Page 1

DANSLES

De Voscuyl 40 oegstgeest Bel 071-515 46 36 of 515 44 44 info@danscenterdejong.nl OOk vOOr AL uw fEEStEN!

PARTYCENTER DE JONG UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DERIJNSBURGER.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

nieuws P11

nieuws P21 Kwaliteit maatjesMake over haring nog Reina Kralt onder de maat

VISEXPERT LEO LANGE ZOMERSTOP AMATEURVOETBAL

 Landelijke politici zijn onder de indruk van het project

Bij Bouwend Nederland volgt hij Eelco Brinkman op, die een aantal dagen later een bezoek bracht aan het nieuwbouwproject.

DIVERSITEIT

Begeleid door directeur Paul Brandjes van De Raad bezocht Maxime Verhagen de bouwplaats. Paul Brandjes informeerde hem over de ontwikkeling, bouw en verkoop van De Bloem. Het project is alleen al uniek door zijn stedenbouwkundige opzet in de vorm van een

Buitenspeeldag

bloem. Daarnaast komen er in de toekomst voorzieningen, zoals een betaalbaar wellnesscentrum voor alle bewoners van De Bloem. Hier zijn al een aantal rijwoningen aan de Verdeelstraat gereed, maar aansluitend wordt er nog volop gebouwd aan het aansluitende plandeel Amarant, waar een parkeergarage, grondgebonden woningen, appartementen, maisonnettes en penthouses in diverse prijsklassen moeten komen. Daarvan zijn er nog verschillende te koop. Dit geldt

niet voor het plandeel Fuchsia aan de andere kant van de bouwplaats. De startersappartementen, waaruit dit deel van De Bloem vooral bestaat, waren voor aanvang van de bouw al bijna volledig verkocht. Ook het volgende deelplan staat al in de startblokken: Egelantier bestaat uit diverse appartementen, penthouses en woningen. De bouw hiervan start op korte termijn.

MAQUETTE

Na het bezoek aan de bouwplaats werd de heer Verhagen verder begeleid naar het informatiecentrum nabij de Verdeelstraat. Daar is een levensechte maquette van De Bloem te zien (schaal 1:100, 4,5 bij 3,5 meter). Deze miniatuurweergave van

“De Bloem” spreekt zonder meer tot de verbeelding. Van de brandende lantarenpalen in de straat tot de hekjes op het balkon, van de auto’s op de parkeervakken tot de contouren van alle omliggende gebouwen, overal is aan gedacht. Binnen twee jaar zullen op het oude veilingterrein zo’n 450 woningen een plaats krijgen. Van appartementen voor de starter tot eengezinswoningen en penthouses: er is voor elk wat wils! Meer informatie vindt u op www.de-bloem.nl. Zaterdag jl. werd de “Dag van de Bouw” landelijk geopend bij nieuwbouwproject “De Bloem” in Rijnsburg door minister Stef Blok van Wonen in bijzijn van de scheidend voorzitter van “Bouwend Nederland”, Eelco Brinkman.

Dag van de Bouw

KIDS  Woensdagmiddag 19 juni is het weer Buitenspeeldag in de Karel Doormanstraat. Kinderen tot 12 jaar worden op deze dag gestimuleerd om naar buiten te gaan. Want lekker buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is vooral heel erg leuk; lekker op straat spelen zonder rekening te hoeven houden met verkeer. De Buitenspeeldag is een jaarlijks terugkerend evenement met veel leuke en uitdagende straatspellen.

Raad het raadslid P18-19

Kort nieuws Nieuwbouw Aquamar ZWEMBAD  Het college kiest voor een nieuw gebouw met een wedstrijdbad van 35 x 25 meter, een recreatiebad, een instructiebad en een peuter- en kleuterbad. Het nieuwe zwembad heeft 200 vierkante meter meer wateroppervlak. In juni en juli neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel van het college. Als zij positief besluit over deze keuze, wordt een Programma van Eisen opgesteld. Daarna kan een ontwerp gemaakt worden. De bouw van het nieuwe zwembad start waarschijnlijk in 2016. Aquamar wordt een mooi en modern zwembad voor jong en oud met een wedstrijdbad van 35 x 25 meter. Hiermee voldoet het aan de internationale wedstrijdmaten voor waterpolo en korte baan zwemmen. Bij het wedstrijdbad komt een tribune. Het recreatiebad krijgt een glijbaan, een whirlpool, een warmtebassin, een stoomcabine en een zonnestudio. Ook de zorgfunctie van het bad blijft. Verschillende groepen kunnen in Aquamar terecht voor bijvoorbeeld therapeutisch zwemmen. Na het zwemmen kunt u iets drinken op het binnen terras.

Parkeren Paardenmarkt

Schrijfavond AMNESTY  Vrijdagavond 7 juni wordt van 19 tot 20 uur een schrijfavond gehouden door Amnesty International. Omdat de bibliotheek is verplaatst naar “De Burgt”, vinden de schrijfavonden voortaan hier plaats aan de leestafel. Er kunnen brieven worden ondertekend en verstuurd naar regeringen van landen, waar schendingen van mensenrechten plaatsvinden. De brieven gaan deze keer naar Tunesië, de Verenigde Staten en Rusland. Dit is de laatste schrijfavond voor de zomervakantie. Wie mee wil helpen om deze situaties onder de aandacht van de autoriteiten te brengen is van harte welkom op de schrijfavond. U kunt ook een schrijfabonnement afsluiten. De brieven met enveloppen en postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd. Wie de brieven als proef per e-mail wil ontvangen of zich op wil geven voor een schrijfabonnement kan een mailtje sturen naar: elderingg@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook(4027856, Albert Heus). Meer actie- en achtergrondinformatie is te vinden op de website van Amnesty Nederland: www. amnesty.nl.

valkenburg P15

Terugblik met vreugde en verdriet

De Bloem bloeit verder PROJECT  Vorige week woensdag bracht aankomend voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen een werkbezoek aan nieuwbouwproject De Bloem langs de Floralaan in Rijnsburg.

6 juni 2013 JAARGANG 62 NR 23

Maquette Zaterdag werd de ‘Dag van de Bouw’ landelijk geopend bij De Bloem door minister Stef Blok van Wonen. Het informatiecentrum werd deze dag goed bezocht. Foto: W. Haasbroek.

Rodeostier in de Hoftuin VADERDAG

 Op zaterdag 15 juni van 12.00 uur tot 16.00 uur komt er ter ere van Vaderdag een rodeostier in winkelcentrum De Hoftuin. Wie durft het aan om een ritje op deze Rodeostier te maken? Wie kan deze stier bedwin-

gen? Voor de allerkleinsten is hij super braaf voor de wat ouderen kan hij best wel lastig zijn. Niet alléén de vaders, maar iedereen mag een poging wagen om zo lang mogelijk op de Rodeostier te blijven zitten.

GRATIS SPREEKUUR VOOR ONDERNEMERS

SPECIALIST IN ADMINISTRATIE, JAARREKENING EN BELASTINGAANGIFTE IN KATWIJK BEL OF MAIL VOOR EEN AFSPRAAK

071 – 362 59 32 INFO@BURGENBEELEN.NL

BEPERKT  Op woensdag 12 juni wordt in het centrum van Rijnsburg de jaarlijkse Paardenmarkt gehouden. Op een aantal plekken geldt een algeheel parkeerverbod. Vanwege de kermis is het Hoftuinplein afgesloten voor auto’s vanaf zondag 9 juni 18:00 uur tot donderdag 13 juni eind van de dag. Op het Rapenburg en aan de Vliet ZZ en NZ (tussen de Fresiastraat en de Willem de Klink brug) geldt het parkeerverbod vanaf 18:00 uur op dinsdag 11 juni tot woensdag 18:00 uur. In de Kerkstraat, de Korte Vaart, de Graaf Florislaan, Abdijlaan en het Burgemeester Koomansplein is parkeren niet mogelijk op woensdag vanaf 6 uur tot 18:00 uur.

DÉ AANNE MER VOOR BED RIJF ÉN PARTICUL IER!

Kamille 6, 2231 WT Rijnsburg T 071 889 65 76 info@henkdemooij.nl www.henkdemooij.nl


Keurslagerij De Mooy

Vishandel Sjaac van der Plas Iedere zaterdag te vinden van 08.00 tot 16.00 uur op de Hoofdstraat 102 (t.o. ingang Hoogvliet)

Verse sliptong

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 6 t/m 12 JUNI 2013 DRUKFOUtEN VOORBEHOUDEN

500 gram € 8,00 1 kilo € 12,95

koopje van de week:

Katenhaasjes

Ambachtelijk gerookte zalm per 100 gram € 2,75 Hollandse Nieuwe

heerlijk mals & vers van het mes per stuk € 1,75 4 voor € 6,00

Nu vanaf 08.00 uur open i.p.v. 10.00 uur

TANDTECHNIEK

DE VRIES

t Ik werk samen me , darts gecontracteerde tan Zorg & Zekerheid.

Korte Vaart 11 2231 GE Rijnsburg Tel. 4020695

Voor het perfecte kunstgebit én de beste service.

3 stuks

5

95

soep van de week:

Kerriesoep per liter

3

75

vleeswarentrio:

vleeswarenspecial: 100 gram

Mortadella

GratiS

bij aankoop van 100 gram

Parmaham

Dinerbon van Noordzee n, Leuk om te geve nog leuker om te krijgen!

3 x 100 gram

4e Gratis:

395

2 x 150 gram

special:

Sole Mio 100 gram

230

Broodje van de week:

Broodje Beenham per stuk

250

extra voordeel:

saladeduo:

Gesneden Gerookte KipGrillworst, Zeeuws salade en Spek en Snijworst Grillworst-salade

Cadeautip!

395

Varkenshaassaté + gratis satésaus per 500 gram

695

rib- en Haaskarbonade, vers van het mes. ruime keuze uit onze barbecuepakketten:

B.B.Q. DE LUXE:

B.B.Q. StaNDaarD:

B.B.Q. POPULair:

PEr PErSOON Varkenshaas saté Haas op stok Pepersteak Gemarineerde Kipfilet Spare Ribs (met goud bekroond) 2 salades naar keuze 3 sauzen naar keuze Satésaus Stokbrood met huisgemaakte kruidenboter.

PEr PErSOON Huisgemaakte Kip Shaslick 2 stokjes Kipsaté Gemarineerd Filetlapje B.B.Q. Worst of hamburger Spare Ribs (met goud bekroond) 2 salades naar keuze 3 sauzen naar keuze Satésaus Stokbrood met huisgemaakte kruidenboter.

Gemarineerde Kipfilet 2 stokjes Kipsaté B.b.q. Worst Hamburger (lekkerste van Nederland) 2 Salades naar keuze 3 Sauzen naar keuze Satésaus Stokbrood met huisgemaakte kruidenboter.

1495

Iedere dag open v.a. 12.00 uur Volg ons op Twitter @NoordzeeBistro

Hotel Noordzee Boulevard 72 T 0714015742 www.hotelnoordzee.nl

1250

PEr PErSOON

995

Voor onze worstmakerij zijn wij op zoek naar een parttime hulp/vakantiekracht vanaf 17 jaar Voor info bel: 071 4020755 en vraag naar Hr. Oskam.

Op onze gehele boxspringcollectie

LENTEPRIJS! Heggenscharen vanaf

Vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur!

Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

Nox, Optisleep, Forss en Auping: Nu € 400,- tot € 700,- cadeau aan bedtextiel.

*)

Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

OPRUIMING SHOWROOMMODELLEN

119,-

Complete Boxspring Timeless Entrada Hollandscomfort Complete boxspring incl. toppers en 2 hockers

€ 1.495,Elektrisch van € 3.445,- voor € 2.195,-

Compleet van € 2.745,- voor *) Elektrisch

Teylingerlaan 4 2215 RR Voorhout T 0252 - 211288 www.perfors-marechal.nl

AANBIEDING!!!

openingstijden: ma - vr : 8:00 - 17:30 uur za : 9:00 - 12:00 uur

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

Ik ben Nero

3

Brinkhaus donzen dekbedden 90% dons, 4 jaargetijden

140 x 220 €

149,- 240 x 220 € 249,-

Timeless, nog nog steeds Timeless, steeds de populairste boxspring! de populairste boxspring!

Nu tevens ZEER VOORDELIGE overtrekken!

TEMPUR REGIODEALER! GRATIS bedombouw + hoofdbord uit de Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1.298,-* van TEMPUR

2

m .000

Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

Ik ben Boss

*Vraag naar de voorwaarden bij uw TEMPUR adviseur. Uw Dealer voor katwijk en omstreken!

Bezoek ook onze website: www.haasnootslapen.nl of www.zeezijdekatwijk.nl

Chinese wandtafel 19e eeuw!

HAASNOOT ervaar het verschil

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

SlAAPkENNER hAASNOOT OPENINGSTIjdEN Princestraat 40, 2225 GC Katwijk aan zee, Ma: 13.30 - 17.30 uur Tel: 071 40 15 912 Di t/m vrij: 09.30 - 17.30 Fax: 071 40 77 025, Mobiel: 06 533 806 35 Do koopavond 19.00 - 21.00 uur www.slaapkenner.nl Zat. 10.00 - 17.00 uur A U P I N G • E A S T B O R N N O R m A • S I lv A N A S U P P O R T • T E m P U R • l S B E d d I N G O P T I S l E E P • f ø R S S


nieuws

De rijnsburger

donderdag 6 juni 2013

3

DE TOREN IN ZICHT De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen. Er zijn van die weekenden dat er van alles is te beleven in het dorp. Rommelmarkt aan de Vliet, open dag van de Burgt, dag van de Bouw. Ik heb er echter niets van meegekregen, want juist dit weekend was ik niet in het dorp. Maar een paar dagen in Parijs. Met een groep vriendinnen. Niet dat ik er voor in de war zat, maar Louis heeft zich niet verveeld. Parijs. Ik ben er al een paar keer geweest, maar blijf me elke keer weer verbazen over deze wereldstad. De grandeur die het uitstraalt, de vele verschillende nationaliteiten die je om je heen ziet en hoort. Schitterende gebouwen in een ruimtelijke omgeving. Architectonisch is daar over nagedacht. En niet te vergeten heel veel leuke winkels. Tussen de drukke avenues liggen schitterende parken, waar je kan ontspannen en sporten. Stoeltjes staan er gewoon, zonder dat deze aan de ketting liggen. En de volgende dag staan ze er nog. Heb er wel honden, maar geen hondenpoep gezien. En schone straten. Ook nu weer een bezoek aan het Louvre gebracht. Een schitterend museum die dagelijks door duizenden bezoekers wordt bezocht. We gingen op zoek naar het schilderij Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Voor wie dit voor het eerst ziet, valt het een beetje tegen. Qua afmeting dan. Het is maar een klein schilderij, 77 x 53 cm en hangt in een vitrine. Het is een toestand om in zaal 6 vlakbij het schilderij te komen. Zo druk is het. Rijen dik. Iedereen wil er met zijn of haar mobieltje of IPad een foto maken. Lopend door het Louvre gaan mijn gedachten naar het boek de Da Vinci Code. Heb dit boek al twee keer gelezen. Een fascinerende thriller. Ik herinner me de ontsnapping uit dit museum van de hoofdpersonen. Schitterend hoe schrijver Dan Brown dit heeft omschreven. Veel kerken binnengelopen en deze keer de Notre- Dame overgeslagen. Bijzonder om te zien was het Van den Heuvel orgel, in de beroemde Saint-Eustache, midden in hartje Parijs. Wat ook bijzonder was: een dagje Roland Garros , waar het bekende tennistoernooi momenteel wordt gespeeld. Ik heb o.a. de wedstrijd Novak Djokovic, de huidige nummer één van de wereld tegen de Argentijn Guido Pella, gezien. Een service van gemiddeld 190 km per uur slaan die mannen. Schitterend om te zien. Jammer was alleen dat wij er op een zeer regenachtige dag waren. Drie keer zijn de wedstrijden stilgelegd vanwege de regen. Al die toeschouwers komen dan naar de ontmoetingsplaats om onder de grote luifel te schuilen. Heeft ook wel weer wat. Zeker toen een aantal muzikanten het nat geregende publiek ging vermaken. Een aantal jongeren begon te dansen en al gauw deden veel mensen mee. Ook dat is Roland Garros. Hopelijk zijn de weergoden komend weekend goed gezind, als de dames op zaterdag en de heren op zondag hun finale spelen. Ik ga er voor zitten en weet in ieder geval zeker dat ik niet weggeregend word. Maar als het hier mooi weer is, moet ik wellicht een keuze maken om niet voor de tv te zitten, maar naar het strand te gaan. Eigenlijk hoop ik op het laatste. Want eerlijk is eerlijk, ben wel toe aan een dagje strand. Houdoe.

