Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

15 april 2014 JAARGANG 32 NR 16

nieuws P11

nieuws

MOZAïEKEN KLEUREN DE ZILK

Nieuwe coalitie VVSB verstevigt bijna rond tweede plek

NIEUW

sport P15

P3

Eerste watertappunt geplaatst

P5

Witte Kerk staat er weer op z’n Paasbest bij

Paaseieren zoeken in De Duinrand

 Haan terug in de top

EI  Speeltuin De Duinrand in

de Zilk organiseert op paaszaterdag 19 april het traditionele Paaseieren zoeken. Alle kinderen uit groep 1 tot en met 8 zijn van harte welkom evenals hun jongere broertjes en zusjes.

KERK  Een goede timing: vlak voor Palmpasen werden het windkruis en de haan teruggeplaatst op de Witte Kerk.

De kleine kinderen tot en met vier jaar zoeken met paashaashulp in de speeltuin. De rest trekt met een aantal hazen en de Duinrand Express naar het duin. Op een speciale paaseilocatie gaan de deelnemers aan de slag om eieren te zoeken en in manden te verzamelen. Na afloop krijgt iedere deelnemer een aantal paaseieren mee voor thuis. Inschrijven kan vanaf 13.30 uur, de zoektocht begint om 14.00 uur. Deelname kost 1 euro per kind. Meer informatie op www.speeltuindeduinrand.nl.

Door Thea ter Heide - Vrolijk

In augustus 2013 kreeg de toren (gemeentebezit) een opknapbeurt en werden de haan en het windkruis eraf gehaald voor revisie. De haan werd (vijf maal) en de bol (twee keer) verguld door de firma Bader, terwijl Van der Zwart Hekwerken een geheel nieuw windkruis maakte. Afgelopen woensdag werd het materiaal weer teruggeplaatst.

WIJZE BOODSCHAP

Saillante details zijn te vermelden, zoals het gegeven, dat in 1936 de vader en opa van Johan en Willem van der Zwart het eerste windkruis hebben geplaatst. Dat ging toen

Start aanleg wandelnetwerk WANDEL

In opdracht van de samenwerkende Bollenstreekgemeenten is gestart met de aanleg van het wandelnetwerk Bollenstreek. 

De gemeenten Noordwijkerhout, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Teylingen en Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond willlen gezamenlijk een netwerk, dat bestaat uit bestaande en nog te ontwikkelen wandelroutes. Via de wandelroutes kan de wandelaar langs kleurige bollenvelden en groene weilanden lopen. Ook de gemeenten Katwijk en Oegstgeest zoeken aansluiting op het wandelnetwerk Bollenstreek. De routes worden herkenbaar gemaakt in een knooppuntsysteem. Op verschillende startpunten en langs de routes worden borden geplaatst met de routekaarten en informatie over het gebied. Als nieuwe herkenbare onderdelen zijn er bruggetjes en enkele pontjes. Het netwerk van wandelpaden wordt waarschijnlijk dit jaar al in gebruik genomen.

Theo en Dick Bader plaatsen een goud glanzende haan terug op z’n vertrouwde plek. |Foto: BON

gepaard met ladders en touwen! Ander ‘grapje’ is, dat in de teruggeplaatste vergulde bol een (vast wijze) boodschap is verpakt, van burgemeester Goedhart, dominee Van der Weide en Theo Bader. Te lezen voor wanneer een dergelijke klus over zo’n 75 jaar opnieuw moet worden uitgevoerd. Van de gehele operatie werden

door Hart van Nederland tv-opnames gemaakt, die ’s avonds bij SBS6 werden uitgezonden. Met meer dan gepaste trots plaatsten Theo en Dick Bader tenslotte een goud glanzende haan terug op z’n vertrouwde plek. Wethouder Hans Knapp en Gidie Vogels, (BON) en de SBS cameraman lieten

zich deze unieke gelegenheid niet ontgaan, om de haan van dichtbij te bekijken en vanaf deze toch wel elitaire hoogte Noordwijkerhout te aanschouwen. En dat alles afgezet tegen een strakblauwe lucht. Zie verder de foto-impressie op pagina 9

Sportweek start met Sportmarkt SPORT  Jong en oud, groot en klein, vanaf volgende week is het voor iedereen een week om te bewegen, want het is Nationale Sportweek. Dit evenement wordt zaterdag 19 april afgetrapt met een grote sportmarkt in De Schelft.

De sportweek heeft dit jaar het thema ‘Ik neem je mee’. Achterliggende

gedachte is dat jong en oud plezier hebben in bewegen, gezamelijk of alleen. Op de sportmarkt zijn veel verenigingen vertegenwoordigd met een stand en ook zijn er enkele demonstraties en workshops. In de grote zaal is er onder andere tennis, bowlen, golf, hockey, koersbal en sjoelen om uit te proberen. Het Bootcampteam Noordwijkerhout geeft tussen 13.30 en 14.15

Paaswandeling voor het hele gezin PASEN

 Pasen is geen Pasen als er geen eieren gezocht worden. VVV Noordwijkerhout heeft op Tweede Paasdag, maandag 21 april, een gezellige paaswandeling voor het hele gezin uitgezet.

De Paashaas heeft volop eieren verstopt onderweg. Het is natuurlijk de bedoeling dat die allemaal worden gevonden. De Paaswandeling start om 11.00

uur bij Toppark Park du Soleil en leidt via een mooie route naar Topparken Noordwijkse Duinen. Onderweg en op de beide parken wordt het hele gezin uitgedaagd de verstopte eieren te zoeken. De Paaswandeling kost € 2,50 per gezin inclusief route. Aanmelden voor de Paaswandeling kan bij VVV Noordwijkerhout aan de Dorpsstraat 8. Voor meer informatie, kijk op www. vvvnoordwijkerhout.nl.

Koningsmaal(tijd) in De Schutse ORANJE  Een vorstelijk driegangenmenu staat donderdag 24 april om 12.00 uur klaar tijdens de Open Eettafel in Activite De Schutse.

Op het menu van het ‘Koningsmaal’ staat Koninginnesoep, witlof met ham en kaas, oranjepuree, koningsburger, wortelsalade en een sinaasappelbavaroise toe. De kosten voor deze maaltijd zijn 7,50 euro per persoon. Reserveren kan tijdens kantooruren via 0252 210 547, tot uiterlijk twee dagen van te voren.

uur een workshop. Dans- en balletschool Jorien Boot geeft les tussen 14.30 en 15.15 uur. Deelname aan alle activiteiten en workshops op deze dag is gratis.

Sluiting krant donderdag 18.00 uur

De Nationale Sportweek duurt tot en met vrijdag 25 april. Meer informatie over alle sporten tijdens de sportweek, staat op www.noordwijkerhoutinbeweging.nl.

REDACTIE  Vanwege de paasdagen is de deadline voor de krant eenmalig donderdag om 18.00 uur. Kopij insturen naar redactie@ noordwijkerhoutsweekblad.nl.

folders

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

IN DEZE KRANT

Voor de mega operatie, die ongeveer eens in de vijftig jaar wordt uitgevoerd, was groot materieel uitgerukt en kreeg het spektakel veel publieke belangstelling. Voorafgaand aan de klus, werd door Loodgietersbedrijf Neuteboom het benodigde loodwerk aangebracht, en weer ging de – met schuimrubber ingepakte – hijsbak omhoog; met steeds vanzelfsprekend de vereiste veiligheidsmaatregelen en gingen de passagiers in de veiligheidsriemen.

ing LivE HOM &

J VOOR

014 AAR 2


Na 46 jaar werken nu genieten van pensioen Nelly Damen met pensioen

schoot, wist ik altijd wel een rekeningnummer dat bij de klant hoorde. Natuurlijk

Na 46 dienstjaren gaat Nelly Damen-Immerzeel , adviseur Particulieren bij

heb ik ook een traantje moeten wegpinken toen het kantoor in Noordwijkerhout

Rabobank Bollenstreek, genieten van haar welverdiende pensioen. Op 23 april

werd gesloten. Maar ik zag ook dat de tijden zijn veranderd. Vroeger gingen we

vieren haar collega’s deze mooie mijlpaal met haar tijdens een feestelijke avond in

met een koffertje met geld op de fiets langs bij bollenboeren. Nu kun je je daar ook

het voormalige Rabobank-kantoor in Noordwijkerhout. Nelly: “Ik kijk terug op een

niets meer bij voorstellen gezien de veiligheid! ”Haar servicegerichtheid is door de

hele mooie tijd met fijne collega’s. Tuurlijk heb je weleens een ‘off day’ maar die

jaren heen niet veranderd. “Ik wilde er voor de klanten zijn. Waren er moeilijkheden

zijn op één hand te tellen. Ik zou het zo weer over doen.”

of problemen, dan probeerde ik een oplossing te zoeken, waarbij het belang zowel voor de klant als de bank voorop stonden. Meestal ging dat mij heel goed af.”

Op 1 juli 1968 trad Nelly in dienst bij de Rabobank in Noordwijkerhout. Als enige dochter uit een gezin van vier kinderen stimuleerde haar vader, die zelf bollenkweker

“Er zijn zoveel dingen die mij bij zullen blijven. De gespannen kindergezichtjes

was, haar om niet ook in de bollensector te gaan werken. Daarbij bleek zij op school

tijdens de spaarweken en de ekko middagen, de algemene vergaderingen en niet

een goed gevoel te hebben voor cijfers. “Bij aardrijkskunde klapte ik dicht, maar voor

te vergeten de twee fusies. De oudejaarsavonden waarop wij tot ’s avonds laat

boekhoudkundige vakken haalde ik negens en tienen.” Mijnheer Post, destijds directeur

doorwerkten om op 2 januari de rente voor klanten bij te kunnen schrijven. Met

bij de Rabobank, doorzag haar talent en nam haar aan. Sindsdien was zij voor klanten

ware collegialiteit en vriendschap tot gevolg. Ik ben er trots op dat ik voor zo’n mooi

het vaste gezicht in Noordwijkerhout. “Ik ben geboren en getogen in Noordwijkerhout.

bedrijf heb mogen en kunnen werken, en ik heb mij er altijd met veel plezier voor

Ik kende daarom veel mensen. Niet altijd bij naam, maar wel van hun rekeningnummer.“

ingezet. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om alle klanten en collega’s heel hartelijk te bedanken voor hun gestelde vertrouwen in mij en de prettige

Door de jaren heen is er veel veranderd bij de bank. “Ik weet nog goed wat een

samenwerking. Petra Verhoeff, directeur bij Rabobank Bollenstreek: “Wij willen Nelly

heisa het was dat klanten flappen uit de muur moesten gaan halen; nu doen veel

bedanken voor haar enorme inzet al die jaren. Nelly, veel geluk de komende jaren en

klanten hun bankzaken helemaal elektronisch. Wanneer een naam mij niet te binnen

geniet van je welverdiende pensioen!”

www.rabobank.nl/bollenstreek Samen sterker


politiek

noordwijkerhouts weekblad

uit de raadzaal

D

irect na de beediging van de nieuwe raad, kwam het politieke spel op de wagen. Na de mededeling van Sjaak v.d. Berg dat NZLokaal het CDA had uitgenodigd voor een gesprek, bleek er enige onrust te ontstaan bij de VVD. Enkele VVD en CDA leden verdwenen in de kamer van wethouder Knapp, wat daar besproken en mogelijk beloofd werd, bleef geheim, het eerste door NZLokaal verwenste ‘achterkamertjes’ gesprek was een feit. NZLokaal en CDA, samen goed voor negen zetels zouden, hoewel op een wel heel wankelijke basis, een coalitie kunnen vormen. Op zoek dus naar een medestander. Die dacht gevonden te zijn bij D66. Het aanvankelijke ‘ja’ van D66 resulteerde in een ‘nee’. Een coalitie van twaalf raadsleden met daarin acht min of meer onervaren raadsleden en een onervaren nieuw college zag D66 toch niet zitten Toen door het CDA samenwerking met GroenLinks werd afgewezen, kwam er een einde aan het ‘sprookje’ van NZLokaal. Eigenlijk gelet op de verkiezingsprogramma’s en de ‘vriendschapsband’ tussen VVD en D66 een te voorspellen resultaat. Voor NZLokaal wacht de oppositie en in de raadzaal herleven na twee raadsperioden ‘oude tijden’. VVD samen met het CDA zullen ‘de strijdbijl begraven en de altijd trouwe VVD bondgenoot, D66, zal de benodigde tien raadszetels voor een te vormen coalitie vol maken. Mooi natuurlijk als ook de PvdA zou aanschuiven Een deskundige opposant zou dan binnenboord gehaald zijn. Bij het verschijnen van deze ‘Uit de raadzaal’ is de zaak waarschijnlijk al wel beklonken. Een coalitie, die op een meerderheid van de raad kan rekenen en een college van Hans Knapp, Henri de Jong en Bert Gotink, waar zeker burgemeester Goedhart goed mee uit de weg kan. Gelet op de partijprogramma’s en de debatten voor de verkiezingen en de uitslag van de verkiezingen een te verwachten resultaat. Voor NZLokaal een moeilijke taak om straks als oppositiepartij iets van hun hoofdlijnen uit hun partij program te realiseren. Een programma dat, gelet op de verkiezingsuitslag, door 1407 kiesgerechtigden Noordwijkerhouters werd onderschreven en daarmee voor wenselijke vernieuwing in het Noordwijkerhoutse politieke landschap kozen. Voor de overige partijen toch wel een reden hier rekening mee te houden. JL.

Ingezonden: Vinger aan de pols Dorpsbehoud bij BAVO-terrein ingezonden n “ Net voor de Gemeenteraadsverkiezingen is in de Commissievergadering van Ruimte en Wonen een beeldpresentatie geweest van de ontwikkelingsplannen op het Bavo-terrein.

De plannen zijn nog uiterst summier en bovendien weinig inzichtelijk. Wel gaf de presentatie als uitgangspunt mee dat het plan uitging van het realiseren van 700 woningen, dit in tegenstelling tot de structuurvisie waarin 450 woningen het maximum zou zijn om de benodigde wensen (zoals het behoud Engelse Tuin, Dierenhoeve, Pesthuis, waardevolle bomen, lanen etcetera) in stand te kunnen houden op het Bavo-terrein, naast vanzelfsprekend behoud van het hoofgebouw, tevens Rijksmonument. De nieuwe gemeenteraad is

dinsdag 15 april 2014

CDA, VVD en D66 dicht bij akkoord n Raadsvergadering verschoven van 24 april naar 15 mei Politiek n Na het stuklopen van de besprekingen tussen grootste partij NZLokaal, CDA en D66, zijn die laatste twee deze week in gesprek gegaan met de VVD over het mogelijk vormen van een coalitie. De drie partijen zijn optimistisch en hopen er vrijdag uit te zijn. Voor NZLokaal betekent dat de oppositie. De afgelopen week zijn er twee gesprekken gevoerd tussen CDA, VVD en D66. “Die zijn goed verlopen”, laat Henri de Jong (CDA) weten. “Er zijn wel een paar verschillen, die met name in de verkiezingsprogramma’s stonden. Al pratende blijken die verschillen reuze mee te vallen.” Ook Marcel Wiebes (D66) is optimistisch over de kans van slagen. “De gesprekken zijn in goede harmonie gevoerd en het vertrouwen is aanwezig. Ik verwacht dat we binnen afzienbare tijd een akkoord hebben.” Martijn Bilars zegt de hoop te hebben om er vrijdag ‘een klap op te kunnen geven’. raadsvergadering verscHoven

Over de invulling van de wethoudersposten lijkt weinig discussie te zijn. Voor de VVD zal wethouder

Knapp opnieuw het college ingaan, voor het CDA is dat Henri de Jong en voor D66 Bert Gotink. Over de verdeling van de portefeuilles wordt ook deze week overlegd, laat Bilars desgevraagd weten. Hoe die verdeling eruit zal zien, is nog niet honderd procent zeker. “Traditioneel zetten wij als VVD in op Financiën, Economie en Wonen en Ruimtelijke Ordening. Het CDA heeft ook al interesse getoond in die laatste portefeuille. We zitten met drie partijen om de tafel en de koek zal eerlijk verdeeld worden.” Om het coalitieprogramma te kunnen schrijven, hebben de onderhandelaars verzocht de raadsvergadering, die gepland stond op donderdag 24 april, te verschuiven naar donderdag 15 mei. De Jong: “Dat is niet omdat het stoef verloopt, maar

vanuit praktisch oogpunt”. Wiebes: “De oorspronkelijke datum is te snel, zeker met de paasdagen ertussen. Dan wordt het haastwerk. Bovendien moeten ook NZLokaal, PvdA en GroenLinks de tijd krijgen om het akkoord goed te kunnen doorlezen.” groenlinks en Pvda

Met vier zetels voor zowel VVD en CDA, en twee zetels voor D66, komt deze toekomstige coalitie uit op tien zetels. In de zeventien zetels tellende is dat een ruime meerderheid. Daardoor zou NZLokaal (vijf zetels), samen met GroenLinks en PvdA, met in totaal zeven zetels de oppositie gaan vormen. Het kan ook nog zijn dat de laatste twee partijen zich bij de huidige coalitie gaan aansluiten, laat Bilars weten. ”Nadat we het coalitieprogramma hebben afgerond, bieden we het voor 15 mei aan de andere drie partijen. Als GroenLinks en PvdA zich erin kunnen vinden, zouden ze zich aan kunnen sluiten bij de coalitie, zonder wethouders verplichtingen.” (MV)

net geïnstalleerd. Als de partijen bij hun mening blijven zoals voor de verkiezingen dan zal een meerderheid van de Gemeenteraad alsnog NEE zeggen tegen dit gewijzigde bouwplan zo vlak bij ons centrum.

NoVaTo ontvangt 2.500 euro voor museum

Vereniging Dorpsbehoud zal in ieder geval de verdere planontwikkeling kritisch volgen en daarbij vooral toetsen in hoeverre het dorpse karakter met de komst van zoveel meer woningen dan was afgesproken, zal worden aangetast. Tevens wordt de bouwhoogte en bescherming van de bijzondere groengebieden en vele fraaie bomen nauwlettend in de gaten gehouden alsmede het ‘eerst bewegen, dan bouwen’-principe.”

Historie n De gemeente trekt nog eens 2.500 euro uit voor het tijdelijk museum van Noordwijkerhout Van Toen, gevestigd in de Havenstraat. NoVaTo ontvangt de eenmalige bijdrage voor een ‘doorstart’, zo staat in de besluitenlijst van het college.

Mw M.A. Bergman, voorzitter Vereniging Dorpsbehoud Noordwijkerhout

de bouwplannen voor het baVo-terrein houden velen bezig. |Foto: MV

3

“Waarom het een doorstart wordt genoemd is mij onduidelijk, maar we zijn blij met de bijdrage van de gemeente”, laat NoVaTo-voorzitter Abe Bader in een reactie weten. “De toegezegde 2.500 euro is in principe voldoende om museum gedurende het toeristenseizoen, tot ongeveer half september, open te houden. Wel dienen we sponsors te vinden om de rekening voor gas, water en licht voor deze periode te betalen.” Het museum opende vorige jaar juni haar deuren en zou in eerste instantie slechts een aantal maanden, tot en met eind september, geopend zijn. Door de interesse in het museum werd door het bestuur van NoVaTo besloten om de deur tijdens de winterperiode open te houden. Bader: “Dat hebben we gefinancierd door middel van sponsoren”. De voorzitter kijkt sowieso tevreden terug. “In de bijna negen maanden dat wij open zijn, hebben wij ruim 3.400 bezoekers mogen verwelkomen. Afgelopen weekeinden was al weer te merken dat er toeristen in het dorp zijn, want wij hebben niet alleen meer bezoekers mogen verwelkomen dan gemiddeld in de afgelopen wintermaanden, maar ook het buitenlands bezoek weet ons weer te vinden.” Het museum blijft op de huidige locatie aan de Havenstraat. Gesprekken om in het lege Rabobankgebouw te vestigen, samen met andere verzamelaars, vonden geen vervolg. En dus blijft de huidige tentoonstelling in de voormalig slagerij, met naast de vaste items Witte

Kerk, kasteel Boekhorst en informatie over Noordwijkerhout en haar families ook oud bollenmateriaal. In de zomer gaat NoVaTo aandacht besteden aan de campings. BuurtHuisconstructie

Voor de lange termijn kijkt NoVaTo ook naar de mogelijkheden. “Momenteel hebben we een samenwerking met verzorgingstehuis Munnekeweij, waar maandelijks een rolstoel gebonden personen het museum bezoeken.” Mogelijk gaat NoVaTo ondersteuning verlenen aan een soort buurthuisconstructie. Bader: “Volgende week hebben we een ontmoeting met initiatiefnemers voor deze activiteit”. Over de openstelling na de zomerperiode wordt ook al nagedacht. ”Vrijwilligers zijn doende om een lijst op te

stellen van potentiele sponsoren waar wij een jaarlijkse bijdrage aan willen vragen. Daarnaast overwegen wij een club van vrienden voor het NoVaTo museum op te richten, om zo de financiering rond de krijgen.” De voorzitter zegt wel reëel te kijken naar het open houden van museum. “NoVaTo is van mening dat een museum bestaansrecht heeft. Onze vrijwilligers steken daar veel uren in. Mocht echter blijken dat sponsorwerving onvoldoende inkomsten genereerd, dan zal bestuur NoVaTo niet aarzelen om het museum te sluiten. NoVaTo heeft in het gebouw Zeestroom zijn archiefen werkruimte en houdt daar ook de maandelijkse themamiddagen en deze activiteiten hebben een hogere prioriteit dan het museum.”

laat jeniet aeiden.nl

EEN BEETJE CHAUFFEUR LAAT ZICH NIET AFLEIDEN Bellen? Hou ’t kort


Superkwaliteit Rundvlees haalt u natuurlijk bij:

S L AGE R I J

KLEIN

WOENSDAG GEHAKTDAG

Rundergehakt.......................................................................... 500 gram 3.60 Halfomgehakt ..................................................................... 500 gram 3.40 Ui-Prei gehakt........................................................................ 500 gram 3.60 DONDERDAG KARBONADEDAG

ZONWERING

Schouderkarbonade ..................................................................1 kilo 5.00 Ribkarbonade ................................................................................1 kilo 6.00 Haaskarbonade .............................................................................1 kilo 7.00 VRIJDAG & ZATERDAG

APK

,8 3 €

Varkensschnitzels .......................................... 5 halen 4 betalen Gevuld Paaskipje ..................................................................100 gram 1.45 Duinhaasje ................................................................................100 gram 1.99 Vleeswaren Duo 100 gr Fricando + 100 gr Gebraden gehakt . Samen 2.69

• EERHART Sierbestrating.

Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

*

n all-i

• VUIL TAPIJT? Laat het

vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

LEO’S HUISGEMAAKTE

• DAK HERSTELLEN? Bouma/Grundeken bel-

Eiersalade ......................................................................................... 100 gram 1.35 Krabsalade ....................................................................................... 100 gram 1.65

len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist!

• BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

MAANDAG

• 50-plusser SCHILDERT, SAUST en BEHANGT

Burgers naar keuze en slavinken ....... 5

uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

• Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor-

DINSDAG

schoten? www.tcdekampioen.nl.

Magere runderlappen ...........................................................1 kg 8.95 Riblappen ........................................................................................1 kg 9.95 Sucadelappen ............................................................................ 1 kg 11.95

STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319.

WWW.ZALENVERHUURKRUYT •schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude cen-

Heerlijke beenham, Aspergeschotel Hollands Lamsvlees en Gourmetschotels

trum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

Voor een echte kunststof dakkapel ga je naar Rijnland Kozijnen! Nooit lekkage en tocht dank zij de innovatieve polyester sandwichconstructie! De dakkapel van Rijnland Kozijnen kent nog veel meer voordelen: • Naadloos in een mal op maat gemaakt; • Licht en zeer sterk eindproduct; • De gebruikte materialen zijn uitstekend akoestisch en thermisch isolerend; • In alle kleuren en UV-resistent; • Grote variatie in maatvoering; • Verschillende uitvoeringen van boeiboord mogelijk; • Geen zwarte aanslag! • Zonder twijfel de fraaiste dakkapel

aret nam tarnadaagard SV woinenteernagclatise! on4z-seeiz

halen 4 betalen

v.d. Weijdenlaan 1-3 • Tel. 372372 • Noordwijkerhout Kijk ook op internet: www.slagerijklein.nl

Garageboxen in Oegstgeest en Leiden. Heb je nu hulp nodig met Frans? Ik spijker je Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. bij (mondeling + schriftelijk). Ref. op verzoek, mail naar gvanpanhuys@yahoo.com Tv stuk of slecht beeld REMMELZWAAL bellen! Ook digitaal instellen, tv op internet aanTuinman/straatmaker voor al uw tuinwerksluiten. Prijsopgaaf vooraf, tel. 06-20959333. zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505.

