Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

4 maart 2014 JAARGANG 32 NR 10

carnaval P11-13-15

nieuws P5

KOKKERHOUT VIERT FEEST!

BollenVier in de wacht

LIJSTTREKKER AAN HET WOORD PvdA: Leon Floor 

Kleurrijke carnavalsoptocht

sport P19

Van Nispen speelt knap gelijk P9

Sterrenwacht opent deuren UIT!  Sterrenwacht Foucault in De Zilk opent op vrijdag 7 en zaterdag 8 maart zijn deuren aan voor het publiek. De Maan staat Eerste Kwartier en is te vinden in sterrenbeeld de Stier. Dat betekent dat naar de kraters, valleien en zeeën op de Maan kan worden gekeken. Jupiter staat vroeg in de avond boven de horizon en het is met zijn vier manen een mooi object om door een kijker te zien. Mocht het bewolkt zijn dan kunnen bezoekers de instrumenten bekijken en wordt een programma getoond over het ontstaan van onze Maan. Sterrenwacht Foucault is op vrijdag geopend vanaf 19.30 uur, en op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en vanaf 19.30 uur. De sterrenwacht is gevestigd aan de Hoogduinweg 44 in De Zilk.

Vrouwendag in Ireneschool VROUW  De Internationale Vrou-

Prins Carpenter heeft de sleutel ontvangen uit handen van ‘Boer’ Goedhart. | Tekst en foto: Thea ter Heide - Vrolijk

Prins Carpenter en Prinses Cabana, ze hielden het droog tijdens een lange, twee uur durende optocht door het dorp, afgelopen zaterdag, die weer door rijen dik opgesteld publiek werd bekeken. “Onze lieve heer is een Noordwijkerhouter”, werd heimelijk gehoord; zelfs een stukje blauwe lucht en een zonnetje werden gesignaleerd. Terwijl de kleurrijke carnavalsstoet, zich via het centrum richting de Schelft begaf, begon het lichtjes te spetteren, maar dat kon de pret niet meer drukken. Overigens

Boerenhuwelijk voltrokken

wist Prins Carpenter de proeve van bekwaamheid maar nét aan te halen. Het benoemen van de diverse soorten hout, die de burgervader tevoorschijn had gehaald, lukte met hulp dan toch wel. Maar dat enige echte Kokkerhout, wel, daar was geen twijfel over mogelijk. Dat was degelijk hout, met een dikke laag confetti erover. En zo verwierf Prins Carpenter dan de felbegeerde sleutel en had hij de heerschappij over vier dagen Kokkerhouts karnaval.

Ik hou van Noordwijkerhout & De Zilk Quiz

ALAAF!  Enkele huwelijksbeletsels ten spijt, kon gisterenmiddag, onder grote belangstelling van een boerenen buitenlui schare, het nepboerenhuwelijk voltrokken tussen Boer Ries en Boerin Marietje. De regerend hoogwaardigheidsbekleder der Kaninefaaten, Prins Carpenter, had de eer dit nephuwelijk te voltrekken. Wat volgde was een schitterende boerenbruiloft, die werd bijgewoond door zo’n 750 boerengasten in de stee van de Schelft. (THV)

Kom langs en doe mee! Zaterdag 8 maart van 13.00 tot 16.00 uur In het VVD campagnehuis (t.o. Witte kerk) Meer info: www.vvd-noordwijkerhout.nl Met medewerking van NoVaTo We ontmoeten u daar graag!

Deze week staan de gemeenteberichten op pagina 2, 3 en 4

folders In deze krant:

Paul Jansen, raadslid

Martijn Bilars, Fractievoorzitter

NIEUWBOUW in uw regio

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

wendag op zaterdag 8 maart wordt van 17.00 tot 22.00 uur gevierd op de Ireneschool. De organisatie is in handen van de taalgroep, een groep vrouwen die tweewekelijks taalles volgt, gegeven door enthousiaste vrijwilligers. De vrouwen uit de groep dragen een gedicht voor, het project Trade2Dress wordt bekend gemaakt door een onderneemster en Trudy de Mol van de bibliotheek houdt een presentatie. Verder is het een feestelijk gebeuren met een hapje en een drankje. Het doel van deze avond is vrouwen uit allerlei culturen en achtergronden met elkaar te verbinden. De toegang is gratis.

Voor Noordwijkerhout & De Zilk


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 4 maart 2014

Cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten Op donderdag 20 maart 2014 organiseert de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/ Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Wij nodigen hen van harte uit om door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgen zij – geheel vrijblijvend – advies over bestaande problemen. Rijvaardigheidscursus De rijvaardigheidsrit is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te verschaffen in hun eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden, in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen. Aansluitend zullen de cursisten een aantal workshops bezoeken waarin o.a. het gezichtsvermogen en het reactievermogen worden getest en ook de bewegingsactiviteiten die relevant zijn en voor het verkeer cen-

traal staan. Ook zal worden ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod. Cursusinformatie De rijvaardigheidscursus vindt plaats op 20 maart 2014 in De Schelft in Noordwijkerhout. De ochtendcursus duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur en de middagcursus van 12.30 uur tot 16.00 uur. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middagsessie. De kosten bedragen € 15,- Deze kosten kunt u op de cursusdag zelf in De Schelft betalen. Aanmelden Aanmelden voor de rijvaardigheidscursus kan per e-mail naar autorijschool.margreth@ wxs.nl. Bij het aanmelden uw naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres en of u in de ochtend of middag wilt deelnemen aangeven. Voor informatie kunt u bellen naar de gemeente Noordwijkerhout, telefoon 0252343 821.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook dit jaar probeert NLdoet zoveel mogelijk mensen te motiveren om samen een klus te doen.

Het lukt mij niet om zelf mijn belastingaangifte te doen. Weet iemand waar ik hulp kan krijgen?

Ja, met dit soort vragen kunt u terecht bij het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23. Met hun

kennis, informatie en contacten kunnen de medewerkers met u meedenken over een geschikte oplossing. Het Wmo Advies- centrum is geopend van 9 tot 12 uur en tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via tel. 0252 343 800. U kunt ook mailen naar wmo@noordwijkerhout.nl.

Organiseer een activiteit tijdens de Nationale sportweek Van 19 tot en met 26 april 2014 vindt de 11e Nationale Sportweek plaats. Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. De gemeente Noordwijkerhout doet mee aan de Nationale Sportweek waarbij de sportcoach en de beweegcoach de algehele coördinatie verzorgen. Dit jaar verbindt NOC*NSF vanuit ‘vriendschap’ een thema aan de Natio-

NLdoet Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2014 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Doet u ook mee?

Herkent u zich in deze vraag?

nale Sportweek: “Ik neem je mee!”. Een thema dat eenvoudigweg betekent dat enthousiaste sporters tijdens deze week een sportmaat meenemen naar de sportclub. Heeft u als sportaanbieder interesse in het organiseren van een sportieve activiteit in de nationale sportweek dan kunt u contact opnemen met de sportcoach voor de jeugd (sportcoach@ noordwijkerhoutinbeweging.nl) of beweegcoach voor de doelgroep 60+ (beweegcoach@noordwijkerhoutinbeweging.nl) van Noordwijkerhout.

Laat uw kind kennis maken met verschillende sporten en ontmoetingsactiviteit voor de bewoners; - Stichting Brobos voor verschillende klussen. Op zaterdag 22 maart - Stichting van het Kind voor het opknappen van de tuin van de Zeeboerderij; - Stichting Het Raamwerk voor verschillende klussen.

Meedoen in Noordwijkerhout Zoekt u een leuke vrijwilligersklus in Noordwijkerhout? De volgende organisaties zoeken nog vrijwilligers:

Op de website www.nldoet.nl vindt u alle informatie en contactgegevens over deze klussen en nog veel meer klussen waarbij uw inzet zeer welkom is. Helpt u mee om van NLdoet 2014 een groot succes te maken?

Op vrijdag 21 maart: - Handbalvereniging Northa voor het verven van de belijning van het sportveld; - De Schutse, AcviVite voor het organiseren van ‘Heel de buurt bakt’ een gezellige bak-

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het Wmo Adviescentrum, Via Antiqua 23, tel. (0252) 343 800, e-mail wmo@noordwijkerhout.nl. Het Wmo Adviescentrum is op werkdagen geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

De gemeente Noordwijkerhout stimuleert een gezonde en actieve leefstijl onder inwoners. De sportcoach voor de jeugd zorgt voor een beweegaanbod tijdens en na schooltijd. Zo worden er kennismakingsactiviteiten aangeboden waardoor uw kind voordelig kennis kan maken met verschillende sporten. Binnenkort starten de volgende kennismakingslessen: 4 kennismakingslessen bowlen voor groep 4,5,6 bij Flamingo bowling (start dinsdag 4 maart)

5 kennismakingslessen golf voor groep 4,5,6,7,8 bij Tespelduyn (start woensdag 12 maart) Meer sportieve kennismakingsactiviteiten vindt u op www.noordwijkerhoutinbeweging.nl


Verkiezingskrant Deze week valt de verkiezingskrant van de gemeente Noordwijkerhout in uw brievenbus. In de verkiezingskrant kunt u alles lezen over het stemmen. Om uw keuze te vergemakkelijken, presenteren de zes politieke partijen zich in deze krant.

Mocht u de verkiezingskrant niet hebben ontvangen of hebt u een nee/nee-sticker op uw brievenbus, dan kunt u de krant afhalen in het gemeentehuis of bekijken op de gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl. Hier vindt u ook een lijst met veel gestelde vragen over de verkiezingen.

Paspoort en identiteitskaart langer geldig Vanaf zondag 9 maart worden de paspoorten en identiteitskaarten met een geldigheidsduur van 10 jaar ingevoerd voor volwassenen. Paspoorten en identiteitskaarten voor personen tot 18 jaar blijven 5 jaar geldig. Ook vreemdelingen en vluchtelingenpaspoorten blijven maximaal 5 jaar geldig.

Beide reisdocumenten krijgen ook een ander uiterlijk. Verder worden sinds maandag 20 januari 2014 geen vingerafdrukken meer opgenomen bij de aanvraag van een identiteitskaart. Bij de aanvraag van een paspoort zijn nog maar twee vingerafdrukken nodig in plaats van vier.

Gewijzigd tarieven Met deze nieuwe geldigheidsduur veranderen ook de tarieven voor de paspoorten en identiteitskaarten per 9 maart.

Let op! Op donderdag 6 en vrijdag 7 maart kunt u geen paspoort of Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Op deze twee dagen wordt landelijk het systeem aangepast aan de nieuwe geldigheidsduur van paspoorten en identiteitskaarten.

- Paspoort € 66,95 (nu € 50,35) - Identiteitskaart € 52,95 (nu € 41,90) Ook de tarieven voor documenten met een geldigheidsduur van 5 jaar voor personen tot 18 jaar worden aangepast - Paspoort € 51,05 - Identiteitskaart € 28,35

Ernstige verkeershinder tijdens NSS Op 24 en 25 maart 2014 vindt er in Den Haag een top plaats om afspraken te maken over het voorkomen van nucleair terrorisme, de Nuclear Security Summit (NSS) genaamd. Aan deze top nemen 58 wereldleiders, ca. 5.000 delegatieleden en ca. 3.000 journalisten uit binnen- en buitenland deel. Zij verblijven in ca. 60 hotels in de Randstad. Wegafsluitingen Om deze topconferentie waardig en veilig te laten verlopen, worden er vele veiligheids- en verkeersmaatregelen genomen. Deze hebben grote gevolgen voor de gehele Randstad en dus ook voor de Bollenstreek. Diverse Rijks- en N-wegen zullen (tijdelijk) worden afgesloten om de delegaties naar Den Haag en van/naar hun hotel te vervoeren. Het verkeer zal worden omgeleid. Tijdsvenster Rijkswaterstaat en de politie hebben tijden aangegeven voor de hoofdroute van Amsterdam naar Den Haag v.v. Van zondagmiddag 23 maart 16.00 uur tot maandagmiddag 24 maart 16.00 uur en van dinsdagmiddag 25 maart 13.00 uur tot woensdagochtend 26 maart 5.00 uur is op deze hoofdroute sprake van ernstige verkeershinder. Zie voor nadere informatie: http://www.vananaarbeter.nl/voorbereidopweg/nss/

met woensdagmorgen 26 maart 5.00 uur wordt er ernstige verkeershinder verwacht. U kunt zich als weggebruiker hierop voorbereiden: - werk indien mogelijk thuis - overweeg om verlof op te nemen - gebruik indien mogelijk de fiets/scooter - neem indien mogelijk de trein - ga goed voorbereid van huis, kijk op www.vanAnaarBeter.nl. Op deze site staan omleidingsroutes. - luister onderweg naar actuele verkeersinformatie - plan afspraken met klanten/bezoekers op een andere datum - plan transporten op een andere datum - organiseer geen bijeenkomsten/evenementen op deze datum. Geen wegafsluiting in Noordwijkerhout In onze gemeente worden voor zover nu bekend geen wegen afgesloten in verband met de top. Nadere informatie Voor actuele informatie: www.nss2014.com en www.vanAnaarBeter.nl

Bereid u voor Van zondagmiddag 23 maart 16.00 uur tot en

Onderzoek verkeersstromen Victoriberg De Victoriberg is in het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan opgenomen om de positie van de fietser op deze verbinding te verbeteren. Op donderdag 6 maart van 8.00 uur tot circa 17.00 uur lopen twee medewerkers van bureau Graafftraffic op de Victoriberg tussen de Schulpweg en Kerkeland om verkeersstromen te observeren. De observaties betrekken wij bij het uitwerken van varianten voor de reconstructie van de Victoriberg. Deze reconstructie is dit jaar gepland.

Resultaat onderzoek Het resultaat van dit onderzoek zal bestaan uit een analyse van de verkeersveiligheid, zowel objectief als subjectief. De veiligheid van de fietser neemt daarbij een belangrijke positie in. Ook wordt getoetst op doorstroming/ oponthoud op de Victoriberg.

Uit de analyse komt een lijst met verbetervoorstellen voor de Victoriberg naar voren. De verbetervoorstellen lopen uiteen van maatregelen op de Victoriberg zelf tot het mogelijk toepassen van alternatieve routes voor de Uw inbreng Wij nodigen u van harte uit om met de beide fietser over bijvoorbeeld de Simon Emtinckmedewerkers van Graafftraffic mee te lopen. straat om de hoofdroutes voor de auto en de U kunt aan hen uw op- en aanmerkingen kwijt fiets te ontvlechten. De verbetervoorstellen bespreken wij in een later stadium met bewoover de verkeerssituatie op de Victoriberg. ners van de Victoriberg.

Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de eenheid Burgerzaken van de gemeente Noordwijkerhout, tel. (0252) 343 737 of een e-mail sturen naar burgerzaken@ noordwijkerhout.nl

Wandelen met de beweegcoaches Op donderdag gaan de beweegcoaches wandelen. Het wandelen is bedoeld voor beginnende wandelaars. Vanuit deze wandelgroep kunnen wij u verder helpen naar het bestaande aanbod in gemeente Noordwijkerhout. De afstanden van het wandelen zullen ongeveer 3 tot 5 kilometer zijn. De wandeling start om 14.00 uur. Verzamelen in de foyer van het Gezondheidscentrum aan de Via Antiqua.

Heeft u zin om te mee te wandelen en wilt u net als de reeds aangemelde deelnemers nieuwe mensen ontmoeten, wandel dan gezellig mee! Neem voor mee informatie contact op met de beweegcoaches, tel. 06 130 46 98

Werk in uitvoering Week 10

N206 Werkzaamheden aan de provinciale weg N206 (o.a. viaduct bij Van der Weijdenlaan) Informatie: www.zuid-holland.nl/N206 Schippersvaartweg Reconstructiewerkzaamheden buiten de bebouwde kom. Informatie: R. de Haan (gemeente), tel. 06 200 176 87 e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Pilarenlaan – Maandagsewetering Schelftweg - Wildlaan Werkzaamheden aan kabels en leidingen. Aannemer is Visser & Smit Hanab – Benthuizen. Informatie: Ger van den Berg, tel. 06 110 071 23 e-mail: g.vd.berg@vshanab.nl Castellum-Hortus en Plan Houtwal (Mossenest II) Afbouw nieuwbouwproject. Aannemer is Heijmans Wegenbouw Assendelft. Informatie: Ron van den Berg Tel. 023 566 84 09 e-mail: ron.vandenberg@arcadis.nl Plan Wassenaar – v.v. van Nispen Hervatting werkzaamheden vanaf maart 2014 ter hoogte van de sportvelden in De Zilk Informatie: J. Tuit, tel. 0252 343 885 e-mail: jtuit@noordwijkerhout.nl De Duinsloot - Schulpweg Kabelwerkzaamheden Ziggo-Ciag b.v. ter hoogte van de rioolbergingbak aan de Duinsloot en via Schulpweg in de richting Noordwijk. Informatie: J. Ippel

tel. 06 232 783 05 e-mail: jonathan.ippel@ciag.nl Leidsevaart Nabij het gemaal (Vogelsloot) baggerwerkzaamheden voor het Hoogheemraadschap van Rijnland Informatie: William Verbruggen tel. 06 521 591 38 e-mail: william@baggerengroenservice.nl Herenweg Tussen de Tespellaan en de rotonde Ruigenhoek werkzaamheden voor het bouwrijp maken van een industrieterrein. Veel werkverkeer ter plaatse. Informatie: J.P. de Bondt tel. 0174 627 791. De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op. Wij informeren u hier zo vroeg mogelijk over. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.


Nieuws van de raad Samenvatting extra gemeenteraadsvergadering

Hieronder volgt een samenvatting van de extra gemeenteraadsvergadering van woensdag 26 februari 2014. Het enige agendapunt dat op de agenda stond was: Voorstel inzake strategische samenwerking Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout en Teylingen Voorafgaand aan de beraadslagingen van de raad maakte de nieuwe partij NZLokaal gebruik van het spreekrecht. In tegenstelling tot de raden van Hillegom, Lisse en Teylingen (die vrijwel gelijktijdig over hetzelfde onderwerp vergaderden) stemde de Noordwijkerhoutse raad tegen het voorstel, waarbij de fracties van CDA en PvdA vóór stemden en de fracties van VVD, D66 en GroenLinks tegen. Een motie ingediend door D66 werd aangenomen. Daarin werd uitgesproken, dat het voorliggende besluit niet voldoet aan de eerdere besluitvorming van 30 september 2013 en de daarop gebaseerde bestuursopdracht. Nadere uitwerking zal leiden tot het niet halen van het afgesproken tijdschema. De eerstvolgende raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 13 maart 2014.

Commissie Ruimte en Wonen

Op donderdag 6 maart 2014 vergadert de

commissie Ruimte en Wonen vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Presentatie van stedenbouwkundig plan Bavo door de heer Sybren van den Busken, stedenbouwkundige bij Atelier Dutch (ca. 20 minuten) met aansluitend een gedachtewisseling over het plan op hoofdlijnen. - Advisering over het ontwerp-bestemmingsplan Delfweg 52 - Voorstel voor kredietverstrekking voor de bouw van de kantine- en kleedaccommodaties ten behoeve van de voetbal- en tennisvereniging Van Nispen in De Zilk Alle vergaderingen van zowel raad als commissies zijn live in woord en beeld te volgen via de gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl (klik rechts op blauw blokje ‘Raad en commissie Vergaderstukken’ en klik daarna op ‘Raad en commissie Webcastverslag’). Via deze link kunt u tevens, achteraf, de vergaderverslagen raadplegen. Daarnaast kunt u er daags voor de betreffende vergadering de agenda en bijbehorende stukken inzien. De na afloop van de raadsvergadering gehouden interviews met lokale politici kunt u bekijken en beluisteren via de website www.bollenstreekomroep.nl Voor nadere informatie kunt u terecht bij de raadsgriffier drs. E.A. Jellema, tel. (0252) 343 831 of e-mail: griffie@noordwijkerhout.nl.

