Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DENOORDWIJKER.NL

26 november 2013 JAARGANG 07 NR 45

cultuur P17

nieuws P3

BOEK OVER JEROENSTOREN VERSCHIJNT IN MAART

Winkeliers Noordwijk presenteert zich Kerkstraat zien kansen in Barcelona

RUBRIEK

Luus

nieuws P7

P11

Positief saldo voor Klei-Oost MEEVALLER  Burgemeester en

wethouders gaan akkoord met de administratieve afsluiting van het project Klei-Oost. Het positief resultaat bedraagt €3.077.051,-. Dit is meer dan de in 2002 geprognotiseerde opbrengst. Dankzij de samenwerking tussen de gemeenten Katwijk en Noordwijk, waarvan de gezamenlijke huisvesting van de buitendiensten openbare werken een van de resultaten is, kan er op het bedrijventerrein nog één kavel worden verkocht. Deze was gereserveerd voor de vestiging van de Noordwijkse gemeentewerf, maar door de samenwerking is deze claim vervallen. De opbrengst van deze restkavel is geraamd €290.160,-. Het project kan niettemin worden afgesloten, nu de daadwerkelijke werkzaamheden zijn afgerond.

Op de boorplaats halen Dennis Sanou van Eneco en Jan Heus van het Atlantikwall Museum gezamenlijk de hendel over als startsein voor de eerste boring.

Eerste boring voor windpark BOREN  Aan de Northgodreef is 14 november door middel van het overhalen van een hendel door Dennis Sanou van Eneco en Jan Heus van het Atlantikwall Museum het startsein gegeven voor de eerste grondboringen voor de aanleg van een windmolenpark op zee.

grondboringen niet aan de noordkant van de Northgodreef plaats aan de zuidkant. Het boren geeft geluidsoverlast voor bewoners die vlak naast de boormachine wonen. Er zijn geluidswerende schotten geplaatst. Er is geklaagd over de felle verlichting van 07.00 tot 21.00 uur en ook dat het fietspad langs

de Northgodreef wordt afgesloten. Voor de verlichting en het fietspad wordt een oplossing gezocht. Op de dag van de eerste boring is Eneco langs alle bewoners die echt overlast ondervinden gegaan en heeft een dinerbon aangeboden. Als het weer meewerkt zijn ze eind november klaar met de huidige boringen.

Eneco ontwikkelt in zee windpark Luchterduinen. De 43 windmolens zullen eind 2015 voor bijna 150.000

huishoudens groene stroom opwekken. In tegenstelling tot wat wij eerder beweerden vinden de

Adviesbureau in verzamelgebouw ESIC

Lezing over IJslandse natuur

ADVIES

 Burgemeester en wethouders stemmen in met de vestiging van Zirkzee Taks Lawyers BV in het bedrijfsverzamelgebouw ESIC op het Space Business Park (SBP). Het gebouw is een belangrijk onderdeel van het ontwikkelconcept van SBP. Het biedt uitkomst aan bedrijven die toe zijn aan een tussenstap in hun groeicarrière en die anders naar elders zouden uitwijken. Met deze functie verwierf ESIC gemeentelijke en provinciale subsidie. Deze overheden toetsen of bedrijfsvestigingen in het gebouw voldoen aan de doelstellingen. Zowel de gemeente als de provincie stelt vast dat dit het geval is bij Zirkzee Taks Lawyers. Het bedrijf, dat onderdeel is van de Zirkzee Group, houdt zich bezig met de advisering van het type bedrijven dat inmiddels in het gebouw is verzameld. In die zin wordt het gezien als een aanwinst op het SBP. Nu het bedrijfsgebouw bijna vol is, zal het ook de realisatie van het tweede bedrijfsverzamelgebouw bespoedigen.

LEZING  De Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk organiseert op vrijdag 29 november een lezing over IJsland.

Noordwijker Theo Bosboom heeft al vele voetstappen op IJsland gezet. Al vanaf zijn eerste bezoek raakte hij gefascineerd door de rauwe schoonheid van de natuur en de

grote diversiteit aan landschappen en natuurverschijnselen. Hij voelt zich op IJsland veel dichter bij de natuur dan op welke andere plek ook. “Het is net alsof ik de natuur hier intenser beleef. IJsland kruipt onder mijn huid, het raakt me, het overweldigt me, iedere keer weer opnieuw.” Als professioneel natuurfotograaf heeft hij het land en de dieren die er voorkomen diep-

gaand leren kennen. Hij legde zijn persoonlijke fotografische visie op het land vast in het boek IJsland Puur. Vanavond is zijn boek de opstap naar een verhaal over de fascinerende natuur die je in IJsland kunt beleven. De toegang is gratis. De zaal gaat open om 19.30 uur. Reserveren kan indien gewenst via lezingenvnvn@ gmail.com voor € 2 per kaartje.

folders eken w 3 Nog gaan! te

www.nieuwjaarsgala.nl

In deze krant:

Nieuwbouw in uw regio

Uw folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

De Jutter scoort op voorleeswedstrijd VOORLEZEN  Lezen is belangrijk en lezen is leuk. Niet alleen tijdens de kinderboekenweek, maar gedurende het hele schooljaar besteden de leerkrachten van Noordwijkse basisschool de Jutter aandacht aan het leesonderwijs. Lars Lindhout, Jedidja Marsman, Pien van Duijvenbode en Kick Grunstra waren door een groepsjury aangewezen als beste voorlezers van de klas. Zij mochten donderdagmiddag 21 november meedoen aan de schoolvoorronde voor de nationale voorleeswedstrijd 2014. Nasrin, Lara en Lilly zaten in de schooljury. De jury wees Kick Grunstra uit da Vinci 7-8 aan als de beste kandidaat voor de Nationale voorleeswedstrijd 2014. Kick nam een beker in ontvangst uit handen van meester Hans Hoogendam, de jury voorzitter.


Optimaal genieten met kunststof kozijnen!

En profiteer van onze jubileumacties!

Metselbouw Katwijk BV is al meer dan 25 jaar een veelzijdig en toonaangevend aannemer van metselwerken. Veelzijdig vanwege de vele specialismen die we in huis hebben en toonaangevend door de constante hoge kwaliteit waarmee wij onze werkzaamheden uitvoeren. Metselbouw Katwijk is gespecialiseerd in Nieuwbouw en Verbouw, maar ook thuis op het gebied van Gevelrenovatie en/of Onderhoud.

GEZOCHT: MEDEWERKEND VOORMAN/METSELAAR

Bezoek onze showroom en ontvang een cadeau met iets lekkers om ons jubileum te vieren! StarKozijn Katwijk * De Roysloot 9i * Rijnsburg * Tel. (071)4088678 info@starkozijnkatwijk.nl * www.starkozijnkatwijk.nl

Taken: - Leiding geven aan een of meerdere groepen metselaars - Verrichten van metselwerkzaamheden - Contacten onderhouden met de uitvoerders en bedrijfsleider - Kwaliteit en voortgang van het werk bewaken - Controleren en coördineren van de dagelijkse werkzaamheden - Verzorgen van de urenadministratie Functie eisen: - Minimaal LBO bouwkunde, pre MBO bouwkunde - Minimaal 5 jaar ervaring als metselaar - VCA VOL Vaardigheden: - Organisatorisch en communicatief sterk - Besluitvaardig - Kan goed werken onder tijdsdruk - Oog voor detail en nauwkeurigheid

ZONWERING

Overig - Woonachtig in een straal van 30 km van Katwijk zh - Bezit van rijbewijs B Arbeidsvoorwaarden Conform CAO voor de Bouwnijverheid Reacties Mail je gegevens voor 2 december 2013 naar: mbaer@metselbouwkatwijk.nl Acquisitie n.a.v. van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Gratis feest voor alle Noordwijkse vrijwilligers met een optreden van Ben Cramer en de uitreiking van de vrijwilligersprijzen.

Kom 10 december naar De Muze Let op: vol = vol!

‘Begeleiding en ondersteuning: daar maken wij ons hard voor.’ Een passend afscheid is voor iedereen belangrijk. Voor een gedenkteken op maat en volledig naar wens vormgegeven, bent u bij Keuzenkamp aan het juiste adres. Het bedrijf wortelde zich al in 1890 in de markt en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een succesvolle onderneming. De materie en het ontwerp van het gedenkteken kunnen volledig worden afgestemd op de wensen en het budget van de klant. Investeren in goed personeel en nieuwe middelen staat bij Keuzenkamp voorop. In 2011 nam de familie Marcelis het stokje over van de Keuzenkampen. Een ‘brutale vraag’ leidde tot een succesvolle overname en sindsdien is er binnen het bedrijf veel veranderd. Ondertussen staan Twan, Carolien en Elkie Marcelis aan het roer. ‘Je wilt het beste voor de consument. We hebben een nieuwe start gemaakt in plaats van het oude bij te schaven’, aldus Twan. De gedrevenheid achter het bedrijf is echter niet veranderd. Keuzenkamp groeit met de dag; volledig te danken aan de goede service, betrokkenheid en expertise van het personeel, zowel in de winkels als in de werkplaats. Elkie: ‘Onze klanten zijn dankbaar voor de begeleiding en ondersteuning tijdens het afscheidproces. Daar maken wij ons hard voor.’ Aventurijn Natuursteen was al een aantal jaar een zusteronderneming van Keuzenkamp, en verandert vanaf 1 januari in ‘Keuzenkamp Design’. Twan: ‘We willen van twee bedrijven één mooi bedrijf creëren. Die combinatie maakt ons bedrijf alleen maar sterker.’

Bezoek:

www.vrijwilligerssteunpuntnoordwijk.nl

Meer weten over Keuzenkamp? Kijk dan op www.keuzenkampbv.nl. Keuzenkamp Leiden Haagse Schouwweg 10A 2332 KW Leiden

Keuzenkamp Leiderdorp Hoogmadeseweg 68B 2351 CV Leiderdorp

Keuzenkamp Katwijk Heerenweg 6A 12 2222 AM Katwijk


nieuws

De noordwijker

Binder Juichen

H

andhaven is echt actueel geworden. En iedereen is er van overtuigd dat dit ook moet gebeuren. Vooral als het over anderen gaat. Deze week werd er met zekere voldaanheid gepubliceerd dat de politie parkeerovertreders met een bekeuring had verrast. De voor invaliden bestemde parkeerplaatsen werden bezet door auto’s zonder de betreffende vergunning. Nu weet iedereen dat dit soort parkeerplaatsen noodzaak is en dat je daar als valide persoon geen gebruik van moet willen maken. Maar we kennen ook allemaal de situatie dat zo’n plekje nauwelijks wordt benut en dat de neiging om hiervan gebruik te maken groot wordt. Vooral als je al een paar keer wanhopig hebt rondgereden zonder een begeerde vrije plek tegen te komen. Ik heb mezelf altijd kunnen bedwingen maar ik begrijp dat er wel eens een keer mensen zijn die denken: ‘ik zet hem er toch even neer’. Ik erger me dan ook wanneer handhavers triomfantelijk hun genoegen uiten over uitgedeelde boetes. Wat mij betreft is dat heel ongepast en zouden ze dienen te juichen wanneer zij door een uitgevoerd en doordacht beleid boetes bij brave burgers zouden weten te voorkomen. Deze week kwam burgemeester Wienese van Katwijk in het nieuws. Hij reageerde op een niet doordacht ingevoerde wet die per 1 januari horeca-exploitanten het weer eens extra moeilijk maakt. Vanaf die datum is verkoop van alcohol aan personen beneden de 18 jaar strafbaar. De Katwijkse discotheek en bar-exploitanten zien zich geplaatst voor een heel moeilijke opgave. Klanten die al geruime tijd worden bediend moeten nu worden geweigerd. Daarbij voorziet men moeilijkheden. Herrie binnen en buiten de uitgaansgelegenheden met jongelui die vol onbegrip zullen reageren. Handhavers willen daarbij zelf niet handhaven bij de jongelui maar leggen de verantwoordelijkheid bij de exploitanten. Waarna bij overtredingen de exploitanten worden aangesproken en beboet. Dus is een triomfantelijke reactie van bestuurders die handhaven tot doel hebben gesteld is heel voorspelbaar. In Katwijk willen ze nu een overgangsperiode waarbij niet de leeftijd maar de datum 1 januari 1998 centraal komt te staan. Iedereen die na 1 januari 1998 is geboren wordt geweigerd. Iedereen die aantoont voor die datum het levenslicht te hebben gezien is welkom en mag een alcoholhoudend drankje nuttigen. Volgens Wienese en de Katwijkse horeca-exploitanten de oplossing. Om narigheid en overlast op straat te voorkomen. En om het ontstaan van ongewenst alcoholgebruik op ongewenste plaatsen in te dammen. Wienese had overleg met Noordwijk en Teylingen om gelijkluidende maatregelen te treffen voor de regio. Maar vond daarbij nog geen gehoor. Jammer voor de Noordwijkse Horeca. Ik hoor triomfantelijke gejuich al weer. Van handhavers die o zo graag handhaven. Die boetes uitdelen leuker vinden dan boetes voorkomen. Het ‘eigen schuld dikke bult’ regiem. Jammer maar we zullen er me moeten leren leven.

dinsdag 26 november 2013

3

Noordwijk presenteert zich op beurs in Barcelona n Internationale congresmarkt lijkt zich te herstellen beurs n Samen sterk. Dat was het uitgangspunt tijdens de internationale beurs in het Spaanse Barcelona. Het werd een indrukwekkende presentatie van dat wat Holland wereldwijd aan te bieden heeft op het gebied van conferenties, vergaderlocaties en zakenreizen. Deze week bracht De Noordwijker een bezoek aan deze beurs. En dat bleek een enorme ervaring. Niet minder dan 150 landen presenteerden zich daar aan de vele duizenden inkopers en planners op het gebied van internationaal vergaderen. Maar onze aandacht richtte zich natuurlijk op de Noordwijkse inbreng. Met Noordwijk Marketing als coördinator lieten 4 congreshotels zich van hun beste kant zien. Huis ter Duin, Hotels van Oranje, Palacehotel en NH Leeuwenhorst toonden zich geen concurrenten maar leverde een gezamenlijke inspanning om Noordwijk als destinatie onder de aandacht te brengen. We hebben met eigen ogen kunnen zien dat dit op een indrukwekkende manier gestalte kreeg. De beursorganisatie vertelde ons dat zijzelf internationale meetingplanners selecteert en uitnodigt en voor hen reis- en verblijfskosten vergoedt. Deze zogenaamde Hosted Buyers verplichten zich vooraf afspraken te maken met exposanten van de beurs. Daarnaast kunnen zijzelf natuurlijk over de beurs lopen om in contact te komen met verschillende congresaanbieders. Het Nederlands Bureau van Toerisme en Congressen, NBTC, is verantwoordelijk voor branding en marketing van Nederland op de internationale markt. Daarom was er een indrukwekkende stand ingericht op deze Beurs. Daar namen naast de gezamenlijke Noordwijkse bedrijven de metropolen Amsterdam met Utrecht en Rotterdam met Den Haag hun plaatsje in.

De Noordwijkse hotels presenteerden zich gezamenlijk om Noordwijk als destinatie te verkopen. | WS De Hollandpresentatie was royaal van opzet met een dominerende kleur oranje. Daarnaast aandacht voor de tulpen en niet op de laatste plaats voor Mister Holland. Deze jongeman staat deze periode centraal in de promotie. Een opvallende verschijning in een feloranje kostuum. Die niet alleen een goedogende muzikant bleek te zijn maar daarnaast breed lachend met heel veel beursbezoekers op de foto ging. En die door Noordwijk Marketing ook is benut in de promotie van onze congresbadplaats. Compleet met zwembroek maakte hij de Hosted Buyers erop attent dat Noordwijk feitelijk ‘the Beach of Amsterdam’ heet te zijn. Geen concurrenten

Wat in het bijzonder opviel was dat het Noordwijkse bedrijfsleven geza-

menlijk opereerden om de internationale congressen te verkopen. En aan de gezichten was af te lezen dat er wel degelijk successen werden behaald. Directeur Jaap Liethof vertelt onder een kopje koffie: ’We merken dat de Nederlandse markt nog voorzichtig is maar hier zien we dat internationaal, de markt zich langzaam herstelt. Boekingen worden al weer wat langer van tevoren gedaan. We hebben hier op de beurs veel interesse waargenomen en concreet resultaten weten te boeken. Stefan Stokkermans stelt ook een groeiende belangstelling vast. `We staan hier natuurlijk als Huis ter Duin maar verkopen Noordwijk als destinatie. De centrale ligging tussen de airports, onze centrale ligging in Europa, de nabijheid van grote steden blijken onze grote kracht te zijn´.

André Aaij van Palace Hotel geeft aan blij te zijn met de intensieve samenwerking in Noordwijk. ´Voor internationale congressen is het belangrijk dat er 2000 hotelbedden en 225 congreszalen beschikbaar zijn en op wandelafstand van elkaar liggen´. Hij ziet ook de ligging direct aan zee en de natuurlijke omgeving als grote troeven. Plaatsgenoot Marian van den Berg van Huis ter Duin verkoopt al even enthousiast haar dorp als congres destinatie: Ze zegt: ’Voor organisatoren is het belangrijk dat Noordwijk in de winter geen uitgestorven badplaats is maar dat winkels en restaurants open zijn’. Zij ziet veel ´spinn off´naar het lokale bedrijfsleven en de kleinere hotels die vaak dienst doen als extra opvang van conferentiegangers of hun partners.

‘Bewonderenswaardig en heel effectief’ Beurs

n Directeur Tom van Dijk van Noordwijk Marketing ziet jaloerse blikken bij zijn collega’s van Amsterdam en Rotterdam. Op de beurs in Barcelona steelt Noordwijk de show tijdens het happy hour op woensdag, traditioneel de drukst bezochte dag tijdens de EIBTM.

´Hoe krijg je dit voor elkaar’, vraagt een verbaasde Amsterdammer aan

van Dijk. Want niet alleen de Noordwijkse hotels onderscheidden zich. Op de bar van de Hollandpresentatie staat Mister Holland, een uitbundig zingende artiest, Noordwijk aan te prijzen. Natuurlijk levert dit geen concrete boekingen op maar de positieve uitstraling heeft ongetwijfeld zijn effect op andere momenten. Onder het oog van voorzitter Arjan Slobbe deelt Noordwijk Marketing een hapje en

een drankje uit,waarbij de onvermijdelijke blokjes kaas niet ontbreken. De gasten krijgen bovendien bij het verlaten van het feestje een blikje Dutch Waffels mee, een geste van Joost Kling. Noordwijk onderscheidt zich en dat bevestigd o.a. de directeur van het NBTC: ‘Bewonderenswaardig en heel effectief zoals Noordwijk dit doet’. Hij beweert dat door de intensieve samenwerking van de

Noordwijkse hotels zij hun belangrijke plaats in de markt hebben veroverd. Anderen laten zich positief uit over de manier waarop de gemeente Noordwijk dit aanpakt. De promotie waarbij publieke en private partners samenwerken wordt als basis gezien van het succes van Noordwijk als congresbadplaats. Waar concurrenten uit Amsterdam en Rotterdam met een jaloerse blik naar kijken.

66. PROGRAMEREN

dorus@nortuksomroeper.nl

Salmanifest een Lokkertje voor de kiezers... Noordwijker heeft een fantastische toekomst!


TE HUUR: 6 persoons bestelbussen

Voor behandeling van o.a. . ADHD en ADD . Chronische vermoeidheidsklachten . Depressieve klachten . Emotionele verwerkingsprocessen . Gewrichtsklachten . Hooggevoeligheid . PDD-nos en Autisme . Pijnklachten . Ziekte van Lyme

Superkwaliteit Rundvlees haalt u natuurlijk bij:

S L AGE R I J

KLEIN

WOENSDAG GEHAKTDAG

Rundergehakt.......................................................................... 500 gram 3.60 Halfomgehakt ........................................................................ 500 gram 3.40 Verrassingsgehakt .............................................................. 500 gram 3.60

vanaf

€ 85,

00

DONDERDAG

per dag

Alleen donderdag: Verse erwtensoep .................................................................. per stuk 3.98

0252-211849

VRIJDAG & ZATERDAG

Varkensschnitzels .......................................... 5

halen 4 betalen Blinde vinken ................................................. 5 halen 4 betalen

www.gdol.nl

LEO’S HUISGEMAAKTE

Ei-bieslooksalade ....................................................................... 100 gram 1.45 Margreet van Duijn

MAANDAG

Dealer

Burgers naar keuze en slavinken ....... 5

halen 4 betalen

DINSDAG

Magere runderlappen ...........................................................1 kg 8.95 Riblappen ........................................................................................1 kg 9.95 Sucadelappen ............................................................................ 1 kg 11.95 BE-YIN Oegstgeest Praktijk voor Complementaire Natuurgeneeskunde www.be-yin-praktijk.nl info@be-yin-praktijk.nl Tel. 06-51885259

SMEDERIJ 12 | T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL | INFO@TURK-ROOF.NL

v.d. Weijdenlaan 1-3 • Tel. 372372 • Noordwijkerhout Kijk ook op internet: www.slagerijklein.nl

Uw kostbaarheden zijn goud waard! Goudwisselk antoor is eigendom van familie De R uiter en heeft ruim 2 5 jaar expertise!

Iedereen heeft kostbaarheden in huis. Soms zelfs zonder dat men zich hier bewust van is. Een paar oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

grootvader nog mee heeft gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Zo ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn en mocht u het willen verkopen, dan bieden we u ook nog eens een reële prijs. Locatie Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop

Goud

Zilver

Munten

Sieraden (goud en zilver)

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Veiling

Verpanden

Beleggen

Taxatie

Openingstijden Di. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur

www.goudwisselkantoor.nl


nieuws

De Noordwijker

dinsdag 26 november 2013

5

Festival op Nederzandt Festival n De Bollenstreek heeft er een gloednieuw en uniek driedaags festival bij met voor ieder wat wils: Nederzandt Festival! St(r)andplaats Nederzandt, het gezelligste winterdorp van de Bollenstreek, staat in het weekend van 13, 14 en 15 december volop in het teken van genieten! Niet alleen van lekker eten en drinken, maar ook van heerlijke muziek en creatieve uitspattingen.

Op vrijdag 13 december wordt afgetrapt met de Nederzandt Proeverij. Van 17.30 tot 00.00 uur serveren de koks de lekkerste bites tijdens een culinaire wandeling in de vorm van een proeverij. Een appetijtelijke en creatieve beleving die voor iedereen toegankelijk is. Traditionele kleine gerechtjes in een modern jasje en verrassende nieuwe combinaties met gebruik van biologische producten zorgen ervoor dat er een pure, verantwoorde, maar vooral smakelijke ervaring te wachten staat. Kaarten zijn in de voorverkoop € 5,en aan de deur € 7,50 inclusief toegang, eerste bite met een drankje en vrij parkeren.

Decemberfe(e)st

Het dansvirus grijpt weer om zich heen! Op zaterdag 14 december gaat het festival verder met het Decemberfe(e)st. In alle zalen is het feest, maar dan ook echt feest. Van Crazy Piano’s met livemuziek, zo richting de bruine kroeg om vervolgens af te sluiten bij Back to Boule 7, Snow Valley of DuneTunes. Van 20.00 tot 01.30 uur. Vanaf 18 jaar. Kaarten zijn in de voorverkoop €12,50 en aan de deur €15,- en zijn inclusief toegang en vrij parkeren. Nederzandt Creatief

Wie artistiek is, fantasierijk, sportief of muziekliefhebber kan zondag 15 december helemaal los gaan tijdens Nederzandt Creatief. Een waanzinnige middag vol ongedwongen en originele zelfmaak-extravagantie bij de creatieve workshops, sportiviteit ten top bij de actieve workshops en een voorproefje van de unieke Winterspelen. Natuurlijk is ook aan de muzikale liefhebber gedacht. Popkoor Bloom geeft een onvergetelijk kerstoptreden om alvast helemaal in de stemming te komen voor de knusse feestdagen. Aanvang 12.00 uur. Voor alle leeftijden. Entree gratis.

Vorig jaar pakten de waterpolomannen van de NZPC de titel sportploeg van het jaar. | Foto: Archief/WS

Sportraad Noordwijk zoekt genomineerden Sportverkiezing n De Noordwijkse Sportraad is weer gestart met de organisatie van de Sportverkiezingen 2013. De komende weken zoekt de Sportraad naar goede en opvallende sportprestaties die dit jaar door Noordwijkers en Noordwijkse sportverenigingen zijn geboekt. Voor de categorieën sporttalent, sportman, sportvrouw en sportploeg is het mogelijk om tot en met maandag 9 december nominaties in te sturen naar info@sportraadnoordwijk.nl.

Werk van Agnes Stuivenwold is te zien in de StreetGallery. | Foto: PR

Agnes Stuivenwold in StreetGallery Expositie

Tot en met 5 december is in StreetGallery een expositie te bewonderen van de Noordwijkse kunstenares Agnes Stuivenwold. n

Hoewel zij een geboren Friezin is, heeft zij haar hart ook verpand aan het ruimtelijke van onze kustplaats , en doet aan zee veel inspiratie op. Haar werk kenmerkt zich door veel kleur, en het gebruik van allerlei materialen, zoals stoffen, kralen, kant,

etc. Daarmee maakt zij haar prachtige, kleurrijke schilderijen, die dan ook meestal grif van de hand gaan. Zij werkt zowel vrij, als in opdracht, en verwerkt bv. in haar herinneringsdoeken ook materialen zoals, een sieraad van een dierbare of een deel van een kledingstuk. Agnes was leerling bij Kees Putman, en volgde ook workshops, bijv. bij Ans Markus. StreetGallery is gevestigd in lijstenmakerij BumbleBee, in de Kerkstraat te Noordwijk binnen.

Win kaarten voor Karel Kok in de Muze actie n Samen met Van Hoorne Entertainment houdt De Noordwijker een lezersactie rond de Sinterklaasvoorstelling Karel Kok en het boek van Sinterklaas.

Wie zin heeft in ouderwets gezellig Sint-theater en lekker wil lachen kan kans maken op drie keer twee kaarten voor de voorstelling Karel Kok en het boek van Sinterklaas, op donderdag 5 december in theater De Muze. Het enige wat u hoeft te doen is een eenvoudige vraag beantwoorden: Wat is de voornaam van de Kok die samen met Sinterklaas op zoek gaat naar het boek? A) Kees B) Karel C) Koos Stuur uw goede oplossing voor zaterdag 30 november naar Redactie De Noordwijker, Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. Mailen kan ook naar redactie@denoordwijker.nl Met de winnaars wordt door de redactie contact opgenomen.

Vorig jaar pakten de waterpolomannen van de NZPC de titel sportploeg van het jaar. Tijdens het Noordwijkse Sportgala vielen tevens Patrick van Eeden (sportman), Jalou Langeree (sportvrouw) en Hannah Strijd (sporttalent) in

de prijzen. Gezocht wordt naar opvallende prestaties. Dit kan gaan om een kampioenschap of een promotie van sportteams. Ook opvallende individuele sportprestaties binnen een sportteam kunnen opgegeven worden voor een nominatie. In december maakt de Sportraad Noordwijk een selectie uit alle aanmeldingen. Per categorie worden uiteindelijk drie prestaties genomineerd.

