Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl uitgeVerij Verhagen BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL

lokaal betrokken en betrouwbaar

nieuws P5

nieuws P3

Bloemencorso kleurt toch Blauw oranje

23 april 2014 JAARGANG 32 NR 17

n

Coremolen weer open

Eerste Koningsdag komt eraan lokaal

sport P15

Van Veen klopt VVSB

P16

Lente op de boerderij

Leerlingen Leeuwenhorst 24 uur zonder eten onderwijs n Op het Teylingen

College, locatie Leeuwenhorst is op donderdag 17 april ‘Zip Your Lip’ gehouden. Zip Your Lip is dé jongerenactie van World Vision, een nationale organisatie die acties organiseert voor het welzijn van kinderen in Afrika. Met de actie hebben de leerlingen van Leeuwenhorst dit jaar een recordbedrag bij elkaar gekregen van maar liefst 6.144,66 euro voor hun leeftijdgenoten in Zuid-Soedan.

Eieren verven tijdens zonnige paasmiddag | Foto: Tino Stulen

De paashaas had het er maar druk mee, tijdens de gezellige spelletjes paasmiddag op de Dierenhoeve, die door meer dan 100 kinderen in gezelschap van hun ouders en/of opa’s en oma’s werd bezocht. Dankzij de hulp van al die kinderen kon de Paashaas goed uit de voeten. De kinderen begonnen

J.M. van Steijn & Zn V O O R H O U T

Vanaf 25 april

TUINPLANTENMARKT Moderne planten, aangeboden in een ouderwets gezellige kas. Echt alle bloeiende eenjarigen voor in potten, bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tuin.

G KONINGSDDA GEOPEN 0 uur 10.00 - 17.0

Laat u ook eens verrassen in onze kassen!

Rijnsburgerweg 17 - Voorhout - Tel. 0252 210252 (de weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol)

Openingstijden: ma. t/m za. 9.00 - 18.00 • vrijdag koopavond

meteen enthousiast de eieren te verven. En dat werd een heel precies karweit-je. Ook aan de andere spelletjes – ei lopen -, vrolijke narcissenslingers maken, werd enthousiast deelgenomen. Tenslotte gingen de kinderen op zoek naar de Paashaas. Want die had natuurlijk nog wat lekkers. (THV)

Leeuwenhorst deed dit jaar voor de zevende achtereenvolgende keer mee. Zip Your Lip is een vastenactiviteit die gebaseerd is op solidariteit. Hoe voelt het om met een lege maag, allerlei (zware) werkzaamheden te moeten verrichten. Dat betekende voor zo’n 100 leerlingen dat ze 24 uur lang niets hebben gegeten. Er mocht alleen thee zonder suiker en water gedronken worden. Om de leerlingen af te leiden van het hongergevoel werden gedurende de middag en avond verschillende activiteiten met ze gedaan, georganiseerd en begeleid door docenten en bovenbouwleerlingen van Leeuwenhorst. Na een gezamenlijke overnachting in de gymzaal, werd, na 24 uur gevast te hebben, om 8.00 stipt ’s morgens gezamenlijk ontbeten. Alle deelnemende leerlingen hadden de 24 uur doorstaan. Voor deze vastenactie zochten de deelnemers sponsoren en daardoor hebben ze 6.144,66 euro opgehaald.

Gezinsfietstocht op Koningsdag

Scouts en stroopwafels

oranje

scouting n De bever, welpen, scout

n De Oranjeverenigingen uit de Bollenstreek en die van Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg organiseren weer gezamenlijk de traditionele fietstocht. Deze fietstocht voert over fietspaden en rustige wegen door onze prachtige streek. De start voor Noordwijkerhout is tussen 13.30 en 14.00 uur op sportpark de Boekhorst bij de VVSB kantine. Hier krijgen deelnemers een routebeschrijving en een consumptiebon. In de route

is een rustplaats opgenomen voor een consumptie en/of een sanitaire stop. Het belooft een mooie tocht te worden, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Bollenstreek. En zoals altijd is er voor iedere deelnemer een herinnering beschikbaar. Donateurs van de Oranjevereniging kunnen zich voor 2,50 euro inschrijven. Geen donateur? Dan bedraagt de inschrijving 5,00 euro. Voor meer informatie, kijk op www. ovnwh.nl.

Mozaïekrit naar de Zilk auto n De Brink is zondag 27 april weer de verzamelplaats van de mooiste oldtimers. Om 12.00 uur zijn de klassieke auto’s te bekijken, ze vertrekken om 13.00 uur voor een rondrit door de Bollenstreek. De mozaïekrit van 40 kilometer eindigt in de Zilk bij De Zilk Culinair. Deelname aan de rit is gratis, aanmelden gewenst maar niet ver-

plicht bij René van Houten via alkemadekruiden@planet.nl. Meer informatie www.liefdesopleeftijd.nl.

Tip de redactie redactie@ noordwijkerhoutsweekblad.nl

en explorers van de Scoutinggroepen Bostreno en Bronsgeest komen op donderdag 24 april langs de deuren om stroopwafels te verkopen. Dat gebeurt traditioneel voorafgaand aan de grote rommelmarkt. Tussen 17.00 en 20.00 uur komen de jeugdleden aan de deur.

DOE NIETS VOOR EEN ANDER WORD BUDDY! www.buddynetwerk.nl tel. 070 3649500


l . l aaut eaauto. rdeaaut eaauto.n deaauto aauto.n deaauto aauto.n e d r e a e d a d ar w.ar .ard w.a ww. .ard ww. w.ar ww. w.ar w w w w w w w w w • w w • w w • l w • l w w • w n • l• n nl .nl l .nl • toADVERTORIAL uto. .nl • o.nl to.n uto. o.nl uto. o t u a o t u a t a t u a a to.n u a a u a u a e a u a e a a e a a e d a a e d a r d e a r d e a r d e e a e .a d a rd d ar w.ar .ard ww. .ard ww. w.ar ww. w.ar w w www • www.a w w w w w w • w w • w • l w • l w w • l w n • n nl nl .nl • to.n uto. .nl • o.nl uto. o.nl uto. o t u a o t a t uto. a t u a a u a u a u a e a a e a e a e a d ea .ard rdea ww.ard .ard rdea arde w.ar .ard a w . . w w w w w www • www.a w w w w w w w .nl • .nl • l•w .nl • l•w oBEKROONDE nl oVOORRAADACTIE! nl •CUSTOM o n t . n t . t . u o u o u o t a t a t uto. a u u a a ea ea eaau .ard deaa arde rdea ww.ard d . r r a w a . a w . . w w w w w ww ww www • wwVoorraadactie •o.a: nl •uitrusting l •Ford .nl • Custom l . l met o n o n . n t . t . o u o Transit t au laadvloerafwerking, ut uto cruise control, deaa Trend aa eaau w.ardeaKunststof e ar270L1/H1 d . d elektrische ramen, verwarming zitplaatsen, r r a w w w.a ww radio/CD-speler, airconditioning, extra airbags w ww. w • w l w • .n l• en LED laadruimteverlichting. nl auto aauto.n uto. a e d .ar rde Op 28 april is het precies 25 jaar geleden dat de familie Van Kalmthout met www • www.a l n toenmalig vestigingsdirecteur John van Haaster het Ford-dealerpand op de uto.

Uniek jubileum: 25 jaar Ford in Lisse en totaal bijna 90 jaar in de Bollenstreek

€ 18.950,NORMAAL: € 21.450,- • +/+ FABRIEKSOPTIES VOORRAAD ACTIE: € 700,• -/- FORD & ARDEA ACTIE- EN REGISTRATIEKORTING*: € 3.200,-

zichtlocatie aan de Heereweg in Lisse opende. Het ruime pand, dat officieel aan Meer en Duin ligt, vertegenwoordigt daarmee ook alweer een kwart eeuw het merk Ford. Aanvankelijk onder de naam Van Kalmthout & Van Niel, later Van Kalmthout Auto als onderdeel van de Stern Groep en sinds vorig jaar heten de Van Kalmthout bedrijven Ardea Auto. Lisse is daarmee een van de 21 Ardea Auto vestigingen die Ford personen- en bedrijfswagens, alsmede het complete servicepakket vertegenwoordigd. Voor trouwe relaties van de jubilerende vestiging in de Bollenstreek is er door de jaren heen weinig veranderd. Veel van de vertrouwde gezichten van weleer zijn er nog steeds werkzaam. John van Haaster schoof daarbij een positie op en is nu directeur van alle Ardea Auto dealerbedrijven in Noord-Holland.

EX. BTW EX. BPM

VOORRAADACTIE KORTING € 3.200,-

Kijk voor openingstijden en adresgegevens op www.ardeaauto.nl Bel voor meer informatie: Haarlem - 023 553 1666 | Hoofddorp - 023 568 3200 Lisse - 0252 466 900 | Noordwijk - 071 364 1010

Prijzen in euro en excl. BTW/BPM, kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Afgebeeld model kan afwijken van standaardspecificaties. Aanbieding is geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken. Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.ardeaauto.nl. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 6,6; liter/100 km: CO2: 174 gr./km.

Als geen ander kent hij natuurlijk de historie van de vestiging in Lisse. “Het is eind van deze maand precies 25 jaar geleden dat wij ons pand aan de Raadhuisstraat in Hillegom verruilden voor dit pand. En, wanneer je die tijd er bij optelt is Ford inmiddels al bijna 90 jaar in de Bollenstreek gevestigd. Ga maar na, Van Kalmthout & Van Niel werd bijna negen decennia geleden gestart. En na de opening in 2000 van onze vestiging in Noordwijk werd dat de gehele Duin-en Bollenstreek”, begint Van Haaster. Hij was destijds een van de medewerkers in Lisse en is nog steeds werkzaam binnen het bedrijf. Een ervaring die hij deelt met Eric van der Westen (verantwoordelijk voor de onderdelen), Peter van Vliet (werkplaatschef), Anja van Winsen (receptie), Edward van der Pol (servicemanager) en in de moderne werkplaats heeft technicus Piet Diels ook een dergelijke staat van dienst. Overigens is de dagelijkse leiding van de vestiging in Lisse en Noordwijk eveneens in handen van twee oudgedienden: Edwin van Winsen voor de verkoop en Mart van der Togt voor de aftersales.

Princestraat 5, Katwijk Direct in het gezellige centrum van Katwijk en achter de boulevard gelegen riante bovenwoning (125 m2/ 340 m3) met groot dakterras (35 m2) en schuur. De woning is stil en licht, heeft 3 slaapkamers en een ruime zolderverdieping met diverse mogelijkheden. Riante doorzonwoonkamer met levendig uitzicht over de Princestraat, met open haard en een aparte nis, te gebruiken als bijv. computerhoek, speel- of leeshoek. Keuken in lichte kleurstelling met moderne apparatuur. Riante dakterras gelegen op het zonnige Westen met deels graniet en hardhouten vloerdelen, en voorzien van ruime schuur. Badkamer met ligbad, aparte douche en klein balkon. Gezelligheid, gemak, rust, privacy, strand, boulevard, ruimte, licht en mogelijkheden zijn de kernwoorden voor deze woning.

Vraagprijs € 325.000 k.k

Makelaardij Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 02 www.hoevensmakelaardij.nl

In de maand mei zal er voor de autoconsument in de Bollenstreek veel te doen zijn. Edwin van Winsen vervolgt: ”Uiteraard is er veel te doen rond onze Ford modellen. Actiemodellen van zowel personenauto’s als de volledige serie Transit bedrijfswagens, die daarbij uiterst aantrekkelijk zijn geprijsd en royaal uitgevoerd. Verder zijn er de A1 occasions, waarvan wij er vele te kust en te keur hebben staan. Allemaal goed nagelopen en voorzien van 24 maanden Stern garantie.” Mart van der Togt vult aan: “Voor autobezitters in de Bollenstreek, dus niet alleen voor Ford eigenaren, organiseren wij in de maand mei een gratis vakantiecheck. Daarbij wordt de auto op 25 vitale punten gecontroleerd door een van onze ervaren technici. Waar nodig vullen wij zelfs de vloeistoffen tot maximaal 1 liter gratis bij. Dit laatste doen wij ook voor iedereen ongeacht het merk en type van de auto. Een actie die naar ons idee goed past bij deze voor velen roerige tijden, maar ook bij de hoge dienstverlenging van deze vestiging.” De vestiging Lisse maakt zich samen met het enthousiaste team op voor de komende 25 jaar. “Dat is iets dat je ook bij onze klantenkring ziet. Wij kennen hier veel relaties die destijds vanuit Hillegom zijn meegekomen en sindsdien klant zijn gebleven. Steeds vaker zien wij van die mensen de kinderen en in een enkele geval zelfs de kleinkinderen hier komen voor de aanschaf en het onderhoud van hun auto. Dat vertrouwen spreekt voor zich. Verder kunnen wij door ons brede occasionaanbod, met meer dan alleen Ford modellen, ook een ruime keus in diverse prijsklassen bieden. Ook voor iemand met een smallere beurs denken wij als merkdealer graag mee voor een passende vervoersoplossing. Naast de aanschaf van de auto, kunnen mensen en bedrijven bij ons terecht voor de financiering, verzekering, het onderhoud, maar ook de lease, verhuur en alles wat er verder bij komt kijken. Van personenauto’s maar zeker ook voor bedrijfswagens,” aldus Mart van der Togt. “Door de loyaliteit van al onze klanten en relaties, en de enorme inzet van alle medewerkers van onze vestiging in Lisse is de continuïteit gewaarborgd. Hierdoor zijn wij in het verleden en zullen wij ook in de toekomst in staat blijven om onze klanten in de Bollenstreek van dienst te zijn. Vele merken hebben de afgelopen jaren de Duin- en Bollenstreek verlaten en hebben vestigingen gesloten. Ardea Auto in Lisse staat aangeschreven als Ford dealer met een zeer hoog klanten tevredenheidscijfer. Dit bewijst dat wij het in Lisse goed doen en gaan wij met vertrouwen het volgende jubileum tegemoet,“ besluit Van Haaster. Ardea Auto is een van de grootste Ford-dealers van Nederland met 21 vestigingen in Noord- en Zuid-Holland. Meer informatie is te vinden op www.ardeaauto.nl.


politiek

noordwijkerhouts weekblad

woensdag 23 april 2014

3

Uit de raadZaal

E

en prima optreden van de nieuwkomers in de raadzaal tijdens de gecombineerde vergadering van de commissie SAM-R&W en BAM onder voorzittersschap van burgemeester Goedhart. Het waren vooral de raadsleden van NZLokaal, die bijna op alle agendapunten vragen hadden aan het college. Zo vuurde Gerard van der Klugt tijdens de behandeling van het bestemmingsplan buitengebied een stroom van vragen af op het college. Vragen vooral over waarom bepaalde wijzigingen waren aangebracht. Het ontbrak volgens Van der Klugt aan ‘achtergrondinformatie’: “Ik kan niet zien waarom een en ander in het plan is opgenomen en waarom”. Dat klopt, want waar Van der Klugt om vroeg en hij mistte was al eerder in de vorige raadsperiode behandeld. Vragen, die volgens burgemeester Goedhart ook bij de betreffende ambtenaar gesteld hadden kunnen worden. “Dat leert u nog wel”, merkte Goedhart op. Goedhart, die overigens waardering uitsprak over de wijze waarop de nieuwkomers zich in de diverse agendapunten hadden verdiept en begrip had voor de vele vragen. Voor de nieuwe raadsleden wordt er binnenkort een voorlichtingsavond gehouden over hoe het ‘raadswerk’ in zijn werk gaat. De op- en aanmerkingen van de NZLokaal politici deden er toe en konden zelfs in enkele gevallen rekenen op steun van de overige partijen. De verwijderde pinautomaat in De Zilk was al eerder aan de orde geweest. Dit keer kwam Karin Meiland - Van den Burg echter ook met een mogelijke oplossing, zoals plaatsing in de supermarkt of bij de te bouwen sportkantines. Helaas, zo gaf wethouder Knapp aan, heeft de Rabobank er nog geen oren naar om een pinautomaat terug te plaatsen in De Zilk. Geopperd werd dat de bewoners van De Zilk, lid van de Rabobank, bij hun bank zouden aankloppen met het verzoek om weer een pin in De Zilk te plaatsen. Niet alleen de NZLokaalnieuwelingen hadden vragen voor het college. Een wens van NZLokaal, dat er meer gedebatteerd diende te worden in de raadzaal, leek woensdagavond al gestalte te krijgen. Wel vroeg het college de raadsleden hun vragen voor de vergadering kenbaar te maken, zodat het college zich kon voorbereiden en voor wat betreft ‘technische’ vragen zo mogelijk eerst contact op te nemen met de betreffende ambtenaar. Een prima start van een nieuwe raadsperiode, dat belooft wat voor de komende tijd. Wethouder Knapp had nog een uitsmijter; de parkeergarage Coremolen gaat over een maand open. Leon Floor vindt dat het terrasmeubilair niet voldoet aan ons beeld/ kwaliteitsbeeld plan. Leon wil meer eenheid. Eenheidsworst. Ja, smaken verschillen. JL.

Parkeergarage Coremolen weer open politiek

Parkeergarage de Coremolen gaat in de zomer weer open. Dat maakte wethouder Knapp vorige week bekend tijdens de raadsvergadering. n

Knapp meldt in de vergadering dat hij in gesprek is gegaan met de projectontwikkelaar en de aannemer. De twee partijen en de financier, de derde partij, hebben inmiddels een

intentieovereenkomst getekend. De wethouder verwacht dat binnen een maand de opening wordt vastgelegd in een overeenkomst. Zodra dat is gebeurd, wordt de parkeergarage opgeleverd en zal het worden met aanvullende werkzaamheden gereed worden gemaakt voor de opening. De verwachting is dat de Coremolen begin juli open zal gaan voor bewoners en winkelend publiek.

Start bouw kantine Van Nispen in mei politiek

n Wethouder Knapp heeft woensdag de aanbesteding voor de kantines van Van Nispen, tennis en voetbal, ondertekend.

