Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl uitGeveRiJ veRhaGeN bv WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL

lokaal betrokken en betrouwbaar

nieuws P9

6 mei 2014 JAARGANG 32 NR 19

nieuws P3

sport P17

TV Boekhorst gaat voor landstitel

Indrukwekkende herdenking

GuusJe oNtvaNGt eeRste cD iN beelD

n

Corso door de Bollenstreek

P13 en P15

Centrum van het Bloemencorso

College VVD, CDA, D66 bijna rond politiek n De politieke partijen

VVD, CDA en D66 zijn er zo goed als uit over de gezamenlijke vorming van het college. De inhoud van het coalitie akkoord wordt naar verwachting deze week definitief vastgesteld, laat Henri de Jong (CDA) weten. De Jong gaat samen met Hans Knapp (VVD) en Bert Grotink aan de slag als wethouder.

Zonder tegenslagen is de installatie tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op donderdag 15 mei.

Jubileumconcert Shantykoor ‘t Bollenhart muziek n Shantykoor ‘t Bollen-

hart bestaat 12,5 jaar en viert het jubileum op zaterdag 10 mei met een concert in de Jozefkerk. De kerk is open om 19.15 uur. Het concert begint om 20.00 uur. De entree is gratis.

De mooiste corsowagen kwam dit jaar uit Noordwijkerhout, gemaakt door de plaatselijke corsogroep KAVB Noordwijkerhoout. |Foto: THV

“We zijn trots dat Noordwijkerhout als kleinste dorp in het corso voor even zo’n prominente plaats inneemt.” Deze woorden van Alfons Morssink, voorzitter van de plaatselijk VVV, gesproken op vrijdagavond tijdens de opening van het 67ste Bloemencorso in de Witte Kerk bleken meer dan waar. Een paar minuten later werd namelijk bekend gemaakt dat de winnaars van de te verloten prijs onder de particulieren ‘Vrienden het corso’, twee retourtickets naar Singapore, ook uit Noordwijkerhout komen. Meneer en mevrouw Warmerdam hoefden niet ver te gaan om hun prijs in ontvangst te nemen uit handen van corsovoorzitter Leo van der Zon. Het thema ‘Energie’ bracht de sprekers de nodige inspiratie. Burgemeester Goedhart stipte nog even aan dat de gemeente blij is dat het verlicht corso weer terug is. “Na uw uitstapje naar Noordwijk is dit jaar alles weer zoals het hoort. Ik groet u dan ook als een verloren zoon, meneer Van der Zon. Het geeft ons in ieder geval energie dat u weer terugbent.” mooiste waGeN

Vervolgens was het woord weer aan de corsovooztter om de prijzen voor de corsowagens bekend te maken. En ook de grootste prijs van de avond bleef in het dorp. Corsogroep KAVB Noordwijkerhout kon feest

gaan vieren, nadat bekend werd dat zij de mooiste wagen van deze editie hadden gemaakt. Met hun ‘Melk, de witte motor’ wisten ze de jury te overtuigen. De koe op de motor kon dan ook op veel bewondering tijdens de optocht rekenen. De tweede plaats ging naar ‘Tulpen geven energie’ van de Keukenhof. De derde prijs was voor Singapore Airlines met ‘Feel the Energy of the Tropics’.

J.M. van Steijn & Zn V O O R H O U T

school n De nieuwbouw van de

bassischool De Egelantier is klaar en na de meivakantie gaan de leerlingen weer terug naar hun schoo. Op dinsdag 13 mei tussen 16.30 en 18.30 uur staan de deuren open voor belangstellenden. Zij kunnen dan een kijkje nemen in de school en bij Kinderopvang de Palmboom.

Vriendinnendag bij VVSB

vliNDeRs

Corsogroep De Zilk viel niet in de prijzen, maar kreeg van het publiek ook genoeg waardering. De spectaculaire paarse wagen met rode vlinders, met als titel het ‘Butterfly effect’ was zowel vrijdagavond als zaterdag één van de lievelingswagen van het publiek. De prijs voor mooiste luxe wagen ging naar die Jack’s Casino, die met de rode bus vol exotische bloemen ook vaak werd vastgelegd. Na afloop van de verlichte optocht door het centrum keken zowel Van der Zon als Goedhart tevreden terug. Van der Zon laat desgevraagd weten dat wat het hem betreft het verlicht corso ook volgend jaar weer in Noordwijkerhout zal zijn. “We gaan er alles aan doen om dat mogelijk te maken’, was daarop de reactie van de burgemeester. Volgend jaar is het corso op vrijdag 24 en zaterdag 25 april. Het thema is dan ‘200 jaar Koninkrijk’.

Open huis nieuwbouw Egelantier

Vanaf 25 april

TUINPLANTENMARKT Moderne planten, aangeboden in een ouderwets gezellige kas. Echt alle bloeiende eenjarigen voor in potten, bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tuin.

G

MOEDERDA

TIP!

Laat u ook eens verrassen in onze kassen!

Rijnsburgerweg 17 - Voorhout - Tel. 0252 210252 (de weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol)

Openingstijden: ma. t/m za. 9.00 - 18.00 • vrijdag koopavond

voetbal n VVSB organiseert op vrijdag 16 mei van 17.30 tot 19.30 uur een vriendinnenmiddag om zoveel mogelijk meiden kennis te laten maken met voetbal.

Alle meiden vanaf 5 jaar zijn van harte welkom om een keer mee te trainen en mee te spelen. De dag wordt begeleid door enthousiaste meiden van de MA1 en trainers. De meiden die al bij VVSB voetballen zijn ook aanwezig. Aanmelden kan tot maandag 12 mei door een e-mail te sturen naar meidenvoetbal@vvsb.nl onder vermelding van naa, leeftijd en wel of geen lid van VVSB. Voor meer informatie, bel naar Frank Helmus via 06 20438127.


ZATERDAG 10 EN 24 ME I

O P E N DAG van 11.0 0 to t 13.0 0 uur

entree: Coremolen 1M

(achterzijde Zeestr aat

COREMOLEN

2, Noordw ijker hout

, bij parkeerterrein Cor

wonen te kust en te keur

STUDIO’S & APPARTEMENTEN

KOOP

VANAF ¤ 122.000,- V.O.N.

A ll Inclusive

DE A L

MET EEN ONGEKENDE LAGE NETTO MAANDLAST VANAF ¤ 475,-

Havenstraat 28 2211 EH Noordwijkerhout Telefoon 0252 377090

MEUBELCHEQUE t.w.v. ¤ 1.000,00 www.coremolen.nl

Gieterij 94 2211 ZD Noordwijkerhout Telefoon 0252 341538

Hoorneslaan 201-203 Katwijk aan Zee (Noord) Telefoon (071) 402 40 85 SPECIAAL KEUZE-AFHAALMENU

Stel zelf uw menu samen en maak drie verschillende keuzes uit onderstaande gerechten: 1. Babi Pangang 2. Tjap Tjoy met kip 3. Ajam Ketjap 4. Thaise kip 5. 4 stokjes saté 6. Pau Cheung Kai (kip met pikante saus) 7. Foe Young Hai

+ 4 mini loempia’s en 2 x nasi of bami

8. Kou-Lou-Kai 9. 2 soorten rundvlees (sambal en ketjap) 10. Ajam Pangang (met kip) 11. Gebakken Pangafilet 12. Babi Pangang spek

22,95

Iedere vrijdag en zaterdag v.a.18.00 uur:

Chinees, Indisch en Thais lopend buffet € 18,95 p.p. Kinderen t/m 10 jaar € 9,50 p.p. Bij een afhaalbestelling van minimaal € 28,krijgt u van ons een gratis portie kroepoek!

ONBEPERKT ETEN / ALL YOU CAN EAT €17,95 p.p. (Kinderen t/m 10 jaar € 9,50)

Keuze uit 45 verschillende gerechten. Maandag t/m donderdag en zondag m.u.v. feestdagen

Ook menumaaltijden 7 dagen per week geopend

MEI ACTIE!

www.kamsan.nl

emolen)


politiek

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 6 mei 2014

3

Uit de rAAdZAAl

O

p vrijdag 2 mei was Noordwijkerhout met recht ‘Het hart van de Bollenstreek’. Een versierd centrum met prachtige mozaïeken rond de Witte Kerk, en waar op de Steeg enkele praalwagens stonden opgesteld. Later op de middag was het genieten op de Herenweg en de Brink waar alle praalwagens, die deelnamen aan het bloemencorso van de Bollenstreek, stonden opgesteld. Een pracht gelegenheid voor het maken van foto’s, waar dan ook druk gebruik van werd gemaakt. Jammer dat ons gemeentehuis er tussen al deze bloemenpracht, wat somber bijstond. Wethouder Knapp zal toch zeker wel een potje hebben gehad om een mooi bloemen tapijt voor het gemeentehuis aan te leggen? Gelukkig hebben we nog een Witte Kerk en vond de opening van het bloemencorso in een prachtige ambiance plaats. Het hoogtepunt was wel het verlichte corso, dat in de avonduren door ons dorp trok. Honderden toeschouwers omzoomden de route en konden ervaren, hoe creativiteit kan leiden tot een fantastische presentatie en promotie van de Bollenstreek. Duizenden foto’s gaan inmiddels de wereld rond en nu maar hopen dat er volgend jaar ook foto’s bij zullen zijn van ons prachtige gemeentehuis oprijzend uit een bloemenzee, Noordwijkerhou: het hart van de Bollenstreek. Dit jaar zal het zeker de inbreng van de KAVB Noordwijkerhout zijn, dat met haar praalwagen ‘Melk de Witte Motor, de eerste prijs behaalde in de afdeling praalwagens, die Noordwijkerhout tot ver over de grens zal promoten. Niet alleen veel activiteit in ons centrum, maar ook in de politiek. Nog niet direct in de raadzaal, maar VVD, CDA en D66 zijn druk doende om hun coalitie akkoord op papier te zetten. Het zal geven en nemen zijn en welke partij gaat met een wethouder, welke portefeuille beheren. Financiën lijkt geen probleem. Wethouder Knapp heeft het niet slecht gedaan, hoewel het CDA het daar, tot aan de verkiezingen, niet mee eens was. Het CDA zal dan ook zeker een claim leggen op ruimtelijke ordening. Een post, die al eens eerder verdeeld werd, grof verdeeld, de één de woningbouw, de andere partij, de straten. Tijdens commissie vergaderingen gaf dat nog al eens problemen. Voor haar steun zal ook D66 wel haar wensenlijstje hebben. Een fractie met een financieel en tevens een bouwkundig deskundige. Zij zullen zich toch niet tevreden stellen met een wethouder voor het beheer van het groen. Gelet op de achtergrond van Bert Gotink lijkt de gezondheidszorg een post voor de D66 wethouder. Er wordt druk geschreven, waarschijnlijk ook herschreven, de tijd dringt want 15 mei zal het klaar moeten zijn. Hopelijk is het niet een geheel dichtgetimmerd program, dat zou de komende vergaderingen weer erg saai doen zijn. Op 15 mei is de presentatie en tevens de poppetjes voor de diverse commissies en burger raadsleden. Gelet op de taken, die, vanuit het rijk, op hen afkomen, wacht hen een drukke en zeker geen makkelijke raadsperiode. JL.

de herdenkingsdienst is jaarlijks bij het monument voor het gemeentehuis.|Foto: THV

Indrukwekkende dodenherdenking in St. Jozefkerk herdenken n Na het ten gehore brengen van de taptoe Signaal, twee minuten stilte, het zingen van het Wilhelmus, de krans- en bloemlegging bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis, kwam er een eind aan een zeer sfeervolle en indrukwekkende dodenherdenking. Door Jacques Looijestein

Gifvrij Fietspad aan de Tespellaan politiek

n De Partij voor de Dieren heeft donderdag actie gevoerd tegen het gebruik van zwaar landbouwgif in Noordwijkerhout. Kamerlid Esther Ouwehand plaatste een bord in de grond langs de Tespellaan om deze zo symbolisch uit te roepen tot Gifvrij Fietspad.

“Mensen die een fietstochtje maken langs de Tespellaan ter hoogte van de N206 lopen het risico gifdampen in te ademen van de lelieakker die pal het fietspad ligt. Het gif dat op de lelies wordt gebruikt kan mensen ernstig ziek maken”, aldus een woordvoerder van de partij. “Een fietser merkte het aan zijn ademhaling en meldde de situatie op onze website Gifklikker.nl.” Op de website zijn meerdere meldingen gedaan. “Mijn kinderen fietsen elke dag naar Hillegom op en neer. Daar zie ik de boeren spuiten en ik vraag me dan af of het dan wel verstandig is dat wij daar fietsen”, aldus een melder. Een andere melder maakt zich ook ongerust over haar

kinderen. “Mijn zoontjes zijn 5 en 6 zeggen ‘O, mama ze zijn aan het spuiten’, en dan zeg ik: ‘adem in, hard fietsen!’”. Bespoten

Het lelieveld naast het fietspad is bespoten met het zeer giftige bestrijdingsmiddel metam-natrium, meldt de PvdD. “Mensen kunnen ernstige gezondheidsklachten krijgen als ze aan uitdamping van het middel worden blootgesteld. Ook brengt het middel grote gevaren met zich mee voor het milieu en dieren raken erdoor vergiftigd.” Kamerlid Esther Ouwehand: “Onze bloembollen worden over de hele wereld verkocht, en de grootschalige export is het paradepaardje van ieder kabinet. Voorstanders van deze industriële landbouw zien Nederland als gidsland, maar in realiteit is Nederland vooral een gifland”. De PvdD wil dat alle gevaarlijke gifstoffen van de markt worden gehaald en dat Brussel in de tussentijd maatregelen neemt.

In de St. Jozefkerk waren het jong en oud, die met hun bijdragen duidelijk maakten dat we alert moeten blijven om onze vrijheid te behouden. Vrijheid, waarvan dan binnen de EU nog sprake is, maar dat, door diverse ‘dictators’, in diverse landen, niet meer het geval is. ‘Wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat dan ook een ander niet’ was de boodschap die in de toespraken doorklonk. Toespraken waarin duidelijk werd dat het zeer zinvol is om jaarlijks hen, die voor onze vrijheid hun levens gaven tijdens de Tweede Wereldoorlog, uitzending naar Indonesië en vredesmissies, te herdenken. Leerlingen van de St Victorschool lazen voor uit de ge-

Politie zoekt getuigen mishandeling politie

n De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op de ‘s-Gravendamseweg.

