Page 1

LOSECAAT ZEKERVIA MAKELAARS, UW NVM AANKOOPMAKELAAR IN!

www.zekervia.nl

OEGSTGEESTER COURANT Elke week gratis huis aan huis in Oegstgeest en

WOENSDAG 28 MAART 2012 OPGERICHT 1 FEBR. 1928, NR. 13

Leiden ‘Raadsheren- en Vogelenbuurt’ (bezorging 071-4022901) Advertenties: (071) 4022901 • advertentie@uitgeverijverhagen.nl

•

Redactie: 06 100 891 24 • redactie@oegstgeestercourant.nl

De kruidentuin, de zaterdag in het winkelcentrum officieel geopend werd door wethouder Lia de Ridder moge dan het initiatief zijn van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC) degene die op het idee kwam om hier aandacht aan te gaan besteden was de medewerkster Marijke Hollander. In het jaar van Biodiversiteit was er sprake van de prijsvraag Winterse Wilde, waar het goed is aangekomen. Er werd een prijs van â‚Ź 500, - mee in de wacht gesleept.

Motorclub kiest dubieuze naam Finse delegatie bestudeert ouderenzorg Veilig ondernemen Zaterdag 31 maart

Dus als u een mooi of spannend leesboek zoekt, of u verzamelt op een gespecialiseerd gebied, of u wilt gewoon een poosje lekker snuffelen in het boekenaanbod, is dat allemaal mogelijk. Er zijn ook aanbieders van aanverwante zaken, zoals grammofoonplaten. De markt wordt gedurende de gehele dag gehouden. Wie op zoek is naar de mooiste wenskaarten, of wie iets speciaals zoekt, moet zaterdag bij mevrouw Plasmeijer-van der Veur langsgaan. Zij heeft in haar kraam diverse soorten zelfgemaakte kaarten, voor condoleance, geboorte, huwelijk, voor mannen, met muziek; je kunt het zo gek niet opnoemen of ze heeft er wel een kaart voor. Een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar de kankerbestrijding.

A AG GRATIS TAXATIEDAG Onze experts zijn elke 1ste donderdag van de maand aanwezig om geheel vrijblijvend al uw kunstvoorwerpen te taxeren en eventueel in te nemen voor veiling.

Donderdag 5 april van 11.00 tot 16.00 uur Locatie: Panorama Mesdag Zeestraat 65, Den Haag Op afspraak taxeren onze experts ook bij u thuis.

www.aag.com

Voorhout - Nijverheidsweg 10 Tel. 0252-21 57 62

Kruidentuin bij winkelcentrum Lange Voort

Zimbabwaanse kunstenaars in Oegstgeest

Aanstaande zaterdag, 31 maart, is er een boekenmarkt in winkelcentrum Lange Voort. In de tientallen kramen zijn over allerlei onderwerpen betaalbare, tweedehands boeken (vaak zo goed als nieuw) en stripverhalen te vinden.

Voor al uw klimaatbeheer ➜ CV installaties ➜ CV ketels ➜ Ventilatiesystemen ➜ Zonne-energie ➜ Airconditioning Ook voor al uw service & onderhoud!

WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Deze week

Boekenmarkt Lange Voort

CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Bart Snijders van Portaal demonstreert het ingenieuze liftsysteem in de parkeergarage van het Groot Proffijt.

Tekst en foto: Antoon Koch

Nog twee appartementen beschikbaar

Wethouder de Ridder verklaarde er trots op zijn de tuin te mogen openen die door vrijwilligers met interesse voor kruiden zal worden bijgehouden. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente en de winkeliersvereniging Stichting Winkelcentrum Lange Voort. Re-

Feestelijke opening Groot Proffijt Op donderdagmiddag 29 maart wordt het Groot Proffijt feestelijk geopend. Een feestelijk gebeuren, van 16.00 uur tot 19.00 uur, voor de bewoners en genodigden. Ondertussen zijn de nieuwe bewoners druk doende met het inrichten van hun nieuwe woning aan het Boerhaaveplein. Opvallend genoeg zijn twee appartementen, met zicht op het Oegstgeesterkanaal, nog niet verhuurd. Het Boerhaaveplein wordt later opgepimpt. Tekst en foto: Wil van Elk Eind 2010 startte de sloper met de sloop van het voormalige Multi Functionele verenigingsgebouw Het Groot Proffijt. Het gebouw stond al jaren leeg in afwachting op een nieuwe bestemming. Sloop en

volledige nieuwbouw leidde tot het appartementengebouw met aan de voorzijde ruimte voor enkele winkels. Op twee na zijn alle appartementen verhuurd, zowel als sociale als vrije sector onder beheer van het Leidse Portaal.

Herinrichting De toegang tot de inmiddels in gebruik genomen parkeergarage is nog niet af. Nu nog staat er een bord dat het een verplicht fietspad betreft; voor wandelaars en fietsers ongetwijfeld vreemd dat er ook auto’s rijden. “De aannemer moet de borden vervangen, zoals toegezegd�, vertelde de projectleider van de gemeente desgevraagd. “Er komt een tijdelijk bord. Het wordt een zogenoemde fietsstraat waar de fietsers de hoofdgebruikers zijn; een uit Duitslang overgewaaid fenomeen�, voegde hij er aan toe. “Volgende week besluit het college over

IN DEZE KRANT:

IS OPEN HUIS

de herinrichting van het gebied. Naar verwachting kan een aannemer vijf of zes weken daarna aan de slag. Er zijn twee alternatieven. In plan A worden er meer bomen omgehakt. Op verzoek van de omwonenden is er een plan B waarbij de meeste bomen op het parkeerterrein aan de Queridolaan blijven staan. Er wordt met de planning en uitvoering rekening gehouden met de Poldercross en Midzomeravondfeest. Op het Boerhaaveplein komen vier verplaatsbare bomen in best forse bakken.�

den waarop ook de voorzitter van de Stichting, de heer Klaver zich onder de vele aanwezigen bevond. De openingbijeenkomst werd geleid door Ton van der Meij, voorzitter van het MEC. Intussen waren in het grasperk, dat eigenlijk een kleine voortzetting was van de Oudenhof, ter plekke gelegen aan de overzijde van de Irislaan, de nodige werkzaamheden verricht om het een en ander ‘tuinklaar’ te maken. Liever gezegd: ‘plantklaar’ want zaterdag bleek dat er al tientallen kruidenplantjes er hun weg hadden gevonden. De opening vond plaats door het onthullen van een bord waarop een omschrijving van het geheel. Daarna werd een kopje muntthee met munt uit eigen tuin geschonken. Vrijwilligers togen aan het werk om bij de plantjes labels aan te brengen met de naamsaanduiding van het kruid. Het ligt in de bedoeling dat Oegstgeestenaren er straks hun kruiden kunnen plukken.

Aldo van Eycklaan 22 Aafje Heynislaan 4 Annie M.G. Schmidtlaan 42 Arie Bijlhof 3 Athenesingel 156, ‘s-Gravenhage Bloemhofstraat 18, Leiderdorp Bruggestraat 2, Leiden Cornelis van Steenishof 12 Dahlialaan 86 Eli Heimanshof 18 Eli Heimanshof 44 Eli Heimanshof 69 Gerrit Rietveldlaan 13 Geversstraat 26 Govert Flincklaan 30 Groenhoevelaan 5 Grunerielaan 40 H.P. Berlagelaan 30 Haagplein 13, Leiden Hofbrouckerlaan 36 Irislaan 175 Jan Wolkerlaan 75 Kamperfoelielaan 1 Lange Voort 213 Lange Voort 249 Lobeliuslaan 50 Mien Ruyspark 36 Oranje Nassaulaan 2, Warmond Oranjelaan 71, Rijnsburg Oudenhoflaan 21 President Kennedylaan 81 President Kennedylaan 99 President Kennedylaan 226 President Kennedylaan 264 Reviuslaan 86 Reviuslaan 92 Reviuslaan 54 Reviuslaan 38 Rhijngeesterstraatweg 52 Rijnzichtweg 33 Sandtlaan 33, Rijnsburg Simon Vestdijklaan 7 Terweeweg 26 Tooropstraat 11, Rijnsburg Van Loostraat 138, ‘s-Gravenhage van Wassenaerlaan 3 Willem de Zwijgerlaan 2 Willem Dudoklaan 88 Witte de Withlaan 14

W W W . PR O PE R - MAK E LAAR D I J . N L

Liftsysteem De bewoners kunnen hun auto’s parkeren in een ingenieus liftsysteem waarin twee aan twee vier auto’s passen. “Zolang ze maar niet hoger zijn dan 1.65 meter�, vertelde projectleider Bart Snijders van Portaal die het systeem demonstreerde met zijn eigen auto. Op het onderste plateau kun je met het in- en uitstappen niet rechtop staan. “Het werkt prima� vertelde een bewoonster die haar auto vlot parkeerde in haar liftvak. “Ik vind alleen de grote ribbels op de vloer erg onhandig om op te lopen�, merkte ze op. In het gebouw valt het ruime trapgat op en de brede gangen. In de twee nog vrije appartementen, een op de begane grond met tuin en de ander recht daarboven, schreeuwt de ruime woonkamer met open keuken en groot balkon aan de kanaalzijde om inrichting.

Open huizendag za 31 maart van 11 tot 15 uur

Wethouder Lia de Ridder en Marijke den Hollander onthullen het naambord van de kruidentuin aan de Irislaan.

IN DEZE KRANT

SCHAKEL NU

TEL.: (071) 517 42 64

Leuk huis gezien?

BERNARD SCHULTE BV

IOeaNuty FASHB VO OR JAA

R 201 2

Oegstgeest geniet van de lente

Glorie

De toegangsweg met noodbestrating moet nog worden voorzien van tijdelijke waarschuwingsborden.

Nu de hekken weg zijn, komt het gebouw in volle glorie tevoorschijn en kun je zien wat het is geworden. “Het was een mooi project. Best een uitdaging om op zo’n kleine ruimte met ĂŠĂŠn toegangsweg te bouwenâ€?, vertelde Snijders. Donderdagmiddag 29 maart wordt het gebouw feestelijk geopend.

4%44%2//(!!2-/$%., $AMES (EREN+INDERKAPPERS $E+EMPENAERSTRAATn''/EGSTGEEST $EPOSITAIRVAN,g/RĂ?AL+ÂĄ2!34!3%

6OORUWAFSPRAKEN4EL 

Boomplantdag in Oegstgeest Twee wethouders, te weten Lia de Ridder en Betty van Oortmerssen- Schutte zouden zich naar de Dalton – en Joris de Witteschool in Haaswijk begeven om samen met de scholjeugd de boomplantdag te vieren. Met enige vertraging arriveerde Lia de Ridder met de boodschap dat haar collega ziek was. Dit deed niets aan het enthousiasme van de schooljeugd af. Lia: �Is de boomplantdag een Nederlandse aangelegenheid?� De leerlingen mochten het antwoord geven. Het

blijkt een internationaal gebeuren dat over de hele wereld plaatsvindt maar niet altijd op dezelfde dag. De dag dient als tegenwicht tegen ongebreidelde kaalslag van bomen waarvan de wortels water vasthouden. Wateroverlast en overstromingen zijn daarvan het gevolg. Bij de Daltonschool werd een pruimenboom en de Joris de Witte een appelboom geplaatst. Alle deelnemers ontvingen een appeltje voor de dorst. (tekst/Foto Antoon Koch) Elders meer boomplant-nieuws.

Na de zeer koude februarimaand geniet iedereen des te meer van de warme stralen van de voorjaarszon. Afgelopen weekend verruilden veel mensen huiskamer voor tuin en auto voor boot, om buiten van het warme voorjaarsweer te genieten. In de Klaas Hennepoelpolder bij Poelgeest kunnen wandelaars kennis maken met een nieuwe generatie schapen. Nieuwsgierig lopen ze rond in de polder, al verliezen ze hun moeder nog geen moment uit het oog. (Foto: Willemien Timmers)

IN DEZE

KRANT

Accountmanagers RosePortal

Uw vacature in de krant?

Bel nu (071) 402 29 01

Wethouder Lia de Ridder gaf de start voor boomplantdag op de Daltonschol in Haaswijk waarna de leerlingen ijverig de schop ter hand namen.

www.uitgeverijverhagen.nl

www.winkelcentrumlangevoort.nl

Meer dan winkelen alleen... ZAT.

31 MRT:

#"%,".&34

VOORJAARSAKTIE 6 m3 Container bouw & sloopafval

LANGE VOORT BOEKENMARKT 10.00 - 17.00 uur

P

gratis Bezoekers kunnen cte omgeving re di de in en er park ntrum van het winkelce

TEGELS 800/,".&37-0&3&/

â‚Ź 210,00 incl. btw Voor meer informatie kunt u ons bellen op 071-5892900 of kijk op onze website:

"NCBDIUTXFHt,BUXJKL Tel. 071 40 21 272 WWW.MEIJVOGELSANITAIR.NL


Keurslagerij De Mooy VVrijrijddapaagagvavaovovnonodnd

13% KORTING

op de montage

Anjelierenstraat 39 - 2231 GT Rijnsburg - tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl info@demooy.keurslager.nl

KUNSTSTOF EN HOUTEN kozijnen ramen deuren dakkapellen serres schuifpuien binnendeuren

AANBIEDINGEN GELDEN VAN 28 MRT. T/M 3 APR. 2012 SPECIAL:

Het complete adres voor al uw verbouwwoonwensen.

Onze wagens rijden dagelijks door de regio

195

100 gram

Mosterdsoep De Roysloot l 9-i,i Rijnsburg ij b Tel. 071 408 86 78 info@starkozijnkatwijk.nl www.starkozijnkatwijk.nl

W. VAN GRIENSVEN LANDELIJK ERKEND INSTALLATEUR VOOR GAS EN WATER

per halve liter

Bedrijven Snel en voordelig, ook voor uw bedrijfsafval

gekruid varkenshaasje, omwikkeld met rookspek en lekker gemarineerd

VLUGKLAAR-AANBIEDING:

3 m3 container

Speklappen

Bouw- en sloop

4

500 gram

Hout

W

Collegiantenstraat 10 - 2231 HJ Rijnsburg - Tel: 071-4077050

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

2 x 150 gram

DONDERDAG: BIEFSTUKDAG

500 gram

3 stuks

3 325 75

Holl.biefstuk

595 695

Halfom gehakt

Kogelbiefstuk

500 gram

3 stuks

+ GRATIS kruiden Dubbelzegeldag

Vraagprijs: â‚Ź 699.000,00 k.k.

SNUFFELMARKT SNUFFELMARKT

ROELOFARENDSVEEN ROELOFARENDSVEEN zaterdag 31 en GROTE MARKT zondag 1 april IN 3 HALLEN! 09.00 - 16.00 uur ELKE ZATERDAG De Lasso 24, 2371 GX EN ZONDAG Roelofarendsveen VAN 9-16 UUR

www.vlkcontainers.nl

De Scheysloot 60 | 2201 GN Noordwijk Tel: 071 40 22 552 | info@vanleeuwencontainers.nl

 %&%! # $( !"  "# Paasarrangement in Landhotel De Hoofdige Boer: Twee overnachtingen inclusief ontbijt. Een Paasbrunch op eerste Paasdag. Een heerlijk 3-gangen diner in ons restaurant. Wandeling naar het Paasvuur met fakkels. Gratis fiets- en wandelroutes in de omgeving.

Wij zijn ook te volgen op Twitter

Aanvaarding: in overleg

Voor het complete aanbod zie WWW.ANCORA.NL Adenta tandprothese Specialist

www.autosteyger.nl

gen

rzekerin

Alle ve

DE LASSO 24, 2371 GX Verhoog uw koopkracht kom ook of huur en (ver)koop bij ons! een kraam! ( $## !   '#  &$ ! % % !! % # * % #   " #$! 

!

Ik sta op voor mijn man Hipke

#$"#"#$!! '!!#%( % * 

#$)%#!'# % *  "#"#$!! 

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

www.dehoofdigeboer.nl Tel: +31(0)575 43 17 44

Kom naar onze vernieuwde showroom. Ook mooi oud worden onze: t t t t t

Leidseweg 420 - Voorschoten - Tel. -071-5765555

info: 071 - 33 12 067 www.snuffelmarkt.nu

Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

www.tandenwinkel.com gir

experts in autorecycling

V k Verkoop van gebruikte b ikt en nieuwe i onderdelen, tevens inkoop van uw sloop- of schadevoertuig met afgifte RDW-vrijwaring. Voorschoterweg 41 2235 SE Valkenburg Z.H. Telefoon 071 531 51 01

Hanepoel 4 2136 NJ Zwaanshoek N.H. Telefoon 023 584 54 35

Moed om te 11 o 07

doneren!

M ed.nl

www.gebr-opdam.nl

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S ttt

0OEFSIPVEBMMF merken UFHFO[FFS DPODVSSFSFOEF QSJK[FO

WIJ HEBBEN EEN AUTO VOOR U OF WIJ ZOEKEN EEN AUTO VOOR U

10%

KORTING 15 Jaar garantie op de montage en kozijnen !

Betalen in termijnen is mogelijk!! Als we de kracht van onze producten in ĂŠĂŠn woord willen uitdrukken, dan kiezen we voor ‘verouderingsvrij’. Dat klinkt zo technisch en kil, daarom zeggen we liever: onze kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen worden net zo mooi oud als mensen. Maar zonder rimpels of andere ouderdomsverschijnselen. Hoe oud u ook wordt, de producten van DW leven met u mee. En met de

DW Kozijnen: De top in kunststof Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)

BMW 3.18 Compact, full options, 60.000 km. Chevrolet Kalos, 5-drs. Daewoo Matiz Daewoo Matiz Fiat Panda, 50.000 km. Ford Focus 1.6 Station 2x Ford Fusion Cool & Sound, 24.000 km. Ford Ka, airco, cd, cv Ford Ka, airco, cd, cv Hyundai Tucson 2.0 Mercedes E200 Kompressor cabrio, 1e eig. Mitsubishi Colt 1.1, 16.000 km Mitsubishi Outlander 2.0 Nissan Micra, 5-drs. Nissan Micra, 20.000 km. Opel Agila 1.2 16V Opel Agila 1.2 Opel Corsa 1.6, stuurbekr. Opel Corsa, wit, 3-drs. Peugeot 207, 3-drs., zilver Renault Clio TCE, 4800 km. Renault Clio, 5-drs., nav. Renault Clio Campus, 3-drs. Renault Clio TCE Dynamic, 5-drs. Renault Megane 2.0 16V, Grand tour expr., 59.000 km Renault Twingo, airco, cv Renault Twingo, airco Skoda Fabia Wagon 1.4, 16V, airco, Suzuki Automaat Toyota Avansis 1.8 Station, nw. mod. Toyota Aygo, 5-drs., airco, cv

NATIONALE

wij u graag zien op onze internetsite en in onze showroom. Van harte welkom! * Geldt niet voor de al lopende orders.

www.dwkozijnen.nl

Tel:Kozijnen 071-3313505 www.dwkozijnen.nl DW is genomineerd voor de Sterkste Schakel van Rijnland 2012.

nov. 2005 2005 2007 1999 2003 2005 v.a. 2007 2006 2006 2006 2001 nov. 2010 2007 2006 2005 2001 okt. 2002 2000 2009 2009 2009 2009 2006 2009 aug. 2006 2009 nov. 2009 aug. 2002 2001 2007 2010

9.250,4.250,4.250,1.250,2.250,5.450,7.750,4.250,4.750,8.750,10.450,7.450,12.250,5.750,5.250,2.850,3.750,1.950,8.250,8.750,10.250,10.250,4.950,10.250,8.250,5.750,5.950,5.750,2.250,12.950,6.950,-

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!!

generaties die volgen. U heeft er uitsluitend plezier en gemak van. Dat laten

Tel. 071-3313505

3

95

WOENSDAG: GEHAKTDAG Rundergehakt

Op de grens van Rijnsburg en Oegstgeest ligt deze prachtige villa voor liefhebbers van rust, ruimte, watersport en kwaliteit. Ondanks de rustige ligging is de A44 met directe verbinding naar Den Haag en Amsterdam binnen 5 en het strand binnen 10 minuten bereikbaar. De woonkamer heeft twee halfronde serres en is samen met een extra raam ook zeer licht en heeft een mooie authentieke boeren plavuizen vloer met vloerverwarming. Daarnaast is er op de begane grond een fraaie en compleet ingerichte open keuken, toilet met hangend toilet, een bijkeuken en een binnendoor bereikbare garage van 8 bij 3m. 1e etage: 3 ruime slaapkamers, allen met balkon en voorzien van mooie houten vloer, een grote badkamer met douche en bad alsmede een 2e badkamer met douche en wastafel en een apart toilet. Beide badkamers zijn voorzien van vloerverwarming. Tevens een wasruimte met cv opstelling (2011). De 2e etage is bereikbaar via een vouwtrap en bestaat uit een zeer grote open bergzolder. De met Japanse invloeden aangelegde zeer zonnige, onderhoudsvriendelijke tuin rondom is zeer fraai en verder voorzien van bestrating, verlichting, beschutte zithoekjes en een eigen aanlegsteiger met open verbinding naar de Oude Rijn. Op eenvoudige wijze is uitbreiding met 2 extra slaapkamers mogelijk.

Makkelijk online of telefonisch te bestellen

Onze kozijnen voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

onze producten worden uitgevoerd door onze vakmensen.

3

ZATERDAG 31 MAART A.S. VAN 11.00 TOT 15.00 UUR

Vaste all in prijzen

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

De fabricage en montage van

Lente-uifilet en sellerysalade

95

OPEN HUIS

Voor 10 uur besteld, dezelfde dag nog geleverd

DW KOZIJNEN BESTAAT 10 JAAR!

op het totale aankoopbedrag *

155

WATERBOSPARK 97 TE RIJNSBURG

De voordelen

Vier Pasen in de Achterhoek!

Tel: 06 10817027

100 gram

TARTAAR 4e gratis

500 gram

10 m3 gesloten container

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

495

PepercarrĂŠ

Baron S. de L. Wyborghstraat 1 - 2225 TD Katwijk - T 071-4016545 / F 071-4016550 - mailbox@ancora.nl

s Bij be 1ste van iner conta r ting o 10% k

Na

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

VLEESWARENSPECIAL:

Al ruim 100 jaar verstand van lekker vlees je proeft het!

Speciale regiotarieven

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

650

MAKELAARDIJ

Incl. brengen, halen en afvoerverwerking

â‚Ź 22

met gratis rijst

10 m3 container

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

â‚Ź 35

Thaise curry

Papier/Karton

Betaling via iDeal of contant

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

MAALTIJDTIP VAN ROBIN:

MEER AANBIEDINGEN KUNT U VINDEN BIJ ONS IN DE WINKEL �IN DE HOFTUIN�

Bedrijfs

De oplossing is Lypossage!

de vet- en vochthuishouding.

500 gram

350

per stuk

500 gram

SALADE DUO:

Verse worst

Dubbelzegeldag

6 m3 container

! ACTtIeElling

Erkend Gas Water en CV Installateur

DINSDAG: VERSE WORSTDAG

kruiden

Metalen/Ijzer

W.F. Blankert Rijnsburg

25

+ GRATIS

Grond

ARMTE ACHT

2

95

Noordwijk

Puin

Gas- en sanitaire installaties Lood-, zink- en mastiekwerken

Malse hamlappen

2 x 100 gram

Alle soorten afval:

Italiaanse smulslof

VLEESAANBIEDING

Boerenachterham en gebraden fricandeau

MAANDAG: SPEKLAPPENDAG

595

3 stuks

Bel ons

Groen H. Andriessenlaan 6 2343 LC Oegstgeest Tel. 071 - 517 44 07 Mobiel 06 - 53136454

2

50

VLEESWARENDUO UIT DE WORSTMAKERIJ:

071 - 40 22 552

Showroom open: -A Us$ITMVR Us:AT U

CRISISTARIEF:

Paashaasjes

SOEP UIT EIGEN KEUKEN:

Particulieren Gemakkelijk online of telefonisch bestellen

BROODJE VAN DE WEEK:

KEURKOOPJE

Italiaanse biefstukrol

@keurslagermooy

kkooop uur! totot t1199.0.000

AUTO

PAS

Automobielbedrijf

van Zelst

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299 VOOR ONS COMPLETE AANBOD ZIE ONZE SITE: WWW.VANZELSTAUTOS.NL VERKOOP ALLE MERKEN NIEUWE AUTO’S


oegstgeester courant

WOENSDAG 28 MAART 2012

NIEUWS

Zimbabwaanse kunst toont sterk eigen karakter

GEHOORD EN GEZIEN Door Inkochnito

Nieuw woord

“Wie naar de kroeg gaat met stevige drinkers, drinkt zelf ook meer”. In het Universiteitsblad “Mare” lazen wij dat dit blijkt uit onderzoek van de Deense Psychologe Helle Larsen. Zij bouwde haar lab om naar kroeg en testte 600 studenten. Daaruit bleek dat studenten twee á drie keer zoveel drinken als ze op stap zijn met alcoholdrinkers dan dat ze op pad gaan met frisdrank drinkers. Het gaat hier namelijk om het zgn. ‘papagaaizuipen’ waarbij de genodigde kennelijk mee wil doen met degene die hem genodigd heeft de uitnodiger daardoor minder opvalt voor wat betreft het, te veel, achteroverslaan. Eigenlijk was dit al eerder bekend van flinke drinkers die je de vraag stelden: “Ga je mee een glaasje drinken?”.

Keukenhof

Oegstgeestigheid Het MEOB-terrein is inmiddels al zo’n tien jaar verlaten. In alle droefheid en eenzaamheid achtergelaten door Defensie. Sinds dat de grond in 1939 is verkaveld en in bezit is genomen door defensie wegens de oorlogsdreiging, is dat tot die tijd niet meer gebeurd. Nu de grond schoon is verklaard, na een uitgebreide sanering, zou je er best wat mee kunnen doen. We waren ooit een onderdeel van de Bollenstreek met een weelderige bollen- en bloemencultuur. Als we nu eens door het terrein een flinke ploeg jassen en de boel eens goed omwoelden? Ieder jaar dat het nog geen bestemming heeft zou je er met gemak bloembollen op kunnen kweken. Ja, zelfs aardappelen als dan niet voor consumptie. Na het rooien is ook alle onkruid dood, een leuke bijkomstigheid. Op het achtergebleven parkeerterrein kunnen overigens prima vrachtauto’s parkeren. Er is zelfs geopperd om er olifantsgras te laten groeien. Maar dat is een gek voorstel. De overheid laat immers nooit ergens gras over groeien! Wil van Elk

Verkeerscontrole De politie heeft donderdag 15 maart een algemene verkeerscontrole gehouden op de Abtspoelweg in Oegstgeest. In Oegstgeest werden bestuurders van motorvoertuigen gecontroleerd op technische eisen en papieren. 27 bestuurders werden hiervoor gewaarschuwd. Er werd één bekeuring uitgeschreven voor het niet handsfree bellen in de auto (220 euro). Ook een bestuurder die 83 km/uur reed waar 50 km/uur is toegestaan kreeg een bekeuring.

