Page 1

DANSLES

De Voscuyl 40 oegstgeest Bel 071-515 46 36 of 515 44 44 info@danscenterdejong.nl OOk vOOr AL uw fEEStEN!

PARTYCENTER DE JONG

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DERIJNSBURGER.NL

nieuws P5

Nieuwe uitvaartleider Désirée Niesen

BIJ DE LAATSTE EER

13 maart 2014 JAARGANG 63 NR 11

valkenburg P9

nieuws P14-15

Politieke stellling over de zorg

Fittest voor ouderen

VOORSTEL GEREFORMEERDE KERK RIJNSBURG  Sluiting Maranatha- en Petrakerk

Brouwerstraat Leefbaarder

 Voorleeskampioenen

Kiezen voor Bomen BOOMPLANTDAG  Gisteren was

het nationale Boomfeestdag. Voor deze gelegenheid mocht wethouder Gerard Mostert bomen planten. Dit deed hij samen met de leerlingen van groep 6 van de Julianaschool.

 Te lezen in rapport monitoring UITSLAG  Sinds de eerste oplevering van de Brouwerstraat, acht maanden geleden, heeft de nieuwe weginrichting de gemoederen bezig gehouden. Dat leverde veel meldingen, suggesties en klachten op. Daar zijn we mee aan de slag gegaan. In de maanden augustus, september en oktober van 2013 heeft een tussentijdse monitoring van de Brouwerstraat plaatsgevonden. De resultaten van dit onderzoek zijn opgenomen in het rapport Monitoring Brouwerstraat. Daarin is een aantal aanbevelingen gedaan. De directe omgeving van de Brouwerstraat heeft in een brief een toelichting gekregen, welke extra maatregelen zijn genomen. Zoals bijvoorbeeld aanvullende taludmarkeringen, grotere bebording en permanente matrixborden. Ook wordt aangegeven welke suggesties voor maatregelen niet zijn overgenomen. Dit staat allemaal uitgebreid te lezen in het rapport Monitoring Brouwerstraat augustus t/m oktober 2013 op de website van de gemeente Katwijk: www.katwijk.nl/Brouwerstraat. Uiteraard blijft de verkeerssituatie op de Brouwerstraat nauwlettend gevolgd worden. De omschakeling naar een 30-kilometerzone vraagt gewenningstijd. Ook vraagt de

verandering van een doorgaande 50-kilometerweg naar een 30-kilometerzone een verandering van gedrag van de weggebruikers. Automobilisten zijn te gast op de Brouwerstraat. Doordat fietsers twee-aan-twee mogen fietsen en de ruimte kunnen nemen zal de automobilist daarachter moeten blijven rijden, totdat er voldoende ruimte is om met maximaal 30 kilometer per uur in te halen. Bovendien heeft al het verkeer van rechts nu voorrang, ook fietsers en scootmobielen. Tot slot is er naast fietsers en scootmobielen meer oplettendheid nodig voor voetgangers. Het Noordeinde is een voetgangersgebied waar fietsers te gast zijn en dus rekening dienen te houden met voetgangers. De twee op- en afritten (schuine trottoir-blokken) zijn niet alleen bestemd voor fietsers, maar ook voor personen die gebruik maken van een rollator of rolstoel. De Brouwerstraat wordt met de nieuwe inrichting leefbaarder. Het ontwerp van de nieuwe Brouwerstraat is erop gericht de leefbaarheid voor bewoners en lokaal verkeer te vergroten.

Het was prachtig weer en in de Wagenaarstraat werden de eerste 13 bomen geplant. Wethouder Daan Binnendijk kwam in actie om samen met groep 5 van de Marnixschool uit Katwijk 5 bomen te planten in de Jaap Bergmanstraat.

Zaterdagmiddag werd de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden. De 18 deelnemers deden allen erg hun best. Uiteindelijk wees de jury twee winnaars: de Rijnsburgse Femke van Delft van de Oranje Nassauschool en Nina Bol van De Dubbelburg uit Valkenburg. Zij doen volgende week mee aan de regionale wedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd. Succes dames. | Foto: pr.

folders

Paasworkshop

Dit jaar heeft Stichting Nationale Boomfeestdag gekozen voor het thema ‘Kiezen voor Bomen!’ Over een week worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Dit is op de derde woensdag in maart die traditioneel ook de dag van de Nationale Boomfeestdag is. Vanwege de verkiezingen is de Boomfeestdag een week vervroegd. Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Nu, 57 jaar later, vieren ruim 115.000 kinderen in meer dan 80% van de steden en dorpen in Nederland de Boomfeestdag. Zij planten ruim 200.000 bomen langs straten, op pleinen, in parken en bossen. In de laatste 55 jaar zijn er meer dan tien miljoen bomen op de Nationale Boomfeestdag geplant, ofwel ruim 4000 voetbalvelden: een substantiële bijdrage aan de CO2-reductie.

VERTROUWD PERSOONLIJK VERTROUWD PERSOONLIJK

KEES BERGMAN.NL KEES BERGMAN.NL VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN PENSIOENEN

AANMELDEN  Evenals voorgaande

jaren organiseert Bloembindcursus Rijnsburg weer het maken van een paasstuk. Er wordt alleen gewerkt met natuurlijke materialen. De workshops zijn gepland: zaterdag 12, maandag 14 en dinsdag 15 april. De workshops worden gehouden in de veiling. Aanvang: 20.00 uur en zaterdagochtend om 10.00 uur. Wilt u deelnemen of wilt u verdere informatie bel dan naar Piet van Rhijn 0252-428783 06-50907710 of Wil Peppelenbos 071- 4026816.

P5

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN PENSIOENEN

Ons nieuws leest u elders in deze krant De woningcorporatie in De gemeente KatwijK

Stem 19 maart CDA Beter voor Elkaar!

Lijst

www.cdakatwijk.nl

GRATIS SPREEKUUR VOOR ONDERNEMERS

GemeenteBelangen Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

Lijst 9 Voor alle inwoners van Valkenburg, Katwijk, Rijnsburg.

SPECIALIST IN ADMINISTRATIE, JAARREKENING EN BELASTINGAANGIFTE IN KATWIJK BEL OF MAIL VOOR EEN AFSPRAAK

071 – 362 59 32 INFO@BURGENBEELEN.NL

Denkt wél aan uw portemonnee!

Tel. 071-4078900 DÉ AANNE MER VOOR BED RIJF ÉN PARTICUL IER!

Kamille 6, 2231 WT Rijnsburg T 071 889 65 76 info@henkdemooij.nl www.henkdemooij.nl


Keurslagerij De Mooy

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

3.00

Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

2

0m

messcherp deze week: maaltijd

special:

Tasty Tomaatje 100 gram

225

soep uit eigen keuken:

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Lente-uisoep

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

per liter

3

95

vleeswarentrio:

Hoftuin Rollade, Boterhamworst en Corned Beef Ook dit jaar staan wij tot uw dienst om uw aangifte Inkomstenbelasting 2013 te verzorgen. Wij laten u optimaal profiteren van alle fiscale mogelijkheden.

3 x 100 gram

Ook als u geen aangiftebrief ontvangen heeft van de Belastingdienst willen wij voor u geheel vrijblijvend onderzoeken of u toch in aanmerking kunt komen voor een teruggaaf van teveel betaalde inkomstenbelasting. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Via onze website kunt u onder de tab “particulieren” de checklist downloaden zodat u zeker weet dat u niets vergeet. Ook voor alle toeslagen bent u bij ons aan het juiste adres.

395

trots van de keurslager:

VarkensSatévlees + 250 gram Satésaus 500 gram

samen

Ons kantoor is gevestigd op Ankerplaats 142, 2224 TZ Katwijk, telefoon 071-4012916, of per email info@adm-onderwater.nl

Vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur!

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 13 mAArt t/m 19 mAArt 2014 - DrUKFOUtEN VOOrBEHOUDEN

5

95

Bourgondische uit eigen keuken: Hollandse Kipfilet 95 Kipschotel 4 stuks

5

500 gram

lekker wokken

400 gram Gekruide Kipreepjes, Wokgroente en Saus

samen

6

broodje van de week:

Italiaanse 95 Smulslof

saladeduo: Ham Sellery Salade en Gerookte Kipsalade 2 x 150 gram

450

3

95

per stuk

250

vleeswarenspecial: Bij aankoop van

100 gram Bosham: 4e GRaTIS 100 gram RundRoomschijven vleessalade Heerlijk gekruid en

GRaTIS

romig van smaak

Happy HouR

Vrijdag 14 maart 2014

17.00-19.00 uur

Warme Grillworst Met of zonder kaas

per stuk

4

95

woensdag: gehaktdag

donderdag:

biefstukdag

Rundergehakt Holl.Biefstuk 500 gram

675 375 Kogelbiefstuk 775 325 Dubbelzegeldag 3 stuks

Halfom Gehakt 500 gram

3 stuks

+ GRATIS kruiden

Schoolverlaters opgelet: Wij zijn op zoek naar een medewerker 15 tot 18 jaar!

www.adm-onderwater.nl

Hou je van aanpakken bel ons of kom langs in de winkel!

OPHEFFINGSUITVERKOOP Kortingen tot

70%

ALLES MOET WEG!!!

Ook grote maten, 3x-XL en 4x-XL Merken o.a.: State of Art • McGregor • Diesel • Replay • Ledub • Meyer • P.M.E. Legend

ANJELIERENSTRAAT 41 • RIJNSBURG • TEL. 071-4035054

GRATIS!!


lokaal

De rijnsburger

donderdag 13 maart 2014

3

DE TOREN IN ZICHT De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen. Het is bijna zover….De verjaardag van de democratie: volgende week woensdag 19 maart mogen we weer naar de stembus. Dit keer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het kan u toch niet zijn ontgaan? Als je in het weekend in een willekeurig winkelcentrum loopt word je van alle kanten aangehouden. Zo heb ik onlangs meegedaan met een actie voor Valentijndag. Mocht ik iemand namens een partij een witte roos aanbieden. Deze werd op de dag van de liefde bezorgd…. Een leuke geste, maar ga ik nu, door deze actie ook op deze partij stemmen? Van een andere partij ontving ik een rode roos, en deze heeft een hele week prachtig op de schouw gestaan. Humor vond ik deze keer de aanplakborden. Doordat er deze verkiezingen meer lokale partijen zijn, waren de plakborden voor de posters in eerste instantie te klein. Niet elke partij had ruimte om de poster op te plakken, dus dan maar over een andere partij heen plakken. Dit leverde leuke combinaties op. Maar heeft al die publiciteit nu wel zin? Waarom nu een paar weken ‘all in the game’ om vervolgens de komende 3,5 jaar niemand tegen te komen en de besluiten vanuit de politieke arena via deze lokale krant te lezen. Of op de website van de gemeente. En ga ik over een jaar controleren of het beloofde van de politieke partijen ook in de praktijk wordt gebracht. Waarom moet ik als inwonende van Rijnsburg beslissen of er achter de Boulevard een cultuurhuis moet komen? Trouwens, die 30km zone door Rijnsburg vind ik eigenlijk helemaal niet leuk. Maar als ik het allemaal goed begrepen heb is dit allemaal al beslist en rijden we over een jaar bijna stapvoets door het dorp. Natuurlijk moet ons dorp bestuurd worden. Ik heb dan ook wel respect voor al die mensen die zich inzetten. Mensen die de drive hebben dat ze de wereld kunnen veranderen. Vorige week werd er rond een uur of 20.00 uur bij ons aangebeld. Ik deed open en stond oog in oog met een vriendelijk lachende man. Nee he, heb nu geen zin in een gesprek met een Jehova getuige, flitste het door me heen. Maar zag ook iets bekends….‘Goedenavond mevrouw, mag ik u iets vragen?’ Opeens herkende ik die mijnheer, had hem op een poster in het bushokje zien staan…..‘Gaat u 19 maart stemmen?’ vroeg hij vervolgens. ‘Ehh, ja denk het wel, want zo ben ik ook opgevoed: nooit je stem verloren laten gaan’, gaf ik hem als antwoord. De volgende vraag was of ik al wist op welke partij en op wie. ‘Nee’, dat weet ik nog niet. Doe ook altijd de stemwijzer, liet ik de vriendelijke man weten. Hij bleek ook een landelijke partij te vertegenwoordigen en ik kreeg een folder waarom ik ook lokaal op deze partij zou moeten stemmen. ‘Moeten’ moet ik niets hoor’, liet ik direct weten. Maar ik ben wel benieuwd…Vervolgens vertelde hij in het kort wat er de afgelopen vier jaar in Rijnsburg is gebeurd. Ik luisterde aandachtig naar hem, met in mijn achterhoofd dat mijn favoriete serie over een paar minuten zou beginnen….. ‘Ik heb bewondering voor u en uw lotgenoten maar waarom doen jullie deze actie niet elk jaar. Dan kom je dus echt naar de mensen toe, en kan je ideeën, meningen ook meenemen in de beraadslagingen. ‘Mevrouw, dat vind ik nu een prima idee en dat ga ik zeker bij onze partij inbrengen’…….Ik weet in elk geval welk hokje ik volgende week rood maak. Houdoe.

Welkom vluchtelingen Biljartclub n The Three Balls was zaterdagmiddag het centrum van de wereld. Zij organiseerden een gezellige middag voor zo’n 25 vluchtelingen en hun kinderen in de Burgt.

De heren maakten kennis met de geheimen van de biljartsport terwijl de dames schilderden en samen met de kinderen fanatiek cupcakes versierden. De leden van de Rijnsburgse biljartclub The Three Balls willen in de toekomst meer van zulke bijeenkomsten organiseren met als doel om iets waardevols te doen voor een ander. De vluchtelingen en organisatie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag. Alex van Nieuwkoop is de initiator van deze middag. “Door de verhalen van een collega, die al jaren als vrijwilliger bij Stichting Vluchtelin-

genwerk geweldige dingen doet, raakte ik enthousiast en vroeg ik of wij als biljartclub een steentje konden bijdragen. Toen ik dit op een clubbijeenkomst aan onze leden voorlegde was iedereen enthousiast.” De middag in de Burgt kwam tot stand door de medewerking van de begeleiders van Vluchtelingenwerk Noordwijkerhout. De meeste vluchtelingen komen uit Somalië, Irak en de laatste tijd ook uit Syrië. Mensen vluchten niet zomaar uit hun land, maar omdat hun leven in gevaar is door (burger)oorlogssituaties, geloofsovertuiging of terroristische groeperingen. Vaak laten zij hun partner en/of hun kinderen achter. Het is daarom erg belangrijk dat zij geholpen worden om in Nederland een nieuwe start te maken. ‘Wij willen ze in elk geval het gevoel geven dat ze welkom zijn’.

Binnenkort wordt het cadeau van de Wijkraad geplaatst op het schoolplein. | Foto: pr.

Julianaschool klaar voor toekomst n Nog steeds sprake van een eenheid in het gebouw Officieel n Vorige week maandag was het eindelijk zover: de verbouwde Julianaschool werd op een feestelijke manier heropend. De dag van de opening begon ’s morgens feestelijk toen juf Adri tijdens een gezamenlijk moment de nieuwe school officieel opende door haar stoel te onthullen waarop zij bijna 40 jaar heeft gezeten tijdens de lessen. Deze stoel heeft een mooi plaatsje gekregen in de centrale hal. Alle kinderen kregen snoep en een petje met het logo van de school. ‘s Middags was het de beurt aan andere belangstellenden om de verbouwde school te komen bewonderen. Een draaiorgel bij de ingang van de school zorgde meteen al voor een feestelijke stemming onder de massaal toegestroomde ouders, collega’s van andere scholen, omwonenden en andere belangstellenden. Binnen was er voor iedereen koffie of thee met een cakeje waarop het logo van de school stond. Heel veel mensen lieten weten dat ze erg on-

der de indruk waren van het fantastische resultaat waarbij met name de architect de heer Joop Siera het compliment kreeg dat ondanks de diverse verbouwingen van de school er nog steeds sprake was van een eenheid in het gebouw. Tijdens de opening verraste de wijkraad de school met een prachtig cadeau dat binnenkort geplaats wordt op het schoolplein. Plannen

Al in het jaar 2007 zijn de eerste plannen gemaakt voor een verbouwing van de school omdat toen al duidelijk werd dat de school uit zijn jasje aan het groeien was. Toch bleek keer op keer dat het realiseren van een bouwplan lastiger was dan was voorzien omdat de uitbreiding ingepast moest worden in een beperkt gebied. Uiteindelijk is vlak voor de zomervakantie van

2013 een start gemaakt met de huidige verbouwing. Er moest niet alleen een extra lokaal bijgebouwd worden maar ook werd de hal binnenin de school vergroot, werden extra (berg)ruimtes gerealiseerd waaronder een kelder en werd het plein uitgebreid. Vlak voor de kerstvakantie was de hele verbouwing afgerond en konden de nieuwe ruimtes in gebruik worden genomen samen met het nieuwe meubilair dat in de kerstvakantie werd afgeleverd. Het extra lokaal werd meteen al in gebruik genomen door twee verschillende instanties. Onder schooltijd wordt het lokaal gebruikt om leerlingen in groepen les te kunnen geven en tussen de middag en na schooltijd maakt de Speelbrug er gebruik van voor tussen- en naschoolse opvang. In de periode van de kerstvakantie tot vorige week moesten er nog allerlei kleine klussen worden uitgevoerd. In de laatste week werd het hek om de school geplaatst en de bijbehorende beplanting aangelegd.

Cao-onderhandelingen veiling Leden n Een meerderheid van alle vakbondsleden bij FloraHolland heeft ingestemd met het sociaal plan.

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond bereikten hierover half februari een akkoord met de directie van FloraHolland. Het sociaal plan is vanaf 15 oktober 2013 van toepassing. Afgesproken is onder andere: meer tijd en keuze voor boventallige medewerkers en een betere

reiskosten- en reistijdenregeling. Ongeveer 1000 werknemers in Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg legden vier dagen het werk neer voor een beter sociaal plan. Het was de eerste staking in de geschiedenis van FloraHolland en haar voorgangers. Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Bondgenoten: “Het sociale plan is een grote overwinning voor de leden van FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. Tijdens de stakingen hebben zij een belangrijk

signaal afgegeven dat er veel onvrede was over de manier waarop FloraHolland omging met haar medewerkers. Zij hebben FloraHolland gemaakt tot wat het is: de grootste veiling van bloemen en planten ter wereld. Ook nu het minder gaat, mag de directie dat niet uit het oog verliezen. Er was een staking voor nodig om ze dat besef bij te brengen.” De cao-onderhandelingen tussen de vakbonden en FloraHolland beginnen op 28 maart.

Melange Locale Uitzending

n In een gezellige aangeklede studio schuiven in het programma Melange Locale weer diverse gasten aan de tafel.

Op 17 mei klimt heel Katwijk op de fiets voor het goede doel. Rob Onderwater, één van de mensen die met de organisatie is belast, vertelt wat er die dag allemaal is te doen. Stichting ‘de Brug’, een GGZ instelling voor verslavingszorg in Katwijk, krijgt een nieuw onderkomen.

Diana Bancken legt uit waarom dit nodig is. De toestand in de Oekraïne is zorgelijk en de Stichting Oekroe uit Rijnsburg volgt de gebeurtenissen op de voet. Ieder jaar geven zij zo’n 200 kansarme Oekraïense kinderen de kans om daar van een fijne en zorgeloze vakantie te genieten. Maar kan dat ook dit jaar? Jaap de Mooij is te gast om dit toe te lichten. Natuurlijk wordt er weer een lekker gerecht gekookt, reikt Marcel weer een bloemetje uit en is er het spelle-

tje waar men het Kattuks Memerrie spel mee kan winnen. Het programma wordt weer met muziek afgesloten. Dit maal is Anneleen Schuitemaker te gast en zij bespeelt de harp. De presentatie is in handen van Dick Oudwater en Carolien van Egmond. Melange Locale is te zien vanaf maandag 17 maart t. m zaterdag 22 maart na het RTV Magazine van 10 en 16 uur en zaterdag om 10 en 18 uur via RTV Katwijk en Ziggo kanaal 41.


“God dienen én je naaste, is de kern van onze opdracht. Bij een open Bijbel en gedreven door Gods liefde zoeken wij het beste voor iedereen. Als christenen vanuit verschillende kerken maken wij in de politiek werk van ons geloof. De ChristenUnie wil zorgen dat mensen hun talenten kunnen inzetten en meedoen in onze samenleving. We komen op voor hen die een helpende hand nodig hebben. We investeren in gezinnen en sociale verbanden. We werken aan onderwijs en een gezonde economie. We zorgen voor de schepping en bestrijden onrecht en ongelijkheid. Ik ben dankbaar dat ik lijsttrekker mag zijn van de ChristenUnie. We willen graag ons werk voortzetten. Voor u. Voor jou. Voor een sterke samenleving.”

VRIJDAG 11 APRIL 09.00 - 21.00 UUR ZATERDAG 12 APRIL 09.00 - 17.00 UUR ZONDAG 13 APRIL 12.00 - 16.00 UUR

Opening vernieuwde

showroom Gratis

ontwerpsessies:

meld u aan via

Ga voor het complete programma naar: www.sanidrome.nl/terlaak www.sanidrome.nl/terlaak Gieterij 8, Noordwijkerhout (0252) 37 09 10

onze website

6% BTW op vakkundige

installatie!

Gratis goodiebag met voordeel

cheques

1. Klaas Jan van der Bent


lokaal

De Rijnsburger

Reactie Rubriek CDA n In de veelgelezen rubriek in

deze krant ‘Daar vraag je me wat’ werd afgelopen week de stelling opgeworpen dat nieuwe lokale partijen niets toevoegen. Daarbij werd het onderscheid gemaakt tussen landelijke partijen, zoals VVD, PvdA en CDA, en lokale partijen, zoals bijvoorbeeld GemeenteBelangen.

