Page 1

MAANDAG 23 DECEMBER 2013

JAAROVERZICHT UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.OEGSTGEESTERCOURANT.NL

nieuws P5

Dag van de Rechten van de Mens was succes

GETEKEND VOOR AMNESTY INGEZONDEN

Lokaal betrokken en betrouwbaar

18 december 2013 JAARGANG 84 NR 51

nieuws P17

interview P9

Rob Braun niet verder na verkiezingen

Henk Heemskerk schrijft zijn laatste ingezonden brief nieuws P15

Volwassen Sportcafé eigen website  Notariskantoor sponsort bijeenkomst bij UDO

Buitenspel Jaap van Pampus heette namens voetbalvereniging UDO iedereen hartelijk welkom en vertelde over de succesvolle club. De vereniging

Oegstgeestig Zien Op donderdag 12 december had ik de eer om namens dorpslab.nl de website sportcafeoegstgeest.nl te mogen openen. Het logo is net zo nieuw als de website en is slim gekozen. Met de woorden Sportcafé en Oegstgeest kun je lekker combineren en krijg je sportgeest en café Oegst. De sportgeest in Oegstgeest is actiever dan ooit en met de website is een prachtig sportportaal ontstaan waarvan je naar alle sportverenigingen kunt overstappen. De sportagenda is afgeleid van Oegst.nl en alle sportverenigingen kunnen daar hun agendapunten kwijt. Oegst heeft al bewezen dat het fantastisch werkt en vele partners van het Oegstgeester Dorpslab, zoals de Oegstgeester Courant, hebben de agenda geadopteerd. Digitaal kun je straks alles vinden in Oegstgeest, maar het beste is om lekker te wandelen of te fietsen door Oegstgeest. Er valt veel te zien en te fotograferen, zoals de baggerwerkzaamheden in het Oegstgeesterkanaal. Wil van Elk

Kerst koopzondag KOPEN  Zondag 22 december, van 12.00 tot 17.00 uur, zijn bijna alle winkels geopend.

Het winkelend publiek kan genieten van de speciale kerstsfeer met muziek, kerststallen, kinderplezier en nog veel meer in Winkelgebied De Kempenaer en Winkelcentrum Lange Voort.

SPORT  “We zijn volwassen geworden”, zei Frans van Rijn met enige trots tijdens de door Notariskantoor Van de Oudeweetering gesponsorde bijeenkomst in de kantine van het jubilerende UDO. Hij is samen met Anneke AnholtsBrussee en Bas Koster goed voor eenentwintig bijeenkomsten van het Sportcafé Oegstgeest. Wil van Elk opende namens Dorpslab.nl de website sportcafeoegstgeest.nl. Het sportcafé is een informeel samenzijn van genodigden en vertegenwoordigers uit de sport, het bedrijfsleven, politiek en media van Oegstgeest. Wil van Elk van Dorpslab opende met een muisklik de website sportcafeoegstgeest.nl. Op een presentatiescherm toonde hij de goed gevulde pagina’s. Op de site staat informatie over alle voorgaande bijeenkomsten die steevast om het kwartaal bij een sportvereniging worden gehouden. De website, gemaakt door het Oegstgeester Dorpslab waarmee het Sportcafé partner is geworden, is nu al een portaal voor de sport in Oegstgeest. Er staat een sportagenda, zoals Oegst.nl, en links naar websites van sport gerelateerd verenigingen.

Constructief werken aan toekomst sport

Bij de Kerstman kunnen de kinderen leuke kersttekeningen kleuren en misschien wel een prijs winnen. Ook kunnen ze luisteren naar een kerstverhaal en kijken naar de schaapjes. Natuurlijk is er voor jong en oud iets lekkers.

Laatste ‘gewone’ krant van 2013 KRANT  Dit het laatste ‘gewone’ Oegstgeester Courant van dit jaar. De krant van volgende week, in dit geval dinsdag 24 december, staat geheel in het teken van het jaaroverzicht 2013. Van links naar rechts staan Nicole Pijnenburg-Verhoogt, Wil van Elk, Nicole Pijnenburg-Verhoogt, Frans van Rijn en Mandi van Setten. Op de achtergrond een afbeelding van de website sportcafeoegstgeest.nl. | Foto: Monique Shaw.

UDO bestaat dit jaar 75 jaar. Linda van de Oudeweetering van het gelijknamige notariskantoor sponsorde het tweeëntwintigste Sportcafé. Zij wist heel toepasselijk met leuke voetbaluitspraken haar werk als notaris te vergelijken met het voetbalspel. Voor veel zaken kun je bij haar notariskantoor in Duinzigt aan de Rhijngeesterstraat-

weg 40 E scoren en sta je nooit meer buitenspel. Zij werd vergezeld door kandidaat-notaris Nicole Pijnenburg-Verhoogt en management assistent Mandi van Setten. Sportcafé XXL Voorafgaand aan het volgende Sportcafé op 13 maart 2014, is er een Sportcafé XXL op 10 februari na af-

loop van een groots sportweekend. Op die feestelijke maandagavond worden in Corpus de sportprijzen 2013 uitgereikt. Dit is de eerste keer dat het Sportcafé op het verzoek van de gemeente de uitreiking van de jaarlijkse sportprijzen organiseert. Kandidaten kunnen worden opgegeven tot 7 januari 2014.

Kersteditie Repair Café Oegstgeest REPAREREN  Zaterdag 28 december, van 10.00 tot 13.00 uur is het Repair Café te gast bij de Bibliotheek/K&O in het winkelcentrum aan de Lange Voort.

Kerstverlichting die het niet meer doet, een gaatje in uw feesttrui, de porseleinen Kerstman in scherven? Kom met de kapotte spullen naar de gezellige december-editie van het Repair Café!

Een groepje leden van het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek speelt sfeervolle kerstliedjes. Maartje de Haas, eigenaar van Moeders Maaltje, biedt tegen een kleine vergoeding lekkers aan bij de koffie en verkoopt haar producten in een standje. De koffie/thee/limonade en koek zijn gratis deze keer. Met als motto ‘Weggooien, mooi niet!’ wordt er van 10.00 tot 13.00 uur weer gerepareerd.

Dunecraft Dunecraft

ES NSL A D

De reparateurs van het Repair Café zitten 28 december weer klaar om samen met bezoekers aan de slag te gaan. www.repaircafe.nl/oegstgeest WWW.VUURWERKOEGSTGEEST.NL

Oegstgeest

Oegstgeest

Oegstgeest

Veelzijdige eenmanszaak Vakkundig, netjes en schoon Vakkundig, en schoon Veelzijdigenetjes eenmanszaak

Veelzijdige eenmanszaak

Vakkundig, netjes tafels, entafels, schoon Kasten, keukens, Kasten, keukens,

specifieke op maat Vakkundig, netjesontwerpen en schoon

specifieke ontwerpen op maat gemaakt in hout of roestvast staal.

gemaakt in hout of roestvast staal. Klein of groot algemeen onderhoud aan het huis,

DON’T MISS IT!

reparaties of decoratie.

specifieke ontwerpen op maat gemaakt in hout of roestvast staal. 06 47155904

Klein of groot algemeengys@dunecraft.nl onderhoud aan het huis, www.dunecraft.nl reparaties of decoratie.

gys@dunecraft.nl

folders

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

Tandartspraktijk Boerhaaveplein

VUURWER N hU K fIETSENLST Gratis vu

in de voor urwerk verkoop !

De Voscuyl 40 - oegstgeest Klein of groot algemeen onderhoud Meerdere malen keukens, tafels, verkozen tot beste Bel 071-515 46 36 of 515 44 44 06 47155904 of decoratie. aan hetKasten, huis, reparaties vuurwerkleverancier gys@dunecraft.nl van Nederland! info@danscenterdejong.nl specifieke ontwerpen op maat gemaakt in hout of www.dunecraft.nl 06 47155904 roestvast staal. ook Voor al uw feesten! gys@dunecraft.nl • www.dunecraft.nl EXTREEM VUURWERK Kasten, keukens, tafels, PARTYCENTER DE JONG Klein of groot algemeen onderhoud aan het huis, VOOR LAGE PRIJZEN!

www.dunecraft.nl

De makers van de Oegstgeester Courant wensen u fijne feestdagen en een heel mooi 2014!

@ VA

Nico van de Meent T: (071) 51 55176

reparaties of decoratie.

06 47155904

Daarna verschijnt de krant gewoon weer elke week op woensdag.

Elektrische/elektronische apparaten, voorwerpen van hout, aardewerk, plastic, etc, fietsen, textiel, computers, alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

Dunecraft Veelzijdige eenmanszaak

De eerste reguliere krant komt uit op vrijdag 3 januari 2014.

tot

25 g. per

shot

Behandeling ook in de avond en op zaterdag


WWW.VUURWERKOEGSTGEEST.NL

DON’T MISS IT!

Meerdere malen verkozen tot beste vuurwerkleverancier van Nederland!

VUURWE RK @ VA N hULST fIETSEN Geversst raat 43 Oegstge est

tot

25 g. per s

hot

EXTREEM VUURWERK VOOR LAGE PRIJZEN!


Januari Kerstbomenasiel open

Wethouders geïnstalleerd

E

en stukje land in een nieuwe Oegstgeester wijk in aanbouw. Op de drassige grond daarvan kwam begin januari een groepje mensen bijeen achter een groot spandoek: Kerstbomenasiel. Er stond op 2 januari een grote veldkachel waarop een soepje werd gekookt. Geen onnodige maatregel bij de koude wind die over het veld in Nieuw-Rhijngeest waaide. Het wachten was op de demissionaire wethouder Lia de Ridder die de eerste kerstboom wederom aan de grond zou toevertrouwen onder het toeziende oog van de vertegenwoordigers van diverse (groen-)instanties. Zij onderschreven de komst van de duurzame en nieuwe inspiratietuin, een initiatief van Vrij Groen, op de nieuwe locatie aan de Rhijnhofweg ten volle. Het kerstbomenasiel was de eerste publieksactiviteit van Vrij Groen.

Schaatsen op Ezelweide

D

e vrijwilligers van de IJsclub Oegstgeest hebben er met het spuiten van extra water op de ijsbaan voor gezorgd dat er zondag 20 januari kon worden geschaatst. Meer dan duizend bezoekers hadden die dag veel ijspret en schaatsplezier. Warme soep en chocolademelk deden de rest. Zaterdag 26 januari waren er korte baanwedstrijden voor jong en oud in vier leeftijdsgroepen. Maar liefst tien dagen bleef de temperatuur onder nul, meer dan genoeg om met hulp van de brandweer en sneeuwruimers een week lang te kunnen schaatsen op de IJsbaan Oegstgeest. Hoewel er net geen ijsrecord is gevestigd was het schaatsplezier er niet minder om.

• Echtpaar Rijnaars-Boer 60 jaar getrouwd Op 20 december 1952 traden Joop Reinaars en Diewertje Boer in het huwelijk en bleven elkaar altijd trouw. Reden voor de burgemeester om het echtpaar aan de Govert Flincklaan begin januari te bezoeken.

• Echtpaar Lens 65 jaar getrouwd Greet en Izaak Lens vierden maandag 7 januari hun briljanten huwelijk in verpleeghuis Van Wijckerslooth. Het feest vierden ze samen met hun drie kinderen, hun schoonzoon, en burgemeester Els Timmers die hen een boeket in Oegstgeester kleuren aanbood.

O

p donderdag 10 januari, twee maanden nadat het oude college viel, werden Johanna Haanstra, Jos Roeffen en Wendelien Tönjann benoemd tot wethouders van de gemeente Oegstgeest. De raad stemde unaniem in met het benoemingsvoorstel, en gaf wethouder Haanstra (uit Almere) ontheffing voor het verplicht wonen in Oegstgeest. De zaal zat vol bij de beëdiging. Na de vertrouwenscrisis van afgelopen november, toen bleek dat een negatief rapport over de financiële huishouding door het college bewust niet direct naar de raad was doorgestuurd, was men benieuwd naar de nieuwe mensen en de nieuwe sfeer. De nieuwe coalitie is immers een stuk breder, nu niet alleen Progressief Oegstgeest (PrO) en VVD, maar ook Leefbaar Oegstgeest (LO) in het college zit.

Marktkooplui door sneeuw geplaagd

T

wee dinsdagen op rij werden de marktkooplieden welkom geheten in Oegstgeest met een ondergesneeuwd marktterrein. De kooplieden ergerden zich er aan dat de gemeente het terrein niet schoonveegde, voordat zij ’s morgens voor dag en dauw arriveren om hun waren uit te stallen. “Het is bijna geen doen om met de bussen door de sneeuw te ploegen”, was hun klacht. “Als wij de gemeente bellen met het verzoek om het terrein voor ons schoon te maken, krijgen we als antwoord dat dat niet hun prioriteit heeft.” “Het parkeer- (en op dinsdag markt-)terrein aan de Lijtweg valt onder de B-route van het gladheidsbestrijdingsplan”, liet een woordvoerster van de gemeente weten. “De gemeente betreurt de overlast voor de ondernemers en de bezoekers.”

• Ondoordringbaar dennenbos De actie waarbij kinderen kerstbomen konden inleveren om kans te maken op een waardebon van Bart Smit bleek een bijzonder succes. De buurkinderen Yentl en Merel Melieste, Morris en Elisabeth Melis en Karlijn Sterk hadden meer dan 40 kerstbomen verzameld en tot driehoog opgestapeld in de achtertuin.

• Uitbreiding sportschool Het was eind januari een feestelijk bijeenkomen in de Sportschool Rob van der Hoorn. Dit om de opening van nieuwe zaal ‘De Zwijger’, gelegen achter de voormalige ingang garage van de ambulancedienst aan de Willem de Zwijgerlaan, te vieren. Wethouder Wendelien Tönjann opende de zaal.


SALE Iedere zondag geopend

VUURWERK

VERKOOP 28, 30 En 31 dEcEmbER bestel nu onlineg

en ontvan urwerK gratis vu

www.detombe.nl de Kempenaerstraat 77, oegstgeest

Brandstore Leiden Nieuwe Rijn 11, 2312 JC Leiden (voormalige Paddenburg pand)


Februari Sportman 2012: Vincent Schnorhk

V

oorgedragen voor de Oegstgeester sportman of sportvrouw van het jaar 2012 waren roeister Karin Robbers, voetbalster Kitty Susan en turner Vincent Schnorhk. Wethouder Jos Roeffen maakte, tijdens een bijeenkomst in de Time Out van sporthal De Cuyl, bekend dat de keuze was gevallen op turner Vincent Schnorhk. Onder luid applaus werden hem wisselbeker, beker en het sportman/-vrouw boek overhandigd dat volgend jaar, aangevuld met zijn ervaring, aan de gelauwerde van 2013 wordt doorgegeven. Vincent heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot de Eredivisie turnen waarin ook toppers als Epke Zonderland, Jeffrey Wammes en Yuri van Gelder. Tijdens het Nederlands Kampioenschap in Ahoy Rotterdam, won Vincent twee zilveren medailles op Brug en Voltige.

Wethouders nemen afscheid

O

p donderdag 31 januari kon men op het gemeentehuis afscheid nemen van drie wethouders die vorig jaar november hun ontslag aan de raad indienden. Lia de Ridder was tweeënhalf jaar wethouder, en vier jaar fractievoorzitter van Progressief Oegstgeest. Betty van Oortmerssen was zes-eneen-half jaar wethouder namens Progressief Oegstgeest en Eric Mackay, die inmiddels naar Gelderland is verhuisd, was zeven-en-een-half jaar wethouder voor de VVD. De raadszaal was vol met plaatsgenoten en collega’s uit de regio. Burgemeester Timmers nam de tijd om de oud-wethouders toe te spreken. “Als de druk groot wordt, soms té groot, dan komt het einde abrupt, en daar kun je je nauwelijks op voorbereiden. Dat is een zure appel die moeilijk te verwerken is.”