Snoeien van bosplantsoen In de komende maanden gaat de gemeente Noordwijkerhout de planmatige onderhoudssnoei van bosplantsoen uitvoeren. Het doel van deze snoeiwerkzaamheden is om de struiken in de plantsoenstroken gezond en vitaal te houden Ook zal ongewenst onkruid en zaailingen uit de plantsoenstroken verwijderd worden. De struiken zullen zich in het komende jaar weer herstellen en met jonge twijgen opnieuw uitgroeien. De locaties waar deze snoeiwerkzaamheden plaats zullen vinden zijn:

-

de Schaapskooi park Zeeburg de Duinsloot windsingel bij VVSB Zwaluwlaan, Reigerlaan en Valkenerf hoek Wildlaan/Maandagsewetering Kamperfoelie en Ericastraat

Traplift in eigendom en vergoeding ISD Vraag Ik heb via de ISD de traplift in eigendom gekregen. Wie betaalt de kosten en regelt het onderhoud? Antwoord Als u een traplift via de ISD hebt, wordt de traplift na vijf, zes of zeven jaar uw eigendom. Dit betekent dat uzelf met de leverancier een onderhoudscontract moet afsluiten. De kosten voor dit onderhoudscontract en de eventuele reparatiekosten kunt u declareren bij de ISD. De ISD stuurt u een brief als u de traplift in eigendom krijgt. Onderhoudscontract afsluiten U moet zelf voor uw traplift een onderhoudscontract afsluiten. De kosten voor dit onderhoudscontract kunt u bij de ISD declareren. Vergoeding kosten onderhoudscontract U kunt maximaal één keer per twee jaar een vergoeding aanvragen voor de kosten van het onderhoudscontract. De maximale vergoeding bedraagt in 2014 € 464,- (per jaar € 232,-) inclusief BTW. De ISD betaalt de kosten van onderhoud rechtstreeks aan u. U moet zelf voor betaling aan de leverancier zorgen. Reparaties en vergoeding kosten reparaties Voor een noodzakelijke reparatie aan uw traplift, kunt u bij de ISD een declaratie indienen. U hebt na de reparatie 2 maanden de tijd om uw declaratie in te dienen. De ISD betaalt de reparatiekosten, tenzij sprake is van onzorgvuldig of ondeskundig gebruik (bijvoorbeeld centuur badjas tussen traplift). Vooraf contact en toestemming ISD Voordat u de leverancier opdracht geeft voor een reparatie kunt u het beste eerst contact opnemen met de ISD. Bij hoge reparatiekosten (boven de € 464,-) moet u op basis van een offerte vooraf toestemming aan de ISD vragen. Dit geldt ook als u in de afgelopen twee jaar reparatiekosten hebt gehad en deze kosten samen met uw nieuwe reparatie hoger zijn dan € 464,-. De ISD kan besluiten om de traplift niet meer te laten repareren, maar u een nieuwe traplift te geven. Vragen Voor vragen over uw traplift in eigendom en het vergoeden van onderhouds- en/of declaratiekosten kunt u contact opnemen met de ISD. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek aan het Wmo Adviescentrum Noordwijkerhout

Mocht u vragen hebben over de snoeiwerkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer van den Brink van de gemeente Noordwijkerhout.

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Locatie, werk, datum ontvangst - Herenweg 418, 2211 VJ, 26-02-2014 aanbrengen rioolstelsel - Oosterduinweg, perceel 21-02-2014 A3287, bouwen van een voetgangersbrug Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Verleende omgevingsvergunningen Bouwadres en werk, - thv Kerkstraat 64, 2211RL, (Watermolen 2 t/m 14a) bouwen van 8 rijtjeswoningen

Verzenddatum 25-02-2014

Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaar-

schrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

hebben besloten de volgende collectieve festiviteiten aan te wijzen voor 2014:

Welstandscommissie

Koningsdag - zaterdag 26 april 2014

Op dinsdag 4 maart 2014 houdt de plaatselijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de gemeente Noordwijkerhout vanaf 11.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis te Noordwijkerhout. Voor informatie kunt u bellen met tel. (0252) 343 860.

VERORDENINGEN Rectificatie aanwijzing collectieve festiviteiten ingevolge Apv In week 6 is abusievelijk de verkeerde data geplaatst van de kermis in De Zilk. Hieronder ziet u de juiste data, Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken bekend, dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 4:2 van de Algemene Plaatselijke Verordening op 25 februari 2014

Noordwijkerhout carnaval - zaterdag 1 maart 2014 - zondag 2 maart 2014 (vanaf 13.00 uur) - maandag 3 maart 2014 - dinsdag 4 maart 2014

kermis - dinsdag 9 september 2014 - woensdag 10 september 2014 - donderdag 11 september 2014 jaarwisseling - woensdag 31 december 2014 De Zilk carnaval - zaterdag 1 maart 2014 - zondag 2 maart 2014 (vanaf 13.00 uur) - maandag 3 maart 2014 - dinsdag 4 maart 2014 Koningsdag - zaterdag 26 april 2014

kermis - dinsdag 2 september 2014 - woensdag 3 september 2014 - donderdag 4 september 2014 jaarwisseling - woensdag 31 december 2014 Dit besluit houdt in dat, tijdens de dagen dat de aangewezen festiviteiten worden gehouden, de geluidsnormen uit het Activiteitenbesluit niet van toepassing zijn. Het niet van toepassing zijn van de geluidsnormen betekent niet dat de betreffende (horeca)bedrijven onbeperkt geluidsoverlast mogen veroorzaken. Tijdens de aangewezen festiviteiten is degene die een (horeca)bedrijf exploiteert, verplicht te doen en na te laten wat redelijkerwijs gevergd kan worden om overmatige geluidshinder te voorkomen. Dit besluit treedt in werking op de dag nadat het is bekend gemaakt. Tegen dit besluit bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid om binnen zes weken schriftelijk en gemotiveerd beroep in te stellen bij de Arrondissementsrechtbank in Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.


politiek

Noordwijkerhouts Weekblad

UIT DE RAADZAAL

N

adat burgemeester Goedhart met een forse hamerslag woensdagavond de raadsvergadering sloot, waren het er nog drie. Wat waren de vijf bollengemeenten na het ‘Valentijns akkoord’ enthousiast. Samenwerken om een, vooral door de voormalig Commisaris van de Koningin vurig gewenste fusie van de bollengemeenten, te voorkomen. ‘Samen staan we sterk’ was het motto. Ja, zelfs Katwijk kwam in zicht. Prachtig toch. Heel wat rapporten werden er geschreven, herschreven en tijdens diverse vergaderingen behandeld. Eind 2013 zou de samenwerking bezegeld worden. Een op te richten bollenraad, aanvankelijk ruim 100 personen, zou als bestuurslaag uitvoering gaan geven aan allerhande samenwerkings afspraken. De eerste scheurtjes werden zichtbaar en Noordwijk zag het niet meer zitten, wilde wel meedoen maar dan vanaf de zijlijn. Alleen wat gunstig was voor Noordwijk. Hillegom en Lisse dachten toch weer aan een fusie. Rapporten maken en bijeenkomsten organiseren met als uitkomst te komen tot een Bollen4 en niet eind 2013, maar eind februari 2014 tot een definitief akkoord te komen. Woensdagavond vergaderde de vier bollengemeenten ieder in hun eigen raadhuis. Nog niet in de raad, maakte de nieuwe politieke partij NZLokaal gebruik van het spreekrecht. Sjaak van den Berg hield de politici voor dat de hele procedure veel te snel was gegaan, de burgers weinig gehoord waren, het allemaal heel veel geld gekost heeft, onder andere door inzet van ambtenaren. Naast Holland Rijnland en de provincie nog een extra bestuurslaag, de Bollenraad, zag NZLokaal al helemaal niet zitten. Niet doen en niet akkoord gaan met het voorliggende voorstel, ‘uitwerking van de strategische samenwerking’, niet akkoord gaan was het advies van NZLokaal. Was er ook nog de brief van verenigde ondernemers, die bezwaren hadden tegen het te sluiten akkoord. Aanvankelijk voor, kwam er woensdagavond een wending bij de VVD. De komst van NZLokaal was al aanleiding voor de VVD een lijstverbinding aan te gaan met D66, met als doel meer kans te maken op een restzetel. Tijdens het politiek café bleek NZLokaal de ‘grote winnaar’ te zijn. Na de debatten tijdens bleek de nieuwe partij het meest overtuigend uit de debatten te zijn gekomen. Nog maar drie weken en dan zijn er de gemeenteraadsverkiezingen. Om dan juist nu de te maken strategische afspraken onder regie te brengen van een extra bestuurslaag, een Bollenstreekraad, waarbij de eigen gemeenteraad meer toeschouwer wordt, en dan nog maar af te wachten wat de inbreng van Noordwijkerhout als kleinste gemeenten van bollen vier, in die bollenstreekraad in te brengen zou hebben. Wat nu, daar beraden de gemeenten, de stuurgroep, zich over. Duidelijk dat door gebrek aan communicatie bijna schipbreuk werd geleden ter nauwernood voorkomen door klare taal van NZLokaal. JL.

Lijsttrekkers in debat politiek

n Het vierde politiek café in Noordwijkerhout stond vorige week maandag 24 februari geheel in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit keer had de organisatie met alle politieke partijen de handen ineen geslagen en werd een interactieve avond gepresenteerd aan de 150 aanwezigen.

Aan de hand van stellingen mochten de lijsttrekkers van de VVD, Pvda, NZLokaal, CDA, D66 en GroenLinks hun standpunten kenbaar maken. Tijdens de pitches en de debatten gedurende de avond konden de partijen toelichting geven. Met vier overkoepelende thema’s konden de aanwezigen zich een beter beeld vormen van de standpunten van de partijen. Het interactieve gedeelte van de avond was dat de aanwezigen hun eigen mening mochten geven door middel van stemkastjes. Zodoende kon de opinie vanuit de zaal worden vergeleken met de standpunten van de partijen. Gedurende de avond bleek dat de aanwezigen soms meer eensgezind

waren dan de partijen tezamen, maar ook enkele stellingen konden rekenen op ruim 90 procent goedkeuring. Soms werd er stevig gedebatteerd door de aanwezige politici, met wisselende uitkomsten. Zo waren Jan Janson (PvdA) en Jos Beugelsdijk (CDA) het er snel over eens dat de zorg voor onze medemensen vooral op lokaal niveau – zelfs op buurtniveau – moet worden uitgevoerd, maar dat er weinig overhead moet zijn. Daarentegen konden Jaap de Moor (NZ Lokaal) en Martijn Bilars (VVD) het niet eens worden over bebouwing van het BAVO-terrein. Diverse sprekers van Groen Links pleitten voor meer duurzaamheid in Noordwijkerhout en Marcel Wiebes (D66) vond dat het allemaal wel betaalbaar moet blijven. Aan het begin van de avond werd een eerste peiling gehouden, die werd vergeleken met een peiling aan het einde van de avond. Hoewel een momentopname, toonde de uitslag goed aan hoe de zaal dacht over de politieke partijen, en in hoeverre kandidaten kiezers naar zich toe kon trekken.

Siemen van Berkum (GroenLinks) licht zijn standpunt toe. |Foto: pr.

dinsdag 4 maart 2014

5

Noordwijkerhout stemt tegen voorstel Bollen Vier politiek n Vorige week woensdag 26 februari kwam de Noordwijkerhoutse gemeenteraad bijeen voor een extra vergadering om te beslissen over intensievere regionale samenwerking via de Bollen Vier. De stuurgroep Bestuurlijke Toekomst Duin- en Bollenstreek, met daarin leden van college van B&W van de deelnemende gemeenten, had een raadsvoorstel ingediend om de Gemeenschappelijke Regeling (GR) verder uit te werken, bijvoorbeeld door invoering van een Bollenraad. Door Jean-Pierre Weijters

Voor deze raadsvergadering had zich een inspreker gemeld. Sjaak van den Berg uitte namens NZLokaal bezwaren tegen het ingediende voorstel. Vooral de overdracht van bevoegdheden van lokale naar bovenlokale raad stuit de lijsttrekker van de nieuwe partij tegen de borst. Hij pleitte voor regionale samenwerking op pragmatische basis, zonder alles in één GR samen te brengen. Geen van de aanwezige raadsleden had de behoefte de inspreker vragen te stellen, waarna men overging tot behandeling van het voorstel. Dit was een uitgeklede versie van wat oorspronkelijk in de raden zou worden ingediend. Desondanks liep het in de Noordwijkerhoutse raad averij op, en werd uiteindelijk niet aangenomen. Een meerderheid vond het voorstel aan de ene kant te concreet en op zaken vooruit lopen. Zo zou bij aanname ervan in de vier raden een Bollenraad in het leven worden geroepen, wat om verschillende redenen voor VVD, D66 en GroenLinks onacceptabel bleek. Aan de andere kant schoot het voorstel voor dezelfde partijen tekort omdat het te abstract was, waarbij tal van zaken

onvoldoende waren uitgewerkt of voor meerdere uitleg vatbaar. Zo was nog steeds niet duidelijk wat lokaal en bovenlokaal geregeld zal worden, en wat de financiële gevolgen daarvan zijn. Verder vonden de drie partijen het proces te snel gaan, het draagvlak te gering en was men bevreesd dat Noordwijkerhout via dit voorstel alsnog in een fusie kan belanden. Ook de beperkte reikwijdte van de Bollen Vier in de Duin- Bollenstreek, zonder de belangrijke spelers Noordwijk en Katwijk, werd als bezwaar gezien. CDA en PvdA steunden het voorstel wel. Bij het CDA stuitte de veranderde houding van de VVD op onbegrip en werd deze in verband gebracht met de naderende verkiezingen. Ook had men het idee dat over een half jaar de Noordwijkerhoutse raad zo’n besluit nog steeds niet zou durven nemen, en vroeg men zich af of Noordwijkerhout door tegen te stemmen alleen komt te staan in de regio. Deze zorg was ook te horen vanuit de PvdA-fractie. Verder verbaasde men zich daar over de “nieuwe” onvrede over de vorm van de GR via een Bollenraad, en werd opgemerkt dat in zo’n proces, naast de inhoud, toch ook ooit de vorm aan de orde zal moeten

komen. CDA en PvdA vonden hier burgemeester Goedhart (CDA) aan hun zijde. Als portefeuillehouder, sprekend namens het college, deed hij een beroep op de raad het voorstel aan te nemen. Goedhart schetste naast de strategische voordelen van de Bollen Vier ook de uitdagingen waarvoor Noordwijkerhout en de regio staan. Voor deze duurzame opgaven zijn volgens hem sterke, duurzame verbanden nodig in plaats van gelegenheidscoalities. Hij wees erop dat de positie van de lokale raad vooral wordt aangetast door het aangaan van een GR, niet door hoe je het bestuur ervan inricht. Ook maakte hij duidelijk dat voorstellen niet voldoende helder zijn omdat het contouren betreft die nog moeten worden uitgewerkt. Het mocht niet baten. Terwijl het voorstel eerder op de avond in de raden van Hillegom, Lisse en Teylingen al was aangenomen, werd het in Noordwijkerhout met tien tegen zeven stemmen verworpen. Wel werd een motie van D66 aangenomen waarin de stuurgroep wordt opgeroepen zaken nader uit te werken, en het van te voren aangenomen strakke tijdschema van het samenwerkingsproces los te laten. Noordwijkerhout gooit dus niet de deur naar de partners dicht, maar geeft aan onder welke voorwaarden zij wil blijven meepraten over hoe de samenwerking verder in te vullen. Voor nieuwkomer NZLokaal, tegenstander van de Bollen Vier, eindigde de avond zoet; niet of nauwelijks meegespeeld, toch al een eerste slag gewonnen.

Vrijwilligers voor NL Doet-klussen gezocht Samen n De grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet, is dit jaar op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart. In Noordwijkerhout zijn al een aantal klussen aangemeld, die nog op zoek zijn naar helpende handen.

Zo is handbalvereniging Northa op zoek naar mensen die de belijning van het sportveld willen verven. Bij zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve staan het bouwen van een konijnenhotel en het verven van de kantine op het programma. Bij de Zeeboerderij, een vakantieadres voor kinderen die al jaren in de jeugdopvang zitten, zijn ook vrijwilligers nodig. De Stichting

Debat bij Omroep Bo politiek n De lokale omroep Bo houdt vanaf maandag 10 maart een debatweek in alle vijf gemeenten van de Bollenstreek. Gedurende twee uur blikken de lijsttrekkers terug, discussiëren ze over diverse thema’s en geven ze zelf aan tafel aan waar ze in verschillen. De debatten zijn live op de radio te beluisteren, maar publiek is bij de debatten ook welkom. Op maandag 10 maart is het debat tussen 20.00 en 22.00 uur in Café Van der Geest. Op de dag van de verkiezingen brengt Bo van 7.00 tot 24.00 uur of tot de laatste stem is geteld live radio met impressies, reportages, uitslagen en reacties. Bo is te beluisteren in de ether op 105.3 FM en op Ziggo kabel 88.1.

van het Kind kan alle hulp goed gebruiken. Het Raamwerk heeft een aantal klussen in de aanbieding: tuin opknappen, het schilderen van het dierenverblijf, het plaatsen van een hek. bemesten van het land en de tuin ‘opzomeren’. Bij Stichting Brobos wordt de houtopslag gebouwd en de bijeenkomstruimte ‘gepimpt’. Bij ActiVite gaan ze aan de slag met de actie ‘Heel de buurt bakt!’ en bij

de VVV is ook de lente bijna aangebroken, daar wordt een grote VVV voorjaarsschoonmaak gehouden. Het Oranje Fonds roept iedereen op om zich op deze dagen in te zetten voor sociale organisaties. NLdoet is een unieke kans voor een leuke dag uit, waarop je tegelijkertijd ook iets goeds doet voor een ander. Een leuke klus uitzoeken kan op www.nldoet.nl.


 FAMILIEBerichten

Uitvaartzorg

Noordwijkerhout

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Johan Chrispijn Tandprothese specialisten

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Altijd stond je klaar voor ons en voor een ander. Je was zo moe, je hebt je strijd gestreden. Het is goed zo.. Het is niet onverwacht, maar wel veel te vroeg dat je van ons heengaat. We hadden je zo graag nog langer bij ons willen houden.

RIEN AARTMAN Noordwijkerhout, 29 maart 1946

Noordwijkerhout, 1 maart 2014

Leny Aartman-van den Berg Angelique en André Denise, Michelle Jacco en Jacquelien Katie, Pien Rien en Monique Olaf, Amber Victoriberg 51 2211 DM Noordwijkerhout Rien is thuis alwaar er woensdag 5 maart gelegenheid is tot bezoek van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur.

wij de passie, u het beste resultaat! 132x96adfc.indd 1

&

Persoonlijk Uitvaartzorg Puur

Noordwijkerhout

&

Anneke Beunder Persoonlijk Fazantlaan 46 Puur Noordwijkerhout

Anneke Beunder Fazantlaan 46 Noordwijkerhout

Cleijn Duinplein 4 2224 AX Katwijk Tel 071 40 76 008

Dag en nacht dag en nacht bereikbaar

Havenpoort 1 2171 HH Sassenheim Tel 025 22 22 977

0252-376942 0252-376942 06-19279821 06-19279821

bereikbaar

www.johanchrispijn.nl

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

1/31/13 7:47:24 PM

Uitvaartvereniging

St. Barbara Noordwijkerhout Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie (ook voor niet-leden)

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade en D.C.P. van der Lans U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366

De uitvaartdienst zal gehouden worden op donderdag 6 maart om 14.00 uur in de St. Jozefkerk, Herenweg 15 te Noordwijkerhout. Aansluitend gaan wij hem begeleiden naar zijn laatste rustplaats op het kerkhof aldaar. Mocht u geen rouwkaart hebben ontvangen gelieve deze advertentie als zodanig te beschouwen.

Het is niet onverwacht, maar wel veel te vroeg, dat je van ons heengaat. We hadden je zo graag nog langer bij ons willen houden

Maria Cornelia van der Voorn-van der Star

Riet

EEN DAGJE UIT VOL INSPIRATIE

22 april 1933 – 24 februari 2014 Mart Aai en An Nancy en Steef Lotte Aad en Judith Kees en Jacq Kees Carlo en Malou Travis Mary en Theo Mariska en Sander Sonny Bart en Miran Misty en Giel Danny

Groenewege 112 2211 EP Noordwijkerhout

De crematieplechtigheid heeft plaatsgevonden op vrijdag 28 februari 2014.

