmoet. Is zij werkelijk naïef of is ze

een goed actrice die het publiek om haar vinger weet te winden? Dan speelde deze keer ook weer de ervaren Renske Sonneveld in de rol van de melancholieke actrice Esmée die bij wijle zichzelf moet spelen in het toneelstuk binnen het gespeelde stuk. Tot slot kon het publiek genieten van een debutante. Alsof ze al jaren bij Matthias meedoet werd de rol van Nelleke gespeeld door Vicky Gressie met een verve die men niet vaak tegenkomt in een debutantenrol. Het was voor regisseur Paul Flaton zijn eerste optreden met toneelgroep Matthias. Hij heeft duidelijk zijn visie op het stuk weten over te brengen op de acteurs van Matthias en wordt door hen zeer gewaardeerd. Met de vele licht- en geluidseffecten in dit stuk, die hij samen met zijn assistent Jaap van Leeuwen met een juiste timing tevoorschijn brengt, werd het ook voor hem een enerverende avond. Spelers en publiek waarderen allen zijn inzet en heldere visie op de voorkomende scènes. Zijn ervaring en deskundigheid in toneelland zijn een welkome inbreng bij Matthias, maar Flaton heeft zich nog niet aan Matthias verbonden voor een volgende productie. Wellicht is het geluk aan de zijde van Matthias en beweegt het enthousiasme en de waardering van het publiek hem in de richting van een vervolg bij de toneelgroep. Het stuk is ook op vrijdag 19 en zaterdag 20 april nog te zien in de theaterzaal van Het Trefpunt aan de Herenweg 80 in Warmond. De toegang bedraagt 6 euro en kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het stuk aan de deur van het theater. Donateurs van Matthias verkrijgen gratis toegang op vertoon van hun donateurskaart. De voorstellingen beginnen om 20.15 uur. Tijdens de pauze zijn er lootjes voor de loterij te koop om een deel van de kosten van de voorstelling te financieren.

Viering op 5 mei Sassenheim - Zondag 5 mei wordt in de St. Pancratiuskerk in Sassenheim om 10.00 uur een speciale viering gehouden om na te denken wat vrijheid betekent. Op die dag viert men de bevrijding en de vrijheid waarin wij al 68 jaar leven. Geestelijk verzorger dominee Pieter van Dam van de jeugdgevangenis Teylingereind zal tijdens de viering de overweging verzorgen. Na de viering is hij bereid om met de aanwezigen van gedachten te wisselen of vragen te beantwoorden over Teylingereind.

Spirituele avond Shanti Voorhout - Dinsdagavond 23 april organiseert Shanti een openbare spirituele avond. De avond zal verzorgd worden door Saskia Vogel. Zij zal waarnemingen doen aan de hand van door haar zelf meegebrachte armbandjes. Men kan Shanti vinden in De Spelewey aan de Breughelhof 8 in Voorhout. De aanvang is 20.00 uur. De entree bedraagt 6 euro, en de toegang is vanaf 16 jaar. De opbrengst is bestemd voor een goed doel.

Op de kiek in lentedecor Sassenheim/Voorhout - Woensdagmiddag 17 april is de Lentefotostudio van D’Andrea Fotostudio aanwezig bij de opbouw van het bloemencorso in de Klinkenberghal aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Op de dag van het bloemencorso, zaterdag 20 april, is de Lentefotostudio te vinden bij supermarkt Plus Van Dijk aan de Herenstraat 45 in Voorhout. Er worden op beide dagen door professionele fotografen foto’s gemaakt die meteen worden afgedrukt op echt fotopapier voor maar 7 euro.

Nieuwe evenementen tijdens de Kaagweek Warmond - De Vereniging tot Viering van Warmonds Feesten (VWF) zal dit jaar twee nieuwe evenementen introduceren tijdens de Kaagweek. Het zijn twee evenementen waar men zich vooraf al voor kan opgeven via de website www.vwf-warmond.nl of via één van de bestuursleden van de VWF. De VWF start binnenkort met ‘Talent aan de Leede’ in samenwerking met het Wapen van Warmond. Jarenlang heeft men op de zondagavond van de Kaagweek kunnen genieten van Warmonds talent tijdens de optredens van ‘Warmond gaat vreemd’. Dit jaar wil men dat in een andere vorm gieten. Daarom is de VWF op zoek naar zangtalent voor het eerste Warmondse songfestival ‘Talent aan de Leede’. In samenwerking met het Wapen van Warmond wordt een aantal voorrondes georganiseerd om zo op zoek te gaan naar drie winnaars voor de grote finale tijdens de Kaagweek. De voorrondes zijn in het Wapen van Warmond op 10 en 24 mei en 7 juni. Men kan zich opgeven vóór 1 mei bij Louis de Voogd van het Wapen van Warmond of Roos van Leeuwen van de VWF. Een ander evenement dat zal starten in de Kaagweek is het eerste echte War-

mondse kampioenschap paalzitten. Voor dit evenement zoekt de VWF mensen die de strijd met andere paalzitters aan durven te gaan en zo willen proberen om geld in te zamelen voor een goed doel. De VWF stelt tijdens de Kaagweek vijf palen beschikbaar en een goed gevulde prijzenpot. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer zelf een goed doel aanwijst, zoals een plaatselijke club of vereniging, of een landelijke organisatie. De VWF bepaalt of het goede doel ook echt een goed doel is. Daarnaast gaat iedere deelnemer op zoek naar een sponsor of sponsoren. Men kan zich laten sponsoren per uur of per dag, maar er mag ook een totaalbedrag worden afgesproken. De wedstrijd start op vrijdagavond en zal eindigen op zondagavond tijdens de Kaagweek. In totaal dus zo’n 48 uur.

Lenteklokjes in Oegstgeest Oegstgeest/Sassenheim - Afgelopen zondag heeft kinder- en jongerenkoor De Lenteklokjes & Caprice uit Sassenheim de lente gebracht in de woonkamers van verpleeghuis Van Wijckerslooth in Oegstgeest (zie foto). Ze zongen op twee afdelingen hun vrolijke liedjes. Van ‘Ik wil een kangoeroe’ tot ‘Circle of life’ en van ‘Mijn opa zijn fiets’ tot ‘Morgen is vandaag’. De bewoners genoten van de muziek en wilden de kinderen graag nog een keer horen zingen. Als dank voor de inspanning kregen alle kinderen van de inwoners een zakje chips.

Spreekbeurttas Wereldwinkel Sassenheim - De Wereldwinkel Sassenheim leent een spreekbeurttas uit. In de tas zit een aantal Wereldwinkel-artikelen en een map met gegevens over het doel van de Wereldwinkels, wat de Wereldwinkels verkopen, waar de artikelen vandaan komen en wie ze hebben gemaakt. De tas kan twee weken gratis geleend worden. Wel moet een contract worden getekend en alleen wat men mist of kapot is moet worden vergoed. Men kan de tas ook reserveren. Voor meer informatie kan men terecht in de Wereldwinkel aan de Kerklaan 1 in Sassenheim, tel. 0252-215741.

Sinds eind 2008 is het beheer van de eendenkooi overgedragen aan de Stichting Eendenkooi Warmond.

Rondleidingen in de eendenkooi Warmond - Sinds eind 2008 is het beheer van de eendenkooi door het gemeentebestuur van Teylingen overgedragen aan de Stichting Eendenkooi Warmond. Direct daarna werd door enkele vrijwilligers begonnen met het wegwerken van het achterstallig onderhoud. Tevens werden door professionals enkele grotere projecten uitgevoerd, zoals het verwijderen van het asbest en het uitdiepen van de kooiplas. Door steeds meer vrijwilligers werd het bos rondom de plas uitgedund, beschoeiing vernieuwd, hout gekliefd voor openhaardhout en werden de rietschermen vernieuwd met riet uit de Westeinder Plassen en de Biesbosch. Dit alles leidde ertoe dat deze eendenkooi nu weer als een werkende eendenkooi wordt beschouwd met op dit moment twee kant en klare vangpijpen. Er zijn in

Nederland nog ongeveer vijftig van deze vangende kooien. Een van de doelstellingen van de stichting is zoveel mogelijk mensen kennis te laten nemen van dit cultuurhistorisch pareltje in de drukke randstad. Daartoe krijgen alle leerlingen van groep 5 van de basisscholen in Teylingen een rondleiding. Ook volwassenen zijn welkom. Er zullen rondleidingen worden gegeven om 11.00 uur op de zaterdagen 27 april, 4 mei, 18 mei, 25 mei en 1 juni. Op 11 mei zal de stichting een stand hebben op de voorjaarsmarkt in Park Rusthoff. Bij voldoende belangstelling zullen in juni ook rondleidingen worden verzorgd. Voor deelname kan men zich aanmelden via het e-mailadres info@eendenkooiwarmond.nl of telefonisch op 0252-210498. De kosten bedragen 4 euro per persoon. Groepen die op andere dagen dan zaterdag belangstelling hebben kunnen ook contact opnemen.

Lezing Almar Otten bij boekhandel Wagner Sassenheim - Onlangs verscheen het derde boek van Almar Otten. Reden voor boekhandel Wagner om Otten uit te nodigen om een lezing te komen geven. Maandag 22 april zal deze rasverteller om 20.00 uur zijn verhaal komen doen. Bodem en water vormen de rode draad in zijn werk. Na dertien jaar adviezen op het gebied van bodemsanering bij ingenieursbureau Tauw, maakte hij de overstap naar het ministerie van LNV. Otten begon met schrijven na de geboorte van dochter Mirra. De kinderzorg bond hem aan huis. Beide ouders waren taaldocent. Zonder zijn vrouw was zijn schrijversambitie vroegtijdig gestrand. Zij had de eer om zijn eerste boek te lezen. Na twee alinea’s wist ze genoeg. “Wat ik had geschreven was ongetwijfeld een goede beleidsnota of goed adviesrapport: alle informatie was kort en bondig weergegeven. Met een roman had het echter niets te maken.” ‘Jeugdzonde’ is weer een ingenieuze thriller over een gevaarlijk manuscript. Met dit boek bewijst Almar Otten zich in de derde Lineke Tesinga-thriller opnieuw als rasverteller en als meesterlijk plotbouwer. Iedereen is welkom deze avond bij te wonen. Aanmelden kan in de winkel of via de webwinkel www. boekhandelwagner.nl. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief een kopje koffie of thee vooraf vanaf 19.30

Almar Otten. uur. De aanvang is 20.00 uur in de winkel aan de Hoofdstraat 181 in Sassenheim.

Opbrengst collecte Voorhout - De collecte van Natuurmonumenten, die van 1 tot en met 6 april in Voorhout werd gehouden, heeft 1035 euro opgebracht. Achttien vrijwilligers hebben gecollecteerd, en met hun medewerking de natuur in Nederland gesteund. Voor het beheer en herstel van haar natuurgebieden ontvangt Natuurmonumenten subsidies, sponsorgelden en bijdragen van leden. Dankzij de collecte kan Natuurmonumenten nog meer werk realiseren.


ccasions 49.750 km Lichtm. velgen ECC

Autocentrum van Egmond

€ 18.600

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Een greep uit ons aanbod: AUDI A6 3.2 FSI AUT. Full options VW GOLF PLUS 1.6 FSI airco VW GOLF V Variant Comfortline VW GOLF V 1.4 airco VW GOLF V 1.6 FSI Trendline 5d. VW GOLF IV 1.4 16V airco VW FOX 1.2 Trendline, airco VW POLO 1.2 zeer zuinig VW PASSAT 2.0 115 pk airco HYUNDAI i10 automaat 4 deuren SEAT IBIZA 1.4 aut. Airco SEAT CORDOBA Vario 1.4 KIA CARENS 2.0 Excutive airco OPEL AGILA 1.2 Njoy CITROEN XSARA PICASSO FORD FIESTA 1.4 airco, 4 deuren SUZUKI ALTO 1.1 GLX automaat

Bouwjaar 2008 Wegenbelasting € 35,- p. mnd.

NU: € 8.450,Kijk voor al onze auto’s op:

2008 2005 2005 2006 2004 2002 2008 2005 2001 2009 2006 2001 2005 2004 2000 2002 2004

€ € € € € € € € € € € € € € € € €

20.750,8.750,7.950,8.450,7.450,3.950,5.950,5.950,2.950,7.950,5.950,2.850,4.950,3.750,2.500,4.500,3.250,-

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!!

WIJ HEBBEN EEN AUTO VOOR U OF WIJ ZOEKEN EEN AUTO VOOR U motor 1100 4500 1400 1400 1400 1200 1400 1300 1400 1250 1400 1400 1600 1250 1300 1600 1300 1300 2400 1300 1200 1200 1600 1800 1800 1400 1600 1400 1400 1400 1400 1800 1200 2000 2400 1300 1600

BESTELWAGENS grijs kenteken Citroën Berlingo diesel zijdeur 1900 Citroën Berlingo diesel achterklep 1900 Citroën Berlingo diesel 1900 Ford Transit 2xlang, 2xhoog, 3.5t 2400 Ford Transit 1xlang, 1xhoog, dubb. cab. 2000 Ford Transit connect diesel 1800 Ford Transit Connect diesel zijdeur 1800 Opel Combo 1300 Peugeot Expert diesel zijdeur 1900 VW Caddy achterklep 20000

automaat - navigatie - leer

Bouwjaar 2007 Km.stand 106.120

€ 26.750,-

deur 5 5 5 5 3 5 5 5 5 3 5 5 5 3 3 5 5 5 5 3 3 5 5 5 5 3 3 3 3 3 3 5 3 5 5 5 3

kleur beige m. zilver blauw m. rood zilver paars m. d.grijs m. zilver zilver zwart blauw m. zilver zilver blauw m. brons m. groen m. zilver zilver zilver zwart zilver m. groen m. rood zwart zilver groen met. grijs met. zilver groen met. zwart grijs met. blauw met. zwart zwart zwart zwart zwart

b.j. 2005 2005 2005 2003 2006 2011 2007 2008 2007 2009 2008 2007 2011 2011 2003 2003 2008 2009 2007 2005 2001 2001 1999 2011 2011 1995 2002 2009 1999 2009 2006 2002 2005 2004 2008 2002 2002

km 27000 45.000 58.000 89.000 36.000 130.000 48.000 101.000 52.000 24.000 10.000 27.000 21.000 13.000 78.000 132.000 21.000 43.000 49.000 20.000 87.000 79.000 160.000 34.000 32.000 150.000 119.000 41.000 160.000 4.800 60.000 119.000 79.000 120.000 28.000 106.000 148.000

5 3 4 5 5 4 5 5 5 3

geel geel blauw wit grijs met. wit wit wit wit wit

2002 2003 2005 2005 2002 2006 2007 2008 2006 2005

76.000 60.000 60.000 60.000 44.000 65.000 56.000 26.000 44.000 84.000

opties sb, elr, cpv sb, elr, cpv, sb, elr, cpv sb, elr, cpv, sb, cpv sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv sb, elr, cpv sb sb, elr, cpv sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb,

elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr,

cpv, cpv, cpv cpv, cpv cpv, cpv cpv, cpv, cpv, cpv,

BTW lmv, achterspoiler a/c a/c, a/c a/c, a/c a/c a/c a/c, a/c a/c a/c a/c a/c a/c, a/c,

trh. nav. lmv

lmv, trh incl. incl. incl. lmv lmv, trh

a/c, lmv, navie a/c, lmv, navie

incl. incl.

a/c a/c a/c a/c, lmv, trh a/c a/c, trh, leer, side, bullbars a/c, lmv a/c, lmv

sb, cpv, trh, imperial, zij + ach.dr sb, trh, imperial, nw.model sb, cpv, a/c, elr., elsp., a.dr., imp.

geen geen geen sb, trh 2250kg, elsp, cpv, z.dr., a.dr. excl. sb, cpv, zijdeur, trh, elsp, 5 pers. geen sb, cpv, a/c, rh, ach.dr. excl. sb, cpv, a/c, zij + ach.dr. excl. sb, cpv, a/c, elr, trh, navi, zij + ach.dr. excl. sb, elr., cpv, a/c, trh., ach.dr. excl. sb excl.