Iedereen kan een sportprestatie uit 2013 aanmelden voor een nominatie. Je hoeft dus zelf geen lid te zijn van een Noordwijkse sportvereniging. Belangrijke voorwaarde voor de nominatie is wel dat de genomineerde(n) in Noordwijk woonachtig is of bij een teamprestatie dat deze geleverd is door een team dat bij een Noordwijkse vereniging is aangesloten. Het Noordwijkse Sportgala wordt komend jaar georganiseerd op vrijdag 7 februari in de Wintertuin van de Hotels van Oranje. Binnenkort maakt de organisatie het gehele programma van het Sportgala bekend. Dan wordt ook duidelijk welke VIP de prijzen mag uitreiken aan de winnaars.

Karel de Kok en het boek van Sinterklaas sint-theater n Voor het negende seizoen op rij brengt Van Hoorne Entertainment een komische en muzikale familieklucht rondom Sinterklaas naar het theater. Een gloednieuw verhaal, maar met de bekende karakters Karel de Kok, Hofdame Frandolien, Hoofdlakei Franciscus en natuurlijk Sinterklaas en zijn pieten. Dit hilarische avontuur beleeft Sinterklaas, samen met jou, op donderdag 5 december in Theater de Muze. Het loopt tegen 5 december en de Sint logeert zoals gewoonlijk op het kasteel van zijn goede vriend Koning Klaagmaarniet. Normaal gesproken is dit kasteel een oase van rust, maar dit jaar lijkt het allemaal anders te lopen. Sinterklaas is namelijk zijn grote Boek kwijt. Zonder dit boek weet Sinterklaas niet welk cadeautje naar welk kind moet! Een regelrechte ramp… Kunnen Karel de Kok en zijn vrienden dit probleem oplossen, of is het toch de Prutspiet die van meer weet? En wat doet Hoofdlakei Fransiscus op die vreemde plek? De voorstellingen van Karel de Kok zijn al jaren hét favoriete Sinterklaasuitje voor zowel kinderen als hun (groot)ouders. Ook dit jaar belooft het weer een hilarisch avontuur te worden met veel muziek en vooral veel doldwaze humor. Na de

voorstelling komen Karel de Kok, zijn vrienden, maar ook Sinterklaas

met zijn pieten naar de foyer voor een uitgebreide Meet & Greet met het publiek. Donderdag 5 december, aanvang 14:00 uur, Theater de Muze, Wantveld 2. Kaartprijs € 16,-. Reserveringen op tel. 3646226 of www.demuzenoordwijk.nl. Exclusief reserveringskosten. Voor meer informatie kijk op www.kareldekok.nl.

Op 5 december is er de gezellige klucht ‘Karel de Kok en het boek van Sinterklaas’ in De Muze | Foto: Nick van Ormondt


 FAMILIEBerichten

Omdat een uitvaart meer is dan afscheid alleen...

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Noordwijker. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur).

IN- EN VERKOOP OUD IJZER & METALEN GEOPEND:

Wilt u samen met mij kijken naar de mogelijkheden rondom uw uitvaart?

OF JE ALS TOPPER EINDELIJK EIGEN ACCOUNTS KRIJGT? ‘TUURLIJK!

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (M/V)

Dag & nacht bereikbaar: 071 364 6006

Afscheid nemen vraagt aandacht. Dat verdient elk mens en die geef ik u graag.

alle werkdagen geopend zaterdagochtend geopend

Iemand van jouw kaliber kan overal aan de slag. Maar je krijgt niet overal de uitdagingen die je zoekt. WĂŠl bij BBN Bouwmaterialen. Bij ons word je verantwoordelijk voor het volledige accountmanagement. Je geeft advies over de aanschaf en verwerking van voornamelijk hout-, tegels, ruw- en (af)bouwmaterialen. Dit is je op het lijf geschreven, net als het maken van offertes en calculaties.

071 364 6006 • www.barbaranoordwijk.nl

De Scheysloot 81, 2201 GN Noordwijk Telefoon: 071-4031800

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Uw uitvaartleiders: Annemarie Hazenoot & Areen van der Plas

U ITVAARTVE R ZO R G I N G N O O R DW I JK

Nic Oosterveer is te bereiken via telefoonnummer: 06-53898409

Bel mij gerust. Ik kom vrijblijvend langs.

APK

,8 3 â‚Ź

*

n all-i

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

VERKOOP KERSTBOMEN BRINK Noordwijkerhout Vanaf 6 december!

Enthousiast? Wil jij samen met BBN Bouwmaterialen bouwen aan de bouw? Bekijk dan de uitgebreide vacature op www.bbnbouw materialen.nl of bel voor meer informatie met Dirk van der Meij, 071 4029310. Stuur je motivatie met CV naar Annet Frickel, a.frickel@crh-bmh.nl.

BBN Katwijk | Blokmakerstraat 2 | 2222 AD Katwijk | bbnbouwmaterialen.nl

WIJ ZOEKEN JOU! Ben jij:  Beschikbaar op dinsdag? (De kranten worden bij je thuisbezorgd)  Flexibel?  Serieus?  Sportief?  Een buitenmens? En wil jij snel geld verdienen, maar ook nog tijd hebben voor je huiswerk? Word dan bezorger van de Noordwijker in Noordwijk.

PArtICuLIereN

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor ₏ 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

â‚Ź 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................‌‌‌‌‌‌‌‌‌

Neem dan contact met ons op via: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................‌‌‌‌‌‌‌‌

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


s e m t e h n a V

nieuws

De noordwijker

7

dinsdag 26 november 2013

VERS

Trots van de keurslager:

Entrecote

100 gram

Met gratis kruidenboter

275

Geldig van 25-11 t/m 30-11

Vleeswarenkoopje:

150 gram filet american 100 gram Achterham 250 gram Grillworst (stukje)

498 50 “Bak” steentjes 100 gram 1 Gekruid gehakt met cranberry en rauwe hamsnippers Saucijzen letters 695 Saucijzen staven 450 50 Zuurkool met rollade en jus 500 gram 5 Met een GRATIS soepje! samen

Special:

Voor een heerlijk avondje:

Mealdeal van de week:

Andries de Boer waarschuwde voor teveel optimisme. | Foto en tekst: Wim Siemerink

Brainstorm verbindt realisme met dromen n Kerkstraatwinkeliers zien kansen kerkstraat n Landelijke ontwikkelingen, de economische recessie, daling van besteedbaar inkomen en opkomst van internet als verkoopkanaal hebben hun sporen nagelaten. Dat was de stelling waarover Kerkstraatwinkeliers zich mochten uitspreken. ‘Wanneer is deze avond geslaagd’, was de eerste vraag aan voorzitter Krijn van der Bent. ‘Nu al’, was het korte antwoord. Daarmee doelde hij op de enorme opkomst in de vergaderzaal van hotel Hogerhuys. In de Kerkstraat wil het nog niet echt lukken. De inspanning van de winkeliers is er wel. Maar de resultaten laten te wensen over. Grootgrutter van der Broek was er ook. Op de vraag aan hem waarom er nog zoveel leegstand is was het antwoord: ‘Veel ondernemers die wij benaderen vinden Noordwijk te klein’. Een antwoord dat door de discussieleider niet verder werd uitgediept en dat was jammer. Wel nadrukkelijk kwam aan de orde dat de initiatiefnemers Geraldine van der Deijl, Ray Hoefman en

Bea Veenvliet zich willen richten op de kansen die de Kerkstraat heeft. Beter gebruik te maken van het toerisme is er een van. Ronduit schokkend waren de getoonde foto’s over straatmeubilair en inrichting waarbij de entree van de straat er negatief uitsprong. Voor de winkeliers de boodschap dat het vriendelijker en socialer zou moeten worden. Een winkelgebied als sociale ontmoetingsplaats met de boodschap ‘Fijn dat u hier bent!’ Daartoe wilden de initiatiefnemers gezamenlijke acties op touw gezet zien worden. In samenwerking met de Hoofdstraat is inmiddels nieuwe kerstverlichting aangeschaft Een dure maar zinvolle investering. Voor de organisatoren een koude douche toen D-winkels besloot niet

Maandag t/m vrijdag geopend van 08:00 tot 19:00 uur. Zaterdag sluiten wij om 16:00 uur.

Krijn van der Bent keurslager

Gourmet, barbecue en catering Kerkstraat 50, Noordwijk T 071-3612720 Bekijk de nieuwe foto’s op onze internetsite: www.vanderbent.keurslager.nl

Het is er weer: KERSTKAAS De lekkerste FILET AMERICAIN

mee te willen delen in de kosten hiervan. CDA, VVD en Puur Noordwijk toonden hun belangstelling. In de discussie bestreden zij dat de politiek dit gebied niet serieus neemt. Andries de Boer hield de winkeliers voor dat de Kerkstraat een ‘matig gebied’ is en Taetske Visser deelde de mening dat in Noordwijk de verwijzing naar het winkelgebied duidelijk verbetering behoeft. Tevens werd toegegeven dat verkeerscirculatie en infrastructuur beter moet. De kritiek op de totaal mislukte herinrichting met Portugese keien en betonblokken laaide weer op. Maar voornamelijk werd toch stil gestaan bij wat de winkeliers er zelf aan kunnen doen. Hoe het veranderd koopgedrag moet worden vertaald naar betere omzetten en meer bezoek aan het gebied. De Kerstmarkt van 14 december is een eerste kans. Als het aan de organisatoren ligt worden er meer spraakmakende evenementen georganiseerd.

6.98 100 gram 1.39 100 gram 2.45 500 gram

Super ARDENNERHAM Het is er weer weer voor:

TUTTI-FRUTTI

250 gram

En natuurlijk ook deze woensdag: Brood van ECHTE BAKKER J.G. DE WITT

2.50

2+1 GRATIS

Sint Jeroensweg 2A 2201 NW Noordwijk Tel: (071) 362 01 69

Bewoners aan zet bij aanpak jongerenoverlast overlast n Jongeren die in het park rondhangen, met brommers scheuren of bewoners intimideren. De ene persoon heeft er meer last van dan de ander. Feit blijft dat jongerenoverlast altijd hoog scoort in de ergernissen top 10 van burgers. Volgens Nicole Langeveld, projectleider Jeugd bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, kunnen bewoners echter zelf veel doen om de overlast te verminderen of te voorkomen.

Dat mensen last van jongeren hebben, is niks nieuws. Klachten over jongeren zijn er altijd geweest. Ze zullen waarschijnlijk ook altijd blijven bestaan. Zelfs de oude Grieken mopperden al over de jeugd. Maar het is te makkelijk om te stellen dat het fenomeen ‘hangjongeren’ ook van alle tijden is, vindt Langeveld. “Voor omwonenden is dit een serieus probleem, waar ook serieus naar gehandeld moet worden. Het liefst met een gezamenlijke aanpak

door professionals en bewoners.” Allereerst moet volgens Langeveld duidelijk zijn wat het probleem precies inhoudt. “Overlast is een breed begrip. Iedere bewoner ervaart dit weer anders. Waar de een zich aan ergert, is voor de ander een way of life. Denk aan het volume van de radio of de regelmaat waarmee mensen barbecueën in de zomer. De mate waarin je overlast ervaart, is heel persoonlijk.” Een heel directe manier waarop bewoners zelf in actie kunnen komen tegen jongerenoverlast, is door middel van een buurtpreventieteam. Op verschillende plekken zijn deze teams al actief. Door snel in te grijpen, met ondersteuning van bijvoorbeeld een wijkagent zorgt het buurtpreventieteam dat overlastsituaties niet uit de hand lopen. Zo worden de teams in verschillende gemeenten ingezet om speeltuintjes te controleren op rondhangende jongeren. Dit voorkomt dat de jongeren voor overlast zorgen of vandalisme plegen.” Langeveld

adviseert vooraf in ieder geval met een professional te overleggen hoe een groep jongeren het beste te benaderen. “Denk aan de manier waarop je de jongeren het beste kunt aanspreken, wat daarvoor een goed tijdstip is, welke onderwerpen je kunt bespreken en wat je juist achterwege moet laten etc. Overlast melden

Bewoners kunnen de overlast natuurlijk ook zelf rechtstreeks bij de wijkagent, de woningbouwcorporatie of de gemeente melden. De wijkagent kent de jongeren en hun ouders meestal wel. Hij kan met hen in gesprek treden om tot een oplossing te komen. Sommige gemeenten hebben een speciaal overlastmeldpunt waar bewoners met klachten terechtkunnen. Zo niet, dan is er altijd wel een wijkmanager of andere gemeenteambtenaar die deze taak op zich neemt. Ook is het mogelijk om contact op te nemen zoeken met gemeentelijke welzijnsorganisaties.

Jedidja vertelde haar klasgenootjes op De Jutter over UNICEF. | Foto: PR

UNICEF op school spreekbeurt n Woensdag 20 november werden er op 3000 scholen in Nederland spreekbeurten over UNICEF gehouden.

Deze spreekbeurtendag is een jaarlijks terugkerend gebeuren waarbij kinderen aan hun klasgenootjes vertellen over het kinderfonds van de Verenigde Naties. Ook basisschool De Jutter deed mee, daar hield Jedidja Marsman uit groep 7/8 de spreekbeurt. Namens UNICEF Noordwijk was mevrouw Alja de Jong aanwezig. Jedidja vertelde over het ontstaan van UNICEF en over het vele werk

dat nog verzet moet worden om kinderen wereldwijd een goed leven te bezorgen. Ze plaatste een persoonlijke kanttekening bij het feit dat nog zoveel kinderen ondervoed zijn, “En dat is heel erg want in ons land wordt iedere dag heel veel eten weggegooid”. Jedidja ondersteunt een meisje in Ecuador. Ze vertelde daarover en liet foto’s zien. De kinderen luisterden geboeid en na afloop kreeg Jedidja van mevrouw de Jong, naast een tasje met UNICEF-spulletjes, een compliment voor haar spreekbeurt.


ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


nieuws

De noordwijker

Start van de Advent in Maria ter Zee gregoriaans n Op zaterdag-

avond 30 november zal ter gelegenheid van de start van de Advent, van oudsher de voorbereidingstijd op Kerstmis, door de Schola Gregoriana Noordwijk een volledig Gregoriaanse mis gezongen worden in de Maria ter Zee-kerk. Tijdens deze dienst zullen gezangen klinken die behoren tot de oudste muziek van Europese bodem: het gregoriaans. Gezangen van meer dan 1000 jaar oud, vaak overgeleverd in kostbare manuscripten. Bijzonder aan deze uitvoering is dat de Schola Gregoriana sinds dit jaar bestaat uit zowel een dames- als herenensemble, waarmee een grote verscheidenheid aan zang ten gehore kan worden gebracht. Ook zal er een onlangs ‘gerestaureerd’ Gregoriaans stuk worden gezongen, waarmee de Schola wellicht een 1000 jaar verlate wereldpremière ten gehore brengt. Voor de Schola is het ook een passende opmaat naar het Gregoriaanse Kerstconcert, wat op 20 december zal plaatsvinden.

dinsdag 26 november 2013

De Noordwijker Van Het Jaar aan het woord eretitel n Tijdens het Nieuwjaarsgala van 2014 zal de nieuwe Noordwijker Van Het Jaar bekend worden gemaakt. Helmus Wildeman, huidig Noordwijker Van Het Jaar, vertelt over zijn beleving van het winnen van deze eretitel voor Noordwijkers. Wat was uw eerste reactie nadat u hoorde dat u genomineerd was? Heel verrast, ik had er wel vaker van gehoord, maar stond er nooit echt bij stil. Ik vond het een hele mooie verrassing. Hoe werd er gereageerd na de bekendmaking van de nominaties? Heel enthousiast. Mijn vrouw moest best even wennen, maar vond het toch wel erg leuk en verder heb ik louter positieve reacties mogen ontvangen. Wat was uw verwachting bij de verkiezing, hoe schatte u uw kansen in? 33% kans, haha. Ik hield er toch wel

rekening mee dat er een reële kans bestond dat ik het zou worden. Ik had om die reden ook een klein bedankwoordje voorbereid. Toen de burgemeester halverwege zijn speech was, besefte ik toch wel dat ik het zou worden. Ik voelde me toch best trots en vereerd dat ik Noordwijker Van Het Jaar was geworden. Hoe heeft u de periode ervaren nadat u als winnaar bekendgemaakt werd? De eerste paar maanden heb ik veel reacties en felicitaties mogen ontvangen van bekenden, maar ook gewoon van mensen op straat. Overal in winkels waar ik kwam werd ik aangesproken, dat vond

Kandidaten 2014

ik natuurlijk erg leuk. Daarnaast ben ik geïnterviewd door Dorine Holman voor ‘Kernpunten’, een blad over de oude dorpskern van Noordwijk. Tevens ben ik gevraagd zitting te nemen in een jury. Al met al vond ik het een ontzettend mooie ervaring en ben ik erg blij met alle positieve reacties. Ik voel mij vooral vereerd om Noordwijker Van Het Jaar te mogen zijn.

Het aanmelden van kandidaten kan nog t/m donderdag 5 december via de website www.nieuwjaarsgala.nl. Onder de inzendingen worden vrijkaarten voor het Nieuwjaarsgala verloot. Voor meer informatie over de verkiezing kunt u terecht op de website van het Nieuwjaarsgala.

Cheque

Groen n Burgemeester en wethouders stellen de raad voor een krediet te verlenen van € 150.000,- voor groenrenovatie in de wijk Calorama. De kwaliteit van het groen in deze uit de jaren vijftig stammende wijk is onder het aanvaardbare niveau komen te liggen. Een grondige renovatie moet zorgen voor een evenwichtige bomenstructuur en optimaal ingerichte plantsoenvakken, zodat weer een fleurig beeld ontstaat. De bewoners worden uitgenodigd voor een informatieavond.

concert n Op zondagmiddag 8 December geven The Seaside Singers een bijzonder Kerstconcert in Maria ter Zee, Centrum voorGeloof en Cultuur. Het wordt een sfeervol concert als opmaat voor de komende Kerstdagen. Op het repertoire staan bekende Kerstliederen maar ook prachtige carols, zoals What sweeter music, Christmas Lullaby, en Joy to the world. Aan dit concert verleent ook de van een vorig concert bekende charmante harpiste Marije Vijselaar haar medewerking. Zij zal ons weer laten genieten van haar prachtige instrument , maar ook een een fluittiste en celliste zijn dit keer van de partij. O.a. enkele prachtige Ierse Kerstliederen die het koor gaat zingen zullen zij begeleiden. De bekende sopraan Margreet Groenewoud zal solo en begeleid door de harpiste weer de sterren van de hemel zingen. Pianist Marten Koen zal het koor begeleiden. Het geheel staat o.l.v. dirigent Bob Berkemeier. Aanvang 14.30 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn te koop bij: Boekhandel v.d. Meer; Mary Ouwersloot tel. 3615549; Leonie van Went, tel.3649649; aan de zaal.

Stichting Nieuwjaarsgala Noordwijk zoekt kandidaten voor aanstaande editie van de verkiezing. Een geschikte kandidaat is een Noordwijker die zich al langere tijd verdienstelijk maakt op een breed maatschappelijk terrein, zoals bijv. op gebied van zorg, sport, kunst of cultuur. Deze persoon moet initiatieven hebben ontplooid die een positieve bijdrage hebben geleverd aan het Noordwijkse leefklimaat.

Eneco schenkt Atlantikwall Museum 2 mille

Geld voor groen in Calorama

Kerstconcert door The Seaside Singers

9

Dennis Sanou overhandigt aan penningmeester Jan Heus (r) van het Atlantikwall Museum de cheque. | Foto: JvdZ

luus

Girl Power in de Buurtkerk

Nieuws

En beste Paparazzi Piet, vertel Sint eens even wat je weer allemaal vernomen hebt in dat prachtige Nederland”. Paparazzi Piet haalde zijn dikke blocknoot tevoorschijn. “Sint, het was weer wat hoor. Het blijven toch een beetje rare Hollanders, die Hollanders. Heeft u even Sint?” Sint schonk zich nog een dubbele chocomel in, nestelde zich op zijn zetel en zei; “Ik heb nog tot 5 december.” Paparazzi Piet haalde diep adem en begon;

kunnen uithalen maar dat de politie ze niet mag pakken. Gek he? Zo kunnen ze met 120 door een woonwijk rijden, hun kinderen in een dronken bui door de kamer slingeren en hun auto op jonge puppy’s parkeren. Als een agent er wat van zegt dan rennen ze huilend naar hun moeder. Ja, en dan is Nederland ineens bijna in oorlog met Rusland of ik noem maar wat, Angola. Raar he Sint? Wat denkt u; plekje in de zak voor deze boefjes?” Sint knikte instemmend.

“Hoop gebeurd hoor, de afgelopen tijd. Toch wel veel stoute kindertjes. Nou kindertjes; het zijn vooral de grote mensen die boefjes zijn hoor Sint. In Nederland blijken mensen te wonen die een soort speciale taak hebben. Ambi, ambudi, eh, ambassadeurs heten die. Nou Sint; over boefjes gesproken hoor. Deze rakkers kunnen er wat van! Omdat ze zo’n speciale taak hebben zijn ze onschendbaar. Dat houdt in dat ze heel veel streken

“Oh en dit is wel heel apart ook Sint; ze hebben in Nederland crisis… maar toch ook weer niet. Gaat echt alle kanten op daar. Zo kan er ’s morgens op het nieuws zijn dat ze er diep inzitten en het nooit meer goed komt, ’s middags zegt een andere nieuwsmeneer dan weer dat ze, hocus pocus, er ineens weer uit zijn. Ze hebben dan ook al een nieuw gezegde; Niets zo veranderlijk als de crisis. Zo hadden ze bijvoorbeeld op de ene dag he-

n Om zijn waardering te tonen voor de goede adviezen van de vrijwilligers van het Atlantikwall Museum overhandigt Dennis Sanou, projectdirecteur van Eneco, een cheque van 2000 euro aan penningmeester Jan Heus. Voor de aanleg van een windmolenpark op zee werd in een vroeg stadium contact gelegd met het Atlantikwall Museum. Al snel bleek dat Eneco niet op de hoogte was waar precies alle bunkers en soldatenverblijven lagen in de Noordduinen. Ook wisten ze niet dat er, verborgen onder het zand, het beruchte buitenzwembad ligt. Er kwamen foto’s tevoorschijn uit 1944 van de Royal Airforce. Omdat de aanwezig beschermde vleermuizen bezig waren met hun winterslaap konden ze diepte van de wall pas eind mei meten. Ruim 20 meter onder het laagste punt gaan de boringen nu richting zee.

lemaal geen geld en was iedereen dieeeep chagrijnig. Toen kwam er de volgende dag een tv-actie voor de Filipijnen. U weet wel waar die vreselijke storm geweest is? Wij hebben daar zelf ook pakjesboot 3 naar toegestuurd vol met Hulp Pieten. Toen bleek iedereen in Nederland toch nog wat geld in een ouwe sok achter in de kast verstopt te hebben liggen. Dat waren ze helemaal vergeten Sint! Zelfs de regering, die dacht dat ze echt, echt, echt geen geld meer had, bleek nog een sok met een paar miljoen euro te hebben liggen! Dat is natuurlijk heel fijn voor de mensen in de Filipijnen, Sint, maar ik maak me wel ernstig zorgen over de vergeetachtigheid van alle grote Nederlandse kindertjes… Sint? Sint? Word eens wakker! Ik ben nog niet klaar hoor!” Maar Sint was als vertrokken naar dromenland.

kinderdienst

n Girl Power is het thema van een kerkdienst voor jong en oud op zondag 1 december om 10.00 uur in de Buurtkerk, Hoofdstraat 10. In deze kerkdienst spelen kinderen een belangrijke rol. Zo zal het kinderkoor van de Protestantse Gemeente o.l.v. Rosalie Krijger in de dienst optreden. Dominee Willem Biesheuvel, jeugdwerker Peter van de Beek en een aantal leidsters van de kindernevendienst uit Noordwijk-Binnen en Zee zullen een verhaal uit de Bijbel zo navertellen en naspelen dat ook kleine kinderen kunnen begrijpen waar het over gaat. Daarnaast is er ook nog een gastoptreden van de Pink Ladies. In de tijd voor Kerst worden in de kerk dit jaar verhalen over de voormoeders van Jezus gelezen. In de dienst op 1 december horen we over Tamar. Zij wordt door de mannen om haar heen genegeerd. Maar op een slimme manier komt zij op voor haar rechten. Vandaar het thema: Girl Power! Na de dienst staan de limonade, koffie en thee klaar.


Paard RUITER en

✓ ✓ ✓ ✓ ✓

VOOR PAARDRIJLESSEN & BUITENRITTEN PRIVÉ EN IN GROEPEN PENSION EN HANDELSSTAL

Het geeft de weerstand een “boost” Ontspant spieren Geeft je paard een mentale ontspanning Zorgt voor een betere spijsvertering Helpt ook bij vage klachten en jeuk! De APK behandeling duurt ± 1 uur en bestaat uit een combinatie van acupressuur en cranio sacraal therapie.

Een afspraak maken? www.opzoeknaardeoorzaak.nl

Gratis consumptie tot ¤ 2,50 bij inlevering van deze bon (geen geld terug)

Schulpweg 62 2211 XM Noordwijkerhout 0252 372628 www.manege.nl

“Ik kom met de paardentaxi door het hele land” GEERT VAN RIJN TRAILERVERHUUR, REPARATIE EN PAARDENTAXI

Ga verder dan klachtenbehandeling. Juist de oorzaak van een klacht is belangrijk!

U kunt uw paard gratis parkeren in de nieuwe doe-het-zelf stal.

Wij zijn het hele jaar geopend, oo k tijdens de ve rnieuwbouw .

U kunt uw trailer doordeweeks achter het restaurant parkeren, in het weekend is er een speciale trailerplek ingericht. Ook voor uw party’s dé Locatie! Bel voor informatie: Meyendellseweg 38 tel. 070-5179601 www.meyendel.nl

GEEF JE PAARD EEN APK !

THE NEW JAGUAR F-TYPE.

YOUR TURN.

Geert van Rijn uit Zoeterwoude is veehouder maar heeft naast zijn dagelijkse werkzaamheden op en om de zorgboerderij een aantal jaren geleden een nieuwe loot aan zijn bedrijfsstam toegevoegd. Het verhuren en repareren van paardentrailers en ook het taxivervoer van de edele viervoeters behoort tot zijn business. ‘Het is zo makkelijk voor paardenbezitters die af en toe een trailer nodig hebben of hun paard willen laten vervoeren en niet permanent over een trailer hoeven te beschikken’, licht Van Rijn toe waarom hij in dit gat van de markt is gedoken. En met succes. Van Rijn vervoerde niet al-

PAARDENTRAILERS PAARDENTAXI AANHANGERS www.geertvanrijn.nl 06 – 28172437

leen hier in de regio de paarden, maar is flexibel en brengt en haalt hen op van welke bestemming dan ook. ‘Klanten die bijvoorbeeld op de Veluwe een weekend naar het paardenhotel willen breng ik er zo naar toe. Ooit had ik een wel heel erg leuke en verre rit. Helemaal naar de provincie Groningen om daar een paard te brengen en vanuit Groningen door naar Zeeland om een paard van deze Groningse familie daar netjes af te leveren’ haalt Van Rijn aan als een bijzonder voorbeeld hoe ver zijn reikwijdte is. Maar zijn meeste klanten komen hier uit de regio. Huren Veel mensen denken dat je een ‘zware auto’ moet bezitten om er een trailer achter te hangen. Zij weten echter niet dat je met een Volkswagen Golf en met een B-rijbewijs al een trailer mag aankoppelen. ‘Een niet al te zwaar paard mag daar dan mee vervoerd worden’, geeft hij als tip voor degenen die hier nog weet van hebben. Dus ligt het huren van een paardentrailer voor velen binnen handbereik. Van Rijn heeft naast zijn bedrijvigheid ook oog voor de medemens met een handicap. Met diverse activiteiten als dagbesteding op zijn zorgboerderij maakt hij hen gelukkig. www.geertvanrijn.nl

Nu bij uw Regionaal Jaguar Center

HOW ALIVE ARE YOU?