Wethouder Lia de Ridder, die zelf ooit in Zambia woonde: ‘Ik herken Afrika in dit mooie werk van beide kunstenaars. Geweldig dat ze zo actief zijn geweest in Oegstgeest.’ (Foto Willemien Timmers)

Aaron Kapembeza en de schilder Charles Nkomo samen met wereldwinkelvoorzitter Pedro Tetteroo en kunstenaar Tom Blomefield. (Foto: Willemien Timmers)

Vrijdagmiddag opende Lia de Ridder in het Oegstgeester raadhuis een expositie van Zimbabwaanse kunst. Dit in het bijzijn van de beeldhouwer Aaron Kapembeza en de schilder Charles Nkomo. Beide kunstenaars zijn in Oegstgeest op uitnodiging van de Wereldwinkel in het centrum Lange Voort. Eerder konden de Oegstgeestenaren kennis maken met deze kunst in het jaar 2004 toen een grote expositie plaats vond in het bospark van landgoed Oud-Poelgeest en het Koetshuis.

ternationale bekendheid. Zij werk was o.a. In Durban, Johannesburg en in Londen te zien. Hij is ook in Amerika bekend bij verzamelaars. Een ruime week lang waren de kunstenaars te gast in Oegstgeest. Ze gaven schilder- en beeldhouwlessen op Oegstgeester scholen en lieten in de openlucht zien hoe ze werken. Hun werk is nog te zien in het gemeentehuis en in de Wereldwinkel Oegstgeest.

Foto en tekst: Antoon Koch/Mirjam Jochemsen Daar bleek dat de stijl van die kunst, binnen Zimbabwe, een sterke stroming eigen is. Het is herkenbaar. De wethouder noemde het project een voorbeeld van het ‘Oegstgeester goud’: de geweldige samenwerking en inspiratie van mensen die elkaar voorheen niet kenden, waardoor het bezoek van de kunstenaars kon uitgroeien tot een betekenisvolle ontmoeting. De tentoonstelling in het gemeentehuis is nog te zien t/m 16 april. Veel Oegstgeestenaren zullen de mannen overigens hebben

zien werken in de buitenlucht, zaterdag bij de ingang van de Passage Aaron Kapembeza is een succesvolle beeldhouwer evenals zijn tante die hem de basisbeginselen van het vak bijbracht. Hij werkt in zijn galerie en beeldentuin vlak bij Harare samen met andere lokale en internationale beeldhouwers. Zij werk weerspiegelt zijn interesse voor mensenrechten en emancipatie. Dit laatste is zichtbaar in zijn beroemde ‘proud ladies’. Indrukwekkend is ook zijn uitbeelding van spelende kinderen en oudere mannen. Naast zijn figuurlijke werk begint Aaron thans meer abstractere vormen te verkennen. Het materiaal dat hij gebruikt is het zogenaamde Springstone: een harde, zwarte steensoort. Soms is het ook opaal. Charles Nkomo kwam in 1974 ter wereld in Bulawayo, een grote stad in het zuidwesten van Zimbabwe. Hij studeerde daar beeldende kunst aan het Mazilikazi Art en Craft Centre. Hij verbond zich als kunstenaar aan de National Gallery in zijn geboorteplaats. Hij brengt met zijn schilderijen het hedendaagse leven in Zimbabwe in beeld: overweldigend in kleur, speelse levendigheid en vooral optimisme. Nkomo kent intussen al in-

Scholenproject

Aan het project deden zeven scholen mee. Op vijf basisscholen – De Springplank, het Dok, de Montessorischool, de Gevers-Deutz Terweeschool en de Kring (locatie Willibrord) – maakten de kinderen beelden en schilderijen onder leiding van Nkomo en Kapembeza. De kinderen waren zo enthousiast dat sommigen na afloop handtekeningen en e-mailadressen wilden van de kunstenaars. Enkele van de werkstukken zijn tentoongesteld bij het werk van de kunstenaars, in de expositie in het gemeentehuis. Op het Rijnlands Lyceum vertelden de mannen in de lessen maatschappijleer over hun werk en hun leven en gingen ze in gesprek met de leerlingen. De hele week kreeg de orga-

nisatie hulp van leerlingen van het Rijnlands Lyceum en van het Teylingen College (Duinzigt).

Themamiddag

Ongeveer honderd mensen lieten het mooie lenteweer voor wat het was en kwamen zondagmiddag naar de Pauluskerk. De vermaarde Tom Blomefield vertelde daar over het ontstaan en de spannende geschiedenis van het bekende Zimbabwaanse kunstenaarsdorp Tengenenge. Blomefield is de grondlegger van dit dorp en woonde en werkte er vele jaren. Antropologe Elise van der Mark maakte duidelijk hoe groot de maatschappelijke betekenis van kunst is voor de Zimbabwanen. Verhalenvertelster Desirée van Keulen schilderde Afrikaanse verhalen met haar stem. Tenslotte konden de bezoekers kennismaken met de beide kunstenaars, die door importeur José Verweij van GoneArty werden geïnterviewd. Live professionele djembe-muziek liet van tijd tot tijd de bezoekers de zinderende Afrikaanse ritmes voelen. Pedro Tetteroo, voorzitter van Wereldwinkel Oegstgeest, is tevreden: “Dit was een geslaagde afsluiting van een fantastische week.”

Collectanten voor ZOA op pad Deze week, tot en met 31 maart, is er weer de ZOA-collecteweek. Zo’n 18.000 enthousiaste collectanten gaan in het hele land de deuren langs om geld op te halen voor ZOA. De opbrengst van deze collecte, vorig jaar bijna een miljoen euro, is zeer welkom. Ook dit jaar hoopt de organisatie op een grote opbrengst, waarmee ze miljoenen mensen kan helpen. ZOA werkt in veertien landen op drie continenten. Ze biedt in deze landen hulp aan mensen die zijn getroffen door een natuurramp of gewapend conflict, zoals de aardbeving in Haïti of de burgeroorlog in Sri Lanka. Ze geeft hoop door een nieuw toekomstperspectief te bieden en herstel door samen met de mensen te werken zodat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het werk van ZOA en de nationale collecteweek kan op diverse manieren worden ondersteund. Dat kan middels een donatie of door als collectant mee te helpen. Voor meer informatie: http://zoa.nl/nationalecollecteweek. Of Janny Verweij, tel: 071-5172437, janny.verweij@xs4all.nl

Raadsleden (1)

Hoe staat het met onze tevredenheid over raadsleden. De Universiteit Twente kent de hoogleraar bestuurskunde Bas Denters die er een onderzoek naar heeft gepleegd. Over de uitkomst daarvan schrijft Hans Bekkers in het magazine Binnenlands Bestuur. Conclusie: burgers zijn over het algemeen niet ontevreden over raadsleden. 60 procent geeft ze een zes of een zeven. Het oordeel is dus niet negatief maar het is ook niet zo dat raadsleden door burgers met lof en waardering worden overladen. Van rond 40 procent heeft ongeveer de helft geen oordeel over het functioneren van raadsleden en de andere helft is negatief in zijn oordeel”, stelt Bas Denters. Zo blijkt voorts dat 40% van de respondenten weet dat het de raad is die wethouders benoemd en ontslaat. Slechts 7% van de burgers is bereid zich kandidaat te stallen voor het lidmaatschap van de raad. Tien jaar geleden was het nog minder namelijk 4,6%.

Raadsleden (2)

Het minst aantrekkelijke van het raadslidmaatschap is de werkdruk en de tijdsbelasting. De onderzoeker maakt zich zorgen over de plannen van de regering om het aantal raadsleden te verminderen. Die zorgen blijken volgens ons op zijn plaats want je moet oppassen dat ze straks niet gillende het raadhuis uitrennen en dat in onze gemeente het huidige raadhuis niet terugvalt op zijn oude status. Tussen twee haakjes: kunt u de namen opnoemen van alle raadsleden van Oegstgeest? Zo niet, dan lijkt het om te beginnen handig om de Oegstgeester Gemeentegids bij de hand te nemen.

Cijfers

Rond deze tijd van het jaar zijn wij altijd nieuwsgierig naar het aantal inwoners van Oegstgeest op 1 januari 2012. Wij druk met zoeken via Google maar het bleef overal bij het cijfer van 1 januari 2011. Misschien zitten ze nog steeds te tellen. Ook de lijst kerncijfers HollandRijnland komt nog niet verder. Intussen kwamen wij wel cijfers tegen over de bevolkingsgroei van de gemeente tussen 2001 en begin 2011. Telde Oegstgeest in 2001 21117 inwoners, begin 2011 was 22767. Toch nog interessant om er achter te komen dat dit een stijging van het aantal inwoners was van 0,78%. Overigens waren er in 2001 optimisten die voorspelden dat de gemeente rond deze tijd 25000 inwoners zou tellen. Daaruit blijkt dat het gevaarlijk was de toekomst te beoordelen naar de toetertijd geldende inzichten

40 jaar geleden

Een leerling van De Kring (Willibrord) aan het werk.

Aan het werk in een kraam buiten de Wereldwinkel. (Foto Antoon Koch)

Vereniging Oud Oegstgeest verspreidt gratis jubileumtijdschrift Vanavond wordt, tijdens de Algemene Ledenvergadering, de viering van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Oud Oegstgeest luister bijgezet door de overhandiging van het eerste exemplaar van een speciaal jubileumtijdschrift aan burgemeester Els Timmers-van Klink. Het 32 pagina’s tellende tijdschrift is gevuld met allerlei typisch Oegstgeester onderwerpen.

Zo wordt onder meer de geschiedenis van de Oegstgeester dakpan beschreven; het ontstaan van het Oegstgeester gemeentewapen; wordt het jeugdwerk van de Jan Wolkers belicht en wordt een bijzonder overzicht gegeven van de verloren gegane Oegstgeester cafés. Dit en meer wetenswaardigheden kleurrijk vormgegeven, maken het tijdschrift absoluut tot een ‘hebbeding’. De redactie van de Oegstgeester Courant heeft de hand weten te leggen

op een afbeelding van de voorkant van het nieuwe tijdschrift dat volgende week woensdag samen met de Oegstgeester Courant huis-aanhuis gratis wordt verspreid. Als u de krant thuis niet ontvangt kunt u deze met het tijdschrift ook op de gebruikelijke verspreidingspunten van de Oegstgeester Courant vinden. Meer informatie: secretariaat Vereniging Oud Oegstgeest, Willem de Zwijgerlaan 27, 2341 EG Oegstgeest, secretaris@oudoegstgeest.nl

Oegstgeest heeft in het centrum Lange Voort een kruidentuin waar wij alleen maar enthousiast over zijn. Deze tuin werd vorige week geopend door wethouder Lia de Ridder. Elders in de O.C. leest u over dit initiatief dat zeer de moeite waard is.

Ingezonden Wandelpad Noordoever

Zesjescultuur op de schop

Nieuwbouw project Rhijnwaeter opent deuren

Het Rijnlands Lyceum organiseert donderdagavond 5 april een extra thema avond met als onderwerp: ‘Een zesjescultuur? Leve de zeven!’. Een beloofd vervolg op de thema avond van november 2011, waar Eveline Crone het puberende brein behandelde. Professor Michiel Westenberg, verbonden aan de Leidse Universiteit, is gastspreker en gaat de strijd aan met de zes.

Op zaterdag 31 maart kunnen geïnteresseerden te koop staande nieuwbouwwoningen op locaties in heel Nederland bezoeken tijdens ‘Bouwfonds Woonproeven’. Meer dan 150 projecten met 284 typen woningen openen de deuren voor publiek. In Zuid-Holland doen 24 projecten mee. In Oegstgeest neemt het project Rhijnwaeter in Nieuw Rhijngeest deel aan Bouwfonds Woonproeven.

Feest met Kikker Iedereen kent Kikker wel, het vrolijke figuurtje van Max Velthuijs. Dit jaar is de twaalfde editie van de Kikkertiendaagse. Tien dagen staan kikker en z’n vriendjes centraal bij Kinderdagverblijf Pimmetje. Kinderen nemen hun boekjes van thuis over Kikker mee, in de gang kunnen ware kikkersprongen gemaakt worden, er wordt geschminkt en geknutseld. De Kikkertiendaagse duurt nog tot vrijdag 30 maart. (Foto: PR)

Voor veel kinderen is school een sociale ontmoetingsplaats en niet de springplank naar een geslaagd werkend leven. Een zes gemiddeld is een prima score, is maar al te vaak het idee. Lamlendigheid, zelfoverschatting en de drukke sociale agenda van middelbare schoolleerlingen zijn vaak gehoorde redenen. Michiel Westenberg is ervan overtuigd dat het gemiddelde prestatieniveau van ‘de leerling’ omhoog kan. Het cijfer zeven staat hierin centraal. Een zeven gemiddeld verhoogt volgens hem leerprestaties en de zelfkennis, met alle voordelen van dien. Ouders hebben mooie toekomstdro-

Eind maart 1972 beloofden B&W dat de mogelijkheden tot sport en recreatie in Oegstgeest verbeterd zouden worden. Destijds kwamen de voetbalverenigingen Oegstgeest, UDO en ASC ieder ten minste twee velden tekort. “Het ruimtegebrek zou destijds opgelost worden door de aanleg van een voetbalcomplex aan het einde van de Van Houdringelaan, ten noorden van het korfbalterrein Fiks. Een plaats die oorspronkelijk toebedacht was aan ASC omdat het zijn plaats aan de Duivenvoordestraat zou moeten verlaten ten behoeve van recreatie. UDO werd echter de kans geboden zich los te maken van inwoning bij de VV Oegstgeest. Voortschrijdend inzicht speelde daarbij een rol. Het gemeentebestuur was tot de conclusie gekomen dat ASC in het toekomstige Haaswijk namelijk tussen de het noordelijke deel van deze te ontwikkelen wijk en de Marine Bedrijven beter op zijn plaats was. ASC was teleurgesteld. Er kwam later een nieuw plan Haaswijk, beter bekend als: Haaswijk ‘76. Het terrein ten noorden daarvan werd in de jaren ’80 – ‘90 ontwikkeld tot wijk Morsebel. Het tekort aan speelvelden voor ASC is nu, na 40 jaar, eindelijk aan een oplossing toe in de Overveerpolder. Het verzet hier tegen heeft de Raad van State bereikt welke dezer dagen over enkele punten nog uitspraak doet. Intussen dreigt de huidige recessie nog met roet in de schoorsteen wat tot een brandje kan leiden. Oeps. Hopelijk leidt het niet tot een 50 jarige wachttijd. Misschien kan dan eens gedacht worden aan vermelding daarvan in het Guinness Recordboek.

Hoera

Thema avond in Rijnlands Lyceum

31 maart: ‘Bouwfonds Woonproeven’

Geïnteresseerden kunnen zonder afspraak van 11.00 tot 15.00 uur bij verschillende nieuwbouwprojecten koopwoningen bezichtigen en informatie inwinnen. Op locatie zijn specialisten aanwezig die rondleidingen geven, bijzonderheden toelichten en vragen beantwoorden. Kijk op www.woonproeven.nl voor een totaaloverzicht van de locaties.

Vorige week vrijdag werd de Keukenhof in Lisse geopend. Thema: Het fleurigste en leukste dagje uit. Het is mogelijk om combikaarten (bus +entree) via www.keukenhof.nl thuis uit te printen. Deze kaarten zijn ook verkrijgbaar op het station Leiden Centraal waarmee men buiten op de bus Lijn 54 stapt en in Lisse voor de ingang wordt afgezet. Dit betreft een rechtstreekse verbinding. In Oegstgeest kan ook opgestapt worden op de bus Lijn 57 maar dan moet in Lisse aan de Keukenhofdreef worden uitgestapt en een wandeling naar de ingang van dit geweldige bloemenpark worden gemaakt. De Keukenhof is geopend tot 20 mei en tot die tijd worden afwisselend bloemenshows in de Paviljoens gehouden zoals Tulpentheater, Romantische Rozen, Fresiafestival, Gerberagala, Beeldschone Narcissen, Alles Alstroemeria, Flower Power, Zinderende Zonnebloemen, Orchideeënshow, tulpen en bolgewassen en een Lelieshow. Nieuw dit jaar is een romantische beeldentuin rond Kasteel Keukenhof met als hoogtepunt een Karel Appel expositie. Men vindt er voorts werken van Nederlandse en Internationale kunstenaars. De entree bedraagt: € 4.-

men voor hun kinderen. Een goede schoolopleiding vormt daarbij een solide basis voor succes in het latere leven. De slappe leerhouding van hun kind werkt dit niet in de hand. Het puberende brein is in dit verband al vaak gespreksonderwerp geweest als belangrijke reden van gedragsproblemen, thuis en op school. Professor Michiel Westenberg trekt dit breder: “Ik vind dat de steevast negatieve houding tegenover de jeugd gebaseerd is op achterhaalde ideeën. Bovendien onderschatten volwassenen hun invloed op het gedrag en de ontwikkeling van de adolescent. Die is namelijk veel groter dan ze zelf vaak denken. Adolescenten zijn wel degelijk ambitieus en willen dolgraag uitblinken. Jong en oud streeft naar waardering van anderen én naar zelfwaardering. Leergierigheid wordt gestimuleerd als de lat hoger ligt voor leerlingen. Ze worden enthousiast door heldere leerdoelen te stellen en hierin keuzes sámen met hen te bepalen.” De avond aan de Apollolaan 1 in Oegstgeest begint om 20.00 uur.

Als reactie op de ingezonden brief van de heer Jaap van den Broek in de Oegstgeester Courant van 21 maart jl. wil ik kwijt dat hij exact het gevoel van de bewoners weergeeft. Wij worden gewoon bedonderd door de Gemeente en zijn niet serieus genomen. Uit de artikelen van de krant heeft men kunnen vernemen dat geheel tegen de wil van de bewoners een onzinnig en duur pad wordt aangelegd, terwijl aan de overkant van het kanaal voldoende alternatieven zijn. Met de bewoners is in 2007 overlegd en ten uitvoer van het Crex plan een overeenstemming bereikt en zouden er diverse maatregelen worden genomen om de privacy en de veiligheid te waarborgen. Als basis zou het stuk land een stilte gebied worden met een optimale natuurbeleving. Naar nu blijkt komt de Gemeente alle mooie beloften door geldgebrek niet na en men besluit om alvast maar een pad aan te leggen, kosten 75.000,euro. Over de kosten van onderhoud etc. wordt niet gerept. Nog erger men besluit het zelfs nog 13 meter op te schuiven richting bewoners. Als klap op de vuurpijl is dit maar voor 3 jaar want dan zal het kanaal worden verbreed en kan men het pad weer verleggen. De Gemeente geeft zelf toe dat het wel niet druk zal worden met wandelaars, waarom dan dit plan? Alstublieft Gemeente, kom tot inkeer en gebruik het geld voor betere bestemmingen nu u toch al in financiële nood verkeert. En als u het toch doet kom dan uw belofte na en verdien zo weer het vertrouwen van uw burgers. Ik heb stellig de indruk dat bewust of onbewust de raadsleden voor de gek worden gehouden en als men inderdaad goed geïnformeerd zou zijn en de situatie in ogenschouw zou hebben genomen men toch wel duidelijk moet inzien dan dit plan tot niets leidt, het enkel een vrijplaats wordt voor de jeugd en hondenuitlaat. Het hele idee van stilte gebied en optimale natuurbeleving komt hierdoor geheel te vervallen. T.J.D. Fanoy, Simon Vestdijklaan ➜ ➜ ➜ ➜ ➜ ➜

sanitaire installaties dakbedekkingen Lood- en zinkwerken centrale verwarming airconditioning Luchtbehandeling

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV Leiden 071-5223242 Voorhout 0252 -235679

WWW.hundersmarckbv.nL


28 maart 2012 week 13 WWW.OEGSTGEEST.NL RHIJNGEESTERSTRAATWEG 13 POSTBUS 1270 2340 BG OEGSTGEEST Wilt u de burgemeester of één van de wethouders spreken? Bel voor een afspraak met 071-51 91 793 of mail naar secretariaat@oegstgeest.nl. Vermeld in uw e-mail het onderwerp van gesprek en het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent.

Fietstocht door Haaswijk Op vrijdag 23 maart organiseerde de gemeente Oegstgeest een fietstocht door de wijk Haaswijk met als doel om het onderhoud van de openbare ruimte onder de loep te nemen. Onder het warme lentezonnetje konden de wet-

houders Mackay en De Ridder, enkele ambtenaren van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, wijkbewoners en gemeenteraadslid R. Braun al fietsend van gedachte wisselen over het onderhoud aan de buitenruimte in Haaswijk.

Voor alle vragen over de gemeente belt u maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur met het Telefonisch Informatie Punt (TIP): 51 91 793 (Communicatie, Klachten, Onderwijs, Projectbureau’s, Meldingen openbare ruimte/servicelijn)

WEGWERKZAAMHEDEN

Sociale Zaken spreekuur Tussen 9.00 en 11.00 uur WMO spreekuur Tussen 9.00 en 11.00 uur Grofvuil en groot tuinafval Tussen 9.00 en 12.00 uur

51 91 830 51 91 819

51 91 868

Bedrijfsbezoek familie Brussee

Afsluiting kruispunt EndegeesterstraatwegWassenaarseweg Verlengde Wassenaarseweg

WNF Earth hour

Op 31 maart gaat van 20.30-21.30 uur het licht uit! Wereldwijd Earth hour is een wereldwijde actie van het WereldNatuurFonds. De aarde geeft ons alles. Zoals drinkwater, voedsel, mooie natuur, grondstoffen en zuurstof. Maar als we met de aarde blijven omgaan zoals we dat nu doen, kan ze ons in de toekomst niet meer geven wat we nodig hebben. Dit kán anders. We moeten kiezen voor slimme en duurzame oplossingen. Want zonder aarde zijn we nergens. Het is aan ons om de aarde door te geven aan de generaties na ons!

Wat kunt u doen? Doe daarom op zaterdag 31 maart vanaf 20.30 uur een uur het licht uit tijdens Earth Hour. Zo geef je samen met miljoenen andere mensen en organisaties een signaal af dat jij de toekomst van de aarde belangrijk vindt. Wat doet de gemeente? Ook in het gemeentehuis gaat op zaterdagavond alle avond- en buitenverlichting uit.   Meer info: www.wnf.nl/earth_hour.

Politieservicepunt gesloten Op woensdagavond 4 april is het politieservicepunt in het gemeentehuis van Oegstgeest gesloten. Indien u toch met de politie in contact wilt komen kunt u naar 0900-

8844 bellen, of u kunt terecht bij het politiebureau aan de Langegracht te Leiden. Excuus voor het ongemak.

Het digitale omgevingsloket is 31 maart niet bereikbaar In verband met het installeren van een nieuwe versie is op 31 maart het digitale omgevingsloket onbereikbaar.

Heropening van het Cultureel Jongerencentrum Woensdag 4 april van 14.00 tot 16.00 uur zet het CJG haar deuren open voor een kennismaking met opvoeders in Oegstgeest. De Paashaas heet ouders en kinderen van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Op maandag 2 april 2012 vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats aan het kruispunt Endegeesterstraatweg – Wassenaarseweg. Hierbij wordt vanaf 9.30 uur het gehele kruispunt afgesloten. Het autoverkeer wordt met bebording omgeleid via de Geversstraat, Leidsestraatweg en Rijnsburgerweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden om 22.00 uur gereed. Deze wegwerkzaamheden vinden plaats in opdracht van de Universiteit Leiden ten behoeve van de herinrichting van de weg en het kruispunt. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de Universiteit Leiden, de heer Hoogland, telefoonnummer 071 527 30 60.

Lokaal Loket Oegstgeest 51 56 215 Ma. t/m vrij. van 14.00-17.00 uur Voor al uw vragen over zorg, welzijn, wonen en inkomensondersteuning Lange Voort 2t, 2341 KA Oegstgeest lokaalloket@oegstgeest.nl - www.lokaalloketoegstgeest.nl

Er is van alles te doen: 14.00 – 16.00 uur: - poppen- en berendokterspreekuur - schilderijen maken voor kinderen - mini informatiemarkt over opvoeden en opgroeien in Oegstgeest

rond 14.30 uur: - prijsuitreiking kleurwedstrijd door burgemeester Els Timmers Om 16.30 uur is er een rondleiding voor professionals en genodigden. Raadpleeg voor meer informatie: www.cjgoegstgeest.nl.

Volg gemeente Oegstgeest ook op twitter: Dinsdag 20 maart was het zover, drie wethouders, Wendelien Tönjann, Lia de Ridder en Eric Mackay vergezeld van enkele ambtenaren gingen op bedrijfsbezoek bij de melkveehouderij van de familie Brussee. Deze melkveehouderij is een van de weinige, zo niet het enige volwaardige agrarische bedrijf dat Oegstgeest rijk is. Wist u dat wethouder Eric Mackay ooit zelf ‘geproefd’ heeft van het runnen van een echt boerenbedrijf? Onder het genot van koffie en appeltaart werden zij hartelijk ontvangen in het sfeervolle huis van het echtpaar Brussee en hun 2 kinderen, een echt familiebedrijf. Nu het land goed droog is en de lente ingezet gaan de koeien na een koude winter weer naar buiten. Het bedrijf van de familie heeft 180 koeien die alleen melk produceren. Drie kwart van

Oegstgeest kan per dag worden voorzien van een halve liter melk door de melkproductie van alleen al deze koeien. Inmiddels zijn de koeien hun onderkomen uitgegroeid, dus heeft de familie Brussee een omgevingsvergunning aangevraagd om een grotere stal te bouwen die door de gemeente goedgekeurd is. De contouren van de nieuw te bouwen stal zijn reeds zichtbaar. Wethouder Tönjann opperde het idee om in het kader van de Visie 2020, waarin men de verbinding met het dorp nastreeft, een schoolbezoek aan het bedrijf te brengen. De familie reageerde positief. De wethouders dankten de famillie Brussee hartelijk voor hun gastvrijheid en beloofden na de verbouwing wederom de boederij te bezoeken.

@gem_oegstgeest Word testrijder voor Electric Heroes Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en in het bezit van een bromfietscertificaat? Meld je dan nu aan als testijder voor Electric Heroes via www.electric-heroes. nl. Met Electric Heroes stimuleren de Omgevingsdienst West-Holland en de gemeenten uit de regio elektrisch rijden. Tijdens de campagneperiode kan je een aantal dagen een elektrische scooter testen. Je legt je ervaringen vast in een filmpje of op foto’s waar anderen op

kunnen stemmen. De maker van het beste/leukste/mooiste filmpje wordt beloond met een elektrische scooter. Ook onder de stemmers geven we scooters weg. Local hero Jonathan Cassuto, Nederlands kampioen schoolslag, is local hero in deze campagne. De Sassenheimse zwemmer is boegbeeld voor Electric Heroes en is je al voorgegaan. Hij heeft als eerste een scooter getest, het filmpje hiervan is te zien op www.electric-heroes.nl.

Wij danken u voor het begrip.

Voorontwerp bestemmingsplan Brug Poelgeest Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Brug Poelgeest’ gedurende 6 weken ter inzage ligt voor inspraak. Dit voorontwerpbestemmingsplan, dat gezamenlijk is opgesteld met de gemeente Leiden, voorziet in het planologisch mogelijk maken van een verbinding tussen de wijk Poelgeest in Oegstgeest en het Trekvaartplein via een brug over de Haarlemmertrekvaart naar de Oegstgeesterweg in Leiden. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 2 april gedurende 6 weken, dus tot en met 14 mei 2012 ter inzage. Gedurende deze periode kunt u het voorontwerp bestemmingsplan inzien bij de centrale balie van het gemeentehuis Rhijngeesterstraatweg 13 in Oegstgeest op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.   Volledigheidshalve wordt opgemerkt

dat gelijktijdig in de gemeente Leiden de inspraakprocedure wordt gestart voor wat betreft het gedeelte van het plan dat op het grondgebied van Leiden ligt. Gedurende de terinzagetermijn kan een ieder zijn inspraakreactie omtrent het voorontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest. Daarnaast is het plan toegankelijk via de website van de gemeente www. oegstgeest.nl in de rubriek ‘wonen en burgerzaken’. Het voorontwerp is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatieavond De gemeenten Leiden en Oegstgeest organiseren gezamenlijk op dinsdag 17 april a.s. tussen 19.00 en 21.00 uur een bijeenkomst waar belangstellenden vragen kunnen stellen over het be-

stemmingsplan en het ontwerp van het tracé. De informatieavond vindt plaats in de Boerhaavezaal van het Kasteel Poelgeest (Poelgeesterweg 1 te Oegstgeest). De Boerhaavezaal is gelegen op de eerste verdieping van het Koetshuis. Het Koetshuis beschikt niet over een lift. Indien u niet in de gelegenheid bent om de zaal te bereiken, bestaat de mogelijkheid uw vragen beneden in het koetshuis te beantwoord te krijgen. De zaal gaat open om 19.00 uur. Om 19.30 uur zullen beide wethouders een welkomswoord houden. Tijdens deze avond kunt u indien gewenst ook schriftelijk uw inspraakreactie indienen. Informatie In overleg met de gemeente Leiden is het mogelijk om voor nadere telefonische inlichtingen contact op te nemen met het Leidse Servicepunt Bouwen en Wonen, tel. (071) 5165502.