Samen met aannemer Horsman en Co en installateur Hijkoop v.d. Burg tekende de wethouder voor de bouw en aanleg van installaties voor de kantines en kleedkamers van voetbalvereniging Van Nispen en tennisvereniging Van Nispen. In

totaal maakt de gemeente ruim 1,2 miljoen euro vrij voor de bouw van de nieuwe kantines. Anders dan bij de verplaatsing en aanleg van de voetbalvelden, is archeologisch onderzoek in de grond onder de kantines, aan de kant van de Duinpan, niet nodig. De start van de bouw staat gepland op halverwege mei. De verwachting is dat rond Kerst de oplevering kan plaatsvinden.

Met de ondertekening start de bouw bij Van nispen. | Foto: pr.

arie korbee & Pieter benschop (architecten) en directeur gerard gerrits trots op hun project in het architectuur jaarboek.| Foto: pr.

Brede School St. Victor opgenomen in architectuurboek school n De duurzame Brede School R.K. St.Victor is opgenomen in het Architectuurjaarboek 2013/2014. De Brede School St. Victor is een basisschool van 18 groepen, een peuterspeelzaal en een buitenschoolse opvang. De school is opgeleverd in 2013 en is een ontwerp van het Noordwijkse Architectenbureau KVDK. De opzet van de school is gedacht als een ring van lokalen rond

een middengebied. De traditionele opzet van een school, waarbij lokalen aan een langgerekte gang zijn gelegd, is volledig losgelaten. Met behulp van ventilatiebankjes wordt ventilatielucht voor de school aangezogen. Door de constante temperatuur van de aarde wordt deze

lucht in de zomer voorgekoeld en in de winter voorverwarmd. Uit ervaringscijfers met andere projecten blijkt dit een zeer duurzame en energiezuinige methode te zijn. Architectuur Jaarboek kiest elk jaar de 30 in Nederland meest tot de verbeelding sprekende projecten voor haar prestigieuze overzichtsboek.

Gezamenlijke crisisorganisatie gemeente met buren politiek

n De gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen hebben besloten een gezamenlijke crisisorganisatie op te zetten om tijdens rampen- of crisissituaties de gemeentelijke crisisorganisatie te versterken en efficienter in te richten.

De samenwerking op het terrein van rampenbestrijding en crisisbeheersing bouwt voort op eerder gemaakte afspraken en sluit aan bij de 36 samenwerkingsafspraken die gemaakt zijn door de gemeenteraden van de Bollenstreekgemeenten in februari 2013. De gemeenten Katwijk en Noordwijk hadden eerder al een samenwerkingsconvenant. De Bollen6-gemeenten maken deel uit van de Veiligheidsregio Hollands Midden. De stap van de zes gemeenten om vrijwillig één crisisorganisatie te vormen is uniek. Een crisisorganisatie omvat ca. 65 rollen die 72 uur aaneengesloten moeten kunnen worden uitgevoerd. Invulling van deze rollen door een afzonderlijke gemeente is niet overal mogelijk. Door de crisisorganisaties van de gemeenten samen te organiseren, kunnen gemeenten gebruikmaken van elkaars deskundigheid en van elkaars medewerkers. Naar verwachting besparen de gemeenten hierdoor op personeelsuren en op opleidings-, trainingsen oefenkosten.

Verantwoordelijkheid gemeenten

Gemeenten zijn tijdens een ramp of crisis verantwoordelijk voor de bevolkingszorg: crisiscommunicatie, opvang van mensen en dieren en de fase na de crisis. De overheid rekent erop dat mensen, instellingen en bedrijven in de samenleving hun verantwoordelijkheid tijdens

en na een crisis nemen. De overheid stemt haar bevolkingszorg af op de zelfredzaamheid van de samenleving en bereidt zich vooral voor op zorg (bevolkingszorg) voor verminderd zelfredzamen. In 2014 bouwen de gemeenten aan één crisisorganisatie. Deze zal naar verwachting vanaf 2015 gereed zijn.


Koningsdag FASHIONDAY vrijdag 25 april Graag nodigen wij u uit voor de Frank Walder Fashionday. Onze professionele mannequins presenteren dan de nieuwe voorjaars-zomercollectie. Daarnaast zijn de haarstylistes van Jacques van Bellen aanwezig die u voorzien van haar en visagie advies.

En bij besteding van â‚Ź 99,95 aan Frank Walder kleding krijgt u een schitterend collier cadeau.

Wij verwelkomen u graag!

Tevens ontvangt u een leuke Jacques van Bellen goodiebag.

Irislaan 49-51 - 2343 CG Oegstgeest Telefoon 071 - 51 73 826

www.vanstrienmodes.nl In samenwerking met Kapsalon Jacques van Bellen

Voor vouwwagen of tenttrailer

naar

DE JONG

EXTRA OPEN: Zondag 27 april

11.00 tot 17.00 uur

Zat 26 april gesloten

Alles voor kamperen, outdoor en vrijetijd

Vouwwagens

Tenttrailers

Campers Caravans

Ook vele aanbiedingen in onze winkel

Meer info op www.kampeercentrumdejong.nl Zeestraat 77, 2211 XC Noordwijkerhout, Werkplaats: Dorpsstraat 61 Tel. 0252 37 33 40 - Mob. 06 43 23 02 58

Volg ons op:

Twitter & Facebook


Koningsdag

noordwijkerhouts weekblad

Programma Koningsnacht Vrijdag 25 april 14.15 uur: Koningsmiddach - Atrium, Munnekeweij. Gratis toegang vanaf 60+. Vol is vol. 21.00 uur - Koningsnach - Café van der Geest. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Koningsdag Zaterdag 26 april 7.00 uur: Feestelijk vlagvertoon. Twaalf taarten voor de vroege vlaggers! 8.30 tot 15.30 uur: 53ste Snuffel- en attractiemarkt - Scouting Bronsgeest en Scouting Bostreno. Vijftig kramen, een loterij en veel spelletjes. 9.30 uur: Aubade met ballonnenwedstrijd en ontvangst geridderden - bordes van het gemeentehuis. Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc verzorgt een muzikale rondwandeling en degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, worden gehuldigd met de aubade. Aansluitend verzorgt de Oranjevereniging voor de jeugd tot 12 jaar een ballonnenwedstrijd. 10.00 uur: Start ochtendflight van de Koningsdag 2014 - Golfbaan Tespelduyn 11.00 uur: Koningsplayback-Idolsshow - nabij de Witte Kerk. 13.30 tot 14.00 uur: Start van de Gezinsfietstocht gezamenlijke Oranjeverenigingen - start bij VVSB kantine, sportpark Boekhorst

woensdag 23 april 2014

5

Eerste Koningsdag traditioneel met ballonnen en vrijmarkt n Zaterdag 26 april activiteiten in het centrum oranje n De eerste Koningsdag wordt traditioneel ingeluid met de vlaggenwedstrijd en de aubade. Ook de rest van de dag is er genoeg te doen met onder andere spelletjes en muziek. Om 9.30 uur vindt er in het gemeentehuis een Aubade plaats met aansluitend de ballonnenwedstrijd en het ontvangst van de geridderden. Voorafgaand aan deze feestelijkheden verzorgt de Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc een muzikale rondwandeling en degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, worden gehuldigd met de traditionele aubade. Kom naar het gemeentehuis om te zien wie zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen en om deze mensen een extra waardering te geven die zich met grote gedrevenheid inzetten of ingezet hebben. Aansluitend verzorgd de Oranjevereniging voor de jeugd tot 12 jaar een ballonnenwedstrijd. Ter hoogte van het gemeentehuis zal de vrachtwagen, gevuld met ballonnen, staan. Hier kunnen de kinderen een ballon krijgen met een kaartje waarop ze hun naam en adres schrijven. Na afloop van de aubade en de ballonnenwedstrijd worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding in

na de aubade gaan de oranje ballonnen de lucht in. | Foto: pr. het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur en het bestuur van de Oranjevereniging. Koningspop

Nabij de Witte Kerk wordt vanaf 11.00 uur gezocht naar de beste playback act en het Noordwijkerhoutse Idool. Tijdens de KoningsplaybackIdols-show verwacht de organi-

satie veel kinderen, die van deze playback-topactiviteit een groot succes zullen maken. Naast een playback-act biedt de Oranjevereniging iedereen de kans om een echt Noordwijkerhouts Idool te worden. Deelnemers kunnen live met een orkestband zingen. De inschrijving zal dit jaar via de website van de Oranjevereniging plaatsvinden. Er

is plaats voor 15 deelnemers; 7 playbackacts en 8 idols. Op het podium in de tuin van de kerk treden vanaf 13.30 uur een aantal Noordwijkerhoutse bandjes op. Voor zowel de Koningsplayback-Idols-show als de Koningspop wordt voor muzikale ondersteuning gezorgd. De hele dag is alleen mogelijk met de steun van de (horeca)-ondernemingen.

13.30 uur: Start middagflight van de Koningsdag 2014 - Golfbaan Tespelduyn

Kijk op Koningsdag

Koningsspelen

13.30 uur: Koningspop - podium bij Witte Kerk

oranje n Voor het eerst vieren we Koningsdag. Tijd voor vier vragen aan de voorzitter van de Oranjevereniging.

Naam: Jack Wijnands Voorzitter sinds: 2011

oranje n De scholieren van de basisscholen doen dit jaar mee aan de tweede editie van de Koningsspelen. De leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 gaan zelfs een poging doen om een wereldrecord te verbeteren!

se scholen, met uitzondering van De Egelantier vanwege de verhuizing naar de nieuwe locatie, hebben een gezamenlijk sportochtend bij VVSB. De kinderen verzamelen om 8.30 uur op de voetbalvelden voor een gezellig ontbijt.

Eerste keer Koningsdag, heeft u er zin in? Koningsdag zal hetzelfde gevoel oproepen als Koninginnedag verwacht ik, veel mensen op de been die elkaar ontmoeten en er met elkaar weer een gezellige dag van maken. Ik heb er weer zin en met mij alle leden en vrijwilligers van de Oranjevereniging. De voorbereidingen zijn in volle gang en het enthousiasme is ook dit jaar weer groot.

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest, in de Nationale sportweek, voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. Afgelopen jaar zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van de nieuwe Koning. En mede na het succes van de eerste editie is in overleg met het Koningshuis besloten om de Koningsspelen ook dit jaar weer te organiseren.

Heeft de Oranjevereniging het programma nog aangepast dit jaar? Wij hebben niets aangepast, het programma staat en biedt voor elk wat wils.

Het programma is opgesplitst voor de groepen 1 tot en met 4 en voor de groepen 5 tot en met 8. Voor de groepen 1 tot en met 4 hebben alle scholen een eigen programma bedacht. Deze kinderen doen in en rond de school diverse spelletjes onder begeleiding van ouders en leerkrachten.

Om 9.15 uur volgt dan een gezamenlijke dans, waarmee we het wereldrecord hopen te verbeteren. De dans ‘Doe de Kanga’ is geschreven en bedacht door Kinderen voor Kinderen, speciaal voor alle scholieren in Nederland. Samen doen zij op hetzelfde tijdstip dezelfde dans, om zo in het wereldrecord te verpulveren. Hierna start de sportochtend met spelen zoals voetbal, trefbal, estafette, slagbal en een survivalbaan. De Koningsspelen eindigen om 12.00 uur waarna de kinderen van De Prinsenhof en Victorschool de middag vrij zijn en voor hen de meivakantie begint. De kinderen van De Irene en Regenboogschool gaan om 12.00 uur terug naar school.

14.00 uur: Rad van Avontuur - Puyckendam 20.00 uur: Klaverjaswedstrijd - Victorhuis, Sporkenhout 12. Zondag 27 april 10.00 uur: Gezellige kraam met tweedehands paardenspullen - De Boekhorstruiters, Zeestraat 11.00 - 13.00 uur: Kris Kras Cross - De Boekhorstruiters 14.00 uur: Menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon - De Boekhorstruiters 16.30 uur: Prijsuitreiking Kris Kras Cross en Menwedstrijden Inschrijven via info@boekhorstruiters.nl. Meer informatie op www. boekhorstruiters.nl. Meer informatie en inschrijven via de OV-site, www.ovnwh.nl

Ik sta op voor mijn moeder Els Brenda Schaaper (42) mede-organisator KWF SamenLoop

En wat doe jij? Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

Hoe ziet uw dag eruit op zaterdag 26 april? Op zaterdag beginnen we met het vlagvertoon en de taarten voor de vroege vlaggers, daarna is er een heuse playbackshow en diverse optredens van live bands rond de Witte kerk. Natuurlijk doen wij weer mee met de fietstocht die de deelnemers door de Bollenstreek leidt. Op Tespelduyn is er de hele dag golf onder de vlag van de Oranjevereniging en natuurlijk vergeten wij de senioren niet met de bingo. S’avonds is er voor de liefhebbers nog een klaverjaswedstrijd. Weet dat we op zondag nog een paardenconcours hebben op het terrein van de Boekhorst ruiters. Op de vrijdag voorafgaand aan Koningsdag zijn

er de Koningsspelen voor de basisscholen, een gezellige middag voor de senioren en s’avonds is er bij vd Geest Koningsnach. Stel: de Koning en Koningin komen op bezoek in Noordwijkerhout, waar zou u ze zeker mee naartoe nemen? Ik zou ze meenemen naar de Witte kerk en de bollenvelden waar Noordwijkerhout zo trots op is.

ontbijt en dans

Alle kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van alle Noordwijkerhout-

De organisatie van deze gezamenlijke sportdag is in handen van de sportcoach jeugd van Noordwijkerhout in samenwerking met de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van de verschillende scholen.

Konings(midd)nach oranje n Topaz Munnekeweij zal

als gastvrouw optreden op deze gezellige Koningsmiddach. Op vrijdag 25 april vanaf 14.15 uur in het atrium een optreden van Mondorgelclub Excelsior. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd. Trekt u ook iets oranjes aan?

Koningsnach Café van der Geest zal als gastheer optreden om het warme Oranjegevoel te bezorgen. Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.


Koningsdag ONZE SPORTSCHOOL VIERT FEEST! 40 Jaar geleden startte Jan Barends zijn sportschool in Voorhout.

Toen, en nu nog steeds, was JUDO de hoofdmoot van de lessen. Honderden, misschien wel duizenden kinderen, maar ook volwassenen stonden bij hem op de mat. Sommigen werden kampioen, sommigen behaalden hoge (dan-)graden of werden zelf leraar. Maar nog belangrijker was dat zij allemaal veel leerden en plezier hadden. Deze oud-judoka’s worden uitgenodigd voor een

REUNIE-JUDO-TRAINING op zaterdag 28 juni (van 14.00 tot ca. 16.00) in de sportschool (Herenstraat 126B), of zo nodig in Sporthal De Tulp in Voorhout. Vind je het leuk om elkaar òp of desnoods naast de mat weer eens tegen te komen, meld je dan even aan: barendssport@planet.nl Je hoort dan nog van ons. Tot dan, SAYONARA !

Kerkstraat 1 A 2201 KK Noordwijk 071-3616979

DIESVELD MOBIEL Auto’s en Motoren

Gieterij 68 Noordwijkerhout Telefoon 0252-217100 Mobiel 06-43069202 www.diesveldmobiel.nl

Levering van alle merken nieuwe en gebruikte auto’s, motoren scooters en dergelijke. Altijd ca 50 stuks super kwaliteit occasions op voorraad. Referenties overal om u heen verkrijgbaar. Onderhoud, reparatie en schadeherstel van auto’s, motoren en scooters. Breng- en haallocatie in VOORHOUT

1985 - 2015 al 30 jaar een begrip in service en kwaliteit

Centurio 3, Noordwijkerhout Telefoon: 06-546 773 97


P r o g r a m m a r o n d Ko n i n g s d a g 2 014 Vrijdag 25 april

14.15 uur - Koningsmiddach in Munnekeweij Topaz Munnekeweij zal als gastvrouw optreden op deze gezellige Koningsmiddach. Op vrijdag 25 april bent u vanaf 14.15 uur welkom in het atrium voor een optreden van Mondorgelclub Excelsior. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd. Trekt u ook iets oranjes aan? De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs! Gratis toegang vanaf 60+. Let op: Vol is vol. 21.00 uur - Koningsnach Café van der Geest zal als gastheer optreden om u op deze avond het warme Oranjegevoel te bezorgen. Vanaf 21.00 uur is er volop muziek. Toegang vanaf 18 jaar en kaarten zijn via de voorverkoop verkrijgbaar bij de bar. Ook dit jaar is de dresscode: oranje of onze nationale driekleur rood, wit en blauw. Kom en geniet weer van een gezellige Oranjeavond.

