Page 1

DANSLES

De Voscuyl 40 oegstgeest Bel 071-515 46 36 of 515 44 44 info@danscenterdejong.nl OOk vOOr AL uw fEEStEN!

PARTYCENTER DE JONG

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DERIJNSBURGER.NL

nieuws P7

JAN ZWAAN WANDELT MARATHON IN OEGANDA

Oranje Vereniging klaar voor 30 april

nieuws P3 valkenburg P11 Zware tocht Troonswisseling Marco de maar ik Leeuw naar met ga ervoor NK Dammen Koningsconcert 

Aubade eerder om 08.45 uur

Politiekids: speelomgeving veiliger  Verkeer in gemeente moet stuk beter

VEILIG

Leerlingen van de Dubbelburg Valkenburg zijn officieel beëdigd tot politiekids. Foto: B. Prins. namelijk zelf aangedragen als problemen in de buurt van de school. Politiekids betrekt kinderen bij de leefbaarheid van hun omgeving. Met een stoere pet op en herkenbaar vest aan voeren de kinderen elke maand een actie uit. Daarbij

spreken zij vanuit hun eigen belang en hun eigen beleving volwassenen aan op de regels in de openbare ruimte. De kinderen bedenken samen waar de actie over zal gaan en wat ze hierover aan volwassenen willen vragen. Van deze actie wordt een flyer gemaakt. Tevens gaan ze

oefenen hoe ze, bij een actie, in gesprek moeten gaan met fietsers en automobilisten. Wijkagent Alco Bodicker en GOA Dennis de Leeuwj zijn de vaste begeleiders van de Politiekids Katwijk bij de Dubbelburg. De actie loopt tot januari 2014.

Bijeenkomst SEPA en IBAN

TROONSWISSELING  De gemeente Katwijk viert op deze dag samen feest. Hoogtepunt is het Koningsconcert. Er is gezocht naar een unieke locatie: de Zeeweg. Ter hoogte van de muziekschool zal een podium geplaats worden.

2014  Alfa Automatisering organiseert in samenwerking met Rabobank Katwijk een informatieve bijeenkomst.

KEES BERGMAN.NL BERGMAN.NL

Onderwerp hiervan zijn de consequenties van de veranderingen in het Europees betalingsverkeer. Vanaf 1 februari 2014 is SEPA de nieuwe

folders

standaard in het betalingsverkeer in euro’s. Wat dit voor bedrijven betekent en hoe zij zich hierop kunnen voorbereiden zijn onderwerpen die aan bod komen. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor klanten en andere geïnteresseerden en vindt plaats vrijdag 19 april van 17.00 tot 21.00 uur in het Sponsorhome van de Rijnsburgse Boys, Sportpark ‘Middelmors’,

20% aFHaaLKortIng* * M.u.v. feestdagen

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN PENSIOENEN

Noordwijkerweg 49 te Rijnsburg. Vooraf aanmelden is nodig en kan via het inschrijfformulier op de website www.alfa-automatisering. nl. Ook voor meer informatie. SEPA is een afkorting voor Single Euro Payments Area, oftewel één grote Europese betaalmarkt. IBAN is een afkorting voor International Bank Account Number, internationaal bankrekeningnummer.

Van maandag t/m donderdag:

GEN HYPOTHEKEN PENSIOENEN

Ook saté en spareribs

NU NOG BESCHIKBAAR

MET NOTEBOOKS WINDOWS 7

Tel. 071-4078900

Gestolen snorfiets

Ongeval

Koningsconcert Koninginnedag

VERTROUWD PERSOONLIJK VERTROUWD PERSOONLIJK

Kort nieuws

Agenten zagen de man rond 00.45 uur rijden op de Rijnsburgerweg. Toen de snorfietser de agenten zag, ging hij ervandoor. Iets verderop viel hij en probeerde hij rennend weg te komen. De achtervolgende politie kon hem aanhouden. De man rook naar alcohol en hij bleek een schroevendraaier en een slotentrekker op zak te hebben. Uit navraag bleek dat de snorfiets kort daarvoor was gestolen in Leiden. Op het bureau blies de beginnend bestuurder 520 ug/l, bijna zes keer zoveel als is toegestaan.

Burgemeester Jos Wienen ontving de kinderen en hun ouders op het gemeentehuis. De kinderen beloofden om goede politiekids te zijn waarna ze de pet en het hesje in ontvangst namen. Ze zijn klaar voor hun eerste actie die zal gaan over het verkeer. Want dat moet volgens de kinderen echt een heel stuk beter dan het nu is. Het enthousiasme onder de kinderen is groot.

Het concert zal vroeg in de avond beginnen en duren tot een uur of 11. Meer hierover op pagina 11.

P5

INBREKER  Een 21-jarige man uit Leiden is in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april aangehouden, omdat hij onder invloed op een gestolen snorfiets reed. Hij bleek ook inbrekerswerktuigen bij zich te hebben.

KANSEN  Gisteren zijn 19 kinderen van groep 6/7 van Basisschool De Dubbelburg officieel benoemd tot politiekids. Vóór de eerste actie zijn zij beëdigd door teamchef John Oppelaar.

Kinderen zijn dol op buitenspelen, lekker rennen en ravotten en hun energie op een actieve manier kwijtraken. Het is daarom erg prettig als zij kunnen spelen op een schoon trapveldje of schone stoep. Tijdens het buitenspelen komen zij regelmatig dingen tegen die de buurt minder veilig maken. Zo kan het gevaarlijke situaties opleveren als er in de buurt van de school te hard gereden wordt, er verkeerd geparkeerd wordt en als er fietsers over de stoep rijden. Bij de Dubbelburg in Valkenburg kunnen ze hierover meepraten. Bovenstaande onderwerpen hebben de kinderen

11 april 2013 JAARGANG 62 NR 15

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

Bel: 071 - 4015742 Boulevard 72

www.strandpizza.nl

Zie onze advertentie verderop in deze krant

www.micromax.nl

ONDERZOEK  Vorige week zaterdagmiddag, even voor half vijf, vond er een ongeval plaats op de Kamerlingh Onnesstraat in Rijnsburg. De persoon die in het voertuig zat moest horizontaal uit het voertuig gehaald worden. De brandweer heeft hiervoor het dak van de auto verwijderd. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Hoe het het ongeval is ontstaan is onbekend. De politie onderzoekt het ongeval.

Brouwerstraat PLANNING  Door het koude weer kan de Brouwerstraat tijdens de eerste fase niet geasfalteerd worden. Het werk is nu voor vrijdagmiddag 12 april gepland, waardoor de weg ’s avonds is afgesloten. Vanaf volgende week kan het verkeer dan weer over de brug bij het Oegstgeesterkanaal. Via www.katwijk.nl kunt u zich over de laatste stand van zaken informeren.

DÉ AANNE MER VOOR BED RIJF ÉN PARTICUL IER!

Kamille 6, 2231 WT Rijnsburg T 071 889 65 76 info@henkdemooij.nl www.henkdemooij.nl


Vishandel Sjaac van der Plas Iedere zaterdag te vinden van 10.00 tot 16.00 uur. op de Hoofdstraat 102 (t.o. ingang Hoogvliet)

Hollandse Nieuwe

heerlijk mals & vers van het mes per stuk

4 voor

€ 1,75

€ 6,00

Ambachtelijk gerookte kippers per stuk € 0,75 4 voor

per 500 gram

nu 1 kilo €

zaterdag 13 april & zondag 14 april 10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen

€ 2,50

KOM OOK OF HUUR EEN KRAAM!

€ 8,00

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

+ 1 GRATIS

Verse zalmfilet

GROTE SNUFFELMARKT

13,95

Keurslagerij De Mooy

Vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur!

Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 11 t/m 17 AprIL 2013 DrUKFOUtEN VOOrBEHOUDEN

speCIal:

Italiaanse Biefstukrol 100 gram

1

95

sOep uIT eIgen keuken:

Aspergesoep per liter

375

vleeswarenTrIO:

Spaanse Grillworst

Mager Rundergehakt en 4 Rijnsburgers 500 gram

Samen

100 gram

725

exTra vOOrDelIg:

595

Heerlijke gekruide Slavinken maanDag:

Speklappen

4

500 gram

25

+ gratiS kruiden

Dubbelzegeldag

Gepaneerde Schnitzels

DInsDag: verse wOrsTDag

Verse Worst 500 gram

salaDeDuO:

Gerookte Kipsalade en Krabsalade

Kipfilet in Pepersaus 500 gram

5

50

95

2 x 150 gram

575

met gratiS rijst

4e GRATIS wOensDag: gehakTDag

DOnDerDag:

Rundergehakt

Holl.Biefstuk

500 gram

3 325 75

bIefsTukDag 3 stuks

675 775

Halfom Gehakt Kogelbiefstuk

3 3 Al ruim 100 jaar verstand van lekker eten

4 voor

250

per stuk

van De week:

5 Broodjes en Saus Samen

Kaas-Ui broodje

maalTIjD

500 gram Vlees,

425

125

brOODje van De week:

Shoarmapakket

Gesneden Grillworst, Peper Carré en Achterham 3 x 100 gram

vleeswaren speCIal:

kOOpje van De week:

95

500 gram

3 stuks

+ gratiS kruiden Dubbelzegeldag

je proeft het!

KOM NAAR ONZE OPEN DAGEN!

Wellant mbo-opleidingen Green Production (richting plant), Green Production & Business, Groothandel & Logistiek, Flower Design, Indoor Design, Outdoor Design, Food wellantmbo.nl Ñ Hier vind je alles over de groene opleidingen van Wellantcollege. Doe de studiewijzer!

Open dagen Vrijdag 19 april, vrijdag 24 mei en vrijdag 28 juni van 16.00 - 19.00 uur

Erkend Gas Water en CV Installateur Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

Wellantcollege Rijnsburg Wellant mbo Laan van Verhof 1 2231 BZ Rijnsburg (071) 402 57 03


nieuws

De rijnsburger

donderdag 11 april 2013

3

DE TOREN IN ZICHT De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen. Yessss het voorjaar zit eindelijk in de lucht. Ben al paar keer wakker geworden van fluitende vogels. De narcissen in de pot op het balkon komen eindelijk uit hun knop. Hun gele kleur en de blauwe druifjes zijn volgens mij ook blij dat ze hun kleuren kunnen tonen. Reden om afgelopen zaterdag op stap te gaan om een aantal musea te gaan bewonderen. Ben eerst even het gemeenschapshuis binnengelopen. Wat een schitterende bibliotheek. Lekker aan de leestafel de krant en wat tijdschriften doorgelezen. Nog even een leuk gesprek gehad met een ‘Rijnsburgs’ raadslid over de lokale politiek. Vervolgens naar het museum gelopen om de nieuwe tentoonstelling ‘100 jaar winkelen’ te bekijken. Bleek dat het museum pas ’s middags open zou gaan. En dat in het museumweekend! Ik was niet de enige die voor een dichte deur stond. Begrijp dat het museum door vrijwilligers wordt gerund, maar tijdens dit museumweekend en met een nieuwe tentoonstelling had dit toch wel uitgebreider gekund. De openingstijden zijn normaliter van 13.00 tot 17.00 uur. Ik vraag me af hoe druk het museum bezocht wordt tijdens deze uren. Als je deze tijden verandert van bijvoorbeeld 11.00 uur tot 15.00 uur zullen er dan niet meer bezoekers komen? Mensen die in de Hoftuin hun weekend boodschappen doen en dan gelijk even doorgaan naar het museum. Het was zo maar een gedachte die ik deelde met een aantal mensen die ook voor de gesloten deur van het museum stonden. Ik ben maar doorgefietst naar het museum in Katwijk aan de Voorstraat. Deze is van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Mee eens, dit museum is groter en daardoor is er ook meer te zien. Zoals de tentoonstelling ‘Anderswo’. Begreep dat dit een culturele uitwisseling tussen Partnergemeente Siegen en Katwijk is ter gelegenheid van de 50 jarige stedenband. Als je kunst gaat bekijken hoef je dit niet altijd mooi te vinden. Zelf vind ik werken van oude meesters mooi, landschappen van allerlei seizoenen. Maar moderne, abstracte kunst ga ik ook steeds meer waarderen. Misschien komt dit wel omdat ik zelf helemaal niet kan tekenen. Als ik een ‘huisje, boompje, beestje’ teken, lijkt het net een tekening van een kind van de lagere school. Onderbouw wel te verstaan… Mensen met creativiteit vind ik ontzettend gaaf. Hoe kunstenaars verschillende materialen aan het doek toevertrouwen. En daarmee bijzondere kleurschakeringen kunnen creëren. Een dag later hebben Louis en ik een bezoek gebracht aan de Kunst en Atelierroute in Maassluis, alwaar een vriendin van ons meedeed. Een stichting organiseert al vele jaren deze kunstroute. Verspreidt over ateliers, winkels en panden in het oude centrum van dit stadje. Op een laagdrempelige manier kan je kennismaken met vele vormen van kunst zoals schilderkunst, fotografie en beeldende kunst. Natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Wellicht een leuk idee voor de nieuwe citymarketing bestuurder van de gemeente Katwijk. Houdoe.

Reisverslag Belo Horizonte Brazilië n Afgelopen februari is er een groep uit de Protestantse gemeente naar Belo Horizonte in Brazilië afgereisd. Het was een bijzondere en indrukwekkende reis, waarvan zij morgenavond in de Voorhof verslag uitbrengen. Zo kunt u zelf ook kennis maken met de medewerkers van huize Reborn Hope en hun werk, doormiddel van de verhalen en door een korte film. Huize Reborn Hope, onderdeel van Jeugd met een Opdracht, steekt de handen uit de mouwen om te helpen. Tienermeisjes die al heel jong in aanraking komen met seksualiteit en een ver-

vormd beeld hebben van relaties en vaak jong zwanger raken. Wat hebben deze meiden voor toekomst? Reborn Hope organiseert meidengroepen om deze meiden een veilige omgeving te bieden waar ze kunnen leren over hun eigenwaarde, relaties en seksualiteit. ‘We zullen ook meer vertellen over het doel van de nieuwe ruimte die zij willen bouwen met het geld wat wij als hervormde en gereformeerde gemeente dit jaar inzamelen’, zo laat initiatiefneemster Rosita Varkevisser weten. Deze bijeenkomst wordt gehouden, vrijdag 12 april om 20.00 uur in de Voorhof. Volgende week, van 15-19 april, is er voor dit project een huis-aan-huiscollecte.

Damtalent Marco de Leeuw. Foto: pr.

Marco de Leeuw deelnemer NK dammen n Damtalent klaar voor finale in eigen huis Pupil n Het 13-jarig Rijnsburgs damtalentje Marco de Leeuw is klaar voor de finale van het Nederlands kampioenschap dammen voor pupillen dat in de meivakantie in Rijnsburg zal worden georganiseerd. Dat bleek wel uit de eindstand van de Zuid-Hollandse sneldamkampioenschappen van afgelopen zaterdag in Den Haag. Met een 100% score wist hij overtuigend kampioen van de provincie te worden. Samen met 17 leeftijdgenootjes uit het hele land zal hij de strijd aan binden om de titel Kampioen van Nederland te bemachtigen (en de daarbij behorende EK en WK tickets in respectievelijk Polen en Wit Rusland).

Wilhelminaschool

De organisatie van het NK pupillen 2013 is er bijzonder trots op dit toernooi te mogen organiseren. Met hulp van zo’n 15 lokale sponsoren is er een financiële basis gelegd waarmee een fantastisch toernooi

kan worden georganiseerd. Uniek is het toernooi omdat alle partijen die gespeeld worden via elektronische borden live kunnen worden gevolgd via het internet. Het verleden heeft geleerd dat de partijen met name in China en Rusland goed worden bekeken. Drie maal raden waar internationaal de grote concurrentie voor de Nederlandse dammers vandaan komt. Het toernooi wordt van maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei gespeeld in de Wilhelmina school aan de Kerkstraat 21. Alleen op Koninginnedag zal er (vanwege de feestelijke activiteiten van de Oranjevereniging) worden uitgeweken naar het Denksportcentrum in Leiden. Op zaterdag 4 mei zal de laatste ronde

worden gespeeld, en zal de dag worden opgeluisterd met een presentatie. Toernooidirecteur C. de Leeuw zal de aanwezigen vertellen over de schoonheid van de damsport. Ook zal oud-jeugdwereldkampioen bij de jeugd, Bas Messemaker, de hoogtepunten van het toernooi laten zien. Een ieder is van harte welkom deze presentatie bij te wonen. Op andere dagen kunt u ook gerust naar binnen lopen. Op de site www.nkpupillen2013.nl vindt u alle informatie over dit toernooi en haar deelnemers. We wensen Marco uiteraard heel veel succes. In de zomer van 2010 maakte Marco deel uit van het team KNDB tijdens het EK Jeugddammen. Dit vond plaats in Polen: Minsk Mazowiecki, ten oosten van Warschau. De Leeuw was toe ook via het NK geplaatst voor dit bijzondere toernooi in zijn leeftijdsklasse. Aan dit toernooi deden deelnemers uit 17 landen mee. Hij behaalde hier een 12e plaats.

