Page 1

DANSLES

De Voscuyl 40 oegstgeest Bel 071-515 46 36 of 515 44 44 info@danscenterdejong.nl OOk vOOr AL uw fEEStEN!

PARTYCENTER DE JONG UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DERIJNSBURGER.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

nieuws P5

nieuws P21

Ziekenhuis Beregewo Oekraïne

LUIERACTIE GEZAMENLIJKE KERKEN

18 april 2013 JAARGANG 62 NR 16

valkenburg P15

Oranje Verenigingen Zing mee met kids vieren projectkoor Troonswisseling

Takendiscussie over geld Waar eindigt bemoeizucht van de gemeente 

Winkelcentrum verbeteren  Winkelaanbod Hoftuin moet worden versterkt SAMEN  Hoe houd je het winkelgebied in het centrum van je dorp aantrekkelijk voor je inwoners? En het voorzieningenniveau van het winkelaanbod op peil? Hierover wil de gemeente met de diverse betrokkenen nadenken tijdens een inloopbijeenkomst. Deze wordt maandag 22 april as gehouden in de Voorhof, van 19.30 tot 21.00 uur. De Rijnsburgse middenstand heeft het, net als elders, niet makkelijk. De concurrentie komt o.a. van supermarkten en internet, die een enorme invloed hebben op het koopgedrag van de consument. Maar is dit tij nog te keren? De wethouders Gerard Mostert (economische zaken) en Daan Binnendijk (ruimtelijke ordening) menen dat de insteek anders moet zijn. ‘We hebben nu eenmaal met internet te maken, maar we heb- We willen toch ook in de toekomst onze boodschappen in de Hoftuin blijven doen? Foto: CvdS. ben ook een mooi winkelcentrum voor de Rijnsburgers’, laat Mostert IDEEËN belangrijk om als gemeente samen Voordat de gemeenteraad deze viweten. ‘En dat moet wel zo blijven’, Winkelcentrum In de Hoftuin is met de winkeliers en eigenaren sie behandelt, wordt een breed puvult zijn collega Binnendijk aan. Be- de belangrijkste winkellocatie in van de panden hiervoor een visie te bliek tijdens de inloopbijeenkomst langrijk is dan ook om met elkaar Rijnsburg. ontwikkelen’, meent Mostert. Begin hierover geïnformeerd. na te denken hoe we de Hoftuin In de afgelopen jaren hebben april is het college van burgemeesvoor de Rijnsburgse consument en diverse partijen richting de ge- ter en wethouders akkoord gegaan Alleen wanneer In de Hoftuin een de winkeliers ook in de toekomst meente hun zorgen geuit over de met de start van het communica- aantrekkelijk winkelcentrum blijft, aantrekkelijk kunnen houden voor toenemende winkelleegstand. De tietraject voor de stedenbouwkun- kan het zijn functie winkelgebied de kern Rijnsburg. van Rijnsburg blijven behouden. gemeente deelt die Geopend woensdag t/mzorgen. zondag‘Het is dige visie In de Hoftuin. 12.00-24.00 (maandag en dinsdag gesloten)

Gezellige en sfeervolle dagen

IN DEZE KRANT

en een smaakvol

ags ‘s Midd dineren ?

2008

folders

Lunch, diner & high tea vanaf 12.00 kunt u al van onze dinerkaart genieten.

Geopend maandag t/m zondag 10.00-24.00

Vertrouwde Altijd lunch& ! gezellig dinergerechten

Vertrouwde lunch & dinergeMaar natuurlijk rechten (in sfeervolle ambiance) en natuurlijk een gezellig ookvoor voor drankje... een gezellig drankje

Boulevard 69 T (071) 401 84 50 www.sunsetblvd.nl

VERKADE

LEZERSACTIE!

groene hart

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

Geopend maandag t/m zondag 10.00-24.00

Lekker k! makkelij

Pasta, Tapas, Pannenkoek, Vis en Vlees. Maar natuurlijk ook voor een kopje koffie of thee!

Ons nieuws leest u elders in deze krant De woningcorporatie in De gemeente KatwijK

DÉ AANNE MER VOOR BED RIJF ÉN PARTICUL IER!

Kamille 6, 2231 WT Rijnsburg T 071 889 65 76 info@henkdemooij.nl www.henkdemooij.nl

P3

Kort nieuws Faillissement Florimex SIERAFOR  Florimex is failliet. Het personeel kreeg vorige week te horen dat er surseance van betaling is aangevraagd. Daardoor komen in een klap 330 mensen zonder werk te zitten. Eerder al verloren bij het opdoeken van het onderdeel Greens nog eens twintig mensen hun baan. Volgens woordvoerder Oona Brueren hebben de problemen rond Sierafor het faillissement van Florimex in een stroomversnelling gebracht. Het verlies van supermarktklant Kaufland als klant van Sierafor aan Dutch Flower Group is volgens haar de genadeklap geweest. Investeringsmaatschappij Bencis (de eigenaar) en de banken hebben vervolgens definitief de stekker uit het bedrijf getrokken. Volgens Brueren is het onwerkelijk hoe onverwacht Florimex uiteindelijk is omgevallen. “We wisten dat we het moeilijk hadden, en dat we moesten knokken om te overleven. Maar dat het zó snel zou gaan is voor iedereen toch als een schok gekomen. Ik begrijp het eigenlijk ook nog steeds niet. Het was zo’n goed bedrijf, met goede klanten, en we hadden gewoon de omzet de nodig was om te kunnen draaien.” De stemming onder het personeel is volgens betrokkenen gelaten, en bij vlagen emotioneel. Oona Brueren: “Er heeft zich onder het personeel de afgelopen maanden een spanning opgebouwd, en dat komt er nu allemaal uit, al die emoties. Er zijn mensen die hier al 29 en soms zelfs 41 jaar werken. Dat zijn persoonlijke drama’s.” Alle personeelsleden zijn vandaag nog aan het werk gegaan om alle lopende zaken zo goed mogelijk af te handelen. Omdat er geen nieuwe inkopen meer gedaan worden (FloraHolland trok gisteravond alle inkoopkredieten in), zal het werk na verkoop van alle voorraad snel opdrogen voor een heleboel personeelsleden, zo is de verwachting. Bewindvoerder Marc van Zanten van Derks Star Busman bekijkt momenteel welke onderdelen van Florimex gered kunnen worden. Hij onderhandelt momenteel over een doorstart van bepaalde Florimexactiviteiten.

Dierenweide VERZORGEN  Wethouder Mostert opent woensdag 24 april om 14.00 uur de dierenweide aan de Spinozalaan in Rijnsburg. Als openingshandeling onthult de wethouder de nieuwe naam van de dierenweide. De vrijwilligers maken het mogelijk dat de dierenweide een paar dagdelen per week voor publiek is geopend. Ook de leerlingen van het Wellantcollege die een belangrijk deel van de zorg voor de dieren en de dierenweide voor hun rekening nemen. En natuurlijk worden ook de bezoeker(tje)s niet vergeten.


Keurslagerij De Mooy

Vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur!

Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 18 t/m 24 AprIL 2013 DrUKFOUtEN VOOrBEHOUDEN

speCIal:

Comfortabel • Onderhoudsarm • Uitstekende inbraakwerendheid • Verlaagd btw-tarief van 6% op de arbeidskosten

Chick and Onion 100 gram

starkozijnkatwijk.nl ploegkozijnen.nl

Openingstijden showroom Starkozijn: maandag van 14:00 tot 17:00 uur, di t/m vr: 9:00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. De Roysloot 9i Rijnsburg

per liter

De uitstraling van hout met de voordelen van kunststof!

Het Rijnlandkozijn. Nu standaard bij Rijnland Kozijnen alle hoekverbindingen als hout met de voordelen van kunststof. Vierkant of afgeschuind kozijnprofiel. Aan u de keus.

vleeswarenTrIO:

Boerenham Boterhamworst en Hoftuinrollade 3 x 100 gram

maanDag:

4

500 gram

25

+ gratis kruiden

Dubbelzegeldag

Gepaneerde Schnitzels

Katwijk, Heerenweg 3b Telefoon (071) 408 17 71 De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

www.rijnlandkozijnen.nl

Iedere zaterdag te vinden van 08.00 tot 16.00 uur. op de Hoofdstraat 102 (t.o. ingang Hoogvliet)

Ambachtelijk gerookte per stuk € 2,95 makreel Verse kabeljauwfilet 500 gram

kilo

€ 8,95

€ 14,95

Verse kabeljauwhaasfilet 500 gram € 9,95 kilo € 17,95 Nu vanaf 08.00 uur open i.p.v. 10.00 uur

MEGASNUFFELMARKTWEEKEND Zaterdag 20 april 2 HALLEN Zondag 21 april 3 HALLEN

10-16 uur, De Lasso 24, Roelofarendsveen ANTIEK, CURIOSA, OUD & VERS!

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

exTra vOOrDelIg:

Malse sucadelappen 500 gram

5

95

Oma’s gehaktballen

395 4e GRATIS

325

brOODje van De week:

Smulslof kipsaté per stuk

250

maalTIjD van De week:

Babi Pangang 500 gram

595

met gratis rijst

DInsDag: verse wOrsTDag

Verse Worst 500 gram

salaDeDuO:

Aspergesalade en Grillworstsalade

wOensDag: gehakTDag

DOnDerDag:

Rundergehakt

Holl.Biefstuk

500 gram

5

50

95

2 x 150 gram

95

3 325 75

bIefsTukDag 3 stuks

675 775

Halfom Gehakt Kogelbiefstuk

3 3 Al ruim 100 jaar verstand van lekker eten

4 voor

RAMEN | DEUREN | SCHUIFPUIEN | GEVELBEKLEDING | DAKGOTEN | DAKKAPELLEN

5

95

100 gram

wij zoeken een zATeRDAGMeDeWeRKeR voor in de keuken. Speklappen

Nu tot 15% Introductie korting!

3

75

Seranoham

Bourgondische kipfilet 4 stuks

Lenteuisoep

Al 30 jaar eigen productie & montage

Kozijnen • Ramen • Deuren • Schuifpuien • Dakkapellen • Serres

Vishandel Sjaac van der Plas

1

60

sOep uIT eIgen keuken:

Kunststof kozijnen zijn comfortabel voor de bewoner(s) en het milieu, naast alle andere voordelen en prettige service.

vleeswarenspeCIal:

kOOpje van De week:

500 gram

3 stuks

+ gratis kruiden Dubbelzegeldag

je proeft het!


DE RIJNSBURGER

BAKKIE DOEN! Communicatieadviseur/columnist Teuntje van Delft kijkt tweewekelijks met gevoel, scherpzinnigheid en humor naar de wereld om ons heen.

Leerzaam Jeugd en ook ouderen vragen zich regelmatig af waarom het leren van geschiedenis zo belangrijk is. Het is immers toch al gebeurd. Laten we ons richten op wiskunde, economie, handelsrekenen, talen en ICT. Daar ligt hun toekomst! Natuurlijk moeten ze die vakken kennen, maar als ze echt wat willen leren, is dat toch van onze geschiedenis. Als we zien hoe dingen zijn gegaan, weten we hoe het niet meer moet! Kijk maar naar de meidagen. En hoe we ook over een groot Europa denken, samenwerken heeft er mede toe geleid, dat er al vele jaren geen oorlog is. Maar ik wil dit keer eigenlijk dichtbij huis blijven. Gewoon in Rijnsburg. Afgelopen week werd er de expositie over de Rijnsburgse middenstand geopend in het museum. De expositie toont hoe Rijnsburg is gegroeid door mensen, die geschiedenis schreven. Die zich met hart en ziel inzetten voor de economie van het dorp. Dat waren pioniers! Net als het starten van de bloemenhandel, het oprichten van de woningcorporatie maar ook inrichten van ons eigen Protestant Christelijk vervolgonderwijs. Dat waren stappen! Mensen die zich vanuit hun overtuiging hard maakten om goed middelbaar vervolgonderwijs te bieden en de jeugd op het eigen dorp te houden, zodat ze niet eerst heel ver moesten fietsen of reizen.(Op het moment ook landelijk actueel) Mannen als bakker van Tilburg of meester van Zandwijk. Die school groeide uit van de Mavo naar het Visser ’t Hooft Lyceum Rijnsburg. Een school met een volledige vmbo-t en een onderbouw havo/vwo, zodat leerlingen na het 3e jaar kunnen doorstromen naar de locatie Kagerstraat in Leiden om hun opleiding af te ronden. Een school die zorgvuldig de juiste leiders aantrekt en een professioneel, hecht docententeam, dat openstaat voor vernieuwing. Een school die twee jaar terug haar gouden jubileum vierde en waar op dit moment de laatste hand wordt gelegd aan een ultramoderne gymzaal met een echte klimmuur. Drie nieuwe, lichte onderwijsruimten, een speciaal ingerichte ICT- klas en een ruime entree. Een school waar naast de reguliere vakken ook ruimte is voor kunst en sport. Een school die prima cijfers haalt bij het afleveren van haar leerlingen en waar de leerling nog steeds als individu telt. Een school die een streepje voor bij ons moet hebben, omdat wij er trots op zijn, dat zij met passie onze leerlingen naar een hoger plan tillen. Allemaal zaken die nog steeds bij de christelijke identiteit van de school passen. Ontwikkeling is niet tegen te houden. Dat moet ook niet, maar soms raken we zo geobsedeerd door datgene dat verder weg is, dat we niet meer zien wat we dichtbij hebben. Wie zijn geschiedenis niet kent, heeft geen notie van de toekomst. Doordat je weet hoe de wereld er vroeger uit zag, begrijp je waarom dingen zijn zoals ze zijn. Zodat wij onjuiste denkbeelden en vooroordelen kunnen corrigeren en leren voor de toekomst. Dat is toch het mooiste wat wij onze kinderen kunnen meegeven? Teuntje van Delft (voor reacties teuntje.vandelft@deweijercommunicatie.nl)

nieuws

DONDERDAG 18 APRIL 2013

3

Praten over taken gaat toch over geld  Waar eindigt de bemoeizicht van de gemeente GESPREK  CDA, GemeenteBelangen en VVD trekken er deze weken gebroederlijk op uit om met de burgers in conclaaf te gaan. Over de taken van de gemeente. Wat vinden ze daar eigenlijk van, die burgers. En vooral, wat kunnen ze zelf, en misschien wel beter. Dat is de centrale vraag. De drie partijen hebben alles uit de kast gehaald om de burgers erbij te betrekken: er is een speciale website, de sociale media (Facebook en Twitter) is ingeschakeld, en gemeentelijke en externe communicatieadviseurs geven ondersteuning. ChristenUnie, PvdA en SGP doen even niet mee met dit initiatief van de raadsmeerderheid, maar zullen de reacties en verslagen ongetwijfeld met belangstelling volgen.

MEER TAKEN, MINDER GELD

Hoewel het niet over geld zou moeten gaan, is dat natuurlijk wel de achterliggende bedoeling. De overheid schuift steeds meer taken naar de gemeenten, zónder daar voldoende geld bij te geven om dat naar behoren uit te voeren. Diezelfde gemeenten moeten ook nog eens bezuinigen, omdat het minder geld krijgt van de overheid. Logisch gevolg is dat de gemeente dus minder taken kan en wil uitvoeren, en daarom meer en meer een beroep op de burger doet. Het is flauw om te zeggen dat het niet over geld gaat, hield CDA-raadslid Krijn van der Spijk de ruim dertig belangstellenden vorige week woensdagavond voor in de aula van het Rijnsburgse Wellant College. Want daar gaat het natuurlijk wel

over, maakt hij duidelijk. Toch riep hij de aanwezigen op om het vooral over taken te hebben.

THEMA’S

Er staan drie thema’s ter discussie: onderhoud openbare ruimte & groen; culturele vorming & onderwijs; sport & recreatie. Meer niet, want anders zou de discussie te omvangrijk worden. In zes groepen en tafels worden de drie thema’s besproken. Het valt voor de aanwezige burgers niet mee om taken te benoemen die ze zelf kunnen doen. Het gaat toch alweer snel over geld en dat wordt niet echt ontmoedigd door de gespreksleider, die voor zich een A4-tje heeft met de taken van de gemeente en wat dat allemaal wel niet kost. Tijdens de discussie aan tafel vliegen er af en toe ook flink wat frustraties over tafel. Vooral over het onderhoud van de stoepen en wegen of het openbaar groen, terwijl hondenpoep ook regelmatig op tafel komt. ‘Er zit een gat in de stoep bij mij in de straat. Ik heb er al drie keer over gebeld met de gemeente, ze zijn komen kijken en er gebeurt niets’, illustreert een bewoonster van de Irissenstraat dat ongemak. Tafelvoorzitter Harm Aten (CDA) probeert met de stelling ‘Waar eindigt de verantwoording van de gemeente’ nog reacties uit te lok-

ken. Die wordt door een bewoner van Frederiksoord gepareerd met de tegenstelling ‘Waar eindigt de bemoeizucht van de gemeente’. Er zijn volgens hem bewoners die gemeentelijke groen aansluitend aan hun eigen tuin best willen onderhouden. Maar als ze dat doen, dan worden ze meteen op de vingers getikt. ‘Loslaten is heel moeilijk.’ ‘Er zijn toch taken te vinden die we als overheid aan burgers kunnen overlaten?’, waagt de tafelvoorzitter nog een poging. Het blijft stil aan tafel. Die vraag is lastig te beantwoorden door de aanwezigen.

SUPERBIEB

Aan het eind van de avond kan toch de balans worden opgemaakt van een avond heen en weer praten. ‘Geen bieb aan zee’, prijkt er ferm bovenaan op de lijst van het onderwerp culturele vorming & onderwijs. De nieuwe ‘superbieb’ in Katwijk aan Zee is niet echt populair bij de Rijnsburgers. De eigen bibliotheek in dorpshuis De Burgt vinden ze wel een aanwinst. Andere suggesties die op de sheets voorbij komen: Onderhoud in Panbos uit besteden aan vrijwilligers of bedrijfsuitjes; Onderhoud sportparken is gedeelte verantwoordelijkheid overheid en vereniging; Waardeer initiatieven van burgers; Burgerschouw levert niets op; Communicatie moet beter; Burger wil zich best inzetten voor groen, maar dan moet de gemeente er wel voor zorgen dat de verhardingen in orde zijn; Muziekschool is geen taak van de gemeente; School en schoolpleinen meer openstellen voor de buurt.

Brussee Solutions

Takendiscussie in Wellantcollege. Foto: B. Prins.

EHBO diploma op zak HOFTUIN  Afgelopen zaterdag opende BANG & OLUFSEN Brus-

see haar deuren in de Hoftuin. Met drie enthousiaste mensen is het Deense kwaliteitsmerk werkelijk prachtig vertegenwoordigd. In precies een week tijd werd de voormalige winkel van Roest omgebouwd, het resultaat is verbluffend. De relaties, klanten en medewinkeliers in het winkelcentrum reageerden enthousiast; BANG & OLUFSEN Brussee is dé B&O winkel voor de hele regio en de heer Brussee zal daarnaast graag klaarstaan als ‘belevingsadviseur’ voor de aanleg van beeld- en geluidsystemen door uw hele woning. Onder de naam Brussee Solutions denkt hij nu eenmaal graag in oplossingen. Op de foto Jeroen Brussee, Jobs Brussee, Piet Meyvogel. Foto: pr.

JULIANASCHOOL  In groep 8 van deze school hebben de leerlingen vanaf januari hard gewerkt en het EHBO diploma gehaald. Het behalen van het EHBO diploma werd bereikt onder leiding van Heleen Bouwman en Jolanda van Vliet. Wekelijks werd er geoefend in het aanleggen van verbanden, de greep van Routek enz. Nadat en-

kele weken eerder de ambulance al op school was geweest was het op vorige week dinsdag eindelijk zove. Alle leerlingen van groep 8 moesten examen doen. Gelukkig konden de examinatoren aan het einde van de middag melden dat alle leerlingen geslaagd waren. Nadat de moeders als dank allebei een mand met cadeautjes kregen van de leerlingen kregen diezelfde leerlingen hun diploma en een lekker ijsje.

Proficiat met het EHBO diploma. Foto: pr.


Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage!

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Actie: 2e zône slechts:

Rozeveldlaan 21 2241 NR Wassenaar 070-4155022 / 06-48126074 info@salonrosenails.nl www.salonrosenails.nl

Aktie:

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Rose Nails Salon

€10

Na

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

30.00 00 voor 20. 50 vanaf 17. 50 vanaf 17. 50 vanaf 28.

• Acryl/gelnagels • Gelpolish • Teennagels • Pedicure • Schoonheidsbehandeling

voor

• Mogelijkheid om een online afspraak te maken • Mogelijkheid om te pinnen

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Erkend Gas Water en CV Installateur Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

Outlet WOONACCeSSOIReS

ZONWERING

NIEUW adrEs:

Noordzeepassage 105 Katwijk (Winkelcentrum naast de Bruna) Donderdag 25 april + 2+16 mei Vrijdag 26 april + 3+10+17 mei Zaterdag 27 april + 4+11+18 mei

10.00-21.00 uur 10.00-18.00 uur 10.00-17.00 uur

Woensdag 8 mei

10.00-18.00 uur Groetjes Wilma & Ria

Onze wagens rijden dagelijks door de regio

PRIJSWINNAARS PUZZELACTIE Ruim 600 inzendingen.

Particulieren Gemakkelijk online of telefonisch bestellen

Bedrijven Snel en voordelig, ook voor uw bedrijfsafval

Bel ons

071-4022552

Alle soorten afval:

! ACTIEw &

ou 6 m B ntainer co Sloop - incl. BTW , € 220 3

3 m3 container

• Bouw- en sloop • Puin • Hout

6 m3 container

• Groen • Grond • Bedrijfs

10 m3 container

Onderstaand staan de prijswinnaars vermeld en de ondernemer waar zij de prijs, een waardebon van € 50,-, in ontvangst kunnen nemen. De prijswinnaars hebben hierover vorige week bericht ontvangen. Wij danken iedereen voor de inzendingen en feliciteren de prijswinnaars.

Prijswinnaar

Plaats

Gijs Ravensbergen

• Papier/Karton • Metaal/IJzer 10 m container gesloten 3

De voordelen

Op de puzzelactie van februari in onze huis-aan-huis kranten is dus enthousiast gereageerd.

Voor 10 uur besteld, dezelfde dag nog geleverd

Incl. brengen, halen en afvoerverwerking

Vaste all in prijzen

Betaling via iDeal of contant

Makkelijk online of telefonisch te bestellen

Speciale regiotarieven

www.vlkcontainers.nl De Scheysloot 60 | 2201 GN Noordwijk Tel: 071 40 22 552 | info@vanleeuwencontainers.nl

Bedrijf Van der Meer en Lommers

Arina Oudshoorn

Rijnsburg

de Mooij Tuincentrum

Corine Verweij

Nieuwegein

Rockademy

Sophia Remmelzwaal

Katwijk

Peursum B.V.

Bert van Bladel

Katwijk

J. Houwaard Installatie

Petra Piet

Rijnsburg

Embrace

Mevrouw T. Both-Edelman

Noordwijk

Embrace

H. Roest-Bruin

Katwijk

Dunavie


nieuws

DE RIJNSBURGER

Ui catcher Aankomende maandagavond organiseert de gemeente een informatieavond over de toekomst van De Hoftuin. In de Voorhof kan men dan kennis nemen van de plannen die de gemeente met het winkelcentrum voorheeft. Ik ben benieuwd. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk, leegstand en verpaupering liggen namelijk in het verschiet als er niets gebeurt. In deze column heb ik al eerder over de Hoftuin geschreven, ik ben en blijf namelijk van mening dat de winkeliers zelf ook iets kunnen doen. Kijk eens naar de doorgang bij Albert Heijn, een smerige bekladde bende. Een hogedrukspuit zou hier wonderen kunnen verrichten. Daarnaast staan er in het verlengde van de Hoftuin aan de Vliet NZ woningen en bedrijfspanden die gemakkelijk, na een fikse opknapbeurt, als nieuwe winkelruimte zouden kunnen dienen. De Hoftuin als winkelcentrum afschrijven gaat mij te ver. Ik kom in heel wat gemeenten met inwonersgetallen minder dan ons dorp met aantrekkelijke winkelcentra. Waarom lukt dat hier toch niet. Ik hoop echt dat de eigenaren van de leegstaande panden gaan inzien dat voortzetting van hun leegstandbeleid een complete middenstand naar de vernieling helpt en als echte Rijnsburger wil je dat toch niet op je geweten hebben. Of zijn die eigenaren soms geen Rijnsburgers. Weet u ze zouden eens een kijkje moeten nemen in het museum want daar is momenteel de expositie “100 jaar winkelen in Rijnsburg te zien”. Ik ben er afgelopen week naar binnen gelopen, was niet de enige. Op de bovenverdieping zijn honderden foto’s te bewonderen van Rijnsburgse winkels. Wat hadden we er vroeger toch veel. Voor mij keek een oma met haar kleinkind naar de foto’s en ik hoorde hun gesprekje aan. Oma vroeg ze, waarom zijn die winkels er niet meer. Oma antwoordde, omdat we tegenwoordig van alles en bij iedereen kunnen kopen. Het meisje keek verbaasd op. Waar heeft papa jou CD speler gekocht, vroeg oma. Bij het Kruidvat antwoordde het meisje. Ja, zei oma bij de drogist. En mama haar nieuwe servies? Bij het tuincentrum antwoordde het meisje. Oma zei, als je alles overal kunt kopen worden aparte winkels vanzelf overbodig en blijven er steeds minder winkels over. Daar heeft ze wel een punt dacht ik en besloot direct op zoek te gaan naar een speciaal zaak voor de aanschaf van mijn nieuwe audioset. Laat zo’n speciaalzaak nou net zijn deuren hebben geopend in de Hoftuin. Een echte B&O store waar je, dat weer wel, een goed gevulde portemonnee voor moet hebben. Toch denk ik dat dit soort zaken toekomst heeft. Speciaalzaken die ons heel snel eerder aangeschafte producten, veelal met een korte levensduur, snel doen vergeten. Ondanks de crisis is het mijn inziens hoge tijd dat we gaan kiezen voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit. Reageren? uicatcher@gmail.com

DONDERDAG 18 APRIL 2013

5

Praktisch verkeersexamen leerlingen groep 7  Kijk links, kijk rechts  Niet vergeten je hand uit te steken SPANNEND  Het is het eerste examen op school. Geen diploma als bij het veters strikken, maar een echt examen. Gezonde spanning dus bij leerlingen uit groep 7 van de Rijnsburgse basisscholen. Eerder in de week zag je kinderen al met een ouder door het dorp fietsen. ‘Let goed op als je oversteekt, en steek goed je hand uit als je afslaat’, kregen de kinderen nog als laatste tip. Vorige week donderdagmorgen was het dan zover. Het weer zat niet mee. Het was koud en nat. Jaap de Mooij die het startsein zou geven, was ziek. Dus begonnen de eerste kinderen even na half negen aan hun examen. Obstakel was het kruispunt Graaf Florisslaan/ Abdijlaan, welke was opengemaakt voor werkzaamheden. Best wel lastig voor de examenkandidaten, maar de meeste gingen hier goed mee om. De route, zo’n vijf kilometer lang, wordt door borden aangegeven. Aan de fietsers en fietsters de taak om deze te volgen en de route zo veilig, én volgens de regels, af te leggen. Te herkennen aan het oranje hesje met groot een num-

mer op buik en rug fietsen de leerlingen ingespannen door het dorp. Ouders, veelal moeders, houden de examenkandidaten scherp in de gaten. Voor hen ook een koude

klus. Stappen ze wel van de fiets als ze oversteken op het zebrapad? Steken ze hun hand uit bij het afslaan? En hoe gaat het op de rotonde? Aan het eind van de dag bleek dat drie

kinderen gezakt zijn voor het theoretische deel. Twee kinderen van de Schakel Amber Wolting en Levi Ari Pronk hadden 0 fout in de theorie en hebben foutloos gereden.

Vrachtwagen blokkeert Sandtlaan URENLANG  Vorige week dondermiddag was het filerijden op de Sandtlaan. Eerder op de middag vond er een ongeval plaats.

Luiers voor ziekenhuis in Beregowo. Foto: pr.