• ‘Boemenman’ stopt met verkoop ‘Bloemenman’ J.P. van der Vijver verkocht als ‘sinds mensenheugenis’ (65 jaar) bloemen in de De Kempenaerstraat, op de hoek van de Spaargarenstraat . In februari besloot hij te gaan stoppen, en bedankte hij in de krant al zijn klanten.

• Eeuwfeest voor Jan Meijs Op 29 januari werd Oegstgeestenaar Jan Meijs 100 jaar. Door vele van zijn buren nabij de Wijttenbachweg werd hij verrast met mooie rozen, een foto van zijn boerderij en een straatnaambord. Voor de buurt heet het pad tussen de Duinzichtstraat en het marktplein, het: ‘Jan Meijspad’.

6300 steunbetuigingen

J

onah Heemskerk overhandigde tijdens de raadsvergadering van februari 6300 steunbetuigingen van mensen die willen dat op het Boerhaaveplein een kapper en een snackbar gevestigd blijven, aan het college. “Later wil ik graag de zaak van mijn vader overnemen,” sprak Jonah (12), die de zoon is van de huidige snackbarhouder. Begin oktober 2012 laaiden de gemoederen hoog op toen bleek dat snackbar ‘t Haasje en kapsalon Dofferhoff de huur was opgezegd door supermarktketen Lidl, die eigenaar is van het pand waarin de kleine ondernemers zitten, en graag intern wil uitbreiden. Eind 2013 bleek dat voor de snackbar op het plein geen oplossing was gevonden, en deze zal verdwijnen. De kapsalon verhuisde naar de overkant.

Tillenbeest is terug

E

én van twee ‘tillenbeesten’ die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog uit de Drakenzaal van kasteel Oud-Poelgeest verdween, kwam in februari terug op het landgoed. De sfinx werd enthousiast ontvangen door de stichting Erfgoed Oud-Poelgeest. Ooit sierden twee roodmarmeren sfinxen de schoorsteenmantel van de haard in de Drakenzaal van het zeventiende eeuwse kasteel, totdat Jan Wolkers ze meenam. Eén van de twee stond jarenlang op de schoorsteenmantel bij de familie Wolkers in de Deutzstraat, althans, als we het verhaal ‘Het Tillenbeest’ uit de verhalenbundel Serpentina’s Petticoat van Wolkers moeten geloven. Bij de restauratie van kasteel Oud-Poelgeest werd duidelijk hoe bijzonder de Drakenzaal is.

• Leiden Heren 1 Zaalkampioen Het was de voorlaatste speelronde al een feit, maar eind februair kon Leiden Heren 1 voor een goedgevulde Cuyl het zaalkampioenschap vieren. Voor het eerst sinds jaren bracht Leiden weer een team op de been in de zaal. Initiatiefnemer Huib Camphuysen formeerde een team.

• Lieke Oudshoorn eerste thuisgeboren baby 2013 Na een voorbeeldige zwangerschap werd op 25 januari Lieke Oudshoorn in Haaswijk geboren. Een prachtig meisje van 3140 gram. Op haar geboortecertificaat prijkt trots het cijfer ‘1’; zij is namelijk de eerste baby die dit jaar in Oegstgeest, thuis dus, is geboren.


Amerikaanse Rosbief Malse rosbief van Amerikaanse Black Angus Beef, fijn van draad en licht gemarmerd

500 gram

€ 11,25

Oudjaarsavond

Kijk op onze site voor heerlijke hapjes en salades!

Winkelcentrum Lange Voort T 071-5175535 Ook op zondag open van 16.00 tot 20.00 uur Winkelstraat De Kempenaer T 071-5173707

Visser ’t Hooft Lyceum Rijnsburg Christelijk Voortgezet Onderwijs Mavo (vmbo-t) • Onderbouw Havo / Atheneum

ZONWERING

Open Huis Zaterdag 11 januari 2014, 10.00-12.30 uur VOOrlicHtingsaVOnd Donderdag 16 januari 2014, 19.30 uur inlOOpmiddag Woensdag 12 februari 2014, 14.00 uur

COLOFON OudejaarskraNt Dit is een uitgave van Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a, 2222 AH Katwijk. Postadres: Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. Telefoon: 071 4022901

Onze scHOOl in een nOtendOp: • zoveel mogelijk maak en leerwerk op school • een modern ingericht gebouw • extra Sport of Kunst • alle leerlingen een eigen laptop • hoge slagingspercentages • aandacht voor elke leerling

nieuwsgierig? Kom langs en/of kijk op onze website, www.vhl.nl!

Redactie: Oegstgeester Courant, Willemien Timmers. Fotografie: Willemien Timmers en anderen. Advertenties: Vincent Roos en Rosita Haasnoot. Dit jaaroverzicht is een speciale uitgave van Oegstgeester Courant en verschijnt in een oplage van 11.500 exemplaren huis-aan-huis in Oegstgeest en Leiden Raadsheren/Vogelenbuurt.


Maart Casper ter Lüün kampioen

T

afeltennisvereniging Pecos was in maart terecht trots. Oegstgeestenaar Casper ter Lüün werd in Zwolle Nederlands kampioen. Ter Lüün werd ook nog eens kampioen in het dubbelspel samen met zijn vriend Jelle Bosman, ondanks ziekte en blessures die beide spelers ondervonden in het afgelopen jaar. Casper ter Lüün (22) is, na jaren inwoner van Papendal te zijn geweest, weer terug in zijn ouderlijk huis in Oegstgeest en spelend voor eredivisionist De Treffers uit Klazienaveen in Drenthe. Pecosspeler Anran Tan werd zestiende op het NK. Omdat aan de titelstrijd alleen de top-24 van het land meedoet, was Tan de enige vertegenwoordiger van Pecos. De Oegstgeester club heeft momenteel vooral veel spelers die landelijk tot de subtop behoren.

Uitbreiding Lidl ‘lastige kwestie’

R

aadsleden van alle partijen hadden in de vergaderingen van maart moeite met het bepalen van hun positie in de ‘kwestie Boerhaaveplein’. Lidl had aangegeven uit te willen breiden, en dat te willen doen door de ruimte van snackbar ’t Haasje en kapper Dofferhoff op te snoepen, en dus ging men naarstig op zoek naar een manier om de twee jonge ondernemers voor het Boerhaaveplein te behouden. De nieuwe bouwtekeningen van de super, die wél ruimte boden aan de snackbar, lieten als compensatie een uitbreiding van de winkel zien die volgens de raad ‘disproportioneel’ was. Een makkelijke oplossing lag niet voor de hand, en kwam er ook niet. In december werd bekend dat er geen overeenstemming was bereikt.

• Marie de Mann 102 jaar Het blijkt dat je in Oegstgeest heel goed oud kunt worden. Marie de Mann, de oudste inwoner van Oegstgeest, is daar een goed voorbeeld van. Zij heeft in haar leven enorm veel meegemaakt maar bleef door dik en dun overeind. Haar devies is: De leuke dingen moet je onthouden en de rest loslaten.

• Hilbert Kamphuisen overleden Zondag 24 maart overleed Hilbert Kamphuisen toch nog plotseling. De Em. Professor Doctor klinische neurofysiologie stond bekend als de `slaapprofessor`. Bekendheid verwierf hij zich als voorzitter van de Stichting Winkelcentrum Lange Voort.

Roest vraagt faillissement aan

E

en schokgolf ging door Oegstgeest toen woensdag 13 maart bekend werd dat de firma GW Roest BV faillissement had aangevraagd. ‘Door omstandigheden gesloten’, stond er op de deur van de winkel. “Als zij het zelfs niet redden, wie dan wel,” werd er in winkelcentrum Lange Voort gepraat over het bedrijf dat al 83 jaar geschiedenis had opgebouwd. Zo’n 45 jaar was het bedrijf aan de Lange Voort gevestigd. Het faillissement werd uitgesproken, en er stond 18 man personeel op straat. Eerder verdween foto Dickhoff uit winkelcentrum Lange Voort. Enkele maanden later vestigde Electro World zich in het pand, en nam ook een deel van het personeel over.

Nieuwe dierenambulance

T

oen zaterdagmiddag 2 maart Jan Devilee met de nieuwe Dierenambulance de inrit van de Dierenambulance en Vogelasiel aan de Haarlemmerstraatweg opkwam was het direct feest. Carla van Steenbergen en een grote groep vrijwilligers ontvingen heel enthousiast de nieuwe tot dierenambulance omgebouwde Peugeot Expert. “Het is een witte”, zei Carla enthousiast. De gele voorganger stond bij de buren op het erf. “Daar mankeerde van alles aan”, was de eensluidende conclusie van Carla en de vrijwilligers die er regelmatig mee op pad gingen. Met vier ton aan gereden kilometers op de teller en heel vaak storingen is het wel welletjes en tijd voor een nieuwe. En wat voor een. De vrijwilligers doken er gelijk in om de ingebouwde apparatuur en snufjes te bekijken.

• D66 na verkiezingen alleen verder Door middel van een poststemming liet een meerderheid (zeven stemmen meer) van de D66-leden weten er de voorkeur aan te geven om weer zelfstandig aan de verkiezingen (2014) mee te doen. Iedere vier jaar heroverwegen de drie partijen waaruit PrO bestaat, hun positie in dit samenwerkingsverband.

• Herman Klaver ereburger Herman Klaver werd bij zijn afscheid van de Oegstgeester gemeenteraad eind maart benoemd tot ereburger van Oegstgeest. “Je was bijzonder actief, en altijd positief. Ook voor de winkeliersvereniging heb je keihard gewerkt.” Klaver ontving de erepenning in zilver met de inscriptie: Voor 12,5 jaar wijze ‘raad’.


ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

2

0m 3.00

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Wij wensen u fijne feestdagen en een goed 2014!

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

Margriet van Kampenhout

Team’foto’ Wilt u wel eens helder in kaart gebracht krijgen hoe de onderlinge relatiepatronen in uw team de samenwerking, en dus de resultaten, beïnvloeden? Inclusief advies over concrete verbeteracties?

T 071-5172757

www.almondehoeve.nl

Contact: margriet@argentaconsult.nl ; www.argentaconsult.nl ; 071-5726238

NIEUW in Leiderdorp! Draadbaan 26 Leiderdorp • www.devuurwerkdumper.nl Openingstijden winkel: Voorverkoop 23/12 van 10.00 uur tot 15.00 uur 24/12 van 10.00 uur tot 15.00 uur 27/12 van 10.00 uur tot 15.00 uur

Waarom teveel betalen? Vergelijk onze prijzen met die van onze collega’s en overtuig uzelf, wij zien U dan aan het einde van het jaar graag in onze winkel terug.

n:

n!

Li

r.n

Gegarandeerd de goedkoopste van Zuid-Holland!

tot wel 60% goedkoper!

l

Zondag 29/12 is de winkel geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Let op: deze dag alleen bestellingen, afhalen gebeurt op 30 en 31 december.

ke Ti vo en jd or d en s no eel de en 3 h vo g m on o ee ze w 2 al rv e e w r fac w ha n rk le e .d oo ev le 1 uk b uu n be p v e oo ee rw 1 t ac kp la er b a ti ag kd e le r es in um ta n tik ! el l ! a pe e e

Verkoopdagen 28/12 van 08.00 uur tot 21.00 uur 30/12 van 08.00 uur tot 21.00 uur 31/12 van 08.00 uur tot 18.00 uur


1

2

4

6

9

3

5

7

8

1. Glamour chocs - 12,95 2. CrĂŞpe Suzette voor 4 personen - 15,95 3. Profiterole taart - 29,50 4. Chocolade kerstklokken - 9,95 5. Dessert in glas Jivara/Ivore - 3,75 6. Macarons ganzenlever/truffel - 1,95 7. Chocolade surprise - 3,95 8. Kerststaaf Amarene - 9,95 9. Schwarzwalder Surprise - 24,50

Uiteraard heeft De Patissier nog wat verrassingen voor u bewaard in de boutique, die helaas niet in deze advertentie te zien zijn. Nieuwsgierig geworden naar deze producten? Vergeet dan niet om langs te komen! De Kempenaerstraat 37 - 2341 GG - Oegstgeest - 071-5283212


Briljante Feestdagen en een schitterend nieuwjaar

Van Diepeningenlaan 23, 2352 KA LEIDERDORP Telefoon 071-5890432, info@juwelierdejonge.nl

www.juwelierdejonge.nl

Uw Renault Specialist

Renault rijders opgelet! • Al meer dan 50 jaar Renault ervaring • Hoge kwaliteit en service voor een goede prijs • Onderhoud, reparaties, storingen en schadeherstel

Team Auto van Dijk staat ook in het nieuwe jaar met een gratis (elektrische) leenauto voor u klaar! Veerpolder 43b, Warmond - 071 301 20 95 - www.autovdijk.nl

NIEUW IN KATWIJK!

BIKE OUTLET Ruim 150 fietsen op voorraad • Elektrische fietsen nieuw + 2e hands (2e hands met 1 jaar garantie + optie bijkopen 1 jaar)

• Nieuwe (overjarige) modellen • 2e hands fietsen Ook voor diverse accessoires kunt u bij ons terecht! Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 19.00 uur zaterdag van 9.00-17.00 uur

www.biketotaal-luyten.nl

Zeilmakerstraat 2 (Achter de kassa’s in de Albert Heijn) • Katwijk


April Anti-pest app winnend project

O

p dinsdag 23 april organiseerde de gemeente Oegstgeest in samenwerking met het ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat, het project de Kindergemeenteraad. De basisscholen OBS Gevers-Deutz Terweeschool, Daltonschool de Springplank en OBS De Vogels deden dit schooljaar mee aan het project. In aanwezigheid van ouders, vrienden en docenten kozen de leerlingen voor het project van de Gevers-Deutz Terweeschool. Het winnende project is de ‘Anti-pest app’ en heeft als doel pesten tegen te gaan. Tijdens een van de onderdelen van het intensieve dagprogramma spraken de leerlingen met vier (oud) raadsleden en verdedigden zij hun eigen project. De app werd daadwerkelijk ontwikkeld en begin december gelanceerd.

Oegstgeest in Beweging

J

oost van der Luit was maandag 8 april gastheer van een tweede, ditmaal groots opgezette, Oegstgeest in Beweging-avond. Het was een avond waarin de meer dan 120 gasten op de hoogte gebracht werden en genoten van alles wat er in Oegstgeest gebeurt. Oegstgeest bleek in beweging. Het was ook gezellig om dorpsgenoten te ontmoeten, bitterballen te eten en te genieten van livemuziek. In de loods van het transportbedrijf, tussen twee scharende vrachtwagens, presenteerden veertien deelnemers hun ‘doel’ en ‘drijfveer’ voor een Oegstgeester activiteit. Met de nieuwe Oegstgeester Agenda (Oegst!), vanaf april in de Oegstgeester Courant, scoorde Lucien Geelhoed met Dorpslab hoge ogen en wethouder Jos Roeffen zei trots te zijn op wat er allemaal in gang is gezet.

• 50.000ste diploma Poelmeer Op woensdag 24 april werd in zwembad Poelmeer het 50.000ste zwemdiploma uitgereikt. En dat werd gevierd. De zesjarige Mik Stouten was de gelukkige, en werd in het zonnetje gezet door burgemeester Els Timmers. Ook zwemonderwijzer Kees Westra (15.000 diploma’s) kreeg een bos bloemen.

• Wetselaar neemt afscheid van Vogelwijk Wetselaar Groenten en Fruit heeft na 45 jaar trouwe dienst zijn winkel in de Leidse Vogelwijk gesloten. De buurt bood hem een afscheidsborrel aan. De voornaamste reden hiervoor was om de kwaliteit die de klant gewend is te behouden.

