Page 1

DANSLES

De Voscuyl 40 oegstgeest Bel 071-515 46 36 of 515 44 44 info@danscenterdejong.nl OOk vOOr AL uw fEEStEN!

PARTYCENTER DE JONG UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DERIJNSBURGER.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

nieuws P15

27 februari 2014 JAARGANG 63 NR 9

nieuws P19

Maros neemt kijkje bij brandweer

HARTENWENS IN VERVULLING

ECHTPAAR SCHONEVELD-BRUSSEE

nieuws P13

Woningen op Kom naar voormalige Vrienden van Flora Band Live! gemeentewerf

Rijnsburgers in het buitenland

P13

Gemeentebelastingen STABIEL  Vanaf deze week ont-

vangen Katwijkse inwoners en ondernemers de aanslag gemeentelijke belastingen 2014. Voor de tweede keer wordt de aanslag verzorgd door de Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland (BSGR). De BSGR verzorgt namens de gemeente het heffen en invorderen van de belastingen. Ook bepaalt de BSGR de hoogte van de WOZwaarde voor alle onroerende zaken in Katwijk. Een klein aantal inwoners krijgt de aanslag later. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met het nog niet bekend zijn van de WOZ-waarde. De aanslag is gecombineerd met de aanlag voor waterschap belastingen. De BSGR int deze namens het hoogheemraadschap van Rijnland.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht. Politieke partijen zijn zeer actief. Sommige partijen plakken elke week een andere poster...| Foto: CvdS.

Plakken niet de moeite waard POSTERS  Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht verschijnen langs de kant van de weg ook weer de speciale verkiezingsposterplakborden. Deze borden zijn aan de kleine kant, want bij de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart doen er in Katwijk maar liefst 11 partijen mee. Per partij mag er maximaal 1

OPEN HUIS maandag33februari maart maandag

19.00 - 20.00 uur kijk op www.deleeuw.nl voor deelnemende woningen

affiche worden opgeplakt. Sommige partijen houden daar rekening mee en hanteren een met-elkaarrekeninghoudendformaat affiche. Anderen bedienen zich van groter

formaat posters. Zo groot, dat er voor anderen nauwelijks ruimte meer over blijft. Het nut van die borden is trouwens twijfelachtig, meldt André Krouwel, politicoloog aan de VU en wetenschappelijk directeur van Kieskompas in een artikel in VNG Magazine. Folders, ballonnen en pennen uit te delen

Opknapbeurt winkelcentrum HOFTUIN

 Het college van B&W heeft besloten € 15.000 extra ter beschikbaar te stellen om aanvullende verbeteringen In de Hoftuin uit te voeren.

“Door nu een extra investering te doen, kunnen we tegemoet komen aan de wens om de Anjelierenstraat nog aantrekkelijker te maken met een aantal snelle verbeteringen namelijk; het aanbrengen van bij-

zondere verlichting en het plaatsen van bakken met bomen en daar omheen banken,” aldus wethouder Gerard Mostert. Vorig jaar september heeft de gemeenteraad de stedenbouwkundige visie “In de Hoftuin” vastgesteld. Stap voor stap zal In de Hoftuin veranderen in een eigentijds, herkenbaar dorpswinkelcentrum voor heel Rijnsburg met een ruim

BEL OF MAIL VOOR EEN AFSPRAAK

071 – 362 59 32 INFO@BURGENBEELEN.NL

Lees verder pag 3.

Normen en waarden

Lijst

ouderwets? SPECIALIST IN ADMINISTRATIE, JAARREKENING EN BELASTINGAANGIFTE IN KATWIJK

en gevarieerd aanbod van winkels. Over de aanpak gaat de gemeente samen met winkeliers, eigenaren, verhuurders en bewoners afspraken maken en vastleggen in een beheerplan. De winkeliers gaven aan dat een aantal zaken niet op een beheerplan kunnen wachten en eigenlijk zo snel mogelijk opgepakt moeten worden.

folders

GRATIS SPREEKUUR VOOR ONDERNEMERS

op markten en in winkelcentra of folders in brievenbussen stoppen is tijdsverspilling, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. ‘Het effect op de opkomst en stemgedrag is vrijwel nihil.’ Posters plakken heeft iets meer zin, maar met een maximaal effect van 1 á 2 procent is dat eigenlijk ook de moeite niet waard.

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

De gemeentelijke belastingen bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder rioolbelasting, afvalstoffenheffing, hondenbelasting (indien van toepassing) en onroerende zaakbelastingen (OZB). OZB is een belasting die gemeenten heffen op onroerende zaken. Bijvoorbeeld woningen van eigenaren of bedrijfspanden van ondernemers. De afgelopen jaren is Katwijk er in geslaagd de gemeentelijke belastingen voor de inwoners stabiel te houden. Zo zijn ook dit jaar de tarieven slechts gecorrigeerd met de inflatie. Het gebruikersdeel van de OZB voor ondernemers is in 2014 met 10% verlaagd. Dit is bedoeld om ondernemers een duwtje in de rug te geven. Een degelijk financieel beleid, gericht op verantwoord investeren en doelgerichte besparingen, ligt aan de basis van het gezonde Katwijkse huishoudboekje. Voor vragen over de aanslag gemeentelijke belasting 2014 kunt u contact opnemen met Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland: Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar op 071 - 525 6200 en op www.bsgr.nl voor online informatie.

DÉ AANNE MER VOOR BED RIJF ÉN PARTICUL IER!

Deze week vindt u in deze uitgave een special over

Doe normaal!

DUURZAAMHEID www.cdakatwijk.nl

Kamille 6, 2231 WT Rijnsburg T 071 889 65 76 info@henkdemooij.nl www.henkdemooij.nl


Keurslagerij De Mooy Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

Vrijdagavond koopavond tot 19.00 uur!

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 27 FEBRUARI T/M 5 MAART 2014 - DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN

Thema: Oostenrijkse week SPECIAL:

MESSCHERP DEZE WEEK: MAALTIJD

Uien Kruier 55

gepaneerd

1

100 gram

SOEP UIT EIGEN KEUKEN:

Erwtensoep 8. Geesje Haasnoot de Mooij

9. Gerben Huisman

2 liter

Ik ben Geesje Haasnoot-de Mooij, getrouwd en moeder van een dochtertje.

Ik ben Gerben Huisman, getrouwd en vader van drie dochters.

Ik ben Leen van Duijn, gehuwd met Truus en opa van 2 kleinkinderen.

Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam als particulier adviseur in het bankwezen.

Al vele jaren ben ik als beleidsadviseur betrokken bij versterking van het midden- en kleinbedrijf.

Ik ben werkzaam als operationeel adviseur waterkeringen bij Rijnland. Als vrijwilliger o.a. actief bij het schoolbestuur van de Hervormde Scholen Katwijk en de Koninklijke Reddingsmaatschappij.

Ik voel me betrokken bij wat er in onze gemeente speelt. Graag zet ik mij in voor de ChristenUnie om zo te streven naar een maatschappij die steeds meer functioneert naar Gods wil. Geef je geloof een stem!

Voor mij is de ChristenUnie een christelijk-sociale partij. Constructief, betrokken en oog voor het welzijn van de hele samenleving. De ChristenUnie verdient je stem op 19 maart!

Mijn motivatie om ChristenUnie te stemmen komt voor uit het “rentmeesterschap”. Mijn motto voor de inwoners van Katwijk is: “de basis op orde”

750

Runder 95 Schnitzels

VLEESWARENTRIO:

Leberkäse, Schouderham en Gerookte Kipfilet

MAANDAG:

Speklappen

4

500 gram

25

+ GRATIS kruiden

Dubbelzegeldag

Gepaneerde Schnitzels 4 voor

4

50

Verse Worst 500 gram

3

6

95

Tyroler Grostl per portie

Berner 50 Würstel 4 stuks

Krabsalade + Filet American

VLEESWARENSPECIAL:

HAPPY HOUR Vrijdag 28 februari 2014

17.00-19.00 uur

Gegrilde SpareRibs warm uit de oven

9

95

100 gram WOENSDAG: GEHAKTDAG

BIEFSTUKDAG

Rundergehakt Holl.Biefstuk 500 gram

675 375 Kogelbiefstuk 775 325 Dubbelzegeldag

Halfom Gehakt 500 gram

3 stuks

3 stuks

+ GRATIS kruiden

„Ik stem SGP omdat men de daad bij het woord voegt. Ook vind ik dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is. Bescherming van de zwakken, zowel op sociaal als financieel gebied, vind ik ook belangrijk.”

DIRK HEEMSKERK:

„Ik stem SGP omdat het een partij is met een gegronde visie.” organist Gereformeerde Gemeente Katwijk

‘t Kan anders!

SALVATOR -

STEM DAAROM

325

DONDERDAG:

SALVATOR KABURA:

DIRK -

795

395 Tyroler Schinken

4e GRATIS Megaburgers

heel kilo

550

OOSTENRIJKSE SPECIALITEIT

SALADEDUO:

2 x 150 gram

DINSDAG: VERSE WORSTDAG

550

550

4 stuks

4 Gemarineerde

3 liter

+ 4 kaiserbroodjes 3 x 100 gram

UIT EIGEN KEUKEN:

TROTS VAN DE KEURSLAGER

3 1050

per liter

10. Leen van Duijn

Wiener Schnitzel

medewerker kringloopwinkel De Brug


nieuws

De rijnsburger

donderdag 27 februari 2014

3

DE TOREN IN ZICHT De Brabanders Truus en Louis wonen sinds 2006 in Rijnsburg. Hun belevenissen willen ze graag met u delen. De Olympische Spelen in Sotsji zijn voor Nederland bijzonder goed verlopen. Vooral de schaatsers hebben top gepresteerd. In Amerika denken ze zelfs dat wij in de winter op de schaatsen naar het werk gaan en op deze manier onze boodschappen doen. In het buitenland denkt men dat wij Nederlanders ook nog op klompen lopen. Dat mensen dit als waar verkondigen? Als ik zulke opmerkingen hoor denk ik ‘komen jullie uit een ei?’ Als je bijvoorbeeld vanuit Japan Nederland googled lees je toch dat klompen tot de geschiedenis van Nederland behoren. Het verleden draag je dus met je mee. Het is moeilijk om daar van af te komen. Eens een dief, altijd een dief. Eens verslaafd, altijd verslaafd, Eens een moordenaar, altijd een moordenaar…….Gedetineerden komen niet zo makkelijk van het stempel crimineel af. Ook als je je straf hebt uitgezeten, goed gedrag hebt getoond en ergens moet gaan wonen en het leven weer gaat leven. Zo stond buurgemeente Leiden vorige week in het landelijk nieuws omdat de burgemeester toestemming had gegeven dat pedoseksueel Benno L. in de stad mocht wonen. Eerder hadden vijf andere gemeenten de komst van BL geweigerd. Maar in Leiden is ook niet iedereen blij met de komst van BL. Ouders van kinderen gingen de barricaden op en eisten dat BL de sleutelstad zou verlaten. Ik heb respect voor burgemeester Lenferink die dit besluit heeft genomen, na alle voor- en tegens te hebben afgewogen. Iedereen verdient toch weer een nieuwe kans? BL is nu wel vrij, maar zijn vrijheid is beperkt. Hij wordt van alle kanten, terecht, in de gaten gehouden. Aan de andere kant snap ik de protesten en de angst van mensen en omwonenden. Volwassenen horen met hun handen van kinderen af te blijven. Maar angst is ook een slechte raadgever. We leven nu eenmaal in een open wereld, waar iedereen vindt dat alles kan en alles mag. We stellen onze eigen grenzen omdat we weten wat goed voor ons is. Daarbij mogen we elkaar wel terecht wijzen, als het maar op een respectvolle manier is. Iedereen wil respectvol behandeld worden, maar als het over een ander gaat steken we onze mening niet onder stoelen of banken. Weg respect……met alle gevolgen van dien. Wat ik nog niet op google heb kunnen vinden is dat Nederlanders overal een mening over hebben. Wat dat betreft ben ik blij dat de Olympische Spelen voorbij zijn. Ik heb genoten van de mooie sportmomenten en de emotie van een aantal sporters. Zit ik op de bank ook mee te grienen. Maar wat kunnen we raaskallen over het net niet behalen van een gouden medaille, de rugklachten van Sven Kramer en het niet meer willen meedoen in het team van de herenploegenachtervolging door Jorrit Bergsma. Wat dat betreft even vier maanden rust in de tent voordat het WK voetbal circus losbarst. Vrijdag 13 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Spanje. Ja, vrijdag de 13e..... Houdoe.

Nu ook bloemen bij Tuincentrum de Mooij Uitbreiden

Nu het tuincentrum bijna 15 jaar bestaat is het tuincentrum de afgelopen maanden helemaal verbouwd en gerestyled volgens de laatste trends. n

Zo is de koude kas helemaal opnieuw ingericht, kunt u nog leuker genieten van de dieren op de dierenafdeling, is de Weber BBQ shop nu het complete genot voor de BBQ er, worden in de sfeershops van Riverdale en PTMD geheel de nieuwste voorjaarsartikelen gepresenteerd en is de winkel nu ook uitgebreid met een echte Bloemenshop die vanaf 1 maart geopend is. Voorjaar

Kom zaterdag 1 maart langs voor

leuke aanbiedingen in de Bloemenshop. Volgens Henk-Jan de Mooij kan u er voor alles terecht, losse bloemen, boeketten, leuke arrangementen, bruids- en rouwwerk. Ook kan een boeket heel makkelijk besteld worden via de webshop van Tuincentrum de Mooij. Dus kom vanaf 1 maart een kijkje nemen in de Bloemenshop, dan zal u zien dat het zeker de moeite waard is. Een week later is het nogmaals feest in het Tuincentrum, zaterdag 8 maart vieren zij dan hun 15 jarig bestaan met veel feestelijke activiteiten die dag! Let volgende week, op de advertentie in deze krant. Op de foto: Mylene en Petra hebben er zin in en zijn al druk bezig om er iets moois van te maken.

Een ding staat vast: het winkelcentrum moet aantrekkelijker worden gemaakt. | Foto: CvdS.

Eerste stappen naar meer eigentijdse uitstraling n Quick wins voor Hoftuin Voorpagina n Quick wins zijn kleine ingrepen aan gebouwen of in de openbare ruimte waarmee het winkelgebied op een vrij simpele en goedkope manier al verbeterd kan worden. Vertegenwoordigers van de Vereniging van Eigenaren, de winkeliersvereniging, een winkelier, een vastgoedeigenaar en de gemeente hebben samen de quick wins bepaald en afgesproken wie wat uit gaat voeren. Verbeteringen

Een aantal verbeteringen is al klaar zoals het opknappen van het hek en de bankjes rond Wilhelminaboom, aanbrengen van voetgangersbewegwijzering, verwijderen van de overkapping bij de entree vanaf het parkeerplein en het schoonmaken van de bestrating in de Anjelierenstraat. Een aantal verbeteringen moet nog

gebeuren zoals het zorgen dat de uitgestalde reclames dezelfde uitstraling hebben, opknappen achterkanten winkels Hoftuinplein, verlichting in de Anjelierenstraat vervangen door verlichting van hogere kwaliteit: extra investering, maken van extra fietsparkeerplaatsen, bloembakken vervangen door bakken met bomen en daarom heen banken: extra investering en het plaatsen van nieuwe speeltoestellen. Aantrekkelijk

Voor de zomer moeten alle nog uit te voeren verbeteringen afgerond zijn. Daarna gaat de gemeente samen met de andere partijen eea

evalueren en beginnen met het opstellen van een beheerplan. In de stedenbouwkundige visie staat dat om ervoor te zorgen dat In de Hoftuin ook in de toekomst een aantrekkelijk winkelcentrum blijft voor Rijnsburg er onder andere het volgende moet gebeuren: meer herkenbare en uitnodigende ingangen, een ontmoetingsplek met horeca en terras, grotere variatie in winkels: meer speciaal zaken, betere wandelroutes in het centrum en richting de Kerkstraat en Oegstgeesterweg, groot onderhoud van de woningen boven de winkels, kwaliteitsverbetering van de openbare ruimte: fietsroutes verbeteren, herinrichting van het parkeerplein. In een beheerplan maken betrokkenen afspraken over het gewenst ambitieniveau, organisatievorm, planning en uitvoeringstraject.

Doe mee met NLdoet Wijkraad n Op zaterdag 22 maart vindt in het centrum van Rijnsburg, op het pleintje tegenover de Action, een grote NLdoet klus plaats.

Het Oranje Fonds organiseert dit weekend voor de tiende keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Ook afgelopen jaar staken vrijwilligers in het hele koninkrijk de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

In samenwerking met het Oranjefonds wil de wijkraad van Rijnsburg een gezellige schilder - en tuinklus uitvoeren. Tien nu nog bruine bankjes en twee kale plantvakken worden op die dag onder handen genomen. Het belooft een fraai geheel te worden. De gemeente draagt vooraf zorg voor het schuren van de bankjes en het leeghalen en aanvullen met aarde van de plantvakken. U kunt nu samen met dorpsgenoten in één dag in uw

eigen dorp een mooi projekt van de grond tillen door u aan te melden via de NL DOET site www.nldoet.nl. Voor de enthousiaste deelnemers ligt als dank een verrassing in het verschiet. De wijkraad nodigt ieder van harte uit om mee te helpen en om mee te denken aan het inrichten van de plantvakken. Het beste idee wordt beloond met een cadeaubon. Inzenden kan tot 14 maart via wijkraadrijnsburg@hotmail.nl.

Nominaties Vrouwe van Katwijk Drietal n Wat een inspirerende vrouwen zijn er voorgedragen voor de Vrouwe van Katwijkprijs.

De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De jury heeft uit alle inzendingen drie vrouwen gekozen. Een van deze drie zal Vrouwe van Katwijk 2014 worden. De genomineerden zijn: Teuntje van Delft (Rijnsburg), Marian Krijgsman (Katwijk) en Jobi Pluimgraaff-Hoek (Kat-

wijk). Teuntje van Delft is voorgedragen voor al haar verschillende vrijwilligersactiviteiten in Rijnsburg, het opzetten en runnen van haar eigen bedrijf en haar werk voor de lokale kranten. Marian Krijgsman heeft haar nominatie te danken aan haar uiteenlopende functies in het vrijwilligerswerk, het opzetten van de OVKZ vrouwenraad voor progressief vrouwenoverleg, haar werk in de politiek, het runnen van een eigen bedrijf én haar voorbeeld als

moeder. Jobi Pluimgraaff-Hoek is genomineerd omdat ze jaren actief was en is in verschillende bestuursfuncties (waaronder die van een vrouwenvereniging) en in de politiek. Tevens is ze moeder van een groot gezin. Zaterdag 8 maart, tijdens het avondprogramma maakt de jury bekend wie van deze drie sterke vrouwen zich Vrouwe van Katwijk 2014 mag noemen. Het programma vindt u op www.welzijnskwartier.nl.


Italiaanse specialiteiten

Caprese Met Buffalo mozzarella, tomaat, basilicum en pesto-olie op rucola salade met vinaigrette en pijnboompitjes, op focacciabrood

Truffelpasta Tortellone van bospaddestoelen met een truffelsaus, gemarineerde tomaatjes en Toscaans stoofrundvlees

Strigoli frutti di mare

Met verse vis, garnaaltjes en mosseltjes op een bedje van wilde spinazie. Afgeblust met witte wijn en crème fraiche

JAGUAR S-TYPE 2.5 V6 EXECUTIVE Kosten rijklaar maken: € 750,Kenteken 99-JR-HL Kilometerstand 92.507 km Aantal versnellingen 6 (Automaat) Datum 1e toelating 09-07-2002 Garantie BOVAG Opties / Accessoires

Prijs: €

Marge auto Brandstof Kleur Interieur Vermogen Gewicht

Ja Benzine Slate Leder 204 pk 1515 kg

9.500,-

Achterbank neerklapbaar, Airbags voor, Alarmsysteem SCM goedgekeurd, Anti blokkeer systeem, Automatische Stabiliteits Controle, Buitenspiegels in carrosseriekleur, Bumpers in carrosseriekleur, Centrale deurvergrendeling afstandbediend, Climate control, Cruise Control, Elektrisch bedienbare ramen voor en achter, Elektrisch verstelbare buitenspiegels, Elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugen, Getint glas, Gordijnairbags achter, Gordijnairbags voor, Hoofdsteunen achter, Houtinleg, In hoogte verstelbaar stuur, Lederen stuurwiel, Lichtmetalen velgen, Middenarmsteun voor, Mistlampen voor, Nieuwe APK bij aflevering, Parkeersensoren, Radio/CD speler, Regensensor, Reservewiel, Sperdifferentieel, Sportstoelen, Stuurbekrachtiging, Toerenteller, Traction control, Zij-airbags

Hotel Noordzee Boulevard 72 T 0714015742 www.hotelnoordzee.nl

9,90

18,80 18,80

Desserttip: Cassata-ijs met marasquin room

Tiramisu Wijntip:

Pinot Grigio DOC

Erkend Gas Water en CV Installateur Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

Bijzonderheden

Keurige S-TYPE met prachtige kilometerstand. Een hele chique auto voor ‘relatief’ weinig geld

Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1, 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

RIU Hotels & Resorts, luxe vakanties met persoonlijke service De mooiste RIU vakanties vindt u bij Reisburo Katwijk! Tunesië - Enfiha Htl. RIU Marillia4 8 dagen, All Inclusive

Vertrek in april t/m oktober

Natuurlijk, je kunt je hele vakantieplanning bij elkaar ‘googelen’, maar weet je dan wel zeker dat je krijgt wat je wilt? Of vraag je toch maar liever advies aan iemand die er is geweest, die er alles van weet en die je kan vertellen waar je zijn moet voor mooie plekken of leuke belevenissen, kortom: aan een expert?

Gran Canaria

VakantieXperts Reisburo Katwijk biedt meer dan expertise: het team van gepassioneerde reizigers levert ook passie, ervaring én het bewijs dat al die extra service niet duur hoeft te zijn.

Htl. RIU Bambur 9 dagen, All Inclusive

v.a.

v.a.

649∏

Dominicaanse Republiek Vertrek in mei t/m oktober

Htl. RIU Helios4 8 dagen, All Inclusive Vertrek in april t/m oktober

v.a.

649∏

Kaapverdië

Clubhotel RIU Waikiki3 8 dagen, All Inclusive Vertrek in april t/m oktober

550∏

Bulgarije

v.a.

999∏

ClubHotel RIU Funana4 8 dagen, All Inclusive Vertrek in april t/m juni

v.a.

799∏

Mexico

Htl. RIU Palace Mexico5 9 dagen, All Inclusive Vertrek in mei t/m oktober v.a.

1199∏

RIU Hotels & Resorts biedt: • Culinaire verrassingen • Persoonlijke service • Divers aanbod sport & entertainment • Ontspannen in het wellness centrum • Een speciaal kidsprogramma

Alle actie-prijzen zijn vanafprijzen per persoon en o.b.v. 2 personen. De actie-prijzen zijn slechts van toepassing op Holland International reizen uit de Holland International brochures, die worden geboekt in de periode t/m 9 maart 2014. Alle actie-prijzen zijn inclusief vlucht (Economy Class), luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen, excl. overige toeslagen. De actie-prijzen zijn slechts van toepassing op een beperkt aantal vakanties en o.b.v. beschikbaarheid op moment van reserveren. Vraag uw reisagent naar het meest actuele aanbod en de meest actuele prijzen. De actie-prijzen zijn niet van toepassing op reeds geboekte vakanties. Op=Op. Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden.

VakantieXperts Reisburo Katwijk Princestraat 22B, 2225 GB KATWIJK Tel. 071 - 401 43 00 • reisburokatwijk@vx.nl www.reisburokatwijk.nl


nieuws

DE RIJNSBURGER

FloraBand Sportclub

I

n de hectiek van vandaag de dag is het voor veel verenigingen steeds moeilijker om jeugdige leden binnen te halen én ook te behouden. Kinderen hebben het druk met school, meerdere hobby’s en tussendoor moeten ze ook nog eens tijd maken voor vriendjes en vriendinnetjes. Ook bij de Jong Flora Band zien we dit al jaren. Als vereniging moet je dit zien te combineren en zodoende ontstond het idee om, naast muziek te maken, andere leuke uitjes te organiseren. Door dit te doen ontstaat er al op jonge leeftijd een hechte vriendengroep die het vaak lang volhoudt bij de Flora Band. Ook afgelopen maand stond er weer een sportief uitje op de agenda voor de Jong Flora Band. Met dank aan een aantal ouders vertrok er een grote stoet auto’s vanuit Rijnsburg naar Bowling Menken in Leiden, waar de strijd om de hoogste score direct los barste. Wie er uiteindelijk gewonnen heeft weet niemand, maar gezellig was het zeker. En zoals het hoort bij de Flora Band stond er bij terugkomst op de Kazerne nog wat lekkers voor de jongens klaar. Met een heuse sportdag voor muzikanten moest ook de rest van de vereniging er aan geloven. Eerlijk is eerlijk, door onze eigen leden werd er weinig gesport maar… ze hadden het dan ook erg druk met de organisatie. Vanuit heel Nederland kwamen meer als 450 muzikanten naar Rijnsburg om te sporten en na afloop werden ze allemaal getrakteerd op een heerlijke maaltijd en geweldige feestavond. Naast alle vrijwilligers kon deze dag niet tot stand komen zonder de hulp van een aantal lokale bedrijven. Onze speciale dank gaat daarnaast uit naar buurman Cor van Duijn. Nadat in de nacht voorafgaande aan de sportdag een aantal tenten waren weggewaaid, bood Cor aan om één van zijn kassen te gebruiken en werd hiermee de sportdag gered. Uiteraard werd tussen alle sportieve activiteiten ook nog muziek gemaakt. De Flora Brass Band organiseerde haar Valentijns Concert op vrijdag de 14e. De keuze om het concert in ‘de Burgt’ te houden was een schot in de roos. De opkomst was groot en in een sfeervolle ruimte genoot het publiek zichtbaar van de Flora Brass samen met Casual Company en zangeres Gerlinde Vliegenthart.

DONDERDAG 27 FEBRUARI 2014

5

Vincent Walters begint eigen hoveniersbedrijf  Al na een uur belde de eerste klant TUINEN  Vincent Walters gaat maandag 3 maart niet zoals gebruikelijk naar de veiling, maar dan rijdt hij naar de Rijnsburgse wijk Westerhaghe om een door hem ontworpen tuin aan te leggen. ‘Het hoveniers vak bleef trekken. Ik ga terug naar het vak waarin ik van mijn zestiende tot mijn zevenentwintigste ook werkzaam ben geweest,’ zegt Rijnsburger Vincent Walters. ‘Als hovenier ben ik opgeleid, daar ligt mijn passie. De afgelopen tien jaar toen ik in de bloemen zat, legde ik nog weleens een tuin aan. Het vak bleef trekken. Vandaar deze stap, ondanks de economisch onzekere tijd. Zelf ondernemer zijn is toch het mooiste wat er is. Het zit bij ons in de familie. Mijn vader Jan is bekend van de kapperszaak in de Irissenstraat in Rijnsburg. En mijn broer, waar ik de afgelopen jaren werkte, heeft een eigen bloemenlijn in Duitsland.’ SIERBESTRATING

Onder de naam Walters Hoveniers richt Vincent zich op de aanleg en het onderhoud van tuinen, zowel

bij particulieren als bij bedrijven. Zijn specialiteit is sierbestrating. Ook voor het plaatsen van schuttingen, het aanleggen van vijvers en het planten van struiken en bomen kunnen klanten bij hem aankloppen. Hoe onderscheidt Vincent Walters zich van collega-hoveniers? ‘Door klantgerichtheid, service en correct werk. Maar wat ik het allerbelangrijkst vind, is je afspraken nakomen. Als ik om zeven uur afspreek, is het zeven uur en geen vijf over zeven. Mensen moeten van je op aan kunnen, dan blijven je klanten komen.’ Volgende week is het zover en begint Vincent officieel als hovenier. Een flyeractie in de wijk Westerhaghe, in februari, leverde een verrassend hoge respons op. ‘Een uur nadat de flyers in de brievenbus waren gevallen, belde de eerste klant al,’ vertelt Vincent. ‘Ik heb me goed voorbereid en ben

Geef geloof een stem INGEZONDEN

 Woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en natuurlijk doet de ChristenUnie weer mee.

Met opnieuw een inhoudelijk sterk verhaal en met sterke en ervaren kandidaten. De kern van de opdracht van de ChristenUnie is God dienen én je naaste. Bij een open Bijbel en gedreven door Gods liefde zoeken wij het beste voor iedereen. Als christenen vanuit verschillende kerken maken wij in de politiek werk van ons geloof. SPEERPUNTEN

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving. Extra aandacht dus voor ouders en voor kwetsbare gezinnen. Jongeren moeten een onbezorgde jeugd hebben en zich gezond ontwikkelen. Alcohol- en drugsgebruik gaan we tegen. Voor de kleintjes investeren we in buitenspelen. Voor ouderen regelen we goede woon- en zorgvoorzieningen. Zorg is op maat, betaalbaar en wijkgericht. Identiteitsgebonden hulp en zorg houden we overeind. Zorgen voor de schepping is zorgen voor elkaar. We beschermen de kwetsbaren. We ondersteunen mantelzorgers en vrijwilligers. Zorgen voor de schepping is ook zorgen voor het milieu. NATUURlijk meer groen in Katwijk! Geen wind-

molens voor de kust, wel energiebesparing via zonnepanelen en isolatie. Energie besparen is ook geld besparen. Werken is belangrijk, rusten net zo. Daarom geen koopzondag en wel zondagsrust. We gaan mooie, open pleinen maken waar gezelligheid en sfeer heersen in plaats van beton, stenen en auto’s. Beeldbepalende monumenten gaan we in ere herstellen. Wijken zijn schoon, leefbaar en veilig. Inwoners krijgen daarin meer inspraak. Onze jeugd verdient de beste scholing. We gaan voor een gevarieerd aanbod van onderwijs en zorgen voor goede scholen. Taalachterstand werken we weg. We investeren in lokale economie en gaan werkloosheid te lijf. Meer kansen en minder regels voor ondernemers. Beter openbaar vervoer en betere fietsroutes. Een goede inpassing van de N206 met onder meer (land) tunnels. Lage parkeertarieven en aanpak van parkeeroverlast. Geen fusie, wel verhoging van kwaliteit van dienstverlening. Lagere lasten voor inwoners en ondernemers door efficiënter werken. We blijven dus financieel sterk. Meer weten? Het verkiezingsprogramma kunt u vinden op www. christenuniekatwijk.nl.

niet bang voor de crisis. Dat biedt namelijk ook kansen. Een voorbeeld: mensen gaan niet op vakantie, maar laten hun tuin opknappen. Omdat het btw-tarief verlaagd

Vincent: ‘Ondernemen zit bij ons in de familie.’ | Foto: pr.

Voorlopig geen realisatie van ‘de Nieuwe Abdij’ MISSIE

 Na vier jaar met elkaar ‘gewerkt te hebben aan’ en ‘geleefd te hebben naar ‘de Nieuwe Abdij’’, moeten we vaststellen dat die er niet komt.