VERGUNNINGEN EN BEKENDMAKINGEN VERGUNNINGEN Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning 1. Bert Garthoffpad 13 – vervangen deur door glas (373551/25-03-2012) De ingekomen aanvraag ligt ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Het is in deze

fase daarom niet mogelijk om bezwaar in te dienen op de aanvragen. Verleende vergunningen Verleende omgevingsvergunningen (reguliere procedure) 1. Haarlemmertrekvaart tussen de Hendrik

Heukelsbrug en de Poelgeesterbrug (2103-2012/316739) 2. Rhijngeesterstaatweg 40A – inrichten terrein t.b.v. kinderdagverblijf (23-032012/195361) 3. Rijnsburgerweg 27 – plaatsen uitbouw met kelder (21-03-2012/328711)

Bezwaar Tegen de verleende omgevingsvergunning dietot stand is gekomen met de reguliere voorbereidingsprocedure kunnen belanghebbenden, binnen zes weken na de dag waarop het besluit is bekendgemaakt, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en

Product van de maand: haantjes

Opvallend zijn de kleurrijke, trotse haantjes. Ze komen uit de werkplaats van de Mexicaanse Maria Isabel. Deze vrouw van bijna 40 jaar oud moest door de dood van haar vader al jong van school af om te helpen het gezin te onderhouden. Zonder noemenswaardige oplei-

LEIDEN - Museum Boerhaave presenteert van vrijdag 13 april tot en met 9 september 2012 een uitdagende tentoonstelling over de verhouding dik-dun: Het Gewichtige Lichaam. Hiermee sluit het museum aan bij de actuele discussies rond eetstoornissen en obesitas.

ding begon ze aan haar eerste baan: schilderen in een atelier. Op een gegeven moment is ze voor zichzelf begonnen en inmiddels heeft ze haar bedrijf weten uit te breiden tot negen medewerkers. De meesten zijn vrouwen; het echt zware werk wordt door mannen gedaan. De importeur steunt het bedrijfje, onder andere met de uitbreiding van de werkplaats, scholing (boekhouden, arbeidsomstandigheden) en de aanschaf van een computer.

Stevig spul Het keramiek wordt gemaakt van gietklei in mallen. Na zorgvuldig en langzaam drogen wordt de klei gebakken, geglazuurd, en met de hand beschilderd volgens vaste patronen. Daarna volgt een tweede ovengang op 1200 graden. Uit de oven komen niet alleen haantjes, maar ook potten en andere voorwerpen. Alles is loodvrij en kan zonder problemen in de magnetron, oven en vaatwasser.

gen, het aanvragen van een vergunning of aanverwante zaken, dan kunt u op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur langskomen op het gemeentehuis of u kunt bellen met 0715191793. Ook is er informatie beschikbaar op de website www.oegstgeest.nl.

Tentoonstelling over verhouding dik-dun

Wereldwinkel: nieuw leven Een nieuw leven, een nieuw begin. Vruchtbaarheid en licht. Het zijn de begrippen die horen bij deze tijd van het jaar, en bij Pasen in het bijzonder. In de Wereldwinkel zijn volop symbolen hiervan te vinden, die bovendien vaak een nieuw en vruchtbaar leven betekenen voor de producenten ervan.

wethouders van Oegstgeest, postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest. De datum bekendmaking van het besluit staat tussen haakjes vermeld achter de betreffende vergunning. Informatie Als u informatie wilt over ingekomen aanvra-

De haan, verkondiger van de nieuwe dag, verdrijft bij de dageraad de kwade geesten. Deze maand een Wereldwinkel vol lente en Pasen. (Foto: Hans Twilt) Ook de tuin ermee opvrolijken kan prima, zolang het niet vriest.

Winkel Natuurlijk staat en hangt de winkel verder vol met kippen en eieren in alle kleuren en maten. En paaseitjes

van fairtrade chocolade ontbreken niet. De Wereldwinkel is een professionele cadeauwinkel, maar draait volledig op vrijwilligers. Nieuwe krachten zijn van harte welkom. Kom eens praten! Kijk ook eens op www.oegstgeest-wereldwinkel.nl.

Het Gewichtige Lichaam brengt de fascinerende omgang van de mens met zijn uiterlijk in beeld. Rode draad vormt de geschiedenis van het hongeren. Waarom besluiten mensen te stoppen met eten? Wanneer is er sprake van een verstoorde omgang met het lichaam? En zijn we vandaag de dag wel baas over ons eigen lijf ? Naast curieuze medische prenten en klassieke schilderijen neemt de tentoonstelling de bezoeker mee in hedendaagse kunst en fotografie van onder meer Vanessa Beecroft, Fernando Botero, John Isaacs, L.A. Raeven en Ivonne Thein. De tentoonstelling was eerder te zien in Museum Dr. Guislain in

Gent (België), waar zij ontvangen werd als een ‘pareltje over een onderwerp dat niemand onberoerd laat’. Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Het Gewichtige Lichaam. Over dik, dun, perfect of gestoord’. Deze uitgave werpt in enkele toegankelijke essays een blik op de verschillende facetten van het dunne en het dikke lichaam. Het boek is rijkelijk geillustreerd met kunstwerken en objecten uit meer dan zestig collecties uit binnen- en buitenland (Uitgeverij Lannoo, 192 pagina’s, verkoopprijs 29,95 Euro). Parallel aan de tentoonstelling Het Gewichtige Lichaam organiseert Museum Boerhaave een Symposium en diverse lezingen. In de evenementen staat het gezonde eten centraal en de schoolvakanties staan garant voor feest in de keuken: met lekkere kookworkshops voor onze jonge bezoekers. Voor data en aanmeldingen check: www.museumboerhaave.nl.

Dierenmeldpunt De Provincie Registratie van vermiste en gevonden huisdieren. Inlichtingen: mevrouw Pieterse, tel. (071-) 5665500 of www.dierenmeldpunt.com. Vermiste dieren 5-2. Kat, geheel wit, is doof, Simon van Ooststroomhof, Oegstgeest. 1-3. Kater, cypers, heeft een klein stukje staart, Pr. Irenelaan, Oegstgeest. 3-3. Poes, zwart met wit, witte wangen snor en pluimpjes in de oren, een wit en een zwart achter pootje, Laan van Arenstein, Oegstgeest. 4-3. Poes, zwart met wit, heeft een hangbuik, is een stevige zwarte kat, is schuw en heeft een chipje, Dahlialaan, Oegstgeest.


OEGSTGEESTER COURANT

l i i e m a F

AANLEVEREN

WOENSDAG 28 MAART 2012

BERICHTEN

FAMILIEBERICHTEN

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

PER E-MAIL Mail de tekst naar advertentie@oegstgeestercourant.nl. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

PER

DOKTERSDIENST Duin- en Bollenstreek tel. 0252-240212 * door de week van 17.00 uur ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag * in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur * op feestdagen van 17.00 uur de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Dokterspost van de Doktersdienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Deloitte & Touche

ž(DQNYRRUMHJHZHOGLJHVWHXQ.HZDV KDUWHOLMNHQLQVSLUHUHQGHQGDDUGRRU  ZHUGKHWHHQILMQHGDJÂ&#x; 0DQJH:RRUW3HJVWJHHVWW%WWHQGR9LWYDDUW]RUJQO

POST OF AFGEVEN

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

APOTHEKEN Dienst Apotheek Bollenstreek * door de week van 17.00 uur ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag * in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur * op feestdagen van 16.00 uur de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna Rijnsburgerweg 4c, 2215 RA Voorhout, tel. 0252-240216 (naast de Doktersdienst)

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Verdrietig maar dankbaar nemen wij afscheid van onze lieve moeder, schoonmoeder, grootmoeder en over-grootmoeder

Cor H.Visch-Tonsbeek

TANDARTSEN

weduwe van H.J.Visch sinds 2009 19 september 1916

26-03/01-04 CTI Warmond, B. Korteweg-Vissers, Herenweg 77 2361 EJ Warmond (071) 301 17 38 30-04/06-05 TP Poelgeest, mw. M.A. J.P. Wildenbeest . Thijsselaan 75 2341 PD Oegstgeest (071) 517 44 42

22 maart 2012 Hanneke en Rob Christien Jan en Hettie

DIERENARTSEN B.G. Heemskerk, De Kempenaerstraat 21. Tel.: (071-) 5176761 Spreekuren: ma. t/m vr.: 8.30-9.30 uur; 13.00-14.00 uur; 18.30-19.30 uur; za. 10.00-11.00 uur en volgens afspraak (24 uur per dag bereikbaar) R.J.W. Duijn-D.J. Brandt, President Kennedylaan 26 tel. (071-) 5156161 Kliniek Oegstgeest-Noord, Haarlemmerstraatweg 5a tel. (071-) 5237558

Nico en Carla kleinkinderen achterkleinkinderen Correspondentieadres: Jan Visch Kuipershaven 134 3311 AM Dordrecht De uitvaartdienst wordt gehouden op donderdag 29 maart om 11.30 uur in het Groene Kerkje, Haarlemmerstraatweg 4/6 in Oegstgeest (afslag Oegstgeest-Noord). Aansluitend vindt de begrafenis plaats op het kerkhof. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in het naastgelegen Willibrords Erf.

Palmpasen; optocht door kinderen

Na een liefdevolle verzorging in verpleeghuis Van Wijckerslooth is rustig ingeslapen onze moeder, schoonmoeder, oma en oma Luuk

Geertje Huurman-Lucas Luukje weduwe van Bastiaan Jan Huurman Spaarndam, 6 mei 1914

Oegstgeest, 20 maart 2012

Odijk/Flaviac: Ilse Tonkens-Huurman en Robert Lauvy Gerben Valentine, Lucien Sassenheim: HenriĂŤtte Huurman Jan-Dirk en DaniĂŤlle Thijs, Lucas, Gina Nathalie en Robert Josephine, Friso Yorick en Cynthia LoĂŻs, Katja Tuk: Thijme en Jeltje Huurman-van der Meer Wytze en Margaritha Hubertien en Jelmer

Correspondentieadres: Monuta 't Leidse Huys t.a.v. Familie Huurman Gitstraat 1 2332 RB Leiden De begrafenis heeft inmiddels plaats gehad.

Nefit houdt Nederland war m

Dierenbescherming afd. Rijnland Tel. (071-) 5216662, kantoor@ dbrijnland.nl Kwadraad Maatschappelijk Werk, telefoon (088-) 900 4000, www. kwadraad.nl Opvoedadviespunt, telefoon (088-) 900 4000, www.kwadraad.nl Jongeren Preventie Plan (JPP), telefoon 088 900 4000, www.kwadraad.nl Stichting Korrelatie Voor (anonieme) hulp, informatie en advies bij psychische en psychosociale problemen. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00-18.00 uur (15 ct/ pm). Mailen kan 24 uur per dag naar vraag@korrelatie.nl. Chatten kan op werkdagen van 9.00-17.30 uur via www.korrelatie.nl Bemiddelingsbureau Thuiszorg Oegstgeest, Annelies Vissers, Juffermansstraat 25 tel. (071) 5171191. e-mail: vissersbto@wxs. nl Praktijk voor homeopathie, Martin de Munck, Marelaan 35, tel. (071) 5170168. www.martindemunck.nl Praktijk voor psychosomatiek, drs. Anne Marie Mojet, Prinses Beatrixlaan 61. VBAG, tel. (071) 5153000. Personal Coaching, Edith Luyten, Papaverlaan 15. Tel. (071) 3014440. edithluyten@planet.nl Counselling International, Individual counselling, couple therapy or conflict mediation in English or Dutch. Els Barkema-Sala, MPhil, MBACP, Willem de Zwijgerlaan 51a. www.counsellinginternational.com. tel. (071) 5282661

www.oegstgeestercourant.nl Oplage 12.300 Uitgave van

Redactie Willemien Timmers Eli Heimanshof 47, 2341 PG Oegstgeest Telefoon: 06-10089124 e-mail: redactie@oegstgeestercourant.nl Inleveren kopij uiterlijk maandag 12.00 uur Nagekomen stukken in overleg met de redactie

INSTALLATIEBUREAU

Ouders en School, Bij problemen op school. Debbie van der Hofstede 06-55995780. www.OudersEnSchool.com. Zorg bij de hand, Thuiszorgspecialist. 06-41048570. www.zorgbijdehand.nl. info@zorgbijdehand.nl. Praktijk voor psychotherapie, psychologie en coaching, Mw. Drs C.J.M. Meeuwisse. Individuele therapie, relatietherapie, arbeidgerelateerde problematiek, burnoutbehandeling. Prinsenlaan 17, tel (071) 517 49 95 www.apcl.nl

Verenigde Protestantse Gemeente Kruispunt Rivierduinen locatie Oegstgeest, 10.30 uur: pastor P. Smit Regenboogkerk 10.00 uur ds. A. Verburg, Jeugdkapel Groene of Willibrord kerk. 10.00 uur: ds. K.G. Zwart met Jeugdcantorij, Palmpaasoptocht, 15:00: Passieconcert, Willibrordcantorij. ma. 2 april, 19.30: avondgebed. di. 3 april, 19.30: avondgebed (boeteviering), woe. 4 april, 19.30: avondgebed Gemeentecentrum Ver. Vrijzinnige protestanten (PGO) 10.30 uur: ds. M.A. Sybrandy-Verbist

Verpleeg- en ziekenhuizen Kapel van het Diaconessenhuis 10.15 uur Ds. M. de Leeuw Van Wijckerslooth (prot.) 16.00 uur: dhr. M . v.d. Linden Van Wijckerslooth (r.-k.) za.18.30 uur: pater J. van Winden, zo. 09.45 uur: pater J. van Winden LUMC 10.00 uur: pastor J.H.S. Evers

R.-k. Willibrordkerk Vieringen iedere dinsdag en donderdag om 9.30 uur. In het weekend op zaterdag om 19.00 uur en zondag om 11.00 uur. Voor de meest actuele informatie over het soort viering en het begeleidend koor, zie www.willibrordoegstgeest.nl Palmzondag 1 april: 11.00 uur Eucharistieviering met processie van de kinderen met Palmpaasstokken, met medewerking van het Dameskoor. Dinsdag 3 april: 19.30 uur Boeteviering, met medewerking van het Gemengd Koor.

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lijtweg 1. Ook te beluisteren via kerkradiobox kanaal 4. 10.00 u ds. R. Roth 16.30 u ds. E. Kroeze, Beverwijk

Nederlands Gereformeerde Kerk Duinzigtcollege 10.00 uur: Ds. J. de Jonge, Alphen ad Rijn

elke

de

kaart

Volle Evangelie Gem. Leiden e.o. Pauluskerk, Warmonderweg 2 11.00 uur: samenkomst

Doopsgezinde en Remonstrantse Gemeente Leiden Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden 10.15 uur: mw. ds. S.P. van der Meulen met medewerking van Murielle Jonk (sopraan) 2 april, 19.30 uur: mr. S.P. van der Meulen en mw G. Dulek: Gespreksavond over verzoening afgesloten met Stilte en Gebedsdienst voor vrede in de wereld.

Protestantse Gemeente Warmond Bahå’i

giro Moed om te 11 07

doneren!

2AADGEVING "EGELEIDING 5ITVOERING

M ed.nl

Bestudering geschriften van Bahå’u’llåh: iedere eerste woensdag van de maand is de openbare Bahå’i-bibliotheek geopend van 19.30-21.00 uur. De andere woensdagavonden: informatieavond. J. Wolkerslaan 39, Oegstgeest, tel. (071) 5152030.

Boeddhisme Shambhala Meditatie Centrum. Gratis meditatie-instructie en –beoefening: donderdags: 20-21.30 uur; ‘s woensdags: 9-11 uur. Geversstraat 48, Oegstgeest. www.shambhala.nl.

De Oegstgeester Courant wordt gratis huis aan huis bezorgd in Oegstgeest en Leiden ‘Raadsheren- en Vogelenbuurt’en is verkrijgbaar bij: - Gemeentehuis - Snackbar ‘t Haasje - Rijnlandse Boekhandel - Bibliotheek Bollenstreek - Primera Gemeentecentrum - Boekhandel De Kler - Albert Heijn (Terweeplein) - Hotel Bastion - Zwembad Poelmeer Bezorgklachten Uitgeverij Verhagen, tel. 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging De krant wordt nog dezelfde dag nabezorgd als de klacht voor vrijdag 12.00 uur bij ons binnen is.

UITNODIGING VOOR DE LEDENVERGADERING -ETAANDACHTENZORGVOOR EENPASSENDAFSCHEID

 WWWTHEADIJKSTRANL

Het ultieme warmwatercomfort van TopLine AquaPower HR-ketels. NĂş bij:

Regiodealer van Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Oegstgeest. Met een eigen 24uurs-servicedienst.

Pedicure praktijk Voetzorg Rijnland, Christine van Eck, Theo van Doesburglaan 13, tel. 0651528725. www.voetzorgrijnland. nl

KERKDIENSTEN

10.00 uur, mw.ds. H.G.T. Kaai

Advertenties Contactgegevens Binnendienst Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Oegstgeester Courant Sluitingstijd advertenties maandag 17.00 uur

De hoogwaardige kwaliteit van de NeďŹ t TopLine AquaPower HR-ketel garandeert het ultieme warmwatercomfort. Deze innovatieve combi-ketel heeft een voorraad warmwater die met ongekende kracht wordt bijgevuld. Overal in huis direct warm water, en als u wilt overal tegelijk! Vraag ons naar de brochure.

HEEMSKERK

Praktijk natuurgeneeskunde en homeopathie Irbis, Erik Wieffering. Rhijngeesterstraatweg 157-D, (071) 8884566, www.praktijkvoorcaim.nl

Ambachtsweg 7a | 2222 AH Katwijk 071 408 14 97 info@drukkerijallin.nl www.drukkerijallin.nl

AquaPower van NeďŹ t: Het ultieme warmwatercomfort

Bloemenlaan 9, 2235 EM Valkenburg (ZH) 5FMFGPPOt'BY E-mail: info@heemskerkinstallatie.com Lid van de VNI en BZE

Praktijk voor gewichtsverlies, Medisch maatschappelijk werker, gewichtsconsulent, leefstijlcoach. Marjoleine Klapwijk, Houtlaan 46, tel. 06-17919766. www.gewichtsconsulentleiden.nl.

perfecte

Ambachtsweg 7a Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Praktijk AMP, Arbeidspsycholoog drs. A.J. Middel. Coaching en advies bij arbeidsgerelateerde vragen en persoonlijke ontwikkeling in werk en loopbaan. Rhijngeesterstraatweg 40 D, tel. 0622686222.

V

OEGSTGEESTER COURANT

Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen.

Homeopatische praktijk voor reumatische aandoeningen, Rada Boskan (consult op afspraak thuis), tel. (071) 5172923/06-12939724, contact@homeopathie-rb.nl.

oor V gelegenheid

COLOFON

Een week voorafgaand aan Pasen, zondag 1 april, viert de katholieke kerk Palmpasen. De kinderen lopen die zondag tijdens de mis met versierde palmpaasstokken door de kerk (processie met een duur woord). Dit feest van Palmpasen herinnert aan de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem, een paar dagen voor zijn dood. Hij werd toen door het volk binnengehaald als hun nieuwe koning. De mensen zwaaiden met palmtakken en legden die ook op de grond voor hem neer. Om aan deze processie in de kerk mee te doen, zijn alle kinderen van 4 jaar en ouder welkom vanaf 10.45 uur in de aula van de basisschool De Kring, naast de Willibrordkerk aan de Rhijngeesterstraatweg. Het is de bedoeling dat ieder kind een al versierde palmpaasstok meebrengt met daarop het broodhaantje. In de aula gaan de kinderen luisteren naar het verhaal over de intocht van Jezus in Jeruzalem. Ook krijgen de kinderen uitleg over de betekenis van dit feest en over de achtergronden van de symboliek van de palmpaasstok. Tenslotte ontvangen ze een gewijd buxustakje om de palmpaasstok compleet te maken. Vervolgens lopen zij onder begeleiding van de aanwezige vrijwilligers in optocht door de kerk. Als de stokken voor het altaar zijn neergelegd, gaan de kinderen weer in de bank bij hun ouders zitten om de rest van de mis mee te maken. Na afloop daarvan mogen ze hun palmpaasstok weer ophalen. Het is goed gebruik om de versierde palmpaasstok weg te geven aan iemand die ziek is of om een andere reden extra aandacht kan gebruiken. Informatie over het maken van een palmpaasstok is te vinden op internet bij ondermeer www.stichtingsamuel.nl en www.katholiekgezin.nl.

Praktijk voor (relatie)coaching, Coaching en workshops voor jongeren en volwassenen. Drs. M.E.L. Beker, Warmonderweg 7, Leiden, tel. 06-28340199; www. adviesbeker.nl.

Johan Chrispijn Tandprothese specialisten

www.johanchrispijn.nl

Cleijn Duinplein 4 2224 AX Katwijk Tel 071 40 76 008 Havenpoort 1 2171 HH Sassenheim Tel 025 22 22 977

van ontwerp tot glimlach, ook voor uw prothese op implantaten

Uitvaartvereniging “De Laatste Eer� nodigt u van harte uit voor de ledenvergadering, welke gehouden wordt op donderdag 12 april 2012 in “De Voorhof� te Rijnsburg, aanvang 20.00 uur. AGENDA 1. Opening 2. Notulen 3. Ingekomen stukken 4. Jaarverslag 2011 5. Financieel jaarverslag 2011 6. Bestuursverkiezing: Aftredend en herkiesbaar is de heer A.E. Korpelshoek 7. Verzoek tot goedkeuring voor het vestiging van hypotheek op het pand Oude Vlietweg 5 te Rijnsburg 8. P a u z e: 9. Belang lidmaatschap De Laatste Eer. Ook in relatie tot verschillende soorten uitvaartverzekeringen. 10. Presentatie met foto’s van nieuwbouw: functioneel verslag vanuit de bouwcommissie. Gelegenheid tot stellen van vragen. 11. Rondvraag 12. Sluiting De jaarstukken 2011 liggen na afspraak ter inzage bij de administratie Evertsenstraat 5 te Rijnsburg, telefoon 071-4022954. De secretaris A.E. Korpelshoek


ZZZFQO JHOGLJYDQ

ZRHPUW WP DSULO GL

+HUWRJLMV DOOHYDULDQWHQ EDNNHQยกPOOLWHU $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN1(77(1

678.6

&.LSILOHW JUDP

NLOR

 

& 3HUVVLQDDVDSSHOHQ QHWWHQยกNLORNLOR/ 9225'(( * 1 9(53$..,

&RFD&ROD UHJXODUOLJKWRI]HUR VHWIOHVVHQยกOLWHU

OLWHU

$OOH2OG$PVWHUGDP NDDV VWXNSODNNHQUDVSRI EORNMHVNLOR

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

([WUD8,7=(*(/66SDDUYRRU GHKRRJVWH

.257,1*

RSGHOHXNVWH

GDJMHVXLW

c1000 Peter de Jong

*( =( ,7

([WUD8LW]HJHO

/

8

([WUD8LW]HJHOO

3$..(1

0HQWRVVQRHSUROOHQ SDFN DOOHYDULDQWHQ SDNNHQยกUROOHQ $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

678.6

&:RNJURHQWHQ -DSDQVRRVWHUV3URYHQยตDDOV HQJURI ]DNNHQยกJUDP $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

NLOR

Lange Voort 2F, 2341 KA Oegstgeest โ€ข Laan van Ouderzorg 2-8, 2352 HT Leiderdorp 3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

:HHN $DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJPDDUWWPGLQVGDJDSULO$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRU JURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV2SGHDDQELHGLQJHQZDDUELM23 23VWDDWYHUPHOGLVRQ]HDFWLHJDUDQWLHQLHWYDQWRHSDVVLQJ'H]H]LMQXLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGH YRRUUDDGVWUHNW9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ &%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

.LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

/

ELMDDQNRRSYDQRQGHUVWDDQGHSURGXFWHQ

8

NUDWIOHVMHVยกPO RIIOHVMHVยกPO

OLWHU

DOOHYDULDQWHQ EHNHUVSDNNHQRIVHWV ยกJUDP $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN*(

*UROVFKELHU=(

DOOHYDULDQWHQ SRWWHQยกJUDP $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

&.ZDUN URRP\RJKXUWHQOX[H WRHWMHV

,7

3(5.5$7

%RQQH0DPDQ FRQILWXUH

6OLPEH]LJ


OEGSTGEESTER COURANT

WOENSDAG 28 MAART 2012

CULTUUR

Terracotta strijders uit China te zien in Volkenkunde Het Academiegebouw. (Foto: PR)

Orgelconcerten in Academiegebouw LEIDEN - Op woensdag 11 april start weer een nieuwe serie Inloopconcerten in het Academiegebouw van Universiteit Leiden. Het Flentrop-orgel in het Groot Auditorium wordt dan bespeeld door de vaste organisten en gastorganisten. Ook instrumentalisten en vocalisten zullen geregeld meewerken. De Inloopconcerten worden georganiseerd door de ‘Musici rond het Academie-orgel’ en zijn van 11 april tot en met 27 juni elke woensdag van 13.00 tot 13.30 uur in het Academiegebouw aan het Rapenburg 73 in Leiden. De toegang is vrij en de concerten worden wekelijks in dit blad aangekondigd. Voor meer informatie, zie: http://voorzieningen. leidenuniv.nl/ontspanning/orgel.

Paasverkoop Lilianefonds Maandag 2 april en dinsdag 3 april verkopen vrijwilligsters van het Lilianefonds van 10.00 uur tot 15.00 uur onder meer allerlei leuke paas- en lenteartikelen in de hal van het Gemeentecentrum (Lijtweg 9, Oegstgeest). Er zijn prachtige en originele eieren, kaarten, lenteartikelen en paasstukjes. Eigenlijk veel te veel om op te noemen. Uiteraard komt de opbrengst geheel ten goede aan het Lilianefonds, een organisatie die rechtstreekse, kleinschalige en persoonsgerichte hulp beidt aan kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden. Komt u even langs om te snuffelen in het originele aanbod van dit jaar? Graag tot ziens.

Passieconcerten Diaconessenhuis en LUMC Voor de vijfde keer op rij worden in de week voor Pasen twee Passieconcerten uitgevoerd door het Leids Cantate Consort. Op Palmzondag 1 april, om 10.15 uur, in het Diaconessenhuis Leiden, locatie: kapel. Op Goede Vrijdag 6 april, om 19.30 uur, in het LUMC, locatie: Boerhaaveplein. Uitgevoerd worden: Johann Sebastian Bach, ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’ BWV 150 Dietrich Buxtehude, ‘Der Herr ist mit mir’ BuxWV 41 Claudio Monteverdi, ‘Confitebor Tibi Domine’ SV 267 en ‘Laudate Dominum’ SV 273 Heinrich Schütz, ‘Die mit Tränen säen’ SWV 378 Koor en orkest van het Leids Cantate Consort staan onder leiding van Wouter Verhage. Soliste is de Spaanse sopraan Beatriz Lafont Murcia.