Op dinsdag 22 april omstreeks 10.00 uur fietste een man en vrouw over de Kerkstraat. Toen de man de rotonde met de ‘s-Gravendamseweg

en de Leeweg over stak werd hij geraakt door een blauwe personenauto. Vervolgens is de bestuurder van deze auto achter de man en vrouw aan gereden. Vervolgens is er enkele meters verder een conflict ontstaan en is de man op de fiets mishandeld. Volgens het slachtoffer en de

vrouw zijn er meerdere passanten gestopt om hulp te bieden. De politie is op zoek naar die passanten. Heeft u iets gezien of bent u gestopt om hulp te bieden dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

Vragen NZLokaal over steekincident politie

n De politie hield maandagavond 28 april een 29-jarige man aan op de Duinschooten in Noordwijkerhout. De man wordt ervan verdacht twee mannen te hebben neergestoken in het recreatiepark Sollasi. NZLokaal stelt naar aanleiding van het incident vragen aan de raad.

kamerlid esther ouwehand plaatst het actiebord. |Foto: Menno Herstel

dichten ‘Twee minuten stilte’ van Jon ter Veen en ‘Wat is vrijheid?’ van Haujien Aljaf. “Wat is vrede? Zou je vrede voor jezelf houden, of vrede opbouwen. Als je dat doet, is je hart goed. Vrede moet overal zijn, er moeten geen mensen zijn met pijn, want dat is helemaal niet fijn. Wij willen vrij zijn. Vrijheid hoor je door te geven, en niet weg te laten zweven. We moeten beseffen, het is niet voor even. Niet alleen voor nu, maar voor de rest van ons leven.” Uit ‘Twee minuten stilte’ werd de volgende passage voorgelezen. “Wat doen we met die twee minuten van honderd twintig seconden, staan we allemaal even stil bij hen die de dood hebben gevonden? Of leven we gewoon door en willen we alles vergeten van hen, die hun

leven gaven. Willen we dat nog wel weten? Die twee minuten van stil zijn. Doen we het voor hen of doen we het voor de schijn. Die twee minuten stilte. Het zijn maar honderd en twintig seconden. Denk eens aan hen die zinloos de dood hebben gevonden. Mensen die in het verzet of in het leger hebben gevochten, die voor iedereen hun best deden en toch niet langer leven mochten .Kunnen we leren die vrede opnieuw te bewaren. Kunnen jullie ons een nieuwe oorlog besparen?” Indrukwekkend en sfeervol was het mede door het optreden van Cadans en haar solisten begeleidt door De Harpe Davids. Een indrukwekkende herdenking waarin twee jonge mensen, opnieuw middels een gedicht van Jon ter Veen, de wens uitspraken: “Vrede niet alleen voor nu , maar voor de rest van ons leven en kunnen jullie ons een nieuwe oorlog besparen?” Vragen, die de jaarlijkse ‘dodenherdenking’ zinvol maken. JL.

Jaap de Moor van NZLokaal wil onder andere weten hoeveel meldingen er de afgelopen drie jaar op het bungalowpark zijn geweest en hoe deze zich verhouden tot de rest van Noordwijkerhout. Ook vraagt hij schriftelijk of er een relatie kan worden gelegd tus-

sen de veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap, én het niet naleven van de recreatieve gebruiksbestemming van Sollasi. De Moor: “Het niet naleven van de recreatieve gebruiksbestemming is niet beperkt tot zogenaamde permanente bewoners. Ook kortdurend verblijf zal veelal in strijd kunnen zijn met het beoogde recreatieve gebruik en (juist) kunnen leiden tot overlastmeldingen”. Ook vraagt de politicus naar de mogelijkheden voor meer faciliteiten voor 50-plussers en hoe het college denkt over een nog nader uit te werken pardonregeling voor reeds gedurende langere tijd gevestigde senioren.

Bestuurswissel Oud de Zilck historie n Tijdens de bestuursvadering van genootschap Oud de Zilck zijn twee nieuwe bestuursleden benoemd. Mieke van Haaster - Steenvoorden is de nieuwe secretaris van het genootschap. Zij neemt de plaats is van A. Hulsebosch, die wel actief blijft binnen Oud de Zilck als archivaris. Gerard van Haaster is benoemd tot penningmeester. Hij neemt de taken over van W. Nederstigt.


Superkwaliteit Rundvlees haalt u natuurlijk bij:

S L AGE R I J

Praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding.

KLEIN

Na een verlies voel je je vaak een ander mens. Als je merkt dat je er niet uitkomt is individuele begeleiding een mogelijkheid om te leren omgaan met je verlies.

WOENSDAG GEHAKTDAG

AUTOBEDRIJF

Yolande van den Berg E: info@praktijkandermens.nl W: www.praktijkandermens.nl

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

Zwaluwlaan 10 2211 LD Noordwijkerhout Tel: 06-55506707

Rundergehakt.......................................................................... 500 gram 3.60 Halfomgehakt ..................................................................... 500 gram 3.40 Ui-prei-gehakt........................................................................ 500 gram 3.60 DONDERDAG KARBONADEDAG

Schouderkarbonade ..................................................................1 kilo 5.00 Ribkarbonade ................................................................................1 kilo 6.00 Haaskarbonade .............................................................................1 kilo 7.00

Uitvaartvereniging

St. Barbara Noordwijkerhout

VRIJDAG & ZATERDAG

Varkensschnitzels .......................................... 5 halen 4 betalen Moederdagsteak ...................................................................100 gram 1.45

Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie

LEO’S HUISGEMAAKTE

Moederdagsalade...................................................................... 100 gram 1.45

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

(ook voor niet-leden)

MAANDAG

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade en D.C.P. van der Lans

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Burgers naar keuze en slavinken ....... 5

halen 4 betalen

DINSDAG

Uw adviseur Henri van Hardeveld

U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366

Magere runderlappen ...........................................................1 kg 8.95 Riblappen ........................................................................................1 kg 9.95 Sucadelappen ............................................................................ 1 kg 11.95

www.jantjebeton.nl

v.d. Weijdenlaan 1-3 • Tel. 372372 • Noordwijkerhout Kijk ook op internet: www.slagerijklein.nl

WEEKTOPPER Inrichting: Vermogen motor: Aantal cilinders: Bouwjaar: Kleur: Bekleding: Brandstof: Versnellingsbak: Km. stand:

VolVo XC90 2.5 T5 limiTed ediTion

SUV (5 drs) 209 PK 5 januari 2010 Blauw metallic Leder (Zwart) Benzine Automaat 138.829 km

,-

Kijk voor details en ons totale aanbod op: www.autokwaak.nl A U T O M O B I E L B E D R I J F

van der Kwaak verkoop

inkoop

inruil

financiering

Brouwerstraat 51b (showroom) Rijnsburg • Tel. 071-4021513 www.autokwaak.nl • info@autokwaak.nl

Donderdag:

Kerrie-rolletjes

Kerrie-rolletjes

4 BETALEN Rundergehakt 500 gram�����3.75 Halfomgehakt 500 gram ����3.45 5 HALEN

Bij 100 gram brede rookworst 50 gram gratis

Havenstraat 58

5 HALEN

0 VANAF € 6 EX. BTW GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS

VALKENBURG

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING Bel voor het maken van een afspraak

Woensdag:

Tel: 0252-373369

AUTO-AIRCO SERVICE

4 BETALEN

Nasi of bami met babi-pangang 1 kilo ���������������������������������������������������

7.15

Vrijdag en zaterdag:

Shoarma ... met gratis saus en broodjes Plaatham ook heerlijk bij asperges 100 gram ........................................................................

Vlaamse likkepot 150 gram .......................

2.29 2.25

Ook dit jaar weer onze ‘barbecue-totaal’ met; Vlees, salades, stokbrood, sauzen, kruidenboter en fruitcocktail

071-4077364 Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem. Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH)


algemeen

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 6 mei 2014

5

BollenPraat corso 2014

S

‘Melk, de witte motor’, de winnende corsowagen van noordwijkerhoutse makelij.

KAVB Noordwijkerhout maakt mooiste praalwagen n 'Veel mensen zeiden al dat we zouden winnen' corso n Een toepasselijker decor was eigenlijk niet denkbaar. In de Witte Kerk werd tijdens de opening van het Bloemencorso op vrijdagavond bekend gemaakt dat de mooiste corsowagen uit handen van de corsogroep KAVB Noordwijkerhout kwam. Hun ‘Melk, de witte motor’ oogstte veel bewondering. “We houden het dicht bij huis”, grapte corsovoorzitter Leo van der Zon in zijn openingspeech in de kerk. Een gejuich steeg op in de kerk, die goed gevuld was met genodigden die de start van het 67ste Bloemencorso kwamen bekijken. Na het uitstapje naar Noordwijk vorig jaar, was het verlicht corso dit jaar weer terug in Noordwijkerhout. Net als de editie in 2013 stonden ook nu zestien corsowagens in de middag en begin van de avond opgesteld op de Brink, zodat publiek de stilstaande wagens uitgebreid kon bekijken. Vorig jaar was dit een succes gebleken, en ook dit jaar kwamen velen een kijkje nemen. Voor de KAVB Noordwijkerhout een extra mooie locatie om de prijs voor beste corsowagen te ontvangen. Marit Hoogervorst van de corsogroep is er nog een beetje beduusd van. “Of ik het had verwacht? Nou, je weet het nooit helemaal zeker, maar in de hal tijdens het steken zeiden veel andere corsogroepen al dat ze dachten dat wij zouden gaan winnen. En vanmiddag wilde ik even een boodschapje gaan doen, maar ik ben anderhalf uur weggeweest omdat ik door allemaal mensen werd aangesproken over de wagen. Het was natuurlijk erg leuk dat die bij de Witte Kerk stond opgesteld. Velen zeiden dat ze die

van ons erg mooi vonden. Je hoopt natuurlijk wel dat je wint, maar helemaal zeker weten doe je het pas ‘s avonds”, lacht ze. Blauwe hyacinten

Het is niet de eerste keer dat de corsogroep er met het goud vandoor gaat. Ook 2003 en 2007 zijn in de prijzenkast vertegenwoordigd. Het begint allemaal met een goed ontwerp, vertelt Marit. “Angelique Beijk heeft de wagen ontworpen. We waren meteen enthousiast.” Opvallend is dat de koe op de motor opvallend veel witte en blauwe hyacinten heeft. “Tot drie weken geleden hadden we nog geen idee hoe we het zouden gaan oplossen als er geen hyacinten waren geweest. Ge-

lukkig vond de organisatie dat veld in Noord-Holland!” Het resultaat mag er zijn. Dat kan niet zonder de ruim 100 vrijwilligers die hebben meegeholpen met het steken van de bloemen, wil Marit graag vermelden. “Naast groep 8 van de St. Victorschool en JoViJopa, de St. Jozef St. Victor Jongeren parochies, zijn nog veel mensen ons de afgelopen dagen komen helpen. Echt fantastisch.” 200 jaar KoninKrijK

Het onderwerp voor het Bloemencorso van volgend jaar, op zaterdag 25 april 2015, is 200 jaar Koninkrijk. Marit: “Normaal gesproken gaan meteen daarna alle radartjes alweer draaien en komen de ideeen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nu nog niet aan toe ben gekomen. Nadat je hebt gehoord dat we hebben gewonnen, ben je eigenlijk alleen daar nog maar mee bezig.”

Dementiecentrum Munnekeweij 1 jaar open Zorg

n Het is een jaar geleden dat Ontmoetingscentrum Dementie in Topaz Munnekeweij zijn deuren openden. Om dit te vieren, is op vrijdag 16 mei vanaf 14.30 uur een open middag. Voor bezoekers is er een workshop ‘cadeautasjes maken’.

Het Ontmoetingscentrum werd opgericht om mensen met beginnende dementie en nog thuis wonen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Ouder worden is

niet altijd gemakkelijk, zeker niet als het geheugen slechter wordt en iemand zich afhankelijk voelt van anderen. In het ontmoetingscentrum wordt ondersteuning en begeleiding geboden die erop gericht is dat men zolang mogelijk thuis kan blijven wonen. MantelZorgers

Het Ontmoetingscentrum biedt ook ondersteuning aan mantelzorger(s). Vaak is dat de partner of een familie-

lid, maar het kunnen ook vrienden of kennissen zijn, die een groot deel van de zorg op zich hebben genomen. In het Ontmoetingscentrum kunnen zij ervaringen uitwisselen en informatie delen over de zorg voor iemand met geheugenproblemen. Het Ontmoetingscentrum Dementie Munnekeweij is gevestigd in woonzorgcentrum Topaz Munnekeweij, Via Antiqua 25, Noordwijkerhout .

inds we dit voorjaar een nachtje in Sluis sliepen, de stad van de ‘Dikke van Dale’ zoek ik regelmatig een woordje op in de encyclopedie. Dit keer word ik niet veel wijzer. Bij corso staat droogweg dat het een optocht is. Wie achter de schermen kan kijken, weet dat het meer is. In veel streken het hoogtepunt van de bloeitijd, de fruitoogst of, zoals in Zundert, het hoogtepunt van de dahlia’s. Het is dan tegelijkertijd midzomer. Het corso van de Bollenstreek is heel anders. De natuur is nog nauwelijks ontwaakt en alle bollenvelden staan in volle bloei. Wij zijn er al aan gewend maar voor veel mensen uit de hele wereld is het een ongekend groot fenomeen. Normaal gesproken is het nog fris weer en toch staan hele velden tegelijk in bloei. Nu de Chinezen, de Indiërs, de Pakistani en de Koreanen veel welvarender zijn geworden, komen ze massaal kijken. Japanners boeken bijna een jaar tevoren hun reis om het wonder mee te maken. Met de bekroning de ‘Flower Parade’. Het corsobestuur moet dan ook al een jaar tevoren de datum voor het corso prikken. Dit jaar was het wel erg moeilijk. Geschrokken door de perikelen van het late voorjaar van 2013 en de onmogelijkheid om het met Pasen of op de Koningsdag te houden werd het begin mei. Niet te denken dat het voorjaar zo mild zou zijn. Traditioneel worden de wagens opgestoken met hyacinthen; volop verkrijgbaar en gemakkelijk te oogsten. Dit jaar hebben de bloemen een tijdje in de koelcel gelegen, ze kwamen voor een groot gedeelte uit Noord Holland. Dat mag de pret niet drukken, het is tenslotte allemaal bollen- en Hollandpromotie. Als ik dit schrijf is het corso nog niet geweest, maar ik ben wel erg nieuwsgierig. Het opsteken van de wagens gebeurt in de Klinkenberghal in Sassenheim. Er rondlopend ervaar je een grote saamhorigheid en geestdrift om topkwaliteit te laten zien. Soms wel twee nachtjes doorwerken. Bloemen verwelken nu eenmaal snel. Dit jaar wat meer tulpen en sierlijk bloemschikwerk. Uiteindelijk: voor de bezoekers die komen en gaan, blijft het corso altijd bestaan. Aad van Ruiten.

Hoogeveense molen open met Molendag uit! n Tijdens de Nationale Molendagen op zaterdag 10 mei is de Hoogeveense molen geopend voor bezoekers.

In de Hogeveense polder, ter hoogte van Leidsevaart 82, staat een molen die eigendom is van het Hoogheemraadschap van Rijnland, Polderaf-

deling Middengeest. De molen werd omstreeks 1655 gebouwd op een stuk land met de naam Keutelveenen. De molen is een achtkante windwatermolen met scheprad. Ook op zondag 11 mei zijn er molens geopend. De Hoogeveense molen is dan gesloten. Voor meer informatie, kijk op www.molens.nl.