Dit staat te lezen in de onlangs verschenen nieuwsbrief van ‘de Nieuwe Abdij’, een initiatief van de echtparen Anne en Marjolein Post en Peter en Elize Ravensbergen. Ze noemen het een moeilijk besluit om nu te stoppen met het werken aan hun visie. Vanuit een wens is vier jaar geleden De Nieuwe Abdij door de twee echtparen in het leven geroepen. Zij wilden in Rijnsburg een zelfstandige woonvorm creëren, waar mensen vanuit hun christelijk geloof samen leven, vieren, dienen en delen. Henk en Marianne de Mooij en Prijna Wessel hadden zich ook aangesloten. De eerste focus lag op de voormalige Bethelkerk om deze als onderkomen te verbouwen. Financieel was dit niet haalbaar. Ook de zijvleugel van het voormalige gemeentehuis, nu De Burgt, is een optie geweest. Ook is gekeken en onderzocht om ergens in de gemeente nieuwbouw te realiseren

 Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Katwijk organiseert twee lezingen over opvoeden volgens Triple P.

In Rijnsburg worden deze gehouden in de Burgt op dinsdag 1 april en dinsdag 22 april 2014 van 19.3021.30 uur. Je kind wil ’s nachts niet slapen. Je zoontje heeft driftbuien. Je (klein)dochter voelt zich buitengesloten.

Kandidaten ChristenUnie. | Foto: pr.

om zo de droom te verwezenlijken. De Nieuwe Abdij is een woonvorm waarbij de bewoners met het eigen gezin leven. Zij creëren een leefomgeving, waar mensen kunnen leunen, kracht ontvangen, en worden uitgedaagd om een volgende stap te zetten in hun leven/ levensfase. Ook neemt de persoonlijke relatie met God een essentiële plaats in en is het leven gericht op herstel van de harmonie tussen God, mens en schepping. Hoewel de woonvorm geen gestalte lijkt te krijgen, blijft de roeping, zo laten de initiatiefnemers in hun nieuwsbrief weten. ‘We zullen niet meer als ‘Abdijers’ samen komen, maar de ontmoeting blijft bestaan. Als individuele gezinnen zullen we de komende jaren zelf, ieder op zijn eigen wijze, invulling gaan geven aan het verlangen om God te dienen. Met elkaar hopen we zo een nieuwe weg te vinden om de gemeenschap binnen de kerk verder vorm te geven en uit te reiken naar de mensen die het zo hard nodig hebben. ‘De Nieuwe Abdij’ blijft als stichting voortbestaan. De deur wordt nog niet helemaal gesloten.

Positief opvoeden LEZINGEN

Ondertussen zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen van het Vrienden van Flora Band Live! concert aankomende zaterdag in de Flora Veiling. Dit belooft echt een geweldige avond te worden en wij hebben er alvast enorm veel zin in. Mocht je nog kaarten willen, kijken dan even op de website van de Flora Band en wie weet tot zaterdag!

is van 21 naar 6 procent, scheelt dat veel geld. Dat trekt mensen over de streep.’ Voor meer informatie: Walters Hoveniers, 06-43 55 82 72 of vincentwalters@tele2.nl.

Deze en andere alledaagse opvoedingsvragen zijn meestal goed op te lossen. Maar als niemand je vertelt hoe, kunnen ze lang blijven aanslepen en groter worden. Het uit Australië afkomstige programma Triple P is een ondersteu-

ningsprogramma dat opvoeden makkelijker en plezieriger wil maken. Tijdens twee avonden vertellen twee Triple P deskundigen van het CJG over opvoeding en de ontwikkeling van het kind. Ouders krijgen veel informatie, tips en kunnen vragen stellen. De eerste lezing gaat over de kracht van het positief opvoeden. De Triple P medewerkers geven in de tweede lezing tips hoe kinderen opgevoed kunnen worden tot zelfverzekerde en bekwame kinderen. Ze zijn bedoeld voor ouders en opvoeders uit de regio met kinderen van 3 tot 12 jaar. Iedere lezing kost €5,-. Voor informatie en aanmelding zie www.cjgcursus.nl.


6

De Rijnsburger

De redactie van deze krant legt de komende weken, in aanloop zingen van woensdag 19 maart, de deelnemende politieke partij Vandaag de zevende:

Pieter Kuijt,

Kees Kraaijenoord,

Anita van Ginkel

GemeenteBelangen

OPA Katwijk

Hart voor Katwijk

Oneens.

Eens.

Eens.

Als lid van de werkgroep die de verhuisbewegingen uit het rapport WoON 2012 recent onderzocht, weet ik dat het belangrijker is om ‘op maat’ en klantgericht te bouwen dan nu al basaal onderscheid aanbrengen in gezins- en seniorenwoningen. Als makelaar weet ik dat er bij elk nieuwbouwproject vooraf flink onderzoek wordt gedaan of de te bouwen woningen ook daadwerkelijk aansluiten bij de behoefte van de kopers. Anders wordt er iets gebouwd, wat niet verkocht wordt. Daarnaast is er het probleem dat senioren vaak wel willen, maar niet kunnen verhuizen. Dat komt doordat zij de overwaarde van hun huidige koopwoning niet mogen gebruiken voor het verlagen van hun woonlasten bij de nieuwe woning (de hypotheekrente is dan niet fiscaal aftrekbaar) en zij verplicht zijn te gaan aflossen. Ook willen veel senioren gaan huren in de vrije sector, maar zijn er nu weinig beleggers die in deze markt aanbod creëren. Toekomstgericht bouwen is dus niet nu al in hokjes plaatsen, maar per project een kwestie van goed luisteren naar de markt en daarbij rekening houden met de financieringsmogelijkheden van de koper.

In de komende decennia verschuift de behoefte aan woningen meer in de richting van de senioren. Het is, naast het opleveren van meer senioren woningen, verstandig te investeren in ‘levensloopbestendige’ woningen. Dat zijn ‘tree vrije’ woningen die geschikt zijn of eenvoudig geschikt zijn te maken voor bewoning op hoge leeftijd, ook in geval van fysieke handicaps of chronische ziekten van bewoners. Ook kangoeroe woningen, een combinatie van twee zelfstandige woningen die met elkaar verbonden zijn via een gezamenlijke entree, bieden mogelijkheden om ouderen zo lang mogelijk ‘thuis’ te laten wonen. Kangoeroe woningen geven de mogelijkheid zorg te bieden terwijl de privacy van zorgvrager en zorgverlener zo veel mogelijk beschermd blijft. Initiatieven van groepen ouderen om gezamenlijk kleinschalige woonprojecten te ontwikkelen verdienen de steun van de gemeente.

Gemeenten bouwen of verbouwen zelf geen woningen! De uitvoering van het woonbeleid ligt grotendeels bij andere partijen dan de gemeente. De gemeente kan alleen overleggen met Dunavie, projectontwikkelaars en makelaars etc. over het toepassen van regels en aantallen. Op de huurontwikkeling, strengere bankregels bij hypotheekverstrekking, inkomensgrens voor sociale huurwoningen (€34.000), de inkomensontwikkeling bij gezinnen en senioren of op de ontwikkeling bevolkingsopbouw heeft de gemeente al helemaal geen invloed. Het zijn dus meer de marktpartijen dan de politieke partijen die bepalen of er meer gezins- of seniorenwoningen gebouwd gaan worden. Katwijk heeft ongeveer 24.500 woningen, daarvan was 73,5% een gezinswoning. Gezien dit aantal en het gegeven dat Katwijk, net als heel Nederland, fors gaat vergrijzen, zeggen we ‘eens’. Maar nogmaals, de politieke partijen hebben hierop geringe invloed. Hart Voor Katwijk wil fors minder bouwen (geen Leiden aan Zee) omdat de huizenprijs hierdoor extra kan dalen en nog meer groen verdwijnt. Wij zijn tegen het idiote plan van de VVD om vooral studentenwoningen in Katwijk te gaan bouwen omdat dit grondbeslag ten koste gaat van de huisvesting voor onze eigen Katwijkse jongeren.

Freek van der Valk

Klaas Jan van der Bent

Lenneke Bosman

Wim van Duijn

Bert Vlasman

KiesKatwijk

ChristenUnie

D66

SGP

Jezus Leeft

Eens,

Eens,

Oneens.

Oneens,

Oneens,

KiesKatwijk is van mening dat het roer in Katwijk om moet, ook op het terrein van volkshuisvesting. Nederland moet van een ‘kopersland’ meer ‘huurdersland’ worden. Katwijk doet er verstandig aan zich de komende jaren vooral te richten op de bouw van goedkope huurwoningen. Daarbij moet gebouwd worden voor de vraag en dus met name ook voor specifieke doelgroepen, zoals jongeren en ouderen. Het spreekt vanzelf dat nieuwe woningen levensloopbestendig worden gebouwd. Starters en bejaarden hebben het moeilijk om een gepaste woonruimte te vinden. Nu kopen voor steeds meer mensen problematisch wordt, zal de vraag naar betaalbare huurwoningen alleen maar toenemen. KiesKatwijk is van mening dat als corporaties niet in staat zijn om nieuwe huurwoningen te bouwen de gemeente dat zelf moet doen of kleinschalige particuliere initiatieven moet ondersteunen. Katwijks geld dient ten goede te komen aan de eigen inwoners. Investeren in wonen, zorg en in de versterking van onze economische structuur zijn onze prioriteiten. Ontwikkel dus geen grote nieuwbouwprojecten, maar kleinschaliger en vooral duurzaam dat resulteert in lagere woonlasten voor langere termijn. En laten we onze spaarzame grond ook duurzaam beschouwen.

we moeten bouwen waar behoefte aan is. De ChristenUnie wil daarom meer woningen voor senioren en ook meer goedkopere woningen voor starters. Het gaat dan om koop- en huurwoningen! De toename van het aantal ouderen en de veranderingen in de zorg vragen dat er meer levensloopbestendige woningen worden gemaakt dicht bij, of ondersteund met, goede voorzieningen voor ouderen. De ontwikkeling van woon- en zorgcomplexen (zoals DSV ontwikkelt) wordt daarom door ons ondersteund. Ook wil de ChristenUnie dat senioren worden betrokken bij bouwplannen voor seniorenwoningen en dat de gemeente ruimte biedt aan senioren om zelf kleinschalige woonprojecten te ontwikkelen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap).

D66 kijkt voor toekomstgericht bouwen naar de kansen voor Katwijk op de lange termijn. Katwijk ligt in een kansrijk gebied van Nederland waar de bevolkingsgroei nog aanzienlijke tijd niet afneemt. Ook blijft Katwijk volgens de prognoses relatief veel jongeren tellen. Katwijk is altijd aantrekkelijk geweest voor jonge gezinnen en juist dit sterke punt moet de gemeente zien te behouden. Door jonge gezinnen aan zich te binden wordt voorkomen dat groeiende lasten over een steeds kleiner inwoneraantal moet worden verdeeld. Aantrekkelijke eengezinswoningen zijn daarbij onmisbaar. Vanzelfsprekend moeten er ook genoeg seniorenwoningen zijn in onze gemeente. Er staan echter landelijk veel seniorenwoningen leeg omdat deze vanwege de hoge kosten niet aantrekkelijk zijn. Senioren kiezen er daarom nogal eens voor zolang mogelijk in hun eengezinswoning te blijven wonen. D66 pleit voor een gebalanceerde woningbouw die toekomstperspectief biedt aan alle inwoners van Katwijk. Dit betekent aantrekkelijke woningen voor zowel gezinnen als senioren.

omdat toekomstgericht bouwen betekent vraaggericht in plaats van aanbodgericht bouwen. De vraag op de woningmarkt is immers beweeglijk. Om een goed evenwicht in het woningenbestand te krijgen, zal de vraag naar betaalbare starters-, gezins- en seniorenwoningen regelmatig gepeild moeten worden. Gezien de vergrijzing moet er wel aandacht zijn voor voldoende levensloopbestendige woningen en seniorenwoningen. Ook ontwikkelingen in de samenleving kunnen de vraag belnvloeden. Met een toenemend beroep op mantelzorg vanwege de WMO kan er ook meer vraag ontstaan naar driegeneratiewoningen of dient de mogelijkheid gecreëerd te kunnen worden dat mantelzorgers in huis of nabij de hulpbehoevende oudere kan wonen. Nog een reden temeer om als Katwijk vooral voor de eigen inwoners te bouwen, zodat de familiebanden intact kunnen blijven en mantelzorg geboden kan worden. De kwaliteit van wonen is ook een belangrijk punt. Zeker voor de minder mobiele naaste dienen voorzieningen bereikbaar te zijn en blijven.

omdat de senioren toch niet willen verhuizen uit hun eengezinswoning, omdat ze dan meer huur moeten gaan betalen voor hun seniorenwoning. Dus allereerst het huurwoningenbeleid drastisch veranderen en daarna plan maken hoe toekomstgericht te gaan bouwen, zodat een ieder kan wonen in een betaalbare huurwoning. Want de gedachten van de Here God zijn gedachten van een hoopvolle toekomst voor Katwijk in Jezus naam.

Toekomstgericht betekent: minder meer seniorenwo


nieuws

donderdag 27 februari 2014

naar de gemeenteraadsverkiejen een aantal stellingen voor.

Verkiezingen Willem van Duijn

CDA

Oneens.

bouwen gezins-, oningen

Toekomstgericht bouwen betekent: die huizen bouwen waar de meeste behoefte aan is. En dat geeft een gevarieerd beeld. Studies wijzen uit dat er tot 2019 behoefte is aan .2000 woningen. Vanwege de vergrijzing en de bezuinigingen op de zorg groeit de behoefte aan woningen voor senioren en zorgbehoevenden. Het CDA wil er de komende periode 400 realiseren, bovenop de nieuwbouw van de woonzorgcentra Vlietstede, Duinrand, Salem en in het Havengebied, waartoe in 2013 is besloten. Die 400 woningen moeten wat het CDA betreft gebouwd worden in zogenaamde woonservicezones, waar wonen en zorg hand in hand gaan, met winkels in de buurt. Daarnaast is er aandacht nodig voor starters én voor mensen/gezinnen met een middeninkomen. Zij zoeken nu vaak tevergeefs naar een huurwoning met een huur tot 850 euro per maand. Het VVD/PvdA-kabinet heeft, gesteund door ChristenUnie en SGP, een extra belasting van 1,7 miljard euro ingevoerd op de verhuur van woningen. Huurders krijgen daar de rekening van gepresenteerd, door oplopende huren. Betaalbare huurwoningen wordt een van de uitdagingen voor de komende periode. Dat geldt ook voor betaalbare koopwoningen.

Gezellig op de koffie bij eenzame ouderen

Suggestie voor Leuntje: Leuntje: redactie@derijnsburger.nl redactie@katwijkschepost.nl

VVD

PvdA Katwijk

Eens,

Oneens.

Toekomstgericht bouwen betekent niet alleen seniorenwoningen bouwen, maar goed naar de demografische ontwikkeling kijken van onze gemeente. Op dit moment zijn er niet alleen voldoende seniorenwoningen nodig, maar ook woningen voor jongeren en betaalbare gezinswoningen. Er zijn veel ouderen die langer thuis moeten blijven wonen en dat terwijl hun bestaande woning vaak niet levensloop bestendig is. Jongeren kunnen steeds vaker geen start maken op de koopwoning markt en voor hun zou een huurwoning de start kunnen betekenen in het zelfstandig opbouwen van een woon carrière. Toekomstgericht bouwen betekent ook anders bouwen ‘permanent aanpasbaar bouwen’ is een oplossing dit zijn woningen die met een kleine aanpassing om te bouwen zijn van seniorenwoning naar een gezinswoning. Laten we de bouwers uitdagen om woningen te bouwen die aanpasbaar zijn naar een nieuwe doelgroep. In Katwijk zijn er veel eenzijdige woonwijken gebouwd en er zullen meer toekomstgericht woonwijken ontwikkeld moeten worden, waarin een goede mix is voor alle doelgroepen, dus ook voor woongroepen met demente mensen en begeleid wonen voor jongeren met een beperking.

Toekomstgericht bouwen gaat verder dan meer seniorenwoningen bouwen. De PvdA is voorstander van flexibel bouwen en het toepassen van innovatieve ontwikkelingen. Flexibel bouwen houdt in dat huizen met kleine aanpassingen geschikt kunnen worden gemaakt voor wisselende doelgroepen. Starterswoningen in de vormvanBeneden-Bovenkunnenbijvoorbeeld eenvoudig worden veranderd in eengezinswoningen. De omvang van het gezin is daarbij letterlijk maatgevend. Nu moeten starters verhuizen als er gezinsuitbreiding komt, maar dat wordt met deze manier van bouwen overbodig. Ook zal er levensloopbestendig gebouwd moeten worden, woningen die al op die manier zijn gebouwd hoeven minder aangepast te worden wanneer bewoners te maken krijgen met lichamelijke beperkingen. Men kan blijven wonen in de wijk, verhuizen is dan niet altijd noodzakelijk. Veel verloop doet afbreuk aan de sociale samenhang. Er moet meer voor senioren gebouwd worden en dan wel in verschillende categorieën. Seniorenwoningen moeten bij voorkeur gecombineerd worden met of in de nabijheid van een zorgsteunpunt met mogelijkheid voor activiteiten en maaltijden.Dan wordt wonen meer dan een huis hebben. In ieder geval zal er meer ‘consumentgericht’ gebouwd moeten worden.

Een grote groep vrijwilligers van de PvdA Katwijk werkt zaterdag 1 maart meewerken in vier verpleeg- en verzorgingshuizen in onze gemeente. In de loop van de ochtend zullen zij op de DSV-locaties Duinrand, Salem en Vlietstede en in de Wilbert koffie en thee schenken voor de bewoners (natuurlijk met iets lekkers). Op deze manier wil de PvdA aandacht vragen voor de belangrijke rol die zorgverleners spelen, nu en in de toekomst. Er staan de komende jaren grote veranderingen op stapel in de zorg. Deze veranderingen vragen veel aandacht en inspanning van zorginstellingen en de gemeente. Het wordt een uitdaging om goede zorg voor iedereen te realiseren binnen het beschikbare budget. Om deze reden is zorg één van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van de PvdA Katwijk. Samen met de zorgverleners wil de partij de zorg op wijkniveau organiseren en oudere inwoners een waardige laatste levensfase garanderen. De plannen van zorgcentra om activiteiten ten diensten van de wijk te organiseren krijgen maximale medewerking van de PvdA. Ook zet de partij zich in voor goede bereikbaarheid van verpleeg- en verzorgingshuizen per openbaar vervoer. Verzorgingshuizen krijgen van de PvdA de medewerking en de ruimte om zich te ontwikkelen tot zorgsteunpunten, eventueel in combinatie met andere wijkfuncties.

CDA: ‘Ome Dirk kan blijven’

De Nieuwe Soberheid Nelly Smits

PvdA Katwijk steekt handen uit de mouwen

Ingezonden PvdA Katwijk

Verkiezingsprogramma KiesKatwijk

Nico van Hoogdalem

7

De huidige tijd vraagt van de overheid om zich aan te passen aan de veranderde omstandigheden. Het moet dus anders. KiesKatwijk heeft een programma geschreven dat gebaseerd is op ‘De Nieuwe Soberheid’ met de volgende uitgangspunten: 1. Er wordt teveel geld over de balk gegooid. Wij vinden dat er teveel geld is verbrast aan zaken die niet ten goede komen aan de inwoners van Katwijk. Het geld van Katwijkers moet besteed worden ten bate van de eigen inwoners. De vele miljoenen voor projecten van Holland-Rijnland moeten terugkomen. Gemeentebestuurders mogen geen ondernemertje spelen met geld van de belastingbetaler. 2. Primaire voorzieningen voor de inwoners overeind houden. De thuis-, jeugd-, en ouderenzorg komt naar de gemeenten, maar met te weinig geld. Dat gaat problemen opleveren. Een van de doelstellingen voor ons beleid conform ‘De Nieuwe Soberheid’ is om zonder extreme belastingverhogingen in ieder geval de basale dienstverlening van de gemeente in de toekomst te kunnen blijven garanderen. 3. De leefbaarheid en de gezondheid worden bedreigd. Nieuw Valkenburg, Duinvallei en de plannen om een vierbaans snelweg (Rijnlandroute/N206) bovengronds dwars door de woonwijken aan te leggen vormen een ernstige bedreiging. Dat kan anders. KiesKatwijk heeft nu al succes geboekt door deze onderwerpen op de politieke en maatschappelijke agenda te krijgen.

Als de kiezer ons in de gelegenheid stelt, willen we straks concreet doorpakken. 4. Dienstbaar bestuur in plaats van regentenmentaliteit. Partijen en bestuurders die blijkbaar te lang op het pluche zitten meten zich een houding aan alsof ze Katwijk in eigendom hebben. KiesKatwijk wil dienstbaar bestuur in plaats van een regentenbestuur. Wij willen dat burgers meer te zeggen krijgen. 5. Meer huurwoningen. Op het gebied van bouwen en wonen moeten we kleinschalig en vooral met huurwoningen aan de slag. KiesKatwijk ziet veel in wooncoöperaties en wil meer aandacht voor specifieke doelgroepen zoals ouderen en jongeren. Als corporaties zoals Dunavie dat niet willen of niet kunnen, moet de gemeente in onze visie zèlf huurwoningen bouwen. Bij koopwoningen moeten we af van het aanbodgericht bouwen door ontwikkelaars. 6. Versterken economie met hoogwaardige werkgelegenheid. KiesKatwijk wil meer aandacht voor versterking van de economische structuur door hoogwaardige werkgelegenheid te realiseren. De Locatie Valkenburg is een prachtig gebied dat we willen gebruiken om aan deze doelstelling bij te dragen. Tegelijkertijd kan zo het open landschap behouden blijven. Want wonen kan overal elders beter én goedkoper. Het complete programma staat op www.kieskatwijk.nl. Jaap Haasnoot, KiesKatwijk

Ome Dirk (Barnhoorn) is al jaren een begrip bij het open jongerenwerk van YMCA/CJV op de zaterdagavond. Zijn plek was echter onzeker geworden door een herziening van de inzet van beroepskrachten voor het christelijke jongerenwerk. Enkele weken terug bezocht wethouder Willem van Duijn (CDA) de zaterdagavondgroep en hoorde van de grote onzekerheid. Na intern overleg is daarna besloten dat voor ome Dirk toch plek is de komende jaren. CDA-raadslid Jonathan Weegink is blij met dit besluit: ‘Het CJV doet goed werk in Katwijk en bereikt een grote groep jongeren, zeker ook op de zaterdagavond. Een winnend team moet je nooit scheiden, gelukkig hoeft dit bij ome Dirk nu ook niet te gebeuren.’ Afgelopen week bezochten CDA-kandidaten Jonathan Weegink, Adger van Helden, Wim Imthorn en Lysia van Delft wederom YMCA/CJV in het Jeugdhuis. Toch blijven er vragen over de inzet van beroepskrachten. Weegink: ‘Momenteel wordt er gewerkt aan een geleidelijke gelijkschakeling van de gemeentelijke steun, door het Welzijnskwartier, aan het christelijke jongerenwerk in Katwijk én Rijnsburg en Valkenburg. Dit is een ingewikkeld traject en we zijn er duidelijk nog niet. De CDAfractie zal de komende maanden de vinger nadrukkelijk aan de pols houden.’

Ook HGJV waardevol

Een week eerder bezochten kandidaten Adger van Helden en Lisette van der Maden-van Beelen het HGJV. Met 800 leden de grootste club voor christelijke jongerenwerk in Katwijk. Van Helden: ‘Het HGJV is een bijzonder en mooie club waar week in week uit 180 vrijwilligers zich inzetten voor de Katwijkse jeugd. Dit werk verdient steun van de gemeente, in het bijzonder bij het bereiken van niet kerkelijke jeugd. Zij kunnen daarin natuurlijk rekenen op steun van het CDA.’


Een modern rouwcentrum voor een afscheid op maat

 

3 sfeervolle 24 uurs familiekamers

“EÇĄ ÇĄ Ǩ  ÇĄ U.â€? •ƒŽÂ?;͝˜‡”•Íş

ƒÂ?Â?„ƒƒ”˜‘‘”ƒŽŽ‡•™ƒ–Š‹Œ‹Â?œ‹ŒÂ?Ž‡˜‡Â? ˜‘‘”‘Â?•Š‡‡ˆ–„‡–‡Â?‡Â?†ǥÂ?ƒƒ”‘‘Â?‹Â?–‡Â?• Â˜Â‡Â”Â†Â”Â‹Â‡Â–Â‹Â‰ÇĄ‰‡˜‡Â?™‹Œ—Â?‡Â?Â?‹•†ƒ–†‘‘” Ԡ ‹•–Š—‹•‰‡ŠƒƒŽ†Â?‹ŒÂ?‹Â?Â?‹‰‰‡Ž‹‡ˆ†‡Â?ƒÂ?ÇĄ ‘Â?œ‡‘Â?˜‡”‰‡–‡Ž‹ŒÂ?‡ǥœ‘”‰œƒÂ?‡˜ƒ†‡” ‡Â?Ž‹‡˜‡‘’ƒ 

‹Œ• ‡””‹– ƒ� ‡‡�•�‡”� 

‹Œ• Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´Ě´

071 402 86 89

www.delaatsteeer.nu

Let op, nieuw adres: Kamerlingh Onnesstraat 62 Rijnsburg FAMILIEBerichten Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Je oma blijft je oma, zo eigen en vertrouwd. Je wilt haar niet graag missen, omdat je van haar houdt. Maar eens dan komt de dag, dat je haar moet laten gaan. Je verstand zegt dat het goed is, maar in onze ogen blinkt een traan. Dag wijffie‌

Johanna Visser - Rhijnsburger Jo weduwe van Lucas Visser

* Valkenburg, 12 maart 1917 †Katwijk, 20 februari 2014 Angenita en Arjan Angel, Avy DaniÍlle en Freek Chris, Isa Jan en Egberdina Charissa en Berno, Johan Correspondentieadres: De Molenkamp 17 2231 ZK Rijnsburg De begrafenis heeft dinsdag 25 februari plaatsgevonden.‹Â?†‡Ž‡‡ˆ–‹Œ†˜ƒÂ?͡͝Œƒƒ”Ǥ  ‰ƒ–Šƒ ‡‡Â?•Â?‡”Â?ÇŚÂ˜ÂƒÂ?—‹ŒÂ? ƒ”‹•…ƒ‡Â?ƒ”…‡Ž Â•ÂƒÂ„Â‡ÂŽÇĄƒ’ŠÂ?‡ǥ ‘•Š—ƒ ŠƒÂ?ƒ‡Â?‡Â? —…ǥ  ”ƒÂ?…‹•…ƒ ͳ͝ˆ‡„”—ƒ”‹ʹͲͳ͜ ‘‘”‘’•–”ƒƒ–͸ǥʹʹ;ͳ‹ŒÂ?•„—”‰ 

J. van der Vegtstraat 63, 2225 TR Katwijk

’Met aandacht voor details’ Betrokken - Meelevend - Zorgvuldig

Opbaren mogelijk in familiekamer met een eigen sleutel toegang wanneer U dat wenst

071-4018779

(24 uur bereikbaar) www.miesschoneveld.nl‹‡’„‡†”‘‡ˆ†œ‹Œ�™‹Œ†‘‘”Š‡–‘˜‡”Ž‹Œ†‡� ˜ƒ�‘�œ‡œ™ƒ‰‡”‡�‘‘� 

‹Œ• ‡‡�•�‡”� 

‹Œ™‡Â?•‡Â?‰ƒƒ–Š‡Â?†‡Â?‹Â?†‡”‡Â?Š‡‡Ž ˜‡‡Ž•–‡”Â?–‡Ǥ 

 Ž‘‘”‡Â?‘„‹‡ ‘ŠƒÂ?‡Â?‹Ž Ġ‡Â?‡Â?‹‡ Â?‡˜‡Â?‡Â?Â?‹…Š–‡Â? 

‹ŒÂ?•„—”‰ǥͳ͝ˆ‡„”—ƒ”‹ʹͲͳ͜ 

De Heer heeft verlost en thuis gehaald onze lieve vriend. Wat zullen wij hem missen maar in vertrouwen in het eeuwige leven.

GIJS HEEMSKERK‡„‡‰”ƒˆ‡Â?‹•Š‡‡ˆ–’Žƒƒ–•‰‡˜‘Â?†‡Â?‘’ †‹Â?•†ƒ‰ʹ͡ˆ‡„”—ƒ”‹ŒŽǤ‘’†‡Ž‰‡Â?‡Â?‡‡nj ‰”ƒƒˆ’Žƒƒ–•ƒƒÂ?†‡ƒÂ?†–ŽƒƒÂ?–‡‹ŒÂ?•„—”‰Ǥ 

    Ǥ  Ǥ

Wij wensen Agaath, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en kracht toe om dit verlies te dragen. Leo en Cobie Beekhuis Dick en Stephanie Beekhuis Max Leonie Beekhuis Gerben en Michelle van der Plas Dave en Vince

Rijnsburg, februari 2014

Ěś Â?Žƒ‰‡Â?•Ž‹‡’‰‡”—•–ǥ ˜ƒÂ?̾• –”‘—™„‡™—•–ǥ̜

Heer ik kom tot U. Verdrietig zijn wij door het overlijden van onze vriend

‹Œ• Ǥ Ǥ ‡‡�•�‡”�

GIJS HEEMSKERK

 ‡ŽŽ‡Â?‡˜ƒÂ?†‡”Â‡Â‹ÂŒÇŚ ‡‡Â?•Â?‡”Â? ƒÂ?˜ƒÂ?†‡”‡‹Œ ‡‡•‡Â?‘Â?Â?‹‡ ƒÂ?‡Â?ƒ”„ƒ”ƒ ”ƒÂ?•‡Â? —†‹–Š ‹ŒÂ?•„—”‰ǥͳ͝ˆ‡„”—ƒ”‹ʹͲͳ͜

Maar de herinnering is warm want sterft een mens, gedachtenis blijft leven in ons, altijd. Jaap en Hennie Guijt en kinderen Er is een land van louter licht waar heil’gen heersers zijn. Nooit gaat de gouden dag daar dicht in duisternis of pijn.

Intens verdrietig, maar vol bewondering voor zijn optimisme en wilskracht tijdens zijn ziekte, hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve neef en oom.

Gijs Heemskerk Hans en Margriet van Egmond Hans en Miranda Hansje Ilse Rijnsburg, februari 2014Ěś‡‹Ž‹‰‹Â? Â‡ÂœÂ—Â•Ěľƒ”Â?‡Â?Ěś 

‹‡’„‡†”‘‡ˆ†œ‹Œ�™‹Œ †‘‘”Š‡–‘˜‡”Ž‹Œ†‡�˜ƒ�‘�œ‡˜”‹‡�† 

‹Œ• ‡‡�•�‡”�

 ‹Œ™‡Â?•‡Â?‰ƒƒ–Š‡Â?†‡Â?‹Â?†‡”‡Â?˜‡‡Ž •–‡”Â?–‡–‘‡Ǥ  ƒ…Â?‡Â?‘””‹‡‘•–Â?—• Â?‹Â?†‡”‡Â?‡Â?Â?Ž‡‹Â?Â?‹Â?†‡”‡Â? 