Prachtige Oranjedagen

E

ind april kleurde heel Oegstgeest feestelijk oranje. Vanwege de inhuldiging van Koning Willem Alexander had de Oranjevereniging extra uitgepakt. Op 26 april werden alle festiviteiten in gang gezet met het Koningsontbijt en de Koningsspelen op alle basisscholen. Het terrein van Oud-Poelgeest was decor van een groot K(r)oningsfeest. Daags voor Koninginnedag werd de taptoe geïntrodiceerd. Aan het eind van de route werd de koningslinde en het speciale sierhek onthuld. Na het oplaten van ballonnen kwamen zeer velen af op de prachtige laser- en vuurwerkshow. Naturlijk was ook Koninginnedag prachtig: het vlaghijsen, de aubade en de kinderspelen, het programma op de Hofdijck. Op grote schermen kon men de gebeurtenissen in Amsterdam op de voet volgen.

Achtmaal Koninklijke onderscheiding

U bent hier omdat het Hare Majesteit vandaag heeft behaagd om u van een Koninklijke onderscheiding te voorzien. Zo heb ik dat jaren achtereen uitgesproken,” sprak burgemeester Timmers op de dag voor Koninginnnedag. “Het gaat vandaag om acht Oegstgeestenaren die ieder op eigen gebied veel hebben betekend voor de maatschappij. Daar staat u dan. U had het niet verwacht, u had er niet op gerekend, maar u hebt het verdiend”. Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Mevrouw P. Mandema-Wynia, De heer G. H. van Delft, De heer A. van der Luit. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: De heer drs. H.L.F.’s Gravesande Pannekoek, mevrouw drs. B.W. van Knippenberg-van den Berg, Prof. dr. R.H.C. Janssen, Drs. J. A. de Breet en de heer H. L. G.M. van Mierlo.

• Ooievaarpaar broedt Ook dit jaar was het weer raak: Het ooievaarspaar was teruggekeerd naar het nest op het Landje van Bremmer, en legde eieren. “Ze broedt!” schreef een enthousiaste omwonende. “En dat al sinds 8 april.”

• Zonnige PaasHaaswijkloop Maar liefst 350 lopers deden mee aan de PaasHaaswijkloop. Deze achtendertigste editie van de Haaswijkloop liet zich gretig verwarmen door een vrolijk lentezonnetje. De samenwerking tussen Buurtvereniging Haaswijk/Morsebel en Loopgroep Oegstgeest zorgde voor optimale omstandigheden.


TETTEROO HAARMODE dames-, heren- & kinderkappers TETTEROO HAARMODE is een moderne en eigentijdse kapsalon voor het hele gezin, gevestigd in het gezelligste winkelcentrum van Oegstgeest. Tetteroo Haarmode is een kapsalon met een moderne uitstraling. Hier werken wij met ons team in een ongedwongen sfeer. Door het volgen van cursussen en seminars zijn wij op de hoogte van de laatste haarmode, trends en verzorging. Ook hebben wij een prettige herensalon voor alle leeftijden.

Van klassiek en netjes, tot moderne en trendy kapsels, alles is mogelijk! In onze kapsalon is een kleurrijk en vrolijk ingerichte kinderknipsalon. Tijdens het knippen worden er tekenfilms vertoond. Er is limonade en na het knippen mogen de meisjes kiezen voor vlechtjes, staartjes en glittertjes. Voor de jongens is er gel en uitwasbare kleurspray. En natuurlijk is er voor elk kind een lekkere traktatie. Voor de vaders en moeders schenken wij koffie of thee.

Maak kennis met de vernieuwde kapsalon Tetteroo haarmode Tegen inlevering van deze bon

ontvangt u € 15,- korting op een behandeling bestaande uit kleuren, knippen en modestylen SPELREGELS • Deze bon is geldig t/m april 2014, 1 bon per klant, n.i.c.m. andere acties • De damesactie is vanaf €15,- KORTING i.c.m kleuren,- knippen en modelstylen. • Deze actie is geldig vanaf 12 jaar • Uw naam en adresgegevens worden na de behandeling opgenomen in ons klantenbestand • Bij uw afspraak vermeld u dat u gebruik maakt van deze kortingsbon • Alleen geldig bij inlevering van deze actiebon •

De Kempenaerstraat 29 • 2341 GG Oegstgeest • Afspraken: (071) 517 16 25

WWW.TETTEROOHAARMODE.NL

TETTEROO HAARMODE.NL Dames, Heren & Kinderkappers


Mei 5 mei: als vanouds gezellig

D

e 5 meiviering in Oegstgeest verliep dit jaar in een uitstekende sfeer, en was als vanouds erg gezellig. Op de De Kempenaerstraat kon men over de hoofden lopen, en het zonnige horecaplein, middenin het feestgewoel, stond afgeladen vol. Uitbaters Schollaardt, Van Till en Streeder hadden gezorgd voor een hele dag live-muziek van onder andere Pasadena Soul Society, en dus bleef toute Oegstgeest gezellig op het plein hangen. Velen bezochten de fair op de De Kempenaerstraat, en stroomden door naar de achterliggende straten voor de vrijmarkt. Over de nieuwe opzet van deze kindermarkt waren wisselende, overwegend positieve, geluiden te horen. Dit jaar was besloten dat alle deelnemers zich vooraf moesten inschrijven voor een plekje, om zo handelaren te weren.

Repair Café vult groot gat in de markt

M

instens 250 mensen wisten afgelopen zaterdag 25 mei het eerste maandelijkse Repair Café Oegstgeest, voor de gelegenheid in de hal van de bibliotheek en in een zaal van K&O, te vinden. Enkel positieve geluiden en vrolijke gezichten. Eén ding was duidelijk voor initiatiefnemer Tet Hiltermann:“Repair Café Oegstgeest staat!” Verdeeld over een tiental categorieën konden Oegstgeestenaren met hun defecte spullen aanschuiven bij deskundigen uit het dorp, die dan ook nog eens het juiste gereedschap bij zich hadden. Wie zijn ogen goed de kost gaf zag van alles langskomen: lampen, hoofdtelefoons, skateboards, hogedrukreinigers, föhns, fietsen, ... Telkens bleken de vrijwilligers bloedfanatiek om alles uit de kast te trekken om ‘het ding’ weer aan de praat te krijgen.

• Echtpaar De Jong-Kooreman 60 jaar getrouwd Op een mooie vrijdag in mei kwam burgmeester Timmers op bezoek bij het diamanten bruidspaar De Jong - Kooreman. Het is altijd interessant hoe men elkaar heeft leren kennen. De bruid: “Om het kort te houden: Het was liefde op het eerste gezicht”.

• SKO viert 25-jarig bestaan De Stichting Kinderopvang Oegstgeest bestond dit jaar 25 jaar. In weinig branches zijn veranderingen in de maatschappij zo goed merkbaar als in de kinderopvang. SKO vierde het jubileum uitgebreid. Zo was er op alle locaties een feestweek en organiseerden de oudste kinderen hun jubileumfeestje zelf.

Rianne Meester nieuwe voorzitter VOO

T

ijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging Oud Oegstgeest trad voorzitter Harry Vissers, na een bestuursperiode van zeven jaar, af. Rianne Meester-Broertjes werd gekozen tot zijn opvolger. Chris Wolff nam de taak over van bestuurslid Nienke van Wermeskerken als webmaster. Meester liet in haar maidenspeech het licht schijnen over de VOO-plannen. “De vereniging telt 750 leden, wij willen streven naar 1000. Ook zullen wij de boekencultuur voortzetten. Niet alleen met de uitgave van 300 jaar Brandweer Oegstgeest, maar volgend jaar ook een over de burgemeesters van Oegstgeest. Wij streven verder naar het vasthouden van de identiteit, kwaliteit en karakter van het dorp en zullen gaarne een beroep doen op de activiteit van de leden.”

LOHC verliest nipt van India

E

en bijzonder moment in de geschiedenis van hockeyclub LOHC. Op 3 mei was het nationale elftal van India op bezoek om een wedstrijd te spelen tegen de Heren 1 van de Oegstgeester vereniging. ‘LOHCer voor het leven’ Roelant Oltmans, nu technisch directeur van de Indiase hockeybond, hield samen Heren 1 coach Hans Streeder met voorafgaand aan de wedstrijd in ‘Studio LOHC’ een persconferentie over het Indiase hockey. Oltmans wordt geacht het Indiase hockey weer op de kaart te zetten. De wedstrijd India – LOHC was een mooie om naar te kijken. Tweemaal kwam LOHC terug van een achterstand, maar moest helaas met lede ogen toezien dat India op het laatste moment uit een laatste omstreden strafbal scoorde. Eindstand: 3 – 4

• Geslaagde Oudenhofmarkt De temperatuur had hoger gekund, maar het weer was geen spelbreker voor de eerste editie van de Oudenhofmarkt op zaterdag 25 mei, een initiatief van de Civil Society Club en Beleefhet verleden. Bij winkelcentrum Lange Voort, stonden kramen waar men zich kon laten informeren over (duurzame) initiatieven.

• Op zoek naar het tweede Tillenbeest op Oud-Poelgeest Vanuit de vakgroep Technische Geofysica van de TU Delft kwam men begin mei met een grondradar zoeken naar de tweede sfinx, het tweede Tillenbeest, dat Jan Wolkers ooit uit kasteel OudPoelgeest meegenomen zou hebben. Hij werd helaas niet gevonden.


Ronald Damsma:

Kwaliteitsmanager Telecommunicatiebranche

Smakelijk Oud- & Nieuwjaar, natuurlijk met Schuitemaker!

“Doelen halen in ongedwongen sfeer” Drie jaar geleden fitness gestart voor wat krachtontwikkeling en een paar kilo’s afvallen. Dit bleek toch wel nodig tijdens vele wintersportuitjes met collega’s, waar het uithoudingsvermogen flink op de proef werd gesteld. Na de eerste professionele begeleiding, uitleg en tips van één van de fitnessinstructeurs, ben ik gestart met 1x in de week 2 uutjes kracht en cardio. Wat ik destijds als beginnend sporter fijn vond, was het gevarieerde palet aan medesporters: niet alleen kracht, medisch, jong of juist oud, maar een gemêleerde mix van sporters. Resultaat was in het begin slechts wat meer conditie en iets meer kracht. Echt afvallen lukte maar moeizaam. Desalniettemin was het erg leuk om je oefeningen bij te houden via de Technogymsleutel en om in de top 10 van de maand te belanden met mijn calorieverbruik. Uiteindelijk zag ik wel in dat ik de expertise van de aanwezige instructeurs hard nodig had. Er werd een persoonlijk kracht- en cardioschema voor me opgesteld en wat een verandering! Na een maand trainen voor het eerst 6 kilo verloren na 10 jaar! Regelmatig het schema aanpassen maakte het trainen nog lekkerder. Kracht nam in verschillende

spiergroepen toe en ook was het altijd weer even geweldig om na de nieuwe oefeningen een klein beetje spierpijn te voelen natuurlijk. Ook dit bleef niet zonder resultaat want op alle volgende wintersportuitjes bleek ik na intensief tochtenwerk nu wel voldoende energie voor de après-ski te hebben! Dankzij wat extra coaching van de fitnessinstructeurs heb ik me laten overhalen om een oefenles bodypump te volgen. Ik was nog niet helemaal overtuigd dat dat iets voor mij was. Maar ik bleek het toch ook fijn te vinden om in groepsverband te sporten en me ongedwongen te laten meeslepen met de energie en prestaties van anderen. Ook in de spinninglessen ben ik nu regelmatig te vinden. Alle instructrices hebben een eigen manier van lesgeven wat het zeer gevarieerd houdt. Persoonlijke aandacht, gezelligheid en ongedwongen trainen blijken voor mij de pijlers om vol te houden. Je merkt dat er een leuke teamsfeer is bij medewerkers onderling. Stuk voor stuk zitten ze vol ideeën en ontbreekt het ze niet aan initiatieven! Dit inspireert enorm om zelf ook je doelen te halen. Ik kan iedereen het sporten bij Sport & Fitness Thea Hoogervorst van harte aanraden!

Het sportcentrum waar iedereen zich thuis voelt!

Nijverheidsweg 2 - Voorhout www.theahoogervorst.nl - tel. 0252-232 657

Bestel nu online uw eigen visfeest op

www.vissalade.nl

Visschotels, gourmetschotels, de lekkerste sushi, oesters, amuses, huisgemaakte salades, ambachtelijk gerookte zalm en nog veel meer!

Lekker gezond, lekker handig en lekker smakelijk! Tip: In de Rederijstraat ook volop keuze uit heerlijke biologische prosecco’s en wijnen bij elk gerecht!

enst u w er k a m te i u Sch 2013. d en eg ez g n ee en goede feestdagen

Oude Haven 3 - Sassenheim - T 0252-210151 Rederijstraat 13 - Katwijk - T 071-4080060 Zeilmakerstraat 2 (AH ‘t Heen) - Katwijk - T 071-4080103 info@schuitemaker-vis.nl - WWW.SCHUITEMAKER-VIS.NL

De toekomst is groen!


schoenmode Passage Lange Voort Oegstgeest Tel: 071-5172209

SALE van Alphen schoenen Oegstgeest K e m p e n a e r s t r a a t 3 2 h o e k Te r w e e w e g Te l . 0 7 1 - 5 1 7 0 9 5 6 Buy local voor de toekomst van ons dorp!


Goede voornemens? Beetje uit balans? Wij helpen je graag op weg met een gratis intake! Veilig en verantwoord afvallen met het Prodimed Eiwitdieet

Nieuw in de shop! Jij begint, de rest doen we samen Door onze persoonlijke aanpak, regelmatige weegafspraken en het stellen van realistische doelen ga je je snel fitter voelen en verlies je op een gezonde manier gewicht. Zet jij de eerste stap? Prodimed Eiwitdieet – verantwoord afvallen Kijk op www.newdietcare.nl voor deze effectieve methode en lekkere gevarieerde recepten. Of maak gelijk een afspraak voor de gratis intake via info@newdietcare.nl. Bellen kan ook: 071 301 48 03 / 070 511 88 88

FitBit Aria™ – Dé Must Have Weegschaal Deze Wi-Fi Smart Scale is nu verkrijgbaar in alle vestigingen van NewDiet Care. Synchroniseert draadloos met je Fitbit (ook bij ons te koop). Fitbit Aria™ volgt je gewicht, vetpercentage en BMI, en laat je lange termijn resultaten zien. Prijs € 119,–

www.newdietcare.nl

Oegstgeest – Noordwijk – Leiden – Wassenaar

newdietcare

®


Juni Nog niet uitgeblust

Henks Laatste Poldercross

O

nder bevelvoering van burgemeester Els Timmers werd half juni een binnenbrand in de hal van gemeentehuis van Oegstgeest snel geblust. De brand bleek onderdeel van de boekpresentatie die op dat moment plaatsvond in de raadzaal. Het boek, dat na het blussen aangeboden kon worden aan de burgemeester, tevens korpsbeheerder van de vrijwillige brandweer, handelt over de geschiedenis van drie eeuwen Vrijwillige Brandweer. ‘Nog niet uitgeblust. Drie eeuwen vrijwillige brandweer’, werd geschreven door een enthousiast projectteam van 18 personen onder leiding van Anke Casteel. Er kwam een sponsoractie op gang, brandweerkazernes en musea werden bezocht. Dat zorgde voor diepte in het boek en een draagvlak door bijdragen van velen.

Oegstgeester Midzomerweken

I

n Oegstgeest ontstond in 2013 een nieuwe traditie: De Midzomerweken. Twee feestweken die eind juni de zomer inluidden. Van zondag 16 tot en met zondag 30 juni bruiste het dorp in alle wijken van de activiteiten. Onafhankelijk van elkaar georganiseerd, maar samen vormden zij de ‘Oegstgeester Midzomerweken’. Zo was er de poldercross, op 28 juni. Een ander hoogtepunt: de tweede editie van Jazz in Oegstgeest op 23 juni, een kleinschalig ‘North Sea Jazz’ in Duinzigt. In de eerste zomerweek stond de rolstoelvierdaagse centraal en op 21 juni organiseerde de actieve winkeliersvereniging in de De Kempenaerstraat de happening ‘Kunst en Kitsch’. De tweede editie van het Parkfeest in Poelgeest vormde op 30 juni de afsluiting van twee zomerse, Oegstgeester weken.

