Page 1

Pasta’s | Tapas | Pannenkoek | Vis en vlees Maar natuurlijk ook voor een kopje koffie of thee

De Rijnsburger

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011 - 60e JAARGANG, NR.39

Elke week gratis huis aan huis in Rijnsburg en Valkenburg Boulevard 68 T (071) 401 00 09 www.friendskatwijk.nl

LKENBURGER’

EN ‘DE VA WAARIN OPGENOM

Advertenties: (071) 4022901/ 06 53726715 t advertentie@derijnsburger.nl

t

Redactie: 071-4022901 tredactie@derijnsburger.nl

Gezocht: alerte oren en ogen

So you think you can‌‌ Voorafgaand aan de kerkenveiling op vrijdag 18 november wordt in De Voorhof een talentenwedstrijd gehouden. Zingen, muziek maken, een bijzondere voordracht, een conference, of iets anders dat mooi of origineel of perfect of amusant is, is welkom. Het optreden mag ongeveer drie minuten duren. Een deskundige jury zal het optreden beoordelen. Geef je snel op bij Willeke de Winter, tel. 0640481772 of 4026119 of e-mail: j.w.dewinter@wanadoo.nl.

Wethouder Udo is een ‘Kattuker’ Wethouder Thijs Udo mag zich een Katwijker noemen. De wethouder laat de gemeenteraad schriftelijk weten, dat hij zich per 25 augustus heeft ingeschreven als ‘ingezetene van onze gemeente’. Daarmee is de wethouder zijn belofte aan de gemeenteraad nagekomen; voor 1 september verhuizen van Scheveningen naar Katwijk. Volgens de wet moet een wethouder wonen in de gemeente waar hij werkzaam is. Scheveninger Udo kreeg na zijn aantreden als wethouder een jaar de tijd om te verhuizen. Vanwege de slechte huizenmarkt werd die termijn niet gehaald. De wethouder vroeg de raad om nog een jaar ontheffing, maar daar maakte de raad een half jaar van.

Dierendag-feest bij Tuincentrum de Mooij Naar harte lust dieren aaien en kijken. Dat kan op zaterdag 1 oktober voor dierendag bij Tuincentrum de Mooij in Rijnsburg. Naast een heuse kinderboerderij met ganzen, kippen en schapen, maar ook alpaca’s, kunnen de kinderen tussen 14.00 en 16.00 uur een gratis ponyrit maken. Ook is de dierenambulance aanwezig waar iedereen een kijkje in mag nemen. Naast de leuke dierenverblijven, speeltjes, snacks, kunt u op de dierenafdeling allerlei aantrekkelijke aanbiedingen vinden. En als je met je eigen huisdier langskomt krijgt je huisdier nog een goodybag ook. Tenslotte zijn er nog verschillende acties, zoals 40% korting op alle buitenpotten en waterplanten. Kunt u nu onze vernieuwde sfeerafdeling bezichtigen met de nieuwste en leukste najaarsartikelen en kunt u zich nog inschrijven voor de winter Weber bbq workshop die wordt gehouden op donderdag 24 november. De kinderboerderij staat er op zaterdag 1 oktober van 9.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en de aanbiedingen op www.tuincentrumdemooij.nl.

Werk in uitvoering Reconstructie voetpaden en parkeervakken Reconstructie op de Kleipettenlaan vindt plaats op het weggedeelte tussen de Pieter Breughelstraat en de Rembrandtsingel. In de uitvoeringsplanning zijn ook werkzaamheden aan de openbare verlichting opgenomen. De Kleipettenlaan tussen de Geesterwaardenlaan en Rembrandtsingel is afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding ingesteld. Op dit moment kan er ook verkeer plaatsvinden via de Kleipettenlaan naar de Christinalaan. De fysieke afsluiting is tijdelijk weggehaald voor bewoners en hulpdiensten. Deze situatie duurt t/m vrijdag 23 september. Totale afronding: begin oktober. Op Sandtlaan tussen Kleipettenlaan en Baron van Wassenaarstraat. Het verkeer wordt begeleidt tussen 7.00 en 17.00 uur met tijdelijke verkeerslichten. Er ĂŠĂŠn rijbaan beschikbaar is. Afronding: begin november.

Is de nieuwe lunchroom/cafetaria in de Kerkstraat nu een verlevendiging of een aantasting van het woongenot? Enkele buren willen het etablissement niet op deze plek hebben. (Foto: NK).

Nieuwe lunchroom Kerkstraat smaakt buren niet De buren zijn niet blij met de komst van de lunchroom/cafetaria op Kerkstraat 4. Overlast van hangjeugd, walmende bakluchten, het geluid, opstoppingen in de smalle straat door vrachtwagens en fout geparkeerde auto’s en ook scooters en fietsen, de klachten stapelden zich vorige week op tijdens de hoorzitting van de Bezwaarcommissie. De uitbater vindt het maar overdreven. En de gemeente zit wat ongemakkelijk tussen de kemphanen ingeklemd. Door Nico Kuyt Voorheen was in het pand Foto Kruyt gevestigd. Inmiddels is de lunchroom/cafetaria acht weken open. Voor de vier bezwaarmakers is sindsdien het woongenot in hun ogen verknoeid. Het is ontzettend druk in de straat geworden. Vrachtwagens staan hinderlijk op de weg en de doorstroming stokt. En dan die fietsen en scooters die de stoep en uitritten blokkeren. Een mevrouw met een rollator, daar

is vanwege de fietsen al een ongelukje mee gebeurd. Daarnaast is het bijna onmogelijk om de auto nog te parkeren. Ook de openingstijd tot acht uur ‘s avonds wordt volgens hen overtreden. Het eethuis veroorzaakt herrie in de straat en hangjeugd staat buiten te lummelen. Nu zegt de gemeente wel dat de lunchroom/cafetaria een verlevendiging is van het hart van Rijnsburg, en in De Hoftuin kunnen de bezwaarmakers daar nog iets van voorstellen. Maar in de Kerkstraat is het niet een verlevendiging, maar een blokkering. Het ergste nog zijn die bakluchten die de woningen binnendringen. Op het pleintje achter het pand blijft de walm heel vaak hangen. De pijp is gewoon niet hoog genoeg. ‘Mijn huis ruikt voortdurend naar een snackbar’, aldus een buurvrouw. Vanwege de dampen kunnen de ramen van de slaapkamers niet meer worden opengezet.

Baklucht De ambtenaar van de gemeente geeft evenwel hiertegen aan dat de uitbater voor wat betreft de bakluchten zich moet houden aan de milieuregelgeving. Anders start een

handhaving. Er is een inspecteur langs geweest en de pijp was inderdaad niet in orde. Er is een voorlopige oplossing getroffen door een straalkap. De uitbater voegt hieraan toe dat hij, samen met de gemeentelijke bouw- en woningtoezicht, binnenkort gaat kijken hoe dit probleem het beste kan worden opgelost. Want om boven de huizen uit te komen moet de pijp vanaf het platte dak dertien meter de lucht in. En die moet wel ergens aan worden vastgemaakt. Daar ligt nog een knelpunt.

Handhaven Dat er sprake is van overdadige geluidsoverlast wuift de ambtenaar eveneens weg. Komt er teveel herrie uit de lunchroom, dan kan de gemeente ertegen optreden. En voor het parkeren is er in de omgeving voldoende gelegenheid. Tegen fout parkeren staat ook handhaving open. De uitbater meldt daarbij nog dat de fietsen die voor zijn etablissement staan, klanten van de naastgelegen kapper zijn. Al enkele malen heeft hij deze verwijderd. Hij houdt zich bovendien strikt aan de openingstijden, maar na acht

uur moet er schoongemaakt worden. Maar de oven staat stipt om acht uur uit. En dat er een aantal vrachtwagens in de straat hebben gestaan, is naar zijn mening heel logisch te verklaren. Dat is vanwege de opstart van zijn etablissement. De onderdelen van de inrichting zijn met verschillende vrachtauto’s aangevoerd. Dit is echter een eenmalig gebeuren. De bezwaarcommissie gaat de bezwaren nu beoordelen. Zij zal binnenkort aan b&w een advies verstrekken of het gegrond of niet zou moeten worden verklaard.

Onlangs heeft iedere inwoner van de gemeente een brief ontvangen met daarin de vraag of u zich wilt aanmelden voor Burgernet. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie, bedoeld om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Bent u alert en betrokken bij uw eigen buurt? Wilt u een concrete bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving? Geef u dan op als actief deelnemer van Burgernet. Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en(medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Na een melding van bijvoorbeeld een inbraak of vermissing start de politiemeldkamer een Burgernetactie op. Bent u Burgernetdeelnemer, dan krijgt u direct een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per sms met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon, voertuig of object. En het werkt! Dat Burgernet een actieve bijdrage levert aan de veiligheid van uw buurt is in Leeuwarden, Utrecht, Gouda, Ede en Delft al succesvol aangetoond. Het betrekken van burgers bij veiligheid in hun eigen wijk draagt zichtbaar bij aan het vergroten van de kans op de heterdaad opsporing van een verdachte of het terugvinden van vermiste personen. Aanmelden kan nu. In november start Burgernet in Katwijk, maar aanmelden kan nu al op www.burgernet.nl via de button ‘aanmelden’. Er zijn inmiddels al zeshonderd aanmeldingen. Doet u ook mee? Uw medewerking is noodzakelijk om Burgernet in de gemeente Katwijk tot een succes te maken.

De gemeente is, zoals het college van b&w schrijft, trots op het cultuurhistorisch erfgoed. Het voor het nageslacht bewaren van het plaatselijke erfgoed is een belangrijke opdracht die het college heeft meegekregen van de huidige coalitie. De redenen waarom gebouwen

Bescherming In de gemeenten Rijnsburg en Valkenburg bestond de gemeentelijke monumentenlijst nog niet. Daardoor bleken de karakteristieke huizen in de Koestraat onbeschermd en werden de panden verkocht. Op initiatief van Anne Post nam de gemeente Katwijk het besluit de panden terug te kopen om het historische karakter alsnog te kunnen bewaren. Inmiddels vinden er in de Koestraat de nodige ontwikkelingen plaats, waarbij een deel van de huizen wordt gerestaureerd. De nieuwe gemeentelijke monumentenlijst moet dergelijke situaties in de toekomst voorkomen. Zeker nu een gebouw als het gemeentehuis in Valkenburg een andere bestemming krijgt, is het belangrijk het gebouw voor ongewenste ontwikkelingen te beschermen. Het voormalige gemeentehuis is niet alleen een karakteristiek pand, maar behoort ook tot de identiteit van het dorp. Andere gebouwen geven, behalve identiteit, een typisch

Laat Heer mijn spreken en mijn zwijgen over U in balans blijven in een eerbiedig heen en weer Cor van Vliet

De Rijnsburger 'H]HZHHNRD Make-over voor Sanne Ouwehand RIJC start nieuw schaatsseizoen

De Valkenburger Noodgebouw basisschool bijna gereed Deelplan 3 ‘t Duyfrak van start Deze week bij u als folder in de bus:

HAASNOOT SCHOENEN LIVERA

MICROMAX CENTRUM JGD EN GEZIN

DANSLES +,=6:*<@3 6,.:;.,,:; ),3 6- info@danscenterdejong.nl OOK VOOR AL UW FEESTEN!

BINNENDIJK & VAN RIJSBERGEN

PARTYCENTER DE JONG

Ambtelijke molens malen langzaam. Zeggen ze. Maar als er geld te halen valt, dan blijken die opeens razendsnel te kunnen gaan. Het kabinet was er als de eveneens spreekwoordelijke kippen bij om een wetsvoorstel in te dienen, zodat er weer â&#x20AC;&#x2DC;gewoonâ&#x20AC;&#x2122; betaald moet worden voor een ID-kaart.

Dat document kost in Katwijk 43,85 euro. De gemeente Katwijk maakte vorige week bekend, dat inwoners van 14 jaar en ouder die tussen 29 juli en 9 september een identiteitskaart hebben aangevraagd, de in rekening gebrachte kosten terug kunnen krijgen. Dat geldt voor zoâ&#x20AC;&#x2122;n 700 inwoners. Vanaf 22 september moet er weer betaald worden. Dat is het gevolg van een wetsvoorstel dat het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) op 21 september heeft ingediend bij de Tweede Kamer, met het doel de heffing van leges wel mogelijk te maken. Als de wet door het parlement wordt aanvaard, dan zal deze met terugwerkende kracht in

Gemeentelijke monumenten moeten lokale geschiedenis bewaren Burgers aan de slag zijn aangewezen tot gemeentelijke monumenten lopen sterk uiteen. Sommige gebouwen hebben een kenmerkende architectuur, een bijzondere stedenbouwkundige waarde of geven een goed beeld van de plaatselijke geschiedenis.

Heen en weer

â&#x20AC;&#x2DC;Gewoonâ&#x20AC;&#x2122; weer betalen voor identiteitskaart

Tussen 11 en 21 september kon iedereen vanaf 14 jaar en ouder gratis een ID-kaart aanvragen. Dat er niet meer betaald hoefde te worden, was te danken aan een uitspraak van de Hoge Raad. Die bepaalde, dat gemeenten geen geld mogen vragen voor het verstrekken van de ID-kaart.

Het besluit om een aantal karakteristieke huizen, gebouwen en kerken in Rijnsburg en Valkenburg op de monumentenlijst te zetten moet de plaatselijke historie van de dorpen bewaren. De oude gemeente Katwijk kende al een gemeentelijke monumentenlijst voor Katwijk aan den Rijn en Katwijk aan Zee. Die lijst wordt nu aangevuld met monumenten in Rijnsburg en Valkenburg. Op de lijst staan onder meer het Valkenburgse gemeentehuis, de Wilhelminaschool en de Maranathakerk in Rijnsburg. De lijst moet voorkomen dat het plaatselijk erfgoed al te gemakkelijk verdwijnt, zoals enige jaren terug de huizen in de Koestraat dreigde te overkomen. Het CDA vindt het verstandig dat wordt vastgelegd welke gebouwen in de gemeente van monumentale waarde zijn.

IN DEZE KRANT:

werking treden met ingang van 22 september 2011. Mocht dat wetsvoorstel niet worden aangenomen, dan moeten de gemeenten de kosten weer terugbetalen. Wie vanaf deze week een ID-kaart aanvraagt, moet overigens rekening houden met een langere levertijd dan de gebruikelijke vijf werkdagen. De levertijd bedraagt maar liefst zoâ&#x20AC;&#x2122;n vier weken. Ook degenen die tussen 11 en 21 september een aanvraag hebben ingediend, moeten er rekening mee houden dat het nieuwe document waarschijnlijk pas na 1 november klaar is, meldt de gemeente op haar website. Spoedaanvragen zijn wel mogelijk.

tijdsbeeld van recentere datum. Zo is de Maranathakerk in Rijnsburg een bijzonder voorbeeld van een gereformeerde kerk van vlak na de oorlog, gebouwd in het verlengde van de breed uitgevoerde Anemonestraat en in het hart van de naoorlogse wijk. Het gebouw zelf is rijk uitgevoerd met onder meer gebrandschilderde ramen en een bijzonder torentje. De oudste monumenten op de lijst dateren van rond en voor 1800 en betreffen vooral boerderijen in zowel Valkenburg als Rijnsburg.

Subsidie Vanaf het moment dat gebouwen zijn aangewezen, vallen deze onder de beschermende werking van de monumentenwet. De monumentenstatus verplicht eigenaren om vergunning aan te vragen voor verbouwingen. Daar tegenover staat echter dat subsidie kan worden aangevraagd voor een bijdrage in onderhoud en restauratie of een laagrentende lening kan worden aangegaan. De monumentencommissie heeft positief gereageerd op de voorlopige lijst van nieuwe gemeentelijke monumenten. Het college werkt op dit moment aan een definitieve lijst, die uiteindelijk door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

In de wijk Frederiksoord is men onlangs bezig geweest met het vernieuwen van gasleidingen. Helaas zijn de gevolgen van deze werkzaamheden her en der nog te zien: hopen zand, slecht bestraat, en er liggen hier en daar oude gaspijpen. Ook het speelterreintje van Op den Claver lag vol met deze troep. Reden voor een aantal bewoners om zelf maar de handen uit de mouwen te steken. Met zâ&#x20AC;&#x2122;n allen en met het zonnetje er bij was het nog leuk ook. (Foto: pr).


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

VVD: ‘Burgemeester slaat plank mis’

Bakkie doen!

CDA en ChristenUnie boos op biebreactie coalitiepartner

Communicatieadviseur/columnist Teuntje van Delft kijkt tweewekelijks met gevoel, scherpzinnigheid en humor naar de wereld om ons heen.

CDA en ChristenUnie (CU) hebben geen goed woord over voor coalitiepartner VVD vanwege de ‘voorbarige’ reactie op de plannen voor een nieuwe bibliotheek. ‘Nog voordat de discussie over de toekomst van de bibliotheek in Katwijk is gevoerd, heeft de VVD op ongenuanceerde wijze haar opvattingen kenbaar gemaakt. Het is zorgelijk te constateren dat deze vorm van populisme ook de lokale VVD niet voorbij gaat’, stellen CDA en CU in een gezamenlijk persbericht.

Lijnrijders Lijnrijden is een vak apart. Het is een werkwoord en zelfstandig naamwoord dat in de bloemenbranche volledig is geïntegreerd, maar nog niet was doorgedrongen tot de Dikke van Dale. Regelmatig kom ik tegen middernacht, na een presentatie of bespreking, vanuit het oosten van het land richting huis, afwisselend via de A1 of de A12. En altijd rijd ik ze achterop. In blauw, crème en groen en afwisselend met bloemen, teksten of andere afbeeldingen. Het is een sport om bij het inhalen te kijken of de naam die ik in mijn hoofd heb juist is. Lijnrijden is een vak apart. Lijnrijders zijn een volk apart. Het grappige is, dat het lijnrijden in Rijnsburg is ontstaan en dat het een vak is, dat praktisch nergens anders voorkomt of het moet vanuit eenzelfde achtergrond zijn. Het waren de Rijnsburgse pioniers, die op weg gingen met een bakfiets vol bloemen om deze aan de man of vrouw te brengen. Ook toen was het een moeilijke tijd, maar het ging steeds beter. Eerst in de omgeving van Rijnsburg, Den Haag en later steeds verder. De vrachtwagens deden hun intrede en om de waar nog beter te laten zien, werden vindingrijk zoals die pioniers waren, de rolluikenwagens ontworpen. Daar kon je alle bloemen keurig gerangschikt neerleggen en kon de bloemist goed kleur en soort zien. Hoe mooier gerangschikt, des te meer er werd verkocht. Daar ging het tenslotte om. Bij Nederland kwam Duitsland en uiteindelijk vele landen in Europa. De rolluikenwagens zijn vervangen en nu hele rijdende bedrijven geworden, compleet met kantoor, keuken en slaapkamer. Van alle gemakken voorzien. De pioniers, die vindingrijke, hardwerkende handelaren met het rammelende geld op zak, waarover onze buurgemeenten nog wel eens wat smalend konden doen, zijn nu volledige managers. Ze verkopen niet alleen bloemen, maar kopen in, houden meteen de boekhouding bij, regelen de bankzaken, bedienen internet en maken afspraken. Nog steeds wordt er hard gewerkt en worden er lange dagen gemaakt. Want effectief met je tijd op de weg omgaan, betekent steeds minder tijd hebben om andere dingen te doen. En dan gaat het nu alleen nog over werk en niet over privé. Elk voordeel heeft zijn nadeel. Er is nog maar weinig gelegenheid de tijd te benutten om bij te blijven, geïnformeerd te worden en kennis te delen. Op 6 en 7 oktober staat in veiling FloraHolland Rijnsburg de inmiddels derde Lijnrijdersbeurs op de agenda. Of althans het is nu geen Lijnrijdersbeurs, maar een Lijnrijders- en handelsbeurs met als thema ‘Rijnsburg, de complete marktplaats’. Terecht want ook hier gaat de professionalisering verder, staan kennis delen en contacten uitwisselen centraal en zijn op een compact vloeroppervlak alle branches samengebracht die van belang zijn voor het vak. De lijnrijders mogen best een stapje uit de schaduw doen om te laten zien dat het een vak is. Wij zijn in elk geval beretrots op die mannen die onze bloemen tot ver over de landsgrenzen brengen. Nu de lijnrijders zelf nog!

Dat valt nog niet mee: op de tribune zelf inkopen tijdens open dag bij bloemenveiling FloraHolland. (Foto: pr).

Kijkje achter de schermen

Interessante open dag bij FloraHolland Zo’n 4.000 bezoekers namen afgelopen zaterdag een kijkje achter de schermen bij bloemenveiling FloraHolland Rijnsburg. Omwonenden, oud-medewerkers, kwekers, kopers, relaties en medewerkers met hun gezinnen bezochten de veiling tijdens de open dag. In het kader van het honderdjarig jubileum zette FloraHolland Rijnsburg deze dag haar deuren feestelijk open. Veel belangstelling was er voor ‘Deel een moment van geluk’, de boekettenactie waarmee de honderdjarige veiling landelijk een keten van geluk deelt. Bezoekers vonden in Rijnsburg een gevarieerd programma voor jong en oud. Door het volgen van verschillende gekleurde routes, kregen bezoekers een goed beeld van de dagelijkse activiteiten op de vei-

ling. Bezoekers konden hun eigen inkoopvaardigheden testen tijdens een wedstrijd ‘Inkopen op de klok’. Ook het logistieke gedeelte achter de klokken was opengesteld voor publiek. Het speciaal uitgezette trekkerparcours trok veel belangstelling, evenals de demonstratie van de bedrijfsbeveiliging. Vele bezoekers gingen naar huis met een mooi opgemaakte bloemencreatie na het bijwonen van een van de workshops bloemschikken en boeketten maken. Veel bekijks trok ook de gloednieuwe ecocombi, een vrachtwagen van ruim 25 meter lang met twee aanhangers, die op de parkeerplaats stond opgesteld. De kinderen vermaakten zich onder meer met de springkussens en konden zich laten schminken.

Op www.floraholland.com of op www.floraholland100jaar.nl is meer informatie te vinden over de nog komende open dag van FloraHolland Aalsmeer.

treuren, maar heeft begrip voor haar keuze en respecteert haar besluit. ‘Stol kenmerkte zich altijd als een fractielid die er voor meer dan honderd procent voor wil gaan. En als dat niet meer lukt en andere invullingen van je dagelijks bestaan in de knel komen, dan moet je een keuze maken hoe moeilijk die ook is’, laat GB in een persbericht weten.

Volgens de twee coalitiepartijen regeert bij de VVD ‘angst voor het debat’. ‘Investeren in een vernieuwend bibliotheekconcept dient een absolute meerwaarde voor het Katwijkse publiek te hebben. De CU en het CDA willen daar graag met de portefeuillehouder over in debat. De partijen betreuren dat coalitiegenoot VVD dat debat uit de weg gaat door nu al, voordat met andere partijen en de portefeuillehouder van gedachte is gewisseld, stelling te nemen tegen de plannen.’

‘Geen verwijten’ VVD-fractievoorzitter Anita van Ginkel liet dinsdag desgevraagd weten, de reactie van de coalitiepartners ‘kort door de bocht’ te vinden. ‘Ons standpunt kan niemand verbazen, want wij hebben al in een vroeg stadium laten weten hoe wij over die plannen denken, ook aan de coalitiepartijen. Dan moeten ze ons geen verwijten maken over populisme.’ Van Ginkel snapt niet, waarom portefeuillehouder burgemeester Jos Wienen nog doorgaat met de biebplannen. ‘Hij weet hoe de gevoelens in de politiek liggen, er is weinig steun voor. Wienen slaat hiermee de plank volledig mis.’

Woensdag 5 oktober, in vier bibliotheken

Feestelijke opening Kinderboekenweek De Kinderboekenweek 2011 gaat op woensdag 5 oktober van start en duurt tot 15 oktober. Het motto is dit jaar ‘Superhelden - Over dapper durven zijn’.

In bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, bibliotheek Katwijk a/d Rijn, bibliotheek Rijnsburg en bibliotheek Valkenburg zijn kinderen op woensdag 5 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom. Er zijn op deze openingsmiddag van de Kinderboekenweek leuke kinderactiviteiten georganiseerd zoals:

Jacoline Stol (GB) stopt met raadswerk

Na het zomerreces heeft Jacoline aangegeven dat zij de combinatie van fulltime werken als maatschappelijk werker bij Valent voor het project ‘Broodnodig’, een druk gezin en het raadslidmaatschap op dit moment niet meer goed kan combineren. Zij heeft daarom besloten nu haar raadszetel beschikbaar te stellen. GB zegt het besluit van Stol te be-

Als onderdeel van de viering van het honderdjarig bestaan deelt FloraHolland in september en oktober momenten van geluk (een mooi boeket bloemen) met mensen die dat verdienen. Bezoekers van de open dag kregen een bloem met een kaartje waarop ze kunnen aangeven met wie ze waarom graag een moment van geluk willen delen. Uit alle inzendingen selecteert FloraHolland de honderd mooiste, ontroerendste of origineelste. Die worden beloond met een prachtig boeket.

In veel verhalen staat de hoofdpersoon op een bepaald moment voor de keuze in te grijpen of aan de zijlijn te blijven staan. Door zijn angst te overwinnen en iets te doen wordt een held geboren. De Kinderboekenweek staat dit jaar geheel in het teken van deze superhelden en dat geeft volop aanleiding om met kinderen de verhalen in te duiken en illustraties te ontdekken.

Teuntje van Delft (voor reacties teuntje.vandelft@deweijercommunicatie.nl)

Jacoline Stol neemt vanavond in de raadsvergadering afscheid als raadslid namens GemeenteBelangen (GB). Stol is, na enkele jaren als steunfractielid actief te zijn geweest, bij de verkiezingen in 2010 in de gemeenteraad gekomen. Zij vertegenwoordigde de fractie van GB in de commissie welzijn, en was met name specialist op het gebied inzake armoedebeleid.

Moment van geluk delen

De VVD maakte vorige week via een persbericht duidelijk hoe die partij over de bibliotheekplannen denkt: ‘veertien miljoen voor een nieuwe superbibliotheek in Katwijk aan Zee? No way!’. Het college heeft een plan voor een ‘bibliotheek van de toekomst’ waar allerlei zaken samengevoegd kunnen worden. De voorlopige kosten worden geschat op 13,2 miljoen euro. Dat vindt de VVD in deze onzekere tijden een te grote investering. CDA en CU erkennen in het persbericht, dat er ‘raadsbreed scepsis bestaat over de voorgestelde investeringen in onder andere de bibliotheekvoorzieningen van Katwijk’. Het bibliotheek loopt landelijk terug en daarnaast speelt nog de economische crisis een rol. ‘Inspelen

op maatschappelijke ontwikkelingen is van belang om de bibliotheek werkelijk een duurzame toekomst te bieden.’

schminken, knutselen (een eigen superheldenmasker maken of een medaille maken voor jouw eigen superheld of -heldin), kleuren of een groot spel spelen. Schuif gezellig aan en doe mee met deze leuke activiteiten in de bibliotheek in de buurt. In de hoofdbibliotheek aan de Schelpendam staat op zaterdag 8 oktober van 10.00 tot 13.00 uur het grote Kinderboekenweekfeest op het programma. Dan kan iedereen terecht voor schminken, knutselen, kleuren en spellen spelen. Bovendien is er om 11.00 uur de voorstelling ‘Superhelden gezocht in Besselonië!’ voor kinderen vanaf 6 jaar. Op woensdag 12 oktober is er vanaf 14.00 uur een gratis filmvoorstelling gepland in de hoofdbieb. Er zijn vijftig plaatsen beschikbaar, maar wel van tevoren een toegangskaartje halen bij een van de bibliotheekvestigingen.

Kom naar Interkerkelijke Mannendag Heb je ook wel eens het gevoel dat je geestelijk een schraal leven leidt? God biedt ons zoveel aan en wij maken er vaak zo weinig gebruik van. We weten dat God ons wil gebruiken, maar worden vaak belemmerd. In bijvoorbeeld de gelijkenis van het mosterdzaadje wordt gesproken over een geweldige kiemkracht; in hoeverre geven we God de ruimte om zelf tot volle bloei te komen, in hoeverre liggen we dwars? Om hierover verder na te denken hebben wij Henk Binnendijk en Gert Hutten uitgenodigd om met ons na te denken over het thema ‘Er is meer’. De mannendagcommissie nodigt iedereen van harte uit om op zaterdag 5 november naar het vertrouwde Congrescentrum Leeuwenhorst in Noordwijkerhout te komen. Iedereen is van harte welkom. De dag begint om 9.30 uur (koffie/thee vanaf 8.30 uur). Er wordt volop gezongen en er is tijd voor ontmoeting. Rond 15.15 uur is de dag afgelopen. Kosten voor deze dag zijn € 25,-, inclusief een lunch, koffie en thee. Aanmelden kan via e-mailadres: mannendag@gmail. com. of telefonisch (4029898) of per fax (0297-326340).

De GB-fractie is verheugd dat Jacoline in de steunfractie van GB in Katwijk beschikbaar blijft voor onderwerpen die specifiek op haar vakgebied liggen. Stol wordt in de raadsvergadering van donderdag 29 september opgevolgd door Adriaan Heijnen. Hij wordt dan als raadslid geïnstalleerd. Op de website van GB (www. gbkatwijk.nl) is ‘zijn profiel’ te lezen.

Zestigjarig huwelijksjubileum

Verveling staat niet in woordenboek van Gré en Willem Sip-van Delft Na een verkering en verlovingstijd van vijf jaar luidden op 18 september 1951 de huwelijksklokken voor Willem Sip en zijn bruid Gré van Delft. Deze dankbare mijlpaal werd zestig jaar na dato met het gezin herdacht en gevierd, onder andere met een rondvaart met de Princess van rederij Triton. Burgemeester Jos Wienen toog naar de Van Speijkstraat om het jubilerende paar de felicitaties over te brengen. Door Heleen Schoneveld Het diamanten echtpaar kreeg vier zonen en drie dochters, werden grootouders van twintig kleinkinderen en wat achterkleinkinderen betreft; de teller staat inmiddels op twaalf. Gré (87) is een geboren Rijnsburgse en was het oudste meisje uit een gezin van twaalf kinderen. Alle zeilen moesten worden bijgezet en al jong hielp ze thuis mee in het drukke huishouden. Om toch een zakcentje te verdienen werkte Gré een paar

Piepklein

Houtbewerking

‘Ik was de hele dag in touw. Toch zag ik kans om op donderdagavonden en op zondagmiddag met vriendinnen naar Katwijk te gaan. Daar liepen in die tijd allemaal jongelui heen en weer op de Voorstraat en de Boulevard en dat was altijd heel gezellig. Er zijn daar heel wat stelletjes ontstaan en ja, ook wij zijn daar ‘aan elkaar gekomen’, zegt de bruid met een twinkeling in de ogen.

Het pasgetrouwde stel betrekt een piepklein hoekhuisje in de Hoogstraat met twee bedsteden en een open zolderverdieping. ‘Een vooringang hadden we niet, alles moest door het nauwe slopje aan de achterzijde. Om wat meer armslag te krijgen, braken we één van de bedsteden af om een halletje en een trap naar boven te maken. In de vrijkomende buitenmuur kwam een voordeur waardoor we toen niet alleen in de Hoogstraat, maar ook in de Liersteeg woonden’, vertelt Sip. Vier van de zeven kinderen worden daar geboren, en toen barstte het huisje toch echt uit zijn voegen.

Het echtpaar woont nog steeds zeer naar zijn zin in de Van Speijkstraat en verveling komt in het woordenboek niet voor. Gré heeft in haar leven heel wat afgebreid: Noorse truien, plissérokjes, sokken, kniekousjes en ga zo maar door. ‘Dat deed ik niet omdat het een noodzakelijk kwaad was, het was gewoon echt mijn hobby. Nu doe ik het niet meer, maar ik lees en puzzel nog heel graag.’

Willem (87) begon als landarbeider bij firma De Vries in Valkenburg, daarna werd hij onderhoudsmonteur en verrichtte hij geruime tijd onderhoudswerkzaamheden aan hoogspanningsmasten die burgers en bedrijven van stroom moesten voorzien. Hij vervolgde zijn loopbaan in de scheep- en machinebouw bij smederij Zwitser op het Prins Hendrikkanaal waar hij bijna veertig jaar werkzaam was.

De tweede woning staat in de Cattenstraat in de Rooie Buurt. Na verloop van tijd verhuist het gezin wederom en dit keer naar de Van Speijkstraat in de zeeheldenbuurt. ‘We vonden het huis nogal hokkerig daarom hebben we tussenwandjes weggehaald en het keukenblokje wat in de achterkamer stond gesloopt. De nieuwe keuken kwam in een aparte aanbouw. Daar paste ons bakbeest van een ijskast tenminste in!’

dagen in de week in een ‘dienstje’ waarmee ze drie hele guldens verdiende. Er bleef echter maar weinig vrije tijd over om het zakcentje uit te geven.

Het houtbewerkingstalent van Sip heeft vele schommelwiegjes en stoeltjes voor de kleinkinderen opgeleverd. Rommelen aan fietsen was ook één van zijn stokpaardjes. Als er een fiets kapot was, dan stond Sip paraat om het rijwiel weer rijklaar te maken. Hij zette zelfs nieuwe hakken en zolen onder schoenen. Vakanties? ‘Gelegenheid en tijd hadden we wel… maar we gingen nooit’, meldt Sip kort maar krachtig. Waarom zou je ergens anders heen gaan als strand, zee en duinen zo dichtbij zijn, mooier kun je het toch niet hebben?’

Gré en Willem Sip-van Delft hebben nooit behoefte gehad aan vakantie. ‘Waarom zou je ergens anders heen gaan als strand, zee en duinen zo dichtbij zijn, mooier kun je het toch niet hebben?’


KEES PLUIMGRAAFF ZIJN NIEUWE MAN TGM: â&#x20AC;&#x2DC;SCHOT IN DE ROOS!â&#x20AC;&#x2122;

Adenta tandprothese Specialist

Iets voor uw bedrijf?

gen rzekerin

Alle ve

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Business Bikes Katwijk opent haar deuren!

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

In de afgelopen maanden legde Lijnrijder Kees Pluimgraaff uit Katwijk ruim 35.000 zorgeloze kilometers af in zijn nieuwe MAN TGM 12.290 met ruime slaapcabine en TipMatic automaat. â&#x20AC;&#x153;Ik heb nooit eerder MAN gereden, maar heb er tot nu toe geen spijt van. Hij heeft een mooie, ruime en stille cabine, een geweldig bed en ook die automaat voldoet mij prima. Voor het eerst heb ik ook voor een koelkast in de cabine gekozen en die is niet alleen groot en heeft plaats voor drie 1,5 liter flessen, maar is ook onder handbereik aangebracht. Tijdens het rijden kun je er probleemloos bij. Deze motor voldoet zonder AdBlue aan Euro5, heeft 40 pk meer dan die in mijn vorige auto (van een ander merk-red.) en is opvallend stil. Tweemaal per week rijd ik van de veiling Rijnsburg met bloemen en planten naar de regio Mannheim/Karlsruhe. Veel van die kilometers rijd ik op cruise control en daarmee verbruik ik nu 19 liter diesel op 100 km, waarbij ook de koelmotor zijn brandstof uit die tank haalt. Mijn oude (Theo Mulder) bakwas nog prima en is door Geerlings overgezet. MAN Sassenheim adviseerde de truck en hebben deze afgebouwd en van de extra lampenbar voorzien. Daar blijft de auto ook in onderhoud. Als je â&#x20AC;&#x2DC;m zo ziet staan is het voor mij een prima visitekaartjeâ&#x20AC;?. Of, om met de afbeelding op de zijkant te spreken: â&#x20AC;&#x153;Een schot in de roos!â&#x20AC;? Als regionaal dealer voor de advisering, levering en servicing van MAN Trucks zal de vestiging Sassenheim op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober aanwezig zijn op de Lijnrijders en Handelsbeurs op het Floraterrein in Rijnsburg. Uiteraard zijn er meerdere adviseurs aanwezig om u met raad en daad bij te staan.