DE VOORVERKOOP IS GESTART! KOOP UW TICKETS OP WWW.LEIDATO.NL

BELEEF HET IN DE HANGAAR zaterdag 29 & zondag 30 maart 2014

WWW.LEIDATO.NL


algemeen

Noordwijkerhouts Weekblad

dinsdag 4 maart 2014

7

BOLLENPRAAT (On)wijsheden

Burgmeester Goedhart op bezoek bij het bruidspaar. | Foto: Thea ter Heide - Vrolijk

Platina Bruidspaar Both-Van Harskamp Trouw n In de kamer in de Munnekeweij van het bruidspaar Rinus (95) en Celia (92) Both-van Harskamp geurt het van de vele bloemstukken. Op de kast talrijke felicitatiekaarten en geniet het paar nog na van het feest, dat daags ervoor met zo’n 80 man werd gevierd in de Kleine Engel. Op 24 februari bracht burgemeester Goedhart het bruidspaar de felicitaties, vergezeld van een goed gevulde fruitmand én nog eens een schitterend bloemenarrangement. “Dat komt niet zo vaak voor, dat we een bruidspaar hebben, dat 70 jaar getrouwd is.” Vanuit het koninklijk huis zijn felicitaties gekomen, alsook van de Commissaris van de Koning. Door Thea ter Heide - Vrolijk

Rinus en Celia Both komen oorspronkelijk uit Sassenheim/Lisse en woonden recentelijk 11 jaar in De Schutse. Vanwege de verbouwing van het verzorgingshuis, wonen ze nu tijdelijk in de Munnekeweij. ‘We wonen hier prima’, laat de bruidegom stellig weten. Daarvóór woonden ze in de Hoge Weij in Sassenheim, doordat Rinus zich steeds op de wachtlijst had laten zetten. Het paar trouwde op 23 februari 1944 en kende elkaar van de lagere schooltijd. Wat nou precies de liefdesvonk is geweest, wel, daarover laten zij zich wijselijk na ruim 70

jaar huwelijkse trouw niet uit. Feit is wel, dat Rinus viel voor dat mooie blonde meisje. Het echtpaar kreeg geen kinderen, maar weet zich omringd door een warme familie- en vriendenschaar. Nadat Rinus genoeg had van het werk in de Steenfabriek (Van Herwaarden), solliciteerde hij op z’n 42ste naar de functie van koster in de Hervormde Kievitskerk in Wassenaar. Dat heeft hij samen met zijn echtgenote tot aan z’n 65ste gedaan, en daarna nog enkele jaren als vrijwilliger. Binnen die Wassenaarse gemeenschap vervulde het paar een centrale rol vanwege het aangrenzende ‘zaaltje’, waar veel

jongelui kwam. Ook de meisjesclub, van meisjes die destijds bij de Wassenaarse welgestelden ‘in betrekking’ gingen en ’s avonds in de zaal hun vertier vonden. De destijds opgedane contacten zijn er nog. “Ook de Menkenmelkfabriek kwam bij ons, die hadden toen nog geen kantine”, vertelt de bruidegom, terwijl de bruid zich herinnert, dat prins Willem Alexander er in zijn jeugdjaren een colaatje kwam halen. Verder hield het stel een oogje in het zeil, op de huizen, wanneer de bewoners op vakantie waren. Het bruidspaar is zeer verguld met het bezoek van de burgemeester uit Noordwijkerhout. De koffie met taart wordt graag uitgeserveerd door de nichtjes, Hannie en Cobie, die, net zoals de andere familieleden, ‘hun Tante Cees en Oom Rinus op handen dragen’. “Tja, wie goed doet, goed ontmoet”, zegt Hannie, waarmee ze de grote sociale betrokkenheid, die het bruidspaar altijd heeft gehad, nog maar eens onderstreept. Het Noordwijkerhouts Weekblad wenst het bruidspaar nog goede jaren toe.

Politieke discussie in De Duinpan politiek

n Stichting Wassenaar organiseert een Politieke discussie op zaterdagmiddag 15 maart in De Duinpan. Het thema is ‘Oud worden in De Zilk, maar naast jonge buren’.

De landelijke politiek neemt verstrekkende beslissingen voor de Gemeentelijke politiek en daarmee voor de inwoners van alle steden en dorpen. In 2015 gaat er heel wat veranderen op sociaal gebied. Hoe ziet de lokale politiek dat? Dat is de belangrijkste vraag tijdens het politiek debat dat Stichting Wassenaar in De Zilk organiseert. De nadruk ligt op de gezondheidszorg en wo-

nen. Hoe denken de verschillende partijen een klein dorp leefbaar houden voor ouderen met beperkte mobiliteit, welke voorzieningen zijn er in de toekomst te handhaven of toe te voegen? En hoe ziet men de leefbaarheid voor de ouderen maar ook voor de jongeren in De Zilk, nu de winkels bijna allemaal zijn verdwenen, openbaar vervoer steeds verder wordt ingekrompen, en banken en pinautomaten verdwijnen? Voorzieningen, winkels en verenigingen kunnen alleen gehandhaafd blijven bij voldoende inwoners, hoe denken de verschillende partijen over de mogelijkheden om het dalend aantal inwoners om te

keren en ervoor te zorgen dat jongeren en gezinnen in een dorp als De Zilk blijven wonen. Een ander belangrijk onderwerp is de toekomst van verenigingen. Hebben zij nog wel een toekomst en mogen ze daarbij afhankelijk zijn van subsidie van de gemeente? Het debat wordt op zaterdag15 maart gehouden in de foyer van Zalencentrum De Duinpan van 16.30 tot 18.00 uur. De nadruk komt te liggen op een goede bewonersmix in De Zilk. De toegang is gratis. Vooraf vragen insturen kan door een email te sturen naar PR@duinpandezilk.nl.

Nu in deze dagen iedereen vol is van carnaval en vooral de boeren in de schijnwerpers staan, daarom deze keer maar wat boerenpraat. Eerst wat algemene opmerkingen zoals: “Heet en droog - komt er niets omhoog, maar koud en nat - groeit er nog wat”. Dan een hele flauwe over het weer: “Als het regent in september dan is het koud in december”. En ook: “Eén kievit brengt nog geen lente”. Of: “Een groene Kerst brengt een dorre Paas”. Over de bemesting: “Mest is geen heiligheid, toch doet het wonderen waar het lijt”. Wat minder vlijend zijn de volgende: “De domste boer heeft de grootste bieten” en “een boer en z’n zog hebben nooit genog”. Een hele mooie over de maaier met zijn zeis: “Haren en wetten kan de baas niet beletten, je verdunt de snee en je rust ermee”. Iedereen kent: “Van achteren kijk je een koe in de kont” en ook: “zo brutaal als een hond en zo lui als een varken”. Wijsheden van onze voorouders: “Jong geen schuld, is oud geen goed” en ook: “Ver van huis, is dicht bij je scha” of “die al koopt wat zijn gerief is, moet verkopen wat hem lief is”. Wat dacht u van: “Wie niet steelt of erft, moet werken tot ie sterft”. Voor de twijfelaars: “Wie veel rekent, kan uiteindelijk alleen maar rekenen”. En ook: “Wie kent de grens tussen eigenwijs en standvastig?”. Van de bloemenboeren: “Vrouwen bloot, handel dood”. Voor de politiek: “Wie hard praat heeft ongelijk” en van de Chinees: “Een kloof neem je niet in fasen”. Voor ondernemers: “Een schouderklopje is veel goedkoper dan opslag” en van prof. Schouten heb ik: “Alles wat in de economie in Nederland bereikt is, is niet dankzij, maar ondanks de politiek!” Zo kan het allemaal wel weer en nu maar weer nuchter zien te worden na de carnaval! Aad van Ruiten

Kapsalon Voluum viert 25ste verjaardag Jubileum

n 25 jaar geleden besloot kapster Ingrid van der Ploeg voor zichzelf te gaan beginnen en opende zij, samen met collega Nils de deuren van kapsalon Voluum aan de Havenstraat. Eerst op nummer 46; en al gauw bleek het pand te klein en werd gezocht naar een grotere ruimte. Dat werd gevonden in het huidige pand op Havenstraat 11, de voormalige slagerij Duindam.

Door Thea ter Heide - Vrolijk Ingrid kan zich nog goed de rigoureuze verbouwing van toen herinneren, van slagerij naar kapsalon. Meegaand in de vaart der volkeren werden later nog meer eigentijdse aanpassingen gedaan, de meest recente dateert van vijf jaar geleden. “Mijn echtgenoot Gerard en ik zijn daarin ook een creatief team; ik ontwerp en hij zorgt ervoor, dat het een mooi geheel wordt. Samen met mijn zes enthousiaste medewerkers, waar ik super trots op ben, hebben we een sterk en gezellig team; de meesten zijn al jaren werkzaam in de salon. Naast de vertrouwde gezichten voor de klanten, hebben we met z’n allen ook veel werkervaring.” Kwaliteit

Kapsalon Voluum aan de Havenstraat behoeft eigenlijk geen nadere introductie. In de loop van de 25 jaar is een groot klantenbestand opgebouwd. De kapsalon kenmerkt

zich door de kwaliteit en klantvriendelijkheid in combinatie met modebewustheid en deskundig advies. “Daarvoor volgen we regelmatig trainingen en bezoeken we shows”, vertelt Ingrid, en voegt daar met gepaste trots aan toe: “Maar waar wij ons vooral in onderscheiden, is de passie voor het vak en de mens. In onze salon staan een goed gevoel en ontspanning centraal. Daar wordt dan ook van alles aan gedaan. In samenspraak met de klant wordt een deskundig advies gegeven, wordt meegedacht over het model, het haar, de hoofdhuidverzorging. Persoonlijke aandacht en een goed gesprek staan hoog in het vaandel, en wordt dit alles gecompleteerd door de sfeervolle ambiance van de salon, en natuurlijk het kopje koffie of thee. Vanzelfsprekend wil Voluum, dat de klanten het 25 jarig bestaan meevieren. Tijdens deze gehele maand is er voor iedere klant een lekkere én leuke attentie. Verder ontvangen alle klanten in de maand maart een gratis lot. Hiermee dingen zij mee naar de prijs: een jaar lang gratis knippen of maken zij kans op één van de twee styling sets van Alcina. Ook is er nog een actie in samenwerking met Kerastase. Bij aankoop van een Kerastase haarverzorgingsproduct, ontvangt de klant een shampoo (ter waarde van 20 euro) gratis. Kapsalon Voluum, gevestigd aan de Havenstraat 11 en telefonisch bereikbaar onder 0252 377348.

Ingezonden: Onderhoud Sportlaan ingezonden n “Al ruim een jaar is de Sportlaan aan een grote onderhoudsbeurt toe. Vanwege de vorstperiode van 2013 zijn de gaten in het wegdek steeds groter geworden. In de Commissie Samenlevingszaken van 25 februari heb ik daar aandacht voor gevraagd aan Wethouder Vissers.Oorzaak van

het uitstel van de bestrating is onder andere het vrachtverkeer over deze weg vanwege de aanleg van de voetbalvelden en de renovatie van de Duinpan. Voor dit jaar staan ook de bouw van de kantines van van Nispen en de Tennisvereniging nog op het programma en zal de herbestrating van de Sportlaan pas in

2015 plaats vinden Vanwege deze vertraging heb ik wel de toezegging gekregen van de wethouder, dat de vele gaten in het wegdek welke echt een gevaar zijn voor de vele fietsers, op zeer korte termijn zullen worden gedicht.” Piet Pennings CDA

Ingrid van der Ploeg (re), samen met haar medewerksters. 25 Jaar Voluum! |Foto:pr.


eid W* ! h r e T v De o alt uw B beta

BERNARD SCHULTE BV BV BERNARD CENTRALE VERWARMINGSCHULTE EN AIRCONDITIONING

EUROPESE ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp 750 Wp 1500 Wp 2000 Wp 2500 Wp 3000 Wp

Omvormer Soladin 600 Soladin Web XS 3200 XS 3200 XS 3200

Tarief € 1.395,€ 2.795,€ 3.595,€ 4.195,€ 4.795,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 5 jaar op omvormer Inclusief BTW

VOORHOUT

*vraag naar de voorwaarden

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Elke maand verrassende aanbiedingen! Wassenaarseweg 71a - 2223 LA - Katwijk www.tcmoerkerk.nl - info@tcmoerkerk.nl

APK

,8 3 €

*

n all-i

* niet voor Diesel tot 2006

Voor een echte kunststof dakkapel ga je naar Rijnland Kozijnen! Nooit lekkage en tocht dank zij de innovatieve polyester sandwichconstructie! De dakkapel van Rijnland Kozijnen kent nog veel meer voordelen: • Naadloos in een mal op maat gemaakt; • Licht en zeer sterk eindproduct; • De gebruikte materialen zijn uitstekend akoestisch en thermisch isolerend; • In alle kleuren en UV-resistent; • Grote variatie in maatvoering; • Verschillende uitvoeringen van boeiboord mogelijk; • Geen zwarte aanslag! • Zonder twijfel de fraaiste dakkapel

Vraag naar onze winteractie!

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

Noordwijkerhout/De Zilk ’Kiezen voor kwaliteit en fatsoenlijke salarissen in de zorg’ Rijnland Kozijnen kunstenaars met kunststof Kom naar onze showrooms of kijk op internet en overtuig u van de superieure kwaliteit.

Loes Roosenbeek

RAMEN | DEUREN | SCHUIFPUIEN | GEVELBEKLEDING | DAKGOTEN | DAKKAPELLEN Katwijk, Heerenweg 3b Telefoon (071) 408 17 71 De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

www.rijnlandkozijnen.nl


Noordwijkerhouts Weekblad

politiek

dinsdag 4 maart 2014

9

‘Op het Bavo-terrein gaan groen, woningbouw en huidige voorzieningen prima samen.’ | Foto: Thea ter Heide - Vrolijk

‘Bollenraad uitgelezen kans voor invulling democratisch tekort op regionaal niveau’ D

eze week een interview met lijsttrekker Leon Floor van de PvdA.

Vorige week stemde de Noordwijkerhoutse raad als enige van de Bollen Vier tegen een voorstel voor uitbreiding van samenwerking. Blijft de PvdA desondanks voor één samenwerkingsverband in één Gemeenschappelijke Regeling (GR) met Hillegom, Lisse en Teylingen? “Ja, tot het tegendeel blijkt. Tot het voorstel is afgeschoten. Dat kan van twee kanten komen. Vanuit onze raad, en als de andere drie gemeenten tot de slotsom komen dat er nu te weinig vertrouwen is met Noordwijkerhout verder te gaan. Dan moeten we ons bestuurlijk heroriënteren. Door tegen te stemmen verandert onze bestuurlijke positie in de regio. Ook brengt het een ander risico met zich mee: Noordwijkerhout houdt wel vast aan de gemaakte 36 afspraken, waardoor de bestuurlijke drukte niet vermindert.” Tijdens de gemeenteraadsvergadering vergeleek u het tegenstemmen door Noordwijkerhout met het ‘ophalen van de brug’. Is dit niet een te somber beeld? “Die 36 afspraken over vijf domeinen zijn er niet voor niets. Via de GR krijgen de deelnemende gemeenten meer slagkracht. De Bollenstreek heeft samenwerking nodig, zeker op economisch terrein. Het uitwerken van die afspraken kan ook via al bestaande GR, maar daar zit een democratisch gat. Een Bollenraad vangt dat juist op en is een uitgelezen kans het huidig democratisch tekort op regionaal niveau in te vullen. Via zo’n raad kun je voorkomen dat alles wat regionaal gebeurt door lokale raden op afstand wordt beleefd. Ook ontbreekt de benodigde samenhang tussen

de domeinen als je aparte afspraken afzonderlijk gaat behandelen.” Uw voorliefde voor een veelomvattend, overkoepelend verband lijkt ideologisch gemotiveerd. Kun je voor goede regionale samenwerking niet volstaan met wisselende allianties tussen gemeenten? “Ik geloof in regionale samenhang. Ik houd van denken in grote verbanden, omdat daar veel goeds uit kan voortkomen. Zie de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD). Door dat grotere verband kan je zorg beter organiseren en de risico’s spreiden.” Is het democratisch tekort niet beter te ondervangen via meer betrokkenheid van raadsleden bij de al bestaande samenwerkingsverbanden? “Nee, dat kost veel tijd. Via een Bollenraad kan dat efficiënter. Zitting nemen in een regionale raad kost een raadslid ook extra tijd, maar in zo’n raad kun je als gekozen vertegenwoordiger veel meer sturen.” U bent behalve fractievoorzitter van de PvdA in Noordwijkerhout ook voorzitter van de klankbordgroep van de Bollen Vier. Hoe is die combinatie u bevallen? “Uitstekend. Ik heb nooit problemen ondervonden. Niet in de klankbordgroep en ook niet in de Noordwijkerhoutse raad, behalve die ene keer toen werd gesuggereerd dat ik die rollen niet zou kunnen scheiden.” Is het een idee in de gemeenteraad uw collega in de PvdA-fractie mw Kuijper over dit onderwerp het woord te laten voeren om elke schijn van ‘dubbele petten’ te voorkomen?

“Nee. Ik heb niet meer informatie dan andere raadsleden, maar het is handig als iemand die goed is ingevoerd in deze materie het woord voert. Bovendien verkondig ik het fractiestandpunt.” Wat wil de PvdA met het Bavo-terrein? “Groen, wonen en recreatie.” In die volgorde? “Groen komt op de eerste plaats. Dat valt prima te combineren met woningbouw. In de structuurvisie uit 2010 wordt gesproken over maximaal 700 woningen in het centrum en op het Bavo-terrein. Met wat al gebouwd is, komt dat voor de Bavo neer op 450 woningen. Recreatie is lastiger, sommige recreatieve functies zoals openluchtconcerten kunnen botsen met woningbouw. Maar De Dierenhoeve en Engelse Tuin kunnen goed worden ingepast.” In het meest recente persbericht van de gemeente hierover wordt gesproken van 700 woningen. “Ik heb de plannen nog niet gezien. Voor ons is 450 woningen het startpunt van de discussie, waarvan 30 procent sociale woningbouw. Naast afspraken over invulling van het terrein speelt bij planning ook timing een rol. Het is afwachten hoe verkoop van woningen in Coremolen en Mossenest zich ontwikkelt. En we moeten niet vergeten dat op korte termijn de provincie mogelijk meer kan ingrijpen in gemeentelijke woningbouwplannen. Bovendien moeten deze regionaal op elkaar worden afgestemd. Ook ben ik benieuwd of seniorenwoningen worden gebouwd; dat Noordwijkerhout naast Puyckendam en Munnekeweij een derde woonzorgpunt krijgt.”

Hoe kijkt de PvdA aan tegen de zorgtaken die vanuit het rijk overgeheveld worden naar de gemeenten? “Bij de decentralisaties van zorgtaken krijgen gemeenten een zak geld mee die voor uitvoering van die taken is bestemd. De ISD heeft zich hier duchtig op voorbereid en kan dat prima aan. Punt is hoe je de daaraan verbonden bezuinigingen laat neerdalen.” Wordt te veel gebruik gemaakt van zorg? “Je hebt gewoon recht op zorg. Alleen misbruik moet worden aangepakt.” In Nederland wordt steeds meer beroep gedaan op zorg. Hoe houd je dat betaalbaar? “Als er problemen zijn vanwege de bezuinigingen op de zorg is een heroverweging binnen de gemeentelijke begroting aan de orde.” Sluit u dan eventuele verhoging van lokale lasten uit? “Nee.” Hoe ziet de PvdA haar rol na 19 maart? “We zijn heel tevreden over de afgelopen twaalf jaar; eerst met het CDA, later met VVD, D66 en GroenLinks. Nu houden we de kaarten voor de borst. Veel hangt af van de verkiezingsuitslag. Het is altijd prettig deel uit te maken van een college, maar we hebben nu geen wethouderskandidaat.” Volgende week het laatste interview uit de reeks, met lijsttrekker Martijn Bilars van de VVD.


Noordwijkerhout/De Zilk ’Veilige routes naar school’

AUTO-AIRCO SERVICE

,-

0 VANAF € 6 EX. BTW GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS

VALKENBURG

Henk van der Wal

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING Bel voor het maken van een afspraak

Jaco Fleurs

071-4077364 www.jantjebeton.nl

Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem.

zoekt

CHAUFFEUR/ VERKOPER voor bloemenlijn op Frankrijk

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed.

Voor informatie:

06 - 48 08 61 21

Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Taxatie aan huis? Bel of mail voor informatie en afspraak www.onderdeboompjes.nl / info@onderdeboompjes.nl

Bloemenlaan 5 • 2235 EM Valkenburg (ZH)

! A E D R A IJ B L E E D R O O V T N HET REGE Ford Fiesta Style 3-drs

airconditioning, Uitgerust met o.a: Navigatiesysteem EU, voice control radio/CD/MP3-speler, SYNC Bluetooth en

Super scherp Privélease tarief!

Priv éle ase top per !

Vast all-in maandbedrag voor: Onderhoud, reparaties en banden, all-risk autoverzekering, wegenbelasting en 24-uurs pechhulp in Europa

All-in € 249,- p/m!

Automaat Ford Fiesta Titanium EcoBoost, Cruise Control,

Uitgerust met o.a: 15’’ lichtmetalen velgen mpen vóór, navigatiesysteem EU, airconditioning, mistla n, elektrisch LED-dagrijverlichting, parkeer- en regensensore inklapbare spiegels en voorruitverwarming

Ford Transit Connect Ambiente

adruimte, Uitgerust met o.a: Cruise Control, LED-la mpen, comfortbestuurdersstoel incl. airbags, mistla n stoele lbare verste 4-weg en hot laadsc ig volled

Incl. Advanced Technology Navigation Pack!

