Page 1

De Rijnsburger

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011 - 60e JAARGANG, NR.50

Katwijk

w Voor arluukwerk d

Elke week gratis huis aan huis in Rijnsburg en Valkenburg

Ik weet het zeker dichten is vrijen met taal kussen en strelen van woorden gedreven door passie vooral niet te snel

LKENBURGER’

EN ‘DE VA WAARIN OPGENOM

Cor van Vliet

Advertenties: (071) 4022901 • advertentie@uitgeverijverhagen.nl • Redactie: 071-4022901 • redactie@derijnsburger.nl

071 408 14 97

Voorspel-baar

De Rijnsburger Deze week o.a.:

Nog jaartje schoolzwemmen

Insturen kopij laatste krant De laatste gewone editie van De Rijnsburger van dit jaar verschijnt op donderdag 22 december. Kopij over activiteiten tussen 22 december 2011 en 5 januari 2012 moet uiterlijk maandag 19 december om 17.00 uur binnen zijn bij redactie@ derijnsburger.nl In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw verschijnt het traditionele gezamenlijke jaaroverzicht van De Katwijksche Post, Katwijk Speciaal, De Rijnsburger/De Valkenburger. Daarin is geen plek voor normale kopij. De eerste editie van De Rijnsburger in 2012 verschijnt op donderdag 5 januari.

Jubileum Smitshof Bewoners en medewerkers van de Smitshof vieren dinsdag 20 december hun jubileum-kerstviering ‘Wonder boven wonder’. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd. De kerstviering wordt gehouden in de ImmanuĂŤlkerk en begint om 19.00 uur. De kerk is al om 18.30 uur open. Aansluitend is er een receptie in de hal van de kerk ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van de Smitshof. Wilt u iets geven? In de hal van de kerk staat een collectebus waarin u uw gift kunt doen. Van dit bedrag wordt een kunstwerk gekocht voor in de tuin van het nieuwe Smitshof als een aandenken voor het leven.

Sluitingstijden kringloop De Brug Kringloop De Brug, Heerenweg 5 te Katwijk is gesloten van maandag 26 december t/m maandag 2 januari 2012. U kunt dan niet winkelen in de kringloopwinkel van De Brug. Er kunnen op deze dagen ook GEEN spullen afgeleverd worden. Dinsdag 3 januari 2012 is de kringloop vanaf 10.00 uur weer geopend.

Kaartavond Buurtvereniging Irissenstraat Dinsdag 20 december organiseert het bestuur van Buurtvereniging Irissenstraat weer een speciale kerst klaverjas- en jokeravond. Deze wordt gehouden in de bovenzaal van De Voorhof aan de Vliet. Het belooft een gezellige avond te worden, met voor iedereen een prijsje. Aanvang is 20.00 uur en iedereen is van harte welkom.

Politie zoekt getuigen twee vernielde brievenbussen Politie Hollands Midden kreeg op zondag 11 december rond 01.40 uur twee meldingen vlak na elkaar dat er twee brievenbussen waren vernield op verschillende plekken in Rijnsburg. EĂŠn brievenbus aan het Hoftuinplein en ĂŠĂŠn aan de Oegstgeesterweg. Er is aangifte gedaan. Aan het Hoftuinplein hoorde een getuige die nacht een harde knal en zag later dat de brievenbus vernield was. Vermoedelijk is er vuurwerk gebruikt. Tijdens de ontploffing vlogen brokstukken van de brievenbus op het dak van een woning, waardoor er schade aan is ontstaan. De bewoners hebben aangifte gedaan. Vlak na de melding van het Hoftuinplein kreeg de politie nog een melding van een opgeblazen brievenbus aan de Oegstgeesterweg. Brokstukken van de brievenbus waren door het raam van een flatgebouw gevlogen. Vermoedelijk is deze brievenbus ook met vuurwerk vernield.De politie vraagt getuigen zich te melden via 09008844 of via St. M. 0800-7000.

DANSLES +,=6:*<@3 6,.:;.,,:; ),3 6- info@danscenterdejong.nl OOK VOOR AL UW FEESTEN!

PARTYCENTER DE JONG

Nick Driebergen en wethouder Willem van Duijn hebben zojuist het sponsorcontract ondertekend.(Foto: A. van Duijvenvoorde)

Met steun van gemeente

Nick Driebergen wil zich in Londen naar Olympische medaille zwemmen Hij is al heel wat gewend; heeft naast of minstens aan dezelfde tafel gegeten met sportgrootheden in het Olympisch dorp op de OS 2008 van Beijing. Maar volgende week ziet hij voor het eerst zwemlegende Ian Thorpe in levende lijve. Tijdens het Open Italiaanse kampioenschap maakt de 29-jarige fameuze AustraliĂŤr met schoenmaat 54, na jaren van afwezigheid, voor het eerst weer zijn opwachting op een aansprekend internationaal toernooi. Thorpe stopte op het moment dat Rijnsburger Nick Driebergen in het zwemcircuit internationaal mee ging tellen. Hij kent het Australische fenomeen en belangrijkste tegenstander van de Nederlander Pieter van den Hoogenband eigenlijk alleen van televisie. Volgende week hoopt Driebergen de meervoudige wereld- en Olympische kampioen in het zwembad tegen het 1.96 meter grote lijf te lopen.

Voorbeeld Dat Driebergen in zijn voetsporen zal treden, is onwaarschijnlijk.

Thorpe excelleerde vooral op de borstslagen en was zijn op vijftiende al wereldkampioen. Driebergen is rugslagspecialist en behaalde vorige maand zijn eerste Europese titel. Maar net zoals â&#x20AC;&#x2DC;Thorpedoâ&#x20AC;&#x2122;, zoals zijn bijnaam luidt, een voorbeeld is voor Driebergen, kan de â&#x20AC;&#x2DC;Katwijkse Rijnsburgerâ&#x20AC;&#x2122; een voorbeeld zijn voor de Katwijkse jeugd. Dat is de reden waarom de gemeente Katwijk besloten heeft Driebergen financieel te steunen in zijn poging om volgend jaar in Londen naar een Olympische medaille te zwemmen. Die financiĂŤle steun (3.000 euro) kan de Rijnsburger, die in Amsterdam traint en woont, goed gebruiken. Hij heeft weliswaar de Olympische A-status en het daarbij behorende bescheiden inkomen, maar dat is geen vetpot. â&#x20AC;&#x2DC;Net genoeg om de huur en zo te betalen, maar voor speciale dingen, zoals een extra trainingskamp, is geen geldâ&#x20AC;&#x2122;, vertelt de 24-jarige Driebergen. â&#x20AC;&#x2DC;Het mag me aan niets ontbreken in aanloop naar de Olympische Spelen. Ik moet achteraf niet het idee hebben dat ik iets in de voorbereiding heb laten liggen.â&#x20AC;&#x2122;

Discipline Driebergen vond met zijn vraag om financiĂŤle steun gehoor bij de Katwijkse sportwethouder Willem van Duijn. Die vindt de Rijnsburger een voorbeeld voor de sportende jeugd in Katwijk. Discipline is belangrijk voor de nog jonge topzwemmer, die â&#x20AC;&#x2DC;s morgens al om 06.30 uur aan zijn eerste training in het zwembad begint, later gevolgd door een krachttraining en aan het begin van de avond zijn tweede zwemtraining. De Rijnsburger is fulltime topsporter en volgt daarnaast de opleiding CommerciĂŤle Economie aan de Johan Cruyff University. Een speciale opleiding voor topsporters, die rekening houdt met de drukke training- en wedstrijdprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s. â&#x20AC;&#x2DC;Je kunt dat in je eigen tempo doen.â&#x20AC;&#x2122; Over zijn toekomst na het zwemmen, heeft Driebergen nog geen concreet beeld. Een functie bij Ajax, grapt hij op een vraag daarover. â&#x20AC;&#x2DC;Ze zoeken nog een voorzitter, geloof ik.â&#x20AC;&#x2122; Maar voorlopig zijn alle pijlen van Driebergen gericht op de Olympische Spelen, volgend jaar in Londen. Eind juli springt hij daar het zwembad in voor de kwalifica-

Barend Tensen nieuwe secretaris landelijk bestuur CDJA Tijdens het najaarscongres van het CDJA is Barend Tensen verkozen tot lid van het landelijk bestuur. De 26-jarige Rijnsburger gaat zich bezighouden met de ledenadministratie en de organisatie van de congressen van de jongerenorganisatie. Maar bovenal wil Tensen zich inzetten voor de sleutelrol, die volgens hem het CDJA moet spelen in het scherp houden van het CDA in tijden waarin de partij bezig is met de revitalisatie van de kernwaarden en om een nieuw en duidelijk â&#x20AC;&#x2DC;gezichtâ&#x20AC;&#x2122; te creĂŤren. Het Christen Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) kent een brede basis en een groot gedeelte van de leden is actief door deel te nemen aan commissies en werkgroepen. Deze groepen discussiĂŤren over actuele maatschappelijke themaâ&#x20AC;&#x2122;s, zoals integratie en Europees beleid. De jongerenorganisatie neemt een kritische maar constructieve houding aan ten opzichte van de moederpartij, het CDA. Het dagelijks bestuur van het landelijk CDJA geeft sturing aan de regionale en provinciale afdelingen. â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2122;Toetreden tot het landelijk bestuur is een nieuwe uitdaging en biedt me de gelegenheid meer verantwoordelijkheid te nemenâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;, aldus Barend Tensen. Barend Tensen studeert Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie Internationale Betrekkingen. Eerder trad Tensen toe tot de redactie van het ledenblad Interruptie en doorliep hij de zomerschool van het CDA.

tieronde 100 meter rugslag en op zaterdag 4 augustus begint hij als startzwemmer van de Nederlandse estafetteploeg aan de finale van de 4 x 100 meter estafette. Daar gaat hij tenminste wel vanuit. Die herenestafetteploeg pakte bij het afgelopen EK een bronzen plak. Als hem dat lukt op die Spelen, dan is hij de eerste Katwijker met een Olympische medaille. Tussendoor moet hij tijd maken om in Katwijk een aantal clinics te geven. Dat is zo afgesproken met de gemeente. Een zwemclinic is een voor de hand liggende optie, maar het kan volgens Driebergen net zo goed een voordracht zijn over gezond eten op een basisschool in Valkenburg. Nick Driebergen schrijft tweewekelijks zijn column â&#x20AC;&#x2DC;Itâ&#x20AC;&#x2122;s London callingâ&#x20AC;&#x2122; in deze krant.

Het schoolzwemmen gaat in 2012 gewoon door. Het afschaffen is een jaartje opgeschoven. Met dank aan de gemeente. Die was even vergeten dat er een contract is met zwembad Aquamar, dat voor april dit jaar opgezegd had moeten worden. â&#x20AC;&#x2DC;En de besluitvorming over de bezuinigingen was pas in juniâ&#x20AC;&#x2122;, legt wethouder Willem van Duijn vorige week donderdag in de raadscommissie Bestuur uit. In het ombuigingsprogramma â&#x20AC;&#x2DC;Scherp aan de windâ&#x20AC;&#x2122; is besloten het schoolzwemmen af te schaffen als bezuinigingsmaatregel. De gemeente stelt zich op het standpunt, dat schoolzwemmen geen gemeentelijke taak is, maar een verantwoordelijkheid van de ouders. De bezuiniging zou in 2012 ingaan, wat 125.000 euro oplevert en in de jaren erna 250.000 euro. VVD-raadslid Toon Stegmann vraagt in de commissie uitleg aan de wethouder. â&#x20AC;&#x2DC;Kunnen we bijvoorbeeld de exploitatie verlagen in 2012?â&#x20AC;&#x2122; Van Duijn geeft aan, dat er hard aan een oplossing wordt gewerkt. â&#x20AC;&#x2DC;We zijn in overleg met het zwembad. Er is daar een voordelig saldo en daar krijgt u nog een voorstel over.â&#x20AC;&#x2122; De deur voor schoolzwemmen staat op een kiertje. Oppositiepartijen GemeenteBelangen, PvdA en SGP dienen eind juni een motie in voor behoud van het schoolzwemmen. De coalitie wijst dat af, maar bij de Algemene Beschouwing vorige maand ziet coalitiepartner CDA toch mogelijkheden. â&#x20AC;&#x2DC;Het voornemen een sportbedrijf op te richten biedt kansen een duurzame exploitatie van de sportaccommodaties mogelijk te maken. Het zou een opening kunnen bieden het schoolzwemmen in stand te houden. Schoolzwemmen is mĂŠĂŠr dan alleen je zwemdiploma behalen.â&#x20AC;&#x2122; De gemeente onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een Sportbedrijf. Taak van dat â&#x20AC;&#x2DC;bedrijfâ&#x20AC;&#x2122; is beheer, onderhoud en exploitatie van de binnensportaccommodaties van de gemeente. Al die taken zouden kunnen worden ondergebracht bij Sportfondsen Katwijk, beheerder van zwembad Aquamar.

Happy hour bij

Zwiebeln Hallen Toernooi in Middelmors 25 jaar Den Haan Wintersport

De Valkenburger Budget Wijkraad Valkenburg Kerstactiviteiten Deze week bij u als folder in de bus:

JUWELIERSSHOP

VD ZWART INTERTOYS DE NACHTWACHT MICROMAX COMPUTERS INTERSPORT Heeft u deze niet gehad? Bel 071-4022901 voor nabezorging!

DEZE WEEK BIJ U IN DE BRIEVENBUS

ZEEZIJDE ink elen

Winter w

I

Vrijdag 16 december uur van 19.00 - 23.00

extra lange koopavond

I

G

J

I

Katwijk aan Zee

J

n:

Extra kerstkoopavonde

Donderdag 22 december tot 21.00 uur

G

de tandarts

Heeft u de krant niet ontvangen? Bel dan

Vrijdag 23 december tot 21.00 uur

G

I

071 - 402 29 01

zie pag. 3 De Zeezijdekrant

is een uitgave van

de Zeezijde

g winkeliers in samenwerkin

met Uitgeverij Verhagen

Bewoners bereiden zich voor op verhuizing en nieuwbouw

Zilveren jubileum voor Smitshof in kerstsfeer

Plaatselijk Het CDA Katwijk is blij met de benoeming van Tensen in het landelijk bestuur. CDA-raadslid Jeroen Ravensbergen noemt de politieke betrokkenheid van nieuwe generaties broodnodig voor een sterke en duurzame democratie. â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2122;Dat juist de christendemocratische visie op de maatschappij jongeren in onze gemeente aanspreektâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;, verbaast hem volstrekt niet. â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2122;Al is het â&#x20AC;&#x2DC;hertalenâ&#x20AC;&#x2122; van de kernwoorden naar de huidige samenleving een goede zaakâ&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122;, aldus Ravensbergen. Initiatieven tot het opnieuw opstarten van een plaatselijke CDJA-afdeling zou het CDA Katwijk, net als Barend Tensen, toejuichen.

De 26-jarige Barend Tensen is de nieuwe secretaris van het landelijk CDJA. (Foto: pr). Kernwaarden Het CDJA is gelieerd aan het CDA en de twee organisaties ondersteunen elkaar. Beiden behoren tot de christendemocratische beweging en delen de kernpunten van hun visie op de maatschappij: gerechtigheid, solidariteit, rentmeesterschap en ruimte tot zelfontplooiing met een genuanceerde inmenging van de overheid. Toch komt het regelmatig voor dat bij maatschappelijke vraagstukken het CDJA en het CDA verschillende standpunten innemen. Het CDJA houdt in het oog of de partij haar grondbeginselen trouw blijft en probeert het debat in de partij op gang te houden. Tensen: â&#x20AC;&#x153;Juist nu is het van belang kleur te bekennen en de eigen visie uit te blijven dragenâ&#x20AC;?.

Vader Jan Pieter Tensen was in de jaren tachtig nauw betrokken bij het regionale CDJA. Voor dergelijke initiatieven kan nu contact met zoon Barend Tensen worden opgenomen.

Diana, AndrĂŠ, Ingrid, Fabio, Danielle, Marry, Trudy, Joke, Jani, Cees, Riet en Annemiek hebben wel weer zin een feestje. Ze hopen dinsdag 20 december veel andere Rijnsburgers te ontmoeten op het kerstfeest en de receptie in de ImmanuĂŤlkerk. (Foto: CvdS).

Het wordt dit jaar wel heel makkelijk! Kerstkaarten, ze vragen ieder jaar weer de nodige tijd en aandacht. Drukkerij All-in biedt u daarom de helpende hand. Niet alleen kunt u kiezen uit een uitgebreide collectie, er zijn ook diverse mogelijkheden zoals een eigen ontwerp kerstkaart of het personaliseren van de enveloppen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Adelhart Toorop. communicatie@drukkerijallin.nl 06 301 306 49

U kiest de kerstkaart, wij doen de rest!

Ambachtsweg 7a | 2222 AH Katwijk | 071 408 14 97 | info@drukkerijallin.nl | www.drukkerijallin.nl

In een van de huiskamers van de Smitshof zitten de bewoners aan de grote tafel, ieder met een kop koffie of thee. De dag wordt doorgenomen en al gauw komt het gesprek op de voorbereidingen van het komende kerstfeest in de ImmanuĂŤlkerk. Wie steekt er een kaars aan? En wie leest er een gedicht voor? Deze kerstviering wordt speciaal voor de bewoners, omdat er ook wordt stil gestaan bij het 25-jarige bestaan van het gezinsvervangend tehuis aan de Evertsenstraat. Volgende week dinsdagavond 20 december om 19.00 uur, is het zover en na afloop is er een receptie in de hal van de kerk.

De bewoners en begeleiders hopen dat er ook veel andere Rijnsburgers naar deze speciale kerstviering zullen komen. â&#x20AC;&#x2DC;Het is altijd heel bijzonder om mee te makenâ&#x20AC;&#x2122;, laten Ant van der Plas en collega Anita van Delft weten. Beiden werken ze al ruim twintig jaar in de Smitshof en weten als geen ander dat het tehuis en haar bewoners goed zijn geĂŻntegreerd in de Rijnsburgse samenleving. â&#x20AC;&#x2DC;We werken met een leuk team, en het werk is nooit een sleur. Er gebeurt hier altijd wel watâ&#x20AC;&#x2122;, vertelt Ant. â&#x20AC;&#x2DC;Met elkaar proberen we het zo leuk en huiselijk mogelijk te maken. Daarbij leren we de bewoners een bepaalde zelfstandigheid. (Zie vervolg op pagina 3)


DE RIJNSBURGER

Keurslagerij De Mooy Vrijdagavond

In verband met bouwproject â&#x20AC;&#x2122;De Bloemâ&#x20AC;&#x2122; èn dus sloop â&#x20AC;&#x2122;Oud Floraâ&#x20AC;&#x2122;

TOTALE LEEGVERKOOP meubels & verlichting Remiselaan 2P 2231 ZV Rijnsburg (achter supermarkt Hoogvliet) Tel. 071-408 23 00 www.antree.nl

L E B U E M A MEG

SPECIAL:

! P O O K R E V UIT N5

per 100 gramÂ

per liter

de Waal MaleďŹ jtstraat 113 (hoek Schoolstraat) Katwijk aan zee - tel. (071) 401 69 54

KASTEN BANKEN FAUTEUILS EETTAFELS EETKAMERSTOELEN

t t t t t t

2 x 100 gram

NĂş bij StarKozijn Katwijk: 10% korting op het gehele assortiment! 10% korting op: Dakkapellen * Kozijnen Binnendeuren * Buitendeuren

Samen

met bakje bieslookuiensaus

255

BUREAUâ&#x20AC;&#x2122;S SPIEGELS

MAANDAG: SPEKLAPPENDAG

ACCESSOIRES LAMPEN

Speklappen

EN NOG VEEL MEER...

4

500 gram

OP=OP

25

+ GRATIS

DINSDAG: VERSE WORSTDAG

500 gr g gram am

Verse worst 500 gram

(2 x 150 gram)

Dubbelzegeldag

Babi pangang met nasi of bami met zakje kroepoek per portie

550

VLEESWARENSPECIAL:

Kerstgebraad

195

3

95

Samen

395

WOENSDAG: GEHAKTDAG Rundergehakt

DONDERDAG: BIEFSTUKDAG

500 gram

3 stuks

3 325 75

Holl.biefstuk

595 695

Halfom gehakt

Kogelbiefstuk

500 gram

3 stuks

+ GRATIS kruiden Dubbelzegeldag

! t e h t f e o r p e Al ruim 100 jaar verstand van lekker vlees j MEER AANBIEDINGEN KUNT U VINDEN BIJ ONS IN DE WINKEL â&#x20AC;?IN DE HOFTUINâ&#x20AC;?

WWW.MEGAMEUBELUITVERKOOP.NL

2e Kerstdag geopend

Waagt u graag een gokje of wordt het toch een occasion van ons?

www.automeer.nl Suzuki dealer

MODEL

XJ 3.0 D PORTFOLIO Prins Hendrikkade Zwaaikom 3 2225 HX Katwijk 071 407 8007 www.debeslagkom.nl

2

MAALTIJD VAN DE WEEK:

100 gram

SALADEDUO UIT EIGEN KEUKEN:

StarKozijn Katwijk is dealer van Ploeg Kozijnen!

De Roysloot 9i Rijnsburg Tel.(071)4088678 starkozijnkatwijk.nl

50

met verse roerbakgroente

Krabsalade en ham-sellerysalade

kruiden

TOT MAAR LIEFST 80% KORTING

Showroom open: Ma:14.00-17.00u * Di t/m vr.:9.00-17.00u * Zat:10.00-14.00u

per stuk

KEURKOOPJE:

van 10.00 - 22.00 uur

Actie geldig: t/m 31 december

5

95

Broodje kipfilet met ananaskerriesaus 50

De nieuwe kerstfolder ligt voor u klaar in de winkel (Hij staat ook online op de site)

SALONTAFELS

BELANGRIJK: Regel uw eigen vervoer. Betaling is contant of pin. Ruilen is niet mogelijk.

95

Gesneden grillworst Gemarineerde en shoarmarollade kipreepjes kip reepjes

ZATERDAG 09:00 - 17:00 UUR ZONDAG 10:00 - 17:00 UUR DRESSOIRS

2

4 Megaburgers

VLEESWARENDUO UIT DE WORSTMAKERIJ:

17 EN 18 DECEMBER 2011 AANSTAANDE

t t t t t t

575

500 gram VLUGKLAAR:

Kippensoep

HILLEGOM

Malse filetrollade

225

SOEP VAN DE WEEK:

SATELLIETBAA

BROODJE VAN DE WEEK:

KEURKOOPJE:

Toren van Pisa

Datum deel 1: 30-07-2011 Kilometerstand: 1500 km

INTERIEUR Jet met Jet leder bovenkant dashboard, zacht gelooid leder. Dashboardafwerking in Carbon Maximum vermogen â&#x20AC;&#x201C; EEC pk (kW) 275 (202) Maximum koppel â&#x20AC;&#x201C; Nm 600 Acceleratie 0-100 km/u â&#x20AC;&#x201C; sec 6,4 Topsnelheid â&#x20AC;&#x201C; km 250 (begrensd) STANDAARDUITRUSTING O.A.

EXTERIEUR Stratus Grey

Active Stoelen in zachtgelooid leder, 20-voudig elektrisch verstelbaar, Verwarmde & gekoelde & Massage voorstoelen, Jaguar Smart Key System, Automatic Climate Control, Jaguar Premium Sound System 600 Watt met cd-/dvd-speler, Glazen panaromadak, schuif/kantel gedeelte met elektrische rolgordijnen, Bi-Xenon koplampen, Navigatie system met hdd-kaarten, Adaptive Dynamics, Verwarmd Stuurwiel, 4 zone climate control, Achterbank verwarmd en gekoeld

OPTIES OP DEZE XJ Parking Aid Pack incl Camera, 19 inch Toba velgen, Reservewiel ruimtebesparend, Voorruit verwarmd, Zonwering achterruit, Automatische luchtrecirculatie

GETOONDE UITVOERING

Nieuwprijs â&#x201A;Ź 121.430,Betreft een demonstratiewagen â&#x201A;Ź 110.000,-

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

Suzuki occasions Suzuki Alto 1.0 Twist 3-drs. zwart Suzuki Alto 1.1 GLS 5-drs. geel Suzuki Alto 1.1 GLS 5-drs. blauw Suzuki Alto 1.0 Comfort 5-drs. airco bruin Suzuki Alto 1.0 Comfort 5-drs. airco zwart Suzuki Swift 1300 GLS 3-drs. rood Suzuki Swift 1300 5-drs. Comfort zwart Suzuki Wagon R+ 1300 automaat blauw Suzuki Wagon R+ 1200 Comfort grijs Suzuki Ignis 1300 5-drs. GLS blauw Suzuki Splash 1.0 Trend 5-drs. groen Suzuki Splash 1.2 Comfort 5-drs. wit Suzuki SX4 1500 5-drs. GT grijs Suzuki SX4 1600 Comfort 5-drs. grijs Suzuki SX4 1600 Exclusive 5-drs. grijs Suzuki Grand Vitara 2.0 Exclusive grijs Suzuki Grand Vitara 2.0 Shogun grijs Diverse occasions Chevrolet Matiz 0.8 5-drs. Spirit grijs Fiat Seicento 1100 3-drs. blauw Fiat Punto 1200 3-drs HLX grijs Ford Ka 1300i grijs Kia Picanto 1.0 5-drs. blauw Kia Rio Hb 1300 5-drs. Visto grijs Opel Agila 1200 5-drs. Twinport groen Opel Corsa 1400 Silver groen Opel Corsa 1400 5-drs. Business blauw Renault Twingo groen Renault Clio 5-drs. 16V blauw Renault Megane Scenic 1600 groen Renault Megane Scenic 1600 RXE blauw Renault Laguna Grand Tour 2.0 zwart VW Golf Cabrio 1800 groen Goedkope inruilautoâ&#x20AC;&#x2122;s VW Golf CL 3-drs. wit BMW 316i 4-drs. Sedan rood Renault Megane Scenic groen Fiat Marea Weekend 1600 grijs Opel Astra 1800 5-drs. Hb groen

02-01 09-03 04-04 07-09 01-11 05-98 09-08 11-02 04-06 04-06 01-09 01-10 07-06 01-09 01-09 04-06 07-08

1.950,3.600,4.250,7.250,8.750,1.500,8.950,4.950,6.250,7.450,8.750,10.250,8.500,13.950,13.950,13.950,18.950,-

04-05 11-99 06-01 04-06 01-07 01-05 09-05 04-06 09-08 01-06 01-03 10-97 01-00 01-03 05-96

4.250,1.750,2.950,4.450,5.250,4.950,5.950,7.250,9.750,5.500,4.950,1.500,2.750,5.950,2.500,-

09-91 03-95 10-97 10-00 09-97

750,1.500,1.500,1.250,950,-

Automeer Katwijk B.V.

W

ARMTE ACHT

Ambachtsweg 9, 2222 AH Katwijk, Tel. (071) 4031925 W.F. Blankert Rijnsburg

Erkend Gas Water en CV Installateur Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

ALL-IN-ONE COMPUTER ch

70%

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 15 T/M 21 DECEMBER 2011

in

tot

UIZING

WEGENS VERH

koopavond r! tot 19.00 uu

,5

A

ntree

Kortingen Kortingen

Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

21

w

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

s:: s prriijjjs p errp ee Me

699,-

MSI AE2210-013NL All-In-One +/8++4'22/454+ /4.+9(++2*8).+73?/94'3+2/01551*+ /4-+(5:<*+,7''/ ;573-+-+;+4'22/454+ (+86''790+7:/39++4++4.5567533+2;'41'(+28+*/+4*+ 3+9 *+ 3++-+2+;+7*+ *7''*25?+ 95+98+4(57* +4 3:/8 5, ;/' .+9 3:29/95:). (++2*8).+73+4/+9;'4:22;/*+5@856.''78).+76(++2*5,81>6+3+9++4;+77+;7/+4* :/9:897'2/C;/'*+/4-+(5:<*+<+()'3

Specificaties: js: A B:22454-2'7+3+9:29/#5:).=A49+257+/ .?675)+8857 Meerpri A -+.+:-+4! A#.'7*+8)./0, ! A%7+<7/9+7A49+2-7'6./)8 A/-.*+,/4/9/54':*/5A"9+7+586+'1+78+43/)75,554A/-'(/9A (68&(-4 A =$"=$" A 3+-'6/=+2<+()'3A''792+?+7A#5+98+4(57*+43:/8 A&/4*5<8 53+ 7+3/:3

(/9A0''7-'7'49/+

Micromax Computers Voorhout Micromax Computers Oegstgeest Ommevoort 4 Herenstraat 60 2341 VV Oegstgeest 2215 KJ Voorhout 071-5190760 0252-222111 Openingstijden: di-vr 10:00-18:00 en za 10:00-17:00


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Katwijkse ambtenaren moeten ook mee

Katwijk sluit aan bij regionale belastingsamenwerking BSGR Het Katwijkse college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te gaan op het aanbod van Belasting Samenwerking Gouwe Rijnland (BSGR) om vanaf 1 januari 2013 aan te sluiten bij het samenwerkingsverband. Dat betekent dat inwoners van Katwijk vanaf 2013 een gecombineerde aanslag waterschaps- en gemeentelijke belasting ontvangen. Over vier jaar levert de samenwerking Katwijk een besparing op van jaarlijks 231.000 euro. BSGR is een samenwerkingsverband op het gebied van belastingheffing, uitvoering van de wet WOZ en invordering tussen het hoogheemraadschap van Rijnland

en nu nog zes gemeenten, te weten: Gouda, Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude. Meer informatie over BSGR is terug te vinden op: www.bsgr.nl.

aansluiting bij BSGR hieraan een belangrijke bijdrage. Daarnaast kan een grotere organisatie als BSGR de continuïteit in dienstverlening waarborgen’.

Scherp aan de wind

Het besluit van het college wordt nog voorgelegd aan de gemeenteraad. Ook de ondernemingsraad buigt zich nog over het voorstel, omdat de belastingmedewerkers van de afdeling financiën van de gemeente straks in dienst komen van BSGR. Wethouder Van Duijn: ‘Voor de medewerkers in kwestie is het geen leuk nieuws. Niet in de laatste plaats omdat hun werkplek verhuist naar Leiden. Doordat de BSGR een gemeenschappelijke regeling is, houden we sturing en de rechtspositie van de medewerkers is vergelijkbaar’.

De gemeente stelt de begroting de komende jaren 11 miljoen euro naar beneden bij om de economisch slechte tijden op een verantwoorde manier het hoofd te kunnen bieden. De gemeentelijke organisatie draagt hier 3 miljoen euro aan bij, o.a. door meer samenwerking te zoeken met andere partijen. Voor belastingen, WOZ en invordering is gekozen voor de samenwerking met BSGR gelet op de kosten en de continuïteit. Wethouder Van Duijn: ‘Gezien de forse ombuigingsopgave van in totaal 3 miljoen euro, levert

De algemene ledenvergadering van FloraHolland was dit jaar voor het eerst online te volgen dankzij de aanwezige camera’s. (Foto: pr).

Leden FloraHolland keurt nieuwe adviesstructuur goed Tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering van FloraHolland in Naaldwijk is ingestemd met een aantal voorstellen. De leden gingen akkoord met de nieuwe adviesstructuur om de ledenbetrokkenheid te vergroten en met de overname van de financiering van Bloemenbureau Holland (BBH) door FloraHolland. Ook het jaarplan en de begroting voor 2012 keurden de leden goed. Er werd volmondig ingestemd met de statutaire naamswijziging van FloraHolland in ‘Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling FloraHolland U.A.’. Deze naamswijziging volgt uit de toekenning van het predicaat Koninklijk aan FloraHolland.

Vergroting ledenbetrokkenheid

Uit handen van Jan Kroon sr. ontvangt Moniek Altenaar de sleutel van haar nieuwe appartement, onder toeziend oog van aannemer Ten Haken. (Foto: pr).

In 2011 heeft FloraHolland samen met de leden gewerkt aan een nieuwe adviesstructuur die de betrokkenheid bij de coöperatie vergroot. Bestuursvoorzitter Bernard Ooster-

Appartementen in De Nieuwe Kroon Aan de Korte Voorhouterweg in Rijnsburg, voorheen het bedrijf van EKL’s Leesmappen, zijn vorige week donderdag twee van de zeven appartementen opgeleverd. De eerste voorbereidingen en gesprekken met de gemeente Katwijk dateren al vanaf 2009. Naar aanleiding daarvan is architecten bureau P. Onderwater een

ontwerp gaan tekenen, en is blijven tekenen, net zolang totdat de vergunning er was. Het was een race tegen de klok om de bouw op tijd gereed te hebben. Dit vanwege de vuurwerkverkoop, die ook dit jaar weer op het vertrouwde adres plaatsvindt. De verbouwing is uitgevoerd door aannemer Wiggert ten Haken van

HTW Bouw uit Noordwijkerhout. ‘Het pand heeft een metamorfose ondergaan en is in alle opzichten een aanwinst voor de Korte Voorhouterweg’, zo meent de eigenaar familie Kroon. Jan Kroon sr. overhandigde aan Moniek Altenaar de sleutel van haar appartement. Zij is de eerste bewoner van dit fraaie complex.

Rijnsburg Klassiek schittert met eindejaarsconcert Zoals inmiddels traditie organiseert het Comité Rijnsburg Klassiek tussen kerst en oud en nieuw haar eindejaarsconcert. In de in kerstsfeer versierde hal van het voormalig Rijnsburgse gemeentehuis aan het Koomansplein schitteren op donderdag 29 december om 19.30 uur Natasja Douma vleugel, Lotte Beukman cello en Ine Sinnege klarinet als Trio Mouselon. Het belooft dan ook een bijzondere avond te worden, voorafgaande aan het nieuwe jaar 2012. Door de niet aflatende en enthousiaste steun van de sponsoren de Rabobank Katwijk, BMP Datapartners, gemeente Katwijk, De Weijer Communicatie en De Weijer Design heeft het comité Rijnsburg Klassiek opnieuw een verrassend programma samengesteld.

Onderscheiden Natasja Douma kreeg haar eerste pianolessen van haar grootmoeder, de concertpianiste Roeli SchijfVerhoog. Nadien studeerde zij aan het conservatorium in Den Haag bij Jan Boumans en Marcel Baudet en vanaf 1989 bij Jan Wijn aan het conservatorium in Amsterdam. Deze studie sloot zij af met het behalen van de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Zij studeerde liedbegeleiding bij Rudolf Jansen en slaagde in 2000 met onderscheiding voor dat examen. Gedurende haar studie nam zij deel aan diverse masterclasses. Inmiddels treedt zij met succes op als solopianiste, als begeleidster en in kamermuziekverband in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg en Hongarije. Natasja Douma won tweemaal het SJMN concours voor piano. Ook ontving zij de tweede prijs op het Concours om de Europese Muziekprijs in Antwerpen. Zij is als docente verbonden aan het conservatorium in Den Haag.

Cello Lotte Beukman studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Godfried Hoogeveen en DmitriFerschtman. Tijdens haar studie volgde zij diverse mas-

om: “We willen dat binnen het cooperatieve FloraHolland de invloed van de leden verbeterd wordt. Met de nu voorgestelde versterking van de FPC’s (FloraHolland Product Commissies) en de opzet van Adviesraden willen we die verbetering tot stand brengen”. Ledenzeggenschap wordt vanaf 1 januari via de productlijn ingevuld. Dit betekent dat vernieuwde FPC’s de status van adviescolleges naar het coöperatieve bedrijf krijgen. Overkoepelend aan de vernieuwde FPC’s worden twee adviesraden met nieuwe verantwoordelijkheden ingesteld, één voor bloemen en één voor planten. Ook worden drie Regional Advisory Committees opgericht in Israël, Kenia en Ethiopië. De financiering van BBH op basis van de PT-heffing komt per 2013 te vervallen. “Samen met BBH en VGB hebben we een businessplan gemaakt waarbij we - dicht bij de business - de ondernemers en de marketingkracht van BBH, VGB, PT en FloraHolland bundelen in één sterk marketingcluster. Doen we dit

Naar aanleiding van het artikel in De Rijnsburger van vorige week, vind ik het totaal niet interessant dat Daan Binnendijk stopt met roken. Ik zou het veel interessanter en zeer wenselijk vinden als hij zou stoppen als wethouder. Deze man wil alleen maar bouwen en nog eens bouwen in ons dorp en van

WERELDWINKEL KATWIJK De perfecte locatie voor een origineel cadeau en.... fairtrade! Katwijk aan den Rijn Achterweg 25 2223 BD Katwijk (ZH) Telefoon: 071-4023610

Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een tweede Zoetermeer maken. Als het aan hem lag zou van Katwijk tot Oegstgeest alles volgebouwd worden. Hij heeft totaal geen gevoel om het dorpse karakter van Rijnsburg te willen behouden en denkt alleen maar aan bouwen. Bovendien denkt hij op een arrogante manier dat dit nodig is. Ik denk dat het helemaal niet nodig is om de boel vol te bouwen en denk dat wij hetzelfde effect gaan krijgen als de bouw van vele kantoorgebouwen die jaren geleden overal gebouwd werden en waar nu de helft van leeg staat en te huur of te koop wordt aangeboden. Politici, zowel op gemeentelijk als landelijk niveau denken alleen aan zichzelf en hun visie is gericht op korte termijnpolitiek. Joop Zoontjes j.zoontjes@hotmail.com

Open Huis: vrijdag 15.30-16.30 uur Kom kijken in onze nieuwe praktijk Irislaan 281A, 2343 CM Oegstgeest

www.m2tandartsen.nl

terclasses. Zij maakte deel uit van Internationale jeugdorkesten, zoals het Schleswig Holstein Musik Festival Orchester. Lotte remplaceerde regelmatig in de diverse beroepsorkesten en zoals Amsterdam Sinfonietta, het Schönberg Ensemble, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Momenteel concentreert zij zich voornamelijk op kamermuziek in diverse bezettingen. Zij treedt regelmatig op als soliste en is werkzaam als cellodocent. Tevens legt Lotte zich toe op het spelen van oude muziek. Daarvoor overlegt zij met Lucia Swarts, Johannes Leertouwer en Barend Schuurman. Als continuo-cellist speelt ze bij het Residentie Bach Orkest. Ze is oprichter en artistiek leider van ensemble Camerata Delft, dat zich concentreert op fantasievolle uitvoeringen van oude muziek in kleine bezetting op bijzondere locaties. Lotte bespeelt een cello die gebouwd is door de Haagse vioolbouwer UliSchnorr. In oude muziek ensembles bespeelt zij een Vlaamse cello uit ca. 1750.