Uitgaanstocht PCOB Ark n Vorige week woensdag vertrokken 40 leden van de PCOB voor een dagtocht naar de Ark van Noach in Dordrecht. Onderweg vertelde reisleider Dick Knetsch het één en ander over Dordrecht. De ark is een imposant en slim uitgevoerd bouwwerk op ware grootte op basis van de Bijbelse aanwijzingen en ligt in de haven van Dordrecht. De ark bestaat uit 3 verdiepingen en op de 3e etage is ook het restaurant waar koffie/thee met een appeltaart klaar stond. Met een ontvangen folder beleefde iedereen het verhaal van Noach. Ruim anderhalf uur

kreeg iedereen de tijd om alles te bezichtigen en te ervaren. Het bezoek was een onvergetelijke belevenis. Vervolgens ging de tocht via de Moerdijkbrug over het Hollands Diep het Brabantse land in. Na een heerlijk diner, volgde de route via vele mooie binnenwegen richting ’s Hertogenbosch reden we naar Leerbroek bij Leerdam. Daar werd nog een heerlijk bakkie en sorbets genuttigd. Kort na vijven op weg naar huis, wel in enkele files onderweg, zodat we pas tegen 19.00 uur terug waren in Rijnsburg. Een prima georganiseerde dagtocht met allemaal gezellige PCOB leden aan boord. Volgende dagtocht is dinsdag 24 september naar Volendam.

Lestari Scholtes en Gwylim Janssens. Foto: pr.

Klassiekconcert tijdens Paardenmarkt n Optreden van pianoduo van wereldformaat Klank n Na het succesvolle eerste concert in de vernieuwde Burgt is de organisatie van Rijnsburg Klassiek verheugd op woensdag 12 juni, paardenmarkt, weer een optreden van wereldformaat te verwelkomen. Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, sinds 2003 een pianoduo, treden op de avond van Paardenmarkt voor het voetlicht. Tijdens hun debuut in 2007 in de Carnegie Hall in New York werden ze geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. In verband met Paardenmarkt is de zaal vanaf 19.00 uur geopend en begint het concert om 20.00 uur. Er is gelegenheid tegen een geringe vergoeding koffie of een wijntje te nuttigen.

intense en energieke optredens. Dat leverde hen concerten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken, Polen, Italië, San Marino, Israel, de Verenigde Staten, Dubai, Zimbabwe, Chili en Bolivia op. Hun concerten zijn zowel in het binnen- als buitenland uitgezonden op televisie en radio. In de zomer van 2009 won het duo Scholtes-Janssens de tweede prijs tijdens de Concerto Competition van de Tel Hai International Piano Masterclasses te Sde Boker, Israel.

Wereldfaam

Prijzen

Het duo staat bekend om de betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun

Overige prijzen waren de Rabobank Jong Talent Prijs, de Ravel Award tijdens IBLA Grand Prize International

Music Competition 2008 te Sicilië, de Special Prize of the Music Academy Bialystok tijdens de Fourth International Piano Duo Competition 2008 in Polen, de Sarah Lahat Duo Prize voor het beste pianoduo tijdens de Tel-Hai International Piano Master Classes 2007 in Israel en de eerste prijs op het Prinses Christina Concours 2003 en 2004.

Gratis entree

In mei 2012 keerde het duo terug naar de Carnegie Hall, waar zij wederom lovend werden ontvangen door publiek en pers. In November 2010 kwam hun debuut-CD uit met werken van Rachmaninov, Debussy en Ravel, onder het label van QuattroLive. Tijdens het programma op woensdag 12 juni brengen zij werken van hun nieuwste CD, die in juni wordt uitgebracht. Wie dit concert wil bijwonen is van harte welkom op woensdag 12 juni om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Recyclen van drankenkartons Tot n 1 november 2013 doet de gemeente mee aan een landelijk onderzoek van inzamelen en recyclen van drankenkartons. Een leeg drankpak, wat kunnen we daar na gebruik nog mee? De gemeente gaat de komende maanden lege drankenkartons inzamelen en recyclen. In de pilot wordt onder

meer de kosten- en de milieuprestatie van het inzamelen van drankenkartons onderzocht. Na afloop van het onderzoek worden de resultaten aan staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu gerapporteerd. De pilot vindt plaats onder leiding van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken en loopt in Katwijk vanaf 1 mei tot 1 november 2013. In die periode willen we zoveel mogelijk lege drankpakken

recyclen. We vragen u daarom om pakken van zuivelproducten en dranken te scheiden van het restafval. U kunt de lege drankenkartons inleveren bij de verschillende recyclepunten in de buurt. Wilt u meer weten over deelname van gemeente Katwijk aan de pilot? Of bent u benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren aan het onderzoek? Kijk dan op www.schuddenscheiden.nl of website van uw gemeente.

Verkeer Brouwerstraat Fase 3 n Maandag 10 juni begint de aannemer met de werkzaamheden van fase 3 van de herinrichting van de Brouwerstraat. De Brouwerstraat is dan dicht vanaf Johannes Poststraat/Van der Koddestraat tot aan de T-splitsing bij de Oegstgeesterweg. Let op: de kruising Johannes Poststraat/Van der Koddestraat is in zijn geheel

gesloten. De kruising met de Oegstgeesterweg wordt zo lang als mogelijk open gehouden. De eerste drie dagen is de aannemer bezig met het frezen en uitbreken van onder andere de asfaltverharding. Er is tijdens deze dagen veel werkverkeer bij de aansluiting van de Brouwerstraat op de Oegstgeesterweg. Verkeer op de Oegstgeesterweg van en naar De Dijk ondervindt overlast. Hiervoor wordt een verkeersregelaar ingezet.

Brouwerstraat wordt 30km zone.


Vaderdag in u t f o H e d In

.

Rodeostier in de Hoftuin! Op zaterdag 15 juni van 12.00 uur tot 16.00 uur komt er ter ere van Vaderdag een rodeostier in winkelcentrum De Hoftuin. Wie durft het aan om een ritje op deze Rodeostier te maken? Wie kan deze stier bedwingen? Voor de allerkleinsten is hij super braaf voor de wat ouderen kan hij best wel lastig zijn. Niet alléén de vaders, maar iedereen mag een poging wagen om zo lang mogelijk op de Rodeostier te blijven zitten.

Daarnaast zal er in de Hoftuin tevens een barbecue demonstratie zijn.

Gratis en parker in de n Hoftui

Geef eens een Hoftuin-cadeaubon! inwisselbaar bij alle aangesloten Hoftuin-winkeliers Verkrijgbaar bij

- Vliet Zuid Zijde 1

Keurslager De Mooij

IT-Shop Rijnsburg alles voor mobiel, tablet en PC

B L O K K E R ZONNETUIN KEES EN SANDRA v. DELFT

Bakkerij Gebroeders Van Tilburg Korte Voorhouterweg 1 2231 JH Rijnsburg

Bakkerij Gebroeders Van Tilburg Anjelierenstraat 2a 2231 GT Rijnsburg

T 071 402 16 15 F 071 408 19 04 E info@bakkerijvantilburg.nl

(Winkelcentrum de Hoftuin)

SERVICEAPOTHEEK RIJNSBURG


nieuws

DE RIJNSBURGER

FloraBand

H

et is achter de rug en tegelijkertijd stijgt de spanning. De presentatie van de James bond show 2013 aan het publiek! De WMC show is op de grasmat gelegd en daar waren alle leden erg aan toe. De mannen hebben zich de afgelopen weken extra hard ingezet om de show af te krijgen. De laatste repetitie werd gehouden op het grasveld van de Rijnsburgse ijsclub. Het is van groot belang dat de leden het juiste gevoel krijgen met het gras. Daarom worden de komende repetities op gras gehouden. De instructeurs hebben nog een aantal wijzigingen doorgevoerd. Alles om het showproduct beter te maken. De eerste keer was dit jaar in Vlissingen. Na aankomst in Vlissingen was het wachten op de Jonge talenten die een topprestatie handen neergezet. Meer daarover meer elders in deze krant. Een van de leden kwam net terug uit China en kwam direct vanaf het vliegveld naar Vlissingen, precies op tijd om mee te doen. Dat is hart voor de club! Om een topprestatie neer te zetten is het belangrijk om in de juiste flow te komen, daarom houden de mannen een korte briefing waarin de puntjes op de i worden gezet. Aan het einde is er een yell. Als het “come on” geklonken heeft stappen we het veld op om het publiek te vermaken en een topprestatie neer te zetten. Deze yell klinkt uit 50 mannen kelen en dat is vergelijkbaar met een opstijgende straaljager. Organisaties van taptoes zijn vaak niet blij met deze uitbarstingen omdat het herrie maakt. Daarom zoeken de heren een rustig plekje op waar niemand hen kan storen.

De Flora Band is een begrip in de Showband wereld. Extra interessant om te zien wat de Rijnsburgers doen! De kritieken na afloop waren goed en geven aan dat de Flora Band tot de top van Nederland behoort. Die top is moeilijk te bereiken en de muzikanten zullen er alles aan doen om daar te blijven. De show zag er verzorgd uit, natuurlijk nog niet WMC waardig maar de stijgende lijn die eerder is ingezet is doorgetrokken. Die stijgende lijn voortzetten is wat we nu gaan doen. Nog 7 weken!

5

Visser Rijnsburg overhandigt cheque KIKA  Actie voor Prinses Maxima onderzoekscentrum GIFT  Danique Hooglugt, leerling Visser ’t Hooft Lyceum in Rijnsburg, heeft vorige week samen met haar moeder Corinne Hooglugt een cheque van € 1000 overhandigd aan Wolf Schättgen, van Kika. Dit is het resultaat van een spontane actie die in april op school is gehouden. De overhandiging heeft even op zich laten wachten omdat eerst alle examens achter de rug moesten zijn. Danique, die examen voor het VMBO-t heeft gedaan, heeft een actie georganiseerd t.b.v. het nieuwe Prinses Maxima onderzoekscentrum van Kika.

STEENTJES

Alle leerlingen uit de examenklassen van VHL Rijnsburg hebben hiervoor in hun omgeving de zogenaamde ’Steentjes voor Kika’ verkocht. Daarnaast heeft Danique in de school drie dagen lang broodjes en ijs verkocht, waarvan de opbrengst ook naar Kika ging. Ze heeft daarbij hulp gehad van twee klasgenoten, Anna Lee en Jeffrey. Het Visser ’t Hooft Lyceum ondersteunde de actie van harte. De totale opbrengst is € 1.000 – een mooi bedrag. De

Overhandiging van de cheque. Foto: pr. aanleiding voor deze actie was het onderwerp van het sectorwerkstuk van Danique: “Welke invloed heeft een kind met kanker op het gezin”. Dit onderwerp heeft ze gekozen,

omdat ze hier in haar nabije omgeving mee te maken heeft gehad. Het uiteindelijke doel van Danique is oncologieverpleegkundige te worden. Op de foto overhandigt

Danique de cheque aan Wolf Schättgen. Achter Danique staat haar moeder Corinne. Verder op de foto mw. A. Ravensbergen, dhr. R. Scheffer en dhr. G. van Zandwijk.

Mogelijk beste zelfstandig reisadviseur ZELFSTANDIG  Esther van Kampen doet dit jaar mee aan de jaarlijkse verkiezing zelfstandig reisadviseur van het jaar 2013.

Martine en Cor. Foto: pr. De eerste keer is altijd spannend en dat was ook te voelen. De concurrentie kijkt mee en de hele wereld heeft een mening over de show.

DONDERDAG 6 JUNI 2013

Gedichtenbundel over de natuur BUNDEL  In onze verwondering zijn geen grenzen. De titel van de gedichtenbundel van Martine Verhavert en Cor van Vliet. Haar naam is Martine Verhavert, ze woont in Herzele, België het oost Vlaanderen gebied, de lage Ardennen. Ze schrijft al jaren over het leven, de liefde maar vooral haar passie voor de natuur. In 2010 verscheen van haar hand de bundel “Doorheen de seizoenen” een bundel vol met prachtige gedichten over alles wat beweegt in de natuur. Zijn naam is Cor van Vliet, Katwijker van geboorte, woont nu in Rijnsburg. Hij is geestelijk verzorger in de Wilbert en Jeroen in Noordwijk. Ook Cor schrijft al jaren gedichten over van alles vaak over geloof, religie. Via gedichten sites zoals Dichterskring lezen en becommentariëren ze elkaars gedichten. Beide

plaatsen ook wekelijks hun werk in de streekbladen, Martine in de ‘Morgen’ de plaatselijke krant van Herzele. Cor plaatst zijn gedichten elke week in de Rijnsburger en de Katwijksche Post. Het kon ook niet uitblijven dat zij elkaar ooit zouden ontmoeten tussen de klaprozen van Herzele de woonplaats van Martine. Het vervolg van deze ontmoeting was vriendschap en het idee om ooit samen een bundel te schrijven, en dat is er van gekomen. De titel van de bundel is al veelzeggend, het gaat over hun wederzijdse verwondering van twee mensen die blijven geloven dat er plaats mag zijn voor de kracht van die verwondering in de natuur. De bundel is te koop voor 15 euro waarvan 1.50 euro wordt afgestaan aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Het ligt ook in de bibliotheek van Katwijk en is te koop bij boekhandel van den Berg in Katwijk, ISBN nummer 9789460790843.

den, en een scherpe prijs-kwaliteit verhouding en erg kindvriendelijk. De komende weken wordt het spannend: dinsdag 18 juni worden de 6 reisadviseurs bekendgemaakt die doorgaan naar de 4de en laatste ronde. Deze 6 reisadviseurs geven op 20 juni een presentatie en worden geïnterviewd door de vakjury. Op maandag 24 juni vindt het afsluitende symposium plaats met de bekendmaking van de zelfstandig reisadviseur van het jaar 2013. Aan deze verkiezing is door Esther een leuke actie verbonden, de eerste 3 reizen naar Tunesië, die bij Esther worden geboekt worden beloont met een all-in arrangement bij Kids Zoo in Noordwijkerhout, http:// www.kidszoo.nl/. Deze actie is geldig voor alle Tunesië boekingen gemaakt in 2013.

Ze is sinds februari 2012 gestart als zelfstandig reisadviseur van The Travel Club. De verkiezing bestaat uit 4 rondes waarin diverse kennis en vaardigheden van het reizen en het verkopen van reizen worden getoetst. Een onafhankelijke vakjury bepaald na iedere ronde wie er door gaan. De 1e ronde was een algemene vragenlijst, de 2de ronde betrof tevens een vragenlijst, een opdracht, mystery call en een mystery mail. Na de 2de ronde, zijn de 12 beste reisadviseurs nog over. Voor de 3de ronde zijn zij voor een 4-daagse trip afgereisd naar Djerba, Tunesië, doel Tunesië promoten voor een specifieke doelgroep, gezinnen met kinderen. Hier heeft Esther o.a. een promo filmpje gemaakt om gezinnen met kinderen enthousiast te maken voor een vakantie naar Tunesië. Het filmpje is te vinden op Youtube: http://www.youtube.com/ watch?v=HYsW343KN4I, of zoek op de Youtube site op “Esther van Kampen”. De doelgroep waarop Esther zich heeft gericht zijn dus gezinnen met kinderen. Tunesië is zeker geschikt voor deze groep vanwege de korte vlucht (circa 3 uur), langzaam aflopende mooie zandstran- Esther van Kampen. Foto: pr.


 FAMILIEBerichten Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Een modern rouwcentrum voor een afscheid op maat

Dan ga ik op tot Gods altaren, tot God, mijn God, de bron van vreugd. Psalm 43 : 4 Bedroefd, maar dankbaar voor alles wat zij voor ons heeft gedaan en betekend, delen wij u mede dat na een moedig gedragen ziekte is overleden onze innig geliefde en zorgzame moeder, trotse oma en overgrootmoeder

071 402 86 89

www.delaatsteeer.nu

Let op, nieuw adres: Kamerlingh Onnesstraat 62 Rijnsburg

Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. donderdag 6 juni van 19.30 tot 21.00 uur in de Christelijk Gereformeerde Eben-Haëzer Kerk, Oegstgeesterweg 71 in Rijnsburg. De dienst van Woord en Gebed zal gehouden worden op D.V. vrijdag 7 juni om 14.00 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Sandtlaan in Rijnsburg. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in bovengenoemde kerk. Correspondentieadres: Fam. G. Buchner Weegbree 3, 2231 PN Rijnsburg.

Graaf Florislaan 13 2231 ED Rijnsburg Tel: 071-4022750

Nan de Mooij uitvaartbegeleiding

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Maar - blij vooruitzicht, dat mij streelt ik zal, ontwaakt, Uw lof ontvouwen. Ps. 17:8 berijmd Met droefheid geven wij u kennis, dat de Heere uit ons midden heeft thuisgehaald, onze geliefde zuster

† 5 Juni 2003

WIM DE KONING Familie de Koning

Jan & Karin Sabrina Elvira & Frank Keano & Kaithlynn Priscilla Charissa & Johan Bryan

† 31 mei 2013

Karoline en Gerrit Janet en Thomas Seth, Levi, Noa Meta Tim Jaco Cobi en Niek Willemijn en Fleur Nike (in liefdevolle herinnering) Niek Geesje

Bedroefd zijn wij om het overlijden van onze broer

Dyan Kralt

sinds 18 juli 1985 weduwe van Martinus Albert Langeveld

Geen bloemen.

