Page 1

Meer weten? kijk op www.conceptwonen.nl

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL

Lokaal betrokken en betrouwbaar

carnaval P14

politiek P3

KLEURRIJKE CARNAVALSOPTOCHT

Piet Pennings op oorlogspad

12 februari 2013 JAARGANG 31 NR 7

sponsoring P5

carnaval P13

John Bijlemeer Steun ‘Team Margriet’ erelid Koetillers tegen ALS

HUURDERSBELANGEN: Huuralarm tegen de plannen van het kabinet lokaal

Sleutel voor Prins Forus

P3

Kort nieuws Kei van het jaar CARNAVAL  Bij de Keiebijters werd zondag opnieuw de ‘Kei van het Jaar’ uitgereikt en wel aan Rianne Kapel. Mevrouw Kapel is sinds jaar en dag vrijwilligster op Beatrix. Zij gaat met cliënten naar het dorp, kaart en maakt gezellig een praatje. Ook gaat ze mee tijdens dagjes uit en helpt ze bij festiviteiten en familiedagen. Kortom: een echte KEI! Omdat de cliënten eigenlijk niet meer zonder haar kunnen, is zij dan ook terecht voorgedragen voor deze onderscheiding. De onderscheiding, Kei van het Jaar, is de opvolger van de Willem Duyndam Trofee, vernoemd is naar de oudvoorzitter en erelid Willem Duijndam, waarmee in het verleden personen werden onderscheiden die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt. De Kei van het Jaar is nu voor de vierde keer uitgereikt.

Bruidsbeurs CARNAVAL  Tijdens de nieuwjaarsreceptie had Prins Forus zich wat kritisch uitgelaten over de vele straatwerkzaamheden in het dorp. Hij kon nu zelf aan de bak.

lukte het hem het inmiddels aangerukte zwaar materiaal voor het op maat knippen van de klinkers, vakkundig te bedienen. Dankzij de knielappen geen vuile knieën, maar de witte handschoenen konden gelijk de was in. Daarmee kreeg hij de felbegeerde sleutel en heerschappij over karnavallend Kokkerhout in handen. Niets stond meer in de weg

en was er de start van een kleurrijke bonte carnavalsstoet, met tal van ludieke items en actualiteiten, carnavalesk uitgebeeld. Daar waar de Kaninefaatenoptocht naast confetti ook met sneeuw werd bestrooid, was de optocht in het Duinknijnenrijk op zondag tegen een strakblauwe lucht. Zie verder elders in de krant.

Eerst met de benoeming van een zestal straatklinkers. Met slechts één van de zes goed, niet direct een geslaagde proeve van bekwaamheid. Met de hulp van een deskun-

dige van Havaro, lukte het wel. Het gedeeltelijk aangelegde ‘straatje’ voltooien bleek naast ‘inzicht’, tevens ‘spierballen’ te vergen. Ook dat ging Prins Forus goed af, en

‘Leerlingendag’

Nephuwelijk voltrokken

MUZIEK  Zondag 3 maart organiseert muziekvereniging ‘De Harpe Davids’ een leerlingendag op de Ireneschool voor al hun jonge muziekleerlingen. Op deze dag staat het samen muziek maken onder leiding van schoolmuziekdocente en klarinetlerares Robin Negenborn centraal. Een aantal leerlingen zal deze dag voor het eerst samen musiceren en dat is extra spannend, maar ook erg leuk. Zelfs de leerlingen die dit schooljaar voor het eerst zijn begonnen op een instrument doen mee. Natuurlijk wordt er niet alleen muziek gemaakt maar wordt het ook gewoon een super gezellige dag met spelletjes en lekker eten. Mini-concert Om 15.30 uur zullen de leerlingen aan ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes en alle andere belangstellenden laten horen wat ze die dag gerepeteerd hebben. Ook zullen de leerlingen alleen of met een klein groepje laten horen wat ze in de les geleerd hebben. Met als het ware een mini-concert, zo rond de klok van 15.30 uur. In de Ireneschool aan de Van Iersellaan.

CARNAVAL  Het leek allemaal in kannen en kruiken, maar toch waren en nog enige huwlijksbeletsels voor het boerenpaar. Deze werden gisteren op het bordes van het gemeentehuis uitgesproken, tegen het voorgenomen boeren nep huwelijk van Boer Johannes en Boerin Doortje. Het verliefde boerenpaar heeft het in de verlovingstijd wel erreg bont gemaakt, met allerlei activiteiten in het dorp, op de steeg, zelfs in de optocht hebben we het stel gezien, al ging boer Johannes zelf ‘de boer op’. Afijn, het is allemaal toch nog goed gekomen met dit boerenpaar, en werd het onder grote belangstelling van deftige boeren- en buitenlui onecht in de echt verbonden door Prins Forus, heerser over het karnavallend Kokkerhout. Vervolgens trok het boerengezelschap óp naar de boerenstee van de Schelft, waar zo’n 750 bruiloftsgasten genoten van een heerlijke feestmiddag, mét smakelijke boerenkool. (volgende week meer - THV)

INSPIRATIE  Op 24 februari organiseert Restaurant Zegers voor de 3e maal de Bruidsbeurs. Van 12:00 tot 17:00 uur is men welkom om inspiratie/informatie te verzamelen voor zijn/haar speciale dag. Diverse bedrijven zijn met stands aanwezig. Bij binnenkomst ontvangen bezoekers een gratis goodiebag. Ook is er kans om een reischeque te winnen van €200 voor de huwelijksreis.

Hondenbelasting ACTIE  De gemeente is niet van plan om de hondenbelasting af te schaffen. Inwoner Gary Yanover is een handtekeningenactie gestart; hij vindt hondenbelasting o.a. discriminerend. Ook hanteren gemeenten verschillende tarieven. Het onderwerp haalde de landelijke pers en was burgemeester Goedhart vorige week in beeld, mét hond, in het TV programma ‘EenVandaag’.

vacatures oproepinvalchauffeur G. Vletter BV Uw vacature ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01


50/50

BETAAL NU DE HELFT EN DE REST IN 2014**

OF

GRATIS TANKPAS T.W.V.

500,*

De Kia Venga Vanaf 16.995,B

AUTOBEDRIJF KLEVERLAAN GIETERIJ 2, 2211 XK NOORDWIJKERHOUT, TEL.: 0252 - 37 37 24, WWW.KIA-NOORDWIJKERHOUT.NL 4,3 – 6,5 l/100km, 23,3 - 15,4 km/l. CO2-uitstoot: 114 – 154 g/km. *De tankpas actie is alleen geldig voor de Kia Venga bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013.De tankpas is 9 maanden geldig en te gebruiken voor brandstof, oli n, ruitensproeiervloeistof en wasbeurten. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. **Bij de 50/50 actie betaalt u nu de helft en de andere helft in 2014. De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Santander en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (tot uiterlijk 1 januari 2014) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt 7.500,-. De 50/50 actie is alleen geldig voor een Kia Venga bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013. Genoemde prijs is inclusief BTW/BPM, maar exclusief kosten rijklaar maken, leges, recyclingbijdrage, metallic lak en lakbescherming. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

SALE! Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

0 3.00

2

m

VENTILEREN ZONDER ! W

OPE

v.a. 14 fN eb. voor lunc en dine h r

ns o p En m a a k k a & UNCH - loopAt ctt/iem L n e e E S HAR BON 28 februari R E N I D ! & WIN

EU I N

• Raam geopend, toch nog Politie Keurmerk Veilig Wonen

ROOSTER! EXCLUSIEF BIJ DW KOZIJNEN Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

• Geen ventilatieroosters • Ventileren bij elk weerstype Verbruikte lucht

15 Jaar garantie op de montage en kozijnen !

DW Kozijnen: De top in kunststof

ELKE DAG VERLOTEN WE ER 1

Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)

Bekijk uw nieuwe kozijnen in onze showroom Verse lucht

Boulevard 70 • Katwijk aan zee • T 071 407 76 24 • www.thecomedykatwijk.nl

Ook mooi oud worden onze:

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

Tel. 071-3313505

Betalen in termijnen is mogelijk!!

Bekijk onze vernieuwde website

www.dwkozijnen.nl


Politiek

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 12 februari 2013

3

UIT DE RAADZAAL Van ‘oude rotzooi’ was tijdens de carnavalsoptocht zaterdagmiddag geen sprake. Wagens, groepen, kortom alles wat een carnavalsoptocht tot een succes maakt, was aanwezig tijdens de grootste carnavalsoptocht boven de grote rivieren in Noordwijkhout. Tijdens de raadsvergadering van donderdag jl. bleek, althans volgens een uitlating van Piet Pennings in Noordwijkerhout sprake te zijn van de aanwezigheid van ‘oude rotzooi’. Hij doelde op de huisjes voor de spoorweg overgang bij Piet Gijs. Huisjes, die, zo wethouder Knapp aangaf, altijd nog zo’n 200.000 tot 250.000 euro moeten kosten. Trouwens, de huisjes mogen dan wel oud zijn, maar rotzooi zeker niet. Nog niet zo lang geleden zijn ze opgeknapt en de bewoners, die er overigens vast naar tevredenheid wonen, doen er alles aan om deze in ogen van Pennings, oude rotzooi, er in hun ‘oude uitstraling’, zo acceptabel mogelijk te laten uitzien. In ons dorp zijn in de ogen van ‘vernieuwers’, zeker diverse panden, die als ‘rotzooi’ aangemerkt worden. Gelukkig kennen we een monumentencommissie, die voorkomt dat deze ‘rotzooi’ wordt gesloopt en vervangen, door in de ogen van de behoudende inwoners, als afschuwelijk en niet passend in de omgeving worden gezien. Wel vreemd, die uitdrukking van Pennings, die nog niet zo lang geleden, het nieuws haalde, door zich te ontfermen over een ‘oude’ plavuis. Piet had ook problemen met de 30.000 euro voor De Speelakker en de 21.000 euro voor aanpassing wegens de door de raad goedgekeurde samenvoeging van enkele afdelingen binnen het gemeentehuis. Wederom was er een gemeenteraadsvergadering zonder agendapunten. Nou ja, één agendapunt waar burgemeester Goedhart een bespreekstuk van wilde maken. Iedereen, behalve Pennings ging akkoord, dus bleef het agendapunt staan en vuurde Pennings zijn problemen over de toe te kennen 30.000 euro voor De Speelakker af. Hij kreeg tegenvuur van de overige raadsleden en wethouder Knapp merkte zelfs op ‘Pennings is op oorlogspad’. Ook burgemeester Goedhart en wethouder Vissers gaan in de aanval. Noordwijkerhout heeft voor haar milieuzaken een contract met de milieudienst IJmuiden. Naar volle tevredenheid. Maar ja, tegenwoordig moet alles groter en is er door de overheid een regiomilieudienst opgetuigd, waar alle gemeenten zich bij moeten aansluiten. Noordwijkerhout heeft nee gezegd en voerde aan ‘dik tevreden te zijn’ over de milieudienst IJmond, die zo’n 65.000 euro goedkoper is dan de regiomilieudienst. Jammer, want de Tweede Kamer heeft nu beslist dat alle gemeenten verplicht naar de regiomilieudienst moeten. Kamerleden, die gelet op de argumenten, die zij aanvoerden, geen enkel benul hadden waarover zij het hadden. ‘Dat pikken we niet’ meldde Noordwijkerhout en vroeg en kreeg een onderhoud met het ministerie op het gemeentehuis. Woensdag na carnaval. Ze zijn welkom want dankzij Heemskerk straatreiniging ligt Noordwijkerhout er na het carnaval weer schoon en milieuvriendelijk bij. JL.