Klarinet Ine Sinnige-Worm, begon op 9-jarige leeftijd met haar klarinetstudie. In 1979 volgde zij een Internationale muziekcursus in Nice bij de Belgische klarinettist Walter Boeykens, bij wie zij later privéles volgde. Haar DM diploma behaal-

de zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna zij bij Piet Honing aan het Sweelinck Conservatorium met succes de opleiding tot Uitvoerend Musicus volgde. Vanaf 1981 tot 2005 was zij werkzaam bij de Koninklijke Militaire Kapel te Den Haag, waar zij sedert 1987 de functie van plaatsvervangend concertmeester vervult en waarmee zij ook diverse keren als solist optrad. Verder gaf zij regelmatig recitals, waarvan een aantal in Londen met de Engelse pianist ChristopherLangdown en met de Engelse pianiste Helen Leek. Tevens maakte zij deel uit van het European Chamber Ensemble, een ensemble met wisselende bezetting, waarmee ze regelmatig in het buitenland concerteerde. Zij traden op in Duitsland, Zweden, Engeland en Nederland. In juni 2007 was zij wederom in Zweden om enkele concerten te verzorgen met de Zweedse celliste PetjaSvensson en pianiste Karin Haglund.

Welkom Wie van dit concert wil genieten is van harte welkom op donderdag 29 december om 19.30 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid een kopje koffie te drinken. De hal van het gemeentehuis is geopend vanaf 19.00 uur. Eenieder wordt geadviseerd in de parkeervakken en achter het gemeentehuis te parkeren.

Begroting 2012 goedgekeurd De leden gingen akkoord met een wijziging van de contributieberekening. Die moet ervoor zorgen dat bij een licht teruglopend ledenaantal de contributie-inkomsten (nodig voor dekking van kosten van de cooperatie) intact blijven, zonder dat kleinere kwekers hieronder te lijden hebben. Door meevallende kosten in het project uniforme stapelwagen wordt de huur in twee opeenvolgende jaren met in totaal € 20,- verhoogd. Dat is € 5,- lager dan de eerder verwachte € 25,-. Voor de huur van CC-containers geldt in 2012 een nieuw tarie-

venstelsel op basis van het kostenmaker/kostendrager-principe. Financieel directeur Erik Leeuwaarden: ‘’Ik realiseer me dat we in economisch bijzondere slechte tijden leven. Gelukkig is FloraHolland financieel gezond en zijn we minder afhankelijk van banken. We kunnen daarom als veiling flinke klappen opvangen zonder u daarmee lastig te hoeven vallen. Ik denk dat we met deze plannen op een financieel verantwoorde manier het nieuwe jaar in kunnen’’. De ledenvergadering in Naaldwijk was bij wijze van pilot voor het eerst online te bekijken. Nationale en internationale leden konden zo de vergadering van begin tot eind op afstand volgen. Een tolk was aanwezig om alles te vertalen naar het Engels voor de internationale leden. Ook nieuw en vooral efficiënt waren de stemkastjes die de aanwezige leden in de zaal gebruikten. De uitkomsten van de stemrondes waren daardoor in een handomdraai bekend.

Ingezonden

Katwijk aan Zee Voorstraat 36b 2225 ER Katwijk (ZH) Telefoon: 071-4078168

Trio Mouselon: Ine Sinnige, Natasja Douma en Lotte Beukman. (Foto: pr).

niet, dan is er na volgend jaar geen BBH meer”, zei algemeen directeur Timo Huges. De coöperatieleden gingen ermee akkoord dat FloraHolland deze financiering per 1 januari 2013 overneemt. Dat gebeurt door een provisieverhoging van 0,2 procent, onder de voorwaarde dat de PT-heffing voor FloraHollandaanvoerders op zijn minst in gelijke mate wordt verlaagd.

Iedereen welkom kerstfeest Smitshof VERVOLG VAN VOORPAGINA Dat is voor iedereen weer anders, maar de mogelijkheden die er zijn worden benut’, vult Anita aan. Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum zijn de bewoners en medewerkers onlangs een paar dagen naar Eurodisney geweest. ‘Dit was voor allemaal een heel bijzondere ervaring, om niet te vergeten’.

Verhuizing De Smitshof is onderdeel van Gemiva-svg groep. Het tehuis in Rijnsburg biedt ruimte aan twee woongroepen. Op dit moment wonen er veertien mensen in de Evertsenstraat. In de flat naast de Smitshof wonen nog eens acht personen. In juni van dit jaar zijn een aantal bewoners verhuisd naar de Rhijnluststraat in Katwijk, net over de Sandtlaanbrug. Hier hebben ze een eigen appartement waar ze zelfstandig wonen. Ook kunnen ze een beroep doen op begeleiding die altijd aanwezig is. Iedere bewoner heeft een persoonlijk begeleider, die regelmatig in zijn of haar woning langskomt. Maar ook bij vragen of problemen tussendoor is er altijd een begeleider beschikbaar. Er is ook een Trefpunt, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen eten. Riet en Jani hebben het hier prima naar hun zin. ‘We komen nog wel eens buurten in de Smitshof, maar het is heel fijn om nu een eigen plekje te hebben’, laten de dames weten. Naast het komende kerstfeest en jubileumreceptie breken voor de andere bewoners van de Smitshof ook spannende tijden aan. Volgend jaar wordt de Smitshof gesloopt en wordt er een heel nieuw onderkomen neergezet. De verwachting is dat de bouw anderhalf tot twee jaar gaat duren. Dit betekent voor de bewoners een verhuizing naar de Vlietlanden in Voorschoten. Afgelopen maandagavond zijn de bewoners hierover geïnformeerd. ‘Het is best ingrijpend, maar ze begrijpen en weten dat ze weer wat moois terug krijgen’, laat Ant weten. Daarom heeft iedereen een koffer ontvangen met daarin een sleutel en een retourtje Voorschoten-Rijnsburg. Het is tijdelijk, want de bewoners van de Smitshof horen in Rijnsburg.


DE RIJNSBURGER

AANLEVERENBERICHTEN

â&#x20AC;&#x2122;Abba Vader, u alleenâ&#x20AC;Śâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;Ik verlaat degenen die ik liefheb en ga naar degene die ik liefhad.â&#x20AC;&#x2122; Bedroefd delen wij u mede dat toch nog plotseling is overleden onze lieve vader en â&#x20AC;&#x2122;opa busâ&#x20AC;&#x2122;

FAMILIEBERICHTEN

Jan Driebergen

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

sinds 2004 weduwnaar van Willy de Mooij + 29 maart 1948

PER E-MAIL

â&#x20AC; 12 december 2011 Rian Peter en Carola Jan-Kees Lynette Michel en MariĂŤl Sam Kim

Mail de tekst naar advertentie@derijnsburger.nl. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

PER

POST OF AFGEVEN

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)Asterstraat 272, 2223 VN Katwijk aan den Rijn Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 16 december van 19.30 tot 20.30 uur in de Open Hof Kerk, Rijnstraat 18 in Katwijk aan den Rijn. De afscheidsdienst zal gehouden worden op zaterdag 17 december om 13.30 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Hervormde Begraafplaats achter de Grote- of Laurentius Kerk, Kerkstraat 32 in Rijnsburg.

â&#x20AC;&#x153;Veilig in Jezus armenâ&#x20AC;&#x153; Bedroefd, maar oprecht dankbaar voor wat hij tijdens zijn leven voor ons heeft betekend, delen wij u mede dat mijn lieve, zorgzame vader en trotse, lieve opa, onze broer, zwager, oom en vriend op 75 jarige leeftijd van ons is heengegaan en zijn rust heeft gevonden bij zijn Lieve Heer

Na afloop is er nog gelegenheid tot samenzijn en condoleren in het rouwcentrum van Uitvaartvereniging De Laatste Eer, naast de begraafplaats.

Zwijgzaam stil en zonder vragen, wilde jij je ziekte dragen. Je vocht met al je levenskracht, voor elke nieuwe dag en nacht. Zo ben je langzaam moe gestreden, uit ons midden weggegleden. En na een dappere maar ongelijke strijd, uit je lijden nu bevrijd.

Andries van der Gugten - Dries sinds 10 mei 2011 weduwnaar van Jacoba van der Gugten-Hoogewoud * 24 oktober 1936

â&#x20AC; 9 december 2011

Cor van der Gugten Andries van der Gugten en Jeleesa Zandvliet Truus van Egmond-van der Gugten en Wim (in herinnering) Wim en Janny van der Gugten-van den Eijkel Cor en Nel van der Gugten-Hogewoning Ben en Ria van der Gugten-Leeuwenburg Aad (in herinnering) en Jo van Bezouw-Noordermeer Rauk en Dory Hoogewoud-Lepelaar

Zo is van ons heengegaan, onze lieve broer, zwager en oom

JAN DRIEBERGEN WEDUWNAAR VAN

WILLIE DRIEBERGEN-DE MOOIJ Nico en Pieta Greet en Dik Lyda en Dik Sjaan en Nico Gerda Joke en Brian Anneke en Rob Margreet en Piet Corrie en Jack Neven en nichten

Neven en nichten Cor Hermans Correspondentieadres: C.C. van der Gugten, Narcissenstraat 6, 2231 KN Rijnsburg. Mijn vader en opa is overgebracht naar het rouwcentrum van Uitvaartvereniging â&#x20AC;&#x2122;De Laatste Eerâ&#x20AC;&#x2122;, Oude Vlietweg 5 in Rijnsburg, alwaar gelegenheid tot condoleren op vrijdag 16 december van 19.30 tot 21.00 uur. De afscheidsdienst zal gehouden worden op zaterdag 17 december om 10.30 uur in de Maranathakerk, Burg. Hermansstraat 40 in Rijnsburg. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Sandtlaan in Rijnsburg.

DOKTERSDIENST 0900 33 43 678 of â&#x20AC;&#x2DC;0900 ddienstâ&#x20AC;&#x2122;

e d n a v s p i T apotheker

deze week:

dode Zee mineralen genezen huidklachten Vaak krijgen wij de vraag welke zalven het beste werken tegen psoriasis en eczeem. Het liefst zonder chemische middelen. Eczeem wordt gekenmerkt door een rode, schilferende huid, soms met blaasjes of bultjes. Vaak veroorzaakt de eczeem een geïrriteerde, jeukende huid. Eczeem gaat vaak gepaard met klachten van astma en hooikoorts. In sommige gevallen kan eczeem chronisch worden en wordt de huid dik en ruw. Psoriasis onderscheidt zich van eczeem doordat bij psoriasis een overmatige groei van huidcellen is. Hierdoor ontstaan plaatselijke verdikkingen die ook gaan schilferen. Psoriasis kan over het hele lichaam voorkomen, maar meestal bevindt het zich in de strekdelen van de ledematen, zoals de knieholtes en de ellebogen. Ook kunnen de nagels aangedaan zijn, er ontstaan dan ook op- en onder de nagels verdikkingen van de huid. Zowel tegen eczeem als tegen psoriasis kan de huisarts specifieke crèmes en zalven voorschrijven die vaak goed helpen. Over het algemeen wordt geadviseerd om de huid ook vet te houden. Daarnaast is de helende werking van Dode Zee mineralen niet te onderschatten. Dode Zee mineralen worden al duizenden jaren ingezet tegen huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Dode Zee mineralen, verwerkt in een zalf, hebben de volgende eigenschappen:

â&#x20AC;˘ Ze houden vocht vast en trekken overtollig vocht aan, hierdoor wordt de vochtbalans in de huid weer hersteld. â&#x20AC;˘ Ze stimuleren de afstoting van dode huidcellen, waardoor de gezonde huid meer kans krijgt om naar voren te komen. â&#x20AC;˘ Beschadigingen van de huid kunnen sneller genezen doordat de herstellende eigenschappen gestimuleerd worden. Dode Zee mineralen worden niet alleen in zalfjes maar, afhankelijk van waar de huidklachten zitten, ook bijvoorbeeld in voetbadjes en zitbaden verwerkt. Ook als de klachten verdwenen zijn, is het verstandig regelmatig te smeren met Dode Zee mineralen om te voorkomen dat de klachten weer terug komen. Wil u meer informatie over het gebruik van Dode Zee mineralen? U bent van harte welkom bij Service Apotheek Rijnsburg.

â&#x20AC;˘ John Tjong Tjin Joe

l i i e m a F

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Rijnsburg, 12 december 2011 VERDRIETIGZIJN AFSCHEIDNEMEN

Verdrietig delen wij u mede dat na een slepende ziekte is overleden mijn schoonzoon, onze zwager en oom

Na aďŹ&#x201A;oop is er gelegenheid tot condoleren in het rouwcentrum van â&#x20AC;&#x2122;De Laatste Eerâ&#x20AC;&#x2122;.

JAN DRIEBERGEN

â&#x20AC;&#x153;Opa was als een tweede vader voor mijâ&#x20AC;? Andries

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen, broer en zussen veel kracht en sterkte toe.

NOOITMEERJIJ

UITVAARTVERENIGING

5WUITVAARTWENSEN METZORGENRESPECTGEREGELD /UDE6LIETWEG\2IJNSBURG\ 2OUWCENTRUMMETEIGENOPBAARRUIMTEENAULA $AGENNACHTBEREIKBAAR

M. de Mooij-Schrijver Jack en Gerrie de Mooij Piet en Carla de Mooij Tine en Peter Kuipers neven en nichten

Onverwachts is overleden onze lieve buurman

ANDRIES VAN DER GUGTEN

DELAATSTEEER

De Buurtjes

Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding

Ontvoerd, verkocht, misbruikt... en bevrijd!

KaartenKeus.nl Bestel snel en

www.KaartenKeus.nl

Betrokken Meelevend

Gratis fotoposter *

De collecties zijn ook in te zien bij

(voor de eerste 100 klanten)

Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a

Ter ere van onze nieuwe site ontvangt u een A3-poster van uw mooiste moment.

in Katwijk, tel. 071 408 14 97

Zorgvuldig

*Geldt alleen bij bestellingen via KaartenKeus.nl

KaartenKeus.nl is een onderdeel van

071-4018779 / 06-29091432 www.miesschoneveld.nl

GIRO: 3567 www.peoplestrust.nl

TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 17-zondag 18 december: Tandarts J.A.H.G. Moerenburg, Gr. v. Prinstererweg 63, Katwijk, tel. 4025225. Spreekuur van 17.00-17.30 uur. TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447. APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloothaak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216. Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak. Senioren Adviesraad Katwijk (SARK) De Senioren Advies Raad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeester en wethouders op het gebied van - kwaliteitsvergroting van de leefsituatie en het stimuleren van activiteiten voor senioren - het signaleren van problemen waarmee senioren te maken hebben c.q. krijgen - het bevorderen van samenwerking en tussen de gemeente, organisaties en instellingen die zich inzetten voor de belangen en het welzijn van senioren Informatie bij secretariaat SARK, Rijnweide 12, 2235 EV Valkenburg. Tel. 071-4013562. Email:wjvdvelde@ hotmail.com De Wmo-adviesraad Katwijk adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeester en wethouders over het beleid en de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De Wmo-adviesraad wil graag weten wat er leeft onder de inwoners van Katwijk die gebruik maken van voorzieningen vanuit de Wmo.

of gelegenheidskaart op

â&#x20AC;&#x2122;Met aandacht voor detailsâ&#x20AC;&#x2122;

COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE Samenwerkingsverband therapeuten complementaire geneeskunde Duin- en Bollenstreek. www.geneesgids.nl, tel. 071-4030127 of 0252-340364.

Nan de Mooij

uitvaartbegeleiding

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Steun Peopleâ&#x20AC;&#x2122;s Trust in de strijd tegen kinderprostitutie in India.

De Wmo-adviesraad is te bereiken via Wmo-adviesraad Katwijk, Postbus 135, 2220 AC Katwijk; e-mail: wmo. adviesraad.katwijk@casema.nl; en telefoon: 071-4027799. Wijkraad Rijnsburg De wijkraad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeesters en wethouders op het gebied van leefbaarheid. Voorzitter Dhr. B. J. Kijk in de Vegte Secretariaat : Wijkraad Rijnsburg, Joh. Vermeersingel 33, 2231 BT Rijnsburg e-mail : wijkraadrijnsburg@katwijk.nl

HET WEER Sinds 1915 Uitvaartverzorging

Geen wachtlijst Voor de behandeling van lage rugklachten, bekkeninstabiliteit, nek-/schouderklachten, knieklachten, sportblessures, spanningsklachten etc. Specialist in de behandeling van de ziekte van Parkinson.

D.C. Vis en Zoon Huig van Duijn

Bel voor een afspraak: 071 3411692 Commandeurslaan 21, 2223 AW Katwijk

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid.

)BSUXFHt,BUXJKL (071) 4074440 uitvaart@dcvis.nl

Biedt ook manueel therapie & FysioSport. Voor meer info: www.fysiotherapiekatwijkaanderijn.nl

V

oor V gelegenheid perfecte

Nefit houdt Nederland war m

elke

de

HEEMSKERK

INSTALLATIEBUREAU

ZA 6 2

ZO 6 1

MA 6 2

10%

30%

20%

20%

70%

50%

50%

50%

W 4

W 4

W 4

W 4

GETIJDEN

AquaPower van NeďŹ t: Het ultieme warmwatercomfort

Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. NĂş bij: Ambachtsweg 7a | 2222 AH Katwijk 071 408 14 97 info@drukkerijallin.nl www.drukkerijallin.nl

VR 6 3

Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

De hoogwaardige kwaliteit van de NeďŹ t TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure.

kaart

KERKDIENSTEN ZONDAG 18 DECEMBER CHR. GEREF. KERK 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink EVANGELISCHE GEMEENTE â&#x20AC;&#x2DC;T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: Emilia Verdoes BAP. GEMEENTE Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: ds. Jan Schippers HERV. GEM. â&#x20AC;&#x2DC;DE RANKâ&#x20AC;&#x2122; Pieter Groen College 10.00 uur: ds. C.J. de Jong, Oegstgeest, dienst van Schrift en tafel GEREF. KERK (VRIJGEM.) 09.30 uur: drs. G. den Dulk 17.00 uur: ds. R.Th. Pos GEREF. KERK ImmanuĂŤlkerk 09.00 en 10.30 uur: ds. E.R.V. Schuddebeurs, Valkenburg 17.00 uur: ds. J. Verlinde, boeketdienst Maranathakerk 09.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: ds. A. Meek, zingend geloven Petrakerk 09.30 uur: ds. A. Meek 17.00 uur: geen dienst HERV. GEMEENTE Grote kerk 4e adventszondag 09.30 uur: ds. M. van Duijn, ZS 17.00 uur: ds. D. Verboom, studiedienst De Voorhof 09.30 uur: ds. D. Verboom, ZS, ontmoetingsdienst R.K. KERK ST. JOANNES KATWIJK Weekend 17 en 18 december 4e zondag van de advent Zaterdag 19.00 uur: Eucharistieviering met samenzang Voorganger: kapelaan S. Kuik Zondag 10.00 uur: Communieviering m.m.v. Cantemus Voorganger: gebedsleider A. Noordermeer Creche Kinderwoorddienst De Wilbert 10.15 uur: Eucharistieviering Woensdag 21 december 19.30 uur: Boeteviering m.m.v. Cantemus Voorganger: kapelaan S. Kuik Christengemeente Live! Katwijk 10.30 uur: Netty van Beelen

VRIJWILLIGERS-ORGANISATIE â&#x20AC;&#x2DC;GRAAG GEDAANâ&#x20AC;&#x2122; Voor aanvullende hulp thuis voor alle inwoners van Rijnsburg en Valkenburg. Contactpersonen: Mevr. C. Paauw, tel. 4020952. Mevr. B. Jonkman, tel. 4080185. Mevr. A.M. Westerink, tel. 071-3018827

Wmo-adviesraad Katwijk

eenvoudig online uw geboorte-, huwelijks-

Voorstraat 91, 2225 EN Katwijk

* door de week van 17.00 â&#x20AC;&#x2DC;s middags tot 8.00 uur de volgende dag * in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur * op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH) 5FMFGPPOt'BY E-mail: info@heemskerkinstallatie.com Lid van de VNI en BZE Regiodealer van Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. Met een eigen 24uurs-servicedienst.

vr. za. zo. ma. di. wo. do.

16 17 18 19 20 21 22

dec. dec. dec. dec. dec. dec. dec.

HOOG WATER

LAAG WATER

06.42 + 18.59 07.32 + 19.52 08.33 + 21.03 09.39 + 22.14 10.43 + 23.21 11.51 + â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C;.â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C; 00.24 + 12.51

02.26 + 14.45 03.17 + 15.36 04.07 + 16.26 05.07 + 17.35 06.06 + 18.51 07.41 + 19.45 08.36 + 21.11

Fysio- Manuele Therapie Rijnsburg Graaf Florislaan 13 2231 ED Rijnsburg Tel: 071-4022750

COLOFON

De Rijnsburger www.derijnsburger.nl Oplage 8.100 Uitgave van

Ambachtsweg 7a Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 Redactie Carin van der Spijk-Kralt Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 e-mail: redactie@derijnsburger.nl Inleveren kopij uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties Contactgegevens Binnendienst Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur.

ZON OP / ONDER

Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen.

vr. 16 za. 17 zo. 18 ma. 19

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

dec. dec. dec. dec.

8.42/16.28 di. 20 dec. 8.45/16.29 8.43/16.28 wo. 21 dec. 8.45/16.29 8.44/16.28 do. 22 dec. 8.46/16.30 8.44/16.28

Steunpunt Vrijwillige Hulp Duin- en Bollenstreek en Oegstgeest Voor informatie, advies en bemiddeling van vragen om hulp van een vrijwilliger. Tevens meldpunt voor wie vrijwilliger wil worden op het gebied van zorg en hulp. Overrijn 7, 2223ER, Katwijk, tel. 071-4093388. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

De Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is verder verkrijgbaar bij: Uitgeverij Verhagen * De Read Shop (winkelcentrum â&#x20AC;&#x2DC;De Hoftuinâ&#x20AC;&#x2122;) Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen. Nee, ik ga het deze keer maar niet over voetballen hebben. Vinden mijn kinderen en Louis niet echt een goed idee. En om nu weer een brief van hun in deze rubriek te plaatsen. Hoewel….Ajax, Cruijff, en al die aanwezige journalisten bij de rechtbank in Haarlem…. het blijft een soap. Belangrijker nieuws is dat we sinds deze week officieel in een recessie zijn beland. Nu wordt je al geruime tijd niet vrolijk van het economische nieuws. Discussies over wel of niet doorgaan van de euro. Soms heb ik het idee dat niemand een oplossing weet voor de economische crisis. Het is dan ook zeer complex. Het woord recessie betekent een ‘kleine’ economische terugval. Er is sprake van afnemende economische groei of een geringe daling van het nationaal inkomen. Om mij heen hoor ik dat mensen de hand op de knip houden, en voorzichtig zijn met grote uitgaven en investeringen. De banken geven bijna geen rente op het spaar tegoed, dus gaat iedereen lekker potten. Denk dat dat juist niet goed is. ‘Geld moet blijven rollen’ heb ik altijd gehoord en ik doe daar graag aan mee. Dat is juist goed voor de economie, lijkt mij. Daarbij natuurlijk wel oplettend wat je uitgeeft en niet meer dan dat er op je bankrekening staat. Als we de berichten moeten geloven wordt 2012 een zwaar jaar. Lekker zo aan het eind van het jaar. Iedereen komt langzaam in de kerststemming. December moet toch de gezelligste maand van het jaar worden. Volgens de eerste weersvoorspellingen is de kans op een witte kerst zeer klein, dus dat hebben we ook al niet. Mijn tip is: gewoon even niet aan de recessie denken en je familieleden en gasten heerlijk verwennen met lekkernijen, en een uitgebreid kerstdiner. Leuk ingepakte cadeaus onder de kerstboom en maak er gewoon een mooie tijd van. Voor wie ontzettend een knop moet omdraaien om zo ver te komen, heb ik nog een tip. Korte lachyoga cursus via internet. Want lachen is gezond en voorkomt stress en zet negatieve gedachten om in positiviteit. Mensen gaan pas lachen als er ook iets te lachen valt. Een grap, of iemand die zich ontzettend stoot aan de poot van de tafel bijvoorbeeld. Lachen zonder reden is onnatuurlijk. Maar het werkt wel. Probeer het maar eens uit. Met elkaar aan tafel zitten en opeens vanuit het niets beginnen met lachen. Heerlijk lachen tot dat de tranen over je wangen rollen en je kaken zeer doen van het lachen. Gewoon doen, want in 2012 kan het lachen ons wel eens vergaan. Houdoe.

Zonnetje in huis bij Oranje Nassauschool

Het was een gezellige bijeenkomst georganiseerd door Zonnebloem Rijnsburg. (Foto: pr).

Een optreden van drie diva’s tijdens kerstbijeenkomst Zonnebloem. (Foto: pr).

Gasten Zonnebloem genieten van kerstviering Zonnebloem Rijnsburg hield afgelopen zaterdag een kerstviering voor gasten en vrijwilligers. Aan de uitnodiging hadden zeventig gasten gehoor gegeven. De Voorhof was al helemaal versierd met kerstslingers en kerstkransen en er heerste dan ook al heel snel een gezellige sfeer. Bij binnenkomst werden de gasten ontvangen door de vrijwilligers en na het eerste kopje koffie, begon het officiële gedeelte van de middag. Kapelaan Stephan Kuik verzorgde de overdenking en zoals elk jaar zorgden Gré Hoekstra en Cees van den Oever voor de muzikale omlijsting.

In het afgelopen jaar heeft de Zonnebloem helaas afscheid moeten nemen van tien gasten. Zij werden herdacht door het opnoemen van hun namen, waarbij voor elk een kaarsje werd aangestoken.

Drie diva’s Na het officiële gedeelte was het tijd voor de gasten om met elkaar bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen was blij verrast door de komst van de drie diva’s. Deze drie dames zongen ‘smartlappen’ en verschillende kerstliedjes, waarbij ze de vrijwilligers om assistentie vroegen als achtergrondkoor. Ook de gasten zongen de liedjes mee, zelfs de liedjes in het Engels en Spaans. Rond 17.00

Kerstconcert Gelegenheidskoor Zaterdag 17 december geeft het projectkoor Voor de Gelegenheid (het koor is speciaal samengesteld voor deze gelegenheid) een geweldig concert in de Immanuëlkerk. Het is beslist geen standaard kerstconcert. Natuurlijk hoor je een aantal echte kersttoppers bij dit concert, maar er is ook veel Amerikaans getinte kerstmuziek ingestudeerd. Een erg afwisselend programma dat uitgevoerd door een koor dat slechts drie keer heeft gerepeteerd. Kom en verwonder je om te horen wat wij in die paar repetities hebben bereikt. Niet alleen zingen, maar ook de geweldige band o.l.v. Kees Wassenaar is het bezoeken van deze avond waard. De toegang is gratis, er is een collecte voor het goede doel.

ZingendGelovendienst

Insturen kopij laatste krant

In de Maranathakerk is er zondagmiddag 18 december om 17.00 uur weer een Zingend-Gelovendienst, waarin ds. Albert Meek zal voorgaan. Muzikale medewerking in deze dienst wordt verleend door pianiste Natasja Douma, violiste Ilka van der Plas en organist Ronald van Delft. Zij zullen de samenzang begeleiden en daarnaast ook solistisch te horen zijn. De dienst heeft een duidelijk advent-karakter en heeft als motto meegekregen: ‘God heeft een gezicht’ .Iedereen die houdt van een sfeervolle dienst, vlak voor de kerstdagen is van harte welkom.

De laatste gewone editie van De Rijnsburger van dit jaar verschijnt op donderdag 22 december. Kopij over activiteiten tussen 22 december 2011 en 5 januari 2012 moet uiterlijk maandag 19 december om 17.00 uur binnen zijn bij redactie@ derijnsburger.nl In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw verschijnt het traditionele gezamenlijke jaaroverzicht van De Katwijksche Post, Katwijk Speciaal, De Rijnsburger/De Valkenburger. Daarin is geen plek voor normale kopij. De eerste editie van De Rijnsburger in 2012 verschijnt op donderdag 5 januari.

uur was het programma afgelopen en vertrokken gasten en vrijwilligers weer huiswaarts. Deze activiteit was de laatste van een hele serie in 2011. Zo hebben we twee gezellige koffie-ochtenden georganiseerd, waarvan de opkomst helaas erg matig was, maar niettemin was het erg gezellig. We zijn bij de opsteekdagen van het bloembollencorso geweest in april. Verder zijn we uit eten geweest in Salem, hebben de Keukenhof bezocht, met de Triton gevaren, het Katwijks Museum bezocht en met alleen de heren het Ford museum. We hebben gewinkeld in Den Boogaerd en de kerstmarkt in Pijnacker bezocht.

De kinderen zouden met elkaar dit kunstwerk maken. Dat betekende dat uit elke groep 2 leerlingen aan de slag gingen. De groepen werden gemixt, zodat een onderbouw leerling, samen zou werken met een bovenbouw leerling. Het is een project geworden waarbij SAMEN een grote rol speelde. Na drie weken, één dag op wisselende momenten aan de slag te zijn

Een eerste uitje is al gepland, namelijk de theatertoer in Tripodia op 28 januari. Hiervoor worden dertig gasten uitgenodigd. Voor de vrijwilligers zelf wordt de nieuwjaarsreceptie gehouden in het zaaltje van de Petrakerk op donderdagavond 5 januari, aanvang tussen 19.30 en 20.00 uur. De vrijwilligers van de Zonnebloem wensen hun gasten en alle bewoners van Rijnsburg fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

V.l.n.r.: Coen Mulder, Ben Geerlings en Niels Mulder. (Foto: pr). Vanaf 1 januari 2012 gaan Kees Mulder Carrosserieën uit Katwijk/ Rijnsburg en Geerlings Carrosseriebouw uit Noordwijkerhout samen verder. De twee carrosseriebedrijven bundelen hun krachten in een nieuwe organisatie: Geerlings Mulder Carrosserieën. Het bedrijf is gevestigd in Katwijk en Rijnsburg. De bedrijvenvoegen hun gezamenlijke, jarenlange ervaring en kennis op gebied van carrosseriebouw samen en willen zo de kwaliteit van het product en van de organisatie

Oranje Nassauschool heeft sinds kort een fraai kunstwerk. (Foto: pr). geweest, was het kunstwerk klaar. Nu moest het nog een mooi plekje krijgen in de school. De muur werd geverfd, zodat het een geheel met ons kunstwerk zou vormen. Het kunstwerk is een zon. In het midden staan de drie letters ONS. Deze staan niet alleen voor de afkorting van de naam van onze school, maar ook voor het samen zijn. De school, de klas en de klasgenoten, samen vormen we ONS. De zon hangt boven de entree van ons gebouw. Je ziet het niet als je binnenkomt, maar wel als je weggaat. Toch is dit voor de meeste kinderen anders. Zij komen namelijk elke dag via de achteringang binnen en zien de zon dan altijd hangen. Een mooier begin van een nieuwe schooldag kan je je bijna niet wensen.

Het bestuur van de Zonnebloem bedankt alle vrijwilligers voor hun bijdrage in het afgelopen jaar en hoopt dat we met hun hulp voor het komende jaar ook weer leuke activiteiten kunnen organiseren.

Carrosseriebedrijven Geerlings & Kees Mulder samen verder

Vuurwerkspektakel Enige tijd geleden kreeg de Oranje Nassauschool een cadeau aangeboden. Dit cadeau bestond uit cheques die we konden verzilveren bij een kunstenaar. Na enig zoekwerk kwamen we uit bij Chris Dagradi. Een kunstenaar uit Delft die o.a. met mozaïek werkte. Er werd een ontwerp gemaakt en hierna konden we aan de slag.

Elk jaar in september worden de zieke medeburgers van Rijnsburg verrast met een bloemetje van de Zonnebloem op ziekendag en in de Vlietstede ontvangen de bewoners allemaal een zonnebloem, die hen wordt overhandigd door een schoolklas uit Rijnsburg. Kortom de Zonnebloem is het hele jaar door druk met het organiseren van allerlei activiteiten, naast het ‘gewone’ bezoekwerk dat de vrijwilligers verrichten. Vele van onze gasten ontvangen erg weinig bezoek en komen de deur bijna niet meer uit en zij stellen deze bezoekjes dan ook zeer op prijs. We hebben in het afgelopen jaar een aantal nieuwe gasten en vrijwilligers mogen verwelkomen.

verder verbeteren. Bovendien levert de schaalvergroting voordelen op. Per 1 januari 2012 is de organisatie gevestigd in het huidige pand van Kees Mulder Carrosserieën in Katwijk. Het servicecentrum voor reparatie en onderhoud op het veilingterrein in Rijnsburg blijft onderdeel van deze nieuwe organisatie. De medewerkers van Geerlings Carrosseriebouw nemen per 1 januari 2012 hun intrek in Katwijk. Bij Geerlings Mulder Carrosserieën werken achtentwintig medewerkers.

Boeketdienst

Ruim duizend mensen kwamen afgelopen zaterdagavond naar Tuincentrum de Mooij om naar de vuurwerkshow te kijken met een geweldige finaleshow. Tot 24 december kan men vuurwerk bestellen met voordeel van 10% korting. Iedere vijftigste bestelling is gratis. (Foto: H. Heemskerk).

Deze boeketdienst is op de vierde adventszondag: kerst is in aantocht. We snuiven, proeven en zien de kerstsferen overal om ons heen. Wat vieren we ook alweer, iets wat lang, heel lang geleden is gebeurd ergens ver weg in Bethlehem? In deze dienst zult u een indrukwekkende reis maken door de tijd. Abraham, Ruth, David en Maria ze komen allemaal voorbij in verhaalvorm en actuele liederen gezongen door bekende Nederlanders. Cees van der Meij en ds. Jan Verlinde zullen hier ook over spreken. Ook zal er muziek en zang zijn, die dit keer wordt begeleid door Vincent van Delft. Zondag in de Immanuëlkerk, Kerkstraat 3 te Rijnsburg. Koffie en thee staan klaar vanaf 16.30 uur, om 17.00 uur start de dienst.

ACTIE Vet coole SHADES en MONTUREN inclusief glazen voor superscherpe PRIJZEN Katwijk. Noordzeepassage 101 2225 CD T 071.4013305

Leiderdorp. Winkelhof 11 2353 TR T 071.5413580

€ 24,95


T OP!!! LET OP!!! LE

id om e mogelijkhe d n e d ie b ij W te halen kerstdag op e 2 r o vo n e bestelling 2e kerstdag op maandag en 14.0 0 uur. tussen 13.0 0

Waarom ve geld vo el or kwalite it betalen ?? 4MBHFSJK#FLPPZt5VMQFOTUSBBUt(83JKOTCVSHt XXXTMBHFSJKCFLPPZOMtTMBHFSJKCFLPPZ!WFSTBUFMOM

Kerstmenu 2011 Het is ons weer gelukt een prachtig menu samen te stellen. Lekker, makkelijk en zeker niet duur!

Vitello Tonato Italiaanse specialiteit bestaande uit rosĂŠ gebraden kalfsmuis met tonijnmayonaise

Juliennesoep Runderbouillon, rijkelijk gevuld met rundvlees, balletjes en wat groente

Kerstspecialiteiten: G Filet de fermiĂŠre Bourgondische filetrollade gesneden in plakken gevuld met katenspek, champignons en paprika in een ovenbakje met overheerlijke cranberrysaus. (kan ook in zâ&#x20AC;&#x2122;n geheel als rollade) 100 gram

1,55

G Filet caprĂŠse Medaillons van varkenshaas met plakjes mozzarella en katenspek in een heerlijke saus van creme-fraiche. 30 min. in de oven

1,95

G Iberico rack/filet De specialiteiten van het pata negra varken. Echt een delicatesse en ook nog eens gezond (onverzadigd vet) 100 gram

Plak Bourgondische filetrollade gevuld met katenspek, champignons en paprika in een overheerlijke cranberrysaus

2,95 (racks) 3,25 (filet)

G Kalfsoester â&#x20AC;&#x2DC;de parisâ&#x20AC;&#x2122; Een ongekend lekkere kalfsbiefstuk gevuld met een zachte franse kruidencreme gewenteld in een knoflook-pepermelange

100 gram

3,75

G Rib-eye â&#x20AC;&#x2DC;USAâ&#x20AC;&#x2122; Van het bekende â&#x20AC;&#x2DC;Black Angusâ&#x20AC;&#x2122;rund. Smelt op je tong; een ware delicatesse. Door de heerlijke smaak is het verboden hier saus bij te eten

100 gram

4,95

G Entrecote â&#x20AC;&#x2DC;speciaalâ&#x20AC;&#x2122; Heerlijke entrecote in een peper-zoutmarinade

100 gram

2,45

G Beenhamspeciaal Heerlijk; is al gegaard. Met onze honing-mosterdsaus een grandioos succes!!!