• Stille tocht De dood van de zwangere Amanda (23) maakte veel indruk. Vrienden en familie hielden donderdagavond 13 juni een stille tocht rond de Klinkenbergerplas. Net als op de begrafenis eerder op de dag werd de bijeenkomst bijzonder druk bezocht. De lange stoet werd verlicht door de vele fakkels.

• Vivax weer zelfstandig In 2003 besloot de Oegstgeester zwemen waterpolovereniging Vivax bestuurlijk samen te gaan werken met de Leidse waterpolovereniging De Zijl. Tien jaar later, besloot men weer zelfstandig verder te gaan. De verloving van tien jaar van de twee verenigingen heeft niet tot een huwelijk geleid.

D

e Oegstgeester Poldercross editie 28 van vrijdag 28 juni gaat de geschiedenis in als de laatste Poldercross van Henk Heemskerk. Twee volgende generaties Heemskerk en andere vrijwilligers nemen het van hem over. “Henk bedankt!” was die avond een veel gehoorde kreet. De regen deerde de feestgangers niet. Ook al stopt Heemskerk na achtentwintig jaar met het organiseren van de Poldercross, toch stonden er geen tv-camera’s aan de zijlijn. “Volgend jaar kom ik met één camera”, beloofde Willem van Zuilen, de sportverslaggever van Omroep West die dit jaar het startsein gaf. Deelnemers en toeschouwers gaven niet om de regen en kwamen massaal naar veiling Flora en het Boerhaaveplein om feest te vieren en Henk te bedanken voor de 28 jaren.

Oegstgeest Werelddorp

O

p maandagavond 24 juni vond in de Almondehoeve de derde editie van Oegstgeest in beweging plaats. ‘Werelddorp Oegstgeest’ was het thema van de bijzonder drukke en toch zeer gemoedelijke en verrassende avond waar ruim 40 organisaties met elkaar en met de inwoners van Oegstgeest kennismaakten. Bijna 300 Oegstgeestenaren wisten de weg naar de Almondehoeve te vinden. Een ongekend groot aantal voor een evenement op een doordeweekse maandagavond. Bij aankomst werden zij verwelkomd door gastheer Eric van der Reijden, en kregen een persoonlijk paspoort om de wereldreis langs internationale dorpsgenoten te gaan maken. Opvallend was de ontspannen sfeer die de, door het Dorpslab tot in de puntjes georganiseerde, avond karakteriseerde.

• Dertiende rolstoelvierdaagse Maandagmiddagmiddag 17 juni opende burgemeester Els Timmers-van Klink, voor de laatste maal tijdens haar ambtsperiode de rolstoelvierdaagse, uitgaande van Van Wijckerslooth, Rustenborch, en Hofwijck. “Ik blij ik in Oegstgeest deel kan zijn van dit evenement.”

• Veertig jaar markt Oegstgeest Op 19 juni1973 werd de Oegstgeester warenmarkt geopend. Intussen heeft de tijd niet stil gestaan en werd dit jaar het 40-jarig bestaan van de markt feestelijk gevierd. Dat hebben de bezoekers gemerkt. De ambulante handel had er met de versiering een extra vlaggetjesdag van gemaakt.


Juli Zomer in Oegstgeest

25 jaar Kratong

I

n juli kon genoten worden van de heerlijke warme zomer, waarin veel dorpsgenoten te vinden waren op het water, en de zon koesterden. Ook in Poelgeeste, bij de Hendrik Heukelsbrug, benutten kinderen de warmte volop door te zwemmen en te varen. Nederland zou een paar zeer warme weken meemaken.

Integriteitskwesties op raadhuis

D

e rust wilde, na het woelige najaar van 2012 nog niet terug te keren op het Oegstgeester raadhuis. Het nieuwe college kreeg onder andere de opdracht mee de ambtelijke organisatie door te lichten. Hierbij kwamen bij integriteitsonderzoeken zes gevallen van ernstig tot zeer ernstig plichtsverzuim aan het licht. De onderzoeken betroffen twee kwesties. Het eerste onderzoek was primair gericht op de administratieve en financiële organisatie en belangen van één van de projecten van de gemeente. Het tweede onderzoek betreft mogelijke belangenverstrengeling bij de inhuur van derden. Op basis van de uitkomsten van de beide onderzoeken werd drie (voormalig) leidinggevenden en drie medewerkers (ernstig tot zeer ernstig) plichtsverzuim verweten.

• Echtpaar Glasbergen zestig jaar getrouwd Het diamanten echtpaar Glasbergen - Herber kreeg in juli bezoek van de burgemeester. Zij bracht een bloemstukje en een brief van de gemeente mee. Ook ontving het paar een gelukwens van de koning en van de commissaris van de Koning in Zuid Holland.

• C1000 De Jong wordt Jumbo In juli maakte Peter de Jong bekend dat de vertrouwde C1000 in winkelcentrum Lange Voort op 11 september al het rood voor geel zou inruilen. Vanaf dat moment prijkte ‘Jumbo Peter de Jong’ op de gevel.

D

e Buurtvereniging Buitenlust vierde zaterdag 6 juli heel uitbundig het 25-jarige bestaan van het buurthuis De Kratong. Vooral ’s avonds was het gezellig in de feesttent met muziek van de in de wijk geboren zangeres Natascha van der Meer en de formatie Blues Brothers & More. Na afloop van het feest was er een loterij met fraaie prijzen; de opbrengst is voor de Stichting Kika.

Economische regiovisie

Met gepaste trots’ presenteerde de Leidse wethouder Robert Strijk donderdag 18 juli het rapport ‘Kennis & Werk #071, Testversie Economische Agenda Leidse regio 2020’. “Het is bijzonder wat er nu gebeurt. Met name de breedte van de groep die nadenkt over de economische toekomst van onze regio is speciaal. Ondernemers, onderwijsinstellingen en vijf gemeenten werken samen aan een sterke economie.” Inzet van de regionale economische agenda: internationale kennis, nieuwe banen en nieuwe markten voor het midden- en klein bedrijf in de Leidse regio. Het rapport over de economische agenda van de regio, (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude) werd een ‘testversie’ genoemd. Strijk: “We hopen er in november een klap op te geven.”

• Vijf jaar Sportcafé in Oegstgeest “Er moet iets komen”, zei Frans van Rijn vijf jaar geleden, en met de hulp van Anneke Anholts en Bas Koster kwam er een Sportcafé in Oegstgeest. Op donderdagavond 11 juli bij Korfbalvereniging Fiks was de twintigste bijeenkomst; een jubileumuitgave.

• Gewapende overval op juwelier Het was voorbij in minder dan twee minuten. Op 12 juli werd juwelier Van der Eerden aan de Lange Voort om ongeveer kwart over elf overvallen door twee gewapende mannen. Een van de mannen sloeg vitrines stuk waarna ze er vandoor gingen met de buit.


24 december 2013 week 52 WWW.OEGSTGEEST.NL RHIJNGEESTERSTRAATWEG 13 POSTBUS 1270 2340 BG OEGSTGEEST

Voor alle vragen over de gemeente belt u maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur met het Telefonisch Informatie Punt (TIP): 14071 (Communicatie, Klachten, Onderwijs, Projectbureau’s, Meldingen openbare ruimte) Sociale Zaken spreekuur 51 91 830 Tussen 09.00 en 11.00 uur WMO spreekuur 51 91 819 Tussen 09.00 en 11.00 uur Grofvuil en groot tuinafval Tussen 09.00 en 12.00 uur 51 91 868

Het gemeentebestuur van Oegstgeest wenst u fijne feestdagen en een creatief en inspirerend 2014.

Snoeiwerkzaamheden Bos van Wijckerslooth In de maand januari van 2014 start de gemeente met snoeiwerkzaamheden in het Bos van Wijckerslooth. In overleg met de werkgroep “Behoud het Bos van Wijckersloot” is besloten om in een gedeelte van het bos iets meer dan de helft van alle hulst en de opslag (zaailingen) van esdoorns te verwijderen. Door de hulst en opslag van esdoorns te verwijderen

krijgt de oorspronkelijke beplanting meer ruimte om te groeien, waardoor de overlevingskans van de oorspronkelijke beplanting groter wordt. Opslag ontstaat door bijvoorbeeld zaden die vogels laten vallen of door de wind worden verspreid. De werkzaamheden staan gepland in de maand januari, onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

21 januari 2014

Voor spreekuren Jeugdgezondheidszorg 0-4 jr. en Opvoedadviespunt & Algemeen Maatschappelijk Werk zie www.cjgoegstgeest.nl

Wilt u de burgemeester of één van de wethouders spreken? Bel voor een afspraak met 14071 of mail naar secretariaat@oegstgeest.nl Vermeld in uw e-mail het onderwerp van gesprek en het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent.

Samen maken we Oegstgeest nóg veiliger

Een veilig Oud & Nieuw! Het is weer bijna zover: Oud en Nieuw. Tijd voor oliebollen, vuurwerk en knallende champagnekurken. Om de jaarwisseling veilig en gezellig te laten verlopen heeft gemeente Oegstgeest samen met haar veiligheidspartners een aantal maatregelen genomen. Maar u kunt zelf ook veel doen om te zorgen dat u veilig het nieuwe jaar in knalt! Zo maken we samen, ook tijdens de jaarwisseling, Oegstgeest nóg veiliger.

Nieuwjaarsbijeenkomst 9 januari 2014 Graag kijken wij, samen met u, terug op het afgelopen jaar en luiden we met elkaar het nieuwe jaar in. Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners van Oegstgeest daarvoor uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Deze wordt gehouden op donderdag 9 januari 2014 vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13.

Algemene inlooptijden Lokaal Loket Oegstgeest & Centrum voor Jeugd en Gezin Oegstgeest 51 56 215 en 088 - 254 23 84 Woensdag van 09.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur Donderdag 14.00-17.00 uur Vrijdag van 09.00-12.00 uur Voor al uw vragen over zorg, welzijn, wonen, inkomen, opvoeden en opgroeien. Lijtweg 7, 2341 HA, Oegstgeest www.lokaalloketoegstgeest.nl / www.cjgoegstgeest.nl lokaalloket@oegstgeest.nl / info@cjgoegstgeest.nl

Samenwerking tussen veiligheidspartners De politie werkt nauw samen met de gemeente, de brandweer en het Openbaar Ministerie om de jaarwisseling feestelijk en veilig te laten verlopen. Om vernielingen te voorkomen worden verschillende maatregelen genomen. Zo zal op een

aantal locaties , gedurende de jaarwisseling extra gesurveilleerd worden. Daarnaast worden alle prullen- en papierbakken leeggehaald, afgesloten of weggehaald, en wordt er hard opgetreden tegen het gebruik van zwaar/illegaal vuurwerk. Tips om vernielingen en brandstichtingen te voorkomen Naast de maatregelen die de veiligheidspartners nemen om Oud & Nieuw feestelijk te laten verlopen kunt u zelf ook een aantal acties ondernemen: 1. Zorg dat alle brandbare materialen achter slot en grendel staan; 2. Zet uw kliko’s indien mogelijk in de schuur; 3. Zet geen oud papier op straat; 4. Zet geen vuil naast ondergrondse afvalcontainers;

5. Sluit tijdens de jaarwisseling alle ramen van uw woning; 6. Indien u op oudejaarsavond uw woning verlaat, doe deuren op slot, laat een lamp branden en vraag zo mogelijk uw buren om een oogje in het zeil te houden; 7. Zet uw oude kerstboom niet op straat. Het is een makkelijk doelwit van brandstichting; 8. Bent u aan het verbouwen? Haal uw (bouw)container weg of sluit deze goed af! Veilig vuurwerk knallen Vuurwerk afsteken hoort voor veel mensen ook bij een gezellige jaarwisseling. Lees over hoe we in Oegstgeest met vuurwerk om willen gaan in het artikel “Afsteken en opruimen” op naastgelegen pagina.

Kerstboominzamelactie

Een gratis lot voor iedere oude kerstboom In de ochtend van vrijdag 3 januari 2014 organiseert de gemeente Oegstgeest een kerstboominzamelactie. Kinderen verdienen lootjes met elke kerstboom die wordt ingeleverd. Aan het einde van week 1 worden er maar liefst 16 loten getrokken. De winnaars krijgen een cadeaucard van Bart Smit voor een bedrag van € 10, € 25 of € 50.

De winnende lotnummers staan in de Oegstgeester Courant van woensdag 8 januari 2014. Inleverplaatsen Op vrijdag 3 januari 2014 kunnen tussen 9.00 en 11.30 uur loten worden verdiend met iedere kerstboom die wordt ingeleverd op de volgende plaatsen:

- Parkeerterrein De Voscuyl - Hofbrouckerlaan, ter hoogte van de hockeyvelden van L.O.H.C. - Jan Wolkerslaan, ter hoogte van de Joris de Witteschool - Lijtweg, op de parkeerplaats - J.P. Thijsselaan, bij de glasbakken - Floresstraat, bij de glasbakken - Gemeentewerf aan de Haarlemmerstraatweg 30.

Introductieavond kandidaat raadsleden

Opening rond feestdagen en afwijkende inzameldata afval

De griffie van de gemeenteraad organiseert op dinsdag 21 januari 2014 om 20.00 uur een introductieavond voor kandidaat-raadsleden in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze avond krijgen kandidaatraadsleden een overzicht van alles wat er te gebeuren staat als men na de verkiezingen in de raad komt. De avond is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor mensen die al op een kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen staan of daar nog op willen komen.

Op 25 en 26 december en op 1 januari zijn het gemeentehuis, de gemeentewerf en de milieustraat gesloten. Op vrijdag 27 december is er voor het gemeentehuis en de gemeentewerf een extra sluitingsdag. De milieustraat is op 27 december open van 8:30 tot 11:30 uur.

De avond begint met de opening door de burgemeester, gevolgd door een introductie in het raadswerk door Anne Mulder, lid Tweede Kamer, oud-fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad en auteur van ‘’Gekozen! En nu...? Een praktische gids voor gemeenteraadsleden’’ Op woensdag 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op die dag mogen alle stemgerechtigde inwoners van Oegstgeest hun stem uitbrengen op één van de leden van de politieke partijen die Oegstgeest kent. De politieke partijen met de meeste stemmen vormen de gemeenteraad voor de jaren 2014-2018.