Koningsdag zaterdag 26 april

07.00 uur - Feestelijk vlagvertoon Er gaan natuurlijk vele dingen veranderen met het aantreden van een nieuwe vorst. Echter sommige dingen blijven en worden hooguit wat aangepast aan de nieuwe generatie. Voor dag en dauw zullen enkele bestuursleden van de Oranjevereniging door de straten van ons dorp rijden en vanaf 07.00 uur zullen zij 12 taarten uitreiken aan vroege vlaggers! Dus zorg dat je vroeg je vlag uithangt en verwelkom de taartenbezorgers! 08.30 tot 15.30 uur - 53ste Snuffel- en attractiemarkt Het is alweer 53 jaar geleden dat de Scouting Bronsgeest en Scouting Bostreno samen begonnen met het verzamelen en verkopen van allerlei tweedehands spullen tijdens de ‘Jumble Sale’. De opbrengst wordt door de beide jeugdgroepen gebruikt voor het onderhoud van het clubhuis en uitbreiding van het spelaanbod. Alle medewerkers zijn vrijwilligers bij deze markt. Kom lekker snuffelen in de meer dan 50 kramen waar alle mogelijke waren zijn uitgestald. Niet snuffelen? Waag dan een gokje in de loterij of test uw geluk bij een van de vele spelletjes. 09.30 uur - Aubade met ballonnenwedstrijd en ontvangst geridderden Dit jaar wordt de aubade weer traditiegetrouw op het bordes van ons gemeentehuis gehouden. Muziekvereniging St. Jeanne d’ Arc verzorgt een muzikale rondwandeling en degenen die een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, worden gehuldigd met de aubade. Kom naar het gemeentehuis om te zien wie zich Lid in de Orde van OranjeNassau mag noemen en om deze mensen, die zich met grote gedrevenheid inzetten of ingezet hebben, een extra waardering te geven. Aansluitend verzorgt de Oranjevereniging voor de jeugd tot 12 jaar een ballonnenwedstrijd. Met de oranje ballonnen van Suzanne’s feestshop en een beetje gunstige wind hoop je natuurlijk dat jouw ballon het verste komt. Ter hoogte van het gemeentehuis zal de vrachtwagen van Transportbedrijf Van der Slot BV staan. Hier krijg je een ballon met een kaartje waarop je naam en adres kunt schrijven en dan aftellen maar…! Na afloop van de aubade en de ballonnenwedstrijd worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding in het gemeentehuis ontvangen door het gemeentebestuur en het bestuur van de Oranjevereniging. 09.30 uur - Verzamelen voor de Oranjerit bij Manege Smit aan de Schulpweg De start is om 10.00 uur en de rit duurt tot ongeveer 12.00 uur. Een tocht door de duinen en over het strand tussen Noordwijkerhout en Noordwijk. Aad Smit heeft de leiding en laat je genieten van de prachtige natuur in de omgeving. Een goedgekeurde helm is verplicht. Informatie is te verkrijgen bij Manege Smit tel: 0252-372763 of www.manegesmit.nl, daar kunt u zich ook aanmelden voor deelname. 10.00 uur - Start ochtendflight van de Koningsdag 2014 op Golfbaan Tespelduyn Dit jaar alweer het 11de Noordwijkerhouts Golfkampioenschap van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Het ochtendprogramma zal met name openstaan voor de Noordwijkerhoutse jeugd. De ochtendflights lopen van 10.00 tot 13.00 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur. Op basis van de inschrijvingen wordt een evenwichtige indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma, met voorkeursrecht voor de sponsors, de donateurs van de Oranjevereniging en de Vrienden Van Oranje. De wedstrijdvorm zal weer stableford zijn, dit betekent dat iedereen een eerlijke handicapverrekening mee zal krijgen. Golfbaan Tespelduyn zal zorgen dat voor iedereen wat wils aanwezig is. Tevens is er de mogelijkheid na afloop van de prijsuitreiking, te blijven dineren. Deelnemers dienen in bezit te zijn van een GVB of baanpermissie Tespelduyn. Meer informatie en inschrijven via de OV-site, www.ovnwh.nl. Het inschrijfgeld bedraagt voor donateurs van de Oranjevereniging en Vrienden Van Oranje € 12,50 en voor niet-donateurs € 17,50, inclusief 2 consumptiemunten. Aanmelden als donateur voor € 5,00 of meer, is bij inschrijving ook mogelijk! 11.00 uur - Koningsplayback-Idols-show Nabij de Witte Kerk verwachten we weer veel kinderen, die van deze playback-topactiviteit een groot succes zullen maken. Zonder artiesten geen show! Elk jaar weer zien we dat het imiteren niet alleen geldt voor het zingen maar ook voor de danspasjes en de kleding. Naast een playback-act biedt de Oranjevereniging iedereen de kans om een echt Noordwijkerhouts Idool te worden. Deelnemers kunnen LIVE met een orkestband zingen. Op deze manier krijg je de kans je zangtalenten te tonen! De presentatie is evenals de voorgaande jaren in professionele handen. De inschrijving zal dit jaar via de website van de Oranjevereniging plaatsvinden. Omdat we, gelet op alle andere festiviteiten, te maken hebben met een strak schema hebben wij helaas een limiet moeten instellen van 15 deelnemers, 7 playback en 8 idols. Met andere woorden let goed op de website van de Oranjevereniging waarop het tijdstip van inschrijving vermeld zal gaan worden. 13.30 tot 14.00 uur - Start van de Gezinsfietstocht gezamenlijke Oranjeverenigingen De Oranjeverenigingen uit de Bollenstreek en die van Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg organiseren weer gezamenlijk de traditionele fietstocht. Deze fietstocht voert u, zoals u gewend bent, over fietspaden en rustige wegen door onze prachtige streek. De start is op sportpark de Boekhorst bij de VVSB kantine. U fietst langs locaties waar u wellicht nog nooit bent geweest met als bonus bloeiende bollenvelden, zodat u dus dit jaar een kleurrijk spektakel voorgeschoteld zult krijgen! In de route is een rustplaats opgenomen voor een consumptie of een sanitaire stop. Het belooft een mooie tocht te worden, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Bollenstreek. En zoals altijd is er voor iedere deelnemer een herinnering beschikbaar. We hopen u weer in grote getale te kunnen verwelkomen.

13.30 uur - Start middagflight van de Koningsdag 2014 op Golfbaan Tespelduyn Het evenement staat beschreven bij de ochtendflight van 10.00 uur. 13.30 uur - Koningspop Op het podium in de tuin van de Witte Kerk zullen vanaf dit tijdstip een aantal Noordwijkerhoutse bandjes voor u gaan optreden. Dus een feest door Noordwijkerhouters voor Noordwijkerhouters. Voor zowel de Koningsplayback-Idolsshow als de Koningspop wordt voor muzikale ondersteuning gezorgd. De hele dag is alleen mogelijk met de steun van vele (horeca)-ondernemingen uit Noordwijkerhout en de Bollenstreek. 14.00 uur - Rad van Avontuur in Puyckendam In de grote zaal van Puyckendam wordt onder leiding van Jan Meeuwenoord, als pastoor Quant, en zijn vrouw wederom het Rad van Avontuur gehouden. Samen met de vrijwilligsters van Puyckendam, die natuurlijk voor een hapje en een drankje zorgen, wordt u weer enkele uren vermaakt. De Oranjevereniging biedt u koffie, een drankje en een hapje aan. Inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder zijn van harte welkom in de grote zaal van Puyckendam. De toegang voor donateurs van de Oranjevereniging bedraagt € 2,00 en voor niet-donateurs bedraagt de toegang € 4,00. 20.00 uur - Klaverjaswedstrijd Hallo kaartvrienden, op zaterdag 26 april organiseert de Oranjevereniging in samenwerking met klaverjasvereniging Sint Victor, weer een gezellige kaartavond. Natuurlijk met de vertrouwde loterij en met prachtige prijzen in het Victorhuis aan de Sporkenhout 12. De zaal gaat open om 19.30 uur en de kaartavond begint om 20.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

Zondag 27 april

10.00 uur - Gezellige kraam met tweedehands paardenspullen De Boekhorstruiters hebben ook dit jaar tijdens de evenementen, een kraam staan waar tweedehands paarden- en ponyartikelen worden verkocht. 11.00 - 13.00 uur - Kris Kras Cross De leden van de wedstrijdcommissie van de Boekhorstruiters organiseren weer een prachtig paardensportevenement. Er wordt gereden ‘onder de man’ met paarden en met pony’s. Het schema is voor alle leeftijden, als je het paard of de pony maar goed onder controle hebt. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50. 14.00 uur - Menwedstrijd voor enkel- en meerspannen / Mini Marathon Altijd een spectaculair onderdeel van de dag voor de paardenliefhebber. Er wordt gereden in blokken van vijf en het inschrijfgeld is € 4,00. Het dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm is verplicht. 16.30 uur - Prijsuitreiking Kris Kras Cross en Menwedstrijden Voor alle evenementen deze zondag geldt; locatie: het terrein van de Boekhorstruiters aan de Zeestraat (oud VVSB-terrein). Inschrijven via info@boekhorstruiters.nl. Op de site www.boekhorstruiters.nl kun je meer informatie vinden over o.a. het parcours.

Zondag 4 mei Het bestuur van de Oranjevereniging verzoekt de inwoners van Noordwijkerhout de vlag, zonder wimpel, vanaf 18.00 uur tot zonsondergang halstok te hangen. 18.45 uur - Dodenherdenking, aansluitend de kranslegging bij het oorlogsmonument De Oranjevereniging organiseert in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout, de dodenherdenking in de St. Jozefkerk. Elk jaar wordt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei een jaarthema geformuleerd. Voor 2014 is gekozen om het jaarthema en de slogan Vrijheid geef je door te blijven gebruiken. Het werken met hetzelfde thema versterkt namelijk de boodschap. Wel wordt, zoals ieder jaar, een verdiepende tekst aangeboden. Dat is in 2014 een tekst met als onderwerp ‘wederkerigheid’. Wederkerigheid in vrijheid gaat over elkaar de ruimte geven en die zelf ook krijgen. Op alle niveaus: tussen mensen, groepen mensen en soevereine staten. Europese landen maken deel uit van een gezamenlijke unie waarin deelnemers elkaar versterken door de zwakte van de ander te compenseren. Vrijheid manifesteert zich in de verhouding tot de ander. Zo is vrij zijn niet alleen een wettelijke toestand maar een product van mensen: de rechtsstaat is het kader, de invulling geven wij zelf. Medewerking zal o.a. worden verleend door Muziekvereniging De Harpe Davids, scoutinggroep St. Jozef-Emerentiana, leerlingen van de St. Victorschool, Zang door Anneke Janssen en Leanne van Bentem o.l.v. Robin Negenborn met als achtergrondkoor Cadans, Liesbeth Bouwmeester namens Siem Bouwmeester (oud-Indië strijder), dhr. Z. Akubulak (vredesmissies), Burgemeester Goedhart en het bestuur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. Om 20.00 uur is er gelegenheid om twee minuten stilte in acht te nemen bij het oorlogsmonument voor het gemeentehuis. meer info www.ovnwh.nl

Donateur worden? Wilt u ook dat de Oranjevereniging in de toekomst activiteiten blijft organiseren word dan donateur. Lever deze (machtigings)bon ingevuld en voorzien van uw handtekening in bij: Liesbeth Vreeken (secretaris), Guldemondvaart 18. Opgeven kan ook via de website www.ovnwh.nl/donateur Ondergetekende wordt donateur van de Oranjevereniging Noordwijkerhout. (€ 5,00 of meer per jaar) Naam:

......................................................................................................................................................................

Adres:

......................................................................................................................................................................

Postcode + woonplaats:

.................................................................................................................................

Ik machtig de penningmeester van de Oranjevereniging om elk jaar € ............ af te schrijven van mijn IBAN (rekeningnummer): Handtekening:

.............................................................................................................


: STIJDEN G N I N E P EXTRA O ag en vrijdag d Donder .00 uur! ! tot 21 .30 uur 7 1 t o t ag en zond g a d r e Zat

Konin 09.30- gsdag geop 3 mei 17.00 uur e end van n zate Bloem van 09 encorso ge rdag o .30-17 .00 uu pend r

uen roaacnkohoep q 50isseelbu n va ee aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

za Bedding Pla

Ma. Di. Wo. Do. Vr.

09.30-18.00 uur 09.30-18.00 uur 09.30-18.00 uur 09.30-21.00 uur!!! 09.30-21.00 uur!!!

Za. 09.30-17.30 uur!!! Zo. 12.00-17.30 uur!!!

Noordwijk


Koningsdag

NoorDWijKerhouts WeeKblaD

Koninklijke strandrit oranje n Manege Smit organiseert op zaterdag een Oranjerit door de duinen en over het strand. Gewoon lekker uitwaaien en genieten van de natuur onder leiding van Aad Smit. Vanaf 9.30 uur is er een kinderdagtocht en van 10.00 tot 12.00 uur de Oranjerit. Voor meer informatie, bel met Manege Smit via 0252 372763 of kijk op www.manegesmit.nl.

Kris Kras Cross voor jeugd oranje n De Boekhorstruiters aan de Zeestraat organiseren op Koningsdag verschillende activititeiten. Om 11.00 uur start de wedstrijd Kris Kras Cross voor de jeugd. In samenwerking met de Boekhorstruiters wordt onder leiding van de wedstrijdcommissie de wedstrijd ‘onder de man’ gereden met paarden en pony’s. Op het parcours zal blijken wie zichzelf en zijn paard of pony het beste onder controle heeft. De altijd enthousiaste deelnemers doen ieder jaar weer hun best om paard en ruiter zo mooi mogelijk aan te kleden passend bij de Koningsdag. De wedstrijd is voor alle leeftijden als je maar goed op je paard of pony blijft zitten. Het inschrijfgeld bedraagt 2,00 euro. Aansluitend is de prijsuitreiking.

Om 14.00 uur staan twee onderdelen op het programma: de Menwedstrijd voor enkel- en dubbelspannen en de Mini Marathon. Op een prachtig maar selectief parcours voor menner en paard wordt de wedstrijd gereden Er wordt gereden in blokken van vijf deelnemers. Het inschrijfgeld is 4,00 euro. Aansluitend is de prijsuitreiking.Inschrijven zowel voor de Kris Kras Cros wedstrijd als de Menwedstrijd kan via info@boekhorstruiters.nl. Meer informatie is te vinden op www.boekhorstruiters.nl.

WoeNsDaG 23 april 2014

Een koninklijk balletje slaan op de Noordwijkerhoutse green n Elfde editie Noordwijkerhouts Golfkampioenschap oranje n De Oranjevereniging organiseert op Koningsdag voor de elfde keer het Noordwijkerhouts Golfkampioenschap. Een spannende en uitdagende wedstrijd voor ervaren en minder ervaren golfers, waarbij niet alleen de individuele prestatie telt, maar ook de gezelligheid waarbij de ‘Oranjesfeer’ erg belangrijk is. Om iedereen te kunnen laten meespelen zal er een ochtend- en een middagprogramma zijn op Golfbaan Tespelduyn. De ochtendflights lopen van 10.00 tot 13.00 uur en de middagflights van 13.30 tot 16.30 uur. Het ochtendprogramma zal met name openstaan voor de Noordwijkerhoutse jeugd. Op basis van inschrijvingen wordt er een evenwichtige indeling gemaakt over het ochtend- en middagprogramma, met voorkeursrecht voor de sponsors, Vrienden van Oranje en de donateurs van de Oranjevereniging. Ludieke hindernissen

De 18 unieke, spannende en uitdagende holes hebben een lengte van 48 tot 180 meter en bevatten ludieke en spannende hindernissen en behouden daardoor het inmiddels traditionele Oranjekarak-

Wie wint het elfde Noordwijkerhoutse Golfkampioenschap?| Foto: Tino Stulen ter. Om enige snelheid in de wedstrijd te houden is het verplicht om de bal op te rapen als er geen punten meer gescoord kunnen worden. De wedstrijdvorm zal dit jaar wederom stableford zijn, wat betekent dat iedereen een eerlijke handicapverrekening mee zal krijgen.

Deelnemers dienen in bezit te zijn van een CHP 54 of baanpermissie Tespelduyn. Het inschrijfgeld bedraagt voor Vrienden van Oranje en donateurs van de Oranjevereniging 12,50 euro en niet-donateurs 17,50 euro, inclusief twee consumptiemunten.

Inschrijven kan uitsluitend via de OV-site, www.ovnwh.nl

oranje

n Al druk aan het uitzoeken wat je kunt verkopen tijdens de jaarlijkse vrijmarkt? De gemeente heeft een aantal spelregels opgesteld voor alle jonge verkopers en hun ouders. Een dagje eerder alvast een plekje reserveren zit er niet in. Geen ‘Utrechtse’ of ‘Amsterdamse’ taferelen, waar mensen al dagen van te voren ‘hun’ stoep bezet houden. Nee, eerder dan zaterdagochtend om 7.00 uur is het niet toegestaan om een stukje straat te confisqueren. Ook mogen verkopers maar op bepaalde locaties in het dorp hun waar uitstallen. De gemeente heeft daarvoor een gebied aangewezen waar de vrijmarkt plaatsvindt. De vrijmarkt is toegestaan in het centrum en omvat de Havenstraat, vanaf Koniginneweg tot de Dorpsstraat , het Marktplein, de Dorpsstraat, gedeelte Zeestraat van de Dorpsstraat tot aan de Victoriberg. De laatste verkoop mag om 18.00 uur gedaan worden. Voor alle regels, zie www. noordwijkerhout.nl

Drukte op de vrijmarkt tijdens de Kroningsdag vorig jaar. | Foto: Tino Stulen

Vroege vlaggers verzamelen!

Spijkerbroekhangen voor Roparun bij Noordwijkerhoutse Runners oranje n Ook dit jaar zijn de Noordwijkerhoutse Runners weer aanwezig tijdens Koningsdag. Op het Marktplein staan de mooie spijkerbroekstand, waarin het spijkerbroekhangen nieuw is. Voor 1 euro per keer kan geprobeerd worden het record te verbeteren.

Aanmelden als donateur van de Oranjevereniging, voor 5,00 euro, is mogelijk. De inschrijving start op woensdag 26 maart. Sinds 12 april staat de inschrijving ook open voor golfers vanuit Tespelduyn.

Spelregels op de vrijmarkt

Speldag voor CliniClowns oranje n Landal Dunimar organiseert op woensdag 30 april het CliniClowns Evenement, een spelactiviteitendag van 11.00 uur tot 15.00 uur voor alle kinderen uit de omgeving. De kinderen kopen een strippenkaart voor 5,00 euro waarmee ze aan tien spectaculaire spellen kunnen meedoen. De spellen zijn onder andere skelterrace, levensgroot boter- kaas- en eieren, Mega Tuimeltoren (Jenga), Koemelken en nog meer. Alle activiteiten staan onder begeleiding van het team Fun en Entertainment van vakantiepark aan de Ruigenhoekerweg 5.