Fysio-Manuele Therapie Rijnsburg

* 15 Maart 1987

Meta * 29 maart 1933

Niemand, weet wat leven is, alleen dat het gegeven is. En van die geheimenis, God het begin en einde is.

In loving memory

Metta Jacoba Langeveld-Heemskerk

Wij verliezen in haar een biddende moeder, oma en ‘oompie’

3 sfeervolle 24 uurs familiekamers

To some you are forgotten To others just part of the past But to us who loved and lost you Your memory will always last!

Dyan Kralt

In die wetenschap nemen wij afscheid van onze zwager en oom

15-03-1987* † 05-06-2003

U toch bent een God van leven. Die mensen thuis verwacht. Liefde die hij heeft gegeven, overleeft de donk’re nacht, blijft door alles heengeweven, bron van levensmoed en kracht.

05-06-2013

bas haasnoot echtgenoot van

Familie Ravensbergen

Your presence we miss, Your memory we treasure, Loving you always, Forgetting you never...

Rijnsburg, juni 2013

Rob, Monique, Troy & Tara-Luna Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout. Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

Geen wachtlijst Voor de behandeling van lage rugklachten, bekken­ instabiliteit, nek­/schouderklachten, knieklachten, sportblessures, spanningsklachten etc. Specialist in de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Biedt ook manueel therapie & FysioSport. Voor meer info: www.fysiotherapiekatwijkaanderijn.nl

AquaPower van Nefit: Het ultieme warmwatercomfort

Nefit houdt Nederland war m

Meta LangeveLd-HeeMskerk Trooste de Heere, haar kinderen, kleinen achterkleinkinderen.

De hoogwaardige kwaliteit van de Nefit TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure.

Leo Heemskerk Piet en Huibie Heemskerk Toos van Egmond-Heemskerk Sjaan en Piet vd Meij-Heemskerk Nichten en neven

Opbaren in familiekamer is mogelijk. Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

www.nandemooij.nl

Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. Nú bij:

Rijnsburg, juni 2013

Mies Schoneveld

uitvaartbegeleiding J. van der Vegtstraat 63, 2225 TR Katwijk

UITVAARTONDERNEMING

’Met aandacht voor details’

DC VIS & ZN

Betrokken - Meelevend - Zorgvuldig

Uitvaartverzorger: Huig van Duijn

HEEMSKERK

INSTALLATIEBUREAU

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH) Telefoon 071 401 66 65 • Fax 071 401 69 42 E-mail: info@heemskerkinstallatie.com Lid van de VNI en BZE Regiodealer van Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. Met een eigen 24uurs-servicedienst.

Mededeling In verband met de verhuizing van Service

Apotheek

Rijnsburg naar Graaf Florislaan 9, is de apotheek

Betrokkenheid en persoonlijke aandacht

op zaterdag 8 juni gesloten. Ook op het nieuwe adres is de apotheek voortaan elke zaterdag geopend

Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk

van 10:00 tot 14:00 uur.

Dag en nacht bereikbaar tel. 071 4074440 mobiel 06 12507285

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Bel voor een afspraak: 071 3411692 Commandeurslaan 21, 2223 AW Katwijk

Koos en Willy Heemskerk

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid.

Riet RavensbeRgen

Opbaren mogelijk in familiekamer

uitvaart@dcvis.nl www.dcvis.nl

met een eigen sleutel toegang wanneer U dat wenst

Thuis opbaring Volledig verzorgde uitvaarten

071-4018779 (24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl

Vanaf 10 juni zijn wij verhuisd. Service Apotheek Rijnsburg Graaf Florislaan 9 | 2231 ED Rijnsburg | Tel. 071-4079114 www.apotheekrijnsburg.nl www.facebook.com/serviceapotheekrijnsburg


opening de burgt

De rijnsburger

Honderden bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de open dag van de Burgt. Ter gelegenheid van de open dag had het Centrum voor Jeugd en Gezin een tekenwedstrijd georganiseerd. Aan de leerlingen van alle basisscholen in Rijnsburg en Valkenburg was gevraagd om een tekening te maken van hun gezin en hier werd massaal gehoor aan gegeven. De prijswinnaars zijn: Isabel van Tol – De wegwijzer groep 5b, Madelief Kester – Dubbelburg groep 3 Valkenburg, Amber Duindam – cbs de Burcht groep 6b, Fiene van Rijn -- de Schakel groep 2.

De Klankbordgroep, onder leiding van voorzitter Fedde Jonkman, is vanaf het begin betrokken geweest bij de rigoureuze plannen en verbouwing van het voormalige gemeentehuis. Een van de zalen is vernoemd naar de voormalig burgemeester van Rijnsburg. Met de keuze van de namen van de zalen is het verleden en heden met de toekomst verbonden.

De officiële openingshandeling: burgemeester Jos Wienen stapte als eerste de Burgt binnen.

Verschillende verenigingen hebben nu hun onderkomen in de Burgt gevonden zoals de Bridgeclub en de Rijnsburgse Damclub. Ook biljartvereniging de Bogaert is een van de vaste gebruikers van de Burgt. De club heeft nu ook een jongerentak die op vrijdagavond een balletje stoot. Vrijblijvend kunt u langskomen en de sfeer proeven. Tijdens de open dag gaf biljarticoon Raymond Ceulemans een aantal demonstraties.

donderdag 6 juni 2013

7

Rijnsburg heeft in het centrum haar eigen ontmoetingsplaats. In de Burgt is het goed toeven. Lekker lezen aan de grote tafel, met bijvoorbeeld een kop koffie. En als het nu eens eindelijk mooi weer gaat worden gezellig op het terras van Brasserie de Burgt. Het gemeenschapshuis is nu onderdeel van een nieuw hoofdstuk in de Rijnsburgse geschiedenis. Een gebouw dat een belangrijk element is in het kloppend hart van het dorp.

De Burgt officieel geopend

Het gemeenschapshuis is officieel geopend. Alleen de tekst op de zuil aan de voorkant van het gemeenschapshuis werd door de Rijnsburgers niet goed ontvangen. Het was een eenmalige actie.

Muziek is in de toekomst regelmatig in de Burgt te horen. Volgens kenners is de akoestiek prachtig, en draagt het geluid van de klanken mooi door de ruimte. Volgende week is er op Paardenmarkt ‘s avonds een concert van Rijnsburg Klassiek.


WASMACHINE KNALLER

VANAF € 435.000,-

• 1400 toeren - 8kg • Energie: A+++ • 10 Jaar motor garantie • Aquastop (waterbeveiliging) • Niet goed geld terug binnen 30 dagen

van € 899,-

Heerlijk wonen & werken aan de waterkant!

IN CASCO UITVO

ERING

Inkoopgarantie bespreekbaar!* • Inruil eigen woning

Nu € 699,

00

Gratis en vakkundig geïnstalleerd Electro World Radio TV Duynstee, Sassenheim Electro World Schoonderbeek, Hillegom Electro World Oegstgeest, Oegstgeest Electro World Radio Beurs, Lisse Electro World Peursum, Katwijk

bespreekbaar • Uitstekend gelegen met diepe tuin op het zuiden • 234 m2 gebruiksoppervlak • Uitzicht op het water • Parkeergelegenheid op eigen terrein • Aantrekkelijk geprijsd!

www.kanaalzijde.nl De Leeuw Makelaardij Rijnsburgerweg 100, 2231 AG Rijnsburg E nieuwbouw@deleeuw.nl W www.deleeuw.nl

facebook.com/ ouwehandbouw

* Vraag naar de voorwaarden

Tramstraat 112 B 2225 CM Katwijk Tel. 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs.

Emmen Alkmaar Zwolle Zaandam Haarlem

Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring e ati jblijvende tax • een deskundige en vri ien gewenst per bank ind of g alin bet te • contan r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg • advies in het bel door heel Nederland • meer dan 50 locaties

Katwijk Den Haag Delft Oud Beijerland

Apeldoorn

Amsterdam Utrecht

Amersfoort

Alphen a/d Rijn Rotterdam

Nijmegen

Dordrecht Den Bosch

Klaaswaal Tilburg Goes

Breda Eindhoven

Heerlen

www.goudwisselkantoor.nl

Groningen

facebook.com/ goudwisselkantoor

Enschede


lokaal

De rijnsburger

Kort nieuws Klein Kunst Festival Parels n Zaterdag 14 september vindt de vierde editie van het Klein Kunst Festival Parels van Katwijk plaats. Dit maal strijken de Parels neer in dorpskern Katwijk aan Zee. Het doel van het festival is om de kleine lokale, soms wat verscholen, gezelschappen de gelegenheid geven zich te presenteren aan een groot publiek. Voor dit rondreizende festival zijn we op zoek naar verenigingen die het leuk vinden zich tijdens het festival te presenteren. Het thema dit jaar is ‘Onder de waterlijn’. Voor meer informatie en of aanmelden kunt mailen naar peter@factorw. nl of bellen met 06 236 90 632.

Voice of Joy Actie n Tijdens paardenmarkt zal het koor Voice of Joy letterlijk van zich laten horen. In hun stand, t.h.v. Apotheek Sloothaak, zullen o.a. leuke originele kaarten met prachtige streekfoto’s, lekkere cadeautjes en lelies verkocht worden. En er zijn mooie prijzen te winnen. Voor slechts 1 euro doet u mee en kunt u raden hoeveel zonnebloempitten er in een pot zitten. Kom langs bij de stand van Voice of Joy.

donderdag 6 juni 2013

Gemeente wil stil asfalt tegen geluidshinder n Meer informatie op www.katwijk.nl bekendmakingen Plan n Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs het ontwerp Actieplan geluid 2013-2017 vastgesteld. Hierin vindt u een geactualiseerd beleidskader en maatregelprogramma voor het bestrijden van geluidhinder in Katwijk. Het plan ligt van 29 mei tot en met 12 juni 2013 ter inzage op het gemeentehuis van Katwijk. Belangstellenden zijn in de gelegenheid een zienswijze in te dienen. Het plan is ook ter beoordeling aan de gemeenteraad aangeboden. Blootstelling aan te veel geluid vormt een probleem voor de volks-

gezondheid in Nederland. Zowel de Gezondheidsraad in Nederland als de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben vastgesteld dat te hoge geluidbelastingen in de woonen werkomgeving tot gezondheidsproblemen kunnen leiden. De gemeente is daarom verplicht om elke vijf jaar de geluidsituatie in Katwijk in beeld te brengen en daarna een actieplan vast te stellen. In dat plan geeft de gemeente aan met welke maatregelen ze de komende jaren geluidshinder wil voorkomen en beperken.

Verkeerscirculatie

Het Actieplan geluid geeft uitleg over het abstracte begrip geluid,

de gevolgen ervan op de gezondheid en het subjectieve begrip geluidhinder. Ook is een overzicht opgenomen van wet- en regelgeving en een beschrijving van de mogelijkheden om geluid terug te dringen. Een ander hoofdstuk gaat in op geluid in Katwijk. Het geeft een overzicht van de getroffen geluidmaatregelen. Daarna volgt een toelichting op de huidige situatie. Het maatregelprogramma is erop gericht het geluid van verkeer op gemeentelijke wegen terug te dringen. Maatregelen aan de bron hebben hierin prioriteit. Daarom krijgt optimalisering van de verkeerscirculatie voorrang. Daarna is het vervangen van standaard-asfalt door

Festival ‘t Uitje Paardenmarkt n Tijdens deze dag, volgende week woensdag, trekt ook Café ’t Uitje weer alles uit de kast om er een mooi feest van te maken. Vanaf 15.00 uur tot 20.00 is het goed vertoeven op het festivalterrein bij ’t Uitje. Op het grote buitenpodium zullen twee Top-bands zichzelf in het zweet gaan werken om het publiek te vermaken. Zo zal de driemansband Fragment optreden, alsook de feestband vanjeWelste. Het belooft weer een gezellige happening te worden. Aanvang 15.00 uur en de entree is geheel gratis.

het zogenoemde stil asfalt de meest optimale maatregel. De gemeente Katwijk zal geluid-reducerende asfalt als eerste aanbrengen op de routes waarlangs veel woningen staan en de geluidsbelasting hoog is. Deze maatregel wordt uitgevoerd als het bestaande asfalt is versleten. Door de geringe kostenefficiëntie treft de gemeente geen maatregelen om de geluidisolatie van bestaande woningen te verbeteren. Ook zijn er geen maatregelen voorzien voor geluid van industrie. Uit de geluidkaarten blijkt namelijk dat deze bron van beperkte invloed is op de gemiddelde geluidbelasting in Katwijk.

Vrouwen lopen voor vrouwen Wandelen n Vanuit Rijnsburg hebben een aantal dames afgelopen zaterdag meegelopen met een prachtige wandeltocht langs de Linge.

Loten Paardenmarkt Te koop n Op 12 juni wordt in Rijnsburg de traditionele paardenmarkt gehouden. Vast onderdeel van dit dorpsfeest is een loterij. De lotenverkoop voor deze loterij, waarin fantastische prijzen zijn te winnen, is in volle gang. De loten zijn te verkrijgen bij de vaste verkoper en bij slagerij Bekooij, kapsalon Peursum (Kerkstraat), slijterij ’t Vaatje, snackbaar Ouwersloot en snackbar “de Klink”. De loten kosten slechts € 0,50 per stuk en de opbrengst is bestemd voor de financiering van de jaarlijkse paardenmarkt festiviteiten. De trekking wordt op 12 juni om 12:30 uur gehouden op het bordes van De Burgt en niet in de Go-Go zoals op de loten staat vermeld.

9

‘Vrouwen lopen voor vrouwen’ is een sportief evenement waar we omzien naar elkaar combineren met gezelligheid. De opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan de opvang van kwetsbare vrouwen én hun kinderen bij Stichting De Hoop. Er kon 10 of 20 km worden gewandeld. Er is een totaalbedrag van 44.000 euro opgehaald. Daarvan heeft Rijnsburg door middel van sponsorgeld een steentje in bij kunnen dragen. Hierdoor kunnen kinderen uit probleemgezinnen weer een jaar lang opgevangen worden en krijgen ze structuur, liefde en alles wat nodig is om goed op te groeien. De wandeltocht was prachtig, de sfeer zat er goed in.

Genieten van de wandeling. Foto: pr.

Column door Aad Kraaij

Van Egmond Van Hirtum / De Hypotheekshop

Moet ik Mijn hypotheek oversluiten? Met mijn inmiddels bijna 30-jarige ervaring als financieel adviseur ben ik nooit een voorstander geweest om een hypotheek vanwege de rente over te sluiten. Waarom niet? Omdat in veel gevallen de kosten voor deze oversluiting net zo hoog zijn als wanneer de rentelooptijd wordt uitgediend. Enige argument is voor mij altijd geweest dat het renterisico werd beperkt. Wat bedoel ik hiermee? Stel uw hypotheekrente bedraagt op dit moment 4,5% voor een periode van 10 jaar vast, van deze periode is inmiddels 7 jaar verstrekken. U heeft dus nog zeker­ heid voor een periode van 3 jaar. Na deze 3 jaar is het voor iedereen volslagen onbe­ kend wat de hypotheekrente zal worden. U kunt meer zekerheid krijgen door de rente op dit moment voor een langere periode weer opnieuw vast te zetten. Goed advies, want u heeft weer voor een langere periode zekerheid over de te beta­ len hypotheekrente. Waarom zou u dit niet doen? Hoogstwaar­ schijnlijk brengt de bank kosten bij u in rekening, dit noemen wij “boeterente”. Deze boete bestaat uit het verschil van de door u op dit moment te betalen rente en de huidige marktrente van de aanbieder. Verschil in rente over de uitstaande hypo­

Aad kraaij is Hypothecair Planner en geeft maandelijks zijn visie op het gebied van hypotheken en wonen.

theek en de resterende looptijd wordt in rentevaste periode nadert, zal de boete­ rekening gebracht. Een voorbeeld: rente steeds lager worden. Blijft de markt­ rente laag of gaat deze niet teveel stijgen U betaalt 4,5% per jaar, dit nog voor een dan is dat voor u niet ongunstig. Pas op periode van 3 jaar. het moment bij een stijging van de markt­ De rente voor 3 jaar vast bedraagt (voor- rente is het zaak om actie te ondernemen. beeld) 3% per jaar; de hypotheek is € 200.000. Natuurlijk kunt u dit zelf volgen, maar wel­ De boete bedraagt dan ongeveer € 7.500 licht kan uw financieel adviseur u hiermee rekening houdend met 10% boetevrije aflos- van dienst zijn. sing. Hiernaast betaalt u advieskosten. Sluit u de hypotheek over naar een andere aan- Advies: maak een afspraak met uw finan­ bieder, dan heeft u nog te maken met taxa- cieel adviseur en laat u voorlichten. Ik denk tie- en notariskosten. dat u met hem/haar een afspraak kan maken over het bijhouden van de rente­ Toch vind ik persoonlijk het een goed ontwikkelingen. Deze manier kan u veel advies om opnieuw te kiezen voor een lan­ geld besparen en u houdt de zekerheid gere rentevast periode, u heeft dan de voor een langere goedkope rentevast zekerheid dat u voor een langere periode periode. Een indicatie van de rente voor geen hogere hypotheekkosten heeft. Hoe een langere rentevast periode: tot 10 jaar vast rond de 3,8% en voor een periode van kunt u nu de boeterente voorkomen? Naarmate de tijd tot de einddatum van de 20 jaar rond de 4,3%.

