Page 1

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

goed doel P5

VIERENTWINTIG BIJZONDERE UREN

nieuws P5

28 mei 2013 JAARGANG 31 NR 22

sport P15

Praat mee over Van Nispen leegstaand in boekt cruciale winkelcentrum winst

Kofferbak verkoop bij de Keiebijters

politiek P3

Bind wil doorstarten

cultuur P7

Gravendam kan Veilig Ondernemen

Kort nieuws Meidenvoetbal VOETBAL  De VVSB heeft een klankbordgroep in het leven geroepen met als doel meidenvoetbal te promoten. Tot nu toe is het meidenvoetbal bij de VVSB naar buiten toe altijd erg rustig geweest. Om meer meiden aan het voetballen te krijgen, bedenken ze nu leuke activiteiten. Onlangs was er een clinic waarin de meiden van ADO Den Haag een training kwamen geven bij de VVSB. De dag was druk bezocht en er trainden zo’n 90 meiden mee. Vervolgens zijn ze gaan kijken bij een wedstrijd tussen ADO 1dames en PSV 1 dames in het stadion van ADO Den Haag. Op 31 mei organiseren ze een vriendinnendag bij de VVSB voor alle meiden vanaf 5 jaar. Die dag heeft als doel om meer meiden te betrekken bij het voetbal en kennis te laten maken met de training. De vriendinnendag is gratis en is van 17.30 tot 19.30 uur. Ervaren en deskundige trainers zullen dan vrijblijvend de meiden een training geven gevolgd door een wedstrijdje meidenvoetbal. Aanmelden kan nog via het mailadres meidenvoetbal@vvsb.nl. Er zijn al vijftig aanmeldingen.

Doorstappen

ISD Bollenstreek in top 10 RANGLIJST  De ISD Bollenstreek (ISD) staat bij de benchmark Wet werk en bijstand 2012 op de tiende plaats. Tilburg eindigde op nummer 1. De organisaties SGBO/BMC en Stimulansz stellen jaarlijks voor de Wet werk en bijstand een ranglijst op. In 2012 hebben totaal 49 deelnemers (totaal 67 gemeenten) aan dit onderzoek meegedaan. De deelnemers zijn op basis van tien even zwaarwegende indicatoren in de ranglijst gezet. Indicatoren waren: gemiddelde bedrag van de uitkering, budgetresultaat Inkomendeel, incassoquote, verstrekte bedrag Minimabeleid, doorlooptijd aanvragen WWB levensonderhoud, doorlooptijd aanvragen Bijzondere Bijstand, gegronde bezwaarschriften, kosten per klant, ziekteverzuim en bijstandsvolume ten opzichte van 2011. De ISD streeft met behoud van kwaliteit, naar lage uitvoeringskosten. Uit de benchmark blijkt dat de ISD op de goede weg zit. Ook de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek 2012 sluiten aan bij het resultaat van de benchmark. Klanten gaven de ISD een 7,8 als eindbeoordeling.

J.M. van Steijn & Zn V o o r h o u t

Vanaf 26 april

TUINPLANTENMARKT Moderne planten, aangeboden in een ouderwets gezellige kas. Echt alle bloeiende eenjarigen voor in potten, bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tuin.

De beste kwaliteit tegen een ouderwets leuke prijs.

J.M. van Steijn & Zn. U vindt ons op de Rijnsburgerweg 17 - Voorhout (de weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol)

Tel. 0252 210252 Openingstijden: ma. t/m za. 9.00 - 18.00 • vrijdag koopavond

Laat u ook eens verrassen in onze kassen!

BEDRIJVEN  Op donderdag 23 mei werd op de Smelterij door Burgemeester Goedhart en Wethouder Visser het bord onthuld van het Keurmerk Veilig Ondernemen. De werkgroep KVO is een samenwerking tussen ondernemers op het bedrijventerrein, politie, brandweer en de gemeente. De afgelopen twee jaar zijn ze bezig geweest om het bedrijventerrein te verbeteren. Onlangs zijn er fietssuggestiestroken aangelegd en alle ‘illegale’ reclameborden en verwijzingen zijn verwijderd om de uitstraling van het bedrijventerrein te verbeteren. De volgende stap zal camerabeveiliging zijn, de gemeente heeft daarvoor al groen licht gegeven.

FEESTELIJK

De onthulling was een feestelijke mijlpaal voor de werkgroep KVO en werd daarom ook goed gevierd. Bij installatiebedrijf NES op de Smelterij was een feestelijke bijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers die zich op Gravendam hebben gevestigd. Rond zes uur was de feestelijke onthulling van een van de drie borden die op het bedrijventerrein zijn geplaatst. Er waren veel ondernemers en ook de pers was aanwezig. Die gaat ongetwijfeld ook het vervolg aandachtig volgen.

WANDELEN  Zaterdag 1 juni is er weer de maandelijkse 10.000 stappenwandeling. Samen met Leefstijlcoach Marjoleine Klapwijk heeft VVV Noordwijkerhout weer een prachtige wandeling uitgezet. De wandeling start dit keer om 9.00 uur bij Stayokay Noordwijk en voert door het prachtige duingebied van de Amsterdamse Waterleiding Duinen. Start van de wandeling op zaterdag 1 juni is om 9.00 uur bij Stayokay Noordwijk, inschrijfkosten € 2,50. Hierbij is de toegang tot de Amsterdamse Waterleiding Duinen inbegrepen. Iedereen die mee wil lopen, met of zonder stappenteller, is van harte uitgenodigd. Voor aanmelding of meer informatie kunt u terecht bij VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8.

Tips? Mail de redactie UW MENING  De redactie van deze krant voorziet u graag wekelijks van het laatste nieuws. Dit kunnen wij echter niet zonder uw tips en hulp. Ons tippen kan daarom via redactie@ noordwijkerhoutsweekblad.nl of tel. (0252) 37 42 18. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.


massimo LA CUCINA ITALIANA

SPECIALE LENTE ACTIE

! N E T E T K R E ONBEP onbeperkt

30% KORTING

week e d in n e g a d 7 assimo U kunt M ia r e z iz p e t n eten in ristora 50 p.p. voor slechts echten: r e g e d n a a t s r Keuze uit onde

27,

Antipasti caldi e freddi:

vanaf 30 mei 30% korting

- Carpaccio Classico - Vitello tonnato - Antipasti all Italiana - Carpaccio Bresaola - Zuppa di Cipolla - Zuppa di Pomodoro - Zuppa di Pesce - Bruschetta - Funghi Trifolati

op de gehele

Pasta fresca e pizza:

zomer collectie!

- Caramelle ripiene di carne - Tortellone di Pesce - Lasagne Tradizionale - Lasagne Salmone e gamberetti - Bolognese - Aglio e olio - Napolitana - Pizza’s (Hawaii, Funghi, Cipolla, Salame, Siciliana)

Belluna

St Tropez Nomansland

Hoofdgerecht vlees (Carne)

- Filetto di Maiala e Funghi - Pollo Arosto - Filetto di Manzo

Hoofdgerecht vis ( Pesce)

Carrington BV, De Kempenaerstraat 34, 2341 GN Oegstgeest, Tel 071 - 517 19 40 www.carrington-oegstgeest.nl

- Scampi Caciatora - Orata - Branzino

Gelati

- Tiramisu - Frutti di Bosco - Pistachio - Panna cotta al Caramello

Natuurlijk kunt u bij ons ook à la carte dineren!

BERNARD SCHULTE BV BV BERNARD CENTRALE VERWARMINGSCHULTE EN AIRCONDITIONING

Actie:

• Pizza’s en Pasta’s afhalen op maandag en dinsdag voor slechts € 6,50 per gerecht. • Altijd gratis olijven, stokbrood en kruidenboter bij uw etentje. 7 dagen geopend van 16.00-23.00 uur. Ruim en gezellig terras Bij uitstek geschikt voor verjaardagen, bedrijfsetentjes en groepsarrangementen. Voor de kleintjes hebben wij een veilige kinderhoek. Kinderen mogen o.l.v. de chefkok hun eigen pizza maken in de keuken. Ook kunt u de gerechten afhalen.

massimo

LA CUCINA ITALIANA Leidsevaart 171a - 2211 WE Noordwijkerhout - T 0252-372113

ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal panelen 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp

Omvormer

750 Wp 900 Wp 2000 Wp 2500 Wp 3000 Wp

Soladin 600 XS 2000 XS 2000 XS 3200 XS 3200

Prijs incl. omvormer en bevestigingsmateriaal € 1.495,€ 2.955,€ 3.678,€ 4.435,€ 5.125,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 3 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL


nieuws

noordwijkerhouts weekblad

UIT DE RAADZAAL Als een waar presentator liep onze premier Mark Rutte over de catwalk tijdens het partijcongres van de VVD en ‘bracht’ hij zijn ‘toppers’ voor het voetlicht. Het gaat prima, we hebben een degelijk kabinet, applaus. We zijn de grootste partij en zullen dat, volgend jaar bij de gemeenteraad verkiezingen ook zijn, applaus. Ook wat betreft integriteit gaan we voorop, dat was de, tijdens een mode show op de catwalk ‘de bruidsjurk’, dit keer genoemd ‘integriteit’ Een topper, waar na een avondje feesten, de VVD bestaat 65 jaar, nog een hele middag over nagepraat werd. Een prima, eigentijdse presentatie. Maar zoals tijdens een echtemode show: je kunt je afvragen, wie draagt of kan de geshowde jurken dragen? Na de Mark Rutte Show zal menigeen verzuchten: mooi gezegd, maar wat koop ik er voor? Het gaat prima, toename van de werkeloosheid, daling van de woning prijzen, dagelijks bedrijven die failliet gaan en mede daardoor minder inkomsten dan geraamd, een tekort van ruim 8 miljard. Het gaat prima. Ook in Noordwijkerhout gaat het prima. Geen show op de catwalk, maar volgens wethouder Knapp kunnen met wat creativiteit ook de te verwachten tekorten op de begroting voor 2015–2017 opgevangen worden. Niet via de kaasschaaf methode, nee, Knapp heeft, of werkt, aan een lijstje van projecten, activiteiten of misschien wel belastingverhogingen, die de te verwachte korten voor die jaren kunnen opvangen. Dat lijstje komt eind van het jaar, kunnen jullie dat mooi meenemen in jullie verkiezingsprogramma’, kregen de raadsleden te horen op hun verzoek ‘het lijstje’ al in september kenbaar te maken. Nee dus, Nu is Mark Rutte er van overtuigd, dat zijn aanpak ook volgend jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zal werken en de VVD de grootste partij zal worden. De VVD de grootste worden. Deze gedachte zit zeker ook achter de aanpak van wethouder Knapp. De zorg van de huidige raad dat met het zo laat kenbaar maken van ‘het lijstje’, de toekomstige raad pas na de zomer vakantie van 2014 echt aan de slag zou kunnen gaan, was onzin volgens Knapp. ‘In maart zijn de verkiezingen. Met een paar weken, net als in 2010, hebben we een coalitie en college en kan de nieuwe raad al eind april aan de slag. ‘We regeren niet over ons graf heen’ aldus Knapp. Misschien is het ‘lijstje ‘ wel zo samengesteld dat er van een graf geen sprake zal zijn. Is het zo opgesteld dat de huidige coalitie gewoon door kan gaan. Het college heeft er , dat stralen ze uit, nog wel zin in. Burgemeester Goedhart had het wel over verjonging van de raad, niet over verjonging van het college. Trouwens de raadsleden krijgen net voor het zomer reces het rapport hoe de samenwerking tussen de vijf bollengemeenten vorm moet krijgen. Even wachten met dat ‘lijstje’, knap hoor. JL.