Luieractie kerken BABY’S  Zondag 28 april worden bij alle Hervormde- en Gereformeerde kerken in Rijnsburg luiers ingezameld. Het is alweer 3,5 jaar geleden dat Ellen van Delft werkzaam was in het ziekenhuis van Beregowo, Oekraïne. Ze werkte daar in het lokale ziekenhuis op de kinderafdeling en deed een oproep voor luiers, omdat de nood hoog was. Die nood is er nog steeds. Werkgroep De Ruyter heeft destijds met groot enthousiasme de enorme hoeveelheid geschonken luiers naar Oekraïne gebracht. Tijdens de transporten van Werkgroep De Ruyter, komen de chauffeurs geregeld in contact met medewerkers van het ziekenhuis en de kinderafdeling. De baby’s worden te weinig verschoond en veel van hen hebben daardoor extreme luieruitslag of

schimmelinfecties. Bij gebrek aan beter kregen de kleintjes katoenen luiers om. Deze lekken vaak door met als gevolg drijfnatte kleertjes en bedjes. Omdat de kinderen maar één keer per week in bad gaan (voorheen één keer per maand) en de bedjes ook weinig verschoont worden zijn de hygiënische omstandigheden zeer slecht. Om het doorlekken te voorkomen worden er katoen doeken in de luiers gepropt. De kleine en magere baby’s liggen door deze proppen dag en nacht met een hol ruggetje, wat zeer slecht is voor de ontwikkeling van de ruggengraat. Deze problemen zijn door de luieracties van afgelopen jaren, aanmerkelijk minder geworde. Door het positieve effect hiervan kunnen uitslag en schimmelinfecties worden voorkomen. Zondag 28 april 2013 zullen bij de Hervormde en Gereformeerde kerken luiers worden ingezameld. Graag luiermaten: 0, 1, 2 en 3.

Hierdoor ontstond er een file. Nadat dit allemaal afgehandeld was kwam er rond half vijf een wagen met zwaar transport de rotonde oprijden en wilde richting de N206 vertrekken. Deze grote oplegger met een heipaalboormachine op de dieplader, kwam tot stilstand op de rotonde en blokkeert hiermee de rotonde voor de helft. Er scheurt een hydrauliekleiding waardoor de stuurinrichting volledig uitvalt. Hierdoor kon de vrachtwagen niet meer verder rijden. Omdat de Brouwerstraat ook nog steeds dicht was, ontstond er midden in de avondspits een gigantische file. De politie regelde ter plekke het verkeer en een monteur wordt ter plekke geroepen om de vrachtwagen te re-

File leed op Sandtlaan. Foto: Leo

Mol

pareren. Dit alles laat even op zich wachten. Uiteindelijk komt even voor 19.00 uur de monteur en na een uurtje kan het transport weer verder. Na ruim drie en een half uur begint de drukte af te nemen en is de weg weer vrij voor het verkeer. \ medewerkers van de gemeente Katwijk konden de afzettingen weer verwijderen en het verkeer kon zonder enige hinder weer verder.

Actienacht Friends XL VRIJDAG  Morgenavond, 19 april staat voor tienerclub Friends XL in het teken van de jaarlijkse actienacht. Friends XL is een club voor jongeren (14 t/m 16 jaar) van de gereformeerde en hervormde kerk in Rijnsburg. Op vrijdagavond gaan we met de tieners aan de slag om heerlijke taarten met elkaar te maken. Deze

taarten kunt u voorafgaand aan de actienacht bij ons bestellen, bijvoorbeeld in één van de kerkdiensten op zondag 14 april of via onze website. Een taart kost € 10,- per stuk. De opbrengst van deze actie gaat naar het project Huize Reborn Hope in Belo Horizonte in Brazilië. Dit tehuis biedt onder meer opvang aan tienermeiden. Meer informatie over onze actie en het project leest u op onze website: www.FriendsXL.nl.


 FAMILIEBerichten Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Op 5 april heeft

Carola van Delft

Ik kan gaan slapen zonder zorgen, want slapend kom ik bij U thuis. Ps. 4:3 Bedroefd, maar heel dankbaar voor wat zij tijdens haar leven voor mij heeft gedaan, deel ik u mede dat mijn moeder thuis in alle rust is ingeslapen

JANNETJE ZWART-VAN DER VIJVER weduwe van Pieter Zwart in de leeftijd van 93 jaar René 9 april 2013 Oegstgeesterweg 216, 2231 BD Rijnsburg Vanuit het huis waarin zij haar gehele leven gewoond, gezorgd en altijd hard gewerkt heeft, hebben wij haar in besloten kring op 15 april 2013 naar haar laatste rustplaats gebracht. Na vijftig jaar getrouwd te zijn geweest en nu dertien jaar later zijn mijn vader en mijn moeder weer bij elkaar.

Mies Schoneveld

uitvaartbegeleiding J. van der Vegtstraat 63, 2225 TR Katwijk

haar bul gekregen vanwege het afronden van de masterstudie Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam.

’Met aandacht voor details’

We feliciteren je en zijn trots op je!

Betrokken - Meelevend - Zorgvuldig

Voor al uw bestra- Te huur GARAGEbox? Opslagbox centrum tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- Rijnsburg. Tel. 071-4021324. opgave 070-3211006. Gepensioneerd docent les Frans bij u Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of aan huis. Alle niveau’s, € 20,- 1/2 uur. Scholierenhuur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam In- korting. Tel. 06-13025240. terieurverzorging, tel. 070-5116612. GOED SCHILDERWERK niet duur, goede refeDak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! rentie. Binnen en buiten. Tel. 06-30031935, Adrian. 5114674-5118394. Uw dak-specialist! T.H. Spanje, Costa Blanca: BUNG.+ZWEMB. Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huis- Tel. 071-4073193/06-51407403. guardamar@live.nl werkbegeleiding/bijles aangeboden door Om te bewaren! Te huur vak.bung. in Drenervaren A/B student. Tel. 071-5616768. the tot 6 p. en niet duur. Korting 55+ en voor 2 wkn. BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, Fam. v. Went, 071-3618676. gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. Ervaren straatmaker heeft nog tijd voor STUKADOORSWERK / Glad en strak / Pla- uw tuin, op- en/of afrit, levering van alle materialen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave: 06fonds / Spachtelputz / Scherpe prijs, 6% BTW. 28946976. Tel. 06-20136876.

• •

• •

• STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een

0252-218489.

50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt T.H. GARAGE 6x3.20 m Bakkerspad Rijnsburg. € 125,00 p.mnd. Tel. 06-20368859. uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

• Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- • T.K. HOMETRAINER fietsmodel, 1 wiel, weerstand instelbaar, i.z.g.st. Bronskleur, € 70,-. Tel. schoten? www.tcdekampioen.nl. •

www.fgmassage.nl Even tijd voor jezelf. afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Last van cellulite? Cupping en lypossage, afslankLeiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of massage 4U. V.a. € 10,-. Tel. 06-27477572. 06-12028319. 30 April! Versier uw voordeur met rood/wit/blauw/ www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. oranje STRIK. € 10,-. Bestel: 06-53782363 of 071Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor 4026444. www.defeesttuin.nl afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare Tijdelijke woonruimte gevraagd (leeg) wegens renovatie eigen woning, periode 1/5 t/m 31/8. drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. Tel. 06-42538058. Student wil u graag helpen met COMPUTERGezocht i.v.m. studie: (kat)ten met proPROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. bleemgedrag. Gratis consult. Meer info: studentGEVEL/SCHOORSTEENRESTAURATIE? zoektkat@gmail.com Uithakken (slijpen)-voegen-reinigen-impregnerenBASGITAARLES van conservatorium-student. knipvoegen-metselwerk. Altijd gratis advies en geAangepast aan jouw muziekstijl en tempo. Vanaf heel vrijblijvend prijsopgave. Tel. 06-20897322. € 12,- p/les. Bel: 06-14762762. TE KOOP AANGEBODEN: Ligplaats aan KNAAGDIERENPENSION “de blaarkop” de H.P. Berlagelaan (ter hoogte van nummer 18) in de Haarlemmertrekvaart te Oegstgeest. Direct grenzend Nieuwe Wetering. Tel. 071-3411449.Voor logeren aan de stenen kade, met een lengte van circa 7 meter van konijn etc. Lid van DIBEVO. en een breedte van 3 meter. Ideale plaats om alle richLieve LABRADORPUP 6 mnd. zoekt 4 weken tingen op te varen! Prijs € 18.500,- k.k. Informatie bij zomervakantie-opvang thuis. Bel 06-14613312. M.J. de Gelder, tel. 06-511.33.999. Heeft u last van (lage) rugpijn of nek-/schouderTV STUK? Remmelzwaal bellen. Ook TV op in- klachten? sportmassagepraktijk voorternet aansluiten. Tel. 06-20959333. hout heeft tijd voor uw spieren. Ook aan huis. Tel. GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. 06-10857567. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. STRATENMAKER voor uw tuin of oprit. Ruim computerhulp virusverwijdering, sneller ma- 30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. ken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, in- Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. stallaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus, etc. Pro- Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322. fessionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 info op www.Boonict.nl

• •

Wilco, Cyrus en je moeder

Fysio-Manuele Therapie Rijnsburg

• •

Graaf Florislaan 13 2231 ED Rijnsburg Tel: 071-4022750

Opbaren mogelijk in familiekamer

Nan de Mooij

• Eerhart Sierbestrating.

met een eigen sleutel toegang wanneer U dat wenst

uitvaartbegeleiding

In samenwerking met Jacoline Imthorn

071-4018779 (24 uur bereikbaar)

Uitnodiging informatieavond stedenbouwkundige visie In de Hoftuin

www.miesschoneveld.nl Uw uitvaart indrukwekkend goed geregeld

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid.

UNIEK: 3 sfeervolle 24-uurs familiekamers

Opbaren in familiekamer is mogelijk. Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

www.nandemooij.nl

Nefit houdt Nederland war m

071 402 86 89 | www.delaatsteeer.nu

Let op, nieuw adres: Kamerlingh Onnesstraat 62 Rijnsburg

AquaPower van Nefit: Het ultieme warmwatercomfort De hoogwaardige kwaliteit van de Nefit TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure. Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. Nú bij:

HEEMSKERK

INSTALLATIEBUREAU

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH) Telefoon 071 401 66 65 • Fax 071 401 69 42 E-mail: info@heemskerkinstallatie.com Lid van de VNI en BZE Regiodealer van Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. Met een eigen 24uurs-servicedienst.

Datum: Maandag 22 april 19:30 uur Adres: De Voorhof, Vliet Noordzijde 36, Rijnsburg

Op 22 april organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst voor het winkelcentrum In de Hoftuin. In de Hoftuin moet ook in de toekomst een aantrekkelijk centrum blijven voor de kern Rijnsburg. Hiervoor staan gemeente, winkeliers en eigenaren van de panden samen aan de lat. Want aantrekkelijk winkelen, dat wilt u toch ook? Iedereen is van harte welkom om informatie over de stedenbouwkundige visie van het gebied te ontvangen.

UITVAARTONDERNEMING

DC VIS & ZN Uitvaartverzorger: Huig van Duijn Betrokkenheid en persoonlijke aandacht Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar tel. 071 4074440 mobiel 06 12507285 uitvaart@dcvis.nl www.dcvis.nl Thuis opbaring Volledig verzorgde uitvaarten


Ondernemersactief

Fysiotherapie Katwijk aan de Rijn 5 jaar in het hart Gemeente Katwijk Het is deze maand alweer 5 jaar geleden, dat Fysiotherapie Katwijk aan de Rijn haar deuren opende aan de Commandeurslaan 21 in Katwijk Binnen. De praktijk is centraal gelegen in de gemeente Katwijk en trekt hierdoor niet alleen mensen uit Katwijk Binnen en Katwijk aan Zee. Ook Valkenburgers en Rijnsburgers weten de praktijk te vinden. De praktijk ligt een beetje verscholen achter het woonhuis, maar is met wachtkamer, drie behandelkamers en een ruime oefenzaal niet bepaald klein te noemen. De privé parkeergelegenheid achter de praktijk biedt plaats aan 5 auto’s.

“Maar nu vijf jaar verder, kan ik toch wel met nisch epidemioloog in opleiding. Daarnaast is zij ook werkzaam in het Rijnlands Revalilichte trots zeggen, dat het ons gelukt is”. datie Centrum op de hartrevalidatie. Corné De praktijk biedt dagelijks zorg aan veel heeft zich toegelegd op de behandeling van patiënten en is uitgebreid met 2 andere fysio- orthopedische en sportgerelateerde klachten. therapeuten. Marceline Willekens en Corné Praktijkhoudster Mirelle is als fysiotherapeut Plug voegen beiden hun eigen specialiteiten verbonden aan het Parkinson Netwerk Leiden, toe aan de praktijk. Marceline is naast fysio- heeft de Zwanger Fit opleiding succesvol afgetherapeut, ook manueel therapeut en is kli- rond en diverse extra scholingen gevolgd voor de behandeling van lage rugklachten en bekkeninstabiliteit. Ook bij het nieuw te starten MS Netwerk zal zij nauw betrokken zijn.

stap. Ook voor niet patiënten is FysioSport toegankelijk.” Op de vraag wat de kracht is van de praktijk antwoordt Mirelle lachend: “Goede zorg is natuurlijk het belangrijkst, maar de gezellige sfeer in de praktijk zal er ongetwijfeld ook aan bijdragen. Dat de mond op mond reclame zo goed z’n werk doet is het grootste compliment. Dank aan alle patiënten en verwijzers die vertrouwen in ons hebben gesteld!” www.fysiotherapiekatwijkaanderijn.nl Tel. 071 - 341 16 92

“Fysiotherapie Katwijk aan de Rijn is dan wel niet de grootste praktijk van Katwijk, maar wij proberen wel zo breed mogelijk aan de zorgbehoeften tegemoet te komen. Dat mensen na hun revalidatie bij ons in de praktijk verder kunnen werken aan conditie en kracht in de vorm van FysioSport is dan ook een logische

“Vijf jaar geleden voelde al deze ruimte en faciliteit een beetje ongemakkelijk, je moet het toch maar waar zien te maken, dat je dit allemaal nodig hebt”, aldus de 38 jarige praktijkhoudster Mirelle van Duijvenbode-Kop.

Fysiotherapie Katwijk aan de Rijn Commandeurslaan 21 2223 AW Katwijk

MareGroep voorbereid op Participatiewet

‘Samenwerking biedt werkgevers een interessante kans’ MareGroep begeleidt werknemers die zelf niet de aansluiting bij de arbeidsmarkt kunnen vinden. Mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking kunnen met deskundige begeleiding aan de slag. ‘Werk is belangrijk om mee te doen in de maatschappij.’

gin tot eind begeleid en zijn gemotiveerd’. Voor de werkgever een zorg minder en extra aantrekkelijk is dat de administratieve taken uit handen worden genomen. Verhoeven: ‘Wij hebben die kennis al in huis en weten hoe om te gaan met de wet- en regelgeving , bijvoorbeeld omtrent subsidies’.

gemotiveerde krachten met waar nodig een bijdrage in de loonkosten voor de werkgever. Dat ook de werknemers opbloeien is logisch. Ze voelen zich gewaardeerd en dat zie je terug in hun inzet’. Meer informatie over de MareGroep op www.maregroep.nl.

Werknemers van MareGroep werken overal; bij bedrijven en gemeenten, maar ook in de postverspreiding, groenvoorziening en binnen de muren in productiewerk. Alle gemeenten in de regio maken gebruik van hun diensten. Sociaal betrokken, dat is de kern van de MareGroep. ‘Het gaat er ons om mensen een kans te bieden’, vertellen managers Fred Verhoeven en Rinco Knoop (op de foto rechts). Knoop: ‘Ons personeel wordt van be-

Participatiewet MareGroep kijkt naar de toekomst en ziet mogelijkheden met de Participatiewet, die op stapel staat. De wet regelt de re-integratie in werk voor iedereen met een uitkering die niet volledig is afgekeurd. MareGroep zal, samen met de sociale diensten en UWV een rol krijgen in deze re-integratie. Knoop en Verhoeven zien voordelen voor werkgevers: ‘Het biedt kansen, want het is een grote groep

MareGroep Nijverheidsweg 22 2215 MH Voorhout Tel. 0252 262 100

Ontdek de unieke afslankmethode van NewFysic Wilt u nu voor eens en voor altijd van uw extra kilo’s af? Kom dan naar NewFysic om gezond af te slanken met blijvend resultaat. Het eenvoudig te volgen voedingsplan is afgestemd op uw levenswijze. Met ondersteuning van onze eiwitsupplementen en de begeleiding van uw coach zult u moeiteloos uw streefgewicht bereiken en behouden. Persoonlijke begeleiding Gedurende uw hele afslanktraject bij NewFysic, wordt u begeleid door uw persoonlijke coach. Deze uitstekend opgeleide professional ontmoet u direct bij uw eerste gesprek en staat elke week klaar om u te begeleiden, te adviseren en te motiveren.

Gratis intake gesprek Uw behandeling begint met een intake gesprek, waarin zowel uw eetgewoonten als uw gezondheid met u worden besproken. Ook bepalen we uw persoonlijke BMI. Iedereen is immers anders. Bovendien

gaan we nog een stapje verder door uw persoonlijke stofwisselingssnelheid (BMR) - die is bijzonder belangrijk als u effectief en gezond wilt afslanken - te bepalen. Betaalbaar afslanken Per week betaalt u slechts € 24,- voor de eiwitsupplementen. De begeleiding is kosteloos. Alle voedingsmiddelen uit het voedingsplan zijn bij uw supermarkt verkrijgbaar. Handig en betaalbaar.

NewFysic Katwijk Prins Hendrikkade 42 - 2225 TZ Katwijk Telefoon: 088 - 323 00 10 NewFysic Leiden Hogewoerd 17 - 2311 HE Leiden Telefoon: 088 – 323 00 06

Kom nu naar NewFysic voor een gratis Kijk voor meer informatie over NewFysic intake Ontdek het geheim van gezond afslanken. en de andere 16 NewFysic vestigingen op Maak nu een afspraak voor een gratis Intake. newfysic.nl of bel 088 – 323 00 00.

Keurslagerij Vooys uw barbecue specialist Keurslagerij Vooys, al bijna 100 jaar een een begrip in de regio. De huidige eigenaar is Jan Hoek, hij kwam als 13-jarige in de zaak van Just Vooys. “Mijn vader bracht me bij Vooys en zei: “Hij wil geen visser worden, misschien kan hij bij jou komen werken”. Ik werkte na schooltijd in de slagerij. Een beetje helpen met schoonmaken en uitbenen. Sinds zo’n vijfentwintig jaar werk ik er fulltime. In al die jaren te hebben gewerkt in het slagersvak is er een flink stuk liefde voor het vak gekomen

bij Jan. Praat met Jan over het vak en je bent meteen overtuigd van een stuk vakmanschap en passie voor het ambacht. Jan koopt zijn koeien zelf in bij een mesterij. Dit waarborgt de kwaliteit en een stukje traditioneel vakmanschap. In de zomermaanden spitsen we ons toe op de barbecue. En dan niet alleen maar het cremeren van een speklapje, tegenwoordig wordt er echt “gekookt”op de barbecue. Veel mensen hebben tegenwoordig al een bar-

becue met deksel, deze zijn ideaal om ook houtskoolsmaak is een sensatie. Kom snel grote stukken vlees te bereiden. Wat denkt u eens langs in de winkel en maak kennis met van “hele”kippen, gegaard op bier of wijn. Ze onze barbecue specialiteiten. blijven hierdoor gegarandeerd sappig en mals, heerlijk zijn ook de grote stukken vlees zoals een rosbief, varkensrack, of een heerlijke Cote de Boeuff. Zeker een Cote de Boeuff moet u eens geprobeerd hebben. Dit is speciaal gerijpt vlees van onze eigen koeien. Door de rijping is het geweldig mals en smaakvol, en dat in combinatie met de


De woningcorporatie in De gemeente KatwijK

Projecten

Dunavie nieuws Huuraanzegging 2013 Huur vormt voor Dunavie de belangrijkste bron van inkomsten. Daarmee houden wij de kwaliteit van onze woningen in stand en bouwen we goede nieuwe woningen tegen betaalbare prijzen. Daarnaast draagt Dunavie bij aan de leefbaarheid van de woonomgeving. Om deze zaken te realiseren, zijn we genoodzaakt de huur jaarlijks te verhogen. Dat doen we door u een zogenaamde huuraanzegging te sturen. Daarin vermelden wij uw percentage huurverhoging en uw nieuwe huurprijs. U ontvangt de huuraanzegging voor 1 mei 2013. De nieuwe huurprijs gaat in per 1 juli 2013. Op www.dunavie.nl, onder Huren bij Dunavie, vindt u alle informatie over de huuraanzegging 2013. Daar kunt u ook doorklikken naar de Veelgestelde Vragen. Huurverhoging sociale huurwoningen Woningcorporaties mogen de huren ieder jaar laten stijgen met maximaal het vastgestelde percentage. Dit jaar is dat 4%, als wij geen rekening houden met uw inkomen. Inkomensafhankelijke huurverhoging Het kabinet biedt ook de mogelijkheid een inkomensafhankelijke huurverhoging door te voeren. Deze komt op het inflatiepercentage van 2,5% plus een opslag. Dunavie heeft ervoor gekozen de lage inkomens te ontzien en scheefwonen te ontmoedigen door wel naar het inkomen van huurders te kijken. Daarom werken wij met een inkomensafhan-

kelijke verhoging. Hieronder leest u welke percentages dat zijn en wat Dunavie doorvoert: • Huishoudens met een bruto jaarinkomen tot € 33.614 kunnen een extra huurverhoging krijgen van 1,5% bovenop het inflatiepercentage. Dunavie beperkt de extra huurverhoging voor deze doelgroep tot 0,5%, zodat de totale huurverhoging neerkomt op maximaal 3%. • Huishoudens met een bruto jaarinkomen tussen € 33.614 en € 43.000 krijgen een extra huurverhoging van 2% bovenop het inflatiepercentage. In totaal dus 4,5%. • Huishoudens met een bruto jaarinkomen boven € 43.000 krijgen een extra huurverhoging van 4% bovenop het inflatiepercentage. In totaal dus 6,5%. • Een aantal specifieke complexen krijgt een afwijkende huurverhoging om redenen die vermeld staan in de huuraanzegging. Inkomensgegevens Voor het voorstel tot huurverhoging maakt Dunavie gebruik van door de Belastingdienst vastgestelde inkomensgegevens. Bepalend is wie er op 1 juli 2013 op een bepaald adres staan geregistreerd en wat die personen gezamenlijk verdienden in 2011. Inkomens van kinderen tot 23 jaar onder € 20.000 per jaar tellen niet mee bij de inkomenstoets. Er wordt gewerkt met zo recent mogelijke bewoningsgegevens. Dit betekent dat de Belastingdienst de huishoudsamenstelling op 1 juli 2013 (zoals die is volgens de gemeentelijke basisadministratie) koppelt

aan de inkomensgegevens van de leden van het huishouden over 2011. In overeenstemming met de privacywetgeving ontvangen wij geen bedragen maar de categorie waarin uw inkomen valt. Deze informatie is van belang om ervoor te zorgen dat u een huurverhoging krijgt die past bij uw inkomen. Was het bruto jaarinkomen van uw huidige huishoudsamenstelling in 2011 hoger dan € 33.614? Dan ontvangt u bij de huuraanzegging de inkomensverklaring van de Belastingdienst. Maximale huurprijs Het is niet zo dat uw huur eindeloos kan blijven stijgen. Er is een grens aan hoe hoog uw huur uiteindelijk mag worden. Uw huur mag niet hoger uitkomen dan de maximale huurprijs conform het woningwaarderingssysteem. Geliberaliseerde huurwoningen en andere objecten Voor geliberaliseerde huurwoningen geldt een huurverhoging zoals die is vastgelegd in de huurovereenkomst en in lijn met ons huurbeleid.

Bewoners Rijnflat en Nassaudreef stemmen in met verbeterplannen Nog dit najaar start Dunavie met de renovatiewerkzaamheden aan de Rijnflat (Hoorneslaan) en Nassaudreef (Cleijn Duijn) in Katwijk. Tijdens twee bewonersbijeenkomsten zijn de renovatieplannen aan de bewoners gepresenteerd. Rijnflat Op dinsdag 12 maart presenteerde Dunavie de plannen aan de bewoners van de Rijnflat. De plannen zijn in samenwerking met de bewonerscommissie opgesteld. In 2005 zijn alle woningen van binnen gerenoveerd. Dit jaar start Dunavie met werkzaamheden voor het verbeteren van de algemene ruimten, de uitstraling, veiligheid en isolatie van het gebouw. De bewoners maakten zelf een keuze uit twee ontwerpvoorstellen voor de entree en de algemene ruimten. De gekozen optie is dezelfde middag nog gepresenteerd. Nassaudreef De plannen voor het complex aan de Nassaudreef zijn op donderdag 14 maart gepresenteerd aan de

bewoners. De woningen van dit complex zijn in 2009 van binnen gerenoveerd. Ook van dit complex gaat Dunavie de isolatie, veiligheid en uitstraling verbeteren. De bewoners maakten tijdens de bewonersavond een keuze uit drie ontwerpvoorstellen. Bewoners stemmen in Dunavie past verbeteringen toe aan de Rijnflat en het complex aan de Nassaudreef. Daarvoor moet wel minimaal 70% van de bewoners instemmen met de plannen. Voor beide complexen stemde ruim 90% van alle bewoners in met de plannen voor verbetering. Een mooi resultaat. De komende maanden selecteert Dunavie de aannemers die de werkzaamheden gaan uitvoeren en worden de laatste voorbereidingen getroffen. De verwachting is dat de werkzaamheden voor beide projecten in het najaar van 2013 starten. Bent u ook benieuwd naar de gekozen ontwerpen? Kijk op www.dunavie.nl, onder projecten. Daar vindt u alle projectinformatie over de Rijnflat en de Nassaudreef.

Voor garages, parkeerplaatsen, scootmobielpaatsen en bergingen hanteren wij het inflatiepercentage als huurverhoging. Voor bedrijfsruimten geldt het huurverhogingpercentage dat contractueel is vastgelegd.

Projecten High tea voor bewoners van Floriante Maandag 25 maart organiseerde Dunavie een high tea voor alle nieuwe bewoners van Floriante in Rijnsburg. Ook de bewoners die nog geen intrek hebben genomen in hun nieuwe woning, waren uitgenodigd. In de corridor van het appartementengebouw aan de Smidstraat/Abdijlaan in Rijnsburg stond een lange tafel gedekt met chocolade, muffins en andere zoetigheden. Onder het genot van een kopje koffie of thee konden de bewoners nader kennis met elkaar maken. Iedere bewoner had eigen

visitekaartjes zodat ze gegevens met elkaar konden uitwisselen om nog eens bij elkaar op de koffie te gaan. SWOK en DSV Maria van der Plas van het SWOK en Netty van de Berg van DSV waren deze ochtend ook aanwezig. In deze informele ambiance spraken zij met verschillende bewoners over wat zij hen kunnen bieden. Bloementje Aan het einde van de ochtend High tea voor bewoners Floriante

deelde Bas Degeling van de Katwijkse Bouwmaatschappij namens het bouwbedrijf aan iedere bewoner een bos bloemen uit. De KBM heeft het afgelopen jaar het complex volledig gerenoveerd. Wilt u ook modern en zorgeloos wonen? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in Floriante. Voor meer informatie neemt u contact op met Dunavie of kijkt u op www.dunavie.nl.


Column Van de directeur Akkoord?