FairPlay certificaat voor VVSB voetBal n VVSB heeft zondag uit

handen van eredivisie-scheidsrechter Kevin Blom de KNVBARAG FairPlay certificering ontvangen. De certificering staat symbool voor een professioneel arbitragebeleid binnen de vereniging, bestaande uit kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en spelregelkennis van spelers. Scheidsrechter Blom vertelde op Sportpark de Boekhorst waarom FairPlay belangrijk is en wat een scheidsrechter daarin kan betekeken. “Ik ga graag bij amateurclubs op bezoek om te praten over een goed arbitragebeleid. Zonder scheidsrechter, geen voetbalwedstrijd. Daarom is het van groot belang dat juist binnen het amateurvoetbal de focus ligt op een goed en

zichtbaar scheidsrechterscorps.” Het initiatief is een onderdeel van de samenwerking van de KNVB met rechtsbijstandverzekeraar en juridisch dienstverlener ARAG. Sonja Stalfoort, Manager Marketing & Communicatie bij ARAG legt uit: “Toezien op FairPlay is niet alleen de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter, maar van ons allemaal. Deze certificering helpt amateurclubs het scheidsrechterskorps te professionaliseren en de spelregels onder de aandacht te brengen. Op deze manier leveren wij samen met de KNVB een belangrijke bijdrage aan sportiviteit en respect op de Nederlandse voetbalvelden.” Aankomende weken trekken KNVB top scheidsrechters het land in om nog meer amateurverenigingen hun KNVB-ARAG FairPlay-certificering te overhandigen.


Moederdag11 mei

Voor Moeder (maar ook een beetje voor vader…)

GUILTY PLEASURES FOR MUM

Speciale introductieaanbieding aanbieding Speciale introductie ON SUNDAY THE 11TH OF MAY MOTHERSDAY

Premium Premium tandenbleekbehandeling tandenbleekbehandeling

GLASS OF BUBBLES SHRIMP SUPREME BURGER CHEESECAKE

voor voorslechts slechts

WWW.RESTAURANTHUDSON.NL

€ 18,50

DEN HAAG - Aert van der Goesstraat 21-23 - 070 35 85 330 / ROTTERDAM - Schiedamse Vest 28 - 010 414 60 28 / NAALDWIJK - Molenstraat 58 - 0174 237 253 / NOORDWIJKERHOUT - Dorpsringweg 1 - 0252 740 100

€ 59,00 59,00 (t.w.v. € 179,00)

(t.w.v. € 179,00)

Morsstraat 10, 2312 BM Leiden | Telefoon 06-43181213

Morsstraat 10, 2312 BM Leiden | Telefoon 06-43181213 www.wittetandenexpress.nl www.wittetandenexpress.nl

Zondag 11 mei serveren wij een gezellige

MOEDERDAG brunch van 11.30 uur tot 14.30 uur

U wordt ontvangen met een glaasje feestelijke bubbels waarna u heerlijk kunt gaan genieten van het uitgebreide buffet. U begint met een heerlijke aspergesoep Het buffet bestaat o.a. ui diverse luxe belegde broodjes, warme vleesschotels, haring, gegratineerde zalm, gebakken vis, kroket, friet, carpaccio salade, huzarensalade, fruitsalade en nog veel meer. Het buffet wordt feestelijk afgesloten met een heerlijk dessert. Voorkom teleurstelling, wij adviseren u daarom altijd vooraf te reserveren voor dit evenement. Volwassenen € 24,75 Kinderen 3 t/m 12 jaar € 14,75

Strandrestaurant D(e)ining 19 • Strandvak 19 te Katwijk • Tel. 071-4019998 • www.Deining19.nl

• zomerbloeiers • buxussen • rhododendrons en andere tuinplanten • verse snijbloemen

Van der Hoeven Maandagsewetering 168 Noordwijkerhout Tel. 0252-373051

50 m. vanaf zwembad ”De Schelft”

Speciaal voor Moederdag

25% korting op de gehele collectie. Geldig op 8, 9 en 10 mei tegen inlevering van deze bon. Hoofdstraat 169 - Sassenheim - Tel. 0252 216645 www.jolenthamode.nl


vvv

noordwijkerhouts weekblad

VVV nieuws Voorleesmiddag Voor kinderen tussen 4 en 7 jaar, woensdag 7 mei in de bibliotheek, Herenweg. Aanvang 14.00 uur, toegang gratis. Doe Dag de Schelft Sporten in de grote zaal, frietjes eten, filmpje kijken en tenslotte lekker zwemmen: woensdag 7 mei van 11.00 tot 16.00 uur. Aanmelden aan de bar, € 8.00. Moederdagmarkt Sfeervolle markt, op zaterdag 10 mei, met volop cadeau-ideeën voor mama, van 10.00 tot 17.00 uur rondom de Witte Kerk. Wie wordt de liefste moeder? Haal deelnameformulier in de VVV winkel. Concert shantykoor ’t Bollenhart Zaterdag 10 mei is het jubileumconcert in de St. Jozefkerk, Herenweg om 20.00 uur. De toegang is gratis. Moederdag bij KidsZoo Neem mama ( en oma ) mee naar KidsZoo en Leo de Leeuw zal haar enorm verwennen, zondag 11 mei Moederdag bij St(r)andplaats Nederzandt Op zondag 11 mei worden alle moeders lekker verwend, met tal van activiteiten, ook live muziek; de toegang is gratis. Bowlen voor mama’s Bij Flamingo Bowling is er zondag 11 mei gezinsbowlen: www. flamingobowling.nl. Senioren Fietstocht Tourrit door de Bollenstreek, op dinsdag 13 mei. Vertrek om 10.30 uur vanaf café de Ruigenhoek, Herenweg 444. Moederdagaanbieding Volop originele moederdagsuggesties bij VVV Noordwijkerhout, de andere cadeauwinkel, o.a. Fietsboek Route.nl, met ruim 150 unieke fietsroutes, van € 9.95 nu voor slechts € 2.50. VVV app Voor alle evenementen, waar u ook bent: download nu de gratis app VVV NL. MEImaand = FIETSmaand VVV Noordwijkerhout heeft een gevarieerd aanbod exclusieve fietsroutes, met deze maand € 2.00 korting op de Falk fietskaart, met kortingsbon. Verenigingen Fietsdag Geld verdienen voor jouw club? Schrijf je nu in voor deze fietstour van de Rabobank, op zaterdag 24 mei a.s., via www. rabobank.nl/bollenstreek. Recreatiekrant Bollenstreek. info Hij is er weer, met alle informatie over de activiteiten in de Bollenstreek, gratis af te halen in de VVV winkel.

dinsdag 6 mei 2014

7

NOV zoekt de liefste moeder van Noordwijkerhout n Moederdagmarkt op zaterdag rond de Witte Kerk markt n Voor het zevende jaar organiseert de Noordwijkerhoutse Ondernemers Vereniging (NOV) de speciale Moederdagmarkt van 10.00 tot 17.00 uur rond de Witte Kerk. De markt is er speciaal voor alle dochters, zoons en vaders die hun moeder of echtgenoot willen verrassen met een prachtig en speciaal cadeau voor Moederdag. In de marktkramen rond de kerk zijn mooie en liefdevolle cadeaus te vinden, zoals bosjes bloemen, tuinplantjes, verzorgingsproducten, exclusieve sieraden, beschilderde kaarsen, sjaals en tassen, kleding en er is ook een sportschool aanwezig. Bij de kinderworkshop kunnen kinderen zelf iets moois maken voor hun moeder. Ook leuk: laat gratis een mooie foto van jezelf maken voor je moeder. Verkiezing ‘allerliefste moeder Van 2014!’

Heb jij de allerliefste moeder van Noordwijkerhout en omstreken? Geef haar dan nu op en maak voor haar kans op veel prijzen. De moeders maken kan op een prijzenpakket bestaande uit bloemen, een beschilderde kaars, een exclusief collier, een ketting of armband, een mooi gevulde mand met planten, een verzorgingspakket, drie maanden gratis sporten en als

op zondag is het moederdag, maar al op zaterdag wordt de liefste moeder gekozen. |Foto: pr. hoofdprijs een overnachting met ontbijt voor twee personen in NH Hotels Leeuwenhorst. Bij de VVV in de Dorpstraat liggen inschrijfformulieren tot donderdag 8 mei, waar je op in kunt vullen waarom jouw moeder de allerliefste is en waarom zij de titel verdiend. Het formulier is ook te downloaden op www.nov.nu. Inleveren van deze

formulieren kan ook bij de VVV. Het prijzenpakket wordt de liefste moeder overhandigd op de moederdagmarkt zelf. Voor de Vaders

Speciaal voor vaderdag is op zaterdag 14 juni de ‘Vaderdag Uitdeelaktie’ in het centrum tussen 14.00 en 17.00 uur. Tijdens de ‘Zing mee met

Bloom-middag’, verzorgt popkoor Bloom een meezingfestijn bij de Witte Kerk. Lekkemeezingen met oude en nieuwe bekende popliedjes. Zowel Nederlands- als Engelstalig. Met behulp van een tekstkrant is alles volgen. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten op www.nov.nu.

‘Vuurwerk’ kijken in gemeentehuis kunst

n De vitrines van het gemeentehuis en de bibliotheek zijn tot en met 27 juni gevuld met ‘vuurwerk’; keramiek gemaakt door de cursisten van de Volksuniversiteit Teylingen in Voorhout. De tentoonstelling is te bezichtigen op maandag tot en met zaterdag tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

De 80 deelnemers aan de keramiekcursussen in Voorhout moesten uit hun verzameling één werkstuk kiezen waarmee zij wilden deelnemen aan deze tentoonstelling. Slechts één werk, terwijl je zoveel moois op de plank hebt staan. Maar juist daarom biedt deze expositie aan de bezoeker een sprankelend beeld van de veelheid aan technieken die in het professioneel geoutilleerde keramieklokaal van de Volksuniversiteit wordt onderwezen. Denk daarbij aan geboetseerde beelden,

op de pottenbakkersschijf gemaakte theepotten en kommen, met de hand opgebouwde dekseldozen, vazen en schalen, in mallen gegoten sieraden, fijne werkjes van porselein, alles geglazuurd in vele kleuren en in elektrische of raku ovens gebakken. Diversiteit, waarbij materiaal en vuur de gemeenschappelijke deler vormen: alles is gemaakt van op hoge temperatuur gebakken klei. Omdat zowel het werk van beginnende cursisten is te zien, als het werk van mensen met jaren ervaring, wordt meteen duidelijk dat ook met eenvoudige technieken mooie resultaten te behalen zijn. En tegelijkertijd, dat iemand in ‘keramiekland’ nooit is uitgeleerd omdat er steeds nieuwe uitdagingen zijn. Meer informatie over de expositie, deze en andere cursussen is te vinden op www.vu-teylingen.nl.

Op bezoek! VVV n De VVV is het centrale punt

voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen. Naam: Elke Harnischfeger Leeftijd: 70 jaar Tijdstip: vrijdag 17.30 uur tijdens bloemencorso

laat jeniet aeiden.nl

Waar komt u vandaan? Wij komen uit Darmstadt in Duitsland. Tsaar Alexander deed een Funffingersturm cadeau aan de stad. Deze staat dus te pronken en ook zijn er veel Jugendstil gebouwen.

EEN BEETJE CHAUFFEUR LAAT ZICH NIET AFLEIDEN Bellen? Hou ’t kort

Materiaal en vuur zijn de gemeenschappelijke deler. |Foto: pr.

Wat brengt u hier (in de VVV)? Ik was op zoek naar informatie over het Bloemencorso en deze heb ik ook gekregen. We zijn al voor de 25ste keer hier in de Bollenstreek om het Bloemencorso te aanschouwen. Elke keer hebben we er zo van

genoten en nu ook leuk om de wagens in Noordwijkerhout opgesteld te zien staan. Wat vindt u van Noordwijkerhout? Het is een mooi dorp met veel activiteiten en vooral nu prachtig met de wagens van het bloemencorso. Welke folders heeft u meegenomen? Folders van het Bloemencorso en de route. Wat bent u van plan om te gaan zien/doen? We zijn al naar Texel geweest en naar de Keukenhof. Ook gaan we nog naar Haarlem. Komt u nog eens terug? Elk jaar komen we hier veertien dagen met de camper en dan gaan we geleidelijk aan naar huis. Dus als we gezond blijven, komen we zeker terug!


ZONNEBRIL OP STERKTE

g a d r e d e Mo

i e m 11

NAF

NU VA

119,-

*

Speciaal voor moederdag

25% korting

Autobedrijf Heemskerk & ZN 60 jaar

ZONNEBRIL OP STERKTE ray-ban.com

RB Luxinfo A3.indd

12-02-13 17:10

5

Autobedrijf Heemskerk & ZN bestaat al 60 jaar, dat moeten wij vieren met extra opvoor de Ugehele. geldig op 10 8, mei 9 entegen 10 mei op de gehele collectie op 8, 9 en inlevering voordeel en met Collectie degeldig vertrouwde tegen inlevering vanbon” deze bon. service die U van ons gewend vanbent. deze

NAF

NU VA

119N,A-F NU VA 119,-

*

Herkent U deze nog? Advertentie 1970

*

5

De Renault Megane Estate DCi Stop & Start vanaf € 21.290,-

Viaductweg 2 - Noordwijkerhout T 0252 3742 08 paul@terpstraoptiek.nl www.terpstraoptiek.ml * INCLUSIEF GLAS. VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN. 12-02-13 17:10

ZOS 2014 Luxinfo A3 staand en liggend.indd 1

WWW.AUTOHEEMSKERK.NL WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

ray-ban.com

RB Luxinfo A3.indd

11-02-14 17:06

F Het succes van onze NAproducten... NU VA

119,-

*

Deze herkent U zeker, de Renault 12 van nu.