Prijs € 5.450,€ 3.950,€ 4.250,€ 2.750,€ 3.250,€ 7.950,€ 6.950,€ 6.250,€ 6.950,€ 8.950,€ 9.650,€ 7.950,€ 18.750,€ 7.950,€ 2.750,€ 4.450,€ 6.750,€ 8.250,€ 12.750,€ 5.250,€ 2.250,€ 2.850,€ 1.950,€ 17.750,€ 18.750,€ 495,€ 2.250,€ 8.750,€ 1.750,€ 9.750,€ 4.750,€ 2.950,€ 3.750,€ 6.250,€ 20.750,€ 4.250,€ 4.450,€ 3.250,€ 4.250,€ 5.450,€ 6.950,€ 6.950,€ 5.450,€ 6.950,€ 6.950,€ 6.450,€ 5.950,-

Automobielbedrijf AUTO

PAS

€ 39.950

Ford Fiesta 1.2 16V Trend 5 drs. 2011 Renault Clio 1.2 16V TCE Dynamique airco 5 drs. 2009 Renault Twingo 1.2 16V Autom. airco zwart 2009 Renault Twingo 1.2 16V Collection airco 2011 Renault Modus 1.4 16V Dyn. Aut. 4/2006 Renault Megane 1.6 16V Grand Tour Business 7/2007 Renault Megane Estate 1.4 TCE 130pk Parisienne 2011 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7p navi 7/2011 Renault Scenic 1.6 16V RTX airco velgen 1/2000 Renault Scenic 2.0 16V Gas Business Line 10/2008 Renault Espace Grand 2.0 16V Expression 7/2002 Hyundai Tucson 2.7i V8 automaat 4/2007 Dacia Logan MCV 1.6 16V airco Laureate 5/2008 Dodge Caliber 1.8 ST 2007 Mercedes C280 Avantgarde leer navigatie 7/2007 Saab 9.3 1.8 Business 9/2006 Hyundai Santa Fe 2.7 V6 automaat leer 4/2007

Tel. 071-4020365

Merk: Fiat Panda 1.2 Edizione Cool Fiat Panda 1.2 Edizione Cool Fiat Sedici 1.6 16V 120 Emotion Fiat Punto 1.2 3D Dynamic Fiat Bravo 1.4 16V Edizione Prima 90 Fiat 500 Twin Air 85 Lounge Fiat Panda Twin Air 85 Lounge Fiat 500 Twin Air 85 Black Jack Lancia Musa 1.4 16V Platino S&S

€ 10.700 € 10.450 € 6.250 € 8.250 € 8.250 € 8.250 € 17.950 € 22.700 € 3.950 € 8.950 € 4.950 € 12.250 € 8.450 € 7.900 € 25.950 € 9.750 € 16.950

Prijs € 6500,€ 7500,€ 17.950,€ 6400,€ 7.950,€ 10.950,€ 11.950,€ 13.500,€ 13.450,-

info@autoheemskerk.nl

Bjr. 2009 2010 2011 2007 2007 2010 2012 2011 2010

Km. 36.068 32.095 7069 83.800 107.269 53.165 5.176 44.223 41.494

Kl. Oranje Wit Bruin Blauw Blauw Blauw Rood Black Blauw

Fiat 500 Twin Air 85 Lounge 2011, cabriolet, Bossa Nova White

€ 13.950,-

AUTOBEDRIJF B. JOREN

HILLEGOM - ARNOUDSTRAAT 1 - TEL. 0252 - 41 48 39 www.autojoren.nl

Volvo V50

€ 17.950,-

1.8 edition, 2008, 87.990 km Svala Auto Rietschans 70 2352 BB Leiderdorp T 071-5810950

van Zelst

NATIONALE

€ 14.950

Al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

Lange Vaart 34 Rijnsburg

••• Onderhoud alle merken tegen zeer concurrerende prijzen!

Merk Citroën c3 Chevrolet Matiz Chevrolet Kalos Chevrolet Kalos Chevrolet Kalos Fiat Panda Edition Fiat Panda 100 pk Ford Fiesta Futura Ford Fiesta diesel 1op20 Ford Fiesta nieuw model Ford Fusion Ford Fusion automaat Futura Ford C Max Grand 7-p. Ford Ka nieuw model Ford Ka Ford Connect T. geel kent. Hyundai Getz Mitsubishi Colt 1.3 70 kw incharge+ Mitsubishi outlander 4-wd. Nissan Micra Opel Corsa Opel Agila Opel Astra HB Opel Zafira 7 pers. Opel Zafira 7 pers., automaat Peugeot 106 Peugeot 206 Peugeot 207 Renault Clio Sport Renault Clio tce Renault Clio campus Renault Laguna stationwagon Renault Twingo automaat Skoda SuperB Suzuki Grandvitara high ex. aut. Suzuki Ignis automaat VW Golf

BMW X3 3.0 High executive

www.acvanegmond.nl

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S

129.340 km Leer Navigatie

Gespecialiseerd in Renault - Dacia - Nissan

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

VW POLO 1.4 16V Comfortline

109.664 km Navigatie Lichtm. velgen

V0lvo C70

€ 24.995,-

2.4 170 PK, 2007, 64.312 km

Beide occasions leveren wij met 24 MAANDEN GARANTIE

Svala Auto Arnoudstraat 3 2182 DZ Hillegom T 0252-410650

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299

NU OOK 50/50-DEALS OP ALLE OCCASIONS - INFORMEER NAAR DE VOORWAARDEN VOOR ONS COMPLETE AANBOD ZIE ONZE SITE: WWW.VANZELSTAUTOS.NL Merk/Model/Type Bjr. BMW 335I auto Hifi + Logic 7 02-07 Chevrolet Express G2500 6.0 05-08 VB Extended Van ChryslerGrand Voyager 02-09 Automaat Stow & Goa ChryslerGrand Voyager 01-10 3.8 v6 touring Stow ’n Go Lage Bijtelling ChryslerGrand Voyager 03-09 3.3i V6 Auto. LX Stow & Go Flex Fuel ChryslerGrand Voyager 05-10 3.3 i Aut. LX Stow & Go Lage bijtelling ChryslerGrand Voyager 06-08 3.3 i Aut. Stow & Go CryslerGrand Voyager 12-07 Lage Bijtelling 3.3i LX Stow ’n Go DaewooMatiz 800 04-03 HondaJazz 1.2 Cool 12-05

Herenweg 302a 2211 VE Noordwijkerhout Tel. 0252-372136 www.duivenvoorde.info

Br. B B

Km. Prijs 58.579 € 24.850 93.000 € 19.250

B

53.000

€ 24.950

B.

41.923

€ 29.950

B. 135.000

€ 23.750

B.

58.300

€ 26.950

B.

154.00

€ 19.250

B. 109.000

€ 14.950

B. 106.288 B. 77.717

€ 2.995 € 6.150

Mazda3 sport 1.4 Mercedes Benz C Combi 200 kompressor elegance aut Mercedes Benz C klasse 350 AMG aut Toyota Aygo 5drs airco Isuzu Axiom 3.5 V6 Opel Meriva 1.4 16V Airco Essentia Pontiac G8 GT 6.0 Pontiac GTO 6.0 Handgeschakeld LS2 Coupe Renault Megane Scenic 1.6 E Airco Volkswagen New Beetle Cabriolet 2.0 Elektr. Kap Volkswagen Transporter T.5 1.9 TDI 85 pk

10-05 02-06

B. B.

02-08

B.

05-12 08-03 10-06

B. B. B.

14.000 € 8.850 98.484 € 7.950 108.616 € 6.900

05-08 11-06

B. B.

83.000 € 29.950 22.800 € 24.950

06-98

B.

130.779

€ 1.245

02-05

B.

101.746

€ 12.950

05-07

D.

85.830

€ 9.995

www.svalaauto.nl

174.958 € 5.500 88.491 € 15.950 88.460

Verkoop • Reparatie • Apk • Schadeherstel

€ 24.950

Kenteken 4K-DV-34 44-SF-H2 38-TL-Z2 15-GH-T4 89-XL-PZ 85-SV-VS 43-HR-GR 74-LK-K8 06-JG-XX 96-FJ-HL 93-ND-BV 55-SX-LV 30-JF-ZS 88-HN-D7 55-VH-S6 16-VP-D2 2V-BT-91 Motoren ML-HH-97 MV-HS-90 MT-TG-80 MV-JS-71

Merk/Model/Uitvoering Opel Adam Slam 1.4 Start/Stop 74KW Opel Astra-J 1.4T 140PK Sport Opel Meriva-B Z1.6XE Met Optiek Fiat 500 1.4/16V Sport Opel Agila-A 1.2/16 Temptation Airco Opel Agila-A 1.2/16V Flexx-Cool Opel Agila-A 1.2/16V Color Edition Opel Agila-B 1.2/16V Edition Opel Astra-G- 1.8I/1.6V Coupe Airco Opel Corsa-B 3 DRS Cool Opel Meriva 1.6/16V Cosmo/Imscher Opel Meriva-A 1.6/16V Enjoy Opel Zafira-A 1.8 / 16V Elegance Peugeot 107 XS 5DRS. Airco Alm. Wielen Peugeot Boxer 330 2.2 HDI 120 L1H1 Volkswagen Caddy 51 Kw 2,0 SDI Volkswagen Caddy 55 KW

Kleurcode Geel Blauw Zwart met. Zwart met. Zilver met. Grijs met. Rood Rood Blauw met. Zilver met. Zilver met. Zilver met. Rood met. Zwart met. Gris Alu Groen Wit

Bouwjaar 29-03-2013 09-09-2011 05-03-2012 27-06-2008 30-07-2007 22-05-2006 17-10-2001 10-05-2010 29-03-2002 31-03-2000 23-07-2003 31-05-2006 15-03-2002 12-01-2009 15-08-2007 13-03-2008 05-05-2009

Kilometer 1.000 12.350 8.215 50.292 32.677 27.704 121.813 23.694 34.204 123.028 116.479 91.568 242.715 verkocht 43.055 153.382 44.714

Honda CB 600 F Motorfiets Kawasaki Ninja ZX-10R Supersport Kawasaki Ninja ZX-6R Supersport Kawasaki Ninja ZX-6R Supersport z

Blauw M Groen/Zwart Blauw met. zwart met.

06-05-2004 21-04-2009 21-10-2008 05-05-2009

1.005 1.091 699 7.160

Herenweg 94 2201 AL Noordwijk Tel: 071-3613342 Fax: 071-3647666 Mobiel: 06-53798937 Email: info@autobedrijfhoogeveen.nl


17 april 2013

pagina 19

Straks weer weidegang bij monumentale vaarboerderij?

Warmonders zetten zich in voor behoud van boerderij De Burcht Mogelijkheden

Warmond - Het is nog niet eens zo lang geleden dat boerderij De Burcht hoog bezoek mocht ontvangen. Niemand minder dan toenmalig minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg was in 2009 toeschouwer van de jaarlijkse weidegang. Tijdens de weidegang werden de koeien van boer Van der Voort altijd overgevaren van de stal naar het weiland aan de overkant van de Hofleede. Dit unieke boerentafereel trok op dat moment al enige jaren veel publiek als onderdeel van het evenement Tussen Koe en Kunst. Dat de weidegang zoveel aandacht kreeg had alles te maken met het unieke karakter: het einde van de vaarboerderijen leek nabij. Verburg kondigde dan ook aan hiervoor te waken: “We gaan er samen voor zorgen dat boer Van der Voort zijn koeien naar het weiland kan blijven varen.” Door Mandy van Leeuwen Helaas mocht het niet zo zijn. Boer Jan van der Voort overleed nog hetzelfde jaar en het pand staat inmiddels al geruime tijd te koop. Als het aan Kitty van der Voort ligt blijft dit echter niet lang zo. De nicht van boer Van der Voort heeft het plan opgevat om na te gaan of er mogelijkheden zijn de boerderij weer in bedrijf te brengen en zo een stukje geschiedenis bewaard te laten blijven. Het plan van Kitty van der Voort is weliswaar ambitieus, maar ze heeft al enkele indrukwekkende stappen weten te zetten. Woensdag 10 april had ze het alvast voor elkaar dat in café De Zon een groep van zo’n twintig betrokkenen met haar mee wilde denken. En het blijkt niet zomaar een groep. Als Bart van Konijnenburg, wijkregisseur van de gemeente Teylingen, de bijeen-

Boerderij De Burcht -bij de meeste Warmonders beter bekend als ‘de boerderij van Van der Voort’- aan de Burgemeester Ketelaarstraat in Warmond (Foto: FBPS/Peter Schipper). komst opent met een voorstelronde, blijkt al snel dat ze een even veelzijdige als indrukwekkende groep bij elkaar heeft weten te krijgen: van het regiohoofd van de stichting Zuid-Hollands Landschap en een ecoloog, tot een architect en een boekhouder. Gezamenlijk, en met een beetje hulp van de gemeente in de vorm van de inzet van Van Konijnenburg, moeten zij het plan vorm gaan geven. Het is aan Kitty van der Voort zelf om de aanwezigen ervan te overtuigen zich aan te sluiten bij haar initiatief. Vol verwachting kijkt de groep geïnteresseerden haar dan ook aan als het moment daar is gekomen dat zij haar voorbereidingen presenteert. Bij de aanwezigen zijn ook enkele familieleden, waaronder de huidige eigenaar van de boerderij.

Sponsorborrel voor Vrienden van Warmi Warmond - Stichting Kindervakantiewerk Warmond (SKW) zal op vrijdag 26 april voor de eerste keer een sponsorborrel organiseren. Tijdens deze ‘Vrienden van Warmi’-borrel zal ook het thema voor de Kindervakantieweek van dit jaar bekend gemaakt worden. Het bestuur van de Kindervakantieweek organiseert deze borrel voor huidige en nieuwe sponsoren. Dit initiatief is nodig om de stichting ook de komende jaren financieel bestaansrecht te geven. Voorzitter Annemarie Sikking: “Nu de subsidiestroom zo goed als opgedroogd is, moeten we onze eigen broek ophouden. Wij blijven ernaar streven om de week voor ieder Warmonds kind toegankelijk te maken, vandaar dat we het deelnamegeld niet exponentieel willen verhogen. Deze borrel is bedoeld als bedankje voor onze huidige sponsoren die ons vaak al jaren bijstaan en om nieuwe sponsoren met een sympathiek en laagdrempelig aanbod aan boord te halen.” De Stichting Kindervakantiewerk

Warmond, opgericht in 1987 door de Jeugdraad Warmond, organiseert in de laatste week van de zomervakantie een aantal activiteiten voor de Warmondse jeugd van 4 tot en met 13 jaar. Het idee achter de stichting is kinderen in de laatste week van de vakantie een gezellig en actief programma te bieden. Het is met ruim 250 kinderen de meest succesvolle kindervakantieweek van Zuid-Holland. Aan het begin van de Kindervakantieweek, dit jaar van 26 tot en met 30 augustus, wordt een twintigtal tenten opgezet op het recreatieeiland Koudenhoorn in Warmond en worden de kinderen van maandag tot en met vrijdag getrakteerd op een gevarieerd programma. Ieder jaar staat een thema centraal en daar wordt het programma aan opgehangen. De ‘Vrienden van Warmi’-borrel vindt plaats op vrijdag 26 april bij jachthaven Fort Marina/Visch Watersport vanaf 17.15 uur. Aanmelden kan via skwwarmond@gmail. com, of telefonisch bij Robbert Minderhoud: tel. 06-10884840.

Scepsis en enthousiasme Van der Voort blijkt eerder in het proces, waarmee zij al een half jaar bezig is, al op een hoop scepsis gestuit te zijn. Ook het gemêleerde gezelschap dat in De Zon aanwezig is kijkt met een kritische blik richting de nerveuze presentatrice. “Realisten heb je nodig, maar ik denk wel dat optimisten nodig zijn om een initiatief in gang te krijgen,” verdedigt ze haar poging tot de dappere missie. Om mensen over de streep te trekken zich achter het initiatief te scharen, zet Van der Voort uiteen waarom boerderij De Burcht zo bijzonder is. Natuurlijk is het uniek dat De Burcht een vaarboerderij is. Dat juist vaarboerderij De Burcht geschikt is voor een historisch en educatief project, komt volgens Van der Voort onder meer doordat het een gunstige ligging heeft bij zowel weg als water, doordat het een rijksmonument is en doordat ze als onderdeel van Huys te Warmont tot het Zuid-Hollands Landschap behoort. De meeste aanwezigen

lijken zich al als geen ander bewust van de unieke eigenschappen van De Burcht. Hoewel zij het verhaal met een kritische blik aanhoren, lijkt het erop dat zij de uiteenzetting niet eens nodig hebben om zich betrokken te voelen bij de boerderij en het behoud ervan. De presentatie die André van Noort, voorzitter van het Historisch Genootschap Warmelda, in de tweede helft van de bijeenkomst komt geven nemen zij aan als een interessante wetenswaardigheid. Van Noort heeft vorig jaar een boek uitgegeven over de Warmondse boerderijen van vroeger en nu én het leven op deze boerderijen. Zijn beweegreden hiertoe was precies de motivatie die Van der Voort heeft voor het in stand houden van De Burcht: steeds meer boerderijen verdwijnen, maar het reilen en zeilen op de boerderij moet niet vergeten worden. De betrokkenen zijn voor de presentatie echter al over de streep, en volop in discussie geraakt over hóe de boerderij ‘gered’ kan worden. Dát de boerderij bewaard moet blijven staat dan al vast.

Klussen in Park Rusthoff

Voorlichting over WMO

Sassenheim - Voor het onderhoud van Park Rusthoff in Sassenheim zijn aanstaande zaterdag weer verschillende mensen actief met het verrichten van allerhande werkzaamheden.

Voorhout - Donderdag 25 april organiseren Welzijn Teylingen en de Bond van Ouderen Voorhout in samenwerking met de gemeente Teylingen een voorlichtingsbijeenkomst over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De Wmo heeft als doel dat men mee kan doen in de maatschappij, dat ondersteuning op een goede manier geregeld wordt en men zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. In het tweede deel van de bijeenkomst zal wijkregisseur Bart van Konijnenburg in gesprek gaan met de aanwezigen over nieuwe initiatieven in Voorhout die aansluiten bij de doelstelling van de Wmo. Specifiek zullen de initiatieven over een buurtkamer bij de Agneshove, de lancering van Fietsmaatje in Voorhout, en het Repaircafe Teylingen gepresenteerd worden. De middag is van 14.00 tot 16.00 uur in De Verdieping aan de Dr. Aletta Jacobslaan 9 in Voorhout. De toegang is gratis.

Voor de uitbreiding van het team van parkklussers is men nog op zoek naar enkele vrijwilligers die in een groep elke derde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur allerhande lichte werkzaamheden in het park willen verrichten. Het betreft onder andere schoffelen, harken, snoeien, bruggen schoonmaken, opruimen van zwerfvuil en stormschade, enzovoort. Tussendoor is er tijd voor koffie in paviljoen het Sassennest. Voor inlichtingen en aanmelden: Gerard Rutgrink, tel. 0252-217386.