Kinderconcert Muziekschool Muziekschool n Kom je ook luisteren naar het Kinderconcert van de gemeentelijke Muziekschool? Jonge leerlingen geven een speciaal concert in het Heerenhuys. Je bent van harte welkom op donderdag 18 april. Op de muziekschool is er plek voor álle kinderen die van muziek houden. De een speelt sinds kort

een instrument, de ander zingt al jaren in één van de kinderkoren. Dit zorgt er voor dat het concert een afwisselend programma heeft waarbij verschillende muziekinstrumenten te horen zijn zoals piano, dwarsfluit, harp, saxofoon, klarinet, viool en nog veel meer! Natuurlijk wordt er ook gezongen door o.a. de Koorklas en de Zangklas en treedt er zelfs een bigband op. Naast de familieleden en vriendjes

van de leerlingen is het Kinderconcert vrij toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de jonge talenten. Hoe meer mensen hoe beter. Het concert begint om 19.15 uur (zaal open om 19.00 uur). Rond 20.00 uur is er een pauze met koffie, thee en limonade. De avond zal tot ongeveer 21.00 uur duren. Het adres van het Heerenhuys is Overrijn 8 Katwijk a/d Rijn.

Voorjaarsconcert Immanuelkerk n Donderdag 18 april openen de Flora Bandorkesten het muzikale seizoen met het Rabobank Voorjaarsconcert. De Jong Flora Band, de Flora Brass en de Flora Band laten tijdens dit concert horen waar de afgelopen maanden hard aan gewerkt is. Muziek waarmee de muzikanten het komende seizoen het land intrek-

ken. Zoals ieder jaar zal de Flora Brass het programma openen. De muzikanten van dirigent René Mulders geven het startsein voor het concert met de mars Sons of Jorwerd. De leden van de Jong Flora Band hebben ook niet stilgezeten. Net als vorig jaar zal het leerlingenorkest van de Jong Flora Band het optreden van het jeugdorkest openen. Na de pauze is het de beurt aan de Flora Band. Aanvang 20.00 uur, de toegang is gratis.

Floraband orkesten. Foto: pr.


Hotel Savoy

• Receptie

Gespecialiseerd in Renault - Dacia - Nissan

Seat Leon 2.0 TDi

• Party

Kom á la carte dineren,

(Min. 2 pers., 2 gangen, geldig tot 1 mei 2013)

• Bruiloft • Vergaderen • Gezellig eten en drinken • Live muziek

Bouwjaar 2008 Km.stand 77.300

• BBQ

Wij staan graag voor u klaar!

neem deze advertentie mee en wij bieden u een drankje vooraf en een kopje koffie tot besluit aan!

Renault Clio 1.2 16V TCE Dynamique airco 5d 2009 Renault Twingo 1.2 16V Autom. airco zwart 2009 Renault Twingo 1.2 16V Collection airco 2011 Renault Modus 1.4 16V Dyn. Aut. 4/2006 Renault Megane 1.6 16V Grand Tour Business 7/2007 Renault Megane Estate 1.4 TCE 130pk Parisienne 2011 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7p navi 7/2011 Renault Scenic 1.6 16V RTX airco velgen 1/2000 Renault Scenic 2.0 16V Gas Business Line 10/2008 Renault Espace Grand 2.0 16V Expression 7/2002 Peugeot 307 SW 1.6 16V Pack 8/2006 Hyundai Tucson 2.7i V8 automaat 4/2007 BMW X3 3.0 High Executive automaat 2007 Dacia Logan MCV 1.6 16V airco Laureate 5/2008 Mercedes C280 Avantgarde leer navigatie 7/2007 Saab 9.3 1.8 Business 9/2006 Hyundai Santa Fe 2.7 V6 automaat leer 4/2007

automaat - navigatie

info@hotelsavoy.nl • www.hotelsavoy.nl • T (071) 401 56 45 • Boulevard - Katwijk

€ 13.950,-

€ 10.450 € 6.250 € 8.250 € 8.250 € 8.250 € 17.950 € 22.700 € 3.950 € 8.950 € 4.950 € 8.950 € 12.250 € 27.450 € 8.450 € 25.950 € 9.750 € 16.950

Al onze occasions op www.autoheemskerk.nl Lange Vaart 34 Rijnsburg

Tel. 071-4020365

info@autoheemskerk.nl

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

aba-reklame.nl 071 532 14 11

Voor

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Actie: 2e zône slechts:

TANDTECHNIEK

€10

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Na

Alle gen e verz kerin

DE VRIES Korte Vaart 11 2231 GE Rijnsburg Tel. 4020695

Voor het perfecte kunstgebit én de beste service.


nieuws

De rijnsburger

Kort nieuws Slotavond Zending n Vanavond, donderdag 11 april, is de slotavond van de gereformeerde mannen en vrouwen gespreksgroepen. De bijeenkomst wordt gehouden in de Maranathakerk in Rijnsburg, aanvang 20.00 uur. De spreker is dominee Luinstra uit Katwijk. Dominee Luinstra heeft twaalf jaar als zendingspredikant in Indonesië gewerkt en zijn vrouw als zendingsarts. Het wordt geen reisverslag maar we zoeken met elkaar naar de verschillen tussen zending toen en nu. Iedereen is van harte welkom.

Bevrijdingsconcert 5 mei n Oranje Vereniging Rijnsburg viert Bevrijdingsdag met een Bevrijdingsconcert. Dit jaar zal het een heel bijzonder concert worden. Er zullen maar liefst 7 muzikale groepen mee doen. De Immanuëlkerk in Rijnsburg zal het podium zijn van dit bijzondere concert. Er zijn 6 koren, van diverse kom af en er is een groep koperblazers aanwezig. De bezoekers van dit concert gaan ook zelf zingen. De algehele leiding van deze avond, inclusief de organisatie is in handen van Maarten Verhoef. De koren hebben natuurlijk ieder hun eigen dirigent. Het orgel zal bij de samenzang door Dick Durieux worden bespeeld. De Immanuëlkerk is op 5 mei om 19.00 uur geopend. Het Bevrijdingsconcert zal om 19.30 uur aanvangen. Deze avond met een vol muzikaal programma mag u niet missen.

donderdag 11 april 2013

Koninginnedag 2013 krijgt speciale aandacht n Feestelijke dag met veel herrie n

Troonswisseling centraal om 08.00 uur, ook dit is vervroegd. De locatie van de vrijmarkt is dit jaar anders. Er zal door de kinderen niet op de Graaf Florislaan gezeten mogen worden. Dit heeft alles te maken met de uitrij route van de brandweer. De vrijmarkt vindt plaats op de Kerkstraat, de Abdijlaan tussen de Graaf Florislaan en de Kerkstraat, de Vliet N.Z. Tussen 11 en 12 uur kunnen de kinderen weer de snoepzak op komen halen. De mensen van Oranje Vereniging Rijnsburg delen deze weer uit op het bordes van De Burgt. Je kunt hiervoor of hierna even lekker springen op de springkussens.

Koninklijk n Oranje Vereniging Rijnsburg roept kinderen en jeugd op tot herrie maken. Dit klinkt een beetje raar, maar op 30 april is het feest en dat moet iedereen weten, is de gedachte er achter. Het landelijke programma van 30 april is inmiddels bekend. Oranje Vereniging Rijnsburg heeft hierop haar eigen programma aangepast.

Luilakken

Er zal dit jaar worden gestart met de aubade om 08.45 uur. Hierna zullen de ballonnen worden opgelaten. Hierna kan iedereen om 10 uur thuis voor de buis zitten, om de abdicatie te kunnen zien. Hierna hebben we geen Koningin meer, maar Koning Willem – Alexander en Koningin Maxima. Omdat iedereen vroeg zijn bed uit moet om op tijd te zijn voor de aubade, heeft Oranje Vereniging Rijnsburg een nieuwe activiteit bedacht. Dit wordt in den lande ook wel luilakken genoemd. Het is de bedoeling dat de Rijnsburgse kinderen, die zelfstandig op straat mogen fietsen van hun ouders, zich tussen 07.15 en 07.30 uur melden op het Burg. Koomansplein.

Feest op het plein

De aubade is dit jaar vervroegd: 8.45 uur. Foto: pr. Deze kinderen worden op de fiets verwacht. Deze fiets mag versierd zijn, maar wat belangrijker is, deze fiets moet herrie kunnen maken. Dit kan door een toeter op de fiets, maar je kunt ook conservenblikken sparen en deze met een touwtje achter je fiets binden. Dat maakt een herrie. Je kunt ook met z’n tweetjes op één fiets, de ene trapt en stuurt, en de ander maakt herrie. Er zal een rondtocht door het dorp

worden gefietst. Wakker worden, het is feest vandaag. Na de rondrit door het dorp kunnen de kinderen naar huis om hun ouders op te halen.

Vrijmarkt verplaatst

Hierna worden ze natuurlijk in het dorp verwacht voor de aubade en de ballonnen. De vrijmarkt is dan ook al open, dus genoeg te doen. De vrijmarkt begint dit jaar officieel

Smitshof n Nog even en de bewoners van Smitshof komen weer terug naar Rijnsburg. De nieuwbouw aan de Evertsenstraat nadert zijn voltooiing. Inmiddels zijn de bewoners en medewerkers druk bezig met de verhuizing. De spullen worden ingepakt, de meubels zijn gekocht. ‘Wij zijn er klaar voor. Nog een maandje en we komen weer terug naar Rijnsburg om te gaan wonen in ons nieuwe huis’, laten ze vanuit Voorschoten weten. Voortaan heet het geen Smitshof meer maar Locatie Evertsenstraat 132’.

Ridder n Vorige week vrijdagmiddag is de heer J.C.J. van der Meij door burgemeester Jos Wienen bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Jos Wienen reikte vorige week vrijdagmiddag de Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.C.J. van der Meij. Foto: pr.

Gratis advies tuinontwerp Klanten kunnen een gratis adviesgesprek voeren met over het ontwerp en de inrichting van hun tuin. Het voorjaar betekent tuinkriebels. We krijgen zin om de tuin in te gaan

De fietstocht die altijd door de Oranje Verenigingen in de Duin- en Bollenstreek wordt georganiseerd wordt dit jaar overgeslagen. De tocht wordt altijd gereden tussen half 2 en een uurtje of 5. Dat is dit jaar precies het moment dat de inhuldiging op televisie is te zien. Naar verwachting zullen veel mensen er voor kiezen om dit te kijkeGeen zin om de televisie te volgen, maar meer zin om er op uit te gaan met familie en vrienden? Dat kan ook. Op het Burgemeester Koomansplein is het feest! Tussen 13 en 19 uur kunt u hier terecht voor een gezellig, vol programma. Muziek en opblaasspelen voor de kinderen.

Koninklijke Onderscheiding

Verhuizing

Advies n Zaterdag 13 april is er bij Tuincentrum De Mooij de Tuinadviesdag met tuinontwerper Renée Noppen.

5

en om deze mooi in te richten en aan te kleden. Hoe doet u dat precies en wat is de beste manier om het meeste uit de tuin te halen? De Tuinadviesdag is een laagdrempelige manier om in contact te komen met tuinontwerper Renée Noppen en om adviezen in te winnen over de inrichting van de tuin. Na het gesprek kunnen bij Tuincentrum De Mooij de laatste trends

voor binnen en buiten bekeken worden. Van 10.00 tot 15.00 uur kunt u hier terecht. Een adviesgesprek met tuinontwerper Renée Noppen is gratis en duurt 30 minuten. Om verzekerd te zijn van een adviesgesprek kan men zich van tevoren opgeven via info@reneenoppen.nl. Vervolgens wordt contact opgenomen om een tijdstip af te spreken voor het adviesgesprek. Aanmelding ter plekke is ook moge-

De heer Van der Meij(67) is bevorderd vanwege zijn blijvende inzet voor de (glas)tuinbouw en de plantaardig (sierteelt)sector teeltmateriaal. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor twee ontwikkelingsprojecten in Afrika vanuit zijn rol als lid van de Rotaryclub Oegstgeest. Binnen Naktuinbouw is de heer Van der Meij 34 jaar bestuurlijk actief geweest. Tot en met 1992 als lid van de Afdelingscommissie Chrysanten en vanaf 1992 als bestuurslid. Als bestuurder heeft hij de fusies tussen NAKB/NAKS en NAKB/NAKG mede vormgegeven. De heer van der Meij was reeds in 2004 benoemd tot Lid in de Orde van OranjeNassau. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een bestuursbijeenkomst bij Naktuinbouw te Roelofarendsveen.

Inloopochtend lijk, op basis van beschikbaarheid. Tevens is die dag een demonstratie kok van de Cobb aanwezig. De Cobb Barbecue is een Zuid-Afrikaanse uitvinding, weegt maar 4kg en is een verbazend compacte combinatie van een barbecue en grill die je werkelijk overal mee naar toe kan nemen. Koel van buiten, heet van binnen en de lekkerste gerechten met maar zes briketten. De kok is aanwezig van 11.00 tot 17.00 uur.

Contact n Elke derde donderdag van de maand wordt in de zaal van de Maranathakerk, ingang Burg. Meijboomstraat, rolstoeltoegankelijk, een inloopochtend gehouden. Iedereen is van harte welkom. In een ongedwongen sfeer en onder het genot van een kop koffie en/of thee kunt u met elkaar een praatje maken, een spelletje doen of een krant lezen. Van 10.00 tot 12.00 uur kunt u binnenlopen. Donderdag 18 april is er weer een inloopochtend.


 FAMILIEBerichten

Nan de Mooij

UITVAARTONDERNEMING

DC VIS & ZN

uitvaartbegeleiding

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Uitvaartverzorger: Huig van Duijn

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Geen wachtlijst Voor de behandeling van lage rugklachten, bekken­ instabiliteit, nek­/schouderklachten, knieklachten, sportblessures, spanningsklachten etc. Specialist in de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Betrokkenheid en persoonlijke aandacht Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

Bel voor een afspraak: 071 3411692 Commandeurslaan 21, 2223 AW Katwijk Biedt ook manueel therapie & FysioSport. Voor meer info: www.fysiotherapiekatwijkaanderijn.nl

Dag en nacht bereikbaar Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid.

tel. 071 4074440 mobiel 06 12507285

Opbaren in familiekamer is mogelijk.

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

uitvaart@dcvis.nl www.dcvis.nl

Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

Thuis opbaring Volledig verzorgde uitvaarten

www.nandemooij.nl

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

AquaPower van Nefit: Het ultieme warmwatercomfort

Nefit houdt Nederland war m

Maandag 8 april heeft Richard Heemskerk met succes zijn verdediging afgerond en daarmee een derde titel aan het gezin toegevoegd. Hij mag zichzelf nu Master of Science in de werktuigbouwkunde noemen.

HEEMSKERK

Rie RavensbeRgen-RavensbeRgen Alle woorden, kaarten, bezoekjes, de dankdienst voor haar leven en de ontmoetingen met velen na de begrafenis waren hartverwarmend. Gerrit Ravensbergen Kinderen en kleinkinderen

• Eerhart Sierbestrating.

Zij, die zo van het leven hield en heeft gevochten voor alles wat haar lief was, is van ons heengegaan.

ElsE van Tilburg * 7 augustus 1954 Floor en Mimi van Tilburg Pim en Sonja Trudie en Gerard Peter en Corrie en familie

† 1 april 2013 Frans Regter Jeroen Karianne Joop

Op zaterdag 6 april hebben wij onze dochter, (schoon)zus, tante, levenspartner en stiefmoeder naar haar laatste rustplaats begeleid. Wij hebben haar in besloten familiekring begraven. Correspondentieadres: Fam. F. van Tilburg, Kloosterschuurlaan 8, 2231 MT Rijnsburg.

