Page 1

Ook voor al uw glasreparaties Ook voor al uw glasreparaties VBO

MAKELAAR

Tel. 071 36 193 65 • www.bonnike.nl UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DENOORDWIJKER.NL 

Lokaal betrokken en betrouwbaar

Dinsdag 29 november 2016 JAARGANG 09 NR 46

Ook voor al uw glasreparaties Profiteer van onze jarenlange ervaring en advies op maat! Profiteer van onze jarenlange ervaring en advies op maat!

www.verfspecialistlassooy.nl www.verfspecialistlassooy.nl


van Panhuysstraat 100 2203 JS NOORDWIJK T: 071 -361 21 81 E: info@partycentrumnoordwijk.nl


VBO

MAKELAAR

Tel. 071 36 193 65 • www.bonnike.nl UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DENOORDWIJKER.NL 

nieuws

Lokaal betrokken en betrouwbaar

P9

Bouw Galileo Reference Center gestart

Starten van een nieuw hoofdstuk’

Rubriek n Jeugd en Gezin

Dinsdag 29 november 2016 JAARGANG 09 NR 46

politiek

sport

P7

Raadsvergadering in recordtijd voorbij welzijn

P21

V.v. Noordwijk is op de goede weg

P13

Ondertekenen tussen dropjes en stroopwafels

Prijswinnaars NAJAARSACTIE n De prijswinnaars

van de Grandioze Najaarsactie van week 2 zijn: Mevr. Zonneveld, St. Jeroensweg 23, Noordwijk; Rosalie Bedijn, Julianastraat 47b, Noordwijk; Mevr. Van der Slot, ‘s Gravendamseweg 61a, Noordwijkerhout.

n Inburgerpilot leert deelnemers over Nederlandse samenleving STERKSAAM n Je komt uit een ander land en moet opeens ‘meedoen’ in Nederland. Maar hoe kom je er achter hoe hier alles werkt? Waar mag je lopen op het fietspad en mogen twee mannen hand in hand over straat lopen? Twee groepen met deelnemers uit Teylingen, Lisse, Hillegom, Noordwijk en Noordwijkerhout hebben in de afgelopen maanden meegedaan aan een pilot met lessen over de Nederlandse Samenleving. Zij ondertekenden vorige week als eersten de participatieverklaring.

Supportersbus naar Achilles Veen - Noordwijk VOETBAL n Omdat Noordwijk gewonnen heeft en de overige uitslagen gunstig waren kan Noordwijk aanstaande zaterdag bij winst op 3 punten van de koploper Achilles komen. Om te zorgen dat het eerste elftal gesteund word door een grote supportersschare heeft de Supportersclub besloten om de ritprijs éénmalig aan te passen. De kosten zijn niet € 7,50 maar € 2,50. Om zeker te zijn van een plek in de bus kan je je opgeven via de website van de supportersclub: www. supportersclub-vvnoordwijk.nl.

door Marieke Voorn

De stroopwafels, mandarijntjes en dropjes staan op tafel in de grote vergaderzaal van de Mare Groep in Voorhout. Negen deelnemers uit Syrië wachten geduldig. De inwoners van Hillegom (3), Noordwijk (4) en Teylingen (2) vormen een van de twee groepen deelnemers in een speciale pilot, waarin ze in acht lessen hebben geleerd hoe de Nederlandse samenleving werkt. De andere groep bestaat uit inwoners van Lisse en Noordwijkerhout. De lessen zijn ontwikkeld door Vluchtelingenwerk en bespreken een breed scala aan onderwerpen. Zo is er les over verkeersregels,

Sint komt met Pietenband naar de Kerkstraat SINTERKLAAS n Zaterdag 3 decem-

ber zal Sinterklaas met zijn Pietenband een bezoek brengen aan de Kerkstraat en de winkeliers aan de Sint Jeroensweg. Willen jullie de Sint en zijn pieten begroeten, kom dan voor half drie ‘s middags want dan vertrekt het gezelschap weer om zich voor te bereiden op de nachtelijke tocht over de daken.

Bingo NOORTUKKERS n Vrijdag 2 december is er weer een fantastische Bingo, georganiseerd door CarnavalVereniging de Noortukkers.

De zaal van De Wieken aan de Wassenaarsestraat 5 gaat open om 19.30 uur en om 20.00 uur gaan de balletjes rollen.

Bloemen voor de eerste ondertekenaars van de participatieverklaringvoor vluchtelingen. | Foto: Marieke Voorn

maar ook over meer abstracte begrippen zoals verdraagzaamheid. Daarin wordt bijvoorbeeld besproken dat het homohuwelijk is toegestaan. “De cursisten hoeven dus niet te schrikken als ze twee mannen of twee vrouwen hand in hand over straat zien lopen,” legt een van de docenten uit. Als afsluiting van het traject gaat de groep een dag

vrijwilligerswerk doen in de regio. De twee groepen van de pilot hielpen bij SterkSaam in Lisse en bij Reuring in Noordwijk. De lessen zijn nu nog een pilot, maar de regering wil vanaf 2017 alle nieuwkomers verplicht een participatietraject laten afleggen, als onderdeel van hun inburgering. De inburgeringscursus blijft daarnaast

verplicht. Het doel van het traject is om statushouders de Nederlandse samenleving beter te leren begrijpen. Aan het einde ondertekenen ze een participatieverklaring, waarmee ze verklaren van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving kennis te hebben genomen en ze te respecteren. • Lees verder op pagina 13, links.

Sjaak polak nieuwe trainer voor SJC TRAINERSWISSEL n De opvolger van succestrainer Kees Zethof bij SJC is bekend gemaakt na de wedstrijd tegen ADO’20. Zodat al heel vroeg in het seizoen er geen onwetendheid en dus geen onzekerheid meer bestaat. De voormalig profvoetballer Sjaak Polak is de nieuwe man. die een overeenkomst heeft gesloten met

het bestuur van SJC. Op voorspraak van de spelersraad en volgens technisch verantwoordelijk bestuurslid Patrick van de Berg met een goed onderbuikgevoel. Polak, geboren 18 februari 1976, heeft zoals gezegd een lange geschiedenis achter zich als professioneel voetballer. Begon als linksback, werd later middenvelder en stond bekend om zijn harde schot en geweldige vrije trappen. Hij be-

Oog en oorochtend in het Trefpunt INLOOP n Vrijdag 2 december van 10.30 uur en 12.00 uur organiseert Puur Noordwijk haar Oog & Oor ochtend in ‘t Trefpunt. Het doel van deze ochtend is om op een informele wijze met een Puur Noordwijk afvaardiging van wethouders en raadsleden van

gon in 1995 en beëindigde in 2012 zijn carrière bij vv Scheveningen. De spelersraad van SJC was unaniem in het advies om in zee te gaan met de welbespraakte Hagenaar, die naast zijn trainersactiviteiten ook voetbalclinics verzorgd. Patrick van den Berg bevestigde dat ook deze trainer zich moet houden aan het door SJC gekozen beleid waarin het gaat om ‘eigen jongens eerst’ en het 4-3-3 spelconcept.

rug

Witteb

gedachten te wisselen over Noordwijkse actualiteiten. Een ieder kan terecht met vragen, ideeën en opmerkingen over onderwerpen die politieke aandacht hebben of juist verdienen. Puur Noordwijk legt graag de door haar in de raad ingenomen standpunten uit.

E DAAGS www.wittebrug.nl/10daagse

Inloop Jan Verwey INLOPEN n Elke eerste zaterdag van de maand kun je binnenlopen in het Jan Verwey Natuurcentrum. Op zaterdag 3 december staat vanaf 10.00 uur de deur weer open op het adres Zilverschoon 20 of vanaf 11.00 uur via de bibliotheek Akkerwinde 1a. Inlopen in het natuurcentrum kan tussen 10.00 en 12.00 uur. We hebben vier prachtige landschapskasten, waar je een tijd voor kunt staan en steeds weer iets nieuws ontdekken. Er is een gastheer en gastvrouw aan wie vragen gesteld kunnen worden over de natuur in en om Noordwijk en over wat het Jan Verwey natuurcentrum zoal voor activiteiten onderneemt. Mogelijk is er ook iemand die op een groot beeldscherm natuurfoto’s laat zien. Kom zaterdag gezellig binnenlopen voor een gratis kop koffie of thee, voor kinderen is er limonade

De krant niet ontvangen?

Bel 0714022901


Week 48 | 2016

Dit is de wekelijkse verschijnende informatiepagina van de gemeente Noordwijk.

Gemeenteberichten ISD-RUBRIEK

Bedragen Regiotaxi 2017 en tegoedbonnen

Automatische incasso

A20160373

Wanneer u liever niet met contant geld op zak reist of dit onhandig vindt, kunt u ervoor kiezen om de ritprijs via automatische incasso van uw rekening af te laten schrijven. Als u dat wenst, neemt u dan telefonisch contact op met de klantenservice van de Regiotaxi, bereikbaar op telefoonnummer (0900) 202 23 69.

A20160374

A20160375

Regiotaxi De Regiotaxi is een vorm van aanvullend openbaar vervoer en beschikbaar voor iedereen uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. De Regiotaxi is er voor alle inwoners. Iedereen kan gebruik maken van de Regiotaxi. Voor mensen die via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een indicatie hebben om gebruik te maken van de Regiotaxi geldt een lager tarief. Mensen zonder een Wmo-indicatie betalen een hoger tarief.

Tegoedbonnen inleveren Hebt u in 2016 van de Regiotaxi vanwege een klacht of dat u te vroeg of te laat bent opgehaald één of meer tegoedbonnen gekregen en nog niet ingeleverd? We adviseren u deze tegoedbonnen op tijd te gebruiken. Dit kan tot uiterlijk 31 januari 2017. Daarna zijn de tegoedbonnen van 2016 niet meer geldig. U kunt maximaal 5 bonnen tegelijk inwisselen. Bij het boeken van uw rit moet u melden dat u gebruik wilt maken van uw tegoedbon.

A20160377

A20160378

A20160379

Tarieven vanaf 1 januari 2017 In de Regiotaxi betaalt u per gereisde zone. Wanneer u gebruik maakt van het collectief vervoer via de Wmo betaalt u een lager tarief. Dit tarief is hetzelfde als in 2016. Iemand die met u meereist en zelf geen Wmo-indicatie heeft, betaalt het normale tarief van € 2,70 per zone. Hebt u een begeleiderspas, dan reist uw begeleider gratis mee.

Reserveren en vragen Regiotaxi

Bent u jonger dan 65 jaar dan betaalt u per zone € 1,00 en 1 opstapzone. Bent u 65 jaar of ouder dan betaalt u per zone € 0,70 en 1 opstapzone. Wanneer u verder reist dan de maximale 5 zones betaalt u per kilometer € 2,20 (in 2016 € 2,46). Advies: vraag vooraf aan de centrale van de Regiotaxi wat u voor uw rit moet betalen.

Bereikbaarheid ISD

Tarieven voor inwoners van Noordwijk:

Voor reserveringen: telefoonnummer (0900) 202 23 68. Voor meer informatie over de Regiotaxi kunt u terecht op www.rthr.nl en de klantenservice van de Regiotaxi telefoonnummer (0900) 202 23 69. Voor vragen over een Wmo-indicatie kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek.

Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek aan het Lokaal Loket, Voorstraat 42 (gevestigd in het gemeentehuis)

ONTVANGEN AANVRAGEN GEMEENTE De volgende (niet op de Wabo-gebaseerde) aanvragen zijn ontvangen:

Jonger dan 65

65 of ouder

1

€ 0,00 *

€ 0,00 *

Over de aanvragen

€ 3,00

€ 2,10

De aanvragen zijn soms nog niet compleet en er kunnen nog veranderingen in worden aangebracht.

€ 4,00

€ 2,80

€ 5,00

€ 3,50

€ 6,00

€ 4,20

3 4 5

* U betaalt in de Regiotaxi wel de bijdrage maar krijgt deze aan het eind van het kalenderjaar terug via de ISD.

Geen Wmo-indicatie Als u geen Wmo-indicatie hebt, kunt u wel gebruiken maken van de Regiotaxi. U betaalt net als in 2016 € 2,70 per zone. Dit bedrag geldt ook voor de opstapzone. Wilt u verder reizen dan 5 zones, dan geldt een kilometertarief. Voor de nachtzones tussen 01.00 uur en 06.00 uur geldt per zone € 1,00 toeslag. Voor meer informatie kunt u terecht bij de klantenservice van de Regiotaxi, bereikbaar op telefoonnummer (0900) 202 23 69.

Vervoerspas Wmo Wanneer u reist met de Regiotaxi, moet u uw Wmo-vervoerspas bij u hebben. De chauffeur moet uw pas scannen om uw rit correct uit te kunnen voeren. Uw pas is geldig voor de contractperiode en dat betekent dat u niet jaarlijks een nieuwe pas krijgt.

Afwijken bestemmingsadres Wanneer u in de taxi zit, is het niet mogelijk om de chauffeur naar een andere locatie te laten rijden dan u vooraf hebt opgegeven. Het is wel mogelijk om tijdig voor vertrek telefonisch via de klantenservice uw bestemming te wijzigen.

B20160087

B20160088

B20160090

Zone

2

A20160380

4 januari 2017 Kerstboomverbranding, Zwarteweg 20 2201 AC, Stichting ‘s Heeren Loo Zorggroep / ‘s Heeren, 18 november 2016; ontheffing sluitingstijd 1 januari 2017, Zeestraat 7 2201 KH, Café De Meerniet, 18 november 2016; 8 januari 2017 Den Haag Strandmarathon, Strand , Stichting Ingenieursbureau Van der Klei, 18 november 2016; 2017 standplaatsvergunning, Koningin Wilhelmina Boulevard (thv afrit 19) 2202 GR, Vishandel Duyndam, 23 november 2016; 31 december 2016 huis-aan-huisverkoop oliebollen, Stichting Kinderboerderij Noordwijk, 23 november 2016; 7 februari 2017 standplaatsvergunning, Hoofdstraat 2202 GD, Pepperminds Nederland B.V., 23 november 2016; 23 december 2016 Goede Doelenactie voor Friends United, Strand (afrit 16) 2204 XX, Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs, 23 november 2016; 26 t/m 27 november 2016 ontheffing Drank- en horecawet, De Keuvel 1 2201 MB, Boekhandel Van der Meer V.O.F., 18 november 2016; drank- en horecavergunning (wijziging leidinggevende), Parallel Boulevard 18 2202 HP, De Lamme Goedzak B.V., 18 november 2016; 10/11 december 2016 ontheffing drank- en horecawet, Lindenplein 1 2201 JG, Koffieshop August, 23 november 2016.

Nog geen bezwaar mogelijk Zolang er geen besluit is genomen kunt u géén bezwaar indienen.Wel kunt u een zienswijze indienen, waarmee u kunt laten weten hoe u denkt over een bepaalde aanvraag.


Meer weten? Voor meer informatie over een aanvraag kunt u contact opnemen met het Team Openbare Orde en Veiligheid via het e-mailadres handhaving@noordwijk.nl of telefonisch via (071) 36 60 000.

2016124858 Rembrandtweg 7 te Noordwijk, het wijzigen van de verleende vergunning voor nieuwbouw appartementen, 22-11-2016

Meer weten over ingekomen aanvraag

VERZONDENBESLUITEN De volgende besluiten zijn verzonden: 20160333 10 en 11 juni 2017 Markt onder de Linden lindenplein en Voorstraat 1e fasevergunning 4 november 2016; B20160080 aanwezigheidsvergunning speelautomaten 5 jaar, De Grent 10 2202 EL, Café de Rosser, 16 november 2016; B20160081 aanwezigheidsvergunning speelautomaten 5 jaar, De Grent 14 2202 EL, Homebase B.V., 16 november 2016; A20160345 1 december 2016 t/m 15 januari 2017 Winter Wonderland, Koningin Astrid Boulevard 104 2202 BD, Van den Berg Horeca Noordwijk B.V., 16 november 2016.

Bezwaar Als u vindt dat u door een besluit wordt benadeeld kunt u daartegen bezwaar maken. U heeft daarvoor meestal zes weken de tijd. Een bezwaarschrift moet gemotiveerd en ondertekend zijn en moet schriftelijk (niet via e-mail) worden gestuurd naar het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van ‘Bezwaarschrift’ en het registratienummer van het besluit. De genoemde besluiten treden meestal zes weken na de verzenddatum in werking. Een bezwaarschrift schort de werking niet op. Als u vindt dat een vergunning wel zou moeten worden opgeschort en u heeft daar een spoedeisend belang bij, dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening of de behandeling van een ingesteld beroep brengt de rechtbank kosten in rekening.

De publicatie van ingekomen aanvragen houdt niet meer in dan een kennisgeving en betekent niet dat de aanvragen ter inzage liggen. De binnengekomen aanvragen zijn soms nog niet volledig, er kunnen nog veranderingen in worden aangebracht en de toestemmingen kunnen worden geweigerd.

Nog geen bezwaar indienen Zolang de aanvragen in behandeling zijn kunt nog géén bezwaren indienen. Dat kan pas wanneer er een besluit is genomen. Alle verzonden besluiten worden in deze rubriek bekend gemaakt? U kunt dan, afhankelijk van het soort besluit en de voorbereiding, een bezwaarschrift indienen bij de gemeente of beroep instellen bij de Rechtbank Den Haag of de Raad van State. In sommige gevallen wordt als voorbereiding van een besluit een aparte procedure gevolgd. Als de gemeente medewerking wil verlenen dan wordt het ontwerpbesluit zes weken ter visie gelegd. In deze periode kunt u dan ook zienswijzen indienen, waarmee de gemeente rekening moet houden bij de beslissing. De ter visie legging wordt hieronder vermeld.

Meer weten? Indien u informatie wenst over de afhandeling van een specifieke aanvraag, kunt u het beste contact opnemen met de Omgevingsdienst West-Holland via het e-mailadres info@odwh.nl of telefonisch via (071) 408 31 00.

Informatie over de verleende vergunningen kan worden verkregen bij het team Openbare Orde en Veiligheid, telefoonnummer (071) 36 60 000 of bij de Gemeentewinkel op het gemeentehuis aan de Voorstraat 42.

Deze besluiten treden in werking zes weken vanaf de verzenddatum van de beslissing (tenzij anders vermeld). Indien u meent dat u een spoedeisend belang heeft kun u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening en/of het instellen van beroep bent u aan de rechtbank griffierechten verschuldigd.

Alleen voor instellen beroep Wanneer er alleen rechtstreeks beroep mogelijk is en geen bezwaar staat dat boven de betreffende besluiten vermeld. Rechtstreeks beroep bij de rechtbank is mogelijk voor diegenen die een zienswijze hebben ingediend, en voor derde belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zijn geen zienswijze hebben ingediend. U heeft daarvoor zes weken de tijd, gerekend van af de dag na datum bekendmaking van de beslissing (tenzij anders vermeld). Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Rechtbank Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Meer weten?

VERZONDEN BESLUITEN In de afgelopen weken zijn de volgende besluiten verzonden:

Omgevingsvergunningen

Meer weten?

beslissing (tenzij anders vermeld). Een schriftelijke (geen e-mail) gemotiveerd bezwaarschrift dient te worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, per adres: Omgevingsdienst West-Holland, Postbus 159, 2300 AD Leiden onder vermelding van het trefwoord Bezwaarschrift en het registratienummer van het besluit. Een bezwaarschrift schort de werking van een besluit niet op. Het is in sommige gevallen mogelijk, na instemming van het bestuursorgaan, de bezwaarschriftenprocedure over te slaan en rechtstreeks beroep in te stellen bij de rechtbank.

(mogelijkheid tot bezwaar en beroep) 2016059970 Freesialaan 22 te Noordwijk, het plaatsen van een nieuw dierenverblijf, 23-11-2016 2016106061 Duinweg 21 te Noordwijk, het kappen van een boom, 17-11-2016

Bezwaar en/of beroep Indien u van mening bent dat u door een besluit wordt benadeeld bestaat er de mogelijkheid om bezwaar te maken. U heeft daarvoor zes weken de tijd, gerekend vanaf de verzenddatum van de

Indien u informatie wenst over een verleende vergunning, kunt u het beste contact opnemen met de Omgevingsdienst West-Holland via het e-mailadres info@odwh.nl of telefonisch via (071) 408 31 00.