Schuimparty Paardenmarkt n Het is bijna Paardenmarkt. Daarom is er dinsdag 11 juni is er weer een schuimparty bij Go-Go. In samenwerking met Alfa Automatisering en de Rijnsburgse Paardenmarkt zal voor de jeugd vanaf 12 jaar de Go Go worden omgetoverd tot een waar schuimpaleis. Bekende huis dj’s en de medewerkers zullen zorgen voor een onvergetelijke avond. Toegang is € 3.00. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Go-Go.


JUBILEUMTOPPERS JUNI! 20% KORTING

op huiscollectie PVC

PVC STROKEN UIT ONZE HUISCOLLECTIE ZIJN VERKRIJGBAAR VANAF 27,95 PER M2 NU MET 20% KORTING VANAF

Hoekopstelling Queen in diverse maten en stoffen

nu

20% KORTING

75 jaar

MFLOR PVC vloeren, alle kwaliteiten nu GRATIS geëgaliseerd!

22,36 PER M2

Acties gelden niet in combinatie en voor lopende orders. Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Prijzen zijn geldig t/m 29 juni 2013. Latere levering wel mogelijk. Alle prijzen zijn adviesprijzen excl. legkosten incl. BTW. Prijs- & collectiewijziging en zetfouten voorbehouden.

Zaterdag 15 juni maken we er een feestelijke dag van bij Theo Mulder b.v.

OP EN DAG Zaterdag 15 juni

10.00 T OT 17.00 Laan

van

Verhof

2

Rijnsburg

Iedereen, groot en klein, is welkom. Bekijk ons vernieuwde bedrijf en zie hoe in 100 jaar de karrosseriebouw is ontwikkeld tijdens onze tentoonstelling. Eet een feestelijk stuk taart mee en laten we samen proosten op ons 100-jarig jubileum.

Felicitaties geven wij graag aan

w w w.kika.nl Giro 8118 ovv 100 jaar Theo Mulder


lokaal

De rijnsburger

Kort nieuws Melange Locale RTV n Vanaf maandag 10 juni is er weer een nieuwe uitzending van het tv programma ‘Melange Locale’. In deze uitzending zijn vertegenwoordigers van de Floraband en DVS te gast vanwege hun deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Ook is er aandacht voor Haringrock. En natuurlijk de bekende items zoals het recept van kok Pieter van Klaveren. De presentatie is weer in handen van Dick Oudwater en Carolien van Egmond. Melange Locale is te zien vanaf maandag 10 juni /m zaterdag 17 juni na het nieuws van 10 en 16 uur en zaterdag om 10 en 18 uur via RTV Katwijk en Ziggo kanaal 41.

Studiedienst Kerk n De tweede uitspraak van Jezus: ‘Ik ben de Weg’. Dat bestuderen we in de studiedienst van a.s. zondagmiddag. Jezus is de weg, maar hoe dan? En daar horen de smalle en de brede weg ook bij….Kan de joodse cultuur ons helpen om deze woorden in het juiste perspectief te zetten? Dominee J. Verlinde zal met ons studeren. U kunt thuis alvast Joh. 6: 1-14 lezen. Een ieder welkom: zondag 9 juni 17.00 uur Grote kerk Rijnsburg.

donderdag 6 juni 2013

11

Start haringseizoen uitgesteld n Kwaliteit maatjesharing nog onder de maat Liefhebbers n Van de Hollandse Nieuwe moeten nog even geduld hebben. Eigenlijk zou de Hollandse Nieuwe deze week in de winkel liggen. Maar de haring is nog niet van de juiste kwaliteit. Door Helma vom Hofe Het slechte weer is hiervan de boosdoener. Door te weinig zonlicht groeit het plankton in zee te langzaam en kunnen de haringen zich niet vet eten. Ook bij vishandel Surf en Turf in de Hoftuin wachten ze met smart op de komst van deze Hollandse haring.

Regels

Hoe zit dat eigenlijk met die nieuwe haring? En wanneer mag haring nu eigenlijk het predicaat “Hollandse Nieuwe” dragen? Leo Lange, al zes jaar eigenaar van vishandel Surf en Turf, vertelt: “Daar zijn strikte regels voor. Haring mag alleen Hollandse Nieuwe heten als het minimaal 18 procent vet bevat, en op de traditionele Hollandse manier gekaakt, gezouten en gefileerd is. De Hollandse Nieuwe is de eerste, jonge haring van het seizoen die geschikt is voor consumptie. De haring is een jonge haring die nog niet

Leo Lange kijkt uit naar Hollandse Nieuwe. Foto: H. vom Hofe. geslachtsrijp is. In de wintermaanden is hij mager en in het voorjaar begint de haring te groeien door de aanwezigheid van plankton in het water. Als de haring een vetpercentage van minimaal 18 procent heeft bereikt, begint de jaarlijkse periode waarin op maatjesharing wordt gevist. Die duurt doorgaans tot juli. De haring verkopen die dit vetpercentage niet heeft is geen optie.

Daar staat zelfs een boete op”, aldus de visexpert.

Noorwegen

Een Hollandse Nieuwe kent geen grenzen want ze worden in Noorse, Zweedse en Schotse wateren gevangen. Vanaf het moment van vangen tot dat deze in de winkel ligt, ondergaan de vissen een heel proces. Waar je overigens niet aan denkt als

je deze overheerlijke vis op de zo typerende Hollandse manier de keel in laat glijden. Leo vervolgt: “Dat vergt allemaal uiterste precisie en vakmanschap. Ik ga zelf regelmatig keuren en proeven voordat ik een partij inkoop. Eenmaal in de winkel is het heel belangrijk om de temperatuur van de vis voortdurend in de gaten te houden”. Om de gewenste rijping te krijgen moet de vis op een bepaalde manier gezouten en ontdooit worden. Op welke manier wil hij niet zeggen dat is het geheim van de chef. En iedere vishandelaar heeft daar zo zijn eigen manieren voor. “Maar de smaak moet een beetje zilt zijn en de vis moet ook een beetje “bite” hebben. Je moet hem als het ware met je lippen kunnen doorbijten” aldus Leo. “En ook niet geheel onbelangrijk…de haring moeten vers van het mes komen”, voegt de viskenner toe. Na juli worden er overigens ook nog haringen gevangen maar die mogen zich geen Hollandse Nieuwe meer noemen. Paringsrijpe haringen met hom en kuit worden aan het buitenland verkocht, gebakken of worden verwerkt tot rolmops. Op 19 juni staat het veilen van het eerste vaatje gepland. Vanaf die datum zal de langverwachte echte “Hollandse Nieuwe” bij de visboer te krijgen zijn.

Jong Flora Band 2e NK Jeugd n Afgelopen zaterdag nam de Jong Flora Band deel aan de Nederlands Kampioenschappen voor Jeugdkorpsen in Vlissingen. De leden van de Jong Flora Band hebben zich, onder leiding van het gedreven instructieteam, de afgelopen maanden al goed op dit toernooi voorbereid. Jong en ambitieus als ze zijn, zijn ze de uitdaging aangegaan om een aantal zeer moeilijke bochten aan te leren. Dit was best met recht een uitdaging omdat er maar liefst acht nieuwe leerlingen tot het korps waren toegetreden. Onder leiding van tamboermaître Joep de Mooij werden de marsen inclusief moeilijke bochten aan het toegestroomde publiek vertoond. De jury beloonde dit optreden met maar liefst 85,75 punten en een gouden medaille werd de JFB 2e van het Kampioenschap. Dit puntenaantal is nog niet eerder door de Jong Flora Band behaald. tijdens een NJK.

Spieren voor spieren Actie n Rijnsburger Jan Pieter Tensen gaat volgende week, maandag 10 juni zijn sportieve grenzen verleggen. Ook hij gaat een poging doen om zes keer de Alpe d’Huez te fietsen, waaraan hij een sponsoractie heeft gekoppeld voor Stichting Spieren voor Spieren. De missie van deze organisatie is: Kinderen willen spelen, sporten en ...dromen over hun toekomst. Voor heel veel kinderen met een spierziekte is deze toekomstdroom erg onzeker. Spieren voor spieren wil deze kinderen weer uitzicht geven op een kansrijke toekomst door structureel onderzoeksprojecten te financieren die helpen om spierziekten bij kinderen beter te behandelen.

De Jong Flora Band is trots op de 2e plaats. Foto: pr.

Madjoe veilig na promotiewedstrijd Korfbal n Zaterdag jl. moest de selectie van Madjoe afreizen naar Heelsum in Gelderland om het op te nemen tegen DKOD. Voor beide ploegen waren de belangen groot. Madjoe moest minimaal 1 punt binnenhalen om een promotiewedstrijd veilig te stellen. DKOD moest 1 punt binnenhalen om de-

gradatie te ontlopen. Na het zaalseizoen is DKOD sterker gaan spelen dus de Rijnsburgers waren gewaarschuwd. De warming-up was lang en fel. Dit met name om aan de ondergrond te wennen en niet verrast te worden. Duidelijk was dat de belangen groot waren. Geen van de ploegen kon afstand nemen en tot de slotfase van de eerste helft ging de strijd gelijk op met een stand van 5-5. Uiteindelijk wist Madjoe uit te

lopen naar een 6-8 voorsprong. Na de rust begon Madjoe goed aan de wedstrijd en wist een voorsprong van 6-9 te pakken. DKOD wist zich echter te herpakken en knokte zich terug tot een stand van 9-10. Madjoe bleef geconcentreerd korfballen en liep weer uit tot een 11-14 voorsprong. De zware ondergrond, het alles of niets korfbal en drie wissels van de ploeg uit Heelsum zorgde echter nog voor een zeer spannen-

de slotfase. Het Rijnsburgse equipe speelde de voorsprong niet goed uit waardoor DKOD terugkwam tot 1414. De scheidsrechter vloot bij deze stand voor de laatste keer waardoor de promotiewedstrijd een feit is.De komende week zal de selectie zich richten op deze wedstrijd. De wedstrijd wordt gespeeld tegen een oude bekende tegenstander namelijk Atlantis uit Mijdrecht. Meer info hierover zie www.kvmadjoe.nl.

Verkeersles Emmaschool n Op twee vrijdagmiddagen hebben groep 5 & 6 praktische verkeersles met de fiets gekregen. Op de eerste middag was er slinger - de - slang (slalommen), ho - stop! (reageren op een signaal) en arm uitsteken. Op de tweede middag kregen we te maken met het passeren van een obstakel, de slak en het haasje en over een smal paadje fietsen. De kinderen hebben goed hun best gedaan. Trots zijn zij thuisgekomen met een mooi diploma.


Informatie Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden Gemeentehuis Katwijk Tijden op afspraak Maandag van 8.00-17.00 uur Dinsdag van 8.00-17.00 uur Woensdag van 8.00-17.00 uur Donderdag van 8.00-20.00 uur Vrijdag van 8.00-17.00 uur Tijden vrije inloop Maandag van 8.00-12.00 uur Dinsdag van 8.00-12.00 uur Woensdag van 8.00-12.00 uur Donderdag van 8.00-12.00 uur & 17.00 -20.00 uur Vrijdag van 8.00-12.00 uur U kunt heel makkelijk via www.katwijk.nl/afspraak-maken een afspraak maken via het digitaal loket. U kunt ook bellen naar 071-4065000. Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Algemene informatie bekendmakingen

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaar- of beroepschrift meesturen. Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht.

Katwijk aan Zee Wijkregisseur: André Veenstra Spreekuur: donderdag 11.30-12.30 uur, Marktplein/Piet Heinlaan (gebouw marktmeester) Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 13.30-14.30 uur, Schimmelpenninckstraat 10 (Kwadrant) Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 10.00-11.00 uur, Overrijn 8 (Heerenhuys) Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 15.00-16.00 uur, Torenvlietslaan 12 (Brandweerkazerne van Valkenburg) Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 08.30-09.30 uur, De Burgt - Burg. Koomansplein 1

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

Rijwielpad Noord achter Koraal 9, Katwijk

Het kappen van 6 bomen

28-05-13

Elzenlaan 13 Rijnsburg

Het plaatsen van dakkapellen aan de voor 29-05-13 en achterzijde van de woning

Mr C Fockstraat 18 Katwijk

Het plaatsen van een dakkapel op het bijgebouw bij de woning

29-05-13

Boulevard 107 Katwijk

Het maken van een balkon op de 1e verdieping en het wijzigen van de gevelindeling aan de voorzijde van de woning

30-05-13

Voorstraat 102 Katwijk

30-05-13 Het wijzigen van winkelruimte naar woonruimte, het wijzigen van de voor- en zijgevel en het plaatsen van dakkapellen aan de voor- en achterzijde van het pand

Graaf Florislaan 30, Het verhogen van de nok Rijnsburg

30-05-13

Piet Heinlaan 140 Katwijk

31-05-13

Intern verbouwen en aanpassen brandscheidingen

Geweigerde omgevingsvergunning

Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven .omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling.

Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Berkenlaan 2, Katwijk

Het vergroten van de woning

31-05-13

E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier.

Binnensluis 1, Katwijk

Bouwen van een carport

31-05-13

Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Bezwaar

Wijkregisseurs Als iemand persoonlijk wil overleggen over een probleem of idee? Dan kan dat op het wekelijks spreekuur van de wijkregisseur, waarbij ook de wijkagent aanschuift. Ook is een afspraak op maat met de wijkregisseur mogelijk. Ter info: De wijkregisseur bemoeit zich niet meer rechtstreeks met het onderhoud van de buitenruimte.

6 juni 2013

Van rechtswege verleende vergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Emmaplein 24A, Katwijk

Het aanbrengen van reclame-uitingen aan de gevel van het pand

30-05-13

KENNISGEVING BESCHIKKING COMMERCIEEL HORECABEDRIJF Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij Drank- en horecavergunning hebben verleend voor:

Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Verleende drank- en horecavergunning Evenementen Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Centrum Katwijk aan Zee

Het organiseren van Visserijdagen op 24 tot en met 29 juni 2013

29-05-13

Andreasplein, Taatedam en Princestraat, Katwijk

Het organiseren van het Haring- en Shantyfestival op 29 juni 2013.

28-05-13

’t Boonrak thv nr. 21 Het organiseren van de ‘Vlottenbouw’ op te Valkenburg 6 juli 2013 van 10.00 tot 17.00 uur Marktplein Piet Heinlaan, Katwijk

Sportpark de Krom Ontheffing van het sluitingsuur van 14 juni op 15 juni 2013

Bekendmaking besluit

Hoornesplein 53, Katwijk

Het verkrijgen van een drank en horecavergunning voor het slijtersbedrijf Slijterij de Hoorn BV

09-04-13

30-05-13

Het organiseren van een Vlooienmarkt op 30-05-13 8 juni 2013

Omschrijving

Omschrijving

Ingekomen evenementen

Ontheffing sluitingsuur Locatie

Locatie

Bekendmaking besluit 30-05-13

Sportpark de Krom Ontheffing van het sluitingsuur van 12 juli 30-05-13 op 13 juli 2013 Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd: Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

fase 3b en c, ‘t Duyfrak, Valkenburg

Nieuwbouw van 53 woningen

16-05-13

Noordeinde 24, Rijnsburg

Het kappen van 1 boom op het terrein van 27-05-13 het Visser ‘t Hooft Lyceum

Evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Laan van Verhof 3, Rijnsburg

Het organiseren van het bezichtigen van praalwagens Flower Parade op 9 augustus 2013

31-05-13

Kleinschalige evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Salomonszegel t/m Het organiseren van een straatbarbecue Zeewinde, Katwijk op 6 juli 2013

30-05-13

Lageweg 35, Katwijk

27-05-13

Het organiseren van een fancy fair op 6 juli 2013

Spreekuur Stadsbouwmeester De vergadering van de Stadsbouwmeester is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op 11 juni 2013 om 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door contact op te nemen met Team Vergunningen (tel. 071-4065000).


van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 Website: www.katwijk.nl

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Datum indiening

Fase 3b, ‘t Duyfrak

Het bouwen van 23 woningen

27-05-13

Zeeweg 125, Katwijk

Het plaatsen van een bouwbord

29-05-13

Het Ridderbos, Katwijk

Het kappen van 17 bomen

29-05-13

Het Ridderbos, Katwijk

Het kappen 22 bomen

29-05-13

1e Mientlaan 10, Katwijk

Plaatsen van 8 lichtmasten op het hoofdveld

29-05-13

Korte Voorhouterweg 2, Rijnsburg

Het plaatsen van een blokhut

29-05-13

Vliegveld Valkenburg, Valkenburg

Het inrichten van een tijdelijk zanddepot voor opslag van (een deel van) het vrijkomend zand door archeologische opgravingen in Katwijk (mbt kustversterking)

31-05-13

Van de vergadering van de kamer Overige Zaken d.d. woensdag 12 juni 2013 vanaf 19.30 uur op het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3. Van 19.30 tot 20.00 uur: Bezwaarschrift tegen het ligplaatsenbeleid vastgesteld op 26 maart 2013. Van 20.00 tot 20.30 uur: Bezwaarschrift tegen het ligplaatsenbeleid vastgesteld op 26 maart 2013.