9

In de spijkergoed kraam staan artikelen gemaakt van spijkerstof, zoals slingers, cijfers, tassen en etuis. Voor de kleine bezoekers is er de oranje-grabbelton. Ook ontbreken het schminken en de verkoop van tweedehands spullen niet. En natuurlijk staan de bekende loopbanden er weer. De opbrengst van de activiteiten komt ten goede aan

Stichting Roparun. In het pinksterweekend doet het team van de Runners weer mee aan de Roparun. Er wordt in estafettevorm van Parijs naar Rotterdam gelopen. De start is op zaterdagmiddag en de finish op maandagmiddag op de Coolsingel. Het geld dat wordt ingezameld, wordt besteed aan de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

Een van de goede doelen dit jaar is Stichting TIK - Theater In Kinderziekenhuizen. Al bijna dertig jaar verzorgt deze stichting voorstellingen voor zieke kinderen. Dagelijks worden veel kinderen blij en vrolijk gemaakt door hun voorstellingen. Voor meer informatie kijk op www. noordwijkerhoutserunners.nl en www.roparun.nl

oranje n Er gaan natuurlijk veel dingen veranderen met het aantreden van een nieuwe vorst. Echter sommige dingen blijven en worden hooguit wat aangepast aan de nieuwe generatie. Voor dag en dauw zullen enkele bestuursleden van de Oranjevereniging door de straten van het dorp rijden en vanaf 7.00 uur zullen zij 12 taarten uitreiken aan vroege vlaggers!


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 23 april 2014

2 mei – Verlicht bloemencorso Noordwijkerhout Op 3 mei rijdt het bloemencorso door de Bollenstreek, maar u kunt in Noordwijkerhout al op vrijdag 2 mei ’s middags en ’s avonds van het corso genieten. Het thema is dit jaar Energie. Bezichtiging praalwagens Vanaf ca. 14.00 uur staan er 3 praalwagens ter bezichtiging opgesteld in de Dorpsstraat (tussen de Herenweg en de dorpspomp bij de Witte Kerk). Van 18.00 tot 21.00 uur staan er 13 praalwagens en vele met bloemen versierde luxe wagens opgesteld op de Brink en op de Herenweg ter hoogte van het gemeentehuis. U kunt langs de corsowagens lopen en de bloemenpracht van dichtbij bezichtigen en fotograferen. Gewijzigde corsoroute De verlichte corsowagens rijden dit jaar een andere route. De route is als volgt: 21.15 uur – vertrek kruising Herenweg/ Dorpsstraat/Victoriberg/Langevelderweg > Victoriberg > linksaf Kerkeland > linksaf Dorpsstraat > ca. 21.30 uur rechtsaf langs de Witte Kerk > Havenstraat > rechtsaf Koninginneweg > linksaf Viaductweg > Wildlaan > rechtsaf Maandagsewetering > ca. 22.00 uur Gieterij. Kindercorso De kinderen rijden met hun versierde fietsen voor het bloemencorso uit. Zij starten even voor 21.15 uur op de Victoriberg (t.h.v. de Anemoonweg) en fietsen de corsoroute door het centrum tot de rotonde bij De Schelft. Officiële opening bloemencorso Jan Rot (zanger, componist, tekstdichter en vertaler van wereldhits) verzorgt om 21.25 uur de officiële opening van het 67ste bloemencorso met een muzikale inbreng. De opening vindt plaats bij de Witte Kerk. Daarna rijden de corsowagens langs de Witte Kerk de Havenstraat in. Corsobestuurslid Gerard de Wagt geeft in het centrum deskundige uitleg

over de bloemen op de praalwagens en de luxe wagens. Bloemenmozaïeken ’s Middags worden er bloemenmozaïeken gelegd in de tuin van de Witte Kerk. Deze zijn nog het gehele corsoweekend te bewonderen. Straattheater In het centrum verzorgen ‘Jet Portret’ en ‘Groeten uit Noordwijkerhout’ om respectievelijk 14.00 uur en 18.00 uur voor gezellig straattheater. Inloopconcert Zangkoor Odeon verzorgt om 14.00 uur een gratis inloopconcert in de Witte Kerk. zaterdag 3 mei ’s middags draaiorgel ‘de Tony’, mozaïeken in de tuin van de Witte Kerk, tentoonstelling ‘Tulp’ in de Witte Kerk zondag 4 mei 11.00 uur vaartocht langs de bloeiende bollenvelde.’s Middags optreden Shantykoor en Boerenblaaskapel, tentoonstelling ‘Tulp’ in de Witte Kerk en mozaïeken in tuin Witte Kerk. Vlaggen Om het bloemencorso in Noordwijkerhout nog feestelijker en kleurrijker te maken, zou het leuk zijn als de bewoners langs de corsoroute de nationale vlag (zonder wimpel) uitsteken. Parkeren tijdens het corso op 2 mei - Parkeergarage Victoriberg (tot 24.00 uur geopend) - Bavo-terrein (van 12.00 – 24.00 uur, m.n. bussen) - Parkeerplaats De Schelft, Maandagsewetering 202. In verband met het opstellen van de praalwa-

Bouwplannen inzien? Maak een afspraak Wilt u (ver)bouwplannen inzien en heeft u inhoudelijke vragen? Maak met ons een afspraak. Op deze manier kunnen wij u gerichter van dienst zijn. Wij kunnen het gesprek beter voorbereiden dan wanneer u spontaan langskomt. Wij zorgen ervoor dat de juiste medewerker aanwezig is. Het is dan ook belangrijk dat u bij het maken van een afspraak het juiste onderwerp aangeeft. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0252 343 737 of een mail sturen naar gemeente@noordwijkerhout.nl.

gens kan er op 2 mei niet geparkeerd worden op De Brink. Fietsen stallen - Tijdelijke fietsenstalling op de Victoriberg - Fietsenstalling Zeestraat Wij verzoeken u vriendelijk om uw fiets zoveel mogelijk buiten het centrum te stallen, zodat de corsowagens en de corsobezoekers er geen hinder van ondervinden. Straten tijdelijk afgesloten De Herenweg is op vrijdagmiddag 2 mei afgesloten tussen de kruising Herenweg/Koninginneweg en de kruising Herenweg/ Dorpsstraat/Victoriberg/Langevelderweg tot na het wegrijden van het bloemencorso (vanaf 21.15 uur). Tijdens het voorbijrijden van het bloemencorso worden de straten op de route tijdelijk afgezet voor autoverkeer.

De parkeergarage Victoriberg is tijdens het voorbijrijden van het kindercorso en het bloemencorso (ca. 21.00 – 21.45 uur) niet bereikbaar. Arriva De bussen rijden op de corsodagen een aangepaste route. Voor meer informatie zie www.arriva.nl. EHBO Tijdens het corso zijn er mobiele EHBO-ers aanwezig. Informatie Voor meer informatie over het bloemencorso zie www.bloemencorso-bollenstreek.nl www. vvvnoordwijkerhout.nl en www.noordwijkerhout.nl

Nieuws van de raad Gemeenteraad en commissies

De vergadering van de gemeenteraad van donderdag 24 april 2014 is verschoven naar donderdag 15 mei 2014. De commissies Samenlevingszaken, Ruimte en Wonen en Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen vergaderen op respectievelijk 20 mei, 21 mei en 26 mei 2014. De commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen is verplaatst naar maandag 26

mei 2014 in verband met de Europese verkiezingen op 22 mei 2014. De agenda’s van de raad en commissies worden binnenkort gepubliceerd op deze pagina en de gemeentelijke website. Voor nadere informatie over de vergaderingen kunt u terecht bij de griffier, drs. E.A. Jellema tel. 0252 343 831, e-mail-adres: griffie@ noordwijkerhout.nl


Wmo Adviesraad stelt zich aan u voor Mantelzorgsalon De Wmo Adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over de beleidsontwikkeling binnen het brede veld van de Wmo. Door de overgang van taken van het rijk naar de gemeente is deze rol van nog groter belang. Naast adviseren, bewaakt De Wmo Adviesraad de voortgang, kwaliteit en evaluatie van het beleid. De Wmo Adviesraad heeft een onafhankelijke positie, zowel ten opzichte van het gemeentebestuur, de aanbieders en de burgers. De Wmo Adviesraad is geen belangenbehartiger, maar tracht ideeën en gevoelens die leven onder de burgers te vertalen in adviezen aan het college van burgemeester en wethouders. Elke week stelt een lid van de Wmo Adviesraad zich aan u voor. Naam Wendy Dubbeld Achtergrond Secretaris van de Adviescommissie voor bezwaarschriften van de gemeente Delft. Sinds 2011 lid en secretaris van de Wmo Advies-

Donderdagmiddag 24 april van 14.00 – 16.00 uur. Start in Munnekeweij, Via Antiqua 25 en afsluiting in de trainingsruimte van Vitaal en Gezond Leven aan de Schippersvaartweg. Thema: “De mantelzorger vitaal en gezond”. Bent u mantelzorger? Dan bent u van harte welkom. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Voor vragen of aanmelden: Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout, Via Antiqua 23, telefoon 0252 343 800 of e-mail wmo@noordwijkerhout.nl. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 09.00 tot 12.00 uur.

raad. Aandachtsgebieden Het geven van informatie, advies en cliëntondersteuning en het bevorderen van deelname aan het maatschappelijk verkeer en het bevorderen van het zelfstandig functioneren van mensen met een beperking of een chronisch psychisch probleem en van mensen met een psychosociaal probleem. Belangrijk omdat ik een bijdrage wil leveren aan het welzijn van en goede zorg voor de inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk en omdat ik in de gemeente waar ik woon graag maatschappelijk betrokken wil zijn op het terrein van de Wmo.

Werk in uitvoering Week 17

N206 Informatie: www.zuid-holland.nl/N206, Werkzaamheden aan het asfalt tussen de N444 en Bartenweg. Werkzaamheden aan de viaducten Van der Weijdenlaan en Guldemondvaart en onderhoud aan diverse duikers en de brug ter hoogte van de Zilkerduinweg 410. Informatie: Robert Hooijman, Tel. 06 538 641 36 Geert de Maaijer 06 239 046 72 rhooijman@mourik.com Schippersvaartweg Reconstructie werkzaamheden aan de weg. Buiten de bebouwde kom. Informatie: P. Brand Tel. 06 120 218 94 pbrand@versluysgroep.nl Herenweg Afwerking rioleringswerk. Asfaltdeklaag vernieuwing Herenweg (oostzijde). Informatie: R de Haan Tel. 06 200 176 87 P.van Dijk (gemeente) Tel. 06 466 149 44 infra@noordwijkerhout.nl Victoriberg, Kerkeland, Herenweg In de nacht asfaltwerkzaamheden. Informatie: R de Haan

Tel. 06 200 176 87 P. van Dijk (gemeente) Tel. 06 466 149 44 infra@noordwijkerhout.nl Schulpweg - Duindamseweg Kabelwerkzaamheden aan het fietspad. Informatie: G.J. Visser Tel. 06 435 809 30 GertJan.Visser@ciag.nl Westeinde Werkzaamheden aan kabels en leidingen. Informatie: Peter van Dijk Tel. 06 211 756 98 peter.van.dijk@alliander.com Westeinde Van 28 april tot en met 2 mei onderhoud aan rioolgemalen nabij huisnummers. 22, 62 en 82. Informatie: F. Gielesen, Tel. 06 225 466 77 E. Duivenvoorde Tel. 06 224 977 34. infra@noordwijkerhout.nl De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op. Wij informeren u hier zo vroeg mogelijk over. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www. noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.

Spelregels vrijmarkt Noordwijkerhout In verband met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en gezondheid stelt de gemeente Noordwijkerhout ‘spelregels’ en regels voor de veiligheid tijdens de vrijmarkt op zaterdag 26 april (Koningsdag) in het centrum vast. Deze zijn als volgt: Waar mag ik staan? - De gemeente Noordwijkerhout heeft een gebied aangewezen waar de vrijmarkt plaatsvindt.. Op de website van de gemeente Noordwijkerhout kunt u deze plattegrond hiervan bekijken. Het gebied waar de vrijmarkt is toegestaan ligt in het centrum en omvat de volgende straten; de Havenstraat (vanaf Koniginneweg tot de Dorpsstraat), het Marktplein, de Dorpsstraat, gedeelte Zeestraat van de Dorpsstraat tot aan de Victoriberg - In het vrijmarktgebied mogen particulieren/ bewoners hun tweedehands spullen verkopen - Er moet een doorgang van 3,5 meter worden vrijgehouden voor de bereikbaarheid van hulpverleningsdiensten. - Brandkranen moeten worden vrijgehouden, zodat ze goed zichtbaar zijn en de brandweer hier gemakkelijk gebruik van kan maken. - Horecagelegenheden (terrassen), winkeliers en omwonenden mogen geen hinder ondervinden. Houd daarom de entrees en (nood)uitgangen van de horecagelegenheden, winkels en woningen vrij. Wanneer mag ik een plaats innemen? - De vrijmarkt begint op 26 april om 07.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Iedereen mag vanaf 07.00 uur een plekje zoeken. Let op! Je mag in de dagen voor Koningsdag geen plek(ken) reserveren.

Niet toegestaan - Particulieren mogen op straat geen alcoholhoudende drank en/of bederfelijke etenswaren verkopen. Voorbeelden van bederfelijke waar zijn: vis en visproducten (vers, gekookt of gestoomd), snacks, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten, zachte en verse kaas, nat gebak en puddingbroodjes, salades, voorgesneden groenten en rauwkost, vers vruchtensap, tahoe en tempeh, olijven, beslag voor poffertjes en pannenkoeken of voorgebakken frites. De Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen Keuringsdienst van Waren) controleert streng op de naleving van de wettelijke regels voor voedselbereiding. - Er mogen geen dieren verkocht worden. - Er zijn uitsluitend grondplaatsen; kramen zijn niet toegestaan. Waar moet ik parkeren? - Het is niet toegestaan om met de auto het terrein van de vrijmarkt te betreden. Op de plattegrond staat aangegeven waar u uw auto kunt parkeren. Wat moet ik opruimen? - Voordat u de plaats verlaat, moet u deze en de onmiddellijke omgeving ‘bezemschoon’ achterlaten. Wanneer dit niet gebeurd, kunnen de gemaakte kosten op u worden verhaald. - Niet-verkochte spullen moeten na afloop van de markt meteen worden meegenomen. Aanwijzingen van de politie, brandweer en de toezichthoudende ambtenaren dienen te worden opgevolgd.

Gesloten

In verband met een officiële bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis is het gemeentehuis op vrijdag 25 april ´s morgens gesloten.Het politiebureau is die ochtend wel geopend. Excuses voor het ongemak.

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Locatie, werk, - Dorpsstraat 42 en 44, 2211 GD, wijzigen van de gevelindeling

datum ontvangst 10-014-2014

Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Verleende omgevingsvergunningen

Bouwadres en werk, Verzenddatum - Dorpsringweg 2, 2211 ED, 11-04-2014 wijzigen van de entree van de supermarkt - Ruigenhoekerweg 1, 2211 ZG, 14-04-2014 bouwen van een vakantiehuisje Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college.

Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de recht bank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http:// loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Welstandscommissie

Op donderdag 24 april 2014 houdt de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering op onderstaand adres: Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Groothandelsgebouw Stationsplein 45, Ingang A, 3e etage (Unit A3-006) Rotterdam De voorlopige agenda met de te behandelen bouwplannen kunt u de vrijdag voorafgaande aan bovengenoemde vergadering vinden op www.dorpstadenland.nl Voor informatie kunt u contact opnemen met 010-2809445 of via dsl@dorpstadenland.nl

EVENEMENTEN Tegen onderstaande evenementen kan bezwaar worden aangetekend

Locatie Verzenddatum - De Zilk: 16-04-2014 Het organiseren van de bloemmozaïeken op 26 en 27 april 2014 van 8.30 uur tot 20.00 uur. En het organiseren van De Zilk culinair op 27 april 2014 van 12.00 uur tot 20.00 uur. - De Zilk: 16-04-2014 Het organiseren van Rommelmarkt St. Jeugdwerk de Zilk op 27 april 2014 van 10.00 uur tot 15.00 uur. - Noordwijkerhout centrum: 16-04-2014 Het organiseren van Jumble Sale Koningsdag op 26 apri 2014 van 8.30 uur tot 17.00 uur. - Noordwijkerhout centrum: 16-04-2014 Het organiseren van Koningsdag 2014 op 26 april 2014 van 9.00 uur tot 19.00 uur. - Noordwijkerhout Marktplein: 16-04-2014 Het organiseren van diverse activiteiten ten

behoeve van de Roparun op 26 april 2014 van 7.00 uur tot 18.00 uur. - Noordwijkerhout: Het organiseren van de Scootmobielen Bloementocht op 6 mei 2014 van 10.30 uur tot 16.30 uur. - Noordwijkerhout: Het organiseren van de Omloop van Noordwijkerhout op 4 mei 2014.

16-04-2014

10-04-2014

Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij de burgemeester. Ook kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).


FAMILIEBErIchtEn Uitvaartvereniging

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

St. Barbara Noordwijkerhout

g erda dond ril 24 ap ag nd voete

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur).

(ook voor niet-leden)

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade en D.C.P. van der Lans

Een mooie traditie zetten wij graag voort. We zijn heel gelukkig met de geboorte van ons eerste kleinkind

U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366

JESPER zoon van Michiel en Daphne Looijestijn-Hulspas, geboren op 17 april 2014.

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

opa Dolf en oma Elma

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk. Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Praktijk voor rouw- en verliesbegeleiding. Na een verlies voel je je vaak een ander mens. Als je merkt dat je er niet uitkomt is individuele begeleiding een mogelijkheid om te leren omgaan met je verlies. Yolande van den Berg E: info@praktijkandermens.nl W: www.praktijkandermens.nl

10% korting voor leden van Activite, Marente, Florence en Vierstroom op de standaardcollectie.

Zwaluwlaan 10 2211 LD Noordwijkerhout Tel: 06-55506707

eid W* ! h r e T v De o alt uw B beta 0900 - 60 80 100

(2 ct p/m)

www.ouderenombudsman.nl

BERNARD SCHULTE BV BV BERNARD CENTRALE VERWARMINGSCHULTE EN AIRCONDITIONING

EUROPESE ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp 750 Wp 1500 Wp 2000 Wp 2500 Wp 3000 Wp

Omvormer Soladin 600 Soladin Web XS 3200 XS 3200 XS 3200

Tarief € 1.395,€ 2.795,€ 3.595,€ 4.195,€ 4.795,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 5 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

De OuderenOmbudsman helpt u op weg! AUTOBEDRIJF

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

• EErhart Sierbestrating.