Speciale automaat actie!

€ 17.994,-

Totaal voordeel € 3.071,-

VAN OF THE YEAR!

Top aanbieding Connect!

€ 12.850,-

Totaal voordeel € 1.665,-

Kijk voor de exacte aanbiedingen, openingstijden en beschikbaarheid op www.ardeaauto.nl Kom naar uw Ardea Auto vestiging in: Haarlem - Hoofddorp - Lisse - Noordwijk Prijzen zijn in euro en incl. BTW/BPM, uitgezonderd Transit Connect. * Leasebedrag is gebaseerd op een looptijd van 36 mnd/12.000 km. Verplichte aanbetaling € 695,-. Leaseprijs incl. BTW, rente, afschrijving, banden, onderhoud, reparatie, 24-uurs pechhulp, WA Casco verzekering, ongevallen inzittenden verzekering en rechtsbijstand. Leaseprijs excl. brandstofkosten, bekeuringen en eigen risico van verzekeringen. Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.ardeaauto.nl. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 20,4-23.3; liter/100 km: 4,3-4,9; CO2 gr/km: van 99-124.

www.ardeaauto.nl


Kinderoptocht met een zonnetje De kinderoptocht zaterdagmorgen werd gezegend met – naast een vrolijke deelname van opgedofte carnavalskinderen, individueel dan wel in een groep, met een vrolijk zonnetje zelfs. In het centrum van het dorp ging de vrolijke bonte stoet onder een ereboog door en werden ze aan het publiek voorgesteld. Voorgegaan door het prinselijk jeugdpaar Prins Sjahriaar en Prinses Scheherazade en de dansmariekes vertrok de stoet vanaf de Brink door het centrum om vervolgens te eindigen in de Residentie van Van der Geest, waar de prijsuitreiking volgde. (THV) Individuelen en paren 1. Ik ben goud 2. Plaatjesdraaiers van boer Ries 3. Alladin Aanmoedigingsprijs: Carnaval in bloei Middengroepen 1. Prinsen van 1001 nacht 2. Carnavalsbeestjes 3. Fietsendieven Aanmoedigingsprijs: Volgend jaar zijn wij beter Grote groepen 1. Ali Bah Bah! 2. Arena Toppers 3. Red Band als je pret bent Aanmoedigingsprijs: Minions Scouting Sint Josef

Super Seniorencarnaval zet de toon Het seniorencarnaval beet het spits af met de inzet van een super carnavalsvijfdaagse en zette het daarvoor meteen de toon. Met een van ‘ongeduld’ trappelende Prins Carpenter, dit keer met seniorenprinses Riek aan zijn zijde, werd de traditionele seniorencarnavalsmiddag een daverende feestmiddag voor de talrijke ‘plussers’. Ook nu weer werden zij getrakteerd op een scala van feestelijkheden en hapjes en drankjes, aangeboden door welwillende sponsoren. Prins Carpenter startte meteen voortvarend met het uitreiken van onderscheidingen, aan onder meer Herman v.d. Sterren, Mart v.d. Helm en Thea ter Heide, voor hun jarenlange welwillende diensten voor de Kaninefaaten. In de persoon van Aad ‘Vossie’ werden de vele vrijwilligers, die ook al jarenlang bijdragen aan een succesvolle seniorenmiddag, eveneens gehuldigd. Burgemeester Goedhart, toen nog met officieel ambtsketen, tartte de hoogwaardigheidsbekleder met een kaasplankje, of-ie wel de heerschappij over karnavallend Kokkerhout zou kunnen gaan krijgen de volgende dag. Het Amsterdamse duo Eddy en Nancy zette met diverse bekende meezingers en ‘rock en rollers’ in, en dansten de senioren erop los, gevolgd door een grootse polonaise door de hele zaal. Tussen de bedrijven door werden zij door de charmante ‘aanhang’ van de Kaninefaaten op hun wenken bediend. Dominee van der Weide zong mee met het Kaninefaatenkoor in een ode aan ‘zijn en onze’ Witte Kerk, terwijl pastoor Goumans, bijna incognito, zich tussen de carnavallende senioren begaf. Na 25 jaar ziel en zaligheid erin gelegd te hebben, nam Ron Nulkes afscheid van ‘zijn’ blaaskapel de Koetillers, en kreeg hij en zijn echtgenote Lies met het welbekende ‘Malle Babbe’ een aubade. Zowel de senioren als de junioren dansmariekes stalen de show met hun spetterende showdansen. De seniorenmiddag werd massaal bezocht, inclusief het het voltallig college van B&W, gestoken in boerenkiel, en leek het erop, dat burgemeester Goedhart na die gezellige middag, zich er al bij neergelegd had de komende vier dagen als ‘Boer Goedhart’ door het leven te moeten gaan. En zijn drie wethouders, Vissers, De Haas en Knapp? Wel, ze moesten er gewoon op toezien. (Tekst en foto’s: THV)


Noordwijkerhout/De Zilk ’NS Stations worden beter bereikbaar met de bus’ EEN DAGJE UIT VOL INSPIRATIE

DE VOORVERKOOP IS GESTART! René Uitterhoeve • Eerhart Sierbestrating.

Voor al uw bestraStudent wil u graag helpen met COMPUTERtingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. opgave 070-3211006. Te huur: GARAGEBOX Lambrechtsveld ValVuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen kenburg, tel. 06-24468544 of 0321-380254. of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam LUXAFLEX REPARATIES van vele merken. Interieurverzorging, tel. 070-5116612. Zeer veel onderdelen. Ook aan huis service. VerDak herstellen? Bou­ma/Grundeken bel- kaik Warmond, vofverkaik@xs4all.nl len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! TRAPPEN STOFFEREN met projecttapijt v.a. BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, € 300,- incl. tapijt, tel. 071-3010941. Verkaik Warmond, vofverkaik@xs4all.nl gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

• •

• • •

KOOP UW TICKETS OP WWW.LEIDATO.NL

BELEEF HET IN DE HANGAAR zaterdag 29 & zondag 30 maart 2014

WWW.LEIDATO.NL

• 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt • Tv stuk of slecht beeld REMMELZWAAL bellen! Ook digitaal instellen, tv op internet aanuw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. • Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- sluiten. Prijsopgaaf vooraf, tel. 06-20959333. GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. • AANGEBODEN: kamer (wijk Koestal) voor • ‘Ons Thuis’, kleinschalig wonen in Voorhout (6 schoten? www.tcdekampioen.nl. •Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. een werkend persoon. Kamer is 20 m2 + balkon en dementerende bewoners) zoekt Zzp-ers en vrijErkend leverancier, lid Stichgebr. van keuken en douche. Huur € 350,- p. willigers die aan willen pakken in de zorg. Voor in•tingSTEUNZOLEN. LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een • PEDICURE heeft nog ruimte voor nieuwe klan- maand incl. gas, water, licht. Tel. 06-49133620. fo: 06-34007130. Info@zorgallerlei.nl. afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en ten, € 20,- per behand. Rijnsburg en Katwijk. Aan VERMIST: poes Feline, egaal grijs met groene Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of huis en thuis, 06-10510241. • Tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerk- •ogen. zaamheden, gratis opgaaf. Tel. 06-57200505. Gechipt! Vermist sinds 15-1-’14 vanuit Dei06-12028319. Nog Windows XP? Of overige computerproblening, Noordwijk. Wordt heel erg gemist. Meer in• men? Wij helpen u graag pchulpkatwijk@gmail. • Ik zoek werk in huishouding/schoonmaken, formatie op www. poes-vermist-in-noordwijk.com. www.zalenverhuurkruyt •schipvanleiden.nl. beschikbaar van ma.-vr. Tel. 06-85420777. Mooi bruin café in oude cen- com, ook voor bedrijven!! Beloning voor de vinder!! John en Marina Pot, trum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, 071-3618831. Openl. SNUFFELMARKT za. 15 maart op het Remedial Teaching bij ‘RT aan Zee’. Nieuw! • verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekos- • marktterrein a/d Piet Heinlaan in Katwijk, kr.hr. ten en normale gangbare drankprijzen! Reserverin- Groepslessen: o.a. sociale vaardigheden, dyslexie € 25,-. Bezoekers gratis toegang. Willys eveneen plusgroep. www.rtaanzee.nl. gen: tel. 06-25047376. menten, 06-53752741.

PArtICuLIereN

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

Voornemen tot verwijdering boot aan de Oosthaven te Sassenheim Gemeente Teylingen is van plan een gezonken boot aan de Oosthaven in Sassenheim te verwijderen. Deze boot is op 20 februari 2014 door de brandweer leeggepompt, maar op 21 februari 2014 toch gezonken. Wij verzoeken de eigenaar van de boot deze zo snel mogelijk te verwijderen, uiterlijk binnen 10 dagen na de datum van deze publicatie. Als de boot niet binnen de gestelde termijn is weggehaald dan wordt deze door de gemeente op grond van artikel 5.26 en 5.27 van de APV op kosten van de eigenaar verwijderd.


‘Grootste optocht’ wederom groots

De klok op de Sint Jozefkerk sloeg niet, maar verder was zaterdag aan alles te merken dat het vanaf 13.11 uur een groots feest zou worden in de straten van Kokkerhout. Nadat Prins Carpenter en Prinses Cabana de sleutel hadden ontvangen en hun eigen prinsenwagen pontificaal voor hun ambassade (in het dagelijks leven het gemeentehuis) hadden geparkeerd, kon de traditionele optocht van start. En net als voorgaande jaren was ook de grootste optocht van boven de rivieren ook dit jaar weer groots. De carnavalsverenigingen hadden flink uitgepakt, waarbij de wagen van De Buurtjes uit Noordwijk, ‘Met carnaval in kokkerhout, laten we zien hoe je Pinokkio bouwt’, er met de eerste prijs vandoor ging. Bij de individuele en paren werden de lopers René Meeuwenoord, Jort vd Star, Jan-Willem Rotteveel eerste met hun ‘Veilen Parkeergarage’, waar vanuit het publiek opeens miljoenen werden geboden voor de Coremolen. Ook de loopgroepen hadden uitgepakt, met de Elfjes voorop, die met hun ‘Roeien met de riemen die je hebt’ op de eerste plaats eindigde. Ook de prinsenwagens werden beoordeeld door deskundige jury, waarbij Prins Moesico en Prinses Vemicia met de beker terug konden keren naar hun Duinknijnenrijk. (Foto’s MV en THV) Individuelen en paren 1. Veilen Parkeergarage - René Meeuwenoord/Jort vd Star/ Jan-Willem Rotteveel 2. Geen timmermansoog - De Bennen 3. Politie in burger - Dirk Witteman/André Nijdam 4. Cookie bakkers - Hettie en Rick Mink 5. Whiskey dieet - Joke van Velthuizen/Ria Oostdam 6. Kokkerhoutwormen - Sofie van Kampen/Marlies Aanhane/ Anne Heemskerk/Linda van Steijn 7. Osseknarren 8. Ik zag wel dat je naar m’n Cup keek - Sandy de Groot/Heidi Janssen/ Kitty Warmerdam/Jolanda Volkerijk 9. Ben Fakir? - Niels Warmerdam/Perry vd Burg 10. Pinokkio zaaier - Erik Verver 11. De touwtjes in handen - Jaap, Charlotte en Joep vd Berg Loopgroepen 1. Roeien met de riemen die je hebt - Elfjes 2. We kenne nie kieze - So we think we can dance 3. De Boezemvrienden - Ik sta in de krant 4. Urker Trutte Chore - Cupcake 5. De dames van Oranje - Oranjelegioen 6. Kanne ‘t niet vatte - Massage met happy end 7. Gexat - We timmeren aan de weg 8. PinkSterren - FanTAStisch 9. De Drinkebroeders - Boot-kamp 10. Nazaten en aanverwanten Fam Aartman Uit het goede hout gesneden 11. Wai blaive kaike - Catwalk Prinsenwagens 1. De Duinknijnen - Prins Moesico& Prinses Vemicia 2. De Vikings - Efteling Carnaval 3. De Keiebijters - Europa Wagens 1. De Buurtjes - Met carnaval in kokkerhout, laten we zien hoe je Pinokkio bouwt 2. De Tulpkabouters - Kan deze prins het maken? 3. De Bank - Verschrikkelijke ikke 4. De Babyfaaten - Prins Sjahriaar & Prinses Scheherazade 5. CV Hillegom - Europa zoekt de grenzen op 6. Kokkerhout in beweging - Spinning maraton 7. Jeugdraad Noortukkers - Jeugd Prins en Prinses 8. De Dwergknijnen - Jeugdprins Party & Prinsess Fun 9. CV Bakkie doen - Beestenboel op de ark van Noach 10. De Jodelaars - Het leven is een groot feest 11. Jeugdraad Noortukkers Mini’s - All you need is carnaval


Wij vieren ons 25 jarig jubileum Samen met Onze klanten

Topaz opent haar deuren in de week van Zorg en Welzijn van 10-15 maart.

Tijdens de gehele maand maart ontvangt elke klant een lot waarmee hij/zij gratis kans maakt op:

Een jaar lang

GRATIS

KNIPPEN of 1 van de twee styling sets van Alcina Kijk op www.topaz.nl voor de deelnemende locaties en het programma. Topaz is altijd in de buurt: we bieden zorg in Katwijk, Leiden, Noordwijkerhout en Voorschoten. Bij u thuis en in onze locaties.

Graag tot ziens!

K a p s a l o n

Voluum

TOPAZ.NL

Havenstraat 11 - T 0252-377348

Hoorneslaan 201-203 Katwijk aan Zee (Noord) Telefoon (071) 402 40 85

KAM SAN BESTAAT 25 JAAR! daarom van dinsdag 4 maart t/m zondag 16 maart:

4 gratis mini loempia’s bij afhaal v.a. € 10,-

1e drankje gratis

voor bezoekers in het restaurant

ZONWERING

Ook menumaaltijden 7 dagen per week geopend

www.kamsan.nl


Duinknijnen vieren feest in de zon De berm aan de Zilkerbinnenweg stond vol met auto’s zondagmiddag. Onder flinke belangstelling trok de optocht door het Duinknijnenrijk. Net als bij de voorgaande editie, hadden de Duinknijnen ook dit jaar gezorgd voor een heerlijk zonnetje. Onder de blauwe lucht passeerden veel wagens de enthousiaste publiek, dat zo nu en dan werd getrakteerd op een flinke confettiregen, of een lekker hartjessnoepje van de hartendief. (Foto’s: MV)


ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


vvv

Noordwijkerhouts Weekblad

VVV nieuws Konijnverbranding: afsluiting carnaval Vanavond, dinsdag 4 maart vertrekt de bonte stoet om 19.30 uur van de Witte Kerk naar de Brink, waar om 20.11 uur het konijn wordt verbrand en de sleutel weer wordt overhandigd aan de burgermeester. Voorleesmiddag Morgen, woensdag 5 maart wordt er in de bibliotheek aan de Herenweg weer voorgelezen voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar. Aanvang 14.00 uur en de toegang is vrij. Voorjaars Golfwedstrijd Op zaterdag 8 maart is er op Landgoed Tespelduyn een sportieve golfwedstrijd vanaf 12.00 uur. Aanmelden via www.tespelduyn.nl. Dikke truien speurtocht Een gezinsactiviteit op zaterdag 8 maart op het Landgoed Nieuw Leeuwenhorst, ingang Gooweg, van 10.00 tot 12.00 uur. Trek je mooiste dikke trui aan en meldt je bij de werkplaats van de boswachters. Snel leren = Leuk leren Presentatie Time 2 Control, op dinsdag 11 maart in de bibliotheek, Herenweg. Aanvang 19.30 uur, toegang € 5,00. ODI speelt “Denk aan mij” Op donderdag 13 en vrijdag 14 maart speelt toneelvereniging Odi, in de Schelft, deze reality komedie. Kaarten zijn vanaf nu en zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar in de VVV winkel, Dorpsstraat 8. Keukenhof De grootste bloementuin gaat op donderdag 20 maart open: kaarten en folders zijn nu verkrijgbaar in de VVV winkel. LENTE = Fietsen Donderdag 20 maart begint de nieuwe lente. Het jaarboek 2014 “Route.nl” is uit, met zo’n 158 geweldige fietsroutes door heel het land , ter kennismaking nu te koop van €9,95 voor slechts €4,95 in de VVV winkel, de andere cadeauwinkel. Bloemmozaieken De inschrijving voor de deelname aan de mozaleken-activiteit op vrijdag 2 mei, tijdens het bloemencorso weekeinde kan vanaf nu via nmkoomen@casema.nl. Waar staan de bollenvelden in bloei? Kijk voor de meest actuele stand van zaken op www.vvvnoordwijkerhout.nl via www.bloemenradar.nl VVV, de andere cadeauwinkel De nieuwe kleurrijke collectie is binnen, kom snel kijken…

Soulbeach en Hollandse Hits in NH Leeuwenhorst Evenement

Organisator Hotel Events start eind maart met een nieuw seizoen. De organisatie trapt af met twee feestavonden in NH Leeuwenhorst. Het seizoen wordt op zaterdagavond 29 maart gestart met de SoulBeach Spring Party. Deze avond zorgt coverband SoulBeach met de lekkerste pop-, dance-, soul- & top 40-hits voor een feestavond met een loungetintje. Op zaterdagavond 5 april vormt NH Leeuwenhorst het decor voor een Hollandse Avond met Alex, Dirk Meeldijk & Koos Alberts. Meer informatie op www.hotel-events.nl.

dinsdag 4 maart 2014

17

Waterspeeltuin De Speelakker opent deuren n Vanaf zaterdag 8 maart weer toegankelijk Kinderen n Vanaf zaterdag 8 maart is waterspeeltuin De Speelakker weer open. Na een winter vol onderhoud kunnen kinderen weer lekker spelen in de speeltuin op het Hafakkerterrein van Het Raamwerk. Er is in de wintermaanden hard gewerkt door de klusploeg. Diverse speeltoestellen en andere onderdelen van de speeltuin zijn vernieuwd. Zo is de kabelbaan voorzien van een nieuwe kabel en is de kleine pont volledig gerenoveerd. En zoals elk jaar zijn nieuwe vrijwilligers weer welkom. Het seizoen 2013 was maar kort vanwege de nieuwbouw van het tuinhuis. Het onderhoud van de speeltoestellen kwam daardoor stil te liggen. Maar deze achterstand is nu grotendeels ingelopen. Uiteraard blijven er altijd wensen. Zo zou men rondom de zandbak nog wel eens wat nieuws willen hebben. De plannen hiervoor zijn pril. Wie weet horen we daarover meer dit seizoen? Vrijwilligers

De vrijwilligers krijgen begin maart, daags voor de opening, nog de laatste nieuwtjes en instructies

De Speelakker heeft sinds vorig jaar een nieuw tuinhuis. | Foto: pr. te horen. Daarna zal De Speelakker weer vijf dagen per week open zijn. Elke dag, behalve de dinsdag en de donderdag vanaf 13.30 tot 17.00 uur.

Nieuwe vrijwilligers zijn welkom. Met name op de zaterdag- en zondagmiddag kan men nog wel wat extra handen gebruiken. Voor meer

informatie kan men de website raadplegen, www.speelakker.nl, of langskomen tijdens de openingstijden.

Startgroep hardlopen Informatieavond voor beginners bij NSL ‘Beweeg je leven’ sport n De Noordwijkerhoutse Strandlopers organiseren een hardloopcursus, die is bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar met de wens om (opnieuw) te beginnen met hardlopen. Het eerste loopuurtje is op zondag 30 maart.

tweede les op donderdag 3 april om 19.00 uur. De lessen duren ongeveer een uur en bestaat uit een loopprogramma en gevarieerde oefeningen voor het hele lichaam. Na deze acht weken is er de mogelijkheid om met deze loopgroep door te groeien.

bewegen

Het maakt niet uit of je al eerder aan sport gedaan hebt of niet, er wordt echt gestart bij de basis. De opstapgroep van NSL traint twee dagen per week, en dat acht weken lang. Het blessurepreventief programma bouwt op naar ongeveer 15 minuten rennen. Lopers krijgen begeleiding en advies van ervaren trainers Peter van Denzen, Willy van Pinxteren en Kees Zoutendijk.

Aanmelden

Gewichtsconsulent en leefstijlcoach Marjoleine Klapwijk vertelt op deze avond hoe je op een redelijk gemakkelijke manier maximaal 10 procent van je lichaamsgewicht kwijt kunt raken. Als gediplomeerd voedingsdeskundige heeft Marjoleine veel ervaring met voedingspatronen en zij heeft al veel mensen geholpen hun droomgewicht te bereiken.