57e Avondvierdaagse Noordwijkerhout wandelen n Van 3 t/m 6 juni wordt hier in onze gemeente de 57e avondvierdaagse gelopen. Ofschoon er wat moeilijkheden waren met het organiseren van wandelevenement, ik denk hierbij aan het overlijden van onze ere-voorzitter Arie Olckers, het opleiden van de verkeersregelaars, die dit jaar voor het eerst dit via een computerprogramma moesten doen en alle bouwprojecten die nog gaande zijn in ons mooie dorp, heeft het organisatiebestuur alles weer netjes op tijd in orde. De scholen hebben hun inschrijfformulieren en gegevens ontvangen en het V.V.V. schrijft de individuele lopers weer in. Tevens zorgen weer 2 muziekgezelschappen voor de grandioze muzikale intocht, namelijk onze St. Jeanne ‘d Arc uit Noordwijkerhout en de Drum en Fanfare Band Althesa uit De Zilk.

Op papier heeft men de organisatie weer stevig in handen. Daarbij zijn we er trots op dat wij er weer in geslaagd zijn om de avondvierdaagse zo laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk te maken. Zo heeft men, ondanks dat de kosten gestegen zijn, de inschrijfgelden bij voorinschrijving niet verhoogd! Inschrijven kost voor jeugd t/m 12 jaar € 2,75, alle anderen betalen € 3,00. Daarna is inschrijven nog mogelijk aan de start in de kantine van V.V.S.B. maar dan is het inschrijfgeld voor iedereen € 4,00. Diegenen die in het bezit zijn van een wandelboekje kunnen deze op de 1e avond afgeven, zodat deze worden voorzien van een plaatje en afgestempeld worden. Iedere wandelaar die de tocht uitloopt ontvangt tot de 10e maal het speciaal geslagen avondvierdaagse kruis met draaglint en speld, daarboven om de 5 jaar een medaille en in de tussenliggende jaren een cijferspeld om aan het lint te bevestigen.

dinsdag 28 mei 2013

3

De levensvatbaarheid van BIND bepaalt U politiek n Het is geruime tijd stil geweest aan de kant van BIND. In 2011 en 2012 is er met een kleine groep Noordwijkerhouters gewerkt aan een verkenning omtrent de levensvatbaarheid van BIND in Noordwijkerhout. Onderdeel hiervan was een loskoppeling tussen de partij BIND en ondergetekende hetgeen geleid heeft tot het tijdelijk stoppen van ingezonden brieven in dit weekblad. BIND heeft daarbij gewerkt aan een concept verkiezingsprogramma met een aantal herkenbare lokale concept-standpunten, waaronder: BIND blijft zich inzetten voor het behoud van een zelfstandige gemeente. Samenwerken met onze buurtgemeenten is prima zolang het voldoet aan het adagium ‘meer kwaliteit voor hetzelfde geld’ of dezelfde kwaliteit voor minder geld’. Kleinschaligheid van het openbaar bestuur verhoogt de aanspreekbaarheid van de bestuurders en biedt de mogelijkheid aan inwoners om meer direct invloed te kunnen uitoefenen. Extra waakzaamheid is nu geboden, gelet op de ‘sluipende’ bewegingen richting een grootschalige fusie die in de afgelopen twee jaar zijn gezet. BIND streeft ernaar om een dorpskarakter te behouden; Grootschalige extra woningbouw wordt derhalve ontmoedigd. Het BAVO terrein wordt ingericht als landschaps- en recreatiepark. Geen woningbouw (700 woningen!) op dit prachtige terrein. Ook dient de huidige openbare ruimte (groen en wegen) beter te worden onderhouden om de leefbaarheid en het genot daarvan te vergroten. Noordwijkerhout behoudt zijn open ruimte. Daarbij is er plaats voor bollenteelt maar dienen ook andere mogelijkheden te worden ingezet om het openlandschapskarakter te behouden. De omvang van het huidige bollenareaal is voor BIND niet ‘heilig’. BIND heeft oog voor de cultuurhistorische waarden die er nog zijn. Daar wordt zorgvuldig mee omgegaan en behoud hiervan is essentieel.

Subsidies naar het verenigingsleven dienen zo veel mogelijk te worden ontzien bij mogelijke bezuinigingen. Alternatieve bestemmingen dienen te worden onderzocht om de winkelleegstand in het centrum tegen te gaan. BIND denkt daarbij aan het ombouwen van winkelruimtes naar senioren- en starterswoningen Natuurlijk is er ruimte voor andere standpunten en eventueel aanscherping/verandering van bovengenoemde conceptstandpunten. Het is nu echter aan de inwoners van Noordwijkerhout en de Zilk zelf om te bepalen of er ruimte is voor een nieuwe lokale politieke partij in ons dorp die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Een partij die zich actief wil mengen in de politieke discussies in de raadzaal die de afgelopen 4 jaar in immense stilte en rust hebben plaatsgevonden. BIND zal zich van de bestaande partijen moeten kunnen onderscheiden. Deze gemeenteraadsperiode werd vooral gekenmerkt door een niet-bruisende raadzaal waarin een onzichtbaar college en onzichtbare raad slechts uitvoering van bestaande plannen op de agenda hadden staan. Er zijn nauwelijks tot geen nieuwe initiatieven en visie op de toekomst ontwikkeld en de nalatenschap dreigt fors negatief uit te pakken waardoor grote bezuinigingen kunnen

worden veracht. Zoals eerder ook aangegeven zal ik persoonlijk niet meer actief deelnemen aan het politieke debat gelet op mijn beroepsmatige werkzaamheden. Wel ben ik bereid om, indien gewenst, op de achtergrond een rol te spelen in BIND. Mocht u interesse hebben om als aankomend raadslid uw politieke steentje bij te dragen aan een leefbaar dorp Noordwijkerhout en de De Zilk meldt u zich dan snel aan (v.t.h.b.m.smit@lumc.nl). Met 10-20 actieve BIND-leden is een politieke doorstart mijns inziens realistisch en haalbaar. Vincent Smit, BIND. (v.t.h.b.m.smit@ lumc.nl)

Fancy Fair De zilk n Ook dit jaar wordt - het is inmiddels niet meer weg te denken - in de basisschool “De Egelantier” een Fancy Fair gehouden. Dit gaat gebeuren op zaterdag 8 juni vanaf 13.30 uur, in onze ‘logeerschool’, Zilkerduinweg 107 in De Zilk. Dit jaar zal het een enerverende Fancy Fair worden door vele leuke en bijzondere activiteiten en spelen. Voor groot en klein, jong en oud is er wat wils. Denkt u onder andere aan schminken, een poppendokter, diverse spelletjes, een ritje met trein of motor, maar ook een restaurant met allerlei heerlijkheden en natuurlijk ons grote Rad van Avontuur met mooie prijzen!! Verder nog een spectaculaire verassing!! Dit mag u niet missen! U steunt met uw giften diverse goede doelen. U komt toch ook?

Vijftien jaar Oud en Jong Actief feest n Op zaterdag 1 juni van 13.30-16.00 uur viert Oud en Jong Actief haar 15-jarig jubileum in De Schelft. Amsterdams Cabaret Gezelschap ‘De Schakel’ brengt een uitgebreid programma. Vóór de pauze onder andere: Breng eens een zonnetje, Nou tabé dan Ketelbinkie,

Op de woelige baren, en meer. Na de pauze is het vooral tijd voor de Amsterdamse liedjes, zoals Aan de Amsterdamse grachten, Oh Johnny, Een pikketanussie, Geef mij maar Amsterdam, Bij ons in de Jordaan en nog veel meer. Daarna is het de beurt aan Gerrit Heen en Weer met Noordwijkerhoutse feestliedjes + cabaret. Bij binnenkomst thee/ koffie. In de pauze fris/borrel met hapjes. Toegangskaarten: Leden

kunnen op vertoon van hun KBOlidmaatschapskaart persoonlijk één gratis toegangskaart afhalen vanaf 20 april 2013 bij: mevr.Riet Schrama, Parallelweg 53. Robijn-Staete Noord; mevr. Nel Ruiter, Pilarenlaan 4 – B 11, Puyckendam; VVV-Noordwijkerhout, Dorpstraat 6. Niet-leden kunnen toegangskaarten voor deze bijzondere toneelvoorstelling bij betaling van € 5,- ook afhalen bij bovengenoemde adressen.

Muziekprojecten in de vakantie muziek n RTMuziek organiseert in de zomervakantie van 2013 drie nieuwe muziekprojecten in Noordwijkerhout.

Voorbereidingen voor de feestelijke intocht zijn in ville gang. Foto: PR

De projectweek vindt plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus. 6-8 jaar: Zing, dans & speel mee! (iedere dag van 09.30 tot 12.00 uur). Een week lang muziek-

theater maken. Je werkt aan een voorstelling waarin alles wat je leert terug zal komen. Met behulp van instrumenten maak je zelfs je eigen muziek. 9-12 jaar: Ga je mee op een muzikale wereldreis? (iedere dag van 13.30 tot 16.00 uur). Je maakt een reis rond de wereld naar onder andere Afrika, Amerika en Azië. Je krijgt verschillende workshops: zingen, muziek maken, improviseren, componeren, bewegen en nog veel

meer. 11-14 jaar: Voices! (iedere dag van 18.30 - 21.00 uur). Een week lang creatief met je stem, zingen en muziek bezig zijn. Je schrijft deze week zelfs je eigen lied! Aanmelden voor één van de workshops kan door voor zaterdag 29 juni een e-mail te sturen naar info@rtmuziek.nl met daarin je naam en geboortedatum. Voor meer informatie kun je mailen naar bovenstaand e-mailadres of kijken op www.rtmuziek.nl.


Superkwaliteit Rundvlees haalt u natuurlijk bij:

S L AGE R I J

KLEIN

WOENSDAG GEHAKTDAG

heden start de uitverkoop

korting tot 70%

Betty Barclay - Basler - Concept K - Elisa Caveletti Frank Walder - Fuchs Schmitt - Lucia - Michele Roberto Sarto - Sommerman - Claudia Sträter Taifun - Toni Dress - Gerry Weber etc. etc.

OP=OP

Rundergehakt.......................................................................... 500 gram 3.60 Halfomgehakt ........................................................................ 500 gram 3.40 Indischgehakt......................................................................... 500 gram 3.60 DONDERDAG

Saucijzen.................................................................... de

5e GRATIS

VRIJDAG & ZATERDAG

Varkensschnitzels ............................................. 5 halen - 4 betalen Lente steak ...............................................................................100 gram 1.39 Vleeswarenduo: Gegrilde boterhamworst + achterham .......... 2 x 100 gram 3.25 LEO’S HUISGEMAAKTE

Grillworstsalade .......................................................................... 100 gram 1.45 MAANDAG

Burgers naar keuze en slavinken ...... 5

halen 4 betalen

DINSDAG

W.C. Lange Voort - Oegstgeest - tel. (071) 517 38 26

Magere runderlappen ...........................................................1 kg 8.95 Riblappen ........................................................................................1 kg 9.95 Sucadelappen ............................................................................ 1 kg 11.95

Openingstijden:

Heerlijke beenham

Beslis niet te laat want...

maandag v.a. 13.00 uur - di. t/m vr. 9.00-18.00 uur zaterdag 9.00-17.00 uur.

www.vanstrienmodes.nl Dorpstraat 27 2211 GA Noordwijkerhout Tel. 0252867771 Mob. 0657338313 e-mail: renesvishandel@ziggo.nl

PArtICuLIereN Dealer

Weekaanbieding:

Kabeljauwfilet

500 gram voor Haringen p.st. voor

Zalmsalade

4 voor

v.d. Weijdenlaan 1-3 • Tel. 372372 • Noordwijkerhout Kijk ook op internet: www.slagerijklein.nl

€ 7,50 € 1,75 € 5,00

uw advertentie verschijnt in de regio:

uit eigen keuken

500 gram voor

€ 4,95

Elke woensdag kibbelingdag: 500 gram van € 8,75 voor € 6,00 Zet in uw agenda:

5 juni Hollandse Nieuwe! Voor bedrijven en instellingen bezorgen wij graag!