WELSTANDSVERGADERING De Welstandscommissie Dorp, Stad en Land houdt iedere twee (in de oneven) weken op dinsdag een openbare welstandsvergadering in het gebouw van de Omgevingsdienst West-Holland, Schipholweg 128, 2316 XD te Leiden. Aanvang 13:30 uur. De agenda over de te behandelen bouwplannen is vanaf 9:00 uur op de dag van behandeling in te zien in de Gemeentewinkel, Voorstraat 42. Telefonische informatie kunt u eveneens vanaf 9:00 uur op die dag inwinnen via telefoonnummer (071) 408 34 15.

INGEKOMEN AANVRAGEN De afgelopen weken zijn de volgende verzoeken binnengekomen:

AGENDA OPENBARE PRESENTATIEAVOND VOOR RAAD EN COMMISSIE DONDERDAG 8 DECEMBER 2016

Omgevingsvergunningen

Aanvang: 20:00 uur Locatie: Gemeentehuis, Nieuwe Raadzaal

2016123511 Tulpstraat 18 te Noordwijk, het plaatsen van dakkapellen aan de voor- en achterzijde, 17-11-2016 2016124370 Vinkenlaan 27 te Noordwijk, het gedeeltelijk verwijderen van een tussenmuur, 21-11-2016 2016123445 Boekerslootlaan, het verwijderen van 9 bomen, 17-11-2016 2016123738 Rembrandtweg 12 te Noordwijk, Plan “Opduin”, 17-11-2016 2016124235 Egmonderstraat 13 te Noordwijk, plaatsen van een dakkapel, 19-11-2016

Presentaties 1. ODHW 2. Offem Zuid 3. Parkeeronderzoek

Meer informatie De presentatieavonden vinden plaats in het gemeentehuis en beginnen om 20:00 uur. De agenda’s worden dan definitief vastgesteld. De actuele agenda en de eventuele stukken zijn te raadplegen op www.noordwijk.nl/gemeenteraad.

www.noordwijk150.nl

Voor meer informatie over de producten en diensten en de openingstijden van de gemeente raadpleeg de website: www.noordwijk.nl

Contact met de gemeente Bel (071) 36 60 000 (werkdagen 08:30 – 17:00 uur) of e-mail: gemeente@noordwijk.nl

facebook.com/gemeentenoordwijk @noordwijkzh

De gemeente is niet verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van de Noordwijker.

Gemeenteberichten Week 48 | 2016


De Kerkstraat en omgeving!

PP

GRATIS voldoende parkeergelegenheid

De Ridder Schoenen afgelopen seizoenen succesvol dankzij groeiende verkoop van dames- en herenschoenen in het modesegment Ondanks dat De Ridder Schoenen een sterke collectie kinderschoenen in het assortiment heeft, dankt het familiebedrijf de groei van de afgelopen seizoenen aan de stijgende verkoop van met name dames- en herenschoenen. De groei zit hem vooral in de verkoop van modeschoenen. De verklaring voor die groei zit hem volgens Geert, één van de eigenaren, in het feit dat in het recente verleden de juiste beslissingen zijn gemaakt. Na de verhuizing van twee jaar geleden zitten  onze beide winkels nu tegenover elkaar op een goede plek in de straat. Dat maakt het voor

worden. Deze service is zeer vernieuwend en wordt door onze klanten als heel prettig ervaren.

DAMES SCHOENEN NIEUW

Verder lijken we te profiteren van de aantrekkende economie en de positieve ontwikkelingen in het winkelgebied van Noordwijk-binnen.

De Ridder Schoenen

SPM € 129.95

Volg ons op Facebook!

SPM € 89.95

Wij hebben de laatste jaren heel veel geïnvesteerd in het aanbrengen van de juiste balans binnen onze collectie en willen daar de komende jaren nóg meer het accent op gaan leggen. De collectie van De Ridder Schoenen is te bekijken op: www.deridder-schoenen.nl 

TORAL SHOES € 199.95

ONZE WEBSHOP NIEUWE DERIDDER-SCHOENEN.nl COLLECTIE OPEN IS BINNEN! 24/7

onze klanten makkelijker om even in beide winkels de collectie te bekijken. Verder is onze gang naar internet heel professioneel en op het juiste moment ingezet. Het maakt ons tot

ver buiten de bollenstreek duidelijk zichtbaar. Naast de optie tot online bestellen is het nu ook mogelijk online schoenen te reserveren die vervolgens in de winkel gepast kunnen

De Ridder Schoenen

Kerkstraat 21 & 22 - Noordwijk-binnen - Tel 071-36244778

PARTICULIEREN

OPGELET!

Katwijk Rijnsburg Uw advertentie verschijnt in de regio: Valkenburg Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Noordwijk Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. U kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • • • • • • •

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KATWIJK VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KATWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOORDWIJK PRIMERA Sassenheim, Hoofdstraat 208, SASSENHEIM RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOORDWIJKERHOUT THE READSHOP, in de Hoftuin, RIJNSBURG BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DONDERDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna)

out

h Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom

Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

Rederij

van Hulst Dagtochten, Dagtochten, Rondvaarten Rondvaarten & & Arrangementen Arrangementen

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN

WELKOM AAN BOORD!

In 2017 zien wij u graag weer aan boord voor een vaartocht op één van onze schepen. Wij verzorgen voor u: • Vaartochten voor gezelschappen • Rondvaarten Kagerplassen en omgeving • Dagtochten naar Amsterdam, Gouda, Haarlem en Delft • Workshops • Vergaderingen • Diverse cateringmogelijkheden Geheel vrijblijvend ontvangt u informatie over onze mogelijkheden.

www.rederijvanhulst.nl

Afvaarten: • Warmond • Noordwijk • Lisse • Katwijk • Leiden

| info@rederijvanhulst.nl | +31 (0)71 - 301 01 33


politiek

DE NOORDWIJKER

Binder Noordwijkse zaken

D

e lokale politiek staat onder druk. Belangrijke zaken zijn niet meer in handen van de lokale partijen. Maar zijn gedelegeerd aan instanties die regionaal en dus goedkoper taken kunnen uitvoeren. Lokale bestuurders blijven politiek verantwoordelijk zonder dat deskundigheid voorwaarde is. De verantwoordelijkheid gaat niet veel verder dan ‘dit nemen we mee’ en ‘dit laat ik onderzoeken’. Lokale politieke keuzes sneeuwen daarom onder. Regionale aanpak heerst en dat maakt het verschil in plaatselijke politieke inzichten tot een farce. Lokaal sociaal belang is inmiddels een bijkomstigheid die er eigenlijk niet toe doet. De gezamenlijke portemonnee is in alle zaken leidend. Principiële politieke keuzes die extra geld kosten halen het niet meer. In de diverse politieke vergaderingen in raad en commissie hoorde je ooit af en toe nog wel een politiek opmerking. Maar eindigde vaak in gestotter wanneer de financiële consequenties duidelijk werden. Inmiddels durven de principiële politici zelfs niet meer te stotteren. Met als gevolg dat de meeste vergaderingen zich beperken tot hamerstukken. Waar moet dit heen? Nog een jaar en dan komen de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen al weer in zicht. Dan is er een periode van 4 jaar voorbij. Jaren van veel praten, jaren van elkaar vliegen afvangen en jaren van verspilde energie. Raadsleden die ik aanvankelijk vol strijdlust en met veel energie bezig zag, herken ik niet meer. Zogenaamde nieuwe en progressief denkende talenten blijken nu al te neergeslagen. Deze ‘talenten’ worden nauwelijks meer als energiek en strijdlustig herkend. Ook de politiek geïnteresseerden burgers haken af. Slechts persoonlijk belang lokt af en toe een paar dorpsgenoten naar de raadzaal. En die ervaren daar,net als uw columnist, dat afgesproken regeltjes en de zogenaamde ‘orde van de vergadering’ veel belangrijker worden geacht dan de politiek zichtbaar maken. Mogelijke interessante discussies worden vooral door de grootste partij te vaak uit de weg gegaan. Waarbij dan wordt verwezen naar de afspraak om zogenaamde ‘technische vragen’ schriftelijk in te dienen. Het lijkt correct maar ik vind dit als semideskundige volkomen onwenselijk. En ik constateer dat dit veroorzaakt wordt door ondeskundigheid in samenhang naar de hang om superioriteit uit te stralen. En dan volgt deze week de meer dan rake vaststelling door deskundigen: ‘Gemeenteraadsvergaderingen zijn als gevolg van deze ontwikkelingen niet meer de plek waar de interesse van de burger voor het politieke proces wordt gevoed’. Toch komt er een verkiezingstrijd. Maar waar zou de strijd over moeten gaan? Unaniem speelden partijen voor Don Quichot in het gevecht tegen windmolens. Unaniem koos men voor hoogbouw aan de Boulevard. Unaniem gaf men SJC in navolging van de Duinwetering een presentje aan de Lageweg. De gewone Noordwijkse zaken zijn dus unaniem geregeld. Tijd om ook eens unaniem te gaan besturen?

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

7

Raadsvergadering weer in recordtijd voorbij n Landelijke zoektocht naar nieuwe werkwijze RECORD n De raadsvergadering van deze week moet wel in een absolute recordtijd in het bestaan van de Noordwijkse politiek zijn afgewerkt. Op de tribune een groot aantal ongeduldige belangstellenden, wachtend op de aanvang van de vergadering, wat even wachten was op de fractievoorzitters van alle partijen die kennelijk in een geheim overleg waren en waarover echter aan de aanwezigen geen uitleg werd gegeven. Op deze agenda prijkten de zes reguliere standaard punten inclusief het vijf minuten spreekrecht voor burgers, waarvan door de bewoners van Westerbaan en Dompad gebruik werd gemaakt, om ongenoegen te uiten over de gang van zaken rondom de stalhouderij van hun buurman. Daarnaast een viertal hamerstukken. Na minder dan 30 minuten stond iedereen dan ook weer op straat. Het systeem lijkt niet meer te voldoen. NIET ALLEEN IN NOORDWIJK

Gemeenteraadsvergaderingen zijn niet meer de plek waar de interesse van de burger voor het politieke proces wordt gevoed. Er zijn in het land al tal van initiatieven om het anders te doen. Alom groeit de overtuiging dat de manier waarop de gemeenteraad nu te werk gaat niet aansluit bij de praktijk. In Noordwijk was er na de verkiezingen al een ‘nieuwe manier’. Met gelijktijdig vergaderen op twee plekken in het raadhuis. Met nieuwe termen zoals raadgevend en besluitvormend. Met plots veel burgers aan tafel die mee mochten praten. Maar al snel kregen de nuchter Noordwijkers gelijk die voorspelden dat dit onwerkbaar zou blijken. PARTICIPEREN

Inmiddels is er weer een andere eigentijdse werkwijze, waarbij de burger mag participeren, maar vooral bij aanvang van het politieke proces. Ook dit zorgt echter voor veel onbegrip en bovendien voor niet

De raadsvergadering van deze week werd absoluut in recordtijd afgewerkt. | Foto: Wim Siemerink

aansprekende vergaderagenda’s. De geheel nieuwe aanpak, waarvoor inmiddels al veel gemeenten pleitten, kan niet worden uitgevoerd. Daarvoor zou de gemeentewet moeten worden aangepast. Inmiddels daalt het vertrouwen in instituties steeds verder en de lokale politieke strijd beperkt zich tot de verkiezingscampagnes. Het huidige debat met de meepratende burgers lijkt sympathiek, maar brengt zelden oplossingen. Het onderstreept steeds vaker slechts de verschillen van inzicht en de belangstelling van derden rond besluitvorming daalt zienderogen. LANDELIJK

Overal in het land steekt dit probleem op het terrein van het lokale openbare bestuur de kop op. Vergaderen ‘oude stijl’ werkt op veel plaatsen niet meer. De onvrede over

de huidige politici en de maatschappelijke polarisatie neemt heel snel toe. In het land pleit men al voor een nieuw systeem onder de naam ´code Oranje´. Raadsleden en wetenschappers slaan inmiddels de handen ineen en pleiten openlijk ook voor radicale verandering. Ze denken aan een raad met een heel groot aantal raadsleden mogelijk meer dan 100, die slechts drie keer per jaar bij elkaar komen, waarbij de dagelijkse praktijk de vastgeroeste geldende partijpolitieke standpunten moet loswrikken. Voormalig burgemeester Hans Alberse en ooit raadslid in Rheden schrijft in dit verband in een artikel aan raadsleden: ‘Kijk eens terug naar het moment waarop je nog geen raadslid was. Toen sprak je nog normaal. Maar binnen drie maanden vind je dingen normaal die echt

niet normaal zijn’. Alberse pleit voor vijf keer per jaar een lokale bijeenkomst met burgerjury. OPGAVEN GESTUURD

Noordwijker Peter Struik is een specialist en landelijk adviseur op het gebied van innovatie bij het Openbaar Bestuur. Ook hij gaf aan voorstander te zijn van veranderingen binnen de lokale politieke besluitvormingsprocessen en stelt nadrukkelijk dat zijn ervaring is dat raadsvergaderingen niet meer werken en noemt de mogelijkheid om te kiezen voor ‘Code Oranje’. Maar Struik zegt voorstander te zijn van het ‘Opgaven gestuurd werken’. Dat noemt hij een effectief teamspel van politiek met andere partijen uit het maatschappelijk veld, waarbij de gemeenteraad zich dienend moet gaan opstellen.

Opnieuw onzekerheid over de deal met Heijmans DEAL n De bouw van het zwembad, gekoppeld aan het nieuwbouwproject van Heijmans is opnieuw in het nieuws. De gemeente Noordwijk moet over zo’n zes maanden de € 30 miljoen incasseren voor de grond die verkocht is aan de Heijmans.

Maar deze maand was er slecht nieuws. Het beursgenoteerde bedrijf kwam met de verplichtte pu-

blicatie van kwartaalcijfers,waarin melding dat niet minder dan € 15 miljoen is afgeboekt op lopende wegenbouwprojecten. Het gevolg is een paniekreactie. En inmiddels blijkt dit reden voor veel beleggers om snel te willen verkopen. Onder het motto ‘better save than sorry’ dumpte men de aandelen. Met als gevolg een waardedaling van niet minder dan 50%. Reden voor Theo Alkemade (CDA

Noordwijk) om in de raadsvergadering vragen te stellen over de zekerheden die in de deal op dit punt zijn ingebouwd. Wethouder Bakker kon in een reactie geen extra duidelijkheid geven over de situatie die door deze nieuwe tegenvaller is ontstaan. Hij maakt kenbaar dat er nog steeds regulier overleg is en dat daarbij geen opvallende zaken op de agenda zijn gekomen. Landelijke analisten verwachten

niet dat Heijmans direct zal omvallen, maar wachten met belangstelling op het eind van het jaar. Indien er dan opnieuw grote afschrijvingen worden geboekt, dan lijkt er een groot probleem omdat de afspraken met banken hierover duidelijk zijn. Voorlopig maakt wethouder Gerben van Duin (financiën) zich echter geen grote zorgen. Hij meldt te vertrouwen op een goede afwikkeling van de bestaande overeenkomst.

Bewoners Westerbaan komen in actie ACTIE n De bewoners van de Westerbaan lieten zich duidelijk horen. Ze worden het namelijk zat. Het jarenlange gesol met buurman Peter van der Holst, de eigenaar van de stalhouderij op het stuk grond dat grenst aan hun appartementengebouw, moet volgens hen direct ophouden. En het ook bevoordelen van ontwikkelaar van der Meer, die een handhavingverzoek

deed, ontbrak niet in hun kritiek. Een bijzonder groot aantal buren kwam hun woordvoerster steunen bij haar inspraak hierover. De aanleiding was een brief die op de agenda stond vermeld. Gebruikmakend van het recht dat iedere Noordwijker heeft, benutte zij de vijf minuten spreekrecht om een hartverwarmend betoog uit te spreken, waarin mensen en dieren de positieve elementen waren en het ambtelijk handelen, de bureaucra-

tie en de handhavingsdrift de negatieve storende zaken. ‘Haal de handhaving maar weer weg bij OWH en los dit lokaal op. Inclusief menselijk gevoel en kennis van de situaties’, was de opdracht aan de politiek. De heer Van der Holst was er ook. Met een tas vol documenten, waarmee hij zou willen bewijzen dat hem onrecht wordt aangedaan en waaruit duidelijk zou zijn te concluderen dat bestuurders en ambtenaren de waarheid onbarmhartig geweld aan doen. Voor de bewoners zat er een on-

verwacht addertje onder het gras. Gebruikelijk mogen raadsleden bij insprekers vragen ter verduidelijking stellen. Raadslid Teatske Visser (PUUR), tevens waarnemend voorzitter van de raad, gebruikte dit niet om vragen te stellen, maar door vooruitlopend op de conclusie die is voorbehouden aan de voorzitter, er iedereen op te wijzen dat er niet deze avond, maar in een latere commissievergadering, discussie zou kunnen zijn over genoemde brief. Voorzitter Rijpstra zou dit daarna nog eens duidelijk bevestigen.


FAMILIEBERICHTEN

Afscheid nemen vraagt aandacht.

Aanleveren familieberichten

Dat verdient elk mens en die geef ik u graag.

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Per e-mail

Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Noordwijker. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Per post of afgeven

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Omdat een uitvaart meer is dan afscheid alleen... Annemarie Hazenoot

Katwijkse zoekt huish.werk: wassen, strijken, koken, sch.gaande kinderen opv. 3 t/m 5 dagen per week. Tel. 0613719645

Wilt u samen met mij kijken naar de mogelijkheden rondom uw uitvaart? Nic Oosterveer is te bereiken via telefoonnummer: 06-53898409

Bel mij gerust. Ik kom vrijblijvend langs.

Tuinman, stratenmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave, tel: 0657200505. MAXI MODE SALE! 1 = 20%, 2 = 30%, 3 = 40% korting!! M.u.v. basis en kerstcollectie! Koninginneweg 18, Katwijk aan Zee, tel. 071- 40 18833, FB.

IETS GEBROKEN EN 50+ ? Botontkalking/ osteoporose kan de oorzaak zijn. Wees er op tijd bij

Vraag ernaar bij uw arts en kijk op botinbalans.nl

PARKET- PLANKENVLOER SCHUREN EN AFWERKEN. Bel voor een gratis offerte: 06-20401577 Katwijk aan Zee Garageboxen in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,--. Inlichtingen 06 20773480 Te koop gevraagd: Klassiekers en oldtimers, achterstallig onderhoud geen bezwaar. Tel: 06- 30216509. TV stuk? Remmelzwaal bellen, slecht signaal, oude bekabeling vervangen, tv instellen tel. 06- 20959333. Wifi/ internet problemen, slecht wifi signaal computer tel. 0629515182, alg. nr. 071-2406389.

Oproep: Hierbij wil ik graag in contact komen met de vader, moeder en dochtertje waarmee ik za. 12 sept. rond 13:45 uur, hoek Spinozalaan/ Langevaart op ongelukkige wijze met de fiets in aanraking kwam. Mevr. De Mooij, tel. 06- 30873014. Te koop gevraagd: alle merken auto’s en bedrijfsauto’s defect geen bezwaar, ook sloop, direct contant geld met RDW vrijwaring. Info: 06-42488414.

T 071 - 36 46 006

dag en nacht bereikbaar

barbaranoordwijk.nl

VERMIST: Joris rode kater, 3 witte voetjes, wit befje en witte buik. 3,5 jaar, vanaf Duinweg Noordwijk 06-52878803

KNALLEND HETJAAR UIT g u r b e Witt

Met de Wittebrug 10-daagse!

T O T N E G N I T R O K ! 7 2 0 . 0 €1

t/m er 8 g a d r donde g 17 decemb zaterda agse 0da

.nl/1 tebrug

E S G DAA LE SA LE SA LE SA LE SA LE SA LE SA LE SA LE it www.w

SALE SALE SALE SALE SA

Den Haag Donau 120 (Forepark) (070) 342 92 22

Honselersdijk Nieuweweg 8 (0174) 63 98 50

Voorschoten Hofweg 39 (071) 57 94 794

Den Haag Kerketuinenweg 36 (070) 308 20 00

Noordwijk De Hooge Krocht 109 (071) 40 63 600

www.wittebrug.nl info@wittebrug.nl


nieuws

DE NOORDWIJKER

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

KEURSLAGER KOOPJE:

V.I.B. Burgers

4 stuks

€ 5.00

voor

€ 2.50

Met gratis ui-bieslooksaus

Vleeswaren koopje: Grillworst: stuk van 250 gram Naturel, met kaas of Spaans Special:

9

€ 1.75

Noortokkertje

100 gram Kipfiletschnitzel gevuld met kaas en roomkaas omwikkeld met rauwe ham

Voor het heerlijk avondje: Saucijzenbroodjes, mini Quiche, kipkluifjes, gehaktballetjes in saus, saucijzen letters en staven, gourmetschotels etc. Extra koopje:

Verse Erwtensoep

per liter

Iedere dag vers uit eigen keuken!

