Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL 

Lokaal betrokken en betrouwbaar

nieuws P5

nieuws P5

VOEDSELBANK WEER SUCCESVOL MET SUPERMARKTACTIE NIEUWS

15 oktober 2013 JAARGANG 31 NR 42

n

Kabouterpret voor jong en oud

Beleef Parijs in de achtertuin

zakelijk P16

Autobedrijf Duivenvoorde 50 jaar

P13

Dode na brand Gieterij

Drukke verkeerscontrole politie n De politie heeft vorige

week vrijdag tijdens een grote controle in Noordwijkerhout drie keer een proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

‘s Morgens werden bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van rood licht, een overschrijding van de maximum snelheid en mobiel bellen achter het stuur. Ook in de middag controleerden agenten op verschillende locaties. Een bestuurder kreeg een bekeuring nadat een onopvallend surveillance voertuig had geconstateerd dat de bestuurder een voertuig bij doorgetrokken streep had ingehaald. Ook kregen drie bestuurders een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Team Margriet haalt €45.000 op goede doel n ‘Team Margriet’,

De achterkant van het bedrijf op Gravendam is bij de brand |(Foto: BlikOp)

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft in een pand op de Gieterij een grote brand gewoed, waardoor een deel ervan is ingestort. De melding kwam omstreeks middernacht. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand rond 2.00 uur onder controle. Ze kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naast-

gelegen panden, die daarbij wel rook- en waterschade opliepen. Bij inspectie op vrijdagochtend bleek dat er een lichaam binnen was. Wie het slachtoffer is en waarom hij in het pand aanwezig was, is nog niet bekend, meldt de politie. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

het team uit Noordwijkerhout dat geld inzamelt voor stichting ALS, heeft in totaal €45.000 bij elkaar gebracht. Vorige week rondde het team de laatste bestelling af voor de actie met de bloembollenpakketten. In totaal zijn er 570 pakketten in en om Noordwijkerhout afgeleverd. Een aantal gingen ook de grens over naar andere Europese landen. Meer op pagina 13.

NSL Boscross in regen en wind gelopen

Glazen Huis weer in actie

sport

goede doel n Het Glazen Huis

n Atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) organiseerde zondag 13 oktober een Boscross in het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer bij de Duindamse Slag in Noordwijk. Deze Boscross is de eerste wedstrijd van de clubcompetitie van de NSL en is ook toegankelijk voor lopers van buiten de vereniging.

Hoewel de weersvoorspellingen in de week voorafgaand aan de Boscross goed waren, bleken de weersgoden uiteindelijk niet helemaal gunstig gestemd te zijn. De sportieve zondag begon om 10.00 uur met de NSL Kidscross. Bij aanvang van deze wedstrijd, jeugd tot 12 jaar kon kiezen uit 1.000 of 2.000 meter en jeugd van 12 tot en met 15 jaar kon meedoen met de 3.000 meter, begon het al wat te miezeren. De 22 jeugdige lopers finishten nat, maar voldaan, aan de finish. Snelste lopers in de categorie 12 tot en met 15 jaar: Jongens: 1. Martijn Smit, 2. Timo Vonk en 3. Fabio Damen. Meisjes: 1. Lorena Damen. Nadat de prijzen voor de jeugd verloot waren, stonden er 138 deel-

nemers van 16 jaar en ouder klaar bij de start. Deze deelnemers konden kiezen uit twee afstanden: kort (5.160 meter) of lang (10.360 meter) verdeeld over twee of vier ronden. Ruim 70 deelnemers kozen voor de korte afstand en liepen twee rondjes van 2580 meter. Ruim 60 hardlopers renden vier maal voorbij als deelnemer voor de lange afstand. Hoewel er inmiddels al heel wat millimeters aan regen waren gevallen, bleef het parcours redelijk goed te belopen en leek de regen geen invloed te hebben op de goede finishtijden.

Noordwijkerhout gaat ook dit jaar weer de actie van 3FM Serious Request ondersteunen. Dit jaar wordt aandacht gevraagd voor de kindersterfte door diaree.Vanaf vrijdag 20 december staat het ‘Huis’ op de Steeg. De organisatie roept scholen en clubs op om leuke, originele en ludieke acties te bedenken. Aanmelden via info@glazenhuisnwh. nl of op www.glazenhuisnwh.nl.

Tips? Mail de redactie

Uitslag

Korte afstand - heren 1. Jeroen Habers (startnummer 47) tijd: 17:28 2. Daan Nooteboom (startnr. 24) tijd: 18:40 3. Bob Nederpelt (startnr. 68) tijd: 19:33 Korte afstand - dames 1.Bianca Juffermans (startnummer 16) tijd: 22:10 2. Margriet Vonk (startnr. 37) tijd: 22:56 3. Ebbi Elferink (startnr.10) tijd:23:38

Lange afstand - heren 1. Michal Migold (startnummer 964) tijd: 36:30 2. Tim Brouwer de Koning (startnr. 997) tijd: 38:08 3. Hans Wesseling (startnr. 963) tijd: 38:25 Lange afstand - dames 1. Nicoline Heemskerk (startnummer 954) tijd: 45:14

2. Eveline Botter (startnr. 955) tijd: 47:09 3. Cora Broers (startnr. 998) tijd: 47:51 De volledige uitslag is te vinden op www.av-nsl.nl. Foto’s zijn ook te vinden op deze website en op de Facebookpagina van de NSL: www.facebook.com/ avnsl.

Uw mening n De redactie van deze krant voorziet u graag wekelijks van het laatste nieuws.

Dit kunnen wij echter niet zonder uw tips en hulp. Ons tippen kan daarom via redactie@ noordwijkerhoutsweekblad.nl of tel. (06) 49449632. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.


Kom buurten bij onze nieuwe Bruna! Op donderdag 17 oktober a.s. openen wij de deuren van onze nieuwe winkel! Kom buurten, maak kennis met onze nieuwe winkel en profiteer van leuke aanbiedingen.

Nú 99

9.

3=2 Witmerk printpapier, 3 halen 2 betalen Nú 3 pakken voor maar 5.98.

3=2

Stabilo Fineliner point .88 per box, 20 stuks, nú 9.99

Alle tijdschriften 3 halen 2 betalen Het tijdschrift met de laagste prijs is gratis

15%

Nú 99

14.

korting op alle Bruna huismerk producten

Stabilo Viltstift point .68 per box, 20 stuks, nú 14.99

3=2 Alle wenskaarten 3 halen 2 betalen De goedkoopste is gratis.

Bruna, Havenstraat 34, 2211 EH Noordwijkerhout Alle aanbiedingen zijn geldig van donderdag 17 oktober t/m zondag 20 oktober of zolang de voorraad strekt.

TE HUUR Met onze kleine tankwagen kunnen wij nu ook bij u op locatie leveren. … de beste kwaliteit voor een scherpe prijs!!!

BEDRIJFSPAND

in Valkenburg, gemeente Katwijk, Bloemenlaan 5a Kenmerken Oppervlakte : Bestemming : Aanbodtype :

910 m2 Bedrijfsruimte Huur/koop

Beschrijving: • Volledig klimaat geregeld en met minimaal 15 Parkeerplaatsen, douches toiletten, keuken entree met balie etc., etc. • Zware vloerbelasting toegestaan op beide verdiepingen • Zware elektrische voorzieningen • Ontruimingsalarm systeem • Goede aanrij mogelijkheid naar Amsterdam en Den Haag • De inrichting is door u vrij in te delen • Mogelijkheden zijn, webwinkel met opslag, revalidatie centrum kantoor, groepspraktijk fysio of tandarts, apotheek, ouderenopvang, etc., etc. • Eventueel meer m2 mogelijk met werkplaats • Voor meer informatie zie Google Maps Het is teveel om op foto’s te laten zien, dus als u serieus interesse heeft kunt u contact met mij opnemen voor details of een bezichtiging.

VRAAGPRIJS ¤ 45.000,- per jaar ex., nu het eerste jaar ¤ 30.000,- ex. Mogelijkheid tot opteren voor BTW.

Zeer fraai pand en vraag gerust om info!!!! T 071 4077364 of mail info@garagealexkleinhuis.nl

Bent u geïnteresseerd en gevestigd in de Bollenstreek? Bel ons gerust en vergelijk de prijs.

Minimale afname 1000 liter. Oliehandel Formule 2 (Bollenstreek) • Telefoon: 0252 515832

Najaarsaanbieding:

ZONWERING


politiek

Noordwijkerhouts Weekblad

dinsdag 15 oktober 2013

3

UIT DE RAADZAAL

D

eze week buigen de commissies zich over de begroting van 2014. Met een prima positieve uitkomst voor 2014 zal er geen vuurwerk te verwachten zijn. De discussies zullen zeker niet tot in de kleine uurtjes voortduren, zo als dat in Den Haag het geval was. Uit de meerjaren begrotingen blijkt dat pas in 2017 met een negatief resultaat rekening gehouden moet worden. Uit de bij de begroting toegevoegde evaluatie van het activiteitenschema 2010-2014 blijkt dat er van de in het college programma 2010 – 2014 opgenomen activiteiten heel veel tot uitvoering is gekomen. Zowel het college als de raad kan best trots zijn op het door hen, tijdens hun raadsperiode, gevoerde beleid. Er is bezuinigd en natuurlijk zijn er belasting verhogingen doorgevoerd, maar alles op zeer bescheiden schaal. Het viel voor het CDA als oppositie partij dan ook niet mee om ‘harde’ oppositie te voeren. Nou voer je geen oppositie om je als oppositie partij te profileren. Natuurlijk had het CDA af en toe haar bedenkingen, maar altijd waren de ingebrachte bezwaren en gewenste wijzigingen redelijk en werden tijdens ‘discussies’ in de commissies met argumenten onderbouwd en wel of niet in de voorstellen gehonoreerd. Het leek afgelopen jaar wat rustig op het gemeentehuis. Niet dus op gang gezette projecten werden uitgevoerd en dat leverde geen problemen op. Natuurlijk werden er wel plannen gemaakt, maar zoals bij de ontwikkeling van de voormalige BAVO, viel niet veel voortgang te bespeuren. De enige verrassing was dat het hoofdgebouw op het terrein plots te koop werd gezet. Burgemeester Goedhart werd er naar gevraagd en hij merkte op ‘Ja, ik las het in de krant’. Ook het sluiten van het postkantoor, maar vooral de heropening er van, bleek bij wethouder Bas de Haas niet bekend te zijn. Gelukkig blijft het postkantoor, maar verdwijnt de nog enige volwaardige bank, de Rabobank, uit ons centrum. De leegstand in ons centrum, rond de Witte Kerk neemt zo wel grote proporties aan. Met sluitende begrotingen lijkt de nieuwe gemeenteraad in maart 2014 in een gespreid bedje te komen. Niets is minder waar. In 2017 dreigt er een tekort. De huidige raad had voor het zomerreces al om een lijstje gevraagd van wethouder Knapp, met mogelijkheden om dat tekort op te vangen. Dat kregen ze niet, maar het college geeft aan dat de raad in nieuwe samenstelling zich hierover zal moeten buigen. Het college noemt wel een aantal mogelijkheden waaraan bijvoorbeeld gedacht kan worden, onder andere het opnieuw verlagen van subsidies aan instellingen. Geen leuk item om op te nemen in je verkiezingsprogram, net zo min als een nadere beschouwing van de exploitatie/toekomst van de Schelft en De Duinpan. Ook valt er, volgens het college, voordeel te behalen door de interne bedrijfsvoering opnieuw kritisch te bezien. Een makkie deze week voor de huidige raads/commisieleden tijdens de behandeling van de begroting 2014. De problemen voor komende jaren liggen op voorhand al op het bordje van de nieuwe raad. JL.

Oudste ondernemer viert verjaardag Mijlpaal

n Vorige week woensdag werd onze columnist en voormalig politiek correspondent voor deze krant, aangenaam verrast. Bij gelegenheid van zijn 80ste verjaardag werd hij in de vroege morgen toegezongen door een delegatie van de N.O.V. Jacques Looijestijn is nog steeds ondernemend actief in zijn Rietwinkel Van der Voort aan de Dorpsstraat. Voorzitter van de N.O.V., Franka van der Zon, overhandigde hem een mooie bos bloemen en een dinerbon.

Naast het feit, dat Jacques wekelijks de lezers trakteert op zijn smeuïge column, waarin hij verhaalt uit en in ‘Uit de raadzaal’, verzorgde hij ja-

renlang de politieke verslaggeving voor deze krant. In februari van dit jaar, nam hij afscheid als ‘prosser’. Na elf keer in de proston gestaan te hebben bij het jaarlijkse prostoernooi van C.V. de Kaninefaaten, werd hij door Prins Fortus gehuldigd en benoemd tot ‘Ridder’ in de orde van het Konijn en het Vat. De ontvangen dinerbon zal beslist een goede bestemming krijgen, in de wetenschap, dat dochter Ingrid met haar gezin speciaal uit Engeland overkomt om deze mijlpaal, in familiaire kring te vieren. Het Noordwijkerhouts Weekblad wenst Jacques nog vele goede jaren toe. (THV)

Rabobank sluit kantoor Dorpsstraat Zakelijk n Het kantoor van de Rabobank aan de Dorpsstraat gaat per 1 januari sluiten. Dat liet de bank deze week via een e-mail aan klanten weten. Daarnaast sluit de Rabobank de betaalopdracht-bus aan de Pilarenlaan 4. Ook de geldautomaat en de betaalopdrachten-bus in De Zilk worden gesloten. In het centrum blijven de geldautomaat, een sealbag automaat en een betaalopdrachten-bus wel aanwezig. Klanten met een safeloket hebben eerder deze maand een brief hierover ontvangen. Klanten die de huur niet willen opzeggen, kunnen aan de balie informeren naar de alternatieven. Er is een beperkt aantal safeloketten beschikbaar in de kantoren in Noordwijk en Hillegom. Voor het kantoor aan de Dorpsstraat wordt een nieuwe bestemming gezocht, laat de Rabobank weten. In De Zilk wordt de geldautomaat aan de Warmerdamstraat wel gesloten. Voor klanten is de dichtstbijzijnde Rabobank-geldautomaat bij het kantoor in Hillegom. De Rabobank ziet zich genoodzaakt

Informatieavond

Op woensdag 6 november is er een informatieavond. Tussen 19.30 en 20.30 uur geeft de bank toelichting op de sluiting. Aanmelden voor deze avond kan via www.rabobank. nl. Ook in Lisse en Voorhout sluiten de kantoren in het nieuwe jaar. Klanten van de Rabobank kunnen voortaan naar de kantoren in Sassenheim, Noordwijk en Hillegom. Het kantoor in Hillegom is tijdens werkdagen ook ’s avonds geopend van 18.30 tot 20.00 uur. De kantoren

in Noordwijk en Sassenheim zijn op donderdagavond open van 18.30 tot 20.00 uur.