DE musthave voor milieubewuste en eigentijdse ondernemers: naar wens gepersonaliseerde elektrische scooters, fietsen en bakfietsen

www.tandenwinkel.com Gehele of gedeeltelijke â&#x20AC;˘inboedels, tevens 2e hands kleding en grammofoonplaten, gashaarden, ijskasten, tel. 070-3805670. Sierbestraâ&#x20AC;˘ting.EERHART Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

â&#x20AC;˘

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

â&#x20AC;˘

Dak herstellen? Bouma/ Grundeken bellen! 5114674-5118394. Uw dakspecialist!

Valkenburgseweg 50 Katwijk a/d Rijn

â&#x20AC;˘

Speciaal voor uw KLEINE KLUS belt u de Van Beelenbus, C. van Beelen, Elektrotechniek, tel. 0654620333.

â&#x20AC;˘

BC SIERBESTRATING. Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 06-55321682.

De afgelopen jaren heeft Healthclub ProLife zich steeds meer ontwikkeld van een klassieke sportschool tot een moderne healthclub. Wij focussen ons tegenwoordig niet meer alleen op sport. De nadruk ligt steeds meer op de lichamelijke gezondheid en geestelijke rust van onze leden. Wij vinden het belangrijk dat onze leden positief, gezond en vol energie door het leven gaan en daar proberen wij hen zo goed mogelijk bij te helpen.

â&#x20AC;˘

Zit u nog in de schaduw? Wij zagen bomen om en takken af. Tel. 070-5111923, b.g.g. 06-53794870. STUK? Remmelâ&#x20AC;˘zwaalTVbellen! Ook kanalen instellen. Tel. 06-20959333. Prijsopgave vooraf.

â&#x20AC;˘

U bent van harte welkom bij GROEN Panelen-lijsten-opplakservice. Binckhorstlaan 293k in Den Haag. Voor info. kijk op www. groenframing.nl of bel 0705115656.

Fitnessinstructeur m/v

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 0715238468 of 06-12028319.

M ed.nl

Vwo-, havo, â&#x20AC;˘vmbo-leerlingen:

mavo, huiswerkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768. RAUWE ROOKWORST 500 GRAM

GEZINSPAK KIBBELING MET SAUS

HUGO VAN DER MEIJ DEENSE SANDWICH MET GEHAKT, KAAS EN VOL VERSE GROENTE

 

VOOR- EN ACHTERLICHT SETJE

 4 HARINGEN MET UITJES

1 GROOTFORMAAT 20 x 30cm AFDRUK VAN EIGEN DIGITALE FOTO

HALVE VLAAI NAAR KEUZE

 1 STUK TRUFFELBRIE 1 FLES CULEMBORG ROSĂ&#x2030;

Kijk voor de actievoorwaarden op www.micromax.nl of kom naar onze winkel.

Micromax Computers Voorhout Micromax Computers Oegstgeest Ommevoort 4 Herenstraat 60 2341 VV Oegstgeest 2215 KJ Voorhout 071-5190760 0252-222111 Openingstijden: di-vr 10:00-18:00 en za 10:00-17:00

Voorschoterweg 41 2235 SE Valkenburg Z.H. Telefoon 071 531 51 01

Hanepoel 4 2136 NJ Zwaanshoek N.H. Telefoon 023 584 54 35

www.gebr-opdam.nl

kom ook of huur een kraam!

info: 071 - 33 12 067 www.snuffelmarkt.nu Jonge rockband met â&#x20AC;˘repertoir (leeftijd 12-16 jr.) ZKT. per direct BASSIST EN/OF PIANIST. Wij oefenen wkls. in Wassenaar. Inl. 06-51375949. APPARTEMENT. â&#x20AC;˘45T.K.: m2, 100 m. van strand.

bloemen

Bloembinderij â&#x20AC;&#x153;Leukâ&#x20AC;?

planten workshops kado-artikelen

Langevaart 4, Rijnsburg Tel. 071-4026845 www.ceesvanklaveren.nl

woondecoraties high tea

Parkeren kan op ons eigen terrein achter nr. 8

ALLE SIERADEN HALVE PRIJS

Vr.pr. â&#x201A;Ź 169.500,-. Tel. 06-24907915.

Lathyrus bosje â&#x201A;Ź 3,00 2 bosjes â&#x201A;Ź 5,00 Bolchrysant â&#x201A;Ź 3,75 Gladiolen per bos â&#x201A;Ź 4,50 2 bossen â&#x201A;Ź 7,50 U kunt ons tevens elke vrijdag vinden op het Hoftuinplein van 13.30 tot 20.30 uur. /DQJHYDDUWÂ&#x2021;5LMQVEXUJÂ&#x2021;7HO www.ceesvanklaveren.nl

winkel van Veldzicht. Open: zaterdag van 11.00 tot 12.00 STRAATMAKER 30 uur. Herenweg 114 te jaar in het vak. Voor uw tuin Noordwijk. of oprit. Ook voor kleine Ervaren ZIEKENVER- rep. Tevens plaatsen wij ook ZORGENDE (met ref.) schuttingen en leveren wij woont in Wassenaar ZOEKT tuinaarde en zand. Tel. WERK in de buurt. PGB 06-12291585. mogelijk. Tel. 06-48461145. VAN DER KROFT & T.H.: GARAGEBOXEN VAN DER LANS flexibele in Oegstgeest. Huurprijs v.a. basis het secretariaat voor â&#x201A;Ź 110,-. Inl. 06-20773480. bestuurders, commissarissen, toezichthouders, adviseurs. T.H.: COMMERCIĂ&#x2039;LE Huis met het Blauwe Dak. RUIMTE in parkeergarage Wassenaar, 070-5119001. van â&#x20AC;&#x2DC;de Bouwmeesterâ&#x20AC;&#x2122; naast www.office-managers.nl / Witte Kerk. Afgesloten met info@office-managers.nl. eigen overheaddeur en loopZin om met eigen materideur. 64 m2 v.v. elektra. P.m. â&#x201A;Ź 400,- excl. Tel. 0252- aal bij mij in ATELIER te werken? Eerste maand 372660. ocht. v.d. maand. Tel. Gevr.: Märklin of 06-40148636. www.janne Fleischmann MODEL- waris.nl. TREINEN. Tel. 071-5420 TH.: 60m2 KANTOOR/ 745. VERGADERRUIMTE. T.K.: TOURCARAVAN Snijderstraat 5c, â&#x20AC;&#x2122;t Heen. Carado - C 317 met voor- Ook voor 3/4 dagen per tent en veel accessoires. week. Info. 06-54747734. Bouwjaar 2008. Tel. 06Betrouwbare ervaren 40293294. HULP IN DE HUISH. aanCURIOSA opheffings- geboden, ook strijk. Tel. uitverkoop. Bijna alles 06-49368408. 50% korting. Open wo., do., T.K.: AANHANGWAvr. 13.00 tot Âą 16.30 uur. Zat. van 12.00 tot 15.00 uur. GEN. Dubbelasser, alu. J. v. Beierenweg 55, Voor- schotten 132x180, z.g.a.n., â&#x201A;Ź 1950,- ex. Tel. 0252hout, 06-47954408. 222159. Onzeker over VERGezocht! 25 mensen die VOLGOPLEIDING? Test + advies door erkend loop- willen AFSLANKEN. Grabaan-adviseur drs. Marlene tis advies en begeleiding Simoons, tel. 071-5237131. met resultaat! Gratis HERBALIFE PROEFPAKInfo@sca-coaching.nl. KET. Om in aanmerking te komen, SMS â&#x20AC;&#x2DC;proefpakketâ&#x20AC;&#x2122; naar 06-51001090.

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

Keurslagerij De Mooy Vrijdagavond

Eng. spr. vrouw ZKT. â&#x20AC;˘STRIJK, oppas en schoonmaakwerk. Werkt nauwkeurig en betrouwbaar, met referentie. Tel. 06-84609299 / 070-7537636.

Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 29 SEPT. T/M 5 OKT. 2011 SPECIAL:

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

Verkoop V k van gebruikte b ikt en nieuwe i onderdelen, tevens inkoop van uw sloop- of schadevoertuig met afgifte RDW-vrijwaring.

DE LASSO 24, 2371 GX

Ben jij na het zien van deze vacature enthousiast geworden om ons gezellige team te komen versterken? Gaan hard werken en plezier bij jou hand in hand? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie en CV naar info@healthclubprolife.nl

â&#x20AC;˘GROTE MARKT IN 3 HALLEN! ELKE ZATERDAG EN ZONDAG VAN 9-16 UUR

a) MBO werk- en denkniveau; b) Diploma ALO, CIOS, Fitnesstrainer A/Aerobictrainer A of andere rijkserkende opleidingen die bevoegdheid geven tot het uitoefenen van de functie; c) Geldig EHBO- en reanimatiediploma is een pre; d) Goede beheersing van de Nederlandse taal; e) Klantvriendelijk; f) Minimaal 1 jaar ervaring in het verzorgen van sportonderricht; g) Goede lichamelijke conditie.

TE KOOP

200

per 100 gramÂ

DAF SUPER SPACE CAP 105 410 PK EURO 5

Kerriesoep

â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C; â&#x20AC;&#x201C;

VLEESWARENDUO:

Bouwjaar: februari 2010 Km.-stand: 212.000 Handgeschakeld 7-Karrenbak Dieselkoeling Standairco Radio/CD/DVD-speler Laadklep Onderbouwkoppeling Automatische sneeuwkettingen Recent onderhoud: grote beurt Mogelijkheid tot overname leasecontract

Bij interesse graag contact opnemen met:

GELE BLUMENGROSSHANDEL Hans Zwaan: 06-53240712 Harry de Mooy: 06-53977115

4 stuksÂ

3

25

per liter

Broodje grillworst

Gepaneerde schnitzels

SOEP VAN DE WEEK:

550

samen

per stuk

Hutspot met rundvlees 50

Speklappen

425

500 gram

+ GRATIS

kruiden

Dubbelzegeldag

5

VLEESWARENSPECIAL:

Notensalami

255

100 gram

VLUGKLAAR 4E GRATIS: RIJNSBURGERS MAANDAG: SPEKLAPPENDAG

250

MAALTIJD VAN DE WEEK:

500 gram

Boterhamworst en snijworst 2 x 100 gram

koopavond r! tot 19.00 uu

BROODJE VAN DE WEEK:

KEURKOOPJE:

Sjalotje

â&#x20AC;˘

tebook Bij aanschaf van een no of computer 3 GRATIS keuze kwaliteitsproducten naar

(40 uur)

Functie-eisen Voor de sportinstructeur gelden de volgende functie-eisen:

IK WIL UW GOUD! Ik geef de hoogste prijzen. Ook gouden en zilveren munten. Tel. 070-4043060 / 06-20754889. U belt, ik kom langs.

â&#x20AC;˘

ROELOFARENDSVEEN

Als fitnessinstructeur ben je verantwoordelijk voor de fitnessbegeleiding en het beheren van de fitnessafdeling. Je houdt je bezig met het actief begeleiden van de leden bij fitnessactiviteiten doormiddel van het geven van instructies, coaching en motivatie. Tevens ondersteun en adviseer je leden bij het behalen van hun doelstellingen. Verder zorg je ervoor dat de fitnesszaal op orde en schoon is en let je erop dat de huisregels en procedures worden nageleefd.

Moed om te 11 ro â&#x20AC;˘ DE KRUIDEN van 07 Jacob Hooy in de museum-

doneren!

Prins Hendrikkade Zwaaikom 3 2225 HX Katwijk 071 407 8007 www.debeslagkom.nl

Wij zijn per direct op zoek naar een fitnessinstructeur voor 40 uur per week (minder uur in overleg). Werktijden zijn van 7.30 uur tot 15.00 uur en/of van 15.00 uur tot 22.30 uur.

Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorschoten? www.tcdekampioen.nl.

â&#x20AC;˘

gi

experts in autorecycling

SNUFFELMARKT

toiletten compleet tegelen, elektromonteur, loodgieter, schilderwerk, timmerwerk, isolatie, stucwerk, spachtelputz, badkamer. Bel voor informatie 06-30855847. www.klussenjobs.nl info@klussenjobs.nl.

Tel. 0252 â&#x20AC;&#x201C; 23 14 14 Fax 0252 â&#x20AC;&#x201C; 23 33 73

Koffie en gebak?

Bij Healthclub ProLife werk je in een klein gemotiveerd team. Iedereen zet zich dagelijks in om alle leden een goede service en uitstekende begeleiding te geven. Tevens werk je in een professionele sfeer waarbij collegaâ&#x20AC;&#x2122;s open en gezellig met elkaar omgaan.

VERBOUWING & â&#x20AC;˘RENOVATIE. Keukens,

Sassenheim www.man-dealer.nl

OPEN HUIS Zaterdag 1 oktober

DINSDAG: VERSE WORSTDAG

SALADEDUO UIT EIGEN KEUKEN:

Verse worst

Vleessalade en sellerysalade

500 gram

(2 x 150 gram)

3

95

samen

3

95

225

WOENSDAG: GEHAKTDAG Rundergehakt

DONDERDAG: BIEFSTUKDAG

500 gram

3 stuks

3 320 65

Holl.biefstuk

595 695

Halfom gehakt

Kogelbiefstuk

500 gram

3 stuks

+ GRATIS kruiden Dubbelzegeldag

! t e h t f e o r p e Al ruim 100 jaar verstand van lekker vlees j MEER AANBIEDINGEN KUNT U VINDEN BIJ ONS IN DE WINKEL â&#x20AC;?IN DE HOFTUINâ&#x20AC;?


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

Van Egmond Van Hirtum introduceert de ‘vrij op naam’ weken Een huis kopen of verkopen is geen dagelijkse bezigheid, het is doorgaans een belangrijk onderdeel van een of meerdere wijzigingen in iemands leefomstandigheden. Er zullen daarom altijd huizenkopers en verkopers zijn, ongeacht de marktomstandigheden. Het is de taak van de makelaar om beide partijen zo goed mogelijk te helpen bij het bereiken van hun doel: het kopen of verkopen van een woning.

Hervormd Kerkkoor bestaat 35 jaar Het nieuwe kerkelijk seizoen staat voor de deur. Het Hervormd Kerkkoor uit Rijnsburg is onlangs ook weer van start gegaan. Vorige week herdachten de leden dat het kerkkoor 35 jaar geleden was opgericht. Voorzitter de heer F. van Duijn opende de avond en er volgde een gezellig samenzijn met een chinees buffet. Ook werd er een dvd getoond van 35 jaar kerkkoor, wat veel leuke reacties opleverde van de koorleden. Er werd zelfs zachtjes meegezongen. Er volgde nog een gezellige avond, waarbij de nodige herinneringen werden opgehaald. (Foto: pr).

De huidige markt vraagt om inventiviteit en creativiteit. Van Egmond van Hirtum introduceert dan ook de woonactie: ‘vrij op naam’ weken. Veel huizenkopers zijn huiverig voor de hoge ‘kosten koper’, die naast de aankoopprijs betaald moeten worden. Het is meestal onduidelijk welk bedrag er nog precies ‘bij’ komt en het gaat dan ook vaak een aanzienlijk bedrag. Deze drempel halen we met de woonactie weg.

Geen kosten koper? Bij Van Egmond Van Hirtum staat transparantie voorop. Zo waren zij

de eersten die hypotheekadvies op urenregistratie zijn gaan factureren en dus volledig provisieloos werken. “Het belang van de klant is ons uitgangpunt’’, aldus D.J. Mieras, makelaar bij Van Egmond Van Hirtum. Gedurende onze ‘vrij op naam’ weken doet de verkoper u de kosten koper cadeau. Tijdens deze weken zijn vele woningen uit ons woningaanbod te koop voor een vaste ‘vrij op naam’ prijs, zoals dat bij nieuwbouwprojecten gebruikelijk is. In de bestaande bouw is dit niet gebruikelijk, vandaar dus dat we beslist van een unieke actie mogen spreken. Gedurende deze actieweken worden huizen voor de gebruikelijke huidige vraagprijs aangeboden maar zonder Kosten Koper, dus vrij op naam. Hiermee bespaart u al gauw duizenden euro’s. Wat is precies het verschil tussen ‘kosten koper’ (k.k.) en ‘vrij op naam’ (v.o.n.)? Kosten koper (k.k.) betekent dat de koper de kosten voor de overdracht van de woning dient te betalen. De kosten koper bedragen normaal (voor de verlaging) ongeveer 8%

van de koopprijs. Onder de kosten koper vallen de volgende kosten: overdrachtsbelasting, notariskosten voor het opmaken van de akte van levering, kadasterkosten voor de inschrijving van de akte van levering (koopakte). Wanneer u een woning ‘vrij op naam’ koopt, zal de verkoper van de woning alle bovengenoemde kosten voor zin rekening nemen, er komen dus echt geen extra kosten meer bij! In de advertentie verderop in deze krant is een selectie van woningen te vinden welke deelnemen aan de woonactie. Een volledig overzicht van de deelnemende woningen is te vinden op www.ruimteomteleven. nl. Let op, want alleen de woningen met de vermelding ‘V.O.N.’ doen mee aan de actie. Veel woningen zijn te bezichtigen zonder afspraak op onze Open Huizen Dag zaterdag 1 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur. Het is natuurlijk ook mogelijk een afspraak te maken. Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over de ‘vrij op naam’ weken? Bel 4013244 of kijk op www.ruimteomteleven.nl.

Geslaagde reünie familie Van Vreedendaal

Zoals gezegd, in de avond ben ik kwetsbaar. Ik ben benieuwd hoe dat komende week gaat. Ik zal donderdag bij de gemeenteraad toch niet onredelijk en geirriteerd zijn tegen de raadsleden?

Depodogs vervangen door afvalbakken

De geteste zakjes zijn wat dunner dan de huidige, zitten op een bundel in plaats van op een rol en er zitten geen ‘hengsels’ aan. Over al die veranderingen izijn de gebruikers ondervraagd wat ze daar van vonden. De deelnemers aan de proef konden ook algemene opmerkingen en tips kwijt.

Resultaten Het nieuwe zakje is de meeste gebruikers redelijk bevallen. Bijna iedereen vond de zakjes makkelijk van de bundel te halen. Een zesde vond het dunnere zakje niet prettig, hoewel veel mensen wel vermeldden dat het zakje erg sterk was. Een derde van de deelnemers vond de zakjes lastiger in het gebruik,

Aanmoedigingen en tips zijn welkom natuurlijk op twitter.com/ DaanStopt

omdat ze de hengsels misten. Een derde van de gebruikers vond het nieuwe zakje uiteindelijk een achteruitgang. Dat is een belangrijke reden om de geteste zakjes niet te gaan gebruiken. Voorlopig worden de oude zakjes gratis beschikbaar gesteld en gaat de gemeente op zoek naar een zakje dat wel aan alle eisen voldoet. De depodogs worden geleidelijk vervangen door gewone afvalbakken. Voor de hondenpoepzakjes moeten aparte dispensers worden aangeschaft. Er wordt gekeken naar een dispenser die vandalismebestedig is, zodat hondenbezitters minder snel misgrijpen als ze een zakje willen gebruiken.

Gratis beschikbaar De gemeente stelt de hondenpoepzakjes gratis beschikbaar om te stimuleren dat hondenbezitters de hondenpoep opruimen. De zakjes zijn af te halen bij de servicepunten, milieustraat en (nu nog) beschikbaar bij (sommige) depodogs. Wie niet mis wil grijpen bij de depodogs, kan zakjes van huis meenemen. Haal de zakjes daarom op tijd bij de servicepunten of de milieustraat. En houd de straat en het plantsoen schoon van hondenpoep.

Met het schitterende weer kon de dag eigenlijk niet meer stuk. Jongstleden zaterdag was de reünie van de familie Van Vreedendaal-Ziegelaar. Bij de Tender aan het Valkenburgse Meer was de ontvangst. Later werd er met de smalspoortrein een mooie rit gemaakt. Voor het familieverhaal in De Rijnsburger van vorige week was veel aandacht en waardering. (Foto: pr).

KaartenKeus.nl

Genieten op ‘Gek op Groen’ tuinmeubelset

Dierenmeldpunt Vermiste dieren:

geboorte-, huwelijksof gelegenheidskaart op www.KaartenKeus.nl

Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk, tel. 071 408 14 97

Gratis fotoposter * (voor de eerste 100 klanten)

Ter ere van onze nieuwe site ontvangt u een A3-poster van uw mooiste moment. *Geldt alleen bij bestellingen via KaartenKeus.nl

KaartenKeus.nl is een onderdeel van

Oliespoor Noordwijkerweg Petra en Ronald de Haas ontvingen een luxueuze tuinmeubelset uit handen van Henkjan de Mooij. (Foto: pr).

In juli en augustus hielden ruim honderd Nederlandse tuincentra een vakantie-actie met als thema ‘Ticket naar eigen tuin’. Iedereen die een actieplant kocht, ontving een code waarmee een ‘Sunrise’ tuinmeubelset van Hartman gewonnen kon worden. Via de website van Gek op Groen vulde Petra haar actiecode in en werd via de computer als winnaar geselecteerd. Petra: ‘Ik lees de promotiefolder van De Mooij altijd goed en kom elke maand in het tuincentrum. Ik krijg

4 juli: Poes, egaal grijs, is erg schuw en heeft een hangbuikje. Borculo, Valkenburg. 25 augustus: Poes, zwart met bruine vegen, rood bandje om. Frederiksoordlaan, Rijnsburg. 31 augustus: Poes, rood, klein hangbuikje, heeft een chip, is vrij schuw. Tooropstraat, Rijnsburg. 21 september: Konijntje, wit met lichtbruine stipjes op het kopje, opstaande oortjes. Langevaart, Rijnsburg.

Gevonden dieren: 11 juli: Kater 1 à 2 jaar, cypers. Kanaalstraat, Rijnsburg. 20 juli: Konijn, man, wit met grijze oren en omrande ogen, een grijze vlek op de rug, op het kopje lange haren. Marktveld, Valkenburg. 21 september: Hond, reu, Jack russell, driekleur, heeft een rood roze band om. Boslaan, Rijnsburg. 21 september: Kater, gecastreerd, blauw met wit, omgeving terrein Rijnsburgse Boys. Voor informatie kunt u bellen naar 071-5665500 of kijk op de website: www.dierenmeldpunt. com.

daar altijd goede service en adviezen. Mijn winnende plant was een Portulaca die nu nog steeds bloeit! Het leuke is dat wij eerder een eettafel en stoelen van Hartman kochten. Deze nieuwe set past daar perfect bij’.

voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Dat doet zij echter niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers. Door de vergrijzing van de bevolking en omdat kanker eerder ontdekt wordt, zal het aantal kankerpatiënten de komende jaren sterk toenemen. De strijd tegen kanker is dan ook nog niet gestreden. Ondanks de goede resultaten hebben we nog een lange weg te gaan want helaas overlijden er nog jaarlijks 42.000 mensen aan kanker. Er is nog een lange weg te gaan. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarbij nog steeds heel hard nodig. De KWF-afdeling Rijnsburg dankt daarom iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze collecte. Indien u zich nu al wilt aanmelden als collectant voor 2012 kan dat door u aan te melden via KWF. NL of even Theo Westra te bellen 4021495.

KRV-artiesten op podium van GoGo Zaterdag 29 oktober wordt er in het Kraaiennest in Rijnsburg een muziekfeest gegeven, verzorgt door artiesten uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Dit gaat een geweldig muziek feest worden met regionale artiesten. Ervaren en minder ervaren artiesten uit de regio zullen op het podium verschijnen. Zo heeft zangeres Babette al laten weten dat ze komt, net als het dames duo 2 Times A Lady. Maar ook de 17-jarige Paul Meijer zal optreden. Natuurlijk is ook Joey Bianco gevraagd om langs te komen. Het gaat een groots muziekfeest worden met artiesten van eigen bodem.

Op RTV Katwijk

In gesprek met… John Schouten en Debby Kloos

Gek op Groen Gek op Groen is een initiatief van Garden Retail Services uit Boskoop waarbij dit jaar elf groene acties gehouden worden met fraaie prijzen. Tot met eind september loopt er een nieuwe actie ‘Indian Summer’. Bij aanschaf van actieproduct ontvangt iedereen een wincode. Wanneer je deze code via de website van Gek op Groen invult maak je kans op een stedentrip naar Wenen. Op www.gekopgroen.nl vind je een overzicht van deelnemende tuincentra. Daarnaast geeft Gek op Groen via haar website veel inspiratie en leuke tips op gebied van huis en tuin.

De collecte voor KWF Kankerbestrijding heeft in Rijnsburg € 11.084,75 opgebracht. Wie de collectant heeft gemist kan alsnog een gift overmaken op giro 26000 ten name van KWF Kankerbestrijding in Amsterdam.

Bestel snel en

De collecties zijn ook in te zien bij

Petra de Haas uit Noordwijk is de winnaar van een luxueuze tuinmeubelset van Hartman. Afgelopen zomer werd bij tuincentra in heel Nederland een actie gehouden met als hoofdprijs een ‘Sunrise’ tuinmeubelset. Uit handen van Henkjan de Mooij van Tuincentrum de Mooij ontving Petra samen met haar man Ronald de fraaie prijs.

Ruim 11.000 euro voor KWF Kankerbestrijding

Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten

eenvoudig online uw

Prijs landelijke actie valt in Rijnsburg

Nu ik dit stuk schrijf ben ik bijna 5 dagen gestopt met roken. Zonder hulpmiddelen, zoals pleisters of kauwgom. ‘Valt het mee?’ krijg ik met regelmaat te horen. Nee, moet ik in alle eerlijkheid zeggen (al gaat het natuurlijk steeds beter). Overdag is het nog wel te doen, maar ‘s avonds begint het behoorlijk te knagen. Ik word ongeduldig en vooral onredelijk. Op donderdag (tweede stopdag) ben ik eerst om 8 uur ‘s avonds uit ellende maar in bad gegaan en daarna naar bed. Ik was een plaag voor mezelf, maar vooral voor m’n gezin. Een groot voordeel is wel dat ik mijn stoppen zo publiek heb aangekondigd. Ik kan nu niet meer gaan roken, iedereen let op me. Er is een soort sport ontstaan om mij een sigaret aan te bieden. Zaterdagmiddag heb ik de thuiswedstrijd van Quickboys bezocht. Van alle tabak die me, lachend, op de tribune is aangeboden, zou ik een goedlopende winkel kunnen starten. Zaterdagavond was er bij ons in de straat een buurtfeest. Lekkere salades, lekker bier, leuk gezelschap, en wat ruik ik daar toch de heerlijke geur van brandende zware shag. Mijn vrouw ging eerder weg om kinderen op bed te leggen. Zal ik nu een heerlijk zwaar shaggie bietsen? Eentje kan toch geen kwaad? Nee, kom op zeg!, je weet toch van jezelf dat je dat niet kan, dan is alles voor niks geweest, word nou eerst eens clean! Beste roker van zware shag: als wij elkaar tegenkomen, wilt u dan rook in mijn gezicht blazen? Ik vind het zo ontzettend lekker ruiken.

Nieuwe hondenpoepzakjes voldoen niet

Veertig hondenbaasjes hebben eind augustus een nieuw soort hondenpoepzakje uitgeprobeerd. Nieuwe zakjes zijn nodig, omdat de gemeente de depodogs geleidelijk aan gaat vervangen door gewone afvalbakken. De rollen zakjes die nu in veel depodogs zitten, kunnen dan niet meer gebruikt worden. Reden om te kijken naar goedkopere zakjes die minstens zo goed zijn als de huidige.

De Katwijkse wethouder Daan Binnendijk wil stoppen met roken. In deze column vertelt de notoire roker hoe hem dat vergaat.

In de eerste uitzending van het tweede seizoen van ‘In gesprek met…’ praat Dick Oudwater met het echtpaar John Schouten en Debby Kloos.

Brandweer Rijnsburg werd maandagmiddag jl. opgeroepen voor een oliespoor op de Noordwijkerweg. Toen de brandweer poolshoogte ging nemen, trof men een oliespoor aan die tot de Herenweg in Noordwijk liep. De brandweer sprak over enkele kilometers. In verband met deze lange afstand is de Noordwijkse brandweer om assistentie gevraagd. De beide brandweerploegen zijn bij een punt begonnen en zijn zo richting elkaar gaan werken. Hierbij werd gebruik gemaakt van olie bestrijdingsmiddel en de bezem. Het heeft zo’n ander half uur geduurd voordat de beide tankautospuiten elkaar hadden bereikt. Er werd besloten dat de Noordwijkse brandweer terug zou gaan naar de post, aangezien ze de wekelijkse oefenavond hadden. De Rijnsburgers hebben het laatste stukje schoon gespoten. De brandweer, politie en provincie Zuid-Holland hebben zo hun handen vol gehad door dit akkefietje. (Foto: K. de Jong-112Bollenstreek).

John, Debby en hun twee kinderen Nick en Luuk zijn op 10 juli vertrokken voor een reis van drie jaar rond de wereld met hun zeiljacht de Boomerang. In de week voorafgaand aan hun vertrek was de televisieploeg van RTV Katwijk te gast op hun boot in de jachthaven van Numansdorp. In het gesprek wordt

ingegaan op hun hobby en passie, de voorbereidingen, maar ook over de gevaren en bijvoorbeeld de schoollessen van hun kinderen. De reis is te volgen via de site: www. boomerangsails.nl. ‘In gesprek met…’ is te zien bij RTV Katwijk vanaf maandag 3 oktober om 10.00 uur en 20.30 uur en wordt de rest van de week op deze tijdstippen herhaald. Ook te zien op zaterdagmorgen om 10.00 uur. RTV Katwijk nu ook digitaal via kanaal 951.


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

ZOMER & WINTERBANDEN

E L E K T R A | G A S | WAT E R | C V | S A N I TA I R | E L E K T R A | G A S | WAT E R | C V | S A N I TA I R | E L E K T R A | G A S | WAT E R | C V | S A N I TA I R

TELEFOON 071 401 28 09 E-MAIL info@houwaard.nl INTERNET www.houwaard.nl

Auto, motor, caravan, camper, aanhangwagen

Alle merken, ca. 500 op voorraad. Zeer scherp geprijsd, gratis montage, balanceren, ventielen en wielgewichten. Distributeur: Marangoni en Barum (Continental) banden. ,ANAF â&#x201A;Ź 250 CCASIONS V ESTANT O O T U A Auto Monza GR AANBETALIN MAAND Katwijkerbroek 30-32, Katwijk, 071-4015253 R E P â&#x201A;Ź 100

JAAP HOUWAARD I N S TA L L AT I E T E C H N I E K

KEUKENINSTALLATIE

W

ARMTE ACHT

Geef ons een

W.F. Blankert Rijnsburg

Erkend Gas Water en CV Installateur AUTOBEDRIJF

paar dagen

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

DW KOZIJNEN BESTAAT 10 JAAR! BEZOEK ONZE NIEUWE SHOWROOM

dan geven wij u 30 jaar veiligheid, comfort & gemak!

6VRTVVPV\K ^VYKLUVUaL!

2PLZRVaPQULUKPLVVR TVVPV\K^VYKLU

Â&#x2039; Â&#x2039; Â&#x2039; Â&#x2039; Â&#x2039;

Onze kozijnen voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

+HRRHWLSSLU +L\YLU 9HTLU :LYYLZ :JO\PMW\PLU

1HHYNHYHU[PL VWKLTVU[HNLLURVaPQULU 

De fabricage en montage van onze producten worden uitgevoerd door onze vakmensen.

U bent van harte welkom

VANAF 1 JULI 2011 T/M 10-10-2011 10% KORTING OVER HET TOTALE AANKOOPBEDRAG Als we de kracht van onze producten in ĂŠĂŠn woord willen uitdrukken, dan kiezen we voor â&#x20AC;&#x2DC;verouderingsvrijâ&#x20AC;&#x2122;. Dat klinkt zo technisch en kil, daarom zeggen

ma t/m vr: 09:00 tot 17:00 uur, zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur

we liever: onze kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen worden net zo mooi oud als mensen. Maar zonder rimpels of andere ouderdomsverschijnselen.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Kom langs in onze showroom of bekijk de website: www.ploegkozijnen.nl

Hoe oud u ook wordt, de producten van DW leven met u mee. En met de

DW Kozijnen: De top in kunststof -HIYPLRLUZOV^YVVT! Taanderstraat 1 2222 BE Katwijk 0UK\Z[YPL[LYYLPUÂť[/LLU

generaties die volgen. U heeft er uitsluitend plezier en gemak van. Dat laten wij u graag zien op onze internetsite en in onze showroom. Van harte welkom!

 Tel. 0252 500 900 

;LS! 

^^^K^RVaPQULUUS

FEEST IN OEGSTGEEST Arjan de Jong

ZATERDAG 1 OKTOBER OPENT SATON OPTIEK DE DEUREN VAN ALWEER DE VIJFDE VESTIGING VAN HET FAMILIEBEDRIJF.

In de persoon van Arjan de Jong heeft Saton Optiek niet alleen een zeer deskundige en professionele vestigingsmanager gevonden, Arjan is ook een vertrouwd gezicht in Oegstgeest. Hij was jarenlang vestigingsmanager van het voormalige Van Mastrigt Optiek en is nu, na wat omzwervingen, weer terug op zijn oude vertrouwde plek in het centrum van Oegstgeest.

Na Katwijk, Leiderdorp, Amsterdam en Leiden is het nu de beurt aan Oegstgeest om kennis te maken met de bijzondere en kwalitatief hoogwaardige oogzorg, de trendsettende collecties monturen en zonnebrillen en de state-of-the-art contactlenspraktijk.

www.satonoptiek.nl

Saton Optiek zou Saton Optiek niet zijn als de opening van de winkel geen feestelijk tintje zou krijgen. Daarom heeft het de bekende stylist en fervente brildrager Maik de Boer uitgenodigd om zaterdag 1 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur, de eerste klanten desgewenst van advies te voorzien.

U BENT ZATERDAG 1 OKTOBER VANAF 9 UUR DE HELE DAG WELKOM OM ONZE NIEUWE WINKEL TE BEWONDEREN EN KENNIS TE MAKEN MET ONZE MEDEWERKERS. Uiteraard ook als u niet direct een nieuwe (zonne)bril of contactlenzen nodig heeft.