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of Te huur GARAGEbox? Opslagbox centrum huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam In- Rijnsburg. Tel. 071-4021324. terieurverzorging, tel. 070-5116612. Voor al uw tuinwerkzaamheden o.a.: Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! straatwerk, beschoeiingen, snoeiwerk en beplantingen, koniferenhagen, maandelijks onderhoud. Ook 5114674-5118394. Uw dak-specialist! éénmalig opschonen, schuttingen etc. Gratis advies Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huis- en vooraf prijsopgaaf. Inschr. kvk. Tel. 06-20648419. werkbegeleiding/bijles aangeboden door Te koop: GARAGE 6,5m x 3m, aan Lijnbaan ervaren A/B student. Tel. 071-5616768. t/o nr.3 Leiderdorp. Degelijke constr.: betongestorBC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, te vloer, beton dakelementen. GEEN aansl. voor gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. elektr./gas/water. Vraagprijs verlaagd met 10%: STUKADOORSWERK / Glad en strak / Pla- € 31.250,-. Contact: 06-33161957. fonds / Spachtelputz / Scherpe prijs, 6% BTW. Betrouwbare OPPAS gezocht. Jongen 4, meisje Tel. 06-20136876. 3. Wassenaar. Tel. 06-11928814. 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt Gezin in Wassenaar zkt. erv./gedipl. NANNY uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. voor ma/wo/do (14 uur p/w). Voor meer info bel Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- Nanny&Co, 071-5127242. schoten? www.tcdekampioen.nl. Net Ned. stel zoekt werkz.heden in huis STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stich- en tuin, zoals: huishoudelijk, naai en strijk, snoei en ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een maaiwerk enz. Tel. 06-45417773. afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Te koop: chalet in bosrijk Voorthuizen met Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of heerlijke zonnige tuin. Informatie tel. 0606-12028319. 44114066. Vraagprijs € 60.000,-. www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. Spanje C.Blanca Altea, royaal luxe apparteMooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor ment direct aan zee, nog vrij juni t/m augustus afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen voor weinig, bel 06-53269340 voor info. huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare Straatmaker voor al uw straatdrankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. werk, terras ophogen + oprit. Vrijblijvend pr.opStudent wil u graag helpen met COMPUTER- gaaf. 06-47208666. PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. Te huur 3-kmr. appartement Mauritsstaete GEVEL/SCHOORSTEENRESTAURATIE? L’dorp. Prijs € 725,- p.m. excl. gas&licht. Tel. 06Uithakken (slijpen)-voegen-reinigen-impregneren- 50204780. knipvoegen-metselwerk. Altijd gratis advies en geglas- en schildersbedrijf John Haheel vrijblijvend prijsopgave. Tel. 06-20897322. merslag Oegstgeest. Ook voor al uw kitwerk. Tel. TE KOOP AANGEBODEN: Ligplaats aan 06-25020988. Johnhamerslag@hotmail.com de H.P. Berlagelaan (ter hoogte van nummer 18) in de laswerk in aluminium, roestvast staal en Haarlemmertrekvaart te Oegstgeest. Direct grenzend aan de stenen kade, met een lengte van circa 7 meter ijzer. Rep. aan boot, hekwerk, zonwering en dergeen een breedte van 3 meter. Ideale plaats om alle rich- lijke. Ook aan huis. Tel. 06-41622856. tingen op te varen! Prijs € 18.500,- k.k. Informatie bij Welke kunstminnende, inspirerende academicus M.J. de Gelder, tel. 06-511.33.999. zou ook graag een gelijkgestemde vrouw, 66 jr., ZIT U NOG IN DE SCHADUW? Wij zagen ontmoeten? Tel. 070-5111218. bomen om en takken af. 070-5111923, b.g.g. 06GOED SCHILDERWERK niet duur, goede refe53794870. rentie. Binnen en buiten. Tel. 06-30031835, Adrian. computerhulp virusverwijdering, sneller maken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, in- STRATENMAKER voor uw tuin of oprit. Ruim stallaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus, etc. Pro- 30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. fessionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322. particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 info op www.Boonict.nl GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480.

• • • • • • • • •

Fysio-Manuele Therapie • Rijnsburg Graaf Florislaan 13 2231 ED Rijnsburg Tel: 071-4022750

Betrokken - Meelevend - Zorgvuldig

Voor al uw bestraZon. 14 april Vlooienmarkt Warmond tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- Tennishal Dekker. Kraamhuur €27,- van 9.00-16.00. DonEvents.nl 088-2226900. opgave 070-3211006.

“Je mag er zijn zoals je bent.”

’Met aandacht voor details’

Regiodealer van Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. Met een eigen 24uurs-servicedienst.

INSTALLATIEBUREAU

Wij danken u voor uw medeleven rondom het overlijden en de uitvaart van mijn vrouw en onze moeder en oma

J. van der Vegtstraat 63, 2225 TR Katwijk

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH) Telefoon 071 401 66 65 • Fax 071 401 69 42 E-mail: info@heemskerkinstallatie.com Lid van de VNI en BZE

Opbaren mogelijk in familiekamer met een eigen sleutel toegang wanneer U dat wenst

071-4018779 (24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl

Gratis tuinvogelpakket

Vraag het gratis tuinvogelpakket van Vogelbescherming Nederland aan.

• •

Nog meer ? tuinvogeltips vogels lbescherming.nl/tuin Kijk op www.voge

advies Gratis online tuinvogel ontvang over uw tuin en

• • • • •

• •

vragen Beantwoord de es in uw mailbox. een gratis tuinvogeladvi ing.nl http://actie.vogelbescherm

nieuws? Elke maand tuinvogel vogels over tuinvogels,

TIPS

Elke maand berichten onze Abonneer u op herkennen en beschermen? escherming.nl via www.vogelb digitale nieuwsbrief

over vogels voeren en en nestkasten ophang

> actueel

Word lid

voor € 24,50 ming en word lid Steun Vogelbescher tijdschrift per jaar ons prachtige per en ontvang 5 maal er voor € 17,50 voor kinderen is Vogels. Speciaal ontvangen schap. Juniorleden jaar een juniorlidmaat Junior. het magazine Vogels

Genvieogteelsn

LOWRES

Winkel en webshop in Zeist Vogelbescherming

In de winkel van te kunnen u alles om nog meer (Boulevard 12) vindt webshop: Of bezoek onze genieten van vogels. l/webshop www.vogelbescherming.n

LOWRES

IN1077

Papa, Mama Rudi & Anne Denise Alexander Lisa

uitvaartbegeleiding

Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. Nú bij:

Wij zijn bijzonder trots op deze prestatie en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Mies Schoneveld

De hoogwaardige kwaliteit van de Nefit TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure.

Proficiat

Liefs:

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Servicecentrum Met al uw vogelvragen ons kunt u terecht bij Servicecentrum mail 030-6937700 of

Volg ons op Facebook

en Twitter voor

CHECKLISTijke tuinen vogelvriendel

an ✁ v in uw tuin

nieuws en nieuwtjes.

IN1085

l

info@vogelbescherming.n

Vogelbescherming mag mijn gegevens gebruiken om mij te informeren over haar projecten en producten.

Voorletters Achternaam

M/V

Adres Postcode/Woonplaats Telefoon Vul de bon volledig in en stuur hem op naar Vogelbescherming Nederland, 1396 antwoordnummer 54040, 5004 VB Tilburg (postzegel niet nodig)

Uw uitvaart indrukwekkend goed geregeld UNIEK: 3 sfeervolle 24-uurs familiekamers

• • •

071 402 86 89 | www.delaatsteeer.nu

Let op, nieuw adres: Kamerlingh Onnesstraat 62 Rijnsburg


nieuws

De rijnsburger

Kort nieuws Boeketdienst Kerk n Hans Eschbach is vooral bekend als directeur van het Evangelisch Werkverband (20002011). Eschbach werkte tien jaar als jongerenevangelist voor de christelijke jongerenorganisatie Youth for Christ. Zondag 14 april gaat hij voor als gastspreker in de boeketdienst, 17.00 uur in de Immanuëlkerk (Kerkstraat, Rijnsburg). We zullen nadenken over Gideon en zijn worsteling, vertrouwen en dankbaarheid. We worden muzikaal begeleid door een gelegenheidsband, de familie Brussee uit Oegstgeest. Met vleugel, zang, viool, cello en dwarsfluit zullen zij ons muzikaal verrassen. Dienstleider is Cees van der Meij en vanaf half vijf staan koffie, thee en limonade klaar. Het is een dienst van elkaar ontmoeten, je laten prikkelen door prachtige muziek en een uitleg over Gideon die dichter bij je zal staan dan je denkt.

donderdag 11 april 2013

7

In Oeganda: één voor allen, allen voor één n ‘Het zal een zware tocht worden maar ik ga ervoor’ Marathon n Jan Zwaan loopt mee met de musketiermarathon in Oeganda. Hij ondersteunt de allerarmsten in het noorden van Oeganda, waar het rebellenleger van Joseph Kony heeft huisgehouden. Door Helma vom Hofe Kony en zijn leger is bekend om de ontvoeringen van kinderen, die ze inzetten als soldaat of seksslaaf. Familieleden werden geterroriseerd, verminkt en vermoord. Kony is inmiddels gevlucht, een spoor van vernieling en zware armoede achter zich latend.

Wandelen

Proficiat Bul n Vorige week heeft Michael Westra de bul uitgereikt gekregen op de Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit der Rechtsgeleerdheid Master Privaatrecht. Gefeliciteerd namens Pa en ma, Robert en Martine.

Rommelmarkt Ophalen n Bent u nog vergeten te bellen om uw spullen op te laten halen die u niet meer gebruikt? Geen probleem! U kunt ook deze week weer even bellen of mailen. Ook a.s. zaterdag rijden er vrijwilligers door het dorp om het bij u op te halen. U kunt bellen en/of mailen. Spreek uw bericht in op 084-8366316. Vermeld uw naam. Adres en telefoonnummer. U kunt mailen naar: rommelmarktrijnsburg@hotmail.com. De spullen worden dan de zaterdag daarop tussen 09.00 en 13.00 uur bij u opgehaald. Let u er alstublieft op dat de spullen nog heel zijn en niet groter zijn dan een meter bij een meter.

Tips? Nieuwtje n Heeft u iets leuks voor De Rijnsburger? Laat het ons weten via redactie@derijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901. Daarnaast zijn wij ook erg benieuwd naar uw mening over deze krant.

Jan Zwaan kan dit als overtuigend christen niet achteroverleunend aanzien. “Mijn doel is om met deze actie vrouwen, studenten en kinderen uit Oeganda de hoop op een betere toekomst te geven. Ik besef dat het zowel fysiek als geestelijk een zware tocht zal worden maar ik ga ervoor”, aldus Zwaan. Op 24 mei vertrekt hij met nog 120 Nederlanders ,waaronder ook de Valkenburger Jan van der Plas , richting Oeganda. Hij hoopt zelf de 60 kilometer lopend af te leggen, maar er zijn er ook die de marathon gaan hardlopen. “Vanwege de hitte vertrekken de lopers om 02.00 in de ochtend. De tocht zal ongeveer 12 uur duren. Als de vermoeidheid toeslaat lopen wij in de brandende zon. Voorbereiden op de Afrikaanse hitte kan helaas niet. Gelukkig worden wij goed begeleid en word ik gesterkt als ik de vreugde zal zien in de ogen van de lokale mensen die ons komen aanmoedigen. En daar doe ik het tenslotte voor,” laat Jan weten.

4e Musketier

Jan werd geïnspireerd tijdens een mannensurvival weekend van de 4e

Jan Zwaan wandelt in Oeganda voor goed doel. Foto: H. von Hofe. musketier. “Dit is een weekend van verdieping , waar mannen de strijd aangaan met de elementen, jezelf en God. De 4e musketiers heeft zich voor de tocht Oeganda 2013 verbonden aan twee goede doelen: Compassion en Open Doors. Open Doors, zet zich in voor de vervolgde kerk wereldwijd. Compassion is vooral bekend door haar kind sponsoring projecten in derde wereld landen”, laat Jan weten. Jan zal lopen voor Compassion. Meedoen aan deze marathon gaat niet zomaar. Jan vertelt hierover: “Ik ben hiervoor al geruime tijd aan het trainen en dat kost veel vrije tijd. Het is de bedoeling dat elke deelnemer minimaal 10.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar vergaart. Dat is een aardig bedrag maar ik ben al zeer goed op weg. Ook sponsort Jan samen met zijn

gezin twee kinderen uit Oeganda. Hiermee zijn in ieder geval twee kinderen verzekerd van medische verzorging, eten en scholing.

Projecten

Jan vertrekt op 24 mei richting Oeganda. Eerst zal hij een aantal projecten gaan bezoeken en zijn sponsorkinderen ontmoeten. Ook zal hij kennismaken met mensen die door het leger van Kony verminkt zijn en kinderen en vrouwen ontmoeten die er nu alleen voor staan. Op woensdag 29 mei zal de musketier 60 km lopend afleggen vanuit Lira. Hij is niet bang voor dreiging. Integendeel, wij willen de wereld juist laten zien dat het nu veilig is in Oeganda. “Dat helpt ook weer mee om het toerisme te promoten en de omstandigheden daar te verbeteren” voegt Jan toe. Tot slot zegt hij:

“Iedereen heeft recht op voedsel, kleding en gezondheidszorg. Wie deelt vanuit rijkdom zal vreugde vermenigvuldigen. Dat ik hier nu samen met 120 anderen lopers een steentje aan kan gaan bijdragen daar ben ik heel dankbaar voor”. Zij aan zij, schouder aan schouder zij aan zij, wij met iedereen zij aan zij, schouder aan schouder Een voor allen, allen voor een U kunt het project ondersteunen door een gift te doneren naar rekeningnummer 168445190 van Stichting vrienden van de 4e Musketier in Enschede onder vermelding van Jan Zwaan. Ook kunt u een kind sponsoren voor 29 euro per maand. Voor meer informatie kunt u mailen naar dezwanen@gmail.com.

Geen geld maar tijd Collecte n Dit keer komt het Rode Kruis afdeling Katwijk niet voor geld bij u binnen. Zij heeft een ander verzoek: tijd. Voor haar jaarlijkse collecte is zij voor de jaarlijkse ‘huis aan huis’collecte op zoek naar collectanten. Deze collecte vindt dit jaar plaats

in de week van 10 tot 15 juni. De opbrengst van deze ‘huis aan huis’collecte is bestemd voor het plaatselijke werk van het Rode Kruis afdeling Katwijk. Met dit geld worden o.m. uitstapjes mogelijk gemaakt voor ouderen en/of minder vermogenden. Een ander deel van het geld wordt besteed aan een water- en sanitatie project in Papua. Een gebied, dat bij ons beter bekend is onder de

naam Nieuw Guinea. Met Geld vanuit Katwijk wordt het mogelijk, dat mensen daar veilig drinkwater ter beschikking krijgen en een minimum aan sanitaire voorzieningen krijgen. Incidenteel worden nieuwe initiatieven of bestaande sociale en medische projecten ondersteund. Juist in tijden van bezuiniging kan

dan het Rode Kruis afdeling Katwijk soms het verschil maken. Het collecteren vergt een paar uurtjes van uw tijd in die week. U bepaalt zelf welke avond(en) u loopt. Lijkt het u iets, geef u op via collecte@rodekruiskatwijk.nl. Wilt u eerst nog wat meer informatie over het werk van de Katwijkse afdeling. Op de website www.rodekruiskatwijk.nl vindt u de nodige informatie.

Tai Chi in Wilhelminaschool Introductie n Zaterdag 20 april geeft de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland in Rijnsburg een introductie les. Iedereen is welkom, jong en oud, om Taoïstische Tai Chi interne kunsten voor gezondheid te proberen. Van 10.00 – 12.00 uur Kon. Wilhelminaschool. Op zaterdag 13

april zullen de leden op dezelfde locatie en tijd samen bij mooi weer op het plein oefenen en bij slecht weer binnen en kunt u vast een kijkje komen nemen. In april 2012 kwam de 55-jarige Cees Veldwijk uit Ommen in contact met de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland. Zijn eerste kennismaking met Taoïstische Tai Chi TM interne kunsten voor gezondheid was een 5 daagse workshop in Helmond in het na-

tionale trainingscentrum van de vereniging. “Ik kon het volhouden omdat de dagindeling en het programma rust bracht en er een heel ontspannen atmosfeer heerste terwijl je toch zeker ook lichamelijk een flinke inspanning leverde. Benieuwd naar wat Taoïstische Tai Chi interne kunsten voor gezondheid is en wat het voor jou kan betekenen? Kijk op www.taoisttaichi.nl.

Kom naar de introductie les. Foto: pr.


Opening strandseizoen 2013 13 april van 13.00-17.00 uur

n d a k r o t mt S

op s t

raat

14.00 uur officiële openingshandeling: Toespraken met aansluitend als openingshandeling beachvolleybalpartijtje met Voorzitter Winkelhart Zeezijde Willem van Rijn, Vice-Voorzitter Strandexploitanten Henny Schaap, Weth. Daan Binnendijk en vertegenwoordiger van Horeca Katwijk. Locatie Beachvolleybalzandvak: t.h.v. Saton. Deze openingswedstrijd en alle volgende wedstrijden zijn in deskundige handen van de Beachclub Katwijk In de voor het verkeer afgesloten Princestraat en Voorstraat zullen strandexploitanten laten zien, laten beleven en laten proeven waartoe ze allemaal in staat zijn het komend seizoen. Invulling hieraan wordt o.a. gegeven door Benny`s Beach Inn, Het Strand, Zomers, `t Centrum, Key West, Westerkim, Paal 14 en `t Wantveld. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven op springkussens die staan opgesteld op het Emmaplein en in de Badstraat. Horeca Katwijk zal zich presenteren in de Badstraat. Zij delen o.a. leuke strandballen uit. De KRB is op zoek naar nieuwe leden: bij hen kunt u terecht voor alle relevante informatie m.b.t. het redden van drenkelingen en het toezicht op zee en strand. De Surfclub houdt deze dag Open Huis, zowel in de Princestraat als op het strand. De Firma Schaddé van Dooren is aanwezig met diverse materialen waaronder de Beachcleaner waarmee dagelijks het Katwijkse strand wordt schoongehouden. Factor W manifesteert zich met een sportieve, leuke test voor de jeugd. De modesector heeft diverse zomerse strandmodeshows in petto. Deze zomermode wordt gepresenteerd op een speciaal podium in de Princestraat. Haasnoot Mode heeft ook een modeshow voor de winkel in de Voorstraat. Kom een dagje naar het strand, kom een dagje naar Winkelhart Zeezijde en geniet want het strand staat voor één middag bij de winkeliers van Winkelhart Zeezijde voor de deur.

www.zeezijdekatwijk.nl


lokaal

De rijnsburger

Ingezonden Fractie Van Ginkel n Door een ordinaire machtsgreep, ben ik in februari afgezet als fractievoorzitter van de VVD én uit de fractie gezet. Ik ga nu verder in de Katwijkse gemeenteraad als eenmansfractie, de Fractie Van Ginkel. Wie namelijk had gedacht dat ik mijn duizenden persoonlijke stemmen teniet zou doen, heeft het goed mis. Met zeven jaar ervaring in deze gemeenteraad, vele geboekte successen en actieve bijdragen aan de samenleving, ben ik vastbesloten deze raadsperiode af te maken. Want ik kan vasthouden aan de oorspronkelijke beloftes en idealen die ik in verkiezingstijd heb uitgedragen. In deze afgelopen jaren heb ik regelmatig mijn nek uitgestoken bij diverse zaken en daarbij de confrontatie niet geschuwd. Op mijn website http://fractievanginkel.nl/ kunt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de Katwijkse politiek. Ik hou een blog bij waarop ik mijn standpunten, ingenomen tijdens de raadsvergaderingen, nog eens naar voren breng.

donderdag 11 april 2013

Rusland jaar

Trans Siberië Express

Lezing Woensdag 15 mei om 20.00 uur is er in de bibliotheek een lezing over deze treinreis. Foto: pr.