Alfred Busser

Het kabinet is weer akkoord. Ditmaal is het een Sociaal akkoord, eerder was er al het Woonakkoord. Dat akkoord was een stuk minder sociaal. Kabinet Rutte II heeft besloten woningcorporaties een verhuurderbelasting te laten betalen, die zij mogen afwentelen op hun huurders door de huren te verhogen. Deze plannen leveren de overheid geld op, maar hebben gevolgen voor zowel woningcorporaties als huurders. Dunavie biedt vooral woonruimte aan mensen die niet zelfstandig in eigen huisvesting kunnen

voorzien. Wij zijn dan ook niet blij met de door het kabinet voorgestelde huurverhoging van 4% voor de laagste inkomensgroep (tot € 33.614 per jaar). Daarom hebben wij besloten deze groep huurders dit jaar te ontzien door de huurverhoging te beperken tot maximaal 3%. Met het verhogen van de huren wil het kabinet ook het zogenaamde scheefwonen tegengaan. Scheefwoners zijn mensen die in een sociale huurwoning (met een huurprijs lager dan € 681,02 per maand) zijn gaan wonen toen ze nog niet zo veel verdienden. Hun inkomen is in de

Projecten Inloopmarkten J. Th. de Visser- en Treubstraat druk bezocht Op dinsdag 26 februari en dinsdag 5 maart organiseerde Dunavie inloopmarkten voor alle bewoners van de woningen aan de J. Th. de Visserstraat en de Treubstraat (twee van de drie Torenflats). Het informeren van de bewoners over de geplande werkzaamheden en het beantwoorden van vragen stond centraal. Ook werden verschillende opties voor de uitstraling van de gebouwen gepresenteerd en maakten de bewoners hieruit een keuze. Dunavie wil beide woongebouwen een nieuwe, moderne uitstraling geven. De entree van de Visserstraat wordt geheel vernieuwd, die van de Treubstraat wordt opgeknapt. De balkon- en galerijhekken worden bij beide gebouwen vervangen en er wordt schilderwerk uitgevoerd. Alle woningen krijgen nieuwe kunststofkozijnen met HR++ glas. In de woningen wordt mechanische ventilatie aangebracht. Tips van bewoners Onder het genot van een hapje en drankje bekeken de bewoners de verschillende opties op de panelen. Niet alleen de uitstraling van de woongebouwen, maar ook de toekomstvisie van de drie flats en zelfs de mogelijke nieuwe wandbekleding van de liften werden getoond. Op blanco panelen schreven de bewo-

ners tips. Met een aantal goede tips gaan we aan de slag in de voorbereidingen van het project.

middelde besparing aan stookkosten hoger is dan we aan huurverhoging vragen.

Huurverhoging De bewoners reageerden positief op de voorgenomen maatregelen. Vooral het aanbrengen van HR++ glas en het plaatsen van mechanische ventilatie werd enthousiast ontvangen. Deze maatregelen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woning. Afhankelijk van de aanwezigheid van enkel glas/oud isolatieglas wordt een huurverhoging gevraagd conform ons nieuwe huurbeleid: huurverhoging bij verbetering. De verwachting is dat de ge-

Volgende stap Een woning aan de J. Th. de Visserstraat is aangewezen als modelwoning. Over enige tijd kunnen de bewoners deze woning bekijken. Op die manier zien ze hoe hun woning er na de renovatie uit komt te zien. Dan starten we ook met het ophalen van akkoordverklaringen van bewoners. Dunavie kan pas starten met de werkzaamheden als 70% van de bewoners instemt met de voorgenomen plannen. We hebben het vertrouwen dat dit gaat lukken!

loop van de jaren veel hoger geworden. Zij komen bij verhuizing niet meer in aanmerking voor een andere sociale huurwoning. Het kabinet hoopt dat deze groep huurders verhuist, zodat de woningen vrijkomen voor de laagste inkomensgroep. Ruim een kwart van onze sociale huurwoningen is bewoond door huurders met een hoog inkomen (> € 43.000). Deze huurders krijgen dan ook de maximaal toegestane huurverhoging van 6,5%. Wellicht wordt daarmee voor deze groep een koopwoning interessant of een geliberaliseerde huurwoning, waar-

voor geen inkomensafhankelijke huurverhoging geldt. Die afweging blijft aan de huurder. Kopen klinkt misschien aantrekkelijk, maar huren heeft natuurlijk zo z’n voordelen. U kunt gebruik maken van verschillende diensten van Dunavie en u bent uitermate flexibel doordat u op ieder moment uw huur kunt opzeggen. En als u belt met een reparatieverzoek, dan komt er een vakman bij u langs. Dat regelen we graag voor u want we willen dat u zich thuis voelt in uw woning en woonomgeving. Daar blijven wij ons voor inspannen. Akkoord?

Dunavie nieuws Er zit REK in Dunavie Dunavie werkt Resultaatgericht, Efficiënt en Klantgericht (REK). Deze speerpunten staan centraal in onze organisatie. Ze helpen ons bij het behalen van onze doelen en bij het verbeteren van onze interne bedrijfsvoering. Nieuw klantsysteem Op het gebied van klantgericht werken introduceerde Dunavie begin maart een nieuw klantsysteem, het SG|callcenter. Het klantsysteem is in gebruik genomen door onze medewerkers achter de balie en aan de telefoon. Alle contacten met onze huurders worden in dit systeem vastgelegd. Denk daarbij aan reparatieverzoeken, (sociale) klachten, betalingsregelingen en huuropzeggingen. Met het nieuwe

klantsysteem zijn onze medewerkers in staat snel en efficiënt uw vragen af te handelen. U wordt daardoor sneller geholpen. Leegstanddagen huurwoningen gedaald Met het oog op efficiënt werken heeft Dunavie het mutatieproces geoptimaliseerd. Het mutatieproces bestaat uit de werkzaamheden die moeten gebeuren vanaf het moment dat wij een huuropzegging ontvangen tot het moment waarop wij de sleutel overhandigen aan een nieuwe huurder. Door kritisch te kijken naar dit proces, is de gemiddelde leegstandstermijn (het aantal dagen dat er nog geen huurder in de woning zit) van veertig dagen teruggebracht naar vijftien dagen.

Prikbord Woningzoekende? Vraag uw inkomensverklaring aan! Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning van Dunavie? Zorg er dan voor dat u en uw eventuele partner en/of uw meerderjarige medebewoner een inkomensverklaring (IB60-verklaring) in huis hebben. Deze verklaring heeft u namelijk nodig zodra u een woning van ons accepteert. Wij kunnen uw woningacceptatie pas in behandeling nemen als alle gegevens compleet zijn. Als u de verklaring niet op de in de aanbiedingsbrief genoemde datum aan ons kunt overhandigen, vervalt het woningaanbod en gaan wij verder met de volgende kandidaat. Het duurt gemiddeld zeven tot tien werkdagen voordat u de verklaring in huis heeft. Vraag het daarom op tijd aan.

Colofon

De IB60-verklaring is één jaar geldig. U vraagt de verklaring (gratis) aan bij de Belastingdienst via telefoonnummer (0800) 05 43. Meer informatie over de IB60-verklaring leest u op www.dunavie.nl, onder Huren bij Dunavie, Toewijzing.

Ontvangt u al huurtoeslag?

Huur opzeggen

Huurtoeslag is bedoeld als tegemoetkoming in uw kosten. U kunt deze toeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Het is de moeite waard om na te gaan of u huurtoeslag kunt krijgen.

Wist u dat u uw huurwoning op iedere werkdag kunt opzeggen. Dit hoeft dus niet voor de eerste dag van de nieuwe maand. Houdt u wel rekening met een opzegtermijn van minimaal één maand. Ook voor een nieuwe huurovereenkomst geldt dat deze op iedere werkdag kan ingaan. Meer informatie over het opzeggen van uw huurwoning en het ingaan van een nieuwe huurovereenkomst leest u op www.dunavie.nl onder ‘Huren bij Dunavie’.

Op hoeveel huurtoeslag u kunt rekenen, hangt van verschillende dingen af. Zo telt mee of u alleen of met een partner of medebewoner woont, hoe oud u bent, hoeveel huur u betaalt en wat uw inkomen is. U kunt zelf een proefberekening maken om te kijken op hoeveel huurtoeslag u recht heeft. Voor het krijgen van huurtoeslag geldt een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie over het aanvragen van huur-

toeslag op www.dunavie.nl onder Alles over Huren, Huren bij Dunavie of op www.toeslagen.nl. Eigen bijdrage huurtoeslag stijgt De overheid heeft de zogenoemde eigen bijdrage aan de huurtoeslag per 1 januari 2013 verhoogd. Ontvangt u al huurtoeslag van de Belastingdienst? Dan betaalt u vanaf 2013 een groter deel van de huur zelf. In totaal gaan alle huurders die huurtoeslag krijgen vanaf januari € 8,80 per maand meer zelf betalen aan hun huur.

Bezoekadres: Valkenburgseweg 2 | 2223 KD Katwijk • Postadres: Postbus 3061 | 2220 CB Katwijk • T (071) 820 08 00 | F (071) 820 08 99 | info@dunavie.nl | www.dunavie.nl Openingstijden: maandag - donderdag: 8.00 - 17.00 uur, vrijdag: 8.00 - 12.00 uur | 12.00 - 17.00 uur* *telefonisch bereikbaar of op afspraak Eindredactie: PR & communicatie Dunavie | Ontwerp: Uitgeverij Verhagen, Katwijk


Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor.

Groningen

Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag

Enschede

Utrecht Rotterdam Nijmegen Klaaswaal Breda

Den Bosch

Goes

Eindhoven

Heerlen

PArtICuLIereN

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Jaguar Xk8 4.2 V8 coupe Kenteken Registratiedatum Kleur Transmissie Gewicht Aantal deuren Marge auto Opties en accessoires:

99-PH-ZZ 09-07-2004 Midnight Automaat 1.635 kg 2 Nee

Prijs: €

Brandstof Benzine Kilometerstand 79.757 km Aantal cilinders 8 Cilinderinhoud 4.196 cc Motorvermogen 219 kW/300 pk Garantie Bovag Kosten rijklaar maken € 750,-

24.500,-

Alarmsysteem, Anti blokkeer systeem, Audiobediening op het stuur, Automatisch dimmende binnenspiegel, Automatische Stabiliteits Controle, Boordcomputer, Buitentemperatuurmeter, Burr Walnut Houtfineer, Centrale deurvergrendeling afstandbediend, Climate control, Cruise Control, Elektrisch bedienbare ramen voor, Elektrisch verstelbare voorstoelen, Houtinleg, In hoogte verstelbaar stuur, Lederen stuurwiel, Lichtmetalen velgen, Middenarmsteun voor, Mistlampen voor, Navigatiesysteem, Nieuwe APK bij aflevering, Parkeersensoren, Radio, Regensensor, Reservewiel, Sperdifferentieel, Spoiler achter, Sportonderstel, Sportstuur, Stoelverwarming voor, Stuurbekrachtiging, Toerenteller, Traction control, Xenon verlichting, Zij-airbags voor.

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


nieuws

De rijnsburger

donderdag 18 april 2013

Festiviteiten

Kort nieuws Opbrengst collecte Natuurmonumenten n Deze collecte die van 2 april tot en met 6 april 2013 in Rijnsburg werd gehouden, heeft 821,29 euro opgebracht. Met dank aan de 16 vrijwilligers die met hart en ziel de natuur in Nederland hebben gesteund. Wilt u meer weten of in 2014 helpen bij de collecte? Kijk snel op www.natuurmonumenten.nl.

Soldaat van Oranje Musical n De speelperiode van Soldaat van Oranje – De Musical is met drie maanden verlengd. De theatervoorstelling, die inmiddels meer dan 935.000 bezoekers trok, is tot en met december 2013 te zien in de TheaterHangaar op voormalig Vliegbasis Valkenburg. Met de verlenging maakt Soldaat van Oranje – De Musical zich op voor de viering van haar driejarig bestaan op 30 oktober 2013. Kaarten voor de nieuwe speelperiode oktober 2013 t/m december 2013 zijn vanaf vandaag te koop. Via www.soldaatvanoranje.nl.

ZingendGelovendienst Kerk n Zondagmiddag as is er om 17.00 uur in de Maranathakerk, Burg. Hermanstraat Rijnburg, weer een Zingend-Gelovendienst. Het thema van de dienst is : ‘Laat de kinderen tot Mij komen’. Dominee Jan Verlinde is de spreker en, hoe kan het anders, kinderkoor ‘Zep’ o.l.v. Caroline Guijt zal voor de muzikale omlijsting zorgen. Het wordt een dienst met heel veel zingen ter ere van God. U/jij komt toch ook?

Paterbuis toernooi Volleybal n Volgende maand start het 31e Paterbuis toernooi weer. Deze wordt gehouden van 13 mei tot 8 juni in sporthal het Waterbos. Er kunnen nog nieuwe teams worden aangemeld. Dit kan bij Trudy Verheij tel: 0640272167 of via trudy.verheij@ online.nl.

Vrijmarkt Kleedje n Ook dit jaar zal 30 april gestart worden met de vrijmarkt. Mocht u dit jaar niet op een kleedje willen verkopen, maar het groots aan willen pakken, dan kunt u een marktkraam huren. Dit kost € 15,- Na 19.00 uur kunt u bellen met dhr. W. Heemskerk: tel. 4022730.

11

Foto’s verzamelen van lokale helden. Foto: pr.

Hoogvliet viert 45-jarig jubileum n DWS en Madjoe geven ludieke aftrap n Plaatjes n De lokale sportverenigingen DWS (gym en jazz) en Korfbalvereniging Madjoe doen woensdag 24 april mee aan een spetterende opening van de plaatjesactie bij het lokale Hoogvliet filiaal. Vanaf 14.30 uur is allereerst DWS binnen te zien en aansluitend Madjoe buiten op het parkeerterrein. Daarna ontvangt een aantal leden hun eigen fotokaartjes op groot formaat.

Verzamelen

Hoogvliet Supermarkten bestaat dit jaar 45 jaar. Dat viert de keten door het hele land met de plaatjesactie ‘Lokale Helden’. In alle Hoogvlietwinkels zijn daarom 5 weken lang plaatjes verkrijgbaar van de leden van lokale sportvereniging. Aan iedere winkel zijn 1 tot maximaal 5 sportverenigingen verbonden, variërend van voetbal en hockey tot handbal, korfbal en gymnastiek. Iedere deelnemende club heeft zijn

eigen verzamelalbum waarvoor plaatjes te sparen zijn van de eigen jeugdleden, selectiespelers, bestuursleden, kantinemedewerkers, enz. Aan de kassa kan de klant aangegeven voor welke sportclub hij of zij plaatjes spaart. De actie loopt van 24 april tot en met 28 mei. Bij iedere € 10,00 aan boodschappen en wekelijks bij diverse actieproducten, ontvangt de klant een setje plaatjes. Woensdag 29 mei is er een ruilmiddag in de winkel. Voorzitter van Madjoe, Wilfred Blankert: “Allereerst feliciteer ik Hoogvliet Supermarkten van harte met het 45-jarig bestaan. Wij zijn er trots op dat de supermarkt in Rijnsburg dit jubileum viert met onder

Lokale helden

andere onze club. Zelf hebben we vorig jaar rond deze tijd ons 50-jarige jubileum gevierd, een geweldig feest. Het maken van alle foto’s leverde veel voorpret op en het verzamelalbum met informatie over de vereniging is straks een mooi bewaarboek.” Heidi van Egmond van DWS geeft aan het leuk te vinden, dat Hoogvliet op deze manier ook extra aandacht aan de diverse sporten in ons land geeft. “Voor DWS is het plaatjesalbum een kroon op haar 90-jarig jubileum dat dit seizoen met diverse activiteiten wordt gevierd. We wensen onze leden veel spaarplezier.”

Oranje n Vrijdag 26 april: 09.00 – 14.00 uur: Koningsspelen. Net als in heel Nederland zijn er in Rijnsburg Koningsspelen georganiseerd. Deze Koningsspelen zijn speciaal voor de Rijnsburgse basisschoolkinderen van groep 5 tot en met 8 georganiseerd. De Koningsspelen vinden plaats op de sportvelden van Madjoe en Rijnsburgse Boys en worden georganiseerd door de vakleerkrachten gym. Wilt u komen kijken? Het advies is om met de fiets te komen! Rijnsburg Klassiek is zaterdag 27 april om 19.30 uur in hal van gemeenschapshuis de Burgt, Koomansplein 1. Het zal de allereerste versie zijn van Rijnsburg Klassiek op deze vernieuwde locatie. De zaal gaat open om 19.00 uur. Voorafgaand en na afloop is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken. Toegang is gratis. Als kroon op de viering van deze bijzondere Koninginnedag zal er door de Gezamenlijke Oranje Verenigingen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een Koningsconcert worden gegeven. Dit concert vindt plaats op de Zeeweg ter hoogte van het gemeentehuis in Katwijk. Er zullen lokale muzikanten optreden zoals onze Rijnsburgse Flora Band en de Katwijkse popband Pop4Shore! Maar ook landelijke artiesten zoals Charly Luske, Berget Lewis en Gerard Joling staan op het programma. Volgende week het volledige programma Koninginnedag 30 april. Of kijk alvast op www.ovrijnsburg. nl/programma

Huis-aan-huis collecte

Dit is de grootste lokale plaatjesactie van Nederland. In totaal doen er 100 clubs mee aan deze actie, zijn er 46.614 sporters op de foto gegaan (aantal unieke plaatjes) en zijn 52.000 spaaralbums gedrukt. In totaal zijn er 30.000.000 plaatjes geproduceerd.

Jeugdwerk n Deze week gaan jong & oud langs de Rijnsburgse deuren om te collecteren voor het project van het gezamenlijke Protestantse jeugdwerk: een nieuwe ruimte voor Huize Reborn Hope in Belo Horizonte in Brazilië. Het Reborn Hope team droomt van een eigen ruimte waar ze tienermeiden uit de sloppenwijken een veilige omgeving kunnen bieden. Door ze positieve aandacht en liefde te geven, hopen ze te bereiken dat de meiden niet op straat belanden. Helpt u mee deze droom van het Reborn Hope team waar te maken.

deren uit groep 5 mochten mee. Op het plein stapte er nog een agent uit de auto. Het was de vriend van de juf. Hij keek haar wel heel verliefd aan. Hij pakte haar hand en zakte op één knie. Hij stelde haar een bijzondere vraag: “Wil je met me trouwen?” Het antwoord van Juf Corine was: “JA!” Hierna volgde een dikke kus en een lange knuffel. De kinderen hingen uit de ramen, er zongen: ‘de juf gaat trouwen’.

Ja, ik wil....Foto: pr

Huwelijksaanzoek Agent n Op de Oranje Nassau School werd vorige week donderdagmiddag net als andere dagen gewoon gewerkt. Totdat vanuit het niets een agent op een motor het grote plein op kwam rijden. Daarachter volgde een politiebusje vol met agenten. De kinderen van groep 1 tot en met

4 stonden vol verbazing vanachter de ramen te kijken. Wat is er aan de hand. Is er een boef in de school? Gelukkig was dat niet het geval. De agenten gingen naar binnen, op zoek naar de juf van groep 5, Juf Corine. Ze kreeg een bijzondere brief aangeboden waarin stond dat ze door agent Robert Jan werd gearresteerd. Ze moest mee naar het plein. Natuurlijk deed ze dat en alle kin-

Hypotheekshop

Kleuters op de boerderij

Anders n Dit is de nieuwe naam Van Egmond van Hirtum, o.a. dé assurantiespecialist.

Emmaschool n Het is voorjaar en daar hebben de kleuters van deze school de afgelopen week hard aan gewerkt.

Het bedrijf heeft onlangs enkele cosmetische veranderingen doorgevoerd in haar pand. De entree en de receptie zijn totaal vernieuwd. Er zijn nog meer vernieuwingen. ‘Zo zijn we te vinden op Facebook en hebben we onze

eigen Woonkrant. Wij blijven echter het persoonlijk contact ook een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening vinden,’ aldus directeur Dennis Jan Mieras. De balie is ruim van opzet en straalt warmte uit. Verder is er ook een mooie aparte spreekruimte ingericht op de begane grond. Meer informatie kunt u vinden op www.hypotheekshop. nl.

Groep 1 en 2 van de Kon. Emmaschool zijn vorige week woensdag ochtend naar boerderij Straat-Hof in Leimuiden geweest Dit deden ze naar aanleiding van het project len-

te en jonge dieren. Op de boerderij kregen ze een rondleiding van boer Aad en mochten ze de kalfjes een fles melk geven. Ook werd bekeken hoe een robot de koeien melkt. De 5 puppyhondjes mochten worden vastgehouden en geaaid. Tenslotte werd er gespeeld in de hooiberg en op de trampoline gesprongen. De kleuters en juffen kijken terug op een leerzame ochtend.


Waar shop jij? KONINKLIJK VOORDEEL Kom zaterdag 20 april oranjeshoppen bij Beach Boetiek. Hier word je verrast met een heerlijke oranje Nespresso van Electro World Peursum en een verrukkelijke oranje truffel van Krijn Verdoes 250 gr Oranje Truffels, tegen inlevering van deze bon €2,00 extra korting

Cadeautip! Dinerbon van Noordzee n, Leuk om te geve nog leuker om te krijgen!

Voorstraat 21 • Katwijk • 071-401 22 94

Bij aankoop van een Nespresso apparaat gratis 30 oranje koffie capsules

Iedere dag open v.a. 12.00 uur Volg ons op Twitter @NoordzeeBistro O

CTR

ELE

10%

Voorstraat 31 B - 33 2225 EL Katwijk ZH Telefoon (071) 401 64 22 www.peursum.nl

korting op alle oranje kleding

APK

,8 3 €

*

n all-i

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

BEACH BOETIEK

Wij zijn op zoek naar een spontane collega voor in de

Bediening

parttime/fulltime vanaf 17 jaar. Enige ervaring of opleiding zou een voordeel zijn. Tevens zijn wij op zoek naar een

barmedewerker

Princestraat 31 || Katwijk aan Zee || (071) 407 14 91 aba-reklame.nl 071 532 14 11

*Aanbiedingen geldig t/m 30 april zolang de voorraad strekt alleen verzilverbaar met coupon

Hotel Noordzee Boulevard 72 T 0714015742 www.hotelnoordzee.nl

die buiten zijn school cq studie een parttime baantje in de horeca zoekt, vanaf 16 jaar. Mail je personalia of kom even langs. gerard@hotelnoordzee.nl Boulevard 72 2225AG Katwijk


lokaal

De rijnsburger

Kort nieuws Reumafonds Opbrengst n Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners van Rijnsburg voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. Deze werd in de week van 11 tot en met 16 maart gehouden. In totaal is er in Rijnsburg 5878,99 euro opgehaald. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding geleverd.

Bij de bakker Koekjes n Groep 2 van PCBS De Wegwijzer heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan banketbakker Krijn Verdoes in Katwijk. De kleuters mochten hun eigen koekjes bakken en kregen ook nog een heerlijke chocoladelolly. De vader van Rick heeft de kinderen een heleboel geleerd en laten zien. De koekjes zijn waarschijnlijk bij iedereen al op, want diewaren verrukkelijk.

Boeketdienst Kerk n Nederlanders behoren tot de meest gelukkige mensen op aarde. Volgens wereldwijd onderzoek van Unicef is het hier zelfs het fijnst om op te groeien. Maar wat maakt ons dan precies zo gelukkig? Een goed gevulde portemonnee, een mooi uiterlijk, interessant werk of veel vrienden? Geluk lijkt nauw samen te hangen met successen in het leven. Maar is dat ook ten diepste zo? Want wat als de successen uitblijven? Of (plotseling) overschaduwd worden door een ingrijpende gebeurtenis? En dan de eeuwenoude woorden uit Psalm 23 ernaast: De Heer is mijn Herder. Wat hebben die anno 2013 met innerlijk geluk te maken? Veel vragen die op zondag 21 april in de boeketdienst om17.00 uur in de Immanuëlkerk (Kerkstraat, Rijnsburg) verder zullen worden uitgediept.

PvdA-Tweede Kamerlid Politiek n Op 23 april om 20.30 uur bezoekt PvdA-Tweede Kamerlid Myrthe Hilkens Rijnsburg. In gemeenschapshuis De Burgt zal zij met geïnteresseerden in gesprek gaan over landelijke en lokale vraagstukken. Hoe zorgt de PvdA ervoor dat we ondanks bezuinigingen toch een sociaal land blijven dat oog heeft voor de zwakkeren? Hoe gaan we de uitdagingen op de arbeidsmarkt aan? De avond is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het sociaaldemocratisch antwoord op thema’s die ook in Katwijk uiterst actueel zijn.

donderdag 18 april 2013

13

Campagne: Laat uw fiets niet stelen n Fietsdiefstal voorkomen

n Veilig mogelijke leefomgeving Aandacht n Helaas komt fietsendiefstal regelmatig voor. Ook in de gemeente Katwijk worden elk jaar honderden fietsen gestolen. Nu het zomerseizoen voor de deur staat en veel mensen vaker de fiets pakken om zich te verplaatsen, start de gemeente een campagne om fietsendiefstal een halt toe te roepen. Met behulp van posters, flyers en het uitreiken van sleutelhangers vraagt de gemeente aandacht voor het voorkomen van fietsdiefstal. Fietsbezitters staan vaak niet stil bij het feit dat hun fiets gestolen kan worden. Niet iedereen zet zijn of haar fiets op slot. Niet iedereen gebruikt een tweede slot en zet een fiets vast aan een vast object. Daarbij ontbreekt het vaak aan kennis

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl

over dit onderwerp. Zo worden de meeste fietsen overdag in de eigen woonomgeving gestolen. Drukke locaties zijn hierbij het meest geliefd. Maak het fietsdieven niet eenvoudig. Deze tips helpen hierbij: zet de fiets altijd op slot; Zet de fiets altijd vast aan een vast object; Gebruik altijd twee sloten; Doe altijd aangifte bij een gestolen fiets; Schrijf kenmerken van de fiets op en bewaar de aankoopbon; Bel meteen 112 als zich een verdachte situatie voordoet. Om onze leefomgeving zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, treedt de gemeente op tegen elke vorm van overlast. Hier is ook uw hulp voor nodig. Naast het nemen van voorzorgsmaatregelen om uw fiets niet te laten stelen, is het ook noodzakelijk aangifte te doen. Alleen zo kan de pakkans van fietsdieven worden vergroot. Het beeld dat fietsendiefstal ‘erbij hoort’, heeft geleid tot een zekere maatschappelijke acceptatie van het probleem. Hierdoor is de bereidheid om aangifte te doen in de gemeente laag. Daarbij is er gebrek aan vertrouwen dat een fietsendiefstal wordt opgelost en leidt tot strafvervolging bij de daders.

Seizoen RIJC zit er weer op Schaatsen n Afgelopen zaterdag werden de sluitingsactiviteiten van de RIJC in het IJswaerd gehouden. Kim Martens won overtuigend met 28 pr’s bij de meisjes en bij de jongens werd Ronald van Egmond na een felle strijd met Thomas de Mooy de felbegeerde bokaal. In totaal werd er 370 pr’s gereden die door sponsor Tankstations Jongeneel omgezet werden in euroknaken, 925 euro. De sluitingsavond was goedbezet. Jan Pieter Tensen bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet van het afgelopen seizoen voor de RIJC. Ook memoreerde hij, dat er op alle prijzen het vignet ‘75 jaar RIJC’ stond, omdat 2013 het jubileumjaar voor de RIJC is. Op 7 september zal er voor de jeugd een grandioze sport en spelmiddag op het ijsveld gehouden worden. Op

27 september is er een ijsactiviteit voor jong en oud op de Leidse Ijsbaan en op 13 december wordt het jubileumfeest gehouden. De winnaars van de prijzen voor de cupwedstrijden en de clubkampioenschappen staan op de website van de RIJC: www.rijnsburgseijsclub.nl. Thomas de Mooy en Johan Bakker ontvingen een fraaie prijs voor hun deelname aan de NK marathon. Een bijzonder moment was de uitreiking van de Jantine van der Burg en Gert Kagenaar-trofee. Deze prijs wordt gegeven aan schaatsers, die net buiten de prijzen vallen en deze keer ontvingen Sonique de Ruiter en Thijmen v.d. Krogt deze eervolle prijs. ’s Middags was er voor de benjamins, mini’s en welpen de sluitingsceremonie, waaronder het uitreiken van de diploma’s. De komende maanden worden er nog tal van activiteiten georganiseerd vanwege het 75 jarig bestaan van de RIJC.

Zet uw fiets altijd op slot. Foto: pr.

