Page 1

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

interview P9

DIAMANTEN ECHTPAAR JANSSEN-WARMERDAM

22 mei 2013 JAARGANG 31 NR 21

Zeg nieuws P5 niet Een nee... scheurende wethouder

sport P11

Louis van Gaal bij VVSB

Daniel Leenders in Victorkerk cultuur P10

Pannenbier bij de Speelakker

Kort nieuws Programmaraad wil geen eenheidsworst TELEVISIE  De Programmaraad Rijnland Bollenstreek maakt zich ernstige zorgen over het televisiepakket in onze regio.

nieuwbouw die Het Raamwerk wil realiseren op deze locatie komt op de plek van het oude verenigingsgebouw. Na enkele jaren van overleg is er een compromis gesloten

Solasi wordt recreatiepark

Vriendinnendag

RECREATIE  Naar aanleiding van drie ingezonden brieven kwam woensdagavond het park Solasi in de commissie Ruimte en Wonen aan de orde. Het was niet de eerste keer dat bewoners/eigenaren van de bungalows in het geweer kwamen tegen de collegeplannen om de bestemming van het park, recreatiepark , te handhaven en tegen misstanden en of oneigenlijk gebruik te gaan optreden. De commissie stemde hiermee in, maar vroeg het college wel ‘humaan’ op te treden. Leon Floor, PvdA, merkte op,’ dat de briefschrijvers niet de gemeente maar de eigenaar van het park moeten aanspreken om verloedering tegen te gaan. Voor CDA en D66 was het duidelijk: ‘Het besluit is genomen. Handhaven dus. Ook de ontwikkeling van het Oosterduinse meer kwam aan de orde. Hierover zijn gesprekken gaande, maar aldus wethouder Knapp , Een goed ontwikkeld Oosterduinse meer zal de recreatiewaarde van Solasi zeker versterken. Over twee jaar hoopt Knapp dat Solasi een volwaardig recreatiepark is. Het doel waar het ooit voor is opgezet. JL.

VOETBAL  Op 31 mei organiseert VVSB een dag om meiden kennis te laten maken met het voetbal. Alle meiden vanaf 5 jaar zijn van harte welkom om een keer mee te trainen en mee te doen. We zullen een aantal oefeningen gaan doen en natuurlijk ook een partijtje voetballen waarbij je met en tegen je vriendinnen speelt. Dus heb je vriendinnen, nichtjes,buurmeisjes of anders, kom op 31 mei naar VVSB voor een leuke ervaring. Let wel..ivm het regelen van trainers en voetbalvelden moet iedereen zich aanmelden op meidenvoetbal@vvsb.nl onder vermelding van je naam leeftijd en telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

folders

bij de Speelakker. De Speelakker is gratis toegankelijk voor iedereen en zal vanaf juli weer open gaan. Er is een leuke waterspeelplaats en je kunt er waterfietsen. Er zijn meerdere eilanden die onderling verbonden zijn door kabelbanen en touwbruggen. Verder is er een kantine en kan het gebouw afgehuurd worden voor kinderfeestjes.

J.M. van Steijn & Zn V o o r h o u t

Vanaf 26 april

TUINPLANTENMARKT Moderne planten, aangeboden in een ouderwets gezellige kas. Echt alle bloeiende eenjarigen voor in potten, bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tuin.

De beste kwaliteit tegen een ouderwets leuke prijs.

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

FIETSEN  Op Dinsdag 21 Mei organiseert de toerclub Vogelenzang weer een Seniorenrit. Een toerfietstocht van 60 kilometer. We starten om 10.30 vanaf Café-Restaurant De Ruigenhoek aan de Herenweg 222 in Noordwijkerhout. Er zijn twee stops onderweg. Toerfietsen is geen wielrennen, maar genietend fietsen met gelijkgestemden. Doe nieuwe ervaringen op, leer andere mensen kennen en maak nieuwe vrienden.

voor vakkundi! g advies

J.M. van Steijn & Zn.

25% korting Sikkens verf

U vindt ons op de Rijnsburgerweg 17 - Voorhout (de weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol)

Tel. 0252 210252

VERKADE

Toerfietsen

Openingstijden: ma. t/m za. 9.00 - 18.00 • vrijdag koopavond

Laat u ook eens verrassen in onze kassen!

NOORDWIJKERHOUT

GLAS- EN SCHILDERWERKEN VERF ⋅ BEHANG ⋅ WONEN

WWW.BADERBV.NL

Traditie getrouw werd op het hoogste punt de vlag gehesen en geproost op de bouw met het kratje bier dat de opdrachtgever voor de gelegenheid hoort te verzorgen. De

waarin de speelakker behouden kan blijven en hun verenigingsgebouw enkele meters verderop herbouwd kan worden. Het nieuwe gebouw is het eerste ontwerp van Kim Warmerdam (24), vijfdejaars student architectuur bij de TU Delft. Zij maakte de plannen samen met haar vader Jacques Warmerdam, die al sinds de oprichting betrokken is

TH.M.

BOUW  Het nieuwe verenigingsgebouw van de Speelakker aan de Zeereep in Noordwijkerhout, begint vorm te krijgen. Deze week werd het hoogste punt bereikt.

Binnenkort behandelt de Tweede Kamer een nieuwe Mediawet. In dat voorstel wordt de programmaraad afgeschaft en hebben klanten niets meer te zeggen over de invulling van hun televisie- en radiopakket. Het wetsvoorstel verplicht alle ‘aanbieders van pakketten’ (kabelexploitanten als Ziggo, Glashart, Lijbrandt Telecom, XMS, KPN etc.) een basispakket van 30 zenders door te geven. Volgens de staatssecretaris geeft een omvang van 30 zenders ‘voldoende waarborgen voor pluriformiteit’. Maar 30 zenders is veel minder dan het huidige (digitale) basispakket en ook te weinig om daadwerkelijk een breed aanbod neer te zetten, volgens de programmaraad. Dertig zenders betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. En bij het maken van die keuzes spreken consumenten straks totaal niet meer mee. Er komt geen klachteninstantie, geen gezamenlijke invloed en de wet biedt ook geen mogelijkheid om de pakketaanbieders terecht te wijzen. Grote groepen kijkers die iets anders willen dan eenheidsworst op de televisie worden buitenspel gezet, zo waarschuwt de programmaraad.


ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

Ik ben Nero

2

0m 3.00

Ik ben Boss

Fillers en Botox behandeling?

28 mei cosmetisch arts voor Fillers en Botox behandeling!

Chinese wandtafel 19e eeuw!

Ook voor informatie:

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Beautysalon Good Feeling

Havenstraat 82a - Noordwijkerhout

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.good-feeling.nl

www.almondehoeve.nl

AUTOBEDRIJF

0252-346870

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Dealer

Voor

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

€10

Actie: 2e zône slechts:

Na

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

SMEDERIJ 12 | T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL | INFO@TURK-ROOF.NL

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Tramstraat 112 B 2225 CM Katwijk Tel. 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs.

Emmen Alkmaar Zwolle Zaandam Haarlem

Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring e ati jblijvende tax • een deskundige en vri ien gewenst per bank ind of g alin bet te • contan r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg • advies in het bel door heel Nederland • meer dan 50 locaties

Katwijk Den Haag Delft Oud Beijerland

Apeldoorn

Amsterdam Utrecht

Amersfoort

Alphen a/d Rijn Rotterdam

Nijmegen

Dordrecht Den Bosch

Klaaswaal Tilburg Goes

Breda Eindhoven

Heerlen

www.goudwisselkantoor.nl

Groningen

facebook.com/ goudwisselkantoor

Enschede


nieuws

noordwijkerhouts weekblad

woensdag 22 mei 2013

3

UIT DE RAADZAAL Wethouder Knapp werkt aan een lijst waarin hij aangeeft hoe de tekorten op de begroting 2015–2017 weg gewerkt kunnen worden. Dat lijstje komt eind van dit jaar. De commissie BAM gaf aan dat lijstje al in september te willen ontvangen. “Geen sprake van”, aldus Knapp, “ik heb alles goed overwogen en we moeten niet over ons graf heen willen regeren”. Knapp wil zo ook de partijen helpen met het opstellen van hun verkiezingsprogram voor de gemeenteraadsverkiezingen, “als het lijstje eind dit jaar bekend is, kunnen jullie dat mooi gebruiken voor jullie verkiezingsprogram”, aldus Knapp. Afbreken van de Schelft noopte Beugelsdijk tot de opmerking aan het adres van D66, Wiebes, die dit opperde als oplossing van de tekorten, “Je gelooft toch niet dat jullie het afbreken van De Schelft in jullie verkiezingsprogramma durven op te nemen.” Het is maar bedoeld als een voorbeeld wat eventueel mogelijk zou zijn. “Niks afbreken”, aldus Knapp, ondanks de te verwachten grote tekorten is hij niet somber. Met wat verhogingen hier en daar zag Knapp, zo uit het hoofd, het tekort voor 2015 al gehalveerd. Niet somberen dus, vindt de wethouder. Jan Brouwer verwacht wel dat de samenwerking tussen de vijf bollengemeenten geld oplevert. “Natuurlijk weet ik dat de kosten voor de baat uitgaan, maar ik ben toch blij dat ik er volgende periode niet meer bij ben.” Nog even doorbijten Jan, en de stuurgroep, die de samenwerking gestalte moet geven, blijven bestoken met de vraag om vooral het groen in de Bollenstreek in de gaten te houden. Een paar uur in de week zou de bloemenstal op de steeg het uitzicht op onze Witte kerk belemmeren, en daarom zou die moeten verdwijnen. Een beetje kortzichtig, gelet op de mede door de politiek zo gewenste reuring in het centrum. Reuring, die er afgelopen zaterdag, met een moederdagmarkt rond de Witte kerk zeker was. Eindelijk werkte het weer een beetje mee en gingen de tuinplantjes vlot van de hand. Fleurige bloemen en planten stallen met op de achtergrond onze Witte Kerk. Een mooi plaatje voor de toeristen, die ons dorp aandeden. Letterlijk en figuurlijk pakken donkeren wolken zich samen boven Noordwijkerhout. Na regen komt zonneschijn en dat zal ook, afgaande op het optimisme van wethouder Knapp, zeker ook voor ‘financieel’ Noordwijkerhout het geval zijn. Er zal inderdaad nog heel wat rekenwerk nodig zijn om na 2014 zo’n, 1 miljoen euro weg te werken. Maar afgelopen week dus de presentatie van de voorjaarsnota. Een nota, die, zo als jaren het geval is, zeker nog wat wijzigingen zal ondergaan. Mede afhankelijk hoe groot de bijdragen vanuit het rijk zullen zijn. Belangrijk ook hoeveel geld het rijk geeft voor de uitvoering van de taken die de gemeente op haar bord krijgt. Nu maar hopen dat ze in Den Haag meer realiteitszin hebben dan minister Jet Bussemaker, die meent dat vrouwen een schuldgevoel hebben omdat zij financieel afhankelijk zijn van hun echtgenoot. Alle moeders aan het werk, die Jet. JL.