AMSTERDAM

KATWIJK

LEIDEN

LEIDERDORP

OEGSTGEEST

1e van der Helststraat 3a, 1073 AA T +31(0)20 5788500

Princestraat 38, 2225 GC T +31(0)71 4014763

Lange Mare 118, 2312 GV T +31(0)71 5131010

Winkelhof 43, 2353 TT T +31(0)71 5412521

Terweeweg 52, 2341 CS T +31(0)71 5652090


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

BERICHTEN

Aanleveren familieberichten: U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail: mail de tekst naar advertentie@derijnsburger.nl. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

â&#x20AC;&#x2DC;Mijn oog zal op jullie zijn.â&#x20AC;&#x2122; Hans Bedroefd en toch dankbaar dat aan zijn lijden nu een einde is gekomen, delen wij u mede dat rustig van ons is heengegaan mijn geliefde man, onze fantastische vader, opa en overgrootvader

Hans Kwestroo ECHTGENOOT VAN

Nel Kwestroo-Heemskerk Coby en Arend Angelique en Rob Michel en Nikki Damien Rico Piet en Nettie Manuela en CornĂŠ Mitchel Jan en Ellen Jeffrey en Bernice Julian Wendy en Dennis Hans en Ank Amber en Jordy Mark LoĂŻs

Per post of afgeven: U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)Ik kan gaan slapen zonder zorgen, want slapend kom ik bij U thuis. Alleen bij U ben ik geborgen. Gij doet mij rusten tot de morgen en wonen in een veilig huis. Psalm 4 : 3

PIETERNELLA HEEMSKERK

* Leiden, 6 oktober 1933 â&#x20AC; Rijnsburg, 24 september 2011

Noordeinde 48, 2231 LM Rijnsburg

Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons en anderen heeft gedaan en betekend, delen wij u mede dat rustig in haar slaap is overleden onze lieve moeder, oma en overgrootmoeder

Wij willen afscheid van hem nemen op vrijdag 30 september om 14.00 uur in het rouwcentrum van Uitvaartvereniging â&#x20AC;&#x2122;De Laatste Eerâ&#x20AC;&#x2122;, Oude Vlietweg 5 in Rijnsburg. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Sandtlaan in Rijnsburg.

Alida van den Eijkel

Na afloop is er nog gelegenheid tot samenzijn en condoleren in bovengenoemd rouwcentrum.

sinds 1990 weduwe van Willem van Egmond in de gezegende leeftijd van 89 jaar. Bert en Joke Jolanda en Peter Pieter en Gijs Willem en Esther Willem en Sophie Martie en Wim Diane en Gerco Lennard, Martine en Wilco Linda en Niels Justin, Willemijn en Stefan Jannet en Pieter Gerben Lieke Wiebe Suzanne Linda

Op zaterdagavond 24 september, overleed voor ons toch nog onverwachts onze geliefde zwager en oom

HANS KWESTROO ECHTGENOOT VAN

NEL KWESTROO-HEEMSKERK

op de leeftijd van 77 jaar. Wij wensen Nel, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in deze moeilijke tijd. Janny Wil en Cor Teun en Greet (in liefdevolle herinnering) Jack (in liefdevolle herinnering) en Janna

Tips van de apotheker

De begrafenis heeft dinsdag jl. plaatsgevonden op de begraafplaats achter de Grote- of Laurentiuskerk in Rijnsburg.

Er is een land van louter licht waar heilgen heersers zijn. Nooit gaat die gouden dag daar dicht in duisternis of pijn. In Gods ontferming geborgen onze geliefde schoonzuster

ALIE VAN EGMOND-VAN DEN EIJKEL Amsterdam: Dora van den Eijkel-van Dijk Rijnsburg: Adrie van den Eijkel-Heemskerk Neven en nichten Rijnsburg, 21 september 2011

Waterpokken heerst weer De scholen zijn weer begonnen en het heerst weer: waterpokken! Waterpokken wordt veroorzaakt door een virus. Uw kind voelt zich niet lekker, heeft koorts en soms last van hoofdpijn. Er ontstaan jeukende rode plekjes met duidelijk zichtbare blaasjes, die vervolgens indrogen, waarop zich ten slotte korstjes vormen. Het virus is zeer besmettelijk en wordt bij hoesten en praten via druppeltjes in de lucht overgedragen. Ook door contact met het vocht uit de blaasjes kan het virus worden overgedragen. Uw kind is besmettelijk vanaf een dag voordat de eerste vlekjes verschijnen tot het moment dat er op alle blaasjes korstjes zitten, ongeveer een week tot tien dagen later. Probeer te voorkomen dat kinderen de blaasjes openkrabben en zo littekens veroorzaken. Houd de nagels van uw kind schoon en kort. Douchen of baden met lauw of koel water, in plaats van warm, kan verlichting geven. Bij pijnlijke blaasjes in de mond kan een waterijsje of koude drank de pijn tijdelijk verzachten. Verder kunt u bij uw Service Apotheek zonder doktersrecept verkoelende vloeistof kopen tegen de jeuk. Eventueel helpen mentholgel of mentholpoeder vaak ook goed.

An Bedroefd maar dankbaar dat zij uit haar lijden is verlost geven wij u kennis van het overlijden van

ANNA KLAZINA CHRISTINA VAN STARKENBURG in de leeftijd van 76 jaar. Familie van Starkenburg Familie Noort 25 september 2011 Correspondentieadres: Tineke Snoek Welleweg 61 3232 AV Brielle De afscheidsdienst zal gehouden worden in de Maranathakerk aan de Burgemeester Hermansstraat 40 te Rijnsburg op vrijdag 30 september om 11.00 uur. Vanaf 10.30 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen in bovengenoemde kerk. Na de afscheidsdienst zal de bijzetting plaatshebben op de begraafplaats aan de Kerkstraat 7 te Rijnsburg omstreeks 12.00 uur.

Indien uw kind koorts heeft is het niet nodig de koorts te onderdrukken maar eventueel mag paracetamol wel gegeven worden. Als uw kind zich niet ziek voelt mag het gewoon naar school, maar overleg dit eerst met de school. Als uw kind keelpijn krijgt en koorts van meer dan 40 graden is een bezoek aan de huisarts te adviseren. Neem direct contact op met uw huisarts als uw kind erg ziek is, suf wordt of puntvormige donkerrode vlekjes krijgt. Bent u zwanger of heeft u een slechte weerstand, meldt dan aan de huisarts dat u in contact bent geweest met een kind met waterpokken. Kinderen kunnen een tweede keer waterpokken krijgen, maar dit is zeer zeldzaam. Voor een advies op maat bent u natuurlijk welkom bij uw Service Apotheek.

Nan de Mooij

uitvaartbegeleiding

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Dankbetuiging Als samen zijn er niet meer is en overblijft leegte, verdriet en gemis. Kan geen mens je vertellen hoe je verder moet. Maar er is ook dankbaarheid dat aan Wim zijn strijd tegen ziekte en pijn een einde is gekomen. En dat hij nu mag leven in het licht, wat door Jezus is ontstoken, een stralend licht wat nooit meer dooft.

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid.

WIM VAN EGMOND Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

Wij willen eenieder bedanken die Wim een laatste groet hebben gebracht, in welke vorm dan ook. Dat is voor ons allen een troost en een liefdevolle herinnering Gerrie van Egmond-v.d. Meij Kinderen en kleinkinderen

Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding Voorstraat 91, 2225 EN Katwijk

â&#x20AC;&#x2122;Met aandacht voor detailsâ&#x20AC;&#x2122; Betrokken Meelevend Zorgvuldig

071-4018779 / 06-29091432 www.miesschoneveld.nl

Sinds 1915 Uitvaartverzorging

D.C. Vis en Zoon Huig van Duijn )BSUXFHt,BUXJKL (071) 4074440 uitvaart@dcvis.nl

Dierenbescherming afd. Rijnland Meldnummer Dierennoodhulp & Toezicht op Dierenwelzijn 071-5216662 Voor overige opmerkingen en/of vragen: kantoor@dbrijnland.nl Steunpunt Mantelzorg Duin- en Bollenstreek en Oegstgeest Het Steuntpunt Mantelzorg biedt ondersteuning aan mensen die zorgen voor een zieke of gehandicapte partner, familielid of vriend(in). U kunt hier terecht voor: * een luisterend oor * informatie en advies * als u in contact wilt komen met andere verzorgers of met hulpverleners * voor de nieuwsbrief of om de gids voor verzorgenden te ontvangen. Het Steunpunt Mantelzorg is een samenwerking van diverse zorg- en welzijnsorganisties. Adres: Overrijn 7, 2223 ER te Katwijk, telefoon: 071-4093210, elke werkdag van 13.00-16.30 uur.

EMORIE Natuursteen

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK KATWIJK Cleijn Duinplein 14 2224 AX Katwijk Voor spoed en bevallingen: 06-51338742 Spreekuurdagen van maandag t/m donderdag. Telefonisch spreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur op 071-4072933 U kunt zich, zodra de test positief is, telefonisch maar ook via onze website aanmelden voor de eerste afspraak: www.verloskundigenkatwijk.nl

AquaPower van NeďŹ t: Het ultieme warmwatercomfort De hoogwaardige kwaliteit van de NeďŹ t TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure. Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. NĂş bij:

HEEMSKERK

INSTALLATIEBUREAU

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH) 5FMFGPPOt'BY E-mail: info@heemskerkinstallatie.com Lid van de VNI en BZE Regiodealer van Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. Met een eigen 24uurs-servicedienst.

TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 1 en zondag 2 oktober: Tandarts E. de Vries, Gr. v. Prinstererweg 63, Katwijk, tel. 4024524. Spreekuur van 17.00-17.30 uur. TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447. APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloothaak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216.

Senioren Adviesraad Katwijk (SARK) De Senioren Advies Raad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeester en wethouders op het gebied van - kwaliteitsvergroting van de leefsituatie en het stimuleren van activiteiten voor senioren - het signaleren van problemen waarmee senioren te maken hebben c.q. krijgen - het bevorderen van samenwerking en tussen de gemeente, organisaties en instellingen die zich inzetten voor de belangen en het welzijn van senioren Informatie bij secretariaat SARK, Rijnweide 12, 2235 EV Valkenburg. Tel. 071-4013562. Email:wjvdvelde@ hotmail.com Wmo-adviesraad Katwijk De Wmo-adviesraad Katwijk adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeester en wethouders over het beleid en de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De Wmo-adviesraad wil graag weten wat er leeft onder de inwoners van Katwijk die gebruik maken van voorzieningen vanuit de Wmo.

De Wmo-adviesraad is te bereiken via Wmo-adviesraad Katwijk, Postbus 135, 2220 AC Katwijk; e-mail: wmo. adviesraad.katwijk@casema.nl; en telefoon: 071-4027799.

Steunpunt Vrijwillige Hulp Duin- en Bollenstreek en Oegstgeest Voor informatie, advies en bemiddeling van vragen om hulp van een vrijwilliger. Tevens meldpunt voor wie vrijwilliger wil worden op het gebied van zorg en hulp. Overrijn 7, 2223ER, Katwijk, tel. 071-4093388. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Het adres voor een passend gedenkteken

Toonzaal geopend maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur Gedenktekens in natuursteen, glas, rvs en hout Levering direct aan particulieren Zeer snelle levering (2 weken) Deskundig advies

Â&#x201A;Â&#x201A; Â&#x201A;Â&#x201A;

Delfweg 34a - 2211 VM Noordwijkerhout 8GNGHQQPÂ&#x201A;*CZ E-mail: info@Memorienatuursteen.nl www.memorienatuursteen.nl

Steenbakkerstraat 1d 2222 AT Katwijk Maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.30 uur. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tel. 0800-2887766 www.vegro.info

AFSCHEIDNEMEN NOOITMEERJIJ

DELAATSTEEER UITVAARTVERENIGING

5WUITVAARTWENSEN METZORGENRESPECTGEREGELD /UDE6LIETWEG\2IJNSBURG\ 2OUWCENTRUMMETEIGENOPBAARRUIMTEENAULA $AGENNACHTBEREIKBAAR

Fysio- Manuele Therapie Rijnsburg

ZONDAG 2 OKTOBER CHR. GEREF. KERK 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink EVANGELISCHE GEMEENTE â&#x20AC;&#x2DC;T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: Gerard de Groot BAP. GEMEENTE Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: ds. Jan Schippers, avondmaal HERV. GEM. â&#x20AC;&#x2DC;DE RANKâ&#x20AC;&#x2122; Pieter Groen College 10.00 uur: dra. M. Wassenaar, Katwijk GEREF. KERK (VRIJGEM.) 09.30 uur: ds. G. Treurniet 17.00 uur: ds. R.Th. Pos GEREF. KERK ImmanuĂŤlkerk 09.00 uur: ds. A. Meek 10.30 uur: ds. A. Meek 17.00 uur: ds. J. Verlinde, boeketdienst Maranathakerk 09.30 uur: ds. D.C. Groenendijk 17.00 uur: ds. A. Meek Petrakerk 09.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: geen dienst HERV. GEMEENTE Grote kerk 09.30 uur: dr. C. Vermeulen, Valkenburg, ZS 17.00 uur: ds. D. Verboom, studiedienst De Voorhof 09.30 uur: ds. D. Verboom, ZS, ontmoetingsdienst R.K. ST. JOANNES KATWIJK 27e Zondag door het jaar Zaterdag 19.00 uur: Eucharistieviering met samenzang Voorganger: kapelaan S. Kuik Zondag 10.00 uur: Gezinsviering m.m.v. De Vrolijke Noot Voorganger: kapelaan S. Kuik Creche De Wilbert 10.15 uur: Eucharistieviering Christengemeente Live! Katwijk 10.30 uur: Netty van Beelen

HET WEER VR 22 12

ZA 23 13

ZO 22 13

MA 20 12

70%

70%

50%

40%

10%

10%

10%

30%

ZO 2

ZO 2

ZW 2

ZW 3

GETIJDEN vr. za. zo. ma. di. wo. do.

30 1 2 3 4 5 6

sept. okt. okt. okt. okt. okt. okt.

HOOG WATER

LAAG WATER

05.36 + 17.59 06.20 + 18.42 07.09 + 19.29 08.01 + 20.18 08.58 + 21.28 10.08 + 23.08 11.43 + â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C;.â&#x20AC;&#x201C;â&#x20AC;&#x201C;

01.16 + 13.37 02.00 + 14.27 02.45 + 15.16 03.45 + 16.06 04.38 + 16.57 05.46 + 17.56 07.17 + 19.21

ZON OP / ONDER vr. 30 za. 1 zo. 2 ma. 3

sept. okt. okt. okt.

7.38/19.20 di. 4 okt. 7.45/19.11 7.40/19.18 wo. 5 okt. 7.46/19.09 7.41/19.16 do. 6 okt. 7.48/19.06 7.43/19.13

COLOFON

De Rijnsburger www.derijnsburger.nl Oplage 8.100 Uitgave van

Ambachtsweg 7a Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 Redactie Carin van der Spijk-Kralt Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 e-mail: redactie@derijnsburger.nl Inleveren kopij uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties Contactgegevens Binnendienst Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur. Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen.

Graaf Florislaan 13 2231 ED Rijnsburg Tel: 071-4022750

Gezondheidscentrum Nieuw Rapenburg Katwijkerweg 8, Rijnsburg, tel. 4031672 / 4022549 Voor informatie kunt u bellen op dinsdag- en vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur: tel. 071-4026793 / 06-51673688 e-mail: onderons@planet.nl

KERKDIENSTEN

Vegro Thuiszorgwinkel Katwijk

VERDRIETIGZIJN

SHOWTUIN VRIJ TOEGANKELIJK Nefit houdt Nederland war m

COMPLEMENTAIRE GENEESKUNDE Samenwerkingsverband therapeuten complementaire geneeskunde Duin- en Bollenstreek. www.geneesgids.nl, tel. 071-4030127 of 0252-340364.

Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak.

Neven en nichten

Rijnsburg, september 2011 ...verder hoop ik dat jullie het goed met elkaar zullen hebben. Dat alles prettig zal verlopen en een goed gevoel zal geven.

* door de week van 17.00 â&#x20AC;&#x2DC;s middags tot 8.00 uur de volgende dag * in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur * op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche

deze week:

Rijnsburg, 21 september 2011 Correspondentieadres: Familie Van Egmond Op den Claver 33, 2231 ZW Rijnsburg

DOKTERSDIENST 0900 33 43 678 of â&#x20AC;&#x2DC;0900 ddienstâ&#x20AC;&#x2122;

â&#x20AC;˘ John Tjong Tjin Joe

FamilieDe Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is verder verkrijgbaar bij: Uitgeverij Verhagen * De Read Shop (winkelcentrum â&#x20AC;&#x2DC;De Hoftuinâ&#x20AC;&#x2122;) www.johanchrispijn.nl

Johan Chrispijn Tandprothese specialisten

Praktijkadressen bij u in de buurt:

Cleijn Duinplein 4 2224 AX Katwijk Tel 071 40 76 008

Voor professionele aandacht Havenpoort 1 2171 HH Sassenheim Tel 025 22 22 977

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

Informatie van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 E-mail: info@katwijk.nl - Website: www.katwijk.nl

Openingstijden:

Bekendmakingen gemeente Katwijk

Hoofdlocatie Katwijk Maandag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Dinsdag van 8.00-12.30 uur Woensdag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Donderdag van 8.00-20.00 uur (aaneengesloten) Vrijdag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten)

Algemene informatie bekendmakingen Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar. Bij het indienen van een beroep- of bezwaarschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Servicepunt Rijnsburg Woensdag van 9.00 12.30 uur en van 13.30-20.00 uur Vrijdag van 9.00-12.30 uur

Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaarof beroepschrift meesturen.

Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur

Spreekuur college

Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling.

Als u ĂŠĂŠn van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Inloopspreekuur op dinsdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: servicepunt Valkenburg, 't Boonrak 21 tel. 071-4065949 Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Inloopspreekuur op woensdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: servicepunt Rijnsburg, Burg. Koomansplein 1 tel. 071-4065902 Telefonisch spreekuur Van maandag t/m vrijdag hebben de wijkregisseurs van 9.00 tot 10.00 uur telefonisch spreekuur.

Ondernemersloket

Van 20.00 tot 20.30 uur: Twee bezwaarschriften tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 21 juli 2011 tot het verlenen van een evenementenvergunning voor het organiseren van het jaarlijks traditionele volksfeest â&#x20AC;&#x153;Najaarsfeestâ&#x20AC;? door de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn. Van 20.30 tot 21.00 uur: Tien bezwaarschriften tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 14 juli 2011 tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het gedeeltelijk slopen van het bijgebouw en het verbouwen en vergroten van het pand op het perceel Voorstraat 59 te Katwijk.

Spreekuur wijkregisseurs Locatie: Schaepmanstraat

Het telefonisch spreekuur van de wijkregisseurs gaat niet door op donderdag 29 september 2011.

Locatie: Treubstraat

Van maandag tot en met vrijdag hebben de wijkregisseurs van 09.00 tot 10.00 uur telefonisch spreekuur.

DE GEMEENTERAAD Commissie Welzijn, 11 oktober 2011

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten.

Programmabegroting 2012 Functioneel ontwerp â&#x20AC;&#x153;Bibliotheek van de toekomstâ&#x20AC;? Kaderstelling Wmo beleidsplan 2012-2015 Gemeenschappelijke regeling GGZ subsidies

Locatie: Piet Heinlaan

Melding kleinschalig evenement Locatie Prof. Dr. A.E. van Giffenstraat, Valkenburg

Omschrijving

Bekendmaking besluit Het houden van een kinderspelmiddag op 23-09-11 08-10-2011 van 13.00 tot 17.00 uur

Snuffelmarkt Locatie

Omschrijving

Voorstraat, Katwijk

Het organiseren van een verkoopshow op 07-10-2011 van 14.00 tot 20.00 uur in de Vredeskerk

Bekendmaking besluit 19-09-2011

Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit 20-09-11

Cleijn Duinplein 1 t/m 155, Katwijk

het verlagen van de dakrand en het plaatsen van drie gasabsorptiepompen

Koraal 13, Katwijk

het kappen van twee bomen

20-09-11

Valkenburgseweg 42, Katwijk

het kappen van vijf bomen

20-09-11

Pioenhof 25, Katwijk

het plaatsen van een schutting

23-09-11

Voorhouterweg 80, het plaatsen van een toegangspoort met Rijnsburg bijbehorende hekwerken

21-09-11

Boulevard 175 A, Katwijk

Het bouwen van een opslagruimte

30-06-11

Tweelingen 7, Katwijk

Het bouwen van een erfafscheiding aan de 26-09-11 voorzijde van de woning

Vergadering Welstandscommissie De vergadering van de Welstandscommissie Katwijk is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het gemeentehuis op 4 oktober 2011 om 08.30 uur. GeĂŻnteresseerden kunnen bij de secretaris van de Welstandscommissie de agenda opvragen (tel. 071-4065000). Op verzoek geeft de secretaris aan in welke vergadering een concreet bouwplan wordt behandeld.

PARTICULIEREN

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â&#x201A;Ź 8,00 ingeleverd worden bij:

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk hout Noordwijker

Â&#x2026; )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â&#x2026; 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â&#x2026; PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â&#x2026; 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â&#x2026; 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â&#x2026; -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â&#x2026; 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â&#x2026; #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

Oegstgeest Rijnsburg

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

Warmond Wassenaar

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels â&#x201A;Ź 8.00. Per regel â&#x201A;Ź 2.75 meer.

Sassenheim Valkenburg Voorhout d Waardeilan

De Zilk

}

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam:............................................................................................................................................................. Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â&#x2026; TE KOOP Â&#x2026; GEVRAAGD AANGEBODEN Â&#x2026; GEZOCHT Â&#x2026; GEVONDEN

Programmabegroting 2012 Bomenbeleidsplan Technische behandeling Haalbaarheid Zeejachthaven Uitvoeringsplan Fiets Investeringsprogramma Strategische Investeringen Uitgangspunten bestemmingsplan Valkenburg Landelijk gebied

Evenementen Locatie Parkeerterrein Noordduinen, Katwijk

Omschrijving Het organiseren van een Oud en Nieuwfeest op 28 t/m 30-12-2011 van 18.00 tot 24.00 uur en 31-12-2011 van 22.00 tot 06.00 uur inclusief verkoop zwak alcoholische dranken

Ingekomen 16-09-11

Commissie Bestuur, 13 oktober 2011 Voorbereiding herbenoeming burgemeester Programmabegroting 2012 Vaststelling rechtspositieregeling en mandaatbesluit griffie

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, in de periode van 19 september tot en met 23 september 2011, de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Datum indiening 20-09-11

Langevaart 34, Rijnsburg

het saneren van asbesthoudende materialen uit het pand

Looyerslaan 53, Katwijk

het gedeeltelijk vergroten van de woning

20-09-11

Lageweg, Katwijk

het wijzigen van nieuwbouw bedrijfsverzamelgebouw

22-09-11

GGD en Z&Z gaan overgewicht bij schoolgaande kinderen te lijf Op diverse basisscholen in Katwijk is vorige week het project â&#x20AC;&#x2DC;Voeding en Weerbaarheidâ&#x20AC;&#x2122; van start gegaan. De activiteiten van dit project hebben als doel de sociale vaardigheden van leerlingen op het gebied van zelfbeeld en weerbaarheid te vergroten en hiermee ongezond gedrag, in dit geval ongezond eetgedrag, te voorkomen.

8, ongeacht gewicht, actief laten deelnemen. Als start van het project wordt de ouders van elke school een informatieavond aangeboden omtrent onder andere weerbaarheid en voeding, gevolgd door de training zelf. De training krijgt een vervolg in de vorm van een aantrekkelijk huiswerkpakket. De opdrachten die de kinderen meer naar huis krijgen zijn bedoeld om ouders te betrekken bij het onderwerp en om het onderwerp in het gezin bespreekbaar te maken.

â&#x20AC;&#x2DC;Voeding en Weerbaarheidâ&#x20AC;&#x2122; omvat een klassikaal aanbod en is daarmee een aanvulling op de reguliere activiteiten van de GGD Hollands Midden op scholen. De projecten die op dit moment worden aangeboden richten zich vooral op kinderen die (al) overgewicht hebben. â&#x20AC;&#x2DC;Voeding en Weerbaarheidâ&#x20AC;&#x2122; onderscheidt zich door alle kinderen van de groepen 6, 7 en/of

Het project is onderdeel van een weerbaarheidsontwikkeling op de gezondheidsgebieden voeding, relaties en seksualiteit en genotmiddelen voor kinderen van de bovenbouw. De lessen worden gegeven door een, vanuit de GGD aangestelde, trainer van bureau Hoe?Zo! advies & training. Het project bestaat onder meer uit een informatieavond voor ouders en lessen en een huiswerkpakket voor de leerlingen.

Factor Welzijn zoekt vrijwilligers Factor Welzijn organiseert ook dit jaar activiteiten in de herfstvakantie voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Voor de uitvoering van deze activiteiten heeft Factor Welzijn vrijwilligers nodig, vandaar deze oproep. De vakantieactiviteiten zijn op dinsdag 18 en woensdag 19 oktober. Het programma voor die dagen is als volgt: dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.30 uur wordt er een bezoek gebracht aan Naturalis; woensdag van 10.00 tot 14.00 uur sport-, spel- en knutselinstuif in Sporthal Cleijn Duin.

Voor dinsdag kunt u zich opgeven voor de ochtend of voor de middag; beide dagdelen mag natuurlijk ook. Voor woensdag kunt u zich alleen voor de hele dag opgeven. Voor deze activiteiten zoekt Factor Welzijn vrijwilligers, want de activiteiten kunnen alleen doorgaan als er voldoende vrijwilligers zijn. Meldt u zich aan dan kunnen uw kinderen tegen gereduceerde prijs meedoen. Heeft u interesse of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Rob Voorn of Margriet Rous, tel. 4033323, email: info@ factorw.nl.

Meer informatie De agendaâ&#x20AC;&#x2122;s en de stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Katwijk en in het servicepunt in Rijnsburg en ook in de vestigingen van de openbare bibliotheek. Verder zijn ze te raadplegen in het bestuurlijk informatiesysteem op de website van de gemeente Katwijk, www.katwijk.nl.

De gemeenteraad Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad: Partij CDA

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? Graag vooraf telefonisch opvragen! Belt u tussen 09.00 - 16.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en vraag naar de afdeling Veiligheid, team Vergunningen.

â&#x201A;Ź8.00 â&#x201A;Ź 10.75 â&#x201A;Ź 13.50 â&#x201A;Ź 16.25 â&#x201A;Ź 19.00

Commissie Ruimte, 12 oktober 2011

Ingekomen evenementen

Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat in de periode van 19 september tot en met 23 september 2011 de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd:

Gesprek op afspraak: Dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur. Afspraken kunt u maken via het rechtstreekse nummer van de wijkregisseur die u wilt spreken.

Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

De bromfiets aan de Schaepmanstraat is inmiddels door de gemeente verwijderd. Verwijderde objecten worden gedurende 13 weken, na publicatie, opgeslagen in een gemeentelijk depot. Wanneer eigenaren zich in deze periode nog niet hebben gemeld zullen de betreffende objecten worden vernietigd.

Van 19.30 tot 20.00 uur: Bezwaarschrift tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 12 augustus 2011 tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het dichtbouwen van het balkon op het perceel Lombardstraat 5 te Katwijk.

Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechtbank, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Katwijk is onderverdeeld in vijf wijken. Elke wijk heeft een eigen wijkregisseur die fungeert als aanspreekpunt voor de burger. Met vragen over de openbare ruimte kan men bij deze wijkregisseur terecht.

Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Richard Onstenk Inloopspreekuur op dinsdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: servicepunt Valkenburg, 't Boonrak 21 tel. 071-4065949

Indien de eigenaren van deze voertuigen zich niet vóór 13 oktober 2011 melden bij de afdeling Wijkwerk (071-4065000) zullen deze voertuigen door de gemeente verwijderd worden.

AGENDA van de vergadering van de kamer Overige Zaken d.d. woensdag 5 oktober 2011 vanaf 19.30 uur op het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3.

E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Wijkregisseurs

Hoornes/Rijnsoever Wijkregisseur: AndrĂŠ Veenstra Inloopspreekuur op maandag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Schimmelpenninckstraat 10, Katwijk (zorgcentrum Kwadrant) tel. 071-4065948

De Gemeentelijke Opsporingsambtenaren zijn op zoek naar de eigenaren van onderstaande objecten welke staan in de gemeente Katwijk: een auto, merk Saab met kenteken 825-889, een bromfiets, merk Peugeot met kenteken 11DGL9, een aanhanger zonder kenteken.

Beiden kunt u ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht.

De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur.

Katwijk aan Zee Wijkregisseur: Arie van Duijn Inloopspreekuur op woensdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Zuidstraat 135a, Katwijk, (ingang rechts naast het pand van Hoevens) tel. 071-4065950

Eigenaren gezocht

Raadslid De heer J.W. Ravensbergen Christen Mevrouw A. KuijtUnie van den Oever GB Mevrouw C.E.L. Schonenberg PvdA De heer J.P. Haasnoot SGP De heer W.J. van Duijn VVD Mevrouw A.H. van Ginkel-Lanting

Tel. 071 4034724 071 4022709 071 4073019 071 4014849 071 4015803 06 40 25 96 57

e-mail j.w.ravensbergen@planet.nl Atiekuijt@ziggo.nl Esther.schonenberg@planet.nl Jphaasnoot54@gmail.com wjvanduijn@hetnet.nl Anita.van.ginkel@xs4all.nl

Bij Healthclub ProLife werk je in een klein gemotiveerd team. Iedereen zet zich dagelijks in om alle leden een goede service en uitstekende begeleiding te geven. Tevens werk je in een professionele sfeer waarbij collegaâ&#x20AC;&#x2122;s open en gezellig met elkaar omgaan.

Lidmaatschapsadviseur m/v (16-24 uur per week) Wij zijn per zo spoedig mogelijk op zoek naar een Lidmaatschapsadviseur m/v voor 16-24 uur per week. Werktijden zijn onregelmatig. Als Lidmaatschapsadviseur adviseer je leden bij de aankoop van een lidmaatschap. Je werkt samen met collegaâ&#x20AC;&#x2122;s in een salesteam. Ook de administratie tijdens het verkoopproces behoren tot de taken van de Lidmaatschapsadviseur. Tevens ben je verantwoordelijk voor retentie. De Lidmaatschapsadviseur rapporteert aan de CoĂśrdinator Sales. Functie-eisen Voor een Lidmaatschapsadviseur m/v gelden de volgende functie-eisen: a) b) c) d) e) f) g)

MBO werk- denkniveau; Positief en optimistisch; Een drive krijgen van sales; Sterk in je schoenen staan; Goed met mensen kunnen werken; Goede beheersing van de Nederlandse taal; Klantvriendelijk.

Ben jij na het zien van deze vacature enthousiast geworden om ons gezellige team te komen versterken? Gaan hard werken en plezier bij jou hand in hand? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie en CV naar info@healthclubprolife.nl


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

QS

JK[ Ab FO su N rd BS e BU IP O

;BUFSEBHPLUPCFS

(305& ."(";*+/ 6*57&3,001 7"/505663

Neefies in de Steigers Menu

HUISARTSENPRAKTIJK HAASWIJK is een groepspraktijk in Oegstgeest. Er werken 3 huisartsen, 2 huisartsen in opleiding, 2 praktijkondersteuners (somatiek en GGZ) en 5 parttime doktersassistentes. In het pand zijn ook een 1ste lijns psychologe en een diĂŤtiste werkzaam.

â&#x201A;Ź 26,50 Voorgerecht naar keuze

Op korte termijn zijn wij op zoek naar:

â&#x153;´â&#x153;´â&#x153;´

PRAKTIJKONDERSTEUNER somatiek (HBO-niveau) voor 20-24 uur per week

Pannetje Mosselen of Entrecote pepersaus

en

GEDIPLOMEERDE DOKTERSASSISTENT(e)

â&#x153;´â&#x153;´â&#x153;´

voor +/- 16 uur per week

Nagerecht naar keuze

De praktijkondersteuner is voornamelijk verantwoordelijk voor de organisatie en begeleiding van patiĂŤnten met chronische aandoeningen (DM, astma, COPD/CVRM, ouderen etc.)

WEGENS WEGENS â&#x20AC;&#x2DC;VERNIEUWINGâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;VERNIEUWINGâ&#x20AC;&#x2122;

Van de doktersassistente verwachten wij dat zij zelfstandig kan werken en dat zij zich binnen haar vakgebied wil blijven ontwikkelen.

(SPUFQBSUJKFOOBUVVSTUFFO UFHFMT CBEFO 

Interesse? Je vragen of je sollicitatie met CV: Huisartsenpraktijk Haaswijk, t.a.v. Herma Kruithof, Boerhaaveplein 19, 2343 LT Oegstgeest. Tel.: 071-5177461. Website: www.haaswijkhuisartsen.nl

EPVDIFCBLLFOFOPWFSJHTBOJUBJS Reserveer (behalve op zaterdag): 071-4078288 ;$7$8eh][hijhWWj(.W"AWjm_`aÂ&#x161;A_`aef0mmm$d[[\_[i$db

7PPSBCTVSEF#0%&.13*+;&/

"NCBDIUTXFHt,BUXJKLt5FM 888.&*+70(&-4"/*5"*3/-

ŽůŽƾĆ&#x152;Ć?Î&#x2DC;'Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśsĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ć&#x152;ŽŽĆ&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÍŹĹ?ĹľĆ&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÇ&#x152;Ĺ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?ĹŻĹ˝Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ä?ŽžÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ć&#x152;ŽŽĹ?Ͳ Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Í&#x2DC;>Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ć&#x152;ŽŽĆ&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĆ?Í&#x2022;Ć&#x161;ĆľĹ?ĹśÄ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśÄ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ŜͲÄ&#x17E;ĹśÄ?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ŜůÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2DC; 'Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x161;Ĺ˝Ć&#x2030;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ĺś<ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?KĹ˝Ć?Ć&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ZĹ?ĹŠĹśĆ?Ä?ĆľĆ&#x152;Ĺ?

dÄ&#x17E;Ć&#x152;ĆľĹ?Ć&#x161;Ä?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜĆ?Ä?ŽžžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹľÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÇ Ĺ?ĹŠĎŽÄ?ŽůůÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x201A;Î&#x2013;Ć?Í&#x2014;

Ter versterking van ons team zoeken wij voor onze lijn op Duitsland of Oostenrijk een

ÍťsÄ&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;ÍŹÄ&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ĺ?ÄŁ ÍťsÄ&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;ÍŹÄ&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?ĆľĹ?Ä&#x161;EÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161; /ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;ůĨĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠĹ˝Ä?Ä?Ä&#x17E;ŜŊÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ç Ĺ˝Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?ŽžžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ?ÄŁĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?ƾůĆ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹŠĹ˝ĆľÇ 

CHAUFFEUR/ INPAKKER

Ĺ? Ĺ?Ĺ? Ĺ? ĹŠ ĹŠ Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x152;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Ć?Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Í&#x2DC;ĹŻĆ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x161;ĹŠÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹŻÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĹŠĹ˝ĆľÇ Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĆľĹ?Ć&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;/ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśžŽÄ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ć?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ç Ć&#x152;ŽŽžÄ?Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹŠÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;Ä?ŽůůÄ&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć? ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Í&#x2DC;

Ä&#x17E;ŜŊĹ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ĺ?ĹŠÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ? ÍťDKĹ˝Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ? ÍťZĹ?ĹŠÄ?Ä&#x17E;Ç Ĺ?ĹŠĆ? Íť>Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;ĹľÄ&#x201A;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ?ŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161; ÍťŽŽĆ&#x152;Ç&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;žŽĹ?Ä&#x17E;Ĺś Íť/ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśŽžĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆľĹ?Ć&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺś Íť<Ä&#x17E;ŜŜĹ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;&Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻÍžĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ĺ?ÄŁÍż ÍťdĆľĆ?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĎŽĎŹͲĎŻĎŹĹŠÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;

i.b.v. groot rijbewijs en chauffeursdiploma Wij bieden je een goede werkomgeving aan met prima arbeidsvoorwaarden!!! Ben je geĂŻnteresseerd en wil je een keer komen praten? Bel ons dan! Albert Noort: 06-51423947

-"."/

01234#"/5/2444#"60 Wij verkopen bloemen, planten en aanverwante artikelen in Zweden en Finland. Voor versterking van ons team zoeken wij:

*min.leeftijd 15 jaar/legitimatie verplicht

,Ä&#x17E;Ä?ĹŠÄ&#x17E;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E;Í?^Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;ĹŠÄ&#x17E;sĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Í&#x2014;

ŽůŽƾĆ&#x152;Ć?Î&#x2DC;'Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśsĆ&#x161;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;WÍ&#x2DC;Í&#x2DC;ZÍ&#x2DC;:ŽŜĹ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x201A;ĹśͲÄ&#x17E;ZĹ˝Ç&#x2021;Ć?ůŽŽĆ&#x161;ϲͲĎŽĎŽĎŻĎ­EZĹ?ĹŠĹśĆ?Ä?ĆľĆ&#x152;Ĺ? ŽĨĹľÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹľĆ&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Î&#x203A;Ä?ŽůŽƾĆ&#x152;Ć?Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ä?Žž

Bij Healthclub ProLife werk je in een klein gemotiveerd team. Iedereen zet zich dagelijks in om alle leden een goede service en uitstekende begeleiding te geven. Tevens werk je in een professionele sfeer waarbij collegaâ&#x20AC;&#x2122;s open en gezellig met elkaar omgaan.