Bomenplan Begraafplaats Nagedacht n De begraafplaats en het uitvaartcentrum van de Laatste eer liggen vrij prominent in een woonwijk. Een representatieve beplanting, die zowel de entree als de buurt verfraaid was het streven. Aan de hand van een bomenplan is daar inmiddels mee begonnen. Qua functie als begraafplaats, is enige monumentaliteit op z’n plaats. Langs de weg zijn 8 zuiliepen geplaatst . Door zijn langgerekte vorm een symbool van de verbinding tussen hemel en aarde. Centraal tussen de zuiliepen en op de hoek bij de parkeerplaatsen staat een meerstammige meidoorn, die in mei in bloei zullen staan met witte bloesem, maar in de herfst vlammend geeloranje tot rood kleuren. Op de begraafplaats markeren twee meerstammige platanen het entreegebied. Zij worden in het donker aangelicht door

Bomen sieren omgeving begraafplaats. Foto: pr. grondspots. Hiervandaan leidt een laan van zwarte berken de begraafplaats op. Het ontwerp is gemaakt door Ada Wille die als Landschapsarchitect gespecialiseerd is in begraafplaatsen. De firma Jonker had een flinke kluif aan het planten van de grote en zware bomen. Dankzij hun ervaring zijn ze allemaal vakkundig geplant, wat het begin is van een groeizame toekomst.

Rommel ophalen Markt n Synoniemen voor rommel: warboel, bende, spullen, rotzooi, janboel. Sommige kunnen dit goed gebruiken.

Het schaatsseizoen zit er weer op. Foto: J. Klok.

Maar u kunt de jongeren in Brazilië met deze rommel helpen. Elk jaar wordt er zoveel geld mee opgehaald. Dat is toch veel beter als de milieustraat. U hoeft het alleen maar even uit te zoeken. Ook a.s.

zaterdag rijden er vrijwilligers door het dorp om het bij u op te halen. U kunt bellen en/of mailen. Spreek uw bericht in op 084-8366316. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer. U kunt mailen naar: rommelmarktrijnsburg@hotmail.com. De spullen worden dan de zaterdag daarop tussen 09.00 en 13.00 uur bij u opgehaald. Let u er alstublieft op dat de spullen nog heel zijn en niet groter zijn dan een meter bij een meter.


ccasions 49.750 km Lichtm. velgen ECC

Autocentrum van Egmond

€ 18.600

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Een greep uit ons aanbod: AUDI A6 3.2 FSI AUT. Full options VW GOLF PLUS 1.6 FSI airco VW GOLF V Variant Comfortline VW GOLF V 1.4 airco VW GOLF V 1.6 FSI Trendline 5d. VW GOLF IV 1.4 16V airco VW FOX 1.2 Trendline, airco VW POLO 1.2 zeer zuinig VW PASSAT 2.0 115 pk airco HYUNDAI i10 automaat 4 deuren SEAT IBIZA 1.4 aut. Airco SEAT CORDOBA Vario 1.4 KIA CARENS 2.0 Excutive airco OPEL AGILA 1.2 Njoy CITROEN XSARA PICASSO FORD FIESTA 1.4 airco, 4 deuren SUZUKI ALTO 1.1 GLX automaat

Bouwjaar 2008 Wegenbelasting € 35,- p. mnd.

NU: € 8.450,Kijk voor al onze auto’s op:

2008 2005 2005 2006 2004 2002 2008 2005 2001 2009 2006 2001 2005 2004 2000 2002 2004

€ € € € € € € € € € € € € € € € €

20.750,8.750,7.950,8.450,7.450,3.950,5.950,5.950,2.950,7.950,5.950,2.850,4.950,3.750,2.500,4.500,3.250,-

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!!

WIJ HEBBEN EEN AUTO VOOR U OF WIJ ZOEKEN EEN AUTO VOOR U motor 1100 4500 1400 1400 1400 1200 1400 1300 1400 1250 1400 1400 1600 1250 1300 1600 1300 1300 2400 1300 1200 1200 1600 1800 1800 1400 1600 1400 1400 1400 1400 1800 1200 2000 2400 1300 1600

BESTELWAGENS grijs kenteken Citroën Berlingo diesel zijdeur 1900 Citroën Berlingo diesel achterklep 1900 Citroën Berlingo diesel 1900 Ford Transit 2xlang, 2xhoog, 3.5t 2400 Ford Transit 1xlang, 1xhoog, dubb. cab. 2000 Ford Transit connect diesel 1800 Ford Transit Connect diesel zijdeur 1800 Opel Combo 1300 Peugeot Expert diesel zijdeur 1900 VW Caddy achterklep 20000

automaat - navigatie - leer

Bouwjaar 2007 Km.stand 106.120

€ 26.750,-

deur 5 5 5 5 3 5 5 5 5 3 5 5 5 3 3 5 5 5 5 3 3 5 5 5 5 3 3 3 3 3 3 5 3 5 5 5 3

kleur beige m. zilver blauw m. rood zilver paars m. d.grijs m. zilver zilver zwart blauw m. zilver zilver blauw m. brons m. groen m. zilver zilver zilver zwart zilver m. groen m. rood zwart zilver groen met. grijs met. zilver groen met. zwart grijs met. blauw met. zwart zwart zwart zwart zwart

b.j. 2005 2005 2005 2003 2006 2011 2007 2008 2007 2009 2008 2007 2011 2011 2003 2003 2008 2009 2007 2005 2001 2001 1999 2011 2011 1995 2002 2009 1999 2009 2006 2002 2005 2004 2008 2002 2002

km 27000 45.000 58.000 89.000 36.000 130.000 48.000 101.000 52.000 24.000 10.000 27.000 21.000 13.000 78.000 132.000 21.000 43.000 49.000 20.000 87.000 79.000 160.000 34.000 32.000 150.000 119.000 41.000 160.000 4.800 60.000 119.000 79.000 120.000 28.000 106.000 148.000

5 3 4 5 5 4 5 5 5 3

geel geel blauw wit grijs met. wit wit wit wit wit

2002 2003 2005 2005 2002 2006 2007 2008 2006 2005

76.000 60.000 60.000 60.000 44.000 65.000 56.000 26.000 44.000 84.000

opties sb, elr, cpv sb, elr, cpv, sb, elr, cpv sb, elr, cpv, sb, cpv sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, elr, cpv sb, elr, cpv sb sb, elr, cpv sb, elr, cpv, sb, elr, cpv, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb, sb,

elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr, elr,

cpv, cpv, cpv cpv, cpv cpv, cpv cpv, cpv, cpv, cpv,

BTW lmv, achterspoiler a/c a/c, a/c a/c, a/c a/c a/c a/c, a/c a/c a/c a/c a/c a/c, a/c,

trh. nav. lmv

lmv, trh incl. incl. incl. lmv lmv, trh

a/c, lmv, navie a/c, lmv, navie

incl. incl.

a/c a/c a/c a/c, lmv, trh a/c a/c, trh, leer, side, bullbars a/c, lmv a/c, lmv

sb, cpv, trh, imperial, zij + ach.dr sb, trh, imperial, nw.model sb, cpv, a/c, elr., elsp., a.dr., imp.

geen geen geen sb, trh 2250kg, elsp, cpv, z.dr., a.dr. excl. sb, cpv, zijdeur, trh, elsp, 5 pers. geen sb, cpv, a/c, rh, ach.dr. excl. sb, cpv, a/c, zij + ach.dr. excl. sb, cpv, a/c, elr, trh, navi, zij + ach.dr. excl. sb, elr., cpv, a/c, trh., ach.dr. excl. sb excl.

Prijs € 5.450,€ 3.950,€ 4.250,€ 2.750,€ 3.250,€ 7.950,€ 6.950,€ 6.250,€ 6.950,€ 8.950,€ 9.650,€ 7.950,€ 18.750,€ 7.950,€ 2.750,€ 4.450,€ 6.750,€ 8.250,€ 12.750,€ 5.250,€ 2.250,€ 2.850,€ 1.950,€ 17.750,€ 18.750,€ 495,€ 2.250,€ 8.750,€ 1.750,€ 9.750,€ 4.750,€ 2.950,€ 3.750,€ 6.250,€ 20.750,€ 4.250,€ 4.450,€ 3.250,€ 4.250,€ 5.450,€ 6.950,€ 6.950,€ 5.450,€ 6.950,€ 6.950,€ 6.450,€ 5.950,-

Automobielbedrijf AUTO

PAS

€ 39.950

Ford Fiesta 1.2 16V Trend 5 drs. 2011 Renault Clio 1.2 16V TCE Dynamique airco 5 drs. 2009 Renault Twingo 1.2 16V Autom. airco zwart 2009 Renault Twingo 1.2 16V Collection airco 2011 Renault Modus 1.4 16V Dyn. Aut. 4/2006 Renault Megane 1.6 16V Grand Tour Business 7/2007 Renault Megane Estate 1.4 TCE 130pk Parisienne 2011 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7p navi 7/2011 Renault Scenic 1.6 16V RTX airco velgen 1/2000 Renault Scenic 2.0 16V Gas Business Line 10/2008 Renault Espace Grand 2.0 16V Expression 7/2002 Hyundai Tucson 2.7i V8 automaat 4/2007 Dacia Logan MCV 1.6 16V airco Laureate 5/2008 Dodge Caliber 1.8 ST 2007 Mercedes C280 Avantgarde leer navigatie 7/2007 Saab 9.3 1.8 Business 9/2006 Hyundai Santa Fe 2.7 V6 automaat leer 4/2007

Tel. 071-4020365

Merk: Fiat Panda 1.2 Edizione Cool Fiat Panda 1.2 Edizione Cool Fiat Sedici 1.6 16V 120 Emotion Fiat Punto 1.2 3D Dynamic Fiat Bravo 1.4 16V Edizione Prima 90 Fiat 500 Twin Air 85 Lounge Fiat Panda Twin Air 85 Lounge Fiat 500 Twin Air 85 Black Jack Lancia Musa 1.4 16V Platino S&S

€ 10.700 € 10.450 € 6.250 € 8.250 € 8.250 € 8.250 € 17.950 € 22.700 € 3.950 € 8.950 € 4.950 € 12.250 € 8.450 € 7.900 € 25.950 € 9.750 € 16.950

Prijs € 6500,€ 7500,€ 17.950,€ 6400,€ 7.950,€ 10.950,€ 11.950,€ 13.500,€ 13.450,-

info@autoheemskerk.nl

Bjr. 2009 2010 2011 2007 2007 2010 2012 2011 2010

Km. 36.068 32.095 7069 83.800 107.269 53.165 5.176 44.223 41.494

Kl. Oranje Wit Bruin Blauw Blauw Blauw Rood Black Blauw

Fiat 500 Twin Air 85 Lounge 2011, cabriolet, Bossa Nova White

€ 13.950,-

AUTOBEDRIJF B. JOREN

HILLEGOM - ARNOUDSTRAAT 1 - TEL. 0252 - 41 48 39 www.autojoren.nl

Volvo V50

€ 17.950,-

1.8 edition, 2008, 87.990 km Svala Auto Rietschans 70 2352 BB Leiderdorp T 071-5810950

van Zelst

NATIONALE

€ 14.950

Al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

Lange Vaart 34 Rijnsburg

••• Onderhoud alle merken tegen zeer concurrerende prijzen!

Merk Citroën c3 Chevrolet Matiz Chevrolet Kalos Chevrolet Kalos Chevrolet Kalos Fiat Panda Edition Fiat Panda 100 pk Ford Fiesta Futura Ford Fiesta diesel 1op20 Ford Fiesta nieuw model Ford Fusion Ford Fusion automaat Futura Ford C Max Grand 7-p. Ford Ka nieuw model Ford Ka Ford Connect T. geel kent. Hyundai Getz Mitsubishi Colt 1.3 70 kw incharge+ Mitsubishi outlander 4-wd. Nissan Micra Opel Corsa Opel Agila Opel Astra HB Opel Zafira 7 pers. Opel Zafira 7 pers., automaat Peugeot 106 Peugeot 206 Peugeot 207 Renault Clio Sport Renault Clio tce Renault Clio campus Renault Laguna stationwagon Renault Twingo automaat Skoda SuperB Suzuki Grandvitara high ex. aut. Suzuki Ignis automaat VW Golf

BMW X3 3.0 High executive

www.acvanegmond.nl

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S

129.340 km Leer Navigatie

Gespecialiseerd in Renault - Dacia - Nissan

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

VW POLO 1.4 16V Comfortline

109.664 km Navigatie Lichtm. velgen

V0lvo C70

€ 24.995,-

2.4 170 PK, 2007, 64.312 km

Beide occasions leveren wij met 24 MAANDEN GARANTIE

Svala Auto Arnoudstraat 3 2182 DZ Hillegom T 0252-410650

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299

NU OOK 50/50-DEALS OP ALLE OCCASIONS - INFORMEER NAAR DE VOORWAARDEN VOOR ONS COMPLETE AANBOD ZIE ONZE SITE: WWW.VANZELSTAUTOS.NL Merk/Model/Type Bjr. BMW 335I auto Hifi + Logic 7 02-07 Chevrolet Express G2500 6.0 05-08 VB Extended Van ChryslerGrand Voyager 02-09 Automaat Stow & Goa ChryslerGrand Voyager 01-10 3.8 v6 touring Stow ’n Go Lage Bijtelling ChryslerGrand Voyager 03-09 3.3i V6 Auto. LX Stow & Go Flex Fuel ChryslerGrand Voyager 05-10 3.3 i Aut. LX Stow & Go Lage bijtelling ChryslerGrand Voyager 06-08 3.3 i Aut. Stow & Go CryslerGrand Voyager 12-07 Lage Bijtelling 3.3i LX Stow ’n Go DaewooMatiz 800 04-03 HondaJazz 1.2 Cool 12-05

Herenweg 302a 2211 VE Noordwijkerhout Tel. 0252-372136 www.duivenvoorde.info

Br. B B

Km. Prijs 58.579 € 24.850 93.000 € 19.250

B

53.000

€ 24.950

B.

41.923

€ 29.950

B. 135.000

€ 23.750

B.

58.300

€ 26.950

B.

154.00

€ 19.250

B. 109.000

€ 14.950

B. 106.288 B. 77.717

€ 2.995 € 6.150

Mazda3 sport 1.4 Mercedes Benz C Combi 200 kompressor elegance aut Mercedes Benz C klasse 350 AMG aut Toyota Aygo 5drs airco Isuzu Axiom 3.5 V6 Opel Meriva 1.4 16V Airco Essentia Pontiac G8 GT 6.0 Pontiac GTO 6.0 Handgeschakeld LS2 Coupe Renault Megane Scenic 1.6 E Airco Volkswagen New Beetle Cabriolet 2.0 Elektr. Kap Volkswagen Transporter T.5 1.9 TDI 85 pk

10-05 02-06

B. B.

02-08

B.

05-12 08-03 10-06

B. B. B.

14.000 € 8.850 98.484 € 7.950 108.616 € 6.900

05-08 11-06

B. B.

83.000 € 29.950 22.800 € 24.950

06-98

B.

130.779

€ 1.245

02-05

B.

101.746

€ 12.950

05-07

D.

85.830

€ 9.995

www.svalaauto.nl

174.958 € 5.500 88.491 € 15.950 88.460

Verkoop • Reparatie • Apk • Schadeherstel

€ 24.950

Kenteken 4K-DV-34 44-SF-H2 38-TL-Z2 15-GH-T4 89-XL-PZ 85-SV-VS 43-HR-GR 74-LK-K8 06-JG-XX 96-FJ-HL 93-ND-BV 55-SX-LV 30-JF-ZS 88-HN-D7 55-VH-S6 16-VP-D2 2V-BT-91 Motoren ML-HH-97 MV-HS-90 MT-TG-80 MV-JS-71

Merk/Model/Uitvoering Opel Adam Slam 1.4 Start/Stop 74KW Opel Astra-J 1.4T 140PK Sport Opel Meriva-B Z1.6XE Met Optiek Fiat 500 1.4/16V Sport Opel Agila-A 1.2/16 Temptation Airco Opel Agila-A 1.2/16V Flexx-Cool Opel Agila-A 1.2/16V Color Edition Opel Agila-B 1.2/16V Edition Opel Astra-G- 1.8I/1.6V Coupe Airco Opel Corsa-B 3 DRS Cool Opel Meriva 1.6/16V Cosmo/Imscher Opel Meriva-A 1.6/16V Enjoy Opel Zafira-A 1.8 / 16V Elegance Peugeot 107 XS 5DRS. Airco Alm. Wielen Peugeot Boxer 330 2.2 HDI 120 L1H1 Volkswagen Caddy 51 Kw 2,0 SDI Volkswagen Caddy 55 KW

Kleurcode Geel Blauw Zwart met. Zwart met. Zilver met. Grijs met. Rood Rood Blauw met. Zilver met. Zilver met. Zilver met. Rood met. Zwart met. Gris Alu Groen Wit

Bouwjaar 29-03-2013 09-09-2011 05-03-2012 27-06-2008 30-07-2007 22-05-2006 17-10-2001 10-05-2010 29-03-2002 31-03-2000 23-07-2003 31-05-2006 15-03-2002 12-01-2009 15-08-2007 13-03-2008 05-05-2009

Kilometer 1.000 12.350 8.215 50.292 32.677 27.704 121.813 23.694 34.204 123.028 116.479 91.568 242.715 verkocht 43.055 153.382 44.714

Honda CB 600 F Motorfiets Kawasaki Ninja ZX-10R Supersport Kawasaki Ninja ZX-6R Supersport Kawasaki Ninja ZX-6R Supersport z

Blauw M Groen/Zwart Blauw met. zwart met.

06-05-2004 21-04-2009 21-10-2008 05-05-2009

1.005 1.091 699 7.160

Herenweg 94 2201 AL Noordwijk Tel: 071-3613342 Fax: 071-3647666 Mobiel: 06-53798937 Email: info@autobedrijfhoogeveen.nl


valkenburg

De rijnsburger

donderdag 18 april 2013

15

Jubileum IJsclub Nooit Gedacht n IJsclub ‘Nooit Gedacht’ is met haar 120-jarig bestaan een van de oudste verenigingen in Valkenburg. Door Aty de Vries Tijdens de ledenvergadering werd de bijna 85-jarige Jan van Leeuwen van de Zonneveldslaan in de bloemen gezet voor zijn 50-jarig bestuurslid van de IJsclub ‘Nooit Gedacht. Deze naam heeft hij voorgesteld. “Ik had toen echt niet meer gedacht dat we ooit een ijsbaan zouden krijgen en het maar moesten doen met een rondje op de Oude Rijn. Vandaar toen die naam”, aldus een lachende Van Leeuwen.

Bestemmingsplan

Anno 2013 is de ijsclub een florerende vereniging met ongeveer 500 leden, waarvan 160 kinderen onder het gezinslidmaatschap vallen. “Nu met een nieuwe ijsbaan

in de Dorpsweide, alleen het clubgebouw is nog een probleem”, vertelde voorzitter Peter Noyons. Deze winter kon men volstaan met een partytent, die de harde wind een beetje tegenhield, maar voor het nieuwe clubgebouw moet het bestemmingsplan gewijzigd worden en dat kan wel langer duren. Op de suggestie om zomers daar met andere partners een theehuis van te maken, om de kas wat te spekken, vond de voorzitter nog te vroeg om daar dieper op in te gaan. Wel bracht hij ter sprake dat ook de vereniging te maken heeft met jeugd die vrijwilligers onheus hebben bejegend. “We moeten er rekening mee houden dat kinderen uit de band springen en wij bij de ouders geen luisterend oor krijgen, wanneer wij daarover bij hen in gesprek willen gaan. Dit is een probleem waar wij ons als bestuur nader over zullen beraden”, liet Noyons namens het bestuur weten. Het officiële gedeelte van de jaarvergadering werd afgesloten met een verloting.

V.l.n.r.: Jack de Mol, Gerhard Bol en moeder Corrie Bol. Foto: Aty de Vries.

Noordmanshof voelt als een grote huiskamer n We zijn hier dik tevreden n Beste uit jezelf halen Eigen plek n Het heeft wel 12 jaar geduurd voordat het appartementencomplex van Stichting Philadelphia Zorg gerealiseerd kon worden. Het waren de ouders die dit hebben geregeld. Door Aty de Vries

Jan van Leeuwen met voorzitter Peter Noyons. Foto: Aty de Vries.

Oud Valkenburg LEIDEN n De vereniging Oud Valkenburg houdt op 23 april a.s. haar jaarlijkse ledenvergadering. De vergadering vindt plaats in de kerkzaal van de Hervormde Kerk van Valkenburg aan het Castellumplein, ingang Kruisweg, en begint om 20.00 uur. Het gedeelte voor de pauze wordt gevormd door het huishoudelijk gedeelte. De stuk-

ken die hierop betrekking hebben, zijn te vinden op de website van de vereniging www.oudvalkenburgzh. nl. Na de pauze, om ca. 21.00 uur, zal de voorzitter van de vereniging, Jan Bakker, vertellen over verleden, heden en mogelijke toekomst van het ‘Valkenburgs Pontje’. Ieder is van harte welkom. Nadere inlichtingen: Jan Bakker, tel: 0714075460 of via e-mail: janp.bakker@ziggo.nl.

Zing jij mee? Vrolijk n Kinderen vinden het meestal fijn om te zingen. Liedjes die je in je jeugd leert, blijven je vaak heel lang bij. Zo ook bij de kinderliederen die in kerken worden gezongen. Margriet van der Meij start dan ook een Kinderkoor-project in Valkenburg. Reden is dat in mei 2013 het nieuwe liedboek uitkomt. Hierin staan veel kinderliederen.

Aanmelden

Bekende, maar ook onbekende. Om zowel kinderen als kerkbezoekers bekend te maken met een aantal van deze liederen, start een kinderkoor-project. Na zeven keer repeteren worden de liederen gezongen in een kerkdienst, waar ouders en

andere familieleden bij uitgenodigd worden. Het project start op 7 mei en we zingen vanaf die dag op alle dinsdagen tot en met 18 juni. Kinderen, ongeacht kerkelijke betrokkenheid, tussen 7 en 13 jaar zijn welkom om mee te doen. De leiding is in handen van Margriet van der Meij, en het belooft een vrolijk en leerzaam project te worden. Zing daarom mee met Kinderkoorproject, voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar. De repetities zijn: 7 dinsdagen van 7 mei tot en met 11 juni, 16.00 tot 17.00 uur, 18 juni 19.00 tot 20.00 uur. En worden gehouden in Het Trefpunt, de zaal achter kerk De Goede Herder, aan de Hoofdstraat te Valkenburg. Opgeven en informatie: mey05@online.nl (Margriet van der Meij).

Valkenburger Gerhard Bol woont hier al een jaar prima naar zijn zin. ‘De ouoders trokken aan de bel om hun kind met een verstandelijke beperking een eigen plek te kunnen geven en om het beste uit zichzelf te kunnen halen’. Deze woorden sprak locatie manager Annelies ’t Gilde tijdens de officiële opening van de locatie Noordmanshof, gelegen in Rijnsoever-Noord in Katwijk. De feestelijke opening, een jaar geleden, ging gepaard met het oplaten van ballonnen en het uitbrengen van een toast. gevolgd door het openingslied van de bewoners zelf. Bij de opening waren ondermeer wethouder Mostert aanwezig en de heer Fedde Jonkman als voorzitter van de Stichting Vrienden van Philadelphia. Beiden waren zeer tevreden met het resultaat. ‘Het voldoet in een behoefte, waar de cliënten alle mogelijkheden krijgen om,

aangepast aan hun eigen niveau, zich verder te ontwikkelen’, aldus beide heren. Hoe is het nu met de bewoners, vroegen wij ons af? We komen veel bekenden tegen, cliënt of familie en iedereen is enthousiast na een jaar bewoning van het appartementen-complex. Tijdens de oplevering vorig jaar was het een kale boel en liep iedereen met emmers, dweilen en bezems te sjouwen. We nemen nu weer een kijkje bij Gerhard Bol uit Valkenburg die de kleuren van zijn appartement zelf heeft uitgezocht. Zijn ouders, broer Derrick en vriendin zijn er ook, maar zijn vriend Jack de Mol, die naast hem woont, moet ook de op de foto. ‘Ja, we zijn hier dik tevreden en nog steeds vrienden met elkaar’, vertelt Gerhard. In de knusse woonkamer vertelt hij over zijn hobby: scooters waar hij zelf ook op rijdt. Ook haalt hij oud papier op bij de Stichting ‘s Hee-

renloo in Noordwijk. In zijn hand laat hij een miniatuur van de auto zien waarmee hij het oud papier ophaalt. We lopen door de hal naar de ruime badkamer waar een wasmachine met droger staat en met gepaste trots vertelt hij zelf zijn was te doen. Beneden klinkt het gezang van een shantykoor en we besluiten om ons in de feestvreugde te mengen. Een nieuw tijdperk is aangebroken voor 28 bewoners van het prachtige appartementencomplex Noordmanshof.

Fysio- en manuele therapie Energiek Voorschoterweg 3a 2235 SE Valkenburg (z.h.) Tel: 06-30528236

Sportieve actie van Hoogvliet Jeugd n Vijf sportverenigingen uit Katwijk doen mee met de verzamelactie van Hoogvliet t.g.v. hun 45 jarig bestaan. Dit zijn: Vv Quick Boys en FC Rijnvogels uit Katwijk, Gym- en jazzdance DWS en Korfbalvereniging Madjoe uit Rijnsburg en Vv Valken ’68. De kick-off van de actie is op 24 april as. De plaatjes van de leden van de verenigingen kunnen gedurende vijf weken gespaard worden. Van 24 april tot en met 28 mei a.s. Bij iedere 10 euro aan boodschappen en bij actieproducten ontvangt men een setje met plaatjes van de mini’s tot en met het 1e elftal. Woensdag 29 mei is er een ruilmiddag van plaatjes. De losse albums zijn vanaf 24 april voor € 3,99 in de winkels verkrijgbaar.

Vezamelactie van Hoogvliet. Foto: Aty de Vries.


home &

SPAANS&VANEGMOND meubelmakers

Ga er maar eens lekker bij liggen! Aanbieding matrassen - 90 x 200 cm -

direct uit voorraad leverbaar!

2 voor

Schuifwandkasten gratis geplaatst* op maat

Laminaat gratis gelegd* home collectie

Binnenzonwering

Rolgordijnen, Vouwgordijnen, Jaloeziën Kast wordttst! gratis geplaa

(*al vanaf €17,95 m2) 10% korting + gratis opmeten + ophangen*

De kwaliteit van ambachtelijk vervaardigde interieurs is altijd herkenbaar. Mensen die de hoogste kwaliteit wensen, kiezen dan ook altijd voor maatwerk. Het mooiste hout, de verfijnde details, en vervaardigd met veel vakmanschap.

€ 259,=

Normaal € 159,=

per stuk

VOOR MEER INFORMATIE BEZOEKT U ONZE WEBSITE

Ambachtsweg 24a • 2222 AL Katwijk • T 071 408 58 55

WWW.SPAANSENVANEGMOND.NL

www. denachtwachtkatwijk.nl

(Industrieterrein ’t Heen, tegenover de Gamma)

Arie Meijvogel

Interparket

Showroom: Lijdweg 9, 2225 GN (achter Bang & Olufsen PeursumADVERTENTIEPROEF Centrum Katwijk aan Zee Tel. 071 - 4076074 www.interparketkatwijk.nl

EXCLUSIEVE KEUKENS • BADKAMERS • MEUBELS OP MAAT

Kuivenhoven keukenfabriek is gespecialiceerd in het fabriceren van exclusieve keukens, badkamers en meubels op maat. Maar ook kunt u bij ons terecht voor het renoveren van keukens en/of vervangen van bestaande apparatuur. Bel voor een afspraak of bezoek geheel vrijblijvend onze showroom en/of fabriek, waar een ervaren team van eigen mensen zorgt voor een kwaliteitsvolle invulling van uw wensen.

Wij maken uw interieur op maat zoals u dat wenst!

Oegstgeesterweg 204b I 2231 BD Rijnsburg I Tel: 071 - 40 21 339 I www.kuivenhovenkeukens.nl I info@kuivenhovenkeukens.nl

De showroom van Interparket Meijvogel aan de Lijdweg in Katwijk staat behoorlijk vol. En geen wonder, want Arie Meijvogel is een veelzijdig man, met veelzijdige diensten en producten. Die allemaal een plekje in de winkel verdienen.

RIOOL OF AFVOER PROBLEMEN? Onstoppen & Reinigen Repareren & Vernieuwen Oplossen stank & Vochtproblemen Rioolinspecties & Camera-inspecties

06 - 51 248137 071 - 40 350 16

Vetputten plaatsen & Legen Grond- & Sloopwerken

www.dsrioolservice.nl

Ik heb geen vast contract.