Commissievergaderingen van deze week politiek

n Op donderdag 12 september werd door het college van B en W de begroting voor 2014 gepresenteerd. Deze week zal de begroting worden behandeld in de verschillende commissies van de raad, waarna ze op 7 november in een voltallige raadsvergadering zal worden vastgesteld.

Door Jean-Pierre Weijters

Jacques Looijestijn vierde vorige week zijn 80e verjaardag. Op de foto wordt hij ‘geridderd’ door Prins Fortus. |(Arch.foto THV)

de kantoren te sluiten vanwege het teruglopend aantal klanten dat contant geld opneemt. De bank verwacht dat een klant in 2016 nog maar één keer per drie jaar in een bankkantoor komt.

VVD start campagne Politiek n De VVD Noordwijkerhout begint haar campagne officieel op woensdag 30 oktober om 20.30 uur met een openbare bijeenkomst in ‘t Feest van Harry. Tijdens deze bijeenkomst zal het verkiezingsprogramma worden toegelicht en aanwezigen de gelegenheid worden gesteld om vragen te te stellen. Gastspreker is dhr Rense Weide, VVD Provinciale Statenlid Zuid-Holland, die de VVD visie vanuit de Provincie Zuid-Holland zal toelichten ten aanzien van de bestuurlijke toekomst van de regio Duin- en Bollenstreek. Aanwezigen kunnen hierbij in debat treden met de heer Weide. De toegang is gratis, het eerste drankje wordt aangeboden door de partij.

Controle van het gemeentebestuur en het nemen van besluiten gebeurt door de gemeenteraad. Een groot deel van het werk van de raad vindt plaats in commissies. De gemeenteraad komt in de regel negen à tien maal per jaar bijeen, de commissies ook of iets minder vaak. In de gemeenteraad worden onder andere discussies afgerond en besluiten genomen. Het proces van meningsvorming en discussie vindt vooral plaats in de commissies Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen (BAM), Ruimte & Wonen en Samenlevingszaken. Met andere woorden, in deze commissies worden besluiten als het ware voorgekookt; er wordt geadviseerd hoe te stemmen over voorstellen in de voltallige raad. De commissies zijn kleiner dan de gemeenteraad

(17 leden) met hooguit één of twee leden per fractie, wat neerkomt op zes à zeven leden per commissie. Commissies

Op dinsdag 15 oktober vergadert de commissie Samenlevingszaken. Elke vergadering heeft vaste agendapunten als bv vaststelling van de besluitenlijst van de vorige vergadering, mededelingen, regio-zaken en ingekomen stukken. Zoals al vermeld staat deze vergadering behandeling van de begroting voor 2014, voor zover van toepassing op beleidsterreinen van deze commissie, ook op de agenda. Ander agendapunt is advisering over het voorstel tot vaststelling van de Subsidienota 2014. Dit is een beleidskader op basis waarvan burgemeester en wethouders voor het jaar 2014 subsidie toekennen. Voor komend jaar wordt rekening gehouden met een subsidieverstrekking van bijna € 2 miljoen. Verder komt advisering over het voorstel tot vaststelling van de Kadernota accommodatiebeleid 2013-2023 aan bod. In de nota wordt onder andere bepaald bij verenigingen, inzake eigendom, beheer en exploitatie van accommodaties, waar de gemeente verantwoordelijk is en waar de sportverenigingen en sociaal-culturele organisaties verantwoordelijk zijn.

Een dag later komt de commissie Ruimte & Wonen bijeen, met ook hier de begroting voor 2014 als agendapunt. Op donderdag 17 oktober is het de beurt van de commissie BAM, ook hier staat de begroting voor 2014 op de agenda. Met extra aandacht voor punt tien, politie- en brandweerzaken, als gevolg van de brand op een bedrijventerrein aan de Gieterij in de nacht van 10 op 11 oktober. De vergaderingen van de commissies zijn openbaar en bij te wonen in het gemeentehuis, of live te volgen via de gemeentesite. Aanvang van de vergaderingen en commissies is 20.00 uur.

Rectificatie In de editie van dinsdag 8 oktober is de kop ‘Wrijving in raad door (e)moties naar besluit’ onjuist. Dit moet zijn: ‘Wrijving in raad door (e)moties na besluit’. Ook staat in ‘Uit de raadzaal’ van diezelfde editie dat politicus Floor ‘terugtrad als voorzitter van de klankbordgroep en ook niet beschikbaar was voor de bollenraad’. Floor zei in de vergadering echter dat hij ‘zich op zijn positie beraadt.’


Superkwaliteit Rundvlees haalt u natuurlijk bij:

S L AGE R I J

KLEIN

Dealer

WOENSDAG GEHAKTDAG

Rundergehakt.......................................................................... 500 gram 3.60 Halfomgehakt ........................................................................ 500 gram 3.40 Oma’s gehakt......................................................................... 500 gram 3.60 DONDERDAG

Hacheevlees

............................................................................ 500 gram

3.98

VRIJDAG & ZATERDAG

Varkensschnitzels .......................................... 5 SMEDERIJ 12 | T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL | INFO@TURK-ROOF.NL

Zakelijk weer door één deur?

29 & 30 MAART 2014

Vleeswarenduo: 100 gram Boterhamworst en 100 gram Frikando ............................Samen 2.98 LEO’S HUISGEMAAKTE

Herfstsalade ................................................................................... 100 gram 1.45 MAANDAG

Burgers naar keuze en slavinken ....... 5

halen 4 betalen

DINSDAG

www.bqvmediators.nl bel 06 - 170 409 17

HANGAAR2 VALKENBURG ZH

halen 4 betalen Herfstrolletje .......................................................................... 100 gram 1.79

Magere runderlappen ...........................................................1 kg 8.95 Riblappen ........................................................................................1 kg 9.95 Sucadelappen ............................................................................ 1 kg 11.95

VERNIEUWD WWW.LEIDATO.NL

v.d. Weijdenlaan 1-3 • Tel. 372372 • Noordwijkerhout Kijk ook op internet: www.slagerijklein.nl

VolVo V40 1.6 D2 MoMentuM

WEEKTOPPER Inrichting: Hatchback (5 d.) Vermogen motor: 4 cilinder, 114 pk Bouwjaar: 2013 Kleur: Blauwmetallic Brandstof: Diesel Versnellingsbak: Handg., 6 versn. Km.-stand: 18.824

Kijk voor details en ons totale aanbod op: www.autokwaak.nl A U T O M O B I E L B E D R I J F

van der Kwaak verkoop

inkoop

inruil

financiering

Brouwerstraat 51b (showroom) Rijnsburg • Tel. 071-4021513 www.autokwaak.nl • info@autokwaak.nl

Woensdag:

Donderdag:

Slavlinders

Slavlinders

4 BETALEN Rundergehakt 500 gram�����3.75 Halfomgehakt 500 gram ����3.45 5 HALEN

Havenstraat 58

Tel: 0252-373369

Bij 100 gram Saté-gebr. gehakt 50 gram gratis

5 HALEN

4 BETALEN

Nasi of bami met babi-pangang 1 kilo ���������������������������������������������������

6.

95

Vrijdag en zaterdag:

Kip-jumbo-sticks 5 HALEN

4 BETALEN

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Goudwisselk antoor is eigendom van familie De Ru iter en heeft ruim 25 jaar expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs. Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop

Verpanden

Beleggen

Taxatie

Goud

Zilver

Munten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Veiling

Locatie Katwijk Tramstraat 112b, 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

Openingstijden Di. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur

Halfom-rollade 100 gram .............................. 2.29 Vlaamse likkepot 150 gram....................... 2.25 Nu weer wekelijks onze heerlijke erwtensoep, bruine bonensoep en eigen hachee, goulash en stamppotten!!

www.goudwisselkantoor.nl


algemeen

Noordwijkerhouts Weekblad

dinsdag 15 oktober 2013

5

BOLLENPRAAT Gezinsbedrijf

N

Henk de Leeuw krijgt een product voor de Voedselbank overhandigd van een klant.

Bonen en limonade voor de Voedselbank n Actie bij supermarkt levert weer flinke voorraad op goede doel n De Voedselbank Noordwijkerhout stond op vrijdag en zaterdag bij verschillende supermarkten in het dorp om producten op te halen. Ondanks het mindere weer kwamen er toch nog veel klanten met wat extra’s uit de winkel en doneerde het in het winkelkarretje bij de uitgang. Het schema hangt vrijdagochtend al klaar in de garage aan het Landbouwplein. De ruimte, beschikbaar gesteld door Floor Vink, doet dienst als verzamelpunt voor alle producten die de Voedselbank met een tweedaagse actie bij de supermarkten hoopt binnen te halen. Oprichter Henk de Leeuw heeft alle vrijwilligers ingedeeld, zodat de dan nog lege kratten na twee dagen gevuld zijn met producten als suiker, olijfolie en pasta. Elke vrijwilliger staat twee uur bij de AH, Digros of Vomar op vrijdag, of op zaterdag bij diezelfde supermarkten of de Lidl. Bij de ingang van de supermarkten delen de vrijwilligers ‘boodschappenlijstjes’ uit. Vriendelijk wordt gevraagd of misschien één van de producten kan worden meegenomen. Veel mensen nemen een brief-

je mee en komen na een kwartier aanlopen met een extra product. De kar raakt langzaam gevuld. De Leeuw: ‘Al scheelt het wel dat het nu minder weer is. Maar, de meeste mensen doen toch op vrijdag óf zaterdag boodschappen, dus we hopen zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen’. De actie wordt niet voor niets gehouden, vertelt De Leeuw. ‘Sommige producten die we tijdens de actie in mei hebben opgehaald, zijn nog steeds niet op. Andere wel, en die hopen we nu aan te kunnen vullen.’ De Voedselbank heeft ook te maken met een toename va het aantal pakketten dat moet worden samengesteld. ‘Eind 2012 ontvingen 28 gezinnen wekelijks een pakket. Na de zomer zijn dat er 41 gewor-

den. Het gaat om ruim 100 mensen die elke donderdagmiddag blij zijn dat ze producten van ons ontvangen, omdat ze er zelf het geld echt niet voor hebben.’ Na twee dagen inzamelen hebben de vrijwilligers in totaal 105 grote dozen en kratten, en 143 kleine kratten gesorteerd en gevuld. Ook heeft de Voedselbank 220 euro aan donaties ontvangen. Ook dat bedrag wordt gebruikt om pakketten te vullen, meestal met verse groenten en fruit. Gezocht: Verhuizers

De Voedselbank betrekt vanaf 24 november een ruimte in de nieuwe Maasgaarde, met zowel een opslagals uitdeelruimte. De Leeuw is nog op zoek naar mensen die een handje willen helpen met verhuizen. ‘En we zoeken ook nog iemand met een vrachtwagen, met laadklep, om zoveel mogelijk in één keer over te brengen.’ Vrijwilligers kunnen zich melden via info@Voedselbanknoordwijkerhout.nl of 06 42681459.

De Egelantier krijgt financiele steun bij aanleg speelplein De Zilk

n Basisschool De Egelantier krijgt bij de aanleg van het schoolspeelplein een subsidie van 7.500 euro van Jante Beton. Het nieuwe schoolplein wordt tegelijkertijd aangelegd met de aanbouw van een nieuwe brede school op de oude locatie.

Jante Beton steunt de aanleg omdat in het dorp er nog geen centrale

speelvoorziening is. Het plein zal op dat gebied dan ook een aanvulling zijn voor met name de kinderen uit het centrum, het zuidelijkeen het oostelijke deel van het dorp. Het plein zal, zoals de kinderen tijdens gesprekken hebben aangegeven, een groener aanzien krijgen, meer sportmogelijkheden, klim- en klautermogelijkheden, leuke pleinplakkers, een zandbak met zandta-

fels en avontuurlijke stapstenen én halfronde zitplekken. Jantje Beton wil dat kinderen vrij buiten kunnen spelen in hun eigen buurt. Daarom start en steunt Jantje Beton projecten die ervoor zorgen dat kinderen vrij en avontuurlijk kunnen buitenspelen in hun eigen buurt, zoals de aanleg van een schoolspeelplein bij basisschool De Egelantier.

iet alleen in de agrarische wereld, maar bijna in het gehele middenen kleinbedrijf is de inbreng vanuit het hele gezin belangrijk. Zeker vroeger, toen de gezinnen veel groter waren, was elk handje welkom, zo niet noodzakelijk. Kinderen van de bakker en de slager brachten de bestellingen rond, ze moesten er vaak een heel eind voor fietsen. De mijnheer of mevrouw die bezocht werd, stond op stipte levering. In de bollenbedrijven was het al niet anders. Er was alleen maar handarbeid. Ik herinner me dat op 1 maart de nieuwe werktijden begonnen. Om half zeven lag je te wieden. Daarna kwam de koptijd. Alles met het handje, narcissen, tulpen en hyacinten. Goede middelen, zoals je nu hebt, waren er nog niet. Elk wondje aan de plant kon gaan schimmelen. Na de bloei wederom wiedtijd. Probeer het onkruid er maar eens onder te houden als het bijna elke dag regent. De bollengrond bij de kleine kwekers vroeger, was veelal donker, dus onkruidgevoelig. Het eerste onkruidmiddel, de ChloorIPC, was toen een geschenk uit de hemel. De rooitijd was voor de grote mannen. Op de knietjes met de truffel. Wee degene die er teveel stuk stak! De tulpen pellen in de schuur werd door de hele familie gedaan. Moeders in het midden om alles in de gaten te houden. De kleine bolletjes uit de vellen moesten wel gepeld worden. Het was plantgoed voor het volgend jaar. En vooral niet met bollen gooien naar elkaar. Menig gezin in het dorp zat in het kleine schuurtje achter te pellen. ‘s Morgens gebracht, ‘s avonds opgehaald. Wat te denken van de tijd dat nog in zakken werd gerooid, zwaar werk! Menig gezin had groente in de paden; witlof, bruine bonen en soms ook grote tuinbonen. Na de komst van de mechanisatie en daarmee het veel groter worden van de kwekerij, is het gezinsbedrijf heel anders geworden. Kinderen studeren veel langer en hebben veel meer keuze voor een ander beroep. Toch is de essentie van het gezinsbedrijf nog steeds hetzelfde. Werken als er gewerkt moet worden en uitrusten op een later tijdstip. Het laat je nooit met rust! In de bloemen geldt: hard werken als ze duur zijn en dubbel hard als ze goedkoop zijn om toch genoeg te besommen. Aad van Ruiten

Verkiezingsstrijd Prins der Kaninefaaten binnenkort van start carnaval n Bij carnavalsvereniging De Kaninefaaten kan binnenkort gestemd worden over wie de 54ste Prins der Kaninefaaten gaat worden.