Bezoek aan het gemeentearchief is rond de feestdagen niet mogelijk van 20 december tot en met 1 januari. Vervroegde sluiting Dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit het gemeentehuis vroeger dan normaal, namelijk om 15.30 uur. Vervangende inzameldagen huisvuil en plastic verpakkingen Vervangende dagen inzameling GFT afval en plastic verpakkingen rondom feestdagen zijn: - Eerste kerstdag, woensdag 25 december wijk B (plastic) wordt dinsdag 24 december - Tweede kerstdag, donderdag 26 december wijk 4 en 5 (GFT) wordt vrijdag 27 december - Nieuwjaarsdag, woensdag 1 januari wijk A (plastic) wordt donderdag 2 januari Gemeentehuis maandag 6 januari 2014 later open In verband met een personeelsbijeenkomst is het gemeentehuis op maandag 6 januari vanaf 10.00 uur geopend.


afsteken en opruimen Vuurwerk in Oegstgeest Met het afsteken van vuurwerk luiden veel mensen het nieuwe jaar in. Natuurlijk doen we dit ook in Oegstgeest. Om dit voor iedereen op een prettige manier te laten verlopen zijn er wel wat afspraken waar we ons met elkaar aan moeten houden. Vuurwerk afsteken Vuurwerk mag worden afgestoken tussen 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Op andere dagen mag u geen vuurwerk

bij u hebben, behalve natuurlijk tussen de winkel en huis. Het (ver) kopen, het afsteken en het voorhanden hebben van vuurwerk dat niet voor consumenten bedoeld is (het zogenaamde “professionele” vuurwerk, zoals strijkers, vlinders en nitraatklappers) is verboden. Bij het constateren van overtredingen wordt het vuurwerk in beslag genomen door de politie. Vuurwerk opruimen Een groot aantal vuurwerkongeluk-

ken gebeurt op nieuwjaarsdag. Vooral jonge kinderen gaan dan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het opnieuw af. Weigeraars kunnen alsnog ontploffen. Voorkom ongelukken en zorg dat de straat op 1 januari in de ochtend al vuurwerkvrij is! Ruim vuurwerkvuil meteen op (ook flessen en pvc-buizen). Dompel weigeraars onder in water, en geef ze met het huisvuil mee. De gemeente Oegstgeest stelt dit

jaar vuurwerkzakken beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar bij de distributiepunten van de plastic heroes zakken. Steek je vuurwerk af met de jaarwisseling, ruim dit dan op 1 januari op in de desbetreffende vuurwerkzak. De gemeente zamelt de vuurwerkzakken op donderdag 2 januari in. afsluiting van prullenbakken en containers Rondom de feestdagen zullen de prullenbakken, bovengrondse tex-

tielcontainers en bovengrondse papiercontainers in de openbare ruimte tijdelijk verwijderd worden. De ondergrondse papier-kartoncontainers worden dinsdag 31 december gesloten en woensdag 1 januari weer opengesteld. Dit om schade door vuurwerk te voorkomen. De prullenbakken en bovengrondse textiel- en papiercontainers worden in de eerste week van 2014 weer teruggeplaatst.

VeRgunningen en bekendmakingen bekendmakingen De burgemeester van Oegstgeest maakt bekend dat zij onderstaande incidentele festiviteit heeft verleend. Overige verleende vergunning - Rhijngeesterstraatweg 31 – Afwijking sluitingstijden 1 januari 2014 - (Z-13.00062/21/ 23-12-2013.) Tegen de verleende vergunning kunnen belanghebbenden, binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest (2342 AP). Verkooppunten vuurwerk Dit jaar mag op 28, 30 en 31 december vuurwerk worden verkocht bij de volgende adressen in Oegstgeest: 1. Van Nieuwland Tuinen B.V., Haarlemmerstraatweg 8A 2. Toys for Boys, De Kempenaerstraat 77 3. V.O.F. Van Hulst Fietsen, Geversstraat 43 Alleen deze winkels mogen uitsluitend op 28, 30 en 31 december vuurwerk verkopen. Vuurwerk wordt niet verkocht aan personen onder de 16 jaar. Per aflevering mag niet meer dan 25 kilogram vuurwerk ter beschikking worden gesteld. Op zondag 29 december mag geen vuurwerk te koop worden aangeboden, of worden afgeleverd. Raadsbesluit De gemeenteraad van Oegstgeest heeft op 19 december 2013 de volgende verordening vastgesteld: - Algemeen Plaatselijke Verordening Oegstgeest 2013. In de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) zijn regels opgenomen, die betrekking hebben op de openbare orde en veiligheid, bescherming van de openbare ruimte en andere zaken. De nieuwe APV geeft de mogelijkheid om nadere regels te stellen op het gebied van paracommercie en gebiedsontzegging. Deze en de overige wijzigingen zijn ingegeven door veranderende wet- en regelgeving en de VNG model APV, waardoor aanpassing van de bestaande APV uit 2011 noodzakelijk is.

burgemeestersbesluit De burgemeester van Oegstgeest heeft op 20 december 2013 de volgende beleidsregel, vastgesteld: - Beleidsregels gebiedsontzeggingen artikel2:54 APV Oegstgeest.

halte nummer 13) te verplaatsen naar de nieuwe locatie, conform tekening.

Het gebiedsverbod is een maatregel om de openbare orde in het aangewezen gebied te handhaven, de criminaliteit en overlast terug te dringen en bewoners hun gevoel van veiligheid terug te geven.

Vanaf 1 januari 2013 worden verkeersbesluiten niet meer op papier bekendgemaakt, maar uitsluitend digitaal (via overheid.nl).

Deze beleidsregel treedt in werking op 25 december 2013. De stukken liggen ter inzage vanaf 23 december 2013 tot en met 4 februari 2014 bij de receptie van het gemeentehuis van Oegstgeest, maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en na telefonische afspraak 14071. Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open. burgemeestersbesluit De burgemeester van Oegstgeest heeft op 20 december 2013 de volgende beleidsregel, vastgesteld: - Beleidsregels paracommerciële instellingen artikel 2:34b APV Oegstgeest De huidige Drank- en Horecawet (DHW) bepaalt dat er ter voorkoming van oneerlijke mededinging regels gesteld moeten worden waaraan paracommerciële rechtspersonen zich te houden hebben bij de verstrekking van alcoholhoudende drank (artikel 4 DHW). Bovendien bepaalt de wet dat schenktijden worden opgenomen waarin alcoholische drank mag worden verstrekt. Deze beleidsregel treedt in werking op 25 december 2013. De stukken liggen ter inzage vanaf 23 december 2013 tot en met 4 februari 2014 bij de receptie van het gemeentehuis van Oegstgeest, maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en na telefonische afspraak 14071. Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Deze verordening treedt in werking op 25 december 2013 . De stukken liggen ter inzage vanaf 23 december 2013 tot en met 4 februari 2014 bij de receptie van het gemeentehuis van Oegstgeest, maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur, en na telefonische 14071.

mededeling verkeersbesluit Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest deelt mee dat zij naar aanleiding van bezwaren besloten heeft onderstaand verkeersbesluit in stand te laten onder aanvulling van gronden. Het aangevulde verkeersbesluit heeft zij bekend gemaakt op www.officielebekendmakingen.nl.

Tegen dit besluit staat geen bezwaar of beroep open.

Bushalte Leidsebuurt gelegen op de Rhijngeesterstraatweg tegenover Café De Gouwe (bus-

U kunt op het genoemde internetadres alle informatie vinden over de ter inzagelegging en de bezwaarmogelijkheden.

mededeling verkeersbesluit Het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest deelt mee dat zij de volgende verkeersbesluiten heeft genomen en dit bekend heeft gemaakt op www.officielebekendmakingen.nl: - op het kruispunt afrit 7 A44 (westzijde) het gebod tot het volgen van één van de rijrichtingen (links en rechts) die op het bord zijn aangegeven in te trekken; - de busstrook aan de zuidzijde van de Rijnzichtweg, tussen huisnummer Rijnzichtweg 97 (Bastion hotel) en huisnummer Rijnzichtweg 19, open te stellen voor al het verkeer; - het verplichte fietspad aan de zuidzijde van de Rijnzichtweg, tussen huisnummer Rijnzichtweg 61 en huisnummer Rijnzichtweg 27 te verwijderen; - een maximumsnelheid van 30 km/h in te stellen op de nog te realiseren parallelrijbaan aan de zuidzijde van de Rijnzichtweg (tussen huisnummer Rijnzichtweg 61 en huisnummer Rijnzichtweg 27); - voorrang in te stellen tussen de zuidelijke hoofdrijbaan van de Rijnzichtweg en de nog te realiseren parallelrijbaan aan de zuidzijde van de Rijnzichtweg (tussen huisnummer 61 en huisnummer Rijnzichtweg 27) waarbij het verkeer dat de parallelrijbaan verlaat het verkeer op de hoofdrijbaan voorrang dient te verlenen; - de bushalte aan de zuidzijde van de Rijnzichtweg, nabij huisnummer Rijnzichtweg 57-59, te verplaatsen naar huisnummer Rijnzichtweg 61.

wikkelaar) inzake de bouw van drie woningen met parkeerplaatsen op de hoek Terweeweg / Leidsestraatweg is gewijzigd. In de oorspronkelijke overeenkomst is vastgelegd dat de drie woningen in één bouwstroom gebouwd dienen te worden. Gezien de huidige economische omstandigheden is dit niet haalbaar gebleken. In de wijziging van de overeenkomst is vastgelegd dat de woning grenzend aan de bestaande woningen aan de Leidsestraatweg eerst zal worden gebouwd en daarna (eventueel) de middelste woning en de hoekwoning. De eerder gemaakte afspraken omtrent parkeerplaatsen, watercompensatie, zoveel mogelijk behoud van de tuin, etc. blijven staan.

VeRgunningen ingekomen aanvragen omgevingsvergunning 1. Endegeesterstraatweg 27M – wijziging gebruiksvergunning en plaatsing 8 rookmelders op de eerste verdieping (1108837/1312-2013) De ingekomen aanvraag ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. U kunt nog geen bezwaar of beroep indienen. Verleende omgevingsvergunningen Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van Oegstgeest maken bekend dat zij onderstaande omgevingsvergunningen hebben verleend. De datum van bekendmaking staat bij het besluit vermeld. 1. Geversstraat 37 – brandveilig gebruik onderwijsgebouw (969975/13-12-2013) 2. Rustenburgerpad 2 – brandveilig gebruik tijdelijk onderwijsgebouw (975467/13-122013) 3. Spaargarenstraat 14 – uitbreiden bestaande woning (1039609/11-12-2013)

Vanaf 1 januari 2013 worden verkeersbesluiten niet meer op papier bekendgemaakt, maar uitsluitend digitaal (via overheid.nl).

bezwaar Tegen de verleende omgevingsvergunning die tot stand is gekomen met de reguliere voorbereidingsprocedure kunnen belanghebbenden, binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest. De datum bekendmaking van het besluit staat tussen haakjes vermeld achter de betreffende vergunning.

Wijziging exploitatieovereenkomst ‘Woningbouw de beukenhof’ Met inachtneming van het bepaalde in artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat de in 2011 gesloten exploitatieovereenkomst met dhr. E.J. Rozendal (eigenaar) en Van der Wiel Bouw B.V. (ont-

informatie Voor meer informatie over ingekomen aanvragen, het aanvragen van een vergunning, verleende vergunningen of aanverwante zaken, kunt u met de gemeente contact opnemen (openingstijden van 09.00 tot 12.00 uur) of telefonisch 14071. Ook is er informatie beschikbaar op de website www.oegstgeest.nl

U kunt op het genoemde internetadres alle informatie vinden over de ter inzagelegging en de bezwaarmogelijkheden.


Op de valreep van 2013 ’n paar knal-aanbiedingen

2

4 1 0

Boxspring 180 x 200 van € 1.673,- voor € 1.398,-

Tevens verstelbaar verkrijgbaar: van € 2.495,- voor € 1.795,-

Luxe boxspring 180 x 210 van € 3.398,- voor € 2.499,-

Boxspring type ‘ Sand’ 180 x 200 van € 3.265.- voor € 2.495.-

Boxspring 180 x 200 van € 2.848.- voor € 2.295.-

Boxspring 100 x 200 van € 1.399,- voor € 999,-

Boxspring elektrisch verstelbaar 180 x200: van € 3.295.- voor € 2.499.-

Boxspring elektrisch verstelbaar 180 x 200: van € 3.398.- voor € 2.595.-

Boxspring 100 x 200 van € 839,- voor € 675,-

Ambachtsweg 24a • 2222 AL Katwijk • T 071 408 58 55 • inf0@denachtwachtkatwijk.nl www.denachtwachtkatwijk.nl


Juli/Augustus Feestelijke start De Pointe

W

ethouder Wendelien Tönjann startte in juli met een feestelijke doch ongewone actie de bouw van De Pointe, een bouwproject van 23 woningen bij de Willibrordrotonde. Zij bediende de kraan waarmee een ondergrondse buis werd geplaatst voor de voeten van de toekomstige bewoners die er allerlei boodschappen op schreven. “Een leuke puzzel voor de archeologen die in de verre toekomst dit opgraven!’ vertelde projectleider Hans Bootsma van de firma Synchroon gekscherend. Het bouwproject op de Van den Ameele locatie leek in deze moeilijke tijden helemaal stil te vallen. Uiteindelijk werd besloten om met de bouw van zestien woningen te starten. Na de bouwvakantie startte de bouw van alle woningen.

Hilton Garden Inn bestaat één jaar

E

en jaar geleden opende hotel manager Sjoerd Sybesma de deuren van Hilton’s nieuwste aanwinst in Nederland, het Hilton Garden Inn Leiden, op Oegstgeester grondgebied. Dat het hotel meteen het eerste weekend volgeboekt zat bleek een gunstig voorteken voor een mooie toekomst. Om dit te vieren werd er over de feestdag verdeeld op verschillende manieren stil gestaan bij dit eerste jubileum. Inmiddels is het hotel goed ingeburgerd en mag het zich rekenen tot één van de vaste gezichten in de regio. Mooie resultaten werden er behaald. Over het jubileum zei Sybesma: “Eigenlijk zijn wij de pioniers voor Hilton Garden Inn op de Nederlandse markt. Het was dan ook een enerverend jaar, maar ik kijk met trots terug op alles wat ik samen met mijn team heb bereikt.”

• Integriteitsrapporten blijven geheim Middenin de zomer liet het college de raad weten het verzoek van de oppositiepartijen tot inzage in twee integriteitsonderzoeken niet te honoreren. Volgens het college waren er zwaarwegende omstandigheden om de gevraagde informatie niet te verstrekken. “Openbaarmaking van de rapporten treft betrokken medewerkers direct in hun persoonlijke levenssfeer.” De oppositie reageerde teleurgesteld.

• Echtpaar Labruyère-Derks 60 jaar getrouwd Het leven is een grote droom. Zeker voor het echtpaar Labruyère – Derks dat in augustus het diamanten huwelijk vierde. De burgemeester kwam langs met de felicitaties van Zijne Majesteit en natuurlijk ontbrak de brief van de commissaris van de Koning niet.

Gevers-Deutz bewaarschool plaatje

Z

e twijfelden geen moment. Toen architect Marcel van Dijk en zijn vrouw Liesbeth van der Laan zagen dat de oude Gevers-Deutz ‘bewaarschool’ aan de Deutzstraat te koop stond, was de beslissing snel gemaakt. Al eerder waren ze samen de uitdaging aangegaan om van Villa Zuiderhorst aan de Endegeesterstraatweg weer een juweeltje te maken. Toen ze eind vorig jaar de fraai gerestaureerde villa verkochten, waren ze er zeker van dat er vanzelf een nieuw project op hun pad zou komen. En dat gebeurde. Van Dijk op het in 1875 gebouwde schooltje, dat door de stichting Gevers-Deutz Terweeschool te koop was gezet. Het pand werd aangekocht, en half juli konden ze aan de slag. Eind december was een groot deel van het pand gereed.

Jan de Heer vertelt over Wolkers

O

p een zonnige dag in augustus keerde Jan de Heer, na meer dan 65 jaar, terug naar Oegstgeest. De negentigjarige oud-Oegstgeestenaar haalde op landgoed Oud-Poelgeest herinneringen op aan zijn vriend Jan Wolkers, en de onopgeloste verdwijning van het tweede Tillenbeest. Begin dit jaar gaf de zus van Jan Wolkers een door haar broer uit kasteel Oud-Poelgeest meegenomen roodmarmeren sfinx, door hem ‘Tillenbeest’ genoemd, terug aan de stichting Erfgoed Oud-Poelgeest. Ooit sierden twéé sfinxen de schouw van de Drakenzaal in het kasteel. Beiden werden aan het eind van de oorlog door Wolkers het kasteel uitgesjouwd. Eén exemplaar eindigde op de schoorsteenmantel van de familie Wolkers. Van het andere exemplaar ontbreekt nog steeds elk spoor.

• Lucas vangt karper Lucas van negen jaar ving in de zomervakantie een bijzonder grote karper in de vijver in het Hofbrouckerpark. Na een lange strijd kwam deze vangst voor hem als een droom. Op YouTube had hij vaak gekeken hoe je het best karpers kunt vangen. Begin augustus wad het eindelijk raak.