LEIDEN - Dankzij een unieke samenwerking met twee Chinese instituten, het Shaanxi Provincial Cultural Relics Bureau en Shaanxi Cultural Heritage Promotion Center, zijn vanaf 6 april in Museum Volkenkunde archeologische vondsten uit het grafcomplex van China’s eerste keizer, Qin Shihuang, te bewonderen. Absolute topstukken zijn de drie manshoge strijders van het wereldberoemde Chinese Terracottaleger. Dankzij de fascinerende voorwerpen en het verhaal dat ze vertellen, komen bezoekers van alles te weten over de Chinese cultuur en samenleving ten tijde van de Qin-dynastie. De tentoonstelling blijft in Leiden tot 10 maart 2013. Aan de hand van de voorwerpen in de tentoonstelling in de Chinazaal komen verschillende thema’s aan bod. Zo wordt ingezoomd op de regeerperiode van keizer Qin Shihuang, de Qin-dynastie (221 tot 206 vóór Christus. Hij was de eerste keizer van China en tijdens zijn heerschappij werd China aaneengesmeed tot één rijk. Ontelbare veldtochten waren daarvoor nodig en in de tentoonstelling zijn als stille getuigen daarvan wapens te zien. Hij had zijn macht voor een belangrijk deel te danken aan de standaardisatie van het productieproces. Op die manier zou -bijna als lopendebandwerk- het Terracottaleger gemaakt zijn. De sterke sociale organisatie is een andere verdienste die hij op

voetvolk, kruisboogschieters en ruiters met strijdwagens en paarden. Volkenkunde toont drie originele beelden: een officier, een knielende boogschutter en een soldaat. In 1974 is de archeologische vindplaats bij de Chinese plaats Xian toevallig ontdekt door boeren die aan het werk waren op het land. Al snel wordt duidelijk dat het om een enorme archeologisch vindplaats blijkt te gaan: een uitgebreid grafcomplex als onderkomen voor de eeuwigheid, een plek waar het leven van de keizer na zijn dood door zou gaan. Centraal punt is de keizerlijke tombe waaromheen grafkamers vol giften liggen die garandeerden dat de keizer niets te kort zou komen. Nog lang niet alles is onderzocht en opgegraven en tot op de dag van vandaag wordt hieraan gewerkt. De graftombe van keizer Qin Shihuang is vermoedelijk onaangeroerd. Er gaan de wonderlijkste verhalen over zijn graf: het zou rijk versierd zijn met schitterende schilderingen en kostbare materialen. De plek is inmiddels bestempeld als UNESCO Werelderfgoed.

Een van de zevenduizend strijders uit het terracotta leger. (Foto: PR) zijn conto kan schrijven en die ook heeft bijgedragen aan zijn sterke positie. Het complete terracottaleger be-

De beste dokter staat in de keuken

Presentatie boek orthomoleculaire voeding Afgelopen vrijdag werd tijdens een gezellige bijeenkomst in boekhandel De Kler in de De Kempenaerstraat het boek De beste dokter staat in de keuken van Birgit de Heij gepresenteerd.

Gezellige Lentefair op Terweeweg De bezoekers van de jaarlijkse Lentefair op de Terweeweg genoten in de zon bij de diverse kraampjes. Naast reformhuis Ligthart en Sterrendroom was ook SIMAVI met vlagvertoon en voorlichting aanwezig. Een vrolijke boel waar buurtgenoten elkaar ontmoetten. (Foto: Han Herweijer)

Fietsclub Radius Oegstgeest De eerste tocht van Fietsclub Radius Oegstgeest van dit seizoen gaat op 19 april onder leiding van Harm Heddema naar landgoed Elswout/ Kennemerduinen. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan een tuin. Kosten € 1,50. Vertrek om 9 uur van het Gemeentecentrum Lijtweg. Verzamelen vanaf 8.30 uur. Wie geen vervoer voor de fiets heeft, kan zich bij Radius aanmelden voor 14 april. Om een zo eerlijk mogelijke verdeling van de soms schaarse plaatsen te regelen, zal zo nodig worden geloot. De gelukkigen krijgen bericht van Radius per mail of eventueel telefoon op 15 april.

Bijdrage in de kosten van vervoer € 8,-.Als u met fiets vervoerd wil worden, doet u dat op eigen risico.

Oproep voor fietsers met auto Door het groeiende aantal deelnemers dat graag met ons mee wil met de fietstochten, zijn wij dringend opzoek naar deelnemers met auto/ busje die fietsen kunnen meenemen. U krijgt voor het rijden een onkosten vergoeding. Voor meer informatie kunt u altijd bellen met het secretariaat. Stichting RADIUS SWOO Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest Tel: 071- 517 52 68

Matthaus Passion Heinrich Schutz

LEIDEN - Het Leids Dichtersgilde organiseert zondag 1 april in samenwerking met café Meneer Jansen een dichtersmiddag in het café aan de Nieuwe Rijn 21 te Leiden. De presentatie is in handen van Han Ruijgrok. Er zijn optredens van Gideon Roggeveen, Bram Schrijnen, Sijmen Groot, Joz Knoop en Diann van Faassen. Sijmen profileert zich tevens als stand-up comedian en Gideon als columnist. Kandidaten voor het Open Podium kunnen zich opgeven via han.ruijgrok@planet.nl. De middag begint om 15.30 uur, de toegang is gratis.

Voeding is de basis van onze gezondheid. Zowel preventief als curatief kunnen kwalen en ziekten met de juiste voeding aangepakt worden. Het gepresenteerde boek van voedingsdeskundige Birgit de Heij gaat over de orthomoleculaire voedingsleer en geeft een praktische uitwerking van die voedingsleer in de vorm van recepten. ‘Orthomoleculair’ betekent: de juiste moleculen in de juiste hoeveelheid op de juiste plek. Orthomoleculaire voeding staat voor lichaamsopbouwende voeding die de kwaliteit van het leven waarborgt. Het doel van de auteur is om een manier van denken en handelen in de keuken te bevorderen, die onze lichamelijke en mentale gezondheid ten goede komt. Door een orthomole-

Op Palmzondag, 1 april aanstaande, geeft de Willibrordcantorij onder leiding van Hans de Jong een Passieconcert in de Groene Kerk. Orgel en piano worden bespeeld door Maarten Boonstra. Het programma is opgebouwd rond de Zeven Kruiswoorden die Jezus sprak. Het koraal “Da Jesus an dem Creutze stund”, wordt op diverse manieren integraal vertolkt, o.a. op muziek van Bach en Pachelbel. Daarnaast wordt de compositie “Les sept paroles de Christ sur la croix” van Charles Gounod (1818 -1893) uitgevoerd. Charles Gounod won in 1839 met zijn cantate “Fernand” de prestigieuze “Prix de Rome” en daarmee een drie jaar durende verblijf in Rome. Hij bestudeerde er de muziek van de oude meesters, vooral Italiaanse kerkmuziek van Giovanni da Palestrina, waarvoor hij als bezoeker van de hoogmissen in de Sixtijnse Kapel enthousiast geworden was. “Les sept Paroles du Christ sur la croix” is getoonzet voor vierstemmig koor. Het laatste deel is dubbelkorig. De Zeven Kruiswoorden worden, geheel volgens de traditie, voorafgegaan door een proloog met tekst uit Lucas 23: “Gij dochters van Jerusalem, weent niet over mij”. Het Passieconcert op Palmzondag 1 april begint om 15.00 uur in de Groene of Willibrordkerk, Haarlemmerstraatweg 4 te Oegstgeest. De toegang is vrij.

De Voscuyl slaat handen inéén voor Roparun Voetbalvereniging UDO, VV Oegstgeest en korfbalvereniging Fiks gaan gezamenlijk van start op 21 april om met een sponsorloop zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen voor de Stichting Roparun. De opbrengst komt voor vijftig procent ten bate van de Stichting Roparun en voor de andere helft van de eigen sportverenigingen Het deelnemende team WeRun4All uit Oegstgeest heeft enthousiaste medewerking van de drie sportverenigingen op sportpark De Voscuyl ontvangen om met elkaar zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Roparun. Team WeRun4All start ook dit jaar weer met het pinksterweekend in Parijs om in estafettevorm nonstop naar Rotterdam te lopen. Met als belangrijkste goede doel: de kwaliteit van leven verbeteren van kankerpatiënten. Kanker is op dit moment doodsoorzaak nummer 1 en helaas kent iedereen wel iemand in zijn directe omgeving die hier mee te maken heeft. Het geeft veelal een onmachtig gevoel en sport is een geweldig middel om je inzetten voor dit goede doel. Je kunt je eigen energie gebruiken om anderen, die dat op dat moment niet meer hebben, te steunen. De start van de sponsorloop is op 21 april vanaf 12.00 uur op het sportterrein van Fiks. Er worden rondes van één kilometer gelopen over de drie gezamenlijke parken. De deelnemers worden onderweg voorzien van drinken en fruit. Om 14.00 uur luidt het eindsignaal. Bij iedere vereniging worden leuke

culair voedingspatroon ontstaat er in eerste instantie meer energie en andere positieve gevolgen zoals een beter slaappatroon of een minder opgejaagd gevoel. Daarnaast verbetert de weerstand aanzienlijk, zodat ondermeer bacteriën en virussen geen grip op ons krijgen. “Dit boek is een stap om de verantwoording te nemen voor je eigen gezondheid, je energie en de kwaliteit van je eigen leven,” aldus de schrijfster.

Enkele leerlingen van Marianne Breedijk exposeren in de bibliotheek in Oegstgeest. Ook is er in de vitrines een expositie van het Historisch Genootschap De Blauwe Tram te bewonderen.

Thema van de schilderijententoonstelling is ‘Wie op de schouders van Birgit de Heij - De beste dokter voorgangers gaat staan, creëert de staat in de keuken mogelijkheid op een beter uitzicht/ 128 pag. ISBN 9789057871566 inzicht’. Met andere woorden: in € 11,90 hoeverre kunnen we ons laten in-

Eieren zoeken in het Hotzpark Op zondag 8 april, de Eerste Paasdag, is het eieren zoeken in het F.B. Hotzpark in Haaswijk voor kinderen tot en met tien jaar. Voor ieder kind is er na afloop weer een ‘paaszakje’ met iets lekkers. De vinder van het GOUDEN EI krijgt een verrassing van ’t Haasje. En natuurlijk is ook dit jaar de PAASHAAS er weer bij. Het zoeken begint om 9.00 uur. Voor de ouders is er koffie of thee, en voor de kinderen limonade.

Beleef het lenteconcert op zaterdag 31 maart van het Zemtsov Altvioolkwartet in de sfeervolle ambiance van kasteel Duivenvoorde. Het kwartet bestaat uit vier leden van een bijzondere altvioolfamilie, te weten vader, moeder, dochter en broer Zemtsov.

FBL op pad. (Foto: PR)

Bandavond Drumfanfare FBL LEIDEN - Stevige marsen, lichte popmuziek en bijzondere fluit- en slagwerkstukken zijn de belangrijkste ingrediënten van de ‘bandavond’ die de Leidse Drumfanfare FBL (Franciscusband Leiden) op zaterdagavond 31 maart. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van ‘Four Reasons’/City Hotel Leiden aan de Lange Mare 43 te Leiden. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. Het programma zal worden geopend door het leerlingenorkest. Daarna is het de beurt aan de

drumfanfare zelf. Dit jaar heeft de muzikale leiding er voor gekozen om in het programma een aantal concertstukken op te nemen die de luisteraar meenemen naar de recente popgeschiedenis van de afgelopen tien jaar. Van Amy Winhouse tot Acda en de Munnik. Uiteraard zal een stevig stuk marsmuziek niet ontbreken aan de bandavond. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Ronald Horsman. Na het concert wordt de bandavond afgesloten met een optreden van ‘Easy Energy’, een pop- en coverband waarin de bekende gitarist Colin een belangrijke rol speelt.

Alle vier hebben zij aan het conservatorium te Maastricht bij zelfde leraar gestudeerd, de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. Iedereen ontwikkelt een briljante professionele carrière. Mikhail is soloaltist bij het Residentie Orkest en altviooldocent aan de Conservatoria van Utrecht en Den Haag, zijn vrouw Julia Dinerstein doceert aan de conservatoria van Arnhem en Maastricht en dochter Dana is winnares van een tiental concoursen, onder andere “Avond van de Jonge Musicus-2010” bij de NPS. Mikhail’s broer Alexander is soloaltist bij het London Philharmonic Orchestra en geeft tevens les aan het Londense Guildhall School of Music en het Weense Conservatorium.

Zeldzaamheid Een altvioolkwartet is een zeldzaamheid in de kamermuziek en

de komst van de Zemtsovs naar kasteel Duivenvoorde is dan ook een gouden tip voor liefhebbers en nieuwsgierigen. Veel specifiek repertoire is er nog niet voor het viertal. Nog niet. Wel schreef Arne Werkman het Alla Marcia speciaal voor het Zemtsov Altvioolkwartet en zo zullen er wel meer specials volgen. Verder hoort u werken van Bowen, Bridge, Nelu Fieraru, Pappini, Von Weinzierl en Telemann en -deels- eigen bewerkingen van composities van Dargomyzhsky, Bach en Piazzolla. Entree: € 27,50 inclusief 1 consumptie, programmafolder, vrij parkeren op het gazon van het kasteel en vrije garderobe. Aanvang 20.00 uur; Kasteel Duivenvoorde, Laan van Duivenvoorde 4 te Voorschoten Zie voor verdere informatie: www. toonzetter.nl Reserveren bij de Toonzetter: 0625358951 Voorverkoopadressen: Ruudolf Mode, schoolstraat 87, 2251 BG Voorschoten tel 0715617417 Boekhandel De Kler, Langstaat 148, 2242 JZ Wassenaar tel 0705170275

De loop vorig jaar. activiteiten georganiseerd. Met veel deelnemers, muziek en hopelijk een mooi zonnetje, belooft het een gezellig evenement te worden. Natuurlijk wordt het nog gezelliger als er veel mensen komen aanmoedigen. De loop is voor alle leeftijden, en ook als je geen lid bent van deze sportverenigingen mag je mee doen. De deelnemers kunnen een sponsorlijst downloaden via de website van de verschillende verenigingen en via www.WeRun4All.nl Onder de deelnemers die meer dan 150 euro aan sponsorgeld weten op te halen, worden mooie prijzen verloot. Ben je jonger dan 12 jaar dan maak je kans op 2x2 gratis toegangskaarten voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. Ben je ouder dan 12 jaar maak je kans op een Blackberry Torch 9860. Dus een extra stimulans om zoveel mogelijk sponsoren te vinden.

Schilderijententoonstelling en Blauwe Tram in bieb spireren door andere schilders en wat zijn onze reacties daarop? Genoemd thema was een vertrekpunt voor picturale, kleur- en materiaalverkenningen vanaf de uitgekozen schilder tot aan het eigen inzicht. Nel Bennebroek, Myra van Ruyven en Yvonne de Waal zijn intensief met dit thema bezig geweest. Dit heeft geresulteerd in een diversiteit aan technieken en schilderijen. Tentoongesteld worden werken in potlood, houtskool en fijnschrijver op papier en acrylschilderijen, waarvan enkele zijn gecombineerd met papier. Daarnaast zijn in de vitrines van de bibliotheek onder meer historische foto’s te zien en informatie over de Blauwe Tram die het Historisch Genootschap De Blauwe Tram in de loop der jaren verzamelde. Deze expositie is te zien vanaf 7 april tot het einde van de maand. Datum en tijd: maand april, tijdens de openingstijden van de bibliotheek Locatie: Bibliotheek Bollenstreek vestiging Oegstgeest Toegang: gratis tijdens openingstijden

31 maart: Concert in kasteel Duivenvoorde

Op Palmpasen (1 april) wordt in de Oud-Katholieke kerk Leiden (Zoeterwoudsesingel 49) de Matthaus Passion van Heinrich Schutz uitgevoerd door het Schutz Vocaal Ensemble o.l.v. Dick van Broekhuizen. Christuspartij: Hans Brons, evangelist: Edwin Poels. De Passion begint om 16:00 en duurt ongeveer een uur.

Dichtersmiddag

staat uit meer dan zevenduizend mannen; klaar voor de strijd, op ware grootte en realistisch uitgebeeld. Ze zijn onderverdeeld in

Een afwisselend activiteitenprogramma zorgt ervoor dat China in alle facetten volop in de schijnwerpers staat. En dat is nog niet alles: dankzij een uitgebreid netwerk van contacten met Chinese musea zal de komende jaren steeds een ander Chinees museum een deel van de Chinazaal van Volkenkunde vullen. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie van de conservator China, Oliver Moore; het is te koop in de museumshop.

Passieconcert in de Groene Kerk

CompaNanny geeft kinderfeest Aankomende 14 april viert CompaNanny kinderopvang haar eerste verjaardag. Zij opende precies een jaar geleden haar kinderdagverblijf en BSO in het klooster aan de Rhijngeesterstraatweg. CompaNanny wil deze heuglijke gebeurtenis niet ongemerkt voorbij laten gaan en liet daarom haar BSO kinderen een spectaculair kinderfeest verzinnen. Aankomende 14 april zal er daarom een heus discofeest voor alle kinderen (ook van ‘buitenaf ’) gegeven worden op de grote BSO zolder van CompaNanny. Vestigingsmanager Hans Matzinger: “Afgelopen jaar was voor ons een fijn jaar waarin we ontzettend blij zijn dat we in Oegstgeest een CompaNanny vestiging hebben mogen openen. Aangezien een eerste verjaardag altijd speciaal is, wilden we daar samen met de kinderen extra aandacht aan geven. En wat is er nou leuker dan de kinderen hun eigen discofeest te laten geven? Daarnaast kunnen de kinderen ook

schilderen, spelletjes doen of een ijsje eten bij de ijscoman. De kinderen zijn allemaal even enthousiast. Vooral ook omdat vriendjes, vriendinnetjes en ouders allemaal welkom zijn. Het moet een groot feest voor iedereen worden!” Voor ouders is er tijdens het feest ook genoeg te doen. Zo wordt er een How2Talk2Kids workshop gegeven. In deze workshop staat effectieve communicatie met kinderen centraal. Aansluitend is er een gezellige borrel met een jazzbandje om samen met iedereen die daar zin in heeft, te toasten op de eerste verjaardag van CompaNanny in Oegstgeest. Het kinderfeest vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur. De How2Talk2Kids workshop is gedurende de middag van 15.30 uur tot 16.30 uur met aansluitend een borrel. Aanmelding kan via info@compananny.nl zodat er een inschatting gemaakt kan worden hoeveel ouders en kinderen aanwezig zullen zijn tijdens het feest.


Goed uit

eten

Ultiem genieten bij KW106

U kunt bij ons terecht voor een stevige lunch, een fijn diner of een lekkere borrel. Ook voor uw feesten en partijen.

Het is lente en de eerste bezoekers van KW106 hebben al heerlijk van de zon en de nieuwe menukaart van KW106 genoten. Want genieten, dat kun je bij KW106 volop! Buiten, op het terras of binnen voor lunch, lounge of diner. De vakkundige keukenbrigade zorgt ervoor dat de gerechten zijn bereid met de lekkerste en puurste ingrediënten. Dat ziet u, dat proeft u! Het

3-gangen menu 29,50 Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Maandag gesloten.

Dineren in idyllische sferen Achter de oude muren van de Engelbertha Hoeve gaat een modern restaurant schuil. Aan de rand van Leiden, met uitzicht over het water kun je hier genieten van een diner op niveau voor een goede prijs. In wat ooit de eigenlijke boerderij was is het à la carte restaurant gevestigd. Met openslaande deuren naar het fraaie tuinterras, waar een idyllische sfeer heerst. De schittering van het water en de rustieke sfeer van de knotwilgen maken eten hier tot een speciale belevenis. De vroegere bijgebouwen van de oude hoeve zijn omgebouwd tot een multifunctionele zaal waar je zowel een bruiloft kunt vieren als een zakelijke presentatie houden. De vroegere hooiberg is nu een leuke, lichte zaal die ideaal is voor gezelschappen tot vijftig personen. Een tweede tuin, aansluitend aan de groepszalen, bieden de gelegenheid om ook met grotere gezelschappen buiten te eten. Een eigen aanlegsteiger maakt zelfs arriveren per boot mogelijk. De accommodatie is bijzonder, het eten ook. De Engelbertha Hoeve biedt een eigentijds assortiment aan gerechten. Niet alleen complete menu’s, maar ook een twintigtal kleinere gerechten, waardoor u kunt variëren met verschillende smaken. Vis, vlees of vegetarisch, het is er allemaal. Gemaakt met hart voor het ambacht, en een eigen, spannende, twist. Engelbertha Hoeve Hoge Morsweg 140, Leiden Tel. 071-5765000 www.engelbertha.nl

uitzicht is altijd mooi, de zee, het strand, bij elk weertype weer anders. Lekker buiten in de zon op het ruime terras, of binnen in de lounge, aan de bar of in het restaurant. Iedereen is bij ons van harte welkom. KW106 heeft niet alleen voor visliefhebbers een mooie kaart, ook als u niet zo gek bent op vis, zijn er voldoende lekkere alternatieven. Naast lunchen of dineren in ons visrestaurant is het nu ook mogelijk om voor groepen van 15 tot 40 personen arrangementen te reserveren zoals een wijnproefavond onder begeleiding van een wijndocent. Ook wanneer uw een borrel organiseert voor een groep tot 40 personen kunt u prima in de loungehoek terecht bijvoorbeeld met een lekker buffet van de mooie huisgemaakte producten van Schuitemaker. Ook voor uw walking dinner, amusediner, oesterparty, sushipartyof wijn-spijsavond bent u bij ons op het juiste adres. Wij verheugen ons er op u te onthalen.

uit & eten

Herenstraat 62 | Voorhout | T 0252-216734 Internet: www.t-alternatief.nl

Een avondje uit onder het genot van een heerlijk diner Sluisweg 2a • 2225 XL Katwijk aan Zee T. 071 40 180 10 • E. info@wapenvankattuk.nl Geopend van Dinsdag t/m Zaterdag vanaf 17:30 uur

www.wapenvankattuk.nl

3-gangen Aanbiedingsmenu Vitello tonato ttt Gebraden eendeborst met sinaasappelsaus ttt ijsdessert van de dag of koffie

€ 18,50

Graag tot gauw ziens dus bij KW106. Visrestaurant/ Strandpaviljoen KW106 Strandvak 3, Katwijk T 071 4075113 info@kw106.com www.KW106.com

Fromagerie du Patron Winkelcentrum Lange Voort Oegstgeest

De allerbeste boerenkaas van Nederland uit het Groene hart.

Zaterdag 31 Maart boerenkaas proeverij.

Boerenkaas Kampioen uit September 2011 Boerenkaas Pikant belegen uit Mei 2011 Boerenkaas Stolwijker uit Oktober 2011 Boeren Leidse kaas van Familie Heemskerk-Lamboo (kampioen 2012) Al onze boerenkazen worden op authentieke wijze gemaakt. Dat proef je.

Bij aankoop van 500 gram boerenkaas een GRATIS bakje boeren kruiden smeerkaas. Winkelcentrum Lange Voort Irislaan 71 Oegstgeest 071-5237400

Aan het valkenburgse meer J. Pellenbargweg 2 2235 SP Valkenburg ZH Reserveren 071-5721805


OEGSTGEESTER COURANT

Wisselend resultaat biljarters Top-team BCO-Macrogenix Bij de vervroegde strijd tegen het team Hektisch Biljartschool werd een tegenvaller afgewisseld met een maximaal succes op zaterdag 24 maart. De eerste librepartij (250) tussen Ben Duivenvoorde en E. de Hek was een voor beide spelers teleurstellende ervaring omdat het niet lukte de biljartballen op een juiste wijze te dirigeren. Tenslotte was De Hek degene die na twintig beurten de winst claimde. Ook bij Ronald Filippo tegen D. Heffty ging het moeizaam in de spelsoort kader 47/2 (175). Nu was het Filippo die na 21 beurten de winst mocht incasseren zodat de beslissing in de partij bandstoten (75) moest komen. Paul Witteman speelde een spannende wedstrijd tegen J. de Beurs waarbij De Beurs net voor Wit-

WOENSDAG 28 MAART 2012

SPORT

teman de winst kon pakken en zo (4-2) de eerste matchpunten voor Hektisch veilig stelde. In de tweede ontmoeting was Duivenvoorde blijkbaar aan het materiaal gewend, want na in vier beurten 29 librepunten te hebben gemaakt, speelde hij nu in de vijfde beurt de partij uit met een serie van 221 caramboles. Filippo speelde ook een prima partij en met enkele aansprekende series wist hij nu na slechts negen beurten weer de winst in het kader te halen. Het succes werd compleet gemaakt door Paul Witteman die J. de Beurs in het bandstoten ver achter zich liet. Na zeventien beurten was de partij uit en was de winst nu met 0-6 voor het topteam BCOMacrogenix. Op 31 maart volgt weer een uitwedstrijd, nu tegen MCR te Steenbergen.

a.s. zondag 14.00 uur

UDO - DELFT nieuwbouw

verbouw

renovatie

De Hooge Krocht 16 2201 TX Noordwijk

onderhoudswerken

Telefoon (071) 5174688 E-mail: info@dendubbelden.nl

ASC kan zegereeks koploper niet stuiten Het is ASC niet gelukt om voor een stunt te zorgen tegen koploper MMO. Wel heeft de roodzwarte formatie lange tijd zicht gehad op een punt. Uiteindelijk moest de verdediging zwichten en verlieten de Hoogmaders het ASC terrein met een 1-2 zege. Direct na het beginsignaal zette de koploper druk op het ASC doel. MMO had duidelijk de intentie om met een snelle voorsprong de wedstrijd naar de hand te zetten. In het eerste kwartier was het dan ook eenrichtingverkeer en had de ASC-verdediging handen vol werk om de tegenstander het scoren te beletten. Daarbij was de factor ‘geluk’ van waarde, want tot twee keer toe belandde een inzet op de doelpaal. Bovendien misten de MMO spitsen twee grote opgelegde kansen. Net toen ASC de eerste aanvallende impuls had ondernomen, kwam het opeens op achterstand.

Uit een snelle counter werd een voorhoedespeler goed aangespeeld en kwam oog in oog met doelman Paul Gulmy. In een poging de bal te onderscheppen, raakte zijn hand het onderbeen van de spits met een strafschop tot gevolg. Daaruit ontstond de, overigens verdiende, voorsprong voor de bezoekers. Dat het ASC deze wedstrijd niet aan scherpte ontbrak kwam doeltreffend tot uiting in de 30e minuut. Ralph van Zandwijk had zich aan zijn directe tegenstander ontworsteld, kreeg de bal aangespeeld en scoorde de gelijkmaker. In de tweede helft was ASC aanvankelijk gelijkwaardig aan MMO, maar langzamerhand veranderde het spelbeeld. MMO wilde pertinent geen punten in Oegstgeest verspelen. Het bracht spits Jordy Wong in de ploeg die zijn invalbeurt met een treffer luister bijzette. MMO kreeg kansen op meer, maar doelman Paul Gulmy verrichtte een aantal goede reddingen. Het bleef bij 1-2.