Te koop: twee solide z.g.a.n. bedden 220x90. • Deurstrik rood/wit/blauw, 071-4026444 / 06•Ombouw, lattenbodem, matras. Alleen gebruikt 53782363 Feesttuin.nl voor logees. Per stuk € 180,-. Tel. 06-52325831.

• Ervaren huishoudelijke hulp (met referenties) biedt zich aan. Tel. 06-13712031. •

T.K. garagebox a/d Hoornesln. Katwijk met elek., L. 5.6 / B. 4.15 23 m2. Prijs € 29.500,- k.k. www. kooitje.nl, 06-10337210.

Jack Russell VERMIST, HOLMES reu bruin/ GEZOCHT met spoed: woningruimte voor 1 wit, gechipt, tel. 06-50963223 / 06-50587726, fo- persoon, tot € 650,-, zomerhuis/kamer. Tel. 06to’s Facebook Homes vermist / Twitter @Zinform 46899716.

KOOP: leuk CHALET met een heerlijke • Goed schilderwerk, niet duur, tel. 06-30031935 •tuinTE in bosrijk Voorthuizen, tel. 06-20359779. Adrian.

GEZOCHT: tuinhulp voor een ochtend per week, ideaal voor gepensioneerde, tel. 023-5260977.

TE KOOP GEVRAAGD: alle merken auto’s en bedrijfsauto’s, defect geen bezwaar, ook sloop, direct contant geld met rdw vrijwaring, info 06-42488414.

Doe mee en sponsor CliniClowns

Met Frans meer mans/vrouws!! Franse conversatie en bijles, alle niveaus door ervaren docent drs. Tel. 06-41691692.

Paas-burgers

Paas-burgers

Katwijk, Heerenweg 3b Telefoon (071) 408 17 71 De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

www.rijnlandkozijnen.nl

Havenstraat 58

RAMEN | DEUREN | SCHUIFPUIEN | GEVELBEKLEDING | DAKGOTEN | DAKKAPELLEN

Tel: 0252-373369

Bij 100 gram Kip-boterhamworst 50 gram gratis

Kom naar onze showrooms of kijk op internet en overtuig u van de superieure kwaliteit.

LoopVoorCliniClowns .nl

Donderdag:

4 BETALEN Rundergehakt 500 gram�����3.75 Halfomgehakt 500 gram ����3.45 Rijnland Kozijnen kunstenaars met kunststof

Meld je nu aan!

Woensdag: 5 HALEN

november

New York Marathon 2014

5 HALEN

4 BETALEN

Nasi of bami met babi-pangang 1 kilo ���������������������������������������������������

6.95

Vrijdag en zaterdag:

Kiprolladetjes 500 gram ................................ 6.75 Jambon de provence 100 gram .............. 2.29 Paas-scharrelei-salade 150 gram ......... 2.16

Voor Pasen hebben we weer de mooiste gourmet, steengrill en fondue-schalen. Ook voor lamsvlees (even bestellen), biefstuk en rollades, salades, de lekkerste eigen vleeswaren enz. bent u aan het goede adres!


algemeen

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 15 april 2014

5

bollenpraat naar de bollen

D

wethouder Vissers en ans groenewegen van dunea tappen het eerste bekertje ‘gemeentepils’. |Foto: MV

Eerste watertappunt geopend n Gratis water bij de Witte Kerk Dorstig n Fietsers, wandelaars, voorbijgangers en anderen met dorstige kelen hoeven voortaan niet langer te zoeken naar de oase. Het eerste openbare watertappunt, geplaatst bij naast de Witte Kerk bij fietsknooppunt nr. 80, is op donderdag officieel in gebruik genomen. Wethouder Vissers kreeg de eer het allereerste bekertje water uit de kraan te tappen. Samen met Ans Groenewegen van Dunea, het waterbedrijf dat de kranen plaatst, dronk de wethouder een beker. “Het is nog niet echt het weer voor dorstige kelen”, grapte hij even daarvoor. Vissers benadrukte het duurzame belang van de kraan en de mogelijkheid voor bezoekers en inwoners om bij het tappunt gratis kraanwater 24 uur per dag te kunnen tappen. “In Nederland worden

per dag meer dan 500.000 plastic (water)flesjes weggegooid, terwijl kraanwater in Nederland tot het beste van Europa behoort. De flesjes belanden niet alleen op de vuilnisbelt, maar ook op straat of in de zee. Met een kraanwatertappunt levert de gemeente een bijdrage aan een beter milieu.” twee kranen buiten het centrum

De gemeente is door Dunea benaderd om deel te nemen aan het tapkranenprogramma. Naast de

kraan in centrum, komen er nog twee kranen in het dorp. Dat zal in het buitengebied zijn. Over de precieze locaties wordt op dit moment nog overleg gevoerd met het waterbedrijf om te bekijken wat er mogelijk is. De gemeente laat weten dat voor beide kranen geldt dat de bedoeling is om ze voor de zomervakantie te plaatsen. De gemeente betaalt daarvoor eenmalig per tappunt 3.800 euro. De tapkranen zijn tot en met 1 november in gebruik. Daarna worden ze weggehaald en voor 1 april in het nieuwe jaar weer teruggeplaatst. Door het winterse weer kunnen de kranen bevriezen. Dunea gebruikt de periode voor een onderhoudsbeurt.

Ingezonden: ‘Politiek is er ook voor de jeugd’ ingezonDen

n “Vaak wordt gesproken over een gebrek aan belangstelling onder jongeren voor de (lokale) politiek. In mijn afscheidswoordje tijdens de laatste zitting van de vorige gemeenteraad repte ik over een beeld van “grijze mannen in grijze pakken”.

Natuurlijk enigszins overtrokken en bovendien niet recht doende aan het energieke karakter en de ervaring van oudere raadsleden en wethouders. Ik sprak, ook namens Eva Augustinus, de Noordwijkerhoutse jeugd (12 tot 35 jaar) toe dat ik na vier jaar raadswerk uit eigen ervaring kan zeggen dat (actieve)

politiek leuk is. Hier wil ik absoluut niet pleiten dat iedere jeugdige inwoner lid dient te worden van een politiek partij. Nee, in tegendeel, het belang van politieke betrokkenheid moet jezelf leren te beseffen. Waarom? Niet omdat een ander dat zegt, maar omdat de overheid beslist over zaken die een ieder van ons raken. Wat doet de gemeente Noordwijkerhout bijvoorbeeld met de belastingen die men bij jou int? Waar kan ik een starterswoning vinden? Of waar kan ik straks gaan wonen als ik een gezin wil gaan stichten? Hoe is het straks geregeld als mijn ouders zorg nodig hebben? Het zijn allemaal vragen die belangrijk zijn voor jeugdige inwoners.

Politieke betrokkenheid begint natuurlijk met het uitbrengen van je stem tijdens (gemeenteraads-) verkiezingen. We hoeven ook weer niet allemaal raadslid te worden, want dan zou het gemeentehuis al snel te klein worden. Ik zal te samen met alle andere politieke partijen gaan nadenken over hoe we de Noordwijkerhoutse jeugd meer betrokken kunnen krijgen bij wat zich in onze gemeente afspeelt. Het politiek café, geïnitieerd door het CDA, dient hierbij als inspiratiebron. Jullie horen nog van ons!” Paul Jansen Ex-raadslid namens de VVD Noordwijkerhout – De Zilk

it is een heel oud liedje van Louis Davids wat eigenlijk nog steeds opgaat. Wie kan zeggen hoeveel mensen uit bijna de hele wereld onze streek bezoeken. Ik ben eens nagegaan hoeveel ‘Bollenstreken’ er in Nederland zijn. Verreweg de oudste zijn de velden tussen Haarlem en Leiden met de ‘Straatweg’ als hoogtepunt. Deze bollen waren bijna allemaal bestemd voor de export en bloeiden later in tuintjes in Amerika, Engeland en Duitsland. Bollenkwekers uit de Zuid trokken naar de kop van Noord Holland en gingen daar telen op een grote zandplaat met als centrum Breezand. De tweede Bollenstreek werd geboren en viert dat ieder jaar uitbundig. Na de oorlog toen de broeierij opgang deed raakte bekend dat bollen, geteeld op kleigrond, veel beter broeiden.Ze hebben meer inhoud. Zo ontstonden er tulpenvelden in de Haarlemmermeer. Later werden tulpen geteeld in de polders van de Schermer en de Beemster. Er kwam puike kwaliteit vandaan, maar het was wel heel zwaar werken. Vroeger met de truffel in de keiharde kleigrond rooien, later met de ploeg eruit ploegen en met de hand oprapen; kleurige velden in april. Weer later werden tulpen geteeld op de klei in de Noord Oost- polder en zuidelijk Flevoland. De grond is er beter te bewerken. Het gevolg: een Tulpenfestival in Ens. De laatste grote sprong voorwaarts is de bollenteelt in Netten. Zelfs op zwarte klei kun je nu bollen telen. Zo vind je tulpenvelden in de kop van Friesland en in Noordoost Groningen. Er zijn prachtige bollenvelden in de Veenkoloniën met niet alleen tulpen, maar ook narcissen en hyacinten. Vorige week waren we op de Zuid Hollandse eilanden waar rond Stad aan het Haringvliet grote velden tulpen staan, bestemd voor de vroege broei in december. Zo kun je bijna in heel Nederland uit je bol gaan in de bollen! Afgelopen zondag ging ik naar onze eigen bollen om er het traditionele palmtakje te zetten wat ter ere van Palmpasen werd uitgereikt. Aad van Ruiten.

CDA-lijsttrekker Europa op bezoek politiek

n Esther de Lange, CDAlijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen, brengt op dinsdag 22 april een werkbezoek aan de Bollenstreek.

Zij gaat daar overdag langs diverse bedrijven die handel drijven met andere Europese landen en doet dat samen met Mireille de Jonge, de nummer 13 op de EU-kandidaten-

lijst voor het CDA en afkomstig uit Zuid-Holland. Aansluitend daarop is er ’s avonds in Café Van der Geest om 19.00 uur een openbare politieke bijeenkomst. Het is de bedoeling dat het een interactieve avond wordt, waarop met name aan De Lange, maar ook aan De Jonge, van alles kan worden gevraagd en ook kan worden meegegeven.

Scouts bij regionale Scoutingwedstrijden scouts

n In het weekend van 11, 12 en 13 april vonden in regio Hollands-Midden weer de regionale Scoutingwedstrijden plaats. De scouts van Bostreno, Bronsgeest en Sint Jozef-/Emerentiana deden hier aan mee.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw, red.), koken op hun eigen tafelvuur en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Daarnaast hebben de scouts een themapresentatie gegeven die aansloot bij het thema van de regionale Scoutingwedstrijden: Waterproof-piraat!

Met meer dan 330 deelnemers en 150 medewerkers was het een gezellig weekend in Bentveld, gemeente Aerdenhout. Alle scouts uit Noordwijkerhout moesten dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk was. De scouts moesten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen. Jumble sale

De Bostreno en Bronsgeest groep zamelt nog spullen in voor de Jumble Sale op Koningsdag. Deze kunnen iedere zaterdag worden opgehaald, neem daarvoor contact op met 0252 377917 of 0252 374393 of email met rommelmarkt@bostreno. nl. Zelf langsbrengen kan ook, iedere zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur aan de V.d Weijdenlaan 2b.

Gratis bloemen ophalen kindercorso bloei n Het kleurrijke Bloemencorso van de Bollenstreek op vrijdag 2 mei wordt voorafgegaan door het altijd gezellige kindercorso. Samen met de jeugddrumband Da Capo uit Lisse trekt de luidruchtige bonte stoet met kinderen door het centrum.

Ja, er is een enorm tekort aan hyacinten, maar bloemen zijn er altijd en de Noordwijkerhoutse kwekers hebben gegarandeerd voor meer

dan voldoende bloemen te zorgen, zowel voor de mozaïeken als voor het gezellige kindercorso in Noordwijkerhout. Het Toeristisch Platform Noordwijkerhout doet dan ook een spontane oproep aan de scholen, verenigingen en alle kinderen om mee te doen aan dit leuke evenement: paraderen voor duizenden toeschouwers, wie droomt daar niet van. De benodigde bloemen en andere materialen kunnen op woensdag

30 april, tussen 14.00 en15.00 uur, gratis worden opgehaald bij fa. van den Berg – Verdegaal, ingang Wildlaan. Op vrijdag 2 mei wordt verzameld op de Herenweg/ Victoriberg om 20.45 uur. Pak je fiets, bolderwagen, skelter en doe mee aan het kleurrijke kindercorso. Voor informatie/ aanmelding: Nico Koomen, tel. 06 51588709 of mail naar nmkoomen@casema.nl.

de scouts zijn waterproof. |Foto: Jeroen Mesman


Keukenhof is hét Paasuitje voor de hele familie Keukenhof staat tijdens de Paasdagen volop in bloei. Laat u inspireren en verrassen door de geweldige bloemenshows en evenementen. ● Tijdens het hele paasweekeinde (vrijdag 18 t/m maandag 21 april) zijn er elke dag spectaculaire roofvogelshows op Keukenhof. ● Nijntje komt naar Keukenhof! Op Eerste en Tweede Paasdag komt ze voorlezen en mogen de kinderen met haar op de foto. ● Natuurlijk komt ook de paashaas langs, kunnen de kinderen zich laten schminken en is er een ballonnen-nar.

Keukenhof, het leukste en fleurigste dagje uit!

www.keukenhof.nl


vvv

noordwijkerhouts weekblad

VVV nieuws Varen in de Bollenstreek Een tocht in de historische boot langs de bloeiende bollenvelden op woensdag 16 april om 13.30 uur en op maandag 21 april om 11.00 uur. Vertrek vanaf de steiger aan de Langelaan. Reservering via VVV Noordwijkerhout, tel. 0252 372096. Lammetjes kijken Met paard en wagen door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vertrek op woensdag 16 april om 14.00 vanaf ingang Joppeweg, de Zilk. Aanmelden via BC, tel. 020 6087595. NoVaTo “Sancta Maria” Tentoonstelling op woensdag 16 april in de Zeestroom, Hoogstraat 58a, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Paasfeest Dierenhoeve Zoek de Paashaas, beschilder de eieren op woensdag 16 april van 14.00 tot 16.00 uur op zorgboerderij de Dierenhoeve, Langevelderweg 27. Paasshow kampeercentrum de Jong Met diverse activiteiten, op vrijdag 18, zaterdag 19 en maandag 21 april, Beeklaan. Vespa Bloementocht Heerlijk toeren door de Bollenstreek op de Italiaanse lifestyle scooter, op vrijdag 18 april (ook op 25 april). Vertrek om 11.00 uur vanaf de VVV winkel, wel eerst aanmelden: tel. 0252 372096. Flower Skate Experience Sportieve skatetocht door de Bollenstreek, op zaterdag 19 april. Vertrek om 10.00 uur vanaf de VVV winkel. Voor informatie: tel. 0252 372096. Pasen bij St(r)andplaats Nederzandt Op beide paasdagen gezellige activiteiten, workshops, van 11.00 tot 16.00 uur, de toegang is gratis. Pasen bij KidsZoo Kijk voor de activiteiten op www.kidszoo.nl. Museum ’t Melklokaal Melkboer Johan geeft rondleidingen op maandag 21 april, van 13.00 tot 17.00 uur, Kerkstraat 22. PaasRun Nederzandt Hardloopwedstrijd voor jong en oud bij Langevelderslag, op maandag 21 april,van 14.30 tot 16.00 uur. Paaswandeling Gezinswandeling op de Topparken, op maandag 21 april. Vertrek vanaf de Noordwijkse Duinen, Kapelleboslaan. Aanmelden via VVV Noordwijkerhout.

dinsdag 15 april 2014

7

Koningsdagactiviteiten voor jong en oud n Koningsplayback-Idols-show en eerste echte Koningsmiddach oranje n Tijdens de allereerste Koningsdag op zaterdag 26 april wordt ook voor de eerste keer de Koningsplayback-Idols-show gehouden. Op vrijdag 25 april is er voor de ouderen in Munnekeweij een heuse Koningsmiddach. Op het podium bij de Witte Kerk verwacht de Oranjevereniging weer veel kinderen die van deze topactiviteit een groot succes zullen maken. Zonder artiesten geen show! Op welke wijze kun jij jou idool op de beste manier nadoen en dan niet alleen in het playbacken maar elk jaar weer zien we dat jullie ook in kleding en danspasjes jou idool helemaal imiteert. Naast een playback-act biedt de Oranjevereniging iedereen de kans om een echt Noordwijkerhouts Idool te worden. Deelnemers kunnen live met een orkestband meezingen. Inschrijven kan tot dinsdag 22 april op de website van de Oranjevereniging Noordwijkerhout: www. ovnwh.nl. ouderenactiViteiten

Op vrijdag 25 april zal Topaz Munnekeweij als gastvrouw optreden voor een gezellige Koningsmiddach voor inwoners van Noordwijkerhout van 60 jaar en ouder. De toegang is gratis. Bezoekers zijn vanaf 14.15 uur welkom in het atri-

ben jij het nieuwe playback- of zangtalent? Meld je dan nu aan en schitter op het podium bij de witte kerk. |Foto: Tino Stulen um voor een optreden van Mondorgelclub Excelsior. Voor een natje en een droogje wordt gezorgd. De leukste oranje verklede deelnemer wint een prijs. Op Koningsdag wordt onder leiding van Jan Meeuwenoord, als pastoor Quant, en zijn vrouw wederom het Rad van Avontuur gehouden. Vanaf 14.00 uur zijn bezoekers wel-

kom in de grote zaal van Puyckendam. De Oranjevereniging biedt koffie, een drankje en een hapje aan. De toegang voor donateurs van de Oranjevereniging bedraagt 2,00 euro en voor niet-donateurs is dat 4,00 euro. Fietstocht

De Oranjeverenigingen uit de Bollenstreek en die van Oegstgeest,

Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg organiseren weer gezamenlijk de traditionele fietstocht. De start voor Noordwijkerhout is tussen 13.30 en 14.00 uur op sportpark de Boekhorst bij de VVSB kantine. Hier krijgt u een routebeschrijving en een consumptiebon. Donateurs van de Oranjevereniging kunnen zich voor 2,50 euro inschrijven, niet-domateurs voor 5,00 euro.

Welkom in Noordwijkerhout 2014 is uit! inFormatie

n Ons Noordwijkerhout, altijd gezellig en centraal punt voor fietsers en wandelaars in de omgeving. Met volop activitieiten het hele jaar door. Juist nu het seizoen is gestart en overal de bloemen prachtig beginnen te bloemen is editie 2014 van het kleurrijke, informatieve en gewilde boekje Welkom in Noordwijkerhout verschenen. Met alle evenementen voor 2014 overzichtelijk op een rij en nuttige en interessante achtergrondinformatie.

8. Kom het snel halen om niets van de bruisende activiteiten te missen. De vrijwilligers van VVV Noordwijkerhout helpen bezoekers ook altijd graag en stralend verder, zeker na hun recente make-over workshop bij gastvrij Studio Creative.

Nieuw dit jaar in het boekje is een bijgevoegde overzichtelijke kaart van Noordwijkerhout met alle adverteerders zichtbaar aangeduid. Het boekje is gratis verkrijgbaar bij de VVV vestiging aan de Dorpsstraat

Kijk voor het meest actuele overzicht van alle bloeiende bloemenvelden rondom Noordwijkerhout op www.bloemenradar.nl en www. flowerradar.com door middel van dagelijkse updates met foto´s.

Voor meer informatie komt u naar VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8, www.vvvnoordwijkerhout.nl. Geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, in april ook open op zondag van 10.00 tot 14.00 uur. Telefoon: 0252 372 096

Senioren Fietstocht Op dinsdag 22 april om 10.30 uur vanaf café de Ruigenhoek, Herenweg 444.

Op bezoek! VVV n De VVV is het centrale punt

voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen. Naam: Nienke Giesbers en Naan Cohen Leeftijd: 44 en 39 Tijdstip: dinsdag 15.20 uur

Solex Bloementour Op dinsdag op het brommertje uit de jaren ’60 langs de bollenvelden. Vertrek om 11.00 uur vanaf VVV Noordwijkerhout. Aanmelden: tel. 0252 372096.

Waar komt u vandaan? Wij komen uit Bleijswijk en Bodegraven

VVV VVV Noordwijkerhout is elke zondag in april, en Tweede Paasdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. de medewerkers van VVV helpen bezoekers graag in de zoektocht naar leuke uitjes. |Foto: pr.

Wat brengt u hier (in de VVV)? We hebben ons ingeschreven voor de Solex tour door de Bollenvelden. Vanmorgen zijn we met onze gids Sjaak v/d Lans op pad gegaan. De bloei van de bollenvelden, de omgeving is een prachtige beleving. De geschiedenis en de mooie en sterke verhalen van de streek spreken ons erg aan. Sjaak heeft ons

zelf bij een Dahlia teler gebracht, die alles heeft uitgelegd over het bloemenvak. Het had niet anders gemoeten, we hebben ons prima vermaakt! Wat vindt u van Noordwijkerhout? Noordwijkerhout is een geurig en bloemig dorp. Het is heerlijk om vakantie in eigen land te vieren. Welke folders heeft u meegenomen? Bij terugkomst van de solex tour zagen we ook dat er een Oldtimer route is voor de auto en hebben we een fietsroute meegenomen. Wat bent u van plan om te gaan zien/doen? Solex tour is zeker voor herhaling vatbaar. Komt u nog eens terug? We komen absoluut nog eens terug!


is op zoek naar JOU!

Stichting van het Kind is een goed doel voor kinderen die in teh uizen wonen. In de Bollenstreek wonen ruim 450 kinderen in tehuiz en.

We zijn op zoek naar bedrij ven en particulieren die de vak antie- en weekendopvang (De Zeebo erderij) in Noordwijkerhout willen spo nsoren.

AUTO-AIRCO SERVICE

0,VANAF € 6 EX. BTW GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS

VALKENBURG

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING Bel voor het maken van een afspraak

071-4077364 www.langerzwemmen.c

om

Laluna en Kinderfonds Lisse sponsorde een zwembadoverkaping. Kinderen die in tehuizen wonen heb ben vaak geen zwemdiploma. Dankz ij de zwembadoverkapping kunnen we ook in de winter zwemles geven!

Helpt u ook mee? NL29 RABO 0172418003

www.stichtingvanhetkind.nl info stichtingvanhetkind.nl

Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem. Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH)

en op :00 g a t 17 sd aa 0 to p 2e n 11:0 va

VELE TOPOCCASIONS MET FLINKE INRUILPRIJZEN!

KIES GEEN EIEREN VOOR JE GELD! KIES EEN NIEUWE FORD OF OCCASION VOOR EEN PAASBE TO M ME T TO M

E NAVI GATI

Ka Style Navigator

Privé

Lease all-in p navi. € rijs wit & 265 p /m*

Uitgerust met o.a.: Radio/CD/MP3-speler, airconditioning, centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen en getint glas.

ARDEA PAASPRIJS U rijdt al een jong gebruikte Ka vanaf € 6.250,-

€ 9.395,-

Inclusief geïntegreerd

navigatiesysteem t.w.v. € 449,-

e Privé Leas yle

B-MAXjsSt wit &

all-in pri p/m* navi. € 369

INRUILKORTING

€ 1.900,-

€ 12.494,-

U rijdt al een jong gebruikte Fiesta vanaf € 7.945,-

B-MAX EcoBoost Titanium

INRUILKORTING

L

AG BIJ E N E T TEL LIN T O G!

Uitgerust met o.a.: Navigatiesysteem EU, parkeersensoren v+a, achteruitrijcamera, aut. airconditioning en lichtmetalen velgen.

INRUILKORTING

AU TO

INP MATIS AR KER CH EN

€ 3.200,-

C-MAX Compact EcoBoost Plus

L FUILONS OPT

€ 3.000,-

S-MAX EcoBoost Platinum

Uitgerust met o.a.: Touch nav. systeem EU. xenon, panoramadak, achteruitrijcamera, lederen bekleding en lichtmetalen velgen.

ARDEA PAASPRIJS

€ 23.395,-

€ 2.100,-

Uitgerust met o.a.: Navigatiesysteem EU, aut. airconditioning, lichtmetalen velgen, parkeersensoren, aut. inparkeren en cruise control.

INRUILKORTING

U rijdt al een jong gebruikte Focus WG vanaf € 8.945,-

Uitgerust met o.a.: Parkeersensoren v+a, achteruitrijcamera, navigatiesysteem EU, airconditioning en lichtmetalen velgen.

