Page 1

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DERIJNSBURGER.NL 

toerisme P17

Eind in zicht voor product Katwijk?

Afscheid van Annemarie Guijt

Donderdag 15 augustus 2019 JAARGANG 67 NR 33

foto’s

media

P8

Terugblik gezellige Feestweek

De n zomer van Volkstuinders

vers

P3

Nieuwe studio voor RTV Katwijk P11

Veiligheid gaat boven alles n Storm maakt van Flower Parade uniek indoorevent

Aanleg glasvezelkabels KPN n Op maandag 26 augustus

start KPN NetwerkNL met de aanleg van glasvezelkabels voor de inwoners van Rijnsburg. Er wordt gestart in de wijk Frederiksoord en Kleipetten. Elk open gegraven gebied wordt binnen één dag weer dichtgemaakt, zodat er zo min mogelijk overlast ontstaat.

TOEN

n weerman Piet Paulusma begin dit jaar door de organisatie van de Flower Parade gevraagd werd om de 74ste editie te openen, vroeg hij hen ‘Weten jullie wel waar je aan begint’…….

Door Carin van der Spijk-Kralt

Pauw ontsnapt

Dat heeft de organisatie inderdaad geweten om deze weerman van SBS6 de Flower Parade officieel te laten openen. Er was storm op komst en dat zou het weerbeeld van zaterdag 10 augustus bepalen.

MELDING n Politie Katwijk kreeg

ZOMERSTORM

De voorspellingen kwamen uit en daardoor gaat de 74ste editie van de Flower Parade, met als thema ‘Beroepen’, de boeken in als het eerste indoor bloemencorso van de wereld. Namens het bestuur van de Flower Parade liet voorzitter Dirk Hogervorst tijdens de officiële opening vorige week vrijdagmiddag weten dat het weer de organisatie erg heeft bezig gehouden. ‘Vanwege de aangekondigde zomerstorm, met windkracht 8 of 9, hebben wij een aantal scenario’s uitgewerkt. Een daarvan is om de route gewoon te rijden, maar de Boulevard in Katwijk te mijden vanwege de rukwinden. Ook is de kans zeker aanwezig dat de bloemenstoet niet naar buiten gaat en dat we het feest binnen in de veiling voortzetten. Natuur-

Zomer avond wandeling HISTORIE n Naar aanleiding van de

grote belangstelling voor eerdere wandelingen organiseert het Genootschap Oud Rijnsburg opnieuw een rondwandeling door Rijnsburg. Deze wordt gehouden op woensdag 21 augustus 2019. Rijnsburg bestaat al meer dan 1000 jaar en in de afgelopen 10 eeuwen hebben tal van belangrijke en minder belangrijke zaken zich afgespeeld binnen onze dorpsgrenzen. Wilt u wat meer te weten komen over de Rijnsburgse geschiedenis, wandel dan mee en beleef de geschiedenis opnieuw. Het startpunt is het Museum Oud Rijnsburg aan de Oude Vlietweg 6. De wandeling start om 19.00 uur. Wilt u verzekerd zijn van een plaats meldt u dan aan via: henkwestra@ ziggo.nl of via 06 - 23 98 77 08. De rondwandeling is gratis maar een bijdrage in onze donatie bus is meer dan welkom.

De kunstschilder aan het werk. | Foto: CvdS.

lijk hopen we dat we gewoon de routes kunnen rijden. Maar veiligheid gaat boven alles’, aldus Hogervorst die namens de organisatie liet weten dat zaterdagochtend om 8.00 uur het definitieve besluit wordt genomen.

burgemeester Gerard Mostert zijn trots uit over dit evenement: ‘Het is een landelijke visitekaartje voor de gemeente, maar ook een Rijnsburgse traditie’, aldus Mostert die als kind al betrokken was bij het bloemencorso. ‘Als kleine jongen zetten wij al de stoelen buiten in de Witte de Withstraat in Rijnsburg om de versierde auto’s en praalwagens te

TROTS

Namens de gemeente sprak loco

bekijken. Ook als muzikant van de Flora Band ben ik deelnemer van de Flower Parade. Het is een feest voor ons allemaal. Rijnsburg blijft ook op deze manier de wereld in bloei zetten’. In z’n camping outfit, spijkerbroek en T-shirt, sprak weerman Piet Paulusma op zijn eigen wijze. Lees verder op pagina 3.

Collectanten gezocht voor KWF SAMEN n Eén op de drie mensen krijgt ooit kanker. Bijna iedereen krijgt er dus zelf of in zijn directe omgeving mee te maken. Om geld in te zamelen voor kankeronderzoek organiseert KWF Kankerbestrijding daarom elk jaar de collecteweek.

halen voor kankeronderzoek. Want onderzoek helpt. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. De collecteweek is een enorme operatie die van levensbelang is. Helaas worden op dit moment nog niet alle 6,3 miljoen Nederlandse huishoudens bereikt. Daarom zijn ook dit jaar weer nieuwe collectanten

MOOI

In de week van 2 tot 7 september zetten ruim 80.000 vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk geld op te

nodig. Met slechts een paar uur per jaar draag je als collectant bij aan een wereld met minder kanker. In Rijnsburg hebben we waarschijnlijk ook nog een aantal collectanten nodig omdat er veel met vakantie zijn, dus bel Theo Westra 071 40 214 95 ,of geef je nu op als KWF-collectant en ga naar kwf.nl/collecte. Heeft u zich al aangemeld als collectant dan hoeft u niet te reageren, u wordt automatisch benaderd.

COLIJN MOOI COLIJN SALE

20%

Unieke meubels met een eigentijdse uitstraling

Kom langs voor kleuradvies

50%

70%

• Leiden • Verdamstraat66••colijninterieur.nl Hoge Rijndijk • Leiden • Verdamstraat Hoge Rijndijk colijninterieur.nl   

10%

ED! WEL GO D AT Z IT

• • • • •

dinsdagmorgen jl. een melding van een loslopende pauw in Rijnsburg. Ook voor de politie geen dagelijkse melding, maar wel een uitdagende. Ter plaatse aangekomen, liep de pauw parmant door de woonwijk. De politie had geen idee of de pauw dit juist wel een leuk avontuur vond of toch liever terug naar zijn vriendjes wilde. Het leek de politie toch beter om voor de laatste optie te kiezen. Helaas was de naastliggende kinderboerderij nog gesloten. De eerste vangpoging mislukte. De pauw vloog weg en verstopte zich in diverse achtertuinen. Uiteindelijk heeft een bewoner de pauw kunnen vangen zodat het dier veilig en ongedeerd naar zijn thuis gebracht kon worden.

Boeketdienst KERK n Zondag 18 augustus is er Boeketdienst. Onderwerp is “We gaan op reis naar……….” Deze keer gaan we naar Israël en bezoeken de plaats Samaria. Spreker is ds. Pieter van der Ende, de muziek wordt verzorgd door Eric de Mooij & band en de dienstleider is Marjo Vergunst. De dienst begint om 19.00 uur in de Immanuëlkerk.

Tips? NIEUWTJE n Heeft u iets leuks voor De Rijnsburger? Laat het ons weten via redactie@derijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901.

buitenzonwering rolluiken markiezen raamdecoratie & horren reparatie & onderhoud

T: E: W: A:

071 542 63 88 info@nielsonzonwering.nl www.nielsonzonwering.nl Deutzstraat 7 | Oegstgeest

(nabij A44)


✔ samen scheiden zonder conflict ✔ belang voor jullie kinderen staat voorop ✔ advies over huis, ouderschap en financiën ✔ een vast tarief - ook als er meer tijd nodig is ✔ terug kijken op een goede scheiding met blijvende afspraken Maak persoonlijk kennis tijdens het gratis adviesgesprek Dirk-Jan van den Berg 1e Poellaan 26, 2161 LB Lisse E dirkjan@vandenbergscheiden.nl T 06-10905633

SPECIAL:

ZOMER DUO:

De Bietenbrug Heerlijk gekruid gehakt met rode biet, spek en rode ui.

Gebraden Rosbief en Gebraden gehakt

per stuk

DE BOULEVARD VAN KATWIJK

SALADE DUO:

VRIJDAG 16 AUGUSTUS VAN 17.00 TOT 19.00 UUR

Krab salade en Frisse salade

Varkenshaas saté met mihoen

MAIL NAAR KATWIJK@RESTAURANTHUDSON.NL

WWW.RESTAURANTHUDSON.NL

550

2 x 150 gram

500 gram Mager Rundergehakt en 4 Rijnsburgers

Broodje Hamburger of Broodje Beenham

samen

VRIJDAG 16 AUGUSTUS VAN 12.00 TOT 13.30 UUR:

895

per stuk

255

3 KIP LOEMPIA’S 5,95 Maaltijd uit de pan dagelijks vanaf 16.00 uur: Vrijdag

16-08: Varkenshaas saté met mihoen.

Maandag    19-08: Rucola stamppot. Dinsdag

20-08: Boeuf Bourgignon met rijst.

Woensdag

21-08: Italiaanse gehakt schotel.

Donderdag 22-08: Kip kerrie schotel met rijst. AANBIEDINGEN GELDEN VAN 15-08 T/M 21-08 2019 DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN

KATWIJK (’t Heen) Ambachtsweg 7

Logistiek is in onze organisatie een onmisbare schakel. Hoe krijgen we anders al die prachtige bloemen en planten binnen 2,5 uur bij de juiste klant? Dagelijks worden duizenden karren vol bloemen en planten via de (digitale) veilingklokken verkocht. Als logistiek medewerker bij Royal FloraHolland sta je midden in een hectisch en dynamisch proces, elke dag weer. Je helpt mee om die prachtige bloemen en planten op tijd bij de klant af te leveren. De logistiek medewerker zorgt onder andere dat de producten over de juiste klanten worden verdeeld.

Je gaat werken via ons inhouse uitzendbureau en zij hanteren onderstaande salarissen. Je kan het volgende per maand verdienen als je bijvoorbeeld 15 uur per week werkt:

405

BROODJE UIT DE PAN

VIND JIJ HET LEUK OM JE HANDEN UIT DE MOUWEN TE STEKEN? BEN JE OP ZOEK NAAR EEN LEUKE JOB ALS UITZENDKRACHT? KOM BIJ ROYAL FLORAHOLLAND WERKEN IN RIJNSBURG!

Wat ga ik verdienen?

395

KEURSLAGER KOOPJE:

WE’RE HIRING • ZELFSTANDIG WERKENDE KOKS • MEDEWERKERS BEDIENING • BARTENDERS • RUNNERS

2 x 100 gram

HAPPY HOUR

Warm mee te nemen. 500 gram

VOOR ONZE NIEUWE VESTIGING AAN

175

650 M2

SHOWROOM

Wat zijn de werktijden? De veilingklokken starten om zes uur ’s ochtends. Afhankelijk van het seizoen en de dag, werk je tussen de twee en vijf uur op een dag.

Wil je solliciteren of wil je meer weten? Neem dan contact op met onze planningsafdeling via app of telefoon naar 06-51497752 of mail naar planningrijnsburg@royalfloraholland.com

NU GEOPEND KOM LANGS VOOR ONZE

KNALLENDE OPENINGSACTIE 9.4 uit 10


nieuws

DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

3

DE TOREN IN ZICHT De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen.