CHAUFFEUR/VERKOPERS

CoĂśrdinator Sales m/v

      

Wij zijn per zo spoedig mogelijk op zoek naar een CoĂśrdinator Sales m/v voor 32-40 uur per week. Werktijden zijn onregelmatig.

  ! " # ! $%&'(%()'*) "&  +,! 

Fitnessclub Energiek is een gezellige sportclub met de meest geavanceerde toestellen. Wij geven leuke en afwisselende groepslessen. Wij zijn op zoek naar een

enthousiaste instructeur m/v

die ervaring heeft met spinning en pump (heb je meer ervaring met andere lessen dan kan je ook reageren) Ook inzet achter de bar en fitnesszaal horen tot je werkzaamheden zodat het lekker afwisselend blijft. Wij bieden een uitstekend salaris. Solliciteren kan naar Fitnessclub Energiek, t.a.v. Rob van Rossum, Voorschoterweg 3, 2235 SE Valkenburg. Ons adres: Energiek Fitness Voorschoterweg 3, Valkenburg T 071 407 64 00

W W W . F I T N E S S - E N E R G I E K . N L

ŽůŽƾĆ&#x152;Ć?Î&#x2DC;'Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152; ÍťEŽͲŜŽŜĆ?Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;Í&#x2022;ŽŜĹ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ç Ĺ˝ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ?ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152; ÍťĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x17E;žŽĹ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;Ä¨Ç Ĺ?Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśŽŜĆ&#x161;Ç Ĺ?ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ? ÍťÄ&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽžĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ĺ&#x161;ŽƾĆ?Ĺ?Ä&#x201A;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?ŽůůÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x201A;Î&#x2013;Ć? ÍťÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŹĹŹÄ&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ĺ?Ć?Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ć?

(32-40 uur per week)

Als CoĂśrdinator Sales ben je verantwoordelijk voor het aansturen van het salesteam. Ook het controleren en het complementeren van de sales, retentie en administratie tijdens het verkoopproces behoren tot de taken van de CoĂśrdinator Sales. Het verkoopproces wordt van kop tot staart administratief gecoĂśrdineerd door de CoĂśrdinator Sales. De CoĂśrdinator Sales rapporteert aan de manager. Daarnaast zal je ook zelf met het salesteam diensten meedraaien.

 

Functie-eisen Voor een CoĂśrdinator Sales m/v gelden de volgende functie-eisen: a) b) c) d) e) f) g) f) g)

HBO werk-/denkniveau; Bij voorkeur leidinggevende ervaring; Positief en optimistisch; Een drive krijgen van sales; Een team kunnen enthousiasmeren; Sterk in je schoenen staan; Goed met mensen kunnen werken; Goede beheersing van de Nederlandse taal; Klantvriendelijk.

Ben jij na het zien van deze vacature enthousiast geworden om ons gezellige team te komen versterken? Gaan hard werken en plezier bij jou hand in hand? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren! Stuur je motivatie en CV naar info@healthclubprolife.nl  

  Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśDÄ&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x201A;ZĹ?ĹŠĹśĆ?Ä?ĆľĆ&#x152;Ĺ?Ĺ?Ć?Ĺ˝Ć&#x2030;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; 

>Z>/E'>>ͲZKhE,sEDtZ<Z tĹ?ĹŠÇ&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ŜžÄ&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x161;Í&#x2014; ͲDKÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏͲÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜŏĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ƾ͏Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x2030;ůŽžÄ&#x201A; ͲÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; ͲÄ&#x201A;ĨĨĹ?ĹśĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ć?ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Í&#x2DC; ͲĆ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Í&#x2DC; ͲÄ&#x17E;Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ĆľĹ?ĹľÄ&#x161;ĹŹÄ&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2DC; ͲĹ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜϾĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;ϹžÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161; ͲÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽŽŏÇ Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ Ĺ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ĺś ͲĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;ĹśĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E; ͲÄ&#x17E;ĹśĹ?Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ŜŜĹ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x161;ĹľĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ŝ͏ŽĨÄ?ŽžĆ&#x2030;ĆľĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152; sŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ŏŽžÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÇ&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹľĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜŊÄ&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ŜŽÍ&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Í&#x2014; ͲŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś ͲŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ĺś ͲĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻĹ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś

,Ä&#x17E;Ä?ĹŠÄ&#x17E;Ĺ?ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E;Í? ^Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;ĹŠÄ&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĨÄ&#x17E;ĹśsĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽÎ&#x203A;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĹśĆ?Ä?ĆľĆ&#x152;Ĺ?Í&#x2DC;ŜůdÍ&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Í&#x2DC;Í&#x2014;Ä&#x201A;ŜŜÇ&#x2021;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś^Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?ĹŠĹś


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

Gemeente vindt verslechtering openbaar vervoer onaanvaardbaar Katwijk wil dat het niveau van de huidige dienstverlening van het openbaar vervoer behouden blijft. En dat de ontwikkelingen rond de RijnGouwelijn worden meegenomen in de eisen die aan het openbaar vervoer worden gesteld. De frequente buslijnen door Rijnsburg moeten behouden blijven. De provincie Zuid-Holland heeft een concept programma van eisen (PvE) opgesteld voor de nieuwe concessie van het openbaar vervoer. De nieuwe concessie gaat medio december 2012 in. ‘Hoogwaardig openbaar vervoer is belangrijk’, volgens wethouder

Thijs Udo. ‘Vooral gezien de groei van Katwijk. Hierbij horen regelmatige diensten, vervoer dat op tijd rijdt en haltes voor inwoners waarvoor zij niet te ver hoeven te lopen’. Veel mensen zijn afhankelijk van het openbaar vervoer. Nu ligt 80% van de woningen binnen een straal van 500 meter van een halte en 100% van de woningen binnen een straal van 1.000 meter van een halte. Een mindere dekking is voor Katwijk niet aanvaardbaar. Katwijk is juist een van de grotere gemeenten van de regio. Het grootste deel van de bouwopgave in de Duin- en Bollenstreek en Leidse regio vindt plaats in de as Leiden Katwijk.

Toerusting De Commissie Gemeente Opbouw en Uitbouw van de plaatselijke Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt verzorgt maandelijks de rubriek Toerusting. Deze gaat over alledaagse zaken bekeken vanuit een Bijbels. Leef zonder zorgen

Bus in Rijnsburg Katwijk wil dat het huidige dienstverleningsniveau behouden blijft en dat er rekening wordt gehouden met de ontwikkelingen rondom de RijnGouwelijn. Ondanks dat momenteel nog niet duidelijk is hoe de RijnGouwelijn eruit komt te zien, is het van belang dat daar wel iets over wordt opgenomen in het programma van eisen. De frequente buslijnen door Rijnsburg moeten behouden blijven, ook als de RijnGouwelijn komt. Voor Rijnsburg is het belangrijk dat de busverbinding met Leiden niet verdwijnt. Er is in het programma van eisen niets opgenomen, dat er voor zorgt dat belangrijke routes een

Bus 36 rijdt via Rijnsburg naar Leiden. Die busverbinding mag niet verdwijnen, vindt de gemeente Katwijk.

WINTERBANDENTIJD UW ZOMERBANDEN LOGEREN BIJ PEUGEOT LOGE VOOR VOO € 55 ALL-IN!*

PROFITEER NU AL VAN ONZE SCHERPE ALL-IN TARIEVEN 4 banden incl. stalen velgen*

Model

Bandenmaat

107

155/65 R14T

469

207

185/65 R15T

559

308

195/65 R15T

559

508

215/60 R16H

959

3008

215/60 R16H

959

5008

215/55 R16H

€ 1.039

Kijk voor een compleet overzicht van onze scherpe all-in tarieven voor winterband/velgcombinaties op www.peugeot.nl/winterbanden

DE JONG’S AUTOBEDRIJF KATWIJK B.V. Katwijk Koningin Julianalaan 1 Tel.: (071) 402 85 54.

*Onze tarieven zijn adviesprijzen en inclusief montage, balanceren, wielgewichten, standaard ventielen, verwijderingsbijdrage en btw. Deze aanbieding geldt voor Michelin- en Continental-winterbanden en zolang de voorraad strekt.

plek krijgen in het programma van eisen. In het programma van eisen voor het openbaar vervoer legt de provincie vast waaraan de nieuwe concessie moet voldoen. Het huidige niveau van de dienstverlening is hoger dan de eisen die in het concept programma van eisen staan.

De situatie kan zich voordoen, dat een vervoerder aan de eisen kan voldoen en toch een veel lagere dienstverlening aanbiedt. Zo’n verslechtering van het openbaar vervoer vindt Katwijk onaanvaardbaar. Naast de gezamenlijke reactie van Holland Rijnland zal Katwijk ook haar standpunt onder de aandacht van de provincie brengen.

Boeketdienst Een erfenis ontvangen is spannend. Wat zou er in staan en heeft dat gevolgen voor je dagelijks leven of misschien voor later? Aanstaande zondag mag je getuige zijn van de onthulling van een heel bijzondere en persoonlijke erfenis. Waarom je die krijgt? God noemt ons niet alleen zijn kinderen. Nee, Hij gaat een stapje verder. Wij mogen zijn erfgenamen zijn….Leuk voor later? Of nu al interessant? In de boeketdienst van 2 oktober komt jouw erfdeel in ieder geval aan de orde en wie weet ontdek je zo een van de geheimen van het leven met God. Ds. Jan Verlinde en Rianne de Leeuw zullen bij deze onthulling ook een aandeel hebben als predikant en dienstleider. De praiseband zal een en ander muzikaal begeleiden. De officiële zitting begint om 17.00 uur, maar om 16.30 uur staan koffie en thee klaar. Iedereen is van harte welkom.

De Make-over van:

Sanne Ouwehand

Een tijdje geleden kregen wij een mailtje van Mirella Ouwehand, de moeder van Sanne. Zij wilde haar dochter opgeven voor de make-over, omdat ze een moeilijke tijd achter de rug heeft. Sanne is 16 jaar en weet sinds kort dat ze reuma heeft. Het is best moeilijk om dat een plaats te geven in je leven en het laatste waar je dan aan denkt is hoe je haar zit. Het werd hoog tijd om dit weer eens grondig aan te pakken. Sanne’s haar was de afgelopen tijd zwart geverfd en de conditie van het haar was mede door veel medicijngebruik niet optimaal. De wensen van Sanne: weer eens een goed model erin en een lichtere haarkleur. Een duidelijke opdracht dus voor het make-over team van Kapsalon Willem Peursum bestaande uit styliste Mirjam en de vaste make-up artieste Rosalie Noort, van Schoonheidssalon Rosalie uit Valkenburg. Styliste Mirjam begint met het knippen van de coupe door van de lengte een flink stuk af te halen. Daarna knipt ze heel veel lagen in het haar, alles vanuit een middenscheiding, zodat er heel veel mogelijkheden ontstaan om het haar los

te dragen. Ze kan het nu losjes naar achteren dragen of met een lange schuine lok.

Heeft u vragen, of wilt u hierover doorpraten? U kunt mailen met info@rijnsburg.gkv.nl of bellen (071-)3016690.

Zaterdag 8 en zondag 9 oktober

Open Ateliers bij Kunstkring ‘88

‘Praetjes op de Wurf’’ door Mond (pseudoniem voor Joop van Egmond). In zijn atelier zijn een groot aantal driedimensionale objecten in RVS, brons, steen en glas te zien. Verder een omvangrijk oeuvre aan schetsen en tekeningen gemaakt in binnen- en buitenland en olieverven van zeegezichten en landschappen. Recent werk zijn de fascinerende grote Chinese portretten van etnische minderheden die hij heeft geaquarelleerd met het Chinese penseel.

Kunstkring ‘88 (KK’88) heeft ook dit jaar open kunstevenementen georganiseerd op 8 en 9 oktober van 11.00 tot 17.00 uur in de Duin- en Bollenstreek. Iedereen is van harte welkom om op deze dagen vrijblijvend een bezoek te brengen aan 20 open ateliers, de overzichtstentoonstelling van 25 KK’88 kunstenaars te bezoeken in Voorhout of in de eigen kunstuitleen in Rijnsburg de kunstwerken te bekijken van 42 KK’88 kunstenaars uit de Duinen Bollenstreek.

Kleurnuances Om het vele zwarte pigment weg te krijgen behandelen we het haar met een soft-blondeer wassing. Dit zorgt ervoor dat het haar een paar tinten oplicht. Na dit proces kleuren we het haar met een natuurlijke bruine tint, die al gelijk veel lichter oogt dan het zwarte haar wat ze heeft gehad. Om het geheel een nog lichtere uitstraling te geven worden door het hele haar folies gezet met een mild oplichtende blondeer, dit om de conditie van het haar zoveel mogelijk intact te laten. Tot slot wordt een speciale kleur nabehandeling gebruikt om het haar zoveel mogelijk te herstellen na deze intensieve kleurprocessen.

Make-up De nieuwste make-up trends passen perfect bij de stoere Sanne. Geïnspireerd door de trend van dit fashion seizoen, zet LOOkX 2 nieuwe makeup-stijlen neer. Warm & Shine met romantische accenten in goud en Rock Cool met zilver en zwart, de koele kleuren. En Rock Cool is precies wat bij Sanne past. Na het aanbrengen van de

Het is ondenkbaar dat je zonder zorgen kunt leven. Als je veel geld hebt, kan dat worden gestolen of door inflatie waardeloos worden. Wanneer je mag genieten van een goede gezondheid, is het de vraag of je over een maand nog zo fit bent. Wie loopt er niet tegen moeiten aan in de opvoeding van kinderen? Wat is het verschrikkelijk, als je plotseling, of door een ernstige ziekte, je man of vrouw, je dochter of zoon, je ouders, of een vriend of vriendin moet missen. En wat te denken van alle ellende in de wereld? De rij van zorgen kan eindeloos lang worden. Zorgen kunnen zich ook opstapelen. De stapel kan zo groot worden dat het een berg wordt waar we niet meer overheen kunnen kijken. De apostel Paulus zegt in Filippenzen 4:6: ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in al uw gebeden’. Hoe kan Paulus dat nu zeggen, is hij geen wereldvreemde idealist? Nee, dat is hij zeker niet! Hij heeft zelf ook veel meegemaakt. Hij heeft gevangen gezeten, is gemarteld en heeft schipbreuk geleden..... Wat bedoelt hij hier dan? Paulus zegt: breng al je zorgen bij God, de Vader. Bidt de moeiten bij je vandaan. Wees onbezorgd, door de Here te laten zorgen. Vertel God maar van al je grote zorgen, Hij luistert altijd en zal je rust geven.

foundation om wat oneffenheden te verdoezelen op een natuurlijke manier heeft Rosalie de Natural Velvet Mineral Powder aangebracht. Een nieuwe poeder die directe bescherming tegen UV-straling en vrije radicalen geeft. Dat kan over het hele gelaat, maar bijvoorbeeld ook alleen daar waar het glimt. De wenkbrauwen van Sanne zijn licht aangezet met een eyebrown pencil in de kleur Miracle Brown. Voor de ogen hebben we de koele paars tinten voor Sanne uitgezocht. De duo oogschaduw bestaat uit een donkere tint voor op het bewegend ooglid en een lichte tint voor daarboven en deze vervaagt Rosalie tot de wenkbrauw. Afgemaakt met de Exclusive eyeliner en de nieuwe Ultra Lash Mascara. Een mascara die verlengt, de wimpers voller maakt en zorgt voor een natuurlijke krul. De ogen van Sanne zijn de eye catchers, dus voor de lippen heeft Rosalie voor een nude tint gloss gekozen. Een nieuwe gloss die het beste

van een lipstick heeft (longlasting effect) en het beste van een gloss (de sprankelende glans), wat resulteert in de High Pigmentation Stay on Gloss. Sanne is klaar voor de nieuwste fashion trends.

Stylen Styliste Mirjam neemt het weer over om het haar te stylen. Om het haar meer volume te geven gebruikt Mirjam mousse, om het haar te beschermen tegen de hitte van de föhn spuit ze er ook nog wat Thermal Image Spray op van Wella. Het haar wordt netjes glad geföhnd zodat het extra gaat glanzen. Ook legt

ze Sanne uit hoe ze het thuis ook zo kan krijgen. Nog wat haarlak voor de stevigheid en Sanne’s nieuwe kapsel is klaar. Mirjam en Rosalie hebben het weer voor elkaar gekregen: voor hun staat een stralende zelfverzekerde jonge vrouw met een stoer maar vrouwelijk kapsel en de juiste make-up. Corina staat al klaar om een serie foto’s van het eindresultaat te maken. Het was een verassende dag voor Sanne die pas na school te horen kreeg van haar moeder wat er ging gebeuren die middag. Een bijzonder leuke verrassing.

Wil je ook een keer een complete make-over of ken je iemand die dat wel gebruiken kan en ben je woonachtig in Rijnsburg of Valkenburg? Stuur dan een mailtje met naam, foto en wensen naar kapsalonwillempeursum@ankomail.nl of meld je aan via hyvessite kapsalonwpeursum.hyves.nl. Misschien kiezen we jou dan uit voor de volgende makeover. Voor meer informatie kan je altijd bellen met kapsalon Willem Peursum, tel. 4082433 of schoonheidssalon Rosalie, tel. 06-10888211. Voor meer make-over foto’s check ook de hyvessite.

Zo kunt u kennis maken met de KK’88 kunstenaars, die vertellen over hun kunst en hun werken laten zien, waaronder schilderijen, tekeningen, etsen, keramiek, sieraden, beelden, foto’s, enzovoorts. Tijdens een rondleiding kunt u meemaken hoe de kunstuitleen van veelal recente werken van KK’88 kunstenaars in zijn werk gaat, Het handigst is dan om naar één van de startpunten te gaan, waar u een route voor het bezoek kunt uitstippelen. Bij deze startpunten ligt namelijk de deelnemersinformatie, zodat u daar een gerichte keuze kunt maken wat u graag wilt zien. De startpunten in Katwijk zijn: Art-Ship Rosier, De Hoop 1, Valkenburg en Kunstuitleen KK’88, Smidstraat 5, Rijnsburg.

11.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld. Rijnsburg Margaret van Efferink, Atelier ‘De vijf plagen’, Westerpark 49, schilderijen. Mond, Burg. Hermansstraat 26, schilderijen, beelden. Zaterdag en zondag, 13.00 tot 17.00 uur. Janneke Tanke, Wilgenlaan 15, Rijnsburg, schilderijen. Corrie Ravensbergen, Korte Voorhouterweg 31, Rijnsburg, schilderijen. Alleen op zaterdag. Kunstuitleen KK’88, bibliotheek ‘De Kloosterhof’, Smidstraat 5, werk van alle KK’88-kunstenaars. Valkenburg Riet Rosier, Art-Ship Rosier, De Hoop 1, schilderijen, objecten. Gasten: Fred van de Siepkamp, beelden; Jeannette Monshouwer, zangimprovisaties. Joke Bontenbal, Atelier ‘Het Souterrain’, Katwijkerweg 47, keramiek. Gast: Ageeth van den Oever, beelden. Katwijk Bas en Greet Haasnoot, Elleboogstraat 37, grafiek, papier maken. Alleen op zaterdag. Bob van der Plas, Maassloot 1F, Klei-Oost, schilderijen, grafiek. Expositie gemeentehuis Katwijk, Koningin Julianalaan 3, KK’88kunstenaars uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, 1 tot en met 29 november.

Deelnemende ateliers Onderstaande ateliers zijn open op zaterdag 8 en zondag 9 oktober van

Voor verdere informatie zie onze website www.kunstkring88.nl.

Wat vindt u van de veiligheid in uw woonomgeving De raadscommissie Bestuur houdt op 6 oktober 2011 een hoorzitting Veiligheid. Veiligheid en leefbaarheid staan hoog op de agenda van de gemeente Katwijk. De raadscommissie heeft daarom enkele (ervarings) deskundigen uitgenodigd om informatie te geven over de veiligheidsbeleving van burgers en over de rol van de gemeente ten aanzien van veiligheid. In mei/juni is er door de raad een enquête veiligheid gehouden waar aan burgers gevraagd werd om hun mening te geven over de veiligheid en leefbaarheid in hun omgeving, De gehouden enquête dient niet verward te worden met de op dit moment gehouden enquête veiligheid in opdracht van de Veiligheidsregio Hollands Midden die tweejaarlijks gehouden wordt. Het streven is dat de gemeenteraad na de hoorzitting over zodanig veel informatie beschikt dat beoordeeld kan worden of een nieuw veilig-

heidsbeleidsplan noodzakelijk is. Ook wordt getracht helderheid te krijgen over de taak van de gemeenteraad na invoering van de nieuwe Politiewet. Op 6 oktober zullen de burgemeester, de teamchef van de politie Katwijk, een van de wijkregisseurs, de coördinator van de gemeentelijke opsporings ambtenaren (GOA’s), een vertegenwoordiger namens Horeca Katwijk en een vertegenwoordiger namens Platform Kocon in een panel plaatsnemen om de vragen van de raadscommissie Bestuur te beantwoorden. Het houden van hoorzittingen is een instrument van de gemeenteraad waarmee deze zich over belangrijke onderwerpen uitvoerig door deskundigen kan laten informeren. De gemeenteraad kan het college van burgemeester en wethouders goede en duidelijke opdrachten voor het maken van beleid meegeven. De hoorzitting van 6 oktober is openbaar.


OPEN HUIS

: * 7 : < !7733 ]Z ]  " Z ] ]   "   " "  

DEELNEMENDE PANDEN OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 1 OKTOBER STRAATNAAM

VRAAGPRIJS

TIJD

STRAATNAAM

VRAAGPRIJS

TIJD

STRAATNAAM

VRAAGPRIJS

TIJD

Seringenlaan 65

Wassenaar

â&#x201A;Ź 149.000,00 k.k.

Fabritiuslaan 46

Wassenaar

â&#x201A;Ź 382.500,00 k.k.

Deijlerweg 135

Wassenaar

â&#x201A;Ź 695.000,00 k.k.

Starrenburglaan 123

Wassenaar

â&#x201A;Ź 149.000,00 k.k.

Fabritiuslaan 48

Wassenaar

â&#x201A;Ź 385.000,00 k.k.

Wiegmanweg 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 715.000,00 k.k.

Seringenlaan 76

Wassenaar

â&#x201A;Ź 149.500,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 262

Wassenaar

â&#x201A;Ź 389.000,00 k.k.

Zijllaan 23

Wassenaar

â&#x201A;Ź 719.000,00 k.k.

Starrenburglaan 187

Wassenaar

â&#x201A;Ź 149.500,00 k.k.

Stoeplaan 9 flat 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 395.000,00 k.k.

Zijllaan 24

Wassenaar

â&#x201A;Ź 725.000,00 k.k.

Starrenburglaan 81

Wassenaar

â&#x201A;Ź 149.500,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 163A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 395.000,00 k.k.

Landgoed Backershagen 11

Wassenaar

â&#x201A;Ź 740.000,00 k.k.

Dignaland 62

Den Haag

â&#x201A;Ź 149.900,00 k.k.

Oostdorperweg 68

Wassenaar

â&#x201A;Ź 398.000,00 k.k.

Groot Hoefijzerlaan 14

Wassenaar

â&#x201A;Ź 749.000,00 k.k.

Seringenlaan 63

Wassenaar

â&#x201A;Ź 155.000,00 k.k.

Aronskelkweg 36

Wassenaar

â&#x201A;Ź 399.000,00 k.k.

Paedtslaan 3

Wassenaar

â&#x201A;Ź 765.000,00 k.k.

Starrenburglaan 173

Wassenaar

â&#x201A;Ź 157.000,00 k.k.

Laan van Roos en Doorn 35R Den Haag

â&#x201A;Ź 399.000,00 k.k.

Lange Kerkdam 85A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 775.000,00 k.k. 13:00 - 15:00

Ter Weerlaan 156

Wassenaar

â&#x201A;Ź 159.500,00 k.k.

Tulpweg 18

Wassenaar

â&#x201A;Ź 399.000,00 k.k.

Admiraal Helfrichlaan 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 790.000,00 k.k.

Starrenburglaan 147

Wassenaar

â&#x201A;Ź 162.000,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 160

Wassenaar

â&#x201A;Ź 399.000,00 k.k.

Poortlaan 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 790.000,00 k.k.

Ter Weerlaan 84

Wassenaar

â&#x201A;Ź 167.000,00 k.k.

Oostdorperweg 63

Wassenaar

â&#x201A;Ź 415.000,00 k.k.

Groot Haesebroekseweg 5

Wassenaar

â&#x201A;Ź 795.000,00 k.k.

Ter Weerlaan 38

Wassenaar

â&#x201A;Ź 168.500,00 k.k.

Oostdorperweg 69

Wassenaar

â&#x201A;Ź 415.000,00 k.k.

Schouwweg 35

Wassenaar

â&#x201A;Ź 795.000,00 k.k.

Ter Weerlaan 52

Wassenaar

â&#x201A;Ź 169.500,00 k.k.

Rijksstraatweg 248

Wassenaar

â&#x201A;Ź 415.000,00 k.k.

Storm v. â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravesandeweg 151 Wassenaar

â&#x201A;Ź 815.000,00 k.k.

Starrenburglaan 76

Wassenaar

â&#x201A;Ź 169.500,00 k.k.

Oostdorperweg 70

Wassenaar

â&#x201A;Ź 419.000,00 k.k.

Molenstraat 28

Wassenaar

â&#x201A;Ź 825.000,00 k.k.

Burmanlaan 52

Wassenaar

â&#x201A;Ź 174.900,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 175

Wassenaar

â&#x201A;Ź 419.000,00 k.k.

Hoflaan 30

Wassenaar

â&#x201A;Ź 839.000,00 k.k.

Ter Weerlaan 22

Wassenaar

â&#x201A;Ź 175.000,00 k.k.

van Montfoortlaan 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 424.000,00 k.k.

Poortlaan 7

Wassenaar

â&#x201A;Ź 845.000,00 k.k.

Burmanlaan 106

Wassenaar

â&#x201A;Ź 179.000,00 k.k.

Cornelis de Wittstraat 34

Wassenaar

â&#x201A;Ź 425.000,00 k.k.

Van Heeckerenstraat 7

Wassenaar

â&#x201A;Ź 845.000,00 k.k.

Strandwal 59

Wassenaar

â&#x201A;Ź 215.000,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 152

Wassenaar

â&#x201A;Ź 425.000,00 k.k.

Lange Kerkdam 9

Wassenaar

â&#x201A;Ź 850.000,00 k.k.

Starrenburglaan 90

Wassenaar

â&#x201A;Ź 217.500,00 k.k.

Fresiaplein 7

Wassenaar

â&#x201A;Ź 429.000,00 k.k.

Maalsteenkreek 49

Wassenaar

â&#x201A;Ź 875.000,00 k.k.

Havenstraat 9

Wassenaar

â&#x201A;Ź 224.500,00 k.k.

Tuinpad 23

Wassenaar

â&#x201A;Ź 440.000,00 k.k.

van Bommellaan 8

Wassenaar

â&#x201A;Ź 899.000,00 k.k.

Hofcampweg 32

Wassenaar

â&#x201A;Ź 229.000,00 k.k.

Baronielaan 16

Wassenaar

â&#x201A;Ź 445.000,00 k.k.

Oostdorperweg 80A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 910.000,00 k.k.

Stoeplaan 11 Flat 40

Wassenaar

â&#x201A;Ź 235.000,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 123

Wassenaar

â&#x201A;Ź 449.000,00 k.k.

Schouwweg 18A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 930.000,00 k.k.

Zwaluwweg 71

Voorschoten

â&#x201A;Ź 244.500,00 k.k.

Fabritiuslaan 6

Wassenaar

â&#x201A;Ź 459.000,00 k.k.

Poortlaan 8

Wassenaar

â&#x201A;Ź 935.000,00 k.k.

Verlengde Hoge Klei 2

Wassenaar

â&#x201A;Ź 249.000,00 k.k.

Parkweg 3A

Den Haag

â&#x201A;Ź 460.000,00 k.k.

Jonkerlaan 80A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 945.000,00 k.k.

Havenplein 5

Wassenaar

â&#x201A;Ź 259.000,00 k.k.

Park Oud Wassenaar 37

Wassenaar

â&#x201A;Ź 495.000,00 k.k.

Schouwweg 24

Wassenaar

â&#x201A;Ź 985.000,00 k.k.

Wittelaan 3

Wassenaar

â&#x201A;Ź 259.000,00 k.k.

11:00 - 13:00

Storm v. â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravesandeweg 42A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 495.000,00 k.k.

SBN Doormanlaan 2A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 995.000,00 k.k.

Kerkstraat 27

Wassenaar

â&#x201A;Ź 275.000,00 k.k.

13:00 - 15:00

Deijlerweg 180

Wassenaar

â&#x201A;Ź 498.000,00 k.k.

Ammonslaantje 33

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.050.000,00 k.k.

Hallekensstraat 10

Wassenaar

â&#x201A;Ź 289.500,00 k.k.

Herenweg 12

Wassenaar

â&#x201A;Ź 498.000,00 k.k.

12:00 - 15:00

Jonkerlaan 31

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.085.000,00 k.k.

Muzenplein 101

Den Haag

â&#x201A;Ź 292.500,00 k.k.

Dahliahof 22

Wassenaar

â&#x201A;Ź 498.750,00 k.k.

11:00 - 12:30

Rijksstraatweg 777

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.095.000,00 k.k. 12:00 - 15:00

Deijlerweg 171

Wassenaar

â&#x201A;Ź 295.000,00 k.k.

Florijnlaan 17

Wassenaar

â&#x201A;Ź 499.000,00 k.k.

Zuidwerflaan 12

Den Haag

â&#x201A;Ź 1.175.000,00 k.k.

Middelweg 55

Wassenaar

â&#x201A;Ź 299.000,00 k.k.

Hogerbeetsstraat 25

Wassenaar

â&#x201A;Ź 499.000,00 k.k.

Binnenweg 16

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.195.000,00 k.k.

van Cranenburchlaan 10

Wassenaar

â&#x201A;Ź 299.000,00 k.k.

Hyacinthstraat 40

Wassenaar

â&#x201A;Ź 499.000,00 k.k.

Vleysmanlaan 7

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.195.000,00 k.k.

Noordsingel 78

Leidschendam â&#x201A;Ź 299.500,00 k.k.

Santhorstlaan 35

Wassenaar

â&#x201A;Ź 500.000,00 k.k.

11.00 - 16.00

Zuidwerflaan 14

Den Haag

â&#x201A;Ź 1.195.000,00 k.k.

Lodesteijnstraat 19

Wassenaar

â&#x201A;Ź 315.000,00 k.k.

Oostdorperweg 73

Wassenaar

â&#x201A;Ź 510.000,00 k.k.

11:00 - 13:00

Lange Kerkdam 6

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.250.000,00 k.k.

Rozeveldlaan 25

Wassenaar

â&#x201A;Ź 315.000,00 k.k.

Oostdorperweg 169

Wassenaar

â&#x201A;Ź 519.000,00 k.k.

Santhorstlaan 68A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.250.000,00 k.k. 11:00 - 13:00

Van Naeltwijckstraat 7

Wassenaar

â&#x201A;Ź 319.500,00 k.k.

Anthonie Duyckplein 3

Wassenaar

â&#x201A;Ź 545.000,00 k.k.

Buurtweg 109

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.295.000,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 4

Wassenaar

â&#x201A;Ź 320.000,00 k.k.

Cornelis de Wittstraat 32

Wassenaar

â&#x201A;Ź 545.000,00 k.k.

Wittenburgerweg 174

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.385.000,00 k.k.

Deijlerweg 169

Wassenaar

â&#x201A;Ź 325.000,00 k.k.

Hogerbeetsstraat 17

Wassenaar

â&#x201A;Ź 545.000,00 k.k.

Deijlerweg 188

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.395.000,00 k.k. 13:00 - 15:00

Tuinpad 7

Wassenaar

â&#x201A;Ź 335.000,00 k.k.

Molenstraat 9A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 545.000,00 k.k.

Papegaaienlaan 13

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.395.000,00 k.k. 11.00-14.00

Pauwenstraat 9

Voorschoten

â&#x201A;Ź 339.000,00 k.k.

Zijllaan 21

Wassenaar

â&#x201A;Ź 545.000,00 k.k.

Weteringlaan 4

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.399.000,00 k.k.

Van Polanenpark 46

Wassenaar

â&#x201A;Ź 339.000,00 k.k.

Aronskelkweg 11

Wassenaar

â&#x201A;Ź 549.000,00 k.k.

Waldeck Pyrmontlaan 5

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.497.500,00 k.k.

v. Zuylen v. Nijeveltstraat 5

Wassenaar

â&#x201A;Ź 345.000,00 k.k.

Het Kerkehout 7

Wassenaar

â&#x201A;Ź 550.000,00 k.k.

Bremhorstlaan 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.635.000,00 k.k.

Middelweg 102

Wassenaar

â&#x201A;Ź 349.000,00 k.k.

Waalsdorperlaan 27A

Wassenaar

â&#x201A;Ź 565.000,00 k.k.

Prins Frederiklaan 17

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.785.000,00 k.k.

Middelweg 87

Wassenaar

â&#x201A;Ź 349.000,00 k.k.

Fabritiuslaan 42

Wassenaar

â&#x201A;Ź 575.000,00 k.k.

Eikenlaan 2

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.845.000,00 k.k.

Van Polanenpark 78

Wassenaar

â&#x201A;Ź 349.000,00 k.k.

Van Heeckerenstraat 8

Wassenaar

â&#x201A;Ź 575.000,00 k.k.

Klein Persijnlaan 35

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.850.000,00 k.k.

Park Oud Wassenaar 1 Flat 54

Wassenaar

â&#x201A;Ź 355.000,00 k.k.

Seringenlaan 2

Wassenaar

â&#x201A;Ź 599.000,00 k.k.

Laan van Koot 16G

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.865.000,00 k.k. 13:00 - 15:00

Rijksstraatweg 374

Wassenaar

â&#x201A;Ź 359.000,00 k.k.

Storm v. â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravesandeweg 147 Wassenaar

â&#x201A;Ź 599.000,00 k.k.