INRUILKORTING

Focus EcoBoost Wagon Plus

€ 20.495,-

ARDEA PAASPRIJS

U rijdt al een jong gebruikte C-MAX vanaf € 11.445,-

€ 2.646,-

ARDEA PAASPRIJS

€ 18.645,-

U rijdt al een jong gebruikte B-MAX vanaf € 16.450,-

Fiesta Style 3-drs

Uitgerust met o.a.: Navigatiesysteem EU, airconditioning, radio/CD-speler met USB voor iPod/MP3 en Bluetooth/ Voice Control.

ARDEA PAASPRIJS

ARDEA PAASPRIJS Ruime instap met schuifdeuren!

STE PRIJS! KOM LANGS!

€ 35.390,U rijdt al een jong gebruikte S-MAX vanaf € 13.845,-

INRUILKORTING

€ 3.000,-

T W E E D E PA AS DAG G EO P E N D VA N 1 1 : 0 0 TOT 17 : 0 0 ! M E E R O CCAS I O N D E A LS O P W W W. A R D E A AU TO. N L Kijk voor openingstijden en adresgegevens op www.ardeaauto.nl Bel voor meer informatie: Haarlem - 023 553 1666 | Hoofddorp - 023 568 3200 Lisse - 0252 466 900 | Noordwijk - 071 364 1010 Prijzen zijn in euro en incl. BTW/BPM. * Privé Lease bedrag gebaseerd op 36 mnd/12.000 km/jr. Verplichte aanbetaling van € 695,-. Vraag naar de exacte voorwaarden of kijk op www.ardeaauto.nl. Jong gebruikte modellen zijn gebaseerd op occasions met kilometerstand onder 100.000 km. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,7-23,3; liter/100 km: 4,3-6,8; CO2 gr/km: van 99-159.

www.ardeaauto.nl


noordwijkerhouts weekblad

haan

Haan terug op Witte Kerk

dinsdag 15 april 2014

9

KERK n Het was vorige week woensdag een uitgelezen dag om de Witte Kerk weer geheel op z’n Paasbest aan te kleden. Met het nieuwe windkruis, de ‘goud glanzende’ bol en de welbekende haan, staat Noordwijkerhouts karakteristiek en trots er helemaal fier bij. |Foto’s: THV


: STIJDEN G N I N E P EXTRA O ag en vrijdag d Donder .00 uur! ! tot 21 .30 uur 7 1 t o t ag en zond g a d r e Zat

1e en 2e P van 12 aasdag geo Koning .00-17.00 pend 09.30- sdag geop uur. 3 mei 17.00 uur e end van n zate Bloem van 09 encorso ge rdag o .30-17 .00 uu pend r

ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

Ma. Di. Wo. Do. Vr.

09.30-18.00 uur 09.30-18.00 uur 09.30-18.00 uur 09.30-21.00 uur!!! 09.30-21.00 uur!!!

Za. 09.30-17.30 uur!!! Zo. 12.00-17.30 uur!!!

ijk

za Noordw

Bedding Pla


noordwijkerhouts weekblad

mozaïek

Uit de (bloemen)kunst

ruim 40 mozaïeken sieren De zilk

Overvallen door het vroege voorjaar moesten de deelnemers aan de mozaïekwedstrijd in De Zilk in de hoogste versnelling schakelen. Het vervroegen van de wedstrijd met twee weken betekende dat de strooiers en stekers snel aan de slag gingen met ontwerpen en uitwerken. Het resulteerde in een prachtige route in en om het dorp met maar liefst 41 mozaïeken. Zaterdag werden de prijzen uitgereikt aan de mooiste drie mozaïeken in vier categorieën. Het mozaïekweekend werd afgesloten met de uitreiking van de publieksprijs op zondag. JeugD

1. 2. 3.

De Hartendiefjes – Alice in Wonderland Evelien v.d. Werff – Beestenboel Lieke, Nina en Stan – Pluto op Pluto

strooiwerk

1. 2. 3.

Spelers musical – Jozef’s Droomjas Fam. Kleverlaan – Pasen Jan en Piet – 3D

dinsdag 15 april 2014

11

mozaïek n ook dit jaar was er in de Zilk weer

genoeg moois met bloemen te zien. Van alice tot ‘boer zoekt vrouw’, de mozaïek waren opnieuw prachtig. Maar er kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn... | Foto’s: lisa de blok

steekwerk

1. 2. 3.

Fam. Butter – Boer zoekt vrouw Het Pleintje van Ko en Nijntje – Stilleven… in De Zilk??? Prunusprikkers – Een steek laten vallen

3D werkstuk

1. 2. 3.

Duinrandprikkers – Aristocats De Hoekgaatjes – Chinatown Die kleine groep uit De Zilk – Winter in de Hafkenscheidtlaan

publiekspriJs

Bij alle invalswegen van het dorp waren boekjes verkrijgbaar met de route langs alle kunstwerken. Met een formulier in dit boekje konden de bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete mozaïek. De deelnemer met de meeste stemmen ontving de publieksprijs. Dit jaar ging deze prijs naar Jozef’s Droomjas.


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 15 april 2014

Mantelzorgsalon tijdens Nationale Sportweek

Mantelzorgers vitaal en gezond De gemeente Noordwijkerhout nodigt mantelzorgers uit voor een mantelzorgsalon rondom het thema ‘De mantelzorger vitaal en gezond. De middag wordt gehouden op donderdag 24 april en start in Munnekeweij, Via Antiqua 25, om 14.00 uur. De middag wordt afgesloten in de trainingsruimte van Vitaal & Gezond Leven, Schippersvaartweg 1a. Deelname is gratis. U bent van harte welkom. Wat kunt u van de mantelzorgsalon verwachten? Tijdens de mantelzorgsalon vertellen de nieuwe beweegcoaches van de gemeente Noordwijkerhout wat zij voor u als mantelzorger kunnen betekenen. Hierna wandelt u gezamenlijk naar de Schippersvaartweg voor een stimulerende en gezellige Vitaal & Gezond training onder leiding van Noëlle Mertens en Cora Mienis van Vitaal & Gezond Leven. De trainingsruimte is voor iedereen toegankelijk en is bereikbaar via een trap. Heeft u een steuntje in de rug nodig, dan kunnen de oefeningen van Vitaal & Gezond Leven u hierbij helpen. Beweegcoaches Sinds 1 januari 2014 zijn Manon Steekers en Loes Duyvenvoorde als beweegcoach actief in Noordwijkerhout. Zij vormen de schakel tussen zorg, huisarts, fysiotherapeut diëtiste, revalidatie enz. en het reguliere sport- en beweegaanbod en kunnen helpen een passende beweegactiviteit te vinden. Vitaal & Gezond Leven Bij alle trainingen van Vitaal & Gezond Leven

staat preventie en ontspanning centraal. Want hoe we moeten aanspannen dat weten we allemaal. Juist het weer ontspannen krijgen van spieren is vaak lastig. Door eenvoudige en effectieve oefeningen kunt u zelf veel doen om uw lichaam beter te leren kennen en te ontspannen. Door bewust te luisteren naar de signalen die het lichaam u geeft en vervolgens te ontspannen met behulp van de tips en oefeningen van Vitaal & Gezond Leven, kunnen stressgerelateerde lichamelijke klachten worden voorkomen. Op de site www. vitaalengezondleven.nl vindt u meer informatie over de activiteiten van Vitaal & Gezond Leven. De Nationale Sportweek De mantelzorgsalon valt in de Nationale Sportweek. Dit is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek is van 19 tot en met 26 april. Kijk voor de activiteiten in Noordwijkerhout op www.noordwijkerhoutinbeweging.nl. Vragen en/of aanmelden? Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de mantelzorgsalon? Dit kan via het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23, telefoon 0252 343 800 of per e-mail wmo@ noordwijkerhout.nl. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Gegevens nodig van jeugdhulpaanbieders uit de regio Gemeenten worden per 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het leveren van alle jeugdhulp. De 14 gemeenten van de regio Holland Rijnland bereiden zich daar gezamenlijk op voor. De samenwerkende gemeenten zijn bezig met de voorbereidingen van de subsidiëring en contractering van de jeugdhulp. Hiervoor is een eenduidig beeld nodig van alle organisaties die jeugdhulp bieden aan kinderen uit de regio Holland Rijnland. Daarom vragen de samenwerkende gemeenten deze jeugdhulp aanbieders om vòòr vrijdag 25 april a.s. gegevens aan de leveren via een hiervoor be-

stemd invulformat. Mocht uw organisatie dit format niet hebben ontvangen, dan kunt u deze opvragen door een mail te sturen naar secretariaatsocialeagenda@hollandrijnland. net. Meer informatie over de transitie van de jeugdzorg in de regio Holland Rijnland: www. hollandrijnland.net/themas-projecten/jeugd1/transitie-jeugdzorg

Verkiezingen Europees Parlement Op donderdag 22 mei 2014 zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. De burgers van de EU kunnen dan hun stem uitbrengen op wie hen in het Europees Parlement zal vertegenwoordigen. De leden worden gekozen voor een termijn van vijf jaar. In Nederland zijn er 26 zetels te verdelen van de 751 in totaal. Wie mogen er stemmen in Nederland? - Alle Nederlanders van achttien jaar en ouder mogen stemmen. - Inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba mogen stemmen omdat het gaat om bijzondere gemeenten van Nederland. - Inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten kunnen stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement als zij 10 jaar in Nederland hebben gewoond. - Als u de nationaliteit van een andere Europese lidstaat heeft en u woont in Nederland, dan mag u óf in Nederland stemmen, óf in uw eigen land. U moet wel kiezen: 2 keer stemmen mag niet! Kiest u ervoor om in Nederland te stemmen, dan moet u zich in uw gemeente registreren. Kiest u ervoor om in uw eigen land te stemmen, neem dan contact op met uw ambassade. Europese fracties Tijdens de verkiezingen stemt u op een nationale politieke partij. In het Europees Parlement maken deze partijen deel uit van één van de zeven Europese fracties. Deze fracties zijn niet gevormd op basis van nationaliteit maar op politieke kleur. De Europese fracties zijn wel ‘breder’ dan die in Nederland. In Nederland is er een duidelijk verschil tussen VVD en D66, maar op Europees niveau vallen beide partijen onder één fractie, namelijk de fractie ALDE (Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa).

Dit zijn alle zeven Europese fracties: 1. Fractie van de Europese Volkspartij (Christendemocraten) 2. Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement 3. Fractie Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa 4. Fractie De Groenen/Vrije Europese Alliantie 5. Fractie Europese Conservatieven en Hervormers 6. Confederale Fractie Europees Unitair Links/Noords Groen Links 7. Fractie Europa van Vrijheid en Democratie Naast de zeven Europese fracties zijn er ook nog enkele ‘losse’ Europarlementariërs, die niet zijn aangesloten bij een fractie. Zij worden ook wel ‘onafhankelijken’ genoemd. Bekendmaking uitslag De Nederlandse overheid houdt zich aan de regels van de Europese Commissie voor het bekendmaken van de verkiezingsuitslag. De (voorlopige) uitslagen mogen niet eerder bekend worden gemaakt dan dat de stembussen in alle lidstaten zijn gesloten om zo de verkiezing in andere landen niet te beïnvloeden. De (voorlopige) uitslagen kunnen daardoor pas worden doorgegeven na zondagavond, 23.00 uur: dan zijn alle stemlokalen in Europa gesloten. De officiële uitslag wordt een week na de verkiezing op vrijdag vastgesteld door de Kiesraad in een openbare zitting. Meer informatie www.elections2014.eu/nl www.kiesraad.nl/artikel/ep-europees-parlement

Vragen over een vergunning? Mail ons! Heeft u een vraag over vergunningen? Stuur uw mail met een zo concreet mogelijke vraag naar gemeente@noordwijkerhout.nl. Wij kunnen u op deze manier beter van dienst zijn dan wanneer u spontaan langskomt. Dankzij uw mail kunnen wij het antwoord op uw vraag goed voorbereiden en u een compleet antwoord geven. Indien een nadere toelichting nodig is op uw vraag, dan nemen wij met u contact op of nodigen u uit voor een afspraak.


Wmo Adviesraad stelt zich aan u voor De Wmo Adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd over de beleidsontwikkeling binnen het brede veld van de Wmo. Door de overgang van taken van het rijk naar de gemeente is deze rol van nog groter belang. Naast adviseren, bewaakt De Wmo Adviesraad de voortgang, kwaliteit en evaluatie van het beleid. De Wmo Adviesraad heeft een onafhankelijke positie, zowel ten opzichte van het gemeentebestuur, de aanbieders en de burgers. De Wmo Adviesraad is geen belangenbehartiger, maar tracht ideeën en gevoelens die leven onder de burgers te vertalen in adviezen aan het college van burgemeester en wethouders. Elke week stelt een lid van de Wmo Adviesraad zich aan u voor. Naam: Herman Bekkers Achtergrond: Verschillende functies in de zorg bekleed, nu locatiemanager bij Amie Ouderenzorg in Zandvoort en Bloemendaal Aandachtsgebieden: Ondersteunen van de zelfredzaamheid en de participatie van mensen met een beperking en van mensen met chronische problemen van psychische, psychosociale of psychogeriatrische aard. Daar hoort ook aandacht voor mantelzorgers en vrijwilligers bij, net als aandacht voor opvang (beschermd wonen),

Waar mag ik staan? - De gemeente Noordwijkerhout heeft een gebied aangewezen waar de vrijmarkt plaatsvindt. Op de website van de gemeente Noordwijkerhout kunt u de plattegrond hiervan bekijken. Het gebied waar de vrijmarkt is toegestaan ligt in het centrum en omvat de volgende straten; de Havenstraat (vanaf Koniginneweg tot de Dorpsstraat), het Marktplein, de Dorpsstraat, gedeelte Zeestraat van de Dorpsstraat tot aan de Victoriberg - In het vrijmarktgebied mogen particulieren/ bewoners hun tweedehands spullen verkopen - Er moet een doorgang van 3,5 meter worden vrijgehouden voor de bereikbaarheid van hulpverleningsdiensten. - Brandkranen moeten worden vrijgehouden, zodat ze goed zichtbaar zijn en de brandweer hier gemakkelijk gebruik van kan maken. - Horecagelegenheden (terrassen), winkeliers en omwonenden mogen geen hinder ondervinden. Houd daarom de entrees en (nood)uitgangen van de horecagelegenheden, winkels en woningen vrij. Wanneer mag ik een plaats innemen? - De vrijmarkt begint op 26 april om 07.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Iedereen mag vanaf 07.00 uur een plekje zoeken. Let op! Je mag in de dagen voor Koningsdag geen plek(ken) reserveren.

U hebt via de ISD een minnelijke regeling Bij het minnelijk schuldregelingstraject is de ISD bemiddelaar tussen u en uw schuldeisers. Tijdens het minnelijk traject verplicht u zich maximaal in te zetten om uw schuldensituatie op te lossen en te verbeteren voor een periode van drie jaar. Krijgt u een erfenis dan moet u dit melden bij uw consulent schulddienstverlening. Uw consulent maakt met de schuldeisers afspraken. Wanneer de hoogte van het bedrag dat u erft, groter is dan uw schuldenlast (inclusief de gemaakte boedelkosten), ontvangt u het overschot terug.

ondersteuning in de eigen leefomgeving niet meer mogelijk zijn. Belangrijk omdat: Zitting in de Wmo Adviesraad biedt de mogelijkheid om vanuit een onafhankelijke positie het college van B&W gevraagd en ongevraagd te adviseren over de Wmo beleidsontwikkeling en de voortgang, kwaliteit en evaluatie van het Wmo- beleid te bewaken. Ik heb gezien dat zelfredzaamheid en participatie de eigenwaarde van mensen versterkt en het gevoel geeft mee te tellen. Dat vergroot de kwaliteit van leven en daar draag ik graag aan bij!

Niet toegestaan is… - Particulieren mogen op straat geen alcoholhoudende drank en/of bederfelijke etenswaren verkopen. Voorbeelden van bederfelijke waar zijn: vis en visproducten (vers, gekookt of gestoomd), snacks, vlees en vleeswaren, melk en melkproducten, zachte en verse kaas, nat gebak en puddingbroodjes, salades, voorgesneden groenten en rauwkost, vers vruchtensap, tahoe en tempeh, olijven, beslag voor poffertjes en pannenkoeken of voorgebakken frites. De Voedsel en Waren Autoriteit (voorheen Keuringsdienst van Waren) controleert streng op de naleving van de wettelijke regels voor voedselbereiding. - Er mogen geen dieren verkocht worden. - Er zijn uitsluitend grondplaatsen; kramen zijn niet toegestaan. Waar moet ik parkeren? - Het is niet toegestaan om met de auto het terrein van de vrijmarkt te betreden. Op de plattegrond staat aangegeven waar u uw auto kunt parkeren. Wat moet ik opruimen? - Voordat u de plaats verlaat, moet u deze en de onmiddellijke omgeving ‘bezemschoon’ achterlaten. Wanneer dit niet gebeurd, kunnen de gemaakte kosten op u worden verhaald. - Niet-verkochte spullen moeten na afloop van de markt meteen worden meegenomen. Aanwijzingen van de politie, brandweer en de toezichthoudende ambtenaren dienen te worden opgevolgd.

Sluiting rondom feestdagen Het gemeentehuis en het Wmo Adviescentrum zijn op de volgende gesloten: - Vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) - Maandag 21 april (Tweede Paasdag)

Vraag Ik zit in de schuldsanering. Als ik een erfenis krijg kan ik dan zelf bepalen wat ik met dit bedrag ga doen? Antwoord U mag niet zelf bepalen wat u met het bedrag doet. Als u in de schuldsanering zit valt alles onder de boedel voor de schuldeisers. De schuldeisers die meewerken aan een schuldregeling verwachten dat u zoveel mogelijk van uw schuldbedrag aflost.

Spelregels vrijmarkt Noordwijkerhout In verband met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en gezondheid stelt de gemeente Noordwijkerhout ‘spelregels’ en regels voor de veiligheid tijdens de vrijmarkt op zaterdag 26 april (Koningsdag) in het centrum vast. Deze zijn als volgt:

Schuldsanering en erfenis

Publieksbalie gesloten In verband met een officiële bijeenkomst in de hal van het gemeenthuis is de publieksbalie gesloten op vrijdag 25 april.

U zit in de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) Uw bewindvoerder bepaalt of hij de erfenis aanvaardt. U bent vanaf het moment dat de Wsnp van toepassing wordt verklaard niet meer bevoegd om over de erfenis te beschikken. Wanneer de erfenis een positief saldo bevat, zal de bewindvoerder de erfenis aanvaarden en wordt het geld overgemaakt naar de boedelrekening. Wanneer de hoogte van het bedrag dat u erft, groter is dan uw schuldenlast (inclusief de gemaakte boedelkosten), ontvangt u het overschot terug en wordt de WSNP opgeheven omdat uw schulden voldaan zijn. Uw bewindvoerder accepteert de erfenis niet als sprake is van schulden. Vragen Voor vragen over uw schuldensituatie kunt u contact opnemen met de ISD. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek aan het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout

Werk in uitvoering Week 16

N206 Werkzaamheden aan de provinciale weg N-206 Informatie: www.zuid-holland.nl/N206 Asfaltwerkzaamheden aan de N206 tussen de N444 en Bartenweg. Ook werk aan de viaducten Van der Weijdenlaan en Guldemondvaart. Daarnaast ook onderhoud aan diverse duikers en de brug t.h.v. Zilkerduinweg 410. Informatie: Robert Hooijman tel. 06 538 641 36 e-mail: rhooijman@mourik.com Geert de Maaijer tel. 06 239 046 72 Schippersvaartweg Reconstructiewerkzaamheden aan de rijweg, buiten de bebouwde kom. Informatie: P. Brand tel. 06 120 218 94 e-mail: pbrand@versluysgroep.nl Herenweg (oostzijde N206) Afwerking rioleringswerk. Vernieuwing van de asfaltdeklaag Informatie: R de Haan tel. 06 200 176 87 P.van Dijk (gemeente), tel. 06 466 149 44 e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Victoriberg, Kerkeland, Herenweg In week 17 in de nacht asfaltwerkzaamheden aan de rijweg. Informatie: R de Haan tel. 06 200 176 87 P.van Dijk (gemeente) tel. 06 466 149 44 e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Schulpweg - Duindamseweg Kabelwerkzaamheden aan het fietspad. Informatie: G J Visser tel. 06 435 809 30 e-mail: gertjan.Visser@ciag.nl Westeinde Werkzaamheden aan kabels en leidingen Informatie: P. van Dijk peter.van.dijk@alliander.com tel. 06-211 75 698

Bram Schouten tel. 06 212 433 35 Herenweg - Brink - Dr. Nolenslaan - Ruys de Beerenbroucklaan Kabelwerkzaamheden naar telecommast achter tennispark de Boekhorst. Divers graafwerk in voetpad. Informatie: Tony van Beek tel. 06 224 890 04 Fonny Martens tel. 06 200 996 50 Leidsevaart Tot en met 18 april tussen huisnummers 171 (rest. Hillarey’s) en 184 (Lembrug) tijdelijk afgesloten voor auto- en vrachtautoverkeer in verband met herstraatwerkzaamheden en aanpassing 30km zone. Jonkers Tennispark (nr. 184) is bereikbaar via Noordwijk en Voorhout via de N444. Informatie: J P Spaas tel. 0252 343 883 C. Ackermann tel. 0252 343 889 verkeer@noordwijkerhout.nl De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op. Wij informeren u hier zo vroeg mogelijk over. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.


Nieuws van de raad Uitgebreide commissievergadering

Op woensdag 16 april 2014 wordt een uitgebreide commissievergadering, onder voorzitterschap van burgemeester Goedhart, gehouden vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Deze vergadering is in plaats van de oorspronkelijk geplande vergaderingen van de commissies Samenlevingszaken, Ruimte en Wonen en Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen op respectievelijk 15, 16 en 17 april 2014.

Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Advisering over het voorstel tot vaststelling van de Verordening Persoonsondersteunend budget ISD Bollenstreek - Advisering over het ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied (2e herziening) - Advisering over het Postzegelbestemmingsplan Buitengebied - Advisering over het voorstel tot vaststelling van de gewijzigde procedureverordening

planschade - Advisering over het voorstel tot vaststelling van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio De overzichten met ingekomen stukken kunt u vinden op onze gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl. Voor nadere informatie over deze vergadering kunt u terecht bij de griffier, drs. E.A. Jellema, tel. 0252 343 831 of e-mail: griffie@noordwijkerhout.nl

Alle vergaderingen van de raad en de commissies zijn live en achteraf te volgen via onze gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl (derde blokje: Raad en commissie / Vergaderstukken daarna: Raad en commissie / webcastverslag aanklikken). De eerstvolgende raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 24 april 2014.

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Locatie, werk, datum ontvangst - Ambachtsweg 9, 2211 JN, 03-04-2014 bouwen van een schuurkas en een bedrijfsruimte - Gooweg thv 13, 03-04-2014 sectie D1971, bouwen van een woning 08-04-2014 - Langevelderweg 177, 2211 BL, slopen van een trafo - Leidsevaart sectie 09-04-2014 A3682 en 3685, en Leidsevaart thv 209 bouwen van 3 aanlegsteigers (wandelnetwerk) Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Verleende omgevingsvergunningen Bouwadres en werk, - Gieterij 21, 2211 WC,

Verzenddatum 09-04-2014

-

-

-

-

-

bouwen (legaliseren) van een stalen wenteltrap, hekwerken en balkon Herenweg 348a, 2211 VG, plaatsen van een overkapping tussen verschillende schuren Langevelderweg, (thv Boekhorsterweg 18), plaatsen van 2 reclameborden Leidsevaart thv 108, perceel B2581, legaliseren van de bestaande steiger Pastinaakvoorde 1, 2211 NR, wijzigen voorgevelindeling/vergroten woning Prof. Aalberselaan 2, 2211 BH, plaatsen van dakkapellen in het voor- en achtergevelvlak Sportlaan 31, sectie A3445, nieuwbouw club- en kleedaccommodatie voor Voetbalvereniging van Nispen Sportlaan 33, Sectie A3445, nieuwbouw club- en kleedaccommodatie

voor Tennisvereniging van Nispen 07-04-2014

09-04-2014 04-04-2014 07-04-2014

04-04-2014

09-04-2014

09-04-2014

Iedereen kan het “uitwerking-/wijzigingsplan Delfweg” gedurende openingstijden inzien in de hal van het gemeentehuis. Het uitwerking-/wijzigingsplan Delfweg is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

24 25

• •

Anneke Beunder Uitvaartzorg

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur).

Tv stuk of slecht beeld REMMELZWAAL bellen! Ook digitaal instellen, tv op internet aansluiten. Prijsopgaaf vooraf, tel. 06-20959333.