Gratis spreekuur bij KOM advocaten recht n Een mens loopt overal tegenaan in zijn leven. Soms heb je een probleem waar je niet direct een oplossing voor weet. Zou het dan niet gemakkelijk kunnen zijn om het probleem voor te kunnen leggen aan je eigen advocaat zonder dat dit wat kost? KOM Advocaten wil dat het voor u mogelijk wordt uw vraag aan ons voor te leggen zonder dat het u direct geld kost. KOM Advocaten gaat vanaf 4 juni 2013 om de week een gratis inloopspreekuur voor u organiseren op de dinsdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur. Het maakt daarbij niet uit of u particulier of ondernemer bent. U krijgt de mogelijkheid uw probleem aan ons voor te leggen en wij zullen u adviseren over uw zaak. Mocht het noodzakelijk zijn en u dit willen dan, kunnen wij direct een vervolgafspraak voor u plannen bij 1 van onze 4 gespecialiseerde advocaten.

Rechtsgebieden

KOM Advocaten kan u adviseren op de volgende rechtsgebieden: Familierecht: Alles over echtscheidingen, alimentatie, erfrecht Mediation en aanverwante zaken Belastingrecht: Alle problemen die u als particulier of ondernemer heeft met de fiscus Bestuursrecht: Heeft u problemen met de overheid? Strafrecht: Bent u verdachte van een strafbaar feit of slachtoffer daarvan? Insolventierecht : Is uw onderneming niet gezond meer? Arbeidsrecht: Voor werknemers en werkgevers een pasklare oplossing Civielrecht: Alles dat burgers bindt en vooral verdeeld houdt Vanaf dinsdag 4 juni bent u om de week welkom bij KOM Advocaten van 19:30 uur tot 21:00 uur, Boekerslootlaan 15 te Noordwijk.

Wandelen door Noordwijkerhout n Avondvierdaagse 2013 gaat bijna van start wandelfeest n De voorbereidingen zijn bijna klaar. De vergunningen zijn aangevraagd. De scholen zijn benaderd. De vrijwilligers worden geïnstrueerd. De voorinschrijving is gestart. Het wandelfeest kan beginnen. De avondvierdaagse, die in Noordwijkerhout dit jaar al voorde 57e maal wordt gelopen, staat onder auspiciën van de Zuid-Hollandse Wandelsport Bond. Begonnen is het destijds voor de leden van de wandelsport vereniging DIO (Door Inspanning Ontspanning), waar al vrij snel ook andere wandelaars meeliepen. In 1971 is dat overgenomen door de Plaatselijke Wandelsport Regeling Commissie Noordwijkerhout die de scholen er bij betrok wat tot gevolg had dat elk jaar circa 1000 wandelaars aan dit evenement deelnemen.

Scholen

Alle scholen in Noordwijkerhout hebben vóór de meivakantie al de

nodige informatie en inschrijflijsten ontvangen om hun school deel te laten nemen aan de avondvierdaagse. Deze wordt gewoontegetrouw in ons dorp gelopen in de éérste volle week van juni, wat dit jaar van maandag 3 t/m donderdag 6 juni is.

Vrijwilligers

De ruim 40 medewerkers, die nodig zijn om de avondvierdaagse tot een succes te maken zijn benaderd en met de gemeente zijn afspraken gemaakt voor de scholing van de verkeersregelaars. De nodige vergunningen zijn aangevraagd en de routes van de 10 en 5 kilometer zijn voor zover nodig was aangepast.

Vierdaagsekruis

Iedere wandelaar die de avondvierdaagse uitloopt ontvangt na afloop tot de 10e maal het avondvierdaagsenkruis met draaglint en speld, daarboven ontvangt men een cijfer om aan het draaglint te bevestigen met om de 5 jaar een nieuwe medaille.

Inschrijven

Inschrijfkosten bedragen bij vóórinschrijving voor jeugd tot en met 12 jaar € 2,75, iedereen daarboven betaald € 3,00. Inschrijven bij de start op 3 juni in de kantine van het VVSB is ook mogelijk, maar dan betaalt iedereen € 4,00. Voor de inschrijving kan men terecht bij het V.V.V. kantoor, Dorpsstraat 8 in Noordwijkerhout tijdens kantooruren. Uiteraard hoopt het bestuur en de vele vrijwilligers, dat het dit jaar weer een geweldig en vooral gezellig wandelfeest zal worden.

Creatief Hobbyfestival Leeuwenhorst hobby n Op 25 en 26 mei wordt is de Leeuwenhorst, Langelaan 3, voor de eerste keer het toneel voor het Hobbyfestival. De standhouders vullen circa 60 marktkramen met nieuwe producten en benodigdheden voor de diverse hobby’s, o.a. (3D)Kaarten, miniaturen, sieraden maken, scrap-

booken, stempelen, ponsen, cricut, borduren, breien en haken, etc.. Ook zijn er demonstraties en workshops. Vanzelfsprekend zijn er ook stands voor de poppen(huizen)liefhebber. Poppendokter Dicky’s Poppen houdt de gehele dag spreekuur, kleine ‘kwaaltjes’ behandeld zij direct op de beurs, de grote gaan mee naar de operatiekamer in Dordrecht. Tot nu toe heeft zij alles nog

kunnen ‘genezen’. Het programma is te bekijken op www.hobbyfestival.nl, u kunt daar ook een kortingbon downloaden. Zaterdag 25 en zondag 26 mei zijn perfecte dagen om het Hobbyfestival in Noordwijkerhout te bezoeken. Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.30-16.30 uur. Entree volwassenen: euro 4,- (kortingbon op site), kinderen tot 12 jaar gratis (onder geleide).

Medium Sonja v/d Linden bij Signaal esoterie n Dinsdag 28 mei organiseert Het Signaal een Paranormale avond. Op zondag de 26e volgt een wichelroedewandeltocht. De avond vindt plaats in de Maasgaarde, Herenweg 9, naast de St Jozefkerk. Het medium op deze avond is Sonja v.d. linden, zij doet helderziende waarnemingen via een door

uzelf meegebracht voorwerp of via een foto van een Overledene. De zaal gaat om 19.30 uur open en het programma begint om 20.00 uur. De entreekosten zijn 6 euro en zullen na aftrek van de vaste kosten bestemd zijn voor goede doelen. Iedereen is van harte welkom.

Wichelroedetocht

Op zondag 26 mei organiseert Het Signaal Noordwijkerhout in sa-

menwerking met Chris Zoet een wichelroedewandeltocht. Opgeven voor deelname aan deze wichelroedewandeltocht kan bij Het Signaal, Gerda Broekhof, tel. O252-374183 of via e-mail gerdabroekhof@hetnet. nl De kosten bedragen incl. een set wichelroeden, 19.50 p.p. De tocht begint om 13.30 uur bij de toren van de Sint Jozefkerk, Herenweg in Noordwijkerhout. Einde van de tocht 16.00 uur JL.


NIEUW ÉN UNIEK IN NEDERLAND!

STEL ZELF EENVOUDIG JE KEUKEN SAMEN ELKE KAST EEN VASTE PRIJS

OF DIE NU 30, 50 OF 60 CM. BREED IS!

EEN GROTERE KEUKEN VOOR DEZELFDE PRIJS! SUPERSNELLE LEVERTIJDEN ZEER GUNSTIG GEPRIJSD

OPENING: ZATERDAG

25 MEI

4200

09.30 uur - 16.00 uur

ALLEEN ZATERDAG 25 MEI BORETTI CARBONE VAN 299,- NU

Nieuw én uniek in Nederland! Zaterdag 25 mei opent Karly Kitchen haar deuren. U bent hierbij van harte uitgenodigd om dit unieke en nieuwe concept van dichtbij te aanschouwen. Koffie met gebak staat voor u klaar en voor de kinderen is er een luchtkussen. In hat pand van Nieuwonen is Karly Kitchen gevestigd aan de Sandtlaan 42a in Katwijk. Voor alle bezoekers is er een leuke attentie. BORETTI PICCOLINO VAN 299,- NU

195

SANDTLAAN 42A | 2223 GG KATWIJK | T 071 - 402 44 44 | E INFO@KARLYKITCHEN.NL

ALLEEN ZATERDAG 25 MEI

WWW.KARLYKITCHEN.NL


nieuws

noordwijkerhouts weekblad

woensdag 22 mei 2013

5

BOLLENPRAAT Tegenstellingen

Wethouder de Haas scheurt symbolisch de deur open. Tekst en foto: Lisa de Blok

Symbolisch openscheuren n Ontmoetingscentrum dementie geopend zorg n Op donderdag 16 mei werd op feestelijke wijze het nieuwe ontmoetingscentrum voor dementerende ouderen en hun mantelzorgers in het gebouw van de Munnekeweij aan de Via Antiqua 25 geopend. Het ontmoetingscentrum is onderdeel van Topaz. Vanaf half twee werd er door ‘De vrolijke muzikanten’ Ria en Jos accordeonmuziek gespeeld en gezongen. Langzaam stroomden het vol met bezoekers, in totaal waren er tussen de 30 en 40 mensen aanwezigen om de feestelijke opening bij te wonen. Om twee uur was wethouder De Haas uitgenodigd om de officiele openingshandeling te verrichten. Symbolisch scheurde hij de deur open en gaf hiermee het startsein voor de opening van het ontmoetingscentrum. Verder werden er nog wat mensen in het zonnetje gezet, die zich hebben ingezet bij de oprichting hiervan. Daarna was

het tijd voor champagne en kon er geproost worden.