Teylingerhorstlaan 5

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.895.000,00 k.k.

Woutersstraat 42

Wassenaar

â&#x201A;Ź 365.000,00 k.k.

Deijlerweg 45

Wassenaar

â&#x201A;Ź 615.000,00 k.k.

Laan van Rhemen van

Hoogheemraadstraat 77

Wassenaar

â&#x201A;Ź 369.000,00 k.k.

Storm v. â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravesandeweg 72 Wassenaar

â&#x201A;Ź 624.000,00 k.k.

Rhemenshuizen 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.945.000,00 k.k.

Hyacinthstraat 44

Wassenaar

â&#x201A;Ź 369.000,00 k.k.

Schouwweg 8

Wassenaar

â&#x201A;Ź 630.000,00 k.k.

Van Bergenlaan 13

Wassenaar

â&#x201A;Ź 1.997.500,00 k.k.

Fabritiuslaan 19

Wassenaar

â&#x201A;Ź 375.000,00 k.k.

Storm v. â&#x20AC;&#x2DC;s-Gravesandeweg 22 Wassenaar

â&#x201A;Ź 649.000,00 k.k.

Konijnenlaan 28

Wassenaar

â&#x201A;Ź 2.350.000,00 k.k.

Stoeplaan 11 Flat 20

Wassenaar

â&#x201A;Ź 375.000,00 k.k.

Strandwal 111

Wassenaar

â&#x201A;Ź 649.000,00 k.k.

Oud Wassenaarseweg 1

Wassenaar

â&#x201A;Ź 2.485.000,00 k.k.

Zijdesingel 24

Leidschendam â&#x201A;Ź 375.000,00 k.k.

Van Hoeylaan 23

Den Haag

â&#x201A;Ź 649.000,00 k.k.

Konijnenlaan 51

Wassenaar

â&#x201A;Ź 2.985.000,00 k.k.

11:00 - 15:00

11:00 - 13:00

13:00 - 15:00

12:00 - 15:00

12:00 -15:00

DEELNEMENDE MAKELAARS OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 1 OKTOBER Gravestraat 2 2242 HX Wassenaar Tel: 070-5121500 E-mail: info@gravestate.com www.gravestate.com

B.V. MAKELAARSKANTOREN

  

PAUL F. DE HAAS & CO. MOLENPLEIN 2, 2242 HV WASSENAAR TEL. 070 511 7300, FAX 070 517 6440 E-MAIL: WASSENAAR@VANSOEST.NL INTERNET: WWW.VANSOEST.NL

7BO)PHFOEPSQTUSBBU%t,;8BTTFOBBS UFMtGBY FNBJMJOGP!XFMQNBLFMBBSEJKOM XXXXFMQNBLFMBBSEJKOM

T +31 (0)70 511 92 29 E INFO@PAULDEHAAS.NL I WWW.PAULDEHAAS.NL D

H

W

:LQGOXVWZHJ +/:DVVHQDDU 7HO  )D[  ZZZOXLMFN[PDNQO


Snel drukwerk nodig?

De Valkenburger Verschijnt wekelijks

Ambachtsweg 7a 2222 AH Katwijk Te l e f o o n ( 071) 402 13 81 Te l e f a x ( 071) 403 37 69

HEEFT U DE KRANT NIET GEKREGEN?

B el 4022901

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

Advertenties: (071) 4022901 • advertentie@derijnsburger.nl

Redactie: redactie@derijnsburger.nl

Taizé open zangavond

KERKDIENSTEN

Zingen is goed voor een mens: het is ontspannend, fijn om te doen, en ook nog mooi. Samen zingen is nog leuker. Daarom organiseert de cantorij van De Goede Herder kerk in Valkenburg een koorrepetitie die open staat voor iedereen die van zingen houdt. Deze wordt gehouden op donderdag 6 oktober in het Trefpunt, achter De Goede Herder kerk, Hoofdstraat 35 te Valkenburg. Aanvang 19.15 tot 20.30 uur. De toegang is gratis.

ZONDAG 2 OKTOBER GEREF. KERK (VRIJG.) 09.30 uur: ds. R.Th. Pos 16.30 uur: drs. G. Hagens, Houten

Tijdens deze eenmalige open avond worden er Taizé-liederen ingestudeerd. De muziek van Taizé kenmerkt zich door eenvoudige, korte liederen, welke meerstemmig gezongen worden. Ook mensen met geen of weinig koorervaring kunnen gemakkelijk meezingen.

NED. HERV. GEM. 10.00 uur: ds. B. Brunt, voorber. HA 18.30 uur: ds. L.H. Voschezang, Bergambacht

Taizé is een christelijke broedergemeenschap in Frankrijk, waar duizenden jongeren van over de hele wereld naar toe gaan om zich op God en hun geloof te bezinnen. De liederen zijn dan ook geïnspireerd op het christelijk geloof, en worden in verschillende talen gezongen.

GEREF. KERK VALKENBURG 09.30 uur: geen opgave 18.30 uur: geen opgave E.H.B.O. VALKENBURG Secretariaat: Sandra van Delft, Hoofdstraat 4, 2235 CG Valkenburg, tel. 071-4075647, E-mail: ehbovalkenburg@hotmail.com Vereniging Oud Valkenburg EXPOSITIE IN DE TOREN Geopend iedere zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur of op afspraak: tel. 4075939.

Noodgebouw basisschool nadert voltooiing Het is nog niet de nieuwbouw die in ‘t Duyfrak is gepland, maar dit noodgebouw, ingeklemd tussen de gemeentewerf en supermarkt Hoogvliet, mag er best zijn. Het gebouw biedt met vier leslokalen, ontmoetingsruimte, aparte spreekkamers en toiletgroep, ruimte aan de leerlingen van de bovenbouw van zowel de chr. basisschool De Burcht als de openbare school Valkenhorst. Na de herfstvakantie is de oplevering

gepland. De verwachting is dat begin november de lokalen in gebruik worden genomen. De school is bereikbaar via een fietspad aan de Achterweg, welke over de grond van Van der Nagel loopt. Vanwege de verkeersveiligheid is een keuze gemaakt om de kinderen niet via Hoogvliet en de Gemeentewerf naar school te laten gaan. (Foto’s: AdV).

Vrijdag 25 en zaterdag 26 november voorronde

Andreas Muziekconcours: laat horen wat je kunt

Geslaagde bazaar voor verbouwing kerk Voor de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt in Valkenburg was het vorige week zaterdag een zeer geslaagde dag. De jaarlijkse bazaar werd gehouden met als doel inzamelen van geld voor de verbouwing van de kerk. De mooie zonnige dag zorgde voor een goede opkomst. Rondom de kerk was er rommelmarkt, stond er een kraam met vers fruit, kraampje met leuke spulletjes en een mooie bloemenhoek. Er was een gezellige barbecue en taarten verkoop die door leden van de kerk gemaakt waren. Kortom een geslaagde dag. De organisatie wil iedereen bedanken die deze bazaar weer hebben mogelijk gemaakt. (Foto’s: pr).

Het Andreas College Katwijk organiseert voor de zevende maal in successie haar bekende muziekconcours. Dit concours, het enige officiële muziekconcours in Katwijk, wordt in samenwerking met de Gemeentelijke Muziekschool georganiseerd. De winnaars van het concours ontvangen, behalve een prachtige bokaal, ook een mooie geldprijs van sponsor Rabobank Katwijk. Een duwtje in de rug naar een mooie muzikale carrière. De voorronde van het concours vindt plaats op 25 en 26 november in de muziekschool van Katwijk. De finale is op vrijdag 10 februari in Tripodia. De voorronde is nodig om de kandidaten voor de finale te selecteren. Bij de eerdere edities schreven telkens tientallen jonge musici in. Tijdens de finale zullen twaalf solisten of ensembles voor jury en publiek optreden. De voorronde zal uitwijzen welke deelnemers in de finale mogen uitkomen. De voorronde, zonder publiek, wordt gehouden in de Muziekschool aan de Zeeweg in Katwijk op vrijdagavond 25 en zaterdagochtend 26 november. Daar heeft een deskundige jury de moeilijke taak de finalisten de selecteren. Deze finalisten zullen enkele maanden later op het podium in Tripodia voor een groot publiek en een vakjury hun kunsten mogen vertonen. Elke finalist heeft zodoende ruim voldoende tijd zich goed voor te bereiden. Voor de finale zullen Peter Bontje, Dick Verhoef en Robert van den Bosch als jury fungeren.

Solisten en ensembles Ben jij een enthousiaste muziekbeoefenaar en vind je het leuk om aan anderen te laten horen wat je kunt, dan is het Andreasconcours een uitgelezen gelegenheid om van je te laten horen. Het concours is bedoeld

om je verder op weg te helpen met jouw hobby, misschien wel je toekomstige beroep. Het Andreas Muziekconcours is een wedstrijd voor jonge amateurmusici op niveau. Er zijn behoorlijke prijzen te winnen, maar ook al behoor je niet tot de winaars, je krijgt altijd een gedegen juryrapport. Het is mogelijk om als solist of als ensemble op te treden.

Mooie prijzen Er zijn twee bokalen te verdienen. In elke leeftijdsklasse één. Categorie A gaat t/m 13 jaar en categorie B is t/m 20 jaar. Voor de juiste bepaling van de leeftijdscategorie is de leeftijd op 1 januari 2012 bepalend. In elke categorie is een hoofdprijs van € 500,- en een tweede prijs van € 250,-. Doe mee en meld je aan voor 1 november. Het inschrijfformulier ligt voor je klaar bij de beide vestigingen van het Andreas College en de Rabobank. Het is ook verkrijgbaar bij de Gemeentelijke Muziekschool van Katwijk en bij alle muziekverenigingen van de gemeente Katwijk. De inschrijving dient te geschieden voor 1 november. Meer informatie: Gemeentelijke Muziekschool Katwijk, tel. 4065781 of www.andreascollege. nl / www.muziekschoolkatwijk.nl.

Ook in onze omgeving vinden de liederen hun weg: in Taizé-vieringen (Katwijk), Stillevenvieringen (Rijnsburg) en Stiltevieringen (Valkenburg). Soms ook tijdens de zondagse eredienst. Vindt u het leuk om een avondje te zingen zonder verplichtingen, gewoon omdat zingen fijn is? Kom dan meedoen. Het geheel staat onder leiding van Margriet van der Meij. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Anja van der Ploeg. Een pianiste die haar sporen ruimschoots verdiend heeft. Op zondag 9 oktober is er in deze kerk een Stilteviering, aanvang 18.30 uur.

Deelplan 3 van ‘t Duyfrak gestart De gemeente Katwijk en Van Zessen Claer hebben vorige week donderdag de realisatieovereenkomst voor de woningen in deelplan 3 van `t Duyfrak ondertekend. De overeenkomsten met Dunavie zijn in een eerder stadium afgesloten. In deelplan 3 leggen de partijen zich toe op de realisatie van 29 vrije sector koopwoningen en 10 eengezinswoningen in de sociale huur. “Ik ben blij dat we weer een volgende stap hebben kunnen zetten in de uitbreiding van het woonaanbod in de gemeente op zowel sociaal als particulier terrein”, aldus wethouder Daan Binnendijk. Nu de deelplannen 1 en 2 zijn gerealiseerd is het tijd voor de realisatie van deelplan 3. Een deel van de hier te realiseren woningen komt direct aan de Oude Rijn te liggen of aan een van de brede singels. Sommige beschikken ook over een eigen aanlegplaats. In de realisatieovereenkomst wordt onderscheid gemaakt tussen fase 3a en fase 3b. Van Zessen Claer gaat haar woningen voor fase 3a binnenkort te koop aanbieden. Zodra er voldoende woningen verkocht zijn wordt de bouw gestart. De 10 eengezinswoningen in de sociale huur van Dunavie worden tegelijkertijd met de koopwoningen gebouwd. Wanneer de verkoop voor fase 3a voorspoedig verloopt start in januari 2012 de bouw voor fase 3b. Ook hier komen naast vrije sector koopwoningen sociale huurwoningen te staan.

Over ‘t Duyfrak ‘t Duyfrak is een groene, waterrijke woonwijk langs de Oude Rijn in het sfeervolle dorp Valkenburg, gemeente Katwijk. Wonen in ‘t Duyfrak is als wonen in een dorp. Kleinschalig en met een rijke variatie aan woningtypen, gevels en (natuurlijke) materialen. Met de vrije sector en sociale huur- en koopwoningen in diverse prijsklassen is er voor ieder wat wils: herenhui-

V.l.n.r.: Peter Ouwehand, directeur Ouwehand Bouw en Vastgoed realisatie), wethouder Daan Binnendijk, Frans Knops, directeur Boele en van Eesteren. (Foto: pr). zen, appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, starterswoningen, vrijstaande villa’s en vrije kavels. Starters, senioren, toekomstige senioren én natuurlijk (jonge) gezinnen voelen zich snel thuis in deze oase van rust binnen de Randstad. De ligging aan de Oude Rijn vlak bij duin, zee, winkelcentra en recreatie zorgt voor genoeg vertier naast de deur. Verder is de goede bereikbaarheid langs de A44 een groot pluspunt. Meer informatie over ‘t Duyfrak is te vinden op www.tduyfrak.nl. Zes gerenommeerde partijen hebben hun krachten en knowhow gebundeld in Ontwikkelingscombinatie Van Zessen Claer. Deze combinatie bestaat uit: Ouwehand Bouw Groep, du Prie bouw & ontwikkeling, Katwijkse Bouwmaatschappij, Niersman, Van Rhijn bouw en Boele van Eesteren. Meer informatie over Van Zessen Claer is te vinden op www. vanzessenclaer.nl. De sociale huuren koopwoningen in ‘t Duyfrak worden alle gebouwd in opdracht van Dunavie. Dunavie is de woningcorporatie in de gemeente Katwijk, en bezit circa 8.000 woningen, bedrijfspanden en garages. De sociale woningen worden vrijwel allemaal

verhuurd via het regionale woonruimteverdelingssysteem Woonzicht. Meer informatie over Dunavie vindt u op www.dunavie.nl. KEUZE UIT 3 SOORTEN PATAT: eigengemaakte, ras- en fabriekspatat.

Maandaanbiedingen SEPTEMBER:

4 PATAT + 4 KROKETTEN of 4 FRIKANDELLEN + pot saus naar keuze

JOPPIEBURGER SCHNITZEL SCHOTEL SATÉSCHOTEL VARKENSHAAS

11,00 NU 2,50 NU 7,50

NU 8,00

Wij verzorgen ook salades, bittergarnituur en belegde broodjes OPENINGSTIJDEN: Maandag van 12.00-13.30 uur en van 17.00-23.00 uur Di. t/m zaterdag 12.00-23.00 uur

Castellumplein 2, Valkenburg (ZH) Tel./fax 071 - 407 85 40

Schone straten tijdens Burgerschouw De straten zagen er tijdens de Burgerschouw onder leiding van hoofd gemeentewerken Valkenburg/Katwijk a/d Rijn de heer Willem van Duijn zeer opgeruimd uit. Geen zwerfafval en geen hondenpoep. Op sommige plekken wel onkruid in het groen of tussen de straatstenen en incidenteel graffiti. Het straatmeubilair staat er, op een paar scheve lantaarnpalen na, netjes bij. Conclusie: Valkenburg scoort hoog op de meetlat van de burgerschouw. Hierbij moet worden opgemerkt dat de gemeente na de Paardenmarkt de boel grondig heeft opgeruimd. Door Aty de Vries

Nieuwe mijlpaal webshop Echte Bakker den Dulk Steeds meer mensen ontdekken het gemak van online bestellen bij Echte Bakker den Dulk. Vorige week is de 2000ste bestelling in de webwinkel van den Dulk binnengekomen. Deze is gedaan door de familie Glasbergen uit Valkenburg. Om deze mijlpaal te vieren ontving Marja Glasbergen uit handen van Anne den Dulk beloond met een taart. Via www. bakkerijdendulk.nl kunt u ook uw bestelling plaatsen. Voor 24.00 uur besteld is de volgende dag geleverd. (Foto: pr).

Op een paar plekken in het dorp is er sprake van een verwildering van de heesters en redelijk veel stamopschot, takken die laag vanuit de stam groeien. De nieuwe wijk ‘t Duyfrak kreeg een grondige inspectie beurt. Jammer genoeg had een burger uit deze wijk zich afgemeld. Geen nood een dame uit de Burg. van der Reijdensingel en een dame uit de Burg. van Oordsingel kwamen de leden van de burgerschouw tegemoet en spraken hun zorg uit over het ontbreken van depodogs en een brievenbus voor de wijk. Het

wandelgebied langs de Oude Rijn zag er, op wat onkruid op het pad na, keurig uit. Evenals de tuintjes van de bewoners. Dit in schrille tegenstelling tot de gemeentelijke perkjes voor de huizen van die bewoners. De wijk oogt letterlijk heel erg nieuw met weinig groen en dan is het een goed idee geweest van de gemeente om de leuk uitziende gevelbeplanting zoals in Lannervalk te stimuleren. Tot teleurstelling van de burgerleden waren er vorig jaar al opmerkingen gemaakt over de slechte toestand (diepe kuilen) van het wegdek op het fietspad aan de Voorschoterweg. Ze kregen als antwoord dat hiervoor de provincie verantwoordelijk is en deze werkzaamheden niet tot de competentie van de gemeente behoren. Ook maakten de burgerleden de opmerking om het schouwen niet meteen achter het dorpsfeest te laten plaatsvinden, omdat het er nu toch wel heel erg netjes uitzag.

Fysio- en manuele therapie Energiek Voorschoterweg 3a 2235 SE Valkenburg (z.h.) Tel: 06-30528236

Vorige week hield de gemeente, met enkele leden van de wijkraad een burgerschouw. In de Burg. van de Reijdensingel worden de tuintjes van de bewoners goedgekeurd; nu de gemeente nog (Foto: AdV).


OPEN HUIZEN DAG

ZATERDAG 1 OKTOBER VAN 11.00 - 15.00 UUR

MAKELAARDIJ EIGEN HAARD Geversstraat 63, Oegstgeest Tel. (071) 519 19 19 www.eigen-haard.nl De Zilk

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Terweeweg 7, Oegstgeest Tel. (071) 519 09 09 www.proper-makelaardij.nl

LOSECAAT NVM MAKELAAR De Kempenaerstraat 55, Oegstgeest Tel.: (071) 517 42 64 www.zekervia.nl

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Terweeweg 56, Oegstgeest Tel. (071) 515 62 56 www.schouwenhaghe.com

Zilkerduinweg 147

Hazerswoude Dorp Burg. Ten Heuvelhofweg 88

Koudekerk a/d Rijn

Ruime hoekwoning met fraai weids uitzicht. Rustig gelegen nabij openbaar vervoer, NS station, uitvalsw., strand en duinen. Moderne keuken met div. inbouwapp. Roy. lichte woonkamer met extra zijraam. 1e etage: 3 roy. slaapkamers. Moderne badkamer met 2e toilet. 2e etage: overloop, CV.en grote slaapk. Vrijstaande garage aan de achterkant.

Luxe villa (bj. 1995), woonopp. 220 m2, perceel 3.846 m2) met fraai aangelegde tuin, veel privacy en garage met carport. Midden in het Groene Hart. O.a. riante woonkamer met openslaande deuren naar terras, moderne keuken, bijkeuken met toegang tot bergvliering, terras, 3 à 4 slaapkamers, zeer ruime en complete badkamer en grote bergzolder.

Prachtige vrijstaande villa (woonopp. ca. 253 m2, perceel 770 m2), gelegen in het Groene Hart. De tuin rondom is fraai aangelegd met terrassen en volledige privacy. De beg.grond heeft een prachtige ouderslaapkamer met een badkamer en-suite en een grote inloopgarderobekast. 1e verd.: badkamer, 3 slaapkamers, tussenkamer, 4e ruime (slaap-)kamer.

Leuke hoekwoning gelegen in een gezellige buurt met binnenplaats, balkon, woonkamer met houten vloer, gesloten keuken met inbouwapparatuur, 3 slaapkamers en doucheruimte. Op loopafstand zijn scholen en winkels te vinden. Woonoppervlakte 95 m2, 4 kamers, perceel 77 m2.

Leuke jaren-30 TUSSENWONING met flinke voortuin, achtertuintje met ruim terras en achteromgang. Karakteristiek overdekt entree, ruime woonkamer met openhaard en erkerraam; gesloten keuken; eethoek in de aanbouw; voorkamer, grote achterkamer (voorheen 2) over de volle breedte vzv. dakkapel; nette badkamer met douche; kamer in kap met dakraam.

In kindvriendelijke omgeving gelegen hoekwoning met voor- en achtertuin, kleine garage ideaal voor motorfietsen, ruime woonkamer met parketvloer, 3 slaapkamers, grotendeels hardhouten kozijnen. Gunstige ligging t.o.v. uitvalswegen A4 en N11, openbaar vervoer en het centrum van Leiden (ca 10 min. fietsen). GEEN OPEN HUIS BEZICHTIGING OP AFSPRAAK

Hoekwoning met inpandige berging aan de voorzijde van het huis, woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin met achterom, half-open keuken, 4 slaapkamers. Gelegen in beknopte, rustige woonwijk op de grens van Leiden nabij de Oude Rijn en het oude centrum van Leiderdorp. Woonoppervlakte 110 m2, 5 kamers, perceel 105 m2.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Vraagprijs € 950.000,- k.k.

Vraagprijs € 899.000,- k.k.

Vraagprijs € 197.500,- k.k.

Vraagprijs € 239.500,- k.k.

Vraagprijs € 257.500,- .k.k

Vraagprijs € 289.000,- k.k.

OVERSPAERN MAKELAARDIJ B.V. Leiden

Kanaalweg 149

GRAAL MAKELAARDIJ Leiden

Aletta Jacobslaan 30

Weidedreef 9

GRAAL MAKELAARDIJ Leiden

Edelkarper 25

Leiden

Madoerastraat 29

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Leiden

Roodborststraat 45

Leiden

Hoge Morsweg 103

VAN SOEST MAKELAARDIJ Geversstraat 75, Oegstgeest Tel.: (071) 515 25 55 www.vansoest.nl

LOSECAAT NVM MAKELAAR Leiden

Roomburgerweg 13-14

Leiden

Spaarnestraat 2

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Leiden

Annelien Kappeynestraat 17

Leiden

Bruggestraat 2

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Leiden

Oude Rijn 75

V.

. V.O

Dit prachtige 4-kamer hoekappartement van ca. 145 m2 is gelegen op de derde etage van een kleinschalig appartementengebouw en heeft een wijds uitzicht over “De Vliet” en het natuur Polderpark Cronesteyn. Indeling: grote woonkamer, 3 slaapkamers, 2 badkamers, zonnig terras (Z). Parkeerkelder en berging in souterrain.

Prachtig op het waterrijke Waardeiland gelegen ruim herenhuis, uitzicht op de Oude Rijn, ruime garage met kanteldeur en loopdeur en parkeerplaats op eigen grond, luxe keuken en badkamer, 4 slaapkamers. Achtertuin/wterras gelegen aan de Oude Rijn, volledig geisoleerd, alsmede dubbele beglazing. Gunstige ligging t.o.v. uitvalswegen A4 en N11.

Royaal geschakeld herenhuis met ruime garage, aan een rustige straat, in de gewilde Merenwijk in Leiden. Het huis is goed onderhouden en heeft een fraai aangelegde zonnige tuin met achterom. De woonkamer is voorzien van een houten parket vloer en openhaard. De woning heeft een nieuwe en complete keuken en in totaal 6 slaapkamers.

Mooi en luxe verbouwd (2009) HERENHUIS gelegen in de gewilde ‘Vogelwijk’. Kenmerken; living, open keuken, openhaard, 6 slaapkamers, 2 badkamers, 3 toiletten, eiken vloerdelen, strak wit gestucte wanden en plafonds, nieuw leidingwerk, nieuwe ramen en kozijnen, paneel-binnendeuren etc. Kortom, deze woning is volledig professioneel gerenoveerd.

Zeer fraaie vrijstaande samengevoegde woning (voorheen 2-onder-1-kap) van architect Job Hansen, gebouwd in 1927. Dit woonhuis is aan twee zijden te betreden heeft parkeergelegenheid op eigen terrein, voor-, zij- en achtertuin en met weids uitzicht over het Rijn-Schiekanaal. Woonoppervlakte 200m2, 11 kamers, perceel 424m2.

Fraaie moderne 2-onder-1-kapwoning met maar liefst 6 slaapkamers en een schitterend uitzicht over water en weilanden. De woning heeft een eigen garage en parkeerplaats voor 2 auto’s. De zonnige, fraai aangelegde achtertuin op het zuidwesten beschikt over een aanlegplaats voor een boot vanwaar u zo wegvaart richting Leiden centrum of de Kaag.

Goed onderhouden grachtenpand met ca. 195 m2 woonoppervlak en ca. 12 meter diepe achtertuin, vol op het zuiden. In 2007 geheel gerestaureerd met behoud van originele details behorende bij de rijke historie van het pand. Zeker een bezichtiging waard! Perceel 150 m2.

Vraagprijs € 391.000,- k.k.

Vraagprijs € 425.000,- k.k.

Vraagprijs € 469.000,- k.k.

Vraagprijs € 565.000,- k.k.

Vraagprijs € 575.000,- k.k.

Vraagprijs € 635.000,- k.k.

Vraagprijs € 905.000,- k.k.

GRAAL MAKELAARDIJ Leiderdorp

Wilddreef 78

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Leiderdorp

Splinterlaan 124

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Leiderdorp

Eikenlaan 4

LOSECAAT NVM MAKELAAR Leiderdorp

Poldertocht 100

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Leiderdorp

Van Diepeningenlaan 92

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Leiderdorp

Buitendijklaan 102

GRAAL MAKELAARDIJ Leiderdorp

Bloemhofstraat 18

Op loopafstand van winkelcentrum De Winkelhof gelegen royaal en goed onderhouden 4-kamerappartement met op de zon gelegen balkon (ZW). Dit op de 4e verdieping gelegen, aan de achterzijde vrij en fraai uitzicht op openbaar groen met vijverpartij, alsmede over de stad Leiden. In het complex zijn liften aanwezig. Fietsenberging op de begane grond.

Licht, ruim, strak afgewerkt, recent gemoderniseerd (2008) 3 kamer hoekappartement, op de (2e) verdieping van een verzorgd appartementencomplex.

Dertiger jaren eengezinswoning met zonnig gelegen achtertuin en twee bergingen gelegen op prachtige locatie in het Oude Dorp, ruime woonkamer met erker, 30 jaren details o.a. paneeldeuren en erker met glas in lood, het buiten schilderwerk is circa 2 jaar oud. Gunstige ligging t.o.v. uitvalswegen, zwembad en overige faciliteiten.

Zonnig en licht 3 kamer appartement, gelegen op de bovenste (4e) verdieping van een kleinschalig appartementen-complex. Rustig en vrij gelegen met een prachtig uitzicht over de Dwarswetering en richting Boterhuispolder. Het complex is voorzien van lift, parkeerterrein en berging.

Prachtig aan de rand van Park de Houtkamp en aan de Parkpromenade (Laan van Berendrecht) gelegen 3-kamerappartement met balkon op het zuid/oosten en tweede balkon op noord/westen, parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage, lift, videofoonsysteem en fietsenberging. nabij winkelcentrum De Santhorst met ruime winkelvoorzieningen.

Op rustige locatie in de wijk Buitenhof goed onderhouden, royale en circa 2.5 meter uitgebouwde eengezinshoekwoning met achtertuin. Gunstig gelegen t.o.v. scholen, winkels en sportfaciliteiten. De uitbouw is geplaatst in 2007 en alle kozijnen op de begane grond zijn van kunststof en dubbele beglazing. 3 slaapkamers en moderne keuken en badkamer

Uitgebouwde tussenwoning met ruime achtertuin (ZO), vrijstaande stenen schuur en achterom, ruime en lichte woonkamer, fraaie en luxe open keuken met diverse inbouwapparatuur, moderne badkamer, 3 slaapkamers op de 1e verdieping en op de 2e verdieping een ruime zolderkamer met twee dakkapellen. Woonoppervlakte 115 m2, 5 kamers, perceel 156 m2.

Vraagprijs € 177.500,- k.k

Vraagprijs € 185.000,- k.k.

Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Vraagprijs € 248.000,- k.k.

Vraagprijs € 250.000,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Vraagprijs € 279.000,- k.k.

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Leiderdorp

Cor Gordijnsingel 174

DE BRUIN MAKELAARDIJ Leiderdorp

Dijkwacht 100

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Leiderdorp

Buitentocht 2

EIGEN HAARD Leiderdorp

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS

Van Lennepdreef 39

73<7* -:

""]] Z Royale- en goed onderhouden eengezinswoning met voor- en diepe (16 m.) achtertuin (ZW) op prachtige locatie in de wijk Buitenhof locatie met fraai uitzicht op de Buitenhofvijver. Gunstige ligging t.o. scholen en uitvalswegen. 4 slaapkamers, badkamer met ligbad, wastafel, toilet en WMA; Open keuken met L-opstelling en div. apparatuur

Royaal uitgebouwde eengezinswoning, prachtig aan de rand van het Groene Hart gelegen met voortuin en achtertuin op ZO, volledige isolatie en dubbele beglazing, royale uitgebouwde woonkamer met schuifpui, semi-open keuken met L-opstelling, moderne badkamer met ligbad, 2de toilet, design radiator en wastafelmeubel, 4 slaapkamers.

Moderne en goed onderhouden 2-1 kapwoning met ruime garage, deze in 1990 onder moderne architectuur gebouwde woning is bijzonder licht, door groot glasoppervlak in de woonkamer en atrium in de hal. Gunstige ligging nabij de Buitenhofvijver, scholen, winkels en uitvalswegen. Beide slaapkamers beschikken over airco.

Zeer goed onderhouden, royaal Herenhuis met aangebouwde garage met voortuin en zonnige achtertuin, geheel v.v. dubbele beglazing, L-vormige woonkamer met parketvloer en nette wandafwerking, moderne keuken L-opstelling met div. apparatuur en moderne badkamer, 5 ruime slaapkamers. Gelegen in de wijk Binnenhof, nabij winkelcentrum De Winkelhof

Vraagprijs € 285.000,- k.k.

Vraagprijs € 359.000,- k.k.

Vraagprijs € 365.000,- k.k.

Vraagprijs € 398.000,- k.k.

Leiderdorp

Guus Kuyerzijde 6

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Leiderdorp

Lentekade 3

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Leiderdorp

Jachtwerf 2

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Oegstgeest

Martinus Houttuynhof 59

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Leiderdorp

PROFITE VAN DE ER NÚ LAGER E OVERD RACHTS BELAST ING!

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS

OPEN HUIS

Kom vrijblijvend kijken en vergelijken! Op zaterdag 1 oktober is er weer een landelijke NVM Open Huizen Dag. Een prima gelegenheid om u vrijblijvend te oriënteren zonder afspraak. Door op één dag bij verschillende huizen binnen te kijken, krijgt u een goede eerste indruk en kunt u makkelijk vergelijken. Daarnaast zijn de marktomstandigheden om een huis te kopen gunstig. Er zijn goede onderhandelingsmogelijkheden, de overdrachtsbelasting is verlaagd naar 2% en u kunt nog steeds gebruik maken van de aantrekkelijke voorwaarden van de NHG tot € 350.000. Heeft u een leuk huis gezien? Schakel dan wel een NVM-aankoopmakelaar in. Door goed advies en een goede begeleiding bij het kopen van een huis, kan hij u veel geld, tijd en zorgen besparen. Kijk op nvm.nl voor meer informatie en op funda.nl voor de deelnemende huizen. Goed gevoel. NVM.

Kom vrijblijvend kijken en vergelijken! Oegstgeest

Aldo van Eycklaan 16

Oegstgeest

Anna van Saksenstraat 17

Ruim type WOONHUIS uit de eind 50-erjaren. Flinke voortuin (Z/O) en diepe achtertuin 14 meter. Woonkamer met erkerraam en openhaard; nette keuken, 2 slaapkamers, royale badkamer met groot type ligbad, handdouche en openslaande deuren naar balkon, 2e badkamer met douche + toilet; grote zolderkamer met dakkapel en diverse bergruimten

Vraagprijs € 269.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Endegeesterstraatweg 24A

Oegstgeest

Hofbrouckerlaan 56

Tot in de puntjes verzorgde uitgebouwde eengezinswoning, nabij park met recreatie vijver, scholen en winkelcentrum De Winkelhof gelegen, fraaie achtertuin, ruime stenen berging, royale uitgebouwde woonkamer met moderne open L-keuken met div. apparatuur, moderne badkamer en totaal 4 slaapkamers. Gehele woning is v.v. dubbele beglazing

Goed onderhouden en moderne 2-1-kapwoning met garage en royale achtertuin gelegen aan waterpartij, v.v. dubbelglas, vloer-, muuren dakisolatie. Royale (uitgebouwde) woonkamer met schuifpui, spachtelputzwanden, vloerverwarming met tegelvloer, moderne open keuken v.v. div. apparatuur en moderne badkamer, 4 ruime slaapkamers

Prachtig gelegen moderne/geschakeld HERENHUIS met carport en garage en achtertuin aan vaarwater (rivier De Does) met eigen aanlegsteiger en uitzicht op het Groene Hart. Aan de voorzijde gelegen in een autoluwe straat. 4 royale slaapkamers en 2 badkamers, moderne keuken met div. apparatuur. GEEN OPEN HUIS BEZICHTIGING OP AFSPRAAK.

RUST-RUIMTE-WATERRIJK; dat zijn wel de unieke kenmerken bij deze nagenoeg VRIJSTAANDE VILLA MET GARAGE. Mooie lichte woonkamer met mooie hoge raampartijen, aangebouwde SERRE; keuken met zeer uitgebreide luxe inrichting, 3 ruime slaapkamers, luxe ruime badkamer, 2 grote zolderkamers met ‘frans’ balkon, flinke zolder-bergruimte op ruime stahoogte.

Let op; Speciale openhuis prijs!! Aan een brede, rustige laan in de kindvriendelijke buurt “Morsebel”, ligt deze RUIME TUSSENWONING. Tuingerichte woonkamer, flinke achtertuin, open keuken vzv div.app. 3 slaapkamers, nette badkamer, extra ruime zolderkamer en wasruimte. Door de dakopbouw in 2004 heeft de woning meer woonoppervlakte en inhoud gekregen

Zeer unieke, vrij gelegen villa met vrij uitzicht naar alle zijden, gelegen op een riant bosperceel met vrijstaande stenen garage. De woning ligt zeer centraal, in het zuidoostelijke deel van de gemeente Oegstgeest met parkachtige omgeving en op fietsafstand van de winkelgebied De Kempenaerstraat. Woonoppervlakte 265 m2, 8 kamers, perceel 2440 m2.

Aan park met water gelegen unieke, riante vrijstaande villa op een groot perceel met oprit, inpandige garage en kelder, ruime L-vormige woon-/eetkamer, studeerkamer, 4 slaapkamers en atelier, badkamer en ruime bergzolder. Woonoppervlakte 235 m2, 8 kamers, perceel 768 m2.

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

Vraagprijs € 469.000,- k.k.

Vraagprijs € 749.000,- k.k.

Koopsom: € 750.000,- k.k.

Vaste prijs: €. 279.500,- k.k.

Vraagprijs € 1.450.000,- k.k.

Vraagprijs € 1.475.000,- k.k.