Bouw Galileo Reference Center gestart OFFICIEEL  Minister Melanie Schultz van Haegen - Infrastructuur en Milieu - heeft op 30 mei de papieren ondertekend die de bouw van Galileo Reference Center mogelijk moet maken. Slechts een paar maanden later, op 24 november, is de begane grond al aardig op streek en mag burgemeester Jan Rijpstra een paneel op zijn plaats zetten. Door Joke van der Zanden

Het Galileo Reference Centre wordt gebouwd op het Noordwijkse Space Business Park. Het centrum is onderdeel van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo. Het is de bedoeling dat het centrum voor 1 juli 2017 in gebruik wordt genomen. Het gebouw is circa 1500 m², in twee bouwlagen uitgevoerd met kantoorruimte en verschillende computerruimtes. Op het dak worden de benodigde antennes geplaatst. Het wordt gebouwd aan de Zwarteweg door Van Rhijn Bouw. Als het gebouw klaar is gaan ze daar alle datastromen afkomstig van Galileo verwerken en analyseren, hetgeen weer leidt tot allerlei

mogelijkheden, toepassingen en werkzaamheden. De komst van het datacentrum levert veel werkgelegenheid op in de regio Noordwijk. Er zweven momenteel 18 Galileosatellieten in een baan om de aarde. Het stelsel moet uiteindelijk 30 satellieten gaan tellen. Na een aantal enthousiaste sprekers voerde burgemeester Jan Rijpstra het woord: “We hebben het geluk dat het nationale welkom voor de Esa-astronaut André Kuipers in Noordwijk plaatsvond. Hierdoor konden we nieuwe initiatieven en partners verwelkomen. Ook vandaag starten we weer met een nieuw hoofdstuk: het Galileo Reference Centre. Noordwijk heeft hier-

Maaltijd van de week: Gezocht! Rode kool stamppot met hachee ERVAREN 95 500 gram € 4. WINKELMEDEWERK(ST)ER Maandag 5 December sluiten wij om 17.00 uur i.v.m. de Sint. 30 uur Maandag per week t/m vrijdag geopend tot 19:00 uur; Zaterdag tot 16:00 uur. Heb je interesse? Vraag Krijn van dereven Bent keurslager en catering naar Peter of Gourmet, Coby barbecue den Elzen Kerkstraat 50, Noordwijk, T. 071-3612720 Bekijk de nieuwe foto’s op onze internetsite: www.vanderbent. Tel. 071-3620169 Geldig van 28/11 tm 3/12

Burgemeester Rijpstra zet met een besturingstoestel een paneel op zijn plaats. | Foto Joke van der Zanden

€ 5.00

Kaasspecialist Peter den Elzen St. Jeroensweg 2a 2210 NW Noordwijk Tel. 071-3620169

naar uitgekeken. We zijn een triple KaasspecialistDe Peter den Elzen A locatie voor de ruimtevaart. Maak lekkerste en smaakvolle St. Jeroensweg 2a ons trots en laten we gezamenlijk Noord-Hollandse jong belegen dit belangrijke Galileo project pro2210 NW Noordwijk Goudse kaas moten,” aldus Rijpstra.

500 gram € 5,45

Bij het twee verdiepingen tellende vrijstaande gebouw worden de gebruikte materialen geselecteerd op basis van toekomstig gebruik. Mede hierom is gekozen voor hout als meest gebruikt materiaal. Zowel de hoofddraagconstructie als de verdiepingsvloer en het dak zijn gemaakt van over gedimensioneerde en geprefabriceerde vurenhouten elementen. Dit heeft onder meer als voordeel dat dankzij het lage gewicht van de draagconstructie het gebouw op zand kan worden gefundeerd en dat de bouwtijd gering is. Mede dankzij hergebruik van warmte die wordt gegenereerd door de computerservers, is het gebouw 35 procent energiezuiniger dan wordt geëist in het huidige Bouwbesluit.

De seizoens-kaas vacherin Mont d’or 100 gram € 2,45 Voor de boterham palingworst 100 gram € 1,15 Bourgondische kipsalade  100 gram € 1,75 Vers gebrande kingsize pinda’s

Sport en politiek ontmoeten elkaar NETWERKBORREL  Deze week een ontmoeting van sport en politiek op het aloude SJC-sportpark aan de Lageweg. De Noordwijkse afdeling van de VVD organiseerde haar maandelijkse netwerkborrel bij de voetbalclub die aan de vooravond staat van een nieuw tijdperk. Namens de bijna 100-jarige voetbalclub was voorzitter Herman Meijvogel de gastheer. Die de aanwezige allereerst een drankje aanbood en daarna op een amusante manier vertelde over dat wat er op dit moment speelt. Namelijk de herinrichting van het sportpark en de daarbij behorende nieuwbouw van clubaccommodatie, sporthal en kleedkamers. Met fraaie beelden ondersteunde hij het verhaal. Hij benadrukte dat dit slechts een eerste aanzet betrof. En dat de straks aan te stellen architect de wensen van zowel club als gemeente verder gaat uitwerken. En de verantwoording krijgt voor een definitief ontwerp. De keuze om volledig over te gaan op

kunstgras is echter wel definitief net zoals de keus dat het hoofdveld inclusief nieuwe tribune wordt gesitueerd aan de kant van de van Berckelweg. Fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad, Roberto ter Hark, stelde niet alleen vragen over het hoe en waarom van deze keuzes. Maar maakte tevens van de gelegenheid gebruik om zijn visie op de actuele lokale politiek nog even kenbaar te maken. Ook de aanwezi-

ge VVD-ers stelde vragen, nadrukkelijk ook over de keuzes die SJC heeft gemaakt , zoals de keus eigen jeugd eerst. Daarna was het tijd voor de persoonlijke gesprekjes onder het genot van een drankje en een hapje. Waarbij sport en politiek natuurlijk onderwerp werden. En over het nieuwe SJC-complex nadrukkelijk werd gesproken als een mogelijke unieke eyecatcher bij de entree van Noordwijk.

De opdracht van de techniekdag: wie maakt de mooiste knikkerbaan . | Foto: PR

Techniekdag op Zeehonk LES

 Op vrijdag 25 november werd op basisschool Zeehonk voor de zesde keer de jaarlijkse techniekdag gehouden. Dit is een dag waarop de hele school bezig is met techniek.

De VVD en SJC brachten sport en politiek even samen. | Foto: WS

De dag begint altijd met een wedstrijd. Dit keer was de vraag wie de beste en/of mooiste knikkerbaan kon maken. Alle kinderen die een knikkerbaan hadden gemaakt, hadden allemaal zo goed hun best gedaan, dat de jury eigenlijk iedereen wel had willen kiezen. Het was dan ook terecht dat alle deelnemers een prijsje mochten uitzoeken.

Na de wedstrijd ging elke groep aan het werk met het onderwerp techniek, een onderwerp dat de leerlingen erg aanspreekt. Prettig was dat de KTS uit Voorhout weer haar medewerking had verleend aan deze dag. De hulp in groep 4 werd erg op prijs gesteld. We kunnen weer terugkijken op een hele interessante dag. Veel kinderen zouden eigenlijk wel vaker zo’n dag willen hebben, want werken aan techniek is heel erg leuk!


- buitenzonwering - markiezen - horren T: E: W:

- rolluiken - raamdecoratie - reparatie & onderhoud

06 42 08 4424 info@nielsonzonwering.nl T: 06 42 08 4424 www.nielsonzonwering.nl 071 542 7996 E: W:

info@nielsonzonwering.nl www.nielsonzonwering.nl

Comfortabel en veilig oud worden Eigen woning

Huub en Trees uit Rijnsburg vertellen in dit artikel hoe en waarom zij kozen voor een luxe serviceappartement in plandeel Calla in nieuwbouwwijk De Bloem in Rijnsburg.

VRIJE VERKOOPWAARDE

€ 300.000,00

HYPOTHEEK

€ 150.000,00

OVERWAARDE

€ 150.000,00

HYPOTHEEK € 348,00 (bruto € 600,-)

4-kamerappartement Calla (woonkamer + 3 slaapkamers)

HUUR € 1.443,00 SERVICEKOSTEN € 321,00

GEMEENTELIJKE HEFFINGEN € 98,30

H

un kinderen leiden inmiddels hun eigen leven en Huub en Trees worden een dagje ouder. Daarom besluit het echtpaar nog eenmaal te verhuizen. “We zoeken een ruim appartement met balkon in een prettige, sociale omgeving om comfortabel en veilig te kunnen blijven wonen. De bouwplannen voor luxe serviceappartementen in de wijk De Bloem in Rijnsburg maakten ons nieuwsgierig. Na een bezoek aan het verkoopcentrum van De Raad waren we snel overtuigd.” Plandeel Calla bestaat uit 98 luxe serviceappartementen die te huur zijn. Ze zijn verdeeld over zes verdiepingen met bovenin 5 penthouses. Het idee achter Calla is uniek: een combinatie van luxe, comfort en zorgeloos huren. De appartementen zijn ontworpen voor mensen die willen leven in luxe en comfort en tegelijkertijd rekening houden met de toekomst.

WELZIJN

Een woonconcept als Calla bestaat nog niet in de Duin- en Bollenstreek. Met de bouw van de luxe serviceappartementen speelt De Raad in op de vraag naar levensbestendige woningen waar mensen comfortabel en veilig oud kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat woonomgeving en sociale contacten grote invloed hebben op iemands welzijn en eventuele gevoelens van eenzaamheid. Bewoners die gebruikmaken van de gezamenlijke faciliteiten en voorzieningen in Calla komen met elkaar in contact op een natuurlijke manier op momenten dat zij daar behoefte aan hebben. Het dorp Rijnsburg ligt in de mooie Duin- en Bollenstreek, vlakbij strand, duinen en zee. In het centrum zijn diverse winkels voor de dagelijkse boodschappen en de grotere steden zijn vlakbij.

VERZEKERINGEN ONDERHOUD TUINONDERHOUD

€ 20,00 (opstal) € 300,00 (opgave Vereniging Eigen Huis) € 60,00 (2 dagdelen per jaar)

GAS, WATER, LICHT € 200,00

GEMEENTELIJKE HEFFINGEN € 65,74 VERZEKERINGEN ONDERHOUD TUINONDERHOUD VERWARMING, KOELING & WARM WATER

KOELING

€ 10,42

ELEKTRA

KABEL, TELEFOON

€ 56,00

KABEL, TELEFOON

BRAND- EN INBRAAKBEVEILIGING

€ 20,00 (opgave Feenstra AlarmCompact)

WELLNESS ABBONEMENT € 140,00 (opgave Azzurro Comfort + Partner - 2 personen) DOMOTICA, HUISAUTOMATISERING

€ 89,29 (afschrijving)

BRAND- EN INBRAAKBEVEILIGING

inbegrepen (opstal) inbegrepen (opgave Vereniging Eigen Huis) n.v.t. (2 dagdelen per jaar) € 50,00 € 41,00 (opgave Nibud- 2 personen) € 56,00 inbegrepen

WELLNESS ABBONEMENT inbegrepen (huishouden) DOMOTICA, HUISAUTOMATISERING

inbegrepen

TOTALE WOONLASTEN € 1.976,74 per maand 5% RENTE OVER EIGEN VERMOGEN

TOTALE WOONLASTEN € 1.342,00 per maand

FACILITEITEN

De luxe serviceappartementen bieden gezamenlijke faciliteiten (inbegrepen in de huurprijs), zoals een wellnesscentrum met zwembad, sauna, stoombad, relaxruimte en fitnesscentrum. De overige openbare ruimten bestaan uit een ontmoetingsplein, kookstudio met café en terras. Die faciliteiten geven bewoners de gelegenheid om bijvoorbeeld samen te koken en te eten of naar een film te kijken. De moderne, gebruiksvriendelijke domotica garanderen veel comfort en veiligheid. Er is bovendien een app ontwikkeld voor bewoners om met elkaar te communiceren. Bijvoorbeeld om te vragen of iemand mee gaat sporten of zin heeft om samen te koken en eten.

A-LA-CARTE-SERVICEDIENSTEN

Om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten genieten van hun woning in Calla, zijn er extra à-la-carte-servicediensten zoals een boodschappenservice. Maar ook thuiszorg en begeleiding bij PGB-zorg thuis zijn mogelijk. Denkt u bijvoorbeeld aan (medische) alarm opvolging of begeleiding door een fysiotherapeut in de fitnessruimte. U kiest en betaalt alleen voor wat u gebruikt.

KOSTEN IN PERSPECTIEF

De maandelijkse kosten voor het huren van een luxe serviceappartement in Calla kunnen vrijwel gelijk zijn aan de maandelijkse kosten van uw eigen woning. Als u uw woning verkoopt en besluit een luxe serviceappartement in Calla te huren, kunt u de overwaarde beleggen. U ontvangt dan tot 5 % rendement per jaar. Dat rentebedrag gebruikt u om uw maandelijkse huur te verlagen. Voor bijna hetzelfde bedrag per maand geniet u op die manier van alle extra’s die wonen in Calla met zich meebrengt. Zo ondervonden Huub en Trees uit Rijnsburg ook dat hun maandelijkse woonlasten bij het huren van een 4-kamerappartement bijna gelijk blijven (zie het rekenvoorbeeld, fig.1).

WELKOM

Neem eens een kijkje bij het verkoopcentrum van De Bloem (bij Hoogvliet supermarkt). U bent van harte welkom voor een vrijblijvend advies en antwoord op uw vragen.

WONENINCALLA.NL

€ 625,00 (overwaarde)

WOONLASTEN NA AFTREK € 1.351,74 per maand

Een greep uit de faciliteiten in Calla! Wellnesscentrum Sauna Stoombad Zwembad Solarium Relaxruimte Fitnesscentrum Ontmoetingsplein Huisbioscoop Wasserette met wasmachine Droger en vouwtafel Pakketkluizen Logeerkamers Kookstudio Cafe met terras Bar Biljart Jeu de Boules Koersbal

Calla

LEV EN IN LUXE & COMFORT

fig.1 Rekenvoorbeeld

PRETTIGE SOCIALE OMGEVING


nieuws

DE NOORDWIJKER

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

11

SPRAAKMAKEND

D

e meest invloedrijke Duin- en Bollenstreker van 2016 is Edwin de Beukelaar. Dat blijkt tenminste uit de lijst waarop hij voorkomt en die wordt samengesteld door John van der Tol van ‘ Zaken voor Zaken’. Uit de door hem opgebouwde netwerken komen elk jaar namen bovendrijven van mensen die succesvol zijn in hun branche. Op de lijst staan meer Noordwijkers: Brian Issac, Michel Heus, Ed Slobbe, Paul Veger, Joost Kling, Ard Zandbergen, Bram Mol en Charles de Boer en Cees van Wijk. Edwin de Beukelaar staat voor de zesde keer op deze lijst. Een ondernemer waar niemand in de regio om heen kan…. Vaak duidelijk aanwezig tot plezier en soms tot ergernis van zijn omgeving. In een artikel in de Uitgeverij Verhagen pers wordt hij opgevoerd als een ‘creatieve inspirerende visionaire ondernemer die out-of-the-box denkt en noodzakelijke vernieuwingen niet uit de weg gaat’. De soms hinderlijk aanwezige stuiterbal die vaak maanden/jaren vooruit loopt met ideeën die soms lange tijd nodig hebben om te landen bij zijn omgeving. De soms tegen-muren-aanlopende ondernemer die geregeld de randen van de regelgeving opzoekt, de meelifter van goede ideeën, de gekke-bekken-trekkende clown die misschien stiekem door velen bewonderd wordt om zijn creatieve inbreng, de man met een ellenlange cv op Linkedin… Beste panelleden: hoe belangrijk zijn invloedrijke ondernemers voor ontwikkelingen in Noordwijk (en de Bollenstreek) en hebben jullie zelf een niet-op-de-lijst-staande inspirator? Huibert van der Bent toont de hertenstoofschotel . | Foto: Joke van der Zanden

MARTHA BAALBERGEN

Gefeliciteerd Edwin, een welverdiende pluim voor jouw niet aflatende energie en ideeën. Een bijzondere lijst nominaties: 10 mannen. In deze wereld, en ook de zakenwereld, zijn er ook vrouwen John van der Tol! De column is te klein om alle vrouwen te noemen, maar hier een greep uit succesvolle invloedrijke ondernemende vrouwen: Marianne Stokkermans, drijvende kracht van Grand Hotel Huis ter Duin, Geraldine en Diddy van der Deyl rozenimporteurs van RosesOnly, de meiden Eveleens met hun vis en brasserie aan het Vuurtorenplein, Monique Beuk succesvolle directeur van Koninklijke Beuk Touringcars, Linda Janmaat van de stijlvolle Uitvaartzorg De Schelp, Margot Simons directeur van de Meelfabriek, Britta van Egmond architecte in een mannenwereld, Judith Booij de vrouw achter het aanrecht van de Kookerij, Jmiaa Bellan die Noordwijkers aan het buikdansen krijgt, Herma van Piekeren en Chantal van der Klugt laten jong en oud talent zingen, Martine Zeeman brengt toneel naar Noordwijk, Natasja Heemskerk met haar films en theater in De Muze. Zo John je kunt aan de slag in 2017! Maar wij waarderen onze vrouwelijke én mannelijke ondernemers in Noordwijk het hele jaar door.

LOUKY CRAMA

En dan heeft hij de titel binnen Edwin de Beukelaar! Na zes keer genomineerd te zijn. Gefeliciteerd. De meest invloedrijke Duin- en Bollenstreker van 2016. Of moet ik zeggen de meest invloedrijke ondernemer uit de Bollenstreek. Het is hem van harte gegund. Maar bij meest invloedrijk persoon denk ik persoonlijk niet alleen aan ondernemers. En denk ik ook niet alleen aan politiek en economie. Op heel veel andere gebieden kan je toonaangevend zijn. Een voortrekker op cultureel gebied, zoals Herma van Piekeren en Martine Zeeman. Wat hebben die fantastische producties gemaakt die ver buiten Noordwijk en de Bollenstreek bekend zijn, zoals Vreemd de jazzvoorstelling in Huis ter Duin en That’s entertainment in de Muze En wat te denken van Martha Baalbergen en Natasja Heemskerk die prachtige voorstellingen naar Noordwijk halen zowel in het Cultuurcafe als in de Muze, waardoor veel mensen naar Noordwijk komen om te genieten van bijzondere premièrefilms, speciale kindervoorstellingen, topcabaretiers of presentaties van gelauwerde schrijvers. Maar misschien is de lijst van John van Tol wel alleen bedoeld voor zakenmensen omdat die lijst niet voor niets ‘Zaken voor zaken’ heet.

Damhert bij Keurslager Krijn van der Bent n Wild’ bij Noordwijkers op het menu’ WILD n In de Amsterdamse Waterleidingduinen leven zo’n 3.000 damherten en ieder jaar worden dat er meer waardoor er voedselgebrek is ontstaan en de damherten naar voedsel gaan zoeken in de regio. Dat heeft al tot verschillende ongelukken geleid op de wegen. Als er niet wordt gereguleerd zullen veel damherten de hongerdood sterven. De populatie zal door de boswachters en jagers in vijf jaar tijd teruggebracht worden naar 800. Door Joke van der Zanden

Het is nog even wennen voor de Noordwijkers, maar de meesten van ons kunnen nu ook ‘wild’ op het menu zetten. Keurslager Krijn van der Bent is erin geslaagd om damhert te verwerken tot verschillende producten die in zijn winkel

Ik denk dat invloedrijke ondernemers zeer nuttig zijn voor de ontwikkelingen in Noordwijk/de Bollenstreek. Ik vraag me alleen het nut van deze verkiezing af. Ik kan heel goed leven met Edwin de Beukelaar als meest invloedrijke Duin- en Bollenstreker van 2016. Zoals hierboven geschreven heeft Edwin niet alleen in theorie, maar zeker ook in de praktijk bewezen van enorme waarde te zijn voor Noordwijk/De Bollenstreek. En de voor mij bekende namen in de lijst zijn stuk voor stuk toppers die hun sporen meer dan verdiend hebben. Daarbij kan ik nog wel enkele tientallen kandidaten noemen die niet op de lijst staan. Niets ten nadele van deze zakelijke verkiezing, maar ik zou zelf graag zien dat er meer aandacht geschonken wordt aan een verkiezing waarbij de hoofdrolspelers geen zakelijk belang hebben. Ofwel, de vrijwilliger(s). Dit zijn de mensen die écht voor andere mensen in de weer zijn, op allerlei gebieden (zorg, welzijn, cultuur, sport, evenementen, etc.). Dit zijn, met alle respect voor de zakelijke toppers, wat mij betreft de échte helden, waarbij ik besef dat ook veel van deze zakelijke toppers vrijwilligerswerk doen.