Hekkensjouwers gevraagd Het zit er weer op. De Rijnsburgse feestweek. Een bijzondere week die werd afgesloten met een zomerstorm. Zaterdag waaiden de volle takken van de bomen. De organisatie van de Flower Parade besloot daarom om de kleurrijke bloemenstoet niet door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk te laten rijden. De fans van het corso moesten deze keer maar naar het corso zelf komen. En dat deed men massaal. Naast vrijdagavond, wanneer de traditionele corsoshow wordt gehouden was het ook zaterdagmiddag een gezellig feest in een van de veilinghallen van Royal FloraHolland. Een pluim voor de organisatie en al die vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt om er een gezellige en mooie show van te maken. Deze statische show was voor velen fotogeniek. Van alle kanten konden de praalwagens en personenauto’s bekeken worden. Ook de Oranje Vereniging Rijnsburg kijkt terug op een geslaagde feestweek. Tot en met donderdag was het topfeestweek weer. Vrijdagmorgen begon met regen, maar tijdens het koffiedrinken op het plein ter gelegenheid van de 65 jarigen was het droog. Ook kon ‘s avonds de lampionoptocht doorgaan. Zaterdag moesten er toch een aantal activiteiten worden afgelast vanwege de zomerstorm. Dat is natuurlijk altijd jammer, maar het publiek had er alle begrip voor dat het ringrijden en het vuurwerk vanwege de weersomstandigheden niet doorgingen. Ontzettend jammer is het dan als je als bestuur aan de laatste feestdag begint en je ziet dat feestgangers een spoor van vernielingen hebben aangericht. Nabij het Burg. Koomansplein was er een mobiel urinoir omgegooid, en was er tree met daarin een 17tal hekken om ver gegooid. Dit moet echt gedaan zijn door krachtpatsers. En laat het bestuur van de Oranje Vereniging nu altijd op zoek zijn naar sterke mannen-en vrouwen. Dus heb jij met je groep vrienden die 17 hekken, met een gewicht van zo’n 2000 kg, omgegooid, meld jullie dan als vrijwilliger bij het OV bestuur. Zij kunnen altijd (hekken)sjouwers gebruiken. En nee, deze attributen zijn niet door de storm omver geblazen, want die raasde pas vanaf zaterdagochtend over het dorp en de regio. Ook zijn een aantal vandalen in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig geweest in de Kanaalstraat en omgeving. Spiegels waren van auto’s getrapt. Boven de Hoftuin is er een kinderfiets gesloopt, lag er een fiets in de Vliet en van een andere fiets waren banden lek gestoken. Triest dat dit is gebeurd. Maar waarschijnlijk weten de daders het niet eens meer dat ze dit hebben gedaan. Of misschien toch wel…… Als je echt een vent of een stoere meid bent meld je bij de OV of via een van de Facebook pagina’s die hebben bericht over deze incidenten. Want een slecht geweten blijft je schuldgevoel achter na gaan. HOUDOE.

De nieuwe studio van RTV Katwijk aan de Ambachtsweg in 't Heen. | Foto: RD

College wil nieuwe streekomroep in Katwijk REGIO n In de Duin- en Bollenstreek is een verkenning gaande naar een nieuwe streekomroep. Die zou dan ontstaan door samenwerking van de lokale omroepen RTV Katwijk en Bollenstreek Omroep (BO), die actief is in Noordwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom. Het Katwijkse college van burgemeester en wethouders vindt dat, als die nieuwe omroep er komt, die bij RTV Katwijk aan de Ambachtsweg moet worden ondergebracht. Lokale omroepen hebben het over het algemeen lastig om het hoofd boven water te houden. Dat komt onder andere door tegenvallende reclame-inkomsten en het ontbreken van professionele medewerkers. Veel lokale omroepen steunen op vrijwilligers. Bij RTV Katwijk is dat niet anders. Minister Arie Slob van Onderwijs en Media steekt de helpende hand toe en heeft 15 miljoen beschikbaar gesteld voor de komende drie jaar voor regionale en lokale omroepen. Daarbij gaat het om samenwerkingsactiviteiten en pilots rond streekomroepen. Dit laatste vooral op aandringen van de NLPO (Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen) en VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten). EXTRA GELD

BO heeft het moeilijk en had afgelopen jaar en ook dit jaar extra geld

V.l.n.r.: Robert-Jan Heemskerk, Jan Volbeda, Petra Westra, Martin van de Gugten, Hink Derks en Anton Slof. | Foto: pr.

Finale Oranje Biljart Toernooi 36 n In de feestweek werden woensdagavond onder grote belangstelling de finales gespeeld van het 36ste Oranje Biljart Toernooi.

In de afgelopen 5 weken waren eerst de voorrondes gespeeld met een totaal van 26 deelnemers. Voorafgaande aan de finale werden maandag- en dinsdagavond de halve finales gespeeld in de diverse klasse. Dit resulteerde dat geplaatst werden voor de finale in de categorie: Libre C1, Anton Slof (220 Caramboles), Cees Kreukniet (110 Caramboles), Libre C2 Hink Dirks (44) en Kees van de Hoornaar (47); Libre C3 Martin van de Gugten (43) en Jan Mooten (45) en voor 3 Banden Daan de Best (18) en Jan Volbeda (15). Uiteindelijk kwamen daar, na zeer boeiende wedstrijden de volgende kampioenen

uit: Anton Slof, Hink Derks, Martin van de Gugten & Jan Volbeda. De voorzitter van de Oranje Vereniging Rijnsburg, Robert-Jan Heemskerk was uitgenodigd om samen met Petra Westra de bijbehorende bekers en prijzen aan de winnaars te overhandigen. Dit deden zij met veel enthousiasme. De voorzitter van de biljartvereniging “de Bogaert”, Aad vom Hofe sprak speciale dank uit aan de organisatie commissie. Deze commissie onder leiding van Jan Mooten had weer uitstekend werk verricht. Alles was tot in de puntjes geregeld en de resultaten van de wedstrijden werden dezelfde dag al kenbaar gemaakt via “BiljartPoint. nl” . Vom Hofe bedankt tot slot alle deelnemers voor hun sportiviteit, gezelligheid aan dit bijzondere toernooi en hoopte een ieder zeker weer volgend jaar terug te zien.

nodig om in de lucht te blijven. De vier gemeenten waar BO actief is, hebben een media-adviseur ingeschakeld om onderzoek te doen naar vernieuwing van Bollenstreek Omroep. Die heeft daar verschillende scenario’s voor opgesteld, waaronder de vorming van één streekomroep samen met RTV Katwijk. Die streekomroep zou volgens de adviseur kunnen beschikken over ‘meer budget, betere content, meer maatschappelijke waarde’ en daarmee een grote stap zetten richting het, zoals de Mediawet voorschrijft, Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA). BASIS OP ORDE

De onderzoeker verwacht dat de samenwerking van RTV en BO grote kans maakt om in aanmerking te komen voor de landelijke gelden voor de pilots voor streekomroepen.

Het college van Katwijk ziet die streekomroep ‘onder voorwaarden’ wel zitten. Het college vindt verder ‘van belang dat de nieuwe omroep vestigt aan de Ambachtsweg te Katwijk, de locatie van RTV Katwijk’. De gemeente heeft recent namelijk veel geld gestoken in dat nieuwe onderkomen bij Uitgeverij Verhagen. ‘De basis voor de lokale omroep in Katwijk is op orde gebracht’, stelt het college, ‘de organisatie is aan zet de omroep verder vooruit te brengen’. Het college is van mening dat ‘gezien de landelijke en regionale ontwikkelingen’ voor RTV Katwijk de grootste kans op succes ligt in de vorming van één streekomroep. Wethouder Jacco Knape is namens Katwijk nauw betrokken bij deze ontwikkeling. Voorzitter Willem Meijvogel van RTV Katwijk laat weten dat ‘de voorgestelde lijn geheel past in de eerder dit jaar vastgestelde RTV-notitie ‘Samen sterker!’. Het RTV-bestuur is dan ook ‘nadrukkelijk bereid om samen met de betrokken gemeentebesturen, Omroep BO en andere stakeholders de voorgestelde opties nader te onderzoeken en vorm te geven’. De gesprekken daarover worden na de zomer voortgezet.

Moedig en dapper besluit van organisatie Flower Parade VERVOLG n voorpagina.

‘We weten dat het extreme weer doorgaat. Maar wat we nog niet zeker weten is waardoor dit komt. Men denkt dat CO2 de oorzaak is. Maar of dit zo is, daar zijn de meningen over verdeeld. Wat we wel zeker weten is dat de opwarming van de aarde doorgaat. Maar ook dat er nog wel een keer een Elfstedentocht komt. Wij zijn een land van tradities, zoals deze Flower Parade, en dat is fantastisch’. Tot slot liet Paulusma weten dat het weer tijdens de Flower Parade eigenlijk best wel mooi wordt: zo’n 23 graden en een zonnetje. Alleen de wind zal ons waarschijnlijk parten gaan spelen.’ PRIJZEN

Vervolgens maakte Dirk Hogervorst de verschillende prijzen bekend. De vakjury kende de mooiste personenauto toe aan Rotoflowers, door arrangeur Ger van Dijk die ook de

Bindersprijs ontving. De vakjury kende de mooiste praalwagen BABS toe aan de gemeente Katwijk, van arrangeur Ernst van Woerkom. De publieksjury vond de mooiste auto, aangeboden door Louwman Noordwijk, van arrangeur Judith de Frankrijker. Praalwagen ‘Veredelaar’, van Van Egmond Lisianthus met als arrangeur Astrid van der Berg, werd als mooiste beloond. De prijs voor de mooiste muziekwagen was voor de Bietskar, gearrangeerd door Christa Snoek. WE BLIJVEN BINNEN

Waar de organisatie van de Flower Parade bang voor was, kwam uit. Zaterdag morgen werd bekend gemaakt dat de Flower Parade niet de straat op zou gaan. De organisatie en gemeenten vinden het niet verantwoord om te gaan rijden. Het is voor de eerste keer dat het feest niet doorgaat. ‘Heel erg jammer, maar het moet wel veilig kunnen. De decoraties

moeten windkracht 6 kunnen weerstaan, maar het lijkt erop dat er meer wind komt te staan. De mensen moeten dus naar ons toe komen, in plaats van dat wij naar de mensen’, aldus voorzitter Dirk Hogervorst. Het corsofeest werd daarom in de veiling voortgezet. Tussen 13.00 en 19.00 uur kon men alle wagens binnen bekijken. En dat heeft men gedaan. Velen wisten de veilinghal te vinden. ‘Natuurlijk is het mooi om de stoet rijdend te bekijken. Maar dit heeft ook wel wat. Je hebt nu alle tijd om leuke foto’s te maken’, aldus een van de bezoekers. Een andere fan van het bloemencorso: ‘Ik vind het een moedig en dapper besluit van de organisatie. De enige juiste beslissing. En zeg nu zelf, het is toch super gezellig hier in de veilinghal.’ Zondagmorgen verliet de bloemenstoet alsnog de veiling richting Noordwijk. Op de Boulevard trok de Flower Parade weer veel bekijks. Foto’s Flower Parade op pagina 14.
FAMILIEBERICHTEN Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Te midden van zijn gezin dat hem zo lief was en dat hij altijd met veel zorg en toewijding omgaf is overleden mijn lieve man, onze vader en opa

Abraham Kromhout Bram in de leeftijd van 73 jaar. Corrie Kromhout-Beekelaar Jan en Esther Amber Kiki Lotte Tijn Corina en Martijn Sam Tess 8 augustus 2019 Lupine 3 2231 PH Rijnsburg

“  ÇĄ  ÇĄ  â€? ;͚͡

ƒÂ?Â?„ƒƒ”†ƒ–™‹ŒŠ‡Â?œ‘ŽƒÂ?‰‹Â?‘Â?• Â?‹††‡Â?Â?‘…Š–‡Â?Š‡„„‡Â?ÇĄÂ?ƒƒ”‘‘Â?†‹‡’ Â„Â‡Â†Â”Â‘Â‡ÂˆÂ†ÇĄ‰‡˜‡Â?™‹Œ—Â?‡Â?Â?‹•†ƒ–†‘‘” †‡ ‡‡”‡ǥÂ?ƒ‡‡Â?’‡”‹‘†‡˜ƒÂ? ƒˆÂ?‡Â?‡Â?†‡Â?”ƒ…Š–‡Â?ÇĄ—‹–‘Â?•Â?‹††‡Â?‹• ™‡‰‰‡Â?‘Â?‡Â?‘Â?œ‡Ž‹‡˜‡œ‘”‰œƒÂ?‡Â˜ÂƒÂ†Â‡Â”ÇĄ ‘’ƒ‡Â?‘˜‡”‰”‘‘–˜ƒ†‡”

 

ƒ…‘„—•–”‹Œ†Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´

™‡†—™Â?ƒƒ”˜ƒÂ? ƒ”‹ƒÂ–Â”Â‹ÂŒÂ†ÇŚÂ˜ÂƒÂ?‹‡—™‡Â?Š—›œ‡Â?