Beginnende dementie

De dagsociëteit is bedoeld voor mensen met beginnende dementie die nog thuis wonen. Mensen die weleens vergeetachtig zijn of moeite hebben met dagelijkse klusjes zijn er van harte welkom. Ze worden in de gelegenheid gesteld om sociale contacten op te doen, ervaringen uit te wisselen en mee te doen aan een gevarieerd activiteitenaanbod. Verder is het hier mogelijk om cliënten individueel te begeleiden. Tot nu toe telt het ontmoetingscentrum 18 cliënten, maar de bedoeling is dat dit aantal de komende tijd nog zal stijgen. Het ontmoetings-

centrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van half tien tot vier. Er zijn verschillende activiteiten, zoals sport en bewegen onder begeleiding van de medewerkers bewegingstherapie, geheugen training, met zijn alle koken, de krant wordt voorgelezen. Verder zijn er activiteiten voor het behoud van vaardigheden zoals onder begeleiding boodschappen doen. Er wordt iedere dag een warme maaltijd geserveerd, voordat de bezoekers weer naar huis gaan. Het fijne van dit nieuwe ontmoetingscentrum is dat de mantelzorgers van dementerende ouderen ook welkom zijn. Vaak is dat hun partner of een familielid die het grootste deel van de zorg op zich neemt. Ook zij kunnen namelijk wel wat steun gebruiken. Speciaal voor hen is er een uitgebreid ondersteuningsprogramma, zoals gespreksgroepen, informatieve bijeenkomsten, sociale activiteiten en een inloopspreekuur.

Spelers gezocht voor Musical muziek n In april 2014 speelt Stichting Hakuna Matata de musical ‘Jozef’s Droomjas’ in de Heilig Hartkerk van de Zilk. De repetities beginnen in september. Op maandagavond 3 juni is er een informatieavond voor iedereen die graag mee wil werken aan deze musical. Acteurs, actrices, zangers

en zangeressen. Naast volwassen deelnemers hebben wij ook plaats voor een aantal kinderen rond de 12 jaar. Het zou fijn zijn als de kinderen één van de ouders meenemen naar de informatie avond, zodat ook zij goed weten wat er van hun kind verwacht wordt. Vanwege de vele mannenrollen in deze musical, hopen we op een flinke mannelijke opkomst! Naast de deelnemers zijn ook mensen welkom, die zich op

een andere manier in willen zetten. Zoals decorbouw, kleding maken, schmink, of andere hand –en spandiensten. Op de informatie avond geven we informatie over de musical, uitvoeringen, repetities enz. Aanvang 19.30 uur naar de bovenzaal van het parochiehuis (ingang aan de achterzijde) Beeklaan 15 in de Zilk. Info: Otto van Haaster, tel: 0252-521056 of Joke Akerboom, tel: 0252-516917.

Het betrekken van stellingen houdt in dat je een strijd gaat voeren, of wilt voorkomen, met een vermeende vijand. Een bollenkweker voert altijd strijd met zijn koper. De stellingen worden betrokken met argumenten van de koper als: crisis, ongunstig weer tijdens de droogverkoop, duur transport, veel regeltjes en moeilijke financiering. Hij voelt zich als een bank, zólang laten betalingen op zich wachten. De kweker stelt steevast gestegen kosten of minder opbrengst door slecht weer. Ook vraag uit andere hoek kan reden zijn om een betere prijs te bedingen. Het lijken tegenstellingen, toch is het een gezamenlijk belang om wat aan de bollen te verdienen. Tegenstellingen te over in de politiek. Wat te denken over de discussie over illegaliteit. Bij de dodenherdenking op 4 mei heeft ieder de mond vol over vrijheid en wat je er al niet voor moet doen, vervolgens een dagenlange discussie over (gast)vrijheid naar vreemdelingen toe. Nederland voelt zich bedreigder dan ooit en er moeten zo lang mogelijk barricaden worden opgeworpen. Tegenstellingen waren er ook over de vraag hoe we de toekomstige mede-Europeanen moeten verwelkomen. Ik herinner me nog van niet zo lang geleden dat met helikopters werd gespeurd naar binnengedrongen Polen die tussen de gladiolen verscholen zaten. Vervolgens met heuse razzia’s van het bedrijf verwijderd. Korte tijd later waren ze wel welkom en doen ze nu in grote getale het werk waar velen niet voor opgeleid zijn. Vrachtwagenchauffeurs voeren nu een achterhoedegevecht met rijders uit lage lonen landen. Het is wel wennen voor ze dat het toch collega’s zijn. Ook in tegenstelling tot wat het lijkt zijn de vele Z.Z.P. ers in Nederland gewoon werknemer, al zijn de rechten die ze vroeger hadden weggevallen. Te strakke regelgeving voor ondernemers leidde tot onbetaalbaarheid van vaste dienstverbanden. Flexibilisering blijft uit, ondanks het “polderen” in Nederland. Toch moeten we allemaal in hetzelfde landje zien te overleven. Misschien geldt ook nu weer: Niets is wat het Lijkt! Aad van Ruiten

Vol programma BollenProms muziek n Zoals inmiddels bekend is op 25 mei het concert BollenProms in de Schelft. De zaal gaat deze avond open om 20.00 uur. De band Just Us zal tot +/- 21.00 uur het publiek vermaken. De harmonie van de ‘St. Jeanne d’Arc’ zal samen met coverband Nightlife, zangeres Manon Gelevert en zangeres Pauline van Eeden het hoofdprogramma verzorgen. Zij starten om 21.00 uur. De harmonie van de ‘St. Jeanne d’Arc’ bestaat inmiddels 92 jaar en heeft ongeveer 50 leden van jong tot oud. Sinds augustus 2006 staat het orkest onder leiding van dirigent Michel de Haas. De harmonie verzorgt jaarlijks een aantal kleine concerten maar kent u misschien vooral van het Kerstconcert, Nieuwjaarsconcert of het Voorjaarsconcert. Voor de BollenProms is er een combinatie gemaakt van popmuziek, musicalliedjes en Nederlandstalige nummers. Nightlife is een coverband bestaande uit 7 super enthousiaste en getalenteerde musici. Met hun jarenlange ervaring hebben zij de hun sporen in de muziek verdiend. Een avond met Nightlife is altijd een feestje. Na het hoofdprogramma met de harmonie zal Nightlife verder voor u spelen. Een viertal muzikanten van de harmonie zullen de band begeleiden om er een

spetterend einde van de avond van te maken. Naast Nightlife heeft ook zangeres Pauline van Eeden al eerder met ‘St. Jeanne d’Arc’ samengewerkt. Pauline van Eeden is 20 jaar en studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voor docent muziek. In haar vrije tijd geeft Pauline zanglessen en begeleidt ze verschillende koren. Ook staat ze regelmatig zelf op het podium. Vorig jaar is ze met ‘The Kyteman Orchestra’ op tournee geweest waarmee ze op grote podia en festivals in het binnen- en buitenland heeft gestaan. Pauline bruist van de energie om er een mooie show van te maken. Zangeres Manon Gelevert komt uit Noordwijk en is 19 jaar oud. Manon volgt vanaf haar 12e jaar elke week zangles en speelt piano. Daarnaast studeert ze musical aan de Dutch Academy of Performing Arts in Zoetermeer. Ze heeft al vele optredens gedaan o.a. in 2011 ‘de Stem van de Bollenstreek’. Naast solo optredens treedt ze ook op met haar band Mais Non. Het muzikale motto van Manon is ‘een dag niet gezongen is een dag niet geleefd’. Dat belooft wat voor 25 mei! Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een onvergetelijke avond van te maken. Vanaf 20.00 uur bent u welkom in ‘De Schelft’ in Noordwijkerhout. De toegang is gratis. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Houdt hier rekening mee.

Sportief en blijvend afslanken gezondheid n Marente start op 30 mei van 10.0012.00 de cursus Sportief Afslanken i.s.m. Zwembad De Schelft Van alle volwassenen in Nederland kampt 40% met het probleem overgewicht. Talloze veelbelovende methodes om hier van af te komen passeren de revue. Vaak werken

deze alleen op korte termijn en begint het bekende jojo-effect. De cursus ‘Sportief Afslanken’ bij Optisport Noordwijkerhout Zwembad De Schelft, Maandagsewetering 202 in Noordwijkerhout kan wél daadwerkelijk helpen. Deze wekelijkse cursus bevat 8 groepsbijeenkomsten die bestaan uit 1 uur dieetadvisering en 1 uur sporten. De begeleiding bij het afvallen wordt verzorgd door een gediplomeerd

diëtiste. Aan de hand van het cursusboek ‘Sportief Afslanken’ wordt er elke week een thema behandeld dat u op weg helpt naar een gezonde leefstijl met een gezond gewicht. Bovendien kan iedere deelnemer vanaf de startdatum van de cursus twee maanden onbeperkt sporten voor € 30,- i.p.v. € 75,-. Informatie en aanmelding: mail: info@marente. nl. of tel. 071-4093333 op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur.

‘St. Jeanne d’Arc’ speelt combinatie gemaakt van popmuziek, musicalliedjes en Nederlandstalige nummers. Foto: PR


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur (loket Ruimte en Bouwen) Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur (loket Burgerzaken)

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 22 mei 2013

Politiepost 23 mei gesloten Donderdag 23 mei is de politiepost in het gemeentehuis van Noordwijkerhout gesloten. U kunt deze dag terecht op het politiebureau in

Lisse, Heereweg 306. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via tel. 0900 88 44 of bij spoed 112.

Goed geïnformeerd Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele informatie van de gemeente Noordwijkerhout, dan kunt u zich gratis aanmelden voor onze digitale nieuwsbrief. U ontvangt dan wekelijks een nieuwsbrief in uw mailbox met daarin alle informatie die u graag wilt lezen.

U kunt zich aanmelden via www.noordwijkerhout.nl door in het menu te kiezen voor ‘Actueel nieuws’. Na registratie kunt u de nieuwsbrief activeren door in te loggen. U kunt dan ook de onderwerpen selecteren die u graag in uw nieuwsbrief wilt ontvangen.

Gemeentehuis gesloten Het gemeentehuis en het Wmo Adviescentrum zijn op vrijdag 31 mei gesloten in verband met de jaarlijkse personeelsdag.