0252 - 37 69 42 06 - 19 27 98 21

a n n e k e b e u n d e r. n l

Jack Russell VERMIST, HOLMES reu bruin/ wit, gechipt, tel. 06-50963223 / 06-50587726, foto’s Facebook Homes vermist / Twitter @Zinform

KOOP: leuk CHALET met een heerlijke •tuinTE in bosrijk Voorthuizen, tel. 06-20359779.

• GEZOCHT: tuinhulp voor een ochtend per week, ideaal voor gepensioneerde, tel. 023-5260977.

• TE KOOP GEVRAAGD: alle merken auto’s en bedrijfsauto’s, defect geen bezwaar, ook sloop,

direct contant geld met rdw vrijwaring, info Voor al uw bestra- 06-42488414. tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsMet Frans meer mans/vrouws!! Franse conopgave 070-3211006. versatie en bijles, alle niveaus door ervaren docent VUIL TAPIJT? Laat het vakkundig reinigen drs. Tel. 06-41691692. of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Heb je nu hulp nodig met Frans? Ik spijker je Interieurverzorging, tel. 070-5116612. bij (mondeling + schriftelijk). Ref. op verzoek, mail DAK HERSTELLEN? Bouma/Grundeken bel- naar gvanpanhuys@yahoo.com len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! Tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerkBC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505. gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. Deurstrik rood/wit/blauw, 071-4026444 / 0650-plusser SCHILDERT, SAUST en BEHANGT 53782363 Feesttuin.nl uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. T.K. garagebox a/d Hoornesln. Katwijk met elek., Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- L. 5.6 / B. 4.15 23 m2. Prijs € 29.500,- k.k. www. kooitje.nl, 06-10337210. schoten? www.tcdekampioen.nl.

St. Barbara Noordwijkerhout

• EERHART Sierbestrating.

Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie

gratis beurs beleven inspiratie voor wonen duurzaamheid culinair proeverijen gezelligheid advies kinderanimatie

voor logees. Per stuk € 180,-. Tel. 06-52325831.

dag en nacht bereikbaar

mei

Te koop: twee solide z.g.a.n. bedden 220x90. •Ombouw, lattenbodem, matras. Alleen gebruikt

Ervaren huishoudelijke hulp (met referenties) biedt zich aan. Tel. 06-13712031.

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366

Het vastgestelde “uitwerking-/wijzigingsplan Delfweg” heeft met ingang van 19 februari tot en met dinsdag 1 april ter inzage gelegen. Gedurende de termijn van terinzagelegging is geen beroep ingesteld bij de Raad van State. Het “uitwerking-/wijzigingsplan Delfweg” is daarom in werking getreden en onherroepelijk.

Garageboxen in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480.

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade en D.C.P. van der Lans

Op dinsdag 15 april 2014 houdt de plaatselijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de gemeente Noordwijkerhout vanaf 11.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Voor informatie kunt u bel-

Burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijkerhout maken bekend dat het “uitwerking-/wijzigingsplan voor de Delfweg” onherroepelijk is geworden.

trum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

(ook voor niet-leden)

Welstandscommissie

Bekendmaking onherroepelijk uitwerking-/wijzigingsplan Delfweg

WWW.ZALENVERHUURKRUYT •schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude cen-

FAMILIEBERICHTEN

Uitvaartvereniging

Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

len met tel. (0252) 343 860.

• •

GEZOCHT met spoed: woningruimte voor 1 STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een persoon, tot € 650,-, zomerhuis/kamer. Tel. 06afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en 46899716. Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of Goed schilderwerk, niet duur, tel. 06-30031935 06-12028319. Adrian.

heerlijk wonen duurzaam culinair Kijk alvast op www.heerlijk-wonen.nl Locatie:

Dekker Warmond Veerpolder 14 2361 KV Warmond

Volg ons op: W

www.heerlijk-wonen.nl @heerlijk-wonen facebook.com/heerlijk.wonen.7

gr

inspi

duur

p ge

IS GRATEE kinde ENTR

NIEMAND HEEFT JOU NODIG WORD BUDDY! www.buddynetwerk.nl tel. 070 3649500


sport

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 15 april 2014

15

Bridgeclub De Schelft bridge n Vorige week werd de laatste competitie wedstrijd gespeeld en stevenen Her Geerlings en Thijs den Otter op het clubkampioenschap af. Op de slotdrive worden de diverse prijswinnaars gehuldigd. En daarmee zit het bridgeseizoen er weer op. Onderstaand een beknopte uitslag van maandag 7 april.

A Lijn 1 2 3

Her Geerlings & Thijs den Otter Piet Broekhof & Piet van der Berg Nico van der Berg & Gerrit Kom

Gem. 7-apr 57,01 48,96 56,04 53,82 54,37 62,85

B Lijn 1 2 3

Jan Verwer & Wil van der Zon Truus Warmerdam & Fred Warmerdam Toos Hogervorst & Lida van Kampenhout

58,60 57,00 52,81

52,78i 66,32 46,88i

C Lijn 1 2 3

Ine Heshof & Adry Hogervorst Agnes van Eeden & Amy Straathof Piet van der Burg & Krijn van der Slot

56,48 53,65 53,10

55,00i 42,50 50,42

D Lijn 1 2 3

Ria Lucassen & Thea Vink Cok Duineveld & Femmy Stroombergen Ria de Haas & Ineke van Parera

56,08 55,00 52,25

63,33 57,08 50,00 giovialli serbony scoort de winnende voor VVsb. |Foto: Tino Stulen

Serbony schiet VVSB langs HBS

Bridgeclub HJB bridge

n Bij bridgevereniging “Het Juiste Bod” waren er net als vorige week ook nu weer schitterende tulpen als prijs; dank hiervoor aan Henk Heemskerk en Henk Tulen.

Lijn A: rood 1 Henk Heemskerk & Sjaak Hiep 2 Ageeth v.d. Beek & Her Geerlings 3 Pim Goddijn & Ron Kamphues 4 Ad Braat & San v. Es

61,98 56,42 52,08 52,01

64,24 44,44 56,25 54,51

voetbal n In de strijd om de tweede plaats heeft VVSB weer goede zaken gedaan. VVSB kwam tot tweemaal toe terug van een achterstand en in de slotfase won het van naaste belager HBS.

2 HbS 3 vvSb Door Stefan van den Burg

Lijn B: blauw 1 Nel van den Berg & Trees de Winter 2 Henk Tulen & Hennie van der Zalm 3 Aad Broekhof & Jopie den Elzen 4 Margriet Broekhof & Sjaak Broekhof

57,47 57,12 53,65 53,47

56,94 60,76 58,68 55,90

Lijn C: groen (1) Tieneke v. Noort & Niek v. Noort (1) Riny Laros & Fonny Tulen 3 Lenie Aartman & Greet Meeuwenoord 4 Herma v.d. Lans & Lydia v.d. Niet

56,25 56,25 55,38 53,06

59,03 60,07 57,29 50,56i

Lijn D: oranje 1 Til v. Amerongen & Henk Duivenvoorden 2 Ada Pennings & John Pennings 3 Cas Duivenvoorden & Herman v.d. Eerden 4 Annie Brama & Arie Brama

61,67 59,79 50,63 50,00

70,00 63,75 50,42 47,50

Lijn E: geel 1 Ellen v. Kesteren & Bertien Schrijver 2 Jose Warmerdam & Ben Warmerdam 3 Gerda v. Rooijen & Annie v.d. Zon 4 Kees v. Grieken & Fer Warmerdam

59,79 55,63 54,58 51,67

60,83 57,08 53,33 41,25

Bridgeclub Gambri bridge

n Gespeeld is de derde zitting van het ‘JWH Jobs Toernooi’. Hieronder staat de gedeeltelijke uitslag.

Lijn Rood 1. Harrie van der Lans / Piet van der Lans 2. Cis van der Lans / Cor van der Lans 3. Louis van Dam / Jan Zandvliet 4. Quirine Heemskerk / Elisabeth Peters

57,81 56,77 56,08 52,95

Lijn Blauw 1. Corrie ter Veen / Agnes van Eeden 2. Jan Laros / Tatyana Laros 3. Ineke Belt / Gerarda Warmerdam 4. Nelly Driessen / Jopie den Elzen

62,50 58,68 53,13 52,43

Lijn Groen 1. Ria Lucassen / Jeanne Menken 1. Toos van de Burg / Corry van Haaster 3. Johan Wijnands / Gerard de Winter 4. Beerta van der Linden / Guusta Timmers

57,99 57,99 56,94 53,47

Lijn geel 1. Nel van de Hoorn / Miep van der Mey 2. Frits Marneth / Ben van Aken 3. Betty van Schie / Ellen van Kesteren 4. Wim aartman / Kees Duivenvoorde

63,36 63,30 61,88 54,55

VVSB miste de geschorste topscoorder Koen Bosma. Bart Duindam kreeg hierdoor weer eens een basisplaats van trainer Wilfred van Leeuwen. In een uiterst vermakelijk duel, op een slechte grasmat, kreeg HBS de eerste kans van de wedstrijd. Het was de gevaarlijke spits Tjeerd Westdijk die een goede kans kreeg voor de openingstreffer, maar doelman Ronald van der Meer redde met één hand. Een paar minuten later was het dan wel raak voor HBS. De vrije trap van Mike de Geer werd verlengd door Jan-Paul Saeijs en die bal ging over Van der Meer heen. Direct na de openingstreffer scoorde VVSB. Geklungel in de defensie van HBS zorgde ervoor dat Frans van Niel in een leeg doel mocht scoren. Beide ploe-

gen kregen nog grote kansen om voor rust weer op voorsprong te komen, maar Van Niel (VVSB) en Westdijk (HBS) schoten respectievelijk op de lat en over. Na de rust was Peet van der Slot al snel dicht bij de voorsprong voor VVSB, maar zijn schot met het linkerbeen werd uit het doel gehouden door Gianni Kamperveen. In de 62e minuut was het weer raak voor HBS. Jochem Hendriks mocht de bal in het strafschopgebied voor geven op de vrijstaande Tjeerd Westdijk, die simpel de bal kon binnen tikken. Ondertussen was de doelman van HBS geblesseerd geraakt aan de schouder, maar na een blessurebehandeling kon hij zichtbaar aangeslagen toch verder. VVSB wilde hiervan profiteren met veel schoten op doel, maar dit lukte maar mondjesmaat. Vladimir Jozic was dichtbij, maar schot na een mooie aanval net over. In de 81ste minuut kwam VVSB toch terug in de wedstrijd. Een kort genomen corner kwam terecht bij Van Niel, die van 25 meter aanlegde.

Zijn schot was hard en ging belandde zeer mooi in de kruising van het doel. VVSB bleef stormen op het doel van HBS en liet grote ruimtes achterin voor HBS, waar zij niet van konden profiteren. Met een extra aanvaller in de persoon van Stijn van der Slot, kreeg VVSB in de blessuretijd loon na werken. Een goede combinatie van Michael van Laere en invaller Omar Hamdi, kwam terecht bij spits Giovialli Serbony die raak kon schieten. VVSB behield door deze overwinning de tweede plaats en heeft hierdoor ook AFC nog geen kampioen laten worden. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg uit Amsterdam een voorsprong van zeven punten. Deze drie wedstrijden zal AFC nog moeten spelen tegen HBS, VVSB en JVC Cuijk, respectievelijk de nummers 5, 2 en 4 van de competitie. HBS - VVSB 2-3: 25’ Saeijs 1-0, 27’ Van Niel 1-1, 62’ Westdijk 2-1, 81’ Van Niel 2-2, 90’ Serbony 2-3 VVSB: Van der Meer, P. van der Slot (67’ Hamdi), Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic, Ruigrok (77’ S. van der Slot), Van Niel, Van Laere, Serbony, Duindam (53’ Hoek)

Van Nispen schlemielig onderuit voetbal n De ziekenboeg van Van Nispen blijft volstromen en het aantal geschorste spelers loopt op. In Roelofarendsveen stonden bij de aftrap slechts vier basisspelers in het veld. Daar ook Alkmania lang niet in haar sterkste opstelling kon aantreden lagen beide ploegen een uiterst pover spelletje op de grasmat.

2 alkmania 1 van Nispen

1-0. Na de pauze zag het er niet naar uit dat Van Nispen gelijk zou maken en ook Alkmania bakte er niet veel meer van. Toen Alkmania na zeven-

tig minuten via een slap schot op de 2-0 kwam, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het doelpunt dat Van Nispen in de slotfase maakte (kopbal Dennis Meiland), kwam veel te laat. Hierdoor heeft Van Nispen nog geen veilige afstand genomen van een eventuele PD plaats. Op Tweede Paasdag speelt Van Nispen om 14.00 uur thuis tegen het sterke Meerburg.

Door Tino de Groot

In het eerste half uur van de wedstrijd gebeurde er bijna niets wat de moeite waard was. Beide ploegen speelde slordig en gehaast en men creëerde niet of nauwelijks mogelijkheden om te scoren. De beste kans kwam nog van Scott Nederstigt die een diepe bal op zijn borst aannam en daarna de bal direct op het doel schoot. Zijn inzet verdween rakelings over het vijandelijke doel. Het doelpunt van Alkmania kwam uit de lucht vallen. Vlak voor rust greep de Zilker verdediging slap in bij een dieptepass en de spits van de gastheren faalde niet toen hij oog in oog kwam met gelegenheidsdoelman Dick Verhoeven:

gelegenheidskeeper dick Verhoeven verving de geschorste andy otte.|Foto: Trudy van den Berg


Nu proberen… 2 maanden voor € 75,-

Uitgebreide Paasbrunch voor slechts € 11,98 p.p.

Aanbieding is geldig t/m eind juni.

21 en 22 april 2014, van 12.30 uur tot 16.00 uur. Reserveren noodzakelijk: 0252-410076

www.centrebodymind.nl - email info@centrebodymind.nl tel.nr. 0252-500825 of 06-17418768

Heereweg 200 - Lisse

PAASSHOW

19 April en 2e paasdag van 12.00 tot 16.00 uur met diverse aanbiedingen!

Atelier ArtiChic

Handgemaakte beelden en sieraden

Bij elke verkochte boot een leuke attentie!

Oudhuijzer sloepen Importeur: sportbotencruisers Aanbiedingen: Sloepen, sport-, volgboten, 40 topoccasions en b.b. motoren

OmtzigtWatersport.nl OMTZIGTWATERSPORT.NL Industriekade 22, 2172OmtzigtWatersport.nl HV Sassenheim (NL). +31 (0) 252 - 232 604 Industriekade 22, 2172 HV Sassenheim (NL). +31 (0) 252 - 232 604

OmtzigtWatersport.nl Industriekade 22, 2172 HV Sassenheim (NL). +31 (0) 252 - 232 604

OmtzigtWatersport.nl Industriekade 22, 2172 HV Sassenheim (NL). +31 (0) 252 - 232 604

OPEN DAG Zaterdag 19 april 10 – 16 uur Workshops zilver, glas & polymeer Kom naar de open dag en ontvang een kortingsbon van 10% voor een workshop! Veenenburgerlaan 62, 2182 DC Hillegom Voor meer info: www.artichic.nl


Autorijschool

Jan Spaans

Kwaliteit voor een goede prijs (al 24 jaar ervaring)

www.rijschoolspaans.nl • info@rijschoolspaans.nl 06 - 51.07.41.49

Speciale Paasactie! Schrijf je nu in voor een

Tegen inlevering van een appel en een ei nu:

gratis proefles + géén inschrijfgeld bij

Actie: Cassette knikarmscherm

vanaf 985,incl. montage

actie loopt van 14 t/m 19 april 2014

Onder de mooiste creaties verloten wij een maand gratis sporten! Dezeacti actie loopt t/m t/m 21 april. 1e 1e Paasdag Paasdagisishet het sportcentrum sportcentrum gesloten. Deze e loopt 1 april. gesloten.

Nijverheidsweg 2 - Voorhout - www.theahoogervorst.nl - tel. 0252 232 657

Showroom: Walserij 13d - 2211 SJ Noordwijkerhout - (0252) 373855 Openingstijden Showroom: Vrijdagavond 19.00–21.00 uur - Zaterdag 10.30–16.30 uur Overige dagen/uren op afspraak


ZATERDAG 19 APRIL BUXUSINFODAG! DE KWEKER IS AANWEZIG.

Struikmargriet, potmaat 17 cm van € 7,99 nu voor

5,99

10% KORTING

OPEN OP 2E PAASDAG! maandag 21 april van 10:00 uur tot 17:00 uur!

2E PAASDAG BBQ DEMODAG MET COBB BBQ

OP BUXUSPLANTEN, BUXUSSCHAREN, BUXUSMEST, BUXUS.....

(OP ALLES WAT MET BUXUS TE MAKEN HEEFT!)

BIJ AANKOOP VAN EEN COBB BBQ GRATIS COBBLESTONES EN JACK DANIELS ROOKSNIPPERS!!

OPEN OP KONINGSDAG!

www.tuincentrumdemooij.nl Noordwijkerweg 36 | Rijnsburg T 071 408 09 59

zaterdag 26 april van 9:00 uur tot 13:00 uur!

OPGeLet!

Katwijk Rijnsburg uw advertentie verschijnt in de regio: Valkenburg Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Noordwijk

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

‘LIKE’ US

OP FACEBOOK

PArtICuLIereN

Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt

Aanbiedingen geldig van 16 april t/m 26 april. Zolang de voorraad strekt.

altijd een Mooij Feest!

out

h Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom

Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


algemeen

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

Kick-off 5RoeFestival THEATER  De kick-off van het 5RoeFestival, een regionaal theaterfestival voor jongeren uit Zuid-Holland dat op 15 juni plaatsvindt, was zondag in het Teylingencollege Leeuwenhorst.

Zo’n zestig jongeren volgden diverse workshops op het gebied van theater maken. De workshopdag is een verplicht onderdeel voor de deelnemers van het 5RoeFestival. Het festival biedt jonge theatermakers een podium om hun talent te laten zien, zich te meten met anderen en te leren van professionals. Alle deelnemers zijn tussen de 13 en 18 jaar en zijn lid van een jeugdtheaterschool of van een theatergroep op een middelbare school. Het 5RoeFestival is een activiteit van de Stichting Meedoen Aan Cultuur. De stichting is opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers met een voorliefde voor (jongeren)theater.Meer informatie op www.5roefestival.nl.

Lentewandeling Nieuw Leeuwenhorst WANDELING  Op zondag 27

april, ’s ochtends om 9.00 uur, organiseert IVN Leiden een natuurwandeling door het landgoed Nieuw Leeuwenhorst, tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Hoewel bescheiden van omvang, kent het gebied een zeer gevarieerde natuur, met oud en jong bos, waterpartijen en flinke stukken ruige weide. De aandacht zal vooral uitgaan naar de natuur, de vele zangvogels, de bomen en de bloemen, maar er zal ook iets verteld worden over de boeiende geschiedenis van het terrein. Ook voor kinderen zal er voldoende te beleven zijn. Het startpunt van de wandeling is de ingang aan de Gooweg (Gooweg 36 2211 XX Noordwijkerhout), voor het Koetshuis, en de wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Aan deelname zijn geen kosten verboden. Meer informatie staat op de website van IVN Leiden (www.ivn.nl/ afdeling/leiden), onder ‘Activiteiten’ en ‘Natuurgebieden’.

Doe dag in De Schelft SPORT  Optisport de Schelft or-

ganiseert op woensdag 7 mei in samenwerking met Bari Gym weer een Doe-dag, vol sportieve en afwisselende activiteiten. Op deze dag worden eerst in de grote sportzaal een aantal trainingen gegeven in zelfverdediging, conditietraining en kickboksen. De lessen staan onder leiding van Rick van der Hulst van Bari Gym. De lessen zijn geschikt voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar. Na de lessen is er een patatje als lunch en wordt er ‘s middags gezwommen. Het programma loopt van 11.00 tot 16.00 uur. Meedoen aan de Doe-dag kost 8 euro per kind, inclusief eten. Aanmelden kan bij de receptie in de Schelft. Meer informatie: www.schelft.nl.

19 ‘Varen is ontspannen als je goed bent voorbereid’ DINSDAG 15 APRIL 2014

POLITIE  Zodra de zon zich laat zien, vult het water in de regio zich met pleziervaarders. Toch gebeurt het regelmatig dat het plezier verandert in narigheid. Narigheid die voorkomen kan worden als schippers zich goed voorbereiden, aldus de waterpolitie.

René Ras terug bij Van Nispen VOETBAL  René Ras tekende vori-

ge zijn eerste contract als hoofdtrainer bij Van Nispen. Hij volgt in het nieuwe seizoen Stephan Spruijt op. René Ras is zijn voetbalcarrière begonnen in De Zilk, evenals zijn broer en zus. Vader Wim was trainer van de dames, en een periode, leider van het eerste elftal. René, was altijd en eeuwig met de bal in de weer op de velden van Van Nispen. Als jongetje van 10 jaar vond hij het al geweldig om de tas van zijn van Nispen idool, Andre van Eeden, te mogen dragen. Zijn talent was te groot voor Van Nispen en dus vertrok hij, een jaar voor het kampioenschap van 1992,

naar FC Lisse. Hier heeft hij van 1991 tot 1998 met veel succes in de hoofdklasse A gespeeld en is kampioen geworden in 1996-1997. In 1999 komt Ras weer terug op het oude vertrouwde nest aan de Sportlaan in De Zilk waar hij in 2000 en 2002 kampioen wordt met het eerste elftal. Hier stopt zijn voetbal carrière en stort hij zich op het trainen. Diverse clubs hebben al gebruik mogen maken van zijn passie en enthousiasme voor het voetbal spelletje. Het is overigens niet de eerste keer dat Ras de Van Nispen voetballers gaat trainen. In het verleden heeft hij de B1 en later de A1 al onder zijn hoede gehad.

Van Wetten vrijwilliger van het jaar VOETBAL

 Tijdens de vrijwilligersavond in de kantine van VVSB is Siem van Wetten gekozen tot de vrijwilliger van het jaar.

De takenlijst van deze vrijwilliger is omvangrijk. Siem is jeugdleider geweest, enkele jaren coordinator e-pupillen,verzorgd nu de inkoop van de kleding voor de gehele jeugd en de senioren selectie

“Zorg dat je vaartuig in topconditie is,” zegt Ivo Winkel Groenendijk, schipper bij de waterpolitie in het district Leiden-Bollenstreek. “De kussens opschudden en de tank vullen is niet genoeg. Onderhoud ook de motor goed.” Mocht de motor onverhoopt toch uitvallen, dan is het handig als er een peddels aan boord zijn. VEILIGHEID

Veiligheid aan boord is natuurlijk van groot belang. Winkel Groenendijk: “Heb je een volle telefoon bij je en zijn de verlichting en de brandblusser in orde? En bewaar de blusser niet in het motorcompartiment, want als daar brand uitbreekt, kun je er niet meer bij.” Goedgekeurde redvesten en een brandblusser zijn verplicht bij snelle motorboten, maar de politie adviseert elke schipper om deze aan boord te hebben. ”En neem warme kleding mee voor als het weer ineens omslaat”.

beschikbaar.” Een vaarbewijs is verplicht voor schippers van motorboten die sneller kunnen dan 20 km/u of boten die langer zijn dan 15 meter. “Voor een vaarbewijs moet je 18 jaar oud zijn. Helaas krijgen we vaak klachten over jonge kinderen, die snelle boten besturen en flinke risico’s nemen.” De politie adviseert om alle extra regels rond het varen met een snelle motorboot eens goed te bekijken. Dat kan op internet. RELAX

“Watersporten is ontspannen,” stelt de politieschipper. “Het is vervelend als je last van een ander ondervindt, dus veroorzaak zelf ook geen overlast. Vaar niet te hard, hou in de gaten wat je hekgolf veroorzaakt, denk aan het volume van de muziekinstallatie en geef elkaar de ruimte.” En hoe gezellig het ook is, kijk uit met alcohol drinken. “De grens ligt op 0,5 promille. Wie meer drinkt, kan zijn vaarbewijs kwijtraken.” Kijk voor meer informatie op de site van de politie bij ‘vaarregels’ of op www.varendoejesamen.nl Doe mee en sponsor CliniClowns

New York Marathon 2014

november

REGELS

Net als in het verkeer op straat, gelden er op het water regels. “Het blijkt dat veel mensen die regels op het water niet goed kennen, “ vertelt Winkel Groenendijk. “De regels staan in het BPR, het binnenvaart politie reglement. Voor een klein bedrag kunt u een zakboekje aanschaffen. Het is ook digitaal

Meld je nu aan!