In de ledenvergadering van donderdag 10 oktober zijn de 11 kandidaten bekend geworden. Deze 11 kandidaten moeten de komende weken laten weten, hoe zij ervoor gaan zorgen dat het carnaval in Noordwijkerhout wederom een groot feest gaat worden. Op zaterdag 2 november staan alle Prins kandidaten in het centrum om stemmen te winnen. Voorbijgangers kunnen die middag al hun stem uitbrengen. Gala avond

Tijdens de gala avond op maandag

11 november kan er nog gestemd worden op de laatste vijf kandidaten. Die stemmen bepalen vervolgens wie die avond om 11 minuten over 11, de 54ste Prins der Kaninefaaten wordt. De gala avond wordt muzikaal omlijst door coverband Allstars, Anita Meyer en Wesley Klein. Kaarten voor het gala kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij Ton sur Ton of De Schelft. De avond begint om 20.00 uur en wordt geopend met een optreden van Wesley Klein. De zaal is vanaf 19.00 uur open. De toegang is vanaf 18 jaar en nette galakleding is verplicht. Meer informatie over onder andere de kandidaten en hun activiteiten is te vinden op www.kaninefaaten.nl.

Ballon Nina vliegt grootste afstand prijs

n Tijdens het elfde shantykorenfestival op 17 augustus werden weer heel wat ballonnen opgelaten. De meer dan 150 deelnemers hoopten allemaal dat hun ballon het verst zou komen. Vorige week hoorden zij de uitslag.

In totaal werden zes kaartjes terug-

gevonden. Uiteindelijk kwam de ballon van Nina van Kesteren het verst. Haar kaartje werd vanuit het grensgebied bij Duitslang teruggestuurd. Met die afstand won ze een geheel verzorgde dag naar pretpark Walibi. Na de prijsuitreiking konden de deelnemers hun vinder bedanken met een ‘Groeten uit Noordwijkerhout’-kaartje.

NoVaTo met subsidie naar De Zeestroom Politiek n Stichting Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) krijgt van de gemeente een subsidie om een ruimte te huren in het voormalig schoolgebouw De Zeestroom.

Voor de huur van de ruimte krijgt de stichting voor 2014 een waarderingssubsidie van €1.500. Voor 2013 ontvangt NoVaTo € 375. De ruimte in de Zeestroom kan wor-

den gebruikt als opslag-, werk- en vergaderruimte. NoVaTo had eerder nog geen geschikte locatie voor het archief, dat tot nu toe vaak in persoonlijke kring werd opgeslagen.

De eerste prijs ging naar Nina van Kesteren, de tweede prijs was voor Bibi Boerhorst, derde werd Jill Aartman en de vierde prijs was voor Sarah Kerkvliet. (Foto: Tino Stulen).


FAMILIEBERICHTEN

Uitvaartzorg

Noordwijkerhout

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Johan Chrispijn Tandprothese specialisten

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

wij de passie, u het beste resultaat!

Verdrietig, maar zó dankbaar voor alle liefde en zorg die hij ons heeft gegeven, is van ons heen gegaan mijn lieve partner, onze lieve vader, schoonvader en opa

132x96adfc.indd 1

Scheiden

† Noordwijkerhout 10 oktober 2013

in goed overleg?

Marjan Dennis en Lisette Timo, Jesper Jeroen en Jorrit

www.bqvmediators.nl bel 06 - 170 409 17

Krista en Remon Jantine en Mike Jayden, Joy Matthew en Lianda

• EERHART Sierbestrating. •

Absveen 67 2211 EZ Noordwijkerhout

Jan is thuis, alwaar geen bezoek. De crematieplechtigheid vindt plaats op woensdag 16 oktober a.s. om 13.00 uur in Crematorium “Westerveld”, Duin- en Kruidbergerweg 2/6, 1985 HG Driehuis (NH).

• • •

Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in de Ontvangkamer van het Crematorium. Onze dank gaat uit naar zijn huisarts, de heer J. R. von Ronnen, de Buurtzorg voor de geweldige ondersteuning in de laatste fase van zijn leven.

• • •

Uitvaartvereniging

St. Barbara Noordwijkerhout

Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie (ook voor niet-leden)

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade en D.C.P. van der Lans U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366 GRATIS ADVERTENTIE

...MUZIEK VAKANTIE IS WIELEWAAL Bezorg jij haar een onvergetelijke vakantietijd? www.wielewaal.nl/vrijwilligers

&

Anneke Beunder Persoonlijk Fazantlaan 46 Puur Noordwijkerhout

Anneke Beunder Fazantlaan 46 Noordwijkerhout

Cleijn Duinplein 4 2224 AX Katwijk Tel 071 40 76 008

Dag en nacht dag en nacht bereikbaar

Havenpoort 1 2171 HH Sassenheim Tel 025 22 22 977

0252-376942 0252-376942 06-19279821 06-19279821

www.johanchrispijn.nl

bereikbaar

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

ZIT U NOG IN DE SCHADUW? Wij zagen •bomen om en takken af. Tel. 070-5111923 of 061/31/13 7:47:24 PM

CREATIEVE WORKSHOPS en verwenbe•handelingen in uw regio! www.atelier-jangelique.nl

JEUGDLOOPGROEP zoekt fanatieke sporters van 13-25 jaar, 5 x gratis. Kunststofbaan De Krom Rijnsoever. Di. + do. 19.00 uur, tel. 071-5123839.

dierplaagbestrijding, dienstverle•ningGotenreiniging, en schoonmaak. Tel. 06-54948365/070-5176896. WWW.ROESSINGHVANITERSON.COM

Te huur: hoogwaardige KANTOORRUIMTE, Rhijngeesterstraatweg 40. Per direct beschikbaar, € 605,- incl. serv.kst. excl. BTW, 071-566 1000.

Zat. 26 okt. Mega VLOOIENMARKT Hangaar Voor al uw bestra- 2, Vliegveld Valkenburg. Donevents.nl 0294tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- 237320. opgave 070-3211006. Tintelingen in arm en vingers? Geen zin in een VUIL TAPIJT? Laat het vakkundig reinigen operatie? OSTEOPATHIE kan helpen. Effectieve of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam manuele behandelwijze. Osteopathie Oegstgeest, Interieurverzorging, tel. 070-5116612. Gladiolenlaan 1b, tel. 071-8772350, info@oegstDAK HERSTELLEN? Bouma/Grundeken bel- geest-osteopathie.nl len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! TE HUUR ZOMERHUIS. Noordwijkerhout. 2 BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, Opp. 36 m , 2 kamers. Huur € 550,- incl. Tel. 0637459734. gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. GEZOCHT: HUISHOUDELIJK WERK voor 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt de middagen, ben een 49-jarige Nederlandse uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. vrouw, woon in Rijnsburg, 06-10025507. Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en VoorTUINMAN, voor al uw tuinwerkzaamheden. schoten? www.tcdekampioen.nl. Snoeien, boomkappen, winterbeurt, ontwerp en STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stich- maandonderhoud, bestratingen. Gratis advies en ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een prijs vooraf, KvK, voor info 06-20648419. afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en STALLING VOOR AUTO te huur gevraagd in Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of omgeving Wassenaar-dorp voor de wintermaanden. 06-12028319. marcengelbrecht@hotmail.com www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. TE HUUR PARKEERPLEK in een afgesloten Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen parkeergarage aan de Zijlstroom te Leiderdorp. huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare Voor info 06-18154509. drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. KRINGLOOP en woningschoonmaakservice Student wil u graag helpen met COMPUTER- Paula v.d. Bosch, Stevenshof 161 Leiden, 0620086730. GEVRAAGD BEDRIJFSRUIMTE PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. of schuur te huur i.v.m. uitbreiding. GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. GEVEL-/SCHOORSTEENRENOVATIE. UitHuurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen: 06-20773480. hakken - reinigen - voegen - impregneren - scheurrep. COMPUTERHULP Virusverwijdering, sneller - loodwerken. Bel voor vrijbl. prijs: 06-47166917. maken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe TE KOOP LANGLAUFSKI’S merk Fisher PC, installaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus, met Adidas schoenen. Maat 38. € 75,-. Tel. 071etc. Professionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor particulieren en bedrijven. Tel. 06- 5890079. 42460355, info op www.Boonict.nl TE KOOP GEVR. 3-WIELFIETSJE op luchtDRUMLES. Kleinschalige drumschool in bandjes. 2e hands. Tel. 071-5893030. Noordwijk waar persoonlijke aandacht centraal BEDANKT SPORKEN NATUURSTEEN staat. Tijdelijk GRATIS proefles. Voor meer info: voor jullie fijne ontvangst bij de Harddraverij Liswww.FrankDrum.nl se. Familie, vrienden en (on)bekenden.

Janis Nikki

VAKANTIE IS...

Noordwijkerhout

53794870.

Jan HuiJbrecHts * Wijk aan Zee 23 september 1948

&

Persoonlijk Uitvaartzorg Puur

• • • • • • • •

• • •

29 & 30 MAART 2014 HANGAAR2 VALKENBURG ZH

VERNIEUWD WWW.LEIDATO.NL


vvv

Noordwijkerhouts Weekblad

VVV nieuws Tentoonstelling ‘Mijn Witte Kerk’ Expositie van prachtige kunstwerken van en voor Noordwijkerhouters: vrijdagavond van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdagen zondagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur, in de Witte Kerk. De toegang is gratis. Schildersfestival ‘Beleef Montmartre’ Schildersfeest rond de Witte Kerk op zaterdag 19 en zondag 20 oktober van 12.00 tot 17.00 uur, met vele activiteiten, onder andere een kinderworkshop schilderen. De toegang is gratis. Meer informatie op www.beleefdemontmartre.nl.

dinsdag 15 oktober 2013

7

Kabouterwandeling voor groot en klein n Met puntmuts en knapzak door het Nieuw Leeuwenhorstbos uit! n De VVV Noordwijkerhout organiseert in samenwerking met het Zuidhollands Landschap op woensdag 16 oktober een spannende kabouterwandeling voor het hele gezin door het Nieuw Leeuwenhorstbos.

Net als vorig jaar gaan jong en oud op pad. Getooid als echte kabouters, met knapzak en kaboutermuts, ontdekken de kinderen (en hun ouders) samen met een gids het prachtige bos, dat gelegen is op de strandwal tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. De wandeling vertrekt op woens-

dag 16 oktober om 14.00 uur vanaf de ingang Gooweg van het Nieuw Leeuwenhorst bos. De kabouterwandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten van de wandeling zijn € 12 per gezin, beschermers van het Zuidhollands Landschap betalen € 10.

aanmelden

Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht bij VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8. De VVV is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252 372096.

Musical ‘Aladdin’ Dinsdag 15 oktober en woensdag 16 oktober spelen leerlingen van het Leeuwenhorst College het sprookje van 1001 nacht, in Forum Teylingen College aan de Langelaan. Aanvang: 19.30 uur. Kaarten via www.teylingencollege.nl NoVaTo Woensdag 16 oktober is een bijeenkomst in Puykendam, thema ‘St. Jozefkerk’, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Kabouterwandeling Gezinswandeling in het Nieuw Leeuwenhorstbos, met gids. Vertrek woensdag 16 oktober om 14.00 uur vanaf parkeerplaats Goowe Vooraf aanmelden verplicht (kosten € 12.00 per gezin ) via VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8. Technoghost van der Geest Zaterdag 19 oktober feest in café van der Geest, Zeestraat. Aanvang: 22.00 uur. Live muziek St(r)andplaats Nederzandt Elke zondag live muziek bij Langevelderslag. Deze week treedt voor u op Ray Martin, vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis. Blije Bijen en Vrolijke Vlinders Nu bollen planten: de bijzondere bollenmengsels, ter behoud van de bijen en vlinders, zijn verkrijgbaar in de VVV winkel. Doedag de Schelft Op woensdag 23 oktober organiseert de Schelft een Doe Dag voor de kinderen, van 11.00 tot 16.00 uur. Vooraf wel aanmelden bij de receptie. Herfst Natuurspel Speurtocht door het Nieuw Leeuwenhorstbos, op woensdag 23 oktober. Start om 13.00 uur vanaf ingang Westeinde. Speeltuin Speelakker Tot eind oktober open van 13.30 tot 17.00 uur, behalve op dinsdag en donderdag.

Ontdek ‘de aard van het beestje’ tijdens herfstnatuurspel uit! n De Vereniging voor Natuuren Vogelbescherming Noordwijk organseert op woensdag 23 oktober een spannende bosspeurtocht in Nieuw-Leeuwenhorst.

De Educatieve Werkgroep heeft 26 opdrachten uitgezet in het bos. Bij elke opdracht is een letter te verdienen. Op het eind kan elke deelnemer een slagzin samenstellen, die te maken heeft met het thema van dit jaar; ‘De aard van het beestje’. Deelname

Het herfstnatuurspel is gratis te spelen. Inschrijving is tussen 13.00 en 14.30 uur bij ingang NieuwLeeuwenhorst aan het Westeinde in Noordwijk. Vooraf aanmelden is niet nodig. De organisatie verzoekt deelnemers en hun ouders om op de fiets te komen. Meer informatie op www.strandloper.nl.