Nieuwe uitzending Melange Locale Troonswisseling n Vanaf maandag 15 april is er weer een nieuwe uitzending van het tv programma ‘Melange Locale’. Deze uitzending staat geheel in het teken van de komende troonswisseling. De studio is dan ook feestelijk ingericht. Het zal een andere Koninginnedag worden dan de afgelopen jaren en hoe bijzonder deze dan

ook zal zijn vertellen bestuursleden van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee.

Studio Melange Locale. Foto: pr.

Vanwege de troonwisseling verschijnt er een bijzonder gedichtenbundel waaraan ook de Rijnsburgse dichteres Cobie Verheij-de Peuter haar medewerking heeft verleent. Cobie zal ook twee gedichten uit deze bundel voor dragen.

9

Bibliotheek n De Moeder Aller Treinreizen, dát is wat De Trans Siberië Express is. De langste spoorlijn ter wereld spreekt tot de verbeelding. Voor veel mensen is een reis met De Trans Siberië Express een lang gekoesterde droom en voor een aantal reizigers een onvergetelijke ervaring. Het is niet voor iedereen weggelegd om een treinkaartje te kopen en zich aan boord van De Trans Siberië Express meer dan 9000 kilometer dwars door Rusland en Siberië naar Vladivostok of via Mongolië naar Beijing te laten voeren. Voor belangstellenden wordt in de hoofdbibliotheek aan de Schelpendam een lezing gegeven over deze beroemde treinreis door Rusland, Mongolië en China. Aan de hand van boeiend beeldmateriaal neemt reisspecialist voor De Trans Siberië Express, Tiara Tours, u mee op deze fantastische reis over het spoor en vertelt over de reismogelijkheden. Stap ook op voor deze avontuurlijke treinreis op 15 mei in het Nederland Ruslandjaar 2013. Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl.

Kinderdienst

Hoe bijzonder is of was het om op die dag jarig te zijn. Dat vertelt Gerard Kruger, geboren op 30 april. De presentatie is weer in handen van Dick Oudwater en Carolien van Egmond. Melange Locale is te zien vanaf maandag 15 april t/m zaterdag 20 april na het nieuws van 10 en 16 uur en zaterdag om 10 en 18 uur via RTV Katwijk en Ziggo kanaal 41.

Speciaal n Jona, luister je? Kom zondag 14 april a.s. om 10.30 uur naar de Immanuëlkerk want dan is er een kinderdienst speciaal voor jou. Samen met dominee Arenda Haasnoot zullen we luisteren en kijken naar het verhaal van Jona. Voor jongens en meisjes onder de vier jaar is crèche aanwezig. Iedereen is van harte welkom.

Advertorial

‘Woningmarkt van belang voor herstel’

Volop kansen voor kopers én verkopers De Nederlandsche Bank, het Centraal Plan­ bureau, VNO­NCW, diverse financiële instel­ lingen…, allemaal roepen ze inmiddels dat het dal van de crisis nu toch wel bereikt is. Dat mag zo zijn, maar aan vertrouwen ontbreekt het nog. De burger houdt de hand op de knip. We beste­ den nog altijd onvoldoende om de economie goed op gang te helpen. Ook lokaal. Terecht of onterecht? We vroegen het een deskundige: directeur Peter Mathot van Rabobank Katwijk. Mathot steekt vlotjes van wal. ,,Ik wil niet zeggen dat het alleen daar om draait, maar de woningmarkt is echt van groot belang’’, zegt hij. ,,Dat is zo’n 10% van onze economie, dus ga maar na. Gaat het daar goed, dan komt de rest er achteraan. Terecht dus dat er van alle kanten aandacht voor is. De overdrachtsbelasting die van 6 naar 2 procent is gegaan en de verlaging van de BTW op verbouwingen van bestaande woningen bijvoorbeeld. Of de bemoeienis van de pensioenfondsen die bereid zijn in hypotheken te investeren. Én natuurlijk de diverse plaatselijke regelingen en ideeën, zoals de starterslening en het garantiefonds dat een te lage verkoopopbrengst kan compenseren. Dergelijke initiatieven kunnen naar mijn idee echt een mooie bijdrage leveren als het erom gaat de woningmarkt op gang te brengen.’’

meest gelukkige volk behoren, een top tien notering op de wereldranglijst dankzij onze welvaart en ons welzijn.’’

Dat is inderdaad leuk voor kopers, maar wat nu als je juist wilt vérkopen. Dan schiet je er toch net zo hard bij in?

,,Ik begrijp dat het zeer ingrijpend is als je je baan kwijt bent of als er andere onzekerheden zijn’’, vervolgt hij. ,,En het is ook een groot probleem als je wilt verkopen en je huis blijkt minder waard dan de hypotheekschuld die je hebt. Maar voor wie dat allemaal niet betreft, zijn er juist nu ook volop mogelijkheden en kansen. Het begrip ‘kopersmarkt’ is niet voor niets ontstaan. Naast een ruim aanbod zijn de prijzen aanzienlijk lager. Die zijn sinds 2008 met zo’n 20% gedaald en liggen weer ongeveer op het niveau van 2004.’’

,,Dat geldt maar voor een beperkte groep’’, zegt Mathot, bijvoorbeeld als je door omstandigheden gedwongen wordt je huis te verkopen of als je kleiner wilt gaan wonen. Maar het merendeel is juist bezig zijn woonsituatie te verbeteren. De een is starter, de ander doorstromer, gaat van een startersappartement naar een eengezinswoning, van die eengezinswoning naar een hoekhuis of van die hoek naar ‘vrijstaand’. En in al die gevallen word je er per saldo beter van. Natuurlijk, je krijgt wat minder voor het huis dat je verlaat. Maar als je percentueel net zo veel minder betaalt voor de – veelal duurdere –

Nieuwe werkelijkheid

Mathot ziet ook regionaal ontwikkelingen die op herstel wijzen. ,,Daar komt bij dat de lokale economie in Katwijk behoorlijk stabiel is’’, zegt hij. ,,Wat velen wellicht nog tegenhoudt, is de waarde van hun eigen huis. Ten onrechte, vind ik echt. Ja, het is misschien minder dan je hoopte. Maar dat is voor iederéén de nieuwe werkelijkheid. En laten we vooral ook niet vergeten dat er in de meeste gevallen (met name als je vóór 2004 gekocht hebt) toch nog altijd een flinke winst geboekt kan worden ten opzichte van de aankoopprijs die ooit betaald werd.’’ Toch heerst de gedachte dat een hypotheek niet zo gemakkelijk te krijgen is en dat de ban­ ken alleen maar moeilijk doen. Hoe zit dat dan?

Sentiment

Toch blijft het vertrouwen vooralsnog laag. Mathot: ,,Dat vind ik oprecht zonde. Want het heeft naar mijn idee vooral te maken met sentiment en beleving. In zijn algemeenheid kunnen wij stellen dat wij nog steeds een welvarend land zijn met meer vermogen dan menig ander land. In veel onderzoeken wordt dat bevestigd. De inwoners van Nederland hebben per saldo wel 600 miljard aan schuld, maar hebben ook 1200 miljard belegd in pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast zitten ook nog eens honderden miljarden in sparen en andere beleggingen. Ook blijkt uit internationaal onderzoek dat wij tot het

woning die je koopt, dan heeft de kopersmarkt toch ook voor jou groot voordeel. Zeker nu de hypotheekrente laag is. Daar kun je echt vele jaren plezier van hebben.’’

Rabobank Directeur Mathot: “Pak je kansen op de woningmarkt.” (foto Rabobank)

Mathot: ,,Alle hypotheekverstrekkers hebben zich te houden aan de gedragsregels die de overheid door de crisis in het leven heeft geroepen. Dat betekent bijvoorbeeld dat er andere eisen worden gesteld aan de verhouding tussen inkomen en maximale woonlasten. Maar desondanks is er nog altijd heel veel mogelijk. De feiten laten het zien. Op de 60 hypotheekaanvragen die wij als plaatselijke bank in de afgelopen periode ontvingen, moesten we er slechts twee afwijzen. Dat is te verwaarlozen. Andere hypotheekverstrekkers hebben soortgelijke ervaringen. Het is dus echt de moeite waard om niet het hoofd bij voorbaat te laten hangen. Ik zou zeggen: Ga het gesprek aan en verbaas je over de mogelijkheden. Besluit je je kansen te pakken, dan draag je en passant ook veel bij aan het economisch herstel. Nogmaals: als de woningmarkt op gang komt, komt de rest er vanzelf achteraan. Met de huidige relatief lage woningprijs, lage rentestand, verlaagde overdrachtsbelasting en lokale regelingen ben ik daarvan overtuigd.’’


Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag Utrecht Rotterdam

Nijmegen Klaaswaal Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Heerlen

SUMMER DE N COL IEUWE ZON LECTI NEB E R IS BI ILLE NNE N N

www.satonoptiek.nl

AMSTERDAM

KATWIJK

LEIDEN

LEIDERDORP

OEGSTGEEST

1e van der Helststraat 3a, 1073 AA T +31(0)20 5788500

Princestraat 38, 2225 GC T +31(0)71 4014763

Lange Mare 118, 2312 GV T +31(0)71 5131010

Winkelhof 43, 2353 TT T +31(0)71 5412521

Terweeweg 52, 2341 CS T +31(0)71 5652090

Enschede


valkenburg

De rijnsburger

donderdag 11 april 2013

11

Vijfde nederlaag voor Valken ‘68 Voetbal n Door deze nederlaag komt de nacompetitie dichterbij, omdat de ploegen die onder Valken’68 staan punten pakten. Na de wedstrijd werden de personele problemen nog groter i.v.m. de vierde gele kaart voor Jeroen Haasnoot en de rode kaart voor Robin Noort, beide spelers zijn geschorst voor de belangrijke wedstrijd van aanstaande zaterdag 13 april 2013 tegen TAVV. Door de schorsing van Erwin de Ridder en de hamstring blessure van Roel Heemskerk moest er gesleuteld worden in de achterhoede. Hans van der Bent speelde op de positie van Robin Noort, daardoor kwam Robin Noort links in het centrum te spelen. De rechtsback positie werd ingevuld door Herman Binnendijk. Trainer/ coach Andries Wendt had gekozen voor een balvaste spits, mede daardoor startte Bastiaan de Mooij in de basis. Binnen vier minuten spelen had Valken’68 op voorsprong moeten komen.

Consequenties

De aanval werd opgezet via JeanPaul Verkade en Lars van Bommel, maar Sven Boonstoppel kon de afgemeten assist van Lars van Bommel niet afronden. Na een overtreding op Bastiaan de Mooij. had de doelman van DUNO Murat Ozcan de

grootste moeite met de toegekende vrije trap van Herman Varkevisser, helaas geen doelpunt maar wel de eerste corner. De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor de aanvoerder van DUNO Nick Heikoop, deze kaart zal in het vervolg van de wedstrijd nog consequenties opleveren. Nadat Erwin van der Nagel Fabianson Wiel van een doelpunt afhield, schoot Jeroen Haasnoot van ongeveer 30 meter over de lat. De kans voor DUNO om op voorsprong te komen werd verijdeld door Erwin van der Nagel. Hij kon de geplaatste kopbal van Richard Schaaphok uit de toegekende vrije trap wegens hands van Jeroen Haasnoot tot corner verwerken. Na rust was de eerste kans voor Valken’68, maar niemand kon de voorzet van Lars van Bommel afronden.. Voor Valken’68 kwam het sein om nog meer aan te vallen. De snelle Rens van Klaveren kwam in het veld voor Lars van Bommel. Maar deze wissel leverde niet het gewenste resultaat. DUNO profiteerde van de ruimte die werd weggegeven en invaller Jedsel Markes schoot de bal uit de counter hoog in het dak van de goal. In de blessuretijd was Bastiaan de Mooij dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal werd gekeerd door Murat Ozcan die via een snelle uittrap Jedsel Markes bereikte en de 2-0 liet aantekenen. Zaterdag 13 april 2013 zal misschien een beslissende competitie ronde worden. Valken’68 speelt thuis tegen TAVV aanvang 14:30 uur.

Raadsleden in gesprek met Valkenburgers. Foto: Aty de Vries

Takendiscussie in De Terp n Zoeken naar vertrouwen tussen burgers en overheid Mening burgers n Er werd stevig gediscussieerd tijdens de eerste bijeenkomst over het takenpakket van de gemeente. Door A. de Vries

Ronald Kuijt van Valken ‘86 zoekt een gaatje in de verdediging bij Duno. Foto: G. van der Nagel.

Deze eerste bijeenkomst vorige week woensdagavond werd gehouden in De Terp in Valkenburg. In de maand april worden in alle dorpskernen discussieavonden georganiseerd. Raadslid Harm Aten: ‘De bewoners van de dorpen zitten vol met goede ideeën. Daar maken we graag gebruik van’. Er zal dus een soort evenwicht moeten bestaan tussen een faciliterende overheid en de uitvoerende burger. In Valkenburg kwamen onderwerpen uit het verleden ter sprake. Dat de IJsclub om een clubhuis vraagt is logisch. Maar toendertijd stuitte het gezamenlijke gebruik van het clubgebouw van Valken ’68 met de IJsclub op weerstand. Nu zou een

nieuw clubgebouw multifunctioneel gebruikt moeten worden voor de Dorpsweide, zodat bijvoorbeeld ook de Harmonie een buitenconcert kan geven. Niet de sportzaal van De Terp baart zorgen, maar het zalencomplex dat de functie van Dorpshuis moet krijgen. De vraag rijst dan of we weer terug gaan naar de eigen kerkzaaltjes en scholen om activiteiten te ontwikkelen.

Sneller

Aanwezige burgers vroegen aandacht om lokale historie (de Romeinse tijd en de Oorlogsjaren in het Rijndorp terug te brengen. Een doorn in het oog is de aanvraag voor evenementen vergunningen. ‘Vaak zijn die al bekend en waarom dan nog die papiermassa?’, was

de vraag. Bij onverwachte dingen moet de gemeente er sneller opinspelen. Zo is het meermalen voorgekomen dat de Oranjevereniging pas na haar festiviteiten de vergunning ontving. De suggestie werd geopperd om de bibliotheek te integreren in de scholen. Maar de overige bezoekers waren van mening dat een bibliotheek voor zowel jong als oud vrij toegankelijk moet zijn. Het is bekend dat men gebruik maakt van de knijper van de gemeente om hiermee zwerfvuil op te pakken bij het begin van de 10 Meilaan en ter hoogte van de bushalte. Het adopteren van openbaar groen vinden veel mensen een goed idee. De wijk Veldzicht kreeg bij de aanplant van het groen een steuntje in de rug door de gemeente, die een aantal bakken met bloeiende plantjes beschikbaar stelde. Misschien ook een idee voor de nieuwe woonwijk ’t Duyfrak.

Groots feest op Zeeweg De geschiedenis van de toga Concert n Vorige week kwam er groen licht voor plannen van de gezamenlijke OV voor de troonswisseling 30 april a.s. De organisatie is in handen van de gezamenlijke Oranje Verenigingen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Er komt een Koningskrant, een traktatie voor de mensen in bejaardentehuizen, een cadeautje voor de basisschoolkinderen en het Koningsconcert. De Zeeweg is gekozen omdat het een centraal gelegen, goed bereikbare plaats is voor alle inwoners van de grote gemeente Katwijk. Want dat is het doel van alle festiviteiten die er rond 30 april worden georganiseerd. Alle lagen van de bevolking vieren feest. Dit feest zal dan ook op 4 niveaus worden gevierd. Deze 4 delen zijn al eerder genoemd. Het is dan ook de bedoeling

dat uit elke dorpskern mensen zich uitgenodigd voelen om dit grote feest te vieren. Binnenkort zal de eerste verwijzing naar het de troonwisseling en het feest dat hierop zal volgen, zichtbaar worden. Op de rotonde Zeeweg/ Kon. Julianalaan zal een kroon worden neergezet. Een kroon die de verbinding van Katwijk met de Oranjes duidelijk zal maken. De kroon wordt op nu gemaakt en zal uniek in heel Nederland zijn. Het programma staat op dit moment gepland van 18 tot 23 uur. Wel is het inmiddels duidelijk dat het Koningsconcert uit 3 delen zal gaan bestaan. Het eerste gedeelte zal worden gevuld door lokale artiesten, zoals de popband Pop4shore, een shantykoor en de Flora Band. In het tweede gedeelte zullen verschillende koren optreden, terwijl het derde gedeelte wordt afgesloten met optredens van landelijke artiesten o.a. Gerard Joling.