Door middel van enkele kritische vragen wordt goed duidelijk dat de missie van Van der Voort één hoofddoel heeft: de vaarboerderij weer in bedrijf krijgen en zo het concept van de vaarboerderij niet verloren laten gaan. Welke functie de boerderij verder krijgt lijkt van secundair belang. Als optie wordt een zorgboerderij genoemd. Voordat het plan verdere invulling zal krijgen, zullen enkele formele stappen en besluiten genomen moeten worden. Zo zal een belangrijke stap zijn dat een fonds bereid wordt gevonden subsidie te verlenen. Deze subsidie zal nodig zijn om de boerderij op te kopen en gereed te maken voor een culturele, agrarische en educatieve ‘herstart’. Ook hierover ontstaat een discussie, die meer dan duidelijk maakt dat het enthousiasme voor het plan -hoe pril ook- groeit. Vol overgave gooit een aantal betrokkenen plannen en visies over de tafel. De aanwezigen zijn het eens over het streven naar een verdienmodel: starten met subsidie en daarna zorgen dat de boerderij zichzelf kan bedruipen. De bijeenkomst leidt uiteindelijk tot een aantal belangrijke eerste acties. Om daadwerkelijk over te kunnen gaan tot een subsidieaanvraag moet bijvoorbeeld een stichting opgezet worden, waarvoor in ieder geval een voorzitter, een secretaris en een penningmeester nodig zijn. Tijdens de bijeenkomst lukt het Kitty van der Voort om de laatste benodigde personen bereid te vinden om deel te nemen in deze stichting. Ook worden verdere toezeggingen gedaan. Econoom Hans Goudsmit, architect Henri Stol en boekhouder Jan Mastemaker zullen om de tafel gaan om zich te buigen over de economische mogelijkheden rond de boerderij. Met deze afspraken en toezeggingen lijkt een eerste stap gezet naar het behoud van een stukje historisch Warmond. Wie weet kan er eerdaags toch weer een weidegang plaatsvinden bij boerderij De Burcht.

Twirlwedstrijd in De Tulp Voorhout - Zaterdag 20 april organiseert Inspiration een twirlwedstrijd in sporthal De Tulp in Voorhout. Daar zullen ook deelnemers van Inspiration te zien zijn die tijdens het EK Twirl, dat van 28 tot en met 31 maart plaatsvond in Amsterdam, podiumplaatsen behaald hebben. Door deelnemers van Inspiration werd er vier keer goud, drie keer zilver en twee keer brons behaald. Na de hectiek van het EK gaat alles gewoon door. Er wordt bij Inspiration weer getraind voor de reguliere wedstrijden, en ook de eigen wedstrijd die 20 april in sporthal De Tulp zal plaatsvinden brengt de nodige drukte met zich mee. Het Junior Dance-team zal voor het eerst te zien zijn en ook het ensemble in de jongste jeugdklasse zal voor het eerst optreden. De aanvang is 9.30 uur en de prijsuitreiking rond 17.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt € 4,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. Er staan zo’n 190 optredens op het programma in diverse categoriën.


ZONWERING

PArtICuLIereN

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt

De uitstraling van hout met de voordelen van kunststof!

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Het Rijnlandkozijn. Nu standaard bij Rijnland Kozijnen alle hoekverbindingen als hout met de voordelen van kunststof. Vierkant of afgeschuind kozijnprofiel. Aan u de keus.

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

Nu tot 15% Introductie korting!

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

Autobedrijf G. dol b.v. Rijnsburgerweg 48 - Voorhout T 0252-211849 www.gdol.nl

Service en kwaliteit Daar staan wij voor

P. C. Honcoop & Zn. Aannemingsbedrijf

•Rioolreiniging en -reparatie

Afvoer verstopt? Bel: 0252-621660 • ontstoppen en repareren van rioleringen

EURO € 1,739 p.ltr.

sUpER + € 1,809 p.ltr.

dIEsEl € 1,419 p.ltr.

NU 24-UUR TANKEN MET KORTING RAMEN | DEUREN | SCHUIFPUIEN | GEVELBEKLEDING | DAKGOTEN | DAKKAPELLEN

Katwijk, Heerenweg 3b Telefoon (071) 408 17 71 De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

www.rijnlandkozijnen.nl

• leegzuigen van putten en kelders • Camerainspectie • stankopsporing

Nu 7 en 8 cent KORTING (alleen op benzine) Openingstijden:

ma. t/m vr. 07.30-20.30 uur, za. 08.00-18.00 uur, zo. gesloten.

P. C. Honcoop & Zn. B.V. Boekweitstraat 130 • 2153 GL Nieuw-Vennep Telefoon 0252 - 62 16 60 • www.pchoncoop.nl


17 april 2013

pagina 21

Inschrijving gestart Avond over Abraham Kuyper

De Hillegomse volkszanger Dirk Meeldijk is ambassadeur van de organisatie ‘Glazen hart’.

In Warmond en Buitenkaag

Sassenheim - Abraham Kuyper, de oprichter van de voormalige AntiRevolutionaire Partij (ARP), leefde van 1837 tot 1920. Hij was de voorman van de Doleantie, de tweede scheuring in de negentiende eeuw in de Nederlands Hervormde Kerk, en daarmee de ‘grote roerganger‘ van de Gereformeerde Kerken in Nederland, de kerk van de ‘kleine Luyden’. Van 1901 tot 1905 was hij minister-president. De gezamenlijke kerken van Sassenheim organiseren een avond over Kuyper op 24 april om 20.00 uur in de Julianakerk aan de Julianalaan 6. De avond wordt geleid door dominee John Fockens. Er wordt een bijdrage van 3 euro gevraagd voor koffie of thee.

Artiesten treden op tegen kinderkanker Warmond/Buitenkaag - De Hillegomse volkszanger Dirk Meeldijk is ambassadeur van de organisatie ‘Glazen hart’, die zich inzet voor onderzoek naar kinderkanker. Deze organisatie zet ‘Sterren met een hart van goud’ in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Op vrijdag 31 mei vindt er een concert plaats met Nederlandse artiesten in partycentrum Dekker in Warmond, Hier zal Dirk Meeldijk ook optreden, evenals onder andere Alex, Django Wagner, Yosee, Kevin Otten en Marco de Hollander. Het gaat een avondvullend programma worden en Meeldijk heeft er veel zin in. “Het geeft me altijd een goed gevoel om voor een goed doel op te treden. Ik doe dat dan ook regelmatig. Nu gaat het voor een doel dat zich sterk maakt voor onderzoek naar kinderkanker, en dat is fantastisch”. Kaarten kosten 15 euro per stuk en zijn vanaf heden te koop bij Dekker Sport en Party in Warmond, www.easyticket.nl en per email info@glazenhart.nl. Een dag later, zaterdag 1 juni, staat er in restaurant Kaagzicht in Buitenkaag een spinningmarathon op het programma. Hier zal Dirk Meeldijk ook weer acte de presence geven voor dit goede doel. Tijdens dit evenement zal de zanger niet alleen optreden, maar ook zelf op

een spinfiets stappen om geld op te halen. Ook op deze dag zullen artiesten optreden, waaronder Stef Ekkel, Rochella, Mike Peterson en Rock Aday met een act van Prince. Tevens is er een salsademonstratie. Ook het Hillegomse streetdancekidsteam D-Light zal hier optreden. Dirk Meeldijk neemt zijn taak als ambassadeur heel serieus. “Kanker is een verschrikkelijke ziekte, waaraan ook veel kinderen sterven. Daarom is het heel belangrijk dat er nog meer onderzoek kan worden gedaan. Glazen hart heeft al eerder geld ingezameld voor goede doelen, waaronder voor Stichting Doe Een Wens Nederland. Dit keer wordt geld ingezameld voor Vonk (VUmc Onderzoek naar Kinderkanker).

Spelenkermis bij B4Kids Sassenheim - Woensdag 24 april wordt er een spelenkermis georganiseerd van 14.00 tot 16.00 uur door B4Kids. De spelenkermis vindt plaats in de gymzaal van zwembad De Wasbeek in Sassenheim, in de ruimte van Sport BSO Sprinters. Tijdens deze spelenkermis kunnen kinderen gratis meedoen en kennismaken met verschillende sportactiviteiten. In de groepsruimte van Sport BSO Sprinters wordt er geknutseld. Iedereen is welkom.

Pankras-toneel speelt ‘De blauwe vogel’ Sassenheim - Toneelvereniging Pankras speelde het afgelopen weekend het toneelstuk ‘De blauwe vogel’ in theater ´t Onderdak. Het stuk speelt zich af in een pensionaat voor meisjes in Cambodja ten tijde van de Franse bezetting in 1953. Het stuk wordt nog gespeeld op zaterdag 20 april om 20.00 uur en zondag 21 april om 14.00 uur (Foto: PR/Edwin van der Wijngaard).

Schoolkorfbal is op zaterdag 15 juni Sassenheim - Korfbalverening TOP organiseert al meer dan 35 jaar een schoolkorfbaltoernooi voor basisscholieren, hoofdzakelijk uit Sassenheim. Vaak doen ook teams van scholen uit Voorhout, Warmond en De Engel aan het toernooi mee. Het kennismaken met en het promoten van de korfbalsport is het doel van dit toernooi.Vorig jaar deden 455 kinderen mee in 44 teams. TOP stelt prijs op goede begeleiding van haar jeugd. Niet alleen binnen de eigen vereniging, maar vooral bij dit toernooi. Het trainen van de kinderen wordt volledig verzorgd door korfballers. De leden van TOP begeleiden de kinderen van de eerste training tot en met de laatste wedstrijd. Elk jaar zijn daardoor op de wedstrijddag en de trainingsweken die daaraan vooraf

gaan ongeveer honderd korfballeden actief in organisatie, training, begeleiding, wedstrijdleiding en kantinebezetting. Alle kinderen van de basisscholen in Teylingen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar (groep 3 tot en met 8) kunnen meedoen aan dit toernooi, dat plaatsvindt op 15 juni. Intekenlijsten voor het toernooi zijn naar de basisscholen in Sassenheim gebracht en moeten zo snel mogelijk weer op de scholen worden ingeleverd. De komende tijd zal ook contact worden opgenomen met basisscholen in Voorhout, Warmond en De Engel waar TOP vorig jaar ook trainingen heeft gegeven. Na opgave op de scholen ontvangen de kinderen begin mei nader bericht wanneer de trainingen in de weken voorafgaand aan het toernooi plaatsvinden. Voor alle teams zullen drie trainingen worden verzorgd door korfbaltrainers.

Fleur en Melissa bij de verkochte schilderijen.

Project Umang: ruim 300 euro Voorhout - Donderdag 11 april hebben de meiden van jongerencentrum Ex Voto een succesvolle benefietactiviteit georganiseerd. De middag stond in het teken van het project Umang, wat zich inzet voor gehandicapte kinderen in India. Tijdens de meidenmiddagen de afgelopen weken in Ex Voto is er door de meiden hard gewerkt aan het maken van armbandjes, schilderijen en Indiase hapjes. Deze producten zijn op de benefietmiddag verkocht of verloot. Op de middag was er ook een mini-yogavoorstelling. De benefietmiddag heeft uiteindelijk ruim 300 euro opgebracht.

Gitaarles bij Ex Voto Voorhout - Nick van den Burg zal jongeren tussen de 10 en 13 jaar kennis laten maken met het gitaarspel. Iedere dinsdag zal hij tussen 16.00 en 17.30 uur les gaan geven in Ex Voto. Een les duurt maximaal dertig minuten per leerling. Men leert de techniek, akkoorden en stemmen van de gitaar, maar er zal voornamelijk aandacht zijn voor het spelen van nummers. Voor de lessen is een akoestische gitaar aanwezig, maar ook kan men een eigen gitaar (liefst akoestisch) meenemen. Indeling vindt na inschrijving plaats. De lessen starten 7 mei. De lessen zijn onderdeel van een pakket van twee maanden. De kosten bedragen hiervoor 20 euro. Na twee maanden kan men besluiten om te stoppen of door te gaan. Inschrijven kan via de site www.ex-voto.nl. Jongerencentrum Ex Voto is te vinden aan de Jacoba van Beierenweg 118 B in Voorhout.

De Big Band Bollenstreek.

Laatste Jazzmatinee

Big Bands spelen op festival in Trefpunt Warmond - Tijdens de laatste Jazzmatinee van dit seizoen in theater Het Trefpunt in Warmond spelen op het Big Band Festival op zondag 28 april de Frits Landesbergen Bigband en Big Band Bollenstreek. Het Big Band Festival is een eenmalig concert door twee toporkesten uit de regio: de Frits Landesbergen Bigband en de Big Band Bollenstreek. Het repertoire varieert van ballroom tot jazz en zelfs popmuziek. Het festival staat in het teken van sfeer, gezelligheid en dans. Voor de pauze speelt de Frits Landesbergen Bigband onder leiding van Hans Voogt. De subtiele arrangementen van bassist Jos van Bueren nemen bij dit concert een centrale plaats in. Het tweede deel van de middag wordt ingevuld door de Big Band Bollenstreek, onder leiding van saxofonist/arrangeur Adri van Velzen. De Jazzmatinees in Het Trefpunt kenmerken zich door een informele sfeer, waar bezoekers met een hapje en een drankje kunnen genieten van

de muziek. Tijdens de matinees zijn gasten welkom vanaf half drie. Het optreden duurt van drie tot vijf uur, daarna volgt een afterparty. Het Big Band Festival vindt plaats op 28 april vanaf 15.00 uur. Losse kaarten kosten 10 euro en zijn te koop via de website www.hettrefpuntwarmond. nl en bij de VVV Warmond. Indien er nog plaatsen vrij zijn kan men vanaf drie kwartier voor aanvang van de voorstelling kaarten kopen aan de zaal in Het Trefpunt aan de Herenweg 80 in Warmond. Jazzliefhebbers kunnen er een complete middag uit van maken door er een culinair arrangement bij te boeken. De kosten hiervoor zijn € 39,50 per persoon, exclusief entreekaart. Deze arrangementen zijn verkrijgbaar via de website van Het Trefpunt en bij De Beukenhof in Oegstgeest, die het arrangement verzorgt. Het Big Band Festival is de laatste voorstelling van dit seizoen in Het Trefpunt. Op deze middag presenteert het theater het programma voor het seizoen 2013-2014. Zeker is dat de Jazzmatinees volgend jaar terugkomen in Het Trefpunt.

Inlopen bij Oud Sassenheim Sassenheim - De nog steeds goedbezochte inloopbijeenkomsten van de Stcihting Oud Sassenheim worden gehouden in de Witte Zaal bij de Julianakerk in Sassenheim. Voor de werkgroep Historie is dit iedere eerste donderdagmorgen van de maand van 10.00 tot 12.30 uur. De eerstvolgende bijeenkomst is dus op 2 mei. De inloopavond voor de werkgroepen Genealogie en Historie zijn iedere tweede donderdagavond van de maand van 19.30 tot 21.30 uur, met uitzondering van de maand mei. Op 13 juni is dus de eerstvolgende bijeenkomst. Op beide bijeenkomsten kan men allerlei vragen stellen de historie van Sassenheim en op de donderdagavond ook over genealogie in het algemeen. De stichting is ook aanwezig op de Voorjaarsmarkt in Park Rusthoff op 11 mei. Hier zal speciale aandacht worden geschonken aan klassenfoto´s.


Hallo zon, hallo strand, hallo Pietjan de Badman!

◗ Seizoens verhuurabonnementen vanaf € 150,◗ Arrangementen voor 2 personen (o.a. fles wijn, lunch, 2 ligbedden, windscherm)

vanaf € 55,-*

◗ Openingstijden 9.00 tot 21.00 uur Blu Beach strandservice Voor meer informatie 06-28324726

* Leuk als cadeaubon, informeer naar de mogelijkheden.

Koningin Wilhelmina Boulevard 104 Noordwijk Afrit 12-13

21% btw weg ermee! Donderdag, vrijdag én zaterdag:

21% korting op de gehele collectie!

Badstraat 3b - Katwijk aan Zee Tel.: 071 407 70 99

ONLY • VILA • REPLAY • MET • JUST 1961 • FORNARINA • VERO MODA G-STAR • RA-RE • GAUDI • PASTRY • OBJECT • DEPT • CATWALK JUNKY

Princestraat 21 | 2225 EX Katwijk T (071) 401 45 41 info@co-starring.nl | www.co-starring.nl

G-STAR • REPLAY • DIESEL BLUE INDUSTRY • DEATH BY ZERO • REIGN • KULTIVATE • RA-RE SUPERDRY • DSTREZZED • MATINIQUE

Voorstraat 23 - Katwijk aan Zee Tel.: 071 407 61 61

HIGH • GIRBAUD • MARC CAIN • TWIN-SET • CITIZENS OF HUMANITY CAMBIO • SUMMUM • LA FÉE MARABOUTÉE • PATRIZIA PEPE • SET HALE BOB • BE WITCHED • GOOSECRAFT • PARAJUMPERS • RINO PELLE SACK’S • SYLVIA’S SECRETS


17 APRIL 2013

pagina 23

Revanche voor wethouder bij opening

Nu ook Jeu de Boules bij biljartvereniging Voorhout

Leerlingenorkest speelt in Kleine Kerk Voorhout - Donderdag 11 april heeft het leerlingenorkest van muziekvereniging St. Cecilia deelgenomen aan de jaarlijkse muziekavond in de Kleine Kerk in Voorhout. Deze was georganiseerd door de Rotaryclub. Naast het leerlingenorkest waren er ook optredens op de piano. Thomas Hietkamp, Mats van Werkhoven en Joost Jansze speelden deze avond op de piano. Hietkamp en Van Werkhoven hebben beide pas anderhalf jaar les. Annabel Wildschut liet haar zangkunsten horen: het mooie Edelweiss uit de musical “Sound of Music”. Ze was mooi gekleed van haarspeld tot bijpassende muiltjes. Het was te zien dat ze het spannend vond, maar het was een goed gedurfd optreden. De 7-jarige Carlijn van der Prijt, het jongste deelnemertje van deze avond, speelde mooie vioolwerkjes uit haar eerste lesboek. Het was nog niet overal zuiver, maar de

jeugd heeft de toekomst. Organisator Roelof Assies vertelde een technisch verhaal over het nieuwe Bik-Monarke-orgel en hoopte dat volgend jaar één van de pianisten een muziekstuk op het orgel zou willen verzorgen. Ook liet hij horen wat het nieuwe orgel allemaal kan. Er waren heldere, hoge en vrolijke tonen. Maar ook zware, panfluitachtige en zangerige geluiden. Het leerlingenorkest speelde deze avond met veertien muzikanten ‘Dynamic Overture’ van Alan Robinson, ‘Haus am See’ van Peter Fox en ‘Disco Frisco’ van Dizzy Stratford. Voor vier muzikanten was dit hun eerste optreden. Siri den Boer speelde klarinet en Mees Buur en Jens Mekking trompet. En de 8-jarige Thijs van der Geer heeft maar drie repetities gehad voordat hij dit eerste optreden had. Het leerlingenorkest staat al jaren onder leiding van Paul Martens. Voor dit orkest componeert hij zelf alle arrangementen en zorgt voor de goede uitvoering.