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Voor al uw bestraGoed schilderwerk, niet duur, tel. 06-30031935 tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- Adrian. opgave 070-3211006. Bijles aan huis. Op locatie. Natuur/schei/wisVuil tapijt? laat het vakkundig reinigen kunde/anw/nask/Engels. € 12,- per uur, proefles of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam gratis. Tel. 06-37403050 Brasso Kattenberg. Interieurverzorging, tel. 070-5116612. Zit u nOG SteeDS in De SChaDuw? Dak herStellen? Bouma/Grundeken bel- Wij zagen bomen om en takken af. Van Selm Boomverzorging. Tel. 070-5111923 of 06-53794870. len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist!

• BC SierBeStratinG Tegelwerk, met afvoer, • ZOMerhuiSje Winterswijk, in mooie natuuromgeving, 4 pers., super voor fietsers € 250,gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. • 50-plusser SChilDert, SauSt en BehanGt p/week all-in e.ros@kpnmail.nl uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. • te huur in Rijnsburg: appartement, 33 m2, voor 1 werkend persoon, huur € 550,- incl. Tel. • Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- 071-4021454. schoten? www.tcdekampioen.nl. trappen StOFFeren met projecttapijt v.a. • SteunZOlen. Erkend leverancier, lid Stich- •€ 300,- incl. tapijt, tel. 071-3010941. Verkaik

ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een warmond, vofverkaik@xs4all.nl afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en luXaFleX reparatieS van vele merken. Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of Zeer veel onderdelen. Ook aan huis service. Ver06-12028319. kaik warmond, vofverkaik@xs4all.nl www.ZalenVerhuurkruyt € 500,- VinDerSlOOn gouden armband met schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, witte briljantjes (omg. parkeergarage Digros Noordverjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekos- wijk / Hoorneslaan Katwijk / Abdijlaan Rijnsburg, ten en normale gangbare drankprijzen! Reserverin- tel. 06-17508138. gen: tel. 06-25047376. Geïnteresseerd in bridge? Zie www.bridgevicGarageboxen in Oegstgeest en leiden. torie.com voor alle informatie over cursussen, wedHuurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. strijdleiding en kofferbridge.

VOORHOUT

Bij vragen over zorg, geldzaken, mobiliteit, wonen, familiezaken en veiligheid.

Van Zelst

• •

• • • •

DeurStrik: rood / wit / blauw / oranje of tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerkhelemaal oranje. Voor Koningsdag of wk-voetbal, zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505. 071-4026444 € 12,-. www.defeesttuin.nl


algemeen

noordwijkerhouts weekblad

Bloemencorso kleurt toch nog blauw n Verlicht corso geopend door Jan Rot corso n Het 67ste Bloemencorso rijdt op vrijdagavond 2 mei door de straten van Noordwijkerhout. Na een jaar afwezigheid is het evenement weer terug. Voorafgaand zijn alle corsowagens, net als vorig jaar, te bewonderen op de brink. Op zaterdag 3 mei rijdt het corso vanaf Noordwijk naar Haarlem. Bij beide optochten is er genoeg blauw te zien: zo’n 1.500 kratten vol hyacinten uit Den Helder brengen redding. Het thema ‘Energie’ kon niet beter worden gekozen, grapte Leo van der Zon, voorzitter van het Bloemencorso, vorige week tijdens de persconferentie. “Het mooie weer van de afgelopen weken kost ons flink veel energie.” De vroege lente stelde de organisatie voor een uitdaging. Waren de hyacinten vorig jaar door het koude winterweer nog helemaal

niet in bloei tijdens de corsodagen, dit jaar is de verwachting dat er tijdens de jaarlijkse optocht geen hyacint meer op de velden staat. Van der Zon: “We kunnen gelukkig melden dat er een kweker is in Julianadorp, nabij Den Helder, die zijn hyacinten vrij laat heeft geplant. Hij is zo aardig zijn roze, witte en blauwe bloemen beschikbaar te stellen. Daardoor bestaat toch

Vorig jaar maakte de kaVb noordwijkerhout een heerlijke taart. | Archieffoto: THV

zo’n vijftig procent van het corso uit hyacinten en de rest wordt opgevuld met enkele en dubbele tulpen.” Verlichte corso weer terug

De zestien corsowagens zijn vrijdagavond al te zien in Noordwijkerhout. Vorig jaar was optocht vervroegd en werd er bij daglicht gereden. Vervolgens ging de stoet diezelfde avond nog door naar Noordwijk, waar er verlicht werd gereden. “Maar het bracht niet voldoende”, licht wethouder Bas Brekelmans het besluit toe om daar deze editie van af te zien. “Ik ben blij dat het weer terug is in Noordwijkerhout, waar het thuis hoort.” Wethouder Knapp deelde de mening van zijn Noordwijkse collega. “We gaan de vrijdag benutten om het corso te vieren.” Net als vorig jaar zijn de wagens vanaf 15.00 uur te bezichtigen als ze staan opgesteld op De Brink en de Herenweg. Vanaf 14.00 uur staat er al een drietal praalwagens rond de Witte Kerk. Op die manier wil de organisatie de link leggen tussen het corso en het centrum. Rond de Witte Kerk zijn ook allerlei activiteiten, waaronder straattheater en in de kerk zingt het koor Odeon. Anders dit jaar is het aanrijden van de wagens vanuit Sassenheim. Ging dat voorgaande jaren in één lange stoet, dit jaar wil de provincie dat dat in zogenaamde ‘plukjes van drie’ gebeurt. De organisatie verwacht dat alle corsowagens om 18.00 uur in

woensdag 23 april 2014

BolleNPrAAt Zwarte tulp

D

e zwarte tulp staat symbool voor iets wat iedereen zou willen hebben, maar wat uiterst zeldzaam is en bijna onbereikbaar. Al in de oudheid werd gewag gemaakt van de mooie Helena, dochter van oppergod Zeus. De Trojaanse oorlog werd er voor gevoerd, wel met een treurige afloop. Koning Willem Alexander heeft zijn zwarte tulp helemaal uit Argentinië gehaald. De hele wereld is jaloers op hem. Overal in de wereld zoeken mensen naar iets heel bijzonders en begerenswaardigs. Van schelpjes bij primitieve inboorlingen tot rijke Arabieren die met de mooiste diamant nog niet tevreden zijn. Wat te denken van de Russische keizer, die door Fabergé de meest uitzinnig mooie eieren liet maken. Op een heel ander niveau, in de plantenwereld, zijn talloze zoektochten naar iets heel zeldzaams gaande. Aardappels die je op zoute grond kan telen. Maïs voor arme gronden, tarwe voor droge landen, peen zonder vliegjes, noem maar op. In de bloemen is men op zoek naar de blauwe anjer, de roos die tegen verre transporten kan en de lelie die niet ruikt en zonder meeldraden is. Bij de bollen is er ook het nodige te zoeken. Een hyacint die sterke wortels heeft en niet rotgevoelig is. Narcissen die niet omvallen en misschien ook wel blauw kunnen kleuren, wie zal ze vinden. Dan komen we bij de tulp. Nagenietend van de geweldige uitvoering van de Zwarte Tulp, waarbij hebzucht en jaloezie een hoofdrol hadden, blijkt dat de zoektocht al heel lang gaande is. De tulpemanie ging weliswaar niet over zwarte tulpen, maar is nog steeds symbool voor iets heel begerenswaardigs. In economielessen wordt ze nog steeds opgevoerd. Naar de echte zwarte tulp wordt naarstig gezocht. En met succes! Nota bene een Noordwijkerhoutse kweker, Kees van der Salm, heeft ze gevonden. Git- en gitzwart zijn ze. Voor hem hopelijk met net zo’n gelukkige afloop als voor de winner van de zwarte tulp in de musical! Aad van Ruiten.

Noordwijkerhout zijn. Tussen 18.00 en 21.00 uur staat de complete stoet op de Herenweg, inclusief de luxe wagens. JAN rot

Dit jaar heeft de organisatie muzikant Jan Rot gevraagd de opening te verrichten. Die staat gepland omstreeks 21.30 uur. Daarvoor zingt Rot een aantal, speciaal voor het corso,

vertaalde nummers voor genodigden in de Witte Kerk. Om 21.00 uur is dan al het Kindercorso vanaf de Witte Kerk van start gegaan. Op zaterdagochtend om 9.30 uur vertrekt het Bloemencorso vanuit Noordwijk. De Duitse ambassadeur in Nederland, Frans Jozef Kremp, geeft het startschot op de Wilhelmina Boulevard. De corsowagens staan tot en met zondagmiddag in Haarlem.

Heerlijk wonen is heerlijk leven! Na twee eerdere succesvolle edities in het sfeervolle Huys Te Britten gaat de Heerlijk Wonen Beurs dit jaar groter. En groter is in dit geval leuker én veelzijdiger, want het Heerlijk Wonen concept wordt dit jaar uitgebreid met Heerlijk Culinair en Heerlijk Duurzaam. Twee elementen die passen bij een heerlijke levensstijl! De hallen van Dekker Warmond zijn op zaterdag 24 en zondag 25 mei het toneel van dé woonbeurs van de Bollenstreek. Heerlijk Wonen biedt inspiratie aan iedereen die bezig is met het kopen, verkopen, bouwen en verbouwen, of inrich-

ting van een woning. Voor elk wat wils dus, want is uw huis niet altijd wel toe aan een kleinere of grotere verandering? Nieuw en heerlijk Maar wie heerlijk woont, wil natuurlijk ook heerlijk leven, en dus is de beurs dit jaar uitgebreid met twee fonkelnieuwe onderdelen.

Heerlijk Duurzaam laat zien dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van woongenot of levensstijl. Ontdek wat zonnepanelen voor uw huis en uw energierekening kunnen doen, en krijg van onze experts besparingstips die goed zijn voor het milieu én uw portemonnee! Maar ook andere aspecten van duurzaamheid komen aan bod: van groene auto’s tot tuintips. Keukens, hottubs en vloeren, en de bijbehorende specialisten, u vindt ze allemaal op de beurs. Ontwerpersplein En over tuintips gesproken: ook nieuw dit jaar is het Ontwerpersplein, waar specialisten op het gebied van huis- interieur- en tuinontwerp u advies kunnen geven. Toe aan een nieuwe style? Uw woonkamer eens flink op de schop? Onze experts vertellen hoe u de mooiste resultaten krijgt! Proeven en genieten Het woord ‘heerlijk’ heeft natuurlijk bij uitstek te maken met lekker eten

en drinken. Was daar in de vorige edities al ruim aandacht voor, op deze vernieuwde beurs in Warmond gaat Heerlijk Culinair helemaal los met kookdemonstraties en proeverijen. Heerlijke hapjes, mooie wijnen, praktische keukenmachines en heel veel handige en heerlijke kooktips maken het koken extra leuk. Ontdek de gemakken van outdoor cooking met de Big Green Egg. Braden, stomen, grillen, roken en slow cooking, de Green Egg kan het allemaal! Kinderanimatie Terwijl de volwassenen zich verbazen over de mogelijkheden en genieten van alles wat er te zien is, komen ook de kinderen op de Heerlijk Beurs niets te kort. Er is net als voorgaande jaren een uitgebreid animatieprogramma voor hen. Van springkussens tot schmink, uw kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Logisch, want ook voor hen moet het heerlijk zijn! De organisatoren van de Heerlijk Wonen Beurs, Annemarie Hoevens en Henriëtte van den Anker, zijn zelf misschien nog wel het meest verbaasd over het succes van hun ‘Heerlijk’ concept. “We voorzien hier in de streek duidelijk aan een behoefte”, aldus Annemarie. Het succes van de eerdere beurzen hebben ons aangemoedigd om nu een stap verder te gaan. Drie hallen met heerlijkheden, dat hadden we drie jaar geleden niet durven dromen!”

13

24 25 mei

heerlijk wonen duurzaam culinair Kijk alvast op www.heerlijk-wonen.nl Locatie:

Dekker Warmond Veerpolder 14 2361 KV Warmond

Volg ons op: W

www.heerlijk-wonen.nl @heerlijk-wonen facebook.com/heerlijk.wonen.7

gratis beurs beleven inspiratie voor wonen duurzaamheid culinair proeverijen gezelligheid advies kinderanimatie

gr

insp

duur

p ge

IS GRATEE kinde ENTR


24 25

Deze bedrijven vindt u er in ieder geval! Roks Elektrotechniek Porseleinkast Hoevens Makelaardij Katwijks Hypotheekhuys Freke inbraakbeveiliging H&B Bouw Coastline Zwembaden&Wellness Sanidrome Parketshop Katwijk Renee Noppen Tuinontwerp Hortus Artiflex Van Kralingen Interior Optidee - Hetty Krijnen van Peursum - Bang & Olufsen Katwijk Gem Studio Ruud Aanhane tuinen Tegels, Natuursteen en Laminaat Domum Horizon

Robiflex Leeskring Kuivenhoven keukens Kinderdagverblijf Mukkie Kroon Parket Soed Effect Interieurbouw Boxspringspecialist Vishandel Wim Klok Fresh Chain Smaakhuis Lisse Aad Wijnen Jura Bamix Green Egg Krijgsman Dranken Energiegarant Lotsenergy Ecotap

Ook uw bedrijf in de spotlights? Dat kan al vanaf € 249,- excl. btw. Meldt u vandaag nog aan! Vol=VOL

mei heerlijk wonen duurzaam culinair

gratis beurs beleven inspiratie voor wonen duurzaamheid culinair proeverijen gezelligheid advies kinderanimatie

Kijk alvast op www.heerlijk-wonen.nl Locatie:

Dekker Warmond Veerpolder 14 2361 KV Warmond

Volg ons op: W

www.heerlijk-wonen.nl @heerlijk-wonen facebook.com/heerlijk.wonen.7

in

du

IS T A R G E kin E R T EN

PArtICuLIereN

OPGeLet!

Katwijk Rijnsburg uw advertentie verschijnt in de regio: Valkenburg Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Noordwijk

Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

out

h Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom

Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


vvv

noordwijkerhouts weekblad

woensdag 23 april 2014

15

VVV nieuws Varen in de Bollenstreek Morgen, woensdag 23 april om 13.30 uur en zondag 27 april om 11.00 uur, vaart de historische boot langs de bloeiende bollenvelden. Opstappen:steiger Langelaan ( gratis parkeren NH Leeuwenhorst ). Aanmelden via VVV Noordwijkerhout, tel. 0252 372096. Lammetjes kijken Woensdag 23 april met paard en wagen door de Amsterdamse Waterleidingduinen op zoek naar de lammetjes. Vertrek om 14.00 uur vanaf ingang Joppeweg, de Zilk. Koningsnacht Oranjefeest in café van der Geest, op vrijdag 25 april. Aanvang: 21.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar aan de bar. Vespa Bloementocht Heerlijke rit op de Italiaanse lifestyle scooter, door de prachtige Bollenstreek, op vrijdag 25 april. Vertrek om 11.00 uur vanaf de VVV winkel. Wel eerst aanmelden: tel. 0252 372096. KidsZoo Disco & Rollerparty De lichten gaan uit, de spots aan, de volumeknop gaat helemaal open: vrijdag 25 april, van 19.00 tot 21.00 uur… Kom je ook? www. kidszoo.nl. Koningsdag Kijk voor het complete programma op www.ovnwh.nl. Flamingo Casino: Koningsdag Gratis entree, gratis deelname, met kans op vele prijzen, op zaterdag 26 april, vanaf 13.00 uur. De Zilk Culinair Gezellig eetfestijn, met veel muziek, op zondag 27 april van 12.00 tot 18.30 uur, parkeerplaats de Duinpan. Open Dag St(r)andplaats Nederzandt Op zondag 27 april bestaat de Vrijstaat vijf jaar en dus is het tijd voor een feestje. Met leuke activiteiten/ muziek,van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bloementour op Vespa Vrijdag n Vrijdag 25 april op de trendy Italiaanse scooter door de Bollenstreek VVV n Elke vrijdag in april is het Vespa Vrijdag. Maak een rit op deze trendy scooter door de bloeiende bollenvelden. Op vrijdag 25 april is het vertrek om 13.30 uur bij de VVV. VVV Noordwijkerhout organiseert in samenwerking met Vespa Verhuur Noordwijk een drie uur durende Vespa Vrijdag bloementour. Een gids begeleidt de tocht langs alle prachtige in bloei staande bol-

lenvelden in de Bollenstreek. De Vespa Vrijdag-tocht duurt ongeveer drie uur. De kosten zijn 27,50 euro per persoon per Vespa. Bij deelname van twee personen die op één Vespa stappen, zijn de kosten in totaal 37,50 euro. De Vespa Vrijdag start om 13.30 uur vanaf VVV Noordwijkerhout op de Dorpsstraat 8 in Noordwijkerhout. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf voor een dag of dagdeel een Vespa te huren en zelf de omgeving te verkennen.

Flamingo Bowling: Koning Bollen Tournooi Bowlen met de hele familie, op zondag 27 april. Reserveer op www.flamingobowling.nl. Beleef de Natuur Rondleiding met gidsen IVN door het Nieuw Leeuwenhorstbos. Vertrek op zondag 27 april om 9.00 vanaf ingang Gooweg 36. Bollenstreek Fiets 3Daagse Drie dagen fietsen over 40 of 60 kilometer door de prachtige Bollenstreek van dinsdag 29 april tot en met donderdag 1 mei. Vertrek vanaf café de Ruigenhoek, Herenweg 444. Evenementen in de buurt? Wat is waar te doen: download de VVV NL app en je weet alles! NIEUW: VVV Lekkerweg Het allerleukste overnachtigscadeau, nu exclusief verkrijgbaar in de VVV winkel.

www.jantjebeton.nl

Voor meer informatie en aanmelden komt u naar VVV Noordwijkerhout, e-mail info@vvvnoordwijkerhout.nl, telefoon 0252 372096. De

Op bezoek! VVV n De VVV is het centrale punt

voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen. Naam: John Loret en Juliette Jacobs Leeftijd: 61 jaar Tijdstip: dinsdag 11.45 uur

‘Melk de witte Motor’ is ontworpen door angelique beijk. | Afbeelding: pr.