Prominent n Een show van diverse toga’s was vorige week het middelpunt van een gezellige middag voor senioren. Door Aty de Vries.

In de zaal van de Ned. Herv. Kerk genoten de ouderen van een lezing en show van verschillende toga’s, geshowd door 13 vrijwilligers, waaronder een vrouw. ‘Vrouwen vervulden in de evangeliën een prominente rol. ‘Van de belangrijke heilsfeiten waren juist de vrouwen rond Jezus als eerste getuige’, zo liet mevrouw Carla Zuidema-de Bruijn uit Ugche-

Show van toga’s. Foto: Aty de Vries

len de aanwezigen weten. Tijdens de show gaf ze deskundige uitleg over de predikantskleding door de eeuwen heen. Op de vraag: wat is er zo bijzonder aan de toga’s van de predikanten? Was haar antwoord: ‘Het bijzondere is nu juist dat vanaf de Reformatie (16e eeuw) de predikanten helemaal geen toga’s droegen. In die tijd droeg men een pofbroek, wambuis, met hoge Spaanse kraag en een hoge, tabs toelopende hoed. In de 18e eeuw droeg men pruiken en weelderige kleding. Tot ver in de 19e eeuw gingen de meeste predikanten gekleed in een lange mantel en bef, kuitbroek en op het hoofd een driekanten steek. Wetgeving in de Bataafse tijd (1796) en later in 1853 (Wet op de kerkgenootschappen) moest de scheiding tussen Kerk en Staat waarborgen. “Een onderwerp wat ook toen al actueel was”, liet mevrouw Zuidema weten. Het dragen van liturgische kleding op straat werd verboden. Mede als

gevolg hiervan werd de toga in de NH kerk vanaf 1854 geleidelijk ingevoerd en kon de dominee buiten het kerkgebouw als iedere burger gekleed gaan. “Dus 13 figuren met als laatste ‘De vrouw in het ambt’ maakt de cirkel rond”, verhaalde mevrouw Zuidema onder luid applaus van de aanwezigen.

Fysio- en manuele therapie Energiek Voorschoterweg 3a 2235 SE Valkenburg (z.h.) Tel: 06-30528236


Informatie Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden Gemeentehuis Katwijk Tijden op afspraak Maandag van 8.00-17.00 uur Dinsdag van 8.00-17.00 uur Woensdag van 8.00-17.00 uur Donderdag van 8.00-20.00 uur Vrijdag van 8.00-17.00 uur Tijden vrije inloop Maandag van 8.00-12.00 uur Dinsdag van 8.00-12.00 uur Woensdag van 8.00-12.00 uur Donderdag van 8.00-12.00 uur & 17.00 -20.00 uur Vrijdag van 8.00-12.00 uur U kunt heel makkelijk via www.katwijk.nl/afspraak-maken een afspraak maken via het digitaal loket. U kunt ook bellen naar 071-4065000. Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Algemene informatie bekendmakingen

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaar- of beroepschrift meesturen. Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven .omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling. E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier. Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Bezwaar

Wijkregisseurs Als iemand persoonlijk wil overleggen over een probleem of idee? Dan kan dat op het wekelijks spreekuur van de wijkregisseur, waarbij ook de wijkagent aanschuift. Ook is een afspraak op maat met de wijkregisseur mogelijk. Ter info: De wijkregisseur bemoeit zich niet meer rechtstreeks met het onderhoud van de buitenruimte. Katwijk aan Zee Wijkregisseur: André Veenstra Spreekuur: donderdag 11.30-12.30 uur, Marktplein/Piet Heinlaan (gebouw marktmeester) Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 13.30-14.30 uur, Schimmelpenninckstraat 10 (Kwadrant) Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 10.00-11.00 uur, Overrijn 8 (Heerenhuys) Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 15.00-16.00 uur, Torenvlietslaan 12 (Brandweerkazerne van Valkenburg) Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 08.30-09.30 uur, Overrijn 8 (Heerenhuys)

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

11 april 2013 Evenementen Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Parkeerterrein Noordduinen Katwijk

Het organiseren van de Reddingbootdag op 27 april 2013 van 10.00 uur tot 16.00 uur. Incl. loterij.

27-03-13

Vliet Noordzijde, Rijnsburg

Het organiseren van de Rommelmarkt Rijnsburg op 1-6-2013 van 08.00-16.00 uur.

27-03-13

Kamperfoelieplein, Het organiseren van een Buurtfeest op 19 Katwijk en 20 april 2013

28-03-13

Diverse Katwijk

Het organiseren van de Avondvierdaagse van 27 t/m 31 mei 2013

27-03-13

Centrum van Rijnsburg

Het organiseren van Koninginnedag, 4 & 5 mei 2013 inclusief het schenken van zwak alcoholische drank

03-04-13

Dwarsstraat, Katwijk

Het organiseren van een muziekfestival op Koninginnedag 2013 inclusief het schenken van zwak alcoholische drank

28-03-13

Voorstraat, Andreasplein

Het organiseren van een zangdag op 8 juni 2013 van 09.30 uur tot 16.00 uur

28-03-13

Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Strand Katwijk

Het rijden met een voertuig op het strand 27-03-13

Rijden op het strand

Melding kleinschalig evenement Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Princestraat 31 en 33, Katwijk

Het organiseren van een straatfeest (modeshow) op 6 april 2013

27-03-13

Weth. Meerburgkade 38, Katwijk

Het organiseren van een fancy fair op 26 april 2013

28-03-13

Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten.

Ingekomen evenementen

Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd: Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Secr. Varkevisserstraat 319, Katwijk

vergroten van de woning d.m.v. het verhogen van de nok en het plaatsen van een dakkapel

28-03-13

Achter Sirius 16-17 te Katwijk

het kappen van een boom

28-03-13

Orion 18, Katwijk

het wijzigen van het kozijn in de voorgevel

Ambachtsweg 32, Katwijk Nassaulaan (t.h.v. het skateboardplein), Rijnsburg

Evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Parkeerterrein VV Katwijk, De Krom

Het organiseren van een kinderkermis op 26 juni 2013

28-03-13

Strand Katwijk

Het organiseren van Beachpower op 9 mei 2013

28-03-13

02-04-13

Marktterrein, Katwijk

Het organiseren van een Panna knock out 04-04-13 voetbal toernooi op 10 juli 2013

nieuwbouw bedrijfspand, zand- en materieelopslag en het realiseren van een bandenbak en een weegbrug

02-04-13

Princestraat/ Het organiseren van een Rad van Voorstraat, Katwijk avontuur op 25 mei 2013

het kappen van 4 bomen

04-04-13

het kappen van 4 bomen Waterboslaan (t.h.v. het appartementengebouw), Rijnsburg

04-04-13

Visserijkade 2, Katwijk

08-04-13

verbouwen van een opslagruimte tot winkelruimte en het veranderen van een gedeelte van de buitengevel

04-04-13

Kleinschalige evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Duinrustplein 10, Katwijk

Het organiseren van een fancy fair op 17 april 2013

27-03-13

Asterstraat 49, Katwijk

Het organiseren van een fancy fair op 20 april 2013

27-03-13

Spreekuur Stadsbouwmeester

Geweigerde omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

De Krom 57, Katwijk

bouwen van een gebouw met tribune voor vv Katwijk en de tafeltennisvereniging

02-04-13

De vergadering van de Stadsbouwmeester is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op 16 april om 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door contact op te nemen met Team Vergunningen (tel. 071-4065000).


van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 Website: www.katwijk.nl

Bestemmingsplannen Kennisgeving start m.e.r.-procedure bestemmingsplan Locatie Valkenburg De gemeente Katwijk gaat een bestemmingsplan opstellen voor de grootschalige ontwikkellocatie Valkenburg (voormalig vliegveld Valkenburg). Voor het opstellen van dit bestemmingsplan is het noodzakelijk een MER uit te voeren. Op grond van artikel 7.2a van de Wet milieubeheer en het Besluit tot wijziging van het Besluit milieueffectrapportage 1994 moet voor de besluitvorming over het bestemmingsplan een MER worden opgesteld. De reden hiervoor is dat het bestemmingsplan Locatie Valkenburg een te ontwikkelen oppervlakte heeft van meer dan 100 hectare en het een aaneengesloten gebied van meer dan 2.000 woningen omvat. Tevens is een Passende Beoordeling omtrent nabijgelegen Natura 2000-gebieden verplicht, omdat significant negatieve effecten op de Natura 2000-gebieden niet op voorhand uitgesloten kunnen worden. Daarom moet in het kader van de Natuurbeschermingswet een passende beoordeling uitgevoerd worden en is de gemeente Katwijk verplicht om de procedure voor het MER te doorlopen bij de vaststelling van het bestemmingsplan. De m.e.r.-procedure is bedoeld om het milieubelang volwaardig en vroegtijdig in de plan- en besluitvormingsprocedure een plaats te geven. De eerste stap in de procedure is deze publicatie. De procedure voor het MER bestaat naast deze kennisgeving uit de volgende stappen: • Raadpleging van de Commissie voor de milieueffectrapportage over het voornemen; • Raadpleging van de betrokken bestuurlijke instanties en adviseurs over het voornemen; • Het opstellen van het MER en het ontwerpbestemmingsplan; • Publicatie en tervisielegging van het MER en het ontwerpbestemmingsplan (6 weken), een ieder kan zienswijzen indienen; • Advies van de Commissie voor de milieueffectrapportage over het MER; • Vaststelling door de gemeenteraad. Op grond van de Wet milieubeheer is raadpleging van de Commissie voor de milieueffectrapportage over het voornemen niet verplicht, maar de gemeente kiest hier wel voor gezien het hier gaat om een grootschalige ontwikkeling. Verder worden betrokken instanties, zoals onder andere omliggende gemeenten, betrokken regio’s, waterschappen en provincie om advies gevraagd. Dit gebeurt schriftelijk op basis van de Notitie Reikwijdte en detailniveau Locatie Valkenburg. Na het opstellen van het MER wordt deze samen met het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegd. Tijdens de tervisielegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een reactie op beide documenten geven. Gedurende deze periode toets de Commissie voor de milieueffectrapportage het MER op onder meer volledigheid en objectiviteit. Het tijdstip van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en het MER en de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen worden later in een publicatie in de lokale media (en Staatscourant) bekend gemaakt. Zienswijze U kunt schriftelijk of mondeling een zienswijze geven op het voornemen om het MER t.b.v. het bestemmingsplan Locatie Valkenburg op te stellen. Op het gemeentehuis (tijdens openingstijden) en de website is van 12 april tot en met 23 mei 2013 een notitie te raadplegen die inzicht geeft in het onderzoek (Notitie Reikwijdte en detailniveau Locatie Valkenburg). U kunt uw zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders en deze indienen van 12 april tot en met 23 mei 2013.

Gewijzigde vaststelling De ambtelijke wijzigingen betreffen vooral tekstuele aanpassingen in de planregels en toelichting vanwege gewijzigde wetgeving, nieuw beleid en jurisprudentie. Deze wijzigingen hebben niet geleid tot aanpassingen aan de verbeelding. Verder zijn er kleine wijzigingen naar aanleiding van een zienswijze doorgevoerd. De bestemmingsgrenzen van de woon-, verkeer-verblijf-, groen- en tuinbestemmingen zijn vanuit stedenbouwkundig oogpunt iets gewijzigd. Ter inzage Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen. nl/?planidn=NL.IMRO.0537.bpRBGhoekrover-va01 De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537. bpRBGhoekrover-va01 Het bestemmingsplan en het definitieve besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder “Hoek de Rover” liggen ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk. Beroep Tegen het besluit van de raad en tegen het besluit van burgemeester en wethouders kan gedurende 13 april tot en met 24 mei 2013 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door: • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt. • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt. • Tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep instellen. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Digitaal indienen is ook mogelijk.

Ontwerp bestemmingsplan Vinkenwegzone. Het ontwerp bestemmingsplan Vinkenwegzone ligt met ingang van 12 april 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage (zie betreffende kolom) op het gemeentehuis. Het digitale bestemmingsplan is verbeeld op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0537.bpRBGvinkenwegzone-on01. Binnen de genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan beschikbaar gesteld op http:// ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpRBGvinkenwegzone-on01 Gedurende deze termijn kan een ieder zijn zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling indienen bij de raad. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient tijdig, bij voorkeur een week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 071 406 5181. Gebied

Omschrijving

Inzage termijn

Het plangebied ligt in Rijnsburg. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door het gebied TrappenbergKloosterschuur en Klei-Oost Zuid. Aan de oostzijde vormt de gemeentegrens de grens, aan de zuidzijde door het Oegstgeesterkanaal en aan de westzijde door de Noordwijkerweg en het gebied Middelmors

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan de ‘houdbaarheid’ van bestemmings-plannen.

12 april 2013 tot en met 23 mei 2013

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en Besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder “Hoek de Rover” te Rijnsburg

Eigenaar gezocht

Op 14 maart 2013 heeft de gemeenteraad van Katwijk het bestemmingsplan Hoek de Rover te Rijnsburg gewijzigd vastgesteld. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Hoek de Rover” van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpRBGhoekrover-va01, ligt met ingang van 13 april 2013 tot en met 24 mei 2013 ter inzage. Op 22 januari 2013 hebben burgemeester en wethouders besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden Wet geluidhinder “Hoek de Rover”. Ook dat besluit ligt gedurende 13 april tot en met 24 mei 2013 ter inzage. Plangebied Het plangebied van het bestemmingsplan betreft Hoek de Rover in Rijnsburg. Het plangebied van het bestemmingsplan Hoek de Rover is gesitueerd ten noorden van het Oegstgeesterkanaal en ten oosten van de Noordwijkerweg. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de percelen van de woningen Noordwijkerweg 22, Voorhouterweg 13 en de Bankijkerweg. Aan de oostzijde sluit het plangebied aan op het bestemmingsplan “Kanaalzone Noord-Oost”, aan de zuidzijde wordt het plangebied begrensd door het Oegstgeesterkanaal en aan de westzijde door de Noordwijkerweg. Het bestemmingsplan “Hoek de Rover” maakt het bouwen van circa 70 woningen mogelijk. Het bestemmingsplan bepaalt de bouw- en gebruiksmogelijkheden. In het plangebied ligt geluidgevoelige bebouwing. Omdat geluidsreducerende maatregelen niet mogelijk zijn of onvoldoende geluidsreductie opleveren was het noodzakelijk om hogere grenswaarden vast te stellen. Het definitieve besluit wijkt niet af van het eerder genomen ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

De Gemeentelijke Opsporingsambtenaren zijn op zoek naar de eigenaar van onderstaande aanhanger welke staat op de Schimmelpenninckstraat te Katwijk. Ook de eigenaar van onderstaand vaartuig, welke los dreef in het Oegstgeesterkanaal te Rijnsburg, wordt gezocht.

Locatie: Schimmelpenninckstraat

Locatie: Oegstgeesterkanaal.

Indien de eigenaren van deze objecten zich niet vóór 25 april 2013 melden bij de afdeling Ruimte en Veiligheid (071-4065000) zullen deze objecten door de gemeente verwijderd worden. In verband met de veiligheid is het vaartuig inmiddels al verwijderd en opgeslagen. Verwijderde objecten worden gedurende 13 weken, na publicatie, opgeslagen in een gemeentelijk depot. Wanneer eigenaren zich in deze periode nog niet hebben gemeld zullen de betreffende objecten worden vernietigd.

Vervolg zie elders in de krant

Op de hoogte blijven van de laatste berichten? Wekelijkse nieuwsbrief www.katwijk.nl/storage/ nieuwsbrief

Website

www.katwijk.nl

Online afspraak maken? www.katwijk.nl/afspraak-maken

Volg ons op Social Media!

www.twitter.com/ gemeentekatwijk

www.facebook.com/ gemeentekatwijk


Vervolg bekendmakingen gemeente Katwijk Ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Locatie

Omschrijving

Datum indiening

Hoorneslaan 242 t/m 400, Katwijk

onderhoud- en vernieuwingswerkzaamheden woongebouw

29-03-13

J. Th. de Visserstraat, Treubstraat en Colijnstraat

de aanvraag betreft het renoveren/ van de kopgevels (in totaal 6 kopgevels) van drie bestaande gebouwen aan de j.th. de Visserstraat, Treubstraat en Colijnstraat te katwijk.