De eerste les is op zondagochtend 30 maart om 9.30 uur parkeerterrein Duindamse Slag. Daarna is de

De kosten voor twee maanden lessen bedragen in totaal 40,00 euro. Dit bedrag kan de eerste training mee worden genomen in een envelop met naam erop. Aanmelden kan bij Peter van Denzen, tel. 0252411082 via e-mail runpeterfietst@ gmail.com of bij Willy van Pinxteren, tel. 0252-375701 via e-mail: w.vanpinxteren@ziggo.nl. Bij aanmelding het volgende vermelden: naam, telefoonnummer, leeftijd en eventuele eerdere beoefende sporten.

n Op donderdagavond 6 maart geeft de grondlegger van het Beweeg je Leven programma, leefstijlcoach Marjoleine Klapwijk een gratis informatieavond. Een gratis body meting behoort tot de mogelijkheden.

n Toneelvereniging ODI speelt op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart in De Schelft, en op zaterdag 22 maart in De Duinpan de reality-komedie ‘Denk aan mij…’’ van Hetty Heyting. De zaal gaat steeds om 19.30 uur open en de voorstelling begint steeds om 20.00 uur. De regie is in handen van Peter van den Berg.

Voor iedereen die altijd al eens heeft willen starten met hardlopen. | Foto: pr.

Voor meer informatie zie www.gewichtsconsulentleiden.nl en www. vvvnoordwijkerhout.nl

ODI speelt ‘Denk aan mij’ toneel

n

De introductie avond wordt gehouden in de VVV vestiging in Noordwijkerhout en is van 19.30 uur tot 21.00 uur. Het is mogelijk een gratis bodymeting te laten doen waarvan je de resultaten op papier mee krijgt. Deelname aan deze avond is gratis, aanmelden is gewenst bij VVV Noordwijkerhout Dorpsstraat 8. Kom op tijd want vol is vol. Elke eerste zaterdag van de maand wordt, in het kader van het programma `Beweeg je leven`, de 10.000 stappenwandeling georganiseerd in de omgeving van Noordwijkerhout.

Vier ex-vrouwen van één man, die met elkaar geconfronteerd worden in zijn huis in Frankrijk, dat moet wel mis gaan. De theatervoorstelling laat op komische wijze de erfenis van jarenlange relaties zien. Kaarten voor dit komische stuk zijn voor 8 euro verkrijgbaar bij boekhandel Wagenaar&van Halem en de VVV in Noordwijkerhout, en in

De Zilk bij M-kappers. Ook zijn er kaarten te reserveren via www.toneelverenigingodi.nl. ‘Bianca Sneeuwwit’ bij Tikkie

toneel n Jeugdtheatergroep Tikke speelt op zaterdag 5 en zondag 6 april het stuk ‘Bianca Sneeuwwit’ in het Teylingen College. Een eigentijdse vertelling van het beroemde sprookje Sneeuwwitje. Een familievoorstelling met veel humor, die via improvisatie door de cast tot stand is gekomen. De hekkensluiter dit seizoen is de ‘donderdagmiddag-groep’ met ‘Hotel Te Koop’, dat op zaterdag 24 en zondag 25 mei op de wordt opgevoerd. Voor informatie en reserveren van kaarten, ga naar www.tikkie.nl.


Perez Opruiming Perzische tapijten De één nog mooier dan de ander. Fantastisch in een klassieke inrichting en vaak verrassend mooi in een moderne inrichting. Mazir Soumac Bidjar Mirabad Hafassabad Zijden Quom Bidjar Keshan Ardabil Beloudj Keshan Armenibaff Isphahan Gabbeh Bidjar Tabriz Mahi Savonnery Herati loper Koliay loper Herati loper Koliay loper Mir loper Herati Bidjar Kirman Shalimar

kussen kussen 60 x 40 90 x 60 92 x 62 98 x 63 138 x 71 140 x 70 142 x 72 155 x 88 157 x 91 161 x 92 160 x 95 185 x 123 183 x 122 188 x 124 183 x 122 199 x 76 251 x 79 295 x 78 349 x 80 399 x 81 198 x 148 203 x 152 201 x 154 205 x 154

€ € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €

89,139,149,395,395, 595,595, 995,595,745,995,535,695,1.165,1.495,1.115,1.365,2.250,2.665,995,1.495,1.635,2.100,1.950,1.295,2.150,2.995,3.160,-

€ € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €

59,99,99,285,355,695,395,495,695,295,495,795,1.095,695,995,1.395,1.695,695,995,1.195,1.395,1.595,895,1.495,1.995,2.495,-

Kelims

Nepal tapijten

Een indrukwekkende voorraad handgeweven kelims. Vervaardigd met de mooiste kwaliteit wol en verfstoffen. Authentiek, maar met een moderne uitstraling. kussen € kussen € kussen € kussen € 125 x 101 € 182 x 120 € 207 x 154 € 245 x 179 € 244 x 169 € 250 x 200 € 253 x 203 € 306 x 207 € 299 x 205 € 308 x 256 € 357 x 253 € 410 x 303 € En nog veel meer!!

89,99,139,179,485,750,1.050,1.450,1.590,1.750,2.050,2.150,2.450,2.750,3.500,4.950,-

DINSDAG T/M ZATERDAG van 10.00 tot 17.00 uur SCHOOLSTRAAT 46, VOORSCHOTEN

€ 59,€ 79,€ 99,€ 129,€ 339,€ 495,€ 735,€ 995,€ 1.145,€ 1.225,€ 1.435,€ 1.495,€ 1.695,€ 1.895,€ 2.495,€ 3.495,-

In Nepal worden de mooiste tapijten met de hand geknoopt. Maak uw keus uit onze uitgebreide winkelvoorraad van stuk voor stuk unieke tapijten. 240 x 170

€ € € € €

1.350,1.475,1.695,2.100,2.295,-

€ 895,€ 995,€ 1.295,€ 1.395,€ 1.595,-

Ook in andere maten zijn er volop mogelijkheden.

Tafelkleden De Karachi collectie is het toonbeeld van kwaliteit en stijl met als bron de historische motieven uit pakistan. De hoge knoopdichtheid en de zijdeglans van de wol geven deze tapijten hun specifieke karakter en charme.

Berber tapijten

Keshan Kirman Lawar Isphahan Bidjar Gabbeh Keshan Mazir Oriënt Keshan Bidjar Mirzapur Naïn Kirman Excl. Herati Bidjar Luri Shalifash Tabriz Excl. Tabriz Bidjar Heriz Ahar Isphahan Tabriz Excl.

238 x 167 € 2.100,244 x 180 € 2.495,240 x 170 € 3.300,244 x 177 € 4.250,251 x 203 € 2.195,251 x 201 € 2.950,249 x 202 € 4.250,246 x 199 € 5.195,303 x 199 € 3.495,306 x 201 € 3.850,302 x 198 € 5.295,302 x 207 € 6.250,299 x 202 € 12.800,304 x 245 € 6.550,299 x 256 € 6.550,301 x 251 € 8.100,312 x 247 € 8.275,307 x 244 € 17.500,352 x 245 € 5.750,362 x 247 € 6.695,342 x 249 € 8.950,350 x 251 € 11.550,345 x 253 € 22.500,En nog veel meer!!

NG GI I IN RE EN ATIE R PA RE

€ 1.395,€ 1.695,€ 2.395,€ 2.995,€ 1.695,€ 1.995,€ 2.795,€ 3.995,€ 1.995,€ 2.495,€ 3.595,€ 4.695,€ 8.995,€ 3.795,€ 4.495,€ 4.995,€ 5.995,€ 13.995,€ 3.995,€ 4.795,€ 5.995,€ 7.995,€ 17.995,-

Originele berber-tapijten komen alléén uit Marokko. De kwaliteit van een berber valt of staat met de kwaliteit van de wol, daarom is elke Perez-berber handgeknoopt met gecontroleerde kwaliteitswol van jonge schapen. In beige van € 149,- per m2, voor:

30 x 30 60 x 45 90 x 60 120 x 80 60 x 30 60 x 60 120 x 60 180 x 30

€ 49,€ 149,€ 299,€ 499,-

90 x 30 80 x 80 120 x 80 160 x 90

45 x 45 90 x 90 130 x 30 180 x 50

€ € € €

34,104,209,349,90 x 45 120 x 45 150 x 30 180 x 120

Nu 30% korting op de Karachi collectie 2013

€ 109,-*

per m2.

*Tegen geringe meerprijs ook leverbaar in sneeuw-wit, grijs, licht- en donkerbruin. 140 x 70 200 x 150 200 x 200 250 x 250 300 x 250 350 x 250

160 x 90 240 x 170 250 x 200 300 x 200 320 x 230 400 x 300

WOOLMARK

Leverbaar in wit, beige, grijs, licht- en donkerbruin.

Schoolstraat 46, Voorschoten, 071 561 3609

w w w. p e r e z v o o r s c h o t e n . n l

Realistische prijs/realistische korting! Bepaal de maat,...voor u van huis gaat!


sport

Noordwijkerhouts Weekblad

dinsdag 4 maart 2014

19

Bridgeclub De Schelft Bridge

n Onderstaand een beknopte uitslag van de topintegraal competitie.

Gem. 24-feb 62,43 56,94i 1 Piet Broekhof & Piet van der Berg 2 Her Geerlings & Thijs den Otter 60,58 56,34h 3 Nico van der Berg & Gerrit Kom 55,57 52,69 4 Sjoerd van der Werf & Hennie van der Zalm 55,31 57,90ih 5 Remco de Jong & Niels Warmerdam 55,06 49,83h 54,85 61,11h 6 Harry van der Lans & Piet van der Lans 7 Aad Broekhof & Jopie den Elzen 54,65 49,65 8 Trees de Winter &Cock Duivenv &Ineke Seckr 53,75 47,74ih 9 Fiet Mooijekind & Corry ter Veen 53,55 52,86h 10 Jan Verwer & Wil van der Zon 53,49 41,32h 53,42 57,64h 11 Bert Hogervorst & Joke de Vries 12 Fien Duivenvoorden & Ellie van der Voort 53,25 54,43ih 13 Cor van der Lans & Cis van der Lans 52,78 53,91h 14 Ria van der Burg-Koster & Ans Verdegaal 52,73 37,41 15 Pauline Hogervorst & Henny van Schie 52,48 51,48h 52,21 45,31h 16 Henk Duivenvoorden & Wim Warmerdam 17 Piet van der Heiden & Margot van Veen 52,16 61,28l 18 Ria Lucassen & Thea Vink 52,11 55,99h 19 Toos Hogervorst & Lida van Kampenhout 51,93 46,09h 20 Truus Warmerdam & Fred Warmerdam 51,68 60,07h

Bridgeclub HJB bridge n In de dode lijn is veelvuldig van plaats gewisseld, deze avond staan Henk Geerlings en Sjaak Hiep weer bovenaan met 58,33 %. Het gebeurt niet vaak, maar er was drie paar die de zaaltop scoorden; In de blauwe lijn Cock Duivenvoorde en Ineke Secker, in de groene lijn het echtpaar Pennings en in de gele lijn Til van Amerongen en Henk Duivenvoorden met 62,50 %. Hieronder volgt een indicatie van de lijst.

Dexter van Dongen, Floortje Kortekaas en Tjeerd Dijkstra vielen in de prijzen. | Foto: pr.

Dexter wint maskerwedstrijd

Lijn Rood Ageeth v.d. Beek & Her Geerlings 1 (2) Reg Geerlings & Harry v.d. Lans (2) Pim Goddijn & Ron Kamphues 4 Nico v.d. Berg & Maurice v.d. Berg

% 57,81 53,65 53,65 53,40

Score 49,65 52,43 50,00 55,90

Lijn Blauw 1 Jos Szymanowski & Jos Willemse 2 Lenie Aartman & Greet Meeuwenoord 3 Bep Aartman & Mieke Duivenvoorde 4 Cock Duivenvoorde & Ineke Secker

60,94 55,00 54,69 53,47

61,81 55,00 46,53 62,50

Lijn Groen 1 Miep Geerlings & Tiny de Winter 2 Mary Bon & Margreet van Ruiten Dineke Bod & Piet v.d. Lans 3 4 Riny Laros & Fonny Tulen

57,64 56,94 54,69 54,17

60,76 52,43 52,08 51,39

Lijn Oranje 1 Ans Hogervorst & Kees Hogervorst Ada Pennings & John Pennings 2 3 Leo Voorham & Gerard de Winter Nellie Driessen & Hilda v.d. Haak 4

60,63 60,00 57,71 56,88

57,92 62,50 59,17 57,92

De winnaar van de maskerwedstrijd is 10 jaar en leerling van de Regenboogschool. Dexter heeft een masker gemaakt van gekleurd karton met daarop een gezicht van materialen uit de natuur, zoals boomschors, veertjes, takjes en stukjes bamboe. De jury vindt dat dit erg goed bij de Wereldwinkel past. Het masker heeft grote blauwe ogen waar je echt doorheen kunt kijken. Bovendien heeft Dexter de foto zelf gemaakt. Een echte

Lijn Geel (1) Riet Duivenvoorden & Lieneke Heesbeen (1) To Duivenvoorde & Truus v. Nobelen 3 Riek v.d. Lans & Nel de Winter 4 Til v. Amerongen & Henk Duivenvoorden

55,00 55,00 53,33 52,92

49,17 52,50 52,50 62,50

Van Nispen knap gelijk

Bridgeclub Gambri bridge n Het toernooi wordt gespeeld over 12 zittingen en wordt gesponsord door autobedrijf en KIA – dealer Kleverlaan. Hieronder volgt de gedeeltelijke uitslag van de derde zitting van het tweede deel van het toernooi.

A-Lijn 1. Mary Bon/Margriet Broekhof 2. Cis van de Lans/Cor van de Lans 3. Nico van de Berg/Marcel Felix 4. Louis van Dam/Jan Zandvliet 5. Jack Geerlings/Karin Meeuwenoord 6. Lenie van Eeden/Reg Geerlings B-lijn 1. Corrie bon/Fiet Mooyekind 2. Ad Braat/Ine Heshof 3. Anneke van de Laan/Arie Brama 4/5 Jan van de Burg/Piet Geerlings 4/5 Ineke Belt Gerarda Warmerdam

68,40 54,86 54,17 53,47 53,13 52,78 63,10 57,14 55,06 52,68 52,68

C-lijn 1. Ciel Bakker/Betty Duivenvoorden 2 Johan Wijnands/Gerard de Winter 3. Trees van de berg/ ton van Gijlswijk 4 Betty van Schie/Bertien Schrijver

63,19 62,85 60,42 54,86

D-lijn 1. Ria Lucassen/Jeanne Menke 2. Wim aartman /Kees Duivenvoorde 3. Netty van Ruiten/Jan Smit 4. Willem Janssen/Cock Janssen

65,48 58,33 58,04 56,55

wedstrijd n In januari kondigde Wereldwinkel Noordwijkerhout een maskerwedstrijd aan voor kinderen tot en met 12 jaar. De uiterste inleverdatum was 1 maart, de dag waarop het Carnaval van start gaat. De Wereldwinkel ontving 35 inzendingen en Dexter van Dongen won de eerste prijs. selfie dus. Met dit masker heeft Dexter de eerste prijs gewonnen, een cadeau in de wereldwinkel ter waarde van 25 euro. De tweede prijs ging naar Floortje Kortekaas (8) uit De Zilk, voor haar kleurige vlindermasker. Tjeerd Dijkstra uit Noordwijkerhout mocht de derde prijs in ontvangst nemen. De leerling uit groep 5 van de St. Victorschool maakte een masker met twee kijkgaatjes, die niet als ogen te herkennen zijn. Hierdoor lijkt het als of je

voetbal n Voorafgaand aan de wedstrijd Full Speed – Van Nispen lagen er twee argumenten op tafel om te vrezen voor een verliespartij. Immers voetballen en carnaval vieren gaan meestal niet samen en bovendien miste Van Nispen vier basisspelers.

2 Full Speed 2 Van Nispen Door Tino de Groot

Het was Van Nispen, dat zonder Dick Verhoeven, Rick Witteman, Fadil Sukurica en aanvoerder Nick van Westerop, het eerste kwartier brutaal het initiatief nam tegen het veel hoger geplaatste Full Speed uit Delft. Dit resulteerde na een kwartier in de openingstreffer. Een lange, diagonale pass over de hele breedte bereikte op links Max Oostenrijk die met de punt van zijn schoen de bal in de uiterste hoek liet rollen. Via de binnenkant van de verste paal kwam de bal achter de doellijn tot stilstand: 0-1. Full Speed nam hierna de wedstrijd over en dit resulteerde in een vijftal doelrijpe kansen. Met hangen en wurgen haalde Van Nispen de rust met de 0-1 voorsprong. Na rust bleef het hard werken voor Van Nispen. De jonge Bastiaan Jansen (17 jaar) bewoog in de spits alle kanten op en ook de pas 22 jaar ge-

wordt aangekeken door twee grote blauwe ogen.

worden Thijmen Pompe werkte als een paard. In de 55ste minuut kreeg Pompe de bal aangespeeld in het strafschopgebied en met een strak schot versloeg hij de keeper van Full Speed: 0-2. Daarna volgde een bombardement van aanvallen van de gastheren die veruit het best van het spel hadden.

Tegentreffers konden eenvoudig niet weg blijven en zo geschiedde. In tijd van vijf minuten trok Full Speed de stand gelijk. Tweemaal vlagde de grensrechter voor buitenspel, maar werd beide keren door de scheidsrechter weggewuifd. Het laatste kwartier doorstond Van Nispen nog enkele hachelijke momenten. Een compliment gaat uit naar de hele ploeg met deze wedstrijd een geweldige keeper op de goal. Op zondag speelt Van Nispen om 14.00 uur thuis tegen Oliveo, die tot op twee punten zijn genaderd.

In de tweede helft stond Van Nispen lange tijd onder druk, maar wist uiteindelijk een punt over te houden tegen Full Speed. |Foto: Trudy van den Berg


Huis gezien?

Vraag nu GRATIS aan: Hypotheekstarterspakket!

Ga naar: bevrjong.nl

Ankerplaats 2 2224 TX Katwijk (ZH) Postbus 501 2220 AM Katwijk (ZH) Tel: 071 - 40 240 31 Fax: 071 - 40 164 18 Internet: www.bevrjong.nl www.facebook.com/bevrkatwijk

Of bel direct voor een afspraak

071-40 240 31


service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 4 MAART 2014

Kerkdiensten

Rond de Witte Kerk

St.Victorkerk Zondag 9 maart 10.00 uur Eucharistieviering met Revoice Voorganger: pastoor P. Owel Kinderwoorddienst en Crèche St.Jozefkerk Woensdag 5 maart 19.00 uur Aswoensdagviering met HB-koor Voorganger: Diaken B. Prins Zaterdag 8 maart 19.00 uur Eucharistieviering met tienerkoor Joy Voorganger: pastoor P. Owel H.Hartkerk De Zilk Woensdag 5 maart 19.00 uur Aswoensdag Voorganger: Pastoor R. Franken m.m.v. Dames- en Herenkoor Zondag 9 maart 9.30 uur Eerste zondag Veertigdagentijd Kennismakingsviering 1e Heilige Communie Voorganger: Pastoor R. Franken m.m.v. De Zangertjes St.Bavogemeenschap Witte Kerk Zondag 9 maart 10.00 uur Vierde zondag in de veertigdagentijd Voorganger: ds. E.H. van der Weide

Stralend

Bijeenkomst over snel leren voor jongeren BIEB  De bibliotheek organiseert op dinsdag 11 maart een bijeenkomst over snel leren voor jongeren. De presentatie start om 19.30 uur, entree is 5 euro voor leden, 7,50 euro voor niet leden. Niet iedereen vindt leren leuk. En als het moeizaam gaat en veel tijd kost, is het ook helemaal niet zo leuk. Dat kan gelukkig anders. Door gebruik te maken van technieken als snellezen en mindmappen gaat leren makkelijker en kost het veel minder tijd. Time 2 Control heeft een cursus samengesteld met als titel “Snel leren = leuk leren”. Middelbare scholieren – van VMBOTL tot en met het Gymnasium – kunnen door het volgen van deze cursus binnen 6 weken efficiënter leren omgaan met hun huiswerk en het voorbereiden van toetsen. Natalie Peschier - Bleijenbergh van BrightMind educatie en Annemieke Groeneveld van Time 2 Control geven op dinsdagavond 11 maart een presentatie in de bibliotheek van Noordwijkerhout. Ouders kunnen dan kennismaken met de technieken die de cursus “snel leren = leuk leren” zo succesvol maken. Het cursusboek is die avond tegen een gereduceerde prijs verkrijgbaar. De avond is bedoeld voor ouders die op zoek zijn naar een methode waarmee leren voor hun kind niet langer een kwelling, maar een leuke uitdaging is. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. De Bibliotheek Bollenstreek stelt het dan ook zeer op prijs als u zich van tevoren aanmeldt. Dat kan in alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek of via noordwijkerhout@bibliotheekbollenstreek.nl.