100 gram

1,95

gekookte zalm en kabeljauw in een heerlijke cocktailsaus), tonijn-royal, geitenkaaspesto

Vleeswaren: Speciaal aanbevolen: bizon uienoconfijt, gebr. kalfsrollade, pain dâ&#x20AC;&#x2122;ardenne, varkentje met truffel, gerookte rib-eye (ook lekker als voorgerecht)

Schwarzwalder kirsch Compote van gemarineerde kersen in een mousse van vanille en een verrukkelijke chocoladesaus

â&#x201A;Ź13,95 p.p.

Alle gerechten zijn zeer makkelijk te bereiden. Om het menu compleet te maken hoeft u alleen wat aardappeltjes en/of groente e.d. te kopen. U krijgt een uitgebreide beschrijving erbij geleverd. In overleg met uw slager kunt u ook het menu op bepaalde aspecten veranderen of aanvullen.

IbĂŠricoham â&#x20AC;&#x2DC;carascoâ&#x20AC;&#x2122;: van het Spaanse varken â&#x20AC;&#x2DC;pata negraâ&#x20AC;&#x2122;. Smelt op je tong. Lekker glaasje wijn erbij; super!!! Ook lekker als amusehapje. 100 gram

6,95

Denk aan de kant-en-klare sauzen voor uw vlees: peper-room, stroganoff, bospaddestoelen, heerlijke wildsaus, cranberrysaus, rodewijnsaus BESTEL AUB VROEGTIJDIG UW KERSTBESTELLING ZODAT WIJ AAN AL UW WENSEN KUNNEN VOLDOEN.

Wij wensen u heel fijne kerstdagen toe!!!

TOT 1 J A N UA R I 2 0 1 2

G R AT I S S P O RT E N GEEN INSCHRIJFGELD

S L U I T N U E E N J A A R L I D M A AT S C H A P A F E N B E S PA A R TOT

100 gram

PatĂŠâ&#x20AC;&#x2122;s: Speciaal aanbevolen: 4-noten, peper, cranberry, mousse de canard (eendeleverpatĂŠ) Salades: Speciaal aanbevolen: feestsalade (een rijke variatie van grijze garnalen en in eigen huis

Filet de fermière

Dit alles voor de prijs van

Neem een kijkje op onze website www.slagerijbekooy.nl voor al onze aanbiedingen. U kunt ook uw bestellijst uitprinten. De volgende links kunnen u helpen met het invullen van uw bestellijst: fondue-gourmet-steengrillschotels en buffetten (staan ook salades en hapjes op).

â&#x201A;Ź140,- *

W E C A R E F O R YO U R L I F E S T Y L E VEERPOLDER 6 r WARMOND W W W. H E A LT H C L U B P R O L I F E . N L * K I J K O P W W W. H E A LT H C L U B P R O L I F E . N L VO O R D E S P E C I A L E AC T I E VO O R WA A R D E N


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Politie gaat openstaande boetes innen Politie Hollands Midden gaat in de week van 19 tot en met 23 december in alle gemeenten van de Duinen Bollenstreek, langs bij bewoners die nog openstaande boetes hebben. De boetes kunnen zijn opgelegd bijvoorbeeld in verband met verkeersovertredingen, te veel drank op of geweldszaken. Degene die nog een boete heeft openstaan, kan deze contant betalen aan de agenten aan de deur of mee naar het districtsbureau waar een pinautomaat is.

er wel verschillende aanmaningen verstuurd, dan kan de auto van de bewoner ingenomen worden. De wegsleepkosten en stallingkosten zijn voor rekening van de eigenaar.

Indien u nog een boete hebt openstaan en u wilt het bezoek van de politie niet afwachten, dan kunt u naar het districtbureau aan de Duinwetering 101 in Noordwijk gaan. U kunt daar gebruik maken van het pinapparaat. Sommige bewoners hebben al zo lang een boete openstaan dat zij voor de keuze worden gesteld: betalen of zitten. Als zij de openstaande boete niet kunnen betalen, worden zij in hechtenis genomen. Staat een boete minder lang open, maar zijn

De politie vindt dat iemand die veroordeeld is, zijn straf ook moet krijgen. Als er vanwege een overtreding een boete uitgeschreven is, dan dient deze betaald te worden. Daarom gaat zij in de week van maandag 19 december tot en met vrijdag 23 december bij de inwoners langs.

Trendy en exclusieve kleding voor in de sneeuw

Den Haan Wintersport al 25 jaar een begrip in de regio Van 27 december tot en met 7 januari is sporthal Middelmors omgetoverd tot een schitterend ambiance compleet met kunstgras voetbalveld. (Foto: pr).

Rijnsburgse Boys sportief het jaar uit met uniek voetbalevent

Zwiebeln Hallen Toernooi in Middelmors

Henk-Jan en Wilma den Haan runnen alweer 25 jaar de wintersportwinkel waarbij zij kwaliteit en service hoog in het vaandel hebben staan. (Foto: CvdS).

Ooit was ze zelf op zoek naar een mooie praktische wintersport jas, maar kon die toen niet vinden. Dit is de aanzet geweest om zelf wintersportkleding te gaan verkopen. ‘We hadden de ruimte en zo is het eigenlijk begonnen’, vertelt Wilma den Haan, die samen met haar broer Henk-Jan de gelijknamige wintersport zaak in het centrum van Rijnsburg runt. ‘Dit jaar alweer voor het 25ste seizoen, en daar zijn we best trots op’, laat Wilma weten. Het familiebedrijf is van oudsher vooral bekend als toeleveringbedrijf voor tuintechniek en tuinbouwartikelen. Daarnaast verkopen ze in de zomermaan-

weersomstandigheden comfortabel door te komen.

den exclusieve tuinmeubelen. ‘De wintermaanden benutten we deze ruimte als wintersportwinkel waarbij vooral luxe, chique en modieuze wintersportkleding en accessoires de showroom sieren’, vertelt Wilma. Ze is zelf verantwoordelijk voor de inkoop, waarbij ze vooral let op functionaliteit, exclusiviteit. Daarbij moet het ook voor thuis draagbaar zijn. Dat was de eerste jaren wel anders. Wilma: ‘Toen kocht men alleen wintersportkleding als men ging skiën. Nu wil men de jassen ook buiten de wintersportvakantie om dragen’. Naast de modieuze uitstraling van de topmerken Sportalm, Killy, Poivre Blanc, Dale, Diamond in the snow, Peak Performance, Bogner Fire + Ice en Spyder, is de kleding ook high tech, geschikt om barre

Materiaal Bij Den Haan Wintersport bent u ook aan het juiste adres voor ski’s, helmen en skischoenen. Een passende skischoen is eveneens belangrijk en het assortiment bij Den Haan bestaat uit gerenommeerde merken als Salomon, Technica en Head. ‘We zijn zelf skifanaten en houden op het gebied van techniek de laatste trends in de gaten. Ski’s verkopen wij van de topmerken Salomon, Head, Völkl en Rossignol’. De toerski’s van 25 jaar geleden hebben nu plaats gemaakt voor de bekende carve ski’s. Voor het onderhoud van uw ski’s bent u bij Den Haan ook aan het juiste adres. ‘Wij zijn ‘Erkend Wintersport Specialist’ en werken met machines van het merk Wintersteiger. Zowel ski’s als snowboards hebben regelmatig onderhoud nodig. Hierdoor blijven goede grip en het glijvermogen gegarandeerd, en dat is wel zo prettig als u de bergen afsuist. Den Haan heeft ook een speciale afdeling voor verhuur van ski’s en snowboards. Zowel kinderen als volwassenen en beginners als gevorderden, kunnen hier terecht voor het juiste materiaal’.

Prijsvraag Op de wintersportzolder heeft Den Haan de wintersportcollectie van vorig seizoen hangen. Tegen zeer gereduceerde prijzen kunt u een luxe en trendy skioutfit aanschaffen. Ter gelegenheid van dit 25-jarige wintersportjubileum staat er in de winkel een grote vaas gevuld met kerstballen. Iedere cliënt mag raden hoeveel kerstballen er in zitten. Een van de prijzen is een prachtig paar moonboots. Daarnaast is er het hele wintersportseizoen 25% kassakorting op de gehele collectie, met uitzondering van verhuur, ski’s en skischoenen. Reden genoeg dus om even bij deze wintersportspecialist binnen te lopen aan de Vliet Zuidzijde 24 te Rijnsburg.

CONT R UW P OLE VAN EUGE TALE OT OP PU VOO R SLE NTEN CHTS €

29 VI

19,95

!

Het klinkt Duits en dat is het ook een beetje. Althans het idee. De invulling van dit eerste Zwiebeln Hallen Toernooi in sporthal Middelmors is uniek in Nederland en komt uit de koker van het bestuur van Rijnsburgse Boys. Nog een paar weken en ‘jetzt geht’s los’ in Middelmors. Bestuurslid Karly van Duivenvoorde loopt al een paar jaar met dit idee rond en nu is het bijna zover. ‘Er is heel wat werk verzet en het is dan ook spannend. Maar het belooft een groot spektakel te worden waar veel mensen plezier aan gaan beleven’, aldus de prman van RBB. De winterstop staat voor de deur en dat betekent voor voetbalminnend Nederland een paar weken rust. In Duitsland hebben ze daar iets op gevonden. In sporthallen voorzien van kunstgras met rondom boarding, worden in deze periode complete competities gespeeld. Leuk voor het publiek en de spelers blijven in hun spel en conditie. Dit bracht de toernooicommissie van RBB op het idee om sporthal Middelmors hiervoor te gebruiken. Na maanden van voorbereiding is het bijna zover. Vanaf dinsdag 27 december krijgt Rijnsburgse Boys twee weken lang de beschikking over een echte kunstgras voetbalmat met boarding er om heen. Tot en met zaterdag 7 januari 2012 is er een uitgebreid programma samen gesteld, waar veel voetballers en publiek van gaan genieten.

Professioneel De grasmat waarop gevoetbald gaat worden is professioneel en aangelegd door het bedrijf wat ook het kunstgrasveld buiten van RBB heeft aangelegd. In de sporthal komt een veld van 40 meter lang x 20 meter breed, opgebouwd uit 3 cm dikke matten gevuld met extra kunstgrasvezels, waardoor er geen rubber overheen hoeft en de demping gelijk blijft als op de velden die buiten liggen. ‘Het is alsof je op veld 3, 4 of 5 loopt. Boarding er omheen waarin de doelen van 3 meter x 2 meter zijn geïntegreerd

INTERCHECK.

=OP

OP

DE JONG’S AUTOBEDRIJF KATWIJK B.V. Katwijk Koningin Julianalaan 1 Tel.: (071) 402 85 54. Gratis fleecedeken bij iedere Wintercheck, zolang de voorraad strekt. Actie geldig t/m 29 februari 2012. Kijk voor de actievoorwaarden op www.peugeot.nl/wintercheck

en spektakel is verzekerd’, laat van Duivenvoorde weten. Hij voegt er aan toe dat er gedurende deze twee weken voor alles en iedereen binnen de vereniging van alles wordt georganiseerd. ‘We zijn blij dat er inmiddels zoveel vrijwilligers zich spontaan hebben aangemeld om hierbij te helpen. Als bestuur kan je wel iets willen, maar alleen kunnen we het niet. Met elkaar de schouders er onder zetten, dat is een sterk punt van onze vereniging’, laat Karly trots weten. Hij voegt er aan toe dat mensen zich altijd nog bij hem kunnen melden.

Programma Het voetbalfestijn barst dinsdagavond 27 december van 18.15 tot 21.30 uur los met het traditionele G-toernooi. Hieraan doen acht teams mee: één team van Rijnsburgse Boys, twee van Alphense Boys, twee van UVS en drie van FC Rijnvogels. Verdeeld over twee poules gaan ze proberen om de finale te bereiken en aansluitend is, in de kantine, de prijsuitreiking. Een ‘bekende presentator’ uit de regio gaat er daar voor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan en dat de stemmen ge-

De eerste dagen van 2012 wordt het veld gebruikt voor verschillende jeugdtoernooien. Donderdag 5 januari vindt van 17.00 tot 21.05 uur het Veteranentoernooi plaats. Hieraan doen teams mee van: Rijnsburgse Boys, vv Katwijk, vv Noordwijk en Quick Boys. Voor de spelers een soort reünie, voor het publiek een avond van weerzien met ‘oude’ sterren. Hoe vergaat het voetballen hen nu? Aanvoerder van Rijnsburgse Boys is Arie van Dijk, van Katwijk is dat Marco van der Plas, van Noordwijk Geert-Jan Bakker en van Quick Boys is Hans van der Plas de leidsman van een illuster gezelschap. Maar ook Fred Bodaan, coach Arie Kurver, Hennie Koet, Jack Manuputty, Floor van Duijn, Carlo van Zelst, Fred Kanbier, Wim Driebergen, Piet Haasnoot, Nico Zwaan kunt u zien schitteren. Aansluitend van dit toernooi is er na de prijsuitreiking wederom een feestavond in Duitse stijl. Wie meer informatie over dit unieke Zwiebeln Hallen Toernooi wil kan de site van RBB raadplegen: www.rijnsburgseboys.nl En wilt u als vrijwilliger betrokken zijn bij dit toernooi, dan kunt u altijd contact met Karly van Duivenvoorde opnemen via tel. 06-51511886.

Voorbereidingen NL DOET 2012 gestart Onlangs werd in de gemeente Katwijk de eerste, goed bezochte, bijeenkomst georganiseerd over NL DOET. Een behoorlijk aantal organisaties uit verschillende hoeken van het vrijwilligerswerk liet zich informeren over wat NL DOET voor hen kan betekenen. Gedurende de avond groeide het enthousiasme en werden over en weer ideeën aangedragen. Gaat NL DOET 2012 het succes van dit jaar misschien overtreffen?

Klussen

MAAK EEN AFSPRAAK EN ONTVANG EEN ‘FLEECEDEKEN’ CADEAU!

Veteranentoernooi

Aanmelden kan tot 11 januari

Tijdens NL DOET wordt het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers gezet en iedereen gestimuleerd om zich een dag(deel) belangeloos in te zetten. In 2012 wordt NL DOET gehouden op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart. Doet u ook mee? WEES VOORBEREID. DOE DE

hoord kunnen worden d.m.v. een heuse karaoke-set. Een dag later is de aftrap van het Bollenstreektoernooi, welke gespeeld wordt op woensdag 28 december, donderdag 29 december en vrijdag 30 december van 18.00 tot 21.00 uur. De deelnemende teams zijn vv Katwijk, FC Lisse, vv Noordwijk, Rijnsburgse Boys, vv Ter Leede en VVSB. ‘De hoofdtrainers hebben toegezegd dat zij 100% gegarandeerd met spelers uit de A-selectie meedoen’, meldt Karly. Op woensdag en donderdag worden de poulewedstrijden gespeeld en vrijdagavond 30 december is de finaleavond. Aansluitend is, in de kantine, de prijsuitreiking en een Tiroler feestavond. De entree is € 2,50 per avond per persoon inclusief één consumptiebon.

In maart dit jaar werd er o.a. geklust door: het college van burgemeester en wethouders, de cast van ‘Soldaat van Oranje’, medewerkers van Rabobank Katwijk, Lionsclub Rijnsburg/Valkenburg, Ladies Circle aan Zee, gemeenteraadsleden (CDA, CU, VVD), medewerkers van 3 M, leerlingen van het ID College Leiden en het Wellantcollege uit Oegstgeest, de vrouwengroep van het

Steunpunt Medelanders, medewerkers van Factor W. en nog heel wat mensen op individuele basis. Zij waren actief bij: Overduin, De Wilbert, Soefitempel, Stichting Zout, De Duinrand, Stichting het Lichtpunt, Het Kattenpaleis, De Zeeverkenners en Stichting Groepshuizen. Ook het Koninklijk Huis deed mee in 2011. Maar niet in Katwijk.

Voor vrijwilligersorganisaties NL DOET biedt u als vrijwilligersorganisatie de kans om: achterstallige klussen weg te werken; nieuwe contacten te leggen; (misschien zelfs nieuwe vrijwilligers binnen te krijgen), uw naamsbekendheid te vergroten en uw bewoners/cliënten een leuke dag te bezorgen. Een klus hoeft niet altijd iets praktisch te zijn. Het kan ook een uitstapje of wandeling betekenen voor uw bezoekers. Hier zijn vaak extra handen voor nodig. De eerste klussen zijn nu al bekend! Wacht niet te lang met aanmelden: tot 11 januari kunt u in aanmerking komen voor een financiële bijdrage wanneer u een klus aanbiedt waar tien of meer vrijwilligers voor nodig zijn. Uiteraard zijn kleinere klussen ook van harte welkom. Lijkt het

u wat om op 16 en 17 maart 2012 mee te doen? Neem dan contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Katwijk. VIP Katwijk is namelijk intermediair voor NL DOET. Weet u niet precies hoe u het aan moet pakken? Wij kunnen met u meedenken. VIP Katwijk is telefonisch bereikbaar op: 4033323 (maandag t/m woensdag) en per email via: info@vipkatwijk.nl. U kunt ook kijken op de speciaal voor deze actie geopende website: www. nldoet.nl. Wilt u zelf als organisatie, vriendengroep, serviceclub of bedrijf iets doen voor de Katwijkse samenleving? Geef u dan op als “klusser” bij het VIP of reageer direct op een klus die op de website: www. nldoet.nl staat. Door mee te doen helpt u de vrijwilligersorganisatie en de Katwijkse samenleving. Wij kunnen meer voor elkaar betekenen dan we denken.

S

Maandag 16 januari 2012 is er speciaal voor degenen die willen gaan klussen een bijeenkomst in Huize Callao. De aanvang van deze avond is 19.30 uur. Aanmelden hiervoor kan vanaf nu! Deze avond wordt u geïnformeerd over wat NL DOET inhoudt, wat het voor u kan betekenen en welke mogelijkheden er zijn.

N E

V.

. A

T R O P 22,50 p.mnd.

Ons adres:

Energiek Fitness Voorschoterweg 3, Valkenburg T 071 407 64 00

WWW.FITNESSENERGIEK.NL


lamin lamina

Overzettreden met anti-slipstrip Overzettreden met anti-slipstrip Geolied in diverse kleuren Geolied in diverse kleuren

Tot 30c Tot 30cm Keuze ui Keuze uit r

Compleet geplaatst Compleet geplaatst

Vanaf: Vanaf:

e€4133..,,399595 2 e€ 39/5m2

/ ,

mj,a--a r s a Vo o r5 Vo o r j1a ars 2 a anbi Laminaat Vloerplanken 3-deur Vo o r j a 1aLaminaat r s a2aVloerplanken n b i e d3 iSchuifwan n3-deu ge Schuifdeurkasten op maat maatmet v-groef met11 Schuifdeurkasten op met Kliklaminaat Vo o r j a a r s a a n b i e d i n g e n 1 Laminaat 2 Vloerplanken 3 Schuifwanden 4 Traprenov Wij leveren, wij wij plaatsen: plaatsen: Aluminium Wij meten, meten, wij leveren, Aluminium

&

Vloer overloop of Vloer overloop of hal kleur? hal in in dezelfde dezelfde kleur? Vraag mogelijkheden Vraag naar naar de de mogelijkheden

Keuze uit diverse decoren,

1 Laminaat

Kliklaminaat15 met v-groef jaar garantie 2 Vloerplanken 3 Schuifwanden 4 Traprenovatie • van muur tot muur Incl. legloon en • van muur tot muur Keuze uit diverse decoren, ondervloer Kliklaminaat met15v-groef Eiken Duoplank jaar garantie • van vloer tot plafond • van vloer tot plafond

Speciale Vo o r j a a r saanbiedingen aanbiedingen

Eiken Duop

Wit inter

Wit interie diverse breed tot 30 cm bre

€ 240 e 4234Rustiek 95Max. 5 240x ,,9Max. 22

//m m / / m m € e 4439,, € e 4234,, //m 2 / / m m € eonze 9955 € 4 e 423Duoplank 4 3 9 Grootste Traprenovatie Eiken , , 4,,9955//m Kliklaminaat met v-groef Eiken Rustiek 2 2 Informeer ook naar mogelijkheden //9m 22 Vanaf: Informeer naar onze mogelijkheden m5/ laminaatplco m € 142 59schuren 3 8 . , voor het repareren, aanhelen, en olie 1 , Grootste collectie b Traprenovatie Eiken 9 €1 9 voor het repareren, aanhelen,5 enen oli /schuren 422 m,m-2 lange 38,,,959/55m €2 / m2 4237 / m2 8, 9,,59/55m laminaatplanken van de reg Vanaf: /m van uw huidige houten vloer. Vrijblijvend met /m e € van uw huidige houten vloer. Vrijblijvend me 9 € e 44Grootste 41 5 2 collectie lange en brede Eiken € e 4234,,9Traprenovatie 955 39,,9955//Vanaf: ,laminaatplanken m m22 e€4van13.,de395regio 3.,39/5mVana //m m22 Vanaf: Eiken Lamelplank Extra Rustiek 2 9 / 5 m , Vanaf: - € Vanaf: e e 4232,,9955 €413.,3995 2 / //m €42 Grootste collectie lange en brede Traprenovatie Eiken 5 m 59/m 2389 5 , Vanaf: , 9,59Vanaf: 2 /,m/m laminaatplanken op maat e€413.,3995 2 van de regio € eSchuifdeurkasten 9955 4 2 3 2 , , 3-deurs sch /5m,- Schuifdeurkasten op maat //m m22 Keuze uit diverse decoren, Incl. legloon en

€ e 4234,,

Voor de doe-het-zelver diverse breedtes,

Incl. legloon en

ondervloer vanaf E 9,95/m • 60 uni- en houtdecoren • 60 uni- en houtdecoren tot 30 9955breed! afwerken met o Kliklaminaat met 15 v-groef Eiken Duoplank alRustiek jaar garantie Traprenovatie Eikencm PVC vloeren 22 Voor breedtes, de doe-het-zelver Incl. legloon en Vanaf: Incl. legloon en 4 Traprenovatie diverse 1 Laminaat 2 Vloerplanken 3 Schuifwanden Keuze uit diverse decoren, V-groef, M-line (8 decoren), • 30 glas- en spiegelvarianten Overzettreden met stootborden 2 Géén loopgeluid, zeer duurzaam, • 30 glas- en spiegelvarianten ondervloer al vanaf E 9,95/m afwerken met olie 9955 tot 30 cm breed! 9 9 15 jaar garantie 5 extra mat 5 Traprenovatie Eiken en anti-slipstrip 100% vochtbestendig 2 Voor de doe-het-zelver Vanaf:

Kliklaminaat

10 jaar garantie Incl. alufoam ondervloer en plakplinten

Keuze uit diverse decoren, 16,95 15Van jaar €garantie

voor: Incl. legloon en ondervloer

Voor de doe-het-zelver al vanaf E 9,95/m 2

19 cm brede planken Naturel of wit geolied

Incl. legloon en Keuze ondervloer

home

Compleet geplaatst

Vanaf:

Incl. legloon en

Geolied in diverse kleuren uit 100 decoren Overzettreden met anti-slipstrip al vanaf E 9,95/m 2 afwerken met olie Compleet geplaatst 23 cm breed met V-groef Geolied in diverse kleuren Voor de doe-het-zelver 2 diverse breedtes, decoren) Overzettreden met anti-slipstrip Compleet geplaatst al vanaf E(10 9,95/m

2 tot 30 cm breed! Tot 30cm bree Vanaf: 2 Geolied in diverse kleuren Overzettreden met 2anti-slipstrip Keuze uit ruim 50 Compleet geplaatst afwerken met olie Tot 30cm breed en 225cm lang Geolied in diverse kleuren Vloer van overloop of hal Overzettreden met anti-slipstrip Keuze uit ruim 50 decoren Compleet geplaatst Vloer overloop of in dezelfde kleur? Vraag naar de mogelijkheden Open hal in dezelfde Tot 30cm breed en 225cm langkleur? Op Geolied in diverse kleuren naarKATWIJK de mogelijkheden Dinsd STEENBAKKERSTRAAT 1b, (’tVraag Heen) KeuzeVloer uit overloop ruim 50 ofdecoren Compleet geplaatst Din STEENBAKKERSTRAAT 1b, (’t Heen) KATWIJK 2

Van €Incl. 36,95 voor: legloon en

2

2

Van € 39,95 Overzettreden met voor:anti-slipstrip Geolied in diverse kleuren

2

dezelfde kleur? Telefoon 071hal- in408 47 45, Fax 071 - 408 00 27 Telefoon 071Vraag - 408 Fax 071 - 408 00 27 naar47 de 45, mogelijkheden Vloer overloop of hal in dezelfde kleur? WWW.FLOORWEB.NL Wij meten, wij leveren, Vraag naar deen mogelijkheden 30cm breed 225cm lang WWW.FLOORWEB.NL

Tot Vloer overloop of hal in dezelfde kleur? Keuze uit Vraag naar de mogelijkheden

wij plaatsen:

met 1 spie • van muur tot muur 3-deurs Wij meten, wij leveren, wij plaatsen:schuifdeurkast Aluminium profiel • van vloer tot plafond Schuifdeurkasten op maat met 1 spiegeldeur Wit interieur, gep • van muur tot muur • 60 uni- en houtdecoren Vanaf: schuifdeurkast Max. 240x250cm Wij meten, wij leveren,3-deurs wij plaatsen: Aluminium profielen met geïntegreerde wiele • van vloer tot plafond • 30 glas- en spiegelvarianten Schuifdeurkasten op maat met 1 spiegeldeurWit interieur, geplaatst • van muur tot muur • 60 uni- en houtdecoren Vana Max. 240x250cm (hxb) Wij meten, wij leveren, wij plaatsen: Aluminium profielen met geïntegreerde wielen • van vloer tot plafond • 30 glas- en spiegelvarianten Wit interieur, geplaatst Informeer ook naar onze mogelijkh • van muur tot muur • 60 uni- en houtdecoren Vanaf: Max. 240x250cm (hxb) voor het repareren, aanhelen, schu • van vloer tot plafond • 30 glas- en spiegelvarianten

€ e 4232,,9955

/5m,-2

//m m22

KASTENWANDEN OP MAAT

e€413.,4995

e€413.,49

/5m,-

ACTIE: PVC vloeren e € 4 vanaf 3.,49/5m,-2 gratis 1 € 35,- per m

• 30 glas- en spiegelvarianten

STEENBAKKERSTRAAT 1b, (’t Heen) KATWIJK WWW.FLOORWEB.NL Telefoon 071 - 408 47 45, Fax 071 - 408 00 27 Openingstijden:

Informeer ook naar onze mogelijkheden Laminaat voor het repareren, aanhelen, schuren en olieën of lakken Parket en Interieur van uw huidige houten vloer. Vrijblijvend meten, advies en prijsopgave. Homecollectie aanbieding: STEENBAKKERSTRAAT 1b, (’t Heen) KATWIJK WWW.FLOORWEB.NL Telefoon 071 - 408 47 45, Fax 071 - 408 00 27 WWW.FLOORWEB.NL

STEENBAKKERSTRAAT 1b, (’t Heen) KATWIJK Telefoon 071 - 408 47 45, Fax 071 - 408 00 27

gratis gelegd WWW.FLOORWEB.NL

*

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag van Zaterdag van Donderdag koopavond van Maandag gesloten

Al vanaf €17,95 m2

*

‘Music first’, is het motto van audio­ specialist Overgaauw in de Leidse Breestraat. Apparatuur van hoge kwali­ teit, voor de liefhebber die meer van zijn of haar muziek wil genieten. Compleet geleverd met gedegen advies, prima service, en uitstekende garantie. “Wij zijn het adres voor de muziekliefhebber die echt iets moois wil hebben”, aldus Johan Luijkx, samen met compagnon Fokke Rietkerk eigenaar van Hi-fi video centrum Overgaauw in Leiden. “Wij zijn één van de weinig overgebleven zelfstandige audiospecialisten en wij verkopen hoogwaardige audio- en de betere beeldapparatuur. Onze klanten zijn mensen die écht van hun muziek willen genieten, en daar ook iets voor over hebben. Die net even iets verder wil gaan.”

29-08-2011 17:28

Pagina 1

Uitgeslapen actie aanbieding!

Gratis Oostenrijks dekbed* + kussens (t.w.v. € 299,--) bij aankoop van een complete boxspringset (*extra dik, vol dons én lekker zacht)

Slapen doen we ’s nachts! Ambachtsweg 24a (tegenover de Gamma) Katwijk • T 071 408 58 55 www.denachtwachtkatwijk.nl

/5m

Grootste Informeer keus van regio ook de naar onze mogelijkheden 3-deurs schuifdeurkast van uw huidige houten vloer. Vrijbl Vanaf: 95 schuren voor het repareren, aanhelen, Schuifdeurkasten op maat met 1 spiegeldeur • 30 glas- en spiegelvarianten 2 en olieën of Informeer ook naar onze mogelijkheden van uw huidige houten vloer. Vrijblijvend meten, a Wij meten, wij leveren, wij plaatsen: Aluminium profielen met geïntegreerde wielen STEENBAKKERSTRAAT 1b, (’t Heen) KATWIJK voor het repareren, aanhelen, schuren en olieën of lakken Wit interieur, geplaatst • van muur tot muur Telefoon 071 - 408 47 45, Fax 071 - 408 00 27 Informeer ookMax. naar onze mogelijkheden Openingstijd van uw huidige houten vloer. meten, advies en prijsopgave 240x250cm (hxb) t Vrijblijvend • van vloer tot plafond rd Dinsdag t/m v 1b, (’t Heen) KATWIJK voor het repareren, aanhelen,Kschuren olieën of lakken ast wenoSTEENBAKKERSTRAAT WWW.FLOORWEB.NL Zaterdag van Telefoon 071 408 47 45, Fax 071 408 00 27 • 60 uni- en houtdecoren Vanaf: Openingstijden: van uw huidige houten vloer. Vrijblijvend meten, advies en prijsopgave. 9a5tst! Donderdag ko gepla • 60 uni- en houtdecoren

Dinsdag t/m vrijdag van Zaterdag van Donderdag koopavond van Maandag gesloten

Dinsdag t/m vrijdag van Zaterdag van Donderdag koopavond 2 van 09.00 – 18.00 uur Maandag gesloten 09.00 – 16.00 uur 19.00 – 21.00 uur

09.00 – 18.00 uur 09.00 – 16.00 uur 19.00 – 21.00 uur

Lijdweg 9 (achter Bang en Olufsen), Katwijk Tel. 071 - 4076074

Niet naar Overgaauw? Ga nou gauw! Met Overgaauw luister je muziek op een hoger niveau

oostenrijks

Zaterd Zat Dond Don Maan Ma

ruim 50 decoren

e€413.,3995

Vloer overloop of hal in dezelfde kleur? Vraag naar de mogelijkheden

2

Kwaliteit en emotie Het plezier in de muziek terughalen, dat is het doel waar de mensen van Overgaauw naar streven: “Goede geluidsapparatuur brengt de de nuances in de muziek naar boven. Wat is er mooier dan van een klant te horen dat hij nu werkelijk de verschillende instrumenten van elkaar kan onderscheiden, of dat de dynamiek van het muziekstuk veel beter te horen en voelen is? Daar doen we het voor. Muziek is emotie. Muziek is genieten.” Die kwaliteit biedt Overgaauw door een brede collectie audio- en video-apparatuur. “Van de ‘ouderwetse’ platenspeler tot aan streaming media oplossingen. Van home-cinema sets tot een complete netwerk-geïntegreerde multimediaoplossing. “ De leidse specialist verkoopt audioapparatuur van gerenommeerde merken zoals Marantz, Rotel, Classé en Denon, speakers van topmerken als Bower & Wilkens en Piega, en op televisiegebied de hogere modellen van Samsung, Philips en Sony, al dan niet met 3-D opties. De audio-systemen zijn desgewenst zelf samen te stellen uit losse componenten. In de doordacht opgezette showroom van Overgaauw is alle apparatuur in de winkel direct te beluisteren. In iedere combinatie. Zo kun je precies vergelijken

welke combinatie voor jou de mooiste of meest geschikte is. En het prijskaartje? Dat valt vaak best mee. “We hebben sets van 600 tot 60.000 euro”, aldus Luijkx. “Wij zijn er echt voor de mensen die iets meer over hebben voor hun muziekkwaliteit, maar vaak kunnen wij voor minder geld toch verrassend goede spullen leveren. Dat is één van de grote voordelen van niet tot een keten behoren. Wij kunnen apparatuur verkopen waar ik zelf achter sta. En soms bijzondere componenten die je niet zo snel bij een keten zult aantreffen. Stapje méér Mogelijkheden te over dus. En wie er zelf niet helemaal uit komt kan rekenen op degelijk advies van Overgaauw. Of het nu gaat om de aanschaf van nieuwe apparatuur, of de integratie van nieuwe apparaten binnen een bestaande omgeving, de mensen van Overgaauw hebben de expertise én de bereidheid om je van begin tot eind te begeleiden bij de aankoop en aansluiting van apparatuur. “Wij besteden veel aandacht aan onze service. Zo bezorgen wij bijvoorbeeld gratis aan huis. Ook helpen we bij de installatie van de apparaten, van het ophangen van de speakers tot het inregelen van het geluid. Al onze mensen zijn ruimschoots gekwalificeerd, met veel praktijkervaring, en de bereidheid net een stapje méér te doen voor de klant. En mocht er toch iets niet in orde zijn, dan regelen we dat snel en vakkundig. Kleine reparaties worden vaak ter plekke opgelost, grotere problemen lossen we in samenspraak met de fabrikant op, we bieden gratis leenapparatuur als de reparatie lang gaat duren.” Overgaauw is al vele jaren een vertrouwd adres in Leiden als het gaat om Hi-fi van hoge kwaliteit en design. Loop eens binnen in de winkel op de Breestraat en laat je verrassen!

bijna 50 jaar in leiden

Met de meest uitgebreide audio collectie uit de omgeving. Alle apparatuur staat demonstratie klaar. Deze worden vakkundig door ons aan u gedemonstreerd. Door onze eigen buitendienst kunnen de Hifi sets bezorgd en aangesloten worden bij u thuis.

Overgaauw thuis in beeld en geluid

Breestraat 146-148 Leiden Tel: 071 - 512 68 62 www.overgaauw.com

HEMA HEMA HEMA HEMA

‘Hoge kwaliteit en prima service’

Overgaauw Hi-fi en video centrum Breestraat 146-148 Leiden www.overgaauw.com

alle gordijnstoffen

alle vouwgordijnen

In diverse gordijnstoffen, kleuren en dessins. Op maat gemaakt. Levering binnen 10 werkdagen.

alle vouwgordijnen

Hema, Taatedam, Katwijk

alle gordijnstoffen

Diverse soorten, inclusief velours, vitrage en voeringstoffen. Kunnen op maat worden gemaakt. Per meter van 4.- tot 35.- nu van 3.20 tot 28.-

HEMA HEMA HEMA HEMA

Voor alles wat aandacht en vooral vakmanschap nodig heeft!

tegels sanitair badkamers

Kalkbranderstraat 7 – 2222 BH Katwijk (T) 071 - 408 04 62 (F) 071 - 408 52 69 (M) 06 - 203 64 587

www.cosi-sanitair.nl

09.00 – 18 Maandag ge 09.00 – 16 19.00 – 21


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Informatie van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 E-mail: info@katwijk.nl - Website: www.katwijk.nl

Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden: Hoofdlocatie Katwijk Maandag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Dinsdag van 8.00-12.30 uur Woensdag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Donderdag van 8.00-20.00 uur (aaneengesloten) Vrijdag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Servicepunt Rijnsburg Woensdag van 9.00 12.30 uur en van 13.30-20.00 uur Vrijdag van 9.00-12.30 uur Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Wijkregisseurs Katwijk is onderverdeeld in vijf wijken. Elke wijk heeft een eigen wijkregisseur die fungeert als aanspreekpunt voor de burger. Met vragen over de openbare ruimte kan men bij deze wijkregisseur terecht. Katwijk aan Zee Wijkregisseur: Arie van Duijn Inloopspreekuur op woensdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Zuidstraat 135a, Katwijk, (ingang rechts naast het pand van Hoevens) tel. 071-4065950 Hoornes/Rijnsoever Wijkregisseur: André Veenstra Inloopspreekuur op maandag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Schimmelpenninckstraat 10, Katwijk (zorgcentrum Kwadrant) tel. 071-4065948 Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Richard Onstenk Inloopspreekuur op dinsdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Torenvlietslaan 10 tel. 071-4065949 Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Inloopspreekuur op dinsdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Torenvlietslaan 10 tel. 071-4065949 Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Inloopspreekuur op woensdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: servicepunt Rijnsburg, Burg. Koomansplein 1 tel. 071-4065902 Telefonisch spreekuur Van maandag t/m vrijdag hebben de wijkregisseurs van 9.00 tot 10.00 uur telefonisch spreekuur. Gesprek op afspraak: Dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur. Afspraken kunt u maken via het rechtstreekse nummer van de wijkregisseur die u wilt spreken.