SMEDERIJ 12 | T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL | INFO@TURK-ROOF.NL

Woensdag:

Donderdag:

Saté-ballen

Saté-ballen

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

4 BETALEN 5 HALEN 4 BETALEN 75 Rundergehakt 500 gram���� 3. Nasi of bami met 35 Halfomgehakt 500 gram���� 3. babi-pangang

Havenstraat 58

Tel: 0252-373369

1 kilo ���������������������������������������������������

6.95

Vrijdag en zaterdag:

Pampa-steak

5 HALEN

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

5 HALEN

Bij 100 gram Salami 50 gram gratis

OPGeLet!

4 BETALEN

Indisch gebraden gehakt 100 gram ...... 1.49

Beenham-sellerie-salade 150 gram ....... 2.10

Ook dit jaar weer onze bekende ‘barbecue-totaal’; met vlees, eigen huzarensalade, sauzen, stokbrood, kruidenboter en fruitcocktail!!

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


nieuws

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 28 mei 2013

5

BOLLENPRAAT Levensduur

‘Vierentwintig bijzondere uren’ n Veel activiteiten om strijd tegen kanker te financieren goed doel n “Vierentwintig bijzondere uren, ik had ze niet willen missen en ik hoop van harte er over twee jaar ook weer bij te zijn.” Dit schreef een van de deelnemers twee jaar geleden in het parochieblad van Noordwijk. We zijn nu twee jaar verder en er is weer SamenLoop voor Hoop, dit keer in samenwerkingsverband met Noordwijk en Noordwijkerhout. Het gebeuren vindt plaats op het voetbalveld van SJC.

Overvallen

Kanker is een ziekte die je niemand toewenst, maar die velen van ons gewoon zomaar op een dag overvalt. Gelukkig leven we in deze tijd met steeds betere mogelijkheden voor behandeling en genezing. Helaas sterven er nog veel mensen aan een van de vele vormen van kanker. Er is nog veel onderzoek nodig, en daar is geld voor nodig, vandaar dit

evenement, waar we op verschillende manieren mee willen werken aan het zinzamelen van fondsen.

Meedoen

Daar hebben wij u natuurlijk bij nodig. Meedoen kan op verschillende manieren: • Door kaarsenzakken te verkopen die worden gebruikt tijdens de kaarsenceremonie om 22.30 uur. Dit is een indrukwekkend onderdeel van het 24 uurs evenement. Het is hét moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Langs de wandelroute en op het veld worden papieren zakken gezet die gevuld zijn met zand en een bran-

dende kaars. Kopers van deze kaarsen schrijven of tekenen op de zakken een persoonlijke boodschap. Het gedenkmoment vindt plaats na zonsondergang met alle kaarsen aangestoken • Door deel te nemen met een team. Het is de bedoeling dat je één of meer uren loopt en je je inschrijft voor €10,- per persoon. • En niet het minst belangrijke: we willen mensen die kanker hebben gehad of nog hebben aanmoedigen om mee te doen met de openingsronde. Het kan een steun en bemoediging zijn voor een zware periode in je leven. Je mag je gedragen weten door velen.

Contact

De coördinator van SamenLoop voor hoop is Daniëlle Brink, Haar emailadres is daniellebrink@ziggo. nl en haar telefoonnummer 0654923933.

H.S.V. De Arnoud Jeugdafdeling vissen n Vrijdag 24 mei is de derde competitiewedstrijd van de Jeugdafdeling van HSV de Arnoud gevist aan de Leidsevaart. De dagwinnaar kwam weer eens uit de A-groep: Dave Houdijk behoudt met een vangst van 297 cm. zijn koppositie. In de B-groep was het wederom Lars Derksen die met een

vangst van 257 cm zijn koppositie versterkte. De volgende wedstrijd is vrijdag 31 mei en zal worden gevist in de Leidsevaart bij de recreatiestrook nabij Lisse. Bij deze is iedereen hiervoor van harte uitgenodigd; ook degene die de eerste wedstrijden gemist hebben.Zondag 2 juni is de traditionele Senioren/Jeugd/Ouderen (SJO) wedstrijd, waarbij de drie afdelingen van HSV de Arnoud tegen elkaar strijden om

de grote wisselbeker. Alle jeugdleden zijn van harte uitgenodigd (ouders mogen ook meedoen). Deze wedstrijd word eveneens gevist bij de recreatiestrook nabij Lisse. Loting vanaf 7:30-08:00 uur aan de waterkant. De wedstrijd is van 08:30-11.00 uur. Er mag alleen met de vaste stok gevist worden (max. 10 meter) en met maden, casters en/ of wormen als aas. Er zal worden gevist op gewicht. www.dearnoud.nl.

Mart van den Burg wint in Ringvaart vissen n De 7e wedstrijd van de ouderenafdeling van HSV De Arnoud werd gevist in de Ringvaart, nabij de kistenfabriek Halfweg. Het koude weer, de draaiende noordwesten wind en het feit dat het niet stroomde beloofde voor de vangsten niet veel goeds. He-

laas kwam de verwachting van een slechte vangst uit. Later kwam er wel stroom in het water maar dit had geen effect op de vangst. Met 23 man werd slechts 17 kilo gevangen (9 vissers wisten niets ter weging te brengen). Toch is er elke week een winnaar. Mart van den Burg wist 5.360 gram te vangen. Door dit resultaat steeg hij naar de 2e plaats in de A-groep. In de B-groep wist alleen Henk Heemskerk vis te vangen

(380 gram). De stand in deze groep blijft ongewijzigd. In de C-groep liet Gerard Fasseur zien dat hij in vorm begint de raken. Met een vangst van 1.960 gram was hij de beste en steeg naar een 4e plaats. De stand na 7 wedstrijden: Groep A: 1. Kees van den Burg, 33.100 gram. Groep B: 1. Peter Duwel, 10.880 gram. Groep C: 1. Leo van den Burg. 10.620 gram.

Zoals de mens een bepaalde levensduur heeft zo geldt dat ook voor de bollen, en zelfs voor de kweker of kwekersbedrijven. Steeds langs dezelfde drie punten van geboorte, groei en bloei en einde. Alleen de levensdúúr, hangt van veel omstandigheden af. Zo herinner ik me dat mijn vader een blauwe tulp teelde waar hij erg gek op was. Donkerblauwe bloem, lange rechte steel en donkergroen blad. Bijzonder geschikt voor de tuin in Amerika. Van klein partijtje opgeteeld tot volwassen partij en goed te verkopen. Later bleek dat ze door te hard groeien een deukje in de rug van de bol vertoonden. De tulp heette Cum Laude en de ziekte heette blauwgroeien. Einde tulp. Na de oorlog was er een nieuwe gele narcis, Carlton genaamd, die enorm groeide, mooie gele bloem gaf en goed in de kas te forceren was. Iedereen wilde hem telen. Zelfs in Engeland. Tot, als gevolg van een paar warme zomers en van beschadiging door machines het bolrot erin kwam. Nu is zelfs de Carlton in zijn nadagen. Ook de bekendste tulp, de Apeldoorn heeft al een heel leven doorlopen. Geboren bij Lefeber in Lisse was het een ware openbaring. Enorme groeikracht tezamen met een sprankelende rode kleur. Zwakke houdbaarheid werd nog niet als een probleem gezien. Er waren kwekers die in stappen groeiden van 10 naar 30 en van 30 naar 60 ha. Aangekomen bij 100 ha. sloeg het noodlot toe. Ze moeten n.l. allemaal in één week gerooid worden. Een natte zomer was de nekkebreker. Alles werd zuur. Bij hyacinten zijn er al veel afgevallen met een vrij korte levensduur. Problemen met virus kwamen het meest voor. Ook vatbaarheid voor geelziek speelde een rol. Toch zijn er een paar die al heel lang meegaan; de Pink Pearl en zijn eigen verlopingen . Al bijna 100 jaar oud en still going strong. Zoals het met de bollen gaat, zo gaat het soms ook met de kwekers. Wat door de eerste generatie met enorm veel enthousiasme en doorzettingsvermogen is begonnen, en later door de tweede generatie is uitgebouwd gaat soms bij de derde generatie verloren. Andere inzichten en ambities als oorzaak. Van “herekindjes” terug naar de harde economische werkelijkheid, valt lang niet altijd mee. Aad van Ruiten

Praat mee over leegstand in centrum politiek n Met veel trots opent een groep vrijwilligers op 17 juni de deuren van het Politiek Café in Noordwijkerhout. Wie door het centrum van Noordwijkerhout loopt ziet op verschillende plekken legen winkelpanden. Een beetje troosteloos ziet dat er uit. Hier lijkt de crisis heel dichtbij te komen. Maar wat is er aan te doen? Is het tij te keren en hoe dan? Een oplossing vraagt moed, ideeën en samenwerking. Genoeg redenen om dit onderwerp op de agenda te zetten van het eerste Noordwijkerhoutse Politiek Café.

Nieuw initiatief

Het Politiek Café in Noordwijkerhout is een nieuw initiatief van het CDA. Kenners geven uitleg en vervolgens kunnen burgers onder het genot van een drankje met elkaar in discussie gaan over politieke onderwerpen. De eerste avond wordt op maandag 17 juni aanstaande gehouden in Café Van Der Geest. Deze avond zal dus in het teken staan van de toenemende leegstand van winkelpanden. Waar komt dat door? Heeft het centrum nog een goed toekomstperspectief? En welke invloed heeft de gemeentepolitiek?

Onder andere Franka van der Poel, voorzitter van de Ondernemersvereniging NOV hierover spreken. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.

Concurrentie en zorgen

Voor de eerste editie is ook Jan Kippers (deskundige op het gebied van retail) uitgenodigd om uitleg te geven over de leegstand in dorpscentra. Hoe doen wij het bijvoorbeeld als Noordwijkerhout ten opzichte van andere gemeenten in de streek? De concurrentie van internetverkoop is groot. Wat betekent dat voor de ondernemers in ons dorp en wat merken wij daarvan? Er is veel dus om over te praten. Na afloop kunnen er vragen worden gesteld en is er een paneldiscussie. Dit alles organiseert het CDA om de dorpspolitiek weer zichtbaar en begrijpelijk te maken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Zo wordt het gat tussen burger en politiek mogelijk verkleind.

Meer informatie

Houd lokale media in de gaten voor meer informatie over het programma. Of kijk eens op www.cdanoordwijkerhout.nl of like de facebookpagina ‘Politiek Café Noordwijkerhout’.


 FAMILIEBerichten St. Barbara Noordwijkerhout

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

(ook voor niet-leden)

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Demonstratie BBQ met echte weber-kok!

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade en D.C.P. van der Lans

Uitvaartzorg

Noordwijkerhout

www.inloophuisscarabee.nl

Voor wie leeft met kanker

Noordwijkerhout

Inloophuis Scarabee is er voor mensen met kanker, partners, kinderen, familieleden, vrienden, bekenden of nabestaanden. Scarabee organiseert activiteiten aan de OUDE VEST 17 te Leiden.

&

Anneke Beunder Persoonlijk Fazantlaan 46 Puur Noordwijkerhout

BINNENLOPEN en ONTMOETEN, van 10 -12 uur staat de koffie of thee voor u klaar. We heten u welkom op: - Maandag 3 juni - Maandag 10 juni - Maandag 17 juni - Maandag 1 juli Yoga op donderdag 13 juni en 27 juni van 9.45 tot 11 uur. Graag vooraf aanmelden. Tel.nr. 06-52586260 Email: info@inloophuisscarabee.nl Wandelen in het Leidse Hout, verzamelen voor de Scarabeewandeling bij het Theehuis - dinsdag 4 juni om 15 uur tot 16 uur - donderdag 20 juni om 11 uur tot 12 uur Deelnemen aan activiteiten kost u niets. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt dankzij het Oranje Fonds. Meer informatie is te vinden op: www.inloophuisscarabee.nl

Anneke Beunder Fazantlaan 46 Noordwijkerhout

Dag en nacht dag en nacht bereikbaar bereikbaar

0252-376942 0252-376942 06-19279821 06-19279821

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl voor uw tuin of oprit. Ruim •30STRATENMAKER jaar ervaring. Leveren van alle materialen. Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322.