Van vloeren, kasten en steigerhouten meubels

Kan ik een hypotheek krijgen?

Rabobank geeft antwoord op uw woonvragen. Heeft u vragen over wonen? Op onze website krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke mogelijkheden, zodat u beter kunt afwegen wat voor u een goede keuze is. Ga naar rabobank.nl/woonvragen Samen sterker. Dat is het idee van coöperatief bankieren.

De naam Interparket verraadt al dat de ‘grond’ van Arie’s bedrijf rust op vloeren: houten parketvloeren of laminaatvloeren van kunststof of pvc. Vakkundig gelegd en uiteraard desgewenst ook goed onderhouden. Maar er is meer. Want nu de lentezon zich eindelijk aandient is het misschien goed om eens te kijken naar uw binnenzonwering. Houdt die de zon en de warmte nog buiten? Kom anders eens in de showroom kijken naar de mogelijkheden van rol- of vouwgordijnen, en horizontale of verticale jaloezieën. Wilt u andere zaken buiten houden, dan is een buiten- of binnendeur van Meijvogel wellicht het aangewezen middel. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, helemaal op uw wensen aangepast, en uiteraard netjes afgemeten en opgehangen. Eveneens maatwerk zijn de kastwanden die Meijvogel kan leveren. Kortom: u vindt een ruim pakket aan interieurideeën bij Meijvogel! Een paar maanden geleden maakte Arie voor zijn tweeling nieuwe kinderbedjes van steigerhout. En daarmee ontdekte hij dat hem dit goed

afgaat. Reden genoeg om deze dienst nu ook aan zijn klanten aan te bieden. Meijvogel maakt van steigerhout fraaie meubels, zoals tafels, stoelen, bedden of krukken. Maar willen mensen dan steigerhout? “Het is zelfs erg in tegenwoordig. Steigerhout is onbewerkt. Het heeft een ruwe uitstraling, waarbij je alle kwasten ziet zitten, en daarmee brengt het de sfeer van echt, eerlijk handwerk. Dat is iets dat mensen aanspreekt in deze tijd.” Veelzijdig is dus niet teveel gezegd bij Meijvogel. Een heel scala van diensten en producten onder één dak. Overigens draait Arie zijn hand ook niet om voor bijkomende klussen, zoals een zolder betimmeren, of een kamertje maken. “Ik pak het aan, en voor wat ik zelf niet kan regel ik een vakman, zodat mijn klanten maar één aanspreekpunt hebben.” Arie staat u dus graag ten dienste. Samen met zijn zus Diana, die drie keer in de week in de winkel staat. Die winkel dus, die vol staat… Interparket Meijvogel Lijdweg 9 (achter B&O Peursum) Katwijk Tel.: (071) 407 60 74 Geopend: dinsdagmiddag, woendagavond, donderdagmiddag en -avond, vrijdagmiddag en zaterdag van 10:30-14:30. Maar u kunt natuurlijk ook altijd een afspraak maken!


algemeen

De rijnsburger

Kort nieuws Inzamelen Rommelmarkt Valkenburg n Op vrijdag 7 juni houdt de Gereformeerde Kerk in Valkenburg haar jaarlijkse rommelmarkt. Men is daarvoor op zoek naar spullen die verkocht kunnen worden. Denk hierbij aan meubels, servicegoed, speelgoed, tuinspullen, witgoed, boeken en kleding. De opbrengst gaat naar 2 doelen: 50 % is bestemd voor een project van het werelddiaconaat en de andere helft voor de kerk. De kerk komt de spullen op afspraak bij u ophalen. Mensen die spullen hebben, kunnen contact opnemen met de heer Schoneveld via tel. 071-4074078.

Sluiting woning Hercules Drugshandel n Burgemeester Wienen heeft vorige week vrijdag opnieuw een woning gesloten, omdat er in die woning in harddrugs werd gehandeld. Het betreft een woning aan de Hercules in de wijk Hoornes-Rijnsoever. De sluiting geldt voor drie maanden. Eerder zijn woningen gesloten aan de Suurmondstraat, de Thorbeckestraat, de Langeveldstraat en de Colijnstraat en een horecagelegenheid aan het Bosplein. De burgemeester beschikt sinds enkele jaren over de bevoegdheid tot sluiting op grond van de Opiumwet en maakt hier sindsdien ook gebruik van. Op 11 oktober 2012 heeft de politie een inval in de woning gedaan. Daarbij is in de woning een hoeveelheid harddrugs aangetroffen en zijn enkele personen aangehouden. Vanwege de slechte gezondheid van de bewoner vereiste het besluit van de burgemeester een bijzonder zorgvuldige afwikkeling. Hoewel daarmee enige tijd gemoeid is geweest, is dit voor de burgemeester geen aanleiding geweest de procedure tot sluiting te stoppen. Burgemeester Wienen: “Overlast als gevolg van drugshandel in welke vorm dan ook is onaanvaardbaar. Alle inwoners hebben recht op een leefbare en veilige woonomgeving. Drugspanden horen daar niet in thuis.” Sinds 2011 wordt door een goede samenwerking van allerlei instanties drugshandel vanuit panden aangepakt. Burgemeester Wienen: “We blijven de strijd aangaan als het gaat om drugshandel. Ik vraag u als inwoner dan ook overlast te blijven melden. Alleen dan kan de aanpak van drugsoverlast door politie, Openbaar Ministerie, Woningcorporatie Dunavie en de gemeente succesvol blijven. Toenemende meldingen zouden ten onrechte de indruk kennen wekken dat er sprake zou zijn van meer overlast, maar ik constateer dat het beleid effect sorteert.”

donderdag 18 april 2013

Belangrijke overwinning Valken ‘68 n Winst TAVV 1 met 3-1 n Handhaving tweede klasse Voetbal n Door deze overwinning op eigen veld staat Valken ‘68 nog steeds op de tiende plaats in de rangschikking. Het verschil met HVC’10 1 dat op de zevende plaats staat bedraagt twee punten. Door Daan Noteboom Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil met TAVV een punt, dus een overwinning was zeer welkom. Mede door schorsingen van Robin Noort, Jeroen Haasnoot en de geblesseerde Roel Heemskerk stond er een geïmproviseerde verdediging, die in de eerste twintig minuten een zenuwachtige indruk achterliet. Het leek erop dat de bezoekers uit Ter Aar daarvan konden profiteren. Balverlies van Jean-Paul Verkade leidde de kans in voor Lyndon de Bruijn. Maar zoals altijd kon Valken’68 rekenen op doelman Erwin van der Nagel en behoedde hij zijn ploeg voor een vroege achterstand. De tweede mogelijkheid voor TAVV kwam van de voet van Jean-Paul Verkade. Een te hoge terugspeelbal werd verijdeld door Erwin van der Nagel die nog net redding kon brengen. Gelukkig zag scheidsrechter Macco er geen bewuste terugspeel bal in, al dachten ze er bij TAVV anders over. Dan valt plotseling de 1-0 voor Valken’68. Ronald Kuijt verstuurde een diepe pass op de snelle Lars van Bommel die met een hard

Bastiaan de Mooij kopt tegen TAVV de 2-1 voor Valken binnen. Foto: G. van der Nagel schot in de verre hoek de thuisclub op voorsprong schoot. Even later was het alle hens aan dek, want uit de derde corner van TAVV blijft de bal hangen in de zestien meter en had de thuisclub geluk dat Pim Verlaan uit de rebound de bal hoog over de goal schoot. Pim Verlaan vond vlak voor de rust wel de goal: hij schoot een vrije trap hard en laag binnen. Maar nog geen minuut

later stond er weer een voorsprong op het scorebord. Bastiaan de Mooij kopte uit de vierde corner de bal tegen de touwen. Na de rust was het spel minder en ontstond er een degradatie duel. Er was wel strijd van beide ploegen maar kansen vielen niet meer te noteren. Toch valt de vierde treffer van de wedstrijd aan de goede kant. Doelman van TAVV Ralph Lek

kon een hard schot van Herman Varkevisser tot corner verwerken. Uit deze corner ontstond een scrimmage in het doelgebied, waarna Ronald Kuijt met zijn hoofd het laatste zetje kon geven. Nog een keer liet Erwin van der Nagel zien dat hij een goede keeper is. Met een zeer goede redding op de kopbal van invaller Sander Egberts zorgde hij dat TAVV niet dichterbij kon komen.

Het is lente Actief n Iedereen geniet van het nieuwe seizoen: de lente. Ook de peuters van speelzaal Peuterburg uit Valkenburg zijn deze week begonnen met het thema Lente.

De peuters van de Peuterburg werken en leren over de lente. Heel benieuwd wat er over een paar weken uit dit potje groeit. Foto: pr.

Duurzame energie op vliegveld Groen n Botermans Elektrotechniek uit Valkenburg is op zaterdag 20 april a.s. aanwezig op de E-Bike opstap dag. Deze wordt gehouden op op vliegveld Valkenburg en georganiseerd door Hoekstra Wheels . Botermans Elektrotechniek laat zien welke mo-

17

Zonnepanelen. Foto: pr.

gelijkheden er zijn op gebied van duurzame energie met zonnepanelen en laadpunten voor elektrisch vervoer. Het bedrijf heeft reeds vele projecten, bij zowel particuliere als zakelijke relaties op gebied van zonnepanelen en oplaadpalen voor elektrisch vervoer geïnstalleerd. Directeur Dirk Botermans: ‘ Wij zijn in staat om die te realiseren, waarbij we de klant volledig ontzorgen.

Niet alleen door eenmalig een installatie op te leveren, maar door ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft werken. De duurzaamheid zit ‘m dus niet alleen in de techniek, ook in de relaties.’ Tijdens deze dag laat Botermans Elektrotechniek graag zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van duurzame energie. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom.

Onder leiding van de juffen wordt er gespeeld met de boerderijdieren, we zingen over de bloemen, maar ook de activiteiten zijn afgestemd op de lente. Wat is er mooier dan zelf aarde te scheppen uit een teil en in een bloempotje te doen? Daarna mogen de peuters samen met de juf een paar handjes zaadjes er boven op strooien. Trots nemen de peuters hun bloempotje aan het einde van de speelochtend mee naar huis. Spannend wat er over een paar dagen uit komt. Wilt u meer informatie over deze peuterspeelzaal, u bent van harte welkom om vrijblijvend langs te komen in de Rijnweide. Het e-mail adres is pszpeuterburg@kpnmail.nl of bekijkt u eens de website www.peuterkringkatwijk.nl.

Studiedienst Kerk n Vurige kolen op je hoofd, kunt u zich daar wat bij voorstellen? Is dit Bijbelse taal of is dit reuze actueel? We vinden deze uitspraak in spreuken 25, maar met een belofte. De here Jezus zegt: ‘Heb u vijanden lief’, maar hoe dan en wat heeft dit gezegde daarmee te maken? Ds. Meek zal a.s. zondagmiddag met ons studeren in de studiedienst om 17.00 uur in de Grote kerk te Rijnsburg.


het groene hart vanaf het water Boottocht

MOLENS OP ZIJN MOOIST

LEZERSACTIE!

Het groene hart vanaf het water!

Op zaterdag 4 mei a.s. hebben wij de Olympia gereserveerd voor de lezers van onze kranten. De Olympia is een prachtig schip met twee scheepsniveaus met goed onderhouden authentieke en fraai ingerichte salons. Tijdens deze rondvaart vaart u langs enkele historische molens en wordt u verwend met een heerlijke kop Hollandse soep en een bolletjeslunch met kroket. Via de Kagerplassen, Ringvaart, Oude Wetering en het Braassemermeer maakt u kennis met het prachtige landschap en ziet u de streek van een geheel nieuwe kant! U zult versteld staan van de schoonheid van het landschap vanaf het water!

Lezersactie Onze lezers betalen voor deze tocht slechts

â‚Ź 15,- p.p. Reserveer snel op

Programma boottocht zaterdag 4 mei 2013 12.00 uur vertrek vanaf Leiderdorp Om 12.00 uur vertrekt de Olympia vanaf de Zijldijk nr. 30, 2352 AB te Leiderdorp. U kunt gratis parkeren!

www.uitgeverijverhagen.nl/groenehart

vol = vol!

Lunch, koffie en thee Tijdens de boottocht wordt een geurig kopje groentesoep, een bolletjeslunch met kroket en koffie en thee geserveerd. 15.30 uur terug in Leiderdorp Om 15.30 uur meert de Olympia weer af aan de Zijldijk.

WWW.GROENEHARTCRUISES.NL WWW.PARTYBOOT.NL ! arkeren Gratis p rking! a p Free

lijk! lvriende Rolstoe ir friendly! a

wheelch

Lezers die achter het net vissen, bieden wij de mogelijkheid om in juni 2013 een Groene Hart dagtocht te boeken tegen een korting van 20%. Vermeld bij reservering code: Verhagen. Voor beschikbare datums zie: www.partyboot.nl


sport

De rijnsburger

donderdag 18 april 2013

19

Volleybalheren RVV kampioen Volleybal n Heren 1 van volleybalvereniging RVV keert na twaalf jaar afwezigheid weer terug in de Promotieklasse. Afgelopen zaterdag werd Donar H1 met 4-0 geklopt, al kostte dat wat meer moeite dan vooraf was ingeschat. De Katwijkers hadden nog maar twee sets nodig voor het kampioenschap.

Rap

De Leidse formatie speelde vrijuit, had niets te verliezen en was zeker niet naar de Boorsmazaal gekomen om zich af te laten slachten. Dat gebeurde in de eerste set echter wel. RVV had al heel rap een ruime voorsprong te pakken (12-6) en bouwde die in sneltreinvaart uit naar 25-12. Het midden met Jeroen Bol en Ken Rovers was scorend gezien niet in topvorm, maar beide aanvallers hadden ook tegen Donar zoveel dreiging dat de buitenaanvallers bijna steevast een eenmansblok tegenover zich hadden. En daar optimaal van profiteerden. Niets aan de hand, zou je zeggen, nog 1 set en het kampioenschap is binnen. Donar bleef echter veel beter bij dan verwacht en de thuisploeg raakte daardoor danig uit

evenwicht. De aanstaande kampioen ging ineens domme fouten maken, de servicedruk viel weg en Donar kon hun prima lopende middenaanval in stelling brengen. Toch had RVV boven de twintig een minimale voorsprong en bij 2423 was het eerste kampioenspunt daar. Tot grote frustratie van alles en iedereen van RVV knokte Donar zich echter knap weer naast de Katwijkse formatie. En daarna nog een keer, want pas bij het derde set- en kampioenschapspunt zette Leander Rijneveld een goed blok en kon het feest losbarsten (27-25).

Trofee

De derde en vierde set gingen ‘om des keizers baard’, maar RVV was erop gebrand het in groten getale opgekomen publiek nog iets te laten zien en dat lukte bij vlagen best aardig. Met Ard de Mooij als spelverdeler werden beide sets uiteindelijk zonder al te veel moeite gewonnen met 25-18 en 25-19. Uiteraard volgden een stevige vreugdedans en de bijbehorende bloemen, waarna wethouder Wim van Duijn van sport na een korte speech de kampioenstrofee aan aanvoerder Ron de Mooij overhandigde. Daarna kon het feest echt beginnen.

Remon van Bochoven scoorde twee maal tijdens Noordwijk RBB. Foto: H. Heemskerk

RBB op weg naar de tweede plaats? n 0-3 zege op Noordwijk n Zaterdag: IJsselmeervogels Voetbal n Rijnsburgse Boys is bezig aan een goede serie. Afgelopen zaterdag werd Noordwijk eenvoudig opzij gezet. Spits Rémon van Bochoven was de grote man met twee doelpunten en een assist. Met deze overwinning doen de boys goede zaken voor de derde periode en behoort ook de tweede plek in de eindrangschikking weer tot de mogelijkheden.

Kampioenswedstrijd. Foto: pr.

Spannende dampartijen Dammen n In de strijd om het Rijnsburgs kampioenschap blijven er opmerkelijke uitslagen uitrollen bij de RDC. In groep A leek Cor van Dusseldorp een schijf en de partij te gaan winnen tegen Arie Schoneveld. Met een combinatie wist Arie echter dit onheil af te wenden en rolde er een gelijkwaardige remise uit. Na het debacle van vorige week was Richard Kromhout nu wel scherp. Thomas Wiellaart werd vakkundig naar een nederlaag gespeeld. In groep B strafte Rinus Kromhout met een openingscombinatie het onvoorzichtige spel van de jeugdige Marco de Leeuw af. Rinus won. Marielle Meijer-Kromhout wist met uitstekend spel het tegenstander Eric Jan van Reenen zeer moeilijk te maken. Toen dit ook nog resulteerde in een schijfwinst liet zij dit voordeel niet

Het eerste gevaar was voor de ploeg van trainer Rob de Ruiter. Zijn topspits Kees Tol kreeg een niet te missen kans van Stefan Mertens. Tol miste jammerlijk en daarna was het een en al RBB wat de klok sloeg. Met een beetje ‘lelijk ‘ doelpunt van Rémon van Bochoven kwam zijn ploeg op voorsprong. De bal rolde

het gevolg. Een uitslag die wat hoger had kunnen uitvallen als Pepijn Kluin zijn vizier scherper had staan. Een goede serie vraagt om een goede voortzetting. IJsselmeervogels is de volgende ploeg die aan de zegekar moet worden gebonden. Overwinningen blijven nodig, willen de geelzwarten dit seizoen op waardige wijze afsluiten. Na een kampioenschap zijn een tweede plaats en een periodetitel ook mooie resultaten. IJsselmeervogels is, net zoals plaatsgenoot, Spakenburg aan een zeer teleurstellend seizoen bezig. Trainer Jan Zoutman werd al aan de kant gezet en vervangen door Gert Kruys en de plaats op de ranglijst is IJsselmeervogels onwaardig. De uitwedstrijd werd wat ongelukkig met 1-0 verloren. Wat het zaterdag gaat worden kunt u met eigen ogen zien De wedstrijd op Middelmors begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.

Rijnkanters jeugd actief op het hoogste landelijke niveau Tennis n Het is jaren geleden dat een team van TV Rijnkanters actief was op het hoogste competitieniveau in Nederland.

meer afnemen en werd de partij gestroomlijnd naar de overwinning gevoerd. In groep C blijft Patrick van Beekum de verrassing van het seizoen. Met opmerkelijk gemak zette hij tegenstander Anton van Dusseldorp de duimschroeven aan. Met goed spel wist Anton nog wel een verdiende remise eruit te slepen, maar Patrick blijkt dus een geduchte tegenstander. Voor de Piet van Egmond bokaal kruisten Cees van den Bosch en Kees Majoor de degens. Na een onderhoudende partij werd het evenwicht niet verbroken en werd tot remise besloten.

via doelman Amezrine tergend langzaam het doel in. Niek Oosterlee had wat moeten puzzelen voor het samenstelling van zijn achterhoede. De geschorste Olenski en de geblesseerde Kolder werden opvallend goed vervangen door twee vaste krachten van het zaterdag kampioen geworden Rijnsburgse Boys 2. Rob Zandbergen en Kevin Westmaas kweten zich prima van hun taak. Menige Noordwijkse aanval werd door hen in de kiem gesmoord. De tweede helft van de wedstrijd werd zodoende een voortzetting van de eerste. Het was weer Van Bochoven die reeds drie minuten na de rust zijn tweede van de middag scoorde. Eindelijk liet hij zien waarvoor hij naar Rijnsburg was gekomen. Even later bediende hij Danny van de Vijver op maat. Een 0-3 eindstand was het gevolg. Een 0-3 eindstand was

Hoofdtrainer Ronald Lammens kan zich nog herinneren dat hij destijds speelde met TEAN uit Alphen aan den Rijn tegen een sterk team met daarin o.a. Jan Siemerink. Het huidige team van de Rijnkanters speelt al weer enige jaren samen. Vorig jaar nog actief in de 1e klasse op zondag maar inmiddels dus uitkomend in de hoofdklasse. In deze klasse kom je bijna alleen maar jonge spelers tegen die de rest van het seizoen proberen zo hoog mogelijk op de Nationale Jeugdranglijst te komen. Het viertal behoort inmiddels tot de gevestigde orde in de leeftijdscategorie tot

en met 14 jaar. Sebastiaan Staal (nr. 34), Len Schouten (nr 28), Matthijs van Starkenburg (nr 26) en Jaap de Graaf (nr. 149) op de Nationale Ranglijst onder 14 vormen vooral in de breedte een erg sterk team. Naast de Nationale toernooien spelen ze inmiddels ook regelmatig over de landsgrenzen heen om de krachten internationaal te meten. Voor de (jeugd)leden van de vereniging wordt het de komende weken de moeite waard om op zondag te komen kijken naar de prestaties van het viertal als ze thuis spelen. Het zal immers het laatste jaar zijn dat dit viertal te bewonderen valt in de jeugdcompetitie, volgend jaar zal de overgang naar de senioren een feit zijn. Ronald Lammens hoopt dat het viertal bij elkaar kan blijven, mogelijk aangevuld met een extra speler want het team is nu erg kwetsbaar bij blessures en overige verplichtingen. Daarnaast zal het ook afwachten zijn of de

ontwikkeling van het viertal parallel blijft lopen. De combinatie van school, voor sommigen nog andere sporten en het intensieve trainingsprogramma is niet voor iedereen op te brengen. Op de speelpasjes van de KNLTB staat voor alle vier inmiddels speelsterkte 6 zodat ze kwa opstelling makkelijk kunnen wisselen. Afgelopen zondag stond het eerste competitieduel op het programma uit bij Bilhoven. Er werd een 4-2 overwinning behaald waarbij het zonnetje steeds beter haar werk begon te doen. Na een 3-1 voorsprong uit de enkelspelen waarbij alleen Jaap de Graaf een nederlaag moest incasseren werd door beide teams een dubbelspel gewonnen. A.s zondag zal er vanaf 09.00 tegen het sterke ALTA uit Amersfoort worden aangetreden. Uit de Leidse regio kan er straks nog flinke tegenstand verwacht worden van de 1e teams van TEAN, de Boekhorst en Unicum.


Kia Nieuws Kia Picanto 20th Anniversary

Kia Rio 20th Anniversary

1.0 CVVT 3-deurs

1.2 CVVT 3-deurs

Rijklaar v.a. € 4.703,-

Rijklaar v.a. € 6.545,**

50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

**

50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

Uw klantvoordeel loopt op tot wel € 1.795,-

Uw klantvoordeel loopt op tot wel € 2.045,-

Kia Picanto A | wegenbelastingvrij | 14% netto bijtelling v.a. € 42,- /mnd*

Kia Rio A | wegenbelastingvrij | 14% netto bijtelling v.a. € 72,- /mnd*

20 Anniversary. Surprise Surprise! th

Alle Kia Picanto, Kia Rio en Kia cee’d 20th Anniversary modellen tijdelijk gratis met een volledig geïntegreerd Pioneer navigatiesysteem met touchscreen t.w.v. € 1.295,-.

Kia cee’d Sportswagon 20th Anniversary 1.6 GDi Vanaf € 19.495,Uw klantvoordeel loopt op tot wel € 1.795,Kia cee’d Sportswagon A | 20% netto bijtelling v.a. € 171,- /mnd*

Autobedrijf Kleverlaan al 20 jaar Kia-dealer! Gieterij 2, 2211 XK Noordwijkerhout Tel.: 0252 - 373 724, www.kia-noordwijkerhout.nl Gem. verbruik: 3,2 - 6,3 l/100km, 31,2 - 15,9 km/l. CO2-uitstoot: 85 -147 g/km. Alle genoemde vanaf verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, incl. BTW/BPM, excl. metallic lak, kosten rijklaar maken, afleverpakket, brandstof, leges en recyclingbijdrage en altijd excl. de optionele lakbescherming. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Informeer voor de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer of kijk op kia.com. *Alle genoemde bijtellingspercentages en het wegenbelastingvrij zijn afhankelijk van datum van registratie. De vrijstelling van wegenbelastingvrij geldt tot 01-01-2014. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtellingsbedragen (per maand) zijn per model gebaseerd op de uitvoering met het laagste bijtellingspercentage en altijd gebaseerd op 42% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model en welke modellen vrijgesteld zijn van wegenbelasting zie kia.com. **De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningsnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Uw Kia-dealer en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financiële product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (tot uiterlijk 12 mnd na tenaamstelling) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt € 5.000,- voor de Kia Picanto en € 7.500,- voor de Kia Rio. Deze acties gelden, tenzij anders vermeld, niet i.c.m. andere acties en zolang de voorraad strekt.


Oranjefeest oranjefeest

de De KaTWIJKSCHe rijnsburger PoST

Koor- of geen koorlid

Iedereen mag meezingen met Groot Katwijks Koningskoor

donderdag donderdag 18 18 april april 2013 2013

15 21

Kroon op het Katwijks Oranjefeest 2013

Op Koninginnedag wordt ter gelegenheid van de troonwisseling door de Gezamenlijke Oranje Verenigingen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een bijzonder Koningsconcert worden georganiseerd. Tijdens het Koningsconcert maken zowel plaatselijke muzikanten als landelijke artiesten hun opwachting. Tussendoor laat het grootste Katwijkse koor ooit zijn klanken horen. Alle koren in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg rijk zijn aangeschreven. Natuurlijk kunnen er koren of zanggroepen vergeten zijn. Daarom mag iedereen, die bij een koor zingt en nog niets gehoord heeft, zich aangesproken voelen. Iedereen kan en mag namelijk meezingen die 30ste april op de Zeeweg.

Liederen

Op dit moment is de organisatie bezig met het uitzoeken van liederen. Het zijn bekende en makkelijk meezingbare liederen, en die ook passen bij Koninginnedag. De keuze is daarom gevallen op populaire liederen van vroeger en nu, zoals ’Het land van Maas en Waal’, een Amsterdamse medley, liedjes van André Hazes en Willy Alberti. Ook oudhollandse liedjes zitten er tussen.

In de werkplaats van Jora Vision op bedrijventerrein Klei Oost in Rijnsburg worden langzaam de contouren van het kunstwerk ’De Kroon’ zichtbaar. Het bedrijf is op dit moment hard aan het werk voor de gezamenlijke oranjeverenigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

van iets groots. Een kroon werd het plan. Dat past bij een troonswisseling en is realiseerbaar om te maken. De vraag werd neergelegd bij Jora Vision, het bedrijf dat in staat is om grote en bijzondere dingen te maken.Als locatie voor de kroon is gekozen voor de rotonde Zeeweg en Kon. Julianalaan, vlakbij het gemeentehuis van de gemeente. Een plek waar iedere bewoner met enige regelmaat langs komt.

Katwijker Cees Wassenaar gaat het Groot Katwijks Koningskoor dirigeren. Samen met de organisatie heeft hij de liederen voorbereid. Een leuke uitdaging natuurlijk, zoveel mensen bij elkaar begeleiden naar een goed resultaat. Het Koningsconcert op 30 april begint om 18.00 uur. De lokale muzikanten maken dan een entree. Om 19.30 uur worden de koorleden verwacht, want rond kwart voor 8 gaat de samenzang van start. Er worden bladen met teksten uitgedeeld en koorleden worden vooraan bij het podium verwacht. Het Oranje Koningskoor gaat ruim een half uur zingen.

Al tijdens een van de eerste vergaderingen van de OV-commissie Troonwisseling werd duidelijk dat men zocht naar een uiting in de vorm

Aan de slag

Voor dit evenement hoeft u zich niet aan te melden. U kunt gewoon komen op 30 april op de Zeeweg in Katwijk. Wees er om 19. 45 uur. De organisatie hoopt heel veel mensen zich zullen aansluiten bij het grootste Katwijkse koor ooit.

Huis van Oranje Het Huis van Oranje organiseert alweer voor de zevende keer een feestelijk en divers programma. Op het parkeerterrein Noordduinen staat de grote feesttent, waarin diverse muziek-en andere evenementen worden gehouden. Het programma van dit jaar liegt er niet om! Naast landelijke artiesten als de Memphis Maniacs, Jewelste en Elly en Rikkert, natuurlijk ook muziek van eigen bodem tijdens de Kattukse Nach met vier Katwijkse bands.