Min./max. gecombineerd verbruik: 9,0-11,1 l/100km, CO2-uitstoot resp. 209-259 g/km. Consumentenprijs vanaf € 89.900,- prijs is incl. BPM en BTW en excl. kosten rijklaarmaken. Zie voor kosten en voorwaarden www.jaguar.nl. Leverbaar met 3.0 V6 Supercharged en 5.0 V8 Supercharged motoren.

Ontdek de nieuwe Jaguar F-TYPE bij Kimman B.V. Kimman Amsterdam B.V.Kollenbergweg 74 – 1101 AV Amsterdam Tel: +31 (0) 20 696 4949 – Fax: +31 (0) 20 696 6699 – www.kimman.nl Kimman Haarlem B.V.Schipholweg 5 – 2034 LS Haarlem Tel: +31 (0) 23 533 9069 – Fax: +31 (0) 23 536 2381 – www.kimman.nl

JGRNGEN3W027 FTYPE_Kimman_DaysMag_276Hx203_IC.indd 1

rd en a a p n j i M

10/06/13 13:18

ik

gedroomd altijd van r e ik ken. b e eisje h ard te fok Als klein m van mijn eigen pa n ingsdag’’ een veule 12 ‘’Bevrijd eavenly. 0 -2 5 -0 5 0 ie H beviel arte merr Anne-Lee chtige zw bevalling is alles pri ra p n e e e r! d e n van k a a ze t eren to er is ze Van insemin en een goede moed n e p o rl en op mijn ve ma t ik trots b a d n e g g ooy recht ze Cindy de M Ik kan met !! rd paa


nieuws

De noordwijker

dinsdag 26 november 2013

11

SPRAAKMAKEND Waar blijven onze centen?

D

e Noordwijkse Woning Stichting, de NWS, bouwt. Er komen weer wat plekken vrij in het dorp, bijvoorbeeld aan de Losplaatsweg waar ooit de Gemeentewerf én Noordwijk Radio-Nens-BO zat. Hoeveel woningen daar komen is nog in nevelen gehuld. Bij de oude Witte Mavo aan de Duinweg worden nu 11 woningen gebouwd. En die zouden allemaal voor de verhuur in de sociale sector zijn. Máár, 6 worden er nu verkocht omdat het met de NWS (wat iets anders is dan de WSN, Welzijn Senioren Noordwijk) financieel blijkbaar niet zo goed gaat. Dus als je wat verkoopt verdien je wat. En dat was nou niet bepaald de bedoeling. Dus worden er vragen gesteld in de Gemeenteraad. Tja, daar zal ongetwijfeld juridisch advies ingewonnen moeten worden om hier antwoord op te geven… En daar wilde ik het panel nou eens aan het denken zetten: er zijn al heel veel externe adviseurs, al dan niet juridische, ingehuurd. Maar als je nou wil weten hoeveel dat gekost heeft - laten we zeggen tussen 2007 en nu - zeer ondoorzichtelijke brij van cijfers war de Gemeente geen antwoord op kan/wil geven. Wij mogen als Noordwijkers langzamerhand toch wel weten hoeveel geld daarmee gemoeid is? Dennis Salman leek vorige week in de raadzaal nog aansluiting te zoeken bij Puur Noordwijk. | Foto: Wim Siemerink

Martha Baalbergen

Er staan in Noordwijk genoeg huizen te koop boven de 3 ton. Er worden appartementen in het hoge segment gebouwd aan de Boulevard, rondom de Hotels van Oranje. En 5 woningen in de sociale huursector bij de Witte Mavo. Of Noordwijk en de NWS hiermee de landelijke norm van 30% sociale woningbouw haalt? De gemeenteraad heeft ook net het plan om sociale woningbouw op het Bronsgeest terrein afgewezen en gaat voor een villawijk. Willen we in Noordwijk wel sociale woningbouw vraag ik mij af. Al twintig jaar roepen jongeren dat zij ook graag willen wonen in Noordwijk. Als je genoeg woonpunten hebt verzameld ben je op middelbare leeftijd. Blijkbaar lukt het de Noordwijkse Woning Stichting ook niet om voldoende sociale woningbouw te realiseren. Het argument dat Noordwijkse grond te duur is, is een financieel argument. Als Noordwijkers meer woningen voor starters willen kost dat geld. Geld dat niet voor andere zaken, zoals externe adviseurs, gebruikt kan worden. Advies: de komende 4 jaar sociaal bouwen; wellicht onder hoede van de gemeente in plaats van de Noordwijkse Woning Stichting. Noordwijkers kunnen bepalen wat er met hun geld gebeurt en wel op woensdag 19 maart.

Louky Crama

De Algemene Rekenkamer probeert op landelijk niveau zaken te controleren en komt dan soms na een lange tijd tot een conclusie. Onze gemeente ambtenaren zijn op hun taak berekend, maar ik kan me voorstellen dat op verschillende gebieden net die know how ontbreekt om het college en de gemeenteraad tot in details te adviseren. Vooral op juridisch gebied zijn er zaken die heel gevoelig liggen. Om daarvoor dan structureel mensen in dienst te nemen gaat wel wat ver. Want dan is een incidentele advisering goedkoper! De ingehuurde adviseurs lijken duurder maar je zou ook de besparing die het in de toekomst oplevert, af moeten zetten tegenover de kosten die het advies met zich meebrengen. Het is te gemakkelijk om dan te roepen dat het verspilling is. Elke 4 jaar wordt er een democratisch gekozen gemeenteraad geïnstalleerd en moeten die nieuwe raadsleden zich weer buigen over ingewikkelde zaken. Het is dan voor een ieder belangrijk dat de voorstellen goed onderbouwd worden. Vaak zijn het slepende kwesties uit het verleden, die gebaat zijn bij een onafhankelijk advies.

SANDER SCHONEVELD

Natuurlijk moet de gewone Noordwijker inzicht hebben in de kosten van externe adviseurs. Soms zijn ze noodzakelijk, dan kom je er simpelweg niet onderuit, puur en alleen omdat het te onderzoeken aspect dan te specialistisch is voor de eigen mensen. Echter, in bepaalde gevallen worden adviseurs ingeschakeld, terwijl dat (wellicht) helemaal niet nodig is. Dan kan de gemeente best wat meer van haar eigen visie en interne kennis uitgaan. Het lijkt soms wel een beetje ‘onderzoeken om het onderzoeken’. Kijk, Onderzoeksbureau Berenschot heeft allerlei varianten van zelfstandigheid tot fusie onderzocht. Dat zijn zeer complexe zaken die bijna alleen maar (objectief) door externe mensen uitgevoerd kunnen worden. De 3-jaarlijkse kwaliteitstoets voor de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) is er ook zo één. Het zal ook de macht der gewoonte wel een beetje zijn. Zodra een onderwerp echt lastig zelfstandig te toetsen is, dan worden dure externen ingeschakeld. Al met al mogen we daar als Gemeente inderdaad wel wat kritischer op zijn.

Van Bockhoven en Salman vinden elkaar Liberaal n Lokale partijen gaan de lokale verkiezingen winnen, voorspellen kenners. Zij baseren dit op peilingen.

onderschrijft is nog niet duidelijk maar wel aannemelijk.

Lijst Salman. WNW gaat deze raadsperiode afmaken, maar wordt dan naar alle waarschijnlijkheid slechts een geïnteresseerde volger van de politiek. Hun voormalig fractievoorzitter Diane Zandvoort heeft, samen met commissielid Bas van den Berg, inmiddels al aansluiting gezocht bij het CDA.

Tot aan de verkiezingen blijven de twee partijen afzonderlijk actief maar gezamenlijk overleg en het delen van kennis en ervaring zal ongetwijfeld uitgangspunt zijn. Inmiddels wordt gewerkt om van Lijst Salman een politieke partij te maken en er bestuurlijk leiding aan te geven.

Theo Sweers: ’Het CDA is niet mijn bloedgroep, maar wel een partij die hier in Noordwijk het erg goed doet en ook zal scoren op 19 maart’. Zelf blijft Sweers weg van politieke activiteiten.

Teveel van het goede

Door Wim Siemerink

In Noordwijk zijn op dit moment 4 lokale partijen actief. Wat Noordwijk Wil onder supervisie van voormalig wethouder Theo Sweers zocht al aansluiting met Liberaal Noordwijk van Gerard Heemskerk. Daarnaast is er Lijst Salman die ontstond na het conflict van JES met de VVD. En natuurlijk is er Puur Noordwijk, de partij die de vorige verkiezingen keihard toesloeg en met 2 wethouders de Noordwijkse politiek domineerde in de afgelopen tijd. Liberaal Noordwijk

Deze week kwam officieel naar buiten dat Peter van Bockhoven en zijn partij Liberaal Noordwijk en Lijst Salman elkaar gevonden hebben en de volgende verkiezingen samen gaan. De partij ‘Wat Noordwijk Wil ‘gaat daar niet in mee. Voorzitter en oprichter Theo Sweers van deze partij vertelt ons dat hij per se niet samen wil met

Lijst Salman zet inmiddels de toon voor de aanstaande verkiezingen. Op de vernieuwde website staat te lezen: “Verkiezingsprogramma’s zijn volksverlakkerij. Wij komen met een heel duidelijk, haalbaar en meetbaar programma waarmee ook een einde wordt gemaakt aan de enorme geldverspilling, de doofpottencultuur en de vriendjespolitiek”. Of van Bockhoven dit

Voorzitter is Gerard Heemskerk zegt: ‘Uiteindelijk komen alle lokale politici uit het vroegere Verenigd Noordwijk. Meer dan twee lokale partijen is teveel van het goede. Daarom dit samengaan waarbij voor een duidelijke koers is gekozen’. Heemskerk zegt dat hij zelf geen politieke standpunten wil uitdragen maar dat hij nauwlettend de zoals hij het noemt ‘de juiste melodie’ in de gaten wil houden. ‘De nieuwe partij moet op een zeer fatsoenlijke manier de politieke standpunten gaan verwoorden’, zegt hij tot slot.

Actie inleveren elektrische apparaten bij Mileustraat recyclen n De gemeente Noordwijk werkt samen met de organisatie Wecycle om de inwoners te stimuleren gebruikte elektrische apparaten en kapotte spaarlampen gratis in te leveren bij de Milieustraat, Taanderstraat 1 te Katwijk.

Wie na Sinterklaasavond verou-

derde en versleten elektrische apparaten inlevert maakt kans op een set bioscoopkaartjes. De eerste inleveraars krijgen bovendien een sneeuwballenmaker. De actie duurt tot 31 december. Wecycle is een organisatie die zich inzet voor de inzameling en recycling van e-waste, dat wil zeggen:

verouderde elektrische apparaten en kapotte energiezuinige verlichting. Zij werkt hiervoor samen met gemeenten, kringloopbedrijven, winkels, installateurs, kinderboerderijen en consumenten. ‘Gooi nooit weg, maar lever in!’ is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is e-waste in te zamelen.

Multiple Sclerose en mantelzorgen mantelzorg n Steunpunt Mantelzorg Noordwijk organiseert op 28 november een informatieve middag rond het thema ‘Multiple Sclerose en mantelzorgen’ voor alle mantelzorgers.

Een op de duizend mensen in Nederland krijgt de diagnose MS. Er bestaat veel onduidelijkheid over deze ziekte, niet alleen bij patiënten, maar ook bij hulpverleners. MS is een gecompliceerde ziekte waar-

van de precieze oorzaak onbekend is. Daarom is er nog geen behandeling gevonden die volledige genezing biedt. De bestaande behandelingen zijn gericht op het afremmen van het ziekteverloop en het verlichten van symptomen. Omdat elke MS-patiënt andere klachten heeft, zijn er veel verschillende behandelingsmogelijkheden. Ervaringsdeskundige Irma Drijvers zal voorlichting geven over de uiteenlopende vormen die er van deze

ziekte bestaan en hoe u hier het beste mee om kan gaan als mantelzorger. Tevens biedt deze bijeenkomst volop ruimte voor het uitwisseling van ervaringen en het stellen van vragen. De themamiddag vindt plaats op 28 november van 14.00 tot 16.00 uur in Woon- zorgcentrum Groot Hoogwaak. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden tot uiterlijk 27 november via de receptie van Groot Hoogwaak, tel. 3688888.


superlage inpakprijzen!!! sterke drank

dujardin vieux Hele liter

ketel 1 graan jenever

oblomov vodka 70 cl

Hele liter

VeRgelijkbARe pRijS 10,49

eldeRS 13,49

8.49

9.99

bier en allerlei extra voordeel solo mio amaretto gulpener best bier 8.39 wintervrund Blik 50 cl Ook dort jachtbitter 99 30 cl eldeRS 0,69 10. Winterbier van sunny bay rum wit hoge gisting. 12.49 8.5% Alc.

52

eldeRS 0,99

65

teacher's whisky Hele liter

Nu ongekend voordelig. op=op!

Partijvoordeel uit Schotland! op=op!

12.

eldeRS 22,49

16.

Vallis dei

Unieke kwaliteit uit Italië. Nergens goedkoper op=op!

eldeRS 1,29

15.

chardonnay eagle creek Ook Ruby Cabernet

Uit Spanje. Sint's favoriet! eldeRS 7,69

5.

99

50% kORting!

casa del rio grande Alle varianten Wereldberoemd om hun kwaliteit!

10.3 fleSSen

eldeRS 15,27

perrier mineraal water Hele liter

VeRgelijkbARe pRijS 14,79

.! 1999

dimple scotch whisky 15 years 70 cl

eldeRS 33,99

hennessy cognac v.s. 70 cl

eldeRS 29,99

2.99

merlot pampas Ook Syrah of Viognier

50 stuks

eldeRS 0,99

27 cl

eldeRS 0,79

per stuk

eldeRS 1,59

2 stuks

eldeRS 6,25

krings sappen Sinaasappelsap, multivitamine of appelsap 33 cl

eldeRS 0,59

eldeRS 1,19

89

39

boosted energydrink Blik 25 cl

eldeRS 0,59 eldeRS 6,29

3.99

25

la trappe trappist bier met trappistenbokaal 4 x 33 cl

eldeRS 9,95

Geniet, maar drink met mate.

KatWijK Visserijkade 2 | nOOrdWijK Raadhuisstraat 9 ★ | sassenheim Oude Haven 11 ★ Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 2 december 2013, zolang de voorraad strekt.

6.99

haal de sint kadofolder in de winkel!

waarom elders meer betalen? WWW.dirCKiii.nl

24.99

100% puur sap! op=op!

eldeRS 4,49

4.99

nORmAAl 11,98

liter

kanskoopjes plastic bekers 59 longdrinkglas 59 houten kurkentrekker 99 cognac glazen 79 2.99 kado's fris en fruitig

99

torres sangre de toro Ook Viña Sol of Rosado

eldeRS 12,49

Ook voor koffie of thee. op=op!

wijnen valpolicella ripasso

70 cl

gluhwein glas

eldeRS 20,99

99

eldeRS 9,79

..

baileys irish cream likeur Hele liter

eldeRS 14,99

99

70 cl


zakelijk zakelijkgezien gezien

katwijk speciaal DE NOORDWIJKER

dinsdag 26 november 2013

13

Van der Burg & Beelen breidt uit Sinds Corné van der Burg en Erik Beelen in maart 1999 startten met hun administratiekantoor, is het bedrijf uitgegroeid tot een kantoor met drie partners en zeven medewerkers. Met ingang van 1 januari aanstaande zetten Corné van der Burg en Erik Beelen samen met Jan van Duijn, de derde partner van Van der Burg & Beelen Bedrijfs- en Belastingadviseurs B.V., een volgende stap in het ondernemerschap. Door de overname van Administratie- & advieskantoor R.F.M. de Schepper B.V. uit Alphen aan den Rijn groeit de onderneming naar twee kantoren en vijftien medewerkers.

n

Met de overname van Admini­ stratiekantoor De Schepper wordt schaalvergroting gerealiseerd en worden de krachten gebundeld. “Ruud de Schepper blijft als vesti­ gingsleider werkzaam in Alphen aan den Rijn. Hij kent zijn klanten, hun branches en de daarbij beho­ rende problematiek en wetgeving. De klanten blijven dus het ver­ trouwde gezicht zien en kunnen daarnaast beschikken over nog meer kennis en ervaring,” zegt Erik Beelen. “Met de overname groeit voor ons het aantal bedrijfstak­ ken waarin wij actief zijn. Wij wer­ ken bijvoorbeeld voor scheeps­ en jachtbouwers, landbouwers, lijn­ rijders en bloemenexporteurs en daar komen nu ook branches als IT, uitgeverij, horeca en reclame bij. Wij vinden het een uitdaging om onze kennis ook in deze branches te gaan inzetten.” “De klanten van beide kantoren zullen in principe niets van de overname merken,” zegt Jan van Duijn. “Beide ondernemingen gaan door op hun eigen locatie, de namen en beeldmerken blijven ongewijzigd en de vertrouwde me­ dewerkers blijven op hun huidige werkplek. Voor de medewerkers verandert er dus ook niet veel, hoe­ wel er door de schaalvergroting wel meer doorgroeimogelijkheden ontstaan.”

OvereenkOmsten “Erik en ik zijn in 1999 vanaf een zolderkamertje begonnen en Ruud de Schepper begon zeven jaar eer­ der op min of meer dezelfde ma­ nier. Beide bedrijven zijn in de afge­ lopen jaren behoorlijk gegroeid en

hebben beide een club medewer­ kers met lange dienstverbanden.” zegt Corné van der Burg. Voor zowel Van der Burg & Beelen als voor Administratiekantoor De Schepper geldt dat de klanten kun­ nen rekenen op een breed dien­ stenpakket en persoonlijke aan­ dacht. “Wij nemen onze klanten desge­ wenst allerlei financiële werkzaam­ heden uit handen. Wij kunnen het hele administratieve traject rege­ len; van het boeken van facturen tot het opstellen van de jaarrekening en verzorgen van de belastingaan­ giften. Maar het allerbelangrijkste voor ons blijft het adviseren van onze klanten. Geen jaarrekening en belastingaangiften over de schut­ ting, maar minimaal één keer per jaar een afspraak bij de klant of bij ons op kantoor om jaarrekening, aangifte en andere zaken uitvoerig door te nemen, de kansen, moge­ lijkheden en risico’s te bespreken en bruikbare adviezen te geven die de klanten nodig hebben en verdie­ nen,” vervolgt Corné van der Burg. “Vanzelfsprekend signaleren wij voor onze klanten ook de gevolgen van veranderende wet­ en regelge­ ving. Door deze wijzigingen tijdig te signaleren helpen wij onze klan­ ten hier goed op in te spelen en ko­ men zij niet voor voldongen feiten te staan.” De klanten van beide kantoren zijn divers. Van zzp’er tot middelgrote onderneming, van particulier tot producent, van detaillist tot groot­ handel en van eenmanszaak tot BV.

Vlnr: Erik Beelen, Corné van der Burg, Ruud de Schepper en Jan van Duijn

AllrOund Van der Burg & Beelen is een all­ round bedrijfs­ en belastingadvies­ bureau. “Wij hebben een breed ken­ nisgebied; zijn echte generalisten. Het voordeel voor onze klanten is dat wij ons niet alleen met de cijfer­ tjes bezighouden, maar ook kijken naar de bedrijfsprocessen. Onze dienstverlening stopt dan ook niet bij het voeren van financiële en salarisadministratie, het opstellen van de jaarrekening en het verzor­ gen van belastingaangiften. Wat ons betreft begint het hier pas.” “Kleine en middelgrote bedrijven hebben vaak geen financieel ma­ nager of controller in huis omdat zij onvoldoende werk hebben om daarvoor een werknemer aan te trekken. Toch is er vaak behoefte

aan de kennis die deze specialisten inbrengen. Daarom detacheren wij onze ervaren allround krachten regelmatig bij bedrijven die daar behoefte aan hebben, variërend van incidenteel of een paar uur per maand tot een vaste dag per week. Zo kunnen zij beschikken over de kennis en ervaring en heb­ ben alle voordelen van een ‘eigen’ financiële man/vrouw die hun bedrijf door en door kent, zonder dat deze bij hen op de loonlijst staat.” “Door deze detachering zijn we nauw betrokken bij onze klanten en krijgen ook andere vraagstuk­ ken op ons bord. Wij vormen de financiële spil binnen een onderne­ ming. Zo schuiven wij aan bij con­ tractonderhandelingen of voort­ gangsgesprekken met opdrachtge­ vers, verzorgen financieringsaan­ vragen en debiteurenbewaking, vertalen te nemen beslissingen naar een begroting en rekenen ver­ schillende scenario’s door of zitten aan tafel bij ‘lastige’ gesprekken met werknemers,” zegt Erik Beelen “Kennis waarvan de klanten van De Schepper kunnen profiteren en aanvullende dienstverlening waar­ van zij gebruik kunnen maken”.

bied van personele zaken gaat ver­ der dan het voeren van een goede salaris­ en personeelsadministratie en het opstellen van arbeidscon­ tracten. “Zelfs als een onderneming slechts één personeelslid in dienst heeft komt er al veel op de on­ dernemer af,” geeft Jan van Duijn aan. “Ondersteuning bij werving, spreekuren voor personeel en de ontwikkeling van een belonings­ systeem zijn slechts een greep uit ons pakket personeelsdiensten.”

Ook de dienstverlening op het ge­

De werkwijze van Van der Burg & Beelen is even uniek als simpel: dienstverlening ‘on demand’ en waar nodig proactieve advisering, desgewenst bij de klant ‘in house’. ‘U vraagt wij draaien. Wij signale­ ren, informeren en adviseren u’. En dat de werkwijze van Van der Burg & Beelen goed aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven, blijkt wel uit de steeds groeiende klantenkring. Corné van der Burg: “Door onze brede kennis kunnen wij zoveel voor onze klanten betekenen. Nee, wij hebben geen Register Accoun­ tant of jurist in huis, maar voor de meeste van onze klanten is dat ook helemaal niet of nauwelijks nodig. En mocht het toch nodig zijn, dan hebben wij een vast netwerk van nationale en internationale specia­ listen waarmee wij samenwerken.”

Turfmarkt 10 2223 EH Katwijk ZH Tel: 071 ­ 362 59 32 Fax: 071 ­ 364 95 30 Internet: www.burgenbeelen.nl Email: info@burgenbeelen.nl

Anth. van Leeuwenhoekweg 19f 2408 AL Alphen aan den Rijn tel.0172­499610 fax. 0172­478169 Internet: www.deschepper.nl Email: info@deschepper.nl

PersOnele zAken


PIET ZINGT ZIJN LIED 3 Zwarte Piet ging uit…

7 Oh kom er eens…

1 Het paard van Sinterklaas…

2 Zie ginds komt de…

5 Sinterklaas…

6 Sinterklaas is weer…

4 De zak van…

8 Wie komt er alle…

S J I R P R E P U S Samsung Galaxy Tab3

10 Jongens heb je ’t al…

9 Hoor de wind waait…

2

3

Dinercheque

Gezichts behandeling

t.w.v. bij

€ 100,-

t.w.v

aangeboden door

€ 69,bij

Botermarkt 20 Leiden www.buddhas.nl

Wat moet u doen Hiernaast ziet u 10 Pieten met in de tekstballon een gedeelte van een bekend Sinterklaasliedjes plus een cijfer. In de advertenties op de volgende pagina’s staat telkens een tekstballon met daarin het ontbrekende gedeelte van bovenstaande Sinterklaasliedjes. Het is de bedoeling om de complete zin bij elkaar te zoeken.

Op het deelnameformulier vult u achter de cijfers de naam van de adverteerder in die volgens u het ontbrekende gedeelte bevat van het betreffende Sinterklaasliedje. Vervolgens maakt u de slagzin zo orgineel mogelijk af.

Vul hier de adverteerders in: 1___________________________________________ 2___________________________________________ 3___________________________________________ 4___________________________________________

5___________________________________________ 6___________________________________________ 7___________________________________________ 8___________________________________________

Maak de slagzin af: Piet zingt op de daken _______________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________

9___________________________________________ 10 __________________________________________

Stuur de oplossing naar: prijsvraag@uitgeverijverhagen.nl ov.v. Piet zingt zijn lied. Vermeld in de mail ook uw naam, adres, postcode en telefoonnummer.

Opsturen kan t/m 8 december 2013

De Sint voor iedereen! Olympia Sport & Health wil ervoor zorgen dat kinderen, waarvan de ouders voedselhulp ontvangen van de voedselbank Katwijk, straks ook een cadeautje krijgen op pakjesavond. Door de economische crisis is het voor de Sint niet mogelijk om bij alle kinderen langs te gaan. Om ervoor te zorgen dat ook deze kinderen een kado krijgen wil Olympia een handje helpen. Helpt u ons mee? Wilt u een kado of knuffel inleveren bij Olympia voor woensdag 4 december? Als dank krijgt u bij inlevering van een knuffel van ons ook een Sinterklaas kadootje!

…Door de bomen …De bommel Openingstijden: www.olympiasport.nl De Hooge Krocht 33 2201 TP Noordwijk T 071 4012204


…Kijken

MICKEY’S EDELSMEDERIJ

Sinds 1996

van 28 nov. t/m 5 dec. helpen wij

Bomstraat 42

SINTERKLAAS

2202 GH Noordwijk zh Ttiti: 071-3646014

We geven daarom

itifo@krootiktitiditigrtiparatititititi

*

DUOROLGORDIJNEN nergens goedkoper en eerste kwaliteit 2 stuks 3 Stuks

10 %

korting op de gehele collectie!*

wwwtikrootiktitiditigrtiparatititititi

1 stuk

een beetje

20% korting 30% korting 40% korting

…Jaren

Deze actie geeft alleen korting op onze collectie sieraden! Géén korting op reparaties en opdrachten! Op vertoon van deze advertentie

CR COLLECTION RUESCH

Bomstraat 9 2202 GH Noordwijk aan zee 071-3649976

www.mickeysedelsmederij.nl www.facebook.com/mickeys.edelsmederij

iets te vieren?

…Stoomboot

Voor de feestdagen geven we elkaar graag een speciaal en persoonlijk cadeau. Wat dacht u van een beautygift in de vorm van een cadeaubon voor een heerlijke massage of gezichtsbehandeling?

DE CADEAUBON IS ER AL VANAF Bomstraat 40 • 2202 GH Noordwijk • 071-3646106

7 dagen per week geopend!