Corsogroep zoekt enthousiaste stekers corso n Corsogroep KAVB Noord-

wijkerhout rijdt voor de 51e keer mee met de Bloemencorso Bollenstreek! Om de corsowagen van de KAVB Noordwijkerhout te laten rijden, hebben zij jouw hulp nodig. Zou jij wel eens willen weten hoe het voelt om “jouw” wagen, waar jij aan mee geholpen hebt, voorbij te zien rijden tijdens het verlicht corso? Kom dan op woensdag 30 april en/of donderdag 1 mei mee steken aan de wagen “Melk, de witte motor”. De opsteekdagen zijn vanaf 9.00 uur in de Klinkenberghallen in Sassenheim. Iedereen vanaf groep 8 kan mee helpen.

‘corsoVirus’

De tekening is dit jaar voor het eerst gemaakt door Angelique Beijk. Shauny de Groot verzorgt het bloemenarrangement op de wagen.De financiering is altijd gedaan door de Noordwijkerhoutse kwekers die

lid zijn van de KAVB. Zij betalen een opslagpercentage over hun contributie voor de corsowagen. Het bestuur van de Corsogroep KAVB Noordwijkerhout bestaat geheel uit vrijwilligers, die allemaal iets met de Bollenstreek te maken hebben en het ‘corsovirus’ in hun bloed hebben. AAnmelden

Naast groep 8 van de St. Victorschool in Noordwijkerhout en JoViJopa ( St. Jozef St. Victor Jongeren parochies in Noordwijkerhout) komen elk jaar vele vrijwilligers helpen om de corsowagen tot een mooi bloeiend geheel te maken. Vanwege de meivakantie zullen er vaste vrijwilligers niet kunnen helpen. Heb jij in de meivakantie tijd om te helpen? Meld je dan aan op CorsoNwh@telfort.nl. Kijk ook op de Facebookpagina: www.facebook. com/corsogroep.kavbnoordwijkerhout.

VVV is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Waar komt u vandaan? “Wij komen uit Meerhout, dichtbij Antwerpen. Meerhout is een echt molendorp, bestaande uit vier parochies met elk een molen. Wat brengt u hier (in de VVV)? We zijn hier voor mooie fietsroutes en fietsen met knooppunten. Wist u overigens dat het knooppuntroutesysteem voor fietsen uit België afkomstig is? Wij zijn er dus al langer bekend mee. Wat vindt u van Noordwijkerhout? Een rustig dorpje dat een gezellige indruk maakt. We verblijven van maandag tot vrijdag met de camper op camping ‘Op hoop van Zegen’. Vijf jaar geleden zijn we al

eens hier geweest, toen hebben we brochures van deze camping meegenomen. Heerlijk om wat langer de tijd te hebben om alles te zien. We zijn ook eens op één dag heen en weer geweest om de bloemenvelden te zien, maar dat was een hele lange dag. Welke folders heeft u meegenomen? We hebben het mooie en handige boekje ‘Welkom in Noordwijkerhout 2014’ en informatie van de Keukenhof meegenomen. Wat bent u van plan om te gaan zien/doen? We gaan zeker ook nog een mooie wandeling langs de bloemenvelden maken. Waar we met de camper staan, hebben we prachtig uitzicht over de velden. Komt u nog eens terug? We komen vast nog wel een keer terug. We hebben het nu helemaal ontdekt om zelf met de camper op pad te gaan in plaats van georganiseerd met een gids op reis. Dus alle mooie plekjes kunnen we dan later nog eens aandoen.”


Lichtm. velgen NISSAN QASHQAI ECC 1.6 16v Visia € 11.500 februari 2009 49.750 km Lichtm. velgen NISSAN QASHQAI ECC 1.6 16v Visia € 18.600 februari 2009

Navigatie HYUNDAI TUCSON Leer 2.7i V6 Automaat € 18.950 april 2007 109.664 km Navigatie HYUNDAI TUCSON Lichtm. 2.7i V6velgen Automaat € 14.950 april 2007

€ 18.600

€ 14.950

ccasions 49.750 km Lichtm. velgen ECC

Autocentrum van Egmond

Autobedrijf Heemskerk & ZN

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Gespecialiseerd in Renault - Dacia - Nissan

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

Bel snel voor een afspraak ! 071-4022911 * APK afmelden voor benzine, diesel € 39,- excl. roetmeting

Een greep uit ons aanbod: RANGE ROVER Evoque 2.2 4wd 2012 € AUDI A6 3.2 FSI AUT. Full options 2008 € VW GOLF VARIANT 1.2 TSI 2013 € VW UP! 1.0 60 PK 15.000 km 2012 € VW TIGUAN 1.4 TSI Sport 2010 € VW TOURAN 1.6 FSI, airco 5p. 2005 € VW GOLF V 1.6 FSI 5 deurs 2007 € VW GOLF IV 1.4 16V 5d. Airco 2003 € VW FOX 1.2 Trendline 2010 € PEUGEOT 208 1.2 vti Navi 5d. 2013 € PEUGEOT 107 1.0 Active 5d. airco 2013 € KIA CARENS 2.0 Executive airco 2005 € VW LUPO 1.0 Stuurbekrachtiging 2001 € CITROËN NEMO•1.4 hdi airco en rente 2010 € Afschrijving CITROËN C1 Ambiance 5d. • Verzekering 2006 € FIAT SEICENTO•stuurbekr. 2005 € Houderschapsbelasting

56.950,17.750,21.950,7.950,20.950,7.950,8.950,4.950,6.950,14.950,8.750,3.950,2.250,5.450,4.950,2.950,-

• Reparatie &hoogte onderhoud en blijf op de van de acties en aanbiedingen! (exclusief kosten onderdelen en overige reparaties) • Normale slijtage van banden Kijk voor al onze auto’s op: www.acvanegmond.nl Volg ons ook op

Renault Koleos 2.5 16V Dynamique Pack

Bouwjaar 2009 Km.stand 56.751 km

€ 14.950,-

AUTO

PAS

info@autoheemskerk.nl

U least al een Captur vanaf € 349,- leaseprijs per maand inclusief onderhoud, verzekering, wegenwachthulp, inzittendenverzekering en direct vervangend vervoer in binnen- en buitenland

kleur deur motor opties btw rood 5 1400 sb,elr,cpv,a/c blauw met. 5 1200 sb,elr,cpv zwart 5 1200 sb,elr,cpv,a/c,lmv blauw met. 5 1200 sb,elr,cpv,a/c grijs met. 5 1400 sb,elr,cpv,a/c,lmv zilver 5 1242 sb,elr,cpv,a/c incl. zwart 3 1242 sb,elr,cpv,a/c incl. zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh. d.grijs met. 5 1600 sb,elr,cpv,a/c zilver 5 1600 sb,elr,cpv,a/c incl. bl.met. 4 2000 sb,elr,cpv zilver 5 1400 sb,elr,cpv,a/c zwartmet. 5 1200 sb,elr,cpv,a/c goldmet. 3 1200 sb,elr,cpv,a/c,elsp,trh. wit met. 5 1100 sb,elr,cpv,a/c zilver 5 2400 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh zwart 3 1300 sb,elr,cpv blauwmet. 3 1600 sb,elr,cpv,a/c,lmv groen met. 5 1200 sb donkergrijs 3 1400 full options, met bordeauxrode kap!!!! donkergrijs 5 1600 sb,elr,cpv,a/c,lmv,trh zilver 5 1000 sb,elr,cpv,a/c,cd zwartmet. 3 1000 sb,airco oranjemet. 3 1600 sb,elr,cpv,a/c zilver 3 1200 sb,elr,cpv,ac,cc blauw met. 5 1300 sb,elr,cpv,a/c,automaat zwart 5 2000 sb,elr,cpv,a/c,trh,leer automaat roodmet. 5 1600 sb,elr,cpv,a/c,lmv,elsp. wit met. 5 1200 sb,elr,cpv,a/c,lmv LET OP KILOMETERSTANDEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! geel 3 1900 sb,trh,imperial,tussenschot, nw.model geen blauw 4 1900 sb,cpv,a/c,elr,elsp,achterdeuren,imp. geen wit 4 1800 sb,cpv,a/c,trh,achterdeuren excl. wit 5 1800 sb,cpv,a/c,zijdeur,achterdeuren excl. wit 5 2000 sb,cpv,trh,aircofull windows,geel kenteken geen d.blauw 5 2000 sb,cpv,airco,grijs kenteken geen wit 4 1300 sb,a/c,radio/cd excl. rood 5 2800 sb,cpv,trh.,full windows, 112pk d/c? excl. wit 5 1900 sb,elr,cpv,zijdeur,achterdeuren,trh,AIRCO excl. rood 5 2500 sb,elr,cpv,zijdeur,achterdeuren,trh,ramen excl.

€ € € € € € € € € €

3.950,00 5.450,00 5.450,00 6.950,00 4.950,00 6.950,00 5.950,00 5.950,00 6.950,00 6.950,00

oranje/grijs 50 rood/grijs 50

€ €

1.250,00 1.450,00

snor zonder helm snor zonder helm

prijs € 3.250,00 € 4.450,00 € 6.750,00 € 4.250,00 € 6.950,00 € 10.750,00 € 8.750,00 € 3.750,00 € 9.750,00 € 18.750,00 € 1.250,00 € 7.250,00 € 12.450,00 € 12.250,00 € 6.250,00 € 12.750,00 € 5.250,00 € 2.250,00 € 2.850,00 € 10.750,00 € 7.500,00 € 5.250,00 € 7.250,00 € 8.950,00 € 8.250,00 € 3.250,00 € 9.250,00 € 9.650,00 € 9.650,00

Lease aanbieding

Renault Captur

TCE 90 S&S Dynamique, 17” lichtmetalen velgen R-Link navigatiesysteem Renault Sound systeem Two-tone kleurstelling 60 maanden / 15.000 km per jaar

€ 385,- excl. BTW

C70 T5

Automaat, Tourer 2013, 27.131 km Svala Auto Rietschans 70 2352 BB Leiderdorp T 071-5810950

Automobielbedrijf NATIONALE

Leasing alle merken

NEDERLANDSE AUTO’S MET ECHTE KILOMETERSTANDEN

1400 0

Tel. 071-4020365

Langevaart 34 • Rijnburg • T (071) 408 45 16 www.heemskerkautolease.nl info@heemskerkautolease.nl

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!!

59000 59000 65000 56000 79000 69000 39000 76000 44000 59000

HEEMSKERK AUTOLEASE BV

••• Onderhoud alle merken tegen zeer concurrerende prijzen!

km 89000 54000 43000 74000 49000 49000 47000 139000 79000 21000 159000 21000 19000 7249 49000 49000 19000 123000 79000 29000 54000 46000 5620 67000 38000 114000 129500 52000 26000

Renault Twingo 1.2 16V Airco zwart 2009 € 6.250 Renault Twingo 1.2 16V Collection airco 2011 € 7.400 Renault Clio 1.2 16V Collection 5d 2011 € 10.600 Renault Clio TCE 90 Dynamique navi 5d 2013 € 16.350 Renault Megane 1.6 16V Grand Tour Business 7/2007 € 8.250 Renault Megane 1.6 16V Parisiene Navi 2012 € 18.350 Renault Grand Scenic 1.6 16V Parisienne € 17.750 Renault Scenic 2.0 16V Gas Business Line 10/2008 € 8.950 Renault Laguna Estate 2.0 6V Dyn. Navi 2008 € 11.450 Audi A3 Quatro Sportback 2.0 2006 € 15.250 Dacia Duster 1.6 16V Laurente 2011 € 13.750 Ford KA 1.3 Titanium Airco 2010 € 6.950 Ford Fiësta 5d Trend 82 PK 2010 € 9.700 Mitsubishi Grandis 2.4 intens autom 2008 € 13.750 Peugeot 107 5D Access 2013 € 9.495 Nissan Quashqai 2.0 16V Tekna Navi 2009 € 17.450

Al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

Lange Vaart 34 Rijnsburg

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S

merk bouwj. chevrolet kalos 2003 chevrolet kalos 2005 fiat panda editione 2011 fiat panda1.2 cool 2006 fiat panda 100pk 2007 ford fiesta 2010 ford fiesta 2010 ford fusion 2003 ford focus stationwagen 2008 ford c max grand 7 pers. 2011 honda accord sedan 1995 hyundai getz active 2008 kia rio pluspack 5deurs 2012 kia rio pluspack 2013 mitsibishi colt 1,1 incharge 2008 mitsubishi outlander 4wd. 2007 nissan micra 2005 opel astra sport 2000 opel agilla 2001 opel tigra twintop 2010 opel meriva 1.6 2007 peugeot 107 5 deurs 2008 peugeot 107 2012 peugeot 207 2008 renault clio collection 2009 suzuki wagonR 1,3 automaat 2001 suzuki grand vitara 2.0 high excl automaat 2006 suzuki sx4 1.6 exclusive 2009 suzuki swift 1.3 2010 bedrijfswagens citroen berlingo diesel achterklep 2003 citroen berlingo diesel 2005 ford transit connect diesel 2006 ford transit connect diesel zijdeur 2007 ford transit 2,0tddi lang/hoog 100pk 2001 ford transit 2,0tddi 2xlang/2xhoog 100pk 2005 opel combo diesel 2009 opel movano 2,8dti l2h2 8pers.geelkent 2001 peugeot expert diesel zijdeur 2006 vw lt35tdi l/h 110pk 8persoons geelk. 2002 scooters kymco super8 2010 yamasaki NIEUW 2013

109.664 km Navigatie Lichtm. velgen

Occasions BMW X5 3.0 * vanaf € 4.950 iPod Touch High Executive Automaat V6 * vanaf € 9.950 iPad of 200 liter brandstof januari 2007 129.340 km Leer BMW X5 3.0 Navigatie High Executive Automaat V6 € 39.950 januari 2007 129.340 km Leer Navigatie € 39.950

€ 42.895,- Volvo C30

€ 15.995,-

1.6 R-Design. Black Sapphire met., 2011, 35.538 km. Handgeschakeld.

Beide occasions leveren wij met 24 MAANDEN GARANTIE

Svala Auto Arnoudstraat 3 2182 DZ Hillegom T 0252-410650

van Zelst www.svalaauto.nl

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299

DOLDWAZE OCCASIONS! Opel Astra Wagon 1.6i

- Wagon 1.6 Business - Stationwagen (5 drs.) - 2007 - Grijs - Benzine, - 82.000 km

Occasions BMW 3-serie, cabrio, 325 Executive

07-03 € 11.950,-

Audi A4 Avant 2.0 TDI, Pro Lijn

09-06

€ 6.950,-

Fiat 500, 1.2 Pop

2009

€ 6.950,-

Peugeot Partner, Tapee

2009

€ 1.950,-

Suzuki Ignis, 1.3, 16V, 3-drs., special

2003

€ 3.650,-

2007

€ 5.750,-

Volkswagen Transporter TDI 96 KW DC 1.0 06-05

€ 6.950,-

Bedrijfswagens occasions Volkswagen Caddy, 2.0 SDI

€ 9.250,Autobedrijf G. Dol b.v.

Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - T 0252-211849 - www.gdol.nl


algemeen

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

WOENSDAG 23 APRIL 2014

17

Guusje tussen de bloemen voor eerste single en clip

Rommelmarkt en Zilk Culinair UIT!  Spulletjes verkopen en aanschaffen kan op zondag 27 april tijdens de jaarlijkse grote rommelmarkt van het Jeugdwerk, gehouden op het parkeerterrein van de De Duinpan. ‘s Middags staat De Zilk Culinair op het programma.

MUZIEK  De camera kent ze nog van haar auditie van The Voice Kids, maar verder was ook bijna alles nieuw voor Guusje Schuit (11). De Noordwijkerhoutse nam vorige week in de Keukenhof haar eerste videoclip op, die hoort bij haar nieuwe single ‘Lied voor mama’.

Op woensdag 16 april reden er maar liefst negen trekkers en vrachtwagens door De Zilk om de nog bruikbare spullen bij de Zilkse inwoners op te halen. Deze week wordt alles gesorteerd, uitgezocht, getest en geprijst en vervolgens vervoerd naar de Sportlaan. Op zondag 27 april van 10.00 to 15.00 uur worden op de rommelmarkt de spullen weer verkocht. De locatie is ditmaal het terrein rondom het Jeugdhonk aan de Sportlaan 34. Op het parkeerterrein van de Duinpan, eveneens aan de Sportlaan, zal zondagmiddag De Zilk Culinair plaats vinden. De organisatie raadt bezoekers aan voldoend cash mee te nemen, omdat de pinautomaat in De Zilk is verwijderd. De gehele opbrengst komt ten goede aan de Zilkse jeugdleden van de Rakkers, Zwervers en de Hobbyclub. Zij kunnen daarmee spulletjes kopen om te knippen, plakken, schilderen, zagen, boren, toneelstukjes te spelen en kokkerellen. Daarnaast bekostigt de rommelmarkt ook voor een groot gedeelte het jaarlijkse, altijd populaire zomerkamp van de Rakkers en Zwervers. Meer informatie op www.jeugdwerkdezilk.nl

Dat ze net niet door was tijdens de audities van talentenjacht betekent niet dat er nooit meer een kans is op een zangcarriere. Dat bewijst Guusje zeker. Na het zien van haar auditie was songwriter Gene Travis zo onder de indruk dat hij contact met haar opnam. Een paar maanden later ligt de single ‘Lied voor mama’ klaar en kan een bijpassende clip natuurlijk niet ontbreken. Ondanks het koude weer was het een leuke dag, vertelt Guusje. “Het ging heel erg goed en het was onwijs leuk om te doen. En koud trouwens ook! We zijn overal in het park geweest om opnames te maken en

binnenkort mag ik de clip zien. Superspannend!” Na vijf uur van filmen, Guusje was van 14.00 tot 19.00 uur in het bloemenpark, ging ze tevreden terug naar huis. Wat ze het leukste van de dag vond, is moeilijk om te zeggen. “Alles was leuk, ik kan niet kiezen. Of ik dit vaker zou willen? Ik zou het elke dag wel willen doen!” EERSTE SINGLE UIT HANDEN VAN DRIES ROELVINK

De muziekvideo gaat op zaterdag 3 mei in premiere tijdens de releaseparty van haar eerste single ‘Lied voor mama’ in Café van der Geest. Tussen 16.00 en 18.00 uur krijgt de jonge zangeres het eerste exemplaar van haar cd overhandigd door Dries Roelvink, die ook een optreden zal verzorgen. Collin de Vries, deelnemer aan de serie The Voice van afgelopen seizoen, zal ook een optreden verzorgen. Guusje signeert op zaterdag 10 mei in VVV, waar haar single dan ook te koop zal zijn.