Op de metalen constructie zijn houten platen bevestigd; elke plaat is de punt van de kroon. Op de kroon komen diamantvormen, waarvan er enkelen in de avonduren licht geven. De kroon is bij het verschijnen van deze krant nog niet klaar. Er wordt nog volop aan gewerkt. Met goud en andere kleuren wordt de

kroon gemaakt tot een echte Koninklijke Kroon.

Plaatsing

De kroon wordt ruim voor Koninginnedag geplaatst. Mogelijk deze week nog. Plaatsing gebeurt ’s nachts, zodat het verkeer er het minst last van heeft. De kroon komt in drie delen naar de locatie en wordt daar in elkaar gezet. Een hijskraan tilt het gevaarte met een doorsnede van vier meter over de weg heen en zet die dan op de rotonde. Daar gaan dan nog wat technische mensen aan de slag om de kroon te laten schitteren.

Koningsconcert met lokaal talent en… Gerard Joling Foto:archief

Veel koren kennen een kledingvoorschrift of dragen zelfs speciale kleding. Op deze dag is dat niet nodig. Omdat het een gemêleerd gezelschap is, voert Oranje dit keer de boventoon, maar dat is geen verplichting. Iedereen mag lekker aantrekken waar hij of zij zelf zin in heeft.

Er werd een plan gesmeed. Er werd gekeken, gemeten en getekend door de vakmensen van Jora. De

specialisten gingen aan de slag. Materialen werden gezocht en gevonden. De kroon kon gemaakt gaan worden. Er is inmiddels een ronde metalen constructie gebouwd uit drie delen. Dat heeft te maken met de plaatsing.

Dineren met medelanders In kerkelijk centrum ’t Anker wordt op woensdagavond 24 april, van 19.00 tot 22.00 uur, weer een ’Samen Katwijk’-avond gehouden. Die wordt georganiseerd door de Oranjevereniging Katwijk aan Zee in samenwerking met stichting Steunpunt Medelanders. Vorig jaar was het een interessante avond en dat wordt het dit jaar ongetwijfeld ook, waarin kennismaken met cultuur, leefwijze, zang, dans, kleding, eten en natuurlijk met elkaar in het middelpunt staan. U kunt genieten van een diner met gerechten uit onbekende oorden met een ongekend lekkere smaak. Voor de onkosten wordt een kleine vergoeding van €5,- gevraagd. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Steunpunt Medelanders, Callaoweg 1, Katwijk; Arie Plug, Jan Tooropstraat 39, Katwijk; Tineke Zuijderduijn,

Paul Krugerstraat 37, Katwijk; en Het Anker, Voorstraat 74, Katwijk.

Kattukse Nach met The Rudolfs als afsluiter Dit jaar alweer de 6de editie. Katwijkse Bands krijgen de kans om zich op het podium te laten zien. Ze zijn gekozen via de internetpoll van Kattuk.nl. dat zijn Downriver Dead men go, Noisette en Stick! geworden. De afsluiter heeft het Huis van Oranje alvast neergezet! Niemand minder dan de band The Rudolfs zal de Kattukse Nach afsluiten. Zij maken er met hun enigszins chaotische, maar energieke optreden een waar feest van.

Het Katwijkse Koningsconcert op Koninginnedag brengt heel wat organisatie met zich mee. Zo is er een verkeersplan geschreven om zo de burgers in te lichten over de situatie rondom de Zeeweg tijdens het op- en afbouwen van het podium. De Zeeweg in Katwijk krijgt een groot podium, waarbij de gehele rijweg wordt afgesloten tussen de rotonden Kon. Julianalaan en Meeuwenlaan. Omdat er voor en achter het podium ook van alles moet gebeuren, gaan ook de fietspaden dicht. Vanaf vrijdag 26 april tot donderdag 2 mei is de Zeeweg afgesloten voor alle verkeer. Het aantal parkeerplaatsen in de omgeving van het evenemententerrein is beperkt, Die zijn er bij Sporthal Cleijn Duin, de jachthaven en zwembad Aquamar. Het marktplein aan de Piet Heinlaan is ingericht als fietsenstalling. Daar kunt u met de auto niet terecht. Het advies van de organisatie luidt: kom op de fiets! De locatie is centraal gelegen en met fiets voor iedereen goed bereikbaar.

Optredens

In de verschillende media is gespeculeerd over degenen die die avond zullen optreden. De line-up is inmiddels bekend. Het lokale gedeelte wordt ingevuld door de Flora

Band Rijnsburg, Shantykoor Voor de Mast, Pop4Shore en DVS Katwijk. Daarna volgt het groot Katwijkse Oranje Koor, bestaande uit koorleden van alle koren uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en iedereen die graag mee komt zingen. Vervolgens wordt het podium vrijgemaakt voor de optredens van de landelijke bekende artiesten: Charly Luske (The Voice), Berget Lewis en Gerard Joling. Het Koningsconcert op de Zeeweg begint om 18.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

Geen alcohol

De organisatie heeft er bewust voor gekozen om geen alcohol te schenken. Natuurlijk is er wel eten en drinken te krijgen op het feestterrein. Dat wordt verzorgd door de Rijnsburgse deelnemers van World Servants, die daarmee hun eigen kas hopen te spekken. Het geld dat zij verdienen, wordt gebruikt om een reis te betalen, die in 2014 wordt gemaakt naar een project in een land dat de hulp van de World Servants goed kan gebruiken. Tussen 26 april en 2 mei kunt u geen gebruik maken van dat gedeelte van de Zeeweg om naar het centrum van Katwijk aan Zee te gaan. Er zijn diverse omleidingen aangegeven via de Kon. Julianalaan en de Boslaan of via de Biltlaan en de Industrieweg.


Eindelijk lente... Kom naar Keukenhof!

Openstelling 21 maart t/m 20 mei dagelijks van 08.00 – 19.30 uur.

Het leukste en fleurigste dagje uit! Meer informatie en ticketverkoop:


service

DE RIJNSBURGER

Chr. Geref. kerk 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink Evangelische Gemeente ‘T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: Leo Kuiper Bap. Gemeente Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: ds. Rob Quispel Herv. Gem. ‘De Rank’ Pieter Groen College 10.00 uur: ds. E. Oort, Katwijk Geref. Kerk (vrijgem.) 09.30 uur: ds. R.Th. Pos 17.00 uur: ds. G. Treurniet

23

Tips van de apotheker

Kerkdiensten Zondag 21 april

DONDERDAG 18 APRIL 2013

Geref. Kerk Immanuëlkerk 09.00/10.30 uur: ds. D.C. Groenendijk 17.00 uur: ds. D.C. Groenendijk Maranathakerk 09.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: ds. J. Verlinde

VALKENBURG Geref. kerk vrijgemaakt 09.30 uur: leesdienst 18.30 uur: ds. R.Th. Pos Hervormde Gemeente 10.00 uur: drs. J.A. Bor 18.30 uur: ds. F.J. van Harten, Scheveningen Geref. kerk De Goede Herder 09.30 uur: ds. E. Schuddebeurs

Petrakerk 09.30 uur: ds. A. Meek 17.00 uur: geen dienst Herv. Gemeente Grote kerk 09.30 uur: ds. F. Wijnhorst, Katwijk aan Zee 17.00 uur: ds. A. Meek De Voorhof 09.30 uur: ds. J.W. Korpelshoek, Katwijk a/d Rijn

R.K. St. Joannes Katwijk Zaterdag 19.00 uur: Eucharistieviering Voorganger: pastor B. Versteegen Zondag 09.30 uur: Communieviering Voorganger: diaken A. van Aarle De Wilbert 10.15 uur: Eucharistieviering

DEZE WEEK:

Geneesmiddelen in de apotheek bereid Geneesmiddelen komen natuurlijk in verschillende vormen en sterktes voor. In sommige gevallen moet er een afwijkende sterkte- of toedieningsvorm door u gebruikt worden. Dat betekent dat u een geneesmiddel krijgt voorgeschreven dat niet kant-en-klaar in de handel beschikbaar is. In dat geval worden de geneesmiddelen voor u op maat gemaakt in de apotheek, dit noemen wij de eigen bereidingen. Een voorbeeld hiervan zijn crèmes en zalven die door de dermatoloog worden voorgeschreven. Heel vaak wordt gekozen voor een combinatie van verschillende werkzame stoffen die in een crème verwerkt zijn. In dat geval kunnen wij dat voor u bereiden in de apotheek. Daarvoor hebben wij personeel dat hiervoor een speciale opleiding heeft gevolgd. Andere geneesmiddelen die speciaal voor u bereid worden zijn capsules, drankjes en zetpillen. Een aparte groep binnen de eigen bereidingen zijn de steriele bereidingen. Steriele bereidingen zijn bijvoorJohn Tjong Tjin Joe beeld oogdruppels. Bereidingen zoals oogdruppels dienen volkomen en gegarandeerd bacterievrij te zijn, en moeten dus voldoen aan extra strenge regels. Een ander voorbeeld hiervan zijn de geneesmiddelen die per infuus toegediend moeten worden. Ook deze geneesmiddelen maken wij graag kant en klaar voor u, helemaal op maat. U krijgt dan precies het middel dat bij u past. Heeft u vragen over eigen bereidingen of andere geneesmiddelen? U bent van harte welkom bij Service Apotheek Rijnsburg. Binnenkort gaan wij onderdeel maken van een nieuw gezondheidscentrum aan de Graaf Florislaan 9. In het centrum zullen huisartsen, fysiotherapeuten, pedicure, overgangsconsulente en diabetesverpleegkundigen werkzaam zijn. Binnenkort hoort u meer.

Medisch & service

COLOFON Oplage 8.250 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 2220 CB Katwijk - tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft - tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ - uitgeverijverhagen.nl

Tips? Mail de redactie UW MENING  Ons tippen kan via redactie@de rijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.

HET WEER

Redactie: Carin van der Spijk-Kralt - tel: (071) 402 29 01 e-mail: redactie@derijnsburger.nl Inleveren kopij: uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken in overleg met redactie

Een Tegenover

VR 6 10

ZA 1 11

ZO 1 12

MA 5 12

30%

70%

60%

30%

40%

10%

32%

70%

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder bezorging De krant wordt nog dezelfde dag nabezorgd als de klacht voor vrijdag 12.00 uur bij ons binnen is.

NW 3

NO 3

ZO 3

ZW 4

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. De Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is verder verkrijgbaar bij: • Albert Heijn • Hoogvliet • Hoogvliet Valkenburg

GETIJDEN

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 - e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www. derijnsburger.nl

vr. za. zo. ma. di. wo. do.

19 20 21 22 23 24 25

april april april april april april april

HOOG WATER

LAAG WATER

10.25 + 22.55 11.50 + ––.–– 00.15 + 13.00 01.29 + 13.56 02.26 + 14.35 02.59 + 15.11 03.38 + 15.56

05.36 + 18.04 06.25 + 19.25 07.56 + 20.44 09.15 + 22.05 10.26 + 23.06 11.16 + 23.45 11.56 + ––.––

ZON OP / ONDER vr. 19 za. 20 zo. 21 ma. 22

apil april april april

6.35/20.45 di. 23 april 6.26/20.52 6.32/20.46 wo. 24 april 6.24/20.53 6.30/20.48 do. 25 arpil 6.22/20.55 6.28/20.50

Ver voorbij aan wat ik zie weet jij kijk jij voor mij een zien niet zoals ik ooit waarnemen zal maar vol beweeglijke bewogenheid zo dichtbij kan ik bij mezelf niet komen de spiegel van mijn ziel ligt ook in jouw handen hou die maar vast je fluistert en luistert naar mijn diepste zijn zo ben jij een medemens een tegenover Cor van Vliet

DOKTERSDIENST 0900 33 43 678 of ‘0900 ddienst’ • door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag • in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur • op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 20 en zondag 21 april: Tandarts M. Snijder, Gr. v. Prinstererweg 63, Katwijk, tel. 4024324. Spreekuur van 17.00-17.30 uur. TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447. APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloot-haak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburger-weg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216. Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur

Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252-240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak. Sen. Adviesraad Katwijk (SARK) • kwaliteitsvergroting van de leefsituatie en het stimuleren van activiteiten voor senioren • het signaleren van problemen waar senioren met te maken hebben Informatie bij secretariaat: De heer W.J. van de Velde Tel.: 071-4013562 Email: wjvdvelde@hotmail.com Website: www.sarkkatwijk.nl Wmo-adviesraad Katwijk De Wmo-adviesraad is te bereiken via Wmo-adviesraad Katwijk, Postbus 135, 2220 AC Katwijk; e-mail: wmo.adviesraad.katwijk@ casema.nl; en telefoon: 0714027799. Wijkraad Rijnsburg De wijkraad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeesters en wethouders op het gebied van leefbaarheid. Voorzitter Dhr. B. J. Kijk in de Vegte Secretariaat : Wijkraad Rijnsburg, Joh. Vermeersingel 33, 2231 BT Rijnsburg e-mail: wijkraadrijnsburg@ katwijk.nl VALKENBURG Weekenddienst Apotheek Sloothaak Valkenburg: zaterdag 9.00-12.00 uur. Wijkraad Valkenburg: Voorzitter Dhr. G. Nienhuis. Email: wijkraadvalkenburg@ katwijk.nl


Informatie Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden Gemeentehuis Katwijk Tijden op afspraak Maandag van 8.00-17.00 uur Dinsdag van 8.00-17.00 uur Woensdag van 8.00-17.00 uur Donderdag van 8.00-20.00 uur Vrijdag van 8.00-17.00 uur Tijden vrije inloop Maandag van 8.00-12.00 uur Dinsdag van 8.00-12.00 uur Woensdag van 8.00-12.00 uur Donderdag van 8.00-12.00 uur & 17.00 -20.00 uur Vrijdag van 8.00-12.00 uur U kunt heel makkelijk via www.katwijk.nl/afspraak-maken een afspraak maken via het digitaal loket. U kunt ook bellen naar 071-4065000. Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Algemene informatie bekendmakingen

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaar- of beroepschrift meesturen. Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven .omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling. E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier. Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Katwijk aan Zee Wijkregisseur: André Veenstra Spreekuur: donderdag 11.30-12.30 uur, Marktplein/Piet Heinlaan (gebouw marktmeester) Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 13.30-14.30 uur, Schimmelpenninckstraat 10 (Kwadrant) Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 10.00-11.00 uur, Overrijn 8 (Heerenhuys) Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 15.00-16.00 uur, Torenvlietslaan 12 (Brandweerkazerne van Valkenburg) Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 08.30-09.30 uur, De Burgt - Burg. Koomansplein 1

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd: Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Voorstraat 58, Katwijk

Het plaatsen van gevelreclame

09-04-13

Jan van Brakelstraat 33 A, Katwijk

09-04-13 Het wijzigen van de kozijnen en de kozijnindeling aan de voor- en zijkant van de woning

Heggerank 28, Katwijk

Het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

11-04-13

Tijmstraat 28, Katwijk

Het vergroten van de woning d.m.v. het verhogen van de nok

11-04-13

Geweigerde omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Zeeweg 144, Katwijk

Het plaatsen van een reclamezuil

10-04-13

Verkeersbesluiten (het college) Locatie

Omschrijving

Schimmelpenninckstraat

Opheffen van een gehandicaptenparkeer- 18-04-13 plaats naast de hoofdingang van het pand huisnummer 10, ook “Het Kwadrant’ genoemd, en deze in plaats daarvan aanwijzen als laad- en losplaats

Ingekomen evenementen

Wijkregisseurs Als iemand persoonlijk wil overleggen over een probleem of idee? Dan kan dat op het wekelijks spreekuur van de wijkregisseur, waarbij ook de wijkagent aanschuift. Ook is een afspraak op maat met de wijkregisseur mogelijk. Ter info: De wijkregisseur bemoeit zich niet meer rechtstreeks met het onderhoud van de buitenruimte.

18 april 2013

Bekendmaking besluit

Melding kleinschalig evenement Evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Boulevard, Katwijk

Het organiseren van de Royal Smilde Olympia’s Tour op 13 mei 2013

08-04-13

Strandplein + Schaakspelplein, Katwijk

Het organiseren van Gospelbeach op 1 juni 2013

13-04-13

Princestraat, Voorstraat, Badstraat, Katwijk

Het organiseren van een XL Koopavond op 11-04-13 14 juni 2013

Princestraat, Voorstraat, Badstraat, Katwijk

Het organiseren van Kunst aan Zee op 25 mei 2013

09-04-13

Graaf Florislaan, Smidstraat, Abdijlaan, Oude Vlietweg, Rijnsburg

Het organiseren van Alpe d’Hukids op 5 juni 2013

08-04-13

Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Duinrustplein 10, Katwijk

Het organiseren van een fancy fair op 17 april 2013

04-04-13

KENNISGEVING BESCHIKKING COMMERCIEEL HORECABEDRIJF Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij een Drank- en horecavergunning hebben verleend voor: Verleende drank- en horecavergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Taatedam 2, Katwijk

Vergunning op grond van de Dranken Horecawet is verleend voor de uitoefening van het commerciële horecabedrijf

12-04-13

Beroep

Kleinschalige evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Overrijn 7, Katwijk

Het organiseren van een Fancy Fair op 31 augustus 2013

11-04-13

Jaap Bergmanstraat 1, Katwijk

Het organiseren van een Fancy Fair op 14 mei 2013

10-04-13

Melkweg 96, Katwijk

Het organiseren van een Fancy Fair op 1 juni 2013

09-04-13

Sluisweg 29A, Katwijk

Het organiseren van een Verkoping op 29 juni 2013

09-04-13

Spreekuur Stadsbouwmeester De vergadering van de Stadsbouwmeester is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op 23 april om 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door contact op te nemen met Team Vergunningen (tel. 071-4065000).

Onderstaande besluiten kunt u vanaf de hieronder genoemde datum gedurende zes weken inzien op het gemeentehuis (hoofdlocatie) in Katwijk. Binnen deze termijn kan beroep worden ingesteld door: - degenen die tijdig zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en - belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking binnen de daarvoor gestelde termijn. KENNISGEVING DEFINITIEVE BESCHIKKING UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij omgevingsvergunning hebben verleend dan wel geweigerd voor: Verleende uitgebreide omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Strandvak 19 (Deining), Katwijk

Het wijzigen van een strandpaviljoen

08-04-13


van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 Website: www.katwijk.nl

Van de vergadering van de kamer Overige Zaken d.d. woensdag 24 april 2013 vanaf 19.30 uur op het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3. Van 19.30 tot 20.00 uur: Besloten zitting Van 20.00 tot 20.30 uur: Bezwaarschrift tegen besluit van 30 januari 2013 van het college van burgemeester en wethouders tot het afwijzen van een verzoek om tegemoetkoming in planschade Drieplassenweg 50.

Ter inzage De hieronder genoemde ontwerpbesluiten liggen gedurende een bepaalde termijn ter inzage (zie betreffende kolom) op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden dan wel kunt u (zie achter de datum onder ‘inzage termijn’) schriftelijk, mondeling of digitaal via het daarvoor bestemde webformulier gemotiveerde zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders.

Ter inzage termijn

Op het vrije strand ten zuiden van het uitwateringskanaal

Het aanleggen van een tijdelijk zanddepot

18-04-13 t/m/ 23-05-13

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning

Website

Spreekuur wijkregisseur Rijnsburg Het spreekuur van de wijkregisseur van Rijnsburg, Ton den Butter, vindt vanaf donderdag 18 april plaats in de Burgt, Burg. Koomansplein 1 in Rijnsburg.

Kennisgeving Kennisgeving bewerken bouw- en sloopafval (mobiele puinbreker) Wie

Waar

Wanneer

Sandtlaan 59, Rijnsburg Loonbedrijf Theo de Wit BV, Kerkebuurt 191 B, Berkhout

Vanaf 11 april tot en met 11 juli 2013 gedurende 3 dagen

Voor meer informatie over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met de afdeling Veiligheid.

Milieu Het college heeft onderstaande melding(en) ontvangen (Artikel 8.40 Wet milieubeheer): Locatie

Omschrijving

Scheepmakerstraat 21, Katwijk

Het oprichten van de inrichting

Omschrijving

Datum indiening

Waterboslaan 44, Rijnsburg

Het bouwen van een garage naast de woning

06-04-13

Molentuinweg 19, Katwijk

Het plaatsen van een tuinhuis op het achtererf

08-04-13

Groen van Prinstererweg 2 t/m 168, Katwijk

Het vervangen van balkonhekwerken en privacyschermen

10-04-13

Abeelplein 28, Katwijk

Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning

10-04-13

Abeelplein 29, Katwijk

Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van de woning

10-04-13

‘T Boonrak 39, Valkenburg (zh)

Plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning

10-04-13

Vergadering raadscommissie van 22 april 2013

Taanderstraat 1, Katwijk

Het realiseren van een kantine en wasruimte in de bestaande stallingsruimte ter vervanging van het bestaande semipermanente gebouw

10-04-13

Oordeelsvormend

Van Der Windtstraat 5, Rijnsburg

Het plaatsen van een aanbouw aan de achterzijde van de woning

11-04-13

Zeeweg 144, Katwijk

Het plaatsen van een reclamezuil

12-04-13

1e Mientlaan 13, Katwijk

Het bouwen van een schaduwkasje

12-04-13

Boulevard 107, Katwijk

Het maken van een balkon op de 1e verdieping aan de voorzijde van de woning

12-04-13

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? U kunt dit telefonisch opvragen! Belt u tussen 08.00 - 17.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en meldt dat u een bouwdossier wilt opvragen. Tevens kunt u dit via de website opvragen: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/wonen-en-verbouwen/bouwenverbouwen/#c2050

Online afspraak maken? Volg ons op Social Media!

Locatie

De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen.

www.katwijk.nl www.katwijk.nl/afspraak-maken

Ontwerpbeschikking (verlenen) Omschrijving

Wekelijkse nieuwsbrief www.katwijk.nl/storage/ nieuwsbrief

KENNISGEVING ONTWERPBESCHIKKING Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, te verlenen of te weigeren voor:

Locatie

Op de hoogte blijven van de laatste berichten?

Bovenstaande melding(en) hebben een informatief karakter, er is geen bezwaar mogelijk. Indien gewenst kan op het gemeentehuis een toelichting worden gegeven op deze stukken

De gemeenteraad Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad:

19.35-20.35

Bestuursovereenkomsten RijnGouwelijn en HOV Net

Meer informatie De agenda en de stukken zijn te raadplegen op de website vergaderstukken.katwijk. nl. Op de agenda staat aangegeven hoe de raad de onderwerpen behandelt: informatief, oordeelsvormend of besluitvormend. De informatieve en oordeelsvormende sessies worden gelijktijdig gehouden. De agenda vermeldt waar en wanneer deze plaatsvinden. Op de webpagina www.katwijk.nl/gemeenteraad staat welke mogelijkheden er zijn om mee te praten en in te spreken bij de vergadering Partij

Raadslid

Tel.

e-mail

CDA

De heer J.W. Ravensbergen

071-4034724

j.w.ravensbergen@planet.nl

Christen Unie

Mevrouw A. Kuijt van den Oever

071-4022709

Atiekuijt@ziggo.nl

Fractie Van Ginkel

Mevrouw 06-40259657 anita.van.ginkel@xs4all.nl A. H. van Ginkel - Lanting

Gemeente Belangen

De heer G.H.A. Bol

071-4032443

PvdA

Mevrouw P.S. Smits

06-30416894 nellysmits58@gmail.com

SGP

De heer W.J. van Duijn

071-4015803

wjvanduijn@hetnet.nl

VVD

De heer E.C. de Mol

06-54633471

edwin.de.mol@gmail.com

Gerardbol@live.nl

Vervolg zie elders in de krant

www.twitter.com/ gemeentekatwijk

www.facebook.com/ gemeentekatwijk


Vervolg bekendmakingen gemeente Katwijk Bestemmingsplannen Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Kustwerk Katwijk Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Kustwerk Katwijk van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537. bpKATkustwerkVA01 ligt met ingang van 19 april 2013 tot en met 31 mei 2013 ter inzage. Plangebied Het plangebied van het bestemmingsplan betreft de kuststrook van de gemeente Katwijk. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de Noordzee (gemeentegrens) en aan de oostzijde loopt de grens van het bestemmingsplan langs het rijwielpad Zuidduinen, de eigendomsgrens van de woningen aan de Boulevard en het rijwielpad Noordduinen. Het bestemmingsplan is een (gedeeltelijke) herziening van de bestemmingsplannen: landelijk gebied 1977, Katwijk aan Zee 2004, Katwijk Centrum 1999, Katwijk aan zee 1982 en tot slot “archeologie gemeente Katwijk”. De aanleiding van het bestemmingsplan “Kustwerk Katwijk” is drieledig: • De bestaande waterkering van Katwijk aan Zee voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen. De waterkering moet daarom versterkt worden. • Door het aanleggen van de versterkte waterkering verdwijnen er parkeerplaatsen aan de Boulevard. Er is nu sprake van een parkeertekort. In de toekomst wordt extra parkeerbehoefte verwacht. Ter vervanging van de bestaande parkeerplaatsen, het oplossen van een parkeertekort en om in parkeerbehoefte te blijven voorzien, wil de gemeente een ondergrondse parkeergarage bouwen. • Er komt een nieuwe ruimtelijke inrichting voor de kuststrook. Het onderhavige bestemmingsplan maakt zowel de waterkering als de parkeergarage en de ruimtelijke inrichting juridisch planologisch mogelijk. Gewijzigde vaststelling Naast diverse ambtelijke wijzigingen is een aantal wijzigingen naar aanleiding van de zienswijzen doorgevoerd. Bijvoorbeeld: • De regeling t.a.v. watersportverenigingen is aangescherpt (de maximale hoogtes en oppervlaktes van zowel containers als uitkijkposten zijn geregeld); • Geregeld is dat maximaal 16 paviljoens aanwezig mogen zijn op het strand (dit is het huidige aantal); • Het maximale aantal vlaggenmasten per paviljoens is geregeld (5); • De regel dat maximaal 75% van een strandvak mag worden bebouwd is verwijderd (er is immers al geregeld dat maximaal 25% van de breedte van een strandvak uit aaneengesloten open ruimte dient te bestaan); • In de bestemming Verkeer - Verblijfsgebied is geregeld dat kiosken aanwezig mogen zijn ter plaatse van de aanduiding. Er is ook een maatvoering voor de kiosken opgenomen (maximale oppervlakte, hoogte, etc.) en bijbehorend terras; • Geregeld is dat indien de paviljoens die zijn gelegen voor de Natura-2000 gebieden jaarrond gaan, de andere bebouwing (strandhuisjes) ook op minimaal 8 m uit de afrastering moeten staan, dit is gunstig om de natuurlijke verstuivingsprocessen mogelijk te maken;

• Bij de afwijkingsregel 6.3 is opgenomen dat: - de gemeente binnen het kader van een omgevingsvergunning aan de provincie van Zuid-Holland om een verklaring van geen bedenkingen vraagt op grond van de Natuurbeschermingswet; - de ruimte tussen jaarrondbebouwing en de afrastering ter hoogte of ter plaatse van Natura 2000-gebieden vrij moet zijn van obstakels die verstuiving tegen kunnen gaan; • Aan de gronden met de bestemming Natuur-Duinen en Recreatie-Strand (alleen noordelijk en zuidelijk deel), Waterstaat- Waterkering en de parkeergarage is op verbeelding en regels alsnog een archeologisch regime toegekend. Het betreffen archeologische verwachtingsgebieden. In totaal gaat het om 4 soorten verwachtingsgebieden /regimes. De bijbehorende regeling verschilt van regime tot regime en is gebaseerd op het niveau vanaf waar archeologische vondsten verwacht kunnen worden (blijft men daarbinnen, dan geldt er dus geen onderzoekplicht). In de toelichting zijn de nieuwe regimes toegelicht. • De periode waarna de uitsterfconstructie (artikel 5.1.3) in werking treedt is verkort van 12 naar 6 maanden • Gelet op het tijdelijk toestaan van een jaarrondpaviljoen (zonder strandhuisjes) op het plein ten zuiden van De Zwaan is artikel 5.1.3 aangepast Bovenstaande wijzigingen leiden niet tot een verslechtering ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. Ze vallen ook binnen de beoordelingsruimte van de Passende beoordeling en het planMER. Ter inzage Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0537.bpKATkustwerkva01 De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpKATkustwerk-va01 Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk. Beroep Tegen het besluit van de raad kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door: • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt. • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt. • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Digitaal indienen is ook mogelijk.