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

Algemene informatie bekendmakingen Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaarof beroepschrift meesturen. Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling. E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier. Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Locatie

Omschrijving

Hoorneslaan 165, Katwijk

Het innemen van een tijdelijke standplaats voor de verkoop van kerstbomen van 06-12-2011 t/m 17-12-2011 van 09.00 tot 18.00 uur, met uitzondering van 11-12-2011

Bekendmaking besluit 05-12-11

Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat in de periode van 5 december tot en met 9 december 2011 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd: Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Jupiter 2, Katwijk

het dichtbouwen van het balkon aan de voorzijde van de woning het aanbrengen van kunststof kozijnen

Rijnmond 1 A, Katwijk Koningin Julianalaan 1, Katwijk Smidstraat 16 t/68 (even nrs.) en Abdijlaan 1 t/m 71 (oneven nrs.), Rijnsburg Nachtegaallaan 108, Katwijk Boslaan 85, Rijnsburg Zeewinde 33, 39, 41, 47, 59, 61, 83, 87, Katwijk Nieuwe Duinweg 1, Katwijk Plan ‘Duyfrak, Valkenburg De Roysloot 2, Rijnsburg

het vervangen van reclame

Bekendmaking besluit 08-12-11

De vergadering van de Welstandscommissie Katwijk is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het gemeentehuis op 20 december 2011 om 08.30 uur. Geïnteresseerden kunnen bij de secretaris van de Welstandscommissie de agenda opvragen (tel. 071-4065000). Op verzoek geeft de secretaris aan in welke vergadering een concreet bouwplan wordt behandeld.

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning

AGENDA van de vergadering van de kamer Overige Zaken d.d. woensdag 21 december 2011 vanaf 19.30 uur op het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3. Van 19.30 tot 19.50 uur: Besloten zitting. Van 19.50 tot 20.20 uur: Bezwaarschrift tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 9 november 2011 tot het buiten behandeling stellen van een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het realiseren van een terras aan de zuidzijde van het pand op het perceel Boulevard 175 A te Katwijk.

De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, in de periode van 1 december tot en met 9 december 2011, de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Duindoornlaan 34, Katwijk Blekerstraat 1, Katwijk Stienplaats achter 19 t/m 25, Rijnsburg Boslaan 85, Rijnsburg Jonckerweg (t.h.v.) 2, Katwijk Oostpad 3, Katwijk

interne constructieve wijzigingen

Bar. S. de Landas Wyborghstr 2, Katwijk Andreasplein 16, Katwijk Princestraat 26, Katwijk Valkenburgseweg 37, Katwijk Trappenberglaan 58, Rijnsburg E.A. Borgerstraat 28A, Katwijk

Datum indiening 05-12-11

Nieuwe plannen met de bijstand Wet werk en bijstand (WWB) Het kabinet voert per 1 januari 2012 enkele belangrijke wijzigingen door in de Wet werk en bijstand (WWB). Deze wijziging, of liever aanscherping, van de bijstand wordt door het Rijk landelijk opgelegd en moet door gemeenten worden uitgevoerd. Vooral bijstandsgezinnen met inwonende kinderen boven de 18 jaar zullen hiervan de financiële gevolgen ondervinden. Meer weten? Ga naar www.katwijk.nl of kijk op de website van de rijksoverheid, hier vindt u meer informatie over de voorgestelde wetswijzigingen: www.rijksoverheid. nl/bijstand.

het verbouwen van een bedrijfsruimte tot drie units en het kappen van vier bomen het kappen van 9 bomen

07-12-11

het maken van een uitbouw op de begane grond aan de zijkant van de woning het kappen van 150 bomen

01-12-11

Spreekuur burgemeester

06-12-11

het verbouwen en uitbreiden van de woning het gedeeltelijk slopen van de bestaande kelder en saneren van asbest

06-12-11

Het spreekuur van de burgemeester gaat niet door op dinsdag 27 december 2011. De burgemeester houdt elke dinsdag een spreekuur waar u zonder afspraak terecht kunt. Het spreekuur is van 17.00-18.00 uur in het gemeentehuis van Katwijk. U kunt u melden bij de receptie. Wanneer het spreekuur niet doorgaat, wordt dat gepubliceerd op de website en op deze pagina in de krant.

het slopen van het dak en 2e verdiepingsvloer en splitsen van de bestaande winkel en bestaande woning het wijzigen van de voor- en achtergevel en verplaatsen trapopgang van de bovenwoning het verhogen van het dakvlak

07-12-11

05-12-11

07-12-11

Ingekomen evenementen

08-12-11 Evenementen 08-12-11

het wijzigen van de kantoorruimte naar woonruimte het uitbreiden van het restaurant aan de achterzijde

08-12-11 09-12-11

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? Graag vooraf telefonisch opvragen! Belt u tussen 09.00 - 16.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en vraag naar de afdeling Veiligheid, team Vergunningen.

Locatie

Omschrijving

Ingekomen

05-12-11 Strand/Uitwatering Het organiseren van activiteiten voor zuidzijde, Katwijk kinderen van de basisschool groep 6 t/m 8 genaamd “Come 4 Sports” op 11-04-2012 van 13.30 tot 16.00 uur Strand, Katwijk Het organiseren van een Blokart toertocht 08-12-11 op 14-01-2012 met de uitwijkdata: 28-012012 en 25-02-2012

DE GEMEENTERAAD

06-12-11

Milieu

06-12-11

het gedeeltelijk slopen en verwijderen van 08-12-11 asbest van blok a

het kappen van een boom

08-12-11

het maken van een uitbouw op de begane grond aan de zijkant van de woning opbouw garage ten behoeve van het vergroten van de woning

09-12-11

het veranderen van de entree van de woning het realiseren van zes verkeersbruggen t.b.v. woningbouwproject ‘t Duyfrak het uitbreiden van het bedrijfspand

Vergadering welstandcommissie

07-12-11

07-12-11 07-12-11 06-12-11

Meldingen van niet-vergunningplichtige inrichtingen Het college heeft onderstaande melding(en) ontvangen (Artikel 8.40 Wet milieubeheer): Locatie Van Houtenstraat 3, Katwijk Van Der Meerhof (tegenover 51), Katwijk Lijnbaanstraat 8,Katwijk

Omschrijving het oprichten van een inrichting

Door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk is op 25 november 2011 geconstateerd dat er een acuut brandgevaarlijke situatie in het pand Floralaan 2 is ontstaan. Door de brandgevaarlijke situatie werd het pand gebruikt in strijd met het artikel 2.55 eerste lid Bouwbesluit 2003, artikelen 2.1.1 eerste lid en 2.9.1 Gebruiksbesluit en artikel 1b tweede lid onder a van de Woningwet. Vanwege de brandonveiligheid was er acuut gevaar voor de veiligheid van de krakers waardoor de bewoning door krakers direct beëindigd moest worden. Het college heeft daarom op 25 november 2011 besloten direct over te gaan tot spoedeisende bestuursdwang als bedoeld in artikel 5:31, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) en wel op kosten van de overtreder(s) conform het bepaalde in artikel 5:25 Awb. Dit houdt in dat op kosten van de overtreder(s) de overtreding op 25 november 2011 door ons college beëindigd is door het afsluiten van de elektriciteit, ontruiming van het pand en het overbrengen van zaken van economische waarde naar een bewaarplaats. Een en ander is vastgelegd in een beschikking van 5 december 2011, zaaknummer 2011-24991. Gelet op de kosten van overbrenging en bewaring in verhouding tot de waarde van de aangetroffen zaken, vindt de bewaring, met inachtneming van het bepaalde in artikel 5:30 Awb, niet langer plaats dan tot en met 25 maart 2012.

het oprichten van een inrichting

Bovenstaande melding(en) hebben een informatief karakter, er is geen bezwaar mogelijk. Indien gewenst kan op het gemeentehuis een toelichting worden gegeven op deze stukken.

Beroep Onderstaande besluiten kunt u vanaf de hieronder genoemde datum gedurende zes weken inzien op het gemeentehuis (hoofdlocatie) in Katwijk. Binnen deze termijn kan beroep worden ingesteld door: - degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en - belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking binnen de daarvoor gestelde termijn. KENNISGEVING DEFINITIEVE BESCHIKKING UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in de periode van 5 december tot en met 9 december 2011 omgevingsvergunning hebben verleend dan wel geweigerd voor: Verleende uitgebreide omgevingsvergunning Locatie Louise De Colignylaan 5, Katwijk

Omschrijving het inrichten van het buitenterrein, het plaatsen van een erfafscheiding, fietsenstallingen en damwanden

Hamerpunten Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Grondaankoop voor reconstructie Trappenberg-Kloosterschuur Gemeenschappelijke gemeentewerf en milieustraat met Noordwijk Project Westerbaan voorbereidingsmaatregelen 2012 Vaststellen grenzen van de bebouwde kom Bespreekpunten Uitvoeringsplan Economie 2011-2014 Bestuursrapportage najaar 2011 Belastingverordeningen 2012 Aanbeveling voor herbenoeming van de burgemeester (besloten) Afscheid van de leden Haasnoot en Schonenberg Vervulling van twee vacatures in de raad Wijziging in de samenstelling van het presidium en van de raadscommissies

het oprichten van een inrichting

Bekendmaking spoedeisende bestuursdwang pand Floralaan 2

Gemeenteraadsvergadering, 22 december 2011

Beroepstermijn 07-12-11

Meer informatie De agenda’s en de stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Katwijk en in het servicepunt in Rijnsburg en ook in de vestigingen van de openbare bibliotheek. Verder zijn ze te raadplegen in het bestuurlijk informatiesysteem op de website van de gemeente Katwijk, www.katwijk.nl.

De gemeenteraad Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad: Partij CDA

Raadslid De heer J.W. Ravensbergen Christen Mevrouw A. KuijtUnie van den Oever GB Mevrouw C.E.L. Schonenberg PvdA De heer J.P. Haasnoot SGP De heer W.J. van Duijn VVD Mevrouw A.H. van Ginkel-Lanting

Tel. 071 4034724 071 4022709 071 4073019 071 4014849 071 4015803 06 40 25 96 57

e-mail j.w.ravensbergen@planet.nl Atiekuijt@ziggo.nl Esther.schonenberg@planet.nl Jphaasnoot54@gmail.com wjvanduijn@hetnet.nl Anita.van.ginkel@xs4all.nl

De volledige versie van het besluit van 5 december 2011, zaaknummer 2011-24991, ligt op het gemeentehuis ter inzage. Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer mr. L.P. van der Roest van het team Toezicht en Handhaving op telefoonnummer 071-4065450. Meer informatie over dit besluit? Ga dan naar www.katwijk.nl.

Koken met kerst voor een ander December 2011; berichten in de krant en op de radio dat er honger is in Nederland. En dat vlak voor de kerstperiode, als een ander deel van de Nederlanders keuzes maakt of ze wildzwijnmedaillons of biefstuk eten tijdens de kerstdagen. Dat kan toch niet waar zijn? Het hoeft ook niet waar te zijn als Nederland de krachten bundelt en daarom is het initiatief: Koken voor een ander met kerst gelanceerd. De kerstgedachte in daden. ‘Toen ik hoorde dat er in Nederland mensen zijn die honger lijden, besloot ik meteen: ‘ik ga voor iemand koken met kerst’. Maar, er zijn misschien meer mensen die dit willen. Dus moest ik iets verzinnen’, vertelt initiatiefneemster Veronique Prins uit Moordrecht. ‘Via de website www.kokenvooreenandermetkerst. nl wil ik vraag en aanbod samen-

brengen. Ik zoek dus mensen die mijn kerstgedachte delen en ook uit willen dragen door te koken voor een gezin dat zelf geen middelen heeft voor een uitgebreid feestmaal. En natuurlijk zoek ik gezinnen die deze opsteker in de vorm van een feestelijke maaltijd verdienen en goed kunnen gebruiken’. Wat is het idee? ‘Ik wil er graag voor zorgen dat mensen met financiële problemen een lichtpuntje hebben tijdens de kerstdagen. En wel in de vorm van een lekkere, voedzame en liefst feestelijke maaltijd. Het idee is dus gewoon; delen met kerst. Waar kerst in de basis ook voor bedoeld is volgens mij’. ‘Als iemand voor acht in plaats van vier mensen op eerste of tweede kerstdag kookt en de extra porties aanbiedt aan een gezin die ze goed

kan gebruiken en verdient. Of iemand maakt de keuze om in plaats van hazenrugfilet een goedkoper alternatief op het menu te zetten, waardoor het geld dat zij of hij bespaart gebruikt kan worden voor het bereiden van een maaltijd voor een gezin dat minder te besteden heeft’. Wat kook je dan? ‘Dat staat iedereen vrij. We heb-

ben niet allemaal de capaciteiten van Herman den Blijker en iedereen heeft een ander budget. Mijn voorstel is om een lekker, feestelijk en voedzaam 3-gangen menu voor een ander gezin op tafel te zetten. Dat hoeft niet duur te zijn en ook niet ingewikkeld. Met zorg en aandacht gekookt, setje kaarsen erbij en een kaart met ‘smakelijk eten’. Volgens mij smaakt dat minstens net zo goed als iets ingewikkelds en culinair hoogstaand’. ‘Koken voor een ander met kerst’ is een persoonlijk initiatief zonder winstoogmerk. Deelname is gratis en de e-mailadressen van de deelnemers worden niet gebruikt voor spam. ‘Ik ben mij ervan bewust dat met dit initiatief geen structurele oplossing voor een groot probleem wordt geboden. Het is bedoeld als een lichtpuntje in donkere tijden’.

Depressielijn extra geopend tijdens feestdagen Op 24, 25 en 26 december is de Depressielijn geopend van 13.30 tot 15.30 uur en 19.00 tot 21.00 uur. Op Oudejaarsavond zijn we bereikbaar van 19.00 uur tot 21.00 uur. Deze extra openingstijden hebben tot doel lotgenoten met de feestdagen te ondersteunen. Immers: Niemand zou zich met Kerst alleen mogen voelen. Uit de telefoongesprekken die medewerkers van de Depressielijn eerder met Kerst voerden, viel op dat de uitzichtloosheid voor mensen met depressies tijdens de feestdagen extra zwaar vallen. Veelal zijn de bellers mensen die hun naaste hebben verloren en de zin van het leven kwijt zijn. De Kerst geeft een extra lading aan hun gevoel van eenzaamheid. In ongeveer de helft

van de gesprekken vertelden bellers over hun beleving van de feestdagen en de manier waarop zij deze dagen willen en kunnen invullen: “Ik heb 7 jaar geleden mijn vrouw verloren aan kanker. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee. Zeker met deze dagen. Ik heb therapie gevolgd en dacht er door te zijn, maar het verdriet steekt toch steeds weer de kop op.” “Ik zie er tegenop met eerste kerstdag naar mijn vriendin te gaan. Ik heb niets gezelligs om over te praten.” “Ik heb weinig vrienden en voel me eenzaam. Ik ben wel uitgenodigd op een feest, maar ik ben niet van plan om te gaan. Ik weet dat ik me dan nog eenzamer zal voelen. “ De Depressielijn 0900-6120909 (€ 0,05 p.m.) Gewoonlijk iedere maandag t/m donderdag van 13.30 tot 15.30 uur en van 19 tot 21 uur.

ICHTHUS GROEP Christelijke Praktijk voor Psychologische Dienstverlening Hulpverlening, personal coaching, psychologisch onderzoek, mediation, cursussen en trainingen. Voor volwassenen, kinderen en jeugd. Baron S. de L. Wyborghstraat 2, 2225 TE Katwijk, tel. (071) 4013561. Voor aanmelding en advies: via onze website www.ichthusgroep.nl <http://www.ichthusgroep.nl> of telefonisch tussen 08.00-14.00 uur. Vergoedingen door zorgverzekeraars (contracten met Z&Z en UVIT) Lid NIP, GZ-BIG, ROEP, VGt, NMI en CVPPP. Gezondheidscentrum Nieuw Rapenburg Katwijkerweg 8, Rijnsburg, tel. 4031672 / 4022549 Voor informatie kunt u bellen op dinsdag- en vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur: tel. 071-4026793 / 06-51673688 e-mail: onderons@planet.nl


WINTER

SALE

M E N â&#x20AC;&#x2122; S FA S H I O N & C A S UA L W E A R

Menâ&#x20AC;&#x2122;s Fashion :: Hoofdstraat 73 | Noordwijk | T 071 364 70 36 Ę° Casual Wear :: Hoofdstraat 71 | Noordwijk | T 071 362 25 35 @BenBorst | www.benborst.nl

v.v. Rijnsburgse Boys

Ook dit jaar zijn er weer KERSTWORKSHOPS!! Bel voor informatie.

vraagt een

ASSISTENT BEHEERDER DĂŠ partner op het gebied van administraties en fiscale aangelegenheden voor het MKB, Non-Profit organisaties en particulieren. Wij leveren een perfecte dienstverlening op het gebied van: Â&#x2026;#PFLIPVEJOHFO Â&#x2026;'JTDBMFFOCFESJKGTBEWJTFSJOH Â&#x2026;-PPOBENJOJTUSBUJFT Â&#x2026;'JOBODJFSJOHTBBOWSBHFO Â&#x2026;#FMBTUJOHBBOHJGUFO Â&#x2026;#FHFMFJEJOHTUBSUFOEFPOEFSOFNFST

Uw Trouwdag daar maken wij graag de mooiste dag van uw leven van, gevolgd door een gratis overnachting in onze bruidssuite voor het bruidspaar. (vraag naar onze voorwaarden)

: % 2 % * 2 9 ( - : ) 6 7 )

(%1)7/0)(-2+ /-2()6/0)(-2+ 74368/0)(-2+ 

 :336

Wij bieden onze dienstverlening aan tegen een scherpe prijs. Maak vrijblijvend een afspraak met ĂŠĂŠn van onze adviseurs of bezoek onze website www.adm-onderwater.nl.

Familiefeestje? Prins Hendrikkade Zwaaikom 3 2225 HX Katwijk 071 407 8007 www.debeslagkom.nl

Boulevard 72 - 2225 AG Katwijk Tel. 071-4015742

www.hotelnoordzee.nl

DĂŠ grootste

Ons kantoor is gevestigd op Ankerplaats 142, 2224 TZ Katwijk, telefonisch bereikbaar op 071-4012916, of per email info@adm-onderwater.nl

Voor dagelijks onderhoud en schoonmaak (20 uur per week)

Informatie en/of sollicitatie: tel: 06-51619494 / 06-53783888 Postbus 127 2230 AC Rijnsburg

Wij zijn op zoek naar een ervaren softwaretester. Ben jij sterk op het gebied van testautomatisering en het verfijnen van de organisatie van een testafdeling? Dan willen wij jou als collega.

Ervaren softwaretester (fulltime) Heb jij ervaring met Agile en testontwerptechnieken? Wij bieden jou een werkomgeving, waarin je jouw ervaring en kwaliteiten volledig kwijt kan. Je werkzaamheden bestaan uit het testen van bestaande en nieuwe software. Daarnaast werk je aan het verbeteren van de testorganisatie en het helpen opzetten van een verbeterde testaanpak en â&#x20AC;&#x201C;strategie volgens TMap.

keuze in badjassen

MI Consultancy ontwikkelt en levert sinds 1986 software voor ziekenhuizen: Norma EPD. Je krijgt bij ons 25 collegaâ&#x20AC;&#x2122;s en een werkomgeving waar resultaat belangrijk is, maar de open sfeer ook. GeĂŻnteresseerd? Bekijk onze uitgebreide vacature op www.miconsultancy.com/vacature Of solliciteer direct & stuur je brief met CV naar Michiel Veen: m.veen@miconsultancy.com MI Consultancy â&#x20AC;&#x201C; Sandtlaan 36-E2 - Katwijk - 071-5420587

 . ) & ) 8% % 08 % 0 0 ) ) 2 , ) 8 ( 9 9 6 7 8 ) % 68 - / ) 0

Badjas Aremix

Badjas Fishbone

Badjas Velours wafel

Badjas Harald

van 79,95 voor

van 64,95 voor

van 79,95 voor

van 79,95 voor

59.95

49.95

59.95

59.95

Kinderbadjas

Badjas Uni Microvezel

Badjas Velours

van 34,95 voor

van 49,95 voor

van 69,95 voor

19.

95

25.-

49.

95

Voor het transport naar onze Cash & Carry in Noord-Frankrijk (Metz) zijn wij op zoek naar een

parttime chauffeur V. LIMBURG STIRUMSTRAAT 38-40 2201 JP NOORDWIJK - TEL. (071) 36 12 661 WWW.VERKADESLAAPCOMFORT.NL

WWW.SLAAPGILDE.NL

*036 %0 % %2`6-.27&96+`8 

Volop keuze in badstof, velours, microvezel en kinderbadjassen!

(in bezit van rijbewijzen B, C en E) voor 1 of 2 ritten per week. Heeft u interesse?

Bel 06 20 59 80 93


DE RIJNSBURGER

Opbrengst collecte Multiple Sclerose Tijdens de collecteweek van het Nationaal MS Fonds is het bedrag van € 1.201,- in Rijnsburg en € 2.409,- in Katwijk opgehaald. Meer dan 16.000 mensen in Nederland hebben MS. Met de opbrengst van de collecte kan het Nationaal MS Fonds mensen met MS stimuleren in beweging te blijven op zowel mentaal als fysiek vlak. Omdat de ziekte MS zo onvoorspelbaar is, is het belangrijk om mensen met MS via goede voorlichting en trainingen handvatten aan te reiken die nodig zijn om het maximale te halen uit een leven met MS. We bedanken alle gevers en collectanten, die ook dit jaar weer door weer en wind op pad zijn gegaan, hartelijk voor hun bijdrage . Hebt u de collectant gemist, dan kunt u uw bijdrage overmaken op giro 5057 te Maassluis. Wilt u ons bij de collecte van volgend jaar ondersteunen als collectant? Neem contact op met het Nationaal MS Fonds, tel. 010-5919839 of kijk op www. nationaalmsfonds.nl.

Dierenmeldpunt Vermiste dieren: 2 november: Kater, rood, hapje uit een oor en heeft een ontstoken oog. Julianalaan, Rijnsburg. 5 november: Poes, lapje, oranjebruin-zwart en witte buik, vlooienbandje met belletje om. Burg. Hermansstraat, Rijnsburg. 8 november: Kater, zwart met wit, is aanhankelijk. Oranjelaan, Rijnsburg. 23 november: Poes, zwart, voor witte voetjes kleine bles op borst, buik, snorharen en één wenkbrauw. Brouwerstraat, Rijnsburg. Gevonden dieren: 5 november: Kater, ongecastreerd, cypers, witte voetjes, bef en streep over de neus. Corteland, Rijnsburg. 8 november: Kater, gecastreerd, rood met wit, witte vlek op neus en een gerafeld oor. Christinalaan, Rijnsburg. Voor informatie kunt u bellen naar 071-5665500 of kijk op de website: www.dierenmeldpunt. com.

Studiedienst Zondagmiddag 18 december bent u van harte welkom in de studiedienst. Deze zal om 17.00 uur beginnen in de Grote kerk. Ds. Verboom zal voorgaan. We bestuderen Openbaring 14. De afgelopen weken zijn we bezig met de prekenserie: ‘Let op, het is advent: tijd vol strijd. Houd dus vol totdat uw Heer komt!’. Hoe houden we vol en waarom is het belangrijk dat we volhouden? Zondagmiddag denken we na over hoe de adventsstrijd, de strijd die er elke dag is, hoe die af zal lopen. Openbaring 14 beschrijft hoe Jezus terug zal komen. Waar we ons vandaag aan vast mogen houden en naar uit mogen zien. Leest u thuis alvast Openbaring 14 en tot zondag.

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Verdwenen middenstand uit Rijnsburg

Handkarren, bakfietsen en rijwielen van PGM, een begrip in Rijnsburg De familie Mulder is een oud geslacht dat al eeuwen in Rijnsburg woont en daar ook al bijna twee eeuwen lang zaken doet. De wagenmakers Mulder bouwden en repareerden al boerenwagens toen in 1814 Napoleon eindelijk verslagen was. Zij maakten ook houten kruiwagens, beerbakken, hand- en bakkerskarren. Een van hen maakte karren en later bakfietsen die hij zelf ging verhuren. Een aardig ‘opstapje’ voor de beginnende handelaren. Eens zette hij zichzelf ‘aardig’ te kijk tijdens een vast ritueel.

vorm van astma, waardoor hij het werk - zoveel mogelijk - overliet aan zijn zoon Frans. Zelf hield hij aan een bureautje de administratie bij. Niet alleen zakelijk maar ook op andere manieren zette Mulder zich in voor de gemeenschap. Zo was hij secretaris van het Rooms-katholiek armbestuur en bestuurslid van de Elsgeesterpolder. Ongewild rijst dan de vraag hoe een fietensenmaker in het polderbestuur terecht komt! Zoon Frans was het schoolvoorbeeld van de spreekwoordelijke ‘Vrolijke Frans’. Hij was altijd opgewekt en goedgehumeurd. Door zijn verstandelijke beperking misschien wat bijzonder, maar heel sympathiek. Vooral met de jeugd kon hij het goed vinden.

Door Hendrik. P. Brussee Al aan het begin van de negentiende eeuw was aan de Vliet het bedrijf gevestigd van wagenmaker Arend Mulder. Hij maakte handkarren, boerenwagens, beerbakken en kruiwagens. Enkele van zijn zonen Arend en Piet gingen in het vak van hun vader verder. Arend kocht een rijtje oude huisjes aan de Heerenweg waar hij voor zichzelf begon. Piet bleef aan de Vliet gevestigd. Petrus Gerardus Mulder geboren op 2 mei 1895, had negen kinderen waarvan er twee op vrij jonge leeftijd zijn overleden en drie zijn geëmigreerd. Hij begon in 1931 met het maken van handkarren en ging die ook verhuren. Daarnaast verkocht en repareerde hij ook fietsen of rijwielen zoals die toen werden genoemd. Door de tijd werden de karren verdrongen door de bakfietsen. Ook eigen fabricaat, voorzien van zijn initialen PGM. Een afkorting die door de jeugd al snel werd vertaald in Piggelmee, naar een bekend stripfiguur uit de jaren vijftig.

Reklame uit vroeger tijden. Maar heeft u geen groene... (Foto’s:PR)

De handkarren en later de bakfietsen waren voor veel Rijnsburgse handelaren een hulp bij het opstarten van een eigen bedrijfje. Geld om een eigen transportmiddel te kopen was dikwijls niet meteen voorhanden en huren was dan de minst kostbare- en vooral een risicoloze manier. Vooral voor de ‘gelegenheidsventers’, de mensen die slechts enkele dagen per week zo’n vervoermiddel nodig hadden, was dat een uitkomst. Ook voor éven een verhuizinkje was het dé oplossing. Vanaf november 1952 ging Mulder ook schaatsen verkopen. Dat was gezien de nabijheid van de Vliet een verstandige keuze en een lucratieve bezigheid.

Waterig ritueel De weg langs de Vliet deed dienst als parkeerplaats voor het niet verhuurde deel van Mulders’ wagenpark. ‘s Avonds stond de hele ‘vloot’ in één lijn achter elkaar. Niemand had daar hinder van, want het was in die tijd nog erg rustig langs de Vliet. Nu had Mulder de gewoonte om ‘s avonds voor het slapengaan de karren nog even te inspecteren en tegen de laatste kar een plasje te plegen. Dat was niet erg want of hij het nu thuis deed of op straat, het kwam beide keren in de Vliet terecht. De term ‘wildplassen’ bestond nog niet en dus kon hij daarvoor ook niet bekeurd worden.

Enkele kwajongens hadden die gewoonte ontdekt en het kon niet uitblijven of zij hadden iets verzonnen om de man voor schut te zetten. Op een donkere avond hadden zij met een stuk touw alle wagens aan elkaar gebonden. Toen Mulder die avond na zijn inspectietocht in ver voorbereide toestand stond voor zijn waterig avondritueel, trokken de jongens aan het touw de karren weg. Daar stónd Mulder, open en bloot. Verbaasd riep hij uit: ‘Kijk nou eens, pis ik me daar alle karren vooruit!’.

Witte muizen Vooral bij het ouder worden werd Mulder geplaagd door een ernstige

Hij was een echte dierenliefhebber, had kippen en konijnen en fokte witte muizen die hij aan de jeugd voor een kwartje per stuk verkocht. Ook kon hij verschrikkelijk hard lopen. Iemand vertelde: ‘Eens had ik mijn fiets laten repareren bij Mulder en was zonder er bij na te denken de winkel uit gefietst. Vlak bij de bakkersbrug werd ik bijna van mijn fiets getrokken door Frans. ‘Je moet nog betalen!’, bracht hij hijgend uit’. Na het overlijden van zijn ouders heeft Frans nog vele jaren in een ‘tehuis’ in Noordwijkerhout gewoond waar hij enkele jaren geleden is overleden. In september 1962 stopte Mulder met zijn bedrijfje. Het pand werd verkocht aan Hugo van Egmond (Rijschool) die het dezelfde dag weer doorverkocht aan Jac. Ravensbergen die er een ‘doe-het-zelf’ zaak vestigde. Een andere zoon van

Fietsenmaker P.G. Mulder. (Foto. PR)

Mulder, Huub ging toen hij van school kwam bij rijwielherstellers in Oegstgeest en Noordwijk werken en behaalde de benodigde diploma’s. In 1957 begon hij in een oud schuurtje aan de Molenstraat in Hillegom een eigen bedrijfje. Om vooruit te komen en de concurrentie de baas te blijven werkte hij bijna dag en nacht. Na een paar jaar zag hij kans om een groter pand tegenover zijn werkplaats te kopen waar hij ook een winkel opende. In 1965 liet hij op die plaats een geheel nieuwe winkel en werkplaats met riante bovenwoning bouwen. De inmiddels 80-jarige Huub Mulder is nog vier dagen per week in de moderne werkplaats te vinden. Niet meer als eigenaar, want dat is nu zijn zoon, maar meer om iets om handen te hebben. ‘Op een bepaald moment moet je zo verstandig zijn het stuur uit handen te geven’, luidt zijn devies. Bronnen: Archief Genootschap Oud Rijnsburg, ‘De Rijnsburger’ 15 febr.1994, Mededeling van de heer H. van Egmond in 1962, Nationaal archief Den Haag, gesprek met de heer H. Mulder te Hillegom in oktober 2011.

Subsidieverzoek Zout afgewezen

Gemeente werkt niet mee aan ongeoorloofd schoolverzuim Het college van burgemeester en wethouders heeft een subsidieverzoek van de stichting Zout afgewezen. Zout vroeg een financiële bijdrage voor een dagbestedingsproject voor jongeren. Vanwege tegenstrijdigheden in het voorstel en onduidelijkheid over de veiligheid van de locatie, verleent de gemeente geen medewerking. Zout is een christelijke, interkerkelijke organisatie, gevestigd aan de Prins Hendrikkade. Doel van de stichting is: ‘het bevorderen van resocialisatie en re-integratie van en het bieden van hulp aan mensen in nood’. Dat kunnen (ex)verslaafden

zijn, (ex)gedetineerden of mensen die om wat voor reden dan ook bijvoorbeeld dakloos zijn geworden. ‘Stichting Zout voelt zich geroepen mensen in nood in de tegenwoordigheid te brengen van Jezus Christus en Zijn gemeente’, staat op de site van de stichting. Voor een nieuw dagbestedingsproject voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, vraagt Zout subsidie aan de gemeente. Het gaat om een ‘zinvolle dagbesteding voor jongeren die op wachtlijsten staan voor opname in een behandelings- of justitiële voorziening’. Met de subsidie kan een professionele kracht worden aangetrokken als begeleiding van vrijwilligers.

Scepsis Het college wijst het verzoek om verschillende redenen af. ‘Het is een project waarvan niet vaststaat dat het voldoet aan de veiligheidsen gezondheidseisen die gesteld mogen worden aan een project dat zich richt op kwetsbare jongeren.’ Er zijn meerdere gesprekken tussen gemeente en stichting geweest, maar de ‘uitgenodigde contactpersoon is bij geen enkele gelegenheid verschenen’. Over de door Zout aangeleverde informatie bestaat scepsis. Volgens die organisatie zouden er vorig jaar zestig jongeren zijn opgevangen, maar bij nader onderzoek ging het om elf en bij een ambtelijk bezoek

aan Zout was dat aantal al weer gedaald naar zeven. De projectleider van Zout zegt daarover: ‘In de loop van het jaar hebben wij die aantallen wel gehad, maar niet gelijktijdig. Momenteel vangen we negen jongeren uit Katwijk op. Een vrijwilliger gaat met ze sporten.’ Zout gaat ook zonder subsidie door met het project. ‘Omdat die jongeren anders thuis zitten of op straat hangen.’ De gemeente is evenmin gecharmeerd van de locatie voor die opvang: zeecontainers en afbraakpanden. ‘De gebouwen maken niet de indruk een gezonde verblijfsomgeving te bieden. Tijdens een bezoek aan deze locatie werd een sterke

gaslucht waargenomen. Hier werd door de aanwezige vrijwilligers pas na lang aandringen actie op ondernomen’, staat in het collegevoorstel. ‘In die containers hebben we het fiets- en brommerproject, maar dat is momenteel gestopt. Er is geen licht en het is koud. We zoeken naar een andere locatie’, meldt de projectleider.

Leerplichtig Ander probleem met de opvang is, dat de beoogde doelgroep, 12- tot 18-jarigen, leerplichtig is en overdag gewoon op school moet zitten. Het subsidiëren zou betekenen, dat de gemeente ‘meewerkt aan ongeoorloofd schoolverzuim’. Voor die

jongeren zijn er, aldus het college, in de regio allerlei voorzieningen en programma’s beschikbaar. ‘Waar deze jongeren buiten de boot vallen, dient het Regionaal Bureau Leerplicht in te grijpen.’ Juist dat ingrijpen door dat Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) is volgens de projectleider van Zout niet waterdicht. ‘Het gaat om jongeren die tussen wal en schip zijn gevallen. Er wordt wel geprobeerd ze elders te plaatsen, maar de wachtlijsten zijn lang, waardoor die jongeren soms maanden thuis zitten. Van sommige jongeren is het RBL niet eens op de hoogte, omdat de school dat nooit heeft doorgegeven.’

Campagne tegen het vloeken

Gebruik een naam met respect

Extra lange kerststol op extra lange koopavond Winkelhart Zeezijde houdt morgen, vrijdag 16 december, weer de extra lange kerstkoopavond waarbij de winkels tot 23.00 uur open blijven. Maar er staat nog veel meer te gebeuren in het centrum van Katwijk aan Zee. Zoals de recordpoging om de langste kerststol te maken. Die kerststol moet 150 meter lang worden. Het winkelend publiek mag gratis een hapje proeven. Het wordt morgen ook een muzikale koopavond met optredens van Pop4Shore en Mikado die recente kerstpopsongs zingen. Een koperensemble brengt traditionele kerstnummers en bij de mobiele jukebox kan men zelf een kerstnummer aanvragen. Wie in winterse stemming wil komen, kan priksleeën in de Princestraat of de ijssculpturen van Wilfred Stijger bekijken. Alle informatie is terug te vinden in de speciale ‘Winter Winkelen’ krant die deze week huis-aanhuis bezorgd is.

Sta eens even stil bij deze billboards. Maar doe wel voorzichtig als u in de auto zit.

Linda, Femke, Martijn. Zomaar wat namen die op verschillende billboards langs Katwijkse wegen staan. Waarom? Wie er met de auto langsrijdt, mist eigenlijk de boodschap. En die boodschap is, om namen met respect te gebruiken. De kleine lettertjes maken dat duidelijk. ‘Linda. Vreemd. Van de 20.000 roepnamen, horen we er maar één als stopwoord: Jezus. Voor veel mensen is deze naam heilig. Gebruik deze naam daarom met respect.’ De billboards vormen de campagne tegen het vloeken. De door de gemeente beloofde campagne die eigenlijk vorig jaar al gehouden moest worden. Die werd bij de Al-

gemene Beschouwingen van 2010 doorgeschoven naar 2011. Vorige maand herinnerde de SGP het college van burgemeester en wethouders aan die belofte. Burgemeester Jos Wienen kondigde direct een campagne in december aan. ‘Dat past ook bij de kerstsfeer.’ De campagne tegen het vloeken bestaat vooral uit die billboards. Daarnaast heeft de gemeente ook posters naar onder meer het zwembad en de bibliotheken gestuurd. ‘En in week 50 en 51 worden er advertenties in de lokale bladen geplaatst’, laat een woordvoerster van de gemeente desgevraagd weten. Het materiaal is afkomstig van de Bond tegen het Vloeken. www. bondtegenhetvloeken.nl

Over vloeken gesproken. Eind vorige week werd er in de media aandacht besteed aan ‘het nieuwe vloeken’. Vloeken en scheldwoorden zijn de laatste jaren steeds ruwer geworden en vaak worden er allerlei ziekten in verwerkt. De site www.hetnieuwevloeken. nl pleit voor terugkeer van oude scheldwoorden. ‘Scheldwoorden uit de oude doos zijn vaak milder, spontaner en een stuk minder agressief. Omdat ze vaak ook grappig zijn, kunnen ze vaak ook de angel uit een ruzie halen.’ En wat zijn die oude scheldwoorden dan? Belhamel, schavuit, blaaskaak, boerentrien, cocosmacroon, druif. Met dat soort termen is ijdel gebruik van persoonsnamen helemaal niet nodig.

