Page 1

De Rijnsburger

DONDERDAG 10 MEI 2012 - 61e JAARGANG, NR.19

(Wijk)verpleegkundige Buurtzorg Oegstgeest

BIJ DEZE KRANT Krant

LKENBURGER’

EN ‘DE VA WAARIN OPGENOM

Elke week gratis huis aan huis in Rijnsburg en Valkenburg

Advertenties: (071) 4022901 • advertentie@uitgeverijverhagen.nl • Redactie: 071-4022901 • redactie@derijnsburger.nl

Met RBB mee naar Spakenburg Zaterdag a.s. wordt voor veel voetballiefhebbers een spannende dag. De KNVB had het niet mooier kunnen plannen de laatste wedstrijd van de topklasse: de wedstrijden Katwijk-Spakenburg en IJsselmeervogels-Rijnsburgse Boys. Een clash tussen vier clubs uit twee gemeenten, een ontknoping die misschien niet eerder is voorgekomen in het amateurvoetbal. Vanuit Rijnsburg gaan er bussen naar Spakenburg. Vanavond, donderdagavond is de voorverkoop IJsselmeervogels-Rijnsburgse Boys, vanaf 20.00 uur in de kantine. Een buskaart â‚Ź 10,- en een staanplaats â‚Ź 10,-. Een kinderkaart tot 12 jaar â‚Ź 5,-. Zitplaatsen zijn niet beschikbaar. Mocht RBB zaterdag kampioen worden volgt er natuurlijk feest. Houdt hiervoor de website van RBB in de gaten.

Nieuw initiatief: Rijnsburg-Zingt Zingt u graag in kerkdiensten, maar vraagt u zich vaak af: ‘Waarom wordt dit lied of deze psalm zo weinig meer gezongen?’. Dan is dit voor u een buitenkans. De commissie die al jaren zingend-gelovendiensten organiseert in de Rijnsburgse Maranathakerk, komt met een nieuw initiatief, waarbij de keuze van de te zingen liederen nu eens niet bij de commissie, maar bij de kerkganger ligt. De eerste keer dat wij een dergelijke dienst willen uitproberen is op 10 juni. Als naam voor dit nieuwe fenomeen hebben is bedacht: ‘Rijnsburg-Zingt’, afgeleid van het bekende EO-programma ‘Nederland-Zingt’. Mocht u iets in dit idee zien en heeft u ĂŠĂŠn of meerdere liederen in uw gedachten, die u graag zou willen zingen op 10 juni, geeft u dat dan door via een briefje/kaartje aan Kees Verheij, Wingerd 5, 2231 PJ Rijnsburg of via een mail aan verheijrijnsburg@gmail.com. U kunt voor uw keus putten uit de volgende bundels: het (gewone) Liedboek voor de Kerken (psalm of gezang), Johannes de Heer, de Uitbreidingsbundel (in gebruik bij de gereformeerde kerken in Rijnsburg) of de nieuwe bundel Zingende Gezegend. Wilt u bij uw keus wel duidelijk vermelden in welke bundel uw favoriete lied(-eren) te vinden is en aan welk couplet(-ten) u denkt? Hopelijk weet u deze vorm van inspraak in een zingend-gelovendienst te waarderen en zet u ons aan het werk met uw keuze. Wilt u ons vóór 20 mei op de hoogte willen stellen van uw wens(en)?

Club Go-Go ook voor jongeren tot 15 jaar Als je tussen de 12 en 15 jaar bent mag je nog niet naar een cafĂŠ of discotheek. Het is toch wel gezellig als je met vrienden en vriendinnen op een plek kan zijn waar dat wel mogelijk is. Naar aanleiding van diverse verzoeken is Go-Go Rijnsburg, Hofweide 1 in Rijnsburg vanaf vrijdag 11 mei geopend voor de jeugd vanaf 12 tot 15 jaar. Tussen 20.00 en 22.00 uur is iedereen van deze leeftijd van harte welkom bij Go-Go Rijnsburg. Op deze avond wordt er lekkere Top 40 muziek gedraaid en kun je onder het genot van een lekker ‘frisje’, gezellig praten met je vrienden en vriendinnen of lekker dansen op muziek van een dj. De entree is slechts â‚Ź 1,- en op de openingsavond krijg je hier een consumptie bij. Nieuwsgierig? www.gogo-rijnsburg.nl of loop binnen op de vrijdagavond.

Moederdagtaart en kunstmarkt Lange Voort Oegstgeest - Komende zaterdag, 12 mei, vinden winkelende bezoekers de traditionele MĂźnninghoff-kunstmarkt bij winkelcentrum Lange Voort. De markt zal niet alleen in het teken staan van kunst, maar ook van Moederdag. Alle moeders kunnen een heerlijk stukje taart afhalen, maar ook de vaders zullen niet worden over slagen.

Ook uw folder huis aan huis, of heeft u geen folders ontvangen?

Olympia’s Tour door Rijnsburg

Bel nu (071) 402 29 01

Op dinsdag 15 mei a.s. rijdt Olympia´s Tour, een van de grootste etappe wielerwedstrijden van Nederland, door Rijnsburg en Katwijk. Niet een keer maar liefst drie keer. De etappe is van Zandvoort naar Noordwijk. De renners komen via de Voorhouterweg Rijnsburg binnen, gaan over de Noordwijkerweg richting de N206. Voor meer informatie zie ook www.olympiastour.com.

Kopij eerder insturen

Moederdag is bloemendag

Bloemenveilingen FloraHolland draaien op volle toeren Moeders worden op zondag 13 mei het vaakst verrast met een kleurige bos bloemen of een mooie plant. Voor Moederdag is dat namelijk het populairste cadeau om te geven en te krijgen. FloraHolland moet deze week alle zeilen bijzetten om ruim anderhalf keer zoveel bloemen en planten te verwerken dan in een normale week. De bloemenveiling verwacht 130 miljoen euro om te zetten op haar marktplaatsen in Rijnsburg, Aalsmeer, Naaldwijk, Bleiswijk en Eelde. De ruim 270 miljoen snijbloemen, 21 miljoen kamerplanten en 21 miljoen terrasplanten zijn niet alleen voor de Nederlandse moeders bestemd. Ook in verschillende andere West-Euro-

pese landen wordt tegelijk met ons Moederdag ‘gevierd’. In Nederland hebben we een duidelijke voorkeur voor gemengde boeketten met een diversiteit aan bloemen, geuren en kleuren. De populariteit ervan groeit nog steeds, ook in het buitenland. De Nederlandse bloemist zorgt er dan ook voor dat hij een uitgebreid assortiment beschikbaar heeft. In die gemengde bossen zitten veelal rozen, gerbera’s, chrysanten, lelies, freesia’s en pioenrozen. Maar ook zomerbloemen en -boeketten zijn populair met onder meer lisianthus, ranonkel en violieren. De meest gegeven kamerplant is de potorchidee

(onder andere Phalaenopsis), al dan niet voorzien van versiersels als strikken en linten. Daarnaast worden potroosjes, kalanchoĂŤs en hortensiaplanten voor zowel de kamer als de tuin cadeau gedaan. Tot slot worden moeders vaak verrast met tuin- en terrasplanten in vele kleuren en uitvoeringen. De jasmijn, hibiscus, mandevilla en campanula zijn populair zoals ook terras- en perkplanten dat zijn met hun grote diversiteit en bonte kleuren. Moederdag is in de ranglijst de belangrijkste bloemendag, gevolgd door Valentijn, Kerstmis, Internationale Vrouwendag en Pasen. Samen met Nederland vieren meer

landen op de tweede zondag in mei Moederdag, waaronder Duitsland, BelgiĂŤ, ItaliĂŤ, Zwitserland en de Verenigde Staten. Engeland, Spanje en Portugal hebben deze dag al achter de rug terwijl de moeders in Frankrijk, Polen en Zweden nog heel even geduld moeten hebben. De moederdagvieringen in WestEuropa zijn op de internationale marktplaatsen van FloraHolland goed merkbaar in sterk stijgende verkopen. De economische situatie lijkt daarop weinig invloed te hebben. Dit komt onder andere omdat het assortiment bloemen en planten zo groot is, dat er voor elk wat wils is in alle prijsklassen.

Voetbalclash tussen voetbaldorpen

Katwijks oranje wil Rijnsburgs geelzwart best aan titel helpen De Rooien tegen geelzwart en Katwijks oranje tegen de Blauwen, oftewel IJsselmeervogels tegen Rijnsburgse Boys (RBB) en vv Katwijk tegen Spakenburg. Vier ploegen uit twee dorpen maken zich op voor een waar spektakelstuk, de titelstrijd om het kampioenschap in de Topklasse Zaterdagvoetbal. Die strijd wordt komende zaterdagmiddag geleverd in de arena’s van het Spakenburgse sportpark ‘De Westmaat’ en Katwijkse ‘De Krom’. Spakenburg leidt de dans om het kampioenschap met Rijnsburgse Boys op ĂŠĂŠn punt. Katwijk staat derde en IJsselmeervogels zesde en maken geen kans meer op de titel. Rijnsburgse Boys heeft het dus niet meer in eigen hand en kan alleen maar hopen op steun van dorpsgenoot vv Katwijk. Trainer Cees Bruinink wil daar met zijn elftal alles aan doen. ‘Niemand wordt kampioen op De Krom’, zegt hij stellig.

De geelzwarten van de Middelmors zijn eigenlijk alleen gediend bij een overwinning en dan moet Spakenburg verliezen van het Katwijkse oranje. Bij een gelijkspel van Spakenburg op De Krom volgt er een beslissingswedstrijd tussen RBB en Spakenburg op neutraal terrein. Bij het eerste treffen dit seizoen eindigde Spakenburg-Katwijk in een spectaculaire 4-4, terwijl Rijnsburg op de Middelmors IJsselmeervogels met 3-2 versloeg. Spakenburg komt met meer dan 2.500 Blauwen-supporters naar Katwijk om hun gladiatoren naar de overwinning te schreeuwen. Of er net zoveel Rijnsburgers naar het dorp aan het Eemmeer afreizen om de geelzwarten aan te moedigen is onduidelijk. Rond half vijf komende zaterdagmiddag is duidelijk of Spakenburg aan boord stapt voor een rondvaart door het vissersdorp aan het voormalige IJsselmeer of Rijnsburgse Boys in de open dubbeldekker voor een rondrit door het Uiendorp aan de Vliet.

J.M. van Steijn & Zn V O O R H O U T

Vanaf 27 april

TUINPLANTENMARKT Moderne planten, aangeboden in een ouderwets gezellige kas. Echt alle bloeiende eenjarige voor in potten, bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tuin.

k eens Laat u oo TFO T B WFSS assen! in onze k

U vindt ons op de Rijnsburgerweg 17 - Voorhout (de weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol)

Tel. 0252 210252 0QFOJOHTUJKEFONBUN[BtWSJKEBHLPPQBWPOE

Deze week o.a.:

Eerste steen geplaatst nieuw rouwcentrum

De Valkenburger Hoofdstraat 26/28: wel of niet monument Vossenjacht de Valken

Fakkeloptocht langs koninklijke bomen

‘Nooit geweten dat er in Rijnsburg zoveel koninklijke bomen zijn geplant’. Een opmerking van een vader die met zijn 8-jarige zoontje meeloopt in de fakkeloptocht, vorige week zaterdagavond. Het begint al donker te worden als de tocht na de bevrijdingszang in de ImmanuĂŤlkerk vanaf de Kerkstraat van start gaat. Het is een mooi gezicht al die flikkerende lichtjes. Het bestuur van de Oranje Vereniging Rijnsburg heeft er dit jaar voor gekozen de fakkeloptocht, aangestoken door het vuur afkomstig uit Wageningen, langs de zes koninklijke bomen te leiden. De Willem Alexanderboom bij het 4 mei monument, Julianaboom in de Christinalaan, Amaliaboom in de Monetstraat, Beatrixboom in de Boslaan, Oranje Nassauboom in de Fresiastraat en de Wilhelminaboom langs de Vliet N.Z. (Foto: P. Ouwersloot).

Nieuw reisdocument? Afspraak maken = niet wachten! Ook op woensdagavond.

VOORJAARSAKTIE 6 m3 Container bouw & sloopafval

â‚Ź 210,00 incl. btw

Voor meer informatie kunt u ons bellen op 071-5892900 of kijk op onze website:

Kijk voor meer informatie op www.katwijk.nl of bel (071) 406 5000.

Bezwaren zorgen voor vertraging

HEMA Hoftuin laat nog even op zich wachten Hij is er niet blij mee, maar weet dat dit kan gebeuren. Fons van Diemen, eigenaar van HEMA Katwijk is al een tijd bezig om een filiaal in Rijnsburg te vestigen. Het zit hem niet mee. Het idee om een winkel in het oude pand van garage Dijksman aan de Oegstgeesterweg te vestigen, werd vorig jaar door het college afgewezen. Vervolgens kwam de Rabobank aan het Hoftuinplein in beeld om daar een filiaal te vestigen. De plannen zijn in een vergevorderd stadium. Om detailhandel in de Rabobank te vestigen, moet het bestemmingsplan worden aangepast. ‘Door ingediende bezwaren is de komst van de HEMA in Rijnsburg vertraagd’, laat de ondernemer weten. Als ondernemer kan Van Diemen nu even niets doen. ‘Het is afwach-

ten. Ik hoop dat de bezwaren nog in juni door de gemeente, (onafhankelijke commissie beroeps- en bezwaarschriften) worden behandeld. We staan te popelen om open te gaan. Rijnsburg kan een nieuwe impuls wel gebruiken’, zo weet Van Diemen. De ingediende bezwaren hebben o.a. betrekking op het parkeren. Vrienden van de Hoftuin, een van de bezwaarmakers, is bang dat met de komst van de HEMA de autobewegingen toe zullen nemen en daarmee meer parkeerruimte nodig is. ‘We hebben de gemeente laten weten dat we het particuliere parkeerterrein van de Rabobank hiervoor kunnen openstellen. Met deze vijfentwintig extra parkeerplaatsen voldoen we aan de parkeernorm die voor goedkeuring van het bestem-

mingsplan nodig is’, laat Van Diemen weten. Hij twijfelt overigens of er meer bezoekers met de auto naar de HEMA zullen komen, dan nu het geval is naar de Rabobank. Van Diemen hierover: ‘Van de zestig medewerkers van deze bank kwamen er veertig met de auto. In de nieuwe situatie zal 80% van de bezoekers de HEMA met de fiets bezoeken. Hiervoor zullen wij ook maatregelen nemen, zodat men de fietsen goed kan plaatsen. Per saldo zullen er minder autobewegingen komen’. Fons van Diemen is al zes jaar bezig om zich in Rijnsburg te vestigen. ‘Ik heb met alle partijen al een keer om de tafel gezeten om onze plannen toe te lichten. HEMA Rijnsburg krijgt een oppervlakte van 600 m2 waarvan 450 m2 als winkel wordt

ingericht. Je kan het vergelijken met de HEMA in Voorhout en in Noordwijkerhout, waarin het volledige assortiment aanwezig is. Met uitzondering van vleeswaren en de koffiecorner. De andere winkeliers willen dat we er komen’. Theo van Haastrecht, voorzitter van de winkeliersvereniging kan deze uitspraak van de Katwijkse ondernemer bevestigen: ‘Onder de winkeliers en belanghebbenden hebben we een enquĂŞte gehouden. Er was er maar een tegen de komst van een HEMA in of nabij het winkelcentrum. De komst van de HEMA naar Rijnsburg is naar onze mening alleen maar goed voor het totale centrum. Ik heb er alle vertrouwen in dat de gemeente Katwijk dit tot een goed eind weet te brengen’. www.winkelcentrumlangevoort.nl

Meer dan winkelen alleen...

De beste kwaliteit tegen een ouderwets leuke prijs.

J.M. van Steijn & Zn.

De Rijnsburger

Kerktorens en hun schoonheid

In verband met Hemelvaartsdag op donderdag 17 mei verschijnt De Rijnsburger een dag eerder, namelijk op woensdag 16 mei. Kopij voor deze krant moet uiterlijk maandag 14 mei om 10.00 uur binnen zijn. Kopij kan worden gestuurd aan: redactie@derijnsburger.nl Tekst in een Word-bestand en foto’s als apart jpg-bestand van minimaal 1mb.

Rood is de kleur van de liefde, dus ook rode rozen voor Moederdag. (Foto: pr).

www.uitgeverijverhagen.nl

ZAT.

12 MEI:

LANGE VOORT KUNSTMARKT EN MOEDERDAGTAART P 10.00 - 17.00 uur

gratis Bezoekers kunnen cte omgeving re di de parkeren in ntrum van het winkelce


Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

‘Klaar voor de Toppers’

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 10 T/M 16 MEI 2012

‘Wij zijn helemaal klaar voor de Toppers, het feest van het jaar’, geniet Daan de Mooij van Lollypop Entertainment, kostuumverhuur, enthousiast. ‘Steeds meer mensen gaan verkleed naar deze themaconcerten en wij spelen daar, met onze nieuwe ‘Love Boat Collectie’, volledig op in’. Daan heeft voor deze concerten een speciale collectie laten ontwerpen geheel in de stijl van de komende Toppersconcerten; zilver, wit, brokaat en blauw. ‘Wij hebben van alles: zilveren laarzen, bustiers, gilets, jasjes, broeken, rokken, petticoats, scheepspetten en diverse andere accessoires’, zegt de stylist en beroepsentertainer. ‘Jasjes in zilver brokaat met Love Boat accenten, beeldschoon. De kleding is ook in losse items verkrijgbaar, zodat je het perfect kunt combineren met eigen kleding. Het is aantrekkelijk in prijs en het geeft een extra dimensie aan het feest.’ Daan heeft een speciale hoek ingericht in zijn kostuum-/verhuurstudio, die inmiddels meer dan 12.000 kostuums telt. Van galakleding tot smokings en van specifieke (historische) kleding tot aan de seventies, eighties, t.v.-items en dieren. Wilt u kennismaken met Daan en zijn uitgebreide collectie, stap dan eens vrijblijvend binnen tijdens de openingstijden: ma.- en wo.-avond van 19.00-21.00 uur en vrij. van 15.00-21.00 uur.

SPECIAL:

Ons cultuurpodium in de schijnwerpers Uitnodiging: denk mee!

per liter

Gebraden gehakt en grillham Bent u een liefhebber van kunst en cultuur? De toekomst van het cultuurpodium in onze gemeente staat in de schijnwerpers. Kom woensdag 16 mei ook naar TriPodia. Praat en denk mee over het aanbod van cultuurpodia in de gemeente. Het wordt een prikkelende avond!

2 x 100 gram

255

14

Barbecue Standaard 50 p.p.

12

11

Barbecue Populair 95 p.p.

Prikkelende avond Wij nodigen u uit voor een interactieve en prikkelende avond waar de toekomst van het cultuurpodium ‘voor het voetlicht treedt’. Geef uw goede suggesties een kans! Uw adviezen worden gewaardeerd. Uw inbreng is van belang voor de plannen van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Katwijk.

Kijk voor meer informatie over de bijeenkomst op www.katwijk.nl

4

STUK? Kana•lenTV-LCD instellen, Remmelzwaal bellen 06-20959333. 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. STEUNZOLEN. Erkend •leverancier, lid Stichting

www.zalenverhuurkruyt •schipvanleiden.nl. Mooi bruin cafÊ in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen 06-25047376.

ringen

D(E)INING 19 Moederdagspecial 36,50 p.p

T.K.: 2de HANDS ION v.a. â‚Ź 950,-. Kees Droogh Tweewielers. Tel. 0714021324.

Kindermenu 12,50 t/m 12 jaar Aankomst tussen 11.30 en 12.00 uur experts in autorecycling

Verkoop V k van gebruikte b ikt en nieuwe i onderdelen, tevens inkoop van uw sloop- of schadevoertuig met afgifte RDW-vrijwaring. Voorschoterweg 41 2235 SE Valkenburg Z.H. Telefoon 071 531 51 01

Hanepoel 4 2136 NJ Zwaanshoek N.H. Telefoon 023 584 54 35

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Dein mee met Hollandse en Spaanse sferen met live music !

www.tandenwinkel.com

www.gebr-opdam.nl

l

Exclusief in Katwijk Iedere woensdaghoogste prijs voor uw oud-goud!

â‚Ź 20,contant p/gr. 14 krt. goud

T.H.: •centrum

GARAGEBOX Rijnsburg v.a. â‚Ź 135,- p.m. Tel. 0714021324.

SNUFFELMARKT SNUFFELMARKT

ROELOFARENDSVEEN ROELOFARENDSVEEN

Welkomstcocktail met amuse ***** Rundercarpaccio ***** Spaans tomatensoepje met gezoete room ***** Gamba’s Aliolie ***** Gemarineerde Biefspies met mojo aardappeltjes ***** Soes met vanille-ijs en en warme chocoladesaus ***** Spaanse koffie Strandrestaurant D(e)ining 19 Strandvak 19 te Katwijk 071-4019998

9

50

150 gram halen =

100 gram betalen WARM & KOUD BUFFET*

Grillworstsalade en sellerysalade samen

p.st.

2 x 150 gram

3

95

SatĂŠbuffet Buffet de Luxe Buffet Hoftuin

zaterdag 12 mei GROTE MARKT IN 3 HALLEN! & zondag 13 mei 10.00 - 16.00 uur ELKE ZATERDAG De Lasso 24, 2371 GX EN ZONDAG Roelofarendsveen VAN 9-16 UUR

DE LASSO 24, 2371 GX

mei ook aanbieding: kom of huur 2eeen kraam 17,kraam!

info: 071 - 33 12 067 www.snuffelmarkt.nu

Warme Beenham met saus

(Â *vanaf 10 personen) Eventuele combinaties en/of persoonlijke wensen zijn bespreekbaar

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â‚Ź 8,00 ingeleverd worden bij:

PARTY & SPORT

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

Warmond Wassenaar

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels â‚Ź 8.00. Per regel â‚Ź 2.75 meer.

‡Geldig van 7 mei t/m 19 mei 2012, tegen inlevering van deze bon. ‡'HNRUWLQJVERQPDJppQNHHUJHEUXLNWZRUGHQ ‡ %HVWHOGH DUWLNHOHQGLHQHQGLUHFWWHZRUGHQDIJHUHNHQG ‡0D[LPDDONRUWLQJVERQSHUNODQW

â‚Ź 10.75 â‚Ź 13.50 â‚Ź 16.25 â‚Ź 19.00

Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â… TE KOOP Â… GEVRAAGD AANGEBODEN Â… GEZOCHT Â… GEVONDEN

HUIDZORG Praktijk voor huid- en oedeemtherapie Behandelingen: Acnetherapie - Camouagetherapie - Elektrische epilatie Littekentherapie - Ontharingslaser - Couperoselaser - Wonden (ulcus cruris) Oedeemtherapie (vochtophopingen) - Manuele lymfedrainage - Steunkousen

Bied helpend t een e uw huid hand bij al problem (gratis e en! n vrijblijv end con

Adres: Wijttenbachweg 35B 2341 VX Oegstgeest Tel: 071-5153921 www.huidzorgoegstgeest.nl

Kerkweg 3 • Valkenburg ZH T: 071.401 49 74 F: 071.407 72 48 E: info@deterponline.nl www.deterponline.nl

BIG-geregistreerd - aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Kom naar onze vernieuwde showroom. Ook mooi oud worden onze: t t t t t

Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

10%

KORTING De fabricage en montage van

op het totale aankoopbedrag *

onze producten worden uit-

15 Jaar garantie op de montage en kozijnen !

Betalen in termijnen is mogelijk!!

gevoerd door onze vakmensen.

zen we voor ‘verouderingsvrij’. Dat klinkt zo technisch en kil, daarom zeggen we liever: onze kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen worden net zo mooi

Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

â‚Ź8.00

Naam:.............................................................................................................................................................

Als we de kracht van onze producten in ĂŠĂŠn woord willen uitdrukken, dan kie-

Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. WWW.ONDERDEBOOMPJES.NL

De Zilk

Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Bent uw geldbewust? Goedkoop aan uw auto sleutelen in onze werkplaats? Autobrug per uur huren in Katwijk! Goedkoop vakkundig advies, lasapparaat, gereedschappen, etc....huren!