• Open Huis bij K & O Op zaterdag 24 augustus kon iedereen kennismaken met het gevarieerde aanbod van Volksuniversiteit K&O Oegstgeest. De bibliotheek, maar ook de winkeliersvereniging Lange Voort droegen hun steentje bij aan het slagen van deze dag.


voor U en met de vertrouwde die U van ons gewend bent.

WINTER Autobedrijf Heemskerk & ZN 60 jaar

WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.HEEMSKERKAUTOLEASE.NL

kent U deze nog? vertentie 1971

Opruiming Deze herkent U zeker, de Renault 4 van nu.

Autobedrijf Heemskerk & ZN bestaat al Renault Zondag 22€ 8.250,-wegklaar! & 29 De nieuwe Twingo vanaf 60 jaar, dat moeten wij vieren met extraDecember geopend voordeel voor U en met de vertrouwde 12:00 - 17:00 uur service die U van ons gewend bent. Kookwinkel & Kookstudio Herkent U deze nog? Advertentie 1971

Deze herkent U zeker, de Renault 4 van nu.

Ruim assortiment aan artikelen en merken

De nieuwe Renault Twingo vanaf € 8.250,-wegklaar! ten

rangemen onden & groepsar av a em th , us rs Kookcu

Dacia & Nissan lt & Gespecialiseerd in Renau14% BIJTELLING ionsssOrange occ 60 uit uze Ke - Bo redas ilo Ta r ge lfi Hi y m m To t Gant - State of Ar - Mac - Brax ggy - Mason’sDa Ja ck Du e th & Nissan ve Sa cia voor al onze occasions a lis & lt artincia nau MKijk Re La in rd ee Olymp - British Indigoop spe Ge ro lla va Ca a zz rte erey - Fo PT05 - Peutwww.autoheemskerk.nl uitnau60lt &occDaasciaion&s Nissan uzein Re seerd GespecialiKe

BPM VRIJ

U

BPM VRIJ

14% BIJTELLING Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 4.250 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Winkelcentrum ‘Santhorst’ • Leiderdorp • 071-5424277 Kijk onze occasions op 11.600 Renault Clio 1.2 voor 16v 5d spec. line navi 3/2010 Bas de Wit mode - al Vijf Meiplein 96 - Leiden www.kook-planet.nl • info@kook-planet.nl U Webshop: www.basdewitmode.nl www.autoheemskerk.nl Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 Clio1.4 1.4 5d RNExpr. Luxe 1/2001 3.850 RenaultRenault Modus 16v 9/2006 7.950 RenaultRenault Clio 1.4 16v16v3d3dal Expression 9/2003 Kijk onze occasions op 4.250 4.250 Clio voor 1.4 Expression 9/2003 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 U Clio 1.2 spec. line 11.600 11.600 RenaultRenault Clio 1.2 16v16v5d5dspec. linenavi navi 3/2010 3/2010 www.autoheemskerk.nl RenaultRenault Megane 1.6 16v Dyn. 6/2003 5.250 Twingo 16v 5d Auth. aircoLuxe 6/2010 7.950 Renault Twingo 1.21.2 16v Auth. airco 1/2001 6/2010 7.950 Renault Clio 1.4 5d RN Heemskerk 3.850 bij Autobedrijf & ZN. Renault Modus 1.416v 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 RenaultRenault Megane 1.6 Grand Tour. Business 7/2003 6.250 U Clio1.4 1.4 16v 3dExpr. Expression 9/2003 4.250 RenaultRenault Modus 16v16v Luxe 11/2000 9/2006 7.950 Megane 1.6 Coupe Dynamique 5.400 Renault Renault Grand Clio Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 AULT GRAND SCENIC BMW X3 3.0 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 11.600 22.500 Renault Megane 1.6 16vCoupe 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 RenaultRenault Megane 1.61.2 16v Dynamique 11/2000 5.400 k Celsium 7-p navi Twingo 16v Auth. airco Velgen 6/2010 7.950 High Executive Automaat RenaultRenault Scenic 1.6 16v RXT Airco 1/2000 4.500 Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2003 6.250 RenaultRenault Megane 1.6 5d Dyn. Luxe 9/2006 6/2003 5.250 Modus 1.416v 16v Expr. Luxe 7.950 ber 2010 januari 2007 Occasions met levenslang gratis APK keuring + U Grand Scenic Celsium 7-pSport navi 10/2010 22.500 RenaultRenault Scenic 1.9 dti130pk Expression 1/2003 6.500 RENAULT GRAND SCENIC BMW X3 3.0 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 47 km 106.123 km Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2003 6.250 130pk Celsium 7-p navi High Executive Automaat Scenic 16vAutomaat RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 kansRenault om Renault uw aankoopbedrag terug te winnen. Scenic 2.0 1.6 16v ECC 1/2004 8.750 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 oktober 2010 januari 2007 gatie Navigatie dti Expression 1/2003 6.500 22.500 Renault Renault Grand Scenic Scenic1.9130pk CelsiumSport 7-p navi 10/2010 AULT GRAND SCENIC 37.247 km BMW X3 3.0106.123 km Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2003 6.250 RenaultRenault ScenicScenic 2.0 2.0 16v Gas Business 10/2008 Leer Executive Automaat 16v Automaat ECC Line 1/2004 8.750 11.450 k Celsium 7-p navi High Navigatie Navigatie Renault Scenic 1.6 16v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 22.500 RENAULT GRAND SCENIC BMW X3 3.0 € 22.500ECC € 31.950 RenaultRenault Scenic 2.0 16v2.0 Gas 16v Business Line 10/2008 11.450 Leer Executive Espace Grand Expression 7/2002 6.500 ber 2010 januari 2007 High 130pk Celsium 7-p navi Automaat Renault Scenic 1.6 16v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 6.500 RenaultRenault Scenic 1.9 Grand dti Expression Sport7/2002 1/2003 € 22.500 € 31.950 Espace 2.0 16v Expression 6.500 oktober 2010 47 km 106.123 km januari 2007 Volkswagen 2.0 4/1999 5.450 Scherpe 6.500 Renault Beetle Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 37.247 km 106.123 km RenaultVolkswagen Scenic 2.0 16v 1/20045.450 8.750 Beetle 2.0Automaat ECC 4/1999 gatie Navigatie Renault Scenic 2.0 16v Automaat ECC 1/2004 8.750 Navigatie Navigatie 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 B HYUNDAI SANTA FE 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 SAAB HYUNDAI SANTA FE inruilprijs Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 Leer Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 11.450 ECC Leer 2.7iAutomaat V6 Premium Automaat Business Line € 22.5001.9T Business Line € 22.500 2.7i V6 Premium Mitsubishi Space Star1.6 1.6 Shogun Shogun 4/2005 7.750 Mitsubishi Space Star 4/2005 7.750 € 30.750€ 30.750 Renault Espace Grand2.0 2.0 16v 16v Expression 7/2002 6.500 Renault Espace Grand Expression 7/2002 6.500 september 2006 juli 2007 Kijk voor al onze occasions op mber 2006 juli 2007 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 11.250 PeugeotVolkswagen 307 SWBeetle 1.6 16v 8/2006 2.0 Pack 4/1999 5.450 11.250 79.600 km 50.120 km 4/1999 5.450 00 km 50.120 km ChryslerBeetle Voyager2.0 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.950 www.autoheemskerk.nl Lichtm. Navigatie SANTA FE Volkswagen Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Excl.5.250 SAAB velgen HYUNDAI Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 BTW 9.950 ECC Leer m. velgen Navigatie 5.250 Skoda Fabia 1.4Space Comfort 11/2002 1.9T Business Line 2.7i V6 Premium Automaat Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 B HYUNDAI SANTA FE Renault Clio 1.2 16VMitsubishi 5-drs collection navigatie 2011 € 10.550 € 11.900 € 19.500 Leer V6 Premium september 2006 juli 2007 307 1.6 1.6 16v Pack 8/2006 11.250 Business Line 2.7i Automaat Renault Clio 2.0 16VPeugeot RS, 3-d, aircoSW 2006 € 11.350 Mitsubishi Space Star Shogun 4/2005 7.750 79.600 km 50.120 km € 11.900 € 19.500 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 9.950 Renault Twingo 1.2 16V Autom. airco zwart 2009 €11/2007 6.250 Excl. BTW mber 2006 juli 2007 Lichtm. velgen Navigatie Peugeot 307 SW 1.6 16vBMW Pack 8/2006 11.250 NISSAN QASHQAI DACIA LOGAN MCVTwingo X5 3.0 Renault 1.2 16V Collection airco 2011 € 7.950 ECC Leer Occasions 00 km 50.120 km 1.6 16v Visia 1.6 Laureat High Executive Automaat V6 € 11.900 € 19.500 * vanaf € 4.950 iPod TouchVan Chrysler Voyager 2.4 Luxe 11/2007 Excl. BTW 9.950 Renault Koleos 2.5 16V Dynamique Pack m. velgen Navigatie februari 2009 mei 2008 januari2009 2007 € 15.500 * vanaf €Aut. 9.950 iPadBMW of 200 2006 liter brandstof SAN QASHQAI DACIA LOGAN MCV X5 3.0 Renault Modus 1.4 16V Dyn. € 7.850 49.750 km 70.240 km 129.340 km Leer Occasions Lichtm. velgen Airco LOGAN Leer 16v Visia Lease-aanbieding 1.6 Laureat High Automaat V6 Renault 1.6 16V Grand Tour Business 2007 € 8.250 excl. btw NISSAN QASHQAI DACIA MCVMegane BMWExecutive X5 3.0 € 11.900 € 19.500 * vanaf € 4.950 iPod Touch TCE Expression ECC Trekhaak Navigatie Renault Megane 1.6 16V Parisiene Navi 2012 € Automaat 18.750 V6 ari 2009 Renault Clio 5 d. mei 2008 januari 2007 1.6 16v Visia 1.6 Laureat High Executive € 18.600 € 8.950 € 41.250 * vanaf iPad ofjanuari 2002010 liter Navigatie systeem februari 2009 mei 2008 2007 Renault Grand Scenic € 1.69.950 16V Parisienne €brandstof 17.750 Leaseprijzen incl. onderhoud, 50 km 70.240 km 129.340 km Lichtmetalen velgen 49.750 km 129.340 verzekering vervangend 70.240 km Renault Scenic 2.0 16V Gas Business Line 2008km € 8.950 m. velgen Airco Occasions Lichtm. velgen Airco Leer Metalic lak SAN QASHQAI LOGAN MCV Dacia Stepway 1.6 16V Laurente, 5.877 km Leer BMW X5 3.0 vervoer, DACIA houderschap belasting 2012 € 12.950 Trekhaak Navigatie ECC Trekhaak Navigatie 16v Visia 60 maanden/ 15.000 km p.j. € 18.600 35 euro p.m. 1 jan. 2014. 1.6 na Laureat High Executive Automaat V6 Dacia€Duster 1.6 16V Laurente 2011 € 13.750 met levens8.950 € 40.500 € 18.600 € 8.950 € 41.250 ari 2009 mei 2008 januari 2007

50 km m. velgen

ns 60 occasio Kijk voorKeal onze occasions op uze uit pecialiseerd in Renault & Dacia & Nissan Geswww.autoheemskerk.nl Keuze uit 60 occasions

U

PASSIE

KLEUR VORM

HAD AL EEN NU OOK EEN

Eindejaarsoccasionshow Extra voordeel voor u!

acia & Nissan D & lt au en R in rd ee is al ci Gespe Keuze uit 75 occasions

€ 295,-

70.240 km Airco Trekhaak

Wij wensen iedereen een gezond € 18.600 € en gelukkig 2014 toe!

Ford KA 1.3 Titanium Airco Ford Fiësta 5d Trend 82 PK Nissan Qashqai+2 2.0 Tekna Navi Peugeot 307SW 1.6 16V Pack airco Peugeot 107 5D Access 8.950

2010

€ 7.350

2013

€ 9.495

129.340 2010 km € 9.700 Leer 2009 € 19.350 2007 € 9.600 Navigatie

lang APK keuring

€ 40.500


HELEMAAL KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN

AEG VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE AFWASAUTOMAAT

LG SOUNDPLATE LAP 340

6 programma’s, 12 standaard couverts, starttijduitstel, resttijdweergave. Energieverbruik

120 Watt, krachtig 4.1 geluidssysteem, dual ingebouwde subwoofers. Slechts 35 mm hoog. We hebben een breed assortiment soundbars!

Favorit 55062 Vi 0 ProClean N

Energiekosten per jaar: 69,-

NU

599,-

Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit Duurzaamheid

INBOUWAPPARATUUR DEFECT?

NU

Energiekosten per jaar: 39,-

Wij repareren alle gerenomeerde merken

SAMSUNG SMART LED-TV 46 F 8000

MIELE WASAUTOMAAT W 3371 EDITION 111

Toestel 103 cm breed, Full-HD, 1000 Hz, WiFi ingebouwd, online Apps, ingebouwde camera.

Watercontrol beveiligingssysteem, Softcare trommel, resttijdindicatie, 24 uur starttijdkeuze.

NU

999,-

399,-

NU

Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit Duurzaamheid

1899,-

Energiekosten per jaar: 23,-

PHILIPS LED-TV 32 PFL 3078 Toestel 74 cm breed, HD-Ready. Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

Energiekosten per jaar: 12,-

299,-

Vraag in de winkel naar onze inruilkortingen!

Vele Apps beschikbaar o.a.

NU LG SMART LED-TV 42 LA 6918 Toestel 95 cm breed, Full-HD, 400 Hz, WiFi ingebouwd, online Apps.

SAMSUNG SPEAKERBAR HWF 551

Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

INCLUSIEF SUBWOOFER

280 Watt vermogen, draadloze actieve subwoofer, draadloze verbinding met TV, Bluetooth, Connect Share USB, Dolby sound en optionele audio connectie.

VAN 999,-VOOR

899,-

*

100,-

VAN 599,- VOOR

RETOUR

BIJ AANKOOP VAN DEZE TV + SPEAKERBAR

150,RETOUR VAN SAMSUNG

449,-

Actie loopt t/m 31 dec. 2013.

*Prijs is na 100,- retour via LG. Actie loopt t/m 31 december 2013.

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum Audio Video

Electro World De Radiobeurs Lisse

Electro World Duynstee

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 025 25 16 648

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 3333

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 40 16 422

Kanaalstraat 79, Lisse 025 24 12 176

Hoofdstraat 189, Sassenheim 025 22 10 398 Electro World is onderdeel van

ELECTRO WORLD. DE WERELDZAAK DIE JE KENT

ELECTROWORLD.NL


Tweede Kerstdag open! van 11 - 17 uur

Profiteer nù van de Sale bij Trendhopper Katwijk

XANTEN hoekbank in stof Sydney, kleur antraciet 75 x 272 x 148 cm verkrijgbaar in hoek links of rechts van 799,- voor

STAPEL KORTING

499,- op op =

15% korting

2 STUKS 5% 4 STUKS 10% 6 STUKS 15% 8 STUKS OF MEER 20%

OP DE DE GEHELE GEHE GE HELE LE MALIBU COLLECTIE

GELDIG OP ALLE EETKAMERSTOELEN!

Trendhopper Katwijk Ambachtsweg 11 I Katwijk T. (071) 403 31 79 I www.trendhopper.com

Ontdek in de winkel onze complete SALE collectie.

ONTDEK NU OOK ONZE MOOIE BOXSPRINGS! Grote merken voor een kleine prijs!