Vreemd. Van de 20.000 roepnamen horen we er maar één als stopwoord:

Jezus Voor veel mensen is deze naam heilig. Gebruik deze naam daarom met respect.

Deze poster met jouw naam? www.bondtegenvloeken.nl


BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

S G A D N O Z 14:00 t/m 18:00 uur ! ! N E P O

TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

! S G N I R P S X O B TOP

INGSTIJD LANGE OPEN A TR X E ! P O LET CEMBER OP ZO. 17 DE ur!! NAF 12:00 u GEOPEND VA

A W K L A I C E P S ERST

#####

K

N I R P S X O B T I E T I L

N E S S A R T GS EN MA

TE LAAGSS PRIJ IE GARANT

SUPER ! STUNT!

MATRAS KNALLERS!

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

PRIJS VOOR NG TVOERI ELECTR. UI STE NÜ LAAT MODELLEN!

#####

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

-58%

MATRASSEN SPECIALIST

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

e

2

SUPER STUNT!

MATRAS GRATIS!

VAST #### Maat 1.40

Kom langs en test deze fantastische boxspring!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING HAMILTON NIEUW!!

M

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

-42%

#####

#####

€ 899,-

√ 15cm Koudschuim! √ 7 cm NASA Traagschuimlaag √ Afritsbare en wasbare tijk √ Anti-slip onderlaag √ Anti-allergisch

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING LONDON ACTIE!!

Maat 1.40

DEZE WEEK VOOR

399.-

#####

-64%

Maat 1.20

COMPLETE 2-PERSOONS TE LAAGSS IJ KWALITEITS BOXSPRING GAPR RANTIE QUEBEC ACTIE!! SUPER E!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

Beds 2 Basic

OR PRIJS IS VO LETE LUXE DIT COMP LITEITSTOP-KWA BOXSPRING

-44%

tra

2e

Designhoofdbord naar keuze! + 1 beklede geveerde box + 1 matras naar keuze

Normaal 2399.-

Eigenschappen:

2-persoons boxspring met hoogwaardige vering! Geheel met de hand vervaardigd in de meest luxe uitvoering! + Luxe gestoffeerde Hoofdbord + TOPPER Comfortschuim + 2 GRATIS luxe POCKETVEER-matrassen!!

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

SUPER DE LUXE!

999.-

1 x Luxe gestoffeerde Hoofdbord (14cm diep) 2 x Luxe Gestoffeerde verende boxen (25cm dik) 2 x Luxe Gestoffeerde pocketmatras 7-zone (20cm dik) 1 x Luxe Koudschuim topper meegestoffeerd (ca. 5cm) 2 x Luxe Set triangel poten (7cm) in diverse kleuren leverbaar!

Dit is een absolute klasse Boxspring exellent gestoffeerd én voor de laagste prijs ALLEEN bij Beds 2 Basic. (de beste klant-recenties)

Normaal 699.-

-63%

Maat 1.40

Ma

tra

s

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

Normaal 1899.-

Maat 1.40/1.60 én 180 breed!

√ 18cm Latex Kern √ 1,5 cm doorgestikte traagschuim afdeklaag √ 7 comfortzones √ Anti-allergisch

SUPER KING

TOP-AANBIEDING!

1299.-

COMPLEET LUXE!

MATRAS GRATIS!

SUPER ACTIE!!

Eigenschappen:

ONGELOOFLIJK COMPLEET!

s

€179,-

€ 799,-

WINNAAR!!

COMPLETE 1-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING

DE LUX

TOP-AANBIEDING!

MATRAS GRATIS!

M

LU atras XE !

Leverbaar in alle maten!

Ma

Leverbaar in alle maten!

Diverse toplagen mogelijk latex, koudschuim of traagschuim √ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

Normaal 1099.-

1495.-

#####

-54%

IS 1 GRAT D én E B DEK IS 2 GRAT NS!! KUSSE

2

Tijdelijk

Eigenschappen:

POLYSENSUAL

e

MATRAS GRATIS!

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

DREAM LATEX

1 x Luxe gestoffeerde Hoofdbord (18cm diep) 2 x Luxe Gestoffeerde verende boxen (27cm dik) 2 x Luxe Gestoffeerde pocketmatras 9-zone (360 veren m2) 1 x Luxe genopte Koudschuim topper meegestoffeerd (ca. 9cm) 2 x Luxe stalen geborstelde poten (8cm) in diverse kleuren leverbaar!

Leverbaar in alle maten!

2

2e

OR PRIJS IS VO LOOFLIJK DIT ONGE E COMPLET G! BOXSPRIN

WINNAAR!!

Beds 2 Basic

€1099,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

Beds 2 Basic

Normaal 2495.-

MATRAS GRATIS!

MEGA ACTIE!!!

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

TE LAAGSS PRIJ IE T N A R GA

ONGELOOFLIJK COMPLEET!

TOP-AANBIEDING!

e

(CLASSIC HANDMADE!) #####

LU atras XE !

WINNAAR!!

M

LU atras XE !

MARKIES

Beds 2 Basic

NIEUW!! CONTOUR COMFORT

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set Ook verkrijgbaar + 2x metalen matrasrem in de maten 1.60 én 180 breed keuze uit diverse maten!

Normaal 2399.-

999.-

Kom langs en test onze boxsprings en matrassen. De koffie staat klaar! Wij zijn ook zondags open!!

ANTI-ALLERGISCH

€599,-

DEZE WEEK VOOR

239.-

Leverbaar in alle maten!

e

2

Maat 60

s ideaal geschikt al senioren bed

MATRAS GRATIS!

DUITS EN BELGISCH FABRIKAAT!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 360 veren m2 met 3cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

Met als optie: de electrische versie

Ma

Ma

LA t A ras PR GST IJS E !

BASIC

LAAGSTE PRIJS!

tra

s

SPA SPRING

WINNAAR!!

€ 349,Leverbaar in alle maten!

MATRAS GRATIS!

2e

Eigenschappen:

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer matras √ 360 veren/m2 met koudschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e

MATRAS GRATIS! Tijdelijk

€749,-

s

e 2

MATRAS GRATIS!

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam

tra

s

at

ra s

BALANCE SENSE

IS 1 GRAT D én E B K E D IS 2 GRAT NS!! E S KUS

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

€ 199,-

ANTI-ALLERGISCH

€ 999,-

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

M

Ma

ROYAL WELLNESS

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

√ 7-Slags pocketveer √ 300 veren met hoogwaardig koudschuim ombouwlaag √ met NASA traagschuim afdeklaag √ Harde en zachte uitvoering

tra

IS 1 GRAT D én E B DEK IS 2 GRAT NS!! KUSSE

ANTI-ALLERGISCH

Eigenschappen:

Ma

SLEEP KING

#####

Leverbaar in alle maten!

2

LU tras XE !

BODY FIT

Beds 2 Basic

€ 49,-

e

Ma

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

2e

MATRAS GRATIS! Tijdelijk

Eigenschappen:

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

2e

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 15cm Koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:00 - 18:00 9:30 - 18:00 9:30 - 21:00 9:30 - 17:00 14:00 - 18:00asic

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage

18:30 - 21:00

071 2000168 PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

Bij Beds 2 B

prijzen √ Laagste liteit kwa √ Beste comfort √ Beste dvies √ TOP-a ervice √ TOP-s

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden


Snel drukwerk nodig? Ambachtsweg 7a 2222 AH Katwijk Te l e f o o n ( 071) 402 13 81 Te l e f a x ( 071) 403 37 69

De Valkenburger Verschijnt wekelijks

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Advertenties: (071) 4022901 • advertentie@derijnsburger.nl

HEEFT U DE KRANT NIET GEKREGEN?

B el 4022901

Redactie: redactie@derijnsburger.nl

Turn- en fundag 12+ in Leiden Maar liefst achttien meiden van De Valken deden afgelopen zaterdag mee aan de turn- en fundag 12+ in de turnhal in Leiden. Helaas was Julie Oosterlee ziek en Manon de Vries nog geblesseerd. Na de succesvolle springwedstrijden op 21 november hadden de meiden nog drie weken om te oefenen voor deze toestelwedstrijden. Iedereen turnde op balk, brug, lange mat en trampolinesprong. Er waren drie wedstrijdrondes en we deden mee in niveau 10, 9, 8 en 7.

KERKDIENSTEN ZONDAG 18 DECEMBER GEREF. KERK (VRIJG.) 09.30 uur: ds. R.Th. Pos 18.30 uur: Leesdienst NED. HERV. GEM. 10.00 uur: ds. F. van den Bosch, Katwijk, 4e zondag van advent 17.00 uur: kerstfeest zondagsschool GEREF. KERK VALKENBURG 10.00 uur: ds. G. Snel, Rijnsburg, 4e advent

De eerste ronde begon al om 8.00 uur ‘s ochtends. ‘s Middags was er nog een recreatieprogramma met springen, dansen en turnen in de turnhal met aansluitend de prijsuitreiking om 16.30 uur.

E.H.B.O. VALKENBURG Secretariaat: Sandra van Delft, Hoofdstraat 4, 2235 CG Valkenburg, tel. 071-4075647, E-mail: ehbovalkenburg@hotmail.com Vereniging Oud Valkenburg EXPOSITIE IN DE TOREN Geopend iedere zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur of op afspraak: tel. 4075939.

Insturen kopij laatste krant De laatste gewone editie van De Rijnsburger van dit jaar verschijnt op donderdag 22 december. Kopij over activiteiten tussen 22 december 2011 en 5 januari 2012 moet uiterlijk maandag 19 december om 17.00 uur binnen zijn bij redactie@ derijnsburger.nl In de week tussen Kerst en Oud & Nieuw verschijnt het traditionele gezamenlijke jaaroverzicht van De Katwijksche Post, Katwijk Speciaal, De Rijnsburger/ De Valkenburger. Daarin is geen plek voor normale kopij. De eerste editie van De Rijnsburger in 2012 verschijnt op donderdag 5 januari.

KEUZE UIT 3 SOORTEN PATAT: eigengemaakte, ras- en fabriekspatat.

Maandaanbiedingen DECEMBER

4 PATAT + 4 KROKETTEN of 4 FRIKANDELLEN + pot saus naar keuze

EXTRA DIKKE FRIKANDEL

KNAKWORST

1,25 NU 1,75 NU 1,50 NU 1,50 NU

MEGA KAASSOUFLÉ BRAADWORST

11,00

OPENINGSTIJDEN: Maandag van 12.00-13.30 uur en van 17.00-23.00 uur Di. t/m zaterdag 12.00-23.00 uur

Castellumplein 2, Valkenburg (ZH) Tel./fax 071 - 407 85 40

Kerst- en oliebollenritten met romantische stoomtrein Of het weer een rit door een besneeuwd landschap wordt, kunnen ze bij Stoomtrein Valkenburgse Meer niet beloven, maar een winterse rit met een stoomtrein rond het Valkenburgse meer is sowieso iets bijzonders. Om helemaal in Kerstsfeer te komen, hoeft men maar een klein stukje Leiden uit naar het Valkenburgse Meer. Een rit met de stoomtrein door het winterse landschap brengt de romantiek van lang vervlogen tijden weer helemaal terug. De trein wordt getrokken door een 30 pk stoomlocomotief uit 1928 die vroeger dienst deed bij aannemingsbedrijf P.C. Zanen. Een bezoek aan het bijbehorende Nationaal Smalspoormuseum is bij de prijs inbegrepen. Het museum is geheel in kerstsfeer. U loopt tussen de tientallen stoomen motorlocomotieven, waaronder de ruim honderd jaar oude stoomtramlocomotieven van de Gelderse Tramwegen. De stoomtrein vertrekt vanaf het nieuwste station van Nederland, een schitterende replica van het tramstation van Gorssel uit 1923. Het buitenmuseum heeft nu naast dit station een locomotievenloods en een rijtuigenloods in de stijl van de originele gebouwen van de Gelderse Tramwegen die aan het begin van de vorige eeuw in de Achterhoek stonden. De kerstritten worden gereden op donderdag 22 en vrijdag 23 december. Het museum is open van 10.30 tot 17.00 uur. De trein rijdt om 12.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. U hoeft voor deze ritten niet te reserveren. Voor een kaartje betaalt u € 7,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen/65+.

Oliebollenritten Heel populair zijn de jaarlijkse oliebollenritten van Stoomtrein Valkenburgse Meer. De rit gaat over het ca. 3,5 km lange spoor langs de oevers van het Valkenburgse Meer en duurt ca. veertig minuten. Onderweg wordt gerangeerd en krijgen de reizigers ook de gelegenheid om te fotograferen. Na een rit met een dampende stoomlocomotief in de vrieskou kunt u zich in het museum tegoed doen aan een heerlijke oliebol die in ieder geval witbestoven is met poedersuiker. Bij de oliebollen wordt lekkere warme chocolademelk of een glas glühwein geserveerd. Voor deze ritten is

het noodzakelijk om te reserveren. Via de website www.smalspoormuseum.nl kunt u een reserveringsformulier invullen. U kunt, als u dit wilt, ook bellen naar het museum (071-) 5724275 van maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur. De oliebollenritten worden gereden donderdag 29 en vrijdag 30 december: alleen met reservering. Het museum is geopend vanaf 12.30 uur. De trein rijden om 13.30 en 15.30 uur. Inclusief een heerlijke oliebol en een glas glühwein of warme chocolademelk. Prijzen € 9,- voor volwassen en kinderen/65+ betalen € 7,-.

Besteding budget wijkraad De wijkraad van Valkenburg heeft een besluit genomen over de verdeling van het wijkbudget. Jivak wordt in de gelegenheid gesteld een aggregaat en een drietal partytenten aan te schaffen. Het Castellumpop kan tot aanschaf van een aanhanger overgaan en wordt ook in de gelegenheid gesteld deze aan te passen aan hun wensen en deze van het nodige sluitwerk te voorzien. De vereniging Oud Valkenburg kan het herinneringszuiltje aan de Voorschoterweg vervangen door een duurzaam exemplaar en kan tevens dvd-spelers met schermen aanschaffen waardoor men in staat

is historisch filmmateriaal aan bezoekende scholen te tonen. IJsclub Nooitgedacht wordt in de gelegenheid gesteld tot aanschaf over te gaan van een dompelpomp, armaturen voor verlichting op de baan en tevens een geluidsinstallatie. Gymnastiekvereniging De Valken krijgt een bijdrage voor het te vieren lustrum van de sportvereniging. De Stichting Valkenhof verkrijgt eveneens een bijdrage in de aanschaf van een geluidsinstallatie en tenslotte verkrijgt de Stichting Steunfonds Valkenburg’s Harmonie een bijdrage in de aanschaf van een grote trom. De verenigingen zijn hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

Weer overwinning Valken ‘68 Het was zaterdag de wedstrijd van de debutanten. De 16-jarige Sven Boonstoppel maakte zijn debuut voor eigen publiek en Lucas van der Meij -keeper van de A1- kwam in de tweede helft de geblesseerde Erwin van der Nagel vervangen. Valken’68 1 miste door blessures Joeri Driebergen en Erwin de Ridder. En de geschorste Artan Recica wegens zijn twee gele kaarten van vorige week. Mede door het feit van de blessuregevallen en schorsing was het voor het trainers/coach duo Andries Wendt en Theo Scholte puzzelen geweest voor zowel het eerste als het tweede elftal van Valken’68. Dat Valken’68 één de wedstrijd won, had te maken met de twee treffers na de rust van Bastiaan de Mooij. De op de tien spelende Roel Heemskerk was met twee vrije trappen en een assist, de bepalende speler van de tweede helft. De wedstrijd werd een kwartier voor tijd gestaakt door scheidsrechter B. van Rijsbergen uit Maasland. Dit had te maken wegens het wegsturen van Roodenburg speler Wesley Schreuder met een rode kaart, en even later de overtreding van Robin Noort. Na een pauze van tien minuten werd de wedstrijd hervat en uitgespeeld.

Kopballen Het was zaterdag een matig duel. Roodenburg dat laatste staat moest

zaterdag winnen om aansluiting te vinden met Oegstgeest en RAS. Maar over de gehele wedstrijd gezien maakte zij daar geen aanstalten op. Valken’68 kwam aan de leiding door William van Voorbergen (23e minuut), die een fout in de verdediging van Roodenburg afstrafte en doelman Andy van der Meulen kansloos liet. Vlak voor de rust kon Andy van der Meulen redding brengen op de geplaatste kopbal van William van Voorbergen, en op de vrije trap van Roel Heemskerk had hij geluk dat deze op de lat/kruising schoot. Na de rust bouwde Bastiaan de Mooij de voorsprong op naar 3-0. Dit deed hij met twee kopballen uit de goed genomen vrije trappen van Roel Heemskerk. Roodenburg trainer Patrick Kamperveen deed er goed aan om Jose Monfils te wisselen, want deze speler had het constant aan de stok met Emiel van der Plas. Sven Boonstoppel (71e minuut) vierde zijn debuut met een doelpunt. Roel Heemskerk zette met een prima pass, Boonstoppel geheel vrij voor van der Meulen en liet met een bekeken schuiver de doelman kansloos. Invaller Stephan Zwaan -in het veld gekomen voor Sven Boonstoppel- had de vijfde treffer op zijn schoen. Helaas verdween de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Door een overtreding van de ingevallen doelman Lucas van der Meij binnen de zestienmeter scoorde Patrick Heymans (82e minuut) uit een strafschop en bepaalde zo de eindstand op 4-1. Na de wedstrijd kreeg de -man of the

Sommige meiden van ronde 1 en 2 waren naar huis gegaan, omdat het anders wel een hele lange dag werd. We bleven nog met elf meiden over met de prijsuitreiking. Wat een successen weer: maar liefst zeven prijzen. Echt boven verwachting.

De meiden van de turnteam De Valken namen weer een aantal prijzen mee naar huis. (Foto: pr). Niveau 10, senior (17 deelnemers) Niveau 9, senior (9 deelnemers) Niveau 9, junior (4 deelnemers) Niveau 9, jeugd (21 deelnemers)

Fysio- en manuele therapie Energiek

Niveau 8, senior (13 deelnemers)

Voorschoterweg 3a 2235 SE Valkenburg (z.h.) Tel: 06-30528236

Niveau 8, junior (6 deelnemers) Niveau 8, jeugd (9 deelnemers) Niveau 7, senior (5 deelnemers)

: Roxanne Zobdeh : Klazien vd Plas : Petra vd Plas : Petra Rhijnsburger : Eva Singeling : Kim vd Spijk : Marije Boonstoppel : Marit van Duijn : Jennifer Geijteman : Rosanne de Jong : Sanne Nijgh : Floortje Aukes : Manon de Vreugd : Jeanine van Velzen : Lobke Beitsma : Margeaux Pierson : Angela Kralt : Anita Rhijnsburger

12e 9e 9e 6e 1e 2e 5e 6e 10e 11e 14e 16e 2e 5e 2e 1e 1e 2e

Politiek steunt plan voor cameratoezicht in centrum Het plan van burgemeester Jos Wienen voor cameratoezicht in het centrum van Katwijk aan Zee krijgt steun van alle politieke partijen. Dat bleek vorige week donderdag in de raadscommissie Bestuur. De camera’s zullen in ieder geval twee jaar blijven hangen. De beelden worden zeven dagen bewaard. Overigens duurt het nog even voor die camera’s er echt hangen. De gemeente geeft medio volgend jaar aan of misschien zelfs het derde kwartaal aan.

Maar ook onder toeziend oog van de camera kun je klappen oplopen. Wat wilt u er eigenlijk mee bereiken?’ De burgemeester bekent, dat hij er erg mee heeft geworsteld. Na het instellen van de verruimde sluitingstijden, is de overlast op zaterdagavond en -nacht enorm verminderd. ‘Maar buiten die avond zijn er nog andere tijdstippen waar problemen zijn. Met name op donderdagavond.’ Voor de politie is het onmogelijk om op die avond dezelfde inzet ‘te plegen’ als op zaterdagavond.

Preventief, verhoging van de veiligheidsgevoelens, meer opsporingskans en extra ogen voor de politie. De raadsleden zien voordelen in het plan om zes camera’s te plaatsen in het uitgaanscentrum. Die camera’s komen in de Voorstraat, Badstraat, Tramstraat, Dwarsstraat, Koningin Wilhelminastraat en Burgerdijkstraat. Naast alle positieve geluiden zijn er ook op- en aanmerkingen. Jan Haasnoot (PvdA) wil weten hoe het met de privacy is. Burgemeester Wienen stelt hem gerust. ‘Daar hebben we heel goed naar gekeken.’ René Slootweg van GemeenteBelangen wijst op ‘tegenstrijdigheid’ in de nota. ‘Daar staat dat er geen ernstige overlast is, terwijl bewoners het wel als ernstig ervaren.’ Wienen geeft aan, dat er sprake is van een ‘subjectief veiligheidsgevoel’. ‘Bijvoorbeeld bij De Schuit. Dat is ook een van de plekken waar we cameratoezicht houden. Voor het gevoel van de mensen daar, zal het uitmaken dat er sprake is van toezicht en wij kunnen de klachten objectief beoordelen. Daar kan de politie ook voordeel van hebben.’

Katwijk houdt vinger aan de pols bij azc

Vandalisme

‘We houden de zaken op het asielzoekerscentrum goed in de gaten. Binnenkort heb ik daar weer contact over met de minister.’ Dat antwoordde burgemeester Jos Wienen vorige week donderdag in de raadscommissie Bestuur. Vorige maand kwam het azc in opspraak toen een Katwijkse huisartsengroep bekendmaakte het contract op te zeggen, omdat zij door allerlei regels geen goede zorg meer kunnen bieden. Die regels hebben onder meer te maken met de opvang van een andere doelgroep. Door gewijzigd rijksbeleid vangt het azc alleen nog gezinnen met minderjarige kinderen op die of uitgeprocedeerd zijn, of nog recht hebben op verblijf. Alle partijen uitten donderdag nogmaals hun zorg over de veranderde situatie op het azc. ‘Als Katwijk

‘Dat is de hoofdreden voor cameratoezicht. Daarnaast vind ik het heel ernstig, dat we te maken hebben met fors vandalisme zonder dat we weten wie het heeft gedaan. Daar kunnen camera’s bij helpen.’ Zo ziet de SGP het ook. ‘Het kan de opsporing vergemakkelijken’, laat Wouter Jan Vroegindeweij weten. ChristenUnie en VVD zijn eveneens positief, tenzij het ten koste gaat van de politie-inzet. ‘Er wordt geen politiecapaciteit weggehaald. Dat heb ik nadrukkelijk met de politie besproken’, verzekert de burgemeester.

moeten wij onze zorgen overbrengen richting het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers’, stelde Wouter Jan Vroegindeweij van de SGP. De commissie Bestuur heeft zorgen over de menswaardigheid op het azc, en de scholing voor de kinderen. De burgemeester beloofde de zaken goed in de gaten te houden. Binnenkort brengt hij een bezoek aan het ACZ. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers heeft inmiddels andere huisartsen ingeschakeld voor de medische zorg. ‘Het is wel zo, dat er minder recreatiemogelijkheden worden aangeboden’, gaf Wienen aan. In zo’n gezinslocatie zijn de voorzieningen sober. Men moet zich iedere dag melden en het zakgeld is lager dan in een gewoon azc. Het aantal kinderen dat nog op plaatsing op het voortgezet onderwijs wacht, is zestien. ‘Als er steeds nieuwe bewoners komen, dan duurt het even voor die allemaal geplaatst zijn.’

CDA’er Harm Aten vraagt naar de beweegreden van de burgemeester om over te gaan tot cameratoezicht. ‘Vooral in drukke winkelcentra kan het een heilzame werking hebben.

William van Voorbergen scoort hier in een matige wedstrijd van Valken’68 tegen Roodenburg de 1-0. (Foto: G. van der Nagel). match- Sven Boonstoppel uit handen van zijn trainer Chris Schoneveld de prijs uitgereikt. Valken’68 2 speelde met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen Voorschoten 3. Het doelpunt van Valken’68 2 werd gescoord door Stephan Zwaan. Trainer/coach Theo Scholte zag een matige wedstrijd van zijn ploeg en kon wel leven met het gelijke spel. Hij zei ook na afloop: ‘Zo’n wedstrijd zit er wel eens tussen in dit seizoen’. Valken’68 1 gaat de winterstop in. Valken’68 2 speelt a.s. zaterdag de bekerwedstrijd tegen Haaglandia/ Sir Winston 2 in Rijswijk. Aanvang van deze wedstrijd is 12.00 uur.

Kerststukjes maken met JIVAK Het is alweer snel kerst en wat is er dan leuker om een zelf gemaakt kerststukje neer te zetten? Natuurlijk mag je het stukje ook aan iemand geven, Oma, vriendin of buurvrouw. Het bestuur van JIVAK heeft er weer zin in en hopen dat er veel kinderen weer naar De Peuk komen op donderdag 22 december staan de spulletjes allemaal weer klaar. Je moet zelf wel even een bakje en een schaar/tangetje meenemen. De deuren zijn open om 16.00 uur en het duurt tot 19.00 uur. Natuurlijk is er weer warme chocolademelk en kerstbrood. Het kost € 2,- per persoon.

Nieuw tenue voor voetballers Valken E5 De jongens van E5 van vv Valken’68 zijn blij met het nieuwe tenue. Dit is aangeboden door V&E Bloemenexport BV en Waxed Roses Sensation. (Foto: pr).


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

e p r e h Sc s j i r p l i inru

EINDEJAARS OCCASIONSHOW WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

bij Renault Heemskerk & ZN RENAULT CLIO 1.2 16V Speciale Line maart 2010 5-deurs 21.014 km Navigatie â&#x201A;Ź 11.600

RENAULT KOLEOS 2.5 16V Dynamique Pack november 2008 10.427 km Navigatie E.C.C. â&#x201A;Ź 21.600

RENAULT GRAND SCENIC 2.0 16V Dyn. Luxe november 2004 102.435 km Navigatie Trekhaak â&#x201A;Ź 11.500

NISSAN QUASQAI 2.0 16V Tekna augustus 2007 95.277 km Lichtmetalen velgen

RENAULT TWINGO 1.2 16V Authentique juni 2010 12.360 km Airco Radio/cd Ren. â&#x201A;Ź 7.950

DODGE CALIBER 1.8 16V SXT mei 2007 135.671 km Airco Lichtmetalen velgen â&#x201A;Ź 10.950

RENAULT MEGANE COUPĂ&#x2030; 1.6 16V Dynamique oktober 2009 9.350 km Navigatie Lichtmetalen velgen â&#x201A;Ź 17.950

AUDI A4 1.9 TDi 115 pk Proline januari 2007 165.340 km Navigatie Lichtmetalen velgen â&#x201A;Ź 14.950

RENAULT LAGUNA GRAND TOUR 2.0 16V Business Line augustus 2006 54.306 km Navigatie Lichtmetalen velgen â&#x201A;Ź 12.950

MINI COOPER S Park Lane augustus 2006 52.165 km Lichtmetalen velgen E.C.C.

Nu iPod of iPad cadeau*

â&#x201A;Ź 17.500

â&#x201A;Ź 16.500

Gespecialiseerd in Renault & Dacia & Nissan Keuze uit 60 occasions Incl. diagnose onderhoudsbeurt en 6 maanden Bovag garantie

Autobedrijf Heemskerk & ZN, Langevaart 34, 2231 GD Rijnsburg Telefoon: (071) 402 03 65 U vindt ons ook op Internet!

www.autoheemskerk.nl *Vanaf â&#x201A;Ź 4.950,- iPod Touch *Vanaf â&#x201A;Ź 9.950,- iPad t.w.v. â&#x201A;Ź 500,-

VOORDEEL BIJ RENAULT HEEMSKERK

Mooi vuurwerk haal je bij Mooij Vuurwerk

#VSHFSTEJKLTUSBBUr"5,BUXJKLr5FMr'BY r*OUFSOFUXXXWSPFHJOEFXFJKBEWPDBUFOOM

www.mooijvuurwerk.nl Crush kanonslagen Een hele â&#x20AC;&#x2DC;slofâ&#x20AC;&#x2122; voor maar

0,

89

Op zoek naar het grootste assortiment bij jou in de buurt? Mooij Vuurwerk is de beste keuze. Bij onze vestigingen in Katwijk en Rijnsburg vind je alle ingrediĂŤnten voor een spectaculair oud & nieuw! Babypijlen Met knal. stuks

Elke 50ste bestelling geheel gratis! Ga voor meer info naar

www.mooijvuurwerk.nl

0,

89

Bekijk ons hele assortiment en alle aanbiedingen op www.mooijvuurwerk.nl

Arbeidsrecht Ondernemersrecht Burenrecht Milieurecht Bestuursrecht

Inloopspreekuur (zonder afspraak) Elke maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur Eerste halfuur gratis juridisch advies

.S8+7SPFHJOEFXFJK .S1+8EF8BUFS .S((;XBBM .S(WBOEFS.FJK

super

aanbiedingen!

Wondertollen stuks draaiende kleurbloemen, met 3 verschillende kleuren.

0,89

Familierecht Bemiddeling Incassoâ&#x20AC;&#x2122;s Andere juridische zaken

Personenrecht Strafrecht Aansprakelijkheidsrecht Huurrecht Beslagrecht

Romeinse kaars 0,89 10 balls Bestel nu en ontvang 10% g! voorverkoopkortin Op de superaanbiedingen is geen voorverkoop-korting van toepassing!

Tuincentrum De Mooij Noordwijkerweg 36, RijnsburGs

Met

Kerst

uit

eten

Mooij Vuurwerk s Hoornesplein 23 KatWIJKs Volg ons voor nog meer voordeel op GRATIS PARKERENs GEEN WACHTTIJDEN

PARTICULIEREN

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â&#x201A;Ź 8,00 ingeleverd worden bij: Â&#x2026; )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â&#x2026; 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â&#x2026; PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â&#x2026; 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â&#x2026; 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â&#x2026; -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â&#x2026; 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â&#x2026; #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels â&#x201A;Ź 8.00. Per regel â&#x201A;Ź 2.75 meer.

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk hout Noordwijker Oegstgeest Rijnsburg Sassenheim Valkenburg Voorhout Waardeiland Warmond Wassenaar De Zilk

}

â&#x201A;Ź8.00 â&#x201A;Ź 10.75 â&#x201A;Ź 13.50 â&#x201A;Ź 16.25 â&#x201A;Ź 19.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam:............................................................................................................................................................. Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â&#x2026; TE KOOP Â&#x2026; GEVRAAGD AANGEBODEN Â&#x2026; GEZOCHT Â&#x2026; GEVONDEN

)DPLOLHNHUVWGLQHURS Engelbertha H oeve R

E

S

T

A

U

R

A

N

T

Op zaterdag 24 & zondag 25 december kunt u genieten van een kerstlunch of kerstdiner. Reserveringen 071-5765000 Voor informatie: www.engelbertha.nl

HHUVWHNHUVWGDJ 'HNNHU:DUPRQGRUJDQLVHHUW HHQIDPLOLHNHUVWGLQHULQGH (OHSKDQW&OXE (HQXLWJHOH]HQPRPHQWRPLQ KHWJH]HOVFKDSYDQXZ IDPLOLHOHGHQFXOLQDLUYHUZHQG WHZRUGHQPHWHHQKHHUOLMN YLMIJDQJHQNHUVWGLQHUPHWOLYH PX]LHN .LQGHUHQ]XOOHQZRUGHQ YHUPDDNWPHWHQWHUWDLQPHQW HQNLQGHUDFWLYLWHLWHQ .DGRRWMHV]XOOHQGDDUELM XLWHUDDUGQLHWRQWEUHNHQ

5HVHUYHHUQXRQOLQH 'HNNHU:DUPRQG6SRUW 3DUW\ 9HHUSROGHU:DUPRQG 7 ( LQIR#GHNNHUZDUPRQGQO , ZZZGHNNHUZDUPRQGQO


DE RIJNSBURGER

Cursus bij K&O Katwijk Tekenen en schilderen met acryl Bij K&O Katwijk start op maandag 16 januari een cursus tekenen en schilderen acryl. Schilderen met acrylverf kent vele mogelijkheden. De cursus is opgezet voor beginners maar ook gevorderden kunnen hun vaardigheden verdiepen en uitbreiden. Verschillende aspecten van het tekenen en acryl schilderen worden behandeld zoals technieken, compositie,perspectief, toonwaarden en kleurenleer. De cursus bestaat uit twaalf lessen, prijs € 120,-. Lestijden 19.30-21.30 uur. Tekenen en aquarel Een cursus tekenen en aquarelleren begint op donderdag 19 januari. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau werkzaam zijn. Keuze van onderwerpen wordt in overleg genomen, met ruimte voor eigen inbreng en voorkeur. Tekenvaardigheid en aquareltechnieken zullen om-en-om behandeld worden. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt vanuit de praktijk, dus veel doen en zo min mogelijk theorie. Aandacht wordt besteed aan basiskennis van perspectief-, kleuren en compositieleer. De cursus bestaat uit twaalf lessen, prijs € 120 ,-. Lestijden 19.30-21.30 uur. Vakantiecursussen Spaans en Italiaans Gaat u deze zomer naar Spanje? Spreekt u de taal nog helemaal niet? Of wilt u voor de vakantie uw kennis opfrissen? Dan is deze korte taalcursus echt iets voor u. U leert zich te redden in de meest voorkomende situaties zoals, de weg vragen, iets bestellen in een restaurant enz. De cursus bestaat uit twaalf lessen, deelname kost € 95,-. Startdatum: 16 januari. Lestijden 19.30-21.00 uur. De cursus Italiaans begint op woensdag 18 januari van 19.3021.00 uur, cursusprijs € 95,-. In deze korte cursus komen de belangrijkste situaties aan bod die u kunt meemaken op uw vakantie in Italië. Aan de hand van dialogen uit het gewone dagelijkse leven leert u gangbare zinnen en woorden verstaan en gebruiken. Daarnaast wordt in elke les beknopte informatie gegeven over het land en de cultuur. Voor inlichtingen kan men bellen naar K&O Katwijk, tel. 4016400 (maandag t/m vrijdag van 10.0012.00 uur) of de website www. kenokatwijk.nl. Inschrijven via de website is ook mogelijk.

Avond over nieuwe tram De tram keert terug in Utrecht! Het Rijk trok in mei ruim 100 miljoen uit voor een nieuwe tramlijn van Utrecht CS naar de Uithof. Het is het begin van een nieuw regionaal net dat straks ook naar Leidsche Rijn, Zeist en Bilthoven loopt. NVBS afdeling Rijnland organiseert op woensdag 21 december een avond over de tramplannen in de Domstad. Ronald Tamse van stadsregio Utrecht (BRU) licht de plannen toe en beantwoordt vragen. De voor iedereen toegankelijke avond wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97, 2253 RP Voorschoten. Aanvang: 20.00 uur. Bijdrage in de kosten van de avonden is € 2,50 voor NVBS-leden en € 3,50 voor niet-leden. De avond van 21 december is één van de tien avonden die NVBS Rijnland dit jaar organiseert. Meer informatie: www.nvbs.com/ Afdelingen/Rijnland.

Fit en in balans door yoga In januari start Ledenservice WM-Valent met de cursus yoga in Katwijk (locatie Sandtlaan, sportschool Move4action). Iedere donderdagochtend van 10.1511.30 uur kunt u leren uw vitaliteit te verbeteren en te behouden. Yoga helpt uw hormonen en gevoelens beter met elkaar in balans te komen, waardoor u meer energie krijgt en uw gezondheid verbetert. Yoga heeft een positief effect op het versoepelen en versterken van uw spieren en wervelkolom. Ook bevordert yoga het circulatiesysteem, verbetert het de spijsvertering en kalmeert het uw zenuwen. De cursus bestaat uit twintig bijeenkomsten van één uur en een kwartier. De oefeningen worden langzaam en geconcentreerd uitgevoerd, zowel staand en zittend als liggend, met speciale aandacht voor de ontspanning. Prestatie speelt bij yoga geen enkele rol, want iedereen werkt op zijn/haar eigen niveau. Voor informatie en/of aanmelding kunt u op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact opnemen met WWZ-Mariënstaete-Valent via tel. 4093223 en/of e-mailadres ledenservice@zorggroepwmv.nl. www.zorggroepwmv.nl.

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Postbus 300 2220 AH Katwijk ZH Telefoon 4013551 Fax 4077096

Veerkracht en Balans Een serie van twaalf maandelijkse artikelen met informatie over hoe je sterker in het leven kunt staan en beter kunt omgaan met tegenslag. Het twaalfde en laatste artikel.