Oproep aan alle huurders A.v.P. Wonen n Huurders en verhuurder Woningstichting St. Antonius van Padua slaan huuralarm tegen de plannen van het kabinet. Huurdersbelangen Noordwijkerhout en De Zilk en Woningstichting Sint Antonius van Padua maken gezamenlijk bezwaar tegen de plannen van het kabinet voor de huursector. Wonen c.q. huren dreigt onbetaalbaar te worden, de woningmarkt komt nog vaster te zitten en de bouwsector krijgt nog meer klappen, aldus de heer Mulders, voorzitter van HBNZ. Het kabinet wil een verhuurderheffing invoeren van 2 miljard euro per jaar. Dat geld kan alleen worden opgebracht met huurverhogingen tot wel 9%, door bouw- en renovatieplannen af te blazen en door te bezuinigen op onderhoud en dienstverlening. Eerste gevolg van dit plan is, dat dw Woningstichting de gemeente heeft laten weten alle toekomstige

nieuwbouwplannen na Puyckendam voorlopig stop te zetten. Stichting HBNZ en A.v.P. hebben middels een brief gezamenlijk alarm geslagen bij minister Blok. Deze wil de hoogte van de huurverhoging koppelen aan het huishoudinkomen. Wie een belastbaar inkomen boven de 43.000 euro heeft, kan jaarlijks een huurverhoging van 9% voor zijn kiezen krijgen. Voorzitter Ton Mulders van HBNZ maakt zich hierover ernstig zorgen. ‘Het zijn echt geen rijke mensen die de dupe worden’, stelt hij. Voor de laagste inkomens komt de huurverhoging op 4%, dit zal onder meer een groot deel van de ouderen treffen. Hun koopkracht gaat behoorlijk achteruit. Antonius van Padua meent, dat het uitstellen van bouw- en renovatieprojecten leidt tot langere wachtlijsten en teleurstelling bij woningzoekenden en huurders. HBNZ slaat alarm en vraagt alle huurders zich aan de sluiten en via http://actiehuuralarm.nl van de Woonbond, de petitie te ondertekenen.

Piet Pennings op oorlogspad Politiek n ‘Meneer Pennings is op oorlogspad’, merkte wethouder Knapp donderdagavond tijdens de raadsvergadering op. De CDA-er had problemen met woningen langs de ‘s Gravendamseweg bij Piet Gijs. Ook over de wijze waarop een krediet werd gevraagd voor herindeling van de werkruimte binnen het gemeentehuis, had Pennings zo z’n vragen.

Huisjes

Pennings gaf aan al in mei 2011 aandacht gevraagd te hebben voor wat hij noemde, ‘die oude rotzooi’, (huizen langs de ’s-Gravendamseweg nabij Piet Gijs, red.). Toen al had Pennings de gemeente gevraagd hier iets aan te doen, opkopen en nieuwbouw plegen. Donderdagavond kwam hij hierop terug. ‘De straat is nu opgeknapt, hadden die huisjes toch ook gelijk opgeruimd kunnen worden’. Wethouder Knapp gaf aan zich te distantiëren ‘van oude rot-

zooi’, die woningen doen 200 tot 250.000 euro, zou, als de gemeente ze zou kopen, op 4 á 5 miljoen komen. Nou dat geld hebben we niet. Mocht ooit de ’s-Gravendamseweg 4 of 5 baans worden is er misschien een mogelijkheid, maar dat zit er niet in’, aldus Knapp. Speelt ook nog ‘geluidshinder en de rode contour waarbinnen gebouwd mag worden. We zouden een hoop problemen over ons afroepen’. Pennings zag wel mogelijkheden voor een projectontwikkelaar. ‘Mocht die zich melden dan faciliteren wij als gemeente, maar ontwikkelen doen we niet’, aldus wethouder Knapp.

Krediet

‘Als 1 februari alles al geregeld is en

wij, als raad, op 7 februari groen licht mogen geven voor een krediet van 21.000 euro voor aanpassingen in het gemeentehuis, is dat, volgens Piet Pennings, CDA, te gek van woorden. ‘U zet de raad buitenspel’. Wethouder Knapp was enigszins verbaasd. Al eerder heeft U ingestemd met de reorganisatie van het ambtenarenapparaat. ‘We zijn’, aldus Knapp, ‘teruggegaan van 5 naar 3 afdelingen. Per 1 februari zijn functiewijzigingen doorgevoerd en moeten daarvoor kantoorruimten worden aangepast. Wanden moeten verzet worden en daarvoor vragen we een krediet’, aldus Knapp. ‘U was volledig op de hoogte en staat dus echt niet buitenspel, we doen niks buiten u om’. Gelet op de eerder door Piet Pennings gemaakte opmerkingen over het krediet voor de Speelakker, merkte wethouder Knapp op, ‘meneer Pennings, u bent op oorlogspad’. JL.

Voor sterke Duin- en Bollenstreek Politiek n De gemeenteraden van Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen komen 14 februari 2013 bijeen. De gemeenten willen aan bestuurskracht winnen, door samen te werken op het gebied van beleidsvorming en beleidsbepaling. De 101 raadsleden praten in het NH

Leeuwenhorst over kansen en mogelijkheden. Het gaat nadrukkelijk niet om de samenwerkingsvorm, maar om de strategische opgaven voor de komende tien tot vijftien jaar. Naast de raadsleden zijn ook de burgerraadsleden van de vijf gemeenten, een vertegenwoordiging van de raad en het college van Katwijk, Holland Rijnland en de Provincie Zuid-Holland uitgenodigd om de conferentie als toehoorder

bij te wonen. Op vijf werkgebieden, ‘openbare orde en veiligheid’, ‘sociaal domein’, ‘economische zaken’, ‘ruimtelijke ordening’ en ‘infrastructuur’, zullen de raadsleden kijken waar er kansen liggen om te komen tot samenwerking met meerwaarde. De dag wordt afgesloten met een slotverklaring, waarin de raden per thema hun conclusies weergeven.

Akkoord voor 30.000 euro Politiek n De gemeenteraad ging unaniem akkoord met 30.000 euro voor De Speelakker voor een herinrichting.

Aad Verkade (AvP) en Ton Mulders (HBNZ). Foto: PR.

Het was Piet Pennings, die toch wel vraagtekens plaatste over mogelijk beschikbare fondsen en mogelijke precedentwerking. Hij wees er op dat ook VVSB haar accommodatie

wil vernieuwen en om financiële steun had gevraagd. Volgens Marian Kuyper, PvdA, had Pennings het voorstel niet goed gelezen. Om de kosten te dekken is door De Speelakker 30.000 euro aan fondswerving opgevoerd en ‘brengen ze zelf ook nog eens 200.000 euro in. Een bedrag ‘gespaard’ voor vervanging speelwerktuigen’. Jansen, VVD, hield Pennings voor, dat de gevraagde 30.000 euro wordt besteed

aan de totale renovatie van het terrein. D66 en GroenLinks hadden veel waardering voor De Speelakker. ‘Een bevlogen presentatie en een speeltuin, die we zeker moeten behouden’. Wethouder De Haas zag in zijn geheel geen precedentwerking. De Speelakker moet haar tuinhuis verplaatsen. Op de oude locatie gaat gebouwd worden. Bij de voetbalvereniging is geen sprake van moeten verhuizen. JL.


Adenta tandprothese Specialist

Pittig pakketje Een mals varkenslapje gevuld met knapperig prei en chorizo met een stukje brie bovenop als romige afsluiter. Bak het pakketje ca. de 6-7 minuten. special De brie er op van deze week! het laatst even opleggen. JE

Runderstooflappen SPECIAL

Pittig preipakketje 4 voor

WOENSDAG GEHAKTDAG

Rundergehakt..........................................................................500 gram 3.60 Halfomgehakt ........................................................................500 gram 3.40 Ui-preigehakt .........................................................................500 gram 3.60 • Natuurgetrouwe kunstgebitten • Kunstgebitreparaties

595175

VRIJDAG & ZATERDAG

Varkensschnitzels ............................................5 halen - 4 Blinde vinken......................................................5 halen - 4

ig van 11-02-2013

175

SPECIAL TIJDIDEE Peanut MAALpie

www.tandenwinkel.com

Aanbiedingen zijn geldig van 11-02-2013 t/m 16-02-2013.

hout 1 XA Noordwijker Gebraden + 221 gegrild straat 11, Zee Oostersegehakt kippistolet 30 722 2-3 025 . Tel spek lager.nl rdwijkerhout.keurs www.kootnoo 2 x 100 gram

ZAKKENAKTIE LAATSTEper WEEK stuk

rookworst,4 saucijzen,hacheepakket MAALTIJDIDEE

2

samen voor

Lasagne

MAALTIJDIDEE

Boerenkool met worst 500 gram

9

95

Zeestraat 11, 2211 XA Noordwijkerhout Tel. 0252-372230 www.kootnoordwijkerhout.keurslager.nl

DINSDAG

Magere runderlappen .............................................................. 1 kg 8.95 Riblappen ....................................................................................... 1 kg 9.95 Sucadelappen ............................................................................1 kg 11.95

10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen zondag 24 februari MEGAMARKT!

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

Dak herstellen? Bou­ma/ Grundeken bellen! 5114674-5118394. Uw dakspecialist!

Vwo-, havo, mavo, vmboleerlingen: huiswerkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

v.d. Weijdenlaan 1-3 • Tel. 372372 • Noordwijkerhout Kijk ook op internet: www.slagerijklein.nl

• BC SIERBESTRATING

Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 0655321682.

De computerspeciaalzaak in Voorhout en Oegstgeest Micromax Computer Voorhout Herenstraat 60 - 2215 KJ Voorhout - 0252-222111

/ •GladSTUKADOORSWERK en strak/Plafonds/Spach-

STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 0715238468 of 06-12028319.

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 0705116612.

Bij ons nog met Microsoft® Windows® 7 zolang het kan!

kijk ook op Micromax.nl

www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat servicekosten en nor50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt uw huis Lekker toerfietsen vanuit male gangbare drankprijweer als nieuw. Tel. 06- Wassenaar en Voorschoten? zen! Reserveringen: tel. 0625047376. 13067762. www.tcdekampioen.nl.

Eerhart Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

Woensdag:

Donderdag:

Katerburgers

Katerburgers

Openingstijden: dinsdag tot vrijdag 10:00 - 18:00 en zaterdag 10:00 - 17:00

ZIT U NOG IN DE Student wil u graag helSCHADUW? Wij zagen pen met COMPUTERbomen om en takken af. PROBLEMEN. € 15,- p.u. 070-5111923, b.g.g. 06- Tel. 070-5114250. 53794870. GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480.

• •

4 BETALEN 5 HALEN 4 BETALEN 75 Rundergehakt 500 gram ���� 3. Nasi of bami met 35 Halfomgehakt 500 gram ���� 3. babi-pangang 5 HALEN

Bij 100 gram Gegrilde boterham50 gram gratis worst

1 kilo ���������������������������������������������������

6.85

Havenstraat 58

Tel: 0252-373369

Vrijdag en zaterdagochtend:

Mini-beenhammetjes met GRATIS beenhamsaus Varkensmedaillons 5 HALEN

Micromax Computer Oegstgeest Ommevoort 4 - 2341 VV Oegstgeest - 071-5190760

Kwaliteits notebooks en PC’s

telputz/Scherpe prijs, 6% b.t.w. Tel. 06-20136876.

betalen

425450•

per portie

Keurslagerij Koot

Burgers naar keuze en slavinken .......... 5 halen - 4

ROELOFARENDSVEEN

per stuk 500 gram

Keurslag

MAANDAG

VLOOIENMARKT

GRATIS 100 gram eiersalade Lasagne

VLEESWARENKOOPJE TIP VAN UW KEURSLAGER erij Koot

LEO’S HUISGEMAAKTE

725000 Zaterdag 16 & 147525zondag 17 februari 40 2 00

2 stuks k per stu runderrookvlees

betalen betalen

Ham-preisalade .............................................................................. 100 gram 1.45

Aanbiedingen zijn geld

et wijnsaus Oosterse kippistol VLEESWARENKOOPJE

Aanbiedingen zijn geldig van 28-01-2013 t/m 02-02-2013.