Tariefsverhoging Regiotaxi per 2014 Verhoging eigen bijdrage De eigen bijdrage voor het gebruik van het collectief vervoer (de Regiotaxi) wordt per 1 januari 2014 verhoogd. Voor wie De prijsverhoging is van toepassing als u op grond van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) gebruik maakt van de Regiotaxi. Waarom tariefsverhoging De eigen bijdrage is gebaseerd op de kosten van het openbaar vervoer. Als u nu gebruik maakt van de Regiotaxi is uw eigen bijdrage lager dan de kosten van het openbaar vervoer. Daarom wijzigt de eigen bijdrage per 1 januari 2014. Hoogte eigen bijdrage 2014 De hoogte van uw eigen bijdrage wordt bekend in november 2013. Zodra de nieuwe bedragen bekend zijn worden ze gepubliceerd.

hoogd en kunt u tegen het huidige tarief gebruik maken van de Regiotaxi. Meer informatie Voor meer informatie over het aanvragen van de Regiotaxi en de tarieven 2013 kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl E-mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: Bezoek het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout

Tarieven 2013 In 2013 wordt uw eigen bijdrage niet ver-

Werk in uitvoering Week 21

A44 Werkzaamheden van vrijdag 24 mei 22.00 uur tot en met maandag 27 mei, 05.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/duinenbollenstreek N443 (’s-Gravendamseweg) De provincie Zuid-Holland voert werkzaamheden uit aan de N443 tussen de rotonde Gieterij en rotonde ’t Soldaatje gedurende avonden en nachten, van 19.00 tot 06.00 uur. Informatie: uitvoerder, dhr. Jean Paul Lock (Dura Vermeer), tel. 06 53 47 68 11. Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/N443 Plan Coremolen Afbouw van het binnenplein Coremolen. Enige verkeershinder aan de Victoriberg en Kerkeland. Informatie: Patrick van Oudenallen, tel. 071 332 00 50 e-mail: p.van.oudenallen@heembouw.nl e-mail: bouwtoezicht@noordwijkerhout.nl Herenweg (oostzijde N206) Herstelwerkzaamheden verharding boven-

dijks Herenweg (oostzijde van N-206) staat gepland in voorjaar van 2013. Asfalteren van de hoofdroute Herenweg (oostzijde) voor de nazomer 2013. Aannemer is Fronik-Mijdrecht. Informatie: R. de Haan, tel. 0252 343 884 (ma,wo,do, vr) e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Herenweg (oostzijde N206) Kabelwerkzaamheden ten behoeve van 10kV verzwaring en nieuwe trafo’s aan de Herenweg nabij nr. 166 en 124. Nabij nr. 226, 300, 302, 302b,c,d,e,f, in volgend stadium. Aannemer is Visser & Smit Hanab. Informatie: M. Wagenaar (Liandon), tel. 06 270 327 39 e-mail: michiel.wagenaar@alliander.com of de heer Kees Middelkoop, tel. 06 502 256 59 Zeestraat Inzet Mobiele Generatorset voor omzetten oude naar nieuwe trafo’s op de hoek Zeestraat met Victoriberg. Deze werkzaamheden staan gepland op 23 en 24 mei. Kabelwerkzaamheden ten behoeve van 10kV verzwaring en nieuwe trafo’s. Aannemer is Visser & Smit Hanab.

Informatie: M. Wagenaar (Liandon), tel. 06 270 327 39 e-mail: michiel.wagenaar@alliander.com of de heer Kees Middelkoop, tel. 06 502 256 59 Nieuwe Duinstraat, Koninginneweg, Havenstraat Nieuwbouw straat afwerken. Op de aansluitende weggedeelten is verkeershinder mogelijk. Aannemer is Vessies Infra – Lisse. Informatie: P. van Dijk (gemeente), tel. 06 466 149 44 e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Van ’t Haaffstraat Straatwerk in verband met aanpassingen parkeerplaatsen en trottoirgedeelten. Aannemer is Sporto BV – Noordwijkerhout Informatie: J P Spaas (gemeente), tel 0252 343 883 e-mail: verkeer@noordwijkerhout.nl Schulpweg In verband met renovatie inlaatgemaal Hoogheemraadschap van Rijnland zijn verkeersin-

stallaties in gebruik voor werkzaamheden aan de Schulpweg. Tijdelijke wegomleiding via het Westeinde en de Gooweg. Deze werkzaamheden staan gepland tot en met week 23. Informatie: de heer J. Smulders, tel. 071 306 37 18 e-mail: jasper.smulders@rijnland.net Beukenlaan- Hafkenscheidtlaan Werkzaamheden ten behoeve van de nieuwbouw Brede School de Egelantier. Op de aansluitende weggedeelten is verkeershinder mogelijk. Aannemer is bouwbedrijf MeijerSassenheim. Informatie: de heer H.A. de Graaf (projectleider), uitvoerder is de heer A. van Beek, tel. 06 558 352 66 Viaductweg Aan het Viaductweg-plein vinden werkzaamheden aan het riool plaats. Enige verkeershinder is mogelijk op trottoirgedeelte. Aannemer is Sporto BV. Informatie: de heer Jan Alders (Woonstichting St. Antonius van Padua),

Vervolg Werk in uitvoering op volgende pagina


tel. 06 225 000 40 e-mail j.alders@WS-Padua.nl Rusthof Aan het Rusthof-plein verbouwingswerkzaamheden tot en met medio augustus 2013. Enige verkeershinder mogelijk op het hofje. Aannemer is Fa. H.H.G. Klaverdijk - Rotterdam. Informatie: de heer Jan Alders (Woonstichting St.Antonius van Padua), tel. 06 225 000 40 e-mail: j.alders@WS-Padua.nl Groot asfaltonderhoud Asfaltonderhoud op diverse wegen in de gemeente, onder andere de Ambachtsweg, de Leeweg, de Schulpweg. Verkeershinder is dan onvermijdelijk. Vooraankondigingen worden door middel van bebording aangegeven. Aannemer is Vermeulen Groep,

Hazerswoude-dorp. Informatie: R. de Haan, (gemeente), tel. 0252 343 884 (ma,wo,do, vr) e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Schippersvaartweg buiten bebouwde kom Ten behoeve van kabels en leidingen werkzaamheden in verband met proef graafsleuf. Het verkeer kan wat hinder ondervinden van de werkzaamheden. Informatie: J.Tuit, tel. 0252 343 885 e-mail: jtuit@noordwijkerhout.nl Bedrijventerrein Gravendam Binnenkort asfaltcoatingwerkzaamheden op bedrijventerrein Gravendam. Op de Walserij, Pletterij en Smelterij worden rode fietsstroken hersteld. De bereikbaarheid van de bedrijven

zal zo min mogelijk wordt gehinderd. Bedrijven kunnen bij inritten gedurende de werkzaamheden korte tijd hinder ondervinden. De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de garantielevering. Informatie: J. Spaas, tel. 0252 343 883 (ma, wo, vr) e-mail: verkeer@noordwijkerhout.nl J. Griekspoor, tel. 0252 672 614 e-mail: jacco@griekspoor.nl

op. Wij informeren u hier zo vroeg mogelijk over. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.

Plan Castellum en Parkhof (Mossenest II) Afbouw nieuwbouwproject. Aannemer is Heijmans Wegenbouw Assendelft. Informatie: Projectleider R. van den Berg, tel. 023 56 684 09 e-mail: ron.vandenberg@arcadis.nl De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Locatie, werk datum ontvangst - Pilarenlaan, sectie B2753, 2 mei 2013 bouwen van appartementen Puyckendam in 5 bouwblokken Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Verleende omgevingsvergunningen Bouwadres en werk - Langevelderweg, sectie E5603, nieuwbouw locatie Sancta Maria, het kappen van 13 bomen - Leidsevaart 165, 2211 WD, (gemeentelijk monument)

Verzenddatum 16-05-2013

16-05-2013

vervangen van dakkapellen aan de voor- en achterzijde Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Welstandscommissie

Op maandag 27 mei 2013 houdt de plaatse-

• Eerhart Sierbestrating.

lijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de gemeente Noordwijkerhout vanaf 11.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Voor informatie kunt u bellen met tel. 0252 343 860.

VERGADERINGEN Monumentencommissie

Op maandag 27 mei 2013 vergadert de monumentencommissie in kamer 0.10 van het gemeentehuis. De openbare vergadering begint om ca. 9.15 uur. Naast de gebruikelijke onderwerpen staat het volgende punt op de agenda: - Aanwijzing potentiële gemeentelijke monumenten, Brink 1, Herenweg 23, Regenvlietweg 1, Regenvlietweg 3 De agenda inclusief bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 22 mei 2013 tijdens

Voor al uw bestraVwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huis50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- werkbegeleiding/bijles aangeboden door uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. opgave 070-3211006. ervaren A/B student. Tel. 071-5616768. Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en VoorBC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, schoten? www.tcdekampioen.nl. Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam In- gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichterieurverzorging, tel. 070-5116612. ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 5114674-5118394. Uw dak-specialist! 06-12028319.

• •

Praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding.

St. Barbara Noordwijkerhout Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie

Zwaluwlaan 10 2211 LD

(ook voor niet-leden)

Noordwijkerhout

U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366

&

Persoonlijk Puur

Noordwijkerhout

&

Anneke Beunder Persoonlijk Fazantlaan 46 Puur Noordwijkerhout

Anneke Beunder Fazantlaan 46 Noordwijkerhout

Dag en nacht dag en nacht bereikbaar

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

bereikbaar

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk. Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

0252-376942 0252-376942 06-19279821 06-19279821

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Voor informatie, indien u bij de vergadering aanwezig wilt zijn of gebruik wilt maken van het spreekrecht, wordt u in verband met het reserveren van een geschikte vergaderruimte vriendelijk verzocht contact op te nemen met de secretaris van de monumentencommissie, mevrouw ing. M.D.J. Bader, tel. 0252 343 732.

Te huur (06-21263757): winkel/kantoor (30 + 8 m2), Oostdorperweg 1, Wassenaar. Beschikbaar eind mei 2013.

Vakantiewoning in mooie groene ACHTERHOEK in rustig natuurgebied, 4 pers. V.a € 175,- p/w, e.ros@kpnmail.nl 0543-538853.