Beleid Beeldkwaliteitplan Haven, fase 2 (zuid) De raad maakt bekend dat zij op donderdag 4 april 2013 het definitieve Beeldkwaliteitplan Haven, fase 2 (zuid) heeft vastgesteld en dat het beleid op vrijdag 7 juni 2013 in werking treedt. Het beleid kunt u vanaf nu inzien op het gemeentehuis en is daarnaast te raadplegen via www.katwijk.nl. Concept Vuurwerk verkoop beleid 2013 Op grond van de gemeentelijke inspraakverordening ligt het concept vuurwerk verkoop beleid 2013 gedurende een termijn van zes weken, vanaf 6 juni 2013 tot en met 24 juli 2013, ter inzage op het gemeentehuis.

Laatste fase werkzaamheden herinrichting Brouwerstraat 10 juni van start De aannemer start maandag 10 juni met fase 3 van de werkzaamheden van de herinrichting van de Brouwerstraat. Afhankelijk van de weeromstandigheden zullen de werkzaamheden tot ongeveer 26 juli 2013 duren. De Brouwerstraat is in die periode afgesloten vanaf de kruising Johannes Poststraat/Van der Koddestraat tot aan de T-splitsing bij de Oegstgeesterweg. Let op: de kruising Johannes Poststraat/Van der Koddestraat is in zijn geheel gesloten. De kruising met de Oegstgeesterweg wordt zo lang als mogelijk open gehouden. De eerste dagen wordt er veel werkverkeer verwacht. Verkeer op de Oegstgeesterweg van en naar De Dijk ondervindt hiervan overlast. Om het verkeer in goede banen te leiden wordt een verkeersregelaar ingezet.

Geluidbeleid, ontwerp-Actieplan 2013-2017 Op grond van de gemeentelijke inspraakverordening ligt het ontwerp Actieplan geluid 2013-2017 gedurende een termijn van zes weken, vanaf 7 juni tot 19 juli 2013, ter inzage op het gemeentehuis. Het ontwerp-Actieplan is een geactualiseerd beleidskader en maatregelenprogramma voor het bestrijden van geluidhinder in de gemeente. De maatregelen gericht op het terugdringen van wegverkeersgeluid en bestaan voornamelijk uit de toepassing van stil asfalt op wegvakken die deel uitmaken van de hoofdwegenstructuur.

Website

www.katwijk.nl

Online afspraak maken? www.katwijk.nl/afspraak-maken

Volg ons op Social Media!

www.twitter.com/ gemeentekatwijk

www.facebook.com/ gemeentekatwijk

Ontvangt u een vervoersvergoeding voor de Regiotaxi vanuit de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)? Dan verandert vanaf 1 januari 2014 de hoogte van uw eigen bijdrage.

Sinds 2013 worden er in de bussen geen strippenkaarten meer gebruikt. Door het verdwijnen van de strippenkaart worden er nu andere tarieven door de klanten betaald. Deze zijn hoger dan van de strippenkaart en dus ook hoger dan ú nu betaalt in de Regiotaxi. De gemeenten hebben afgesproken de tarieven die klanten voor de bus betalen, ook door de klanten van de Regiotaxi te laten betalen. Dit is zoals dat in het verleden ook gebeurde. Dit betekent dat de bijdrage die u in de Regiotaxi betaalt met ingang van 1 januari 2014 meer zal stijgen dan u gewend bent. In 2013 zou dit gaan om een bedrag van € 0,70 per zone als u nog geen 65 jaar bent. Als u 65 jaar of ouder bent zou u in 2013 € 0,45 per zone betalen. De manier waarop de prijs van een rit berekend wordt, het aantal OV zones waardoor uw reis loopt én een opstapzone, wijzigt niet. Aangezien er voor 2014 weer net als in voorgaande jaren sprake is van een prijsverhoging, wijzigen bovenstaande prijzen per 1 januari 2014. In november van dit jaar wordt het exacte tarief voor 2014 bepaald. Dit wordt dan gepubliceerd in de huis-aan-huisbladen in uw gemeente. Houdt de gemeenteadvertentie hiervoor in de gaten. Heeft u hier vragen over, dan kunt u terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente.

Binnen het hoofdstuk Openbare Orde van de APV is gesteld dat het het verboden is om consumentenvuurwerk ter beschikking te stellen zonder vergunning van het college. Het vuurwerkverkoop beleid is erop gericht kaders te stellen waarmee er uitvoering gegeven kan worden aan de vergunningverlenende taak van het college van burgemeester en wethouders. Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen indienen bij het college.

Wekelijkse nieuwsbrief www.katwijk.nl/storage/ nieuwsbrief

Tot en met 2013 is de hoogte van uw bijdrage die u in de taxi betaalt, gebaseerd op het strippenkaarttarief. Dit tarief werd ook gebruikt in de bussen en ander openbaar vervoer in deze regio. Steeg dit tarief, dan stegen de tarieven van de Regiotaxi mee.

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? U kunt dit telefonisch opvragen! Belt u tussen 08.00 - 17.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en meldt dat u een bouwdossier wilt opvragen. Tevens kunt u dit via de website opvragen: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-enleefomgeving/wonen-en-verbouwen/bouwenverbouwen/#c2050

Op de hoogte blijven van de laatste berichten?

Milieu Het college heeft onderstaande melding(en) ontvangen (Artikel 8.40 Wet milieubeheer): Locatie

Omschrijving

Duyfraklaan 9, Valkenburg

Het oprichten van een inrichting

Bovenstaande melding(en) hebben een informatief karakter, er is geen bezwaar mogelijk. Indien gewenst kan op het gemeentehuis een toelichting worden gegeven op deze stukken.

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende genoemde periode schriftelijk of mondeling hun zienswijzen indienen bij het college.

Vervolg zie elders in de krant


Vervolg bekendmakingen gemeente Katwijk Kennisgeving Kennisgeving bewerken bouw- en sloopafval (mobiele puinbreker) Wie

Waar

Wanneer

Kok Lexmond B.V., Achthoven 23A, 4128 LV, Lexmond

Floralaan (t.h.v. Oude Floraterrein), Rijnsburg

Vanaf 5 juni tot 4 september 2013 gedurende 4 dagen

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met de afdeling Veiligheid.

Oordeelsvormend 19.45-20.15

Rekenkamerrapport Wijkgericht Werken

19.45-20.45

Eindrapportage takendiscussie

20.15-20.45

Projectplan dorpshuis Valkenburg

20.45-22.15

Masterplan Locatie Valkenburg

21.45-22.15

Bestemmingsplan bedrijventerrein ‘t Heen

Besluitvormend 22.30-23.00

Meerjarenperspectief Grondexploitaties 2013 Jaarstukken 2012 Bestemmingsplan Valkenburg Landelijk Gebied

Beroep Onderstaande besluiten kunt u vanaf de hieronder genoemde datum gedurende zes weken inzien op het gemeentehuis (hoofdlocatie) in Katwijk. Binnen deze termijn kan beroep worden ingesteld door: - degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en - belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking binnen de daarvoor gestelde termijn. Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Voorschoterweg 23G, Valkenburg

Aanwijzing als bedoeld in artikel 3.13, lid 2, Wabo door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van een kantoorpand

08-05-2013

Bestemmingsplan Katwijk aan Zee – Centrum Beeldkwaliteitsplan Parkeergarage Kustwerk Katwijk Medezeggenschap griffie

Vergadering raadscommissie van 20 juni 2013 Informatief 19.30-21.35

Variantkeuze nieuwbouw Aquamar

Meer informatie De agenda en de stukken zijn te raadplegen op de website vergaderstukken.katwijk. nl. Op de agenda staat aangegeven hoe de raad de onderwerpen behandelt: informatief, oordeelsvormend of besluitvormend. De informatieve en oordeelsvormende sessies worden gelijktijdig gehouden. De agenda vermeldt waar en wanneer deze plaatsvinden. Op de webpagina www.katwijk.nl/gemeenteraad staat welke mogelijkheden er zijn om mee te praten en in te spreken bij de vergadering. Partij

Raadslid

Tel.

e-mail

CDA

De heer J.W. Ravensbergen

071-4034724

j.w.ravensbergen@planet.nl

Christen Unie

Mevrouw A. Kuijt van den Oever

071-4022709

Atiekuijt@ziggo.nl

Fractie Van Ginkel

Mevrouw 06-40259657 anita.van.ginkel@xs4all.nl A. H. van Ginkel - Lanting

Vergadering van 13 juni 2013

Gemeente Belangen

De heer G.H.A. Bol

071-4032443

Informatief

PvdA

Mevrouw P.S. Smits

06-30416894 nellysmits58@gmail.com

De gemeenteraad Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad:

Gerardbol@live.nl

19.45-20.15

De toekomst van samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

SGP

De heer W.J. van Duijn

071-4015803

wjvanduijn@hetnet.nl

20.45-21.45

Kadernota begroting 2014

VVD

De heer E.C. de Mol

06-54633471

edwin.de.mol@gmail.com

voor uw tuin of oprit. Ruim • STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stich- • Zat. 8 juni Vlooienmarkt Katwijk a/d • WEDUWNAAR 70+ zoekt gezellige vrouw om •30STRATENMAKER jaar ervaring. Leveren van alle materialen. ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een Piet Heinlaan. Kraam € 25,- www.donevents.nl de eenzaamheid op te lossen. Brief onder nummer

Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322. Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319. Eerhart Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijswww.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. opgave 070-3211006. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam In- drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. terieurverzorging, tel. 070-5116612. Student wil u graag helpen met COMPUTERDak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. 5114674-5118394. Uw dak-specialist! Zit u nog in de schaduw? Wij zagen bomen Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huis- om en takken af. Telefoon 070-5111923 of 06werkbegeleiding/bijles aangeboden door 53794870. ervaren A/B student. Tel. 071-5616768. Te huur GARAGEbox? Opslagbox centrum BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, Rijnsburg. Tel. 071-4021324. gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. wespen, plaagdieren, dienstverlening. 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt Tel. 06-54948365 / 070-5115927. uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. vofroessinghvaniterson.com Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- Vakbekwame TUINMAN voor al uw straatwerk, schoten? www.tcdekampioen.nl. mos verwijderen, grasveld verwijderen, mos op beGEVEL/SCHOORSTEENRESTAURATIE? strating, snoeiwerk, schuttingen, opschonen van uw Uithakken (slijpen)-voegen-reinigen-impregneren- tuin etc. Gratis advies. KvK inschr. 06-46410227. knipvoegen-metselwerk. Altijd gratis advies en gePrivé garagesale Kabelbaan 11, 2352 heel vrijblijvend prijsopgave. Tel. 06-20897322. BL Leiderdorp. Elke zaterdag vanaf 10 uur.

• • •

• •

• •

088-2226900.

door rustig persoon een vrije, rusti•geGezocht kamer om regelmatig een paar uur overdag

201359 naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk.

Zaterdag SNUFFELMARKT. Vrij entree. te gebruiken (niet om te wonen) in Oegstgeest of Vinkenweg 74 Rijnsburg. directe omgeving (bv. Vogelwijk of Raadsherendwarsfluitles in Leiderdorp-Oranjewijk. buurt), vanaf oktober 2013. Brief onder nummer 201360 naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, Ervaren, enthousiaste docente. Gratis proefles. Info: www.fluitles.nl of 071-5891939. 2220 CB Katwijk. MAXIMODE UITVERKOOP 1 stuk 30%, 2 Chronische patienten IBD (inflammastuks 40%, 3 stuks of meer 50% korting (m.u.v. de tory bowel disease) gezocht die geen genezing in het reguliere circuit vinden. Wij bieden een nieuw hoogzomercollectie). Maximode, Koninginneweg 18, medisch voedingssupplement aan. Vraag er naar bij 071-4018833. uw huisarts of neem contact op via de website T.H.: VAK.BUNG. in Drenthe. All-in en met www.recoflor.nl Genezing vanaf 5 euro per dag korting. Fam. v. Went, 071-3618676. mogelijk. www.vakantiebungalow-dr.nl Te huur: garages voor stalling en/of opslag Te huur gevraagd: opslagruimte tussen Oegstgeest bij Lange Voort/Wijttenbachweg. Keij 100 en 200 m2, voorzien van verwarming, verlichBeheer 071-5123264. ting en water. Tel. 06-49799327. Spanje C.Blanca Altea, Royaal luxe apparVoor alle Rijnsburgers die met trots de originele tement direct aan zee, nog vrij juni en augustus Rijnsburgse VLAG willen uithangen, bijv. voor weinig, bel 06-53269340 voor info. tijdens de Paardenmarkt of andere feestelijke geleGARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. genheden: BEL 071-4020006 (na 18.00 uur). Genoeg op voorraad in diverse maten. Reageer snel en Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. zorg dat ook bij u de Rijnsburgse vlag uit kan!


valkenburg

De rijnsburger

donderdag 6 juni 2013

15

RAAD HET RAADSLID

Toernooi commissie: JackVianen, Marco den Haan en Peter van Oorschot. Foto: Aty de Vries.

Vv Valken ’68 is springlevend n ‘We doen veel voor de jeugd’

De 33 raadsleden behoren tot de categorie ’bekende’ Katwijkers. Tenminste, dat mag wel worden verondersteld; het zijn namelijk onze ’volksvertegenwoordigers’. Maar hoe bekend zijn ze eigenlijk en hoe herkenbaar? Als u hem of haar op straat tegenkomt, zou u ze dan herkennen?

De redactie van deze krant gaat daar wel van uit en maakt het voor u daarom een beetje lastiger. Er zijn twee volksvertegenwoordigers in elkaar gefotoshopt. De vraag is natuurlijk: wie zijn het? De komende weken worden steeds twee ’geshopte’ raadsleden getoond.

Kunstroute voor 800 scholieren LEERLINGEN n van groep 7 van de Katwijkse basisscholen is er vandaag en morgen vrijdag 7 juni voor de 12de keer de Kunstroute, een culturele wandeling. Tijdens een puzzelroute, die hen door Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn of Rijnsburg voert, komen ze verschillende vormen van kunst en cultuur tegen. Naast vragen die ze moeten beantwoorden over bijvoorbeeld beeldhouwwerken die ze onderweg tegenkomen, nemen

de leerlingen ook allemaal deel aan drie verschillende workshops. In Katwijk aan Zee bezoeken zij de muziekschool, het museum en toneelvereniging Mimiek’s Theater. In Rijnsburg geven de Floraband, Genootschap Oud Rijnsburg en DWS workshops. Tenslotte zullen de leerlingen in Katwijk aan den Rijn een workshop dansen en ballon modelleren volgen en in de bibliotheek een echte kinderboekenschrijver ontmoeten.