EXTRA INRUILWAARDE 14% BIJTELLING ook na 1 juli

lt &VRIJDacia & Nissan Gespecialiseerd in RenauBMP occasions 60 uit Keuze Kijk voor al onze occasions op n Dacia & Nissa Kanaalstraat 21 - 2161 JA Lisse erd in Renault & Gespe- cialise www.autoheemskerk.nl U ions occas 60 uit T 0252-410297 - E info@bjoetie.net Keuze Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 Kijk voor al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

U U

4.250 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 11.600 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Clio 1.4 5d RN 1/2001 3.850 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Clio 1.4 16v 3d Expression 9/2003 4.250 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Clio 1.2 16v 5d spec. line navi 3/2010 11.600 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Twingo 1.2 16v Auth. airco 6/2010 7.950 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Modus 1.4 16v Expr. Luxe 9/2006 7.950 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Megane 1.6 16v Coupe Dynamique 11/2000 5.400 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 Renault Megane 1.6 16v 5d Dyn. Luxe 6/2003 5.250 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 Renault Megane 1.6 16v Grand Tour. Business 7/2007 9.950 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Renault Grand Scenic 130pk Celsium 7-p navi 10/2010 21.950 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Renault Scenic 1.6v RXT Airco Velgen 1/2000 4.500 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Renault Scenic 1.9 dti Expression Sport 1/2003 6.500 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Renault Scenic 2.0 16v Gas Business Line 10/2008 11.450 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Renault Espace Grand 2.0 16v Expression 7/2002 6.500 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 Volkswagen Beetle 2.0 4/1999 4.950 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 5.250 Skoda Fabia 1.4 Comfort 11/2002 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950 Mitsubishi Space Star 1.6 Shogun 4/2005 7.750 Peugeot 307 SW 1.6 16v Pack 8/2006 10.450 Chrysler Voyager 2.4 Luxe Van 11/2007 Excl. BTW 9.450 Hyundai Tucson 2.7i V6 Automaat 4/2007 14.950

Voor Peugeot onderhoud naar Autobedrijf Heemskerk & ZN U

RENAULT GRAND SCENIC 130pk Celsium 7-p navi oktober 2010 37.247 km Navigatie RENAULT GRAND SCENIC ECC 130pk Celsium 7-p navi € 21.950 oktober 2010 37.247 km Navigatie SAAB ECC 1.9T Business Line € 21.950 september 2006 79.600 km Lichtm. velgen SAAB ECC 1.9T Business Line september 2006 € 11.500

BMW X3 3.0 High Executive Automaat januari 2007 106.123 km Navigatie BMW X3 3.0 Leer High Executive Automaat € 30.750 januari 2007

106.123 km Navigatie HYUNDAI SANTA FE Leer 2.7i V6 Premium Automaat € 30.750 juli 2007 50.120 km Navigatie HYUNDAI SANTA FE Leer 2.7i V6 Premium Automaat € 18.950 juli 2007

SpeciAliSt iN FrANSe Auto’S reNAult - peugeot + DAciA - NiSSAN 79.600 km Lichtm. velgen NISSAN QASHQAI ECC 1.6 16v Visia € 11.500 februari 2009 49.750 km Lichtm. velgen NISSAN QASHQAI ECC 1.6 16v Visia € 18.600 februari 2009

50.120 km Navigatie HYUNDAI TUCSON Leer 2.7i V6 Automaat € 18.950 april 2007 109.664 km Navigatie HYUNDAI TUCSON Lichtm. 2.7i V6velgen Automaat € 14.950 april 2007

Occasions BMW X5 3.0 * vanaf € 4.950 iPod Touch High Executive Automaat V6 * vanaf € 9.950 iPad of 200 liter brandstof januari 2007 129.340 km Leer BMW X5 3.0 Navigatie High Executive Automaat V6 € 39.950 januari 2007 129.340 km Leer Navigatie € 39.950

RepaRaTie - ondeRhoud - VeRkoop aLLe meRken

...is jouw uitdaging! * INCLUSIEF GLAS. VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN.

Wij zijn bijzonder trots op onze Bloemenkrant, waarin naast het nieuws uit de bloemenwereld, ruimte is voor de laatste promotie en trends. Sinds enige tijd hebben wij het succesvolle platform FloraNexus.com toegevoegd aan onze portfolio. Om ons salesteam te versterken zijn wij op zoek naar een:

ZOS 2014 Luxinfo A3 staand en liggend.indd 1

11-02-14 17:06

49.750 km Lichtm. velgen ECC

9,50 urt tie: 2 e k € b a s Mei ning oud a h e r l e oc ond 9,50 o Airc c r €9 Ai € 18.600

109.664 km Navigatie Lichtm. velgen

€ 14.950

Autobedrijf Heemskerk & ZN Lange Vaart 34 Rijnsburg • Tel. 071-4020365 • info@autoheemskerk.nl • www.autoheemskerk.nl

Ervaren sales manager 32 tot 40 uur (m/v)

De functie-eisen Je hebt een brede betrokkenheid en affiniteit met de Sierseeltsector, daarnaast beschikt je over de noodzakelijke verkoopvaardigheden en -technieken. Door je marketingachtergrond heb je een heldere visie op marktontwikkelingen en -mogelijkheden binnen de sector. Je doorzettingsvermogen en creativiteit stellen je in staat om experimenten aan te gaan om zo nieuwe verkoopkansen te creëren en te realiseren. Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en een goede kennis van de Engelse taal zijn een must. Je bent werkzaam in de Sierteeltsector, een breed netwerk in deze sector is een pré. Het aanbod Wij bieden je een veelzijdige commerciële baan in een dynamisch bedrijf. Een prima salaris, auto en telefoon van de zaak horen daarbij. Word jij enthousiast van bovenstaande omschrijving, reageer dan vandaag naar: d.bouman@uitgeverijverhagen.nl. Voor meer informatie kunt u bellen en vragen naar Dirk Bouman 071 402 29 01.

Heerlijk lunchen of dineren aan zee

In de maand meI: maandagavond: Onbeperkt spareribs € 16,75 Woensdag Chefs menu: 4 gangen inclusief 3 glazen wijn € 49,50 dinsdag t/m donderdag: Walk-inn onbeperkt lunchbuffet voor € 14,75 p.p.

Reserveer 071-4019998 • Strandafgang 19 tegenover Hotel Savoy


algemeen

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 6 MEI 2014

9

Speciale ‘Cirque de la Jeanne’ in De Schelft

Fietstocht voor senioren FIETS  Toerclub Vogelenzang

organiseert op dinsdag 13 en 27 mei een seniorenfietstocht van 30 kilometer. De start op dinsdag 13 mei is bij café de Ruigenhoek, Herenweg 444, om 10.30 uur. Op dinsdag 20 mei begint de tocht om 13.00 uur vanaf camping Vogelenzang, 2de Doodweg 17, Vogelenzang. Tijdens beide tochten is er halverwege een pauze. Kosten per tocht zijn 1,50 euro per persoon.

UIT!  ‘Cirque de la Jeanne’ slaat zaterdag 7 juni zijn tenten in de Schelft in Noordwijkerhout. Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc is altijd op zoek naar vernieuwende concerten en heeft deze keer gekozen voor een spectaculair concert in een circusopzet. Het concert heeft als thema ‘circus’ en zoals het publiek van St. Jeanne d’Arc gewend is, zal het verre van een standaard concert worden.

Gratis Jeu de boules in Munnekeweij

Naast bekende circusmuziek zal het programma ook enkele verrassende onderdelen bevatten, waarbij uiteraard de circusartiesten niet zullen ontbreken. Zo verleent onder andere jeugdcircus Atleta uit Warmond medewerking aan het concert en ook de komische clowns zullen niet ontbreken. De harmonie, de marchingband en de slagwerkgroep van St. Jeanne d’Arc zijn inmiddels druk bezig om de avond muzikaal tot een succes te maken. Zeker is dat het programma ook op muzikaal gebied een flink

aantal bijzondere en spectaculaire onderdelen bevat. Coverband AllStars en soliste Maureen Natzijl – van der Lans (saxofoon) zullen ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer zullen gaan. De algehele muzikale leiding ligt in handen van Michel de Haas. Na afloop staat AllStars garant voor een gezellige after party. RESERVEREN

De zaal heeft een beperkt aantal zitplaatsen, maar deze zijn niet te reserveren. Er wordt aangeraden

op tijd aanwezig te zijn. Het concert begint om 20:00 uur en de zaal gaat om 21:00 uur open. Donateurs hebben recht op twee gratis toegangskaarten. De toegangskaarten voor niet-donateurs kosten 6,00 euro per stuk. Aanmelden als donateur kan voor 10 euro per jaar. De aanmeldingsformulieren zijn beschikbaar bij de VVV, Dorpsstraat 8, en in “De Parade”, Van der Weijdenlaan 2a. Meer informatie op www.stjeannedarc.nl.

Eerste single voor Guusje

SPORTIEF  Op het dakterras van Munnekeweij kunnen ouderen op woensdagmiddag met elkaar in competitieverband Jeu de boules spelen. Deelname is gratis.

MUZIEK  Ze timmert al aardig aan de weg na haar optreden in The Voice Kids seizoen 3. Guusje Schuit (11) kreeg zaterdag haar eerste single ‘Lied voor Mama’ overhandigd door niemand minder dan zanger Dries Roelvink. Café van der Geest stond zaterdagmiddag vol belangstellenden die naast de overhandiging, ook de videoclip van Guusje, opgenomen in de Keukenhof, in premiere zagen gaan. De jonge zangeres zong daarnaast live een aantal keer haar single. Ook Collin de Vries, de Noordwijkerhoutse deelnemer aan The Voice van het afgelopen seizoen, gaf een optreden. De single “Lied voor Mama” is via internet te downloaden via de bekende kanalen, maar ook voor 5 euro te koop bij Vink Multimedia in de Dorpsstraat, bij Style by Wendy´s in de Havenstraat en bij de VVV.

De competitie loopt van april tot oktober. De spelen beginnen om 14.00 uur, verzoek is om 13.45 uur aanwezig te zijn. Aanmelden kan bij de receptie van Munnekeweij. Een keer vrijblijvend kijken is mogelijk. Voor meer informatie, bel 0252 375544.

Opbrengst collecte Z.O.A. COLLECTE  De drie collectanten voor hebben in Noordwijkerhout heeft 320,36 euro opgeleverd. In De Zilk was dat 63,20 euro.

Rectificatie RECTIFICATIE  In een artikel in de

krant van dinsdag 29 april is als voornaam van mevrouw Peetersvan Duijn, een van de gedecoreerden, Margreet geschreven. Dit is niet correct. Haar voornaam is Elisabeth.

Guusje kreeg haar eerste cd overhandigd van Dries Roelvink. |Foto: BON

Kijk in de zorg Om de week verschijnt er in deze krant een column van een zorgverlener uit Noordwijkerhout, in samenwerking met de gemeente. Met verhalen uit de praktijk geven ze inzicht in hun werkzaamheden en wat ze eventueel voor u kunnen betekenen. Deze bijdrage is geschreven door een wijkverpleegkundige van Buurtzorg.

Buurtzorg Dijkzicht 1 2211 HZ Noordwijkerhout Tel. 06 22509797 noordwijkerhout@buurtzorgnederland.nl www.buurtzorgnederland.com Wij zijn 24 uur bereikbaar voor cliënten en voor overige zaken tijdens kantooruren.

Eerst Buurten dan Zorgen Het leveren van zorg thuis verdient een toegewijde en efficiënte houding naar cliënten. De professional speelt daarin een centrale rol. Het zoeken naar oplossingen voor verschillende problemen vraagt deskundigheid en professionaliteit. Het vraagt kennis van wat er in de buurt is aan zorg of hulp. Vanuit WMO, lokaal loket of ouderenadviseur, maar ook uit netwerken van vrijwilligers zoals de kerk of de Zonnebloem. Zij zijn een onmisbare toevoeging voor ouderen. Vanuit dit gedachtegoed is BuurtZorg Nederland ruim vijf jaar geleden gestart. En wie wil dat niet? Als cliënt en als zorgverlener wil je op deze wijze zorg ontvangen en bieden. Je werkt met mensen voor mensen waarbij direct contact, warmte en medemenselijkheid op de voorgrond staan.

In mijn werk als verpleegkundige in de wijk kom ik in zeer uiteenlopende situaties.

schilderbeurt. Het echtpaar wist niet hoe zij dit voor elkaar moesten krijgen, zelf konden zij dit niet doen. Een schilder opdracht geven was voor het echtpaar geen optie. En zo bleven ze tegen muren aankijken die schreeuwden om een lik verf.

Ik mag instappen in de leefwereld van de cliënt die soms anders is als de mijne. Hierbij is het belangrijk dat ik me aanpas aan hun wereld. Met mensen in gesprek gaan en bespreken wat voor hen belangrijk is in het leven. Waar zij op dit moment problemen bij ervaren is dan belangrijk. Zo kom ik bij een echtpaar wat door persoonlijke omstandigheden afhankelijk is van anderen. Zij krijgen hulp van de ouderenadviseur over hun zakelijke post, er is huishoudelijke hulp en de buurvrouw helpt in de tuin. De wanden en plafonds van hun woning waren dringend toe aan een

In een WMO-overleg, georganiseerd door de gemeente, kreeg ik op een keer een presentatie van de stichting Present. Deze organisatie heeft als visie ‘samen investeren in een betere leefomgeving en het omzien naar elkaar’. Met name bij burgers die dat nodig hebben omdat ze het zelf niet kunnen regelen. In overleg met het echtpaar heb ik contact opgenomen met mevrouw Sunia van Maris, de coördinator van de stichting. Ze vond dit een passend project. Het Oranjefonds Nederland sponsorde de verf. En een groep van zes fantastische vrijwilligers heeft

tijdens NLdoet de klus geklaard. Zij hebben niet alleen de muren geschilderd, maar ook geholpen de boel weer op te ruimen en schoon te maken. De huishoudelijke hulp kwam ook in haar eigen tijd en hielp mee met schoonmaken. En zelf was ik paraat met een lunch en een helpende hand. Dit was voor mij niet alleen een prachtig voorbeeld van de participatiemaatschappij, maar ook een warm bad van medemenselijkheid;omzien naar elkaar en helpen waar nodig. Een voorbeeld van Buurten en Zorgen.


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 6 mei 2014

Verkiezingen Europees Parlement Binnenkort valt bij u de stempas in de bus. Met de stempas mag u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Hieronder treft u nadere informatie aan over deze verkiezingen. Wanneer kiezen? De verkiezing van de leden van het Europees Parlement vinden plaats op donderdag 22 mei 2014. U kunt tussen 7.30 uur en 21.00 uur uw stem uitbrengen in één van de acht stembureaus in de gemeente Noordwijkerhout. Stempas Om te kunnen stemmen, heeft iedereen die mag stemmen een stempas ontvangen. Met uw stempas mag u stemmen in Noordwijkerhout en De Zilk. U kunt zelf bepalen in welk stemlokaal u wilt stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter uitkomt om in een ander stemlokaal in onze gemeente te stemmen, dan kan dat. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom belangrijk dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Stempas kwijt? U kunt een vervangende stempas persoonlijk aanvragen bij de eenheid Burgerzaken tot uiterlijk 21 mei tot 12.00 uur. Mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet meer stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas. Neemt u bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau.

Kiezerspas

Met een kiezerspas kan in heel Nederland (inclusief Bonaire, Sint Eustatius en Saba) worden gestemd bij de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. De kiezer kan uitsluitend met deze pas stemmen en hij krijgt geen nieuwe pas als de kiezerspas zoekraakt. Bij de stemming overhandigt de kiezer zowel zijn kiezerspas als een identiteitsdocument aan het stembureau. Schriftelijke of mondelinge aanvraag Een kiezerspas kan schriftelijk uiterlijk vijf dagen voor de stemming aangevraagd worden met een formulier (model K 6) van de gemeente. Een mondeling verzoek kan uiterlijk op de dag voor de stemming (21 mei 2014) tot 12.00 uur persoonlijk bij de gemeente gedaan worden. Als de kiezer op het moment van aanvraag al een stempas in huis heeft, dan moet hij deze bij het verzoek voegen. Het verzoek richt hij aan de burgemeester van de gemeente waar

hij op de dag van kandidaatstelling (8 april 2014) staat ingeschreven. Voor de verkiezing van het Europees Parlement geldt dat een kiezerspas kan worden omgezet in een onderhandse volmacht. Hierdoor kan een andere kiesgerechtigde voor de kiezer stemmen in een willekeurig stemlokaal in Nederland.