Voor al uw bestraBC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. opgave 070-3211006. 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam InLekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorterieurverzorging, tel. 070-5116612. schoten? www.tcdekampioen.nl. Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. 5114674-5118394. Uw dak-specialist! Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huis- afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen werkbegeleiding/bijles aangeboden door huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare ervaren A/B student. Tel. 071-5616768. drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

...en groente en fruit van Zonnetuin Kees van Delft. BBQ brood proeven van bakker Den Dulk en wijn proeven van inVINity!

U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366

Persoonlijk Uitvaartzorg Puur

• Eerhart Sierbestrating.

ZATERDAG 1 JUNI RIJNSBURG

Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

&

CULINAIRE DAG

Uitvaartvereniging

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Bij aankoop van een weber-BBQ ontvangt u een cadeaubon van Keurslager de Mooij!

www.tuincentrumdemooij.nl Noordwijkerweg 36 Rijnsburg Haarlemmerstraatweg 8a Oegstgeest T 071 408 09 59

‘LIKE’ US

OP FACEBOOK

STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting • Vakbekwame TUINMAN voor al uw straatwerk, •LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak mos verwijderen, grasveld verwijderen, mos op bekunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp strating, snoeiwerk, schuttingen, opschonen van uw met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319. tuin etc. Gratis advies. KvK inschr. 06-46410227.

Student wil u graag helpen met COMPUTER- • Rust, privacy vindt u in bosrijk Voorthuizen. CHA•PROBLEMEN. LET 70 m te koop met heerlijke zonnige tuin € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. 2

200 m2. Informatie tel. 0252-757956 of 06-44114066.

GEVEL/SCHOORSTEENRESTAURATIE? Uithakken (slijpen)-voegen-reinigen-impregnerenSpanje C.Blanca Altea, Royaal luxe app. diknipvoegen-metselwerk. Altijd gratis advies en ge- rect aan zee, nog vrij juni t/m augustus voor weinig, heel vrijblijvend prijsopgave. Tel. 06-20897322. bel 06-53269340 voor info.

u nog in de schaduw? Wij zagen bomen om • GEZOCHT OPPAS aan huis in Wassenaar voor •enZittakken af. Telefoon 070-5111923 of 06-53794870. onze dochter van 8, 3 wisselende dgn p.w., autobe-

• GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. Rommelmarkt. Naast veel curiosa, ook Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. •leuke (tuin)planten. Zaterdag 1 juni, Vliet Noord• computerhulp virusverwijdering, sneller ma- zijde Rijnsburg, aanvang 8:30 uur. ken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, installaties, laptopreparatie, WiFi, privécursus, etc. Pro- • Leuke stamboom ragdoll kittens te fessionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor koop. 1 poesje en 1 kater. ze zijn heel sociaal. Kijk zit wenselijk. Tel. 06-53948871.

op www.catteryparazoo.nl

particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 info op www.Boonict.nl

Johan Chrispijn Tandprothese specialisten

Cleijn Duinplein 4 2224 AX Katwijk Tel 071 40 76 008 Havenpoort 1 2171 HH Sassenheim Tel 025 22 22 977

wij de passie, u het beste resultaat! 132x96adfc.indd 1

www.johanchrispijn.nl

Elke maand verrassende aanbiedingen!

1/31/13 7:47:24 PM

plaagdieren, dienstverlening. •Tel.wespen, 06-54948365 / 070-5115927. vofroessinghvaniterson.com

Te huur GARAGEbox? Opslagbox centrum •Rijnsburg. Tel. 071-4021324.

D. BODIJN BESTRATING voor al uw straat-, •tuin-, onderhoudswerkzaamheden. Bel voor een geheel vrijblijvend offerte: 06-24248246.

8 juni Vlooienmarkt Katwijk a/d •PietZat.Heinlaan. Kraam € 25,- www.donevents.nl 088-2226900.

LENTEPRIJS! Heggenscharen vanaf

*)

119,*) Elektrisch

Teylingerlaan 4 2215 RR Voorhout T 0252 - 211288 www.perfors-marechal.nl

openingstijden: ma - vr : 8:00 - 17:30 uur za : 9:00 - 12:00 uur


nieuws

noordwijkerhouts weekblad

VVV nieuws Op zoek naar de herder Morgen, 29 mei, is er een gezinsexcursie, met paard en wagen, door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Kosten € 10.00 ( 3 pers. ) Aanmelden via BC Oranjekom, tel 020 6087595 Vespa Tour Coole tocht op de scooter door de Bollenstreek, a.s. vrijdag 31 mei. Vertrek om 11.00 uur vanaf VVV Noordwijkerhout. Vooraf aanmelden in de VVV winkel. 10.000 Stappenwandeling Zaterdag 1 juni staat het vertrek gepland om 9.00 uur bij Stayokay, Langevelderlaan, voor een stevige wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Aanmelden via VVV Noordwijkerhout. Tikkie Speelt Robin Hood Zaterdag 1( om 14.30 en om 19.30 uur ) en zondag 2 juni ( om 11.30 en om 15.30 uur ) speelt het jeugdtheater in Teylingen College, locatie Leeuwenhorst: kaarten via www.tikkie.nl Concert Symfonie Orkest Het Symfonieorkest Bloembollenstreek geeft een concert in de St. Victorkerk, op zaterdag 1 juni om 20.15 uur. Entree: € 12.50 Amsterdams Cabaret Gezelschap Cabaretvoorstelling op zaterdag 1 juni, georganiseerd door “Jong en Oud Actief” in de toneelzaal van de Schelft. Aanvang: 13.30 – kosten € 5.00 ( leden gratis ) Kaarten af te halen in de VVV winkel. Schapenscheerfeest Op zondag 2 juni worden de schapen geschoren op de kinderboerderij de Dierenhoeve, Langevelderweg 27. Van 11.00 uur tot 16.00 uur worden er tal van activiteiten georganiseerd en de toegang is gratis. ( Bij slecht weer op 9 juni ) Buttonpop: Tributefestival 2013 Veel live muziek op zaterdag 1 juni tijdens het grootse festival op het landgoed kasteel Keukenhof: kaarten zijn in Noordwijkerhout verkrijgbaar in de VVV winkel Avondvierdaagse De jaarlijkse wandel4daagse start a.s. maandag 3 juni. De start is vanaf sportpark de Boekhorst. Inschrijven kan in de VVV winkel, Dorpsstraat 8. Recreatiekrant Beleef de Bollenstreek Voor een gratis vermelding van uw evenementen in deze zomereditie, mail naar info@ vvvnoordwijkerhout.nl

dinsdag 28 mei 2013

Kofferbakverkopen bij CV de Keiebijters n Opbrengst voor carnavalsactiviteiten en Raamwerk Rommelmarkt n Lekker snuffelen. Misschien wel strak onderhandelen, en dan met dat éne bijzondere object naar huis gaan. Wie wil dat nu niet? Bezoek de kofferbakmarkt van de Keiebijters! Ook deze zomer organiseren de Keiebijters weer een aantal, inmiddels traditionele, kofferbakverkopen. Wederom op het terrein van Rivierduinen te Noordwijkerhout 2211 AB27, maar nu aan de Anemoonweg!

Speciale spulletjes

Vele verkopers nemen de moeite om elke zondag weer hun waren uit te stallen. De bezoekers kunnen ook dit jaar weer naar huis met dat ene boek, die speciale lamp of andere bruikbare dingen, waarnaar ze bewust op zoek zijn. Carnavalsvereniging De Keiebijters hopen uiteraard weer op een goede opbrengst om te kunnen gebruiken voor het organiseren van carnavalsactiviteiten voor bewoners en cliënten van Het Raamwerk en GGZ Duin- en Bollenstreek. De kofferbakmarkten zullen plaatsvinden op alle zondagen van 30 juni tot en

met 1 september. Verkopers kunnen vanuit hun auto of gewoon op een plek onder een eigen partytent spulletjes verkopen. Voor de mensen die hun spulletjes willen verko-

Autopuzzelrit door de streek uit n Plezier, lastige vragen, en een nachtelijke rijtoer, het zijn de ingrediënten voor de jaarlijkse Puzzelrit. Zaterdag 1 juni organiseren Carnavalsvereniging de Duinknijnen i.s.m. Voetbalvereniging Van Nispen hun jaarlijkse gezellige autopuzzelrit. Deze puzzelrit zal een ieder weer in het donker door de streek laten rijden, waarbij natuurlijk de vragen over de Duinknijnen en/of Van Nispen niet zullen ontbreken. Vergeet dan ook zeker niet uw carnavalsboekje mee te nemen. Er zal dan ook weer veel hilariteit zijn deze avond. Voor de beste, of gelukkigste, zijn er deze avond weer mooie prijzen te winnen. De locatie is de kantine van van Nispen (de Spil) aan de Sportlaan in De Zilk, die open zal zijn vanaf 18.30 uur. De belangrijke uitleg zal zijn om 19.00u,

dus kom op tijd, want tijdens de uitleg krijgt u dingen te horen die weleens van groot belang kunnen zijn tijdens de puzzelrit. De rit zelf zal om klokslag 19.30 uur van start gaan. Het inschrijfgeld is slechts € 10,- per auto. Na de rit is er een gezellige Zilkse avond waarbij de loterij met mooie prijzen natuurlijk niet zal ontbreken. Op deze avond zullen de foto’s van het complete carnaval getoond worden via de beamer, dus kan een ieder alle mooie herinneringen van dit geweldige carnavalsjaar naar boven halen. Tevens kunt u deze avond ook weer de bekende Duinknijnen USB-sticks aanschaffen met vele honderden foto’s van het afgelopen carnaval! De Spil zal zijn deuren sluiten om 01.00 uur. De Duinknijnen en van Nispen zijn er weer klaar voor, u ook? Voor de laatste info kijkt u natuurlijk op www. duinknijnen.nl, ons Duinknijnen Facebook en/of Twitter.

pen kost een standplaats met auto € 15, een standplaats auto met aanhanger of een standplaats bus(je) € 20 Terrein open: 07:30 uur. Reserveren voor een standplaats

vooraf is niet nodig. Aanvang rommelmarkt: 09:00 uur en we stoppen om 16:00 uur. De toegang voor bezoekers is gratis. Voor meer info www.keiebijters.com.

Optreden Restless Riders in Café Van der Geest muziek n Op zondagmiddag 2 juni verzorgen de Restless Riders een semiakoestisch optreden in Cafe Van de Geest. De Restless Riders zijn geen onbekenden in Noordwijkerhout. Eerder waren zij op 30 april in Noordwijkerhout te gast op Koningpop. De band speelt een een mix van rythm, country, gospel en blues. Gekoppeld aan de gekozen instrumenten leidt dit tot een vermakelijk geheel.

Covers

Deze middag zullen zij, naast een aantal eigen composities, onder meer nummers van de volgende artiesten ten gehore brengen: John Prine, Ray Wylie Hubbard, Townes van Zandt, Hank Williams en Johnny Cash. Grootheden op hun terrein, maar de Restless Riders doen hen eer aan!

Leden

De band bestaat uit 4 muzikanten,

De Restless Riders waren al eerder in Noordwijkerhout. Foto: PR Rudy van Dam- zang & semi akoestische ritmische gitaar, Gerard Kuijpers-accordeon & snaar emmer bass, Fifi Effert-percussie & samenzang, Volker van Hameren-semi akoestische sologitaar. De band begint om 16.00 Toegang gratis.

Tip de redactie Uw mening n Ons tippen kan via redactie@ noordwijkerhoutsweekblad.nl of tel. (0252) 37 42 18

Laatste oproep

Ajax D1 sluit af op Tespelduyn voetbal n Afgelopen zondag sloot Ajax D1 het seizoen af op Landgoed Tespelduyn. Plaatsgenoot Dani van Steijn maakt deel uit van Ajax D1 dat een succesvol seizoen achter de rug heeft. Zo eindigde het team als 2e in de hoogste dvisie, werd de nationale KNVB-Beker voor D-jeugd veroverd. Afgelopen week werd het team 2e op een internationaal toernooi in Italië in een deelnemersveld met o.a. Arsenal en Juventus.