28-03-13

Orion 18, Katwijk

het wijzigen van het kozijn in de voorgevel

Floralaan 2 F 1, Rijnsburg

het wijzigen van de lichtreclame aan de gevel van het pand en de reclamezuil

Informatief 19.45-21.45

Masterplan Project Locatie Valkenburg

20.15-20.45

Uitwerking fase 2 Zeehospitiumterrein

Oordeelsvormend Verbetering sturing van projecten

20.15-20.45

Vertrouwelijke aangelegenheid

02-04-13

20.45-21.45

Tussentijdse evaluatie van het nieuwe vergadermodel van de raad

02-04-13

20.45-21.45

Vertrouwelijke aangelegenheid

21.45-22.15

Vertrouwelijke aangelegenheid

Fase 3b en c Duyfrak

nieuwbouw 36 appartementen

02-04-13

Fase 3b en c Duyfrak

nieuwbouw 53 eengezinswoningen

02-04-13

Orion 18, Katwijk

het wijzigen van het kozijn in de voorgevel

02-04-13

Graaf Florislaan (tussen Abdijlaan/ Oude Vlietweg) Rijnsburg

het kappen van 9 bomen

03-04-13

03-04-13

De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen. Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? U kunt dit telefonisch opvragen! Belt u tussen 08.00 - 17.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en meldt dat u een bouwdossier wilt opvragen. Tevens kunt u dit via de website opvragen: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/wonen-en-verbouwen/bouwenverbouwen/#c2050

Beleid Reglement wijkraden Het college maakt bekend dat het op 2 april 2013 het herziene Reglement wijkraden in de Gemeente Katwijk heeft vastgesteld en dat dit op 1 mei 2013 in werking treedt. Inzage Het reglement kunt u vanaf 9 april 2013 inzien op het gemeentehuis. Drank- en Horecawet Het College maakt bekend dat op basis van artikel 41 van de Drank- en Horecawet toezichthouders heeft aangewezen voor het houden van toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet. Dit besluit is tot 24 mei 2013 in te zien op het gemeentehuis.

Vergadering van 18 april 2013

19.45-20.15

28-03-13 Drieplassenweg 42, uitbreiding van de woning aan de Katwijk achterzijde + plaatsen dakkapel voorzijde garage.

Mr. C. Fockstraat 18, het plaatsen van een dakkapel Katwijk

De gemeenteraad

Besluitvormend 22.30-22.45

Subsidies jeugd- en jongerenwerk Vraag en aanbod voetbalaccommodaties 2013-2016 Krediet Project locatie Valkenburg werkzaamheden 2013 Vertrouwelijke aangelegenheid

Meer informatie De agenda en de stukken zijn te raadplegen op de website vergaderstukken.katwijk. nl. Op de agenda staat aangegeven hoe de raad de onderwerpen behandelt: informatief, oordeelsvormend of besluitvormend. De informatieve en oordeelsvormende sessies worden gelijktijdig gehouden. De agenda vermeldt waar en wanneer deze plaatsvinden. Op de webpagina www.katwijk.nl/gemeenteraad staat welke mogelijkheden er zijn om mee te praten en in te spreken bij de vergadering

Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad: Partij

Raadslid

Tel.

e-mail

CDA

De heer J.W. Ravensbergen

071-4034724

j.w.ravensbergen@planet.nl

Christen Unie

Mevrouw A. Kuijt van den Oever

071-4022709

Atiekuijt@ziggo.nl

Fractie Van Ginkel

Mevrouw 06-40259657 anita.van.ginkel@xs4all.nl A. H. van Ginkel - Lanting

Gemeente Belangen

De heer G.H.A. Bol

071-4032443

PvdA

Mevrouw P.S. Smits

06-30416894 nellysmits58@gmail.com

SGP

De heer W.J. van Duijn

071-4015803

wjvanduijn@hetnet.nl

VVD

De heer E.C. de Mol

06-54633471

edwin.de.mol@gmail.com

Gerardbol@live.nl


algemeen

De rijnsburger

Kort nieuws Speeltuin

donderdag 11 april 2013

15

‘Meerderheid Katwijk is tégen bebouwing vliegkamp’ n Nieuwe politieke partij ‘Valkenburg Open’

Valkenburg n Rond de Pasen kwam de paashaas langs in de speeltuin. Hij had voor de ruim 200 kinderen wat lekkers meegenomen. Door het prachtige weer was de opkomst groot. Er werd met veel plezier gespeeld met de paashaas.

The Box Muziek n Dit jaar organiseert Muziekcentrum The Box voor het eerst dit evenement waar gezocht wordt naar de beste singer-songwriter van de provincies NoordHolland en Zuid-Holland. Op vrijdag 12 april zullen de eerste deelnemende singer-songwriters optreden in Muziekcentrum The Box. Het belooft een fantastische avond te worden, dus zorg dat je erbij bent. Voor de deelnemers kijk op http://muzikantvanholland.nl. Vrijdag 12 april is de zaal open om 20:00 uur, toegang is gratis.

Studiedienst Kerk n Misschien herkent u het wel, dat u tegen u kind zegt: ‘Haal eerst de balk uit je eigen oog en dan pas de splinter uit die van de ander’. Voor het kind best vervelend. Of ‘als je wijst met je vinger, wijzen er altijd 4 naar jezelf, pfffff. Waarom moet ik naar mezelf kijken als die ander me wat aandoet? In de studiedienst van a.s. zondag bestuderen we het eerste gezegde, want dat komt uit de Bijbel. Uit Matteus 7 en Lucas 6. Hoe is het bedoeld en in welke context staat het. Ds. A. Haasnoot zal met ons studeren. Zondag 14 april, 17.00 uur Grote kerk te Rijnsburg.

Rubriek Oud Valkenburger Martin de Boer publiceerde drie jaar geleden een naslagwerk met de titel ’Vreemde vogels op Valkenburg’. In de titel staat het woord vogel voor de vliegtuigen en helikopters die het vliegveld ook aandeden. In deze serie heeft het woord vogel betrekking op een of meerdere personen. Zie http:// nl-nl.facebook.com/pages/ Vreemde-Vogels-op-Valkeburg/209349665800345 voor eerder gepubliceerde columns. Reacties: martin_falcon@ hotmail.com.

Politiek n ‘De regenteske stijl van opereren van het college van burgemeester en wethouders van Katwijk, in casu de Stuurgroep Locatie Valkenburg (het verschil is niet altijd duidelijk) Dit neemt verontrustende vormen aan. Als een soort stoomwals probeert men alle tegenstand te pletten die het ultieme doel om 5000 woningen op het voormalige Vliegkamp Valkenburg te kunnen realiseren, zou kunnen tegenwerken.’ Zo kondigt Katwijker Jaap Haasnoot eind vorige week in een persbericht de oprichting van de nieuwe politieke partij ‘Valkenburg Open’ aan. Haasnoot, voormalig PvdA-raadslid in de jaren tachtig en negentig, is fel gekant tegen bebouwing van het voormalige vliegkamp. Hij is er van

overtuigd dat er een nieuw Blauwe Stad-drama ontstaat, een omvangrijk bouwproject in Groningen dat is uitgedraaid op een financieel debacle.

Buiten spel

Haasnoot verwijt het college, de Stuurgroep Valkenburg en de rijksdienst RVOB, eigenaar van het vliegkamp, een ‘weinig transparante houding naar de samenleving’. ‘De bevolking staat buitenspel’, vindt de Katwijker. ‘Ik ben er van overtuigd dat het overgrote deel van de bevolking van Katwijk absoluut tegen een nieuwe woonwijk is dan het vliegveldterrein. Verder denk ik dat men in ‘Groot Katwijk’ veel handen op elkaar krijgt voor de optie om het vliegveld weer operationeel te maken als een zakenvliegveld.’ Haasnoot vindt dat ‘de stem van het volk’ nauwelijks tot niet wordt gehoord op het gemeentehuis. Het heeft volgens hem ook weinig zin

om een handtekeningenlijst in te leveren of beroep te doen op het gezonde verstand. ‘Ik wil de inwoners de gelegenheid geven om hun stem wel te laten horen.’ Dat wil hij doen door het oprichten van een nieuwe partij onder de naam ‘Valkenburg Open’. ‘Zo zal blijken wat de bevolking van Katwijk wil. Als er voldoende steun komt om het landschap op het voormalige vliegveld open te houden, dan kunnen we dat ook realiseren.’ Het is volgens Haasnoot nog niet te laat. ‘De inwoners van Katwijk denken waarschijnlijk dat het een gelopen race is en de tactiek van de stuurgroep is er op gericht om dat beeld ook te bevestigen. Maar dat is niet het geval, want de gemeenteraad beslist over het bestemmingsplan. Zonder bestemmingsplan wordt er niet gebouwd.’

Geen tegenpartij

Haasnoot benadrukt dat ‘Valken-

burg Open’ geen ‘one issue partij’ is. Het is ook geen ‘Tegenpartij’. ‘Het moet veel eerder de uitstraling hebben van een ‘Propartij’. We willen, als de club van de grond komt, graag samenwerken met de bestaande partijen in de gemeenteraad.’ De Katwijker gaat komende maanden onderzoeken of er voldoende interesse is voor zijn ‘Valkenburg Open’. ‘Het heeft weinig zin om de nieuwe partij op te zetten als er weinig steun voor te vinden is onder de bevolking.’ Die maanden worden ook gebruikt om een inhoudelijk programma uit te werken, dat de volle breedte van het gemeentebeleid moet omvatten. ‘Na de zomervakantie valt er de beslissing over go of no go. Tot die tijd is er dus sprake van een politieke partij in oprichting.’ Meer informatie op http://zozitdatdus.blogspot.nl.

Eindelijk weer een viswedstrijd Start n Afgelopen zaterdag stond er weer een viswedstrijd op het programma. Aan de Amstel, waar met de matige wind in de rug en goed gekleed tegen de kou, goed viel te vissen. De vangsten vielen voor de tijd van het jaar mee, ondanks dat er door drie deelnemers geen vis werd gevangen.

Dagwinnaar

In vak twee ving Dirk Zwaan jr. 5200 gram en werd hiermee vakwinnaar. Gerrit de Mooij, foto, was terug van

weggeweest en werd meteen maar weer dagwinnaar met 5660 gram. De overige die vis vingen waren Henk Hendriks 5440 gram, Rob de Groot 3860 gram, Aad van Rijswijk 2870 gram, Mario van Duyvenbode 3070 gram, Jeroen Judels 1790 gram, Wiggert Vooijs 1210 gram, Ab van den Bosch 1020 gram en Hans Wassing 810 gram. De volgende wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 20 mei. Mocht u ook zin hebben om te gaan vissen. Dit kan alleen, als u in het bezit ben van een geldige Vispas, Deze is te bestellen bij de H.S.V. Rijnsburg via telefoonnummer 06-44332272.

Vreemde vogels op Valkenburg Poetin

D

e president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, komt op 8 april 2013 voor een gezellig onderonsje, praten over homorechten tijdens het bezoek aan het Scheepvaartmuseum, naar Nederland. Tenminste, daar ga ik op 4 april, de dag dat ik deze column naar de redactie stuur nog van uit. Met de bezoekjes van Poetin aan ons land loopt het nooit zo soepeltjes. Hij lijkt een beetje op B100 uit Bassie en Adriaan; boef, spion, voorzien van een rode telefoon maar vooral altijd pech. De eerste keer dat Poetin naar Nederland zou komen was in 2002. Samen met zijn echtgenote zou hij in november voor een tweedaags staatsbezoek door de koningin worden ontvangen. Na een geslaagde beëindiging van een theatergijzeling in Moskou, waarbij slechts 170 personen inclusief 41 Tsjet-

sjeense rebellen worden vergast, is het ietwat onrustig in Rusland en besluit Poetin thuis te blijven. Het staatsbezoek wordt tot nader orde uitgesteld. Het tweede geplande bezoek aan Nederland, voor de halfjaarlijkse EU-Rusland-top op 11 november 2004 in Den Haag, wordt eveneens uitgesteld. Een Russische regeringsdelegatie komt in een Ilyushin 62 op 5 november naar Valkenburg om niet alleen over dit uitstel te praten maar ook om een nieuwe datum te prikken. De halfjaarlijkse top, dit keer onder leiding van tijdelijk EU voorzitter premier Balkenende, wordt twee weken opgeschoven. In aanloop naar deze top brengt een Russische Tupolev 154 op zondag 21 november aan het begin van de avond een bezoek van anderhalf uur aan het vliegkamp.

Met de komst van twee Ilyushin vliegtuigen op de dag voor de top is de Russische invasie op het vliegkamp een feit. Alles wordt in gereedheid gebracht om Poetin met alle egards te kunnen verwelkomen. Het is alsof de duivel er mee speelt. Vanwege dichte mist kan de Russische presidentiële Ilyushin 96 niet landen op Valkenburg. Terwijl het vliegtuig een uur lang rondjes vliegt verplaatst het ontvangstcomité, eveneens gehinderd door de mist, zich met toeters en bellen over de weg naar Schiphol. Door de verlate aankomst, op een op grotere afstand van Den Haag gelegen locatie, is Poetin niet op tijd aanwezig in de Ridderzaal. Als een kleine jongen die te laat op school komt mag hij aanschuiven. De top mislukt omdat Balkenende over de ontwikkelingen in de Oekraïne be-

gint te zeuren. Met een gezicht als een oorwurm gaat Poetin, voor hij naar Moskou terugvliegt, voor de formaliteit nog even bij de koningin op de thee. Het uitgestelde tweedaagse staatsbezoek aan Nederland vindt uiteindelijk plaats in november 2005. Vanwege de aangekondigde sluiting van het vliegkamp wordt er meteen voor gekozen om op Schiphol te vliegen. Als Poetin op 8 april daadwerkelijk naar Nederland komt is dat dus voor derde keer en niet voor de tweede keer zoals door de media wordt gecommuniceerd. Nu maar hopen dat het bezoek aan ons land niet wordt afgeblazen omdat het blaffende Noord Korea de komende dagen de aanval inzet tegen wie dan ook. Anders mag Poetin net als B100 roepen; “ik heb ook altijd pech. Ze moeten altijd mij hebben”.


’t Kippenschuurtje

Je wilt een baan waarmee Je verder komt

is op zoek naar een Cafetaria/fastfood

Kok voor een nieuw bedrijf in Katwijk.

GeĂŻnteresseerd?

Stuur je mail naar info@deining19.nl of info@wapenvankattuk.nl

esther van der eng. Consulent.

- Schoonmaker (oproepmedewerker) m/v - Verdeler (parttime) m/v - operator (fulltime) m/v - Stagiair commerciĂŤle economie/HrM (parttime of fulltime) m/v interesse in ĂŠĂŠn van deze banen? Bel ons op (071) 403 12 87 of mail naar rijnsburg@luba.nl. Dan maken we direct een afspraak. Luba Rijnsburg is gevestigd op het FloraHolland terrein, Laan van Verhof 3, op de 1e etage. We beloven je werk dat bij je past. Volg Luba Rijnsburg op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van onze acties en vacatures!

luba werkt altijd. beloofd!

uitzendbureau

www.luba.nl

VAKANTIE IS...

...MUZIEK GRATIS ADVERTENTIE

In de buurt. Met gezellige collega`s en een goed salaris. Wij beloven jou die baan! Jij kunt namelijk via ons aan de slag als:

Horticoop b.v. is een toonaangevende tuinbouwcoĂśperatie met veertien vestigingen in Nederland, vier vestigingen in het buitenland en ruim 300 medewerkers. Horticoop b.v. is toeleverancier van ruim 1800 professionele tuinbouwbedrijven. De afnemers zijn voornamelijk actief in de glastuinbouw en de boomkwekerijsector. Ter versterking van het team Rijnsburg zijn wij op zoek naar enthousiaste

Vakkenvullers m/v (Studenten/Scholieren)

Wat ga je doen? In deze functie ben je verantwoordelijk voor het aanvullen en onderhouden van de winkel. Daarnaast geef je in een hecht team van 5 medewerkers mede vorm aan de presentatie van ons winkelassortiment, daarbij draag je zorg voor een nette, schone en een veilige afdeling. Wat vragen wij? Ben jij een enthousiaste en flexibele collega die op zoek is naar extra verdienste naast je school/studie? Dan ben jij degene die wij zoeken! Je beschikt over een flexibele instelling, bent accuraat en je kunt goed in teamverband werken. Daarbij ben je beschikbaar op maandag en donderdag van 17:30 tot 19:30 uur. Affiniteit met dier, tuin en de agrarische sector is een pre maar niet noodzakelijk. Wat hebben wij te bieden? Werken bij Horticoop b.v. betekent een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar zeker zo belangrijk is, dat wij er een plezierige werksfeer op na houden.