Openbare lessen VU Teylingen

Inzameling voor voedselbank

Voorhout - Om geïnteresseerden een indruk te geven van wat de inhoud van een aantal van de cursussen van de Volksuniversiteit Teylingen is, worden er in de week van 22 tot en met 27 april zowel op de middagen als op de avonden openbare lessen bij de Volksuniversiteit georganiseerd. Dit geldt voor de cursussen keramiek, fotografie, yoga en tai chi. Men kan vrij naar binnen lopen en een indruk krijgen van de inhoud en de sfeer van deze lessen. Voor de exacte tijden kan men terecht op de website www.vu-teylingen.nl, of kan men bellen naar Hilde de Vries, tel. 0252-212343. Het adres is Agneshove 87/89 in Voorhout.

Warmond - De Protestantse Gemeente Warmond houdt een inzamelingsactie voor de Voedselbank Teylingen. Zondag 21 april wordt er tijdens de kerkdienst gecollecteerd voor de voedselbank. Voor dit doel collecteren gebeurt in de protestantse kerk in Warmond enige malen per jaar. Naast geld geven wordt aan de gemeenteleden nu ook gevraagd om houdbare voedselproducten mee te nemen naar de kerk. Ook andere Warmonders of wie niet de dienst wil bijwonen zijn welkom om zondagmorgen 21 april mee te doen aan deze actie. Inleveren van voedselproducten kan dan in de hal van de protestantse kerk aan de Herenweg 82 in Warmond van 9.30 tot 11.30 uur.

Mexicano’s behalen brons op festival Voorhout - Zaterdagavond 13 april heeft pretband De Mexicano’s voor de derde keer deelgenomen aan het Leutschuppersfestival in Sleeuwijk. Het festival is voor de zestiende keer georganiseerd door de Leutschuppers. Pretband De Mexicano’s uit Voorhout heeft de derde prijs behaald. Aan het zestiende blaaskapellenfestival deden negen blaaskapellen

mee, veelal afkomstig uit Brabant. De bronzen Leutschupper, de eerste prijs van het blaaskapellenfestival van de Leutschuppers, is gewonnen door De Slobbers uit Papendrecht. Tweede werden De Chico’s uit Prinsenbeek en derde De Mexicano’s uit Voorhout. Mexicano-baritonist Arthur van Elzelingen speelde een thuiswedstrijd. Hij musiceerde jaren bij De Leutschuppers voordat hij de overstap maakte naar Voorhout.

Door Saskia Buijs Het schitterende weer zaterdagmiddag is vast een voorspelling voor het Jeu de Boules-seizoen. Cor van Steijn gaf in het openingswoord aan elk jaar wel iets te willen openen, maar dat dit voorlopig de laatste opening is. Voorzitter Siem Does zei ook dat het bijna voelde als een gewoonte. “Nu, zeven maanden na de opening van De Kleine Agnes, staan we hier alweer. Het stukje grond naast de deur was bedoeld voor 55-plus-activiteiten. Het eerste idee dat we hadden was een Jeu de Boules-baan. Dat hebben we direct uitgewerkt.” Meerdere partijen hebben een deel van de kosten voor hun rekening genomen: de gemeente, de Rabobank, Fonds 1818, Van Schooten, sierbestrating H&T en weer leerlingen van de KTS en vele vrijwilligers. Om de banen te kunnen maken moest er een aantal bomen gekapt worden. Siem Does: “Gelukkig hebben we samen met een groepje basisschoolkinderen tijdens de Boomplantdag elf nieuwe bomen geplant. De scholieren hebben de banen uitgeprobeerd en vonden het een succes.” Als afsluiting kon Siem Does mededelen: “Al voor de opening van de baan zijn er zestig aanmeldingen. Het doel om het sociale leven een impuls te geven en voor ontspanning te zorgen gaat vast gehaald worden. Ik wens iedereen veel plezier, gezelligheid en sportiviteit.” Ook wethouder Leo van der Zon hield een openingswoord. “Hier staat een blije wethouder. In tegenstelling tot het biljarten kan ik dit wel winnen.” Van der Zon gaf aan dat weer een extra activiteit op het sportpark een pluspunt is voor de ontwikkelingen aldaar. Ook over de manier van totstandkoming was hij erg positief. “We hebben het samen gedaan, maar het initiatief kwam vanuit de vereniging en er is veel hulp van ondernemers geweest.” Het Jeu de Boules is ook een spel voor dames, in tegenstelling tot biljarten. De dames die lid zijn geworden staan wel bij de

Wethouder Leo van der Zon gooit een bal naar het but tijdens de opening van de Jeu de Boules-banen (Foto: Saskia Buijs). biljartvereniging ingeschreven. Dit betekent dat De Kleine Agnes een uniek ledenbestand heeft gekregen. Van der Zon kaartte nog een klein gevoelig onderwerp aan. Hij gaf aan voorstander te zijn van een samenwerking met de schietvereniging. Het bleef echter erg stil in de zaal. Als openingscadeautje gaf hij een magneetpen waarmee de Jeu de Boules-bal zonder bukken opgepikt kan worden. Als openingshandeling werd een spelletje Jeu de Boules tussen Siem Does en Leo van der Zon gespeeld. Het but (het kleine balletje) werd gegooid en na verschillende worpen en meten werd bekendgemaakt dat Leo van der Zon gewonnen had. “Nu staat het 1-1”, zei Van der Zon lachend. Hij refereerde aan de biljartopening die hij verloren had. De mooie banen werden direct ingewijd door zowel de dames als de heren. Cor van

Steijn: “Hoek Hoveniers heeft de banen aangelegd. Er is een deel afgegraven, toen gralux gestort en als laatste het fijnste grind erover dat er is. Dat wordt fijn spelen. Op dinsdagmorgen en donderdagmiddag zullen er vaste speeltijden komen. Wie de spelregels wil krijgt die van mij direct over de mail.” Wanneer er nog meer zonnige dagen komen heeft geen enkele 55-plusser dus een excuus om de banen niet eens uit te proberen.

VAKANTIE IS...

GRATIS ADVERTENTIE

Het leerlingenorkest van St. Cecilia heeft deelgenomen aan de muziekavond in de Kleine Kerk.

Voorhout - Bij de officiële opening van clubgebouw De Kleine Agnes van biljartvereniging Agnes in Voorhout werd al gelonkt naar het stukje grond buiten. De wens was daar een Jeu de Boulesbaan te maken voor een spelletje Petanque. Afgelopen zaterdag was de opening van de baan een feit. Voorhout is twee Jeu de Boules-banen rijker.

...MUZIEK VAKANTIE IS WIELEWAAL www.wielewaal.nl/vrijwilligers

TOP-veiling brengt ruim 18.000 euro op Sassenheim - Vrijdag 5 april was de tweede veiling bij korfbalvereniging TOP/Wereldtickets.nl in Sassenheim. De totale opbrengst, die bestemd is voor de jeugd van TOP, bedroeg ruim 18.000 euro, inclusief de opbrengst van de loterij. De avond stond in teken van een sponsordiner voorafgaand aan de veiling, de veiling zelf en een loterij. Voor het sponsordiner met verschillende sprekers, waaronder Peter Blangé en Hans Heemskerk, hadden zich ruim vijftig sponsors aangemeld. Voor de veiling waren in totaal 222 kavels door sponsors ter beschikking gesteld waarop kon worden

geboden, zoals twee Surinaamse kookworkshops van de familie Verwey (deze leverden samen ruim 550 euro op), twee VIP-kaartjes van Ajax naar keuze, een minicursus zelf vliegen voor één persoon in een Cessna 172, of een diner bij de voorzitter thuis. Iets na achten werd de veiling geopend door Peter Blangé met een volleybal van het gouden olympisch team uit 1998 gesigneerd door hemzelf. De bal ging voor ruim 240 euro naar de nieuwe eigenaar. De toon was meteen gezet. Daarna nam veilingmeester Jaap Meiland het over en werden in een rap tempo 221 kavels geveild. De stemming begon er helemaal goed in te komen bij kavel 28: een bon voor een bierproeverij voor vier

personen bij de Twee Wezen. Zowel jong als oud was daarin geïnteresseerd en het kavel ging weg voor 140 euro. Een tennisclinic voor maximaal zestien personen van Sander en Daniel Harmzen met een warming-up door Leon Braunstahl zorgde ook dit jaar weer voor hilariteit. Net als in de eerste editie van de veiling ging moeder Tineke met de voucher van de clinic naar huis. Als afsluiter werd het diner bij de voorzitter thuis geveild en ook dit item was populair. Het kavel ging voor 250 euro mee met bieder 55. Maar omdat voorzitter Hans Oudshoorn in de gaten had dat ook dit item populair was besloot hij dat de een na hoogste bieder ook voor hetzelfde bedrag bij hem thuis mag komen dineren.


Bent u starter? Of zoekt u een pied à terre in de prachtige badplaats Noordwijk? Kom dan naar: Het OPEN HUIS op zaterdag, 20 april 2013 tussen 13.00 en 15.00 uur. In de prachtige badplaats Noordwijk, in het ruim opgezette deelplan “de Hagen” van de wijk Boechorst, gelegen op fietsafstand van strand, zee, duinen en bossen, worden door ACL uit Leiderdorp 14 appartementen gebouwd te weten; 6 grondgebonden woningen en 8 maisonnettes. Er zijn nog enkele grondgebonden woningen te koop. Oplevering begin mei 2013. Locatie: Jan de Ridderstraat te Noordwijk Deze woningen hebben een basismaat van 5.70x13.60 m met een woonoppervlakte van 67 m2, een voortuin op het zuidoosten omsloten door een tuinmuur en een besloten achtertuin op het noordwesten. Indeling: Een terug liggende overdekte entree, hal, toilet met wandcloset. Woonkamer aan de voorgevelzijde, eetgedeelte aan de achtergevelzijde, tussen wonen en eten het koken voorzien van complete inbouwkeuken lang 3.00 m met diverse inbouwapparatuur. Een bergruimte met cv/mv en aansluitingen voor een wasmachine, alsmede voorzieningen voor een droger. De slaapkamer aan achterzijde met aangrenzend de badkamer betegeld tot plafond, douche voorzien van rvs douchedrain, wastafel en een aansluiting voor een tweede toilet. In de algemene ruimten bevinden zich individuele fietsenbergingen.

Koopsom vanaf € 182.000,- v.o.n.

Info: www.maxsedelaar.nl info@maxsedelaar.nl tel. 0252-214243

donderdag 25 apr.

o p e n dag van 18.0 0 to

entree aan de Zeestra

Coremolen wonen te kust en te keur

studio’s & appartementen

koop of huur vanaf ¤ 122.000,- v.o.n. of ¤ 570,- p/m

A ll Inclusive

de A l nu inclusief luxe afwerking t.w.v. ¤ 8.500,-

De Duokoop-regeling biedt u de mogelijkheid om een woning te kopen zonder de grond. Hierdoor profiteert u nu van een lagere koopprijs en is uw aankoopfinanciering lager.

www.coremolen.nl

t 20.0 0 uur

at, noordwijkerhout


17 april 2013

pagina 25

Vanwege 20-jarig bestaan

Bridgeclub Teylingen gaat een dagje uit Sassenheim - De Bridgeclub Teylingen bestaat twintig jaar. En dat gaat uiteraard gevierd worden. Op 26 april gaan de leden een dagje uit naar Rotterdam om dit lustrum te vieren. Er zal dan een bezoek worden gebracht aan de Euromast en er volgt daarna een boottocht door de Rotterdamse havens. Door Piet van der Vooren

Robert Steemers in het kampioensduel met Yarrick van Breukelen.

Feest op de Roodemolen

Ter Leede via kampioenschap volgend seizoen in Topklasse Sassenheim - Afgelopen zaterdag is Ter Leede er in geslaagd om het kampioenschap van de Hoofdklasse A te behalen. Na een wedstrijd waarin zeker geen hoogstaand voetbal te aanschouwen was, eindigde de ploeg van trainer Henk Wisman op 0-0. En dat ene punt was nu net genoeg om de kampioensvlag in top te hijsen. Het was zenuwachtig voetbal van Ter Leede alsook van Sportlust ‘46-zijde, dat de vele meegereisde Sassenheimse supporters kregen voorgeschoteld. Met liefst zes bussen vol aanhangers was Ter Leede afgereisd naar het sportpark in Woerden. Ook vele tientallen aanhangers waren op eigen gelegenheid naar het veld van Sportlust ‘46 getogen om hun favorieten aan te moedigen. De jeugd had zich in de ochtenduren laten schminken in de rood-gele kleuren van de club. Ter Leede, zonder de geblesseerde Ronnie Verplancke die vorige week een ernstige blessure had opgelopen bij de dinsdagtraining, startte goed. De aanstaande kampioen kreeg in de beginfase een aardige mogelijkheid om de openingstreffer achter doelman Fabian Jaarsveld in het net te deponeren. Yordy Teijsse kegelde de bal buiten bereik van Jaarsveld, echter vlak langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Jaarsveld zou in dit duel uitgroeien tot de held van de gastheer. De invallerdoelman was een ware plaag voor de aanvallers van Ter Leede. Sportlust ‘46 verscheen overigens met vier invallers binnen de lijnen. Dat ook bij de ploeg van trainer Richard Middelkoop de zenuwen hoogtij vierden was begrijpelijk. De Woerdenaren zijn nog lang niet zeker van lijfsbehoud in de Hoofdklasse A en hebben de punten zodoende ook hard nodig. Stanley Mailoa kreeg namens de gastheer een mogelijkheid. De inzet van de aanvaller had meer het idee van een terugspeelbal dan een ferme uithaal op het doel van Serge van der Ban. De sluitpost van de Sassenheimers had vervolgens geen enkele moeite om zijn doel verschoond te houden van een treffer. Ter Leede wilde zo snel mogelijk op voorsprong komen om zodoende de zenuwen weg te spelen. Youssef Ait El Houssin zag zijn inzet net over de lat bij Jaarsveld verdwijnen en een inzet van opnieuw Teijsse had eveneens niet de juiste uitwerking. De voorzet van Mike Boelee naar Teijsse was

perfect, maar de topscorer raakte het leder niet goed genoeg waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Ook de gastheer wilde meer dan een eventueel gelijke stand. Matthijs Boom kreeg een kansje maar vond een uitstekende keepende Van der Ban op zijn weg. Bijna werden de gasten uit Sassenheim nog aan een voorsprong geholpen. Een vrije trap van Olaf Schell werd de zestien meter ingedraaid waarna Jorn Uittenbogaard met een kopbal bijna zijn eigen doelman verraste. Het leder vloog net buiten bereik van Jaarsveld over de lat, zodat er niet meer dan een corner voor Ter Leede overbleef. Na twintig minuten leek het er dan toch op dat de aanstaande kampioen op voorsprong zou gaan komen. Teijsse, wie anders, was weer eens gevaarlijk in de zestien meter waarna bij de actie van de topscorer Rory van Gulik hands leek te maken. De uitstekend fluitende scheidsrechter El-Hajouti wuifde echter het appelleren voor een strafschop weg. Het spel ging verder waarna Vincent Ammerlaan de hoek bij Jaarsveld voor het uitkiezen leek te hebben. De inzet van Ammerlaan verdween echter via het rechterbeen van Yarrick van Breukelen over de achterlijn. Vlak hierop was het opnieuw Ammerlaan die vrij kon uithalen op het doel van Jaarsveld. En weer zou de linksbuiten het doel niet weten te treffen. De inzet kon door Van Breukelen ternauwernood nog tot corner worden verwerkt. Vervolgens leek Mike Boelee de verdediging van Sportlust ‘46 de hielen te laten zien, was het niet dat Boom daar een andere gedachte over had. Boom schoffelde Boelee onderuit, wat de verdediger van de gastheer op een gele prent kwam te staan. Diezelfde Boelee kreeg even later een prima kans om zijn ploeg alsnog voor het rustsignaal op voorsprong te brengen. Maar Jaarsveld liet zien over prima keeperskwaliteiten te beschikken. Met een prima reflex wist hij de inzet van Boelee onschadelijk te maken. Ammerlaan, gehinderd door twee verdedigers, was nog wel dichtbij de voorsprong, maar ook hij zag zijn inzet luttele centimeters over de lat bij Jaarsveld verdwijnen. Zo brak het rustsignaal aan met een dubbelblanke stand. Ook in de tweede rondgang geen beter voetbal dan in het eerste gedeelte. Robert Steemers leverde in de beginfase nog wel een prima voorzet af richting Ammerlaan, maar het zou geen inleiding zijn voor de zo broodnodige openingsgoal. De kopbal van Ammer-

laan spatte op de lat uiteen waarna het leder in de handen van Jaarsveld terecht kwam. Ter Leede ontsnapte zelfs aan een eventuele achterstand toen Nick van Baaren een ideale mogelijkheid geboden werd. De boomlange aanvaller haalde verwoestend uit maar zag, tot grote vreugde van heel Ter Leede en de meegereisde aanhang, de bal net langs de paal over de achterlijn verdwijnen. En Steemers kwam een schoenmaat te kort om Jaarsveld de gang naar het net te laten maken. Het spel werd in deze tweede rondgang voornamelijk op het middenveld gespeeld. Het leek er daarom ook op dat beide ploegen zich met een gelijkspel wel konden verzoenen. Ter Leede had weliswaar genoeg aan dat ene puntje, maar wilde wel met een overwinning van het veld af gaan. Voor Sportlust ‘46 waren de belangen eventueel nog groter, want elk punt wat nu nog binnengehaald kan worden zal gevierd worden als een overwinning. Invaller Stefan Rijsdam was na een half uur zelfs dichtbij de driepunter. De kopbal van Rijsdam verdween, buiten bereik van Van der Ban, vlak langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Jaarsveld, na een corner van Ammerlaan, kon nog net de bal boven het hoofd van Frank de Groot wegplukken, anders had de 0-1 zeker een feit geweest. Het spel werd hierna rommeliger. Veel balverlies aan beide kanten en ook onnauwkeurigheid bij de passing was het gevolg van de nog steeds aanwezige zenuwen bij de spelers. Het slotakkoord van beide teams bleef zodoende uit. Toen scheidsrechter El-Hajouti deze middag voor de laatste keer op zijn fluitje blies was het kampioenschap voor de mannen van Henk Wisman een feit. De feestvreugde kon beginnen en zou, naar later bleek, tot in de zeer late uurtjes doorgaan. Henk Wisman na afloop: “De spelers hadden ontzettend last van zenuwen. We speelden zeker niet best, maar dat is dan ook wel te verklaren. Gelukkig is de last van de schouders af en kunnen we de laatste drie wedstrijden frank en vrij gaan spelen. Het kampioenschap is binnen en daar ben ik niet alleen, maar iedereen bij Ter Leede zo ongelooflijk blij mee. We gaan volgend seizoen de Topklasse in en dat is het mooiste geschenk voor een vereniging zoals Ter Leede. We zijn vier jaar verstoken gebleven van derby’s, maar die zullen nu gelukkig weer gespeeld gaan worden op sportpark De Roodemolen.”