“Biologischer vlees dan onze damherten bestaat niet,” lacht Krijn. “Ze vinden hun voedsel in de vrije natuur in onze duinen. Nadat het vlees door de keurmeester van de NVWA is gekeurd komt het al snel bij ons binnen. Wij verwerken het vlees en trekken het vacuüm, waarna het 14 dagen moet besterven zodat het zachter wordt. Hertenvlees is ijzerhoudend, mager, mals maar wel iets steviger. In prijs kun je een hertenbiefstuk vergelijken met een kogelbiefstuk en dat is betaalbaar. Wie wil nu geen hertenbiefstuk met kerst op het menu?”

Klaverjassen bij vv Noordwijk De Supportersclub VV Noordwijk organiseert op vrijdag 2 december as. de maandelijkse klaverjasavond. Er wordt zowel voor de competitie

als individueel gekaart, dus iedereen is van harte welkom. Er zijn zoals altijd mooie prijzen te winnen. Ook is er na het kaarten een loterij

met mooie prijzen. Aanvang: 19.30 Locatie: Kantine VV Noordwijk.

Raadslid aan het woord Iedere week vindt u hier de raadscolumn van de gemeente Noordwijk, met deze week: Nathalie Barnhoorn, raadslid CDA NOORDWIJK Met elkaar, voor elkaar

SANDER SCHONEVELD

in de Kerkstraat te koop zijn. Er worden hertenstoofschotels gemaakt, saucijzen, bouillon, hertenbiefstuk, sukadelapjes, schouderstooflappen etc. het is ook heel geschikt om te gourmetten. Hertenvlees is voor veel mensen een delicatesse. Vanaf november tot eind februari is het dagelijks in de winkel te koop.

BIOLOGISCH

Voor mijn werk maak ik regelmatig reizen naar verre landen ik kom dan op de mooiste plekjes maar dat gevoel van heimwee naar ons mooie dorp blijft altijd. En zodra ik geland ben en terugrijd naar Noordwijk, is het eerste wat ik doe een rondje boulevard. Zo ervaar ik mijn gevoel van thuiskomen. Wat is Noordwijk toch een fijne plek om te wonen! Vorige week was ik op bezoek bij Kringloop Noordwijk, een stichting gedragen door vrijwilligers. Tijdens dit bezoek kreeg ik een rondleiding en kon ik met eigen ogen zien dat het niet alleen een winkel is maar het ook een belangrijke sociale functie heeft waar iedereen kan binnen lopen. Al is het voor een bakkie koffie en een gezellig

praatje; een huiselijke sfeer waar iedereen welkom is. Dit deed mij denken aan het onderwerp waar ik me de laatste tijd in ben gaan verdiepen en waar ik me sterk voor wil gaan maken namelijk ‘eenzaamheid’. Op eenzaamheid rust een taboe. Bijna niemand durft toe te geven dat hij of zij zich eenzaam voelt. Niemand is alleen zou je denken, mede door o.a. social media lijkt dit onderwerp niet te bestaan. Maar de cijfers liegen niet, zo zijn er in Nederland rond de 4 miljoen mensen eenzaam. De oplossing hiervoor is simpel, wat meer persoonlijke aandacht voor elkaar, een luisterend oor bieden om zo de mensen dat stukje levensvreugde weer terug te laten krijgen. Ik hoop dat de gemeente Noordwijk samen met de Stich-

ting Welzijnsorganisatie zich actief gaat inzetten voor deze kwetsbare groep mensen. Ik blijf me in ieder geval hier mee bezig houden Want een beetje meer aandacht voor elkaar in deze drukke en vlugge tijden kan echt geen kwaad. Deze column is ook terug te vinden op www.noordwijk.nl/ gemeenteraad


k

Bernard Schulte BernardSchulte Voorhout Voorhoutbv

Open een wereld aan deuren!

al meer dan 100 jaar al meer dan 100 jaar behaaglijk vertrouwd behaaglijk &&vertrouwd

■ Comfortabel warm huis, zonder hoge Comfortabel huis, zonder hoge stookkosten warm of gezondheidsrisico’s of gezondheidsrisico’s ■ stookkosten Gedegen onderhoud Gedegen onderhoud ■ 24-uurs storingsdienst storingsdienst ■ 24-uurs Grondige inspectie door ervaren warmte Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten ■ specialisten Energie besparen zonder comfort te verliezen Energie besparen zonder comfort te ■ verliezen Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen Leverancier van duurzame energie zoals ■ zonnepanelen Reiniging van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging/ onderhoud Reiniging van luchtkanalen ■ aan Wij werken met gerenommeerde merken mechanische afzuiging als Nefi t, Remeha en Vaillant Wij werken met gerenommeerde merken ■ als Zink-, looden dakwerk Nefit, Remeha en Vaillant ■ Zink-, Sanitaire lood-installaties en dakwerk ■ Sanitaire Showroom met verschillende designinstallaties radiatoren,met sanitair en CV ketels, Showroom verschillende designbezoek graag op afspraak. radiatoren, sanitair en CV ketels, ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

LOODGIETERSBEDRIJF

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

C. HUNDERSMARCK BV

Bij Meijvogel Hout treft u een enorme keus aan deuren, zowel voor binnen als buiten. Inclusief talloze uitvoeringen met verschillende glassoorten, een briefsleuf,

k r e t S n e Sam

het infrezen van een driepuntssluiting en/of tochtvaldorpel et cetera. Naast de

bezoek graag op afspraak.

vaste maten, kunt u deuren met afwijkende maten op maat geleverd krijgen. Alle voorzien van het FSC-keurmerk, KOMO-certificaat en keurmerk Inbraakwerendheid Klasse C. Mooi maatwerk met een veilig gevoel. Stap binnen bij Meijvogel Hout en open de fraaie wereld aan deuren.

LOODGIETERSBEDRIJF

BERNARD SCHULTE BV

Onderdeel van Bernard Schulte

C. HUNDERSMARCK BV

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

VOORHOUT

Onderdeel van Bernard Schulte

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

WWW.BERNARDSCHULTE.NL WWW.HUNDERSMARCKBV.NL

VOORHOUT

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Nijverheidsweg 10

2215 MH Voorhout

T 0252 211306

Meijvogel Hout Burgersdijkstraat 10 2225 AV Katwijk

T 071 407 4605 E info@meijvogelhout.nl W www.meijvogelhout.nl

info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl WWW.BERNARDSCHULTE.NL ●

RABO NL73RABO0366004573 bic RABONL2U KvK nr. 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01 Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.HUNDERSMARCKBV.NL Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ●

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

VORSTELIJK WONEN IN NOORDWIJK

betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

4 EXCLUSIEVE APPARTEMENTEN NABIJ STRAND EN ZEE

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Tel het mooiste van Noordwijk bij elkaar

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

op en u komt uit bij Villa Zeezicht.

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Villa Zeezicht verrijkt het beste van de

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

bloemenbadplaats met de fine fleur op het gebied van exclusief wonen:

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

4 prestigieuze appartementen aan ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

de Erasmusweg 20, inclusief een

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

inpandige parkeergarage onder het ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

gebouw. Een vorstelijk vooruitzicht.

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl BO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ● ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 BO0366004573 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ● bic ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 nr. 28090742 BO0366004573 en Bedrijven 2007RABONL2U (ALIB 2007) en ● de KvK Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl 10Installerende gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ● ● ● bic RABONL2U KvK nr. 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01 BO0366004573 en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

• WOONOPPERVLAKTE VAN CA. 112 M2 TOT 185 M2 • PRIJZEN VANAF € 699.000 V.O.N. • GEREED EIND 2017

gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ● ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl BO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

A .S . R E B M E C E D 3 G A D Z AT E R ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ●

10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl BO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01

G A D O F N I ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ●

10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl BO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ●

10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl BO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

UUR V A N 1 1 :0 0 - 1 4 :0 0 AR D 23 , NO O RD W IJ K

gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ●

10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 BO0366004573 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en ● bic ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 BO0366004573 nr. 28090742 en Bedrijven 2007RABONL2U (ALIB 2007) en ● de KvK Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten DE BA AK , ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306Parallel ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl Boulevard 180 LO C AT IE :(AVIC). 10Installerende gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en 2202 HS Noordwijk ● bic ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 BO0366004573 nr. 28090742 en Installerende Bedrijven 2007RABONL2U (ALIB 2007) en ● de KvK Algemene Leveringsen betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

T 071-361 93 43

gebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en en Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).

www.damenmakelaars.nl

2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl 0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01

BO UL EV KO NI NG IN AS TR ID

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

chte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en tallerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).

VILL A ZE E ZICH TN OORD WIJK . N L


nieuws

DE NOORDWIJKER

Vervolg van de voorpagina Met een glimlach op het gezicht zetten Sadek en Mohammed uit Noordwijk hun handtekeningen op het certificaat. Sadek is Nederland dankbaar het ontvangst en de gastvrijheid, zegt hij. Wethouder Marie-José Fles bewondert de inzet van de cursisten. “Ik heb veel bewondering voor jullie, omdat jullie de moed hadden om naar Nederland te komen. Het is een moeilijke stap, want je laat alles achter. Maar het geeft ook veel mogelijkheden en ik hoop dat jullie die gaan benutten”. Voor Mohammed is de ondertekening een feestelijk moment in een week die toch al niet meer stuk kan, zegt hij als hij een boeket krijgt overhandigd. “Mijn vrouw en kinderen zijn gisteren in Nederland aangekomen. Deze bloemen zijn voor hen.” Inmiddels is een nieuwe groep al gestart met de lessen in het participatietraject. Zij komen uit Eritrea en de verwachting is dat ze in januari hun handtekeningen kunnen zetten.

Agenda Reuring

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

Diamanten jubileum voor Boekhandel van der Meer JUBILEUM  Afgelopen zondag werd het diamanten jubileum van Van der Meer gevierd met een ‘blauw’ feestje. Eregast was de oprichter Aad van der Meer, hij werd die dag in het zonnetje gezet.

moest niet vergeten de witte handschoentjes aan te trekken om te kunnen bladeren. Natuurlijk waren er die middag nog een paar verrassingen zoals het Aad & Trees Theater die naspeelden hoe het vroeger in de winkel op de Weteringkade toe ging. “Dat ik dit nog allemaal mee mag maken”, was de reactie van Aad van der Meer.

Door Joke van der Zanden

Zo’n 60 jaar geleden begonnen Aad en Trees van der Meer hun boekhandel/bibliotheek aan de Weteringkade. Later in de jaren 60 verhuisden ze naar het Vuurtorenplein waar Martha en Peter de zaak overnamen en in januari 2016 verhuisde boekhandel van der Meer naar De Keuvel. Van der Meer vierde zondag zijn diamanten jubileum met een ‘Blauw Feestje’. Een ‘Blauwe Knoopborrel’, bluegrass met de Clover Bluegrass Boys, blueberry muffins, Pieter Luining en nog veel meer, met theater en muziek en natuurlijk is grondlegger Aad van der Meer eregast. Ook de limited edition van ‘RIJKS. Masters of the Golden Age’ was zondag te bewonderen. Je

Zaterdag werd er ook al feest gevierd. Paul Witteman en de jonge blokfluitiste Lucie Horsch waren de speciale gasten waar veel mensen op af kwamen. Paul Witteman?schrijft dit jaar het?Aangenaam Klassiek Cadeau,?de eerste editie van een geschreven geschenk tijdens de Aangenaam Klassiek week. Een persoonlijk, luxe vormgegeven, boekje met muzikale suggesties en aanbevelingen van Paul Witteman.?Witteman heeft uit het aanbod van nieuwe en bestaande releases in 2016 een selectie gemaakt en over de betreffende componisten of composities een column geschreven.

Bob, Nadine Peter en Martha met in hun midden Aad van der Meer. | Foto: Joke van der Zanden

Elke dinsdag en donderdag Leuke laagdrempelige activiteiten vrije inloop! Voor alle Noordwijkers, jong & ouder. De koffie/thee staat klaar! Adres het Sportcafé van sportpark Duinwetering 105. Openingstijden: dinsdag van 9.00 tot 15.30 uur en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur. Telefoon:0650610135. Creatief café!!

Sjaak Bral: Vaarwel 2016 EINDEJAARSCONFERENCE

 Sjaak Bral, de meester van het actuele cabaret, verzorgt al twintig jaar non-stop achter elkaar zijn oudejaarsconference in de Nederlandse theaters. Op woensdag 7 december, aanvang 20.15, is Sjaak te zien in theater De Muze.

Elke dinsdag: Wandelen met Reuring van 13.3014.30 Budgetchoach Regina aanwezig voor vragen en ondersteuning op financieel gebied. Regina helpt kosteloos. Donderdag 1 december Sinterklaas bingo € 0.50 per ronde Dinsdag 6 december Zuurkool stamppot met worst € 3,- Aanmelden warme maaltijd, op 06-50610135. De maaltijd is om 12.30 uur. www.reuringnoordwijk.nl

Sjaak Bral geeft volgende week in De Muze zijn eigen kijk op het bijna afgelopen jaar. | Foto: PR

Jeugd en gezin Eén keer per maand verschijnt er een column van het Centrum voor Jeugd en Gezin in deze krant. Steeds een andere deskundige van het CJG zal de column schrijven. De column biedt u praktische informatie over opgroeien en opvoeden en gaat in op actuele onderwerpen.

Ouderschap Je komt ongeacht de situatie dingen tegen waar iedere vader of moeder mee te maken krijgen. Of je nu een baby, peuter, puber in huis hebt, of ouder bent van een adoptie - of pleegkind. JE RELATIE VERANDERT

De relatie tussen jullie verandert: je gaat samen opvoeden. Je sociale leven verandert. Misschien willen jullie nog een kind of zoek je juist meer tijd voor jezelf. Als alleenstaande ouder deel je je leven vanaf nu met je kind. CJG Noordwijk Raadhuisstraat 4 2201 MA Noordwijk www.cjgnoordwijk.nl Op maandag, dinsdag en donderdag is er tussen 9.00 en 10.00 uur open spreekuur, waar je zonder afspraak terecht kunt.

13

VERANTWOORDELIJKHEID

Iedere ouder wil in ieder geval zijn kind beschermen. Je hebt de verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat je je wel eens onzeker voelt, of je nu voor het eerst ouder bent of al een volgend kind hebt. Die onzekerheid kan in sommige situaties omslaan in een schuldgevoel.. Bijvoorbeeld als je het opvoeden moeilijk kunt combineren met

werk of als je in scheiding ligt. ZORGEN OM JE KIND

Het is normaal dat je je zorgen maakt om je kind. Je wilt voorkomen dat je kind door verkeerde vrienden op het slechte pad komt. Misschien heb je geldzorgen of is er sprake van huiselijk geweld. Je wilt een veilig thuis voor je kind. Weet dat je er als ouder niet alleen voor staat. Je kunt op deze website een hoop informatie vinden. Heb je meer vragen? Ga dan naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bij je in de buurt.

‘Een oudejaarsconference is een fantastische happening. Een afgebakende periode, een moment van bezinning, nog één keer omkijken naar wat er goed en slecht ging. Daar gaat een helende werking van uit’, aldus Sjaak. Het jaar 2016 - met een lach, een snik en een moraal. Plaatsbewijzen kosten € 20,- (inclusief garderobe en consumptie). De Muze ligt aan het Wantveld 2. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl


n** i n i l l a - lal

,8-, 8 3 3 € K€ K P P A A

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

HEDEN START START ONZE HEDEN ONZE SEIZOENS SEIZOENS OPRUIMING OPRUIMING

KORTING TOT 70% KORTING HEDEN START ONZE SEIZOENS OPRUIMING KORTING KORTING TOT 70% 70% TOT 70% VAN 30 TOT OP=OP

KUNSTGEBIT

Betty Barclay – Maria Bellentani - Concept K - Elisa Caveletti Frank Walder - Fuchs Schmitt - Lucia - Michele - Roberto Sarto Sommerman - Claudia Sträter - Taifun - Toni Dress - Gerry Weber etc. etc.

Voor behandeling van o.a. . ADHD en ADD . Chronische vermoeidheidsklachten . Depressieve klachten . Emotionele verwerkingsprocessen . Gewrichtsklachten . Hooggevoeligheid . PDD-nos en Autisme . Pijnklachten . Ziekte van Lyme

Tandenwinkel

Betty Barclay –te Maria Bellentani - Concept K - -Betty Barclay Maria Bellentani - Concept - Schmitt ElisaSchmitt Caveletti Beslis want... Betty Barclay - –niet Concept Klaat - Frank Walder - Fuchs - Lucia Betty Barclay - Concept K - Frank Walder -KFuchs Elisa Caveletti -Schmitt Frank - Fuchs Schmitt -- Lucia - Michele Roberto Sarto Frank Walder - Fuchs -Walder Michelle - Rabe -- Roberto Sarto - -Sommerman - Claudia Sträter Lucia - Michelle Roberto Sarto Sommerman -- Claudia Sträter W.C. Lange Voort Oegstgeest tel. (071) 517 38 26 Lucia Michele Roberto Sarto Sommerman Sträter -Weber Toni etc. Dress - Gerry Weber -- Toni Dress etc. Sommerman - Claudia - Taifun Taifun Toni Dress-- Taifun -Gerry GerryWeber etc. etc. Claudia Sträter - Taifun - Toni Dress - Gerry Weber etc. etc. Openingstijden: etc. etc. maandag v.a.niet 13.00te uur - di.want... t/m vr. 9.00-18.00 uur Beslis laat zaterdag 9.00-17.00 uur Beslis niet te laat want... OP=OP

Reparaties klaar terwijl u wacht.

Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

071 - 361 11 45

www.tandenwinkel.com

OP=OP

TE HUUR: www.vanstrienmodes.nl 6 persoons START ONZE SEIZOENS OPRUIMING www.vanstrienmodes.nl bestelbussen www.vanstrienmodes.nl

START ONZE SEIZOENS OPRUIMING W.C. Lange Voort - Oegstgeest - tel. (071) 517 38 26

W.C. Lange Voort - Oegstgeest - tel. (071) 517 38 26

Openingstijden:

Margreet van Duijn

Openingstijden: maandag v.a. 13.00 uur - di. t/m vr. 9.00-18.00 uur maandag v.a. 13.00 uur - di. t/muur vr. 9.00-18.00 uur zaterdag 9.00-17.00

zaterdag 9.00-17.00 uur - zondag 12.00-17.00 uur*

ORTING TOT 70% ORTING START ONZE SEIZOENS OPRUIMING ORTING TOT 70% OT 70%

vanaf

Elke maand verrassende aanbiedingen!

€ 85,

00

per dag

0252-211849

Wassenaarseweg 71a - 2223 LA - Katwijk www.tcmoerkerk.nl - info@tcmoerkerk.nl

www.gdol.nl

BE-YIN Oegstgeest Praktijk voor Complementaire Natuurgeneeskunde www.be-yin-praktijk.nl info@be-yin-praktijk.nl Tel. 06-51885259

kostbaarheden zijn clay –Uw Maria Bellentani - Concept K - Elisa Caveletti - goud waard! Nu ook op maandag geopend! er - Fuchs Schmitt - Lucia - Michele - Roberto Sarto an - Claudia Sträter - Taifun - Toni Dress - Gerry Weber etc. etc. Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar

OP=OP

oude munten, bankbiljetten of een diamant bijvoorbeeld. Of een doosje met sieraden zoals een ketting, een ring of een horloge. Laat uw kostbaarheden eens geheel

Barclay Maria K- clay –niet Maria–teBellentani - Concept -KConcept - Elisa Caveletti slis laat Bellentani want... Caveletti Frank-Walder - Fuchs Schmitt Lucia - Michele - Roberto Sarto- er - Fuchs -Schmitt Voort --Sträter Oegstgeest - -tel. 38 Weber 26Michele Roberto Sarto Sommerman - Taifun Toni-(071) Dress517 - Gerry annge - Claudia Sträter - Taifun - Toni Dress - Gerry Weber etc. etc. Openingstijden: etc. etc. vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs.