‡”‘—™†‹‡Â?•–œƒŽ‰‡Š‘—†‡Â?™‘”†‡Â? ǤǤœƒ–‡”†ƒ‰ͳ͚ƒ—‰—•–—•‘Â?ͳͲǤͲͲ——” ‹Â?Š”‹•–‡Ž‹ŒÂ?‡ ‡”‡ˆ‘”Â?‡‡”†‡Â?‡”Â? “EbenÇŚ ƒ´œ‡”â€?,‡‰•–‰‡‡•–‡”™‡‰͚ͳ –‡‹ŒÂ?•„—”‰ǤƒÂ?•Ž—‹–‡Â?†œƒŽ‘Â?•–”‡‡Â?• ͳͳǤͳ͡——”†‡„‡‰”ƒˆ‡Â?‹•’Žƒƒ–•˜‹Â?†‡Â?‘’ †‡Ž‰‡Â?‡Â?‡Â‡Â‰Â”ÂƒÂƒÂˆÂ’ÂŽÂƒÂƒÂ–Â•ÇĄƒÂ?‡”Ž‹Â?‰Š Â?Â?‡••–”ƒƒ–͸ʹ–‡‹ŒÂ?•„—”‰Ǥ 

ƒ†‡„‡‰”ƒˆ‡Â?‹•‹•‡”˜ƒÂ?ͳʹǤͲͲ–‘– ͳ;ǤͲͲ——”‰‡Ž‡‰‡Â?Š‡‹†–‘–…‘Â?†‘Ž‡”‡Â? in de kerk “EbenÇŚHaĂŤzerâ€?.

 

Nan de Mooij & Jacoline Imthorn

‘…Š–—‰‡‡Â?’‡”•‘‘Â?Ž‹ŒÂ?‡—‹–Â?‘†‹‰‹Â?‰ Š‡„„‡Â?‘Â?–˜ƒÂ?‰‡Â?ÇĄ†ƒÂ?Š‘’‡Â?™‹Œ—–‘…Š Â?‡–†‡œ‡ƒƒÂ?Â?‘Â?†‹‰‹Â?‰–‡„‡”‡‹Â?‡Â?Ǥ 

Bel: 06-43 83 68 52 Â

Omdat een uitvaart meer is dan afscheid alleen...

Areen van der Plas

Gebruik van ‘‘Het Afscheidshuis’’, gelegen aan de Kerkstraat 68b te Katwijk a/d Rijn, is mogelijk voor opbaren in ĂŠĂŠn van de familiekamers en / of het houden van een condoleance.

Inloopuurtje: elke donderdagmorgen van 10.00-11.00 uur

071 402 86 89

www.delaatsteeer.nu

Uitvaart@delaatsteeer.nu Kamerlingh Onnesstraat 62 Rijnsburg

071 - 36 46 006

dag en nacht bereikbaar

barbaranoordwijk.nl

Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding Elke uitvaart in vertrouwde handen

J. van der Vegtstraat 63 2225 TR Katwijk

071-4018779 (24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl

Huisartsenpraktijk E. VogelRijnstraat 2, 2223 EE Katwijk

Theo van der Plas & Bouwe Hoek Dag en nacht bereikbaar Tel. 06-12091112 of 071-4012528 Persoonlijk en betrokken Sfeervolle familiekamer Meeuwenlaan 43 2225 PE Katwijk www.theovanderplas.nl

Uitvaartverzorging Uitvaartonderneming

Wegens onze vakantie zijn wij van 19 augustus t/m 6 september

gesloten Voor spoedgevallen kunt u contact opnemen met de waarnemer dokter L. Broek, J.W. Frisodreef 148, bereikbaar via tel: 071-4015805.

KUNSTGEBIT

D.C. DC Vis VIS / H. & van ZNDuijn

BRAM KROMHOUT

Echtgenoot van Corrie Beekelaar

Wij wensen Corrie, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Na een lang ziekbed is overleden onze broer, zwager en oom

Ada (in herinnering) en Cees de Haas Riet de Mooij en Piet (in herinnering) Ilonka en Helmut Fellner Daan en Elly Kromhout Rinie Kromhout en Jan(in herinnering) Flip en Jenny Kromhout Terry en Koos van der Meij Neven en nichten

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid

ǥ   Ǥ

Dag en nacht bereikbaar

* 19 januari 1946 †8 augustus 2019

uitvaartbegeleiding

Č—ÍľÂ?ƒƒ”–ͳ͝ʹ͸†ͳ;ƒ—‰—•–—•ʹͲͳ͝ Dag en nacht bereikbaar  071 - 4018970 / 06 - 204 63 336 ƒÂ?Â?‹‡‡Â?Ž„‡”–‘‘”–nj–”‹Œ† Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg www.nandemooij.nl ”‡†‡Â?ƒ”‹ŒÂ?‡Â–Â”Â‹ÂŒÂ†ÇŚÂƒÂŠÂŽÂą ‘””‹‡‡Â?‘†‡Â? ƒÂ?‡”nj–”‹Œ† ‘ŠƒÂ?‡Â? ƒÂ?Â?‹‡Â–Â”Â‹ÂŒÂ†ÇŚ‘•Š‘Ž ÂŽÂ?ƒ‡Â? ‡Â?Â?Â‡Â”ÂŠÂ‘Â‡ÂˆÇŚ–”‹Œ† ‹ƒ‡Â?‘‡Â?‘ŽŽ‡•™‹Â?Â?‡Žnj–”‹Œ† Een modern rouwcentrum ‡Â?Â?‹‡‡Â? ƒÂ?‘‘”–nj–”‹Œ† voor een afscheid op maat Ž‡‹Â?Â?‹Â?†‡”‡Â?‡Â? ƒ…Š–‡”Â?Ž‡‹Â?Â?‹Â?†‡”‡Â?  ƒ–‡”Â?‡”•;͡ǥʹʹ;ͳ‹ŒÂ?•„—”‰ ‘””‡•’‘Â?†‡Â?Â–Â‹Â‡ÂƒÂ†Â”Â‡Â•ÇŁ Ǥ ǤÂ–Â”Â‹ÂŒÂ†ÇĄ—†‡Ž‹‡–™‡‰ʹͺǥ ʹʹ;ͳ‹ŒÂ?•„—”‰ 3 sfeervolle 24 uurs familiekamers

De crematie heeft in besloten kring plaatsgevonden op 13 augustus j.l. op Rhijnhof, Leiden.

Als het moeilijk is iets te zeggen wat je diep van binnen voelt. Als het niet is uit te leggen wat je werkelijk bedoelt. Laat dan het woord maar rusten en zeg maar even niets. De woorden die je had willen zeggen, daarvan zegt de stilte iets.

  

 Nan de Mooij

Uitvaartverzorger: Huig van Duijn Anne-Mieke van Hulst & Gerard van der Plas

Betrokkenheid, persoonlijke aandacht en dag en nacht bereikbaar. Kantoor: Hartweg 33 2221 PV Katwijk

Memorie Natuursteen Delfweg 34a 2211 VM Noordwijkerhout

Telefoon: 0252 418912 www.memorienatuursteen.nl

Voor een persoonlijke, blijvende herinnering • • • • •

Gedenktekens Urnen Grafaccessoires Restauratie/renovatie Volginscripties

Tandenwinkel

Reparaties klaar terwijl u wacht.

tel. 071 4074440 mobiel. 06 12507285 uitvaart@dcvis.nl www.dcvis.nl thuis opbaring - volledig verzorgde uitvaarten

Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

071 - 361 11 45

www.tandenwinkel.com

Postzegel- en muntenverzamelingen te koop gevraagd. Contante betaling. Ook taxaties. Telefoon 070-3388427 of 06-51118436, e-mail toorndick@gmail.com

TUINMAN met ruime ervaring heeft nog ruimte en tijd om uw tuin groot of klein op te ruimen en/of te onderhouden voor scherpe prijzen! J. de Mooij Tel: 0611848117 Rijnsburg.


lokaal

DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

5

Valentijn wint model vrachtwagen

CORSO

n Of Valentijn later chauffeur wordt of lijnrijder weet hij nog niet, wel was hij enorm blij met de verloting van de RVE modelvrachtwagen.

RVE is sinds enkele jaren een vaste gast op de Flower Parade en ontwerpt zijn eigen bloemenpraalwagen zelf. Kinderen konden tijdens de corsoshow hun naam op een blaadje schrijven om mee te dingen naar de houten modelvrachtwagen. Voor elk kind was er in elk geval een goodiebag met onder andere een leuke RVE kleurplaat en lekkere snoepjes. Dennis Roijers van RVE verrichtte zaterdag om 17.15 de trekking uit de 150 namen waarbij Valentijn, die met zijn oma Elly Wabeke aanwezig was, de mooie houten model vrachtwagen mee naar huis mocht nemen. Beiden waren reuze blij en enthousiast. Voor Valentijn kan deze bijzondere corso dag in elk geval niet meer stuk. | Foto: pr.

Mooie feestweek voor De Ruyter DANK n Net zoals voorgaande jaren waren ook dit jaar een flink aantal enthousiaste vrijwilligers van Werkgroep De Ruyter te vinden achter de kraam met groenten, bloemen en planten op de braderie tijdens de OV Feestweek.

kunnen we de allerarmsten in OostEuropa blijven ondersteunen, projecten opzetten en hulptransporten sturen. Meer informatie over Werkgroep de Ruyter zie ook de website: www.werkgroepderuyter.nl of facebookpagina.

Ze stonden er niet voor niets, er werd met de verkoop van de veelal gesponsorde handel maar liefst € 4.800 opgehaald.

UITSLAG LOTERIJ

Daarnaast zijn afgelopen periode weer 10.000 loten aan de man gebracht en verkocht. Stichting Werkgroep De Ruyter bedankt hierbij alle kopers en sponsors. Met de opbrengst van de braderie en loterij

Hoofdprijs 9074: Reis naar Curaçao. 8725 1e prijs: Grohe Rainshower. 18682e prijs: Driegangendiner incl. wijnarrangement voor 4 personen. 7768 3e prijs: Weber BBQ. 7499 Bon Tuincentrum € 100. 1212 driegangendiner voor 2 personen (thuis bezorgd). 4202 Bon Kees Droogh t.w.v. € 75. 0886 & 4326 Schoonheidsbehandeling. 7527 100 rode rozen Red Naomi. 3320 & 3362 1 week gratis Groente & Fruit. 4296 Visbon t.w.v. €20. 2003 & 3978 Bon Tuincentrum t.w.v. € 25. 3041 Bol cadeaubon € 25. 2045 & 1838 Bon Slijterij t.w.v. € 25. 3460 & 5232 Kappersbon. 4670 & 6639 Boekenbon t.w.v. €20. 6471 & 8872 Bon Hema t.w.v. €20. 0921 & 4387 & 8926 Bon Slagerij €20. 0308 & 3846 Bon Snackbar t.w.v. €20. 9121 Bon Snackbar t.w.v. €20. Heb je prijs? Dan kun je je melden bij: John Hogewoning: 06-53970650 of Joost Mens: 06-31748466. Of stuur een email naar joost@werkgroepderuyter.nl. | Foto: CvdS.

Bij een loterij horen ook prijzen. Hieronder treft u de uitslag van de trekking aan.

Bewoners teleurgesteld in aanleg Groenvoorziening Bankijkerweg INGEZONDEN n Bewoners van de Bankijkerweg vragen aandacht voor de groenvoorziening nabij het appartementen complex, een mooi stukje Rijnsburg zo vinden zij.

Echter, we zijn inmiddels ruim een jaar verder en dit is het resultaat,

laat een van de bewoners weten: ‘Wij hebben vorig jaar een bijeenkomst gehad over het plan Bankijkerweg. Dit zag er heel mooi uit. Echter het resultaat is anders, zoals de foto laat zien. Het is net of wij op een vuilnisbelt uitkijken. Hebben wij zo’n mooi appartement en dan dit

uitzicht. Het is geen gras, maar alleen onkruid. De vijver is net een groene drab. De bomen met het schelpenpad is een aanfluiting. Wij bewoners van de Bankijkerweg zijn zeer teleurgesteld in de gemeente. In de beloftes die gemaakt zijn,geloven wij allang niet meer’. | Foto: pr.