Welfare expositie Puyckendam

uit! n In de herfstvakantie tot en met zondag 27 oktober presenteert Space Expo een nieuw programma over vrouwen in de ruimte. Dagelijks om 11.45 uur en 14.30 uur wordt de presentatie “Rocketladies, vrouwen in de ruimte“ gegeven. Deze lezing is geschikt voor bezoeker vanaf 12 jaar. Jongere kinderen worden uitgedaagd een ruimtevaartuig van Lego te bouwen. Space Expo is in de herfstvakantie dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. Ter gelegenheid van 50 jaar vrouwen in de ruimte hebben alle meisjes en vrouwen in de herfstvakantie 50 procent korting op de normale toegangsprijs van Space Expo.

muziek

n In alle vroegte vertrok vorige week zondag een volle bus vanuit Noordwijkerhout richting Helmond. Vergezeld door een grote groep fans namen de Keietoeters deel aan het traditionele Blaasfestijn aldaar. Carnavalsvereniging de Keiebijters ontleent zijn naam aan de gelijknamige carnavalsvereniging uit het Brabantse dorp. Alleen hier zeggen we de Keiebijters van Sint Bavo.

Met deelname van louter Brabantse kapellen met uiteenlopende stijlen, waren de Keietoeters, versterkt met een aantal leden van Nix Dus, een van de ouderwets gezellige blaaskapellen. Nadat op verschillende plekken in het centrum door alle

n Bij de VVV zijn vanaf deze week bollenpakketten te verkrijgen die de bijen en vlinders een handje helpen.

Speuren in het bos. |(Foto: Piet Broekhof)

deelnemers was opgetreden, verzamelde uiteindelijk iedereen zich op de Grote Markt aan het water voor de prijsuitreiking. Hierbij behaalden de Keietoeters een fraaie tweede prijs met vele complimenten van de jury. De Helmondse begeleider, die de hele dag bij de groep aanwezig was, repte van een geweldige band. Nadat de winnaar de eXperience Brass Band plichtmatig nog een nummer ten gehore had gebracht, werd het podium vrijgegeven aan de Keietoeters, omdat deze van zo ver gekomen waren. In een prachtig laatste optreden werd de Markt omgetoverd tot een groot carnavalsplein waar enthousiast een grootse polonaise werd ingezet. Voor meer info over de Keietoeters www.keietoeters.nl

‘Noordwijkerhoutse bloembol’ voor bijen zakelijk

expositie

n Welfare houdt op zaterdag 9 november van 10.00 tot 12.00 uur een tentoonstelling van de hand- en borduurwerken die door de dames van Welfare Noordwijkerhout zijn gemaakt. De werken zijn te zien in het Dienstencentrum van Puyckendam, Pilarenlaan 4. Alle handwerken zijn te koop. Ook is er een loterij, de trekking is om 12.00 uur. Van de opbrengst van de verkoop worden nieuwe materialen aangeschaft.

Vrouwen in de ruimte bij Space Expo

Keietoeters scoren op Blaasfestijn Helmond

Het gaat wereldwijd slecht met de bijen en de hommels, terwijl ze onmisbaar zijn voor het ecosysteem en van groot belang zijn voor het ontstaan van voedselgewassen. Hofleverancier Jac. Uittenbogaard & Zonen BV heeft daarom samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging bollenpakketten samengesteld die de bijen helpen. Het bollenpakket ‘Blije Bijen Mengsel’ zorgt ervoor dat het land

bloemrijker wordt, en dat helpt bijen aan een gevarieerde maaltijd. Bijen bestuiven de bloemen, waardoor voedselrijke zaden en heerlijke vruchten kunnen groeien. Ook de vlinders hebben het nu moeilijk in Nederland. Ook hiervoor heeft Jac. Uittenbogaard & Zonen BV samen met de Vlinderstichting een bollenpakket ‘Vrolijke Vlinders mengsel’ samengesteld. Beide bollenpakketten zijn nu verpakt verkrijgbaar bij VVV Noordwijkerhout. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252 372096.


€ 5,- KORTING VOOR ONZE LEZERS

SpangaS viert fandag op Duinrell

Voelt u nattigheid?

Wij brengen u weer op het droge! Gespecialiseerd in: ■ ■ ■ ■ ■ ■

Herstellen van lekkages Vervanging van dakbedekking, lood en dakgoten Aanleg en vernieuwing watervoorzieningen Aanleg en vernieuwing van rioleringen Voorzieningen voor invaliden; badkamer en toilet Zonne-energie

Voor deze fandag is een speciaal programma samengesteld. - Er is een Meet & Greet met SpangaS-acteurs; - SpangaS Adventure Parcours: neem het op tegen de SpangaS-acteurs om 10.30 uur op de spetterende opblaasbare survival baan, zet de beste tijd neer en win een te gekke SpangaS prijs; - SpangaS Fan-programma in het Zomertheater met een unieke vertoning van exclusieve beelden achter de schermen en leer de SpangaS-acteurs nog beter kennen; - De eerste 200 fans die in online voorverkoop hun entreekaart hebben gekocht, krijgen ook toegang tot de exclusieve SpangaS Quiz mét de SpangaS-acteurs; - Hele dag toegang tot Attractiepark Duinrell! (excl. Tikibad)

KORTINGSBON

Tegen inlevering van deze kortingsbon bij de kassa van Duinrell krijgt u op zondag 20 oktober € 5 korting op de reguliere entreeprijs van attractiepark Duinrell inclusief het SpangaS-fanprogramma in het Zomertheater. (excl. Tikibad)

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

VOOrhOuT Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

In het bijzijn van de SpangaSacteurs vindt op zondag 20 oktober de allereerste SpangaSfandag plaats op Duinrell in Wassenaar. Fans kunnen deze dag met hun favoriete SpangaSacteur op de foto. Om 10.30 uur openen de SpangaS-acteurs de fandag door als eerste deel te nemen aan het SpangaS Adventure Parcours. Speciaal voor de lezers van deze krant en houders van deze kortingsbon geven wij € 5,- korting per persoon voor maximum 4 personen.

www.berNhardschulTe.Nl

Actievoorwaarden • De korting is alleen geldig op zondag 20 oktober 2013; • Twee uur toegang tot het Tikibad kost € 3,50 p.p.; • Maximaal vier personen per kortingsbon; • Niet te gebruiken in combinatie met andere acties en/of aanbiedingen; • Niet inwisselbaar voor contanten; • Zie voor openingstijden en meer informatie op www.duinrell.nl/spangas

Den Haan Wintersport nu ook in Hillegom ‘Het kwam op mijn pad en ik vind het een uitdaging om onze tweede wintersportwinkel te gaan runnen’. Deze woorden komen van Wilma den Haan, mede-eigenaar van Den Haan Wintersport Rijnsburg, eveneens gespecialiseerd in tuinartikelen en tuininterieur. De wintersport winkel in Hillegom is gevestigd in het Skicentrum aan de Vosselaan 156. ‘Dit is natuurlijk een ideale plek voor ons’, vertelt Wilma. Vanaf september tot en met maart kan men hier leren skiën of snowboarden, en het bijhouden of verbeteren van de techniek. Skicentrum Hillegom is het grootste en modernste indoorskicentrum van de Duin- en Bollenstreek. ‘Voorheen was hier ook een skiwinkel gevestigd. Ik hoorde dat de ruimte leeg kwam en dacht laat ik eens contact zoeken’, vertelt Wilma. De deal was snel rond en Wilma ziet het als een nieuwe uitdaging. Ze voegt er eerlijk aan toe dat ze niet echt wist waar ze aan begon. Ze vertelt: ‘Het is toch een heel ander soort winkel dan in Rijnsburg. In het Skicentrum komen mensen vaak een aantal weken achter elkaar om een skicursus te volgen. Ze lopen dan ook regelmatig onze winkel binnen. Hierdoor wisselen we onze collectie regelmatig, zodat men steeds nieuwe ski mode ziet’. Naast Wilma kunt u ook door Denise of door de dochters Marissa en Mireille geholpen worden. Assortiment De collectie van Den Haan Wintersport is veelzijdig. ‘Bij de inkoop let ik altijd op exclusiviteit maar

ook functionaliteit. We zijn zelf skifanaten, dus we weten waar we op moeten letten’, vertelt Wilma. Ze vindt het tevens belangrijk dat de kleding ook thuis goed draagbaar is. Verschillende merken voor jong en oud hebben een modieuze uitstraling. De kleding is ook high tech, en dus geschikt om barre weersomstandigheden comfortabel door te komen. De wintersportcollectie toont veel zwart-wit combinaties. Daarbij zien we ook vrolijke kleurnuances in de jacks en broeken verwerkt. ‘Er is heel veel te combineren en heeft onze collectie ski mode voor iedere portemonnee’, aldus Wilma. Merken als Peak Performance en Killtec doen het goed, maar ook de accessoires van Barts zijn populair, lekker hip en grof. Nieuw noemt Wilma de mutsen van het Nederlandse merk Poederbaas. ‘Hand gehaakt en geen een model is hetzelfde. Ze zijn heel gaaf en de musthave van dit seizoen’, weet Wilma. Den Haan Wintersport is ook gespecialiseerd in ski’s, helmen en skischoenen. De gerenommeerde merken als Salomon, Nordica en Technica behoeven geen nadere uitleg. Ook voor de verhuur en het onderhoud van ski’s heeft Den Haan Wintersport de knowhow in huis. Of je nu beginner bent of een gevorderde skiër. ‘We zijn al bijna 30

Wintersport Specialist’ noemen. Het eerste weekend van november, (zaterdag 2 en zondag 3 november) is er bij Den Haan Wintersport Hillegom weer de tweedehands wintersportbeurs. In de week voorafgaand kan men alles op het gebied van wintersportkleding en artike-

jaar actief in deze branche, en weten dus waar we over praten. Comfort is zeker in de sneeuw heel belangrijk’, laat Wilma weten. Het bedrijf mag zich dan ook ‘Erkend

len inbrengen. U bepaalt zelf de prijs. Voor de specifieke spelregels kunt u even bij de nieuwe winkel in het Skicentrum binnenlopen. Ook in Rijnsburg hebben inmiddels de exclusieve tuinmeubelen weer plaatsgemaakt voor een mooie wintersportcollectie.

den Haan Wintersport

Rijnsburg - Hillegom Vliet Zuidzijde 24 2231 GJ Rijnsburg www.denhaanrijnsburg.nl

Vosselaan 156 (via Weerlaan) 2181 CD Hillegom www.skicentrumhillegom.nl


service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 15 OKTOBER 2013

Kerkdiensten

Rond de Witte Kerk

St.Victorkerk Vrijdag 18 oktober 19.00 uur Mariaviering met dameskoor Voorganger: L. v.d. Lans

TREINREIS

Z

Zondag 20 oktober 10.00 uur Eucharistieviering met Mannakoor Voorganger: pastoor A. Goumans Kinderwoorddienst en Crèche St.Jozefkerk Zaterdag 19 oktober 19.00 uur Eucharistieviering met tienerkoor Joy Voorganger: pastoor A. Goumans Munnekeweij Donderdag 17 oktober 19.00 uur Voorganger: A. Goumans Puyckendam Woensdag 16 oktober 10.00 uur Voorganger: L. v.d. Lans H.Hartkerk De Zilk Donderdag 17 oktober 9.00 uur Rafaëlviering in de dagkapel Voorganger: Pastoor R. Franken Zondag 20 oktober 10.00 uur m.m.v. Dames- en Herenkoor Voorganger: Kapelaan Kuik stelt zich voor St.Bavogemeenschap Zondag 20 oktober 10.00 uur Gemeenschappelijke viering Voorganger pastor F.Janssen Witte Kerk Zondag 20 oktober 10.00 uur Voorganger: drs. Pieter D. de Koning uit Nieuwegein

Sporten voor Spieren voor Spieren GOEDE DOEL

 In de nacht van 26 op 27 oktober wordt op ruim 100 locaties in Nederland gesport voor kinderen met een spierziekte met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. In Noordwijkerhout wordt bij De Schelft een Badminton en Zwem Challenge gehouden. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Kijk op www. optisporthealthclub.nl/noordwijkerhout voor het programma. Deelname kost € 15,- en via een persoonlijke sponsorpagina halen deelnemers minimaal € 50,- sponsorgeld op. Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en zet de opbrengsten in voor onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij activiteiten voor kinderen met een spierziekte.

Marinke van Rooijen en Meike de Ridder deden hun maatschappelijke stage bij KWF. |(Foto: pr.)

Gulle gevers aan KWF GOEDE DOEL  Het KWF Noordwij-

kerhout heeft tijdens de jaarlijkse collecte €6.873,65 opgehaald. Dit betekent dat de teruglopende landelijke opbrengsten niet van toepassing zijn op Noordwijkerhout, laat Astrid Warmerdam van KWF weten. Samen met Margo Duin is zij sinds vijf jaar verantwoordelijk voor de collecte in Noordwijkerhout. Warmerdam: ‘Omdat het voor het KWF ieder jaar opnieuw lastig is om collectanten te vinden, leek het mij een goed initiatief om hiervoor de maatschappelijke stage van het

Leeuwenhorstcollege te gebruiken. Iedere leerling van 4 VWO moet 20 uur per schooljaar een maatschappelijke stage ‘doen’. Marinke van Rooijen en Meike de Ridder zijn de eersten die deze taak op zich hebben genomen. De schoolvriendinnen hebben ook meegeholpen bij de voorbereiding en de afhandeling van de gehele collecteweek die plaatsvond in september.’ KWF Noordwijkerhout is voor het komend jaar op zoek naar nieuwe collectanten. Hiervoor opgeven kan bij Astrid Warmerdam door te bellen met 0252 373272.

Nieuwe biljartlocatie Puyckendam BILJART

 Biljartvereniging Puyckendam heeft een tijdelijk onderkomen in de binnentuin, die voor de gelegenheid is overdekt.