Werkbezoek ChristenUnie aan Rijnsburgse Boys n Ingezonden Enkele leden van de ChristenUniefractie zijn vorige week zaterdag op werkbezoek geweest bij voetbalvereniging Rijnsburgse Boys. Bestuursleden Cees Driebergen en Peter van Tilburg van Rijnsburgse Boys ontvingen Klaas Jan van der Bent, Ton de Vries en Gert Varkevisser van de ChristenUnie. Aanleiding voor het werkbezoek is de wens van Rijnsburgse Boys om naast de reeds geplande vervanging van de velden 2, 3 en 4, gelijktijdig het jeugdveld te voorzien van kunstgras met verlichting en het vervangen van het hekwerk langs enkele velden. De ChristenUnie wilde hier meer over weten en de situatie ter plekke bekijken.

Vervanging velden

De vervanging van veld 2 (van wetra naar kunstgras) staat gepland in

2013 en de vervanging van de kunstgrasvelden 3 en 4 staat gepland in 2014. De levensduur van deze velden is ten einde. Met name veld 2 is hard aan vervanging toe. Het bestuur van Rijnsburgse Boys heeft aangegeven dat voor het reeds geraamde investeringsbedrag voor de vervanging van de velden 2, 3 en 4, ook het jeugdveld van kunstgras met verlichting kan worden aangelegd en enkele hekken kunnen worden vervangen. Er zou een aanbestedingsvoordeel kunnen optreden als het jeugdveld tegelijkertijd met veld 3 en 4 wordt voorzien van kunstgras. Voordeel van kunstgras is dat het intensiever kan worden bespeeld. Kunstgrasvelden vergen ook minder onderhoud, gaan langer mee en zijn na een paar dagen vorst of regen – in tegenstelling tot natuurgras - gewoon bespeelbaar. Het zal daardoor minder voorkomen dat er afgelastingen zijn. Tot slot wordt kunstgras altijd aangelegd met ver-

lichting zodat ook ’s avonds op deze velden kan worden getraind of worden gespeeld.

Win-win-situatie

De ChristenUnie vindt het voorstel van het bestuur een slimme zet. Het is goedkoper om alles in 1x keer te doen. En er kan meer worden gerealiseerd met hetzelfde geld. De ChristenUnie zal dan ook in de raadsvergadering van 18 april het college verzoeken het plan van Rijnsburgse Boys uit te voeren. Hiermee is (met name de jeugd van) Rijnsburgse Boys geholpen en spaart de gemeente geld uit. Een win-win-situatie. Tot slot heeft de ChristenUnie inmiddels vragen gesteld aan de gemeente over de mogelijkheid om snel tot uitbreiding te komen van het aantal parkeervakken. Aan de zijkant van het sportpark ligt een kleine parkeerstrook. Daar is nog ruimte voor zo’n 50 extra parkeervakken door gebruik te maken van een loze groenstrook. De aanleg

V.l.n.r. Peter van Tilburg, Cees Driebergen, Gert Varkevisser, Ton de Vries. Foto: pr. kan eenvoudig en goedkoop worden uitgevoerd. Rijnsburgse Boys is ook daar erg mee geholpen.

Ingezonden door ChristenUnie Katwijk


Inloopochtend onder het genot van een hapje en een drankje!

Zaterdag 20 april

BOUW

van 11.00-13.00u Noordeinde 1 Katwijk.

GESTART!

OPLEVERING MEDIO 2014!

LUXE APPARTEMENTEN: Nog enkele beschikbaar! Opp. tussen 101 m² en 125 m²

PRIJZEN (V.O.N.)

€ 228.000,- TOT € 325.000,KOOPGARANTWONINGEN Beschikbaar voor starters & doorstromers.

Unieke kans door prijsklasse, ligging en grootte! Aan de oever van het Additioneel Kanaal te Rijnsburg

Bijzonderheden:

wordt woongebouw De Waterklaver gerealiseerd:

• Centrale locatie

70 eigentijdse en comfortabele appartementen in

• Diverse woningtypes

verschillende groottes en prijsklassen. 23 daarvan zijn

• Wonen aan het water

luxe appartementen met een gebruiksoppervlak van

• Ruime terrassen/balkons

ca. 110-230 m . Schrijf u in op waterklaver.nl

• Parkeren in stallingsgarage

2

PRIJZEN (V.O.N.) VANAF € 151.200, -* *KOOPGARANT: UW NIEUWE WON ING KOPEN MET KORTING EN TERUGKOOPGAR ANTIE!

of haal een brochure op bij de makelaar.

Type A3 € 151.200,- V.O.N.

Type A1 V.A. € 179.550,- V.O.N.

Nog slechts één beschikbaar!

Nog enkele beschikbaar! Ontwikkeling & Realisatie:

Type T5 V.A. € 270.000,- V.O.N. Nog enkele beschikbaar!

Verkoop & Informatie: Noordeinde 1 2225 CS Katwijk

T 071 40 620 10

DeWaterklaver

waterklaver.nl


21% btw weg ermee! Donderdag, vrijdag én zaterdag:

21% korting op de gehele collectie!

Badstraat 3b - Katwijk aan Zee Tel.: 071 407 70 99

ONLY • VILA • REPLAY • MET • JUST 1961 • FORNARINA • VERO MODA G-STAR • RA-RE • GAUDI • PASTRY • OBJECT • DEPT • CATWALK JUNKY

Princestraat 21 | 2225 EX Katwijk T (071) 401 45 41 info@co-starring.nl | www.co-starring.nl

G-STAR • REPLAY • DIESEL BLUE INDUSTRY • DEATH BY ZERO • REIGN • KULTIVATE • RA-RE SUPERDRY • DSTREZZED • MATINIQUE

Voorstraat 23 - Katwijk aan Zee Tel.: 071 407 61 61

HIGH • GIRBAUD • MARC CAIN • TWIN-SET • CITIZENS OF HUMANITY CAMBIO • SUMMUM • LA FÉE MARABOUTÉE • PATRIZIA PEPE • SET HALE BOB • BE WITCHED • GOOSECRAFT • PARAJUMPERS • RINO PELLE SACK’S • SYLVIA’S SECRETS

Bent u starter? Of zoekt u een pied à terre in de prachtige badplaats Noordwijk? Kom dan naar: Het OPEN HUIS op zaterdag, 20 april 2013 tussen 13.00 en 15.00 uur. In de prachtige badplaats Noordwijk, in het ruim opgezette deelplan “de Hagen” van de wijk Boechorst, gelegen op fietsafstand van strand, zee, duinen en bossen, worden door ACL uit Leiderdorp 14 appartementen gebouwd te weten; 6 grondgebonden woningen en 8 maisonnettes. Er zijn nog enkele grondgebonden woningen te koop. Oplevering begin mei 2013. Locatie: Jan de Ridderstraat te Noordwijk Deze woningen hebben een basismaat van 5.70x13.60 m met een woonoppervlakte van 67 m2, een voortuin op het zuidoosten omsloten door een tuinmuur en een besloten achtertuin op het noordwesten. Indeling: Een terug liggende overdekte entree, hal, toilet met wandcloset. Woonkamer aan de voorgevelzijde, eetgedeelte aan de achtergevelzijde, tussen wonen en eten het koken voorzien van complete inbouwkeuken lang 3.00 m met diverse inbouwapparatuur. Een bergruimte met cv/mv en aansluitingen voor een wasmachine, alsmede voorzieningen voor een droger. De slaapkamer aan achterzijde met aangrenzend de badkamer betegeld tot plafond, douche voorzien van rvs douchedrain, wastafel en een aansluiting voor een tweede toilet. In de algemene ruimten bevinden zich individuele fietsenbergingen.

Koopsom vanaf € 182.000,- v.o.n.

Info: www.maxsedelaar.nl info@maxsedelaar.nl tel. 0252-214243


HOME Living VOORJAAR 2013

&


De grootste en nieuwste collectie in uw regio

De open haard

Pure sfeer

Stephensonstraat 31 2014 KB Haarlem Wattstraat 66 2171 TR Sassenheim

REIJNHOUDT & VAN DER ZWET Openhaarden- ontwerp en realisering

Tel: 023-5313709 Fax: 023-5318332 mail@sfeerverwarming.info

Onze showroom in Haarlem is verhuisd. Kijk op www.sfeerverwarming.info voor een impressie


V

&Living

HOME

eilig achter de tralies?

Vuur is een natuurkracht. Ongetemd kan het vernietigend en gevaarlijk zijn. Maar getemd is het dienstbaar en brengt het ons warmte en gezelligheid. Misschien was het wel die gedachte die top-ontwerper Piet Boon ertoe bracht een speciale haard te ontwerpen voor hét topmerk in haarden: Tulp. Een haard met tralies. Zodat het vuur veilig opgeborgen is. Maar zijn het wel tralies? Eigenlijk zijn het ‘strips’ een soort lamellen, die de warmte weerkaatsen. De warmte beter verdelen, én bovendien een beeld geven dat bijzonder is om naar te kijken. Niet dat dát nu extra nodig was: Tulp haarden staan niet alleen bekend om

hun bijzondere design, maar meer nog om hun natuurgetrouwe vuurbeeld, door de unieke dubbele brander die Tulp heeft ontwikkeld. Maar de ‘strips’ kunnen, afhankelijk van de architectuur waarin de haard zich bevind, ook aan de zijkant of zelfs aan de achterkant van de haard geplaatst worden. Hoe je dit unieke concept ook toepast, het resultaat is altijd een bijzondere plek in huis. En dát is zeker hoe Piet Boon het ontworpen heeft! En even geen stripes? Dan haal je deze gewoon even weg. Reijnhoudt & Van der Zwet Stephensonstr. 31 - Haarlem Wattstraat 66 - Sassenheim T. 023-5313709 mail@sfeerverwarming.info www.sfeerverwarming.nl

Een modern interieur heeft de sfeer van een haard nodig In een tijd waarin zelfs de lente kil kan zijn zoeken mensen naar warmte. Tegelijkertijd doet ook een modern ingericht huis soms wat koel aan. Hoe dan toch warmte te vinden? Door een haard! Want een haard geeft niet alleen fysieke warmte, maar brengt ook juist een warme sfeer in huis. Vuur fascineert altijd. De dansende vlammetjes dagen u uit om te blijven kijken. De warme gloed nodigt uit om te blijven zitten. Nog éventjes. Nog éventjes... Een moderne gashaard past in een modern interieur, en niet alleen door daar de nodige sfeer te brengen! De gashaarden van nu zijn

goedkoper, zuiniger en schoner dan die van vroeger, dus ook in die zin heel modern. Er is werkelijk een haard voor iedereen, en in alle verschijningsvormen. Klassiek of modern, strak vormgegeven of met een romantische uitstraling. Maar altijd even goed! Wij nodigen u van harte uit om in onze uitgebreide showroom onze haarden uitgebreid te komen bewonderen en de sfeer zélf te proeven. Ontdek de warmte van een moderne haard! Reijnhoudt & Van der Zwet Stephensonstr. 31 - Haarlem Wattstraat 66 - Sassenheim T. 023-5313709 mail@sfeerverwarming.info www.sfeerverwarming.nl


Voorjaars

Snel leverbaar!

ToPPErs rs

Van 999

599

Bij HaCo in Leiderdorp

Tafel salontafel Hoektafel Boekenkast TV-Meubel Dressoir

b140 x h76 x d90 cm Van 359.b160 x h76 x d90 cm Van 399.b180 x h76 x d90 cm Van 439.b200 x h76 x d90 cm Van 479.b110 x h40 x d60 cm Van 399.b118 x h40 x d76 cm Van 299.b67 x h40 x d67 cm Van 238.b70 x h172 x d34 cm Van 499.b110 x h50 x d50 cm Van 319.b150 x h50 x d50 cm Van 399.b215 x h82 x d50 cm Van 799.Ook 1 maat kleiner verkrijgbaar

Van 798

NU 179.NU 199.NU 219.NU 239.NU 199.NU 149. Van 399 NU 119.NU 249.NU 159.NU 199.NU 399.-

399 Van 238

179

Uitgebreide

collectie stoelen!

119

199

Van 359

Bank Max Afmeting: 295cm x 212cm (Ottomane) Ook in spiegelbeeld uit voorraad leverbaar. Op bestelling in diverse andere kleuren!

In taupe, zwart, wit of bruin!

Van 399

199

Van 129

99

ACTIE

WOONS

5 0 % KOR

ERIE

Van 189

149

Van 799

399

TING

LEIDERDORP Winkelboulevard Baanderij Vlasbaan 3 T. 071-5423891 www.haco.nu Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken. OP=OP!

In bruin en zwart leverbaar!

Vanaf

In diverse maten leverbaar!

349

Nu gratis 10 jaar garantie t.w.v. â‚Ź 155,op Siemens extraKlasse apparatuur. Geldig in de actieperiode van 1 april tot en met 30 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden bij uw extraKlasse dealer. siemens-home.nl/extraklasse

EP:Swaak Haarlemmerstraat 250 Leiden - Winkelhof 81 Leiderdorp - De Kempenaerstraat 17 Oegstgeest

Van 109

79


C

&Living

HOME

lassic Velda by Buis & Zn

Nachtrust met kwaliteit, dat is wat het lichaam nodig heeft na een inspannende dag. Lopen, fietsen, zitten: bij elke beweging en houding span je spieren aan. En daarnaast heeft ook de geest rust nodig. Een slechte nacht kan je dan opbreken. Je wordt futloos wakker en je lijf voelt ook het verre van uitgerust. Een goede nachtrust begint bij kwaliteit. De Classic serie van het Belgische topmerk Velda levert slaapcomfort voor een betaalbare prijs. De serie omvat een aparte lijn van bedden en matrassen die gekarakteriseerd wordt door traditie en kennis. De kern van elk matras bestaat uit een uniek ‘Pocketspring’-interieur: de zeven comfortzones zijn opgebouwd

Empereur, Grand-Duc en Chevalier. De Empereur is uitgerust met twee Posturfil toplagen die zorgen voor extra comfort door de flexibele aanpassing aan het lichaam. De GrandDuc is uitgerust met een Posturfil toplaag en de Chevalier heeft een visco-elastisch schuimlaag van ruim 35 millimeter. Benieuwd welk matras het beste bij uw nachtrust past? Buis & Zn. geeft u vrijblijvend advies op maat voor een klassieke nachtrust.

met drie verschillende draaddiktes. Elk veertje heeft zeven windingen en wordt apart verpakt in een stoffen zakje.

Samen zorgen ze ervoor dat het matras zich aan het lichaam aanpast en ondersteunt. De collectie van Classic bestaat uit drie matrassen:

Buis & Zn Woninginrichting Sluisweg 25 2225 XH Katwijk T. 071-4012964 buismeubelen@edpnet.com www.buismeubelen.com

EP:Swaak: specialist in witgoed, beeld en geluid EP:Swaak is al ruim vijftig jaar een begrip in Leiden en omstreken. Een specialist op het gebied van witgoed, beeld en geluid. Solide en vertrouwd, met een breed assortiment en merkaanbod. EP:Swaak regelt alle apparatuur die bij u nodig is. Variërend van eenvoudige waterkokers en stereoinstallaties tot de meest exclusieve apparatuur. Wij gaan bovendien verder dan bezorgen, onze service stopt niet bij de voordeur. Ideaal voor bedrijven en zorginstellingen. Tevens kunt u ons assortiment bekijken en bestellen in onze nieuwe webshop, www.ep.nl/epswaak

Snel en vakkundig Naast een zeer uitgebreid assortiment en merkenaanbod onderscheidt EP:Swaak zich door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. En wij geven u graag persoonlijk advies over het meest ideale apparaat voor úw situatie. Verder wordt uw gloednieuwe aankoop aangesloten en geïnstal-

leerd door onze eigen technische dienst. Vaak al binnen enkele dagen. Onze monteurs weten wat maatwerk is en hebben de benodigde vakkennis. Als u wilt, komen we zelfs vooraf (kosteloos) de maten bij u opnemen. Kortom, EP:Swaak biedt een volledig pakket aan product- en servicemogelijkheden. Voor alle service en garantie gevallen van Roest bv kunt u ons altijd benaderen, wij zullen onze uiterste best doen om naar een passende oplossingen te zoeken. EP:Swaak Haarlemmerstraat 250 - Leiden Winkelhof 81 - Leiderdorp De Kempenaerstraat 17 - Oegstgeest

Uitkiezen en snelle levering bij Haco Een trendy assortiment. Betaalbare prijzen en veel, heel veel uit voorraad leverbaar. Welkom bij Haco Wonen & Slapen! Sinds kort verhuisd naar een gloednieuwe winkel aan de Zijldijk nummer 14 in Leiderdorp. Kom ons nieuwe pand bezichtigen en ontdek meteen de leuke acties. Acties die je ook kunt vinden op www. haco.nu, onze gemakkelijke webshop! Haco onderscheidt zich door dat net iets luxere sfeertje. Bankstellen en boxsprings zijn onze specialiteit. Maar natuurlijk kun je ook terecht voor een mooie kast, een praktisch bureau of een comfortabele bureaustoel, en al die andere dingen die je huis zoveel leuker kunnen maken!

Verreweg de meeste artikelen hebben we op voorraad. Dus dat is uitkiezen en meenemen! Of laten bezorgen natuurlijk, want dat doen we ook. En ons deskundige montageteam zorgt ervoor dat ook mensen met minder dan twee rechterhanden snel kunnen beschikken over hun perfect gemonteerde nieuwe aankoop. Kortom: bij Haco heeft u weinig andere zorgen dan een keuze te maken uit ons grote assortiment!

Omdat we blij zijn met onze nieuwe winkel, en dat graag met u willen delen, geeft Haco Leiderdorp 10% korting op uw aankoop, bij inlevering van dit artikel. Dit geldt tot en met december 2013 en niet in combinatie met andere aanbiedingen. Haco Wonen & Slapen Vlasbaan 3 - Leiderdorp T. 0715423891 - www.haco.nu


Voor uw gemak vloeren en wanden onder één dak www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

Voor uw gemak vloeren en wanden onder één dak

Voorjaarsactie! Voorjaarsactie! Voorjaarsactie! STUCADOORSBEDRIJF A.J. Mink

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Heel de maand mei betalen wij de btw*

Heel de maand mei betalen wij de btw*

Heel de maand mei betalen wijvan de btw* Profiteer deze korting!

STUCADOORSBEDRIJF Profiteer van deze korting! Wanden en plafonds - deze Buitengevel afwerking - een Schuur en huis. Profiteer van korting! Iedereen verdient toch mooi A.J. Mink en Voor uw gemakpleisterplafonds vloeren wanden onder één dak - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister Waarom uitstellen…. Voor uw gemak vloeren en wanden onder één dakhuis. Iedereen verdient toch een mooi Iedereen verdient toch een mooi huis. Tel: 071- 5281185 Mob: 06-15003210 Voor vloerenenen wanden onder één dak Vooruw uwgemak gemak vloeren wanden onder één dak www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Stucadoorsbedrijf A.J. Mink betaalt voor u de BTW. Huismerkvloeren met 6 mm toplaag Waarom uitstellen…. Waarom uitstellen…. Beléén ofwww.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl mail gerust voor een vrijblijvende offerte. Vooruw uwgemak gemak vloeren wanden onder dak Wanden en plafonds - Buitengevel afwerking - Schuur en Voor vloerenenen wanden onder één dak

eiken in diverse kleuren, incl. leggen voor €

68,50 per m

Parketvl o e re n

Parket - Kasteelvloeren - Laminaat

Tel: 071-3647457 Pa rk e t v l o erenMob: 06-24693868 Parket - Kasteelvloeren - Laminaat www.ceesnoppe.nl

Tel: 071-3647457 Mob: 06-24693868

2

STUCADOORSBEDRIJF www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

* Mits uw huis ouder is dan 2 jaar www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Stucadoorsbedrijf A.J. Mink betaalt voor de BTW. A.J. Mink pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten -u Ornamenten Sierpleister Stucadoorsbedrijf A.J. Mink betaalt voor u -de BTW. Bel ofwww.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl mail gerust voor STUCADOORSBEDRIJF een vrijblijvende offerte.

Tel: Bel 071-of5281185 mail gerustMob: voor 06-15003210 een vrijblijvende offerte.

A.J. Mink STUCADOORSBEDRIJF www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl * Mits uw huis ouder is dan 2 jaar A.J. Mink STUCADOORSBEDRIJF * Mits uwen huis ouder is- dan 2 jaar afwerking - Schuur en Wanden plafonds Buitengevel A.J. Mink STUCADOORSBEDRIJF pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister A.J. Mink Wanden plafonds - Buitengevel afwerking - Schuur- en STUCADOORSBEDRIJF Tel: 071-en5281185 Mob: 06-15003210 pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister A.J. Mink

Wanden en plafonds - Buitengevel en Tel: 071-afwerking 5281185 - Schuur Mob: 06-15003210 pleisterplafonds - Spuitwerkmail: lijsten - Ornamenten - Sierpleister ajmink@hotmail.nl Wanden en plafonds - Buitengevel afwerking - Schuur en Wanden en plafonds Buitengevel afwerking Tel: 071- 5281185 Mob: 06-15003210 - Schuur- en pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten pleisterplafonds - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister - Sierpleister

en5281185 plafonds Buitengevel afwerking - Schuur- en Tel: Wanden 071- 0715281185 Mob: -06-15003210 Tel: Mob: 06-15003210 - Spuitwerk lijsten - Ornamenten - Sierpleister mail:pleisterplafonds ajmink@hotmail.nl

Tel:in0715281185 bel Mob:voor 06-15003210 U bent van harte welkom in onze showroom Noordwijk, een afspraak! NexTwo_Cees Noppe2.indd 1

www.ceesnoppe.nl

mail: ajmink@hotmail.nl

20-10-12 week42 00:19

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

van harte welkom inin onze showroom inbel Noordwijk, bel voor een afspraak! U bent van harte welkomU bent in onze showroom Noordwijk, voor een afspraak!

Bekend van VT Wonen/slapen!

NexTwo_Cees Noppe2.indd 1

20-10-12 week42 00:19

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl

U bent van harte welkom in onze showroom in Noordwijk, bel voor een afspraak!

www.stucadoorsbedrijf-ajmink.nl Het nieuwe concept gestoffeerde bedombouw in 4 modellen en 7 kleuren stof Stone wash

U bent van harte welkom in onze showroom in Noordwijk, bel voor een afspraak! Leverbaar in de maten 140-160 en 180 x 200/210/220

Voorbeeld: Gestoffeerde bedombouw 180x200 € 799.Los hoofdbord v.a. € 349,Compleet bedombouw 180x200 incl. 2 bodems en 2 matrassen

€ 1.498,-

Een keur aan leuke accessoires voor zeer lage prijzen! AUPING • EASTBORN norma S i lva n a S u p p o r t TEMPUR • lS BEddING OPTISlEEP • føRSS

HAASN O OT ervaar het verschil

Slaapkenner haaSnoot Princestraat 40, 2225 GC Katwijk aan zee, Tel: 071 40 15 912 Fax: 071 40 77 025, Mobiel: 06 533 806 35 www.slaapkenner.nl

openingStijden Ma: 13.30 - 17.30 uur Di t/m vrij: 09.30 - 17.30 Do koopavond 19.00 - 21.00 uur Zat. 10.00 - 17.00 uur


F

&Living

HOME

acelift voor uw huis by Arie Mink

Nu de lente er écht aankomt is het misschien goed om eens te kijken naar uw huis: wellicht kan dat, net als de natuur, ook een beetje opgefleurd worden? Arie Mink geeft uw huis met plezier een facelift! “Ik hou van mijn vak, en van strak en vlak”. stucadoor Arie Mink heeft al vijfentwintig jaar ervaring, waarvan de laatste dertien jaar als zelfstandig stucadoor. Inmiddels zijn de werkzaamheden dusdanig uitgebreid dat Arie regelmatig met een collega-stucadoor samenwerkt. En dat is een goed teken.

Arie werkt voor aannemers, maar ook voor particulieren. U kunt bij hem terecht voor alle voorkomende stucadoorswerkzaamheden, voor zowel binnen als buiten. Voor het vlak afwerken van muren en plafonds, maar ook voor specialistisch werk zoals het plaatsen van ornamenten en lijsten, en het afwerken van muren en plafonds met spachtelen en sausen. Ook betonstucen en het isoleren van de buitengevel zijn mogelijk. Zelf zien wat allemaal kan? Arie Mink heeft samen met parketspecialist Cees Noppe een showroom in Noordwijk.

Maak gerust eens een afspraak en ontdek en bekijk wat er allemaal mogelijk is. Bovendien rekent Arie Mink de gehele maand mei geen BTW, mits uw huis ouder is dan twee jaar. Iedereen verdient een mooi huis, dus waarom uitstellen?

Stucadoorsbedrijf A.J. Mink Noordwijk T. 071 5281185 M. 06 15003210 ajmink@hotmail.nl

Vakman in vloeren Cees Noppe De warme uitstraling, de vele mogelijkheden in kleur en motief, en het gezellige huiselijke gevoel dat een houten vloer of laminaatvloer met zich meebrengt maken dat uw huis echt als thuis aanvoelt. Weten wat een zo’n vloer voor uw woning of bedrijfspand kan doen? Dan gaat u natuurlijk te rade bij een parketspecialist! Cees Noppe kan met twintig jaar ervaring in het vak zeker als specialist gekwalificeerd worden. Bezoek zijn showroom in Noordwijk en ontdek hoe mooi en veelzijdig een parket of laminaatvloer kan zijn. Klassiek parket, lamel parket, klassieke patroonvloeren, en zelfs luxe laminaatvloeren als Kronotex, en Quickstep, Cees Noppe weet er alles van. Hoe te leggen, hoe

te onderhouden. En hoe indien nodig te vervangen, want Noppe is ook specialist in het vervangen van oude vloerdelen, bijvoorbeeld in een historisch pand. Cees Noppe komt graag vrijblijvend bij u aan huis om de situatie ter plekke te bekijken en advies te geven. Vervolgens ontvangt u een offerte op maat. En uiteraard wordt alles vakkundig gebracht, gelegd en afgewerkt. En ook voor onderhoud later, zoals schuren, reinigen of lakken van uw vloer bent u bij Cees Noppe aan het goede adres. Cees Noppe Parketvloeren Noordwijk T. 071 3647457 M. 06 24693868 www.ceesnoppe.nl

Nieuwste aanwinsten uit de VT Wonen Bombardeer je huis tot comfortzone met de nieuwste aanwinsten uit de VT Wonen huiscollectie. Van een compleet bed (keuze uit zeven kleuren!) tot zachte poefs, van houten bankjes tot kledingrek. Nú in de winkel!

kunt beoordelen en middels een enquête in te vullen door Tempur beloond wordt met een reiskussen van € 69,00. (verplicht u niet tot aankoop). Onze website is te vinden bij Zeezijdekatwijk en www.haasnootslapen.nl

Tempur: Wist u dat:

Natuurlijk kunnen de nieuwe gestoffeerde bedden ook gecombineerd worden met onze exclusieve merken als Optisleep, Nox, Auping enz.

Onze nieuwe VT Wonen/Slapen collectie ook gecombineerd kan worden met een schotelbodem/matrassen van Tempur. Wij de regio-dealer zijn (de enigste) voor Katwijk en omgeving. U de nieuwe collectie Tempur matrassen Original-Cloud en Sensation

Haasnoot Slaapkenner Princestraat 40 Katwijk T. 071-4015912 www.haasnootslapen.nl


Goede zet, zo’n Eastborn bed! Bij aankoop ed: van ’n Eastborn b

Linnenset Cadeau!

T 071 408 58 55 • inf0@denachtwachtkatwijk.nl • www.denachtwachtkatwijk.nl

De nieuwe collectie Life-Style by


&Living

HOME De TV-lift!

EÉN DRUK OP DE KNOP EN UW TV SCHERM IS WEGGEWERKT!