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Verpanden Beleggen

Taxatie

Inkoop

Verkoop

Veiling

Goud

Zilver

Munten

Sieraden, diamanten en horloges

OP=OP zaterdag 9.00-17.00 slis niet te laat want...uur OP=OP

g v.a.niet 13.00teuurlaat - di.want... t/m vr. 9.00-18.00 uur slis ✔

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Kantoor Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl Openingstijden Ma. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur Kantoren bij u in de buurt: Alphen aan den Rijn (di. t/m za.), Delft (ma. t/m za.) en Den Haag (di. t/m za.)

www.goudwisselkantoor.nl

Meer dan 70 locaties ë! in Nederland en Belgi


ALMONDEHOEVE m Lifestyle & Antiek 3.000

2

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Nog nooit op de ALMONDEHOEVE Antiek & Lifestyle geweest???

Momenteel

UITVERKOOP! Dus nu een extra goede reden om eens langs te gaan bij deze unieke winkel. Graag tot ziens! De koffie staat klaar… Van Almondeweg 2 • 2343 AA OEGSTGEEST • T 071 - 517 27 57 ma. t/m za. van 10.00 - 18.00 uur zondag van 11.00 - 17.00 uur

www.almondehoeve.nl


CLUBPAGINA S.J.C.

EEN AMBITIEUZE VERENIGING DIE VERENIGT!

Leukste meidenteam gaat uit met spelersbus! Na een moeizame start wonnen de meiden van SJC MO15 twee weken geleden hun eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De vader van één van de meiden had beloofd dat er bij winst met de spelersbus zou worden afgereisd naar de volgende uitwedstrijd. En zo gezegd zo gedaan! Op zaterdag 12 november jl. reed de spelersbus van Brouwer Tours voor bij

SJC, waarmee de speelsters en hun supporters vol goede moed vertrokken richting Lisse. Die dag was het waterkoud en de tegenstanders waren helaas een matje te groot voor de SJC-meiden. Ondanks dat gegeven werd er fanatiek gespeeld, eindstand 5 – 1. Ondanks het verlies beleefden de meiden een hele leuke ochtend. Het is fantastisch om te zien hoe-

17 december 2016: SJC Konijnenveiling

Team Konijnenveiling draait op volle toeren! De organisatie van de traditionele SJC Konijnenveiling is heel druk met het verzamelen van mooie veilingkavels. Inmiddels is bekend dat er al veel mooie aanbiedingen zijn. Voorbeelden zijn: 2 x 2 kaartjes

voor Feyenoord – AZ, diverse diners, 18 holes golven inclusief een diner. ”Het Latje” biedt een “Rondje Noortuk” aan, een tocht langs de mooiste plekjes van Noordwijk, met voor- en nazit en diner. Ook is er een paar door Edwin van der Sar gesigneerde keepers handschoe-

veel plezier ze met elkaar hebben. Sportiviteit en vriendschap staat in dit team voorop. Je hoort geen onvertogen woord wanneer iemand een keer in de fout gaat. TOP! Wanneer het de meiden lukt om nu drie keer op rij te winnen staat de bus weer klaar! Het team en de ouders bedanken John en Joke van Brouwer Tours voor de busrit!

nen en een Unicef shirt van David Beckham! Een weekendje logeren in een beach bungalow met diner bonnen, aangeboden door Take2. Een VIP-arrangement bij de wedstrijd Hollandia – SJC, geheel verzorgd. Ooit in een helikopter gevlogen? Dan is dit uw kans! Tijdens de veiling kunt u bieden op een prachtige rondvlucht over de Bollenstreek! Voor de kinderen zijn er toegangsbewijzen voor attractiepark Duinrell. Of Rollygolfen met versnapering voor een jeugdteam. Businessclub kaarten, kapperbonnen, diners, hotelovernachtingen, een culinaire avond en nog veel meer! Het belooft weer een fantastische avond te worden, hopelijk met een mooie opbrengst! U bent van harte uitgenodigd! Op zaterdagavond 17 december 2016, aanvang 20.00 uur. In de sporthal van onze voetbalvereniging, aan de Lageweg.

Sinterklaasmiddag

SJC JO13-1 volgt bootcamp training In het kader van teambuilding aan het begin van het seizoen, in plaats van de, ook altijd gezellige, BBQ’s of andere team initiatieven aan het einde van het seizoen, heeft SJC JO13-1 onlangs iets leuks met elkaar gedaan! Na de wedstrijd at het team pannenkoeken met elkaar, om de energie alvast op te laden. Daarna werd een Bootcamp training gevolgd bij Houwaart Bootcamp Noordwijk. Onder leiding van Richard Houwaart, bootcamp instructeur en tevens eigenaar van Fitness Voorstraat en Bootcamp Noordwijk, onderging het team een intensieve work-out. Van opdrukken

tot touwen slingeren over water, over boomstammen klimmen, onder netten door tijgeren. Ook klommen de mannen over muren, trotseerden klimwanden en allerlei obstakels. Voor de jeugdige SJC-ers was dit een superleuke ervaring. Het team heeft Richard Houwaart inmiddels bereid gevonden om een paar te gekke kavels aan te bieden voor de SJC Konijnenveiling. Een Bootcamp bij Bootcamp Noordwijk is echt een aanrader! Alle info hierover kunt u vinden op website www. Houwaartbootcampnoordwijk.nl of telefonisch bij Richard Houwaart, telefoon (06) 214 11 026.

SJC verrassingskonijnen

Dit jaar worden er 10 verrassingskonijnen geveild tijdens de SJC Konijnenveiling. Bied mee op 17 december! Wie weet wint u een iPad, maar een kilo kaas kan ook!

SJC Sinterklaasfeest Zondag 4 december 2016 speelt SJC1 alweer de laatste thuiswedstrijd vóór de winterstop. Het belooft een speciale voetbalmiddag te worden. Sinterklaas is gevraagd (hopelijk heeft hij tijd!) om deze middag langs te rijden bij SJC. Inmiddels heeft de goedheiligman toegezegd rond 16.00 uur in de, altijd gezellige, kantine te zullen verschijnen.

Een aantal Voetbalpieten zijn zelfs de hele middag aanwezig op het complex en laten misschien nog wat voetbalkunsten zien. Misschien een goede reden om er ook bij te zijn! Een onvervalste SJC Sinterklaasmiddag dus, aan de Lageweg. Met voetbal, Sinterklaas, een rad van fortuin met mooie prijzen en DJ Hans van der Meer!

Op Woensdag 30 november komen Sinterklaas en de Pieten weer naar onze sporthal. Ukkies, Toppers en F-spelertjes gaan de Sint laten zien hoe goed ze kunnen sporten. Het belooft weer een gezellige middag te worden. Met sinterklaasliedjes, pepernoten, chocolademelk en… kadootjes (natuurlijk!)

Scheidsrechteren De scheidsrechters commissie organiseerde op vrijdagavond 18 november jl. voor de gehele D-klasse een bijeenkomst. Met als doel te laten zien dat het scheidsrechteren niet zo eenvoudig is. En om begrip te krijgen voor beslissingen, die scheidsrechters maken tijdens de wedstrijd. Er kwamen maar liefst 50 jongens op de avond af. Willem Schuitemaker van de KNVB hield een quiz. Met videobeelden over spelregels en de houding van een scheidsrechter (in wording). De jongens werden ingedeeld in 10 groepjes van 5. Op deze manier werd een competitie gehouden. De uiteindelijke winnaars ontvingen een beker, een medaille en een cadeaubon van De Lange Sport. Aan het einde van de avond werd Tijn Steenvoorden (speler van de D-1) door Jan Mesker geïnterviewd. Tijn fluit sinds dit voetbalseizoen bij de

F- en E-klasse. Hij doet dit op een uitstekende manier. Met zijn verhaal maakte hij anderen enthousiast. Aan het eind van de avond kon Jan Mesker (junior scheidsrechterbegeleider) maar liefst 22 namen

noteren van jongens, die het wel een keer wilden proberen en misschien zelfs scheidsrechter willen worden. Al met al een geslaagde avond!

AGENDA

Woensdag 30 november 2016 13.30 uur 20.00 uur Zaterdag 3 december 2016 12.30 uur 15.00 uur Zondag 4 december 2016 12.30 uur 14.00 uur 16.00 uur 14.30 uur Vrijdag 9 december 2016 18.00 uur Zaterdag 10 december 2016 12.00 uur 13.30 uur Zondag 11 december 2016 11.00 uur 13.00 uur 14.00 uur Zaterdag 17 december 2016 20.00 uur

Sinterklaasfeest Ukkies, Toppers en F-jes Algemene ledenvergadering SJC JO 17-1 - Docos JO 17-1 SJC JO 19-1 - Docos JO19-1 SJC 2 - VOC 2 SJC 1 - MSC 1 SJC Sinterklaasfeest / Winterwonderland Overbos VR 1 - SJC VR 1 Bingo in de kantine (supportersclub) ARC JO 17-2 - SJC JO 17-1 GR.WII VAC JO 19-1 - SJC JO 19-1 Westlandia 2 - SJC 2 SJC VR 1 - Fortuna Wormerveer VR 2 Silvolde 1 - SJC 1 Konijnenveiling


nieuws

DE NOORDWIJKER

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

17

agenda agenda Film:2016 Wild • Lisse, Filmhuis Di Di 11 DECEMBER Waargebeurd dietijdens tijdenseen eenperperWaargebeurddrama dramamet metReese Reese Witherspoon Witherspoon die

Film: Wild

• Lisse, Filmhuis

soonlijke meerdan dan1600 1600km kmmaakt. maakt. soonlijkecrisis crisiseen eenwandeltocht wandeltocht van van meer Tentoonstelling

dagelijks

• Stadsgehoorzaal, Leiden

voor Kids! Hillegom, Solution Party ••Hillegom, Solution 31 Party In haarvoor jaar alsKids! Stadsfotograaf van Leiden maakte Monique Shaw Vr 44 Disco voor kinderen uit groep 7 en 8 die je niet mag missen.

t/m Vr

Disco voor kinderendoor uit groep 7 en 8 die je niet mag missen. een ontdekkingsreis Leiden. Tentoonstelling • Museum De Zwarte Tulp Vr- Vrt/m 10 Paardenmarkt Valkenburg, diverse locaties t/m 10tentoonstelling Paardenmarkt Valkenburg, locaties t/m In deze staan de• architectuur, dediverse betekenis voor Do Do Waar groot in enbijzonder bijzonder dorpsfeest Waar eenklein kleindorp dorp groot in is! is! Gezellig Gezellig en dorpsfeest feb. heteen landschap en het hergebruik van bollenschuren centraal. rondomde detraditionele traditionelePaardenmarkt. Paardenmarkt. www.vvvkatwijk.nl www.vvvkatwijk.nl Di t/m za rondom Expositie ‘Vondsten en vergezichten’ • Katwijks Museum, Katwijk Kofferbakmarkt • Hillegom, Ford vanaf Kofferbakmarkt Hillegom, FordMuseum Museum Het Wassenaarse kunstenaarsechtpaar Ab van Overdam en Lux Za Za Grote markt metvele vele uitgeladen kofferbakken, gezellig nov. Grote markt met uitgeladen kofferbakken, gezelligaan aan Buurman exposeert met schilderkunst! vvvkatwijk.nl doorgaandeweg wegnaar naar Haarlem. Haarlem. Van uur doorgaande Van 10:00-16:00 10:00-16:00 uurLeiden dagelijks dede Het huis van Sinterklaas • De Waag, t/m dec. 10.000 stappen wandeling ••tot Nwh, De gerenoveerde Waag is weer omgetoverd hetVVV-kantoor Huis van 10.000 stappen wandeling Nwh, VVV-kantoor Start vandeze deze maandelijkse wandeling 9.00 uur Za Za Sinterklaas. Sinterklaas en alle wandeling Pieten zullenom hier logeren. Start van maandelijkse om 9.00 uur- -DeelDeelname 2,50 Wo + za name Expositie ‘Kersticonen’ • Rijnsburgs Museum, Rijnsburg € €2,50 vanaf Vrije Festival Sassenheim, Rusthoff Pieter Tijd van der Ploeg exposeert met•zijn bijzonderepark kersticonen. Vrije Tijd Festival • Sassenheim, park Rusthoff Za Activiteiten demonstraties doorvvvkatwijk.nl verschillende vereniginnov. Bezoek dezeen unieke tentoonstelling! Za Activiteiten en demonstraties door verschillende verenigingen. Van 16 uur. Kindervrijmarkt van 12 tot 15 uur. Vrij Night of 11 thetot Bands • Jongerencentrum Scum, Katwijk dec.

di. t/m zo.

Van 20:00 Van 20:00tot tot23:00. 23:00.Entree Entree gratis. gratis.

19 44 295

5

4

55

29

Zeilvereniging Noordwijk heeft het EK en WK catamaranzeilen naar Noordwijk weten te halen voor volgend jaar. | Foto: PR

EK en WK catamarans komen naar Noordwijk ZEILEVENEMENT n In de zomer van 2017 zal Noordwijk weer een groot sportevenement binnen haar grenzen hebben. In samenwerking met de Hobie Cat-klasse associatie Nederland (HCKAN) is het gelukt om het gecombineerde Wereld- en Europees Kampioenschap catamaranzeilen in de Hobie Cat-klasse naar de Hollandse kust te halen. Naar verwachting zullen zo rond de 200 catamarans in de laatste week van juli volgend jaar met elkaar de strijd aangaan op de Noordzee. Wie catamaranzeilen zegt, denkt bijna direct aan de Hobie Cat. Dit merk zag eind jaren ‘60 het licht in Californië en zorgde ervoor dat het zeilen vanaf het strand een hoge vlucht nam. Ook de Zeilvereniging Noordwijk (ZVN), die volgend jaar haar 60-jarig bestaan viert, profiteerde volop mee van deze stormachtige groei en is één van de grootste kustzeilverenigingen van het land. Vanaf het begin was Nederland een groot liefhebber van de Hobie 14 (één-mans boot) en Hobie 16 (twee mans boot). In de decennia erna groeide het arsenaal aan boottypen van dit merk gestaag. Volgend jaar zullen bijna alle typen die Hobie Cat bouwt, aan de start verschijnen. Het evenement, dat van 20 t/m 29 juli plaatsvindt, is een Wereldkampioenschap voor de Hobie 14 en Hobie Wild Cat. Deze laatste boot is Hobie’s model dat voor de Formule 18 klasse

geschikt is, de meest snelle catamarans. Daarnaast zal het evenement als Europees kampioenschap gelden voor de Hobie 16, Hobie Tiger, Hobie FX One en Hobie Dragoon. Er komen daarmee zowel teams als solozeilers aan de start terwijl de Hobie Dragoon specifiek voor jeugdzeilers ontworpen is. Als van dit boottype genoeg deelnemers naar Noordwijk komen, zal het evenement zelfs promoveren naar een wereldkampioenschap. De afgelopen jaren zijn de kampioenschappen achtereenvolgens in Spanje (Castelldefels), Italië (Gargnano) en Oostenrijk (Neusiedl) gehouden. De opkomst is bepaald niet beperkt tot Europeanen; op dit moment zijn er al deelnemers uit de VS, Canada, Brazilië, Zuid Afrika en Australië ingeschreven. Voor een deel kunnen deze zeilers een beroep doen op charterboten van de fabriek

in Toulon (FRA) maar het merendeel van de zeilers zal met een eigen boot naar Nederland reizen. Tot begin dit jaar was Nederland in de strijd met het Franse La Rochelle om de organisatie naar zich toe te trekken. Nadat deze stemming gewonnen was, is de HCKAN met Katwijk en Noordwijk in overleg gegaan over de toewijzing. Beide clubs voldoen aan de voorwaarden van het Watersportverbond om een dergelijk groot evenement te mogen organiseren. Vlak voor de zomer is de organisatie aan de ZVN toevertrouwd en sindsdien is een organisatiecomité aan de slag om zowel op als rond het water alles in goede banen te leiden. Tijdens het evenement zal er voor beide boulevards gezeild worden op 2 wedstrijdbanen. De deelnemende boten zullen zoveel mogelijk op de locatie van de ZVN, voor Grandhotel Huis ter Duin, op het strand geplaatst worden. Naast de ca. 350 zeilers worden ook veel familieleden en kennissen in Noordwijk verwacht. Het evenement draagt zodoende bij aan de viering van Noordwijk als Europese sportplaats van het jaar.

Bezoekers kunnen op 34 voornamelijk particuliere en ludieke locaties genieten van doorlopende voorstellingen. Er zal worden gemusiceerd, toneelgespeeld, gedanst en bewonderd. KAARTVERKOOP

De voorverkoop van kaarten is al gestart. Kaarten zijn te koop bij boekhandel van der Meer in Noordwijk Binnen en bij Theater de Muze te Noordwijk aan Zee. De kaarten kosten € 10,- per persoon inclusief het programmaboekje en een consumptiebon ter waarde van € 2,- te besteden op het Lindenplein. Op

11 december is het vanaf 12.00 uur mogelijk kaarten te kopen in de hal van het gemeentehuis. Voor kinderen t/m 12 jaar kost de entreekaart € 5,-. Kinderkaarten kunnen alleen op de dag zelf worden gekocht in het gemeentehuis. Op vertoon van de entreekaart ontvangt iedere deelnemer het programmaboekje. OPENING

Om 12.30 uur beginnen de kerkklokken te luiden en om 13.00 uur start het openingsconcert in de RK St. Jeroenskerk. Dit concert is gratis en voor iedereen toegankelijk. Vanaf 14.00 uur start de muziek in de huizen. Het feestelijke Lindenplein wordt de centrale plek waar het wandelend publiek de tijd kan nemen voor een culinaire onderbreking, verzorgd door de Dutch Foodtruck Association, omlijst met verrassende op-

2 dec.

gen. Van 11 tot 16 uur. Kindervrijmarkt van 12 tot 15 uur.

Za

Deenwinkeliers de Hoofdstraat showen de laatste trends op van de ruim 500 meter lange catwalk! 10-18 fashion uur.

Za

We • Noordwijk, MaarAre liefstFashion zes bandsEvent treden deze avond op: van rockHoofdstraat tot pop en Event • Noordwijk, Hoofdstraat winkeliers van Hoofdstraat de laatste fashion De Fashion toegang is de vrij! vvvkatwijk.nlshowen 55WeDejazz.Are

dagelijks

Winter Wonderland

• Kon. Astridblvd. Noordwijk

trends op de ruim 500 meter lange catwalk! 10-18 uur. 2 dec. t/menAuto Een uniek evenement in winterse sferen, boordevol activiteiten Avenue • Lisse, Centrum 15Za jan.5Auto Avenue Lisse, Centrum Verschillende laten deijs! nieuwste • modelen zien en een 150m2 autodealers schaatsbaan van écht

5 Verschillende autodealers latenverspreid de •nieuwste modelen zien in Dorpshart Lisse. Auto’s staan in het Dorpshart. Sint leest voor Bibliotheek, Noordwijkerhout

Za

Za

3 dec. Za & Zo Za &

Zo Za

5 Lifestylebeurs huis. 12.00 t/m 18 uur. Toegang gratis ‘Goed leven’; alles voor op, in en rond het 10.000 Stappenwandeling • VVV, Dorpstraat 8, Noordwijkerhout

3 dec. Za

in Dorpshart Lisse. Auto’s staan verspreid in het Dorpshart.