€ 25.-

w w w. az z u r r ob e aut y.nl OUDE ZEEWEG 57 - NOORDWIJK - 071 361 47 02

…Sinterklaas …In ’t land

kerkstraat 71, 2201 KL, Noordwijk (071) 3625960 • Tommy Hilfiger • Cavallaro • Mc Gregor • Esqualo • Vila-Joy • Mac • Rosner • Question

…Goedheiligman

• Riverwoods • Juffrouw Jansen De Sint is in het land en daarom geeft Portlanddamesmode • Rino & Pelle korting: 1 stuks 20%, 2 stuks 30% …Sinterklaas Sinterklaas

Portland

Bomstraat 32 - 2202 GH Noordwijk - 071 - 364 66 50 www.portlanddamesmode.nl

f t


AL 14 JAAR HET VERTROUWDE ADRES VOOR AL UW KEURINGEN

Stichting MediPartners nederland Voor al uw Rijbewijskeuringen en Medische keuringen Onze prijzen zijn extra laag gehouden omdat de inkomsten daarvan gebruikt worden voor de revalidatie van onze chronische patiënten, die niet of nauwelijks nog van hun zorgverzekeraar dit vergoed krijgen, maar ook omdat de prijzen elders in het land veel te duur zijn en de ouder wordende gehandicapte mens dit vaak niet meer kan opbrengen, maar wel graag door hun auto nog de sociale kontakten kan blijven onderhouden. Onze prijzen: voor ouderenbonden geldt een speciaal tarief KEURING KLEIN RIJBEWIJS: Voor leden ouderenbond Niet leden KEURING GROOT RIJBEWIJS Voor leden ouderenbond Niet leden

€ 15.00 € 22.50 € 30.00 € 35.00

Alle keuringen worden verricht door gecertificeerde artsen/ bedrijfsartsen/arbo-artsen die dit doen op vrijwilligerbasis. MediPartners kent geen wachttijden of wachtlijsten . U kunt elke dag terecht op afspraak. Voor al onze vestigingen bellen met 071-5728434

ART&FAIR ANTIQUE 2013ZIEN! • Eerhart Sierbestrating.

Vrijdag 29-11

van 10.00-18.00 uur

Zaterdag 30-11 van 10.00-17.00 uur

OUDE JEROENSKERK Voorstraat, Noordwijk

ENTREE € 5,00 incl. kop koffie

www.innovatief-zien.nl

Voor al uw bestraTe koop: mooi appartement € 219.000,-. tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- Hofstraat 70 Rijnsburg. Bushalte 10 min., A44, opgave 070-3211006. N206, strand, stad. Elke zaterdag open huis 12.0013.00 uur. Tel. 06-44259959. Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen De Ouderenbonden Noordwijk zijn op zoek of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam naar jonge senioren die op deskundige wijze comInterieurverzorging, tel. 070-5116612. puterles/hulp kunnen geven aan senioren Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bel- en ouderen. Aanmelden 071-3614198 of per email len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! karelmeeuwenberg@ziggo.nl BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, GARAGEBOX te huur per direct. Omgeving gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. Ooievaarstraat/ Uitermeer Lisse. Voor stalling/op50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt slag, 071-5413316. uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. Italiaanse les! in Leiderdorp e.o. ItaliaanLekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- se, net verhuisd van Milaan naar Leiderdorp. Les alleen of in groepje. Bel: 06-37543897 of kijk op schoten? www.tcdekampioen.nl. www.claudiacottone.wix.com/italiaanse-les STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een Te koop/te huur: ligplaats 7x3 meter aan de afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Haarlemmertrekvaart. Tel. 06-28413432/c.biever@ Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of gmail.com 06-12028319. Gezocht in NWH: oppasadres voor lief, ruswww.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. tig hondje, 1 á 2 dagen/nachten p.w. Onbezoldigd. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor Liefst 65+. Tel. 06-48806194. afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen Nog plaatsen vrij bij Yogalessen woensdaghuur! Wel wat servicekosten en normale gangbare avond in Rijnsburg, info: 071-4016400. drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. Pools schilder- en stucadoorsStudent wil u graag helpen met COMPUTER- werk, binnen, buiten en andere klussen, timmerPROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. werk, laminaat leggen, isolatie etc. Tel. 06garageboxen in Oegstgeest en Leiden. 57897708. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen: 06-20773480. SPORTMASSEUR (v) heeft tijd voor u. Ook Gotenreiniging, dierplaagbestrijding, dienstverle- ontspanningsmassage. Tel. 06-10321154. ning en schoonmaak. Tel. 06-54948365/070-5176896. www.roessinghvaniterson.com

• •

• • • • • • • •

Te huur: GARAGEBOX Lambrechtsveld Valkenburg, tel. 06-24468544 of 0321-380254.• • • • • • •

www.jantjebeton.nl


cultuur & uitgaan

De noordwijker

dinsdag 26 november 2013

17

Boek over oude Jeroenstoren verschijnt in maart n Een levensverhaal van ruim 800 jaar

Stichting Het Cultuurcafé Noordwijk, waar liefhebbers van literatuur, kunst en muziek elkaar ontmoeten, uitdagen en inspireren. Het Cultuurcafé aan het Vuurtorenplein 6 biedt iedere week een laagdrempelig programma voor elk wat wils. Loop gewoon eens naar binnen en laat u begeesteren. Donderdag 28 november Feestelijke presentatie door Frank Bosman van het nieuwe boek ‘Wierook en Pepermunt’ van de Noordwijkse Janneke Nijboer en Eric van den Berg. Het beschrijft een oecumenische reis van een protestantse dominee en een rooms-katholieke leek die elkaar op sociale media hebben ontmoet en durven te bevragen. Aanvang vanaf 16.30 uur, toegang vrij. Zaterdag 30 november En we zetten onze traditie dit jaar ook weer door: de muzikale Voorleespiet! Deze middag worden alle kleine en grote kinderen (tot 80 jaar) getrakteerd op de mooiste Piet-verhalen en Sinterklaasliedjes. Tussen 14.00-16.00 uur. Toegang vrij. De koffie/thee en chocomelk staan klaar.

jeroenstoren n De toren van de oude Jeroenskerk is het oudste bouwwerk in Noordwijk. Er wordt op het ogenblik door Paul Jochemsz een boek geschreven dat in maart 2014 verschijnt. Daarmee komt een droom van initiator Hans van den Berg uit. Er wordt door Paul Jochemsz geschreven aan een echt Noordwijks boek dat veel Noordwijkers graag willen toevoegen aan hun boekencollectie. De redactiegroep bestaat uit Angelique Heus, maker van het boek John Asselbergs, Michel van Dam, Eric Diepstraten, Hans van Dijk, Martin Heus, Gert Jan Mol, Jack Stuifbergen, Cees Verweij en Hans van den Berg zijn bekende namen die garant staan voor een goed en mooi boek. Zij zijn de archieven in gedoken om alle historische weetjes boven water te halen. Thomas Steenvoorden heeft met een drone schitterende luchtfoto’s gemaakt van de toren maar ook historische foto’s zijn er in opgenomen. Hans vertelt met veel passie over de mooiste toren van Nederland, die een beetje voelt alsof het zijn toren is, in plaats van de gemeente. “Er zijn al 1033 voorinschrijvers wiens namen worden vermeld in het boek. Zij betalen tot 31 december € 15,- voor het boek. Na 21 maart is

Hans van den Berg heeft het druk met de promotie van het boek over de oude Jeroenstoren. | Foto: Joke van der Zanden

het te koop in de boekhandel voor € 25,-. De voorinschrijvers worden 21 maart uitgenodigd om naar de oude Jeroenskerk te komen waar met een feestelijk programma het boek voor het eerst wordt gepresenteerd. Het Kleijnkoor van Herma van Piekeren zingt het lied van de luidende klokken. Gezien

de akoestiek klinkt dat prachtig in de oude Jeroenskerk. Rens Tienstra met de Schola Gregoriana laat Jeroensliederen horen. Jaco van Leeuwen speelt op het orgel en nog een aantal, dat geheim blijven. Ook de 32 vrijwillige gidsen en 10 gediplomeerde klokkenluiders die de afgelopen 5 jaar 10.000 bezoekers de

Dinsdag 3 december Signeersessie Sacha de Boer over haar kookboek ‘Down to earth’. Het boek speelt volledig in op de huidige trend. Met prachtige foto’s en pure eenvoudige recepten voor iedereen.

Expositie ‘Blik op Noordwijk’ bij Paspartoe expositie

Zaterdag 7 december ‘Klassiek met Hubert; met deze maand de cd ‘Christmas Oratorio’ met het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Hij componeerde het in 1734 als kerkmuziek, maar het is in de loop van de tijd in veel wijdere kring gewaardeerd. John Elliot Gardiner maakte een prachtige versie van dit oratorium. Van 14.00-16.00 uur met uitleg van Hubert. Toegang vrij.

n Afgelopen zaterdag vond de opening plaats van de expositie ‘Blik op Noordwijk’. Een samenwerking tussen kunstenaars van Paspartoe, Ateliers & Galerie en fotogroep X.65 Noordwijk.

Deze heel bijzondere expositie is een resultaat van wat fotoclub x.65 samen met de kunstenaars van Paspartoe, Ateliers & Galerie uit Noordwijk hebben gecreëerd. Een aantal van de oorspronkelijke foto’s zijn op een zeer kunstzinnige en eigenzinnige manier nageschilderd of nagetekend. De foto’s zijn gemaakt van bijzondere locaties uit Noordwijk en omgeving.

Zaterdag 7 december Presentatie van ’1000 plaatsen, 1 thuis’ van Jessica Larive. In deze autobiografische roman krijgen de lezers een kijkje in de Europese keuken en de politiek, waar Jessica ruim 26 jaar een belangrijke rol vervult als juriste bij verschillende Europese instellingen en Europarlementariër. Aanvang 15.00 uur. Toegang vrij. Woensdag 11 december Crea-Workshop ‘Kerst in Huis’ met Helga Teunissen en Liesbeth v.d. Berg. Vandaag maken we kerstdecoraties voor in de boom. Van Scandinavisch tot Engels, van Bohemien chique tot zilver wit. Aanvang 10.00 uur .Toegang € 7,50 (incl. koffie en materiaal. Zelf schaar, spelden en naainaald meenemen). Vooraf reserveren. Stichting Het Cultuurcafé ligt recht tegenover de vuurtoren en is zeven dagen per week geopend. Meer informatie op www.hetcultuurcafe.nl of bel naar 3613073.

toren op geleid hebben worden die avond in het zonnetje gezet”, aldus een enthousiaste Hans. Na afloop kunnen de voorinschrijvers hun boek mee naar huis nemen. Het boek kan tot 31december nog worden besteld bij Hans van den Berg, tel. 06-40921771. Intekenen kan op www.deoudedorpskern.nl

De reguliere openingstijden van Paspartoe, Ateliers & Galerie zijn van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 10.00 tot 12.30 uur en in de middag van 13.00 tot 15.30 uur. Gerben (l) en Ruud van Duin, geen familie, openen gezamenlijk de expositie bij Paspartoe. Voor Ruud een emotionele gebeurtenis omdat hij, bij wijze van hoge uitzondering, de ambtsketen om kreeg. | Foto: Joke van der Zanden

Talenthouse Kids organiseert iedere woensdag Creakids creatief

n Iedere woensdag organiseert het Jeugd en Jongerenwerk Noordwijk Creakids, een creatieve middag speciaal voor kids van 8 t/m 12 jaar.

Creakids vindt plaats tijdens Talenthouse Kids. De kosten voor deze middag bedragen €2.50 en duurt van 14.30-16.15 uur. Locatie Jonge-

rencentrum Hang out! Van Panhuysstraat 15. In de komende weken ziet het programma er als volgt uit: 4 december, knutselen voor Sinterklaas; 11 december knutselen voor kerst; 18 december knutselen voor kerst. Op 25 december, eerste kerstdag, is er uiteraard geen Creakids. Leny, een creatieve duizendpoot, zal de middag begeleiden. Voor

informatie kan men contact opnemen met Simone Pont via simonepont@stjjhr.nl of tel. 88 94 491. Of kijk www.hangoutnoordwijk.nl


De Princehaven in Katwijk De Princehaven, bij de Katwijkers beter bekend als Het Kanaal, is het gebied waar van oudsher de vis verwerkt werd voor consumptie. Na de renovatie begin deze eeuw is er een gezellig gebied ontstaan met kleinschalige, gespecialiseerde winkels waar nog aandacht is voor de klant, zoals stoffenwinkel, hengelsport, naaimachines, watersport- en kampeerart en een reisburo. Wellness in de vorm van kapsalon, schoonheidsspecialisten en zonnestudio, maar ook bedrijvigheid zoals een edelsmid, meubelstoffeerder en administratiekantoor. Mocht U alles op U in laten werken dan kan dat bij één van de horecabedrijven met terras die uitzicht

bieden op de bedrijvigheid op het water. Deze groep enthousiaste ondernemers heeft zich verenigd in een ondernemersvereniging om gezamenlijk het gebied de allure te geven die het verdiend. De eerste aanzet is de gezamenlijk aangeschafte feestverlichting om het water. Het gebied is uiterst geschikt voor evenementen zoals markten, braderieën en muzikale evenementen waarvan de vereniging uiteraard gebruik van zal maken. Kom de gezellige sfeer alvast proeven tijdens de lampionnenoptocht ter ere van Sinterklaas op 30 november, welke georganiseerd wordt in samenwerking met www.sintenpietenactie.nl.

DECEMBER-ACTIE Ondernemer, starter, particulier: Makkelijk, duidelijk en goedkoop kunnen wij het wel voor u maken! Kom gerust even langs voor fiscale informatie of advies Zwaaikom 5 - 2225 HX Katwijk - T 071 402 76 24 E info@administratievanschie.nl I www.adminstratievanschie.nl

LOSERS GEZOCHT... Heb jij last van overgewicht? Heb jij geen energie meer? Heb jij overtollig buikvet? Dan heeft Fit aan Zee voor jou de oplossing! > kijk op www.fitaanzee.nl < tegen inlevering van deze advertentie ontvang je een GRATIS online afslank cursus

Hoge kortingen op het aanwezige assortiment tijdens de extra lange openingstijden op de volgende data: zat. 30-11: 10.00-17.00 uur vrij. 20-12: 10.00-21.00 uur dond. 19-12: 10.00-21.00 uur zat. 21-12: 10.00-17.00 uur

Reparaties | Vervaardiging In- en Verkoop van Sieraden Edelsmederij Van Niekerk Prins Hendrikkade 95 2225 HP Katwijk

Edelsmederij

T (071) 401 35 54 info@goudreparaties.nl www.goudreparaties.nl

Pr. Hendrikkade 128 Tel. 071-4078522 Mobiel 06-47018030 www.hmek.nl

Van Niekerk

Tweedehands damesen kinderkleding Prins Hendrikkade 129 - Katwijk

Hengelsport Meijvogel

hondentrimsalon

Haven 7, 2225 BH Katwijk aan Zee Tel. 071-413882 info@hengelsportmeijvogel.nl www.hengelsportmeijvogel.nl

Voor de vakkundige vachtbehandeling van uw hond of kat Prins Hendrikkade 73, Katwijk 06 493 846 29 Zie ook onze Facebookpagina!

Zwaaikom 3 2225 HX Katwijk 071 407 8007 www.debeslagkom.nl

Wij zijn elke dag geopend van 10.00 - 22.00 uur

De winter komt eraan Nu volop voorradig wind-waterdichteademende jassen • THERMO-ONDERKLEDING • THERMO SOKKEN


nieuws

De noordwijker

dinsdag 26 november 2013

19

‘Bloemenbadplaats blijven koesteren’ File

n Deze week kwamen ‘de vrienden van de Mooiste file bij elkaar om een start te maken met de volgende editie.

In de rustieke omgeving van ‘Roses Only’ werd onder het genot van een drankje en een hapje met elkaar gesproken over bloemen, auto’s, toeristen en natuurlijk subsidies. De aanwezige wethouder Bas Brekelmans maakte de aanwezigen nog eens duidelijk dat het hem ook ernst is om Noordwijk te blijven

profileren als ‘Bloemenbadplaats’. Brekelmans: ‘We moeten onze unieke ligging te midden van groen en bloemen blijven koesteren’. Voorzitter Alfons Morsink vertelde dat in het weekend van 2,3, en 4 mei de Mooiste file van Nederland weer in alle uitbundigheid wordt gepresenteerd. Voor de aanwezige pers was er de uitreiking van de eerste folders ,welke na nu ook worden gebruikt op de uitingen van Noordwijk Marketing op toeristische evenementen.

Koken voor kids bij Talenthouse Talenthouse n Iedere eerste woensdag van de maand organiseert het Jeugd en Jongerenwerk Noordwijk Kookkids, een kookmiddag speciaal voor kids van 8 t/m 12 jaar. Kookkids vindt plaats tijdens Talenthouse Kids.

uur. Er is maar een beperkt aantal plaatsen. Mocht de Kookkids vol blijken, dan kunnen kinderen deelnemen aan Creakids. Locatie Jongerencentrum Hang out! Van Panhuysstraat 15. Tess, Jitske en Martyna, zullen de middag begeleiden.

Woensdag 4 december staat kruidnootjes bakken op het programma. De kosten voor deze middag bedragen €2.50 en duurt van 15.00-16.30

Voor informatie kan men contact opnemen met Simone Pont via simonepont@stjjhr.nl of tel. 8894491 of kijk www.hangoutnoordwijk.nl

ISD Bollenstreek heeft beveiliging op orde veilig n De ISD Bollenstreek (ISD) voldoet aan de normen voor de informatiebeveiliging van de systemen die gebruikt worden voor klantgegevens. Het dagelijks bestuur is blij met dit resultaat en zeker omdat de Inspectie Sociale Zaken Werkgelegenheid (SZW) recent heeft geconcludeerd dat 4% van de gemeenten, die aan het onderzoek meededen, hieraan voldoen.

De ISD heeft de beveiliging goed op orde en heeft duidelijke regels voor het gebruik van Suwinet. Gemeenten/ISD Bollenstreek, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en de Sociale Verzekeringsbank wisselen voor de uitkeringsverstrekking en handhaving persoonsgegevens uit via Suwinet. Het gaat daarbij om bijvoorbeeld inkomsten, uitkeringsgegevens en autobezit. Het ministerie van SZW heeft naar de beveiliging van Suwinet onder enkele tientallen gemeenten een onderzoek uitgevoerd en een rapport opgesteld. In het rapport oordeelt de Inspectie SZW dat de beveiliging van Suwinet door gemeenten onder de maat is.

De beveiliging van het gebruik bij persoonsgegevens via Suwinet acht de Inspectie zorgwekkend. Het onderzoek van SZW is gebaseerd op een aantal punten zoals de aanwezigheid van een goedgekeurd beveiligingsbeleid en beveiligingsplan en het uitdragen daarvan binnen de organisatie, het jaarlijks evalueren en bijstellen van deze plannen, het goed beschrijven van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van het gebruik, de inrichting, het beheer en de beveiliging van Suwinetgegevens, de beveiliging van Suwinet op basis van de wettelijke eisen, een logische toegangsbeveiliging en de controle op de toegangsrechten. De ISD voldoet met uitzondering van een aandachtspunt aan al deze eisen. Het enige verbeterpunt is dat de ISD één keer per twee jaar een evaluatie uitvoert in plaats van jaarlijks. Dit is direct aangepast en vanaf heden evalueert de ISD jaarlijks het beveiligingsplan en stelt de ISD dit plan indien nodig direct bij. De ISD vindt het belangrijk dat de beveiliging goed op orde is en dat gegevens uit Suwinet alleen voor de toegestane werkzaamheden worden opgevraagd.

Deel belastingen gaat niet omhoog belastingen n Het college van burgemeester en wethouders zal de gemeenteraad de nieuwe belastingverordening 2014 voorleggen.

Het college zal het voorzien van een positief advies. De verordeningen bepalen onder meer de tarieven voor de gemeentebelastingen. De tarieven zijn opgesteld volgens de uitgangspunten van de Noordwijkse Begroting. Twee zaken springen in het oog. De tarieven voor de parkeerbelasting, afvalstoffenheffing, rioolheffing

en de toeristenbelasting stijgen niet. Ze blijven in 2014 hetzelfde. Door het niet toepassen van de inflatiecorrectie kun je spreken van een daling van deze belastingen met het percentage dat wordt aangehouden voor deze inflatiecorrectie. De andere belastingen worden verhoogd met 2%, waarmee het tarief aangepast is aan de inflatie. De verordeningen zullen aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De raad zal in december de Belastingverordeningen 2014 vaststellen.

Het Kleijnkoor zingt op 21 december Carols bij kaarslicht. | Foto: Monica Stuurop

Carols bij Kaarslicht in RK Jeroen Concert n Zaterdag 21 december is in Noordwijk Binnen het inmiddels traditionele Carols bij Kaarslicht. Kleijnkoor Noordwijk organiseert dit concert inmiddels voor de tiende keer; een jubileum waar de organisatie trots op is. Carols bij Kaarslicht was 10 jaar geleden een initiatief van Herma van Piekeren, dirigente van het koor, met het idee om publiek de dagen vóór kerst al helemaal in de kerstsfeer te brengen met mooie koormuziek.

toire dat past bij het thema van dit jaar: De dag dat het winter werd. Rob Caspers, Peter van Blanken en Kees Swenne zijn ook dit jaar weer aanwezig als ondersteunend combo maar ook Rata Kloppenburg (cello) en Rens Tienstra. Rens Tienstra schrijft speciaal voor dit jubileumconcert een compositie uitgevoerd door het hele koor.

Inmiddels weten de vele trouwe bezoekers van dit concert dat dat al die jaren heel goed gelukt is. De getalenteerde zangeressen van het koor brengen een gevarieerd kerstprogramma met daarnaast reper-

Waar vorig jaar nog gekozen werd voor 1 groot concert in de RK St Jeroen staan dit jaar weer als voorgaande jaren meerdere concerten gepland in de Oude Jeroenskerk. Voor de kinderen is een speciaal

kinderconcertje. Een half uur durend concert uitgevoerd door het speciaal voor de kerst gestarte kinderKleijnkoor en de al iets meer ervaren klein Kleijnkoorleden. De toegang hiervoor is gratis. Om 19.00 uur en 21.00 uur Carols bij Kaarslicht door het klein Kleijnkoor en Kleijnkoor. Dit jaar extra bijzonder gezien de speciale medewerking van oudleden van het koor. Vanaf 29 november zijn kaarten à € 10,- te koop bij Boekhandel van der Meer op het Vuurtorenplein en bij Padero for Kids in de Kerkstraat van Noordwijk Binnen. Ook is het mogelijk kaarten via de website van het koor te bestellen. www.Kleijnkoor.nl

Nieuwe voorzitter KNA twirlen n Na het aftreden van Michael Matthijssen, was Majorette- en twirl vereniging KNA al enige tijd op zoek naar een Noordwijkse voorzitter. In die zoektijd heeft Gerben Bootsma de taken voor twee jaar waargenomen. Dinsdag 12 november is tijdens de ALV in het sponsorhome van VV Noordwijk met unanieme stemmen de voorgedragen Frank de Haas als voorzitter aangetreden en werd Gerben hartelijk bedankt voor zijn inzet. Het laatste jaar had Frank al meegedraaid en had al diverse taken van Gerben overgenomen. Het bestuur van KNA is uitgebreid door het aantreden van Yvonne van Bohemen als algemeen bestuurslid. Door de ontwikkelingen op het twirlgebied, is de NBTA bond inmiddels een grote bond geworden waarin vele kleine bonden zijn samengegaan. Het plan is dat de NBTA bond fuseert met de NTSB zodat Nederland in de toekomst één twirlbond kent, met NOC-NSF status. Dan komt er aansluiting bij de Wereld bond de WBTF en de Europese Commissie van de WBTF, zodat aan alle leden een internationale competitie op drie niveaus geboden kan worden. Om op technisch hoger wedstrijdniveau te komen heeft KNA al de

stap gezet om voor alle leden lenigheids- en techniek lessen te verzorgen door bij de bond gekwalificeerde docent Sabina Hoogendijk aan te trekken. Het afgelopen jaar heeft de NBTA twirl academy alle advance (het hoogste niveau) twirlers, waaronder drie KNA-ers uitgenodigd om deel te nemen aan het Top Twirl Plan. Zij hebben zes

landelijke trainingen gehad, waar gerenommeerde docenten uit het binnen- en buitenland les komen geven. Aankomend seizoen wordt dit initiatief uitgebreid en zullen alle talentvolle Peewee, Juvenile en Preteen (6 t/m 13 jaar) twirlsters die zich voor het aankomende NK geplaatst hebben uitgenodigd worden, om deel te nemen aan het Jeugd Talenten Plan -10 landelijke trainingen per jaar. Hiervoor komen eveneens drie KNA-ers in aanmerking.

Het bestuur samen met Sabina Hoogendijk. | Foto: PR


r pe nd e en op ag e d g 7 ek e w

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

0 3.00

2

m

maandag | dinsdag | woensdag

3 gangen keuzemenu € 23,50* * keuze uit de voLLedige menukaart

Sfeervolle bank Casablanca

Tijdelijk speciale aanbieding met kelimstoffen en bij aankoop van iedere bank ontvangt u een waardebon ter waarde van € 100,-

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

Verkoper/buitendienstmedewerker m/V (full-time)

Ten behoeve van de winkelverkoop en om in de buitendienst bijvoorbeeld werk op te meten en raamdecoratie op te hangen zoeken wij op korte termijn een ervaren medewerker. • • • • •

Ervaring in de verf- en behangbranche en/of woningtextiel is gewenst Goede contactuele eigenschappen Leeftijd tussen 21 – 45 jaar Opleiding op MBO-niveau, bijv. Schildersvakschool of Textielschool Bereid zijn branche gerelateerde cursussen te volgen

Geboden wordt • Aantrekkelijke functie • Goede arbeidsvoorwaarden

• Volgen van cursussen en workshops • Groei mogelijkheden

Geïnteresseerd? Schrijf dan een brief met CV en stuur deze naar onderstaand adres t.a.v. de heer F. Voorham. Mailen kan ook naar: info@voorhamverf.nl

au t h e n t i e k e t h a i s e k e u k e n . a pa r t e B o r r e L - & d i n e r z a a L Botermarkt 20 Leiden | www.Buddhas.nL

Johan Wittstraat 88, 2242 Wassenaar, Tel.: 070 - 511 Tel.: 32 81,070 www.voorhamverf.nl Johandede Wittstraat 88,LC2242 LC Wassenaar, - 511 32 81, www.voorhamverf.nl

wie zoet is krijgt letters van banket of chocolade

De lekkerste letters maken wij van grof gemalen amandelen en net genoeg suiker zodat je echt de amandelen proeft. Chocoladeletters worden gegoten of gespoten van de beste chocolade. Boterletter Chocolade9,75 letters vanaf Alleen deze week (week 48) 6,95

7,50

Voorstraat 21 • Katwijk • 071-401 22 94


nieuws / sport

De noordwijker

dinsdag 26 november 2013

21

Noordwijk verliest in Spakenburg: 5-1 voetbal n Met 2 assisten en 3 goals was Kees Pier Tol de grote man van Spakenburg. Na afloop was hij dan ook het middelpunt van de vragende pers. Tol: ‘Ik denk dat de 5-1 niet geflatteerd is’.

Blush heeft het interieur drastisch laten aanpassen. | Foto en tekst: Wim Siemerink

Metamorfose Blush Gedaanteverwisseling n Ondernemen is vooruitlopen op de toekomst. De Noordwijkse rasondernemers Robert en Mark Ruigrok van club Blush zien optimistisch uit naar de toekomst. Zij hebben daarom hun zaak aan de Grent aangepast aan nieuwe inzichten die zijn gaan gelden. Daarbij was een aanpassing van het bestaande interieur al enige tijd hun wens.

Op advies van de Italiaanse architect Rocco Municipio is met natuurlijke materialen zoals hout en koper het interieur aangepast. En daar bleef het niet bij. De zuilen in het restaurant zijn onder han-

den genomen door kunstenaar Carl Palm. Met stoere, grappige en spraakmakende graffititeksten als resultaat. Daarbij kon een aanpassing van de huidige menukaart ook niet achterwege blijven. Blush wil hun gasten een complete avond aanbieden. Beginnen met een borrel, gevolgd door een heerlijk diner en tot slot enkele ontspannen uurtjes aan de bar of op de dansvloer. Met dit nieuwe concept gaan zij dus helemaal inspelen de gast die houdt van ontspannen tafelen en uitgaan in een gezellige sfeer. De uitstraling blijkt laagdrempelig, eigentijds, natuurrijk, met een zeer originele presentatie en met respect voor mens en milieu.