De winterblues

Programma-overzicht

Korte dagen, weinig licht, geen blad aan de bomen en ook nog koud buiten. Niet iedereen wordt daar vrolijk van, maar voor sommige mensen is het echt een probleem. Sombere gevoelens in de herfst en vooral de winter.

Televisie

TV-programma RTV Katwijk voor de week vanaf maandag 19 december

Weinig energie, lusteloos op de bank hangen, trek in veel zoetigheid en andere dikmakers, vroeg naar bed, uitslapen en toch nog moe opstaan, Herkenbaar? Dan is er grote kans dat je last hebt van de winterblues.

10.00 uur: RTV Weeknieuws (niet op maandag) Melange Locale, speciale kerstuitzending met Carolien van Egmond en Dick Oudwater. Kerstspecial, koormuziek en meditatie van ds. Verboom uit Rijnsburg.

Door John van der Tuin, directeur Sensoor Zuid-Holland Noord

Theo Sieben en Judith Kolen.

Ongeveer tien procent van de mensen in ons land heeft hier last van. Het is een heel vervelende aanslag op de stemming die elk winterseizoen terugkeert. In ernstige vorm staat deze aandoening bekend als winterdepressie met de mooie Engelse afkorting SAD (Seasonable Affected Disorder). Deze ernstige vorm komt gelukkige veel minder vaak voor, maar die moet dan ook wel serieus worden aangepakt met medicatie of psychotherapie.

Intieme rootsmuziek bij RTV Katwijk

Aan de lichtere vorm, de winterblues dus, kun je zelf wel wat verlichting in aanbrengen. Letterlijk verlichting, want proefondervindelijk is vastgesteld dat het helpt als je je in de donkere dagen blootstelt aan extra licht. Hoe dat werkt is wetenschappelijk niet goed vast te stellen, maar feit is wel dat het werkt. Het moet dan wel gaan om licht dat via de ogen binnenkomt. Er zijn speciale lampen te koop die hiervoor gebruikt kunnen worden. Het is aan te raden vooraf een arts raadplegen in verband met mogelijke bijwerkingen. Een extra zonnebankkuurtje helpt niet, want tegen het licht van een zonnebank moet je je ogen juist beschermen. Naast het gebruik van extra kunstlicht doe je er ook goed aan om zoveel mogelijk gebruik maken van het licht in de buitenlucht, vooral als het winterzonnetje even schijnt. Als je dat combineert met wat extra lichaamsbeweging sla je twee vliegen in één klap. Bewegen is namelijk ook een beproefde remedie tegen de winterse lusteloosheid. Verder is het raadzaam om de voeding in de gaten te houden. Mensen die last hebben van de winterblues komen gemiddeld in één seizoen 4-6 kilo aan. Het is dus zaak om het gebruik van zoetigheid, koolhydraatrijk voedsel (pasta’s), vette snacks en alcohol een beetje in de hand te houden. Dat zal een klus gaan worden met de feestdagen… Lukt dit allemaal niet, dan is er toch nog hoop: bij het aanbreken van de lente gaat de winterblues vanzelf over.

Workshop Qi Gong voor mensen met lichamelijke beperking Onder leiding van een ervaren docent, meneer Jan Bakker (tai chi master) wordt twee keer een workshop Qi Gong voor mensen met lichamelijke beperking op een aangepaste manier uitgevoerd. Bakker heeft een speciale opleiding hiervoor afgerond. Qi Gong (spreek uit Tjie-Koeng) is één van de therapievormen van de traditionele Chinese geneeskunst. Het is een manier om door middel van specifieke bewegingspatronen en ademhalingstechnieken de Qi te sturen langs de energiebanen van het lichaam om zodoende tot genezing of voorkoming c.q. vermindering van klachten te komen. Qi = levensenergie. Gong = werk, ook wel profijt verkregen door volharding en oefening.

De canon vertelt aan de hand van die tijdlijn hoe de dorpen Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg zich door de eeuwen heen hebben ontwikkeld tot de gemeente van nu. De belangrijkste worden samengebracht in een aantal zogenoemde vensters en vormen de Canon van Katwijk. Welke dat zijn, moet in de loop van volgend jaar duidelijk worden. Die ‘Katwijkse’ tijdlijn op internet biedt naast de Canonvensters ook voldoende ruimte om op termijn een zo compleet als mogelijk overzicht te geven van historische gebeurtenissen, personen en gebouwen in die dorpen. Voorbeelden zijn de Romeinen en Limes, de Abdij van Rijnburg, de Paardenmarkt van Valkenburg, verwoesting Oude Kerk Katwijk.

In het rootspopprogramma Kippenvel ontvangt samensteller/presentator Ruud Heijjer op dinsdagavond tussen 21.00 en 23.00 uur al ruim vierenhalf jaar met onregelmatige tussenpozen muzikale gasten in de studio. De laatste weken is het een komen en gaan van muzikanten: op 29 november was de Katwijkse band Zwardsick te gast, op 6 december de Amerikaanse Krista Thien en band en op 20 december komt Theo Sieben langs. Sieben is een Amsterdamse gitarist, multi-instrumentalist, singersongwriter en componist. Hij is al een veteraan in de popmuziek, al is zijn naam nog maar in kleine kring bekend. Hij studeerde ooit klassiek gitaar aan het conservatorium, maar componeerde daarna filmmuziek en theatermuziek. Hij speelde die ook bij Het Nationale Toneel en Orkater, maar speelde ook bij De Raggende Manne, de jazzformatie van Corrie van Binsbergen en bij folkzanger Gerard van Maasakkers. Nu is hij lid van Paulusma en Klerkx & the Secret. Onder eigen naam maakte hij dit jaar ook een cd: Until Grass. Het is een symbolische titel, die ‘ Tot in betere tijden!’ betekent. Aan de twaalf songs op die plaat werkte hij tussen zijn andere activiteiten door namelijk zo’n tien jaar lang.

Sieben speelt in die nummers veel van de instrumenten zelf, maar kreeg hulp van muzikanten uit zijn omgeving: Vincent van Warmerdam, Jelle Paulusma, Robin Berlijn en de in veel nummers opduikende Judith Kolen op fiddle. Sieben zwerft muzikaal door bijna onbewoonde, troosteloze Amerikaanse streken, want hij voelt zich thuis in de bijna standaard sombere Appalachian folk en alt country. Op Until Grass hoor je af en toe ook een mistige trombone of klarinet, een met veel echo bespeelde gitaar of een verstild treurend traporgel, want zijn songs zijn beklemmend en intiem. Dat komt ook door zijn sterke zang, variërend van fluisterzacht tot gepijnigd hoog. Sieben geeft zich in zijn impressionistische, vaak verhalende teksten op het eerste gehoor niet makkelijk bloot, maar laat zich daarin desondanks kennen als een volbloed romanticus en een uitermate sterke singer-songwriter. Een uitstekende reden om op dinsdag 12 december af te stemmen op de kabel op 88,1 MHz, op FM 106,8 MHz en elders in Nederland te luisteren via www.rtvkatwijk.nl. Met het intieme live-optreden van Theo Sieben en Judith Kolen belooft dat namelijk alweer een bijzondere radioavond te worden.

Qi Gong is het werken met levensenergie, waarbij we de stroom en de verspreiding van Qi leren beheersen om de gezondheid en de harmonie van lichaam en geest te bevorderen. De workshop bestaat uit een groot deel informatie (theorie) met aansluitend enkele oefeningen, aangepast aan de deelnemers. Er zijn twee data mogelijk. Wanneer: maandag 9 en 23 januari van 10.30-11.30 uur. Locatie: Dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk aan Zee. Kosten: per workshop € 5,-, excl. Een kopje thee/koffie na afloop. Er is per workshop plaats voor tien tot twaalf personen, heeft u interesse, meldt u aan, want vol is vol. Aanmelden bij Stichting Welzijn Ouderen KRV, Schimmelpenninckstraat 10, Katwijk, tel. 4016347.

Initiatief voor Canon van Katwijk De Genootschappen Oud-Katwijk en Oud-Rijnsburg, de Vereniging Oud-Valkenburg en gemeente werken samen aan een Canon van Katwijk. De organisaties willen op internet een historisch overzicht van de geschiedenis van de drie dorpen, die in 2006 fuseerden tot één gemeente. In die Canon worden de belangrijkste historische gebeurtenissen, personen, gebouwen, kunstwerken en verschijnselen in een overzichtelijke tijdlijn ondergebracht.

Singer-songwriter Theo Sieben live bij Kippenvel Live

Die Canon beoogt ook, dat er op internet een betrouwbare informatiebron aanwezig is van het verre tot en met het recente verleden van de Katwijken, Rijnsburg en Valkenburg. De historische verenigingen en gemeente hebben onlangs hun eerste bijeenkomst gehad over het samenstellen van die Canon van Katwijk. Het is de bedoeling dat in het eerste kwartaal van volgend jaar de eerste aanzet wordt gegeven voor de inhoud daarvan.

Suggesties De genootschappen, vereniging en gemeente hebben gezamenlijk veel kennis, knowhow en literatuur in huis over de geschiedenis van de dorpen. Toch pretenderen ze niet alles te weten en vragen de inwoners van de dorpen daarom mee te denken en suggesties te doen. U wordt daarvoor van harte uitgenodigd en kunt nu al met voorstellen daarvoor komen. Wat mag er volgens u niet ontbreken in de Canon van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg? Mail uw suggestie, voorzien van een korte toelichting, naar canonvankatwijk@uitgeverijverhagen.nl. De Katwijksche Post en De Rijnsburger/De Valkenburger zullen u regelmatig op de hoogte houden over Canon van Katwijk.

kabel kanaal 45.

16.00 uur: RTV nieuws Melange Locale, speciale kerstuitzending met Carolien van Egmond en Dick Oudwater. Kerstspecial, koormuziek en meditatie van ds. Verboom uit Rijnsburg. 20.30 uur: RTV Weeknieuws / RTV Sport (ma., di. en wo.) Kerstspecial, koormuziek en meditatie van ds. Verboom uit Rijnsburg. 23.00/00.00 uur: RTV Weeknieuws / RTV Sport Ook op zaterdag om 18.00 uur. Kijk voor het laatste tv-nieuws op teletekst pagina 280. Uitzending gemist? Kijk op www.rtvkatwijk.nl

Radio

antenne 106.8 (FM) - kabel 88.1 (FM) stereo

Vrijdag 16 december 00.00-02.00 uur 02.00-05.00 uur 05.00-07.00 uur 07.00-09.00 uur 09.00-11.00 uur 11.00-12.00 uur 12.00-13.00 uur 13.00-14.00 uur 14.00-16.00 uur 16.00-17.00 uur 17.00-18.00 uur 18.00-19.00 uur 19.00-21.00 uur

Muziek voor twee De kracht van de nacht Word wakker Nieuwscarroussel met lokaal en regionaal nieuws Koek bij de koffie Han van der Kamp Schijven voor bedrijven Han van der Kamp Het tussenuur Zeewind Jaap Schaap De muzikale doorloper Johan den Haan Non stop muziek Roept uit aan alle stranden religieuze verzoekplaten N0.NL Jaap Schaap RTV Katwijk Sport jaarlijkse bijeenkomst met de voorzitters van diverse sportclubs (voor de onderwerpen kijkt u op RTV-teletekst pagina 206) 21.00-23.00 uur Country festival Bart van der Pol 23.00-24.00 uur Parels voor de zwijnen Marijke van Duijn en Johan den Haan

Zaterdag 17 december 00.00-02.00 uur 02.00-05.00 uur 05.00-07.00 uur 07.00-08.00 uur 08.00-10.00 uur 10.00-12.00 uur 12.00-14.00 uur 14.00-18.00 uur 18.00-20.00 uur 20.00-21.00 uur 21.00-23.00 uur

23.00-01.00 uur

Non stop muziek De kracht in de nacht Word wakker RTV Katwijk Sport herhaling van de vrijdagavond Warmdraaien Karla Imthorn Nieuwsmagazine nieuws- en actualiteitenprogramma Goud van gisteren Martin Ouwehand RTV Katwijk Sport verslagen en uitslagen van de sport op zaterdag. Zie teletekst vanaf pagina 600 The music zone Theo Hoogervorst Toppers van toen met Coby en Willem Boere Op de Hollandse toere live programma met Nederlandstalige muziek uitgezocht door Coby en Willem Boere (verzoekplaatjes kunnen tijdens de uitzending telefonisch worden aangevraagd) Non stop muziek

Zondag 18 december 01.00-02.00 uur 02.00-05.00 uur 05.00-07.00 uur 07.00-08.00 uur 08.00-09.00 uur 09.00-11.00 uur

Muziek voor twee De kracht in de nacht Word wakker Aangepaste non stop muziek Opwekking Robert van der Loo en Joke Zwaan Hoort het Woord met om 9.30 uur een kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk te Rijnsburg 11.00-13.00 uur Van U wil ik zingen geestelijk verzoekplatenprogramma, telefoon 071-4013551 13.00-14.00 uur Aangepaste muziek 14.00-15.00 uur Spelenderwijs, muziek die u kent of zou moeten kennen, Co Snel 15.00-16.00 uur Voetsporen in het zand easy listening programma met een evangelisch karakter 16.00-17.00 uur De gouden stad Gerjan Jungerius en Martin van der Kamp 17.00 uur Kerkdienst Hervormde Gemeente Rijnsburg 18.30 uur Kerkdienst Gereformeerde Kerk Katwijk aan Zee tot 20.00 uur Aangepaste muziek 20.00-21.00 uur Muziek voor duizenden (populair licht klassiek) Marien Bos 21.00-22.00 uur Historisch maritiem uitzending Bas Vlieland 22.00-23.00 uur Aangepaste muziek 22.00-24.00 uur Non stop Nederlandstalige muziek Om 11.30 uur kunt u via het geluidskanaal van de kabelkrant op uw televisietoestel luisteren naar de kerkdienst vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Valkenburg

Maandag 19 december

Koffiebus Zeehos kan nieuwe chauffeurs gebruiken De koffiebus van Het Raamwerk bestaat tien jaar. De bus is in november 2001 voor het eerst gaan rijden om thuiszittende ouderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking dagbesteding te bieden. Met de bus worden zes mensen opgehaald om bij de zevende op de koffie te gaan. Het succes en de eenvoud hebben de koffiebus tot een begrip gemaakt. De koffiebus rijdt op donderdag voor het Zeehos in Katwijk. Het initiatief is ontstaan uit de vraag van oudere cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking om elkaar vaker te zien. Velen woonden vroeger bij elkaar in grote paviljoens of gezinsvervangende tehuizen, maar wonen nu zelfstandig met begeleiding op afstand. Dat betekent van 24 uur per week iemand over de vloer naar één of twee keer per week iemand die een paar uur iets komt regelen. Niet zo gezellig dus. Ontspannen koffie

drinken en een ritje door de streek zijn vaak een welkome aanvulling waar de cliënten naar uitkijken.

Chauffeur worden De koffiebus van Het Raamwerk beschikt over tien (vrijwillige) chauffeurs die regelmatig rijden. De bus rijdt op dinsdag voor mensen met een verstandelijke beperking, op donderdag ook voor mensen met een lichamelijke beperking, en op vrijdag voor iedereen die een ritje wil maken. Op dit moment is er eveneens animo voor het rijden op de maandag en de zaterdag. Hiervoor zijn we op zoek naar nieuwe chauffeurs. Zij komen in een poule en rijden gemiddeld één middag per twee weken. Spreekt u het aan? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de afdeling Vrije tijd en vrijwilligers van Het Raamwerk via tel. (0252) 345797 of stuur een e-mail naar: vrijetijd-vrijwilligers@hetraamwerk.nl.

Volkskerstzang met Jubilate De Evangelisatiecommissie van de hervormde gemeente van Katwijk aan Zee organiseert op D.V. zaterdag 24 december een volkskerstzang in de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat, ter voorbereiding van het kerstfeest. Het thema is: ‘Gratis… kerstfeest’. De liturg deze avond is ds. B.H. Weegink, hervormd predikant te Katwijk aan Zee. De overdenking wordt ver-

zorgd door de heer E.J. Bergman. Muzikale medewerking verlenen: Jaap van Rijn, op het Van den Heuvelorgel, Katwijks christelijk mannenkoor Jubilate o.l.v. Aldert Fuldner en de sopraan Jacomina van der Plas-Vooijs. De aanvang is om 20.00 uur, maar vanaf 19.45 uur worden er kerstliederen gezongen. De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. Allen van harte welkom.

00.00-02.00 uur 02.00-05.00 uur 05.00-07.00 uur 07.00-09.00 uur 09.00-11.00 uur 11.00-12.00 uur 12.00-13.00 uur 13.00-14.00 uur 14.00-16.00 uur 16.00-17.00 uur 17.00-17.30 uur 17.30-18.00 uur 18.00-20.00 uur 20.00-21.00 uur 21.00-22.00 uur 22.00-23.00 uur 23.00-24.00 uur

Muziek voor twee De kracht van de nacht Word wakker Nieuwscarrousel met lokaal en regionaal nieuws Koek bij de koffie Han van der Kamp Schijven voor bedrijven Han van der Kamp Het tussenuur Muziekfabriek Koos Heemskerk De muzikale doorloper Johan den Haan Non stop muziek Roept uit aan alle stranden religieuze verzoekplaten Orgelklanken Arjan Wolfswinkel Nieuwscarrousel met lokaal en regionaal nieuws Multi Katwijk Jan Ouwersloot It’s all jazz Hans Pley Acoustic rain Bart van der Pol Muziek voor twee

Dinsdag 20 december 00.00-02.00 uur 02.00-05.00 uur 05.00-07.00 uur 07.00-09.00 uur 09.00-11.00 uur 11.00-12.00 uur 12.00-13.00 uur 13.00-14.00 uur 14.00-16.00 uur 16.00-17.00 uur 17.00-18.00 uur 18.00-19.00 uur 20.00-21.00 uur 21.00-23.00 uur 23.00-24.00 uur

Muziek voor twee De kracht in de nacht Word wakker Nieuwscarrousel met lokaal en regionaal nieuws Koek bij de koffie Han van der Kamp Schijven voor bedrijven Han van der Kamp Het tussenuur Muziekfabriek Willem van Zuilen De muzikale doorloper Johan den Haan Non stop muziek Maritiem een programma met Bas Vlieland Nieuwscarrousel met lokaal en regionaal nieuws Non stop muziek Kippenvel (muziek voor wie luisteren wil) met Ruud Heijjer Purple haze Jan Marius Franzen

Woensdag 21 november 00.00-02.00 uur 02.00-05.00 uur 05.00-07.00 uur 07.00-09.00 uur 09.00-11.00 uur 11.00-12.00 uur 12.00-13.00 uur 13.00-14.00 uur 14.00-16.00 uur 16.00-17.00 uur 17.00-18.00 uur 18.00-20.00 uur 20.00-22.00 uur

Muziek voor twee De kracht in de nacht Word wakker Nieuwscarrousel met lokaal en regionaal nieuws Koek bij de koffie Han van der Kamp Schijven voor bedrijven Han van der Kamp Het tussenuur Muziekfabriek Koos Heemskerk De muzikale doorloper Johan den Haan Non stop muziek Roept uit aan alle stranden religieuze verzoekplaten Nieuwscarrousel met lokaal en regionaal nieuws Radio international Engelstalig informatieprogramma met Jürgen Börnig 22.00-23.00 uur Radio International goes… themaprogramma 23.00-24.00 uur Muziek voor twee

Donderdag 22 december 00.00-02.00 uur 02.00-05.00 uur 05.00-07.00 uur 07.00-09.00 uur 09.00-11.00 uur 11.00-12.00 uur 12.00-13.00 uur 13.00-14.00 uur 14.00-16.00 uur 16.00-17.00 uur 17.00-18.00 uur 18.00-20.00 uur 20.00-24.00 uur

Muziek voor twee De kracht in de nacht Word wakker Nieuwscarroussel met lokaal en regionaal nieuws Koek bij de koffie Han van der Kamp Schijven voor bedrijven Han van der Kamp Het tussenuur Muziekfabriek Willem van Zuilen De muzikale doorloper Johan den Haan Non stop muziek Duitse muziek in Katwijk Wilma Fischer Nieuwscarrousel met lokaal en regionaal nieuws Non stop muziek


urg ZH

.nl

l

Adenta tandprothese Specialist en

kering e verze

Bekendmaking

Bekendmaking MER niet nodig voor bemaling nieuwbouw Hilton Amsterdam Airport Schiphol Op Schiphol Airport komt een nieuw hotel. Om dat te bouwen moet circa 2,7 miljoen m3 grondwater aan de bodem worden onttrokken en weer worden geïnfiltreerd. Schiphol Group heeft Rijnland gevraagd een MER-beoordeling uit te voeren. Op basis van deze beoordeling heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Rijnland besloten dat het opstellen van een MER niet nodig is.

De Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Rijnland maakt bekend dat artikel 2 lid 6 van het ‘Delegatiebesluit Rijnland 2005’ is gewijzigd, waardoor aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden de bevoegdheid wordt overgedragen om projectplannen als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen, tenzij er redenen zijn die vaststelling van een projectplan door de Verenigde Vergadering rechtvaardigen.

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Klaar terwijl u wacht!

Het hoogheemraadschap van Rijnland maakt gebruik van servicenormen.

Het hoogheemraadschap van Rijnland maakt gebruik van servicenormen.

Wij maken u erop attent dat per 1 januari 2012 bekendmakingen niet meer gepubliceerd worden in weekbladen maar via een digitaal waterschapsblad. U kunt het waterschapsblad vinden op www.rijnland.net/waterschapsblad.

Kijk voor andere publicaties en algemene informatie op www.rijnland.net.

Leiden, 14 december 2011

Wij maken u erop attent dat per 1 januari 2012 bekendmakingen niet meer gepubliceerd worden in weekbladen maar via een digitaal waterschapsblad. U kunt het waterschapsblad vinden op www.rijnland.net/waterschapsblad.

het Lekker toerfietsen vanuit of Wassenaar en Voorschoten? huur Mr. Steam. Gratis www.tcdekampioen.nl. thuisbezorgd. Tol Steam STEUNZOLEN. Erkend Interieurverzorging, tel. leverancier, lid Stichting 070-5116612. LOOP, vergoeding via zorgDak herstellen? Bouma/ verzekeraar. Een afspraak Grundeken bellen! 5114674- kunt u maken in Oegstgeest, 5118394. Uw dak-specialist! Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071Speciaal voor uw KLEI- 5238468 of 06-12028319. NE KLUS belt u de Van Beelenbus, C. van Beelen, Vwo-, havo, mavo, Elektrotechniek, tel. 06- vmbo-leerlingen: huis54620333. werkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

Kijk voor andere publicaties en algemene informatie op www.rijnland.net. Voor vragen kunt u terecht bij het servicepunt, telefoon 071-3063020 of e-mail servicepunt@rijnland.net.

kleding en grammofoonpla- tis prijsopgave. Tel. 06ten, gashaarden, ijskasten, 55321682. tel. 070-3805670. Gouden tijden bij JUWEEERHART Sierbestra- LIER KAPTEIN. Inkoop sloopgoud/-zilver. ting. Voor al uw bestratin- van verplicht. gen en tuinwensen. Bel voor Legetimatie vrijblijvende prijsopgave Oegstgeesterweg, tel. 0714022143. www.kptein.nl. 070-3211006.

Vuil tapijt? Laat •vakkundig reinigen

Wijziging Delegatiebesluit Rijnland 2005

4 De stukken liggen met ingang van 14 december 2011 gedurende 6 weken ter inzage bij het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden en op www.rijnland.net/actueel/terinzage

All

Gehele of gedeeltelijke • BC SIERBESTRATING • VAN DER KROFT & •inboedels, tevens 2e hands tegelwerk, met afvoer, gra- VAN DER LANS OFFICE

MANAGEMENT verzorgt op flexibele basis het secretariaat voor bestuurders, commissarissen, toezichthouders, adviseurs. Huis met het Blauwe Dak. Wassenaar, 070-5119001. www.officemanagers.nl / info@officemanagers.nl.

Daniel Snijders STRATENMAKERS. Voor het aanbrengen van alle soorten bestratingen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave. 0174-213809 / info@daniel snijders.nl.

WERK-, STUDEERKAMER OP MAAT. Meubelmakerij www.vorm-voud. nl. Tel. 06-24406277.

www.tandenwinkel.com

Droge voeten, schoon water

Bekendmaking

Leiden, 14 december 2011

Droge voeten, schoon water

PARTY & SPORT

Kerkweg 3 • Valkenburg ZH T: 071.401 49 74 F: 071.407 72 48 E: info@deterponline.nl www.deterponline.nl

Wijziging Mandaat- en Volmachtbesluit Rijnland 2005 Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland maakt bekend dat door wijziging van het ‘Mandaat- en volmachtbesluit Rijnland 2005, de aan het college toegekende bevoegdheid tot het vaststellen van een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet, wordt gemandateerd aan de secretarisalgemeen directeur voor zover de begrote kosten van een project niet meer bedragen dan 5 miljoen euro. Het hoogheemraadschap van Rijnland maakt gebruik van servicenormen. Kijk voor andere publicaties en algemene informatie op www.rijnland.net.

Wel een heel mooi cadeau bij uw kerstaankopen

Wij maken u erop attent dat per 1 januari 2012 bekendmakingen niet meer gepubliceerd worden in weekbladen maar via een digitaal waterschapsblad. U kunt het waterschapsblad vinden op www.rijnland.net/waterschapsblad. Leiden, 14 december 2011

Droge voeten, schoon water

Bekendmaking Watervergunning Het hoogheemraadschap heeft op 5 december 2011 de volgende watervergunning(en) verleend: 2 nr. V.53122 F.W.A. Helsloot, diverse werkzaamheden, Sandtlaan 21 te Rijnsburg. Voor de volledige versie van de bekendmaking verwijzen wij naar de website www.rijnland.net onder het trefwoord Waterschapsblad. Voor informatie over de vergunningen kunt u contact opnemen met de afdeling Plantoetsing en Vergunningverlening, telefoon 071-3063494. Als u belanghebbende bent, kunt u tot en met 18 januari 2012 schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij dijkgraaf en hoogheemraden van het hoogheemraadschap van Rijnland, postbus 156, 2300 AD Leiden. Wij maken u erop attent dat per 1 januari 2012 watervergunningen niet meer bekendgemaakt worden via weekbladen, maar via een digitaal waterschapsblad. Leiden, 5 december 2011

Droge voeten, schoon water

Bekendmaking

CADEAUBON

.50 Korting

7

Bij besteding vanaf €40,-

ber 2011 Geldig t/m 24 decem MOOI van Schouten. at 4-6 elbaar bij Parfumerie 55 Rijnsburg Anjelierenstra De bon is alleen inwiss Kempenaerstraat 12, Irislaan 60 Oegstgeest De Leiderdorp Winkelhof

arden €40. Kijk voor de voorwa aankoop van minimaal Maximaal één bon per ongeldig. ringen maken deze bon Aangebrachte verande

en uitzonderingen in de

winkel.

U ontvangt per aankoop bij een deelnemende Albert Heijn* een cadeaubon van Parfumerie MOOI van Schouten. Eén cadeaubon per aankoop. De cadeaubon is alleen inwisselbaar bij Parfumerie MOOI van Schouten en is geldig t/m 24 december 2011. De cadeaubon geeft recht op € 7,50 korting bij minimale besteding van € 40,-.

Geactualiseerde Subsidieverordening Baggerkosten Rijnland De Subsidieverordening Baggerkosten Rijnland (SBR) uit 1999 is geactualiseerd en ligt voor inspraak ter inzage. De belangrijkste reden voor de actualisatie was een andere berekeningssystematiek voor de verontreinigingsklasse van baggerspecie; tevens is de gehele regeling geëvalueerd. Voor een goede waterhuishouding en waterkwaliteit moeten oppervlaktewateren regelmatig worden gebaggerd. Het verwijderen van verontreinigde bagger kost meer dan dat van relatief schone bagger. De SBR is er om de financiële drempel die daardoor ontstaat, te verlagen. De hoogte van de bijdrage is maximaal 60% van de transporten verwerkingskosten voor de kwalitatief niet verspreidbare baggerspecie. Het ontwerp van de geactualiseerde Subsidieverordening Baggerkosten Rijnland ligt van 14 december 2011 tot en met 8 februari 2012 voor inspraak ter inzage: ? in het kantoor van het hoogheemraadschap van Rijnland, Archimedesweg 1 in Leiden; ? in de gemeentehuizen in het gebied van Rijnland; ? op www.rijnland.net/actueel/ter_inzage Gedurende die termijn kunt u reageren. U richt uw brief aan dijkgraaf en hoogheemraden van Rijnland, postbus 156, 2300 AD Leiden, t.a.v. mevrouw J. van Veen. Mondeling reageren kan ook. Daarvoor, en voor vragen, kunt u terecht bij het Servicepunt, telefoon 071-3063777 of per e-mail servicepunt@rijnland.net.

(SILY[/LPQU (UQLSPLYLUZ[YHH[9PQUZI\YN

Het hoogheemraadschap van Rijnland maakt gebruik van servicenormen. Kijk voor andere publicaties en algemene informatie op www.rijnland.net. Wij maken u erop attent dat per 1 januari 2012 bekendmakingen niet meer gepubliceerd worden in weekbladen maar via een digitaal waterschapsblad. U kunt het waterschapsblad vinden op www.rijnland.net/waterschapsblad. Leiden, 14 december 2011

mede mogelijk gemaakt door Parfumerie MOOI van Schouten Leiderdorp - Oegstgeest - Rijnsburg

Droge voeten, schoon water


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Madjoe boekt een ruime overwinning op DSO

Bridge Club Rijnsburg De leden van de Bridge Club Rijnsburg speelden vorige week de sinterklaasdrive. Deze week is de laatste ronde van de tweede competitie gespeeld. Dinsdag 10 januari start de club weer met de derde ronde. Er is een poging gedaan voor klein slem maar niet gehaald.

Voordat de vijfde competitiewedstrijd van zaalseizoen 2011-2012 aanvangt bezetten zowel de Rijnsburgers als de gasten uit Alkmaar een gedeelde derde positie in de poule. Beide teams hebben 4 punten uit respectievelijk vier wedstrijden weten te behalen. Na de slechte seizoensstart van de Rijnsburgers waarin twee keer werd verloren, wist Madjoe de twee daaropvolgende wedstrijden in winst om te zetten. Nu is het dus zaak deze stijgende lijn voort te zetten om zo aansluiting met de koploper te behouden.

Uitslag lijn A: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

A. Zwanenburg & A.Zwanenburg T. de Leeuw & P. de Mooy P. Klap & W. Binnendijk G. Tegelaar & R. de Mooy J. Gräper & F. Gräper G. van Wincoop & R. Bijleveld C. Koomans & T. Oostdam H. Blom & I. Coopmans J. van Delft & R. van der Spijk P. Prudon & M. Veeningen L. Kluizenaar & J. Haselhoff C. de Mooy & J. van Rossum

62.08% 60.83% 55.00% 52.92% 50.83% 49.58% 47.08% 46.67% 45.00% 44.17% 43.75% 42.08%

Uitslag lijn B: 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11 12

G. Jansen & C. Bekooy J. van Nieuwkoop & L. van Duin C. van Iterson & J. van Iterson J. Mudde & R. Verheij R. de Mooy & P. Vreeburg R. Stuifzand & W. Willemsteijn D. de Mooy & H. van Nieuwkoop N. Smittenaar & M. de Best M. van Egmond & W. van Egmond D. van Duijn & A. van Wolthaus W. Schroots & M. Langerak

70.33% 63.67% 60.00% 52.92% 52.08% 47.92% 47.83% 47.50% 42,17% 41.33% 30.00%

Tweede tiental verliest belangrijke wedstrijd

Makkelijke overwinning eerste tiental RDC Vooraf werd door het eerste tiental rekening gehouden met een moeilijke wedstrijd tegen het stugge IJmuiden. De wedstrijd verliep echter geheel in het voordeel van de Rijnsburgers. In de hoofdklasse van de landelijke competitie loop je echt niet gemakkelijk over een team heen. Zaterdag gebeurde dat echter wel want met goed en geconcentreerd spel werd IJmuiden in het begin van de wedstrijd volledig overrompeld. Steven den Hollander opende de score met een overtuigende overwinning op Jacqueline Schouten. Zijn voorbeeld werd gevolgd door Laura Andriessen, Richard Kromhout en Pieter Jan Rijken die hun voordelige posities snel wisten te verzilveren door middel van slagzetten naar dam, dan wel schijfwinst. Op dat moment wist Marielle Meijer-Kromhout, ondanks dat zij behoorlijk onder druk stond, een remise te scoren waarmee de stand op een 8-1 voorsprong uitkwam. Eigenlijk kon het toen al niet meer mis gaan en dat gebeurde dan ook niet. Cor van Dusseldorp en Eric Hogewoning verzilverden eveneens hun partijen en daarmee was de winst voor het team binnen. Richard Meijer en Thomas Wiellaart kwamen beide in lichte tijdnood in moeilijke standen en werden door hun tegenstanders getrakteerd op een nul. Tot slot maakte Eric Jan van Reenen met een remise er een 6-14 overwinning van. Het eerste tiental bezet nu de vijfde plaats, maar alles kan in de laatste vier ronden in het nieuwe jaar nog op zijn kop worden gegooid want het verschil met de nummer een is slechts twee punten.

Mis Het tweede tiental speelde zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen HDC uit Den Haag. Hoewel dit team over een aantal gevaarlijke spelers beschikt had het tweede tiental wel degelijk een kansje om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Het zag er dan ook lange tijd goed uit en de wedstrijd ging gelijk op. De score werd geopend door een keurige remise van Martijn Boekee die zijn gevaarlijke tegenstander geen kans gaf voordeel te behalen. Hierna ging het echter snel mis. Arie Schoneveld dacht een doorbraak te kunnen forceren maar overzag een slagzet die het einde van de partij betekende. Jan Schijff had een uitstekende partij gespeeld

Trainer Niek Oosterlee is ook volgend seizoen actief bij Rijnsburgse Boys. (Archieffoto: Hans Oudwater)

Derde verliespartij na off day

tegen de sterke Simons, maar kiest de verkeerde en verliezende voortzetting in een zo goed als gewonnen stand. Casper Vroegop kiest eveneens het verkeerde plan en ziet zijn goede stand in een puinhoop veranderen. Gelukkig bracht Gera Hol weer wat rust in de gelederen met een mooie remise. De achterstand van 2-8 werd gelukkig weer wat draaglijker door een verdiende overwinning van Arno Kooloos die zijn tegenstander ruim overklaste. Invaller Rinus Kromhout scoorde een dikke remise en bij de stand van 5-9 leek het toch nog spannend te worden. Jack van de Plas bleef in een lastig eindspel naar winst zoeken. Begrijpelijk, echter als de winst er niet meer in zit moet je voor de remise gaan. Jack koos echter voor de mooiste zet van het bord en tuinde in een twee om drie met duur verlies als resultaat. Duur verlies want zowel Albert Huisman en Nico Mul wonnen, zij het met veel geluk alsnog hun partij. De eindstand kwam daarmee op 9-11 verlies. Alles overziende was deze overwinning voor de tegenstanders wel verdiend. Rijnsburg liet gewoon teveel kansen liggen.

Georgiev principe Vrijdagavond was er opnieuw een alternatief programma in het kader van meer partijen, meer gezelligheid. Het toernooi werd gespeeld volgens het Georgiev principe. Iedere speler krijgt vijftien minuten bedenktijd voor zijn partij, maar als de partij in remise eindigt wordt er door gespeeld tot er een winnaar is. De truc is dat dit gebeurt met de resterende tijd uit de vorige partij. Het kan dus voorkomen dat een speler zijn partij moet afraffelen in minder dan een minuut. Dat dit leidt tot hilarische taferelen mag duidelijk zijn. Toch waren er zestien deelnemers die zich uitstekend vermaakten. Uiteindelijk werd Richard kromhout eerste met 12 punten, gevolgd door Bas Messemaker met 10 punten. Derde werd Evert Dollekamp met 8 punten. Morgenavond is er weer een ronde om het clubkampioenschap.

Rijnsburgse Boys op tweede plek de winterstop in Ted Verdonkschot, oud-trainer van Rijnsburgse Boys, zat de laatste weken een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Het voetbalbolwerk dat HHC Hardenberg heet staat en waar de Haarlemmer momenteel actief is, staat op een plek die vooraf niet was ingecalculeerd. Voor de resultaten tegen zijn oude club hoeft Verdonkschot zich niet te schamen. Maar liefst vijf punten moest Rijnsburgse Boys inleveren tegen zijn oude oefenmeester. Dat zijn er vijf te veel voor een ploeg die de ambitie heeft kampioen te worden. Gelukkig hebben de Rijnsburgers niet al te vaak een ´off day´. Laten we het erop houden dat het afgelopen zaterdag voorlopig de laatste was van het seizoen 2011-2012. Kort en goed: Rijnsburgse Boys verloor op het prachtig gerenoveerde sportpark de Boshoek met 2-0. De ploeg van trainer Niek Oosterlee, hij tekende voor één jaar bij, kwam er in Hardenberg geen moment aan te pas. In de eerste helft kon de schade nog beperkt worden gehouden, maar na twee afgekeurde doelpunten konden er ook twee genoteerd worden die wel door de beugel konden bij scheidsrechter Martens. Klok en Siekman stelden orde op zaken en Rijnsburgse Boys kon daar eigenlijk weinig tegenover stellen. Oosterlee probeerde het nog wel met wat nieuw bloed. Uit de bekende basis elf werden Raymond Kolder en Bart Freke vervangen voor Martijn Gootjes en Peter Freke. Een kwartier voor tijd mocht, na een lange revalidatieperiode, ook Richal Leitoe zijn rentree maken. Hij kwam in het veld voor Jeffrey Winter. Echter al deze wijzigingen konden het verschil niet maken. Het was en bleef 2-0. Verdonkschot had weer wat lucht en Oosterlee weet als geen ander dat als Rijnsburgse Boys meer van dit

wedstrijden aflevert niets te zoeken heeft bovenin de topklasse.