• Relatieproblemen? Willen scheiden maar

financieel niet mogelijk? Overspel, midlifecrisis? Psychologe/mediator helpt. Voor informatie tel. 0611043926.

schipvanleiden.nl. •Mooiwww.zalenverhuurkruyt bruin café in oude centrum van Leiden. Voor • Slapeloze nachten voor examen Engels? Gediplo-

• • • •

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

• • • •

Uitvaartzorg

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade en D.C.P. van der Lans

Spreekrecht U kunt als burger na opening van de vergadering het woord voeren over onderwerpen die op de agenda staan. Iedere spreker heeft maximaal vijf minuten spreektijd. Om gebruik te maken van het spreekrecht tijdens een vergadering kunt u zich uiterlijk tot 9.00 uur op de dag van de vergadering aanmelden. Het spreekrecht geldt niet voor onderwerpen zoals: vaststelling van het verslag, rondvraag en benoeming van personen.

afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen meerde native speaking Engelse lerares geeft bijhuur! Wel wat servicekosten en normale gangbare lessen. Struggling with your English? TEFL certified native speaking English teacher available. Karen drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. 06-15577450. Student wil u graag helpen met COMPUTERPROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. Rust, privacy vindt u in bosrijk Voorthuizen. CHALET 70 m2 te koop met heerlijke zonnige tuin GEVEL/SCHOORSTEENRESTAURATIE? 200 m2. Informatie tel. 0252-757956 of 06-44114066. Uithakken (slijpen)-voegen-reinigen-impregnerenknipvoegen-metselwerk. Altijd gratis advies en geDOUWES SIERBESTRATING, tuinontwerp, Yolande van den Berg aanleg en timmerwerken, schuttingen en vijvers. EE: info@praktijkandermens.nl heel vrijblijvend prijsopgave. Tel. 06-20897322. mail: t.douwes@hotmail.nl, tel.: 06-50808537. VrijW: www.praktijkandermens.nl GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. bl. prijsopgave. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. Noordwijkerhout Tel: 06-55506707 SCHILDERS-/STUCADOORSWERK binnen, computerhulp virusverwijdering, sneller ma- buiten, badkamerrenovatie, tegelwerk, laminaat legken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, in- gen, timmerwerk. Tel. 06-14785439. stallaties, laptopreparatie, WiFi, privécursus, etc. Professionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor GARAGEBOX te huur voor stalling of opslag. particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 Gentiaan 30 Noordwijkerhout. Tel. 06-18760016. info op www.Boonict.nl WEDUWNAAR 72 jaar, zoekt gezellige vrouw Te huur GARAGEbox? Opslagbox centrum tot 72 jaar om eenzaamheid op te lossen. Brieven Rijnsburg. Tel. 071-4021324. onder nr. 39 aan bureau v.d. blad, postbus 3066, 2220 CB Katwijk. STUCADOORSBEDRIJF: stucwerk € 12,50 m2, 2 spachtelputz € 12,50 m . Schilderwerk. Goede reTe koop: 2-deurs SPIEGELKAST, wit, 1-persoons LEDIKANT, nieuw, m.t.b.h. 071-4016628. ferentie. KvK nr. 06-83296546. www.woluk.nl Uitvaartzorg Na een verlies voel je je vaak een ander mens. Als je merkt dat je er niet uitkomt is individuele begeleiding een mogelijkheid om te leren omgaan met je verlies.

Uitvaartvereniging

openingsuren ter inzage bij de afdeling Ruimte en Bouwen, centrale loket.

• •

• •

plaagdieren, dienstverlening. • T.H.: VAK.BUNG. Exloo (Dr.) op rustig bos•Tel.wespen, park, compl., knus, niet duur, gratis buitenbad. Fam. 06-54948365 / 070-5115927. vofroessinghvaniterson.com

v. Went, 071-3618676. vakantiebungalow-dr.nl

STRATENMAKER voor uw tuin of oprit. Ruim Gespecialiseerd in BADKAMERS, keukens, te30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. gelwerk, stucadoren, schilderen, waterleiding, lamiSchuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. naat. Tel. 06-19110519. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322. Te huur: gemeubileerd ZOMERHUIS 50 m2, Tel. Goede wijn behoeft geen krans: FEELING 06-13117745. GOOD MASSAGE Leiderdorp, lid: NGS+EAS Te huur: RUIMTE op 1e verdieping, 60 m2, rijkserkend. Komt ook aan huis. 06-27477572. ideaal voor cursussen of worksshops, kantoorruimTV STUK? Remmelzwaal bellen. Ook TV op in- te. Tel. 06-12272934. ternet aansluiten. Tel. 06-20959333. STRATENMAKER voor uw tuin of oprit. Ruim Vakbekwame TUINMAN voor al uw straatwerk, 30 jaar ervaring. Leveren van alle materialen. mos verwijderen, grasveld verwijderen, mos op be- Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. strating, snoeiwerk, schuttingen, opschonen van uw Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322. tuin etc. Gratis advies. KvK inschr. 06-46410227.

• •

• •


- Advertorial -

Karly Kitchen opent haar deuren in Nieuwonen Terwijl overal om ons heen bedrijven bij bosjes omvallen, opent Karly van Duivenvoorde zaterdag 25 mei zijn derde showroom: Karly in het pand van Nieuwonen. Het pand waarin ook DiFondo keukens en apparatuur, DiFondo Express Service en Van Der Meer & Lommers gevestigd zijn. Wat is het geheim? Karly van Duivenvoorde, ook eigenaar van DiFondo keukens en apparatuur en DiFondo Express Service, weet hier het antwoord op. “De markt is heel lastig op dit moment. Men raakt niet uitgesproken over de crisis en dus wordt er minder uitgegeven aan ‘luxe’. Keukens horen ook tot die categorie en dus zocht ik iets om uniek te zijn, maar ook om zeer betaalbaar te blijven. Karly Kitchen levert fantastische kwaliteit voor transparante en zeer interessante prijzen”. Hij hoopt hiermee een nog breder publiek voor zich te winnen. “Bij Karly Kitchen is het mogelijk om ook starters en mensen met een minder budget een prachtige keuken te kunnen bieden. Die mogelijkheid bestond ook al bij DiFondo keukens en apparatuur, alleen ontbrak het mij toen nog aan de ruimte om dit te kunnen laten zien”, aldus van Duivenvoorde.

Transparant Er staan diverse prachtige keukens opgesteld, met een kookeiland als blikvanger. “Het mooie van dit concept is dat alles overzichtelijk en transparant is. Geen onduidelijkheden meer; geen addertjes onder het gras; alles staat zwart-opwit en er is niets wat het ondoorzichtig kan maken. ‘Gratis montage’, ‘apparatuur met 50% korting’, ‘keukens half geld’: ik word er af en toe al niet goed van, laat staan een consument die op zoek is naar een keuken. Het is té onduidelijk op dit moment en dat neemt bij veel potentiële kopers het vertrouwen weg. Bij Karly Kitchen wordt dat dus allemaal anders: iedere kast, apparaat of werkblad heeft een vaste prijs. Of het nu een kast is van 30, 40 of 60 cm dat maakt niet uit. Er staat één prijs voor. Liever 120cm breed dan 80cm? Geen probleem; kost hetzelfde! Dus krijgt men meer keuken voor dezelfde prijs. Zo kan een ieder zijn of haar gewenste keuken binnen het eigen budget samenstellen”, licht Van Duivenvoorde toe. Hij laat een prijslijst zien waar alle bedragen van begin tot eind overzichtelijk vermeld staan. De mogelijkheden en combinaties zijn talrijk. “En mocht de klant meer luxe willen en kiezen voor een Boretti fornuis, is dat uiteraard ook mogelijk”. Dit omdat het inpandige DiFondo keukens en apparatuur dit weer kan bieden. Je kan het bij ons net zo gek maken als je zelf wilt”, licht Van Duivenvoorde toe.

Vol vertrouwen Karly ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. “Ander was ik hier echt niet aan begonnen! Momenteel worden er veel starterswoningen gebouwd, dus de markt is er. Ik heb de afgelopen jaren goede contacten met verschillende aannemers opgebouwd en hoop daardoor nog meer starters doorverwezen te krijgen. Tegen zeer

Zoveel mensen zoveel wensen Inmiddels heeft van Duivenvoorde met zijn 21 jaar ervaring en vakmanschap zijn sporen wel verdiend in keukens. Omdat de drie zaken nu ruim 600m2 bezetten is dat niet meer in je eentje te belopen. “Met Annemarie en Marissa weet ik zeker dat ik vakkundige adviseuses heb. Tel daarbij de zeer ervaren monteurs en een ieder zal zien dat Karly

reeds geopend! De feestelijke opening staat echter gepland op zaterdag 25 mei. Een ieder is dan van harte welkom om de nieuwe lokale aanwinst te bezichtigen, zich te verbazen over de mogelijkheden en uiteraard om een hapje en drankje te nuttigen.

aantrekkelijke prijzen kan Karly Kitchen met haar verschillende stijlen, soorten en merken voor iedereen een prachtige keuken bieden”, aldus de keukenexpert.

Kitchen echt uniek in Nederland is! Wij gaan graag met de klant aan de slag om te bewijzen dat onze keukenwereld open en eerlijk is” Karly Kitchen heeft haar deuren

Karly Kitchen Sandtlaan 42 A - Katwijk T (071) 4024444 www.karlykitchen.nl


Nieuws

noordwijkerhouts weekblad

VVV nieuws Sprookje Assepoes Toneelvoorstelling voor kinderen bij St(r)andplaats Nederzandt, op morgen 22 mei om 14.30 uur. Kosten € 5.00, aanmelden via 0252 370961

n Gouden huwelijk voor Cock en Willem Janssen-Warmerdam Op 20 mei 1963 stapten Cock en Willem in het huwelijksbootje in de St. Josephkerk. Inmiddels 50 jaar geleden, dus reden genoeg voor een

Natuurexcursie Gidsen nemen u mee, op vrijdag 24 mei, voor een speurtocht in ’t Langeveld op zoek naar dieren en planten. Vertrek om 20.00 uur vanaf Vogelaarsdreef. Kosten € 6.50 ( beschermers € 3.50 ) Aanmelden via www.zhl. nl/natuuragenda

jubileum n Vijftig jaar alles met elkaar delen. Cock en Willem Janssen-Warmerdam deden het. Reden voor een feest en officieel bezoek!

Concert Altesa Voorjaarsconcert in de H.Hartkerk, de Zilk, zaterdag 25 mei om 20.30 uur, toegang is gratis. Bollenproms Jeanne d’Arc Gevarieerd concert, m.m.v. Nightlive, op zaterdag 25 mei in de Schelft. Aanvang 20.00 uur en de toegang is gratis. Tandem Fietstour Fun for 2, aanstaande zaterdag op de oranje tandem door de Bollenstreek, met gids. Kosten Є 12.50 p.p., aanmelden in de VVV winkel. Verenigingen Fietsdag. Rabobank verzorgt deze sponsortocht door de streek, op zaterdag 25 mei. Vertrek vanaf Landgoed Tespelduyn vanaf 9.30 uur. Aanmelden via www. rabobank.nl/bollenstreek Recreatiekrant Beleef de Bollenstreek De zomereditie verschijnt op 1 juli. Voor een vermelding van uw evenement in de agenda, kunt u mailen naar info@ vvvnoordwijkerhout.nl Vrijwilligers gevraagd Wilt u, enkele uurtjes per week, ons enthousiaste team willen versterken? Loop even binnen in de VVV winkel op Dorpsstraat 8 en vraag naar Cilene. Wandelvierdaagse Aanmelden voor deze gezellige wandelingen (van 3 t/m. 6 juni ) kan in de VVV winkel. Evenementenkalender Voor alle activiteiten, kijk op www.vvvnoordwijkerhout.nl of volg ons op Twitter @VVVNWH of op Facebook

Door Lisa de Blok

bezoek van burgemeester Goedhart. Met een mooie mand vol fruit bezocht hij het echtpaar aan de Fazantlaan op woensdag 15 mei.