LoopVoorCliniClowns .nl

Aan het eind van het seizoen zorgt hij dat alle elftallen hun kleding en voetballen weer inleveren om voor het nieuwe seizoen er alles piekfijn er uit ziet. Hij doet de inkoop van de wedstrijdballen en de verdeling ervan. Ook is deze ijverige vrijwilliger iedere maandag ochtend te vinden in de kantine, waar hij de keuken en de bar schoonmaakt.

Duo De Klerk wint triple KLAVERJAS  St. Victorklaverjasclub heeft vorige week de prijzen uitgereikt na een spannend seizoen. Jessica en Piet de Klerk werden voor de derde keer op de rij de winnaars van het vaste maat kaarten.

Met 29182 punten behield de familie De Klerk de wisselbeker. Gerard en Jan van de Burg volgde met iets meer dan 100 punten minder (29072 punten). De derde plaats was voor Bep van de Ploeg en Arnold Dersen met 27966 punten. Bij het losse maat kaarten werd Peter Sinnema eerste, Lia van Nobelen tweede en Ruud Bussing

Altese viert de lente met een voorjaarsconcert. |Foto: pr.

Voorjaarsconcert Altesa Gerard en Jan v/d Burg,Jessica en Piet de KLerk,Bep v/d Ploeg en Arnold Derksen met de prijzen.

derde. Op zaterdag 26 april is er het Koningsdagkaarten, dat om 20.00 uur begint.

MUZIEK  Het was een bewogen jaar met verhuizingen, concoursen, promotie en zelfs het Nederlands Kampioenschap. Reden te meer om met volle overgave het voorjaarsconcert te spelen, en wel op zaterdag 17 mei om 20.30 uur in de Duinpan.

Afgelopen jaar was een hectisch jaar voor Drumfanfare Altesa. Eerst de verhuizing vanaf de Duinpan naar de gymzaal in de tijdelijke school op de Zoutopslag. Geen optimale locatie. Ondanks dat iedereen van alles heeft gedaan om de akoestiek en de gezelligheid van de gymzaal en school te verbeteren. Daarna de verhuizing naar het Parochiehuis. Een hele verbetering, maar het haalde het toch niet bij de eigen vertrouwde Duinpan. Tussen de verhuizingen en aanpassingen door is er erg hard gewerkt

aan twee concoursen, met als resultaat de promotie naar de 2e divisie. En daarna het behalen van het Nederlands kampioenschap. En dan tenslotte de terugkeer in de oude vertrouwde omgeving van De Duinpan. Een mooiere repetitieruimte kan men zich niet wensen. Vele Zilkers zullen inmiddels de vernieuwde Duinpan al wel hebben bezocht, maar op zaterdag 17 mei kan men ook horen hoe de nieuwe Duinpan klinkt. De akoestiek is beduidend verbeterd. Iedereen die Drumfanfare Altesa een warm hart toedraagt is van harte welkom om het jaarlijkse voorjaarsconcert te komen beluisteren. Het concert wordt weer uitgevoerd onder de bezielende leiding van Dirk Jan de Boer, die op zijn onnavolgbare wijze de concertstukken aan elkaar zal praten.


OPHEFFINGSUITVERKOOP Kortingen tot

70%

ALLES MOET WEG!!!

Ook grote maten, 3x-XL en 4x-XL Merken o.a.: State of Art • McGregor • Diesel • Replay • Ledub • Meyer • P.M.E. Legend

ANJELIERENSTRAAT 41 • RIJNSBURG • TEL. 071-4035054

• EErhart Sierbestrating.

GRATIS!!

Voor al uw bestraervaren huishoudelijke hulp (met referenties) tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- biedt zich aan. Tel. 06-13712031. opgave 070-3211006. jack russell VerMiSt, HOLMES reu bruin/ Vuil tapijt? laat het vakkundig reinigen wit, gechipt, tel. 06-50963223 / 06-50587726, foof huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam to’s Facebook Homes vermist / Twitter @Zinform Interieurverzorging, tel. 070-5116612. te kOOp: leuk CHALET met een heerlijke Dak herStellen? Bouma/Grundeken bel- tuin in bosrijk Voorthuizen, tel. 06-20359779. len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! GeZOCht: tuinhulp voor een ochtend per BC SierBeStratinG Tegelwerk, met afvoer, week, ideaal voor gepensioneerde, tel. 023-5260977. gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. te kOOp GeVraaGD: alle merken auto’s en 50-plusser SChilDert, SauSt en BehanGt bedrijfsauto’s, defect geen bezwaar, ook sloop, direct contant geld met rdw vrijwaring, info uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. 06-42488414. Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en VoorMet Frans meer mans/vrouws!! Franse conschoten? www.tcdekampioen.nl. versatie en bijles, alle niveaus door ervaren docent SteunZOlen. Erkend leverancier, lid Stich- drs. Tel. 06-41691692. ting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een heb je nu hulp nodig met Frans? Ik spijker je afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of bij (mondeling + schriftelijk). Ref. op verzoek, mail naar gvanpanhuys@yahoo.com 06-12028319.

• •

• •

www.ZalenVerhuurkruyt • tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerk•schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude cen- zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505.

trum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, Deurstrik rood/wit/blauw, 071-4026444 / 06verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserverin- 53782363 Feesttuin.nl gen: tel. 06-25047376. t.k. garagebox a/d Hoornesln. Katwijk met elek., Garageboxen in Oegstgeest en leiden. L. 5.6 / B. 4.15 23 m2. Prijs € 29.500,- k.k. www. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. kooitje.nl, 06-10337210. GeZOCht met spoed: woningruimte voor 1 tv stuk of slecht beeld reMMelZwaal bellen! Ook digitaal instellen, tv op internet aan- persoon, tot € 650,-, zomerhuis/kamer. Tel. 0646899716. sluiten. Prijsopgaaf vooraf, tel. 06-20959333. Goed schilderwerk, niet duur, tel. 06-30031935 te koop: twee solide z.g.a.n. bedden 220x90. Ombouw, lattenbodem, matras. Alleen gebruikt Adrian. voor logees. Per stuk € 180,-. Tel. 06-52325831.


De psycholoog over...

3

Pijlers van een gezonde opvoeding dr. Gert Jan Kloens en drs. Grethe van Duijn

www.innovatieduo.nl

Nieuws

Thema

Nieuws | Zorgvragen van kinderen Uit een langlopend onderzoek van Universitair Medisch Centrum Groningen onder 2.300 kinderen en jongeren komt naar voren dat meisjes meer gebruik maken van zorg dan jongens. Hierbij is opvallend dat op 11-jarige leeftijd 20% van de kinderen zorg gebruikt in verband met emotionele of gedragsproblemen en dat dit percentage op 19-jarige leeftijd stijgt naar 32% . Deze opmerkelijke stijging ontstaat vooral door de hulpvraag van meisjes. Uit het onderzoek komt naar voren dat jongeren uit eenoudergezinnen, armere gezinnen en jongeren met gescheiden ouders de meeste zorg vragen.

In “De Psycholoog over…” besteden we dit jaar een aantal edities aan de pijlers van een gezonde opvoeding. Geen gemakkelijk onderwerp. Zoals we kunnen lezen in het gesprek met Loes Schoeren worstelen veel ouders met de opvoeding van hun kroost, en andersom: veel kinderen worstelen met hun ouders.

Nieuws II | Ruziemakende paren in scheiding InnovatieDuo is betrokken bij de gevolgen van het rapport van Marc Dullaert, de Kinderombudsman. De Tweede Kamer heeft gevraagd om een advies over de wens van de Kinderombudsman om bemiddeling (mediation) verplicht te stellen bij ruziemakende ouders in een scheiding. Dullaert vindt dat ouders gedwongen moeten worden om in het belang van de kinderen de strijd te staken en middels een mediator vechtscheiding moeten voorkomen. InnovatieDuo kan zich goed vinden in Dullaerts adviesrapport “Vechtende ouders, het kind in de knel” om de positie van kinderen te verbeteren. Tegelijkertijd vinden wij dat beleidsmakers zich meer moeten richten op het voorkomen van (vecht)scheiding. Relatieondersteuning aan paren in een vroeg stadium kan veel leed voorkomen. Als de overheid slim is geven zij ruim baan aan laagdrempelige relatieondersteuning. Binnenkort wordt dit onderwerp in de Tweede Kamer in behandeling genomen. Nieuws III | Pesten Inmiddels is er in Nederland veel aandacht voor omgaan met pesten. Verschillende tv-programma’s besteden aandacht aan de gevolgen van pesten en in de jeugdgezondheidszorg in een nieuwe richtlijn Pesten uitgegeven. Het is positief dat dit onderwerp veel aandacht krijgt, want pesten heeft vaak enorme nare gevolgen voor de ontwikkeling van mensen.

Quote

“Opvoeden is kinderen helpen te worden die ze zijn”

Over opvoeding kan van alles gezegd worden. Allereerst het volgende. Geen enkele opvoeding is blessurevrij. Geen volwassene kan zeggen dat zijn opvoedingsgeschiedenis vrij is van moeite, pijn en verdriet. Onze opvoedinggeschiedenis is een mix van goede en minder goede ervaringen. Mooie en warme herinneringen die je graag koestert en ervaringen die je het liefst snel zou willen vergeten. Ondanks deze relativerende opmerkingen is er genoeg te zeggen over een gezonde opvoeding. De kern van opvoeden is een kind helpen volwassen te worden. Ouders en andere opvoeders (opa’s, oma’s, leerkrachten et cetera) hebben als taak een kind te helpen te ontdekken wie hij zelf is. Dit is een proces van zelf-wording. Een langdurig proces van vallen, opstaan en weer doorgaan. Je moet je eigen IK ontdekken, zegt de filosoof Kierkegaard. Het belangrijkste boek in de psychologie op dit terrein heeft dan ook de titel ‘Mens worden’. Gebaseerd op het werk van Kierkegaard is dit een prachtig en goed leesbaar boek van de beroemde psycholoog Carl Rogers. Rogers beschrijft het levensdoel van mensen als volgt: “Dát zelf te zijn, wat men waarlijk is”. Dit is een persoonlijke zoektocht naar je unieke bestemming. Denkers als Kierkegaard en Rogers sluiten aan bij een respectabele geschiedenis van collega’s, zoals Augustinus, die ons 1600 jaar geleden al liet zien dat het leven een innerlijke zoektocht is. Deze zoektocht impliceert een grote persoonlijke verantwoordelijkheid, zei deze kerkvader. De opvoeding van kinderen is hen dus leren stapsgewijs deze verantwoordelijkheid op te pakken. Kinderen moeten leren om een zelfstandige volwassene te worden. Volgens de psycholoog Erich Fromm is de taak van opvoeders tweeledig. Een eerste aspect is de directe zorgzaamheid voor het behoud van de gezondheid van het kind en voor de groei van het kind. Het tweede aspect betreft de overdracht

In gesprek met

van de liefde tot het leven: “Dat het goed is deel te nemen aan het menselijk bestaan”. Deze beide aspecten zijn “de melk en de honing” van de opvoeding. De melk symboliseert de zorg voor het behoud van het leven en de honing verbeeldt de zoetheid van het leven, de liefde voor het leven, het geluk te leven. Je geeft je kind dus ‘honing’ om de zin van het leven te leren. Zo leert een kind te onderscheiden wat belangrijk is en wat niet. Een kind leert hierbij zelfstandig keuzes te maken. Een kind leert bijvoorbeeld om een liefdevol mens te zijn: vriendelijk, verdraagzaam en geduldig. Feitelijk leert een kind zelf een antwoord te vinden op de vraag: Wat is het doel van mijn leven? Opvoeders doen er goed aan stil te staan bij de basisbehoeften van een kind. Deze zijn belangrijk voor de ontwikkeling tot volwassenheid. Veilige hechting, autonomie en identiteitsgevoel (‘jezelf een uniek mens voelen’), zelfexpressie (‘jezelf kunnen uiten’), zelfwaardering en zelfverzekerdheid (‘zelfvertrouwen’) en zelfbeheersing vormen de vijf basisbehoeften die van onmiskenbaar belang zijn gebleken in elk mensenleven. Ze vormen de vijf pijlers van een gezonde opvoeding. Net zoals heipalen onder een huis vormen de pijlers het fundament onder de groei naar volwassenheid. Problemen in de volwassenheid zijn dan ook vaak te herleiden tot problemen in een of meerdere pijlers. In een volgende edities van “De psycholoog over…” worden deze vijf pijlers verder toegelicht.

Boekentips

De psycholoog in gesprek met...

1. | Rogers, C. Mens worden; een visie op persoonlijke groei. Een standaardwerk in de psychologie. Rogers: “Een groot aantal relaties is gericht op het bevorderen van persoonlijke groei…

drs. Loes Schoeren

Ontwikkeling, rijping en adequaat functioneren zijn kernwoorden”. Volwassenheid betekent je persoonlijke eigenheid en dat van anderen respecteren, en zich als mens te kunnen bekommeren om anderen, zonder deze te willen bezitten, evenzeer de zelfverwerkelijking van andere mensen te bevorderen.

Het gesprek voor deze editie van De Psycholoog over… vindt plaats op een opmerkelijk moment. Het nieuws van de Kinderombudsman Dullaert deze week was een Trending Topic. Teveel kinderen worden volgens De Kinderombudsman geconfronteerd met een vechtscheiding van ouders en dat is schadelijk voor hen. Dullaert spreekt van ‘kindermishandeling’. Reden voor de Tweede Kamer om in spoedzitting bijeen te komen. We zijn in gesprek met drs. Loes Schoeren. Zij is jurist en ontwikkelingspsycholoog. Loes werkt als pedagogisch adviseur en NMI Registermediator voor de bekende organisatie Centrum voor Jeugd en Gezin in Katwijk. Deze organisaties hebben professionals in dienst die ouders en kinderen bij tal van facetten in de opvoeding ondersteunen. Dit kan gaan over een vraag over een huilende baby, een lastige puber of een omgangsbegeleiding bij scheiding. Loes begeleidt zelf ook ouders bij scheiding en levert ook opvoedondersteuning. Ze heeft spreekuren voor ouders met kinderen over opvoeding. Loes vindt dat Dullaert met ‘vechtscheidingen’ een belangrijk punt onder de aandacht brengt. “Opvoeding is wat je als ouders aan het kind meegeeft zodat het kind zich maximaal kan ontwikkelen.” De pijlers van een gezonde opvoeding beginnen volgens deze ervaren collega bij kritische reflexie van de ouders op hun eigen functioneren: “Vader en moeder moeten bereid zijn om kritisch naar zichzelf te kijken”. Volgens Loes kunnen veel ouders geholpen worden bij het ontwikkelen van een persoonlijke opvoedingsstijl. Net zoals er talen van de liefde zijn, zijn er verschillende talen (stijlen) van opvoeden.

“Je moet je eigen stijl ontwikkelen”, zegt Loes. “Iedere ouder heeft een uniek talent, en dat moet boven tafel komen”. Als top drie van de opvoedingsissues, noemt zij: 1) ongehoorzaamheid van kinderen, 2) onzekerheid bij ouders, 3) relatieproblemen tussen ouders en vragen over scheiding. Loes en haar collega’s zien vaak ouders tussen de 30 en 40 jaar. De vragen van deze ouders gaan vaak over het oudste kind. Volgens Loes is opmerkelijk dat de ernst van de problemen de laatste jaren is toegenomen en dat kinderen steeds jonger in de problemen komen. Vooral kinderen in groep 8 en de brugklas van de middelbare school hebben het zwaar. Hierbij speelt volgens Loes problematisch mediagebruik een grote rol. Opvoedingsondersteuning is ouders leren hun eigen stijl te ontwikkelen. Dit betekent vaak dat ouders moeten leren met een andere bril naar elkaar, de opvoeding en hun kind te kijken. Na afloop van een traject opvoedingsondersteuning kijken ouders vaak al met een andere bril en kan alle perspectief in positieve zin veranderen. Als gouden tip voor de Kinderombudsman en de beleidsmakers in ons land, zegt Loes: “Introduceer op scholen vroegtijdig een soort omgangskunde. Leer kinderen sociale en emotionele vaardigheden, zodat ze later als ze volwassen zijn beter zijn toegerust.” Een goede methode is bijvoorbeeld peer-mediation. Dit is vorm van conflictbemiddeling tussen leeftijdsgenoten. Kinderen leren met elkaar, na training door een volwassene, zelf hun problemen op te lossen. Het is een vorm van inenting. Vroegtijdig toegerust met sociaal-emotionele vaardigheden is een kind later in staat om duurzame relaties aan te gaan en te onderhouden.

2. | Coleman, D. Sociale intelligentie. Een warm pleidooi voor liefde en sociaal gedrag. Dit boek is een vervolg op de bestseller Emotionele intelligentie, waar wereldwijd inmiddels meer dan vijf miljoen exemplaren van verkocht zijn. Een citaat: “Als we in onze jeugd niet leren om het leven in al zijn volheid te aanvaarden, groeien we emotioneel slecht voorbereid op.… Gezien de manier waarop het brein zich sociale veerkracht aanleert, moeten kinderen zich oefenen in de pieken en dalen van het sociale leven. Een voortdurende staat van verrukking volstaat niet” (p. 194). Je kunt dus zeggen dat een goede opvoeding is kinderen de gelegenheid geven deze ervaringen op te doen, zodat ze uiteindelijk sociaal veerkrachtig zijn. 3. | Kloens, G.J. en Van Duijn, G. Alles over liefde en relatiekwaliteit. Het negende hoofdstuk is helemaal gewijd aan de pijlers van een gezonde opvoeding. Dit boek verschijnt via www.verbeterjerelatie.nl op 15 mei 2014. Kijk voor meer boekentips op www.verbeterjerelatie.nl

Quote

“Geen enkele opvoeding is blessurevrij”


service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

Op weg naar Pasen in de Witte Kerk

Kerkdiensten St.Victorkerk Vrijdag 18 april 19.00 uur Goede Vrijdagviering met Revoice Voorganger: diaken B. Prins

Vrijdag 18 april 15.00 uur Kruisweg Voorganger: Kapelaan S. Kuik

PASEN

Vrijdag 18 april 15.00 uur Kruisweg met zang van het Dubbel Mannenkwartet Voorganger: pastoor A. Goumans

Vrijdag 18 april 10.00 uur Heilig Avondmaal Munnekeweij Voorganger: ds. E.H. van der Weide

Zaterdag 19 april 19.00 uur Paaswake met zang van Cadans Voorganger: pastoor P. Owel Lector: Cadans

Vrijdag 18 april 19.30 uur Goede Vrijdag Voorganger: ds. E.H. van der Weide

 Op weg naar de viering van het Paasfeest zijn er in de Witte Kerk de volgende diensten mee te beleven. Op Witte Donderdag, 17 april, is er om 19.30 u een dienst waarin de instelling van het avondmaal gedenken, en waar de Maaltijd van de Heer ook wordt gevierd. De voorzanggroep verleent muzikale medewerking. Op Goede Vrijdag komen we om 19.30 u samen. In diverse Bijbellezingen, met gebeden, liederen en muziek gedenken we het laatste stuk van de weg van Jezus Christus op aarde. Muzikale medewerking wordt verleend door het mannenkwintet La Notte. Op Stille Zaterdag begint de dienst om 22.00 uur: de nieuwe Paaskaars wordt binnengebracht, de kaarsen worden ontstoken – om de nacht te gedenken waarin het licht eens en voor al triomfeerde. Martine Passchier en Angela van der Voet (beiden dwarsfluit) verlenen hun medewerking. Op de ochtend van de Eerste Paasdag barst de viering van de opstanding van de Heer los: om 10.00 u begint de dienst waaraan medewerking wordt verleend door een Blazersensemble uit de Harpe Davids, aangevuld met gastspelers. Voorganger in deze diensten is ds. Van der Weide, organisten zijn Cees Wassenaar (op Witte Donderdag) en Steven van Heteren, in de andere diensten.

Zondag 20 april 10.00 uur Hoogfeest van Pasen Eucharistieviering met Gem. koor Sancta Maria Voorganger: pastoor A. Goumans

Zaterdag 19 april 22.00 uur Paaswake Voorganger: ds. E.H. van der Weide

Boekverkoop in bibliotheek

Zondag 20 april 10.00 uur Paaszondag Voorganger: ds. E.H. van der Weide

bieb n In de periode van 16 tot en met 30 april vindt er in de bibliotheek van Noordwijkerhout een grote boekenverkoop plaats. Het gaat om afgeschreven boeken, van romans tot thrillers en van jeugdboeken tot informatieve boeken. De boeken zijn te koop voor 0,50 cent per stuk, of 2,00 euro voor vijf stuks. Voor meer informatie: www. bibliotheekbollenstreek.nl.

Zaterdag 19 april 22.00 uur Paaswake met zang van het Mannakoor Voorgangers: emeritus pastoor J. Straathof & diaken B. Prins Zondag 20 april 10.00 uur Hoogfeest van Pasen Woord- en Communiedienst met herenkoor St. Caecilia Voorganger: pastor H. de Groot Maandag 21 april 10.00 uur Eucharistieviering met Samenzang Voorganger: pastoor A. Goumans St.Jozefkerk Donderdag 17 april 19.00 uur Witte Donderdagviering met zang van het Gem. koor Sancta Maria Voorgangers: pastoor A. Goumans & diaken B. Prins

H.Hartkerk De Zilk Donderdag 17 april 9.00 uur Rafaëlviering in de dagkapel Voorganger: Pastoor R. Franken

Vrijdag 18 april 19.00 uur Goede Vrijdagviering m.m.v. Dames- en Herenkoor Voorganger: Pastor T. van Eijk Zaterdag 19 april 21.30 uur Paaswake, m.m.v. Dames- en Herenkoor Voorganger: Pastoor R. Franken Zondag 20 april 10.00 uur Hoogfeest van Pasen m.m.v. Dames- en Herenkoor Voorganger: Pastor T. van Eijk Maandag 21 april 9.30 uur Tweede Paasdag, met samenzang Voorganger: Kapelaan S. Kuik Witte Kerk Donderdag 17 april 19.30 uur Witte Donderdag/Heilig Avondmaal Voorganger: ds. E.H. van der Weide

Bijeenkomst ‘Omgaan met verlies’ ROUW  De KBO-afdeling Oud en Jong Actief organiseert een themabijeenkomst over ‘Omgaan met verlies’ op woensdag 23 april om 14.00 uur in de Grote zaal Wooncentrum Puyckendam, Pilarenlaan 4.

Iedereen verliest vroeg of laat een dierbaar persoon. De dood van iemand die je lief is, is een ingrijpende verdrietige gebeurtenis. Ouderen die te maken hebben of krijgen met verlies zijn kwetsbaar, vooral als zij hierbij onvoldoende steun krijgen. Dit kan zelfs leiden tot eenzaamheid en sociaal isolement. Veel ouderen maken verliezen mee. Toch wordt over deze zaken weinig gesproken. De voorlichtingsbijeenkomst over ‘Omgaan met verlies’ helpt mensen meer bewust te maken van wat er allemaal geregeld en beslist moet

worden als iemand overlijdt. Ook gaat de bijeenkomst in op rouwen en waar mensen dan voor komen te staan. Wat helpt bijvoorbeeld en wat niet? Informatie en gesprek verlopen tijdens deze bijeenkomst via een uitgebreide PowerPoint presentatie. De bijeenkomst is informatief maar wil het gesprek op gang brengen over dit onderwerp. Ervaringen kunnen worden uitgewisseld en aangevuld. De bijeenkomst wordt geleid door een voorlichter die specifiek voor dit onderwerp is toegerust. De KBO brochure ‘Omgaan met verlies’ krijgen de bezoekers na de bijeenkomst uitgereikt. De brochure bevat dezelfde informatie maar geeft meer handreikingen en verwijzingen.

Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel. (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Marieke Voorn tel.: 06 49 44 96 32 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

23

Rond de Witte Kerk Haan van goud Ik draaide en draaide heel tevree met alle soorten winden mee tot men het draaien onderbrak en mij weer vers in het bladgoud stak. Nu sta ik hier, als nieuw geboren en ben op deze Witte Toren een teken van standvastigheid, een wijzer op de eeuwigheid: want ondanks al mijn glans en trots draai ik het best op de adem Gods. april MMXIV ehvdw

ODI zet ereleden in het zonnetje TONEEL

 Tijdens een extra algemene ledenvergadering zijn twee leden van toneelvereniging ODI uit Noordwijkerhout officieel benoemd tot ereleden van de vereniging.

vlakken. Voorzitter Don van Zuijlen benadrukte het belang van deze mensen voor de vereniging. Uit handen van de voorzitter ontvingen beide dames een bloemetje en een beeldje. Tijdens deze vergadering werd ook oud-bestuurslid Richard Brouwer bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging.