Flower Parade hield haar feestje binnen Een bekende weerkundige uitnodigen voor de opening was misschien wel de (weer)goden verzoeken. Toch zorgde SBS weerman Piet Paulusma afgelopen vrijdagmiddag voor een officiële opening die er mocht zijn. Hij zinspeelde af op stormachtige omstandigheden. Vooral langs de kust zou de wind flink tekeer gaan en hoewel de organisatoren er op dat moment al aan dachten een dag later een aangepaste route te rijden, werd al snel duidelijk dat ook dit niet tot de mogelijkheden behoorde. Zaterdagochtend vroeg kwamen het bestuur van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso en veiligheidscoördinator Dennis de Mooij bijeen. Unaniem werd besloten de parade in rijdende vorm af te blazen. Een geweldige teleurstelling,

maar die beslissing was de enige juiste. Zeker toen later op de dag bleek dat er op de route een boom was omgevallen en van elders uit het land allerlei berichten kwamen die dit besluit alleen maar onderstreepten. Achter de schermen waren vrijdag alternatieven op papier gezet en was een aantal aanvragen voor (nieuwe) vergunningen ingediend. Toen zaterdagochtend rond half negen de gemeenten Katwijk en Noordwijk groen licht gaven voor het voorgestelde alternatieve programma kon de pers worden geïnformeerd. Een persbericht werd opgesteld en verspreid en de al toegestroomde journalisten te woord gestaan. Om tien uur ging de geluidswagen de hele route langs met de boodschap dat de parade die middag niet ging rijden. Dit werd later nog een aantal keren herhaald. Ook werd iedereen di-

rect uitgenodigd het corsofeestje binnen te komen vieren. Dat dit mogelijk was, was te danken aan de medewerking Royal FloraHolland. Waar vind je immers een grote hal waarin een dergelijk evenement mogelijk is. Ook werd muziekkorpsen die van buitenaf naar Rijnsburg zouden afreizen, afgebeld.

De storm beheerste het landelijk nieuws op zaterdag 10 augustus en Flower Parade Rijnsburg was een dankbaar onderwerp. Het binnenevenement mocht zich verheugen op massale belangstelling en gelukkig kon de show op zondag in Noordwijk doorgang vinden.

Wie alles heeft gemist kan a.s. vrijdag om 17.10 uur op NPO 1 de reportage van Omroep Max of de uitzendingen van RTV Katwijk bekijken. Een bijzondere editie. Op naar het jubileumjaar 2020. Dan zal het Rijnsburgs Bloemencorso voor de 75ste keer rijden. Thema: FEEST!

Het organiseren van het binnenevenement was eigenlijk het simpelst. Alles van de vrijdagavond stond nog op zijn plek, de catering was blijven staan (dank Lions!) en de figuranten die keurig op tijd aanwezig waren, konden hun plaatsen op tijd innemen. Ruim voordat de deuren opengingen stroomde het publiek toe. Op elke praalwagen was muziek en waren er acterende figuranten. Vanaf de muziekpraalwagens klonk muziek en drie Flora Bandorkesten speelden binnen en buiten. De (social) media hadden hun werk gedaan en vanwege het niet rijden was de pers ruim aanwezig.

Het thema voor 2020 is: FEEST. | Foto: pr Flower Parade.


Informatie Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden Alleen op afspraak Maandag van 8.00-17.00 uur Dinsdag van 8.00-17.00 uur Woensdag van 8.00-17.00 uur Donderdag van 8.00-20.00 uur Vrijdag van 8.00-17.00 uur U kunt heel makkelijk zelf een afspraak maken op onze website www.katwijk.nl/afspraak Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Wijkregisseurs De gemeente Katwijk heeft 5 wijken. Elke wijk heeft een wijkregisseur. Bij de wijkregisseur kunt u terecht met al uw vragen en ideeën over de leefbaarheid in uw wijk. Is er een maatschappelijk of sociaal probleem, dan kan de wijkregisseur bijvoorbeeld een gesprek regelen tussen bewoners, buurtverenigingen, opbouwwerk, woningcorporaties of politie. De wijkregisseurs hebben op vaste dagen en tijden inloopspreekuren samen met de wijkagent, maar u kunt ook een afspraak maken met de wijkregisseur. Katwijk aan Zee Wijkregisseur: André Veenstra Spreekuur: donderdag 15.00 tot 16.00 uur, Oostflank van het Marktplein (achteringang van het zwembad) Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 13.30-14.30 uur, Schimmelpenninckstraat 10 (Kwadrant) Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 10.00-11.00 uur, Turfmarkt 2 (De Roskam) Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 11.30-12.30 uur, Kerkweg 3 (Dorpshuis) Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 08.30-09.30 uur, De Burgt - Burg. Koomansplein 1

Algemene informatie bekendmakingen

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam, uw adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift dient u in bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de desbetreffende kolom). U kunt uw bezwaar ook digitaal indienen. Kijk hiervoor op www.katwijk.nl. Een beroepschrift dient u in bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst (meestal) niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Bij onverwijlde spoed dient u een verzoek om voorlopige voorziening in bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening stuurt u een kopie van het bezwaar- of beroepschrift mee. Een beroep en een voorlopige voorziening dient u in via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U heeft hiervoor DigiD nodig en u betaalt griffierecht. Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling. Verordeningen Verordeningen kunt u raadplegen op www.overheid.nl en www.officielebekendmakingen.nl. De papieren versie kunt u op het gemeentehuis inzien. E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd webformulier. Zie op www.katwijk.nl. Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter informeert u bij de Commissie bezwaarschriften, tel. (071) 406 5000.

Ingekomen aanvragen 0mgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen. Hierbij is de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing. De eventuele omgevingsvergunning wordt te zijner tijd gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen of bezwaren in te dienen. Ingekomen omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Datum indiening

Secr. Varkevisserstraat 297, Katwijk

Het uitbreiden van de woning

01-08-19

Jupiter 37, Katwijk

Het vergroten van de woning d.m.v. het dichtbouwen van het balkon op de eerste verdieping

05-08-19

Vuurbaakstraat 13, Katwijk

Het realiseren van een extra verdieping met dakopbouw op de woning

05-08-19

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief vraagt u telefonisch op. Bel tussen 08.00-17.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en meldt dat u een bouwdossier wilt opvragen. Dit kan ook digitaal: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/wonen-enverbouwen/bouwenverbouwen/#c2050

Ingekomen evenementen

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactpunt Team Economie tel. 071-406 5000 ondernemersinfo@katwijk.nl

Samenlevingsloket Iedere werkdag van 8.00 tot 12.00 uur kunt u zonder afspraak terecht. Daarnaast is het Samenlevingsloket ook op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur via 071-4065020

15 augustus 2019

Kleinschalige evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Erasmuslaan, Katwijk

Het organiseren van een straatbarbecue op 30 augustus 2019

04-08-19

Adrianastraat tussen nr. 1 en 24, Katwijk

Het organiseren van een straatbarbecue op 30 augustus 2019

02-08-19

Waterkers, t.h.v. nr. 76, Rijnsburg

Het organiseren van een buurtfeest/ 05-08-19 barbecue op 28 september 2019

Vlierstraat, Katwijk

Het organiseren van een straatbarbecue op 31 augustus 2019

05-08-19

Cleijn Duinplein, Katwijk

Het organiseren van een burendag op 14 september 2019

07-08-19

Spreekuur Stadsbouwmeester De vergadering van de Stadsbouwmeester is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op woensdag 21 augustus 2019 om 10.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door contact op te nemen met team Vergunningen, tel. (071) 406 5000.

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Voor meer informatie over het indienen van een bezwaarschrift, zie de aparte kolom ‘Algemene informatie bekendmakingen’. Verleende omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd: Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Gasthuishof 35-53, Katwijk

Het plaatsen van een nieuwe fietsenstalling

07-08-19

Verkeersbesluiten (het college) Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Parklaan, t.h.v. perceel 37 - 113, Katwijk

Verkeersbesluit voor het instellen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats

12-08-19

Chrysantenlaan t.h.v. perceel 35, Katwijk

Verkeersbesluit voor het instellen van 12-08-19 een elektrisch oplaadpunt

Drank en Horecawet en Wet op de Kansspelen De burgemeester van Katwijk maakt bekend dat er een Drank- en Horecawetvergunning is verleend voor: Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Wassenaarseweg 154, Katwijk

Er is een Drank- en Horecawetvergunning verleend voor het bijschrijven van 1 leidinggevende voor het commerciële horecabedrijf Restaurant Panbos

08-08-19

Hoornesplein 45, Katwijk

Er is een Drank- en Horecawetvergunning verleend voor het bijschrijven van 3 leidinggevenden voor het commerciële horecabedrijf Café Kantjeboord

07-08-19

Evenementen Voor het inzien van onderstaande besluiten dient u contact op te nemen met afdeling Ruimte en Veiligheid, team vergunningen, cluster APV bijzondere wetten. U kunt dit doen via het contactformulier op de website van de gemeente Katwijk of via (071) 406 5000. Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Turfmarkt, Katwijk

Het organiseren van kleine activiteiten op Nationale Burendag op 28 september 2019

05-08-19

Plein Schutterswei, Katwijk

Het organiseren van de feestweek Katwijk aan den Rijn Schutterswei van 26 t/m 1 september 2019

05-08-19

Centrum, Katwijk

Het organiseren van de Alles voor Mannendag op 28 september 2019

05-08-19

Marinus Poststraat, t.h.v. nummer 58, Valkenburg

Het organiseren van een straatbarbecue op 14 september 2019

05-08-19

Centrum, Katwijk

Het organiseren van de Najaarsfeesten 2019 van 23 augustus t/m 31 augustus 2019

08-08-19

Disseveltstraat 1 t/m 16, Rijnsburg

Het organiseren van een buurtbarbecue op 1 september 2019

07-08-19

Schelpendam 1, Katwijk

Het organiseren van een activiteit Kinderboekenweek op 5 oktober 2019

07-08-19


van de gemeente

Team sociale ondersteuning Spreekuur burgemeester Cornelis Visser week 34:

Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 406 5000 - Telefax: 071 406 5065 Website: www.katwijk.nl

Ter inzage De hieronder genoemde ontwerpbesluiten liggen een bepaalde termijn ter inzage (zie betreffende kolom) op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden dan wel kunt u (zie achter de datum onder ‘inzagetermijn’) schriftelijk, mondeling of digitaal via het daarvoor bestemde webformulier gemotiveerde zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Kennisgeving Ontwerpbeschikking Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, te verlenen of te weigeren voor: Ontwerpbeschikking (verlenen) Locatie

Omschrijving

Ter inzage termijn

Zeilmakerstraat 1, Katwijk

Het vestigen van een McDonalds restaurant

16-08-19 t/m 26-09-19

Milieu Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht - Ambachtsweg 6 te Katwijk ZH De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk op 19 oktober 2018 een aanvraag ontvangen van Alutech Nederland B.V. voor een omgevingsvergunning voor een inrichting (milieu) gelegen aan Ambachtsweg 6 te Katwijk ZH, 2222AK. Het betreft een verzoek om een revisievergunning voor een metaalbedrijf waar brandstoftanks worden gemaakt. Voor het verlenen van de vergunning wordt de in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht omschreven procedure gevolgd. De aanvraag hebben wij in behandeling genomen. Vervolgens hebben wij de ontwerpvergunning opgesteld. Stukken inzien De stukken liggen ter inzage van vrijdag  16  augustus  2019 tot en met donderdag 26 september 2019 in het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk, maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur, woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur en donderdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. De mogelijkheid bestaat om hier op elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur een toelichting op de ter inzage liggende stukken te krijgen. Zienswijzen geven U kunt tot en met donderdag 26 september 2019 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. Beroep instellen Belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen tegen het definitieve besluit beroep instellen bij de Rechtbank Den Haag, Sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH in Den Haag. Inlichtingen Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst WestHolland via (071) 408 3100.Vermeld hierbij het zaaknummer 2018168278.

Het spreekuur van dinsdag 20 augustus is in het gemeentehuis, Katwijk. U bent welkom zonder afspraak tussen 17.00 en 18.00 uur.

Werkzaamheden aan het marktplein Piet Heinlaan Nu de speeltuin bij Aquamar in gebruik is genomen is het tijd om het marktplein een grondige opknapbeurt te geven. Maandag 19 augustus beginnen de werkzaamheden aan het marktplein bij de Piet Heinlaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind november. Door de werkzaamheden aan het marktplein bij de Piet Heinlaan, kan de vrijdagmarkt hier tijdelijk niet plaatsvinden. Om de vrijdagmarkt in deze periode toch mogelijk te maken, verhuist deze vanaf vrijdag 23 augustus tijdelijk naar de parkeerplaats van Sporthal Cleijn Duin. Dit geldt ook voor de verkoopwagen van vishandel Wim Schaap, die vanaf dan op vrijdag en zaterdag te vinden is bij Cleijn Duin. Naar verwachting vindt de vrijdagmarkt vanaf december weer plaats op het vernieuwde marktplein aan de Piet Heinlaan.