KEURSLAGERTROTS 100 gram ER SLAG Hertenbiefstuk met rode TIP VAN UW KEUR

Bij 100 gram

Gemarineerde speklappen .............................................100 gram 0.99

Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen rsalade Tel. (071) 3611145 GRATIS 100 gram eie JE

ARENKOOP VLEESW Pittig preipakketje runderrookvlees

Bij 100 gram

DONDERDAG

Klaar terwijl u wacht!

100 gram

SPECIAL

KLEIN

gen

rzekerin

Alle ve

595

4 voor

S L AGE R I J

t/m 16-02-2013.

KEURSLAGERKOOP

KEURSLAGERKOOPJE Runderstooflappen

Superkwaliteit Rundvlees haalt u natuurlijk bij:

4 BETALEN

Vlaamse likkepot 150 gram �������������������������� 2.25

Ook dit jaar weer de lekkerste stamppotten, hachee en met goud bekroonde erwtensoep.

Te koop: CHALET in het bosrijke Voorthuizen met een heerlijke tuin op het zuiden. Voor informatie: tel. 0644114066. Zon. 3 mrt. vlooi•enmarkt Sassenheim.

T.H. aantrekk. vak. bung. www.vakantiebungalow-dr.nl Fam. v. Went, 071-3618676.

Beste mensen, heeft u hulp nodig voor de huishouding, belt u mij dan. Sylwia, tel. 06-16195824. Spanje C. Blanca Altea, •Royaal luxe apparte-

ment direct aan zee, NL TV en internet, te huur voor weinig, nog vrij van mei t/m augustus, bel 06-53269340.

Vertrouwbare Poolse vrouw Sph. de Wasbeek. Huur ook zoekt naar werk in een kraam: € 27,-. www.don het huishouden. Goeevents.nl, tel. 0348-441205. de referentie. Tel. 0616979658. stucwerk, schilder-, tegelzet-, loodgieters-, timmerwerk. Tel. 06-19110519.

modeltreinbeurs •zaterdag 16 febr. Leidseweg 100 Voorschoten van 9.3015.00 uur. Toegang gratis. Ook lego.

Gevraagd huishoudelijke hulp, 6 uur per week, woensdag van 8.00 tot 14.00 uur. Interesse? Mail ons via sjsj08@gmail. com

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299


Nieuws

noordwijkerhouts weekblad

dinsdag 12 februari 2013

5

BOLLENPRAAT SAMENWERKING

Grote belangstelling bij afscheid Margriet van Dam

Indrukwekkend afscheid Margriet van Dam n Team Margriet tegen ALS (zie onder) Afscheid n De bloemenwereld en veel plaatsgenoten, familieleden, vrienden en bekenden namen vorige week donderdag, in een sfeervol met bloemen versierde rotondezaal, afscheid van Margriet van Dam. De bijzonder sfeervolle versierde, vanzelfsprekend met veel bloemen en kunstige arrangementen verzorgd door haar eigen ‘Bloemenmeisjes’ rotondezaal van het NH Leeuwenhorst was geheel gevuld met mensen, die Margriet een laatste groet wilden brengen. Aan de hand van een groot scherm kregen de bezoekers een warm en intiem kijkje in het leven van deze creatieve, inspirerende ‘meesterbloembindster’, die ten gevolge van de ziekte ALS, op 58 jarige leeftijd op 31 januari 2013, helaas veel te vroeg is overleden. Namens de bloemenwereld sprak Gerard van der Wagt, spreekstalmeester o.a. bij het Bloembollencorso van de Bollenstreek. Sinds 2008 was Margriet van Dam hoofdontwerpster van het corso. De liefde voor het bloemenvak kreeg Margriet met de paple-

pel ingegoten. ‘Als kind van een bollenkweker was het meehelpen geblazen in het bedrijf, zag je haar sjouwen met grote bossen gladiolen over het bollenveld’. Haar creativiteit en inspiratie bracht ze niet alleen over binnen haar gezin (Margriet trouwde met Cees van Dam en ze kregen vier zoons), maar ook in de nationale en internationale bloemenwereld. Ze maakte naam als arrangeur en ‘altijd wist Margriet nog wel een plekje te vinden, voor een scheefgegroeid bloemetje, er ging geen takje verloren. Toen ze bij het corso kwam bracht ze professionalisering’. Ook haar collega bloemenarrangeurs loofden de onuitputtelijke inzet van Margriet. Het bloemencorso en vele anderen zullen haar met node missen. Ondanks haar ziekte, wist ze toch nog voor het komende corso voor een

aantal praalwagens een ontwerp te maken. ‘Deze zullen we dan ook met een postuum eerbetoon op het corso van 19/20 april presenteren’, aldus Van der Wagt. Op 2 oktober 2012 mocht Margriet van Dam zelf, met de bekende pollepel, haar eigen narcis dopen. De ziekte ALS werd in november 2011 bij Margriet van Dam geconstateerd. ‘Sindsdien heeft Margriet steeds al afscheid genomen, beetje bij beetje vanwege het steeds minder kunnen functioneren’. ‘Maar’, zoals echtgenoot Cees in zijn slotwoord liet weten, ‘Margriet, en dat kwam wel vaker voor, heeft het laatste woord. Dank, voor alle liefdevolle verzorging gedurende het afgelopen jaar, en laat mij verder in jullie voortleven’.

Team Margriet tegen ALS Sponsoring n Bij vertrek ontvingen bezoekers een narcis met dankkaartje, met binnenin een oproep voor het team Margriet. Op het kaartje ook de boodschap ‘Pluk de Dag’. Aan de binnenkant de oproep van haar echtgenoot en vier zoons, hen te steunen in hun fietstocht op 7 juni.

‘Onze lieve moeder is ten onder gegaan aan ALS. Een oneerlijke strijd, waarin ze geen enkele kans had tegen deze verwoestende ziekte. Er is veel te weinig bekend over ALS en er is op dit moment geen enkele behandeling tegen. Meer onderzoek is nodig om deze vreselijke ziekte te overwinnen. Voor onze moeder is het helaas te laat. Wij pakken in haar naam de wapens op, om de strijd met deze verwoestende

ziekte aan te gaan. Wij vechten tegen ALS door de Mont Ventoux te beklimmen. Sponsor onze fietstocht naar de top van deze beruchte berg’. Mensen kunnen doneren via: www.margriettegenals.nl via ‘Team Margriet Tegen ALS’ op facebook of via rekening nr. 678.0941.87. Team Margriet is een liefdadigheidsinitiatief om ALS de wereld uit te helpen en opgericht door Kees, Gijs, Timo, Luuk en Sam van Dam.

Met spanning werd begin januari in de diverse bollendorpen uitgekeken naar de toespraken van hun burgemeesters. Ze konden er geen van allen onderuit om een visie over hun bestuurlijke toekomst te geven. Jan Franssen, de commissaris van de koningin van Zuid Holland is al heel lang op oorlogspad en je moet wel heel dapper zijn om zijn fusiedrift te weerstaan. Noordwijkerhout onder aanvoering van een generaal laat zich niet in een hoek drijven. En terecht. Ondanks de noodzaak om op veel terreinen samen te werken heeft Noordwijkerhout ook veel te verliezen. Een heel grote gemeenschapszin, zeg maar eigen identiteit, prima voorzieningen als bieb, de Schelft, zwembad, ouderenwoningen, sportcomplex, een uitstekende woningbouwvereniging en last but not least een flinke reserve in de gemeentekas. Bij een eventuele overname een bruidsschat om van te dromen. Deskundigen geven aan dat een fusie jarenlang geld kost. Heeft het ook voor de bollenwereld gevolgen? Noordwijk heeft niet zo veel op met de bollenteelt. Misschien moeten we in hun ogen alleen nog voor kleurige velden in het voorjaar zorgen om de toeristen in hun grote hotels te plezieren. Overigens, graag gedaan. Teylingen heeft pas een fusie achter de rug en zit er naar verluid niet om te springen. Lisse en Hillegom hebben zichzelf altijd goed kunnen redden, dat zal altijd wel zo blijven. In Noordwijkerhout kunnen wij als bewoners en gebruikers van het buitengebied goed leven met bestaande regelgeving. In de toekomst zal het voor de grotere, doorgroeiende bedrijven wel krap worden. Het “achteruitkachelen van de streek” kon de vertrekkende Franssen ook niet onderbouwen. Met belangstelling zien we uit naar de resultaten van de raadsconferentie van 14 februari in Leeuwenhorst die, naar goede democratische traditie, achter gesloten deuren wordt gehouden! Aad van Ruiten

Carnaval onder strakke regie Carnaval n De Kaninefaaten hebben het Kokkerhouts karnaval met al haar activiteiten onder een strakke regie. Nog voor zaterdagmiddag op het bordes van het gemeentehuis Prins Forus uit handen van burgemeester Goedhart de sleutel van het gemeentehuis en dus ‘de macht’ over Noordwijkerhout, vanaf dat moment Kokkerhout, mocht overnemen, hadden er al diverse carnavalsactiviteiten plaatsgevonden. Activiteiten, die, zo blijkt uit een gebundeld tijdschema, van minuut tot minuut zijn geregistreerd. Zo weet ieder lid van de vereniging, van prins tot aspirant lid precies hoe laat, waar en wanneer, hij verwacht wordt om de hem toebedeelde taak op zich te nemen. In een strak schema zijn alle, per dag plaatsvindende activiteiten gerangschikt met precieze tijdsaanduiding wanneer o.a. de prins verwacht wordt, wanneer de blaaskapel moet aanrukken, wie zorg draagt voor de onderscheidingen, wie tijdens een opreden als vaandeldrager fungeert, maar ook het tijdstip van vertrek en de wijze van vervoer. Alles is tot de puntjes, tot op de minuut vastgelegd. Voor de carnavalist lijkt het allemaal zo normaal. Er zijn deurwachters, garderobe mensen, keurig in pak gestoken leden, Raad

van elf, die tijdens, b.v. de seniorenmiddag slecht lopende bejaarden zo nodig, assisteren. Niet omdat ze toevallig zien dat assistentie nodig is. Nee, naam van de hulpverleners en tijdstip van hun verwachte aanwezigheid, staan keurig in het verstrekte tijdschema genoteerd. Niks wordt gedurende de carnavalsdagen aan het toeval overgelaten om het carnaval te maken tot een waar freest. Een feest dat natuurlijk zijn hoogtepunt kent in het carnavalsweekeinde maar al eerder enkel opwarmactiviteiten kent.

Pastoor Quant verzorgt feestmiddag

Al vijf jaar verzorgt pastoor Quant in de zaal van de Munnekewey een ‘feestmiddag’ voor de bewoners. Op zijn bekende humoristische wijze verzorgt ‘de pastoor’ en soort Rad van Avontuur, zingt zijn lied en vermaakt met een kwinkslag een loterij. Niet met handopsteken, maar zwaaiend met een rode zakdoek maakt de winnaar zich bekend. Voor alle aanwezigen is ‘het prijs’ en als aan het eind van de middag pastoor Quant de aanwezigen een goede nachtrust wenst, voorziet hij ze allemaal van een prachtig ‘nachtpon’. ‘Kom morgenochtend vroeg bij jullie een koppie thee drinken’, beloofde Quant de van een gezellige middag genoten bewoners van Munnekewey. (JL)

H.A.L. deelnemer Bloemencorso Bollenstreek n Het Bloemencorso Bollenstreek verwelkomt met Holland America Line een nieuwe praalwagendeelnemer. Holland America Line viert in april haar 140e verjaardag, dus het tijdstip van de Bloemencorso komt als geroepen. Holland America Line staat bekend om haar premium

cruise ervaring naar alle zeven continenten en kent een rijke historie in Nederland waar de organisatie ooit is opgericht in april 1873. Nico Bleichrodt, Senior Director of Sales North & Central Europe van H.A.L. verheugt zich op de activiteiten. “Deelnemen aan dit bloemencorso is een aanvulling op onze eigen geplande evenementen.” Ook corsovoorzitter Leo van der Zon is enthousiast over de deelname van

H.A.L. aan het corso. “We zijn geen onbekenden van elkaar, want op 17 april 1948 reed Holland America Line al eens eerder met een praalwagen in het corso mee. Dat was met een kopie op schaal van de Westerdam, het motorschip van de Holland America Line dat als eerste na de oorlog bloembollen naar Amerika vervoerde. Wij zijn erg blij dat Holland America Line anno 2013 nogmaals corsodeelnemer zal zijn.”