Start bouwfase 3 Duyfrak

Jubileum n De velden liggen er gelikt bij en de tribune straalt het geel/rood uit. Het tenue van Valken ’68 en de kleur van de Valkenburgse vlag. Een levendige club die dit jaar haar 45-jarig jubileum viert. Door Aty de Vries ‘We hebben altijd al veel voor de jeugd gedaan. Daarom sluiten we dit seizoen niet alleen af met een familiedag maar ook met een groot toernooi voor de E-jeugd’, vertelt jeugdvoorzitter Jack Vianen. Onlangs heeft het bestuur van Valken ’68 op gepaste wijze afscheid genomen na een ziekbed van enkele maanden van een van haar medeoprichters de heer Piet Langerer, hij werd 76 jaar. In 1967 was het de Valkenburgse wethouder Piet Langeler die een bestuur formeerde bestaande uit de heren Piet Ouwersloot, Hans Imthorn, Bart Imthorn, Jan Cambier en Jan van der Born. Zij

richten op 30 mei 1968 voetbalclub Valken ‘68 op. Pogingen om in Valkenburg een voetbalclub langer dan enkele jaren in leven te houden, waren eerder gestrand. Na een tijdelijke gastvrijheid bij buurclub KRV op de Katwijkse Kooltuin, speelde de jonge vereniging op het sportveld aan de Zonneveldslaan. In 1974 werd het huidige sportcomplex in het toenmalige tuindersgebied ’t Duyfrak in gebruik genomen. In 2001 onderging het clubhuis een ingrijpende uitbreiding en sinds de zomer van 2005 beschikt de zaterdagtweedeklasser over een overdekte tribune en vier extra kleedkamers. Sinds de aanleg van een tweetal kunstgrasvelden in 2008 ligt Sportpark ’t Duyfrak er

Choral evensong Kerk n Zondag 9 juni 2013 wordt om 18.30 uur een choral evensong gehouden in de gereformeerde kerk De Goede Herder. Medewerking verlenen leden van de cantorij en van het jongerenkoor van de Opstandingskerk in Houten o.l.v. Anja van Velzen. Orgel: Erik

Heijermans; voorganger: ds. Erik Schuddebeurs. In Engeland is sinds 1662 de evensong de officiële vorm van het dagelijkse avondgebed van het kerkkoor. Nog altijd gaat die dagelijkse discipline door, in alle Engelse kathedralen en universiteitskapellen. In Nederland groet sinds een aantal jaren de belangstelling voor de evensong, al ontbreekt hier de dagelijkse regelmaat. Elke maand zingt/bidt men de 150 psal-

Klankbordgroep GROEP n Vorige week heeft wet-

Confetti n Onder toeziend oog van wethouder Daan Binnendijk en

eerste bewoners, heeft vorige week de officiële start van de bouw van fase 3a van ‘t Duyfrak plaatsgevonden. Hierin zijn 39 woningen, huur en koop gepland. Naar verwachting zullen de eerste bewoners in het 1e kwartaal van 2014 hun intrek in hun nieuwe woning nemen. Foto: Aty de Vries.

prima bij en kan de accommodatie de vergelijking met elke club in de regio aan. Voorzitter Jaap Janssen memoreert dat medeoprichter Piet Ouwersloot ook nu nog actief voor de vereniging bezig is. “Hieruit blijkt toch wel dat we één grote familie zijn, met hart voor de vereniging”, aldus Jaap. “Het accent is altijd bij de jeugd geweest, daarom waren we blij met de voetbalplaatjesactie van Hoogvliet en hebben er meteen ons jubileumboek van gemaakt”, voegt hij er lachend aan toe. Zaterdag 8 juni is er een groot E jeugdtoernooi, waarbij ongeveer 1000 mensen aan mee zullen doen. Voor Valken ‘68 neemt de E 1 deel aan dit toernooi. Het toernooi zat bestaan uit vier poules met elk vijf teams, een kwartfinale, een halve finale en een finale. De finale van het negen tegen negen toernooi zal gefloten worden door de bekende KNVB scheidsrechter Kevin Blom.

houder Daan Binnendijk in samenwerking met zijn collega Willem van Duijn de klankbordgroep voor de realisatie van het Dorpshuis in de Terp in Valkenburg geïnstalleerd. Zij gaan het college gevraagd en ongevraagd adviseren bij de totstandkoming van het Dorpshuis. V.l.n.r. Wethouder Daan Binnendijk, Liesbeth Wetting, Jaap Bol, Henk Imthorn, Jaap Janssen, wethouder Willem van Duijn en Paul van Lith.

men, verdeeld over ochtend- en avondgebed. Zondag 9 juni is dat psalm 47. Verder klinken altijd de lofzangen van Maria en Simeon. Uit de honderden versies hoort u deze keer die van George Dyson. Ook de vaste ‘Preces & Responses’ zijn talloze keren op muziek gezet; u hoort deze gebeden in de zetting van Andrew Carter. Het koorstuk is van John Rutter. Het orgelspel maakt integraal deel uit van de gebedsdienst.

Fysio- en manuele therapie Energiek Voorschoterweg 3a 2235 SE Valkenburg (z.h.) Tel: 06-30528236

Klankbordgroep. Foto: pr.


90-jarig jubileum voor DWS

De uitstraling van hout met de voordelen van kunststof!

Het Rijnlandkozijn. Nu standaard bij Rijnland Kozijnen alle hoekverbindingen als hout met de voordelen van kunststof. Vierkant of afgeschuind kozijnprofiel. Aan u de keus.

Feest n Gym-en jazzvereniging DWS bestaat dit jaar 90 jaar. Om dit te vieren zijn er allerlei leuke activiteiten gedaan. Er is een sponsorloop en een vossenjacht gehouden. Uiteraard komt er deze maand nog de jazz demo aan en voor de turnafdeling de onderlinge wedstrijd. Afgelopen zaterdag, 1 juni hebben de leden van DWS ook een leuke dag gehad. Voor de leden van 6 t/m 9 jaar was er een jongleur- goochelaar die hen allerlei trucjes heeft geleerd. Ook heeft hij een hele mooie show gegeven waar de kinderen vast nog lang over praten. Ook konden de kinderen een spandoek maken en lekker springen

Nu tot 15% Introductie korting!

over de tumblingbaan. Op het einde kreeg iedereen nog een heerlijk stukje taart met limonade. Nadat deze meiden weg waren kwamen de meiden vanaf 10 jaar. Zij hebben een workshop hip hoppen gehad van de bekende Nederlander Anthony van ‘So You Can Think You Can Dance’. Anthony was duidelijk en ook een klein beetje streng zodat de meiden de moves goed zouden leren. In de pauze konden ze ook nog even tumblingbaan springen. Uiteraard was er voor deze meiden ook een lekker stuk taart want dat hoort nou eenmaal bij een verjaardag. Het was een zeer geslaagde dag. Hopelijk wordt dit bij de jazz demo op 22 juni en op de onderlinge wedstrijd op 29 juni geëvenaard.

RAMEN | DEUREN | SCHUIFPUIEN | GEVELBEKLEDING | DAKGOTEN | DAKKAPELLEN

Erkend Gas Water en CV Installateur Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

Katwijk, Heerenweg 3b Telefoon (071) 408 17 71 De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

www.rijnlandkozijnen.nl

Olympia Sport and Health wenst de deelnemers aan de Alpe d’Huez een goede rit toe! 70 sporters en medewerkers van Olympia beklimmen op 10 juni de Alpe d’Huez voor het goede doel Spieren voor Spieren. Inmiddels is er al ruim 30.000 euro opgehaald en de teller loopt nog steeds door! Ook een steentje bijdragen?

olympia.spierenvoorspieren.nl

De Hooge Krocht 33 2201 TP Noordwijk T 071 4012204 E welkom@olympiasport.nl www.olympiasport.nl


W i n k e l i e r s Ve r e n i g i n g N o o r d w i j k B i n n e n

Zaterdag 8 en zondag 9 juni

Grootse zomer braderie in de Kerkstraat Noordwijk-binnen

Vele kraampjes en live muziek! Zaterdag van 10.00 uur-17.00 uur Zondag van 11.00-17.00 uur Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Actie: 2e zône slechts:

€10

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

de vet- en vochthuishouding.

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

PArtICuLIereN

Na

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

zoekt op korte termijn

internationaal chauffeur • in bezit van chauffeursdiploma • ervaring in verstransport is een pre

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

Zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Telefoon (071) 403 42 35 of (020) 606 30 00

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


26 18

de De katwijksche rijnsburger post

Zomerstop amateurvoetbal, een se

V

oetbalvereniging katwijk is de beste van nederland. na het behalen van de algehele amateurlandstitel bleef het echter onrustig op de krom in verband met het jupiler League dossier. Maandagavond ging de kogel door de kerk, de oranjehemden zeggen nee tegen een profavontuur. elders in het voetbaldorp katwijk likken rijnsburgse Boys, Quick Boys en Valken ’68 hun wonden na een teleurstellend seizoen. Fc rijnvogels was dicht bij promotie naar de hoofdklasse, maar strandde opnieuw in de nacompetitie. de voetbaljaargang 2012-2013 zit erop, hoogste tijd om na te praten met de belangrijkste hoofdrolspelers.

Op vrijdagavond naar Emmen en op zaterdagmiddag naar Maastricht. Spelen in de Jupiler League of toch gewoon nog enkele jaren acteren in de Topklasse? Het avontuur of kiezen voor zekerheid? Een duivels dilemma. Diverse gremia binnen de vereniging werden de voorbije weken benaderd om de stemming te peilen. Niemand die de keuze zou kunnen rechtvaardigen als er onvoldoende draagvlak zou zijn. Een van de hoofdpersonen in het dossier, hoofdtrainer Cees Bruinink, liet zich in de media al meerdere keren kritisch uit over de Jupiler League. De inwoner van Velserbroek liet ontvallen serieus na te denken over een vertrek bij de kersverse amateurlandskampioen als gekozen zou worden voor promotie. Zover kwam het dus niet. Hoewel het profavontuur voor de Krombewoners nog nooit zo dichtbij is geweest, besloot het bestuur van Katwijk alles bij het oude te laten. Maandagavond kreeg het Oranje legioen tekst en uitleg over de keuze niet mee te doen aan de tweejarige pilot in de Jupiler League. Een beslissing, waarbij het lastig bleek om ratio en emotie te scheiden. Enkele dagen ervoor had voorzitter Wim Guijt nog gezegd dat ‘het sowieso een lastig besluit zou worden. Toch moeten we het ook relativeren, de pilotperiode met de topklassers Katwijk en Achilles ‘29 duurt slechts twee jaar. Als we ja zeggen, dan zijn we er kennelijk van overtuigd dat het een mooi avontuur is dat ons het nodige gaat brengen. Mochten we nee zeggen, dan blijven we gewoon in de topklasse waar we drie seizoenen met veel plezier hebben gespeeld. Ik zie het eigenlijk dus meer als een luxeprobleem’.

topklasse blijft mooie competitie met de beste amateurclubs’ Na rijp beraad bleef het ja-woord op sportpark De Krom dus uit. Ondanks een versoepeling van de entreevoorwaarden, het positivisme bij Achilles ‘29 en een aantal constructieve gesprekken met de KNVB werd de deur naar het profvoetbal dichtgegooid. Een moeilijk maar tegelijkertijd moedig besluit. Naarmate het beslismoment dichterbij kwam, zagen we de druk op de vereniging toenemen. De snelkookpan waarin de vereniging zich bevond en de onzekerheden met betrekking tot de ontwikkelingen van de Jupiler League in de komende jaren, waren de hoofdargumenten om niet mee te doen aan de pilot. In Sittard, Almere en Doetinchem kunnen ze dus weer rustig gaan slapen. Morgen gaan we over tot de orde van de dag. In voetbaltermen betekent dit dat Katwijk over enkele weken gewoon weer begint aan de voorbereiding op een nieuw seizoen topklasse. En daar zullen vele Oranje aanhangers geen traan om laten. Ook speler Jeffrey Jongeneelen stond niet te trappelen om volgend seizoen in een nieuwe competitie z’n debuut te maken. ‘Ik heb me er niet zo druk over gemaakt. Het ging vooral om de vereniging zelf, of het een haalbare zaak zou worden. Gaan we de stap maken dan is het prima, maar als we in de topklasse blijven, dan ben ik er ook niet op tegen. De topklasse blijft een mooie competitie

met de beste amateurclubs van Nederland’.

voetbalimperium steeds meer scheuren vertonen. In de media lazen we meerdere versies terug als het gaat om de vraag waarom het dit seizoen maar niet wilde lukken op de Middelmors. Falend aankoopbeleid? Het Oosterleeeffect uitgewerkt? Muiterij binnen de spelersgroep? Zoals wel vaker in de voetballerij zullen we de precieze redenen vermoedelijk pas over een aantal jaren horen. Feit is wel dat het de voorbije maanden onrustig was bij de Uien. Zelfs spelers die waren uitgegroeid tot het uithangbord van de vereniging (met name Martijn Gootjes en Joost Kuhlmann) liepen imago-schade op. Om de supporters niet tegen zich in het harnas te jagen, besloot Kuhlmann op de eigen website nog maar eens uit de doeken te doen hoe zijn vertrek naar Quick Boys tot stand is gekomen. Een verhaal vol persoonlijk leed, twijfels en vooral excuses. Oosterlee stond erbij en keek ernaar.

Met negentien competitiegoals en meerdere assists leverde Jongeneelen een belangrijke bijdrage aan de titel. Enkele weken later legde Katwijk na een heerlijke voetbalshow al vroeg ook beslag op de algehele titel. ‘Na een slechte serie met nederlagen uitgeschakeld tegen Spakenburg en Scheveningen was het te begrijpen dat veel voor de titel. dat is mensen ons weinig kans gaven in niet des rijnsburgs de tweekamp tegen Achilles ’29. Vergeet echter niet dat we in heel veel wedstrijden hebben laten zien Via de sociale media moest hij verdat we goed kunnen voetballen. nemen dat spelers na dit seizoen Daarom heb ik zelf ook niet getwij- liever bij de buren gingen spelen. feld aan een goede afloop. Zeker in Met enige verbittering in zijn stem het slotduel tegen Achilles ’29 heb- draait hij de film nog eens terug: ben we als spelersgroep aange- ‘Spelers mogen gaan en staan waar toond nog fit genoeg te zijn om te ze willen. Maar speel het wel eerlijk vlammen’. In het Gelderse land te- en open. Het liefst in de volgorde kende Jongeneelen voor de tweede club, elftal en daarna pas individu. treffer. Terwijl hij in de openings- Uiteindelijk blijkt dat spelers dan wedstrijd juist moeite had zich te toch eerst voor zichzelf kiezen. Je onderscheiden. ‘Qua strijdplan wilt als trainer graag de touwtjes in hebben we weinig veranderd. We handen hebben, totdat blijkt dat je wisten waar de zwakke plek van de het even kwijt bent. We strandden tegenstander zat maar in Katwijk nu op de vijfde plek, werden al lukte het niet om ze echt pijn te vroeg uitgeschakeld voor de titel. doen. In Groesbeek hebben we op- Dat is niet des Rijnsburgs. Daar batimaal gebruik gemaakt van de len we ontzettend van. ‘Waar ik me ruimtes die we kregen en ging het wel erg aan gestoord heb, is dat de opeens lopen’, analyseert de aan- spelers die al langer aan de club vervaller. bonden zijn maar ook de nieuwe spelers op een schandalige manier te kijk zijn gezet in de media. En Uiensoep Voorzitter Cees Driebergen neemt ach, wat ze dan ook voor mij zegafscheid, trainer Niek Oosterlee gen, dat boeit me niet zoveel’. staat ter discussie, nieuwe spelers Duidelijke taal van een teleurgedie moeite hebben hun draai te vin- stelde oefenmeester die als geen den en een vijfde plaats in de eind- ander weet dat de dag van morgen rangschiking. Het is wachten op er heel anders kan uitzien. Oosterbetere tijden. Hoogste tijd voor zelf- lee wijst op het behalen van de reflectie in Rijnsburg, na een sei- landstitel in 2008 met, toen nog, zoen dat eindigde in mineur. Na ‘zijn’ FC Lisse. Ja, toen viel alles op een aardige seizoenstart zagen we z’n plek en stonden de nieuwe spehet fundament van het Rijnsburgse lers er meteen vanaf de eerste mi-

ronald Breinburg is het middelpunt van de vreugde bij rijnsburgse Boys. Foto: hans heemskerk

Foto: a. de winter.

nuut. Nu, vijf jaar later, zou de inwoner van Alphen a/d Rijn er opeens niks meer van kunnen. Op z’n Oosterlees en met gevoel voor ironie: ‘Het is allemaal erg betrekkelijk. Nu is Cees Bruinink de Koning van Katwijk. Maar als hij volgend seizoen in het rechterrijtje bungelt en hij moet de eigen kantine in…, nou, ik wens hem alvast veel succes!’ Met een boodschappenkar aan nieuwe spelers gaat Oosterlee na de zomerstop aan de slag met het maken van een nieuwe pan uiensoep.