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832

Voorhout Waardeiland

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!)

eisen die gesteld zijn in het

Van maandag 7 mei tot en met zaterdag 19 mei, 10% korting op alle top huidverzorgingsproducten van de merken Vichy, La Roche-Posay, Louis Widmer en Eucerin in Apotheek Sloothaak aan de Vliet N.Z. in Rijnsburg

Sassenheim Valkenburg

}

&NBJMKWFSEPFT!DBTFNBOM

www.technilogic.nl

Noordwijk hout Noordwijker Oegstgeest Rijnsburg

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

"MMFTUVLBEPPSTXFSLFOr-JKTUFO0SOBNFOUFOQMBGPOET 4JFSQMFJTUFS4QBDIUFMQVU[r#JOOFOFOCVJUFOXFSL

Thierry Duchemin tel: 0617108591 email: info@technilogic.nl

Katwijk Leiderdorp

Â… )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â… 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â… PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â… 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â… 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â… -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â… 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â… #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

Onze kozijnen voldoen aan de

Moederdagactie

275 p.p.

sult)

Stukadoor- en sierpleisterbedrijf

Technilogic

695 p.p. 2250 p.p. 1595 p.p.

PARTICULIEREN

DW KOZIJNEN BESTAAT 10 JAAR!

5FM

Fijne beenham

•

Want dan heeft iedere moeder Siesta!!!

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

0

525

VLEESWARENSPECIAL:

•

Student wil u graag helpen met COMPUTERPROBLEMEN. â‚Ź 15,- p.u. Tel. 070-5114250.

rzeke Alle ve

per stuk

Al ruim 100 jaar verstand van lekker vlees je proeft het!

LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 0715238468 of 06-12028319.

Adenta tandprothese Specialist

p.st.

125 p.st.

Kaas/worstBarbecue Kinderfestijn hapjes 60 95 p.p.

Witlof-beenhamschotel

SALADEDUO:

9

•

Zet in uw agenda: Woensdag 16 mei, TriPodia, aanvang 19.30 uur!

samen voor

250

MAALTIJDIDEE VAN DEZE WEEK:

1 Weekendsalade 150 gram Filet Americain Halve gekookte worst

10

Vishapjes

per stuk

MOEDERDAG VERWENPAKKET:

BARBECUEPAKKETTEN: FEESTELIJKE HAPJES: Barbecue de Luxe 95 p.p. Luxe hapjes

Praat en denk mee Onze gemeente kent een rijk aanbod aan podiumkunst. We hebben uw inbreng nodig om een passend aanbod en geschikte locaties voor ontmoeting en ontspanning te blijven bieden. Voor nu en in de toekomst.

Erbij zijn? Wij ontvangen uw aanmelding graag via e-mail info@katwijk.nl met als onderwerp ‘Cultuurpodium’. Aanmelden is gewenst maar niet verplicht.

550

295

VLEESWARENDUO:

Broodje gezond

met gratis bakje saus

SOEP UIT EIGEN KEUKEN:

Kippensoep

kkooop uur! totot t1199.0.000

BROODJE VAN DE WEEK:

4 VIB Burgers

130

100 gram

@keurslagermooy

KEURKOOPJE:

Pollo Siciliano

Lollypop Entertaiment producties & kostuumverhuur 4DIFFQNBLFSTUSBBU8 CFESJKGTVOJUT t"#,BUXJKL 5tJOGP!MPMMZQPQFOUFSUBJONFOUOM XXXMPMMZQPQFOUFSUBJONFOUOM

urg ZH

.nl

Keurslagerij De Mooy VVrijrijddapaagagvavaovovnonodnd

Kostuumverhuur Lollypop Entertainment

oud als mensen. Maar zonder rimpels of andere ouderdomsverschijnselen. Hoe oud u ook wordt, de producten van DW leven met u mee. En met de generaties die volgen. U heeft er uitsluitend plezier en gemak van. Dat laten wij u graag zien op onze internetsite en in onze showroom. Van harte welkom! * Geldt niet voor de al lopende orders.

Tel. Tel:071-3313505 071-3313505

www.dwkozijnen.nl www.dwkozijnen.nl

DW Kozijnen is genomineerd voor de Sterkste Schakel van Rijnland 2012.

DW Kozijnen: De top in kunststof Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 10 MEI 2012

Eimert van Middelkoop tijdens 4 mei viering

Bakkie doen!

‘Herdenken in een onzekere wereld’

Communicatieadviseur/columnist Teuntje van Delft kijkt tweewekelijks met gevoel, scherpzinnigheid en humor naar de wereld om ons heen.

Glimmers Wat is er toch een verschil in mensen. De een springt met 80 jaar nog over je hoofd, terwijl de ander met zijn 40e al uitkijkt naar zijn pensioen. De een blijft bruisen van energie, terwijl de ander het liefst met een puzzelboekje of een bouquet reeks op de bank zit. Er zijn van die mensen waarvan het lijkt dat ze eeuwig jong of energiek blijven. Dat is natuurlijk heerlijk. De aard van het beestje. Vaak zie je dat al af aan de persoon zelf. Het gezegde ‘ogen zijn de spiegels van de ziel’ is ook hier van toepassing. Als dat glimmertje maar in de ogen glanst, dan zit het wel goed. Volgende week ben ik uitgenodigd op een heel bijzonder feest in Noordwijk. De verjaardag van Joop Riethoven. Inderdaad de Leidse wielerfanaat. De organisator van de Tour de France die in 1978 vanuit Leiden vertrok. Hij trok op met grote namen zoals Tourorganisator Levitanen renners als Peter Post, Joop Zoetemelk, Jan Janssen, Fedor den Hertog. Ook de tegenwoordige renners kennen zijn naam, want nog steeds is hij bij veel evenementen betrokken. Hoeveel sportevenementen zou Joop Riethoven in zijn lange, lange leven hebben georganiseerd? Het aantal is denk ik niet eens meer te tellen. De man, die ooit terecht werd uitgeroepen tot Ereburger van Leiden, haalde menig wielercoryfee naar Nederland, Leiden en de Duin- en Bollenstreek en hij is nog steeds bij menig ronde te vinden. Met een budget waarmee ‘een normaal mens’ nog geen simpele festiviteit op touw zet, regelde Joop de sterren op de fiets. Grote namen kwamen naar ‘zijn’ rondes en hij haalde de meest rumoervolle en bizarre stunts uit. Enkele weken geleden sprak ik Joop tijdens een sportbijeenkomst in de regio. In mijn journalistieke periode in Leiden had ik regelmatig met hem te maken. Het is altijd leuk met hem bij te praten. Hij weet nog precies wat er in de wereld en vooral de wielerwereld te koop is en is nog altijd even humoristisch en ondeugend. Joop maakte zijn rondje en tegen het eind maakte hij aanstalten om te vertrekken. In al mijn onschuld vroeg ik aan de organisator, met eventueel mijn autosleutels al in de aanslag, wie Joop naar huis zou brengen.’Niemand’, antwoordde hij verbaasd. ‘Joop rijdt nog altijd zelf.’ Hoeveel tegenslag hij ook heeft gehad; op het hoogtepunt van zijn organisatorische activiteiten, de vooravond van zijn bijna levenswerk de Tour de France in Leiden, kreeg hij een hersenbloeding, belandde in het ziekenhuis en lag 6 dagen in coma. Hij verloor een zoon en moest hard knokken, hij bleef overeind. Ik weet niet wat zijn grote geheim is. Ik denk dat het komt omdat hij alles met passie doet. En misschien ook nog wel een beetje omdat deze wielerfanaat vrouwen weet te waarderen. Want altijd lichten die ogen weer op als je met hem in gesprek bent. Met zijn bijna 90 jaar weet Joop inmiddels, dat hoe donker het ook kan zijn, het zonnetje echt weer tevoorschijn komt en de ogen weer opgloeien. Ik wens iedereen Joop’s glimmertjes

Kinderen leggen bloemen bij het monument. (Foto: B. Prins). 4 mei 2012. Het is avond en bijna tien voor acht als de stille tocht vanaf De Voorhof arriveert bij het monument voor de Grote kerk. Iedereen heeft zijn eigen gedachte en wacht op wat komen gaat. Twee minuten stilte om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Maar ook andere slachtoffers van andere oorlogen. 4 mei is een dag van herdenken: ‘opdat we niet vergeten’. We spreken uit dat we nooit meer oorlog willen…...

Wethouder D. Binnendijk en OV-voorzitter W. Vooijs met de krans. (Foto: B. Prins).

Na de kranslegging was er in de Grote kerk een herdenkingsbijeenkomst. Hier hield de heer E. van Middelkoop, oud minister van defensie, een overdenking. Muzikale medewerking werd verleend door de Flora Brass. Van Middelkoop sprak over zijn periode als minister van defensie en de missie en Nederlandse inzet in Afghanistan-Uruzgan: ‘In april 2007 sneuvelde de eerste Nederlandse militair korporaal Cor Strik.

Dit gaf een schok bij degenen, die politiek verantwoordelijk waren voor de Nederlandse missie naar Uruzgan: het kabinet en Tweede Kamer. Herdenken is verhalen vertellen en luisteren naar verhalen. Door de actuele inzet van de Nederlandse krijgsmacht zijn het ook verhalen geworden van onze tijd. Daarmee staat 4 mei ook midden in de actualiteit. Het gaat niet meer alleen over de geschiedenis, het gaat ook over het hier en nu en over

Op zaterdag 12 mei wordt er weer rommel opgehaald. Wanneer u wilt dat wij langskomen om uw spullen op te halen, kunt u een email sturen naar rommelmarktrijnsburg@ hotmail.com of bellen met 0848366316. Treft u een voicemail, vergeet vooral niet uw adres in te spreken! We halen niet alles op, meubels groter dan een meter nemen we niet mee, ook elektronische orgels, wandkasten e.d. nemen we niet mee. Twijfelt u of iets voor ons geschikt is, meldt dit dan even. Alvast veel dank. Kijk eens, voor alle up-todate informatie, op onze website. www.rommelmarktrijnsburg.nl.

Wanneer u geen rommel heeft, maar wel wilt bijdragen aan dit mooie Rijnsburgse evenement, dan kan dat. Op 2 juni kunnen we voor het bemannen van de kramen nog veel vrijwilligers gebruiken. Lijkt het jou of u leuk om een dagdeel of een dag rommel te verkopen voor het goede doel, bel of mail ons dan. We nemen dan contact op. Op zaterdag 26 mei sorteren we in een halve dag alle rommel alvast van te voren uit. Dit jaar is de volledige opbrengst voor de Stichting Dr. Ramona Fonds. Deze stichting zet zich in voor de gezondheid van kinderen in de Dominicaanse Republiek. http://www.ramonafonds.nl.

Gerrit Ravensbergen over Flower Parade Rijnsburg:

Hoftuin-winkeliers pakken uit

‘Dit hoort gewoon bij onze gemeente’

Wie wordt liefste moeder van Rijnsburg?

Kortom uw moeder verdient het om eens verwend te worden. Kom daarom zaterdag 12 mei naar winkelcentrum De Hoftuin. In het hart van het winkelcentrum staat er van 10.30 uur tot 14.30 uur een kleurrijk terras. Compleet met muziek en met presentator Daan de Mooij worden vele moeders getrakteerd op een kleurrijk presentje door de winkeliersvereniging. Tijdens deze actie kunt u uw moeder opgeven voor de verkiezing ‘Liefste moeder van Rijnsburg’. Uit de vele inzendingen wordt één moeder gekozen die een metamorfose krijgt aangeboden door het winkelcentrum. Daarnaast kunt u ook raden welke bekende Hoftuinwinkelier er achter het gezicht van de asociaalste moeder van Nederland schuilt: Ma Flodder. (Zie ook

De oud minister van defensie liet weten dat herdenken niet vrijblijvend is. ‘Het verplicht ons in het hier en nu na te denken waar onze verantwoordelijkheden liggen. We moeten goed voorbereid zijn. Maar waarop, dat weten we niet precies. Dat is ook de uitdaging van de krijgsmacht en de veiligheidsdiensten. Politici zijn in een democratie verantwoordelijk voor het draagvlak van een krijgsmacht. Spreekt u hen daarop aan’.

Rommelmarkt Rijnsburg kan nog veel rommel gebruiken

.Teuntje van Delft (voor reacties teuntje.vandelft@deweijercommunicatie.nl)

Zondag 13 mei is het weer Moederdag. Extra redenen voor winkelcentrum De Hoftuin om op zoek te gaan naar de liefste moeder van Rijnsburg. Ja, en wie is de liefste moeder van Rijnsburg zult u zich afvragen? Dat weet u ………. Is uw moeder de liefste, leukste, aardigste moeder? Of verdient ze het om eens verwend te worden, omdat ze tegenslag heeft of ziek is? Of heeft ze steeds pech in haar leven?

mannen en vrouwen, die bij ons in de straat wonen. Bijna 20.000 militairen zijn de afgelopen jaren op missie in Afghanistan geweest. Omdat het hun beroep is, omdat de politiek verantwoordelijkheden hen hadden gezonden en omdat uw en mijn vrijheid en veiligheid en dat van onze bondgenoten dat vergden. Mannen en vrouwen met verhalen, die op een herdenkingsdag als deze ons verbinden met de offers uit het verleden’.

Hij heeft nog een beetje moeite met de nieuwe titel Flower Parade Rijnsburg, maar begrijpt deze verandering. De Rijnsburgse bloemenoptocht moet met de tijd mee gaan. ‘Maar als je het je hele leven over het bloemencorso hebt, dan is die verandering best moeilijk. Ik ga dan ook nog steeds naar een vergadering van het bloemencorso’. Deze woorden komen van Gerrit Ravensbergen, voorzitter van Flower Parade Rijnsburg. Voor hem staat als een paal boven water dat de bloemenstoet in augustus door Rijnsburg en omgeving moet blijven rijden. Zaterdag 11 augustus is het weer zover. Het motto van de parade dit jaar is: ´Wij houden van…..´ Dit keer rijdt de bloemenparade de zaterdag voor de Rijnsburgse feestweek. Het bestuur van Flower Parade Rijnsburg gaat er weer voor. ‘Wij zijn al maanden druk bezig om er iets bijzonders van te maken. Het wordt mooi, maar als er ergens zorg over is dan zijn dat de financiën’, zo laat Ravensbergen weten. Er worden nieuwe ideeën geboren om de financiën bij elkaar te krijgen.

Dure mountainbikes voor GOA’s

Kom zaterdag naar de Hoftuin en val in de prijzen. (Foto: pr). elders in deze krant). Uit de goede inzendingen wordt een waardebon verloot van het winkelcentrum. Kom zaterdag 12 mei naar winkelcentrum De Hoftuin en doe mee aan deze moederdagactie. Op vertoon van uw kassabon van die dag met een minimale besteding van € 10,- doet u mee. En wie weet wordt uw moeder wel beloond met een van de vele prijzen.

Er hangt een prijskaartje van maar liefst 2.300 euro aan, maar dan heb je ook wat. Een mountainbike voor de gemeentelijke opsporingsambtenaar (GOA). En het college van burgemeester en wethouders wil vijf van die bikes aanschaffen. Met die bikes worden de GOA’s zichtbaarder en nog beter toegankelijker. De politie heeft ze al een tijdje; mountainbikes. Snel en wendbaar. Maar ook beter zichtbaar en toegankelijker. Dat komt ten goede aan de handhaving in de openbare ruimte, vindt het college. ‘De drempel om contact te leggen met de GOA’s wordt lager.

Met name voor jeugd/hangjongeren is dit heel belangrijk’, staat in de nota van het college. Het college somt nog meer voordelen op: milieuvriendelijk en grotere actieradius. Met een bike zijn winkelcentra, duinen en fietspaden beter bereikbaar en kan er daardoor ook ‘effectieven gehandhaafd’ worden. Daarnaast leveren de bikes ‘een bijdrage aan fitte en gezonde werknemers’. Overigens krijgen niet alle GOA’s een bike. De GOAauto blijft ook gewoon in gebruik. Het college wil dus voor 11.500 euro vijf mountainbikes aanschaffen voor de GOA’s. Dat is best veel geld voor een paar fietsen. In de nota van het college staat

waarom voor deze dure optie is gekozen. Het gaat hier namelijk om een kwaliteitsbike. ‘Deze zijn minder storingsgevoelig, de vervanging van onderdelen hoeft niet jaarlijks plaats te vinden en ze zijn minder kwetsbaar.’ Daarnaast zijn de ‘goede gebruikservaringen met deze bikes van de politie meegewogen’. Waarom eigenlijk bikes en niet gewoon fietsen? Het ontbreekt de fiets aan iets belangrijks. ‘De uitstraling van bikers is een belangrijk onderdeel in de laagdrempeligheid en dan vooral bij jongeren. Gewone fietsen hebben die uitstraling niet’, stelt het college. Als alles meezit, worden de bikes per 1 juli in gebruik genomen.

tuur Het nieuwste Ray Ban mon chts INCLUSIEF glazen voor sle

€ 208*

Merkmonturen inclusief BRILLENGLAZEN voor superscherpe PRIJZEN

Energie Op vrijdag 1 juni gaat er een belpanel aan de slag om een deel van de benodigde gelden bijeen te brengen. Ook Gerrit Ravensbergen neemt zitting in dit panel. ‘Ik heb zoiets nog nooit gedaan, en het is iets nieuws’, laat hij weten. Het idee komt van Jan Slagter van omroep MAX die de Flower Parade een warm hart toedraagt. Het panel van zo’n twintig man en vrouw bestaat uit bekende Rijnsburgers, Katwijkers en Noordwijkers. ‘Naast onze eigen familie, kennissen en vrienden krijgen we ook telefoonnummers van bedrijven, instellingen enz om deze een bijdrage te vragen voor de Flower Parade’, legt Ravensbergen uit. Een leuke bijkomstigheid noemt Ravensbergen het, dat deze actie wordt gehouden vanaf de tribune in de mijnzaal van FloraHolland Rijnsburg. Deze diende in het verleden al eens als centrale voor een grote televisie inzamelingsactie. Voorafgaande aan de actie heeft Ravensbergen ook nog de taak om als voorzitter van de Flower Parade een openingswoord te spreken en de kleurrijke panelleden inspirerend toe te spreken. ‘In onze gemeente is een hoop bedrijvigheid. Het is goed om de Flower Parade op deze manier te profileren. Ik weet zeker dat er draagvlak is en voor mij reden om ook op deze manier energie in de Flower Parade te steken’. Ravensbergen roept iedereen dan ook op dat als je vrijdagmiddag 1 juni wordt gebeld in ieder geval een luisterend oor te bieden en als het kan de Flower Parade Rijnsburg financieel te ondersteunen. ‘De Rijnsburgers kennende moet de belactie slagen’, aldus Gerrit Ravensbergen.

Het nieuwste Replay m ontuur INCLUSIEF glazen voor slechts

€ 196*

* standaard enkelvoudige glazen sterkte van +4.00 tot -6.00, cyl 2.00. vraag in de winkel naar de prijzen van andere glazen...

Katwijk. Noordzeepassage 101 2225 CD T 071.4013305

Leiderdorp. Winkelhof 11 2353 TR T 071.5413580


Goed uit R BEE PRO KŠ cșșP K WINE G HI H

eten

ZAKELIJK OF PRIVE

Dé plek voor een heerlijke lunch of diner

ƨɂŷðɱŽǯÙșȉʖșÀșAŽȢɳœŭűșŽŽƏșŠððșÀșjșǓʖȉƻǕșĪʖȉșȉȑșȹĪ

Lekker makkelijk binnenlopen bij Sunset Beach

Sunset Beach is het jongere zusje van Sunset Boulevard. Sinds twee jaar te vinden op het strand voor de Vuurbaak. Een leuk strandpaviljoen met een moderne, trendy uitstraling. Net als haar grote zus op de Boulevard heeft ook Sunset Beach een beetje filmallure: de Blues Brothers, Jack Sparrow en Marilyn Monroe houden je gezelschap terwijl je geniet van uitstekend eten, met uitzicht op zee. Want dat is

Het hele jaar door gezelligheid in het Zeepaviljoen Het Zeepaviljoen lijkt een strandpaviljoen als alle andere. Maar schijn bedriegt, want dit paviljoen, knus weggedoken tegen de Boulevard voor de Vuurbaak, heeft iets dat alle andere strandpaviljoens ontberen: het is het gehele jaar geopend. Wat dat uitmaakt? Niets als het gaat om de typische strandpaviljoen-sfeer. Ook bij het Zeepaviljoen geniet je temidden van zand en zee. Het eten is uiteraard ook uitstekend. Het Zeepaviljoen heeft gediplomeerde koks en goed opgeleid personeel, dat er voor zorgt dat het u aan niets ontbreekt. Maar echt verschil merk je in twee dingen: het eerste is de inrichting. In welk Katwijks strandpaviljoen vindt je een knus haardvuur? Lekker op een koude winterdag of een regenachtige herfstochtend. Een vuurtje dat past bij de warme inrichting, met kroonluchters, donkere meubels, en tafels van originele scheepsplanken. Met comfortabele stoelen om in te zitten. Maar het belangrijkste verschil is dat het Zeepaviljoen, omdat het het hele jaar geopend is, bij uitstek een geschikte plek is voor feesten en partijen: bruiloften, jubilea, buffetten, bedrijfsfeesten, het kan allemaal. Je hoeft je bij de planning niet af te vragen of het paviljoen er wel of niet staat, het ís er gewoon. Al zestien jaar!

’t Zeepaviljoen Restaurant & Strandexploitatie Strandweg 2 (direct onder de vuurtoren) Katwijk aan Zee Tel. 071 407 41 98

natuurlijk wat een strandpaviljoen zo bijzonder maakt. De nabijheid van de zee, het zand dat onder je voeten knarst als je binnenloopt, en het altijd fascinerende vergezicht. Een strandpaviljoen staat tijdelijk, in dit geval van 1 maart tot eind oktober. Maar dat betekent niet dat het afzien is! Luxe stoelen en loungebanken zorgen voor comfort. En wat betreft het eten: De kaart is weliswaar iets eenvoudiger, maar de kwaliteit is even goed. Niet voor niets kiest Sunset Beach voor gekwalificeerde koks en geven zij die een keuken waar menig kok van droomt! Ook bekende toppers van Sunset Boulevard vindt je bij haar strandzus: de vis- en vleesspecials, de tapas, wraps, fajitas en Quesadillas. Maar natuurlijk ook de gemakkelijke plateservice. Sunset Beach, daar loop je lekker makkelijk binnen! Sunset Beach Strandvak 7 (rechts onder de vuurtoren) Katwijk aan Zee Tel. 06 - 51 702 701

ontmoeten et en

drinken

#PVMFWBSEt,BUXJKLBBO;FFt5 

LEUK VOOR MOEDERDAG

ZON

zomer

MOEDERDAG

zonnebril

www.satonoptiek.nl

AMSTERDAM

KATWIJK

LEIDEN

LEIDERDORP

OEGSTGEEST

1e van der Helststraat 3a, 1073 AA T +31(0)20 5788500

Princestraat 38, 2225 GC T +31(0)71 4014763

Lange Mare 118, 2312 GV T +31(0)71 5131010

Winkelhof 43, 2353 TT T +31(0)71 5412521

Terweeweg 52, 2341 CS T +31(0)71 5652090


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 10 MEI 2012

Kerken en kerktorens

De schoonheid heeft haar gezicht verbrand Door onder andere de economische crisis verandert de context van het leven snel, soms ingrijpend, in andere gevallen geleidelijk. Deze terugslag heeft ook grote gevolgen voor de kwaliteit van ons bestaan. Het wordt daardoor op den duur moeilijk goed onderhoud te plegen aan bijvoorbeeld monumenten.