Twintig jaar geleden werd de bridgeclub opgericht door An van Winsen. Zij kreeg daarbij hulp van nog een aantal dames, zodat de club al snel groter werd. Er werd gebridged door 55-plussers, en dat vond allemaal plaats op de vrijdagmiddag in de Kastanjehof aan de St. Antoniuslaan. Vandaar dat de naam van de bridgeclub ook Kastanjehof werd. “We hebben daar met plezier vijf jaar gespeeld”, vertelt de huidige voorzitter Leo Schreuder. “We zochten na die eerste vijf jaar een ruimere accommodatie, en met steun van de Stichting Welzijn Ouderen kregen we die in Het Onderdak. Vandaar dat de naam van de club toen werd gewijzigd in Het Onderdak. Ook daar hebben we ongeveer zes jaar fijn gespeeld”. Het ging de vereniging voor de wind, want steeds meer ouderen wilden op een middag gaan bridgen. “Onze club kon die toen opvangen”, vertelt Schreuder, die in 2001 samen met zijn vrouw Lies de leiding van de bridgeclub heeft overgenomen. “In de middag kregen de bridgers allemaal twee stukjes kaas of worst. Dan ging het om 200 stuks. Die maakte ik gewoon thuis klaar. Dat hebben wij jaren gedaan”, blikt Leo Schreuder terug. Ook Toos en Jac Pennings verrichtten veel werk voor de bridgeclub, zoals het elke keer in orde maken van de speellocatie. Na veel onderhandelen bereikte Schreuder dat de club op de vrijdagmiddag terecht kon in De Ankerplaats, en ook toen werd de naam van de club weer aangepast aan de speellocatie. Maar na acht jaar daar actief te zijn geweest moest de club ook deze accommodatie weer verlaten omdat deze gesloopt moest worden. “Dat was jammer, want het was er altijd erg gezellig”, vond Schreuder. Sinds een jaar speelt de bridgeclub nu in de kantine van voetbalvereniging Teylingen. Nog steeds op de

vrijdagmiddag en, u raadt het al, de naam van de vereniging luidt nu Bridgeclub Teylingen. “Bij Teylingen hebben we een mooie ruime locatie voor 84 leden. Dat is soms weleens rumoerig”, weet Schreuder. “Maar er staan altijd vriendelijke mensen achter de bar en het voordeel van het spelen bij Teylingen is natuurlijk ook dat er een ruime parkeergelegenheid is. We zijn erg blij met de kantine van Teylingen, en we hopen hier nog vele jaren te mogen bridgen”. Nu dus het twintigjarig bestaan. Het dagje uit naar Rotterdam gebeurt met twee bussen. “We vertrekken naar de Euromast in Rotterdam, de hoogste uitkijktoren van Nederland. Op honderd meter hoogte heb je een fantastisch panoramisch uitzicht van 360 graden op de stad en tot ver daarbuiten. Wie nog hoger wil kan met de Euroscoop, de roterende lift, naar de 185 meter hoge top. Daarna vertrekken wij naar de havens van Rotterdam om met de Spido-boot door de havens te varen”, laat Leo Schreuder het programma van deze dag weten. “We sluiten de dag dan af met een driegangendiner in restaurant De Engel”, aldus de enthousiaste voorzitter.

Collecte van Kinderhulp Voorhout - Het Nationaal Fonds Kinderhulp collecteert van 21 tot 27 april in Voorhout. Het fonds helpt al meer dan vijftig jaar kinderen met minder kansen. Kinderen die vaak door geldgebrek buitenspel staan. Voor hen zijn ‘vanzelfsprekende dingen’, zoals vakantie, sporten of pakjesavond, vaak niet weggelegd. Als klasgenoten vertellen over hun verjaardagcadeaus of een dagje uit kunnen zij niet meepraten. Kinderhulp vindt dat elk kind een beetje gewoon geluk verdient en zich moet kunnen ontwikkelen. Daarom ondersteunt Kinderhulp kinderen met minder kansen met hele praktische zaken. Een fiets bijvoorbeeld om naar school te gaan, een weekje kamperen in de zomer of een computer om huiswerk te maken. Om al deze kinderen te kunnen helpen is veel geld nodig. Kinderhulp hoopt daarom op een gift tijdens de collecteweek van 21 tot en met 27 april.

Judotoernooi in Voorhout Voorhout - Onlangs organiseerde Barends Sport een groot regionaal judotoernooi in sporthal De Tulp in Voorhout. Niet zomaar een toernooi, maar een grondgevechtenkampioenschap. Omdat hierbij geen ‘metershoge worpen’ worden gemaakt was het ook geschikt voor beginners: de witte banden. Een reuzedobbelsteen die de startpositie bepaalde zorgde voor de speelse noot. 340 judoka’s in de leeftijd van 6 tot 56 jaar bestreden elkaar op tien matten. Zij waren afkomstig van diverse clubs en sportscholen uit de omgeving, waaronder Sportschool Kaizen uit Sassenheim en een honderdtal judoka’s van Barends Sport Voorhout.


Kia Nieuws Kia Picanto 20th Anniversary

Kia Rio 20th Anniversary

1.0 CVVT 3-deurs

1.2 CVVT 3-deurs

Rijklaar v.a. € 4.703,-

Rijklaar v.a. € 6.545,**

50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

**

50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

Uw klantvoordeel loopt op tot wel € 1.795,-

Uw klantvoordeel loopt op tot wel € 2.045,-

Kia Picanto A | wegenbelastingvrij | 14% netto bijtelling v.a. € 42,- /mnd*

Kia Rio A | wegenbelastingvrij | 14% netto bijtelling v.a. € 72,- /mnd*

20 Anniversary. Surprise Surprise! th

Alle Kia Picanto, Kia Rio en Kia cee’d 20th Anniversary modellen tijdelijk gratis met een volledig geïntegreerd Pioneer navigatiesysteem met touchscreen t.w.v. € 1.295,-.

Kia cee’d Sportswagon 20th Anniversary 1.6 GDi Vanaf € 19.495,Uw klantvoordeel loopt op tot wel € 1.795,Kia cee’d Sportswagon A | 20% netto bijtelling v.a. € 171,- /mnd*

Autobedrijf Kleverlaan al 20 jaar Kia-dealer! Gieterij 2, 2211 XK Noordwijkerhout Tel.: 0252 - 373 724, www.kia-noordwijkerhout.nl Gem. verbruik: 3,2 - 6,3 l/100km, 31,2 - 15,9 km/l. CO2-uitstoot: 85 -147 g/km. Alle genoemde vanaf verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, incl. BTW/BPM, excl. metallic lak, kosten rijklaar maken, afleverpakket, brandstof, leges en recyclingbijdrage en altijd excl. de optionele lakbescherming. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Informeer voor de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer of kijk op kia.com. *Alle genoemde bijtellingspercentages en het wegenbelastingvrij zijn afhankelijk van datum van registratie. De vrijstelling van wegenbelastingvrij geldt tot 01-01-2014. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtellingsbedragen (per maand) zijn per model gebaseerd op de uitvoering met het laagste bijtellingspercentage en altijd gebaseerd op 42% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model en welke modellen vrijgesteld zijn van wegenbelasting zie kia.com. **De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningsnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Uw Kia-dealer en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financiële product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (tot uiterlijk 12 mnd na tenaamstelling) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt € 5.000,- voor de Kia Picanto en € 7.500,- voor de Kia Rio. Deze acties gelden, tenzij anders vermeld, niet i.c.m. andere acties en zolang de voorraad strekt.


pagina 28

17 april 2013

Zeperd voor Voorhouters

Foreholte blameert zich door 2-1 verlies van VCS Voorhout - Dat wat gewoon een middag van drie punten had moeten worden, eindigde zondagmiddag voor Foreholte in een onvervalste zeperd. Statistisch gezien komt een volgende nederlaag steeds dichterbij naarmate men maar blijft winnen. Maar dan toch zeker niet verliezen in Den Haag op sportpark De Escamp, en zeker niet tegen het reeds gedegradeerde VCS dat wekelijks met tenminste vijf doelpunten verschil verliezend de kleedkamer moet opzoeken. VCS, dat tot nu toe alleen gelijk had gespeeld tegen FC Lisse en gewonnen had van UDO. In het eerste kwartier van de wedstrijd had Foreholte het beste van het spel en combineerde er lustig op los. Tot grote kansen leidde het niet, maar de middag was nog lang en het vertrouwen was er. Na een kwartiertje liet Foreholte de teugels wat vieren en onmiddellijk deden de Hagenaars mee in de wedstrijd. VCS deelde zo hier en daar wat speldenprikken uit, maar veel had het allemaal niet om het lijf. Het tijdrekwapen werd vanaf dat moment al gehanteerd. Ook de scheidsrechter ging zich nadrukkelijk met de wedstrijd bemoeien, en hoewel dat niet rechtstreeks ten nadele van de Voorhouters was kwam het de wedstrijd niet ten goede. Er ontstond nogal wat irritatie, wat alleen maar tot nadelige gevolgen kon leiden. Het laatste kwartier voor rust trokken de Voorhouters de wedstrijd weer naar zich toe, maar toen reeds openbaarde zich een aantal mankementen aan het spel: de bal sprong alle kanten op, de passing was onnauwkeurig en met name de eindpass was heel onnauwkeurig. De voorzetten kwamen nauwelijks aan en zo leek Foreholte wel ster-

ker maar tot werkelijk gevaar voor het doel van de 15-jarige accurate doelman Emre Keskin leidde het geenszins. Met dezelfde 22 spelers ving de tweede helft aan. Nog nadrukkelijker werd de tijd gerekt maar VCS besefte voortdurend dat als de Voorhouters ook maar even niet op zouden letten, zij bikkelhard toe zouden slaan. De Voorhoutse aanvallen werden allengs doellozer. VCS gaf via zijn spits nog één waarschuwing af, maar één op één tegen Matthijs Guijt verdween de bal nog net aan de voor de Voorhouters gunstige kant van de paal. Even later was het echter wel raak. Dwars door de verdediging snijdend ging de bal nu via Guijt hobbelend over de doellijn. Met nog een half uur op de klok stond ineens de meeste onwaarschijnlijke stand 1-0 op het scorebord. Foreholte schrok enorm, maar kon twee minuten later alweer rustig ademhalen nadat Tom Bleijswijk de ploegen met eindelijk een echte uithaal weer op gelijke hoogte had gebracht: 1-1. Foreholte had het initiatief, maar de bal hoefde maar één keer goed te vallen voor VCS. En dat gebeurde dan ook. Wederom liet de VCS-spits geen spaan heel van de Voorhoutse illusies: 2-1. Trainer Zethof wisselde aanvallend met Bloemendaal en Van der Plaat en Oscar Arroyo. Foreholte ging in de achterhoede één op één spelen, maar al dat opportunisme leidde weliswaar tot druk op het team van VCS, maar nauwelijks tot echte kansen. Zelfs gingen de Voorhouters nog door het oog van de naald voor een nog grotere achterstand, en daar waar af en toe een redelijke schietpositie was gevonden eindigde de bal over het algemeen op veld 4. De corners volgden elkaar in hoog tempo op, maar ook deze ‘halve goals’ leverden nauwelijks gevaar op. Zo eindigde deze wed-

strijd tot groot enthousiasme van de VCS-ers in een enorme deceptie voor de Voorhouters, maar onverdiend zou de neutrale toeschouwer de Haagse zege zeker niet genoemd hebben. Zondag 22 april om 14.00 uur speelt Foreholte op sportpark Elsgeest thuis tegen Stompwijk ‘92.

Amateurpakket voor Foreholte Voorhout - Zaterdag 20 april zal de Voorhoutse voetbalvereniging Foreholte het ARAG Amateurpakket ontvangen. Met dit pakket helpen de KNVB en ARAG amateurverenigingen met het opzetten van een professioneel arbitragecorps, met als uiteindelijke doel sportiviteit en respect op en rond de Nederlandse voetbalvelden. Door het in ontvangst nemen van het pakket krijgt Foreholte de gecertificeerde FairPlay-status en is zij een voorbeeld voor andere verenigingen. Het programma zal aanvangen om 9.15 uur op sportpark Elsgeest in Voorhout met ontvangst van een KNVB-afgevaardigde, scheidsrechter Danny Makkelie en bestuursleden van ruim tien omliggende verenigingen. Om 10.30 uur zal het convenant getekend worden. De uitreiking van het ARAG FairPlay-amateurpakket is een bevestiging dat Foreholte het scheidsrechtersbeleid uitstekend op orde heeft. Onlangs is de club bezocht door toparbiter Kevin Blom en is er een televisie uitzending gemaakt door Zappsport. Na de certificering houdt het echter niet op om aandacht te schenken aan het scheidsrechtersbeleid. Het is voor de vereniging zaak om de ingezette koers aan te houden en daarbij de buurtverenigingen te informeren, stimuleren en motiveren om een gelijkwaardig clubarbitragebeleid te gaan voeren als Foreholte zodat zij wellicht in de toekomst ook in aanmerking komen voor deze certificering.

Bassets in nacompetitie

ZVS zwemt naar kampioenschap Sassenheim - Na vier zwemwedstrijden geknokt te hebben stond Zwemvereniging Sassenheim (ZVS) op nummer één van de D-competitie van het eigen district. WZK (Wassenaar) stond met 16 punten achter ZVS, wat betekende dat ZVS de vijfde en laatste wedstrijd alles moesten geven om de koppositie vast te houden. Als dat zou lukken zou ze promoveren naar de Ccompetitie. Met 49 gemotiveerde zwemmers vertrokken ze naar het Bollenbad in Noordwijk. Vanaf de eerste start hebben zowel de Sassenheimse supporters als de gehele ploeg de zwemmers die in het water lagen aangemoedigd, wat resulteerde in vele persoonlijke records. Er werd zelfs één clubrecord gezwommen op de laatste estafette, de 8x50 meter vrije slag. Dinsdagavond 9 april kreeg ZVS een goed bericht. Er was zo goed gezwommen dat ZVS eerste in het district was geëindigd. Dit betekent dat ZVS kampioen is geworden. Afgelopen donderdag is er een feestje van de zwemtraining gemaakt om dit te vieren (zie foto).

Sassenheim - De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim mogen zich gaan opmaken voor de nacompetitie. De gifbeker lijkt dit seizoen maar niet leeg te gaan voor de Sassenheimers, want zelfs de laatste kans om de nacompetitie te ontlopen lieten The Bassets aan zich voorbij gaan. Er moest in Utrecht gewonnen worden van concurrent USRS. De studenten van USRS speelden de wedstrijd slim naar zich toe en bezweken niet onder de druk die The Bassets gaven. USRS liet de bal het werk doen en bouwde voor de rust de stand uit naar 8-0, terwijl The Bassets wel de kans hadden aansluiting te vinden maar er werden te vaak de verkeerde besluiten genomen. Na de rust was het invaller Bob Kopier die de try-line vond (8-5), maar in het slotoffensief werd het een alles of niets-wedstrijd voor The Bassets en dat werd het laatste: 235. Nu zal het team het samen moeten gaan oplossen. Het trainersduo Broers/Scheffer heeft een week de tijd om het team te prepareren om het zondag op te nemen tegen Bulldogs of RSRC om via de achterdeur weer een startbewijs te krijgen voor de Eerste Klasse.