Binnenkort zal worden begonnen de sloop van Welgelegen. In dat kader diende er een tijdelijke oplossing gevonden te worden voor de recreatiezaal en voor de biljarters, die daar ook gevestigd zijn. Intussen is de Stichting Bejaardenhuisvesting overgegaan naar Woningstichting St. Antonius van Padua. Die tijdelijke oplossing, waarschijn-

lijk voor enkele jaren, is gevonden door de aanwezige binnentuin te overdekken. Op die plaats is nu de recreatiezaal gehuisvest en daar achterin, waar vroeger de bibliotheek was gevestigd, is nu een prachtige zaal gemaakt met daarin twee biljarts. Begin september 2013 is de competitie van start gegaan met vijf teams van Puyckendam. De wedstrijden worden gehouden op de dinsdagen vrijdagmiddag en de overige dagen kan er recreatief gespeeld worden. De toegang is gratis.

Mooi bedrag voor Hartstichting GOEDE DOEL  Tijdens een sportie-

ve avond werd er € 432.00 opgehaald voor de Hartstichting.

Op vrijdag 4 oktober organiseerde HealthClub The Right Move een workout om geld op te halen voor het goede doel. Zo’n zestig deelnemers werkten zich ongeveer 100 minuten in het zweet tijdens X Co, Club Power, Club Yoga, Spinning en Piloxing.

COLOFON Oplage 7.000 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Marieke Voorn tel: 0649449632 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

9

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

e stapte in de trein met een vermoeide blik en drie kinderen tussen de 6 en de 10 jaar oud. Al gauw bleek dat het één met het ander te maken had. Die drie kinderen maakten zoveel rumoer en kabaal dat het er wel 30 leken. Ze schreeuwden, jengelden en zeurden, ze duwden en trokken aan elkaar, ze klommen over en onder de banken en deden dat alles met een niets en niemand ontziende ijver. De moeder maakte op geen enkele manier aanstalten er iets aan te doen. Ze beloonde elke verlangen naar snoep en lekkers met het geven van wat verlangd werd en daarmee bevestigde ze de volkswijsheid dat vragers niet geboren, maar gemaakt worden. De pakjes drinken die ze uitreikte bleken niet van de gewenste smaak en werden halfleeg neergegooid. Maar halfleeg is hetzelfde als halfvol, dus vormde zich om de pakjes een plakkerige plas op de vloer van de trein. Niet dat die treinen doorgaans zo schoon zijn, op hygiënisch vlak valt voor de NS nog wel enige vooruitgang te boeken. Maar zo werd het er natuurlijk niet beter op. Moeder liet het alles passeren, zonder enige gêne. De droeve waarheid dat ze haar kinderen niet de baas was, verborg ze achter een verbeten blik die zei ‘ik wil ze ook helemaal niet de baas zijn…’ Toen een oudere dame in dezelfde coupé van één van de onbesuisde kinderen een trap kreeg en daar iets van zei, stoof moeder op: ‘Als het je niet aanstaat ga je maar ergens anders zitten!’ Een meneer die daar iets van zei, werd op gelijke wijze afgesnauwd, hetgeen de kinderen opvatten als het sein om naar deze beide reizigers ongegeneerd hun tong uit te steken. Deze imaginaire aflevering van de familie Flodder waarin we verzeild leken te zijn geraakt, duurde tot de halte waar ze met veel misbaar uitstapten. Wij bleven verbouwereerd achter. Het duurde even voor we enigszins bekomen waren. Iemand zei: ‘je zult zulke kinderen hebben’. Hetgeen we in stilte allen beaamden. Toen zei iemand anders: ‘je zult zo’n moeder hebben’. En dat was ook heel erg waar… ehvanderweide

Kerkenveiling voor H. Hartkerk KERK  Op vrijdag 1 november wordt vanaf 20.00 uur de jaarlijkse Kerkenveiling gehouden, dit keer met het thema ‘Behoud de Zilker Kerk’. . Door de verbouwing van de Duinpan is de veiling in het Parochiehuis aan de Beeklaan.

Door het comité Kerkenveiling wordt momenteel de veiling voorbereid. Adverteerders en donateurs worden benaderd zodat alle Zilkers medio oktober weer een dikke catalogus tegemoet kunnen zien met een groot en divers aanbod aan

kavels. Het comité mist hierbij de zeer gewaardeerde inzet van Wim Brandsma. Hij overleed het afgelopen jaar geheel onverwacht. Martin Ruigrok en een grote groep helpers zijn bereid om de loterij op zich te nemen. Loten kunnen tot 1 november18.00 uur bstellen bij Martin bestellen (517955). Ook de bollenpakketten zijn nu al te bestellen voor 30 euro. Bestellingen kunnen geplaatst worden bij Jan Ruigrok (521023/06-22521879 jan.ruigrok@ live.nl) en bij Ferdinand van Haaster (524305, haasterdoeven@ziggo. nl).

Bezoek aan Lourdes KERK  Een twintigtal Noordwijkerhouters vertrok dinsdagmorgen 17 september richting Lourdes. Via België reed de bus naar Frankrijk. Nadat op de tweede dag Nevers, de stad waar Bernadette lift opgebaard, was aangedaan, werd op de donderdag Lourdes bereikt. Dagelijks hebben de pelgrims op verschillend locaties een mis gevierd en is aan verschillende processies

deelgenomen. De lichtprocessie vormde hier het hoogtepunt. Na vijf dagen stapte het reisgezelschap terug in de bus, waarbij op de terugweg in het rotsstadje Rocamadour, een van de oudste bedevaartplaatsen van Frankrijk, een eucharistieviering bij de zwarte Madonna werd bijgewoond. Na de viering was de bus ‘s avonds om 22.00 uur weer terug in Noordwijkerhout.


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur (loket Ruimte en Bouwen) Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur (loket Burgerzaken)

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 15 oktober 2013

Vrijwilligersservicepunt Topaz Munnekeweij

Hulp nodig bij kleine klusjes in en om de woning of boodschappen doen? Heeft u wel eens van die kleine klusjes in of om uw woning waarvoor u geen vakman kunt laten komen? Bijvoorbeeld het ophangen van een schilderij, het verplaatsen van een zware kast of het uitvoeren van een kleine reparatie. Komt het wel eens voor dat u samen met iemand boodschappen zou willen doen? Omdat dit voor u alleen te zwaar is, of gewoon voor de gezelligheid. Is er echter niemand uit uw eigen sociale netwerk die u hierbij kan helpen? Meldt u dit dan bij het Wmo Adviescentrum. Samen met de consulent van het Wmo Adviescentrum bekijkt u wat de beste oplossing is. Eventueel kan een beroep gedaan worden op een vrijwilliger van het vrijwilligersservicepunt Topaz Munnekeweij. Vrijwilligersservicepunt Het vrijwilligersservicepunt is een samenwerking tussen de gemeente Noordwijkerhout en Topaz Munnekeweij. Bent u een inwoner uit onze gemeente en kunt u bepaalde klusjes of activiteiten niet zelfstandig uitvoeren vanwege een beperking of het ontbreken van een eigen sociaal netwerk? Dan kunt u een beroep doen op vrijwilligers van het vrijwilligers-

servicepunt. U meldt zich hiervoor eerst bij het Wmo Adviescentrum. Het vrijwilligersservicepunt biedt de volgende vrijwilligersdiensten: - kleine klusjes in en om de woning, hulp bij het doen van boodschappen; - begeleiding bij een bezoek aan bijvoorbeeld een specialist in het ziekenhuis/polikliniek; - bezoekjes of een wandeling. Vragen? Heeft u vragen? Brengt u dan een bezoek aan het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23. U kunt ook bellen, tel. 0252 343 800 of een e-mail sturen naar wmo@noordwijkerhout.nl. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Dag van de mantelzorg Op zaterdag 9 november organiseert de gemeente Noordwijkerhout een gezellige middag ter gelegenheid van de landelijke Dag van de mantelzorg. Deze middag wordt gehouden in de Tuinkamer in Munnekeweij en begint om 14.00 uur. Doel van deze dag is zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken en in het zonnetje te zetten. Alle mantelzorgers zijn dan ook van harte welkom. Mantelzorgers zijn mensen die langere tijd, onbetaald en vanuit persoonlijke betrokkenheid zorg bieden aan mensen met een chronische ziekte of handicap, een hulpbehoevend familielid, vriend of buur.

Deelname aan deze dag is voor mantelzorgers gratis. Wel moet men zich vooraf aanmelden. Het aanmeldformulier vindt u op de gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl. Daar treft u ook het volledige programma aan. U kunt zich tot uiterlijk 3 november aanmelden. Voor meer informatie en aanmelden kunt u zich wenden tot het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23, tel. 0252 343 800, e-mail wmo@noordwijkerhout.nl. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Voorzieningen Wmo Vraag Ik heb problemen met het lopen. Kan ik via de Wmo een voorziening krijgen? Antwoord Of u in aanmerking komt voor een voorziening en welke voorziening is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geldt sinds dit jaar een nieuwe werkwijze. Wat betekent de nieuwe werkwijze Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven en actief deelnemen aan de samenleving. Voor sommige mensen is dat lastig en daarom helpt uw gemeente. Dit gebeurt binnen de Wmo. Sinds dit jaar doet uw gemeente dat op een nieuwe manier. Uw gemeente gaat met u in gesprek. Hebt u behoefte aan ondersteuning? En lukt het niet om zelf een oplossing te vinden? Dan krijgt u een persoonlijk gesprek. Het gesprek Met een consulent bespreekt u de knelpunten en zoekt u naar oplossingen. Misschien kan iemand uit uw omgeving helpen of een vrijwilliger. Er zijn vaak meer mogelijkheden dan u denkt! Een gesprek voeren is misschien lastig voor u. Daarom heeft uw gemeente een folder gemaakt. Hierin leest u alles over onze nieuwe werkwijze. En hoe u zich goed kunt voorbereiden op het gesprek. U mag altijd iemand meenemen

naar dit gesprek (bijvoorbeeld een familielid of kennis). Meldformulier Wilt u een gesprek aanvragen? Dan moet u het meldformulier invullen. U kunt het meldformulier ophalen bij uw gemeente of downloaden via de website van het lokaal loket/ Zorgloket of Wmo Adviescentrum van uw gemeente of de ISD Bollenstreek. Voorziening nodig Als uit het gesprek en het gespreksverslag blijkt dat u een Wmo-voorziening nodig hebt dan behandelt de ISD de aanvraag van deze Wmo-voorziening. Vragen/meer informatie Voor meer informatie over de nieuwe werkwijze Wmo of uw bestaande voorziening kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek of uw gemeente. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl E-mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: Bezoek het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout

Herkent u zich in deze vraag? Ik woon al jaren in De Zilk. Ik ben goed in staat om met het openbaar vervoer te reizen. Echter de afstand van mijn huis naar de bushalte is wel erg lang, zeker omdat ik niet in staat ben om te ďŹ etsen. Kan iemand mij vertellen of er andere mogelijkheden zijn om de bushalte te bereiken?

Ja, met dit soort vragen kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23. Met hun kennis, informatie en contacten kunnen de medewerkers met u meedenken over een geschikte oplossing. Het Wmo Adviescentrum is geopend van 9 tot 12 uur en tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via tel. 0252 343 800. U kunt ook mailen naar wmo@noordwijkerhout.nl.


Nieuws van de raad Commissie Samenlevingszaken

Op dinsdag 15 oktober 2013 vergadert de commissie Samenlevingszaken vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Advisering over het voorstel tot vaststelling van de gemeentebegroting 2014 voor zover deze betrekking heeft op de beleidsterreinen van deze commissie - Advisering over het voorstel tot vaststelling van de Subsidienota 2014 - Advisering over het voorstel tot vaststelling

van de Kadernota accommodatiebeleid 2013-2023 Noordwijkerhout

Commissie Ruimte en Wonen

Op woensdag 16 oktober 2013 vergadert de commissie Ruimte en Wonen vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Advisering over het voorstel tot vaststelling van de gemeentebegroting 2014 voor zover deze betrekking heeft op de beleidsterreinen van deze commissie

Commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen

Op donderdag 17 oktober 2013 vergadert de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Advisering over het voorstel tot vaststelling van de gemeentebegroting 2014 voor zover deze betrekking heeft op de beleidsterreinen van deze commissie De overzichten met ingekomen stukken kunt

u vinden op onze gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl. Voor nadere informatie over de vergaderingen van de commissies Samenlevingszaken en Ruimte en Wonen kunt u terecht bij de griffier, drs. E.A. Jellema, tel. 0252 343 831 of e-mail: ejellema@noordwijkerhout.nl. Voor nadere informatie over de vergadering van de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen kunt u terecht bij de commissiegriffier, mevrouw mr. A.I. van Mil, tel. 0252 343 762 of e-mail: avanmil@noordwijkerhout.nl.

Werk in uitvoering Week 42

N206 Informatie: www.zuid-holland.nl/N206 Sander van den Bergh (verkeersmanager), Tel. 070 441 63 36 of 06 119 077 66 e-mail: ap.vanden.bergh@pzh.nl Herenweg (oostzijde N206) asfaltproject Herenweg (oostzijde). Planning medio 2014. Informatie: R de Haan tel. 06 200 176 87 (ma,wo,do, vr) of P.van Dijk (gemeente), tel. 06 466 149 44 e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Bedrijventerrein Gravendam De fietsstroken worden dit najaar of volgend voorjaar hersteld. De bereikbaarheid van de bedrijven wordt zo min mogelijk gehinderd. Uitvoering Gebr. Griekspoor BV – Nieuw-Vennep.

Informatie: E. Hofstee, tel. 06 215 365 72 e-mail : verkeer@noordwijkerhout.nl Beukenlaan- Hafkenscheidtlaan Bouwwerkzaamheden in verband met de nieuwbouw van de Egelantier. Op de aansluitende weggedeelten is verkeershinder mogelijk. Aannemer is bouwbedrijf Meijer, Sassenheim. Informatie: A. van Beek (uitvoerder), tel. 06 558 352 66 Pilarenlaan Werkzaamheden in verband met de sloop van Puyckendam. Op de aansluitende weggedeelten is verkeershinder mogelijk. Aannemer is De Vries & Verburg - Stolwijk. Informatie: J. Hofland (projectleider), tel. 0252 343 862 e-mail : jhofland@noordwijkerhout.nl

Plan Wassenaar – v.v. van Nispen Werkzaamheden in verband met aanleg nieuwe sportvelden. Er is verkeershinder mogelijk door bouwverkeer. Informatie: J. Tuit (projectcoördinator), tel. 0252 343 885 e-mail : jtuit@noordwijkerhout.nl of P. van Dijk (gemeente), tel. 06 466 149 44

op. Wij informeren u hierover zo vroeg mogelijk. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.