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Oegstgeest

President Kennedylaan 85

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Oegstgeest

Lijtweg 706

DRIEMAN GARANTIEMAKELAARS Oegstgeest

M.H. Tromplaan 116

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Dahlialaan 22

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Aert van Neslaan 505

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Kamperfoelielaan 39

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Frans Halslaan 269

Ruim twee-kamer hoek-appartement gelegen langs het Kanaal in gebouw Haeswijk, met bijzonder fraai uitzicht over het water en groenvoorziening, met veel privacy. Het ruime balkon ligt op het westen. Dichtbij winkels en openbaar vervoer. Er is een eigen parkeerterrein.

GUNSTIG EN SCHERP GEPRIJSD! DUS STARTERS, SINGLES, STUDENTEN ETC. OPGELET! goed onderhouden COMFORTABEL 2 KAMER-APPARTEMENT op de 7e etage (de rustige achterzijde), met zonnig balkon op het oosten + leuk vrij uitzicht. Woonkamer met moderne kitchenette, slaapkamer en nette badkamer met douche. Starterslening mogelijk!!

***UNIEK VERBOUWD (2000) EN UITSTEKEND GEMODERNISEERD 2/3-KAMERAPPARTEMENT*** L-vormige woon- en eetkamer met open keuken, royale badkamer met ligbad, slaapkamer met vaste kast en het balkon (Oost) met heerlijk vrij en groen uitzicht. Kortom: een heerlijk licht en zonnig gelegen werkelijk uniek appartement.

Modern gerenoveerd 3-kamer hoek-topappartement met 2 balkons en een afgesloten privéberging op de begane grond. Dit kleinschalige appartementencomplex ligt op steenworp afstand van het uitgebreide winkelcentrum Lange Voort met alle facilieteiten in de buurt. Woonoppervlakte 66 m2, 3 kamers.

Op de 5e verdieping gelegen 3-(voorheen 4-) kamerappartement met prachtig weids uitzicht op groen en een vijver. Ruime woonkamer van ca. 35 m2, balkon op het zuiden, nabij winkelcentrum Lange Voort. Voldoende parkeergelegenheid rond het complex. Woonoppervlakte 85 m2, 3 kamers.

Leuk 4-kamerappartement in groene en rustige woonomgeving op loopafstand van het winkelcentrum Lange Voort en de bushaltes. Goede parkeergelegenheid. Eigen berging en gemeenschappelijke fietsenstalling.

Fraai gelegen en recent gerenoveerd licht 3-kamer appartement op de 5e verdieping. Het appartement heeft een weids uitzicht over een park, 2 slaapkamers, veel vaste kasten, ruim balkon en eigen berging in de onderbouw. Op loopafstand is het winkelcentrum Lange Voort en openbaar vervoer direct om de hoek. Woonoppervlakte 72 m2, 3 kamers.

Vraagprijs € 119.000,- k.k.

Vraagprijs € 128.000,- k.k.

Vraagprijs € 159.950,- k.k.

Vraagprijs € 164.000,- k.k.

Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

EIGEN HAARD

LOSECAAT NVM MAKELAAR

LOSECAAT NVM MAKELAAR

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

EIGEN HAARD

PROPER MAKELAARDIJ o.g.


OPEN HUIZEN DAG

ZATERDAG 1 OKTOBER VAN 11.00 - 15.00 UUR

GRAAL MAKELAARDIJ Rapenburg 4, Leiden Tel. (071) 516 10 00 www.graalmakelaardij.nl Oegstgeest

Lelielaan 31

DRIEMAN MAKELAARS Oosterschans 1, Leiderdorp Tel. (071) 820 00 20 www.drieman.nl

Oegstgeest

Frans Halslaan 45

Oegstgeest

DAMEN MAKELAARS Paralllelboulevard 180, Noordwijk Tel.: (071) 361 93 43 www.damenmakelaars.nl

DE BRUIN MAKELAARDIJ Paralllelboulevard 214, Noordwijk Tel. (071) 361 93 16 www.zekervia.nl

M.H. Tromplaan 172

Oegstgeest

Kwaakhaven 75

Oegstgeest

Frans Halslaan 191

Oegstgeest

OVERSPAERN MAKELAARDIJ BV Frieslandlaan 1A, Haarlem Tel.: (023) 536 63 66 www.overspaern.nl Frans Halslaan 145

Oegstgeest

Rosa Spierlaan 18

Goed onderhouden 4 kamer appartement op de 4e verdieping (top) met een eigen fietsenberging in de kelder. Dit appartement kenmerkt zich door de gunstige lichtinval en de rustige en groene ligging, dichtbij het winkelcentrum Lange Voort.

Uitstekend onderhouden 3-kamer appartement op de derde verdieping van een rustig appartementencomplex met lift en eigen berging op de begane grond. Aan de overzijde van het complex bevindt zich het uitgebreid winkelcentrum Lange Voort en openbaar vervoer om de hoek. Gratis parkeermogelijkheden direct voor de deur. Woonoppervlakte 72 m2, 3 kamers.

Gemoderniseerd 3/4-KAMER-APPARTEMENT op de prettige 2e woonlaag met een heerlijk vrij ‘groen’ uitzicht richting de HOFDIJCK met boompartijen en plantsoen. Zeer lichte wooneetkamer met toegangsdeur naar ruim overdekt zitbalkon(W); keuken met moderne inrichting en div. app, royale en moderne badkamer met douche; 2 slaapkamers van resp. 6 en 10 m2.

Dit moderne en uiterst comfortabele 2 KAMER APPARTEMENT (185.000) uit 2007 heeft een EIGEN OVERDEKTE PARKEERPLAATS (10.000) en een groot en zonnig balkon op het Zuiden. Licht en zonnige woonkamer met glazen pui en schuifdeur naar balkon (ca. 7.25x1.90) open keuken met div. app.; ruime moderne badkamer met douchecabine, ruime slaapkamer van ca. 16 m2.

* RUST * RUIMTE * PRIVACY * VRIJ UITZICHT * INSTAPKLAAR*. Dat zijn absoluut sterke punten bij dit aantrekkelijk verbouwde TOP-HOEK-appartement, op de 6e verd. Lichte zonnige woonkamer met zijraam, moderne keuken met verhoogd eetgedeelte, ruime werkkamer (voorheen 2 kamers), royale slaapkamer en moderne badkamer met ligbad. KIJKEN=KOPEN=VERHUIZEN!

Goed onderhouden 4-kamer hoek-appartement op de 4e woonlaag met vrij uitzicht en eigen berging in de onderbouw. De flat ligt in een mooie rustige woonomgeving aan een wandelplantsoen centraal in Oegstgeest, op loopafstand van winkelcentrum Lange Voort en bushaltes.

Goed onderhouden 5-kamer tussenwoning met parkeerplaats op eigen terrein, een ruime berging, zonnige fraai aangelegde achtertuin (ZO) met terras, schuur en achterom. Deze gezellige woning ligt in een kindvriendelijke wijk aan een autoluwe, rustige straat nabij scholen, winkels en openbaar vervoer. Woonoppervlakte 115 m², 5 kamers, perceel 142 m².

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Vraagprijs € 179.000,- k.k.

Vraagprijs € 184.000,- k.k.

Vraagprijs € 184.500,- v.o.n.

Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

EIGEN HAARD Oegstgeest

Lange Voort 219

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Javastraat 12

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Javastraat 9

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

LOSECAAT NVM MAKELAAR

EIGEN HAARD

Rozenlaan 8

Oegstgeest Simon van Ooststroomhof 72

Oegstgeest

Mien Ruyspark 46

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Willem van Otterloolaan 4

Goed gemoderniseerde 4-KAMER-MAISONETTEWONING op de prettige 3e/4e woonlaag met balkon op het Zuiden. Ruime luxe keuken met div. app.; lichte woonkamer, balkon over de gehele breedte op het Zuiden; 2 slaapkamers aan de voorzijde en een royale slaapkamer aan de achterzijde, met eveneens hier een balkon over de gehele breedte, moderne badkamer

Karakteristieke uitgebouwde eengezinswoning met voor- en achtertuin, schuur en achterom. De woning is goed onderhouden o.a. voorzien van dakisolatie, dubbel glas, nieuw schilderwerk buiten. Gunstige ligging t.o.v A-44.

Sfeervolle 4 kamer tussenwoning met uitgebouwde keuken, verzorgde zonnige achtertuin van ca. 12 m diep op het zuiden, vrijstaande stenen berging met overkapte achteruitgang waar plaats is voor het stallen van motor of fietsen. De woning is volledig voorzien van dubbel glas en is recent geschilderd.

Unieke tussenwoning gelegen op loopafstand van winkelcentrum Lange Voort en diverse scholen in de nabije omgeving. Met voort- en zonnige achtertuin op het zuidwesten, vrijstaande stenenberging, achterom, parkeergelegenheid voor het huis en een garagebox gelegen aan de Irislaan. Woonoppervlakte 95 m2, 5 kamers, perceel 160 m2.

Op mooie locatie met vrij uitzicht over het polderlandschap, de molen en het watertje ‘De Holle Mare’, in een schitterend modern vormgegeven gebouw gelegen, zeer ruim en zonnig 3-kamer hoekappartement gelegen op de 4e etage met berging in de parkeerkelder. Een overdekte auto-opstelplaats is separaat beschikbaar. Bouwjaar 2007. Woonoppervlakte ± 113 m² (excl. ± 8 m² balkon).

Op mooie en rustige locatie, in een modern appartementencomplex aan het water gelegen ruim 3-kamer appartement van ca. 90m2 voorzien van riant terras van ca. 16m2 met fraai uitzicht over water. Nabij winkelcentrum, Recreatiegebied “De Klinkerbergerplas”, uitvalswegen (A-44), goede verbindingen ov richting Leiden CS en op fietsafstand van het strand.

MODERNE UITGEBOUWDE EENGEZINSWONING met extra grote (door uitbouw) woonkamer, een dakkoepel zorgt voor veel lichtinval, moderne keuken, ruime achtertuin met terras, 3 slaapkamers, nette badkamer met douche en flinke zolderkamer met dakraam. KORTOM: EEN PRIMA WONING MET VEEL EXTRA’ S OP EEN RUSTIG, LEUK EN KINDVRIENDELIJK PLEKJE.

Vraagprijs € 219.500,- k.k.

Vraagprijs € 239.000 k.k.

Vraagprijs € 248.000,- k.k.

Vraagprijs € 259.000,- k.k.

Vraagprijs € 259.500,- k.k.

Vraagprijs € 279.000,- k.k.

Vraagprijs € 282.500,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Mien Ruyspark 22

EIGEN HAARD Oegstgeest

Peter van Anrooylaan 5

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Oegstgeest

Aldo van Eycklaan 22

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Martinus Nijhofflaan 6

DAMEN MAKELAARS Oegstgeest

Grunerielaan 40

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Oegstgeest

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Hella Haaseplantsoen 13

Oegstgeest Benjamin Merkelbachstraat 5

Op de mooiste zonnige tophoek aan de waterkant ligt dit fraaie 4-KAMER-TOP-HOEKAPPARTEMENT”. Lichte woon-/eetkamer, keuken met uitgebreide SieMatic in opstelling, eetbar, bijkeuken, balkon (Zuid/West) met weids uitzicht, 3 slaapkamers, royale badkamer met ligbad. Eigen overdekte parkeerplaats in de onderbouw.

MOOI EN RUIM GEBOUWD WOONHUIS MET EIGEN PARKEERPLAATS EN TUIN OP HET WESTEN. Lichte en ruime woonkamer met open haard, moderne open keuken aan de voorzijde met uitgebreide installatie; 3 slaapkamers en een moderne badkamer met douchecorner, aparte wasruimte; flinke 4e slaapkamer met dakkapel; voorzolder annex bergruimte (5e kamer mogelijk).

Moderne en uitstekend onderhouden eengezinswoning in kindvriendelijke woonwijk met voor- en diepe zonnige achtertuin (45m2), vrijstaande stenenberging en achterom. De woning heeft een royale woonkamer, moderne keuken, 4 slaapkamers en op loopafstand het recreatiegebied Klinkenbergerplas. Woonoppervlakte 115 m2, 5 kamers, perceel 134 m2.

*** RUIM TYPE TUINKAMERWONING MET PRACHTIGE LIGGING AAN DE GEWILDE ZUIDRAND; HEERLIJK VRIJ EN ONBELEMMERD UITZICHT! Eigen parkeerplaats aan de voorkant met een flinke stenen berging met hoge kap met extra bergvliering. Royale lichte woonkamer, ruime keuken met moderne installatie, 2 kamers + walk-in-closet en flinke zolderkamer met dakkapel.

Sfeervolle en verzorgde gezinswoning aan een rustige straat in de geliefde Gruneriebuurt met voor- en achtertuin en achterom. De woning heeft naast een L-vormige woon/eetkamer met open haard en openslaande deuren een moderne keuken en badkamer, een toilet op de begane grond en op de 1e verdieping. Woonoppervlakte 90 m2, 5 kamers, perceel 110 m2.

Ruime uitstekend onderhouden 6-kamer woning met voor- en achtertuin, twee dakkapellen, nieuwe designbadkamer, woonkamer met openslaande deuren naar de zonnige achtertuin. Gelegen aan een zeer kindvriendelijk plantsoen met een speelplaats en parkeermogelijkheden pal voor de deur. Woonoppervlakte 120 m2, 6 kamers, perceel 128 m2.

Modern type TUINKAMER-HOEKWONING (1995) met dakterras. Royale lichte tuingerichte woonkamer met extra zijraam; open keuken aan de voorzijde, achtertuin ruim 12 meter; 3 slaapkamers, verluxde badkamer met ligbad, lichte zolderkamer (20 m2) en dakterras. Door plaatsing dakkapel bestaat de mogelijkheid voor 2 kamers.

Vraagprijs € 284.000,- k.k.

Vraagprijs € 308.000,- k.k.

Vraagprijs € 315.000,- k.k.

Vraagprijs € 315.000,- k.k.

Vraagprijs € 319.000,- k.k.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Adriaan Engelslaan 6

LOSECAAT NVM MAKELAAR

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Luxe en ‘tip-top’ WOONHUIS dat werkelijk op alle punten af is, zoals: fraaie uitbouw, luxe keuken en sanitair, wanden met glasvezelbehang, gestucte plafonds, al het verfwerk ‘strak-in-de-lak’, veel extra’s zoals zonweringen, airco, inbouwverlichting etc. Een compleet huis met heel veel +++++; kortom kopen zonder klussen en echt hier kunt u zo in!

*** LUXE VERBOUWD WOONHUIS MET FRAAIE UITBOUW! Zeer royale tuingerichte woonkamer van ca. 40 m2, luxe stijlkeuken aan in L-opstelling met diverse apparatuur, goed verzorgde achtertuin met groot terras (West), 3 kamers, smaakvol en luxe uitgevoerde badkamer met douchehoek, grote zolderkamer met dakkapel, hier zijn ook 2 kamers van te maken.

Ruime, lichte drive-in woning met beschutte achtertuin en vrij uitzicht aan zowel voor- als achterzijde. Ruime, inpandige garage en oprit met parkeermogelijkheid, 1e verdieping met twee balkons en gesloten keuken, 2e verdieping met 3 slaapkamers, lichte overloop door dakkoepel en een badkamer. Woonoppervlakte 140 m2, 5 kamers, perceel 157 m2.

Verrassend ruime tussenwoning, in goede staat van onderhoud, aan een rustige straat in de woonwijk Haaswijk. De woning aan de achterzijde uitgebouwd over de gehele breedte waardoor een schitterende riante woonkeuken is gerealiseerd. Voorts telt het huis 3 ruime slaapkamers op de 1e verd. En 1 zeer ruime kamer en walk-in-closet op de 2e verd.

Zeer ruim en goed onderhouden familiehuis, gelegen in de geliefde kindvriendelijke wijk Poelgeest. Deze gezellige woning is voorzien van veel leefruimte en heeft een royale tuin met vrij uitzicht, gelegen op het zuiden met schuur, achterom en alsmede een zonnig dakterras. Woonoppervlakte 140 m2, 5 kamers, perceel 136 m2.

Ruime, zeer lichte woning met vier woonlagen, gelegen in een kindvriendelijke buurt aan een rustige ventweg met parkeergelegenheid op eigen terrein, een diepe zonnige achtertuin op het zuiden, royale woonkeuken op de begane grond, woonkamer op de 1e verdieping en 3 slaapkamers. Woonoppervlakte 150 m2, 5 kamers, perceel 184 m2.

Royaal bemeten zeer aangenaam familiehuis, gelegen in rustige straat. Deze eind jaren ‘60 tussenwoning heeft een achteruitbouw over de volle breedte van het huis met een open verbinding naar de in 2006 geplaatste keuken, een vernieuwde badkamer (2010), 5 slaapkamers en zonnige dakterras (Z). Woonoppervlakte 158 m2, 6 kamers, perceel 165 m2.

Vraagprijs € 337.500,- k.k.

Vraagprijs € 339.500,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 355.000,- k.k.

Vraagprijs € 370.000,- k.k.

Vraagprijs € 380.000,- k.k.

Oegstgeest

Govert Flincklaan 30

OPEN HUIS

Oegstgeest

Queridolaan 35

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Oegstgeest

Toorenveltstraat 18

Eli Heimanshof 18

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Erasmuslaan 19

Oegstgeest

Aert van Neslaan 80

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Oegstgeest

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

Oegstgeest

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

Oegstgeest President Kennedylaan 226

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Simon vestdijklaan 9

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

Frits Mehrtenslaan 32

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Oegstgeest

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Juffermanstraat 44

Oegstgeest

Cartesiuslaan 18

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Juffermansstraat 18

* -::< 7) 3<) 75 

""]] Z Ruime 5-kamer hoekwoning met oprit, aangebouwde ruime garage, voor- en zonnige riante achtertuin welke veel privacy biedt en zowel met voor als achter een vrij uitzicht. Deze gezinswoning is gelegen in een kindvriendelijke rustige wijk met een speelpleintje voor de deur. Woonoppervlakte 125 m2, 5 kamers, perceel 227 m2.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Oudenhoflaan 21

U bent van harte welkom! U bent van

harte welkom! Oegstgeest

Linnaeushof 12

Zeer fraai gelegen terras-appartement op de parterre met vrij uitzicht over het Oegstgeester kanaal. Dit appartement heeft een voortuin en een extra royaal terras op het zuiden. Dichtbij winkels, gezondheidscentrum en bushalte. Een extra ruime eigen berging.

Ruime jaren ’30 hoekhuis met diverse stijldetails zoals paneeldeuren en kamer en suite, voor-, zij- en zonnige achtertuin gelegen op het zuiden. Vrijstaande stenen schuur in de achtertuin. Gelegen op steenworp afstand van winkelcentrum Lange Voort en nabij uitvalswegen en scholen. Woonoppervlakte 135 m2, 5 kamers, perceel 243 m2.

Mooi ruim MODERN TYPE ‘VIDE’ WOONHUIS met GARAGE (mmv. extra kamer) + oprit; grote zonnige achtertuin Z/W, optie ligplaats/ steiger. Riante living 50m2 met ruimtelijke ‘vide, half open keuken met zijdeur, 3 slaapkamers, balkon, entresol met dakraam en glazen boarding, badkamer met ligbad en separate douche, zolder op ‘halve’ stahoogte.

Sfeervol ruim HERENHUIS (1929), gelegen in een gewilde buurt in Oud-Oegstgeest met voor- en mooie diepe achtertuin met ATELIER ,berging en achterom. Deze woning heeft een ruime L-vormige woonkamer met erkers, uitgebouwde keuken + bijkeuken, 3 slaapkamers en een zolderkamer met dakkapel en bergruimte (mogelijkheid voor uitbreiding).

Sfeervolle en ruime jaren ‘30 gezinswoning, gelegen aan een gewilde laan in het hart van Oud-Oegstgeest, voor- en diepe achtertuin, woonkamer, open keuken, 3 slaapkamers (mogelijkheid voor een extra slaapkamer), geheel gerenoveerd en aanzienlijk vergroot middels de geplaatste dakopbouw. Woonoppervlakte 140 m2, 4 kamers, perceel 173 m2.

Vraagprijs € 425.500,- k.k.

Vraagprijs € 435.000,- k.k.

Vraagprijs € 449.000,- k.k.

Vraagprijs € 455.000,- k.k.

Vraagprijs € 475.000,- k.k.

EIGEN HAARD Oegstgeest

Hugo de Vrieslaan 93

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Willem de Zwijgerlaan 13

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Rhijngeesterstraatweg 52

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

Jan van Ruusbroeclaan 20

Oegstgeest Simon van Ooststroomhof 1

Schitterende in 2011 totaal gerenoveerde tussenwoning met 3 slaapkamers waaronder een ruime zolderkamer (nokverhoging, 2 dakkapellen), 2 badkamers, nieuwe keuken, open haard en leuke veranda. Sfeervolle, lichte en direct te betrekken woning in een rustige, boomrijke en kindvriendelijke omgeving. Woonoppervlakte 120 m2, 4 kamers, perceel 144 m2.

Bijzonder ruim en goed verzorgd modern herenhuis in mooie autoluwe woonomgeving met veel groen en speelgelegenheid voor de deur. Vanuit de woonkamer/keuken is er uitzicht op het water. Eigen parkeergelegenheid in de carport.

Compleet en fraai afgewerkt LUXE HERENHUIS (2006) gelegen in de kindvriendelijke wijk. Tuingerichte woonkamer, luxe keuken (SieMatic), vide, zeer riante ouderslaapkamer met inloop-kastenkamer, luxueuze badkamer met ligbad en inloopdouche, 3 slaapkamers en aparte wasruimte. Kortom een luxe en tiptop afgewerkt huis waar u zo in kunt!

Ruim HOEKHUIS (1928/480 m2) in het gewilde ORANJEPARK op ruime kavel met tuin op het ZUIDEN. Er zijn nog diverse originele details aanwezig (glas-in-lood, paneeldeuren). Vestibule, royale woon-/eetkamer met erkerraam, openhaard, keuken, 3 kamers, balkon, badkamer met ligbad, 2 zolderkamers met 2*, een dakkapel en een bergvliering.

Riant, drielaags herenhuis v.z.v. voor- en achtertuin met ruime stenenschuur en achterom, uitgebouwde keuken aan de achterzijde. Een sfeervolle tussenwoning met diverse oorspronkelijke stijldetails zoals glas-in-loodramen, kamer en suite en schouwen. Woonoppervlakte ca. 180 m2, 8 kamers, perceel 238 m2.

Op schitterende locatie gelegen royale hoekwoning aan een rustige laan, met inpandige garage, eigen oprit, opvallend ruime woonkamer (ca. 51 m2) en een zonnige ruime tuin op het zuidwesten. De woning biedt veel privacy en heeft aan 3 zijden tuin en mooi uitzicht. Woonoppervlakte 150 m2, 4 kamers, perceel 373 m2.

RUIMTE, LICHT, LUXE & COMFORT; dat zijn de kenmerken van dit moderne en perfect onderhouden ZEER RUIM LUXE HOEKHUIS (type ”PICASSO”/2004) op de zonnige ZW hoek-ligging. *** Royale woonkamer, luxe keuken, 6 slaapkamers, 2 badkamers, zeer zonnig dakterras en mooie ruime tuin op het zuiden ***

Vraagprijs € 479.000,- k.k.

Vraagprijs € 479.000,- k.k.

Vraagprijs € 489.000,- k.k.

Vraagprijs € 489.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Vraagprijs € 475.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

EIGEN HAARD

LOSECAAT NVM MAKELAAR

LOSECAAT NVM MAKELAAR

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

PROPER MAKELAARDIJ O.G.

LOSECAAT NVM MAKELAAR


OPEN HUIZEN DAG

ZATERDAG 1 OKTOBER VAN 11.00 - 15.00 UUR

MAKELAARDIJ EIGEN HAARD Geversstraat 63, Oegstgeest Tel. (071) 519 19 19 www.eigen-haard.nl Oegstgeest

Cornelis van Steenishof 12

Oegstgeest

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Terweeweg 7, Oegstgeest Tel. (071) 519 09 09 www.proper-makelaardij.nl Hofbrouckerlaan 36

Oegstgeest

LOSECAAT NVM MAKELAAR De Kempenaerstraat 55, Oegstgeest Tel.: (071) 517 42 64 www.zekervia.nl

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Terweeweg 56, Oegstgeest Tel. (071) 515 62 56 www.schouwenhaghe.com

Rhijngeesterstraatweg 14

Oegstgeest

Gerrit Rietveldlaan 13

Oegstgeest

Lobeliuslaan 19

Oegstgeest

VAN SOEST MAKELAARDIJ Geversstraat 75, Oegstgeest Tel.: (071) 515 25 55 www.vansoest.nl

Willem de Zwijgerlaan 12

Oegstgeest

Reviuslaan 86

Royale moderne en lichte woning gelegen in een kindvriendelijk hofje. Aan de rand van de wijk Poelgeest, met mooie ligging en een schitterend beschermd uitzicht op het bos. Onder originele architectuur gebouwd. Met tuinkamer, inpandige garage, ruime woonkamer en 3 slaapkamers. Woonoppervlakte 210 m2, 5 kamers, perceel 160 m2.

Ruime, charmante en sfeervolle tussenwoning met voor- en zonnige achtertuin op het zuidwesten met een vrijstaande stenen schuur, woonkamer met erker, open haard en visgraatparket, gesloten keuken en 5 slaapkamers. Gelegen aan een van de mooiste lanen in een geliefde buurt van Oegstgeest. Woonoppervlakte 145 m2, 6 kamers, perceel 185 m2.

Karakteristieke vrijstaande woning met originele details gelegen in een historische en groene wijk (Rhijngeest), pal tegenover het monumentale gemeentehuis van Oegstgeest. Op loopafstand van het gezellige winkelgebied De Kempenaerstraat. De woning heeft 3 slaapkamers waarvan 1 met een ruim balkon. Woonoppervlakte 130 m2, 5 kamers, perceel 274 m2.

In Mooie en groene woonomgeving gelegen modern 2-onder-1-kap herenhuis met flinke garage en een fraai aangelegde en ruime tuin aan het water met diverse terrassen. Gunstige liggen mbt. scholen en winkels en een snelle verbinding naar de A44.

Zeer ruim bemeten MODERNE HALF-VRIJSTAAND WOONHUIS (650 m2). ruime garage en eigen parkeerplaats/afrit. Woon- eetkeuken, moderne keuken, ruime woonkamer ‘splitlevel’ met hoge raampartijen en het extra hoog plafond, 4 slaapkamers, royale badkamer met ligbad en douche, aparte was-/bergkamer en bergzolder.

Om zo te betrekken! 2-onder-1 kap woning waarbij veel originele stijldetails behouden zijn gebleven of gerestaureerd. O.a. voorkamer met open haard, achterkamer/eetkamer met open keuken en serre, 5 sl.kamers, fraaie badkamer, grotendeels dubbel glas, balkon, zonnige achtertuin met achterom en buitenberging. Woonopp. ca. 140 m2, perceel 160 m2.

Riant en zeer licht penthouse op de 4e verdieping van het rustige en fraaie appartementencomplex de Morsebel met twee grote terrassen 23 en 30 m2), royale woonkamer, 3 slaapkamers, een privé parkeerplaats en een prachtig panoramisch uitzicht. Woonoppervlakte 177 m2, 4 kamers.

Vraagprijs € 545.000,- k.k.

Vraagprijs € 559.000,- k.k.

Vraagprijs € 535.000,- k.k.

Vraagprijs € 575.000,- k.k.

Vraagprijs € 585.000,- k.k.

Vraagprijs € 595.000,- k.k.

Vraagprijs € 599.000,- k.k.

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Lobeliuslaan 136

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Hofbrouckerlaan 17

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Lobeliuslaan 25

EIGEN HAARD Oegstgeest

Martinus Houttuynhof 71

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Reviuslaan 54

GRAAL MAKELAARDIJ Oegstgeest

Willem Vogellaan 11

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Rijnzichtweg 33

***UNIEK PENTHOUSE van ruim 600 m2 ***. Een heerlijk royaal penthouse met twee ruime zonnige terrassen (ca. 25m2 W/ca. 15m2 ZO) met een schitterend uitzicht. Speelse woonkamer (83 m2)met extra hoog ‘gewelfd’ plafond (ca. 4.30 mtr), ruime eetkeuken, ruime badkamer met inloopdouche (mogelijkheid.voor bad), 3 slaapkamers. Dubbele parking

Ruim en karakteristiek type HOEKHERENHUIS met voortuin, brede zijtuin en mooie grote zeer zonnige achtertuin. Ruime zeer lichte woonkamer met 2 zijramen, open haard, keuken met authentiek doorgeefluikje, 3 slaapkamers, balkon opzij, moderne badkamer met douche, 2 zolderkamers met dakkapel en zeer ruime (stahoge) bergvliering met 2 dakramen.

Moderne VRIJSTAANDE VILLA (splitlevel/ 2000) met zonnige tuin en inpandige extra grote garage op een ruime kavel. Souterrain: 2 kamers, badkamer, sauna, Woonetage: royale lichte woonkamer, verdiepte tuinkamer, grote woon-/eetkeuken; bijkeuken, 2e badkamer met ligbad, grote ouderslaapkamer, grote bergkamer (mmv. kamer).

STIJLVOLLE 2-O-1 KAP HERENHUIS MET GARAGE. Deze royale en luxe afgewerkte woning staat op een ruime hoekkavel met flinke voortuin en een achtertuin aan een brede waterpartij. Lichte woonkamer met ‘SERRE’, uitgebreide en luxe keuken, 4 slaapkamers, luxe ruime badkamer met ligbad en inloopdouche, ruime zolder mmv 2 kamers met 2* dakraam + wasruimte.

Zeer royaal, gelijkvloers appartement op de begane grond met riante woonkamer met (gas)haard, half-open keuken, 3 slaapkamers, 2 grote terrassen waarvan 1 met prachtig uitzicht over de Haarlemmertrekvaart. Verder beschikt het appartement over een eigen parkeerplaats in de parkeergarage en een privéberging. Woonoppervlakte 209 m2, 4 kamers.

Vrijwel vrijstaand woonhuis met een woonopp. van 183 m2. De woning heeft vier slaapkamers, twee badkamers, een bijkeuken, werkruimte en een grote woon-eetkamer. Zeer ruime en zonnige achtertuin met houten berging. Oprit aan de voorzijde en een aangebouwde stenen schuur voor bijv. fietsen. Perceelopp. 377 m2.

Royale, vrijstaande villa op een riant perceel met eigen oprit en losstaande stenen garage. De ruime groene tuin biedt zeer veel privacy. Verder beschikt deze villa over 4 slaapkamers waarvan 2 op de begane grond, een gesloten keuken en ruime doorzonwoonkamer. Woonoppervlakte 147 m2, 5 kamers, perceel 840 m2.

Vraagprijs € 645.000,- k.k.

Vraagprijs € 645.000,- k.k.

Vraagprijs € 649.000,- k.k.

Vraagprijs € 649.000,- k.k.

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Vraagprijs € 698.000,- k.k.

Vraagprijs € 699.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Mien Ruyspark 36

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Jan Wolkerslaan 32

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Wilhelminapark 26

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Reviuslaan 92

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Arie Bijlhof 3

GRAAL MAKELAARDIJ Oegstgeest

Rhijngeesterstraatweg 145

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

President Kennedylaan 57

V.

. V.O

Luxe 2-laags modern penthouse met een zeer royaal dakterras op het zuidwesten, een privéparkeerplaats in onder gelegen garage, een royale living van 60 m2 met open (gas)haard en een panoramisch uitzicht over de wijk met zijn diversiteit aan moderne architectuur. Woonoppervlakte 188 m2, 4 kamers.

Zeer goed onderhouden royale vrijstaande villa (bj. 1990). In 2009 zijn nog diverse werkzaamheden uitgevoerd. Het geheel staat op een perceel van 466 m2 eigen grond en heeft een woonoppervlak van 193 m2. Het huis heeft een ruime L-vormige woonkamer met open haard en schuifpui naar de achtertuin. In totaal zijn er zes slaapkamers en één badkamer.

Fraai en karakteristiek herenhuis met voor- en zonnige ruime achtertuin met schuur. Het huis is rustig gelegen in het fraaie en groene Wilhelminapark, tegenover het plein van het oude gemeentehuis, op loopafstand van De Kempenaerstraat.

Zeer royaal hoekappartement op de begane grond nu te koop vrij op naam. De woning beschikt over twee terrassen welke uitkijken op de binnentuin van het complex of de Haarlemmertrekvaart. Eigen parkeerplaats in de parkeerkelder alsmede een individuele berging. Woonoppervlakte 213 m², 5 kamers.

Aan een gezellig hofje gelegen royale halfvrijstaande woning met riante, lichte woonkamer en aangrenzende serrekamer, ruime inpandige garage, 5 slaapkamers en 2 badkamers, gelegen in een rustige kindvriendelijke wijk op loopafstand van diverse jachthavens met vaarwater naar de Kaag. Woonoppervlakte 210 m2, 6 kamers, perceel 363 m2.

Statig 4-laags herenhuis met jaren ‘30 stijldetails, in een uitstekende staat van onderhoud, ligt verscholen in het groen. De brede stoep met plantsoen in combinatie met de bijna 10m diepe voortuin geven de woning een aangename beschutting, de 20m diepe zonnige achtertuin is gelegen op het Westen. Woonoppervlakte 205 m2, 7 kamers, perceel 309 m2.

Licht en ruim appartement met balkon gelegen op de 1e verdieping van de serviceflat Haeswijk. Rustig gelegen en zicht op groen. Vanuit de centrale entree/hal van het complex kan met direct het appartement betreden. Het appartement heeft een eigen berging in de onderbouw en er is parkeergelegenheid op eigen terrein. Woonoppervlakte 80 m2, 3 kamers.

Vraagprijs € 735.000,- k.k.

Vraagprijs € 745.000,- k.k.

Vraagprijs € 750.000,- k.k.

Vraagprijs € 745.000,- v.o.n.

Vraagprijs € 795.000,- k.k.

Vraagprijs € 825.000,- k.k.

Vraagprijs € 99.000,- k.k.

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Lobeliuslaan 78

GRAAL MAKELAARDIJ Oegstgeest

Hugo de Vrieslaan 5

EIGEN HAARD Oegstgeest

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

PROPER MAKELAARDIJ o.g.

Groenhoevelaan 31

Oegstgeest Benjamin Merkelbachstraat 6

Oegstgeest

Kamphuizenlaan 8

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Queridolaan 73

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Oegstgeest

Eli Heimanshof 91

*** LICHT, LUCHT EN VEEL COMFORT *** dat zijn de sterke punten van dit MODERNE 3-KAMER APPARTEMENT (2003) op de gewilde Z-O HOEK. Lichte en ruime woonkamer met balkon op het Zuiden, aparte woonen eetkeuken, type Siematic, 2 slaapkamers, royale badkamer met ligbad en aparte douche. Inclusief privé parkeerplaats en flinke berging in de kelder

Zeer ruim modern HERENHUIS. Grote L-vormige LIVING met veel hoge ramen, een zeer luxe uitgebreide woonkeuken, verzorgde achtertuin, 4 goed formaat slaapkamers, wasruimte kwaliteit sanitair en badkamer, strak wit afgewerkte wanden, luxe systeemkastenwand, laminaatvloeren, raambekleding etc.; werkelijk een echte instapklare topper!

Gezellig gelegen tussenherenhuis met uitbouw over de volle breedte, zonnige achtertuin met achterom en stenen berging. Fraai groen uitzicht aan de achterzijde (grenzend aan de historische pastorie van het Groene Kerkje) en gelegen in een rustige- en kindvriendelijke (geen doorgaand verkeer) omgeving. 4 Slaapkamers en een woonoppervlakte van 120 m2.