VAKANTIE IS WIELEWAAL Stichting Wielewaal zoekt vrijwilligers om kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking een onvergetelijke vakantietijd te bezorgen. Maak jij het mogelijk? www.wielewaal.nl/ vrijwilligers

Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Vestigingsleider, Hans Edelaar, ✆ 071 - 4020916. Sollicitaties kun je tot 25 april 2013 richten aan: personeelszaken@horticoop.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

PArtICuLIereN .'&( %"#$!' '#$""#&!! '#$""#&!!! % %!#$#$&%' #!!"#$%"%! # !#"#!# #!!"#$%"%! -(('"+ +)"%"+*"'!,%.*' +)"%"+*"'!,%.*' '&!"'%'*' ' .'%(&(%%' ' .((*!,()'* .+, )%',' .((*!,()' * *(' ((*"'(  

$#"       

     !# "% ### ! # !"% " $#"# !%!""$# %$ %$ !%!""$# #" "%%"# # " !( /+!*",%"#$*,".((*0"'.'$-',-"''' /+!*",%"#$*,".((*0"'.'$-' ,-"''' ''!,.*+!"#''.'0 .*,',"*"!,''-',.*%(%,!-+(+,-+ "++ .*,',"*"!,''-', .*%(%,!-+(+,-+ "++ &"% "'(%-%"++'%"#.((*$-* )*&"% )*&"%

W.J. Notenboom boeketterie is een klein familiebedrijf. We zijn al een aantal jaren actief op de bloemenveiling. Wij produceren voornamelijk boeketten voor export naar diverse Europese landen. Wij zijn op zoek naar:

enthousiaste

bloembinders m/v Wij zoeken iemand met ervaring en enige zelfstandigheid, bij het maken en klaarzetten van grote handgedraaide boeketten. Wij bieden een werkweek van 30 uur, met uitbetaling van overuren per kwartaal. Tevens is er plek voor een aantal vakantiekrachten voor het maken van kleine boeketten aan de band. Heb jij zin om ons team te versterken? Neem dan contact op met: Wim Notenboom Brouwerstraat 54, Rijnsburg Tel.: 06 53878469

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor ₏ 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

â‚Ź 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................‌‌‌‌‌‌‌‌‌ Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................‌‌‌‌‌‌‌‌

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


sport

De rijnsburger

donderdag 11 april 2013

17

RVV H1 op drempel kampioenschap Volleybal n Het kampioenschap van RVV Heren 1 kan nauwelijks misgaan. De Katwijkers wonnen thuis eenvoudig van Timios H2. Komende zaterdag 13 april is een 4-0-zege op het al gedegradeerde Donar voldoende voor de titel. De tegenstander uit Waddinxveen/ Boskoop heeft nog altijd een theoretische kans om degradatie te ontlopen en maakte het de andere topteams in de 1e klasse onlangs erg lastig. Van onderschatting was daarom geen sprake bij RVV, des te meer van nervositeit. Vooral aan het begin van iedere set hadden de mannen van coach Bart van Kruistum moeite om in het spel te komen. Toch kwam de overwinning geen moment in gevaar, omdat de Katwijkers steeds weer op tijd bijschakelden.

Feest

In de eerste set ging het tot 5-5 gelijk op, daarna bleef het gaatje lange tijd niet groter dan drie punten omdat RVV te veel servicefouten maakte. Uiteindelijk zorgde Gert Klok met een goede serie voor een marge van zes punten, waarna de thuisclub het verschil uitbouwde naar 25-14.

Hiermee is eigenlijk het verhaal van iedere set verteld, waarbij Timios nog het langst bij kon blijven in set twee (25-18). RVV kwam zomaar met 1-5 achter maar bij 10-10 maakte Ard de Mooij met zijn service het leven van de Timios-passers zo zuur dat er nauwelijks nog een fatsoenlijke pass werd gegeven. De derde set richtte de thuisclub – overigens zonder geweldig volleybal – toch een kleine ravage aan bij Timios (2513) en ook de laatste set was na de gebruikelijke haperende start toch nog snel binnen (25-17). Waarmee RVV zich zo goed als verzekerde van een kampioensfeest in de eigen Boorsmazaal.

Beker

Komende zaterdag 13 april is 4-0 winnen van rode lantaarn Donar H1 sowieso voldoende voor het kampioenschap. Het aantal gewonnen sets wat nodig is om kampioen te zijn, kan vrijdag 12 april alleen nog naar beneden worden bijgesteld, omdat Zovoc dan in Leiderdorp Leython DC H3 ontmoet. Ieder punt dat de Zoetermeerders dan verspelen, betekent een set minder moeten winnen voor RVV. De kampioenswedstrijd in de ongetwijfeld afgeladen volle Boorsmazaal begint om 17.00 uur. Wethouder Wim van Duijn van sport zal bij het behalen van het kampioenschap de beker overhandigen.

RVV H1 speelt het hele seizoen al sterk. Foto: pr.

Damfavorieten slaan toe bij RDC Dammen n In de strijd om het Rijnsburgs damkampioenschap sloegen de favorieten weer genadeloos toe. In groep A wist Cor van Dusseldorp al heel snel een fout af te straffen van tegenstander Richard Meijer. Met een dam tegen is het moeilijk spelen tegen Cor en Richard gaf de partij dan ook gewonnen. Arjen de Mooij wist met succes het centrum aan te vallen van Thomas Wiellaard en nadat er ook nog een doorbraak uitrolde was het snel gedaan, Arjen won. Eveneens een snelle beslissing in de partij tussen Arie Schoneveld en Richard Kromhout. Richard overzag een simpele Haarlemmer en verloor dan ook snel. In groep B was het vanouds weer het spannendst. Rinus Kromhout en Cees van den Bosch lieten een mooie partij zien die, naarmate het

late middenspel vorderde, alleen maar spannender werd. Cees leek de beste papieren te hebben, maar de voorzitter had een Houdini act in petto en wist op miraculeuze wijze te ontsnappen uit de omknelling. Resultaat , een remise. Arno Kooloos speelde een offervariant tegen Eric Jan van Reenen. Helaas raakte Arno het spoor bijster en verloor hij het eindspel. Jan Oudshoorn won na veel geduld van een blunderende Jack van Delft. In groep C wist Patrick van Beekum opvallend gemakkelijk overeind te blijven tegen de aanvallen van Kees Majoor. Beloning een verdiende remise. Een onbegrijpelijke wending in de partij tussen Anton van Dusseldorp en Nico Mul bezorgde Anton de volle winst. Nico had de gehele partij het voordeel maar vergiste zich schromelijk toen Anton een slagzet inzette die helemaal niet klopte. Teun de Kluyver ging recht op zijn doel af tegen Jan Lute en dat betekende een overtuigende winst.

Marc van de Boogaart stijlvol in actie. Foto: Hans Heemskerk.

RBB maakt einde aan kampioenskansen GVVV n Zaterdag revanche tegen Noordwijk? Voetbal n Vorige week maakte iedereen zich zorgen of Rijnsburgse Boys zich nog wel kon motiveren voor wedstrijden ´die er niet meer toe doen´. Zaterdag volgde weer een overwinning en drie punten. Het antwoord lag afgelopen zaterdag op de slechte grasmat van het hoofdveld van Middelmors. Tegen een opponent die op de tweede plek staat en die volop meedoet voor het kampioenschap konden de mannen van Niek Oosterlee zich wel degelijk motiveren. Op papier hadden de Rijnsburgers zeker een sterk elftal, maar het moet op het veld gebeuren. Na een 1-0 ruststand stond na 90 minuten wederom een keurige 3-1 overwinning op het bord. Het ging tegen GVVV zeker niet zonder slag of stoot. De na een handsbal gekregen penalty gaf de voorsprong. Aanvoerder Kevin Winter, hij leek even behoorlijk geblesseerd, schoot zijn vrije trap vanaf de

rand van het zestien metergebied tegen de hand van een van de Veenendalers. Even later kon dezelfde Winter de pingel keurig inschieten. Het team van Erik Assink kwam nog wel op gelijke hoogte, maar het balletje viel gelukkig de goede kant op. GVVV had wel degelijk kunnen doorstoten maar Richard van Nieuwkoop toonde wederom zijn klasse. Geen achterstand, maar een voorsprong door een fraaie treffer van Bart Freke. Topscorer Martijn Gootjes maakte aan alle illusies van GVVV een eind en zorgde voor de 3-1 eindstand. Minder fraai was de rode kaart van speler Cusell van GVVV. Hij ontving snel na zijn invalbeurt al een gele kaart en kon even

later na een forse overtreding op Raymond Kolder vertrekken. Kolder kon richting dokterspost en kwam later terug met zeven hechtingen boven de knie. Hopelijk komt hij voor het einde van dit seizoen nog in actie komt. Een speler van zijn allure verdient een mooi afscheid. Zaterdag gaat de strijd om de bovenste plaatsen gewoon verder, want Rijnsburgse Boys kan het seizoen nog mooi afsluiten met een tweede plek. De verschillen onder het soeverein leidende Katwijk zijn niet groot. Noordwijk is de volgende tegenstander en Rijnsburgse Boys mag a.s. zaterdag kennis maken met het nieuwe kunstgras aan de Duinwetering. Op Middelmors was het vorig jaar november 1-1 en iedereen herinnert zich wellicht nog de wedstrijd van vorig seizoen tegen Noordwijk. Hierin werd misschien wel het kampioenschap verspeeld. Tijd voor revanche!

Nieuwste E-bike over landingsbaan Fietsen n Zaterdag 20 april organiseert Hoekstra Wheels Valkenburg een E-bike opstapdag op het voormalig vliegkamp. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur gratis de meest moderne elektrische scooters en fietsen uitproberen op een van de landingsbanen van het voormalig vliegveld.

Op de groene beurs, die in totaal 14 kramen telt, zijn grote fiets- en scootermerken vertegenwoordigd, maar ook leveranciers en ontwikkelaars van andere energiezuinige producten. De toegang is gratis. Het belangrijkste onderdeel van de groene beurs is het aanbod van elektrische fietsen en scooters. Gazelle, Sparta, Batavus en Ilse-bike laten hun nieuwste fietsmodellen zien en bieden ze aan voor een

gratis proefrit. Kymco, Peugeot en Tomos doen dat op het gebied van scooters. Daarnaast is de E-one aanwezig. Deze uitvinding van Valkenburger Erik Vegt is nog in ontwikkeling. Het gaat om een revolutionair ontwerp voor een innovatieve bromfiets. De Valkenburgse uitvinder / ondernemer is aanwezig om bezoekers alle ins en outs over dit voertuig van de toekomst te vertellen.

Fundag D.W.S. Turnen n Jongens en meisjes van de leeftijd 7 t/m 13 jaar mochten onlangs hun kunsten vertonen in Sassenheim. Dit tijdens de turn en fundag. Op de brug, daarna door naar de lange mat en het laatste toestel was de trampoline. De jongens moesten in plaats van op de brug turnen aan het rek. D.W.S. werd vertegenwoor-

digd door meiden in de niveaus R3 t/m R1 en 12 t/m 9 en jongens in de niveaus 16 t/m 14. Na het spannende wedstrijdgedeelte was het tijd voor ontspanning in de vorm van dansen, tumblingbaan springen en spellen en acrogym gedaan. Een aantal behaalde een derde prijs: Laura de Mooij niveau 3, Jordan de Vreugd niveau 14, Robin Ouwersloot niveau 16, Yasmine Verkade niveau 8, Lianne Bosch niveau 11 en Elianne Heemskerk niveau 8.

Deelnemers DWS fundag. Foto: pr.


De Bloem bloeit door! Eengezinswoningen Verdeelstraat v.a. € 349.000,- v.o.n. • Direct te betrekken • Inclusief keuken, toilet en badkamer. • Gratis verkoop huidige woning.*

g a d d i m g a d j i r Elke v

! S i U H OPEn en in de v e o r p r e e f s kom ingen n o w e d r e e s li reeds gerea 0 uur van 15.30 - 17.0

Woningen Verdeelstraat

kom ook de prachtige maquette van ‘De Bloem’ bewonderen! (3,5 x 4,5 m)

BOUW GESTART!

Plandeel ‘Amarant’ Plandeel ‘Egelantier’

BOUW START BinnEnkORT!

Plandeel ‘Amarant’ -

11 eengezinswoningen 24 startersappartementen 25 luxe appartementen 4 riante maisonnettes 2 penthouses

v.a.

€ 149.000,- v.o.n.

* Vraag naar de voorwaarden.

informatie middag(en) plandeel’Amarant’ & ‘Egelantier’ Elke vrijdagmiddag van 15.30 - 17.00 uur In het verkoopcentrum op locatie. (achter woningen Verdeelstraat)

www.de -bloem.nl

De Raad Makelaars, Sandtlaan 38 - 2223 GG Katwijk welkom@deraadmakelaars.nl www.deraad.nl

Plandeel ‘Egelantier’ -

4 eengezinswoningen 85 startersappartementen 22 luxe appartementen 4 penthouses

v.a.

€ 145.000,- v.o.n.

(Startersleningen beschikbaar)


algemeen

De rijnsburger

Kort nieuws RBB Vriendinnen dag voetbal n Op woensdag 17 april is er weer de RBB Vriendinnendag, vanaf 14.30 uur op sportparkt Middelmors.. Dit evenement wordt alweer voor de 6e keer gehouden en ook deze keer is het aantal aanmeldingen overweldigend. Afgelopen weken zijn er weer aanmeldingsformulieren op alle Rijnsburgse basisscholen uitgedeeld. De inschrijving is inmiddels gesloten, dit omdat er al 110 aanmeldingen zijn. Hierbij zitten heel veel aanmeldingen, van meisjes die nog niet op voetbal zitten en graag kennis willen maken met het spelletje. Daar is het natuurlijk allemaal om te doen. Meer informatie zie www.rijnsburgseboys.nl.

Ontmanteling Marinevliegkamp

donderdag 11 april 2013

Selectie Madjoe komt te kort voor koppositie n

Spanning top van competitie nog steeds aanwezig

Korfbal n Afgelopen zaterdag reisde de selectie van KV Madjoe af naar Westbroek om het op te nemen tegen DOS. De eerste aanval van Madjoe liep moeizaam en de verdediging hield lang stand. Na 10 minuten stond er echter een 2-0 achterstand voor de ploeg uit Rijnsburg op het bord. Jasper de Koning wist echter eigenhandig deze stand binnen drie minuten weer recht te trekken.

Na rust

Na een moeizame periode voor beide ploegen was de stand na 30

draaibal tegen, en een schot van Johanna was de stand 9-8 en beloofde het een spannend slot te worden. Door twee afstandsschoten van de ploeg uit Westbroek leek Madjoe de wedstrijd weg te geven. Hierdoor was interim-coach Corden genoodzaakt om Merryn in te brengen voor meer rebound. Door het benutten van een strafworp werd de achterstand weer terug gebracht tot 2 doelpunten. In het eerste aanvalsvak werd Peter ingebracht om meer schotkracht te krijgen. DOS scoorde echter nog eenmaal waardoor ze weer 3 punten voorsprong hadden. Het slot van de wedstrijd was voor Johanna door een korte kans te benutten.

minuten 3-3 door een benutte strafworp van Johanna Schoneveld. In de laatste vijf minuten kreeg DOS twee strafworpen waar ze er geen van wisten te benutten. Echter scoorde ze nog wel een schot waardoor Madjoe met 4-3 achterstand de rust in ging. In de tweede helft moest het vlaggenschip met tegenwind korfballen. DOS profiteerde goed van de wind mee en liep snel uit naar 7-3. Door een doelpunten van Jasper, Marissa (2x) en Johanna kwam Madjoe weer helemaal terug in de Wedstrijd (8-7). Tussentijds was Jeanine reeds gewisseld voor Marieke in verband met een eerder opgelopen blessure. Door een om-

Aanbesteding n Het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) is als eigenaar van het terrein gestart met de Europese aanbestedingsprocedure voor de ontmanteling van voormalig Marinevliegkamp Valkenburg. Doel van de ontmanteling is het opruimen van de landingsbanen en vliegveld gerelateerde objecten. De verkeerstoren en huidige bebouwing met kantoren en hangars, blijven vooralsnog behouden. De ontmanteling van het vliegkamp omvat het verwijderen van verhardingen, met name van de landingsbanen, het saneren van milieukundige (bodem)verontreinigingen, het verwijderen van diverse opstallen zoals transformatorhuisjes en een grote hoeveelheid kabels en leidingen. Het terrein wordt hiermee geschikt gemaakt om in een volgende fase bouwrijp te kunnen maken. In de aanbestedingsprocedure wordt beschreven wat de gewenste eindsituatie is, namelijk: de oplevering van een schoon terrein. Hoe de aannemer dit doet, staat hem grotendeels vrij. Deze methodiek biedt marktpartijen de gelegenheid om de werkzaamheden op een slimme en efficiënte manier uit te voeren. Er kan werk met werk gemaakt worden, gebruikmakend van eigen inzichten en ervaring. Procedure De intentie van het RVOB is om het ontmantelingsterrein voor circa 5 jaar over te dragen aan de aannemer en gefaseerd terug te krijgen. Een eerste deelgebied komt begin 2015 beschikbaar. Tot 6 mei staat de aanbesteding open voor geïnteresseerde marktpartijen om zich aan te melden. Na de beoordeling op basis van de gestelde minimumeisen start de selectie van maximaal vijf marktpartijen. Dit gebeurt op basis van verschillende geschiktheideisen en selectiecriteria. De vijf geselecteerde partijen zijn begin juni 2013 bekend en doorlopen het volledige aanbestedingstraject. Deze partijen hebben gedurende de zomer de gelegenheid om een plan van aanpak uit te werken en een inschrijving te doen. Op basis van deze inschrijving is dit najaar de gunning van het werk aan de geselecteerde marktpartij. De werkzaamheden gaan naar verwachting eind 2013 van start.