Fietspad Gieterij Groot wegenonderhoud aan gedeelte van het fietspad. De werkzaamheden zijn gepland tot en met week 43. Aannemer is Sporto BV Informatie: R. de Haan, tel. 06 200 176 87 (ma,wo,do, vr) e-mail: rdehaan@noordwijkerhout.nl P. van Dijk (gemeente), tel. 06 466 149 44 e-mail: pvandijk@noordwijkerhout.nl De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Locatie, werk, datum ontvangst - Vlonderkamp 1, 2211 DT, 13-09-2013 plaatsen van dakkapellen in het voor-en achterdakvlak Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Verleende omgevingsvergunningen Bouwadres en werk, - Leidsevaart thv 135, 2211 VS, bouwen van een steiger

Verzenddatum 07-10-2013

Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Welstandscommissie

Op dinsdag 24 oktober 2013 houdt de plaatselijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de gemeente Noordwijkerhout vanaf 11.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Voor informatie kunt u bellen met tel. 0252 343 860.

Onherroepelijke bestemmingsplannen gemeente Noordwijkerhout Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken bekend dat de volgende bestemmingsplannen, vastgesteld door de gemeenteraad op 27 juni 2013, met ingang van 26 september 2013 onherroepelijk zijn geworden: - Bestemmingsplan Bavoterrein en omgeving (NL.IMRO.0576.BP201300023) - Bestemmingsplan Langeveld (NL.IMRO.0576.BP201200022) - Bestemmingsplan Mossenest (NL.IMRO.0576.BP201200019) - Bestemmingsplan De Egelantier (NL.IMRO.0576.BP201200011) - Bestemmingsplan De Zilk (NL.IMRO.0576.BP201200010) - Bestemmingsplan Zeeburg (NL.IMRO.0576.BP201000006)

Gedurende de beroepstermijn is er geen beroep ingesteld en geen verzoek om voorlopige voorziening ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De bestemmingsplannen zijn beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Bedrijventerrein Delfweg e.o.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 26 september 2013 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Delfweg e.o. zowel digitaal als analoog gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten om geen exploitatieplan ex artikel 6.12 lid 1 Wro vast te stellen. De wijzigingen in het bestemmingsplan zijn opgesomd in het raadsbesluit en de bijbehorende bijlagen die zijn gevoegd bij de ter inzage liggende stukken. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit inclusief bijlagen liggen vanaf woensdag 16 oktober 2013 voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden voor iedereen ter

inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het vastgestelde bestemmingsplan bedrijventerrein Delfweg e.o. (NL.IMRO.0576. BP201200018-0003) is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Beroep Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan beroep in worden gesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door: - een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad - een belanghebbende voor zover het een wijziging betreft die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht; - een belanghebbende die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

EVENEMENTEN Binnengekomen evenementen

Locatie Datum ontvangst - De Zilk, Het organiseren 27-09-2013 van de Sinterklaasintocht

op 17 november 2013 van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Meldingsplichtige evenementen Locatie - Rondom de Witte Kerk, Noordwijkerhout: Het organiseren van verkiezingscampagne stunt nieuwe Prins Carnaval op 2 en 9 november 2013 van 12.00 uur tot 14.00 uur.

Datum ontvangst 03-10-2013

Tegen onderstaande evenementen kan bezwaar worden gemaakt:

Locatie Verzenddatum - De Schelft, 09-10-2013 Maandagsewetering 202, Noordwijkerhout: Het organiseren van Bari Gym Kickboksgala op 2 november 2013 van 17.00 uur tot 01.00 uur. - Rond het Oosterduinse Meer/ 10-10-2013 dr. Schaepmanmanlaan, Noordwijkerhout. Het organiseren van de Oosterduinloop op 10 november 2013 van 09.30 uur tot 14.00 uur. Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij de burgemeester. Ook kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).


ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


algemeen

Noordwijkerhouts Weekblad

Bridgeclub De Schelft Bridge

De eerste ronde van de competitie is afgesloten. Er moest ‘geknokt’ worden voor een promotie- cq degradatieplek, hetgeen een spannende uitslag opleverde, met nipte verschillen tot achter de komma. Onderstaand een beknopte uitslag. Zie ook www.bcdeschelft. nl. Gisteren werd de A.L.V. gehouden en de eerste wedstrijd van de topintegraal gespeeld. n

A Lijn 1. Her Geerlings/Thijs den Otter (gem. 61,32; 7 okt. 65,97) 2. Nico van der Berg/Gerrit Kom (54,38; 60,42) 3. Fien Duivenvoorden/Ellie van der Voort (54,10; 58,68) 12. Jan Verwer/Wil van der Zon (45,14;42,01i) 13. Remco de Jong/Niels Warmerdam (43,47; 39,58) 14. Bert Hogervorst/Joke de Vries (42,50; 44,79) B Lijn 1. Lies Gesink/Linda Straver (gem. 55,13; 7 okt.51,04) 2. Riet van Diest-Bon/Nel Geers (54,92; 58,33i)

3. Fiet Mooijekind/Corry ter Veen (53,75; 37,50) 10. Henk Duivenvoorden/Wim Warmerdam (46,94; 46,35i) 11. Wil Brauckmann/Gerrit van Kampenhout (43,83; 50,00) 12. Toos Hogervorst/Lida van Kampenhout (43,08; 39,58) C Lijn 1. Cock Duivenvoorden/Ineke Secker (gem. 55,86;7 okt. 68,75i) 2. Agnes van Eeden/Amy Straathof (55,44; 65,28) 3. Piet van der Burg/Krijn van der Slot (54,89;50,00) 12. Ineke Heemskerk/Gonnie van der Geest (46,21; 43,75) 13. Joke van der Berg/Ria Bouwmeester (46,10; 38,19) 14. Ria de Haas/Ineke van Parera (43,99; 41,32) D Lijn 1. Willem Janssen/Arie Brama (gem. 58,25; 7 okt. 63,33) 2. Cok Duineveld/Femmy Stroombergen (58,08; 57,08) 3. Nico Hulsebosch/Thea Hulsebosch (53,75; 58,33) 4. Willie van der Niet/José Peters (53,58; 55,42)

dinsdag 15 oktober 2013

13

‘Team Margriet dankt iedereen voor de steun’ goede doel n Nu de laatste 570 bloembollenpakketten de deur uit zijn, kan ‘Team Margriet’ de balans opmaken. In totaal heeft het team €45.000 opgehaald voor stichting ALS, dat onderzoek doet naar de spierziekte. ‘Vorige week is nog een laatste, extra order van 180 speciale pakketten voor een jubilerend bedrijf, door een aantal teamleden afgehandeld. Ook deze opbrengst komt nog geheel ten goede aan Stichting ALS’, laat Kees van Dam namens Team Margriet weten. Op 7 juni van dit jaar beklom Team Margriet per fiets de Franse berg Mont Ventoux, om zo geld in te zamelen voor onderzoek ALS. Aan die ziekte overleed de vrouw van Van Dam, Margriet, aan het begin van dit jaar. Het team, bestaande uit 20 renners bedwong in totaal 38 keer de berg en bracht zo een mooie eerbetoon aan hun vrouw, dochter, moeder, zus, tante en vriendin.

Het uiteindelijke resultaat van alle, door ‘Team Margriet’ opgezette, acties is uitgekomen op € 45.000,00. Het totaal bedrag, wat bij stichting Tour du ALS is binnengekomen naar aanleiding van de beklimming van de Mont Ventoux is 1,4 miljoen euro. Dit geld komt bijna geheel ten goede aan het landelijk ALS centrum in Utrecht, dat onderdeel is van het UMC ziekenhuis. Het zal gebruikt gaan worden voor een wereldwijd onderzoek met de DNA gegevens van mensen, die lijden aan ALS. Van Dam: ‘Eens zal er hopelijk toch een medicijn ontwikkeld kunnen worden om deze verschrikkelijke ziekte te stoppen. Veel Noordwij-

kerhouters, Zilkers en anderen hebben er dan ook aan bijgedragen, en namens Team Margriet; nogmaals onze dank hiervoor. Ook willen we weer onze dank uitspreken aan de bollenleveranciers en al diegene, die het project ‘bloembollen pakketten’ tot een succes hebben gemaakt. Met name Gebr. J & W. van der Slot & Zn. en Frijlink en Zn. verdienen een extra bedankje’. Als laatste wil Van Dam ook nog de fa. Leenen uit Sassenheim bedanken voor een bijzonder gebaar. Zij hebben de bollen ‘Narcissus Margriet van Dam’ geschonken, en die hebben bij een -beperkt- aantal mensen al een bijzonder plekje in hun tuin gekregen. Margriet zelf heeft natuurlijk bij héél veel mensen nog steeds een bijzonder plekje in hun hart.’

Bridgeclub Gambri Bridge n Het Slager Klein toernooi wordt gespeeld over 10 zittingen en wordt gesponsord door de ambachtelijke slager. Hieronder volgt de gedeeltelijke uitslag van de vierde zitting van de eerste helft van het toernooi.

A-lijn 1. Mary Bon/Margriet Broekhof (65,03) 2. Jack Geerlings/Cock Duivenvoorde (63,26) 3. Margriet Kaptein/Trees de Winter (59,78) B-lijn 1. Dineke en Jan-Willem Bod (58,68)

2. Jan Wijnands/Herma v.d. Lans (55,56) 3. Johan Wijnands/Gerard de Winter (52,78) C-lijn 1. Beerta v.d. Linden/Guusta Timmers (56,25) 2. Ans Warmerdam/Nel de Winter (54,86) 3. Lia en Bert van Putten (53,47) D-lijn 1. Piet v.d. Burg/Krijn v.d. Slot (67,92) 2. Cobi Duivenvoorden/Riek v.d. Lans (54,58) 3. Riet Bon/Femmie Hartsuiker (53,75)

Bridgeclub HJB Bridge n Na de eerste competitieronde kan het klassement worden

opgemaakt en wordt duidelijk wie promoveren en wie degraderen.

Lijn Rood 11 Ad Braat/San v. Es ......................................................................................(47,92) 12. Aad Broekhof/Jopie den Elzen ............................................................. (55,90) 13. Rob Schelvis/Eric van Waarden ............................................................(42,36) 14. Janet Martini/Cock Duivenvoorde..................................................... (48,96) Lijn Blauw 1. Henk Tulen/Hennie van der Zalm ...................................................... (62,50) 2. Pim Goddijn/Ron Kamphues ................................................................. (55,21) 3. Lenie Aartman/Greet Meeuwenoord .................................................. (54,17) 4. Margriet Broekhof/Sjaak Broekhof .....................................................(54,51) 11. Reg Geerlings/Harry v.d. Lans ................................................................ (42,71) 12. Eric Izaks/Aad van der Poel .................................................................... (48,61) 13. Cor v.d. Lans/Krijn v.d. Slot .................................................................... (43,06) 14. Riny Laros/Fonny Tulen ......................................................................... (43,40) Lijn Groen 1. Ruud Komijn/Peter v. Schie ....................................................................(49,17) 2. Jos Szymanowski/Jos Willemse ...........................................................(50,00) 3. Nico Jongerius/Marianne Rooijakkers ..............................................(47,08) 4. Nel Bentvelzen/Cock Warmerdam .....................................................(47,92) 10. Dineke Bod/Piet v.d. Lans ....................................................................... (48,33) 11. Ton van Gijlswijk/Joke Wijnands.......................................................... (43,33) 12. Mary Bon/Margreet van Ruiten ..........................................................(50,00) Lijn Oranje 1. Aad Bader/Nico van Wieringen ........................................................... (59,90) 2. Henny van den Burg/Fetje v.d. Steen ................................................. (60,42) 3. Riet Beljaars/Guusta Timmers .............................................................. (57,81) 10. Ada Pennings/John Pennings ...............................................................(45,76) 11. Ineke Belt/Annelies Hoffmans ............................................................(0,00a) 11. Ans Hogervorst/Kees Hogervorst .......................................................(0,00a) Lijn Geel 1. Nel Geers/Beerta v.d. Linden ................................................................. (58,75) 2. Betsy Bakker/Theo Bader ....................................................................... (56,25) 3. Gerda v. Rooijen/Annie v.d. Zon ..........................................................(50,00)

Speciaal voor kinderen: een workshop schilderen. |(Foto: pr.)

Parijs komt tot leven rond de Witte Kerk n ‘Beleef Montmartre' op zaterdag en zondag Uit! n Prachtige herfstkleuren aan de bomen en op doek. De geur van verf en versgebakken crêpes. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober wordt het plein rond de Witte Kerk omgetoverd tot het Nederlandse ‘Montmartre’ met activiteiten voor jong en oud van 12.00 tot 17.00 uur rondom de Witte Kerk. Centraal staan de schilders tijdens Beleef Montmartre. Niet alleen is hun werk te bewonderen, maar ook laten zij zien in welke stijlen ze werken en welke technieken daarvoor worden gebruikt. Bezoekers kunnen ‘live’ meekijken met de portretschilders en karikatuurtekenaars terwijl deze aan het werk zijn. Marga Smakman is al drie jaar nauw betrokken bij de organisatie. Als contactpersoon voor de schilders is ze zelf ook het hele jaar op zoek naar nieuwe deelnemers. Dit jaar staan er tussen de 40 en 45 schilders op het plein, vertelt ze enthousiast. ‘Bijzonder is dit jaar dat Jeanine Lammers weer aanwezig is. Net als vorig jaar schildert zij met verf op basis van eiwit. Dat geeft

een heel mooi effect. Dit keer neemt ze een klasje mee, die voor het eerst met de verf aan de slag gaan.’ Ook de Noordwijkerhoutse Leontien van der Klugt is te zien. Smakman: ‘Ondanks dat ze bijna fulltime bezig is geweest met het organiseren van de expositie in de Witte Kerk, heeft ze ook nog tijd gevonden om in één van de dertien tentjes op het plein te schilderen.’ Voor de jonge kunstenaars is er een speciale schilderworkshop onder leiding van Nelleke van der Weiden. Het Parijse Montmartre staat niet alleen bekend om de schilders die aan het werk zijn. Ook de straatartiesten en de kleine cafés zijn onderdeel van het sfeervolle stukje

Frankrijk. Zo fleurt Madame Silhouette de straten op met haar aanwezigheid. Zij is aanwezig om prachtig portretten van de bezoekers te knippen, en vermaakt het publiek ook met bijzondere verhalen over de achttiende eeuw en zingt af en toe een liedje. Willem Hassoldt is als levend standbeeld ´de schilder´ te bewonderen. Op zondag zijn er exclusieve Franse oldtimers. Voor de lekkere trek hoeven bezoekers alleen maar hun neus te volgen. Monsieur Bruno komt met een selectie van de meest heerlijke Franse delicatessen en crêpes in zijn mobiele crêperie. Het weekend van Beleef Montmartre is tevens het laatste weekend van de tentoonstelling ‘Mijn Witte Kerk’ in de Witte Kerk. De expositie is te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis.