Ik plaats daar graag een andere stelling tegenover: er doen 11 lokale partijen mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik kan alleen spreken voor het CDA. Het CDA in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg is een lokale partij met lokale vertegenwoordigers. Van Duijn, Van der Spijk, Ravensbergen, Imthorn. Er is geen partij te vinden met zoveel kandidaten waarvan je direct zegt: ‘Hé, die ken ik!’. Dat maakt een partij een lokale partij: binding met de samenleving hier in Rijnsburg, in Valkenburg en in Katwijk. Landelijke lokale partijen, zoals het CDA, hebben een groot voordeel. Nu de uitdagingen die op gemeenten afkomen steeds groter worden (gemeenten worden verantwoordelijk voor de jeugdzorg en een groot deel van de langdurige zorg), kunnen gemeenten hun taken niet meer in hun eentje oplossen.

donderdag 13 maart 2014

Maranatha- en Petrakerk dicht n Voorstel Gereformeerde Kerk: twee gebouwen sluiten Voorstel n De Kleine Kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Rijnsburg heeft deze week in een brief aan haar leden kenbaar gemaakt dat zij voornemens is om op korte termijn de Maranathakerk en de Petrakerk te sluiten en deze gebouwen vervolgens af te stoten. De brief is ondertekend door voorzitter Cees van der Meij en scriba Wico Santbulte. Tijdens een gemeentevergadering volgende week dinsdagavond 18 maart willen zij de leden een en ander toelichten. Vervolgens zal de Grote Kerkenraad donderdag 27 maart een definitief besluit nemen. In de brief laat het bestuur weten dat dit voorgenomen besluit hen zwaar is gevallen. Structurele oplossing

‘We menen dat in de nabije toekomst als Protestantse Gemeente Rijnsburg met de Grote Kerk, de Voorhof en Immanuelkerk nog veel mogelijkheden zijn voor een gevarieerd aanbod in erediensten en bijeenkomsten. Maar door dit besluit zal het kerkelijk leven ingrijpend veranderen’, zo staat in de brief te lezen. In een bijlage wordt uiteengezet waarom dit voorgenomen besluit is genomen. Eind 2010 is een com-

missie huisvesting aan de slag gegaan. Er zijn veel gegevens verzameld en argumenten uitgewisseld. Daarbij is het onderhoud aan de betreffende gebouwen sinds 2011 tot een minimaal beperkt. Er is te weinig geld in kas voor al het benodigde onderhoud van de drie huidige gebouwen. Een onafhankelijk bureau heeft onderzocht dat het de komende drie jaar om een bedrag van ruim 700.000 euro gaat. Er is wel wat geld beschikbaar, maar dan nog is er een tekort van bijna 300.000 euro. Daarnaast heeft de kerk te maken met een structureel financieel tekort van ca. 100.000 euro. Binnen enkele jaren zouden de reserves op zijn. Het kerkbestuur wil geen geld gaan lenen om door te kunnen gaan. ‘Daarbij zal een dergelijk tekort ons belemmeren om samen met de Hervormde Gemeente de nieuwe Protestantse Gemeente Rijnsburg te vormen. Eenmalige acties hebben geen zin. Er

is een structurele oplossing nodig voor een gezonde financiële basis voor de toekomst’, zo is in de brief te lezen. Terugloop kerkgang

Een andere overweging die is meegenomen zijn de lege plaatsen zondag in de kerken. Op dit moment worden er slechts 1/3 van de beschikbare zitplaatsen gebruikt. Slechts af en toe bij bijzondere diensten kunnen de kerken weer eens ouderwets vol zijn. In totaal zijn er ’s ochtends 3.000 plaatsen beschikbaar, terwijl er ongeveer 1000 bezoekers zijn. ’s Middags zijn er gemiddeld 500 bezoekers. Deze kerkgangers passen makkelijk in een gebouw. Een periode is gedacht met het sluiten van 1 kerkgebouw de problemen op te kunnen lossen. Nu blijkt dat dit nog altijd leidt tot een groot tekort op de begroting. Eenmalige acties bieden hiervoor geen structurele oplossing. Daarvoor zou minimaal een gegarandeerde toezegging van 10 a 15% verhoging van de vaste kerkelijke bijdrage van de leden nodig zijn voor de komende 5 jaar. Het bestuur van de kerk is van mening dat zij dit niet van de gemeente kunnen

Boeketdienst Kerk n Herken je dat? Je vindt dat iemand er altijd een zooitje van maakt en dat irriteert je. Dagelijks wordt je bevestigd in jouw ‘oordeel’ want je bent gefocused op de rotzooi die gemaakt wordt. We zien dagelijks de bewijzen waarom ons ‘beeld’ van iets of iemand klopt. Maar waarom zien zovele anderen het anders? Op zondag 16 maart willen we om 17.00 uur in de Immanuëlkerk nadenken over oordelen. Ofwel: wijzen naar de ander betekent wijzen naar jezelf. Wat je zegt ben je zelf! Ds. Kees Groenendijk en dienstleider Joost Mens zullen voorgaan en Lysia & band zullen spelen. Voor de kinderen is er KidsMission.

verwachten. Zeker niet in het licht van de overcapaciteit aan beschikbare ruimte. Beslissing

Als kerkelijke gemeente wil de Gereformeerde kerk ook missionair bezig zijn. Te veel bezig zijn met financiële tekorten en het handhaven van gebouwen, te veel half lege kerkdiensten is niet wat ze de komende jaren willen. Ook in Rijnsburg heeft de kerk veel mensen ‘verloren’ die het geloof de rug hebben toegekeerd. ‘ Vormen en tradities gaan voorbij, maar de boodschap van Hoop en Heil, blijft ook voor deze tijd. Daarom willen we elkaar vast houden, en bemoedigen, jong en oud. Ons uitstrekken naar mensen om ze opnieuw met Jezus Christus in aanraking te laten komen en ze een veilige plek te bieden om in geloof verder te groeien. Met dit voorgenomen besluit heeft de toekomstige Protestantse Gemeente Rijnsburg met de Grote Kerk, de Voorhof en Immanuelkerk nog veel mogelijkheden voor een gevarieerd aanbod in erediensten en bijeenkomsten’, aldus de Kleine Kerkenraad in haar brief.

Windmolens

Daar is samenwerking voor nodig. In de regio, met de provincie, met de rijksoverheid. Die samenwerking verloopt beter als je elkaar op verschillende bestuurlijke niveaus kent en de weg naar elkaar weet te vinden. Binnen het CDA kunnen we dat. In de krant van vorige week was daar ook weer de roep om een Rijnsburgse partij. Want we blijven zo achter bij Katwijk. Niets is minder waar. Voorbeelden van wat in Rijnsburg gebeurd is de afgelopen vier jaar? De Burgt, besluit over eigen ontsluiting van FloraHolland op de A44, de Julianaschool en de Schakel werden uitgebreid, Madjoe en Rijnsburgse Boys kregen kunstgrasvelden, de begraafplaats werd uitgebreid. Rijnsburg wint niks met een eigen ‘Leefbaar Rijnsburg’, zorg liever dat er voldoende Rijnsburgers in de gemeenteraad komen. Bij het CDA staan er voldoende op de lijst: Krijn van der Spijk, Fedde Jonkman, Jeroen Ravensbergen, Jonathan de Mooij, Lysia van Delft. Hoe Rijnsburgs wil je het hebben? Wim Driebergen, voorzitter CDA Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

5

Actie

Désirée Niesen heeft al aardig haar draai gevonden bij de Laatste Eer. | Foto: pr.

Nieuwe uitvaartbegeleider bij ‘de Laatste Eer’ n Désirée Niesen al aardig thuis in Rijnsburg Compleet n Nadat vorig jaar José de Haas had aangekondigd haar functie als uitvaartbegeleider neer te leggen is door de Laatste Eer naarstig gezocht voor een goede opvolging. Hierin is het bestuur prima geslaagd met de komst van Désirée Niesen. Désirée heeft meerdere jaren ervaring als uitvaartbegeleider in de nabij gelegen regio ‘het Groene Hart’. Omdat zij als “nietRijnsburgse” al een aantal maanden werkzaam is bij De Laatste Eer, begint ze al aardig thuis te raken in Rijnsburg. In haar vrije tijd is zij te vinden op de hockeyvelden in het district Noord-Holland, waar zij als bondsscheidsrechter vele hockey-

wedstrijd leidt. Verder zijn paardrijden en mooie verre reizen een paar van haar hobby’s. Met haar komst is het vaste team van de Laatste Eer weer helemaal compleet om in overleg een uitvaart te verzorgen die past bij de overledenen en de nabestaanden. Ledenvergadering

Op dinsdag 20 mei wordt in het rouwcentrum aan de Kamerlingh Onnesstraat de jaarlijkse ledenver-

gadering gehouden. Naast behandeling van de huishoudelijke agendapunten kunt u dan ook kennis maken met Désirée. Bent u (nog) geen lid van de Laatste Eer dan kunt u als belangstellende aanwezig zijn tijdens deze vergadering. Het bestuur kunt u dan informeren over de voordelen van het lidmaatschap van de Laatste Eer. Ook zullen in de loop van het jaar de leden en alle geïnteresseerden uitgenodigd worden in ons schitterende rouwcentrum voor een informatiemarkt omtrent de diverse aspecten en mogelijkheden samenhangend met een uitvaart.

n Katwijk is een groot voorstander van duurzame energieopwekking, maar wil tegelijkertijd de unieke kwaliteiten van de Hollandse kustlijn behouden. Daarom wil Katwijk geen parelketting van windmolens zichtbaar aan de horizon. Samen met kustgemeenten als Noordwijk, Zandvoort en Wassenaar is Katwijk de strijd aangegaan met het Rijk om het windmolenpark achter de horizon geplaatst te krijgen. Helpt u ons mee? Teken de petitie “Tegen windmolenparken 6 kilometer voor Hollandse kust”. Elke stem telt. Het plaatsen van windmolens in zee die zichtbaar zijn vanaf de kust is een ingrijpende aantasting van de kustlijn. Ook blijkt uit onafhankelijke onderzoeken dat de economische schade groter is dan de besparing van de kosten als de windmolens dichterbij de kust geplaatst worden. In Zandvoort is een actie gestart “Tegen windmolenparken 6 kilometer voor Hollandse kust”. Katwijk ondersteunt deze actie. De verzamelde handtekeningen zullen eind maart worden overhandigd aan de Tweede Kamer leden en indien mogelijk aan minister Kamp. U kunt de petitie ondertekenen op www.vrijehorizon.nl. Er is ook een speciale Facebookpagina: www.Facebook. com/tegenwindmolenpark. U kunt de pagina “liken” en daardoor de actie onder de aandacht brengen van uw vrienden door foto’s & berichten te delen. Samen staan we sterker.

OV Wilhelmina Valkenburg n Tijdens de Algeme-

ne Ledenvergadering van Oranje Vereniging Wilhelmina, maandag 17 maart a.s., worden een aantal nieuwe bestuursleden aangesteld. De vergadering wordt gehouden in de zaal van de Nederlands Hervormde Kerk aan het Castellumplein, aanvang 20.00 uur. Penningmeester Netty Jacobs en voorzitter Ton Bolland treden af als bestuurslid en zijn niet meer herkiesbaar. Op de agenda staat oa Koningsdag. Uiteraard ontvangt het bestuur u met een kopje koffie en Oranje-gebak.


Een modern rouwcentrum voor een afscheid op maat

 FAMILIEBerichten Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). Een moeder sterft altijd te vroeg, al wordt ze nog zo oud. Je bidt dat God haar sparen zal, omdat je van haar houdt. Maar als de jaren tellen gaan, zij ziek wordt, moe en oud, Bid je dat God haar halen zal omdat je van haar houdt.

3 sfeervolle 24 uurs familiekamers

071 402 86 89

www.delaatsteeer.nu

Let op, nieuw adres: Kamerlingh Onnesstraat 62 Rijnsburg

Nu mag je rustig in Gods Schaduw overnachten Zijn liefde dekt je veilig toe Dankbaar voor wat hij in zijn lange leven voor ons en zovele anderen heeft betekend, delen wij u mede dat God tot zich genomen heeft mijn lieve man, onze lieve vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Jacobus Hendrinus Franke ~ Koos ~

Op de leeftijd van 87 jaar. * Aardenburg, 16 juni 1926 † Valkenburg, 9 maart 2014 Hendrina Elizabeth Franke - de Haan Piet en Lydie Nella en Wim Ineke en Paul Conny en Jaap Klein- en achterkleinkinderen Zwammerveld 12 2235 BN Valkenburg Deze dagen willen wij graag als familie met elkaar doorbrengen. Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 13 maart van 19.00 tot 19.45 uur in de Hervormde Kerk aan het Castellumplein in Valkenburg. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 14 maart om 14.00 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats, Ringweg te Valkenburg. Na de plechtigheid is er gelegenheid de familie te condoleren in de kerk.

Veel fijne herinneringen, Verzachten onze smart Voorgoed uit ons midden, Voor altijd in ons hart U hebt genoten van het leven en wij van u. Lieve opa Koos we zullen u missen en nooit vergeten. Klein- en achterkleinkinderen

Veilig in Jezus’ armen Dankbaar dat zij zo lang in ons midden is geweest, maar verdrietig om haar heengaan, delen wij u mede dat door haar Heer en Heiland is thuis gehaald, onze lieve zorgzame moeder, oma en overgrootmoeder

Cornelia de Mooij-van den Bosch ~ Corrie ~ sinds 1969 weduwe van Abraham de Mooij * 3 juni 1921

† 10 maart 2014 Antje † en Hans † Jungerius John en Alexandra Jaco en Chantal Cees en Joke de Mooij Corine en Herbi Hilde en Ruud Bram en Anna Joke en Albert van Egmond Emmy en Remco Chris Hans en Sandra de Mooij Nicoline en Christiaan Cees en Patricia Anne en Rick Conny en Kees van der Zwart Corry en Ben Lianne Caroline † Kees en achterkleinkinderen

Correspondentieadres: C. de Mooij, Frederiksoordlaan 27, 2231 AJ Rijnsburg Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 14 maart van 19.30 tot 21.00 uur in de Immanuëlkerk, Kerkstraat 3 in Rijnsburg. De dankdienst voor haar leven wordt gehouden op zaterdag 15 maart om 10.30 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Kamerlingh Onnesstraat 62 in Rijnsburg. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de bovenzaal van de kerk.

In al zijn eenvoud was hij groot. Ons hart huilt… Bedroefd om zijn heengaan, maar met een dankbare herinnering aan de liefde die hij ons zo vele jaren heeft gegeven, laten wij u weten dat in het volle vertrouwen op zijn Here en Heiland is overleden, mijn geliefde man, onze lieve vader en opa

Cornelis van den Bosch ~ Kees ~

Echtgenoot van Maria van Egmond * 28 april 1925 † 4 maart 2014 Cees en Barry (in liefdevolle herinnering) Gerrie en Kees Ank en Dick Koos en Jacqueline Klein- en achterkleinkinderen Burgemeester Hermansstraat 15A, 2231 KP Rijnsburg De begrafenis heeft plaatsgevonden op maandag 10 maart jl. op de Algemene Begraafplaats aan de Kamerlingh Onnesstraat in Rijnsburg.

Gij zult mij leiden door U raad O God mij heil en toeverlaat en mij hier toe door U bereid opnemen in U heerlijkheid

Bedroefd geven wij kennis van het overlijden van onze lieve schoonzuster en tante

Cornelia de Mooij-van den Bosch

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Rijnsburg, 9 maart 2014 De dienst van Woord en Gebed wordt gehouden op vrijdag 14 maart om 14.00 uur in de Maranathakerk, Burg. Hermansstraat 40 in Rijnsburg. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op de Algemene Begraafplaats aan de Kamerlingh Onnesstraat 62 in Rijnsburg. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de Maranathakerk.

Persoonlijk en betrokken

Fam. van den Bosch

Dag en nacht bereikbaar Tel. 06-12091112 of 071-4012528 ”De heer is mijn herder” Psalm 23 Verdrietig, maar met goede herinneringen aan de vele fijne jaren en het plezier dat wij met haar hebben gehad, geven wij kennis van het onverwacht overlijden van onze lieve, zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

Voorstraat 96a, 2225 ET Katwijk aan Zee E-mail: info@theovanderplas.nl www.theovanderplas.nl

Rachel KRomhout - van Rijn SindS 1991 weduwe van CorneliS Kromhout * Katwijk, 15 januari 1920

† Rijnsburg, 6 maart 2014 Sophie en Cees Tiny en Gert-Jan Nel en Jan Greet en Wim Corrie Jaap en Su Kees en Inge Kleinkinderen en achterkleinkinderen

UITVAARTONDERNEMING

DC VIS & ZN Uitvaartverzorger: Huig van Duijn Betrokkenheid en persoonlijke aandacht Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar tel. 071 4074440 mobiel 06 12507285

Smidstraat 103, 2231 ER Rijnsburg De begrafenis heeft plaatsgevonden op woensdag 12 maart jl. op de Algemene Begraafplaats aan de Kamerlingh Onnesstraat in Rijnsburg.

uitvaart@dcvis.nl www.dcvis.nl Thuis opbaring Volledig verzorgde uitvaarten

Rijnsburg, 6 maart 2014

weduwe van Abraham de Mooij in de gezegende leeftijd van 92 jaar. Rijnsburg: E.M. de Mooij-Bakels Oegstgeest: M.P. de Mooij-de Mooij Etten-Leur: A. de Mooij-Kiers Neven en nichten

Nan de Mooij

uitvaartbegeleiding

In samenwerking met Jacoline Imthorn

CORNELIA DE MOOIJVAN DEN BOSCH Wij wensen de kinderen veel sterkte toe. Fam. van den Bosch

Mies Schoneveld

uitvaartbegeleiding J. van der Vegtstraat 63, 2225 TR Katwijk

Rijnsburg, 10 maart 2014

God heeft thuis gehaald zijn kind, onze zuster, schoonzuster en tante

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Jeanne en Ab † Jan † en Corrie Corrie en Aad Henk en Corrie Gert en Jeanne Gerda en Jan Neven en nichten

Wij wensen Rie en haar gezin sterkte toe.

’Met aandacht voor details’

En als mijn blik vooruit mag zien op ‘t heil dat ginds mij beidt dan moeten al de neev’len vlie’n bij ‘t licht der eeuwigheid

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

Willem Schoneveld echtgenoot van onze (schoon)zus Loes van der Meij, † 22-5-1998.

CORNELIs VAN DEN BOsCH

Valkenburg, 9 maart 2014

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

Verlost van alle zorgen en pijn is van ons heengegaan onze zwager en oom

Op zijn tijd nam God tot zich onze lieve broer, zwager en oom

Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, dan hopen wij u toch met deze aankondiging te bereiken. “Ik heb U bij Uw naam geroepen. Gij zijt Mijn”. Jesaja 45:1

‘Je leeft niet om te sterven, maar sterft om te leven.’

Betrokken - Meelevend - Zorgvuldig Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid.

Opbaren mogelijk in familiekamer

Gebruik van “Het Afscheidshuis” is mogelijk.

met een eigen sleutel toegang wanneer U dat wenst

Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 204 63 336 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

071-4018779

www.nandemooij.nl

(24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl


lokaal

De Rijnsburger

World Servants Actie n Het Valentijndiner van

World Servants Rijnsburg, op 14 februari 2014, was een enorm succes. “We hebben enorm genoten en het eten was heerlijk”, zei een van de gasten. Zonder alle sponsors had dit prachtige diner, waarmee ruim €6000 euro voor het project is opgehaald, nooit gerealiseerd kunnen worden.

Mantelzorgers Registreren n Zorgt u meer dan acht uur per week, of langer dan drie maanden voor een chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend familielid, vriend of buur? Dan bent u mantelzorger. Als mantelzorger komt er veel op u af. Het kost tijd en energie om de zorg af te stemmen, praktische zaken te regelen en zelf in balans te blijven. Veel inwoners van de gemeente Katwijk hebben op dit moment te maken met een of andere vorm van mantelzorg. Zowel de ouders voor de kinderen, de kinderen voor de ouders als ook de naaste omgeving voor elkaar. In onze gemeente zijn honderden mantelzorgers actief die op geen enkele wijze in de spotlights staan maar gewoon zorg hebben voor de ander en deze belangeloos helpen. Dit gaat in heel veel gevallen goed en kan jarenlang standhouden. Op een gegeven moment echter, sluipend, verandert de situatie en begint de mantelzorger zelf kopje onder te gaan, waar kun je terecht met je vragen? Er zijn verschillende verenigingen en stichtingen actief maar welke past er bij jouw eigen situatie? Juist in deze tijd waarin er veel meer op het bordje van de mantelzorger komt te liggen en een overheid die terugtreedt, is het de mantelzorger die meer en meer in beeld komt. Gelukkig hebben wij in Katwijk het Steunpunt Mantelzorg voor deze groeiende groep waar zij met al hun verscheidenheid aan vragen en zorgen terecht kunnen. De groep mantelzorgers zal de komende jaren alleen maar groter worden en iedereen in de samenleving raken; mantelzorgers zijn of worden wij allemaal. Wilt u zich registreren bij het Steunpunt Mantelzorg neem dan contact met op ons op tel.:071-7600311 of mail naar info@mantelzorgsteunpunt.nl. Annabel Gerritsen biedt u een luisterend oor. Het Steunpunt Mantelzorg geeft informatie en advies en organiseert cursussen en themabijeenkomsten. Iedere dinsdag van 10.0011.30 uur is het spreekuur. U kunt zonder afspraak langskomen op de Hofstraat 13 d in Rijnsburg . Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn wij telefonisch te bereiken van 9.00-14.00 uur via tel.nr.: 0717600311. Meer informatie vindt u op www.mantelzorgsteunpunt.nl of per mail via info@mantelzorgsteunpunt.nl.

donderdag 13 maart 2014

Allerlaatste huis-aan-huis collecte voor SIMAVI n Van 17 tot en met 24 maart Kinderen n Annemarie van Delft-Verheij antwoordde spontaan met ja toen haar vijf jaar geleden werd gevraagd om wijkhoofd te worden voor de huis-aanhuis-collecte van ontwikkelingsorganisatie Simavi. “Als moeder van twee kinderen en oma van zes kleinkinderen weet ik als de beste hoe belangrijk schoon drinkwater en hygiëne is voor moeders en kinderen. Hier in Nederland hebben we het getroffen, maar dat is op vele plaatsen in Afrika en Azië niet het geval. Daar zijn geen wc’s, daar moet je vaak maar afwachten of het water dat jij en je kinderen drinken schoon genoeg is. Vandaar dat ik als wijkhoofd al vijf jaar de contacten onderhoud met ruim 20 collectanten”. Doorzetten

Net als Annemarie van Delft is Marianne Wouters, moeder van twee volwassen kinderen, wijkhoofd. Als er onverhoopt één van haar collectanten uitvalt, loopt ze zelf met plezier een wijk. Marianne: “Als ik eenmaal aan iets ben begonnen, dan ga ik door. Ik loop ook al 20 jaar voor de dierenbescherming en al heel lang voor het Rode Kruis. Ik collecteer

Het team van collectanten. | Foto: pr. om mensen en dieren te helpen. Stel je voor dat jouw kind cholera krijgt of last heeft van chronische diarree en er is geen schoon water in de buurt. Dat zijn rampscenario’s. Daarom vind ik Simavi zo belangrijk. Simavi zorgt bijvoorbeeld in krottenwijken voor betere sanitaire voorzieningen!” Annemarie:

“Al jaren halen we met onze 100 collectanten ruim 4000 euro op. Dat is veel geld. Toch hopen we dat de Rijnsburgers er dit jaar nog een schepje bovenop doen, onder het motto: Lest best! Eigenlijk willen we dit jaar 5000 euro ophalen. Dat zou een record zijn en het betekent dat elke Rijnsburger maar 35 cent

n Samen delen met de Voedselbank

Albert Heijn wil leuke dingen gezond maken en biedt daarom diverse basisscholen het Ik eet het beter-programma aan. n

Hieronder vallen verschillende initiatieven die gezonde voeding en bewegen op een interactieve manier onder de aandacht van de leerlingen brengt. Bij de smaak- en proeflessen die afgelopen donderdag zijn gehouden konden de leerlingen van groep 6

hoeft te geven!” De Simavi-collecte wordt volgende week gehouden, van 17 tot en met 22 januari. De organisatie dankt alle wijkhoofden en collectanten van harte voor hun inzet en betrokkenheid en wenst hen veel succes toe bij het collecteren: open deuren, open harten en een wijd open portemonnee.