19

Verspeeld

Al met al was het niet genoeg en verloor Madjoe deze belangrijke wedstrijd met 12-10. Hierdoor heeft Madjoe 1 de koppositie in twee weken tijd verspeeld en is nu afhankelijk van DOS. DOS heeft, in vergelijk met Madjoe, nog wel een zwaarder programma met het treffen van twee directe concurrenten. De spanning in de top van de competitie van zowel Madjoe 1 als Madjoe 2 is nog steeds aanwezig. Madjoe is in beide poules afhankelijk van DOS. Komende week moet de selectie het opnemen tegen Hebbes uit Utrecht. Belangrijk is dat Madjoe dan 4 punten mee terug neemt.

PvdA ‘on the rood’ Katwijk n De PvdA wil graag voeling houden met wat er speelt in de gemeente. Om die reden leggen de gemeenteraadsleden van de PvdA in Katwijk met enige regelmaat bezoeken af aan buurten, bedrijven en instellingen om te zien wat er allemaal speelt, waar de eventuele problemen liggen en om achtergrondinformatie te verzamelen. In dit kader bracht afgelopen zaterdag een delegatie van de PvdA een werkbezoek aan de voetbalvereniging Katwijk en aan de wijkvereniging Hoornes Rijnsoever. Met de laatste werd gesproken over de functie van een gemeenschaps-/dorpshuis zoals de gemeente die voor ogen heeft. Uitgangspunt is “waar is de bewoner van de wijk het meest mee gebaat?” Doel is concentratie en versterking van verschillende organisaties, functioneel gebruik van ruimten, en onderlinge samenwerking. Hiervoor moet de huisvesting geschikt gemaakt worden.

Werkbezoek In gesprek met vertegenwoordigers wijkvereniging. Foto: pr.

Column door Aad Kraaij

Opening Expositie

Van Egmond Van Hirtum / De Hypotheekshop

EindElijk voorjaar! Buitenshuis is hier helaas nog niet veel van te merken, maar op de woningmarkt zijn de eerste warmtestraaltjes voelbaar. Terwijl ik dit artikel schrijf is de landelijke Open Huizendag net achter de rug; en deze was in tegenstelling tot de vorige editie’s positief. Van alle woningen heeft tweederde een bezichtiger mogen verwelkomen! Dit zou kunnen betekenen dat wij iets uit het dal aan het opkrabbelen zijn. Een ander warmtestraaltje is dat de markt voor kopers op dit moment erg gunstig is. Feit is dat de hypotheekrente op dit moment erg laag is, starters meer gebruik kunnen maken van een starterslening en het aanbod van woningen erg ruim is. Blijft de vraag die ik van bijna iedere klant krijg: “Is dit het juiste moment om te kopen?” Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig, maar uit de bovengenoemde feiten zou je kunnen concluderen dat de tijd wel rijp is. Kijk maar: Enorm woningaanbod, lage rente, kopersmarkt, duidelijkheid over de fiscale gevolgen. De betaalbaarheid van een woning is sinds eind jaren negentig niet zo goed geweest als nu. En dat is misschien wel het belangrijkste feit.

Per 1 juli wordt de Nationale Hypotheek Garantie weer verlaagd. Dit betekent dat een woning duurder dan 276.000 euro niet meer in aanmerking komt voor NHG en de bijbehorende voordelen als korting op de rente en de NHG garantie. Tot 1 juli ligt deze grens nog op een koopprijs van maximaal 304.000 euro. Zowel voor kopers als verkopers van een dergelijke woning kan het dus zeer interessant zijn om nog voor 1 juli in actie te komen. Starters verkeren in een luxe positie maar het is ook voor andere groepen een goede tijd te noemen. Zo heeft het kabinet onlangs het BTW-tarief voor arbeidskosten voor een verbouwing van 21% naar 6% verlaagd. Ook het aanleggen en onderhouden van de tuin valt onder de verlaging. Al met al een forse verlaging die flink kan schelen in de verbou-

aad kraaij is Hypothecair Planner en geeft maandelijks zijn visie op het gebied van hypotheken en wonen.

wingskosten! Tot slot de mensen die een nieuwe woning willen gaan kopen. Zij hebben uiteraard zelf te maken met een woning die in waarde is gedaald. Echter omdat de nieuw te kopen woning ook in waarde is gedaald, een duurdere woning vaak zelfs meer, kan het voordeel per saldo groter zijn. Hierbij hoeft een kleine restschuld geen onoverkoombaar probleem te vormen. Soms kan die worden meegenomen in de nieuwe hypotheek, bovendien is de rente over deze schuld tegenwoordig tijdelijk aftrekbaar.

Museum n Afgelopen vrijdagavond is onder grote belangstelling van o.a. oud-winkeliers in het museum van Rijnsburg de expositie over 100 jaar middenstand in Rijnsburg geopend. Dick Zandbergen, zelf oud ondernemer, opende de foto tentoonstelling. Daarnaast werd die zelfde avond ook het boek over de Rijnsburgse middenstand van Henk Brussee gepresenteerd. Dit boek is te verkrijgen bij het museum aan de Oude Vlietweg 6, geopend woensdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Conclusie: Ook in de woningmarkt komt het voorjaar eraan!

Opening expositie. Foto: pr.


VENTILEREN ZONDER ! W

IEU

PROFITEER NU VAN DE BTW-VERLAGING

ROOSTER! EXCLUSIEF BIJ DW KOZIJNEN

N

• Raam geopend, toch nog Politie Keurmerk Veilig Wonen

OP VERBOUWINGEN, RENOVATIE EN WONINGONDERHOUD

Ook mooi oud worden onze:

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

• Geen ventilatieroosters • Ventileren bij elk weerstype Verbruikte lucht

SLECHTS

15 Jaar garantie op de montage en kozijnen !

DW Kozijnen: De top in kunststof Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)

Bekijk uw nieuwe kozijnen in onze showroom Bekijk onze vernieuwde website

Verse lucht

Tel. 071-3313505

www.dwkozijnen.nl

Betalen in termijnen is mogelijk!!

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

Ik ben Nero

3

2

m .000

Ik ben Boss

B O U W B E D R I J F Chinese wandtafel 19e eeuw!

VOOR EEN FRISSE BLIK OP TRADITIONEEL VAKWERK nieuwbouw ▲ verbouw ▼ onderhoud

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Nijverheidstraat 22 2222 AV Katwijk Tel: 071 - 402 58 08 info@bouwbedrijfmeijvogel.nl www.bouwbedrijfmeijvogel.nl

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

facebook.com/bouwbedrijfmeijvogel

oks

ASUS en MSI notebo

Met 2 jaar garantie en Microsoft Windows

15”

15”

15”

499,ASUS K55DR SX026V-NL • 15,6 LED breedbeeld 1366x768 • AMD A6 4400M 2,6GHz • 4GB DDR3 • 500GB HD • VGA + HDMI • Radeon HD7520G +7470M 1GB • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

17”

619,MSI CR61 0m-095NL

• 15,6 LED breedbeeld 1366x768 • Intel Core i5-3210M 2,5GHz • 4GB DDR3 geheugen • 640GB HD • Intel HD graphics • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

17”

629,MSI CX61 0nc-233NL

• 15,6 LED breedbeeld 1366x768 • Intel Core i3-3110M 2,4GHz • 4GB DDR3 geheugen • 320GB HD • GeForce GT630M 1GB • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

649,ASUS R700DE-TY021V

• 17,3” LED breedbeeld 1600x900 • AMD A8 4500M 1,9GHz • 6GB DDR3 • 500GB HD • VGA + HDMI • Radeon HD7640G+7670M 1GB • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

re Wij hebben alle gangba n ne originele inktpatro in voorraad.

MSI AE2282-014NL

• 21,5” Full-HD LED All-in-One PC • Intel Core i3-3220M 3,3GHz • 4GB DDR3 geheugen • 500GB HD • Intel HD Graphics videokaart • Gigabit LAN • 802.11b/g/n WLAN • VGA + HDMI (in en uit), USB2.0, USB3.0 • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

MicromaxComputers Voorhout

•••• •••• •••• •••• •••• •••• •••• ••• ••• ••• •••• •••• ••••••

Brother LC-980 ................................... Brother LC-985 ................................... Brother LC-1100 ................................ Brother LC-1100HY ........................... Brother LC-1240 ................................ Brother LC-1280XL ........................... HP 364XL .............................................. HP 363 ....................................................... Canon 521 ............................................... Canon 526 ............................................... Epson T0615 ....................................... Epson T1816XL .................................. Epson T0807 .................................

Herenstraat 60 | 2215 KJ Voorhout | 0252-222111

689,MSI CX70 0nd-057NL

• 17,3” LED breedbeeld 1600x900 • Intel Core i3-3110M 3,1GHz • 4GB DDR3 geheugen • 500GB HD • GeForce GT640M 2GB • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

Onze eigen systemen zijn beschikbaar met

mbinatie Ook veel voordelige co : als zo pakketten

699,-

Windows 7, Windows 8 of zonder besturingssysteem ALTIJD

39,50 39,50 43,00 49,50 59,00 82,50 64,95 29,95 32,95 32,95 42,50 57,50 62,50

7

5 JAAR GARANTIE!

Senao EnGenius erb-9260 802.11b.g.n Wireless-N range booster

De ERB 9260 verlengt een draadloos signaal naar plekken waar de router geen bereik heeft, zonder dat er extra bekabeling vereist is. U stopt de ERB-9260 na een paar eenvoudige instellingen gewoon in een stopcontact.

• 802.11b/g/n Wireless N Gigabit • Draadloze snelheden tot 300 Mbps • 1x 10/100Mbit poort • 2dbi omni antenne

MicromaxComputers Oegstgeest

Ommevoort 4 | 2341 VV Oegstgeest | 071-5190760

79,-

www.micromax.nl

Openingstijden di-vr 10:00-18:00 en za 10:00-17:00


Eindelijk lente... Kom naar Keukenhof!

Openstelling 21 maart t/m 20 mei dagelijks van 08.00 – 19.30 uur.

Het leukste en fleurigste dagje uit! Meer informatie en ticketverkoop:


service

DE RIJNSBURGER

Chr. Geref. kerk 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink Evangelische Gemeente ‘T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: Henk Vliem Bap. Gemeente Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: ds. Oscar Lohuis Herv. Gem. ‘De Rank’ Pieter Groen College 10.00 uur: ds. H.T. Vollebregt, Den Haag Geref. Kerk (vrijgem.) 09.30 uur: ds. H. Hoksbergen 17.00 uur: ds. R.Th. Pos

23

Tips van de apotheker

Kerkdiensten Zondag 14 april

DONDERDAG 11 APRIL 2013

Geref. Kerk Immanuëlkerk 09.00/10.30 uur: ds. A. Haasnoot 17.00 uur: ds. J. Eschbach, Amersfoort

VALKENBURG Geref. kerk vrijgemaakt 09.30 uur: ds. R.Th. Pos 17.00 uur: ds. H. Hoksbergen, Spakenburg-Zuid

DEZE WEEK:

Maranathakerk 09.30 uur: ds. D.C. Groenendijk 17.00 uur: ds. J. Koster, Nieuw-Vennep

Hervormde Gemeente 10.00 uur: drs. J.A. Bor 18.30 uur: ds. J. Quist, Scheveningen

Petrakerk 09.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: geen dienst

Geref. kerk De Goede Herder 09.30 uur: ds. E. Schuddebeurs

Na de lange koude periode lijkt het erop dat het komend weekend mooi weer zal worden. Men verwacht dit weekend ook een explosie van pollen in de lucht; niesbuien, tranende-, brandende ogen en een verstopte, jeukende neus voor velen. Bij hooikoorts is er sprake van allergie voor het stuifmeel (de pollen) van grassen en bomen. Bomen bloeien eerder dan grassen. Daarom krijgen mensen met een allergie voor boomstuifmeel al vroeg in het jaar (februari-maart) klachten, terwijl mensen met een allergie voor grasstuifmeel later in het jaar (meijuni) last krijgen. U kunt met enkele eenvoudige maatregelen de klachten verminderen:

R.K. St. Joannes Katwijk Zaterdag 19.00 uur: Taizéviering Zondag 09.30 uur: Eucharistieviering Voorganger: pastor B. Versteegen

Herv. Gemeente Grote kerk 09.30 uur: ds. M. van Duijn 17.00 uur: ds. A. Haasnoot De Voorhof 09.30 uur: ds. A. Meek

De Wilbert 10.15 uur: Eucharistieviering

Hooikoortsexplosie dit weekend

Het beste kunt u deuren en vensters bij mooi weer gesloten houden. Als u buiten loopt kunt het beste een (zonne)bril dragen, hierdoor komt er minder stuifmeel in de ogen. Vlak na een regenbui of ’s ochtends vroeg is een goed moment om bui- John Tjong Tjin Joe ten te sporten of te wandelen. Actuele informatie vindt u in het hooikoorts weerbericht in de krant, op radio, teletekst of internet. Er bestaan geen geneesmiddelen om hooikoorts te genezen. De klachten kunnen wel bestreden worden. Een lichte hooikoorts kunt u eventueel zelf behandelen met neusdruppels. Deze neusdruppels werken vaak ook goed tegen oogklachten. Eventueel kunnen ook oogdruppels gebruikt worden. Bij aanhoudende klachten zijn er ook tabletten om de allergie tegen te gaan. Indien u last krijgt van benauwdheid, een rood gezwollen pijnlijk oog heeft of een kind heeft dat voor het eerst klachten krijgt, is het verstandig contact op te nemen met uw huisarts. Bij Service Apotheek Rijnsburg zijn verschillende folders over hooikoorts beschikbaar en natuurlijk staan wij klaar met een goed advies op maat.

Medisch & service

COLOFON Oplage 8.250 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 2220 CB Katwijk - tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft - tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ - uitgeverijverhagen.nl

Tips? Mail de redactie UW MENING  Ons tippen kan via redactie@de rijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.

HET WEER

Redactie: Carin van der Spijk-Kralt - tel: (071) 402 29 01 e-mail: redactie@derijnsburger.nl Inleveren kopij: uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken in overleg met redactie

VR 5 12

ZA 5 12

ZO 8 19

MA 9 18

20%

30%

40%

40%

80%

30%

20%

40%

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder bezorging De krant wordt nog dezelfde dag nabezorgd als de klacht voor vrijdag 12.00 uur bij ons binnen is.

ZW 4

W 3

Z 4

ZW 4

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. De Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is verder verkrijgbaar bij: • Albert Heijn • Hoogvliet • Hoogvliet Valkenburg

GETIJDEN

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 - e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www. derijnsburger.nl

vr. za. zo. ma. di. wo. do.

12 13 14 15 16 17 18

april april april april april april april

HOOG WATER

LAAG WATER

05.25 + 17.41 05.59 + 18.19 06.35 + 18.55 07.05 + 19.25 07.35 + 19.55 08.16 + 20.41 08.55 + 21.46

01.06 + 13.35 01.46 + 14.04 02.26 + 14.44 03.00 + 15.26 03.37 + 15.56 04.06 + 16.25 04.46 + 16.25

ZON OP / ONDER vr. 12 za. 13 zo. 14 ma. 15

april april april april

6.50/20.33 di. 16 april 6.41/20.40 6.48/20.35 wo. 17 april 6/39/20.42 6.46/20.37 do. 18 april 6.37/20.44 6.44/20.39

Wat verwacht je Wat verwacht je als van de hoge bergen met steile wanden luidruchtig geklater het water niet te stuiten stromen laat waarom breken honderd beken doorbruisen stromen zonder rust vele streken tot aan de kust zal als het water stil gaat staan iemand nog weten hoe dit alles is gekomen of is het allemaal te ver bij de bron vandaan Cor van Vliet

DOKTERSDIENST 0900 33 43 678 of ‘0900 ddienst’ • door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag • in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur • op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 13 en zondag 14 april: Tandarts R.W. Schuurman, Kerkstraat 17, Rijnsburg, tel. 4020548. Spreekuur van 17.00-17.30 uur. TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447. APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloot-haak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburger-weg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216. Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur

Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252-240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak. Sen. Adviesraad Katwijk (SARK) • kwaliteitsvergroting van de leefsituatie en het stimuleren van activiteiten voor senioren • het signaleren van problemen waar senioren met te maken hebben Informatie bij secretariaat: De heer W.J. van de Velde Tel.: 071-4013562 Email: wjvdvelde@hotmail.com Website: www.sarkkatwijk.nl Wmo-adviesraad Katwijk De Wmo-adviesraad is te bereiken via Wmo-adviesraad Katwijk, Postbus 135, 2220 AC Katwijk; e-mail: wmo.adviesraad.katwijk@ casema.nl; en telefoon: 0714027799. Wijkraad Rijnsburg De wijkraad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeesters en wethouders op het gebied van leefbaarheid. Voorzitter Dhr. B. J. Kijk in de Vegte Secretariaat : Wijkraad Rijnsburg, Joh. Vermeersingel 33, 2231 BT Rijnsburg e-mail: wijkraadrijnsburg@ katwijk.nl VALKENBURG Weekenddienst Apotheek Sloothaak Valkenburg: zaterdag 9.00-12.00 uur. Wijkraad Valkenburg: Voorzitter Dhr. G. Nienhuis. Email: wijkraadvalkenburg@ katwijk.nl


RB_week_15_13  
RB_week_15_13  
Advertisement