Veel bezoekers van het Keukenhof bleven geinteresseerd kijken.”Er wilden zelfs mensen met me op foto!”. | Foto: MV

Sportweek geopend

Ruil je föhn voor spannend boek ORANJE  Na de vrijmarkt belanden veel onverkochte elektrische apparaten in de vuilnisbak. Daarom roept Wecycle iedereen op om elektrische apparaten na Koningsdag in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat aan de Schippersvaartweg 85. De eerste 100 snelle inleveraars vanaf maandag 28 april krijgen het jeugdboek ’Schaduw over Koningsdag’ cadeau.

Oefenen met tennissen, golf of even op de loopband tijdens de sportmiddag in De Schelft. | Foto: MV

SPORT  ‘Ik neem je mee’ is het thema van de Sportweek die tot en met vrijdag duurt. Iedere dag kunnen kinderen, ouderen en iedereen die interesse heeft in het doen van sportieve activiteiten, meedoen aan workshops van verschillende sporten. Om alvast een kijkje te geven in de sportieve mogelijkheden was er zaterdagmiddag voor de eerste keer een sportmarkt. In de grote zaal van De Schelft presenteerden verschillende verenigingen zich en werd er gebowld, koersbal gespeeld, getennist, golf gespeeld en kon er een stukje op de loopband gerend worden. Workshops dans en bootcamp maakten de bezoekers enthousiast voor meer bewegen. Kijk voor het aanbod van de workshops van deze week op www. noordwijkerhoutinbeweging.nl

Kijk in de zorg Om de week verschijnt er in deze krant een column van een zorgverlener uit Noordwijkerhout, in samenwerking met de gemeente Noordwijkerhout. Met verhalen uit de praktijk geven ze inzicht in hun werkzaamheden en wat ze eventueel voor u kunnen betekenen. Dit is een bijdrage van de wijkverpleegkundige van Marente.

Marente Via Antiqua 19 2211 HW Noordwijkerhout Tel. 071 409 33 33 info@marente.nl www.marente.nl

Cliënt, mantelzorg en wijkverpleging Elke keer als er wordt gesproken over de WMO moet ik denken aan mevrouw Jansen*. Mevrouw Jansen is al langere tijd ziek. En niet zo’n beetje ook. Ze heeft een voedingssonde en een maaghevel. Twee hulpmiddelen die veel zorg vragen. Ook al gunt u haar de medische zorg van harte, u kan denken: “Die vraagt nogal wat van de maatschappij”. Echter, zo is het niet. Daarom laat ik u graag zien hoe mevrouw Jansen opleeft in deze ‘participatiemaatschappij’. Als wijkverpleegkundige merkte ik al gauw dat mevrouw Jansen een zelfstandige dame is. Dus gingen we om tafel om te bekijken hoe we het een en ander zouden aanpakken. Zoals verwacht, gaf mevrouw Jansen direct aan dat ze haar zelfstandigheid graag wilde behouden. En ze was meer dan bereid om aan te leren wat nodig was om dit voor elkaar te krijgen. Een mooie uitdaging waar ik graag aan wilde

bijdragen. En zo geschiedde. Mevrouw Jansen leerde zelf haar voedingspomp bedienen. Ze leerde de slangen te verwisselen, ze leerde waar ze nieuwe materialen kan bestellen, hoe ze omgaat met alarmen van zo’n apparaat. Kortom, ze schoolde zichzelf bij om de noodzakelijke handelingen te doen. Met als gevolg dat ze met weinig verpleegkundige ondersteuning verder kon met haar leven. Ze kon zichzelf weer ‘voeden’. En terwijl haar vaardigheden groeiden, groeide ook haar zelfvertrouwen. En toen nam ze een besluit: ze ging zelf haar hond weer uitlaten! Dat klinkt eenvoudig, maar voor haar een hele opgave. En daar komt de

mantelzorg om de hoek. Ja, want zonder die fantastische vriendin was haar leven nooit zo aangenaam geweest. Ze liet keer op keer de hond uit, toen mevrouw Jansen dat zelf nog niet kon. Mevrouw Jansen is namelijk dol op haar hond en haar vriendin maakte het mogelijk dat hij bij haar bleef wonen. En ook de buurman mag genoemd worden. Hij deed de boodschappen, tassen vol. Er was altijd voldoende hondenvoer in huis. En hij helpt met klusjes, zoals het gras maaien. Ongelofelijk, hoe grote kanjers deze vriendin en buurman zijn. Maar mevrouw besloot dus zelf haar hond uit te laten. Natuurlijk eerst een kort stukje, samen met haar vriendin. Maar later toch ook samen de duinen in. Waarbij ze de bankjes prees die op haar pad stonden.

heeft dit nu te maken met de WMO, vraagt u zich af? En met de participatiemaatschappij? Alles! Door mevrouw Jansen zelf aan het roer te laten staan en daarbij haar steunsysteem te ondersteunen, is ze tot een volwaardiger levensinvulling gekomen. Samen met de mensen om haar heen zorgt ze ervoor dat ze zelfstandig kan leven en niet in een neerwaartse spiraal van zorg komt. Wat er voor nodig is, is in de eerste plaats een actieve client. Daarnaast familie en vrienden die niet te hard lopen, maar ook niet stil zitten. En een professional die dit spel meespeelt. Die ondersteunt waar nodig, er is in nood, en complimenteert. En zal ik u eens wat vertellen? Op deze manier zorg verlenen is fantastisch! Dan voel ik me de wijkverpleegkundige die ik graag wil zijn.

Wat is de volgende stap? Met de auto langs de bollenvelden? Wat

*Mevrouw Jansen is niet haar echte naam, deze is aangepast


18 Bridgeclub HJB

sport

woensdag 23 april 2014

noordwijkerhouts weekblad

bridge n De 67e bloemendrive was wederom geslaagd. Men was vol lof over de schitterende planten en niet te vergeten de tulpen. Erg bijzonder en leuk was dat het invallend paar, te weten Tieneke van Noort en Cas Duivenvoorden de zaaltop hebben behaald. De uitslag van dinsdag 15 april.

Lijn A: rood Rang Paarnamen 1 Henk Heemskerk & Sjaak Hiep 2 Hans Bouter & Anneke v.d. Laan 3 Ageeth v.d. Beek & Her Geerlings 4 Nico v.d. Berg & Maurice v.d. Berg 5 Fien Duivenvoorden & Karin Meeuwenoord

Gem. 57,95 54,92 53,61 51,91 51,89

01/04 59,72 46,88 68,40 50,35 48,26

Lijn B: blauw 1 Henk Tulen & Hennie van der Zalm 2 Nel van den Berg & Trees de Winter 3 Margriet Broekhof & Sjaak Broekhof 4 Coby Caspers & Janna Duijndam 5 Aad Broekhof & Jopie den Elzen

56,71 55,80 55,67 53,24 52,66

53,47 57,99 51,04 62,50 48,61

Lijn C: groen 1 Lenie Aartman & Greet Meeuwenoord 2 Tieneke v. Noort & Niek v. Noort 3 Riny Laros & Fonny Tulen 4 Dineke Bod & Piet v.d. Lans 5 Nellie Driessen & Hilda v.d. Haak

57,29 56,13 53,13 52,31 52,20

53,47 53,47 52,43 47,92 54,51i

Lijn D: oranje 1 Ada Pennings & John Pennings 2 Til v. Amerongen & Henk Duivenvoorden 3 Ans Hogervorst & Kees Hogervorst 4 Annie Brama & Arie Brama 5 Betsy Bakker & Theo Bader

58,12 57,36 51,25 51,11 50,83

55,83 53,33 50,83 52,50 51,25

Lijn E: geel 1 Jose Warmerdam & Ben Warmerdam 2 Riet Duivenvoorden & Lieneke Heesbeen 3 Gerda v. Rooijen & Annie v.d. Zon 4 Kees v. Grieken & Fer Warmerdam 5 Ellen v. Kesteren & Bertien Schrijver

58,06 56,67 55,83 52,64 51,94

54,17 48,75 55,83i 62,08 58,75

Bridgeclub Gambri bridge n Gespeeld is de Paasdrive, tevens de vierde zitting van het ‘JWH Jobs Toernooi’ .Hieronder de gedeeltelijke uitslag.

Lijn Rood 1. Fonny Tulen / Henk Tulen 2. Corry Nederpel / Jan Meeuwenoord 3. Mary Bon / Margriet Broekhof 4. Mieke Duivenvoorde / Jos Szymanowski 5. Harry van der Lans / Piet van der Lans

56,53 55,90 53,75 53,19 52,95

Lijn Blauw 1. Ria Koster / Cis Caspers 2. Corrie ter Veen / Agnes van Eeden 3. Anneke van der Laan / Arie Brama 3. Corrie Bon / Fiet Mooiekind 5. Cock Duivenvoorde / Trees de Winter

59,52 59,23 54,17 54,17 51,79

Lijn Groen 1. Han de Haas / Cor Nulkus 2. Johan Wijnands / Gerard de Winterr 3. Lisa Kerkvliet / Piet Langeveld 4. Piet van de Burg / Krijn van der Slot 5. Trees van de Berg / Ton van Gijlswijk

60,42 57,29 56,94 56,25 55,56

Lijn geel 1. Betty van Schie / Bertien Schrijver 2. Anne van Parin / Greet van der Zwan 3. Nel van de Hoorn / Toos Pennings 4. Wim Aartman / Kees Duivenvoorde 5. To Duivenvoorde / Truus van Nobelen

60,92 61,19 57,02 55,39 55,09

Kwekers zetten Van Nispen in bloei voetbal n Van Nispen voetbalt nu een aantal maanden op nieuwe velden. Alles is dus nog nieuw en anders. Het sportpark wordt beetje bij beetje weer een echt ‘thuisveld’. Tijdens de aanleg van deze velden kwamen de bollenkwekers van de Zilk met het aanbod om rondom het veld een band van narcissen te planten. Een vrolijk lentegezicht.

de keeper van Meerburg tikt de bal net over z’n doel. | Foto: Trudy van den Berg

Van Nispen ontbeert geluk tegen Meerburg voetbal n En wederom stond Van Nispen met lege handen toen de negentig minuten gespeeld waren. Voor de tweede maal dit seizoen scoorde Van Nispen niet en dat bleek uiteindelijk fataal. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door de ploeg uit Zoeterwoude-Rijndijk en bleek genoeg voor de drie punten. Door Tino de Groot

Van Nispen vocht ook deze middag voor iedere meter, maar echte kansen op een doelpunt waren in de eerste helft schaars. De beste kans was voor Koen van der Linden, maar zijn schot verdween rakelings over het doel. Ook Meerburg verwierf zich nauwelijks kansen, als was men erg dichtbij een treffer. De kopbal verdween echter net naast het Zilker doel. Net toen iedereen

dacht dat de rust met een 0-0 stand zou ingaan sloeg Meerburg toe. Een prima aangesneden vrije trap kwam precies op het hoofd van routinier Jelle Korbee. Zijn kopbal sloeg in als een granaat: 0-1. Strijdgewoel

Na de rust pakte Van Nispen het initiatief. Zeker toen Max Oostenrijk halverwege de tweede helft inviel ontstond er regelmatig gevaar voor het doel van de gasten. Maar

wat Van Nispen ook probeerde, de bal wilde er niet in. De goed keepende goalie van Meerburg had zijn handen vol, maar wilde niet capituleren. Tot aan het einde van de wedstrijd hield hij zijn doel schoon. In het strijdgewoel liepen Peter van Eeden en Koen van der Linden tegen een gele kaart aan, wat voor beide spelers een schorsing voor de volgende wedstrijd inhield. Scott Nederstigt werd vlak voor tijd zelfs met rood van het veld gestuurd. Aankomend weekend is Van Nispen vrij. Het speelt op zondag 4 mei de uitwedstrijd tegen MMO. Een overwinning is nodig om zich definitief veilig te spelen.

Van Veen verslaat VVSB voetbal n Kevin van Veen heeft door zijn vier doelpunten VVSB verslagen. De spits van JVC Cuijk was zeer trefzeker voor de ploeg van Hans Kraaij jr. Koen Bosma en Ramon Hoek deden nog wel iets terug voor VVSB, maar dit was niet voldoende. Door Stefan van den Burg

VVSB speelde de eerste minuten zwak en dit werd dan ook al snel afgestraft door spits Kevin van Veen. Zijn eerste doelpunt van deze wedstrijd was dan ook nog van uitzonderlijke klasse. Met zijn stift over doelman Ronald van der Meer schoot hij zijn ploeg op 1-0. Zijn tweede doelpunt was na een actie van Latupeirissa en wederom een schot van 25 meter over Van der Meer heen. Het zal gedonderd hebben in de kleedkamer van VVSB, want na de thee kwam het oude VVSB weer terug. Met fel spel werd JVC Cuijk bij vlagen van de mat getikt. In de 56ste minuut mocht Koen Bosma aanleggen voor een strafschop, nadat Giovialli Serbony werd neergelegd in het strafschopgebied. Bosma schoot onberispelijk raak. VVSB was hierna nog dichtbij de gelijkmaker, maar onder andere Jordy Zwart miste de bal uit een voorzet van Ramon Hoek. Zoals een ongeschreven, oude voetbalwet luidt: als

je niet scoort, vliegt de bal er aan de andere kant in. Na slecht uitverdedigen van Frans van Niel, kwam Van Veen weer oog in oog met Van der Meer te staan en hij schoof de bal langs de VVSB-doelman. Toch kwam VVSB weer terug. Na sterk werk van Serbony, schoot

Hoek raak en gloorde er voor VVSB weer hoop. Deze hoop werd een paar minuten later weer weggevaagd. Omar Hamdi kreeg een rode kaart nadat hij een lichte overtreding had gemaakt op het middenveld. Ook VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen kreeg deze kaart te zien na aanmerkingen op de leiding. Het slotakkoord was weer voor Kevin van Veen. Na een actie van Shannon Carmelia mocht hij, nadat de bal eerst met de hand werd meegenomen, de bal simpel binnen tikken en tekenen voor de eindstand 4-2.

VVsb wist niet vaak genoeg het net te vinden en verloor in Cuijk. | Archieffoto: Tino Stulen


algemeen

noordwijkerhouts weekblad

woensdag 23 april 2014

19

agenda Vr

van Oranje • Katwijk 25 Huis Van 25 april t/m 3 mei spelen diverse bands de feesttent plat! Met o.a. de Kattukse Nach en Mooi Wark. www.vvvkatwijk.nl

Vr

Klassiek • Brasserie De Burgt, Rijnsburg 25 Rijnsburg De traditionele oranje-uitvoering van Rijnsburg Klassiek heeft een prachtig programma. Gratis entree! www.vvvkatwijk.nl

Za

Katwijk • Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg 26 Koningsdag Nergens zo’n groot oranjefeest als in de gemeente Katwijk!

Za

Centrum van Leiden 26 Diverse activiteiten in de stad met o.a. •Citymoves, kinder-

Diverse activiteiten in alle dorpskernen. www.vvvkatwijk.nl

Koningsdag Leiden

kermis en de rommelmarkt. www.leiden.nl

Za

kinderrommelmarkt • Lisse 26 Grote Op het traject Heemskerkplein-Heereweg-Raadhuisplein-

Za

26 Grentpop is het Noordwijkse Koningsfestival op •deNoordwijk Grent.

Schoolstraat. 09.30 - 14.30 uur. www.vvvlisse.nl

Grentpop

13 - 22 uur. www.noordwijk.info

Zo

de kleurrijke bollenvelden. www.vvvlisse.nl

Vorig jaar was het een gezellige en sportieve meidenboel tijdens de Vriendinnendag. | Foto: pr.

VVSB organiseert Vriendinnendag

door de Bollen • Spekkelaan 8 in Lisse 27 Hollen Hét hardloopevent in de Bollenstreek, loop 5 of 10 km door

Zo

Vuurtorenplein • Noordwijk 27 Toeristenmarkt Vanaf 20 april iedere zondag een toeristenmarkt op het

Zo

• Noordwijk 27 Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Tijd 15.00 uur.

vuurtorenplein. 11 -18 uur. www.noordwijk.info

Canto Ostinato

Entree € 15,00, kaarten via www.demuzenoordwijk.nl

Zo

• Noordwijk 27 Meibioscoop Tijdens de meivakantie t/m 9 mei, wordt Theater De Muze weer

n Maak kennis met voetbal op vrijdag 16 mei

Wo

• Noordwijk 30 Een gezellige braderie, midden in het centrum van Noord-

voetbal n VVSB organiseert op vrijdag 16 mei een vriendinnendag om zoveel mogelijk meiden kennis te laten maken met voetbal. Tussen 17.30 en 19.30 uur wordt er gezellig getraind op sportpark De Boekhorst. Alle meiden vanaf 5 jaar zijn van harte welkom om een keer mee te trainen en mee te spelen.