Reactie brief Ingezonden n De gemeente werkt

Leerlingen van de Julianaschool hebben levensmiddelen meegenomen voor de Voedselbank. Ook overhandigden zij een cheque van €250,- voor zuivelproducten. Deze actie maakte veel indruk op de leerlingen. | Foto: pr.

leren hoe smaak werkt en hoe ze verschillende smaken kunnen onderscheiden in Over de Tong. Ook maken de lessen duidelijk waarom gezond eten en drinken belangrijk is voor hun lichaam. Tijdens Testlab leren leerlingen in groep 7 welke functies verschillende voedingsstoffen hebben voor het lichaam. Daarnaast ontdekken ze ‘als kleine professoren’ op een interactieve manier in welke producten van de Schijf van Vijf goede voedings-

stoffen zitten. De KlasseLunch, die volgende week donderdag plaatsvindt, laat leerlingen van groep 8 op een originele manier ervaren dat gezond eten niet alleen lekker, maar ook leuk en makkelijk kan zijn. “Met de winkel wil ik graag betrokken zijn bij de buurt. We voorzien hierbij o.a. de Koningin Wilhelminaschool, De Wegwijzer, PCBO Kon. Emmaschool, Julianaschool en de Oranje Nassauschool dan ook met

hard aan de levensvatbaarheid van de winkelcentra, waaronder de Hoftuin, zoals regelmatig in de Rijnsburger ook is vermeld. De gemeente geeft in haar overleg met de huurders en verhuurders ook steeds aan dat verlaging van huurprijzen moet worden overwogen. Het idee van mevrouw Groenendijk is prima, maar niet nieuw. Het kan de levensvatbaarheid ten goede komen. Maar de gemeente heeft geen invloed op de huurprijzen, ze ook niet vaststelt, maar dat dit door ‘de markt’ wordt gedaan. Tot slot is het niet terecht dat mevrouw Groenendijk suggereert dat alle verhuurders van winkelpanden veel geld verdienen aan de verhuur ervan. Ook in die beroepsgroep is sprake van mensen die niet meer voldoende inkomsten kunnen genereren. Sommige van hen zijn voor hun pensioen afhankelijk van deze inkomsten. Het is zeker niet zo dat zij allemaal voortdurend van hun inkomsten op vakantie gaan en dure auto’s kopen. Dat is te kort door de bocht. CDA Katwijk

Stilteviering

Albert Heijn trakteert basisscholen Testlab

7

veel plezier de boodschappenpakketten aan die bij de lesprogramma’s van “Ik eet het beter” horen, aldus bedrijfsleider W.Vooijs van Albert Heijn Verburg. Basisschoolleerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen zowel in het najaar als in het voorjaar meedoen aan de verschillende lesprogramma’s van Ik eet het beter. Dit jaar nemen er 230.000 basisschoolleerlingen in heel Nederland deel aan de Ik eet het beter-lesprogramma’s.

Valkenburg n Zondag 16 maart is er een Stilteviering in de Goede Herder Kerk te Valkenburg, aanvang 18.30 uur. In een Stilteviering ligt de nadruk op gebed en meditatie. Het doel hiervan is tot rust te komen en je op God te richten. Vele mensen ervaren de stilteviering steeds weer als een heilzaam samenzijn. In de Stilteviering is er twee keer een periode van stilte en inkeer. Na afloop van deze viering hopen we u te ontvangen in Het Trefpunt, waar de koffie, thee klaar staat.


Uw kostbaarheden zijn goud waard! Goudwisselk antoor is eigendom van familie De R uiter en heeft ruim 2 5 jaar expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs. Locatie Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop

Goud

Zilver

Verpanden

Beleggen

Taxatie

Munten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Veiling

Openingstijden Di. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur

✔ ✔

www.goudwisselkantoor.nl

RIU Hotels & Resorts, luxe vakanties met persoonlijke service De mooiste RIU vakanties vindt u bij Reisburo Katwijk! Turkije

Madeira

Htl. RIU Kaya Belek5 8 dagen, All Inclusive Vertrek in april t/m oktober

Natuurlijk, je kunt je hele vakantieplanning bij elkaar ‘googelen’, maar weet je dan wel zeker dat je krijgt wat je wilt? Of vraag je toch maar liever advies aan iemand die er is geweest, die er alles van weet en die je kan vertellen waar je zijn moet voor mooie plekken of leuke belevenissen, kortom: aan een expert? VakantieXperts Reisburo Katwijk biedt meer dan expertise: het team van gepassioneerde reizigers levert ook passie, ervaring én het bewijs dat al die extra service niet duur hoeft te zijn.

v.a.

549∏

Spanje

ClubHotel RIU Chiclana4 8 dagen, All Inclusive Vertrek in april t/m oktober

v.a.

Vertrek in april t/m oktober

v.a.

Vertrek in april t/m oktober

v.a.

669∏

Kaapverdië

679∏

Mexico

ClubHotel RIU Tequila4 9 dagen, All Inclusive

Htl. RIU Palace Madeira4 8 dagen, logies/ontbijt

Htl. RIU Touaregr 8 dagen, All Inclusive Vertrek in april t/m oktober

v.a.

799∏

Jamaica

999∏

ClubHotel RIU Ocho Riosr 9 dagen, All Inclusive Vertrek in april t/m oktober v.a.

1049∏

RIU Hotels & Resorts biedt: • Culinaire verrassingen • Persoonlijke service • Divers aanbod sport & entertainment • Ontspannen in het wellness centrum • Een speciaal kidsprogramma

Alle actie-prijzen zijn vanafprijzen per persoon en o.b.v. 2 personen. De actie-prijzen zijn slechts van toepassing op Holland International reizen uit de Holland International brochures, die worden geboekt in de periode t/m 31 maart 2014. Alle actie-prijzen zijn inclusief vlucht (Economy Class), luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen, excl. overige toeslagen. De actie-prijzen zijn slechts van toepassing op een beperkt aantal vakanties en o.b.v. beschikbaarheid op moment van reserveren. Vraag uw reisagent naar het meest actuele aanbod en de meest actuele prijzen. De actie-prijzen zijn niet van toepassing op reeds geboekte vakanties. Op=Op. Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden.

VakantieXperts Reisburo Katwijk Princestraat 22B, 2225 GB KATWIJK Tel. 071 - 401 43 00 • reisburokatwijk@vx.nl www.reisburokatwijk.nl


valkenburg

De Rijnsburger

Gospel Time Gospelkoor n Living Words

organiseert een gospel avond op vrijdag 21 maart in de Immanuëlkerk te Rijnsburg. Een avond vol bekende en nieuwe songs, die worden ondersteund door een PowerPoint met tekst en beeld. Hou je van zingen, of juist lekker luisteren, dan zit je goed op de 21e maart a.s. Gospel time begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte. Meer info zie: www.gospelkoorlivingwords. com.

Achter het stuur Peuterburg n Drie weken lang leren de peuters veel over het thema ‘op straat’. We lezen boekjes, zingen liedjes over de bus, auto’s en helikopters, we verkleden ons als politieagent of als brandweerman en we knutselen een verkeersbord. We rijden op het speelplein een parcours met een stoplicht en een zebrapad. Maar het mooiste is toch om hoog achter het stuur van een echte vrachtwagen te zitten. De peuters genoten er volop van. Met dank aan bedrijf Van der Slot, die een uurtje voor ons vrij maakte om langs te komen. Wilt u informatie over onze peuterspeelzaal, bekijk dan onze website www.peuterkring.nl of kom vrijblijvend een keertje bij ons langs in de Rijnweide op maandag-, woensdag- of vrijdagochtend of bel 4013833. | Foto: pr.

9

Goed voor ouderen om nog meer te bewegen n Veel animo voor fitheidstest in sporthal De Terp Sporten n Het mag wel gezegd worden dat veel ouderen die zich hadden opgegeven in De Terp voor de fitheidstest georganiseerd door het Welzijnskwartier al aan sport doen. Door Aty de Vries.

Gemeenteambtenaar Joop van Diepen vertelt dat bij het ouder worden men meer geconfronteerd wordt met ziekte, last krijgen van blessures of dat er bij bepaalde gewrichten slijtage ontstaat. Dan is het zaak om de levensstijl aan te passen. Dat kan gebeuren met eetgewoonten en medicijngebruik, maar ook bij het sporten kan een verandering noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld na een hartoperatie. Het Welzijnskwartier organiseert diverse cursussen, zoals Seniorensport met daarnaast Meer Bewegen voor Ouderen, Bewegen op Muziek, Volksdansen, Line dance en Tai Chi. Veel Valkenburgers namen aan de test deel en wilden weten hoe het met hun gezondheid gesteld was. Zo werd gekeken naar de lengte en gewicht van de deelnemers, terwijl dokter Jelmer Gaastra de bloeddruk controleerde en zonodig medisch

advies gaf. De algemene opmerking van de deelnemers was dat de sportscholen geen aandacht aan de bloeddruk schenken en men verder weinig begeleiding krijgt. Men kwam hier eigenlijk voor controle van de eigen fitheid en te kijken of men weer aan een sport zou kunnen deelnemen. De deelnemers kregen verschillende testjes op het gebied van reacties, zitten- en reiken, de knijpkracht en een wandeltest. Tevens werd de lenigheid van de schouders gemeten door vrijwilligster Marianne van Beek die enthousiast vertelt over de leuke groep waarin zij haar sport met conditietraining en een spelprogramma beoefent. Vooral het bezig zijn in het eigen dorp en de daaruit voortvloeiende sociale contacten blijkt een plus punt te zijn. Joop Poortermans laat weten: ‘Maar hier bij de ‘Kwaaie Margen’ heb ik mijn volkstuintje en die spit ik nog

zelf om. Dus sociale contacten genoeg’. Nico den Heijer bestuurslid bij de Oranjevereniging hoort het lachend aan met het komende Koningsfeest, 4/5 mei en later de Paardenmarkt krijgt hij voldoende be-

Uitslag live

Ingezonden n Vorige week dacht je er in je column over niet te stemmen.

RTV n Op woensdag 19 maart vin-

Ook vroeg je je af of alle verontruste Rijnsburgers thuis moesten blijven in de hoop dat Katwijk gaat luisteren naar Rijnsburg. Eindredacteur Teuntje van Delft dacht in haar column iets anders. Zij schreef dat de wettelijke opkomstplicht is afgeschaft maar dat de morele stemplicht is gebleven. Want hoe kan onze gemeenschap richting kiezen met de zorg, het verkeer, de ondersteuning van bedrijven, het milieu, het groen enzovoort als mensen niet stemmen? Onze ingewikkelde samenleving valt dan niet te besturen. Behalve als je goed vindt dat de ambtenaren in hun eentje ieder

jaar 135 miljoen euro verspijkeren. Daar ben je vast niet voor. Je schreef ook dat Rijnsburg niet meer voorkomt in de partijprogramma’s. Heb je die van GB wel gelezen? Daarin staat als eerste punt onder verkeer: voorbereiden van de noordelijke randweg Rijnsburg! Alleen met die dure randweg valt van de Brouwerstraat een veilige 30 km straat te maken, compleet met obstakels. Zie pagina 5 van de GB bijlage bij deze krant. Uicatcher, je was even met je gedachten op het verkeerde pad. Maar als je bent wie ik denk dat je bent, loop je woensdag de negentiende een stemhokje binnen. Gelijk heb je. Geert Diemer, steunfractie GemeenteBelangen

Disco 30plus

Klanten die bij Tuincentrum de Mooij komen maken kans op een bloemetje die aangeboden wordt door Uitgeverij Verhagen. Afgelopen week heeft de heer P. Heemskerk uit Rijnsburg het boeket in ontvangst mogen nemen uit de nieuwe bloemenshop. Misschien maakt u de volgende maand wel kans op een mooi boeket. | Foto: pr.

weging; maar deelnemen aan een leuke sport is nooit weg natuurlijk. Voor meer informatie kan men terecht bij ouderenadviseur Ria Paap van de Stichting Welzijnskwartier te Katwijk, tel. 071-4033323.

Naast bewegen zijn de sociale contacten een pluspunt. | Foto: Aty de Vries.

Hallo Ui catcher

n Boeket van de maand

Dansen n De dertig plussers kunnen zich ook in dit jaar weer 3 avonden uitleven op de dansmuziek uit het verre verleden. Muziek die veelvuldig gedraaid werd in de discotheken de Maribel, Duna Dely, Boule Seven en de Casino in Katwijk en Noordwijk . Veel disco, soul en rock, maar ook zo nu en dan een uitstapje naar de moderne muziek. De eerste disco-avond is gepland op zaterdagavond 22 maart, aanvang 20.00 uur en wordt gehouden Huys Te Britten Noordduinseweg 17 Katwijk. Kaarten á 5 euro zijn verkrijgbaar bij de Shell- de Jong op de Julianalaan 1 Katwijk en bij de Kleine Vip Voorstraat 18. Of mail naar arievanrooijen@ hotmail.com. Aan de deur intree 7 euro.

donderdag 13 maart 2014

den de Gemeenteraadsverkiezingen plaats en RTV Katwijk zal de uitslag rechtstreeks bekend gaan maken. Die dag zal om 18.30 en 20.30 uur het programma RTV Magazine te zien zijn waarin interviews en reportages zijn opgenomen die eerder op de dag , in het kader van de verkiezingen , zijn gemaakt in de gemeente Katwijk. Vanaf 21.00 uur start er een speciaal programma vanuit de studio én vanuit de Burgerzaal in het gemeentehuis van Katwijk. In 2010 bij de laatste Ge-

meenteraadsverkiezingen werd de voorlopige uitslag pas rond middernacht bekend gemaakt. Deze keer zal dat echter anders gaan. Zodra er een stembureau klaar is met tellen op partij zal dit zo snel mogelijk bekend worden gemaakt. Naar verwachting zullen tussen 22.00 uur en 22.30 uur de eerste uitslagen binnen komen. Rond middernacht zullen alle stemmen geteld zijn en volgt een voorlopige uitslag. De presentatie van deze avond is in handen van Jaap van Duijn en Carolien van Egmond.

Hard voor Anita Ingezonden

n Wie met modder gooit, kan stenen terug verwachten.

Anita schijnt dat maar niet te begrijpen. In haar laatste oprisping in de KP fulmineert ze zo’n beetje tegen alle partijen. Dreigend zegt ze dat GemeenteBelangen concurrentie krijgt van Hart voor Katwijk, een serieuze, inhoudelijke partij met zeer goede kandidaten. Weg met de lood-om-oud-ijzercoalities, daagt ze ons uit. Die uitdaging moet ik wel pareren, wil ik voor mezelf als GB’er geloofwaardig blijven. Hoogste tijd om u even terug te brengen naar de gemeenteraadsvergadering van 15 april 2010: In de notulen lezen we: Mevrouw Van Ginkel is ermee ingenomen dat de coalitievorming zover is gevorderd dat het college direct aan de slag kan. De verkiezingsuitslag heeft de VVD op de kaart gezet en dat bood kansen voor deelname in het college. De VVD is de grootste winnaar, met een winst van twee zetels… CDA, ChristenUnie en VVD zijn in goede samenwerking en harmonie tot een coalitie gekomen. Door de goede samenwerking konden partijen ook de nodige compromissen sluiten. Het is geven en nemen, maar soms zijn ogenschijnlijk ingeleverde verkiezingsitems toch in het akkoord terug te vinden….De

keus voor de heer Udo is gemaakt op grond van zijn brede bestuurlijke en politieke achtergrond. Hij is lid geweest van de Tweede Kamer en van Provinciale Staten en kent daarom ook de problematiek van de regio. Hij heeft zes jaar gewerkt als secretaris van MKB Nederland en heeft zo een goede aansluiting bij de ondernemers van Katwijk. Haar fractie is tevreden dat hij de portefeuille Verkeer, Waterstaat, vliegveld en zeejachthaven en milieu in wil vullen Diezelfde Anita maakte drie jaar lang deel uit van deze lood-omoud-ijzercoalitie. Diezelfde Anita beloofde duizend euro aan de burger en 25% minder ambtenaren. Die belofte moest ze destijds al inleveren omdat ze zo ontzettend graag – dan wel als bijwagen - mee wilde doen met die christelijke lood-omoud-ijzercoalitie. Diezelfde Anita pochte over de kwaliteiten van haar wethouder Udo die - denk ik – nu de dagen telt dat hij uit zijn wethouderslijden wordt verlost. Diezelfde Anita denkt nu dat zij vier jaar later opnieuw de Katwijkse kiezers kan gekmaken met haar loze beloften. Ik verwacht dat niet één serieuze Katwijkse kiezer daar een tweede keer intrapt. Ineke Ouwehand Steunfractielid GemeenteBelangen


Beter voor Elkaar

mail secretaris@cdakatwijk.nl tel. 071 887 83 05

twitter @CDAKatwijk facebook CDAKatwijk

CDA Katwijk

website www.cdakatwijk.nl

Als partij kun je van alles willen, maar je hebt wel goede mensen nodig om die plannen waar te maken. En die hebben we! Onze lijsttrekker

1. Willem van Duijn Rijnsburgers

Veranderingen in de zorg? Naast zorgen ook kansen voor de samenleving!

2. Krijn van der Spijk

Ze zijn er klaar voor, Fedde Jonkman en Janneke van

die hij of zij verleent voor zijn part-

aan. ‘We waren bij de tafeltennis-

Kruistum-Belo. Ze werden door het CDA hoog op de

ner, ouder of buurvrouw. Dan zijn er

vereniging. Zij draaien een groep

straks twee mensen afhankelijk van

met gehandicapten. Wat een enthou-

zorg. Mantelzorgers moeten rugdek-

siasme zie je daar. Kijk, ook dat is

kandidatenlijst geplaatst om de kiezers duidelijk te maken dat het thema Zorg bij het CDA in goede handen is.

king voelen: als ze het zelf even niet

een aspect van zorg: iedereen kan

‘Burgers hebben veel vragen over hoe de langdurige zorg

meer trekken, dan moeten anderen

meedoen, niemand staat er naast.’

straks georganiseerd zal worden. Veel is er nog onduide-

klaar staan om de zorg over te ne-

lijk, maar voor ons staat als een paal boven water dat men-

men.’

Opmerkelijke kandidaat

Volgens Jonkman is het onderwerp

Met 73 jaar is Fedde Jonkman de

veel breder dan alleen maar de hulp

oudste verkiesbare kandidaat bij

in de huishouding of de persoonlijke

de komende verkiezingen. Zelf

verzorging. ‘Mensen zullen veel lan-

zegt Jonkman, in de jaren ’80 en

sen niet de dupe mogen worden van de veranderingen die op ons af komen.’

7. Fedde Jonkman

Janneke van Kruistum is huisarts in

manier vorm zal geven. Wij samen

ger in hun vertrouwde woonomge-

’90 burgemeester in Rijnsburg,

Katwijk aan den Rijn. In haar praktijk

gaan ons daar, met de CDA-fractie

ving blijven wonen. Maar dat moet

daarover: ‘Ruim 15% van de in-

spreekt ze veel mensen voor wie de

en de andere partijen in de gemeente-

ook mogelijk zijn. Dat vraagt soms

woners van onze dorpen is 65

zorg volgend jaar anders georgani-

raad, sterk voor maken.’

om aanpassingen aan woningen,

jaar of ouder. Die groep is in de

of in de openbare ruimte. Je moet

politiek amper vertegenwoordigd.

met je rollator gemakkelijk stoep op,

Ik voel mij geroepen om de oude-

seerd zal worden. ‘Er wordt vanuit de rijksoverheid een groter beroep op

Kansen

zorgbehoevenden en hun omgeving

Jonkman en Van Kruistum zien kan-

stoep af kunnen. Zulke praktische

ren in onze gemeente een stem te

gedaan. Het VVD/PvdA-kabinet be-

sen in de komende veranderingen.

zaken horen er ook allemaal bij.’

geven. Ik barst van de energie om

zuinigt fors op de huishoudelijke zorg,

‘Het CDA is de partij van de samen-

‘Er gebeuren al mooie dingen hier in

dat de komende jaren te doen.’

op de begeleiding en op persoonlijke

leving’, aldus Jonkman. ‘De zorg kan

Katwijk’, vult Janneke van Kruistum

verzorging. Er ligt een grote uitdaging

straks zo georganiseerd worden dat

voor gemeenten om hun burgers toch

deze aansluit bij de gemeenschaps-

die zorg te bieden die nodig is’. Fedde

samenleving die ons voor ogen staat:

Jonkman, voorzitter van de WMO

de overheid schept randvoorwaar-

Adviesraad, vult haar aan: ‘Op straat

den, de samenleving vult voor zover

horen we de nodige zorgen van men-

mogelijk de zorg in.’ Dat betekent niet

sen: het gaat allemaal zo snel, wat

dat mensen aan hun lot overgelaten

blijft er over van de budgetten, de

worden, maakt Janneke duidelijk.

communicatie kan beter. Ik begrijp

‘Het is heel belangrijk dat vrijwilligers

die zorgen. Toch hoop ik dat mensen

en mantelzorgers gesteund worden

die zorgen los kunnen laten. Vertrou-

in hun werk. Wat schieten we er als

wen hebben dat ook de gemeente

samenleving mee op als een mantel-

de zorg op een goede en adequate

zorger overbelast raakt door de zorg

Stem 19 maart CDA Beter voor Elkaar!