DC VIS & ZN

Met veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze neef en vriend

Gijs Heemskerk Wij wensen Agaath, Marisca en Marcel, Shana en Ben, Francisca en de kleinkinderen heel veel sterkte. Jack en Judith Jacklyn, Patrick en Jade Niels en Amanda ♼ Rijnsburg, februari 2014

Wij zijn verdrietig om het overlijden van

Gijs Heemskerk de vader, haar held, van onze vriendin Shana en schoonvader van Ben. Wij willen Shana, Ben, Luc en verdere familie heel veel sterkte wensen met dit verlies. Maurice en Tamara, Rick Nick en Yvette Nils Niels en Laura John en Johanna Jolie, ♼ Ivo en Petra Florian Danny en Linsey Miley Johan en Marianne Tara Rijnsburg, februari 2014

Achter de tranen van verdriet schuilt een glimlach van herinnering

Wij zijn ontroerd door het overlijden van

de vader van onze vriendinnen Shana en Francisca. Wij wensen hen en de familie heel veel sterkte en kracht toe om dit verlies te dragen. Astrid Ellen Ilse Janine Jannet Johanna Karin Leonie Laura Linsey Marianne Michelle

Miranda Petra Rilana Renee Sabrina Shirley Stephanie Tamara Tamara F Wendy Yvette

Rijnsburg, februari 2014

UITVAARTONDERNEMING Zijn ziekte heeft hij stil aanvaard vanaf de eerste dag ondanks angst en ondanks pijn was er altijd weer die lach

Je vader blijft je vader, zo eigen en vertrouwd Je wilt hem niet graag missen, omdat je van hem houdt Maar dan komt de dag, dat je hem moet laten gaan Het moet, je hebt geen keus, ‌maar in je ogen blinkt een traan

GIJS HEEMSKERK

•ƒŽÂ?Íľ ‡‰‰‡†”ƒ‰‡Â?†‘‘”†‡‡Â?‰‡Ž‡Â?ÇĄ‘’‰‡™ƒ…Š– †‘‘”œ‹ŒÂ? ‡‹ŽƒÂ?†ǥ‹•‰‡•–‘”˜‡Â?Â?‹ŒÂ?Ž‹‡˜‡ „”‘‡”ǥœ™ƒ‰‡”‡Â?‘Â?œ‡‘‘Â? 

Mies Schoneveld

uitvaartbegeleiding“Â„Â„ÂƒÇĄÂƒÂ†Â‡Â”ÇĄƒŽŽ‡‡Â?ÇĄ„‡Š‘‘”‹Â?–‘‡â€?

Uitvaartverzorger: Huig van Duijn Betrokkenheid en persoonlijke aandacht

Groot was zijn liefde, Groot het verdriet, Mooi de herinnering die hij bij jou achterliet. Gijs Heemskerk Vader van ons vriendinnetje Frens. Wij wensen haar en haar familie veel sterkte toe om dit grote verlies te verwerken. Hans, Miranda & Hans Danny, Linsey & Miley

Aangeslagen en bedroefd, maar ook met veel bewondering voor de wijze waarop hij tegen zijn ziekte heeft gevochten, hebben wij afscheid moeten nemen van onze zakenrelatie en vriend

Gijs Heemskerk Onze gedachten en medeleven gaan uit naar Agaath, kinderen en kleinkinderen. Directie en medewerkers V&E Rijnsburg Rijnsburg, februari 2014

Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar tel. 071 4074440 mobiel 06 12507285 uitvaart@dcvis.nl www.dcvis.nl Thuis opbaring Volledig verzorgde uitvaarten

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout. Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk. Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Uw adviseur Henri van Hardeveld


 FAMILIEBerichten

Je leefde je leven, met al je kracht. Te vroeg op moeten geven, rust zacht.

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Zwijgzaam… stil en zonder vragen wilde jij je ziekte dragen. Je vocht met al je levenskracht, voor elke nieuwe dag en nacht. Zo ben je langzaam… moegestreden uit ons midden weggegleden en na een dappere, ongelijke strijd uit je lijden nu bevrijd. Met diepe bewondering en veel respect voor haar moedig gedragen ziekte en dankbaar voor alles wat zij tijdens haar leven aan ons heeft meegegeven, hebben wij veel te vroeg afscheid moeten nemen van mijn ‘bikkel’, onze allerliefste moeder, bijzondere dochter en schoondochter, geweldige zus en schoonzus en altijd vrolijke tante

Catharina Elisabeth Hakkens-Ravensbergen ~ Katinka ~ * 30 maart 1971

† 21 februari 2014

KATINKA Canada: Paul en Marina Ravensbergen Katwijk: Jan† en Nel Ravensbergen Emmeloord: Geertje en Peke Bangma Epe: Ali Qiemens Neven en nichten Februari 2014

Als een vriend wil Ik je dragen, alle dagen, Ik zal er zijn. Als een ster in donkere nachten zal Ik wachten, Ik zal er zijn. Wees niet bang voor de stilte om je heen, wees niet bang, Ik laat je niet alleen. Als een vriend wil Ik je dragen, alle dagen, Ik zal er zijn.

KatinKa HaKKensRavensbeRgen

Wij wensen Elisa en Lex, hun vader Ferry en verdere familie heel veel sterkte met dit verlies.

Jan en Carla Hakkens Jan en Marilon Demy, Kyano Marleen en Erik Kleipettenlaan 250, 2231 ME Rijnsburg. De begrafenis heeft woensdag 26 februari plaatsgevonden.

Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid. Gebruik van “Het Afscheidshuis” is mogelijk. Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 204 63 336 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

www.nandemooij.nl

Persoonlijk en betrokken

Paul en Karin Marianne en Bob Jan en Britta Kees en Regina Ravenbergen EEN DAGJE UIT VOL INSPIRATIE

DE VOORVERKOOP IS GESTART! KOOP UW TICKETS OP WWW.LEIDATO.NL In memories we meet Dag lieve

TINK

voor altijd in ons midden. Chris, Bel, An, Maart, Bam en Plusminus

BELEEF HET IN DE HANGAAR zaterdag 29 & zondag 30 maart 2014

WWW.LEIDATO.NL

Ferry Elisa, Lex Cees en Liesbeth Ravensbergen Janneke en Wilfred Jessey, Mike, Dave Marita en Nico Fenna, Brent

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Leerlingen, team, ouders en bestuur van PCBS ‘De Wegwijzer’.

Lieve lieve Tink rust zacht.

Rijnsburg, februari 2014

uitvaartbegeleiding

Wij zijn verdrietig omdat

de moeder van Lex uit groep 6b en Elisa uit groep 8 is overleden.

Vele stormen had je reeds doorstaan je leek niet klein te krijgen. En steeds weer door de wolken heen, was jij de zon die op ons scheen.

Nan de Mooij

Dag en nacht bereikbaar Tel. 06-12091112 of 071-4012528

Voorstraat 96a, 2225 ET Katwijk aan Zee E-mail: info@theovanderplas.nl www.theovanderplas.nl

Lieve Katinka Het was een voorrecht jou een vriendin te mogen noemen. Je was vrolijk, nuchter, praktisch, optimistisch en duidelijk. Wat hebben wij gelachen met elkaar. Nu zijn wij intens verdrietig om wat jou is overkomen. Wij gaan je ontzettend missen. Je ‘echte’ vrienden. Ferry, Elisa en Lex, wij zijn er voor jullie. Rokus, Cees & Christina, Richard & Hanneke, Peter & Esther, Marcel & Maria, Kees & Albertine. Rijnsburg, 21 februari 2014

Je bent en blijft onze vrolijke tante Lief voor nu en voor altijd

En ook al ben je niet meer bij ons In onze harten raken wij jou nooit meer kwijt

Dag lieve Tante Katinka Dikke knuffel voor Ome Ferry, Elisa en Lex.

Jessey, Mike, Fenna, Dave, Demy, Brent en Kyano



Verdrietig zijn wij door het overlijden van

KATINKA HAKKENS - RAVENSBERGEN Wij wensen haar man en kinderen veel sterkte. De vrienden van Cees en Liesbeth Rijnsburg, februari 2014

Nefit houdt Nederland war m

Heer ik kom tot U. Met heel veel verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve dappere nicht

KATINKA RAVENSBERGEN FERRY EN ELISA EN LEX

VROUW VAN MOEDER VAN

Wij wensen Ferry, Elisa en Lex en de verdere familie heel veel sterkte. Tante Rietje Annie en Bert Teun en Rietje Gerrie en Ton Hans en Ingrid Neven en nichten

Met veel verdriet en bewondering voor haar dappere strijd moeten wij veel te vroeg afscheid nemen van onze buurvrouw

”KatinK” Wij wensen Ferry, Elisa, Lex en familie veel sterkte. Jan Jan en Daniëlle Peter en Emilia Maarten en Annette Hans en Neline Marc en Esther en alle kinderen Rijnsburg, februari 2014

AquaPower van Nefit: Het ultieme warmwatercomfort De hoogwaardige kwaliteit van de Nefit TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure. Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. Nú bij:

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH). Tel: 071 401 66 65, Fax: 071 401 69 42. E-mail: info@heemskerkinstallatie.com


ccasions februari 2009 49.750 km Lichtm. velgen ECC

Autocentrum van Egmond

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

Een greep uit ons aanbod: RANGE ROVER Evoque 2.2 4wd 2012 € AUDI A6 3.2 FSI AUT. Full options 2008 € VW GOLF VARIANT 1.2 TSI 2013 € VW GOLF VI 1.4 TSI 5 deurs 2009 € VW GOLF V 1.4 FSI 2006 € VW UP! 1.0 60 PK 15.000 km 2012 € VW TOURAN 1.6 FSI, airco 5p. 2005 € VW POLO 1.2 5 deurs 2007 € VW POLO 1.4 16V Comfortline 2003 € VW GOLF IV 1.4 16V 5 deurs 2000 € VW GOLF IV 1.4 16V 5 deurs 1998 € PEUGEOT 208 1.2 vti Navi 5d. 2013 € KIA CARENS 2.0 Executive airco 2005 € VW VENTO 1.8 GL 1998 € • Afschrijving en rente VW GOLF III GTI • Verzekering 1997 € CITROEN C1 Ambiance 5d. 2006 € • Houderschapsbelasting

Bel snel voor een afspraak ! 071-4022911 * APK afmelden voor benzine, diesel € 39,- excl. roetmeting

• Reparatie &hoogte onderhoud en blijf op de van de acties en aanbiedingen! • Normale slijtage van banden www.acvanegmond.nl

(exclusief kosten onderdelen en overige reparaties) Kijk voor al onze auto’s op:

56.950,19.950,21.950,11.950,7.950,7.950,7.950,6.950,3.950,2.950,1.950,14.950,3.950,1.950,1.750,4.950,-

Volg ons ook op

••• Onderhoud alle merken tegen zeer concurrerende prijzen!

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!!

NEDERLANDSE AUTO’S MET ECHTE KILOMETERSTANDEN bouwj. 2003 2005 2011 2007 2010 2010 2008 2008 2011 2008 2008 2008 2007 2005 2001 2010 2006 2007 2012 2011 2008 2008 2009 2009 2001 2006 2006 2009 2010

km 89000 58000 43000 49000 49000 47000 59000 79000 21000 21000 79000 49000 49000 20000 79000 29000 65.000 54.000 16915 32000 67000 4600 79000 38000 114000 129500 59000 52000 26000

kleur rood blauw met. paars met. grijs met. zilver zwart blauw met. d.grijs met. zilver zilver zwart wit met. zilver zwart groen met. d.grijs grijs met. d.grijs zilver zilver oranjemet. zilver grijs met. zilver blauw met. zwart zilver rood met. wit met.

bedrijfswagens LET OP KILOMETERSTANDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! citroen berlingo diesel achterklep 2003 59000 geel citroen berlingo diesel 2005 59000 blauw ford transit connect diesel 2006 65000 wit ford transit connect diesel zijdeur 2007 56000 wit ford transit 2,0tddi lang/hoog 100pk 2001 79000 wit opel combo diesel 2009 39000 wit opel movano 2,8dti l2h2 8pers.g.kent 2001 76000 rood peugeot expert diesel zijdeur 2006 44000 wit vw lt35tdi l/h 110pk 8persoons geelk. 2002 59000 rood scooters kymco super8 yamasaki NIEUW

2010 2013

1400 0

deur motor 5 1400 5 1200 5 1200 5 1400 5 1242 3 1242 5 1400 5 1600 5 1600 5 1400 5 1400 5 1100 5 2400 3 1300 5 1200 3 1400 5 1600 5 1600 5 1300 5 1800 3 1600 5 1600 5 1600 3 1200 5 1300 5 2000 5 1500 5 1600 5 1300

opties sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv sb,elr,cpv,a/c,lmv sb,elr,cpv,a/c,lmv sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c,lmv sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh sb,elr,cpv sb full options, met bordeauxrode kap!!! sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh sb,elr,cpv,a/c,lmv, navie full options sb,elr,cpv,a/c sb,elr,cpv,a/c, full options sb,elr,cpv,ac,cc sb,elr,cpv,a/c,automaat sb elr a/aotomaat sb,elr,cpv,a/c,lmv, automaat sb,elr,cpv,a/c,lmv, elsp sb,elr,cpv,a/c,lmv

3 4 4 5 5 4 5 5 5

sb,trh,imperial,tussenschot, nw.model geen sb,cpv,a/c,elr,elsp,achterdeuren,imp. geen sb,cpv,a/c,trh,achterdeuren excl. sb,cpv,a/c,zijdeur,achterdeuren excl. sb,cpv,trh,aircofull windows, geel kentgeen sb,a/c,radio/cd excl. sb,cpv,trh.,full windows, 112pk d/c? excl. sb,elr,cpv,zijdeur,achterdr,trh,AIRCO excl. sb,elr,cpv,zijdeur,achterdr,trh,ramen excl.

€ € € € € € € € €

snor zonder helm snor zonder helm

€ 1.250,00 € 1.450,00

oranje/grijs rood/grijs

1900 1900 1800 1800 2000 1300 2800 1900 2500 50 50

btw

incl. incl.

incl.

incl.

prijs € 3.250,00 € 4.450,00 € 6.750,00 € 6.950,00 € 10.750,00 € 8.750,00 € 7.250,00 € 9.750,00 € 18.750,00 € 7.250,00 € 8.750,00 € 6.250,00 € 12.750,00 € 5.250,00 € 2.850,00 € 10.750,00 € 6750,00 € 7500,00 € 10.950,00 € 18.750,00 € 8.950,00 € 5.250,00 € 10.250,00 € 8.250,00 € 3.250,00 € 9.250,00 € 6.950,00 € 9.650,00 € 9.650,00 3.950,00 5.450,00 5.450,00 6.950,00 4.950,00 5.950,00 5.950,00 6.950,00 6.950,00

Automobielbedrijf NATIONALE

AUTO

PAS

€ 18.600

van Zelst

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299 BEL GERUST VOOR MEER INFORMATIE

Garagebedrijf H. Schneider

• • •

Rooversbroekdijk 131 - Lisse Tel. 0252- 213346 www.autodemontageschneider.nl www.autohandel-schneider.nl

Zowel gebruikte als nieuwe onderdelen Scherp geprijst

Voor al u reparaties

€ 39.950

januari 2007 129.340 km Leer Navigatie

€ 14.950

€ 39.950

Gespecialiseerd in Renault - Dacia - Nissan

Extra Voordeel voor u: Renault Twingo 1.2 16V Airco zwart 2009 Renault Twingo 1.2 16V Collection airco 2011 Renault Koleos 2.5 16V Dynamique Pack 2009 Bent u op zoek naar een betrouwbare gebruikte auto? Renault Modus 1.4 16V Dyn. Aut. 4/2006 Dan is de kans groot dat u bij ons Renault slaagt. Kijkt1.6 u 16V maar Megane Grand Tour Business 7/2007 Renault 1.6 16V Parisiene Navi 2012 eens in onderstaand overzicht. Staat deMegane occasion van Renault Grand Scenic 1.6 16V Parisienne 2010 uw keuze er niet bij? Kom dan langs, dan kunnen Renault Scenic 2.0 16Vwij GasuBusiness Line 10/2008 Renault Laguna Estate 2.0 6V Dyn. Navi 2008 méér occasions laten zien waaraan u lang, héél lang Dacia Stepway 1.6 16V Laurente, 5.877 km 2012 Dacia Duster 1.6 16V Laurente 2011 veel plezier kunt beleven. Bouwjaar 2009 Ford KA 1.3 Titanium Airco 2010 Km.stand 61.410 km Ford Fiësta 5d Trend 82 PK 2010 Suzuki Alto Twist 5-drs Rood 2002 €Peugeot 2.500 307SW Citroën Multispace Blauw 2002 1.6Berlingo 16V Pack airco 1.6 04/2007

€ 6.250 € 7.400 € 15.500 € 7.850 € 8.250 € 18.750 € 17.750 € 8.950 € 11.950 € 12.950 € 13.750 € 7.350 € 9.700 €€ 2.950 9.600 9.495 Zwart 2013 2004 €€ 3.950

Vraag naar de uiterst aantrekkelijke financieringsmogelijkheden

€ 18.500,-

Suzuki Alto 1100 GLX automaat Groen Suzuki Alto 1100 GLX 5-drs Grijs Suzuki Swift 1300 Shogun Grijs Lange Vaart 34 Rijnsburg Suzuki Swift 1300 Comfort 11000 km Oranje Suzuki Swift 1300 Comfort Rood Suzuki Swift 1300 Comfort Zwart Suzuki Swift 1300 Base Rood

2004 2005 2007 • 2008 2008 2008 2010

5D Access €Peugeot 3.950 107 Daewoo Lacetti 1400 5-drs Spirit € 4.750 Fiat Seicento 1100 Hobby Grijs 2001 € 1.950 € 7.250 Fiat Punto 1200 HLX Grijs 2001 € 2.500 Tel. 071-4020365 • info@autoheemskerk.nl € 7.950 Fiat Punto 1200 Active Rood 2004 € 3.950 € 8.500 Ford Ka 1300 Trend Rood 2002 € 1.950 € 8.500 Ford Ka 1300 Futura airco Blauw 2007 € 4.750 € 8.950 Ford Fiesta 1300 Champion Blauw 2007 € 6.250

Al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

Suzuki Swift 1200 Sport Line Grijs 2011 € 11.950 Mazda 323 F 1600 Touring Suzuki Swift 1200 Comfort Grijs 2012 € 13.750 Nissan Pixo 1.0 Look Suzuki AltoWagon R+ 1.010 GL GL 5 drs Geel geel 1998 € 3.250 1.450 Fiat Panda active Suzuki 2003 Opel Corsa 12001200 Comfort Suzuki Altou op zoek 1.0 Comfort GT eenwitbetrouwbare 2011 7.950 Fiat punto auto? 1200 ELX 5 drs Bent naar Suzuki Wagon R+ 1200 Comfort Grijs 2007 € 5.950 gebruikte Opel Corsa 1400 Silverline Suzuki Alto 1.0 Comfort Plas rood 2012 7.950 Hyunda i10 Drive Dan is de kans u bij2001 ons€ slaagt. Kijkt maar Suzuki Ignis 1300 GS GLSgroot Blauw 3.250 Peugeot 1400 5-drs Suzuki Swift 1300 5 drsdat grijs 2005 5.950 Hyunda i20u206 1200 motion Suzuki SwiftSplash 1.0 1300 Shogun 5 drs Zwart zwart 2010 2008 € 8.950 7.950 Hyunda Matrix 1600 Active Suzuki Comfort Peugeot 307 1600 5-drs D-Sign eens in onderstaand overzicht. Staat de occasion van Suzuki Swift 1200 Bandit 3 drs rood 2009 8.250 Kia Picanto 1.0 Comfort Suzuki Splash 1.0 Comfort Zwart 2012 € 11.950 Renault Twingo 1200 Easy Suzuki Splash 1.0 niet Spirit bij? Kom zwartdan 2010langs, 7.950dan kunnen Mitsubishi Colt wij1300 uw keuze er u edition Suzuki SX 4 Comfort Grijs 2009 Renault Suzuki Splash 1200 Comfort grijs 2011 € 11.500 9.500 Opel Agila Modus 1400 1200 Dynamique Enjoy méér occasions laten zien u lang,Opel héél lang Suzuki SX4SX Shogun oranjewaaraan 2009 € 17.999 9.950 AgilaFabia Suzuki 4 16001600 Exclusive Nieuw Skôda 12001.05-drsedition Ambition Suzuki SX4 1600 Comfort zwart 2013 16.500 Opel Corsa 1200 N-joy veel plezier beleven. SuzukiLanos Grand Vitarakunt 2.0 2008 Volkswagen Golf1.01800Essevitia Cabriolet Daewoo SX Shogun5 drs Zwart rood 2000 € 15.900 2.250 Opel Corsa

Het juiste adres voor goed en goedkoop onderhoud!

Rood zwart beige groen groen Groen zwart Grijs zwart grijs Grijs rood Grijs grijs zwart blauw zwart Grijs zwart Groen grijs

2001 Nieuw 2012 2002 2002 2006 2012 2009 2012 2007 2007 2012 1998 2010 2004 2004 2012 2010 2002 2006 2003

€ 3.750 € 9.300 7.950 € 3.950 2.950 € 6.500 8.250 €10.950 8.500 6.950 € 8.750 8.950 € 1.950 8.950 € 5.750 4.250 9.950 € 9.500 2.950 € 2.500 3.500

grijs

2012

11.500

Blauw Zwart Grijs Grijs Rood Rood Blauw Blauw Rood zwart groen Groen

2002 2004 2001 2001 2004 2002 2007 2007 2001 Nieuw 2002 2006

€ 2.950 € 3.950 € 1.950 € 2.500 € 3.950 € 1.950 € 4.750 € 6.250 € 3.750 € 9.300 € 3.950 € 6.500

Vraag naar de uiterst aantrekkelijke financieringsmogelijkheden

Fiat Seicento

1100 SX

groen

2001

1.750

Opel Corsa

1200 edition airco 5 drs

Automeer Katwijk B.V.

Suzuki Alto Twist 5-drs Rood 2002 € 2.500 Suzuki Alto 1100 GLX automaat Groen 2004 € 3.950 Suzuki Alto 1100 GLX 5-drs Grijs 2005 € 4.750 Ambachtsweg 9, 2222 AH Katwijk, Tel. (071) Suzuki Swift 1300 Shogun Grijs 2007 € 7.250 www.automeer.nl Suzuki Swift 1300 Comfort 11000 km Oranje 2008 € 7.950 Suzuki Swift 1300 Comfort Rood 2008 € 8.500 Suzuki Swift 1300 Comfort Zwart 2008 € 8.500 Suzuki Swift 1300 Base Rood 2010 € 8.950 Suzuki Swift 1200 Sport Line Grijs 2011 € 11.950 Suzuki Swift 1200 Comfort Grijs 2012 € 13.750 Suzuki Wagon R+ 10 GL Geel 2003 € 3.250 Suzuki Wagon R+ 1200 Comfort Grijs 2007 € 5.950

Volvo C30

Suzuki Ignis 1300 GS 1.6i Advantage Suzuki Splash 1.0 Comfort 2007, 44.712 km Suzuki Splash 1.0 Comfort Suzuki SX 4Auto Comfort Svala Rietschans 70 Suzuki SX 4 1600 Exclusive 2352 BB Leiderdorp Suzuki Grand Vitara 2.0 Shogun

T 071-5810950

Citroën Berlingo Multispace 1.6 Daewoo Lacetti 1400 5-drs Spirit Fiat Seicento 1100 Hobby 4031 925 Fiat Punto 1200 HLX Fiat Punto 1200 Active Ford Ka 1300 Trend Ford Ka 1300 Futura airco Ford Fiesta 1300 Champion Mazda 323 F 1600 Touring Nissan Pixo 1.0 Look Opel Corsa 1200 Comfort Opel Corsa 1400 Silverline

€ 9.945,- Volvo C30

€ 16.995,-

Blauw 2001 € 3.250 Peugeot 206 1400 5-drs Grijs 2009 € 8.500 D2 R-DESIGN, Ice White Zwart 2010 € 8.950 Peugeot 307 1600 5-drs D-Sign Grijs 2007 € 8.750 2011, 51.785 km, Diesel Zwart 2012 € 11.950 Renault Twingo 1200 Easy Grijs 1998 € 1.950 Grijs 2009 € 11.500 Renault Modus 1400 Dynamique zwartSvala 2004 Auto € 5.750 Arnoudstraat 3 Nieuw € 17.999 Skôda Fabia 1200 5-drs Ambition Grijs 2010 € 9.500 2182 DZ Hillegom Beide occasions leveren wij met Zwart 2008 € 15.900 Volkswagen Golf 1800 Cabriolet Groen 2006 € 2.500 T 0252-410650 24 MAANDEN GARANTIE

Automeer Katwijk B.V. Ambachtsweg 9, 2222 AH Katwijk, Tel. (071) 4031 925 www.automeer.nl www.svalaauto.nl

DOLDWAZE OCCASIONS! Nissan Micra 1.2

APK

Klaar terwijl u wacht

€ 14.950

Autobedrijf Heemskerk & ZN Waagt u graag een gokje of wordt Nissan Qashqai + 2 occasion van ons? het toch een 2.0 16V Teckna/navigatie

Wij hebben tevens scherp geprijsde occasions van verschillende bouwjaren en in allerlei prijsklassen

• •

april 2007 109.664 km Navigatie Lichtm. velgen

Waagt u graag een gokje of wordt het toch een occasion van ons?

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S

merk chevrolet kalos chevrolet kalos fiat panda editione fiat panda 100pk ford fiesta ford fiesta ford fusion+ ford focus stationwagen ford c max grand 7 pers. hyunda getz active kia ceed sportywagon mitsubishi colt 1,1 incharge mitsubishi outlander 4wd. nissan micra opel agilla opel tigra twintop opel meriva 1.6 opel meriva 1.6 opel corsa 1.3 cdti ecoflex opel zafira 7 pers. automaat peugeot 207 peugeot 107 renault megane 5d hb renault clio collection suzuki wagonR 1,3 automaat suzuki grand vitara 2.0 high excl. suzuki Ingis 1.5 automaat suzuki sx4 1.6 exclusive suzuki swift 1.3

€ 18.600

- Hatchback (3-drs.) - Handgeschakeld 5 versn., - Bjr. feb. 2005 - Rood - Benzine, - 46.000 km

Occasions Suzuki Ingis 1.3 16V 3-drs. Special Fiat 500 1.2 Pop BMW 3 serie Cabrio 325Ci Executive Chevrolet Spark 1.0 16V LS MINI Mini 1.6 Cooper Mitsubishi Colt 1.1 Peugeot Partner tapee Opel Astra 1.6 Business

2003 3.650,2009 6.950,07-03 11.950,2012 6.950,09-01 4.950,2008 6.450,2009 11.950,2007 6.950,-

Bedrijfswagens occasions Peugeot Partner 120 1.6 HDI L1 XT Nissan Primastar 115.27 2.0 dCi 310L DC Volkswagen Caddy 2.0 SDI Mercedes-Benz Sprinter 416 CDI-N, meubelb. l.klep

5.250,Autobedrijf G. Dol b.v.