De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen. Wat hebben we het getroffen op Koninginnedag. Na een regenachtige periode opeens zo’n koninklijke zonnige dag. Het was feest op het Burgemeester Koomansplein. En ik heb ’s middags genoten van het muziekspektakel. Zeker voor herhaling vatbaar. Wil van deze gelegenheid gebruik maken om de aubade eens bespreekbaar te maken. Ik weet het is een traditie, maar kan sommige zinnen in de Vaderlandse liederen niet over mijn lippen krijgen. Ok, ‘Wij willen Holland houen’ daar kan ik nog wel wat mee. Maar bij ‘Ferme jongens stoere knapen’ krijg ik toch beetje de (lach) kriebels. De volgde zinnen ‘Foei hoe suffend sta je daar, Zijt ge dan niet welgeshapen, zijt ge niet van zessenklaar’…..Dit kan toch niet meer anno 2012! Ook heb ik me de laatste dagen afgevraagd waar sommige dingen vandaan komen. Hoe ontstaat iets. Bijvoorbeeld de ophef rond de nationale dodenherdenking. 4 mei is voor mij altijd een dag geweest van herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Mensen die deze tijd bewust hebben meegemaakt, worden steeds schaarser. Het is goed dat deze jaarlijkse herdenking er is en dat er op scholen ook volop aandacht aan wordt besteed. Dat kinderen betrokken worden bij monumenten. En de historie van ons land. Deze zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis mogen we niet vergeten. Ik snap er dan ook helemaal niets van dat in de gemeente Vorden nu opeens ook bloemen gelegd moesten worden bij een graf van Duitse soldaten. Zij waren 5 jaar lang de vijand van Nederland. Begrijp zo dat mensen hier tegen zijn. Er zijn dingen gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen. Herdenken, opdat wij niet vergeten….Dus, niet op 4 mei langs een graf van de vijand lopen en bloemen neerleggen. Vind dat je dan je eigen slachtoffers verloochend. Want wat is dan het verschil? Laten we gewoon eens duidelijk zijn! En opkomen voor mensen die dat verdienen. In ons land is het steeds meer de gewoonte om compromissen te sluiten. De politiek doet niet anders. Met alle gevolgen van dien. Mensen weten niet meer wat eigenlijk hun mening is. Zelfs de demissionair minister van Binnenlandse Zaken is nu tegen een burqaverbod en een dubbele nationaliteit. Als minister heeft ze deze voorstellen verdedigd. Hoe geloofwaardig kom je dan nog over? Niet dus. Ik heb geleerd altijd jezelf te blijven. Weet ook dat dat soms moeilijk is. Maar denk bij situaties dan wat langer na voordat je een mening ventileert, die je vervolgens niet waar kunt maken of waar je niet achter staat. Structuur is belangrijk. Ik las deze week ergens een quote: ‘Wie anderen zijn lot laat bepalen, verspeelt de kans om zelf dingen te veranderen’. Hoe vaker ik dit lees, hoe waar ik dit vind. Houdoe

Eerste steen bij uitvaartcentrum De bouw van de aula met uitvaartcentrum van De Laatste Eer aan de Kamerlingh Onnesstraat vordert met rasse schreden. Vorige week woensdag is de symbolische eerste steen gelegd waarvoor het voltallige personeel uitgenodigd was. Met het gehele team is deze handeling verricht, waarna een korte rondleiding door het pand volgde. Naar verwachting zal het gebouw in oktober opgeleverd worden door aannemer Niersman. Voor het einde van het jaar zal De Laatste Eer dit hypermoderne gebouw in gebruik nemen ter vervanging van het huidige pand aan de Oude Vlietweg. Op de foto het team van De Laatste Eer. Zij staan te trappelen om aan de slag te gaan in het nieuwe pand. (Foto: pr).

Pinksterconcert Oekraïense Roma-band Amaro Del

Je kunt het een beetje vergelijken met de ondergang van het Romeinse rijk. Het rijke, machtige, geperfectioneerde en uitermate zelfbewuste rijk kwam ook aan zijn eind en de monumenten ervan verbrokkelden tot ruïnes. Het raakt de hele samenleving…politiek, sociaal en economisch. Zo heeft ons land de laatste tientallen jaren ook te maken met een kerkelijke crisis. Maar deze crisis is van een ander gehalte. De hokjesgeest van het sterk verzuilde Nederland heeft de langste tijd gehad en is aan het verdampen. Helaas breiden die zuilen onder andere in de politiek nog steeds uit, maar dit terzijde. De religieuze dogma’s, vastigheden en waarheden die er vroeger werden ingestampt, zijn op losse schroeven komen te staan. De secularisatie gaat door en veel kerken stromen leeg. Dat heeft grote financiële gevolgen. Afstoten, verkopen of afbreken van gebouwen is daar het gevolg van. Het is duidelijk dat de kerk ‘ontredderd’ is. Ook onze gemeente Katwijk ontkomt er niet aan. De gevolgen zijn waarneembaar. Elk dorp van enig belang heeft wel een of meerdere kerktorens. Het zijn

Van de Leeuw Groep BV

Crisisakkoord werkt door op huizenmarkt Uit het crisisakkoord van het voorlopig kabinetsvoorstel zijn twee belangrijke zaken naar voren gekomen die De Leeuw Groep BV uit Rijnsburg, graag wil delen. De overdrachtsbelasting blijft 2% en nieuwe hypotheken moeten vanaf 2013 binnen dertig jaar (minimaal annuïtair) worden afgelost. Door deze toekomstige maatregelen wordt het voor aspirant kopers interessant om in 2012 alsnog een woning te kopen. Wat betekenen de maatregelen precies voor u? Overdrachtsbelasting blijft 2%. Dat is goed nieuws. De handhaving van de huidige overdrachtsbelasting heeft een positief effect op de huizenmarkt op de lange termijn. De doorstroming zal verbeteren en het zal bijdragen aan een langdurige zekerheid op de huizenmarkt.

Nieuwe hypotheekrenteaftrek Een hele geruststelling voor huizenbezitters maar ook voor aspirant kopers. De hypotheekrenteaftrek blijft gehandhaafd en herstelt het vertrouwen op de huizenmarkt. De voorwaarde is wel dat hypotheken die vanaf 2013 worden afgesloten, binnen dertig jaar volledig en ten minste annuïtair moeten worden afgelost om in aanmerking te komen voor de hypotheekrenteaftrek. Dat betekent voor de koper na 1 januari 2013: Hogere maandelijkse lasten. Stijging lasten door vermindering belastingvoordeel. Hypotheekvormen zoals een aflossingsvrije- en (bank)spaarhypotheek zijn niet meer interessant. Vermogensopbouw door volledige aflossing. Om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek kunt u vanaf 2013 geen aflossingsvrij deel opnemen in uw hypotheek. Daardoor is uw maandelijkse aflossing verplicht

Zielservaring De taal van mijn ziel is gevoel daar vind je mijn verhaal ontstaan vragen komen antwoorden gedachten van wat ik won of verloor dus leg mij niet vast op mijn woorden ik put uit een andere bron zielservaring vertelt wat ik bedoel Cor van Vliet

hoger dan in de huidige situatie. Op dit moment mag u tot maximaal de helft van de waarde van uw woning namelijk aflossingsvrij financieren. Uw netto maandlast zal na 2013 dan als volgt toenemen: jaar 1 20%, jaar 10 30%, jaar 20 50%, jaar 30 75%.

Beperking hypotheekvormen Op dit moment is de combinatie van een bankspaarhypotheek en een aflossingsvrije hypotheek het populairst. Het hypotheekbedrag wordt gedurende de hele looptijd in stand gehouden. Na 2013 zullen deze hypotheekvormen niet meer interessant zijn omdat het geen annuïtaire aflossing heeft en de hypotheekrente dus niet aftrekbaar is. Het concept stabiliteitsprogramma van het crisisakkoord gaat uit van een volledige aflossing. De risico’s zullen dan tussentijds beperkter zijn bij de verkoop van de woning wanneer het hypotheekbedrag lager is dan in aanvang. Daarnaast is de woning na dertig jaar vrij van hypotheek.

De muzikanten van Amaro Del. (Foto: pr). De Oekraïense Roma-band Amaro Del komt naar Nederland, en geeft op vrijdagavond 25 mei een prachtige voorstelling in Tripodia, Katwijk aan Zee. Amaro Del, wat letterlijk ‘Onze God’ betekent, is afkomstig van het grootste zigeunerkamp van Oost-Europa. Alle vijf de muzikanten lijken te zijn geboren met een muziekinstrument in de hand, en kunnen spelen zoals alleen de Romas dat kunnen. Een combinatie van hartstocht,

muzikale gaven en liefde voor muziek, gerechtigheid en onze God maakt dit tot een ongelofelijk boeiende band. Op deze avond spreekt ook ds. Bart van Veen met een boodschap die alles te maken heeft met Pinksteren. Gecombineerd met een prachtige getuigenis van de muzikanten, waarin duidelijk wordt hoe God in hun leven en op het Roma-kamp aan het werk is, is de avond echt compleet. Het belooft een ongelofelijk mooie avond te worden, voor

zowel mensen met als zonder een christelijke achtergrond. Er zal een collecte zijn voor de bouw van een dokterspost op het zigeunerkamp. Kaarten kosten € 5,- en zijn te koop bij boekhandel Het Baken in Katwijk aan Zee en The Read Shop Rijnsburg (voorheen Noordermeer). Meer informatie of kaarten bestellen kan ook via Frank van Delft (amarodel@live.nl of 0653969671). Kijk voor alle concertinformatie en een voorproefje van de band op www.amarodel.nl.

de bakens van het dorp. Maar het is meer dan een baken alleen: het is ook een stukje schoonheid tussen de vaak eenvormige bebouwing de ‘kroon’ op de wijk. Eveneens fungeert een kerktoren of klokkentoren als opvallend teken van een gewijde plaats. Het is binnen onze gemeente een feit dat de esthetiek geen primaire behoefte heeft. Die onverschilligheid ten opzichte van esthetische schoonheid kwam een aantal jaren geleden duidelijk naar voren met de verkrachting van de kerktoren van de Immanuëlkerk aan het Rapenburg in Rijnsburg. De kerkelijke gemeente had wat geld nodig. Dus werd de van bladgoud voorziene karakteristieke haan van zijn sokkel gestoten. Daarvoor in de plaats verrees een afschuwelijke zendmast. Om toch niet teveel de gevoelens van mensen te verstoren werd de haan teruggeplaatst bovenop de mast. Het was het summum van lelijkheid en treurigheid. Esthetisch gezien een afschuwelijke verkrachting van het aanzien van de toren. En een klap in het gezicht van de architect.

Afbouw Kosten Koper Volgens het crisisakkoord wordt de mogelijkheid afgebouwd om bijkomende kosten van een woningaanschaf mee te nemen in de financiering. U kunt deze Kosten Koper nu volledig opnemen in uw hypotheek. De maximale hypotheek wordt gelijkgesteld aan de koopsom en de Kosten Koper zult u met eigen middelen moeten betalen. Het is nog niet duidelijk hoe en op welke termijn deze afbouw zal verlopen. Wilt u weten wat u van de nieuwe maatregelen kunt verwachten Onze hypotheekexperts kunnen u precies uitleggen wat de gevolgen van het crisisakkoord zijn voor uw plannen op de huizenmarkt. Dat is de waarde van ervaring.

Soms droom je wat van hoe het was en dan telkens krijg je weer een schok. De schok van de verloedering waar we allemaal onnodig mee moeten leven. Die schok doet zich nu weer voor met de klokkentoren van de Maranathakerk aan de Burgemeester Hermansstraat. Toen er vorig jaar zomer een grote kraan verscheen en werklui bezig waren om de toren te

Jeugddienst in De Voorhof Zondag 13 mei is het Moederdag. Jullie staan vast allemaal vroeg op om een ontbijtje op bed voor jullie moeders te maken. Er is dan ook nog heel goed nieuws, want daarna is er een gave jeugddienst in De Voorhof. Het thema van de dienst is: ‘Merci, dat jij er bent’ en dit mag je niet missen. Neem vooral veel vrienden en vriendinnen mee, want met zijn tweeën is beter dan alleen. Dominee Brunt uit Valkenburg zal met ons deze dienst vieren en gospel- en praisekoor DeeVee uit Alphen aan den Rijn gaat met en voor ons zingen. We zien je zondag om 9.30 uur in De Voorhof.

De kerktoren van de Immanuëlkerk.

De kerktoren van de Maranathakerk. onttakelen, dacht ik: ‘Ha, eindelijk, na een tiental jaren te zijn verstoken van onderhoud, wordt eindelijk het karakteristieke torentje opgeknapt. Over niet al te lange tijd staat de topversiering met zijn van bladgoud voorziene bal en scherpe punt weer te pronken in het zonlicht’. Helaas, bij nadere informatie werd mij verteld dat de kerk misschien wordt verkocht of zelfs afgebroken. Probleem is de leegloop en de hoge kosten van onderhoud. Daarom was de keuze gemaakt om deze kerk af te stoten en de Petrakerk aan de Korte Voorhouterweg te behouden. Mits natuurlijk alle plannen doorgaan. Waarom dan nu de kroon (dak van de toren) verwijderen en met deze handeling aan te geven een begin te hebben gemaakt met afbraak van dit bijzondere monument? Nota bene, terwijl alles zich nog in een prematuur stadium bevindt?. De werklieden zijn een dag bezig geweest het klokkentorendakje van zijn sokkel te branden. Dus erg los heeft dat niet gezeten. Ondanks het slechte onderhoud. Ik kan er begrip voor hebben dat sommige gebouwen financieel niet meer te onderhouden zijn. Maar naar mijn menig zou het een zeer slechte en volkomen verkeerde optie zijn dit gebouw af te stoten of zelfs af te breken. Ik zal niet zeggen dat het gebouw van een revolutionaire architectuur getuigt, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de in neoclassicistische stijl opgetrokken kerk in deze wijk een niet weg te denken baken is. Het is een imposant, massief, stilistisch kerkgebouw en wellicht een van de opmerkelijkste creaties in deze omgeving. Een monumentale entree met een breed forum. De vensters voorzien van kunstzinnige glas-in-loodramen leveren een esthetische bijdrage aan de strakheid van het gebouw. Inwendig heeft de kerk veel kunstzinnigst te bieden. De bijzondere ruimtelijkheid van het interieur, door een reusachtige overkapping gecreëerd, is indrukwekkend. De kleurige kunstzinnige glas-in-loodvensters geeft deze ruimte warmte. De artistieke schoonheid komt verder tot uiting in de banken, preekstoel en orgelfront. Opvallend is de zuilenrij tussen gangpad en kerkzaal: het hele gebouw toont een lineaire zuiverheid. Als er dan toch een kerk verkocht of afgestoten moet worden, laat dan de keus vallen op de Petrakerk. Architectonisch gezien is deze kerk (vroeger een houten kerkje) een ratjetoe van stijlen en vormen door voorgaande renovaties en diverse verbouwingen: zeker geen monument waardig. De laatste jaren ontstaan er nieuwe religieuze groeperingen. Zij groeien gestaag en hebben financiële armslag om een afgestoten kerk op te kopen. Wellicht is dat ook in Rijnsburg, gemeente Katwijk, de redding van een van beide kerken. Ik hoop van harte dat het dakje van de klokkentoren van de Maranathakerk weer snel in ere wordt hersteld en de bladgouden bal weer kan schitteren in de zon. Joop van Egmond, Burg. Hermansstraat 26,

Volop activiteiten op 13 juni 2012

Boeketdienst

Programma Paardenmarkt op vernieuwde website

In de boeketdienst van zondag 13 mei is het thema: ‘Is Jezus volgen nooit meer achterom kijken?’. Hoe is het om nooit meer om te zien naar het verleden. Kan dat eigenlijk wel? En moet je dat ook? Je kan er toch juist van leren. Je wordt toch gevormd door alles wat je meemaakt. Ds. Kees Groenendijk wil daar met ons over nadenken en Jan Zwaan laat ons actief nadenken in een quiz waar we altijd winnen. Iedereen is van harte welkom. Om 16.30 uur is er koffie/thee en om 17.00 uur start de dienst in de Immanuëlkerk (Kerkstraat te Rijnsburg).

De Rijnsburgse paardenmarkt komt er weer aan. Op woensdag 13 juni zal het centrum van Rijnsburg weer bol staan van de gezelligheid en activiteiten. De organisatie is er weer in geslaagd om, met een aantal vertrouwde en nieuwe onderdelen, een leuk programma samen te stellen voor iedereen van 0 tot 100. Het programma is vanaf deze week ook

te zien op de nieuwe website www. paardenmarkt-rijnsburg.nl. Al honderden jaren wordt er in Rijnsburg een paardenmarkt gehouden. Na de tweede wereldoorlog heeft dit zich steeds meer ontwikkeld in de richting van een traditioneel dorpsfeest met allerlei activiteiten. Ook dit jaar is dat niet anders.

Een braderie, paarden langs de Vliet, een kinderboerderij, ringsteken, muziek aan de Korte Vaart, oude ambachten, golfen op de Middelmors, KoomansKinderplein en nog veel meer. Net als vorig jaar begint het feest al op dinsdagavond met een spetterende muziekavond in het Kraaienest, waar hits uit de jaren tachtig en negentig centraal zullen staan. En ondanks dat het dinsdag wel eens laat zou kunnen

worden, start het programma op woensdag al om zeven uur met de opening op de Willem de Klinkbrug. Over een paar weken zal het programmaboekje met een uitgebreide beschrijving van alle activiteiten bij u op de deurmat liggen. Voor wie niet kan wachten en het nu al wil weten is het totale programma te lezen op de nieuwe website die er fris en modern uitziet.


Elke maand verrassende aanbiedingen!

Autobedrijf Heemskerk & ZN 60 jaar Autobedrijf Heemskerk & ZN bestaat al 60 jaar, dat moeten wij vieren met extra voordeel voor U en met de vertrouwde service die U van ons gewend bent.

0RHGHUGDJGLQHU 17.30 - 22.00 uur

â‚Ź 34,50p.p.

De chef heeft een heerlijk 3 gangen menu samengesteld! En alle moeders ontvangen deze dag een cadeau!

+LJKWHDDUUDQJHPHQW

+LJKZLQHDUUDQJHPHQW

14:00 - 16:30 uur

Herkent U deze nog? Advertentie 1971

15.00 - 18.00 uur

â‚Ź 21,50 p.p. Incl. Prosecco

Deze herkent U zeker, de Renault 4 van nu.

â‚Ź 29,50 p.p. incl. prosecco & 2 glaasjes wijn

Brits-Nederlands variant met zoet, hartig en lekker!

Lekkere, kleine gerechtjes uit de keuken met vis, vlees, soepje, dessert & kaas!

0RHGHUGDJ9LHUMHELM.RHWMHVGH&OH\EXUFK

De nieuwe Renault Twingo vanaf â‚Ź 8.250,-wegklaar!

WWW.KOETJESENKALFJES.COM Amsterdam - Haarlem - Den Haag - Leiden - Noordwijk - Oegstgeest - Zoetermeer

Voor behandeling van o.a.

WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

. ADHD en ADD . Chronische vermoeidheidsklachten . Depressieve klachten GRATIS ACTIE PAKKET BPM VRIJ

. Emotionele verwerkingsprocessen EXTRA INRUILWAARDE â‚Ź 500,14% BIJTELLING

. Gewrichtsklachten . PDD-nos en Autisme . Ziekte van Lyme

Gespecialiseerd in Renault & Dacia & Nissan Keuze uit 60 occasions Kijk voor al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

U

U RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p navi oktober 2010 37.247 km Navigatie ECC â‚Ź 22.500

BMW X3 3.0 High Executive Automaat januari 2007 106.123 km Navigatie Leer â‚Ź 30.750

SAAB 1.9T Business Line september 2006 79.600 km Lichtm. velgen ECC

â‚Ź 11.900

HYUNDAI SANTA FE 2.7i V6 Premium Automaat juli 2007 50.120 km Navigatie Leer â‚Ź 19.500

NISSAN QASHQAI 1.6 16v Visia februari 2009 49.750 km Lichtm. velgen ECC â‚Ź 18.600

DACIA LOGAN MCV 1.6 Laureat mei 2008 70.240 km Airco Trekhaak â‚Ź 8.950

Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 4.250 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 11.600 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 7.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 5.250 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2003 6.250 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 22.500 Renault Scenic 1.6 16v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 6.500 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 Renault Scenic 2.0 16v Automaat ECC 1/2004 8.750 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 5.450 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 7.750 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 11.250 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.950

Margreet van Duijn

BE-YIN Oegstgeest Praktijk voor Complementaire Natuurgeneeskunde www.be-yin-praktijk.nl info@be-yin-praktijk.nl Tel. 06-51885259

Onze wagens rijden dagelijks door de regio

Occasions * vanaf â‚Ź 4.950 iPod Touch * vanaf â‚Ź 9.950 iPad of 200 liter brandstof

BMW X5 3.0 High Executive Automaat V6 januari 2007 129.340 km Leer Navigatie â‚Ź 40.500

Bedrijven Snel en voordelig, ook voor uw bedrijfsafval

Particulieren Gemakkelijk online of telefonisch bestellen

Bel ons

071 - 40 22 552

Alle soorten afval:

3 m3 container

Bouw- en sloop Puin Hout Groen

TD

ARMTE ACHT

Tel. 071-3620200 www.terduin.nl RUIM 75 KWALITEIT OCCASIONS OP VOORRAAD )FFSFOXFHr".,BUXJKL 5FM

Linda Driebergen

Pure, zorgeloze en originele verwennerij voor moeder. www.deoudekeuken.com

Grond

W

Autobedrr ij Autobedrijf ijf Ter Ter Duin D uin

W.F. Blankert Rijnsburg

Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

Nellinda van Egmond

APK

,8 3 â‚Ź

*

n all-i

JAAP HOUWAARD I N S TA L L AT I E T E C H N I E K

BADKAMERS

Metalen/Ijzer

! ACTtIeElling

s Bij be 1ste van iner conta r ting o 10% k

10 m3 container

10 m3 gesloten container

De voordelen

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

✂

www.nukleurbekennen.nl

Papier/Karton

* geldt niet voor Diesel all-in

E L E K T R A | G A S | WAT E R | C V | S A N I TA I R | E L E K T R A | G A S | WAT E R | C V | S A N I TA I R | E L E K T R A | G A S | WAT E R | C V | S A N I TA I R

TELEFOON 071 401 28 09 E-MAIL info@houwaard.nl INTERNET www.houwaard.nl

Bedrijfs

Erkend Gas Water en CV Installateur

Bij inlevering van deze bon:

6 m3 container

Voor 10 uur besteld, dezelfde dag nog geleverd

morgen kunt u haar gerust weer een vraag stellen

Vaste all in prijzen Makkelijk online of telefonisch te bestellen Betaling via iDeal of contant

Bel de gratis KWF Kanker Infolijn 0800 - 022 66 22 iedereen verdient een morgen

Incl. brengen, halen en afvoerverwerking Speciale regiotarieven

www.vlkcontainers.nl De Scheysloot 60 | 2201 GN Noordwijk Tel: 071 40 22 552 | info@vanleeuwencontainers.nl


DE RIJNSBURGER

AANLEVEREN

’Vaste rots van mijn behoud’

BERICHTEN

FAMILIEBERICHTEN

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

PER E-MAIL

Jan van Klaveren weduwnaar van Rie van Klaveren-de Mooij in de leeftijd van 86 jaar.

Mail de tekst naar advertentie@derijnsburger.nl. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

PER

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde, zorg en toewijding die wij van hem mochten ontvangen, geven wij u kennis dat, toch nog onverwacht van ons is heengegaan onze lieve, zorgzame vader en opa

POST OF AFGEVEN

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Op 1 mei 2012 verloren wij een dierbare, lieve vriend

(OME) WIM ZWAAN Wij wensen (Tante) Tinie en haar gezin veel sterkte toe. Gerrit en Tine HeemskerkPostma (in liefdevolle herinnering) Ria en Martin Ans en Nico Gerard en Wieneke Hincka en Kees DaniĂŤlle en Jan Kinderen en kleinkinderen Rijnsburg, mei 2012

Katwijk:

Anja Heemskerk-van Klaveren Mart Heemskerk Jos en DaniĂŤlle Michel

Velserbroek: Ada de Meer-van Klaveren Gert de Meer Rijnsburg, 6 mei 2012 Correspondentieadres: A. de Meer-van Klaveren, Rietkamp 46, 1991 BN Velserbroek Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 11 mei van 19.00 tot 20.00 uur in De Voorhof, Vliet NZ 36 in Rijnsburg. De afscheidsdienst zal gehouden worden op zaterdag 12 mei om 11.00 uur in de Grote- of Laurentiuskerk, Kerkstraat 32 in Rijnsburg. Aansluitend begeleiden wij hem naar zijn laatste rustplaats achter de kerk. Na afloop is er gelegenheid om met de familie nog even samen te zijn in De Voorhof.

Op zondag 6 mei is overleden onze broer, zwager en oom

JAN VAN KLAVEREN Wij wensen de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe. Fam. A. van Klaveren Collegiantenstraat 46

De Heer is mijn herder. Met leedwezen hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze oud-collega en vriend

WIM ZWAAN

Op zondag 6 mei is van ons heengegaan onze broer en oom

JAN VAN KLAVEREN Wji wensen de familie Gods zegen en heel veel sterkte toe in de komende tijd.