Tol bekende dat dit zijn beste wedstrijd van deze competitie was. Tegen zijn oude club was er kennelijk iets extra’s. Tol nog eens: ‘Of Noordwijk mij erg mist? Dat denk ik wel, ze hebben al het gehele seizoen moeite met scoren. En verder over de wedstrijd: ‘Natuurlijk heeft Noordwijk ook wel wat kansen gehad, maar wij hebben er veel meer gecreëerd. Vlak voor de 3-1 had Noordwijk wel de 2-2 moeten maken, maar dat gebeurde niet’. Tol doelde daarbij op de grote kans die Emiel Wendt werd geboden maar waarbij hij hopeloos faalde. Toch zou het niet eerlijk zijn om de jonge maar boomlange spits de schuld van deze grote nederlaag in zijn

schoenen te schuiven. Maar Noordwijk mist nog steeds een scorende spits zoals Tol dit vorig seizoen was. Spakenburg startte met een driemans-verdediging en kon daardoor direct druk zetten . Dit resulteerde na ruim 10 minuten in de verdiende voorsprong nadat Tol Maurice van der Wilt geheel vrij voor Amesrine had gezet: 1-0.Voor Noordwijk was het Manuputty die 2 minuten later geheel onverwacht na een lange rush de gelijkmaker liet aantekenen. Bij Noordwijk bleken de combinaties nauwelijks functioneel en kleine kansjes waren er slechts bij een paar individuele oplevingen bij Mertens. De teruggekeerde Faouzi was on-

zichtbaar en de wissel zo’n 20 minuten voor tijd was, bij de 3-1 achterstand meer dan logisch. De Ruiter bracht Wijnalda en Braun in met de hoop het tij nog te kunnen keren maar die hoop bleek ijdel. En Tol besliste anders en toonde de zwakte bij Noordwijk nog eens duidelijk aan met zijn zuivere hattrick. Voor Noordwijk lijkt het inmiddels bijna uitzichtloos te worden. Verdedigend is het vertrek van de Ridder nog steeds merkbaar en wordt Akerboom node gemist. Het middenveld lijkt goed bezet en Stefano Goncalves, Diederick Hoogerwaard en Stefan Mertens valt nauwelijks iets te verwijten. Maar het grote euvel lijkt toch het gemis van een balvaste spits waardoor de vanuit het middenveld ingespeelde ballen nauwelijks worden benut. Voor de Ruiter de moeilijke taak om hier de oplossingen voor te bedenken.

‘Zo erg als het nu is het echt nooit geweest’ typhoon

n “Ik heb zelf ook wel eens een orkaan meegemaakt. Orkanen zijn een gewoonte op de Filipijnen. Maar dan was er ‘alleen maar’ een elektriciteitspaal omgevallen of een palmboom uit de grond. Dan hadden we drie weken of een maand geen elektriciteit. Maar zo erg als het nu is het echt nooit geweest”.

Enriquita Zonneveld is opgegroeid op de Filipijnen en woont nu al negentien jaar in Noordwijk. Eens in de drie jaar keert ze terug naar haar land om haar familie op te zoeken. Ze heeft doorgaans altijd contact met haar familie via de mail. Even leek de verwoestende tyfoon Haiyan daar verandering in te brengen. “Mijn collega’s zeiden dat er een storm aankwam richting de Filipijnen. Ik dacht oké, een storm, even afwachten maar. Ik had nooit gedacht dat het zo hevig zou zijn. Het drong nog helemaal niet tot mij door. Maar toen ik de beelden op televisie zag hield ik het niet meer droog. Het was zo erg”. De familie van Enriquita heeft geluk gehad. Zij wonen op een plek waar de tyfoon niet zoveel impact heeft gehad als op andere plaatsen in het land. “Ik was echt bezorgd. Gelukkig kreeg ik een mail van mijn neef dat alles goed was. Ze hadden geen ernstige schade”. De tyfoon verwoestte twee weken geleden tienduizenden huizen en gebouwen. Meer dan vijfduizend mensen hebben de tyfoon niet overleefd. Dit

aantal zal bovendien nog oplopen omdat er nog vele mensen vermist worden. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Onder elke vierkante meter liggen er doden. Het is echt nog nooit zo erg geweest”. Op het eilandje Cebu, waar de familie van Enriquita woont, wordt zoveel mogelijk hulp geboden aan omliggende eilanden die volledig verwoest zijn. Zo is er onder andere een oude sportschool ingericht als opvang voor mensen die hun huis kwijt zijn geraakt. “Mijn nichtje helpt nu met donaties en kleren uitdelen. Ze doen van alles om hun landgenoten te helpen. Alle kleine beetjes helpen”. “Het is ook fantastisch dat er zoveel landen helpen. Ze kunnen het namelijk niet alleen. Giro 555 helpt goed. Ik hoop dat het geld goed terecht komt”. Enriquita maakt zich wel zorgen op de focus van bepaalde gebieden. “Ik zie vaak alleen maar dezelfde steden op het nieuws. Het gaat voornamelijk over Tacloban. Maar er zijn nog veel meer steden getroffen. Ik hoop niet dat de rest vergeten wordt. Iedereen heeft hulp nodig”. “Mijn familie is niet bang. Ze zeggen dat er altijd iets kan gebeuren. Ze zijn ook laatst getroffen door een aardbeving en even later kwam die tyfoon. Ik denk dat de Filipijnen er best wel snel bovenop komt. Er is zoveel hulp. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Ondanks dat het allemaal zo triest is”.

Sinterklaasbingo Bingo n Ook dit jaar brengen Sint

en zijn Pieten weer een bezoek aan het Trefpunt. Op 28 november zullen zij even na 14.00 uur arriveren. Zij nemen deel aan de Grote Sinterklaasbingo met

prachtige prijzen te winnen. Alle prijzen zijn keurig ingepakt dus blijft het een verrassing wat men gewonnen heeft. De entree is gratis. Niet-leden betalen € 3,50 per bingobordje.

Martijn Walter legt aan voor de 1-3. | Foto: Johanna Wever

SJC pakt winst in inhaalwedstrijd: 1-4 n Plaats in top drie voor goed draaiend SJC Voetbal n De uitslag geeft de indruk dat het allemaal gemakkelijk was gegaan. Maar dat was een vertekend beeld. Met een gemiste strafschop en een rode kaart deed Portugaal zichzelf de das om. SJC heeft de inhaal wedstrijd tegen Portugaal kunnen gebruiken op enkele plaatsjes op te schuiven op de ranglijst. De ploeg, die dit seizoen gemakkelijk doelpunten lijkt te maken, startte toch wat onzeker. En toen er rond de 10e minuut een strafschop werd veroorzaakt leek het vonnis al snel geveld. Maar tot opluchting van heel SJC werd jammerlijk gemist. Het spel bleef en beetje rommelig en beide ploegen maakten zich schuldig aan slordige passes en te gehaast voetbal. In een chaotische aandoende situatie voor het doel van Portugaal mocht tenslotte Guus van der Hoeven het laatste tikje geven, 0-1. Op de bank bij SJC bleven de coaches druk gebarend

aanwijzingen schreeuwen omdat het spel er niet beter op werd. Vlak voor de thee konden de Rotterdammers dan ook de gelijkmaker op hun scorebord noteren: 1-1. In de rust moet trainer Mouter zijn spelers hebben kunnen wijzen op de gemaakte fouten want direct al bleek het spel verzorgder en werden de posities beter bezet.. maar dat had vooralsnog niet het resultaat dat er een duidelijk overwicht ontstond. Het spel golfde wat op en neer maar het was Versteden die opluchting bracht: 1-2. En nadat P{Portugaal na een rode kaart met 10 man verder moest bleek dit voor hen fataal. Door doelpunten van Martijn Walter en Dandy Steenvoorden werd de stand op 1-4 gebracht.

Derde plaats

Door deze overwinning neemt SJC nu de derde plaats op de ranglijst in. De komende weken dienen de twee bovenste clubs, Maghreb ’90 en Nieuwerkerk te worden bestreden. Maghreb ’90 lijkt op een kampioenschap af te stevenen want zij staan met 27 punten uit 10 wedstrijden aan kop. Nieuwerkerk volgt hen echter met 3 verliespunten meer en SJC staat met 20 uit 10 dus derde. Een goed resultaat uit de komende twee wedstrijden is nodig om de aansluiting bij de kop te handhaven. Maar dit lijkt toch wel een erg ambitieuze doelstelling. Eerst wacht nu zondag aanstaande de uitwedstrijd bij Nieuwerkerk. Met een fitte ploeg moeten er voor SJC kansen zijn maar gemakkelijk zal het niet worden.


NIEUW!

Caresse boxsprings & more Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

COM F O RTA B E L S L A P E N M E T CA R E S S E B OXS P R I N G S, D E K B E D D E N E N H O O F D K U S S E N S !

CARESSE 4500 160x200 cm

2195,-

1695,-

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN! 160x200 cm

2995,-

2395,-

Caresse 4700

Voor de deur

3295,-

2795,-

Caresse 6700

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening.

P

160x200 cm

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd gecapitonneerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met pocketveer interieur en uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • luxe handgemaakt topmatras, van hoogwaardig koudschuim, zuiver wol en katoen. • 2 elektrische motoren met RF-draadloze bediening. • trendy pootjes in rvs.

KELTO

160x200 cm

3695,-

3295,-

Caresse 8500 Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd gecapitonneerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met uniek terugloopsysteem, ook wel “pull-back” genoemd. Voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie. • 2 pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • 2 voetstoppers. • luxe handgemaakt topmatras, van hoogwaardig koudschuim, zuiver wol en katoen. • 2 elektrische motoren met RF-draadloze bediening. • massief houten pootjes 12 cm.

2.000m2 SLAAPKAMERPLEZIER

SLAAPKAMERCENTRUM

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl CAR ESSE B OXSPR I NG

I NTRODUCTI EDAGEN BIJ KELTO SLAAPKAMERCENTRUM

OPENINGSTIJDEN KELTO SLAAPKAMERCENTRUM Maandag t/m woensdag 10:00 - 18:00 uur Donderdag koopavond . . 10:00 - 21:00 uur Vrijdag . . . . . . . . . . . . . . . . . 10:00 - 18:00 uur Zaterdag . . . . . . . . . . . . . . . 10:00 - 17:00 uur


ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

m 0 0 3.0

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST T 071-5172757

www.almondehoeve.nl

2


24

service

DINSDAG 26 NOVEMBER 2013

Weekagenda

Weekenddiensten Apotheken Duinrand Apotheek, Nieuwe Zeeweg 1. Geopend op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Zondags gesloten.

Kerkdiensten Protestantse Gemeente Noordwijk Zondag 1 december Buurtkerk 10.00 uur: ds. W. Biesheuvel, kinderdienst m.m.v.kinderkoor 19.00 uur: ds. E. Ezinga, Mirjamviering Ichthuskerk 10.00 uur: ds. C.J. Barth, Neerlangbroek 17.00 uur: ds. F. van Roest Oude Jeroenskerk 10.00 uur: ds. A. Carstens Vinkenhof 10.00 uur: xxxxxxxx ‘t Kruispunt 11.00 uur: ds. A. Christ

Huisartsen Uitsluitend voor spoedeisende gevallen: Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4b te Voorhout, tel. 0252-240212 (vóór bezoek altijd eerst bellen!). Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout, tel: 0252-240216. Van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur. Tandtechnicus Van Leeuwen, Kerkstraat 44. Voor dringende kunstgebitreparaties, tel. 3611145. Tandprotheticus H.A. Wijnands, Hendrik Vinkhof 14, tel. 3614721. Maatschappelijk werk Kwadraad Maatschappelijk werk, tel. 088-9004000, www.kwadraad.nl Opvoedadviespunt, tel. 088-9004000, www.kwadraad. nl Jongeren Preventie Plan, tel. 0889004000, www.kwadraad.nl Diversen Lokaal Loket Noordwijk Gemeentehuis Noordwijk, tel.

Gereformeerde Kerk Noordwijk (voortgezet) Trefpunt, Schoolstraat 2, www.gknoordwijk.nl Zondag 1 december 10.00 uur: ds. Tsj. Zuidema

3617600. Geopend van ma. t/m vrij. van 8.30 tot 12.30 uur. Voor informatie over of aanmeldingen voor alarmering thuis, woonzaken, klussen aan huis, thuiszorg en sociaal vervoer en ouderenwerk. Dierenarts Bel voor de waarnemend dierenarts met de eigen arts, dan verneemt men welke dierenarts in het weekenddienst heeft. Spreekuren Dierenkliniek Noordwijk v/h Verschueren Ma. wo. vr. 8.30-9.00 uur Ma. t/m vr. 14.30-15.00 uur Ma. di. wo. vr. 19.00-20.00 uur Verder alles volgens afspraak via tel. 3615305. Kliniek voor gezelschapsdieren, Oranje Nassaustraat 36 Ma. t/m vr. 9.00-17.00 uur Ma. wo. 18.30 tot 20.00 uur Behandeling na afspraak op tel. 3613972. Dierenbescherming afd. Rijnland Meldnummer dierennoodhulp en toezicht op dierenwelzijn: tel. 5216662. Voor overige vragen en opmerkingen kan men mailen naar kantoor@dbrijnland.nl

Flits

Rooms-Katholieke kerk Maria ter Zeekerk Woensdag 27 november 09.00 uur: Eucharistieviering, Th. Blokland Zaterdag 30 november 19.00 uur: Eucharistieviering (Latijn), Th. Blokland Sint Jeroenskerk Zondag 1 december 10.00 uur: Eucharistieviering (Latijn), Th. Blokland Kerkhofkapel Dinsdag 3 december 09.00 uur: Eucharistieviering, Th. Blokland Huize Jeroen Vrijdag 29 november 18.30 uur: Eucharistieviering (Latijn), Th. Blokland

Wind en buien losten elkaar af, maar deze jonge Flyboarder deed het niets. Hij genoot volop van deze weersomstandigheden. | Foto: Frits Houwaart

GRATIS ADVERTENTIE

...MUZIEK VAKANTIE IS WIELEWAAL www.wielewaal.nl/vrijwilligers

Vermiste dieren: 18/11 Binnenweg: Angus een zwart witte kater van 5 maanden. Heeft een opvallend zwarte vlek op zijn neus. 18/11 A. Rademakerstraat Noordwijk Snoepie een slanke schildpadpoes van 4 1/2 jaar.

Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a - Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Cor de Mooy tel.: 06 13 01 76 60 e-mail: redactie@denoordwijker.nl

Woensdag 27 november • Sinterklaasfeest bij Kidszoo; Pletterij 3 Noordwijkerhout. Tijd: 13.45 uur. Entree: kinderen € 13,50, volwassenen € 3,50. Kaarten bestellen via www.kidszoo.nl. Donderdag 28 november • Boekpresentatie Wierook en Pepermunt; Het Cultuurcafé, Vuurtorenplein 6-10. Tijd: 16.30 uur. Entree: gratis. www.hetcultuurcafe.nl Vrijdag 29 november • Een echte kankervoorstelling; Northgo College Noordwijk, Duinwetering 107. Tijd: 20.00 uur. Entree: € 7,50, t/m 18 jaar € 5,00. Kaartverkoop Boekhandel Van der Meer, Vuurtorenplein 6. Telefoon+31 (0)71 - 361 30 73 Zaterdag 30 november • Sinterklaasfeest bij Kidszoo; Pletterij 3 Noordwijkerhout. Tijd: 13.45 uur. Entree: kinderen € 13,50, volwassenen € 3,50. Kaarten bestellen via www.kidszoo.nl. • Muzikale Voorleespiet; Het Cultuurcafé, Vuurtorenplein 6-10. Tijd:14.00 - 16.00 uur. Entree gratis. De koffie/thee en chocomelk staan klaar. www.hetcultuurcafe.nl Zondag 1 december • Sinterklaas Kidsmiddag; St(r)andplaats Nederzandt, Langevelderslag 52-54. Tijd: 15.00 - 17.00 uur. Entree gratis.www.nederzandt.com • Sinterklaaswedstrijd Tespelduyn; Landgoed Tespelduyn, Tespellaan 53. vanaf 13.00 uur Ontvangst in ‘t Landhuys en uitreiking scorekaarten. 14.00 uur Shotgun start; 16.30 uur Terugkomst in ‘t Landhuys; 17.15 uur Prijsuitreiking door Sinterklaas. Prijs: jaarkaarthouder kind € 2,50, nietjaarkaarthouder kind € 15,00 (inclusief greenfee), jaarkaarthouder € 5,00, niet-jaarkaarthouder € 22,50 (inclusief greenfee). Aanmelden voor deze wedstrijd kan tot uiterlijk donderdag 28 november 12.00 uur via het inschrijfformulier. • Stilteviering Buurtkerk; “Stilte na de storm,”, Hoofdstraat 10. Tijd: 19.00 uur. Entree gratis. Exposities t/m 1 december • Expositie Hans Vink; Verzorgingstehuis Jeroen, Jeroenspark 1. Tijd: 09.00 - 17.00 uur. Entree gratis. www.hansvink.nl t/m 1 december • Expositie Sarah Michael; Restaurant De Duinrand, Duindamseweg 17. Tijd: 10.00 - 21.00 uur. Entree gratis. t/m 6 december • Expositie Rian Verbeek; Galerie SteigerArt, Van Limburg Stirumstraat 17. Tijd: woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree: gratis. www.steigerart.nl t/m 30 november • Expositie “Legends of the World”; Golden Tulip Noordwijk Beach; Kon. Wilhelmina Boulevard 8. Tijd: openingstijden hotel. Entree gratis. t/m 23 februari • Expositie Vrienden van Vroeger; Museum Noordwijk, Jan Kroonsplein 4. Tijd: dinsdag t/m zaterdag 11.00 - 17.00 uur. Entree € 3,00 volwassenen, € 2,00 kinderen onder 12 jaar. www.museumnoordwijk.nl

Gevonden dieren: 19/11 Weereseinlaan, Hillegom een poes die ernstig gewond is door

bukskogeltjes. Is nog steeds bij de dierenarts voor behandeling. Als u uw dier kwijt bent, kijk dan ook op en www.amivedi.nl of www.dierenmeldpunt.com. Openingstijden ma- t/m vrijavond 19.00-20.30 uur en zaterdag 14.00-16.00 uur. Tel. 3616698. www.dierenasielnoordwijk.org.

COLOFON Oplage 12.500

Een greep uit de activiteiten en evenementen in Noordwijk en omgeving Iedere maandagavond, woensdag- en vrijdagmiddag • Bioscoop De Muze; Wantveld 2. Iedere maandagavond Filmavond: Tijd 20.00 uur. Entree € 8,00. Iedere woensdagmiddag Kinderfilms; Tijd: 13.00 en 15.00 uur. Entree: € 5,00. Iedere vrijdagmiddag Kinderfilms: Tijd: 15.45 uur. Entree: € 5,00. Kijk voor een volledig programma op www.demuzenoordwijk.nl 29 & 30 november • Kunst & Antiek Fair ZIEN; Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar tijdens de Fairdagen aan de kassa in de kerk. Tijd: vrijdag: 11.00 - 17.00 uur, zaterdag: 10.00 - 16.30 uur. Entree € 5,00 p.p., inclusief een kopje koffie. Kinderen onder 14 jaar gratis, mits onder begeleiding.

Dierenbescherming

Evangelisch Ontmoetings Centrum De Ark Zondag 1 december 10.00 uur: J. vd wiel 19.00 uur: G. Zandbergen

VAKANTIE IS...

DE NOORDWIJKER

Inleveren kopij: uiterlijk vrijdag 11.00 uur Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties: Contactgegevens Binnendienst • Vincent Roos, tel. (071) 409 16 38 • Rosita Haasnoot, tel. (071) 409 16 37 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@ uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Noordwijker

Sluitingstijd advertenties maandag 11.00 uur Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, tel. (071) 402 29 01 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam

en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen. De juiste bedrijven waar een gratis krant opgehaald kan worden zijn: • Albert Heijn • Boekhandel van der Meer • Bruna Hoofdstraat • Bruna Kerkstraat • Digros • Gemeentehuis • Tabakswinkel Barnhoorn • Visitor Center Noordwijk

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/ of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.denoordwijker.nl

Prijs € 650,TE KOOP: Degelijke en ruime LADENKAST

(ongeveer 4 meter breed). Laden lopen soepel op rails. Zeer geschikt voor de klusser, zzp-er of voor in een bedrijf. Af te halen in Rijnsburg. Maten: ongeveer 4x1x1 meter.

Bel Jan: 06-55347282


NIEUWBOUW in uw regio Een nieuwbouwhuis heeft alleen toekomst:

Uw toekomst! De meeste mensen die iets willen kopen, kopen â&#x20AC;&#x2DC;t liefst iets dat nieuw is. Nieuw is fris, schoon, onaangetast; nieuw is een gevoel. Dat geldt ook voor een nieuwbouwwoning. Een nieuwbouwhuis staat open voor nieuwe bewoners, het heeft geen geschiedenis. Het doet niet denken aan smaak, keuzes of het leven van vorige bewoners. Een nieuwbouwhuis heeft alleen een toekomst: uw toekomst. Voordelen Zo zijn er nog veel meer voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje. Financieel voordeel Een nieuwbouw woning koop je vrij op naam. Je betaalt dus geen overdrachtsbelasting. Energiebesparing Energiekosten vormen een belangrijk deel van je maandelijkse woonlasten. Bij een nieuwbouwwoning zijn die vaak aanmerkelijk lager, omdat deze woningen energiezuiniger worden gebouwd. Meer gemak Wonen in jouw nieuwe huis begint niet met repareren en vervangen. Jouw woning is tenslotte splinternieuw. De komende jaren heb je dan ook nauwelijks onderhoud aan je huis. Heel aangenaam. Meer sfeer Je zult zien hoe snel er een buurt ontstaat. De bewoners van een nieuwbouwwijk willen elkaar graag leren kennen. Het is opvallend hoe snel er een vriendelijke sfeer en een buurtgevoel ontstaat.


gezellig thuiskomen in ons buurtje

OER-HOLLANDS WONEN IN VOORHOUT Donderdag 7 november hebben geïnteresseerden kennis gemaakt met de verkoopdocumentatie van de eerste fase van 25 woningen in woongebied DORP van Hooghkamer. Veel enthousiaste reacties en bijna alle eengezinswoningen onder optie was het resultaat van de start verkoopdag. Ontwikkelaar Heijmans spreekt van een succes. Wie ook nog in dit mooie, nieuwe stuk Voorhout wil wonen, is nog niet te laat. Er zijn nog diverse starters eengezinswoningen en tweeonder-een-kapwoningen beschikbaar. “Natuurlijk zijn we blij met het resultaat. Toch verbaast het me niet. Het oer-Hollandse Hooghkamer wordt namelijk echt heel leuk: groen, sfeervol, gevarieerd, ruim opgezet en kindvriendelijk. Daarbij zorgen de uiteenlopende prijzen en het afwisselende woningaanbod ervoor dat dit nieuwe woonplan interessant is voor iedereen. Als de verkoop zo voorspoedig blijft lopen, kunnen we in het voorjaar van 2014 starten met de bouw” aldus een enthousiaste Ben de Valois, ontwikkelaar bij Heijmans.

Betaalbaar wonen, het kan hier

VERKOOP GESTART!

In dit eerste plan komen ook starters eengezinswoningen, van het type rug-aanrugwoning. Dit zijn complete gezinswoningen die met de ruggen tegen elkaar aan staan en onder één groot dak schuil gaan. Door het grote dakvlak lijkt het wel één grote villa. De hoekhuizen zijn naar de zijkant uitgebouwd. Deze statig ogende ‘villa’ is het gezicht van de starters eengezinswoningen. Vanaf € 195.000,- v.o.n. heb je hier een huis met een woonoppervlakte van bijna 100 m², een tuin, begane grond met woonkamer en open keuken, op de 1e verdieping een of twee slaapkamer(-s) en complete badkamer en op de 2e verdieping, een grote zolder waar gemakkelijk een extra slaapkamer gemaakt kan worden. Ben: “Ik kan iedereen die op zoek is naar een betaalbare eengezinswoning aanraden om deze woningen eens te bekijken. Zeker in combinatie met de Starterslening wordt het kopen van een eerste eigen huis ineens heel bereikbaar.”


HOOGHKAMER OOK INTERESSANT VOOR STARTERS Starterslening Geïnteresseerd in een woning, maar net niet genoeg inkomsten om voldoende hypotheek te krijgen? De Starterslening maakt het kopen van jouw eerste huis misschien wel mogelijk. De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat je maximaal kunt lenen. De lening is de eerste drie jaar aflossingsvrij en renteloos. Denk jij dat dit wat voor jou is? Neem dan contact op met Max Sedelaar Makelaars. Je krijgt dan gelijk een gratis eerste adviesgesprek met de hypotheekadviseur, die je alles kan vertellen over jouw financieringsmogelijkheden én de Starterslening. Op de website van de gemeente vind je meer informatie. www.teylingen.nl/ Wonen/Bouwen_en_wonen/Starterslening

Het DORP. Jouw dorp?

starters eengezinswoningen vanaf € 195.000,- v.o.n.

Interesse?

Randweg

Hooghkamer bestaat uit vier woongebieden. De huizen die nu te koop zijn, liggen in woongebied DORP. De naam zegt het eigenlijk al: de sfeer is gezellig dorps en je hebt alle voorzieningen bij de hand. Met DORP wordt het ‘oude’ dorp van Voorhout afgemaakt. De architectuur sluit mooi aan bij de omliggende bebouwing. De variatie in woningtypes, wisselende kappen, speelse erkers en voortuinen met verschillende dieptes zorgen voor een prettig, gevarieerd straatbeeld. DORP FASE 1 Wel hebben alle huizen een baksteen in roodtint en is gekozen voor groene erfafscheiding, waardoor er een tuindorpse samenhang ontstaat. Een heerlijk thuis. Bijzonder detail in DORP is dat de twee eg Station En (niet actieve) boerderijen zijn ierenw ge n Be Centrum a lse v ba blijven staan. Deze ‘groene laa o c a J n kamers’ brengen direct Gemeentehuis een stukje historie in de Schoutenlaan nieuwe wijk.

T 0252 - 214 243

Ruim en duurzaam wonen

twee-onder-een-kapwoningen vanaf € 439.000,- v.o.n.

Naast de starters eengezinswoningen is er ook nog een aantal twee-onder-een-kapwoningen te koop. Ideaal als je ruim wilt wonen in een mooi huis met een heerlijke voor- én achtertuin en een oprit voor de auto. Deze woningen, met ieder een aparte dakkap, hebben een woonoppervlak van ruim 140 m², wat optioneel nog uit te breiden is. De prijs van deze huizen start bij € 439.000,- v.o.n. “Maar er is nog veel meer wat het kopen van een tweekapper interessant maakt”, aldus Ben. “De woningen worden bijzonder energiezuinig gebouwd, wat maandelijks aanzienlijk in de vaste lasten scheelt. Zo is het hele huis voorzien van comfortabele vloerverwarming, liggen er zonnepanelen op het dak en hebben we overal kunststof kozijnen toegepast, welke niet van echt hout te onderscheiden zijn. Wel de uitstraling, niet de lasten van onderhoud. Optioneel bieden wij kopers aan om gebruik te maken van diverse mogelijkheden die het huis n´ og energiezuiniger maken.”

www.hooghkamer-voorhout.nl


15 LUXE WONINGEN

TE

P O KO

• • • • • • •

.n.

v.o , 0 90

99.

f€2 a n a v

IN NOORDWIJK

sfeervolle, ruime en zeer complete woningen 3 volwaardige woonlagen met 4 – 5 ruime slaapkamers standaard dakkapel en een ruime bergzolder inclusief luxe greeploze keuken met alle apparatuur ruime badkamer met bad, aparte douche en 2e toilet zeer energiezuinig door vloerverwarming en zonneboiler ruime kavels nabij dorpskern en strand

deBruin M A K E L A A R D I J

w w w. s i n t j e r o e n sw e g - n o o r dw i j k . n l Mogen wij u begin 2014 verwelkomen in het Havenkwartier Katwijk?