Iemand anders voor u laten stemmen (volmacht)

Wanneer u niet zelf wilt of kunt stemmen, dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u te stemmen. Dit kunt u zelf regelen op twee manieren. 1. Via een ‘Onderhandse Volmacht Dit is van toepassing als u de stempas al in uw bezit heeft en deze stempas kan meegeven aan de gemachtigde. 2. Via een ‘Schriftelijk Volmachtverzoek’. Dit is van toepassing als u de stempas nog niet in uw bezit heeft en al een gemachtigde wilt opgeven. In dit geval heeft de gemachtigde ook geen kopie van uw legitimatiebewijs meer nodig. 1. Onderhandse volmacht Machtig een willekeurige kiezer uit onze gemeente U kunt een willekeurige kiezer in de gemeente Noordwijkerhout machtigen om namens u te gaan stemmen. Dat hoeft niet iemand te zijn die normaal gesproken in hetzelfde stembureau als u zijn of haar stem uitbrengt. Gegevens invullen op achterzijde stempas Voor het geven van een volmacht vult u op de achterzijde van de stempas de gevraagde gegevens in, waarna zowel de gevolmachtigde als de volmachtgever de stempas ondertekenen. Vervolgens kan de gemachtigde met uw stempas uw stem uitbrengen. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. Geef kopie legitimatie mee Als u een onderhandse volmacht geeft aan een andere kiezer, moet u daarbij een kopie van een identiteitsbewijs aan de gevolmachtigde meegeven. De gemachtigde moet dat bij uw volmachtstem kunnen overleggen op het stembureau. Dit identiteitsbewijs mag - op de dag van verkiezing - ook maximaal vijf jaar verlopen zijn. 2. Schriftelijk volmachtverzoek U heeft nog geen stempas ontvangen Verblijft u al buiten de gemeente Noordwijkerhout voordat u de stempas heeft ontvangen? Dan kunt u een andere kiezer in onze gemeen-

te alvast schriftelijk machtigen. De gemachtigde mag niet meer dan twee stemmen uitbrengen, naast zijn eigen stem. Gebruik het schriftelijk machtigingsformulier hiervoor. U kunt het formulier (model L8) downloaden via de gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl. U kunt het formulier ook afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. Vul het formulier in U mag het volledig ingevulde formulier mailen naar burgerzaken@noordwijkerhout.nl. U mag het ook opsturen naar Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout of afgeven bij onze informatiebalie. Uw verzoek moet uiterlijk 19 mei 2014 binnen zijn bij de gemeente. Degene die namens u gaat stemmen, krijgt uiterlijk in de week voor de verkiezingen een volmachtbewijs thuisgestuurd. Legitimatie verplicht Als u gaat stemmen, moet u naast uw stempas ook een geldig legitimatiebewijs overleggen. U kunt zich legitimeren met een geldig paspoort, een geldige identiteitskaart, een geldig rijbewijs uit Nederland of een ander EU-land of een verblijfsdocument. Als u zich niet kunt legitimeren, mag u niet stemmen. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Stembureaus De stembureaus kunt u vinden in: - het Gemeentehuis, Herenweg 4 - Regenboogschool, Ambachtsweg 1 - De Speelakker, Zeereep 1 - De Schelft, Maandagsewetering 202 - Munnekeweij, Via Antiqua 25 - St. Victorschool, Pilarenlaan 33 - Gebouw Maasgaarde, Herenweg 9a - De Duinpan, Sportlaan 34, De Zilk Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mindervaliden. Stembiljet U brengt uw stem uit op een stembiljet. Dit stembiljet krijgt u in het stemlokaal na overhandiging van uw stempas aan de voorzitter.

- Rode potlood U stemt door met het potlood het stemvak voor de naam van de kandidaat die u kiest rood te maken. (U stemt dus niet op een partij, maar op een kandidaat van een partij.) - Stembiljet dichtvouwen Na het invullen vouwt u het stembiljet zo dicht dat de namen van de kandidaten niet zichtbaar zijn. Vervolgens deponeert u het stembiljet in de stembus. - Vergissing gemaakt? Als u zich bij het invullen vergist, geeft u het stembiljet aan de voorzitter terug. Deze verstrekt u op uw verzoek éénmaal een nieuw stembiljet. - Ongeldige stem U mag slechts één stemvak rood maken. Indien op het stembiljet meer stemvakken rood zijn gemaakt of wanneer er bijvoegingen zijn geplaatst, is het stembiljet ongeldig. - Blanco stem U stemt blanco door geen keuze te maken en vervolgens het stembiljet, dichtgevouwen, in de stembus te doen. Nadere informatie Op het gemeentehuis, eenheid Burgerzaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Het bezoekadres is: Herenweg 4, 2211 CC Noordwijkerhout.De eenheid Burgerzaken is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur. Op woensdag is Burgerzaken bovendien geopend van 14.00 uur tot 19.00 uur. De gemeente is telefonisch bereikbaar via (0252) 343 737. Het e-mailadres van de eenheid Burgerzaken is burgerzaken@noordwijkerhout.nl Informatie over deze verkiezing kunt u ook vinden op de website van de gemeente: www.noordwijkerhout.nl en op http://www.elections2014.eu/nl

Herkent u zich in deze vraag? Mijn buurvrouw beheerst de Nederlandse taal niet goed, waardoor zij vereenzaamt. Zijn er mogelijkheden om haar hiermee te helpen?

Ja, met dit soort vragen kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23. Met hun kennis, informatie en contacten kunnen de medewerkers met u meedenken over een geschikte oplossing. Het Wmo Adviescentrum is geopend van 9 tot 12 uur en tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via tel. 0252 343 800. U kunt ook mailen naar wmo@noordwijkerhout.nl.


Nationale sportweek Van 19 tot en met 26 april 2014 was het Nationale Sportweek. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen hebben in Noordwijkerhout sportieve activiteiten georganiseerd. Iedereen heeft kunnen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. Het thema van deze week was ‘Ik neem je mee’. Is het u ook gelukt om een bekende van de bank af te krijgen? Samen sporten is leuk!

De sport- en beweegcoaches bedanken alle sportorganisaties en verenigingen voor hun inzet en enthousiasme voor de Nationale Sportweek. Door hen zijn extra activiteiten voor jong en oud georganiseerd en was het voor u mogelijk kennis te maken met hun aanbod. Alle aankomende activiteiten die de sport- en beweegcoaches voor u organiseren vindt u op www.noordwijkerhoutinbeweging.nl

Heeft u altijd al (beter) willen tennissen? Doe mee!

Kennismakingslessen tennis voor 55+ Noordwijkerhout in beweging, Tennisschool de Boekhorst, Changing Experience en Tennisvereniging (TV) de Boekhorst hebben de handen ineen geslagen voor een mooi initiatief om de 55+ ers in beweging te krijgen. Ewout Hinnen van de Tennisschool en Jack Edelaar van Changing Experience verzorgen een goede, interessante en vooral ook leuke en gezellige reeks tennislessen. Zij combineren hierin hun kennis van tennis en van optimaal bewegen. Hierdoor krijgt u niet alleen de tennissport (beter) onder de knie, maar leert u ook uw lijf beter in te zetten in de dagelijkse bewegingen. Het bewegen in spelvorm is voor veel mensen leuk. Tenslotte draait het vooral om het plezier dat mensen beleven aan het bewegen waardoor ze ook blijven bewegen. TV De Boekhorst en Noordwijkerhout in Beweging ondersteunen dit initiatief van harte

en zorgen er voor dat de kosten laag blijven. Voor slechts € 75,00 volgt u 10 lessen van maar liefst 1,5 uur. Er wordt ongeveer 45 minuten getraind om beter te bewegen en vervolgens wordt er 45 minuten in wedstrijdvorm gespeeld om dit toe te passen. Ideaal voor mensen die willen beginnen aan een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden en enorm veel gezelligheid kent. De lessen starten op donderdag 15 mei en gaan door tot 17 juli. De lessen zijn van 10.00 - 11.30 uur. Rackets en ballen zijn aanwezig. Voor sport- of tennisschoenen dient u zelf te zorgen. Inschrijven kan via www.noordwijkerhoutinbeweging.nl of u belt of sms’t naar 06 542 467 28 (Jack Edelaar) of naar 06 107 728 04 (Ewout Hinnen).

Exposities gemeentehuis Van 6 mei tot en met 27 juni exposeren de cursisten van de Volksuniversiteit Teylingen en Jan van Vuren in de hal van het gemeentehuis en de bibliotheek.

Cursisten Volksuniversiteit Teylingen De 80 deelnemers aan de keramiekcursussen in Voorhout moesten uit hun verzameling één werkstuk kiezen waarmee zij wilden deelnemen aan deze tentoonstelling. Daarom biedt deze expositie aan de bezoeker een sprankelend beeld van de veelheid aan technieken die aan de Volksuniversiteit wordt onderwezen: geboetseerde beelden, op de pottenbakkersschijf gemaakte theepotten en kommen, met de hand opgebouwde dekseldozen, vazen en schalen, in mallen gegoten sieraden, fijne werkjes van porselein, alles geglazuurd in vele kleuren en in elektrische of raku ovens gebakken.

Omdat zowel het werk van beginnende cursisten is te zien, als het werk van mensen met jaren ervaring, wordt meteen duidelijk dat ook met eenvoudige technieken mooie resultaten te behalen zijn. En tegelijkertijd, dat iemand in ‘keramiekland’ nooit is uitgeleerd omdat er steeds nieuwe uitdagingen zijn! De docenten, Eveline Boot, Olga van der Lans en Jolanda Verdegaal, zijn al jaren verbonden aan de Volksuniversiteit. Zij zijn bekend met de meeste keramische technieken, maar hebben ook ieder hun specialisaties. Informatie over de cursussen en workshops

Wmo Adviesraad stelt zich aan u voor De Wmo Adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over de beleidsontwikkeling binnen het brede veld van de Wmo. Door de overgang van taken van het rijk naar de gemeente is deze rol van nog groter belang. Naast adviseren, bewaakt De Wmo Adviesraad de voortgang, kwaliteit en evaluatie van het beleid. De Wmo Adviesraad heeft een onafhankelijke positie, zowel ten opzichte van het gemeentebestuur, de aanbieders en de burgers. De Wmo Adviesraad is geen belangenbehartiger, maar tracht ideeën en gevoelens die leven onder de burgers te vertalen in adviezen aan het college van burgemeester en wethouders. Elke week stelt een lid van de Wmo Adviesraad zich aan u voor. Naam Petra te Slaa Achtergrond Verschillende functies in de Jeugdzorg. Nu behandelcoördinator / orthopedagoog bij een landelijke voorziening voor jongeren met gedragsproblemen. Vooral betrokken bij gezinsgroepen en gezinshuizen. Aandachtsgebieden Het ondersteunen van de zelfredzaamheid en de participatie van personen met een beperking of met chronische, psychische of psychosociale problemen, zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving en het bieden van opvang (maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, beschermd wonen en verslavingszorg vallen hieronder). Belangrijk Vanuit mijn werk heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat hulpverlening en zorg gecoördineerd worden en dat er zoveel mogelijk sprake is van een goed, afgestemd

plan. Maar ook: professionals zijn het gewend om hulp te bieden maar dat kan hulpeloosheid en afhankelijkheid ook versterken. Ik zie dan ook kansen in het versterken van de eigen kracht en in zoveel mogelijk de oplossingen van en met het eigen netwerk creëren. Waar dat echt nodig is moeten echter wel verdergaande professionele zorg en/ of maatwerk kunnen worden ingezet. Doordat de veranderingen mede worden ingegeven door bezuinigingen, het om veel en diverse zaken gaat en alles op korte termijn uitgevoerd moet worden, zal het voor de gemeente een hele uitdaging zijn om de nieuwe Wmo ook kwalitatief goed vorm te geven. Vanuit de onafhankelijke positie die ik heb als lid van de Wmo Adviesraad zal ik de beleidsontwikkelingen volgen en adviezen geven over zaken waarvan ik denk dat die in het belang zijn van de inwoners van Noordwijkerhout.

Uitnodiging open huis nieuwe brede school De Zilk Op dinsdag 13 mei bent u van harte welkom om de nieuwe brede school in De Zilk te bekijken. Tussen 16.30 uur en 18.30 uur kunt u het nieuwe gebouw aan de binnenkant komen

bewonderen. Het biedt een prachtig onderkomen aan basisschool De Egelantier en kinderopvang De Palmboom.

is te vinden op de website van de Volksuniversiteit Teylingen: www.vu-teylingen.nl of bij de coördinator mw. Marlène Versteeg: keramiek@vu-teylingen.nl, tel. 071-3010325 (ma, woe, vrij 19.30-21.00 uur). Jan van Vuren

Werk in uitvoering Jan van Vuren is nu vier jaar aan het schilderen. Voor het geld doet hij het niet. De opbrengst is bestemd voor de Zonnebloem. Jan van Vuren geniet van zijn oude dag in het buurtschap de Ruigenhoek bij De Zilk. Het recente verlies van zijn vrouw valt hem wel zwaar. Door het schilderen en tekenen krijgt hij weer moed en nieuwe energie. De autodidact zoekt creatief naar oplossingen als hij op een probleem stuit. Om bij voorbeeld golven goed op het doek te krijgen, maakt hij zijn kwasten zelf op maat. Hoe dan? ‘Gewoon met een schaar’, lacht Jan van Vuren. Schilderen is zijn belangrijkste bezigheid. Op vrijdag en in het weekend tekent hij en bepaalt de kleuren van zijn schilderijen. De rest van de week schildert Jan van Vuren. Gewoon op de tafel in de huiskamer Jan van Vuren haalt zijn inspiratie uit andere schilderijen, maar ook afbeeldingen uit boeken van zonnebloemen, tulpen, koeien, paarden, vogels en landschappen. De doeken zijn realistisch. Hij kijkt met gepaste trots naar zijn eerste grote expositie uit.

Week 19

N206 Informatie: www.zuid-holland.nl/N206 Asfaltwerkzaamheden aan de N206 tussen de N444 en Bartenweg en werkzaamheden aan de viaducten Van der Weijdenlaan en Guldemondvaart. Daarnaast ook onderhoud aan diverse duikers en de brug ter hoogte van. Zilkerduinweg 410. Informatie: Robert Hooijman Tel. 06 538 641 36 rhooijman@mourik.com Geert de Maaijer Tel. 06 239 046 72 Schippersvaartweg Reconstructie van de weg, buiten de bebouwde kom Informatie: P. Brand, Tel. 06 120 218 94 pbrand@versluysgroep.nl Herenweg - Dr. Poelslaan - Brink Op 8 en 9 mei graafwerkzaamheden in voetpad, vanaf gemeentehuis via dr. Poelslaan en Brink naar telecommast achter tennispark de

Boekhorst. Informatie: tel. 06 520 162 03 Schoolstraat Herstelwerkzaamheden riolering ter hoogte van huisnummer 35. Informatie: E. Duivenvoorde tel. 06 224 977 34 Westeinde Werkzaamheden aan kabels en leidingen. Informatie: Peter van Dijk Tel. 06 211 756 98 peter.van.dijk@alliander.com Bram Schouten 06 212 433 35 De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op. Wij informeren u hier zo vroeg mogelijk over. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.