Lijst

www.cdakatwijk.nl

9. Jeroen Ravensbergen Ondernemers

24. Peter Ouwehand

27. Erik van Starkenburg


1

Lijst

Wij staan voor een overheid die vertrouwen heeft in haar inwoners

Stuk voor stuk betrokken inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Kies er eentje uit op wie u uw stem uitbrengt! Hoogste nieuwe binnenkomer

3. Irene van der Plas Valkenburgers

6. Lisette van der Maden

Wie vertrouwen zaait, zal gemeenschap oogsten. Het

prima zelf. Maak heldere afspraken

Dichterbij huis zijn ook voorbeelden

CDA heeft voor de campagne voor de gemeenteraads-

en gun de organisatie het vertrouwen

denkbaar, bijvoorbeeld op het gebied

dat ze die afspraken naleven. Ouders

van de zorg. ‘In ons verkiezings-

lopen toch ook niet steeds achter hun

program hebben we opgenomen

kind aan of ie wel goed uitkijkt bij het

dat wij denken dat mensen prima

verkiezingen van 19 maart een groot thema gekozen: Ruimte en vertrouwen. ‘Voor ons is dit essentieel’, licht lijsttrekker Willem van Duijn toe. ‘We moeten toe naar een

15. Cees Ravensbergen Betrokken lijstduwers

30. Corrie Ravensbergen

44. Henk Imthorn

oversteken? Is je kind er aan toe, dan

in staat zijn om zelf in te schatten

samenleving die veel meer ruimte krijgt om eigen initiatie-

laat je het los en gun je het je ver-

welke en hoeveel hulp ze nodig heb-

ven op te pakken, en een overheid die loslaat en zich niet

trouwen. Zo moet de gemeente ook

ben. De zorgvrager indiceert zichzelf.

omgaan met haar maatschappelijke

Kijk, daar gaat vertrouwen van uit.

partners. Partners ja, want het gaat

Wij staan voor een overheid die ver-

om samenwerken’.

trouwen heeft in haar burgers.’

overal mee bemoeit. Dat is een lange weg, maar voor mij is het een helder punt aan de horizon. Daar wil ik naar toe.’ De voorman van het CDA praat er

Rijnsburg en Lisette van der Maden

met veel enthousiasme over. ‘De

uit Valkenburg het gezicht van de ver-

samenlevingen in Katwijk, Rijnsburg

kiezingscampagne van het CDA. ‘We

en Valkenburg hebben zo veel kracht

hebben er nadrukkelijk voor gekozen

en inventiviteit in zich, die moet je de

om niet alleen de lijsttrekker in beeld

ruimte laten. We zijn de afgelopen

te brengen, maar ook de kandida-

maanden bij heel veel verenigingen

ten uit de verschillende dorpen. Ook

en bedrijven op bezoek geweest. Als

dat verbindt. Kiezers in Rijnsburg en

je dan ziet wat er allemaal tot stand

Valkenburg moeten niet denken: ‘O,

gebracht wordt. Dat hoef je als over-

alweer een Katwijker met z’n kop op

heid allemaal niet dicht te timmeren

die posters.’ We zijn samen één ge-

met regels. Laat het maar gebeuren,

meente, maar we staan voor de iden-

heb er vertrouwen in. De gemeente

titeit van de verschillende dorpen.

hoeft vaak niet meer te doen dat wat

Ook in onze kandidaten.’

randvoorwaarden te scheppen. Als je

biertje, stemmen!

zo naar de dingen kijkt, dan ontstaat

Het is een uitdaging om ruimte en

er veel meer respect en vertrouwen

vertrouwen handen en voeten te ge-

Voor Jonathan de Mooij, Willeke Ravensbergen en Lysia van Delft is het

over en weer, tussen burgers, vereni-

ven. ‘Voorbeelden? Kijk eens naar

klip en klaar: als je 18 bent dan mag je auto rijden, kun je een biertje drin-

gingen en gemeente. Dat is toch veel

alle evenementen in onze dorpen.

ken én ga je stemmen. Ook voor de gemeente. Alle drie zijn ze kandidaat

constructiever dan een houding van

De organisatie ervan is volledig in

voor het CDA bij de komende verkiezingen. Graag geven ze advies aan

wij tegen zij?’

handen van bijvoorbeeld de Oranje-

andere jongeren: ‘Kies een partij die bij je past, kijk naar wat jij belangrijk

verenigingen. En vervolgens sturen

vindt. Voor ons is dat het CDA. Waarom? Het CDA kijkt naar de moge-

we er als gemeente een GOA op af

lijkheden van mensen, ook van jongeren. Sport, onderwijs, uitgaan. Het

Willem vormt met Irene van der Plas

om te controleren of de muziek niet

gaat er toch om dat jij je ontwikkelt en een plek krijgt in de samenleving?’

uit Katwijk, Krijn van der Spijk uit

te hard staat. Dat kan zo’n club toch

Gezicht 39. Dick Schoneveld

Vanaf 18: auto rijden,


DE WONINGCORPORATIE IN DE GEMEENTE KATWIJK

Dunavie nieuws Dunavie stapt per 1 april 2014 over op een nieuw systeem om woningen te verdelen Manager woondiensten Stella van Veen vertelt In 2010 is onze regio Holland Rijnland samengevoegd met de regio Rijnstreek. Beide regio’s hebben nu nog een eigen systeem voor het verdelen van sociale huurwoningen. Om te zorgen dat woningzoe-

kenden makkelijker en volgens dezelfde afspraken in de hele regio een woning kunnen huren, hebben de gemeenten een nieuwe Huisvestingsverordening gemaakt. Daarin is een nieuwe wijze van woonruim-

teverdeling opgenomen. Die gaat in op 1 april 2014. Stella van Veen, Manager woondiensten bij Dunavie, is nauw betrokken bij de huisvestingsverordening en het nieuwe woonruimteverdeelsysteem.

Projecten

Column Van de directeur

Tien eengezinswoningen in Park Rijnsoever bijna klaar voor oplevering Vorig jaar gaf Dunavie de opdracht aan de Katwijkse Bouw Maatschapij voor de bouw van tien eengezinswoningen in Park Rijnsoever in Katwijk. De ruim opgezette woningen beschikken over drie slaapkamers op de eerste verdieping, een zol-

Op www.dunavie.nl/woonruimteverdeling leest u het interview met Stella over de totstandkoming van het nieuwe systeem. Stella van Veen, Manager woondiensten bij Dunavie

…Woonruimteverdeling door de jaren heen

der en een achtertuin met berging. De woningen zijn vrijwel identiek aan de woningen die Dunavie in 2012 opleverde in deze wijk. De rijwoningen staan naast deze reeds bestaande huurwoningen aan de Stevinlaan. De woningen worden deze maand opgeleverd en zijn inmiddels allemaal verhuurd.

leden, maar voor de samenleving als geheel. Inmiddels kan iedereen met een inkomen tot maximaal € 34.000 zich inschrijven voor een sociale huurwoning. Een behoorlijk grote groep. Om de woningen zo eerlijk en transparant mogelijk toe te wijzen, maken gemeenten, woningcorporaties en huurdersorganisaties met elkaar een aantal afspraken om de woningen te verdelen. Woningen toewijzen is lastig: de vraag naar sociale huurwoningen is over het algemeen hoger dan het aanbod. Toewijzen willen we zo eerlijk en transparant mogelijk doen.

Tip Ventileren: nut en noodzaak Goed ventileren is enorm belangrijk. Vochtige lucht in huis veroorzaakt vervelende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, keelpijn, astma en allergieën. Ook leidt onvoldoende ventileren tot schimmelvorming in de woning. Door

continu te ventileren, krijgen vocht, schimmels en huisstofmijt minder kans. En u bespaart op die manier op uw stookkosten. Het verwarmen van een woning met een vochtig binnenklimaat kost meer energie dan het verwarmen van een

woning die van binnen droog is. Dus als u continu ventileert, stookt u uiteindelijk minder. Wilt u weten of u in huis voldoende ventileert? Kijk dan op www.dunavie.nl/ventileren voor praktische tips over ventileren.

Dunavie nieuws Huurderportaal groot succes Woensdag 5 februari 2014 ging het huurderportaal ‘Mijn Dunavie’ live. Met ‘Mijn Dunavie’ regelt u via internet uw woonzaken op ieder gewenst moment: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hiermee sluiten wij aan bij de behoefte van een deel van onze huurders hun woonzaken te regelen op een moment dat voor hen het beste uitkomt.

Openingstijden

Inmiddels logden bijna 1.100 huurders in en ontvangen wij dagelijks reparatieverzoeken en aanvragen voor ‘mijn klussen’ via het huurdersportaal. Naar verwachting is in april de mobiele versie beschikbaar. U kunt dan ook met uw smartphone of tablet gebruik maken van ‘Mijn Dunavie’.

Uiteraard kunt u ook onze balie aan de Valkenburgseweg bezoeken en bereikt u ons telefonisch via telefoonnummer (071) 820 08 00. Onze openingstijden zijn: Balie (inloop) maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur Telefonisch maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur Op afspraak maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur

Kans maken op een iPad Mini?

Log dan voor 1 mei 2014 in op het huurdersportaal en actualiseer uw gegevens. De winnaars van de chocolade iPad hebben inmiddels allemaal bericht ontvangen. Meer informatie over huurderportaal ‘Mijn Dunavie’ leest u op www.dunavie.nl.

Even een stap terug in de tijd. De Vereeniging ten behoeven der Arbeidersklasse te Amsterdam (VAK) was met de oprichting op 21 februari 1852 de eerste woningbouwvereniging in Nederland. De woningen die zij bouwden, waren voor arbeidersgezinnen en bij de toewijzing was de stiptheid waarmee de huur werd betaald van belang. En van de arbeidersgezinnen werd verwacht dat ze het gehuurde goed schoon hielden, geen overlast veroorzaakten en geen mensen bij zich lieten inwonen die niet tot het gezin behoorden. Tot de jaren twintig en dertig hadden de woningbouwverenigingen opzichteressen in dienst, deze selecteerden de bewoners en hielden toezicht op de bewoning. Rond de jaren ’50 verhuurden de woningbouwverenigingen alleen aan hun eigen leden. Nog steeds gericht op de arbeidersgezinnen. Later, zo ongeveer na 1960, veranderde de relatie tussen vereniging en leden tot een verhuurder-huurder relatie. Na 1966 was de woningbouwvereniging er niet alleen voor haar eigen

In het nieuwe systeem werken we alleen nog met inschrijftijd. De woonwaarde (de waarde van de huidige woning) telt niet meer mee. Hierdoor wordt het meer inzichtelijk hoe hoog de kans is dat de woning wordt toegewezen aan de woningzoekenden. Nu bieden we een woning gemiddeld zeven keer aan voordat een woningzoekende de woning accepteert. In het nieuwe systeem ziet u als woningzoekende welke kans u maakt op een woning. Ook kunt u een woonwensenprofiel aanmaken. Woningzoekenden krijgen dan iedere week woningen aangeboden die aansluiten bij hun woonwensen. Bovenstaande verbeteringen dragen bij aan een nog betere match tussen aanbod en woningzoekenden waardoor woningen sneller verhuurd worden. Met dit nieuwe systeem hebben wij ons ingezet om op een nog transparantere manier de beschikbare woningen te verdelen. In deze DunavieNieuws en op onze website leest u alle informatie over het nieuwe systeem en wat er voor woningzoekenden verandert per 1 april.


Te koop

Prikbord Let op! Oplichters sturen brieven aan huurders over wijziging rekeningnummer Opnieuw hebben huurders van een woningcorporatie, ditmaal uit de regio Rotterdam, een origineel ogende nepbrief ontvangen. Daarin gaven oplichters zich uit voor de woningcorporatie. Zij riepen huurders op hun huur voor-

taan te storten op een nieuw rekeningnummer. Wat te doen? Ontvangt u een brief waarin aangegeven wordt dat ons rekeningnummer wijzigt. Neemt u dan

direct contact met ons op en wijzig niets. Ons rekeningnummer is namelijk niet gewijzigd. Er zijn alleen een aantal cijfers voorgekomen. Onze huurders ontvingen hier 15 november 2013 een brief over.

U vindt hier een selectie uit ons aanbod van koopwoningen. Kijk voor meer informatie over deze woningen, ons volledige aanbod en de actievoorwaarden van onze keukenactie op www.dunavie.nl bij Te koop.

Vreugdeweg 11

Katwijk

Huren zonder wachtlijst! Dunavie verhuurt ook vrije sectorwoningen. Interesse? Kijk voor ons aanbod op www.dunavie.nl bij Te huur.

Projecten

€ 233.000 k.k.

Dunavie bouwt door in het ’t Duyfrak Hoogste punt bereikt en eerste vier huurwoningen opgeleverd deze ochtend kregen de huurders de mogelijkheid hun woning te bekijken en te meten voor eventuele stoffering en meubels.

Pannenbier en pannenfris op het hoogste punt In ’t Duyfrak bouwen Bouwbedrijf Niersman uit Voorschoten en Ouwehand Bouw Katwijk gestaag door aan de 99 huurwoningen. Dunavie realiseert 63 eengezinswoningen en 36 appartementen in deze kindvriendelijke nieuwbouwwijk in Valkenburg. De woningen zijn bestemd voor de sociale verhuur. Onlangs vierden we het hoogste punt van de bouw en leverden we de eerste vier huurwoningen op.

Kijk- en meetdag

Op donderdag 13 februari was de eerste kijk- en meetdag voor de huurders van ‘t Duyfrak die deze maand hun huurovereenkomst tekenen. Dunavie verhuurt deze woningen al voor oplevering. Op

De appartementen en eengezinswoningen in ’t Duyfrak bereikten op woensdag 12 februari hun hoogste punt. Dit werd gevierd met pannenbier en pannenfris. Een oude traditie bij het bereiken van het hoogste punt van een gebouw.

Feestelijke oplevering eerste vier woningen

Ook huren in ’t Duyfrak? Dat kan!

De 36 appartementen en 53 eengezinswoningen gaan naar verwachting half april / begin mei in de verhuur op Woningnet. De appartementen leveren we nog voor de bouwvakvakantie, in juli, op en de eengezinswoningen over een periode van juli tot en met oktober 2014. Houdt u de projectenpagina van ’t Duyfrak op www.dunavie.nl in de gaten of volg ons op Twitter @Dunavie en facebook.com/DunavieKatwijk voor de meest actuele informatie.

Twee weken later leverde Dunavie de eerste vier eengezinswoning op. Op woensdag 5 maart ontvingen de bewoners op feestelijke wijze de sleutel van hun nieuwe huurwoning uit handen van Alfred Busser, wethouder Binnendijk, wethouder van Duijn en Mark Niersman (directeur bouwbedrijf Niersman). De volgende zes eengezinswoningen levert Dunavie begin april 2014 op.

Royale tussenwoning met achtergelegen garage. Gelegen in de woonwijk Cleijn Duin met voldoende parkeergelegenheid. De woning is recent gemoderniseerd waarbij onder andere de badkamer en toilet zijn vernieuwd. Een betegelde, beschutte tuin op het zuiden/westen waar u volop van de zon kunt genieten. De royale achterom maakt het extra aantrekkelijk. De woning wordt centraal verwarmd en is deels voorzien van dubbel glas.

Goudsbloem 11

Rijnsburg

keukenactie

€ 229.500 k.k. Rustig gelegen ruime tusseneengezinswoning met voor- en achtertuin. De achtertuin grenst aan een waterpartij en is gelegen op het zuidwesten. De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing en wordt cv-gas verwarmd door middel van een combiketel. Bij aankoop van deze woning ontvangt u een gratis keuken. Kijk voor de actievoorwaarden op www.dunavie.nl.

Baljuwstraat 26

Dunavie nieuws

Katwijk

Nieuwe regels in woonruimteverdeling De overgang naar het nieuwe Woonruimteverdeelsysteem maakt het zoeken naar een sociale huurwoning voor woningzoekende in de regio Holland Rijnland makkelijker. De nieuwe wijze van woonruimteverdeling is eenvoudiger, duidelijker en voor iedereen gelden dezelfde rechten. Wel gaan er een aantal nieuwe regels gelden. Deze zetten wij graag nog even voor u op een rij.

Woningtoewijzing op basis van inschrijftijd

De woningtoewijzing vindt plaats op basis van inschrijftijd. Wie het langste staat ingeschreven, krijgt de woning toegewezen. Voor startende woningzoekenden was deze regel al van toepassing. Voor woningzoekenden die een woning achterlaten als zij gaan verhuizen

Colofon

(doorstromers) verandert er wel iets, hun woonwaarde vervalt. Op 1 april 2014 krijgen zij voor elk jaar aan woonwaarde één maand extra inschrijftijd. De slagingskans van deze groep woningzoekenden blijft op deze manier gelijk. U behoudt uw inschrijfduur en opgebouwde positie. U maakt daarmee vanaf 1 april 2014 globaal net zoveel kans op een huurwoning als nu.

Woning zoeken in andere gemeente

Vanaf 1 april 2014 kunt u naar een huurwoning zoeken in de hele regio Holland Rijnland. Deze regio bestaat uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, HiIllegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeter-

woude. Voor woningzoekende buiten deze regio gelden geen aparte regels meer. Zij krijgen ook een woning toegewezen op basis van opgebouwde inschrijftijd.

Maatwerk

Gemeenten mogen lokaal maatwerk toepassen bij bestaande bouw en nieuwbouw. Dit kan betekenen dat zij met voorrang aan de inwoners van de eigen gemeente toewijzen.

Speciale doelgroepen en urgentie

Speciale (zorg)woningen voor senioren en minder validen blijven gewoon bestaan. Alle urgenties blijven ook na 1 april 2014 van kracht.

€ 160.000 k.k. Op een uitstekende locatie pal in het centrum ligt deze 4-kamer eengezinswoning met tuin, zonnig dakterras en fietsenberging. De woning is aan de achterzijde opgetrokken en uitgebouwd waardoor extra leefruimte is ontstaan. De winkels, het strand en boulevard liggen op steenworp afstand. De woning dateert uit de 19e eeuw en vraagt om modernisering. Dunavie streeft ernaar correcte en actuele informatie te publiceren, maar kan niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop u deze leest. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Dunavie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.

Bezoekadres: Valkenburgseweg 2 | 2223 KD Katwijk • Postadres: Postbus 3061 | 2220 CB Katwijk • T (071) 820 08 00 | F (071) 820 08 99 | info@dunavie.nl | www.dunavie.nl Openingstijden: balie (inloop) maandag t/m vrijdag: 8.00 - 12.00 uur | telefonisch maandag t/m vrijdag: 8.00 - 16.30 | op afspraak maandag t/m vrijdag: 8.00 - 16.30 uur. Eindredactie: PR & communicatie Dunavie | Ontwerp: Uitgeverij Verhagen, Katwijk Volg ons op: facebook.com/DunavieKatwijk @Dunavie


14

De Rijnsburger

De redactie van deze krant legt de komende weken, in aanloop zingen van woensdag 19 maart, de deelnemende politieke partij Vandaag de laatste:

Bert Vlasman

Aad Oosterlee

Kees Kraaijenoord

Jezus Leeft

Hart Voor Katwijk

OPA Katwijk

Eens,

Eens,

Eens,

alleen vraag ik me wel af of nu goede zorg belangrijk is of onze portemonnee. Zolang we niks mankeren is onze portemonnee belangrijk, maar als we wel wat mankeren is goede zorg weer belangrijk, de enige goede zorg is de zorg van de Hemelse Vader voor ons die ons Zijn Zoon gaf, zodat we onze zorgen bij Hem kunnen brengen.

Ouderen hebben hun beste krachten gegeven aan de huidige samenleving. Nu zij zorgbehoeftig worden, is het een morele plicht die zorg te leveren. Net zo goed is het zaak dat de toekomstige generaties niet opgroeien in probleemgezinnen en zo ontsporen met allerlei ellende, werkeloosheid en vandalisme als gevolg. Het is ronduit verkeerd dat de landelijke partijen, omdat ze hierop zelf falen per 1 januari 2015 de jeugdzorg en de complete ouderenzorg overhevelen (totaal €15 miljard) naar de gemeenten met meteen €6 miljard bezuinigen. Schandalig! Het budget schoot al tekort. Zo was er al 25% tekort voor persoonlijke begeleiding van ouderen en gehandicapten. Het budget voor huishoudelijke hulp aan bejaarden om zo lang mogelijk buiten de bejaardenhuizen te blijven schiet nu al 40% te kort. Mede daarom is Hart Voor Katwijk tegen het grote en onverantwoorde uitgeven door de gevestigde Katwijkse partijen van de afgelopen jaren. Met zuinigheid kunnen we de enorme bezuinigingen op ouderen en welzijnsbeleid proberen op te vangen. Lees op www. hartvoorkatwijk.nl onze artikelen ‘Ouderen en probleemgezinnen de klos’ en ‘Genoeg financiën voor de WMO in magere jaren?’

Het (landelijk) beleid is er op gericht dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven. Dit is in veel gevallen mogelijk als we goed omgaan met bijvoorbeeld extra hulp van thuiszorg, woningaanpassingen of maaltijden aan huis. De Wet Maatschappelijk Ondersteuning regelt dit soort zaken en de gemeente heeft geld ook geld beschikbaar om één en ander te regelen. Of er genoeg geld zal zijn, is echter nog maar de vraag. ‘Bijpassen’ is (tijdelijk) misschien niet aan te ontkomen en het is goed dat de gemeente er reserveringen voor heeft gemaakt. Het mag er uiteraard niet toe leiden dat een oudere aan de ene kant geholpen wordt, maar aan de andere kant fors moet betalen in de vorm van een belastingverhoging. Daar schiet hij of zij weinig mee op.

Ralf Boland

Anna Marie van der Plas

Nelly Smits

Wouter-Jan Vroegindeweij

Nico van Hoogdalem

D66

KiesKatwijk

PvdA

SGP

VVD

Eens,

Eens,

Eens,

Eens,

Eens,

de decentralisaties in de zorg ziet D66 als een kans: we willen minder bureaucratie en meer zorg. Wij denken dat de zorg goedkoper kan en ook moet. Het geld moet terecht komen bij hen die het nodig hebben. Laten we deze kans pakken en als gemeente de zorg zo organiseren dat mensen de controle kunnen houden over hun eigen leven. Kwaliteit staat hierbij voorop. D66 gaat uit van het landelijk budget, maar zal extra investeren als dit nodig is om de kwaliteit te waarborgen.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid rond de nieuwe zorgwet WMO. Gaat het lukken met het nieuwe budget? Wat doen de Zorgverzekeraars? Hoeveel geld gaat naar welke projecten? Voorwerk is hier heel belangrijk. Al in 2008 sloten een aantal gemeenten WMO- proefprojecten af waarvan kon worden geleerd. Instellingen zijn zelf al begonnen met fusies/bezuinigingen. Een prachtig voorbeeld hiervan in Katwijk is “Binders”. Zonder hulp van de gemeente zochten 3 instellingen elkaar op waarna o.a. op vervoerskosten veel werd bezuinigd zonder kwaliteitsverlies van zorg, sterker nog, dit werd door de nieuwe vormgeving verbeterd. Positief dus. Iedereen verdient de hulp die hij nodig heeft. Zorg dat je je “klanten” kent. Ga uit van de vraag naar specifieke hulp van een doelgroep en niet van het aanbod. Wanneer die vraag meer blijkt te kosten dan het budget biedt moet de gemeente dit bijpassen. Hoe? Door bijvoorbeeld geen geld meer te stoppen in bodemloze putten van samenwerkingsverbanden die alleen geld kosten of onnodig dure projecten te realiseren. De basistaak van een gemeente is de zorg voor zijn inwoners. Koste wat het kost.

De gemeente moet met ingang van 2015 zorgtaken gaan uitvoeren en krijgt daarvoor ongeveer 40% minder geld dan hier tot nu toe werd uitgegeven. Dit wordt de grootste en belangrijkste opgave voor Katwijk de komende jaren. Dat betekent maatwerk en samenwerken met andere gemeenten om zorg in te kunnen kopen. Wijkteams moeten jeugd, gezin en ouderen zo snel mogelijk de weg naar zorg wijzen. Dichtbij in de wijk moeten mensen zorg en ondersteuning kunnen krijgen en terecht kunnen met hun zorgvragen. Langer thuis wonen vraagt om goede thuiszorg en wijkverpleging die samenwerkt met de huisarts. Hiervoor is een netwerk van mantelzorg en professionele zorg nodig. Mantelzorgers moeten nog meer ondersteund worden. Betaalbare maaltijdenvoorzieningen en activiteiten moeten in de wijk aanwezig zijn bijvoorbeeld in de huidige verzorgingshuizen. Vereenzaming is een groot probleem , in de wijk sociale verbanden aanleggen zodat mensen veilig en plezierig zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Zorg moet beschikbaar en bereikbaar blijven voor iedereen die dat nodig heeft. Dat mag wat de PvdA betreft de gemeente ook geld kosten!

omdat het een kerntaak van de overheid is om een schild voor de zwakken te zijn. Zeker nu er allerlei zorgtaken voor jeugd, gezinnen en ouderen op de gemeente afkomen, is het belangrijk om goede zorg te bieden. Voorzieningen dienen te voldoen aan behoefte en goede kwaliteitseisen. Er zal een sluitende afstemming moeten zijn tussen de hulpvrager/mantelzorger en de professionele zorg. Mensen mogen niet tussen wal en schip vallen! De gemeente krijgt hier geld voor van het rijk, maar daar is door het rijk wel flink op bezuinigd. De kans is aanwezig dat het te weinig is om goede zorg te kunnen bieden. De SGP vindt dat er eerst goed gekeken moet worden hoe we de zorg efficiënt en effectief kunnen regelen. Mocht er echter toch geld te kort zijn om goede zorg te garanderen, wil de SGP dat de gemeente zelf geld bijlegt. We moeten dan wel beseffen dat dat ten koste gaat van andere gemeentelijke voorzieningen. Maar zorg voor de kwetsbare naaste heeft voor de SGP prioriteit!