Huis gezien?

Vraag nu GRATIS aan: Hypotheekstarterspakket!

Ga naar: bevrjong.nl

Ankerplaats 2 2224 TX Katwijk (ZH) Postbus 501 2220 AM Katwijk (ZH) Tel: 071 - 40 240 31 Fax: 071 - 40 164 18 Internet: www.bevrjong.nl www.facebook.com/bevrkatwijk

Of bel direct voor een afspraak

071-40 240 31


nieuws

Noordwijkerhouts Weekblad

dinsdag 15 oktober 2013

15

Visjeugd in de prijzen vissen n Het seizoen van de jeugdvissers van HSV de Arnoud zit erop. Na tien wedstrijden kon de stand worden opgemaakt en werden de prijzen verdeeld . Op een nieuwe locatie, de ‘Raadskamer’ van café van der Geest, werden de prijzen uitgedeeld. Na een ronde bingo werd de ruim 40 aanwezige personen wie de prijswinnaars in groep A en B waren. De nummers 1, 2 en 3 van beide groepen werden één voor één naar voren geroepen ontvingen hun beker en bos bloemen en mochten onder applaus plaatsnemen op het erepodium. Ditzelfde gold voor de prijswinnaars van de grootste vis, het grootse aantal vissen, het beste dagresultaat en er was zelfs een beker voor degene met de kleinste vis. In

totaal zijn er tijdens de competitie 1.731 vissen gevangen met in totaal bij elkaar een lengte van 236 meter en 31 centimeter.

dagresultaat’ bleek ook te zijn behaald door Daan de Kan (784 cm). B-groep Eindklassement: 1. Caitlin Noordemeer (2.448 cm), 2. Geert de Kan (1.976 cm), 3. Lars Derksen (1.712 cm)

A-groep Eindklassement: 1. Daan de Kan (3.333 cm (Algeheel winnaar)), 2. Jordy van Denzen (3.128 cm) en 3. Dave Houdijk (2.742 cm). De prijs voor ‘Meest gevangen vissen’ ging naar Daan de Kan, die 272 stuks wist binnen te halen.

Caitlin Noordemeer kreeg de prijs ‘Meest gevangen vissen’, omdat ze maar liefst 200 stuks ving. De prijs voor grootste vis ging naar Dave van de Nieuwendijk (51,9 cm), Dennis Rotteveel ving de kleinste vis (5 cm). Het beste dagresultaat werd in deze poule behaald door Geert de Kan (740 cm).

Dave Houdijk ontving de prijs voor grootste vis (49,0 cm) en het ‘Beste

De volledige uitslag is terug te lezen op de website: www.dearnoud.nl

Speelakker nog even open uit! n Na de herfstvakantie gaat de Noordwijkerhoutse waterspeeltuin De Speelakker voor de winterperiode weer dicht. Tot en met zondag 27 oktober is de speeltuin nog geopend. Ondanks het minder mooie weer was er afgelopen weekeinde toch weer een aardige aanloop van bezoekers. En de speeltuin biedt voor elk wat wils. Met pa en ma in de

Caresse boxsprings & more

C O M F O R TA B E L S L A P E N M E T C A R E S S E B O X S P R I N G S , D E K B E D D E N E N H O O F D K U S S E N S !

CARESSE 4500 160x200 cm

160x200

2995,-

De Speelakker is nog open tot en met zondag 27 oktober. Elke dag, behalve op dinsdag en donderdag, vanaf half 13.30 uur tot vijf uur. Of kijk voor meer info op www. speelakker.nl

2195,-

2395,-

1695,-

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

Caresse 4700 160x200

2795,-

160x200

3295,-

3295,-

Caresse 6700

3695,-

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN!

P

Caresse 8500

Voor de deur

KELTO

2.000 m2 SLAAPKAMERPLEZIER

SLAAPKAMERCENTRUM

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl

OPENINGSTIJDEN: maandag t/m woensdag: 10:00 - 18:00 uur • donderdag koopavond: 10:00 - 21:00 uur • vrijdag: 10:00 - 18:00 uur • zaterdag: 10:00 - 17:00 uur

Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

NIEUW!

waterfiets, met opa over de stapstenen, in de zandbak spelen terwijl vader met de waterpomp zorgt dat er voldoende aanvoer is van water, zodat de ‘dijk’ door kan breken. En verder een rustzoeker met zijn hengel in een stil hoekje.


zeezijde voordeeL dagen!

1 1 9 8 7 1 ob t oK

e r oK tob e

r

oKt ob e

r

oP donderdag 17 oKtober, vrijdag 18 oKtober en zaterdag 19 oKtober gaat WinKelHart zeezijde oP z’n KoP! Profiteer 3 dagen lang van voordeeL, voordeeL en nog eens voordeeL!

sPeculaasstaaf van 4,75 nú voor 3,50

PoWer food cHiazaad van 12.95 nú voor 10.95

oP de fitfloP collectie 3 dagen 10% korting

naar authentiek oud Hollands recept gemaakt met de beste grondstoffen en een specifieke melange van kruiden en specerijen.

bij ons vindt u ook goji, Hennepzaad, chlorella, Moerbeien, incabessen, etc.

(geld niet voor bestellingen)

Princestraat 4, Katwijk 071 401 77 88

oP de geHele collectie van suPertrasH, vila & MoscoW 10% korting

oP alle “faKe leatHer” jasjes 20 euro korting

oP alle jeans 20 euro korting

Princestraat 22d, Katwijk www.haasnootschoenen.nl 071 401 22 65

Princestraat 31, Katwijk | www.beachboetiek.nl 071 407 14 91

Princestraat 32, Katwijk | www.sandbeachkatwijk.nl 071 407 84 06

oP alle denKsPort Puzzelbladen 25% korting

oP de geHele Huiscollectie Pvc stroKen 25% korting

diverse sHirts nú 39,95 diverse Pullovers v-necK nú 49,95

Princestraat 22b | www.reisburokatwijk.nl 071 401 43 00

noorzeepassage 103, Katwijk | www.bruna.nl 071 401 64 38

voorstraat 43, Katwijk | www.haasnootwonen.nl 071 407 34 61

aanbieding oP de diKKe broKKen 50% korting

gerry Weber edition ProMotie aKtie 30% korting

broeKen 3 daagse! 2de broek voor de 1/2 prijs denim vanaf 29.95

coloured Pants nú voor 39,99

emmaplein 3, Katwijk | www.brothersbrands.nl 071 889 34 72

voorstraat 31, Katwijk | www.espritkatwijk.nl 071 401 56 00

badstraat 7, Katwijk www.etos.nl 071 401 46 17

35,- extra korting niet inwisselbaar op losse vliegtickets. Max. 1 cheque per nieuwe boeking.

en bij besteding boven de 100 euro! een gratis supertrash sieraad! tramstraat 16, Katwijk www.moderepubliek.nl 071 304 00 28

voorstraat 14, Katwijk www.haasnootmode.nl 071 401 44 17

tegen inlevering van deze bon Krijgt u

15% korting op speeLgoed of

10% korting op tabLets en speLcomputers

op de collectie met een waardecheque en een leuke attentie. (behoudens de broeken)

Princestraat 11, Katwijk | www.intertoyskatwijk.nl 071 401 37 00

voorstraat 21, Katwijk | www.krijnverdoes.nl 071 401 22 94

Princestraat 5-7, Katwijk | www.sisterskatwijk.nl 071 407 65 27

Kom langs in de winkel en vraag naar de gekleurde broeken. gecombineerd met een leuke top is je outfit compleet!

tegen inlevering van deze bon ontvangt u één artiKel naar Keuze van de KinderKleding collectie btW vrij, 21% korting

WWW.zeezijdeKatWijK.nl

Pluimgraaff schoenen | badstraat 13, Katwijk 071 401 33 69


zeezijde voordeeL dagen!

1 1 9 8 7 1 ob t oK

e r oK tob e

r

oKt ob e

r

oP donderdag 17 oKtober, vrijdag 18 oKtober en zaterdag 19 oKtober gaat WinKelHart zeezijde oP z’n KoP! Profiteer 3 dagen lang van voordeeL, voordeeL en nog eens voordeeL!

saMsung nX20, Micro systeeM caMera Met Wifi van 749,- nú 499,-

PoncHo’s van 39,95 voor 29,-

15% korting tegen inlevering van deze bon ontvangt u 15% korting op converse all star

(webprijs)

Montuur + enKelvoudige brillenglazen voor 268,* Montuur eco, born recycled 169, euro, enKelvoudige brillenglazen 99, euro totaal inclusief desKundige oogMeting, garantie & service

Princestraat 38, Katwijk www.satonoptiek.nl 071 401 47 63

voorstraat 10, Katwijk | www.fotokruyt.nl 071 401 28 51

Princestraat 30, Katwijk | www.destermode.com 071 401 58 54

voorstraat 17, Katwijk | www.lefferts-schoenen.nl 071 401 33 46

bril van de Maand van 169,- voor 125,-

15% korting oP alle Winterjassen

voor HeM - voor Haar

cars jr en sr & jacK & jones boXers 2de voor 1,-

noordzeepassage 101, Katwijk 071 401 33 05

voorstraat 32-34, Katwijk | www.hennysrits.nl 071 407 55 83

Princestraat 29, Katwijk | www.jufferslifestyle.nl 071 401 05 65

Princestraat 8, Katwijk | www.jambelle.nl 071 401 43 60

bij besteding van 15 euro of Meer gratis doucheschuim

10,- korting op een winterjas!

alle MaKe-uP 2 = 10% korting 3 = 20% korting 4 = 30% korting

10% korting

voorstraat 29, Katwijk www.rituals.com 071 401 00 11

Pantofola ascoli Mid. van 150,- voor 100,-

nergens zo’n ruime keus aan winterjassen als bij Humpy! laat de kou maar komen.

Princestraat 26, Katwijk www.humpy.nl 071 407 65 46

kijk op www.jufferslifestyle.nl voor meer voordeel!

taatedam 53, Katwijk www.hema.nl 071 407 55 50

tegen inlevering van deze bon 2de panty 50% korting

tijdens de zeezijde voordeel dagen ontvangt u 10% korting op de gehele collectie.

Princestraat 34, Katwijk 071 401 36 11

Pluimgraaff schoenen | taatedam 4, Katwijk 071 331 81 33

tegen inlevering van deze bon 2de geur 50% korting

voorstraat 15a, Katwijk www.mooiinkatwijk.nl 071 407 44 03

alle MerKbrillen 100,- korting! vraag naar de voorwaarden.

Princestraat 6a, Katwijk | www.eyewish.nl 071 407 12 72

diverse aanbiedingen

WWW.zeezijdeKatWijK.nl

badstraat 3, Katwijk | www.didi.nl 088 322 53 34


PArtICuLIereN

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp

1 OKTOBER 2013

50 JAAR

Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

1 OKTOBER 1963

€ 15.00

EEN BEGRIP IN NOORDWIJKERHOUT

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

Wij werken aan het spoor

OPENINGSAANBIEDING

Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails. Daarom rijdt in de nachten van 30 oktober tot 1 november op het traject Haarlem - Leiden een slijptrein. Woont u in Noordwijkerhout in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden van het slijpgeluid. Wij hopen op uw begrip.

VOETREFLEXBEHANDELING

voor slechts € 10

Mark Kipp Praktijk voor voetreflextherapie en lichaamsbalans

Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

Praktijkadres: oude school ‘de Zeestroom’

Arbeidsconflict oplossen?

www.bqvmediators.nl bel 06 - 170 409 17

Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/slijptrein

foto: Peter Honig

info@markkipp.nl 06 3456 87 78

HERENWEG 302A - 2211 VE NOORDWIJKERHOUT TEL. 0252 37 21 36 INFO@DUIVENVOORDE.INFO - WWW.DUIVENVOORDE.INFO

APK

Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdeling Publiekscontacten: www.prorail.nl/onderhoud of tijdens kantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

,8 3 €

Grondwerker

Als grondwerker ben je direct betrokken bij graafwerkzaamheden en ben jij de ogen van de kraanmachinist, daarbij ben je breed inzetbaar op alle soorten van grondwerk.

Eisen:

- Rijbewijs B (E niet verplicht) - VCA - Gemotiveerde instelling

*

- Eigen vervoer - Enige ervaring

Kraanmachinist

Als kraanmachinist zijn je werkzaamheden voornamelijk graafwerkzaamheden in de GWW sector. Wij bieden afwisselend werk.

Eisen:

n all-i

- Rijbewijs B (E niet verplicht) - Ruime ervaring - Gemotiveerde instelling

- Eigen vervoer - VCA

Stratenmaker

* niet voor Diesel tot 2006

Als stratenmaker werk je zelfstandig ,tijdens projecten, (spoed) reparaties en aangenomen werken. Eisen: - Rijbewijs B (E niet verplicht) - Eigen vervoer - Ruime ervaring - VCA - Gemotiveerde instelling

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

Elke maand verrassende aanbiedingen!

Flextrans uitzendbureau is reeds 10 jaar gevestigd in de regio Zuid Holland en richt zich op Grondwerk en transport. Flextrans is een uitzendbureau met ongeveer 40 man personeel waarvan 10 in vaste dienst. Op het ogenblik zijn wij flink aan het uitbreiden in de regio Haarlem en zijn daarom op zoek naar grondwerkers, kraanmachinisten, stratenmakers en vrachtwagenchauffeurs.