Sint vanBeurs 15.00 tot 16.00 uur op leuke verhalen (…en 6 trakteert Lifestyle • Noordwijkerhout, Tespelduyn 5&&Lifestylebeurs ‘Goed alles voor op, in en het snoep ). De toegang isleven’; gratis. Locatie: Herenweg 2. rond 6 Lifestyle Beurs • Noordwijkerhout, Tespelduyn

t/m 18 uur. Toegang gratisVertrek wandeltocht door bos en duin. om 9.00 centrum uur vanaf -Stevige 1212.00 Najaarsfeesten • Voorhout, 5-huis. Evenementen en kermis (9-12 september) in Voorhout. Zade VVV Winkel. 12 Najaarsfeesten • Voorhout, centrum

5

vrij/za/zo Za

terdag 12 september jaarmarkt en onder meer wielerkoers. Tentoonstelling • Pieterskerkgracht 9a, Leiden

en kermis (9-12 september) in Voorhout. Za3 t/m 18Evenementen Nicole12 Carvajal en Fridajaarmarkt van der Poel schilderijen en terdag september enexposeren onder meer wielerkoers. Kunstmarkt • Warmond, Dorpsstraat

Zo dec. Zo

Zo

6Kunstmarkt unieke meubelen Aemula Bijzondere markt bij volArs kunst. VanNaturae. 11 tot 16 uur in het gezel• Warmond, Dorpsstraat

lige Warmondse dorpscentrum. Sinterklaas Kidsmiddag St(r)andplaats 6 Bijzondere markt vol kunst.•Van 11 tot 16Nederzandt, uur in het Noordwijk gezel-

4 dec. Di

DeWarmondse Sint enCafé zijn Pieten komen van 13.00 - 15.00 Scheltema uur op bezoek. Div. Leiden • Leiden, Leiden dorpscentrum. 8ligeScience activiteiten. gratis. Locatie Langevelderslag Kom alles te Toegang weten over een onderwerp uiteenlopend van

Do

tot ‘de nieuwe spelling’. Van 20.00 tot 22.00 uur. 8‘kernenergie’ meet &en greet en fotomoment de en Sint! uurvan Kermis gezelligheid op demet Brink in14:00-15:00 het centrum

Zo

8Noordwijkerhout renaftrap tot envan meteen 7 jaar mogencultureel dan hun schoen komen De nieuwe seizoen. Voor zetten. prijzen en

Di 8 Kinderen alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van 4 dec. Kom uit Lisse en omgeving zijn van harte welkom voor een Di-10 Kermis • Noordwijkerhout, centrum

Science Cafémet Leiden • Leiden, Scheltema Leiden ‘kernenergie’ ‘de nieuwe spelling’. Van 20.00 tot uur. Meet & Greettot Sinterklaas • Museum De22.00 Zwarte Tulp

zo.

Do dec.8 Kermis en gezelligheid op de Brink en in het centrum van 4 Sinterklaas brengt een bezoek aan Winter Wonderland. Alle kindeDi-13 Cultuurweek • Lisse, Kasteel Keukenhof

-10 Kermisbij Winter Wonderland • Noordwijkerhout, centrum Noordwijkerhout Sinterklaas • Kon. Astridblvd. Noordwijk

zo Di-

Di Di-

-13 Cultuurweek • Lisse, Kasteel Keukenhof 6 Zo dec8 DeGitarist Leif Leeuw Band cultureel treedt op van 20Jonkheer tot 23.30 aftrap vande een nieuwe seizoen. Voor uur. prijzen en Do-13 Kermis • Hillegom, Mockkade meer informatie: www.kasteelcultureelkeukenhof.nl Muziek • Kunstcafe De Oude School, Dorpsstraat 40, Warmond

WoZo

10meer informatie: www.kasteelcultureelkeukenhof.nl Kerstmarkt Dierenhoeve • Langevelderweg Noordwijkerhout Van donderdag 10 september t/m zondag 1327, september is

7 dec. Do-

Do Za

12hetVerschillende Spellenavond • Boekhandel Wagner, Hoofdstraat, Sassenheim weer kermis in Hillegom! hulpdiensten presenteren zich en er zal een

8 dec. Za

het weerknutselen kermis inen Hillegom! Gezellig spelen, met vele verrassingen, van 13.30 tot

Kermis • Hillegom, Jonkheer Mockkade 10 -13 17.00 uur. Deelname € 2.50 per kind. Van donderdag september t/m zondag is 112-dag (incl10Brandweerman Sam) 13• september Lisse, centrum

Zo

Ga de& strijd aan opmet een ouderwets bordspel. Om 19.15 uur in meet greet zijn Brandweerkman Sam

112-dag (incl Brandweerman Sam) • Lisse, centrum Boekhandel Wagner staan de spellen klaar. 12 Pompoenmarkt • Noordwijk Binnen, Verschillende hulpdiensten presenteren zich en er Florahof zal een Za 12

do. t/m zo.

375deze jaar Kerst op Kasteel Keukenhof • Kasteel Keukenhof Op in een landelijke sfeer opgezette markt bieden de & greet zijn met Brandweerkman Sam 8 t/m 11meet Met prachtig gedekte tafels en rijk gedecoreerde kerstbomen diverse kraamhouders uiteenlopende waar aan. 10-17 uur.ziet

Pompoenmarkt • Noordwijk Binnen, Florahof u hoe de adel vierde. www.kasteelkeukenhof.nl Concert 250kerst jaar Bätzorgel • Katwijk, Vredeskerk 12 Op deze in een landelijke sfeer opgezette markt bieden de Za 12 Kerstmarkt Keukenhof • Landgoed Kasteel Keukenhof

dec.

Za

do. t/m zo.

Feestelijk concert ter gelegenheid van 250 jaar Bätzorgel.

kraamhouders uiteenlopende waar aan. 10-17 uur. Kom struinen en inspiratie opdoen op de sfeervolle kerstmarkt! 8 t/m 11 diverse Tevens Open Monumentendag Katwijk. www.vvvkatwijk.nl

Concert 250 jaar Bätzorgel • Katwijk, Vredeskerk www.kerstoplandgoedkeukenhof.nl in-Stijl Lifestyle & Fashionevent • Katwijk, Zeezijde 12 concert ter gelegenheid van 250 jaar Bätzorgel. 12Feestelijk Volkskerstzang • Vredeskerk, Katwijk De nieuwste trends voor het najaar op een doorlopende cat-

dec.

Za

VrijZa

9 dec.

Tevens Openook Monumentendag Katwijk. www.vvvkatwijk.nl Kom maar samen de bekende advents-en enmuziek! kerstliederen zingen: het walk, hapjes, drankjes www.vvvkatwijk.nl

ultiemeLifestyle kerstgevoel! in-Stijl &Vvvkatwijk.nl Fashionevent • Katwijk, Zeezijde Monumentendag • Noordwijkerh., VVV-kantoor 12 12DeOpen nieuwste trends voor het najaar op een De IJsbbaan • Nieuwe Rijn, catLeiden Fietsroute langs monumentale panden endoorlopende oude bollenschu-

Za Za dagelijks

Muzikale Kerstwandeling KERST n De Muzikale Kerstwandeling komt in zicht. De Oude Dorpskern wordt op zondagmiddag 11 december omgetoverd tot een muzikale kern vol muziek en een feeëriek verlicht Lindenplein.

55

tredens en muziek vanuit de muziektent. Tegen 18.00 uur eindigt de muziek in de huizen.

maar drankjes entot muziek! www.vvvkatwijk.nl De Nieuwe Rijnhapjes, wordt winterspektakel. Midden 9 dec. t/mwalk, ren. Routeook afhalen bijomgetoverd VVV Noordwijkerhout op deMonumentendag gracht wordt een ijsbaan geïnstalleerd. 8 jan. Open Open Monumentendag • Noordwijkerh., • Noordwijk, VVV-kantoor div. locaties

12 Kerstconcert Valkenburg’s Harmonie en staat ELAN •inDe Terp, Valkenburg 12Fietsroute langs monumentale panden en oude bollenschuDe Noordwijkse Open Monumentendag het teken van

Za Za Za

10 dec. ren. DeRoute Valkenburg’s Harmonie en koor ELAN zorgen samen voor een afhalen bij VVV Noordwijkerhout Kunst & Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl sfeervol Kerstconcert. vvvkatwijk.nl

OpenMonumentendag Monumentendag • Lisse, Dorpshart • Noordwijk, div. locaties International Christmas Tattoo • de ECCvele Leiden 12Open 12 Bloemen- enMilatary kunstdorp Lisse kunt u genieten vanteken DeinNoordwijkse Open Monumentendag staat in het van Befaamde muziekkorpsen, demoteams, zang en de Kerstman,

Za Za

za.

monumenten

& Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl zullen weer een prachtig en spectaculair schouwspel vormen. 10Za&dec. Kunst & 13 Open Monumentendag • Leiden, div. locaties

Monumentendag • Lisse, Dorpshart Optocht • Muziek Verlicht Binnen 12Open 12 dan vijfendertig monumenten open hun inMeer Bloemenenen kunstdorp Lisse kuntin u Leiden genieten de vele De Voorstraat de Kerkstraat vormen het decor vanvan de Kerstop-

Za Zo

za.

TRADITIE

Deze inmiddels twaalfde Muzikale Kerstwandeling kan een zeer gewaardeerde Noordwijkse traditie worden genoemd. Het succes hiervan is mede te danken heeft aan de trouwe Noordwijkse ondernemers als sponsoren die de financiële risico’s helpen dekken, samen met de bereidwillige medewerking van de huizenbezitters en de vele vrijwilligers. Ook is het traditie ieder jaar een goed doel centraal te stellen. Dit jaar is gekozen voor Stichting Het Vergeten Kind. Voor meer informatie: www.muzikalekerstwandeling.nl

deuren voor bezoekers. Leiden.nl

10Za&dec. monumenten tocht, compleet met Kerstman in arrenslee. & 13 Lichtsculpturen • Noordwijk, Museum Noordwijk

13 Open Monumentendag • Leiden, div. Voorhout locaties Kerstmarkt • Kerkplein, Herenstraat, 12&Meer Let’s go to the caves and explore! Ira van der Valk. Za 11-17 12 dan vijfendertig monumenten in ruime Leiden open hun Kom in kerstsfeer op deze markt met een keus aan kerstuur, zo 11-17 uur (eenmalige uitzondering openingstijd).

Za&Zo Zo

Zo

voor bezoekers. Leiden.nl 11 dec. deuren versieringen, lekkere hapjes en drankjes en kerstoptredens. Zondagwandeling • Leiden, Hortus botanicus

Kerstmarkt • Kerkstraat, Noordwijk 13 Lichtsculpturen • Noordwijk, Noordwijk 13&Rondleiding Japan in de Hortus door Titia Museum van der Eb en 12 Ook dit jaar wordt de straat weer in kerstsfeer gebracht met verLet’s go to the caves and explore! Ira van der Valk. Za Tonny Voorma. Deelname € 1,50 Start om 12.00 uur. 11-17

Za&Zo

Zo zo

11 dec. uur,schillende koren en zelfs een kerstpartyband. zo 11-17kramen, uur (eenmalige uitzondering openingstijd).

De Biologische Smaak van Leiden • Leiden, Vismarkt Messiah van Händel • St. botanicus Agathakerk 13 Zondagwandeling • Leiden, Hortus Op deze markt ligt de nadruk op eerlijke producten, bij Zo 13 In het decor van de St Agathakerk in Lisse vindt de unieke uitvoe-

di

Zo

Japan in of destreekgebonden. Hortus door Titia van der Eb en voorkeur biologisch 13 dec. Rondleiding ring van Händel’s Messiah plaats. Tonny Voorma. Deelname € 1,50www.messiahlisse.nl Start om 12.00 uur. Zo

Div

t/m 30 Reizen verruimt je blik • Noordw., Theater De Muze

13 Op10deze - 13 uur en tijdens de voorstellingen. gratis. bij markt ligt de nadruk op eerlijkeEntree producten,

Dagelijks

Div

Expositie van div. kunstenaars. t/m vr 10-16 uur, za De Biologische Smaak vanma Leiden • Leiden, Vismarkt

voorkeur of streekgebonden. t/m 3 oktbiologisch 700 jaar Hooglandse Kerk • Leiden, Hooglandse Kerk

Tentoonstelling 700 jaar Hooglandse Kerk (te Theater bezoeken t/m 30 Reizen verruimt je blik • Noordw., DetijMuze dens openingsuren van de kerk). Expositie van div. kunstenaars. ma t/m vr 10-16 uur, za 10 - 13 uur en tijdens de voorstellingen. Entree gratis.

www.bollenstreek.info

Dagelijks

t/m 3 okt 700 jaar Hooglandse Kerk • Leiden, Hooglandse Kerk Tentoonstelling 700 jaar Hooglandse Kerk (te bezoeken tijdens openingsuren van de kerk).

www.bollenstreek.info


PROOST OP PAKJESAVOND!

BLAYE CO^TES DE BORDEAUX

GRAN RESERVA

Château Calet Frankrijk

Vega del Origon Spanje

MET GOUD BEKROOND!

Groot Hoogwaak staat voor goede zorg! Kom jij ons team versterken? Wij zijn op zoek naar: ELDERS 6,99

OP = OP

4.

99

OP = OP

6.99

OP MEER DAN 100 = SINT KADO-IDEEE ¨N! OP

70 cl Ook 3 Años

Hele liter

• Instellingskok • Teammanager Zorg • Wijkverpleegkundige

ELDERS 12,99

BAILEYS IRISH CREAM Met lekkere truffel chocolaatjes 70 cl

6.- KORTING! NORMAAL 19,99

13.

(11 uur per week) (28-32 uur per week) (28-36 uur per week)

Kijk voor meer informatie over de vacatures op onze website www.groothoogwaak.nl en klik op: ‘werken bij ons’.

ELDERS 18,99

16.79

99

Leuke bijbaan, goede verdiensten

JOPEN BIERDOOS 6 heerlijke Jopen bieren, probeer ze nu allemaal! 6x30 cl 6 FLESSEN ELDERS 11,99

8.99 2.- KORTING!

BALLANTINE’S WHISKY Met Ballantine’s glas 70 cl

NORMAAL 14,99

12.99

Max. 3 per klant

ELDERS 18,99

16.99 70 cl

70 cl

Reklamediensten de Schakel is per direct op zoek naar bezorg(st)ers voor :

Noordwijker

ZOEK UIT! PER FLES

14.

99

XXL 1,5 LITER! 66

16.

R LIT = PE1,5 TER! LIER ELDERS 34,99

OP = OP

24.

99

Hierbij horen ook voorbereidende werkzaamheden zoals het vouwen van de folders die met de krant mee bezorgd moeten worden. Het betreft een aanstelling voor het één keer per week lopen van één of meerdere wijken.

4.- KORTING! NORMAAL 20,99

16.

99

Actie geldig t/m zondag 4 dec. 2016. www.dirckiii.nl

De volgende wijken komen binnenkort beschikbaar: • Noordwijk, omgeving Zwarteweg / Achterweg (postcode 2221) • Noordwijk, omgeving Koningin Wilhelmina Boulevard (postcode 2222) • Noordwijk, omgeving Ravenhof / Kraaierslaan (postcode 2224) Interesse gewekt? Neem dan contact op met onze bezorgeradministratie op telefoonnummer: 0252-241420 of mail ons via: info@de-schakel.nl.


nieuws

DE NOORDWIJKER

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

19

Groot Hoogwaak presenteert Meals on Wheels GEZOND  Groot Hoogwaak is één van de weinige zorginstellingen die nog kookt in eigen keuken. Om ook in de toekomst de maaltijden vers, gezond en vooral lekker te maken wordt er sinds kort gewerkt volgens een nieuwe methode: Meals on Wheels. Dat houdt in: Geen kant-en-klare maaltijd meer op een dienblad, maar vanuit de kar kiezen waar je op dat moment trek in hebt.

Erik van Duijvenbode, teamleider Horeca, is trots op de nieuwe werkwijze. ‘We zijn klaar voor de toekomst met deze nieuwe methode. We hadden nog een traditionele instelling grootkeuken, waarbij alles in de keuken al op het bord werd geschept. Bewoners moesten van tevoren kiezen wat ze wilden eten en dan kregen ze een dienblad met een vaste portie geserveerd. Nu kiezen de bewoners op etenstijd aan de kar waar ze trek in hebben. Als ze flinke trek hebben, dan krijgen ze een schepje meer.’ VOORUITGANG

De bereidingswijze is veranderd en dat is voor kok Jaco van Duijn wel even wennen. ‘Ik werk al 24 jaar als kok in de keuken bij Groot Hoogwaak. Dan heb je een vaste dagelijkse routine voor het bereiden van de maaltijden. Dat bereidingsproces gaat nu iets anders. De maaltijden worden tot een bepaald punt gegaard en daarna teruggekoeld. Vlak voor het serveren worden ze vervolgens klaargemaakt. Het is soms nog even zoeken naar de juiste garing. Wortels vragen om een andere voorbereiding dan broccoli bijvoorbeeld. Maar het went snel en het einddoel blijft hetzelfde:

Een voedzame, smakelijke maaltijd serveren.’ Groot voordeel van het bereiden in eigen keuken blijft dat de menu’s zelf ingevuld kunnen worden. Erik: ‘We hebben een menucommissie ingesteld, die goed luistert naar de wensen van alle bewoners. Daarnaast kijkt er een diëtist mee naar de samenstelling van de maaltijden en de variatie. Goede voeding is zeker een onderdeel van goede zorg. Door de nieuwe werkwijze behouden de maaltijden nog beter hun voedingswaarde en smaak en dat is dus naast de keuzemogelijkheid ter plekke een mooie vooruitgang.’ À LA CARTE

Naast de maaltijden van Meals on Wheels blijft ook de mogelijkheid om in het restaurant van Groot Hoogwaak - De Duinpan - à la carte te dineren. ‘De menukaart bestaat uit een aantal heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten’, vertelt Jaco. ‘Die maaltijden worden net als in elk ander restaurant bereid na bestelling. We werken met verse producten en koken vooral met liefde’, lacht hij. Het restaurant is vooral gericht op senioren, maar iedereen is natuurlijk welkom. Veel senioren komen gezellig met hun kinderen of kleinkinderen. ‘Het restaurant is voor iedereen toegankelijk. Zo doen we in november bijvoorbeeld mee aan de 2FOR1 restaurantactie in Noordwijk. Iedereen moet gewoon eens kennis komen maken met onze keuken. We zijn een volwaardig restaurant en dat proef je!’ OPENINGSTIJDEN

Maandag tot en met vrijdag tot 20.00 uur.

De Stichting Bloemencorso Bollenstreek is op zoek naar acteertalent. | Foto: PR

Acteurs gezocht voor Bollencorso FIGURANTEN  Stichting Bloemencorso Bollenstreek is op zoek naar acteertalent. Ben 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om op een praalwagen te acteren meld je dan aan bij het corso. “Wij zoeken talenten die het leuk vinden om te acteren op de praalwagens tijdens het corsoweekend”, zegt René Nieuwenhuizen enthousiast, die vanuit het corsobestuur het onderdeel entertainment voor zijn rekening neemt. “De praalwagens in het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn een combinatie van prachtige bolbloemen, bloemenarrangementen en acteurs waarmee we het corsopubliek graag verrassen. Binnen het corsothema Dutch Design heeft elke praalwagen zijn eigen thema en in samenspraak met het nieuwe corso ontwerpteam Esther en Pieter van Waardenburg zorgen we voor nog meer dynamiek. Bijvoorbeeld door hieraan een extra muziekbeleving toe te voegen met populaire muziek en acteurs die op de praalwa-

gens een actieve rol spelen tijdens het corso. Op die manier creëren we nog meer interactie en beleving richting corsopubliek.” Corsovoorzitter Leo van der Zon vult aan dat met de toevoeging van entertainment op de praalwagens een volgende vernieuwingsslag wordt gemaakt. “Dit betekent dat we het miljoenenpubliek naast de muziekkorpsen ook vanaf de praalwagens gaan verrassen met muziek en acterende figuranten. Percussiegroepen die meereden in het corso en kleine acteer- en muziekprojecten op de praalwagens van Haarlem hebben de afgelopen corso’s al laten zien dat het corsopubliek hier warm voor loopt. Een reden te meer om dit nog verder door te trekken. Behalve dat we het corsopubliek hiermee langs de route verrassen,

is het de bedoeling de muzikale toevoegingen en acteertalenten ook op corsozondag in bloemenstad Haarlem hun opwachting te laten maken als de praalwagens hier worden tentoongesteld. Voor het publiek een geweldige extra gelegenheid om prachtige foto’s en unieke selfies te maken. We hebben er hoge verwachtingen van!” Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt vrijdagavond 21 april feestelijk verlicht door Noordwijkerhout, op zaterdag 22 april van Noordwijk naar Haarlem en op zondag 23 april staan de praalwagens opgesteld in bloemenstad Haarlem. Als corsoacteur sluit je aan bij het corsovrijwilligerslegioen en treed je tijdens de corsoweek meerdere keren op voor een internationaal miljoenenpubliek. Dus heb je talent en vind je het leuk om op een praalwagen te acteren? Aarzel dan niet en stuur dan een mailtje naar entertainment@bloemencorso. info Wie weet word je wel ontdekt.

Bij Wilma Bij Wilma is het radiomagazine bij BO voor actieve senioren onder auspiciën van de WSN. Het programma wordt elke dinsdag om 19.00 uur uitgezonden en herhaald op woensdag om 20.00 uur. Iedere dinsdag om 16.30 uur wordt Bij Wilma opgenomen met publiek in Cultuurcafé aan De Keuvel in Noordwijk. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom. Bo is te ontvangen op de kabel op 88,1 FM en in de ether op 105.3 FM.