H

Bomen plein Sint Jozefkerk gekapt KERK  De bomen voor de Sint Jozefkerk zijn vorige week omgehakt in verband met de geplande opknapbeurt van het plein. Vanwege het broedseizoen moesten de bomen vóór 15 maart gekapt zijn, zodat vogels er niet in gaan nestelen. Het kerkplein heeft na de renovatie nog maar één ingang aan de kant van de pastorie.

Auto’s kunnen via een lus rond het plein rijden, met de uitrit aan de zuidzijde. In geval van een rouwstoet zal het mogelijk zijn het gedeelte bij

‘De Maasgaarde’ en de ingang van het kerkhof af te zetten, zonder dat andere gebruikers van het plein daarvan hinder ondervinden. Als scheiding tussen de rijrichting wordt een nieuwe groenvoorziening aangelegd. De eigenlijke werkzaamheden zullen pas na de bouwvak beginnen en naar verwachting rond november zijn afgerond. Gedurende deze periode zal het plein niet te gebruiken zijn. Pastoor Goumans is blij met een goede, nieuwe herinrichting van het plein, zodat de toegankelijkheid van kerk, kerkhof en De Maasgaarde verbeterd wordt. (JPW)

Jozeffeest voor groot en klein KERK

 In de St. Jozefkerk wordt op zondag 16 maart het feest van de patroonheilige Sint Jozef gevierd. De feestelijke viering begint om 10.00 uur. Een aantal koren zal tezamen voor de muziek en zang zorgen.

JOZEFDRIVE

Het thema van de viering is: Een arme kerk voor de “armen” van Sint Jozef naar Paus Franciscus. Ook het kinderkoor, 1e communicanten en de kinderwoorddienst doen actief mee. Na de viering is er koffie.

Kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. Er is ook een loterij met mooie prijzen, waarvan de opbrengst gebruikt wordt voor extra liturgische artikelen.

‘s Middags om 14.00 uur begint de 14e Jozefdrive in de Maasgaarde. Er wordt gestreden om de Jozefhamer. Aanmelden kan bij het parochiesecretariaat, elke werkdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Week van zorg in Munnekeweij ZORG

 Van 10 tot en met 15 maart is er in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn een aantal activiteiten bij Topaz Munnekeweij. De gratis theatervoorstelling door Marijke Kots wordt gespeeld op dinsdag 11 maart om 19.30 uur. In deze theatervoorstelling met een knipoog bespreekt mevrouw

Van den Berg de dagelijkse dingen, waarbij onder meer de participatiesamenleving en informele zorg aan de orde komen. Op vrijdag 14 maart is om 14.15 uur een muzikaal optreden van de Melodymakers gecombineerd met een High Tea. De toegang is gratis. Meer informatie op www.topaz.nl.

COLOFON Oplage 7.000 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel. (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Marieke Voorn tel.: 06 49 44 96 32 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

21

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

et oude kerkje stond te trillen op haar grondvesten. Trouwens, die had ’t nauwelijks. De muren stonden een paar voet diep gewoon in de zanderige top van een oud duin. Daarom ook waren die muren zo scheef dat ze maar met moeite door de trekbalken bijelkaar gehouden werden. En eens per jaar, op een zaterdagmiddag ergens in de late winter of het vroege voorjaar, hield het kerkje haar hart vast. Dan trok er een stoet van wagens voorbij, groepen of losse lopers ertussen. Voor de mensen hoefde het kerkje niet bang te zijn, en ook van de blaaskapellen en dweilorkesten had het weinig te duchten. Maar de snoeiharde beats die van sommige wagens klonk deden haar het ergste vrezen. Die lieten haar muren schudden en de balken trillen, het stof kwam uit de oude kap. Niet dat ze het erg vond, integendeel. Het kerkje was weliswaar een andere richting toegedaan dan de meeste mensen uit die stoet, maar het kon de zon in het water zien schijnen. Hooguit schudde het kerkje meewarig haar torenspits wanneer er mensen iets te veel en te vroeg lallend voorbijliepen, meer dronken dan wel goed voor ze was, sommigen op de rand van knock out. Dat hoefde nou ook weer niet. Maar de vreugde en de gezelligheid waar ze in die paar dagen het zicht op had, zo aan de voet van de toren, deden haar goed. De enkele wildplasser zag ze over het hoofd. Een kniesoor die daarop let: een regenbuitje erover en het was weer schoon. Het kerkje was en bleef, in deze dagen zelfs meer dan ooit, het stralend middelpunt van het dorp. Een merkwaardig dorp met merkwaardige mensen, maar die waren haar zo lief geworden, de eeuwen door. Want ze hoorde heel goed wat al die mensen zongen. Het was een walsje, waarin de duinen en het strand van de buurgemeente even werden geannexeerd. Maar ook het kerkje zelf kwam er in voor. En telkens als de tonen van dat lied klonken, van de klokken van het carillon of uit de kelen van al die mensen, deed het kleine kerkje dapper haar best om nog mooier, nog witter en nog stralender te zijn dan ze al was. En ze glom een beetje trots: want ze werd bezongen nog vóór dat hele carnaval…ehvdw

Vastenaktie Sint Maarten voor Keniaans project KERK  Na de carnaval komt de vasten, een oud gegeven. Een periode van de 40 dagen vóór Pasen, waarin door veel mensen tijd wordt genomen om zich te bezinnen, te minderen en verbondenheid te tonen met slechter bedeelden. De landelijke Vastenaktie richt zich dit jaar op Sierra Leone, maar in de parochie Sint Maarten is besloten om zich met het hele cluster gezamenlijk in te zetten voor een project in Kenia: Het Oyugis Integrated Project. Vanaf Aswoensdag wappert bij alle kerken de verbondenheidvlag.

Op zaterdag 8 maart om 14.00 uur wordt in de Maasgaarde het startsein gegeven voor die actieperiode van de zeven kerken die bij Sint Maarten horen: De Sint Jeroenskerk en Maria ter Zee in Noordwijk, Sint Jozef en Sint Victor in Noordwijkerhout, Sint Matthias in Warmond, Sint Bartholomeus in Voorhout en Sint Pancratius in Sassenheim. Iedereen is daar van harte welkom om te luisteren naar mensen die op het project geweest zijn. Om 14.30 uur zal een presentatie over Oyugis gegeven worden door Christianne en Henk van der Wal uit Oirschot, die het OIP in Nederland vertegenwoordigen. Er zal ook een kraam zijn met artikelen die door de mensen in Oyugis gemaakt zijn en gekocht kunnen worden. Uiteraard is de opbrengst voor ons goede doel. Diaken Bertijn Prins zal een toelichting geven op alle activiteiten die gestart worden in de diverse kernen, daarbij ondersteund door de diaconieën van die kerken. Ook de M25 groep van Sassenheim gaat actie voeren. Verder zijn er foto’s, muziek en ander materiaal om de actie te ondersteunen. Ook het programma, voor zover bekend, wat betreft solidariteitsmaaltijden en speciale vieringen in de verschillende kernen.

HET OYUGIS INTEGRATED PROJECT

Het Oyugis Integrated Project (OIP) is een kleinschalig, gelntegreerd anti-AIDS-project in Oyugis. Het provinciestadje ligt in het westen van Kenia, bij het Victoriameer. De fraters zijn in 1996 een project gestart om onder andere AIDS te bestrijden door het geven van voorlichting, vooral door aidspatienten zelf. Sint Maarten gaat zich inzetten om een aantal grote noden in Oyugis te verminderen, waaronder golfplaten ter beschikkig stellen om een hut te bedekken, matrassen en dekens tegen nachtelijke kou en vorst verstrekken en voedselhulp waar nodig en zaaigoed beschikbaar stellen. Ook kleding is belangrijk, vooral voor de 4000 wezen. Vooral de kinderen die een schooluniform moeten hebben om naar school te mogen, moeten daarbij geholpen worden. De zeven kerken hebben als doel om 20.000 euro in te zamelen om deze zaken mogelijk te maken. Wilt u de actie ondersteunen, dan kan dat via nummer is NL89 RABO 0168 445 840 van Sint Maarten, Sassenheim, s.v.p. vermelden t.b.v. OYUGIS. Voor meer informatie: www. parochiesintmaarten.nl of stuur een e-mail naar Tonny Kroone: info@a-kroone.speedlinq.nl.


NIEUWBOUW in uw regio Een nieuwbouwhuis heeft alleen toekomst:

Uw toekomst! De meeste mensen die iets willen kopen, kopen ‘t liefst iets dat nieuw is. Nieuw is fris, schoon, onaangetast; nieuw is een gevoel. Dat geldt ook voor een nieuwbouwwoning. Een nieuwbouwhuis staat open voor nieuwe bewoners, het heeft geen geschiedenis. Het doet niet denken aan smaak, keuzes of het leven van vorige bewoners. Een nieuwbouwhuis heeft alleen een toekomst: uw toekomst. Voordelen Zo zijn er nog veel meer voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje. Financieel voordeel Een nieuwbouw woning koop je vrij op naam. Je betaalt dus geen overdrachtsbelasting. Energiebesparing Energiekosten vormen een belangrijk deel van je maandelijkse woonlasten. Bij een nieuwbouwwoning zijn die vaak aanmerkelijk lager, omdat deze woningen energiezuiniger worden gebouwd. Meer gemak Wonen in jouw nieuwe huis begint niet met repareren en vervangen. Jouw woning is tenslotte splinternieuw. De komende jaren heb je dan ook nauwelijks onderhoud aan je huis. Heel aangenaam. Meer sfeer Je zult zien hoe snel er een buurt ontstaat. De bewoners van een nieuwbouwwijk willen elkaar graag leren kennen. Het is opvallend hoe snel er een vriendelijke sfeer en een buurtgevoel ontstaat.


Bouwbedrijf D. Hoek: uw bouwbedrijf bij uitstek Sinds jaar en dag is Bouwbedrijf D. Hoek een begrip in Katwijk en omstreken. Een familiebedrijf pur sang waarbij traditie en moderne technologie hand in hand gaan. Een van de meest recente grotere projecten is de bouw van het nieuwe onderkomen van de Schuit in Katwijk. Een mooi en uniek project. Maar ook de verbouwing van het Kerkhaventje in Katwijk en de restauratie van een uniek object aan de Rijnstraat zijn door hen uitgevoerd. Vier nieuwbouwwoningen aan het Schulpeinde staan voor de komende periode op de agenda. Degelijke bouw met hoogwaardige materialen zijn kenmerken van dit nieuwbouwplan. Bouwbedrijf Hoek neemt allerlei soorten klussen aan. Van klein tot groot, u kunt bij hen terecht. Zij kunnen u uitermate goed

van dienst zijn bij nieuwbouw, verbouw, onderhoud, restauratie, houtbewerking en kelderbouw. En kunnen alle voorkomende bouwwerkzaamheden voor u uitvoeren. De kracht ligt in het vaste team van professionals die zeer gedreven zijn om uw bouwwerkzaamheden uit te voeren. Niet onbelangrijk is de prijs. De offertes zijn altijd scherp, concurrerend en overzichtelijk. U weet waar u aan toe bent en heeft geen verrassingen achteraf. Bouwbedrijf Hoek is lid van: BouwGarant. Kwaliteit staat boven alles!

285.000 €€285.000 TEKEN NU AL IN OP WELVERDIEND WONEN! v.o.n. v.o.n.

va.va.

Benieuwd of Bouwbedrijf Hoek ook uw dromen kan realiseren? Neem dan een vrijblijvend contact met hen op via www.bouwbedrijfdhoek.nl of 071-407 36 60.

Hoe wilt u wonen? ‘Wonen aan de Laan’, ‘Wonen aan de Singel’, ‘Wonen aan de Vaart’, ‘Wonen aan de Beek’ en ‘Wonen aan de Haven’. Dat zijn in de basis de keuzes die u heeft. Welke huizen er precies moeten komen, horen wij graag van u. Als u wilt meepraten, delen wij graag onze ideeën met u. Laten we samen van De Ringoevers een mooie toekomst maken. Meld u aan als geïnteresseerde op de website.

www.ringoevers-hillegom.nl makelaardij makelaardij

Nieuwbouw van 4 woningen

€ 285.000 v.o.n.

va.

Meer info? www.schulpeinde.nl of bel: 071-2020202

makelaardij


Exclusief wonen is genieten aan zee

WE GAA N BOUWEN !

Appartementen ‘Atlantic’, Katwijk aan Zee

In april start de bouw van Atlantic, het markante appartementengebouw aan de Rogstraat in Katwijk. Elk type appartement of

penthouse is anders qua opzet en heeft een eigen balkon of terras met gevarieerd uitzicht, deels direct op de jachthaven en op de zee. Bent u benieuwd naar uw woonmogelijkheden in Atlantic? Kijk op de website of neem contact op met de makelaar.

• Appartementen en penthouses van circa 72 m2 - 192 m2 • Fantastische ligging direct aan de jachthaven

• Eigen balkon of dakterras, deels direct zicht op de haven of zelfs op zee • Eigen aparte berging

• Privé-stallingplaats op eigen terrein of overdekte garage Appartementen vanaf € 209.950,- tot € 354.950,- v.o.n. Penthouses vanaf € 349.950,- tot € 695.950,- v.o.n.

Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord over het wonen in het Havenkwartier en de fantastische appartementen en penthouses.

www.havenkwartierkatwijk.nl T 015 276 04 00

T 071 405 16 16 Dé nieuwe woonlocatie van Katwijk aan Zee


NIEUWBOUW

in uw regio

Geniet met de zon op uw gezicht van een schitterend uitzicht

We willen onszelf niet op de borst kloppen. Blij zijn we wel. Door de zeer succesvolle verkoop van de appartementen ‘Atlantic’ kunnen we in april van dit jaar starten met de bouw van het bijzonder vormgegeven appartementengebouw. Het Havenkwartier komt steeds meer tot leven Net als de kopers zijn wij ervan overtuigd dat het hier straks heerlijk wonen is. Zo dicht bij het centrum van Katwijk aan Zee en het strand. Wilt u straks ook luxe en comfortabel wonen en dagelijks genieten van uw balkon met mooi uitzicht? Dat kan nog steeds. Maar wacht niet te lang. Op dit moment is 70% van de appartementen verkocht. Omdat het woningaanbod zo gevarieerd is, is er nog steeds veel te kiezen. De beschikbare appartementen wisselen in woonoppervlakte, ligging, uitzicht en prijs. Vanaf € 209.950,v.o.n. koopt u een schitterend appartement in het Havenkwartier inclusief (overdekte) privéstallingsplaats. Kent u het Havenkwartier en de appartementen ‘Atlantic’? Het Havenkwartier is een gebied rondom de haven in Katwijk dat de komende jaren een complete metamorfose ondergaat. Van industriegebied naar gezellige buurt met een heel gevarieerd woningaanbod, direct aan de jachthaven en aan een autovrije boulevard. Appartementen ‘Atlantic’ is een onderdeel van de hele ontwikkeling. Een gebouw met appartementen, je zou het al snel een appartementencomplex noemen. Logisch. Maar niet altijd. Want als je kijkt naar appartementen ‘Atlantic’ dan doen de 60 appartementen en penthouses samen eerder aan als traditionele grachtenpanden die naast elkaar zijn gebouwd. Een heel bewuste keuze van Ton van ’t Hoff van BBHD architecten. Met deze architectuur-

stijl en de opzet van het hele gebouw heeft hij het gevoel van kleinschaligheid op een mooie manier benadrukt. Uw droomhuis zit er vast nog bij Alle woningen hebben een bijzonder praktische indeling, een riant balkon en grote raampartijen die bijdragen aan een prettig verlicht appartement en een vrij uitzicht op de haven en soms zelfs op de zee. Het woningaanbod is heel gevarieerd. Wat dacht u van appartement ‘Beluga’? Dit driekamerappartement van gemiddeld 78 m2 heeft een groot balkon op het zuidwesten (middag- en avondzon) en een privéstallingsplaats op eigen terrein. Een slagje groter? Laat u dan eens informeren over ‘Nautor’ of ‘Marina View III’ of nog een van de laatste penthouses met groot dakterras. Nautor heeft een schitterende living met een zee aan licht en twee grote slaapkamers. Natuurlijk is ook dit appartement voorzien van een lekker balkon. Wie de sfeer van een schuine kap kan waarderen, doet er goed aan om ‘Nautor’ op de vierde verdieping te bekijken. ‘Marina View III’ heeft ook twee grote slaapkamers, maar dat is dan ook gelijk de enige overeenkomst. Een balkon van 15 m2 op het zuidoosten, direct zicht op de haven, een living met ramen aan twee zijdes en een ruime badkamer met apart toilet en ligbad kwalificeren dit mooie appartement. Kopers aan het woord Robin en Neline wonen allebei nog thuis. Zij zetten hun handtekening onder het koopcontract voor een appartement ‘Beluga’ in Atlantic. De aankoop van hun eerste eigen huis was hiermee een feit. Overigens waren Robins ouders zo enthousiast over wat zij zagen in de brochure dat ze ook een appartement hebben gekocht. Over één nacht ijs gingen Robin en Neline zeker niet. Trots vertellen ze: “We hebben

best wel wat woningen en projecten bekeken. Toch kwamen we telkens terug bij het Havenkwartier. Je krijgt hier gewoon echt een heel mooi huis op een goede locatie voor een scherpe prijs. Een appartement met een balkon van 11 m2 op het zuidwesten, daar betaal je normaal de hoofdprijs voor. We hebben het getroffen. Overigens vonden we het ook prettig dat het Havenkwartier nieuwbouw is. We worden de eerste bewoners en kunnen alles op onze manier inrichten. Daarbij hoeven we nu niet hals over kop te verhuizen, we hebben ruim de tijd om te sparen en alles te regelen.” Een auto heb je hier eigenlijk niet nodig De locatie van Havenkwartier is voor de meeste kopers erg belangrijk. Niet alleen bent u hiervandaan snel op het strand, maar ook in de stad. En zeg nou zelf, wie zou er niet lekker dicht bij het centrum willen wonen? Een auto heb je niet per se nodig. Met de fiets of scooter ben je zo bij de winkels, restaurantjes en de sportschool. Wel met

de auto op pad? Via de N206 en de A44 is Katwijk aan Zee goed verbonden met de rest van de Randstad. Leiden, Den Haag en Amsterdam zijn allemaal binnen 30 minuten bereikt. Gezocht: ondernemer voor toplocatie Wat thuishoort aan een haven, is een echt visrestaurant. Atlantic biedt aan geïnteresseerde ondernemer de mogelijkheid om een detailhandelsruimte te creëren met horecafunctie en buitenterras, maar ook behoort bijvoorbeeld een sportschool, kinderdagverblijf, dienstverlening tot de mogelijkheden. Heeft u interesse? Neem contact op met Bouwfonds op 015 – 276 04 00. Nieuwsgierig of geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op www.havenkwartierkatwijk.nl, bel met Bouwfonds op 015 – 276 04 00 of met De Leeuw Makelaardij op 071 – 405 16 16. Liever een eengezinswoning? Ook die bouwen we in het Havenkwartier. Lees ook meer over deze woningen op de website.


’t Duyfrak groeit, maar:

Voordat de Oude Rijn Valkenburg binnenstroomt, maakt de rivier een ruime bocht. In die bocht, tussen het oude dorp en de A44 in, ligt ’t Duyfrak. Een kleine nederzetting is het nog maar kleinschalig zal het blijven. In totaal komen hier zo’n 760 woningen. In ’t Duyfrak ligt alles binnen handbereik. En er komt nog meer bij. Alles binnen handbereik

Huren in ’t Dufyrak

Aan de woningen die er al staan, is te zien wat de sfeer wordt van ’t Duyfrak: dorps, gemoedelijk, in contact met het water en de natuur. ’t Duyfrak biedt het beste dat deze streek te bieden heeft. De bollenstreek, de duinen, het strand, de stad, het oude dorp; werkelijk alles ligt hier binnen handbereik. Met de A44 om de hoek is de bereikbaarheid uitstekend te noemen, maar waarom zou je altijd de auto nemen? Je wandelt zo naar het speeltuintje, of de Dorpsweide, waar de Valkenburgse jeugd in de zomer naartoe komt om te spelen, te zwemmen of zomaar een beetje te chillen. Op de fiets zit je binnen een paar minuten in de Duinen, aan het Valkenburgse meer, of in de dorpskern om boodschappen te doen. En wat dacht je van een boot? De gelukkigen met een eigen aanlegplaats kunnen zo wegvaren, de Oude Rijn op. Daar kun je met de stroom mee richting de natuurgebieden en de zee. En stroomopwaarts vaar je zo de historische binnenstad van Leiden binnen.