Zeg niet nee...

Cock en Willem leren elkaar kennen tijdens de verjaardag van Willems broer, 53 jaar geleden. Cock was toen 17 en Willem 20. Het was liefde op het eerste gezicht en toen het nummer ‘Zeg niet nee’ werd gedraaid, zei ze zeker geen nee tegen hem... Nadat Willem netjes aan zijn schoonvader om de hand van zijn dochter had gevraagd, trouwden ze met elkaar en ging het stel samenwonen in een woonboot op de Leidsevaart. Daar kregen ze hun eerste twee kinderen. Pas elf jaar later volgen er nog twee kinderen. In

totaal hebben zij drie zonen en een dochter gekregen en maar liefst twaalf kleinkinderen, die dagelijks bij hun opa en oma over de vloer komen.

Spelen in de meivakantie kids n De Activiteiten in de meivakantie op BSO de Victor waren een groot succes. Met als hoogtepunt SKOL Got Talent. Zo zijn er mooie Koninginnedag vlaggen gemaakt, is er heerlijk gespeeld in het Groenendaelse bos tijdens een spellenparcours, hebben de kinderen een eigen lunch gemaakt, geitjes gevoederd bij Boerderij ‘t Geertje, het spannende recycle spel gespeeld, appelmoes gemaakt en appelmoespotjes zelf versierd. Als klap op de vuurpijl hebben alle kinderen kunnen genieten van SKOL Got Talent, alle 12 BSO’s van SKOL Kinderopvang hebben twee gave, mooie en leuke acts laten zien op het podium bij Ter Specke in Lisse.

Kunst en cultuur

Begin april is BSO de Victor ver-

huisd naar haar nieuwe onderkomen op de Pilarenlaan in Noordwijkerhout, samen met basisschool St. Victor. Bij het nieuwe onderkomen hoort ook een nieuw thema, namelijk ‘Kunst en Cultuur’. Na het openingsfeest is er met de kinderen gestart met kookworkshops in de mooie nieuwe kinderkeuken. Zes weken achter elkaar wordt er met de kinderen aandacht besteed aan recepten, tafeldekken, hygiëne, gezonde voeding, kooktechnieken. Uiteraard wordt er aan het eind van elke workshop samen getafeld en genoten van de gerechten. De laatste week worden ook de ouders uitgenodigd om samen met de kinderen deze workshopronde af te sluiten. In de komende periodes zullen er onder andere workshops mime, kunsttechnieken en op verzoek van de kinderen zelf, de workshop striptekenen worden aangeboden. www.skolkinderopvang.nl.

Muziekavond Seniorenkoor muziek n Op dinsdag 28 mei houdt het Seniorenkoor Noordwijkerhout haar jaarlijkse muziekavond in Puyckendam aan de Pilarenlaan in Noordwijkerhout. Er wordt medewerking verleend door het Seniorenorkest Noordwijkerhout, soliste Robin Negenborn en Tim Quak aan de piano. Het geheel staat onder de muzikale leiding van dirigent Jan Postma. Aanvang 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Toegang gratis.

9

Cock zei zeker geen nee...

Vespa Tour Vrijdag 24 mei op de scooter door de Bollenstreek. Vertrek om 11.00 uur vanaf de VVV winkel, Dorpsstraat 8.

E-Top voetbaltournooi VVSB Op zaterdag 25 mei speelt de E jeugd een groot toernooi op sportpark de Boekhorst, met o.a. FC Twente, Willem II. Aanvang 9.00 uur, toegang is gratis.

woensdag 22 mei 2013

Vieren

Om het jubileum goed te vieren, hebben ze 18 mei een zaal gehuurd voor het feest voor familie en vrienden en gaan ze met de

Na-oorlogse gezelligheid erfgoed n Het was gezellig druk op woensdagmiddag 15 mei tijdens de bijeenkomst van Noordwijkerhout van Toen in Puyckendam. Veel bezoekers kwamen speciaal voor de mini-tentoonstelling over de oorlog en bevrijding in Noordwijkerhout. Een goed moment om herinneringen op te halen met elkaar. Ook werden er afleveringen van het polygoon journaal uit de oorlog afgespeeld. Bert Hogervorst was aanwezig met veel informatie over Noordwijkerhoutse families. NoVaTo is erg geïnteresseerd in documenten, foto’s en voorwerpen uit de oorlog. Vaak blijkt dat spullen die bij een verhuizing, opruiming of bij de sloop van een woning te voorschijn komen, weggegooid

Mini tentoonstelling over oorlog en bevrijding. Foto: PR worden omdat het oud is. Ook al lijken deze spullen onbelangrijk, zij kunnen echter wel een bijzondere blik werpen op de omstandigheden in Noordwijkerhout gedurende de oorlogsjaren. Denkt u in een dergelijke situatie aan ons?? Ook zijn wij op zoek naar verhalen over de oorlog. Informatie over NoVaTo vindt u op www.noordwijkerhoutvantoen. nl. Wilt u ons bezoeken? De volgende bijeenkomst is op 19 juni, dan pas weer ná de zomer!

Vrienden van Witte Kerk erfgoed n Op Woensdag 15 mei werd in de Witte Kerk de officiële oprichting van de Stichting Vrienden van de Witte Kerk gevierd. Onder het genot van een drankje werd toelichting gegeven over

Appelmoes maken. Leuk en natuurlijk erg lekker! Foto: PR

hele familie nog een weekje naar Spanje. De voordeur van hun huis is mooi versierd met ballonnen, zodat iedereen kan zien dat er wat te vieren is!

waarom deze stichting in het leven is geroepen, namelijk het behoud van de Witte Kerk. Oprichters van de stichting zijn Sanne Boswinkel, Bert van Zoolingen, Jos van den Burg, Sam Pranger en Janneke Wagenaar. Hun motto: “Wij dragen de Witte Kerk op handen.”


10

service

WOENSDAG 22 MEI 2013

Kerkdiensten St.Jozefkerk zaterdag 25 mei Alleen viering in St. Victorkerk zondag 26 mei 10.00 uur 1e Communieviering met het kinderkoor De Schalmei Voorganger: pastoor A. Goumans St.Victorkerk zaterdag 25 mei 19.00 uur Woord- en Communiedienst met herenkoor St. Caecilia Voorganger: pastor H. de Groot zondag 26 mei Alleen viering in de St. Jozefkerk H.Hartkerk De Zilk zondag 26 mei 09.30 uur Voorganger: Pastor B. Lansbergen m.m.v. Dames- en Herenkoor Bavo gemeenschap Cat Gebouw zondag 26 mei 10.00 uur Voorganger:pastor F.Janssen Witte Kerk zondag 26-mei 10.00 uur Voorganger ds. E.H. van der Weide

Daniel Leenders in de Victorkerk MUZIEK  Er zitten ruim 200 jaar tussen het wonderkind Felix Mendelssohn (19de eeuw) , en jong talent Daniël Leenders. Daniel Leenders speelt op 1 juni in de Victorkerk Mendelssohns’ Vioolconcert in e opus 64. Er zijn interessante parallellen te trekken tussen beide talenten. Beide werden van jongs af aan (drie jaar) degelijk muzikaal geschoold. De ouders doen alles wat mogelijk is om het talent te ondersteunen en optimaal te ontwikkelen. Kreeg Mendelssohn naast muzieklessen uitgebreid huisonderwijs in algemene kennis, In onze tijd mag zoiets niet meer. Dus Daniel fietst dagelijks naar het Atheneum, waar hij nu in de vierde klas zit. Net als Felix Mendelssohn leert Daniel al vroeg ook componeren, Al op zijn zevende jaar heeft Daniel de tweede prijs gewonnen op de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble en trad als solist op met het NBE in Groningen en in de grote zaal van Vredenburg in Utrecht. Mendelssohn zou vooral als componist beroemd worden. Daniel ontwikkelt zich als violist. Beide studeren bij de beste leraren. En treden al jong op. Daniel Leenders die op driejarige

leeftijd begon met vioolspelen werd op zijn achtste jaar al toegelaten tot de jongtalenten klas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar kon hij meedoen met de Fancy Fiddlers een ensemble vol jonge talenten. Het was een opstapje naar de veel ambitieuzere International Summer Academy in Semmering ( Oostenrijk). Daar werd hij al met zijn elfde jaar toegelaten. Maar talent alleen is niet genoeg. Het vraagt veel discipline en liefde voor de muziek om de vele uren studie te volbrengen. Elke dag na school studeert Daniel drie uur viool, soms lukt dat niet helemaal als er toetsen gemaakt moeten worden. Regelmatig zijn er uitdagingen als masterclasses,- van Maassluis tot Bulgarije - , en concoursen of concerten. En evenzo regelmatig zijn er de successen en de prijzen , die aanmoedigingen vormen om zo verder te gaan. De afgelopen meivakantie kwam Daniel repeteren met het SymfonieOrkest van de Bloembollenstreek, deed een Masterclass en had ook nog les bij zijn viooldocent in Brussel. Daniel Rubenstein zijn leraar is docent aan het conservatorium in Mons ( Belgie). Als Daniel twee eeuwen geleden had geleefd had Mendelssohn misschien wel zijn keuze op hem laten vallen, toen,werd dat de toen 14 jarige Joseph Joachim.

Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Thea ter Heide-Vrolijk tel: (0252) 37 42 18 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

GOEDE WERKEN

Pas wanneer u dit stukje leest weten we zeker of het is doorgegaan, de openluchtdienst vanuit de Witte Kerk op Klein Leeuwenhorst. Toch durf ik er een beetje op vooruit te lopen, nu de weersverwachtingen voor eerste Pinksterdag met het uur gunstiger worden. Het begon allemaal met de Harpe Davids: die wilde graag op Pinksterzondag komen spelen in onze dienst, maar zou de kerk niet te klein zijn? Die zit elke zondag al redelijk vol en met Pinksteren is altijd druk. Of we niet iets in de open lucht konden doen? Toen was er geen houden meer aan: de dirigent kon en de Harp kwam, er werd een plaats aangeboden, er werd een koor gevraagd en ook Odeon kon komen zingen, er werd geluid geregeld, de bakploeg kwam in actie, onze overburen van Het Wapen leenden apparatuur voor de koffie, de oppasdienst wilde wel verkassen en de kindernevendienstleiding verzon een buitenprogramma, er werden 600 zonnebloempitten op gekleurde kaartjes geplakt om uit te delen, er kwamen spandoeken en stukjes in de pers, er werd een orde van dienst getypt en gedrukt en gevouwen, er werd op een zaterdagmiddag druk heen en weer gesleept met spullen, er werden 2 parkeerwachters aangesteld en een taxidienst voor wie wel naar de kerk maar niet naar de Gooweg kon komen, er was iemand bereid om vanaf kwart voor 10 verdwaalde gemeenteleden en eventuele Pinkstergasten naar de Gooweg te dirigeren. Een heel circus van mensen om alles in goede banen te leiden. En o ja, er werd ook nog een pinksterpreek gemaakt. Wat beslist vermeld moet worden: we mochten 100 klapstoelen lenen van onze broeders en zusters uit de Jozefkerk. De Jozeftuinploeg bood spontaan (en onder lichte aandrang van de pastoor…)aan die stoelen alvast naar de pastorie van de Witte Kerk te brengen. Ze schaarden het onder de goede werken. Die moesten dan wel beloond worden, zei iemand: met een gevulde koek bijvoorbeeld! Ik vind 1 koek voor al die mensen wat weinig, ik breng ze komende vrijdag een hele zak. Voor hen, en voor al die andere mensen die op welke manier dan ook betrokken waren, is dit stukje geschreven: bedankt allemaal! ehvdweide

Zorgboerdeij De Hafakker houdt Open Dag

Tussen 10.00 en 15.30 uur staan de deuren van deze prachtig gelegen locatie wagenwijd open. We laten werkzaamheden en activiteiten zien die op de boerderij, in de tuin en in de boerderijwinkel Appeltje Eitje worden verricht. U kunt een kunstroute volgen die door de tuinen van de boerderij heen loopt. Daar worden kunstwerken tentoongesteld die gemaakt zijn door cliënten van ‘t Bollenpalet, het creatief atelier van Het Raamwerk. En als het weer meezit, kunt u ook nog

zien hoe de schapen worden geschoren. Kinderen kunnen een ritje maken met de ponykar, daarbij geholpen door de Boekhorstruiters, ze kunnen knuffelen met konijnen en cavia’s, dierengezichten op hun eigen gezicht laten schminken en er is een knutselhoek. In de boerderijwinkel zijn allerhande ambachtelijk gemaakte en verse producten te koop. Net geoogste groenten en fruit van het land, zoals sla en aardbeien, mooie planten, maar ook voorwerpen van keramiek die door cliënten van ’t Bollenpalet gemaakt zijn. De hele dag is ons terras open voor een hapje en een drankje en wordt er muziek gedraaid. Kom dus genieten, en bewonder daarbij tegelijk de nieuwe outfit van de cliënten die op de zorgboerderij werken.

Tandem Tour Noordwijkerhout Samen trappen, samen genieten. Dat kan tijdens de Tandem Tour op zaterdag 25 mei De Tandemtour wordt georganiseerd door VVV Noordwijkerhout in samenwerking met Rent-a-bike van Dam. Gezellig gezeten op een opvallende tweezitter verkent u onder

leiding van een gids de prachtige omgeving van Noordwijkerhout. U komt ogen tekort en de gids vertelt u alles over de omgeving en de geschiedenis. Tijdens de tocht staan de natuur rondom Noordwijkerhout en de geschiedenis van het dorp centraal. De tocht voert u vanaf VVV Noordwijkerhout aan de Dorpsstraat naar het Oosterduinse meer, langs bollenvelden richting

COLOFON Oplage 7.000

Rond de Witte Kerk

OPEN DAG  Op zaterdag 25 mei zet Zorgboerderij De Hafakker op het hafakkerterrein in Noordwijkerhout, de deuren open.

Bollen en blaarkoppen NATUUR  Boerin Anita is geboren en getogen op het familiebedrijf in de bollenstreek. Samen met haar broers en echtgenoot Johan runt ze de boerderij waar je zowel bollen als Blaarkoppen, een oud-Hollands koeienras, vindt. De koeien zijn er eeuwenlang, de bollen kwamen later. Hoe dat zo is gekomen, daar vertelt Anita graag over. En wat gebeurt er eigenlijk nadat de bollenvelden zijn uitgebloeid? Ook dát kom je te weten tijdens een bezoek aan het bedrijf. Een wandeling door de velden op zoek naar weidevogels en een afsluitende versnapering maken dit Boerenlandgidsarrangement compleet. Zaterdag 25 mei. Start 13.30 uur. Duur: ongeveer 2,5 uur. Ontvangst: in Hillegom. Prijs: € 15 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. Boerenlandgidsen is een initiatief van de boeren in de Leidse regio om het contact tussen stad en platteland te versterken. Onder leiding van een boerenlandgids is er ongelooflijk veel te ontdekken. Reserveer voor uzelf of een hele groep via www.boerenlandgidsen. nl.

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

het unieke natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingduinen, door Noordwijkerhout, langs de Leidsevaart richting Leeuwenhorst en eindigt in de gezellige dorpskern van Noordwijkerhout met de Witte Kerk.

ONZICHTBARE GIDS

De Tandem Tour start op zaterdag 25 mei om 11.00 uur vanaf VVV

Noordwijkerhout. Kosten bedragen € 12,50 per persoon (€ 25 per tandem). Eventueel kunt u deze route ook fietsen op de tandem met ‘onzichtbare gids’ op een ander tijdstip zaterdag 25 mei. U kunt u zich aanmelden bij VVV Noordwijkerhout, Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 0252372096.

Havatec genomineerd PRIJS  Havatec BV is genomineerd voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2013 in de verkiezingsgroep Randstad. Op 16 mei zijn zes Kenteq Erkende leerbedrijven, waaronder Havatec uit Noordwijkerhout, genomineerd voor de verkiezing Beste Leerbedrijf 2013 in de verkiezingsgroep Randstad.

In deze verkiezing strijden leerbedrijven in de techniek uit de provincies Flevoland, Utrecht, ZuidHolland en Noord-Holland tegen elkaar. De winnaar van deze verkiezing wordt op 3 oktober tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt. Het winnende bedrijf ontvangt een award plus een bedrag van € 2.500 dat moet worden aangewend voor een educatieve of maatschappelijke activiteit.


nieuws

noordwijkerhouts weekblad

Kort nieuws Vrijwilligers gezocht vrijwilligers n De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Noordwijkerhout (de SPGN) is op zoek naar vrijwilligers die ons bestuur willen versterken. De SPGN probeert zo goed mogelijk de belangen van mensen met een lichamelijke beperking te behartigen. Door de veranderingen binnen de zorg en de moeilijke en zware taak die gemeenten gaan krijgen is het van groot belang als organisatie een vinger aan de pols te houden en waar nodig invloed proberen uit te oefenen. Dit doen we door regelmatig te overleggen met de wethouder, de WMO raad, de ouderenbonden, en de regionale gehandicapten platforms. Een bestuurslid zou moeten voldoen aan het volgende profiel: Affiniteit hebben met mensen met een beperking en zich willen verdiepen in hun problematiek. In een team kunnen samenwerken, mensen kunnen binden. Communicatieve vaardigheden bezitten. Ambtelijke stukken lezen en van schriftelijk commentaar voorzien. Indien nodig kunnen inspreken in een raadsvergadering. Deelnemen aan de vergaderingen van de SPGN (ongeveer 6 keer per jaar) In overleg met elkaar komen tot beleid. Meedenken en helpen bij de uitvoering van activiteiten voor de doelgroep. Bereid zijn vergaderingen in de regio bij te wonen b.v. over vervoer, het persoonsgebonden budget (de PGB) Iedereen kan vroeg of laat te maken krijgen met beperkingen. In een tijd van bezuinigen zal er veel van de burger zelf gevraagd gaan worden. Wij willen er wel voor waken dat dit op een zo’n humaan mogelijke manier gaat gebeuren. Dus vraagt dit om meedenken met de plaatselijke politici. Spreekt dit bovenstaande u wel aan en wilt u eens nader kennis maken, bel dan voor een afspraak met Jan Janson Tel : 340275 of Ria van Alphen Tel: 372465

woensdag 22 mei 2013

Exit BIZ belasting welkom Reclamebelasting? n Reclamebelasting inzetten voor aanpak winkelleegstand winkelcentrum n De BIZ belasting is een belasting waaraan alle ondernemers zouden moeten meedoen met het doel van de opbrengst ‘de upgrading’, het aantrekkelijk maken van ons centrum en bestrijding van de winkelleegstand, te financieren. In een gehouden enquête stemden de ondernemers in meerderheid echter tegen de invoering van de BIZ belasting.

Nog maar een voorstel

Tijdens de commissie vergadering Ruimte en Wonen kwam de leegstand ter sprake. Wethouder Knapp meldde dat hij de ondernemersvereniging een voorstel had gedaan om te komen tot de invoer van een ‘reclamebelasting’. De opbrengst van deze belasting zou dan door de NOV gebruikt kunnen worden voor de upgrading van het winkelbestand en mogelijk zou de vereniging het geld ook kunnen inzetten om ondernemers enthousiast te maken zich in Noordwijkerhout te vestigen.

Voordeel van een belasting is dat dan alle ondernemers meebetalen. Nu nog, zo gaf wethouder Knapp aan zijn nog niet alle ondernemers lid van de N.O.V. Het is nog maar een voorstel en aldus wethouder Knapp, “zullen de wettelijke mogelijkheden en uitvoering er van nog verder besproken moeten worden”. Voor de commissieleden was het duidelijk dat er ‘wat moet gebeuren’. Het verplaatsen van winkels uit de aanloopstraten naar het centrum, en het aantrekkelijk maken van het marktplein. Jan Brouwer van Groen-Links, zag een dagmarkt op het marktplein als een trekker.