In rustige laan en het groene gedeelte van Oegstgeest gelegen ruim familiehuis met zonnige achtertuin op het zuid westen. Het pand is netjes onderhouden en is op korte afstand van sportvelden, winkels en uitvalswegen. Het pand heeft 4 slaapkamers en een woonoppervlakte van 120 m2.

UITGEBOUWDE HOEKWONING met GARAGE in keurige staat van onderhoud. Voor- zij- en achtertuin, alsmede een toerit annex parkeerplaats. Lichte woon-/eetkamer met 3 zijramen, ruime uitgebouwde keuken, bijkeuken, 3 slaapkamers waarvan één met dakterras, badkamer, flinke zolder slaapkamer door extra groot dakkapel en diverse bergingen

Zeer luxe en compleet verbouwd terrasappartement in 2009 (80m2). Mooie locatie aan het Oegstgeester Kanaal en groenstrook met leuk uitzicht over het water. Groot balkon van ca. 25 m2, op het zuiden gelegen met veel zon en privacy. Het pand heeft 2 slaapkamers en een woonoppervlakte van 80 m2.

In Oegstgeest gelegen nagenoeg vrijstaand huis welke zeer smaakvol is verbouwd met alle moderne gemakken. Het huis heeft een bijzonder dakterras met zand en houtenvlonders. 4 slaapkamers en een woonoppervlakte van 130 m2.

Vraagprijs € 274.900,- k.k.

Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Vraagprijs € 315.000,- k.k.

Vraagprijs € 335.000 k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 359.000,- k.k.

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

Oegstgeest

Oegstgeest

Voorschoten

Warmond

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Jan Wilspark 9

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Adriaan van Royenlaan 17

Dirck van Swietenlaan 2

Schoutenburgstraat 19

LOSECAAT NVM MAKELAAR Rijnsburg

Oranjelaan 71

Tulpstraat 17

Munnikenland 8

Goed onderhouden, fraai modern type ‘luxe parkvilla’ met inpandige garage en eigen oprit. Dit pand is nagenoeg vrijstaand gebouwd en de parterre is vergroot. Tevens is er een vooren grote achtertuin. Zeer rustig en vrij gelegen aan mooi breed park met waterpartijen. Het pand heeft 5 slaapkamers en een woonoppervlakte van 200 m2.

Geschakeld, ruim (door fraaie uitbouw) en zonnig familiehuis met achterom, gelegen in de kindvriendelijke wijk Poelgeest. Het huis heeft een inpandige garage, echter is deze momenteel in gebruik als bijkeuken, cq. berging. Door de bijzondere architectuur is dit een zeer vrij gelegen huis. Het pand heeft 4 slaapkamers en een woonopp. van 200 m2.

Vrijstaande villa met eigen oprit, inpandige garage en fraai aangelegde zonnige tuin met diverse zonneterrassen en een overdekt terras, gelegen rustig villapark. De villa heeft 3 slaapkamers en een woonoppervlakte van 185 m2. Mogelijkheid voor realiseren van evt. 4e slaapkamer.

Goed onderhouden ROYAAL HOEKHUIS (1941) op ruime kavel met altijd zonnige achtertuin. Een leuke en vooral ruime woning die zich kenmerkt door oa. 5 slaapkamers, moderne keuken met bijkeuken, moderne badkamer en nog diverse originele details uit de bouw, zoals granito vensterbanken en paneeldeuren. eigen oprit, parking en tevens CARPORT!

Perfect onderhouden 3-kamer terrasappartement op de bovenste verdieping van een kleinschalig appartementencomplex met woonkamer met open keuken en riant balkon (Z), moderne badkamer inpandige berging, op loopafstand van het (winkel)centrum van Rijnsburg. Op de begane grond is er een afgesloten privé-fietsenberging. Woonoppervlakte 60 m2, 3 kamers.

Verrassend ruime jaren ‘20 woning met 6 kamers, sauna, zonnige tuin op het zuiden en vrij uitzicht aan de achterzijde. De woning is gelegen in de populaire “Bloemenwijk” en heeft een centrale ligging ten opzichte van diverse scholen, sportfaciliteiten, Openbaar vervoer, uitvalswegen (A44) en het oude dorpscentrum van Voorschoten.

Vrijstaande villa in landhuisstijl gelegen in een geliefd villawijkje (Haghe Weijde). Mooi aangelegde, zonnige tuin (ZO) met meerdere terrassen, een houten tuinhuisje en een recent geplaatst smeedijzeren hekwerk met poorten. De begane grond en de 1e etage zijn geheel v.v. parketvloeren. Uitst. staat van onderhoud (kan zo betrokken worden).

Vraagprijs € 495.000,- k.k.

Vraagprijs € 519.000- k.k.

Vraagprijs € 895.000,- k.k.

Vraaprijs € 485.000,- k.k.

Vraagprijs € 215.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 1.095.000,- k.k.

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

Warmond

Warmond

Warmond

Taskinlaan 4

Sweilandstraat 33

Jan Steenlaan 4

LOSECAAT NVM MAKELAAR Warmond

Herenweg 119

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Wassenaar

Vleysmanlaan 9

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Zoeterwoude

Hoge Rijndijk 93

GRAAL MAKELAARDIJ

OPEN HUIS * -::< 7) 3<) 75 

""]] Z Modern type TUINKAMERWONING (1995) in rustige straat met voortuin, parking en zeer zonnige achtertuin (10 meter diep/ZW). Lichte tuingerichte woonkamer met schuifpui, parket, open keuken in hoekopstelling vzv diverse app., 2 (voorheen 3) slaapkamers, badkamer met douchecabine, zolderkamer en diverse bergruimtes.

Zeer charmant gelegen halfvrijstaand karakteristiek hoekhuis met vrijstaande garage, eigen oprit en diepe zonnige achtertuin met aparte stenen schuur. Het pand heeft 4 slaapkamers en een woonoppervlakte van 92 m2.

Vraagprijs € 279.000,- k.k.

Vraagprijs € 385.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

Leuke 2-O-1 KAPWONING gelegen op een zeer geliefd plekje in Warmond. Gelegen op ruim hoek kavel; leuke voortuin, zijtuin (mmv. uitbouw, garage of carport). Zonnige woonkamer met extra zijraam; royale uitgebouwde eetkeuken met moderne inrichting; 3 kamers en open zolder door een flinke nokverhoging is dit een mooie bruikbare ruimte.

In het centrum van het gezellige watersportsdorp Warmond gelegen karakteristiek en zeer sfeervol uitgebouwd 2-onder-1 kap herenhuis met fraaie, grote en zonnige achtertuin, gelegen op 349 m2 eigen grond. Het pand heeft eigen oprit en een tuinhuisje in de achtertuin. 4 Slaapkamers en een woonoppervlakte van 154 m2.

Vrijstaande villa met tevens vrijstaand gasten verblijf, stallen, rijbak en zeer goede uitrij mogelijkheden richting duinen en strand, carport en parkeergelegenheid op eigen terrein. Het geheel wordt omgeven door een mooi aangelegde tuin en is vrij gelegen met veel privacy op een riant perceel aan de voet van de duinen.

Op een schitterende locatie aan De Rijn ligt deze perfect onderhouden half vrijstaande woning (bj. 1999) met eigen aanlegsteiger (ca. 12 m. breed). Woonopp. ca. 220 m2, perceel 386 m2. Aan de voorzijde een fraai aangelegde tuin met terras. Aan de achterzijde ligt de brede tuin (NO) aan het water met prachtig uitzicht over De Rijn.

Vraagprijs € 345.000,- k.k.

Vraagprijs € 549.000,- k.k.

Vraagprijs € 2.495.000,- k.k.

Vraagprijs € 798.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ

GRAAL MAKELAARDIJ

U bent van harte welkom!

Kom vrijblijvend kijken en vergelijken!


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

Biljarters De Bogaert actief in de regio

Bridge Club Rijnsburg De leden van Bridge Club Rijnsburg speelden vorige week dinsdagavond de eerste competitie wedstrijd. De leden speelden met veertien paren in de A, en twaalf paren in de B. Overzicht gemaakte slems.

Uitslag lijn A: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

H. Riet & P. de Mooy I. Coopmans & M. van Balgooy W. Kemeling & J. Mudde R. Bijleveld & G. van Wincoop G. van Delft & P. Klap I. Giesen & T. Lissone C. Koomans & T. Oostdam J. Gräper & F. Gräper C. van Iterson & J. van Iterson R. Schoneveld & R. de Mooy J. van Delft & R. van der Spijk K. van Beelen & J. van Rossum M. de Best & N. Smittenaar J. de Bruijn & N. van Duijn

Rijnsburgse Boys lijdt eerste nederlaag

68.40% 63.89% 59.03% 58.33% 54.51% 51.74% 50.35% 47.57% 44.10% 43.75% 43.40% 40.63% 39.93% 34.38%

Geen kers op de taart van Niek Oosterlee Een verjaardag en twee jubilea afgelopen zaterdag op Middelmors. Peter Freke vierde zijn 250e (competitie) optreden in de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys. Voor Martijn Gootjes was dit de 150e keer. Reden voor een bloemetje. Toch hadden beiden de bloemen graag willen inruilen voor drie punten. Gootjes op RBB TV: ‘Het is in mijn woonplaats Winkel bloemencorso, dus bloemen genoeg wat mij betreft. Wij hebben vandaag niet goed gespeeld en minder kansen gecreeerd dan gebruikelijk’.

Uitslag lijn B: 1 2 3 4 5 6 7 8 10 11 12

G. Jansen & C. Bekooy C. de Mooy & W. van Zuilen J. Haselhoff & L. Kluizenaar C. van Duin & L. van Duin J. van Nieuwkoop & D. van Starkenburg A. van Starkenburg & R. Verheij D. van Duijn & A. Wolthaus R. de Mooy & C. de Mooy J. Mudde & G. Haasnoot M. Langerak & W. Schroots D. de Mooy & H. van Nieuwkoop R. Stuifzand & W. Willemsteijn

61.67% 60.42% 56.67% 54.58% 52.92% 50.00% 47.08% 45.83% 45.83% 45.00% 42.92% 37.08%

De vorige overwinning smaakte naar meer…

Winst voor Madjoe 1 Na de regen van vorige week scheen vandaag heerlijk het zonnetje. Coach Han Poortvliet kon zijn team niet voorbereiden op de wedstrijd van vandaag. Hij was de reddende de engel voor het tweede team van Madjoe waar geen scheidsrechter aanwezig was. Madjoe 1 speelde tegen Atlantis.

werden goede aanvallen opgezet van soms wel enkele minuten lang. Dit resulteerde in een 9-3 voorsprong. Op dit moment had Madjoe de wedstrijd uit moeten spelen maar Atlantis wist toch nog tot een stand van 9-7 te komen waarna de eindfase toch nog spannend werd. Madjoe heeft de wedstrijd rustig weten uit te spelen en uiteindelijk met 10-8 gewonnen.

Het eerste team van Madjoe begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Dat werd na 3 minuten beloond met het eerste doelpunt. De wedstrijd ging redelijk gelijk op tot 3-2. Hierna wist Madjoe uit te lopen naar 5-2. Voor rust werd er door de scheidsrechter een rode kaart uitgedeeld aan de tegenpartij. Na rust bleef Madjoe geduldig aanvallen en goed verdedigen. Er

Volgende week staat VZOD 1 voor Madjoe op het programma. VZOD is de hekkensluiter in de poule en is het dus belangrijk voor Madjoe om punten tegen deze ploeg te halen. Doelpunten werden gemaakt door: Stephan Grootswagers, Johanna Schoneveld, André Peursum (2x), Marieke van Delft, Joop Heemskerk, Mathijs van der Meij en Wendy Heemskerk (1x).

De jarige Niek Oosterlee ging nog een stapje verder: ‘ Wij hebben vanmiddag tegen de kampioen gespeeld’, aldus de jarige trainer die zaterdag vast wel een taartje heeft gegeten, maar de gebruikelijke kers node heeft gemist.

Geen goede wedstrijd De voorpret was vorige week misschien wel leuker dan gebruikelijk. De Uien hadden dit seizoen nog niet verloren, speelden aantrekkelijk voetbal en hadden thuis nog iets goed te maken tegen Spakenburg. Het vorig seizoen ging het immers ook mis tegen de ´Blauwen´ uit het knotsgekke voetbalbastion aan het IJsselmeer. Tel daarbij op dat publieklieveling Richal Leitoe tegen Spakenburg ernstig geblesseerd raakte, dus de toon was vooraf gezet. Een heerlijk zonnetje en dito temperatuur zorgde voor de rest. Toch wilden 22 acteurs niet echt meewerken. Het werd geen goede wedstrijd. De scouts van Spakenburg hadden hun huiswerk gedaan en trainer Paus stuurde een zakelijk spelend elftal het veld in. De

Johan Kromhout toernooi geslaagd damfestijn Het jaarlijkse Johan Kromhout damtoernooi was vorige week zaterdag weer zeer geslaagd te noemen. Ruim vijftig damliefhebbers speelden, in vier verschillende categorieën, die dag zeven ronden na loting tegen elkaar. Ook de plaatselijke toppers lieten zich niet onbetuigd tussen de vele sterke internationale grootmeesters en meesters. In alle klassen werd hard gestreden en de onderlinge verschillen aan het eind van de dag waren miniem. Uiteindelijk waren er in de hoofdklasse drie spelers met 11 punten geëindigd. Door middel van het aantal punten behaald op weerbaarheid werd de eindstand bepaald. Opnieuw was het Jean Marc Ndjofang die de sterkste was die middag. Ndjofang schreef dit toernooi al eerder op zijn naam maar nog nooit waren de verschillen zo klein. Tweede werd Frerik Andriessen, speler van de Rijnsburgse damclub, terwijl de Katwijkse Bas Messemaker derde werd. Rijnsburgs kampioen Cor van Dusseldorp wist lange tijd gelijke tred te houden met deze spelers maar moest met 10 punten genoegen nemen met een vierde plaats. In de eerste klasse werd Jack van de Velde kampioen met acht

Jubilaris Martijn Gootjes speelde tegen Spakenburg zijn 150e wedstrijd. (Foto: Bram van Egmond) geel-zwarten hadden hier geen antwoord op en creëerden zoals eerder geschreven weinig kansen. De meeste commotie veroorzaakte scheidsrechter Huizinga, die topscorer Danny van den Meiracker in de 82e minuut, terecht zijn tweede gele kaart voorschotelde. Keurig gevolgd door een rode. Zijn assistent had zijn administratie beter op orde, vond hij, en maakte Huizinga er op attent dat niet Van den Meiracker (deze speelde met nummer 23) eerder een eerste gele kaart had ontvangen, maar een speler met nummer 22. Een blunder van de assistent, want de speler met nummer 22 zat bij het geven van de eerste gele kaart nog op de bank. Huizinga aan het twijfelen gebracht, trok de tweede gele kaart weer in en Van den Meiracker speelde het spelletje mee en mocht blijven. Of de topscorer, die zaterdag voor de enige treffer van de wedstrijd zorgde, a.s. zaterdag speelt valt echter te betwijfelen. Huizinga gaf na de wedstrijd zijn fout ruiterlijk toe. Vooruitkijkend naar aanstaande zaterdag mogen we concluderen

dat de competitiestart voor de Rijnsburgers, behoudens de wedstrijd tegen Montfoort, toppers als tegenstanders heeft opgeleverd. Dit met een voorlopig zevende plek op de ranglijst. Van de zes teams boven Rijnsburgse Boys op de ranglijst, was slechts IJsselmeervogels nog niet de tegenstander. Anders en met alle respect gezegd: de mindere goden, als deze er al zijn in de topklasse, zijn de komende weken de tegenstander. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Excelsior ´31. Een verre uitwedstrijd, vorig jaar de allereerste in de topklasse, die gewonnen moet worden. De Rijssenaren hebben maar 2 punten minder dan Rijnsburgse Boys en verloren afgelopen zaterdag toch wel verrassend van SVZW. Ook voor hen genoeg reden om er stevig tegenaan te gaan. Theo Mulder Handel en Verhuur Klassement De teleurstellende wedstrijd tegen Spakenburg leverde slechte cijfers op. Breinburg was de enige die boven de 7 uitkwam, terwijl er een aantal lager dan een 6 scoorden. Voor de rangschikking betekende dit alles dat het verschil tussen Kevin Winter en Olenski kleiner is geworden, Breinburg naar de derde plaats is gegaan, en dat Kuhlmann de vijfde plaats over heeft genomen van Gootjes. De onderlinge verschillen op de posities 6 t/m 9 zijn zeer gering. De top-5: 1. Kevin Winter 7,55 2. Benito Olenski 7.45 3. Ronald Breinburg 7,31 4. Damiano Schet 7,14 5. Joost Kuhlmann 6,91

Het eerste team van De Bogaert speelde op de openingsdag van het nieuwe seizoen, tegen De Poedelaars 1, uit Oegstgeest. Zij staan bekend als een moeilijke tegenstander. Aad Heemskerk speelde niet erg sterk, maar wist in de 31e beurt toch zijn tegenstander te verslaan, die eindigde met 8 punten. Op de andere biljarttafel gold hetzelfde voor Piet Heemskerk. Echter hij kwam 1 carambole te kort en kreeg 9 punten, toen zijn tegenstander, met een serie van 7 caramboles de wedstrijd besliste in de 21e beurt. Door Ton Rodolf Daarna speelde Jan Godwaldt. Hij wist na 25 beurten de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Zijn tegenstander behaalde slechts 7 punten. Aad vom Hofe had de mogelijkheid de partij in zijn voordeel te beslissen. Maar hij verzuimde de laatste carambole te maken, waardoor zijn tegenstander, met een serie van 6 de partij kon uitmaken en Aad genoegen moest nemen met 9 punten. Einduitslag de Bogaert 1 38 en De Poedelaars1, 35 punten. Na de tweede wedstrijd heeft Bogaert 1 slechts 1 punt laten liggen. Afgelopen donderdag moest team 1 uit spelen tegen team 2 van De Beukenhof uit Lisse. Aad vom Hofe en Jan Godwaldt moesten het spits afbijten. Aad speelde een bijzonder goede partij en kon in de 20e beurt de volle winst (10 punten) binnen halen en zijn tegenstander eindigde met 7 punten. Jan speelde ook een uitstekende partij. Echter op het laatst, met slechts nog 2 caramboles te maken, maakte zijn tegenstander de partij toch in de 20e beurt uit. De partij van Aad Heemskerk liep in het begin totaal niet naar wens waardoor Aad snel behoorlijk achter kwam. Zijn tegenstander moest op het laatst nog maar 6 caramboles om de partij winnend af te sluiten. Echter dat verzuimde hij, waardoor Aad met diverse grote series uiteindelijk toch de volle winst pakte. Aan invaller Piet de Mooij de taak om de score voor het team hoog te houden. Dat was geen pro-

punten, direct gevolgd door Marielle Meijer-Kromhout, eveneens met acht punten. Derde werd Roy Coster. In de tweede klasse werd Denise van dam eerste met 7 punten. Een tweede plaats behaalde Bram Boer, terwijl Rick Hartman een derde plaats behaalde. Beste jeugdspeler werd Ali Fthalla met maar liefst acht punten.

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding. Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Na

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat. Een behandeling kost € 35,U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

bellen na 18.00 uur of in het weekend Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Clubkampioenschap Vrijdagavond voorafgaand aan het Johan Kromhout toernooi werd er weer gestreden om het clubkampioenschap. In de hoofdklasse waren er nogal wat puntendelingen te zien. Het evenwicht werd in deze partijen nauwelijks verbroken al waren er wel een paar opmerkelijke remises bij. Zo wist Jan Schijff, opnieuw, wel heel gemakkelijk stand te houden tegen de sterke Richard Meijer. Ook Jan Oudshoorn profiteerde van een niet geheel scherpe Laura Andriessen met een remise als uitslag. In de partijen tussen Eric Jan van ReenenRichard Kromhout en Marielle Meijer-Kromhout -Arno Kooloos werd het evenwicht niet verbroken zodat allen met een punt naar huis gingen. Spannend was het wel in de partij tussen Arie Schoneveld en Steven den Hollander. Steven plaatste al heel vroeg in de partij een voorpost die Arie uiteraard probeerde te winnen. De omsingeling ging wel ten koste van de positie van Arie op het bord, zodat Steven met een mooie wending een schijf en de partij wist te winnen. In de eerste klasse liet voorzitter Rinus Kromhout remisekoning Teun de Kluiver niet in zijn favoriete spel komen. Met een fraaie slagzet naar dam werd deze partij in het voordeel van Rinus beslist. Kees Majoor kreeg een schijf cadeau tegen de jeugdige Jacob Hoek en het was dan ook geen verrassing dat hij de partij wist te winnen. Nico Mul kon geen vuist maken tegen een uitstekend spelende Jac. van Delft. Remise was dan ook geen verrassing. Anton van Dusseldorp, tenslotte, wist een prima punt te behalen tegen de altijd lastige Gert van Delft. Zaterdag aanstaande spelen het eerste en tweede tiental weer in de nationale competitie.

Punten sprokkelen Vorige week speelde het tweede team thuis tegen Voghelsanck 1 uit. Gerard Schmitz speelde zijn partij tegen Frenk Verhoeve, heel voortvarend. Hij had in 16 beurten 48 caramboles op de teller staan en Frenk had er toen nog maar 22 bij elkaar gesprokkeld. Maar met een mooie eindsprint en een serie van 16 plus een van 11, wist Frenk toch nog de winst naar zich toe te halen. Koos Paauw nam het op tegen Piet Roelen. Koos maakte de 58 caramboles, die hij maken moet om te winnen, in 22 beurten en zijn tegenstander kwam er nog 3 tekort. Daan de Best had het deze middag op zijn heupen en maakte korte metten met zijn tegenstander Rinus Boot. Met twee series van zeven en een van tien maakte Daan in 18 beurten zijn 45 caramboles en liet zijn opponent met 13 caramboles in het zand bijten. Jaap Slootweg had na 18 beurten nog maar 8 caramboles, maar wist toch na 31 beurten de volle winst te pakken. Zijn tegenstander Rob Assendelft kwam toen nog 6 caramboles tekort. De einduitslag van deze wedstrijd was De Bogaert 2 - Voghelsanck 1 39-29. Het vierde team speelde vorige week tegen De Engel uit Lisse. De 1ste partij van Henk Derks, onze debuterende speler tegen Steef Herhuer, werd voor Henk een heel moeilijke opgave. Hij scoorde 4 punten en Steef 10. Wim Slootweg deed het heel wat beter. Hij pakte de 10 en troefde Cees af, die er 9 kreeg in 26 beurten. Giel te Nijenhuis deed er alles aan om te winnen. Tevergeefs, zo bleek later. Cees won in 29 beurten en Giel kreeg 7 punten. De 4de partij ging tussen Ton Rodolf en Jan Mens. Dit was een aaneenschakeling van missers, die tenslotte nog door Ton werd gewonnen in 38 beurten. Jan Mens, bleef met 9 punten achter. Eindstand werd De Bogaert 4, 31 en De Engel 1, 38 punten.

Halve marathon Katwijk zwaar maar zeker de mooiste De verwachtingen van AV Rijnsoever over het te verwachte weer waren, gezien de afgelopen periode, niet hoog. Sterker nog, zij zagen het met angst en beven tegemoet. Groot was dan ook de verrassing toen het op zaterdag 24 september schitterend weer bleek te zijn tijdens de Saton Optiek Halve marathon. Dit bleek ook uit het aantal inschrijvingen. In totaal 923 atleten hadden zich ingeschreven om de strijd met zichzelf, de duinen, het bos en het strand aan te gaan.

Het Johan Kromhout damtoernooi had ook deze keer een sterke bezetting wat mooie dampartijen opleverde. (Foto: pr).

bleem voor Piet, die in de 26e beurt de partij beëindigde met voor zijn tegenstander slechts 7 punten. Zodoende een einduitslag De Beukenhof met 33 punten en de Bogaert met 39 punten.

Voor het eerst waren alle activiteiten gecentraliseerd rond de Boulevard en het strand. De strandpaviljoens Zee en Zon en Zomers vervulden hierin een centrale rol en dienden ter ondersteuning van alle activiteiten op het Strandplein. Hier was het ‘s ochtends al een drukte van belang met het inrichten van de sportmassage en EHBO, tent voor de businesslopers, viskraam, springkussens, bakkerskraam, muziek enz.

Start Klokslag 11.30 uur klonk het startschot voor de RABO kinderloop van 2 km. Voor hen was er een ander parcours uitgezet wat ook deels over het strand ging, net zoals bij de “grote” mensen. De kinderloop werd gewonnen door Mark McKenzie uit Wassenaar die finishte met een tijd van 8:28. Ondertussen startte op het Strandplein de muzikale warming up onder deskundige leiding, zodat iedereen zich goed opgewarmd bij

Mooi, heerlijk loop weer tijdens Halve marathon Katwijk. (Foto: pr). de start kon opstellen. Daar werd om 12.00 uur het startschot gegeven door de heer Saton senior, vader van de hoofdsponsor. Na het startschot startten alle atleten met de tocht over het schitterende parcours. Dit bleek voor velen behoorlijk zwaar. De warmte in de duinen en het hoog water op het strand waren nu niet direct ideale omstandigheden om te lopen. Het bleek afzien volgens de atleten die finishten op de Boulevard. Bij de 5 km finishte de Katwijkse Janoach van Egmond als eerste man met een tijd van 19:15. Voor de dames was dit Irene de Koning uit Woerden met 22:17. De 10 km werd gewonnen door twee Katwijkers, nl. bij de heren door Maarten Jumelet met een tijd van 36:30 en bij de dames door Astrid Hoek die

de wedstrijd liep in 46:02. Dit jaar kende de Halve van Katwijk meerdere categorieën. In de categorie tot 34 jaar finishte bij de heren de Noordwijker Tijmen van Duivenvoorde met een tijd van 1:29:34, bij de dames was dit Rachel van der

Zeeuw uit Leiderdorp met een tijd van 1:54:43. Michael van Woerden uit Mijdrecht, kwam, zag en overwon wederom op de halve marathon. Hij finishte met de beste tijd als eerste met 1:20:03 (heren 35-44). In deze categorie werd dit bij de dames Helmie Ramakers uit Den Haag die de streep passeerde in 1:41:37. De heren 45-54 werd de eerste prijs opgeëist door Nico Verkade uit Noordwijk met een tijd van 1:25:44. De dames in deze categorie moesten in Diny Bosker uit Leiden hun meerdere erkennen. Zij finishte met een tijd van 1:37:22 (dames 4554). In de categorie 55 jaar en ouder werd de Katwijker Dirk van Beelen de winnaar bij de heren met een tijd van 1:35:40. Als eerste dame in deze categorie kwam Lenie van der PlasBarnhoorn als eerste over de finish met een tijd van 1:52:51. Het schitterende weer bracht veel toeschouwers op de been. Het Strandplein was dan ook gezellig druk. Fix Fish voorzag de toeschouwers en atleten van een zilte lekkernij, terwijl bakkerij van Maanen en groenteman Van Klaveren voor de wat zoetere ondersteuning zorgden.

Eindelijk echt

inspiratie gevonden

Word ook buddy ! www.buddynetwerk.nl of bel 070-3649500

RIJC sluit zomertrainingen af Als afsluiting van de zomertrainingen van de RIJC werden afgelopen maandag de elfde Run/ Bike/Run en de derde Crossloop gehouden. In totaal waren er veertien deelnemers, die met grote inzet hun wedstrijd voltooiden om en nabij het strand en duinen nabij Willy Zuid. Vier pupillen en drie welpen liepen de crossloop van ongeveer 1500 meter Bij de welpen werd Juliëtte de Mooij winnares in 5.31 en liet daarbij Kim Martens nipt achter (5.33). Joyce de Mooij werd 3e in 5.58. Bij de pupillen won Kelly de

Mooij in 5.25 net voor Melissa v.d. Krogt (5.30). Op de derde en vierde plaats eindigden Eline de Mooij en Charissa de Mooij in respectievelijk 6.05 en 6.47. De jongens bij de pupillen kwamen helaas niet opdagen, zodat er twee medailles overbleven. Bij de 11e Run/Bike/ Run liepen twee meisjes bij de Cjunioren. Eerst werd er een rondje met strandheuvel van 1250 meter gelopen en vervolgens werd er naar hotel Duinoord gefietst (10 km), daarna werd de wedstrijd afgesloten met weer een rondje lopen. Anouk de Best werd met 32.08 met overmacht kampioen. Bo Jongejan werd tweede in 46.25, maar had wel

een iets langere afstand afgelegd. De C-junioren (twee deelnemers) en ouderen (neo)senioren liepen twee rondjes en fietsten daarna 10 kilometer en sloten af met een rondje lopen. Met overmacht won Christiaan Heemskerk bij de ouderen in 32.23. Richard Notenboom werd tweede in 35.10 en trainer Jan Pieter Tensen werd derde in 37.33. Bij de B-junioren won Thomas de Mooij in 34.10 voor Ronald van Egmond die er precies 40 minuten overdeed.

daille en alle deelnemers ontvingen tenslotte een welverdiend raketje. Ondanks het tegenvallend aantal deelnemers kon iedereen terugzien op een geslaagde slotactiviteit van het zomerseizoen. Op maandag 3 oktober begint het schaatsseizoen op de Leidse IJsbaan. De pupillen en junioren trainen dan van 17.45 tot 18.45 uur. Op dinsdag trainen de mini’s en welpen van 16.30 tot 17.30 uur en op zaterdag de recreanten van 9.00 tot 10.00 uur op de Leidse IJsbaan.

Prijsuitreiking De vijf prijswinnaars/winnaressen (zie foto) ontvingen een fraaie me-

Op maandag 10 oktober zijn de eerste trainingen op De Uithof.


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 29 SEPTEMBER 2011

Praiseavond met nieuwste opwekkingsnummers

CBMC-bijeenkomst voor ondernemers Rijnsburg/Katwijk

Jaarlijks worden er aan de opwekkingsreeks een nieuwe serie liederen toegevoegd. Jaarlijks is dat voor de baptistengemeente aanleiding voor een speciale praise- en aanbiddingsavond waarbij al die nieuwe opwekkingsliederen aan bod komen. De praiseavond, waarbij iedereen van harte welkom is, wordt gehouden op zondagavond 2 oktober in gemeentecentrum De Haven aan de Groen van Prinstererweg 1 in Katwijk.

CBMC Rijnsburg/Katwijk, onderdeel van de missionaire beweging van en voor zakenmensen in Nederland, organiseert op 4 oktober om 7.00 uur opnieuw een ontbijt in Groothandel AGF Karel de Mooij te Rijnsburg. Deze bijeenkomst staat open voor alle zakenmensen en ondernemers uit de regio.

Al een aantal weken is een muziekteam flink aan het oefenen, om muzikaal het in ieder geval goed voor elkaar te hebben. Het is wat de organisatie betreft meer dan alleen een mooie gelegenheid om wat nieuwe opwekkingsnummers aan te leren. Paul Dreef: â&#x20AC;&#x153;De avond is vooral bedoelt om met lofzang en aanbidding God groot te makenâ&#x20AC;?. Ook dit keer vindt de zangleider Paul Dreef er weer prachtige num-

mers tussen zitten. Opwekkings-cd nr. 34 komt aan bod met de opwekkingsnummers 711-722. Iedereen, jong en oud, wordt van harte uitgenodigd om mee te komen zingen tot eer van God. De praiseavond begint om 19.30 uur en vindt plaats in gemeentecentrum De Haven, Groen van Prinstererweg 1 in Katwijk. De toegang is gratis.

Opbrengst collecte Prinses Beatrix Fonds Deze huis-aan-huis collecte heeft in Rijnsburg â&#x201A;Ź 5.766,07 opgebracht. Dankzij deze en de landelijke opbrengst kan het Prinses Beatrix Fonds doorgaan met het bestrijden van spierziekten en bewegingsstoornissen. De organisatie wil alle collectanten en gulle gevers bedanken voor hun inzet.

Wat betekent het koningschap van Christus voor de dagelijkse praktijk als ondernemer? Arjan Hulsbergen zal hierover komen spreken. Arjan is advocaat-ondernemer in Hoofddorp en voorzitter van Crown (Companies) Nederland. Na die korte introductie gaan de ondernemers en zakenmensen met elkaar in gesprek. CBMC Rijnsburg/Katwijk organiseert iedere eerste dinsdag van de maand een ontbijt in de regio. De bijeenkomst is bedoeld als moment van reflectie en het ontbijt biedt volop gelegenheid voor het ontmoeten

Gift voor Zonnebloem

van bekende en nieuwe (zaken) relaties in een ontspannen setting. Uiteraard kunnen zakenmensen er ook terecht voor meer informatie over het werk van CBMC Nederland. Het ontbijt bij Groothandel AGF Karel de Mooij, Voorhouterweg 22, 2231 NE te Rijnsburg is op 4 oktober van 7.00 tot 8.30 uur, inloop vanaf 6.45 uur. Deelname kost â&#x201A;Ź 10,-, ter plaatse te voldoen. Opgave is mogelijk via het regiogedeelte van de website www.cbmc.nl of bij J.H. Wiggers, wwp@hetnet.nl, tel. 06-22234965. CBMC Nederland maakt deel uit van een internationaal netwerk van zakenmensen, gevormd door CBMC International en Europartners. Binnen CBMC Nederland zet men zich in om, op basis van de christelijke levensovertuiging, Bijbels verantwoord te ondernemen, kansen te creĂŤren, doelen te stellen en te realiseren.

Tijdens de onlangs gehouden Katwijkse feestweek verkocht de Rotary zonnebloemen, waarvan de opbrengst bestemd zou zijn voor Zonnebloem afdeling Katwijk Valkenburg. Deze vrijwilligersorganisatie was dan ook blij verrast toen bleek dat dit bedrag â&#x201A;Ź 1.500,was. Vorige week heeft de voorzitster dit bedrag dankbaar in ontvangst mogen nemen. Het geld zal worden besteed aan het 35-jarige jubileum dat dit jaar plaats vindt. In november staat de jubileummiddag op het programma gevolgd door een kerstmiddag in december. Dankzij vele giften en de verkoop van loten kan de Zonnebloem Katwijk-Valkenburg eenzame ouderen en lichamelijk gehandicapten iets extraâ&#x20AC;&#x2122;s geven. Dit hopen zij nog heel lang te kunnen doen.

Van Maanen genomineerd voor Meesterbakker van het Jaar Na een maandenlange strijd is vorige week donderdag bekend gemaakt welke bakkerswinkels genomineerd zijn als Meesterbakker van het Jaar. De Katwijkse Meesterbakker Van Maanen is ook genomineerd. Nog slechts ĂŠĂŠn onderdeel van de wedstrijd en dan wordt op woensdag 5 oktober bekend gemaakt wie de felbegeerde titel in ontvangst mag nemen. Van Maanen is bekend als zeer succesvolle ambachtelijke bakkerij, met vestigingen in de regioâ&#x20AC;&#x2122;s Randstad en Bollenstreek. De vermelding Meesterbakker mogen zij voeren omdat zij voldoen aan de strenge eisen die daarvoor worden gesteld. Sinds het begin van dit jaar zijn alle winkels van de Meesterbakkers weer in een hevige onderlinge strijd verwikkeld om de titel â&#x20AC;&#x2122;Meesterbakker van het Jaarâ&#x20AC;&#x2122;. In een aantal

voorrondes werden de winkelteams beoordeeld op onder andere verkoopprestaties, klantvriendelijkheid, verzorging van de winkel etc. Naast de eigen behaalde resultaten, woog daarbij de ervaring van misteryshoppers, die als willekeurige klanten alle winkels bezochten, zwaar mee. In een nek aan nek race zijn er uiteindelijk vijftien Meesterbakkerwinkels genomineerd voor de eindronde, waarvan maar liefst vijf winkels van Meesterbakker Van Maanen. Ook de winkel van Van Maanen aan het Hoornesplein in Katwijk is doorgedrongen tot deze finale. Wie van de vijftien genomineerde winkels de echte winnaar is, wordt bepaald in de laatste ronde. Daarin worden de winkels tweemaal bezocht door een deskundige jury, die als â&#x20AC;&#x2122;klantâ&#x20AC;&#x2122; de winkels kritisch beoordeeld. De uitslag daarvan bepaalt dus uiteindelijk wie de felbegeerde titel in de wacht sleept.