Vrijwilligers verzorgen de seniorenmiddag tot in de puntjes (THV)


 FAMILIE-Berichten Aanleveren familieberichten

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Per e-mail

Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

Per post of afgeven

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Uitvaart Informatiedag bij Memorie Natuursteen

Pluk de dag Wij danken iedereen voor de overweldigende hoeveelheid steun die wij hebben mogen ontvangen bij het overlijden van onze zeer geliefde vrouw, moeder, zus & tante

Margriet van Dam-van Eeden De verwoestende ziekte ALS heeft haar het leven gekost. Een oneerlijke strijd waarin ze geen kans had. Er is op dit moment geen enkele behandeling tegen deze vreselijke ziekte. Meer onderzoek is nodig om al de 1500 jaarlijks getroffen gezinnen in Nederland wel een kans te geven. Wij vechten uit naam van Margriet tegen ALS door op 7 juni deel te nemen aan de ‘Tour du ALS’. Steun ons in deze strijd. Sponsor de fietstocht naar de top van de Mont Ventoux. Doneer via: www.margriettegenals.nl, ‘Team Margriet Tegen ALS’ op facebook of via rekening: 678.0941.87

Bridgeclub De Schelft bridge n Vorige week werd de tweede wedstrijd gespeeld van de 4e ronde. Onderstaand een beknopte uitslag. Zie ook www.bcdeschelft.nl

Uitvaartzorg

Noordwijkerhout

&

Persoonlijk Uitvaartzorg Puur

Noordwijkerhout

&

Anneke Beunder Persoonlijk Fazantlaan 46 Puur Noordwijkerhout

Anneke Beunder Fazantlaan 46 Noordwijkerhout

Dag en nacht dag en nacht bereikbaar bereikbaar

0252-376942 0252-376942 06-19279821 06-19279821

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

www.uitvaartzorgnoordwijkerhout.nl

IVONNE U

I

T

V

A

A

R

T

V

CLEMENS E

R

Z

O

R

G

I

N

A Lijn 1 Piet Broekhof & Piet van der Berg 2 Her Geerlings & Thijs den Otter 3 Cor van der Lans & Cis van der Lans 4 Fien Duivenvoorden & Ellie van der Voort 5 Loek Duijndam & Bart Minnee 6 Thea ter Heide-Vrolijk & Ivonne van Rheenen

Gem. 58,85 55,73 55,03 54,86 53,99 51,39

4-feb 60,07 50,00i 59,03 59,03i 56,25i 55,90

B Lijn 1 Ria van der Burg-Koster & Ans Verdegaal 2 Bert Hogervorst & Joke de Vries 3 Fred Warmerdam & Truus Warmerdam 4 Jan van Paridon & Nel van Paridon 5 Toos van der Burg & Greet Duivenvoorde 6 Els van der Meer & Wim van der Meer

58,75 56,81 53,06 52,50 52,33 51,46

59,17 52,50i 57,50i 46,67i 55,00i 48,75

C Lijn: 1 Henk Duivenvoorden & Wim Warmerdam -2 Cok Duineveld & Femmy Stroombergen -2 Cees Alders & Gerard Stroeve 4 Ria Lucassen & Thea Vink 5 An van der Berg & Jopie van Duin

56,22 55,69 55,69 55,56 51,81

53,75 55,83 64,17 54,17 48,75

Op zaterdag 16 februari aanstaande is er een speciale informatiedag over uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. Anneke Beunder van Uitvaartzorg Noordwijkerhout en Henri van Hardeveld, adviseur van Memorie Natuursteen, zijn samenwerkende experts op het gebied van uitvaarten en delen graag hun kennis. Begraven of cremeren? Die wens weten we meestal wel van onze dierbaren. Maar verder? Een uitvaart regelen betekent voor nabestaanden niet zelden beslissingen nemen over de wijze van opbaring, geschikte locaties en rouwvervoer: tijdens de informatiedag krijgen bezoekers de gelegenheid om zich daarop te oriënteren. Ook is er informatie over wilsbeschikking, verzekeringen en kosten voorhanden. Verder kan men volop inspiratie opdoen op gebied van bloemwerken. In graf- en as gedenktekens is Memorie Natuursteen gespecialiseerd; adviseur Henri van Hardeveld kan u vertellen over de mogelijkheden, materialen, eigen ontwerp en restauratie van bestaande gedenktekens. Ook is er een toonzaal en voorbeeldentuin waarin u in alle rust en vrijheid kunt rondkijken. U bent van harte welkom om op zaterdag 16 februari tussen 11:00 en 15:00 bij Memorie Natuursteen, Delfweg 34a in Noordwijkerhout.

VL Volksuniversiteit Lisse korte cursussen die binnenkort starten: SPAANS OP VAKANTIE

donderdag 28 februari, 20.30-22.00 u., 10 lessen € 78,-.

NLP

woensdag 6 maart,19.30-22.00 u., 6 lessen € 98.-

EMAILLEREN

zaterdag 2 maart 09.30-12.30 u.,3 lessen € 55,-

ONTSPANNINGSMASSAGE

vrijdag 1 maart 20.00-22.00 u., 5 lessen € 65,-

GEZICHTSMASSAGE

Vrijdag 5 april 20.00-22.00 u., 1 les € 15.Alle informatie over de cursussen en het aanmeldingsformulier kunt u vinden op onze website: www.volksuniversiteit-lisse.nl Vuursteeglaan 9, 2161 GD Lisse, 0252-419518

VAC ATURES in de regio • in de regio

G. VLETTER BV

Trappenberglaan 16, 2231 MV Rijnsburg

Wij zijn op zoek naar een

D Lijn: 1 Piet van der Burg & Krijn van der Slot 2 Christien de Groof & Maria Postma 3 Ineke Heemskerk & Gonnie van der Geest 4 Nico Hulsebosch & Thea Hulsebosch 5 Elly Hoogenboom & Marjan van Ruiten 6 Agnes Dijkstra & Ria Glasbergen

61,81 57,12 55,90 53,13 52,60 52,43

61,81i 51,04 46,88i 45,49 48,26 53,82i

G

oproep/invalchauffeur Rijbewijs B, C, E en Chauffeursdiploma (ook voor het invallen tijdens vakanties)

Voor meer informatie neem contact op met G. Vletter: 06 - 53 40 38 33

Mijn persoonlijke aandacht voor al uw wensen.

06 23 95 40 21 (dag en nacht beschikbaar) www.IvonneClemensUitvaartverzorging.nl

Duurzaamheid

in de regio

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

Wilt u een behaaglijker huis en een lagere energierekening? Bij het energiezuinig maken van uw huis helpt www.energieservicepunt.nl u op weg.

Milieuhelden gezocht! Tot half april zoekt de stichting Milieubende Milieuhelden op twaalf basisscholen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten.

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk. Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Energie besparen is eenvoudig

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Met de Max Milieubende leren scholieren op een speelse manier in teamverband door een ‘groene bril’ te kijken. Het begint met de voorstelling ’r zijn nog noedels. Daarna volgt de workshop Hoe word ik een milieuheld. Ideeën en acties worden vastgelegd in een groot Milieuheldenboek. De slotmanifestatie is op vrijdag 19 april in het gemeentehuis van Leiderdorp. Meer informatie: www.milieubende.nl

De beste schoollunch van Holland Rijnland? Doe mee met de wedstrijd De beste schoollunch van Holland Rijnland. Bedenk met jouw klas de beste, leukste, lekkerste, gezondste en duurzaamste lunch. En win een cadeaucheque ter waarde van € 2000,- voor keukenmaterialen en eeuwige roem. De wedstrijd de beste schoollunch is een initiatief van Smaaklessen. In het lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen kinderen het dagelijkse eten. Alleen dit schooljaar is het lespakket Smaaklessen nog gratis. Maar let op, het aanbod is beperkt. Meedoen of bestellen? Meld je school aan via: www.nmehollandrijnland.nl

Namens de gemeenten uit Holland Rijnland


Nieuws/Sport

noordwijkerhouts weekblad

VVV nieuws Novato Mini tentoonstelling op woensdag 20 februari, met als thema: “Koninklijke bezoeken aan Noordwijkerhout”, in Puyckendam, van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur. Mountainbike tocht Uitdagende tour, met begeleiding, op zaterdag 23 februari door het Hollands Duin. Kosten: € 32.50, incl. fiets, helm, drankje en energiereep. Aanmelden bij VVV Noordwijkerhout, tel. 0252 372096. NSL loop Start bij St(r)andplaats Nederzandt, Langevelderslag, zondag 24 februari om 11.00 uur. Aanmelden via www.av-nsl.nl Wandelen Wandelen tot je(erwten) soep lust: dagelijks vertrek vanaf restaurant Langs Berg en Dal, Langevelderlaan Bruidsbeurs Goede voorbereiding voor de “mooiste dag” : Bruidsbeurs bij restaurant Zegers, Herenweg, op zondag 24 februari van 12.00 uur tot 17.00 uur. Mijn kantine is TOP Groot feest – na de wedstrijd VVSB tegen Sneek – op zondag 17 februari in de kantine van VVSB, sportpark de Boekhorst. 10.000 stappen wandeling Verrassende wandeling, o.b.v. gewichtsconsulente, naar Nieuw Leeuwenhorstbos, op zaterdag 2 maart: nu aanmelden bij VVV Noordwijkerhout, tel. 0252 372096. Kindercorso: Op vrijdag 19 april rijdt er weer een kleurrijk kindercorso, dit jaar op een gunstig tijdstip, nl. 19.30 uur: aanmelden kan nu al via nmkoomen@casema.nl Bloemenmozaieken Vanaf vrijdag 19 april staan de prachtige mozaïeken weer in het hofje van de Witte Kerk: wilt u meedoen? Aanmelden kan nu al via nmkoomen@casema.nl Valentijn 14 februari Altijd verrassend: VVV Cadeaubon, Nationale Dinercheque, Bioscoopbon, Bongobon, Podiumkaart, Bol.com Evenementen Kijk voor alle activiteiten in Noordwijkerhout op www. vvvnoordwijkerhout.nl; voor een gratis vermelding op deze website, kunt u mailen naar info@vvvnoordwijkerhout. nl . Volg VVV ook op Twitter: @ VVVNWH en op Facebook.