“ Maar wie op de Here vertrouwt, dien omringt Hij met goedertierenheid.� Psalm 32 vers 10 oude berijming

Longweek in de apotheek Deze week is het longweek in de apotheek. Het probleem van Astma blijft een veel voorkomende aandoening bij jong en oud. Astma is een ontsteking van de luchtwegen. Bovendien zijn de luchtwegen niet eenmalig ontstoken, maar is de ontsteking bijna altijd aanwezig. Daarom noemen wij deze ontsteking een chronische ontsteking. De benauwdheid die hiermee gepaard gaat, komt regelmatig en aanvalsgewijs voor. Mensen met astma hebben vaak moeite met ademhalen: ze worden kortademig, ademen piepend of moeten hoesten. Mensen met astma kunnen erg gevoelig reageren op allerlei prikkels, zoals huidschilfers van huisdieren en stuifmeel van bomen, grassen en planten. Ook sigarettenrook, kou, mist en lichamelijke inspanning kunnen een benauwdheidaanval veroorzaken. Met de juiste geneesmiddelen kunnen de klachten verminderen of zelfs langdurig verdwijnen. De belangrijkste medicijnen die bij de behandeling van astma gebruikt worden kan je onderverdelen in luchtwegverwijders en luchtwegbeschermers. Luchtwegverwijders zorgen ervoor dat iemand die moeite heeft met ademhalen meteen weer lucht krijgt. Luchtwegbeschermers zorgen op iets langere termijn dat de luchtwegen minder gevoelig worden voor de benauwdheidaanvallen. Juist het gebruik van deze

TEUNIS ZANDBERGEN

WIM ZWAAN

* Rijnsburg, 1 april 1923 †Katwijk, 3 mei 2012

Bestuur gespreksgroep Calvijn

Met leedwezen hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze theeman en “Lid van Verdienste�

Familie Zandbergen

De dankdienst voor zijn leven zal gehouden worden op vrijdag 11 mei om 14.00 uur in de Maranathakerk, Burg. Hermansstraat 40 in Rijnsburg. Aansluitend begeleiden wij Teunis naar zijn laatste rustplaats op de Algemene Begraafplaats aan de Sandtlaan in Rijnsburg.

APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden Apotheek Sloothaak: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216. Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: ma. t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak.

bijna 94 jaar oud, overleden. Bep Noort Neeltje Veen-Noort Jans Noort-Tijsterman Jo Noort Nel Noort Neven en nichten Rijnsburg, 5 mei 2012

Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je lief hebt, missen moet. Langs deze weg willen wij u bedanken voor uw steunbetuigingen na het overlijden van onze lieve moeder, schoonmoeder en oma

ARENTJE VAN ZUIJLEN-WAGTER Namens kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Rijnsburg, 8 mei 2012

God heeft opgenomen in Zijn heerlijkheid onze goede vriend

TEUN ZANDBERGEN Hem te hebben gekend is voor ons een dankbare herinnering. Corry van der Mey-Balkenende Janny en Arie van Klaveren Ank en Hans van Kruistum Gerry en Joop Heemskerk

AFSCHEIDNEMEN NOOITMEERJIJ

BAP. GEMEENTE Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: Oscar Lohuis HERV. GEM. ‘DE RANK’ Pieter Groen College 10.00 uur: ds. D. Kisjes de Vries, Bennebroek GEREF. KERK (VRIJGEM.) 09.30 uur: ds. G. Treurniet 17.00 uur: ds. R. Heida GEREF. KERK ImmanuĂŤlkerk 09.00 uur: ds. J. Verlinde 10.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: ds. D.C. Groenendijk Maranathakerk 09.30 uur: ds. A. Meek 17.00 uur: geen dienst Petrakerk 09.30 uur: ds. D.C. Groenendijk 17.00 uur: ds. H.R. Betting, Sassenheim HERV. GEMEENTE Grote kerk 09.30 uur: ds. D. Verboom, ZS 17.00 uur: ds. M. van Duijn, studiedienst De Voorhof 09.30 uur: ds. B. Brunt, Valkenburg, JD, ZS, ontmoetingsdienst R.K. KERK ST. JOANNES KATWIJK Zaterdag 19.00 uur: Communieviering met samenzang Voorganger: pastoraal werker M. Monnoye Zondag 09.30 uur: Eucharistieviering m.m.v. Cantemus Voorganger: pastor B. Versteegen De Wilbert 10.15 uur: Feestelijke Eucharistieviering t.g.v. 12,5 jr. kapelkoor Vivace Christengemeente Live! Katwijk 10.30 uur: Rob Coorn

Fysio- Manuele Therapie Rijnsburg Graaf Florislaan 13 2231 ED Rijnsburg Tel: 071-4022750

Wanneer opbaring thuis niet mogelijk is U op elk gewenst moment de overledene wilt bezoeken U in kleine kring samen wilt zijn met familie en vrienden Met de mogelijkheid een persoonlijke sfeer aan te brengen

Iedereen is van harte welkom de familiekamer te komen bekijken op;

Wim-Jan Paauw Steunpunt Mantelzorg Duinen Bollenstreek en Oegstgeest Het Steuntpunt Mantelzorg biedt ondersteuning aan mensen die zorgen voor een zieke of gehandicapte partner, familielid of vriend(in). U kunt hier terecht voor: * een luisterend oor * informatie en advies * als u in contact wilt komen met andere verzorgers of met hulpverleners * voor de nieuwsbrief of om de gids voor verzorgenden te ontvangen. Het Steunpunt Mantelzorg is een samenwerking van diverse zorg- en welzijnsorganisties. Adres: Overrijn 7, 2223 ER te Katwijk, telefoon: 0714093210, elke werkdag van 13.00-16.30 uur.

DELAATSTEEER UITVAARTVERENIGING

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid.

5WUITVAARTWENSEN METZORGENRESPECTGEREGELD

Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

/UDE6LIETWEG\2IJNSBURG\ 2OUWCENTRUMMETEIGENOPBAARRUIMTEENAULA $AGENNACHTBEREIKBAAR

AquaPower van NeďŹ t: Het ultieme warmwatercomfort De hoogwaardige kwaliteit van de NeďŹ t TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure. Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. NĂş bij:

INSTALLATIEBUREAU

EV. GEMEENTE ‘T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: n.b.

’OPEN HUIS’

donderdag 10 mei van 16.00 tot 20.00 uur vrijdag 11 mei van 16.00 tot 20.00 uur zaterdag 12 mei van 11.00 tot 16.00 uur

VERDRIETIGZIJN

HEEMSKERK

CHR. GEREF. KERK 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink

Mijn genade is U genoeg

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Nefit houdt Nederland war m

ZONDAG 13 MEI

NU OOK IN KATWIJK, FAMILIEKAMER

uitvaartbegeleiding

www.nandemooij.nl

KERKDIENSTEN

Na de begrafenis is er gelegenheid om de familie te condoleren in bovengenoemde kerk.

Wij zullen zijn inzet en alles wat hij voor onze vereniging heeft gedaan, nooit vergeten.

Bestuur, leden, sponsors en vrijwilligers van v.v. Rijnsburgse Boys

TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447.

Correspondentieadres: D. Zandbergen, Het Corteland 20, 2231 ZJ Rijnsburg

WILLEM JOHANNES ZWAAN

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en kennissen.

TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 12 en zondag 13 mei: Tandarts J.P.R. van Melick, Oegstgeesterweg 32, Rijnsburg, tel. 4029221. Spreekuur van 17.00-17.30 uur.

luchtwegbeschermers zijn erg belangrijk. Hierdoor kunnen er op de lange termijn veel problemen voorkomen worden. Het inhaleren van de medicijnen tegen astma lijkt eenvoudig, toch gaat het inhaleren lang niet altijd goed. In onze Service Apotheek kunnen wij u een gratis astma begeleidingsprogramma aanbieden. Deze begeleiding bestaat o.a. uit spreekuren en begeleiding bij uw geneesmiddelgebruik. Daarnaast ontvangt u 3 tot 4 keer per jaar een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen op het gebied van astma. Bovendien controleren wij of uw medicijnen goed bij elkaar passen en optimaal gebruikt worden. Komt u tijdens de longweek (of daarna) even bij ons langs voor een longtest. Wij doen graag ons best om ervoor te zorgen dat u weer opgelucht kunt ademhalen. Tot ziens bij uw Service Apotheek.

PRIJNA VAN EES-NOORT

In dankbare herinnering is rustig en vredig van ons heengegaan onze broer, zwager en oom

Na een ingrijpende ziekte is van ons heen gegaan en door God thuis gehaald

Vele jaren was hij actief lid van onze gespreksgroep. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw, kinderen en allen die hem lief waren.

* door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag * in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur * op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche

deze week:

Na een lang leven is onze lieve oudste zus, schoonzus en tante,

Rijnsburg, mei 2012

Nan de Mooij

Tips van de apotheker

Uit aller naam: Fam. van Klaveren Neven en nichten

Fa. A. Zandbergen en Zn. en alle medewerkers

Want Gij zijt mijn verwachting, Here Here, mijn vertrouwen van mijn jeugd aan.

DOKTERSDIENST 0900 33 43 678 of ‘0900 ddienst’

• John Tjong Tjin Joe

l i i e m a F

DONDERDAG 10 MEI 2012

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH) 5FMFGPPOt'BY E-mail: info@heemskerkinstallatie.com Lid van de VNI en BZE Regiodealer van Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. Met een eigen 24uurs-servicedienst.

Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding

J. van der Vegststraat 63, 2225 TR Katwijk Tel. 071 - 401 87 79 (24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl

UITVAARTONDERNEMING DC VIS & ZN Uitvaartverzorger: Huig van Duijn Betrokkenheid en persoonlijke aandacht Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar tel. 071 4074440 uitvaart@dcvis.nl

mobiel. 06 12507285

Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding J. van der Vegststraat 63, 2225 TR Katwijk

’Met aandacht voor details’ Betrokken Meelevend Zorgvuldig

Nieuw, opbaren in sfeervolle familiekamer

www.dcvis.nl

Thuis opbaring - Volledig verzorgde uitvaarten

071-4018779 (24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl

COLOFON

De Rijnsburger www.derijnsburger.nl Oplage 8.100 Uitgave van

Ambachtsweg 7a Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 Redactie Carin van der Spijk-Kralt Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 e-mail: redactie@derijnsburger.nl Inleveren kopij uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties Contactgegevens Binnendienst Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. de Rijnsburger. Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur. Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.


‘Een nieuw appartement...

#""$$! $$ $

...dus alles comfortabel gelijkvloers!’ Ŕ1SJK[FOWBOBGŚ WPO ŔWBOEFBQQBSUFNFOUFOPOEFS ,PPQHBSBOUWPPSXBBSEFO Ŕ6XFJHFOQBSLFFSQMBBUT ŔFOLBNFSBQQBSUFNFOUFO Ŕ/JFVXCPVXJOFFOCFTUBBOEFXJKL

! $

#

@FH6H;@H99D#$

@FH6H@&,-F 99D

@FH6H@&H99D

#

#

##!

!"

#

#

$!"

#

@-H6H@&,-F 99D @FH6H@&,-F 99D @FH6H@&,-F 99D

$$" $ "!!$ $#! " # ## G.GG<H3?71<GGCH7GCH<98GH1?3:GC5GD=E/>7ACDA>>GE G5GD(AADH?1H@#F6HGEH@*F8;FF37 0?D7AA<H$H',44BFFH09H><G3.C>

 G9+GH9=CH2=5GD>GH7?2=G9+GH:<G9DGE 1<=C6C?11GDHCG/GEH7GGD1D=%>H<G5GD(AAD

Sluitingsdatum inschrijving vrijdag 18 mei om 17.00 uur 62 comfortabele appartementen, 52 ruime eengezinswoningen. Scherp geprijsd, goed bereikbaar, alle voorzieningen dichtbij. Meer weten? Kijk snel op westerhaghe.nl. 

  

AE:>CG<H=EH-;H+=C3?7(=EAC=G =EHC?16:A<=CG=CH6"!" :G9+GH9=CH5G<GH7?2=G9+GH:<G9DG E 0?D7AA<H$H-,44*B6H 09    ><G3. C>

 

   ""$!"

0?EHA<<GD/GGEBHAEC=H.9=>7=%CBH ?DC.?1G2=>3.BH?<<GH5G+G<BH CDAA/>3.9=7BH:A1?:BH1?< GC.GD

#!"$$!

C?)BH<G2GDHGEH<G2GD<??: -6;6@BH-6@6@BH-6;BH.?G:(AE:GE GEH<?>>GH;6HGEH-H+=CCGD> Het nieuwbouwproject in Rijnsburg van

en

  

$# #$"

;6 =%2=/HA)/G2G:CH7GCH'37H:?92>3.9=7 &6?7)?DC+EG>BH;'37H2=:BH @61GD>??E>H&F *F 4F8;FF37H 0?D7AA<H$H#4BFFH

##""$!<<GD<G=H9=C5?GD=E/GEH+?A<> >C?)HGE ?)H<G2GD<??:BH??: G<G:CD=>3.6HGEH.AE25GD>CG<(AAD

@'F8;FF37H5AEH$H@,F-4B6H09H ?3:GC6HGEH?EG<<H(=EEGE5GD=E/ 0A>AHCDAA/6HGEH<98GH:?92>3.9=7 @#F @*F8;FF37H5AEH$H@,-@4B6H09H'' <G5GD(AADH=EHA<<GHA)7GC=E/GE

 

  #!$! "=/GEC=%2>GH.G>CGD)=G<2 (AE:GEHGEH(AE:>CG<<GE !=5,H3?7(=EAC=G>HGEH.?G:GE

$$#$"$$!

"=:GEBH:GD>GEBH>C?)BH<G2GDB 5AEH:<A>>=G:HC?CH7?2GDE /D??C>CGH:G9+GBH<AA/>CGH1D=%+GE

  ?DC GD A7 GC: C>CGHA>> =7GECHG

D?? 9DGE >C?G<GEH=EH2=5GD>GH>C=%<GEBH:<G 2GDE 7? GEH>??DCGEBH5AEH:<A>>=G:HC?CH :> 5GD:D=%/(AADH1GDH'H?)H#H>C9C9: 0?D7AA<H5AEA)H$H44B6H1GDH>5AEA) 09   1>C9GD:

#"$!

!DG>>?=D>BH(?G:GE6HGE 5=CD=EG:A>CGEBHC5H1<A>7A 7G9(G<> =EH2=5,H>??DCGEBH:<G9DGEHGEH>C=%<GE

"!"

<A::G6HHG<G:CD=>3.GH9=C5?GD=E/ GD:D=%/(AADH=EH5G<GH7ACGEB :<G9DGEHGEH>??DCGE

 

 )/G2G:CH7GCH'37H0A>AHCDAA/>3.9=7 &6?7)?DC+EG>BH;'37H2=:BH @61GD>??E>H&F *F 4F8;FF37H 0?D7AA<H$H44BFFH

"#!#$" "=:GEBH:GD>GEBH !BHE?CGE 5AEH:<A>>=G:HC?CH7?2GDE <A/GH1D=%+GEBHGE?D7GH:G9+G

        

 &F8@4FBH&F8;FFBH&F8;@FBH&F8;;FBH *F8@4FBH*F8;FFBH*F8;@FBH*F8;;FBH 4F8@4FBH4F8;FFBH4F8;@FBH4F8;;FBH FBH @FF8@4FBH@FF8;FFBH@FF8;@FBH@FF8;;FB 8;; BH@;F ;@F ;F8 FFBH@ F8; FBH@; 8@4 @;F FBH @-F8@4FBH@-F8;FFBH@-F8;@FBH@-F8;;FBH @'F8@4FBH@'F8;FFBH@'F8;@FBH@'F8;; F @F8@4FBH@F8;FFBH@F8;@FBH@F8;;FBH @#F8@4FBH@#F8;FFBH@#F8;@FBH@#F8;;3,BHGC3,, FBHGC @*F8@4FBH@*F8;FFBH@*F8;@FBH@*F8;;

 

@'F8;FF37H5AEH$H@,'4*B6H09H'% @#F @*F8;FF37H5AEH$H@,4@4B6H09H &

 "E?D7GH:G9+GHGGC:A7GDCA)G<>H=EH5 >C=%<GEH5AEH:<A>>=G:HC?CH7?2GDEG<G :<G9DGEH5AEH<=3.CHC?CH2?E:GD B GEH>??DCGEHG=:GEBH !BH:GD>GEHGC 0?D7AA<H5AH$H;'4B6H1GDH>C9: 3, 09    5A

 1GD >C9:  

!H0!H0H"0!"


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 10 MEI 2012

Informatie van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 E-mail: info@katwijk.nl - Website: www.katwijk.nl

Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden: Hoofdlocatie Katwijk Maandag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Dinsdag van 8.00-12.30 uur Woensdag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Donderdag van 8.00-20.00 uur (aaneengesloten) Vrijdag van 8.00-15.30 uur (aaneengesloten) Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Wijkregisseurs Katwijk is onderverdeeld in vijf wijken. Elke wijk heeft een eigen wijkregisseur die fungeert als aanspreekpunt voor de burger. Met vragen over de openbare ruimte kan men bij deze wijkregisseur terecht. Katwijk aan Zee Wijkregisseur: Arie van Duijn Inloopspreekuur op dinsdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Gemeentehuis, Katwijk, Koningin Julianalaan 3, tel. 071-4065950 Hoornes/Rijnsoever Wijkregisseur: André Veenstra Inloopspreekuur op maandag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Schimmelpenninckstraat 10, Katwijk (zorgcentrum Kwadrant) tel. 071-4065948 Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Richard Onstenk Inloopspreekuur op dinsdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Torenvlietslaan 10 tel. 071-4065949 Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Inloopspreekuur op dinsdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Torenvlietslaan 10 tel. 071-4065949 Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Inloopspreekuur op woensdag van 13.30 - 14.30 uur Locatie: Graaf Florislaan 20 tel. 071-4065902 Telefonisch spreekuur Van maandag t/m vrijdag hebben de wijkregisseurs van 9.00 tot 10.00 uur telefonisch spreekuur. Gesprek op afspraak: Dagelijks tussen 9.00 en 17.00 uur. Afspraken kunt u maken via het rechtstreekse nummer van de wijkregisseur die u wilt spreken.

Bezwaar

Het spreekuur van de burgemeester gaat niet door op dinsdag 15 mei 2012.

Algemene informatie bekendmakingen

Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten.

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt.

Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd:

Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht.

Locatie

Omschrijving

Duinaveruit 14, Katwijk Rijnstraat 146, Katwijk Boulevard 123, Katwijk

het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning het verbouwen van garages en het gebruik 03-05-12 hiervan als kantoor 03-05-12 de bestaande woning zal inwendig worden verbouwd, het bestaande dak wordt verwijderd en de woning wordt opgehoogd plaatsen van een keerwand 04-05-12

Berkenlaan 6, Katwijk Lijnbaanstraat 8, Katwijk

Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling.

Boulevard 123, Katwijk

Bekendmaking besluit 02-05-12

de buitengevel wordt vervangen inclusief kozijnen, de begane grondvloer wordt vervangen voor een onderheidde betonvloer en er wordt een nieuwe indeling gemaakt. tevens zal er op het bedrijfsterrein een tank- en een wasplaats worden gerealiseerd. uitbreiding achterzijde

04-05-12

KENNISGEVING ONTWERPBESCHIKKING Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, te verlenen of te weigeren voor: Ontwerpbeschikking (verlenen)

Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning

het wijzigen van de voorgevel

26-04-12

Voortzetting van het gebruik van een voormalig hangaar als theater

04-04-12

het vergroten van de woning d.m.v. het verhogen van de kap

01-05-12

Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Louise de Colignylaan 1, Katwijk Groen van Prinstererweg 1, Katwijk

Het houden van een activiteitenmarkt op 16-6-2012 van 9.00-16.00 uur

27-04-12

Het houden van een fancy fair op 9-6-2012 van 9.00-14.30 uur

03-05-12

Openbare bekendmaking

De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen.

het plaatsen van een erfafscheiding

Ingekomen evenementen Kleinschalige evenementen

De hieronder genoemde ontwerpbesluiten liggen gedurende een bepaalde termijn ter inzage (zie betreffende kolom) op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden dan wel kunt u (zie achter de datum onder ‘inzage termijn’) schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning

Baron van Wassenaerlaan 93, Katwijk Voorstraat 62, Katwijk Hangaar 6 op voormalig vliegkamp Valkenburg (perceel 1e Mientlaan, Katwijk) Secr Varkevisserstraat, 303 Katwijk

Vanaf 1 mei registreert Katwijk alle verloren en gevonden voorwerpen. Voorheen lag deze taak bij de politie. Hebt u iets gevonden of verloren? Meld dit via www.katwijk.nl, telefonisch via (071) 406 5000 of bij de receptie van het gemeentehuis. Alle voorwerpen zijn terug te vinden op www. verlorenofgevonden.nl.

Ter inzage

Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Datum indiening 28-04-12

Gevonden en verloren voorwerpen

04-05-12

E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier.

Omschrijving

De burgemeester houdt elke dinsdag een spreekuur waar u zonder afspraak terecht kunt. Het spreekuur is van 17.00-18.00 uur in het gemeentehuis van Katwijk. U kunt u melden bij de receptie. Wanneer het spreekuur niet doorgaat, wordt dat gepubliceerd op de website en op deze pagina in de krant.

Verleende omgevingsvergunning

Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaarof beroepschrift meesturen.

Locatie

Spreekuur burgemeester

Locatie

Omschrijving

Hangaar 6 op voormalig vliegkamp Valkenburg (perceel 1e Mientlaan, Katwijk) Hangaar 6 op voormalig vliegkamp Valkenburg (perceel 1e Mientlaan, Katwijk)

Voortzetting van het gebruik van een voormalig hangaar als theater

Ter inzage termijn 10-05-2012 t/m 20-06-2012

Het vervangen van het gebouw tussen de hangaar en de foyer (voorruimte)

10-05-2012 t/m 20-06-2012

Vergadering welstandcommissie

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? Graag vooraf telefonisch opvragen! Belt u tussen 09.00 - 16.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en vraag naar de afdeling Veiligheid, team Vergunningen.

De vergadering van de Welstandscommissie Katwijk is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op 15 mei 2012 om 08.30 uur. Geïnteresseerden kunnen bij de secretaris van de Welstandscommissie de agenda opvragen (tel. 071-4065000). Op verzoek geeft de secretaris aan in welke vergadering een concreet bouwplan wordt behandeld.

De raad maakt bekend dat hij op 26 april 2012 de Verordening raadsonderzoek heeft gewijzigd, als volgt: Artikel 2 lid 3 is vervangen door “De door de raad voor het onderzoek ingestelde tijdelijke commissie bestaat uit ten minste vijf raadsleden.” De raad maakt verder bekend dat hij op 26 april 2012 heeft besloten een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij het project De Coligny, op basis van artikel 1 sub 1 van de Verordening raadsonderzoek. De raad heeft voor het onderzoek een tijdelijke commissie De Coligny ingesteld en de volgende leden uit de raad benoemd tot lid van de commissie De Coligny: de heren Van Duijvenvoorde, Heijnen, De Mol, Remmelzwaal, Van Tuijl en Varkevisser. Tot en met 21 juni ligt dit besluit ter inzage op het gemeentehuis. Het besluit is ook te vinden bij de raadsbesluiten in het bestuurlijk informatiesysteem op de website van de gemeente.

De gemeenteraad Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad: Partij Raadslid Tel. e-mail CDA De heer 071 j.w.ravensbergen@planet.nl J.W. Ravensbergen 4034724 Christen Mevrouw A. Kuijt- 071 Atiekuijt@ziggo.nl Unie van den Oever 4022709 GB De heer 071 Gerardbol@live.nl G.H.A. Bol 4032443 PvdA Mevrouw 06 30 41 nellysmits@hotmail.com P.S. Smits 68 94 SGP De heer 071 wjvanduijn@hetnet.nl W.J. van Duijn 4015803 VVD Mevrouw A.H. van 06 40 25 Anita.van.ginkel@xs4all.nl Ginkel-Lanting 96 57

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

Restauratie met hindernissen monumentale boerderij Moleneind

Welstand nog niet tevreden met renovatieplan hoeve-monument

De gemeentelijke Welstands- en Monumentencommissie gaat in principe akkoord met het slopen van een aanbouw aan de wagenschuur van de monumentale boerderij op Moleneind 35-37, maar wil nog nadere informatie hebben. Naast deze aanvraag voor een sloopvergunning, loopt er tevens een handhavingszaak over een reeds half-gedemonteerde stal.

De hoeve op Oegstgeesterweg 243 in Rijnsburg lonkt al heel wat jaren naar de ogen van de voorbijganger. Parmantig pronkt de oude dame haar kenmerkende roodgele gevel naar de weg. Het gemeentelijk monument wordt gerenoveerd en verbouwd. Echter, de gemeentelijke Welstandsen Monumentencommissie heeft nog wel wat opmerkingen. Door Nico Kuyt

Door Nico Kuyt Het renovatieplan wil namelijk enkele aanpassingen aan de gevel doorvoeren. Eén daarvan is zogezegd nodig vanwege het aanbrengen van een dakisolatie in het monument. Het plan leeft om het dakvlak een stuk naar buiten te verleggen en aan de kopgevelzijden veel grotere boeidelen aan te brengen dan nu het geval is. Maar naar de mening van de commissie heeft dit veel te grote gevolgen voor de architectuur van de voorgevel. Zij geeft aan de initiatiefnemer het dringende advies om het boeideel in afmeting ongewijzigd te laten en de kapisolatie daarop af te stemmen.