7

jubileum n Dit jaar viert Speeltuin De Duinrand het veertig jarig bestaan met een besloten bijeenkomst van oud-bestuursleden.

Rijden en puzzelen. Foto: PR

Het bestuur heeft deze mannen en vrouwen achterhaald via een oproep in de krant, onderzoek van oud papier en interviews met bestuursleden. Zij hebben inmiddels allemaal een uitnodiging ontvan-

gen. Toch is het niet onmogelijk dat er bestuursleden zijn die nog geen brief ontvangen hebben voor de reünie van 15 juni aanstaande. Heeft u of uw echtgenoot of echtgenote in het bestuur gezeten van Speeltuin De Duinrand en nog geen uitnodiging ontvangen? Laat ons dat dan zo spoedig mogelijk weten. Piet de Boer secretaris Speeltuin De Duinrand, 0252-524357, pietdeboer40@ casema.nl of via www.speeltuindeduinrand.nl.


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur (loket Ruimte en Bouwen) Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur (loket Burgerzaken)

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 28 mei 2013

Nieuws van de raad Gemeenteraadsvergadering

Op donderdag 30 mei 2013 vergadert de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanvang 20.00 uur (direct na afloop van het vragenhalfuurtje). Naast de gebruikelijke agendapunten staan de volgende onderwerpen op de agenda: Bespreekstukken - Voorstel om de kaders, zoals weergegeven in de Voorjaarsnota 2013, voor het opstellen van de begroting 2014 en de meerjarenraming 2015 tot en met 2017 vast te stellen - Voorstel tot het aangaan van een Gemeenschappelijke Regeling Personele Zaken Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout Hamerstukken - Ingekomen stukken - Voorstel om in te stemmen met de conceptbegroting ISD Bollenstreek 2014 en de concept-meerjarenbegroting 2015-2017 - Voorstel om in te stemmen met de herziene begroting 2013 en de begroting 2014 van de GR KDB (Maregroep) - Voorstel om de Participatieverordening ISD

-

Bollenstreek 2013 vast te stellen Voorstel over de Rijnlandroute en een aanvullende bijdrage Regionaal Investeringsfonds (RIF) Voorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV; 2e wijziging) Voorstel om het bestemmingsplan Centrum Noordwijkerhout vast te stellen Voorstel tot verlenging van het contract met de accountant

Alle vergaderingen van de raad en de commissies zijn live en achteraf te volgen via onze gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl (vierde blokje: Raad en commissie/ Vergaderstukken daarna: Raad en commissie / webcastverslag aanklikken). In de gemeenteberichten van dit weekblad zal op 11 juni 2013 een samenvatting van de raadsvergadering van 30 mei 2013 worden geplaatst. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de griffier, drs. E.A. Jellema, tel. 0252 343 831 of e-mail: griffie@noordwijkerhout.nl.

Wilt u lid van de gemeenteraad worden?

Ondersteuning bij schulden Vraag Ik heb schulden en ik kom er zelf niet meer uit. Kan de ISD mijn schulden oplossen? Antwoord U bent zelf verantwoordelijk om uw schulden op te lossen. De ISD kan u bij het oplossen of beheersbaar maken van uw schulden adviseren en ondersteunen. De ondersteuning die de ISD u geeft is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Uw persoonlijke situatie bepaalt of de ISD u kan helpen of dat u eerst andere problemen moet oplossen. Ondersteuning ISD De afdeling schulddienstverlening kent verschillende activiteiten om u te ondersteunen. Dit zijn: - Informatie en advies - Budgetcoaching - Betalingsregeling - Herfinanciering - Minnelijk schuldregelingstraject - Wet schuldsanering natuurlijke personen Uw persoonlijke situatie belangrijk Voordat de ISD met u een traject kan starten om uw schulden op te lossen moet uw persoonlijke situatie duidelijk zijn. Dit betekent dat de ISD meer informatie wilt hebben over uw persoonlijke omstandigheden, uw achtergrondsituatie, de oorzaak van uw schulden, uw financiële situatie, uw vaardigheden (wat kunt u zelf doen) en uw motivatie. Uw motivatie voor het oplossen van uw problemen speelt een belangrijk rol.

moet oplossen. Mogelijke problemen zijn: verslaving, geen vaste woon- en verblijfplaats, psychosociale problemen en relatieproblemen. Maatwerk Om te bepalen welke ondersteuning het beste bij u past krijgt u een persoonlijke vragenlijst om in te vullen en een intakegesprek met een consulent van de afdeling schulddienstverlening. De vragen die worden gesteld geven een beeld van uw motivatie, uw vaardigheden en in hoeverre u in staat bent om uw schulden zelf op te lossen. Aan de hand van deze vragenlijst en het intakegesprek kan de ISD bepalen welke ondersteuning het beste bij u past. Voor het oplossen van uw schulden is maatwerk belangrijk. Vragen Voor vragen over schulddienstverlening of de folder schulddienstverlening kunt u contact opnemen met de ISD. U kunt de folder ook op de website downloaden. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl E-mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: Bezoek het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout

Heeft u interesse in de plaatselijke politiek? Zou u misschien raadslid willen worden? Wilt u er voor gaan of toch maar niet? U vraagt zich af wat er allemaal bij komt kijken?

tieke groeperingen. Verder bestaat voor u de mogelijkheid om deel te nemen aan een raadsdebat over diverse voor onze gemeente relevante onderwerpen.

Op 19 maart 2014 zal een nieuwe gemeenteraad worden gekozen. Voor informatie over het raadswerk en hulp bij de afweging wel of niet actief te worden voor een politieke partij opent het gemeentehuis haar deuren op zaterdag 29 juni 2013. Als belangstellende bent u dan van harte welkom van 10.00 tot 14.00 uur. U kunt dan kennismaken met allerlei facetten van het raadswerk. Onder meer door inleidingen van de voorzitter van de raad en van de griffier, door de presentatie van de momenteel in de raad vertegenwoordigde politieke partijen en, mogelijk, van nieuwe poli-

Wij verzoeken u vriendelijk via griffie@noordwijkerhout.nl of via tel. 0252 343 831 aan te geven: - wanneer u zich als nieuwe politieke groepering wilt presenteren op 29 juni - of u suggesties heeft voor de onderwerpen van de op 29 juni te voeren debatten.

Andere problemen oplossen Het kan zijn dat u eerst andere problemen

Via de Gemeenteberichten en onze website www.noordwijkerhout.nl zullen wij u op de hoogte houden van de reacties op deze uitnodiging. Wij hopen van harte velen van u te mogen verwelkomen op zaterdag 29 juni 2013.

Op vrijdag 31 mei zijn het gemeentehuis en het Wmo Adviescentrum gesloten in verband met de jaarlijkse personeelsdag.

Gemeentehuis gesloten

Werk in uitvoering Week 22

N443 (’s-Gravendamseweg) De provincie Zuid-Holland voert werkzaamheden uit aan de N443 tussen de rotonde Gieterij en rotonde ’t Soldaatje. Informatie: uitvoerder, Jean Paul Lock (Dura Vermeer),

tel. 06 53 47 68 11 Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/N443 Plan Coremolen Aansluitwerkzaamheden aan het riool op Kerkeland. Enige verkeershinder aan de Vic-

toriberg, Viaductweg en Kerkeland. Extra verkeersbegeleiding wordt ingezet. Aannemer is Vessies Infra – Lisse. Informatie: R. de Haan,

tel. 0252 343 884 (ma,wo,do, vr) e-mail: infra@noordwijkerhout.nl

Vervolg Werk in uitvoering op volgende pagina


Zilkerduinweg-Beukenlaan – centrum De Zilk Werkzaamheden Liander aan gasleidingen, vanaf parallelweg. Aannemer is van Voskuilen-Woudenberg bv. Tijdelijke verkeershinder mogelijk. Informatie: F.Jonker (Liander), tel. 06 278 52 238 e-mail: jeroen.strik@alliander.com Herenweg (oostzijde N206) Herstelwerkzaamheden verharding bovendijks Herenweg (oostzijde van N-206) staat gepland voor voorjaar 2013. Asfalteren van de hoofdroute Herenweg (oostzijde) staat gepland in nazomer 2013. Aannemer is Fronik-Mijdrecht. Informatie: R. de Haan, tel. 0252 343 884 (ma,wo,do, vr) e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Herenweg (oostzijde N206) Kabelwerkzaamheden ten behoeve van omzetten trafo’s aan de Herenweg nabij nr. 166 en 124. Nabij nr. 226, 300, 302, 302b,c,d,e,f, in volgend stadium. Aannemer is Visser & Smit Hanab. Informatie: M. Wagenaar (Liandon), tel. 06 270 327 39 e-mail: michiel.wagenaar@alliander.com of de heer Kees Middelkoop, tel. 06 502 256 59 Zeestraat Kabelwerkzaamheden ten behoeve van omzetten trafo’s. Aannemer is Visser & Smit Hanab. Informatie: M. Wagenaar (Liandon), tel. 06 270 327 39 e-mail: michiel.wagenaar@alliander.com of de heer Kees Middelkoop, tel. 06 502 256 59 Nieuwe Duinstraat, Koninginneweg, Havenstraat Nieuwbouw straat in uitvoering. Op de aan-

sluitende weggedeelten is verkeershinder mogelijk. Aannemer is Vessies Infra – Lisse. Informatie: P. van Dijk (gemeente), tel. 06 466 149 44 e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Schulpweg In verband met renovatie inlaatgemaal van het Waterschap vinden er werkzaamheden aan de oever en in de berm aan de Schulpweg plaats. Tijdelijke wegomleiding via het Westeinde en de Gooweg. Deze werkzaamheden staan gepland tot en met week 23. Informatie: de heer J. Smulders, tel. 071 306 37 18 e-mail: jasper.smulders@rijnland.net Beukenlaan- Hafkenscheidtlaan in De Zilk Werkzaamheden nieuwbouw Brede School de Egelantier. Op de aansluitende weggedeelten is verkeershinder mogelijk. Aannemer is bouwbedrijf Meijer-Sassenheim. Informatie: de heer H.A. de Graaf (projectleider), uitvoerder is de heer A. van Beek, tel. 06 558 352 66 Viaductweg Werkzaamheden aan het riool op het Viaductweg-plein. Enige verkeershinder is mogelijk op trottoirgedeelte. Aannemer is Sporto BV. Informatie: de heer Jan Alders (Woonstichting Sint Antonius van Padua), tel. 06 225 000 40 e-mail: j.alders@WS-Padua.nl Rusthof Aan het Rusthof-plein verbouwingswerkzaamheden t/m medio augustus 2013. Enige verkeershinder mogelijk op het hofje. Aannemer is Fa. H.H.G. Klaverdijk - Rotterdam. Informatie: de heer Jan Alders (Woonstichting Sint Antonius van Padua), tel. 06 225 000 40 e-mail: j.alders@WS-Padua.nl

Schippersvaartweg buiten bebouwde kom Graafwerkzaamheden ten behoeve van proefsleuf, voor het monitoren van kabels en leidingen. Het betreft ‘stationaire afzettingen’. Het verkeer kan wat hinder ondervinden. Informatie: J.Tuit, tel. 0252 343 885 e-mail: jtuit@noordwijkerhout.nl Eyken Donck Donderdag 30 mei a.s. ter hoogte van nummer 48 incl. kruising Prof. Eijsingastraat afgesloten van 14.00 tot en met 17.00 uur in verband met hijswerkzaamheden. Kraanbedrijf M. Verschoor b.v. – Sassenheim. Informatie: de heer Th. Bijlemeer, tel. 0252 219 017 / 212 345 Van ‘t Haaffstraat Aanpassingen parkeerinrichting in woonstraat. Aannemer is Sporto BV Informatie: J. Spaas, tel. 0252 343 883 (ma, wo, vr) e-mail: verkeer@noordwijkerhout.nl Groot asfaltonderhoud Asfaltonderhoud op diverse wegen in de gemeente, onder andere de Oosterduinen, de Ambachtsweg, de Leeweg, de Schulpweg. Verkeershinder is dan onvermijdelijk, de vooraankondiging van de werkzaamheden wordt door middel van bebording aangegeven. Aannemer is Vermeulen Groep – Hazerswoude-dorp. Informatie: R. de Haan, (gemeente), tel. 0252 343 884 (ma,wo,do, vr) e-mail: infra@noordwijkerhout.nl

Bedrijventerrein Gravendam Binnenkort asfaltcoatingwerkzaamheden op bedrijventerrein Gravendam. De rode fietsstroken worden dan hersteld in het kader van de garantielevering. De fietsstroken worden zodanig aangebracht zodat de bereikbaarheid van de bedrijven zo min mogelijk wordt gehinderd. Informatie: J. Spaas, tel. 0252 343 883 (ma, wo, vr) e-mail: verkeer@noordwijkerhout.nl Leidsevaart Werkzaamheden aan kabels en leidingen door Liander op gedeelte tussen huisnummers 192 t/m 231, tussen de N443 en N444. Aannemer is van Voskuilen-Woudenberg bv. Werkzaamheden staan gepland tot en met week 26. Enige verkeershinder is onvermijdelijk. Informatie: Richard Kock (Liander), tel. 06 119 10 420 e-mail: richard.kock@alliander.com De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op. Wij informeren u hier zo vroeg mogelijk over. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.