Bloemenkraam

In het centrum plan zouden kramen, rond de witte kerk niet meer

mogelijk mogen zijn, behalve tijdens bijzondere activiteiten als de Moederdagmarkt en de Braderie, het Schilderfestival en dergelijke. Al jaren is er bij de Witte kerk een wekelijkse bloemenkraam op zaterdag aanwezig. Deze zou volgens het plan moeten verdwijnen. De commissie Ruimte en Wonen had hier moeite mee. Raadslid v/d Wal van D66, had geen problemen met de standplaats van de kraam. Hij had geïnformeerd bij de ondernemers rond de Witte kerk en ook zij hadden geen bezwaar. Het fleurt de boel op en geeft gezelligheid. Ook het CDA bij monde van Henk de Bruin gaf aan geen probleem te hebben met de bloemenkraam. Zonder zich uit te spreken over de bloemenkraam gaf de VVD aan akkoord te gaan met het bestemmingsplan centrum. Voor de PvdA was het duidelijk: De kraam ontneemt het zicht op de Witte Kerk en zou moeten verdwijnen. Leon Floor zou zelfs graag zien dat de pomp, die volgens Floor, ‘niet eens water geeft’, zou worden ‘ver-

De meerwaarde van Home-Start wordt door steeds meer gemeenten gezien: al in 130 gemeenten kunnen ouders gratis gebruikmaken van Home-Start. Home-Start is dus na 20 jaar nog steeds helemaal van nu, en geeft een praktische invulling aan het denken over eigen kracht. In de provincie Zuid-Holland wordt Humanitas Home-Start onder andere in de zes gemeenten in de Duin- en Bollenstreek aangeboden, waaronder de gemeente Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse, Hillegom. De Universiteit van Amsterdam doet al meer dan tien jaar onderzoek naar de effecten van HomeStart. In deze onderzoeken zijn positieve resultaten voor moeders aangetoond. Hun gevoel van welzijn stijgt, en hun manier van opvoeden wordt positiever.

zonken’. Wethouder Knapp gaat nu met de ondernemer in gesprek en gelet op de reacties in de commissie zal de kraam zijn plaats bij de Witte kerk op zaterdag waarschijnlijk behouden. Het geeft gezelligheid en reuring in het centrum en dat is nu juist wat het centrum nodig heeft en waar wethouder Knapp een reclamebelasting voor wil invoeren.

Sluitingstijd

Na gesprekken met de bewoners vereniging en eigenaren van De Bouwmeester is er , aldus wethouder Knapp een oplossing gekomen rond het probleem van de sluitingstijd. Voor horeca categorie 1 geldt voor nieuwe vestigingen een sluitingstijd van 21.30 uur. Althans dan mogen geen nieuwe bezoekers meer worden toegelaten. Wie voor die tijd binnen is mag zijn/haar consumptie verder nuttigen tot 23.00 uur. Dan moet de horecavestiging haar deuren sluiten. De commissie ruimte en wonen kon akkoord gaan maar had wel wat problemen met ‘hoe dit te handhaven’. JL.

Aanbesteding hulpmiddelen zorg n ISD Bollenstreek heeft met de zorgleveranciers Beenhakker, Meyra en Welzorg voor de hulpmiddelen Wet maatschappelijke ondersteuning een nieuw contract afgesloten. Burgers die een voorziening nodig hebben kunnen zelf aangeven welke leverancier het hulpmiddel moet leveren. Voor nieuwe hulpmiddelen geldt een lagere huurprijs en dat kan invloed hebben op de hoogte van de eigen bijdrage voor de klant. ISD Bollenstreek gaat samen met de zorgleveranciers voor Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen een scootmobielpool organiseren. Het gaat in eerste instantie om een proef. die uiterlijk 1 januari 2014 van start gaat.

20 jaar Home-Start gezinsondersteuning n Een gezin draaiende houden is een hele uitdaging. Home-Start kan ouders daarbij ondersteunen. Een vrijwilliger van Home-Start komt eens per week een dagdeel in een gezin om naar het verhaal van ouders te luisteren en hen te steunen. Home-Start helpt ouders hun eigen kracht te (her)vinden. Dit jaar bestaat Home-Start al 20 jaar.

11

De E-top zijn tweede jaars E-selectiespelers de overstap maken naar de D-pupillen. Foto: PR

Louis van Gaal bij E-Top toernooi VVSB n Bondscoach komt als ambassadeur Spieren voor Spieren voetbal n Op 25 mei strijden de E-top teams van 20 verenigingen voor de vierde keer om de VVSB E-top Bokaal. De E-top zijn tweede jaars E-selectiespelers die zich voorbereiden op de overstap naar de D-pupillen. Onder de deelnemende clubs zijn maar liefst zes teams van Betaald Voetbal Organisaties, namelijk Ado Den Haag, Sparta Rotterdam, FC Twente, Willem II/RKC, AFC Amsterdam en Excelsior Rotterdam. De finale wedstrijden zullen worden gespeeld onder leiding van scheidsrechters uit het betaalde voetbal waaronder Pieter Vink en Serdar Gözübüyük. En niemand minder dan de bondscoach Louis van Gaal,

ambassadeur van de Stichting Spieren voor Spieren zal de prijsuitreiking voor zijn rekening nemen. Spieren voor Spieren Op 25 mei is het sportpark weer gevuld met vele voetballertjes die op dit niveau kunnen voetballen omdat zij gezonde spieren hebben. Helaas zijn er (te) veel kinderen voor wie dit niet is weggelegd. Stichting Spieren voor Spieren zet zich in om

hen een betere toekomst te bieden. De E-top organisatie heeft het toernooi vorig jaar aangemeld bij de Stichting en zal ook dit jaar tijdens de toernooidag een inzameling doen. De opbrengst wordt aan het eind van de dag aangeboden aan de heer Van Gaal. Meer informatie over de stichting kunt u vinden op de website: www.spierenvoorspieren. nl. Het toernooi begint om 9.30 uur en de finale staat gepland om 16.15 uur met aansluitend de prijsuitreiking. Het belooft weer een sportief spektakel te worden. Dus: kom op 25 mei naar VVSB en moedig het Etop team van VVSB aan. Alle informatie is te vinden op www.vvsb.nl.

Weinig vis in het Spaarne vissen n De zesde wedstrijd van HSV De Arnoud Ouderenafdeling werd gevist in het Zuiderbuiten Spaarne te Haarlem. Helaas waren de vangsten wederom bedroevend. Met een vangst van 4.980 gram wist Kees van den Burg deze wedstrijd te winnen. Hij verstevigde hiermee de koppositie in de A-groep. In deze afdeling steeg Henk Hermans naar een 3e plaats met een vangst van 3.300gram. In de B-groep nam Peter Duwel wederom de leiding. Op de staart wist hij 4.400 gram te vangen. In de Cgroep deed Gijs Geerlings goede zaken met een vangst van 4.540 gram. Hiermee steeg hij naar de tweede plaats. Aad Warmerdam is aan een goed seizoen bezig. Met de vaste stok wist hij 2.840 gram te vangen. Aan de leiding gaan na 6 wedstrijden: Groep A: Kees van den Burg 32.820 gram. Groep B: Peter Duwel 10.880 gram. Groep C: Leo van den Burg 10.400 gram.


P h O c = e OPeg = p

OPENIN

Nordic Explore. De eerste boxspringset met comfortgarantie!

w

GSTIJD EN MAG Donderd AZIJN: ag 23 me i 10.00 Vrijdag 2 - 20.0 4 mei Zaterdag 10.00 - 2 0 uur 25 mei 0.0 10.00 - 1 0 uur 4.00 uur

Schitterende relaxfauteuils

De Nordic Explore boxspring is gemaakt voor mensen die hoge eisen stellen aan kwaliteit, design, comfort en praktisch gemak. Het is echt Scandinavisch slapen en dat is te zien en te voelen. De beste materialen en slaaptechnische ideeën komen in Nordic Explore samen. Op het matras krijgt u liefst 90 dagen omruilgarantie. En u mag kiezen uit drie verschillende hoofdborden, vier toppers en vele kleuren en pootjes! Zo u wilt koopt u er nog een footstool en hockers bij. Er is al een Nordic Explore voor e 2.795,00!

(eventueel met sta op functie) in diverse afmetingen: mini, midi of maxi.

MAGAZIJNOPRUIMING! 945,Ook te leveren als gewoon bankstel. In diverse kleuren leer en stof!

KORTINGEN TOT 80%

Boekenkast

Kast

moeraskleur

blank mat

Vanaf

180/200 compleet

Van € 1095,Van € 1095,-

€395,Grote partij elektrische relaxfauteuils Nederlands fabricaat

€395,Eethoek rond + 4 eetk. stoelen loom

Schitterend bankstel In diverse kleuren leer en stof.

Van € 2195,-

1.495,-

€995,-

10-tallen fauteuils

nu -50% Broodkast

€1195,-

€1295,-

€1495,-

€1695,-

90/200 Van €3198,-

€895,-

€1998,-

Van €3998,-

€2295,-

€1995,Boxspring elektrisch 180/210 splittopper

Van €2895,-

€2195,Seniorenledikant 90/200

• Compleet • + nachtkastjes • + matrassen

Hollands Comford

2e gratis!

Van €2695,-

• hoofdbord 260cm • boxspring • nachtkastjes • matras

Nu al vanaf

Hoekbank

180/210 Horssens

180/210 compleet elektrisch

€795,-

€595,- €398,-

± 25 stuks relaxfauteuils

180/200 compleet

€1995,Matrassenactie

Van € 1595,-

180/200 compleet London

180/200 compleet elektr. verstelb.

Fedde hoekbank

blank patiné

Van € 1195,-

€895,-

Boxspring ’Katwijk’ 180/200 compleet Geheel compleet Timeless

€895,-

Van € 1895,-

Van klassiek tot modern

€595,-

1.495,-

Nu 2½ + 2 zits Vanaf

180/200 compleet

Pocketveermatras en elektr. bodem

Van €995,-

€595,-

Grote partij met seniorenbankstellen ook met interieur

In stof en leder • nog in verpakking!

Nu compleet v.a.

€1295,20-50% korting

Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! (inclusief garantie!!)

Kast oud gemaakt

Zurich sta-opstoel

Lausanne sta-opstoel

€999,- €799,Van € 1695,-

€795,-

OPENINGSTIJDEN MAGAZIJN: Donderdag 23 mei 10.00 - 20.00 uur Vrijdag 24 mei 10.00 - 20.00 uur Zaterdag 25 mei 10.00 - 14.00 uur

Dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment * * EVT. TEGEN VERGOEDING TE BEZORGEN * *

BUIS MEUBELEN MAESSLOOT 1

INDUSTRIETERREIN KLEI-OOST RIJNSBURG

071 - 401 29 64

NWHW_week_21_13  
NWHW_week_21_13  
Advertisement