04-11 03-08 09-07 01-01

Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - T 0252-211849 - www.gdol.nl

3.950,6.950,6.950,7.950,-


%HWHUYRRU(ONDDU &'$.DWZLMN

 

PDLO VHFUHWDULV#FGDNDWZLMNQO WHO 

 WZLWWHU #&'$.DWZLMN IDFHERRN &'$.DWZLMN ZHEVLWH ZZZFGDNDWZLMNQO/LMVW

-REL3OXLPJUDDII JHQRPLQHHUGDOV 9URXZHYDQ.DWZLMN

2QODQJV ZHUG EHNHQG GDW -REL 3OXLPJUDDII+RHN UDDGVOLG YRRU KHW &'$ .DWZLMN LQ GH JHPHHQWH UDDGJHQRPLQHHUGLVYRRUGHWLWHO 9URXZHYDQ.DWZLMN+DDUQRPLQD WLH KHHIW -REL WH GDQNHQ DDQ KDDU WRPHOR]H LQ]HW YRRU GH .DWZLMNVH VDPHQOHYLQJYDQXLWGHJHPHHQWH UDDG LQ GH ]RUJ DOV EHVWXXUVOLG YDQ 3DVVDJH RS GH VFKROHQ YDQ KDDUNLQGHUHQ2IGHNHX]HRS-REL JDDWYDOOHQLVQRJHYHQRQ]HNHU 2S PDDUW WLMGHQV GH YLHULQJ YDQ ,QWHUQDWLRQDOH 9URXZHQGDJ LQ 7ULSRGLD ]DO GH MXU\ KDDU NHX]H EHNHQGPDNHQ

'H9LMYHUKRI"6QHOVORSHQHQHHQ PRRLSOHLQYDQPDNHQ 9HUORHGHULQJ+HW&'$.DWZLMNZLMGWHULQKDDUYHUNLH]LQJV SURJUDPPDHHQÀLQNHSDUDJUDDIDDQµ(QWHUHFKW¶PHUNW

-HURHQ5DYHQVEHUJHQHQ0LUMDP5LMVGDPYDQ'HOIW

9LMYHUKRI

9DDN JHQRHJ NORPPHQ ZH HU RYHU

2RN YRRU 'H 9LMYHUKRI DDQ GH .RUWH

KHHQ RP RS KHW SOHLQ WH YRHWEDOOHQ

9DDUW KHEEHQ GH WZHH UDDGVOHGHQ

HQLQGHERPHQWHNOLPPHQ9ROJHQV

VWDDWHU]R¶QURWWHDSSHORPGHKRHN'DDUZRUGMHQLHW

EHLGHQ RSQLHXZ NDQGLGDDW YRRU

PLMLVHUGHDIJHORSHQMDUHQQLHWYHHO

YUROLMNYDQ¶

KHW &'$ .DWZLMN ELM GH JHPHHQWH

YHUDQGHUG¶

-HURHQ 5DYHQVEHUJHQ RS µ0HQVHQ GRHQ KXQ EHVW RP KXQKXLVHQKXQZRRQRPJHYLQJQHWMHVWHKRXGHQHQGDQ

UDDGVYHUNLH]LQJHQ YDQ PDDUW ZHO

-HURHQVRPWGHYRRUEHHOGHQRSµ'H

RYHUOHJ PHW GH HLJHQDUHQ HQ PDDN

LGHHsQµ(UOLJWHHQSUDFKWLJSOHLQDFK

:DW -HURHQ HQ 0LUMDP EHWUHIW ZRUGW

NRS YDQ GH 'XEEHOH %XXUW LQ 5LMQV

HHQSODQ+HWNDQWRFKQLHW]R]LMQGDW

WHUGHVFKRROPHWKHOHPRRLHERPHQ¶

HU GH NRPHQGH MDUHQ YDDUW JHPDDNW

EXUJ KHW RXGH 'LMNVPDQWHUUHLQ

]R¶QSDQGHUMDUHQODQJDOVHHQNUDDN

YHUWHOW0LUMDPµ$OVZHGHVFKRROQRX

PHW KHW ZHJZHUNHQ YDQ GH URWWH

HQ GH SDQGHQ GDDU RPKHHQ KHW

SDQG ELMVWDDW 'DDU ZLO MH WRFK QLHW

VORSHQHQZHNQDSSHQKHWSOHLQHHQ

DSSHOVLQKHWGRUSµ'DWNRPWGHOHHI

9DQ VHQLRUHQ ZRUGW YHUZDFKW GDW

0&'SDQG HQ 8;(0 LQ 9DONHQEXUJ

QDDVWZRQHQ"¶

EHHWMH RS GDQ KHHIW GH EXXUW GH

EDDUKHLG WHQ JRHGH¶ DOGXV 0LUMDP

]H YHHO ODQJHU ]HOIVWDQGLJ EOLM

GH YRRUPDOLJH %0:JDUDJH LQ GH

µ1DWXXUOLMNKDQJWGDWQLHWDOOHHQDIYDQ

9DUNHYLVVHUVWUDDWLQ.DWZLMNDDQ=HH

&UHDWLYLWHLW

NRPHQGH MDUHQ WRFK HHQ PRRLH SOHN

YHQ ZRQHQ ,Q FRPELQDWLH PHW GH

RP WH VSHOHQ HQ OHNNHU PHW HHQ

HHQHQNHOSDQGGDWHUVOHFKWELMVWDDW

WRHQHPHQGH YHUJULM]LQJ GRHW GLW

9RRUEHHOGHQJHQRHJKHODDV¶0LUMDP

µ(QVRPVLVHUZDWFUHDWLYLWHLWQRGLJ¶

ERHNMHRSHHQEDQNMHWH]LWWHQ"¶µ'H

+HW JURHQ LQ GH EXXUW JHHQ URPPHO

GH YUDDJ QDDU ZRQLQJHQ YRRU

5LMVGDPYDQ 'HOIW YXOW DDQ µ(Q QLHW

YXOW-HURHQDDQµ0LVVFKLHQPRHWKHW

9LMYHUKRI GDW ZDV RQ]H DFKWHUWXLQ¶

RSVWUDDWGDWGUDDJWDOOHPDDOELMDDQ

VHQLRUHQ HQ ]RUJEHKRHYHQGHQ

WH YHUJHWHQ 'H 9LMYHUKRI LQ 5LMQV

EHVWHPPLQJVSODQ ZRUGHQ DDQJH

KHULQQHUW -HURHQ ]LFK µ:LM ZRRQGHQ

HHQ SOH]LHULJH OHHIRPJHYLQJ (Q

VWHUN WRHQHPHQ 2QGHU]RHN KHHIW

EXUJ 'DW SDQG VWDDW DOOHHQ PDDU WH

SDVW 2I HU NDQ HHQ WLMGHOLMNH LQYXO

YURHJHUDDQGH/DQJHYDDUWHQNHNHQ

JHOXNNLJ NXQQHQ EXUJHUV GDDU ]HOI

XLWJHZH]HQ GDW HU LQ GH NRPHQGH

YHUSLHWHUHQ'D¶VQLHW¿MQDOVMHGDDU

OLQJNRPHQ1HHPQRX'H+RUQ'H

YDQXLWGHWXLQ]RKHWVFKRROSOHLQRS

RRNZDWDDQGRHQ¶

WLHQMDDUEHKRHIWHLVDDQ]R¶Q

WHJHQRYHUZRRQW¶

JHPHHQWH KHHIW GDDU MDUHQ JHOHGHQ

ZRQLQJHQYRRU VHQLRUHQHQ ]RUJEHKRHYHQGHQ

DOJURQGJHNRFKWZDDUQXQLHWVPHH

]RUJZRQLQJHQ 'DDURP ZLO KHW &'$LQGHNRPHQGHYLHUMDDU

'H HFRQRPLVFKH FULVLV KHHIW WRW

JHEHXUW 0LVVFKLHQ NXQQHQ HU ZHO

ZRQLQJHQ YRRU VHQLRUHQ HQ ]RUJ

JHYROJ GDW DOOHUOHL SODQQHQ ZRUGHQ

WLMGHOLMNHXQLWVJHSODDWVWZRUGHQYRRU

EHKRHYHQGHQ UHDOLVHUHQ ELQQHQ

XLWJHVWHOG RPGDW HU RQYROGRHQGH

MRQJHUHQ RI VWDUWHUV 0DDU HU NDQ

GHJHPHHQWH:DWKHW&'$EHWUHIW

EHODQJVWHOOLQJLV3URMHFWRQWZLNNHODDUV

RRN ZDW JHOG XLWJHWURNNHQ ZRUGHQ

ZRUGHQ GH]H ZRQLQJHQ JHERXZG

HQHLJHQDUHQYDQDIJHVFKUHYHQSDQ

RP HU HHQ VSHHOSOHN YDQ WH PDNHQ

LQ GH EXXUW YDQ ZLQNHOV HQ ]RUJ

GHQ ZDFKWHQ RS EHWHUH WLMGHQ µ0DDU

RIHHQJURHQYRRU]LHQLQJ 'HRQWZLN

YRRU]LHQLQJHQ ]RGDW GH]H YRRU

RQGHUWXVVHQ NRPW GH OHHIEDDUKHLG

NHOLQJYDQ'H+RUQ]DOQRJZHOHHQ

VHQLRUHQ JHPDNNHOLMN EHUHLNEDDU

ZHO LQ KHW JHGLQJ¶ ]HJW 0LUMDP µ:LM

WLMGMHRS]LFKODWHQZDFKWHQPDDUGDW

]LMQ

YLQGHQ GDW GH JHPHHQWH GDDULQ ZHO

EHWHNHQWWRFKQLHWGDWHUQLHWVPHHULQ

HHQ VWDSMH KDUGHU PDJ ORSHQ *D LQ

KHWJHELHGJHEHXUW"¶

0LQGHUUHJHOVYRRU

/LMVW

RQGHUQHPHUV

'DWZHUNW

ZZZFGDNDWZLMNQO


ARIE VAN DUIJVENBODE:

„Ik stem SGP omdat die partij tegen koopzondagen is. De zondag is een rustdag. Daarbij komt dat Katwijk veel kleine winkels telt die op moeten boksen tegen grote. Koopzondagen maken dit alleen maar moeilijker.” GERBEN BREMMER:

GERBEN -

„Ik stem SGP omdat men zich baseert op de Bijbel. De zorg voor de medemens is belangrijk. In veel standpunten van de SGP zie ik dat terug. God weet wat het beste voor ons is. De SGP wil daar naar luisteren.”

voorzitter van The Lifeline jongerenavonden

‘t Kan anders!

ARIE -

medewerker Van Wezel Accountants en Adviseurs

STEM DAAROM

Uw kostbaarheden zijn goud waard! Goudwisselk antoor is eigendom van familie De R uiter en heeft ruim 2 5 jaar expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs. Locatie Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop

Goud

Zilver

Munten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Veiling

Verpanden

Beleggen

Taxatie

Openingstijden Di. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur

✔ ✔

www.goudwisselkantoor.nl


lokaal

De Rijnsburger

Boeketdienst Kerk n Maar ik wil het hier en nu!

Het onderwijs van Jezus lijkt hier haaks op te staan....... of toch niet? Kom de schat ontdekken in de boeketdienst van zondag 2 maart, 17.00 uur in de Immanuëlkerk. Zeker weten dat je niet met lege handen naar huis gaat. Ds. Jan Verlinde zal spreken, dienstleidster is Linda Heemskerk. De muziek wordt verzorgd door de BethEl band uit Katwijk. We vieren avondmaal en er is gelegenheid om voor je te laten bidden. Kortom, een feestelijke dienst waarin iedereen van harte welkom bent. Vanaf 16.30 uur staat de koffie en thee klaar.

Voorjaarsconcert Orgel n Op woensdag 5 maart vindt er een uniek voorjaarsconcert plaats in de Grote of Laurentiuskerk te Rijnsburg. Pianovirtuoos Jan Vayne gaat in concert met de jonge organist Hugo van der Meij. Het concert begint om 20.00, de Kerk is 19.30 open. Volwassenen betalen 15 euro entree, kinderen t/m. 12 jaar 5 euro. Iedereen hartelijk welkom.

‘t Kruispunt Opnieuw n Aanstaande zondag 2 maart is er in de Evangelische Gemeente ‘t Kruispunt in Rijnsburg een gezinsdienst. Het thema is “Opnieuw beginnen”. Tijdens de dienst vertelt Jolanda Kromhout het verhaal van Jona. Kom gerust, de dienst wordt gehouden in de Sporthal de Middelmors en begint om 10.00 uur.

donderdag 27 februari 2014

Rijnsburgers in het buitenland n Joop en Ada Schoneveld-Brussee wonen bijna leven lang in Engeland Emigreren n Ze was vijf jaar oud toen ze met haar ouders in september 1949 naar Zweden verhuisde. In 1956 stond de verhuiswagen weer voor, maar nu om de oversteek naar Engeland te maken. Alida Jannetje Schoneveld-Brussee is nu 69 jaar oud, geboren in augustus 1944 in de Kerklaan 14 te Katwijk aan de Rijn. Van haar eerste vijf levensjaren weet ze niet veel meer te herinneren. ‘Ik ben een kleindochter van Pieter en Alida Brussee-Burgerhout. Ik meen dat de bijnaam het haantje was. En een kleindochter van Simon en Jannetje van den Berg-Bavelaar, de ouders van mijn moeders kant’. Van Katwijk aan de Rijn verhuisde het gezin in 1948 naar Rijnsburg en trokken ze bij opa en oma in de Kerkstraat 9. Dit was tijdelijk, want een jaar later verhuisde het gezin naar Zweden. ‘Mijn ouders kregen werk aangeboden in Zweden. Voor hen was het best een hele onderneming. In Zweden ging ik voor het eerst naar school en later in Engeland naar de middelbare school’, vertelt Ada. Nu woont ze al jaren met haar man Johannes Martinus Schoneveld in het Engelse dorpje Spalding. Samen kregen ze een zoon Peter. Hij is getrouwd met Pauline en samen hebben ze twee kinderen. ‘En we zijn de trotse opa en oma van Erin en Elliot’, vertelt Ada via de mail. In 1960 ontmoette Joop en Alida elkaar voor het eerst. ‘Ik was toen in

Schoondochter Pauline, Joop, Erin, Peter, Elliot en Ada. | Foto: pr. augustus op vakantie in Rijnsburg. Het klikte tussen ons. In 1962 heb ik 10 maanden in Avondzon, wat nu Vlietstede is, gewerkt. Zelf ben ik in 1963 terug naar Engeland gegaan. Joop kwam in 1965 naar Engeland, waar hij voor een Hollands/ Engelse firma werkte. Daarna is hij met een compagnon voor zichzelf begonnen met een bloemenhandel. Voordat ik moeder werd heb ik altijd bij een drogisterij gewerkt. Na de geboorte van onze zoon heb ik kantoorwerk gedaan. Nu genieten we alweer een aantal jaar van ons pensioen’. Ada vertelt over haar huidige woonplaats: ‘Spalding

is een dorp in het bestuurlijke gebied South Holland, in het Engelse graafschap Lincolnshire, regio East Midlands, en telt zo’n 22.000 inwoners. Het wordt ook wel Klein Holland genoemd, omdat na de oorlog veel mensen uit de bollenstreek hier naar toe verhuisden. Spalding ligt aan de rivier de Welland. Vroeger kwam het echtpaar Schoneveld regelmatig, soms wel vijf keer per jaar, naar Rijnsburg om familie en vrienden te bezoeken. Het Bloemencorso en de Paardenmarkt waren momenten van weerzien. Daarbij namen we ook Engelse kennissen mee. Nu we wat ouder wor-

Gemeentewerf

Grimbergen-Noordermeer B.V. is onlangs officieel gecertificeerd voor het internationale milieuzorgsysteem ISO14001. Hiermee kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en mogelijk verminderd worden.

Woningen n Op de plek waar de gemeentewerf in Rijnsburg was, worden woningen gebouwd. Samen met woningcorporatie Dunavie is onderzocht wat voor huurwoningen op deze plek kunnen komen. Hiervoor hebben de gemeente en Dunavie vorig jaar al een intentieovereenkomst gesloten. Op dit moment werkt Dunavia het plan om sociale huurwoningen te bouwen op de voormalige gemeentewerf in Rijnsburg verder uit. Er worden ongeveer 40 huurwoningen gebouwd op de plek waar eerst de gemeentewerf in Rijnsburg was. Dit plan is onderdeel van het nieuwbouwplan De Horn. In de Horn worden maximaal 410 woningen gebouwd. Dit voorjaar maakt de architect een schetsontwerp van de bebouwing en de openbare ruimte. Het ontwerp is naar verwachting in juni klaar. Hierna worden de omwonenden geïnformeerd over de plannen en kunnen zij hierop reageren. Uiteindelijk neemt de gemeenteraad een besluit over de bouwplannen. Om woningen op deze plek te kunnen bouwen moet een nieuw bestemmingsplan gemaakt worden.

Huurdebat

PvdA op de bres voor betere zorg Werken

Op zaterdag 1 maart zal een grote groep vrijwilligers van de PvdA Katwijk meewerken in vier verpleeg- en verzorgingshuizen in onze gemeente. n

In de loop van de ochtend zullen zij op de DSV-locaties Duinrand, Salem en Vlietstede en in de Wilbert koffie en thee schenken voor de bewoners, natuurlijk met iets lekkers. Op deze manier wil de PvdA aandacht

den is dit wat minder, maar er is natuurlijk nog regelmatig contact met familie via email en facebook. We blijven tenslotte Hollanders’…. Of Ada iets van Nederland/Rijnsburg mist? ‘Tja, misschien de taal. Ik vind het altijd weer gezellig om een Hollands babbeltje te doen en de gezellige feestjes mee te maken.’ In Spalding Engeland woont het echtpaar Schoneveld prima naar hun zin: ‘Er is hier ook nog heel veel ruimte en er zijn vooral alleenstaande woningen en geen flats. En onze zoon en kleinkinderen wonen hier. Nee, voorlopig blijven we hier zeker wonen.’

n Milieukeurmerk ISO 14001

Collecte RBB n Oekraïne is enorm in beroering en hot news. Nog steeds heel arm,en dat op maar 1.850 km van Rijnsburg verwijderd. Stichting Oekroe te Rijnsburg, wil van 4 t/m 19 augustus 2013 al weer voor het twaalfde achtereenvolgende jaar, ca. 200 kansarme Oekraïense kinderen in hun eigen land een fijne, verantwoorde vakantie geven. Even weg uit de sleur van alle dag. Maandag 4 augustus 2014 vertrekken een aantal jongeren, om daar samen met Oekraïense leiding de kinderen drie super kampen te geven. Daarnaast gaan in mei 2014 een aantal vrijwilligers naar Oekraïne om samen met Oekraïners twee gebouwtje op te knappen voor de dagopvang van kinderen. Natuurlijk kost dat allemaal geld. Veel geld ! Dat geld moeten de Nederlandse deelnemers bij elkaar brengen. Voorafgaand aan de inhaalwedstrijd Rbb– Barendrecht zaterdag as. wordt hiervoor gecollecteerd.

13

vragen voor de belangrijke rol die zorgverleners spelen, nu en in de toekomst. Er staan de komende jaren grote veranderingen op stapel in de zorg. Deze veranderingen vragen veel aandacht en inspanning van zorginstellingen en de gemeente. Uitdaging

Het wordt een uitdaging om goede zorg voor iedereen te realiseren binnen het beschikbare budget.

Om deze reden is zorg één van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van de PvdA Katwijk. De partij staat voor kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg en voor optimale samenhang tussen zorg, wonen en welzijn. Samen met de zorgverleners wil de partij de zorg op wijkniveau organiseren en oudere inwoners een waardige laatste levensfase garanderen. De plannen van zorgcentra om activiteiten ten diensten van de wijk te organiseren

krijgen maximale medewerking van de PvdA. Ook zet de partij zich in voor goede bereikbaarheid van verpleeg- en verzorgingshuizen per openbaar vervoer en pleit de partij voor betere ondersteuning van mantelzorgers. Verzorgingshuizen krijgen van de PvdA de medewerking en de ruimte om zich te ontwikkelen tot zorgsteunpunten, eventueel in combinatie met andere wijkfuncties. Meer informatie treft u op www.katwijk.pvda.nl.

Beleid n Iedereen wil een goed dak boven het hoofd hebben om gezellig en goed te kunnen wonen. Nu is er in huurdersland de afgelopen jaren veel gaande vanwege uiteenlopende kabinetsbesluiten.

Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek gaat samen met RTV Katwijk het grote Katwijkse huurdebat organiseren. Dinsdagavond 4 maart om 19.30 uur bent u allen van harte welkom in de Burgerzaal van het Katwijkse gemeentehuis.


ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

2

0m 3.00

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

om het resultaat te bekijken.

een goed idee!

info@hotelsavoy.nl • www.hotelsavoy.nl • twitter: savoy_katwijk Telefoon (071) 401 56 45 / 06 53542703 • Boulevard, Katwijk

16 maart

Duo Ron v.d. Kraan en Patrick Lauwerends

Trio Wouter Kiers Jazz met een fikse dosis pittige humor; een heerlijk feestje met een TOP saxofonist!

Bruiloft

Vrolijke, Jazzy swing met superzang en een swingende bassist!

Feest

Zondagmiddag genieten van muziek

In de eerste week van maart ontvangt u bij aankoop van een paar schoenen iets lekkers.

(van 15.00-18.00 uur),

een drankje en een hapje en KustwerkKatwijk!

Party

Leiden Molenwerf 4, T 071 - 514 20 45 Rijnsburg Rijnsburgerweg 100, T 071 - 405 16 16 Katwijk Andreasplein 14, T 071 - 407 61 44

mooie vernieuwde winkel. Kom vanaf 1 maart bij ons langs

Hotel Savoy, 2 maart

Van alles op z’n kop tot een

Diner

Een deel van ons assortiment kunt u ook online bekijken. Ga naar haasnootschoenen.nl

Alphen aan den Rijn Europaplein 2, T 0172 - 477 476 Sassenheim Hoofdstraat 220, T 0252 - 229 646

since 1892

Koop of verkoop uw woning met de specialist Door onze grote regionale kennis, persoonlijke aanpak en onze succesvolle verkoopmethode, slaagt u altijd bij De Leeuw. Onze makelaars staan u bij in het hele koop- of verkooptraject. Met vestigingen in Leiden, Rijnsburg, Katwijk, Alphen aan den Rijn en Sassenheim heeft u een uitgebreide keuze en een groot verkoopkanaal. Onze makelaars hebben jarenlange ervaring en zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zij zorgen ervoor dat u snel en succesvol tot het juiste resultaat komt voor uw situatie. Dat is de waarde van ervaring.

Valkenburg Woestijnvalk 24

€ 186.000,- k.k. Modern 3-kamer-appartement met parkeerplaats en berging in ondergelegen garage, gelegen op de 3e woonlaag met lift, in de wijk Joghtlust. Ideaal voor starters! Kopen met NHG en starterslening behoort tot de mogelijkheden! De woning is in 2007 opgeleverd en verkeert in prima staat van onderhoud. Verd.: galerij, entree woning, gang met meterkast en toilet, c.v.ruimte en WTW installatie, slaapkamer met toegang naar badkamer, woonkamer ca. 25 m2 met deur naar balkon, open keuken met inb. app., ouderslaapkamer met toegang naar badkamer met douche, wastafel en ma.

www.deleeuw.nl

www.haasnootschoenen.nl princestraat 22d | Katwijk

haasnootschoenen.nl


valkenburg

De Rijnsburger

Gezinsdienst n Zondag 2 maart om 15.00 uur wordt iedereen weer uitgenodigd tot het bijwonen van een bijzondere gezinsdienst voor mensen met een beperking en belangstellenden in de Hervormde Kerk aan het Castellumplein in Valkenburg. De spreker is dominee H.E.J. vd. Laan uit Valkenburg. De muzikale medewerking wordt verleend door het kinderkoor Friends. Het thema van de dienst is: `Je hoeft niet bang te zijn.` Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of frisdrank. Het bestuur van Sien (Philadelphia ) hoopt u graag te ontmoeten.

GemeenteBelangen

n Een goede afwikkeling van alle verkeerstromen is op dit moment een ‘hot item’ in de gemeente Katwijk.

Kijk maar naar de geplande komst van de Rijnlandroute, de inpassingswensen voor de N206 ter hoogte van Katwijk aan den Rijn, de ontbrekende Noordelijke Randweg bij Rijnsburg waardoor de Brouwerstraat overbelast blijft en de nimmer aflatende gemeentelijke planvorming betreffende een realisering van de Verlengde Westerbaan. Daardoor blijft het Bospleinkruispunt een knelpunt. Knelpunten

En overal hebben we te maken met, een fietsvolkje wat we immers zijn, scholieren die op de fiets dagelijks hun weg naar de scholen moeten vinden tussen het immer voortrazende verkeer en ouders met kinderen die zich ook een veilige weg moeten banen door alle verkeersknelpunten. En dat zijn er helaas nog veel te veel, daar is de afgelopen vier jaar ook weer het nodige over gezegd en geschreven. Maar GemeenteBelangen ziet ook dat er nog het nodige moet gebeuren om echt ‘veilig samen mobiel’ te kunnen zijn.

Samenwerking

www.jantjebeton.nl

15

Verkeer raakt ons allemaal

Philadelphia

Gemeenten n ‘Dit is de ideale benadering: geen fusie, maar een niet-vrijblijvende samenwerking tussen twee vitale gemeenten die elkaar versterken.’ Dat zei burgemeester Jos Wienen vorige week bij de persconferentie waarin Katwijk en Noordwijk hun ‘toegewijde’ samenwerking aankondigen. ‘Er is geen overdracht van bevoegdheden, geen verborgen agenda, geen fusie, maar wel maximaal samenwerken’, benadrukt ook de Noordwijkse wethouder Leon van Ast. En waarom? Van Ast: ‘Omdat er meerwaarde in zit. Omdat er kansen aan de kust zijn.’ Er valt efficiencywinst te behalen en continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening. De Katwijkse gemeenteraad gaat zich vanavond uitspreken over die verregaande samenwerking. De raden van de twee gemeenten hebben vorige maand ‘met elkaar kennisgemaakt en gesproken over de eerste bevindingen’, staat in het samenwerkingsrapport. ‘De eerste reactie was goed. De raden zien zeker voordelen’, laat Wienen weten.

donderdag 27 februari 2014

Spring maar achterop

Gemeente Belangen staat voor een goede bereikbaarheid van Katwijk, maar wel financieel verantwoord en terdege rekening houdend met de fietsers. De fietsers en voetgangers hebben dan ook recht op goed begaanbare fiets- en voetpaden.

Maros geniet bij de brandweer. | Foto: pr.

GB stimuleert het gebruik van de fiets, ook vanuit duurzaamheidsen gezondheidsaspecten, maar dat betekent bijvoorbeeld ook de realisering van goede fietsparkeervoorzieningen in Katwijk aan Zee. Maar rij nu eens met uw kind naast u op de fiets door de Brouwerstraat, de Rijnstraat of de Hoofdstraat. Dan gaat u direct begrijpen waarom Eddy Christiani ooit de evergreen ‘Spring maar achterop!’ heeft geschreven. Oog voor ieders toekomst, betekent ook oog voor deze kwetsbaarste verkeersdeelnemers. Vier jaar keuzes maken

GB heeft zich de afgelopen jaren voortdurend hard gemaakt voor goed openbaar vervoer waar ook de kernen Rijnsburg en Valkenburg worden bereikt. We houden hier de vinger aan de pols van Arriva en het College. Op het gebied van infra zullen de komende vier jaar belangrijke keuzes moeten worden gemaakt om de verkeersafwikkeling zo optimaal mogelijk te kunnen maken. ‘Mits betaalbaar’ is daar het sleutelwoord, en dan kijken we zeker naar gewenste tunnelvarianten bij de N206 om de beide Katwijken eindelijk goed met elkaar te kunnen verbinden en het verkeer te laten doorstromen. Bij het nieuwe masterplan voor Katwijk aan Zee is GemeenteBelangen voor een autovrijcentrum met betaalbare parkeervoorzieningen voor de centrumbewoners. En laat Katwijk over het water vanuit het achterland alle dagen bereikbaar zijn met een te openen Sandtlaanbrug.

Stichting Juul brengt hartenwens in vervulling Brandweer

n Hoe een rondleiding door de brandweerkazerne, het bijwonen en meedoen aan een oefening een jongen gelukkig kan maken.

Maros Baca uit Valkenburg heeft dit ervaren. Commandant Bas de Leeuw ontving Maros, zijn broer, moeder en vriend in de kazerne in Katwijk alwaar zij een rondleiding kregen. Een leuke bijkomstigheid was dat aan het einde van de rondleiding een brandalarm afging zodat zij ook een uitruk van

de brandweer konden meemaken. De pannenkoeken boerderij was het volgende doel, alwaar iedereen heerlijk gegeten en gedronken heeft. Stichting Juul had nog als verrassing voor Maros een grote doos technisch lego, waar hij heel blij mee was. Op naar Brandweerkazerne Valkenburg waar Maros aan twee oefeningen van de brandweer mee mocht doen. Het was een fantastische belevenis voor Maros en Stichting Juul is blij dat zij de wens van hem in vervulling hebben kunnen laten gaan.

20duurzaam20.nl

ADVERTORIAL

In het verkeer oog voor kwetsbaarste verkeersdeelnemers.| foto: D. van Egmond.

Een initiatief van Dune, Groene-Woningen, Pebbler en Rabobank

Elektrische auto heeft de toekomst De elektrische auto is hot. Elektrisch rijden kent veel voordelen. Zo zijn de brandstofkosten lager, hoeft men geen wegenbelasting te betalen en stoten de auto’s geen CO2 uit.

Veel geziene modellen lektrische auto’s zijn er in verschillende soorten en maten. De hybride uitvoering is de meest voorkomende. Hierbij worden een verbrandingsmotor en een elektromotor gecombineerd. De Toyota Prius is een bekend model. Een ander veel gezien model is de Opel Ampera.

E

Naast de hybride auto’s bestaan er ook modellen met uitsluitend een elektromotor. Deze auto’s zijn op dit moment nog vrij duur in de aanschaf, maar de verbruikskosten zijn veel lager dan bij een traditionele auto. Zo kost een kilowattuur aan energie (kwh) tussen de 30 en 40 cent. Op één kwh kan een auto ongeveer 7 kilometer rijden. Ook zijn de onderhoudskosten van dit soort auto’s veel lager. Te weinig laadpalen? Een veelgehoorde klacht bij elektrische auto’s is dat er te weinig laadpalen zijn.

Particulieren en bedrijven hebben de mogelijkheid om een laadpaal te plaatsen op eigen terrein of in de openbare ruimte. De gemeente heeft locaties aangewezen waar laadpalen geplaatst kunnen worden. Deze zijn te vinden op de website van de gemeente.

Gezamenlijk kunnen we in 2020 20% van onze energie duurzaam opwekken! Mediapartner: Uitgeverij Verhagen

Goede voorbeelden Een aantal organisaties en bedrijven loopt voorop wat betreft duurzaamheid. Rabobank Katwijk en Dune Reclamebureau geven alvast het goede voorbeeld. Zo heeft Rabobank Katwijk sinds kort een elektrische auto volledig in 20Duurzaam20-stijl. Dune Reclamebureau heeft een laadpaal voor ‘elektrisch rijdende klanten’. Meedoen? Ideeën voor energiebesparing zijn van harte welkom! 20Duurzaam20 is het ideale platform om initiatieven rondom duurzaamheid kenbaar te maken voor het grote publiek.

KIJK VOOR MEER INSPIRATIE OVER DUURZAAM LEVEN, SPELEN EN WERKEN OP WWW.20DUURZAAM20.NL


27 FEBRUARI 2014

Deze pagina is een uitgave van de KOV. Voor meer informatie kunt u kijken op www.kovkatwijk.nl.

ONDERNEMEN ANNO 2014

De KOV-contactbijeenkomst van februari in Huys te Britten werd goed bezocht. Hoe kan het ook anders met zo’n mooi programma.Vier nieuwe KOV-leden stelden zich voor aan de aanwezigen. Daarna deelde Gert Jan Nell zijn successtory met het door hem bedachte nieuwe concept Zorgboodschap. Erwin Stolk, gemeentesecretaris van gemeente Katwijk richtte zich tenslotte op het gezelschap met mededelingen over de gevolgen van de Nuclear Top voor ondernemend Katwijk. De vier nieuwe leden mochten zich tijdens zogenaamde ‘vijfminuten’ presentaties voorstellen. Marian Vaartjes beet de spits af. Zij is de ontwerper, bouwkundig geschoold en eigenaar van Ciomé. Een bedrijf dat interieurs, wandpanelen, kleuren & structuren, objecten en interieurproducten ontwerpt. De ontwerpstudio van Ciomé richt zich daarbij zowel op particuliere en zakelijke opdrachtgevers. Het bedrijf is in Valkenburg gevestigd aan de Burgemeester de Wildesingel 84. Garmt

Daamsen van de SNS-bank schetste de betekenis van een lokaal georiënteerde bankinstelling, waar zowel de particulier als de zakelijke klant voor alle bankzaken terecht kan. Ze zijn gevestigd aan de Princestraat. Met laagdrempeligheid en een breed pakket aan diensten voor de zakelijke clientèle willen zij zich onderscheiden. Roel Naves van Auton, gevestigd in ’t Heen aan de Heerenweg 7, bestaat al 25 jaar. Auton combineert zelf gebouwde, betrouwbare computersystemen met onvoorwaardelijke service. Naast het beheren en bouwen van systemen kan de klant bij Auton terecht voor telefonie – ‘service op afstand’ camerabeveiliging en al datgene wat de klant in relatie tot automatisering wil. Tenslotte was het woord aan Guus Kras die drie jaar terug na een lange loopbaan als ambtenaar, Kras Advies oprichtte. Een juridische dienstverlener, gericht op procedures van bedrijven en / of particulieren waar de lokale overheid een rol in speelt. Kras werkt ook vanuit zijn woonplaats Katwijk. Behalve de juridische dienstverlening ondersteunt hij ook op terreinen als incasso en personeelszaken.

Na de presentatie van de nieuwe KOV leden was het woord aan Gertjan Nell. Ondanks zijn jonge leeftijd – midden dertig – is Gertjan een bekend ondernemer in het Katwijkse en actief lid van de KOV. Eerder ontving hij de leden van de ondernemersvereniging in een van zijn (voormalige) bedrijfspanden van Eetgemak. Een bedrijf dat in een korte periode een grote vlucht nam in het ontwikkelen en vermarkten van kant-en-klaar maaltijden in de zorgsector. “Het managen van een snel groeiend en zich ontwikkelend bedrijf als Eetgemak betekende voor mij steeds meer de sores van personeelszaken en –problematiek. Vandaar dat we besloten het bedrijf van de hand te doen”, vertelde Gertjan Nell in Huys te Britten aan de grote groep ondernemers, die tijdens deze contactbijeenkomst aanwezig waren. “Na deze fase wilde ik wat nieuws. Vandaar dat ik een ander concept uitwerkte onder de naam ‘Zorg boodschap’. Een bedrijf dat in een jaar tijd uitgroeide van nul naar 90 medewerkers, het realiseren van 20.000 producten bij 34 leveranciers met inmiddels 28 (bestel)auto’s. En dat allemaal vanuit een groot in Sassenheim gelegen pand, dat we in recordtijd opknapten en inrichtten voor onze branche”. “De kern van mijn nieuwe activiteit is dat ik me volledig richt op de ontwikkelingen in de zorg. Uitgangspunten daarbij zijn decentralisatie naar de gemeenten, terug naar de kern van huisvesting voor zorgbehoeftigen en de zo lang mogelijk zelfstandig fungerende ouderen. Daarbij spelen ook het invullen van de eetbehoefte en van de materialen van basiszorg een belangrijke rol. Gertjan Nell: “Zorgboodschap is de online supermarkt voor de zorg. Alle dagelijkse boodschappen voor kleinschalig wonen en op thuisniveau verzorgen we”. In zijn boeiend betoog schetste Gertjan het beste van een gedreven ondernemer: inzicht, snelheid, innovatieve drive. Een warm applaus van de toehoorders onderstreepte de afsluitende woorden van voorzitter Peter Jongejan: “Petje af voor deze durf, het inzicht en zijn doorzettingsvermogen”. Gemeentesecretaris Erwin Stolk schetste tenslotte de effecten voor onze regio van de NSS (Nuclear Top), die 24 en 25 maart a.s. gehouden wordt in Den Haag. Hij gaf aan dat de regio weliswaar goed beveiligd wordt en er overlast zal zijn qua bereikbaarheid en verkeerdoorstroom, maar dat de regio zeker niet twee dagen op slot gaat. De info staat bij zowel gemeente als KOV op de site. De KOV-voorzitter gaf aan dat het bezoek van 58 wereldleiders en circa 5000 gedelegeerden en daarmee de vele afsluitingen, tot enige frustraties bij ondernemers leidt. “Mocht het zo zijn dat u er last van ondervindt, geef dat dan door aan ons secretariaat”, vroeg hij tot slot de aanwezigen.