Anterieure overeenkomst Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wro bekend dat zij een anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten inzake het vestigen van een McDonalds restaurant op het perceel Zeilmakerstraat 1 te Katwijk. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de rechten en plichten als ook over de vergoeding van kosten ten aanzien van de planologische medewerking die de gemeente voornemens is te verlenen. Ter inzage en informatie Met ingang van 16 augustus 2019 ligt een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken voor ter inzage. U kunt daarvoor een afspraak maken met team Vergunningen (bereikbaar via 071 406 5000). Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

De gemeenteraad De gemeenteraad is bereikbaar via emailadres gemeenteraad@katwijk.nl. De contactpersonen van de raadsfracties zijn: Partij

Raadslid

Tel.

e-mail

CDA

Dhr. B. Tensen MSc MA

06-12176706

fractie@cdakatwijk.nl

Christen Unie

Mevr. G.K. Haasnootde Mooij

06-24366388

geesjehaasnoot @gmail.com

D66

Dhr. R. Boland

06-22467768

fractie@d66katwijk.nl

DURF

Dhr. S. Spek

06-22455620

sonnyspek@hotmail.com

Fractie Smits

Mevrouw P.S. Smits

06-30416894

nellysmitsvisser58 @gmail.com

Gemeente Dhr. R.P. Slootweg Belangen

06-10001516

reneslootweg @hotmail.com

Hart voor Katwijk

Dhr. G.A.F. Schrijvers

06-48067481

g.schrijvers@ hartvoorkatwijk.nl

Kies Katwijk

Dhr. J.H. Haasnoot

06-24717940

jaaphaasnoot@ziggo.nl

PvdA

Dhr. M. van Tuijl MSc

06-10600146

matthijs@pvdakatwijk.nl

SGP

Dhr. W.J. Vroegindeweij

06-26664883 wj.vroegindeweij @gmail.com

VVD

Dhr. A.J.H. Stegmann

06-52341420

Nieuwe beginnersproep AIKIDO, zijlkwartier, Leiderdorp. Op maandag 20-21 uur. Verrassend verfrissende sport. Gratis proberen in september. Www.aikidoleiderdorp.nl

Klein heiwerk

Ook op moeilijk bereikbare plaatsen voor uw: aanbouw, tuinmuren, serrebouw of funderingsherstel

Aangepaste (zomer) openingstijden van 20 juli t/m 2 september · Telefonisch bereikbaar: op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur · Inloopspreekuur: van maandag t/m vrijdag van 9.00-11.00 uur in ’t Kwadrant van maandag t/m donderdag van 9.00-11.00 uur in de Burgt www.teamsokatwijk.nl info@teamsokatwijk.nl

Op de hoogte blijven van de laatste berichten? Wekelijkse nieuwsbrief www.katwijk.nl/nieuwsbrief

Website

www.katwijk.nl

Online afspraak maken? www.katwijk.nl/afspraak

Volg ons op Social Media! @gemeentekatwijk

gemeentekatwijk

gemeentekatwijk

De gemeentelijke publicaties zijn ook online te raadplegen via www.katwijk.nl/bekendmakingen

fractie@vvdkatwijk.nl

Straatmaker tuinman, voor al uw klussen in en om de tuin. Gratis prijsopgave. Tel. 06-55801065. Kunstgebitten reparaties: de Vries Tandtechniek, Korte Vaart 11 Rijnsburg. Behandeling volgens afspraak (werkt voor zorgverzekeraars). Tel: 071-4020695.

Bezoekadressen · Team Zee voor Katwijk aan Zee en Katwijk Noord in ‘t Kwadrant, Schimmelpenninckstraat 10, Katwijk, Telefoon: (071) 406 59 00 · Team Rijn voor Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk aan den Rijn in De Burgt, Burg. Koomansplein 1, Rijnsburg

Te koop gevraagd: lp’s en singles. Ben een liefhebber geen handelaar. Goede prijzen voor uw verzameling grammofoonplaten, elpee, singels. Telefoonnummer 06-13974136.

NU 25% KORTING OP EEN TOTALE BRIL! 500 brillen in collectie, trendy tot klassiek, actie loopt tot 1 okt.! Bel voor een afspraak/informatie vakopticien BAREND VAN DEN BROEK, telefoon: 0252-701120. Service aan huis of in de Oude Coepel in Katwijk.

Elke maand verrassende aanbiedingen! Wassenaarseweg 71a - 2223 LA - Katwijk www.tcmoerkerk.nl - info@tcmoerkerk.nl


DE RIJNSBURGER

feestweek

Het zit er weer op De feestweek is weer voorbij. En wat hebben we het getroffen met het weer. Donderdag blijft toch wel de hoofdfeestdag. Maar er was ook veel animo voor de andere programma onderdelen. Helaas werd op de laatste dag, wegens de storm, een aantal activiteiten afgelast zoals het ringsteken en het vuurwerk. Het OV bestuur maakte gebruik van social media, zodat men op de hoogte bleef of een bepaalde activiteit doorging of eventueel werd verplaatst. Uitslagen van de verschillende competities kunt u lezen op www.ovrijnsburg.nl . | Foto’s: OV, CvdS en Ivo van der Meij.

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

8


DE RIJNSBURGER

feestweek

Het was weer gezellig

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

9

De feestweek zit er weer op. Velen hebben genoten van de activiteiten georganiseerd door het bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg. Op een paar incidenten (vandalisme) na is alles goed verlopen. Namens alle feestvierders: OV hartelijk dank voor jullie inzet.


Beste Rijnsburgers, Vol dankbaarheid kijken wij terug op de Feestweek van 2019. Deze is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. We hebben genoten van de vele bezoekers en deelnemers aan onze activiteiten. En ook was onze hoofd-feestdag weer een groot succes! Vanaf deze plaats wil ik al onze sponsoren bedanken voor hun steun in het afgelopen jaar. Wij zijn dankbaar dat we op zoveel sponsoren mogen rekenen, want zonder hun (financiële) ondersteuning is het onmogelijk om een Feestweek te organiseren. Via deze pagina willen wij hen in het zonnetje zetten om hen te bedanken voor het afgelopen jaar! Het bestuur is na de Feestweek druk doende om het dorp weer in goede staat achter te laten, maar is zelfs al begonnen met evaluatie en plannen/ideeën voor de Feestweek 2020! Wij gaan een bijzonder jaar tegemoet, omdat we volgend jaar ons 75-jarig jubileum hopen te vieren. U wordt te zijner tijd geïnformeerd, dus hou onze media in de gaten! Daarnaast wil ik graag onze vrijwilligers, Gemeente Katwijk, Politie Den Haag – bureau Katwijk, het Rode Kruis, bedrijfsbeveiliging bloemenveiling Royal FloraHolland, buurtverenigingen en allen welke de Feestweek met ons tot een groot succes hebben gemaakt danken voor hun

Guillaume Fleurs Nederland B.V. Fleur-cd B.V. (Cas Zwaan) Gebrs. v.d. Vijver Verkeersopleidingen Maart & Dick Grondwerkbedrijf Hulmer Welkoop Rijnsburg Fix-Fisch BV Kerkelijk Centrum De Voorhof Slijterij ‘t Vaatje H.J. de Mooij

Van den Hoven & De Mooij B.V. Heembloemex BV Gebr. K & J Heemskerk Gebr. Beekhuis BV v. Egmond Wegenbouw P. van Tilburg B.V. Jan van Egmond B.V. W. van der Kooi & Zn. B.V. Kaatjes Bakwinkel Kees Droogh Tweewielers

Jan van der Kwaak Bloemenexport V.O.F. Van der Burg Hoveniers JB-Xport B.V. Blumengrosshandel André Heemskerk Aandewiel Sports & Fashion Hogewoning B.V. Leliekwekerij Maco B.V. D.J. Zwaan Van Egmond Bloemen

B.J. van Duyvenvoorde & Zn B.V. Ed’s Garage Zonneveld Services De Vries Tandtechniek Plein10 Communicatie J.M.G. Corsten Cum Laude W. Heemskerk & Zn. Lekkers! Van Naomi Jell Fotografie

Vemu Car Classics J.L. de Ruiter Behee Ouwehand Bouw HWS Hoogwerker v Uitgeverij Verhagen Schaart communica Snackbar van Egmo Dobey Marja Vos Houthandel van Kem


inzet! Maar ook een woord van dank aan de bewoners/ondernemers van het ‘oude’ centrum van ons dorp, welke enige overlast voor lief hebben genomen. Ik hoop dat u genoten heeft van de Feestweek 2019, ik hoop u snel weer te ontmoeten tijdens één van onze activiteiten! Noteert u daarom de datum voor de Feestweek van 2020 alvast in uw agenda, 3 - 8 augustus!

Met vriendelijke groet, Robert-Jan Heemskerk Voorzitter Oranje Vereniging Rijnsburg

er B.V.

verhuur

atie ond

mpen

Buurtvereniging Bestevaer Van der Mey Quality Fruits & Vegetables B.V. Partyverhuur Dé Tent Gebrs. De Mooij Transport B.V. Knipboetiek Jan Walters V.O.F. D. Heemskerk Aan Kop Kappers Albert Heijn Breipunt

Wijkservicecentrum Centraal Eetkafé Rijnsburg Fame Fashion Gulle Bottelier Klasse Kaas - Leen van der Graaf Lique’s Massage Kapper Peursum Readshop Rijnsburg Regiobank Rijnsburg Rudolph Mode

Shanty Schoonheidssalon Sinaasappelman Spareribs Express Surf & Turf Zonnetuin Star Beauty Kaatjes Bakwinkel Ter Haar Ornamental Flowers B.V. F.J. Zandbergen & Zn. V&E Bloemengroothandel B.V.

Stark in Blumen Coloriginz C. van Klaveren Van Klaveren Bloemeen Kwekerij Esmeralda Paauw Lilies Lilies of Life Esatto by Ravensbergen Hema Rijnsburg


BEWEZEN DE GOEDKOOPSTE. 4 BEKERS

3.-

Alle verse ijskoffie

4 FLESSEN TOT

58% N KORTI

G

4 bekers van 220 - 230 ml 3.96 - / 7.16 Van /

600 GRAM

4.-

Per kilo 6.67

Biologisch rundergehakt Pak van 600 gram Van / 6.00

6.-

Coca-Cola

4 flessen van 1.5 liter 7.80 - / 7.96 Van /

KILO

4.Hollandse Romacherrytomaten Emmer van 1 kilo

NU

1+1 GRATIS

Nivea

Alle soorten 2 stuks Van / 5.18 - / 39.98 Voor 2.59 - 19.99

Deze aanbiedingen zijn geldig van woensdag 14 t/m dinsdag 20 augustus 2019. Per combinatie kan de prijs verschillen. Bij 1+1 gratis krijg je 50% korting op de totaalprijs. Zet- en drukfouten voorbehouden.