Tijd voor bezinning Wat dat betreft kwam de nederlaag van de geel-zwarten misschien wel op een juist tijdstip. De kerstperiode is immers een tijd voor bezinning. In het voetbal echter ook voor het laten helen van blessures (Breinburg, Olenski, Van der Vijver), contractbesprekingen (na Kevin Winter zijn Danny v.d. Vijver en Bart Freke volgend seizoen ook weer op Middelmors te bewonderen), plezier maken (het Zwiebeln Hallen Toernooi komt eraan), trainen in goede omstandigheden (tripje naar Gran Canaria) en weer voorzichtig opstarten op 14 januari in een bekerwedstrijd. Rijnsburgse Boys lootte, voor de tussenronde in de beker, tegen OHVV uit Oudenhoorn. Op 21 januari, ijs en weder dienende, spelen de boys weer thuis tegen Genemuiden.

melijk wordt gebruikt voor jeugdtoernooien is het voor de avonden van 28, 29 en 30 december beschikbaar voor de cracks van de clubs uit de Bollenstreek. De eerste teams van FC Lisse, Katwijk, Ter Leede, Noordwijk, VVSB en Rijnsburgse Boys spelen een toernooi, waarbij op de 28e de drie laatstgenoemde clubs het spits afbijten. Op de 30e wordt gespeeld om de prijzen. De wedstrijden duren twee keer 25 minuten en om niets aan het toeval over te laten worden alle wedstrijden geleid door topscheidsrechters. Niemand minder dan eredivisie scheidsrechter Pieter Vink zorgt voor de coördinatie hiervan. Het toernooi wordt verder omlijst door muziek en show. Kortom het wordt een topvoetbaltoernooi waarvoor nu al veel belangstelling is van lokale en regionale radio en tv. Alle informatie over dit toernooi is terug te vinden op www.rijnsburgseboys.nl/zwiebeln

Hallentoernooi Zover is het nog niet want Rijnsburgse Boys staat rond de jaarwisseling nog voor de organisatie van een gloednieuw voetbal toernooi. Naar Duits voorbeeld wordt in Rijnsburg het eerste Hallentoernooi van Nederland gespeeld. Bij onze Oosterburen zijn deze toernooien erg populair en trekken duizenden toeschouwers. Nog niet eerder werd in een Nederlandse sporthal een echte kunstgrasmat neergelegd. Het bestuur van Rijnsburgse Boys durft het aan en op dinsdag 27 december ondergaat sporthal Middelmors een complete metamorfose. Er wordt een kunstgrasmat neergelegd, er wordt boarding geplaatst en er worden netten opgehangen. Rondom het veld is voldoende gelegenheid om toeschouwers te ontvangen. Het eerste Zwiebeln Hallen Toernooi zal een feit worden en op dezelfde dinsdag(avond) nog zal worden afgetrapt voor het G-toernooi.

Theo Mulder Handel en Verhuur Klassement De nederlaag en het matige veldspel tegen HHC Hardenberg is de oorzaak van lage cijfers in het Theo Mulder Handel en Transport Klassement. Ook het gemiddelde cijfer van koploper Kevin Winter zakte, maar door de cijfers van anderen liep zijn voorsprong iets op. Het beste kwam de niet spelende Danny van der Vijver uit deze 17e speelronde. Hij steeg van plaats 4 naar plaats 2, maar wel met een respectabele afstand op Kevin Winter. De top-5: 1. Kevin Winter7,34 2. Danny van der Vijve7,00 3. Joost Kuhlmann 6,96 4. Damiano Schet6,99 5. Richard van Nieuwkoop 6,83

Waar de sporthal overdag voorna-

Schaatser Thomas de Mooy in vorm Districtrijders Thomas de Mooy en Jaap van der Meij waren de afgelopen week goed voor 5 persoonlijke records. Samen met Juliëtte de Mooij (1) en Ronald van Egmond (2) zorgden ze er voor, dat de teller voor de ‘Tankstations Jongeneel Pr-bokaal’ op 111 staat.

Prijsuitreiking in Thialf stadion: rechts Thomas de Mooy, links Jaap van der Meij. (Foto: pr).

Op dinsdag 6 december deden Jaap van der Meij en Thomas de Mooy mee aan de Zuid-Hollandse districtkampioenschappen in Heerenveen. Zij reden zowel op de 500 meter als op de 1500 meter een persoonlijk record. Jaap reed 40.36 op de 500 meter, waarbij hij 3e werd en 2.03.93 op de 1500 meter, waarbij hij zelfs 2e werd. Thomas reed 42.09 op de 500 meter en werd in 2.05.99 2e op de 1500 meter. Een knappe prestatie van deze twee districtrijders. Op zaterdag 10 december reed Ronald van Egmond 2 pr’s en wel 53.17 op de 500 meter

en 1.48.07 op de 1000 meter. Op deze laatste afstand reed hij voor het eerst onder de 1.50. Deze hardwerkende schaatser krijgt loon naar werken. Op zondagochtend reed Kim Martens voor het eerst in har leven een 500 meter op de Uithof en reed direct naar een fraaie 1.00.28 toe. Juliëtte de Mooij reed een pr op de 300 meter in 35.03. Tenslotte reed Thomas de Mooij afgelopen weekend nog naar een verbetering van zijn kersverse record op de 1500 meter in 2.05.16, waarbij hij zelfs Jaap van der Meij voorbleef. In het prklassement staat Jaap nu op kop met 8 pr’s direct gevolgd door Ronald (7) en Thomas (6). Bij de meisjes staat Anouk de Best met 8 pr’s op kop.

Het eerste team van Madjoe, onder leiding van Han Poortvliet start niet scherp aan de wedstrijd. Het eerste aanvalsvak vergeet de opgelegde kansen te verzilveren waardoor DSO de score mag openen. De Alkmaarders pakken een 0-2 voorsprong door twee vrije worpen af te ronden. Het tweede aanvalsvak van de Rijnsburgers heeft hierna precies één minuut nodig om de stand gelijk te trekken. Johanna brengt via een strafworp de stand naar 1-2, waarna Andre de 2-2 door middel van een fraaie wegtrekbal binnen schiet. Jeanine die in de basis is gestart ter vervanging van de geblesseerde Wendy en daaropvolgend Leanne weet een mooie omdraaibal te benutten en zo de eerste voorsprong van 3-2 te noteren. DSO weet hierna van afstand af te ronden wat na 12 minuten spelen de 3-3 betekend. In het tweede aanvalsvak begint Mathijs op schot te komen en binnen de minuut wordt de score naar 5-3 getild. De Alkmaarders weten nog eenmaal langszij te komen door wederom twee vrije ballen te benutten, maar nadat de op schot geraakte Mathijs de 6-5 van afstand binnen schiet geeft Madjoe de voorsprong niet meer uit handen. Twee minuten later weet ook Johanna van afstand te scoren wat een 7-5 voorsprong oplevert. Voor rust weet DSO nog tweemaal te scoren. Tussen deze twee scores in

weet Stephan nog van afstand raak te schieten wat resulteert in een 8-7 ruststand.

Overwicht Taak voor de Rijnsburgers is om de tweede helft het veldoverwicht in de stand tot uitdrukking te brengen. Iets wat in de eerste helft niet lukte wil in de tweede helft wel lukken. In het eerste kwart van de tweede helft weet Madjoe naar 14-7 uit te lopen en is de wedstrijd gespeeld. De 9-7 en 10-7 kwamen tot stand door afstandschoten van respectievelijk Andre en Anne. Joop weet de stand naar 11-7 te brengen door middel van een doorloopbal. Hierna ligt de wedstrijd even stil en moet Stephan de wedstrijd met een knie blessure verlaten. Hij wordt vervangen door Jasper. In het tweede aanvalsvak is Mathijs nog steeds op schot en met twee schoten van afstand wordt de stand naar 13-7 gebracht. De 14-7 wordt door de verdienstelijk ingevallen Jasper vanaf de zijlijn binnen geschoten. Na 17 minuten spelen weet DSO voor de eerste maal de korf te vinden in een tweede helft die niet meer spannend is geweest. De stand is nu 14-8 en Madjoe weet uit te lopen naar 17-8. Scores van Johanna (strafworp) en afstandschoten van Mathijs en Jasper. In minuut 25 en minuut 26 brengt DSO de stand van 17-10 op het scorebord. Het slot van de wedstrijd is voor de Rijnsburgers. Andre tilt met een wegtrekbal de stand naar 18-10. Jasper weet hierna zijn heer te passeren en in de overname Joop mooi vrij te spelen die door middel van een wegtrekbal de stand op 1910 bepaald. Met deze overwinning weet Madjoe te stijgen naar een tweede plek in de poule. Deze plek deelt Madjoe met DKV uit IJmuiden, wat tevens ook de volgende tegenstander is. Dit beloofd zaterdag dan ook een spannende laatste wedstrijd in 2011 te worden. Kom dus allemaal naar sportpark Middelmors om Madjoe naar de volgende overwinning te helpen.

Biljarters De Bogaert actief in de regio Nog een paar weken en dan verlaten de biljarters van De Bogaert hun zo vertrouwde honk in het Dienstencentrum. Op 14 januari 2012 zal het nieuwe onderkomen aan de Korte Voorhouterweg 24 officieel in gebruik worden genomen. Tussen al kluswerkzaamheden door werd er ook nog gebiljart. Zo speelde het eerste team tegen ‘t KAB uit Zwanenburg. Aad Heemskerk speelde gelijktijdig met Jan Godwaldt. Het spel liep niet al te vlot bij beide spelers. Gelukkig kampte de tegenspelers met het zelfde euvel. Het lukte uiteindelijk Aad om in de 32e beurt de partij te beslissen. Zijn tegenstander eindigde met 9 punten. Jan moest in de 34e beurt zijn meerdere erkennen aan zijn tegenstander. Jan eindigde, met nog maar één carambole te spelen, met 9 punten. Door: Ton Rodolf Bij de volgende twee wedstrijden was het van belang om punten te verzamelen. Zowel Piet Heemskerk als Aad vom Hofe waren zich daar gedegen van bewust. Piet speelde een goede partij en wist in de 18e beurt een 10 te bemachtigen; zijn tegenspeler eindigde met 6 punten. Aad speelde een zéér goede partij wat resulteerde dat hij in de 15e beurt (moyenne 2,5) de partij kon beëindigen en zijn tegenstander slechts 2 punten behaalde. Einduitslag de Bogaert 39 punten en ‘t KAB 27 punten.

Op dreef De voorlaatste wedstrijd van 2011 speelde het tweede in Leidschendam tegen DSS 2 , een grote concurrent is. Piet de Mooy speelde tegen Ton Warmerdam een matige partij. Hij moest alle zeilen bijzet-

ten, om in de nabeurt met een serie van 11, negen punten mee naar huis te kunnen nemen. Koos Paauw deed het tegen Jan Caspers veel beter, want toen Koos in de 22e beurt uitging kwam Caspers 28 caramboles tekort. Daan de Best moest het deze keer opnemen tegen Ron Lansbergen welke vandaag goed op dreef was. Na 22 beurten ging Ron uit, wat Daan niet zo erg vond omdat het vandaag toch niet wilde lukken en elke keer net mis, achterom of een klots vlak voor de carambollage. Jaap Slootweg speelde tegen Sjaak de Jong een mooie en spannende pot. Na verschillende kansen om de partij uit te maken, maakte Jaap er in de 26e beurt een einde aan, pakte de 10 punten en liet Sjaak met 8 punten treurend achter. Einduitslag: DSS 2 - De Bogaert 2 32-36. Het derde team was deze week vrij. Het vierde team ging ondanks het stormachtige weer op naar Hoofddorp, waar zij RBCH 3 als opponent ontmoette en de biljartstrijd aangingen. Henk Derks 39 tegen Joop Versteegh 61 werd in 27 beurten door Henk gewonnen. Joop verwierf 6 punten. Wim Slootweg 29 versus Aad Vriends 47 werd een slopende partij voor Wim, die desondanks toch de winst pakte en voor Aad liet hij 9 punten. Giel te Nijenhuis 27 contra Wim Bootsma 28. Hoe goed Giel ook z’n best deed, hij kon het klaren en behaalde 8 punten en Wim greep de 10 punten. Ton Rodolf 21 deed tegen Weerd Ewijk 20 wat hij kon, maar Weerd had er vanmiddag zeer veel zin in en sleepte de winst binnen in voor hem een bijzondere prestatie nl. 16 beurten. Ton hield er deze keer maar 5 puntjes aan over. Eindstand werd voor RBCH 3, 35 punten en De Bogaert 4, 33.

Tafeltennis kersttoernooi 2011 Sinds 1978 organiseert tafeltennisvereniging Rijnsoever rond de kerst een tafeltennistoernooi voor de kinderen in het basis onderwijs. Ook dit jaar hebben kinderen zich via school in kunnen schrijven voor dit toernooi. Het toernooi wordt dit jaar gespeeld op 27, 28 en 29 december volgens het volgende schema: Groep 5 dinsdag 27 december 8.45 - 12.00 uur Groep 6 dinsdag 27 december 13.15 - 16.00 uur Groep 7 woensdag 28 december 8.45 - 12.00 uur Groep 8 woensdag 28 december 13.15 - 16.00 uur. Groep 3 en 4 donderdag 29 december 14.00 - 16.00 uur. Op donderdag 29 december 8.30 - 12.00 uur zijn de finales gepland. Heb je je nog niet opgegeven maar wil je wel meedoen dan kun je je nog opgeven via de mail: schoolsport@ttvrijnsoever.nl. In december ontvang je een brief met uitleg. De begeleiding is zoals altijd in handen van de vrijwilligers van de tafeltennisvereniging; brengen en halen is voldoende. De wedstrijden kunnen door bezoekers natuurlijk wel gevolgd worden vanuit onze kantine.


,ȐɑɕɜɉɤɺɺȐȵ Zoek

de juiste combi

Frosty the….. Feliz….. 6

Thank God….

7

5

Jingle….

Baby It’s….

Santa Claus is…. 1

I’m dreaming of….

Rudolf the….

The Christmas….

13 4

My only wish….

3

14

2 12

Under the….

Little…..

I’ll be home….

Bells will….

8

Let it….

15

11

Wonderfull….

Silent….

16

10 9

1

Oh….

Last Christmas I….

All I want for….

20

21

19

17

Merry….

LCD TV

So this….

SUPERPRIJS

18

2

Wat moet u doen? Hierboven ziet u 22 genummerde kerstballen met daarin een gedeelte van de titel van een bekend kerstliedje. In de advertenties op de volgende drie pagina’s staat telkens een kerstbal met daarin het ontbrekende gedeelte van bovenstaande kersthits. Het is de bedoeling om de complete titel bij elkaar te zoeken. Op het deelnameformulier vult u achter de nummers de naam van de adverteerder in die volgens u het ontbrekende fragment bevat van het betreffende kerstliedje. Vervolgens maakt u de slagzin op een originele manier af.

22

3

25 A3 FOTOPOSTER

25 A4 FOTOPOSTER

Vul hier de adverteerders in: 1 ______________________________

7 ______________________________

13 _____________________________

19 _____________________________

2 ______________________________

8 ______________________________

14 _____________________________

20 _____________________________

3 ______________________________

9 ______________________________

15 _____________________________

21 _____________________________

4 ______________________________

10 _____________________________

16 _____________________________

22 _____________________________

5 ______________________________

11 _____________________________

17 _____________________________

6 ______________________________

12 _____________________________

18 _____________________________

Stuur de oplossing naar:

Maak de slagzin af:

Met Kerst in de decembermaand _____________________________ __________________________________________________________ __________________________________________________________ Naam: _________________________________

Postcode: _______________________________

Telefoon: ________________________________

adres: __________________________________

Plaats: __________________________________

E-mail: __________________________________

'HVFRRWHUVSHFLDOLVWGLHYRRUXNODDUVWDDW

Altijd een perfecte eyeliner en/of wenkbrauwen? Dat kan met permanente make-up.

….Christmas is you

ACTIE: op alle permanente make-up

10% korting Actie geldig t/m februari 2012 0RELHOHUHSDUDWLHVHUYLFH YRRUKHHOGHUHJLR

….Denneboom

Uitgeverij Verhagen ’Kerstpuzzel’ Ambachtsweg 7a, 2222 AH Katwijk, of mail naar: prijsvraag@uitgeverijverhagen.nl Opsturen kan t/m 24 december 2011

….Christmas Baby

Elk huishouden is anders qua stijl en gebruik. Hoogervorst Parket biedt u een ruim assortiment vloeren. Van traditionele visgraatvloeren tot moderne PVC vloeren, van strak laminaat tot ruige, verouderde vloeren. Voor elke stijl de juiste keuze. Ook voor onderhoud en renovatie kunt u bij Hoogervorst Parket terecht. , j Bel voor meer informatiegof, kom langs in onze winkel. de juiste keuze. Ook voor onderhoud en renovatie kunt u bij Hoogervorst Parket terecht. Bel voor meer informatie of kom langs in onze winkel. U bent hartevan welkom. Uvan bent harte welkom.

Jasper Hoogervorst

Met vriendelijke groet,

Voor el stijl de ke juiste keuze!

….Night

Met vriendelijke groet,

Wij verkopen cadeaubonnen BLEKERSTRAAT 26 | 2222 AN KATWIJK | T 071 402 36 15 WWW.BEAUTYCENTRECOCOON.NL OPENINGSTIJDEN: MA. T/M VRIJ. VAN 9.00-21.00 UUR

|

|

|

|

Geverstraat 75b | 2341 GD | Oegstgeest | Telefoon: 071 - 5 190 490 | www.hoogervorstparket.nl


Paula wenst al haar cliĂŤnten ďŹ jne kerstdagen en een gezond 2012

8JKXFOTFOV FFOHPFEHFTUZME

â&#x20AC;Ś.a white Christmas

â&#x20AC;Ś.Rednosed Reindeer

nu vanaf 16,5 jaar BOVAG VERKEERSSCHOOL HUGO VAN EGMOND De Hooge Krocht 54 (industrieterrein Klei-Oost) 2201 TX Noordwijk Telefoon: 071 - 40 23 2 35 Fax: 071 - 40 86 2 79 8FCTJUFXXXIVHPWBOFHNPOEOMt&NBJMIVHPWBOFHNPOE!HNBJMDPN

0FHTUHFFTUFSXFHBt";3JKOTCVSHt XXXBBOLPQOM

â&#x20AC;Ś.itâ&#x20AC;&#x2122;s Christmas

Trompstraat 64 2231 RJ Rijnsburg

Meyvogel behang & wanddecoratie De goedkoopste Zumba/Shâ&#x20AC;&#x2122;dance lessen in de regio 6x per week voor â&#x201A;Ź 25,- per maand â&#x20AC;Ś.Christmas Tree

Tramstraat 5 2225 CB Katwijk (071) 401 30 24

â&#x20AC;Ś.Christmas Time

www.johnnysmambo.nl 06 247 07 910

â&#x20AC;Ś.Snowman

Egberts Lunchroom Cafetaria Kerkstraat 4, 2231 CZ Rijnsburg (071) 88 797 10 www.egbertslunchroom.nl

Een ďŹ&#x201A;eurrijk

Wij wensen u prettige feestdagen en een gezond en goed gekapt 2012 toe.

â&#x20AC;Ś.This year

2012 toegewenst!

â&#x20AC;Ś.Bells

â&#x20AC;Ś.coming to town

Tulpenstraat 78, Rijnsburg, tel. 071-4020542 Rijnstraat 141, Katwijk, tel. 071-4021640

www.tcdeuiver.nl

Najaarsactie bij StarKozijn Katwijk: 10% korting op het gehele assortiment enâ&#x20AC;Ś

â&#x20AC;Śiedere maand 6 deuren voor stuntprijzen!! Kijk voor meer informatie op onze website!

â&#x20AC;Ś.for Christmas

â&#x20AC;Ś.Navidad

â&#x20AC;Ś.be ringing

LIVING, LIFESTYLE & GIFTS kadotips voor Xâ&#x20AC;&#x2122;mass en New Year

Dakkapellen * Kozijnen * Binnendeuren * Buitendeuren

www.starkozijnkatwijk.nl De Roysloot 9i - Rijnsburg Tel.(071)4088678

Showroom open: Maandag: 14.00-17.00u Di t/m Vr.: 9.00-17.00u Zaterdag: 10.00-14.00u

RIVERDALE

MelanO

www.SJIEK.com De Kempenaerstraat 24 Oegstgeest tel: 071-5175556

OOZOO

+

â&#x20AC;Ś.is Christmas

Gratis Skype camera t.w.v. â&#x201A;Ź 100,- + PlaystationÂŽ3 incl. Uncharted 3 Normaal â&#x201A;Ź 299,- nu voor slechts â&#x201A;Ź 69,-

Sony BRAVIA KDL40NX72FTI

LCD LED tv, 100 cm, Full-HD, 3D, 200 hz motion flow Inclusief actieve speakervoet voor waanzinnig geluid!

www.roest.tv GW Roest BV In de Hoftuin 2231 GT Rijnsburg 071-409.77.77

â&#x201A;Ź 999,=

Nu in prijs verlaagd

GW Roest BV Lange Voort 11F + G 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33

Bang & Olufsen Oegstgeest Lange Voort 11A 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33

â&#x20AC;Ś.Song

MODE Tulpenstraat 16/18 - Rijnsburg T 071-4020754

den Haan Wintersport

GRATIS *

Vliet Zuidzijde 24 Rijnsburg - aan het grachtje in het centrum - t. 071 402 13 01

www.denhaanrijnsburg.nl

UW EDELSMID IN RIJNSBURG Voor al uw gouden of zilveren sieraden, eigen ontwerpen, reparaties, unieke trouwringen en inkoop oud goud.

SPECIALE ACTIE VOOR WAR CHILD

â&#x20AC;Ś.Drummer Boy

â&#x20AC;Ś.Cold Outside

Zilveren hanger diameter 26 mm â&#x201A;Ź 34,95 waarvan â&#x201A;Ź 7,50 naar War Child gaat.

WWW.ATELIERVANOOSTEN.NL Langevaart 27 | 2231 GA Rijnsburg | Tel. 071-3622216 contact@ateliervanoosten.nl | Open: do - vr - za

aankoopvan van33producten, producten, het Combineren uit verschillende * Bij aankoop het4e 4eGRATIS! GRATIS! Combineren uit verschillende * Bij TC TEN CATE collecties is mogelijk m.u.v. de multipacks en bepaalde

TC TEN CATE collecties is mogelijk m.u.v. de multipacks en bepaalde seizoenscollecties. Het laagstgeprijsde product is GRATIS. seizoenscollecties. Het laagstgeprijsde product is GRATIS.

ALLE DAMES MERKLAARZEN TOT

Kerstavond en 2e Kerstdag

25% KORTING

zijn wij geopend vanaf 17.00.

!!!!!

Wij zijn Oud & Nieuw gesloten, maar heten iedereen weer welkom Vrijdag 6 jan. met een glas champagne!!

KUITMATEN VAN

S T/M XXXXXL !!!!!

o.a. HELIOFORM - ARA - ECCO - JJ - S.OLIVER etc. â&#x20AC;Ś.gave you my heart

Prettige feestdagen en een gezond 2012!!

Bistro de Burcht Noordeinde 32 2231 LL Rijnsburg Tel.: (071) 408 81 54

â&#x20AC;Ś.snow


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Autocentrum van Egmond

Bosch Car Service van Egmond

Specialist in:

Showroom: Langevaart 1a Rijnsburg, 071-4022911 Werkplaats: Noordeinde 12

U kunt nu ook bij ons terecht voor de aanschaf van uw nieuwe Ĺ koda.

Een kleine greep uit ruim 50 autoâ&#x20AC;&#x2122;s:

Speciale December Actie:

Fab vanaf â&#x201A;Ź 9ia .9

90,-

AUTOCENTRUM

* g n i t r o k , 0 0 5 . 1 â&#x201A;Ź

l: Nu tot we

* Op al onze occasions!

AUDI A3 1.6 â&#x201A;Ź 19.950,VW PASSAT 2.0FSI â&#x201A;Ź 17.500,VW GOLF V VARIANT â&#x201A;Ź 17.500,VW GOLF PLUS â&#x201A;Ź 10.950,VW GOLF IV â&#x201A;Ź 7.500,VW POLO 1.4 16V â&#x201A;Ź 5.950,AUDI A4 1.6 â&#x201A;Ź 3.950,Occasion van de week: VW GOLF 1.4 TSI DSG 2009

â&#x201A;Ź 17.950,-

20x VW Golf op voorraad vanaf â&#x201A;Ź 1.500,Kijk voor alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s op:

www.acvanegmond.nl

Tibetaanse religie in gevaar

Het wordt dit jaar wel heel makkelijk!

â&#x201A;Ź 18.950,â&#x201A;Ź 16.950,â&#x201A;Ź 16.500,â&#x201A;Ź 10.500,â&#x201A;Ź 6.950,â&#x201A;Ź 4.950,â&#x201A;Ź 3.500,-

Gedhun Choekyi Nyima werd door de Dalai Lama aangewezen als 11e Panchen Lama. De Chinese autoriteiten ontvoerden hem op zesjarige leeftijd. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Kom nu in actie tegen deze nachtmerrie van het Tibetaanse volk. Geef op giro 4223

TI BE TV ER DW IJN T

Bij inlevering van deze bon:

APK

*

,8 3 â&#x201A;Ź

n all-i

* geldt niet voor Diesel all-in

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

â&#x153;&#x201A;

Kerstkaarten, ze vragen ieder jaar weer de nodige tijd en aandacht. Drukkerij All-in biedt u daarom de helpende hand.

â&#x20AC;˘

Niet alleen kunt u kiezen uit een uitgebreide collectie, er zijn ook

IK WIL UW GOUD. Te koop gevraagd: sloopgoud en -zilver, gouden of zilveren munten. U belt, ik kom langs op afspraak. 0620754889 of 070-4043060.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Adelhart Toorop.

diverse mogelijkheden zoals een eigen ontwerp kerstkaart of

communicatie@drukkerijallin.nl 06 301 306 49

het personaliseren van de enveloppen.

â&#x20AC;˘

GARAGEBOXEN in Oegstgeest. Huurprijs v.a. â&#x201A;Ź 110,-. Inl. 06-20773480.

â&#x20AC;˘

U kiest de kerstkaart, wij doen de rest!

T.K. gevr.: gehele of gedeeltelijke INBOEDELS. Schilderijen, porselein, goud, zilver, kristal, glaswerk, enz. Wij zijn gespecialiseerd in het snel en vakkundig ontruimen en bezemschoon opleveren van woningen wegens sterfgeval, verhuizing of kleiner wonen. Alles tegen contante betaling. Bel voor een persoonlijke afspraak en wij komen langs. Tel. 070-5118889 / 06-267 30712.

Ambachtsweg 7a | 2222 AH Katwijk | 071 408 14 97 | info@drukkerijallin.nl | www.drukkerijallin.nl

T.H.: Spanje Costa Blanca BUNGALOW + zwembad. Tel. 071-4073193 / 06-5140 7403. E-mail: guardamar@ live.com.

â&#x20AC;˘

Nog slechts 7 te koop!

ZOMEREIK

â&#x20AC;˘

SCHILDER - stucadoor tegelwerk - renovatie - badkamer - timmerwerk - laminaat. Tel. 06-14785439. SPONS. â&#x20AC;˘VoorLACHENDE al uw interieurreiniging van gebouwen + schoonmaakwerk + glazenwasserij. Tel. 06-55958326. Ervaren gepensioneerde â&#x20AC;˘docent heeft nog wat tijd over om BIJLES TE GEVEN aan vmbo- en havoleerlingen in wis-, natuur- en scheikunde. Tel. 06-24104048.

â&#x20AC;˘

SPORTMASSEUR (V) heeft tijd voor u. Ook overdag. Tel. 06-10321154.

â&#x20AC;˘

Tussenappartement Appartement

1

v. Hogendorpstr. 69, WASSENAAR 070 - 5112161 www.marco-modestoffen.nl

â&#x20AC;˘

KEEP IT SIMPLE. Heeft u ook weleens behoefte aan iemand die echt naar u luistert en u begrijpt? Bel mij om een vrijblijvende afspraak te maken. M.vr.gr. Michael 06-24902634 (na 17.00 uur).

85,1 m2

Balkon

9,0 m2

Entree

7,7 m2

Woonkamer / keuken

40,9 m2

Slaapkamer 1

13,0 m2

Slaapkamer 2

7,5 m

2

T.K.: INBOEDEL 13 mnd. oud. Aankoopbonnen aanwezig. T.e.a.b. Tel. 06-42115808.

â&#x20AC;˘

GOLFEN OP LIEMEER? Wegens verhuizing T.K.: 2 certificaten. 1 certificaat â&#x201A;Ź 4.000,-, 2e certificaat â&#x201A;Ź 3.500,-. Huidige waarde â&#x201A;Ź 6.000,- p.s. Bel: 06-55381539.

â&#x20AC;˘

GEZ.: NETTE HULP in de huishouding voor 2x 4 uur p.w. Ned. sprekend. In Oegstgeest. Geen achterstand in onderhoud. Tel. 06-53366197. Met SPOED GEZ.: Voor â&#x20AC;˘onze dochter een beschaaf-

2

Rijnstraat 96, 2223 EC Katwijk Telefoon (071) 402 95 37

de (niet rokende) jongedame: gezellige RUIME KAMER met badkamer en gebruik van keuken. Liefst bij alleenst. dame, zij kan uiterlijk â&#x201A;Ź 300,- betalen, is evt. ook bereid te helpen met b.v. boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon gezelschap houden. Tel. 0318-656415.

â&#x201A;Ź228.000,- tot â&#x201A;Ź233.000,- v.o.n. (excl. parkeerplaats ĂĄ â&#x201A;Ź15.000,-)

Makelaar:

Een project van:

Rijnsburgerweg 100 2231 AG Rijnsburg Telefoon: 071 - 40 51 616

/LMVWHQPDNHULM 5HVWDXUDWLHDWHOLHU .XQVWKDQGHO

Andreasplein 14 2225 GR Katwijk Telefoon: 071 - 40 76 144

www.woneninzomereik.nl

.2560$1

+DQGJHPDDNWHOLMVWHQ 3DSLHUHQROLHYHUIUHVWDXUDWLH *ODVNXQVWÂąVSLHJHOV

facebook.com/ParkRijnsoever

ZZZNXQVWLQOLMVWHQQO 7

Daphne, Marjan, Conny, Jannette, Wilemieke, Nienke en Wendy wensen iedereen

fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2012


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Door Rijnsburgse zandkunstenaar Gert van der Vijver

Het Schitterende Zand van Bethlehem

Kerstinloop Frederiksoord Buurtpreventie Frederiksoord sluit het jaar af met een kerstinloop, georganiseerd in samenwerking met Buurtvereniging De Gouden Sering. Zaterdag 17 december bent u van 15.30 tot 18.00 uur van harte welkom bij de skatebaan. En neem gerust uw kinderen mee. Zij kunnen een schilderijtje verven en een fotograaf maakt een foto van hen. Natuurlijk is er ook chocolademelk, glühwein en erwtensoep en een rad van fortuin waar u mooie prijzen kunt winnen. Buurtpreventie Frederiksoord hoopt deze middag veel mensen te mogen begroeten in de tent voor de skatebaan.

Op kerstavond brengt RKK hét kerstverhaal weer tot leven met prachtige zandtekeningen en de mooiste kerstmuziek. Nederlands bekendste zandkunstenaar, de Rijnsburger Gert van der Vijver, tekent het verhaal van de geboorte van Jezus en krijgt muzikale ondersteuning van bekende artiesten als Ralf Mackenbach, Do en Edsilia Rombley. Ook Rosa & Sera, finalisten van het Junior Songsfestival én de dochters van Gert van der Vijver zijn te zien in deze kerstspecial. Het Schitterende Zand van Bethlehem combineert traditionele kerstmuziek met een adembenemende kunstvorm: sandpainting. Een bijzondere beleving voor het hele gezin.

Nederlands bekendste zandkunstenaar Gert van der Vijver is vooral bekend van (internationale) programma’s als de Zandtovenaar en Sprookjes van Klaas Vaak. Ook schitterde hij in de laatste videoclip

van Marco Borsato en was hij dit jaar de slotact in Borsato’s stadionconcerten. Zandtovenaar Gert van der Vijver: ‘Wat dit programma zo bijzonder maakt is dat we in een mystieke setting met verwondering & zand, het schitterende verhaal van kerst tot leven brengen met prachtige muziek, geweldige artiesten én… mijn eigen dochters. Een unieke combinatie van mensen en talenten’, aldus zandtovenaar Gert van der Vijver. Zangeres Do maakte eerder dit jaar indruk als Maria bij het RKK-evenement The Passion. Met kerst is ze opnieuw te zien bij RKK en zingt ze Nederlands bekendste kerstnummers. Leo Fijen, hoofd RKK: ‘Kerst is het feest van de verwondering om het kerstkind. Wij brengen het kerstverhaal op toegankelijke en unieke wijze voor jong en oud. Met topartiesten en Nederlands bekendste zandtovenaar maakt RKK hét meest bijzondere kerstprogramma voor de hele familie’. Het Schitterende Zand van Bethlehem wordt uitgezonden op kerstavond 24 december om 17.20 uur op Zapp.

Gert van der Vijver aan het werk. (Foto: RKK Jean-Pierre Heijmans).

Kerstnachtdienst in FloraHolland Kerst bij Melange Locale Vanaf maandag 19 december is er weer een nieuwe uitzending van het tv-programma Melange Locale. Helemaal in kerstsfeer worden weer een aantal gasten aan de koffietafel verwelkomt. Zo komt de Nieuwjaarsduik ter sprake. Deze zal op 1 januari weer plaatsvinden in Katwijk aan Zee, een evenement dat honderden naar het strand lokt, kijkers en deelnemers.

Kerst en crisis hebben alles met elkaar te maken. Omdat de aarde in crisis was besloot God in actie te komen en deed Hij iets onverwachts, iets ongehoords. Kerst wás Gods antwoord op crisis, en dat is het nog steeds. Kerst & crisis is ook het thema van de jaarlijkse kerstnachtdienst in bloemenveiling FloraHolland (Laan van Verhof, Rijnsburg) op zaterdag 24 december om 22.30 uur. Henk Stoorvogel zal spreken en de bekende band Trinity zal, naast het begeleiden van de kerstsamenzang, ook eigen nummers spelen. De bloemenveilingveiling opent haar deuren om 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer info op de nieuwe website: www.floradiensten.nl. (Foto’s: pr).

Het JIVAK organiseert ook weer na de feestdagen een kerstboomverbranding, een traditie die in Valkenburg nog steeds in ere wordt gehouden. Annet Schaap is styliste en met haar wordt gepraat over haar werk en hoe je je huis simpel kunt restylen. Kok Pieter van Klaveren maakt in de studio lekkere hapjes voor de feestdagen, hapjes die van te voren kunnen worden bereidt, makkelijk en o zo lekker. Ook in deze uitzending worden weer mensen verrast, ditmaal wordt een boodschappen-

Traditionele kerstzangdienst met Teke Bijlsma

Kerstnachtdienst voor kinderen kar vol met producten uitgereikt. Natuurlijk is er weer het spelletje en de muziek neemt in deze kerstuitzending een speciale plaats in. Een tien man sterke gelegenheidsband onder de naam Casual Companie o.l.v. Jasper van Delft brengt vier nummers waaronder natuur-

lijk de kerstklassiekers. De moeite waard dus om weer af te stemmen op RTV Katwijk Melange Locale, te zien bij RTV Katwijk vanaf maandag 19 december t/m zaterdag 24 december en extra op tweede kerstdag 26 december rond de klok van 10.10 uur en 16.10 uur.

het aangezicht van God, beschikte God een plan om de mensheid met Zich te verzoenen. Het werk is niet alleen de viering van de geboorte van Christus, maar ook van Gods trouw in Zijn belofte. Mogelijk is dat het geheim waarom Jubilate dit stuk zo graag vertolkt. Dit keer niet onder leiding van Sander van Marion maar Aldert Fuldner. Te mogen getuigen van en vertellen over Gods werk met en in Zijn Schepping. Wat

is mooier dan om dat te doen juist in de periode rond kerst. Maar vergeet een ding niet. Een -gezamenlijk- gezongen ‘Ere zij God’ mag het hele jaar weerklinken; met of zonder Jubilate. Houdt u van zingen en spreekt Jubilate als koor u aan, kom eens kijken op maandagavond vanaf 19.30 uur in Tripodia. Nieuw leden zijn van harte welkom. Verdere bijzonderheden kunt u vinden op www.jubilate.nl.