Plan Castellum en Parkhof (Mossenest II) Afbouw nieuwbouwproject. Aannemer is Heijmans Wegenbouw Assendelft. Informatie: Projectleider, Ron van den Berg, tel. 023 56 684 09 e-mail: ron.vandenberg@arcadis.nl

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN Verleende omgevingsvergunningen Bouwadres en werk - Pilarenlaan 4, 2211 NA, maken van een tijdelijke recreatiezaal - Westeinde nabij 40, sectie D2619, bouwen van een woning

Verzenddatum 23-05-2013 22-05-2013

Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de

rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

De voorlopige agenda met de te behandelen bouwplannen kunt u de vrijdag voorafgaande aan bovengenoemde vergadering vinden op www.dorpstadenland.nl. Voor informatie kunt u contact opnemen met 010-2809445 of via dsl@dorpstadenland.nl.

Welstandscommissie

Toeslagenverordening WWB ISD Bollenstreek 2013

Op donderdag 6 juni 2013 houdt de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering op onderstaand adres: Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Groothandelsgebouw Stationsplein 45, Ingang A, 3e etage (Unit A3-006) Rotterdam

Gezocht BOOTLIEFHEBBER voor het onder•houden van onze boot. In bezit van rijbewijs en refenties. Reageren? mijnbootservice@gmail.com

Te Koop: Maisonnette, Statendaalder 36, Leiderdorp. Ind. Hal, woonk., open keuken, 2 slpk., badkamer met ligbad, balkon. Inl. Zaalberg makelaardij 071-5149147.

Trompstraat 64. Hoekwoning met •tuinLeiden, en berging. Ind. Hal, woonk., keuken, badka-

mer, ligbad. Verdieping 3 kamers, balkon, trap naar ruime zolder. Cv-gas. Vraagprijs: € 220.000,- kk. Inl. Zaalberg mak. 071-5149147.

LADY zoekt gentleman 45-52 jr. Slank, verzorgd, sportief. Voor gezelligheid, intimiteit, respect. Bel of sms 06-13242022.

Te koop: 8 massief eiken stoelen, bijpassende hoge kast: H139, L129, lage kast: H99, L236. T.e.a.b. 06-22967477.

Te koop/te huur in L’dorp: 4-kmr. BUNGALOW + inpandige garage als extra kamer. Prijs n.o.t.k. Tel. na 18.00 uur: 06-50204780.

•opMAXIMODE donderdag 30 mei vriendinnenkoopjesdag: 1 stuk 30%, 2 stuks 40%, 3 stuks 50% korting m.u.v. de hoogzomercollectie. Koninginneweg 18 Katwijk a/zee.

Slanker op vakantie? SLANK82! Afslanken d.m.v. gezonde voeding. Inschr.: € 11,50, wekelijks: € 6,50. Inl.: B. Hoogerdijk, tel. 0714030578, www.slank82.nl

VERORDENINGEN Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 25 april 2013 besloten heeft tot vaststelling van de hierna genoemde verordening: - Toeslagenverordening WWB ISD Bollenstreek 2013 onder gelijktijdige intrekking van

de Toeslagenverordening WWB ISD Bollenstreek 2012-2013 Toelichting Op 1 januari 2013 is de Wet werk en bijstand (WWB) gewijzigd. Deze wetswijziging houdt verband met de stapsgewijze verhoging van de AOW leeftijd vanaf 1 januari 2013. Ook de op de WWB gebaseerde Toeslagenverordening moet worden aangepast om in de pas te blijven lopen met de WWB. De Toeslagenverordening treedt (met terugwerkende kracht) in werking met ingang van 1 januari 2013. De verordening ligt kosteloos ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis.


Tramstraat 112 B 2225 CM Katwijk Tel. 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen.

Leeuwarden

Groningen

Emmen

Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Alkmaar Zwolle Zaandam Haarlem Katwijk

Goudwisselkantoor

Den Haag Delft

unten g in goud, zilver en m rin va er ar ja 25 im ru • ijblijvende taxatie • een deskundige en vr nk indien gewenst per ba • contante betaling of de taxatie • discrete ruimte voor en van goud en zilver • advies in het belegg s door heel Nederland • meer dan 50 locatie

Oud Beijerland

Apeldoorn

Amsterdam Utrecht

Enschede

Amersfoort

Alphen a/d Rijn Rotterdam

Nijmegen

Dordrecht Den Bosch

Klaaswaal Tilburg Goes

Breda Eindhoven

Heerlen

Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst! Amersfoort Pr. Julianaplein 71 Amsterdam Ceintuurbaan 1 Alkmaar Kanaalkade 24 Alphen a/d Rijn V. Boetzelaerstr. 51 Apeldoorn Stationsstraat 160 Breda Sophiastraat 11

Delft Papsouwselaan 293 Den Bosch Orthenseweg 10 Den Haag Valkenbosplein 1 Dordrecht Johan de Wittstr. 166 Eindhoven Leenderweg 150 Emmen Weerdingerstraat 16

Enschede Haaksbergerstr. 133 Goes Piet Heinstraat 2b Groningen Verlengde Hereweg 1 Haarlem Schoterweg 82 Heerlen Geerstraat 280 Katwijk Tramstraat 112b

Leeuwarden Pier Panderstraat 2 Nijmegen Oranjesingel 12 Oud-Beijerland Molendijk 1 Rotterdam Dorpsweg 74a Tilburg Ringbaan-Oost 98-1 Utrecht Adriaen Beyerkade 32

www.goudwisselkantoor.nl

Zaandam A.F. de Savornin Lohmanstr. 19 Zwolle Thomas à Kempisstraat 90 Klaaswaal Industrieweg 13 (hoofdkantoor)

facebook.com/ goudwisselkantoor


service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

Kerkdiensten Witte Kerk Zondag 2 juni 10.00 uur: ds. E.H. van der Weide Parochie St. Victor Zaterdag 1 juni Alleen viering in de St. Jozefkerk Zondag 2 juni 10.00 uur: Eerste communieviering met het kinderkoor. Voorganger: Pastoor P. Owel. Parochie St. Jozefparochie Zaterdag 1 juni 19.00 uur: Eucharistieviering met HB.koor. Voorganger: Pastoor P. Owel Zondag 2 juni Alleen viering in de St. Victorkerk De Zilk Heilig Hart Parochie Donderdag 30 mei 9.00 uur: Eucharistieviering Zondag 2 juni Sacramentsdag 9.30 uur Gezinsviering Voorganger: Pastor B. Lansbergen m.m.v. Kinderkoor St. Bavo-gemeenschap Zondag 2 juni 10.00 uur: pastor F.Janssen

Tulphoeve trakteert ’s Heeren Loo DUURZAAMHEIDSPRIJS  De Tulphoeve kookstudio heeft zich aangemeld voor de duurzaamheidsprijs van de Bollenstreek. De Duurzaamheidsprijs van de Bollenstreek is een jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen voor ondernemers in de Bollenstreek. De winnaar van de duurzaamheidsprijs ontvangt € 1500,-. De Tulphoeve kookstudio zet dit bedrag in (bij het winnen van de Duurzaamheidsprijs Bollenstreek) om mensen met een verstandelijke beperking bij ‘s Heeren Loo de mogelijkheid te geven om een kookworkshop te volgen. Zo doen zij nieuwe ervaringen op, vergroten zij hun praktische, maar ook hun sociale vaardigheden. Alles met het doel om zoveel mogelijk op eigen benen te staan. Uitgangspunt bij s Heeren Loo is om mensen met een verstandelijke beperking perspectief te bieden op een zo zelfstandig mogelijk (participatief) leven in wonen, werken en welzijn. Hierbij staan ontwikkeling en zelfontplooiing en eigen regie centraal. Zelf kunnen koken wat je lekker vindt en gezond is, is daar een onderdeel van. Zij kunnen dit leren thuis, op de plek waar zij wonen of een praktische

dagelijkse vaardigheidstraining “ koken” volgen op de Academie voor Zelfstandigheid. Ook kunnen mensen die graag in de horeca willen werken hiervoor een training volgen en worden zij waar mogelijk naar werk in de horeca toegeleid. Meer informatie over ‘s Heeren Loo: www.sheerenloo.nl De Tulphoeve kookstudio is (hoewel kleinschalig) een goed voorbeeld van een succesvol bedrijf, waarbij rekening wordt gehouden met het milieu, de omgeving en daarbij behaalt zowel het bedrijf als de klant een voordeel. In de voor de klant bijzonder betaalbare kookworkshops vormen groente een belangrijk uitgangspunt en wordt van alle restanten compost gevormd waarmee nieuwe groente verbouwd wordt in eigen tuin. Een uiterst duurzame manier van bedrijfsvoering waarbij het milieu niet belast wordt, energiezuinig gewerkt wordt en een bijzonder beperkte hoeveelheid afval gecreëerd wordt. De Tulphoeve kookstudio toont hiermee aan dat duurzaam ondernemen en een herbestemming geven aan monumentaal erfgoed prima samengaan. De Tulphoeve is gevestigd in een monumentale bollenschuur, die in stijl is gerestaureerd tot een kookstudio waar groepen van 8-40 personen terecht kunnen voor diverse kookworkshops. www.tulphoeve.nl.

DINSDAG 28 MEI 2013

11

Rond de Witte Kerk DUIVELS PRENTENBOEK?