2E KERSTDAG OPEN UR 11.00 - 17.00

U

SLECHTS 2 WEKEN LEVERTIJD Zoe 2-zits - hoek - 2-zits, diverse uitvoeringen Zoals hier afgebeeld

voor € 1.195,-

MEUBEL OUTLET! KATWIJK

Boxspring Boxspring inclusief hoofdbord, pocketvering matrassen en topper. Diverse kleuren en afmetingen. Hardbox (stevig ligcomfort)

voor € 795,- Softbox (zacht ligcomfort) € 1.195,-

OPENINGSTIJDEN: Ambachtsweg 13 - Katwijk (naast Trendhopper)

Donderdag Vrijdag Zaterdag

10.00 – 17.00 uur 10.00 – 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Ma/ di/ wo gesloten!


September Record aantal springertjes

H

et grootste Springkussenfestival van Nederland, dat was zondag 1 september in Oegstgeest. De vijfde editie werd drukker bezocht dan ooit; maar liefst 1500 toegangsbandjes werden verkocht. De De Kempenaerstraat was het toneel van spelende kinderen die zich heerlijk uitleefden op springkussens die over de hele lengte van de straat en op de Terweeweg stonden opgesteld. Een mooiere afsluiting van de schoolvakantie is niet denkbaar. Vele vrijwilligers zorgden voor de begeleiding van de deelnemende kinderen en voor de veiligheid bij ieder springkussen. Aan het eind van de middag viel op een gedeelte van de straat de stroom uit, waardoor een aantal kussens dramatisch inzakten en vele liters water voor kleine overstromingen zorgden zonder verder schade aan te richten.

UDO viert 75-jarig bestaan

N

a een grootse reünie werd het jubileumprogramma van UDO vervolgd met de officiële receptie waarin het 75 jarig bestaan van de club werd herdacht. Een groot aantal bestuurders van verschillende verenigen en organisaties waren naar het UDO-clubhuis gekomen om gezamenlijk stil te staan bij de historie en vooral ook de toekomst van UDO. De (ere) voorzitters, de KNVB, de Sportraad en gasten van onder andere vv Oegstgeest, ASC en OGC hadden mooie woorden en anekdotes over UDO in de voorbije jaren. Maar gelijk ook werd er naar de toekomst gekeken en werd de huidige problematiek belicht. Hoe zal het sportieve speelveld er over 25 jaar uitzien? Het kwam in een interessante avond allemaal aan de orde.

• Mooie KIVA Het mooist van de 41e KIVA was een week lang fraai zomerweer. “Ik kan mij niet herinneren dat het ooit zo was”, liet Diderik Selier vrijdagmiddag weten toen de Lijtweg voor het gemeentecentrum overstroomd was met jeugdige KIVAjanen en vrijwilligers om het slot van de geslaagde vakantieweek te vieren.

• Bruidspaar de Graaf zestig jaar getrouwd Greet en Aat de Graaf vierden met de gezinnen van hun twee kinderen, met drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen dat zij op 9 september zestig jaar geleden waren getrouwd. “Het was liefde op het eerste gezicht”, zei De Graaf.

Macht en pracht in Oegstgeest

D

e organiserende commissie voor het Open Monumenten en Osger Weekend kon tevreden terugkijken. Het was het weekend van 14 en 15 september gezellig druk op allerlei verrassende lokaties. Trekpleisters waren vooral panden waar men normaal niet zomaar toegang tot heeft. In dit weekend: het Jessehuis aan de Marelaan en de voormalige Gevers-Deutz Bewaarschool aan de Deutzstraat. In deze laatste lokatie waren ook oude klassefoto’s opgehangen waar veel belangstelling voor was.

Belangstelling ‘Taste’ overweldigend

H

et evenement The Taste of Oegstgeest zette La France met bijna vierduizend bezoekers volledig op zijn kop. De organisatoren Willemijn van Weeren en Sophie Omtzigt waren zichtbaar onder de indruk van zo veel bezoekers die zondagmiddag 22 september het evenement bezochten. Ook de standhouders waren overdonderd door het overweldigende succes van deze culinaire foodfair waar zij het publiek lieten proeven van wat zij allemaal te bieden hebben. Het evenement was al een succes nog voordat de deuren open gingen. Op Facebook was het bericht uit de Oegstgeester Courant al vaak bekeken. Die belangstelling zette door; op het gezellige plein voor La France moesten bezoekers soms meer dan een half uur wachten om naar binnen te kunnen.

• André van Aarle neemt afscheid “Ik ben op 6 september 1997 in deze parochie gekomen,” vertelde de afscheid nemende diaken André van Aarle 29 september in de RK H. Willibrordkerk. Hij vertrok naar de Clara en Franciscus federatie in Langeraar waar hij gaat werken en wonen.

• 450 deelnemers avondvierdaagse Maar liefst 450 wandelaars liepen vier dagen mee met de Avondvierdaagse van de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel. Een aantal lagere scholen uit Oegstgeest deed groepsgewijs mee aan het sportieve en gezellige evenement.


Gerealiseerd in 2013: 200 stuks zonnepanelen op ons dak. Ruim 50% van ons eigen energie verbruik wekken wij hiermee op.

MET HET OOG OP MORGEN EEN GREEP UIT ONS WERK: • Centrale verwarming * Luchtbehandeling • Koeling & airconditioning • Warm- en koudwatervoorzieningen • Sanitairinstallaties • Regelinstallaties • Gebouwbeheersystemen Sinds een paar jaar experimenteren wij met een elektrische auto. Bij Grimbergen-Noordermeer speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Zo is ons bedrijfspand bij de bouw in 2003 al voorzien van een warmtepomp met een gesloten bronsysteem. Het aantal groene auto’s in het wagenpark groeit gestaag. Verder zijn er in 2013 weer flinke stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn er 200 stuks zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd, waarmee we ruim 50% van ons eigen energie verbruik opwekken en is er een gasabsorptiewarmtepomp aangeschaft, goed voor minimaal 10% besparing op ons gasverbruik. Daarnaast hebben we een nieuwe bedrijfsbrochure laten ontwikkelen onder de titel “Met het oog op morgen”, waarin duurzaamheid de rode draad is. En we gaan binnenkort op voor het, internationaal geaccepteerde, Milieumanagementsysteem ISO 14001. Samen op weg naar een duurzame toekomst. Daar maken we ons graag sterk voor.

• Waterbehandeling • Preventief en correctief onderhoud • Reparatiewerkplaats • Servicecontracten

OOGVOOR M O RG EN

GRIM BERG EN-N OOR DERM

EER BV

• 24-uurs servicedienst Gerealiseerd in 2013: Gasabsorptiewarmtepomp geïnstalleerd. Goed voor minimaal 10% besparing op ons gasverbruik.

De directie Grimbergen-Noordermeer BV

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND EN ENERGIEK 2014 TOEGEWENST! De Roysloot 11, 2231 NZ Rijnsburg Samen op weg naar een duurzame toekomst!

Grimbergen-Noordermeer: gecertificeerd en erkend installatiebureau

T 071 - 402 92 00 E info@grimbergennoordermeer.nl I www.grimbergennoordermeer.nl


2e Kerstd a geopend g van 12.0 0 tot 17.00

uur

ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


Voorlichtingsavond voor ouders: maandag 13 januari van 19.30 tot 21.30 uur

Open dag voor leerlingen en ouders: zaterdag 18 januari van 10.00 tot 13.00 uur

www.rlo.nl Apollolaan 1, Oegstgeest

Daar kom je verder mee


Oktober Oegstgeest buigt zich over toekomst

I

edere Oegstgeestenaar wel een mening over het samenwerken of samengaan van ‘hun’ dorp met een andere gemeente. Dat was op de meedenkavond van woensdag 9 oktober goed te merken. Meer dan 150 Oegstgeestenaren waren naar het gemeentehuis gekomen om hun stem te laten horen. Dirk Louter lichtte in een inleiding zijn onderzoek toe, en liet via regiokaartjes zien welke gemeenten na een inventariserende ronde eventueel geïnteresseerd zijn in een samenwerking of samengaan met Oegstgeest. De zaal liet zich op verschillende momenten krachtig horen. Bij ‘Oegstgeest moet niet samengevoegd worden met Leiden’ klonk luid applaus.Over het KNO scenario (Katwijk, Noordwijk en Oegstgeest) werd het positiefs gepraat.

Herfststorm raast over Oegstgeest

E

en hevige herfststorm raasde maandagochtend 28 oktober over Oegstgeest waardoor op diverse plaatsen schade ontstond.Veel omgewaaide bomen en afgerukte takken die op de weg en in tuinen terechtkwamen en dakpannen die van de daken waaiden. Enkele auto’s werden daardoor beschadigd. De brandweer en gemeentepersoneel waren op veel plaatsen bezig met opruimen van omgewaaide bomen. Kort na het middaguur nam de storm in hevigheid af. Het zal vooral de omgewaaide treurwilg bij de vijver in het Oranjepark zijn die door velen gemist gaat worden. In de vele decennia waarin de treurwilg uitgroeide toe een indrukwekkende en beeldbepalende boom, zijn op deze sfeervolle plaats ongetwijfeld heel wat liefdes opgebloeid.

• LOHC meer dan 2000 leden De Leidsche Oegstgeester Hockey Club (LOHC) heeft zaterdagmiddag 12 oktober op de jaarlijkse jeugddag Dominique Jaspers als het 2000ste lid van de vereniging in het zonnetje gezet. De speelster van meisjes C6 is deze zomer ingeschreven als lid van de hockeyclub Leiden en werd verrast met cadeaus.

• Oegstgeest wint regionale brandweerwedstrijden Alle voorwaarden voor een goede wedstrijddag waren zaterdag 5 oktober aanwezig om tien teams te laten uitkomen in de derde van de vier voorrondes van de regionale brandweerwedstrijden. Het Oegstgeester team werd eerste.

Leefbaar Oegstgeest viert twintig jaar

D

e vereniging Leefbaar Oegstgeest vierde zaterdag 12 oktober haar vierde lustrum in het voormalige gemeentehuis in het Wilhelminapark. Op de plek waar twintig jaar geleden verontruste burgers het politieke avontuur aangingen, werden samen met leden en genodigden tijdens een feestelijke receptie veel herinneringen opgehaald. Het vroegere gemeentehuis was zaterdagmiddag een feestelijke ontmoetingsplek waar de leden van het eerste uur en de actieve leden samen een lustrumfeestje vierden. Jaap van den Broek, voorzitter van het bestuur, ging een dialoog aan met de eerste voorzitter Jaap Harteveldt. Samen bespraken ze luchtig enkele wetenswaardigheden die uit het archief van Leefbaar Oegstgeest waren geplukt.

Oud-Poelgeest werkt aan doorstart

D

e nieuwe directie Congreshotel Oud-Poelgeest BV, onder leiding van Marijke Heijndijk, werkte hard aan een doorstart van de organisatie. Nadat de Haagse rechtbank uitstel van betaling gaf, kreeg de directie de gelegenheid om orde op zaken te stellen. De BV had een huurachterstand bij de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest en een schuld van tienduizenden euro’s aan haar leveranciers. Het kasteel zelf is eigendom van de gemeente Oegstgeest en is in beheer bij de Stichting Erfgoed Oud-Poelgeest. Het bestuur van de Stichting Erfgoed heeft, meteen toen zichtbaar werd dat boekingen uitbleven, een commercieel directeur aangesteld, die zich vooral richt op het binnenhalen van nieuwe boekingen. Uiteindelijk lukte het het kasteel een doorstart te maken.

• Kapper blijft op plein Na alle perikelen rond het opzeggen van de huur van hun kapsalon Haarmode Dofferhoff aan het Boerhaaveplein door de Lidl, die de ruimte nodig heeft voor eigen uitbreiding, straalden Sabina en Coen Dofferhoff weer. “We verhuizen medio december naar de twee winkelunits onder het Groot Proffijt”, vertelde Coen.

• Woonlokatie Geversstraat sluit deuren Op 5 oktober werden de sleutels van Geversstraat 45 door één van oud-bewoners terug in de bus gegooid. Ongeveer acht jaar hebben elf mensen met een verstandelijke beperking op deze woonlocatie van Gemiva-SVG gewoond.


Marco Buijsman:

“Medische begeleiding” “In eerste instantie zocht ik na mijn knieoperatie een sportschool met medische begeleiding. Mijn keuze viel al gauw op Sport & Fitness Thea Hoogervorst. Hier ben ik in aanraking gekomen met een team vakkundige jonge mensen met onder andere professionele fysiotherapeutische kennis. Precies wat ik zocht!”

van 21 tot en met 31 december: 10% eindejAArsKorting

op ALLes!

Korting tiendaagse !

Willeke Vletter:

“Zumba, de workout voor mij” Ik sport al jaren bij Sport & Fitness Thea Hoogervorst en persoonlijk vind ik de combinatie fitness en lessen ideaal. De workout voor mij is Zumba. Het dansen op de meeslepende Latijns Amerikaanse muziek in combinatie met fitnessoefeningen zorgt voor een goede training terwijl je plezier hebt.”

Jacqueline van de Burg:

“Combat is mijn favoriet” “Ik kijk ieder week weer uit naar de Body Combatles. De bewegingen zijn afgeleid van diverse vecht- en verdedigingssporten zoals Tai Chi, Karate en Boksen. Het hele lichaam komt aan bod en dat met fantastische muziek en onder begeleiding van een toptrainer! Mijn avond kan dan niet meer stuk.”

Kees de Jong:

“Iedere week een uitdaging” “Elke week vind ik in spinning weer een nieuwe uitdaging. Doordat er diverse instructeurs lesgeven in hun eigen stijl en eigen muziek, is er veel variatie en wordt het nooit saai. Ik ben nu twee jaar lid en naast de spinning maak ik gebruik van de begeleiding in de fitness.”

Tijdens onze kortingtiendaagse van zaterdag 21 december tot en met dinsdag 31 december krijgt u in al onze vestigingen

10% eindejaarskorting!

Dat noemen wij nog eens prettige feestdagen!

Ambachtsweg 15 2222 AH Katwijk tel. 071- 408 7 888 DSK@designsales.nl Haarlemmerweg 331a 1051 LH Amsterdam tel. 020- 6 863 863 DSA@designsales.nl Texasdreef 23565 CL Utrecht tel. 030- 245 95 95 DSU@designsales.nl

Joke Koop:

“Pilates, voor spieren en balans”

AD

Al ruim 12 jaar sport ik bij Sport & Fitness Thea Hoogervorst. Ik doe 1 maal in de week Total Body Fitness, maar in januari 2013 werd ik ‘verleid’ door Joseph Pilates. Sindsdien doe ik naast Total Body Fitness ook nog 2x per week Pilates. Pilates lijkt misschien relaxed, maar blijkt een enorm goede training voor al je spieren en balans.

Het sportcentrum waar iedereen zich thuis voelt!

me te olie en dik ke bol 7 len test 201 2

Alleen vrijdag 27 en zaterdag 28 december *geldig zolang de voorraad strekt!

Oliebollen

7 + 3 gratis

naturel en met krent

Nijverheidsweg 2 - Voorhout www.theahoogervorst.nl - tel. 0252-232 657

uw dichtsbijzijnde winkels:

of www.tijstermanbakkers.nl

Oegstgeest, Irislaan 73 Katwijk, Asterstraat 142 Rijnsburg, Anjelierenstraat 8

Lisse, Vivaldistraat 7 Voorhout, J. v. Beierenhof 32 Sassenheim, Hoofdstraat 218


November Tien jaar PVOO

Timmers ontvangt Cultuurfonds

H

et Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO) bestond dit jaar tien. Het jubileum werd knallend afgesloten met een ‘cycling diner’ en een groot feest in La France. De gezellige lampjes en de vele fietsen voor het partycentrum zorgden voor een feestelijk gevoel op de lustrumfeestavond. Bij binnenkomst kregen deelnemers een rode envelop met daarin de restaurant-routekaart: ‘het persoonlijke rondje Oegstgeest’. Iedereen at in drie van de vijf deelnemende restaurants (Koetjes & Kalfjes, De Beukenhof, Streeder, De Jonker en Wine & Dine) en schoof zo steeds weer aan tafel bij andere PVOOleden. Om vervolgens op de fiets terug te keren naar Partycentrum La France, waar burgemeester Timmers het afsluitende feest opende.