Oplevering januari 2014 Gezinswoning KW510

Gezinswoning KW510 met uitbouw

Gezinswoning KW510 met tuitgevel en uitbouw

• Woonoppervlakte van 122 m2 • Royale woonkamer met open keuken van 33 m2 • 3 tot wel 5 slaapkamers • Koopsom € 305.000,- v.o.n.

• Woonoppervlakte van 128 m2 • Uitbouw van 1,20 m • Royale woonkamer met open keuken van 39 m2 • 3 tot wel 5 slaapkamers • Koopsom € 315.750,- v.o.n.

• Woonoppervlakte van 132 m2 • Royale woonkamer met open keuken van 39 m2 • 3 tot wel 5 slaapkamers • Extra ruime zolderverdieping • Uitbouw van 1,20 m • Koopsom € 330.750,- v.o.n.

Verkoop en informatie:

(015) 276 04 00

(071) 405 16 16


NIEUWBOUW

in uw regio

Van der Wiel Bouw bouwt 15 nieuwe woningen in Noordwijk-Binnen Van der Wiel Bouw zal 15 nieuwe koopwoningen bouwen nabij de historische dorpskern van Noordwijk-Binnen, op het terrein tussen de Sint Jeroensweg, Houtkrocht en Van de Mortelstraat. Op dit terrein staat nu nog het computercentrum van het Zilveren Kruis dat zal worden gesloopt. Architect Gerben van Manen tekende de eengezinswoningen die een karakteristiek uiterlijk krijgen met witgeschilderde gevels en klassieke details als tuitgevels, dakkapellen, luifels en roederamen. Alle woningen beschikken over drie volwaardige woonlagen, vier of vijf slaapkamers en een ruime bergzolder en krijgen standaard een zeer complete badkamer en een luxe inbouwkeuken met alle apparatuur. Met name in de klassieke sfeer is de hand van Van Manen terug te vinden. Charme, detaillering en een rijke uitstraling kenmerken zijn stijl. De woningen hebben een ruime zongerichte tuin, een dakkapel en een buitenberging. De koopprijs begint bij € 299.900,vrij op naam. Verwacht wordt dat in het voorjaar van 2014 zal worden gestart met de bouw. Ed Zwart, directeur Van der Wiel Bouw: “De woningen onderscheiden zich duidelijk van reguliere nieuwbouwwoningen. Niet alleen door de rijke uitstraling maar ook door de complete afwerking. Hierdoor komen de kopers niet voor allerlei bijkomende kosten te staan. De huizen zijn

bijvoorbeeld standaard voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur zoals een gasfornuis met afzuigkap, een combimagnetron, een vaatwasmachine en een koelkast. Ook de badkamer met een ingebouwd bad, een separate douche, dubbele wastafels en een wandcloset zijn in de aankoopsom inbegrepen.” Verder benadrukt Zwart het belang van de vier of vijf ruime slaapkamers: “Er zijn in deze prijsklasse heel weinig woningen die dit bieden. Hiermee voorzien we in een behoefte.” Er is in het project veel aandacht besteed aan het ontwerpen van duurzame en energiezuinige installaties waardoor de woningen voldoen aan het groene A+ energielabel. Iedere woning is uitgerust met een HR combiketel, vloerverwarming op de begane grond en een zonneboiler. De vloerverwarming heeft aan een lage watertemperatuur genoeg en naast het feit dat het heel comfortabel is scheelt het ook aanzienlijk in de stookkosten. De zonneboiler warmt het water voor de douche en het bad. Is er minder zon dan stookt de cv ketel de benodigde warmte bij. Samen met de hoogwaardige isolatie leidt dit ook

tot besparing op de stookkosten. Van der Wiel Bouw gebruikt hoogwaardige bouwmaterialen voor huizen. Zwart: “Neem bijvoorbeeld de keramische dakpannen die een mooie authentieke tint hebben en die ook na jaren hun uitstraling behouden. Dit in tegenstelling tot de vaak bij nieuwbouwhuizen gebruikte betonnen dakpannen. Die aandacht is doorgevoerd in de fraai uitgetimmerde dakkapellen en de luifels boven de entree. Het lijstwerk is klassiek vormgegeven met een zinken kraal zoals dat vroeger gewoon was. Door het gebruik van deze ambachtelijke materialen blijft de uitstraling van de woningen ook in de toekomst behouden.” De nieuwe woningen zijn gelegen tussen de Van der Mortelstraat, St. Jeroensweg en de Houtkrocht vlakbij het gezellige centrum van Noordwijk-Binnen en op en-

kele minuten fietsen van zee. In deze wijk bouwde Van der Wiel Bouw ook al 29 kasteelmuurwoningen om het historisch landgoed Calorama. Op steenworp afstand vindt u naast de nodige winkels ook een kinderdagverblijf, meerdere scholen, naschoolse opvang en de bibliotheek. De nabij gelegen oude dorpskern van Noordwijk-Binnen is in 1992 aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Hier zijn vele oude panden, statige herenhuizen, prachtige gevels en de eeuwenoude lindebomen die herinneren aan vroeger tijden. Van der Wiel Bouw heeft de afgelopen jaren meer dan zevenhonderd woningen gerealiseerd in Noordwijk. Meer informatie over het nieuwbouwproject is te vinden op www.sintjeroensweg-noordwijk.nl of te verkrijgen via De Bruin Makelaars, telefoon 071 - 361 93 16.

Nieuw wonen, zonder te wachten

Het kan nu in het Havenkwartier Een nieuwbouwwoning kopen. Waarom niet? Steeds meer mensen verkiezen nieuwbouw boven een reeds gebouwd en eerder bewoond huis. En zo vreemd is dat niet. Nieuwbouw is tegenwoordig vooral heel erg leuk, duurzaam en hoogwaardig. Kleinschalige projecten, een gevarieerd aanbod van huizen, fraai gedetailleerde architectuur en veel aandacht voor de opzet van de wijk is het credo.

bouw en dat u het huis vanaf tekening moet kopen. Maar in het geval van het Havenkwartier kunnen we zelfs dit minpunt wegstrepen. Er zijn namelijk nog 11 prachtige grote eengezinswoningen beschikbaar die in januari 2014 worden opgeleverd. U kunt dus al door het huis rondlopen, de ruimte beleven en de sfeer proeven.

Daarbij is nieuwbouw kopen op nog veel meer fronten aantrekkelijker. Zo heeft u de eerste jaren geen omkijken naar het onderhoud en is een nieuw huis veel energiezuiniger. Alleen al hierdoor spaart u geld uit. Daarbij is een nieuwbouwhuis in vele opzichten comfortabeler dan een ‘oud’ huis. Denk hierbij aan betere isolatie, dubbel glas en soms zelfs heerlijke vloerverwarming. Koopt u een nieuwbouwwoning bij Bouwfonds Ontwikkeling dan staat deze altijd in een fijne, veilige en comfortabele buurt met voldoende parkeerplaatsen, openbaar groen, speelplaatsen, scholen en winkels. Ook letten wij op een goede aansluiting op het openbaar vervoer. Tot slot heeft u bij een nieuwbouwhuis alle vrijheid van de wereld. U kiest uw eigen badkamer, uw eigen keuken en als u een dakkapel wenst, kan deze meegenomen worden tijdens de bouw. Een nieuw huis is een blanco blad, dat alleen u beschrijft. Meer lezen over de voordelen van nieuwbouw kopen? www.daaromnieuwbouw.nl

De beschikbare eengezinswoningen hebben allemaal 3 tot 5 slaapkamers en een lekkere, beschutte tuin. U heeft de keuze uit drie verschillende types. De ‘KW510’ heeft een woonoppervlak van 122 m² en kost € 305.000 v.o.n., de ‘KW510’ met uitbouw van 1,20 is 128 m² groot en heeft een koopsom van € 315.750 v.o.n. Tot slot is er nog 1 eengezinswoning van het type ‘KW510’

Havenkwartier Op een van de meest aantrekkelijke locaties in Katwijk aan Zee realiseert Bouwfonds het Havenkwartier. Een prachtig plan, direct aan de jachthaven en op slechts tien loopmi-

nuten van het centrum, de zee en het strand. Geniet zomers van wandelen over de autoloze boulevard en kijk naar de mooie jachten die aangemeerd zijn in uw ‘achtertuin’. Ja, ik wil ook een nieuwbouwhuis! Klinkt goed, vindt u ook niet? U zou nog als mogelijk bezwaar kunnen opvoeren dat u lang moet wachten in verband met de

met tuitgevel en uitbouw van 1,20 meter. De woning heeft een extra ruime zolderverdieping en telt 132 m² aan woonoppervlakte. Voor € 330.750 v.o.n. bent u straks eigenaar van dit mooie huis en woont u begin van het jaar in het leuke Havenkwartier op loopafstand van hartje Katwijk aan Zee. Een unieke kans om in deze tijd, waarin de huren stijgen en de rente ‘nog nooit zo laag is geweest’, op zo’n bijzondere plek een woning te kopen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Leeuw Makelaardij op telefoonnummer 071 – 405 16 16 of bel met Bouwfonds op telefoonnummer 015 – 276 04 00. Of bezoek de website www.havenkwartierkatwijk.nl


Heerlijk wonen en 12 jaar gratis windenergie Wilt u ook heerlijk wonen in Voorhout? Bij aanschaf van één van onze woningen ontvangt u nu gratis Winddelen. Hiermee wordt u mede-eigenaar van een windmolen in Culemborg en wekt u uw eigen groene stroom op. Een mooie bijdrage aan een beter milieu. De start van de verkoop van de eerste 30 woningen vindt plaats op:

KOOP START VER MBER NOVE VANAF 29

• Vrijdag 29 november 19.00 - 21.00 uur • Zaterdag 30 november 11.00 - 15.00 uur U bent van harte welkom!

Chantal Lefeber Makelaardij Heereweg 211 Lisse tel: 0252 - 429 119

wonenmetgratiswindenergie.nl


NIEUWBOUW

in uw regio

Wanneer komt u uniek wonen in De Bloem? Als u in Rijnsburg woont of Rijnsburg regelmatig bezoekt, kan het u niet zijn ontgaan: Nieuwbouwplan De Bloem krijgt steeds meer vorm. Dit nieuwe, unieke deel van Rijnsburg wordt gebouwd door De Raad Bouw. De Raad Makelaars verkoopt de woningen. Er zijn nog enkele startersappartementen beschikbaar (vanaf € 149.900 v.o.n.) en u hebt nog keus uit verschillende grondgebonden woningen en appartementen in verschillende prijsklassen. Waarom zou u niet de stap zetten om deel te gaan uitmaken van een eigentijdse en tegelijkertijd warme en comfortabele woonomgeving? Het unieke van De Bloem De Bloem is op meerdere manieren uniek in deze tijd. Geen ‘recht toe, recht aan’straten maar aantrekkelijke woningen die samen een gigantische bloem vormen. Origineel en slim ontworpen: de woningen hebben een directe ligging aan het omvangrijke groen rondom de wijk. Bovendien kunt u straks gebruik maken van vele voorzieningen direct in de wijk. De woningen in De Bloem zijn allemaal ontworpen met oog voor detail. Zo is elke entree anders. Van tegel- en metselwerk tot hekwerken en ornamenten: de warme persoonlijke sfeer is overal doorgezet.

of dit de juiste tijd is? Het is in de huidige markt voor consumenten vaak niet gemakkelijk om over te gaan tot de aankoop van een nieuw huis. Want: raakt u uw huidige woning wel kwijt? De Raad Makelaars heeft daar iets op gevonden: kopen zonder risico. Makelaar Pieter Kuijt licht het concept toe: “Wanneer u bij ons een contract afsluit voor de koop van een nieuwbouwappartement of eengezinswoning in Amarant of Egelantier, dan bieden we u een aantal gunstige voorwaarden. Allereerst neemt De Raad Makelaars uw huidige huis gratis in de verkoop. Dat betekent geen courtagekosten; u betaalt slechts de een-

De Bloem groeit in de komende jaren uit tot een wijk in een glooiend grasveld met weggetjes en wandelpaden, uitgevoerd in natuursteen. Het hart van De Bloem wordt een hoger gelegen centraal ontmoetingsplein met fijne voorzieningen. Onder het 0plein ligt de parkeergarage die het mogelijk maakt dat auto’s grotendeels buiten het straatbeeld blijven in de nieuwe wijk. De kroonbladeren worden gevormd door vijf woonhoven met appartementen, maisonnettes en eengezinswoningen. Elk woonhof krijgt een heel eigen karakter en invulling.

malige kosten voor het mediapakket om uw huis onder de aandacht te brengen in kranten en andere media. Wanneer uw huis binnen acht maanden niet verkocht is, heeft u de mogelijkheid het koopcontract te ontbinden of om de afspraak te verlengen. Het kopen zonder risico geldt in principe tot aan de oplevering van uw nieuwe woning. U heeft dus nooit het risico van dubbele woonlasten.’ Ook wanneer u uw huis verkoopt via een andere (VBO of NVM) makelaar, voor een redelijke prijs, biedt De Raad Makelaars u de mogelijkheid om te kopen zonder risico.

Kopen zonder risico: geen courtage voor de verkoop van uw eigen huis U wilt wel graag verhuizen, maar u twijfelt

Voorzieningen op ongekend niveau Bewoners van De Bloem kunnen straks profiteren van allerlei voorzieningen die

het leven extra comfortabel en zelfs een beetje luxe maken. De ligging van De Bloem is ideaal. Rijnsburg ligt centraal in de Randstad. Binnen een paar minuten bent u vanuit De Bloem op de snelweg, naar bijvoorbeeld Den Haag of Amsterdam. De bruisende stad Leiden is zelfs gemakkelijk

per fiets bereikbaar. In de nabijheid van De Bloem kunt u al uw dagelijkse boodschappen doen. Onder plandeel Fuchsia worden bovendien bedrijfsunits gerealiseerd. Aan de Oegstgeesterweg zijn diverse winkels gevestigd, waaronder een supermarkt. Een paar straten verderop kunt u doorgaan met shoppen in het gezellige winkelcentrum De Hoftuin. Gezondheidsplein in De Bloem In De Bloem wordt een gezondheidscentrum gevestigd met ruimte voor bijvoorbeeld een apotheek, huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. Zaken die iedereen nodig

heeft, maar die zeker niet iedereen zo dicht bij huis heeft. Wellness De trots van de wijk is straks natuurlijk de Wellness, exclusief voor bewoners van De Bloem. De Wellness beschikt over een luxe zwembad, waar u onbeperkt gebruik van kunt maken. In de Finse sauna en het Turkse stoombad kunt u heerlijk bijkomen van een drukke dag. Tussendoor ontspant u in de sfeervolle relaxruimte. Ook een fitnessclub, eveneens alleen voor bewoners toegankelijk, maakt deel uit van het wellnesscomplex. Helpende hand voor starters Starters die graag een koopwoning zouden willen kopen, maar twijfelen of zij een woning kunnen betalen, zouden eens contact moeten zoeken met De Raad Makelaars. De Raad verstrekt in samenwerking met de gemeente Katwijk startersleningen, die het mogelijk maken om een woning te kopen, nu de prijzen gunstig zijn. Met een starterslening is het voor meer mensen mogelijk om met een voordelige hypotheek en een aanvullende renteloze lening een huis te kopen. Wanneer de aankoopprijs te hoog is voor uw bruto inkomen, biedt de starterslening van maximaal € 30.000 uitkomst. Over het bedrag van de starterslening betaalt u minimaal drie jaar lang geen rente en aflossing. Dat scheelt al snel honderden euro’s woonlasten per maand. Om in aanmerking te komen worden eisen gesteld aan uw bruto inkomen. Met een starterslening kunnen woningen worden gekocht tot een prijs van ca. € 175.000,- VON. Meer informatie Meer informatie over De Bloem vindt u op www.de-bloem.nl. Wilt u contact met De Raad Makelaars, bel dan 071-4051500 of mail naar welkom@deraadmakelaars.nl. Volg De Raad ook op Facebook: www.facebook.com/projectdebloem.

Even voorstellen: Gijsbert Schrijvers De 26-jarige Gijsbert Schrijvers heeft onlangs een woning gekocht in De Bloem, in plandeel Amarant om precies te zijn. Nu woont hij nog in Leiden. Hij kan niet wachten op het moment dat hij de sleutel van zijn eigen appartement in ontvangst kan nemen. Graag stelt hij zich aan u voor. “Ik ben werkzaam als systeembeheerder voor grote bedrijven, zoals Schiphol, Funda en , D-Reizen. Daarnaast ben ik eindredacteur bij RTV Katwijk Nieuws. Mijn hobby’s zijn stappen, feesten, koken en series kijken. Ik heb gekozen voor dit project, omdat ik als starter zelfs deel kan uitmaken van een buurt met een eigen zwembad, fitness enzovoorts. Daarnaast vind ik de locatie uitstekend. Dicht bij de A44 en in de buurt van familie en vrienden. Hoe ik mijn appartement ga inrichten? Ik heb nog geen idee! Eerst wil ik een keer binnen kijken, zodat ik kan zien wat het kan worden. Hopelijk is dat snel, want ik kijk ernaar uit!”


Informeer naar

Wonen aan open vaarwater in Oegstgeest aan de Rijn?

de nog te bouwen woningen in deze fase.

Direct beschikbaar! Hofwoning type Doorman

Hofwoning type De Ruyter

• • • • • •

• • • • • •

Woonoppervlak ca. 137 m2 met 2 ruime slaapkamers Uitgebouwde woonkamer met halfopen eetkeuken (ca. 82 m2) Openslaande deuren naar de tuin Achtertuin op het zuiden en over gehele breedte aan vaarwater 2 parkeerplaatsen op eigen terrein Maak een afspraak voor een bezichtiging

Koopsom € 419.950,- v.o.n.

www.rhijnwaeter.nl

Woonoppervlak ca. 155 m2 met 3 ruime slaapkamers Uitgebouwde woonkamer met halfopen eetkeuken (ca. 82 m2) Openslaande deuren naar de tuin Achtertuin op het zuiden en over gehele breedte aan vaarwater 2 parkeerplaatsen op eigen terrein Maak een afspraak voor een bezichtiging

Koopsom € 445.400,- v.o.n.

(015) 276 04 00

(071) 405 16 16


NIEUWBOUW

in uw regio

Picknickmand in de sloep en varen maar

Uw tuin is het vertrekpunt van een relaxt dagje uit Levensgenieters die op zoek zijn naar rust, ruimte, water en zon doen er goed aan om zich te verdiepen in de woningen van het Hofje van Rhijnwaeter: nieuw gebouwd, net opgeleverd, mooi om te zien, aan het water en met een grote tuin op het zuiden. Voor we enthousiast verder vertellen, eerst even het grote geheel. Midden in de kuststrook van Zuid-Holland – tussen Leiden en Oegstgeest – verrijst de nieuwe wijk ‘Oegstgeest aan de Rijn’. De 1100 woningen die hier de komende jaren worden gebouwd, liggen aan kronkelende straatjes en mooie lanen. Groen en water hebben een hoofdrol en zijn dus altijd binnen handbereik. Veel woningen liggen zelfs direct aan één van de watersingels. Zo ook één van de meest recent opgeleverde plannen van Bouwfonds het ‘Hofje van Rhijnwaeter’. Uniek is dat het water van Oegstgeest aan de Rijn direct aansluit op ‘alle’ Hollandse wateren. Vanuit uw achtertuin vaart u zo dwars door het centrum van Leiden, ‘flanerend’ langs terrasjes, of via Katwijk eenvoudig naar de Kagerplassen en verder. Kerst vieren in uw nieuwe huis Hofje van Rhijnwaeter bestaat uit totaal 16 woningen die aan een autoluw hofje liggen. Er zijn drie verschillende woningtypes met een woonoppervlakte van 120 tot 170 m2. De prijzen lopen, voor een nog te bouwen woningen in het Hofje van Rhijnwaeter, uiteen van € 385.000,- tot €459.950,- v.o.n. Alle woningen zijn voorzien van een terras aan het water en beschikken over eigen parkeergelegenheid op eigen terrein. Ziet

u zichzelf hier al wonen? Dan hoeft u dus niet lang te wachten want zes woningen zijn al gebouwd en opgeleverd. Een deel is nog te koop. Het mooie is dat u geen huis vanaf tekening hoeft te kopen, u kunt gewoon rondlopen in het huis dat uw voorkeur heeft. Beleef de ruimte en proef de sfeer. Kijk voor meer informatie op www. rhijnwaeter.nl Zij kochten hun droomhuis in het Hofje van Rhijnwaeter Zeilers in hart en nieren, dat zijn Joyce en Robert Frentzen. Een dag niet op het water is een dag niet geleefd. Elk weekend gaan ze naar de kust van Wassenaar, want daar ligt hun gezamenlijke hobby: de catamaran. “Maar het waait niet altijd hard genoeg en ook dan zijn we graag op het water, heel relaxt in een sloepje of zo. Als we maar met ons hoofd in de wind kunnen genieten van de frisse lucht en bij voorkeur een zonnetje, dan zijn we gelukkig. Toen we een mail kregen van Bouwfonds waarin het ‘Hofje van Rhijnwaeter’ onder de aandacht werd gebracht, waren we gelijk geboeid. Dit huis was echt precies wat we zochten qua ligging: dicht bij de kust, aan het water en met een tuin op het zuiden. Toen ook de ruimte in huis en de mogelijkheden om onze woonwensen te verwerken er waren,

Interieurimpressie hofwoning hebben we besloten om te kopen en nu is het zover, we hebben de sleutel. Toen we voor het eerst rondliepen waren we positief verrast door de ruimte die het huis op de verdieping biedt. De tekening gaf ons wel een idee, maar het bleek nog groter. Ook het kwalitatief hoogwaardige afwerkingsniveau is iets wat echt waarde toevoegt. Over de details is nagedacht en dat zie je. We nemen de tijd om dit nieuwe huis helemaal af te werken en in te richten zoals wij willen. In januari gaan we over. We hebben er zin in.”

Koopoplossingen voor starters Het kopen van een eerste eigen woning is leuk en spannend, maar ook een sprong in het diepe. Met de koop is (heel) veel geld gemoeid. Komt u er na een oriënterend gesprek bij de bank achter dat u niet voldoende hypotheek kunt krijgen? Niet getreurd, er zijn oplossingen voor starters. Starterslening De starterslening is een aanvullende lening bovenop de lening die u bij de bank afsluit. Met de starterslening wordt het verschil overbrugt tussen de maximale hypotheek en het bedrag dat u nodig heeft voor de aankoop. De starterslening wordt door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) namens de gemeente verstrekt. De hoogte van de starterslening wordt door de gemeente met behulp van een advies van de SVn vastgesteld. Koopgarant Koopgarant is een initiatief waarbij u als koper van een woning of appartement van de woningcorporatie een korting krijgt op de marktwaarde. Hierdoor heeft u een lagere hypotheek nodig. Bij verkoop in de toekomst bent u als eigenaar verplicht de woning weer te koop aan te bieden aan de woningcorporatie. De woningcorporatie is verplicht de woning terug te kopen en deelt dan mee in de waardeontwikkeling van de woning. Generatiehypotheek De generatiehypotheek is een benaming voor een aantal hypotheekoplossingen die een koopwoning bereikbaar maken indien u dat niet op eigen kracht kunt realiseren.

De hulp van (groot)ouders staat centraal bij de generatiehypotheek. 1. Mededebiteurschap: ouders of grootouders kunnen in bepaalde situaties debiteur worden voor het deel van de hypotheek dat u zelf op basis van het inkomen niet kunt krijgen. 2. Schenken: ouders of grootouders kunnen (een deel van) de koopsom schenken. Vaak zijn hier verhoogde schenkingsvrijstellingen voor van toepassing. 3. Lenen: willen ouders of grootouders niet schenken, dan kan lenen een oplossing zijn.

Voor alle koopoplossingen geldt dat er verschillende hypotheekvormen mogelijk zijn, om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek bent u echter verplicht om de volledige hypotheek in maximaal 30 jaar terug te betalen door middel van een lineaire- of een annuïteiten hypotheek. Om in aanmerking te komen voor de starterslening of Koopgarant is het aanvragen en verkrijgen van Nationale Hypotheek Garantie verplicht. Teun Kuijpers Financieel Adviseur Particulieren, Rabobank Katwijk

Kopers Joyce en Robert Frentzen


Appartementen ‘Atlantic’

Verk ruim oop g 50% estart verk , och t

60 appartementen, Katwijk aan Zee

! D N O V A P O O K VER r de ovember a.s. naa

28 n Kom donderdag 20.30 uur in de – 0 .0 19 n va , d verkoopavon Katwijk. k, Rogstraat 2 te ij w at K k an ob Rab

• Fantastische ligging direct aan de jachthaven

• Appartementen en penthouses van circa 72 m2 tot 234 m2 • Eigen balkon of dakterras, sommige met direct zicht op de haven of zelfs op zee

• Eigen aparte berging

• Privé-stallingsplaats op eigen terrein of in overdekte garage • Appartementen € 209.950,- tot € 374.950,- v.o.n. • Penthouses € 349.950,- tot € 995.950,- v.o.n.

Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord over het wonen in het Havenkwartier en de fantastische appartementen en penthouses.

www.havenkwartierkatwijk.nl T 015 276 04 00

T 071 405 16 16 Dé nieuwe woonlocatie van Katwijk aan Zee


NIEUWBOUW

in uw regio

Als al het goede samenkomt wordt wonen puur genieten De zon onder zien gaan vanaf uw balkon en kijken naar de boten die aanleggen in de haven. Een privé-stallingsplaats. Comfortabel nieuw wonen dicht bij het centrum van Katwijk aan Zee én het strand. Allemaal typisch Havenkwartier. Voor wie het nog niet kent: het Havenkwartier is een gebied rondom de haven in Katwijk dat de komende jaren een complete metamorfose ondergaat. Van industriegebied naar gezellige buurt met een heel gevarieerd woningaanbod. Appartementen populair De verkoop van Appartementen ‘Atlantic’ is kort geleden gestart en verloopt bijzonder goed. Van de 60 appartementen en penthouses is de helft verkocht. Als het zo doorgaat geeft projectontwikkelaar Bouwfonds Ontwikkeling binnenkort het startsein voor de start van de bouw. Omdat het woningaanbod zo gevarieerd is, is er nog steeds veel te kiezen. De beschikbare appartementen wisselen in woonoppervlakte, ligging, uitzicht en prijs. Vanaf € 209.950,- v.o.n. koopt u een schitterend appartement in het Havenkwartier inclusief (overdekte) privé-stallingsplaats. Komt u ook naar de verkoopavond? Wilt u in één avond alles te weten komen over wonen op één van de leukste plekken van Katwijk aan Zee? Kom dan donderdag 28 november naar Rabobank Katwijk, Rogstraat 2 in Katwijk. U bent van harte welkom tussen 19.00 en 20.30 uur. Deze avond is ideaal als u zich volledig vrijblijvend wilt laten informeren over de appartementen en penthouses in ‘Atlantic’. Er is genoeg te zien en naast het team van Bouwfonds is ook De Leeuw Makelaardij en de financieel adviseurs van de Rabobank aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Liever een huis met een tuin, die u binnen enkele maanden kunt betrekken? Dan heten wij u ook van harte welkom. In het Havenkwartier zijn namelijk nog diverse nieuwe eengezinswoningen te koop die al in januari 2014 worden opgeleverd. Variatie is het sleutelwoord In het opvallende gebouw, ontworpen door BBHD architecten, komen 60 appartementen en penthouses. Alle woningen hebben een bijzonder praktische indeling, een riant balkon en grote raampartijen die bijdragen aan een prettig verlicht appartement en een vrij uitzicht op de haven en soms zelfs op de zee. Het woningaanbod is heel gevarieerd. Tijdens de verkoopavond komt u daar meer over te weten, in dit artikel een klein tipje van de sluier. Wat dacht u van een type ‘Sailor’? Dit driekamerappartement van bijna 80 m² heeft een groot balkon op het noordwesten (avondzon) en vanuit diverse appartementen kijkt u schitterend uit over de haven of de zee. Een slagje groter? Laat u dan eens informeren over ‘Nautor’ of ‘Marina View III’. Nautor heeft een schitterende living met een zee aan licht en twee grote slaapkamers. Natuurlijk is ook dit appartement voorzien van een lekker balkon. Wie de sfeer van een schuine kap kan waarderen, doet er goed aan om ‘Nautor’ op de vierde ver-

dieping te bekijken. ‘Marina View III’ heeft ook twee grote slaapkamers, maar dat is dan ook gelijk de enige overeenkomst. Een balkon van 15 m² op het zuidoosten, direct zicht op de haven, een living met ramen aan twee zijdes en een ruime badkamer met apart toilet en ligbad kwalificeren dit mooie appartement. Voor wie echt iets exclusiefs wil, kunnen wij één van de penthouses aanraden. U leest er alles over in het artikel elders in deze special waarin ook de architect vertelt over het ontwerp. Zij gingen u voor! Robin en Neline wonen allebei nog thuis. Kort geleden zetten ze hun handtekening onder het koopcontract voor een appartement ‘Beluga’ in Atlantic. De aankoop van hun eerste eigen huis was hiermee een feit. Overigens waren Robins ouders zo enthousiast over wat zij zagen in de brochure dat ze ook een appartement hebben gekocht. Over één nacht ijs gingen Robin en Neline zeker niet. Trots vertellen ze: “We hebben best wel wat woningen en projecten bekeken. Toch kwamen we telkens

terug bij het Havenkwartier. Je krijgt hier gewoon echt een heel mooi huis op een goede locatie voor een scherpe prijs. Een appartement met een balkon van 11 m² op het zuidwesten, daar betaal je normaal de hoofdprijs voor. We hebben het getroffen. Overigens vonden we het ook prettig dat het Havenkwartier nieuwbouw is. We worden de eerste bewoners en kunnen alles op onze manier inrichten. Daarbij hoeven we nu niet hals over kop te verhuizen, we hebben anderhalf jaar de tijd om te sparen en alles te regelen.” Meer over de voordelen van nieuwbouw te weten komen? Lees het artikel over de eengezinswoningen in het Havenkwartier elders in deze special.

u hiervandaan snel op het strand, maar ook in de stad. Via de N206 en de A44 is Katwijk aan Zee goed verbonden met de rest van de Randstad. Leiden, Den Haag en Amsterdam zijn allemaal binnen 30 minuten bereikt.

In het hart van Katwijk aan Zee De locatie van Havenkwartier was voor Robin en Neline erg belangrijk. Ze wilden lekker dicht bij het centrum blijven wonen, en dat kan hier. Zoals zij zeiden: “Een auto heb je niet per se nodig. Met de fiets of scooter ben je zo bij de winkels, restaurantjes en de sportschool.” Niet alleen bent

Tot de 28e? Zien wij u 28 november bij de Rabobank Katwijk? Wij kijken ernaar uit. Heeft u al andere plannen, maar wel interesse. Kijk voor meer informatie op www.havenkwartierkatwijk.nl, bel met Bouwfonds op 015 – 276 04 00 of met De Leeuw Makelaardij op 071 – 405 16 16.

Ondernemen in het Havenkwartier Atlantic biedt aan geïnteresseerde ondernemers de mogelijkheid om een detailhandelsruimte te creëren met horeca functie en buitenterras, maar ook behoort bijvoorbeeld een sportschool, kinderdagverblijf, dienstverlening tot de mogelijkheden. Heeft u interesse? Neem contact op met Bouwfonds op 015 – 276 04 00.


NIEUWBOUW

Binnenkort in de verhuur: 10 nieuwbouw huurwoningen in ’t Duyfrak • Ruime woning (110 m2) met drie slaapkamers op de eerste etage • Afgewerkte zolderverdieping met groot dakraam • Vloerverwarming op begane grond en eerste etage • Energiezuinig: A++ • Tuin met berging en eigen parkeerplaats • Huurprijs rond € 690,- per maand inclusief servicekosten; huurtoeslag mogelijk • Inschrijven via woonzicht.nl

Meer informatie op dunavie.nl

in uw regio

Binnenkort in de verhuur: 10 nieuwbouw huurwoningen in ‘t Duyfrak Dunavie realiseert 99 nieuwbouw huurwoningen in ’t Duyfrak: 63 eengezinswoningen en 36 appartementen. De eerste tien eengezinswoningen worden naar verwachting in februari/maart 2014 opgeleverd. ’t Duyfrak is de allernieuwste wijk in Valkenburg met allerlei voorzieningen in de buurt. Naast de Dorpsweide, de ijsbaan en de sportvelden komt er een nieuwe brede school. Daarnaast bent u zo in het centrum van Valkenburg, Katwijk of Leiden. De woning De ruime, zeer energiezuinige (A++) eengezinswoning (110 m2 woonoppervlakte) is voorzien van vloerverwarming. Op de begane grond is een woonkamer/keuken met een oppervlakte van circa 35 m2. Op de eerste etage liggen 3 slaapkamers en een badkamer met douche. Er is een mogelijkheid om een tweede toilet aan te sluiten. Op de tweede etage is een volledig afgewerkte zolder van circa 18 m2 en een bergruimte van 2,5 m2. De woning beschikt over een eigen parkeerplaats en een tuin met berging. Huurprijs De huurprijs ligt rond € 690,- per maand inclusief servicekosten. U kunt voor deze woning huurtoeslag aanvragen. Of u daad-

werkelijk in aanmerking komt voor huurtoeslag leest u op www.toeslagen.nl. Inschrijving en toewijzing De woningen staan binnenkort op www. woonzicht.nl. De woningen worden voor oplevering toegewezen. De volgorde van toewijzing wordt bepaald door uw inschrijfwaarde. Wij wijzen zes woningen toe aan huurders met een gezamenlijk inkomen tot € 34.229 en vier woningen aan huurders met een gezamenlijk inkomen vanaf € 34.229 tot € 39.712. Meer informatie leest u op dunavie.nl.


H&B BOUW GAAT VOLGENDE FASE VESTERHOUT BOUWEN Onlangs is de verkoop gestart van 6 appartementen met tuin en 12 maisonnettewoningen in Vesterhout (Voorhout). Vesterhout is een kleinschalige woonwijk tussen de Jacoba van Beierenweg en het Offenbachpad en maakt onderdeel uit van de geliefde wijk Hoogh-Teylingen. Niet alleen de hoogwaardige, toekomstgerichte bouw, maar zeker ook de ligging maakt deze woningen bijzonder interessant en uitermate geschikt voor jonge starters. Vesterhout kenmerkt zich door een ruim opgezet straatbeeld met veel water. De wijk grenst aan het hart van Voorhout, met winkels, uitgaansmogelijkheden en sportverenigingen in de directe nabijheid. Het NS station bevindt zich op slechts 3 minuten loopafstand. Vanaf hier zit men met de trein binnen 6 minuten in Leiden, 25 minuten in Den Haag of 17 minuten in Haarlem. Werken in de stad, wonen in het gezellige Voorhout en uitwaaien op het strand van Noordwijk (10 minuten met de bus); vanuit Vesterhout is alles binnen handbereik.

Appartementen met ruime, zonnige tuin De appartementen op de begane grond hebben een woonoppervlak van ca. 85 m² en een zonnige tuin op het zuidwesten van maar liefst 10 meter breed. De woningen beschikken over twee slaapkamers, waarvan 1 master bedroom, een ruime badkamer, separaat toilet, aparte CV/ wasruimte en een ruime woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar de tuin.

8

Hoogwaardige bouw, betaaldbare prijs H&B Bouw uit Sassenheim is initiatiefnemer van de wijk Vesterhout en verantwoordelijk voor de bouw. De eerste woningen (fase 1: eengezinswoningen) zijn deze zomer opgeleverd en de bouw van 4 villa’s is in volle gang. De bouw van de appartementen en maisonnette-woningen zal aanvangen medio maart 2014. 12

10

6 appartementen en 12 maisonnettewoningen Het nieuw te bouwen wooncomplex bestaat uit 6 appartementen met tuin en 12 maisonnette-woningen. Op de onderste woonlaag (begane grond) kan men gelijkvloers wonen in een prachtig appartement met ruime tuin. De entree van de maisonnette-woningen bevindt zich op de 1e verdieping. Zowel de appartementen als de maisonnette-woningen hebben een eigen buiten berging.

Op de eerste verdieping hebben beide woningen hun eigen voordeur. De woningen hebben een entree met toiletruimte en een grote woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar een zonnig balkon op het zuidwesten. In de woonkamer bevindt zich de trap naar de tweede verdieping. Hier zijn twee slaapkamers, de badkamer en een aparte CV/ wasruimte gesitueerd. De slaapkamer aan de achterzijde heeft standaard een dakkapel. Plaatsing van een dakkapel (i.p.v. dakraam) aan de voorzijde is optioneel.

Maisonnette-woningen met balkon De maisonnette-woningen hebben een oppervlakte van ca. 75 m². Via een gezamenlijke entree op de begane grond (per 2 maisonnettes) gaat u via de trap naar de eerste verdieping.

Dit woonconcept leent zich ook voor bewoning door ouders in het appartement en kinderen en (eventuele kleinkinderen) in de maisonnette-woning. Voor beide partijen kan dit veel voordelen bieden, denk aan oppas en zorg, terwijl de privacy gewaarborgd blijft.

De appartementen en maisonnettewoningen vormen samen een bijzonder woonconcept. De architectuur doet niet denken aan een appartementencomplex, maar heeft de uitstraling van luxe eengezinswoningen. Dit geeft de woningen een extra meerwaarde.

Certificaat Woningborg

De maisonnette-woningen zijn met een verkoopprijs vanaf € 187.500,- v.o.n. zeer geschikt voor jonge mensen die niet langer willen huren, maar kopen. De appartementen hebben een verkoopprijs van € 212.500,- v.o.n. en zijn zowel voor jongeren als senioren interessant. Wat senioren met name aanspreekt, is de beschikking

Meer informatie

VESTERHOUT VOORHOUT NET TO MA ANDL AST € 637,=* Bij een koo ps

over een tuin en dat alles gelijkvloers is. Maar ook de aanwezigheid van veel jonge gezinnen wordt door de senioren gewaardeerd. Dit maakt de wijk levendig.

STA

RTE

( VI

AG

RSL

EM

EEN

TE ,

Alle woningen worden gebouwd onder het certificaat van de Woningborg; het garantie-instituut dat borg staat voor garantie, kwaliteit en gegarandeerde afbouw van woningen.

Meer informatie over deze of andere woningen in Vesterhout (want Vesterhout biedt nog veel meer!), kunt u vinden op de website www.vesterhout.nl. Of u kunt contact opnemen met Heemskerk Makelaardij, tel. 0252 – 375 736.

E NI MA

NG

X. €

50 .

BE S

000

,= P

CH

ER

IK B

WO

NIN

A AR G) !

o € 187.50 0,= m van von

12 MAISONNETTE-WONINGEN vanaf € 187.500,- v.o.n.

• 2 verdiepingen en optie voor dakkapel aan voorzijde (achterzijde heeft standaard een dakkapel) • een gezellig balkon op het Zuid-Westen • 3-kamer maisonnette • Complete badkamer en keuken, aanpassing naar eigen smaak en wensen is mogelijk • Perfecte ligging t.o.v. winkelgebied en station • vanaf € 187.500,= v.o.n

6 APPARTEMENTEN

met tuin en berging € 212.500,- v.o.n. • alles gelijkvloers • een heerlijke tuin op het Zuid-Westen • 3-kamer appartement • Complete badkamer en keuken, aanpassing naar eigen smaak en wensen is mogelijk • Perfecte ligging t.o.v. winkelgebied en station • met tuin en eigen berging € 212.500,= v.o.n.

*benodigd jaar-inkomen circa € 40.000,=, lening op basis van een rentevast periode van 5 jaar, rentepercentage 3,15%, annuitaire aflossing, brutomaandlast € 806,= (rente en aflossing), netto maandlast bedraagt dan € 637,=. Exclusief servicekosten.

www.vesterhout.nl

Volg ons op facebook via www.facebook.com/vesterhout

Wildlaan 3, Noordwijkerhout 0252 375 736

www.heemskerkmakelaardij.nl


Wonen in een penthouse

op de begane grond aan het water?

BUNGAL'EAU

UNIEKE KANS: KOPEN IS BOUWEN !

ADDITIONEEL KANAAL

SANDTLAAN

appartementengebouw De Waterklaver

Rembrandtsingel

• Luxe bungalow aan het kanaal

VAN RHIJN BOUW

• Woonoppervlakte 180 m2 • Royale afmetingen en fraai uitzicht over het water

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

Verkoop & informatie:

• Ruime tuin vlak aan het water • Inpandige garage • Naar eigen wens in te delen

meer informatie over deze bungalow?

en/of uit te breiden

Maak een afspraak bij de makelaar. www.vandermeermakelaars.nl

• Gelijkvloerse woning

• Verkoopprijs € 525.000,- v.o.n.

Noordeinde 1, 2225 CS Katwijk T 071 - 40 620 10 info@vandermeermakelaars.nl

6 luxe singelvilla’s Proef het goede leven van wonen aan het water…. Wonen mét eigen aanlegsteiger!

Ouverture

Singelvilla’s

EXTRALIJK EKKE AANTR JSD! I R P E G .N 00,- V.O 485.0

SANDTLAAN

ADDITIONEEL KANAAL

V.A. €

INRUIL EIGEN WONING BESPREEKBAAR!

appartementengebouw De Waterklaver

P. P. Rubenstraat

A. van Dyckstraat

6

5

4

3

2

1

NOG TWEE KOPERS EN ER WORDT GEBOUWD!

• Oppervlakte ruim 190m2 (GBO) • Wonen in een groene en waterrijke omgeving • Drie royale woonlagen • Tuin aan het water met eigen aanlegsteiger

VAN RHIJN BOUW

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

• Parkeren op eigen terrein • Voorzijde woning: parkje met speeltuin • Indien gewenst individueel in te delen en af te werken • Centrale ligging

www.woneninouverture.nl

Verkoop & informatie:

T 071 40 620 10


NIEUWBOUW

in uw regio

Van Rhijn Bouw rondt de entrée van Rijnsburg af Nieuwbouwprojecten De Waterklaver, Ouverture en Bungal’eau vormen straks, samen met het reeds bestaande Westerhaghe, een moderne en smaakvolle entrée tot Rijnsburg. Wonen is hier heerlijk zo aan het water. En dankzij de grote diversiteit aan woningtypes is wonen hier voor iedereen bereikbaar. In dit artikel leiden wij u alvast rond in dit nieuwe wijkje op de grens van Katwijk en Rijnsburg. Centraal en gemoedelijk Centraal en gemoedelijk wonen. Het kan op deze plek, pal naast de Sandtlaanbrug. Hier worden 70 appartementen, vijf watervilla’s, zes singelvilla’s en één luxe bungalow gerealiseerd. In Rijnsburg woont u centraal maar toch rustig. In de buurt van natuurgebieden en grote steden. Eigenlijk midden in de Randstad, vlakbij Leiden, Den Haag en Amsterdam. Parkeren vormt geen enkel probleem. Onder De Waterklaver ligt een dubbele stallingsgarage waar alle appartementen beschikken over een vaste parkeerplaats. De bewoners van de Singelvilla’s en de bungal’eau kunnen parkeren op eigen terrein. Op het naastgelegen plein zijn voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers. Aan de noordzijde, langs de Sandtlaan, worden daarnaast ook nog parkeerplekken gerealiseerd.

haar bewoners daarmee een alternatief dat past bij hun woonwensen en levensfase. U woont hier als het ware in een royaal penthouse, maar dan op de begane grond, aan het water. Bungal’eau is dus royaal, modern en beschikt over een tuin aan het water, waarover u rijkelijk uitkijkt dankzij de grote raampartij in de living met open keuken. In de bungalow vindt men daarnaast twee slaapkamers, een badkamer en een inpandige garage. Bungal’eau heeft een woonoppervlakte van ca. 180m2. De woning is eventueel zelf in te delen en zo geheel aan te passen op alle persoonlijke woonwensen. Prettige bijkomstigheid: bij aankoop van de woning wordt er meteen gebouwd! De verkoopprijs van Bungal’eau is € 525.000,- v.o.n. De woning is per direct in verkoop. Neem voor meer informatie contact op met Van der Meer Makelaars (071 – 40 620 10).

De Waterklaver De Waterklaver is een imposant woongebouw met 70 appartementen en een ondergrondse parkeergarage. U kunt wel zeggen dat de ligging en de architectuur van De Waterklaver zeer bijzonder en eigentijds zijn. Het woongebouw is zodanig ontworpen dat deze volledig past binnen de omgeving en sluit dan ook naadloos aan op de aangrenzende nieuwbouwwijken Westerhaghe en Kleipetten. Opvallend aan dit pareltje aan het water is het materiaal- en kleurgebruik. De materialen zijn duurzaam. De kleuren overwegend rustig. Variërend van donkergrijs tot geelbruin. De balkons bestaan uit veel glas, waardoor een ruimtelijk effect ontstaat en men extra kan genieten van het uitzicht. Binnen vindt men de modernste voorzieningen en zijn overal hoogwaardige materialen gebruikt. Hierdoor komen deze appartementen tegemoet aan alle comfortwensen van tegenwoordig. Samen met de opvallende architectuur zorgen deze 70 appartementen straks voor puur woongenot in een waterrijke omgeving. De bouw van De Waterklaver is inmiddels gestart en oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2014. Inmiddels is circa 90% van de woningen verkocht. Er zijn nog enkele luxe appartementen (prijzen vanaf € 270.000,- v.o.n.) en koopgarantappartementen (prijzen vanaf € 207.000,v.o.n.) beschikbaar. Voor meer informatie kan men terecht op www.waterklaver.nl of bij Van der Meer Makelaars. Het project is daarnaast ook via Facebook te volgen.

Singelvilla’s Ouverture Het plan Ouverture is opgesplitst in twee fasen: vijf watervilla’s aan het Additioneel Kanaal en zes singelvilla’s aan de Rembrandtsingel. Deze laatste zijn momenteel in verkoop. De zes singelvilla’s zijn met hun drie woonlagen zeer ruim en hebben een op het zuiden georiënteerde tuin welke uitkijkt op het water van de Rembrandtsingel. Daarnaast beschikken de villa’s over een eigen aanlegsteiger en een open vaarverbinding naar onder andere Leiden en Warmond! De singelvilla’s bestaan uit een ruime woonkamer met open keuken, vijf slaapkamers, een badkamer, een inpandige garage, balkon op de tweede verdieping en een tuin aan het water. Aan de voorzijde van de woningen wordt een groen parkje aangelegd met een speeltuin. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Ook voor de singelvilla’s geldt dat deze eventueel geheel naar wens ingedeeld en/ of uitgebreid kunnen worden met bijvoorbeeld een uitbouw of kelder. Geen koper is immers hetzelfde. De singelvilla’s zijn zeer aantrekkelijk geprijsd vanaf € 485.000,v.o.n. Werkelijk een unieke prijs voor een villa als deze. Inruil van de eigen woning is bespreekbaar. Er zijn inmiddels twee singelvilla’s verkocht. Wanneer er nog twee verkocht worden, zal de bouw starten. Verkoopinformatie via www.woneninouverture.nl of Van der Meer Makelaars.

Bungal’eau Meteen naast De Waterklaver vindt men het nieuwbouwproject Bungal’eau: een luxe bungalow aan het Additioneel Kanaal. De architectuur is modern en robuust, net als De Waterklaver. De indeling is praktisch en ruim. Groot voordeel van de bungalow is haar gelijkvloerse karakter. Dit maakt de woning levensloopbestendig en biedt

Van Rhijn Bouw Bovenstaande projecten zijn een ontwikkeling Van Rhijn Bouw. Al ruim 40 jaar een betrouwbare speler op het gebied van ontwikkeling, bouw, onderhoud en renovatie. Met vestigingen in Katwijk en Nieuw-Vennep bevindt het werkveld zich in geheel Zuid- en Noord-Holland. Projecten variëren van één enkele woning tot grootschalige complexen van woningen en zorggebouwen. Meer informatie over Van Rhijn Bouw? Kijk op www.vanrhijnbouw.nl of volg hen op Facebook.

De singelvilla’s liggen aan de Rembrandtsingel en beschikken over een eigen aanlegsteiger.

De bouw van De Waterklaver is inmiddels gestart. Er zijn nog enkele appartementen te koop.

Bungal’eau: u woont hier als het ware in een royaal penthouse, maar dan op de begane grond, aan het water.


Penthouse type Centaur XL

Uniek penthouse met zicht op zee

• Fantastische ligging direct aan de jachthaven van Katwijk aan Zee

Appartementengebouw ‘Atlantic’, Katwijk aan Zee

• Riante woning op de 7e verdieping (ca. 227 m2) • Maximaal profijt van de zon op één van de zeven terrassen

• Mogelijkheid tot opsplitsen in bijvoorbeeld een semi-zelfstandig gastenverblijf of

kantoor-aan-huis met riant eigen dakterras

• 2 privé-stallingsplaatsen in overdekte garage • Koopsom € 995.950,- v.o.n.

Op de 6e verdieping is een kleiner penthouse

type Centaur met vergelijkbare mogelijkheden voor € 695.950,- v.o.n.

ALT! U BEPA che penthouse

Dit fantastis uw woonis helemaal naar . Wij gaan len de wensen in te tafel om om u et graag m mwoning te samen uw droo schetsen!

Voor meer informatie bent u van harte welkom op onze verkoopavond. Kom donderdag 28 november a.s. van 19.00 – 20.30 uur naar de Rabobank Katwijk, Rogstraat 2 in Katwijk.

www.havenkwartierkatwijk.nl T 015 276 04 00

T 071 405 16 16

Dé nieuwe woonlocatie van Katwijk aan Zee


NIEUWBOUW

in uw regio

Wordt dit het hoogtepunt in uw wooncarrière? Een gebouw met appartementen, je zou het al snel een appartementencomplex noemen. Logisch. Maar niet altijd. Want als je kijkt naar Appartementen ‘Atlantic’ dan doen de 60 appartementen en penthouses samen eerder aan als traditionele grachtenpanden die naast elkaar zijn gebouwd. Een heel bewuste keuze, blijkt als we architect Ton van ’t Hoff van BBHD Architecten spreken. Met deze architectuurstijl en de opzet van het hele gebouw heeft hij het gevoel van kleinschaligheid willen benadrukken. En dat is goed gelukt, blijkt uit de feedback die we krijgen van de kopers. “Ik heb het appartement gekocht op de tweede verdieping in het deel met het rode baksteen dat uitkijkt over de haven.” Tijdloos mooi Ton licht toe hoe het ontwerp van Atlantic tot stand is gekomen: “Allereerst hebben we een gebouw willen ontwerpen dat aansluit bij de wensen van de klant. Een kleinschalig karakter, een gevarieerd woningaanbod en speels gevelbeeld is een veel gehoorde wens. Ook een riante buitenruimte en een praktische woningplattegrond staat hoog op de verlanglijst. Dit wetende en kijkend naar de architectuurstijl van Katwijk kwamen wij al vrij snel uit op dit ontwerp, waarin alle woningen een riante buitenruimte hebben in de vorm van een groot balkon of een riant dakterras. Het mooie van deze traditionele architectuur is dat het tijdloos mooi is.” Trots Wist u dat er trucjes zijn om een gebouw kleiner te laten lijken? Ton vertelt ons hoe.

“De hoogte van een gebouw meten wij af aan het punt waar de dakgoot begint. Ook een geaccentueerde plint – de beganegrondverdieping – draagt bij aan het verkleinen van de hoogte. Dus ook al heeft dit gebouw zeven woonlagen, zo ervaar je dat niet.” Natuurlijk is Ton blij met het ontwerp, vooral ook omdat het zo wordt gewaardeerd door de kopers en de ontwikkelaar. Zijn persoonlijke hoogtepunt zit letterlijk in de nok van het gebouw: de wisselende hoogtes in het gebouw, de schuine kappen en de indrukwekkende penthouses. Indrukwekkend In Atlantic zijn vijf penthouses beschikbaar. Op de vijfde verdieping treft u er drie van het type Beluga, Nautor en Oyster XL, op de zesde verdieping ligt penthouse Centaur en op de zevende verdieping ligt de eyecatcher: penthouse Centaur XL. Voor €995.950,- v.o.n. bent u de eigenaar van dit werkelijk unieke penthouse waar het kruisvormige dak een indrukwekkende hoogte van zo’n zes meter creëert. De raampartijen die zich hebben gevormd naar de kapvorm garanderen een indrukwekkend uitzicht over de duinen naar de zee. Met 227 m2 woonoppervlakte, maar liefst zeven terrassen op alle windrichtingen (totaal cir-

ca 150 m2) en twee stallingsplaatsen in de overdekte garage is dit echt het neusje van de zalm. Uniek aan Centaur XL is dat deze woning vrij eenvoudig opgesplitst kan worden, waardoor u naast een riant ‘hoofdgedeelte’ ook nog ruimte heeft voor een piedà-terre, een semizelfstandig gastenverblijf, een kantoor aan huis of een zorgwoning. Het penthouse Centaur, een verdieping lager, heeft vergelijkbare mogelijkheden en is te koop voor €695.950 v.o.n.

Uw woonwensen bepalen de indeling Koopt u een penthouse Centaur of een penthouse Centaur XL, weet dan dat de indeling die Bouwfonds schetst in de brochure slechts een suggestie is. Wie zoiets exclusiefs aanschaft, mag rekenen op maatwerk. Uw woonwensen staan centraal. Bouwfonds gaat graag met u om de tafel zitten om te schetsen, zodat dit fantastische penthouse straks uw droomhuis is.