VVD vind dat het op dit moment niet goed gaat met de zorg. Veel te veel instanties bemoeien zich onafhankelijk van elkaar, door elkaar heen en met wisselend succes met één enkel individu dat zorg nodig heeft. Mensen met zorgvragen komen al snel terecht in een bureaucratisch moeras. Een wirwar van hulpverleners, uitkeringen en toeslagen is ontstaan waar niemand meer uitkomt. Daarom is het kabinet bezig de verantwoordelijkheid voor de zorg bij de gemeenten onder te brengen. Voortaan wordt de zorg maatwerk: uitgaande van wat iemand nog kan, en hulp biedend waar nodig. Voor één persoon of één gezin komt één plan, waarvoor één iemand binnen de gemeente de zorg regisseert. Dat is iemand die de cliënt en zijn gezinssituatie behoorlijk goed kent. De VVD denkt dat het op dit moment vooral belangrijk is de problemen op te lossen en een goed systeem op poten te zetten voor de benodigde hulp en dat zal uiteindelijk leiden tot betere zorg en kostenbesparingen.

Goede zorg m gemeente ook gel

Zorg is een van de belangrijkste zaken voor de gemeente en dus de politiek de komen


verkiezingen

donderdag 13 maart 2014

naar de gemeenteraadsverkiejen een aantal stellingen voor.

Hard voor Anita

Zorgen voor mijn kind Zorgen voor mijn oma Marcel van Tol,

GemeenteBelangen

Oneens,

mag de ld kosten

nde jaren.

15

U schrikt van deze reactie? Dat is precies de bedoeling! GemeenteBelangen die geen geld wil steken in goede zorg, kanniewaarzijn toch? Hoe verleidelijk is het om het Eens te zijn met de stelling, dat is de brede weg, om in termen van de partij Jezus Leeft te blijven. Maar de smalle weg is veel moeilijker. Want waar hebben we het precies over? Jeugdzorg? Ouderenzorg? Mantelzorg? Langdurige ziekenzorg? Zorg voor werk? Goede zorg voor ruim 60.000 inwoners in onze kernen? En wat verstaan we onder goede zorg? Allemaal vragen die de politiek moet beantwoorden als de gemeenten die zorgtaken op hun bord krijgen. En daarvoor ook veel minder geld krijgen. Dus moeten er verstandige keuzes gemaakt worden door verstandige politici die beseffen dat je een euro maar één keer kunt uitgeven... aan goede zorg, inderdaad. En die mag de gemeente Katwijk best geld kosten. Wantrouw echter politici die nu al veel beloven en weinig geven. U weet het al: doen een gek in vreugde leven. Maar in Katwijk is de kiezer niet gek!

Zorgen voor mijn ouders Zorgen voor mijn zieke oom Zorgen voor de buurman

Wie zorgt er voor mij?

Suggestie Leuntje: Suggestie voor voor Leuntje: redactie@derijnsburger.nl redactie@katwijkschepost.nl

Goede zorg voor jong en oud Klaas Jan van der Bent

Willem van Duijn

ChristenUnie

CDA

Eens,

Eens,

De mens is de kroon op de schepping. Het is daarom onze dure plicht om goed voor onze naasten te zorgen. Helaas bezuinigt het Rijk op de zorg en krijgt de gemeente daar minder geld voor. Daar staat tegenover dat op initiatief van de ChristenUnie Katwijk er een extra reserve van 4 miljoen euro is ingesteld. Goede zorg aan jongeren, gezinnen, ouderen, chronisch zieken, gehandicapten, verslaafden, enz. betekent ook dat er keuzevrijheid moet zijn om een zorgaanbieder te kiezen die past bij iemands geloofs- of levensovertuiging. Goede zorg is investeren in sterke gezinnen en voorkomen dat kinderen de dupe worden van (v)echtscheidingen. Goede zorg betekent dat zaken als thuiszorg, hulp in de huishouding en de belbus/regiotaxi op maat en betaalbaar blijven. Goede zorg is aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. Goede zorg is zorgen dat lokale zorgaanbieders die de onze samenleving goed kennen en waar volop inwoners uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg werken, het werk in onze gemeente kunnen blijven uitvoeren. Op die manier willen we bijdragen aan het voorkomen dat inwoners hun baan in de zorg verliezen.

Solidariteit is voor het CDA een belangrijk uitgangspunt. Solidariteit gaat twee richtingen op: zorg verlenen aan degenen die dat nodig hebben en de zorg met elkaar betaalbaar houden. Mensen die zorg nodig hebben moeten er op kunnen rekenen dat zij die zorg krijgen. Het CDA vindt dat mensen zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven wonen. Niet om te bezuinigen, maar omdat mensen het best gedijen in een omgeving die hen vertrouwd is. Daarom wil het CDA zorg dicht bij mensen brengen en de sociale schil rondom zorgbehoevenden het vertrekpunt laten zijn voor het verlenen van zorg. Want de sterkste solidariteit ervaren mensen van familie en naasten dichtbij. Solidariteit betekent ook oog hebben voor de zorgen en belangen van de mantelzorgers en hen daarin bijstaan. Er wordt dus meer van mensen zelf en hun eigen netwerk verwacht de komende jaren. Maar de gemeente blijft niet buiten beeld. Voor wie het zelf niet redt moeten er laagdrempelige voorzieningen zijn, zoals bijvoorbeeld de wijkzuster. En dat is ons iets waard.

De veranderingen in de zorg zijn voor veel mensen het belangrijkste thema bij de gemeenteraadsverkiezingen. De jeugdzorg, de ouderenzorg, de zorg voor chronisch zieken en gehandicapten, de ondersteuning aan kwetsbare gezinnen en personen, het gaat allemaal veranderen.

en VVD aangaven te willen wachten op politiek Den Haag en daarom de besluitvorming voor onbepaalde tijd te willen uitstellen. “We moeten niet uitstellen, maar doorwerken. Over 9 maanden is de overdracht een feit. We kunnen kwetsbare mensen op 1 januari niet in de kou laten staan!”, zegt Varkevisser.

De gemeente krijgt per 1 januari 2015 verschillende zorgtaken overgeheveld van het Rijk. “Mensen vragen zich af of hun kind nog wel de juiste zorg krijgt, of hun ouders nog wel hulp krijgen en of ze het allemaal nog wel kunnen betalen. Ik begrijp die vragen wel”, zegt Gert Varkevisser van de ChristenUnie. “Dit raakt vroeg of laat alle inwoners. We zitten er echter bovenop om alles goed en op tijd te regelen. Zo is onze wethouder Gerard Mostert al jaren uitstekend bezig om de gemeente voor te bereiden op alle nieuwe taken. En in de gemeenteraad maakt de ChristenUnie zich steeds hard voor sterke gezinnen, gezonde jeugd, goede zorg voor ouderen en hulp aan kwetsbaren. Niemand valt tussen wal en schip.”

Inbreng ChristenUnie

WMO en Jeugdzorg

Twee weken terug sprak de gemeenteraad over de lokale plannen inzake de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Jeugdzorg. De gemeenteraad moet dit snel vaststellen zodat alles op tijd geregeld is. Hoogst verbaasd was de ChristenUnie toen CDA, GB

1. Het is belangrijk dat inwoners kunnen kiezen voor zorg die bij hen past en waarbij rekening wordt gehouden met hun geloof of levensovertuiging. 2. Waar het kan moeten lokale partijen de zorg in onze gemeente gaan leveren. Lokale zorgaanbieders zoals DSV, De Brug, Curadomi en Marente kennen onze samenleving goed en bij hen werken veel inwoners van onze gemeente. Met het oog op dreigende massa-ontslagen in de zorg is het zaak dat zij overeind blijven. 3. Besteed aandacht aan dreigende echtscheidingen en de positie van kinderen bij (v)echtscheidingen want de maatschappelijke kosten van echtscheidingen zijn hoog en de kans op schadelijke gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen groot. 4. Voorkom dat het budget snel op is doordat (te vaak) dure zorg wordt geboden. Zorg dat het geld voor chronisch zieken en gehandicapten specifiek voor deze doelgroep bestemd blijft.

Wie met modder gooit, kan stenen terug verwachten. Anita schijnt dat maar niet te begrijpen. In haar laatste oprisping in de KP fulmineert ze zo’n beetje tegen alle partijen. Dreigend zegt ze dat GemeenteBelangen concurrentie krijgt van Hart voor Katwijk, een serieuze, inhoudelijke partij met zeer goede kandidaten. Weg met de lood-om-oudijzercoalities, daagt ze ons uit. Die uitdaging moet ik wel pareren, wil ik voor mezelf als GB’er geloofwaardig blijven. Hoogste tijd om u even terug te brengen naar de gemeenteraadsvergadering van 15 april 2010: In de notulen lezen we: Mevrouw Van Ginkel is ermee ingenomen dat de coalitievorming zover is gevorderd dat het college direct aan de slag kan. De verkiezingsuitslag heeft de VVD op de kaart gezet en dat bood kansen voor deelname in het college. De VVD is de grootste winnaar, met een winst van twee zetels… CDA, ChristenUnie en VVD zijn in goede samenwerking en harmonie tot een coalitie gekomen. Door de goede samenwerking konden partijen ook de nodige compromissen sluiten. Het is geven en nemen, maar soms zijn ogenschijnlijk ingeleverde verkiezingsitems toch in het akkoord terug te vinden… De keus voor de heer Udo is gemaakt op grond van zijn brede bestuurlijke en politieke achtergrond. Hij is lid geweest van de Tweede Kamer en van Provinciale Staten en kent daarom ook de problematiek van de regio. Hij heeft zes jaar gewerkt als secretaris van MKB Nederland en heeft zo een goede aansluiting bij de ondernemers van Katwijk. Haar fractie is tevreden dat hij de portefeuille Verkeer, Waterstaat, vliegveld en zeejachthaven en milieu in wil vullen. Diezelfde Anita maakte drie jaar lang deel uit van deze lood-om-oud-ijzercoalitie. Diezelfde Anita beloofde duizend euro aan de burger en 25% minder ambtenaren. Die belofte moest ze destijds al inleveren omdat ze zo ontzettend graag – dan wel als bijwagen - mee wilde doen met die christelijke lood-om-oud-ijzercoalitie. Diezelfde Anita pochte over de kwaliteiten van haar wethouder Udo, die - denk ik – nu de dagen telt dat hij uit zijn wethouderslijden wordt verlost. Diezelfde Anita denkt nu dat zij vier jaar later opnieuw de Katwijkse kiezers kan gek maken met haar loze beloften. Ik verwacht dat niet één serieuze Katwijkse kiezer daar een tweede keer intrapt. Ineke Ouwehand Steunfractielid GemeenteBelangen

Uitslag live bij RTV Katwijk Op woensdag 19 maart zijn de Gemeenteraadsverkiezingen en RTV Katwijk maakt de uitslag rechtstreeks bekend. Die dag is om 18.30 en 20.30 uur het programma RTV Magazine te zien, waarin interviews en reportages zijn opgenomen die eerder op de dag. Vanaf 21.00 uur start er vanuit de studio én vanuit de Burgerzaal in het gemeentehuis een speciaal programma. In 2010 werd bij de Gemeenteraadsverkiezingen de voorlopige uitslag pas rond middernacht bekend gemaakt. Deze keer zal dat echter anders gaan. Zodra er een stembureau klaar is met tellen op partij wordt dit zo snel mogelijk bekend gemaakt. Naar verwachting komen tussen 22.00 uur en 22.30 uur de eerste uitslagen binnen. Rond middernacht zijn alle stemmen geteld en volgt een voorlopige uitslag. De presentatie van deze avond is in handen van Jaap van Duijn en Carolien van Egmond.


Informatie Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden Tijden op afspraak Maandag van 8.00-17.00 uur Dinsdag van 8.00-17.00 uur Woensdag van 8.00-17.00 uur Donderdag van 8.00-20.00 uur Vrijdag van 8.00-17.00 uur U kunt heel makkelijk via www.katwijk.nl/afspraak-maken een afspraak maken via het digitaal loket. U kunt ook bellen naar 071-4065000. Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Wijkregisseurs Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners. De wijkregisseur en de wijkagent staan u te woord bij het persoonlijk overleggen van een probleem of idee. U kunt ook een afspraak op maat met de wijkregisseur maken. Ter info: De wijkregisseur bemoeit zich niet meer rechtstreeks met het onderhoud van de buitenruimte. Katwijk aan Zee Wijkregisseur: André Veenstra Spreekuur: donderdag 15.00-16.00 uur, Marktplein/Piet Heinlaan (gebouw marktmeester) Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 13.30-14.30 uur, Schimmelpenninckstraat 10 (Kwadrant) Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 10.00-11.00 uur, naar de Coligny (Louise de Colignylaan 7) Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 11.30-12.30 uur, Torenvlietslaan 12 (Brandweerkazerne van Valkenburg) Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 08.30-09.30 uur, De Burgt - Burg. Koomansplein 1

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

Zorgsloket Iedere werkdag van 8.00 tot 12.00 uur kunt u zonder afspraak terecht. Daarnaast is het Zorgloket ook op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 071-4065000

Algemene informatie bekendmakingen

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaar- of beroepschrift meesturen. Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling. E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier. Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd: Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Visserijkade, in de het plaatsen van ballenvangers bij drie groenstrook aan de bestaande sportplekken Cleijn Duinplein en achter Rijnmond (Zandgat), Katwijk

05-03-14

Randweg 47, Katwijk

het kappen van een boom

07-03-14

Pieter Breughelstraat 1 t/m 48, Rijnsburg

het kappen van 29 bomen

07-03-14

Schaepmanstraat 1, Katwijk

het kappen van vijf bomen

07-03-14

Floralaan 2 F, Rijnsburg

het plaatsen van een prefab trafostation ten behoeve van nieuwbouw de bloem

07-03-14

Voorschoterweg 23 het gedeeltelijk wijzigen van het gebruik G, Valkenburg van het kantoorgebouw met inpandige bouwactiviteiten

07-03-14

Omschrijving

Bekendmaking besluit

De Krom 57, Katwijk Het organiseren van een veiling op 4 april 07-03-14 2014 van 20.30 tot 00.00 uur Boulevard, Katwijk

Kennisgeving verlenging beslistermijn Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Burgemeester en wethouders van gemeente Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken: Locatie

Omschrijving

Uiterste beslisdatum

Smidstraat 74, Rijnsburg

het plaatsen van een hekwerk

23-04-14 (6 weken extra)

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending van het besluit tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Koningin Julianalaan 3, 2224 EW Katwijk.

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Datum indiening

Boulevard, strandvak 4, Katwijk

het verplaatsen van de bestaande opstallen van de Katwijkse Branding Surfclub (KBS)

02-03-14

Duinzicht 21, Valkenburg

het vernieuwen van de erfafscheiding aan de zijkant van de woning

01-03-14

Bankijkerweg, Rijnsburg

het bouwen van 11 woningen

03-03-14

Oegstgeesterweg 206 A, Rijnsburg

het splitsen van het pand in woningen en 03-03-14 kantoren

J. Th. de Visserstraat en Treubstraat, Katwijk

het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de flatgebouwen

04-03-14

Randweg 47, Katwijk

het kappen van een boom

04-03-14

Pieter Breughelstraat 1 t/m 48, Rijnsburg

het kappen van 29 bomen

05-03-14

Schaepmanstraat 1, Katwijk

het kappen van vijf bomen

05-03-14

Boulevard, Katwijk

07-03-14 het aanleggen en gebruiken van een permanent drainagesysteem ten behoeve van project Kustwerk Katwijk

Ingekomen aanvragen drank- en horecawet Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende aanvragen voor het uitoefenen van een commercieel/para-commercieel horecabedrijf te hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning

Evenementen Locatie

13 maart 2014

07-03-14 Het organiseren van de Scheveningen Zandvoort marathon op 16 maart 2014 van 12.15 uur tot 14.15 uur.

Locatie

Omschrijving

Datum indiening

Wassenaarseweg 75, Katwijk

het bijschrijven van twee leidinggevenden voor het commerciële horecabedrijf

06-03-14

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? U kunt dit telefonisch opvragen! Belt u tussen 08.00 - 17.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en meldt dat u een bouwdossier wilt opvragen. Tevens kunt u dit via de website opvragen: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/wonen-en-verbouwen/bouwenverbouwen/#c2050


van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 Website: www.katwijk.nl

NSS TOP Op 24 en 25 maart zorgt de internationale bijeenkomst NSS in Den Haag voor verkeersoverlast. Meer informatie op www.katwijk.nl/nss.

Op de hoogte blijven van de laatste berichten? Wekelijkse nieuwsbrief

Vergadering Erfgoedcommissie

Verkiezing Gemeenteraad 2014

Datum: dinsdag 18 maart 2014, 15.00 uur Locatie: Gemeentehuis, B 2.10

Adressen stemlokalen

Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststellen vergaderverslag 18 februari 2014 3.Monumenten adviezen Maarten Brouwers 4. Bijpraten pand van Parlevliet 5. Advies over Turfmarkt 8 6. 16.00 uur: vertrek naar Oude Kerk (rijksmonument) voor overleg met de architect over de restauratie van de gevels en het dak en plaatsing van verwarmingsketels. 7. Rondvraag

Spreekuur burgemeester Het spreekuur van de burgemeester gaat op dinsdag 25 maart niet door. De burgemeester houdt elke dinsdag een spreekuur waar u zonder afspraak terecht kunt. Het spreekuur is van 17.00-18.00 uur in het gemeentehuis van Katwijk. U kunt u melden bij de receptie. Wanneer het spreekuur niet doorgaat, wordt dat gepubliceerd op de website en op deze pagina in de krant.

Spreekuur Stadsbouwmeester De vergadering van de Stadsbouwmeester is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op 18 maart 2014 om 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door contact op te nemen met Team Vergunningen (tel. 071-4065000).

De burgemeester van Katwijk maakt bekend, dat voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Katwijk op woensdag 19 maart 2014 in onderstaande locaties een stembureau is gevestigd. De stemlokalen gemarkeerd metzijn toegankelijk voor kiezers met lichamelijke beperkingen. Ook is daar een gehandicapteparkeerplaats. Iedere kiesgerechtigde mag zelf bepalen bij welk stembureau hij/zij de stem uitbrengt. Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs tonen. Een identiteitsbewijs dat u gebruikt voor de verkiezingen mag 5 jaar verlopen zijn. Als u zich niet kunt legitimeren mag u niet stemmen. Adressen stembureau’s Katwijk  Gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3, Katwijk De Duinroos, locatie Otto Baron, ingang Fresiastraat, Katwijk  Verpleeghuis De Wilbert, Overrijn 7, Katwijk Andreascollege (Rijnmond), Louise de Colignylaan 2, Katwijk Katwijkse Voetbalvereniging Quick Boys, Laan van Nieuw Zuid, Katwijk RKBS De Horizon, Mgr. Bekkersstraat 1B, Katwijk  Verzorgingshuis Salem, Duindoornlaan 34, Katwijk  Openbare Bibliotheek, Schelpendam 1, Katwijk De Duinroos, locatie Zanderij, Prinses Irenelaan 49, Katwijk K&O-gebouw, Sluisweg 16, Katwijk Wijkgebouw ’t Zandgat, EA Borgerstraat 48, Katwijk  Dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62, Katwijk Groen van Prinsterenschool, Piet Heinlaan 3, Katwijk Sporthal Cleijn Duin, Stadhoudersdreef 1, Katwijk Pr. Willem Alexanderschool, Parsstraat 3. Katwijk  Verzorgingshuis De Duinrand, Nolensstraat 2, Katwijk Andreascollege (Pieter Groen) Rijnsoever 293, Katwijk Sporthal Rijnsoever, Schimmelpenninckstraat 6, Katwijk Jeugdhuis De Poolster, Poolster 6, Katwijk Scheepvaart en Transport College, Zuidstraat 135A, Katwijk  Hockeyclub ”Catwyck”, De Krom 1H, Katwijk Valkenburg  Sport- en recreatiecentrum De Terp, Kerkweg 3, Valkenburg Voetbalvereniging Valken ’68, Duyfraklaan 9, Valkenburg

Ingekomen evenementen Evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

De Zanderij, Katwijk

Het organiseren van een Sing-Inn 2014 op 03-03-14 31 augustus 2014

Parkeerterrein Noordduinen, Katwijk

Het organiseren van Reddingbootdag op 3 mei 2014

03-03-14

Koestal, Cleijn Duijn en Zanderij, Katwijk

Het organiseren van Paasstraatzang 2014 op 20 april 2014

03-03-14

1e Mientlaan, Katwijk

Het organiseren van Easy Riders Kattuk Meeting 2014 op 13 juni 2014

03-03-14

Louise de Colignylaan 5, Katwijk

Het organiseren van Limes4Juul op 11 juli 2014

06-03-14

Rijnsburg  De Burgt, Burgemeester Koomansplein 1, Rijnsburg Maranathakerk, ingang Burg. Meijboomstraat, Rijnsburg Petrakerk, Korte Voorhouterweg 2C, Rijnsburg Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Katwijkerweg 1A, Rijnsburg Koningin Julianaschool, De Poel 2, Rijnsburg Basisschool De Wegwijzer, Koningin Julianalaan 2A, Rijnsburg Basisschool De Schakel, ingang Paedsenakker, Rijnsburg Wellantcollege, Sandtlaan 98, Rijnsburg Nadere inlichtingen worden verstrekt door de afdeling Dienstverlening, telefoonnummer 071- 406 5000. Plaats: Datum:

Katwijk dinsdag 11 maart 2014

De burgemeester voornoemd, drs. J. Wienen.