HOOGVLIET.COM


zomer

DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

13

De zomer van…. Volkstuinders Cor en Marjan de Mooij ZOMER n De vakantietijd is in volle gang. Velen genieten de komende weken elders van een wel verdiende rust, met hopelijk mooi weer. Maar niet iedereen heeft vrij in de zomervakantie. Er moet ook gewerkt worden. In de serie ‘De zomer van…..’ vertellen mensen hoe zij deze zomerperiode doorkomen. Door Piet van Kampen

We zijn te gast bij het Rijnsburgse echtpaar Cor en Marjan de Mooij op hun volkstuin. Cor de Mooij is eindredacteur van de huis-aan-huis weekbladen Katwijk Speciaal en De Noordwijker. Een leuke job die wekelijks de nodige creativiteit vraagt om telkens weer een representatieve krant voor de lezers te maken. Creativiteit zijn hem en zijn echtgenote Marjan echter niet vreemd want daar hebben zij in hun volkstuin gedurende de seizoenen ook mee te maken. Hun lust en hun leven. ‘Hier kun je alles los laten en in alle rust je gedachten laten gaan’, filosofeert Cor hardop. Het is zaterdagmorgen zo rond half tien. Cor ligt op zijn knieën wat onkruid te verwijderen, terwijl Marjan even verderop de tomatenplanten kritisch naloopt. Want ja, na een va-

kantie in de Elzas en diverse fraaie streken in Frankrijk heeft hun agrarische domeintje weer een flinke beurt nodig. Nu eerst even tijd voor een bakkie en gezellig keuvelen over het perceel nr. 150, bij Volkstuinvereniging Ons Genoegen. KLEIN BEGONNEN

De passie voor het kweken begon enkele jaren geleden in de achtertuin waar op bescheiden wijze de tomaten hun kleurtje kregen. Cor werd enthousiast en in het achterhoofd had hij al iets groters in gedachten. Dat ‘iets groters’ werd dus de volkstuin. Via een buurman kreeg hij het telefoonnummer van de beheerder. Die had drie percelen in de aanbieding. De keus was snel gemaakt. ‘Marjan zei nog: ‘Zou je het wel doen’ en was iets terughoudend. Nu is zij nog enthousiaster dan ik al was en brengen wij vele uren in ons eigen wereldje door.’ Het wereldje

weg van alle drukte. Eén met de natuur. Geen notie van de tijd. Even niet aan de krant denken. Het wereldje waar alles nog puur natuur is en de gewassen, indien nodig alleen met biologische middelen van het ongedierte gevrijwaard worden. Overigens delen zij hun voldoening en hobby met vrienden en kennissen die af een toe een bakkie komen doen en ook bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Want er is continu werk aan de agrarische winkel. Een zeer gewaardeerde kracht is Sandra Noort, een vriendin van Marjan. ‘Zij is er ook heel vaak en verzet ontzettend veel werk. Daar zijn wij ontzettend blij mee’, prijst Marjan haar. ‘Het is gewoon gezellig bij ons op de tuin’, vult Cor aan. ‘En wie helpt kan ook altijd een maaltje van het een of ander plukken’. Ondertussen schenkt Marjan een tweede bakkie in. Op het 170 vierkante meter stukje grond kunnen zij geweldig hun eitje kwijt. ‘Marjan heeft de lijnen uitgezet; zo moet

het ongeveer worden. Onze zoon Pieter (15) is onmisbaar als er iets gebouwd moet worden. Samen hebben we een nieuwe afrastering geplaatst, tomatenbakken gemaakt en een compostbak gebouwd. Ook het schuurtje heeft hij samen met een jongen uit onze kerk gebouwd’, vertelt een ontspannen Cor. De gewassen tieren er welig, alhoewel bloemen slechts een fractie van het geheel uitmaken. ‘De Afrikaantjes zijn voor de slakken’, lacht Marjan fijntjes. Ja, een tuin is ook een eldorado voor gewenste en ongewenste insecten. ‘Veenmollen zijn mijn vijanden. Kijk hier stonden 12 preien op een rij en er zijn er nog maar 5 over’, betreurt Marjan de aanwezigheid van de kleine ongewenste gasten. Verder gedijen de gewassen er volop. Maar liefst 6 soorten tomaten, 4 variaties aardbeien, 6 bonenrassen, een aantal verschillende pompoenen, slasoorten, kruiden, bieten, winterpeen en noem maar op. ‘Het zijn wisselende teelten en de boerenkoolplantjes gaan binnenkort in de volle grond’, vertelt Cor.

Als het gezin naar het buitenland op vakantie gaat wordt er gespeurd naar speciale winkeltjes of markten waar bijzondere soorten zaad te koop zijn. ‘Zo brachten wij uit Italië en Frankrijk al zaad mee voor onder andere kruiden en tomatenplanten’, vertelt Cor die daar een uitdaging in ziet. ‘In Israël zag ik ook wat leuks in een winkel hangen. Maar ja, die Hebreeuwse tekens zijn niet te lezen...’ Een nieuwe dimensie erbij dus tijdens de vakantie in het buitenland.

De zomermaanden, is het topdrukte, want dan worden de meeste producten die in het voorjaar zijn gezaaid geoogst


DE RIJNSBURGER Nog even nagenieten van de Flower Parade 2019. Voor het eerst in de geschiedenis ging de stoet niet rijdend door de straten. Velen trotseerden de zomerstorm om het bloemenfestijn te bekijken in een van de veilinghallen van Royal FloraHolland. | Foto’s: CvdS en Treffend Beeld.

Flower Parade 2019

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

14


actief

DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

15

Schooifietsen leverde 3536 euro op FINANCIËLE

n bijdrage. Voor het eerst in 74 jaar werd de Flowerparade binnen in de grote veiling gehouden. Het was een juiste beslissing om dit binnen te houden wegens de zware wind en de veiligheid.

In de hal was het een gezellige drukte en de schooiwagen was de enige kar, die zijn rondjes reed door de immense veiling. Het was voor Jan Pieter Tensen alweer de 8e keer dat hij hier aan meedeed en deze keer samen met de super enthousiaste Marjolein van Rietschoten. De toeschouwers werden opgeroepen om de Flowerparade financieel te steunen. Vele kinderen

mochten op de foto en daar werd weer een kleine bijdrage voor gegeven. Rondjes met de kinderen en zelfs volwassenen op de prachtig versierde bakfietsen leverde ook weer geld op. Samen met de collectanten van Scouting Katwijk en de gebroeders Houwaard op de geluidswagen werd er toch nog 3536 euro opgehaald. Gezien de omstandigheden een mooi bedrag. Ruim 6 uur fietsen in de veiling is beslist de moeite waard geweest. Volgend jaar is het streven tijdens de 75e Flowerparade om minstens 13.536 euro op te halen en dan uiteraard weer op de weg. We kunnen niet wachten en gaan er voor. | Foto: CvdS.

Veel kinderen gingen met Buurman & Buurman op de foto. | Foto: pr.

Lionsclub over show Flower Parade n ‘Met elkaar een super prestatie geleverd ‘ SAMEN

Workshop ‘collages maken’ CREATIEF

n Na het grote succes van vorig jaar, biedt de bibliotheek deze zomer opnieuw de workshop ‘Collages maken’ aan.

Samen met kunstenares Lisette Hogewoning kunnen volwassenen op dinsdag 20 augustus van 10.00 tot 12.30 uur dit zelf beleven tijdens de verrassende workshop ‘Collages maken’ in de Hoofdbi-

bliotheek. Merk hoe leuk het is om je creativiteit kwijt te kunnen door een prachtige én persoonlijke collage te maken. Er kunnen 15 deelnemers meedoen, dus meld je tijdig aan. Minimumleeftijd is 16 jaar. Toegang: 17,50 euro. Kaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl.

CDA loopt mee met Vlietloop INGEZONDEN n Sinds jaar en dag

vaste prik tijdens de Rijnsburgse feestweek: de Vlietloop. Vijf of tien rondjes langs de Vliet, ofwel het karakteristieke hart van Rijnsburg. CDA-fractievoorzitter Barend Tensen en steunfractielid Debby Minnee - van der Geer deden mee en kozen uiteraard voor de tien rondjes: bijna 8 kilometer. Aangemoedigd door het enthousiaste publiek liepen zij de ronde uit. Tensen: “Heerlijk om sportief bezig te zijn en tegelijkertijd de sfeer van de Rijnsburgse feestweek mee te krijgen.” Minnee - van der Geer: “Volgend jaar weer!” Vanaf deze

plaats feliciteren wij Aaron van Duyvenbode, die er met de eerste plek vandoor ging. Rijnsburg kan terugkijken op een zeer geslaagde feestweek met een mooi en gevarieerd programma. Complimenten voor alle vrijwilligers, sponsoren, betrokkenen en deelnemers en in het bijzonder voor de Oranjevereniging Rijnsburg. Zij zijn er wederom in geslaagd voor ieder wat wils te organiseren. Tensen: “Een mooi staaltje gemeenschapszin.” Op de foto: CDA-steunfractielid Debby Minnee - van der Geer en rechts: CDA-fractievoorzitter Barend Tensen. | Foto: Sidney Kruijt

n Het waren bijzondere dagen, vorige week vrijdag en zaterdag.

De Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg verzorgt al jaren op vrijdagavond het podium, het led-scherm en de catering voor de Flower Parade. Dit jaar moest er een tandje bij aangezien er nu ook op zaterdag nog eens duizenden bezoekers verwelkomd mochten worden. Om 1.00 uur, heel vroeg in de ochtend, was er nog ‘crisisberaad’ in de kantine van de Flora waarin taken werden verdeeld, mocht het corso worden afgelast vanwege de sterke

wind. Volgens de logistieke leiders van de club, Cees de Mooij en Willem Leeuwenburg, verliep het echter prima: “Wij willen iedereen die meegeholpen heeft om ons Corsogebeuren te laten slagen hartelijk danken. We hebben met z’n allen echt een super prestatie geleverd, inclusief onze echtgenotes en kinderen die hebben meegeholpen.” GOEDE DOELEN

De opbrengsten van de werkzaamheden en de ‘Altijd prijs loterij’ van de club gaan naar een vijftal goede doelen, te weten: De Voedselbank Katwijk-Rijnsburg, World Servants,

EHBO, Stichting Herberg Welgelegen in Valkenburg en woonvoorziening “De Haven” in Warmond. De hoofdprijs van de loterij was een geheel verzorgd VIP arrangement voor 2 personen voor de champions leage wedstijd Ajax - POAK deze week. De gelukkige winnares was er erg blij mee omdat haar man overtuigd Ajax fan is. Ook de kinderen hebben genoten, onder andere vanwege de aanwezigheid van Buurman en Buurman, en de mogelijkheid om zich te laten schminken. Ondanks de weersomstandigheden werd de Flower Parade op deze manier voor velen toch een feest.

Bloemencorso Bridgedrive UITSLAG n In samenwerking met

de Oranje Vereniging Rijnsburg organiseerde Bridgeclub Rijnsburg weer haar jaarlijkse Bloemencorsodrive.

In de Voorhof waren er vrijdagavond jl. 46 paren aanwezig om 24 interessante spellen te spelen en om te proberen een zo’n goed mogelijke score te behalen. De leiding van deze avond was in handen van Cees Varkenvisser. De paren waren verdeeld in 3 lijnen: A, B en C. Aan het eind van de avond, na het spelen van het laatste spel, was de uitslag snel bekend. Voor de beste twee in elke lijn was er een prijs. In de A-lijn was de eerste plaats voor Rina en Enno Bijleveld. De tweede voor Hans en Janneke Tanke. In de B-lijn was de eerste plaats voor Cor en Ellen Spaargaren. De tweede voor Arie en Wil van der Plas. In de C-lijn was de eerste plaats voor Cock de Haas & Nel Parlevliet. De tweede voor Raymond Bratt & Gerda van Wincoop. Ook voor de paren die het dichtst bij de 50% hebben gescoord, was er een attentie. Dit waren Jan en Elly Noppe, Irene Coopmans en Adrie Plugge, Daan en Elly van der Mey. Alle paren gingen met een bos bloemen naar huis.

Op dinsdag 3 september 2019 begint het nieuwe seizoen van Bridgeclub Rijnsburg. Vindt u het leuk om bij ons te komen spelen, u bent van

harte welkom. Meer informatie: www.nbbclubsites.nl/club 9014 of bel/mail 071 402 23 46 - rinabijleveld@gmail.com. | Foto: pr.