Wereldwijd met een mooie website? zorgt dat u gezien mag worden! KATWIJK

RIJNSBURG

VALKENBURG

T2 Ontwerp is specialist in het ontwerpen van huisstijlen, logo’s, brochures, boeken, posters en websites. Rijnstraat 146, Katwijk

|

071 40 20 555

|

www.t2ontwerp.nl

BEZWAAR VAN KATWIJKS BEDRIJFSLEVEN TEGEN ONBEWEEGLIJKHEID De KOV heeft het College van B&W dringend verzocht om bezwaar aan te tekenen tegen het voornemen van de provincie om de brug over de A44 als een niet meer beweegbare brug op te nemen in de plannen met betrekking tot de RijnlandRoute. De RijnlandRoute beoogt naast een goede oost-westverbinding voor het autoverkeer met een afdoende doorstroming van het verkeer tussen de A4 en Katwijk, ook het mogelijk maken van ruimtelijkeconomische ontwikkelingen in Katwijk en deze regio en daar voorziet de KOV nu juist een probleem. Van de gemeente Katwijk kan toch worden verwacht dat zij de belangen van (economisch) Katwijk bewaakt als het gaat over het langere termijnbeleid op het gebied van infrastructuur, zowel over de weg als over het water. De KOV heeft jarenlang het belang van goede verbindingen op de agenda gezet en blijvend onder de aandacht van gemeente, provincie en ‘Den Haag’ gebracht, rechtstreeks en via allerlei samenwerkingsverbanden. De RijnlandRoute gaat er eindelijk komen: hoera! Maar wat de KOV betreft graag wel op een manier waarbij Katwijk niet vroeg of laat moet vaststellen dat ze economisch wordt afgesloten door een niet flexibele barrière in de toegang over het water van en naar Katwijk. En die dreigt er nu te komen. Een kwalijk plan, slecht voor de toekomst van het bedrijfsleven en het toerisme in Katwijk, want groot transport en hoge vaart recreatie zal na uitvoering van dit plan niet meer mogelijk zijn! Dat kan vervelende gevolgen hebben voor de toekomstige uitgifte van kavels

op bedrijfsterreinen in de regio. Bedrijven die van zo’n open verbinding afhankelijk zijn, zullen zich uiteraard niet hier gaan vestigen. Over het bevorderen van een gunstig ondernemersklimaat gesproken! Katwijk is lekker op weg. Katwijk Marketing. Mooie voorzieningen die in de slip-stream van de kustversterking worden meegenomen zoals een dijk-in-duingarage in het centrum. Wie weet komt er op termijn ook nog een zeehaven. Katwijk op de kaart zetten, dat doen we met elkaar op allerlei manieren. En dat is goed, want dat is in het belang van de inwoners van Katwijk én de ondernemers van Katwijk. Concreet en als voorbeeld: twee voor Katwijk grote werkgevers: Oostingh Staalbouw en Haasnoot Bruggen. Zij voorzien dat ze zullen worden uitgesloten van toekomstige projecten die – nu de economie weer wat aantrekt – steeds vaker zullen voorkomen. Geen mooi perspectief als die opdrachten aan deze werkgevers, lees: aan Katwijk, zullen voorbijgaan omdat er zonder rekening te houden met Katwijk een onbeweegbare brug werd gebouwd voor de komende decennia. Regeren is vooruitzien. Laten we er toch alles aan doen om te voorkomen dat Katwijk zich deze infrastructurele kink in de kabel laat overkomen. De hierboven genoemde bedrijven die iedereen kent, zijn natuurlijk lang niet de enigen die er nadeel van ondervinden als de overheidsplannen voor zo’n onbeweegbare brug doorgaan. De KOV is ervan overtuigd dat het economisch en recreatief belang voor nu en de toekomst in het geding

is, want zo’n brug wordt doorgaans gebouwd voor tenminste de komende 50 jaar. De provincie wil begin maart 2014 na ingewonnen advies een besluit over de te plaatsen brug nemen. De Katwijkse Ondernemers Vereniging heeft een zeer dringend beroep gedaan op het College van B&W om niet akkoord te gaan met een brug waarvan Katwijk economisch en recreatief geheid de dupe zal worden, maar om hiertegen met klem bezwaar aan te tekenen bij de provincie.

OPEN KOVfie&THEEma

De KOV start met het houden van thema-bijeenkomsten. ’t Idee is onderwerpen waar ondernemers mee te maken hebben tijdens kleinschalige ochtendbijeenkomsten in het Denkhuis te bespreken in het bijzijn van een terzake deskundige. De eerste Open KOVfie&THEEma is op donderdagochtend 6 maart van 8.00 – 10.00 uur. Er is in Nederland een woud aan regelgeving en is veel te doen op de markt van het aan een baan helpen van werklozen. Of het nu gaat om mensen die al een tijd van de arbeidsmarkt af zijn om wat voor reden dan ook, of om mensen die door een faillissement op straat kwamen te staan en in deze tijd zonder hulp echt niet meer aan de bak komen omdat ze ‘te duur’ zouden zijn, of omdat een werkgever het risico van ziekte niet voor zijn rekening wil nemen. Het thema dat tijdens deze Open KOVfie&THEEma aan de orde zal komen is de voor werkgevers gunstige mogelijkheden die er bestaan om werklozen aan een baan te helpen. De regelingen die het zo aantrekkelijk maken om zo iemand in dienst te nemen worden hier uiteraard ook belicht, zoals de no-claim ziektepolis. Wie weet, komt u na afloop wel terug met de wetenschap dat u iemand aan een baan hebt geholpen. Welkom zijn belangstellende ondernemers die zich vooraf hebben opgegeven via het secretariaat van de KOV. –––––––––––––––––––––––––––––– ADVERTENTIE ––––––––––––––––––––––––––––––

ONDERNEMERS GEZOCHT M/V Bent u die bezige ondernemer die zich geen tijd gunt om iets anders te doen dan werken? Wordt lid van de KOV en u ontdekt meer over het nieuwe werken, over netwerken en zoveel meer. Komt u voor het eerst, wij introduceren u graag tijdens een van de contactbijeenkomsten bij andere leden van de KOV. U kunt zich ook aanmelden als introducé. Of vraag een info pakket aan bij ons secretariaat voor de mogelijkheden om lid te worden. Ondernemersvereniging Katwijk Kerkstraat 11, 2231 CX RIJNSBURG Tel.: 071 403 13 19, Fax: 071 402 56 39 E-mail: info@kovkatwijk.nl

PERSOONLIJKE AANDACHT Blankert Accountant en Adviseur onderscheidt zich door de persoonlijke begeleiding en individuele aandacht voor u en uw bedrijf. Wij combineren de kracht van een klein accountantskantoor met de kennis van een groot kantoor. Dit doen wij door ons te omringen met een netwerk van specialisten op ondermeer juridisch en fiscaal gebied. Als u behoefte heeft aan persoonlijke aandacht, kiest u Blankert Accountant en Adviseur. Iets voor u? Bel ons voor een vrijblijvende offerte Blankert Accountant en Adviseur BV Nijverheidstraat 6, 2222 AV KATWIJK telefoon: 071-3030141 e-mail: info@blacc.nl website: www.blacc.nl

–––––––––––––––––––––––––––––– ADVERTENTIE ––––––––––––––––––––––––––––––

DE KRACHT VAN DE WIT EcoNed (EcoNed.nu) is de duurzame tak van De Wit. De Wit is ook actief in de markt van laadpalen en levert EV-Box palen. EV-Box heeft een compleet assortiment aan laadpalen ontwikkeld voor in de openbare ruimte, de private ruimte en thuis. Er zijn drie modellen leverbaar: een wand(beugel)model, een paalmodel en een zuilmodel. De laadpalen hebben diverse slimme geïntegreerde mogelijkheden, waaronder back-office diensten (zoals betaalsystemen). Het volledig Nederlands fabricaat heeft een uniek design (met LED ring) en is leverbaar in acht kleuren. Meer weten; vraag onze folders aan, of een gesprek met ons bij u op locatie. De Roysloot 8, 2231 NZ Rijnsburg 071 407 2387 info@dewit-elektro.nl www.dewit-totaal-e-techniek.nl


ChristenUnie bezoekt de Visserijschool en familiebedrijf Haasnoot Vis Vrijdag 14 februari had de ChristenUnie een aan vis gerelateerd werkbezoek gepland. Als eerste is er een bezoek gebracht aan de Visserijschool in de Zuidstraat. Een prachtige school met theorielokalen en praktijkruimten. Hier wordt onder andere geleerd hoe vis schoon gemaakt moet worden en hoe vaarroutes worden bepaald aan de hand van de computer.

Op dit moment heeft de Visserijschool 70 leerlingen. Teamleider Henk Braam is trots op zijn school waar ruimte is om uit te groeien naar zeker 130 leerlingen. De school staat! Het is tijd om deze beroepsopleiding goed onder de aandacht te brengen. De ChristenUnie is er trots op dat deze school in Katwijk staat. De ChristenUnie gaat ervoor dat het visserij onderwijs in Katwijk behouden blijft. Daarnaast zijn er

mogelijkheden om opgeleid te worden voor de koopvaardij en baggermaatschappijen. Het kleine team van docenten verdient een groot compliment voor het begeleiden van de gemotiveerde leerlingen. Vervolgens werd Haasnoot Vis aangedaan tijdens dit werkbezoek. Een prachtig bedrijf in het Heen waar wekelijks duizenden haringen worden verwerkt tot een veelzijdig handelsartikel. De haringmarkt is niet alleen belangrijk in eigen land, maar groeit door in Duitsland en BelgiĂŤ. Goede ontwikkeling voor zowel de markt als werkgelegenheid. De logistiek is geen probleem want het bedrijf heeft het vervoer in eigen hand. Kortom een prachtig bedrijf in het Heen. In het kader van de revitalisering van het Heen is de ChristenUnie van mening dat het een goede zaak is dat de gemeente het onderhoud van groen en parkeerplaatsen op peil houdt. Al met al kan gesteld worden dat de visserij nog steeds belangrijk is in Katwijk. De familiebedrijven doen goede zaken en zijn gepassioneerd over dit vak. Hopelijk kan de Visserijschool in de toekomst steeds meer jongeren enthousiasmeren om in de visserij en zeevaart te komen werken, hier liggen kansen voor de jeugd!

Kin San Tai Chi Academie Maak kennis met Tai Chi GRATIS OPEN DAGEN EN PROEFLESSEN Den Haag: Open dag: zaterdag 8 maart 11.00-15.00 uur. Proeflessen: woensdag 5 en 12 maart 19.00-20.00 uur. Gymzaal Oranje Nassauschool Weissenbruchstraat 119 Wassenaar: Open dag: zondag 9 maart 15.00-18.00 uur. Proeflessen: maandag 3 en 10 maart 20.00-21.00 uur. Gymzaal Den Deylschool Fabritiuslaan 2

START NIEUWE CURSUSSEN: 17 EN 19 MAART Den Haag Woensdagavond 19.00-20.30 uur Gymzaal Oranje Nassauschool Weissenbruchstraat 119 Wassenaar Maandagavond 20.00-21.30 uur Gymzaal Den Deylschool Fabritiuslaan 2

Kom kennismaken en ervaar het zelf. Het is gratis en vrijblijvend. Vooraf aanmelden is niet nodig. U bent van harte welkom.

Tai Chi: gezond! Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. Master Moy Lin-Shin, een taoĂŻstische monnik uit China, staat aan de wieg van onze vorm van Tai Chi. Master Moy baseerde zijn Tai Chi op diverse martial arts disciplines. Kin San Tai Chi bevordert een gezond lichaam en een gezonde geest. Ervaar de positieve kracht van Kin San Tai Chi: l Reduceert stress l Oefent lichaam en geest l Houdt je gezond en in balans l Maakt spieren en gewrichten soepeler l Verbetert concentratie en conditie Tai Chi is bewegend mediteren; een zachte totaaloefening die door iedereen beoefend kan worden.

www.kinsantaichi.nl

Hanneke Verduyn T 06 44570694 E j.m.verduyn@planet.nl (Classes partly English spoken)

ChristenUnie en wijkraad Katwijk aan den Rijn bespreken N206 Op aandringen van de ChristenUnie wordt in de eerstkomende raadsvergadering voor het eerst in het openbaar gesproken over de stedebouwkundige invulling van het gebied Duinvallei. Door de verlegging en verdieping van de N206 zal de invulling van dit gebied sterk veranderen. Het lopende onderzoek naar mogelijke ondertunneling van de weg zal uit moeten wijzen welke nieuwe mogelijkheden er zijn. Om zich voor te bereiden op het debat van de raad is de ChristenUnie in gesprek gegaan met de wijkraad van Katwijk aan den Rijn. In een geanimeerd gesprek werd met de wijkraad van gedachten gewisseld. Belangrijk voor de invulling van het gebied tussen Zeeweg en de kruising met de N441 naar Wassenaar is natuurlijk om te weten of, en op welke wijze, de N206 verdiept en ondertunneld kan worden. De verschillende mogelijkheden en gevolgen hiervan voor de openbare ruimte zijn besproken. Het is voor

de ChristenUnie belangrijk te weten welke wensen er leven in Katwijk aan den Rijn. Het is goed dat er gesproken wordt over de inpassing van de weg, maar daar moet het niet bij blijven. Door de mogelijke toepassing van landtunnel(s) komt er extra ruimte vrij bovenop de weg en kan de onvermijdelijke bebouwing anders worden gepositioneerd. Dit biedt extra mogelijkheden voor verbindingen tussen Katwijk aan den Rijn en de Zanderij zoals extra openbaar groen of open ruimtes die mogelijk ook voor evenementen en dorpsfestiviteiten gebruikt kunnen worden. De ChristenUnie hoopt en verwacht eigenlijk dat de voorlopige resultaten van het onderzoek naar ondertunneling voor de raadsvergadering bekend zullen worden gemaakt zodat er donderdag een goed inhoudelijk debat kan worden gevoerd. De resultaten kunnen direct meegenomen worden in het debat over de N206 dat de wijkraad de dag erna organiseert.


algemeen

De Rijnsburger

Pr’s voor RIJC Schaatsen n Afgelopen zondag

reden drie pupillen van de RIJC op de Uithof bijzondere tijden op de 1500 meter. Juliëtte de Mooij (zie foto) doorbrak de 2.40 grens op de 1500 meter. Zij reed een scherp persoonlijk record van 2.38.82. Kim Martens reed 2.42.35, Dat was ook een forse verbetering van haar pr. Aimely de Ruiter reed bij haar debuut verrassend naar 2.45.67. Door deze resultaten staat de pr teller op 220 en blijft Kim met 16 pr’s op kop in het prklassement.

donderdag 27 februari 2014

19

Feestelijk Schrijvers- en lezersfeest in bibliotheek n Maak kennis met lokale schrijvers Boekenbal n In de Boekenweek 2014, op woensdag 12 maart vanaf 19.30 uur, organiseert Bibliotheek Katwijk een feestelijk lezers- en schrijversfeest in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Een bijzondere ontmoetingsavond en een unieke gelegenheid waarbij zo’n twintig lokale schrijvers zichzelf en hun boek(en) presenteren aan het lezerspubliek. Markt

Tips? Nieuwtje n Heeft u iets leuks voor De Rijnsburger? Laat het ons weten via redactie@derijnsburger.nl of tel. 071 40 22 901.

De schrijvers staan en zitten door de bibliotheek verspreid in een marktachtige ambiance waarbij bezoekers van het ene schrijverstafeltje naar het andere ‘hoppen’. Bekende en minder bekende namen maar stuk voor stuk auteurs die een boek hebben gepubliceerd, hetzij bij een uitgever, hetzij in eigen beheer. Fictie, poëzie, non-fictie en kinderboeken: alle genres zijn vertegenwoordigd. Lezers en belangstellenden ontmoeten op deze avond onder meer: Johan Houwaard, Leendert de Vink, Jaap van der Marel, Claudia Vanderpoel, Adri van Beelen, Bert van der Meij, Ferry Moene, Eva Burgers, Henk Brussee, Hedwig Stuivenberg en Dirk van Egmond, Cees Noort, Cor van Vliet, Corrie van Hunnik-Vlieland, Peter van Duijvenboden, Taco Veldstra, Nico Hoek en nog meer schrijvers die graag hun werk onder de aan-

Muziek, lokale schrijvers, een hapje en een drankje Boekenbal Katwijk. | Foto: pr. dacht brengen en met lezers van gedachten willen wisselen.Ook enthousiast geworden voor dit Lezersen schrijversfeest? Koop dan nu een

Vrienden van Flora Band Live! Popconcert n Aanstaande zaterdag treedt de Flora Band samen met Allstars Coverband op in bloemenveiling Flora Holland te Rijnsburg. de unieke samenwerking tussen deze twee bands lijkt een enorm succes te worden!

Flora Band

Allstars Coverband

Allstars Coverband timmert al jaren aan de muzikale weg. Zij hebben een breed repertoire met vele bekende covers en hebben met hun muziek al diverse landelijke awards gewonnen. Deze hippe band spat letterlijk van het podium af en is in staat om van elke gelegenheid een groot feest te maken. Voor jong en oud

De Vrienden van Flora Band Live! wordt, door de combinatie van de vette brass sound waar de Flora Band om bekend staat en het hippe geluid van Allstars Coverband, voor het publiek een avond topvermaak! Voor de pauze kan er, onder het genot van een hapje en een drankje,

Allstars Coverband. | Foto: pr.

in de fraai aangeklede feestzaal worden genoten van Flora Band en Allstars Coverband die speciaal voor dit concert een spetterend repertoire hebben ingestudeerd. Na de pauze zal Allstars Coverband er voor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan met hun hippe en herkenbare repertoire. Kaartverkoop

Heeft u nog geen kaarten? Zorg dan dat u deze in huis hebt, want de verkoop gaat hard! U kunt uw kaarten in de voorverkoop kopen in de webshop van Tuincentrum de Mooij (www.tuincentrumdemooij.nl) of bij één van de Primera shops in Rijnsburg, Sassenheim of Lisse. De kaarten zijn tot 28 februari verkrijgbaar en kosten €12,50. Op aanvraag zijn er ook speciale kaarten voor sponsoren te koop. Stuur daarvoor even een mailtje naar info@floraband.nl. Op zaterdag 1 maart kunt u

vanaf 14.00 de kaarten aan de deur kopen. Het popconcert begint om 20.30 uur, de zaal is om 20.00 uur open.

Het college van B&W gaat onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om van bedrijventerreinen zogenaamde werklandschappen te maken. In een werklandschap wordt bekeken of op de bestaande bedrijventerreinen naast de gewone bedrijvigheid ook andere economische functies zoals vrijetijd dienstverlening en detailhandel met grootschalige artikelen kunnen worden toegevoegd. Wethouder Mostert “Werklandschappen sluiten goed aan bij onze doelstellingen om de groei van de Katwijkse economie te stimuleren en ondernemers meer kansen en flexibiliteit te bieden”. Het onderzoek zal zich vooral richten op de bedrijventerreinen Katwijkerbroek/ Valkenburgseweg, Klei Oost, Klei Oost zuid, ’t Ambacht en Voorscho-

Voorleeswedstrijd Kampioen n Op zaterdag 8 maart 2014 organiseert Bibliotheek Katwijk een voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De voorleeskampioenen van 18 basisscholen (12 uit Katwijk, 2 uit Valkenburg en 4 uit Rijnsburg) treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een favoriet kinderboek. De voorlezers zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. Op school wonnen zij de voorleeswedstrijd en zij zijn dan ook allen in het bezit van

naar de speciale banner Kaartverkoop activiteiten, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en).

Van bedrijventerrein naar werklandschap Economie n De bedrijventerreinen in Katwijk bieden veel werkgelegenheid en zijn daarom belangrijk voor de lokale economie.

De repetities zijn veelbelovend, de kaartverkoop loopt hard en de reacties van collega korpsen en verschillende media zijn veelbelovend. De Flora Band is normaal gesproken te zien met taptoes of parades in het hele land maar zal nu dus een compleet andere kant van zichzelf laten zien. Dit concert, met de naam ‘Vrienden van Flora Band Live!’, is daarom een mooie uitdaging voor dit Rijnsburgse orkest. Onder andere een Motown-medley, Blurred Lines van Robin Thicke en Valerie van Amy Winehouse, Flora Band en Allstars Coverband vormen dit weekend een big band met voor ieder wat wils.

toegangskaart (€ 3,- voor leden en € 6,- voor niet-leden): aan de balie van de bibliotheekvestigingen of via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga

de titel ‘Voorleeskampioen van de school’. De voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd vindt plaats op zaterdag 8 maart in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever, Hoorneslaan 297, van 14.30 uur tot ongeveer 17.30 uur. De 18 deelnemers mogen een aantal supporters meenemen. Er is een deskundige jury, bestaande uit: Coen van Beelen (Neerlandicus), Peter van Duijvenboden (projectleider bij Stichting Lezen én schrijver) en Annemarie Guijt (citymarketeer). Zij bepalen welke twee deelnemers doorgaan naar de volgende ronde.

terweg. “Het is belangrijk om dit jaar samen met de ondernemers goed na te denken over hoe we onze bedrijventerreinen sterk genoeg kunnen maken voor de toekomst”, aldus wethouder Mostert. Samen met regio

De voordelen van werklandschappen zijn: betere aansluiting bij huisvestigingswensen van de gebruikers van het gebied. Beter en duurzaam gebruik van bestaande ruimte op bedrijventerreinen. Gevarieerder aanbod van (gemengde) werklocaties. De verwachting is dat de uiteindelijke nota over de werklandschappen begin 2015 kan worden aangeboden aan de gemeenteraad. Een Economische Effect Rapportage (EER) biedt inzicht in de economische en maatschappelijke waarde van een bedrijventerrein. Voor ’t Heen, Klei Oost en Valkenburgseweg/Katwijkerbroek zijn door Holland Rijnland al EER’s opgesteld. De gemeente gaat bij de provincie Zuid-Holland subsidie aanvragen om ook EER’s op te stellen voor ’t Ambacht, het Florapark en bedrijventerrein Voorschoterweg. Deze rapportages bieden een goede basis om een werklandschap op te stellen. Drie Noordwijkse bedrijventerreinen liggen tegen de grens van Katwijk aan. Het is daarom belangrijk om het aanbod van Katwijk en Noordwijk goed op elkaar af te stemmen. Katwijk wil samen met Noordwijk de werklandschappen opstellen. Binnenkort zal het college van Noordwijk hierover een besluit nemen. De Leidse regio heeft voor haar bedrijventerreinen ook werklandschappen opgesteld. De werklandschappen van Katwijk en Noordwijk zullen worden afgestemd met de Leidse regio.


Informatie Bekendmakingen gemeente Katwijk Openingstijden Tijden op afspraak Maandag van 8.00-17.00 uur Dinsdag van 8.00-17.00 uur Woensdag van 8.00-17.00 uur Donderdag van 8.00-20.00 uur Vrijdag van 8.00-17.00 uur U kunt heel makkelijk via www.katwijk.nl/afspraak-maken een afspraak maken via het digitaal loket. U kunt ook bellen naar 071-4065000. Milieustraat Taanderstraat Maandag tot en met vrijdag: 10.00-16.30 uur Zaterdag: 9.00-15.00 uur Het gemeentehuis is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00-17.00 uur

Spreekuur college De burgemeester heeft elke dinsdag om 17.00 uur inloopspreekuur. Als u één van de wethouders wilt spreken, kunt u een afspraak maken bij het bestuurssecretariaat, tel. 071- 4065000.

Wijkregisseurs Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners. De wijkregisseur en de wijkagent staan u te woord bij het persoonlijk overleggen van een probleem of idee. U kunt ook een afspraak op maat met de wijkregisseur maken. Ter info: De wijkregisseur bemoeit zich niet meer rechtstreeks met het onderhoud van de buitenruimte. Katwijk aan Zee Wijkregisseur: André Veenstra Spreekuur: donderdag 15.00-16.00 uur, Marktplein/Piet Heinlaan (gebouw marktmeester) Katwijk Noord (Hoornes-Rijnsoever) Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 13.30-14.30 uur, Schimmelpenninckstraat 10 (Kwadrant) Katwijk aan den Rijn Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 10.00-11.00 uur, naar de Coligny (Louise de Colignylaan 7) Valkenburg Wijkregisseur: Richard Onstenk Spreekuur: donderdag 11.30-12.30 uur, Torenvlietslaan 12 (Brandweerkazerne van Valkenburg) Rijnsburg Wijkregisseur: Ton den Butter Spreekuur: donderdag 08.30-09.30 uur, De Burgt - Burg. Koomansplein 1

Ondernemersloket Het aanspreekpunt voor alle ondernemers: Bedrijfscontactfunctionaris Erik Don tel. 071-406 5425/06-109 22 090 ondernemersinfo@katwijk.nl

Zorgsloket Iedere werkdag van 8.00 tot 12.00 uur kunt u zonder afspraak terecht. Daarnaast is het Zorgloket ook op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 071-4065000

27 februari 2014

Algemene informatie bekendmakingen

Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift wordt ondertekend en bevat: uw naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit en de reden van uw bezwaar of beroep. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van het besluit (zie de betreffende kolom). Een beroepschrift kunt u indienen bij de sector bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het indienen van een beroepschrift voegt u een kopie van het besluit waartegen u beroep instelt. Het indienen van een bezwaarschrift schorst in de meeste gevallen niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht van rechtbank, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Bij een verzoek om voorlopige voorziening graag een kopie van het bezwaar- of beroepschrift meesturen. Zowel beroep als een voorlopige voorziening kunt u digitaal indienen via: http://rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als van een verzoek om voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Zienswijze In uw schriftelijke zienswijze vermeldt u de gegevens zoals hierboven omschreven en geeft u aan wat uw zienswijze is over het ontwerpbesluit dat ter inzage is gelegd. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de vakafdeling. E-mail Bezwaarschriften en zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend, maar wel via een daarvoor bestemd web-formulier. Rechtstreeks beroep Voor direct beroep bij de rechter, kunt u informeren bij de bezwaarschriftencommissie (tel. 071-4065000).

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunningen De eventuele omgevingsvergunning zal te zijner tijd worden gepubliceerd. Daarna bestaat de mogelijkheid het plan in te zien en zienswijzen c.q. bezwaren in te dienen. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: Ingekomen omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Datum indiening

Ambachtsweg 1, Katwijk

het splitsen van het pand

14-02-14

Hoofdstraat 111 A, Valkenburg

het bouwen van een berging/boothuis

16-02-14

Voorhouterweg 33, het maken van een dakopbouw Rijnsburg

17-02-14

Prins Hendrikkanaal, Katwijk

het renoveren van de kademuur en het uitbreiden van de capaciteit van de riolering

18-02-14

Tadamastraat 22, Katwijk

het vervangen van de dakpannen

18-02-14

Princestraat 2, Katwijk

het wijzigen van de gevels en de indeling van het pand op de begane grond

19-02-14

Achterweg 11, Katwijk

het vervangen van de erfafscheiding aan de achterzijde van de woning

19-02-14

Vragen over bouwplannen? Maak een afspraak! Zonder afspraak moet u rekening houden met wachttijden. U kunt op afspraak terecht voor het stellen van vragen over bestemmingsplannen, vergunningsvrije- en vergunningsplichtige bouwwerken. Een bouwdossier uit het archief inzien? U kunt dit telefonisch opvragen! Belt u tussen 08.00 - 17.00 uur met het algemene nummer (071) 406 5000 en meldt dat u een bouwdossier wilt opvragen. Tevens kunt u dit via de website opvragen: http://www.katwijk.nl/wonen-verkeer-en-leefomgeving/wonen-en-verbouwen/bouwenverbouwen/#c2050

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten. Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn verleend of geweigerd: Verleende omgevingsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

achter Kerklaan 12, Katwijk

het kappen van negen bomen

17-02-14

Verkeersbesluiten (het college) Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Boulevard, ter hoogte van Hotel Noordzee

Opheffen van de twee gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen op het parkeerterrein ten westen van de Boulevard

27-02-14

Voorstraat, ter hoogte van huisnummers 1 en 3

Instellen twee gereserveerde gehandicaptenparkeerplaatsen

27-02-14

Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Castellumplein, Valkenburg

Het organiseren van Castellumpop 2014 op 25 en 26 april 2014

20-02-14

Evenementen

Ontheffing sluitingsuur Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Sportpark “Middelmors” Noordwijkerweg 53a, Rijnsburg

Ontheffing van de schenktijd op de donderdag tot 00.00 uur en op zaterdag tot 20.00 uur.

17-2-14

Sportpark “Middelmors” Noordwijkerweg 53a, Rijnsburg

Ontheffing van de schenktijd op zaterdag 17-2-14 tot 20.00 uur.

Duyfraklaan 9, Valkenburg ZH

Ontheffing van de schenktijd op de donderdag tot 00.00 uur en op zaterdag tot 20.00 uur.

17-2-14

K.v.v. Quick Boys Sportpark “Nieuw Zuid” Laan van Nieuw Zuid, Katwijk

Ontheffing van de schenktijd op de donderdag tot 00.00 uur en op zaterdag tot 20.00 uur.

17-2-14

K.v.v. Quick Boys Sportpark “Nieuw Zuid” Laan van Nieuw Zuid,Katwijk

Ontheffing van de schenktijd op zaterdag 17-2-14 tot 20.00 uur.

Sportpark De Krom Ontheffing van de schenktijd op de donderdag tot 00.00 uur en op zaterdag De Krom 57, tot 20.00 uur. Katwijk Piet Heinlaan 5, Katwijk

17-2-14

Ontheffing van de schenktijd op zaterdag ? tot 00.00 uur.