Zomerbridge in Maasgaarde

Corrie van Gijlswijk en Thea Hulsebosch zetten zich al tientallen jaren in voor de vereniging op diverse

bridge n Voor de liefhebbers van zomerbridge kan er op de dinsdagavonden in de Maasgaarde, gebridged worden. Start 13 mei, laatste avond 19 augustus. Op 20 mei wordt er niet gebridged. De kosten bedragen 6 euro per paar. Opgeven via marcelfelix@kpnmail.nl of aan de zaal vóór 19.30 uur. Op alle speelavonden zijn er enkele prijzen in natura. Er wordt ook gespeeld om het zomerkampioenschap. De beste 5 (individuelen) resultaten tellen mee. Voor de nummers 1,2 en 3 zijn er prijzen in natura. Aanvang van de wedstrijd is om 19.45 uur, het einde is om ongeveer 23.00 uur. Op www.bridgevictorie.com staat informatie over bridgecursussen, systeemkaarten, conventies, alerteerregeling, tips, een speelplan en nog veel meer.

Voedselbankactie in de 40 dagen tijd

COLOFON Oplage 7.000

DINSDAG 15 APRIL 2014

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

DE ilk n Het is bijna tijd voor de voedselbankactie in de goede week voor Pasen. Doet u weer mee? Uw levensmiddelen kunt u inleveren achter in de kerk, bij de Spar of op de basisschool De Egelantier. De kratten staan klaar in de week vanaf zondag 13 april.

De levensmiddelen gaan naar de Voedselbank in Hillegom. Zij zorgen voor een juiste distributie, ook aan de gezinnen in de Zilk die dit nodig hebben. De afgelopen maan-

den is er door ook flink gespaard tijdens de boodschappen actie bij de Spar. Veel mensen hebben hun stempel afgegeven achter de kassa wat resulteerde in zes volle spaarkaarten wat goed is voor zes boodschappenpakketten voor de voedselbank. Op Aswoensdag is ook de bisdom brede voedselinzamelingsactie gestart. Parochies en parochiekernen zijn uitgenodigd in het kader van de vasten, houdbare levensmiddelen in te zamelen ten behoeve van de plaatselijke voedselbank.

Inzameling rommelmarkt Jeugdwerk DE ilk n Stichting Jeugdwerk De Zilk komt op woensdag 16 april vanaf 18.30 uur weer langs de deuren om uw oude spullen op te halen voor haar jaarlijkse rommelmarkt.

Spullen die meegegeven kunnen worden op woensdag zijn bijvoorbeeld: boeken, speelgoed, kleding, servies, glaswerk, schilderijen,

huishoudelijke artikelen, kleine stoeltjes of tafeltjes, elektrische apparatuur, lampen, riet en koper. Groot meubilair, zoals bankstellen, kasten en bedden kunnen in verband met ruimtegebrek niet mee genomen worden. De rommelmarkt is dit jaar op zondag 27 april van 10.00 tot 15.00 uur bij de Duinpan. Meer informatie op www.jeugdwerkdezilk.nl.


Ouderwets veel paasvoordeel naar keuze!

0

rente op uw financiering*

Tot maar liefst

OF € 3.000,-

extra inruil**

OF Paasshow op vrijdag 18, zaterdag 19 april en 2e Paasdag met GRATIS koffie, kindervermaak en offerte! (2e paasdag van 10u tot 17u)

Gieterij 2, 2211 XK, Noordwijkerhout Tel. 0252 373724 info@autobedrijfkleverlaan.nl www.autobedrijfkleverlaan.nl

Autobedrijf Kleverlaan Noordwijkerhout

* Picanto en Rio Max. € 5.000,- / 48 maanden. Cee’d, Venga, Carens, Sportage, Sorento en Optima max. € 10.000,- / 48 maanden! ** Inruilpremie van 1000 (Sportage) 1250 (Picanto Rio) 2500 (Cee’d) 3000 (Carens) euro. Deze acties zijn alleen geldig van 18 april 2014 t/m 21 april 2014. Druk- en zetfouten voorbehouden, vraag naar de voorwaarden.

15 x 5

3,99% rente én tot maximaal

€ 3.000,extra inruil !


HOME Living &

V O O R JAAR 2 0 1 4

Perscentrum Wonen

FotograďŹ e Floor Knaapen

www.woonmodetrends.nl


Duurzaam in huis en op het dak! ■ Comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s ■ Gedegen onderhoud ■ 24-uurs storingsdienst ■ Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten ■ Energie besparen zonder comfort te verliezen ■ Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen ■ Reiniging van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging ■ Wij werken met gerenommeerde merken als Nefit, Remeha en Vaillant ■ Zink- & dakwerk ■ Sanitaire installaties ■ Showroom met verschillende designradiatoren, sanitair en CV ketels, bezoek graag op afspraak.

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

k r e t S n e am

S

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV Onderdeel van Bernard Schulte

VOORHOUT WWW.BERNARDSCHULTE.NL WWW.HUNDERSMARCKBV.NL

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

Particulieren Gemakkelijk online of telefonisch bestellen

Onze wagens rijden dagelijks door de regio

Bedrijven Snel en voordelig, ook voor uw bedrijfsafval Bel ons

071-4022552

Alle soorten afval:

TIE! & AC 3 ouw

6 m B ntainer co Sloop - incl. BTW , € 220

• Bouw- en sloop • Puin • Hout • Groen

• Grond • Bedrijfs • Papier/Karton • Metaal/IJzer

De voordelen Voor 10 uur besteld, dezelfde dag nog geleverd Vaste all in prijzen Makkelijk online of telefonisch te bestellen

3 m3 container

10 m3 container

Incl. brengen, halen en afvoerverwerking Betaling via iDeal of contant

De Scheysloot 60

6 m3 container

10 m3 container gesloten

Speciale regiotarieven

2201 GN Noordwijk Tel: 071 40 22 552

www.vlkcontainers.nl

info@vanleeuwencontainers.nl


D

uurzaam in huis en op dak

Duurzaamheid en energiebewust zijn; dat is waar Bernard Schulte Voorhout voor staat. Bernard Schulte Voorhout houdt zich al sinds 1908 bezig met het installeren van verwarmingsinstallaties. Dankzij de rijke historie en de schat aan ervaring is Bernard Schulte Voorhout in staat de klant optimaal te adviseren. “Wij zijn ons bewust van wat belangrijk is voor onze klanten én voor het milieu. Daarom leveren wij niet alleen de gebruikelijke installaties, maar ook zonnepanelen, warmtepompen en warmteterugwinningssystemen,” vertelt Ben Schulte. “Naast alles op het gebied van verwarming kan men bij ons terecht voor onder andere sanitaire installaties, loodgieterswerk, (ambachtelijk) lood- , zinkwerk en dakbedekking voor bijvoorbeeld een aanbouw of bedrijfspand.”

D

&Living

HOME Zonne-energie voor particulier en bedrijf “De zon is een kostenbesparende, gemakkelijke en milieuvriendelijke bron van energie. Het monteren van zonnepanelen op het dak kan daarom voor zowel particulieren als bedrijven een behoorlijke energie besparing opleveren,” vervolgt Ben Schulte. “Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het is daarom goed als men zich voor aanschaf goed laat informeren door één van onze adviseurs. Wij hebben ruime ervaring in het plaatsen van zonnepanelen op bijvoorbeeld woningen, bij campings, zwembaden en bedrijven, en daarmee kunnen wij gericht op de specifieke vraag een antwoord bieden.” Naast zonnepanelen levert Bernard Schulte Voorhout ook zonneboilers voor zowel particulieren als bedrijven. Ben Schulte: “Een zonneboiler, die wordt verwarmd via een collector op het dak, kan voor een substan-

CV-installatie te adviseren die bij hun situatie past.” Regelmatig onderhoud en een juiste afstelling zijn ook belangrijk. Daarom kan u ook voor het jaarlijks onderhoud terecht bij Bernard Schulte. “En mocht er onverhoopt toch een storing optreden, dan hebben wij een 24 uurs storingsdienst”. Bernard Schulte BV Nijverheidsweg 10 2215 MH Voorhout 0252 – 215762 www.bernardschulte.nl

tiële energiebesparing zorgen. Ook warmtepompen kunnen zo’n besparing opleveren, want de meest efficiënte en milieuvriendelijke bron voor verwarming en/of koeling van panden bevindt zich in de grond. Daar zit een enorme energiebron, schoon en eindeloos. Centrale verwarming Een comfortabel warm huis, kantoor of bedrijfspand, zonder

hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s en zonder te veel milieubelasting. Dit is wat u van een centrale verwarming verwacht. Efficiënt verwarmen begint bij het installeren van de juiste warmte-installatie. Ben Schulte: “Wij werken met verschillende merken zoals Nefit, Bosch, Remeha en Vaillant. Op grond van onze jarenlange ervaring met CV-installaties zijn wij in staat de klant direct de

Loodgietersbedrijf C. Hundersmarck BV 071- 5223242 www.hundersmarckbv.nl P.S. Wist u dat u als particulier de BTW op de aanschaf van uw zonnepanelen voor 100% terug kunt krijgen? (Tot 1 juni, wees er snel bij!)

e VLK Groep is er om te recyclen….

De Van Leeuwen Katwijk Groep is een familiebedrijf opgericht in 1951. Vanaf die tijd de regionale papier- en metaalhandel. De activiteiten sloopwerken en puinrecycling zijn in de loop der tijd ook onderdeel geworden. Drie jaar geleden is er ook een afval en recyclingbedrijf bijgekomen. Hierdoor is er grote schaal verbreding in ons pakket ontstaan en kunnen wij klanten, zowel particulier als bedrijven, op alle gebieden van afvalstromen ontzorgen. Persoonlijk contact met het juiste advies, hoge service graad en zeer milieubewust met alle afvalstoffen omgaan is het verschil. Bij relaties houden we met veel succes onze afvalinventarisatie op maat, hierbij staan het milieu en het kosten reducerende aspect bovenaan. Samenwerking is de kracht! VLK beschikt over veel en divers materieel. Vrachtwagens en containers, hebben wij in alle soorten en maten voor alle afvalstromen. Rol- en perscontainers voor papier/folie/bedrijfsafval en

afzetcontainers vanaf 1 t/m 55m3 voor de particuliere verbouwing of bouwbedrijven. U kunt bij ons ook zelf uw afval aanleveren op bedrijventerrein De Klei-Oost waar wij zijn geopend op werkdagen van 7.00-18.00 uur en zaterdag van 08:00 tot 12:00. Voor al uw vragen op het gebied van alle soorten afval kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan via info@vlkgroep.nl of bellen op 071-4022 552 natuurlijk kunt u ook onze site bezoeken www.vanleeuwencontainers.nl of contact opnemen met één van onderstaande personen. Uw Contactpersonen: Walter Batenburg Commercieel Directeur 06-53600484 w.batenburg@vlkgroep.nl Marcel Koen Operationeel Directeur 06-10994117 m.koen@vlkgroep.nl Damiëtte Brand Accountmanager 06-53600484 d.brand@vlkgroep.nl


Lentekriebels...

Nr. 10 - verstelbaar - 180 x 210 - van € 3.169.- voor € 2.795.alleen in de kleur zwart...

Ambachtsweg 24a • 2222 AL Katwijk • T 071 408 58 55 • inf0@denachtwachtkatwijk.nl

www.denachtwachtkatwijk.nl


B

&Living

HOME

edlampjes voor de boxspring Het overkomt ons allemaal. We moeten midden in de nacht naar het toilet of één van de kinderen vraagt de aandacht. De keuze is dan struikelend in donker uw weg vinden of het licht aan met als gevolg dat uw partner ook direct wakker is. De Nachtwacht Katwijk heeft een ideale oplossing voor dit ‘probleem’: LED in- en uitstapverlichting met bewegingssensor. De lampjes zijn bevestigd aan de onderzijde van het bed. Stapt u uit bed, dan gaan de lampjes aan en geven u voldoende licht om veilig uw weg te vinden. De verlichting gaat vanzelf na een bepaalde periode uit. De Nachtwacht bed en linnen levert niet alleen prachtige Eastborn bedden, maar ook de nodige accessoires, beden badkamerlinnen. “Wij krijgen steeds meer vraag naar artikelen die het verblijf in de slaapkamer nog aangenamer of nét iets leuker maken,” zegt Marijke Krispijn, eigenaar van De Nachtwacht

bed en linnen in Katwijk. “Daardoor zijn wij ook eens om ons heen gaan kijken naar verlichting en dergelijke. Zo hebben we nu dus de LED in- en uitstapverlichting. Daarnaast leveren wij sinds kort ook bedlampjes voor op het hoofdbord van de boxspring. Deze lampjes hebben een flexibele arm waardoor precies zo kan worden geboden dat je er bijvoorbeeld lekker bij kunt lezen.” Zowel de LED in- en uitstapverlichting als de hoofdbordlampjes zijn achteraf te monteren en uit voorraad leverbaar. de Nachtwacht bed & linnen Ambachtsweg 24a 2222 AL Katwijk 071-4085855 www.denachtwachtkatwijk.nl

Slaapcomfort in optima forma De laatste jaren wordt de slaapkamer een steeds belangrijker ruimte en brengen wij er steeds tijd door. Een bed is allang niet meer alleen functioneel, maar moet ook mooi en vooral heel comfortabel zijn; een aangename plek om te relaxen. Niets is immers lekkerder dan voor het slapengaan of als je net wakker bent in bed nog even te lezen, tv te kijken of je facebook bij te werken. De Nachtwacht Katwijk levert verstelbare boxsprings van Eastborn waarvan het hoofdeind en voeteneind los van elkaar te verstellen zijn. Zo kan het bed worden ingesteld op elke gewenste houding. De verstelbare boxsprings van Eastborn zijn niet alleen comfortabel, zij bieden ook goede oplossingen voor bepaalde chronische klachten. Bij

vermoeide benen kan het voeteneind bijvoorbeeld precies zover omhoog als nodig is, om u niet meer onnodig uit uw slaap te houden. Of wat te denken van chronische rugklachten. Een goede slaaphouding is daarbij heel belangrijk. Door de houding door middel van de verstelbare delen net iets te veranderen kan nét die ondersteuning voor de rug worden bereikt die nodig is voor een gezonde nachtrust. Waarom wachten op een goede nachtrust! De verstelbare boxsprings, in de kleur zwart, zijn direct uit voorraad leverbaar. Zo heeft u snel uw mooie, comfortabele bed en het levert u ook nog eens 10% korting op! de Nachtwacht bed & linnen Ambachtsweg 24a 2222 AL Katwijk 071-4085855 www.denachtwachtkatwijk.nl

Huub Wullems trots op Tast Meubelmaken ‘Ik wilde mijn cursisten graag leren meubels te maken en dat hebben ze fantastisch opgepakt’, vertelt Lissenaar Huub Wullems, enthousiast. Huub startte eind september Tast Meubel Maken, gericht op cursussen meubelmaken en meubelmaken in opdracht. ‘Er meldden zich zowel beginners, gevorderden als vergevorderde cursisten, zowel dames als heren, die serieus aan de slag wilden.’ Op maat Huub Wullems is docent Meubelmaken aan het MBO. Hij is ambachtelijk meubelmaker en vakman pur sang. ‘Het is

geweldig om te zien hoe de cursisten het oppakken. Zelf ben ik ook graag creatief bezig. Dat heeft geresulteerd in het maken van verschillende meubelen in opdracht. Tast Meubelmaken is dus een combinatie van bezig zijn als cursusdocent en werken aan opdrachten voor mensen die een eerlijk meubel in huis willen, zoals tafels en stoelen, kasten, bedden, en andere meubelstukken. Tast staat als afkorting voor tafels en stoelen en biedt cursussen meubelmaken en het werken in opdracht. Locatie Tast Meubelmaken heeft een eigen cursus- en bedrijfsruimte

baar. ‘De cursisten werken hier gezamenlijk. De cursussen van Tast Meubelmaken lopen het hele jaar door. Op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen. ‘Op de avonden van 18.30 tot 21.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur’, legt Huub uit. ‘Prettige tijden zodat de cursisten van hun werk door kunnen.

in Noordwijkerhout aan de Herenweg 280M8. Een prettige werkruimte en makkelijk bereik-

De cursussen duren gemiddeld 10 weken. Op basis van tekening en materiaal maakt de beginnerscursus een bijzettafel, met klassieke verbindingen van ruwhout tot aan de afwerking. De gevorderden besteden aandacht aan ‘tekening lezen’ en maken we een (kinder)stoel.

De cursus voor vergevorderden duurt 14 weken. Daarbij ligt de nadruk op de machinale houtbewerking en het vervaardigen van een zelf ontworpen meubel.’ Contact ‘Cursisten en klanten kunnen mij bereiken via mijn website’, merkt Huub op. ‘Via tastmeubelmaken.nl lezen ze alles over de mogelijkheden en kunnen ze me e-mailen. Via de telefoon 06-42722771 is ook mogelijk. Dan kan ik goed uitleggen wat de bedoeling is. Bekijk mijn website of bel. Ik vertel graag over de mogelijkheden.’


Alle prijzen zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve vermeldingen worden voorbehouden. Deze aanbiedingen zijn geldig tot 1 mei 2014.

Indrukwekkend beeld en geluid in uw eigen huis! NU

€500,-

SAMSUNG UE55HU7500

retour

Geniet thuis altijd van de scherpste, helderste en kleurrijkste beelden met deze SAMSUNG Ultra-HD LED televisie. Beelden in Ultra HD hebben vier keer zoveel pixels als Full-HD. En u kunt ook in 3D films en televisie kijken. Bij de televisie krijgt u dan ook twee 3D-brillen meegeleverd. Nu met € 500,- retour!

VAN 2.799,-

NU

2.299,-*

Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

*Prijs is na € 500,- retour via Samsung.

SAMSUNG HWF 551

VERBETER EENVOUDIG HET GELUID VAN UW TV MET EEN SOUNDBAR. WIJ HEBBEN EEN RUIM ASSORTIMENT IN ONZE WINKEL!

Koop een luidspreker die past bij uw stijl en uw interieur verfraait. Verbind uw TV met deze SAMSUNG Soundbar heel eenvoudig draadloos middels Bluetooth voor een beter 3D geluid met SoundShare.

VAN 599,- NU

399,SONY KD 55X9005A

Met de 55 inch Sony 4K Ultra HD TV maakt u kennis met de nieuwste generatie in beeldkwaliteit. U ziet vier keer meer details dan met een Full HD TV. Het is een kijkervaring die moeilijk te beschrijven is, een beetje zoals de eerste keer naar de bioscoop. Ervaar het zelf en laat de beelden u overrompelen.

VAN 3.499,- NU

2.999,-

Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

Energiekosten per jaar: 47,-

OP UW TIJD BEZORGD EN GEïNSTALLEERD

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 0252 51 66 48

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 33 33

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 401 64 22

elct-advert-04a.indd 1

Electro World De Radiobeurs Lisse Kanaalstraat 79, Lisse 0252 41 21 76

Electro World Duynstee Hoofdstraat 189, Sassenheim 0252 21 03 98 Electro World is onderdeel van

09-04-14 10:32


es

res

&Living

HOME

Alle prijzen zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve vermeldingen worden voorbehouden.

Tijdelijk

€ 250,retour.

Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit

Zie samsung.nl/actie

‘s Werelds eerste Curved UHD TV’s

Veel nieuws, veel moois, veel voordeel!

Omring uzelf met het curved scherm van Samsung’s UHD TV en geniet van meeslepende kijkervaringen dankzij een grotere dieptesensatie, spectaculaire kleuren en onverwachte details.

Energiekosten per jaar: 21,-

SAMSUNG SMART LED-TV

4

5

UE 40 F 7000

102 cm beeldscherm, toestel 91 cm breed, Smart, Actieve 3D, 800Hz, WiFi Direct, internet browser, Skype, online Apps, CI+ gecertificeerd. GRATIS Ziggo CI+ module + Ziggo Kaart

1049,-

Curved Screen

VAN

SAMSUNG LED-TV

*

Omring uw zintuigen 1299 ,- NU

De revolutionaire Curved UHD TV van Samsung neemt u mee in een *Prijs is na €250,- retour via Samsung. Actie loopt tot 2-2-2014 nieuwe wereld van meeslepende kijkervaringen. Door de curve biedt het scherm een paar grote voordelen: - Het beeld oogt groter - Het is optimaal voor het menselijke oog - U krijgt een echte cinema-ervaring

UE 40 EH 5000

102 cm beeldscherm, toestel 93 cm breed, Full HD, ConnectShare Movie voor films vanaf uw USB, CI+ gecertificeerd.

Energiekosten

Uw Curved UHD TV is in perceptie groter en biedt rondom deper ideale jaar: 78,kijkafstand. U wordt als het ware door uw scherm omringd. Daarom ervaart u de TV alsof u middenin de actie zit.

BOSCH CONDENSDROGER WTE84383

Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit

6

NU

Door het SensitiveDrying System wordt u kleding optimaal beschermd door de unieke trommelstructuur. En door de AutoDry droogt uw kleding nooit langer dan noodzakelijk. “Samsung combineert het innovatieve design van de Curved TV met UHD TV technologie en introduceert Zo blijft uw kleding mooi! Conventioneel

379,-

daarmee een nieuw tijdperk van realistische kijkervaringen, “De Curved UHD TV’s bieden een bioscoopbeleving. De gebogen schermen zorgen tijdens het kijken voor een intensere beleving dan op een platte TV. Daarnaast zorgt het bredere blikveld NUvoor een panoramisch effect. Het gebogen design is Energiekosten bovendien goed voor verbeterde kijkhoeken vanuit verschillende kijkposities - waar je ook zit ten opzichte per jaar: 32,van het scherm, je hebt altijd optimaal zicht.” Duurzaamheid

499,-

UHD features AEG WASAUTOMAAT LAVAMAT CELEB

Samsung Curved UHD TV

Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud UHD UPSCALING Kwaliteit

ULTRA HIGH DEFINITION Ervaar de adembenemende beeldkwaliteit van Samsung UHD TV met een

125Y ULTRA HIGH DEFINITION resolutie die vier keer zo hoog is als Full HD TV. Samsung UHD TV levert 1400 toeren, voorlader en eenongelooflijke details, superieur contrast en levendige kleuren. Ervaar de adembenemende beeldkwaliteit van Samsung UHD TV met een inverter motor. Dit is een motor resolutie die vier keer zo hoog TV. Samsung UHD TV levert 3840 1920 zonder koolborstels. Deze is is als Full HD 1280 ULTRA HIGH DEFINITION ongeloofl ijke details, superieur contrast en levendige kleuren. 2160 Gebruikscomfort krachtiger en maakt minder Onderhoud lawaaideenadembenemende u krijgt 10 jaar motorKwaliteit Ervaar beeldkwaliteit van Samsung UHD TV met een 1280 1920 3840 garantie. resolutie die vier keer zo hoog is als Full HD TV. Samsung UHD TV levert 2160

ongeloofl ijke details, superieur contrast en levendige kleuren. Duurzaamheid Energieverbruik Gebruikscomfort 1280 Onderhoud Kwaliteit

NU

1920

599,-

3840

1080 720

omgezet naar UHD-kwaliteit, waardoor beelden veel meer detail krijgen.

Samsungs innovatieve 4-step UHD Upscaling is een superieure technologie voor beeldverbetering. Content met een lage resolutie wordt Scherpere weergave Helderder(SD/HD/FHD) beelden BOSCH UHDnaar UPSCALING omgezet UHD-kwaliteit, waardoor beelden veel meer detail krijgen.