Pijngrens

Quick Boys hoort in de topklasse. De gunfactor is groot maar de kille werkelijkheid is dat Nieuw Zuid al enkele jaren met zichzelf worstelt. Sinds de zomer van 2004 wacht het blauwwitte legioen op nieuw succes. Nu de Jupiler League spoedig toegankelijk wordt voor amateurclubs en Ter Leede en Excelsior Maassluis ook de stap omhoog

clubcoryfee hendrik van Beelen kwam dit seizoen voor het laatst in actie voor de hoofdmacht van Quick Boys. Foto: hans van duijn.


nieuws

donderdag 6 juni 2013

e izoen met vreugde en verdriet Puzzelstukje

Dat het behalen van een periodetitel, een tweede plaats en een doelsaldo van +35 geen garantie voor succes zijn, werd bewezen op sportpark De Kooltuin. Oer-Rijnvogel en PR-lid Piet van Kampen had er vooraf nog zo’n goed gevoel over. Voor de derde keer nacompetitie, nu moest de stap naar de hoofdklasse gemaakt worden! De accommodatie is er rijp voor, er staat een volwassen spelersgroep en de selectie wordt geleid door een ervaren trainer. Alle seinen leken op groen te staan, totdat het modale AVV Swift de krampachtig spelende FC Rijnvogels met een 2-0 nederlaag naar huis stuurde. Middenvelder Sander van der Horst kan het nog steeds niet bevatten. ‘Frusterend. Ik weet echt niet wat er die middag bij Swift is misgegaan. Er heerste doodse stilte in de kleedkamer; we wisten op dat moment dat het een bijna gelopen zaak was. Een week later tegen RKAV Volendam lieten we het wel zien. Die wedstrijd hadden we zomaar 4-0 kunnen winnen en dan moet je nog maar zien wat er in die laatste wedstrijd gebeurt’.

ik weet echt niet wat er die middag bij swift is misgegaan’

katwijk op het balkon van het gemeentehuis. de oranjezwarten zijn dit seizoen de beste amateurclub van nederland.

gaan maken wordt de honger naar de topklasse alleen maar groter. Quick Boys blijft echter opnieuw een jaartje zitten. De formatie van interim-trainer Gerard de Geus finishte in de sterk gedevalueerde hoofdklasse A op de zevende plaats. De maximale pijngrens bij de supporters is daarmee wel bereikt. Diep respect voor de houders van seizoenskaarthouders die week in week uit een angstig en onherkenbaar Quick Boys hebben zien spelen. Alle magie van de eigen ArenA, de prachtige voetbaltempel in de duinen, lijkt verdwenen. Nimmer werd erin geslaagd de schoonheid van het voetbalspel te tonen. Bij de seizoensouverture tegen promovendus VVA’71 ging het al mis. Trainer Jos van Eck bungelde al vroeg in het seizoen en mocht na het debacle bij RKAV Volendam definitief zijn koffers pakken. De Rotterdammer werd daarmee uit zijn lijden verlost. Naar verluidt werden hij en

zijn gezin bedreigd na het zoveelste puntverlies van de blauwwitten.

als je een jaar Quick Boys hebt gedaan, heb je wel even behoefte aan rust’ Opvolger Gerard de Geus werd naar het front gestuurd om de sputterende motor weer aan de praat te krijgen. Hij zorgde ervoor dat de rust rondom de selectie terugkeerde maar slaagde er niet in de selectie terug naar de top van de ranglijst te brengen. Na de zoveelste zeperd (DOVO-uit) en daarmee het mislopen van een vervangende periodetitel zei hij voor de microfoon van RTV Katwijk: ‘Ik ben er schijtziek van. We hadden vandaag niks te vrezen en door persoonlijke fou-

rijnvogels redde het dit jaar wéér net niet, de overstap naar de hoofdklasse. Foto: karel van der Luijt.

ten laten we opnieuw punten liggen. Tekenend voor dit seizoen. We waren echt niet altijd de onderliggende partij maar het lukte niet. Pech, kwaliteit, geef het beestje maar een naam. Wat ik volgend seizoen ga doen? Niks. Als je een jaar Quick Boys hebt gedaan heb je wel even behoefte aan rust’. Komend seizoen moet er een frisse wind gaan waaien in Katwijk-Zuid. De zoveelste nieuwe poging om het Mekka van het amateurvoetbal te bereiken. Nog een jaar hoofdklasse is de nachtmerrie van menig Quick Boys fan. Met Ted Verdonkschot aan het roer is alles erop gericht koers te zetten naar veilige wateren. Als het aan voorzitter Henk Jan van Maanen ligt krijgt de Haarlemmer de komende jaren de tijd te bouwen aan een elftal dat herkenbaar en dominant voetbal speelt. Om op termijn Quick Boys weer mee te laten tellen op de landelijke voetbalkaart.

Voor de ambitueuze vereniging zit er niets anders op opnieuw een jaar in de eerste klasse te bivakkeren. En dan bij voorkeur via het kampioenschap meteen te promoveren. Met de komst van de talenten Berend Verdoes (Katwijk), Yuri Guijt (Quick Boys) en routinier Hendrik van Beelen is FC Rijnvogels misschien wel titelkandidaat nummer één. ‘Hendrik is een speler van de buitencategorie. Als je als FC Rijnvogels de kans krijgt hem vast te leggen moet je het meteen doen. Als ik het goed begrepen heb, is hij gehaald voor de spitspositie. Wellicht is hij dat ontbrekende puzzelstukje waardoor we volgend seizoen tot het einde mee kunnen strijden om de titel’.

Troosteloos

Snel het boek dichtgooien, opbergen en vooruitkijken naar het nieuwe seizoen. Op sportpark ’t Duyfrak wil men liever niet teveel woorden vuil maken aan het voorbije seizoen. Het vlaggenschip eindigde in klasse 2C op een teleurstellende negende plaats. Wat een contrast ten

27 19 door jaap kloos

opzichte van de vorige voetbaljaargang toen op het nippertje de route naar de eerste klasse werd geblokkeerd. Amper een jaar later moest Valken ’68 knokken voor lijfsbehoud. Trainer Andries Wendt heeft echter nooit getwijfeld aan een goede afloop. ‘Ik ben nooit bang geweest dat het mis zou gaan. Duidelijk is wel dat het geen leuk seizoen is geweest. Door allerlei personele problemen hebben we nooit echt een rol kunnen spelen in de rangschikking. Tel daarbij dat we met een krappe selectie aan het seizoen begonnen en dat de voor ons bepalende spelers niet konden brengen waar we op hadden gerekend’.

ik heb te lang het vertrouwen gehad in bepaalde spelers’ Het werd dus een treurig seizoen met dertien verliespartijen en een negatief doelsaldo. Als het aan Wendt ligt, de minst leuke editie van de drie jaar dat de Noordwijker actief is in Valkenburg. ‘Na de winterstop waren we het helemaal kwijt. Dan reed ik naar huis met de gedachte dat het weer een troosteloze zaterdagmiddag was geweest. Je zag in het veld dat de koppies van de spelers gingen hangen. We scoorden moeilijk en het lukte gewoon niet. Ik realiseerde me als snel dat de focus op het nieuwe seizoen moest komen te liggen. Daarom ben ik blij met het aantrekken van onder andere Mark Kabelaar en Lex Heemskerk (Rijnsburgse Boys 2) en Frank Janszen (Oegstgeest)’. In augustus gaan de Valkenburgers weer met frisse moed beginnen met de voorbereidingen aan het nieuwe seizoen. Met als inzet het linkerrijtje en met in de rugzak een reeks leermomenten. ‘Ik heb deze voetbaljaargang soms te lang het vertrouwen gehad in bepaalde spelers. Achteraf gezien had ik misschien eerder moeten ingrijpen om te laten zien dat het op deze manier niet goed ging. In de tweede seizoenshelft had er wellicht harder opgetreden mogen worden, ook ik heb te lang gedacht dat het wel goed zou komen’, besluit Wendt.

Jaap Kloos is eindredacteur van het programma RTV Katwijk Sport. Luister of kijk mee op vrijdagavond (19:00 uur, radio), zaterdagmiddag (14:00 uur, radio) en maandagavond (20:45 uur, tv).

routinier jean-paul Verkade (Valken 68) aan de bal. Foto: gerrit van der nagel


SHUZ

SHUZ SHU SHUZSUMM SHU SUMM SHUZ SHUZ SALE SHUZ SHUZ SHUZ SUMMER SUMM SHUZ 22,25SHUZ SUMMER SAL SHUZ SHUZ SUMMER SUMMER SUMMER SUMMER SUMMER SALE SAL SUMMER SALE SALE SALE SUMMER SUMME SALE SALE SALE SALE SALE SALE VANAF 6 JU I JUST ILOVE JUSTI JUST I JUST I JUSTLOVESHUZ LOVELOVE LOVESHUZISHUZ JUSTSHUZ I JUST

SHUZ

Hoorneslaan 201-203 Katwijk aan Zee (Noord) Telefoon (071) 402 40 85

SPECIAAL KEUZE-AFHAALMENU

LOVELOVE SHUZSHUZ I JUST

Stel zelf uw menu samen en maak drie verschillende keuzes uit onderstaande gerechten: 1. Babi Pangang 2. Tjap Tjoy met kip 3. Ajam Ketjap 4. Thaise kip 5. 4 stokjes saté 6. Pau Cheung Kai (kip met pikante saus)

+ 4 mini loempia’s en 2 x nasi of bami

LOVE SHUZ

7. Foe Young Hai 8. Kou-Lou-Kai 9. Kip met pindasaus 10. Ajam Pangang (met kip) 11. Gebakken Pangafilet 12. Gebakken banaan

AFHAALACTIE JUNI: Vanaf 4 juni bij besteding van iedere € 15,- krijgt u 4 MINI LOEMPIA’S GRATIS Iedere vrijdag en zaterdag v.a.18.00 uur:

Chinees, Indisch en Thais lopend buffet € 18,95 p.p. Kinderen t/m 10 jaar € 9,50 p.p.

ONBEPERKT ETEN / ALL YOU CAN EAT

Keuze uit 45 verschillende gerechten. Maandag t/m donderdag en zondag m.u.v. feestdagen

€ 17,95 p.p.

Ook menumaaltijden 7 dagen per week geopend

(Kinderen t/m 10 jaar € 9,50)

www.kamsan.nl

S

AUTO-AIRCO VANAF 6 J VANAF 6 JUNI SERVICE VANAF 6 JUNI VANAF 6 JUNI 6 JUNI VANAF VANAF 6 JUNI VANAF 6 JUNI

0,VANAF € 6 EX. BTW

VANAF 6 J

........................................................................................................................................

..................................................................................................................................................................... ........................................

GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS VALKENBURG

VANAF 6 JUNI VANAF 6 JUNI

AND MANY MORE !

..................................................................................................................................................................... ........................................

..................................................................................................................................................................... ......................

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Y. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

B U E WWW.SHUZ.NL Shuz. .by . . . .Theil . . . . . . .-. .Langstraat . . . . . . . . . . . . . .59 . . . .-. WASSENA . . . . . . . . . . . . . . . . AR . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .N. .L.IN .....................................

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING

O

VANAF VANAF 6 JUNI 6 JUN

Shuz by Theil - Langstraat 59 - WASSENA AR

..................................................................................................................................................................... ...................... ..................................................................................................................................................................... ...............................................

Bel voor het maken van een afspraak

A

..................................................................................................................................................................... ........................................ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .M ..

071-4077364

M A AND M MANY M B U Y E MORE ! WWW.SH N

..................................................................................................................................................................... ......................

Voor een systeemdiagnose/reparatie Shuz by Theil - Langstraat 59 - WASSENA AR ONLI . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Y. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . van uw. . aircoinstallatie ... . . . . . uw ......... . . . . ...voertuig .... . . . . . . ......... . . .B . .U ......... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ......in ........ . . . . ........... . . . . .......... . . . . .......... . . . . .......... . . . . .......... . . . . ......... . . . . . ......... . . . . . ......... . . . . ........... . . . . ........... . . . . ........... . . . . ....... . . . . .......... . . . . ......AND Shuz by Theil - Langstraat 59 - WASSENA AR E WWW.SH UY B BUY E NLIN Shuz by Theil - LangstraatShuz 59 -by WASSENA AR WWW.SHUZ.NL Theil - Langstraat 59 - WASSENA AR E O N I L N MANY NLIN en O O Shuz by Theil - Langstraat 59 - WASSENA AR MORE ! . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ........................................................................................................................................................................................................................................................................................... het uitlezen van foutcodes van de diverse ..................................................................................................................................................................... ........................................ .......................................................................................................................... computers in uw auto AND B U Y E WWW.SHUZ.NL AND MANY Shuz by Theil en - Langstraat 59 - WASSENA AR N I L Shuz by Theil - O Langstraat 59 - WASSENA N MANY AR MORE ! natuurlijk voor het regelmatig onderhoud MORE ! ..................................................................................................................................................................... ........................................ . . . . . . . . .kostbare . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .aircosysteem. ................................................................................................................................... ........................................ van . .uw BUY

..................................................................................................................................................................... ...................... ..................................................................................................................................................................... ...............................................

Shuz by Theil - Langstraat 59 - WASSENA AR

WWW.SHUZ.NL

E NLIN U Y ....................O . . . . . . . . . . . . . . . . . .AR . . . . . . . . .....................................................................................................B .......................E ........................................................................................................................................... Shuz by Theil - Langstraat 59 - WASSENA WWW.SHUZ.NL N ONLI BUY E W Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH) Shuz by TheilShuz - Langstraat by Theil -59Langstraat - WASSENA 59 - WASSENA AR AR IN ONL


algemeen

DE RIJNSBURGER

Kort nieuws VrouwenTijd VALKENBURG  Organiseert wederom een koffieochtend en wel op woensdag 26 juni a.s. Deze keer in de zaal van de Hervormde Kerk aan het Castellumplein te Valkenburg. Spreekster is Dientje Wiersma uit Leiden, met als thema: “Wordt Wakker!” De bijeenkomst start om 09:00 uur en vanaf 08:45 uur staat de koffie/ thee met wat lekkers klaar. Het creatieve gedeelte is in handen van Petra Barnhoorn van Hippe Stippe. Wij vragen een eigen bijdrage van € 5,- p.p. Het zou leuk zijn om u/jou en elkaar te ontmoeten en een fijne ochtend met elkaar te hebben. Opgeven kan via email: linda@plein10.com of tel 06-144 05 171.

Blindsimultaan DAMMEN  Vrijdag a.s. zal Cor van Dusseldorp, Rijnsburgs sterkste dammer, een damsimultaan geven aan 10 spelers van de Rijnsburgse damclub. Dit zal gebeuren in het nieuwe onderkomen van de RDC in de Burgt. Het is op zich geen bijzonderheid, ware het niet dat Cor in navolging van oud wereldkampioen Ton Sijbrands deze partijen ‘blind’ gaat spelen. Simpel gezegd zal Cor dus 10 partijen spelen zonder dat hij de borden ziet. We zijn benieuwd hoe hij het er vrijdag a.s. vanaf brengt. Iedereen is van harte uitgenodigd om het blindsimultaan in de Burgt te volgen.

DONDERDAG 6 JUNI 2013

Schoolkorfbal 2013 komt eraan  Wie wint er dit

jaar de beker? TRAINING  Korfbalvereniging Madjoe het gezellige en sportieve schoolkorfbaltoernooi. Ook de Burcht uit Valkenburg doet mee. Op zaterdag 15 juni zal het korfbaltoernooi 2013 plaatsvinden. Het toernooi zal voor de groepen 3 en 4 beginnen om 9.30 uur beginnen. Het toernooi duurt tot ongeveer 12.30 uur. Voor de groepen 5, 6, 7 en 8 begint het toernooi om 14.00 uur. Het toernooi voor jullie is om ongeveer 16.30 uur afgelopen. Voordat het toernooi zal beginnen, maken de kinderen kennis met hun begeleiders. Deze begeleider zal tijdens de ochtend of middag bij het team blijven en is tijdens de wedstrijden ook de coach. Tussen de wedstrijden door heb je natuurlijk de gelegenheid om iets te eten of te drinken in de Madjoekantine.

MEEDOEN

Om je goed voor te bereiden om de schoolkorfbalbeker mee naar huis te nemen, worden er voor jullie trainingen georganiseerd. De trainingen zijn op woensdag 12 juni: 16.00 – 16.45: Oranje-Nassau, Wilhel-

Welke school wordt er dit jaar de winnaar? Foto: pr. mina, 17.00 – 17.45: Juliana, Wegwijzer, 18.00 – 18.45: De Burcht, Emma, Schakel. Het opgeven voor het toernooi verloopt hetzelfde als voorgaande jaren. Deze week heb jij je kunnen opgeven bij je meester of juf als

deelnemer aan het toernooi. Het is wel handig dit van te voren even met je ouders te overleggen. Volgende week worden de inschrijvingen weer opgehaald. In de week voor het toernooi ontvang je een in-

DE MAKE-OVER VAN ... REINA KRALT Reina had genoeg van haar donkere kleur en wilde afscheid nemen van het sombere winterweer door te kiezen voor een blonde zomerse look. Een prima kandidaat voor de Make-Over vond styliste Corina. Reina is een sportieve jonge vrouw van voor in de veertig. Getrouwd met Huibert en moeder van een drieling Coen Teun en Anne. Ze is werkzaam bij de gemeente Katwijk en in haar vrije tijd is een fanatieke sportvrouw in allerlei takken van sport. Een heerlijk middagje kapper in het vooruitzicht vind ze geen straf.

KAPSEL

Om een mooie blonde kleur te

21

krijgen moet het haar eerst geblondeerd worden. Dit is een langdurig proces want we willen van het ene uiterste (zwart) naar het andere uiterste (blond). Tijdens dit proces zien we het haar bruin, oranje en geel worden en als het licht genoeg is wordt het haar uitgespoeld en nabehandeld met een crème om de kwaliteit van het haar te behouden. Om het haar uiteindelijk de juiste tint te geven word er een sterk matterende spoeling gebruikt. Het resultaat: een koele blonde kleur. Reina houdt van korte pittige kapsel s die makkelijk te onderhouden zijn en praktisch bij het sporten. Iets waar styliste Corina zich helemaal in kan vinden. Zij knipt het zodanig dat het op verschillende manieren te dragen is. Kortom voor elke gelegenheid een kapsel: netjes, stoer of funky het kan allemaal.