Standplaatsvergunning Locatie

Omschrijving

Bekendmaking besluit

Princestraat 22D, Katwijk

Een tijdelijke standplaatsvergunning voor 20-02-14 het verstrekken van taarten op zaterdag 1 maart 2014 van 09.00 tot 17.00 uur

Jaap Bergmanstraat, Katwijk

Een permanente standplaatsvergunning voor het verkopen van gegrilde kipproducten en spare ribs op maandagen van 14.30 tot 19.00 uur

20-02-14


van de gemeente Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 Website: www.katwijk.nl

Ingekomen evenementen

De Gemeentelijk Opsporings Ambtenaren (GOA’s) vragen de aandacht voor het volgende: Het terrein rond het Zeehospitium (Zeehosstraat en Schuitegatstraat) is zodanig opgeleverd dat er gehandhaafd gaat worden op foutief parkeren. • Wat valt er onder foutief parkeren? • Buiten de vakken parkeren • Hinderlijk parkeren • Kiss en Ride strook • Parkeren zonder vergunning.

Op de hoogte blijven van de laatste berichten? Wekelijkse nieuwsbrief www.katwijk.nl/storage/ nieuwsbrief

Website

Evenementen Locatie

Omschrijving

Camping Noordduinen, Katwijk

Het organiseren van Zomerzotheid van 19 17-02-14 tot en met 21 juni 2014

1e Mientlaan/ Wassenaarseweg 75, Valkenburg

Het organiseren van Klikk presents:Hangaar 2 op 29 november 2014

Het organiseren van Planet Run op 18 1e Mientlaan/ Wassenaarsweg 75, mei 2014 Valkenburg

Ingekomen

18-02-14

www.katwijk.nl

NSS TOP Op 24 en 25 maart zorgt de internationale bijeenkomst NSS in Den Haag voor verkeersoverlast. Meer informatie op www.katwijk.nl/nss.

Verkiezing Europees Parlement

Locatie

Omschrijving

Ingekomen

Bijlkamp, Valkenburg

Het organiseren van een Straatfeest op 5 maart 2014

19-02-14

Duinen/Panbos, Katwijk

Het organiseren van een Wandeltocht op 19 april 2014

20-02-14

Spreekuur Stadsbouwmeester De vergadering van de Stadsbouwmeester is openbaar. De eerstvolgende vergadering vindt plaats in het Heerenhuys op 4 maart 2014 om 14.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken door contact op te nemen met Team Vergunningen (tel. 071-4065000).

Ter inzage De hieronder genoemde ontwerpbesluiten liggen gedurende een bepaalde termijn ter inzage (zie betreffende kolom) op het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden dan wel kunt u (zie achter de datum onder ‘inzage termijn’) schriftelijk, mondeling of digitaal via het daarvoor bestemde webformulier gemotiveerde zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. KENNISGEVING ONTWERPBESCHIKKING Burgemeester en wethouders van Katwijk maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, te verlenen of te weigeren voor:

De burgemeester van Katwijk maakt bekend, dat niet-Nederlanders die onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Unie en als ingezetene zijn ingeschreven bij deze gemeente, zich kunnen laten registreren als kiezer voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement. U dient dan • op dinsdag 8 april 2014, de dag van de kandidaatstelling, uw werkelijke woonplaats in Nederland te hebben; • op donderdag 22 mei 2014, de dag van de stemming, 18 jaar of ouder te zijn en • niet uitgesloten te zijn van het kiesrecht in Nederland of in een andere lidstaat van de Europese Unie. Het verzoekschrift tot registratie (model Y 32) wordt, indien u deze nog niet heeft ontvangen, op u verzoek toegezonden. De eenmaal als kiezer geregistreerde persoon blijft geregistreerd zolang hij/zij als ingezetene is ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Het verzoekschrift bevat tevens een verklaring dat hij/zij niet is uitgesloten van het kiesrecht en dat hij/zij uitsluitend in Nederland van het kiesrecht gebruik zal maken. Het verzoekschrift dient uiterlijk dinsdag 8 april 2014, de dag van de kandidaatstelling te zijn ontvangen. Verzoeken die na deze datum worden ontvangen gelden pas voor de volgende verkiezing. Nadere inlichtingen worden verstrekt door Afdeling Dienstverlening/team verkiezingen, Koningin Julianalaan 3 2224 EW Katwijk. De burgemeester voornoemd, Drs. J. Wienen

Locatie

Omschrijving

Ter inzage termijn

‘t Boonrak 21,Valkenburg

het brandveilig gebruiken van de logiesverblijven

28 februari 2014 t/m 10 april 2014

Milieu

De gemeenteraad Voor algemene informatie neemt u contact op met de griffie via het e-mail adres griffie@katwijk.nl Contact met de gemeenteraad:

Meldingen van niet-vergunningplichtige inrichtingen

Partij

Raadslid

Tel.

e-mail

Het college heeft onderstaande melding(en) ontvangen (Artikel 8.40 Wet milieubeheer):

CDA

De heer J.W. Ravensbergen

071-4034724

j.w.ravensbergen@planet.nl

Christen Unie

Mevrouw A. Kuijt van den Oever

071-4022709

atiekuijt@ziggo.nl

Hart voor Katwijk

Mevrouw 06-40259657 A. H. van Ginkel - Lanting

Taanderstraat 1, Katwijk

het veranderen van de inrichting

Volg ons op Social Media!

Bovenstaande melding(en) hebben een informatief karakter, er is geen bezwaar mogelijk. Indien gewenst kan op het gemeentehuis een toelichting worden gegeven op deze stukken.

www.twitter.com/ gemeentekatwijk

Registratie kiezers die onderdaan zijn van een andere lidstaat van de europese unie

Ontwerpbeschikking (verlenen)

Omschrijving

www.katwijk.nl/afspraak-maken

16-02-14

Kleinschalige evenementen

Locatie

Online afspraak maken?

anita.van.ginkel@xs4all.nl

Gemeente De heer G.H.A. Bol Belangen

071-4032443

gerardbol@live.nl

PvdA

Mevrouw P.S. Smits

06-30416894

nellysmits58@gmail.com

SGP

De heer W.J. Vroegindeweij

06-26664883 wouterjan@ vroegindeweij-advocaten.nl

VVD

De heer E.C. de Mol

06-54633471

edwin.de.mol@gmail.com

www.facebook.com/ gemeentekatwijk


Ben je een aankomend systeembeheerder, wil je werken in een jong en dynamisch team en ben je toe aan een nieuwe stap in jouw carrière? Reageer dan snel op onderstaande vacature.

Junior Systeembeheerder Fulltime

Strandpaviljoen Het Wantveld Als enige paviljoen op het strand per 1 maart geopend!

We zijn namelijk op zoek naar een persoon die proactief ondersteuning kan bieden aan onze klanten en collega’s. Je bent verantwoordelijk voor de implementatie en het beheer van de automatiseringssystemen, zoals netwerken, Pc’s en andere randapparatuur op locatie of op afstand. Verder ben je (telefonisch) aanspreekpunt voor klanten bij vragen en in de toekomst ook verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van ons datacentrum. Profiel • • • • • • • • •

Afgeronde MBO ICT opleiding (niveau 4) (enige jaren ervaring is een pre) Ervaring en kennis van Microsoft producten zoals Active Directory Bekend met back-up systemen Communicatief vaardig, beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pre) Je bent representatief, oplossingsgericht en klantvriendelijk Je bent een doorzetter en je hebt een goede mate van eigen verantwoordelijkheid Je kunt zowel in een team als zelfstandig werken Geen 9 tot 5 mentaliteit In het bezit van rijbewijs B

Wie wij zijn...

Alfa Automatisering ontwikkelt administratieve en logistieke software en webshops voor o.a. de bloemen- en AGF-branche en levert de daarbij behorende Pc’s, netwerken, handterminals en andere randapparatuur. Kortom: onze opdrachtgevers kunnen rekenen op een volledige ondersteuning als het om automatisering gaat.

Wat je kunt verwachten...

Een afwisselende baan in een gezellig en informeel team waarin we initiatiefrijke en enthousiaste medewerkers uitstekend weten te belonen…! Voorts kun je rekenen op goede voorzieningen zoals een op maat gesneden pensioenregeling, diverse collectieve verzekeringen, goede studiefaciliteiten, mogelijkheden om thuis te werken en ruime groeikansen. Wij bieden een prettige en moderne werkomgeving waarin jouw capaciteiten optimaal gebruikt worden. Je krijgt de mogelijkheid om je eigen grenzen te verleggen en jezelf verder te ontwikkelen.

Geïnteresseerd...?

Ben jij die enthousiasteling die wij zoeken? Bel voor meer informatie of schrijf direct een sollicitatiebrief en stuur/mail deze naar: Alfa Automatisering t.a.v. Arie Lagerwerf Laan van Verhof 10 - 2231 BZ Rijnsburg Tel.: (071) 40 211 91 E-mail: vacatures@Alfa-Automatisering.nl Website: www.Alfa-Automatisering.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vanaf 1 maart zijn wij weer geopend! Ons interieur is buiten en binnen volledig vernieuwd nel te zien Wij hopen u s en! in ons paviljo Strandpaviljoen Het Wantveld Strandvak 17 - Katwijk aan Zee Telefoon: 31 (0)71 408 23 80 info@hetwantveld.nl www.hetwantveld.nl


sport

De Rijnsburger

donderdag 27 februari 2014

23

Tennissen bij De Rijnkanters Start

n Nog een paar weken en dan gaat het tennispark van De Rijnkanters weer open.

Klaar voor weer een nieuw tennisseizoen. Sinds bijna 40 jaar is TV De Rijnkanters al een begrip in Rijnsburg. Deze tennisvereniging is een

van de gezelligste verengingen van de regio. Wilt u ook al jaren sport en gezelligheid combineren? Of heeft u kinderen die nog op zoek zijn naar een leuke, laagdrempelige sport? Meld je dan nu aan als lid. Meer informatie zie www.rijnkanters.nl.

Valken’68 1 wint tweede periode Voetbal

n Na twee wedstrijddagen te hebben gewacht, is Valken’68 1 de winnaar geworden van de tweede periode.

Vorige week zaterdag, 15 februari, leed concurrent Be Fair 1 een 0-1 nederlaag tegen Vitesse Delft 1. Afgelopen zaterdag speelde de enige overgeblevene concurrent SC Monster 1 gelijk tegen Vitesse Delft 1 (uitslag 1-1). Door dit resultaat won Valken’68 1

de tweede periode. Zaterdag won Valken’68 1 na een ruststand van 2-1 met 3-2 van Quick Boys 2. De doelpunten werden gescoord door Mark Kabelaar en Rens van Klaveren (2). Zaterdag 1 maart speelt Valken’68 1 uit tegen DUNO 1, aanvang van de wedstrijd 14:45 uur. Het tweede elftal speelt die dag uit tegen FC ‘s –Gravenzande 4, aanvang van de wedstrijd 14:45 uur. Dit is een bekerwedstrijd in de achtste finale.

Nieuws van Bridgeclub Kaarten n Tijdens de wekelijkse speelavond vorige week dinsdagavond, was er in de B-lijn helaas een rusttafel.

Het was de wedstrijdleiding niet gelukt om twee invallers te vinden. Dit komt gelukkig niet vaak voor. In de A-lijn was de eerste plaats voor Rina Bijleveld & Gerda van Wincoop – 67%. De tweede voor Irene Coopmans & Wilma van Zuilen – 55% en de derde voor Cees de Mooy & Piet de Mooy – 52%. In de B-lijn was plaats één voor Mien & Wim van Egmond – 60%. De tweede voor Riet de Mooij & Wilfried de Mooij – 56%. Plaats drie werd gedeeld door Henny Blom & Janna de Mooy en Jos Haselhoff &

Lenny de Kluizenaar – beide 55%. In de A-lijn bevinden zich drie paren in de gevarenzone. Misschien kunnen zij de laatste speelavond van de derde ronde nog iets goedmaken. Zowel in de A-lijn als in de B-lijn werd er weer fors geboden. Dit liep niet altijd goed af. Twee keer 6SA – 5. Wat punten betreft, moest het kunnen. Maar als er één kleur “zwak” is, is het vaak een onmogelijke opgave. Beter is dan een troefcontract. De “zwakke” kleur kan afgetroefd worden. Cees en Piet vonden op spel 22 het goede contract – 6Sch gemaakt. Wilt u meer informatie over onze club, kijk op www.nbbclubsites.nl/ club/9014.

NK Karate Toernooi Prijswinnaars

n De karateka’s van Multisport hebben onlangs meegedaan aan het NK Karate Toernooi .

Hierbij zijn weer verschillende prijzen behaald. Kata jeugd meisjes 8 tot 10 jaar:2e Bo-Jenuati Roerig. Kata jeugd meisjes 11 tot 13 jaar: 2e Demi v/d Plas, 3e Angeline Kuijt. Kata jeugd jongens 8 tot 10 jaar: 3e Niels van Gastel. Kata jeugd jongens 11 tot 13 jaar: 1e Luka Leković. Kata senioren mannen: 1e Richard Pet Riessieman. Kata senioren dames: 4e Michelle Leeuwenburg. Team kata jeugd: 1e Linda Zuijderduijn, Marije Guijt en Demi v/d Plas, 2e Angeline

Kuijt, Bo-Jenuati Roerig en Anouk van der Vijver. Team kata Senioren: 1e Bastiaan van Ommen, Luka Leković en Wesley Burg. 2e Robin Zwaan, Michelle Leeuwenburg en Richard Pet. 3e Jesse Zwaan, Linda van Duijn en Denise v/d Plas. Team sparren: 1e Wesley v/d Burg, David Ooms, Sanders van Rhee, Kevin v/d Burg en German Babaew. Sparren: 2e Sander van Rhee, 3e Wesley v/d Burg, 3e David Ooms, 4e German Babaew. Binnenkort staat het Open Belgische karate toernooi op het programma. Wil u informatie over karate of andere sporten dan kunt u terecht bij Multisport. 071-4020965.

Wandelnetwerk Regio n Katwijk sluit aan bij lange afstand wandelnetwerk Duinen Bollengemeenten.

Dit heeft het college van B&W deze week besloten. De wandelroutes gaan over bestaande paden naar de historische kernen van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Ook vanaf het Toeristisch Overstappunt (TOP) bij de Zuidduinen kunnen wandelaars straks hun wandeling over het lange afstand wandelnetwerk starten. De 5 Duin-

en Bollenstreek gemeenten maken een lange afstand wandelnetwerk met 100 kilometer aan wandelroutes door de hele streek. De routes sluiten ook aan op diverse al bestaande regionale wandelroutes. Het Katwijkse gedeelte kan er alleen komen als de provincie Zuid-Holland en Holland Rijnland bijdragen in de kosten. Om het Valkenburgse deel van het wandelnetwerk goed te kunnen aansluiten, is deelname van de gemeente Oegstgeest noodzakelijk.

Danny van der Vijver maakt zijn tweede goal tijdens RBB- HCC Hardenberg. | Foto: Hans Heemskerk.

Rbb kijkt weer omhoog Voetbal n Afhaken of bijblijven. Misschien was de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen HHC Hardenberg wel een sleutelduel. Rbb won, niet eenvoudig, met 3-2 en mag weer omhoog kijken. De basis voor de uiteindelijke overwinning werd misschien wel in de rust van de wedstrijd gelegd. Toen werd orde op zaken gesteld door trainer Oosterlee en door de spelers onderling. Want was het niet HHC Hardenberg dat na de snelle 1-1 het meest gevaarlijk werd? Gelukkig kwam de ploeg van trainer Marcel Groninger niet tot scoren. Het bleef bij de intikker van HHC topscorer Hielke Penterman. Hij was attent toen de bal terug het veld in sprong na een afstandsschot van Tiemen van Hezel. Een paar minuten eerder lobde Danny van der Vijver de bal over doelman Sander Danes heen. Dit na een voorzet van Kevin West-

maas die onderweg van richting veranderde. Een ruststand van 1-1 met de wetenschap dat de Rijnsburgers richting de kantine gingen spelen. Het bleef heel lang spannend in de tweede helft. Zeker na het tweede doelpunt van Danny van der Vijver, tien minuten na de rust. Van der Vijver hield het hoofd koel in een verre van overzichtelijke situatie in het doelgebied van Sander Danes. Plotseling opduikend en zonder na te denken knalde hij zijn negende treffer keihard in de touwen. De Rijnsburger komt met zijn twee treffers van deze wedstrijd inmiddels in een illuster rijtje topscorers zoals Martin de Louw en Henk van der Zwam en snelt richting de posi-

ties van Piet Haasnoot (de Flap) en Peter Freke. Na de 2-1 was de spanning te snijden. Op de verlossende treffer moesten de 1.000 toeschouwers wachten tot vijf minuten voor tijd. Een lange voorzet door het midden werd door de omhoog springende Ignatio, met de rug naar het doel, op de borst opgevangen. Hierna was het omdraaien en schieten geblazen. Middelmors stond op en bracht haar smaakmaker een staande ovatie. De een minuut voor tijd scorende Berger bracht de spanning nog even terug, maar (weer) Ignatio hield de bal langdurig aan de voet totdat scheidrechter Otto, hij gaf maar liefst 5 gele kaarten in een uiterst sportieve wedstrijd, floot voor het einde van de wedstrijd. A.s. zaterdag speelt Rbb thuis de inhaalwedstrijd tegen Barendrecht.

RDC verliest onnodig Dammen n Uit tegen Huissen 2 wist RDC niet te winnen. Als eerste was Eric-Jan van Reenen klaar. Na een spannende opening liep hij in een forcing en met een schijf achter was er geen eer meer te behalen. Thomas Wielaard leek op weg naar de overwinning, na een prachtige podkowa met 2 schijven winst leek het appeltje eitje. Helaas overzag Thomas de laatste grap van zijn tegenstander en moest hij genoegen nemen met gedeelde punten. Richard Kromhout won uit het niets. Zijn tegenstander dacht geniaal te wezen, maar overzag een klein offer en gaf direct op. Kansen

Eric Hogewoning had een onderhoudende partij, met wederzijds risicovolle zetten. Dat het remise werd lag niet aan de spanning op het bord. Steven den Hollander speelde een omsingeling. Lange tijd leek het heel moeilijk voor Steven, maar toen hij in het late middenspel via een offer vrije doorloop kreeg naar dam, leek het opeens gewonnen. Maar ja gewonnen lijken en winnen daar zit nog wereld van verschil in. Steven vond het niet en moest berustten in remise. Denise van Dam heeft haar seizoen niet, ook deze partij was er weer weinig aan de hand, onder tijdsdruk overzag ze echter wat en

dat moest ze direct bekopen met een nederlaag. Richard Meijer maakte meteen weer gelijk. Na eerst het hele centrum veroverd te hebben, sloot hij daarna zijn lange vleugel af, waarna het een koud kunstje was om te winnen. Arjen de Mooij probeerde wel veel, maar zijn tegenstander wilde niet bezwijken. Remise was dan ook een logisch resultaat. Cor van Dusseldorp speelde

in de opening op een prachtige combinatie. Helaas voor Cor zag zijn tegenstander het en moest Cor daarna hard vechten voor een punt. Laura Andriessen speelde een prima partij tot in het eindspel, daarin koos ze niet de juiste voortzetting, waardoor ze haar goede spel niet met een punt kon belonen. Alles bij elkaar een 11-9 nederlaag. Een seizoen waarin veel kansen werden gemist. Niet dat RDC om het kampioenschap had kunnen meespelen, maar een derde plaats had er toch ingezeten.


WELKOM AAN BOORD VAN DE RIVER QUEEN

• Eerhart Sierbestrating.

• Vuil tapijt? Laat het

Voor al uw bestraTRAPPEN STOFFEREN met projecttapijt v.a. tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- € 300,- incl. tapijt, tel. 071-3010941. Verkaik opgave 070-3211006. Warmond, vofverkaik@xs4all.nl

Gouden tijden bij Juwelier Kaptein. De beste vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam prijs in de regio voor al uw sloopgoud-zilver. Het voordeligste voor al uw goud-zilver-klokken en Interieurverzorging, tel. 070-5116612. horloges reparaties-rijgen en knopen van parels, Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bel- kralen en graveren van glas en metaal. www. Juwelen! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! lierkaptein.nl, t. 071-4022143, Oegstgeesterweg 40, BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, Rijnsburg. gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. Te huur: gestoffeerd 2 kamer app., 60 m, ruim 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt terras, lift, gelegen boven Winkelhof, voor 1 jaar, € 775,- ex. Info: 06-53974268. uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

Wij verzorgen al uw bedrijfs en/of familiefeestjes, verjaardag, borrel, netwerk bijeenkomst etc. Diverse afvaartplaatsen mogelijk, in overleg. Verzorging aan boord en tevens diverse arrangementen. Rondvaarten over de Kagerplassen. Twee merentocht. Dagtochten Gouda en Amsterdam.

huur gezocht: droge opslagruimte van ca. 60 • Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- •m2.TeTel. 06-50295295. schoten? www.tcdekampioen.nl.

Informatie en het maken van een afspraak is mogelijk.

Te koop: Lemsterland Kotter. Anne Maarten. STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichesailing.nl/motor-boten/lemsterland-kotter. ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een Zie: afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Tel. 035-5420585. Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of Tweedehands kinderMERKkleding. Verkoop 06-12028319. 6 & 7 maart, Achterweg 7, Lisse. Inbreng 27 & 28 februari, www.brandnewvintage.nl www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude cenVoor vakkundig schilderwerk tegen een trum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, scherp tarief belt u 06-24201656. Inschrijving verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekos- KvK. ten en normale gangbare drankprijzen! ReserverinWorkshops kleuren voor volwassenen bij Brugen: tel. 06-25047376. na in Katwijk. Bel voor informatie 06-48158166. Student wil u graag helpen met COMPUTER‘Ons Thuis’, kleinschalig wonen in Voorhout (6 PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. dementerende bewoners) zoekt Zzp-ers en vrijTe huur: GARAGEBOX Lambrechtsveld Val- willigers die aan willen pakken in de zorg. Voor inkenburg, tel. 06-24468544 of 0321-380254. fo: 06-34007130. Info@zorgallerlei.nl. Zat. 1 & zon. 2 mrt. Mega Vlooienmarkt Leiden. GROENTETUIN MET KAS gratis aangeboHoliday Inn. 150 kramen per dag. Donevents.nl, den in Oegstgeest. Tel. 071-5190670. 0294-237320. Tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerkVakwerk schilders en stukadoor, binnen en zaamheden. Gratis opgaaf. Tel. 06-57200505. buiten, scherpe prijs. Mob. 06-57897708. MAXI MODE geeft deze week 25% korting op LUXAFLEX REPARATIES van vele merken. de nieuwe Yoek collectie! Koninginneweg 18, KatZeer veel onderdelen. Ook aan huis service. Ver- wijk aan/zee, 071-4018833. kaik Warmond, vofverkaik@xs4all.nl

Info: Rederij van Hulst - Warmond - Tel. 071 - 3010133 www.rederijvanhulst.nl - info@rederijvanhulst.nl

• •

• •

• •

Uitstekende inbraakwerendheid Ongekende isolatiewaarde Forse energiebesparing, lage milieubelasting Onderhoudsarm

Kunststof kozijnen en deuren hebben vele voordelen, zoals een uitstekende inbraakveiligheid.

starkozijnkatwijk.nl

Openingstijden showroom Starkozijn: Maandag van 14:00 tot 17:00 uur, di t/m vr: 9:00 tot 17:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. De Roysloot 9i Rijnsburg

R

• • • •

INNAA

SERVICEPRIJS n

he

t ja

laat jeniet aeiden.nl

201

3

va

Onbezorgd genieten

W

ar

ploegkozijnen.nl

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed.

Eigen productie en montage sinds 1980

Kozijnen • Ramen • Deuren • Schuifpuien • Dakkapellen • Serres

Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Taxatie aan huis? Bel of mail voor informatie en afspraak www.onderdeboompjes.nl / info@onderdeboompjes.nl

Rijk uitgerust met o.a. • 16’’ lichtmetalen velgen • SYNC – Bluetooth & Voice Control

Rijk uitgerust met o.a. • Airconditioning • Radio/CD/MP3-speler

Rijk uitgerust met o.a. • Radio/CD/MP3-speler

• 16” lichtmetalen velgen • Cruise Control • Geïntegreerd navigatiesysteem EU

• Cruise Control • Geïntegreerd navigatiesysteem EU

• Start-Stop Systeem • Elektrisch bedienbare ramen • Centrale portiervergrendeling

Bellen? Hou ’t kort

Ford Focus Wagon EcoBoost Edition

Ford B-MAX Titanium

Ford Ka Style 3-drs

EEN BEETJE CHAUFFEUR LAAT ZICH NIET AFLEIDEN

• Airconditioning • Parkeersensoren

• Airconditioning

• Vooruitverwarming • Achteruitrijcamera

Normaal: -/- Ford & Ardea inruilkorting: -/-

€ 11.295,€ 1.500,-

UW VOORDEEL € 1.500,-

ONZE PRIJS ACTIEPRIJS

€ 9.795,-

Normaal: +/+ Advanced Technology Navigation Pack: -/- Ford & Ardea inruilkorting: -/- Ardea registratiepremie:

€ 21.395,€ 995,€ 2.391,€ 1.000,-

ONZE PRIJS ACTIEPRIJS

€18.999,€ 9.795,-

UW VOORDEEL € 3.391,-

Normaal: +/+ Technology Pack: -/- Ford & Ardea inruilkorting:

€ 19.495,€ 995,€ 1.500,-

UW VOORDEEL € 1.500,-

ONZE PRIJS ACTIEPRIJS

€€ 18.990,9.795,-

Kijk voor de exacte showaanbiedingen, openingstijden en beschikbaarheid op www.ardeaauto.nl Kom naar uw Ardea Auto vestiging in: Haarlem - Hoofddorp - Lisse - Noordwijk Prijzen zijn in euro en incl. BTW/BPM. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Vraag naar de voorwaarden of kijk voor meer informatie op www.ardeaauto.nl. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/ liter: 20,4; liter/100 km: 4,9; CO2 gr/km: van 112-115.

www.ardeaauto.nl


service

DE RIJNSBURGER

Chr. Geref. kerk 09.30 uur: ds. C. Westerink 17.00 uur: ds. C. Westerink Evangelische Gemeente ‘T KRUISPUNT Sporthal sportpark Middelmors, Noordwijkerweg te Rijnsburg 10.00 uur: gezinsdienst Bap. Gemeente Tripodia, Hoornesplein 155, Katwijk 10.00 uur: ds. Jan Schippers Herv. Gem. ‘De Rank’ Pieter Groen College 10.00 uur: ds. E. Oort, Katwijk Geref. Kerk (vrijgem.) 09.30 uur: ds. P. Niemeijer 17.00 uur: ds. R.Th. Pos

25

Tips van de apotheker

Kerkdiensten Zondag 2 maart

DONDERDAG 27 FEBRUARI 2014

Geref. Kerk Immanuëlkerk 08.45/10.30 uur: ds. J. Verlinde 17.00 uur: ds. J. Verlinde Maranathakerk 09.30 uur: ds. D.C. Groenendijk 17.00 uur: ds. D.C. Groenendijk Petrakerk 09.30 uur: ds. A. Haasnoot 17.00 uur: ds. A. Haasnoot

VALKENBURG Geref. kerk vrijgemaakt 09.30 uur: ds. R.Th. Pos 17.00 uur: ds. C. van Dijk, Capelle a/d IJssel-Noord Hervormde Gemeente 10.00 uur: dhr. J.P. Karstens, Leiden 15.00 uur: ds. H.E.J. van der Laan Geref. kerk De Goede Herder 10.00 uur: ds. E. Schuddebeurs

Herv. Gemeente Grote kerk 09.30 uur: ds. D. Verboom 17.00 uur: ds. D. Verboom De Voorhof 09.30 uur: ds. H.E.J. van der Laan, Valkenburg

R.K. St. Joannes Katwijk Zaterdag 19.00 uur: Communieviering Voorganger: gebedsleider A. Noordermeer Zondag 09.30 uur: Eucharistieviering Voorganger: pastor B. Versteegen De Wilbert 10.15 uur: Eucharistieviering

VVN start met Verkeersouders

DEZE WEEK:

Nationale cholesteroltest U heeft het vast op televisie gezien en in de kranten gelezen. De Service Apotheek heeft samen met de hartstichting en de Nederlandse vereniging van dietisten het initiatief genomen om aandacht te besteden aan cholesterol. Cholesterol is een stof dat in het lichaam aangemaakt wordt, en dat het lichaam nodig heeft. Een te hoog cholesterolgehalte verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Andere risicofactoren zijn bijvoorbeeld roken, overgewicht, hoge bloeddruk, diabetes en erfelijkheid. Cholesterol komt in 3 soorten voor: 1. Hoge dichtheid lipoproteinen (HDL), ook wel goede cholesterol genoemd 2. Lage dichtheid lipoproteinen (LDL), ook wel slechte cholesterol genoemd 3. Zeer lage dichtheid lipoproteinen (VLDL), ook wel triglyceriden genoemd Wist u dat bijna 65% van alle Nederlanders een te hoog cholesterol heeft? Op de website van Service Apotheek Rijnsburg , www. apotheekrijnsburg.nl kunt u een risicotest doen. Dit is een vragenlijst met risicofactoren. Heeft u John Tjong Tjin Joe veel risico, dan komt hieruit het advies uit dat u een cholesteroltest zou moeten laten uitvoeren. Veel Service Apotheken doen een test waarbij de totaalcholesterol gemeten wordt. Omdat een totaalcholesteroltest minder informatie geeft dan een test waarbij ook de HDL, LDL en VLDL gemeten wordt, verwijzen wij mensen door naar hun eigen huisarts. In overleg met uw eigen huisarts kunt u dan de test eventueel uitvoeren. Zo krijgt u meteen de juiste volledige informatie om hart- en vaatziekten zoveel mogelijk te voorkomen. Wilt u meer informatie over cholesterol? Bij Service Apotheek Rijnsburg ligt een gratis informatiepakket voor u klaar . U bent van harte welkom bij Service Apotheek Rijnsburg, Gezondheidscentrum Floris V, Graaf Florislaan 9 te Rijnsburg.

Medisch & service ACTIEF

 De afdeling Veilig Verkeer Nederland in onze gemeente is onlangs gestart met een e zijn hele nieuwe groep verkeersouders. Zo heeft elke school twee ouders geleverd om de

COLOFON Oplage 8.250 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 2220 CB Katwijk - tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft - tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ - uitgeverijverhagen.nl

activiteiten te organiseren van VVN Katwijk voor de Rijnsburgse scholen. De organisatie is nu bezig met het organiseren van het verkeersexamen (10 april) en ‘de dode hoek demonstratie’ (20

Tips? Mail de redactie UW MENING  Ons tippen kan via redactie@de rijnsburger.nl of tel. 071

40 22 901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.

HET WEER

Redactie: Carin van der Spijk-Kralt - tel: (071) 402 29 01 e-mail: redactie@derijnsburger.nl Inleveren kopij: uiterlijk dinsdagmorgen 08.00 uur Nagekomen stukken in overleg met redactie Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 - e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Rijnsburger Sluitingstijd advertenties dinsdag 14.00 uur Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder bezorging De krant wordt nog dezelfde dag nabezorgd als de klacht voor vrijdag 12.00 uur bij ons binnen is. Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. De Rijnsburger wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is verder verkrijgbaar bij: • Albert Heijn • Hoogvliet • Hoogvliet Valkenburg Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www. derijnsburger.nl

maart). De verkeersouders van de Emmaschool zijn betrokken geweest bij acties in de Brouwerstraat en verschillende scholen hebben een fiets verlichting controle gehouden. | Foto: pr.