Vakkennis Er is in schoonheidsspecialisten- en therapeutenland veel veranderd. De titels schoonheidsspecialiste en therapeut zijn niet meer beschermd en iedereen kan een bordje op de deur zetten en beginnen.

D

ertig jaar geleden moest je als aankomend schoonheidsspecialiste nog twee jaar naar school, tegenwoordig worden er opleidingen aangeboden van achttien dagen. En met beide opleidingen kun je lid worden van de bond voor schoonheidsspecialisten. Gisteren kreeg ik een aanbieding van een groothandel in bloedtesten, die een opleiding aanbood van twee uur, daarna was je een gecertificeerd Voedingsintolerantie Professional. Dus wat moet je als consument? Laten we bindweefselmassage als voorbeeld nemen. Bijna een kwart eeuw geleden heeft een zeer eigenwijze en innovatieve schoonheidsspecialiste c.q. huidtherapeute

genaamd Hannah Hakze, de toen al bestaande bindweefselmassage voor het lichaam, aangepast voor de gezichtshuid. Het sloeg in als een bom. Zo een intensieve gezichtsmassage was in die dagen not done. Toch ging zij verder met het doorontwikkelen van haar methode en zich verdiepen in het proces en zij eiste deze inzet ook van haar cursisten. Vijfentwintig jaar later is iedereen wel overtuigd van de positieve invloed van bindweefselmassage en lijkt iedereen ineens bindweefselmassage aan te gaan bieden. Kan dat kwaad? Ja. Bindweefselmassage is niet iets wat je zo maar even in twee dagen leert. Het is noodzakelijk dat je diepgaande kennis hebt over hoe de huid functioneert en

welke processen je aanzet in de huid met je massage. Niet goed uitgevoerd kan het óf geen resultaat hebben óf schade toebrengen aan je huid. In beide gevallen niet iets waar je als consument op zit te wachten. Hoe herken je dan een goed opgeleide professional? Gewoon vragen. Vraag naar zijn of haar opleidingen en of hij of zij de vakkennis bijhoudt met jaarlijkse na- en bijscholingen. Vraag om uitleg hoe iets functioneert en wat de behandeling nu precies doet. Als therapeut zou je niet anders moeten willen van je cliënt. Natuurlijk gaat er veel tijd zitten in nascholing, je vakkennis bijhouden en ieder jaar weer theorie- en praktijkexamen doen. De een vindt het noodzakelijk; de ander niet. Want voor ieder vak geldt hetzelfde: een opleiding is zo gedaan, een apparaat is zo gekocht, maar wat een goed therapeut maakt is naast jarenlange ervaring het blijven investeren in een brede vakkennis. Je

bent nooit te oud om te leren! Lida Zwarts Stralend aan Zee Noordwijk


Kerst! Dagtochten met Beuk v.a. 12,50

Zonder omweg de beste kerstdagtochten van 2016! Kom in de kerstsfeer en koop de leukste cadeautjes op de mooiste kerstmarkten van Europa! U reist per luxe touringcar en u krijgt van ons een gratis kopje koffie of thee met iets lekkers geserveerd. We vertrekken om 8.30 uur en werken met een kort opstapschema, zodat u zo lang mogelijk op de kerstmarkt bent. Nadat u van de feestelijk verlichte kerstmarkt heeft kunnen genieten, vertrekken we om 18.30 uur weer naar huis.

Winkeldagtochten Düsseldorf

8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 december

25,00

Oberhausen

8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 december

25,00

Münster

8, 9, 10, 15, 16, 17, 22, 23 december

25,00

Maastricht

11 december 2016

25,00

Valkenburg

11 december 2016

25,00

Dordrecht

16, 17 december 2016

12,50

2 dagen Luxemburg en Trier

9 & 10 december 2016

99,00

Chocola en Lichtstad Eindhoven

14 december 2016

42,50

Lichtjesfestival Amsterdam

14 december 2016

58,50

Kaarsjesavond Orchideeënhoeve

17 december 2016

58,50

2e Kerstdag Tour

26 december

90,00

Compleet verzorgde dagtochten

Prijzen per persoon. Ga voor reserveringen naar: http://bit.ly/kerstmetbeuk

t 071 365 65 17 noordwijk • hilversum • amsterdam www.beuk.eu


sport

DE NOORDWIJKER

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

21

Zilveren Kruis blijft sponsor TFC FIETSEN n Dinsdag 22 november is de vernieuwde sponsorovereenkomst tussen hoofdsponsor Zilveren Kruis en ToerFietsClub Zilveren Kruis getekend. De sponsoring, die meer dan 25 jaar ge-

leden begon, is verlengd met 4 jaar en heeft als gevolg dat alle actieve leden in geheel nieuw tenue zijn gestoken. De ondertekening van de overeenkomst door Norbert Hoogers, voorzitter directie Zilveren Kruis, Arie

Duijndam (voorzitter TFC) en Dirk Hazenoot (secretaris TFC) vond plaats onder de toeziend oog van Lies van Berkel (Zilveren Kruis Sponsoring & Events) en een twintigtal in het nieuwe tenue gehulde leden van de TFC Zilveren Kruis, die de reis naar Leiden op de fiets hadden gemaakt.

Drie Noordwijkse teams naar laatste 64 Timo Ruigrok aan de bal. | Foto: Johanna Wever

SJC bedwingt koploper VOETBAL

ADO ‘20, een bepaald niet onbeduidende tegenstander. Dat was vooraf bekend en dat bleek ook zondagmiddag. Maar toch zag SJC kans om een winstpunt mee naar Noordwijk te nemen.

vervolgden direct hun jacht op een tweede treffer. En die kwam er ook hoewel ze daar wel de medewerking van Verhoek bij nodig hadden. Een afstandschot werd door hem van richting verandert en Schelvis was machteloos: 2-1.

Want een winstpunt kan het best worden genoemd, het gelijke spel tegen koploper ADO ‘20. Gedurende de wedstrijd toonde deze ploeg de balvaardigheid, de snelheid van handelen en het combinatievermogen, die in de 3e divisie niet zou misstaan. Toch had SJC al heel snel na het beginsignaal een dot van een kans kunnen verzilveren. Al Tamimy, weer terug in de basis, ontsnapte aan de aandacht van de verdediging en de grensrechter. En mocht alleen op de keeper af stormen. Maar zag helaas geen kans het net te vinden. De mannen uit Heemskerk bleken daar niet van geschrokken. Integendeel, het leek het sein om SJC onder druk te zetten. Vanuit een flitsende combinatie over het hele veld kwam de bal vanuit een voorzet bij de volledig vrijgelopen spits en het was 1-0. Een tegenvaller van jewelste.

VRIJE TRAP

n

Al gauw bleek dat het hiermee ook nog niet gedaan was. ADO’20 bleek de gemakkelijker combinerende ploeg waarin het middenveld excelleerde en de 2 stoere en boomlange verdedigers dominant op konden treden. En SJC moest alle zeilen bijzetten om meer treffers te voorkomen. Toch kwam er na 32 minuten de niet verdiende gelijkmaker. Een verre uittrap van Schelvis bereikte van Dijk. Die op zij beurt Al Tamimy wist te vinden. De spits maakte nu geen fout: 1-1. De Heemskerkers

Na de rust stond SJC voor de taak om de stand weer gelijk te trekken. Tegenover het overwicht van de tegenstander kon niets anders dan keihard werken en passie worden geëtaleerd. Wat wel als resultaat had dat de tegenstander wat slordiger werd en foutjes ging maken. Daardoor kon SJC af en toe ook wat gevaarlijker worden rond het strafschopgebied. Er kwam een kans toen er net buiten de 16 een vrije trap werd toegekend. Een gretige Ruigrok ging achter de bal staan, zocht nu eens niet de zo gevreesde kopkracht van SJC, maar richtte met succes op de linkerhoek: 2-2. Een zeer welkome gelijkmaker die bij ADO’20 nu toch wel voor wat onrust zorgde. Het nieuwe offensief bracht hen een aantal malen in scoringspositie. Het was aan een uitstekend keepende Schelvis te danken dat doelpunten uitbleven. Aan de andere kant kwamen er voor SJC ook nog enkele mogelijkheden om toch de volle buit te pakken. Al Tamimy en Steenvoorden waren dicht bij een treffer en enkele afstandsschoten vlogen net naast en over. SJC zakt door dit gelijke spel wel een plaatsje op de ranglijst. Maar kan zondag, in de thuiswedstrijd tegen MSC mogelijk weer winst behalen. De Meppeler Sport Club heeft 12 punten uit 13 wedstrijden maar is aanvallend ingesteld en heeft inmiddels 23 goals gescoord.

NOVO bezoekt Leiderdorp met succes VOLLEYBAL n Na de domper van vorige week dienden de volleyballers van NOVO zichzelf te herstellen in de wedstrijd van deze zaterdag tegen het vernieuwde team van Leython. Leython heeft oude vedetten aangetrokken, welke voor NOVO ook geen onbekenden zijn. Helaas voor Leython konden deze niet voorkomen dat NOVO de winst naar zich toe trok. NOVO startte de wedstrijd met scherp geplaatste services en maakte korte metten met de thuisploeg, wat binnen zeer korte tijd resulteerde in een setwinst van 25-10. NOVO had echter nog weinig hoeven laten zien en in de tweede set bleken zij nog wat warm te moeten draaien. Ditmaal nam Leython direct een voorsprong van 5 punten en zij gaven deze niet meer weg. De Noordwijkers konden ook naar het einde van de set geen vuist maken

en coach Kees van de Meent moest zijn wisselspelers inzetten om zijn team draaiende te houden. Leython won de set uiteindelijk met 25-17. Leython zette haar vedetten te laat in en NOVO kon zich herstellen. Beide coaches moesten ook scherp blijven met wisselen, want het digitale wedstrijdformulier zorgde tot twee keer toe voor een speloponthoud. NOVO liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Leython kwam aan het einde van de 4e set goed terug, maar te laat. De laatste 2 sets werden ook gewonnen door NOVO met 25-19 en 25-20. Met deze 3-1 winst behoudt NOVO de aansluiting op de top en staat nu 3e geplaatst in de regiodivisie west. Het kan zich echter geen onnodige verliezen meer veroorloven. Het zal zich volgende week moeten bewijzen tegen een nieuwkomer in de poule, het eerste heren team Kalinko Haaglanden uit Den Haag.

DARTEN n Afgelopen week stond de eerste ronde van de DBBR-Beker op het programma. Drie Noordwijkse dartploegen wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde. Eerste divisionist Wels Angels had een makkelijke avond tegen het in de vierde divisie uitkomende Nobulls. Met 9-0 plaatsten zij zich met speels gemak voor de volgende ronde. Marco Zonneveld wist in deze wedstrijd een mooie 120 finish te noteren. Ook eerste divisionist De Badgasten plaatste zich voor ronde

twee, zij het met iets meer moeite. Met 6-3 zetten zij het Voorhoutse Luigi New Stars aan de kant, dat uitkomt in de tweede divisie. Ook hier een hoge finish, Frank van Haarlem wist 106 uit te gooien in de beslissende leg van zijn single. De Welsdogs wist zich van hun malaise in de reguliere competitie te onttrekken. Stijf onderaan in de tweede divisie. Maar in een ware thriller, wisten zij zich in Roelofarendsveen met 5-4 te ontdoen van NWBF. Dat ook in de tweede divisie haar pijlen werpt. HSV De Sportvisser werd nipt verslagen door mede eerste-divisionist

Balletje Mayo II. Met 5-4 werden zij thuis in Noordwijk verslagen. Ook het team The Harbour Rocks verloor met deze cijfers. Zelf uitkomend in de derde divisie verloren zijn met het kleinst mogelijke verschil van het in een divisie hoger spelende Tripple Rammers uit Noordwijkerhout. Dartteam De Schippers kwam er in Café De Meerniet niet aan te pas. Het twee divisies hoger spelende Botte Speer ging met een 9-0 overwinning terug naar Roelofarendsveen. Kijk voor alle uitslagen op www. dbbr.nl/dbbr-beker

Jeroen Borsboom baant zich een weg tussen Melvin van Ossenbruggen en Rick van Walsem door. | Foto: Ron van der Linden

V.v. Noordwijk is op de goede weg VOETBAL n De strijd om de bovenste plaatsen lijkt toch niet zover weg als aanvankelijk gedacht. De fraaie overwinning van Noordwijk op DFS en het verlies van koploper Achilles Veen doet de hoop herleven. Ook al omdat de koploper aanstaande zaterdag de te kloppen tegenstander is. ‘Hé Denzel, ga je vandaag nog wat doen’, riep Brian Bröcker nog niet lang geleden voor iedereen te horen richting zijn teamgenoot Denzel James. Deze aansporing had de snelle en behendige speler zaterdag in Opheusden niet nodig. Vanaf minuut een was hij bij de les en scoorde na ruim twee minuten de 0-1. Bröcker zelf zou deze middag ook een hoofdrol vervullen met als hoogtepunt een fraaie omhaal waarmee hij in de slotseconden het net liet bollen. OUDE DOEN

De Noordwijk-supporters lijken inmiddels wat minder ongerust. De ploeg komt langzaam maar zeker in oude doen. De terugkeer van Emiel Wendt blijkt van grote invloed op het collectief. Zijn bereidheid om foutjes van medespelers te helpen corrigeren slaat langzaam over op de rest van de ploeg. Die in de eerste

wedstrijden die bereidheid achterwege lieten en zich vooral individueel leken te manifesteren. Tegen DFS mocht worden gesproken over een teamprestatie en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Met de voor Noordwijk zo belangrijke Dorothea weer in de basis ging Noordwijk dus voortvarend van start. En de 2-0 kwam er ook al snel. Dit keer was het Lomis die raak mocht schieten. NONCHALANCE

Dat DFS een tegengoal mocht maken kan op rekening van nonchalance geschreven worden. Verdedigend was het even mis en voor DFS was het raak:1-2. Na rust bleek DFS zich niet zomaar gewonnen te geven en af toe werd het weer billen knijpen. Maar Noordwijk herpakte zich en James gaf Wendt na ongeveer een uur de

kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de doelman reageerde attent. Hierna was het Bröcker die vanuit een corner bijna stiekem een mogelijkheid kreeg. En vijf minuten later was het dan wel raak. Een inzet van Lomis werd gepareerd maar de afvallende bal werd een prooi voor Borsboom: 1-3. KOPLOPER

De wedstrijd was gespeeld en de uitslag leek er te staan. Maar toen kwam er de mooiste goal van de dag. En zoals al gezegd was het Bröcker die daarin de hoofdrol vervulde. De verdediger ging overmoedig de 16 in en met zijn rug naar het doel en met een fraaie omhaal was het raak: 1-4. Noordwijk gaat nu met heel veel zelfvertrouwen naar het Brabantse Veen om het daar koploper Achilles moeilijk te maken. Zij verloren hun wedstrijd tegen Hoek met 3-1. Waardoor de achterstand van Noordwijk is terug gebracht tot 6 punten. Bij winst zou dus alles weer mogelijk gaan blijken. Bij verlies zal het allemaal moeilijker zijn.


ZICHT OP ZEE ER OV E N N E R TEG U RTO AN D U R V ST DE ET TWIJ K H OP N KA VA

DE HELE WINTER BORRELEN BIJ DE OPEN HAARD, LUNCHEN MET VRIENDEN OF HEERLIJK DINEREN.

geopend! g a td s r e k e 2 1e en

V O O R M E E R I N F O R M AT I E TEL (071) 407 41 98 W W W . Z I LT S T R A N D . N L @ Z I LT K AT W I J K

I N F O @ Z I LT S T R A N D . N L K AT W I J K A A N Z E E

NU: AL ONZE FLANELLEN DEKBEDOVERTREKKEN IN DE SALE! AL VANAF €39,95. DIVERSE MATEN.

KORTINGEN TOT 35% OP = OP!

In de koude wintermaanden profiteert u van spectaculaire kortingen voor Sinterklaas en Kerst! Barnhoorn Bedden en Lifestyle zorgt voor een gevoel van luxe in een heerlijk warm winterproof bed!

Wintersale!

INFO@BARNHOORNBEDDEN.NL TELEFOON: 071 542 7294

PRINCESTRAAT 40, 2225 GC KATWIJK WWW.BARNHOORNBEDDEN.NL


DE NOORDWIJKER

cultuur & uitgaan

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

23

Vierde editie Beursvloer Bollenstreek opnieuw succes n Organisatie tevreden met resultaat: circa honderd matches

Vrijdag 2 december Muzikale koopavond met Turk & Marijt Jan Cees Marijt en Leenaard Turk spelen liedjes uit één van de leukste boeken van dit moment, Het beste van Adam Sharp, de nieuwste roman van Graeme Simion, auteur van Het Rosie Project. 18.00 tot 20.00 uur Zaterdag 3 december Muzikale voorleespiet De muzikale voorleespiet is te gast. Hij leest sinterklaasverhalen voor en speelt sinterklaasliedjes op de vleugel. Alle kinderen en (groot-)ouders zijn van harte welkom. Aanvang 14 uur. Toegang vrij Dinsdag 6 december Workshop handletteren Een basisworkshop handletteren met Mirjam de Boer. Zij leert je in twee uur tijd verschillende letters tekenen. Naast letters tekenen besteedt ze ook aandacht aan het maken van een compositie. Met tips waarmee je ook thuis nog goed kunt doorgaan. 9.30 - 11.30 uur. Deelname € 40,- (Inclusief materiaal, een werkschrift om mee te nemen, koffie/thee en iets lekkers uit het lunchcafé.)

NETWERK n Burgemeester Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout opende woensdag 23 november de vierde Beursvloer Bollenstreek in het Teylingen College, De Beursvloer Bollenstreek is een initiatief van de Lions Club Bollenstreek in samenwerking met de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Het is een ontmoetingsplaats voor maatschappelijke organisaties, verenigingen en het bedrijfsleven. Het doel is om elkaar te vinden om klussen te realiseren met gesloten beurs. Voordat hij het woord aan de burgemeester gaf, vroeg Henk Waling, namens de Lions Bollenstreek de aanwezige ‘vragers’ om een beetje uit hun comfortzone te treden: “Het is soms best lastig om op iemand af te stappen en te vragen: ‘ik heb dat en dat van je nodig, kan je mij dat geven?’ Maar doe het gewoon! Dat is de bedoeling van dit event.” Goedhart: “Ik vind dit een prachtig initiatief: het bedrijfsleven dat verenigingen en andere organisaties met elkaar verbindt. Zeker omdat deze elkaar niet vanzelfsprekend tegenkomen. Ik begrijp dat dit de laatste keer is dat dat niet elektronisch gaat, maar ik zou zeggen: koester de ontmoeting ook! Mij is verteld dat zo’n vijftig verenigingen en organisaties dit

Burgemeester Goedhart opende de Beursvloer Bollenstreek met een slag op de gong. | Foto: Willem Krol

jaar meedoen en eenzelfde aantal bedrijven zich hebben aangemeld. Qua aantal is deze match dus alvast goed. Dat geeft mij een gevoel van vertrouwen om de beursvloer nu te openen!” Zijn woorden werden kracht bijgezet door een ferme slag op de beursgong: de vierde Beursvloer Bollenstreek kon beginnen. De ruimte was verdeeld in thema-

hoeken waar vrager en bieder elkaar konden treffen. Deelnemers hadden bij binnenkomst het Beursboek ontvangen, waarin de vragen en eventuele tegenprestaties waren gerangschikt op thema. Voorbeeld: Een verzorgingshuis wil de binnentuin wat opfleuren. Een tuincentrum biedt een aantal perkplanten aan. Als tegenprestatie mag het bedrijf

Zaterdag 10 december Amnesty Schrijfmarathon Het is vandaag Dag van de Mensenrechten. Amnesty International organiseert ook dit jaar weer wereldwijd de Schrijfmarathon. In Noordwijk kunt u in Het Cultuurcafé meeschrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. 11.00 tot 17.00 uur Jazztrio Antreas Yerolatsitis Het internationaal vermaarde jazztrio van de Cypriotische gitarist Antreas Yerolatsitis staat vandaag op het podium in Het Cultuurcafé. Aanvang 15 uur. Toegang vrij Zondag 11 december Dune & Forest Vandaag vindt de Muzikale Kerstwandeling plaats in Noordwijk Binnen. Dune & Forest treedt op in Het Cultuurcafé. Met een veelzijdig en meerstemmig repertoire dat varieert van swingende jazz en fraaie ballads tot pittige popnummers in close-harmony arrangementen. Zowel Nederlands- als Engelstalig gezongen. Tussen 14.00 en 16.00 uur. Toegang vrij. Workshop handletteren Een basisworkshop handletteren met Mirjam de Boer. Meer info bij 6 december. Wilt u op tijd op de hoogte zijn van de activiteiten in Het Cultuurcafé Noordwijk? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief via de website. Het Cultuurcafé is gevestigd aan De Keuvel 1 in Noordwijk Binnen en is zeven dagen per week geopend. Meer informatie op www.hetcultuurcafe.nl of bel naar 361 30 73.

een gratis advertentie plaatsen in het bewonersblad. Als de match tot stand kwam, werd deze officieel geregistreerd. Volgens Waling waren er minder aanmeldingen dan vorig jaar, maar eindigde deze editie net als de voorgaande met een resultaat van rond de honderd matches. Een prima aantal volgens de organisatie.