Een woning huren in ’t Duyfrak behoort ook tot de mogelijkheden. Dit jaar bouwt Dunavie 99 nieuwbouwwoningen in de sociale huursector: 63 eengezinswoningen en 36 appartementen. Er wordt veel aandacht besteed aan het wooncomfort van de huurwoningen en veel extra’s aangebracht. De eerste tien eengezinswoningen levert Dunavie deze maand op en zijn inmiddels allemaal verhuurd. De overige woningen gaan naar verwachting op 14 april tot en met 28 april in de verhuur op Woningnet.nl en worden voor de oplevering verhuurd. Op www. dunavie.nl vindt u de meest actuele informatie over huren in ’t Duyfrak.

Bouw zelf uw eigen droomhuis Naast de kant en klare nieuwbouwwoningen biedt ‘t Duyfrak ook een aantal bouwkavels aan, waarop u zelf uw droomhuis kunt bouwen. Op de kavels kan een prachtig vrijstaand huis komen, maar een twee-onder-een-kap ontwerpen met de buren kan ook. Een kans uit duizenden! En zelf uw huis bouwen hoeft niet ingewikkeld te zijn, want het kwaliteitsteam van ‘t Duyfrak begeleidt de uitwerking van uw bouwplan kosteloos van ontwerp tot oplevering. Een garantie voor een kwalitatief goede en passende woning, maar wel in uw eigen stijl. Kijk op www. tduyfrak.nl voor meer informatie en laat u verrassen door de mogelijkheden, ook binnen een kleiner budget. Ontdek of het bouwen van uw eigen droomhuis ook voor u is weggelegd!

Toekomstplannen Zoals gezegd komen er nog wel wat woningen bij, de komende jaren. Zo is ontwikkelaar Van Zessen Clear onlangs gestart met de ontwikkeling van een volgende fase met nieuwe woningen in verschillende prijsklassen. Maar er zijn nog meer plannen, voor een brede school bijvoorbeeld. De bouw van de school aan De Dorpsweide, op steenworp afstand van ’t Duyfrak, is inmiddels gestart. Het gebouw biedt niet alleen plaats aan twee basisscholen, maar ook aan een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Over scholen gesproken; aan de andere kant van de Oude Rijn liggen er ook een paar, in Oegstgeest. En die worden extra makkelijk bereikbaar, als straks de geplande fietsbrug over de Oude Rijn is gerealiseerd. De Voorschoterweg, aan de rand van de wijk, krijgt een nieuwe inrichting als 30 km weg. Ze hebben zin in de lente, in ’t Duyfrak. Je ziet de mensen al met plantjes in de weer, in hun nog nieuwe maar steeds groenere tuinen. Ook wat dat betreft zie je: de sfeer is er al. En het kan alleen nog maar beter worden.

.n.

Riant wonen vanaf € 244.000 v.o

Woonoppervlakte variërend van 127m2 tot 168 m2 11 verschillende woningtypes


Vrijstaande zeflbouwwoning Vrijstaande zeflbouwwoning

Meer weten over wonen in ‘t Duyfrak?

Geschakelde zelfbouwwoningen

Kijk snel welke woningen of kavels nog vrij zijn en neem contact op met een van de verkopende makelaars:

‘Een kavel in ’t Duyfrak? De keuze was snel gemaakt’ Tel: (071) 40 620 10

Tel: (071) 40 516 16

Huren in ‘t Duyfrak? Kijk voor meer informatie op www.dunavie.nl

Ze zien zichzelf al zitten bij de openslaande deuren: ontbijten in de ochtendzon. Maurits en Sherida hopen over een jaar hun nieuwe woning te betrekken. Zelf gebouwd, op een kavel in ’t Duyfrak. ‘Dit is pas echt een eigen huis.’ Voor Maurits Kettler (29) uit Katwijk was het altijd al een droom om zelf een woning te bouwen. De technisch inspecteur in de offshore-sector verbouwde samen met vrienden al eerder menig huis. Hij doet niet alles eigenhandig; het casco wordt neergezet door een bouwbedrijf, dat ook een ontwerper levert om het ontwerp en de bouwtekeningen in orde te maken. Maar de eerste schetsen van de ruime vrijstaande woning op hun eigen Duyfrakkavel, maakte Maurits zelf met een online tekenprogramma. Trots toont hij op de laptop het resultaat: een statig herenhuis, slank en hoog, met een stijlvolle roodbruine gevel. Maurits’ enthousiasme stak zijn Voorhoutse vriendin Sherida van Ham (27) snel aan. ‘Mijn werk komt straks, met het inrichten van de kamers en kiezen van kleuren’, zegt de pedagogisch medewerkster in de kinderopvang. Samen hebben ze de indeling van de woning bedacht. Keuken aan de voorkant, woonkamer achter, met openslaande deuren naar de tuin waar ’s ochtends de zon staat. Vier slaapkamers op de twee bovenverdiepingen en een badkamer. Alleen de zolder – het huis telt liefst vier verdiepingen – heeft nog geen bestemming. Het kwaliteitsteam van ‘t Duyfrak begeleidt kavelkopers door het ontwerpproces. Het team beoordeelt het ontwerp dat de eigenaar met zijn architect inlevert en geeft suggesties om het verder te verfraaien. Door de zelfbouwers stap voor stap bij te staan en samen te zorgen voor een goed ontwerp, is het indienen van de uiteindelijke bouwaanvraag nog maar een formaliteit. Ook voor vragen over procedures, termijnen en vergunningen is een aanspreekpunt beschikbaar bij de gemeente. Op deze manier probeert Katwijk de aankomende bewoners te ondersteunen en ontzorgen. Het bouwen van een eigen droomhuis is daardoor minder ingewikkeld dan het lijkt. Maurits en Sherida gingen met hun schetsontwerp en het kavelpaspoort bij verschillende bouwbedrijven langs. ‘Je moet een beetje shoppen en onderhandelen, dat is in deze tijd goed mogelijk.’ Op die manier lukt het de jonge kavelkopers om binnen hun budget te blijven. ‘We hopen onder de vier ton helemaal klaar te zijn’, zegt Maurits. Nog steeds een hoop geld, maar voor een nieuwe twee-onder-eenkapwoning waren ze ook 350.000 euro kwijt geweest. ‘Nu hebben we een zeer ruim vrijstaand huis, helemaal naar onze eigen smaak ingedeeld en ingericht. Die keuze was snel gemaakt.’


NIEUWBOUW

in uw regio

Teken nu al in op een zonnig vooruitzicht Nu nog staan er delen van de voormalige betonfabriek aan de Ringvaart. Zo anders zal het straks zijn als hier in verschillende woonsferen huizen worden gebouwd die aansluiten op de wensen van de nieuwe bewoners. Er komen maximaal 320 woningen, waarbij werken aan huis mogelijk is. Het einddoel: een nieuwe dorpse wijk waar bewoners heerlijk kunnen wonen, werken, recreëren, spelen en ontspannen. Hoe wilt u wonen? ‘Wonen aan de Laan’, ‘Wonen aan de Singel’, ‘Wonen aan de Vaart’, ‘Wonen aan de Beek’ en ‘Wonen aan de Haven’. Dat zijn in de basis de keuzes die u heeft. Welke huizen er precies moeten komen, horen wij graag van u. Als u wilt meepraten, delen wij graag onze ideeën met u. Laten we samen van De Ringoevers een mooie toekomst maken. Meld u aan als geïnteresseerde op de website.

www.ringoevers-hillegom.nl * wonen met water in de hoofdrol * nu meedenken betekent straks puur genieten * gevarieerde woningen en woonsferen * op loopafstand van de Hillegomse dorpskern * nieuwbouw in een bestaand dorp met alle voorzieningen in de buurt * perfect bereikbaar door aansluiting op A4 en A44 * midden in de Randstad, dicht bij Amsterdam, Haarlem, Leiden, Den Haag en Schiphol

Wonen in een nieuwbouwwoning Wonen in een nieuwbouwwoning brengt veel voordelen met zich mee. Het uitzicht naar een woning, dat je zelf kunt kiezen, indelen en afmaken is inspirerend. Waar ga je voor. De bouwstijl is de meest sfeerbepalende factor. Wat past het beste bij u? Gaat u voor landelijk of modern…? Of misschien voor rustiek Engels? Gaat u voor een vrijstaande woning, twee-onder- een kap of in een rij. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden en elk huis heeft zijn voordeel. Het begint al aan de buitenkant met het metselwerk, de ramen, het schilderwerk. Op alle gebieden zijn er specialisten, die precies weten, als u uw keus heeft gemaakt, wat u kunt doen. Gaat u voor modern of klassiek. En welke tuin past daar dan bij. Om nog maar niet te spreken van zonwering in welke kleur of uitvoering dan ook. Goede voorlichting is belangrijk en iedere specialist kan u haarfijn uitleggen wat voor u het beste is.

TEKEN NU AL IN OP EEN ZONNIG VOORUITZICHT!

En als dan het huis in de basis is opgeleverd komt het moment waarop uw woonwensen vorm krijgen, zodat u straks van uw droomwoning kunt genieten. Droomwoning Wie weet zijn er extra aanpassingen mogelijk of kunt u de ruimte in uw huis anders benutten dan u had gedacht. Een beetje creativiteit zorgt voor veel leef- en woonplezier. Wat denkt u van een knusse zithoek bij de kachel, kamer en suite deuren, een riante entree met een vide, een overdekt terras, een kast onder de trap of een kelder.

Hoe wilt u wonen? ‘Wonen aan de Laan’, ‘Wonen aan de Singel’, ‘Wonen aan de Vaart’, ‘Wonen aan de Beek’ en ‘Wonen aan de Haven’. Dat zijn in de basis de keuzes die u heeft. Welke huizen er precies moeten komen, horen wij graag van u. Als u wilt meepraten, delen wij graag onze ideeën met u. Laten we samen van De Ringoevers een mooie toekomst maken. Meld u aan als geïnteresseerde op de website.

www.ringoevers-hillegom.nl

Extra kamers op zolder, een luxe badkamer, een apart toilet op de verdieping, een grote inloopkast, een tweede badkamer voor de kinderen. Of een extra kamer als thuisbioscoop, of voor een kantoor aan huis, • als speelkamer voor de kinderen, als wasruimte of voor extra bergruimte. Tuin De tuin kan ook een bron van inspiratie zijn. Het laten doorlopen van tegels, de aanschaf van een buitenkeuken of grote barbecue, veel groen en planten en een kleurrijke tuinset. Niet alles hoeft gelijktijdig. Elke aanschaf is een feest op zich.


en o.n. g n ni ,- v. o sw .000 r e rt 195 a t S f€ na a v

st a l nd ,-* a a 50 m o €6 t t Ne va

OPEN DAG! Zondag 9 maart a.s. van 12.00 tot 14.00 uur Max Sedelaar, Componistenlaan 71, Voorhout

Zondag 9 maart a.s. organiseert Heijmans tussen 12.00 en 14.00 uur een open dag voor het project Hooghkamer DORP fase 1 op het makelaarskantoor van Max Sedelaar Makelaars. Deze middag is er de mogelijkheid om je te laten informeren over de starterswoningen (type rug-aan-rug, vanaf € 195.000,- v.o.n.) Kom gezellig langs, er is een hapje en drankje. Tot zondag 9 maart! Betaalbaar wonen, het kan hier De starters ééngezinswoningen, van het type rug-aan-rug zijn complete energiezuinige woningen die met de ruggen tegen elkaar aan staan en onder één groot dak schuil gaan. Deze statig ogende ‘villa’ is uiteindelijk het gezicht van de starterswoningen. Vanaf € 195.000,- v.o.n. heb je hier een huis met een woonoppervlakte van bijna 100 m² en een tuin van ca 40 m². Op de begane grond bevindt zich een royale woonkamer met open keuken, op de 1e verdieping één of twee slaapkamer(-s) en complete badkamer en een 2e verdieping met grote zolder waar gemakkelijk een extra slaapkamer gemaakt kan worden.

Starterslening Geïnteresseerd in een woning, maar net niet genoeg inkomsten om voldoende hypotheek te krijgen? De Starterslening maakt het kopen van jouw eerste huis misschien wel mogelijk. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. Denk jij dat dit wat voor jou is? Neem dan contact op met Max Sedelaar Makelaars. Je krijgt dan gelijk een gratis eerste adviesgesprek met de hypotheekadviseur, die je alles kan vertellen over jouw financieringsmogelijkheden én de Starterslening.

Interesse?

T 0252 - 214 243

www.hooghkamer-voorhout.nl

* vraag de makelaar naar de voorwaarden


Het ‘nieuwe wonen aan de Oude Rijn’

Oude

weg rger u b s Rijn

Waterspiegel De Ste

rresc

Oegstgeest aan de Rijn is de nieuwste woonwijk van gemeente Oegstgeest. Kernkwaliteiten van dit ‘dorpje op zich’ zijn groen en watersingels. De woonlocatie is eigentijds en ligt centraal tussen de steden Amsterdam, Den Haag en nabij Leiden.

Er is maximale aandacht besteed aan hoogwaardigheid, exclusiviteit en ruimte. Het water verbindt Oegstgeest aan de Rijn op natuurlijke wijze met de omgeving. De woningen in Oegstgeest aan de Rijn zijn geïnspireerd op de allure van Oegstgeest met een prachtig extra kenmerk: water! Dit geeft een karakteristiek straatbeeld met een authentieke, rustgevende sfeer. De woningen liggen grotendeels aan het water met een aantal ligplaatsen voor boten en in de toekomst een jachthaven.

Rhijnwaeter | Vrijstaande villa’s (binnenkort in verkoop) • Woonoppervlakte circa 170 m2 • 4 - 7 kamers • Vrijstaande garage • Ruime tuin met ligging op oosten, westen én zuiden • Koopsomindicatie circa € 550.000,- v.o.n.

hans

Bovendien kent de wijk ook twee parken; Park Landskroon aan de zuidkant en landgoed Rhijnweide aan de noordkant. Brede School Het DOK ligt in de wijk en komt in 2014 in een nieuw gebouw. Ook komen er tal van voorzieningen zoals een nieuwe supermarkt, een gezondheidscentrum en een kleine horeca gelegenheid. Het strand van Katwijk en Noordwijk wordt via de nieuw aan te leggen loopfietsbrug ook heel snel bereikbaar!

Rhijnwaeter | Herenhuizen (binnenkort in verkoop) • Statige en stijlvolle woning • Woonoppervlakte circa 135 - 140 m2 • 4 - 5 kamers • Koopsomindicatie vanaf € 325.000,- v.o.n.

Waterspiegel fase 1-5 Eengezinswoningen (circa 90% verkocht)

De Sterreschans Eengezinswoning (binnenkort in verkoop)

• Woonoppervlakte circa 115 - 133 m2 • Wonen aan open vaarwater • 4 - 6 kamers • Tuin op het westen of zuiden • Koopsommen vanaf € 259.950,- v.o.n.

• Woonoppervlakte vanaf circa 90 m2 • 3 - 4 kamers en een ruime zolder • Parkeerplaats op eigen terrein • Koopsomindicatie vanaf € 199.950 v.o.n.

Hofje van Rhijnwaeter | Hofwoningen (deels direct beschikbaar) • Woonoppervlakte circa 137 - 155 m2 • 3 - 4 kamers • Tuin op het zuiden aan open vaarwater • 2 parkeerplaatsen op eigen terrein • Informeer naar de nog te bouwen woningen in deze fase! • Koopsommen vanaf € 385.000 v.o.n.

Oude Rijnsburgerweg 54 (direct beschikbaar) • Royale twee-onder-een-kapwoning van circa 170 m2 • 4 grote slaapkamers • Grote, luxe badkamer en separaat 2e toilet • Eigen oprit voor de auto met carport • Vraagprijs € 459.000,- v.o.n.

Facebook.com/oegstgeestaanderijn

(015) 276 04 00

www.oegstgeestaanderijn.nl

Twitter.com/oegstgeestrijn Infocentrum


NIEUWBOUW

in uw regio

Oegstgeest aan de Rijn: Voor iedereen een heerlijke plek om te wonen

‘Waterstadje’ aan de Oude Rijn

Park Landskroon Oegstgeest aan de Rijn krijgt steeds meer gezicht. Veel gezinnen, singles en stellen – oud en jong – hebben hun weg gevonden naar dit mooie ‘Waterstadje’. Ze wonen met veel plezier in hun nieuwe huis. Altijd in de buurt van water en vaak zelfs direct aan één van de watersingels. Naast de ruimtelijke opzet, goede voorzieningen en de fraaie architectuur is het gevarieerde woningaanbod één van de grootste kwaliteiten van Oegstgeest aan de Rijn. Het maakt dat de nieuwe woonbuurt voor een hele brede doelgroep aantrekkelijk is. Gevarieerde architectuuren en woningaanbod De charme van Oegstgeest ziet u terug in Oegstgeest aan de Rijn. Groene lanen, mooi aangelegde plantsoenen en veel variatie in woningtypes en architectuur bepalen het straatbeeld. Tel daar de sin-

gels en bruggetjes bij op en u begrijpt men we ook nog met andere riante herenwaarom de wijk bestempeld wordt als een huizen, vrijstaande woningen en kavels gezellig, groen ‘waterstadje’. De verschil- om een eigen woning te realiseren. Houd lende kleuren metselwerk, raampartijen de website dus goed in de gaten. Voor en kaprichtingen het totale en actuele bepalen het straataanbod bezoekt u beeld in het gezelde site www.oegstEen nieuwbouwwijk is voor lige Oegstgeest geestaanderijn.nl kinderen één groot avontuur. aan de Rijn. In 2014 De ideale plek om snel worden er diverse Nu verhuizen of projecten in vernog even wachten? nieuwe vrienden te maken. koop gebracht. BinEen deel van de Vriendschappen die misschien nenkort starten we woningen is al gewel een leven lang meegaan. met de starterswobouwd, weer andere ningen Alexander plannen zijn in aanWant, grote kans dat de jeugd vanaf € 199.950,bouw en de derde van nu hier groot gaat worden. v.o.n. (inclusief categorie bevindt parkeerplaats op zich nog in de onteigen terrein). Verwikkelfase. Gunstig! der bieden wij voor de zomer van 2014 Want dat betekent dat u naast het gevarieerherenhuizen met grote en diepe tuinen en de woningaanbod ook kunt kiezen in welke een privéparkeerplaats te koop aan in het fase u instapt. Stel, u moet uw huis nog vernieuwe deelplan ‘De Tuinen’. En dan ko- kopen, dan is het handig als u tijd heeft en

kiest voor een huis dat nog gebouwd moet worden. Het kan ook zijn dat u ‘nú’ al wilt verhuizen, ook daaraan kunnen wij u helpen. En tussen deze twee uitersten zijn er nog wat varianten mogelijk. Fietsend naar het strand en het oude dorp Oegstgeest aan de Rijn ligt ideaal: tussen Leiden en Katwijk. De nieuwbouwwijk heeft een aansluiting op de A44 en Den Haag, Amsterdam en Schiphol zijn dus perfect bereikbaar. Fietsend bent u zo in het sfeervolle OudOegstgeest, Rijnsburg, Leiden en op het strand van Katwijk. Een loopfietsbrug naar Katwijk wordt nog aangelegd. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. En vaart u graag? Via de brede watergangen van Oegstgeest aan de Rijn heeft u direct verbinding met de Oude Rijn. Hiervandaan vaart u zo naar bijvoorbeeld de Kagerplassen of naar het centrum van Leiden. De charme van een wijk in wording De nieuwe wijk is volop in ontwikkeling. Dat heeft als gevolg dat park Landskroon al is aangelegd en dat landgoed Rhijnweide in 2014 wordt opengesteld voor publiek. Na de zomer van 2014 krijgt brede school HETDOK een nieuw gebouw aan het begin van de wijk. Handig, want hiermee heeft de wijk een basisschool, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, muziekschool, sportzaal en expositieruimte. Ook het buurtwinkelcentrum en gezondheidscentrum bij de entree van de wijk laten niet lang meer op zich wachten. Over een aantal jaren is het alsof Oegstgeest aan de Rijn altijd al bestaan heeft. Dan is het jonge groen groot, kabbelt het water langs de huizen, genieten bewoners van hun tuin en spelen de kinderen op straat in de fraai aangelegde plantsoenen en speelplekken. Als nieuwe bewoner bent u getuige van de groei van een prachtige woonwijk. Bijzonder om te ervaren.