In veel huiskamers is tegenwoordig een flatscreen aanwezig. Deze schitterende TV schermen mogen gezien worden of toch niet...? In een dressoir of TV-pilaar is een ingenieus liftsyteem ingebouwd waardoor u uw TV-scherm naar wens kunt laten zien of kunt laten zakken! De liftsystemen zijn voorzien van een afstand bediening en kunnen op de gewenste hoogte worden ingesteld. Opbergen wordt leuk met een zwevend dressoir of wandkast van Interstar. Door de verschillende kastelementen kunt u zelf uw dressoir samenstellen. Kiest u voor een zwevend dressoir of toch liever een dressoir op een onderstel? Uiteraard geeft u zelf aan of u dressoir uitgevoerd wil hebben met kleppen, lade en/of deuren. U bent de ontwerper van u eigen dressoir! Boeken of accessoires geef ze een mooi plekje! Een complete boekenwand, of een aantal staanders om een kast gebouwd alles is mogelijk. Liever zwevend dan staand op de vloer, ook dat is geen

probleem. U kunt uw boekenwand opbouwen met verschillende maten boekenliggers. De staanders van Interstar passen naadloos in het systeem, en zijn in alle Interstar kleuren leverbaar! U bepaald wat voor sfeer u geeft aan uw boekenwand....vol met boeken of toch ook wat ruimte voor uw accesoires? Interstar heeft standaard meer dan 20 kleuren en is daarom makkelijk toepasbaar in elk interieur! Ook kunt kiezen uit meerdere front afwerkingen, een andere greep de kleur van uw keuze en u maakt zo de kast van uw dromen! Eventueel laat u een 3D-tekening van uw kamer maken met de gewenste opstelling. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij Plug Meubelen, waar permanent circa 15 opstellingen worden getoond in de showroom aan de Ambachtsweg 3 te Katwijk. Plug Meubelen Ambachtsweg 3 – Katwijk T. 071 4028046 www.plug-meubelen.nl

DE NACHTWACHT ADVISEERT EN PRESENTEERT Eastborn Shop De Nachtwacht waakt over uw slaap. Door het leveren van goede bedden, goede matrassen, én goed advies! Het advies van deze maand: een topbed verdient een topdek. Topdeks worden steeds populairder, en dat is niet voor niets. Een topdek biedt namelijk heel veel voordelen: het verlengd de levensduur van je matras, maakt dat je bed gemakkelijke op te maken is, en, zeker niet onbelangrijk: werkt die irritante naad tussen twee aparte matrassen weg.

Verder presenteert De Nachtwacht met trots: de nieuwe collectie overtreksets. In één woord wáánzinnig! Nieuwe merken als Damai en, jawel, McGregor doen hun intrede. Mooie kwaliteit, nog mooiere dessins. In de casual kleuren als marine, grijs en zwart, maar ook in spetterende kleuren als rood en roze. Helemaal goed voor de tijd van het jaar, want als de lente buiten niet wil vlotten, dan maken we het binnen toch gewoon kleurrijk? Marijke Krispijn wacht u in haar kleurrijke winkel graag op met een kopje koffie, iets lekkers, en vooral: goed advies!

Natuurlijk is een goede topdek ademend, ventilerend. En tenslotte: een topdek hang je een stuk gemakkelijker buiten te luchten dan een matras!

De Nachtwacht bed & linnen Ambachtsweg 24a - Katwijk T. 071 4085855 www.nachtwachtkatwijk.nl


Je huis veranderen in een kasteel?

Het wordt nu wel heel interessant om die lang gekoesterde wens van een verbouwing aan uw huis uit te laten komen. Particulieren kunnen nu flink profiteren van de btw verlaging op verbouwingen. Het btw tarief is tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%.*

NIEUWBOUW www.jobodebouwers.nl

• VERBOUW |

• R E N OVAT I E

info@jobodebouwers.nl

|

21% 6% * Het lagere tarief is van toepassing op arbeidsloon (niet op gebruikte materialen) voor woningen ouder dan 2 jaar. Vraag nu een vrijblijvende offerte en kijk hoe groot het voordeel voor u is! De verlaging is tijdelijk en duurt tot 1 maart 2014.

• R E S TAU R AT I E

Admiraalsweg 4

BTW

BTW

|

• UTILITEITSBOUW

2315 SC Leiden

|

• ONDERHOUD

Tel: 071-5227225

|

Fax: 071-5219621


EINDELIJK VOORJAAR! Wij zijn er helemaal klaar voor. u ook ?

REINIGEN

MAAIEN

TRIMMEN

SNOEIEN

STIHL

Viking

STIHL

STIHL

Vanaf

Vanaf

Vanaf

Vanaf

€ 189,-

€ 179,-

€ 69,-

€ 119,-

Hogedrukreinigers

Maaimachines

Grastrimmers

Heggenscharen

BEZOEK NU ONZE SHOWROOM ! Teylingerlaan 4 2215 RR Voorhout

T 0252 - 211288 voorhout@p-m.nl

ma - vr : 8:00 - 17:30 uur za : 9:00 - 12:00 uur

www.perfors-marechal.nl

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

m 0 0 3.0

Not for sale Not for sale

Chinese wandtafel 19e eeuw!

*Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

2


QUAD CORE

NIEUW!!

1699,-

VANAF

SONOS PLAYBAR Vult HDTV aan met warm en vol HiFi-geluid Streamt alle muziek van de wereld volledig draadloos Eenvoudig te installeren, bedienen en uit te breiden Android, iPhone of iPad bediening

699,-

WARMTEPOMP DROGER T 8861 WP

8 kilogram trommel Resterende tijd indicatie Uitgestelde start timer Display

1199,-

Gratis bezorging

SCHOONDERBEEK - HILLEGOM PEURSUM - KATWIJK DUYNSTEE - SASSENHEIM RADIOBEURS - LISSE

ZUINIG!

A+


&Living

HOME

SAMSUNG MAAKT SMART TV NOG SLIMMER SONOS INTRODUCEERT PLAYBAR

Ontdek het ware TVgeluid. Ontdek alle muziek ter wereld Sonos, toonaangevend ontwikkelaar van draadloze-muzieksystemen, introduceert SONOS PLAYBAR: dé soundbar voor muziekliefhebbers. PLAYBAR zorgt voor een meeslepend HiFi-televisiegeluid en – doordat het een volledig draadloos HiFi-systeem is – streamt alle muziek ter wereld via een gebruiksvriendelijke muziekspeler. HiFi en High-Definition ontmoeten elkaar op SONOS PLAYBAR, “Sonos heeft de manier waarop mensen in huis naar muziek luisteren, veranderd. Nu brengen we onze draadloze HiFi-ervaring ook naar de thuisbioscoop”, zegt John MacFarlane, CEO van Sonos, Inc. “PLAYBAR verandert alles aan de geluidservaring in je woonkamer. Hij combineert een verbluffend HiFi-geluid voor je televisie met draadloze toegang tot alle muziek ter wereld. En dat alles op een zeer eenvoudige manier.” Het geraffineerde alles-in-één ontwerp van PLAYBAR combineert een zichtbare aluminium rand met

een hoogwaardige speakerstof. Dit zorgt voor een tijdloze, ingetogen look van de soundbar, die zonder subwoofer of speakerkabel is in te passen in elke kamer of audiosetup. Dankzij ingebouwde sensoren past PLAYBAR automatisch de equalizer en kanaalkeuze aan, zodat hij plat op het televisiemeubel is te plaatsen of is te bevestigen aan een onopvallende muurbeugel. PLAYBAR werkt naadloos samen met andere draadloze-audioapparatuur in de Sonos-serie. Koppel PLAYBAR aan de SONOS SUB voor een diep, indringend en ongekend geluid. Voeg een paar PLAY:3’s toe en stel die in als draadloze-surroundspeakers voor een meeslepende 5.1-surroundgeluidservaring in je eigen thuisbioscoop. Onder de ‘motorkap’ biedt PLAYBAR negen individueel versterkte speakers: zes mid-woofers voor een diep en rijk lagefrequentiegeluid en drie tweeters voor kristalhelder detailgeluid. De geavanceerde array-luidsprekertechnologie combineert hardware

en software voor een verrassend breed klankbeeld achter de fysieke soundbar en behoudt tegelijkertijd een scherp en gecentraliseerd spraakgeluid. Of je nu naar een film kijkt, een game speelt of een muzieknummer afspeelt vanuit Juke of Spotify, PLAYBAR maakt het geluid helderder in plaats van alleen harder. PLAYBAR is eenvoudig te installeren en intuïtief in het gebruik. De soundbar maakt verbinding met de tv via een optische kabel en speelt al het geluid af van de apparaten die aan het toestel zijn verbonden, zoals digitale-televisieontvangers, Blu-ray-spelers en gameconsoles. Hij ondersteunt verder alle gangbare audiooutputformaten inclusief Dolby Digital. Gebruikers bedienen het volume of zetten de soundbar op mute met een reguliere tvafstandsbediening of met een van de gratis Sonos Controller-apps voor iPhone, iPad, Android, Mac of pc. Meer weten bezoek een van onze winkels.

Samsung heeft door héél haar tv range upgrades doorgevoerd. Alle nieuwe 2013 modellen krijgen minimaal een dual-core processor en de 7 en 8 series worden voorzien van een quadcore model. Die snellere processors worden onder andere gebruikt om apps sneller te laten werken en handgebaren en stemcommando’s beter te herkennen. Stemcommando’s kunnen ingesproken worden na een knop op de afstandsbediening in te drukken. Volgens Samsung moeten de nieuwe televisies ook natuurlijke spraak herkennen, je hoeft dus geen specifieke korte commando’s te geven. Alle modellen vanaf de 6-serie ondersteunen 3D middels actieve brillen. Cinema black backlight De nieuwe high-end LCD LED televisies zijn voorzien van een verbeterde ‘cinema black’ technologie, die moet zorgen voor écht zwarte balken boven en onder het beeld wanneer films met 2.35:1 cinemascope beeldformaat worden bekeken. Geheel vernieuwde Smart HUB De Smart TV hub is zoals gezegd geheel vernieuwd voor de 2013 modellen en bevat nu vijf homescreens, waarbij de tv standaard opstart op het middelste homes-

creen. Dit scherm laat in een venster linksboven het huidige tv beeld zien, met daarnaast (persoonlijke) suggesties voor andere programma’s die nu bekeken kunnen worden. De onderste helft van dit homescreen laat zien welke programma’s er hierna op TV komen. Naast dit startscherm is er een overzichtsscherm met on-demand content waarvoor Samsung in Nederland gaat samenwerken met Moviemax, een samenwerking die ook al bestond voor de Smart TV dienst van 2012. De overige drie panels bieden een overzicht met social media diensten, apps en een scherm met mediabestanden die via USB of DLNA beschikbaar zijn. De duidelijke onderverdeling tussen diensten maakt dat de nieuwe Smart HUB veel overzichtelijker is geworden dan de voorgaande varianten. Bovendien werkt de interface erg soepel, ook op modellen uit de 6-serie die ‘slechts’ met een dual-core processor uitgerust zijn. Samsung laat ook weten dat het met een nieuwe (Android) app komt voor haar Smart TV modellen, waarbij je films of programma’s die je op de tv bekijkt kan overnemen op je Android apparaat, om ze vervolgens op het kleine scherm verder te kunnen kijken. Samsung noemt dit ‘Smart View’. Nu in de winkel demonstratie klaar: laat u verrassen.

Warmtepompdroger is investering dubbel en dwars waard De warmtepompdroger verbruikt minder energie dan een gewone droger. Volgens de Consumentenbond verbruikt een warmtepompdroger gemiddeld ongeveer de helft minder elektriciteit dan een normale condensdroger. De warmtepompdroger is wat energie betreft dus een absolute winnaar. Een voordeel is dat een warmtepompdroger handig in een kleine ruimte kan worden geplaatst en zelfs werkt op dezelfde electriciteitsgroep als de wasmachine. Hoe vaker u de droger gebruikt, hoe verstandiger het is om te kiezen voor een warmtepompdroger. Warmtepompdrogers krijgen geregeld ook het beste Testoordeel van de Consumentenbond (Bron:

Radio-TV Duynstee Hoofdstraat 189 – Sassenheim T. 0252 210398 www.radiotvduynstee.nl

Consumentengids februari 2013) Ook in de laatste test zijn de Miele warmtepompdrogers weer beste koop. De winnaars van Miele Met de drogers van Miele krijgt u een totaalpakket. Ze zijn qua design en droogprogramma’s optimaal afgestemd op de Miele-wasmachines. Mieledrogers drogen met gevoel. De gepatenteerde SoftCare-trommel met honingraatstructuur, het PerfectDry-droogsysteem en de vele speciale droogprogramma’s zorgen voor een behoedzame behandeling van uw lievelingskleding Minder kreukels in uw wasgoed De honinggraatstructuur van de SoftCare-trommel bij wasdro-

Peursum Voorstraat 31B – Katwijk T. 071 401 6422 www.peursum.nl

gers is naar buiten toe gewelfd. Hierdoor ontstaat in de diepere gedeelten van de honingraten een luchtkussen, dat het wasgoed na de zwevende fase door de warme luchtstroom zachtjes opvangt. Uw wasgoed wordt merkbaar

Radiobeurs Kanaalstraat 79 – Lisse T. 0252 412 176 www.radiobeurslisse.nl

voorzichtiger behandeld en de kreukvorming na het droogproces is gering.

kunt u op elk moment gebruik maken van uw wasdroger, zonder dat u gestoord wordt.

Perfect droog wasgoed Het gepatenteerde PerfectDrydroogsysteem meet de waterkwaliteit in het restvocht van uw wasgoed en berekent zo precies de tijd die nodig is om uw wasgoed te drogen. Uw wasgoed wordt precies zo droog als u van tevoren heeft ingesteld. U heeft dus altijd een perfect droogresultaat zonder dat uw wasgoed ook maar 1 minuut te lang gedroogd wordt. Dit voorkomt onnodig energieverbruik.

Nu beschikbaar De warmtepompdrogers zijn nu te bezichtegen in onze winkels, demonstratie klaar. Wij leveren u nieuwe droger binnen 24 uur, inclusief aansluiten en garantie. Snel, simpel, en voordelig.

Geluidsarm De doordachte geluidsisolatie maakt de Miele-droger voor 1 tot 8 kg wasgoed zeer stil. Zo

Schoonderbeek Hoofdstraat 122 - Hillegom T. 0252 516648 www.schoonderbeek.com

Tijdelijk pakket geurflacons t.w.v. € 99,- cadeau Met uw Miele-wasdroger kunt u nu de luxe ervaren van frisse, langdurige geuren die tijdens het drogen automatisch aan uw wasgoed worden toegevoegd. Uw wasgoed wordt niet alleen lekker droog en zacht, maar gaat – dankzij de Miele-geurflacons - ook heel lekker ruiken. Om u kennis te laten maken met deze nieuwe vorm van frisheid, krijgt u bij aankoop van een Miele-droger uit de Edition 111-serie een pakket geurflacons t.w.v. € 99,- cadeau


DURIEUX SCHILDERS BV PARTNERS IN ONDERHOUD

• Schilderwerk

• Glasservice

• Houtrotreparatie

• Zonwering

• Gevelreiniging

• Profiel verf, glas,

• Wandafwerking

behangspeciaalzaak

• Isolerende beglazing

• Traditioneel parket • Lamelparket • Planken • Kasteelvloeren • Laminaat • PVC • Renovatie • Vloerverwarming • Tegels

Bel voor een vrijblijvende prijsopgave. Tel. 071-4029628 / 06-24209164 / 06-14678934 - Fax 071-4084084 Vinkeweg 4, 2223 JM Katwijk ZH - E-mail: info@durieuxschilders.nl - www.durieuxschilders.nl

Nieuw in ons assortiment: keramische tegels

úw specialist voor 25% korting op raamdecoratie verf en wonen! 15 t/m glas, 27 maart ontvangt u verf,Van behang, raamdecoratie, 25% korting op raamdecoratie gordijnen, vloerbedekking en uit de collecties van bécé, kleuren interieuradvies! Colors, Multisol en CopaHome.

Zijlbaan 2 2352 BN Leiderdorp T. 071-5815140 F. 071-5815148 www.jenmvloeren.nl

JUBILEUMTOPPERS APRIL! 25% KORTING

OP RAAMDECORATIE* VAN HET MERK B&C

3-zitsbank model Jubileum in stof grand zoals afgebeeld. Kleur ntb incl. sierkussens alleen in de maand april.

Van € 2.560,00 Nu speciaal voor

75 jaar

€ 1.995,00

(latere levering en div. maten in overleg met de winkel)

Acties gelden niet in combinatie en voor lopende orders. Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Prijzen zijn geldig t/m 29 april 2013. Latere levering wel mogelijk. Alle prijzen zijn adviesprijzen excl. legkosten incl. BTW. Prijs- & collectiewijziging en zetfouten voorbehouden.


&Living

V

HOME

olmaakt slapen met Caresse

Kelto Slaapkamercentrum in Noordwijkerhout is trots op haar hele collectie, maar één merk springt er toch wel bovenuit: Caresse. En terecht. Het motto van Caresse is: de kracht van natuurlijke materialen! En dat maken ze waar. Zuivere wol, veerkrachtig paardenhaar, soepel en ademend katoen, natuurlijk latex, het zijn de materialen die slapen op een Caresse bed werkelijk tot een ervaring maken. En die bovendien duurzaam, en vaak van zichzelf anti-allergische eigenschappen hebben.

een boxspring met een geïntegreerd voetbord en verkrijgbaar in moderne en modieuze kleuren. Toon van Kelto Slaapkamercentrum adviseert u graag over deze en nog veel meer slaapoplossingen. Wedden dat u er net zo enthousiast over wordt als hij? Kelto Gieterij 30 Noordwijkerhout T. 0252 - 341111 www.kelto.nl

Verpak al dit bijzondere en natuurlijke materiaal in het fantastische design van Caresse, en je krijgt een bed waar je wel in zou willen blijven liggen. De boxsprings uit de Caresse Gold Collection zijn elektrisch verstelbaar en hebben het unieke automatische terugloopsysteem (pull-back system). Met luxe, pocketveren matrassen met vijf verschillende comfortzones, en kunnen draadloos bediend worden. Caresse bedden zijn er in diverse uitvoeringen, inclusief

Caresse boxsprings & more

C O M F O R TA B E L S L A P E N M E T C A R E S S E B O X S P R I N G S , D E K B E D D E N E N H O O F D K U S S E N S !

CARESSE 4500 160x200 cm

160x200

2995,-

2195,-

2395,-

1695,-

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

Caresse 4700 160x200

2795,-

160x200

3295,-

3295,-

Caresse 6700

3695,-

Caresse 8500

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN!

P KELTO

Voor de deur

2.000 m2 SLAAPKAMERPLEZIER

SLAAPKAMERCENTRUM

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl

OPENINGSTIJDEN: maandag t/m woensdag: 10:00 - 18:00 uur • donderdag koopavond: 10:00 - 21:00 uur • vrijdag: 10:00 - 18:00 uur • zaterdag: 10:00 - 17:00 uur

Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

NIEUW!


Kasten in diverse maten leverbaar

SMEDERIJ 2 T (0252) 37 09 49 SMEDERIJ 12 T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL INFO@TURK-ROOF.NL

Kwaliteit die staat! Voor een prijs binnen de maat! Voor al uw dakwerk, dakkapellen en kozijnen Teylingen dakkapellen is een jonge en flexibele onderneming. Onze medewerkers hebben allen ruime ervaring in de bouwwereld. Door onze kleinschaligheid zijn wij in staat om onze producten en diensten voor een scherpe prijs aan te bieden. Buiten een aantrekkelijke prijs, hebben wij kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Als u overweegt een dakkapel aan te schaffen, kunt u contact met ons opnemen voor het verkrijgen van informatie, advies en een geheel vrijblijvende offerte. Het is tevens mogelijk om bij u langs te komen om de mogelijkheden te bespreken. Ook in het geval van dakvensters, kozijnen en verbouwingen kunt u bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Teylingen dakkapellen heeft naast het bouwen van dakkapellen een nieuwe service in het leven geroepen de CLEANING SERVICE. Het goed onderhouden van uw dakkapel zal er uiteindelijk voor zorgen dat deze vele jaren langer meegaat. Hiermee bespaart u in de toekomst onnodige kosten. De cleaning bestaat uit het verwijderen van de in de loop der jaren ontstane aanslag van vuil, mos, algen etc. Na het verwijderen hiervan zetten wij uw dakkapel compleet in de was zodat u er de komende 2 jaar geen omkijken meer naar heeft. Uiteraard worden ook uw ramen en kozijn gewassen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat u betaald voor de cleaning van uw dakkapel! Al vanaf â‚Ź 90,-. Een kleine investering waardoor uw dakkapel wel tot 10 jaar langer meegaat!

Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact met ons opnemen of kijken op WWW.TEYLINGENDAKKAPELLEN.NL Wij zijn te bereiken op het volgende telefoonnummer: 071-3011416 / 06-28569607


E

&Living

HOME

xperts voor uw interieur Turk & Roof

Uw huis leuk inrichten. U wilt het wel graag, maar wellicht ziet u erg op tegen al dat werk, al die organisatie, en al die planning? Turk en Roof Woonadviseurs helpen u graag! Wij meten, adviseren en voeren uit. Geheel volgens de afspraken die voortvloeien uit uw wensen. Turk en Roof is gevestigd in Noordwijkerhout. Daar beschikt het bedrijf op het industriegebied ‘s Gravendam, aan de Smederij over een zeer complete showroom, waar u behalve fauteuils, bedden en kasten ook heel veel inspiratie kunt opdoen voor de inrichting van uw interieur. Neem onze Auping afdeling. Auping is al jaren een gerenommeerd merk in de slaapmarkt. Hoogwaardige maar betaalbare matrassen in verschillende soorten en maten. Niet alleen comfortabel, maar ook goed geventileerd. En in verschillende hardheden. Turk en Roof heeft alle ken-

Opgeruimd Wat ook nachtrustbevorderend werkt is een opgeruimde slaapkamer, en met de slaapkamerkasten van Turk en Roof is dat voortaan geen probleem meer! Turk en Roof levert slaapkamerkasten van het bekende merk Svedex. Deze kasten zijn niet alleen in standaard maten verkrijgbaar, maar ook op maat. Wij komen kosteloos langs om u te adviseren en in te meten. Met draaideur of schuifdeur, planken of hangruimte, met glas, spiegels of juist zonder, Turk en Roof heeft de juiste kast voor u! Bovendien combineert Auping en Svedex bijzonder goed met elkaar. Ontdek het in onze showroom en laat u inspireren! nis in huis om dát matras aan u te adviseren dat precies bij uw lichaam past. Voor een betere nachtrust en een gezonder lichaam. Uiteraard heeft Auping diverse boxsprings in de collectie. Met elektrisch of mechanisch verstelbare

bodems voor optimaal comfort. Ook heeft Turk en Roof diverse modellen bedombouw staan, zelfs speciaal aangepast indien nodig, zoals met een extra lage of juist hoge instap. Laat u door ons adviseren en slaap voortaan in luxe!

Turk & Roof Woonadviseurs Smederij 2 en 12 2211 SM Noordwijkerhout T.. 0252-370949 / 213680 www.turk-roof.nl

Mooie meubelen bij Buis & Zn.

Eigentijds en toch klassiek. Standaard, maar met toch een stuk eigenheid: Buis & Zoon Woninginrichting is trots te mogen aanbieden: het nieuwe Bretagne programma van Havezathe Meubelen.

Havezathe behoeft eigenlijk geen nadere uitleg: een Nederlands bedrijf dat meubels levert die volledig kunnen worden aangepast aan uw wensen, ongeacht of het daarbij nu gaat om een klassieke, romantische, of eigentijdse lifestyle. De nieuwe Bretagne-lijn van dit veelzijdige meubelmerk bestaat uit ambachtelijk vervaardigde, met de hand

geschilderde kasten. Geleverd met de kenmerkende espagnolet sluiting, maar indien gewenst natuurlijk ook met een andere uitvoering. U kunt kiezen uit diverse warme natuurtinten met een mate uitstraling. De Bretagne-kasten kunnen diverse maten, modellen en uitvoeringen worden geleverd, maar ook maatwerk is zoals gezegd mogelijk. Of een aanpassing aan een standaard model. U zegt het maar. Kom gerust eens informeren bij Buis & Zn.

en neem een schetsje of voorbeeld mee. Wij hebben de kennis en ervaring om u uitgebreid te adviseren, en talloze voorbeelden om u op ideeën te brengen. Samen met ons komt u er zeker uit! Buis & Zn Woninginrichting Sluisweg 25 2225 XH Katwijk T. 071-4012964 buismeubelen@edpnet.com www.buismeubelen.com


Als je goed luistert, gaat het ontwerp spreken

Minotti by NOORT

NOORT INTERIEUR In zowel binnen- als buitenland verzorgt Noort Interieur de totale inrichting voor particulieren en ondernemingen waaronder wellnesscentra en hotels. Goed interieuradvies begint met zorgvuldig luisteren. Wij laten de ontwerpen spreken met respect voor persoonlijke signatuur en nemen de tijd om wensen, woonsituaties en leefgewoonten te doorgronden. Een essentiële eerste stap omdat interieur een investering is waar men nog jaren plezier van wil hebben. Noort Interieur heeft altijd geïnvesteerd in kennis, ervaring en creativiteit waardoor wij als geen ander in staat zijn uw interieur persoonlijk en tijdloos te maken.

TOTAALADVIES In de ruime showroom van Noort Interieur wordt de gehele collectie op overzichtelijke wijze getoond, aangevuld met bijzondere accessoires, waardoor er een realistisch beeld ontstaat van de combinatiemogelijkheden. Op basis van de wensen van de klant maken de interieurontwerpers een plan, met behulp van een kleur- en materiaal voorstel en tekeningen. Het werkterrein is breed, van een appartement tot de totaal inrichting van bedrijven. Nico van Duijn: ”De afmeting maakt niet uit, het gaat ons erom dat het met klasse wordt aangepakt. We werken met een deskundig team. Het contact met de klanten is voor ons het allerbelangrijkste.”

MERKEN Noort staat voor kwaliteit en heeft topmerken in huis zoals: Minotti, Flexform, Vitra, Living Divani, Roda, Porro, Linteloo, B&B Italia, van Rossum, Zanotta, Arco, Knoll, Carl Hansen & Søn, Limited Edition, Pilat & Pilat, Piure, Danskina, de Sede, Carpet Sign, Sahco Hesslein, Elitis, Montis, Nilson, Maxalto, Castelijn, Pastoe, van Besouw, etc. Vanaf 1 april is Noort Interieur op maandagmiddag geopend en donderdagavond gesloten.

NIEUWE OPENINGSTIJDEN: Maandag van 13.00 uur tot 17.30 uur, dinsdag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 17.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Bedrijventerrein ‘s-Gravendijck | Jonckerweg 11 | 2201 DZ Noordwijk | T: 071 - 408 00 08 | E: info@noortinterieur.nl | www.noortinterieur.nl


NOORT INTERIEUR

GARDEN INTERIOR

Eigenaar van NOORT Interieur: Nico van Duijn

KENNIS, ERVARING EN CREATIVITEIT NOORT Interieur verkoopt diverse toonaangevende merken waaronder Minotti, Flexform, B&B Italia en Roda. Roda is een Italiaans designmerk van outdoor furniture met wereldberoemde ontwerpers in haar team. Zij ontwerpen volgens het concept ‘Interior Garden’: leefruimte die de scheiding tussen binnen en buiten doet vervagen. Buitenmeubilair met het gevoel van binnendesign, vervaardigd van topkwaliteit materialen. NOORT Interieur is exclusief dealer van Roda en heeft een uitgebreide collectie in haar prachtige showroom aan de Jonckerweg in Noordwijk. Nico van Duijn: “In onze showroom staat een buitenmeubel collectie die rust en kwaliteit uitstraalt. Alle kleuren zijn op elkaar afgestemd, we maken veel gebruik van bruin, zwart en grijstinten, materialen als hout, stoffen en staal. Door de juiste combinatie en een goed ontwerp ontstaat er een verbinding tussen binnen en buiten. Het moet vooral persoonlijk en tijdloos zijn en daar hebben we hier alle ruimte voor.”

Bedrijventerrein ‘s-Gravendijck | Jonckerweg 11 | 2201 DZ Noordwijk | T: 071 - 408 00 08 | E: info@noortinterieur.nl | www.noortinterieur.nl


SPRING COLLECTION Bretagne

Classic

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

RB_week_16_13  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you