7

100-ste marathon voor Wilfried Duivenvoorden n ‘Een uitdaging om de juiste marathons uit te zoeken’ Sport n Zondag 3 februari 2013 was voor NSL-er Wilfried Duivenvoorden een bijzondere dag. In Apeldoorn liep hij op zijn 50e verjaardag zijn 100ste marathon. Wilfrieds eerste marathon liep hij tien jaar geleden in Apeldoorn. Nog maar een jaar geleden realiseerde hij zich dat diezelfde Midwintermarathon in Apeldoorn, waar hij debuteerde, in 2013 op zijn vijftigste verjaardag zou vallen. Spontaan kwam het plan op om op die dag zijn 100ste marathon te gaan lopen. Er was alleen een klein probleem: hij moest er dan in het jaar daar naar toe nog wel even 14 tussendoor lopen. Dat betekende dus minstens elke maand 1 marathon en soms dus 2. Zo liep hij in april 2012 dus binnen 5 dagen 2 marathons. Het was een uitdaging om de juiste marathons uit te zoeken: het moet wel inpast worden tussen werk en privé en je moet ook ‘heel’ blijven.... dat was misschien nog wel de grootste uitdaging. Maar het is gelukt en Wilfried stond op zijn verjaardag fysiek gezond van lijf en leden klaar om naar Apeldoorn af te reizen. En natuurlijk ging

Creatievelingen hadden grote borden gemaakt met daarop ‘Hoera, óp naar de 100’. Foto: PR. Wilfried niet alleen naar Apedoorn. Toen hij niets vermoedend naar zijn loopmaatjes was afgereisd, stond daar een speciaal versierde tourbus klaar met daarin vrienden

Nieuwe trainer voor VVSB Voetbal n VVSB is verheugd te kunnen melden dat Wilfred van Leeuwen de nieuwe hoofdtrainer wordt. ‘Afgelopen weekeinde zijn we tot overeenstemming gekomen voor een contract voor een seizoen. Wilfred is momenteel nog in dienst van ADO Den Haag, waar hij de voorbije jaren eerst assistenttrainer van de hoofdmacht was en momenteel bekleedt hij de functie van hoofd jeugdopleiding’, aldus Gerard Heemskerk op de website van VVSB. Van Leeuwen gaat vanaf de komende zomer aan de slag bij VVSB. “Wilfred is een dorpsjongen die op een hoog niveau traint. Hij heeft al veel bagage als trainer bij vergelijkbare type clubs, is een zwaargewicht in het amateurvoetbal. We zochten een ervaren trainer, een

trainer die ambitie en inbreng van jeugd kan combineren en we denken dat Wilfred goed bij onze club, cultuur en filosofie past.” Wilfried van Leeuwen is geen onbekende voor VVSB. Hij wordt onder meer gekend als als trainer van tegenstander Westlandia. “Een paar jaar geleden deden we al eens samen een biertje en toen zei hij: VVSB is wel een club voor mij. Ik ben zeer blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen.” Van Leeuwen werd in 2009 met Westlandia kampioen van de Hoofdklasse. Twee seizoenen later greep hij met Quick boys net mis. Destijds was Noordwijk in een beslissingswedstrijd om het kampioenschap te sterk. In de zomer van 2011 stapte Wilfred over naar ADO Den Haag als assistent van John van den Brom. Sinds 1 januari van dit jaar richtte hij zich fulltime op de functie van hoofd jeugdopleidingen bij ADO.

en clubgenoten. De organisatie had voor Wilfried het startnummer 100 gereserveerd. Een aantal clubgenoten liep met Wilfried samen een volledige marathon en een aantal

liep de kortere ronde: de 28 km van de Midwintermarathon. Bij thuiskomst werd Wilfried verrast door een welkomstcomité en ontving hij de dubbele felicitaties.

Arnoud - Gijs Geerlings dagwinnaar Vissen n De 24 vissers van de Arnoud visten de 8e wedstrijd van de wintercompetitie aan het Noord Hollandskanaal. Het was een gok om dit viswater in te brengen als wedstrijdwater voor de wintercompetitie, maar het heeft goed uitgepakt en wordt het kanaal volgend seizoen opnieuw in het wedstrijdschema opgenomen. Er werd maar liefst 59.580 gram vis gevangen door 23 vissers, en dat na een koude vorst periode. GROEP A: De spanning is werkelijk om te snijden. De afstanden tussen de nummer 1, Ruud Uitenbogaard en nummer 3, Peter Duwel bedraagt 4.080 gram. Laatsgenoemde moest zijn 2e plaats afgeven aan Erik v.d. Burg, die 5.800 gram had, terwijl Ruud Uitenbogaard naar huis ging met een vangst van 3.740

Gijs Geerlings dagwinnaar met een vangst van 7.250 gr. gram. Ook Floris Duijndam had een goede dag; hij ving 6.400 gram en steeg van plek 7 naar 5. GROEP B: Hier nam Jan Vink de leiding weer over na een vangst van 4.100 gram. De volgende (snert) wedstrijd is op 16 februari aan het Buitenspaarne. Opgeven bij Piet ter Veen. De kosten bedragen € 5,00. Zie ook: www:dearnoud.nl.

IVN Strandexcursie

Klaverjassen Kaarten n Uitslag 5 februari Victorklaverjasclub (Losse maat)

Katwijk n Het IVN organiseert op 16 februari weer een gratis strandexcursie vanaf de Uitwatering in Katwijk.

1. Corrie Heemskerk, 6862 punten 2. Nico den Elzen, 6838 punten 3. Bert Hogervorst, 6780 punten 4. Janny Zwaan, 6748 punten 5. Ada Dobbe, 6624 punten Op 19 februari is het vaste maat kaarten. In verband met de troonswisseling verschuift de traditionele ‘klaverjasdrive’ van 30 april, nu naar 29 april.

dinsdag 12 februari 2013

Wilfred van Leeuwen, nieuwe trainer bij VVSB. Arch.foto: PR.

Wist u dat hondshaaien meerdere eieren tegelijk produceren? Soms vind je niet 1 haaienei, maar een hele tros! Tijdens onze winterexcursies hebben we al veel haaien- en roggeneieren gevonden! Nieuws-

gierig geworden? Loop een keer mee en kom meer te weten! Op zaterdag 16 februari verzamelen we (even voor) 14.00 uur op de parkeerplaats Noordduinen (Noordduinseweg) in Katwijk, op de hoek bij de uitgang van de KNRM-loods. Om 14.00 uur gaan we op pad. Kledingadvies: warm en waterdicht. De excursie is geschikt voor alle leeftijden. Info: Ellen van der Niet: ellen.van. der.niet@hetnet.nl, 06-51852893.


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel. 0252 343 737 E-mail: gemeente@noordwijkerhout.nl Website: www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur (loket Ruimte en Bouwen) Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur (loket Burgerzaken)

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 0800 - 396 0800 Klachtenlijn, 0800 - 023 1774 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 12 februari 2013

Gemeente en Sophia Stichting Alcoholcontrole carnaval stellen delen van schoolgebouwen beschikbaar voor kinderopvang Op 8 februari 2013 hebben wethouder Bas de Haas en Peter Bongaerts, uitvoerend bestuurder van de Sophia Stichting een overeenkomst ondertekend waarin de gemeente Noordwijkerhout en de Sophia Stichting de wens hebben uitgesproken dat een deel van de Prinsenhofschool, St. Victorschool en Egelantierschool beschikbaar wordt gesteld voor kinderopvang. Hiermee wordt er invulling gegeven aan de zogenaamde Brede School. Het ministerie stimuleert sinds 2009 de invoering van Brede Scholen om te zorgen voor structurele koppelingen tussen basisscholen en kinderopvang. Om deze wens te realiseren wordt bij de bouw van nieuwe scholen rekening gehouden met faciliteiten voor kinderopvang. In basisschool De Prinsenhof is SKOL Kinderopvang in 2012 gestart met speelschool ‘De Paleistuin’, kinderopvang voor alle kinderen van 2 en 3 jaar. Kinderen die daar al aan

toe zijn krijgen een speelse voorbereiding op groep 1 van de basisschool. Ook buiten de schooltijden worden de kinderen opgevangen. Ook in de nieuwe St. Victorschool, die op 2 april aanstaande wordt geopend, start SKOL Kinderopvang met speelschool De Victor en met de buitenschoolse opvang. De Palmboom Kinderopvang zal de kinderopvang verzorgen in de nieuwe Egelantierschool in De Zilk. Binnenkort wordt gestart met de nieuwbouw van deze school. Om dit te formaliseren heeft de Sophia Stichting huurcontracten ondertekend met SKOL Kinderopvang en De Palmboom Kinderopvang.

De gemeente Noordwijkerhout, politie en carnavalsvereniging De Kaninefaaten spannen zich samen in om het alcoholgebruik onder jongeren tijdens de carnavalsfeesten terug te dringen.

De Goa’s hebben voor aanvang en tijdens de carnavalsfeesten voor de jeugd op vrijdag 1 en 8 februari 2013 ruim 300 blaastesten afgenomen bij de bezoekers. Deze testen zijn bij de ingang en in de zaal afgenomen. In totaal bleken 19 jongeren te hebben gedronken. Veelal ging dit om kleine flesjes Flügel en andere zoete alcoholdrankjes. De ouders van deze jongeren zullen van de gemeente een brief ontvangen, waarin zij

erop attent worden gemaakt dat hun zoon/ dochter heeft gedronken. Voor jongeren lukt het nog niet om de consequenties van het drinken te overzien. Zij vinden het moeilijk om ‘nee’ te zeggen. De volwassenen om hen heen, vooral de ouders, kunnen hen daarbij helpen. Ook in voorgaande jaren zijn deze blaastesten bij het jeugdcarnaval afgenomen. Dit jaar is het aantal jongeren dat heeft gedronken afgenomen en diegene die wel hadden gedronken, hadden minder gedronken. Een hoopvol resultaat, dat erop duidt dat men zich steeds beter van bewust is dat alcohol op jonge leeftijd flinke schade kan toebrengen aan de hersenen.

De gemeente Noordwijkerhout ziet dit als belangrijke verbetering in een samenhangend netwerk van toegankelijke en goede voorzieningen voor kinderen, ouders en buurt, met de school als middelpunt.

Nieuws van de raad Samenvatting gemeenteraadsvergadering

Hieronder volgt een samenvatting op hoofdlijnen van de gemeenteraadsvergadering van donderdag 7 februari 2013. Maximale bijdrage à fonds perdu voor de herinrichting van het terrein van Stichting De Speelakker Het realiseren van de bouwplannen van Stichting het Raamwerk heeft een herindeling van het terrein van waterspeeltuin De Speelakker als gevolg. De gemeenteraad heeft een bijdrage van maximaal € 30.000 beschikbaar gesteld om de herinrichting van het terrein van deze speelgelegenheid mogelijk te maken. Mogelijk zijn nog financiële middelen van diverse fondsen, die al wel zijn benaderd, maar nog niet hebben gereageerd, te ver wachten. Daardoor kan de maximale gemeentelijke bijdrage worden verlaagd. Naast dit bespreekpunt zijn de volgende hamerstukken aan de orde gesteld en is overeenkomstig de voorstellen besloten: - Kennisgenomen van ingekomen stukken - Voorstel tot vaststelling van de Maatregelenverordening Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2013, Verordening verrekening bestuurlijke boete bij recidive 2013 en Handhavingsverordening 2013 en tot het

kennisnemen van de Beleidsregels Fraudewet - Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Schippersvaartweg 34 (gecoördineerde procedure) - Voorstel om een gemeentegarantie te verlenen aan Tennisvereniging De Boekhorst - Voorstel tot vaststelling van de grenzen ‘Bebouwde Kom Boswet’ De eerstvolgende raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 21 maart 2013. Alle vergaderingen van zowel raad als commissies zijn live in woord en beeld te volgen via de gemeentelijke website www.noordwijkerhout.nl (klik rechtsonder op Vergaderingen, videoverslaglegging). Via deze link kunt u ook, achteraf, de vergaderverslagen raadplegen. Daarnaast kunt u er daags voor de betreffende vergadering de agenda en bijbehorende stukken inzien. De na afloop van de raadsvergadering gehouden interviews met lokale politici kunt u bekijken en beluisteren via de website www.nens.nl Voor nadere informatie kunt u terecht bij de raadsgriffier drs. E.A. Jellema, tel. 0252 343 831 of per email: griffie@noordwijkerhout.nl.

De Goa’s met de inbeslaggenomen flesjes.