(HQ K\SRWKHHN QRGLJ

HQPHWHHQ ZHWHQZDW PRJHOLMNLV

%HUHNHQKHW]HOILQKHW5DEREDQN+\SRWKHHNGRVVLHU 3ODQQHQRPHHQQLHXZERXZZRQLQJWHNRSHQ"'DQZLOWXJUDDJZHWHQZDW ILQDQFLHHOPRJHOLMNLV0HWKHW5DEREDQN+\SRWKHHNGRVVLHUNXQWXJHPDNNHOLMN EHUHNHQHQKRHYHHOXNXQWOHQHQHQZDWXGDDUYRRUSHUPDDQGEHWDDOW

*DPHWHHQQDDUUDEREDQNQOK\SRWKHHNGRVVLHU 6DPHQVWHUNHU

Nú direct beschikbaar aan de Rederijstraat in het Havenkwartier Katwijk!

MODELWONING IN APRIL 2014 GEREED Gezinswoning KW510

Gezinswoning KW510 met uitbouw

Gezinswoning KW510 met tuitgevel en uitbouw

• Woonoppervlakte van 122 m2 • Royale woonkamer met open keuken van 33 m2 • 3 tot wel 5 slaapkamers • NIEUWE KOOPSOM! € 289.950,- v.o.n.

• Woonoppervlakte van 128 m2 • Uitbouw van 1,20 m • Royale woonkamer met open keuken van 39 m2 • 3 tot wel 5 slaapkamers • NIEUWE KOOPSOM! € 299.950,- v.o.n.

• Woonoppervlakte van 132 m2 • Royale woonkamer met open keuken van 39 m2 • 3 tot wel 5 slaapkamers • Extra ruime zolderverdieping • Uitbouw van 1,20 m • NIEUWE KOOPSOM! € 214.950,- v.o.n.

Nu al bezichtigen? Bel de makelaar voor een afspraak. Verkoop en informatie:

(015) 276 04 00

(071) 405 16 16


NIEUWBOUW

in uw regio

Kom samen tot een hypotheekadvies Heeft u uw oog laten vallen op een nieuwbouwwoning of –appartement? Bij de aanschaf van een woning in een nieuwbouwproject spelen andere zaken dan bij een verhuizing naar een bestaande woning. Zo moet er vaak nog veel gebeuren nadat de woning is opgeleverd en start de betaling meestal voordat u daadwerkelijk de sleutel ontvangt. De gecertificeerde adviseurs van de Rabobank staan klaar om u te voorzien van financieel advies dat afgestemd is op uw persoonlijke situatie. Stap 1 Inzicht in uw financiële mogelijkheden Het kopen van een woning begint met inzicht in uw financiële mogelijkheden en een inschatting van uw maandlasten. U kunt zich op drie manieren oriënteren: via de website van de Rabobank met het Rabobank Hypotheekdossier, door telefonisch informatie in te winnen of door een afspraak te maken voor een (gratis) oriënterend gesprek met een adviseur. Via het Rabobank Hypotheekdossier kunt u bovendien de documenten die nodig zijn voor een mogelijk adviesgesprek online uploaden. De adviseur is zo goed geïnformeerd en in het onlinedossier worden vragen gesteld waar u zelf voorafgaand aan het adviesgesprek over kunt nadenken. Kiest u als klant, op basis van de oriëntatie, voor de Rabobank dan volgt het (betaalde) adviesgesprek. Stap 2 Het adviesgesprek De Rabobank helpt u graag bij het nemen van beslissingen over uw hypotheek. Dit gebeurt in een adviesgesprek dat op uw

persoonlijke situatie is toegespitst. De adviseur bespreekt met u het te lenen bedrag, de hypotheekvorm, het terugbetalen van de lening, de rente en de betaalbaarheid

van de lasten op dit moment en bij pensionering. Ook staat de adviseur samen met u stil bij de betaalbaarheid van uw lening bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en

overlijden. Uw woonwensen en behoeften staan daarbij steeds centraal. Het advies en uw keuzes worden samengevat in het ‘Rapport Lenen & Wonen’. Met dit rapport kunt u uw keuzes thuis nog eens rustig overdenken. Stap 3 Hypotheek afsluiten Als u na het advies een hypotheek bij de Rabobank wilt afsluiten, ontvangt u een hypotheekofferte. Tekent u de hypotheekofferte, dan betaalt u hiervoor afsluitkosten. Daarna regelt de Rabobank uw hypotheek en wordt ervoor gezorgd dat de notaris de gelden ontvangt. Ook na het adviesgesprek blijft de Rabobank met u in contact Na het afsluiten blijft de Rabobank graag met u in contact. Uw situatie kan immers veranderen. Denk bijvoorbeeld aan wijzigingen in uw inkomen, in uw gezinssituatie of uw persoonlijke situatie. Maar er kunnen meer redenen zijn om met een adviseur in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld omdat de overheid wetten of regels verandert en u denkt dat dit gevolgen heeft voor uw lening. Samen met u wordt bekeken of uw lening nog past bij uw gewijzigde situatie. Op die manier blijft uw hypotheek bij uw situatie passen.

* * * *

Uw offerte blijft, na ondertekening, voor 12 maanden geldig De Rabobank werkt samen met lokale makelaars en ontwikkelaars Gratis oriënterend gesprek of online inzicht in uw financiële mogelijkheden. Als financiële partner blijft de Rabobank, ook na het hypotheekadvies, met u in gesprek

Kijk voor meer informatie op de website: www.rabobank.nl

De woningen zijn af en de modelwoning is in april klaar

Kom alvast kijken en sfeer proeven Een superleuk straatje met mooie huizen, dat is het resultaat van een jaar bouwen. De afgelopen maanden is de laatste hand gelegd aan de realisatie van de eengezinswoningen aan de Rederijstraat in het Havenkwartier. Er is nog een aantal woningen te koop en het leuke is: de modelwoning is bijna af, dus dan kunt u de ruimte en sfeer helemaal in het echt komen beleven. Dit is een unieke kans om in deze tijd, waarin de huren stijgen en de rente ‘nog nooit zo laag is geweest’, op zo’n bijzondere plek een woning te kopen. Bent u straks eigenaar van één van deze mooie huizen? In Het Havenkwartier woont u direct aan de jachtha-

ven, op loopafstand van hartje Katwijk aan Zee en op slechts tien loopminuten van zee en strand. Het beschikbare woningaanbod De beschikbare eengezinswoningen hebben allemaal 3 tot 5 slaapkamers en een lekkere, beschutte tuin. U heeft de keuze uit drie verschillende types. De ‘KW510’ heeft een woonoppervlak van 122 m2 en kost € 289.950,- v.o.n., de ‘KW510’ met uitbouw van 1,20 meter is 128 m2 groot en heeft een koopsom van € 299.950,- v.o.n. Tot slot is er nog 1 bijzondere eengezinswoning van het type ‘KW510’ met tuitgevel. Deze woning heeft ook een uitbouw van 1,20 meter, een extra ruime zolderverdieping en telt 132 m2 aan woonoppervlakte. Voor € 314.950,- v.o.n. Een nieuwbouwwoning kopen. Waarom niet? Nieuw wonen kan snel en u weet precies wat u koopt, want de huizen zijn net af. Steeds meer mensen kiezen ook voor nieuwbouw. Terecht. Nieuwbouw is vooral heel erg leuk, duurzaam en hoogwaardig. Daarbij is nieuwbouw kopen op nog veel meer fronten aantrekkelijker: voorlopig geen onderhoud, energiezuiniger, beter geïsoleerd en dubbel glas. Tot slot heeft u bij een nieuwbouwhuis alle vrijheid van de wereld om dit huis in één keer tot uw droomhuis te maken. Meer lezen over de voordelen van nieuwbouw kopen? www.daaromnieuwbouw.nl Kom ‘gluren’ in de modelwoning Tijdens de NVM Open huizendag op zater-

dag 5 april kunt u de volledige ingerichte modelwoning aan de Rederijstraat 10 voor het eerst bezoeken. Maar deze dag is ook dé gelegenheid om de sfeer te proeven van wonen in het Havenkwartier. Komt u kijken? We zijn er tussen 11.00 en 15.00 uur om u te ontvangen. Zet zaterdag 5 april alvast in uw agenda! Kunt u niet wachten? Bel dan nu gelijk voor het maken van een afspraak om één van de opgeleverde woningen eerder te bekijken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Leeuw Nieuwbouw Makelaardij op telefoonnummer 071 – 405 16 16 of bel met Bouwfonds op telefoonnummer 015 – 276 04 00. Of bezoek de website www.havenkwartierkatwijk.nl


HET IS MOOI WONEN in de kleurrijke Bollenstreek

IN VERKOOP:

HILLEGOM PLAN ‘T ZAND

Eengezinswoningen vanaf € 234.000,- v.o.n. 2-1 kapwoningen vanaf € 408.000,- v.o.n. Semi bungalows vanaf € 359.000,- v.o.n. Appartementen vanaf € 149.000,- v.o.n. Bouwkavels vanaf € 225.000,- v.o.n. (CPO mogelijk)

LISSE

PLAN FLORALIS

IN VERKOOP: Stadswoningen vanaf € 335.000,- v.o.n. Eengezinswoningen vanaf € 230.000,- v.o.n.

IN VERKOOP: Rijwoningen vanaf € 247.500,- v.o.n.

Appartementen vanaf € 160.000,- v.o.n.

STARTERS LE N I N G E N BESCHIKBA A

R!

SASSENHEIM PLAN BEUKENHOF

semi-casco oplevering mogelijk!

3-1 kap woningen vanaf € 295.000,- v.o.n.

IN VERKOOP: Vrijstaande woningen vanaf € 525.000,- v.o.n

2-1 kap woningen vanaf € 522.500,- v.o.n.

2-1 kap woningen vanaf € 445.000,- v.o.n.

Appartementen vanaf € 193.000,- v.o.n.

Appartementen vanaf € 174.800,- v.o.n.

VOORHOUT

Royale bouwkavels vanaf € 335.000,- v.o.n.

PLAN ENGELSE TUIN

Ruim en gevarieerd woonaanbod in de Bollenstreek in diverse prijsklassen! Ontwikkeling:

www.adriaanvanerk.nl

Showroom:

Informatie en verkoop:

www.hetwoonidee.com

0252 - 41 91 35 www.mens.nl


NIEUWBOUW

in uw regio

Nieuw wonen in een van de bestaande dorpen van de bollenstreek In de mooie Bollenstreek heeft Adriaan van Erk vier nieuwbouwplannen ontwikkeld. Met elkaar bieden ze een nieuw en gevarieerd woningaanbod. Delen zijn in aanbouw, sommige al gebouwd en weer andere in verkoop. Mens Makelaars in Lisse verzorgt de verkoop van alle vier de projecten. We spreken Monique de Bruine en twee kopers. Enthousiast vertellen ze. Monique: “Nu de mensen weer positiever gestemd zijn over de economie, zie je dat de interesse en verkoop toeneemt. Gelukkig zijn er in alle projecten nog diverse woningen te koop. Dus kopers die nu de stap nemen, hebben nog genoeg te kiezen.” Leven in hartje Lisse “Zo is Plan Floralis een superleuk plan in het centrum van Lisse. Op de voormalige CNBlocatie komen eengezinswoningen, stadswoningen, appartementen en het unieke Huis van Cultuur in het oude veilinggebouw. Een sfeervol en gevarieerd buurtje op loopafstand van winkels, scholen, openbaar vervoer en het Vierkant met leuke terrasjes en restaurants. Voor de appartementen zien we veel kopers die hun grotere huis hebben verkocht en nu comfortabel gelijkvloers wonen met alles bij de hand. De eengezinswoningen zijn weer erg in trek bij jonge gezinnen. Leuk, want op deze manier ontstaat op natuurlijke wijze een mooie melange van bewoners. De verkoop van dit plan loopt goed. Er zijn nog diverse woningen en appartementen te koop, dus zeker de moeite waard om eens contact op te nemen met ons.”

Plan Floralis te Lisse De laatste kans om nieuw te wonen in Sassenheim Angela en Robert Jansen kochten drie jaar geleden een huis in Plan Beukenhof. Al jaren zeiden ze tegen elkaar: ‘Als er nieuwbouw in Sassenheim komt, gaan we ervoor’. Toen de plannen voor Beukenhof bekend werden gemaakt, gingen ze naar de informatiebijeenkomst. “We hadden vooraf door de bank al laten uitrekenen hoeveel hypotheek we konden krijgen. We vielen als een blok voor de hoekwoning van een vier-ondereen-kapwoning. Het was nog even spannend, maar uiteindelijk kregen we bericht van de makelaar dat de woning vrij was. We zetten onze handtekening en inmiddels wonen we hier al weer twee jaar met heel veel plezier.

Plan Engelse Tuin te Voorhout Ik kan het iedereen aanraden om eens te komen kijken. Zeker omdat er in Sassenheim voorlopig geen nieuwbouw in dit segment gebouwd gaat worden. Er zijn nog tweeonder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen beschikbaar. Niet omdat ze niet mooi zijn, maar omdat er wat onduidelijkheid wat er tegenover de woningen gebouwd zou worden. Nu is vastgesteld dat dit kavels voor vrijstaande woningen zijn, hoop ik dat mensen inzien hoe ontzettend mooi en leuk Plan Beukenhof is. En het fijne is: je woont hier heerlijk dicht bij het centrum.”

Plan ‘t Zand te Hillegom

Groene woonbuurt in Voorhout Wie ruim wil wonen in een plan met veel groen en water moet zich zeker eens verdiepen in Plan De Engelse Tuin. Hier wordt een prettige sfeer gecreëerd met groene (voor)tuinen, ‘ambachtelijke’ architectuur, lanen, een singel, hoven en groene pleintjes. In Plan De Engelse Tuin komen zo’n 180 wo-

ningen. Ook hier is het woningaanbod heel gevarieerd. Van appartementen tot rijwoningen en van twee-onder-een-kapwoningen tot vrijstaande woningen, u vindt het hier allemaal. De woningen worden gesierd door beukenhagen, boomgroepen, natuurvriendelijke oevers, statige laanbeplanting en een kleinschalig padensysteem. Tot in de kleinste detail is het thema van de Engelse tuindorpen doorgevoerd. Ideaal, zo dicht bij het station van Hillegom Ook Hetty Schoonderbeek kocht via Mens Makelaars een huis van Adriaan van Erk. Ze moet nog even wachten, want haar appartement in Plan ‘t Zand is nog in aanbouw. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het prachtig wordt. Mijn nichtje heeft hier een eengezinswoning gekocht en die is perfect opgeleverd. Zelf heb ik ook heel goede ervaringen in het voortraject. Echt opvallend hoe meedenkend het team van Adriaan van Erk is. Al mijn wensen konden worden verwerkt en voor het gros werd niet eens de hoofdprijs gerekend. Mijn appartement is heerlijk ruim en het balkon ligt op het zuiden. Het is ook heel fijn dat het station op loopafstand ligt. Ik kan niet wachten tot ik de sleutel over een paar maanden in ontvangst mag nemen.” Plan ’t Zand begint al vorm te krijgen, dus ga vooral eens kijken. Naast appartementen en eengezinswoningen zijn er ook nog semibungalows, vrije kavels en twee-onder-een-kapwoningen te koop. Nieuwsgierig of geïnteresseerd? Alle informatie over de plannen vindt u op de site van Mens Makelaars www.mens.nl en op de website van Adriaan van Erk www. adriaanvanerk.nl


La Rive R E S I D E N C E N O O R DW I J K

START BOUW! BIJ ONDERTEKENING VAN NOG SLECHTS DRIE KOOPCONTRACTEN!

16 LUXE APPARTEMENTEN AAN DE SCHIESTRAAT TE NOORDWIJK

• Alle appartementen beschikken over 2 badkamers • De appartementen hebben 2, 3 of 4 slaapkamers • Eigen parkeerplaats(en) in onderliggende parkeergarage • Gebruikersoppervlakte varieert van 108 m2 tot 226 m2 • Royale balkons / terrassen op het zuiden • Appartementen zijn eventueel naar eigen wens in te delen

• Prijzen van € 370.000 tot € 895.000 v.o.n.

‘De kunst van leven is: thuis zijn alsof je op bent’

Vakantie

RESIDENCE LA RIVE WORDT EEN PRESTIGIEUS APPARTEMENTENCOMPLEX IN DE JONGE EN VEELZIJDIGE WIJK BOECHORST OP EEN PRACHTIG PLEKJE AAN HET RIVIERTJE DE SCHIE IN NOORDWIJK. DE APPARTEMENTEN, IN EEN STATIG EN MODERN GEBOUW, ZIJN RUIM EN LUXUEUS.

INFORMATIE EN VERKOOP

www.residencelarive.nl

Linda van der Meer verkoopmanager 06 - 48 27 43 76 / 071 - 36 420 90 linda@residencelarive.nl

BOUW/ONTWIKKELING:

VAN RHIJN BOUW

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

www.vanrhijnbouw.nl

OPLEVERING

ZOMER 2014

Wordt dit uw uitzicht deze zomer?

LA ATSTE KANS! PROFITEER NU VAN DE GUNSTIGE INRUIL MOGELIJKHEDEN! Vraag naar de voorwaarden.

Type T4 GBO: ca. 123 m2 NOG MAAR 3 TE KOOP! Bouwnummer 16 € 310.000,Bouwnummer 31 € 312.500,Bouwnummer 41 € 315.000,-

Ontwikkeling & Realisatie:

VAN RHIJN BOUW

Type T5 GBO: ca. 107 m2 NOG MAAR 1 TE KOOP! Bouwnummer 15 € 270.000,Met beter uitzicht door planaanpassing.

Verkoop & Informatie: Noordeinde 1 2225 CS Katwijk

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

Bijzonderheden: • Centrale locatie • Gebruiksoppervlak van 107 m2 - 123 m2 • Wonen aan vaarwater • Ruime balkons op het zuiden/westen • Parkeren in ondergelegen stallingsgarage

T 071 40 620 10

Kijk voor meer informatie op: DeWaterklaver

www.waterklaver.nl


Wonen in een penthouse

op de begane grond aan het water?

BUNGAL'EAU

UNIEKE KANS: KOPEN IS BOUWEN !

ADDITIONEEL KANAAL

SANDTLAAN

appartementengebouw De Waterklaver

• Luxe bungalow aan het kanaal • Gebruiksoppervlakte 180 m2

VAN RHIJN BOUW

• Royale afmetingen en fraai uitzicht over het water

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

Verkoop & informatie:

• Ruime tuin vlak aan het water • Inpandige garage

• Naar eigen wens in te delen

meer informatie over deze bungalow?

en/of uit te breiden

Maak een afspraak bij de makelaar. www.vandermeermakelaars.nl

• Gelijkvloerse woning

• Verkoopprijs € 525.000,- v.o.n.

Noordeinde 1, 2225 CS Katwijk T 071 - 40 620 10 info@vandermeermakelaars.nl

6 luxe singelvilla’s Proef het goede leven van wonen aan het water…. Wonen mét eigen aanlegsteiger!

Ouverture

Singelvilla’s

EXTRALIJK EKKE AANTR JSD! I R P E G .N 00,- V.O 485.0

SANDTLAAN

ADDITIONEEL KANAAL

V.A. €

INRUIL EIGEN WONING BESPREEKBAAR!

appartementengebouw De Waterklaver

P. P. Rubenstraat

A. van Dyckstraat

6

5

4

3

2

1

NOG TWEE KOPERS EN ER WORDT GEBOUWD!

• Oppervlakte ruim 190m2 (GBO) • Wonen in een groene en waterrijke omgeving • Drie royale woonlagen • Tuin aan het water met eigen aanlegsteiger

VAN RHIJN BOUW

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

• Parkeren op eigen terrein • Voorzijde woning: parkje met speeltuin • Indien gewenst individueel in te delen en af te werken • Centrale ligging

www.woneninouverture.nl

Verkoop & informatie:

T 071 40 620 10


Ons tuincentrum is drastisch verbouwd en klaar voor het voorjaar! Ook hebben wij een prachtige bloemenshop!! Voor ieder moment het mooiste boeket!

Ons tuinmeubel assortiment is compleet vernieuwd! Nu enkele tuinsets super scherp geprijsd!

15

De Ballonnenpipo is er! Kom jij ook? En neem je ouders mee!

JAAR IN BLOEI!

Proef de heerlijke, verse stroopwafels van het stroopwafelwinkeltje! Gratis suikerspin voor alle kinderen!

8 MAART 15% KORTING OP ALLES*! (*uitgezonderd (*uitgezonderd aanbiedingen aanbiedingen en en cadeaubonnen) cadeaubonnen)

‘LIKE’ US

OP FACEBOOK

www.tuincentrumdemooij.nl Noordwijkerweg 36 | Rijnsburg T 071 408 09 59

Nwhw week 10 14  

Noordwijkerhouts Weekblad, 4 maart 2014

Nwhw week 10 14  

Noordwijkerhouts Weekblad, 4 maart 2014

Advertisement