Vervolg gemeenteberichten op volgende pagina


Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Locatie, werk, datum ontvangst - Herenweg 18, 23-04-2014 2211 CD, vergroten van de woning - nabij Piet Gijzenbrug, 17-04-2014 plaatsen van een frame met doek Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Verleende omgevingsvergunningen

Bouwadres en werk, Verzenddatum - Duin en Dal 14, 30-04-2014 2211 JP, plaatsen van dakkapellen in het voor- en achterdakvlak - Gieterij 3, 2211 WC, 14-04-2014 vergroten van de fabriekshal Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Welstandscommissie

Op donderdag 8 mei 2014 houdt de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering op onderstaand adres: Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Groothandelsgebouw Stationsplein 45, Ingang A, 3e etage (Unit A3-

006) Rotterdam De voorlopige agenda met de te behandelen bouwplannen kunt u de vrijdag voorafgaande aan bovengenoemde vergadering vinden op www.dorpstadenland.nl Voor informatie kunt u contact opnemen met 010-2809445 of via dsl@dorpstadenland.nl

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2e herziening” en het ontwerp “Postzegelbestemmingsplan Buitengebied”

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 7 mei 2014 het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2e herziening” en het ontwerp van het “Postzegelbestemmingsplan Buitengebied” gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen. Het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied 2e herziening is te raadplegen op de website van de gemeente Noordwijkerhout www.noordwijkerhout.nl en het ontwerp van het Postzegelbestemmingsplan Buitengebied is te raadplegen op de website van ruimtelijkeplannen www.ruimtelijkeplannen.nl, onder de identificatiecode NL.IMRO.0576.BP201200015-0002. plangebied en omschrijving plan De aanleiding voor de 2e herziening en het Postzegelplan Buitengebied, is de wens om het bestemmingsplan Buitengebied 2005, inclusief 1e herziening op een aantal punten te actualiseren, teneinde ruimtelijke initiatieven te kunnen honoreren en het verwerken van enkele verbeteringen. In de 2e herziening zijn de aanpassingen verwerkt in de toelichting, voorschriften (thans regels) en plankaart (thans verbeelding) van het bestemmingsplan “Buitengebied 2005, 1e herziening” Noordwijkerhout. Deze herziening is in lijn met de opzet en inhoud van het plan uit 2005. Het bevat alleen die correcties, die de al vastgestelde bestemmingen niet wijzigen. Voor een deel van de wijzigingen geldt echter dat ook de bestemming(en) word(t)(en) aangepast. Deze aanpassingen kunnen, gelet op hetgeen wettelijk vastgelegd in de Wet ruim-

• EErhart Sierbestrating.

• Vuil tapijt? laat het

telijke ordening (Wro) en Besluit ruimtelijke ordening (Bro), niet worden meegenomen in de voorgestelde 2e herziening van het bestemmingsplan Buitengebied. Voor deze aanpassingen is daarom een nieuw ontwerpbestemmingsplan gemaakt dat nu voor ligt (ontwerp Postzegelplan Buitengebied). Hierin zijn, op basis van de meest recente digitale standaarden (2012), de bestemmingswijzigingen opgenomen. De kaders van dit bestemmingsplan, onder meer verwoord in de inhoudelijke regels, komen wel voort uit het bestemmingsplan Buitengebied 2005, 1e herziening en het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2e herziening. Daarnaast is ook aangesloten op de zich in de tussenliggende tijd gemanifesteerde ontwikkelingen in het ruimtelijk beleid, die in het kader van de concrete realisatie daarvan, ook hun verankering in een geldend bestemmingsplan Buitengebied moeten krijgen. Hierbij valt te denken aan de vastgestelde Provinciale Structuurvisie, de vastgestelde Provinciale Verordening (inclusief wijzigingen), de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport, de (regionale) Kadernota Buitengebieden en modelregels. Procedure Vanaf woensdag 7 mei 2014 tot en met dinsdag 17 juni 2014 liggen de ontwerpbestemmingsplannen gedurende de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpbestemmingsplannen kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van de ontwerpbestemmingsplannen deze betrekking heeft.

VERKEER Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Coremolen

Medio 2013 is het Coremolenplein opnieuw

ingericht. Het plein heeft na de bouw van de appartementen en parkeergarage Coremolen een nieuwe indeling gekregen. In 2013 is een geslotenverklaring voor gemotoriseerd verkeer met uitzondering van ontheffinghouders ingesteld. Het plein is hiermee alleen toegankelijk voor bewoners die in het verleden een ontheffing hadden voor de parkeerschijfzone. Na ingebruikname van de appartementen van de Coremolen blijkt dat andere verkeersmaatregelen nodig zijn om de parkeer- en verkeerssituatie te optimaliseren. Hiervoor is een verkeersbesluit genomen dat in te zien is op https://www.officielebekendmakingen.nl/ staatscourant.

EVENEMENTEN Ingekomen evenement

Locatie Datum ontvangst - Noordwijkerhout centrum: 29-04-2014 Het organiseren van Noordwijkerhout Culinair op 9 augustus 2014 van 16.00 uur tot 23.00 uur en op 10 augustus 2014 van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Tegen onderstaand evenement kan bezwaar worden gemaakt.

Locatie Verzenddatum - Noordwijkerhout centrum: 29-04-2014 Het organiseren van de Moederdag markt op 10 mei 2014 van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij de burgemeester. Ook kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Voor al uw bestramaSterClaSS en plein air schilderen tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- in Katwijk met Peter Smit. 10 mei hele dag. www. opgave 070-3211006. schilderenaanzee.nl. € 50,-.

Gediplomeerde nette schoonheidsspecialiste vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam komt bij u aan huis voor epileren en verven van uw wenkbrauwen, maar ook manicure inclusief gellacInterieurverzorging, tel. 070-5116612. behandeling voor uw nagels. Voor meer info Dak herStellen? Bouma/Grundeken bel- 06-14022069. len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! ‘OnS thuiS’, kleinschalig wonen in Voorhout BC SierBeStratinG Tegelwerk, met afvoer, (6 bewoners) is dringend op zoek naar ZZp-ers gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. met diploma’s en vrijwilligers die aan willen pak50-plusser SChilDert, SauSt en BehanGt ken in de zorg. uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. GaraGeBOXen in Oegstgeest en leiden. Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. schoten? www.tcdekampioen.nl. Ga je trOuwen? Zoek je romantische SteunZOlen. Erkend leverancier, lid Stich- decoratie? www.defeesttuin.nl verhuurt bogen, ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een harten, paaltjes en nog meer. Tel. 071-4026444. afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerkLeiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505. 06-12028319. Gouden tijden bij juwelier kaptein. De beste www.ZalenVerhuurkruyt prijs in de regio voor al uw sloopgoud-zilver. Het schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude cen- voordeligste voor al uw goud-zilver-klokken en trum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, horloges reparaties-rijgen en knopen van parels, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekos- kralen en graveren van glas en metaal. www.Juweten en normale gangbare drankprijzen! Reserverin- lierkaptein.nl, t. 071-4022143, Oegstgeesterweg 40, gen: tel. 06-25047376. Rijnsburg. trappen StOFFeren met projecttapijt v.a. te huur GaraGeBOX. Leiderdorp Water€ 300,- incl. tapijt, tel. 071-3010941. Verkaik bieskreek, droge box met extra sloten, rustige warmond, vofverkaik@xs4all.nl buurt, 5.80 diep, 2.80 breed. Tel. 06-53408940. luXaFleX reparatieS van vele merken. Zeer veel onderdelen. Ook aan huis service. Verkaik warmond, vofverkaik@xs4all.nl

• •

• •

• • • •

Zat. 10 mei VlOOienmarkt warmond •tennishal Dekker. DonEvents.nl 0294-237320.

GaraGeBOX te huur. Omgeving Ooievaarstraat/Uitermeer Lisse. Voor stalling en of opslag. Inl. 071-5413316.

ned. vrouw heeft nog enkele uren •p.w.nette voor huiSh. werk, omg. Leiden. Referenties aanwezig, tel. 06-4547773.

tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerk•zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505.

morgen mag ik naar huis

www.jantjebeton.nl

KWF Kankerbestrijding zorgt voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl om te zien wat ú kunt doen. iedereen verdient een morgen


corso

noordwijkerhouts weekblad

in totaal liggen tien mozaïeken in de tuin van de witte kerk. shantykoor ‘t bollenhart viert haar 12,5 jaar jubileum met de prijs voor ‘Mooiste mozaïek van noordwijkerhout’. (thV)

dinsdag 6 mei 2014

het levend standbeeld trok veel bekijks.

13

dit bloemrijke duo ontving de genodigden bij de deur van de witte kerk.

bewoners van Munnekeweij steken vrijdagmiddag aan het mozaïek. (thV)

de hortus botanicus reed mee met een bijzondere wagen.

Versierde fietsen tijdens het kindercorso. de kleine stoet ging vooraf aan het corso.

de winnende wagen was de afsluiter en draaide als laatste voor de witte kerk langs.

Praalwagens bewonderen op de brink en voor het gemeentehuis. (thV)

corso n Het ver-

licht corso was vrijdagavond weer terug in het dorp. ‘s middags stonden de wagens op de Brink, waar ze werden bewonderd door de vele toeristen. ‘s Avonds ging het kindercorso vooraf aan de 67ste editie van de Bloemencorso van de Bollenstreek, die door zanger Jan Rot werd geopend. Op zaterdag trokken de 16 praalwagens door de streek en eindigden traditiegetrouw in Haarlem.

hertaler en zanger jan rot opent het corso met het ‘aangepaste’ wilhelmus.

de corsogroep kaVb noordwijkerhout won de eerste prijs met hun wagen ‘Melk, de witte motor’.


eid W* ! h r e T v De o alt uw B beta

Nespresso demonstratie BERNARD SCHULTE BV BV BERNARD CENTRALE VERWARMINGSCHULTE EN AIRCONDITIONING

Zaterdag 10 mei a.s. is er een demonstratie in onze winkels in Katwijk, Hillegom en Oegstgeest!

EUROPESE ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp 750 Wp 1500 Wp 2000 Wp 2500 Wp 3000 Wp

Omvormer Soladin 600 Soladin Web XS 3200 XS 3200 XS 3200

Tarief € 1.395,€ 2.795,€ 3.595,€ 4.195,€ 4.795,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 5 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

Ontvang tot € 100,- GRATIS KOFFIE Kom tussen 9:00 en 17:00 naar de Nespresso demonstratie en

Electro World Schoonderbeek H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 0252 51 66 48

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Electro World Oegstgeest Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 33 33

24 25

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Deze bedrijven vindt u er in ieder geval! Roks Elektrotechniek De Porseleinkast koken, tafelen en cadeaus Hoevens Makelaardij Katwijks Hypotheekhuys Freke inbraakbeveiliging H&B Bouw Coastline Zwembaden&Wellness Sanidrome Parketshop Katwijk Renee Noppen Tuinontwerp Hortus Artiflex Van Kralingen Interior Optidee - Hetty Krijnen van Peursum - Bang & Olufsen Katwijk Verhoef Design & Bouw Ruud Aanhane tuinen Tegels, Natuursteen en Laminaat Domum Horizon Robiflex Leeskring Kuivenhoven keukens Kinderdagverblijf Mukkie Kroon Parket

Effect Interieurbouw Boxspringspecialist Vishandel Wim Klok Fresh Chain Smaakhuis Lisse Aad Wijnen Jura Bamix Big Green Egg Krijgsman Dranken Energiegarant Lotsenergy Ecotap Wiebing architecten Rabobank Stairz Styling your house Soed Vormvoud Groene-woningen Mix & Fix VDSD WMF Totalseat

Ondernemers bent u op zoek naar meer omzet? Wij zijn op zoek naar u! Kijk op www.heerlijk-wonen.nl en reserveer al een stand vanaf € 249,- excl. btw

Electroworld Peursum Voorstraat 31b-33 Katwijk 071 401 64 22

mei heerlijk wonen duurzaam culinair Kijk alvast op www.heerlijk-wonen.nl Locatie:

Dekker Warmond Veerpolder 14 2361 KV Warmond

Volg ons op: W

www.heerlijk-wonen.nl @heerlijk-wonen facebook.com/heerlijk.wonen.7

gratis beurs beleven inspiratie voor wonen duurzaamheid culinair proeverijen gezelligheid advies kinderanimatie

in

du

IS T A R G E kin E R T EN


noordwijkerhouts weekblad

corso

‘Power of the People’, de corsowagen van de gemeente lisse, werd ontworpen door kunstenaar gabygaby en vertelde het verhaal van een tulp als superheld. (thV)

dinsdag 6 mei 2014

15

de muziekcorpsen gaven muzikale kleur aan het corso. (thV)

ook de vrachtwagens werden gedecoreerd.

the beatles maakten ook hun opwachting.

‘butterfly effect’ van Corsogroep de Zilk kreeg veel applaus.

corso n De

mooiste wagens gingen dit weekend voorbij aan het publiek. Aangevuld met muziek en de luxewagens was de optocht weer een lust voor het oog. Dat het zonnetje op zaterdag ook flink zijn best deed, maakte het alleen maar aangenamer. Volgend jaar is het corso weer een week eerder. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 april 2015 rijdt de stoet met als thema ‘200 jaar Koninkrijk’ door de Bollenstreek.

de wagen van omroep MaX met olga en duco van het programma nederland in beweging.

winnaar van de luxe wagens werd de bus van jack’s Casino.


16 Bridgeclub HJB

sport

dinsdag 6 mei 2014

noordwijkerhouts weekblad

bridge n Onderstaand de uitslag van de laatste competitieronde van het seizoen plus het gemiddelde van de eerste vijf spelers in iedere lijn.

Lijn A: rood Gemiddelde 1 Henk Heemskerk & Sjaak Hiep 58,31 2 Hans Bouter & Anneke v.d. Laan 55,73 3 Ageeth v.d. Beek & Her Geerlings 54,32 4 Fien Duivenvoorden & Karin Meeuwenoord 53,01 5 Jos Szymanowski & Jos Willemse 50,78

29/04 61,46 63,54 54,51 51,39 50,69

Lijn B: blauw 1 Aad Broekhof & Jopie den Elzen 2 Margriet Broekhof & Sjaak Broekhof 3 Coby Caspers & Janna Duijndam 4 Nel van den Berg & Trees de Winter 5 Henk Tulen & Hennie van der Zalm

54,86 54,44 54,08 53,17 53,06

56,25 54,17 52,43i 48,26 47,22

Lijn C: groen 1 Lenie Aartman & Greet Meeuwenoord 2 Tieneke v. Noort & Niek v. Noort 3 Dineke Bod & Piet v.d. Lans 4 Leo Voorham & Gerard de Winter 5 Nellie Driessen & Hilda v.d. Haak

58,54 53,68 51,88 51,60 50,48

55,90 53,47 53,47 53,13 46,53

Lijn D: oranje 1 Ada Pennings & John Pennings 2 Til v. Amerongen & Henk Duivenvoorden 3 Cas Duivenvoorden & Herman v.d. Eerden 4 Ans Hogervorst & Kees Hogervorst 5 Annie Brama & Arie Brama

55,50 54,08 51,25 51,00 49,92

59,17 44,17 47,08 55,00i 42,50

Lijn E: geel 1 Riet Duivenvoorden & Lieneke Heesbeen 2 Jose Warmerdam & Ben Warmerdam 3 Gerda v. Rooijen & Annie v.d. Zon 4 Kees v. Grieken & Fer Warmerdam 5 Nel Geers & Beerta v.d. Linden

58,19 55,83 52,56 52,08 51,42

53,19i 57,08 48,75 56,25 58,75

VVsb wint de laatste thuiswedstrijd ondanks een goal van aFC. |Foto: Tino Stulen

VVSB wint van kampioen AFC voetbal n In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft VVSB het publiek nog eenmaal getrakteerd op een overwinning. AFC, twee weken geleden kampioen geworden, werd over de knie gelegd door de Noordwijkerhouters.