De boten waren voor het admiraalzeilen versierd met veelkleurige vlaggetjes.

Met Admiraalzeilen

Zeilvereniging Balgerij opent het zeilseizoen Warmond - Zeilvereniging De Balgerij heeft afgelopen zaterdag haar zeilseizoen geopend met het Admiraalzeilen. De vereniging, opgericht in 1986, heeft 150 leden die gezamenlijk acht polyester valken bezitten. De vereniging is pas op 30 maart naar het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond verhuisd, na een jaar ´kamperen´ in het Butterhuijs aan de Zijl. Het nieuwe haventje aan de Groote Sloot heeft een houten steiger en het geheel verbouwde clubhuis wordt gedeeld met de zeeverkenners van Tjarda. Op deze dag verwelkomde voorzitter Wim

Startbaan kampioen Sassenheim - Woensdag 10 april werd het meisjesschoolvoetbalteam van De Startbaan uit Sassenheim voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen van de Bollenstreek. Het meisjesvoetbal is populair bij de twee hoogste groepen van de basisscholen. Maar liefst 35 teams uit de hele Bollenstreek deden mee. Na een aantal spannende poulewedstrijden mocht De Startbaan als beste door naar de kwartfinale. Deze wedstrijd werd op het laatste moment winnend afgesloten. Enigszins vermoeid maar met genoeg wissels waren ze in de halve finale en in de finale degenen die aan het langste eind trokken. Twee keer een 1-0 overwinning leverde De Startbaan de kampioensbeker op. Als beste van de Bollenstreek mogen ze nu op 15 mei naar de regiofinale in Leiden.

Fietsweekend van Rabobank Streek - Op zaterdag 25 mei is de Rabo Verenigingen Fietsdag. Leden van verenigingen in de Bollenstreek kunnen die dag al fietsend de clubkas van hun vereniging spekken. Er zijn twee ritten uitgezet: een van 15 en een van 30 kilometer. Hoe meer mensen van een vereniging meefietsen, hoe groter het bedrag dat de Rabobank Bollenstreek overmaakt naar die vereniging. De deelname is gratis. Voor beide tochten kan gestart worden in verschillende plaatsen. Voor meer informatie: www. rabobank.nl/bollenstreek.

de Boer een kleine zestig clubleden, waarvan de meesten nog niet eerder in het nieuwe clubhuis waren geweest. Er moet nog wel veel gebeuren, zoals het plaatsen van de keuken in mei, maar er was toch al voor iedereen thee, koffie en koek. Daarna werden de boten opgetuigd en voor het admiraalzeilen versierd met veelkleurige vlaggetjes. Het Admiraalzeilen bestaat uit een serie ingewikkelde manoeuvres waarbij de boten eerst in kiellinie varen, zich dan in twee groepen verdelen die in gespiegelde vaarbewegingen uitvoeren en daarbij soms tussen elkaar doorvaren. Alles wordt met gele, witte, blauwe en rode vlaggen gedirigeerd vanaf het admiraalsschip De Horizon, waar Admiraal Wim de Boer tenslotte door alle boten wordt gegroet door middel van het horizontaal laten zakken van de gaffel. Na afloop was er voor iedereen de traditionele Berenburger met worst en kaas in het clubhuis en tijd voor gezellig napraten.

De Vrijpionnen in Bodegraven Voorhout - De jeugdschakers van De Vrijpionnen uit Voorhout waren zaterdag te gast bij de schaakclub in Bodegraven voor het zevende Grand Prix Toernooi van het seizoen 2012-2013. Bij deze jeugdtoernooien worden de schakers op sterkte ingedeeld. De sterkte wordt bepaald door behaalde resultaten tijdens voorgaande toernooien. Bij elk volgend toernooi wordt de schaker dan hoger of lager ingedeeld. Deze zaterdag waren 85 kinderen aanwezig en zij werden verdeeld over elf groepen. Dit keer vertegenwoordigden vier schakers De Vrijpionnen in Bodegraven: de broers Justin en Jason Vonk uit Voorhout, Justin Gruijters uit Warmond en Arjen Knoppert uit Noordwijkerhout, Jason Vonk en Arjen Knoppert schaakten beide in groep 6. Knoppert won in deze groep de partij tegen Jason Vonk, waardoor hij goud behalde. Het brons was voor Jason Vonk. Justin Gruijters werd in groep 7 gedeeld eerste met nog twee andere jongens. Na loting werd hij tot eerste van zijn groep uitgeroepen en ook hij ging met goud naar huis. Justin Vonk werd zesde in groep 2.

Van links naar rechts Arjen Knoppert, Jason Vonk en Justin Gruijters.


HOME Living VOORJAAR 2013

&


De grootste en nieuwste collectie in uw regio

De open haard

Pure sfeer

Stephensonstraat 31 2014 KB Haarlem Wattstraat 66 2171 TR Sassenheim

REIJNHOUDT & VAN DER ZWET Openhaarden- ontwerp en realisering

Tel: 023-5313709 Fax: 023-5318332 mail@sfeerverwarming.info

Onze showroom in Haarlem is verhuisd. Kijk op www.sfeerverwarming.info voor een impressie


V

&Living

HOME

eilig achter de tralies?

Vuur is een natuurkracht. Ongetemd kan het vernietigend en gevaarlijk zijn. Maar getemd is het dienstbaar en brengt het ons warmte en gezelligheid. Misschien was het wel die gedachte die top-ontwerper Piet Boon ertoe bracht een speciale haard te ontwerpen voor hét topmerk in haarden: Tulp. Een haard met tralies. Zodat het vuur veilig opgeborgen is. Maar zijn het wel tralies? Eigenlijk zijn het ‘strips’ een soort lamellen, die de warmte weerkaatsen. De warmte beter verdelen, én bovendien een beeld geven dat bijzonder is om naar te kijken. Niet dat dát nu extra nodig was: Tulp haarden staan niet alleen bekend om

hun bijzondere design, maar meer nog om hun natuurgetrouwe vuurbeeld, door de unieke dubbele brander die Tulp heeft ontwikkeld. Maar de ‘strips’ kunnen, afhankelijk van de architectuur waarin de haard zich bevind, ook aan de zijkant of zelfs aan de achterkant van de haard geplaatst worden. Hoe je dit unieke concept ook toepast, het resultaat is altijd een bijzondere plek in huis. En dát is zeker hoe Piet Boon het ontworpen heeft! En even geen stripes? Dan haal je deze gewoon even weg. Reijnhoudt & Van der Zwet Stephensonstr. 31 - Haarlem Wattstraat 66 - Sassenheim T. 023-5313709 mail@sfeerverwarming.info www.sfeerverwarming.nl

Een modern interieur heeft de sfeer van een haard nodig In een tijd waarin zelfs de lente kil kan zijn zoeken mensen naar warmte. Tegelijkertijd doet ook een modern ingericht huis soms wat koel aan. Hoe dan toch warmte te vinden? Door een haard! Want een haard geeft niet alleen fysieke warmte, maar brengt ook juist een warme sfeer in huis. Vuur fascineert altijd. De dansende vlammetjes dagen u uit om te blijven kijken. De warme gloed nodigt uit om te blijven zitten. Nog éventjes. Nog éventjes... Een moderne gashaard past in een modern interieur, en niet alleen door daar de nodige sfeer te brengen! De gashaarden van nu zijn

goedkoper, zuiniger en schoner dan die van vroeger, dus ook in die zin heel modern. Er is werkelijk een haard voor iedereen, en in alle verschijningsvormen. Klassiek of modern, strak vormgegeven of met een romantische uitstraling. Maar altijd even goed! Wij nodigen u van harte uit om in onze uitgebreide showroom onze haarden uitgebreid te komen bewonderen en de sfeer zélf te proeven. Ontdek de warmte van een moderne haard! Reijnhoudt & Van der Zwet Stephensonstr. 31 - Haarlem Wattstraat 66 - Sassenheim T. 023-5313709 mail@sfeerverwarming.info www.sfeerverwarming.nl


Voorjaars

Snel leverbaar!

ToPPErs rs

Van 999

599

Bij HaCo in Leiderdorp

Tafel salontafel Hoektafel Boekenkast TV-Meubel Dressoir

b140 x h76 x d90 cm Van 359.b160 x h76 x d90 cm Van 399.b180 x h76 x d90 cm Van 439.b200 x h76 x d90 cm Van 479.b110 x h40 x d60 cm Van 399.b118 x h40 x d76 cm Van 299.b67 x h40 x d67 cm Van 238.b70 x h172 x d34 cm Van 499.b110 x h50 x d50 cm Van 319.b150 x h50 x d50 cm Van 399.b215 x h82 x d50 cm Van 799.Ook 1 maat kleiner verkrijgbaar

Van 798

NU 179.NU 199.NU 219.NU 239.NU 199.NU 149. Van 399 NU 119.NU 249.NU 159.NU 199.NU 399.-

399 Van 238

179

Uitgebreide

collectie stoelen!

119

199

Van 359

Bank Max Afmeting: 295cm x 212cm (Ottomane) Ook in spiegelbeeld uit voorraad leverbaar. Op bestelling in diverse andere kleuren!

In taupe, zwart, wit of bruin!

Van 399

199

Van 129

99

ACTIE

WOONS

5 0 % KOR

ERIE

Van 189

149

Van 799

399

TING

LEIDERDORP Winkelboulevard Baanderij Vlasbaan 3 T. 071-5423891 www.haco.nu Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken. OP=OP!

In bruin en zwart leverbaar!

Vanaf

In diverse maten leverbaar!

349

Nu gratis 10 jaar garantie t.w.v. â&#x201A;Ź 155,op Siemens extraKlasse apparatuur. Geldig in de actieperiode van 1 april tot en met 30 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden bij uw extraKlasse dealer. siemens-home.nl/extraklasse

EP:Swaak Haarlemmerstraat 250 Leiden - Winkelhof 81 Leiderdorp - De Kempenaerstraat 17 Oegstgeest

Van 109

79


C

&Living

HOME

lassic Velda by Buis & Zn

Nachtrust met kwaliteit, dat is wat het lichaam nodig heeft na een inspannende dag. Lopen, fietsen, zitten: bij elke beweging en houding span je spieren aan. En daarnaast heeft ook de geest rust nodig. Een slechte nacht kan je dan opbreken. Je wordt futloos wakker en je lijf voelt ook het verre van uitgerust. Een goede nachtrust begint bij kwaliteit. De Classic serie van het Belgische topmerk Velda levert slaapcomfort voor een betaalbare prijs. De serie omvat een aparte lijn van bedden en matrassen die gekarakteriseerd wordt door traditie en kennis. De kern van elk matras bestaat uit een uniek ‘Pocketspring’-interieur: de zeven comfortzones zijn opgebouwd

Empereur, Grand-Duc en Chevalier. De Empereur is uitgerust met twee Posturfil toplagen die zorgen voor extra comfort door de flexibele aanpassing aan het lichaam. De GrandDuc is uitgerust met een Posturfil toplaag en de Chevalier heeft een visco-elastisch schuimlaag van ruim 35 millimeter. Benieuwd welk matras het beste bij uw nachtrust past? Buis & Zn. geeft u vrijblijvend advies op maat voor een klassieke nachtrust.

met drie verschillende draaddiktes. Elk veertje heeft zeven windingen en wordt apart verpakt in een stoffen zakje.

Samen zorgen ze ervoor dat het matras zich aan het lichaam aanpast en ondersteunt. De collectie van Classic bestaat uit drie matrassen:

Buis & Zn Woninginrichting Sluisweg 25 2225 XH Katwijk T. 071-4012964 buismeubelen@edpnet.com www.buismeubelen.com

EP:Swaak: specialist in witgoed, beeld en geluid EP:Swaak is al ruim vijftig jaar een begrip in Leiden en omstreken. Een specialist op het gebied van witgoed, beeld en geluid. Solide en vertrouwd, met een breed assortiment en merkaanbod. EP:Swaak regelt alle apparatuur die bij u nodig is. Variërend van eenvoudige waterkokers en stereoinstallaties tot de meest exclusieve apparatuur. Wij gaan bovendien verder dan bezorgen, onze service stopt niet bij de voordeur. Ideaal voor bedrijven en zorginstellingen. Tevens kunt u ons assortiment bekijken en bestellen in onze nieuwe webshop, www.ep.nl/epswaak

Snel en vakkundig Naast een zeer uitgebreid assortiment en merkenaanbod onderscheidt EP:Swaak zich door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. En wij geven u graag persoonlijk advies over het meest ideale apparaat voor úw situatie. Verder wordt uw gloednieuwe aankoop aangesloten en geïnstal-

leerd door onze eigen technische dienst. Vaak al binnen enkele dagen. Onze monteurs weten wat maatwerk is en hebben de benodigde vakkennis. Als u wilt, komen we zelfs vooraf (kosteloos) de maten bij u opnemen. Kortom, EP:Swaak biedt een volledig pakket aan product- en servicemogelijkheden. Voor alle service en garantie gevallen van Roest bv kunt u ons altijd benaderen, wij zullen onze uiterste best doen om naar een passende oplossingen te zoeken. EP:Swaak Haarlemmerstraat 250 - Leiden Winkelhof 81 - Leiderdorp De Kempenaerstraat 17 - Oegstgeest

Uitkiezen en snelle levering bij Haco Een trendy assortiment. Betaalbare prijzen en veel, heel veel uit voorraad leverbaar. Welkom bij Haco Wonen & Slapen! Sinds kort verhuisd naar een gloednieuwe winkel aan de Zijldijk nummer 14 in Leiderdorp. Kom ons nieuwe pand bezichtigen en ontdek meteen de leuke acties. Acties die je ook kunt vinden op www. haco.nu, onze gemakkelijke webshop! Haco onderscheidt zich door dat net iets luxere sfeertje. Bankstellen en boxsprings zijn onze specialiteit. Maar natuurlijk kun je ook terecht voor een mooie kast, een praktisch bureau of een comfortabele bureaustoel, en al die andere dingen die je huis zoveel leuker kunnen maken!

Verreweg de meeste artikelen hebben we op voorraad. Dus dat is uitkiezen en meenemen! Of laten bezorgen natuurlijk, want dat doen we ook. En ons deskundige montageteam zorgt ervoor dat ook mensen met minder dan twee rechterhanden snel kunnen beschikken over hun perfect gemonteerde nieuwe aankoop. Kortom: bij Haco heeft u weinig andere zorgen dan een keuze te maken uit ons grote assortiment!

Omdat we blij zijn met onze nieuwe winkel, en dat graag met u willen delen, geeft Haco Leiderdorp 10% korting op uw aankoop, bij inlevering van dit artikel. Dit geldt tot en met december 2013 en niet in combinatie met andere aanbiedingen. Haco Wonen & Slapen Vlasbaan 3 - Leiderdorp T. 0715423891 - www.haco.nu


Voor uw gemak vloeren en wanden onder één dak www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

Voor uw gemak vloeren en wanden onder één dak

Voorjaarsactie! Voorjaarsactie! Voorjaarsactie! STUCADOORSBEDRIJF A.J. Mink

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Heel de maand mei betalen wij de btw*

Heel de maand mei betalen wij de btw*

Heel de maand mei betalen wijvan de btw* Profiteer deze korting!

STUCADOORSBEDRIJF Profiteer van deze korting! Wanden en plafonds - deze Buitengevel afwerking - een Schuur en huis. Profiteer van korting! Iedereen verdient toch mooi A.J. Mink en Voor uw gemakpleisterplafonds vloeren wanden onder één dak - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister Waarom uitstellen…. Voor uw gemak vloeren en wanden onder één dakhuis. Iedereen verdient toch een mooi Iedereen verdient toch een mooi huis. Tel: 071- 5281185 Mob: 06-15003210 Voor vloerenenen wanden onder één dak Vooruw uwgemak gemak vloeren wanden onder één dak www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Stucadoorsbedrijf A.J. Mink betaalt voor u de BTW. Huismerkvloeren met 6 mm toplaag Waarom uitstellen…. Waarom uitstellen…. Beléén ofwww.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl mail gerust voor een vrijblijvende offerte. Vooruw uwgemak gemak vloeren wanden onder dak Wanden en plafonds - Buitengevel afwerking - Schuur en Voor vloerenenen wanden onder één dak

eiken in diverse kleuren, incl. leggen voor €

68,50 per m

Parketvl o e re n

Parket - Kasteelvloeren - Laminaat

Tel: 071-3647457 Pa rk e t v l o erenMob: 06-24693868 Parket - Kasteelvloeren - Laminaat www.ceesnoppe.nl

Tel: 071-3647457 Mob: 06-24693868

2

STUCADOORSBEDRIJF www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

* Mits uw huis ouder is dan 2 jaar www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Stucadoorsbedrijf A.J. Mink betaalt voor de BTW. A.J. Mink pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten -u Ornamenten Sierpleister Stucadoorsbedrijf A.J. Mink betaalt voor u -de BTW. Bel ofwww.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl mail gerust voor STUCADOORSBEDRIJF een vrijblijvende offerte.

Tel: Bel 071-of5281185 mail gerustMob: voor 06-15003210 een vrijblijvende offerte.