Verkiezing Gemeenteraad 2014

Kleinschalige evenementen Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Baljuwplein 1, Katwijk

Het organiseren van een Fancy Fair op 12 april 2014

24-02-14

Saturnus, Katwijk

Het organiseren van een Straatbarbecue op 4 juli 2014

02-03-14

Jan Tooropstraat 30a, Katwijk

Het organiseren van een Fancy Fair op 23 mei 2014

05-03-14

Boekhorststraat, Katwijk

Het organiseren van een Buurtfeest op 18 juni 2014

05-03-14

Zitting centraal stembureau bekendmaking uitslag verkiezing De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 19 maart 2014 gehouden verkiezing van verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Katwijk maakt bekend, dat op vrijdag 21 maart 2014 om 10 uur ‘s ochtends, een openbare zitting van het centraal stembureau plaatsvindt, waarin de uitslag van de verkiezing wordt bekendgemaakt. De voorzitter voornoemd, Drs. J. Wienen

Vervolg zie elders in de krant

www.katwijk.nl/storage/ nieuwsbrief

Website

www.katwijk.nl

Online afspraak maken? www.katwijk.nl/afspraak-maken

Volg ons op Social Media!

www.twitter.com/ gemeentekatwijk

www.facebook.com/ gemeentekatwijk


Vervolg bekendmakingen gemeente Katwijk De gemeenteraad Vergadering van 24 maart 2014 19.30-22.00

Toelating van de benoemde leden tot de raad Afsluiting van de raadsperiode 2010-2014

Vergadering van 27 maart 2014 20.00-20.45

Installatie van de leden van de raad

Meer informatie De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis. De raad begint om 19.30 uur en stelt dan de agenda definitief vast. De agenda en de stukken zijn te raadplegen op de website katwijk.notudoc.nl Op de agenda staat aangegeven hoe de raad de onderwerpen behandelt: informatief, oordeelsvormend of besluitvormend. De informatieve en oordeelsvormende sessies worden gelijktijdig gehouden. De agenda vermeldt waar en wanneer deze plaatsvinden. Op de webpagina www.katwijk.nl/ gemeenteraad staat welke mogelijkheden er zijn om mee te praten en in te spreken bij de vergadering.

• Eerhart Sierbestrating.

Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad:

Wekelijkse nieuwsbrief www.katwijk.nl/storage/ nieuwsbrief

Website

Partij

Raadslid

Tel.

e-mail

CDA

De heer J.W. Ravensbergen

071-4034724

j.w.ravensbergen@planet.nl

Christen Unie

Mevrouw A. Kuijt van den Oever

071-4022709

atiekuijt@ziggo.nl

Hart voor Katwijk

Mevrouw 06-40259657 A. H. van Ginkel - Lanting

www.katwijk.nl

Online afspraak maken? www.katwijk.nl/afspraak-maken

anita.van.ginkel@xs4all.nl

Gemeente De heer G.H.A. Bol Belangen

071-4032443

gerardbol@live.nl

PvdA

Mevrouw P.S. Smits

06-30416894

nellysmits58@gmail.com

SGP

De heer W.J. Vroegindeweij

06-26664883 wouterjan@ vroegindeweij-advocaten.nl

VVD

De heer E.C. de Mol

06-54633471

Voor al uw bestraBC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. opgave 070-3211006. 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en VoorInterieurverzorging, tel. 070-5116612. schoten? www.tcdekampioen.nl. Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken belSTEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichlen! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een TRAPPEN STOFFEREN met projecttapijt v.a. afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en € 300,- incl. tapijt, tel. 071-3010941. Verkaik Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319. Warmond, vofverkaik@xs4all.nl

Op de hoogte blijven van de laatste berichten?

edwin.de.mol@gmail.com

Volg ons op Social Media!

www.twitter.com/ gemeentekatwijk

www.facebook.com/ gemeentekatwijk

www.zalenverhuurkruyt •schipvanleiden.nl. • Te huur: GARAGEBOX Lambrechtsveld ValMooi bruin café in oude cen- kenburg, tel. 06-24468544 of 0321-380254.

trum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, LUXAFLEX REPARATIES van vele merken. verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosZeer veel onderdelen. Ook aan huis service. Verten en normale gangbare drankprijzen! Reserverinkaik Warmond, vofverkaik@xs4all.nl gen: tel. 06-25047376. Deze zomer slanker? SLANK 82! Afslanken Student wil u graag helpen met COMPUTERd.m.v. adviezen voedingscentrum. Clubs in KatPROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. wijk, Rijnsburg en Leiden. Inl. B. Hoogerdijk, tel. ‘Ons Thuis’, kleinschalig wonen in Voorhout (6 071-4030578, www.slank82.nl. dementerende bewoners) zoekt Zzp-ers en vrijBijles aan huis. Op locatie. Natuur/schei/wiswilligers die aan willen pakken in de zorg. Voor inkunde/anw/nask/Engels. € 12,- per uur, proefles fo: 06-34007130. Info@zorgallerlei.nl. gratis. Tel. 06-37403050 Brasso Kattenberg.

• •

ELWIN ROELFSEMA:

„Ik stem SGP omdat het belangrijk is dat Katwijk een gemeente blijft waar iedereen zich thuis voelt. Gewetensbezwaarde ambtenaren bijvoorbeeld. Een plaats waar we samen letten op ons taalgebruik. Waar oudere inwoners in een identiteitsgebonden woonvorm de avond van hun leven mogen doorbrengen. En waar de zondag nog apart is gezet om tot rust te mogen komen.”

MARIUS GUIJT:

MARIUS

- opzichter bij een woningcoöperatie

‘t Kan anders!

„Ik stem SGP omdat er rekening wordt gehouden met het gezin. Katwijk is een familiebadplaats en dat moet zo blijven. Belangrijk is dat de zondag een dag van rust en bezinning blijft. Ook heeft de SGP oog voor jeugdwerk in kerken. Jongeren zijn belangrijk en het is goed dat er daarom voldoende ruimte voor dat jeugdwerk blijft.”

ELWIN -

STEM DAAROM

lid hervormde PKN-gemeente Katwijk aan Zee


INGEZONDEN MEDEDELING

Centrumbewoners hebben alle recht van spreken  SGP vindt nieuwe duingarage te groot en te duur had dat bestaande parkeerplekken in het centrum behouden hadden kunnen blijven. Doordat er nu een aanzienlijke garage in de steigers staat, krijgen centrumbewoners veel problemen. De SGP had dat heel graag anders gewild!

“Wij gaan op zaterdag niet meer met de auto weg, want bij terugkomst is er geen parkeerplek meer te vinden.” “Hoe kan ik straks mijn boodschappen thuis krijgen? Waar zet ik mijn auto neer bij het uitladen?” Zomaar wat reacties van Katwijkse centrumbewoners. De SGP luistert naar hen en wil er iets mee doen. Door de bouw van de parkeergarage in de duinstrook aan de Boulevard eist de provincie ZuidHolland dat er op een andere plek in het Katwijkse centrum parkeerplaatsen worden verminderd. Dit heeft te maken met het compenseren van de CO2-uitstoot. Deze provincie-eis sluit goed aan bij de wens van de winkeliersvereniging Zeezijde om het centrum autoluw te maken. Maar wat is autoluw eigenlijk? Is dat een centrum zonder parkeerplaatsen? Of is dat een centrum met beperkte parkeergelegenheid? En hoe denkt de SGP over de parkeergarage en het autoluw maken van het centrum? ’T KON ANDERS!

De SGP was de enige partij in de raad die tegen de parkeergarage in duin was, zoals die nu gepland staat om te bouwen. Hij is namelijk véél te groot en te duur. De SGP

AUTOLUW, NIET AUTOVRIJ

Jacco Knape: “De SGP wil een autoluw en geen autovrij centrum met goede parkeeroplossingen voor centrumbewoners.” staat wel achter de bouw van een garage, vanwege de voordelen voor centrumbezoeker en toerist, maar hij had een stuk kleiner en dus goedkoper moeten zijn. Het geld moet immers weer worden terugverdiend en dat betekent: hoge parkeertarieven. Een ander voordeel is dat zo’n kleinere parkeergarage ervoor gezorgd

De SGP is voor het autoluw maken van het centrum; niet voor autovrij maken. Maar dat kan alleen als er goede oplossingen voor centrumbewoners zijn. Bij centrumbewoners denkt de SGP aan een brede zone, omdat ook veel bewoners rondom het centrum last hebben van de parkeerproblematiek. Tot goede oplossingen rekent de SGP: - De invoering van hele lage tarieven voor een plek in de duingarage, - De mogelijkheid om als centrumbewoner in de herfst en in de winter je auto wél in het centrum te mogen parkeren, omdat het dan een stuk rustiger is in het dorp. - Het maken van speciale zones voor ‘kort parkeren’. De SGP wil graag in gesprek met centrumbewoners en staat open voor goede parkeerideeën. Die ideeën worden niet geparkeerd. Sterker nog, de SGP rijdt ermee weg.

Ontsluiting Katwijk aan Zee moet beter 

SGP wil een open Westerbaan

De bereikbaarheid van Katwijk aan Zee staat behoorlijk onder druk. Er zijn slechts twee toegangswegen: de Zeeweg en de Hoorneslaan. Zeker met het oog op de verwachte groei naar 70.000 inwoners is extra ontsluiting hard nodig. De SGP gaat voor een open Westerbaan.

baan, die ten westen van de Zanderij loopt, langs de duinen. Om dit te verwezenlijken is het doortrekken van de Westerbaan tot aan de Meeuwenlaan (bij de Ichthuskerk) een minimale vereiste. De meest wenselijke situatie vindt de SGP de doortrekking tot aan de Laan van Nieuw-Zuid, bij het Quick Boys-veld.

Voor heel de gemeente is het belangrijk dat Katwijk aan Zee goed bereikbaar is. Burgers zullen dat op prijs stellen, maar ook toeristen en ondernemers. De verwachting is dat de verkeersintensiteit in Katwijk alleen maar toe zal nemen. De komst van de Rijnland-route zal daar onder andere voor zorgen. DOORTREKKEN

Op het gebied van bereikbaarheid gaat het in Katwijk aan Zee niet goed: er zijn maar twee toegangswegen (Zeeweg en Hoorneslaan). De situatie van de wijk ZanderijWesterbaan is schrijnend. Er is daar nog steeds geen normale

GROENE IMPULS

Gerard van Delft: “De SGP helpt mee aan een bereikbaar Katwijk aan Zee.” toegangsweg naar Katwijk aan Zee. Dat probleem roept al jaren om een oplossing. De SGP is daarom voorstander van ontsluiting via de Wester-

Natuurlijk moet er dan wel natuurcompensatie plaatsvinden, maar dat kan ook elders een plek krijgen; bijvoorbeeld op het voormalige vliegkamp Valkenburg. Dat geeft dan ook op die locatie een extra groene impuls. Hoewel de huidige stand van zaken (na de laatste uitspraak van de Raad van State) op korte termijn geen reden tot optimisme geeft, ziet de SGP nog steeds een dwingende noodzaak tot het doortrekken van de Westerbaan. Er is gewoon geen begaanbaar alternatief.

Windmolens in zee? Moet je niet willen… In het energieakkoord voor duurzame groei is afgesproken dat er in 2023 windmolenparken zijn gebouwd met een piekvermogen van 4.450 megawatt. Die moeten komen op het Nederlandse deel van de Noordzee. Ze kunnen jaarlijks ongeveer 5 miljoen huishoudens van elektriciteit voorzien. De SGP wil zo’n windmolenpark niet voor de Katwijkse kust hebben. Het kabinet zoekt nu naar andere gebieden voor windmolenparken, waaronder gebieden binnen de 12-mijlszone ; dat is binnen 22 kilometer vanaf de kust. Dat wordt gedaan om met een kortere kabel van de windmolen naar de kust de spanningsverliezen zo laag mogelijk te houden. Daarnaast doen de ministeries

van Infrastructuur en Milieu en van Economische zaken een haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden voor vergroting van het gebruik van duurzame energie en CO2-vermindering. Maar nergens zie je een kosten-batenanalyse. Het zijn nog steeds subsidies die windmolenparken overeind houden. De SGP vindt het geen aanvaardbare oplossing om een windmolenpark te bouwen dat zichtbaar is vanaf de kust. De SGP vindt dat de vrije horizon een van de belangrijkste kwaliteiten is die Katwijk heeft. Dat deze enige nog niet bebouwde zijde van het dorp vervuild wordt door windmolens van 150 tot 180 meter hoog, moet je niet willen. En zeker niet in combinatie met een energiehaven aan het strand tussen Katwijk en Noordwijk.

Een grote parkeergarage betekent ook hoge tarieven. Daarom wilde de SGP van begin af aan een veel kleinere duingarage…

Geen zeejachthaven, wel een sloepenhaven Katwijk is een gezellige en authentieke familiebadplaats met rust en ruimte, waar het goed wonen en recreëren is. Dat wil de SGP graag zo houden en versterken. Daarom pleit de SGP voor gezellige en aantrekkelijke toeristische voorzieningen en evenementen. Maar nadrukkelijk met behoud van het eigen karakter en de zondagsrust. Dat betekent geen zeejachthaven, wel een sloepenhaven. Toeristische evenementen in de gemeente moeten leuk en aantrekkelijk zijn voor eigen inwoners en toeristen. Het authentieke imago van Katwijk kun je versterken door evenementen te organiseren die naar de lokale cultuur(historie) verwijzen. Niet voor niets diende de SGP destijds een motie in om de bekende Visserijdagen terug te krijgen. Dankzij de inzet van het Comité Visserijdagen is dat de afgelopen jaren ook gelukt. Om diezelfde reden moet je ook de paardenmarkten in Valkenburg en Rijnsburg, de reddingsdemonstraties en de toeristenmarkt koesteren. GEEN ZEEJACHTHAVEN

Maar de voorzieningen moeten wel bij Katwijk passen en niet ten koste gaan van de burgers. Daarom is de SGP altijd al tegen de komst van een zeejachthaven geweest. Want een haven voor luxe, dure zeejachten van welgestelde rijken is echt héél iets anders dan een schilderachtige vissershaven.

Nico van der Meij: “Windmolens zichtbaar in zee? Als SGP zeggen wij nee.”

Aan een zeejachthaven kleven veel nadelen: - Zo’n haven gaat ten koste van het weidse uitzicht over zee. - Zo’n haven is onvermijdelijk grootschalig, want voor een gezonde exploitatie heb je al gauw zeshonderd(!) ligplaatsen nodig. - Zo’n haven kost miljoenen. Lukt het om die investering ooit nog terug te verdienen in tijden waarin het economisch allemaal wat minder gaat? - Zo’n haven vraagt om de bouw

Wouter-Jan Vroegindeweij: “Een meldpunt geluidsoverlast zal ervoor zorgen dat het voor iedereen gezellig blijft.” van heel wat woningen, die als kostendragers fungeren. - En, last but not least, zo’n haven bedreigt de zondagsrust en identiteit van Katwijk. WEL SLOEPENHAVEN

De SGP ziet daarentegen wel iets in de realisatie van een sloepenhaven in het Prins Hendrikkanaal. Dat staat ook in het verkiezingsprogramma. Zo’n sloepenhaven zal veel mensen over de binnenwateren naar het centrum trekken. Dat levert veel gezelligheid op, is goed voor de lokale ondernemers en past prima bij het Katwijkse imago. GEEN GELUIDSOVERLAST

Evenementen zijn vaak leuk en aantrekkelijk, maar moeten natuurlijk wel voor iedereen gezellig zijn. De SGP vindt dat je geluidsoverlast zo veel mogelijk moet voorkomen en ook snel moet aanpakken. Daarom wil de SGP dat er een meldpunt geluidsoverlast wordt ingesteld. Zo blijft het voor iedereen gezellig.


Hotel Savoy, een goed idee!

info@hotelsavoy.nl • www.hotelsavoy.nl • twitter: savoy_katwijk Telefoon (071) 401 56 45 / 06 53542703 • Boulevard, Katwijk

16 maart

Duo Ron v.d. Kraan en Patrick Lauwerends Vrolijke, Jazzy swing met superzang en een swingende bassist!

Bruiloft

Feest

Zondagmiddag genieten van muziek

(van 15.00-18.00 uur),

een drankje een hapje en KustwerkKatwijk!

Party

Diner

Wij zijn op zoek naar een ervaren:

• Allround carrosseriebouwer • Allround elektricien Interesse of meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met Jeroen Geuzen, tel. 071-4081022

2 . Atie Kuijtvan den Oever

3. Gerard Mostert Jr.

4. Gert Varkevisser

Ik ben Atie Kuijt, gelukkig getrouwd met Arend. Moeder en oma.

Mijn naam is Gerard Mostert 24 jaar. Ik werk bij ProDemos in Den Haag.

In de Hervormde Kerk ben ik vrijwilliger in psychopastoraal werk en bijbelstudiegroepen. Draag bestuurlijke verantwoordelijkheid in de ouderenzorg. Door actief te zijn in de samenleving word ik door veel mensen aangesproken. Vanuit het geloof dat Jezus leeft mag ik christelijke politiek handen en voeten geven.

De ChristenUnie is mijn partij omdat wij bouwen aan de toekomst van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Werkgelegenheid behouden en creëren,de schepping onderhouden en bewaren en alle dorpen haar eigen identiteit laten behouden.

k ben Gert Varkevisser, 35 jaar, getrouwd met Irma, vader van David en werkzaam bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Daar ga ik voor met Gods woord als fundament!

Sinds oktober 2011 zit ik namens de ChristenUnie in de gemeenteraad. Ik wil Gods liefde voor mensen uitdragen in onze gemeente. Mijn ‘naaste’ is de inwoner van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Die is mijn stem waard.

I

Bloedend tandvlees vormt groot gezondheidsrisico Mondhygiënisten vragen tijdens Week van de Mondhygiënist aandacht voor onderschat probleem Nieuwegein – Bloedend tandvlees, 80% van de Nederlanders heeft hier in meer of mindere mate mee te maken. Het is een teken van tandvleesontsteking, en die is niet alleen verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het verlies van tanden en kiezen, maar blijkt ook een rol te spelen bij hart- en vaatziekten, diabetes, vroeggeboorte en meer serieuze narigheid. Tijdens de Week van de Mondhygiënist (17 – 22 maart) vraagt de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten dit jaar aandacht voor dit probleem. Een oplossing wordt ook geboden, want tijdens deze week openen mondhygiënisten hun deuren en kan iedereen langskomen voor gratis mondzorgadvies. Van de genoemde 80% van de Nederlanders met bloedend tandvlees heeft maar liefst 10-15% een ernstige tandvleesontsteking (parodontitis). Op het eerste gezicht misschien onschuldig, maar niets is minder waar. Tandvleesontsteking en hart- en vaatziekten Er is een relatie aangetoond tussen tandvleesontsteking en hart- en vaatziekten. Als gevolg van de tandvleesontsteking komen er bacteriën uit de mond in de bloedbaan, waar zij problemen kunnen veroorzaken bij de vaatwand en kunnen leiden tot bloedstolsels, die bijv. een hartinfarct of beroerte kunnen veroorzaken. Tandvleesontsteking en diabetes Mensen met diabetes hebben vaker problemen met hun tanden en tandvlees. Als gevolg van de diabetes wordt de doorbloeding van verschillende weefsels minder. Ook hebben diabetespatiënten vaker een droge mond, waardoor ontstekingen en gaatjes eerder ontstaan. Daarbij komt dat diabetespatiënten een verhoogd risico hebben op hart-en vaatziekten, waarbij hetgeen hierboven is gemeld, een extra complicatie kan zijn.

Tandvleesontsteking en vroeggeboorte Tijdens de zwangerschap is er een verhoogde gevoeligheid voor het ontwikkelen van ontstoken tandvlees. Als gevolg daarvan komen er allerlei ontstekingsmediatoren vrij die wanneer ze in hoge mate geproduceerd worden, ervoor kunnen zorgen dat tijdens de zwangerschap de weeën te vroeg worden opgewekt. Ook kunnen schadelijke mondbacteriën via de bloedbaan de placenta of foetus bereiken en ter plekke een infectie veroorzaken. Tandvleesontsteking en overige aandoeningen Naast de relatie met hart- en vaatziekten, diabetes en vroeggeboortes, blijkt steeds meer uit wetenschappelijk onderzoek dat er ook relaties zijn tussen tandvleesontsteking en reuma, longontstekingen, kanker, COPD en dementie (zeer recent gepubliceerd). De mondhygiënist Kortom, de mondhygiënist, dé professional in preventieve mondzorg, speelt niet alleen een belangrijke rol bij het op peil houden van de mondgezondheid, maar ook bij de algemene gezondheid.

De Week van de Mondhygiënist van 17 t/m 22 maart

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 maart vindt de landelijke Week van de Mondhygiënist plaats, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM). In deze actieweek wordt het publiek uitgenodigd om een kijkje te nemen in onderstaande mondhygiënepraktijken voor o.a. een gratis mondzorgadvies. U kunt contact opnemen met een van genoemde praktijken voor een gratis mondzorgadvies.

Mondzorg Jonker Apollolaan 232 2341 AV Oegstgeest 071-5652252 info@mondzorgjonker.nl www.mondzorgjonker.nl

CleanIQ Gerard Brandtstraat 29A 2332 AK Leiden 071-5767060 Clarine@cleaniq.nl www.cleaniq.nl

Bredero Mondzorg Rhijngeesterstraatweg 56 2341 BV Oegstgeest 071-5173222 info@brederomondzorg.nl www.brederomondzorg.nl

Praktijk voor mondhygiëne H.B. Nix Rijndijkstraat 2 2313 NK Leiden 071-5661650 info@pvmhbnix.nl www.pvmhbnix.nl

Mondzorg Oegstgeest Floresstraat 6 2341 XX Oegstgeest 071-5651460 info@mondzorgoegstgeest.nl www.mondzorgoegstgeest.nl Mondhygienisten Katwijk Schimmelpenninckstraat 10 2221 EP Katwijk 071-4018849 praktijk@mondhygienistenkatwijk.nl www.mondhygienistenkatwijk.nl J. Ligthart, Mondhygiëniste Cleijn Duinplein 6 2224 AX Katwijk 06-53686597

Mondzorg Wassenaar Burchtlaan 32 2242 GJ Wassenaar 070- 7370689 info@mondzorgwassenaar.nl www.mondzorgwassenaar.nl Cleyburch - Mondhygiënist Stella van Zuijlen Herenweg 231 2201AG Noordwijk 071-3660650 MondCleanic Mascha Nieuwenstein Voorstraat 107 2201 HR Noordwijk 071-3646730 info@mondcleanic.nl www.mondcleanic.nl


INGEZONDEN MEDEDELING

“Christelijke politiek is springlevend en maakt het verschil” Christelijke politiek doet er toe, het is springlevend en het maakt duidelijk verschil in onze samenleving. Dat was de boodschap van Tweede Kamerlid Gert Jan Segers van de ChristenUnie. Segers was afgelopen vrijdag met de lokale ChristenUnie mee op werkbezoek. “Houd van je dorp en zet je in voor haar bloei en vrede, want dat is ook goed voor al haar inwoners”, zei Segers met een verwijzing naar de Bijbel waarin God zijn volk in ballingschap opriep om zich in te zetten voor de stad waar ze waren. God zegt daarbij ook dat hij voor mensen een hoopvolle toekomst heeft en hen vrede wil geven en geen onheil. Zo staat de ChristenUnie er ook in. Geen onheilsboodschappen, geen

jammerklachten en tobberigheid. Als navolgers van Christus hebben we een boodschap van hoop, van herstel, van gerechtigheid en trouw. Mensen van de ChristenUnie willen hun geloof niet bewaren voor de kerk of thuis, maar juist ook hun handen uit de mouwen steken voor elke Katwijker, Rijnsburger en Valkenburger.

terd, de dramatische financiële regeling voor weduwen en weduwnaars ging van de baan, kleine scholen werden open gehouden, er werd extra geld geregeld voor (passend) onderwijs, banen werden behouden en pensioenplannen werden verbeterd. “De ChristenUnie wil niet aan de kant staan roepen dat het verkeerd gaat en vervolgens

geen verantwoordelijkheid nemen. Als we zo te werk gaan, dan zijn we ook verantwoordelijk voor de weg die anderen dan inslaan en waar wij geen heil in zien”, zei Segers. Appeltaart

De lokale ChristenUnie heeft Segers meegenomen naar de markt en naar Vlietstede om te spreken met

inwoners over de ontwikkelingen in de zorg. Ook werd een appeltaart bezorgd bij een jong echtpaar met kinderen dat mantelzorg verleent aan hun buurvrouw. Tot slot werd een bezoek gebracht aan het kustwerk Katwijk en de toren van de Oude Kerk.