STOFZUIGER BGL31700

Samsungs innovatieve 4-step UHD Upscaling is een superieure technologie Scherpere weergave Helderder 1700 Watt motor, met zak, beelden voor beeldverbetering. Content met een lage resolutie (SD/HD/FHD) wordt HygiëneFilterSysteem en slecht omgezet naar UHD-kwaliteit, waardoor beelden veel meer detail krijgen. 4,3 kg zwaar. Sterke prestaties van een lichtgewicht Conventioneel Samsung UHDstofzuiger. TV Conventioneel Samsung UHD TV Scherpere weergave Helderder beelden

2160

NU

Conventioneel

Samsung UHD TV 720

Conventioneel

Samsung UHD TV

Haarscherpe details

Conventioneel

Samsung UHD TV

Conventioneel

Donkerder zwart

ONDERSTEUNING NIEUWSTE UDH-STANDAARDEN

Haarscherpe details

Samsung UHD TV

Donkerder zwart

720

Samsung UHD TV’s ondersteunen de nieuwste UHD-standaarden. HDMI Samsung UHD TV 2.0 ondersteunt 4K video tot 60 frames per seconde, compatibel met OP UW TIJD BEZORGD toekomstige externe apparaten zoals UHD set-top boxen. High Efficiency Video Coding levert dubbele datacompressie voor UHD streaming van content. Met HDCP wordt digitale audio- en video-inhoud beschermd. MHL ONDERSTEUNING NIEUWSTE UDH 3.0-STANDAARDEN ondersteuning maakt het mogelijk UHD video of andere UHD content Electro World Electro Worldof tablet. Electro World te ontvangen vanaf smartphone

79.95

Donkerder zwart

1080

1080

Samsung UHD TV

Samsungs innovatieve 4-step UHD Upscaling is een superieure technologie

UHD UPSCALING voor beeldverbetering. Content met een lage resolutie (SD/HD/FHD) wordt

Samsung UHD TV

Conventioneel Samsung UHD TV Conventioneel Samsung UHD TV

Haarscherpe details

FUTURE READY TV-technologie is altijd in ontwikkeling, net als Samsungs UHD TV. U kunt met de UHD Evolution Kit*Conventioneel bovendien uw Samsung UHD TV updaten, zodat Samsung UHD TV

Conventioneel Samsung UHD TV EN GEïNSTALLEERD u klaar bent voor toekomstige UHD-standaarden zoals codecs en (HDMI-)

Samsung UHD TV’s ondersteunen de nieuwste UHD-standaarden. HDMI Schoonderbeek Oegstgeest Peursum Audio Video * De frames UHD Evolution Kit is los verkrijgbaar 2.0 ondersteunt 4K video tot 60 per seconde, compatibel met H. Dunantplein 14, Hillegom Lange Voort 11, Oegstgeest Voorstraat 31b-33, Katwijk toekomstige externe apparaten zoals UHD set-top boxen. High Efficiency Hoofdstraat 122, Hillegom 071 519 3333 071 40 16 422 ONDERSTEUNING UDH-STANDAARDEN Video Coding levertNIEUWSTE dubbele datacompressie voor UHD streaming van 025 25 16 648 content. Met HDCP wordt digitale audio- en video-inhoud beschermd. MHL Samsung UHD TV’s ondersteunen de nieuwste UHD-standaarden. HDMI 3.0 ondersteuning maakt het mogelijk UHD video of andere UHD content 2.0 ondersteunt 4K video tot 60 frames per seconde, compatibel met te ontvangen vanaf smartphone of tablet. toekomstige externe apparaten zoals UHD set-top boxen. High Efficiency levert datacompressie voor UHD streaming van * Video De UHDCoding Evolution Kit is dubbele los verkrijgbaar content. Met HDCP wordt digitale audio- en video-inhoud beschermd. MHL 3.0 ondersteuning elct-advert-def-01.indd 1 maakt het mogelijk UHD video of andere UHD content te ontvangen vanaf smartphone of tablet.

FUTURE READY

aansluitingen. Ook zorgt de Kit voor upgrades van de Smart TV toepassingen zoals de vernieuwde Smart Hub en de verbeterde Smart Interaction.

Electro World Electro * De UHD Evolution Kit is losWorld verkrijgbaar Conventioneel Samsung UHD TV Conventioneel Samsung UHD TV De TV-technologie Radiobeurs is altijd in ontwikkeling, Duynstee net als Samsungs UHD TV. U kunt met de UHD Evolution Kit* bovendien uw 189, Samsung UHD TV updaten, zodat Hoofdstraat Sassenheim Lisse u klaar bent zoals codecs en (HDMI-) Kanaalstraat 79,voor Lissetoekomstige 025UHD-standaarden 22 10 398 FUTURE READY aansluitingen. Ook zorgt de Kit voor upgrades van de Smart TV toepassingen 025 24 12 176 Electro World is onderdeel van

zoals de vernieuwde Smart Hub en de verbeterde Smart Interaction. TV-technologie is altijd in ontwikkeling, net als Samsungs UHD TV. U kunt met Evolution de UHD Evolution Kit* bovendien uw Samsung UHD TV updaten, zodat * De UHD Kit is los verkrijgbaar u klaar bent voor toekomstige UHD-standaarden zoals codecs en (HDMI-) aansluitingen. Ook zorgt de Kit voor upgrades van de Smart TV toepassingen zoals de vernieuwde Smart Hub en de verbeterde Smart Interaction. * De UHD Evolution Kit is los verkrijgbaar

23-01-14 23:08


Wij leveren hoogwaardige, houten vloeren in combinatie met vloerverwarming, laminaat, lamelparket, tegels en PVC vloeren van alle gerenommeerde merken Ook voor renovatie en onderhoud van alle soorten vloeren J&M Vloeren Zijlbaan 2, 2352 BN Leiderdorp 071-5815140, www.jenmvloeren.nl

Bezoek onze 600 m2 showroom aan de Zijlbaan in Leiderdorp

Een kwaliteitsvloer is de helft van uw woonplezier Vakmensen in vloerverwarming Vloerverwarming i.c..m. alle soorten vloeren.

Milieubewust werken voor particulier en de zakelijke markt Uitstekende kwaliteit, service en garantie Erkend lid CBW-Mitex / zekerheidsgarantie

Ambachtsweg 3 2222 AH Katwijk tel. 071-4028046 www.plug-meubelen.nl

2e

paasdag

OPEN 400 M OUTLET 2

1e etage

nu met veel nieuwe voorraad

10.00 17.00 uur


J&M

&Living

HOME

vakkunstenaars in vloeren Met een houten vloer komt uw kamer pas echt tot zijn recht. Hout is levendig, geeft warmte, en creëert een uitstraling van luxe.

Bovendien zijn houten vloeren natuurlijk en duurzaam. Zeker als u de vloer laat aanleggen door een specialist zoals J&M Vloeren uit Leiderdorp. J&M staat voor Joost en Michiel, vakkunstenaars op vloergebied. In het bijzonder van houten vloeren in combinatie met vloerverwarming. Deze combinatie geeft geweldig comfort in uw huis, maar moet wél goed aangelegd worden, om kromtrekken of andere problemen te voorkomen. J&M Vloeren heeft de vakkennis om dat te doen. En zij hebben de passie om dat goed te doen! Van behoefteanalyse tot afwerking, en alles daartussen, Joost en Michiel regelen het voor u. Zij werken alleen met de beste materialen en zijn altijd op de hoogte van de

laatste trends en techniek. Die laatste trends kunt u rustig komen bekijken in de grote showroom van maar liefst 600 vierkante meter. Ook op het gebied van geluidsreductie en isolatie zijn zij specialist. Sinds kort levert en plaatst J&M Vloeren ook vloerverwarming en keramische tegels van alle bekende merken en tegels met een zogenaamd “houtlook” dessin, ideaal voor in de (bij)-keuken, gang of gewoon de woonkamer. Natuurlijk leggen zij graag de vloer bij u aan, maar ook de vloerendoe-het-zelver staan zij met raad en daad bij: met goed advies, en uitstekende materialen zoals professionele lijmen, lakken en randafwerking. J&M Vloeren Zijlbaan 2 2352 BN Leiderdorp T. 071-5815140 info@jenmvloeren.nl www.jenmvloeren.nl

Boxspringset “Saint Tropez” met introductievoordeel Woninginrichting J. Buis & Zn. heeft een breed assortiment bedden, matrassen en bedbodems. In de showroom van J. Buis & Zn. woninginrichting vindt men onder andere de meest recente modellen boxsprings. De boxspring is een comfortabel slaapsysteem dat bestaat uit meerdere lagen. Boxsprings zijn leverbaar in diverse kleuren en motieven. Voor elke slaapkamer is er dus een boxspring die past bij het interieur en die de sfeer zelfs kan verhogen. De verschillende lagen van de boxspring geven u de steun die men nodig heeft tijdens uw nachtrust. De “Saint Tropez” is één van de nieuwste modellen. Ter introductie heeft J. Buis & Zn. een mooie aanbieding die u maar liefst € 1.000,- voordeel oplevert. Het hoofdbord “Saint Tropez” is een

nonchalant gestoffeerd bord. Onder andere de dubbele Fluffynaad geeft dit geheel een geweldige eigentijdse look. Lifestyle, landelijk… men kan er alle kanten mee uit. De boxspringset “Saint Tropez” is een Nederland fabricaat en bestaat uit 2 boxsprings die voorzien zijn van een luxe pocketveer matras en een koudschuim topper. Er is keuze uit verschillende stoffen. De “Saint Tropez” is leverbaar in een vlakke of elektrisch verstelbare uitvoering. Ter introductie betaalt u voor deze boxspring geen € 2.695,- maar € 1.695,J. Buis &Zn. Woninginrichting Sluisweg 25 2225 XH Katwijk 071-4012964 www.buismeubelen.com

Compose & Create – “More” Méér dan ooit is de huidige consument op zoek naar originaliteit en individualiteit. De massa bepaalt niet wat je wilt. Dat bepaal je zelf. De veranderende consumentenmarkt is voor de meubelspeciaalzaak een prachtige uitdaging. Een handschoen die we graag oppakken! Wij zijn er dan ook trots op u een volledig nieuw concept te kunnen presenteren: “Compose en Create®”. Een volledig nieuw, uitermate breed en diep programma, geheel naar wens samen te stellen. Het programma bestaat uit méér dan 40 losse elementen waarmee de gewenste droombank kan worden gecomponeerd. Armleuningen,

verschillende pootjes, contrasterend stikwerk of toch liever ton-sur-ton… Daarnaast keuze uit 10 leerkwaliteiten en 4 stoffen in diverse kleuren… onbeperkte mogelijkheden! Compose en Create® wordt ondersteund door een geavanceerde 3-D ontwerptool waarmee op eenvoudige wijze d.m.v. wijzen en klikken met de muis uw gewenste bank in prachtige stoffen kan worden getoond op het beeldscherm. Met de keuze uit meer dan 200 kleuren, krijgt u gelijk een prima beeld van uw bank. Afmetingen? Met een druk op de knop worden in bovenaanzicht alle maten aangegeven. Kleiner of groter? Haal modules weg of voeg modules toe. Andere arm-

leuning en een hocker erbij? Klik – geregeld! Staat de gewenste bank in de juiste samenstelling op het scherm? Zo krijgt u een prima beeld van de nieuwe opstelling in uw woonkamer. Kan het makkelijker? Kan het completer? Wij denken van niet. Het eerste modulaire programma dat we aanbieden in het Compose and Create® concept heet “More”. More is een programma, met vlotte, moderne aantrekkelijk vormgegeven elementen in een eigentijdse stijl en met een uitgewogen zitcomfort. U bent natuurlijk van harte welkom bij Plug Meubelen, waar u zich verder kunt laten informeren over dit nieuwe bankstellenconcept in de showroom aan de Ambachtsweg 3 in Katwijk.

Plug Meubelen Ambachtsweg 3 2222 AH Katwijk T. 071 40 28046 www.plug-meubelen.nl


TEMPUR® Breeze™, een nieuwe, koele manier van slapen TEMPUR Breeze geeft u het gevoel

PLUS

KIES

koeler te slapen door optimalisatie van het microklimaat.

een TEMPUR bedbodem

uw TEMPUR Breeze™ matras

PVC er click volo mfort

van Designc

legd!!

Compleet ge

tot

* vraag naar de voorwaarden

€ 700,-*

TEMPUR Breeze™ is exclusief verkrijgbaar bij:

A U P I N G • E A S T B O R N N O R m A • S I lv A N A S U P P O R T • T E m P U R • l S B E d d I N G O P T I S l E E P • f ø R S S Slaapkenner haaSnoot Princestraat 40, 2225 GC Katwijk aan zee, Tel: 071 40 15 912 Fax: 071 40 77 025, Mobiel: 06 533 806 35 www.slaapkenner.nl

HAASNOOT ervaar het verschil Breeze Promo_Ad A4_v3.indd 1

openingStijden Ma: 13.30 - 17.30 uur naar de voorwaarden.- 17.30 Di t/m* Vraag vrij: 09.30 Do koopavond 19.00 - 21.00 uur Zat. 10.00 - 17.00 uur

!

MOOIE

UW VOORDEEL

95 /m , 9 €4

2*

AANBIEDING Designcomfort is al verkrijgbaar vanaf € 29,95/m * De stilste PVC click vloer! 2

Prinses Marijkestraat 2 Hillegom | T 0252 - 53 35 66 | Teijlingerlaan 6 Sassenheim | T 0252 - 22 04 50 info@kroonparket.nl | www.kroonparket.nl | Openingstijden Hillegom en Sassenheim dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.30 uur | zaterdag 10.00 - 17.00 uur | avondopenstelling op afspraak 10-03-14 14:55

VIVANTE PAKT UIT! VIVANTE PAKT UIT! HAASNOOT PAKT Aangenaam wonen...is persoonlijk Je wilt worden aangesproken op je persoonlijke Aangenaam wonen...is persoonlijk wonen. Je wilt worden aangesproken opwonen. je persoonlijke woonbeleving. Dat betekent creatief woonbeleving. Dat betekent creatief advies op maat. Persoonlijk en uniek . advies op maat. Persoonlijk en uniek .

UIT!

VIVANTE PAKT UIT! 20% VIVANTE PAKT UIT! NU 20%

20%

Aangenaam wonen...

KORTING

Je wilt worden

KORTING

aangesproken op je OP DE DUETTE® is persoonlijk wonen. KORTING Aangenaam wonen...is persoonlijk wonen. Je wilt worden aangesproken op je persoonlijke OP EXTRA LARGEAangenaam wonen...is persoonlijk SHADES OP DE wonen. PVC VLOEREN Je wilt worden aangesproken op je persoonlijke persoonlijke woonbeleving. woonbeleving. Dat betekent creatief advies op maat. UIT DE VIVANTE COLLECTIE VANPersoonlijk en uniek . ROLGORDIJNEN EN DUO ROLGORDIJNEN VAN HET VIVANTE LABEL*

woonbeleving. Dat betekent creatief advies op maat. Persoonlijk en uniek . BE HOME COLLECTIE

LUXAFLEX®*

20%

KORTING

20%

KORTING

OP EXTRA LARGEOP DE DUETTE® SHADES ROLGORDIJNEN COLLECTIE VAN EN DUO LUXAFLEX®* ROLGORDIJNEN VAN HET VIVANTE LABEL*

20% KORTING OP TAPIJT VAN DESSO, PARADE EN BONAPARTE*

NU 20% KORTING

OP DE PVC VLOEREN UIT DE VIVANTE BE HOME COLLECTIE

Dat betekent creatief

20% KORTING

advies op maat.

OP TAPIJT VAN DESSO, PARADE EN BONAPARTE* *Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

75 jaar

61246_VIV_Advertentie150x150mm.indd 1

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

61246_VIV_Advertentie150x150mm.indd 2

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

61246_VIV_Advertentie150x150mm.indd 2

Persoonlijk en uniek. 02-04-14 12:39

02-04-14 12:39

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

61246_VIV_Advertentie150x150mm.indd 1

02-04-14 12:39

02-04-14 12:39


E

&Living

HOME

xperts in sfeer, comfort en kwaliteit De collectie van Haastnoot Wonen biedt volop mogelijkheden om te combineren in een stijl die aansluit op iemands persoonlijkheid en wensen. “Het is voor ons een uitdaging alle aspecten van de aankleding en inrichting van een ruimte op elkaar af te stemmen en te vertalen in een plan,” zegt Jan Haasnoot, eigenaar van Haasnoot Wonen. “In onze showrooms treft men hedendaagse meubelen in diverse stijlen en in een kwaliteit die lang meegaat. Wij leveren echt alles op woongebied, van de grote meubels tot verlichting en van vloerbekleding tot gezellige accessoires.”

weten wij zeker dat alles passend en compleet is,” legt Jan Haastnoot uit. “Onze organisatie bestaat uit een team van specialisten, die allemaal maar één doel voor ogen hebben: de klanten laten genieten van hun aankopen. Door onze werkwijze kunnen wij garant staan voor een correcte levering en plaatsing. En wat voor onze klanten heel prettig is, is dat zij door de samenstelling van onze collectie, de gehele inrichting, inclusief alle accessoires, raambekleding, zonwering, harde en zachte vloeren op elkaar kunnen afstemmen. Geen gedoe met verschillende leveranciers en levertijden, maar alles gelijktijdig en conform afspraak geleverd.”

“Als de klant de keuze heeft gemaakt, gaan wij aan de slag. Wij beginnen met het nauwkeurig opgemeten en inplannen. Omdat de levering vanuit ons eigen magazijn gecoördineerd wordt,

Haasnoot Wonen Voorstraat 43-44 2225 EL Katwijk 071 4073461 www.haasnootwonen.nl

Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen Duurzaam wonen, is dat niet lastig? Al die aanpassingen in huis, is dat niet heel erg duur? En als je zonnepanelen laat plaatsen, betekent dat niet dat je dagenlang in de ‘troep’ zit? Natuurlijk betekent duurzaam wonen dat u investeert, maar er zijn mogelijkheden voor iedere portemonnee. Iedereen kan duurzaam wonen en daarmee geld besparen. Sterker nog, met zonnepanelen kunt u zelf elektriciteit opwekken en geld terugkrijgen van uw elektriciteitsmaatschappij. Wilt u hier meer van weten, kom dan eens langs bij Piet van Diemen, installateur van zonnepanelen en andere duurzame oplossingen in huis. Zo bieden wij bijvoorbeeld naast zonnepanelen ook speciale

laadpalen om de accu van elektrische auto’s te laden. Ondernemer Piet van Diemen is een ervaren specialist op het gebied van elektrotechniek. Sinds 2011 heeft hij zich volledig gericht op het plaatsen en installeren van zonnepanelen en andere duurzame installaties. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch op telefoonnummer 06–53497560, of anders per e-mail: info@vandiemenzonne-energie.nl. Graag tot ziens!

Het nieuwe laminaat: PVC De afgelopen jaren hebben de PVC ( of vinyl genaamd ) vloeren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De fabrikanten hebben door toepassing van de modernste technieken haast onbeperkt mogelijkheden op het gebied van dessins. Daarom is het veilig om te stellen dat er een vinylvloer is voor iedere toepassing en sfeer. Zowel steen- als houtmotieven zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Eén van de laatste ontwikkelingen is het zogenaamde klikPVC. Het PVC wordt geperst op een HDF drager. Deze drager wordt, net als bij laminaat, voorzien van een klikverbinding. Deze verbinding zorgt

er voor dat de vloer naadloos geplaatst kan worden door zowel de vakman als een handige “Doe-Hetzelfer”. PVC vloeren zonder HDF drager kunnen alleen geplaats worden op een geëgaliseerde ondervloer. Dit geldt ook voor de zogenaamde vol-PVC vloeren met klikverbinding. Hou hier rekening mee bij het vaststellen van het budget voor uw nieuwe vloer. De kwaliteit van de Vinylvloer wordt volgens hetzelfde principe getest als die van laminaat. Aan de hand van deze test worden de vloeren in een gebruiksklasse ingedeeld. In het algemeen is te stellen dat PVC vloeren en laminaatvloeren ver-

gelijkbaar van kwaliteit zijn. Naast de gelijkenissen zijn er ook belangrijke verschillen. PVC is veerkrachtiger dan het traditionele laminaat. Daardoor voelt het zachter en aangenamer aan. Bovendien produceren vinylvloeren minder geluid. Dat is een eigenschap die niet allen door de gebruiker maar ook door diens buren gewaardeerd wordt. Klik-PVC is zwaarder dan laminaat. Daardoor ligt de vloer stabieler. Een bijzondere klik-PVC is Vinylcomfort van de Portugese fabrikant Amorim. Twee dunne lage kurk zorgen voor extra geluiddemping en thermische isolatie. Vinylcomfort mag zich met recht de stilste klik-Vinyl

vloer noemen. De klikverbinding garandeert een perfect naadloos resultaat. Voor wie een nieuwe vloer overweegt: Denk eens aan klik-PVC ( vinyl ), want dat is het nieuwe laminaat. Laat u voorlichten door de specialist.

Kroon Parket Pr. Marijkestraat 2 – 2a Hillegom. T. 0252 533 566 Teijlingerlaan 6 – 8 Sassenheim. T. 0252 220 450 www.kroonparket.nl


Vandiemen zonne-energie

Nu met GRATIS somfy SLT motor

Zonnige toekomst! investeer in zonnepanelen

Actie geldig t/m 30 april 2014

-

Knikarmschermen Uitvalschermen Markiezen Screens

-

Rolluiken Binnenzonwering Kleurkeuze Plissé hordeuren

Europese en Canadese zonnepanelen

Direct besparen op uw energierekening

BTW terug vragen particulieren op aanschaf en installatie

Fiscale aftrekposten bedrijven

Laadpalen - Elektrisch vervoer heeft de toekomst

Goed voor het milieu

Wij leveren en installeren tegen zeer scherpe prijzen.

Voor advies of vrijblijvende aanbieding:

Ook voor het opnieuw bekleden van uw markies. Laat vrijblijvend een offerte maken door Nico van den Eijkel

Vandiemenzonne-energie Ammerzoden 41 2181 LX Hillegom +31 (0)653 497560 info@vandiemenzonne-energie.nl www.vandiemenzonne-energie.nl

ALLES MOET WEG! TOTALE LEEGVERKOOP in onze winkel in Katwijk: showroommodellen met

KORTINGEN TOT WEL 60%!

DESIGNSALES.NL • Ambachtsweg 15 • 2222AH KATWIJK • tel. 071-408 7 888


VOORJAARS VOORDEEL!

ACTIE

Luxe 7 zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide zijden.

Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking

2.595,160 x 200 cm

Caresse 6300

160 x 200 cm 3.710,- 2.595,180 x 200 cm 3.855,- 2.695,180 x 210 cm 3.995, 2.795,-

Complete trendy boxspring bestaande uit:

ACTIE

• Trendy gestikt hoofdbord • 2 elektrische verstelbare pocketveer boxsprings met uniek terugloop- systeem (pull-back) • 2 pocketveer met 5 comfort zones. Afgedekt met HR 40 koudschuim Luxe 7matrassen zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide bediening zijden. • elektrische motoren met RF- draadloze •Afneembare Luxe handgemaakt topmatras van HR- 40 koudschuim, uitgevoerd in dubbeldoek en voorzien van zuiver wol en katoen dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking. • Stof ”Luxury”

ACTIE

€ 695,-

!

ipv € 1390 Nu 2e matrasGRATIS

!

Luxe 7 zone Pocketmatras Met meerzone latexafdekking aan beide zijden. Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking ipv € 1390

€ 695,-

€ 695,ipv € 1.390,-

Diverse showroommodellen tot NORMAAL FIRM

70% korting! 1,6 1,8

P

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,5 1,7

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

Diverse kinderkamers Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

50% korting!

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

tot

KELTO

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

Voor de deur

SLAAPKAMERCENTRUM SLAAPKAMERCENTRUM

23 jeugdslaapkamers

30, 2211 XK, Noordwijkerhout Gieterij Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • Tel: 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl velda.net el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl

velda.net


Begint bij u het voorjaar ook te kriebelen? Kom dan naar onze vernieuwde showroom en profiteer van exclusieve lenteaanbiedingen*!

Extra schoonmaakgemak met een GRATIS* glasbeschermingslaag op HSK douchewand of cabine

Optimale hygiëne met Villeroy & Boch DirectFlush Wandcloset V&B Subway 2.0 GRATIS* uitgevoerd met DirectFlush (open spoelrand)

50% korting* op Luxalon verlichting bij aankoop onderhoudsvrij Luxalon aluminium plafond

GRATIS

Bestel de betere badkamer nu ook online!

Inclusief

Neem snel een kijkje op shop.sanidrome.nl/terlaak

montage!

vakkundige

verkrijgbaar

in onze showroom!