Zingen in de Box Misschien herinnert u zich nog het â&#x20AC;&#x2DC;Zingen in de Boxâ&#x20AC;&#x2122; van een aantal jaren geleden. Op veler verzoek wordt dit nieuw leven ingeblazen. Zaterdag 1 oktober is de eerste keer. Gitaristen zullen opnieuw Henk en Adriaan zijn, hierbij begeleid door een zanger en zangeres. Gezongen wordt o.a. uit de Opwekkingsbundel, maar ook andere liederen staan op het programma. Aanvang is 20.00 uur, koffie/thee/fris staan om 19.30 uur klaar. Al zingende wordt Gods naam groot gemaakt. Kom zaterdag naar de box van WBE, in bloemenveiling Flora in Rijnsburg. Op het veilingterrein volgt u de borden richting kopersgebied D. Jong en oud zijn welkom. Heeft u verdere vragen, belt of mailt u gerust naar Bram@wbe.nl, danoort@hotmail.com of bel met 0610976184.

'POETFO 3BCPCBOL,BUXJKL LPNFOCJKFFO 6X WSJKXJMMJHFST PSHBOJTBUJF XJM FFO CJK[POEFSF JOWFTUFSJOH

Wat: Zingen in de Box. WAAR: Box WBE, bloemenveiling Flora Rijnsburg. Wanneer: zaterdag 1 oktober, koffie vanaf 19.30 uur. Toegang: GRATIS!!!!!!!!!!!

EPFO NBBS IFFGU IJFSWPPS POWPMEPFOEF HFME PG NPHFMJKLIFEFO8FMMJDIUCJFEUIFU$PĂ&#x2C6;QFSBUJFGPOETLBOTFO 3JDIU VX PSHBOJTBUJF [JDI PQ BDIUFSTUBOETHFCJFEFO JO EF

Studiedienst

XFSFME EJFOEBOFFOWFS[PFLJOCJKIFU'POET8JOTUVJULFSJOH FO 4BNFOMFWJOH 7PPS NFFS JOGPSNBUJF LJKLU V PQ

7FS[PFL$PĂ&#x2C6;QFSBUJFGPOET8JOTUVJULFSJOHFO 4BNFOMFWJOHJOEJFOFOWĂ&#x2020;Ă&#x2020;SPLUPCFS

XXXSBCPCBOLOMLBUXJKLPGCFMUV 

3BCPCBOL&FOCBOLNFUJEFFĂ&#x152;O

.FFSJOGPSNBUJFWJOEUVPQXXXSBCPCBOLOMLBUXJKL

In deze life-style rubriek, waarin ontdekken beleven en genieten voorop (of centraal) staat, volgt Aty de Vries de ontwikkelingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg op de voet

w e r a e i P aie

Oranje naajaarsfeesten en volkscultuur Je kunt wel zeggen dat wat het weer betreft â&#x20AC;&#x2DC;eind goed, al goedâ&#x20AC;&#x2122; is wanneer we het over de verschillende zomerfestivals en activiteiten hebben met uitschieters als het NoordzeeZomerfestival, Zomers Palet, Parels van Katwijk en de Culturele dag in het Katwijks Museum. Het gaat mij vooral om het feit dat ik het jammer vind mijn oranje baret weer af te zetten. Ondanks dat de troonrede van onze koningin niet de meest opbeurende was bleek het Oranjegevoel op Prinsjesdag bij de mensen langs de kant duidelijk zichtbaar en hoorbaar te zijn. Datzelfde gevoel was merkbaar bij de Oranje najaarsfeesten in zowel Rijnsburg, Katwijk a/d Rijn als in Valkenburg. Gelukkig was daar de kleurige bloemenzee van het corso, een bijzondere Oranje expositie en hield veiling Flora Holland in Rijnsburg een spetterend open huis naar aanleiding van haar 100-jarige bestaan. Het warme â&#x20AC;&#x2DC;huiskamer-gevoelâ&#x20AC;&#x2122; in Katwijk a/d Rijn met bijzondere concerten stond in schrille tegenstelling met de verregende jaarmarkt en de tot op het bot versteende bezoekers van de markt, die met liefde

de laatste lootjes bij de vrijwilligers van de verschillende goede doelen kochten. Niets gemerkt van het feit dat het Valkenburgse Evenementenorkest de eerste prijs bij de Blaaskapellenwedstrijd behaalde. Maar dat werd goedgemaakt in De Biertrom waar ze er lustig op los bliezen tijdens het onmisbare paardengevoel dat op de tweede woensdag van september in Valkenburg heerst. Een feest dat tevens door veel mensen uit Katwijk en Rijnsburg is bezocht. Jaarlijks zien we de heer Anthon Heemskerk uit Rijnsburg met zijn wagen met opschrift â&#x20AC;&#x2DC;te koopâ&#x20AC;&#x2122; en enkele ponyâ&#x20AC;&#x2122;s gezellig met de paardenlui kletsen. Oranjevereniging Wilhelmina gooide er dit jaar nog een schepje boven op door in verband met haar 80-jarige jubileum â&#x20AC;&#x2DC;Koningin Wilhelminaâ&#x20AC;&#x2122; in de persoon van Ria Duindam tijdens de kinderoptocht in de stoet mee te laten rijden en oud voorzitter Peter de Vries tot ere-lid te benoemen.

Cultuur Het is een opvallend verschijnsel dat door het proces van globalisering veel meer belangstelling voor regionale gebruiken en geschie-

Zondag 2 oktober is er â&#x20AC;&#x2DC;s middags om 17.00 uur in de Grote kerk weer een studiedienst. Ds. Verboom gaat nadenken over het Voorhangsel van de Tabernakel. â&#x20AC;&#x2DC;Ik kom in uw heiligdom binnen, het voorhangsel ga ik voorbijâ&#x20AC;&#x2122;. Dit is een zin uit een bekend opwekkingslied. Het voorhangsel hangt er om het Heilige der Heilige van het Heilige te scheiden. Een keer per jaar mag er iemand langs dat voorhangsel. Het heeft prachtige kleuren. We zijn op ontdekkingstocht in de Tabernakel en komen steeds dichter bij onze heilige God. Aan de hand van Exodus 26:31-37 en Hebreeen 9:1-12 zal een en ander duidelijk worden gemaakt. Iedereen is van harte welkom.

! ! n

denissen in de kunst ontstaat. In de wereld van reclame, mode, muziek, literatuur en ďŹ lm is de belangstelling voor traditionele symbolen, technieken en rituelen eveneens zichtbaar. Volkscultuur raakt niet alleen aan het leven van alledag, maar dit onderwerp heeft ook een cultureel-politieke lading. Met vraagstukken rond nationale identiteiten en daarmee gepaard gaande spanningen. Kortom, volkscultuur is een veelomvattend, dynamisch en fascinerend fenomeen geworden. Een treffend voorbeeld hiervan is het kunstwerk van een ploeg, voorzien van goudverf gemaakt door Anselm Reyle dat te zien was in het Cobra Museum in Amstelveen, evenals het werk van Gitte Schäfer bestaande uit op elkaar gestapelde lampenkappen en een aantal oude vazen getransformeerd tot kaarsenstandaards. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen presenteert ontwerper Richard Hutten (1967) tot en met 9 oktober de tentoonstelling â&#x20AC;&#x2DC;Bezeten van Stoelenâ&#x20AC;&#x2122; geĂŻnspireerd door verschillende generaties ontwerpers, zoals H.P. Berlage, Gerrit Rietveld en Arne Jacobsen, waarbij ook een selectie van hun stoelen te zien is. Richard heeft in navolging van het beleid van het

Dorpsfeest in Valkenburg tijdens de jaarlijkse Mart. (Foto: AdV). Zuiderzeemuseum, om jaarlijks opdrachten te geven aan hedendaagse ontwerpers die gebruik maken van oude ambachtstechnieken, de Zuiderzeestoel ontworpen. Door Conservator AndrĂŠ Groeneveld hoopt de fototentoonstelling â&#x20AC;&#x2DC;Verse visâ&#x20AC;&#x2122; van Marco Bakker en Hugo Schuitemaker later in het Katwijks Museum te laten zien. Vorige week vond in het Katwijks Museum nog de presentatie van het boek â&#x20AC;&#x2DC;Vier generaties reders en bestuurders Meerburg â&#x20AC;&#x2DC;plaats. De Rijnsburgse Elly de LeeuwHilberts, heeft drie jaar aan het

boek gewerkt, en op zeer leesbare wijze duidelijk gemaakt hoe de ontwikkeling van rederij en haringhandel in Katwijk zich in 150 jaar voltrok. Maar terug naar de Oranje najaarsspelen met nieuwe spelen zoals buikschuiven en uitdagingen om te komen tot vermelding in het Guiness Book of Records, zoals met het stoepranden. Helaas ben ik niet de sterkste vrouw van Valkenburg geworden. Heb echter wel een poging gewaagd, die wat povertjes uitviel, ondanks de toegeschoten coach en de puntentelling naar boven door

Valkenburger Marcel Imthorn. Enig chauvinisme past hierbij. De terechte winnares werd Marjan uit Dordrecht, een pittige slanke vrouw die schijnbaar achteloos en met gemak, net zoals het vroeger verging bij de melkmeisjes van Vermeer, twee ijzeren staven droeg met een gewicht van 60 kg (is vier kratjes bier) over een lengte van 125 meter. Tot mijn geruststelling riep de man naast me, ook een zwaargewicht, met een donkere bas stem, waarin ik enige jaloezie bespeurde: â&#x20AC;&#x2DC;Hij hoeft nooit meer boodschappen voor zijn vrouw te halenâ&#x20AC;&#x2122;. Bof ik dan even!


assurantiën

Katwijkerweg 5

2231 SB Rijnsburg

T

071 409 09 49

Zuidstraat 1

2225 GS Katwijk

T

071 401 32 44

www.ruimte om te leven.nl

TIJDELIJK V.O.N.

KATWIJK

SCHOUTHOF 57

3-Kamer appartement, gelegen op de 3e etage met uitzicht richting Katwijk, Noordwijk e.o., van appartementencomplex ‘Schouthof’. t Flinke woonkamer met openslaande deur naar balkon t Open keuken (2007) v.v. alle inbouwapparatuur t Moderne badkamer met o.a. douche en designradiator t 2 slaapkamers met weids uitzicht t Ruim balkon

VRAAGPRIJS

€ 199.000,=

RIJNSBURG

TIJDELIJK V.O.N.

TIJDELIJK V.O.N.

RIJNSBURG

RIJNSBURG

GRAAF FLORISLAAN 134

Op de vierde woonlaag gelegen ruim 3-kamer hoekappartement t t t t t t

Volledig gemoderniseerd Geheel v.v. dubbel glas Volledig geïsoleerd Twee slaapkamers Balkon op het Zuiden Fraai uitzicht

VRAAGPRIJS

€ 239.000,=

RIJNSBURG

LUPINE 10

Op rustige, kindervriendelijke locatie, in woonwijk ‘Frederiksoord’ gelegen, royale hoek ééngezinswoning.

Op rustige, kindervriendelijke locatie, in woonwijk ‘Plan de Hoek’, gelegen, ruime tweeonder-één-kap woning met dubbele garage.

t t t t t

t t t t t

L-vormige woonkamer met vloerverwarming Open hoekkeuken v.v. diverse apparatuur Achtertuin met zonnig terras 4 slaapkamers Lichte badkamer met douche, ligbad en 2e toilet

VRAAGPRIJS

€ 285.000,=

V.O.N.

bank

Riante woonkamer met schuifpui Half open keuken v.v. diverse inbouwapparatuur Ruime garage met 2 overheaddeuren Riante achtertuin (Z-O) 4 slaapkamers w.v. 1 met balkon over gehele breedte van de woning t Badkamer v.v. bad en separate douche

VRAAGPRIJS

€ 549.000,=

V.O.N.

TIJDELIJK V.O.N.

TIJDELIJK V.O.N.

KANAALSTRAAT 20

KATWIJK

RIJNSTRAAT 150A

In het zeer geliefde Rijnsburg centrum gelegen hoekwoning.

Vrijstaande woning met een bijzonder centrale ligging maar toch met een oase aan privacy.

t Lichte doorzon woonkamer met schuifpui (2009) t Gesloten keuken v.v. diverse inbouwapparatuur t Badkamer v.v. douche en 2e toilet t 4 slaapkamers t Sierbestrate achtertuin (W)

t Voortuin met parkeerplaatsen t Woonkamer met grote raampartijen t Open keuken v.v. duurzaam en stijlvol Corian werkblad en diverse apparatuur t 4 slaapkamers t Badkamer v.v. bad & separate douche t Grote garage met overheaddeur

VRAAGPRIJS

V.O.N.

TIJDELIJK V.O.N.

OP DEN CLAVER 13

hypotheken

makelaardij@eghi.nl

V.O.N.

TIJDELIJK V.O.N.

makelaardij

€ 269.000,=

V.O.N.

VRAAGPRIJS

€ 492.500,=

TIJDELIJK V.O.N.

TIJDELIJK V.O.N.

RIJNSBURG

RIJNSBURG

BROUWERSTRAAT 150

RIJNSBURG

Uitstekend onderhouden uitgebouwde eengezinswoning met garage en grote tuin, gunstig gelegen nabij centrum. t t t t t t

V.O.N.

SPINOZALAAN 31

DE WAAL 2

Woonkamer met openslaande deuren Zonnige achtertuin Open keuken, hoog kwaliteit (Kuivenhoven) Verwarmde bijkeuken Verwarmde garage 3 ruime slaapkamers

VRAAGPRIJS

€ 342.500,=

RIJNSBURG

V.O.N.

HEERENWEG 9

Centraal gelegen 3-kamer parterre appartement.

Centraal gelegen en uitgebouwde hoekwoning met een zonnige tuin (Z/W) v.v. forse garage.

Pittoreske jaren ’30 woning in rustige straat nabij het centrum.

t t t t t

t Riante woonkamer met stuc wanden t Uitgebouwde keuken met diverse inbouwapparatuur t 3 slaapkamers, elk v.v. eigen bergzolder t Badkamer v.v. ligbad, douchecabine, zwevend toilet en designradiator t Extra grote garage met doorrijhoogte van 2.60 m

t Ruime woonkamer met openslaande deuren t Moderne keuken v.v. all inb. apparatuur t Badkamer, bad, douche, duo wastafel, designradiator t Voortuin, achtertuin beide netjes aangelegd t Zeer ruime authentieke entree t Geheel gerenoveerd in 2005

Terras op het Zuiden Volledig betegelde badkamer v.v. douche Twee slaapkamers Woonkamer met tuin op het Zuiden Moderne open keuken v.v. o.a. kookplaat en vaatwasser

VRAAGPRIJS

€ 212.500,=

V.O.N.

VRAAGPRIJS

€ 350.000,=

V.O.N.

VRAAGPRIJS

€ 269.000,=

K.K.

OPEN HUIS

NIEUWE PRIJS

zaterdag 1 oktober van 11.00-13.00 uur RIJNSBURG

P. VAN SAXENSTRAAT 69

RIJNSBURG

WESTERPARK 49

Ruim 4-kamer parterre appartement met zonnige, mooi aangelegde diepe achtertuin.

Schitterend gelegen ruim (155 m2) videappartement in nieuwbouwwijk Westerhaghe.

t Ruime doorzon woonkamer met mooi Franse grenen vloer, welke door het hele huis loopt t Moderne, lichte keuken v.v. div. inbouwapp. t Moderne badkamer met duo ligbad, toilet en douchehoek t 3 slaapkamers t Verzorgde voor- en achtertuin t In 2001 volledig gemoderniseerd

t Beschikt over vlonder en ligplaats voor een boot (6,3m) t 3 slaapkamers en een hobbyruimte (ca. 50 m2) t Keuken v.v. luxe apparatuur en zwevend werkeiland t Eigen parkeerplaats in de onderbouw t Entree vloer is drempelloos doorlopend gelegd met eiken strokenparket met zwarte bies

VRAAGPRIJS

€ 235.000,=

K.K.

VRAAGPRIJS

€ 395.000,=

K.K.

De woningen op deze pagina kunt u zonder afspraak bezichtigen. t Johannes Vermeersingel 34 te Rijnsburg t Kamille 34 te Rijnsburg t Kornoeljelaan 28 te Noordwijkerhout t Willem Alexanderplantsoen 10 te Rijnsburg t Oranjelaan 110 te Rijnsburg t Jan Steenstraat 13 te Rijnsburg

€ 325.000,= V.O.N. € 299.000,= V.O.N. € 185.000,= V.O.N. € 287.500,= V.O.N. € 240.000,= V.O.N. € 299.000,= V.O.N.

t Rapenburg 1C te Rijnsburg t Kolfmakersteeg 9A te Leiden t Borculo 16 te Valkenburg t ’t Boonrak 74 te Valkenburg t Rijnstraat 126 te Katwijk t Sinte Barbara’s Tuin 20 te Rijnsburg

€ 649.000,= V.O.N. € 210.000,= K.K. € 242.000,= K.K. € 179.500,= K.K. € 375.000,= K.K. € 220.000,= K.K.

www.ruimte om te leven.nl


CURATOREN VERKOOP! EXCEPTIONELE

Valken’68 pakt punt bij koploper Zevenhoven In een wedstrijd waar de kansen schaars waren, bleef Valken’68 overeind. De thuisclub startte zonder de gevaarlijke aanvaller Jens van Zon, van Zon had de afgelopen week niet getraind. De andere van Zon, Lennart was wegens de vorige week opgedane blessure tegen RAS niet beschikbaar. De enige grote kans in de eerste helft voor de thuisclub, kwam uit een dood moment. De toegekende vrije trap van Marco Pellegrom, werd bij de tweede paal rakelings naast gekopt door de aanvoerder Jeffrey Hogenboom. Valken’68 was ook dichtbij een doelpunt. Uit een voorzet van William van Voorbergen, kon de doelman van Zevenhoven Martijn Brouwer ternauwernood redding brengen op de geplaatste kopbal van Artan Recica. In de tweede helft brengt de trainer van Zevenhoven Pieter van Zoest, dan toch de gevaarlijke Jens van Zon. Heel even werd Valken’68 onder druk gezet, maar door de goed spelende achterhoede onder leiding van Roel Heemskerk werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Heel even veerde Valken’68 nog op, de goed genomen vrije trap van invaller Bas Conradi werd bij de verste paal naast gekopt door Artan Recica.

DONDER DAG 10 - 21.00 UUR

VRIJ DAG 10 - 17.30 UUR

ZATER DAG 10 - 17.00 UUR

MAAN DAG 13 - 17.30 UUR

DINS DAG 10 - 17.30 UUR

WOENS DAG 10 - 17.30 UUR

Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in permanente verkoop van ondermeer faillissementen, liquidaties en (rest)partijen op woon- en slaapgebied, gekocht van curatoren, veilingverkopers, gerechtsdeurwaarders, fabrikanten en handelaren in nood. Door de grote omzet met een lage winstmarge opgeteld bij de uitzonderlijk lage inkoopprijs, is er sprake van echt de laagste prijzen in Nederland. Je koopt wat er staat en weg is weg en op is op!. Keuze uit vele woonstijlen zoals klassiek, modern en tijdloos. Hier een kleine greep uit onze collectie...

POCKET VERING MATRAS

Afgedekt met hoogwaardig koudschuim, 7 Zones, 24cm dik 70/80/90x200cm Normaal € 659,00 Nu sléchts

165.-

120/130/140x200cm Nu 260,160/180x200cm Nu 330,-

GROTE COLLECTIE

WOON & SLAAPKAMER ARTIKELLEN TEGEN

ABSOLUTE

BODEM PRIJZEN

* VLOERKLEDEN

Berbers, modern en perziche taptijten in vele kleuren, designs en afmetingen

POCKET NASA MATRAS

Afgedekt met visco-elastisch NASAschuim, 7 Zones, 24cm dik 70/80/90x200cm Normaal € 959,00 Nu sléchts

240.-

120/130/140x200cm Nu 375,160/180x200cm Nu 480,-

NON ANTI * VERLICHTING ALLERGEEN In alle stijlen, zoals hang-, ALLERGIE wand en staande lampen. KUSSEN KUSSEN In vele kleuren en soorten Type Amalia, boxmodel Type Prestige, normaal model Katoenen tyk, holle vezel tyk, Polyether vlokkenl * BANKSTELLEN LuxeAfmeting Afmeting 60x70cm 60x70cm Normaal € 79,00 Nu sléchts

25.Machinewasbaar op 60 o Nederlands fabrikaat!

DESIGN ITALIA BANKSTEL Luxe 3+2 zitcombinatie In 4mm dik kwaliteitsleder Fantastisch zitcomfort Normaal € 6899,00 Nu sléchts

1995.Diverse kleuren Echt leder.

Stof, leder(look), 3-2-1, 3-1-1, 3-2 en hoekopstellingen. Ook grote collectie

Chesterfield

banken en bankstellen In vele kleuren en soorten

* KASTEN

Wand- en stijlkasten, dressoirs, (plasma) tv-meubels In de meest voorkomende stijlen

* MATRASSEN

Oa. pocket en Bonellvering, traag- en koudschuim. Leverbaar in echt alle maten

Normaal € 29,95 Nu sléchts

7

.50

Maximaal 4 per klant Nederlands fabrikaat!

LUXE ELEKTRO BOXSPRING

* HOOFDKUSSENS

Geheel compleet met pocketvering matrassen Leverbaar 160/180x200cm Normaal € 4995,00 Nu sléchts

* BOXSPRINGS

1495.-

Non-allergeen, orthopedisch anti-huismijt,div. soorten zoals kapok, traagschuim, holle vezel

Met en/of zonder matras(sen) Vlakke en/of elektrisch verstelbare uitvoering. Leverbaar in vele kleuren en maten

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Lesley de Vries, Robin Noort, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Emiel van

Verdediger Robin Noort (Valken’68) speelde een degelijke wedstrijd en gaf de aanvallers van Zevenhoven weinig kansen. der Plas, William van Voorbergen, Leon Kuijt, Artan Recica, Joeri Driebergen (Bas Conradi/65’) en Herman Varkevisser (Herman Binnendijk/82’).

2, gescoord werd er door Henk van der Nagel en Stephan Zwaan. Jan van der Meij incasseerde in die wedstrijd een gele kaart.

Het tweede elftal van trainer/coach Theo Scholte won moeizaam met 2-1 van SEV

Zaterdag 1 oktober speelt Valken’68 thuis tegen SVC’08, aanvang 14.00 uur.

Boek over vier generaties Meerburg is een ’cadeautje voor Katwijk’ Wie wat bewaart, die heeft wat. Een gezegde dat zeer van toepassing is op de redersfamilie Meerburg. En daar heeft de in Rijnsburg woonachtige Elly de Leeuw-Hilberts de vruchten van geplukt. Haar speurtocht in het omvangrijke archief van Meerburg heeft een fraai vormgegeven boek opgeleverd, waarin de geschiedenis van vier generaties Meerburg én de geschiedenis van Katwijk uitgebreid aan de orde komen. Een geschiedenis die begint in 1806 met de komst van de Leidse weesjongen Fierman Eduard Meerburg naar familie in Katwijk en die eindigt in 1989 met het overleden van Dirk Fierman Eduard (D.F.E.) Meerburg. ’Meerburg en Katwijk. Vier generaties reders en bestuurders’, luidt de titel van het boek dat afgelopen dinsdagmiddag werd gepresenteerd in het Katwijks Museum. Arend Meerburg, zoon van Dirk Fierman Eduard, noemt het resultaat in het voorwoord van het boek ’zeer aantrekkelijk’. ’Het vormt niet alleen de beschrijving van de activiteiten van die vier generaties, maar Elly heeft deze in de context van de geschiedenis van Katwijk geplaatst. Men leert van alles over de revolutionaire ontwikkelingen in de visserij, de overgang van bomschuit naar logger en trawler, perikelen in de gemeenteraad en de oorlogstijd.’ Meerburg roemde ook de inzet van de auteur. ’Zij heeft heel wat door moeten spitten, want de Meerburgen bewaarden alles. Er is jaren geleden al een bedrijfsarchief gemaakt dat in het Rijksarchief is in te zien. En in mijn kelder stonden nog negen dozen van mijn vader.’

Nieuwsgierigheid Voor De Leeuw-Hilberts was het niet de eerste keer dat zij in archieven dook. In 2007 ontving de toen 64-jarige Rijnsburgse de scriptieprijs van de Open Universiteit voor haar scriptie over de Rotterdamse havenbaron Willem van der Vorm (18731957). Nog in datzelfde jaar was haar nieuwsgierigheid naar de Katwijkse redersfamilie Meerburg gewekt. ’Ja, hoe gaat dat. Ik raakte geïnteresseerd, vroeg me iets af, ging op zoek naar bronnen en zo ontstond het verhaal’, vertelde De Leeuw-Hilberts dinsdag. ’Dat verhaal begint met de eerste generatie Meerburg, de in 1799 geboren Fierman Eduard Meerburg. Fierman was de achternaam van zijn moeder en die naam werd een voornaam in de familie Meerburg. In 1806 komt deze Fierman als wees naar Katwijk om bij zijn familie Taat te gaan wonen. Hij richtte later zijn eigen rederij op, was bestuurslid

Arend Meerburg en Elly de Leeuw-Hilberts zijn beiden zeer tevreden over het resultaat van enkele jaren noeste arbeid: ’een bijzonder boek’, zoals Meerburg zei. van de reddingmaatschappij en raadslid.’ Die combinatie van reder en bestuurder komt in de volgende generaties steeds terug. Onder leiding van Dirk Meerburg (1832-1905) wordt Meerburg de grootste rederij van Katwijk. Hij maakt maar liefst 38 jaar deel uit van de gemeenteraad als raadslid, wethouder en loco-burgemeester. En daarnaast had hij zitting in verschillende commissies. Dirk’s zonen Fierman Eduard (1859-1942) en Pieter (1860-1932) namen in 1885 de rederij over. Pieter leidt de rederij en Eduard ontwikkelt de haringhandel. Eduard was een van de oprichters van Rederijvereniging Vuurbaak. Beiden namen onder andere zitting in de gemeenteraad.

Verdriet De rederij wordt overgenomen door Pieter’s zoon Dirk Fierman Eduard (19021989). ’Toen kwam de oorlog en werd er niet meer gevaren. Dirk werd commandant van de BS in Katwijk. Uit de dozen van Arend bleek, dat Dirk een geheime telefoonaansluiting had. Dirk beschreef ook hoe de BS oefende. Informatie die je nergens anders vindt’, aldus de auteur. Ook Dirk vervulde vele bestuurlijke functies. Verdriet bleef hem en zijn vrouw echter niet gespaard. In de zomer van 1945 verdrinken de twee oudste kinderen Matthijs (9 jaar) en Berta (7 jaar). Alleen Arend

bleef over. Toen duidelijk werd, dat Arend liever ingenieur werd, verkocht Dirk de schepen. In 1972 kwam er een eind aan 150 jaar Meerburg’s Rederij en haringhandel. Dirk wijdde zich aan zijn vele bestuursfuncties. In 1988 richtte hij de Stichting Herinneringsfonds op die jaarlijks de Meerburgprijzen uitreikt. De Leeuw-Hilberts reikte het eerste exemplaar van haar boek uit aan burgemeester Jos Wienen. ’Wist u trouwens dat u als burgemeester eigenlijk in dit pand had kunnen wonen?’ Ja, dat wist Wienen. ’De gemeente zou dit huis krijgen, mits de burgemeester er zou gaan wonen. Anders zou het een publieke functie moeten krijgen’, antwoordde hij. Maar de gemeente zag in de jaren 50 van de vorige eeuw af van het aanbod en zo werd het pand in 1953 in gebruik genomen als politiebureau. Wienen noemde het boek ’een cadeautje voor Katwijk’. ’Dit is ook de leukste manier van geschiedenis. Het wordt veel tastbaarder door het verhaal achter een naam. Ik vind het ook interessant dat er zoveel boeken over Katwijk verschijnen. Ik hoop dat er nog velen zullen volgen.’ Het fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde boek (oplage 500) is voor 24,95 euro te koop bij het Katwijks Museum aan de Voorstraat in Katwijk aan Zee.

Concertavond in de Katwijkse molen

Diverse kleuren leverbaar

CURATOREN-VERKOOP ADRES

AMBACHTSWEG 13 KATWIJK (Zuid Holland) Naast TRENDHOPPER

De molen zorgt voor een intieme sfeer tijdens de concerten. (Foto: pr).

Na een fantastische eerste editie kon een tweede niet uitblijven. Op 9 oktober komen twee acts uit Utrecht een intiem, kleinschalig concert geven in molen ‘De Geregtigheid’ in Katwijk aan de Rijn. De warme, huiselijke setting zal zorgen voor een prachtavond waarin het luisteren naar muziek en de gezellige knusse sfeer centraal staat. Als eerst zal de avond geopend worden door Guy Corneille. Deze zanger combi-

neert hedendaagse thema’s met de emotionele stem van Leonard Cohen en zal in de donkere rustieke sfeer van de molen zeker tot zijn recht komen. Na deze act is het de beurt aan This Leo Sunrise, een band geïnspireerd op de melodieuze klanken van Depeche Mode en de doordringende teksten van grote hedendaagse muzikanten als Bonnie Prince Billy en Jason Molina. In de molen is plek voor veertig mensen en deze plaatsen zijn over het algemeen snel

bezet. Voor en na het concert is er uiteraard tijd om de molen te bezichtigen. De organisatie is in handen van WotNxt, die tevens veel kleine huiskamerconcerten verzorgt in Leiden en Noordwijk. ‘s Avonds om half negen bent u welkom en het concert zat tot half elf duren. Reserveringen voor dit concert op 9 oktober kunt u telefonisch doen of via de mail: Pieter van Vliet, tel. 06-34037863 of portofcallpieter@gmail.com. De kosten bedragen € 7,- en komen ten goede aan de artiesten, drankjes kosten € 1,-.


...alles in huis Makelaardij Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 02 www.hoevensmakelaardij.nl

Assurantiën Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 01 www.hoevens.nl

Makelaardij/Assurantiën Dorpsstraat 48 2211 GD Noordwijkerhout Tel. 0252 34 86 61 www.hoevens.nl

Katwijks Hypotheekhuys Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 04 www.katwijkshypotheekhuys.nl

HUIS

1 OKTOBER 2011 11.00 - 13.00 UUR KATWIJK ZH

S NIEUWE PRIJ

NIEUW

OPEN

Venus 37 bovenwoning aantal kamers: 2

Katwijk

€ 174.900,- k.k.

Katwijk

S NIEUWE PRIJ Taatedam 45 maisonnette aantal kamers: 3

Katwijk

Pr. Alexanderln. 21 Katwijk maisonnette aantal kamers: 4

€ 224.900,- k.k.

€ 224.900,- k.k.

Uranus 24 maisonnette aantal kamers: 3

Katwijk

€ 299.900,- k.k.

Graslelie 85 tussenwoning aantal kamers: 6

€ 324.900,- k.k.

€ 195.000,- k.k.

Katwijk

Kon. Julianalaan 16 Katwijk maisonnette aantal kamers: 5

€ 217.500,- k.k.

€ 219.000,- k.k.

Hoorneslaan 50 portiekwoning aantal kamers: 4

Katwijk

€ 207.500,- k.k.

Tramstraat 8H galerijflat aantal kamers: 3

Katwijk

€ 224.000,- k.k.

S NIEUWE PRIJ

De Krom 128 portiekflat aantal kamers: 3

Katwijk

Kon. Julianalaan 66 Katwijk portiekflat aantal kamers: 3

€ 228.500,- k.k.

€ 239.000,- k.k.

Tramstraat 132 bovenwoning aantal kamers: 3

Katwijk

€ 249.000,- k.k.

S NIEUWE PRIJ

Abeelplein 31 tussenwoning aantal kamers: 5

Katwijk

Sluisweg 67 2 onder 1 kap aantal kamers: 6

€ 319.000,- k.k.

Katwijk

€ 345.000,- k.k.

S NIEUWE PRIJ Katwijk

Katwijk

S NIEUWE PRIJ

Oosterhof 1 eindwoning aantal kamers: 5

€ 267.000,- k.k.

Hoorneslaan 6 portiekwoning aantal kamers: 4

NIEUW

NIEUW

Klappermansstr. 34 Katwijk tussenwoning aantal kamers: 5

€ 182.000,- k.k.

€ 209.-000,- k.k.

S NIEUWE PRIJ

S NIEUWE PRIJ

Katwijk

S NIEUWE PRIJ

Rijnmond 35 portiekflat aantal kamers: 3

Talmastraat 10 maisonnette aantal kamers: 4

Piersonstraat 59 bovenwoning aantal kamers: 2

Ankerplaats 164 penthouse aantal kamers: 3

Katwijk

€ 349.500,- k.k.

Zuidstraat 43 tussenwoning aantal kamers: 7

Katwijk

€ 357.000,- k.k.

S NIEUWE PRIJ Katwijk

€ 359.000,- k.k.

HOUT NOORDWIJKER

Synthese 1 eindwoning aantal kamers: 6

Katwijk

H. v.d. Hoevenstr. 52 Katwijk penthouse aantal kamers: 4

€ 379.500,- k.k.

€ 399.900,- k.k.

Ankerplaats 23 bovenwoning aantal kamers: 3

Katwijk

Molentuinweg 17 Katwijk vrijstaande woning aantal kamers: 5

€ 449.000,- k.k.

€ 469.000,- k.k.

G ZH VALKENBUR

RIJNSBURG

NIEUW Rijnstraat 123 2 onder 1 kap aantal kamers: 5

Katwijk

’s-Gravendamseweg 16c Nwh. benedenwoning aantal kamers: 2

Oegstgeesterweg 52 Rijnsburg galerijflat (incl. garage) aantal kamers: 3

€ 399.000,- k.k.

€ 219.500,- k.k.

€ 228.000,- k.k.

WWW.HOEVENSMAKELAARDIJ.NL

Tooropstraat 13 2 onder 1 kap aantal kamers: 5

WWW.HOEVENS.NL

Rijnsburg

Woestijnvalk 5 Valkenburg maisonnette aantal kamers: 3

Prof. Dr. W. Glasbergenlaan 7 tussenwoning Valkenburg aantal kamers: 5

€ 485.000,- k.k.

€ 248.000,- k.k.

€ 279.000,- k.k.

WWW.KATWIJKSHYPOTHEEKHUYS.NL

RB_week_39  

Advertenties: (071) 4022901/ 06 53726715 advertentie@derijnsburger.nl Redactie: 071-4022901 redactie@derijnsburger.nl Deze week bij u als...