Leiden legt HBS over de knie Na de thuiswinst van vorige week op Leonidas volgde voor de heren van de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club opnieuw een sleutelduel in de Overgangsklasse. Tegen nummer laatst HBS uit Bloemendaal moest gewonnen worden en dat deden de heren van coach Vermeer met verve. De eerste minuten van het uitduel tegen Houdt Braef Standt kreeg Leiden een uiterst agressieve thuisploeg tegenover zich die de opbouw van de bezoekers vroeg stoorde. Opbouwend kon Leiden niet meer dan wat plaatstootjes uitdelen. Toch was het Leiden dat de eerste mogelijkheid kreeg om aan te leggen voor een strafcorner, maar zonder resultaat. HBS wist kort daarop ook geen profijt uit de korte hoekslag te behalen. Na een kwartier was het Derk van Vierssen Trip die weer eens zijn klasse bewees door de bezoekers met een fraaie backhand op een 0-1 voorsprong te brengen. Ondanks aandringen van de thuisploeg wist Leiden de score uit een prachtige snelle aanval uit

te breiden. Een pass met veel precisie van Tom van Mierlo bereikte Coen Verheijden die geen moment twijfelde en de 0-2 vanaf kop cirkel in z’n draai hard in de linker hoek sloeg. Zo’n tien minuten voor rust benutte HBS een rebound uit een strafcorner en na de 1-2 werd het vlak voor rust nog even hectisch. Na rust wist HBS geen aansluiting te vinden en bleef Leiden met hard werken goed overeind. Via een benutte strafcorner van, wie anders dan, Derk van Vierssen Trip bouwde het zelfs de voorsprong uit naar een comfortabele 1-3. Dit zou ook als eindstand de boeken in gaan. Eindstand: HBS Heren 1 – LOHC Heren 1: 1-3 Met deze overwinning nestelt Leiden zich op de vier plek in de ranglijst en doet het, met nog zeven duels te gaan, zeer goede zaken. Volgende week speelt Leiden een zware thuiswedstrijd tegen Nijmegen dat de derde plek bezet. Maar met twee overwinningen op zak zal het met het vertrouwen goed moeten zitten.

Gelijk spel in streekderby BCO-De Engel De strijd tussen Biljartclub Oegstgeest (BCO) en De Engel, ging op woensdag 21 maart om de vierde plaats die recht geeft op deelname aan de play-off. Mark Bakker (140) bevestigde zijn goede vorm weer door een sterke start tegen N. v. Noord (120) met series van 41 en 28 in beurt twee en drie. Van Noord kon hier niets tegenover stellen en Bakker zette de lijn voort waardoor hij in de achtste beurt de eerste punten voor BCO binnen haalde. Wilfred Wijnnobel (130) zag tegenstander A. v.d. Aart (110) na vijf beurten al op vijftig staan maar wist door een serie van 45 de strijd weer open te breken. Hierna werd het voor beide spelers moeizaam sprokkelen en was V.d. Aart de gelukkigste. Na dertien beurten was de stand weer in evenwicht. In de tweede omloop speelde Ben Duivenvoorde (160) tegen L. Opstal (210) in de spelsoort 57/2 en liet

zien dat het inmiddels beter gaat. Dankzij series van 67 en een slotserie van 47 in de zesde beurt wist hij Opstal af te troeven en daarmee BCO weer op voorsprong te zetten. Inmiddels waren Paul Witteman (240) en C. Juffermans (150) in een spannende onderlinge strijd verwikkeld waarin het ‘aan bod blijven’ van het grootste belang was. Regelmatige series waren het gevolg en ondanks een fraaie serie van Witteman van 71 was het toch Juffermans die na acht beurten het eerst de eindstreep haalde. Met nog 57 caramboles te gaan probeerde Witteman er nog wel een remise uit te slepen, doch strandde 34 punten voor het einde. Voor De Engel lijken de kansen op een vierde plaats nu verkeken, maar BCO heeft het nu in eigen hand. De volgende wedstrijd, cruciaal, is in Naaldwijk tegen Het Groene Hart en daarna weer een thuiswedstrijd op 4 april tegen het als tweede geplaatste Carambole uit Rumpt.

Dames Leiden sterk in eenzijdig duel Zondag 25 maart, zomertijd en mooie temperaturen. De dames van de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club uit naar Zoetermeer. Qua stand niet een bijzondere wedstrijd, qua geschiedenis een beetje. Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen naar de 1e klasse. Leiden als ongenaakbare kampioen, Zoetermeer als ‘best of the rest’. Dit seizoen ontpopt Leiden zich als dé verrassing in poule 1B, Zoetermeer bleek meer moeite te hebben met handhaving op een hoger niveau. Van de eerste tot de zeventigste minuut was duidelijk dat er één ploeg was die vol voor de overwinning ging: Leiden. De eerste helft kende eenrichtingsverkeer richting het Zoetermeerse doel. Door de vele overtredingen van de thuisploeg werd het spelniveau niet hoogstaand. Het gevolg was wel dat Leiden veel strafcorners kreeg. De corners leverden geen resultaat evenals de vele moeilijke kansen in een volle cirkel. Sporadisch wist Zoetermeer de Leidse helft te bereiken en de thuisploeg haalde zelfs enkele strafcorners. Deze werden snel doorzien en eenvoudig verdedigd. De druk van Leiden was reusachtig en het was slechts wachten op doelpunten. De enige goal voor rust viel uit een strafbal na

wederom een harde, Zoetermeerse, ingreep. Aanvoerder Marijn Kootker bleef koel en pushte de bal eenvoudig binnen. De tweede helft was zo mogelijk nog eenzijdiger. Leiden viel aan en Zoetermeer probeerde stand te houden. Tekenend was dat keepster Lilian Brouwer niet één bal op de legguards kreeg. Door middel van inzet, gepaard met veel overtredingen, probeerde Zoetermeer de bezoekers van meer goals af te houden. Vele corners waren het gevolg. Uiteindelijk wist Fleur Leinweber een verrassende variant uit een moeilijke hoek te scoren. Hiermee was het Zoetermeerse sprookje uit. Leiden was heer en meester en nog een flink aantal keren heel dicht bij meer goals. Het eindresultaat was een dikverdiende overwinning, waardoor de bezoekers overtuigend in de race blijven voor een topklassering in poule 1B. Eindstand: Zoetermeer Dames 1 – LOHC Dames 1: 0-2 Volgende week speelt Leiden Dames 1 thuis tegen koploper Cartouche. De eerste wedstrijd bij Cartouche, was pure reclame voor goed hockey. Gezien de huidige stand (nummer twee tegen nummer één), belooft deze wedstrijd nog mooier en spannender te worden.

Matthew Tamaëla scoort het belangrijke tweede doelpunt voor UDO. (Foto: Paul Lichtenbeld)

UDO knokt zich naar punt In wat gerust een zespuntenwedstrijd mocht heten, moesten beide clubs na afloop tevreden zijn met één punt. Meer zou ook niet terecht zijn geweest, omdat zowel Alphen als UDO voetbaltechnisch gezien een wanprestatie op de mat hadden gelegd. Op de inzet viel bij de meeste spelers niets aan te merken. Ter verontschuldiging kon worden aangevoerd dat beide elftallen te kampen hadden met een aardige waslijst aan blessures en schorsingen. Al in de vierde minuut kroop UDO door het oog van de naald toen doelman Jeroen Zuidhoek finaal onder de bal doorliep, maar een vrijstaande speler van Alphen weigerde de bal in het lege doel te koppen. Nog geen minuut later een soortgelijke situatie voor het doel van Alphen. Matthew Tamaëla

kwam geheel vrij voor het lege doel van Alphen en presteerde het de bal van dichtbij op de paal te mikken. Best wel knap als je weet wat de verhouding is tussen het doelvlak en de paal. Toch kwam UDO op voorsprong. Door een fout in de Alphense verdediging kon Freek Tilman de bal bemachtigen en langs de keeper in het doel werken: 0-1. Het resterende deel van de eerste helft werd er hard gewerkt en gevochten om de bal, maar een vloeiende aanval van een van beide partijen viel niet te bewonderen. Tot overmaat van ramp viel op slag van rust de gelijkmaker: 1-1. In de tweede helft werd de wedstrijd van beide kanten harder. Dit leverde na 13 minuten Jordy Klaassen een gele kaart op. Acht minuten later volgde Elroy van der Hooft zijn voorbeeld, met dien verstande dat het eigenlijk een rode kaart (natrappen) had moeten zijn. Alphen was

nu ook de bovenliggende ploeg, wat in de 68ste minuut tot een voorsprong leidde: 2-1. Wat UDO ook probeerde, een gevaar voor het doel van Alphen leverde het nauwelijks op. Tot een minuut voor tijd Jeroen Zuidhoek bij een Alphense aanval de bal wegtrapte richting voorhoede, precies in de loop van Matthew Tamaëla, die deze keer wel de bal tussen de palen kreeg: 2-2. De laatste minuten moest UDO het trouwens met tien man doen, omdat Elroy met zijn tweede gele kaart voortijdig kon gaan douchen. Geen van beide partijen schiet veel op met deze uitslag, omdat nummer elf op de ranglijst, Full Speed, bij Vredenburch wist te winnen. UDO blijft op de nacompetitieplaats staan, terwijl Alphen op één punt blijft volgen. Volgende week de moeilijke thuiswedstrijd tegen Delft, de nummer twee op de ranglijst.

SV Zevenhoven te sterk voor VV Oegstgeest Zaterdag was het hooggeplaatste SV Zevenhoven te sterk voor Oegstgeest. In de eerste helft hield Oegstgeest lang stand, maar na een door de scheidsrechter onterecht toegekend doelpunt verloor Oegstgeest de grip op de wedstrijd. In de tweede helft was Zevenhoven duidelijk sterker en won uiteindelijk met ruime cijfers. Door Jan van den Broeck Nadat Oegstgeest 2 gewonnen had van Zevenhoven 2 en zich hiermee veilig speelde in de tweede klasse was het de beurt aan Oegstgeest 1. Het was puzzelen voor Oegstgeest coach Wim Visser om een elftal op de been te brengen, hij miste vier geschorste basisspelers. De aanvulling kwam vanuit het tweede, dit maakte het des te knapper dat het team van trainer Ton de Rooij wist te winnen. Op een slecht bespeelbaar veld wist Oegstgeest het eerste half uur de wedstrijd redelijk te controleren. Zelfs een penalty knap gestopt door Oegstgeest doelman Thomas van der Steen bracht Oegstgeest niet van de wijs. Maar tegen een scheidsrechter de die het vlagsignaal van Oegstgeest assistentscheidsrechter Dick van der Zwan negeerde en zo een buitenspel doelpunt goedkeurde waren ze niet opgewassen: 1 – 0. In de zesde minuut van de extra tijd wist Zevenhoven zelfs 2 – 0 te scoren. In de tweede helft wist Oegstgeest weinig kansen te creëren, een kopbal van Bob den Hollander en een schot van Lennart Leeuwenburg waren een makkelijke prooi voor de Zevenhoven keeper. Na een kwartier in de tweede helft scoorde Zevenhoven 3 – 0. Zo vervloog alle hoop bij de Oegstgeest spelers op een beter resultaat. De drie wissels die Visser deed door spelers uit het tweede die al een wedstrijd gespeeld hadden in te brengen, brachten geen verandering. Het werd zelfs nog erger, Zevenhoven scoorde nog twee keer en bepaalde de eindstand op 5 - 0. Hiermee namen ze samen met Haaglandia de koppositie over van Valken ’68 dat van DUNO verloor. Oegstgeest blijft samen met Roodenburg op een trieste onderste plaats van de ranglijst staan met 8

Vanuit een corner scoort Zevenhoven het vijfde doelpunt (Foto: Leo van den Broeck) punten achterstand op RAS. Als Oegstgeest nog kans op de nacompetitie wil maken moeten er wonderen gebeuren. Na afloop van de wedstrijd zei scheidsrechter Van der Bend: “Ik heb een fout gemaakt, uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het eerste doelpunt gescoord werd vanuit een buitenspel situatie. Maar net zo goed als een speler een fout maakt door een penalty te missen kan ook een scheidsrechter een

fout maken”. Het is wel tekenend voor een ploeg die op de onderste plaats staat dat scheidsrechterlijke dwalingen zich tegen hen keren. Vorige wedstrijd tegen Valken ’68 was dit ook al het geval. Zaterdag speelt Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen SVC ’08 dat op de 9e plaats staat met 25 punten uit 20 wedstrijden, aanvang 14.30 uur. Meer foto’s op: www.vvoegstgeest.nl

Ronald Rijsdorp stal de show in het Thorn Tafeltenniscentrum. (Foto Henk van Gijzen)

Rijsdorp kapt en slaat Pecos 2 langs Hilversum Het eerstedivisieduel tussen Pecos 2 en Hilversum 1 duurde al bijna vijf uur toen invaller Ronald Rijsdorp het moest opnemen tegen collega-verdediger Arnold Meijer. Maar de volhouders onder het Oegstgeester publiek werden beloond. Het werd een langdurig en gedenkwaardig duel, waarin Rijsdorp zijn ploeg aan een welkome 7-3 zege hielp. Soms, heel soms, staat aan beide kanten van de tafeltennistafel een speler die de bal liever in het spel houdt dan er iets aanvallends mee te ondernemen. Lange rally’s zijn het gevolg, en lange pauzes tussen de punten om op adem te komen. Voor zulke gevallen is de tijdregel bedacht. Duurt een game (tot de 11) langer dan tien minuten dan geldt vanaf dat moment dat spelers om en om serveren en dat de serveerder binnen veertien slagenwisselingen moet scoren. Bij het duel tussen Rijsdorp en Meijer was het na twee games en op de stand 1-1 zover. En het klinkt Cruijffiaans, maar vanaf dat moment ging het er dus om welke verdediger de beste aanval heeft. Vijftiger Rijsdorp, met al zijn ervaring, en zijn forehand-knal, leek de beste papieren te hebben. Hij had bovendien al twee winstpartijen achter de rug en kon zich dus als supersub de boeken in slaan. De 11-1 in de beslissende game zegt genoeg. Dit ongeslagen optreden op het een na hoogste niveau gaat hoe dan ook de geschiedenisboekjes halen; de vraag is wanneer Pecos’ hoofdmacht Rijsdorp voor een eredivisiewedstrijd gaat claimen. De middag was voor Tony Nader en Ted van den Berg trouwens cru genoeg al goed begonnen toen de tegenstander zijn kopman Rengenhart (ex-Pecos) in de warming-up zag afhaken. Zelf wonnen beide vervolgens twee van hun drie par-

tijen. Van den Berg ging in vijf games onderuit tegen Meijer, en Nader moest Dekkers feliciteren. Doordat ook het dubbel werd ingeleverd, kwam een 7-3 op de borden, waardoor de Pecos-reserves netjes in de middenmoot staan. Bij Pecos 3 was Paul Kruijt de opvallendste man van het weekend door in Vught van ex-eredivisionist Jos Verhulst te winnen. Met nog twee gewonnen enkelspelen plus twee van Youri Soons haalde dit team een gelijkspel binnen. Rogier Wijker had een offday. Doordat Red Stars met 9-1 van Nijmegen won, is dit team nu de Pecossers tot op een punt genaderd. De strijd om de promotie naar de eerste divisie wordt nog bijzonder spannend. Het vierde team had zonder Rijsdorp een lastige uitwedstrijd op het programma. Middelburg heeft de sterke Soren de Witte in het team en die was dit weekend ook weer onverslaanbaar. Jop van der Wiel speelde goed en won verder tweemaal. Kristijan Plesnik won er nog eentje en samen wonnen ze het dubbel: 6-4 verlies. Pecos 4 is komend weekend wellicht weer op oorlogssterkte met Rijsdorp en Reitsma in de geleden om te kijken of het kampioenschap in de derde divisie nog mogelijk is. Bij de jeugd nam team 2 definitief afstand van Play Fair. Yoni Evers (3x), Sven Engelchor (2x) en Wouter Jansen (2x) wonnen met 8-2 en worden waarschijnlijk op paaszaterdag kampioen. Team 3 ging onderuit bij Sett maar staat nog steeds bovenaan en hetzelfde geldt voor het vierde, dat gelijkspeelde tegen Play Fair 3. Het eerste jongensteam wordt geen kampioen, maar klom wel een plekje door van Steeds Hoger te winnen, met een ongeslagen optreden van Aron Rijsdorp als leuke voetnoot voor de geschiedenisboekjes. www.pecostafeltennis.nl

PaasHaaswijkloopmaandag 9 april 2012 Voor de 37-ste keer wordt op Tweede Paasdag, maandag 9 april, de in Oegstgeest alom bekende PaasHaaswijkloop gehouden. Ook dit jaar weer organiseert de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel deze prestatieloop voor jong en oud samen met de Loopgroep Oegstgeest. Deze samenwerking staat garant voor enthousiasme en professionalisme. Door de gecombineerde organisatie zijn er veel extra’s. Alle lopers krijgen een startnummer, er is een warming-up op muziek, er zijn omkleedfaciliteiten, drinkpost(en), prijzen en een herinneringsvaantje. Het Roparun-team ‘We Run 4 All’ verzorgt dit jaar een garderobe waar de lopers tegen een kleine vergoeding (voor het goede doel) hun kleding in bewaring kunnen geven. Tevens verkoopt het team dranken (koffie, thee, frisdrank, limonade) en kleine versnaperingen.

Startschot Burgemeester Els Timmers–van Klink Zoals lost ook dit jaar weer het startschot. Zij verschijnt niet alleen ‘aan de start’, maar zij verwelkomt u ook persoonlijk weer aan de finish. De route is ongewijzigd en leidt over een verkeersarm parcours door de wijken Haaswijk en de Morsebel, waarbij wij tevens een rondje maken om de Klinkenbergerplas.

Warming-up Er kan worden gekozen uit drie afstanden, te weten 5, 10 en 15 km. Voor

de kleinsten is er de 2 km loop. Voor de start is er ook voor hen een heuse warming-up die begint om 11.15 uur. De start voor de kleinsten en hun ouders (2 km) zal om 11.30 uur zijn. Om 12.00 uur is de centrale warming-up voor de afstanden 5, 10 en 15 km. De start voor de deze afstanden is om 12.15 uur. Voor de kinderen hebben wij een loterij. Bij de start ontvangen zij hun lotnummer. Na de loop kunnen zij hun prijs ophalen. Ook dit jaar staat er weer voor de kinderen tot tien jaar een springkussen.

Inschrijving Tussen 10.30 uur en 11.45 uur kunt u zich inschrijven in de tent in het Mien Ruyspark (bij slecht weer in de gymzaal van OBS de Springplank in de Jan Wolkerslaan). Bij inschrijving krijgen de lopers een startnummer. Deelname Kinderloop: kinderen leden € 1,00, kinderen niet-leden € 2,50. Deelname 5, 10 en 15 km: leden van de Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel en van de Loopgroep Oegstgeest betalen € 2,50, nietleden betalen € 5,50.

Sponsors Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Van Nieuwland Tuinen, Lopers Company Leiden, Notariskantoor Oegstgeest en Roparun team 236 ‘We Run 4 All’. Inlichtingen: www.paashaaswijkloop.nl en telefoon 5170176 / 5237193 / 5153148.


Paaszaterdag! Paasweekend nodigt altijd veel toeristen uit naar Katwijk. Hopend op mooi en gezellig weer vieren wij alvast in het centrum het paasfeest. Paashazen zullen op zaterdag 7 april door het centrum lopen en overheerlijke chocolade eitjes uitdelen.

n t e r c u m t e v h an K n I atw ! ijk zit d e o g u altijd

OPEN HUIS ZATERDAG 31 MAART VAN 11.00 tot 15.00 UUR Aert van Neslaan 426, Oegstgeest

- Bouwjaar: 1968 - Woonoppervlakte: 85 m2 - Aantal kamers: 4

Dit goed onderhouden en in 2008 gedeeltelijk gemoderniseerd 4-kamerappartement met vrij uitzicht over het prachtige park, is gunstig gelegen op steenworp afstand van het vernieuwde winkelcentrum de Lange Voort. Het appartement is bereikbaar via een lift, heeft voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein en een gezamenlijk fietsenberging in de onderbouw.

Vraagprijs € 169.500,- k.k.

Gieterij 94 2211 XA Noordwijkerhout T 0252-341538 F 0252-341585 info@larosmakelaardij.nl www.larosmakelaardij.nl

Vermelding in de agenda kan tot uiterlijk maandagmiddag 12.00 uur voor de eerstvolgende editie van de Oegstgeester Courant. Opgave via tel. (071-) 5175317 of e-mail: redactie@oegstgeestercourant.nl (o.v.v agenda). Voor de agenda geldt: onder voorbehoud. Woensdag 28 maart 20.00 uur. Algemene Ledenvergadering Vereniging Oud Oegstgeest. Emeritus prof. dr. Marita van Haaren spreekt over “De voetstap van het verleden”. Receptiegebouw Rivierduinen. Endegeesterstraatweg 5. Oegstgeest. 20.00 uur. Recreatietafeltennis TTV PECOS. Batjes en ballen aanwezig. Kom eens langs. Thorn tafeltennishal. Donderdag 29 maart 10.00- 17.00 uur. Regio Leiden. Hortus Botanicus. Tot 28 april: Narcissententoonstelling. Opgesteld in tientallen kruiwagens. Entree Hortus: Rapenburg. Leiden. 14.00 uur. Regio. Leiden e.o. NVvH/ Vrouwennetwerk. Muzikale presentatie: Folklore rondom Palmpasen

en Pasen”. Verzorgd door mv. Dorine Smit Duyzendkunst. Zaal Beatrix. Tegenover nr. 66 Schubertlaan. Leidt Zuidwest. Informatie over Kennismakingen /of lidmaatschap: voor Oegstgeest Drs. C. v. d. Laan. Telefoonnummer (071) 531 27 07 20.00 uur. 20.00 uur. Openbare raadsvergadering. Gemeentehuis. Rhijngeesterstraatweg.

Winkelcentrum Lange Voort. 10.00 – 15.00 uur. Modelspoordag in Rijnlands Revalidatie Centrum. De toegang is gratis. Het centrum is te bereiken via de Nachtegaallaan. 14.30 uur KNVB 2e klasse C zaterdag. Voetbalwedstrijd Oegstgeest 1`SVC’08 1. Hoofdveld De Voscuyl. Ingang tegenover sporthal De Cuyl.

14.00 uur. Theehuis de Leidse Hout. Elke zondag vanaf 14.00 uur Live Muziek. 15.00 uur. Leiden. LAKtheater. Kindervoorstelling voor kinderen (en volwassenen) vanaf 6 jaar. Theater Santa Sangre speelt “Plan D””: een circusdans Reserveren kaarten en/of informatie: Theaterkassa, telefoon (071)512 48 90. LAKtheater. Cleveringaplaats 1.

Vrijdag 30 maart Op vrijdagochtend en woensdagmiddag: Vrije inloop Centrum voor Jeugd en Gezin. Lijtweg 7 (naast het Gemeentecentrum). 10.15 – 11.45 uur. Inloopochtend voor 55 plussers. SWOO Zaal. Iedere vrijdagochtend wordt een thema behandeld. Gemeentecentrum. Lijtweg 9. 14.30 uur. Filmmiddag ANBO/ SWOO. Entree: € 5, -. Zaal open 14.00 uur. Grote zaal. Gemeentecentrum. Lijtweg 9.

Zondag 1 april. Palmpasen. 08.30 – 13.00 uur. Ren- en toervereniging Swift. Toerseizoen. Vandaag: Zeetoer. Naar keuze: 35 0f 65 kilometer. Voor het hele gezin. Start: Clubhuis. Willem van der Madelaan. Te bereiken via Hoge Rijndijk, vanaf Leiden daar voor het viaduct A4 de parallelweg aan de noordzijde in slaan (langs Roomburg) 10.45 uur. Kinderen worden uitgenodigd met een versierde palmpaasstok in de aula van de Jenaplanschool locatie Willibrord te zijn. Om 11.30 optocht door de H. Willibrordkerk kerk met de Palmpaas. 14.00 uur. KNVB 2e klasse C zondag. Voetbalwedstrijd UDO1 – Delft 1. Hoofdveld De Voscuyl. Ingang: Van Houdringelaan

Maandag 2 april 13.30 -16.30 uur. Gezelligheidsmiddag voor senioren. Organisatie: RADIUS/Oegstgeest. Sociëteitszaal. Gemeentecentrum Lijtweg 9. 20.00 uur. Algemene ledenvergadering Huurdersorganisatie Buitenlust. RADIUSzaal. 1e verdieping Gemeentecentrum. Lijtweg 9.

Zaterdag 31 maart 08.30 Ren- en toervereniging Swift organiseert de Alblassertocht over 120 kilometer voor geoefende fietsers. Zie voor startpunt onder zondag 1 april. 09.00 – 17.00 uur. Boekenmarkt.

Dinsdag 3 april 10.00 uur. Koffieochtend voor senioren. Organisatie: RADIUS/Oegstgeest. Gemeentecentrum. Lijtweg 9. Woensdag 4 april 20.00 uur. Recreatietafeltennis TTV PECOS. Batjes en ballen aanwezig. Ook tijdens woensdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. Thorn tafeltennishal.


Ondernemersactief Actieve ondernemers uit de regio

Nieuwe stap in je loopbaan! ‘Veel mensen vragen zich af als ze over hun werk denken wat ze nu eigenlijk leuk vinden. Waar loop ik warm voor en wat past nu echt bij me. Wij helpen hen graag op een andere manier naar hun profiel en kansen op de arbeidsmarkt te kijken en een volgende stap te zetten in hun loopbaan. Tijdens onze open avond op donderdag 19 april hebben geïnteresseerden alle gelegenheid om een indruk te krijgen van wat Van Ede & Partners hen te bieden heeft.’ Huib Bartels, vestigingsdirecteur van Van Ede & Partners, bureau voor outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching is enthousiast over de programma’s van Van Ede waarmee zij landelijk ruim duizend cliënten per jaar helpen hun talenten en capaciteiten beter in te zetten. ‘In deze tijd is het extra belangrijk goed naar je motivatie te kijken en te weten wat je jezelf of een werkgever te bieden hebt. De arbeidsmarkt staat onder druk en mensen die hun baan verliezen of dreigen te

DW Kozijnen

verliezen willen weer graag aan de slag. Verlies van een baan kan echter ook een nieuwe kans betekenen. Wij willen onze cliënten bewuster maken van wat hen energie geeft. Als men plezier beleeft aan het werk wat men doet, is men effectiever en productiever. Dat helpt ook de werkgever. Een echte win-winsituatie. Als iemand in balans is; een goede verdeling van werk, privé en sociale omstandigheden, groeien de mogelijkheden. Ontwikkelen Men hoeft niet te blijven doen wat men ooit heeft gekozen. “Wij helpen onze cliënten hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Als iemand weet welke talenten hij heeft, geeft dat zelfvertrouwen. Werk is een kwestie van vraag en aanbod. Iemand die goed onder woorden kan brengen wat hij te bieden heeft en in zichzelf ge-

looft, komt enthousiast en sprankelend over. Tijdens onze open avond kan men zich vrijblijvend oriënteren. In drie compacte workshops maakt men kennis met het ‘Talentenspel’, besteden wij aandacht aan thematisch en effectief netwerken en gaan wij in op ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt. Onze consulenten zijn aanwezig om de meer specifieke vragen te beantwoorden. De avond wordt op informele wijze afgesloten.