Deense harten vlechten bij Palliam WORKSHOP n Op woensdag 7 december van 10.15 tot 11.30 uur kan je Deense Kerstharten komen vlechten bij Palliam.

In Denemarken worden deze gevlochten papieren zakjes gevuld met rozijnen en nootjes. Deze zakjes hangen traditioneel in de kerstboom maar kunnen ook op andere manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld als kerstkaart of om er een menukaart in te steken. De techniek is eenvoudig aan te leren. Elise Simonis laat je werken met verschillende soorten papier waardoor de meest originele resultaten ontstaan. Je bent van harte welkom aan de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Opgeven is niet nodig. Je kunt er ook, zoals iedere woensdagochtend, gezellig aanschuiven voor een kop koffie. Deze Deense kerstharten kan men leren vlechten tijdens een workshop op 7 december bij Palliam. | Foto: PR

Brieven schrijven tegen onrecht SCHRIJFMARATHON n Op 10 december houdt Amnesty-groep Noordwijk de jaarlijkse Schrijfmarathon. Dan wordt wereldwijd massaal geschreven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Van Nieuw-Zeeland tot Ghana en van Brazilië tot Japan klimmen mensen in de pen. De brievenschrijvers vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschen-

dingen. Om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers. Iedereen die wil meedoen aan Amnesty’s Schrijfmarathon kan op 10 december van 12.00 tot 17.00 uur terecht in het Cultuurcafé, Keuvel 1. Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten hun brief of solidariteitskaart schrijven.

Om 12.30 uur zal wethouder de heer Bakker de schrijfmarathon openen. Amnesty Nederland organiseert de Schrijfmarathon voor de vierde keer. De afgelopen drie evenementen maakten enorm veel enthousiasme en betrokkenheid los. Vorig jaar werden er vanuit Nederland 101.892 brieven verstuurd. Dit jaar ligt het streven op 150.000 brieven, want hoe hoger de stapel brieven, des te groter is de vuist tegen onmacht.

Schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan, blijkt nog steeds een ijzersterk actiemiddel. Met deze simpele maar uiterst doeltreffende actie begon Amnesty 55 jaar geleden. Iedereen kan er aan meedoen en het werkt. Wereldwijd bestoken mensen autoriteiten die de mensenrechten aan hun laars lappen met stapels brieven. Zo’n bombardement aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen.


service

DE NOORDWIJKER

PROTESTANTSE GEMEENTE NOORDWIJK

Vrijdag 2 december WZC Groot Hoogwaak 16.00 uur: ds R.C.G. Schultheiss Zondag 4 december Oude Jeroenskerk 10.00 uur: ds J. Nijboer Buurtkerk 10.00 uur: 10.00 uur: ds J. Wolthaus, Leiden Ichthuskerk 10.00 uur: ds J.A.J. Pater 17.00 uur: ds J.W. Hooydonk ‘t Kruispunt (W.v.d.Bergh) 11.00 uur: 11.00 uur: mevr. C. Rovers GEREFORMEERDE KERK NOORDWIJK (VOORTGEZET)

Apotheken Duinrand Apotheek, Nieuwe Zeeweg 1. Geopend op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Zondags gesloten.

van 8.30 tot 12.30 uur. Voor informatie over of aanmeldingen voor alarmering thuis, woonzaken, klussen aan huis, thuiszorg en sociaal vervoer en ouderenwerk.

Huisartsen Uitsluitend voor spoedeisende gevallen: Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4b te Voorhout, tel. 0252-240212 (vóór bezoek altijd eerst bellen!). Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout, tel: 0252-240216. Van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur.

Dierenarts Bel voor de waarnemend dierenarts met de eigen arts, dan verneemt men welke dierenarts in het weekenddienst heeft.

Tandtechnicus Van Leeuwen, Kerkstraat 44. Voor dringende kunstgebitreparaties, tel. 3611145. Maatschappelijk werk Kwadraad Maatschappelijk werk, tel. 088-9004000, www.kwadraad.nl Opvoedadviespunt, tel. 088-9004000, www.kwadraad. nl Jongeren Preventie Plan, tel. 0889004000, www.kwadraad.nl Diversen Lokaal Loket Noordwijk Gemeentehuis Noordwijk, tel. 3617600. Geopend van ma. t/m vrij.

Zondag 4 december 10.00 uur: ds K. Snijder

Spreekuren Dierenkliniek Noordwijk v/h Verschueren Ma. wo. vr. 8.30-9.00 uur Ma. t/m vr. 14.30-15.00 uur Ma. di. wo. vr. 19.00-20.00 uur Verder alles volgens afspraak via tel. 3615305. Kliniek voor gezelschapsdieren, Oranje Nassaustraat 36 Ma. t/m vr. 9.00-17.00 uur Ma. wo. 18.30 tot 20.00 uur Behandeling na afspraak op tel. 3613972. Dierenbescherming afd. Rijnland Meldnummer dierennoodhulp en toezicht op dierenwelzijn: tel. 5216662. Voor overige vragen en opmerkingen kan men mailen naar kantoor@dbrijnland.nl

Flits

ROOMS-KATHOLIEKE KERK

Maria ter Zeekerk Woensdag 30 november 9.00 uur: Eucharistieviering, Th. Blokland

Zondag 4 december 10.00 uur: Iona Gebedsdienst en Sing-In

CENTRUM DE ARK

Zondag 4 december 10.00 uur: Br J.v d. Wiel

Jong en oud konden genieten van hun sport dit weekend, droog weer met een zonnetje erbij. | Foto: Frits Houwaart

Dierenbescherming Vermist 13 november: Groenewegen Noordwijkerhout. “Pepper”. Cypers wit gecastreerde kater; is gechipt 25 november: Jan van Heusdenstraat Noordwijk. Rood wit kitten van 8 weken ontsnapt door kattenluik

Als u uw dier kwijt bent, kijk dan ook onze site www.dierenasielnoordwijk.org en onze facebook pagina en www.amivedi.nl. Tel nummer dierenasiel: 0713616698. De openingstijden zijn: maandag t/m zaterdag van 13 tot 15 uur en vrijdag van 19 tot 20.30 uur.

COLOFON Oplage 12.500 Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Cor de Mooy tel.: 06 13 01 76 60 e-mail: redactie@denoordwijker.nl

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 11.00 uur Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Noordwijker

Iedere maandag t/m vrijdag Diverse lessen voor volwassenen en kinderen; Jumpin’ Noordwijk, Van Berckelweg 34. Kijk voor het programma op www.jumpinnooordwijk.nl Dagelijks • Muziek & Cabaret in Theater de Muze; Theater De Muze, Wantveld 2. Informatie over het programma en reserveren www.demuzenoordwijk.nl Iedere maandag • Open Tafel; Palliam, Nieuwe Zeeweg 75. Tijd: 12.15 uur - 13.00 uur. Entree gratis (vrijwillige bijdrage welkom). www.palliam.nl • Stilte als golflengte van de ziel - Ellen Spaargaren; Palliam, Kerkhofkapel, Gooweg 37. Tijd: 19.30 uur - 21.30 uur. Entree gratis (vrijwillige bijdrage welkom). www.palliam.nl Iedere derde maandag van de maand • Arthouse Select; Theater De Muze, Wantveld 2. Tijd: 20.00 uur. Informatie over prijzen en films op www.demuzenoordwijk.nl Dinsdag t/m zondag • Bewonder de Soyuz-capsule André Kuipers bij Space Expo; Space Expo, Keplerlaan 3. Tijd: dagelijks 10.00 - 17.00 uur (tijdens vakantieperiodes ook op maandag geopend). Entree prijzen zie www.space-expo.nl Iedere dinsdag • Digitaal spreekuur; Bibliotheek Bollenstreek, Akkerwinde 1a. Tijd: 14.00 -16.00 uur. Entree gratis. www.bibliotheekbollenstreek.nl • ‘Bij Wilma’ van BO; Het Cultuurcafé, De Keuvel 1. Tijd: 16.30 uur. Entree gratis. www.hetcultuurcafe.nl Iedere woensdag • Breek in de Week; Palliam, Nieuwe Zeeweg 75. Tijd: 10.15 uur - 11.30 uur. Entree gratis. www.palliam.nl • De Breischool; Het Cultuurcafé, De Keuvel 1. Tijd: 14.00 uur. Entree gratis. www.hetcultuurcafe.nl • Voorleesmiddag kinderen 4 - 7 jaar; Bibliotheek Bollenstreek, Akkerwinde 1a. Tijd: 14.00 uur. Entree gratis. www.bibliotheekbollenstreek.nl Iedere donderdag • Taalspreekuur; Bibliotheek Bollenstreek, Akkerwinde 1a. Tijd: 11.00 -12.30 uur. Entree gratis. www.bibliotheekbollenstreek.nl

2 december • Diederik van Vleuten - Mijn nachten met Churchill; Theater De Muze, Wantveld 2. Tijd: 20.15 uur. Entree € 20,00. Reserveren kanvia de website www.demuzenoordwijk.nl • Muzikale Koopavond Het beste van Adam Sharp, Turk & Marijt; Het Cultuurcafé, De Keuvel 1. Tijd: 18.00 - 20.00 uur. Entree gratis. www.hetcultuurcafe.nl

Zaterdag 3 december 19.00 uur: Woord- & Communieviering, M. Claassens, Maria ter Zeekoor

Huize Jeroen Vrijdag 2 december 18.30 uur: Eucharistieviering, Th. Blokland

Een greep uit de activiteiten en evenementen in Noordwijk en omgeving

30 november • De Gouden Staf van Sinterklaas; Theater De Muze, Wantveld 2. Tijd: 14.00 uur. Entree € 15,50. Reserveren kan telefonisch of via de website www.demuzenoordwijk.nl • Thema-quiz ‘A night at the Movies’; Restaurant Grand Café Open Doors, De Grent 34. Tijd: 20.30 uur. Deelname € 2,50 per persoon, je team mag bestaan uit 4 personen.

Kerkhofkapel Dinsdag 6 december 9.00 uur: Eucharistieviering,Th. Blokland

Sint Jeroenskerk Zondag 4 december 10.00 uur: Eucharistieviering, Th. Blokland, Sint Jeroenskoor

25

Weekagenda

Weekenddiensten

Kerkdiensten

DINSDAG 29 NOVEMBER 2016

Sluitingstijd advertenties maandag 11.00 uur Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam

en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. De Noordwijker wordt gratis huis-aan-huis bezorgd in Noordwijk-Binnen en aan Zee, en is gratis af te halen bij: het gemeentehuis, het Visitor Center Noordwijk, de Digros en Boekhandel van der Meer. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteurs-

recht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.denoordwijker.nl

2 december t/m 15 januari • Noordwijk Winter Wonderland; Kon. Astrid Boulevard 104. Tijd: maandag, dinsdag en donderdag 14.30 - 19.00 uur, woensdag 12.30 - 19.00 uur, vrijdag 14.30 - 22.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 - 22.00 uur. (tijdens kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 - 22.00 uur, 24, 25, 31 december en 1 januari aangepaste openingstijden) Entree € 6,00 (incl. schaatshuur). www.noordwijkwinterwonderland.nl 3 december • Muzikale Voorleespiet; Het Cultuurcafé, De Keuvel 1. Tijd: 14.00 uur. Entree gratis. www.hetcultuurcafe.nl • Sinterklaas zal met zijn Pietenband een bezoek brengen aan de Kerkstraat en de winkeliers aan de Sint jeroensweg. Willen jullie de Sint en zijn pieten begroeten, kom dan voor half drie s ‘middags want dan vertrekt het gezelschap weer om zich voor te bereiden op de nachtelijke tocht over de daken. 4 december • Sinterklaas bij Noordwijk Winter Wonderland; Koningin Astrid Boulevard 104. Tijd: 14.30 - 17.00 uur. www.noordwijkwinterwonderland. nl 5 december • Labyrinth langs de vloedlijn; Palliam, start: Duindamseweg 17. Tijd: 13.30 - 16.00 uur. Deelname € 5,00. www.palliam.nl 7 december • Deense Kerstharten vlechten; Palliam, Centrum voor zingeving & levenskunst, Nieuwe Zeeweg 75. Tijd: 10.15 - 11.30 uur. Entree gratis (vrijwillige bijdrage welkom). www.palliam.nl • Vaarwel 2016 - Sjaak Bral; Theater De Muze, Wantveld 2. Tijd: 20.15 uur. Entree € 20,00. Reserveren kan via de website www.demuzenoordwijk.nl 10 december • Muziek Verlicht Binnen; Lindenplein en omgeving. Tijd: 16.00 uur 18.15 uur. Entree gratis. www.deoudedorpskernnoordwijk.nl • Amnesty International Schrijfmarathon; Het Cultuurcafé, De Keuvel 1. Tijd: 11.00 - 17.00 uur. Entree gratis. www.hetcultuurcafe.nl • Heeren Specialiteitenavond; Heeren van Noortwijck, Quarles van Uffordstraat 103. Tijd: vanaf 17.00 uur. Prijs vanaf € 17,50 (graag reserveren) www.hvnw.nl


Alle prijzen zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve vermeldingen worden voorbehouden. Deze aanbiedingen zijn geldig tot 31-12-2016 of zolang de voorraad strekt.

OLED SPECIALIST LG OLED 55B6V

DIT IS UW INRUILPRIJS!

55” |139 cm | OLED UltraHD Premium TV | OLED HDR | Perfect Black | Perfect Colour | Oneindig contrast | webOS 3.0 smart TV | Geluid ontwikkeld door Harman Kardon

200,-

IK HEB EEN FLAT-TV VAN

Prijs € 2.699,Kassakorting € 200,Inruil 32” flat TV € 100,-

Kassakorting

NU

2.399,-

LG OLED 55EG910V 55” | OLED Full HD TV | Curved Design | Oneindig Contrast | Absolute Motion Clarity | Perfecte Kijkhoek | OLED Panel | WebOS Smart TV 2.0

200,Kassakorting

Prijs € 1.999,Kassakorting € 200,Inruil 32” flat TV € 100,-

NU

1.699,-

55''

EN GROTER

€ 300,-

50''-52''

€ 250,-

46''-47''

€ 200,-

40''-42''

€ 175,-

37''-39''

€ 125,-

32''

€ 100,-

TM

26''

€ 50,-

of beeldbuis

Voorwaarde: Uw oude platte LCD of plasma TV moet goed werken, voorzien van een voet en een werkende afstandsbediening.

LG SOUNDBAR SH6 Alles-in-1-design | Dubbele Bass | Adaptive Sound Control | Auto Sound Engine | Aan de muur monteerbaar | Google Cast™

NU LG LED TV 49UH850

399,-

Prijs € 1.299,Inruil 32” flat TV € 100,-

49” | SUPER UHD TV 4K | Smart TV | Super HDR | Perfecte kijkhoek | Geluid ontwikkeld door Harman Kardon

NU

1.199,OP UW TIJD BEZORGD EN GEïNSTALLEERD

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 0252 51 66 48

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 33 33

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 401 64 22

elct-advert-nov-2016.indd 1

Electro World De Radiobeurs Lisse Kanaalstraat 79, Lisse 0252 41 21 76

Electro World Duynstee Hoofdstraat 189, Sassenheim 0252 21 03 98 Electro World is onderdeel van

25-11-16 09:45


F

NIEUW IN DE COLLECTIE VAN BUIS MEUBELEN inesse Boxsprings en Bodyprint matrassen

De showroom van J. Buis & Zn. woninginrichting is niet alleen grotendeels vernieuwd, maar ook het aanbod van met name in boxsprings en matrassen is vernieuwd en uitgebreid. De topmerken Finesse en Bodyprint werden aan de bestaande collectie toegevoegd. De keuze is aan de consument. Optimaal slaapcomfort De combinatie van een goede boxspring en een goed matras staat garant voor optimaal slaapcomfort. Zowel Finesse met de boxspring collectie als Bodyprint met de matrassen hebben dit tot in detail in hun producten verwerkt. De boxspring met motor is in vele standen verstelbaar en verkrijgbaar in aantal gewenste maten. Het hoofdbord kan in diverse uitvoeringen worden geleverd en om het geheel compleet te maken kan de klant indien gewenst ook nog kiezen om er een bijpassend nachttafeltje bij te kopen. Ook deze zijn er in diverse varianten. Innovatie Bodyprint is met de matrassen innoverend te werk gegaan. Aangepast

comfort, lichaamsondersteuning met een extra zachte schouderzone, vochtregulering, hoge elasticiteit, optimale ventilatie en een ideale warmtebeheersing zijn de componenten waardoor deze matrassen zo uniek zijn. Er is door de producent tot in detail over nagedacht. Het zijn superieure systemen

voor aangepast slaapcomfort. Ook zijn er speciale kussen van dit merk in de collectie van Buis Meubelen verkrijgbaar. Optimaal slaapcomfort, een goede nachtrust is de basis om de dag weer fris te beginnen. Wat wil een mens nog meer? Het is geen droom maar werkelijkheid. Slecht geslapen in

uw huidige bed? Ga dan eens een kijkje nemen bij Buis Meubelen en laat u deskundig adviseren. J. Buis & Zn. woninginrichting Sluisweg 25 Katwijk aan Zee 071-4012964


Alle prijzen zijn inclusief bezorgingskosten en exclusief installatiekosten. Prijs-, modelwijzigingen en foutieve vermeldingen worden voorbehouden. Deze aanbiedingen zijn geldig tot 31-12-2016 of zolang de voorraad strekt.

OLED SPECIALIST LG OLED 55B6V

DIT IS UW INRUILPRIJS!

55” |139 cm | OLED UltraHD Premium TV | OLED HDR | Perfect Black | Perfect Colour | Oneindig contrast | webOS 3.0 smart TV | Geluid ontwikkeld door Harman Kardon

200,-

IK HEB EEN FLAT-TV VAN

Prijs € 2.699,Kassakorting € 200,Inruil 32” flat TV € 100,-

Kassakorting

NU

2.399,-

LG OLED 55EG910V 55” | OLED Full HD TV | Curved Design | Oneindig Contrast | Absolute Motion Clarity | Perfecte Kijkhoek | OLED Panel | WebOS Smart TV 2.0

200,Kassakorting

Prijs € 1.999,Kassakorting € 200,Inruil 32” flat TV € 100,-

NU

1.699,-

55''

EN GROTER

€ 300,-

50''-52''

€ 250,-

46''-47''

€ 200,-

40''-42''

€ 175,-

37''-39''

€ 125,-

32''

€ 100,-

TM

26''

€ 50,-

of beeldbuis

Voorwaarde: Uw oude platte LCD of plasma TV moet goed werken, voorzien van een voet en een werkende afstandsbediening.

LG SOUNDBAR SH6 Alles-in-1-design | Dubbele Bass | Adaptive Sound Control | Auto Sound Engine | Aan de muur monteerbaar | Google Cast™

NU LG LED TV 49UH850

399,-

Prijs € 1.299,Inruil 32” flat TV € 100,-

49” | SUPER UHD TV 4K | Smart TV | Super HDR | Perfecte kijkhoek | Geluid ontwikkeld door Harman Kardon

NU

1.199,OP UW TIJD BEZORGD EN GEïNSTALLEERD

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 0252 51 66 48

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 33 33

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 401 64 22

elct-advert-nov-2016.indd 1

Electro World De Radiobeurs Lisse Kanaalstraat 79, Lisse 0252 41 21 76

Electro World Duynstee Hoofdstraat 189, Sassenheim 0252 21 03 98 Electro World is onderdeel van

25-11-16 09:45

Nw week 48 16  

de Noordwijker, dinsdag 22 november 2016

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you