Doe inspiratie op met ons ideeënboek “BadkamerBreed”

Onze kernwaarden: • Creatieve ontwerpen • Inspirerende, vernieuwde uitgewerkt in 3D badkamershowroom • Vakkundige installatie door • Deskundig advies op basis eigen monteurs van... jaar ervaring • Goede service en garantie

www.sanidrome.nl/terlaak Gieterij 8, Noordwijkerhout (0252) 37 09 10


H

&Living

HOME

andwerk en meesterwerk

Bijna iedereen in Noordwijk kent Pietjan (PJ) Hooijmans, ook wel de badman van strandafrit nr. 13 bij strandpaviljoen BluBeach, genoemd. Zijn bedrijf heet dan ook niet voor niets PJ13.nl. Een toepasselijk naam want Pietjan combineert met zijn ‘meesterhand’ het nuttige met het aangename. Op de voorkomende zonnige week- en weekenddagen werkt hij hard op het strand. ‘Alle dagen fitness en veel sociale en vrolijke contacten’, vertelt hij vrolijk. Vriendelijkheid en service staan bij ons voorop en ik help de strandbezoeker graag met een heerlijke zitplaats; met een prettige strandstoel en eventueel windscherm of parasol.’ Op de dagen dat het rustig is, bij minder zonnig weer en in de

is handwerk vakwerk, zelfs meesterwerk.

midweek houdt hij zich bezig met zagen en schroeven van steigerhout. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Bij Pietjan

Steigerhout Alle meubelen van PJ13.nl zijn gemaakt van gebruikt hout of nieuw hout met een beitscoating. De meubelen en accessoires van steigerhout zijn op afspraak te bestellen. Van een compleet houten tuinmeubelset tot een steigerhouten barkruk en van een stoer houten hondenmand tot een complete eethoek. Tafels, stoelen, meubelen voor kinderkamers en slaapkamermeubels maakt hij speciaal op maat en kleur naar de wens van de klant. ‘Met steigerhout worden steigerplanken bedoeld’, legt Pietjan uit. ‘Een steigerplank is een speciaal soort vurenhouten plank. Die meestal afkomstig is van hout uit Noord-Scandinavië. Het draagt de naam steigerplank omdat het gebruikt wordt als loopplank bij bouw- en havensteigers. Tegenwoordig wordt het hout veel gebruikt in de meubelindustrie om er meubilair van te maken. Ik gebruik meestal nieuw steigerhout, maar op verzoek gebruik ik ook steigerhout uit de bouw. Zowel het oude als het nieuwe hout kan worden gebeitst en afgelakt. Afhankelijk naar de wens van de gebruiker. Populair is de grijze antiekkleur. Het creëert een oude sfeer, maar het is nieuw degelijk hout. Het zijn stoere meubelen met een eigen karakter en het kan tegen een stootje. Strand Voor bedrijven en zpp’ers heeft Pietjan een kantoorprogramma

2e Paasdag geopend

met diverse bureaus, vergadertafels en kasten. Hij ontwikkelt ook meubels op maat en bent u gebonden aan een speciale ruimte weet Pietjan raad en heeft hij passend advies. Op het moment heeft hij al verschillende zonnige dagen op het strand doorgebracht en is hij hard aan het werk. Hij is zelfs te vinden op de zijkant van de strandpendel, die speciaal vanaf Pasen weer bij mooi weer gaat rijden. Brouwers Tours verzorgt de pendel en de opstapplaats is te vinden bij het parkeerterrein aan de Gooweg tegenover het voormalige pand van het Zilveren Kruis. Pietjan is als badman en meubelmaker in elk geval te vinden bij strandafrit 13 bij het strandpaviljoen Blubeach. Makkelijker kan niet. PJ13.nl Pietjan Hooijmans +31(0)6 283 24 726 pietjanhooijmans@gmail.com www.meubelen-voor-binnenen-buiten.nl

Werkadres: Koningin Wilhelmina Boulevard 104 Strandafrit 12-13 Badman bij Strandpaviljoen Blu Beach

van 11.00-17.00 uur

Zonwering actie 25% KORTING •••

20% KORTING op alle tapijt smederij 2 t (0252) 37 09 49 smederij 12 t (0252) 21 36 80 2211 sm noordwijkerhout www.turk-roof.nl info@turk-roof.nl

rkeren a p s i t a Gr deur! voor de


 BrandBlusser  

  

  ControleDag   Is uw brandblusser al gekeurd? 

  

 

        

€ € € € €

Rookmelders vanaf € 9,95 Koolmonoxidemelders vanaf € 39,95  Branddekens vanaf € 9,95 Brandblussers schuim vanaf € 79,95 Keuring brandblusser € 12,50

g a d r e Zat

10 i e M

Lever nu uw brandblusser (s) in

Lammermarkt 3, Leiden t/o Molen de Valk • www.hartwijk.nl • hartwijk@hartwijk.nl

Al 40 jaar een begrip in sfeervol tuininterieur Bij Den Haan vindt u exclusieve tuininterieurs zoals de merken Borek, Gloster, Max en Luuk, Kettler en Palm Collect. Vanuit onze winkel komt u via de rustieke binnentuin in verschillende, verrassende ruimtes die ieder een eigen sfeer uitademen. Er is eveneens een ruimte ingericht met barbecues, met de merken Weber en Eva Solo Laat u gerust helpen door onze kundige medewerkers. Uw gekochte interieur wordt gratis thuisbezorgd en ter plekke voor u uitgepakt! Laat u tevens verrassen door de vele aanbiedingen in showroommodellen (o.a. van het merk Dedon)

den Haan Tuinmeubelen

Vliet zuidzijde 24, 2231 GJ Rijnsburg - aan het grachtje in het centrum - t. 071 402 13 01

www.denhaanrijnsburg.nl


B

&Living

HOME

randblusserscontroledag Ook dit jaar houdt W.P. Hartwijk & Zn bv de jaarlijkse brandbussercontrole dag. Op zaterdag 10 mei worden er tientallen brandblussers, i.s.m. Fire control gecontroleerd op druk en inhoud. Belangrijk, want indien nodig moet uw brandblusser wel bedrijfszeker zijn. Na controle wordt er een sticker op de blusser geplakt zodat u er zeker van ben dat de brandblusser vakkundig is gecontroleerd. De controle en eventuele aanschaf van nieuwe brandblussers kan belangrijk zijn voor de verzekering. Meld altijd aan de verzekering dat u preventieve beveiligingen in huis heeft. Hierdoor geven sommige verzekeringen korting op uw huidige premie. Op de controle dag kunt ook een kijkje nemen hoe een brandblusser wordt gecontroleerd. Onze medewerkers staan klaar om u te informeren over brandpreventie en aanschaf blusmiddelen. Op deze dag zijn er speciale aanbiedingen van Brandblussers en andere brandpreventie middelen zoals koolmonixidemelder, optische rookmelders en branddekens. Rookmelders kunnen uw leven redden: Rookmelders voorkomen geen brand, maar kunnen u bij brand tijdig waarschuwen waardoor veel schade of erger voorkomen kan worden. Bij W.P. Hartwijk & Zn bv verkopen wij alleen optische rookmelders, deze detecteren rook zelf 2 tot 3 minuten eerder dan de ionisatie rookmelder. Heeft nog ionisatie rookmelders in huis? Vervang deze tijdig en lever ze in bij het gemeente depot. Optische rookmelders zijn bij Hartwijk al te koop vanaf € 9,95. Koolmonoxidemelders: Nog elk jaar

Meubelrestauratie en maatwerk meubels overlijden mensen door koolmonoxidevergiftiging. De oorzaak is meestal een slecht onderhouden gastoestel én te weinig ventilatie. Koolmonoxide is een zeer giftig gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas of hout. Het is een echte sluipmoordenaar: u proeft of ruikt het niet. Voor u het weet bent u bewusteloos. Koolmonoxidemelders zijn bij Hartwijk al te koop vanaf € 39,95. Het is belangrijk uw gastoestel jaarlijks door een erkend installateur te laten controleren. Zorg daarnaast voor voldoende luchttoevoer. W.P. Hartwijk & Zn BV is een erkend installateur. W.P. Hartwijk & Zn. Gas-licht-water & cv Lammermarkt 3 – Leiden Tel. 071-5126627 Fax. 071-512539 www.hartwijk.nl

C&T Meubelen is een sfeervolle woonwinkel waar werkelijk alles op meubelgebied verkrijgbaar is. Voor mensen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar een kast of tafel, maar niets kunnen vinden dat bij hen past, biedt C&T Meubelen een uitstekende oplossing. C&T Meubelen levert maatwerk. Geen meubelstuk is voor hen te groot of te klein en geen ontwerp te gek. Een simpele schets en maatvoering is voor C&T Meubelen voldoende om tegen een concurrerende prijs een passend meubel te maken, geheel naar de wensen van de klant. De meubelen kunnen worden vervaardigd in eiken, grenen, teak en mdf in alle ralkleuren. Ook hebben zij de beschikking over een 1000 m2 grote showroom met standaard collecties, welke zeer scherp geprijsd zijn. Voor elk interieur de juiste keuze, C&T Meubelen.

Restauratie Een kring op de eettafel, de hond die aan een stoelpoot heeft liggen knagen of verhuisschade? Een beschadiging aan een mooi meubelstuk is altijd zonde en lijkt vaak onherstelbaar. Maar niet voor de vakmensen van C&T Meubelen. Zij vervaardigen niet alleen meubelen, zij zijn ook in staat beschadigde meubelen onzichtbaar te herstellen. Vaak kunnen zij aan de hand van een foto al aangeven wat de mogelijkheden en bijbehorende kosten zijn, dus geen verrassingen achteraf. Bent u op zoek naar een kast of tafel maar kunt u hem nergens vinden, of wilt u een antiek of beschadigd meubelstuk laten restaureren? Stap eens binnen bij C&T Meubelen en laat u informeren over de mogelijkheden. C&T Meubelen Hillegommerdijk 325, Beinsdorp Tel. 0252 525 290 www.centmeubelen.nl

Comfortabel buitenleven Bij Den Haan vindt u alles op het gebied van tuininterieurs. Vanuit de winkel komt u via de rustieke binnentuin in verschillende, verrassende ruimtes die ieder een eigen sfeer uitademen. In de showrooms staan de nieuwste collecties van merken als Borek, Gloster, Max&Luuk, Dedon, Kettler en Palm Collect in verschillende materialen zoals teak en vlechtwerk. Dit seizoen hebben Max&Luuk Tuinmeubilair bijzondere kleuren in de collectie zoals lichtblauw, lichtgroen, beige en abricot; alles met bijpassende parasols en accessoires. Ook zijn er sets die het hele jaar

buiten kunnen staan, inclusief de kussens. Den Haan levert naast mooie tuinmeubelen alles wat het verblijf in de tuin aangenaam maakt, zoals parasols in

diverse maten en uitvoeringen. Ook voor tuingereedschap, robotmaaiers, beregeningsapparatuur, kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen kunt u bij Den Haan terecht. Een barbecue mag niet ontbreken in een gezellig tuininterieur. Daarom heeft Den Haan een breed assortiment barbecues en bijbehorende accessoires. In de speciale showroom zijn barbecues te vinden van onder andere de merken Weber en Eva Solo. Weber is inmiddels bekend om de culinaire mogelijkheden van barbecueën. Maar wilt u met een klein gezelschap gewoon aan tafel barbecueën, dan heeft Eva Solo hiervoor een schitterende

tafelbarbecue. Wat u ook zoekt aan tuinmeubilair of tuinaccessoires, u vindt in één van de vier showrooms van Den Haan in Rijnsburg. Hier vindt u ook wekelijks mooie showroomaanbiedingen.

Den Haan Vliet Zuidzijde 24 2231 GJ Rijnsburg 071- 402 13 01 www.denhaanrijnsburg.nl


MEER DAN 60 SHOWROOMS IN HEEL EUROPA

REDDY KEUKENS VIERT FEEST! NU OOK IN ALKMAAR

REDDY KEUKENS. GOED VOOR ELKAAR.

KATWIJK REDDY KEUKENS EOPEND 2e PAASDAG G 11:00-17:00

MET DEZE KEUKEN T APPARATUUR-SE

0,– MEERPRIJS € 50

INCLUSIEF

AFHAALPRIJS

WHIRLPOOL KOELKAST, MAGNETRON, GASKOOKPLAAT, AFZUIGKAP EN VAATWASSER

SERVICEPRIJS va

n

Kunststof kozijnen en deuren hebben vele voordelen, zoals een uitstekende inbraakveiligheid. Openingstijden showroom: Elke werkdag van 9:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur Pesetaweg 45 Nieuw-Vennep, telefoon (0252) 500 900

INNAA

he

t ja

201

3

Uitstekende inbraakwerendheid Ongekende isolatiewaarde Forse energiebesparing, lage milieubelasting Onderhoudsarm

W

Onbezorgd genieten R

• • • •

4395,-

Ambachtsweg 5 2222 AH KATWIJK tel. 071 760 02 63 katwijk@reddy.nl www.reddy.nl

ar

ploegkozijnen.nl

Eigen productie en montage sinds 1980

Kozijnen • Ramen • Deuren • Schuifpuien • Dakkapellen • Serres


&Living

I

HOME

ntroductievoordeel op Boxspringset “Vervièrs”

Bij woninginrichting J. Buis & Zn. kunt u terecht voor bedden in alle soorten en maten. Het is belangrijk dat een bed van goede kwaliteit is. Vanzelfsprekend geldt dat ook voor uw matras en bedbodem. In de showroom van J. Buis & Zn. woninginrichting vindt men onder andere de nieuwste boxsprings. De boxspring is een comfortabel slaapsysteem dat bestaat uit meerdere lagen. Boxsprings zijn leverbaar in allerlei kleuren en motieven. Voor elke slaapkamer is er dus een boxspring die past bij het interieur en die de sfeer zelfs kan verhogen. De verschillende lagen van de boxspring geven u de steun die men nodig heeft tijdens uw nachtrust. Eén van de nieuwste modellen is de boxspringset Vervièrs. Ter introductie

heeft J. Buis & Zn. een mooie aanbieding die u maar liefst € 1.000,- voordeel oplevert. De boxspringset “Vervièrs” is van Nederlands fabricaat en bestaat uit 2 luxe boxsprings met een luxe 7-zone pocketveer matras en een luxe topmatras. Het hoofdbord is in landelijke stijl gecapitonneerd. Er is keuze uit verschillende stoffen en kleuren. Boxspringset “Vervièrs” is verkrijgbaar in een vlakke of elektrisch verstelbare uitvoering. Ter introductie betaalt u voor een 180 x 200 uitvoering geen € 3.495,- maar € 2.495,J. Buis &Zn. Woninginrichting Sluisweg 25 2225 XH Katwijk 071-4012964 www.buismeubelen.com

Reddy Keukens Katwijk, dé keukenspeciaalzaak van de regio Reddy Keukens is een eigentijdse leveranciers van keukens. In de showroom bij Reddy Katwijk staan verschillende stijlen keukens. Of u nu op zoek bent naar een strakke, functionele keuken, een keuken in landelijke stijl of juist een super moderne designkeuken voorzien van alle mogelijke inbouwapparatuur, Reddy Keukens levert het allemaal én tegen scherpe, transparante prijzen. Bij aankoop weet de klant direct wat de keuken écht kost. Eindeloos onderhandelen is er bij Reddy Keukens dan ook niet bij, want men betaalt altijd de beste prijs. En ondanks de scherpe prijs kunt u bij Reddy toch rekenen op een uitstekende kwaliteit en service. Van oorsprong is Reddy Keukens een Duitse keukenformule, met inmiddels meer dan 60 winkels in Europa. Reddy staat dan ook garant voor topkwaliteit en perfecte functionaliteit. Voor inbouwapparatuur wordt uitsluitend gewerkt

ZATERDAG 3 MEI OPEN DAG BIJ PLOEG KOZIJNEN Zaterdag 3 mei staan de deuren van Ploeg kozijnen wagenwijd voor u open. Iedereen is van harte welkom tijdens de open dag waar men met eigen ogen Ploeg kozijnen kan bekijken. Kennismaken met de mogelijkheden van kunststof kozijnen in onze uitgebreide showroom. En de moderne productieruimte. En schaatsfans kunnen deze dag Ireen Wüst bij Ploeg ontmoeten! Vernieuwde showroom – uitgebreid assortiment Neem een kijkje in de vernieuwde showroom. Het assortiment is sterk uitgebreid.

Met onder meer de nieuwste typen kunststof kozijnen. Ploeg kan in eigen huis het Hout Verbindgslook kozijn produceren. Het kozijn dat met een rechte verbinding lijkt op een houten kozijn. En daarmee de onderhoudsarme oplossing is voor iedere woning. Niet meer van echt te onderscheiden. Laat u inspireren door de kunststof kozijnen voor uw woning. Moderne productieruimte Daarnaast bent u van harte welkom in de moderne productieruimte. Van raam tot schuifpui, alles wordt bij Ploeg in eigen huis geproduceerd. Deze dag zijn de PLOEG medewerkers

speciaal voor u aan het werk. Zaterdag 3 mei bent u van 10:00 uur tot 16:00 uur van harte welkom. Ontmoet Ireen Wüst Bent u net als Ploeg kozijnen fan van schaatsen? Kom dan zeker langs. Van 11:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 15:00 uur kunt u Ireen Wüst ontmoeten. Zij is speciaal aanwezig voor bezoekers van de PLOEG open dag. Ploeg Kozijnen Psetaweg 45 – Nieuw-Vennep T. 0252 500900 www.ploegkozijnen.nl

met gerenommeerde leveranciers en met A-merken zoals Bosch, Zanussi, Bauknecht en Whirlpool. Vrijwel alle door Reddy geleverde keukens zijn vervaardigd uit duurzaam verbouwd hout en dragen het PEFC keurmerk. Naast duurzaamheid wordt ook gedacht aan het milieu. Alle apparatuur heeft minimaal het energieklasse A en de benodigde verpakkingsmaterialen worden op milieuvriendelijke wijze verwerkt. Reddy Katwijk dé keukenspeciaalzaak van de regio. Stap eens binnen en laat u verrassen door ons brede aanbod. Wij zijn op 2e paasdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Reddy Keukens Katwijk Ambachtsweg 5 2222 AH KATWIJK ZH tel. 071 760 02 63 www.reddykeukens.nl katwijk@reddy.nl


Op zoek naar nieuwe vloertegels, wandtegels, nostalgisch sanitair? Kom naar TegelNatuursteen.nl

Ook voor Nostalgische witjes en Keramisch parket

Ambachtsweg 7 (achter Roobol) 2222 AH Katwijk 071-5611392 infokatwijk@tegelnatuursteen.nl www.tegelnatuursteen.nl

ZONNEPANELEN ZWITSERSE TOPKWALITEIT

Uniek in Nederland! 10 jaar Bij ons krijgt u gegarandeerde opbrengst met Zwitserse precisie en garantiecertificaat. Nu ook: · Infrarood verwarmingspanelen · Lucht/warmte pompen voor besparing op uw gasverbruik · Duurzame verlichting

Dé duurzame energiespecialist voor particulieren én bedrijven. Kijk op www.groene-woningen.nl of kom langs in onze showroom,

KATWIJK

Valkenburgseweg 28B, Katwijk. T 071 - 403 403 6


A

lle tegels voor vloer en wand

TegelNatuursteen.nl is een online verkooppunt voor onder andere tegels, keramiek, en natuursteen. TegelNatuursteen.nl levert tegels en natuursteen voor vloeren en wanden en voor in en om het huis. Van de nostalgische oude witjes tot grote moderne tegels. Bij TegelNatuursteen.nl kunt u ook terecht voor dorpels vensterbanken, aanrechtbladen en nostalgisch sanitair.

Z

Ideaal als u graag vloerverwarming wilt en toch zoekt naar de uitstraling van parket. Service en advies Het team van TegenNatuursteen biedt op de webshop niet alleen een breed assortiment

Overweegt u een nieuwe vloer? Kijk dan eens www.tegelnatuursteen.nl. Daar vindt u tegels in allerlei maten, kleuren en materialen en allemaal van hoge kwaliteit. Wilt u eigenlijk liever parket? Keramische parket biedt de warmte van hout en de kwaliteit van een tegel.

&Living

HOME

tegels en natuursteen aan, maar geeft de bezoekers van de site uitgebreide informatie te geven over het goed verwerken en onderhouden van de materialen. Daarnaast kunt u voor advies en vragen of het bezichtigen van de tegels terecht in de showroom van TegelNatuursteen.nl. Ziet u mooie tegels, maar bent u zelf niet zo handig of ziet u op tegen het werk? TegelNatuursteen.nl kan ook verwijderen van oude materialen, het aanleggen van de vloerverwarming en het leggen van de vloer geheel voor u verzorgen. TegelNatuursteen.nl Ambachtsweg 7 (achter Roobol) 2222 AH Katwijk 071 5611392 www.tegelnatuursteen.nl

onnenstroom met de precisie van een Zwitsers uurwerk!

“In de afgelopen jaren hebben we ons in onze vestiging aan de Valkenburgseweg ontwikkelt tot een solide en betrouwbaar kenniscentrum voor duurzame energie!” zegt Van der Laan trots als we hem vragen hoe het gaat in hun showroom. “Het beste compliment is toch wel dat het merendeel van onze klanten naar ons toe komt via onze bestaande ambassadeurs, klanten die reeds een systeem gekocht hebben bij ons en zeer tevreden zijn over het eerlijke advies, de professionele installatie en de opbrengst van het systeem.” In zijn enthousiaste uiteenzetting geeft Van der Laan aan dat de drijfveer achter hun manier van werken anders is. Als dé specialist in de regio zijn ze steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om met duurzame energie om te gaan bij bedrijven en particulieren. “Bij Groene-Woningen zijn we gestopt met het verkopen van zonnepanelen, daar gaat het namelijk niet om. Een klant wil geen panelen kopen, een klant wil rendement op zijn investering, lagere energie kosten en dit alles met de grootst mogelijke ze-

kerheid!” gaat Van der Laan verder. Samen met een Zwitserse fabrikant hebben ze hier een voor Nederland uniek concept voor ontwikkeld. De opbrengst in kWh wordt 10 jaar lang gegarandeerd bij de klant op het dak! “Dus de klant heeft géén zorgen meer dat het systeem zich niet terugverdient. Onze garantie en opbrengst zijn van een kwaliteit en precisie zoals u die ook van een Zwitsers uurwerk verwacht!” Deze garantie samen met de BTW teruggaaf maken dit hét moment om in te stappen, Duurzame Infrarood verwarming heeft de toekomst! Om uw woning of bedrijf verder te verduurzamen hebben ze meer producten aan het assortiment toegevoegd bij Groene-Woningen. Sinds begin dit jaar zijn ze officieel dealer van het Duitse Haustek, een producent van hoogwaardige infra-rood verwarming. “Diverse onafhankelijke onderzoeken, onder andere van de universiteit van Kaiserslautern (D), tonen aan dat Infrarood verwarming een zéér goed en duurzaam alternatief is voor Centrale Verwarming. Daarnaast wordt infrarood verwarming als zeer prettige verwarming ervaren met tal van voordelen. In combinatie met zonnepanelen is

het een zéér duurzame manier van verwarmen die uw kosten voor gasverbruik drastisch doen dalen!” Warmte pompen, duurzame verlichting en unieke VvE oplossingen Ook warmtepompen, die uw CVwater verwarmen door warmte uit de buitenlucht te onttrekken, en duurzame verlichtingsoplossingen maken deel uit van het uitgebreide pakket aan besparingsmogelijkheden dat Groene-Woningen voor bedrijven en particulieren aan biedt. “Maar, alle waar naar zijn geld!” zegt Van

der Laan resoluut. “Als je op zoek bent naar producten die de komende jaren hun geld voor u terug moeten gaan verdienen moet je voor kwaliteit kiezen. Anders blijkt goedkoop toch weer duurkoop te zijn en je kunt je geld maar één keer uitgeven!” Ook

VvE’s zijn bij Groene-Woningen aan het juiste adres. Door een uitgekiende samenwerking met een gespecialiseerde partner bieden wij VvE’s een unieke oplossing aan! We vertellen er graag meer over op één van de informatie avonden. 20duurzaam20 “Als één van de initiatiefnemers van 20duurzaam20 nemen we onze rol serieus om de regio te ondersteunen in het verduurzamen. We willen graag met onze collega ondernemers, met u als inwoner en de gemeente ons er voor inzetten om Katwijk duurzaam op de Nederlandse kaart te zetten. Na een geweldige 3e plaats als “duurzaamste gemeente” hebben we onze pijlen nu gericht op plaats één! U blijft toch niet achter?


Boxspringset “Vervièrs” Boxspringset “Saint Tropez”

, 0 0 0 1 € orting!

, 0 0 0 . 1 € ING

k

KORT

- Hoofdbord “Saint Tropez” is een nonchalant gestoffeerd bord, mede door de dubbele Fluffynaad geeft dit geheel een geweldige eigentijdse look. Lifestyle, landelijk……je kunt er alle kanten mee uit. - Verkrijgbaar in een vlakke of elektrische uitvoering. - Hoofdbord “Vervièrs” gecapitonneerd landelijke stijl - 2 luxe boxsprings.

- Verkrijgbaar in een vlakke of elektrische uitvoering - 2 luxe pocketveer matrassen. - 2 luxe boxsprings - Koudschuim topper. - 2 luxe 7-zone pocketveer matras genesteld - Keuze uit verschillende stoffen en kleuren. - Luxe topmatras - Gefabriceerd in Nederland. - Keuze uit verschillende stoffen en kleuren - Gefabriceerd in Nederland Nu

Nu ter introductie van € 2.695,-

ter introductie van € 3.495,-

€ 1.695,VOORv.a. € 2.495,(180 x 200)

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

Nwhw week 16 14  

Noordwijkerhouts Weekblad, 15 april 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you