A.J. Mink STUCADOORSBEDRIJF www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl * Mits uw huis ouder is dan 2 jaar A.J. Mink STUCADOORSBEDRIJF * Mits uwen huis ouder is- dan 2 jaar afwerking - Schuur en Wanden plafonds Buitengevel A.J. Mink STUCADOORSBEDRIJF pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister A.J. Mink Wanden plafonds - Buitengevel afwerking - Schuur- en STUCADOORSBEDRIJF Tel: 071-en5281185 Mob: 06-15003210 pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister A.J. Mink

Wanden en plafonds - Buitengevel en Tel: 071-afwerking 5281185 - Schuur Mob: 06-15003210 pleisterplafonds - Spuitwerkmail: lijsten - Ornamenten - Sierpleister ajmink@hotmail.nl Wanden en plafonds - Buitengevel afwerking - Schuur en Wanden en plafonds Buitengevel afwerking Tel: 071- 5281185 Mob: 06-15003210 - Schuur- en pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister - Sierpleister

en5281185 plafonds Buitengevel afwerking - Schuur- en Tel: Wanden 071- 0715281185 Mob: -06-15003210 Tel: Mob: 06-15003210 - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister mail:pleisterplafonds ajmink@hotmail.nl

Tel:in0715281185 bel Mob:voor 06-15003210 U bent van harte welkom in onze showroom Noordwijk, een afspraak! NexTwo_Cees Noppe2.indd 1

www.ceesnoppe.nl

mail: ajmink@hotmail.nl

20-10-12 week42 00:19

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

van harte welkom inin onze showroom inbel Noordwijk, bel voor een afspraak! U bent van harte welkomU bent in onze showroom Noordwijk, voor een afspraak!

Bekend van VT Wonen/slapen!

NexTwo_Cees Noppe2.indd 1

20-10-12 week42 00:19

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

U bent van harte welkom in onze showroom in Noordwijk, bel voor een afspraak!

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Het nieuwe concept gestoffeerde bedombouw in 4 modellen en 7 kleuren stof Stone wash

U bent van harte welkom in onze showroom in Noordwijk, bel voor een afspraak! Leverbaar in de maten 140-160 en 180 x 200/210/220

Voorbeeld: Gestoffeerde bedombouw 180x200 € 799.Los hoofdbord v.a. € 349,Compleet bedombouw 180x200 incl. 2 bodems en 2 matrassen

€ 1.498,-

Een keur aan leuke accessoires voor zeer lage prijzen! AUPING • EASTBORN norma S i lva n a S u p p o r t TEMPUR • lS BEddING OPTISlEEP • føRSS

HAASN O OT ervaar het verschil

Slaapkenner haaSnoot Princestraat 40, 2225 GC Katwijk aan zee, Tel: 071 40 15 912 Fax: 071 40 77 025, Mobiel: 06 533 806 35 www.slaapkenner.nl

openingStijden Ma: 13.30 - 17.30 uur Di t/m vrij: 09.30 - 17.30 Do koopavond 19.00 - 21.00 uur Zat. 10.00 - 17.00 uur


F

&Living

HOME

acelift voor uw huis by Arie Mink

Nu de lente er écht aankomt is het misschien goed om eens te kijken naar uw huis: wellicht kan dat, net als de natuur, ook een beetje opgefleurd worden? Arie Mink geeft uw huis met plezier een facelift! “Ik hou van mijn vak, en van strak en vlak”. stucadoor Arie Mink heeft al vijfentwintig jaar ervaring, waarvan de laatste dertien jaar als zelfstandig stucadoor. Inmiddels zijn de werkzaamheden dusdanig uitgebreid dat Arie regelmatig met een collega-stucadoor samenwerkt. En dat is een goed teken.

Arie werkt voor aannemers, maar ook voor particulieren. U kunt bij hem terecht voor alle voorkomende stucadoorswerkzaamheden, voor zowel binnen als buiten. Voor het vlak afwerken van muren en plafonds, maar ook voor specialistisch werk zoals het plaatsen van ornamenten en lijsten, en het afwerken van muren en plafonds met spachtelen en sausen. Ook betonstucen en het isoleren van de buitengevel zijn mogelijk. Zelf zien wat allemaal kan? Arie Mink heeft samen met parketspecialist Cees Noppe een showroom in Noordwijk.

Maak gerust eens een afspraak en ontdek en bekijk wat er allemaal mogelijk is. Bovendien rekent Arie Mink de gehele maand mei geen BTW, mits uw huis ouder is dan twee jaar. Iedereen verdient een mooi huis, dus waarom uitstellen?

Stucadoorsbedrijf A.J. Mink Noordwijk T. 071 5281185 M. 06 15003210 ajmink@hotmail.nl

Vakman in vloeren Cees Noppe De warme uitstraling, de vele mogelijkheden in kleur en motief, en het gezellige huiselijke gevoel dat een houten vloer of laminaatvloer met zich meebrengt maken dat uw huis echt als thuis aanvoelt. Weten wat een zo’n vloer voor uw woning of bedrijfspand kan doen? Dan gaat u natuurlijk te rade bij een parketspecialist! Cees Noppe kan met twintig jaar ervaring in het vak zeker als specialist gekwalificeerd worden. Bezoek zijn showroom in Noordwijk en ontdek hoe mooi en veelzijdig een parket of laminaatvloer kan zijn. Klassiek parket, lamel parket, klassieke patroonvloeren, en zelfs luxe laminaatvloeren als Kronotex, en Quickstep, Cees Noppe weet er alles van. Hoe te leggen, hoe

te onderhouden. En hoe indien nodig te vervangen, want Noppe is ook specialist in het vervangen van oude vloerdelen, bijvoorbeeld in een historisch pand. Cees Noppe komt graag vrijblijvend bij u aan huis om de situatie ter plekke te bekijken en advies te geven. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat. En uiteraard wordt alles vakkundig gebracht, gelegd en afgewerkt. En ook voor onderhoud later, zoals schuren, reinigen of lakken van uw vloer bent u bij Cees Noppe aan het goede adres. Cees Noppe Parketvloeren Noordwijk T. 071 3647457 M. 06 24693868 www.ceesnoppe.nl

Nieuwste aanwinsten uit de VT Wonen Bombardeer je huis tot comfortzone met de nieuwste aanwinsten uit de VT Wonen huiscollectie. Van een compleet bed (keuze uit zeven kleuren!) tot zachte poefs, van houten bankjes tot kledingrek. Nú in de winkel!

kunt beoordelen en middels een enquête in te vullen door Tempur beloond wordt met een reiskussen van € 69,00. (verplicht u niet tot aankoop). Onze website is te vinden bij Zeezijdekatwijk en www.haasnootslapen.nl

Tempur: Wist u dat:

Natuurlijk kunnen de nieuwe gestoffeerde bedden ook gecombineerd worden met onze exclusieve merken als Optisleep, Nox, Auping enz.

Onze nieuwe VT Wonen/Slapen collectie ook gecombineerd kan worden met een schotelbodem/matrassen van Tempur. Wij de regio-dealer zijn (de enigste) voor Katwijk en omgeving. U de nieuwe collectie Tempur matrassen Original-Cloud en Sensation

Haasnoot Slaapkenner Princestraat 40 Katwijk T. 071-4015912 www.haasnootslapen.nl


Goede zet, zo’n Eastborn bed! Bij aankoop ed: van ’n Eastborn b

Linnenset Cadeau!

T 071 408 58 55 • inf0@denachtwachtkatwijk.nl • www.denachtwachtkatwijk.nl

De nieuwe collectie Life-Style by


&Living

HOME De TV-lift!

EÉN DRUK OP DE KNOP EN UW TV SCHERM IS WEGGEWERKT!

In veel huiskamers is tegenwoordig een flatscreen aanwezig. Deze schitterende TV schermen mogen gezien worden of toch niet...? In een dressoir of TV-pilaar is een ingenieus liftsyteem ingebouwd waardoor u uw TV-scherm naar wens kunt laten zien of kunt laten zakken! De liftsystemen zijn voorzien van een afstand bediening en kunnen op de gewenste hoogte worden ingesteld. Opbergen wordt leuk met een zwevend dressoir of wandkast van Interstar. Door de verschillende kastelementen kunt u zelf uw dressoir samenstellen. Kiest u voor een zwevend dressoir of toch liever een dressoir op een onderstel? Uiteraard geeft u zelf aan of u dressoir uitgevoerd wil hebben met kleppen, lade en/of deuren. U bent de ontwerper van u eigen dressoir! Boeken of accessoires geef ze een mooi plekje! Een complete boekenwand, of een aantal staanders om een kast gebouwd alles is mogelijk. Liever zwevend dan staand op de vloer, ook dat is geen

probleem. U kunt uw boekenwand opbouwen met verschillende maten boekenliggers. De staanders van Interstar passen naadloos in het systeem, en zijn in alle Interstar kleuren leverbaar! U bepaald wat voor sfeer u geeft aan uw boekenwand....vol met boeken of toch ook wat ruimte voor uw accesoires? Interstar heeft standaard meer dan 20 kleuren en is daarom makkelijk toepasbaar in elk interieur! Ook kunt kiezen uit meerdere front afwerkingen, een andere greep de kleur van uw keuze en u maakt zo de kast van uw dromen! Eventueel laat u een 3D-tekening van uw kamer maken met de gewenste opstelling. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij Plug Meubelen, waar permanent circa 15 opstellingen worden getoond in de showroom aan de Ambachtsweg 3 te Katwijk. Plug Meubelen Ambachtsweg 3 – Katwijk T. 071 4028046 www.plug-meubelen.nl

DE NACHTWACHT ADVISEERT EN PRESENTEERT Eastborn Shop De Nachtwacht waakt over uw slaap. Door het leveren van goede bedden, goede matrassen, én goed advies! Het advies van deze maand: een topbed verdient een topdek. Topdeks worden steeds populairder, en dat is niet voor niets. Een topdek biedt namelijk heel veel voordelen: het verlengd de levensduur van je matras, maakt dat je bed gemakkelijke op te maken is, en, zeker niet onbelangrijk: werkt die irritante naad tussen twee aparte matrassen weg.

Verder presenteert De Nachtwacht met trots: de nieuwe collectie overtreksets. In één woord wáánzinnig! Nieuwe merken als Damai en, jawel, McGregor doen hun intrede. Mooie kwaliteit, nog mooiere dessins. In de casual kleuren als marine, grijs en zwart, maar ook in spetterende kleuren als rood en roze. Helemaal goed voor de tijd van het jaar, want als de lente buiten niet wil vlotten, dan maken we het binnen toch gewoon kleurrijk? Marijke Krispijn wacht u in haar kleurrijke winkel graag op met een kopje koffie, iets lekkers, en vooral: goed advies!

Natuurlijk is een goede topdek ademend, ventilerend. En tenslotte: een topdek hang je een stuk gemakkelijker buiten te luchten dan een matras!

De Nachtwacht bed & linnen Ambachtsweg 24a - Katwijk T. 071 4085855 www.nachtwachtkatwijk.nl


Je huis veranderen in een kasteel?

Het wordt nu wel heel interessant om die lang gekoesterde wens van een verbouwing aan uw huis uit te laten komen. Particulieren kunnen nu flink profiteren van de btw verlaging op verbouwingen. Het btw tarief is tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%.*

NIEUWBOUW www.jobodebouwers.nl

• VERBOUW |

• R E N OVAT I E

info@jobodebouwers.nl

|

21% 6% * Het lagere tarief is van toepassing op arbeidsloon (niet op gebruikte materialen) voor woningen ouder dan 2 jaar. Vraag nu een vrijblijvende offerte en kijk hoe groot het voordeel voor u is! De verlaging is tijdelijk en duurt tot 1 maart 2014.

• R E S TAU R AT I E

Admiraalsweg 4

BTW

BTW

|

• UTILITEITSBOUW

2315 SC Leiden

|

• ONDERHOUD

Tel: 071-5227225

|

Fax: 071-5219621


EINDELIJK VOORJAAR! Wij zijn er helemaal klaar voor. u ook ?

REINIGEN

MAAIEN

TRIMMEN

SNOEIEN

STIHL

Viking

STIHL

STIHL

Vanaf

Vanaf

Vanaf

Vanaf

€ 189,-

€ 179,-

€ 69,-

€ 119,-

Hogedrukreinigers

Maaimachines

Grastrimmers

Heggenscharen

BEZOEK NU ONZE SHOWROOM ! Teylingerlaan 4 2215 RR Voorhout

T 0252 - 211288 voorhout@p-m.nl

ma - vr : 8:00 - 17:30 uur za : 9:00 - 12:00 uur

www.perfors-marechal.nl

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

m 0 0 3.0

Not for sale Not for sale

Chinese wandtafel 19e eeuw!

*Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

2


QUAD CORE

NIEUW!!

1699,-

VANAF

SONOS PLAYBAR Vult HDTV aan met warm en vol HiFi-geluid Streamt alle muziek van de wereld volledig draadloos Eenvoudig te installeren, bedienen en uit te breiden Android, iPhone of iPad bediening

699,-

WARMTEPOMP DROGER T 8861 WP

8 kilogram trommel Resterende tijd indicatie Uitgestelde start timer Display

1199,-

Gratis bezorging

SCHOONDERBEEK - HILLEGOM PEURSUM - KATWIJK DUYNSTEE - SASSENHEIM RADIOBEURS - LISSE

ZUINIG!

A+


&Living

HOME

SAMSUNG MAAKT SMART TV NOG SLIMMER SONOS INTRODUCEERT PLAYBAR

Ontdek het ware TVgeluid. Ontdek alle muziek ter wereld Sonos, toonaangevend ontwikkelaar van draadloze-muzieksystemen, introduceert SONOS PLAYBAR: dé soundbar voor muziekliefhebbers. PLAYBAR zorgt voor een meeslepend HiFi-televisiegeluid en – doordat het een volledig draadloos HiFi-systeem is – streamt alle muziek ter wereld via een gebruiksvriendelijke muziekspeler. HiFi en High-Definition ontmoeten elkaar op SONOS PLAYBAR, “Sonos heeft de manier waarop mensen in huis naar muziek luisteren, veranderd. Nu brengen we onze draadloze HiFi-ervaring ook naar de thuisbioscoop”, zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, Inc. “PLAYBAR verandert alles aan de geluidservaring in je woonkamer. Hij combineert een verbluffend HiFi-geluid voor je televisie met draadloze toegang tot alle muziek ter wereld. En dat alles op een zeer eenvoudige manier.” Het geraffineerde alles-in-één ontwerp van PLAYBAR combineert een zichtbare aluminium rand met

een hoogwaardige speakerstof. Dit zorgt voor een tijdloze, ingetogen look van de soundbar, die zonder subwoofer of speakerkabel is in te passen in elke kamer of audiosetup. Dankzij ingebouwde sensoren past PLAYBAR automatisch de equalizer en kanaalkeuze aan, zodat hij plat op het televisiemeubel is te plaatsen of is te bevestigen aan een onopvallende muurbeugel. PLAYBAR werkt naadloos samen met andere draadloze-audioapparatuur in de Sonos-serie. Koppel PLAYBAR aan de SONOS SUB voor een diep, indringend en ongekend geluid. Voeg een paar PLAY:3’s toe en stel die in als draadloze-surroundspeakers voor een meeslepende 5.1-surroundgeluidservaring in je eigen thuisbioscoop. Onder de ‘motorkap’ biedt PLAYBAR negen individueel versterkte speakers: zes mid-woofers voor een diep en rijk lagefrequentiegeluid en drie tweeters voor kristalhelder detailgeluid. De geavanceerde array-luidsprekertechnologie combineert hardware

en software voor een verrassend breed klankbeeld achter de fysieke soundbar en behoudt tegelijkertijd een scherp en gecentraliseerd spraakgeluid. Of je nu naar een film kijkt, een game speelt of een muzieknummer afspeelt vanuit Juke of Spotify, PLAYBAR maakt het geluid helderder in plaats van alleen harder. PLAYBAR is eenvoudig te installeren en intuïtief in het gebruik. De soundbar maakt verbinding met de tv via een optische kabel en speelt al het geluid af van de apparaten die aan het toestel zijn verbonden, zoals digitale-televisieontvangers, Blu-ray-spelers en gameconsoles. Hij ondersteunt verder alle gangbare audiooutputformaten inclusief Dolby Digital. Gebruikers bedienen het volume of zetten de soundbar op mute met een reguliere tvafstandsbediening of met een van de gratis Sonos Controller-apps voor iPhone, iPad, Android, Mac of pc. Meer weten bezoek een van onze winkels.

Samsung heeft door héél haar tv range upgrades doorgevoerd. Alle nieuwe 2013 modellen krijgen minimaal een dual-core processor en de 7 en 8 series worden voorzien van een quadcore model. Die snellere processors worden onder andere gebruikt om apps sneller te laten werken en handgebaren en stemcommando’s beter te herkennen. Stemcommando’s kunnen ingesproken worden na een knop op de afstandsbediening in te drukken. Volgens Samsung moeten de nieuwe televisies ook natuurlijke spraak herkennen, je hoeft dus geen specifieke korte commando’s te geven. Alle modellen vanaf de 6-serie ondersteunen 3D middels actieve brillen. Cinema black backlight De nieuwe high-end LCD LED televisies zijn voorzien van een verbeterde ‘cinema black’ technologie, die moet zorgen voor écht zwarte balken boven en onder het beeld wanneer films met 2.35:1 cinemascope beeldformaat worden bekeken. Geheel vernieuwde Smart HUB De Smart TV hub is zoals gezegd geheel vernieuwd voor de 2013 modellen en bevat nu vijf homescreens, waarbij de tv standaard opstart op het middelste homes-

creen. Dit scherm laat in een venster linksboven het huidige tv beeld zien, met daarnaast (persoonlijke) suggesties voor andere programma’s die nu bekeken kunnen worden. De onderste helft van dit homescreen laat zien welke programma’s er hierna op TV komen. Naast dit startscherm is er een overzichtsscherm met on-demand content waarvoor Samsung in Nederland gaat samenwerken met Moviemax, een samenwerking die ook al bestond voor de Smart TV dienst van 2012. De overige drie panels bieden een overzicht met social media diensten, apps en een scherm met mediabestanden die via USB of DLNA beschikbaar zijn. De duidelijke onderverdeling tussen diensten maakt dat de nieuwe Smart HUB veel overzichtelijker is geworden dan de voorgaande varianten. Bovendien werkt de interface erg soepel, ook op modellen uit de 6-serie die ‘slechts’ met een dual-core processor uitgerust zijn. Samsung laat ook weten dat het met een nieuwe (Android) app komt voor haar Smart TV modellen, waarbij je films of programma’s die je op de tv bekijkt kan overnemen op je Android apparaat, om ze vervolgens op het kleine scherm verder te kunnen kijken. Samsung noemt dit ‘Smart View’. Nu in de winkel demonstratie klaar: laat u verrassen.