MAKE-UP

Reina heeft een mooie huid en heeft niet veel make-up nodig. Styliste Corina kiest voor een make-up die snel en eenvoudig aan te brengen is. Reina heeft immers een druk leven. Een licht matterende foundation en een groene oogschaduw staan fantastisch bij haar nieuwe haarkleur.

Corina brengt nog wat lipgloss aan en een klein beetje rouge doet de rest. Een natuurlijk make-up zonder al te veel werk. Corina droogt het haar en stylt het daarna met een wax: de Rugged fix wat ideaal is voor fijn haar. Hiermee kan je een wild effect krijgen zonder het haar te verzwaren. Omdat het haar wel wat te verduren heeft gekregen tijden zo’n ingrijpende behandeling adviseert Corina aan Reina om het haar thuis te wassen met zilvershampoo en te verzorgen met de cool blonde conditioner. Zo blijft het haar zacht en van goede kwaliteit en de kleur blijft behouden. Wil je ook een keer een complete make-over of ken je iemand die dat wel gebruiken kan en ben je woonachtig in Rijnsburg of Valkenburg. Stuur dan een mailtje met naam, foto en wensen naar kapsalonwillempeursum@ankomail.nl of meld je aan via onze Facebooksite. Misschien kiezen we jou dan uit voor de volgende make-over. voor meer informatie kan je altijd bellen met Kapsalon Willem Peursum tel 071-4082433.

formatieblad met meer informatie over het toernooi zelf. Als je nog vragen hebt, kun je altijd even bellen: Peter Star 071-4024264. De informatie over het toernooi kun je ook nalezen op onze internetsite: www.kvmadjoe.nl.


WIJ ZOEKEN JOU!

Geslaagd! En nu aan de slag...

Voor de ZOMERVAKANTIE zijn wij op zoek naar enthousiaste

INVALBEZORGERS

Van Wezel accountants en adviseurs is een toonaangevende zelfstandige accountantsorganisatie in de regio. Betrokkenheid, inzet en een no-nonsense aanpak kenmerken ons als partners met visie. Wij streven er naar om door alle belanghebbenden als zodanig te worden (h)erkend. Ons vernieuwde en informele karakter sluit onderscheidend goed aan bij de wensen van de MKB-sector.

Ben jij:  Beschikbaar tijdens de zomervakantie?  Flexibel?  Serieus?  Sportief?  Een buitenmens? En wil jij snel geld verdienen, maar ook nog genieten van je vrije tijd?

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een gemotiveerde:

Beginnend assistent accountant Ben jij in de afrondingsfase van de VWO-opleiding en weet je nog niet wat je zal gaan studeren? Wat dacht je van een opleiding als assistent accountant en gelijk aan de slag te gaan bij ĂŠĂŠn van de toonaangevende accountantskantoren van de regio. Ben je woonachtig in de Duin- en Bollenstreek en ben je op zoek naar die vervolguitdaging na het behalen van je VWO-diploma. Reageer dan nog vandaag!

Schrijf en stuur jouw motivatie op om accountant te worden en waarom je dat bij onze organisatie zou willen realiseren. Je kunt je reactie mailen naar djvdhoonaard@vanwezelacc.nl, of neem voor meer informatie contact op met Dirk van den Hoonaard (071) 409 21 12.

Partners met visie

Neem dan contact met ons op via: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

Oegstgeesterweg 199 | 2231 AT RIJNSBURG Telefoon 071 409 21 00 | E-mail info@vanwezelacc.nl

Duurzaamheid in de regio AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

gi Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl

www.nmehollandrijnland.nl: Al het groene aanbod onder ĂŠĂŠn dak In de regio gebeurt veel op het gebied van natuur- en milieuactiviteiten. Maar waar gebeurt wat? Wat kost het? Wat zijn de openingstijden en wanneer zijn er activiteiten? En hoe schrijf ik me in? Op www.nmehollandrijnland.nl kunt u het totale regionale aanbod van natuur- en milieuactiviteiten doorzoeken en boeken. Aanbieders zijn onder andere NME-Leiden, Stichting vogelpark Avifauna, Naturalis en Dunea. Zij bieden activiteiten aan voor gezinnen, bedrijfsuitjes en voor in de klas. Speciaal voor basisscholen uit de regio organiseert Samen Duurzaam twee informatiemarkten. Daar ziet u wat er het komende schooljaar allemaal te doen is aan natuur- en milieuactiviteiten, die te boeken zijn via de website. De informatiemarkten zijn op 19 juni in Leiden en 26 juni in Lisse. Aanmelden kan via www.nmehollandrijnland.nl.

Groene Voetstappen Van 23 tot en met 29 september gaan basisschoolleerlingen uit de regio weer op stap voor een beter klimaat. In deze week verzamelen leerlingen Groene Voetstappen door zoveel mogelijk naar school te lopen, fietsen, steppen of skeeleren. Dit project draagt bij aan bewustwording over het klimaat en de rol van de kinderen hierin. Doe gratis mee Wilt u meedoen met uw klas of school? Meld dit dan via www.odwh.nl/groenevoetstappen. De inschrijving sluit op 1 augustus. De Omgevingsdienst biedt dit project kosteloos aan namens de gemeente, normaal kost deelname â‚Ź 0,37 per leerling. Daarnaast biedt de Omgevingsdienst basisscholen kosteloos verschillende middelen aan, zoals een Groene Voetstappen beker en vlag. Hiermee kunt u het project nog meer aandacht geven op school.

Namens de gemeenten uit Holland Rijnland

ZONNEPANELEN

> Rendabele

Interesse?

Maak vrijblijvend een afspraak:

(071) 40 12 809 Torenstraat 20 - 2225 EH Katwijk - info@houwaard.nl

investering

NĂş tot â‚Ź 650,- subsidie!

Bel nu voor een offerte om subsidie aan te vragen!


service

DE RIJNSBURGER

Chr. Geref. kerk 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink Evangelische Gemeente ‘T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: Chris Onderstal Bap. Gemeente Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: ds. Gerrit van Klaveren Herv. Gem. ‘De Rank’ Pieter Groen College 10.00 uur: ds. E. Oort, Katwijk Geref. Kerk (vrijgem.) 09.30 uur: drs. G. den Dulk 17.00 uur: ds. R. Heida

Geref. Kerk Immanuëlkerk 09.00/10.30 uur: ds. A. Meek 19.00 uur: dhr. H. Maat, Putten Maranathakerk 09.30 uur: ds. D.C. Groenendijk 17.00 uur: ds. D.C. Groenendijk Petrakerk 09.30 uur: ds. A. Haasnoot 17.00 uur: geen dienst

VALKENBURG Geref. kerk vrijgemaakt 09.30 uur: ds. M. de Vries, Rotterdam 18.30 uur: leesdienst Hervormde Gemeente 10.00 uur: ds. W.M. de Boer, Zoetermeer 18.30 uur: ds. D. van Vreeswijk, Zevenhuizen Geref. kerk De Goede Herder 09.30 uur: ds. E. Schuddebeurs 18.30 uur: ds. E. Schuddebeurs

Herv. Gemeente Grote kerk 09.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: ds. J. Verlinde

R.K. St. Joannes Katwijk Zaterdag 19.00 uur: Eucharistieviering Voorganger: kapelaan S. Kuik Zondag 09.30 uur: Gezinsviering Voorganger: kapelaan S. Kuik

De Voorhof 09.30 uur: ds. M. van Duijn De Wilbert 10.15 uur: Eucharistieviering

ChristenUnie: geen koopzondagen in Katwijk INGEZONDEN

 De Eerste Kamer is dinsdag 28 mei akkoord gegaan met de wijziging van de Winkeltijdenwet waarmee de verantwoordelijkheid voor winkelopenstelling op zondag volledig bij gemeenten wordt neergelegd. Gemeenten kunnen, mogelijk al per 1 juli, zelf bepalen hoe vaak winkels op zon- en feestdagen open mogen. In de Eerste Kamer is een meerderheid van VVD, PVDA, GL, D66 en een overgrote meerderheid van de CDAfractie voor deze wetswijziging. Voor de ChristenUnie Katwijk is dit aanleiding om direct vragen te stellen aan het College van Burgemeester en Wethouders. Namens de ChristenUnie vraagt Gert Varkevisser naar de consequenties van de wetswijziging voor de gemeente Katwijk en of lokaal de regelgeving moet worden aangepast om het huidige beleid in de gemeente Katwijk, namelijk geen koopzondagen, te continueren. De ChristenUnie

COLOFON Oplage 8.250 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 2220 CB Katwijk - tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft - tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ - uitgeverijverhagen.nl

is pertinent tegen koopzondagen. Het vierde gebod uit de Bijbel is de partij heilig. Zes dagen arbeiden, één (zon)dag rust. De zondagsrust is gezond, goed en zegenrijk voor iedereen. Een 24-uurseconomie daarentegen brengt geen heil, maar zal mensen verder opjagen. We dreigen in een ADHD-economie terecht te komen waarin het alleen nog maar gaat om presteren, renderen en maximaliseren. De aantasting van een collectieve rustdag, de zondag, is voor de ChristenUnie onbespreekbaar. Bovendien is de koopzondag vanuit economisch perspectief juist onverstandig. Voor het midden en klein bedrijf kan het funest zijn. De (kleine) ondernemer in Katwijk werkt al vele uren, zes dagen per week. Die kan niet opboksen tegen grootgrutters en textielgiganten. De zondagsopenstelling zou wel eens de ondergang van de middenstand in Katwijk kunnen zijn. Doen zij niet mee aan

doneren!

M ed.nl HET WEER

Inleveren kopij: uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken in overleg met redactie

VR 21 11

ZA 20 10

ZO 19 10

MA 19 9

60%

50%

40%

20%

10%

10%

20%

20%

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder bezorging De krant wordt nog dezelfde dag nabezorgd als de klacht voor vrijdag 12.00 uur bij ons binnen is.

NO 3

NO 3

NO 3

NO 3

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. De Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is verder verkrijgbaar bij: • Albert Heijn • Hoogvliet • Hoogvliet Valkenburg

GETIJDEN

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 - e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur

www. derijnsburger.nl

koopzondagen, dan gaat hun omzetverlies naar de concurrent. Met het mes op de keel worden zij gedwongen mee te doen. Tot slot, wie zit er eigenlijk op de koopzondag te wachten? Driekwart van de Nederlanders vindt het (zeer) belangrijk vindt dat de zondag een dag is die ruimte en rust biedt en een dag is waarop werken niet op de eerste plaats staat. Het percentage Nederlanders dat het onbelangrijk vindt om op zondag te kunnen winkelen is tweemaal hoger dan het aandeel Nederlanders dat dit wel belangrijk vindt. Daarnaast laat onderzoek onder MKB-ers zien dat de overgrote meerderheid niet op verruiming van koopzondagen zit te wachten. En onderzoek onder werknemers laat zien dat een merendeel niet op zondag wil werken. Ingezonden ChristenUnie Katwijk

gi

Moed om te 11 ro 07

Redactie: Carin van der Spijk-Kralt - tel: (071) 402 29 01 e-mail: redactie@derijnsburger.nl

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

23

Tips van de apotheker

Kerkdiensten Zondag 9 juni

DONDERDAG 6 JUNI 2013

vr. za. zo. ma. di. wo. do.

7 8 9 10 11 12 13

juni juni juni juni juni juni juni

HOOG WATER

LAAG WATER

03.25 + 15.56 04.05 + 16.29 04.39 + 17.05 05.16 + 17.41 05.49 + 18.15 06.26 + 18.55 06.55 + 19.25

11.50 + 23.55 12.30 + ––.–– 00.35 + 13.05 00.55 + 13.24 01.36 + 13.56 02.16 + 14.14 02.40 + 15.06

ZON OP / ONDER vr. 7 za. 8 zo. 9 ma. 10

juni juni juni juni

5.21/21.15 di. 11 juni 5.19/21.59 5.20/21.57 wo. 12 juni 5.19/22.00 5.20/21.58 do. 13 juni 5.19/22.00 5.20/21.57

Horizonnen In je ogen zie ik woorden die je niet met mij kunt delen omdat je niet geloven wil dat horizonnen zullen veranderen je gezicht spreekt dat de dag gefaald heeft weer begon met pijn er niet in zat wat ooit waarde nog kan hebben de taal van je lichaam sprak hier wil ik niet meer zijn het kan me niets meer schelen ik vraag je of je nog wel leeft dan op je mond die lichte trilling woorden diep uit je verdriet je zegt ik hield dit zo lang stil alles in mij roept vanuit verkilling of ik zonder hem nog leven wil toen die stilte was opgeheven sprak je vol liefde over toen je zei o ja ik weet wel wat ik mis loslaten is nu pas echt begonnen en dat het ook de hoogste vorm van pure liefde is morgen ga ik weer wat doen Cor van Vliet

DEZE WEEK:

Bijsluiter beter gelezen Vaak worden bijsluiters van geneesmiddelen niet of niet goed gelezen. Het is om verschillende redenen belangrijk om ook als u een geneesmiddel al langer gebruikt, de belangrijkste informatie af en toe door te nemen. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij: • Bij zelfzorggeneesmiddelen die u bij de drogisterij koopt. Niet altijd kan dit samen met geneesmiddelen die u op doktersvoorschrift krijgt gebruikt worden. • Als u nieuwe geneesmiddelen krijgt voorgeschreven die misschien niet met uw nieuwe situatie zoals allergieën, aandoeningen of andere geneesmiddelen samen gaan. • Als er veranderingen in de bijsluiter komen doordat er nieuwe bijwerkingen of waarschuwingen bij het middel ontdekt worden. Als u nieuwe geneesmiddelen krijgt voorgeschreven en bij ons in de Service Apotheek komt om ze op te halen, krijgt u meestal voor niet meer dan 2 weken mee. Dit om te voorkomen dat als u bijwerkingen krijgt en de geneesmiddelen terugbrengt, veel weggegooid moet worden. Geneesmiddelen die u terugJohn Tjong Tjin Joe brengt naar de apotheek mogen namelijk niet meer door een ander gebruikt worden. Tegelijk kijken wij de eerste keer ook of geneesmiddelen samen kunnen gaan met geneesmiddelen die u al gebruikt, of er allergieën tegen het middel bekend zijn en of er andere zaken zijn waar u op moet letten. Hier waarschuwen wij u voor door het meegeven van extra brieven, etiketteksten en mondelinge informatie. Vanaf 10 juni gaat Service Apotheek Rijnsburg verhuizen naar gezondheidscentrum Floris V aan de Graaf Florislaan 9. In het centrum zullen huisartsen, fysiotherapeuten, overgangsconsulente en diabetesverpleegkundigen werkzaam zijn. U bent van harte welkom voor een rondleiding in uwmooie nieuwe apotheek!

Medisch & service DOKTERSDIENST 0900 33 43 678 of ‘0900 ddienst’ • door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag • in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur • op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 8 en zondag 9 juni: Tandarts J. Guyt, Boulevard 8, Katwijk, tel. 4015740. Spreekuur van 17.00-17.30 uur. TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447. APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloot-haak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburger-weg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216. Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur

Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252-240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak. Sen. Adviesraad Katwijk (SARK) • kwaliteitsvergroting van de leefsituatie en het stimuleren van activiteiten voor senioren • het signaleren van problemen waar senioren met te maken hebben Informatie bij secretariaat: De heer W.J. van de Velde Tel.: 071-4013562 Email: wjvdvelde@hotmail.com Website: www.sarkkatwijk.nl Wmo-adviesraad Katwijk De Wmo-adviesraad is te bereiken via Wmo-adviesraad Katwijk, Postbus 135, 2220 AC Katwijk; e-mail: wmo.adviesraad.katwijk@ casema.nl; en telefoon: 0714027799. Wijkraad Rijnsburg De wijkraad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeesters en wethouders op het gebied van leefbaarheid. Voorzitter Dhr. B. J. Kijk in de Vegte Secretariaat : Wijkraad Rijnsburg, Joh. Vermeersingel 33, 2231 BT Rijnsburg e-mail: wijkraadrijnsburg@ katwijk.nl VALKENBURG Weekenddienst Apotheek Sloothaak Valkenburg: zaterdag 9.00-12.00 uur. Wijkraad Valkenburg: Voorzitter Dhr. G. Nienhuis. Email: wijkraadvalkenburg@ katwijk.nl


Vrijdag 14 juni van 19.00 tot 23.00 uur

Zeezijde

MIDSUMMER NIGHT SHOPPEN

BEZ

OEK

WE

ONZ

BSI

E

EN P TE ROF VAN DE TO ITEER PDEA WWW.ZEE LS! ZI

JDEKATW

IJK.NL

Gezellig shoppen in het centrum van Katwijk aan Zee

Rb week 23 13  

De Rijnsburger 6 juni 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you