Het complex uit de 16de-eeuw is sinds 2004 een rijksmonument. Naar verluidt kwamen in de boerderij de Collegianten samen, een vrijzinnige christelijke stroming ontstaan in 1648 tijdens de remonstrantse twisten. De in Rijnsburg wonende beroemde filosoof Baruch Spinoza was met hen verbonden. Bij de verkoop enkele jaren geleden bevonden de gebouwen zich in een ietwat vervallen staat. De huidige bewoners hebben inmiddels langzaamaan delen van het complex gerestaureerd. Nu willen zij een latere aanbouw aan de karakteristieke wagenschuur afbreken voor het vergroten van de tuin en dienden een aanvraag voor een sloopvergunning in. De aanbouw is losjes tegen de schuur gezet. Een tweede aanbouw daarmee verbonden laten zij nog even staan. Die is dermate verweven met het dak van de wagenschuur, dat dit extra aandacht vraagt. De commissie kon afgelopen dinsdag in principe akkoord gaan met de sloop van de aanbouw, maar wil nog heel graag wat detaillering zien, als een tekening welke situatie van de schuur er nu tevoorschijn komt en wat de bewoners daarmee vervolgens willen gaan doen. Als de

Het monumentale boerderijcomplex met rechts de stal waaraan het werk is stilgelegd en uiterst links de aanbouwen aan de wagenschuur waarvan het plan is een deel te slopen. (Foto: NK). bestaande toestand van de gevel van de wagenschuur gehandhaafd blijft, vindt de commissie het prima, maar als er gerestaureerd gaat worden, is dit de basis waarop beslissingen genomen dienen te worden, aldus de commissie.

Handhaving stal Naast sloop van de aanbouw loopt er ook nog een procedure rond de oude stal achter het woonhuis. Over deze grote schuur is er al enige tijd een hele discussie gaande tussen de bewoners en de gemeente. Tot halverwege 2011 heeft de stal jarenlang

in de stutten gestaan om instorting te voorkomen. De bewoners gingen vervolgens aan de slag om hem te restaureren, maar toen de gemeente ontdekte wat er allemaal gebeurde werd het werk stilgelegd. Het vermoeden leefde dat er meer werd gedaan dan volgens de vergunning mocht en het ingrijpender werd uitgevoerd dan nodig. Zo was het de commissie niet duidelijk of het oude wel zoveel mogelijk werd behouden. Een rijksmonument heeft nu eenmaal een landelijke status en daar moet zorgvuldig mee worden omgegaan.

De bewoners geven evenwel aan dat zij door de gemeente zijn aangeschreven om maatregelen te treffen tegen het instorten. De muren waren volgens hen verrot en zij hebben besloten delen te demonteren met de bedoeling deze later terug te laten komen. Het werk ligt al maanden stil en het gebouw met een open dak aan de elementen blootgesteld.

De commissie hikt ook aan tegen de voorgenomen sloop van het karakteristieke muurtje langs de straat. Het vormt, samen met de voortuin een onlosmakelijk onderdeel van het monument, vindt de commissie. Het dient daarom gehandhaafd te blijven. Maar het bewuste muurtje is inmiddels al half gesloopt. Dat was de commissie bij het afgeven van haar advies nog niet bekend, zo bleek tijdens een volgende zitting afgelopen dinsdag.

De komende tijd moet duidelijkheid geven welke kant de gemeente wil uitgaan met de handhaving rond de stal.

De renovatie bestaat verder aan de buitengevel nog uit het vervangen van de kozijnen en het plaatsen van twee dubbele stalen deuren.

De hoeve aan de Oegstgeesterweg met het half-gesloopte karakteristieke muurtje.

nieuwe patiënten zijn welkom! Irislaan 281A, 2343 CM Oegstgeest Irislaan 281A, 2343 CM Oegstgeest www.m2tandartsen.nl www.m2tandartsen.nl

Tel. 071-5172891

Direct diploma zwemmen bij Zwem- en Poloclub Katwijk Per direct kan er worden begonnen met het A-diploma, onderdeel van het zwem ABC. Waar? Het zwembad van ’s Heeren Loo Willem van den Bergh Wanneer? Op maandag en woensdag van 17.30 uur tot 18.00 uur Er wordt gewerkt in kleine groepen van 7 kinderen. Opgeven kan vanaf 4 jaar! Kosten € 33,50 per maand!

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.zpckatwijk.nl


â&#x20AC;&#x2DC;Een nieuw huis... ...en een frisse nieuwe badkamer!â&#x20AC;&#x2122;

Ga je een nieuwe woning kopen van project Westerhaghe in Rijnsburg?

Ĺ&#x201D;WSJKFTFDUPSXPOJOHFOWBOBGĹ&#x161; WPO Ĺ&#x201D;8POJOHWBO NFUFSCSFFE Ĺ&#x201D;7JFSTMBBQLBNFSTPQEFFFSTUFWFSEJFQJOH Ĺ&#x201D;/JFVXCPVXJOFFOCFTUBBOEFXJKL

Kom naar SNS Bank voor je ideale hypotheek

Sluitingsdatum inschrijving vrijdag 18 mei om 17.00 uur 62 comfortabele appartementen, 52 ruime eengezinswoningen. Scherp geprijsd, goed bereikbaar, alle voorzieningen dichtbij. Meer weten? Kijk snel op westerhaghe.nl.

Het nieuwbouwproject in Rijnsburg van

Ga je een woning kopen van project Westerhaghe in Rijnsburg? Dan vind je bij SNS Bank je ideale hypotheek. SNS Bank is namelijk de enige bank in Nederland die naast eigen hypotheken, ook hypotheken van andere banken en verzekeraars adviseert. Zo heeft SNS Bank een AEGON hypotheek met een speciale nieuwbouw rentekorting van 0,2%. Naast de rentekorting van AEGON kan

SNS Bank je ook andere aanbieders adviseren, zoals Delta Lloyd, Nationale Nederlanden of WestlandUtrecht Bank. Allemaal aanbieders met interessante opties voor de financiering van je woning. Maak daarom nu een afspraak met een SNS Adviseur via 0900-1850 (lokaal tarief), snsbank.nl of kom langs bij de SNS Winkel in Katwijk, Leiden, Alphen a/d Rijn, Lisse of Noordwijk.

en

het groene hart vanaf het water met de rijnsburger LEZERS-

AANBIEDING!

Boottocht

MOLENS OP ZIJN MOOIST Op donderdag 24 mei hebben wij de Olympia gereserveerd voor lezers van de Rijnsburger. Een boottocht in het teken van de molen. Het vaargebied bevat vele mooie molens. Tijdens deze rondvaart varen we langs enkele van deze historische molens en zullen wij u verwennen met een heerlijke kop Hollandse soep met een bolletjeslunch met kroket. Via de Kagerplassen, Ringvaart, Oude Wetering en het Braassemermeer laten wij u kennismaken met het prachtige landschap dat er vanaf het water heel anders uitziet. U zult verbaasd zijn van de schoonheid.

Programma boottocht 24 mei 2012 12.00 uur vertrek vanaf Leiderdorp Voor deze mini cruise door het Groene Hart vertrekken wij om 12.00 uur vanaf de Zijldijk nr.30 2352 AB te Leiderdorp. Gratis parkeren! Lunch, koďŹ&#x20AC;ie en thee Tijdens de tocht serveren wij kopje soep, gevolgd door een bolletjeslunch met kroket, en een kopje koďŹ&#x20AC;ie/thee. 15.30 uur terug in Leiderdorp Rond 15.30 uur meren we weer af aan de Zijldijk.

Lezersaanbieding Onze lezers betalen voor deze tocht

â&#x201A;Ź 10,- p.p. i.p.v. â&#x201A;Ź 25,- p.p.,

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel op www.uitgeverijverhagen/ lezersaanbieding of bel 071 402 29 01, want vol = vol! WWW.GROENEHARTCRUISES.NL WWW.PARTYBOOT.NL

Lezers die achter het net vissen, bieden wij de mogelijkheid om in juni een Groene Hart dagtocht te boeken tegen een korting van 20%.

! arkeren Gratis p rking! Free pa

lijk! lvriende Rolstoe air friendly! wheelch


Snel drukwerk nodig? Ambachtsweg 7a 2222 AH Katwijk Te l e f o o n ( 071) 402 13 81 Te l e f a x ( 071) 403 37 69

KERKDIENSTEN ZONDAG 13 MEI GEREF. KERK (VRIJG.) 09.30 uur: Leesdienst 18.30 uur: ds. J.W. Roosenbrand, Hoofddorp NED. HERV. GEM. 10.00 uur: ds. J.B. Kamp, Heteren 18.30 uur: ds. B. Brunt GEREF. KERK VALKENBURG 09.30 uur: ds. E. Schuddebeurs, HA 18.30 uur: ds. E. Schuddebeurs, HA E.H.B.O. VALKENBURG Secretariaat: Sandra van Delft, Hoofdstraat 4, 2235 CG Valkenburg, tel. 071-4075647, E-mail: ehbovalkenburg@hotmail.com Vereniging Oud Valkenburg EXPOSITIE IN DE TOREN Geopend iedere zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur of op afspraak: tel. 4075939.

KEUZE UIT 3 SOORTEN PATAT: eigengemaakte, ras- en fabriekspatat.

Maandaanbiedingen MEI

4 PATAT + 4 KROKETTEN of 4 FRIKANDELLEN + pot saus naar keuze

De Valkenburger Verschijnt wekelijks

DONDERDAG 10 MEI 2012

Advertenties: (071) 4022901 • advertentie@derijnsburger.nl

Redactie: redactie@derijnsburger.nl

OPENINGSTIJDEN: Maandag van 12.00-13.30 uur en van 17.00-23.00 uur Di. t/m zaterdag 12.00-23.00 uur

Castellumplein 2, Valkenburg (ZH) Tel./fax 071 - 407 85 40

Met een volle tas naar Roemenië Vanuit een christelijke overtuiging helpt Stichting Kind in Oost-Europa gezinnen in Roemenië om te voorkomen dat mensen op straat terecht komen. Zo maken ook deze kinderen een kans op een toekomst. Na een succesvol schooljaar krijgen de kinderen een kans mee te gaan naar een jaarlijks zomerkamp. Verschillende vrijwilligers uit Katwijk trekken ook dit jaar weer naar het oosten om deze gezinnen bij te staan. Onlangs is er weer een jaarlijkse ‘tasjesactie’ gestart. Men kon een tas vullen met levensmiddelen zoals shampoo, zeep, ondergoed en een tandenborstel. Ook werd er gestimuleerd geld op te halen voor de kansarme gezinnen. Na hun schooljaar mogen de kinderen twee weken op zomerkamp. De actie is succesvol verlopen en ook dit jaar gaat de organisatie met de kinderen op zomerkamp naar Arbanasi in Roemenië. Dit kan dankzij de giften van de mensen uit Katwijk, Valkenburg, Rijnsburg. Meer weten over Stichting Kind in Oost-Europa? www.kind-in-oost-europa.nl.

Veel mensen namen ook dit jaar op 4 mei weer deel aan de stille tocht rondom de Ned. |Herv. Kerk. Hierbij waren ook aanwezig burgemeester Jos Wienen en de wethouders Thijs Udo en Gerard Mostert, gevolgd door de kransleggers namens verschillende instanties. Voorafgegaan door twee trommels en een exercitiepeloton van de Natres (Korps Nationale Reserve) volgden de burgers. opvallend daarbij ook nu weer het grote aantal kinderen. Na de plechtigheid was er een samenkomst in De Terp, waarbij burgemeester Wienen opmerkte dat het in Valkenburg een goede gewoonte is om iedereen te bedanken. Valkenburg is tijdens de oorlogsjaren ongelooflijk zwaar getroffen. De kerk en huizen werden verwoest, er vielen doden. ´Het is hier echt oorlog geweest´, aldus Wienen. Een speciaal woord van welkom aan de heer Broer, die met zijn 93 jaar de laatste overgeblevene van het vm 4e Regiment Infanterie is die hier op het vliegveld heeft gevochten. Namens de Bond van Wapenbroeders waren de heren, inmiddels dik tachtigers, C. Nievaart, G. Hillenaar en L.Th. Rigter van Gelder aanwezig

Pakketjes

Ook nu weer veel kinderen bij de kranslegging 4 mei. (Foto: AdV). die in Valkenburg tot het jaar 2000 op Hemelvaartsdag de jaarlijkse herdenking van de gevallenen leid-

den. Deze herdenking werd verplaatst naar het vliegveld Ypenburg waar op 10 mei 1940 de Slag om de

Residentie plaatsvond die aan meer dan 1.000 manschappen het leven kostte.

Weinig kans op monumentstatus pand Hoofdstraat Het lijkt erop dat het karakteristieke pand op Hoofdstraat 26/28 in Valkenburg niet verheven zal worden tot de luisterrijke status van beschermd gemeentelijk monument. Dit adviseert in ieder geval de onafhankelijke Welstandsen Monumentencommissie. Door Nico Kuyt Een tijdje geleden zijn opnieuw een aantal panden aangewezen om gemeentelijk monument te worden. Werden er door de eigenaren geen zienswijzen ingediend, hebben de gebouwen deze status ook inmiddels gekregen. Want aangenomen werd dat de zwijgende eigenaren het ermee eens zijn. Maar voor de vrijstaande woning uit 1943 aan de Hoofdstraat kwam wel een zienswijze bij het gemeentehuis binnen. Het protest is onlangs door de commissie beoordeeld. En het monumentenlid van de commissie constateerde dat de hoofdvorm van het gebouw en de details van de goten best nog wel aardig intact zijn. Tevens is de nieuwe aanbouw wat naar achteren aan de zijkant, daarop heel zorgvuldig afgestemd. Ech-

ter, de aanpassingen aan het pand in het recente verleden hebben de detaillering van het houtwerk sterk gemoderniseerd. De commissie geeft b&w dan ook het advies om de woning maar af te voeren van de conceptlijst. “Het is een charmant huis in Valkenburg, doch onvoldoende monumentwaardig”, aldus de commissie. B&w gaat nu hierover een besluit nemen.

Het pand aan de Hoofdstraat moet waarschijnlijk straks de monumentstatus ontberen. (Foto: NK).

Voorschoterweg 3a 2235 SE Valkenburg (z.h.) Tel: 06-30528236

Vossenjacht gymnastiekvereniging De Valken In de vakantie heeft gymnastiekvereniging De Valken vorige week een vossenjacht gehouden. Zo’n vijftig kinderen van gym/kidsdance deden hieraan mee. Er waren negen groepjes die op zoek moesten naar elf vossen in een gedeelte van het dorp. De vossen waren o.a. verkleed als clown, carwasher, visser, serveerster, oranjefan, ramenlapster, muzikant. Soms was er twijfel of het wel een vos was. Als je dacht dat je een vos zag, moest je vragen: ‘lust u kikkerdrilletjes?’. Gaf de vos antwoord, dan wist je dat je goed zat. Je kreeg dan een opdracht om zo een kaartje te verdienen met een stukje tekst. Als je alle vossen had kon je een zin kon maken. Iedereen heeft alle vossen kunnen vinden en de eindzin was: ‘De Valken zijn sluwer als de vossen’. Het was een geslaagd evenement. (Foto: pr).

Doordat de totale kosten via een nog vast te leggen verdeelsleutel over twee gemeenten kunnen worden verdeeld, levert dit voor beide gemeenten nog een extra besparing op. Gelet op het ruimtelijke aspect betekent het huidige pand meer ruimte voor de buitendiensten. Een

Verdere mogelijke samenwerking Doordat de buitendiensten nu op één locatie worden gehuisvest, wordt het ook beter mogelijk om te kijken op welke punten de gemeenten nog meer kunnen samenwerken. De bestaande samenwerking tussen beide gemeenten ten aanzien van de gezamenlijke milieustraat is al een succes. Met een gezamenlijke gemeentewerf wordt dit succes nog extra uitgebreid. De aankoop past dan ook volledig binnen de ambitie tot uitbreiding van de samenwerking van beide colleges. Circa anderhalf jaar geleden startte beide gemeenten een onderzoek naar de haalbaarheid voor een gezamenlijke gemeentewerf. Het vin-

Het kost de internationale gemeenschap ruim zestien jaar om alle aangeklaagden over te brengen naar Scheveningen. De laatste twee worden in het jaar 2011, het Marine Vliegkamp Valkenburg is dan al een aantal jaren gesloten, overgebracht naar Nederland. Alleen in de jaren dat Amerikaanse, Britse, Duitse en Nederlandse commando’s in Bosnië daadwerkelijk jacht maken op de aangeklaagden zit er een beetje schot in. Dan worden er tijdens nachtelijke operaties geregeld personen van hun bed gelicht en meteen onder zware bewaking vanuit Sarajevo of Tuzla op het vliegtuig gezet, steevast gevolgd door een telefoontje naar het vliegkamp met de boodschap “pakketje onderweg”.

Lezers Schrijven Bevrijdingsdag? Geen id!

Fysio- en manuele therapie Energiek

nieuw te bouwen pand zou, als gevolg van een beperkte beschikbare ruimte, niet dezelfde ruimte hebben geboden dan het nu aangekochte pand.

Het gemeentebestuur van Sarajevo heeft op 6 april jongstleden, 11.541 rode stoelen in het centrum van de stad opgesteld. Elke stoel vertegenwoordigd een inwoner van Sarajevo die is omgekomen tijdens de oorlog in het voormalig Joegoslavië. De oorlog begint op 6 april 1992 en eindigt na ondertekening van de Dayton akkoorden eind 1995. Ik stel voor, om volgend jaar op 10 mei, een hoeveelheid rode stoelen, gelijk aan het aantal omgekomen Valkenburgers tijdens de Tweede Wereldoorlog, op het Castellumplein te plaatsen. Al tijdens de burgeroorlog in Joegoslavië bestaat er bij de internationale gemeenschap het vermoede dat op grote schaal de mensenrechten worden geschonden. Halverwege de oorlog besluit de Verenigde Naties dat er een Joegoslavië-tribunaal, een internationaal hof voor het vervolgen van personen die worden verdacht van het schenden van internationaal humanitair recht, gepleegd op het grondgebied van het voormalig Joegoslavië vanaf 1 januari 1991, moet komen. Het tribunaal komt er inderdaad en wordt gevestigd in Den Haag. In totaal worden er door het tribunaal 161 personen (Kroaten, Moslims en Serven) aangeklaagd. Een aanzienlijk aantal hiervan wordt via het Marine Vliegkamp Valkenburg ingevlogen en aansluitend overgebracht naar de gevangenis in Scheveningen. Een telefoontje, veelal tijdens de nachtelijke uren, bestaande uit de melding “pakketje onderweg”, is voldoende om de goed geoliede organisatie van het in diepe rust verkerende vliegkamp in beweging te brengen zodat de vliegtuigen, met onder zware bewaking door het Joegoslavië-tribunaal aangeklaagde verdachten aan boord, kunnen worden afgehandeld. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van (speciale) Hercules transportvliegtuigen van de Amerikaanse Luchtmacht. Een dertigtal bezoeken van dit soort vliegtuigen aan het vliegkamp, meestal buiten de reguliere openingstijden en veelal in het donker, zijn hier zeker aan gerelateerd. Aangeklaagden die de grond te heet onder de voeten wordt of er van overtuigd zijn dat ze ten onrechte zijn aangeklaagd melden zich overigens, in sommige gevallen, vrijwillig in Den Haag. Zo landt er op 6 oktober 1997 een Hercules (G-273) van de Koninklijke Luchtmacht op het vliegkamp met aan boord tien Kroaten die zich vrijwillig bij het tribunaal komen melden.

Oud Valkenburger Martin de Boer publiceerde twee jaar geleden een naslagwerk met de titel “Vreemde vogels op Valkenburg”. In de titel staat het woord vogel voor de vliegtuigen en helikopters die het vliegveld om wat voor reden ook aandeden. In deze serie heeft het woord vogel betrekking op een of meerdere personen. Zie http:// nl-nl.facebook.com/pages/Vreemde-Vogels-opValkenburg/209349665800345 voor eerder gepubliceerde columns. Reacties: martin_falcon@hotmail.com

Nieuwe gezamenlijke gemeentewerf voor Katwijk en Noordwijk Burgemeester Jos Wienen en burgemeester Jan Pieter Lokker van Noordwijk hebben vorige week donderdag het koopcontract ondertekend voor de aankoop van een nieuwe centrale gemeentewerf voor de buitendiensten. De aankoop van het pand levert beide gemeenten belangrijke voordelen op, zoals een kostenvoordeel. De aankoop van het bestaande pand betekent dat er circa 2 miljoen euro minder hoeft te worden geïnvesteerd dan wanneer er een geheel nieuw pand zou worden gebouwd.

B el 4022901

Indrukwekkende dodenherdenking in Valkenburg

11,00

KAPSALON OF KIPSALON 6,00 SCHNITZELSCHOTEL 7,50 SPARERIBSCHOTEL 12,50 XXL FRIKANDEL 2,50 XXL MEXICANO 2,50 Tal van onze producten worden bereid uit eigen keuken!

HEEFT U DE KRANT NIET GEKREGEN?

den van nieuwe huisvesting was voor zowel Noordwijk als Katwijk noodzakelijk. De locatie van de huidige gemeentewerf van de gemeente Noordwijk aan de Losplaatsweg, moet plaats maken voor woningbouw. Voor de gemeente Katwijk kwam de noodzaak voor nieuwe huisvesting met name voort uit de aflopende huurcontracten van het Voormalig marinevliegkamp Valkenburg.

er in Katwijk al een ‘oefenpop’ in de cel zit. Mijn broer is door vier agenten belaagd en is er erger aan toe als ik en dat is aantoonbaar door zijn bebloede gezicht en de zeer hoge boete. Als ik hierover de volgende dag aangifte wil doen is het ‘opleidingsgebouw’ op de Piet Heijnlaan gesloten. En dat terwijl er ‘s nachts aan iedere been een jonge rekruut zich te goed doet, want hoera! ze mogen iemand fouilleren. Als je nagaat dat je op de dag van de bevrijding vast kan zitten door het niet aantonen van een id-kaart, dan vraag ik me af: wat is nu eigenlijk vrijheid? Jaap van Duyvenbode (jaapduyvenbode@hotmail.com)

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen niet meer dan 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Asbest verjaagt bewoners alsnog uit woonarken

Het door Noordwijk beoogde gebied voor het realiseren van een nieuwe gemeentewerf, lag letterlijk op steenworp afstand van de huidige locatie van de milieustraat, die door beide gemeenten al gezamenlijk wordt geëxploiteerd. Om te voorkomen dat er op een zeer korte afstand van elkaar twee gelijksoortige voorzieningen zouden worden gerealiseerd, is besloten te krachten te bundelen.

Zaterdag 5 mei 2012, Bevrijdingsdag. Een dag dat je de vrijheid viert. Dat was ook dit jaar weer de bedoeling. Na een gezellige bbq te hebben gehad lopen we over straat richting huis. Onderweg worden we plots aangehouden door een agent. Hij wil dat we ons identificeren. Aangezien wij dat niet kunnen, worden we als criminelen naar het bureau geleid. Eenmaal daar staat het hele opleidingsteam Hollands-Midden klaar om proeven met ons te doen zoals fouilleren en ondervragen waarom we geen id bij ons hebben. Na hiervoor een paar uur in een cel te hebben gezeten verlaat ik het bureau met een boete van een nog onbekend bedrag. ‘s Middags krijg ik te horen dat mijn broer nog steeds in een cel in Leiden zit. Dit omdat

V.l.n.r.: Peter Ouwehand (directeur van Ouwehand bouw) Jos Wienen (burgemeester van Katwijk) en Jan Pieter Lokker (burgemeester van Noordwijk). De heren achter de ondertekenaars zijn de vertegenwoordigers van de adviseurs: Sander Zwaan (Basis Bedrijfshuisvesting) en Jan Pieter Verbeek (Immo Rijnstede). (Foto: pr).