Warmtepompdroger is investering dubbel en dwars waard De warmtepompdroger verbruikt minder energie dan een gewone droger. Volgens de Consumentenbond verbruikt een warmtepompdroger gemiddeld ongeveer de helft minder elektriciteit dan een normale condensdroger. De warmtepompdroger is wat energie betreft dus een absolute winnaar. Een voordeel is dat een warmtepompdroger handig in een kleine ruimte kan worden geplaatst en zelfs werkt op dezelfde electriciteitsgroep als de wasmachine. Hoe vaker u de droger gebruikt, hoe verstandiger het is om te kiezen voor een warmtepompdroger. Warmtepompdrogers krijgen geregeld ook het beste Testoordeel van de Consumentenbond (Bron:

Radio-TV Duynstee Hoofdstraat 189 – Sassenheim T. 0252 210398 www.radiotvduynstee.nl

Consumentengids februari 2013) Ook in de laatste test zijn de Miele warmtepompdrogers weer beste koop. De winnaars van Miele Met de drogers van Miele krijgt u een totaalpakket. Ze zijn qua design en droogprogramma’s optimaal afgestemd op de Miele-wasmachines. Mieledrogers drogen met gevoel. De gepatenteerde SoftCare-trommel met honingraatstructuur, het PerfectDry-droogsysteem en de vele speciale droogprogramma’s zorgen voor een behoedzame behandeling van uw lievelingskleding Minder kreukels in uw wasgoed De honinggraatstructuur van de SoftCare-trommel bij wasdro-

Peursum Voorstraat 31B – Katwijk T. 071 401 6422 www.peursum.nl

gers is naar buiten toe gewelfd. Hierdoor ontstaat in de diepere gedeelten van de honingraten een luchtkussen, dat het wasgoed na de zwevende fase door de warme luchtstroom zachtjes opvangt. Uw wasgoed wordt merkbaar

Radiobeurs Kanaalstraat 79 – Lisse T. 0252 412 176 www.radiobeurslisse.nl

voorzichtiger behandeld en de kreukvorming na het droogproces is gering.

kunt u op elk moment gebruik maken van uw wasdroger, zonder dat u gestoord wordt.

Perfect droog wasgoed Het gepatenteerde PerfectDrydroogsysteem meet de waterkwaliteit in het restvocht van uw wasgoed en berekent zo precies de tijd die nodig is om uw wasgoed te drogen. Uw wasgoed wordt precies zo droog als u van tevoren heeft ingesteld. U heeft dus altijd een perfect droogresultaat zonder dat uw wasgoed ook maar 1 minuut te lang gedroogd wordt. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.

Nu beschikbaar De warmtepompdrogers zijn nu te bezichtegen in onze winkels, demonstratie klaar. Wij leveren u nieuwe droger binnen 24 uur, inclusief aansluiten en garantie. Snel, simpel, en voordelig.

Geluidsarm De doordachte geluidsisolatie maakt de Miele-droger voor 1 tot 8 kg wasgoed zeer stil. Zo

Schoonderbeek Hoofdstraat 122 - Hillegom T. 0252 516648 www.schoonderbeek.com

Tijdelijk pakket geurflacons t.w.v. € 99,- cadeau Met uw Miele-wasdroger kunt u nu de luxe ervaren van frisse, langdurige geuren die tijdens het drogen automatisch aan uw wasgoed worden toegevoegd. Uw wasgoed wordt niet alleen lekker droog en zacht, maar gaat – dankzij de Miele-geurflacons - ook heel lekker ruiken. Om u kennis te laten maken met deze nieuwe vorm van frisheid, krijgt u bij aankoop van een Miele-droger uit de Edition 111-serie een pakket geurflacons t.w.v. € 99,- cadeau


DURIEUX SCHILDERS BV PARTNERS IN ONDERHOUD

• Schilderwerk

• Glasservice

• Houtrotreparatie

• Zonwering

• Gevelreiniging

• Profiel verf, glas,

• Wandafwerking

behangspeciaalzaak

• Isolerende beglazing

• Traditioneel parket • Lamelparket • Planken • Kasteelvloeren • Laminaat • PVC • Renovatie • Vloerverwarming • Tegels

Bel voor een vrijblijvende prijsopgave. Tel. 071-4029628 / 06-24209164 / 06-14678934 - Fax 071-4084084 Vinkeweg 4, 2223 JM Katwijk ZH - E-mail: info@durieuxschilders.nl - www.durieuxschilders.nl

Nieuw in ons assortiment: keramische tegels

úw specialist voor 25% korting op raamdecoratie verf en wonen! 15 t/m glas, 27 maart ontvangt u verf,Van behang, raamdecoratie, 25% korting op raamdecoratie gordijnen, vloerbedekking en uit de collecties van bécé, kleuren interieuradvies! Colors, Multisol en CopaHome.

Zijlbaan 2 2352 BN Leiderdorp T. 071-5815140 F. 071-5815148 www.jenmvloeren.nl

JUBILEUMTOPPERS APRIL! 25% KORTING

OP RAAMDECORATIE* VAN HET MERK B&C

3-zitsbank model Jubileum in stof grand zoals afgebeeld. Kleur ntb incl. sierkussens alleen in de maand april.

Van € 2.560,00 Nu speciaal voor

75 jaar

€ 1.995,00

(latere levering en div. maten in overleg met de winkel)

Acties gelden niet in combinatie en voor lopende orders. Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Prijzen zijn geldig t/m 29 april 2013. Latere levering wel mogelijk. Alle prijzen zijn adviesprijzen excl. legkosten incl. BTW. Prijs- & collectiewijziging en zetfouten voorbehouden.


&Living

V

HOME

olmaakt slapen met Caresse

Kelto Slaapkamercentrum in Noordwijkerhout is trots op haar hele collectie, maar één merk springt er toch wel bovenuit: Caresse. En terecht. Het motto van Caresse is: de kracht van natuurlijke materialen! En dat maken ze waar. Zuivere wol, veerkrachtig paardenhaar, soepel en ademend katoen, natuurlijk latex, het zijn de materialen die slapen op een Caresse bed werkelijk tot een ervaring maken. En die bovendien duurzaam, en vaak van zichzelf anti-allergische eigenschappen hebben.

een boxspring met een geïntegreerd voetbord en verkrijgbaar in moderne en modieuze kleuren. Toon van Kelto Slaapkamercentrum adviseert u graag over deze en nog veel meer slaapoplossingen. Wedden dat u er net zo enthousiast over wordt als hij? Kelto Gieterij 30 Noordwijkerhout T. 0252 - 341111 www.kelto.nl

Verpak al dit bijzondere en natuurlijke materiaal in het fantastische design van Caresse, en je krijgt een bed waar je wel in zou willen blijven liggen. De boxsprings uit de Caresse Gold Collection zijn elektrisch verstelbaar en hebben het unieke automatische terugloopsysteem (pull-back system). Met luxe, pocketveren matrassen met vijf verschillende comfortzones, en kunnen draadloos bediend worden. Caresse bedden zijn er in diverse uitvoeringen, inclusief

Caresse boxsprings & more

C O M F O R TA B E L S L A P E N M E T C A R E S S E B O X S P R I N G S , D E K B E D D E N E N H O O F D K U S S E N S !

CARESSE 4500 160x200 cm

160x200

2995,-

2195,-

2395,-

1695,-

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

Caresse 4700 160x200

2795,-

160x200

3295,-

3295,-

Caresse 6700

3695,-

Caresse 8500

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN!

P KELTO

Voor de deur

2.000 m2 SLAAPKAMERPLEZIER

SLAAPKAMERCENTRUM

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl

OPENINGSTIJDEN: maandag t/m woensdag: 10:00 - 18:00 uur • donderdag koopavond: 10:00 - 21:00 uur • vrijdag: 10:00 - 18:00 uur • zaterdag: 10:00 - 17:00 uur

Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

NIEUW!


Kasten in diverse maten leverbaar

SMEDERIJ 2 T (0252) 37 09 49 SMEDERIJ 12 T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL INFO@TURK-ROOF.NL

Kwaliteit die staat! Voor een prijs binnen de maat! Voor al uw dakwerk, dakkapellen en kozijnen Teylingen dakkapellen is een jonge en flexibele onderneming. Onze medewerkers hebben allen ruime ervaring in de bouwwereld. Door onze kleinschaligheid zijn wij in staat om onze producten en diensten voor een scherpe prijs aan te bieden. Buiten een aantrekkelijke prijs, hebben wij kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Als u overweegt een dakkapel aan te schaffen, kunt u contact met ons opnemen voor het verkrijgen van informatie, advies en een geheel vrijblijvende offerte. Het is tevens mogelijk om bij u langs te komen om de mogelijkheden te bespreken. Ook in het geval van dakvensters, kozijnen en verbouwingen kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Teylingen dakkapellen heeft naast het bouwen van dakkapellen een nieuwe service in het leven geroepen de CLEANING SERVICE. Het goed onderhouden van uw dakkapel zal er uiteindelijk voor zorgen dat deze vele jaren langer meegaat. Hiermee bespaart u in de toekomst onnodige kosten. De cleaning bestaat uit het verwijderen van de in de loop der jaren ontstane aanslag van vuil, mos, algen etc. Na het verwijderen hiervan zetten wij uw dakkapel compleet in de was zodat u er de komende 2 jaar geen omkijken meer naar heeft. Uiteraard worden ook uw ramen en kozijn gewassen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat u betaald voor de cleaning van uw dakkapel! Al vanaf â&#x201A;Ź 90,-. Een kleine investering waardoor uw dakkapel wel tot 10 jaar langer meegaat!

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact met ons opnemen of kijken op WWW.TEYLINGENDAKKAPELLEN.NL Wij zijn te bereiken op het volgende telefoonnummer: 071-3011416 / 06-28569607


E

&Living

HOME

xperts voor uw interieur Turk & Roof

Uw huis leuk inrichten. U wilt het wel graag, maar wellicht ziet u erg op tegen al dat werk, al die organisatie, en al die planning? Turk en Roof Woonadviseurs helpen u graag! Wij meten, adviseren en voeren uit. Geheel volgens de afspraken die voortvloeien uit uw wensen. Turk en Roof is gevestigd in Noordwijkerhout. Daar beschikt het bedrijf op het industriegebied ‘s Gravendam, aan de Smederij over een zeer complete showroom, waar u behalve fauteuils, bedden en kasten ook heel veel inspiratie kunt opdoen voor de inrichting van uw interieur. Neem onze Auping afdeling. Auping is al jaren een gerenommeerd merk in de slaapmarkt. Hoogwaardige maar betaalbare matrassen in verschillende soorten en maten. Niet alleen comfortabel, maar ook goed geventileerd. En in verschillende hardheden. Turk en Roof heeft alle ken-

Opgeruimd Wat ook nachtrustbevorderend werkt is een opgeruimde slaapkamer, en met de slaapkamerkasten van Turk en Roof is dat voortaan geen probleem meer! Turk en Roof levert slaapkamerkasten van het bekende merk Svedex. Deze kasten zijn niet alleen in standaard maten verkrijgbaar, maar ook op maat. Wij komen kosteloos langs om u te adviseren en in te meten. Met draaideur of schuifdeur, planken of hangruimte, met glas, spiegels of juist zonder, Turk en Roof heeft de juiste kast voor u! Bovendien combineert Auping en Svedex bijzonder goed met elkaar. Ontdek het in onze showroom en laat u inspireren! nis in huis om dát matras aan u te adviseren dat precies bij uw lichaam past. Voor een betere nachtrust en een gezonder lichaam. Uiteraard heeft Auping diverse boxsprings in de collectie. Met elektrisch of mechanisch verstelbare

bodems voor optimaal comfort. Ook heeft Turk en Roof diverse modellen bedombouw staan, zelfs speciaal aangepast indien nodig, zoals met een extra lage of juist hoge instap. Laat u door ons adviseren en slaap voortaan in luxe!

Turk & Roof Woonadviseurs Smederij 2 en 12 2211 SM Noordwijkerhout T.. 0252-370949 / 213680 www.turk-roof.nl

Mooie meubelen bij Buis & Zn.

Eigentijds en toch klassiek. Standaard, maar met toch een stuk eigenheid: Buis & Zoon Woninginrichting is trots te mogen aanbieden: het nieuwe Bretagne programma van Havezathe Meubelen.

Havezathe behoeft eigenlijk geen nadere uitleg: een Nederlands bedrijf dat meubels levert die volledig kunnen worden aangepast aan uw wensen, ongeacht of het daarbij nu gaat om een klassieke, romantische, of eigentijdse lifestyle. De nieuwe Bretagne-lijn van dit veelzijdige meubelmerk bestaat uit ambachtelijk vervaardigde, met de hand

geschilderde kasten. Geleverd met de kenmerkende espagnolet sluiting, maar indien gewenst natuurlijk ook met een andere uitvoering. U kunt kiezen uit diverse warme natuurtinten met een mate uitstraling. De Bretagne-kasten kunnen diverse maten, modellen en uitvoeringen worden geleverd, maar ook maatwerk is zoals gezegd mogelijk. Of een aanpassing aan een standaard model. U zegt het maar. Kom gerust eens informeren bij Buis & Zn.

en neem een schetsje of voorbeeld mee. Wij hebben de kennis en ervaring om u uitgebreid te adviseren, en talloze voorbeelden om u op ideeën te brengen. Samen met ons komt u er zeker uit! Buis & Zn Woninginrichting Sluisweg 25 2225 XH Katwijk T. 071-4012964 buismeubelen@edpnet.com www.buismeubelen.com


Als je goed luistert, gaat het ontwerp spreken

Minotti by NOORT

NOORT INTERIEUR In zowel binnen- als buitenland verzorgt Noort Interieur de totale inrichting voor particulieren en ondernemingen waaronder wellnesscentra en hotels. Goed interieuradvies begint met zorgvuldig luisteren. Wij laten de ontwerpen spreken met respect voor persoonlijke signatuur en nemen de tijd om wensen, woonsituaties en leefgewoonten te doorgronden. Een essentiële eerste stap omdat interieur een investering is waar men nog jaren plezier van wil hebben. Noort Interieur heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ervaring en creativiteit waardoor wij als geen ander in staat zijn uw interieur persoonlijk en tijdloos te maken.

TOTAALADVIES In de ruime showroom van Noort Interieur wordt de gehele collectie op overzichtelijke wijze getoond, aangevuld met bijzondere accessoires, waardoor er een realistisch beeld ontstaat van de combinatiemogelijkheden. Op basis van de wensen van de klant maken de interieurontwerpers een plan, met behulp van een kleur- en materiaal voorstel en tekeningen. Het werkterrein is breed, van een appartement tot de totaal inrichting van bedrijven. Nico van Duijn: ”De afmeting maakt niet uit, het gaat ons erom dat het met klasse wordt aangepakt. We werken met een deskundig team. Het contact met de klanten is voor ons het allerbelangrijkste.”

MERKEN Noort staat voor kwaliteit en heeft topmerken in huis zoals: Minotti, Flexform, Vitra, Living Divani, Roda, Porro, Linteloo, B&B Italia, van Rossum, Zanotta, Arco, Knoll, Carl Hansen & Søn, Limited Edition, Pilat & Pilat, Piure, Danskina, de Sede, Carpet Sign, Sahco Hesslein, Elitis, Montis, Nilson, Maxalto, Castelijn, Pastoe, van Besouw, etc. Vanaf 1 april is Noort Interieur op maandagmiddag geopend en donderdagavond gesloten.

NIEUWE OPENINGSTIJDEN: Maandag van 13.00 uur tot 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Bedrijventerrein ‘s-Gravendijck | Jonckerweg 11 | 2201 DZ Noordwijk | T: 071 - 408 00 08 | E: info@noortinterieur.nl | www.noortinterieur.nl


NOORT INTERIEUR

GARDEN INTERIOR

Eigenaar van NOORT Interieur: Nico van Duijn

KENNIS, ERVARING EN CREATIVITEIT NOORT Interieur verkoopt diverse toonaangevende merken waaronder Minotti, Flexform, B&B Italia en Roda. Roda is een Italiaans designmerk van outdoor furniture met wereldberoemde ontwerpers in haar team. Zij ontwerpen volgens het concept ‘Interior Garden’: leefruimte die de scheiding tussen binnen en buiten doet vervagen. Buitenmeubilair met het gevoel van binnendesign, vervaardigd van topkwaliteit materialen. NOORT Interieur is exclusief dealer van Roda en heeft een uitgebreide collectie in haar prachtige showroom aan de Jonckerweg in Noordwijk. Nico van Duijn: “In onze showroom staat een buitenmeubel collectie die rust en kwaliteit uitstraalt. Alle kleuren zijn op elkaar afgestemd, we maken veel gebruik van bruin, zwart en grijstinten, materialen als hout, stoffen en staal. Door de juiste combinatie en een goed ontwerp ontstaat er een verbinding tussen binnen en buiten. Het moet vooral persoonlijk en tijdloos zijn en daar hebben we hier alle ruimte voor.”

Bedrijventerrein ‘s-Gravendijck | Jonckerweg 11 | 2201 DZ Noordwijk | T: 071 - 408 00 08 | E: info@noortinterieur.nl | www.noortinterieur.nl


SPRING COLLECTION Bretagne

Classic

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

TL_week_16_13  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you