Met die woorden gooide mijn grootmoeder ooit de speelkaarten van mijn ooms in de kachel. Zij wilde ze niet in huis hebben. Dat die arme jongens hun spaarzame geld daaraan hadden besteed kon haar niet deren. Weg ermee. Mijn moeder wilde daarom, toen mijn zus en ik tot de jaren des onderscheids gekomen waren en van onze daarin zeer bedreven vader de kunst van het klaverjassen hadden geleerd, beslist niet mee doen. Van de prijzen die mijn vader af en toe eens won, wilde ze wel meegenieten – en dat vonden wij dan weer erg inconsequent. Je kunt natuurlijk met die kaarten allerlei dingen doen die haaks staan op wie een mens mag zijn, voor God en zijn naasten. Menig ruzie is er om gestreden, menig fortuin erdoor verloren gegaan. Je kunt er van alles in zien wat er niet in gezien kan worden. Je kunt met elk voorwerp en elke gedachte dingen doe die afbreken. Met vroom klinkende woorden kun je diepe wonden slaan. Met Bijbelteksten kun je anderen doden. Maar de apostel Paulus schrijft: het misbruik van een zaak straft het goede gebruik niet af. Zo is het ook met die kaarten. Mij zult u niet horen zeggen dat afgelopen vrijdagavond in de Witte Kerk het duivels prentenboek de plek in innam van dat andere Boek. Welnee: er was een gezellige bridge-drive georganiseerd (hulde aan Jan-Willem en Dineke Bod!), er waren 76 mensen heerlijk aan het spelen, er was koffie met een koekje en daarna iets anders te drinken met een hapje, en er viel geen onvertogen woord. Wel werd er om geld gespeeld. Want de netto opbrengst van die avond was bestemd voor de kerkenveiling die we onlangs hebben gehouden met het oog op het komende groot-onderhoud aan de kerk. Het was een onvergetelijke avond. Ik waarschuw maar alvast: er komt nog zo’n avond, en dan voor klaverjassers. Belangstelling? Neem gerust contact met mij op. Ik moet alleen nog bedenken hoe we dan gaan spelen: Amsterdams of Rotterdams. Maar ook daarover krijgen we geen ruzie. Niks geen duivels prentenboek: gewoon een spelletje. ehvdw

Bijeenkomsten over onderhoud N443-Bartenweg VERKEER  De provincie Zuid-Holland houdt 2 inloopbijeenkomsten over de geplande werkzaamheden aan de N206 tussen de N443 en de Bartenweg bij Vogelenzang (gemeente Bloemendaal in NoordHolland). De bijeenkomsten zijn op woensdag 5 juni 2013 in Noordwijkerhout (Regenboogschool, Ambachtsweg 1) en op donderdag 20 juni 2013 in Vogelenzang (in de Brasserie, Vogelenzangseweg 182). Tussen 19.00 uur en 21.00 uur kan iedereen binnen komen lopen om de plannen in te zien en vragen te stellen. De werkzaamheden staan gepland voor december 2013 en zullen ongeveer een jaar duren. Over de werkzaamheden op de N206 vindt u meer informatie op de webpagina www.zuid-holland.nl/n206. Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Duin- en Bollenstreek. De werkzaamheden aan de weg zijn ook te volgen op Twitter via het account @verkeerzh.

In het verlengde van de kerkenveiling werd op vrijdag 24 mei een Bridge toernooi gehouden in De Witte Kerk. De opbrengst is voor het onderhoud van het dak van de kerk. Er deden 38 paren mee. Foto: Lisa de Blok

De kookstudio van de Tulphoeve. Foto: PR

Verkoop van loten voor Zonnebloem GOED DOEL  Met loten van de Zonnebloem maakt u kans op mooie prijzen, en tegelijkertijd doet u iets voor uw medemens. Een groot aantal vrijwilligers van de Zonnebloem trekt de komende dagen van deur tot deur om loten voor de Zonnebloem te verkopen.

De prijs van een lot is € 2,-. De verkoop van loten is één van de pijlers van het in stand houden van het Zonnebloemwerk. Zowel landelijk maar vooral ook plaatselijk.

DOEL

Aandacht voor de oudere, ziekeen gehandicapte medemens is het hoofddoel van het werk van de Zonnebloem en met het thema: zonder

COLOFON Oplage 7.000 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Thea ter Heide-Vrolijk tel: (0252) 37 42 18 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

elkaar is niemand alleen, wordt nog eens benadrukt hoe belangrijk het is aandacht te hebben voor mensen die daar naar snakken. Nog geen loten kunnen kopen? En u wilt graag het Zonnebloemwerk in onze gemeente steunen? Neem dan contact op met mevrouw Ineke Duivenvoorde, telefoonnummer 376210 of met de de heer Jan Knapen, telefoonnummer 374124.

Een bijzonder cadeau geven bij een feestelijke bijeenkomst? Dan is de keuze voor een boekje met loten een goede! En bent u een ondernemer met positieve gevoelens voor de Zonnebloem, dan is de koop van loten voor uw medewerkers een goede aanzet voor het begin van de vakantieperiode. Lid worden van de Zonnebloem? Natuurlijk!

Inspiratieweekend INSPIRATIE  Innerpeace organiseert een inspiratieweekend, waarin ontspanning en kennis verzamelen centraal staan. Het Inspiratie Weekend is op zaterdag 1 juni van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt € 5,De filosofie van Innerpeace, als ook van het Inspiratie Weekend is,

de autonomie van het leven weer in eigen hand te nemen. Daarmee creëer je rust in lichaam en geest en ervaar je de kracht van eigen keuzes maken wat een ultiem gevoel van vrijheid en tevredenheid geeft. Het geeft vertrouwen dat we niet machteloos aan de zijlijn van het leven hoeven toe te staan en zien hoe alles zich ontwikkelt. Ruigenhoekerweg 62 Noordwijkerhout 0252 375128 http://innerpeaceforall. punt.nl.


NIEUW!

Caresse boxsprings & more Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

CO M F O RTA B E L S L A P E N M E T CA R E S S E B OXS P R I N G S, D E K B E D D E N E N H O O F D K U S S E N S !

CARESSE 4500 160x200 cm

2195,-

1695,-

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN! 160x200 cm

2995,-

2395,-

Caresse 4700

Voor de deur

3295,-

2795,-

Caresse 6700

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening.

P

160x200 cm

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd gecapitonneerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met pocketveer interieur en uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • luxe handgemaakt topmatras, van hoogwaardig koudschuim, zuiver wol en katoen. • 2 elektrische motoren met RF-draadloze bediening. • trendy pootjes in rvs.

KELTO

160x200 cm

3695,-

3295,-

Caresse 8500 Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd gecapitonneerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • luxe handgemaakt topmatras, van hoogwaardig koudschuim, zuiver wol en katoen. • 2 elektrische motoren met RF-draadloze bediening. • massief houten pootjes 12 cm.

2.000 m2 SLAAPKAMERPLEZIER

SLAAPKAMERCENTRUM

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl CAR ESSE B OXSPR I NG

I NTRODUCTI EDAGEN BIJ KELTO SLAAPKAMERCENTRUM

OPENINGSTIJDEN KELTO SLAAPKAMERCENTRUM Maandag t/m woensdag 10:00 - 18:00 uur Donderdag koopavond . . 10:00 - 21:00 uur Vrijdag . . . . . . . . . . . . . . . . . 10:00 - 18:00 uur Zaterdag . . . . . . . . . . . . . . . 10:00 - 17:00 uur


Goed uit eten U bent 7 dagen per week van harte welkom. Keuken geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Elke maandag en dinsdag:

Diner Tête-à-tête € 25,- p.p.

incl. huisaperitief Tevens uw locatie voor receptie, bruiloft, feest en partijen

Het vis- en vleesspecialiteiten restaurant van Katwijk aan Zee Boulevard 111 • Katwijk aan Zee • Tel. 071-4012064 www.restaurantdezwaan.nl

Gezellig, sfeervol restaurant gelegen aan de Noordwijkse boulevard met uitzicht op de zee en duinen. Onze specialiteit zijn de visgerechten, tevens grill-, vleesen vegetarische gerechten. Voor ieder wat wils dus.

Het menumiset:toast

ilet Gerookte fore•lf• • aardvis, binatie van zw m co e ld ri eg (g is) Vistrio tonijn en boterv ••• is citroenijs ge Coupe met frrs ve e jus d’oran 50 overgoten met

€ 24,

n Voor de prijs va van tevoren reserveert. u al en mogelijk s

Wij zijn iedere dag geopend! Koningin Wilhelminaboulevard 16 b/c 2202 GT Noordwijk T. 071-3611520 www.restaurantdebotter.nl

Het menu is alle

Een veilige haven in Noordwijk De lichtjes van de haven. Lokkend welkom voor de vermoeide reiziger. Plaats om bij te komen, te rusten en bij te tanken. Welkom bij The Harbourlights in Noordwijk! Toepasselijk gelegen op de Wilhelminaboulevard, in het zicht van de zee, is The Harbourlights een gastvrije plek waar u kunt genieten van een goede maaltijd, of een goed glas bier. Of een combinatie daarvan, want bier speelt in de keuken van The Harbourlights een belangrijke rol, vertelt eigenaar Frank Schipper: “Wij hebben 12 soorten bier op tap, en wel vijftig soorten in fles. We koken ook met bier; in onze onze Fish and Chips bijvoorbeeld, en natuurlijk in onze onvergelijkelijke Irish stew met Guiness. Wij hebben ook onze eigen ‘brand’: Frank Bier. Een fris, pittig pilsje naar eigen recept, en met een uitgesproken smaak. Niet alleen lekker, ook in vergelijking met andere bieren goedkoop.” Een heel eigen smaak dus. En dat is een kenmerk van bijna alles wat je in The Harbourlights tegen komt. “We maken heel veel zelf, zoals onze saté- en barbecuesaus, de marinade van onze spareribs, en noem maar op. Iedere week hebben we een ander weekmenu dat bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht, waarbij dat laatste heel vaak iets als een biertje met kaas of een Irish coffee is. Voor weinig geld kun je bij ons kwalitatief goed eten.” Onderneem uw eigen ontdekkingsreis en leg aan bij The Harbourlights! The Harbourlights Koningin Wilhelmina Boulevard 9, Noordwijk Tel. 071-3617705 /www.harbourlights.nl

Restaurant Cleyburch in oude glorie hersteld Restaurant Cleyburch is terug! In maart namen de eigenaren van De Zwaan de monumentale boerderij, één van de oudste gebouwen in Noordwijk, over. Wethouder Leon van Ast verrichtte de opening van dit aloude Noordwijkse icoon. Het restaurant is in oude glorie hersteld en inmiddels weten de gasten de locatie weer te vinden. Het interieur kreeg een make-over. Een moderne inrichting, maar met accenten die passen bij het monumentale karakter van het pand, bieden de gasten een fantastische ambiance. Een sfeervolle bar, een moderne bistro, en een moderne global keuken bieden de gasten goed eten voor een prima prijs! Het concept is een driegangenkeuzemenu voor dertig euro, zelf samen te stellen uit de menukaart. De keuken volgt de seizoenen. Zo kunt u in deze periode dus genieten van asperges! Maar er zijn ook aantrekkelijke aanbiedingen, zoals van dinsdag t/m vrijdag de steak of the day, malse biefstuk met friet, of brood, jus en salade voor slechts tien euro. Behalve voor een goede maaltijd is Restaurant Cleyburch een geweldige locatie voor recepties, bruiloften en evenementen tot maximaal 200 personen. Cleyburch biedt complete arrangementen voor feestelijke events, en extra mogelijkheden zijn uiteraard bespreekbaar. Maar ook voor zakelijke bijeenkomsten is het restaurant zeer geschikt het beschikt over alle benodigde audio-visuele apparatuur. Gelegen in de driehoek Katwijk-NoordwijkRijnsburg is Restaurant Cleyburch gemakkelijk bereikbaar, met veel parkeergelegenheid. Restaurant Cleyburch is dagelijks geopend vanaf 17.00 uur. Lunchen is voor gezelschappen mogelijk op aanvraag. Herenweg 227 2201 AG Noordwijk Tel. 071-3619499 www.cleyburg.nl


Inspraak Duinpolderweg Ontwerp notitie Reikwijdte en Detailniveau

Tijdens deze avond kunt u informatie krijgen

Milieueffectrapportage

over het indienen van een zienswijze op de ont-

• Provincie Noord-Holland, Houtplein 33, 2012 DE, Haarlem.

werp Notitie Reikwijdte & Detailniveau (NRD).

U kunt hier voor telefonisch contact opnemen

Bekendmaking inspraak Duinpolderweg

Alle zienswijzen worden betrokken bij het vast-

met Erik van Norren, tel.: 023 514 42 21

Voor de (economische) toekomst van de regio is

stellen van de definitieve Notitie Reikwijdte en

het belangrijk dat het gebied rondom de Duin-

Detailniveau. Deze inloopavond vindt plaats op:

• Provincie Zuid-Holland, Het Loket, Zuid-

en Bollenstreek, Zuid-Kennemerland en Haar-

maandag 17 juni 2013

Daarnaast is de notitie R&D in te zien in de

lemmermeer goed bereikbaar is en blijft. Met

Hotel Flora,

gemeentehuizen van Bloemendaal, Haarlem-

een goede verbindingsweg tussen de N206 en de

Hoofdstraat 55,

mermeer, Heemstede, Hillegom en Noord-

A4 kan het (vracht)verkeer buiten de dorpen om

2181 EB Hillegom

wijkerhout en op de kantoren van Holland

rijden. Het doorgaande verkeer dat door de

van 20.00 uur tot 22.00 uur

Rijnland in Leiden en de Stadsregio Amster-

Hollandplein 1, 2596 AW, Den Haag.

dam.

dorpen heen rijdt zal afnemen. Hierdoor verbetert de leefbaarheid in de dorpen en kan het

Hoe kunt u reageren?