Werk in uitvoering Week 7

Werkzaamheden aan de N443 (’s-Gravendamseweg incl. Piet Gijsbrug) Kijk voor meer informatie op www.zuid-holland.nl/N443 Leidsevaart ter hoogte van “Hillary’s” richting Noordwijk Er is nog verkeershinder mogelijk door herbestratingswerkzaamheden. Informatie: Sietze Buist, tel. 06 306 059 32 e-mail: J.W.Kuus@iv-infra.nl Plan Centrum Coremolen en Zeestraat Afbouw van de parkeerkelder en daarop vol-

gend plein Coremolen. Enige verkeershinder is onvermijdelijk in de Victoriberg en Kerkeland. Informatie: Patrick van Oudenallen, tel. 071 332 00 50 e-mail: p.van.oudenallen@heembouw.nl e-mail: bouwtoezicht@noordwijkerhout.nl Havenstraat en Zeestraat – centrum Kabelwerkzaamheden Liandon (NUON), ten behoeve van 10kV verzwaring en nieuwe trafo’s, vanaf Havenstraat, richting ZeestraatVictoriberg. Planning is week 8 en 9 2013. Tijdelijke stremming/afsluiting mogelijk ten behoeve van verkeersveiligheid voor burgers en werknemers. Aannemer is Visser & Smit

Vervolg Werk in uitvoering op volgende pagina


Hanab en van Voskuilen-Woudenberg bv. Informatie: M. Wagenaar (Liandon), tel. 06 270 327 39 e-mail: michiel.wagenaar@alliander.com Havenstraat – centrum Werkzaamheden Liander aan gasleidingen, vanaf Havenstraat, richting Marktplein. Aannemer is van Voskuilen-Woudenberg bv. Tijdelijke verkeershinder mogelijk. Informatie: J. Strik (Liander), tel. 06 278 52 238 e-mail: jeroen.strik@alliander.com Herenweg Werkzaamheden 4e fase riooltracé, Herenweg 202 – 284 (oostzijde). Aannemer is Fronik-Mijdrecht. Ter hoogte van nr. 114 werkzaamheden ten behoeve van aanleg geluidswand aan provinciale weg. De bussen, lijn 57 en 90 van Arriva worden omgeleid tijdens de werkzaamheden. De werkzaamheden duren van 13 februari 2013 tot en met 26 juli 2013. Informatie: R. de Haan, tel. 0252 343 884 (ma,wo,do,vr) e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Herenweg Kabelwerkzaamheden ten behoeve van 10kV

verzwaring en nieuwe trafo’s aan de Herenweg nabij nr. 124 en 118 oostzijde van de N206. Informatie: J. de Jong (Liander), tel. 06 310 293 87 e-mail: jan.de.jong2@alliander.com Nieuwe Duinstraat, Schoolstraat en Koninginneweg Woonrijp maken nieuwbouw straat. Op de aansluitende weggedeelten is verkeershinder mogelijk. Aannemer is Vessies Infra – Lisse. Informatie: P. van Dijk (gemeente), tel. 06 466 149 44 e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Van der Weijdenlaan-Ambachtsweg Tegenover de Regenboogschool vinden werkzaamheden plaats in verband met aanleg geluidswand aan de provinciale weg N206. Aannemer is Vessies Infra – Lisse. Informatie: R. de Haan (gemeente), tel. 0252 343 884 (ma,wo,do,vr) e-mail: infra@noordwijkerhout.nl Schippersvaartweg Telecomwerkzaamheden van enkele lasgaten. Er is mogelijk enkele dagen verkeershinder.

Informatie: W.Visser, tel. 088 186 0645 e-mail: w.visser@vwtelecom.com

Informatie: F. Gielesen (WKB Dunea), tel. 06 225 466 77 e-mail: f.gielesen@dunea.nl

Joppeweg N-442 Waternet (Amsterdam) voert divers groenonderhoudswerk uit. Ook de Provincie ZH heeft werkzaamheden betreffende groenonderhoud. Informatie: P. Olijhoek, tel. 06 20426663 Waternet beheer: 020 60 875 54

De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op. Wij informeren u hier zo vroeg mogelijk over. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.

Schulpweg In verband met renovatie inlaatgemaal Hoogheemraadschap van Rijnland worden verkeersregelinstallaties geplaatst voor werkzaamheden aan de Schulpweg. Deze werkzaamheden staan gepland tot en met week 23. Gedurende de werkzaamheden is enige verkeershinder onvermijdelijk. Informatie: Ing. M. Dijkstra, tel. 0712 5792902 e-mail: m.dijkstra@schoulsleiden.nl Leidsevaart ter hoogte van nr. 137 Op het gedeelte tussen Schippersvaartweg en Pilarenlaan mogelijk verkeershinder door werkzaamheden aan het persriool.

Cursus rijvaardigheid voor 50+ automobilisten Op donderdag 21 maart 2013 organiseert de afdeling Veilig Verkeer Noordwijk/Noordwijkerhout/ Teylingen (VVN) een rijvaardigheidscursus voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Wij nodigen hen van harte uit om door middel van een rit met een rij-instructeur, een theoretisch gedeelte en workshops inzicht te krijgen in de eigen rijvaardigheid. Indien nodig krijgen zij – geheel vrijblijvend – advies over bestaande problemen.

Rijvaardigheidscursus De rijvaardigheidsrit is bedoeld om automobilisten van 50 jaar en ouder inzicht te verschaffen in hun eigen verkeersgedrag en vrijblijvend adviezen voor eventuele verbeteringen aan te reiken. In een ontspannen sfeer gaan de rij-instructeurs met de cursisten ongeveer een half uur rijden, in hun eigen auto. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om een examen of test. Het rijbewijs kan niet worden ingenomen. Aansluitend zullen de cursisten

een aantal workshops bezoeken waarin o.a. het gezichtsvermogen en het reactievermogen worden getest en ook de bewegingsactiviteiten die relevant zijn en voor het verkeer centraal staan. Ook zal worden ingegaan op nieuwe verkeersregels. Kortom: bij de rijvaardigheidsrit voor 50-plussers komen vele aspecten van verkeersveiligheid aan bod.

Verleende bouwvergunningen

voor de uitbreiding vastgesteld en verleend.

Cursusinformatie De rijvaardigheidscursus vindt plaats op 21

maart in De Schelft in Noordwijkerhout. De ochtendcursus duurt van 8.30 uur tot 12.00 uur en de middagcursus van 12.30 uur tot 16.00 uur. U kunt zich opgeven voor de ochtend of voor de middagsessie. De kosten bedragen € 15,- Deze kosten kunt u op de cursusdag zelf in De Schelft betalen. Aanmelden Aanmelden (of informatie) voor de rijvaardigheidscursus kan telefonisch via 0252 343 737 of per e-mail receptie@noordwijkerhout.nl.

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Locatie, werk datum ontvangst - Duinschooten 14, 31-01-2013 2211 ZC, verbouwen van de dienstwoning/kantine - Kerkstraat 102, 2211 RM, 01-02-2013 plaatsen van een dakkapel op het achterdakvlak - Zeestraat 243, 2211 WZ, 03-02-2013 plaatsen van een dakkapel in het voordakvlak

Bouwadres en werk Verzenddatum - Leidsevaart 216, 2211 WE, 07-02-2013 herbouwen van een bedrijfsruimte

Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Mogelijkheid om beroep in te dienen Tegen dit besluit bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid om binnen zes weken schriftelijk een gemotiveerd beroep in te stellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. De termijn van zes weken vangt aan met ingang van de dag volgend op de dag van verzending van dit besluit. Ook kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een beroepschrift, de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Verleende omgevingsvergunningen

Welstandscommissie

Bouwadres en werk Verzenddatum - Gooweg 21a, perceel 05-02-2013 D2150, bouwen van een woning - Sportlaan 34, 2191 XH, 05-02-2013 renoveren van De Duinpan Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Ook kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket. rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Op maandag 18 februari 2013 houdt de plaatselijke vertegenwoordiger van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de gemeente Noordwijkerhout vanaf 11.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis te Noordwijkerhout. Voor informatie kunt u bellen met tel. 0252 343 860.

Vaststelling bestemmingsplan Schippersvaartweg 34 en het besluit verlening omgevingsvergunning voor het uitbreiden

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 7 februari 2013 het bestemmingsplan Schippersvaartweg 34, zowel digitaal als analoog, gewijzigd heeft vastgesteld. Ook heeft het college van burgemeester en wethouders in het kader van het door de gemeenteraad op 29 september 2012 genomen coördinatiebesluit, ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, de gevraagde omgevingsvergunning

Bestemmingsplan op aanvraag samen met de omgevingsvergunning Het bestemmingsplan is opgesteld op aanvraag. Het betreft een bestemmingsplanwijziging voor uitsluitend de locatie Jansen’s Overseas B.V., Schippersvaartweg 34 in Noordwijkerhout. Deze bestemmingsplanwijziging houdt in het juridisch planologisch mogelijk te maken om de voorgenomen uitbreiding, die deels zal worden gerealiseerd binnen de geldende bestemming, ook mogelijk te maken op het deel van de locatie waar nu nog een agrarische bestemming bollenteelt op rust. Het plangebied met de huidige bebouwing van Jansen’s Overseas is gelegen ten oosten van de kern Noordwijkerhout en ten zuiden van de Schippersvaartweg. Dit gebied heeft ruimtelijk gezien voornamelijk een agrarisch karakter (teelt) met daarbinnen diverse agrarische handels en exportbedrijven. De beoogde uitbreiding zal voornamelijk ten oosten van de bestaande bebouwing gerealiseerd gaan worden. Ter zake van het ontwerp van het bestemmingsplan alsmede het ontwerp van de omgevingsvergunning heeft de gemeenteraad op 29 september 2012, ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, een coördinatiebesluit genomen, inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoordineerd in procedure worden gebracht. Burgemeester en wethouders hebben in het kader van het genomen coördinatiebesluit ten behoeve van bovengenoemd bestemmingsplan, bij besluit van 5 februari 2013 de gevraagde omgevingsvergunning (Wabo) verleend.

Ter inzage termijn Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de verleende omgevingsvergunning liggen vanaf woensdag 13 februari 2013 voor een periode van 6 weken, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingspan Schippersvaartweg 34 is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan en/of de verleende omgevingsvergunning, beroep in worden gesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde of het ontwerp van de omgevingsvergunning, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft. Indien beroep is ingesteld, kan ook een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak. Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Te verlenen omgevingsvergunning Westeinde 94, wijzigen gebruik zolderverdieping

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken bekend dat zij het voornemen

Vervolg Bekendmakingen op volgende pagina


hebben, om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan ten behoeve van - het wijzigen van het gebruik van de zolderverdieping van het pand De Vonk, aan het Westeinde 94, ten behoeve van het vestigen van een advocatenkantoor. Op grond van artikel 3.10 van de Wabo is op de procedure de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht (afdeling 3.4) van toepassing. In verband hiermee worden de ontwerpomgevingsvergunning en de daarbij behorende goede ruimtelijke onderbouwing ter inzage gelegen. Terinzagelegging Het bovengenoemde ontwerpbesluit en de daarbij behorende goede ruimtelijke onderbouwing liggen vanaf woensdag 13 februari 2013 ter inzage in het gemeentehuis van Noordwijkerhout. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk of mondeling zienswijzen

worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Gemeente Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan “Centrum Noordwijkerhout”

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 13 februari 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Centrum Noordwijkerhout” (NL.IMRO.0576.BP201200017) gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plangebied heeft betrekking op het bestaande centrumgebied van de gemeente en is in principe consoliderend van aard. Directe aanleiding voor de herziening is om het thans bestaande bestemmingsplan voor het centrum te laten voldoen aan de gewijzigde ei-

sen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (digitaal raadpleegbaar bestemmingsplan). Daarnaast heeft het bestemmingsplan tot doel de uitspraak van de Raad van State inzake de beroepschriften tegen het bestemmingsplan Centrum Noordwijkerhout 2007 te verwerken. Tevens is een wijziging aangebracht in de categorisering van de horeca. Het plan ligt voor een termijn van zes weken, dus tot en met 26 maart 2013, ter inzage. Voor iedereen bestaat de gelegenheid om schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Noordwijkerhout, postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het bestemmingsplan deze betrekking heeft. U kunt het ontwerpbestemmingsplan gedurende openingstijden ook inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Herenweg 4.