Het is weer bijna kerst. Met kerst ga je vaak leuke dingen doen: naar opa en oma, lekker eten of spelletjes doen. Weet je wat ook leuk is? Om op kerstavond naar de kerk te gaan. Daar is namelijk een kinderkerstnachtdienst. Het is een kerkdienst in de avond speciaal voor kinderen. In deze dienst zal het kindertheater Simon en Zo er zijn. We zullen gaan zingen en kijken naar de voorstelling, maar ook zullen we actief meedoen met de voorstelling. Het is een theater voor jong en oud, dus alle opa’s, oma’s, pappa’s, mamma’s en kinderen vanaf 4 jaar zijn van harte welkom. Het is op zaterdag 24 december. We starten om 19.00 uur in de Immanuëlkerk. De deuren gaan om 18.30 open. Tijdens de dienst is er geen crèche aanwezig.

Zaterdag 17 december: ’De Belofte’

Al een flink aantal jaren is er vlak voor kerst een kerstzangdienst georganiseerd door Oranje Verenging Rijnsburg. Ook dit jaar vindt deze traditionele zangdienst weer plaats.

Kerstwandeling door Katwijkse duinen In de Katwijkse Zuidduinen wordt op zaterdag 17 december voor de zesde keer de kerstwandeling gehouden. Stichting Piek, organisator van de wandeling, wil de belofte van kerst onthullen aan de hand van een wandeling door de Zuidduinen van Katwijk, waar er een aantal verhalen uit de Bijbel voor u gespeeld en of uitgebeeld worden.

Met liederen als ‘Komt allen tezamen’ en ‘Er is een roos ontloken’ bent u in de Grote- of Laurentiuskerk in Rijnsburg op de juiste plek. Omdat kerst het feest waarbij we met elkaar de geboorte van Jezus mogen gedenken, feest van Licht, vreugde en van samen zijn is, zal Oranje Vereniging Rijnsburg op zaterdagavond 17 december weer een kerst-inn organiseren. Het zal een sfeervolle, muzikale avond worden. Organist Teke Bijlsma, bij vele bekend om zijn fantastische orgelspel en zijn improvisatietalent, zal deze avond voor u spelen. Zoals van hem bekend neemt hij zijn dochters en vriendinnen mee. Dit jaar neemt hij overigens ook zijn kleindochter Carline mee. Zij zal een solo met wisselzang zingen met de mensen in de kerk. Daarnaast zal mannenzanggroep Jeruël aanwezig zijn. Deze mannen zingen een aantal liederen die echt passen bij kerstfeest. De mannenzanggroep staat onder leiding van Maarten Verhoef. Ronald van Delft zal de mannen begeleiden op het orgel. Zijn dochter Martine speelt met enkele liederen op de fluit mee. De kerstzangdienst zal om 19.30 uur beginnen. Na de kerstzangdienst staan er buiten bij de inmiddels verlichte kerstbomen, twee marktkramen klaar. Hier kunnen de mensen die bij de kerstzangdienst aanwezig waren een lekker bekertje glühwein halen en een sneetje krentenbrood eten.

Op kerstavond, 24 december, wordt er door de drie kerken uit Valkenburg een mooie samenkomst georganiseerd in sporthal De Terp te Valkenburg. Ook dit jaar met muzikale medewerking van Valkenburgs Harmonie en de Cantorij. Het thema zal zijn ‘Parel in Gods hand’. De samenkomst begint om 21.30 uur, maar de zaal zal om 20.45 uur open gaan. We heten iedereen van harte welkom op deze bijzondere avond. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

‘Hoor de engel zingt’

‘The Promise of Christmas’ en Jubilate Dit muziekstuk wordt tijdens het kerstconcert op 21 december opnieuw uitgevoerd door het Katwijks christelijk mannenkoor Jubilate. De componist en lieddichter Dan Burgess zegt over zijn werk ‘The Promise of Christmas’ het volgende: ‘Het kerstverhaal is meer dan het verhaal van de geboorte van Jezus, want het begon allang daarvoor’. Ten tijde van de schepping. Toen de mens tot zonde verviel voor

Kerstsamenkomst in De Terp

De wandeling die zo langzamerhand zeer populair is geworden is gestart in 2005. Toen al stond de organisatie versteld van de belangstelling voor deze tocht. Door het visualiseren van de verhalen uit de Bijbel worden de bezoekers dichter bij het verhaal betrokken en tot nadenken gezet. Daar komt nog bij dat het avontuurlijk, romantisch en spannend is om, als het donker is, door de duinen te wandelen.

Vertrekpunt

Volgens het KNMI wordt het zaterdag niet zo koud als vorig jaar. Maar wel zo gezellig op de kerst-inn van de Oranje Vereniging. (Foto: pr). Bij de brandende vuurkorven kunt u elkaar even spreken en fijne en gezegende feestdagen toewensen. Vorig jaar was de kerst-inn op een koude avond, het had in Rijnsburg al gesneeuwd. De bekende kerstbo-

men op het Burg. Koomansplein, waren wit. Na de kerstzangdienst kwamen de mensen de kerk uit voor een bekertje glühwein en een sneetje krentenbrood, en het begon te sneeuwen. Een bijzonder moment! We hopen u daar te ontmoeten.

Het begin van het fietspad aan het eind van de zuid-Boulevard is het vertrekpunt van de wandeling. Tijdens de wandeling kunt u kennis maken met de verhalen van de Bijbel. Er wordt nog niets verklapt, maar het zal weer anders zijn dan vorige wandelingen. Vrijwilligers uit diverse kerken en gemeenten zijn hier al maanden voor aan het werk. De wandeling is voornamelijk gericht op kinderen. De wandeling is doorlopend, dus de bezoekers kunnen zelf het tempo bepalen, wat op-

stoppingen op de paden voorkomt. De wandeling is zo ingericht dat het redelijk te doen is met kinderwagens en rolstoelen. De wandeling duurt in totaal nog geen uur. Dit jaar zullen de herders wee r met de groepen meelopen en zij zullen u onderweg opwachten en aanspreken. Er valt onderweg van alles te beleven. Aan het eind van de wandeling is er voor iedereen

nog iets lekkers te eten en te drinken.Er is parkeergelegenheid in de buurt, maar niet zoveel. De organisatie zal er alles aan doen om de boel in goede banen te leiden, maar de oproep is ’kom zo veel mogelijk met de benenwagen of op de fiets’.

kerstbelofte. Kom en neem je vriend of vriendin mee en beleef deze kerst eens op een andere manier. U bent van harte welkom.

Kerst anders

Zuidduinen Katwijk, zaterdag 17 december, starten kan van 17.00 tot 19.00 uur.

Spannend, romantisch en heel echt… Kerstwandeling 2011. De


Kia Cee’d SW Brooklyn winter pack herindeeenteraad standig te oalitieakordwijkerdsperiode gheid.

uitgebracht aan, dat kerhout de jk als bads zou aanut ontleentt an melijk aan ltarelenteeltaredgebied rondgebied aarm mee , w waarmee h et g roottste het grootste uin- een n de D Duinurlijk Natuurlijk ok arnaast o ook

j digheid te kunnen investeren.

Gefuseerde Bollenstreek brengt prijs met zich mee

“Het zal een g grote rote k klus lus zij zijn jn o om md dee nderlijke g emeentelijke vijf afzonderlijke gemeentelijke ties o perationeel samen samen organisaties operationeel gen. De De eerste eerste jaren jaren zzal al a lle te voegen. alle tuurlijke een n a mbtelijke ccapaciapacibestuurlijke ambtelijke eit voor voor interne interne procesbeheersing procesbeheersing teit n odig zijn. zijn. Ook Ook lloopt oopt d ieuwe nodig dee n nieuwe g emeente iin n d zoektocht n aar gemeente dee zoektocht naar eeen en nieuwe nieuwe organisatiestructuur organisatiestructuur h et n iet ttee o nderschatten risico risico o p het niet onderschatten op b loedgroepenstrrijd. E en zzaak aak w aar bloedgroepenstrijd. Een waar m enig leidinggevende leidiinggevendee (ambtenaar)) menig vvaak aak g een rra aad m ee w eet een n d ie geen raad mee weet die vveel eel a andacht, begeleiding begeleiding en en stustuaandacht, rring ing vraagt. vraagt. N aast deze deze iinterne nterne o rNaast org anisatie-effecten, verliezen verliezen d ijf ganisatie-effecten, dee vvijf

r. 46

Gewetensvol Waarom W aarom iin n N Noordwijkerhout oordwijkerho G roenLinks ttégen égen d otie vvan an d GroenLinks dee m motie dee P vdA o ver d eigerambtenaar k on PvdA over dee w weigerambtenaar kon sstemmen temmen een n iin n d weede K amer dee T Tweede Kamer G roenLinks vó óór he et o ntslaan van van GroenLinks vóór het ontslaan w eigerambtenaren k on sstemmen. temmen. weigerambtenaren kon D ie vvraag raag h eb bben vverschillende erschillende Die hebben m ensen iin n Noordwijkerhout Noordwijkerhout g esteld mensen gesteld een n omdat omdat de de opstelling opstelling van van GroenGroenLLinks inks n ieet zzonder onderr h et n odige vvooroorniet het nodige o verleg ttot ot sstand tand k wam, iiss eeen en nanaoverleg kwam, d ere ttoelichting oelichting o p zzijn ijn p laats. dere op plaats. D otie vvan an d vdA b etrof Dee m motie dee P PvdA betrof eeigenlijk igenlijk ttwee wee a specten. aspecten. Alle ereerst h ad d ie ttot ot d oel o m zzogeogeAllereerst had die doel om noemde weigera ambtenaren, o fwel de weigerambtenaren, ofwel Buitengewoon A mbtenaar B urgerlijAmbtenaar Burgerlijke Stand, te verplichten ook ook huwelijhuwe en te laten voltrekken van p ken personen n gelijk geslacht en indien zij dit van eigeren de aans weigeren aanstelling te ontnemen dan wel ni niet te verlengen. De wet die hiera hieraan ten grondslag ligt, de Wet Openstelling Huwelijk van 21 december 2000, is op 1 april 2001 in werking getreden. Daarnaast had de motie tot

Paul Boon on iiss d dee geschreal eens geschreur vvoegoeg che auteur eiid aan cheidenheid alles steeds weer chrijven! Ik vond n goed en juist waar iedereen die te maken heeft. het punt waarop zit. Hoe je je potteert, het juiste

,

g j g 50.000.- voor het verkrijgen van een dergelijk inzicht. Wel gezien vanuit het belang van de burgers van Noordwijk. Voor wethouder Knapp is het duidelijk. Een dergelijk onde oe gaan gaa we niet et mede m derzoek financieren n. JL. cieren.

Cee d SW Brooklyn pakket t.w.v. € 2.000,- 

GRATIS set winterbanden en dakdragers GRATIS uitgestelde betaling tot 2013 of

door de Pv wisseling Uiteraard s punt van p vvan an gelijk h eb bben alss hebben geslacht. g esslacht. D zzowel ow wel van va tting in ng als van v dige maat d ig ge m sstellatie teellati lij m eet elkaar e met ne en Groen G nen de ze punte deze len n en van gro o grondgeda behandelin be d de landelij Kamer. Als lijk gebied ken, gaat persoon ri het odium vierkante c geval in te gedachte v fende amb

€ 1.250,- EXTRA inruilvoordeel O C C A S I O N S

Kenteken met opmaak 11-LS-LG 48-GGF-2 38-NJ-XK 48-TT-ZB 98-PP-RX 46-NV-XZ 04-JKZ-4 31-NP-KZ 40-LF-FZ 99-SJ-DB 05-PT-NK 54-HP-TJ 65-PR-BV 58-XX-SR 76-XT-ZR 89-ZD-RG 62-KLX-9 74-XX-BV 82-ZD-VN 20-ZD-VX 49-SH-GT 71-NX-JK 17-RG-LP 94-PK-BS 49-RP-NN 87-TD-DX 69-GSB-6 91-XP-HF 19-XZ-JX 55-JX-ZN 21-XL-GD 18-HPS-5 07-TX-XL 31-ZG-KT 27-PG-VG 24-PDX-6 95-XN-PJ 16-RB-TV 60-XB-GD 05-XG-DJ 38-JJ-XT 43-PH-PZ 50-TF-ZN 96-TZ-NL 87-XD-SN 54-XT-PG 63-SF-DG 91-RG-DV

Merk

Model

Uitvoering Commercieel

Brandstof

Transmissie

Tellerstand

Audi Audi Citroen Dodge Fiat Ford Ford Ford Honda Hyundai Hyundai Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Kia Mitsubishi Mitsubishi Nissan Opel Opel Opel Opel Opel Peugeot Renault Renault

A3 A3 C3 Caliber Idea Fiesta Ka Ka HR-V Matrix Tucson Carens Carens Carens Carens Carens Cee D Cee D Cee D Cee D Cerato Opirus Picanto Picanto Picanto Picanto Picanto Picanto Picanto Rio Rio Rio Rio Rio Rio Sorento Sorento Colt Colt Qashqai Corsa Corsa Corsa Corsa Zafira 207 Clio Megane Scenic

1.6 75KW 3D AMBITION 1.9TDI 77KW 3D AMBIENTE 1.4I EXCLUSIVE 1.8 SXT 1.4 16V EMOTION DUALOGIC 1.25 16V 51KW 3D CORE 1.2 51KW TREND 1300 51KW TREND 1.6I 5D 1.6I COOL 2.0I CVVT 4WD STYLE 1.8 LS 1.8 16V EX AUT4 2.0 CVVT 5ZIT XECUTIVE 2.0 CVVT 5ZIT XTRA 2.0 CVVT 7ZIT XECUTIVE 1.4 CVVT FIFTEEN SPORTYWAGON ISG 1.6 CVVT XECUTIVE SPORTYWAGON 1.6 CVVT XECUTIVE SPORTYWAGON 2.0 CVVT XCLUSIVE 2.0 CVVT EX HATCHBACK SPORT 3.5I V6 GL AUT5 1.0 LX 1.0 LX 1.0 LXE 1.0 MBITION FIFTEEN 1.0 MBITION XECUTIVE FIRST EDITION 1.3 5DRS LS 1.4 FESTIVAL 1.4 XPECT 1.4 FESTIVAL 1.4 FESTIVAL 1.5 5DRS LS ICE 2.4 X-TRA 2WD Traveller-Pack 3.3 V6 F4WD ADVENTURE AUT5 1.3 5DR INFORM COOL PACK 1.3 CZ5 INVITE ALLSHIFT 1.6 5D 2WD VISIA LOOK Z1.0XE 12V 3-DRS ECO EASYTRONIC Z1.2XE 16V 3-DRS MAXX EASYTRON. 1.2 16V 3-DRS SILVER 1.4 16V 5-DRS BUSINESS 1.6 16V TEMPTATION XR 1.4 16V 3-DRS 1.4 16V 100 3-DRS DYNAMIQUE COMF 1.6 16V DYNAMIQUE LUXE

Benzine Diesel Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine Benzine

Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Automaat Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Automaat Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Automaat Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Automaat Handgeschakeld Automaat Handgeschakeld Automaat Automaat Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld Handgeschakeld

79789 143995 102381 54366 76687 45114 16207 39825 113971 51333 86384 74848 79341 87251 47098 49854 28615 48020 85073 63640 32101 196858 106939 99438 79499 52300 10372 28893 25123 76601 27531 44415 78987 33765 95135 12 57081 92157 14158 74660 98289 62345 68780 84976 92349 32851 77774 98075

Autobedrijf Kleverlaan B.V. NOORDWIJKERHOUT Gieterij 2 Tel. 0252 37 37 24 www.autobedrijfkleverlaan.nl *Vraag naar de voorwaarden

Showroomprijs 7.950,00 13.450,00 4.450,00 11.950,00 6.950,00 5.250,00 8.250,00 3.950,00 6.950,00 7.450,00 10.500,00 2.950,00 7.450,00 12.950,00 11.750,00 14.900,00 15.950,00 13.950,00 14.750,00 13.950,00 7.950,00 4.950,00 4.500,00 3.950,00 5.250,00 5.900,00 7.400,00 6.400,00 6.950,00 2.250,00 7.950,00 9.250,00 7.750,00 8.950,00 4.250,00 36.495,00 17.450,00 6.950,00 9.750,00 15.750,00 3.950,00 6.250,00 6.250,00 8.750,00 12.600,00 8.500,00 7.950,00 8.450,00


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 DECEMBER 2011

Voor een maatje minder... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding. Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Na

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat. og slechts Een behandeling kost € 35,-

N n 12 plaatse r a a b ik h sc be

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027 Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Lezers Schrijven Dubbel gevoel VVD in Visserijschool-dossier De VVD-fractie is blij verrast door de laatste ontwikkelingen in het Visserijschool-dossier. Woningcorporatie Dunavie ziet plotseling af van sloop en erkent nu dat het gebouw aan de Sluisweg culturele en historische waarde heeft. De VVD-fractie houdt wel een dubbel gevoel over m.b.t. het Visserijschool-dossier. Enerzijds is de VVD-fractie blij dat Dunavie nu het culturele en historische belang van het gebouw onderkent. Door het behoud van de Visserijschool blijft een gezichtsbepalend en markant gebouw behouden. Daarmee liggen diverse kansen in het verschiet. Anderzijds betreurt de VVD-fractie de gang van zaken in het Visserijschool-dossier. De huurders van het gebouw (visserijonderwijs én kinderopvang) hebben het in de afgelopen jaren niet makkelijk gehad. De VVD is dan ook blij dat het visserijonderwijs in Katwijk de beschikking krijgt over moderne onderwijshuisvesting. Hiermee komt een einde aan jarenlang achterstallig onderhoud, slechte onderwijsomstandigheden en onzekerheid over de toekomst. De VVD heeft zich in het verleden sterk gemaakt voor behoud van het visserijonderwijs én behoud van de school in Katwijk. In 2009 werd daartoe nog samen met de SGP een motie ingediend. De VVD hoopt verder dat de vestiging Pippeloentje van Kinderopvang Katwijk, nu nog gevestigd in de Visserijschool, duidelijkheid wordt verschaft over de nabije toekomst. Ingezonden VVD Katwijk

Andreashofje eindelijk in oude glorie hersteld Eindelijk. Als er één woord van toepassing is op het Andreashofje naast de Oude Kerk in Katwijk aan Zee, dan is het dat wel. Eindelijk. Omdat er jarenlang gesproken werd over renovatie. Omdat het jaren duurde voor het renovatieplan werd goedgekeurd. Omdat die renovatie verschillende keren werd uitgesteld. Omdat het aanzicht van het Andreashofje ieder jaar verslechterde. Maar nu is dat allemaal verleden tijd. Morgen wordt de eerste sleutel overhandigd en is de renovatie klaar. Eindelijk. De stichting 12 Woningen Oude Kerk diende al in 2004 een plan voor vervangende nieuwbouw voor de karakteristieke seniorenwoningen in bij de gemeente Katwijk. De gemeente wees dat plan na enige tijd af, omdat het hofje is aangewezen als gemeentelijk monument. Echt oud zijn de huisjes trouwens niet. Die zijn in 1950 gebouwd met ‘bouwmaterialen van veelal een beperkte kwaliteit’ en ‘onvoldoende ventilatie’, bleek uit onderzoek. Het hofje werd begin jaren 80 al gerenoveerd Terwijl de huisjes steeds verder verpauperden, kwam er in 2008 een renovatieplan. Raming van de kosten: 1,2 miljoen euro. Na enige aanpassingen werd dat plan in maart 2010 goedgekeurd door de gemeentelijke welstandscommissie. ‘De plannen zijn goed tot in detail doordacht en uitgewerkt en laten het gevelbeeld volledig intact. Het is jammer dat een paar trappen verbreed en daardoor vervangen worden, maar gezien de wensen om stoelliften langs de trappen aan te

Donderdag 29 december staat Gers Pardoel op het Frizzzfeest in Katwijk. Net als vorig jaar vindt dit feest plaats in een van de tenten van het SKA oud- en nieuwfeest op de parkeerplaats bij Scum aan de Noordduinseweg. Het speciale van dit feest is dat het alleen voor jongeren tussen de 12 en de 16 jaar is. Heb jij dus zin om knallend 2011 uit te gaan, dan mag je dit feest niet missen. Entree is € 2,- en een drankje heb je al

Netjes houden van buurt ‘heel gewoon’

De gemeente Katwijk huldigt al sinds 2004 jaarlijks inwoners, die zich inzetten om hun straat of buurt opgeruimd te houden. Wie er een speldje verdienen, wordt bepaald door de bewoners zelf. In de media wordt een oproep gedaan om kandidaten aan te dragen. Ook dit jaar leverde dat weer tal van nieuwe aanmeldingen op, waarvan sommige al jaren actief zijn in hun buurt.

Volhouders Verschillende kandidaten voor het speldje zijn in voorgaande jaren al eens geëerd. Wethouder Mostert vond dit een goed teken: ‘Daaruit blijkt dat u het al die tijd al volhoudt. En blijkbaar is er dit jaar weer iemand die vond dat u daar toch eens een speldje voor verdient.’ De opruimers die eerder al een speldje kregen, kregen die niet nogmaals. Dat speldje is namelijk al die jaren onveranderd gebleven.

Wel kreeg iedereen een oorkonde, een bos bloemen en een persoonlijk woord van dank van de wethouder. Voor het eerst kreeg iemand van buiten Katwijk de ZAP-speld. Noordwijker S. van der Ploeg kreeg een Katwijks speldje, omdat hij niet alleen opruimt in zijn eigen woonomgeving, maar ook het strand tussen Noordwijk en de Katwijkse Uitwatering. Vooral glas laat hij op zijn bijna dagelijkse tochten niet liggen, omdat het gevaarlijk is. Katwijker D. W. Haasnoot uit de Prinses Marijkelaan had niet verwacht dat hij een speldje zou krijgen, omdat hij bij de gemeente werkt. Hij werd voorgedragen door een buurman, omdat hij altijd zoveel aandacht besteedt aan het schoonhouden van de straat en de slop.

Genomineerd De 82-jarige Rijnsburgse mevrouw A. Zwaan uit de Petronella van Saxenstraat kreeg van Dunavie al eens een bloemetje voor het bijhouden van de straat. Mevrouw G. Rietveld uit Hoornes-Rijnsoever is voorgedragen door haar beide zusters, waarvan er één in Rijnsburg woont. Mevrouw E. van Rhijn uit dezelfde wijk werd genomineerd door haar buurvrouw, mevrouw W. van Duyvenvoorde, die zelf ook regelmatig opruimt.

brengen, een logische consequentie van het gebruik van het hofje’, was het commentaar van die commissie. Na het aanvragen van de nodige vergunningen, werd de start van

Gers Pardoel op Frizzzfeest

Blijk van waardering voor ZAP’ers

Er zijn afgelopen maandag op het gemeentehuis weer flink wat ZAP-speldjes uitgereikt aan zogenoemde ZwerfAfvalPakkers. Dat zijn inwoners die zwerfafval hun woonomgeving opruimen. De speldjes werden uitgereikt door wethouder Gerard Mostert, die benadrukte dat het speldje een ‘blijk van waardering is namens de gemeenschap’.

Het Andreashofje wordt morgen opgeleverd. (Foto: A. van Duijvenvoorde).

Mevrouw N. Prins uit Rijnsburg kreeg in 2006 al een ZAP-speldje en blijft tot op de dag van vandaag nog steeds de straten netjes houden. Haar dorpsgenote M. KlokSchaart heeft al een speldje, maar werd dit jaar voorgedragen door een andere buur. Mevrouw J. Kuyt -Jonker veegt in de Willy Sluiterstraat in het zeedorp alle peuken, blikjes en andere rommel op en is door een groepje buren voorgedragen. W. Haasnoot uit de Waal Malefijtstraat werd bij de uitreiking toegesproken door de wethouder én zijn buurvrouw. L. de Goey houdt op het Noordeinde in Katwijk aan Zee het hele hofje schoon. Een volhouder is ook J. Tangeman uit de Tramstraat, die in 2007 al een speldje kreeg. Hij werd opnieuw voorgedragen. B. Heemskerk uit Rijnsburg was niet aanwezig, maar namens hem nam een buurman het speldje in ontvangst. Later deze maand in de vergadering van de bewonerscommissie zullen de buren het speldje gezamenlijk aan Heemkerk uitreiken. Veel van de gehuldigden zijn het erover eens dat ze het eigenlijk heel gewoon vinden om de boel in hun buurt netjes houden. Ze zijn het er ook over eens, dat het leuk is om op deze manier een blijk van waardering te krijgen.

voor €1,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Scum vanaf vrijdag 9 december. Het aantal kaarten is beperkt dus zorg dat je snel je kaarten haalt en niet achter het net vist. De deur gaat open om 19.30 uur en we sluiten om 23.30 uur. De zzz in Frizzz betekent: zonder tabak, zonder alcohol en zonder drugs! Bij de entree wordt er gecontroleerd of je drank en/of drugs bij je hebt. Ook op indrinken wordt gecontroleerd. Als je van tevoren gedronken hebt mag je helaas niet naar binnen. Deze Frizzzparty wordt georganiseerd door Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA), FactorW en het Platform Kocon onder het motto ‘Jong en alcohol? Dat mixt niet!’.

Kerstnachtdienst Ontmoetingskerk In de Ontmoetingskerk is er op zaterdag 24 december een kerstnachtdienst. In deze dienst wordt de kerstcantate ‘Jezus, het Licht der wereld’ van Jan Vermeulen uitgevoerd door christelijk gemengd koor Cantate Deo onder leiding van Steven van Wieren. Verder wordt medewerking verleend door Wim Hagen (orgel) en Bea Vooijs (dwarsfluit). Ds. J. Smit zal de meditatie verzorgen. Het thema is: ‘Ik ben het Licht der wereld’. Aanvang van de dienst: 21.30 uur. De Ontmoetingskerk kunt u vinden aan de Nieuwe Duinweg 64, 2224 EG Katwijk. U bent hartelijk welkom.

Jeugddienst Dorpskerk De kerst komt er weer aan, een tijd vol sfeer en gezelligheid. De kerst een tijd dat we mogen gedenken dat Jezus is geboren. God zond Zijn Zoon naar de aarde om ons te redden. Wat is dat eigenlijk bijzonder! Waarom kwam Jezus eigenlijk zo kwetsbaar en klein naar ons toe? Martin Brand zal het thema ‘De Redder die kwam’ verder uitdiepen. Ook zal hij met en voor ons zingen. Dus kom naar de Dorpskerk, Kerklaan te Katwijk a/d Rijn. Om 18.20 uur starten we met zingen, de dienst begint om 18.30 uur.

de renovatie gepland in september 2010. Maar dat werd uitgesteld. Afgelopen februari ging eindelijk de langverwachte renovatie van start. In de afgelopen tijd is er keihard

gewerkt en zijn de woningen aangepast aan de huidige eisen, met meer leefruimte op de begane grond en nieuwe hardhouten kozijnen met dubbel glas. De steile trap is ver-

Boetzolderpop nog meer in teken van visserij Het Boetzolderpopfestival wat traditiegetrouw in de laatste week van het jaar gehouden wordt, wordt er dit jaar eentje van grotere omvang. Het festival wat altijd al in het teken stond van de visserij krijgt een nog maritiemer karakter doordat er een kindermiddag aan wordt gekoppeld waarbij twee vooraanstaande Katwijkse visverwerkingsbedrijven een rol zullen spelen. Popmuziek, de visserij, kinderen…. gaat dat wel samen? Volgens organisator Ton Frissen wel. Toen hij in 2005 het eerste festival voorbereidde, deed hij dat bewust in de week tussen kerst en oud en nieuw. Een week waarin visserslui thuis zijn vanwege de behouden teelt. Boetzolderpop (de naam verraadt het al) was vooral opgezet om mensen uit de visserij een avondje uit te bieden. En dat werkte. Het festival werd gepromoot in de visserijsector en bracht heel wat visserslieden op de been. En tezamen met de toeloop van het ‘gewone’ concertpubliek, had dat tot gevolg dat Frissen al daags voor het festival een rondje Katwijk moest rijden om “uitverkocht”-stroken over de aankondigingsposters te plakken. “Omdat ik steeds vaker en langer voor mijn werk in het buitenland verbleef, ben ik gestopt met Jamming, het organisatiebureau van waaruit ik de evenementen organiseerde. Daarin ligt ook de verklaring waarom Boetzolderpop een jaartje overgeslagen heeft. De reden dat ik het nu weer oppak, is omdat men mij vanuit de visserijsector hiervoor benaderde. Daarbij speelt ook het feit, dat ik moeilijk ‘nee’ kan zeggen tegen dingen die ik heel leuk vind om te doen, een kleine rol haha”, grapt Frissen.

Activiteiten Het evenement zal plaats vinden in sporthal Cleijn Duin. Een locatie die groot genoeg is om iedereen die

wil komen ook te kunnen huisvesten. “En ook op het nieuws dat ik er nu een kindermiddag aan koppel, zal ik best wel weer de nodige reacties krijgen. Men geeft doorgaans snel commentaar en werpt allerlei bezwaren op als iemand iets onderneemt wat niet standaard is. Maar laat mij maar lekker eigenwijs zijn want, om in visserijtermen te blijven: alleen dooie vissen zwemmen met de stroom mee!”. Het zal een week worden waarin het thema ‘visserij’ centraal zal staan. Frissen ziet deze week ook een beetje als de wintereditie van de Visserijdagen die helaas door een te late reactie vanuit de gemeente niet door konden gaan. Allereerst is er op woensdag 28 december het Visserijzaalvoetbaltoernooi. Een evenement waar men van oudsher voor warm loopt en waar de visserslui zich massaal in teams voor aanmelden.

Kindermiddag Doelstelling van deze middag is om kinderen op een vermakelijke manier vertrouwd te maken met het eten van vis. In samenwerking met Ouwehand visverwerking en Parlevliet & van der Plas Haringhandel zullen we veel leuke activiteiten opzetten en die middag ook de kinderen diverse dingen laten proeven. Het Katwijkse KidsJumping en dj Ricardo van Kidz Hitz is reeds benaderd om een leuk en boeiend programma op papier te krijgen. Zij weten als geen ander wat nodig is om de jeugd te boeien. Springkussens, stormbanen en leuke acts worden geregeld om de kinderen deze middag te vermaken. Leuk als vakantievermaak maar ook een mooie gelegenheid om je verjaardagspartijtje te houden. Dus zet deze middag (30 december) maar vast in je agenda. De entree is € 5,deze middag met één consumptie gratis. Ouders en begeleiders boven de 16 jaar hebben vrij toegang. In goede samenwerking met de gemeente zal er ‘s avonds ter afsluiting een groot festival gehouden worden. Het thema van Boetzolderpop

2011 is Crazy Pianos & Friends. Crazy Pianos kennen we, maar wie de ‘friends’ zijn dat blijft nog even geheim. Het programma is op een haar na rond en ziet er spannend uit. Hoewel we met het definitieve programma niet eerder dan september naar buiten treden, kunnen er wél al kaarten worden besteld via de website www.boetzolderpop.nl. Het is van groot belang dat visserijevenementen blijven bestaan binnen Katwijk. De visserij zal namelijk altijd onderdeel uit blijven maken van de Katwijkse cultuur.

Kaartverkoop Op de website van www.boetzolderpop.nl kunnen nu al kaarten worden besteld. Tevens is er op de site een prijsvraag te vinden waarmee u toegangskaarten of een vispakket kunt winnen. Het vispakket word samengesteld en ter beschikking gesteld door Ouwehand en Parlevliet & van der Plas uit Katwijk. Tevens is de organisatie van Boetzolderpop op zoek naar leuke foto’s met een maritiem tintje. Heeft u een leuke foto van uzelf evt. met vrienden, kennissen, collega’s of familie, stuur deze dan op naar info@ boetzolderpop.nl. Onder de leukste inzendingen worden gratis kaartjes verloot. De winnende foto’s worden op 30 december getoond op een groot scherm naast het podium.

Kerstnacht in Triumfatorkerk Simply the best! Wie zijn de sterren van deze tijd en wie is nou de echte ster? Hierover zullen we het hebben in de kerstnachtdienst op 24 december in de Triumfatorkerk. De band Alive zal de sterren van de hemel spelen en we zullen samen met hen zingen. Ds. Luinstra zal tijdens de dienst over het thema vertellen. Om 22.00 uur zal de dienst aanvangen, maar we beginnen al iets eerder met zingen. Iedereen is van harte welkom.

Muziek met ballen op Rock4Life Oudejaarsparty Rockliefhebbers komen vrijdag 30 december volledig aan hun trekken op de Rock4Life Oudejaarsparty 2011 in Tripodia Katwijk. Met op het podium de Katwijkse band eLBee en de roemruchte classic rockcoverband Van Beukenstein beloofd het een echte ‘Rock till you drop’party te worden.

Wethouder Gerard Mostert (middenachter) met de onderscheiden ZAP’ers. (Foto: A. van Duijvenvoorde).

vangen, zodat het plaatsen van een stoeltjeslift mogelijk is. Morgenochtend wordt er een officieel punt gezet achter de renovatie door de overhandiging van de eerste sleutel.

Van Beukenstein is zonder enige twijfel één van de beste classic-rock coverbands van Nederland. Met een unieke setlist die je zelden hoort op de Nederlandse podia onderscheid Van Beukenstein zich duidelijk van de vele andere coverbands. Onder leiding van zanger en oud Katwijker Cees Bergman (o.a. Catapult en Rubberen Robbie) wordt het publiek door Van Beukenstein meegenomen naar de rockperiode van de jaren zeventig en begin jaren tachtig. Het repertoire, dat bestaat uit nummers van o.a. Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep, Van Halen en vele andere rockgiganten,

Oudejaarsparty in Tripodia. (Foto: pr). wordt tot in perfectie gespeeld en het wordt voor de liefhebbers absoluut genieten geblazen. Speciaal voor de Rock4Life Oudejaarsparty zal de band een aantal nieuwe nummers spelen, welke dat zijn blijft natuurlijk een verrassing. Vorig jaar speelde de band de sterren van de hemel en dit jaar zal het niet an-

ders zijn. Een avond vol met nostalgische rock, dampende gitaren, strakke drum en bas partijen, ronkende keyboards en een zanger met een enorm vocaal bereik dat is… Van Beukenstein! De uit Katwijk afkomstige band eLBee (Lekker Belangrijk) zal de

avond op gang gaan brengen. De band heeft het afgelopen jaar een geweldig visitekaartje afgegeven met optredens bij o.a. House of Rock, de Kattukse Nach en op het Noordzeefestival. Bij alle optredens ging namelijk het dak eraf. eLBee is een zeer energieke band met een geweldige performance. Waar bij Van Beukenstein de nadruk ligt op classic rock, speelt eLBee meer de moderne rock vanaf de jaren negentig tot heden. Een reportoire met o.a. nummers van Nirvana, Foo Fighters, Kings of Leon, Papa Roach, Rage Against the Machine en Metallica. Ook eLBee heeft voor de Oudejaarsparty speciaal een aantal nieuwe nummers in petto. Hou je van lekkere stevige rockmuziek dan is Tripodia 30 december ‘the place to be’. Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij Shell de Jong, Julianalaan, Katwijk; Versteegh Jeans, Andreasplein, Katwijk en bij Tripodia Katwijk. Online kan je kaarten bestellen via www.rock4life.nl.


...alles in huis Makelaardij Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 02 www.hoevensmakelaardij.nl

Assurantiën Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 01 www.hoevens.nl

Makelaardij/Assurantiën Dorpsstraat 48 2211 GD Noordwijkerhout Tel. 0252 34 86 61 www.hoevens.nl

Katwijks Hypotheekhuys Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 04 www.katwijkshypotheekhuys.nl

OPEN DAG Zaterdag 17 december van 11.00-13.00 uur

Businesskwartier ‘t Heen Lageweg te Katwijk Vanaf € 179.0 00,v.o.n. excl. bt w

Vanaf ,0 0 5 . 7 €6 v.o.n. w t b . l c x e

Diverse units (begane grond + verdieping) - multifunctionele ruimte voor kantoor, showroom of bedrijfsruimte - ook ideaal voor opslag, caravan, oldtimer of boot - hoogte: circa 3 meter per laag - begane grond: 3,80 x 7,50 meter (per laag), totaal 57 m2 - geïsoleerde overheaddeur (inclusief loopdeur) - koop of huur (met koopoptie)

www.businesskwartier.nl U bent van harte welkom om de units van binnen en buiten te bekijken. Onder het genot van een kopje koffie, thee of glühwein bespreken we graag alle mogelijkheden met u! Uiteraard ligt er voor iedere bezoeker een presentje klaar! WWW.HOEVENSMAKELAARDIJ.NL

WWW.HOEVENS.NL

WWW.KATWIJKSHYPOTHEEKHUYS.NL

RB_week_50  
RB_week_50  

INTERTOYS Budget Wijkraad Valkenburg Kerstactiviteiten JUWELIERSSHOP n I G I Deze week bij u als folder in de bus: Advertenties: (071) 40229...

Advertisement