Verantwoordelijkheid nemen

Segers maakte duidelijk dat christelijke politiek van grote invloed is en duidelijk verschil maakt. De afgelopen tijd heeft de ChristenUnie veel zaken kunnen veranderen ten gunste van gezinnen, kinderen en kwetsbare groepen. De financiële positie van gezinnen werd verbe-

GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. Tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerk•zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505.

AquaPower van Nefit: Het ultieme warmwatercomfort

Nefit houdt Nederland war m

Openl. SNUFFELMARKT za. 15 maart op het marktterrein a/d Piet Heinlaan in Katwijk, kr.hr. € 25,-. Bezoekers gratis toegang. Willys evenementen, 06-53752741.

eengezinswoning in Valkenburg, tuin •op Tehethuur: zuiden, midden in het oude dorp aan de Kruisweg 9. Prijs in overleg. Info 06-13019790.

Zaterdag 15 maart van 10.00 tot 15.00 uur MODELSPOORBEURS, ‘De Voorhof’, Bondstraat 1, 2161 HA Lisse. Gratis toegang.

Coupeuse gezocht voor het maken van een aantal kinderjurkjes! Graag bellen op: 06-43090960.

Te koop: 2-zits ‘luxe’ lederen bank (Leolux), •€ 200,-. Tel. 071-5175084 (bruin).

Uw Trouwdag... ...daar maken wij graag de mooiste dag van uw leven van, gevolgd door een gratis overnachting in onze bruidssuite voor het bruidspaar. (vraag naar onze voorwaarden)

De hoogwaardige kwaliteit van de Nefit TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure. Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. Nú bij:

CITO Entreetoets •Leiderdorp! Start 25 Info@rtleiderdorp.nl, 36208162.

voorbereiding bij RTmrt. (5x75 minuten). 06-30070126 of 06-

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH). Tel: 071 401 66 65, Fax: 071 401 69 42. E-mail: info@heemskerkinstallatie.com

Leuke vr. j. v. geest zkt. pos. metgezellen v. theater, musea, film, etentje, fiets, oude steden, cult., v/m, leeft. ong. 60 j. of ouder. Tel. 06-19791727.

NIEUW BIJ MAXI MODE! Outletstore in de winkel tot 50% korting! Maxi Mode, Koninginneweg 18, 071-4018833.

Gouden tijden bij Juwelier Kaptein. De beste prijs in de regio voor al uw sloopgoud-zilver. Het voordeligste voor al uw goud-zilver-klokken en horloges, reparaties-rijgen en knopen van parelskralen en graveren van glas en metaal. www.Juwelierkaptein.nl, t. 071-4022143, Oegstgeesterweg 40, Rijnsburg. Boulevard 72 - 2225 AG Katwijk - Tel. 071-4015742

www.hotelnoordzee.nl

De perfecte plaats om op te laden. USB-wandcontactdoos. Eindelijk kunnen passende smartphones, tablets, fototoestellen of MP3-spelers overal in huis op een vaste plek worden opgeladen. Met de nieuwe geaarde USB-contactdozen. Daarmee behoort het zoeken naar USB-laadstations met eigen netvoeding en elektrische kabels tot het verleden.

Torenstraat 20

Erkend Gas Water en CV Installateur Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

2225 EH Katwijk aan Zee T (071) 40 12 809 info@houwaard.nl

www.houwaard.nl


ZEEZIJDE VOORDEEL DAGEN!

1 1 3 4 5 1 RT M A A A RT MA

MA A

RT

OP DONDERDAG 13 MAART, VRIJDAG 14 MAART EN ZATERDAG 15 MAART GAAT WINKELHART ZEEZIJDE OP Z’N KOP! PROFITEER 3 DAGEN LANG VAN VOORDEEL, VOORDEEL EN NOG EENS VOORDEEL!

12.5% KORTING OP DE GEHELE ZOT&ZO COLLECTIE 12½ jarig bestaan is 12½ dag feest!

BIJ BESTEDING VAN 20 EURO OF MEER GRATIS DOUCHESCHUIM

OP BALERINA’S VAN FITFLOP 3 DAGEN 20% KORTING

MONTUUR MODO NÚ VOOR 159,ENKELVOUDIGE GLAZEN NÚ VOOR 99,- (per paar)

* TOTAAL INCLUSIEF DESKUNDIGE OOGMETING, GARANTIE & SERVICE 258,- EURO

Princestraat 29, Katwijk | www.jufferslifestyle.nl 071 401 05 65

Voorstraat 29, Katwijk www.rituals.com 071 401 00 11

STOERE SHIRTS IN 3 KLEUREN NÚ VOOR 24,95

25,- KORTING P.P.

Princestraat 32, Katwijk | www.sandbeachkatwijk.nl 071 401 84 06

Princestraat 22d, Katwijk www.haasnootschoenen.nl 071 401 22 65

TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON 2de PANTY 50% KORTING

BIJ AANKOOP VAN EEN JEANS EEN GRATIS LEREN RIEM!

Princestraat 22b | www.reisburokatwijk.nl 071 401 43 00

Princestraat 8, Katwijk | www.jambelle.nl 071 401 43 60

Princestraat 21, Katwijk | www.costarring.nl 071 401 45 41

OP DE GEHELE COLLECTIE 10% KORTING

BIJ AANKOOP VAN EEN KLEURBOEK VOOR VOLWASSENEN GRATIS AQUAREL POTLODEN MET PENSEEL OP=OP

Op boekingen naar één van de Sentido, Kidsclub of Xperience hotels van Neckermann.

LED spot

Warm wit LED Helder LED

LED SPOT GU10 VAN 24,95 VOOR 16,95

4 watt warm wit Master LED Dimbaar

HELDER LED / WARM WIT LED VAN 26,95 VOOR 19,95 4 watt = 40 watt Master LED Dimbaar

Voorstraat 5, Katwijk www.lichtenaccessoires.nl 071 401 30 08

Princestraat 38, Katwijk www.satonoptiek.nl 071 401 47 63

Tramstraat 16, Katwijk www.moderepubliek.nl 071 304 00 28

WWW.ZEEZIJDEKATWIJK.NL

Noorzeepassage 103 www.brunakatwijk.com 071 401 64 38


ZEEZIJDE VOORDEEL DAGEN!

1 1 3 4 5 1 RT M A A A RT MA

MA A

RT

OP DONDERDAG 13 MAART, VRIJDAG 14 MAART EN ZATERDAG 15 MAART GAAT WINKELHART ZEEZIJDE OP Z’N KOP! PROFITEER 3 DAGEN LANG VAN VOORDEEL, VOORDEEL EN NOG EENS VOORDEEL!

BIJ AANKOOP VANAF 75 EURO ÉÉN PAAR ESPRIT SOKKEN CADEAU

BIJ INLEVERING VAN DEZE BON KRIJGT U 10% KORTING OP DE GEHELE COLLECTIE

JURK SANDWICH IN BEIDE KLEUREN! 50% KORTING

RAYBAN INCLUSIEF GLAZEN VAN 268,- VOOR 218,-

Princestraat 31, Katwijk | www.beachboetiek.nl 071 407 14 91

Noordzeepassage 101, Katwijk 071 401 33 05

GEISHA PROMOTIE 3 DAAGSE WIN JE GEISHA AANKOOP TERUG Lees de voorwaarden in de winkel

BIJ AANKOOP VAN DEZE GABBIANO ZOMER JAS (89,95) EEN GRATIS SJAALKRAAG T-SHIRT (34,95) KADO

Princestraat 5-7, Katwijk | www.sistersfashion.nl 071 407 65 27

Emmaplein 3, Katwijk | www.brothersbrands.nl 071 889 34 72

Niet geldig i.c.m. acties en waardebonnen

Voorstraat 31, Katwijk | www.espritkatwijk.nl 071 401 56 00

FOTO- EN VIDEOCAMERA’S 20,- KASSAKORTING * Alleen op uitlopende modellen 2013 Geldig tijdens de voordeeldagen!

Voorstraat 10, Katwijk | www.fotokruyt.nl 071 401 28 51

Princestraat 26, Katwijk Hoofdstr. 44, Noordwijk

TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON 2de GEUR 50% KORTING

Voorstraat 15a, Katwijk www.mooiinkatwijk.nl 071 407 44 03

BIJ INLEVERING VAN DEZE BON KRIJGT U TIJDENS DE VOORDEELDAGEN

10% KORTING OP ÉÉN ARTIKEL NAAR KEUZE

(EXCL. CADEAUBONNEN EN SPELCOMPUTERS)

3 MARC CAIN EVENTDAGEN! IEDERE KOPENDE KLANT VERRASSENDE GOODYBAG! Tevens verloten wij 3 zijden T-shirts van SET!

Princestraat 11, Katwijk | www.intertoyskatwijk.nl 071 401 37 00

Voorstraat 23, Katwijk | www.yessmode.nl 071 407 61 61

WWW.ZEEZIJDEKATWIJK.NL

OP EEN G-STAR JEANS 20% KORTING

Badstraat 3b, Katwijk 071 407 70 99

* Enkelvoudige glazen voorzien van een kraswerende laag en ontspiegelingslaag. Sterkte van +4.00 TOT -6.00 CYL 2.00.


sport

De Rijnsburger

Kleuterdans Gymnastiek n In april 2014

starten Gymnastiekvereniging De Valken naast reguliere lessen weer nieuwe cursussen. Deze cursussen zijn tot en met de zomervakantie. Nieuw is de kleuterdans. Is uw kleuter gek op muziek en danst hij/zij heel graag. Dan kan ze zich bij ons even lekker 15 weken komen uitleven. Hieronder een overzicht van al onze cursussen. Aanmelden kan via leiding@valkengym.nl. Peuter- en oudergym (2,5-4 jaar) : vrijdagmiddag 16.00-16.50 start 4 april 2014; Kleuterdans (4-6 jaar): vrijdagmiddag 17.00-17.45 start 4 april 2014; Springuur (11+ jaar): dinsdagavond 19.00-20.15 start 1 april 2014; Fit-slank de zomer in (21+) : dinsdagavond 19.45-20.45 en/of donderdagochtend 9.0010.00 start 25 maart 2014 en/ of 27 maart 2014. (18 maart en/ of 20 maart gratis proefles). Al de lessen worden gehouden in sporthal De Terp. Verdere info en de prijzen van de cursussen kunt u vinden op onze website www. valkengym.nl.

Verlies Madjoe Korfbal n Afgelopen zaterdag speelde Madjoe in Middelmors de laatste wedstrijd van het zaalseizoen tegen Kios uit Nieuw Vennep. In een slechte wedstrijd wist Madjoe zelden een acceptabel niveau te halen en het verloor dan ook terecht van een tegenstander, die met meer overleg en met meer inzet speelde. Madjoe begon nog wel scherp aan de wedstrijd, want binnen 4 minuten stond een 3-1 voorsprong op het bord door schoten van Stephan Grootswagers en twee keer Johanna Schoneveld. Daarna liep het al snel een stuk minder door veel plaats fouten en onnauwkeurigheden. Kios werd hierdoor in het zadel geholpen en kon uitlopen naar een 3-5 voorsprong. De ploeg uit Nieuw Vennep bleef in die hele eerste helft de betere ploeg, maar Madjoe kon dankzij schoten van Marissa Bouwman (2x), en Mathijs van der Meij en een vrije bal van Jasper de Koning toch nog met een gelijke stand gaan rusten: 7-7. Illustratief voor het gebrek aan concentratie en inzet waren de eerste twee minuten van de tweede helft. Direct vanaf het eerste fluitsignaal na rust kon de tegenstander helemaal vrijstaand aanleggen voor een schot en een minuut later weer. Zo stond Madjoe na 2 minuten al weer met 7-9 achter. Weliswaar wist Madjoe na 8 minuten de stand weer gelijk te trekken door een balletje onder de paal van Stephan Grootswagers en een stip van Sarah Paauw, maar halverwege de tweede helft was Kios weer uitgelopen naar een 9-12 voorsprong. Geen moment wist Madjoe controle over de wedstrijd te krijgen. Madjoe kwam nog wel terug door een schot van Sarah Paauw en Mathijs van der Meij, maar ook de wissels konden het tij niet keren. Toen Kios in de voorlaatste minuut de 11-13 scoorde was de wedstrijd gespeeld, al verkleinde Jasper de Koning van dichtbij onder de paal vlak voor het laatste eindsignaal nog de achterstand tot: 12-13, wat tevens de eindstand was.Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen dit zaalseizoen. Madjoe zou toch wel in staat moeten zijn om te kunnen promoveren. Het team zal beslist beter moeten gaan spelen wil het enige kans houden om zich te handhaven in de tweede klasse.

donderdag 13 maart 2014

25

Hessing en Van Nieuwkoop zetten de toon tegen Ter Leede n Komende wedstrijden: aanhaken of omvallen Voetbal n Prachtig weer, ruim 1.200 toeschouwers. Het was weer fijn langs de lijn. Niet alleen het weer, maar ook een spannende wedstrijd. Ter LeedeRijnsburgse Boys was zeer de moeite waard. Zeker met de wetenschap dat er ook nog drie punten mee naar huis werden genomen. De achter de afrastering staande Niek Oosterlee had, samen met zijn assistent Dick Heemskerk, een tweetal wijzigingen aangebracht in het elftal dat een week eerder van Barendrecht verloor. Jeroen Hessing was weer fit en kreeg dit keer de voorkeur. Hoewel de eerste helft in de brilstand eindigde was deze beslist niet vervelend om naar te kijken. Als het 2-2 of 3-3 had gestaan had geen enkele toeschouwer dit raar gevonden. Met name Danny van der Vijver (twee keer) maar ook Marvin Wijk en Raily Ignatio wisten de mogelijkheden die zij kregen niet in een doelpunt om te zetten. Het was aan doelman Richard van Nieuwkoop te danken dat ook Ter Leede het net niet wist te vinden. De ervaren Rijnsburgse doelman maakte de mogelijkheden van Steemers, Verplancke en Robertson ongedaan. In Jonathan Robbertson moest Van Nieuwkoop in de tweede helft buigen toen deze scoorde uit een goed genomen corner. Het was toen al 0-2 voor Rijnsburg. Verdediger Hes-

Een van de uitblinkers tijdens Ter Leede-RBB Richard van Nieuwkoop. | Foto: Hans Heemskerk. sing ging twee keer uitstekend mee naar voren. De eerste keer kreeg hij de bal pardoes tegen zijn been toen Ter Leede verdediger Holman de bal weg wilde werken. Een enigszins gelukkige goal was het gevolg. Geen enkele Rbb supporter die daarom maalde. Dat Hessing ook echte treffers kan maken bewees hij zeven minuten later. Weer sterk opgeko-

Winst voor Valken’68 Voetbal n Door de overwinning tegen SVC’08 1, doelpunten van Thomas Paauw en Ronald Kuyt, staat Valken’68 1 vaster op de derde plaats.

Het verschil is na 18 gespeelde wedstrijden vier punten op de nieuwe nummer vier SC Monster, dat in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde tegen het op de tweede plaats staande Be Fair. Door deze uitslag is Valken’68 Be Fair tot een punt genaderd. Alleen de achterstand op de koploper HVC’10 blijft zes punten. De geschorste Rens van Klaveren heeft in zijn beroep tegen zijn uitsluiting van vier wedstrijden een wedstrijd in mindering gekregen en zit tegen VDL zijn laatste wedstrijd uit. Na afloop van de wedstrijd werd Ronald Kuyt, uitgeroepen tot man of the match. Na alle verplichtingen werden door de voorzitter Jaap Janssen en secretaris Ellen Tien de contracten getekend van trainer/coach Andries Wendt, assistent trainer Jaco Staalduinen en verzorger Harmen van Delft voor het nieuwe seizoen 2014/2015.

Op een hard en hobbelig veld was van goed voetbal geen sprake. De eerste aanval was van de bezoekers, maar leverde niet het gewenste resultaat. Voor Valken’68 kwam het eerste gevaar uit de eerste corner. Mark Kabelaar schoot de afgeslagen corner van buiten de zestien hard in, maar de bal smoorde in de verdediging. Na een overtreding op Lars van Bommel, werd de vrije trap van Jeroen Haasnoot bij de verste paal hard ingekopt door verdediger Thomas Paauw. Mark Kabelaar profiteerde van een fout in de verdediging van SVC’08, helaas schoot hij tegen de paal. Zijn tweede kans ontstond uit een voorzet van Arjan Haasnoot, Joris van Harmelen kon redding brengen op het laatste moment. Tot drie keer wilde de doelman niet capituleren, maar na een afgeslagen aanval kon Erwin de Ridder opendraaien en bood Ronald Kuyt de kans om met een schuiver de tweede treffer te laten aantekenen. Valken’68 won met 2-0 de wedstrijd. Zaterdag 15 maart as speelt Valken’68 1 uit tegen VDL 1 in Maassluis, aanvang 14:30 uur.

men wist hij de voorzet van Marvin Wijks op waarde te schatten. Doelman Van der Ban werd fraai gepasseerd. De 1-3 van Wijks maakte aan alle onzekerheid een eind. Jammer alleen dat de doelpuntenmaker na een onduidelijk handgemeen van het veld werd gestuurd. Wijks is een speler die van grote waarde is voor zijn team. Een team dat a.s.

Wie wordt de volgende Sven Kramer of Irene Wust? RIJC n Na de succesvolste Olympisch Spelen aller tijden, waarbij onze schaatsers maar liefst 24 medailles haalden, waarvan 8 maal goud.

Zeker ook na het geslaagde NK schaatsen op de coolste baan van Nederland is schaatsen hot. Schaatsen is een populaire sport, die zowel door jong als oud uitstekend uitgeoefend kan worden. Het is een uitdaging om dit goed onder de knie te krijgen en iedereen in zijn hart zou wel zo hard willen rijden als bovengenoemde toppers die goed waren voor 10 medailles en droomt ervan om ooit wellicht aan de Olympische Spelen te kunnen meedoen. Schaatsen zit in de Nederlandse cultuur gebakken. Het zit in de genen. Op de Rijnsburgse IJsclub heb je die gelegenheid om goed te leren schaatsen en wie weet ben jij wel die persoon, die doorbreekt. In het verleden heeft de RIJC diverse Nederlandse kampioenen voortgebracht. Wie niet waagt, wie niet wint. Als je de website van de RIJC aanklikt op: www.rijnsburgseijsclub.nl kun je zien hoe je lid kan worden van de Trainingsgroep en de komende zomer aan de conditietrainingen meedoen ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Je kunt voor nadere informatie ook bellen naar Corry Kagenaar: 4021726. Niet nadenken, maar gewoon doen. Je zult er geen spijt van krijgen. 300 pr grens

Arjan Haasnoot stond zijn mannetje tegen SVC 08. | Foto: G. van der Nagel

zaterdag weer thuis acteert. Excelsior Maassluis komt op bezoek. De heenwedstrijd met 1-3 gewonnen, maar toch staat de ploeg keurig op een gedeelde vijfde plaats, samen met…. Rbb. Het wordt weer een wedstrijd zoals er al meer geweest zijn dit seizoen: aanhaken of omlaag vallen. Kom het beleven: de aftrap is om 14.30 uur.

Op de districtwedstrijden voor Benjamins en op de clubkampioen-

schappen werden in totaal 64 pr’s gereden. Het totaal komt hierdoor op 284. Silvie van den Bosch viel tijdens de districtkampioenschappen voor Benjamins in prijzen. Zij reed met 34.95 op één ronde en 1.34.49 op twee ronden naar een vijfde plaats in de Leidse IJshal. Er werden in totaal 5 pr’s gereden. Clubkampioenen

Tijdens de clubkampioenschappen vorige week voor de Benjamins tot en met C-junioren vielen er maar liefst 59 pr’s. De meisjes reden tot op dit moment 203 pr’s en de jongens kwamen tot 81 pr’s. Bij de meisjes staat Kim Martens met 17 pr’s op kop gevolgd door Aimely de Ruiter met 16 pr’s. Bij de jongens leidden Rik van Egmond en Wouter van Tilburg met 8 pr’s het klassement. Bij de Benjamins werden er twee maal één ronde gereden. Sivie van den Bosch werd kampioen. Bij de mini’s tot en met de pupillen werden één en twee ronden geschaatst. Bij de mini’s werden Anna van den Bosch en Stefan Brussee kampioen in hun categorie. Janique Hogewoning en Rik van Egmond werden kampioen bij de welpen meisjes en jongens. Juliëtte de Mooij won bij de pupillen voor meisjes en Lucas v.d. Krogt won bij de jongens. De C-junioren moesten 2 en 4 ronden schaatsen. Melissa v.d. Krogt was de snelste bij de meisjes en Matthijs Kralt won bij de jongens. De prijzen zullen op het sluitingsfeest op 12 april worden uitgereikt.


ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


DOUWE DE HAAN:

„Ik stem SGP omdat men wil dat de zondagsrust gehandhaafd blijft. Ook heeft men bewezen betrouwbaar te zijn. De SGP heeft een goede toekomstvisie voor Katwijkers, Rijnsburgers en Valkenburgers. Ik vind het belangrijk dat hun wel en wee niet uit het oog wordt verloren; vooral in deze tijd van crisis en bezuinigingen. De SGP draagt er zorg voor dat er geen gemeenschapsgeld wordt verspild en heeft bekwame bestuurders waarop je met vertrouwen kunt stemmen.”

PETER SMIT:

PETER -

„Ik stem SGP omdat die partij de terugkeer van het Joodse volk naar het land Israël ziet als een vervulling van de Bijbelse belofte. Het Joodse volk is Gods oogappel. De Heere Jezus, de Zoon van God, is immers uit een Joodse moeder geboren.”

vrijwilliger bij kringloopwinkel Help ons Helpen

‘t Kan anders!

DOUWE -

oudste van de baptistengemeente

STEM DAAROM Hotel Savoy, een goed idee!

WBE, onderdeel van de WBE Groep is gespecialiseerd in het importeren en verhandelen van decoratiegroen. WBE heeft vestigingen op de volgende locaties: Honselersdijk, Aalsmeer, Rijnsburg en Herongen.