VERKEER Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken hun besluit bekend tot:

- het reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats achter het appartementencomplex van Breeland in De Zilk. De volledige tekst van dit besluit ligt vanaf dinsdag 12 februari 2013 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie). Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende binnen zes weken schriftelijk en gemotiveerd bezwaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. Deze termijn begint op de dag volgend op de dag van publicatie van dit besluit. Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op. Hiervoor is een voorlopige voorziening noodzakelijk. Iedere belanghebbende kan de voorzieningenrechter van de rechtbank, sector bestuursrecht, schriftelijk en gemotiveerd vragen een voorlopige voorziening te treffen. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisende zaak. Bovendien kan een voorlopige voorziening alleen worden gevraagd als daarnaast ook een bezwaarschrift is ingediend. Het adres van de rechtbank en de voorzieningenrechter is: Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.


Service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

Kerkdiensten Witte Kerk zondag 17 februari 10.00 uur: Gast: mw. ds. E. der Nederlanden uit Delft St.Victorkerk zaterdag 16 februari 19.00 uur Eucharistieviering met herenkoor St. Caecilia Voorganger: pastoor P. Owel zondag 17 februari Alleen viering in de St. Jozefkerk St.Jozefkerk zaterdag 16 februari Alleen viering in de St. Victorkerk Zondag 17 februari 10.00 uur Kinderwoorddienst Eucharistieviering met Cadans Voorganger: pastoor A. Goumans H.Hartkerk De Zilk zondag 17 februari 09.30 uur voorganger: Pastoor R. Franken met samenzang Donderdag 21 februari 09.00 uur Rafaëlviering in de dagkapel voorganger: Pastor B. Lansbergen St.Bavo-gemeenschap, CAT-gebouw zondag 17 februari 10.00 uur Voorganger:Ds.H.Mondeel

Helpt u migranten uit Honduras? VASTENACTIE  De media verslaan regelmatig het drugsgeweld in landen als Guatemala, Honduras en Mexico. Minder bekend is dat jaarlijks honderdduizenden mensen de armoede en uitzichtloosheid in hun land achter zich willen laten door uit te wijken naar de Verenigde Staten. De reis er naar toe is letterlijk levensgevaarlijk: een kwart van de migranten raakt gewond, invalide of overleeft de tocht niet. Velen halen de grens niet. Slechts een paar procent van de migranten bereikt de VS voor een leven als illegale werkkracht. De anderen worden opgepakt en teruggestuurd. Ze komen ontgoocheld, beschadigd, beroofd en gewond terug. De zusters Scalabrinianas vangen teruggestuurde migranten en hun gezinnen liefdevol op en helpen hen weer op weg. Hun voorvrouw, zuster Valdete, maakt vrijwel dagelijks hartverscheurende situaties mee als ze deze mensen op het vliegveld opwacht. De congregatie heeft centra langs de hele route die de migranten volgen, dus in Honduras, Guatemala, Mexico en de VS. De zusters, en ook priesters, helpen hen ook hun leven thuis weer op te bouwen. De VAS-

TENAKTIE steunt dit jaar het werk van deze zusters.

MOV VICTOR/JOZEF

De MOV groep van de Victor en de Jozef gaat actie voeren om dit project te steunen, met als thema: “Koop een bloemetje voor een ander”. Honduras is één van de armste landen van Amerika. Maar het is ook een heel mooi en bloemrijk land. En zeggen we bloemen dan voelen we ons in Noordwijkerhout meteen betrokken en verwant. Met bloemen kun je altijd iemand blij maken: jezelf of een ander. En in dit geval niet of maar óók een ander! Door na een van de hieronder genoemde diensten bloemen te kopen, helpt u zuster Valdete de migranten te helpen: 17 februari: Jozefkerk na de viering met Cadans en pastoor Goumans 24 februari: Victorkerk na de viering met het Mannakoor en pastor H. de Groot 10 maart: Victorkerk na de viering met het Kinderkoor en pastoor P. Owel 17 maart: Jozefkerk na de viering met Cadans, de Schalmei en het HB koor en pastoor Goumans Aanmelden via de secretariaten van beide parochies of via de mail: kroone.tonny@parochiesnwh.nl

MIGRANTEN  Op zaterdag 2 maart van 11.30 uur tot ongeveer 13.30 uur, wil de MOV groep Jozef/Victor bijzonder uw aandacht vragen voor de Vastenactie en stil staan bij de 40-dagen tijd. “We doen dit met een wandeling van de Jozef- naar de Victorkerk. Wandelen van de ene plaats naar de ander -‘trekken’ - verbindt ons met de migranten die in deze Vastenactie centraal staan”. Start in de Maasgaarde met koffie en een korte film over de situatie in Honduras. Tijdens de wandeling die daarop volgt zullen we op een aantal plaatsen stil staan bij het lijden van de mensen in Honduras. Na aankomst bij de Victorkerk zal er in het Victorhuis een eenvoudige lunch worden aangeboden en kan er nog even worden nagepraat. Voor degenen die dat willen kan vervoer terug naar de Jozef worden geregeld. Er zijn geen kosten aan deze bezinning verbonden, maar er zal na afloop wel gecollecteerd worden voor het goede doel. Aanmelden: via de secretariaten van beide parochies of via de mail: kroone. tonny@parochiesnwh.nl

De zusters Scalabrinianas vangen teruggestuurde migranten op. Foto: PR.

Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Thea ter Heide-Vrolijk tel: (0252) 37 42 18 e-mail: redactie@noordwijker houtsweekblad.nl

De Witte Kerk onder een dak De Witte Kerk te Noordwijkerhout organiseert een kerkenveiling op 12 april 2013 in Café van der Geest. Binnenkort wordt er een aanvang gemaakt met een grote en dus kostbare restauratie van de Witte Kerk. Hiervoor ontvangt onze kerk gelukkig subsidie, maar er rest nog een aanzienlijk bedrag dat wij zelf moeten opbrengen. Een grote kostenpost in die restauratie betreft het herstel van het dak. Het grootste deel van de veilingopbrengst wordt hieraan dan ook besteed. Vandaar de slogan: de Witte Kerk onder één dak. We vragen u ook mee te doen want de Witte Kerk is toch een beetje van alle Noordwijkerhouters? Noteert u vast de datum?

Longpunt Leiden ‘Saneren van uw huis’

In februari staat het thema ‘het saneren van uw huis’ centraal. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgelegd welke leefomgeving optimaal is voor iemand met een chronische longaandoening. Kortom moet uw huis nu daadwerkelijk stofvrij zijn, hoe vochtig mag het zijn, mag u nu wel of geen dieren houden thuis? De sprekers van deze bijeenkomst hopen op al deze vragen antwoord te geven. Geïnteresseerden zijn welkom op woensdag 13 februari in Zorgcentrum Robijnhof, Robijnhof

1, 2332 KJ, Leiden, van 14.30 uur tot 16.30 uur. Een ideale gelegenheid voor longpatiënten en mantelzorgers om meer te weten te komen over bepaalde thema’s waar een longpatiënt mogelijk mee te maken krijgt. Gastsprekers zijn mevrouw B. Witteveen, longverpleegkundige bij Activite en mevrouw M. Knoester, sociaal verpleegkundige milieu, hygiëne en gezondheid bij GGD. De deskundigen zullen inhoudelijk ingaan op het belang van het saneren van uw huis. In het tweede deel van de bijeenkomst is er de mogelijkheid om ervaring uit te wisselen en sociale contacten op te doen. De toegang is gratis. Meer info.: longpunt.leiden@astmafonds.nl.

‘Astronaut André Kuipers tulp’ DOOP  Morgenochtend doopt ESA-astronaut André Kuipers in Space Expo een naar hem vernoemde nieuwe tulp. Piet en Lydia Boots van Lybo Veredeling uit Hem, Noord Holland, hebben een oranje tulp gekweekt met sterke groeieigenschappen. Tijdens

de doopplechtigheid zal de tulp officieel worden ingeschreven in het International Register of Tulips van de K.A.V.B. De officiële doop wordt bijgewoond door echtgenote Helen en leerlingen van de Andreasschool uit Voorhout. De afgelopen jaren was André Kuipers weinig thuis bij zijn familie. Nu, zo vlak voor Valentijnsdag, is dit dan ook een uitstekende gelegen-

COLOFON Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01

11

Rond de Witte Kerk

LEIDEN EN OMSTREKEN  Longpunt Leiden geeft een voorlichtingsbijeenkomst voor mensen met een longaandoening.

Bezinning Vastenactie

Oplage 7.000

DINSDAG 12 FEBRUARI 2013

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 08.00 uur

Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur

Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie

Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van

de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: • Gemeentehuis • Openbare Bibliotheek • Boekhandel Wagenaar & van Halem • Drogisterij Bemelman • VVV winkel (Dorpsstraat)

• Albert Heijn (Zeestraat) • Proefmarkt (De Zilk) Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.noordwijkerhouts weekblad.nl

heid, om de eerste bos tulpen, die zijn naam draagt, te kunnen overhandigen aan zijn vrouw Helen. Tijdens de krokusvakantie, van 16 februari tot en met 3 maart, is de “Astronaut André Kuipers tulp” bij Space Expo te zien. Ook zal de RuimteRaaffamillie van Raaf uit het populaire schooltelevisieprogramma “Huisje, Boom-

pje, Beestje”, gedurende deze vakantie-periode dagelijks gratis rondleidingen verzorgen voor de aanwezige kinderen. Op donderdag 21 februari om 11.00 uur geeft André Kuipers een publiekslezing over zijn ruimtevluchten. Zie ook: www.space-expo.nl

Viering Taizé liederen NOORDWIJK  Op 16 februari om 19.00 uur is er in de Maria ter Zee kerk een viering waarin liederen van Taizé worden gezongen.

leidingen die Jezus in de woestijn heeft doorstaan. U wordt uitgenodigd om na te denken over de woestijn van het leven van onze tijd en voor welke verleidingen je zelf komt te staan in het dagelijks leven.

Bij binnenkomst ontvangt u een kaarsje die u aan het licht van de paaskaars kunt ontsteken en op het grote kruis kunt neerzetten. We lezen uit Lucas 4,1-13 over de ver-

De collecte is bestemd voor de vastenactie. Vanaf 18.00 uur welkom om samen met het koor liederen in te zingen.


NIEUW!

Caresse boxsprings & more Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

COM F O RTA B E L S L A P E N M E T CA R E S S E B OXS P R I N G S, D E K B E D D E N E N H O O F D K U S S E N S !

CARESSE 4500 160x200 cm

2195,-

1695,-

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN! 160x200 cm

2995,-

2395,-

Caresse 4700

Voor de deur

3295,-

2795,-

Caresse 6700

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening.

P

160x200 cm

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd gecapitonneerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met pocketveer interieur en uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • luxe handgemaakt topmatras, van hoogwaardig koudschuim, zuiver wol en katoen. • 2 elektrische motoren met RF-draadloze bediening. • trendy pootjes in rvs.

KELTO

160x200 cm

3695,-

3295,-

Caresse 8500 Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd gecapitonneerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • luxe handgemaakt topmatras, van hoogwaardig koudschuim, zuiver wol en katoen. • 2 elektrische motoren met RF-draadloze bediening. • massief houten pootjes 12 cm.