Vrachtwagenchauffeur

We hebben voornamelijk werk in de winkeldistributie, groepage en wegenbouw

Eisen:

- Rijbewijs B,C en E - Code 95/CCVB - Verantwoordelijkheid voor je lading

29 & 30 MAART 2014 HANGAAR2 VALKENBURG ZH

VERNIEUWD WWW.LEIDATO.NL

- Klantgericht - Chauffeurspas

Wij bieden een gezellige werksfeer en een goed salaris volgens CAO en misschien wel een mooie opstap naar een vaste baan bij ons of bij het bedrijf waar je word ingezet. Stuur je cv via de mail : info@uitzendbureau-flextrans.nl Voor meer info kijk op www.uitzendbureau-flextrans.nl Flextrans uitzendbureau Damlaan 11, 2265 AL Leidschendam Tel 070 301 80 43 | Fax 070 320 44 71


zakelijk

Noordwijkerhouts Weekblad

dinsdag 15 oktober 2013

19

Bruna donderdag heropend zakelijk n De Bruna aan de Havenstraat wordt donderdag 17 oktober, na een interne verbouwing, feestelijk heropend.

De winkel is sinds een aantal weken dicht voor de verbouwing, maar zal deze week zijn deuren weer openen. Het interieur heeft een nieuwe uitstraling gekregen en de indeling van de winkel is ook veranderd. De

dienstverlening blijft hetzelfde, laat de nieuwe eigenaresse Astrid Heus weten. ‘Het postagentschap blijft, dus mensen kunnen voor het ophalen en afgeven van pakketten nog steeds bij ons terecht. Ook het ING-servicepunt blijft in de winkel gevestigd.’Ik heb er veel zin in’, vertelt Astrid met een glimlach. ‘Ik heb jarenlang in een vestiging van Bruna gewerkt en nu kan eindelijk zelf aan de slag.’

Gouden sterren slagerij Klein Zakelijk

n Gildeslager Klein heeft tijdens de Nationale Slagerij Vakwedstrijd in Amsterdam hoge scores weten te halen voor vier producten.

Drie producten van de slager aan de Van de Weydenlaan kregen het keurmerk ‘Goud met ster’. De rook-

worst, leverworst en bloedworst ontvingen deze hoogste kwaliteitsonderscheiding en behoren daarmee tot de nationale top in hun categorie. Ook de hutspot bleek in de smaak te vallen en kreeg het keurmerk ‘Goud’. De producten werden beoordeeld op onder andere uiterlijk, structuur, geur en smaak.

Rondkijken tussen de medicatierollen

Wil en Jacco Duivenvoorde met geïmporteerde Kevers uit Duitsland en Amerika. |(Foto: pr.)

Autobedrijf Duivenvoorde 50 jaar Jubileum n Op 1 oktober was het precies 50 jaar geleden dat Wil Duivenvoorde de stap zette, om een eigen zaak te beginnen. Hij was toen 22 jaar en had een aantal jaren ervaring opgedaan bij garagebedrijven in de omgeving. Voor deze start moest wel de spaarpot omgekeerd worden en werd er met verjaardagen, gereedschap gevraagd om te kunnen repareren. Thea ter Heide - Vrolijk

Winnaars van de kleurwedstrijd op een rij. |(Foto: pr.)

zakelijk n Om het 15-jarig bestaan te vieren was er een kleurplaatwedstrijd uitgeschreven door apotheek De Schelft. Op zaterdag 12 oktober was de prijsuitreiking tijdens de open middag van de apotheek.

Apotheker Kees-Jan Smak reikte de prijzen uit aan Bram Warmerdam (4)en Niene Warmerdam (9). Fleur Kerkvliet en Abdallah Aden wonnen de tweede prijs. Mevrouw Keijzer ontving een mooie bos bloemen, ook zij had met haar 72 jaar de kleurplaat mooi ingekleurd. Tijdens de open middag maakten meer dan honderd bezoekers van de gelegenheid gebruik om een rondleiding achter de schermen

van de apotheek te krijgen. Ze zagen hoe geneesmiddelen worden klaargemaakt en medicatierollen worden geproduceerd. Ook kregen ze huidadvies en lieten ze hun bloedglucose en bloeddruk meten. Veel kinderen gingen met een zelf gevulde tube chocoladepasta naar huis. Ook konden bezoekers raden hoeveel tabletten en capsules er in een apothekerspot zaten. Mevrouw Broekhuizen zat er het dichtst bij met 1.400 stuks en ontvangt deze week haar prijs. Afspraken vor het meten van bloedglucose en bloeddruk kunnen ook buiten de open middag om worden gemaakt. Voor meer informatie, ga naar apotheek De Schelft, Via Antiqua 3.

Dansen en loungen bij Dance Xperience zakelijk

n De TDA Groep, onder andere bekend van The Disco Awards, organiseert op 16 november de Dance Xperience 2013 in het nieuwe Event Center Holiday Inn in Leiden.

Deze Dance Xperience is een breed opgezet dansfeest met een in nevelen gehulde dansvloer, groots videoscherm en nog veel meer. Dansen, loungen, hapje en een drankje zijn de belangrijkste ingrediënten voor deze unieke avond. Dit dansfeest met alle muzikale toppers uit de ’70, ’80 en ’90, wordt door de band The Boston Tea Party met live een hitmix van de bekende dans en feest classics helemaal

muzikaal begeleid. In de programmering komen ook M People Xperience en Boss ‘n Nova voorbij. Per 1 november wordt in Leiden een nieuw event Center geopend. Voorheen werd er in deze ruimte getennist en gesquasht. De locatie heeft nu een complete metamorfose ondergaan. Geluidsisolatie, licht, ruime toiletvoorziening, stroomvoorziening en een moderne entree. De kaarten kosten € 25,- inclusief 2 drankjes en zijn te bestellen op www.dediscoawards.nl of bij verkoopadressen in onder andere Noordwijk (Van Poelgeest MINI, BMW, New I.D. Leathers Hoofdstraat 18 B (Passage)) en Katwijk (Wout Bergers Sport, Badstraat 30).

Gestart vanuit de schuur achter de ouderlijke woning aan de Herenweg 186, werd deze al snel te klein, vanwege een steeds groter wordend klantenbestand en omdat personeel erbij noodzakelijk werd. Ook de handel in gebruikte auto’s liep beter dan verwacht. Omdat er in die jaren zestig veel vraag en weinig aanbod was van goede gebruikte auto’s, werden deze uit Duitsland geïmporteerd. Met name vele Volkswagens en Kevers. Een derde auto, die Wil Duivenvoorde importeerde

in 1963, heeft hij, nadat deze voor de vierde maal werd ingeruild, maar niet meer verkocht en in zijn privécollectie opgenomen. Hij heeft ‘m nog steeds en deze auto staat aan de basis van zijn grote hobby, oldtimer Kevers. In 1966 verhuisde het Autobedrijf naar de huidige locatie aan de Herenweg 302a en werd het bedrijf in de loop der jaren uitgebreid met een fraaie showroom en een extra werkplaats. Altijd heeft Automobielbedrijf Duivenvoorde ingespeeld op de behoefte van de klant. Dat Wil Duivenvoorde al het werk niet alleen heeft kunnen

doen, moge duidelijk zijn. Na enkele weken werd al de eerste werknemer in dienst genomen. De monteurs Cock Geerlings en Theo Tetteroo vieren als het ware met hun dienstverband van respectievelijk 45 en 25 jaar het jubileum van de zaak mee. Nadat zoon Jacco na ruim tien jaar elders ervaring op deed in de autobranche, kwam hij in 1993 in het bedrijf van zijn vader. Wil Duivenvoorde zelf is het eind 2002 wat rustiger aan gaan doen en heeft Jacco het bedrijf voortgezet. Momenteel werkt een ervaren team van zeven personeelsleden aan de mobiliteit van de klanten uit de regio en ook ver daarbuiten. De werkzaamheden zijn nog steeds gericht op de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, onderhoud, reparatie, schadeherstel, APK, import en een goede serviceverlening.

Mark Kipp terug met eigen praktijkruimte zakelijk n Na anderhalf jaar heeft Mark Kipp weer zijn eigen praktijkruimte voor coaching en training in Noordwijkerhout. Hij is nu gevestigd in het oude schoolgebouw ‘de Zeestroom’, waar inmiddels ook kleuterspeelzaal SPL en jeugdtoneel vereniging Tikkie zijn gehuisvest. Kipp moest zijn praktijkruimte in het oude dekenaatsgebouw in de winter van 2012 verlaten omdat dit gebouw werd gesloopt. Kort daarop is hij wegens familieomstandigheden naar Amerika vertrokken en sinds het voorjaar is hij weer actief in Noordwijkerhout. ‘Ik werkte de laatste maanden voornamelijk vanuit huis’, vertelt Kipp, ‘maar dat is geen ideale situatie. Ik was dan ook blij dat ik via wethouder De Haas te horen kreeg dat er ruimte te huur werd aangeboden in ‘de Zeestroom’. Ik was direct enthousiast’. Kipp heeft de oude kantoorruimten opgeknapt en weer sfeervol ingericht, waarbij zijn opgeslagen spullen weer een plek kregen in de twee ruimtes die hij huurt. Naast coaching en workshops, beoefent Kipp ook weer zijn voetreflexpraktijk uit. ‘Hoewel ik voet-

reflextherapie meer als een nevenactiviteit beschouw, ben ik blij dat ik toch daarvoor een aparte ruimte heb. Deze behandelingen werken ontspannend en ondersteunen ook vele helende processen.’ Coaching blijft de hoofdzaak. Kipp werkt naast volwassenen, veel met kinderen/jongeren. Voor de workshops met jeugd gaat hij weer samenwerken met Wendy van Saase. Bij de opening van zijn nieuwe praktijk, waarbij ook burgemeester Goedhart hem een hart onder de riem kwam steken, hield Kipp een inspirerend verhaal over welzijn van kinderen. Maar het geldt in principe voor iedereen, zoals uit zijn verhaal bleek. Kipp gaat uit van de 5 V’s: veiligheid, vrijheid, vertrouwen, verbinden en verantwoordelijkheid. Hij beschouwt deze vijf pijlers als een basis voor het

bestaan. ‘Veelal zie je dat aan 1 of 2 van deze pijlers niet wordt voldaan en dan voelt een kind –maar ook de volwassene- zich niet gelukkig en of niet blij. In mijn coaching kijk ik naar deze aspecten en tracht op al deze punten een goede basis te leggen zodat de persoon een stevige ‘fundering’ voelt om het leven met een glimlach tegemoet te treden.’ Kipp benadrukte ook nog eens wat de sociale media voor invloed kan hebben op de jongeren. ‘Het is voor de jeugd soms lastig hun eigen ontwikkeling te ondergaan. Het is meedoen en bij blijven, waardoor tijd voor jezelf en eens te voelen wat echt bij jou past, geen plek meer heeft. En dat is o zo nodig in deze tijd.’ Toch gelooft Kipp dat eenieder in staat is zelf zijn weg te bewandelen. Alleen is een duwtje, een steuntje of een inzicht nodig om het zelf aan te kunnen. ‘En ik help daar graag bij.’ Mark Kipp heeft een eigen website www.markkipp.nl en is telefonisch bereikbaar op 06 34568778.


Dé woonbeurs van de Duin & Bollenstreek 2 november

GRATIS TOEGANG + GOODIEBAG 10.00 - 17.00 uur

Sponsors: Sprangers van den Ende Huys te Britten Van Wezel accountants Kinderdagverblijf Mukkie Weddingfair Heppie-Store Adyta DC Dance Bollenstreek in to Business Uitgeverij Verhagen

Standhouders: Star Kozijn Katwijk Roks Elektro Verhees Notarissen Postmus sierbestrating Kunstgras Noordwijk Meijvogel parketshop Haasnoot wonen Meijermaatinterieurs Optidee Hetty Krijnen De Rooij auto’s & Vans Warmtewacht Paspartoe Pronk en Van Leeuwen

Binnenstyling Mastergarden Freke Inbraakbeveiliging Bouwbedrijf Meijvogel Fonne Mr. C.A.M. Kruis-Sweere Tuincentrum de Mooij Gem Studio Styling Your house Binnendijk & van Rijsbergen Katwijks Hypotheekhuys Meijvogel Hout Van Delft Schilderijen Aventurijn

De Porseleinkast Hoevens Makelaardij Van Rooyen Hekwerken Bouwbedrijf Lisse B.V. Interparket Parketshop Katwijk Kuivenhoven Keukenfabriek Vooijs Schilders Flower Farm Energie Garant Vorm Voud Keizer Verhuisservice Seaside Cupcakes

“Ik heb een nieuw huis gekocht, maar waar moet ik nu mijn bank zetten?” Neem de plattegrond mee! En krijg snel en direct advies!

“Kan er een inbouwkast onder een schuine kap?” Er zijn diverse mogelijkheden, wij vertellen het graag

“Kom ik in aanmerking voor Politie Keurmerk Veilig Wonen?” Op de beurs wordt een quickscan voor u gemaakt

“Ik overweeg zonnepanelen te nemen, maar hoe gaat dat? Krijg ik ook subsidie?” Wij schijnen hier een helder licht op

“Wie helpt ons met inrichten van onze woning?” Kleuren, trends, do’s and don’ts, hier vindt u het allemaal “Bij wie kan ik terecht met vragen over mijn huurwoning?” De experts op dit gebied staan graag voor u klaar “Mijn natuursteen heeft doffe plekken, hoe laat ik deze weer glanzen?”Kom kijken naar de nieuwste onderhoudsproducten en laat u adviseren

“Wij hebben ons droomhuis gezien, maar hoeveel kunnen wij lenen?” Op de beurs direct een korte inventarisatie van uw leencapaciteit “Wij willen onze keuken vernieuwen, maar wat zijn onze mogelijkheden?” Haal hier uw advies op maat

www.heerlijk-wonen.nl

Nwhw week 42 13  
Nwhw week 42 13  

Noordwijkerhouts Weekblad 15 oktober 2013

Advertisement