Na ruim een week van de brand van het garagebedrijf aan de Voorschoterweg in Valkenburg, zijn zondagavond jl. zestien woonboten ontruimd. Het saneerbedrijf had asbestresten gevonden en de bewoners van de woonboten moesten worden geëvacueerd. Zij zijn ondergebracht in huisjes op de camping De Noordduinen in Katwijk. Tijdens de brand waren de bewoners al uit hun woonboten gehaald omdat er vermoedelijk asbest was vrijgekomen. Toen mochten ze vrij snel weer terug. Reden dat ze nu alsnog moesten vertrekken kwam door de harde wind die asbestdeeltjes verspreidde. Hierover zijn ze op z’n zachts gezegd ‘not amused’. Na de brand is een en ander niet goed opgeruimd en is de procedure niet goed gevolgd. Bewoners hebben wel aangegeven dat er iets moest gebeuren, maar dat is nagelaten, met alle gevolgen van dien. De gemeente Katwijk laat nu weten dat zij van het onafhankelijke inspectiebureau en de asbestsaneerder positieve adviezen heeft gekregen om het gebied na de brand weer vrij te geven. De gemeente heeft echter niet grondig genoeg gehandeld over de kans op herbesmetting bij een harde wind, zodat de situatie rond de woonarken zou veranderen. Het gebied dat nu vervuild is, is groter en het duurt dus ook langer voordat een en ander is opgeruimd. De bewoners zijn hiervan de dupe.


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 10 MEI 2012

Voor alle pappa’s en kinderen!!! Vergeten jullie alle mamma’s niet? Zondag 13 mei is het namelijk Moederdag. In het centrum zullen we op zaterdag 12 mei daar zeker aandacht aan besteden. Wij hebben in iedergeval weer een verrassing op het programma staan.

Hemelvaartsdag Op donderdag 17 mei zijn alle winkels in het centrum gesloten.

26 mei

Kunstmarkt aan zee Op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 17.00 uur is er weer een kunstmarkt in het centrum van Katwijk aan Zee. Diverse kunstenaars laten hun werk op marktkramen door het centrum heen zien en als u iets moois ertussen vind, kunt u dat natuurlijk aanschaffen.

www.zeezijdekatwijk.nl

Jeugdig Valken’68 zorgt voor gelijkspel In de wedstrijd tegen Forum Sport heeft Valken’68 een zeer verdiend punt gehaald. Dit had te maken met de instelling van de tweede helft. Lennart van der Ham, A1-speler, startte in de basis en speelde een verdienstelijke wedstrijd. Invaller Stephan Zwaan, spits van het tweede elftal, viel sterk in als vervanger van Erwin de Ridder. Hij scoorde twee maal voor Valken’68 en had zelfs kans op een hattrick. Door Daan Noteboom Zwaan scoorde eerder op de dag met het tweede elftal tegen Noordwijk 3 wel een hattrick. De laatste competitie ronde wordt nog spannend wie er kampioen gaat worden. Dit heeft te maken door het gelijkspel van DSVP, en de winst van de op tweede en derde plaats staande HVC’10 en DUNO. Koploper DSVP heeft na 23 wedstrijden 48 punten, beide achtervolgers heb-

ben 46 punten. Het wordt nog een erg spannend slot. Valken’68 speelt nog een wedstrijd tegen het gedegradeerde Roodenburg en kan zich gaan op maken voor de nacompetitie. Die start op zaterdag 19 mei met een thuiswedstrijd. De tegenstander is nog niet bekend. Deze komt uit de tweede klasse D.

Eerste helft Vrij snel in de wedstrijd komt Forum Sport op voorsprong (9e min.), de snelle Frank Raaymakers verslaat Robin Noort op snelheid en laat Erwin van der Nagel kansloos op diagonaal schot in de verre hoek. Balverlies op het middenveld levert de tweede kans op voor Raaymakers, maar zijn inzet gaat naast. Rond een half uur spelen is daar de eerste kans voor Valken’68 voor Sven Boonstoppel. Helaas is zijn schot te slap om de 40-jarige keeper van Forum Sport Johan de Vries te verrassen. Bastiaan de Mooij en Joeri Driebergen (32e min) kwamen beide te kort om de gelijkmaker te scoren. Vlak daarvoor werd er nog

een inzet van Driebergen van de doellijn gehaald.

Tweede helft Na de rust bleef verdediger Erwin de Ridder achter in de kleedkamer (uit voorzorg werd hij gewisseld wegens een hamstring blessure). Zijn vervanger was Stephan Zwaan. De bezoekers uit Voorburg verzuimden om Valken’68 op een grotere achterstand te zetten. Dit had te maken dat Regilio Bezemer twee kansen onbenut liet. Valken’68 knokte zich op karakter en inzet in de wedstrijd. Erwin van der Nagel keerde ook nog een inzet van Bezemer en hield Valken’68 in de wedstrijd. Dan valt uit een vrije trap van Roel Heemskerk de gelijkmaker: geheel vrijstaand bij de tweede paal scoorde Stephan Zwaan (77e min.). Twee minuten later was Zwaan dichtbij een tweede treffer. Helaas vond hij de Vries op zijn weg. Vlak voor tijd komt Valken’68 op voorsprong door Zwaan (87e min.), die uit een verre uittrap van Erwin van der Nagel de doelman van Forum Sport

kansloos liet. Daarna kreeg Herman Binnendijk van scheidsrechter Kuup zijn tweede gele kaart wegens vasthouden van zijn tegenstander en kon met rood het veld verlaten. In de blessuretijd (92e min.) valt in een scrimmage de gelijkmaker voor Forum Sport door Robbert de Groot. Stephan Zwaan (93e min.) kwam net te kort om Valken’68 op een 3-2 voorsprong te koppen en dus een hattrick te scoren. In de laatste minuut van de blessuretijd (94e min.) voorkwam Erwin van der Nagel de derde treffer voor Forum Sport, door een prima reactie op de inzet van invaller Kevin van der Poel. Het tweede elftal verloor met een korfbal uitslag van Noordwijk 3, uitslag 7-6. De doelpunten voor Valken’68 2 werden gescoord door Stephan Zwaan (3), Harmen de Vries, Peter van der Tuin en Jasper van Klaveren. Doelman Gert-Jan Vlieland incasseerde daar een gele kaart. Zaterdag 12 mei speelt Valken’68 uit tegen Roodenburg, aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.

Stefan Zwaan was zaterdag zeer productief voor Valken ’68. (Foto: G. van der Nagel).


DE HELE MAAND MEI AKTIE BIJ VAN KALMTHOUT AUTO

G N I G O H R E V S J I R P E D S E ! F A WE L E N S E T S U C S I F E D D R N E O E V E G R N I G N I G I VOO Z J I W G N I T S ! A N L E E G J B I N T E S N TE

E L D L R U O Z W S ' 2 1 O T U A E L L A A PER 1 JULI 20 N J I B R O O V N E Z J I R P E D R WAARDOO

N I E M D N A A M E D N

M O O R W O AAR DE SH

I S! J I M R O P R E A G A A D L E Volg ons nu op: D KOM N A V G O N U N R E E T I EN PROF

Facebook

Twitter

www.facebook.com/vankalmthoutauto www.twitter.com/fordkalmthout

Kijk voor meer informatie op www.vankalmthoutauto.nl

Haarlem Eysinkweg 71, Telefoon 023 - 553 16 66 Lisse Meer en Duin 72a, Tel. 0252 - 46 69 00 Noordwijk Keyserswey 1, Tel. 071 - 364 10 10

www.vankalmthoutauto.nl

Het is weer bijna Moederdag! Geef haar iets speciaals cadeau! Denk bijvoorbeeld aan: tFFOHF[JDIUTCFIBOEFMJOH tMJDIBBNTCFIBOEFMJOH tFFOTFUNPPJFOBHFMT tFFONPPJFTFUXJNQFST tPGWFSXFOKFNPFEFS NFUFFOIFFSMJKLCSVJOUJOUKF NFUEFTQSBZUBO OJFVXCJK$PDPPO 

Druk- en zetfouten voorbehouden. *Vraag naar de voorwaarden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 10,3-23,8; liter/100 km: van 9,7-4,2; CO2 gr/km: van 110-232.

Kijk voor onze aanbiedingen op www.nieuwefordkopen.nl

Nieuw bij Cocoon en in Katwijk!

Spray tanning Wij geloven in dit slimme alternatief voor de zon. Omdat het, in tegenstelling tot zonnen, goed is voor je huid. Het geeft je in 10 minuten een prachtig bruine huid. Omdat het (voor de Benelux) een relatief nieuwe techniek is, vertellen wij je er graag wat meer over de behandeling. Spray-Tanning is het bruin spuiten van de huid, dit gebeurt met een volkomen onschuldige spray dat het DHA bestanddeel bevat. De spray veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden. Daarom spray tanning â&#x2C6;&#x161; Direct een gebruinde huid â&#x2C6;&#x161; Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit â&#x2C6;&#x161; Het is snel, spray tanning duurt 10 minuten â&#x2C6;&#x161; Natuurlijk resultaat â&#x2C6;&#x161; Goed voor je huid!

BLEKERSTRAAT 26 | 2222 AN KATWIJK | T 071 402 36 15 WWW.BEAUTYCENTRECOCOON.NL OPENINGSTIJDEN: MA. T/M VRIJ. VAN 9.00-21.00 UUR

13 m

moederdeaig

MOEDERDAG-ARRANGEMENT - Tranquilllity welkomstritueel - Een heerlijk ontspannende well-being gelaatsbehandeling, waarin uw huid gereinigd en gescrubd wordt d.m.v. een massage met Indiase invloeden. Een masker voedt uw huid met de juiste ingrediĂŤnten. Er zal afgesloten worden met een dagverzorging afgestemd op uw huidconditie. - Voetbehandeling incl. een scrub, massage en een verzorgend masker - Keuze uit een rug/nek/schoudermassage of een rugscrubmassage

119.-

â&#x201A;Ź99.-

Incl. gratis hydramemory mask (50 ml) van Comzort zone t.w.v. â&#x201A;Ź 36,50.* Uiteraard verpakken wij het geheel tot een luxe geschenk.

Dit arrangement kost normaal â&#x201A;Ź 119,00. Actie geldig tot 1 juli 2012. *Zolang de voorraad strekt.

OUDE ZEEWEG 57 - NOORDWIJK TEL 071 361 47 02 WWW.AZZURROBEAUTY.NL

Bij Azzurro Beauty in Noordwijk aan Zee, vindt u alles op het gebied van schoonheid en ontspanning. Persoonlijke aandacht en de rustige, luxueuze omgeving zijn de ingrediĂŤnten die Azzurro Beauty uniek maken. Vakkundigheid en kwaliteitsproducten maken onze behandelingen compleet. Azzurro biedt ook wellness faciliteiten op hoog niveau. Wilt u dit jaar een origineel moederdagcadeau geven wat zeker in de smaak valt? Denk dan eens aan een heerlijk verwenarrangement of cadeaubon van Azzurro Beauty. Het Moederdag verwenarrangement Azzurro Beauty heeft nu een mooie moederdagaanbieding! Een heerlijk Verwenarrangement van â&#x201A;Ź 119,- voor â&#x201A;Ź 99,-. Of kies een cadeaubon (â&#x201A;Ź 25,-, â&#x201A;Ź 50,- of â&#x201A;Ź 100,-) voor elke gewenste behandeling of product. Bij aanschaf van het arrangement of een cadeaubon vanaf â&#x201A;Ź 50,- ontvangt u gratis een hydramemory mask (50 ml) van Comfort zone t.w.v. â&#x201A;Ź 36,50. * Uiteraard verpakken wij het geheel tot een luxe geschenk. Kijk voor meer informatie op www.azzurrobeauty.nl. *zolang de voorraad strekt.

SUMMERSTRIPS MAAK 15 KEER GEBRUIK VAN ALLE FACILITEITEN EN GROEPSLESSEN VOOR SLECHTS 90 EURO. JEUGDLEDEN VAN 7 T/M 15 JAAR KRIJGEN 50% KORTING! KIJK SNEL OP WWW.MULTISPORTBV.NL, OP ONZE FACEBOOK PAGINA OF KOM GEZELLIG LANGS!

&

Azzurro Beauty: schoonheid, ontspanning & kwaliteit

Het ideale cadeau!

BLIJF DEZE ZOMER FIT BIJ SPORT- EN FITNESSCENTRUM MULTISPORT:

T 071 - 402 09 65 | INFO@MULTISPORTBV.NL | WWW.MULTISPORTBV.NL | FACEBOOK.COM/MULTISPORTBV

Health Pak je MOEDER helemaal in!

i 13 me ag erd Moed 2 201

Badstraat 7 - Katwijk - (071) 4014617


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 10 MEI 2012

54 55 56 57

OPEN HUIS DAGEN MET ZOND OPENAG

NU TIJDELIJK v 1.300,- INTRODUCTIE INRUILPREMIE

De nieuwe Panda v.a. v 8.990,Gem. brandstofverbruik: 4,5 l/100 km (1 op 22,2) CO2: 99 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* Contant waarde 3 8.990,-

Contante Totaal aanbetaling Kredietbedrag 3 3.990,-

3 5.000,-

Looptijd Vaste debet-rentevoet Jaarlijkse Kosten Termijnbedrag Totaal te in maanden op jaarbasis Percentage (JKP) per maand betalen bedrag 36

0,0%

0,0%

3 138,89

3 5.000,-

3

jaar 0% rente jaar garantie

Prijs is incl. BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. De financiering in de vorm van niet-doorlopend krediet wordt u aangeboden door Fiat Financial Solutions handelsnaam van FGA Capital B.V. (AFM vergunningsnummer 12013694) onder voorbehoud van kredietacceptatie en toetsing BKR te Tiel. Max. kredietbedrag € 5.000,-. Deze financieringsactie is geldig tot en met 30 juni 2012. Prijs en uitvoering kunnen aan verandering onderhevig zijn zonder voorafgaande opgave. 3 jaar garantie is opgebouwd uit 2 jaar fabrieksgarantie en 1 jaar Extra Garantie. Vanafprijs € 8.990,- is inclusief € 1.300,- introductie inruilpremie. Deze actie is geldig t/m 13 mei 2012. Vraag naar de voorwaarden. *Bron: Jato Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.

NOORDWIJK, ’S-GRAVENDIJCKSEWEG 61-91, TEL. 071 - 364 36 00 www.abswoude.nl

De Make-over van:

Imelda de Leeuw

Imelda is moeder van twee dochters: Denice en Melissa. Het was Denice die de kapsalon een mailtje stuurde over haar lieve moeder die altijd op haar kleinkinderen past, ondanks dat ze ook een zware baan heeft in de zorg. Imelda werkt als verpleegkundige in de ouderenzorg bij Lorentzhof in Leiden. Daar heeft ze vaak nachtdienst zodat ze daarna op haar kleinkinderen kan passen. Ook heeft ze daarnaast nog tijd om als vrijwilliger te werken bij de terminale thuiszorg en de Zonnebloem. Dit doet ze al negentien jaar. Een uitstekende kandidaat voor het make-over team bestaande uit styliste Mirjam van kapsalon Willem Peursum en de vaste make-up artieste Rosalie Noort, van schoonheidssalon Rosalie uit Valkenburg.

Natuurlijke uitstraling Aan de slag. Mirjam begint met het kleuren van de uitgroei en het zetten van folies. De rode folies verzachten de donker basiskleur, zodat de eindkleur wat zachter en warmer wordt. Imelda draagt dagelijks niet zoveel make-up. Een goede gelegenheid voor Rosalie om haar te laten zien hoe je een simpele, maar mooie dagmake-up in een handomdraai kan aanbrengen. Na het aan brengen van deze dagverzorging wordt de huid van Imelda eerst mooi egaal gemaakt met de Silky

Touch Foundation. Om ervoor te zorgen dat de huid niet te snel gaat glimmen poedert Rosalie deze af met de Tropical Tan Powder. De oogmake-up is rustig, maar wel met veel glans. Met behulp van een vloeibare oogschaduw kan Imelda thuis heel snel een mooie make-up aanbrengen. Over de vloeibare oogschaduw kiest Rosalie voor mooie verschillende goudtinten. Met een vettig, makkelijk uit te vagen oogpotlood maakt Rosalie een zachte lijn tot het midden van de oogpupil.

Drum & Bugle Corps Jubal Dordrecht. Dé verrassing bij Taptoe Rijnsburg 2012. (Foto: pr).

Jubal Dordrecht gaat het publiek verbazen bij Taptoe Rijnsburg

Door deze te vervagen komt een lijntje rondom de ogen veel rustiger over. Om het geheel natuurlijk mooi af te maken brengt Rosalie de Ultra Lash mascara op de wimpers aan. De wimpers van Imelda zijn van nature niet erg lang en worden juist door de Ultra Lash mascara optisch verlengd. Op de lippen heeft Rosalie voor een mooie peachkleurige lipstick met bijpassende highshine gloss gekozen. De jukbeenderen krijgen nog even een zachte blush en Imelda kan met trots in de spiegel kijken.

Opsteken Met een bruiloft in het verschiet besluit Mirjam om het haar op te steken. De mooie volle bos haar van Imelda leent zich daar uitstekend voor. Het resultaat is een prachtig feestkapsel en een stralende Imelda. Corina maakt tot slot een serie foto’s van het eindresultaat.

Wil je ook een keer een complete make-over of ken je iemand die dat wel gebruiken kan en ben je woonachtig in Rijnsburg of Valkenburg? Stuur dan een mailtje met naam, foto en wensen naar kapsalonwillempeursum@ankomail.nl of meld je aan via hyvessite kapsalonwpeursum. hyves.nl. Misschien kiezen we jou dan uit voor de volgende make-over. Voor meer informatie kan je altijd bellen met kapsalon Willem Peursum, tel. 4082433 of schoonheidssalon Rosalie, tel. 06-10888211. Voor meer make-over foto’s check ook de hyvessite.

Op sportpark Middelmors aan de Noordwijkerweg in Rijnsburg wordt op 2 juni de tweede editie gehouden van de grote Flora Band Taptoe. Eén van de publiekstrekkers is ongetwijfeld Drum & Bugle Corps Jubal uit Dordrecht. Jubal is met geen enkel ander korps van Taptoe Rijnsburg te vergelijken. Dit korps is op Amerikaanse leest geschoeid en dat betekent behalve muziek ook veel actie op het veld. Een geweldige choreografie compleet met een flinke batterij slagwerk, blazers en vlaggen. De ´line up´ voor de taptoe van 2 juni is veelbelovend. Behalve Jubal twee korpsen uit Friesland. Uit Leeuwarden komt het Pasveerkorps, uit Sneek de drum- en showfanfare Advendo. DVS Katwijk en Flora Band Rijnsburg maken het programma compleet. Het voorprogramma wordt verzorgd door Jong Flora Band, terwijl het publiek op het sportpark muzikaal wordt ontvangen door Flora Brass.

Kortingskaarten voor leden Rabobank De kaartverkoop voor dit evenement is inmiddels gestart. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij

de vestigingen van de Rabobank in Rijnsburg en Katwijk, bij Tuincentrum de Mooij, Noordwijkerweg Rijnsburg en bij Primera, Koestraat Rijnsburg. Een overdekte tribuneplaats kost € 10,-, een staanplaats € 5,-. De leden van Rabobank Katwijk ontvangen een korting van maar liefst 50%! (Kortingskaarten alleen verkrijgbaar bij de Rabobank). Kijk ook op de nieuwe website: www.floraband.nl. Taptoe Rijnsburg, 2 juni, aanvang 20.00 uur (voorprogramma 19.45 uur). Locatie: Sportpark Middelmors, Noordwijkerweg 53a, Rijnsburg.

Studiedienst Wie is toch die Simson? Wat moet de Here God nou met zo`n man? Een man die tegen de wet ingaat. Een man die telkens verkeerde vrouwen en mensen om zich heen verzameld. Een man met een missie! Zondagmiddag 13 mei bestuderen we Rechters 16. Het bizarre verhaal over de wraak, de vossen en het rechterschap van Simson. Iedereen die dieper de Bijbel in wil is van harte uitgenodigd. De dienst begint om 17.00 uur in de Grote kerk. Dominee Van Duijn zal voorgaan.


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 10 MEI 2012

Nieuws van Bridgeclub Rijnsburg

It’s London calling

De leden van de Bridge Club Rijnsburg speelden vorige week met achtentwintig paren. De Engelse gasten waren ook weer aanwezig. Er is in de A tweemaal met spel 1 klein slem geboden en gehaald. En in de B viermaal klein slem geboden en drie paren hebben + 1 gehaald.

Uitslag lijn A: 1 2 3 5 7 8 9 10 11 12 13 14

K. van Beelen & J. van Rossum G. Tegelaar & R. de Mooy J. Mudde & C. de Mooy R. Bijleveld & G. van Wincoop I. Coopmans & M. van Balgooy C. van Duin & L. van Duin M. de Best & N. Smittenaar A. Zwanenburg & A. Zwanenburg H. Riet & P. de Mooy I. Giesen & T. Lissone J. van Nieuwkoop & D. van Starkenburg J. Gräper & F. Gräper J. de Bruijn & N. van Duijn P. Prudon & M. Veeningen

58.68% 53.82% 53.13% 53.13% 52.43% 52.43% 51.39% 51.04% 48.26% 47.57% 47.22% 46.18% 43.40% 41.32%

Leef je droom Voor de verandering zijn we met de Nederlandse zwemploeg weer eens vertrokken naar het Spaanse eiland Tenerife. Hier heb ik al eerder wat over geschreven. De omstandigheden om te trainen zijn perfect, de zon schijnt en alles is weer tot in de kleinste details verzorgd. Er zijn vier zwemtrainers mee, een krachttrainer, een arts, twee fysiotherapeuten, een voedingsdeskundige en komende week zullen daar zo’n vijftien journalisten zich bijvoegen om ons van dichtbij in de gaten te houden. Ook Maurits Hendriks, de ‘baas’ van de gehele olympische Nederlandse ploeg komt een paar dagen kijken.

Uitslag lijn B: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13 14

D. de Mooy & H. van Nieuwkoop C. Koomans & T. Oostdam J. Mudde & J. de Mooy M. Langerak & W. Schroots G. Jansen & C. Bekooy M. van Egmond & W. van Egmond R. van der Spijk & T. Bunk C. van Iterson & J. van Iterson R. Verheij & G. van Delft R. van Eijken & H. van Eijken V. Hobden & B. Hobden R. de Mooy & C. de Mooy R. Stuifzand & W. Willemsteijn D. van Duijn & A. Wolthaus

60.76% 57.99% 54.86% 54.51% 53.82% 51.74% 51.39% 50.35% 50.00% 45.83% 44.44% 44.44% 43.06% 36.81%

Jeffrey Winter en Bennie van Noord in hun laatste thuiswedstrijd voor RBB. (Foto: Hans Heemskerk).

Late winst houdt Rijnsburgse Boys in de race voor de titel Waar Rijnsburgse Boys meestal indrukwekkend voetbal speelt, maakte de minuut stilte voor de wedstrijd afgelopen zaterdag wellicht de meeste indruk. Lid van verdienste Willem Zwaan was afgelopen week overleden en enkele weken geleden overleed ´all time´ topscorer Jack den Heijer. Beide personen hebben een enorme staat van dienst bij Rijnsburgse Boys. Zwaan als vrijwilliger, honderden voetballers kregen van hem een bakkie thee in de rust van hun wedstrijd. Jack den Heijer was de clubicoon van de jaren zestig en zeventig. Zou er bij een club ooit iemand geweest zijn die zeventien seizoenen in de hoofdmacht van zijn club speelde en maar liefst 102 doelpunten maakte? Een terecht eerbetoon aan beiden.

RIJC-jeugdleden brengen bevrijdingsvuur naar Rijnsburg Afgelopen zaterdag 5 mei haalden Ronald van Egmond, Thomas de Mooy, Juliëtte de Mooij en Jorien de Mooij het bevrijdingsvuur vanaf het gemeentehuis uit Katwijk naar Rijnsburg. Hardlopend o.l.v. trainer Wim Notenboom legden zij vlot de afstand af naar de Immanuëlkerk, Hier werd m.b.v. de fakkels de vlam ontstoken onder goedkeurende blikken van wethouder Daan Binnendijk. De Oranjevereniging gaf de lopers een compliment, dat zij hieraan mee hadden gedaan. (Foto: pr).

Wie wordt clubkampioen?