VR 3 8

ZA 2 8

ZO -1 7

MA -1 7

20%

20%

30%

30%

80%

60%

20%

50%

Z 4

Z 3

Z 2

Z 3

GETIJDEN vr. za. zo. ma. di. wo. do.

28 1 2 3 4 5 6

febr. mrt. mrt. mrt. mrt. mrt. mrt.

HOOG WATER

LAAG WATER

14.27 + 02.15 15.10 + 02.58 15.55 + 03.45 16.39 + 04.27 17.27 + 05.08 18.11 + 05.55 18.55+ 06.35

10.03 + 22.30 10.55 + 23.05 11.36 + 23.50 12.25 + -------13.16 + 00.35 14.04 + 01.24 15.06 + 02.20

ZON OP / ONDER vr. 28 za. 1 zo. 2 ma. 3

febr. mrt. mrt. mrt.

7.30/18.20 di. 4 mrt. 7.22/18.27 7.28/18.21 wo. 5 mrt. 7.19/18.29 7.26/18.23 do. 6 mrt. 7.17/18.30 7.24/18.25

Johannesburg De gevangenis van Zuid Afrika waar inbreuk en inbraak geen uitzondering is mensen gedetineerd om hun eigen huis muren bouwen andere buiten moeten houden een stad waar het afval van de rijken een lekkernij is waar rijkdom misschien nog wel de grootste armoede is omdat er verschil moet blijven voor een krot schopt een kind een bal de vrijheid in aan de overkant gaat een hek van een villa met zwembad automatisch open want de bewoners willen toch ook even luchten de bal stuitert vrij en vrolijk in de morgen zweeft even tussen arm en rijk waar weer een nieuwe dag nog steeds in apartheid begint Cor van Vliet

DOKTERSDIENST 025 2240212 of ‘0900 ddienst’ • door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag • in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur • op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 1 en zondag 2 maart: Tandarts De Water, Gr. v. Prinstererweg 63, Katwijk, tel. 4025225. Spreekuur van 17.00-17.30 uur. TANDTECHNICUS De Tandenwinkel, Andreasplein 15, Katwijk, tel. 4076472; voor spoedgevallen: (071)-3647447.

Voor spoedrecepten buiten de bovenvermelde openingstijden kunt u terecht bij: Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout: 0252-240216. Voor vragen over geneesmiddelen kunt u altijd terecht. Daarnaast heeft Service Apotheek Rijnsburg iedere zaterdag van 10-13 uur een apart geneesmiddelenspreekuur op afspraak. Sen. Adviesraad Katwijk (SARK) • kwaliteitsvergroting van de leefsituatie en het stimuleren van activiteiten voor senioren • het signaleren van problemen waar senioren met te maken hebben Secretariaat SARK, p/a Rijnstraat 69, 2223 EJ Katwijk, asiera@sarkkatwijk.nl Wmo-adviesraad Katwijk De Wmo-adviesraad is te bereiken via Wmo-adviesraad Katwijk, Postbus 135, 2220 AC Katwijk; e-mail: wmo.adviesraad.katwijk@ casema.nl; en telefoon: 0714027799.

APOTHEEK Openingstijden Apotheken: De apotheken in Katwijk zijn geopend maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak Rijnsburg kent ruimere openingstijden. Openingstijden van Apotheek Sloot-haak zijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur. Zaterdag: 09.00 tot 14.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienst Apotheek Bollenstreek, Rijnsburger-weg 4c te Voorhout, tel. 0252-240216.

Wijkraad Rijnsburg De wijkraad adviseert gevraagd en ongevraagd het college van burgemeesters en wethouders op het gebied van leefbaarheid. Voorzitter Dhr. B. J. Kijk in de Vegte Secretariaat : Wijkraad Rijnsburg, Joh. Vermeersingel 33, 2231 BT Rijnsburg e-mail: wijkraadrijnsburg@ katwijk.nl

Openingstijden van SERVICE APOTHEEK RIJNSBURG zijn: ma t/m vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur zaterdag: 10.00 tot 14.00 uur

Wijkraad Valkenburg: Voorzitter Dhr. G. Nienhuis. Email: wijkraadvalkenburg@ katwijk.nl

VALKENBURG Weekenddienst Apotheek Sloothaak Valkenburg: zaterdag 9.00-12.00 uur.


Uw partner bij administratieve- en belastingzaken Wij kunnen voor u verzorgen de: - Financiële administratie

1/16 65 x 89 mm

- Salarisadministratie - Omzetbelasting - Inkomstenbelasting - Vennootschapsbelasting - Fiscale adviezen - Startersbegeleiding Van den Endelaan 34 2181 EK Hillegom T 0252-200050 F 0252-524949 E info@aubadministraties.nl I www.aubadministraties.nl

Ook dit jaar staan wij tot uw dienst om uw aangifte Inkomstenbelasting 2013 te verzorgen. Wij laten u optimaal profiteren van alle fiscale mogelijkheden.

1/8 132 x 89 mm

Ook als u geen aangiftebrief ontvangen heeft van de Belastingdienst willen wij voor u geheel vrijblijvend onderzoeken of u toch in aanmerking kunt komen voor een teruggaaf van teveel betaalde inkomstenbelasting. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Via onze website kunt u onder de tab “particulieren” de checklist downloaden zodat u zeker weet dat u niets vergeet. Ook voor alle toeslagen bent u bij ons aan het juiste adres. Ons kantoor is gevestigd op Ankerplaats 142, 2224 TZ Katwijk, telefoon 071-4012916, of per email info@adm-onderwater.nl

www.adm-onderwater.nlĞŶďĞƚĂĂůďĂĂƌĂůƚĞƌŶĂƚŝĞĨŵĞƚŵĞĞƌ 1/4 staand 132 x 180 mm ĂĂŶĚĂĐŚƚǀŽŽƌƵǁďŽĞŬŚŽƵĚŝŶŐ͕ ƐĂůĂƌŝƐĂĚŵŝŶŝƐƚƌĂƚŝĞĞŶďĞůĂƐƚŝŶŐĂĂŶŐŝĨƚĞ͘ <ŝũŬǀŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽŽƉǁǁǁ͘ĂĚŵŝŶĚĞũŽŶŐ͘Ŷů͕ ŽĨďĞůŵĞƚϬϲͲϯϲϬϭϬϲϴϬ͘ KŽŬǀŽŽƌƵǁŝŶŬŽŵƐƚĞŶďĞůĂƐƚŝŶŐϮϬϭϯ͘

Belastingaangifte 2013 Administratie BURO

ACTIE

Blauwe envelop?

Heeft U hulp nodig bij de aangifte Inkomstenbelasting 2013? Neem contact met ons op en wij komen bij u thuis voor een voordelige prijs!

naar de Aangifteshop!

Voor het verzorgen van: „ Aangifte

inkomstenbelasting „ Aanvragen/wijzigen toeslagen „ Belastingadvisering

Ook voor het verzorgen van uw toeslagen!! Bel 06-51876432 Tevens verzorgen wij voor zakelijke klanten indien gewenst de gehele financiële administratie, loonadmininistratie, BTW aangiften en aangifte Inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. www.administratiekantoorapollo.nl info@administratiekantoor.nl

Het kantoor in de bollenstreek voor uw boekhouding, jaarrekening en belastingaangifte. Zie www.buroactie.nl of mail naar info@buroactie.nl tel. 0626452560

ADMINISTRATIEVE EN FISCALE DIENSTVERLENING

ĞůĂƐƟŶŐĂĂŶŐŝŌĞĚŽĞŶ͍

1/4 liggend 266 x 89 mm

Wij verzorgen het voor u! ĂŶŐŝŌĞŝŶŬŽŵƐƚĞŶďĞůĂƐƟŶŐƉĂƌƟĐƵůŝĞƌĞŶ *

sŽŽƌŚĞƚD<ĞŶĚĞWͲĞƌǀĞƌnjŽƌŐĞŶǁŝũĚĞǀŽůůĞĚŝŐĞĮŶĂŶĐŝģůĞĂĚŵŝŶŝƐƚƌĂƟĞ͕ ĂĂŶŐŝŌĞŶŽŵnjĞƚďĞůĂƐƟŶŐ͕ůŽŽŶŚĞĸ ŶŐ͕ŝŶŬŽŵƐƚĞŶďĞůĂƐƟŶŐĞŶǀĞŶŶŽŽƚƐĐŚĂƉƐďĞůĂƐƟŶŐ͘

ǁǁǁ͘ƌĂĂĚŚŝůůĞŐŽŵ͘ŶůͲŝŶĨŽΛƌĂĂĚŚŝůůĞŐŽŵ͘Ŷů Z,ŝůůĞŐŽŵ^ĂƚĞůůŝĞƚďĂĂŶϰEͲϮϭϴϭD,,/>>'KD dĞů͗ϬϮϱϮͲϱϯϭϱϮϴ >ŝĚZĞŐŝƐƚĞƌĞůĂƐƟŶŐĂĚǀŝƐĞƵƌƐ


Belastingaangifte 2013 Administraties, aangiftes en fiscale adviezen.

voor boekhoudingen & belastingzaken – deskundig en accuraat –

ar an 50 ja d r e e m Al een s! wd adre vertrou

administratiekantoor & belastingadviseurs  Lid  Lid

1/8 132 x 89 mm

Register Belastingadviseurs Nederlandse Orde van Administratie & Belastingadviseurs

Essenlaan 2 | 2172 BW Sassenheim Postbus 98 | 2170 AB Sassenheim Tel. 0252 - 23 02 24 | Fax 0252 - 23 28 05

info@beijk-administratiekantoor.nl www.beijk-administratiekantoor.nl

BEY adv 2014 132x89.indd 1

21-02-14 08:56

Rijnstraat 93a Tel. 071 - 408 26 24 2223 EA Katwijk Fax 071 - 402 79 64 E-mail: info@kesterenadm.nl Lid NOAB Internetadres: www.kesterenadm.nl

belastingadviseurs

Laat fiscaliteit geen belasting zijn Tel.: 0252-745145 Vestigingplaatsen: Alkmaar, Haarlem, Noordwijkerhout en Purmerend

www.tekz.nl

Maak geen  probleem  van  die  blauwe  envelop  !   Wij  helpen  u  graag  met  het  verzorgen  van  de  aangi4e  inkomstenbelas8ng.       Betaalt  u  teveel  belas7ng  ?   Wij  controleren  graag  of  u  recht  hee4  op  een  teruggave  van  belas8nggeld.   U  kunt  dagelijks  zonder  afspraak  van  13.30  –  16.30  uur  binnenlopen  om  de  papieren     voor  de  aangi4e  inkomstenbelas8ng  2013  af  te  geven.     Vraag  onze  checklist  aan  door  een  mail  te  sturen  naar  info@vanegmondknijnenburg.nl   Het  aanvragen  en  wijzigen  van  de  voorlopige  aanslagen  of  teruggaven     kunnen  wij  voor  u  verzorgen.  Ook  voor  toeslagen  bent  u  bij  ons  aan  het  juiste  adres.   Zo  nodig  vragen  wij  gra8s  uitstel  voor  u  aan.       Wij  de  zorg,  u  het  fiscale  voordeel.       Administra7ekantoor  van  Egmond  &  Knijnenburg     Noordeinde  34,  2231  LL  Rijnsburg    

Belastingaangifte 2013 Chauffeur - Verkoper Lijnrijdersbedrijf Duitsland

OF JE ALS TOPPER EINDELIJK EIGEN ACCOUNTS KRIJGT? ‘TUURLIJK!

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (M/V) Iemand van jouw kaliber kan overal aan de slag. Maar je krijgt niet overal de uitdagingen die je zoekt. Wél bij BBN Bouwmaterialen. Bij ons word je verantwoordelijk voor het volledige accountmanagement. Je geeft advies over de aanschaf en verwerking van voornamelijk hout-, tegels, ruw- en (af)bouwmaterialen. Dit is je op het lijf geschreven, net als het maken van offertes en calculaties.

Enthousiast? Wil jij samen met BBN Bouwmaterialen bouwen aan de bouw? Bekijk dan de uitgebreide vacature op www.bbnbouwmaterialen.nl of bel voor meer informatie met Dirk van der Meij, 071 4029310. Stuur je motivatie met CV naar Annet Frickel, a.frickel@crh-bmh.nl.

BBN Katwijk | Blokmakerstraat 2 | 2222 AD Katwijk | bbnbouwmaterialen.nl

Wij zoeken:

- Een ondernemende chauffeur-verkoper, - Uiteraard met affiniteit voor bloemenhandel, - Ruim voldoende kennis van de Duitse taal, - In het bezit van het juiste rijbewijs voor onze trekker-trailer

Wij bieden:

- Een baan met veel verantwoordelijkheid, - Niet elke week de lijn op (in principe om de week), - Met doorgroeimogelijkheden

Geïnteresseerd? Bel, schrijf of mail voor meer informatie of voor een gesprek.

Firma Schalkers-De Best Van Hemessenkade 28 - 2481 BH Woubrugge Tel.: 06-1097 8051 / Mail: schalkers-debest@ziggo.nl


Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers over de aanschaf van een elektrische auto nadenken. De reden dat zij er uiteindelijk toch vanaf zien, heeft veelal te maken met bijkomende regelgeving en het tekort aan openbare oplaadpunten. Sinds 2013 is Ecotap in de Bollenstreek en daarbuiten actief. Verantwoordelijk dealer Ronald Snijders helpt ondernemers met de aanvraag van de juiste subsidies en de realisatie van oplaadpunten.

DUURZAAMHEIDS PECIAL Samen met ondernemers uit de regio hoopt Snijders op korte termijn verschillende oplaadpunten in diverse gemeenten te realiseren. “Wij zijn al in gesprek met ondernemers en veel gemeenten uit de regio. Sommige gemeenten kennen een duidelijk en positief beleid met betrekking tot de realisatie van openbare oplaadpunten. Zoals in Katwijk en Hillegom. Vaak zien wij dat de aanvraag wel vanuit de ondernemer moet komen.”

• Betaalbare ‘groene’ en vandalismebesten Snijders zoekt de komende periode lokale ondernemers die oplaadpunten voor auto’s, fietsen en gebruik willen maken van een gezamenlijke aanvraag voor scootmobielen elektrische oplaadpunten bij hun kantoor of winkellocatie. “Elektrische oplaadpunten geven niet alleen een groene • Snelle installatieservice uitstraling of zijn belangrijk voor het Maatschappelijk Verantwoord karakter van een bedrijf, het gaat ook om extra• Betaalbare oplaadpunten dankzij service naar klanten en werknemers. Zeker nu steeds meer diverse belastingvoordelen SCHULTE BV BERNARD

Nederland wordt duurzamer Duurzame energie is energie waarover de mensheid voor onbeperkte tijd kan beschikken en waarbij, door het gebruik ervan, het leefmilieu en de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet worden benadeeld. Vormen van duurzame energie zijn bijvoorbeeld zonne-energie en windenergie, een bron die nog vele jaren beschikbaar zal zijn.

ven, gemeente, gezinnen en jeugd elkaar in energiebesparende projecten. Jong geleerd, oud gedaan gaat nog steeds op. Ook andere plaatsen in ons gebied gaan er steeds meer toe over om ‘Duurzaamheid’ regelmatig op agenda’s te laten terugkomen.

Nederlanders gebruik gaan maken van elektrisch vervoer.”

LOODGIETERSBEDRIJF

totaal inclusief deskundige oogmeting, garantie & service De voordelen van Ecotap

Belangrijk is, dat wij er hoe dan ook mee bezig zijn. De ondernemers in deze special in elk geval. Of we nu kijken naar verlichting, LEDschermen, zonnepanelen. hoogrendementsketels of elektrisch vervoer. Met elkaar denken en werken aan een schoner milieu. Belangrijk voor ons en zeker voor onze kinderen.

Ecotap zoekt ondernemers €voor 268 duurzaam ondernemerschap

• Betaalbare ‘groene’ en vandalismebestendige oplaadpunten voor auto’s, fietsen en scootmobielen • Snelle installatieservice • Betaalbare oplaadpunten dankzij diverse belastingvoordelen

&BLUE

AMSTERDAM

ONTWERP

Van € 399,voor

LEEsLAmp 10 W

€ 339,-

(= 150 W)

< Dimbaar

Van € 199,voor

LED is

onvoldoende middelen. Ons Coöperatiefonds biedt kansen. Mail uw verzoek voor

DubbEL

Europese en Canadese zonnepanelen

Direct besparen op uw energierekening

2 x 10 W

Fiscale aftrekposten bedrijven Van € 399,(= 2 x 150 W)

Zonnepanelen Oplaadpalen Goed voor het milieu Wij leveren en installeren tegen zeer Energiebeheer scherpe prijzen. PowEr LED HAngLAmp

voor

2 x 10 W

Laadpalen - Elektrisch vervoer heeft de Van € 399,LEEsLAmp voor 10 W toekomst € 339,< Dimbaar

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/katwijk Samen sterker

LED spot GU10 4 watt warm wit Master LED Dimbaar

Aannemingsbedrijf Oegstgeest

van 24,95 voor

16,95

aanschafVLOERLAmp en installatie Uplighter € 339,-

10 maart naar Communicatie@Katwijk.rabobank.nl.

In brons en staal verkrijgbaar. Actieprijzen geldig t/m 31 maart 2014.

(= 2 x 150 W)

Dimbaar >

Heerenweg 6/7D 2222 AM Katwijk 071 - 521 24 30

Helder LED 4 watt = 40 watt Master LED Dimbaar van 26,95 voor

19,95

www.aannemingsbedrijfoegstgeest.nl

(= 150 W)

Van € 199,voor

€ 169,-

Dimbaar op lamp

>

>

 100 cm

10 x 3 W

(= 8 x 40 W)

(= 10 x 40 W)

Warm wit LED 4 watt = 40 watt Master LED Dimbaar van 26,95 voor

19,95

ROLLUIKEN DUURZAAM EN VEILIG

Dimbaar op lamp

Al deze lampen met:

140 cm

8x3W

U kunt uw verzoek indienen tot 10 maart 2014.

Uw vrijwilligersorganisatie of vereniging wil een investering doen, maar heeft

2700 Kelvin / Dimbaar

Ook verkrijgbaar in 180 cm

Coöperatiefonds Rabobank Katwijk komt bijeen.

Stuur uw verzoek voor een donatie nu naar Rabobank Katwijk

Dimbaar op lamp

Al deze lampen met:

lichtkampioen voorBTW terug vragen particulieren op DEEL

Ze leven tien keer langer dan de gloeilamp en bevatten geen schadelijk kwik. Ze kunnen stralen in allerlei kleuren en hebben duidelijk hun kinderziektes overwonnen. LED verslaat de spaar- en gloeilamp op alle fronten.

brons bijkomend en staal Kelvin / Dimbaar “LED is straks synoniem voor verlichting”, huishoudelijke 2700 als industriële toepassingen.InEen en niet Van €zegt 399,- Thom VanPrins, € 499,Ook verkrijgbaar verkrijgbaar. voor“De kosten voor eigenaar van Licht & Accessoires in Katwijk. van de in 180 cm onbelangrijk voordeel van de LED-lamp is de vermindering van de Actieprijzen geldig € 339,€ 439,lampen zijn enorm gedaald en als je de energielasten berekent, uitstoot aan schadelijke stoffen. t/m 31 maart 2014. dan kom je veel lager uit in vergelijking met de gloei- en de spaarlamp. De gloeilamp gaat veel sneller kapot, LED kan wel tegen een Momenteel wordt maar tien procent van het wereldwijde stootje. Ook gaat de gloeilamp maar duizend tot tweeduizend door LED gerealiseerd. Wij verwachten een groei van Voor uur advieskunstlicht of vrijblijvende aanbieding: mee en de LED-lamp zeker 25.000 tot 50.000 uur.” 30 procent per jaar tot het jaar 2020. Uiteindelijk zal meer dan 16,95 90 procent van onze verlichting uit LED bestaan en de gloeilamp Onze eigen Eindhovense Philips is eenZe van de grote spelers in en halogeenverlichting nagenoeg verdrongen hebben. Vandiemenzonne-energie leven tien keer langer de LED industrie. Het bedrijf toont aandan datdedegloeilamp levensduur en de en Ammerzoden 41 LED HEEfT DE TOEKOMsT! zuinigheid van energieverbruik zeer geschikt zijn voor zowel Conclusie: bevatten geen schadelijk

LED is

ZONNEPANELEN Aannemingsbedrijf Oegstgeest OOGV OOR MOR GEN

LED spot GU10 4 watt warm wit Master LED Dimbaar

lichtkampioen

GRIMBERGEN- NOORDERMEER

2181 LX Hillegom +31 (0)653 497560 duidelijk hun kinderziektes Wilt u meer weten over LED-verlichting? LED verslaat info@vandiemenzonne-energie.nl Kom dan naar onze winkel en ervaaroverwonnen. het verschil! Voorstraat 5 2225 EJ KatwiJK de spaar- en gloeilamp op alle fronten. www.vandiemenzonne-energie.nl kwik. Ze kunnen stralen in

Heerenweg 6/7D 2222 AM Katwijk 071 - 521 24 30

van 26,95 voor

19,95

www.lichtenaccessoires.nl ●

“LED is straks synoniem voor verlichting”, zegt Thom Prins, eigenaar van Licht & Accessoires in Katwijk. “De kosten van de lampen zijn enorm gedaald en als je de energielasten berekent, dan kom je veel lager uit in vergelijking met de gloei- en de spaarlamp. De gloeilamp gaat veel sneller kapot, LED kan wel tegen een stootje. Ook gaat de gloeilamp maar duizend tot tweeduizend uur mee en de LED-lamp zeker 25.000 tot 50.000 uur.” Onze eigen Eindhovense Philips is een van de grote spelers in de LED industrie. Het bedrijf toont aan dat de levensduur en de zuinigheid van energieverbruik zeer geschikt zijn voor zowel

bEzoEk ook onzE wEbshoP >> Wilt u meer weten over LED-verlichting? Kom dan naar onze winkel en ervaar het verschil!

www.aannemingsbedrijfoegstgeest.nl MET HET OOG OP MORGEN Uniek in Ned

Warm wit LED 4 watt = 40 watt Master LED Dimbaar

071 - 401 30 08 van 26,95 voor

19,95

huishoudelijke als industriële toepassingen. Een bijkomend en niet onbelangrijk voordeel van de LED-lamp is de vermindering van de uitstoot aan schadelijke stoffen.

ZWITSERSE TOPKWALITEIT

ELECTRO WORLD, www.lichtenaccessoires.nl ●

2225 EJ KatwiJK

10 jaar Bij ons krijgt u gegara met Zwitserse precisie e

Nu ook: · Infrarood verwarmingsp pompen v · Duurzame verlichting

ZONNEPANELEN

HEEfT DE TOEKOMsT! AlleConclusie: prijzenLED zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve

Voorstraat 5

Grimbergen-Noordermeer ontwikkelt en installeert klimaatinstallaties in de breedste zin van het woord. Het bedrijf is in ruim 265 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. Vakmanschap, leveren van kwaliteit en datgene doen wat je afspreekt zijn kernwoorden binnen de organisatie. Ook voor kleine klusjes is Grimbergen-Noordermeer het juiste adres. Schroefje los, een thermostaat die blijft hangen, kapotte dakgoot, lekke radiator, druppelende kraan: de vakmensen van Grimbergen-Noordermeer fixen het. Snel, efficiënt en vakkundig. Uiteraard gaat het bedrijf met zijn tijd mee. Daarbij wordt duurzaamheid steeds belangrijker. 2003 werd het nieuwe bedrijfspand al voorzien vermeldingen wordenInvoorbehouden. van een warmtepomp met een gesloten bronsysteem. En de laatste jaren zijn er eveneens flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Met als resultaat dat ze als eerste bedrijf in de regio recent het keurmerk Milieumanagementsysteem ISO 14001 behaald hebben. Een duurzame toekomst. Daar maakt Grimbergen-Noordermeer zich graag sterk voor.

ZONNEPANELEN

Momenteel wordt maar tien procent van het wereldwijde kunstlicht door LED gerealiseerd. Wij verwachten een groei van 30 procent per jaar tot het jaar 2020. Uiteindelijk zal meer dan 90 procent van onze verlichting uit LED bestaan en de gloeilamp en halogeenverlichting nagenoeg verdrongen hebben.

BV

ZWITSERSE TOPKWALITEIT

van 24,95 voor

Helder LED 4 watt = 40 watt Master LED Dimbaar

bEzoEk ook onzE wEbshoP allerlei >> kleuren en hebben

T +31(0)71 4014763

>

€ 169,-

>

Van € 499,voor

Lange Mare 11 2312 GV T +31(0)71 513

2 x 10 W

140 cm

Van € 399,voor

Princestraat 38, Eco Collectie 2225 GC

(= 2 x 150 W)

Dimbaar >

Zonnige toekomst!PowEr LED investeer in zonnepanelen € 339,€ 439,(= 10 x 40 W)

LEiDEN

HAngLAmp

€ 339,-

Dimbaar op lamp

(= 8 x 40 W)

kATwijk

1e vd Helststraat 3a, 1073 AA T +31(0)20 5788500

www.satonoptiek.nl

Van € 399,voor

10 x 3 W

Ecotap Noordwijk Boekerslootlaan 1, Noordwijk T 071 - 737 03 90 ronald@ecotap.nl www.ecotapnoordwijk.nl

AffordAble fAshion f

vo o r D E E L

8x3W

ACT CONT NEEM NS OP MET O TE MAKEN IK NLIJK EBRU OM G T GEZAME L E RDEE VAN H PVOO O O K IN

Ronald Snijders

DubbEL

100 cm

CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

C. HUNDERSMARCK BV

Groen De productie van duurzaam opgewekte elektriciteit of groene stroom groeit in Nederland langzaam in vergelijking met andere Europese landen. Een oorzaak hiervan is de afschaffing van subsidies na het kabinet Paars II en de afhankelijkheid van de Nederlandse overheid op gasbaten en de traditionele olie-industrie in de Rotterdamse haven. Echter grondstoffen worden schaarser, het energievraagstuk nijpender en het klimaat verandert. Toch zien we in de Duin- en Bollenstreek steeds meer initiatieven van bedrijven die de handen ineen slaan en zich actief bezig houden met alle soorten van energiebesparing en duurzaamheid. In groot VLOERLAmp Katwijk wordt het project 20Duurzaam20 Uplighter ontwikkeld. Hierdoor vindt het bedrijfsle2 x 10 W Foto: Een dak met zonnepanelen. (= 2 x 150 W)

Vandiemen zonne-energie

DUURZA

De voordelen van Ecotap

Met het oog op morgen

Sinds een paar jaar experimenteren wij · Lucht/warmte met elektrische auto’s.

ZWITSERSE TOPKWALITEIT

071 - 401 30 08

DE WERELDZAAK

Uniek in Nederland!

Gerealiseerd in 2013:

Tijdelijk 200 stuks zonnepanelen op ons dak.

DIE JE KENT

€ 250,-

Ruim 50% van ons eigen energie verbruik wekken wij hiermee op.

retour.

Zie samsung.nl/actie

Opdrachtgever

: Aannem. Oegstgeest Samen op weg naar een duurzame

Project

toekomst! : ontwerp sticker

Projectnr.

: 504786

10 jaar Bij ons krijgt u gegarandeerde opbrengst met Zwitserse precisie en garantiecertificaat. Nu ook: Duurzaamheid · Infrarood verwarmingspanelen Energieverbruik Omschrijving : Etiket De Roysloot 11, 2231 NZ

Grimbergen-Noordermeer:

© 2011 Rijnsburg

Gerealiseerd in 2013:

T 071 - 402 92 00 · Lucht/warmte pompen voor besparing op uw gasverbruik Gasabsorptiewarmtepomp geïnstalleerd. E info@grimbergennoordermeer.nl · Duurzame verlichting Goed voor minimaal 10% besparing op

Gebruikscomfort gecertifi ceerd en erkend Connectivity installatiebureau

Uitvoering

: V1

Formaten

: 110x45mm

Kwaliteit

I

www.grimbergennoordermeer.nl

ons gasverbruik.

Dé duurzame energiespecialist voor particulieren én bedrijven. Kijk op www.groene-woningen.nl of kom langs in onze showroom,

KATWIJK

D vo

Ki of

Va T


OO GV OO R MO RG EN

GRIMBE RGEN-N OORDE RMEER

BV

MET HET OOG OP MORGEN Grimbergen-Noordermeer ontwikkelt en installeert klimaatinstallaties in de breedste zin van het woord. Het bedrijf is in ruim 265 jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in de regio. Vakmanschap, leveren van kwaliteit en datgene doen wat je afspreekt zijn kernwoorden binnen de organisatie. Ook voor kleine klusjes is Grimbergen-Noordermeer het juiste adres. Schroefje los, een thermostaat die blijft hangen, kapotte dakgoot, lekke radiator, druppelende kraan: de vakmensen van Grimbergen-Noordermeer fixen het. Snel, efficiënt en vakkundig. Uiteraard gaat het bedrijf met zijn tijd mee. Daarbij wordt duurzaamheid steeds belangrijker. In 2003 werd het nieuwe bedrijfspand al voorzien van een warmtepomp met een gesloten bronsysteem. En de laatste jaren zijn er eveneens flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Met als resultaat dat ze als eerste bedrijf in de regio recent het keurmerk Milieumanagementsysteem ISO 14001 behaald hebben. Een duurzame toekomst. Daar maakt Grimbergen-Noordermeer zich graag sterk voor.

Sinds een paar jaar experimenteren wij met elektrische auto’s.

Gerealiseerd in 2013: 200 stuks zonnepanelen op ons dak. Ruim 50% van ons eigen energie verbruik wekken wij hiermee op.

Samen op weg

Grimbergen-Noordermeer:

naar een duurzame toekomst!

De Roysloot 11, 2231 NZ Rijnsburg T

071 - 402 92 00

gecertificeerd en erkend

E

info@grimbergennoordermeer.nl

installatiebureau

I

www.grimbergennoordermeer.nl

Gerealiseerd in 2013: Gasabsorptiewarmtepomp geïnstalleerd. Goed voor minimaal 10% besparing op ons gasverbruik.

DUURZAAMHEIDSPECIAL

Grimbergen-Noordermeer: al ruim 265 jaar voorop met duurzaamheid Grimbergen-Noordermeer bestaat al meer dan 265 jaar. Wat ooit begonnen is met de reparatie van ploegen en eggen heeft inmiddels plaats gemaakt voor moderne klimaatinstallaties. Van een kleine smid is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle onderneming, waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt. Het recent behaalde milieukeurmerk ISO 14001 is daar een mooie erkenning voor.