De kennismakingsavond vindt plaats op de eigen locatie van Van Ede & Partners aan de Tapijtweg 2 in Den Haag. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden kan op 070- 3514011 of e-mail; denhaag@vanede.nl Van Ede & Partners Tapijtweg 2 2597 KH Den Haag www.vanede.nl

IJssalon van het jaar 2012

DW Kozijnen bestond in september 2011 precies 10 jaar. Met een zeer ruime ervaring op het gebied van fabricage en montage van hoogwaardige kunststof kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen, mag het bedrijf zich tot de top van de markt rekenen. ‘’Sterk punt is dat we alles onder één dak hebben, waardoor alle werkzaamheden van begin tot eind door onze eigen vakmensen worden uitgevoerd’’, aldus de directieleden Wim van Leeuwen en Don van Waard. Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen niet alleen omdat ze onderhoudsvrij zijn, maar ook vanwege de voordelen op het gebied van warmte- en geluidisolatie en het ‘veilig wonen’ –politie- keurmerk. Door moderne technieken zien kunststof kozijnen er bovendien fraai uit. In de royale showroom, grenzend aan de 1000 vierkante meter tellende fabriekshal van DW Kozijnen zijn daarvan uiteenlopende voorbeelden te zien. Kunststof kozijnen zijn zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie. Omdat alles in onze eigen fabriek gemaakt wordt, zijn we in staat snel te schakelen en maatwerk te leveren, ook als het om specifieke wensen gaat. Op als onze producten geldt standaard 15 jaar garantie. DW Kozijnen Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk T 071 - 3313505 www.dwkozijnen.nl

Tijdens deze nominatieperiode werden wij beoordeeld op gastvrijheid en hygiëne. We kregen bezoek van een mysterieguest en natuurlijk werd er ook gekeken naar onze hygiënerapporten. Deze beoordelingen kwamen bij de eerdere scores, wat leidde tot onze uitverkiezing.

‘In totaal namen 95 van de 600 ambachtelijke ijsbereiders in Nederland deel aan de wedstrijden en kwamen wij als eerste uit de bus’, vertelt Luc, die meteen na het behalen van zijn ‘ijsprijs’ zijn verhaal mocht doen in diverse landelijke radioprogramma’s en zijn liefde voor het vak duidelijk liet doorklinken.

‘In de ruim 15 jaar dat Luciano’s ijssalon open is hebben wij er hard aan gewerkt het lekkerste ijs van Nederland te maken’, gaat Luc enthousiast verder. ‘Dat stopt niet bij deze titel. Ons ijs wordt bereid van verse en echte ingrediënten. Vanille-ijs wordt gemaakt van echte vanillestokjes, aardbeienijs van verse aardbeien en de chocola en pistachenoten proef je volop in ons chocolade- en pistache ijs. Iedere klant moet zich bij ons gast voelen. IJs eten moet echt een feestje zijn.’

‘De voorronades vonden begin februari plaats tijdens de IJsvak in Utrecht’, legt Luc uit. ‘De vijf ijssalons met de hoogste score werden vervolgens genomineerd voor IJssalon van het jaar.

BMP Datapartners nu in Sassenheim

blij met Hundersmarck Met de overname van het Leidse loodgietersbedrijf Hundersmarck zette het ruim honderdjarige bedrijf Bernard Schulte Voorhout vorig jaar een forse stap in de toekomst. ‘Wij kregen steeds vaker het verzoek om loodgieterswerkzaamheden, zoals lood, dak- en zinkwerk uit te voeren’, leggen de directeuren Ben en Marjan Schulte uit. ‘Dat moesten wij regelmatig uitbesteden. En omdat wij kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel hebben, beviel ons dat steeds minder. Wij houden het werk

Luciano’s IJssalon Van Hogendorpstraat 53 2242 KX Wassenaar T 070-5118135 www.ijssalon-luciano.nl

Bernard Schulte liever in eigen hand. Bovendien willen mensen een totaalpakket met één aanspreekpunt. Wij zochten naar een loodgietersbedrijf met vakkundige medewerkers. Met de overname van Hundersmarck, die geen opvolging had voor het bedrijf, is dat uitstekend gelukt.’ ‘Wij bieden nu een totaalpakket’, vertellen Ben en Marjan Schulte trots. ’De onderneming engineert, installeert en onderhoudt centrale verwarming, airconditioning, mechanische ventilatie en klimaatbehandelingsystemen in de industrie, agrarische sector, utiliteit- en woningbouw, voor zowel particulieren als bedrijven. Tevens verzorgen wij standaard werkzaamheden als badkamers, dak- en zinkwerk voor aanbouw of dakkapel en natuurlijk goten.. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in bijzondere restauratiewerkzaamheden en maatwerk en houden wij ons bezig met renovatiewerk van historische panden. De expertise van Hundersmarck is dus een welkome toevoeging.’ Bernard Schulte Voorhout B.V. Nijverheidsweg 10 (ook showroom) 2215 MH Voorhout T 0252 211 306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl Hundersmarck Voorhout/Leiden T 0252 235679 T 071 5223242 www.hundersmarckbv.nl

B.C ’t Ambacht - unit F-6

B.C ’t Ambacht - unit D-2

B.C ’t Ambacht-unit 11b

Bedrijvencentrum Noordwijkerhout

Sandtlaan 36, Katwijk € 22.750,- per jaar - Ca. 455 m2 bedrijfsruimte - Toilet en pantry voorziening aanwezig - Voorzien van een overheaddeur met separate looddeur - Diverse koelcellen aanwezig

Sandtlaan 36, Katwijk € 85,00 per m2 per jaar - Ca. 90 m2 bedrijfsruimte - Voorzien van een overheaddeur met separate looddeur - Goede openbaar vervoer verbindingen - Voldoende parkeergelegenheid

Santlaan 36, Katwijk € 75,00 per m2 per jaar - Ca. 104 m2 kantoorruimte op de begane grond - Vloerbedekking en verwarming - Toilet en pantry aanwezig - Goede openbaar vervoer verbindingen - Voldoende parkeergelegenheid

Smederij 6-8 € 14.000, - per jaar - Ca. 550 m2 bedrijfsruimte op de 1e verdieping - Kantoorruimte voorzien van gedeelde pantry en toilet - Uitstekende bereikbaarheid vanaf de N206 - Voldoende parkeergelegenheid

Beautycentre Cocoon

Onze bijeenkomst is speciaal voor hoger opgeleiden met minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring, die een stap willen of moeten zetten in hun loopbaan, binnen of buiten hun bedrijf. Het is een soort APK keuring voor jezelf’, licht Huib Bartels toe. ‘Er ligt nog steeds een taboe op praten over je persoonlijke ontwikkeling en investeren in jezelf. Gezien de ontwikkelingen in de huidige arbeidsmarkt en het verhogen van de AOW leeftijd mag je zeker iets voor jezelf vragen. Je bent zelf verantwoordelijk voor je effectiviteit’.

Luciano’s Wassenaar IJs eten is in Wassenaar dubbel feest. Luciano’s IJssalon sleepte na een spannende strijd de titel ‘IJssalon van het jaar 2012’ in de wacht en mag zich de beste ijssalon van Nederland noemen. Meesterijsbereiders Luc en Angelique Blok zijn trots op hun titel.

Natuurlijke verzorging

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Een oud gezegde, maar met een kern van waarheid. Wanneer lichaam en geest in harmonie zijn, dan wordt dit welbehagen weerspiegeld in uw huid. Beautycentre Cocoon verzorgt schoonheidsbehandelingen die verder gaan dan alleen uw gezicht: zij bieden complete behandelingen, methoden en producten voor een optimale verzorging van het gehele lichaam. Ieder mens is uniek. Elke huid is anders en stelt daarom ook andere verzorgingseisen. De deskundige medewerkers van Beautycentre Cocoon weten dit en geven u daarom een individueel advies voor een behandeling die helemaal is afgestemd op de eigenschappen van uw huid. U kunt bij Cocoon terecht voor gezichts- en lichaamsverzorging, gel- en kunstnagels voor handen en voeten, producten, (Permanente) make up, eyelashes, afslanken, Sana Slank figuurcorrecties, rimpelcorrecties, zonnebanken, duurzaam ontharen en speciale verzorging voor bruiden en mannen. Op deze website vindt u de door u gewenste informatie. Wilt u meer weten of wilt u een persoonlijk advies, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op.

Beautycentre Cocoon Blekerstraat 26 2222 AN Katwijk T 071 4023615 info@beautycentrecocoon.nl www. beautycentrecocoon.nl

BMP Datapartners BV is verhuisd naar het nieuwe pand aan Corn. Verolmeweg 5 in Sassenheim. Het full-service automatiseringsbedrijf met 21 medewerkers groeide in Rijnsburg uit zijn jasje. ‘Wij zijn er in brutovloeroppervlak enorm op vooruit gegaan’, vertelt directeur Koos van Kruistum. ‘Voor onze bedrijfsactiviteit is de ligging minder belangrijk dan de ruimte. Wij doen veel voor de aan de bloemensector gerelateerde bedrijven. Zowel FloraHolland in Rijnsburg als de vestiging in Aalsmeer zijn vanuit Sassenheim prima bereikbaar.’ BMP Datapartners is een totaalaanbieder van kantoorautomatisering (o.a. online back-up, Exact consultancy, managed services, xDSLen glasvezelverbindingen, anti-spam oplossing, hard- en software en systeembeheer), die als business-to-business specialist garant staat voor professionele oplossingen voor hard- en software. Relaties en geinteresseerden zijn donderdag 5 april van 15.00 tot 20.00 uur van harte welkom een feestelijk kijkje te komen nemen. BMP Datapartners Corn. Verolmeweg 5 2171 KV Sassenheim T 071- 4034643 info@bmp-datapartners.nl www.bmp-datapartners.nl

www.deraadmakelaars.nl Sandtlaan 38 - 2223 GG Katwijk - 071-4051500

Wilt u ook adverteren op de Ondernemers Actief pagina? 071-4022901 of advertentie@ondernemersactief.nl

Vijf jaar aAn kOp ! Het is al weer vijf jaar dat aAn kOp Kappers aan de top staat. De A staat voor anders, vakidioten met een stijl en de O voor opvallend, altijd aan kop. Dat is precies wat Marion en Jessica met hun team willen. Vooral de prettige service en het vakmanschap, het aanreiken van nieuwe trends, het plezier van met de klanten omgaan en de fun van het team, zorgen ervoor dat vele klanten de weg naar de vrolijke eigentijdse salon weten te vinden. Voor knippen, kleuren, mooi zijn en nog veel meer! aAn kOp kappers Oegstgeesterweg 36a Rijnsburg T 071 4034121 aankopkappers@hotmail.com www.aankop.nl


OPEN HUIZEN DAG

ZATERDAG 31 MAART VAN 11.00 - 15.00 UUR

MAKELAARDIJ EIGEN HAARD Geversstraat 63, Oegstgeest Tel. (071) 519 19 19 www.eigen-haard.nl Koudekerk a/d Rijn

Weidedreef 9

Leiden

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Terweeweg 56, Oegstgeest Tel. (071) 515 62 56 www.schouwenhaghe.com

PROPER MAKELAARDIJ o.g. Terweeweg 7, Oegstgeest Tel. (071) 519 09 09 www.proper-makelaardij.nl Hoge Morsweg 103

Leiden

Marepoortkade 23

Leiden

Andrej Sacharovstraat 34

LOSECAAT NVM MAKELAAR De Kempenaerstraat 55, Oegstgeest Tel.: (071) 517 42 64 www.zekervia.nl

Leiden

Annelien Kappeynestraat 17

Prachtige vrijstaande villa (woonopp. ca. 253 m2, perceel 770 m2), gelegen in het Groene Hart. De tuin rondom is fraai aangelegd met terrassen en volledige privacy. De beg.grond heeft een prachtige ouderslaapkamer met een badkamer en-suite en een grote inloopgarderobe-kast. 1e verd.: badkamer, 3 slaapkamers, tussenkamer, 4e ruime (slaap-)kamer.

Leuke jaren-30 TUSSENWONING met flinke voortuin, achtertuintje met ruim terras en achteromgang. Karakteristiek overdekt entree, ruime woonkamer met openhaard en erkerraam; gesloten keuken; eethoek in de aanbouw; voorkamer, grote achterkamer (voorheen 2) over de volle breedte vzv. dakkapel; nette badkamer met douche; kamer in kap met dakraam.

In het centrum van Leiden doch rustig gelegen fris en licht appartement met zonnig balkon op het Zuiden. Vanuit woon- en hoofdslaapkamer vrij uitzicht over de Singel. Het appartement heeft een woonkamer, moderne woonkeuken met div. inbouwapp., 2 slaapkamers, luxe nieuwe badkamer/toilet, laminaat in het hele appartement en een woonoppervlak van 81 m2.

Royaal penthouse met zonnig terras (Z) op bijzonder mooie locatie aan de Rijn met vrij uitzicht. Centraal t.o.v. centrum en station. Ind: Entree op 5e etage: Ruime gang, toilet, wasm.- en stookruimte, extra badkmr. 2 slaapkmrs en ruime ouderslaapkmr met luxe badkmr met hoekligbad, aparte douche. Royale, lichte woonkamer en luxe keuken met alle app.

Fraaie moderne 2 - onder-1- kapwoning met maar liefst 6 slaapkamers en een schitterend uitzicht over water en weilanden. De woning heeft een eigen garage en parkeerplaats voor 2 auto’s. De zonnige, fraai aangelegde achtertuin op het zuidwesten beschikt over een aanlegplaats voor een boot vanwaar u zo wegvaart richting Leiden centrum of de Kaag

Vraagprijs € 899.000,- k.k.

Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Vraagprijs € 222.500,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Vraagprijs € 595.000,- k.k.

GRAAL MAKELAARDIJ BV Leiderdorp

Voerstraat 17

LOSECAAT NVM MAKELAAR Leiderdorp

Willem C. Brouwerlaan 9

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST Oegstgeest

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ

Lijtweg 706

Oegstgeest President Kennedylaan 103

Oegstgeest

Kamperfoelielaan 39

VAN SOEST MAKELAARDIJ Geversstraat 75, Oegstgeest Tel.: (071) 515 25 55 www.vansoest.nl

Leiden

Morsweg 44

Markant herenhuis (woonopp. ca. 242 m2) in het centrum met riante tuin (perceel van 637 m2) aan het Galgewater. Aan de zijkant bevindt zich een aangebouwde serre met schuifpui naar de tuin. In totaal 8 kamers waarvan 3 slaapkamers. Een zeer representatief object dat pas volledig geapprecieerd kan worden middels een bezichtiging.

Vraagprijs € 950.000,- k.k.

Poldertocht 100

Zonnig en licht 3 kamer appartement, gelegen op de bovenste (4e) verdieping van een kleinschalig appartementen-complex. Rustig en vrij gelegen met een prachtig uitzicht over de Dwarswetering en richting Boterhuispolder. Het complex is voorzien van lift, parkeerterrein en berging.

Vraagprijs € 235.000,- k.k.

GRAAL MAKELAARDIJ BV Oegstgeest

Leiderdorp

Floralaan 67

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ Oegstgeest

Dahlialaan 52

Luxe zeer royale vrijstaande villa met zes woonlagen (incl. kelder) en parkeergelegenheid op eigen terrein. Woonoppervlak ca. 267 m2, perceel 510 m2. Aan de achterzijde vrij uitzicht over weilanden en water. De woning is volledig geïsoleerd en heeft o.a. 4 slaapkamers, 2 badkamers en royaal dakterras.

Deze schitterende woonboerderij is gelegen in ’t Heerlijk Recht, een unieke woonwijk in het Groene Hart, op steenworp afstand ligt een jachthaven. De woning heeft oa. een ruime woonkamer, eetkeuken, inpandige garage, 4 slaapkamers, 2 badkamers en een sauna. De tuin ligt op het zuiden, tevens een ligplaats. Woonopp. ca. 217 m2, perceel ca. 494 m2.

GUNSTIG EN SCHERP GEPRIJSD! DUS STARTERS, SINGLES, STUDENTEN ETC. OPGELET! goed onderhouden COMFORTABEL 2 KAMER-APPARTEMENT op de 7e etage (de rustige achterzijde), met zonnig balkon op het oosten + leuk vrij uitzicht. Woonkamer met moderne kitchenette, slaapkamer en nette badkamer met douche. STARTERSLENING MOGELIJK!!

Royaal, zonnig 3-kamerapp. op mooie locatie in gebouw Haeswijk. Gelegen op de 1e etage met uitzicht op de tuin en Oegstgeester Kanaal. Op loopafstand van 2 winkelcentra. Ind.: Entree: Ruime hal, keuken met app., zonnige woonkamer met doorloop naar eet-/studeerkamer, zitkamer, slaapkamer met deur naar balkon (Z), badkamer met douche en toilet.

Leuk 4-kamerappartement in groene en rustige woonomgeving met ruim balkon op het zuiden, op loopafstand van het winkelcentrum Lange Voort en de bushaltes. Goede parkeergelegenheid. Eigen berging en gemeenschappelijke fietsenstalling.

Leuke 4-KAMER-’CHALET’-FLAT ligt op de prettige 2e woonlaag met aantrekkelijke vrije hoekligging. Overdekt balkon op het zonnige ZUIDEN en als extra het exclusieve gebruik van een fraaie binnentuin. Sfeervolle woonkamer mmv openhaard, keuken in L- opstelling, ruime slaapkamer met toegang tot balkon, 2 kamers en badkamer met douche

In een rustige en groene woonomgeving gelegen, ruim type 4-KAMER APPARTEMENT gelegen op de hoogste (3e) etage. Op loopafstand bevindt zich het winkelcentrum “Lange Voort”. Het appartement is keurig afgewerkt en kan zo betrokken worden. Lichte woonkamer met balkon (Zuid), moderne keuken, 3 slaapkamers en douche. STARTERSLENING IS MOGELIJK.

Vraagprijs € 870.000,- k.k.

Vraagprijs € 925.000,- k.k.

Vraagprijs € 115.000,- k.k.

Vraagprijs € 125.000,- k.k.

Vraagprijs € 149.000,- k.k.

Vraagprijs € 149.500,- k.k.

Vraagprijs € 168.000,- k.k.

GRAAL MAKELAARDIJ BV Oegstgeest

Akeleilaan 47

GRAAL MAKELAARDIJ BV Oegstgeest

Karel Doormanlaan 54

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Frans Halslaan 191

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ Oegstgeest

Lange Voort 213

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ Oegstgeest

Frans Halslaan 145

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Predikantslaantje 8

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Javastraat 9

Modern 4-kamer hoekappartement met vooren achterbalkon, gelegen in een aantrekkelijke woonomgeving. Ind.: Ruime hal met toilet. Lichte woonkamer met vrij uitzicht en zijraam, moderne keuken met ingeb. gaskookplaat, geiser en deur naar balkon, gemoderniseerde badkamer met douche, ruime slaapkamer met zijraam, voorkamer met balkon, achterkamer.

In aantrekkelijke, groene woonomgeving gelegen goed onderhouden 3-kamerappartement (hoek, 3e etage) met vrij uitzicht over fraaie tuin en rondom zon. Ind.; Entree, ruime hal met toilet, zonnige woonkamer met deur naar balkon (W), slaapkmr, ruime douchegelegenheid, keuken met alle app. en deur naar balkon (O), 2e slaapkmr. Eigen berging in kelder.

* RUST * RUIMTE * PRIVACY * VRIJ UITZICHT * INSTAPKLAAR *. Dat zijn absoluut sterke punten bij dit aantrekkelijk verbouwde TOP-HOEK-appartement, op de 6e verd. Lichte zonnige woonkamer met zijraam, moderne keuken met verhoogd eetgedeelte, ruime werkkamer (voorheen 2 kamers), royale slaapkamer en moderne badkamer met ligbad. KIJKEN=KOPEN=VERHUIZEN!

Centraal gelegen, ruime 4-kamer maisonnette op de derde en vierde woonlaag van het complex Lange Voort met o.a. open keuken en balkon aan de voor- en achterzijde; voorbalkon op de woonverdieping (middag- en avondzon) en veel inpandige bergruimte. Het uitgebreide winkelcentrum ligt onderin de plint van het complex. Woonoppervlakte 97 m2, 4 kamers.

Goed onderhouden 4-kamer hoekappartement op de 4e woonlaag met vrij uitzicht en eigen berging. Gelegen in rustige woonomgeving, op loopafstand van winkelcentrum Lange Voort en bushaltes. Ind.: Hal, lichte woonkamer met zijkamer en zonnig balkon (W). Ruime gemod. keuken met ingeb. app. en w.m.a. 2e hal met toilet. Slaapkamer, badkamer, studeerkamer.

Heerlijk licht en in uitstekende staat verkerend hoekappartement. Dit 3-kamer appartement bevindt zich in een kleinschalig appartementencomplex. Het is voorzien van een eigen parkeerplaats en balkon op het zuiden. Dit moderne appartement heeft veel sfeer, is in 2008 gebouwd en aan de rand van het oude centrum van Oegstgeest gelegen.

Sfeervolle 4 kamer tussenwoning met uitgebouwde keuken, verzorgde zonnige achtertuin van ca. 12 m diep op het zuiden, vrijstaande stenen berging met overkapte achteruitgang waar plaats is voor het stallen van motor of fietsen. De woning is volledig voorzien van dubbel glas en is recent geschilderd.

Vraagprijs € 169.000,- k.k.

Vraagprijs € 185.000,- k.k.

Vraagprijs € 189.000,- k.k.

Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Vraagprijs € 195.000,- k.k.

Vraagprijs € 209.000,- k.k.

Vraagprijs € 248.000,- k.k.

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ

Oegstgeest Anton van Duinkerkenlaan 11

Oegstgeest Simon van Ooststroomhof 72

Oegstgeest

In een rustig zijlaantje gelegen leuk type TUINKAMERWONING met voortuin, oprit/parking, berging vzv. schuine kap. Een heerlijk vrije achtertuin (ZO) van zo’n 10 meter diep met zonneterras en achterom. Ruime woonkamer, keuken aan voorzijde, 3 slaapkamers, badkamer met ligbad en aparte douche en 4e (zolder)kamer, was- stookruimte en div. bergruimte.

Op mooie locatie met vrij uitzicht over het polderlandschap, de molen en het watertje ‘De Holle Mare’, in een schitterend modern vormgegeven gebouw gelegen, zeer ruim en zonnig 3-kamer hoekappartement gelegen op de 4e etage. Een overdekte auto-opstelplaats is separaat beschikbaar. Bouwjaar 2007. Woonoppervlakte ± 113 m2 (excl.± 8 m2 balkon)

Ruime, lichte maisonnette aan de rand van de moderne wijk Poelgeest met heerlijk balkon op het zuiden en fraai uitzicht, onder andere over een vijver en groen. Eigen parkeerplaats en een ruime privéberging in de onderbouw. Gelegen op fietsafstand van winkelcentra De Kempenaerstraat en Lange Voort. Woonoppervlakte 112 m2, 3 kamers.

In het centrum van Oegstgeest gelegen zeer ruim appartement van 145 m2 met twee zonnige balkons en weids uitzicht over het dorp. Het appartementencomplex is gelegen op loopafstand van alle winkels, openbaar vervoer, sportvelden en uitvalswegen. Dit appartement is goed onderhouden. Het appartement heeft 2 kamers (meerdere kamers mogelijk).

UITGEBOUWDE TUINKAMERWONING met voortuin en een heerlijk vrije achtertuin met flink terras op het Zuiden. Zeer lichte tuingerichte woonkamer met 2 meter verlengd, keuken met uitgebreide inrichting, 3 slaapkamers, moderne badkamer met douche, ruime zolderkamer met 3 raams dakkapel, aparte wasruimte en veel bergruimte.

*KIJKEN=KOPEN=VERHUIZEN * UITGEBOUWD HOEKHUIS met oprit en CARPOORT (7x 2,5 m) mmv. garage. Het pand is in de afgelopen jaren goed gemoderniseerd met gebruik van prima materialen; overal dubbele beglazing, muur- en dakisolaties. Ruime lichte woonkamer, royale open luxe keuken, 2 kamers, badkamer met ligbad, 2e badkamer met douche en 2 zolderkamers.

Op de mooiste zonnige tophoek aan de waterkant ligt dit fraaie “4-KAMER-TOP-HOEKAPPARTEMENT”. Grote, lichte woon- eetkamer, keuken met uitgebreide SieMatic inrichting in L- opstelling, eetbar, bijkeuken, balkon (Zuid/West) met weids uitzicht, 3 slaapkamers, royale badkamer met ligbad. Eigen overdekte parkeerplaats in de onderbouw

Vraagprijs € 259.000,- k.k.

Vraagprijs € 259.500,- k.k.

Vraagprijs € 265.000,- k.k.

Vraagprijs € 269.000,- k.k.

Vraagprijs € 269.000,- k.k.

Vraagprijs € 269.000,- k.k.

Vraagprijs € 272.500,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Willem van Otterloolaan 4

DAMEN MAKELAARS Oegstgeest

Aldo van Eycklaan 16

LOSECAAT NVM MAKELAAR Lobeliuslaan 50

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Oegstgeest

Grunerielaan 40

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Oegstgeest

Lijtweg 301

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST Oegstgeest

Irislaan 241

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ Oegstgeest

Kleyn Proffijtlaan 68

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Peter van Anrooylaan 5

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Oegstgeest

Salvialaan 37

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Greet Koemanplein 4

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Oegstgeest

Mien Ruyspark 22

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Aafje Heynislaan 4

MODERNE UITGEBOUWDE EENGEZINSWONING met extra grote (door uitbouw) woonkamer, een dakkoepel zorgt voor veel lichtinval, moderne keuken, ruime achtertuin met terras, 3 slaapkamers, nette badkamer met douche en flinke zolderkamer met dakraam en veel bergruimte. KORTOM: EEN PRIMA WONING MET VEEL EXTRA’ S OP EEN RUSTIG, LEUK EN KINDVRIENDELIJK PLEKJE.

Aan een brede, rustige laan in de kindvriendelijke buurt “Morsebel”, ligt deze RUIME TUSSENWONING. Tuingerichte woonkamer, flinke achtertuin, open keuken vzv diverse apparatuur, 3 slaapkamers, nette badkamer met douche, extra ruime zolderkamer en wasruimte. Door de dakopbouw (2004) heeft de woning meer woonoppervlakte en inhoud gekregen.

Sfeervolle en verzorgde gezinswoning aan een rustige straat in de geliefde Gruneriebuurt met voor- en achtertuin en achterom. De woning heeft naast een L-vormige woon/eetkamer met open haard en openslaande deuren een moderne keuken en badkamer, een toilet op de begane grond en op de 1e verdieping. Woonoppervlakte 90 m2, 5 kamers, perceel 110 m2.

Zéér ruime maisonnette (170 m2) gelegen op de bovenste 2 verdiepingen met vrij uitzicht over het Irispark en de ‘Oudenhof molen’. Deze woning heeft o.a. centrale entree met lift en trappenhuis, moderne Poggenpohl keuken, ruime L-vormige woonkamer, 2 balkons en 5 (slaap)kamers. Ook ideaal voor kantoor aan huis.

MOOI EN RUIM GEBOUWD WOONHUIS MET EIGEN PARKEERPLAATS EN TUIN OP HET WESTEN. Lichte en ruime woonkamer met open haard, moderne open keuken aan de voorzijde met uitgebreide installatie; 3 slaapkamers en een moderne badkamer met douchecorner, aparte wasruimte; flinke 4e slaapkamer met dakkapel; voorzolder annex bergruimte (5e kamer mogelijk).

Keurig onderhouden, uitgebouwde EENGEZINSWONING gelegen in de wijk “Haaswijk”. Gunstig gelegen t.o.v. het winkelcentrum, recreatieplas “Klinkenbergerplas” en diverse uitvalswegen. Deze woning heeft vrij uitzicht over speelveldje, en kan zo worden betrokken! De woning heeft 3 slpkmrs. Woonopp.: ca. 128m2, inhoud: ca. 345m3, perceelopp.: ca. 156m2

Fraai gemoderniseerde en netjes afgewerkte eengezinswoning met parkeerplaats op eigen terrein, ruime woonkamer met moderne open keuken, 4 slaapkamers, badkamer met ligbad, toilet en separate douche, twee dakkapellen en wasruimte op de zolderverdieping, gelegen in een kindvriendelijke buurt. Woonoppervlakte 105 m², 5 kamers, perceel 138 m².

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

Vraagprijs € 269.500,- k.k.

Vraagprijs € 285.000,- k.k.

Vraagprijs € 289.000,- k.k.