Attractieve partijen bij Rijnsburgse damclub Het kampioenschap bij de Rijnsburgse damclub is bijna gespeeld. Nog een paar ronden en dan is de kampioen bekend. In groep A steelt Arjen de Mooij de show met leuke attractieve partijen. Nu is het zeker niet zo dat een attractieve partij ook altijd effectief is, verre van dat. Tijdens de speelavond, vorige week vrijdagavond klopte het echter wel allemaal voor Arjen en tegenstander Marielle Meijer-Kromhout had een zware avond. Met talloze dreigingen en combinaties, waarbij gebruik gemaakt werd van twee randschijven, wist Arjen de opbouw van Marielle dusdanig te ontregelen dat het voordeel bijna als vanzelf tot stand kwam. Uiteindelijk besliste een slagzet deze partij en won Arjen meer dan verdiend. In groep B werd de belangrijke partij tussen voorzitter Rinus Kromhout en Martijn Boekee gespeeld. Koploper Rinus moest in deze partij minimaal een punt behalen om zijn kampioenschap in deze groep zeker te stellen. Het werd al snel duidelijk dat Martijn zijn huid duur ging verkopen. Met goed spel wist hij het Rinus behoorlijk lastig te maken. Even leek het erop dat Martijn zelfs een schijf ging winnen, maar dat wist Rinus met goed verdedigend spel precies te verhinderen. Uiteindelijk kwam Martijn licht onder druk te staan, maar in gevaar kwam hij niet. Rinus wist met een lichte combinatie naar een gelijkwaardig eindspel af te wikkelen waarna de partij in remise eindigde. Voldoende dus voor de voorzitter om de eerste plaats in groep B voor zich op te eisen. In groep C was eveneens een aantrekkelijke partij te zien tussen Anton van Dusseldorp en Kees Majoor. Kees had als snel een zogeheten “halve hekstelling” ingenomen en deze leek zeer kansrijk. Anton moest dan ook erg oppassen

dat hij overspeeld werd. Met goed spel gelukte dit erg goed en naarmate de partij vorderde wist Anton een steeds betere positie te bereiken. Voor winst was het allemaal niet genoeg zodat de partij in een gelijkwaardige remise eindigde. In de strijd voor de Piet van Egmond bokaal zie je vaak experimentele partijen voorbij komen waarbij de theorie ver te zoeken is. Dit levert dan vaak ook de leukste partijen op. Arie Schoneveld en Arno Kooloos kregen een dergelijke partij op het bord die je niet vaak ziet. Beide spelers namen behoorlijk risico en dat betekende ook dat er fouten werden gemaakt. Arie probeerde een doorbraak te forceren waarbij Arno erg moest oppassen voor allerlei slagwendingen. Toen Arie een grote fout maakte wist Arno echter de dreiging uit de stand te halen en zelfs een schijf te winnen. Ondanks het feit dat Arie de schijf wist terug te winnen was dit niet meer voldoende voor een goed resultaat. Met sterk positioneel spel won Arno dit niet alledaagse treffen. Jan Schijff probeerde eveneens met goed spel Richard Meijer onder druk te zetten. Lange tijd ging dit dan ook goed maar Richard had geduld en wist in het late middenspel dan ook het voordeel naar zich toe te halen. Uiteindelijk was er voor Jan geen houden meer aan en hij moest dan ook de winst aan Richard laten. Op dit moment zetten de jeugdspelers Steven den Hollander en Marco de Leeuw hun beste beentje voor in het Kampioenschap van Nederland.

De wedstrijd Rijnsburgse BoysSVZW die volgde eindigde in een enigszins benauwde 3-1 overwinning voor de geel-zwarte kampioenskandidaat.

Voortvarend Pupil van de week Rogier le Van scoorde, voordat de aftrap werd genomen, vrij gemakkelijk. Een opmaat voor zijn favorieten? Het leek er wel op, want Rijnsburgse Boys ging voortvarend van start. Dit resulteerde in een snelle goal. Jeffrey Winter bediende de mee op gekomen Bennie van Noord op maat. De naar IJsselmeervogels vertrekkende kopsterke verdediger aarzelde niet en kopte in de negende minuut de 1-0 binnen. Dat smaakte naar meer en de 1.200 aanwezige toeschouwers maakten zich op voor een doelpuntrijk middagje. De meesten hiervan waren het vervelende 4-4 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen SWZW nog niet vergeten. Showmaster ´Hansie´ Kraaij maakte toen zijn debuut bij de Wierdenaren als (assistent) trainer. Dit maakte bij Rijnsburgse Boys destijds blijkbaar zoveel indruk bij de mannen van Niek Oosterlee dat zij een fraaie 1-4 voorsprong zomaar weggaven en met een vervelende 4-4 terugreisden naar Rijnsburg.

Flipperkast Zover zou het zaterdag zeker niet komen. Of toch wel? Na de openingstreffer zakte het tempo van de Rijnsburgers in en kon SVZW ook aan aanvallen gaan denken. Dit resulteerde, na onachtzaamheid in de Rijnsburgse defensie, in de gelijkmaker. Jordi Kamphuis scoorde in vrije positie. Vlak voor de thee kwam Rijnsburgse Boys weer tot leven. Richal Leitoe, die de geschorste Schet verving, werd randje strafgebied gevloerd en de met veel gevoel genomen vrije trap van Kevin Winter trof bijna het net. Bijna, want de lat was spelbreker. Misschien wel de meest spectaculaire momenten van de wedstrijd volgden, want in de rebound was de flipperkast geopend en werd er tot drie maal toe een bal van de lijn gehaald. De ruststand van 1-1 was misschien wel terecht. Was het de voorsprong van concurrent Spakenburg die het spel van de Rijnsburgers verlamde of waren de spelers al met hun hoofd bij het slotakkoord? Feit is dat het niet liep en het trainersduo Oosterlee/Heemskerk maatregelen moest nemen. Van Beuningen en Leitoe werden het slachtoffer. Gotjes en van der Vijver moesten voor meer aanvallende impulsen zorgen. Dat dit met Danny van der Vijver meestel wel lukt, had hij ook al twee weken eerder bewezen. Ook dit keer wist de ´rasui´ te scoren en nog op een fraaie manier ook. Het doelpunt van Jeffrey Winter ver in de extra tijd was slechts voor de statistieken. Rijnsburgse Boys won met 3-1. Hans Kraaij kan zich gaan opmaken voor nog een degradatieduel en krijgt deze week ook een rekening in de bus van Rijnsburgse Boys penningmeester Krijn van der Spijk. Kraaij reageerde zijn frustraties af door een flink gat in de dugout te schoppen.

Ontknoping ´Heel´ Rijnsburg en ´heel´ Spakenburg maakt zich inmiddels op voor de wedstrijden van a.s. zaterdag. De competitieleider topklasse van de KNVB had het niet mooier kunnen plannen. De wedstrijden KatwijkSpakenburg en IJsselmeervogelsRijnsburgse Boys. Een clash tussen vier clubs uit twee gemeenten, een

ontknoping die misschien niet eerder is voorgekomen in het amateurvoetbal. ´We´ kijken vanzelfsprekend naar onze vrienden uit Katwijk. De ploeg van Cees Bruinink, misschien wel de best voetballende ploeg uit de topklasse, moet Rijnsburgse Boys een handje helpen. Anders geen feest. Helemaal geen feest als de Rijnsburgers zelf niet winnen tegen de ´rooien´ uit Spakenburg. Op de Westmaat moeten de ´Uien´ winnen tegen IJsselmeervogels. Een simpele maar o zo moeilijke opdracht. De geschiedenis wijst uit dit wel eens lukte en in de thuiswedstrijd van dit seizoen trokken de Rijnsburgers ook aan het langste eind (3-2), maar er zit de laatste weken wat zand in de motor van de geel-zwarten. Laten we hopen dat zij zaterdag weer laten zien waar zij toe in staat zijn. En dat is goed voetballen! Gaat Spakenburg a.s. zaterdag aan boord voor een rondvaart door het vissersdorp aan het IJsselmeer of stapt Rijnsburgse Boys in de open dubbeldekker voor een rondrit door ons dorp aan de Vliet. Zaterdag rond een uur of half vijf weten we meer!

RIJC start met zomertrainingen Op maandag 14 mei start de conditietraining voor de A/B/Cjunioren vanaf 18.00 uur vanaf Willy Zuid Katwijk. Ook senioren en masters zijn van harte welkom. De training duurt van 18.00 tot 19.00 uur. De pupillen starten op maandag 4 juni. De fietstraining voor alle leden vanaf de pupillen start op dinsdag 15 mei vanaf het IJswaerd vanaf 18.30 uur. De krachttraining begint op vrijdag 25 mei en zal de zomerperiode hoofdzakelijk op het ijsveld plaatsvinden. De training duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Deze drie trainingen vormen een perfecte voorbereiding voor het nieuwe schaatsseizoen. Nadere informatie staat op de website van de RIJC (www.rijnsburgseijsclub.nl).

Wout Heemskerk winnaar vierde viswedstrijd Bij prima weer en op een prachtige locatie werd vorige week zaterdagmorgen de vierde onderlinge competitiewedstrijd gehouden in de Markervaart. Dit water staat bekend om zijn zeer goede vangsten, vooral in het voorjaar. Zaterdag bleek dit geheel anders. Op een vijftal uitgezette nummers werd nog redelijk goed gevangen, maar op de resterende zestien was dit zeer matig.

Er ging vorige week donderdag een enorme schok door de (inter) nationale zwemwereld. De Deense wereldkampioen op de 100 meter schoolslag, Alexander Dale Oen, is op hoogtestage in het Amerikaanse Flagstaff overleden aan een hartaanval. Zijn teamgenoten vonden hem twee uur na de training onder de douche op de grond in zijn hotelkamer. Hij was een geliefd zwemmer in het wereldje. Vorig jaar tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen in Shanghai droeg hij zijn gouden medaille op aan alle slachtoffers van de schietpartij op het Noorse eiland Utoya. De tranen liepen over zijn wangen toen hij de medaille in ontvangst mocht nemen. Een indrukwekkend moment tijdens dat WK. De vraag is nu natuurlijk, hoe kan dat gebeuren? Wij topsporters worden binnenstebuiten gekeerd, hebben elk jaar een medische keuring waar ook een hartfilmpje gemaakt wordt. Ook Dale Oen heeft deze testen ondergaan. Maar feit is dat niet alles uit te sluiten is. Recent zijn er nog voetballers geweest die tijdens de wedstrijd zomaar knock-out naar de grond gingen, of een 14-jarig jongetje die een hartaanval kreeg na de marathon van Rotterdam. Ik denk alleen niet dat het te maken heeft met het zijn van ‘topsporter’. Het kan je zomaar overkomen. Niet alleen sporters, maar ook je tante of de buurman. Het gebeurt namelijk dagelijks, bij duizenden mensen. Maar bij sporters komt het naar buiten omdat ze de aandacht trekken. Leef daarom elke dag je droom, het kan echt zomaar voorbij zijn...

Nick Driebergen www.nickdriebergen.nl Twitter:@nick3bergen

VW - AUDI – SEAT – SKODA Specialist

Autocentrum van Egmond

sponsor van:

Showroom: Langevaart 1a 2231 GA Rijnsburg

071-40 229 11

www.acvanegmond.nl

Werkplaats: Noordeinde 12 2231 LK Rijnsburg

RBB op zoek naar meisjes en dames Meisjes en meiden uit Rijnsburg opgelet. RBB is op zoek naar jullie. Ben je in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar en wil jij in een team het voetbalspel ontdekken en spelen, wordt dan lid van Rijnsburgse Boys. De meisjesafdeling heeft al ruim 125 leden. Zij gaan het nieuwe seizoen spelen met een dames seniorenteam, een meiden A-team, een meiden B-team, twee meiden C-teams, een meisjes D-team, twee meisjes E-teams en een meisjes F-team. De meisjes teams gaan in de KNVB competitie deelnemen aan speciaal opgezette poules voor meisjes. Ze trainen in principe twee keer in de week en één keer in de week heb je

een wedstrijd. In al de leeftijdscategorieën zijn er nog een aantal speelsters nodig. Als je jezelf voor 25 mei opgeeft, dan kan je zeker vanaf 15 augustus meetrainen en mee voetballen. In april hebben er ruim 100 meisjes meegedaan aan de voetbal vriendinnen dag. Veel meiden hebben het voetbalspel als een geweldige ervaring ondervonden. Ook zijn er al een aantal aanmeldingen bij ons binnen gekomen. Maar RBB hoopt wel dat er nog een aantal meisjes zijn die het voetbal spel zo leuk vinden dat zij zich gaan aansluiten bij Rijnsburgse Boys. Inschrijven kan door gebruik te maken van het inschrijf formulier dat jullie mee gekregen hebben, via de website van Rijnsburgse Boys, of door het sturen van een email naar patriciaduindam@ wanadoo.nl of dirwina@casema.nl.

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage! Dirk Zwaan sr. viste op een kopplaats en maakte hiervan direct gebruik. Met 6,7 kg werd hij eerste in zijn vak. Wout Heemskerk viste in vak twee. Met 13,7 kg. werd hij dagwinnaar en Jeroen Judels ving ook boven de tien kg en werd in dat vak een goede tweede. Uitslag vak 1: 1e Dirk Zwaan sr. 2e Aad van Rijswijk 3e Rob de Groot 4e Bas Glasbergen 5e Arjan van Dijk 6e Cor Guyt Uitslag vak 2:

6,7 kg. 5,3 kg. 3,3 kg. 2,5 kg. 2,2 kg. 1,9 kg.

1e Wout Heemskerk 2e Jeroen Judels 3e Wim Krijgsman 4e Cees van Dijk 5e Dirk Zwaan jr. 6e Jan Schijff

13,7 kg. 10,6 kg. 7,4 kg. 7,1 kg. 5,4 kg. 4,1 kg.

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding.

Dagwinnaar Wout Heemskerk aan de Markerwaard. (Foto: pr). Stand poule A: 1e Hans Wassing 2e Jan Schijff 3e Cees van Dijk 4e Aad van Rijswijk 5e Gert van Dijk 6e Dirk Zwaan jr. 7e M. v. Duyvenbode 8e Henk Hendriks 9e Wiggert Vooijs 10e Teun Kralt 11e Wout Heemskerk

15 17 17 19 20 21 25 28 31 31 34

20,5 kg. 17,2 kg. 16,8 kg. 17,6 kg. 22,7 kg. 28,3 kg. 20,7 kg. 16,6 kg. 12,2 kg. 9,3 kg. 16,5 kg.

Stand poule B: 1e Rob de Groot 2e Jeroen Judels 3e Ab van den Bosch 4e Wim Krijgsman 5e Cor Guyt 6e Jan Zwaan 7e Dirk Zwaan jr. 8e Bas Glasbergen 9e Cock Kromhout 10e Arjan van Dijk 11e Cees v. Klaveren

16 20 23 29 34 35 38 38 38 45 49

19,8 kg. 26,4 kg. 15,7 kg. 12,6 kg. 10,1 kg. 4,6 kg. 10,0 kg. 3,6 kg. 2,3 kg. 2.2 kg. 0,7 kg.

Na

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw


Moederdag

n i u t f o H e d In

Moederdagactie

Geef eens een Hoftuin-cadeaubon!

t .V[JLBBMUFSSBTFOEPPSMPQFOEQSPHSBNNB NFUQSFTFOUBUPS%BBOEF.PPJK

inwisselbaar bij alle aangesloten Hoftuin-winkeliers

t 7FSLJF[JOH-*&'45&.0&%&37"/3*+/4#63( .FUBMTIPPGEQSJKT.&5".03'04&

Verkrijgbaar bij Dobey de Wit Vliet Zuid Zijde 1

t 1SJKTWSBBHXFMLFCFLFOEF)PGUVJOXJOLFMJFSTDIVJMU FSBDIUFSIFUHF[JDIUWBO.B'MPEEFS .FUBMTIPPGEQSJKTFFOXBBSEFDIFRVFWBO 8JOLFMDFOUSVN%F)PGUVJO

â&#x153;&#x201A;

t 7FMFLMFVSSJKLFQSJK[FOWPPSEFNPFEFSTWBO3JKOTCVSH t &FOUSBLUBUJFWPPSJFEFSFNPFEFS

Gratis n e r e k r pa in de n Hoftui

Wij hebben plaats voor meer dan 140 autoâ&#x20AC;&#x2122;s lekker luxe in het hart van de Hoftuin

Ambachtelijke beenham

150 gram halen 100 gram betalen

Verse asperges Bij aankoop van 1 kilo asperges

gratis doos eierenBakkerij Gebroeders Van Tilburg Korte Voorhouterweg 1 2231 JHÂ Rijnsburg

Bakkerij Gebroeders Van Tilburg Anjelierenstraat 2a 2231 GTÂ Rijnsburg

T 071 402 16 15 F 071 408 19 04 E info@bakkerijvantilburg.nl

(Winkelcentrum de Hoftuin)

MOEDERDAG BIJ

www.bakkerijvantilburg.nl

Aanbiedingen geldig van 10 mei t/m 16 mei.

Keurslagerij De Mooy Anjelierenstraat 39, Rijnsburg Tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl

IN DE HOFTUIN

Kees en Sandra van Delft Anjelierenstraat 45, Rijnsburg Tel. 071-4020759

Kom zaterdag 12 mei tussen 12.00 en 16.00 uur jouw cadeautje zelf inpakken. Speciaal voor jouw moeder! Vergeet niet de advertentie uit te knippenâ&#x20AC;Ś Je krijgt dan 20% KORTING op jou moederdag cadeau. En nog een extra cadeautje van ons voor jouw moeder.

Tot 20 mei en tegen inlevering van deze bon ontvangt u 10% KORTING op het hele assortiment van VICHY, AHAVA en APIVITA. Bovendien ontvangt u zo lang de voorraad strekt een leuke verrassing bij elke aankoop!

Service Apotheek Rijnsburg Anjelierenstraat 4 | 2231 GT Rijnsburg | Tel. 071-4079114Helioform zomerlaarzen

25% KORTING

www.topslijterijindehoftuin.nl

JJ FOOTWEAR:

van Haastrecht

Voor de moeders is er de gehele dag een specialiste van Revlon aanwezig, voor de laatste make-up adviezen. Etos Schouten, Anjelierenstraat 9, RijnsburgVerwen moeder met een heerlijke doos

ELVEE ROOMBONBONS â&#x201A;Ź 3,99 doos 500 gram

van â&#x201A;Ź 7,49 voor

SCHOENEN EN TASSEN

Tulpenstraat 10, 2231 GW Rijnsburg T 071-4028726 - F 071-5614149 - E-mail v.haastrecht@snelnet.net www.vanhaastrechtschoenen.nl - GRATIS PARKEREN

VERBURG

Alleen geldig bij Albert Heijn Rijnsburg van 9 t/m 12 mei 2012

Voor moederdag: Moederdagslaatje voor

4 Haringen

â&#x201A;Ź 8,95 â&#x201A;Ź 5,00 â&#x201A;Ź 6,95

voor

Kibbeling 500 gram

voor

TEVENS ZOEKEN WIJ EEN COLLEGA M/V OM ONS TEAM TE VERSTERKEN Anjelierenstraat 42 - In de Hoftuin Rijnsburg - tel. 071 408 22 22


DE KIA CEEâ&#x20AC;&#x2122;D SW

NU WEGENBELASTINGVRIJ TOT JANUARI 2014!

WEE SLEC S SNE L, H OP V TS ENK EL OOR RAA E OP = D!

OP!

*

KIA CEEâ&#x20AC;&#x2122;D SW Nu voor â&#x201A;Ź 19.995,Rijk uitgerust met o.a.: t'VMMNBQOBWJHBUJFTZTUFFNNFUUPVDITDSFFO t#MVFUPPUIDPOOFDUJWJUFJU t$SVJTFDPOUSPM twTQBBLTMJDIUNFUBMFOWFMHFO t.JTUMBNQFOWĂ&#x2022;Ă&#x2022;S t"DIUFSVJUSJKEDBNFSB t-FEFSFOTUVVSXJFMFOQPPLLOPQ

(FNWFSCSVJL o MLN o LNM$02VJUTUPPUoHLN

AUTOBEDRIJF KLEVERLAAN (JFUFSJK 9,/PPSEXJKLFSIPVU 5FM twww.kia-noordwijkerhout.nl *Alleen geldig op voorraadmodellen. Getoond model kan afwijken van standaarduitvoering. Verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW/BPM, exclusief metallic lak, kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage.

De kantjes eraf

Als u nu koopt, gaan wij bouwen! Kom naar de informatiebijeenkomst

Verhuizen? k? o o U ! n e t it z l a u n Wij zie

ACTIEPRIJS

â&#x201A;Ź 179,â&#x201A;Ź 199,-

op vrijdag 11 mei 16.00 - 20.00 uur locatie De Leeuw Makelaardij

STIHL FS 38 Bosmaaier ĹŹ/LFKWVWHPRWRU]HLVVOHFKWVNJ ĹŹ,GHDDOYRRUJUDVNDQWHQWULPPHQ ĹŹ+DQGLJHQZHQGEDDU ĹŹFP3 cilinderinhoud

Met de zeis door de prijs Een ĂŠchte STIHL koopt u dit voorjaar tegen zeer scherpe prijzen. Want in elke categorie machines bieden wij enkele modellen aan tegen zeer scherpe prijzen. En mocht er onverhoopt iets misgaan met uw machine; met de ondersteuning van onze professionele monteurs en onze onderdelenvoorraad bent u zo weer aan het werk!

Teylingerlaan 4 - Voorhout www.perfors-marechal.nl T 0252 - 211288 E voorhout@p-m.nl

s5ITZICHTOPHETWATER s)NRUILEIGENWONINGBESPREEKBAAR s5ITSTEKENDGELEGEN DIEPETUINOPHETZUIDEN s0ARKEERGELEGENHEIDOPEIGENTERREIN s!ANTREKKELIJKGEPRIJSD sMGEBRUIKSOPPERVLAK

www.kanaalzijde.nl

$E,EEUW-AKELAARDIJ2IJNSBURGERWEG !'2IJNSBURGENIEUWBOUW DELEEUWNLWWWWDELEEUWNL

â&#x20AC;˘

EERHART Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

â&#x20AC;˘

Business Center â&#x20AC;&#x2122;t Ambacht II

B.C â&#x20AC;&#x2122;t Ambacht â&#x20AC;&#x201C; unit D-2

B.C â&#x20AC;&#x2122;t Ambacht â&#x20AC;&#x201C; unit D-3

B.C â&#x20AC;&#x2122;t Ambacht â&#x20AC;&#x201C; unit D-4

Huurprijs v.a. â&#x201A;Ź 180,- per maand Kantoorruimte v.a. ca. 25 m2, totaal ca. 500 m2

Sandtlaan 36, Katwijk Huurprijs: â&#x201A;Ź 655,- per maand

Sandtlaan 36, Katwijk Huurprijs: â&#x201A;Ź 655,- per maand

Sandtlaan 36, Katwijk Huurprijs: â&#x201A;Ź 655,- per maand

- algemene voorzieningen als toiletruimte en kitchenette aanwezig - nabij ontsluitingswegen naar A-4 en A-44 - goede openbaar vervoer verbindingen - voldoende parkeergelegenheid.

- Ca. 90 m2 bedrijfsruimte - Voorzien van een overheaddeur met separate looddeur - Evt. te schakelen tot 270 m2 - Goede openbaar vervoer verbindingen - Voldoende parkeergelegenheid - Aanvaarding per direct

- Ca. 90 m2 bedrijfsruimte - Voorzien van een overheaddeur met separate looddeur - Evt. te schakelen tot 270 m2 - Goede openbaar vervoer verbindingen - Voldoende parkeergelegenheid - Aanvaarding per direct

- Ca. 90 m2 bedrijfsruimte - Voorzien van een overheaddeur met separate looddeur - Evt. te schakelen tot 270 m2 - Goede openbaar vervoer verbindingen - Voldoende parkeergelegenheid - Aanvaarding per direct

â&#x20AC;˘

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorschoten? Dak herstellen? Bouma/ www.tcdekampioen.nl. Grundeken bellen! 51146745118394. Uw dak-specialist!

www.deraadmakelaars.nl Sandtlaan 38 - 2223 GG Katwijk - 071-4051500

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huiswerkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

â&#x20AC;˘ BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 0655321682.


DE RIJNSBURGER

DONDERDAG 10 MEI 2012

Marieke van Maanen voor Stichting Bake for Life in Oeganda Stichting Bake for Life

‘Een hoopvolle en bijzondere ervaring’ da om mooie foto’s voor ons te maken’. Eind 2011 benaderde ze mij inderdaad en ik hoefde niet lang na te denken. Ik liet voor negen dagen drie kinderen en mijn man achter. Mijn werk vraagt dat ik nogal eens van huis ben, maar dit was toch wel even een heel andere wereld…...