De Duinpolderweg is een gezamenlijk project

verkeer beter doorrijden.

U kunt van 24 mei t/m 5 juli 2013 reageren. Wij

van de regionale overheden. (De provincies

De Notitie Reikwijdte & Detailniveau markeert

ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal

Noord-Holland en Zuid-Holland, Stadsregio

het begin van de studie naar de milieueffecten

via info-duinpolderweg@noord-holland.nl. Op

Amsterdam, regio Holland-Rijnland en de

van de Duinpolderweg. Het beschrijft de bereik-

www.noord-holland.nl/duinpolderweg vindt u

gemeenten Bloemendaal, Haarlemmermeer,

baarheidsproblemen in de regio en de alternatie-

een zienswijzeformulier dat u per e-mail kunt

Heemstede, Hillegom en Noordwijkerhout).

ven voor een nieuwe wegverbinding. Daarnaast

versturen. De zienswijze moet worden voorzien

Deze overheden zijn na onderzoek tot de conclu-

wordt beschreven op welke milieueffecten de

van naam, adres en woonplaats. Op deze web-

sie gekomen dat de Duinpolderweg het beste in

overgebleven alternatieven worden getoetst. De

site vindt u ook de Notitie Reikwijdte & Detail-

het gebied tussen Hillegom en Bennebroek kan

uitkomsten van het onderzoek worden gerap-

niveau. Wij stellen het op prijs als u uw ziens-

komen.

porteerd in de Milieueffectrapportage (MER).

wijze toelicht met argumenten.

Deze vormt de basis voor besluitvorming over een voorkeursalternatief. Op maandag 17 juni

Inzien

2013 is er een inloopavond over de ontwerp

De notitie R&D kunt u downloaden op

Notitie Reikwijdte & Detailniveau voor de

www.noord-holland.nl/duinpolderweg en is

Milieueffectrapportage over de Duinpolderweg.

van 24 mei t/m 5 juli 2013 in te zien bij de:

WEEKTOPPER

ToyoTa yaris 1.3 VVT-i aUToMaaT ExEcUTiVE

APK

Inrichting: Hatchback (5 drs) Bouwjaar: Februari 2007 Kleur: Grijs metallic Brandstof: Benzine Versnellingsbak: Automaat Bekleding: Stof (lichtgrijs) Km. stand:

,8 3 €

*

n all-i

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

91.530 km

Cynthia Injectables Kliniek

Kijk voor details en ons totale aanbod op: www.autokwaak.nl A U T O M O B I E L B E D R I J F

van der Kwaak verkoop

inkoop

inruil

financiering

Brouwerstraat 51b (showroom) Rijnsburg • Tel. 071-4021513 www.autokwaak.nl • info@autokwaak.nl

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. www.onderdeboompjes.nl Tevens inkoop van goud en zilver tegen directe contante betaling!

Botox behandeling

www.cynthia-injectables.nl

Voor

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Actie: 2e zône slechts:

€10

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Na

€139 ,€ 190,-

071-5172239 Oegstgeest

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

per zone

ZONWERING


Nieuws

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 28 mei 2013

15

Boekhorstjeugd succesvol op DJK tennis n Afgelopen weekend werd bij Hillegomse TC de finaleronde gespeeld van het Districts Jeugd Kampioenschap. De voorrondes werden een week eerder tijdens Hemelvaart al gespeeld op diverse parken in het district, waaronder ook de Boekhorst. De Boekhorstjeugd was weer goed vertegenwoordigd en er waren uiteraard ook weer veel prijswinnaars!

Tot en met 10 jaar

Bij de meisjes t/m 10 jaar werd Floor van Hage districtskampioen! In een mooie finale won ze van haar teamgenootje en trainingsmaatje Eloise de Mooij. In de halve finale had ze al gewonnen van Charlotte Wijkamp, sinds dit jaar ook teamgenootje van de meiden, die uiteindelijk 3e werd. Bij de jongens t/m 10 jaar werd Mitchell Meulenhoff knap 4e.

Tot en met 14 jaar

Bij de jongens t/m 14 jaar had de Boekhorst een paar ijzers in het vuur. Van een hele sterke lichting kwam Teis Visser uiteindelijk het verst. In de halve finale verloor

hij helaas na 3 lange sets van de uiteindelijke kampioen, maar hij nam revanche door 3e te worden door overtuigend te winnen van Nederlands Kampioen t/m 12 jaar, Lodewijk Weststrate. Bij de meisjes in deze leeftijd was Frederique Woltering kanshebber voor de titel. De speelster van mix 4 was dit seizen nog ongeslagen in de singles en sloeg zich met gemak naar de finale maar kwam daar net iets te kort tegen Imke Vasen.

Tot en met 16 jaar

Bij de jongens t/m 16 jaar was Luuk Wassenaar als eerste geplaatst. Hij staat door een uitstekend indoorseizoen nummer 14 van Nederland en was dus favoriet voor de titel. In de halve finale moest hij het opnemen tegen zijn rivaal Boris Spanjaard. Helaas haalde Luuk niet zijn niveau en moest hij genoegen nemen met een troostfinale. Hierin liet hij zien wat hij kan en won hij overtuigend. Een laatste felicitatie ook nog aan oud-Boekhorster Roos van Zaltbommel. Roos heeft jarenlang bij de Boekhorst gespeeld en behaalde knap de titel in de categorie t/m 16 jaar. Al met al uitstekende resultaten van onze jeugd. Allemaal gefeliciteerd!

Foto: PR

Cruciale winst tegen Alphen n Van Nispen zet grote stap richting 3e klasse voetbal n Dankzij een 1-2 overwinning in en tegen Alphen heeft van Nispen promotie in eigen hand. De formatie van Stephan Spruijt won in een aantrekkelijke wedstrijd verdiend met 1-2. Op een volledig doorweekt veld was het Alphen dat sterk begon. Na een half uur spelen was het Alphen dat op voorsprong kwam. Na een goede actie van de Danny Geerligs van Alphen schoot hij vanaf een meter of 20 richting het doel van Otte. Toen de Alphense storm iets ging liggen kwam van Nispen beter in de wedstrijd en creëerde het ook enkele kansen, die echter in eerste instantie onbenut bleven. In de rust bleek dat Zilker aanvoerder van Westerop niet verder kon. nadat hij al vroeg in de wedstrijd een tik op zijn wreef had gekregen. Hij werd gewisseld. In de tweede helft zette de Zilkers de gelijkmaker op het scorebord, en kwam daarna op voorsprong die het niet meer uit handen gaf.

Alle Boekhorst-prijswinnaars.

Inzameling voor de Voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout hulp n Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni wil de voedselbank Noordwijk/Noordwijkerhout in Noordwijkerhout weer levensmiddelen inzamelen. Wij staan tussen ongeveer tien uur ’s morgens en vier uur ’s middags bij Albert Heijn, de Digros, de Lidl en de Vomar. Ook de aanbouw van de Witte Kerk is op zaterdag van 1000 tot 1600 uur geopend om gaven in ontvangst te nemen.

Behoefte

De Voedselbank is steeds meer aangewezen op de levensmiddelen die u bij inzamelingen bij supermarkten voor ze koopt en de levensmiddelen die we van bedrijven en particulieren ontvangen. We helpen inmiddels in Noordwijk en Noordwijkerhout wekelijks 60 huishoudens, die heel weinig te besteden hebben aan een pakket levensmiddelen om

hun zorgen enigszins te verlichten.

Houdbaar

Er is vooral behoefte aan houdbare levensmiddelen zoals boterhambeleg,boter, koffie en thee, rijst, pasta, groenten en fruit in blik, vlees en vis in blik, suiker, meel, en vruchtensappen. Daarnaast is de voedselbank erg blij met persoonlijke verzorgingsproducten en was- en schoonmaakmiddelen. De levensmiddelen mogen niet aangebroken zijn.

Aanvulling

U kunt ook financieel bijdragen aan de Voedselbank. Met dat geld wordt het wekelijks pakket aangevuld met verse producten of zuivel. Deze artikelen worden zelden aangeboden, maar zijn wel noodzakelijk. Uw bijdrage kunt U overmaken op rekeningnummer 153561106 t.n.v IPCI Noordwijkerhout o.v.v. Voedselbank. Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor uw gaven.

Grote stap

Toen het laatste fluitsignaal klonk was de blijdschap logischerwijs groot bij de Zilkers. Het besef dat er een grote stap richting de 3e klasse is gezet was er direct. Ongeacht het resultaat van de wedstrijd Zoetermeer-Alphen op zondag 26 mei, moet Van Nispen op zondag 2 juni de wedstrijd tegen Zoetermeer winnen. Immers, ook Alphen en Zoetermeer behouden beide kans op die ene zo gewilde plaats in de 3e Klasse. Ondanks de gestarte werkzaamheden op het huidige sportpark kan de beslissende wedstrijd op zondag 2 juni nog op het eigen veld gespeeld worden. Van Nispen kwam in de reguliere competitie

twee punten tekort voor het kampioenschap, dat naar SEP uit Delft ging. De ploeg uit De Zilk is de laatste maanden bijzonder op dreef en is al negen wedstrijden achter elkaar ongeslagen (acht maal winst, eenmaal gelijk). De jonge equipe van trainer Stephan Spruijt is klaar voor promotie en zal volgend seizoen zeker mee kunnen komen in de sterke 3e Klasse.

Steun

Maar eerst moet promotie tegen Zoetermeer worden afgedwongen. En daarvoor heeft het de steun van het publiek nodig. Daar er nauwelijks meer gevoetbald wordt in de Duin- en Bollenstreek verwacht het bestuur van Van Nispen toeschouwers uit de hele streek die achter de geel–rode brigade gaan staan. Met hulp van het publiek moet het mogelijk zijn om een lang gekoesterde droom waar te maken. Kom en help Van Nispen aan de promotie.

Eerste paal Het Hanenhof de zilk n Op dinsdag 21 mei, is de eerste feestelijke paal geslagen voor het woningbouwproject ‘Het Hanenhof’ in De Zilk. Heembouw realiseert woonhof Het Hanenhof in opdracht van vof Hanenhof. In totaal gaat het om 34 woningen. Van de achttien rijwoningen, vier tweekappers en twaalf

beneden- bovenwoningen waaruit Het Hanenhof gaat bestaan, is inmiddels ruim 70 % verkocht. De oplevering is in het eerste kwartaal van 2014. Het ontwerp is van Van Egmond Totaal Architectuur. Nederstigt Bouwmanagement begeleidt de bouw. Op de foto: Opdrachtgevers Ed en John de Groot poseren trots naast de machine die de eerste paal gaat slaan.

Dienst in stralende zon kerkdienst n De Openluchtdienst die vanuit de Witte Kerk op Pinksterzondag werd gehouden op Klein Leeuwenhorst, was een succes! Zoals u vorige week nog kon lezen in de column Rond de Witte Kerk, was de kwestie ‘regen’ nog wel even spannend. Tussen al die triestige regendagen in scheen op die ochtend de zon volop. De lucht was blauw,

de temperatuur goed, en het landgoed Klein Leeuwenhorst was in voorjaarstooi. Mede dankzij de Harp en Odeon en vooral ook al die vrijwilligers en de massaal toegestroomde kerkgangers was het een onvergetelijk gebeuren. De kerk naar buiten toe – dat is meer dan symbolisch voor een kerk die er is om de wereld en de mensen te dienen. We gaan dat vast vaker doen, en dan breder! U hoort ervan.

Openluchtdienst. |Foto: PR


NWHW_week_22_13  

weekblad Noordwijkerhout

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you