In september 2004 heeft de achtste generatie het roer over genomen. Thijs en Rob Grimbergen zijn met hun onderneming helemaal bij de tijd. Het personeel krijgt intern alle mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen. Een kwestie van bijblijven. Het thema duurzaamheid zit als vanouds in het DNA en staat de komende jaren hoog op de agenda. Met het oog op morgen Grimbergen-Noordemeer staat alom bekend om haar service, aandacht en kwaliteit. Tot het huidige werkgebied

Rob (links) en Thijs Grimbergen met het recent behaalde keurmerk ISO 14001, een fraaie mijlpaal voor het bedrijf. Foto: Dune Reclamebureau]

behoren onder meer centrale verwarming, luchtbehandeling, koeling & airconditioning, warm- en koudwatervoorzieningen, sanitairinstallaties, regelinstallaties, gebouwbeheersystemen en waterbehandeling. Ook preventief en correctief onderhoud van bestaande installaties is een sterk punt. De modern geoutilleerde reparatiewerkplaats, servicecontracten en de 24-uurs servicedienst spelen daarin een cruciale rol. Het vooruitstrevende karakter van het bedrijf komt duidelijk naar voren in het opvallende pand op industrieterrein Klei-Oost in Rijnsburg. In 2003 is het gebouw al voorzien van een warmtepomp met een gesloten bronsysteem. Verder zijn er in 2013 weer flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid, waaronder het plaatsen van 200 stuks zonnepanelen op het dak en een gasabsorptiewarmtepomp. Het aantal groene auto’s in het wagenpark groeit gestaag. Ten slotte hebben ze als eerste bedrijf in de regio onlangs het keurmerk Milieumanagementsysteem ISO 14001 behaald. Samen op weg naar een duurzame toekomst. Zowel met alle relaties als met de medewerkers. Daar maken ze zich bij Grimbergen-Noordermeer graag sterk voor.

Het kantoor van Grimbergen-Noordermeer te Rijnsburg. Internationale ISO 14001 uniek in de regio Grimbergen-Noordermeer ontwikkelt en installeert klimaatinstallaties in de breedste zin van het woord. Vakmanschap, leveren van kwaliteit en datgene doen wat je afspreekt zijn kernwoorden binnen de organisatie. Het thema duurzaamheid heeft daarin inmiddels een leidende rol gekregen. Het behalen van het Milieukeurmerk ISO 14001 is daar een mooi bewijs voor. Dat betekent dat milieumanagement een integraal onderdeel is van het gangbare managementsysteem. Speciaal gericht op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde

norm. Deze schrijft precies voor waaraan een goed milieumanagementsysteem zou moeten voldoen. Het voldoen aan wet- en regelgeving en het beheersen van milieurisico’s vormt daarbij de basis. Het streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van de organisatie is een vereiste. Daarmee bewijst Grimbergen-Noordermeer dat het duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen met raad en daad in praktijk brengt. En daar vaart iedereen in deze regio wel bij. Grimbergen-Noordermeer BV De Roysloot 11, Rijnsburg Telefoon: (071) 40 29 200 www.grimbergennoordermeer.nl


eid W* ! h r e T v De o alt uw B beta

Energie besparen: waar let u op! Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten. Door energie te besparen, helpt u klimaat- en milieuproblemen tegengaan. Energiebesparing pakt ook goed uit voor uw portemonnee. De energiekosten van een gemiddeld huishouden bedragen netto ruim 1.900 euro per jaar. Minder gas en elektriciteit verbruiken betekent direct geld besparen. Klik hieronder om te zien hoeveel u in uw woningtype kunt besparen. Energie besparen: tips| Verbeter de isolatie van uw woning. Dat kost eenmalig geld, maar het verlaagt structureel uw energiekosten en maakt het aangenamer in huis.

Staat er een onzuinige cv of combiketel in huis, of een elektrische boiler? Overweeg die te vervangen door een hoog rendement combiketel op gas. Doordat die efficiënter werkt, verbruikt die minder gas. Zet de verwarming vaker lager, koop spaarlampen en een spaardouchekop, doe apparaten en licht consequent uit en zet de (vaat)wasmachine op een lagere temperatuur. Leg zonnepanelen op uw dak. Die investering is haalbaarder dan u denkt: de prijzen zijn enorm gedaald en de stroomprijs stijgt. Houd uw energieverbruik in de gaten, dat maakt het resultaat van uw energiebesparing zichtbaar. Noteer bijvoorbeeld wekelijks de meterstanden, of gebruik een handige energieverbruiksmanager..

BERNARD SCHULTE BV BV BERNARD CENTRALE VERWARMINGSCHULTE EN AIRCONDITIONING

EUROPESE ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp 750 Wp 1500 Wp 2000 Wp 2500 Wp 3000 Wp

Omvormer Soladin 600 Soladin Web XS 3200 XS 3200 XS 3200

Tarief € 1.395,€ 2.795,€ 3.595,€ 4.195,€ 4.795,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 5 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Duurzaam in huis en op het dak! ■ Comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s ■ Gedegen onderhoud ■ 24-uurs storingsdienst ■ Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten ■ Energie besparen zonder comfort te verliezen ■ Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen ■ Reiniging van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging ■ Wij werken met gerenomeerde merken als Nefit, Remeha en Vaillant ■ Zink- & dakwerk ■ Sanitaire installaties ■ Showroom met verschillende designradiatoren, sanitair en CV ketels, bezoek graag op afspraak.

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

S

k r e t S n e am

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV

VOORHOUT Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

WWW.BERNARDSCHULTE.NL WWW.HUNDESMARCKBV.NL


Alle prijzen zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve vermeldingen worden voorbehouden. Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 1 maart 2014.

Te mooi om waar te zijn!

Energiekosten per jaar: 39,-

MIELE WASMACHINE W 3371 EDITION 111 1400 toeren, 7 kg vulgewicht. Met het Miele SoftCare-System blijft uw wasgoed langer mooi, geeft nauwelijks kreukvorming en zorgt voor optimale wasgoedbescherming. Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

NU

BOSCH INBOUW KOELVRIESCOMBINATIE

SAMSUNG LED-TV 101 cm beeldscherm, toestel 91 cm breed, Smart, 3D Sound, 100Hz, WiFi Direct, internet browser, Skype, online Apps, CI+ gecertificeerd.

499,-

Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit

Inbouw koel/vries 177cm, inhoud koelruimte: 205 liter, diepvrieruimte 70L, elektronische temperatuurregeling en -controle met LED-indicatie Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

NU

Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

Energiekosten per jaar: 62,-

KIV 34 A 51

UE 40 F 5700

NU

999,-

689,-

BOSCH STOFZUIGER BSGL52255 FREE E 2200 Watt motor, met zak, HygiëneFilterSysteem en maar liefst 15m actieradius. De robuuste textiele zuigslang met 360˚ kogelgewicht zorgt voor een perfecte wendbaarheid.

NU

INBOUWAPPARATUUR DEFECT?

WIJ REPAREREN EN VERVANGEN ALLE GERENOMEERDE MERKEN

189,OP UW TIJD BEZORGD EN GEïNSTALLEERD

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum Audio Video

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 0252 51 66 48

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 33 33

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 401 64 22

Electro World De Radiobeurs Lisse Kanaalstraat 79, Lisse 0252 41 21 76

Electro World Duynstee Hoofdstraat 189, Sassenheim 0252 21 03 98 Electro World is onderdeel van


DUURZAAMHEIDSPECIAL

Alle prijzen zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve vermeldingen worden voorbehouden.

Duurzaamheid:

Tijdelijk

€ 250,-

Samen werken aan een leefbare toekomst retour.

Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit

Zie samsung.nl/actie

Veel nieuws, veel moois, veel voordeel!

Energiekosten per jaar: 21,-

Dat is de visie van Bosch. Door hoogwaardige

SAMSUNG SMART LED-TV

en energiezuinige technologiën en apparaten

UE 40 F 7000

te ontwikkelen, dragen wij ons steentje bij.

102 cm beeldscherm, toestel 91 cm breed, Smart, Actieve 3D, 800Hz, WiFi Direct, internet browser, Skype, online Apps, CI+ gecertificeerd.

Dat is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

GRATIS Ziggo CI+ module + Ziggo Kaart

VAN

SAMSUNG LED-TV

1049,-

*

1299 ,- NU

*Prijs is na €250,- retour via Samsung. Actie loopt tot 2-2-2014

UE 40 EH 5000

102 cm beeldscherm, toestel 93 cm breed, Full HD, ConnectShare Movie voor films vanaf uw USB, CI+ gecertificeerd.

BOSCH

Bosch geeft om het milieu CONDENSDROGER De zorg voor natuur en milieu is belangrijker dan ooit. Als we onze leefomWTE84383 geving gezond en willen houden, Doorleefbaar het SensitiveDrying Sys- zullen we zuinig moeten omgaan tem wordt u kleding optimaal met onze natuurlijke energiebronnen.

Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit

NU

Energiekosten per jaar: 78,-

beschermd door de unieke trommelstructuur. En door de Bij Bosch beseffen we dat als geen ander. We ontwikkelen onze producten AutoDry droogt uw kleding daarom op basis van het ‘Green Technology inside’ principe. Daarmee bewijnooit langer dan noodzakelijk. zen we keer op Zo keer blijftdat uwuitstekende kleding mooi! prestaties wel degelijk samen kunnen

379,-

gaan met een verbluffend laag water- en energieverbruik.

NU

Energiekosten per jaar: 32,-

499,-

Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

AEG WASAUTOMAAT 300LAVAMAT euro zuiniger CELEB

125Y Wist u dat u op jaarbasis tot 300 euro kunt besparen als u uw oude 1400 toeren, voorlader en een apparaten vervangt door nieuwe energiezuinige apparaten? U inverter motor. Dit is een motor kunt voornamelijk winst behalen bij de aanschaf van groothuiszonder koolborstels. Deze is houdelijke die samen verantwoordelijk zijn voor 50% krachtigerapparaten, en maakt minder vanlawaai het energieverbruik van uw huishouden. en u krijgt 10 jaar motor-

Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

garantie.

In deDuurzaamheid afgelopen decennia heeft Bosch met tal van innovaties het Energieverbruik verbruik van energie en water door huishoudelijke apparaten Gebruikscomfort Onderhoud spectaculair weten te verminderen. In de rechtertabel ziet u Kwaliteit bijvoorbeeld dat koelapparaten tot 75% zuiniger zijn in vergelijking met de apparaten van 15 jaar geleden. Daardoor behoren de huishoudelijke apparaten van Bosch tot de zuinigste ter wereld. NU

599,-

BOSCH STOFZUIGER BGL31700 1700 Watt motor, met zak, HygiëneFilterSysteem en slecht 4,3 kg zwaar. Sterke prestaties van een lichtgewicht stofzuiger.

NU

79.95

De energiezuinige apparaten zijn dus niet alleen goed voor natuur en milieu, u merkt het ook in uw portemonnee. Zo werken we samen aan een leefbare toekomst

OP UW TIJD BEZORGD EN GEïNSTALLEERD

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum Audio Video

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 025 25 16 648

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 3333

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 40 16 422

Electro World De Radiobeurs Lisse Kanaalstraat 79, Lisse 025 24 12 176

Electro World Duynstee Hoofdstraat 189, Sassenheim 025 22 10 398 Electro World is onderdeel van


Zonnepanelen Oplaadpalen Energiebeheer

Uw Duurzame Installateur helpt bij terugvragen btw op aangeschafte zonnepanelen Er is goed nieuws voor particulieren die na 20 juni 2013 een zonnepaneleninstallatie hebben aangeschaft, of van plan zijn om dat binnenkort te gaan doen. Zij kunnen de btw op de aanschaf en de installatie terugvragen bij de Belastingdienst. Klanten van Uw Duurzame Installateur kunnen hiervoor gebruik maken van de service van Blankert Accountant en Adviseur BV. De besparing kan oplopen tot 15% van de aankoopprijs. Om de betaalde btw terug te kunnen vragen, moet de consument zich bij de Belastingdienst aanmelden als ondernemer. Hij is dan verplicht om btwaangiften te doen, maar kan een ontheffing aanvragen voor administratieve verplichtingen. Om het de particulier makkelijk te maken, biedt Uw Duurzame Installateur de diensten van een accountant aan. Botermans Elektrotechniek heeft hiervoor afspraken gemaakt met Blankert Accountant en Adviseur BV uit Katwijk . Deze zorgen tegen een vast laag tarief voor de administratieve afhandeling.

Snel aanmelden Het terugvragen van btw op zonnepaneleninstallaties is een tijdelijke mogelijkheid. Consumenten die er gebruik van willen maken, doen er dan ook verstandig aan zich zo snel mogelijk aan te melden Botermans Elektrotechniek BV uit Valkenburg is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur en beschikt over het benodigde aanvraagformulier. Bedrijfsklaar opgeleverd Botermans Elektrotechniek levert de zonnepaneleninstallaties bedrijfsklaar op. Directeur Dirk Botermans “Wij onderzoeken of het dak geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. Als dat zo is, zorgen we voor vakkundige installatie, inclusief de benodigde omvormers en monitoringapparatuur.” Botermans Elektrotechniek is aangesloten bij Uw Duurzame Installateur. Dit is een samenwerkingsverband van elektrotechnisch installateurs die naast het traditionele installatiewerk specialist zijn in duurzame oplossingen voor energiebesparing.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Botermans Elektrotechniek , telefoon 071-4074897 of kijk even op www.botermans.nl

Deskundig advies van Uw Duurzame Installateur!

Hoofdstraat 75a • 2235 CD Valkenburg(ZH) Telefoon 071-4074897 • www.botermans.nl

Coöperatiefonds Rabobank Katwijk komt bijeen. Stuur uw verzoek voor een donatie nu naar Rabobank Katwijk Uw vrijwilligersorganisatie of vereniging wil een investering doen, maar heeft onvoldoende middelen. Ons Coöperatiefonds biedt kansen. Mail uw verzoek voor 10 maart naar Communicatie@Katwijk.rabobank.nl.

Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/katwijk Samen sterker

U kunt uw verzoek indienen tot 10 maart 2014.


DubbEL EL vo or DEEL

VLOERLAmp Uplighter 2 x 10 W

(= 2 x 150 W)

Van € 399,voor

HAngLAmp 2 x 10 W

€ 339,-

(= 2 x 150 W)

Dimbaar >

Van € 399,voor

LEEsLAmp 10 W

€ 339,-

(= 150 W)

< Dimbaar

Van € 199,voor

€ 169,-

>

>

Dimbaar op lamp

100 cm 8x3W

10 x 3 W

(= 8 x 40 W)

(= 10 x 40 W)

Van € 399,voor

Van € 499,voor

€ 339,-

€ 439,-

Al deze lampen met:

Dimbaar op lamp

2700 Kelvin / Dimbaar

In brons en staal verkrijgbaar. Actieprijzen geldig t/m 31 maart 2014.

PowEr LED

140 cm

Ook verkrijgbaar in 180 cm

LED is

LED spot GU10 4 watt warm wit Master LED Dimbaar

lichtkampioen

van 24,95 voor

16,95

Ze leven tien keer langer dan de gloeilamp en bevatten geen schadelijk kwik. Ze kunnen stralen in allerlei kleuren en hebben duidelijk hun kinderziektes overwonnen. LED verslaat de spaar- en gloeilamp op alle fronten.

Helder LED 4 watt = 40 watt Master LED Dimbaar van 26,95 voor

19,95

Warm wit LED 4 watt = 40 watt Master LED Dimbaar van 26,95 voor

19,95

“LED is straks synoniem voor verlichting”, zegt Thom Prins, eigenaar van Licht & Accessoires in Katwijk. “De kosten van de lampen zijn enorm gedaald en als je de energielasten berekent, dan kom je veel lager uit in vergelijking met de gloei- en de spaarlamp. De gloeilamp gaat veel sneller kapot, LED kan wel tegen een stootje. Ook gaat de gloeilamp maar duizend tot tweeduizend uur mee en de LED-lamp zeker 25.000 tot 50.000 uur.” Onze eigen Eindhovense Philips is een van de grote spelers in de LED industrie. Het bedrijf toont aan dat de levensduur en de zuinigheid van energieverbruik zeer geschikt zijn voor zowel

bEzoEk ook onzE wEbshoP >> Wilt u meer weten over LED-verlichting? Kom dan naar onze winkel en ervaar het verschil!

huishoudelijke als industriële toepassingen. Een bijkomend en niet onbelangrijk voordeel van de LED-lamp is de vermindering van de uitstoot aan schadelijke stoffen. Momenteel wordt maar tien procent van het wereldwijde kunstlicht door LED gerealiseerd. Wij verwachten een groei van 30 procent per jaar tot het jaar 2020. Uiteindelijk zal meer dan 90 procent van onze verlichting uit LED bestaan en de gloeilamp en halogeenverlichting nagenoeg verdrongen hebben. Conclusie: LED HEEfT DE TOEKOMsT!

www.lichtenaccessoires.nl Voorstraat 5

2225 EJ KatwiJK

071 - 401 30 08


Vandiemen zonne-energie

Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

Zonnige toekomst! investeer in zonnepanelen 

Europese en Canadese zonnepanelen

Direct besparen op uw energierekening

BTW terug vragen particulieren op aanschaf en installatie

Fiscale aftrekposten bedrijven

Laadpalen - Elektrisch vervoer heeft de toekomst

Goed voor het milieu

Wij leveren en installeren tegen zeer scherpe prijzen.

Voor advies of vrijblijvende aanbieding: Vandiemenzonne-energie Ammerzoden 41 2181 LX Hillegom +31 (0)653 497560 info@vandiemenzonne-energie.nl www.vandiemenzonne-energie.nl

Nieuw in Katwijk!

Duurzaam wonen, is dat niet lastig? Al die aanpassingen in huis, is dat niet heel erg duur? En als je zonnepanelen laat plaatsen, betekent dat niet dat je dagenlang in de ‘troep’ zit? Natuurlijk betekent duurzaam wonen dat u investeert, maar er zijn mogelijkheden voor iedere portemonnee. Iedereen kan duurzaam wonen

en daarmee geld besparen. Sterker nog, met zonnepanelen kunt u zelf elektriciteit opwekken en geld terugkrijgen van uw elektriciteitsmaatschappij. Wilt u hier meer van weten, kom dan eens langs bij Piet van Diemen, installateur van zonnepanelen en andere duurzame oplossingen in huis. Zo bieden wij bijvoorbeeld naast zonnepanelen ook speciale laadpalen om de accu van elektrische auto’s te laden. Ondernemer Piet van Diemen is een ervaren specialist op het gebied van elektrotechniek. Sinds 2011 heeft hij zich volledig gericht op het plaatsen en installeren van zonnepanelen en andere duurzame installaties. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch op telefoonnummer 06–53497560, of anders per e-mail: info@ vandiemenzonne-energie.nl. Graag tot ziens!

Rolluiken: veilig én duurzaam “Steeds meer mensen kiezen voor rolluiken. Logisch, want rolluiken zijn veilig én duurzaam”, zegt Nico van den Eijkel. Hij kan het weten, want hij is en expert: Nico is vertegenwoordiger zonwering bij Aannemersbedrijf Oegstgeest BV in Katwijk.

15% kortingONTWERP

op het hele assortiment • Knikarmschermen • Markiezen • Screens

• Rolluiken • Terrasoverkappingen • Binnenzonwering

Aannemingsbedrijf Oegstgeest Heerenweg 6/7D 2222 AM Katwijk 071 - 521 24 30 www.aannemingsbedrijfoegstgeest.nl

Oegstgeest BV, al meer dan twaalf jaar een vertrouwd adres voor bouw en verbouw, is zich de laatste jaren ook gaan toeleggen op de verkoop van rolluiken. “Wij verkopen Heroal rolluiken”, aldus Van den Eijkel. “Dit Duitse merk geldt als een topmerk in de branche”. Veel mensen associëren rolluiken vooral met veiligheid. Logisch, want rolluiken zijn zeer effectief als het gaat om inbraakwering. Maar rolluiken kunnen ook nog eens heel duurzaam uitpakken vanwege hun uitstekende isolerende eigenschappen. Het houdt de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. “En rolluiken gelden ook als goede geluidsisolatie”, voegt Van den Eijkel er aan toe. Rolluiken kunnen voor particuliere woningen en vergunningsvrij worden aangebracht. De levertijd is meestal rond de drie weken, en meestal is de montage binnen een dag geregeld. Rolluiken zijn er met band (handmatig) of volledig elektrisch, inclusief afstandbediening via bijvoorbeeld uw mobiele telefoon. Kortom: u heeft volledige controle. De rolluiken van Heroal zijn gemaakt van gemoffeld

aluminium en daarom zeer onderhoudsvriendelijk. “En ze gaan lang mee: 20 tot 25 jaar, zelfs in het zeeklimaat van Katwijk.” Momenteel heeft Oegstgeest BV een actie waarbij u 15% korting krijgt bij de aanschaf van rolluiken. Maak gerust een afspraak voor meer informatie. Rolluiken van Oegstgeest BV: Een comfortabel gevoel!

Aannemingsbedrijf Oegstgeest Heerenweg 6/7D 2222 AM Katwijk 071 - 521 24 30 www.aannemingsbedrijfoegstgeest.nl


DUURZAAMHEIDSPECIAL

Look good, do good, feel good..

Gelukkig krijgt duurzaamheid ook in de brillenwereld sinds kort de aandacht die het verdient. De van oorsprong Italiaanse ondernemer Alessandro Lanaro, is van mening dat er goed uitzien, je goed voelen en iets goeds doen, prima samen kunnen gaan. Hij bedacht het merk ECO, Born Recycled en ontwikkelde een methode om brillen te maken uit gerecycled materiaal en plantaardige olie. Het resultaat is een prachtige collectie trendy monturen en zonnebrillen die op geen enkele manier onder doet voor welke andere collectie dan ook. Voor Alessandro was dat echter nog

niet genoeg. Hij wilde nog meer doen en bedacht, samen met NGO Trees for the Future het “One Frame One Tree” programma. Iedere brildrager die een ECO, Born Recycled montuur koopt, draagt een steentje bij want voor iedere verkochte bril wordt in Kameroen een boom geplant. Het project zorgt daar voor werkgelegenheid en leert de lokale bevolking op eigen benen te staan. Lanaro ziet het als zijn verantwoordelijkheid zorgvuldig met schaarse en kostbare grondstoffen om te gaan en vindt wereldwijd met zijn bedrijf MODO gelukkig steeds meer opticiens die zijn mening delen. Saton Optiek, met winkels in Katwijk, Leiderdorp, Oegstgeest en Leiden, de grootste opticien van de bollenstreek, behoort tot die opticiens en heeft de ECO collectie opgenomen in het revolutionaire &BLUE concept. &BLUE garan-

deert de brildragers niet alleen mooie en kwalitatief hoogwaardige monturen en prima brillenglazen maar garandeert ook een vaste lage prijs. Uiteraard zijn de oogmetingen door deskundige opticiens en de bekende Saton Optiek service en garantie bij die prijs inbegrepen. Zo kan iedereen niet alleen een mooie bril dragen maar ook een steentje bijdragen aan een betere en duurzamere wereld. Wie er meer over wil weten of de collectie eens wil zien, is natuurlijk altijd van harte welkom in de Saton Optiekzaken. De medewerkers vertellen u graag meer over &BLUE en natuurlijk over de ECO, Born Recycled

collectie.

Saton Optiek Amsterdam: 1e vd Helststraat 3a – (020) 5788500 Katwijk: Princestraat 38 – (071) 4014763 Leiden: Lange Mare 118 – (071) 5131010 Leiderdorp: Winkelhof 43 – (071) 5412521 Oegstgeest: Terweeweg 52 – (071) 5652090 www.satonoptiek.nl

DUURZAAM montuur eco, born recycled

€ 169

totaal inclusief deskundige oogmeting, garantie & service

€ 268

enkelvoudige brillenglazen

€ 99

&BLUE

AffordAble fAshion for your eyes

www.satonoptiek.nl

AMSTERDAM

kATwijk

LEiDEN

LEiDERDoRp

oEGSTGEEST

1e vd Helststraat 3a, 1073 AA T +31(0)20 5788500

Princestraat 38, 2225 GC T +31(0)71 4014763

Lange Mare 118, 2312 GV T +31(0)71 5131010

Winkelhof 43, 2353 TT T +31(0)71 5412521

Terweeweg 52, 2341 CS T +31(0)71 5652090


Ecotap zoekt ondernemers voor duurzaam ondernemerschap. Uit onderzoek blijkt dat veel ondernemers over de aanschaf van een elektrische auto nadenken. De reden dat zij er uiteindelijk toch vanaf zien, heeft veelal te maken met bijkomende regelgeving en het tekort aan openbare oplaadpunten. Sinds 2013 is Ecotap in de Bollenstreek en daarbuiten actief. Verantwoordelijk dealer Ronald Snijders helpt ondernemers met de aanvraag van de juiste subsidies en de realisatie van oplaadpunten. Samen met ondernemers uit de regio hoopt Snijders op korte termijn verschillende oplaadpunten in diverse gemeenten te realiseren. “Wij zijn al in gesprek met ondernemers en veel gemeenten uit de regio. Sommige gemeenten kennen een duidelijk en positief beleid met betrekking tot de realisatie van openbare oplaadpunten. Zoals in Katwijk en Hillegom. Vaak zien wij dat de aanvraag wel vanuit de ondernemer moet komen.” Snijders zoekt de komende periode lokale ondernemers die gebruik willen maken van een gezamenlijke aanvraag voor elektrische oplaadpunten bij hun kantoor of winkellocatie. “Elektrische oplaadpunten geven niet alleen een groene uitstraling of zijn belangrijk voor het Maatschappelijk Verantwoord karakter van een bedrijf, het gaat ook om extra service naar klanten en werknemers. Zeker nu steeds meer Nederlanders gebruik gaan maken van elektrisch vervoer.”

De voordelen van Ecotap

• Betaalbare ‘groene’ en vandalismebestendige oplaadpunten voor auto’s, fietsen en scootmobielen • Snelle installatieservice • Betaalbare oplaadpunten dankzij diverse belastingvoordelen

ACT CONT NEEM NS OP MET O TE MAKEN IK NLIJK EBRU OM G T GEZAME L E RDEE VAN H PVOO O O K IN

Ronald Snijders Ecotap Noordwijk Boekerslootlaan 1, Noordwijk T 071 - 737 03 90 ronald@ecotap.nl www.ecotapnoordwijk.nl


DUURZAAMHEIDSPECIAL

Zonnenstroom met de precisie van een Zwitsers uurwerk! “In de afgelopen jaren hebben we ons in onze vestiging aan de Valkenburgseweg ontwikkelt tot een solide en betrouwbaar kenniscentrum voor duurzame energie!” zegt Van der Laan trots als we hem vragen hoe het gaat in hun showroom. “Het beste compliment is toch wel dat het merendeel van onze klanten naar ons toe komt via onze bestaande ambassadeurs, klanten die reeds een systeem gekocht hebben bij ons en zeer tevreden zijn over het eerlijke advies, de professionele installatie en de opbrengst van het systeem.” In zijn enthousiaste uiteenzetting geeft Van der Laan aan dat de drijfveer achter hun manier van werken anders is. Als dé specialist in de regio zijn ze steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om met duurzame energie om te gaan bij bedrijven en particulieren. “Bij Groene-Woningen zijn we gestopt met het verkopen van zonnepanelen, daar gaat het namelijk niet om. Een klant wil geen panelen kopen, een klant wil rendement op zijn investering, lagere energie kosten en dit alles met de grootst mogelijke zekerheid!”

gaat Van der Laan verder. Samen met een Zwitserse fabrikant hebben ze hier een voor Nederland uniek concept voor ontwikkeld. De opbrengst in kWh wordt 10 jaar lang gegarandeerd bij de klant op het dak! “Dus de klant heeft géén zorgen meer dat het systeem zich niet terugverdient. Onze garantie en opbrengst zijn van een kwaliteit en precisie zoals u die ook van een Zwitsers uurwerk verwacht!” Deze garantie samen met de BTW teruggaaf maken dit hét moment om in te stappen,

Warmte pompen, duurzame verlichting en unieke VvE oplossingen Ook warmtepompen, die uw CV-water verwarmen door warmte uit de buitenlucht te onttrekken, en duurzame verlichtingsoplossingen maken deel uit van het uitgebreide pakket aan besparingsmogelijkheden dat GroeneWoningen voor bedrijven en particulieren aan biedt. “Maar, alle waar naar zijn geld!” zegt Van der Laan resoluut. “Als je op zoek bent naar producten die de komende jaren hun geld voor u

Duurzame Infrarood verwarming heeft de toekomst! Om uw woning of bedrijf verder te verduurzamen hebben ze meer producten aan het assortiment toegevoegd bij Groene-Woningen. Sinds begin dit jaar zijn ze officieel dealer van het Duitse Haustek, een producent van hoogwaardige infra-rood verwarming. “Diverse onafhankelijke onderzoeken, onder andere van de universiteit van Kaiserslautern (D), tonen aan dat Infrarood verwarming een zéér goed en duurzaam alternatief is voor Centrale Verwarming. Daarnaast wordt infrarood verwarming als zeer prettige verwarming ervaren met tal van voordelen. In combinatie met zonnepanelen is het een zéér duurzame manier van verwarmen die uw kosten voor gasverbruik drastisch doen dalen!”

terug moeten gaan verdienen moet je voor kwaliteit kiezen. Anders blijkt goedkoop toch weer duurkoop te zijn en je kunt je geld maar één keer uitgeven!” Ook VvE’s zijn bij Groene-Woningen

aan het juiste adres. Door een uitgekiende samenwerking met een gespecialiseerde partner bieden wij VvE’s een unieke oplossing aan! We vertellen er graag meer over op één van de informatie avonden. 20duurzaam20 “Als één van de initiatiefnemers van 20duurzaam20 nemen we onze rol serieus om de regio te ondersteunen in het verduurzamen. We willen graag met onze collega ondernemers, met u als inwoner en de gemeente ons er voor inzetten om Katwijk duurzaam op de Nederlandse kaart te zetten. Na een geweldige 3e plaats als “duurzaamste gemeente” hebben we onze pijlen nu gericht op plaats één! U blijft toch niet achter?

ZONNEPANELEN ZWITSERSE TOPKWALITEIT

Uniek in Nederland! 10 jaar Bij ons krijgt u gegarandeerde opbrengst met Zwitserse precisie en garantiecertificaat. Nu ook: · Infrarood verwarmingspanelen · Lucht/warmte pompen voor besparing op uw gasverbruik · Duurzame verlichting

Dé duurzame energiespecialist voor particulieren én bedrijven. Kijk op www.groene-woningen.nl of kom langs in onze showroom,

KATWIJK

Valkenburgseweg 28B, Katwijk. T 071 - 403 403 6


”VARIANT”

RELAXFAUTEUILS IN DIVERSE UITVOERINGEN Keuze uit:

-

3 verschillende rugleuningen 4 verschillende armleuningen 4 verschillende maten (extra small, small, medium en large) Meer dan 100 kleuren leer Degelijke kwaliteit Levertijd 2-3 weken

Er is al een relaxfauteuil Variant in leer, elektrisch verstelbaar met opstahulp voor

€ 1.695,-

BOXSPRINGSET Volledig in Nederland geproduceerd Compleet met: -

Luxe hoofdbord 2 (elektrische) boxsprings 2 pocketveer matrassen koudschuim topper 12-delige potenset Diverse maten en kleuren leverbaar!

Vast

van € 1.495,-

Elektrisch van € 2.695,-

MATRASSENACTIE Alleen 90/200

€ 995,€ 1.895,LAUSANNE voor

voor

Nu

€ 599,2e gratis! Schitterend matras, geproduceerd in Nederland, 7-zone pocketveer afgedekt met koudschuim

2,5 - 1 - 1 bankstel Comforthoogte

Relaxfauteuil met sta-op functie

€ 2.195,-

€ 799,-

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

Rb week 09 14  

De Rijnsburger, 27 februari 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you