Wo

Tijdens de vriendinnendag worden een aantal oefeningen gedaan en natuurlijk staat ook een partijtje voetbal met en tegen vriendinnen op het programma. Van al dat voetballen krijg je trek en dus zorgt VVSB voor drinken en iets lekkers. De dag wordt begeleid door onze enthousiaste meiden van de MA1 en trainers die jou laten zien hoe leuk

voetbal is. De meiden die al bij VVSB voetballen zijn ook aanwezig. Bij de club is al een aantal meidenteams actief: de A-, B-, en C-junioren hebben per lichting één dameselftal, bij de D-pupillen zijn dat er twee en in de E- is dat er ook één. De ME1 is tijdens de voorjaarscompetitie zelfs kampioen geworden! Het feest werd gevierd met bloemen, drin-

ken, patat en natuurlijk met een duik in de kampioensvijver. Dus heb je vriendinnen, nichtjes, buurmeisjes of anders, geef jezelf en je vriendinnen zo snel mogelijk op en kom op vrijdag 16 mei naar VVSB voor een supervette voetbalervaring. Stuur voor maandag 12 mei een e-mail naar meidenvoetbal@vvsb.nl onder vermelding van naam, leeftijd en of je al lid bent van VVSB. Ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie, bel met Frank Helmus 06 20438127.

Nieuw onderkomen Stichting van het Kind kind n Stichting van het Kind verhuist met het kantoor naar het bedrijventerrein in Noordwijkerhout en gaat uitbreiden. AA Verhuizers sponsort de verhuizing. Stichting van het Kind is sinds de oprichting begin 2013 hard gegroeid. Om nog meer kinderen die in tehuizen wonen te kunnen helpen is het van belang dat er uitgebreid wordt. Binnenkort gaat de stichting met nieuw personeel en een aantal stagiaires werken. Het kantoor van Stichting van het Kind is sinds vorige week aan de Gieterij 44 in Noordwijkerhout te vinden. Het kantoor was eerst aan huis op het terrein van de Zeeboerderij gevestigd. Daar was er 30m2 ter beschikking voor drie man. Vanwege de uitbreiding met 1 a 2 personeelsleden en twee stagiaires was eeen grotere ruimte noodzakelijk, legt Niels Troost van de stichting uit. “We huren het kantoor van JPG Hulsebosch. JPG Hulsebosch sponsort de helft van de kosten. De andere helft wordt door onze vermogensbeheerder vergoed. Omdat we uitbreiden met personeel zullen de inkomsten hoger worden. Met een hoger budget kunnen we meer kinderen helpen. Alleen in de Bollen-

streek wonen al ruim 450 kinderen in tehuizen. Naast de vakantie- en weekendopvang helpen we deze kinderen ook door bijvoorbeeld het Sportproject. Vorige maand hebben we voor 350 kinderen, die niet op een sportvereniging kunnen en

weinig tot geen sportmaterialen tot hun beschikking hebben, mogelijk gemaakt dat ze toch gewoon kunnen sporten. Dit hebben we gedaan door middel van een prijsvraag in ons magazine, waarna de winnaars zelf sportpakketten mochten samenstellen.”

omgetoverd tot bioscoop! Meer info www.demuzenoordwijk.nl

Voorjaarsmarkt

wijk aan Zee. Tijd: 09 - 21 uur. www.noordwijk.info

Knol terug • Leidse Schouwburg 30 Tim Een avond met Tim op blote voeten, vergezeld door bijzondere gitaren en zijn prachtige stem. Om 20.15 uur. www.leiden.nl

Vr

Mooiste File • Noordwijk 2 De 2 t/m 4 mei. Een file van uitbundig versierde oldtimers en bloemenpraalwagens die een dag eerder deel uitmaakten van het Bloemencorso en luxe auto’s.

Vr

• Kanaalstraat in Lisse 2 Corsomarkt De traditionele corsomarkt van 10.00 - 18.00 uur. www.vvvlisse.nl

Vr

Noordwijkerhout • Noordwijkerhout 2 Bloemencorso Vanaf 21.15 uur trekt het Bloemencorso verlicht door het

Za

• Kanaalstraat in Lisse 3 Straattheater, live muziek en de corsomarkt. Kortom Lisse

centrum van Noordwijkerhout.

Straattheater en Corsomarkt

viert het corso van 9:00 - 17:00 uur. www.vvvlisse.nl

Za

Noordwijk • Noordwijk 3 Bloemencorso Van 9:30 tot 11:00 uur trekt het Bloemencorso door Noord-

Za

• Voorhout 3 Van 11:00 tot 11:45 uur trekt het Bloemencorso door Voor-

wijk.

Bloemencorso Voorhout hout.

Za

Sassenheim • Sassenheim 3 Bloemencorso Van 12:10 tot 14:30 uur trekt het Bloemencorso door Sassenheim.

Za

Lisse • Lisse 3 Bloemencorso Van 14:50 tot 16:00 uur trekt het Bloemencorso door Lisse +

Za

• Hillegom 3 Van 16:00 tot 17:30 uur trekt het Bloemencorso door Hille-

TV-opnames van omroep Max om 15.20 uur. www.vvvlisse.nl

Bloemencorso Hillegom gom.

Za

Ferschtman solo: BBBB • Stadsgehoorzaal Leiden 3 Liza In de serie Solo kan de viool natuurlijk niet ontbreken en met

Za

3 3 & 4 mei. A capella koorzang wordt vermengd en• Noordwijk afgewis-

Meer informatie is te vinden op www.stichtingvanhetkind.nl

Liza hoort u die op haar mooist. Om 20:15 uur. www.leiden.nl

Stilstaan herdenk beleven ‘stil’

seld met klanken van sopraansaxofoon, orgel en elektronica en beelden. Meer info www.noordwijk.info.

Za

Reddingsbootdag • Noordwijk 3 Nationale Maak kennis met het werk van de KNRM. Nieuwe donateurs

Za

Katwijk 3 Spectaculaire offroad happening op het strand van•Katwijk.

kunnen een korte rondvaart op zee meemaken. 13 - 16 uur.

4 x 4 Beach Trial Offroad Spektakel www.vvvkatwijk.nl

Zo

Veenfabriek • 4 Stadspodia met Soldaat v. O. en deLeidse Schouwburg Ter ere van de Nationale herdenking, is er een speciale voorstelling. 21.00 www.leiden.nl

Ma

• Doezastraat, Herenstraat in Leiden 5 Bevrijdingsdag De jaarlijkse braderie is een markt met streekproducten die een publiekstrekker vormt voor bezoekers. www.leiden.nl

een nieuw kantoor voor stichting van het kind. | Foto: pr.

www.bollenstreek.info


VOORJAARS VOORDEEL!

ACTIE

Luxe 7 zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide zijden.

Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking

2.595,160 x 200 cm

Caresse 6300

160 x 200 cm 3.710,- 2.595,180 x 200 cm 3.855,- 2.695,180 x 210 cm 3.995, 2.795,-

Complete trendy boxspring bestaande uit:

ACTIE

• Trendy gestikt hoofdbord • 2 elektrische verstelbare pocketveer boxsprings met uniek terugloop- systeem (pull-back) • 2 pocketveer met 5 comfort zones. Afgedekt met HR 40 koudschuim Luxe 7matrassen zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide bediening zijden. • elektrische motoren met RF- draadloze •Afneembare Luxe handgemaakt topmatras van HR- 40 koudschuim, uitgevoerd in dubbeldoek en voorzien van zuiver wol en katoen dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking. • Stof ”Luxury”

ACTIE

€ 695,-

!

ipv € 1390 Nu 2e matrasGRATIS

!

Luxe 7 zone Pocketmatras Met meerzone latexafdekking aan beide zijden. Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking ipv € 1390

€ 695,-

€ 695,ipv € 1.390,-

Diverse showroommodellen tot NORMAAL FIRM

70% korting! 1,6 1,8

P

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

Diverse kinderkamers Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

50% korting!

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

tot

KELTO

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

Voor de deur

SLAAPKAMERCENTRUM SLAAPKAMERCENTRUM

23 jeugdslaapkamers

30, 2211 XK, Noordwijkerhout Gieterij Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • Tel: 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl velda.net el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl

velda.net


service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

WOENSDAG 23 APRIL 2014

Kerkdiensten

Rond de Witte Kerk

St.Victorkerk Zaterdag 26 april 19.00 uur Woord- en Communiedienst met het herenkoor St. Caecilia Voorganger: pastor H. de Groot

Opstaan!

W

St.Jozefkerk Zondag 27 april 10.00 uur Woord- en Communiedienst met Cadans Kinderwoorddienst Lector: Cadans Voorganger: diaken B. Prins H.Hartkerk De Zilk Zondag 27 april 9.30 uur Tweede zondag van Pasen, met samenzang Voorganger: Kapelaan S. Kuik Witte Kerk Zondag 27 april 10.00 uur Voorganger: mw. Ds. E. Oort uit Katwijk

Fietsen door de bloeiende Bollenstreek BOLLENSTREEK

 Lekker fietsen door de Bollenstreek, cultuur snuiven en met korting genieten van een consumptie of lunch op een terras? Het kan allemaal met Katwijk Fietst op zaterdag 17 mei.

Katwijk Fietst wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd, in samenwerking met de gemeente Katwijk. Uitvalsbasis is het zuidelijke deel van de Boulevard. Daar wordt het criterium en duin- & strandrace gehouden. Voor de jeugd is er een dikke bandenrace. Vanaf de Boulevard kan voor de toertocht door de Bollenstreek worden ingeschreven. De route gaat dan naar Noordwijk en Noordwijkerhout. Deelnemers krijgen een routekaartje mee. Onderweg staat er een bezoek aan het Atlantikwall-museum en de Ruïne van Teylingen gepland. De echte liefhebbers kunnen op de Boulevard hun kunsten vertonen. Het criterium in Katwijk is daarmee terug van weggeweest. Deelname is voorbehouden voor liefhebbers, dus geen licentiehouders. Naast de hoofdprijs zijn er aantrekkelijke prijzen voor de tussensprint. Verder is er nog de mogelijkheid om met een maatje op de fietstrainer te stappen. Dat is twintig minuten lang zo veel mogelijk meters zien af te leggen. Het beste duo wint een wielerpak. Meer informatie en inschrijving met korting via www.katwijkfietst.nl.

Tips? Mail de redactie UW MENING  Ons tippen

kan via redactie@ noordwijkerhoutsweekblad.nl of tel. (06) 49 44 96 32. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.

Genieten van de bloemen in het bekende bloemenpark. | Foto: pr.

Zonnebloem in de Keukenhof BLOEI

 De gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, ondersteunt door de maatschappelijk stagiaire Marieke, hadden vorige week een wel heel fleurige dag voor de boeg. Een groot aantal van hen bracht een bezoekje aan de Keukenhof.

Wandelend tussen de vele buiten-

landse bezoekers, die als een grote slinger over de paden trokken, konden de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem met volle teugen genieten van de zonovergoten bloemenpracht. Ook werden de paviljoens bezocht. Het ochtendbezoek werd in stijl afgesloten: met koffie en appelgebak.

‘Kermis op Sancta’ HISTORIE

De afgelopen NoVaToinloopdag met als onderwerp ‘Sancta Maria’, is wederom goed bezocht. 

NoVaTo kreeg diverse foto’s of documenten uit de Sancta-periode aangeboden. De mini Sancta Maria- tentoonstelling is inmid-

dels verhuisd naar het museum ‘Noordwijkerhout van Toen’, waar het de komende maand te bekijken. Ook zal daar de film ‘Kermis op de Sancta’ uit de ‘50 jaren vertoond worden. Het museum is geopend van donderdag- tot en met zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Springkussenfestival bij Nederzandt STRAND  St(r)andplaats Nederzandt bestaat in april alweer 5 jaar en viert dat op zondag 27 april tijdens de Open Dag. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er gratis activiteiten.

Zo kunnen de grote en kleine gasten onder meer meedoen met het spectaculaire levend tafelvoetbal-

spel, losgaan bij het springkussenfestival of hun geluk testen als stoere sumoworstelaar. Ook kan er geschminkt worden, is er een clown die ballonfiguren maakt en zijn er suikerspinnen en hoorntjes Italiaans schepijs. Voor ouders is er een mini proeverij live muziek van de band Seabiscuit.

Ria en Joost naar EK Doven Bowlen Tijdens het Nederland Kampioenschap Doven Bowlen in Tilburg is Ria Duivenvoorden, lid van de Bowlingvereniging Noordwijkhout, eerste geworden. Zoon Joost plaatste zich met de tweede plaats ook

voor het Europees Kampioenschap in Wenen. Het EK wordt gehouden van 15 tot en met 24 mei. Om de finale te kunnen spelen, is nog geld nodig. Kijk op www.4just1.com/project/552/profile.

COLOFON Oplage 7.000 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel. (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Marieke Voorn tel.: 06 49 44 96 32 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

21

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

anneer u dit leest, is het Paasfeest achter de rug. Het is niet zo’n heisa als met Kerst. Gelukkig maar. De commercie doet haar best, daar niet van. Al begin januari liggen de paaseitjes in het schap en de eet-, kook- en boodschappentijdschriften slaan groen en geel uit. Maar toch: een dode man die opstaat uit het graf, dat verkoopt niet goed. En zo moest het maar blijven, wat mij betreft: een haakse, ongemakkelijke boodschap die niet goed glad te schuren is. De vraag is natuurlijk, of die boodschap het aanzien van de aarde veranderd heeft. In de orthodoxe kerken in Oost-Europa wordt het Paasfeest uitbundiger gevierd dan hier. Wat heeft die viering gedaan met Russen en Oekraïners? Met Serviërs en Albanezen en Macedoniërs? Of, verder van huis en meer naar de wortels van het christelijke paasfeest: tussen Joden en Islamieten? Of weer wat dichterbij: wat haalt het uit in ons eigen bestaan? De dood is overwonnen, zo luidt het goede nieuws van Pasen. Maar voor de meesten van ons is dat theorie. De praktijk is heel anders, vaak. Daarom is het maar goed, dat het voorjaar de viering van het Paasfeest onderstreept. De koude wind die, nu ik dit schrijf, om het huis waait houdt uiteindelijk de zon en de zomer niet tegen. De natuur is sterker dan onze wanhoop. En dat is dan nog maar een beetje en geheel tijdelijk van aard, want op elke zomer volgt een herfst. Maar wat, als zich een kracht in ons bestaan mengt die groter en grootser is dan de natuur? Dan kon het wel eens waar worden: dat het leven het wint, en dan voorgoed. Tot die tijd steken elk voorjaar weer de narcissen eigenwijs hun trompetten de lucht in. Paaslelies, heten die in Zeeland. Poaskeblomm’n, in Groningen. Een bloem met zo’n uiterlijk en zo’n naam, daar kan geen wanhoop en geen twijfel tegen op. Een uitdagend feest, dat Paasfeest. De natuur ontwaakt, de Heer is opgestaan: nu wij nog. ehvdw

Magere vangsten in de Ringvaart VISSEN

 De tweede wedstrijd van de competitie van de Ouderenafdeling HSV De Arnoud werd gevist in De Ringvaart op het rechte stuk van de Lijnden. Na de goede vangsten van vorige week waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas waren de vangstresultaten mager want door 26 vissers werd slechts 57 kilo vis gevangen.

De winnaar van vandaag was Leo van den Burg. Met de vaste stok wist hij 4.900 gram te vangen. Hij ving alles na de pauze. Het was opvallend dat op het achterste stuk de vis na de pauze op 10 meter begon te azen. In de A-groep is er een nieuwe koploper. Jaap van Gijlswijk ving 4.460 gram. Mart van den Burg deed met

een vangst van 4.600 gram ook goede zaken. Hij steeg naar de tweede plaats. In groep B is er ook een nieuwe lijstaanvoerder. Piet Vlag wist met een vangst van 4.750 gram de koppositie te veroveren. Gijs Geerlihgs realiseerde een vangst van 3.800 gram en steeg daardoor naar de tweede plaats. Door zijn goede prestatie steeg Leo van den Burg naar de derde plaats. In de C-groep was Theo d’Hooghe de beste met een vangst van 2.420 gram. Hij verliet daardoor de laatste plaats. Nico Prins handhaaft zich aan kop. Siem Zuiderduin (2.100 gram) en Jaap van der Linden (1.980 gram) zijn de competitie sterk begonnen en bezetten respectievelijk de tweede en derde plaats.

Cursus rijvaardigheid scootmobiel CURSUS  Vijftien scootmobielge-

bruikers nemen op donderdag 24 april 2014 aan een rijvaardigheidscursus voor scootmobielgebruikers in Sportcentrum De Schelft. De gemeente organiseert deze cursus in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Noordwijkerhout. De cursus heeft tot doel het (veilige) gebruik van de scootmobiel te bevorderen door de rijvaardigheid, het inzicht in verkeerssituaties en de kennis van verkeersregels te vergroten. Ook worden de (on)mogelijkheden van de scootmobielge-

bruikers en van de scootmobiel in kaart gebracht. Daarnaast kan men ervaringen uitwisselen, de scootmobiel laten testen en vragen stellen aan de diverse aanwezige deskundigen. Het ochtendprogramma begint om 10.00 uur en bestaat uit het rijden van een parcours voor de rijvaardigheidstest, voorlichting over verkeersregels en informatie over de scootmobiel door Welzorg. Om 13.30 uur vindt een scootmobieltocht door de gemeente plaats. De cursus eindigt om 15.30 uur. Deelname aan de cursus is gratis.


Keukenhof is het leukste en fleurigste dagje uit tijdens de Meivakantie Het mooiste lentepark ter wereld is dĂŠ plek om de meivakantie te vieren. Niet alleen staat Keukenhof volop in bloei, er zijn dan extra veel activiteiten op het park. Echt een uitje voor de hele familie.

Smaak van Keukenhof Kom op 26 en 27 april proeven hoe lekker bloemen smaken en geniet van de verschillende eettentjes met typisch Nederlandse gerechten. Op 29 april, tussen 12.00 en 16.00 uur, treffen kinderen Suske & Wiske aan op het park. Met de Keukenhof speurtocht leren ze spelenderwijs Keukenhof ĂŠn bloemen en planten ontdekken. Heeft u nog wat tijd over? Dan kunt u onze mooie, kleurrijke omgeving verkennen op de fiets. Of heerlijk rustig genieten, in een elektrisch aangedreven fluisterboot, van de eindeloze bollenvelden rondom Keukenhof.

Keukenhof, elke dag weer een unieke belevenis!

www.keukenhof.nl

Nwhw week 17 14  

Noordwijkerhouts Weekblad, 23 april 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you