Zwembad Poelmeer wordt opgeknapt

I

n de raadsvergadering van november heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het renoveren van zwembad Poelmeer. Waar eerder nog sprake was van nieuwbouw of sluiting, is nu besloten dat het bad opgeknapt wordt, om zo nog (maximaal) vijftien jaar mee te kunnen. Voor de werknemers van Poelmeer een grote opluchting. Voor de inwoners van Oegstgeest eindelijk duidelijkheid. In 2012 werd immers besloten dat het bad per 1 januari 2016 zijn deuren zou moeten sluiten. Op jaarbasis zal de gemeente 400.000 euro per jaar aan het zwembad besteden. Een deel hiervan komt uit WMO-gelden (welzijn). Ook wordt geopperd de tarieven te verhogen, te besparen op energie en het schoolzwemmen weer in te voeren.

• Roerige begrotingsraad De jaarlijkse begrotingsraad verliep anders dan men normaliter gewend is. Het door de VVD en Leefbaar Oegstgeest ingediende amendement over bezuinigen op de ambtenaren, zorgde voor veel verdeeldheid. Zowel binnen de coalitie als tussen college en coalitie. Een schorsing van twee uur en een extra vergadering na het weekend brachten overeenstemming: de bezuinigingen binnen het gemeentehuis gaan een jaar later in.

• Geelhoed en Smitsloo invloedrijkste Oegstgeestenaren Het regionale magazine Rijnstreek Business publiceerde de Top 25 van meest invloedrijke ondernemers en bestuurders in de Rijn-, Duin- en Bollenstreek van 2013. Menno Smitsloo stond als ondernemer op nr 13. Lucien Geelhoed als bestuurder op nummer 14. Deze laatste maakte met het snelgroeiende Dorpslab een turbulent jaar mee.

V

olkomen verrast en verbaasd keek burgemeester Els Timmers 13 november om zich heen in het penthouse van Corpus. Geen zware delegatie uit Houston, zoals haar was voorgehouden, maar een grote groep bekende Oegstgeestenaren wachtte haar op. Jetteke Bolten, oud-directeur van de Lakenhal lichtte toe: “Kortgeleden werd ik ingewijd in het plan voor een fonds ter stimulering van de culturele creativiteit in de gemeenschap van ons dorp. Een burgerinitiatief. Het Cultuurfonds, dat op 10 oktober definitief in het leven is geroepen, wil met financiële bijdragen kunst- en cultuurvormen in de gemeente Oegstgeest stimuleren, ondersteunen en bevorderen. Vóór het fonds echt de wereld in mag, willen wij het fonds als cadeau opdragen aan onze scheidend burgemeester.”

Afscheid predikant Ronald da Costa

N

a 35 jaar predikantschap nam Ronald da Costa afscheid als predikant. Op 7 december werd hij 65 jaar. Hiervan was hij 30 jaar onafgebroken werkzaam in Oegstgeest. Eerst voor de Nederlands Hervormde Kerk en later van de Protestantse Gemeente Oegstgeest. Het komt niet vaak voor dat een predikant 30 jaar aan dezelfde gemeente blijft verbonden. Da Costa: “Na vijf jaar in Wolphaartsdijk te hebben gestaan, kreeg ik vanuit de gemeente Oegstgeest het verzoek om ds. Carel ter Linden op te volgen. Ik had snel het besluit genomen. Terug naar Oegstgeest. Het voelde als thuiskomen.” Tijdens zijn afscheidsavond werd zijn laatste boek ‘Geloof het of niet’ gepresenteerd. Hierin geeft hij onder meer een terugblik op 35 jaar predikantschap en 65 jaar leven.

• Afscheid Aart Teun Veldhuyzen Vorig jaar bestond Scouting Derja 75 jaar en in november maakte Aart Teun Veldhuyzen daar de 25 jaar van vol. Reden om de leiding vaarwel te zeggen. “Maar ik ga niet weg hoor,” was het eerste wat hij zei, “er is nog zoveel te doen.”

• Otto Verkerk kampioen Tafeltennisvereniging Pecos juichte voor twee spelers die 65 jaar schelen. Oud-voorzitter Otto Verkerk stal de show in de kampioenswedstrijd van zijn team in de tweede klasse. Zonder een moment van twijfel denderde hij naar een 3-0 zege. Jop van der Wiel haalde de finale van het A-toernooi bij de junioren.


Duurzaam in huis en op het dak! ■ Comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s ■ Gedegen onderhoud ■ 24-uurs storingsdienst ■ Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten ■ Energie besparen zonder comfort te verliezen ■ Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen ■ Reiniging van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging ■ Wij werken met gerenomeerde merken als Nefit, Remeha en Vaillant ■ Zink- & dakwerk ■ Sanitaire installaties ■ Showroom met verschillende designradiatoren, sanitair en CV ketels, bezoek graag op afspraak.

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

S

k r e t S n e am

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV

VOORHOUT Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

WWW.BERNARDSCHULTE.NL WWW.HUNDESMARCKBV.NL


XMAS Sale L

E

G N E Z J RI

P

WEB

N IN O O W

KE N I W E

D

Nu een GRATIS fotocursus bij aanschaf van een Canon reflexcamera!!! met GRATIS fotocursus

Canon EOS 70d body normaal: 1049,XMAS Sale:

999,-

De Canon Cashback acties zijn geldig t/m 19 januari 2014

met GRATIS fotocursus

met GRATIS fotocursus

met GRATIS fotocursus

Canon Powershot s120

Canon EOS 700d +18-135mm

Canon EOS 100d +18-55mm

Advanced Camera

GRATIS RUGTAS t.w.v. 39,99

GRATIS RUGTAS t.w.v. 39,99

normaal: 399,-

XMAS Sale na Cashback:

XMAS Sale na Cashback:

799,-

449,-

XMAS Sale:

349,-

Voor al uw fotowerk gaat u ook naar de fotospeciaalzaak!!!

Acties geldig t/m 19 januari 2014 Voorstraat 10 Katwijk

katwijk@fotokruyt.nl

(071) 4012851

www.fotokruyt.nl

WEB+SHOP formule

WEB+SHOP formule

WEB+SHOP formule


o w p

op

eg = o =p echp ”VARIANT”

h c = e opeg = p w

ECHTE opruiming!

20% - 30% - 40% - 50% - 60% - 70%

Life-style set w

• kast • bank Dressoir • salontafel • eettafel • 2 lederen fauteuils w • tv-tafel • hoektafel • 6x sierkussen • 4x eetkamerstoel • vloerkleed

Sen. ledikant

copy-antiek

Van € 2195,-

€ 1295,-

Van € 8255,-

€ 4295,- Strakke leren bank Fedde hoekbank € 795,• Zwart dik w leder m w

• 230 cm

Van € 1970,-

Boxspringset m

180/200 • Compleet • Electrisch verstelbaar • zwart

€ 1295,Strakke vakkenkast w

€1695,Leren bank w

Van € 2995,-

€ 1695,-

Van € 3445,-

m

180/200 • Compleet

m

• 21/2 zits • fauteuil • relaxfauteuil

demoset

m

• dressoir • tv-meubel • salontafel

m

• gazelle leder

€ 1295,Warm oak • buffetkast • salontafel

Velda 3D

BOXSPRINGSET m -

Luxe hoofdbord 2 (elektrische) boxsprings 180/210 • Elektrisch verstelbaar 2 pocketveer matrassen • zwarttopper of antraciet koudschuim Velda 12-delige potenset Van € 3095,w Diverse maten en kleuren leverbaar!

€ 2495,-

180/210

Vast

180/210 • Elektrisch verstelbaar

m

Van € 2695,-

€ 1995,-

van € 1.495,-

Classic Emperer Elektrisch

180/200 van € 2.695,-

Nu

€ 1995,€ 995,Velda Classic Pockettopper 180/200 € 1.895,LAUSANNE voor

w

Van € 3495,-

Nu

voor

Van € 4119,-

€ 2495,-

€ 549,-

w

w

2,5 - 1 - 1 bankstel Comforthoogte

2e gratis!

Van € 2877,-

Schitterend matras, geproduceerd in Nederland, 7-zone pocketveer afgedekt met koudschuim

Van € 5485,- m

€ 2895,Set English Oak

21/2 zits bank

Grote partij bankstellen

€ 1695,€ 2.195,-

• Dressoir • Barkast • Salontafel • Eettafel 140x90 Relaxfauteuil met sta-op functie Van € 4395,-

€ 2995,€ 799,-

± 40 stuks relaxfauteuils m

€ 2695,Leren relaxfauteuil + opstahulp

m

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

• ca 30 stuks • op comfort hoogte • compleet

Vanaf € 995,-

Eettafel 220/100

Van € 1895,-

m

€ 595,-

€ 1295,-

w

= goederen in winkel

dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment * * EVt. tEGEN VErGoEdING tE BEZorGEN * *

w

Van € 1095,-

20-50% korting Let op!! Let op!! Let op!! Let op!!

Fauteuil + stool Capiton

Van € 2195,-

In stof en leder • nog in verpakking!

m = goederen in magazijn

€ 1495,-

Buis meubelen Sluisweg 25, Katwijk aan zee Tel.: (071) 4012964

€ 1.695,€ 1795,-

Boxspring

MATRASSENACTIE

€ 1695,-

openingstijden winkel: normale winkeltijden

Van € 3495,-

Volledig in Nederland geproduceerd Compleet met:

Van € 3790,-

w

Van € 6395,-in leer, Er is al een relaxfauteuil Variant elektrisch verstelbaar met €opstahulp 3995,- voor

m w

€ 595,-

€ 1195,- Meubelset Colorado m

Samen nu tot - 3 verschillende rugleuningen € 295,€ 999,- 4 verschillende armleuningen - 4 verschillende maten (extra small, small, medium en large) kabinetkast Velda Metropolitan de Luxe Kersen • wit of beuken • pocketveermatras leer • elek. bodem • matrasbeschermer • ledikant m- Meer dan 100 kleuren 180/210 • massief m - Degelijke kwaliteit Van € 995,- € 695,- Levertijd 2-3 weken Keuze uit:

Vanaf

Nu voor

Valentino hoekbank

RELAXFAUTEUILS m IN DIVERSE UITVOERINGEN € 799,-

Alleen 90/200

€ 2295,- Boxspring

Ovale eettafel + salontafel

m w

Boxspringset Horssens

• Wit • antraciet

Van € 1895,-

21/2 zits + relaxFauteuil

Relaxfauteuils in leder

m

2-zits bank

2,5-zits bank

Van € 595,-

Van € 695,-

do 2 jan vrij 3 jan zat 4 jan

10.00 - 20.00 uur 10.00 - 19.00 uur 10.00 - 17.00 uur

€395,-

€495,-

openingstijden magazijn:

vr za ma di

27 28 30 31

dec dec dec dec

10.00 10.00 10.00 10.00

-

19.00 17.00 18.00 14.00

uur uur uur uur

BUIS MEUBELEN

MaESSLoot 1 INdUStrIEtErrEIN KLEI-ooSt rIJNSBUrG


December Sinterklaas hartelijk ontvangen

D

e Scoutinggroep Sagara Satraya’s loodste Sint Nicolaas met de Pakjesboot 66 op een mooie zaterdag eind november veilig door de wateren van Oegstgeest om precies op tijd te arriveren aan de Kennedylaan, waar honderden kinderen reikhalzend naar de Sint en zijn Pieten uitkeken. Burgemeester Els Timmers en de twee voorzitters van de winkeliersverenigingen in Oegstgeest ontvingen de Sint zeer hartelijk. Hij begroette alle kinderen en vertrok daarna naar het Winkelcentrum Lange Voort. Aan het begin van de middag hield hij zitting in de De Kempenaerstraat waar hij voor ieder kind een cadeautje had. Ook op 5 december bracht hij veel Oegstgeestenaren nog een bezoek.

ASC stap dichterbij Overveerpolder

I

n de raad van december heeft de Oegstgeester gemeenteraad, zoals verwacht, met tien stemmen voor en negen stemmen tegen, het gerepareerde bestemmings- en exploitatieplan van de Overveerpolder goedgekeurd. Dit betekent dat het gebied de bestemming ‘sport’ mag krijgen. Leefbaar Oegstgeest (LO) liet, ondanks hun deelname aan het college, kritische geluiden horen. De partijen VVD en PrO (samen goed voor tien van de negentien zetels) stemden uiteindelijk voor het bestemmingsplan. Met deze goedkeuring is de verhuizing van de voetbalvereniging een stap dichterbij gekomen. ASC wil graag samen met haar cricketafdeling in de Overveerpolder een nieuw sportcomplex aanleggen, om zo weer een bloeiend verenigingsleven op te bouwen.

• Gedenksteen Vasalis onthuld Lijsterstraat 36 is sinds 4 december een Place de Memoire voor een dichteres met klasse. Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans: kinderpsychiater, moeder, dichteres: M. Vasalis. Vanaf 1927 woonde zij zeven jaar in de Vogelwijk. Zij won voor haar dichtwerk de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs.

• Lichtjes stralen weer Half december zette Rotary OegstgeestRhijngeest weer twee stralende kerstbomen op in Winkelgebied De Kempenaer en Winkelcentrum Lange Voort. Naast het uitstralen van sfeer, waren ze het aandachtspunt voor de kerstactie van de Rotary, die dit jaar geld ophaalde voor het opgerichte jeugdsportfonds.

‘t Haasje sluit definitief zijn deuren

D

e kogel is door de kerk: op 1 maart 2014 levert Rob Heemskerk de sleutel van zijn snackbar, Petit restaurant ’t Haasje, in bij zijn huurbaas. Na anderhalf jaar onzekerheid is in de laatste maanden van dit jaar in rechtszaken en andere overleggen duidelijk geworden dat er voor de sympathieke Oegstgeestenaar en zijn snackbar geen plaats meer is op het Boerhaaveplein. Halverwege 2012 hoorden de huurders van de snackbar en de naastgelegen kapsalon, dat hun huurcontract niet verlengd zou worden omdat eigenaar Lidl zelf de ruimte wilde benutten om intern uit te breiden. “Nergens in Oegstgeest is een goede locatie te vinden; ik wil nu niet koste wat het kost verder met een snackbar in dit dorp. Ik ga een nieuwe baan zoeken.”

Braun niet verder na verkiezingen

H

alf december liet Rob Braun weten dat hij met zijn partij Transparant Oegstgeest niet verder gaat na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. “Toen ik in 2010 voor de tweede maal in de raad plaatsnam voor Progressief Oegstgeest, had ik mij al voorgenomen dat het mijn laatste termijn zou zijn. Toen ik als eenmansfractie verder ging, heb ik nog wel getwijfeld om er een termijn aan vast te plakken. Maar ik heb toch besloten om te stoppen.” Braun splitste zich twee jaar geleden af van Progressief Oegstgeest (PrO). “Na een lange periode van veertig uur per week werken en daarnaast soms 25 uur per week raadswerk, is het tijd voor andere dingen. Ik kijk zonder spijt op deze acht jaar terug.”

• Sportcafé krijgt eigen website Wil van Elk van het Dorpslab opende op het laatste Sportcafé met een muisklik de website sportcafeoegstgeest.nl. Op een presentatiescherm toonde hij de goed gevulde pagina’s. Op de site staat informatie over alle voorgaande bijeenkomsten die elk kwartaal bij een sportvereniging worden gehouden.

• Hofwijck kondigt renovatie aan in 2014 Onder voorbehoud van financiering wil zorgorganisatie Marente in het najaar van 2014 starten met de renovatie van het verouderde woonzorgcentrum Hofwijck. Het nieuwe Hofwijck wordt het thuis van 60 bewoners en telt zes woonunits voor tien bewoners.


Oc week 52 13  

Oegstgeester Courant, 23 december 2013

Oc week 52 13  

Oegstgeester Courant, 23 december 2013

Advertisement