Op weg naar lekker lopen bij de Beterlopenwinkels

Onze missie mensen beter te laten lopen. Er kwam een mevrouw in de winkel die een jaar geleden na een lelijke val haar enkel complex gebroken had. Na een vervelende operatie hebben ze de enkel helaas vast moeten zetten, zeer vervelend. Deze dame doet 2x per week oefeningen om haar banden en spieren sterker te maken rondom de enkel. Haar vraag aan mij was of ik schoenen voor haar had om deze oefeningen beter uit te kunnen voeren en ik kan je vertellen dat dat gelukt is. Ik heb met deze mevrouw de nieuwe sport(wandel) schoenen van het merk Mizuno gepast en dat was een schot in de roos. De Mizuno sport(wandel) schoenen die wij in huis hebben zijn allemaal gemaakt met een waveplaat in de loopzool, deze hebben verschillende lengtes, korte waveplaten voor het sporten de langere zijn voor het wandelen. Deze mevrouw kocht dan ook twee paar, om te wandelen en te sporten. Dit is een voorbeeld waarmee wij dagelijks te maken krijgen. Ook voor mensen met onder andere reuma, neuropathie, diabetische voet en vele andere voet- en houdingsklachten zijn er volop goed passende schoenen te koop bij de Beterlopenwinkels. U vindt ons op de Splinterlaan 158 en Rietschans 72 in Leiderdorp www.beterlopenwinkel.nl www.loopcentrumrijnland.nl

Uniek in deze regio: altijd vaste courtage! Maak vrijblijvend een afspraak!


cultuur

DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

ingezonden mededeling

Ode aan Woodstock on the beach MUZIEK n Wie ‘three days of peace and music’ zegt, kan het alleen maar hebben over het legendarische muziekfestival Woodstock, over twee weken precies 50 jaar geleden. De moeder alle festivals. Veel bands en artiesten vestigden daar hun naam of vereeuwigden er hun faam: Joe Cocker, Crosby Stills, Nash & Young, Santana, The Who, Grateful Dead, Jimi Hendrix, Creedence Clearwater Revival (CCR), The Band, Tim Hardin, Jefferson Airplane, Melanie, Ten Years After, Canned Heat, noem maar op. Katwijkse bands en muzikanten brengen komende zaterdag (17 augustus) met Woodstock on the Beach een ode aan dit legendarische festival. De bands en muzikanten spelen dan alleen nummers, die ook op dat legendarisch festival te horen waren. Songs die nu, 50 jaar later, nog regelmatig te beluisteren zijn op de radio en in de Top 2000 staan. Denk aan: White Rabbit van Jefferson Airplane, My Generation - The Who; Marrakesh Expresse - Crosby, Stills, Nash (& Young), Voodoo Child - Jimi Hendrix, Peace of my Heart - Janis Joplin, Going up the Country - Canned Heat, Born in the Bayou - CCR. Dit is nog maar een greep van de setlist die op komende zaterdag bij Beachclub Zomers op het Katwijkse strand te beluisteren is. Die worden gespeeld door acht Katwijkse bands en gelegenheidsformaties. Het festival wordt om 16.30 uur geopend door de bekende Katwijkse coverband Expired Faces en afgesloten door de upcoming band Bloomcoal. Woodbirds, The Big Beyond, Der Slang, Cin & Peet, Close to it All maken die avond eveneens hun opwachting met een scala aan de bekende Woodstocknummers, terwijl The Mocks hun beste Jimi Hendrix-tribute ten gehore brengt. Het festival eindigt rond de klok van 23.00 uur. Entree is gratis. Op FB-pagina ‘WoodstockKatwijk’ meer informatie, bijvoorbeeld allemaal weetjes over Woodstock door prof. Jan de Lange, die het festival komende zaterdag ook presenteert.

Woodstock-college Vanavond, twee dagen dagen voorafgaand aan Woodstock on the Beach, geeft prof. Jan de Lange op donderdagavond 15 augustus in jutterscafé Bonte Kraai aan het Andreasplein een college over het legendarische Woodstock-festival. Op FB-pagina ‘WoodstockKatwijk’ vertelt hij allemaal weetjes, die avond vertelt De Lange alle ins en outs over het muziekevenement. Een college dat je als muziekliefhebber niet mag en wil missen. Aan het eind van de avond is er kleine quiz over Woodstock ‘69. De vragen beperken zich tot de inhoud van de blogs van De Lange op de FB-pagina WoodstockKatwijk en zijn college in de Bonte Kraai. Er is een originele driedubbel LP van Woodstock 1969 te winnen, uit de collectie van en beschikbaar gesteld door Jan de Lange. Woodstock-college door Jan de Lange, Juttercafé Bonte Kraai, donderdag 15 augustus, aanvang 20.00 uur.

17

Doodgewone zaken Bij het regelen van de begrafenis of crematie van een dierbare, komen veel zaken op u af. Naast alle emoties, moet u over van alles nadenken en keuzes maken. U wilt immers zo passend mogelijk afscheid nemen. Dan is het prettig om te kunnen vertrouwen op iemand die u daarbij met kennis, ervaring en respect begeleidt.

Dune Uitvaartbegeleiding door Marlène Kromhout

Hoofdstraat 52 • 2235 CH Valkenburg 06 - 34817660 (dag en nacht bereikbaar) marlene@dune-uitvaartbegeleiding.nl dune-uitvaartbegeleiding.nl

Met de campagne 'DIT! is Katwijk' werden miljoenen mensen bereikt. | Foto: Aad van Duijn

Uw afscheid in betrouwbare Ook Annemarie Guijt vertrekthanden. bij Katwijk Marketing n ‘Citymarketing zorgt voor gewenste bezoekers’ AFSCHEID n Na het vertrek van directeur-bestuurder Piet de Vries dit voorjaar bij Katwijk Marketing vertrekt nu ook citymarketeer Annemarie Guijt. ‘Na zes jaar bij Katwijk Marketing is het tijd voor iets nieuws. Ik ga per september in Amsterdam aan de slag als Communicatie Expert bij ING Bank’, vertelt ze in haar laatste werkweek. Eind juli verstuurde ze haar ontslagbrief en in verband met haar vakantie is ze morgen voor het laatst op kantoor. Door Aad van Duijn

Met het vertrek van Annemarie Guijt komt een einde aan een succesvolle periode van ruim zes jaar. Een periode, waarin Katwijk op de kaart kwam en er een aantal succesvolle campagnes liep, vooral ook gemeten naar de belangstelling van potentiële bezoekers. ‘DIT! is Katwijk’ is er daar een van. ‘Een campagne’, stelt de Katwijkse, ‘die aansloot bij het gewenste imago van deze gemeente en het type bezoeker, waarop gestuurd werd: genieters van ruimte - zee en duin -, rust en een familiaire sfeer.’

Door de juiste beelden en verwachtingen te communiceren naar de doelgroep, krijg je ook gasten die goed bij een gemeente passen ‘Het leukste van mijn tijd bij Katwijk Marketing vond ik de vele mooie contacten die ik heb opgedaan. Het enthousiasme dat ik daarbij tegenkwam, werkte inspirerend en ik wil iedereen met wie ik functioneel contact kreeg hartelijk bedanken voor de leuke samenwerking’, benadrukt de betrokken Annemarie Guijt, die deze week op haar kantoor in het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg de laatste zaken regelt in een vorm van overdracht. ‘Eind van deze maand is het definitief voorbij. Niet, omdat ik het niet langer naar mijn zin heb, maar omdat ik een wisseling in deze functie

na een periode van circa zes jaar gezond vind. In hoeverre deze taakstelling na mij ingevuld wordt, is aan de beleidsmakers en vooral de gemeenteraad’, aldus de scheidend citymarketeer. Toch maakt Guijt zich enigszins zorgen hoe de taakstelling straks vervuld wordt. ‘Ik denk daarbij vooral ook aan de VVV-functie, waar ik erg veel tijd aan besteedde en uit jarenlange ervaring antwoorden wist op vragen die klanten stellen. Soms schijnbaar simpele vragen, zoals welke strandhuisjes bieden ook overnachtingsruimten voor honden. Geen non-issue, maar reële vragen van klanten die willen weten of Katwijk hun vakantieoord wordt.’ PRODUCT KATWIJK

Na het vwo stroomde Guijt in bij de Rabobank. ‘Ik wilde me breed oriënteren en liep ‘stage’ op alle afdelingen. Uiteindelijk werkte ik langere tijd op de afdeling Marketing Communicatie Coöperatie bij deze bank. Een periode waarin ik me verder bekwaamde in het vakgebied marketing/communicatie. Bij de bank onderhield ik ook de sponsorcontacten. Relaties die ik veelal opnieuw tegenkwam toen ik op 1 augustus 2013 startte bij Katwijk Marketing. Vandaar dat ik het in de gehele periode, waarin ik actief was bij Katwijk Marketing, leuk vond het ‘eigen dorp’ te vermarkten. Veel mensen die actief op allerlei gebied zijn - bij evenementen, bedrijven of festivals - kende ik vaak al langer en ik weet hoe rijk het product Katwijk is.’ Dat Katwijk veel te bieden heeft, weet Guijt krachtig te beargumenteren en te vertalen naar aansprekende campagnes. ‘Het is niet alleen de unieke ligging aan zee en het duingebied, maar ook de fijne en betrokken gemeenschap, plus de veelheid aan activiteiten die talloze vrijwilligers op kwalitatief hoog niveau jaarlijks realiseren. Tel daarbij een bijzonder bedrijfsleven

met een grote groep interessante en welwillende ondernemers. Kortom, Katwijk heeft iets en onze taak was dat passend te ‘verkopen’. ‘Helaas ontbrak ons in de loop der jaren het noodzakelijke budget daartoe. Weinig in verhouding met Noordwijk, Zandvoort of Leiden, zeker als je bedenkt dat een marketingcampagne wél voor iedereen dezelfde kosten met zich meebrengt. Er ging veel energie zitten in een transparante toelichting op wat we bereikten, in plaats van het daadwerkelijk uitvoeren van onze plannen.’ SUCCES

Of het gebrek aan vertrouwen is, durft Guijt niet te beweren. ‘Misschien een combinatie van angst dat Katwijk een type publiek of activiteiten trekt, die niet bij de gemeente passen, negatieve ervaringen uit het verleden en een gebrek aan achtergrondinformatie over het vakgebied’, vermoedt ze. ‘Terwijl juist het instrument ‘marketing’ bevordert hoe je het hebben wilt. Door de juiste beelden en verwachtingen te communiceren naar de doelgroep, krijg je ook gasten die goed bij een gemeente passen.’ De campagne ‘DIT! is Katwijk’ ervaart de scheidend citymarketeer als een van de meest geslaagde activiteiten. ‘Een campagne waarmee we miljoenen mensen bereikten en die juist het beeld versterkte van het Katwijk dat we wilden.’ Moeilijker vond zij het om in de loop der jaren alle ‘stakeholders’ tevreden te stellen. ‘Vooral als de kritiek aangaf dat we onze aandacht meer evenredig moesten verdelen over de diverse dorpen/wijken. De interesse van de doelgroep lag en ligt toch het meest bij strand, Boulevard en de zeezijde. Het voelde onnatuurlijk om daar soms expres minder aandacht aan te geven.’ Vanaf 1 september werkt de Katwijkse bij de ING in Amsterdam ZuidOost. ‘Ik zocht bewust een baan met enige afstand van Katwijk,’ vertelt ze. ‘Daar ga ik werken bij de afdeling ‘Workplaces Services’. We ondersteunen de ruim vijftigduizend werkplekken bij ING op het raakvlak van IT, design en communicatie. Een job die bij me past, omdat ik inmiddels ook de hbo-opleiding Communicatie & Multimedia Design afrondde.’

ʻWaar woorden tekort schieten spreekt de muziekʼ Een uitspraak van Hans Christian Andersen. Met muziek kun je veel uitdrukken. Zeker als je afscheid moet nemen van een geliefde. Vandaar ook misschien dat muziek bij het laatste afscheid zoʼn grote rol speelt. Het biedt troost, creëert een bepaalde sfeer en roept herinnering op. Een bepaalde tekst kan precies dat uitdrukken wat u zelf misschien lastig kunt verwoorden. En wat mij persoonlijk nog steeds verbaast, is dat er zo ontzettend veel mogelijk is. Zolang het maar past bij de overledene en de nabestaanden. Belangrijk is dat de muziek de mensen raakt. Wat was zijn of haar lievelingsnummer? Van welke stijl hield hij of zij? Is er een bepaalde song met een speciale herinnering? Daarover kunt u dan tijdens het afscheid ook eventueel vertellen. Allemaal opties om mee te nemen in de keuze van de muziek tijdens de uitvaart. Om inspiratie op te doen, zijn er op internet diverse lijsten te vinden van veel gebruikte muziek tijdens het laatste afscheid. Van klassiek tot Nederpop of van rock tot jazz en alles daartussen. Hieronder deel ik met u mijn eigen top 3: 1. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou. Voor mij gewoon een prachtig ʻkleinʼ lied. 2. Queen – Who wants to live forever. Omdat ik altijd kippenvel krijg bij dit nummer. 3. Reinhard Mey – Über den Wolken. Omdat dit lied mij aan mijn ouders herinnert.