2 vvSb 1 aFC Door Stefan van den Burg

de winnaars bij bridgeclub de schelft werden in de bloemen gezet na een spannend seizoen. |Foto: THV

Kampioenen bridgeclub De Schelft bridge

n Bridgeclub de Schelft sloot vorige week haar bridgeseizoen af met onder andere de huldiging van de prijswinnaars.

Clubkampioenen werden Hers Geerlings en Thijs den Otter, ge-

volgd op de tweede plaats door Nico v.d. Berg en partner Gerrit Kom. Op de foto ook de winnaars van de Slemmenbeker, Els en Wim v.d. Meer. Het nieuwe seizoen start op de laatste maandag van augustus.

Fietsen voor de clubkas FietSeN

n Fietsliefhebbers opgelet! Ren- en toervereniging (RTV) de Bollenstreek en Rabobank Bollenstreek organiseren dit jaar weer een gezamenlijk fietsevenement. De Verenigingen Fietsdag en de Bollenstreek Classic komen samen in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 mei. Op beide dagen kan geld bij elkaar worden gefietst voor verenigingen en goede doelen.

Bij de meeste Verenigingen en Stichtingen die bij Rabobank Bollenstreek bankieren is de jaarlijkse Verenigingen Fietsdag een vaste prik op de agenda. Dit is namelijk dé gelegenheid om wat extra’s te verdienen voor de clubkas. Tijdens de fietsdag kunnen deelnemers een route afleggen van 15 of 30 kilometer. Een volle stempelkaart levert per fietser een geldbedrag op. Hoe meer mensen fietsen

voor de club, hoe groter het bedrag dat wordt overgemaakt. rabobaNk bolleNStreek ClaSSiC

Een mooie en sportieve fietsdag organiseren en daarmee een goed doel in de streek steunen. Dat is de reden waarom RTV de Bollenstreek De Bollenstreek Classic in het leven heeft geroepen. Iedereen betaalt een inschrijfbedrag en dat wordt voor een gedeelte gedoneerd aan Hospice Duin- en Bollenstreek en Rode Kruis Duin- en Bollenstreek. Deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van 40, 55, 85 of 135 kilometer. Meefietsen voor uw vereniging op 24 mei of voor het goede doel op 25 mei? Kijk dan op www.bollenstreekfietsweekend.nl voor meer informatie en voor aanmelding voor een van de tochten.

VVSB moest het doen zonder de geschorsten Omar Hamdi, Vladimir Jozic en Koen Bosma. Hierdoor kregen Bart Duindam en Ramon weer de kans in de basiself. Voor Duindam een mooi einde van zijn vele jaren in VVSB 1. De eerste 20 minuten was erg afwachtend van beide

ploegen. AFC vond het niet nodig om zich echt in te spannen deze wedstrijd en VVSB kon het gaatje maar niet vinden. In de 22ste minuut veranderde dat. Frans van Niel gaf de bal mooi voor vanaf links en spits Giovialli Serbony kon hierdoor de openingstreffer scoren. In de tweede helft was het een meer open wedstrijd. In de 59ste minuut mocht het broertje van Joshua Patrick, Enrico, aanleggen voor een vrije trap. Met deze vrije trap zette hij doelman Ronald van der Meer op het verkeerde been en zorgde er zo voor dat AFC

weer op gelijke hoogte kwam. VVSB vocht zich terug en was in de persoon van Bart Duindam heel dichtbij weer een voorsprong, alleen zijn stift was net te hoog. Na een overtreding op invaller Stijn van der Slot mocht ook Stefan Kraaijvanger aanleggen voor een vrije trap. Na dit doelpunt was AFC nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van VVSB, maar Van der Meer en zijn verdediging lieten geen doelpunt meer toe. VVSB - AFC 2-1: 22’ Serbony 1-0, 59’ E. Patrick 1-1, 77’ Kraaijvanger 2-1. VVSB: Van der Meer, P. van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Duindam (90’ Schouten), Ruigrok (79’ Tol), Van Niel, Van Laere, Serbony, Hoek (65’ S. van der Slot).

Van Nispen ten onder voetbal n Waar de Zilkers de laatste weken voor vreesden is waarheid geworden. Volgende week ontvangt het in de laatste wedstrijd SJZ, om in een onderling duel uit te maken wie zich veilig speelt en wie het vege lijf moet redden via de nacompetitie. Van Nispen had in Hoogmade moeten winnen om dit spannende competitieslot te ontlopen, maar maakte dit geen enkel moment waar.

1 MMo 0 van Nispen Door Tino de Groot

Van Nispen startte het duel tegen MMO voortvarend. Met verzorgd voetbal nam het in de beginfase het initiatief, echter zonder echt gevaarlijk te worden. Thijmen Pompe kreeg in het eerste kwartier de beste kans, maar zijn inzet verdween rakelings over het doel. Langzaam maar zeker zette MMO de wedstrijd naar haar hand en creëerde daarmee een drietal kansen op de openingstreffer. Tweemaal redde Andy Otte bekwaam. Zonder schade haalde Van Nispen de rust met een 0-0 stand. Na de rust was het snel gedaan met de brilstand. Een diepe bal bereikte de gevaarlijke aanvaller Jordi Wong. Hij schoot eerst nog tegen de uitlopende Otte op, maar de terugspringende bal kopte hij onberispelijk in

het Zilker doel: 1-0. Het moet gezegd worden dat Van Nispen alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren, maar het ontbrak de ploeg aan stootkracht voorin. Het was SJZ dat de beste kansen kreeg om de voorsprong verder uit te bouwen, maar

met kunst en vliegwerk wist de Zilker verdediging een tweede doelpunt te voorkomen. Verder dan enkele ongevaarlijke afstandschoten kwamen de Vannispianen niet. Het moest na de wedstrijd ook horen dat naaste concurrent SJZ in de slotfase langs Verburch was gekomen. Het verschil bedraagt nu nog één punt in het voordeel van Van Nispen. Het heeft zondag aan één punt genoeg om zich te handhaven in de 3e Klasse. Bij verlies is Van Nispen veroordeeld tot de nacompetitie. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

jeroen van haaster was één van de betere spelers tegen MMo. |Foto: Trudy van den Berg


algemeen

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 6 mei 2014

17

agenda Di

• Noordwijk, Oude Jeroenskerk 6 Lunchconcert Concerten door jonge aanstormende talenten en ervaren

Di

• Lisse, Gemeentehuis 6 Tot 27 juni exposeert Kunstenaar GabyGaby in het gemeen-

musici. Iedere dinsdag 12.30 uur. Entree gratis.

Expositie ’The Home Coming’

tehuis van Lisse. Entree gratis. www.vvvlisse.nl

Di

Cultureel • Lisse, Kasteel Keukenhof 6 Kasteel Een schitterend optreden van Jan Rot. Start 20.15 uur, entree € 15. www.vvvlisse.nl

Wo

• Noordwijk, Hoofdstraat e.o. 7 Voorjaarsmarkt Een gezellige braderie, midden in het centrum van Noord-

Wo

• Hillegom, Solution 7 Kinderfilm voor senioren en hun kleinkinderen. Start 10.30

wijk aan Zee. 10.00 - 18.00 uur. www.noordwijk.info

Opa en Omafilm: Frozen

uur, entree € 3,50. Meer informatie: 0252-519700.

Do

• Hillegom, Stationsweg 45 8 Sportinstuif Sportinstuif voor kinderen van 5 t/m 14 jaar. Van 14.00 tot 16.00 uur, entree €2,-. Meer informatie is te vinden op Facebook.

Vr

voor een mooi moederdagcadeau. 10.00-17.00u. www.leiden.nl

de jeugdige lopers gingen enthousiast van start aan de 2 kilometer. |Foto: pr.

Zonnige Omloop van Noordwijkerhout hardlopen n Bij de Omloop van Noordwijkerhout, de achtste en laatste wedstrijd van het Zorg en Zekerheid Circuit, zijn er maar liefst 1141 hardlopers gefinisht. Het Circuit is al jaren een begrip in de regio en trekt elk jaar veel hardlopers en aanmoedigend publiek. Het zonnetje scheen en er stond een lekker afkoelend briesje voor de lopers op de 5, 10,5 of 21,1 kilometer. De mooiste hardloopwedstrijd van de Bollenstreek, tijdens het weekend van het bloemencorso, ging van start met de GeZZinsloop om 10.30 uur. Een mooi aantal jeugdige en sportieve hardlopertjes mocht voordoen hoe het moet op de 2 kilometer. Hierna startten om 11.00 de lopers voor de halve marathon. Het parcours leidde hen om het centrum van Noordwijkerhout, in de richting van de Noordwijkse dui-

(34:07) en Nathalie Klaassen (41:28). De halve marathon is gewonnen door Michal Migala (1:13:58) en Mariska Visser (1:29:59).

nen, waarna zij in noordelijke richting liepen en via de Ruigenhoek en de Leidsevaart weer richting de Schelft kwamen. NSL-lid Stefan van der Pols behaalde op de 21,1 km. een podiumplek met een geweldige tijd van 01:15:12.

Alle foto’s van de Omloop van Noordwijkerhout kunnen gevonden worden op de Facebookpagina van Atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers, via www. facebook.com/avnsl. Alle overige uitslagen staan gepubliceerd op de website van het Zorg en Zekerheid Circuit: www.zorgenzekerheidcircuit.nl.

De 5 kilometer werd gewonnen door David Buglass (16:14) en Sandra van Doorn (17:27). De 10,5 kilometer was een prooi voor Saïd Kanfaoui

Meer informatie over hardlopen, trainen en trainingsgroepen bij atletiekvereniging NSL staat op de website www.av-nsl.nl.

Heren TV de Boekhorst gaan voor landstitel tennis n Het herenteam van Tennisvereniging de Boekhorst werd al Nederlands kampioen in 2010 en 2012. Vorig jaar werd het team op zeer ongelukkig wijze, door loting na een gelijke stand, uitgeschakeld in de kwartfinale. Dit jaar, het jaar waarin de vereniging 50 jaar bestaat, willen de mannen alles op alles zetten om de derde landstitel in de wacht te slepen. Naast de vertrouwde namen en dus oud-Nederlands kampioenen Daan de Ru, Floris Herrema en Ewout Hinnen, tevens trainer op de club, zijn dit jaar Kevin Noordermeer en Stijn Kits aan het team toegevoegd. Zij komen over van Jonkerspark. De ervaren en van een blessure herstelde Noordwijker Jeroen Boogmans maakt het team compleet. Voordat de mannen de strijd om het landskampioenschap aan kunnen gaan, dient eerst het kampioenschap in de regionale hoofdklasse te worden behaald. Wanneer het team poulewinnaar wordt en de poulewinnaar uit de andere hoofdklasse weet te verslaan, kan het zich gaan opmaken voor deze play-offs.

mans moest na drie lange sets zijn tegenstander feliciteren. Een week later werd thuis het Amsterdamse team van De Meer overtuigend weg-

geslagen met 6-0. De derde speeldag was een lastige uitwedstrijd tegen promovendus Anna Paulowna. Het Noord-Hollandse kunstgras was duidelijk wennen voor de heren, maar uiteindelijk werd een degelijke overwinning bereikt: 4-2. De koploper treedt zaterdag weer aan in een thuiswedstrijd tegen Buitenveldert, om 13.00 uur op Sportpark De Boekhorst.

Za

Molendag 2014 • Lisse, 1e Poellaan 59 10 Nationale Tijdens Nationale Molendag is deze molen gratis te bekij-

Za

• Katwijk, TriPodia 10 Zomers concert van muziekvereniging Harmonie Katwijk.

ken. www.vvvlisse.nl

Voorjaarsconcert Harmonie www.vvvkatwijk.nl

Za

• Sassenheim, Park Rusthoff 10 Voorjaarsmarkt Jaarlijkse voorjaarsmarkt. Tal van kraampjes, activiteiten. Van 10:00 tot 16:00 uur

Za

• Noordwijkerhout 10 Moederdagmarkt Een sfeervolle markt met volop cadeau suggesties voor de

Za

• Noordwijk 10 De deelnemers van de rally zullen op de Kon. Wilhelmina

allerliefste mama

International Historical Tulpenrallye

Boulevard een spectaculaire sprint rijden. 13.00 - 17.00 uur.

Za

• 10 en za 17 mei: Torenbeklimming Noordwijk, Oude Jeroenskerk Iedere zaterdag is de toren van de Oude Jeroenskerk te beklimmen. 1.00 - 16.00 uur. Entree € 3,50.

Za

Tentoonstelling • Lisse, Grote Kerk 10 Couture Tentoonstelling met couturestukken van ontwerper Edwin

Za

10 Keramiek, sieraden, glaskunst, schilderijen en beelden. Za:

Oudshoorn. Van 10:00 - 16:00 uur www.vvvlisse.nl

en zo 11 mei: Expositie • Hillegom, Atelier Lenie Kamstra vanaf 11.00 uur. Zo: vanaf 12.00 uur.

Zo

• Noordwijkerhout, Schulpweg 129 11 Paardrijden Ontbijtrit van 6.00 tot 8.00 en buitenrit van 10.00 tot 12.00 uur - www.manegesmit.nl

Zo

St®andplaats Nederzandt • Langvelderslag 11 Moederdag Moeders worden stevig verwend, met brunch, massages,

Zo

Leiden, Binnenstad 11 Een wandeling langs zes cafés in de Leidse•binnenstad die al-

make-up tips, fotoshoots en veel meer…

Lentebierwandeling

lemaal een ander lentebier op de tap hebben. www.leiden.nl

markt • Warmond, Pleintje bij de pomp 11 Exotische Exotische markt. Excursie Landgoed Huys te Warmont • Warmond Zo 11 Boswandeling in het voorjaar over het landgoed. Meer inforZo

matie: www.ivn.nl/afdeling/leiden.

Di

• Noordwijk, Oude Jeroenskerk 13 Lunchconcert Concerten door jonge aanstormende talenten en ervaren musici. Iedere dinsdag 12.30 uur. Entree gratis.