Vraagprijs € 298.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

Vraagprijs € 299.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Martinus Nijhofflaan 6

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Frits Mehrtenslaan 32

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Oegstgeest

Simon Vestdijklaan 7

GRAAL MAKELAARDIJ BV Oegstgeest

Govert Flincklaan 30

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Ommevoort 304

GEURTS ZEKERVIA MAKELAARS Oegstgeest

Ommevoort 320

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Oegstgeest

Witte de Withlaan 14

*** RUIM TYPE TUINKAMERWONING MET PRACHTIGE LIGGING AAN DE GEWILDE ZUIDRAND; HEERLIJK VRIJ EN ONBELEMMERD UITZICHT!*** eigen parkeerplaats aan de voorkant met een flinke stenen berging met hoge kap met extra bergvliering. Royale lichte woonkamer, ruime keuken met moderne installatie, 2 kamers + walkin closet en flinke zolderkamer met dakkapel

*** LUXE VERBOUWD WOONHUIS MET FRAAIE UITBOUW ! Zeer royale tuingerichte woonkamer van ca. 40 m2, luxe stijlkeuken in L-opstelling met diverse apparatuur, goed verzorgde achtertuin met groot terras (West), 3 kamers, smaakvol en luxe uitgevoerde badkamer met douchehoek, grote zolderkamer, hier zijn ook 2 kamers van te maken, met dakkapel.

Schitterende, goed onderhouden royale gezinswoning in een rustige en kindvriendelijke wijk. Ruime, uitgebouwde woonkamer met moderne open keuken. Verder beschikt het huis over moderne badkamer, 4 slaapkamers en een vrijstaande stenen berging. Buitenschilderwerk 2011. Woonoppervlakte 126 m², 5 kamers, perceel 128 m².

Fraaie, 5-kamer hoekwoning op ruim perceel met voor- en riante, zonnige achtertuin. Zowel aan de voor- als achterzijde een vrij uitzicht. Garage (21 m2) voorzien van elektra en wateraansluiting en oprit met parkeergelegenheid voor één auto. Gelegen in een kindvriendelijke wijk. Woonoppervlakte 125 m2, 5 kamers, perceel 227 m2.

Riant en luxe 3 kamer-appartement, met schitterend uitzicht vanaf de Loggia (W). Het appartement is voorzien van luxe materialen zoals een natuurstenen vloer met vloerverwarming, een moderne keuken en een zeer ruime woonkamer, badkamer met inloopdouche en ligbad, mooie ruime ouderslaapkamer, eetkamer en veel bergruimte d.m.v. ingebouwde kastenwand.

KIJKEN=KOPEN=VERHUIZEN! Royale luxe 3/4-kamer appartement (2005/117 m2) ligt strategisch op de 3e verdieping en heeft tevens een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder. Zonnig en lichte woon-eetkamer met toegangsdeur tot balkon (Zuid), luxe keuken vzv alle inbouwapparatuur, 2 slaapkamers, luxe badkamer met inloopdouche en aparte wasruimte.

Verrassend ruime en lichte hoekwoning op royaal perceel met zij-entree, voortuin, oprit voor meerdere auto’s, vrijstaande stenen garage/berging (ca. 28 m2) en heerlijke achtertuin. Aan rustige laan gelegen en op korte afstand van het uitgebreide winkelcentrum Lange Voort en diverse scholen. Woonoppervlakte 145 m2, 5 kamers, perceel 219 m2.

Vraagprijs € 304.000,- k.k.

Vraagprijs € 324.500,- k.k.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 372.000,- k.k.

Vraagprijs € 389.000,- k.k.

Vraagprijs € 390.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR

LOSECAAT NVM MAKELAAR

PROPER MAKELAARDIJ O.G.

PROPER MAKELAARDIJ O.G.

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ

LOSECAAT NVM MAKELAAR

PROPER MAKELAARDIJ O.G.


OPEN HUIZEN DAG ZATERDAG 31 MAART VAN 11.00 - 15.00 UUR

GRAAL MAKELAARDIJ Rapenburg 4, Leiden Tel. (071) 516 10 00 www.graalmakelaardij.nl Oegstgeest

DAMEN MAKELAARS Paralllelboulevard 180, Noordwijk Tel.: (071) 361 93 43 www.damenmakelaars.nl

Queridolaan 35

Oegstgeest Annie M.G. Schmidtlaan 42

Oegstgeest

Zeer fraai gelegen terras-appartement op de parterre met vrij uitzicht over het Oegstgeester kanaal. Dit appartement heeft een voortuin en extra royaal terras op het zuiden, ruime zongerichte woonkamer, open keuken met div. app. en 3 slaapkamers. Dichtbij winkels, gezondheidscentrum en bushalte. Een extra ruime eigen berging. Woonopp. 101 m².

Bijzondere, geschakelde, uitgebouwde woning (gelijkvloers) op een hoek gelegen in Haaswijk met rustige groene ligging aan de voorzijde, vrijstaande garage en carport met o.a. ruime L-vormige woonkamer, semi open keuken, serre en 2 slaapkamers. Zonnige en fraai aangelegde tuin met zeer veel privacy. Woonoppervlakte 121 m², 5 kamers, perceel 267 m².

Vraagprijs € 395.000,- k.k.

Vraagprijs € 410.000,- k.k.

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ Oegstgeest

Lobeliuslaan 136

Hugo de Vrieslaan 93

Oegstgeest Simon van Ooststroomhof 1

Oegstgeest

Geversstraat 26

Oegstgeest Charlotte de Bourbonlaan 16

Mooi ruim MODERN TYPE ‘VIDE’ WOONHUIS met GARAGE (mmv. extra kamer) + oprit; grote zonnige achtertuin Z/W, optie ligplaats/ steiger. Riante living 50m2 met ruimtelijke ‘vide, half open keuken met zijdeur, 3 slaapkamers, balkon, entresol met dakraam en glazen boarding, badkamer met ligbad en separate douche en zolder op ‘halve’ stahoogte

Compleet en fraai afgewerkt LUXE HERENHUIS (2006) gelegen in de kindvriendelijke wijk. Tuingerichte woonkamer, luxe keuken (SieMatic), vide, zeer riante ouderslaapkamer met inloop - kastenkamer, luxueuze badkamer met ligbad en inloopdouche, 3 slaapkamers en aparte wasruimte. Kortom een luxe en tiptop afgewerkt huis waar u zo in kunt!

RUIMTE, LICHT, LUXE & COMFORT; dat zijn de kenmerken van dit moderne en perfect onderhouden ZEER RUIM LUXE HOEKHUIS (type”PICASSO”/2004) op de zonnige ZW hoek-ligging. Energiezuinige bouw met oa. zonnepanelen; volledige isolaties.** Royale woonkamer, luxe keuken, 6 slaapkamers, 2 badkamers, zeer zonnig dakterras en mooie ruime tuin op het zuiden **

Ruime, goed onderhouden, stijlvolle hoekwoning met parkeergelegenheid op eigen terrein (pal voor de deur). Achtertuin met achterom en een vrijstaande houten schuur, gelegen tegen het geliefde Wilhelminapark in Oegstgeest. Mogelijkheid tot het vergroten van de woonoppervlakte en het aantal kamers. Woonoppervlakte 125 m2, 6 kamers, perceel 204 m2.

In het karakteristieke gedeelte van Oegstgeest gelegen hoekhuis met aan drie zijden fraai aangelegde tuin gelegen op het zuiden en grenzend aan een slootje. Het huis heeft een woonkamer met open haard, luxe keuken met div. inbouwapparatuur, 4 slaapkamers, 2 badkamers en een woonoppervlak van 100 m2. Het pand is totaal gerenoveerd.

Vraagprijs € 449.000,- k.k.

Vraagprijs € 449.000,- k.k.

Vraagprijs € 450.000,- k.k.

Vraagprijs € 469.000,- k.k.

Vraagprijs € 479.000,- k.k.

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Oegstgeest

Hofbrouckerlaan 80

Erasmuslaan 19

EMIL DU CROIX NVM MAKELAARDIJ Parkweg 19, Voorburg Tel. (070) 35 55 722 www.mdcog.nl

GEURTS ZEKERVIA MAKELAARS Herenstraat 114, Voorhout Tel. (0252) 216 334 www.zekervia.nl

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Oegstgeest

LOSECAAT NVM MAKELAAR

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Mariahoevelaan 4

Oegstgeest Rhijngeesterstraatweg 203a

Oegstgeest

Lobeliuslaan 19

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Rijnsburg

Westerpark 20

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST Oegstgeest

Hofbrouckerlaan 17

*** UNIEK PENTHOUSE van ruim 600 m2 ***. Een heerlijk royaal penthouse met twee ruime zonnige terrassen (ca. 25m2 W/ca. 15m2 ZO) met een schitterend uitzicht. Speelse woonkamer (83 m2)met extra hoog ‘gewelfd’ plafond (ca. 4.30 mtr), ruime eetkeuken, ruime badkamer met inloopdouche (mogelijkheid.voor bad), 3 slaapkamers. Dubbele parking

Op zeer goede locatie gelegen hoekherenhuis welke smaakvol is verbouwd met gebruik van hoogwaardige materialen. Het pand is gelegen in rustige laan en heeft zowel voor als achter vrij uitzicht, 6 kamers, open haard, luxe keuken, 2 badkamers en zonnige voor- en achtertuin (W). Woonoppervlak van 140 m². Garage apart te koop vraagprijs € 25.000,-.

Op een schitterende locatie met eigen aanlegplaats (met botenlift) aan het Oegstgeesterkanaal gelegen half vrijstaande villa met vrijstaande dubbele garage met boven gelegen hobbyruimte. Riante woonkamer v.v. parketvloer en uitzicht over het terras en het water, opkamer, ruime keuken, kelder en vele mogelijkheden.

Een voor Oegstgeester begrippen zeer bijzonder object! Een goed onderhouden, gelijkvloerse 4-kamer bungalow met volop privacy en een prachtige tuin gelegen op maar liefst 547 m2 eigen grond. Woonoppervlakte ca. 120 m2. De tuin heeft tevens het gebruik van een achterom.

Zeer ruim bemeten MODERNE HALF-VRIJSTAAND WOONHUIS ((650 m2/175 m2 woonopp./253 m2 perceel) ruime garage en eigen parkeerplaats/afrit. Woon- eetkeuken, moderne keuken, ruime woonkamer ‘splitlevel’ met hoge raampartijen en het extra hoog plafond, 4 slaapkamers, royale badkamer met ligbad en douche, aparte was- bergkamer en bergzolder.

*** WERKELIJK SCHITTEREND PANORAMISCH UITZICHT OVER HET DORP EN DE WIJDE OMGEVING ! Zeer royaal en luxueus PENTHOUSE met SERRE en 2 dakterrassen, riante en zeer lichte LIVING van ca. 60 m2 met de schuifdeuren naar de SERRE, luxe open keuken, royale hoofdslaapkamer met eigen badkamer met ligbad en aparte douche, 2 kamers en 2e badkamer met douche.

Ruim en karakteristiek type HOEKHERENHUIS met voortuin, brede zijtuin en mooie grote zeer zonnige achtertuin. Ruime zeer lichte woonkamer met 2 zijramen, open haard, keuken met authentiek doorgeefluikje, 3 slaapkamers, balkon opzij, moderne badkamer met douche, 2 zolderkamers met dakkapel en zeer ruime (sta hoogte) bergvliering met 2 dakramen.

Vraagprijs € 520.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.000,- k.k.

Vraagprijs € 550.000,- k.k.

Vraagprijs € 550.000,- k.k.

Vraagprijs € 559.000,- k.k.

Vraagprijs € 578.500,- k.k.

Vraagprijs € 595.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Lobeliuslaan 25

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST Oegstgeest

Willem Vogellaan 11

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ Oegstgeest

GRAAL MAKELAARDIJ BV

Mien Ruyspark 36

Oegstgeest

Mien Ruyspark 60

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

LOSECAAT NVM MAKELAAR

LOSECAAT NVM MAKELAAR

Wilhelminapark 26

Oegstgeest President Kennedylaan 264

Oegstgeest

Mathenesselaan 13

Moderne VRIJSTAANDE VILLA (splitlevel/2000) met zonnige tuin en inpandige extra grote garage op een ruime kavel. Souterrain: 2 kamers, badkamer met douche, sauna, Woonetage: royale lichte woonkamer, verdiepte tuinkamer, grote woon- eetkeuken; bijkeuken, 2e badkamer met ligbad en douche, grote ouderslaapkamer, grote bergkamer (mmv. kamer).

Aan rustige laan en in kindvriendelijke woonwijk gelegen vrijwel vrijstaand woonhuis. In totaal heeft dit object 4 slaapkamers, 2 badkamers, een bijkeuken, werkruimte, grote wooneetkamer en verkeert in zeer goede staat van onderhoud. De verzorgde achtertuin (NO, 10x13m) is zeer zonnig en heeft een houten berging. Woonopp. ca. 184 m2, perceel 377 m2.

Woongenot van een luxe penthouse met een woonoppervlakte van een gezinswoning; royaal dakterras op het zuidwesten van 50 m2, riante living met een panoramisch uitzicht, moderne half open keuken, nieuwe design badkamer, eigen parkeerplaats in de ondergelegen parkeergarage en een ruime berging op de begane grond. Woonoppervlakte 188 m2, 4 kamers.

In de wijk ‘De Morsebel’ gelegen bijzonder fraai penthouse op 6e en 7e etage. Het appartement heeft een woonkamer met parketvloer, 3 slaapkamers, woonkeuken met diverse inbouwapparatuur, laundry, een balkon en een zonnig riant terras. Tevens is er onder het gebouw een eigen parkeerplaats en berging. Het woonoppervlak is 181 m².

Fraai en karakteristiek herenhuis met voor- en zonnige ruime achtertuin met schuur. Royale woonkamer met open haard, ruime keuken met eethoek, 7 slaapkamers en 2 badkamers. Het huis is rustig gelegen in het fraaie en groene Wilhelminapark, tegenover het plein van het oude gemeentehuis, op loopafstand van De Kempenaerstraat. Woonoppervlakte 180 m².

Royale vrijstaande villa op riant perceel, rondom tuin, oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s en ruime garage. L-vormige woonkamer, open keuken en aangebouwde serre, 4 slaapkamers en 2 badkamers. Uitstekend gesitueerd t.o.v. sportaccommodaties, winkels, uitvalswegen en scholen. Woonoppervlakte 245 m2, 7 kamers, perceel 1067 m2.

In het weids opgezette en zeer gewilde Van Brouchovenpark ligt deze aantrekkelijke, vrijstaande villa (bj. 1968) met brede oprit en garage. Perceel 1.366 m2, woonopp. 287 m2. De tuin rond het huis is smaakvol aangelegd en biedt veel privacy. De woning heeft naast de royale woonkamer nog zeven kamers en is goed onderhouden.

Vraagprijs € 598.000,- k.k.

Vraagprijs € 649.000,- k.k.

Vraagprijs € 650.000,- k.k.

Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Vraagprijs € 750.000,- k.k.

Vraagprijs € 795.000,- k.k.

Vraagprijs € 1.450.000,- k.k.

LOSECAAT NVM MAKELAAR Oegstgeest

Rhijngeesterstraatweg 203

GRAAL MAKELAARDIJ BV Voorhout

Balsemkruidstraat 57

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Voorschoten

VAN SOEST MAKELAARDIJ OEGSTGEEST

Tulpstraat 17

Warmond

Padoxlaan 1

EIGEN HAARD MAKELAARDIJ Wassenaar St. v. ‘s-Gravesandeweg 108

PROPER MAKELAARDIJ O.G. Wassenaar

Rust en Vreugdlaan 4

GRAAL MAKELAARDIJ BV

OPEN HUIS mAaaArRt T 2361M

VERKOOP PER INSCHRIJVING! Riante en karakteristieke vrijstaande villa (woonopp. 420 m2) gelegen op ca. 700 m2 eigen grond. Veel gebruiksmogelijkheden zoals gehele bewoning, gedeeltelijke bewoning en gedeeltelijke bedrijfsvoering of volledig gebruik t.b.v. dienstverlening (zorg etc.).

Zeer royale PENTHOUSE met zonnig dakterras (ca. 40m2) gelegen in een kleinschalig appartementencomplex en de wijk “Oosthout”. Het appartement heeft door de grote raampartij een lichte woonkamer en heeft 3 slaapkamers. Bouwjaar: ca. 1992, woonopp.: ca. 142m2, inhoud: ca. 400m3 Bijzonderheden: Servicekosten bedragen ca. € 172,- per maand.

Verrassend ruime jaren ‘20 woning met 6 kamers, sauna, zonnige tuin op het zuiden en vrij uitzicht aan de achterzijde. De woning is gelegen in de populaire “Bloemenwijk” en heeft een centrale ligging ten opzichte van diverse scholen, sportfaciliteiten, Openbaar vervoer, uitvalswegen (A44) en het oude dorpscentrum van Voorschoten.

Centraal, aan de rand van de oude Dorpskern gelegen, bijzonder sfeervolle en volledig gemoderniseerde hoekwoning met groot dakterras. De woning is voorzien van een nieuwe moderne keuken, moderne en luxe badkamer, dubbel glas, dak,- en vloer isolatie, heeft 4 slaapkamers. Woonoppervlak ca. 110 m2.

Royaal 6 kamer hoek herenhuis met voor- en achtertuin. Deze ruime na-oorlogse woning is gebouwd op een perceel grond van ca. 320 m2 en kenmerkt zich door de ruime woonkamer van 37 m2 met open haard, 5 slaapkamers, dakkapel aan de voor- en achterzijde, dubbele garage (ca. 32,5 m2) en de zonnige achtertuin gelegen op het oosten.

Charmante ‘Jugendstilachtige’ VILLA, helft van dubbel uit 1912, gelegen aan een lommerrijke laan. De woning heeft diverse kenmerkende pittoreske contouren. Het casco van deze woning is de afgelopen jaren grotendeels al aangepakt en verbouwd Dit geeft u alle vrijheid om naar eigen inzichten er een persoonlijke touch aan te geven. Woonoppervlakte ca. 165 m2.

Vraagprijs € 1.745.000,- k.k.

Vraagprijs € 350.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.000,- k.k.

Vraagprijs € 273.000,- k.k.

Vraagprijs € 499.999,- k.k.

Vraagprijs € 650.000,- k.k.

GRAAL MAKELAARDIJ BV

GEURTS ZEKERVIA MAKELAARS

SCHOUWENHAGHE MAKELAARDIJ

GRAAL MAKELAARDIJ BV

EMIL DU CROIX NVM MAKELAARDIJ

LOSECAAT NVM MAKELAAR

11:00 - 15:00 uu r

U bent van harte welkom!

VAKBEKWAME TUIN- • STRATENMAKER voor • SCHOTLAND VAKAN- • T.K.: 2de HANDS ION •MAN voor al uw werk- uw tuin of oprit. Ruim 30 TIE Highlands, riant huis v.a. € 950,-. Kees Droogh zaamheden in de tuin o.a.: snoeiwerk, onkruid bestrijding, eenmalige opknapbeurt, maandelijks onderh., bestratingen en schuttingen, beplanting. Inschr. kvk. Tel. 06-20648419. MODELSPOORDAG. •Zaterdag 31 mrt. a.s. in het

jaar ervaring. Leveren van alle materialen. Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen zeer scherpe prijzen. Tel. 06-20897322.

•TIE?GEVELRESTAURAAlle soorten voeg-

werk. uithakken, impregneRijnlands Revalidatie Cen- ren. Gratis advies en prijstrum, Wassenaarseweg 501 opgave. Tel. 06-20897322. te Leiden. Geopend van Bevoegde en ervaren 10.00-15.00 uur. Een treindocent geeft BIJLES beurs met leuke modelbaan. ENGELS aan scholieren en Toegang gratis. volwassenen. Tel. 071APPARTEMENT 45 m2 5172201. 100 m aan Zee Noordwijk + T.K.: BABY verstelbaar p. € 169.500,- Tel. bed, commode en kinderwa06-24907915. gen, enz. Tel. 06-15161628.

en cottage. 4/6 pers. www. Tweewielers. Tel. 071eirescot.nl. Tel. 0172- 4021324. 588250, e-mail: eirescot@ T.H.: GARAGEBOX cs.com. centrum Rijnsburg v.a. TV-LCD STUK? Kana- € 135,- p.m. Tel. 071len in stellen. Remmel- 4021324. zwaal bellen 06-2095333. ION RX PLUS van Moeder en dochter zoe- € 2549,- voor € 2300,-. ken HUISHOUDELIJKE Kees Droogh Tweewielers, HULP elke twee weken. tel. 071-4021324. Tel. 06-28548566. RIJBEWIJS IN 10 ZANGLES. Ferrie DAGEN € 1322,50. Bet. in Moene. Privé en opties voor termijnen. Ingeschr. cbr/ koren en muz. projecten. kvk. Proefles € 30,-. Info. Tel. 071-4081744. www.scala-rijopleiding.nl of bellen/pingen/sms-en. SCHILDER - stucadoor - Tel. 06-15593179. tegelwerk - renovatie badkamer. Tel. 06-14785439.

• • •

“Balans in een vol leven” AANBIEDING VAN 1 APRIL T/M 31 JULI

1 AVONDJE UIT 1 WEEK ZIEK EEN NIERPATIËNT MOET ER HEEL VEEL VOOR OVER HEBBEN OM EEN BEETJE NORMAAL TE LEVEN. Want dialyse is geen leven, maar

óverleven. En de wachtlijst voor transplantatie is lang. De Nierstichting zet alles op alles om de wachttijd op een donornier te verkorten en ondersteunt onderzoek naar nieuwe en betere behandelmethoden. Dat kunnen we niet alleen.

WAT HEB JIJ OVER VOOR EEN NIERPATIËNT? STEUN ONS. KIJK WAT JIJ KUNT DOEN OP NIERSTICHTING.NL

TER ERE AAN ONZE OVERLEDEN ORGANISATOR PAUL ULJEE Aanvang: 16.00 uur Entree: natuurlijk gratis

1X PER WEEK PRIJS € 110,-

organiseert ZONDAG 1 APRIL

HOOFDSTRAAT 197a | SASSENHEIM

Rhijngeesterstraatweg 31 - Oegstgeest - 071 5174758 - www.cafedegouwe.nl


Kom woonproeven! Zaterdag 31 maart van 11.00 tot 15.00 uur

35 ,0 01 / /& ,0 #*/ 7&3 */

Rhijnwaeter in Oegstgeest Hofwoningen met ligging aan het water

Rhijnwaeter in Oegstgeest Vrijstaande villa’s

Koopsomindicatie vanaf â‚Ź 395.000,- v.o.n.

Koopsommen vanaf â‚Ź 622.500,- v.o.n.

Ontvangstadres: Rhijnhofweg 55

Ontvangstadres: Rhijnhofweg 55

* Deze actie is een initiatief van Bouwfonds Ontwikkeling en betreft geen samenwerkingsverband met IKEA.

Tijdens de NVM Open Huizen Dag bent u van harte welkom in de woning aan Rhijnhofweg 55 om u te laten informeren over ons woningaanbod in Rhijnwaeter.

WOO KOM N MAA PROEV E KK ANS N t7F SSBTT OP: JOHT E TUFSS JOFS F t*,& OSFTUBV JOFFO SBOU "DB WBO EFBVQBT ĂŠ  EN

Kijk op www.woonproeven.nl voor alle woningen die open huis houden.

www.bouwfonds.nl/rhijnwaeter

015 - 276 04 00

WIJ BETALEN DE BTW VAN UW KEUKEN ! U N R E E T I F O R P BTTW ING

% 19

KOR

OP UW N! K E UK E

SHOW ROOMK E UK E T E GE N EXTRE NS EM L A GE P RIJZEN * K IJK OP : BE MM E L -K R O O N.NL/ SHO W ROOMK E UK EN S

OF SCA N DE QR C ODE *NIE T GE LDIG IN COM BINAT ME T A IE NDE R E ACTIE S

CRUQUIUS

DEN HAAG

Cruquiusplein 50, Cruquiusplaza Neckar 24, Industrieterrein Forepark tel. 070-3206065 tel. 023-5483060 DONDERDAG KOOPAVOND VRIJDAG KOOPAVOND

NIEUW NIE E LifestyleÂŽ 135

home entertainment-systeem

Nu ku kunt u u genieten van prachtig home cinema-geluid zonder uw kamer overhoop te halen. Dit is mogelijk dankzij een Bosekame innovatie die kamervullend en ruimtelijk geluid produceert met innova a ĂŠĂŠn zichtbare luidspreker lu u die mooi onder uw tv past. Door de draadloze verbinding met de BoseÂŽ-luidspreker kan de AcoustimassÂŽ-module uit het zicht worden geplaatst. En de UnifyÂŽ-technologie zorgt ervoor dat de aangesloten entertainmentbronnen moeiteloos samenwerken als ĂŠĂŠn systeem. Luister naar het LifestyleÂŽ 135-systeem en ervaar zelf hoe Bose uw idee over home cinema kan veranderen.

Ervaar het verschil dat technologie van Bose maakt.

Zaterdag 31 maart BOSE DEMODAG in ons filiaal in Oegstgeest van 10.00-17.00 !

ZOETERWOUDE/RIJNDIJK

Hoge Rijndijk 309b, Rijneke Boulevard tel. 071-5812020 DONDERDAG KOOPAVOND

KIJK VOOR DE OVERIGE MESSCHERPE AANBIEDINGEN OP BEMMEL-KROON.NL www.roest.tv

* Lopende offertes met voorgaande acties inbegrepen, zijn uitgesloten van deelname. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

Druk- en zetfouten voorbehouden.

GW Roest BV In de Hoftuin 2231 GT Rijnsburg 071-409.77.77

GW Roest BV Lange Voort 11F + G 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33


OEGSTGEESTER COURANT

WOENSDAG 28 MAART 2012

NIEUWS

Intentieverklaring ondertekend richting Keurmerk Veilig Ondernemen

Dat er al een vereniging bestaat met de naam LOHC lijkt de motorrijders van de nieuwe motorclub Leidse Oegstgeester Harley Club niet te boeien.

Leidse Oegstgeester Harley Club (LOHC)

Afgelopen maandag, op 26 maart, werd door Lange Voort ondernemers, gemeente, brandweer, eigenaar Corio en politie een intentieverklaring ondertekend om binnen een jaar, met stapjes, het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) te verkrijgen. Hiermee is het KVO-project winkelgebied Lange Voort officieel van start gegaan. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) begeleidt de partijen bij het behalen van het keurmerk.