2.000m2 SLAAPKAMERPLEZIER

SLAAPKAMERCENTRUM

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl CAR ESSE B OXSPR I NG

I NTRODUCTI EDAGEN BIJ KELTO SLAAPKAMERCENTRUM

OPENINGSTIJDEN KELTO SLAAPKAMERCENTRUM Maandag t/m woensdag 10:00 - 18:00 uur Donderdag koopavond . . 10:00 - 21:00 uur Vrijdag . . . . . . . . . . . . . . . . . 10:00 - 18:00 uur Zaterdag . . . . . . . . . . . . . . . 10:00 - 17:00 uur


Vrolijke kinderoptocht Klokslag elf minuten over 10 vertrok de jeugdoptocht vanaf de Brink, onder aanvoering van Prins Charming en Prinses Esmeralda. Inmiddels hadden volgens het opgestelde schema, de Kaninefaaten en hun posten langs en bij de optocht gewenste plaatsen ingenomen. Alles verliep onder de klanken van enkele gezellige jeugdbands op rolletjes. Een gevarieerde jeugdoptocht met veel deelnemende groepen. Gelet op het aantal deelnemers, staan zij er voor garant, dat de ‘grote optocht’ nog jaren van enthousiaste deelnemers verzekerd zal zijn.

Seniorenmiddag met Ria Valk en veel eigen inbreng Foto’s Thea ter Heide - Vrolijk

Good old Ria Valk krijgt de beentjes van de vloer in een polonaiseVolop vertier, en een uitstekende verzorgingEigen inbreng, met o.a. weer wervelende optredens van de dansmariekes De ‘Swaggers’ , zwagers, brengen het winnende lied van het LiedfestivalRolstoelers in de polonaiseJohn en Carla Bijlemeer gehuldigd

Als de jeugdprins de basisscholen bezocht hebben en de zieken door de Kaninefaaten niet zijn vergeten, barst op vrijdagmiddag het seniorencarnaval los. Ria Valk weet de zaal op de been te krijgen en zijn er voldoende assistenten aanwezig om ook de rolstoelers in een grootse polonaise door de zaal te leiden. De eigen inbreng van de Kaninefaaten doet de aanwezigen genieten. Winnaars van het liedjesfestival maar zeker de optredens van de dansmariekes, zowel junior- als die van de senioren, deden de harten van de in grote getalen aanwezige senioren dames ‘sneller’ kloppen. ‘Fantastisch, dat hadden wij vroeger niet, toen was het halen van het ‘askruisje, dat de vastentijd inluidde’. Precies volgens tijdschema kwam om 17.00 uur een einde aan een middag, waar mede dankzij de inzet van vele vrijwilligsters de Noordwijkerhoutse senioren tijdens een fantastische feestmiddag van een hapje en een drankje werden voorzien. Zelfs het traditionele slaatje’ ontbrak niet als ‘hartig’ toetje. Voor de Kaninefaaten was het, zo het draaiboek aangaf, aantreden geblazen om de zaal op te ruimen en klaar te maken voor de jeugd discoavond. (JL)

JOHN BIJLEMEER ERELID KOETILLERS

Tijdens het seniorencarnaval werd John Bijlemeer in gezelschap van zijn echtgenote Carla voor het voetlicht gehaald en benoemd tot erelid. Dit naar aanleiding van het feit, dat John na dit carnaval, afscheid gaat nemen van ‘zijn’ boerenblaaskapel, na 35 jaar lang wel de drijvende kracht te zijn geweest. Hij begon in 1978 op de kleine trom, om vervolgens de trombone op te pakken. In de loop der jaren was hij zakelijk en muzikaal leider, penningmeester en maakte hij drie jubilea mee (22, 33, 44 jarig bestaan). Nog meer hoogtepunten werden beleefd; op diverse festivals werd de winst binnengehaald (Eersel, Poeldijk, Heerenveen, Zennewijnen, Intrada). Hij werkte mee aan de twee CD opnames, staat het schitterende optreden bij een vol Thialf bij de EK allround schaatsen nog scherp op het netvlies, en waren er buitenlandse reizen naar Kiev en de Weissensee. De hofkapel keerde dit jaar nét voor het carnaval er van terug. Echtgenote Carla werd in de hulde betrokken, en kreeg zij het eerbetoon, in de vorm van het solonummer van John, - Malle Babbe-, nu speciaal voor haar. Het erelidmaatschap ging gepaard met een fraaie ruiker bloemen en een gouden speld. THV


Vervolg voorpag ina F Thea ter oto’s: Heide Vrolijk

Kleurrijke optocht door Kanifaaten en Duinknijnenrijk

Met een geslaagde proeve van bekwaamheid wist Prins Forus dan toch die felbegeerde sleutel te pakken te krijgen, en daarmee de heerschappij over karnavallend Kokkerhout. Het was meteen het startsein voor een bonte kleurrijke carnavalsoptocht. Talrijke ludieke items, gericht op het prinsenpaar, actualiteiten en spitsvondigheden, waren door groepen, individuelen, carnavalsverenigingen uitgebeeld. Naast de rijkelijke confetti, werd de optocht op zaterdag ook nog eens rijkelijk bestrooid door Koning Winter met sneeuw. Hetgeen overigens het publiek niet weerhield, om de optocht aan zich voorbij te zien laten trekken. In een afgeladen Schelft werden de prijswinnaars bekend gemaakt. Na vele maanden hard werken, zagen de Vikings hun noeste arbeid bekroond met een 1e plaats in de categorie Prinsenwagens; bij de groepen waren het de ‘Elfjes’, die met Forus en de Draak een eerste plaats scoorden. In de categorie Wagens waren het de Tulpkabouters, die de jeugd van prinsenpaar uitbeeldde, met een bijzonder grote en fraai afgewerkte Flinstones wagen. Zie verder onderstaand de foto-impressie. (THV) Uitslag optocht Kaninefaaten Individuelen 1. Dr Jopie Prammen en Dr Sulleke memmen - Uw last onze zorg 2. Blote Bassies - Zing hem eraf 3. Batavieren 4 Oh oh oma´s - vier tinten grijs 5. Slager - Plofkip 6. Takke Gilde 7. Henk Pro & Willem rail - Wat vond u van de Fyra? 8. Werkloze lakeien - Zoekende naar een nieuwe Bea …. Trix 9. Spuiten en Slikken - Ik trap me Lance 10. Blik Op Noordwijkerhout 11. Jet en El - ´t is geen gezicht Loopgroepen 1. De 11-jes - Forus en de draak 2. De Scharreltjes - Wij zijn tegen de plof kip en blijven lekker scharrelen 3. Urker Trutten Chôre - We hebben de L, we hebben de A…….. 4. Vochtvreters - I love Noordwijkerhout 5. Voorwaarts - We hebben er zin in (kikkerdril) 6. Pinksterren - Wij brengen kwaliteit in de optocht 7. Noortukkerhout ik vin je leuk - Ik vin je leuk 8. Nooit grappig - Nooit grappig 9. Drinkebroeders 10. De Prinsessen - De PR van CV de Noortukkers Prinses Raisa 11. De Madammekes - Als je haar maar goed zit Wagens 1. De Tulpkabouters - Terug naar de jeugd van Prins Forus 2. De Bank - Bourgondisch carnaval 3. De Buurtjes - Doping 4. De Dwergknijnen - Prins Tab en Prinses Dance 5. De Babyfaaten - Prins Charming en Prinses Esmeralda 6. De mini Noortukkers - De ark van Noach 7. Jeugdgroep Noortukkers - Prins Fantasia en Prinses Fabula 8. CV Hillegom - Apres ski 9. D´Osseknarren - Carnaval vieren doe je met plezier 10. Bakkie Doen - We gaan nog niet naar huis. 11 Gewoon idioot - Oranje Skihut Prinsenwagens 1. De Vikings - Vikings back to base 2. De Duinknijnen - Prince Taurus & Prinses Delphini 3. De Keiebijters - Tijd


LI TE I T S

Beds 2 Basic dé nr. 1 beddenspecialist in uw regio!

L WA

2 5 - T OP K 19

I T E I T S I ND

2 5 - T OP K 19

I TE I T SI N

D

2 5 - T OP K 19

L WA

S

S/m G A D N t 0 O .0 13 Z .00 uur 7 1 OPEN! S

WINT VAN AUPING!!

2 5 - T OP K 19

Beds 2 Basic (van Landschoot)

I T E I T S I ND

S

OFFICIËLE CONSUMENTENBOND TEST!

L WA

L VAN MINIMAA EIT ALIT KW NG PI AU van Beds 2 Basic ls u gewend bent

D

MATRASSEN AANBIEDING

5

€ 399,Maat 1.20 cm

LEVERBAAR IN VERSCHILLENDE KLEUREN!

ed Niet go g! ru geld te

Quartz Balance

€ 599,Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ Pocketveer 7 zones stevig matras √ Afdeklaag HR40 koudschuim √ Tijk afneembaar/wasbaar

uur uur uur uur uur

Maat 1.40 cm

€ 299,- p.st.

Quart Balance Plus

€ 499,-

€ 999,-

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING BRIXTON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

* TOP DESIGN BOXSPRING * WINNAAR onder de luxe boxsprings * 10 bloks voor hoofdfbord * 2x Luxe gestoffeerde boxen * 2x Luxe actieve pocketveer matras (7 zones) * Luxe Twintopper, zomer en winterzijde * Stoffen zijn 100% vuilwerend en waterafstotend * Luxe blokpoten met aluminium afgewerkt

Liberty 20 cm € 89,-

Leverbaar in alle maten!

Allure

Leverbaar in alle maten!

SUPER STUNT Normaal € 2.399,-

Anton/Dream

Eigenschappen √ Goed matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bodems

MATRAS GRATIS!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen √ 17 cm koudschuim √ Ergonomisch comfortzones √ Afneembare hoes

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen √ 22 cm soepel matras √ Pocketveer (7-slags) 7 zones √ 3 cm HR30 afdeklaag

Optima

p.st.

Leverbaar in alle maten!

p.st.

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ Bonellveer 16-18 cm √ SG20 afdeklaag

Carat € 699,-

€ 849,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 27 cm √ Koudschuim HR 60 7 zones √ Soft toch /3d border

Normaal € 4.189,TOP-AANBIEDING V.A.

€ 1.975,Leverbaar in alle maten

• In meerder stoffen en kleuren • Prijs voor vaste uitvoering

Sleeping King MATRAS GRATIS!

€ 189,- p.st.

€ 269,-

Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ 20 cm √ Pocketveer (7-slags)270 veren/m2 √ 7 comfortzones √ Tijk afneembaar/wasbaar

Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ 20 cm √ 17 cm HR42 koudschuim kern √ 7 comfortzones √ Ventilatieringen

Silver 500

Contour Comfort

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen √ 24 cm stevig matras √ Pocketveer 7 slags/7zones √ 3d border met handvaten √ Toplaag HR 60 koudschuim

M AT R AS S E N

BRIXTON COMPLEET!!!

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELEKTRISCH VERSTELBAAR Luxe design hoofdbord + 2x elektr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke Volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem

LAAGSTE PRIJS!

€ 39,-

2 weken NTIE ARA SLAAPG

13.30-18.00 10.00-18.00 10.00-21.00 09.30-17.00 13.00-17.00

I TE I T SI N

Normaal € 1.089,NU VOOR

Basic

Ma. Di./wo Do./vr. za. Zo.

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

COMPLETE 2-PERSOONS ELEKTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!!

Designhoofdbord! + 2 beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matrastopper! + 2 luxe kussens

Openingstijden

zoa

OX K WA L I T E I T B

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

LAAGSTE PRIJS!

L WA

S

GS LUXE BOXSPSRPIN RINGS EN

MATRAS GRATIS!

MATRAS GRATIS!

€ 699,-

€ 899,-

Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ 7-slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2 cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 22 cm √ Koudschuim & traagschuim zijde √ 7 zones

2 Basic Bij Beds jzen agste pri

Koopavonden

• La kwaliteit • Beste comfort • Beste dvies -a P O •T rvice -s • TOP e

Do./vr. 18.30-21.00 uur

071 2000168

Indien gewenst ook afspraak mogelijk buiten openingstijden!

Kerkstraat 58 • 2201 KN Noordwijk (binnen) INGANG Passage • naast De Ridder schoenen

Post @ beds2basic.nl • www.beds2basic.nl

Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag Utrecht Rotterdam

Nijmegen Klaaswaal Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Heerlen

Enschede

NWHW_week_07_13  
Advertisement