Vr

van Marion in concert • Katwijk, Nieuwe Kerk 16 Sander Jubileumconcert van de bekende organist Sander van Marion

Vr

Vredeskerk 16 Klein concert: Duitse Romantiek, werken•vanLeiden, Brahms, Bruck-

in de Nieuwe Kerk in Katwijk. Toegang € 9. www.vvvkatwijk.nl

Voorjaarsconcert con amore

ner en Mendelssohn. 20.15 uur. Toegang: €10,- www.leiden.nl

Za

Signatures • Leiden, Rapenburg 17 Opening Een show op een drijvend podium vol theater, poëzie, film en dans. Toegang: gratis. 19.00 uur. www.leiden.nl

Altesa • De Zilk, De Duinpan 17 Voorjaarsconcert Drumfanfare Altesa uit de Zilk geeft haar jaarlijkse concert. Museumnacht • Leiden, Diverse musea Za 17 Vol waanzinnige, bijzondere, leerzame en prikkelende activiZa

teiten in het centrum van Leiden! 19.00-1.00u www.leiden.nl

Za

Fietst • Katwijk e.o. 17 Katwijk Veelzijdig fietsevenement voor jong & oud, met o.a. een toertocht en een strandrace. www.vvvkatwijk.nl

op koers

De eerste drie speeldagen zitten er op en het team ligt op koers. De eerste dag werd het Katwijkse Zee en Duin verslagen met 5-1. Alleen Boog-

en za 10 mei: Plantenmarkt• Leiden, Hortus Botanicus 9 Kom genieten van de Hortus. Op de markt zult u zeker slagen

Za

• Lisse, Kasteel Keukenhof 17 Natuurwandeling Deskundige gidsen laten u graag kennismaken met het rijke vogelleven op het prachtige landgoed. Start 10:00 uur

Vaste waarde daan de ru is nog ongeslagen in single en dubbel. |Foto: pr.

www.bollenstreek.info


VOORJAARS VOORDEEL!

ACTIE

Luxe 7 zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide zijden.

Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking

2.595,160 x 200 cm

Caresse 6300

160 x 200 cm 3.710,- 2.595,180 x 200 cm 3.855,- 2.695,180 x 210 cm 3.995, 2.795,-

Complete trendy boxspring bestaande uit:

ACTIE

• Trendy gestikt hoofdbord • 2 elektrische verstelbare pocketveer boxsprings met uniek terugloop- systeem (pull-back) • 2 pocketveer met 5 comfort zones. Afgedekt met HR 40 koudschuim Luxe 7matrassen zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide bediening zijden. • elektrische motoren met RF- draadloze •Afneembare Luxe handgemaakt topmatras van HR- 40 koudschuim, uitgevoerd in dubbeldoek en voorzien van zuiver wol en katoen dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking. • Stof ”Luxury”

ACTIE

€ 695,-

!

ipv € 1390 Nu 2e matrasGRATIS

!

Luxe 7 zone Pocketmatras Met meerzone latexafdekking aan beide zijden. Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking ipv € 1390

€ 695,-

€ 695,ipv € 1.390,-

Diverse showroommodellen tot NORMAAL FIRM

70% korting! 1,6 1,8

P

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

Diverse kinderkamers Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

50% korting!

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

tot

KELTO

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

Voor de deur

SLAAPKAMERCENTRUM SLAAPKAMERCENTRUM

23 jeugdslaapkamers

30, 2211 XK, Noordwijkerhout Gieterij Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • Tel: 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl velda.net el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl

velda.net


service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 6 MEI 2014

Kerkdiensten

Rond de Witte Kerk

St.Victorkerk Zaterdag 10 mei 19.00 uur Eucharistieviering met het herenkoor St. Caecilia Voorganger: pastoor A. Goumans

Bloemig stukje

W

St.Jozefkerk Zaterdag 10 mei Alleen viering in de St. Victorkerk 20.00 uur: Wel jubileumconcert Shanthykoor vanwege hun 12 1/2 jarig bestaan Zondag 11 mei 10.00 uur Eucharistieviering met Gem. koor Sancta Maria Voorganger: pastoor A. Goumans Kinderwoorddienst H.Hartkerk De Zilk Zondag 11 mei 9.30 uur 4de Zondag van Pasen met samenzang Voorganger: Pastoor R. Franken Donderdag 15 mei 9.00 uur Rafaëlviering in de dagkapel Voorganger: Pastoor R. Franken Witte Kerk Zondag 11 mei 10.00 uur Voorganger: ds. E.H. van der Weide

Mee op Lourdesreis KERK

De Lourdesgroep Noordwijkerhout organiseert op vrijdag 9 mei een bijeenkomst voor mensen die graag mee willen op bedevaart naar Lourdes. De bedevaart naar het Franse Lourdes is van 16 tot en 24 september. Met de bus vertrekt de groep uit Noordwijkerhout en gaat de toeristische reis via Reims en Nevers met behoud van het bedevaartkarakter. De informatieavond is op vrijdag 9 mei om 19.00 uur, na de Mariaviering in de St.Victorkerk. Aansluitend wordt in het Victorhuis informatie gegeven, waarbij een film een duidelijk beeld geeft van de reis. Meer informatie is verkrijgbaar bijTrees Hogervorst via 06 14728271 of bij Joke van der Poel 0252 377858. 

Moederdag bij Wereldwinkel MOEDERDAG  Een kleurige ketting

of zijde sjaal. Een boekje of hartjes van chocolade. Een beeldje vol symboliek. Dit zijn enkele voorbeelden van fairtrade cadeautjes waar moeder mee verrast kan worden op zondag 11 mei. Met een cadeautje uit de Wereldwinkel worden niet alleen de moeders hier in het zonnetje gezet, maar ook al die moeders in ontwikkelingslanden die via fairtrade organisaties werken aan een betere toekomst voor zichzelf en hun gezin. Zaterdag 10 mei is het World Fairtrade Day. Wereldwijd wordt dan aandacht besteed aan eerlijke handel. Meer informatie op www. noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.

Piet Halfschepel werd tweede in groep A. |Foto: pr.

Goede vangsten in Amsteldrecht kanaal VISSEN  De vierde wedstrijd van

de Ouderenafdeling HSV De Arnoud werd gevist in het Amsteldrecht kanaal op het brede stuk nabij Vrouwenakker. Vorig jaar waren de vangsten op deze locatie erg slecht. De verwachtingen waren derhalve laag gespannen. Gelukkig pakte het anders uit. Met 24 man werd 134 kilo gevangen. De winnaar van vandaag was Kees van den Burg. Hij ving 18.340 gram. Hiermee verstevigde hij de koppositie in de A-groep. In deze groep bewees Piet Halfschepel dat hij het vissen nog niet verleerd is. Hij bracht 15.340 gram ter weging. Op de staart zat Henk Hermans. Hij

wist een mooi resultaat te boeken van 11.380 gram. In de B-groep was Gijs Geerlings de beste met een vangst van 8.900 gram. Ook hij verstevigde zijn koppositie. Piet lag blijft tweede door een vangstresultaat van 6.840 gram. Arie van den Burg wist met een vangst van 5.140 gram de derde plaats te bezetten in deze afdeling. In de C-groep is Nico Prins een matje te groot voor de overige deelnemers in deze afdeling. Met een vangst van 9.560 gram gaat hij onbedreigd aan kop. Gerard Fasseur is ook in topvorm gezien zijn resultaat van 6.100 gram. Siem Zuiderduin wist ook een leuk maaltje vis te verschalken (4.280 gram).

Jeugd vist weer bij De Arnoud VISSEN  De jeugdcompetitie van

HSV de Arnoud is weer van start gegaan. Dit jaar (nog) geen nieuwe gezichten in de A-groep. Dezelfde vier jongens als vorig jaar gaan weer de strijd met elkaar aan. De kampioen van vorig jaar, Daan de Kan, had een uitstekende start van het seizoen. Hij lootte vandaag de kopstek en maakte zeer goed gebruik van deze buitenkans. Met een mooie vangst van 45 vissen, goed voor 664 cm werd hij de eerste dagwinnaar van het seizoen. In de B-groep zijn tot nu 11 deelnemers actief, waaronder een aantal nieuwe gezichten. De beste uit deze groep, en dus de eerste koploper, was deze avond Mike Zuidhoek. Hij ving zeven vissen met bij elkaar een lengte van 134 cm. Ook wist Mike (tot nu toe) de grootste vis in deze groep te vangen, namelijk een brasem van 41 cm. Ook voor hem dus een goede start van de competitie.

De complete uitslag is terug te vinden op www.dearnoud.nl. De volgende wedstrijd is vrijdag 9 mei en zal wederom worden gevist in de Leidsevaart op de steigertjes vlakbij tennispark Jonkers. De loting is vanaf 18.15 uur, de wedstrijd is van 18.45 tot 20.45 uur. VISCURSUS

Op zaterdag 10 mei organiseert De Arnoud een viscursus, waarbij de basisvaardigheden van het vissen met de vaste hengel behandeld wordt. Ook niet leden kunnen zich hiervoor opgeven. De viscursus zal (bij voldoende animo) worden gehouden op zaterdag vanaf 14.00 tot 16.00 uur aan de Leidsevaart nabij de recreatiestrook te Lisse. Aanmelden kan door een briefje met naam een telefoonnummer in de bus te doen bij Aad Warmerdam op Kerkstraat 37e, of even te bellen naar 06 40517923 of een e-mail naar info@dearnoud.nl.

COLOFON Oplage 7.000 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel. (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Marieke Voorn tel.: 06 49 44 96 32 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

19

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

ie niet van bloemen houdt, moet vooral niet verder lezen. Wie niet van bloemen houdt heeft het toch al moeilijk in dit bloemigste dorp van deze bloemrijke streek. Dat er op het veld bijna geen tulp of hyacint meer bloeit (nou vooruit, hier en daar een extreem late soort) had hoegenaamd geen invloed op de bolblommigste optocht ter wereld. De prachtige wagens stonden heel de vrijdagmiddag te pronken op de Herenweg en in de Dorpsstraat, met als topstuk natuurlijk de wagen van Noordwijkerhout. Met verbazing en groeiende bewondering was ik er getuige van hoe deze en andere wagens werden opgetuigd: tientallen vrijwilligers steken zich de blaren op de vingers, om maar zo mooi mogelijk voor de dag te komen. En wat minstens zo belangrijk is: om op tijd klaar te zijn. In alle bescheidenheid heb ik ook nog een paar uurtjes mee geprikt. Aan de prijswinnende wagen ja. Dank u. Ook de Witte Kerk stond vol bloemen: geurende narcissen, vol ijver bijeengezocht door Ton Zandbergen, en twee tafels vol historische tulpen, dankzij de onvermoeibare inzet van Aad van Ruiten. Dat de bloemenpracht in de hof om de kerk heen vakkundig onder de voet gelopen was, gold als een minpuntje. Dat er hier en daar een bak tulpen omvergegooid was hoort er blijkbaar ook bij. Helaas. Uw kinderen doen dat natuurlijk niet. Gelukkig waren de meeste mensen die we deze dagen te gast hadden beter opgevoed. Ze genoten zichtbaar, en de sfeer was er een van vriendelijkheid en verbroedering. Je hoorde allerlei talen spreken. Bij ons op de stoep stond ’s avonds een gezin uit Caïro te genieten van alles wat er te zien en te beleven viel. Complimenten natuurlijk voor de organisatie, voor de gemeente, voor de tientallen vrijwilligers, voor de mensen van de VVV, voor de muziekverenigingen (want dat ene corso zonder die korpsen vergeten we maar liever gauw…). Kortom, een bloemrijk feest in een blommig dorp. De boom in onze voortuin deed z’n stinkende best niet uit de toon te vallen. En voor al die mensen die zich afvroegen hoe nou die boom heet: het is een tamarisk. ehvanderweide

St.Jozefveiling in Maasgaarde KERK  De St. Jozefveiling is op vrijdag 9 mei om 20.00 uur in de Maasgaarde. De jeugdveiling start om 19.00 uur. Onder hamer gaan veel interessante items.

Zeker is dat alle eerste 100 kopers een dagpas voor sport en/of sauna krijgen aangeboden door Health Club The Right Move. Reden dus om tijdig aanwezig te zijn. Zeker de opa’s, want het vijfde veiling nummer betreft een looptractor Steyer. Voorafgaand aan de grote veiling zijn het veilingmeester pastoor Goumans en Wim Zandwijk, die vanaf 19,00 uur tijdens de jeugdveiling een keur aan speelgoed, boeken, dvd’s en sportartikelen onder de hamer brengen. Een veiling met voor elk wat wils, maar ook de besteding van de opbrengst kent een grote verscheidenheid. Dichtbij gaat het om de zo nodig herstellen en schoonmaken van de kruiswegstaties, herstel van de kerkradio en na renovatie van het kerkplein het plaatsen van het Jozefbeeld bij de

ingang van het kerkhof. Ver weg kan het vastenactieproject ‘Oyugis’ uitzien naar een bijdrage uit de opbrengst. Voor elk wat wils, een grote verscheidenheid van artikelen, van een rookworst, fles drank tot een zweefvliegtocht voor één persoon, maar natuurlijk ook de geheel verzorgde klaverjasavond op vrijdag 27 februari 2015 bij pastoor Goumans. Voor natuurliefhebbers is er ‘een rondrit paard en wagen voor acht personen door de duinen, aangeboden door Bar/Bodega De Doofpot uit De Zilk. Muziekliefhebbers kunnen bieden op een concertarrangement voor twee personen aangeboden door St. Jeanne d’Arc op 7 juni in de Schelft of bieden op twee kaarten voor de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat op 24 mei in de Muze in Noordwijk. Natuurlijk ontbreekt de Paaskaars niet. Haar opbrengst, als onderdeel van de grote kerkeveiling, zal er toe bijdragen dat ook volgend jaar weer een nieuwe Paaskaart de vieringen in de Jozefkerk ‘verlicht’.

In Memoriam: Jan van Paridon BRIDGE

 “Op 29 april bereikte ons het droevige bericht, dat ons lid van het eerste uur, de heer Jan van Paridon is overleden.

Op de viering van ons 25 jarig bestaan, in september 2013, werd Jan van Paridon vanwege zijn verdiensten voor de club benoemd tot erelid. Jan van Paridon is penningmeester geweest en was hij de initiatiefnemer van de gezellige Fiets Bridge Kroegen Drive op Hemelvaartsdag, die op 29 mei inmiddels zijn 13e editie krijgt. We zullen hem missen. We wensen zijn echtgenote Nel, de kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe.” Bestuur en leden Bridgeclub De Schelft

Op de foto Nel en Jan, bij gelegenheid van zijn benoeming tot erelid in september vorig jaar (THV)


10 en 11 mei komt de Romantiek in Keukenhof! Wat is er nu romantischer dan genieten van prachtige, klassieke muziek tussen vele bloeiende bloemen in een historische park uit 1857? Het weekeinde van 10 en 11 mei organiseert Keukenhof een Romantisch Weekend. U waant zich in de 19de eeuw, tussen mensen gekleed in romantische kledij. Op 5 podia in het park worden vele klassieke optredens verzorgd en het Scapino Ballet geeft voorstellingen van de danssensatie ‘Pearl’. Een picknick in het park en een bootje op de vijver maken de beleving compleet. Een perfect dagje uit voor Moederdag.

Kom genieten van de Romantiek in Keukenhof!

Voor meer informatie en ticketverkoop ga naar www.keukenhof.nl

Nwhw week 19 14  

Noordwijkerhouts Weekblad, 6 mei 2014