Van 30 maart tot 6 april reisde Marieke van Maanen af naar Oeganda. Als fotograaf was zij gevraagd een reportage te maken voor en over de Stichting Bake for life. Samen met een schrijfster, iemand die filmde en de voorzitster van de stichting bezochten ze de vijf bakkerijen in Oeganda en Kenia. Inmiddels is de Katwijkse alweer een paar weken terug en heeft de gemaakte foto’s bewerkt. Ook haar reiservaringen heeft ze opgetekend om het werk van Stichting Bake for Life bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Deze is in 1999 opgericht door een aantal bakkersvrouwen. De eerste Bake for Life-bakkerij werd in 2003 geopend in Ghana. Anno 2012 staan er vier bakkerijen in Oeganda.

land, en specifiek de Stichting Bake for Life draagt ertoe bij dat mensen hoop voor de toekomst hebben. Juist de mensen voor wie er in Afrika normaliter geen kansen zijn, namelijk de gehandicapten. Zij worden door familie verstoten of opgesloten, omdat het een schande is om een gehandicapt kind te krijgen. De little sisters of Francis die handen en voeten geven aan de stichting in Oeganda en Kenia, zorgen voor de gehandicapte kinderen in weeshuizen op compounds. Op zo’n compound wordt een bakkerij gebouwd met hulp vanuit Nederland. Daarna is het aan de mensen zelf om de bakkerij rendabel te maken. De opbrengst is weer voor de verzorging van de kinderen. Het werkt als een olievlek. De kinderen in het weeshuis worden er beter van, de gehandicapte mensen die er werken hebben een inkomen en kunnen voor zichzelf zorgen en de mensen die in hun winkeltjes het brood verkopen verdienen er ook aan. Dat is heel mooi om te

De ervaring was heel bijzonder. Als ik het in één woord mag omschrijven: Hoopvol. Natuurlijk zie je schrijnende dingen, zijn de kinderen heel jong op zichzelf aangewezen en is het prachtige land aangetast door oorlog op oorlog. Maar het is een enorm vruchtbaar

Marleen Pater, de oprichtster en voorzitter van de Stichting Bake for Life ken ik al sinds 2004. Wij gaan allebei als bakkersvrouw met onze mannen mee op reis met allemaal mensen uit bakkend Nederland. Toen Marleen hoorde dat ik enkele jaren geleden de opleiding Fotografische Vormgeving startte, zei ze: ‘Jij gaat een keer mee naar Oegan-

www.beds2basic.nl KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

S

! ! E I T C A G N I R P S X BO LITEIT SIND WA

DÉ BESTE BOXSPR

ING EN MATRA

W REGIO! SSEN WINKEL IN U

#####

EX

G N I T R O K TRA HOGE

R P S X O B T I E T I L A W K ! ! EN

PEN!!! O R A A J IC 1 BETAAL LATER!! S A B 2 S BED P NÚ KOO

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

MATRASSEN SPECIALIST

e

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen 360 veren m2 + 2x poten set + 2x metalen matrasrem keuze uit diverse maten!

MATRAS GRATIS!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING LONDON ACTIE!!

Kom langs en test deze fantastische boxspring!

-58%

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

2

#####

-54%

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

GEEN LEVERTIJD, GEEN AANBETALING! EN ALLES UIT VOORRAAD LEVERBAAR BINNEN 1 WEEK IN UW SLAAPKAMER!

MAKKELIJKTE ZELF SAMEN AR STELLEN NAN!! UW WENSE

#####

WINNAAR!!

####

Maat 1.40

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

€ 49,-

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING QUEBEC ACTIE!!

LAAGSTE PRIJS!! ook leverbaar in antraciet grijs!

-44%

TE LAAGSS PRIJ TIE N A R GA

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

Eigenschappen:

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

prijs voor vaste uitvoering

2-persoons boxspring met hoogwaardige vering! Geheel met de hand vervaardigd in de meest luxe uitvoering! + Luxe gestoffeerde Hoofdbord + TOPPER Comfortschuim + 2 GRATIS luxe POCKETVEER-matrassen 2x 360 veren m2 gestoffeerde pocketveer!!

Leverbaar in alle maten!

MEGA ACTIE!!!

€ 199,Leverbaar in alle maten!

2e

Maat 1.40/1.60 én 180 breed!

Eigenschappen:

√ 15cm Koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

MATRAS GRATIS!

Dit is een absolute klasse Boxspring exellent gestoffeerd én voor de laagste prijs ALLEEN bij Beds 2 Basic.

tra

s

SUPER DE LUXE!

SUPER DE LUXE!

€599,Eigenschappen:

2e

√ 7-Slags pocketveer √ 360 veren m2 met 2cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

MATRAS GRATIS!

2

399.-

Eigenschappen:

√ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

OOK IN GRIJS LEVERBAAR

-64%

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

TOP-AANBIEDING!

Beds 2 Basic

Ma

Ma

tra

tra

s

MONTE CARLO

s

POLYSENSUAL

999.-

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R 2G NS!! KUSSE

€179,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

TOP MATRAS!

Leverbaar in alle maten!

MATRAS GRATIS!

2e

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

e

2

√ 7-slags Pocketveer √ 300 veren m2 met 2,5 cm Comfortschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

MATRAS GRATIS!

s

√ 7-Slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde!

s

NIEUW!

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R G 2 NS!! KUSSE

KLASSE MATRAS

ANTI-ALLERGISCH

e

2

MATRAS GRATIS!

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

€599,-

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

e

2

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19cm

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 500 veren m2 + 4 cm koudschuim/ visco of latex √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen!

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 21:00 9:30 - 17:00 14:00 - 17:00

 071

18:30 - 21:00

post@beds2basic.nl www.beds2basic.nl

2000168

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

071-

In de schoolvakanties organiseert Stichting Wielewaal kinderthemaweken voor kinderen met een beperking in diverse steden. De begeleiding is in handen van enthousiaste vrijwilligers. De kinderen kunnen zich per dag aanmelden, vrijwilligers zijn de hele week aanwezig. Binnen een thema doe je iedere dag allerlei activiteiten. Iets voor jou? Lees verder op:

Uw Trouwdag daar maken wij graag de mooiste dag van uw leven van, gevolgd door een gratis overnachting in onze bruidssuite voor het bruidspaar. (vraag naar onze voorwaarden)

T.H. per 1 juni: PAARDENSTAL met 5 boxen. Water en licht met gebruik van land, paddock en container. 2de Mientlaan 10, Katwijk, tel. 071-4013394.

T.K.: GARAGE op garageplein tussen LOEVESTEIN 11 en notaris LOEVESTEIN 12. Nieuw dak, zink, eigen afvoer en nieuw boeideel. Vraagprijs € 35.000,-. 19,6 m2 ( 5,6 l x 3,5 br x 2,2 h). Aanvaarding in overleg. M: 06 54 99 46 60.

Bent u op zoek naar een nette en betrouwbare HULP IN DE HUISHOUDING voor 1x per week? Ref aanwezig. Bel 06-26140526.

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

Openingstijden

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

tra

BRIGHTON

Tel.

Noordwijk. Tel. 06-24907915.

Eigenschappen:

Ma

s

€ 999,-

Leverbaar in 80 en 90cm

√ 7-slags Pocketveer 360m2 4cm koudschuim toplaag √ Anti-allergisch √ WInter- en Zomerzijde √ Hard dik TOP-Matras!

MATRAS GRATIS! tra

SLEEP KING

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

Eigenschappen:

2e

p.m.

T.K.: MOOI APPARTE•MENT. 2 Kamers 45 m2,

Leverbaar in alle maten!

Ma

tra

ROYAL WELLNESS

€ 599,-

€ 299,-

Leverbaar in alle maten!

2

s

NIEUW! ANTI-ALLERGISCH

e

tra

LUXE MATRAS!!

EXCLUSIEF SLAPEN!

Spanje C. Blanca Altea, Royaal luxe 2 SLK-APP. direct aan zee, nog vrij 26-6 t/m 10-7 en 26-7 t/m 11-8 voor weinig, bel 06-53269340 voor foto’s en info.

€ 155,5413316.

€899,-

Maat 1.40

Ma

Ma

SENSE BLUE

952/,-.-,- 675$.60,-1 9$.$17,( 23"

stucado•ren,SCHILDEREN, tegelen, laminaat, lood-

GARAGEBOX aan •de T.H.: Spiegheldreef Leiderdorp.

NIEUW!

WINNAAR!!

1 x Luxe gestoffeerde Hoofdbord (14cm diep) 2 x Luxe Gestoffeerde verende boxen (25cm dik) 2 x Luxe Gestoffeerde pocketmatras 7-zone, 360 veren m2 1 x Luxe Koudschuim topper meegestoffeerd (ca. 5cm) 2 x Luxe Set triangel poten (7cm) DIverse kleuren en mten leverbaar! in diverse kleuren leverbaar!

Maat 1.20

Tel. 071-4073193/0651407403. guardamar@ live.nl

s

#####

TOP KWALITEIT!

Normaal 1099.-

het aanbrengen van alle soorten bestratingen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave: 0174-213809, info@danielsnijders.nl

asic

Bij Beds 2 B

prijzen √ Laagste liteit kwa √ Beste comfort √ Beste dvies √ TOP-a ervice -s √ TOP

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden

KAJUITZEILBOOTJE incl. buitenboordmotoren prachtig gelegen aan de Kagerplassen, lage huurligplaats. Prijs € 1.500,-. Bel: 06-55108900.

SCHOONHEIDSBEHANDELINGEN en div. massages in mooie salon te Wassenaar. Kundig&Ervaren. €25 korting bij 2e beh. Bereikbaar. 0705119111.Locatie+info www. kepito.nl.

Tel.

Spanje, Costa Blan•caT.H.: BUNG. + ZWEMBAD.

+ rest. Tel. 071-361588.

tra

Normaal 1899.-

SUPER AANBIEDING!!

DEZE WEEK VOOR

gen, laminaat. 06-13360700.

GRATIS oph.: GRIND•TEG. 9 st. 40x60, 7 st. 50x50

Leverbaar in alle maten!

OR PRIJS IS VO LOOFLIJK DIT ONGE COMPLETE ! BOXSPRING

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

Leverbaar in alle maten!

KLUSSENMAN, schil•deren, stukadoren, behan-

T.H. in Klei -Oost: BEDRIJFSRUIMTE, 50 m2, 375 excl. Tel. 06-24696685.

ANTI-ALLERGISCH

OR PRIJS IS VO LETE LUXE DIT COMP LITEITSTOP-KWA ING PR BOXS

ONGELOOFLIJK COMPLEET

Laat uw kind FRANS LEREN! B.v.k. v.a. 9 jaar. Leuk lesmateriaal, Prisma. € 10,- p.u. Bij u thuis. Excl. lesmateriaal. Bev. gepens. docent. Tel. 06-13025240.

E LAAGST PRIJS IE GARANT

Ma

€999,-

MATRAS GRATIS!

Gepens. docent GEEFT LES FRANS bij u thuis. Alle niveaus. Ook in groepen 4 à 5. Aparte locatie. € 20,- p.u. meer pers. gereduc. tarief. Tel. 06-13025240.

gieter. Tel. 06-19110519.

Beds 2 Basic

e

GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen: 06-20773480.

Ma

SILVER 500

#####

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

SUPER QUEEN

(de beste klant-recenties)

M

WINNAAR!!

1299.-

LU atras XE !

(CLASSIC HANDMADE!)

STRATENMAKER voor uw tuin of oprit. Ruim 30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen zeer scherpe prijzen. Tel. 06-20897322.

Normaal 2399.-

999.-

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

M

at

Beds 2 Basic TOP-AANBIEDING!

LA atras A PR GST IJS E !

HEALTH EMPEROR

Speciale ZINZI ACTIE voor moederdag bij Juwelier Kaptein. 20% korting op de gehele zinzi collectie! Deze actie geld t/m 12 mei 2012. Oegstgeesterweg 40 Rijnsburg T. 0714022143 E. www.kptein.nl

DANIEL SNIJDERS •STRATENMAKERS voor ra s

BALANCE SENSE

Normaal 2399.-

MATRAS GRATIS!

E LAAGST PRIJS IE T GARAN

M

LAATSTE WEEK LAATSTE MODELLEN!!

SUPER STUNT!

2e

Kom langs en test onze boxsprings en matrassen. De koffie staat klaar! Wij zijn ook zondags open!!

E LAAGST PRIJS IE T GARAN

COMPLEET LUXE!

LAAGSTE PRIJS!

MATRAS KNALLERS!

BASIC

SSEN A R T A M N E INGS

Bake for Life geeft jonge gehandicapten in de derde wereld een kans. Zij doet dit door het bouwen van bakkerijen waar gehandicapten worden opgeleid tot bakker. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien. Alle Bake for Life bakkerijen worden gerund door lokale organisaties.

€ JUWELIER KAPTEIN Kees de voordeligste voor al uw Droogh Tweewielers, tel. 071- goud, zilver, horloges- en 4021324. klokken reparaties. Hand- en machinaal graveren van glas T.H.: 64m2 RUIMTE. en edelmetaal. Rijgen en Centrum Nwh. met overhead- knopen van parel- en kralen deur. Tel. 0252-372660. sieraden. Oegstgeesterweg GOED SCHILDER- 40 Rijnsburg T. 071WERK! Adrian, tel. 4022143 E. www.kptein.nl. 06-30031935. Goede referenT.H.: GARAGE aan de tie. Heemraadlaan te LeiderVAKANTIESLANK en dorp. Tel. 071-5411324. energiek! Gratis begeleiding! MOEDERDAGACTIE! Tel. 071-5651088. bij Juwelier Kaptein: SNIJDERS BESTRATIN- INRUIL SLOOPGOUD GEN voor het aanbrengen € 25,- p. gram voor 14kt en van alle soorten bestratingen. € 35,- p. gram voor 18kt. Vakkundig en met aandacht Oegstgeesterweg 40 Rijnsaangebracht. *bestaande burg T. 071-4022143 E. bestrating herleggen *van ter- www.kptein.nl. ras-parkeerplaats *machinale Speciale PANDORA bestrating *grondwerkzaam- ACTIE voor moederdag heden. Voor particulieren en bij Juwelier Kaptein. 20% bedrijven. Bel voor een gratis korting op de gehele Panprijsopgaaf: 0174-213809, dora collectie! Deze actie www.danielsnijders.nl geld t/m 12 mei 2012. OegVAN DER KROFT & stgeesterweg 40 Rijnsburg VAN DER LANS OFFICE T. 071-4022143 E. www. MANAGEMENT verzorgt kptein.nl. op flexibele basis het secretariaat voor bestuurders, commissarissen, bedrijven, adviseurs. Huis met het Blauwe Dak Wassenaar, 070-5119001, www.office-managers.nl, info@office-managers.nl

GRATIS ADVERTENTIE

25 - TOP K 19

ZONDA14G:00:00S t/m 17 uur ! ! N E P O

wijl ze zelf nog maar drie jaar was. De hele dag was ze er voor de baby, terwijl haar gehandicapte tante in de bakkerij werkte. Ja, dat is even andere koek. Mijn foto’s worden gebruikt voor de nieuwe website van de stichting en brochures. Op 6 juni is de jaarlijkse Haringtocht van de Ronde Tafel KatwijkNoordwijk. Ik ben ontzettend blij dat de opbrengst voor tweederde naar Bake for Life gaat. In april is in Tororo, oost Oeganda, een bakkersschool geopend, en daar is nog wel materiaal voor nodig. Tijdens de haringtocht zullen foto’s van mij te bewonderen zijn en ik hoop in de nabije toekomst nog te exposeren met het materiaal.De mensen daar zijn zo prachtig! Dat wil ik iedereen laten zien!

ION RX PLUS van •2549,voor € 2300,-.

TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

IT LITE SIND WA

S

25 - TOP K 19

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

zien. Pure leven De week was pittig qua werk, warm, stoffig en primitieve omstandigheden, niet altijd een douche en zelden elektriciteit. Maar het pure leven bracht mij ook veel ontspanning. Het leven draait daar om overleven en de ballast van informatiestromen en alle impact van onze welvaart is daar niet. Het gehaaste is totaal niet aan de orde. Het blijft tenslotte toch Afrika. Wat de meeste indruk op mij heeft gemaakt? Ik denk de uitspraak van één van de zusters: ‘When you are five, you can manage your own life’. Als vijfjarige breng je jezelf naar bed, doe je zelf je was en pas je op je kleine broertje of zusje. Een meisje heeft mijn hart gestolen: Vicky. Ze paste bij de bakkerij op haar neefje van drie maanden, ter-

De bakkerij in Nkokonjeru is operationeel sinds de zomer 2005. Sinds januari 2008 is in Tororo de bakkerij operationeel. In mei 2008 kwamen de eerste broden en broodjes uit de oven in een kleine bakkerij in Budaka. In het voorjaar van 2010 werd in Soroti brood gebakken en sinds twee weken is er ook in Kenia in Bungoma, een nieuwe bakkerij.

Boulevard 72 - 2225 AG Katwijk Tel. 071-4015742

www.hotelnoordzee.nl

BUURTZORG OEGSTGEEST Ben jij de enthousiaste

(wijk)verpleegkundige en/of (wijk)ziekenverzorgende die in ons kleinschalig, zelfsturend team wil werken? Voor meer informatie kun je bellen naar 06 10349990 of mailen naar oegstgeest@buurtzorgnederland.com


&

KASTENWANDEN OP MAAT Grootste keus van de regio

ACTIE:Kast wordt

laatst!

Laminaat Homecollectie aanbieding:

cadeaubon vanaf € 5,00 voorstraat 66 Katwijk aan Zee 071 4016537 www.porseleinkast.nl info@porseleinkast.nl

1 Laminaat 2 Vloerplanken 3 Schuifwanden

142238,,, //mm

995955/m 2 2 2

Géén loopgeluid, zeer duurzaam, 100% vochtbestendig Keuze uit 100 decoren 23 cm breed met V-groef (10 decoren) Van € 36,95 voor:

19 cm brede planken Naturel of wit geolied

Van € 39,95 voor:

€4238, 9,5959/m5 22

29/,m/m

4 Traprenovatie

Traprenovatie Eiken

PVC vloeren

Eiken Lamelplank Extra Rustiek

242378, 9,,59/55m/m/m22

Overzettreden met stootborden en anti-slipstrip Geolied in diverse kleuren Compleet geplaatst

Vanaf:

2

14.2138,99,595/5m/,m-2

STEENBAKKERSTRAAT 1b, (’t Heen) KATWIJK Telefoon 071 - 408 47 45, Fax 071 - 408 00 27 2

WWW.FLOORWEB.NL

houten vloeren en meer

...denk aan moeder!

Een mooie, nieuwe vloer: één van de vele keuzes die je moet maken als je gaat verhuizen of verbouwen. Zorg dat je in ieder geval een keer bij FLOORWEB in Katwijk gaat kijken. Grote kans dat de houten vloer van je dromen daar op je ligt te wachten. En je raakt helemaal geïnspireerd op het gebied van houten trapbekleding en maatwerk inbouwkasten!

www.tuincentrumdemooij.nl

2

Vloer van overloop of hal in dezelfde kleur? Vraag naar de mogelijkheden

13 mei moederdag

Noordwijkerweg 36 | Rijnsburg Tel. 071 408 09 59

Fullservice Vijf jaar geleden begon FLOORWEB als een cash & carry voor vloeren, maar dat groeide snel uit naar fullservice. Klanten zeiden: ‘Je hebt supermooie, leuk geprijsde vloeren, maar kun je het ook komen leggen?’ Sindsdien doen we, desgewenst, alles: nieuwe vloeren inmeten en leggen, maar ook vloerrenovatie. Later kwamen er kasten bij: boekenkasten, schuifdeur, draai- en vouwdeurkasten en kastinterieurs. Ook voor trapbekleding in hout en laminaat kunt u bij FLOORWEB terecht.

niet zo duur als je denkt. Vanaf 1200 euro heb je al een schitterende trap, bekleed met echt hout. Butsen zijn makkelijk te herstellen en met periodiek een oliebehandeling blijft de trap als nieuw. Een eyecatcher voor je huis. Kasten Inbouwkasten van FLOORWEB zijn altijd maatwerk. Ook voor kamers met rare hoekjes of schuintes is er een oplossing. Ben je er nog niet helemaal uit, dan nemen we de tijd om de kast met je door te nemen. Er is van alles mogelijk, voor zowel de buitenkant als het interieur. Liftjes, rekjes voor accessoires, stropdassen of schoenen, dikke of dunne panelen en lades. De indeling kan helemaal worden gemaakt naar jouw eigen behoefte en smaak. Je hebt dan een perfecte, op maat gemaakte kast die de beschikbare ruimte volledig benut, van wand naar wand, van vloer naar plafond.

‘Enorme keus en scherpe prijzen!’

Uitgeslapen actie aanbieding!

Gratis Oostenrijks dekbed* + kussens (t.w.v. € 299,--) bij aankoop van een complete boxspringset

* Slapen doen we ’s nachts!

Lijdweg 9 (achter Bang en Olufsen), Katwijk Tel. 071 - 4076074

Voor een cadeau wat bij moeder past, ga je naar de porseleinkast

V-groef, M-line (8 decoren), extra mat 10 jaar garantie Incl. alufoam ondervloer en plakplinten Van € 16,95 voor:

*

De Porseleinkast koken, tafelen, cadeaus

Uitgebreid aanbod FLOORWEB heeft 500 verschillende vloeren in de collectie. Hout, laminaat of PVC, in elke gewenste prijsklasse, kleur of afwerking en snel leverbaar. Heb je een vloer in gedachten die FLOORWEB toevallig niet heeft staan, dan kunnen ze het voor je bestellen. Prettig is dat alles op grote borden wordt gepresenteerd, ook mag je altijd planken meenemen om thuis te kijken of het is wat je zoekt.

Alles onder één dak Zie je bij je verbouwing door de bomen het bos niet meer, dan zul je bij FLOORWEB een zucht van verlichting slaken. Want onder één dak vind je alles wat je zoekt qua vloeren, inbouwkasten en trapbekleding. Regelmatig wordt FLOORWEB bij een verbouwing gekoppeld aan de aannemer. Als we eenmaal weten wat de klant wil, dan kunnen wij met de aannemer afstemmen wanneer we welke klus gaan doen. Dat is voor de klant een hele zorg minder!.

Traprenovatie Bij die geweldige vloer hoort een mooi afgewerkte houten trap. Hout is een stijlvolle, duurzame oplossing. Gelukkig weten ze bij FLOORWEB ook het fijne van traprenovatie. Ook dat kan in elke kleur die je wilt. In één dag klaar, en echt

FLOORWEB Steenbakkerstraat 1B (’t Heen) 2222 AT Katwijk T: 071 – 408 47 45 F: 071 – 408 00 27 I: www.floorweb.nl E: info@floorweb.nl

Kuivenhoven keukenfabriek is gespecialiceerd in het fabriceren van exclusieve keukens, badkamers en meubels op maat. Maar ook kunt u bij ons terecht voor het renoveren van keukens en/of vervangen van bestaande apparatuur.

W

ij maken uw interieur op maat zoals u dat wenst!

Oegstgeesterweg 204b I 2231 BD Rijnsburg I Tel: 071 - 40 21 339 I www.kuivenhovenkeukens.nl I info@kuivenhovenkeukens.nl EXCLUSIEVE KEUKENS • BADKAMERS • MEUBELS OP MAAT

Ke va tel na ve f € rva 13 ng 98 en ,-

home

Al vanaf €17,95 m2

*

Kliklaminaat

Ambachtsweg 24a (tegenover de Gamma) Katwijk • T 071 408 58 55 www.denachtwachtkatwijk.nl

Parket en Interieur

gratis gelegd

Speciale aanbiedingen

( extra dik, vol dons én lekker zacht)

gratis gep

G E E F T U D E Z E K E R H E I D VA N WA R M T E

betrouwbare warmte Katwijk 071 589 40 17 www.springerverwarming.nl

c e n t ra l e v e r w a r m i n g - o n d e r h o u d - s e r v i c e

Voor alles wat aandacht en vooral vakmanschap nodig heeft! Kalkbranderstraat 7 – 2222 BH Katwijk (T) 071 - 408 04 62 (F) 071 - 408 52 69 (M) 06 - 203 64 587

tegels sanitair badkamers

www.cosi-sanitair.nl

RB_week_19_12  

Voetbalclash tussen voetbaldorpen € 210, 00 incl. btw J.M. van Steijn &amp; Zn. Hoofdstraat 26/28: wel of niet monument Eerste steen geplaat...

RB_week_19_12  

Voetbalclash tussen voetbaldorpen € 210, 00 incl. btw J.M. van Steijn &amp; Zn. Hoofdstraat 26/28: wel of niet monument Eerste steen geplaat...

Advertisement