Live muziek

Wist u dat het ook mogelijk is om live muziek te laten horen tijdens de herdenking? Vaak is dat een mooie persoonlijke bijdrage aan het afscheid als een naast familielid of goede vriend(in) zelf zingt of een instrument bespeelt. Maar er zijn ook artiesten die hiervan hun specialisme hebben gemaakt.

Natuurgeluiden

Een andere optie is om op bepaalde momenten het gezang van vogels, het ruisen van de zee of andere natuurgeluiden te laten klinken. Natuurlijke geluiden geven rust en zorgen voor variatie. Kortom, welke muziek laat u klinken tijdens het laatste afscheid? Misschien een idee om als u een mooi muziekstuk hoort dat u raakt, dat ergens te noteren voor als het moment daar is. Ik adviseer u graag over alle mogelijkheden. Zaterdag 26 oktober van 11.00 tot 16.00 uur geef ik in strandpaviljoen Zand in Katwijk informatie over persoonlijk afscheid nemen. U bent van harte welkom!

Marlène Kromhout Dune Uitvaartbegeleiding Hoofdstraat 52 • 2235 CH Valkenburg 06 - 34817660 (dag en nacht bereikbaar) marlene@dune-uitvaartbegeleiding.nl dune-uitvaartbegeleiding.nl


DONDERDAG 15 AUGUSTUS 2019

ZONDAG 18 AUGUSTUS

DEZE WEEK:

Evangelische Gemeente ‘T KRUISPUNT Vakcollege Rijnmond, Louise de Colignylaan 2, Katwijk 10.00 uur: Ton Heemskerk Bap. Gemeente Tripodia, Hoornesplein 155 10.00 uur: ds. Simon v. Groningen Herv. Gem. ‘De Rank’ Pieter Groen College 10.00 uur: ds. L. Rasser, Amsterdam Geref. kerk (vrijgem.) 9.30 uur: ds. E.B. Buitendijk 17.00 uur: ds. P. Niemeijer

Geref. kerk De Goede Herder 10.00 uur: ds. Th. Hop, Hillegom

Protestantse Gemeente Rijnsburg Grote kerk 9.30 uur: ds. P.J. v.d. Ende 17.00 uur: ds. J.A. Berkheij, Woerden Immanuëlkerk 9.00 en 10.30 uur: ds. A. Meek 19.00 uur: ds. P.J. v.d. Ende De Voorhof 9.30 uur: geen dienst

R.K. St. Joannes Katwijk Zaterdag 19.00 uur: Eucharistieviering, B. Plavcic Zondag 9.30 uur: Eucharistieviering, pastoor M. Hagen, Vocalis Christengemeente Live! Katwijk 10.30 uur: Gijs Haasnoot

VALKENBURG Geref. kerk vrijgemaakt 11.00 uur: ds. E.B. Buitendijk 18.30 uur: ds. G. Zomer, em. Waardhuizen Hervormde Gemeente 10.00 uur: ds. H.E.J. van der Laan 18.30 uur: ds. H.E.J. van der Laan

Gemeente gaat nog jaartje door met project ‘Meedoen’ EXTRA n Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de pilot ‘Meedoen’ met een jaar te verlengen. Daar wordt een subsidie van 35.000 euro aan toegekend. Doel van ‘Meedoen’ is om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar ‘zelfstandiger participeren in de maatschappij’.

In oktober 2017 besloot het college in te stemmen met de pilot Meedoen.

COLOFON Oplage 8.500 Verschijnt iedere donderdag Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a 2222 AH Katwijk T (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft M 06 12746478 t.v.delft@uitgeverijverhagen.nl Redactie: Carin van der Spijk- Kralt M 06 10885888 redactie@derijnsburger.nl Inleveren kopij: De deadline voor het insturen van kopij is iedere dinsdag voor 9.00 uur. Insturen kan naar redactie@derijnsburger.nl Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties: Carlo van Zelst M 06 101 566 56 carlo.van.zelst@uitgeverijverhagen.nl Desiree Uijldert T (071) 402 29 01 desiree.uijldert@uitgeverijverhagen.nl Contactgegevens Binnendienst Hennie Olthof Jeannette Mink- van Beelen T (071) 409 16 37 advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger Sluitingstijd advertenties dinsdag 16.00 uur Bezorgklachten: Reklamediensten De Schakel, 0252 241420, info@de-schakel.nl of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging. Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos opvragen. De Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd in Rijnsburg en Valkenburg en is gratis af te halen bij: Dorpskantoor de Burgt, Albert Heijn, Gemeentehuis Katwijk, Hoogvliet en Bej. Huis Vlietstede. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. www.allesoverkatwijk.nl

In april 2018 ging het project van start, dat wordt uitgevoerd door Stichting Raamwerk en Gemiva-SVG op de dagbestedingslocatie van Binders in Katwijk aan den Rijn. Uit de evaluatie van die proef, blijkt dat het begin wat moeilijk was. Zo kostte het meer tijd dan gedacht om geschikte kandidaten te vinden. ‘Veel klanten die al jaren een uitkering hebben, zijn moeizaam te bewegen maar willen vaak wel graag ‘iets’ doen. Omdat zij soms jarenlang in een isolement zitten, is het voeren van gesprekken vaak al een grote stap. Er waren vaak drie of vier gesprekken voor nodig voordat de klant in beweging kwam’, staat in de

evaluatie. Uiteindelijk hebben elf mensen zich aangemeld, in de leeftijd van 18 tot en met 63 jaar. Velen hebben een GGZ-diagnose en beperkingen als licht verstandelijk beperkt, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. Door die cliënten goed te begeleiden, hebben zij ‘kleine en grotere stappen gezet en aangegeven weer te participeren in de samenleving’, staat in de evaluatie. Het college hoopt, dat die intensieve werkwijze ‘kostenbesparend’ als ‘klanten geen gebruik meer gaan maken van de duurdere maatwerkvoorzieningen’.

Muggenplaag op komst

T HE E PO

IJ

R

Chr. Geref. kerk 9.30 uur: ds. W. van Sorge 19.00 uur: ds. P. den Ouden

A

Tips van de apotheker

K

Kerkdiensten

19

G

service

DE RIJNSBURGER

NSBUR

Het zou best eens kunnen dat er een muggenplaag op komst is. De oorzaak is dat het een aantal dagen flink geregend heeft, gevolgd door een paar warme dagen. Deze combinatie is optimaal voor het uitkomen van de larven van de steekmug. Het zijn alleen de vrouwtjes muggen die steken. Zij hebben bloed nodig om de eitjes te kunnen leggen. De vervelende muggenbult en jeuk ontstaat doordat de mug tijdens het steken een klein beetje speeksel achterlaat. Wist u trouwens dat muggen niet alleen door zweet, maar ook door bepaalde parfums en bijvoorbeeld haarlak worden aangetrokken? Om te voorkomen dat u gestoken wordt, zijn er verschillende smeermiddelen beschikbaar. Het meest effectief zijn de middelen waarin de stof DEET is verwerkt. Ook deze smeermiddelen moeJohn Tjong Tjin Joe ten vaak meerdere keren per dag aangebracht worden om goed effectief te kunnen zijn. Als u dan toch gestoken wordt door een mug, zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de zwelling tegen te gaan. Soms helpt het aanbrengen van een beetje verdunde azijn. Tegenwoordig zijn er ook crèmes in de handel met een antihistaminicum erin verwerkt. Een antihistaminicum is een stof die de jeuk en roodheid snel tegen gaat. Als u naar de tropen gaat is het extra belangrijk muggen werende maatregelen te nemen. Zeker als u in de open lucht slaapt, is het verstandig een klamboe te gebruiken, eventueel geïmpregneerd met een muggen werend middel. Zeker als u in een gebied verblijft waarin de malariamug voorkomt, dan is het zeer verstandig ruim van tevoren aanvullende maatregelen te nemen. Wilt u meer informatie over insectensteken en muggen werende middelen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.

Tips? Mail de redactie UW MENING n Ons tippen kan via redactie@de rijnsburger.nl of tel. 071

40 22 901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.

HET WEER VR 21 14

ZA 22 16

Z0 30 16

MA 20 14

30%

20%

30%

40%

50%

90%

60%

20%

ZW 4

ZW 4

ZW 4

W 4

GETIJDEN HOOG WATER

LAAG WATER

vr. 16 aug. 04.48 + 17.18 00.39 + 12.59 za. 17 aug. 05.21 + 17.47 01.09 + 13.29 zo. 18 aug. 05.57 + 18.18 01.34 + 13.58 ma. 19 aug. 06.28 + 18.51 02.10 + 14.26 di. 20 aug. 07.01 + 19.18 02.44 + 14.57 wo. 21 aug. 07.31 + 19.47 03.11 + 15.24 do. 22 aug. 078.01 + 20.18 03.54 + 16.02

ZON OP / ONDER

Wolken hemel De lucht is besprenkeld met de zoete witte wolken. Wolken die als een ruimteschip steeds verder varen terwijl onze ogen verdwaalt raken. Wolken die ons doen verlangen en denken over de toekomst. Want daar zal weer die wolk zijn die je droom vandaag opving. UIT: 1001GEDICHTEN.NL

vr. 16 aug. 6.28/21.04 di. 20 aug.6.34/20.56 za. 17 aug. 6.29/21.02 wo. 21 aug.6.36/20.53 zo. 18 aug. 6.31/21.00 do. 22 aug.6.37/20.51 ma. 19 aug. 6.32/20.58

Terminale Zorg Thuis sterven dat kan met hulp van : VPTZ vrijwilligers palliatieve terminale zorg Rijnsburg, Valkenburg, Katwijk a.d.Rijn. tel: 06-46776072, e-mail: vptzrijnsburgvalkenburg@gmail.com

Medisch & service Huisartsenpost 0252 240212 Duin- en Bollenstreek Rijnsburgerweg 4b in Voorhout Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren. Openingstijden: • Maandag t/m vrijdag 17.00 tot 08.00 uur • Weekenden: vrijdag 17.00 uur tot maandag 08.00 uur • Erkende feestdagen: continu Kijk voor meer informatie op: www.huisartsenpostduinenbollenstreek.nl Tandartsdienst (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 17 / zondag 18 augustus: Tandarts W. Haak, Randweg 47, Katwijk, tel. 4081036. Spreekuur van 11.30-12.00 uur. APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloot-haak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek,

Rijnsburger-weg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216. Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252-240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak. Wijkraad Rijnsburg De wijkraad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeesters en wethouders op het gebied van leefbaarheid. Voorzitter Dhr. B. J. Kijk in de Vegte Secretariaat : Wijkraad Rijnsburg, Burgemeester Koomansplein 1, 2231 DA Rijnsburg e-mail: wijkraadrijnsburg@ katwijk.nl VALKENBURG Weekenddienst Apotheek Sloothaak Valkenburg: zaterdag 9.00-12.00 uur. Wijkraad Valkenburg: Voorzitter Dhr. G. Nienhuis. Email: wijkraadvalkenburg@ katwijk.nl


Verbouwings uitverkoop! Wij gaan plaats maken voor een verrassende aanvulling van ons assortiment! Welke? Dat houden we nog even geheim…

= OP =

55% Alle lampen in onze verlichtingsshop: 55% korting!

30%

OP = O

P = OP

Ook in de uitverkoop • Relaxfauteuils

= OP =

b.v. 2-motorig/sta-op v.a. € 799,• Karpetten vanaf € 99,Geen showmodel • Woonkamerkasten b.v. gevonden? tv-kast vanaf €199,óók 10% korting • Eetkamertafel en-stoelen op nieuwe

Diverse eettafels: 40% korting!

aankopen!

30%

O = P

O = P O P=

O = P O P=

Banken, hoekbanken en fauteuils: 30% korting!

O = P O P=

OP = O

Diverse relax- en sta-op fauteuils: 30% korting!

openingstijden dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur • Ambachtsweg 13 • 2222 ah Katwijk telefoon 071 - 4033179 • info@baalbergenkatwijk.nl • www.baalbergenkatwijk.nl Like ons op facebook.com/Baalbergen-Katwijk en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen.

SLA NU UW SLAG!

Profile for Uitgeverij Verhagen

RB _week_33_19  

De Rijnsburger, donderdag 15 augustus 2019

RB _week_33_19  

De Rijnsburger, donderdag 15 augustus 2019

Advertisement