Tijdens de bijeenkomst gaf Maarten Duijn, van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, uitleg over het keurmerk en evalueerde hij de eerder de gehouden enquête onder de winkeliers. “Jaarlijks is er in Nederland 1 miljard schade vanwege winkelcriminaliteit”, liet hij weten, “en realiseer je dat je twintig verkochte repen chocola nodig hebt om één gestolen reep recht te trekken.” Hij waarschuwde voor verkeerde vooroordelen en een negatieve denkspiraal. “Als je positief opstaat en dat uitstraalt is de kans veel kleiner dat

je iets overkomt.” Hij gaf eenvoudige tips. “Gelegenheidsdieven hebben er een hekel aan als ze aandacht krijgen. Zeg dus tegen alle klanten ‘goedemorgen’ en signaleer vreemd gedrag.” Uit de praktijk blijkt dat winkeldiefstal onder alle lagen van de bevolking voorkomt. “Soms alleen maar voor de ‘bloody kick’.” In 2011 werden er in het totaal 77 winkeldieven op heterdaad betrapt in winkelcentrum Lange Voort en werden er 218 achteraf aangesproken. Slechts in vier gevallen werd aangifte gedaan. (Tekst en foto: Willemien Timmers)

Motorclub kiest dubieuze naam Nog voordat de nieuwe vereniging van motorrijders in Oegstgeest haar intrede doet, ontstaat er al een ernstig conflict. “We noemen ons de Leidse Oegstgeester Harley Club, kortweg LOHC”, presenteert de interimvoorzitter de nieuwe vereniging aan Oegstgeester bevolking. Dat er al een hockeyclub is met dezelfde naam lijkt totaal niet interessant voor ze. Aanstaande zondag is er van twaalf tot twee uur een gezellige opening bij het nieuwe clubhuis in Nieuw Rhijngeest aan het eind van het Rustenburgerpad. “Iedereen is welkom, vooral met motor!” Tekst en foto: Wil van Elk De interim voorzitter is niet meer een van de jongste. Maar zet hem op zijn Harley, en in zijn leren pak, donkere bril en dito helm, en hij verandert in een stoere motorrijder. “We hebben de naam LOHC gepatenteerd en wilden een Internetsite aanmaken. Toen bleek er al een hockeyclubje met die naam te bestaan. Wij hebben patent, dus zij moeten maar een nieuwe naam kiezen”, vertelde hij nuchter. De loods op het terrein langs de Oude Rijn is groot genoeg voor een ruime bar. “We hebben plaats genoeg, zelfs voor het bieden van onderdak aan onze Leidse en Amsterdamse vrienden en misschien ook nog een bevriende Molukse

motorclub. Onze beoogde nieuwe voorzitter komt uit Amsterdam. Zodra hij is geïnstalleerd verruilt hij ongetwijfeld zijn scooter in voor een ouderwets vette Harley”, vertelde de interim-voorzitter met een bulderende lach. “O ja”, voegde hij er in plat Leids aan toe. “We hebben ook een ludieke naam verzonnen voor de bar: PARGLIRPA. Een afkorting die is afgeleid van een uitdrukking van mijn zoon toen hij jong was. Hij zei altijd als ik op de motor stapte en slippend wegscheurde: PA Rijdt GLibberend In Rubber PAk’, lachen dan!”

Beregezellig “We schrijven zondag ook nieuwe leden in, maar alleen als ze boven de vijftig zijn. Op jonge honden die alleen maar met justitie in aanraking zijn geweest zitten we niet te wachten. Toch zijn we niet afwijzend tegen het verzoek van de reclassering die gevraagd heeft om mensen die een tweede kans verdienen te laten werken aan de verbouwing van ons nieuwe clubhuis in de prachtige loods. Een mooi stukje sponsoring. Wellicht dat de gemeente ons nog een subsidie kan geven voor aanschaf van materiaal. O ja zondag: iedereen is welkom van twaalf tot twee uur, het liefst op een motor. Ook de bewoners van Nieuw Rhijngeest en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om kennis te komen maken. Wij zorgen voor een hapje en een drankje. Het wordt beregezellig, dat verzeker ik je!”

Finnen bestuderen ouderenzorg in Oegstgeest

Kinderen uit groep 5 van de Joris de Witte helpen mee met planten. (Foto: PR)

Brandweer, politie, Corio, Hoofdbedrijfschap Detailhandel, winkeliers van de Lange Voort en de gemeente Oegstgeest tekenden een intentieverklaring om binnen een jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen te behalen.

Bijna half miljoen voor KiKa dankzij verjaardagsveiling KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij, bestond donderdag 22 maart 2012 tien jaar en vierde dit in CORPUS, de attractie van het menselijk lichaam. Onderdeel van de viering was een speciale verjaardagsveiling, die 495.800 euro opbracht. De tiende verjaardag werd samen met de vrienden en vriendinnen van KiKa gevierd in het CORPUS Congress Centre in Oegstgeest. De hele verjaardag stond in het teken van het getal 10, het genezen van kinderen met kanker en het inzamelen van geld om meer onderzoek te kunnen doen. ’s Avonds verzorgde Taat & de Regt, businesspartner van CORPUS, een diner. Tijdens dat diner vond een verjaardagsveiling plaats, waarvan de opbrengst uiteraard wordt ingezet om meer onderzoek te kunnen doen naar kinderkanker. Centraal bij de veiling stonden de kunstwerken die in de periode 2002-2012

werden gemaakt door BN’ers en patiëntjes. Toen ziek maar nu gezond hebben de kinderen de kunstwerken onlangs opnieuw geschilderd samen met de BN’ers. Ook werden er verschillende objecten uit het geboortejaar van KiKa geveild, waaronder auto’s die speciaal voor de verjaardag waren voorzien van een ‘KiKasignaal’.

Over KiKa Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), Founding Father van CORPUS, is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal. Aanleiding was het verzoek van Prof. Rob Pieters van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam en Prof. Huib Caron van het Emma kinderziekenhuis in Amsterdam om te kijken of er meer geld beschikbaar kon komen voor onderzoek naar kinderkanker. Het motto van KiKa luidt ‘minder pijn en strijd en meer genezing en kwaliteit’. Meer informatie over KiKa is te vinden op www.kika.nl.

Familiegroep LEIDEN - ‘Ik had goed contact met mijn dochter en kon altijd een normaal gesprek met haar voeren, maar de laatste maanden hebben we alleen maar ruzie. Ik snap niet wat er aan de hand is met haar, maar ik ben het contact met haar volledig kwijt. Ze is soms onbereikbaar voor me.’ Herkent u dit maar weet u niet met wie u hierover kunt praten, omdat andere mensen u niet begrijpen? Dan kunt u maandag 2 april uw verhaal kwijt bij de groep familieleden van mensen met psychische problemen van 19.30 – 21.30 u op Hooigracht 12-14 in Leiden. Deze avond wordt gehouden voor familieleden uit Leiden en wijde omgeving. De avond wordt geleid door twee ervaren deskundigen. De koffie en thee staan vanaf 19.15 uur klaar. Informatie bij Jan Meijles, (071-) 5416621 of Elles Boudewijn-Van Eerden, 0651828041.

Scholen vieren nationale boomfeestdag Woensdag 21 maart begon de lente en vond voor de 55ste keer de Nationale Boomfeestdag plaats. Dit werd ook gevierd in de gemeente Oegstgeest. De gemeente Oegstgeest had de Joris de Witte school en de Springplank uitgekozen om een boom te planten op hun schoolplein. Zo hebben de kinderen uit groep 5 van de Joris de Witte een schep mee naar school genomen om te spitten en een appelboom geplant. De mensen van de Groenvoorziening Oegstgeest hebben daarbij geholpen. De boom heeft een mooi plekje in de zon gekregen zodat de school hopelijk volgend jaar de eerste oogst kan verwachten. Als dank voor de hulp hebben de kinderen een bewaardoosje met een appel gekregen.

De Kring Op Jenaplanschool De Kring aan de Rembrandt van Rijnlaan maakten de leraren er een groene dag van. Twee medewerkers van de ge-

meente Oegstgeest brachten een pruimenboom, geschonken door de gemeente, die zij samen met de kinderen plantten. “Daarna zijn we met z’n allen aan de slag gegaan met het bouwen van een mooie wilgentunnel en het planten van een heleboel nieuwe struiken op het plein,” aldus een enthousiaste leerkracht. De gemeente zorgde ook voor een mooie speelboom. “Vorige week hebben we met de kinderen al kunnen kijken naar het kappen van de boom aan de Lange Voort. Daarna is de boom klaar gelegd op ons plein om op boomfeestdag op z’n plek te worden getild. Kraanbedrijf Verschoor uit Sassenheim heeft deze klus voor ons willen klaren. Met groot materieel verschenen ze woensdag voor de school. Iedereen kon op veilige afstand toe kijken hoe de speelboom, over het dak van de school, deskundig naar z’n plek werd geleid.” De kinderen hebben genoten van deze activiteiten en kunnen nog meer speelplezier aan hun schoolplein beleven.

Kloosterweekend juni 2012 Van 22 tot 24 juni organiseert parochiekern H. Willibrord te Oegstgeest het kloosterweekend naar de Abdij Sion in Diepenveen. De begeleiding van dit weekend is in handen van diaken André van Aarle. Als bezoeker van de abdij kiest u bewust voor enkele dagen van stilte en gebed. U krijgt de mo-

gelijkheid om tot bezinning, verdieping en gebed te komen. Gasten krijgen ieder een eigen kamer. Voor de maaltijden wordt gezorgd. Op elk gewenst moment kun u wandelen in de omgeving. De kosten bedragen 50 euro per persoon (onder voorbehoud). Aanmelding kan tot 10 mei 2012 bij de pastorie van de parochie H. Willi-

brord, tel. (071) 517 5304 of parochie@willibrordoegstgeest.nl. Er is plaats voor 10 personen. Voor deelnemers is er een informatieavond op 16 mei 2012 om 20.00 uur in de pastorie van de H. Willibrordkerk in Oegstgeest. Meer informatie over het klooster, de monniken en het verblijf vindt u op www.abdijsion. nl.

De speelboom voor De Kring wordt op z’n plek getild. (Foto: PR) De groep Finse vertegenwoordigers, met op de eerste rij: Vappu Taipale (voorzitter van Valli), wethouder Betty van Oortmerssen, Marja-Liisa Kunnas (CEO van Valli), Mieke van Riel (seniorenraad) en Leo van de Kerkhoff. (Foto: Willemien Timmers)

Afgevaardigden van Valli ry, een Fins samenwerkingsverband voor ouderenzorg van 68 lokale instellingen, maakten vorige week een studietoer door Nederland, om te zien hoe men hier met de oudere burgers omgaat. Vijfenveertig Finnen maakten de reis om een indruk te krijgen van de Nederlandse ontwikkelingen in de ouderenzorg. “We kozen voor Nederland omdat we veel over jullie zorg voor ouderen gehoord en gelezen hadden”, aldus MarjaLiisa Kunnas, CEO van Valli. De gemeente Oegstgeest zette in korte tijd een programma voor de groep in elkaar. Finland, met zijn 5,3 miljoen inwoners, is één van de snelst veroude-

rende samenlevingen in de wereld. Vooral het aantal 85-plussers zal de komende jaren toenemen, en dat zal vragen om innovatieve oplossingen. “Oegstgeest was voor ons een mooi studieobject, omdat in Finland veel gemeenten ongeveer deze omvang hebben”. De Finse groep bracht onder andere een bezoek aan het nieuwe Witte Huis, aan Rustenborch (en het herinneringsmuseum) en ActiVite in Leiderdorp. Vappu Taipale, voorzitter van Valli ry: “De atmosfeer doe wij geproefd hebben is heel warm. Oudere mensen worden hier op een positieve manier aangemoedigd om zelfstandig en onafhankelijk te leven. We bewonderen deze houding: senioren zijn een belangrijk deel van de maatschappij, en verdienen goede zorg, net als plezier en ontspanning.”

Rommelmarkt

Roseportal is vanaf september 2010 actief in de markt en is sindsdien zeer snel gegroeid. Roseportal heeft als doel professionele kopers een compleet assortiment rozen rechtstreeks van de aangesloten kwekers te bieden. Naast een omvangrijke groep Hollandse, Keniaanse en Ethiopische rozenkwekers zijn er ook kwekers aangesloten die aanbod beschikbaar stellen van o.a. Gerbera’s, Germini’s, Lelies, Anthuriums, Pioenrozen en Freesia’s. Om de aangesloten kopers en kwekers optimaal te bedienen hebben wij extra collega’s nodig!

LEIDEN - Op zondag 1 april vindt in Buurtcentrum De Kooi weer een gezellige rommelmarkt plaats. Ruim vijftig kraamhouders bieden hun tweedehands goederen te koop aan. De bar is geopend en er zijn broodjes en soep te koop. Van 10.00 tot 15.00 uur zijn de deuren open en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Buurtcentrum De Kooi, Driftstraat 49, Leiden, tel: (071-) 5221197, email: bcdekooi@libertasleiden.nl.

Per direct 2 Accountmanagers gezocht! Functieomschrijving (2x) Wij zoeken twee enthousiaste en uiterst gedreven collega’s die verstand hebben van de bloemenbranche. Er is grote behoefte aan een accountmanager die de Roseportal importrozen afdeling komt versterken. De focus ligt hierbij op uitbreiding van het huidige klantenbestand en dagelijkse actieve benadering van de markt. Een tweede functie is gericht op de groep kwekers van de andere bloemsoorten. Dagelijks wil Roseportal deze kwekers adviseren wat betreft prijsvorming. Eveneens is het de taak van de accountmanager verkoop onder huidige klanten uit te breiden en het binnenhalen van nieuwe kopers. Wij zijn op zoek naar mensen die geen 9 tot 5 mentaliteit hebben, ondernemend en flexibel zijn en een energieke uitstraling hebben.

Functie-eisen

Inzameling voor de voedselbank Elke maand zamelen leden van de Rehobothkerk voedsel in voor de voedselbank in Leiden. De voedselbank is onder meer afhankelijk van particuliere giften om de mensen die van de voedselbank gebruik maken, te kunnen voorzien van een voedselpakket.

Oegstgeestenaren kunnen boodschappen als blikken groente/ fruit/vlees/vis, koffie, thee, pasta, rijst en wasmiddelen (samen met misschien wat extra’s voor de kerst) inleveren op dinsdag 3 april van 19.00 tot 19.45 uur op Lijtweg 1 (tegenover de Shellpomp).

  

ͻDŝŶŝŵĂĂůDKϰǁĞƌŬͲĞŶĚĞŶŬŶŝǀĞĂƵ͖ ͻDŝŶŝŵĂĂůϱũĂĂƌƌĞůĞǀĂŶƚĞǁĞƌŬĞƌǀĂƌŝŶŐŝŶĚĞďůŽĞŵĞŶďƌĂŶĐŚĞ͖ ͻWƌŽĚƵĐƚͲĞŶŵĂƌŬƚŬĞŶŶŝƐŝƐŶŽŽĚnjĂŬĞůŝũŬ͖ ͻĞŚĞĞƌƐŝŶŐŶŐĞůƐĞƚĂĂůŝŶǁŽŽƌĚĞŶŐĞƐĐŚƌŝĨƚ͖ ͻ'ŽĞĚĞĐŽŶƚĂĐƚƵĞůĞĞŝŐĞŶƐĐŚĂƉƉĞŶĞŶĐŽŵŵĞƌĐŝĞĞůŝŶnjŝĐŚƚ͘

Arbeidsvoorwaarden Het bedrijf biedt je een uitdagende functie in een collegiale werksfeer. Er gelden prima arbeidsvoorwaarden, met volop mogelijkheden voor verdere opleiding en ontwikkeling.

Solliciteren? DŽĐŚƚĚĞnjĞǀĂĐĂƚƵƌĞũŽƵĂĂŶƐƉƌĞŬĞŶǀĞƌnjŽĞŬĞŶǁŝũũĞĞĞŶĂĐƚƵĞĞůsƚĞnjĂŵĞŶŵĞƚĞĞŶŵŽƚŝǀĂƚŝĞďƌŝĞĨƉĞƌĞŵĂŝů naar info@roseportal.nl te versturen ter attentie van Joey Zandbergen. Ook kun je telefonisch contact opnemen: ϬϳϭͲϰϬϵϭϭϰϬ͘

Buurteik afgelopen weekend ingewijd Op zondag 25 maart is de buurteik bij reformhuis Ligthart ingewijd door een groep belangstellenden. Joost Ligthart vertelde eerst waarom de boom geplant werd. Daarna volgde een muzikale inwijding met trommels, menselijke zang en klappen. Een eikenboom is een inheemse boom, gewijd aan de god Odin. De boom is een beschermer tegen de blikseminslag. In veel culturen in West Europa wordt de eik gezien als een heilige boom. Vaak werd de eik als offerboom gebruikt. “Wij gaan deze boom ook gebruiken voor wensoffers. Iedere aanwezige mocht een stukje bergkristal, rozenkwarts of amethyst bij de boom begraven met een wens. Na afloop begroeven we een glazen fles met daarin een document met waarop de namen van alle aanwezigen. Wij hopen dat iedereen uit de buurt die een wens heeft, ook gebruik zal maken van de boom”, aldus Ligthart. (Foto: PR).


•

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

PRIJSWINNAARS PUZZELACTIE

•

Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huiswerkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

Ruim 700 inzendingen.

•

Op de puzzelactie van februari in onze huis-aan-huis kranten is dus enthousiast gereageerd.

• 50-plusser SCHILDERT,

Onderstaand staan de prijswinnaars vermeld en de ondernemer waar zij de prijs, een waardebon van â‚Ź 50,-, in ontvangst kunnen nemen. De prijswinnaars hebben hierover vorige week bericht ontvangen.

Zit u nog in de schaduw? Wij zagen bomen om en takken af. Tel. 070-5111923, b.g.g. 06-53794870.

D(E)INING 19

SAUST en behangt uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

Wij danken iedereen voor de inzendingen en feliciteren de prijswinnaars.

• Lekker toerfietsen vanuit

Dein mee met Hollandse en Spaanse sferen in

•

•

•

Adres

Postcode en Plaats

Adverteerder

• STEUNZOLEN. Erkend

J.C. v.d. Zwet

Moleneind 8

2231 HA Rijnsburg  

Care For Women

C. Kuijt-Dulfer

Lijsterbesstraat 7

2225 SB Katwijk

Corpus

W.L. Blanken

Koninginnelaan 4

2341 EX Oegstgeest

Manon Schrader

Eduard van Beinumlaan 13 2343 MN Oegstgeest

Embrace

Koos van Rijn

Emmaplein 33

2225 BK Katwijk    

Energiek Fitness

Annie Glasbergen

Kleipettenlaan 252

2231 MG Rijnsburg

Hoekstra Wheels

E. Cornelisse

Prinses Irenelaan 33

2341 TRÂ Oegstgeest

Jaap Houwaard Installatietechniek

Layla den Hollander Kleyn Proffijtlaan 82

2343 KX Oegstgeest

Kaartenkeus

P. Zwaan

Langevaart 16a

2231 GC Rijnsburg

Oudshoorn en Van Egmond zonwering

L.A. Rhijnsburger

Centuriedreef 18

2235 BS Valkenburg

Peursum b.v.

G.C. v.d. Plas

Heinsiusstraat 5

2221 CX Katwijk

Rockademy

Fam. Verbeek

Evertsestraat 7

2231 RA Rijnsburg

Service Apotheek Rijnsburg

D. Wijnands

Neptunus 3

2221 JS Katwijk

Shell De Jong

N. Herbert

Pollux 31

2221 MH Katwijk

Topslijter

• www.zalenverhuurkruyt

schipvanleiden.nl. Mooi bruin cafĂŠ in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen 06-25047376.

Vrijdag 30 maart gaan wij open. Van 18.00-20.00 uur is iedereen welkom op de openingsreceptie. •

Prijswinnaar

leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 0715238468 of 06-12028319.

Strandrestaurant D(e)ining 19 Strandvak 19 te Katwijk 071-4019998

EERHART SierbestraSCHILDERSBEDRIJF ting. Voor al uw bestratin- van den Oever. Vakwerk gen en tuinwensen. Bel voor voor binnen en buiten. Tel. vrijblijvende prijsopgave 071-4035280 / 06-54261554. 070-3211006.

Wassenaar en Voorschoten? www.tcdekampioen.nl.

•

Nog enkele SLOEPENDak herstellen? Bouma/ BC SIERBESTRATING LIGPLAATSEN beschik- Grundeken bellen! 5114674- Tegelwerk, met afvoer, gra- Slank de lente in? HERbaar. Jachthaven Kaag 5118394. Uw dak-specialist! tis prijsopgave. Tel. 06- BALIFE helpt! B-fine: 071-5651088. Resort, Warmond, tel. 55321682. 06-10639530.

•

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

ZONDA14G:0:000S t/m uur 18 ! OPEN!

T.K. gevr.: gehele of • SNIJDER BESTRATINGEN. Voor het aanbrengen •gedeeltelijke INBOEDELS. van alle soorten bestratingen. Vakkundig en met aandacht

TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

www.beds2basic.nl KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

! ! T N U T S N E S S A MATR

OXSPRINGS B T I E T I L A KW

TV I U N J I Z A G MA

M R O O V P O O ERK

-60%

-70%

LA atras A PR GST IJS E !

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

ra s

Leverbaar in alle maten!

â‚Ź 199,-

Eigenschappen:

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

2e

Eigenschappen:

houding en strijken. Tel. 06-57480060. wil u graag hel•penStudent met COMPUTERPROBLEMEN. ₏ 15,- p.u. Tel. 070-5114250.

•

GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. â‚Ź 110,-. Inlichtingen: 06-20773480.

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

mooie, sfeervolle salon KEPITO, Wassenaar. Ervaren,kundig. Faire prijzen, ₏ 25,- bij 2e afspr. Bijzonderh. & locatie www. kepito.nl. Polanencentrum: GARA•GESALE. Zaterdag 31 maart van 09.00 tot 17.00 uur. Van Polanenpark 105, Wassenaar. (verkoop 2e hands spulletjes).

55+ •ZOEKT

√ 15cm Koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

MATRAS GRATIS!

kl.ondernemer 12-20 UUR WERK per week. spreekt 5 talen, computervaardigheden 06-47082691 en houte747@planet.nl.

tra

s

SUPER QUEEN

ANTI-ALLERGISCH

â‚Ź599,-

OR PRIJS IS VO LOOFLIJK DIT ONGE TE LE COMP G! BOXSPRIN

DANIEL SNIJDER •STRATENMAKERS voor het aanbrengen van alle soorten bestratingen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave. 0174-213809 / info@ danielsnijders.nl.

E LAAGST PRIJS IE T N GARA

MEGA ACTIE!!!

ONGELOOFLIJK COMPLEET!

NĂš LAATST ! MODELLEN

Vrouw zoekt SCHOON•MAAKWERK in de huis-

Binnen. Eigen opgang, 47m2. Geen huisdieren en niet roken. â‚Ź650,ex.G.L.W. Per 1 april. 06 52551385 of 06-14790660.

Ma

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

SUPER ! STUNTE!

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

at

Leverbaar in alle maten!

TE LAAGSS PRIJ IE T N A GAR

aangebracht. * bestaande bestrating herleggen * van terras - parkeerplaats * machinale bestrating * grondwerkzaamheden. Voor particulieren en bedrijven. Bel voor een gratis prijsopgaaf 0174-213809 / www.danielsnijders.nl.

APPARTEMENT •voorT.H.: 1 a 2 pers. Katwijk

XSPRINGS O B E T E L P M O C E S 00K DIVER TOT 70% KORING!!

â‚Ź 49,-

MATRAS GRATIS!

M

BALANCE SENSE

VOOR EEN ONGELOOFLIJKE PRIJS!!

M

2e

Kom langs en test onze boxsprings en matrassen. De koffie staat klaar! Wij zijn ook zondags open!!

EXCELLENT SLAPEN!

OOK HEBBEN WIJ MATRASSEN WAARBIJ DE 2e MATRAS GRATIS IS!

Schilderijen, porselein, goud, zilver, kristal, glaswerk, enz. Wij zijn gespecialiseerd in het snel en vakkundig ontruimen en bezemschoon opleveren van woningen wegens sterfgeval, verhuizing of kleiner wonen. Alles tegen contante betaling. Bel voor een persoonlijke afspraak en wij komen langs. Tel. 0705118889 of 06-26730712.

SCHOONHEIDSBE•HANDELINGEN in

DIVERSE POCKETVEREN MATRASSEN EN SCHUIM MATRASSEN DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR MET KORTINGEN TOT 70%!!!

MAGAZIJONP!! U I T V E R KO

LAAGSTE PRIJS!

R B A F E G A L EGA

! N E Z J I R P S K IE

S IJN ZONDAG Z IJ W , S G N A KOM SNEL L OOK OPEN!

-50%

BASIC

#####

N E N MATRASSE

de Nachtwacht

Bij inlevering van deze bon:

APK

,8 3 â‚Ź

*

n all-i

* geldt niet voor Diesel all-in

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

✂

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

2e

√ 7-Slags pocketveer √ 360 veren m2 met 2cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

MATRAS GRATIS!

Stukadoor- en sierpleisterbedrijf #####

Ma

LU tras XE !

HEALTH EMPEROR (CLASSIC HANDMADE!)

Ma

tra

#####

NIEUW!

Beds 2 Basic ##### EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

â‚Ź999,Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e MATRAS GRATIS!

Normaal 2399.-

999.-

Eigenschappen:

√ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

####

â‚Ź899,Normaal 1099.-

Ma

Ma

tra

tra

s

MONTE CARLO

s

399.-

IS 1 GRAT D ĂŠn DEKBE IS T A 2 GR NS!! KUSSE

â‚Ź179,-

â‚Ź 349,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e MATRAS GRATIS!

s

e

2

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

2e

√ 7-slags Pocketveer √ 300 veren m2 met 2,5 cm Comfortschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

MATRAS GRATIS!

√ 7-slags Pocketveer 360m2 4cm koudschuim toplaag √ Anti-allergisch √ WInter- en Zomerzijde √ Hard dik TOP-Matras!

s

bericht ingeleverd?

√ 7-Slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde!

CONSULENTE adviseert en verzorgt uw aangifte. Tel: 071-5410565 Achterstand geen bezwaar.

Ma

tra

s

SLEEP KING

IS 1 GRAT D ĂŠn DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

tra

s

BRIGHTON

NIEUW!

IS 1 GRAT D ĂŠn DEKBE IS T A R G 2 NS!! KUSSE

KLASSE MATRAS

ANTI-ALLERGISCH

Leverbaar in 80 en 90cm

Eigenschappen:

BELASTING

Eigenschappen:

Ma

tra

ROYAL WELLNESS

â‚Ź 599,TOP MATRAS!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

MATRAS GRATIS!

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

Ma

tra

NIEUW! ANTI-ALLERGISCH

2e

Leverbaar in alle maten!

Maat 1.20

Ma

SENSE BLUE

EXCLUSIEF SLAPEN!

-64%

DEZE WEEK VOOR

Maat 1.40

POLYSENSUAL

5FM

LUXE MATRAS!!

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem keuze uit diverse maten!

SUPER STUNT!

Leverbaar in alle maten!

WINNAAR!!

-58%

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 ĂŠn 180 breed

Beds 2 Basic

2e MATRAS GRATIS!

â‚Ź 999,-

â‚Ź 269,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19cm

â‚Ź599,-

Leverbaar in alle maten!

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 500 veren m2 + 4 cm koudschuim/ visco of latex √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen!

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!! Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 9:30 - 18:00 9:30 - 21:00 9:30 - 17:00 14:00 - 18:00

 071

18:30 - 21:00

"MMFTUVLBEPPSTXFSLFOr-JKTUFO0SOBNFOUFOQMBGPOET 4JFSQMFJTUFS4QBDIUFMQVU[r#JOOFOFOCVJUFOXFSL

s

SILVER 500

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

post@beds2basic.nl www.beds2basic.nl

2000168

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

asic Bij Beds 2 B

prijzen √ Laagste liteit a w k te s √ Be comfort te s e B √ dvies √ TOP-a ervice √ TOP-s

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden

SURINAAMS INDONESISCH RESTAURANT ''' Een heerlijk Surinaams Indonesisch diner. Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij gebruiken geen ve-tsin.

Ook voor afhalen en cateren van rijsttafels, satÊ’s en lekkere roti’s. Van Beethovenlaan 69a 2253 BE Voorschoten (Adegeest t.o. Shell) Tel. (071) 561 52 30 Fax (071) 572 53 57 06-23091434 E-mail: ranirestaurant@planet.nl

&NBJMKWFSEPFT!DBTFNBOM

OC_week_13_12  
OC_week_13_12  

Donderdag 5 april van 11.00 tot 16.00 uur Locatie: Panorama Mesdag Zeestraat 65, Den Haag SCHULTE BVBERNARD MRT: Tel. 071 40 21 272 WWW.MEI...

Advertisement