Voor de vestiging Rijnsburg gevestigd op de bloemenveiling Flora Holland zijn wij op zoek naar:

Een enthousiaste en flexibele Boxmedewerker/Chauffeur (fulltime)

In deze functie ben je verantwoordelijk voor: - Het klaarzetten en verwerken van pickorders; - Alle verdere boxwerkzaamheden op onze D-locatie; - Door middel van onze eigen vrachtauto’s, het bevoorraden van onze filialen op de verschillende vestigingen vanuit ons distributiecentrum in Honselersdijk; - Het verwerken van deze aangevoerde voorraden. Functie-eisen: - Je bent in het bezit van, alle voor deze functie benodigde rijbewijzen (rijbewijs C en E) en je hebt een chauffeursdiploma; - Flexibele werkhouding; - Stevige persoonlijkheid; - Een gezonde dosis werklust; - Besturen, bedienen van en manoeuvreren met pompwagen en electrokar; - Bij voorkeur woonachtig in Rijnsburg en directe omgeving. Wat biedt WBE: - Een informele en gezellige bedrijfscultuur; - Goede arbeidsvoorwaarden; - Een afwisselende en uitdagende baan bij een gezond bedrijf; - Ontwikkelmogelijkheden. Solliciteren en meer informatie: Wil je solliciteren voor deze functie, stuur dan je sollicitatiebrief met CV naar Daniëlle van Nieuwkerk, Personeelszaken: Danielle@wbe.nl.

info@hotelsavoy.nl www.hotelsavoy.nl twitter: savoy_katwijk Telefoon (071) 401 56 45 / 06 53542703 Boulevard, Katwijk

Wij op zoek naar:

ONTBIJT/ KAMERmedewerksters • Ontbijt- en huishoudelijke werkzaamheden • Vooral zaterdag en zondag • Goede contactuele eigenschappen

Gevraagd vanaf 16 jaar

Personeel voor de bediening en voor de afwas En wij zoeken ook nog iemand voor onze snackwagens voor in de weekeinden en de vakanties Reageer op info@debeslagkom.nl

Prins Hendrikkade Zwaaikom 3 2225 HX Katwijk 071 407 8007 E-mail: info@debeslagkom.nl

en tevens

ParttimeMEDEWERKERS voor de bediening • Vanaf 16 jaar • Enthousiaste, positieve instelling • Ook zaterdag en zondag

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

Interesse?

Neem contact met Martin Kornet van Hotel Savoy Katwijk, telefoonnummer:

06-53542703

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Taxatie aan huis? Bel of mail voor informatie en afspraak www.onderdeboompjes.nl / info@onderdeboompjes.nl


Beleef het voorjaar met de Lentepas van Keukenhof! Met de Lentepas kunt u iedere dag genieten van het ultieme lentegevoel. U zult ervaren dat Keukenhof er elke dag anders uit ziet. Onbeperkt bloemen kijken, ruiken, fotograferen en wandelen door het wereldberoemde lentepark... dat is Keukenhof-genieten wanneer u het wilt! Gedurende de gehele openstelling van Keukenhof heeft u met de Lentepas onbeperkt toegang tot het park zonder te wachten! Geniet van de wekelijks wisselende bloemenshows, de speciale evenementen, de zeven inspiratietuinen en de thematentoonstelling ‘Holland’. U zult zien dat het bloemenmozaiëk van de Amsterdamse grachtenpanden elke dag steeds verder in bloei komt.

Bestel uw Lentepas via www.keukenhof.nl Of kom op 17, 18, of 19 maart van 10.00 - 16.00 uur naar één van de kassa’s bij de Hoofdentree. U krijgt direct uw Lentepas mee.

Natuurlijk Wibi! Keukenhof en Wibi Soerjadi nodigen u graag uit voor een van de exclusieve concerten!

Speciale lezersaanbieding! Exclusief voor u als lezer van deze krant ontvangt u € 10,- voordeel. Reserveren kan via www.keukenhof.nl met de voordeelcode wibi2014 Concertdata: 10, 11 en 12 april Speciaal Kinderconcert: 2 april Voor meer informatie: www.keukenhof.nl

Uniek en onvergetelijk, Keukenhof nu al volop in bloei!

www.keukenhof.nl


NOG 4 WEKEN... OPENING NIEUWE SHOWROOM VRIJDAG 11 APRIL U BENT VAN HARTE WELKOM!

Gieterij 8, Noordwijkerhout

4 dagen lang stuntprijzen

Ardea Auto mengt zich in verkiezingsstrijd

Woensdag 19 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen, maar van donderdag 13 tot en met zondag 16 maart valt er bij Ardea Auto heel veel te kiezen. De grootste Ford dealer van Nederland, mengt zich in de verkiezingsstrijd met een vier dagen durende verkoopshow. Tijdens deze dagen is het thema ‘lastenverlaging’ (korting) van toepassing op de complete nieuwe en gebruikte voorraad. Bovendien biedt Ardea Auto de burger meer zekerheid met standaard vier jaar garantie op alle nieuwe Ford modellen. Show Voor de gehele Ford range, zowel personen- als bedrijfswagens, zijn er aanbiedingen. Omdat Ardea Auto het demowagenpark vernieuwt, is er ruime keuze uit jong gebruikte Ford modellen. Voor iedere occasion geldt een garantie van 24 maanden en voor de voorraad nieuw tijdens de show zelfs 48 maanden. Iedereen die geïnteresseerd is in buitengewoon voordeel, zijn op donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15 maart en op een aantal vestigingen ook zondag 16 maart bij Ardea Auto aan het juiste adres. Iedereen is op de show welkom voor een vrijblijvende proefrit of een snelle waardebepaling van de huidige auto. Concept Voor die een nieuwe auto wil rijden maar niet wil kopen, heeft Ardea Auto ook een oplossing: Privélease. Edwin van Winsen, sales manager bij Ardea Auto Lisse legt uit: “Voor een vast bedrag per maand wordt alles geregeld. Een nieuwe auto rijden inclusief verzekeringen, wegenbelasting, reparatie, onderhoud, banden en pechhulp. Het concept begint razend populair te worden en is inmiddels beschikbaar op de Ka, Fiesta, Focus en B-MAX. Tijdens de show worden geïnteresseerden uitvoerig over deze nieuwe manier van autorijden geinformeerd. ” Van 13 t/m 16 maart staan ruim 600 nieuwe modellen en meer dan 780 occasions bij Ardea Auto in de showroom. Meer informatie over de acties, locaties, openingstijden en beschikbaarheid op zondag van de vestigingen rondom de Ardea Auto Verkiezingsstunt is te vinden op www.ardeaauto.nl.

JAGUAR XF 3.0 V6 PREMIUM LUXURY Kosten rijklaar maken: € 750,Kenteken 27-ZK-RD Kilometerstand 48.288 km Aantal versnellingen 6 (Automaat) Datum 1e toelating 13-03-2008 Garantie Jaguar Selected Edition Opties / Accessoires

Marge auto Brandstof Kleur Interieur Vermogen Gewicht

€ 29.500,-

Ja Benzine Pearl Grey Leder 238pk 1635 kg

Achterbank neerklapbaar (ongelijke delen), Airbags voor, Alarmsysteem klasse V (Voertuigvolgsysteem), Anti blokkeer systeem, Audiobediening op het stuur, Automatisch dimmende binnenspiegel, Automatische Stabiliteits Controle, Boordcomputer, Bowers & Wilkins 440W , Buitenspiegels in carrosseriekleur, Buitentemperatuurmeter, Burr Walnut Houtfineer, CDwisselaar, Centrale deurvergrendeling afstandbediend, Climate control, Cruise Control, Elektrisch bedienbare ramen voor en achter, Elektrisch verstelbare voorstoelen, Gordijnairbags achter, Gordijnairbags voor, Houtinleg, In hoogte verstelbaar stuur, Keyless Entry, Lederen stuurwiel, Lichtmetalen velgen (19), Memory stoelen, Middenarmsteun achter, Middenarmsteun voor, Navigatiesysteem, Nieuwe APK bij aflevering, Parkeersensoren, Parking Camera, Radio/CD speler, Regensensor, Reservewiel, Sperdifferentieel, Stoelverwarming voor, Stuurbekrachtiging, Stuurwiel verwarmd, Sunroof, Tiptronic, Toerenteller, Traction control, USB / iPod aansluiting, Verwarmde buitenspiegels, Voorruitverwarming, Xenon verlichting, Zij-airbags voor.

Bijzonderheden

Zeer complete uitvoering, erg interessante kilometerstand, nieuw door Blankespoor geleverd.

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1, 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719


OP

E RO

P!

Stuntprijzen, korting en megavoordeel! Nieuwe Ford met verlengde garantie totaal 4 jaar!

Extra open KOOPZONDAG 16 maart!*

13 T/M 16 MAART 4 DAGEN LANG MEGAVOORDEEL! *

STUNT INRUILVOORDEEL! - STUNT PRIJZEN! - STUNT VERLENGDE GARANTIE! - STUNT PAKKETVOORDEEL! - STUNT VOORRAAD! Au tom ati sc h

ren! ifdeu schu Met

Ka Style 3-drs

• Airconditioning • Radio/CD-speler • Start-Stop Systeem

LASTENVERLAGING

€ 1.900,-

Showstunt totaal

4 jaar garantie!

C-MAX Titanium

• Navigatiesysteem EU • Lichtmetalen velgen • Cruise Control

LASTENVERLAGING

€ 4.500,-

Showstunt totaal

4 jaar garantie!

Fiesta Style

• Navigatiesysteem EU • Airconditioning • Radio/CD-speler

LASTENVERLAGING

€ 2.646,-

Met Privé Lease** v.a. € 249,- p/m

Mondeo EcoBoost Platinum • 16” Lichtmetalen velgen • Navigatiesysteem EU • Parkeer- en regensensoren

LASTENVERLAGING

€ 2.250,-

Privé Lease: Vast all-in maandbedrag voor:** • Onderhoud, reparaties en banden • All-risk autoverzekering • Wegenbelasting • 24-uurs pechhulp in Europa U betaalt verder alleen

nog maar de brandstof!

Keuze uit ruim 800 kwaliteitsoccasions vanaf € 3.445,- en met 24 maanden SternGarant

B-MAX Titanium

• Parkeersensoren v/a • Cruise Control • Navigatiesysteem EU

inp ark ere n!

Focus EcoBoost Plus • Parkeersensoren v/a • Cruise Control • Navigatiesysteem EU

LASTENVERLAGING

LASTENVERLAGING

€ 3.391,-

Met Privé Lease** v.a. € 369,- p/m

Transit Connect Ambiente • Cruise Control • LED-laadruimte • Comfortstoel met airbags

€ 3.000,-

Showstunt totaal

4 jaar garantie!

Transit Custom Trend • Airconditioning • Cruise Control • Radio/CD-speler

LASTENVERLAGING

LASTENVERLAGING

€ 3.200,-

€ 1.665,-

RUIM 600 NIEUWE AUTO´S SCHERPGEPRIJSD OP VOORRAAD

VERVANGING DEMOPARK!

AL ONZE DEMO MODELLEN EXTRA SCHERPGEPRIJSD

Mondeo occasion stunt! Mondeo Titanium 2013 Uitgerust met o.a.: 17’’ lichtmetalen velgen Nav. systeem EU met kleurenscherm - Parkeer- en regensensoren

Nieuwprijs Nu voor Stuntvoordeel Nu slechts

€ 37.645,€ 28.945,€ 3.000,€ 25.945,-

15x op voorraad! Rij binnen 3 dagen

Alleen tijdens deze show: totaal 4 jaar garantie op nieuwe auto’s! - Onze verkiezingsstunt duurt van 13 t/m 16 maart - Kom snel langs! Kijk voor de exacte showaanbiedingen, openingstijden en beschikbaarheid op www.ardeaauto.nl Kom naar uw Ardea Auto vestiging in: Haarlem - Hoofddorp - Lisse - Noordwijk * Check onze showaanbiedingen, openingstijden en zondagsopeningen op www.ardeaauto.nl. ** Informeer naar de exacte voorwaarden, verplichte aanbetaling van € 695,-. Vier jaar garantie is alleen geldig op nieuwe Ford modellen. Genoemde prijzen zijn incl. BTW m.u.v. Connect en Custom (excl. BTW). Afgebeeld model kan afwijken van standaard specificaties. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,2-23,3; liter/100 km: 4,3-6,6; CO2 gr/km: van 99-174.


algemeen

De rijnsburger

donderdag 13 maart 2014

31

Ingezonden door VVD Katwijk Politiek n Maar wat gaan we dan

wél met het vliegveld doen?

Het voormalige marinevliegkamp Valkenburg is al weer sinds 2006 gesloten. Er ligt een plan voor de aanleg van een woonwijk, met wellicht uiteindelijk 4500 huizen en een hoogwaardig recreatie- en werkgebied. Geen enkele politieke partij in Katwijk is enthousiast over het bouwen van zoveel nieuwe woningen. Er staan nog veel huizen leeg, de bouw ligt nagenoeg stil en de gemeente heeft overal nog grond in bezit, waarop gebouwd zou kunnen worden. Bouwen op Valkenburg concurreert met de bouw elders en het niet gebruiken van bouwgrond die al van de gemeente is, kost veel geld aan rente. Het vliegveld open houden voor zakenvluchten, zoals Kies Katwijk heeft voorgesteld, is geen optie. De eigenaar van het terrein, het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf wil dat niet. In 2012 waren er in heel Nederland nog maar 4000 van zulke vluchten. Dat zouden er hooguit 1-2 per dag kunnen zijn voor Valkenburg, daar kun je een vliegveld niet voor open houden. 80-90 vluchten per dag zijn nodig voor rendabele exploitatie, willen we die herrie echt? Niks doen, of het groen houden, zoals andere partijen willen, gaat ook niet. Leiden kijkt begerig naar het terrein en als het aan die stad lag zouden er twee keer zoveel woningen gebouwd worden. De provincie kan het, door een herindeling, zo aan Leiden toedelen in plaats van aan Katwijk. Bovendien heeft Katwijk ook veel geld aan de nieuwe wijk besteed, geld dat er alleen uit komt als er werkelijk gebouwd wordt en Katwijk heeft een deel van de opbrengst van het park alvast ingepland om er andere dingen van te betalen, zoals een betere inpassing van de N206. Het voorgestelde hoogwaardige bedrijventerrein is maximaal zo’n 20 hectare. Aan de rand van Leiden, tegen Oegstgeest en Valkenburg aan, ligt het Bioscience Park. De 85 bedrijven die op dit park geneesmiddelen ontwikkelen zorgen samen voor een geschatte omzet van 5 miljard euro per jaar. Dat is al

meer dan de Flora Holland, en het park groeit hard. In de jaren 20092013 kwamen, er, dwars tegen de crisis in, 360 nieuwe banen per jaar bij de bedrijven in het park. Per nieuwe baan ontstaan ook nog weer eens 2-3 banen bij toeleveranciers, schoonmaak, bewaking etc. nog afgezien van de bouw van de bedrijven zelf. Bij de bedrijven in het park werken nu zo’n 5000 mensen, bij het LUMC en de universiteit nog eens 9000. Het park loopt dan ook tegen zijn grenzen aan; er is nog een weiland tussen Corpus en de Rijn op het grondgebied van Oegstgeest, en dan is het vol. Een uitbreiding van het park richting Valkenburg lijkt logisch. Als we nu eens beginnen Nieuw Valkenburg te ontwikkelen door eerst het werkpark dat bedoeld is voor hoogwaardige werkgelegenheid te ontwikkelen als uitbreiding van het Bioscience Park en niet in eerste instantie de huizenbouw. Het geplande werkpark ligt het dichtst bij de N206. Die gaat toch op de schop dus het ligt voor de hand om van daaruit daar te beginnen. De voordelen voor Katwijk zijn: werk in de bouw, potentieel 1000 nieuwe banen bij de bedrijven, geld voor de gemeente bij de verkoop van de percelen in het park, fors gestegen inkomsten uit de OZB. Hoogwaardiger werk is er, met een geschatte omzet van zo’n 45 miljoen per hectare per jaar, in Nederland nauwelijks te vinden. Biotech bedrijven zijn schoon, maken geen lawaai en hebben geen grote vrachtwagens nodig, die af en aan rijden. Bovendien liggen er flinke kansen voor de tuinbouwsector waar Katwijk al zo goed in is, als we het Katwijkse deel van het Park gaan richten op de “groene”, dat wil zeggen op planten gerichte biotechnologie. Dit plan vereist o.a. een goede samenwerking met Leiden, Oegstgeest en de universiteit van Leiden. De VVD wil in de komende collegeperiode sterk de nadruk leggen op de economische ontwikkeling van Katwijk, en vooral de diversificatie daarvan; naast bollen, vis en het strand hebben we nieuwe sectoren nodig. Een prima uitdaging voor het nieuwe Katwijkse college, waaraan de VVD hopelijk deel mag nemen.

Met elkaar werd er eerst heerlijke gegeten en daarna gedanst. | Foto: Aty de Vries.

Vrouwen leef je leven n Marian Krijgsman Vrouwe van Katwijk 2014 Inzicht n Het thema ‘Leef’ van de Internationale Vrouwendag past precies in hetgeen de vrouwen naar streven namelijk het recht om haar leven naar eigen wens en inzicht in te vullen. Door Aty de Vries

‘Dat gebeurt nog niet in alle landen en daarom is het belangrijk ook in 2014 hier aandacht aan te besteden’, aldus voorzitter Corine Hoek. Goed doel

‘Omdat het in Nederland wel goed geregeld is kunnen wij ons inzetten voor een ander. Wij hebben daarom gekozen voor de Dutch CAA Foundation hier beter bekend als de ‘Katwijkse ziekte’, aldus Corine. Tijdens de high-tea in Tripodia werd driftig geboden op de beschikbaar gestelde goederen onder de enthousiaste aanvoering van veilingmeester Miep van der Woude. Er waren leuke kavels bij zoals een catering aan huis en de workshop koken aangeboden door Welzijnskwartier Medelanders belooft veel goeds. Voor-

20duurzaam20.nl

ADVERTORIAL

al toen de dames met een groep van de ‘Red Hat’ uit Noordwijk alvast een voorproefje namen tijdens de maaltijd die uitstekend smaakte met gerechten uit ondermeer Pakistan, Marokko en natuurlijk de Hollandse gehaktballetjes. Verrassend waren de kleurstrikken voor aan de buitendeur die zeker in groot Katwijk aftrek zullen vinden tijdens de Oranjefeesten en dat er nog een bod op een bruidsboeket werd gedaan moest nader verklaard worden. Nee, het was niet voor zichzelf, maar ze wilde het bruidsboeket aan haar schoondochter geven, die in september met zoonlief in Leiden trouwt. Uiteindelijk bracht de veiling inclusief de loterij het mooie bedrag van 1.358 euro op. Vrouwe van Katwijk

“Er zijn drie kanjers van vrouwen

met hun sociaal-culturele-, ondernemers- en bestuursactiviteiten voor de prijs van Vrouwe van Katwijk genomineerd”, vertelde juryvoorzitter Joke Zwaan. Dit zijn de dames Teuntje van Delft, Marian Krijgsman en Jobi Pluimgraaf-Hoek. De keuze viel op Marian Krijgsman die zich zeer vereerd voelde om verkozen te worden tot ‘Vrouwe van Katwijk 2014’. Swingend

Na de spanning van de prijsuitreiking vergezeld met bloemen en het beeldje van Toni Boot volgde er een kleurige modeshow, een optreden van de 3-jarige Nerona. Ook theater S.I.K (Stropdas in Kleur) bestaande uit vier dames nam het computer ge(mis)bruik op de korrel en gaf als goede raad mee ‘leef, het leven’. De swingende afsluiting, verzorgd door dj Henny Vermeijs, bracht ook dames uit Marokko en Somalië op de dansvloer.

Een initiatief van Dune, Groene-Woningen, Pebbler en Rabobank

Informatieavond Duurzaam wonen succesvol De informatieavond Duurzaam wonen is één van de initiatieven rondom 20Duurzaam20. Het doel van 20Duurzaam20 is om in 2020 20% van de energie duurzaam op te wekken. Deelnemers van dit platform zijn de inwoners van Katwijk, de ondernemers, verenigingen, scholen en de gemeente. Samen zorgen we ervoor dat we duurzamer leven, spelen en werken. Duurzaam wonen ok voor bewoners van een appartementencomplex zijn er mogelijkheden om samen tot duurzame oplossingen te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen op het gezamenlijke dak. Omdat er veel vragen bij bewoners en het bestuur van Vereniging van Eigenaren spelen organiseerde Rabobank Katwijk, samen met GroeneWoningen uit Katwijk en Lens Energie uit Amsterdam dinsdag 25 februari jl. een informatieavond. De informa-

O

zonnestroom van een groot gedeeld dak over meerdere elektriciteitsmeters. Meer informatie over Herman de Zonnestroomverdeler? http://is.gd/innovatieprijs

tieavond stond geheel in het teken van duurzaam wonen. Na een interactieve presentatie was er voldoende tijd voor het stellen van vragen. Een aantal VvE’s heeft aangegeven zeer enthousiast te zijn! Geinteresseerden kunnen een mail sturen naar: vve@20duurzaam20.nl Winnaar Herman Wijffels Innovatieprijs 2013 Met Herman de Zonnestroomverdeler is Lens Energie uit Amsterdam de winnaar van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2013. De verdeler verdeelt

Mediapartner: Uitgeverij Verhagen

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OVER DUURZAAM LEVEN, SPELEN EN WERKEN OP WWW.20DUURZAAM20.NL


VOORJAARS VOORDEEL!

ACTIE

Luxe 7 zone Pocketmatras

met meerzone latexafdekking aan beide zijden

Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorst

2.595,160 x 200 cm

Caresse 6300

160 x 200 cm 3.710,- 2.595,180 x 200 cm 3.855,- 2.695,180 x 210 cm 3.995, 2.795,-

Complete trendy boxspring bestaande uit:

ACTIE

• Trendy gestikt hoofdbord • 2 elektrische verstelbare pocketveer boxsprings met uniek terugloop- systeem (pull-back) • 2 pocketveer met 5 comfort zones. Afgedekt met HR 40 koudschuim Luxe 7matrassen zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide bediening zijden. • elektrische motoren met RF- draadloze •Afneembare Luxe handgemaakt topmatras van HR- 40 koudschuim, uitgevoerd in dubbeldoek en voorzien van zuiver wol en katoen dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking. • Stof ”Luxury”

ACTIE

€ 695,-

ipv € 1 Nu 2e matrasGRATIS

!

Luxe 7 zone Pocketmatras Met meerzone latexafdekking aan beide zijden. Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking ipv € 1390

€ 695,-

€ 695,ipv € 1.390,-

Diverse showroommodellen tot NORMAAL FIRM

70% korting! 1,6 1,8

P

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

Diverse kinderkamers Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 20

50% korting!

ontvangt u de 2e matras GRAT

tot

KELTO

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

Voor de deur

SLAAPKAMERCENTRUM SLAAPKAMERCENTRUM

23 jeugdslaapkamers

30, 2211 XK, Noordwijkerhout Gieterij Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • Tel: 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl velda.net el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl

velda.net

Rb week 11 14  

De Rijnsburger, 13 maart 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you