Bouwbedrijf G.J. van der Hulst investeert in de toekomst ‘groen, geZond en duurZAAm’ voorhout ‘Heerlijk wonen en 12 jaar gratis windenergie’ is de slogan waarmee bouwbedrijf G.J. van der Hulst een aantal woningen in de nieuwbouwwijk Hooghkamer in Voorhout onder de aandacht van potentiële kopers brengt. De opvallende leuze staat symbool voor de visie die het Lisser bouw- en familiebedrijf hanteert. “Wij maken ons al jaren sterk voor groen, gezond en duurzaam bouwen, waarbij we tegelijk voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen”, aldus directeur Yvonne van der Hulst. Het lijkt een verkoopargument en dat is het in zekere zin ook. Maar Van der Hulst voegt de daad bij het woord. “We bouwen niet alleen energiezuinig, maar ook gebruiks- en onderhoudsvriendelijk met volop aandacht voor het leefcomfort. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van materialen die later hergebruikt kunnen worden en participeren we actief in organisaties die bijdragen aan een gezonder milieu. Daar profiteren de toekomstige bewoners van de huizen die wij bouwen volop van. Zo garanderen we bij ons meest recente project 12 jaar lang een lagere energierekening door de toepassing van windenergie.” Windmolenenergie De betreffende bewoners krijgen bij aankoop meerdere Winddelen cadeau. “Een Winddeel is een aandeel in windmolen De Ranke Zwaan op Windpark Culemborg

waar je als bewoner mede-eigenaar van wordt. Dat geeft je het recht op een deel van de stroom die de windmolen opwekt. Je krijgt echte groene stroom van eigen bodem en hoeft daar niets voor te betalen, terwijl je minder stroom bij de reguliere energieleverancier hoeft in te kopen. Goed voor de portemonnee, maar ook heel goed voor het milieu. Bovendien komen er in de bergingen van de twee-onder-éénkapwoningen en de vrijstaande woning elektrische oplaadpunten. Daarmee spelen we in op de toenemende populariteit - en terecht van elektrisch vervoer.” ‘Je moet Je prettig voelen in Je eigen Woning’ Bouwbedrijf Van der Hulst is ook vanaf het begin betrokken bij Active House, een internationaal

Yvonne van der Hulst staat voor duurzaam en gezond bouwen

netwerk van architecten, toeleveranciers, kennisinstituten en bouwers die duurzaamheid in de bouwpraktijk vertalen. “Het draait vooral om het integreren van gezondheid, comfort, energie en milieu in het volledige bouw proces. Je moet je prettig voelen in je eigen woning en dat is voor een groot deel afhankelijk van het binnenklimaat. De kunst is om

alle elementen die daar invloed op hebben in balans te brengen en te houden. Minder energie gebruiken is natuurlijk prima, maar dat mag bijvoorbeeld niet ten koste gaan van de lucht- en lichtkwaliteit.” echt thuis Voor Yvonne van der Hulst is Active House de leidraad in het doen en laten van de bouwonderneming.

“Wij willen de bewoners van ‘onze’ huizen een comfortabele leefomgeving bieden, die zo is opgebouwd dat het milieu minimaal wordt belast. Een huis dat een echt thuis is; met een goed binnenklimaat, energiezuinig en met respect voor de natuurlijke omgeving. Dat is ons bij Hooghkamer uitstekend gelukt. En daar gaan we gewoon mee verder.”


AAN U DE KEUS! RIJNSBURG

NOORDWIJK

Vanaf € 194.500,- v.o.n.*

13 koopwoningen in de oude dorpskern ZEER AANTREKKELIJK GEPRIJSD, MET STARTERSLENING

• Nabij het centrum en strand • Twee ruime slaapkamers • Buitenruimte op begane grond en balkon op 1e verdieping

• Eigen parkeerplaats op binnenterrein • Lage energiekosten vanwege gezamenlijke inkoop • Geen stijgende huur

Heerlijk wonen & werken aan de waterkant!

START VERKOOP

WEGENS SUCCESVOLLE VERKOOP FASE 1

FASE 2!

Vanaf € 475.000,- v.o.n.

Verkoop & Informatie

Heereweg 231, 2161 BG Lisse

0252 41 90 49 Begane grond

*Prijs na aftrek maximale starterslening van € 30.000,-. Informeer bij de makelaar naar de voorwaarden.

1e verdieping

www.hofvanabel.nl

gebouwd onder

Verkoop & Informatie

geprijsd! • Luxe sanitair en tegelwerk • Historisch lage rente

071 405 16 16 Rijnsburgerweg 100 2231 AG Rijnsburg

www.kanaalzijde.nl

nieuwbouw@deleeuw.nl

RIJNSBURG

jker

weg

KATWIJK

• Inruil eigen woning bespreekbaar • Diepe tuin op het zuiden • 240 m2 eigen grond • Uitzicht op het water • Parkeergelegenheid op eigen terrein • Aantrekkelijk

Vo

or

ho

Noo

ut

er

w

rdwi

eg

DEELPLAN E

DEELPLAN C DEELPLAN D

Vo o r h o

Bankijke

uterweg

rweg

DEELPLAN A DEELPLAN B

CEN TRU M

START VERKOOP! DECEMBER 2013

Dit project bestaat uit vier woningen, die in meerdere opzichten nog niet vast staan. Ouwehand Bouw wil de potentële kopers graag mee laten denken, zodat woonwensen vervuld kunnen worden, en De Commandeur op een efficiënte wijze in de markt kan worden gezet. • Passend in de karakteristieke omgeving van de Commandeurslaan • Royale tuinen • 2 parkeerplaatsen op eigen terrein

REALISATIE & ONTWIKKELING Ouwehand Bouw Groep BV groep@ouwehandbouw.nl

• Mooie aangebouwde berging • Mogelijkheid tot plaatsen uitbouw

www.ouwehandbouw.nl

071 40 202 74

www.de-commandeur.nl

Oegstgee

sterkana

al

Kanaalp

ad

VOLOP WOONVARIATIE OP ÉÉN LOCATIE In project Landwaard komt volop woningvariatie waaronder eengezinswoningen, startersappartementen, luxe appartementen, twee-onderéénkapwoningen aan een hofje en vrijstaande villa’s. Daarnaast zijn er ook een aantal vrije kavels beschikbaar. Hierdoor groeit er weer een prachtig stukje aan het mooie bloemendorp.

Voor ieder wat wils!

Verkoop & informatie:

071 405 16 16 Rijnsburgerweg 100 2231 AG Rijnsburg nieuwbouw@deleeuw.nl

www.landwaard-wonen.nl


NIEUWBOUW Het Hof van Abel:

Kanaalzijde

“Zo’n aanbod vind je niet snel meer!” In het centrum van Noordwijk achter de parallelboulevard ligt een unieke locatie: het Hof van Abel. Nabij centrum en strand worden er 13 eengezinswoningen met eigen parkeerplaats gerealiseerd. De locatie van het huidige complex bevindt zich tussen De Ruyter- en Toekomststraat, achter de Parallelboulevard. Dit bestaande complex wordt grondig gerenoveerd en verbouwd waardoor dertien grondgebonden eengezinswoningen ontstaan. De nieuwe woningen beschikken over een entree op de begane grond met een ruime woonkamer en keuken. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en een zonnig balkon. De bebouwing krijgt een gloednieuwe uitstraling door vernieuwing van de gevels. Carlijne Leopardi en Arjan Zeeman betrekken voor de zomer van 2014 hun nieuwe woning in het Hof van Abel. ‘Een absolute buitenkans’ vertelt Carlijne, ‘Een prachtige ruime woning in het centrum van Noordwijk aan Zee, in een leuk hofje, vlakbij het strand en met een eigen parkeerplek, zo’n aanbod vind je niet snel meer.’ Carlijne en Arjan zochten al een tijdje naar een nieuwe stek in Noordwijk. Op dit moment wonen ze samen nog op een oppervlakte van slechts 55 m2 met hun twee katten en hond. “We wilden eigenlijk eerst ons huidige huis verkopen voordat we iets nieuws zouden zoeken. Toch bekijk je alle nieuwe plannen en toen viel ons oog op het Hof van Abel. We wisten dat we deze kans moesten grijpen, een woning in Noordwijk voor dat geld, dat is er gewoon niet. We gaan er qua ruimte flink op vooruit en een eigen parkeerplek in Noordwijk is ook echt zó fijn! We hebben ook gekeken naar bestaande bouw maar het voordeel van nieuwbouw is wel dat je het gelijk helemaal naar je eigen smaak kan inrichten. Hiervoor is al veel mogelijk tijdens de bouw. Een muurtje anders of een wc boven of een andere indeling zoals een grotere keuken, alles is mogelijk. Wij maken daar gebruik van door de badkamer helemaal naar onze wensen in te richten. Wij houden wel van een beetje luxe!” lacht Carlijne. De nieuwe bewoners van Hof van Abel hebben al veel zin in hun nieuwe woning. Carlijne: “Ik ken een aantal van de andere nieuwe bewoners, het zijn net als wij jonge mensen, daar zijn deze huizen natuurlijk geknipt voor. Dicht bij strand, winkels en restaurants, geen tuin die onderhouden moet worden maar wel een heerlijk balkon. We hebben al plannen om in de tuin van het hofje, waar alleen bestemmingsverkeer mag rijden, af en toe met elkaar gezellig barbecueën. Het belooft een hele leuke plek te worden.” Ook wonen in het Hof van Abel? Er zijn nog slechts enkele woningen te koop met een vraagprijs vanaf € 194.000 v.o.n. Kijk voor meer informatie op www.hofvanabel.nl of neem contact op met Wilbrink & v.d. Vlugt Makelaars te Lisse.

Kanaalzijde fase II: vrij en luxe wonen op een centrale locatie in Rijnsburg! Langs het Oegstgeesterkanaal in Rijnsburg wordt nieuwbouwproject Kanaalzijde gerealiseerd. Hier is het gemoedelijk wonen aan het water in woningen die een zee van ruimte bieden. De locatie van Kanaalzijde is ideaal: u ervaart volop het gevoel van de vrije buitenruimte en in een mum van tijd wandelt u naar het hart van Rijnsburg. Fase II van Kanaalzijde is momenteel in verkoop. Makelaar Jaap van Oostrum van De Leeuw Makelaardij is ingenomen met de voortgang van het project. ‘Het gaat goed met de verkoop. De eerste zes huizen in fase I zijn af, verkocht en opgeleverd. Fase II is momenteel in verkoop. Nu geïnteresseerden de huizen en de ligging kunnen zien, worden ze enthousiast.’ De huizen in Kanaalzijde zijn in alle opzichten bijzonder. Het zijn woon/werk-woningen met de nadruk op wonen. Een prachtig huis, op een vrije locatie met de tuin pal op het zuiden en aan het Oegstgeesterkanaal. Niets is rustgevender dan bootjes gade slaan vanuit je eigen tuin. De woningen staan niet, zoals in andere wijken, dicht op andere huizenrijen. Er is voldoende ruimte om te parkeren. Met de realisatie van Landwaard in de nabije toekomst krijgt het steeds meer het gevoel van een woongebied, zonder het vrije gevoel kwijt te raken. ‘De woningen zijn groot en bieden dus alle ruimte.’ vervolgt Jaap. ‘Het afwerkingsniveau is bovengemiddeld, er is gekozen voor mooi sanitair en grote tegels in de sanitaire ruimten. De ramen zijn luxueus afgewerkt met prachtige houten kozijnen. Al met al zijn het bijzonder rijk afgewerkte woningen met veel woonoppervlakte voor een scherpe prijs.’ Angst om de huidige woning niet te kunnen verkopen is voor sommigen een hobbel om de stap naar een nieuw huis te zetten. Goed nieuws is dat het de nieuwe bewoners in Kanaalzijde fase I in alle gevallen zelf is gelukt om de woning te verkopen. Als makelaar zie ik dat er nog steeds schot zit in de regionale woningmarkt. Katwijk en omgeving draait relatief goed en wijkt af van de landelijke trend. Er worden nog steeds huizen in een paar weken tijd verkocht als de prijs in evenwicht is. Angst om je huis niet kwijt te raken is dus minder nodig in Katwijk. Inschrijven voor fase II van Kanaalzijde kan vanaf heden. Meer informatie treft u op www.kanaalzijde. nl of via De Leeuw Makelaardij te Rijnsburg.

Hof van Abel

in uw regio


SNS Bank heeft ook hypotheken van andere aanbieders Zo vind je altijd je ideale hypotheek Ga je een nieuwbouwwoning in Duin- en Bollenstreek kopen? Dan vind je bij SNS Bank je ideale hypotheek. SNS Bank is namelijk de enige bank in Nederland die naast eigen hypotheken, ook hypotheken van andere banken en verzekeraars

adviseert. Van Delta Lloyd bijvoorbeeld. En van AEGON, Nationale-Nederlanden en REAAL. Maak daarom nu een afspraak met een SNS Adviseur via snsbank.nl of kom even langs bij een SNS Bank bij jou in de buurt.

Kanaalstraat 58A, Lisse Princestraat 39, Katwijk Kerkstraat 87, Noordwijk

� van huizenzoekers


NIEUWBOUW

in uw regio

Ga je een huis kopen en denk je aan nieuwbouw? Bij de koop van nieuwbouw kun je ervan uitgaan dat je de eerste jaren geen kosten hebt aan het onderhoud van het huis. Alles is nieuw aangelegd en vaak heb je garantie op de woning. De energie-installaties zijn ook nieuw en je huis is goed geĂŻsoleerd. Dit kan flink schelen in je energierekening. En je kunt je huis helemaal naar eigen smaak inrichten, van de keuken tot aan het sanitair en de tuinaanleg. Nieuwbouw brengt wel andere bijkomende kosten met zich mee. Bij de koop van nieuwbouw sluit je een koop-/aannemingsovereenkomst af. Je betaalt eerst de grond en de hypotheekverstrekker betaalt vervolgens de aannemer in afgesproken termijnen tijdens de bouw. Maar jij moet wel voor de aankoop van de nieuwbouw de volledige hypotheek sluiten. Daar betaal je hypotheekrente over. Over het bedrag dat nog niet aan de aannemer is overgemaakt, ontvang je depotrente en die is gelijk aan de hypotheekrente. Zo betaal je alleen rente over de termijnen van de nieuwbouw die aan de aannemer zijn betaald. De hypotheekrente die tijdens de bouw wordt betaald, wordt de bouwrente genoemd. Je kunt eventueel de bouwrente meefinancieren in je hypotheek. Nieuwbouw koop je vrij op naam (v.o.n.). Dit betekent dat je geen overdrachtsbelasting betaalt. Die kosten zijn namelijk inbegrepen bij de koopsom. Daar valt dus meestal niet over te onderhandelen zoals bij een bestaand koophuis. Ook de kosten voor een taxatie of een bankgarantie hoeven bij de aankoop van een nieuwbouwwoning meestal niet gemaakt te worden. Bij nieuwbouw moet je wel rekening houden met de afsluitkosten van je hypotheek, het opstellen van de hypotheekakte door de notaris, de inschrijving bij het Kadaster en de bouwrente. Vergeet daarnaast de verhuis- en inrichtingskosten niet.

Je kunt deze kosten meefinancieren in je hypotheek en ze zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Nieuwbouw wordt zelden vlekkeloos opgeleverd. Bij de oplevering van de nieuwbouw inspecteer je de woning met iemand van het bouwbedrijf op onvolkomenheden, zodat de uitvoerder mogelijke gebreken aan het huis kan verhelpen. Je kunt via SNS Bank snel een opleveringskeuring voor de nieuwbouw aanvragen. Juist omdat alles nieuw is, is het slim je te laten adviseren. Al voordat je op zoek gaat naar een huis. Je krijgt inzicht in je mogelijkheden, zodat je weet welke woonwensen haalbaar zijn. Tijdens de bouw moet je vaak nog allerlei beslissingen nemen, zoals over je hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek is een goede voorbereiding belangrijk. Jouw SNS Adviseur geeft je persoonlijk advies. Als je op zoek bent naar een hypotheek, wil je zeker zijn van goed en persoonlijk advies. Tegelijkertijd wil je goed rondkijken en verschillende aanbieders, hypotheekrentes en voorwaarden met elkaar vergelijken. Als enige bank in Nederland hebben wij daarom een groot aanbod van verschillende hypotheekaanbieders: de SNS Huisselectie. Naast een SNS Hypotheek kun je bij ons terecht voor hypotheken van maar liefst 8 andere banken en verzekeraars. Van Delta Lloyd bijvoorbeeld. En van Nationale Nederlanden, AEGON en Syntrus Achmea. Wat je wensen ook zijn, er is dus altijd wel een hypotheek die precies bij je wensen en mogelijkheden past. Met een SNS Hypotheekadviseur maak je samen je woonwensen waar. De adviseur denkt echt met je mee. Niet alleen rekent hij voor je uit hoeveel geld je nodig hebt en hoeveel je kunt lenen, ook vergelijkt hij verschillende hypotheken en bijbehorende rentes en voorwaarden voor je.

Garmt Daamen

Daarnaast bekijken jullie samen waarop je kunt besparen en waar je nog meer rekening mee moet houden. Zo vind je bij ons je ideale hypotheek. De SNS Adviseur helpt je bij het vinden ĂŠn afsluiten van je ideale hypotheek. Zo zit je straks en in de toekomst goed! Onze hypotheekadviseurs volgen regelmatig opleidingen. Zo blijven ze bij op hun vakgebied. En kennen ze de nieuwste marktontwikkelingen en belastingregels. Bovendien kent de adviseur jouw buurt en heeft hij er goede contacten. Notarissen, makelaars: de adviseur kent de meesten wel. De adviseur weet ook de weg naar de gemeente: handig als je bijvoorbeeld meer informatie nodig hebt over bijvoorbeeld een starterslening of een vergunning. Net als bij alle andere banken betaal je kosten voor hypotheekadvies. We hebben vaste en duidelijke tarieven. Goed om te

Princestraat 39 2225 EZ KATWIJK

weten: als je voor het eerst een huis koopt, alleenstaand bent of 65+, betaal je minder. De kosten voor advies bestaan uit 2 delen: advieskosten en kosten voor begeleiden en uitvoeren. De advieskosten bestaan uit een eenmalig bedrag als vergoeding voor de uren die de adviseur aan jouw persoonlijk financieel advies besteedt. Wil je dat de adviseur de geadviseerde hypotheek en eventuele verzekeringen voor je afsluit? Dan zijn daar kosten aan verbonden. Het maakt niet uit of het gaat om een hypotheek van SNS Bank of om een andere aanbieder uit onze Huisselectie. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de hypotheek die het beste bij je past. Maak snel een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met Erik Seisveld in Lisse of met Garmt Daamen in Katwijk of Noordwijk.

Kerkstraat 87 2201 KL NOORDWIJK Tel. 0900-1850

Erik Seisveld

Kanaalstraat 58 A 2161 JN LISSE


Ja, u krijgt persoonlijk advies

Bel vo een af or of komspraak langs.

Open een voordelige betaalrekening en krijg: € 50 op uw RegioBank spaarrekening Een Adviseur die u kent Persoonlijk advies Wereldpas App voor Mobiel Bankieren Internet Bankieren iDEAL

Wij zijn uw bank. Ouddeken Assurantiën BV Sint Jeroensweg 16 2201 NX Noordwijk T 071 - 362 13 10 E info@nouddeken.nl I www.nouddeken.nl

Ancora Adviesgroep

Baron S de L Wyborghstraat 1 2225 TD Katwijk ZH T 071 - 401 65 45 E mailbox@ancora.nl I www.ancora.nl

Okey Assurantiën

Jacoba van Beierenweg 84 2215 KZ Voorhout T 0252 - 22 58 10 E info@okeyassurantien.nl I www.okeyassurantien.nl

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.


RegioBank blijft in dorpen en kleine steden Steeds meer banken in Nederland sluiten hun regionale kantoren. Vooral in dorpen en kleinere steden. Terwijl veel mensen graag een bank in de buurt willen. Een bank waar ze gewoon even binnen kunnen lopen voor een vraag of advies. En waar ze hun geldzaken regelen zoals zij dat willen. Daarom heeft RegioBank Zelfstandig Adviseurs door heel het land. Klanten kiezen zelf hoe ze hun geldzaken regelen ‘Iedereen kan bij RegioBank binnenlopen. Wij zijn het kantoor om de hoek. Bij ons kunnen klanten hun geldzaken regelen zoals zij dat willen. Op kantoor, thuis via internet of onderweg via onze Mobiele App. En dat kost de klant niets extra’s. Ook niet voor papieren bankafschriften of overschrijfkaarten. Klanten kunnen bij ons terecht voor betalen, sparen, alles. We nemen de tijd voor persoonlijke aandacht. Gewoon, een goed gesprek met een kop koffie. Op deze manier kunnen we echt advies op maat geven, volgens de zelfstandige Adviseurs van RegioBank. Dichtbij en betrokken RegioBank kiest bewust voor kantoren in dorpen en kleine steden. Want in heel Nederland verdienen mensen een bank in de buurt. Zo kunnen klanten hun geldzaken regelen met iemand die ze kennen en die weet wat er speelt in hun omgeving. ‘Wij vinden het belangrijk om dichtbij onze klanten te staan en om advies op maat te geven. Voor alle bankzaken is het heel prettig dat mensen niet ver hoeven te reizen naar hun bank. Gewoon binnenlopen Bent u nieuwsgierig naar de persoonlijke bank bij u in de buurt en wilt u meer weten of vrijblijvend kennismaken? Loop dan binnen bij een van de onderstaande kantoren. Als u nu langskomt, krijgt u € 50 cadeau bij een betaalrekening. RegioBank, de buurtbank waar u zich onmiddellijk thuis voelt RegioBank is geen dure bank met marmeren vloeren en een beursnotering in New York. Zij zijn een bank voor de regio, een nuchtere buurtbank – en daar zijn ze trots op. Zij weten wat de gewoonten zijn, wat er speelt in de streek. Bij de winnende goal van de plaatselijke voetbalclub juichen zij net zo hard

Ouddeken Assurantiën BV Sint Jeroensweg 16 2201 NX Noordwijk T 071 - 362 13 10 E info@nouddeken.nl I www.nouddeken.nl

als iedereen langs de lijn. Omdat ze zich betrokken voelen bij de omgeving. Een bank zonder poespas en gedoe die dichtbij de mensen staat, dat is wat ze zijn. Hun klanten waarderen dat. De buurtbank waar u zich maar één keer hoeft voor te stellen Zij zijn niet de bank van ‘goedemiddag mevrouw en meneer eh, eh…’ Zij kennen de klant bij naam, kennen het gezin, spreken zijn taal, soms zelfs zijn dialect. Zoiets schept al gauw een band. Met name tussen de klant en zijn vaste contactpersoon. Vaste contactpersoon? Jawel. De klant krijgt voor al zijn financiële zaken, van spaarrekening tot hypotheek, te maken met steeds dezelfde adviseur. Dat is wel zo handig. En overzichtelijk. En vooral: vertrouwd. RegioBank, de buurtbank waar ze altijd alle tijd voor u nemen Heeft een klant behoefte aan een advies van RegioBank, dan nemen ze dat uiterst serieus, dan gaan ze er eens goed voor zitten. Wat helpt is dat ze doorgaans goed op de hoogte zijn van zijn financiële situatie. Dat krijg je wanneer je zoals RegioBank geen onpersoonlijke bank bent, maar juist een bank van ‘ons-kent-ons’. De klant kennen betekent dat je maatwerk kunt leveren, adviezen helemaal toegesneden op zijn situatie. Persoonlijke aandacht, ze zijn er bepaald niet zuinig mee. RegioBank, de buurtbank waar u voor al uw geldzaken terecht kunt Kan ik een bankpasje krijgen? Kan ik internetbankieren? Geeft RegioBank hypotheek- en spaaradviezen? Drie simpele antwoorden: ja, ja en ja. Ze mogen dan een regionale bank zijn, ze hebben alle bankproducten in huis die de wereld te bieden heeft. Soms met een eigen accent. Alles tegen heldere voorwaarden en gunstige tarieven. Alles prettig en vlot geregeld. Met veel persoonlijk aandacht en gevoel voor service. Overstappen? Fluitje van een cent dankzij de speciale Overstapservice. De onderstaande kantoren zijn Zelfstandig Adviseur van RegioBank en onafhankelijke tussenpersoon. Naast de producten van RegioBank adviseren en bemiddelen zij ook in producten van andere aanbieders. Behalve voor spaar- en betaalproducten; daarin bemiddelen zij exclusief voor RegioBank.

Ancora Adviesgroep

Baron S de L Wyborghstraat 1 2225 TD Katwijk ZH T 071 - 401 65 45 E mailbox@ancora.nl I www.ancora.nl

10 redenen om voor RegioBank te kiezen Wij vinden het belangrijk dat onze klanten weten waar ze aan toe zijn. Daarom geven we u 10 redenen om voor RegioBank te kiezen. Laat ons weten welke drie redenen u het belangrijkst vindt en maak kans op mooie prijzen, zoals een tablet ter waarde van € 289.

Ga meteen naar regiobank.nl en doe mee! 1

Wij zijn een bank zonder poespas en gedoe, waar u terecht kunt voor sparen, betalen, alles.

2

Wij zijn uw bank in de buurt: u vindt ons op de bekende plekken, met de bekende gezichten. Wel zo vertrouwd.

3

Bij ons bent u geen rekeningnummer, maar wordt u geholpen door een lokale Zelfstandig Adviseur die u kent.

4

Of u nu een grote of kleine vraag heeft, en wat uw financiële situatie ook is: u kunt altijd even binnenlopen voor advies of een kop koffie.

5

‘Ik wil niet bankieren bij een bank met marmeren vloeren en mannen in dure pakken. Maar bij een nuchtere bank in de buurt.’

6

Bij ons kunt u kiezen hoe u uw geldzaken regelt: bij ons op kantoor, of thuis via internet of mobiele app.

7

Wij brengen uw financiële vragen terug tot begrijpelijke oplossingen en gewoon goede producten.

8

Bij ons werken vakmensen, die waarmaken wat ze zeggen.

9

Wij hebben aantrekkelijke hypotheekrentes.

10

Nu € 50 cadeau bij een betaalrekening.

Okey Assurantiën

Jacoba van Beierenweg 84 2215 KZ Voorhout T 0252 - 22 58 10 E info@okeyassurantien.nl I www.okeyassurantien.nl


Energiekosten per jaar: 9,-

AANBEVOLEN DOOR SINT’S LUISTER-, KIJKEN SMULPIETEN

SAMSUNG LED-TV LT 24 C 300

199,-

Beeld 61 cm, Full HD.

Speciaal voor kids!

Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

SAMSUNG GALAXY TAB3 KIDS Veilige en kindvriendelijke omgeving, blokkeer zelf eenvoudig ongewenste Apps en stel maximale speelduur in, cover voor extra bescherming. Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit

NU

Maak van je smartphone een hoogwaardige camera

SONY OPZETBARE CAMERALENS VOOR SMARTPHONE DSC QX10

249,-

Krachtige 10x optische zoom en beeldstabilisatie, fotografeer vanuit alle hoeken dankzij draadloze NFC One-touch verbinding met een smartphone en ingebouwde WiFi.

CANON PRINTER MG 4250 All-in-One printer met WiFi, printen, kopiëren en scannen, printen via internet.

NU

NU

199,-

NU

69,95

SENNHEISER OORTELEFOON MX 470 Geschikt voor MP3, iPod, iPone en draagbare mediaspelers.

SONY DRAADLOZE LUIDSPREKER

NU

SRS-BTM8

19,95

Maak verbinding met één aanraking en speel overal muziek af.

NU

84,95

PHILIPS BLENDER HR 2095 ProBlend-mes met 6 bladen voor doeltreffend mengen en snijden, meerdere snelheden.

NU

79,-

KRUPS NESPRESSO XN 2140 ESSENZA Espresso met een romig crème laagje, programmeerbare hoeveelheid koffie. Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit

49,-

*

NU

* Prijs is na 30,- retour via Nespresso.

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum Audio Video

Electro World De Radiobeurs Lisse

Electro World Duynstee

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 025 25 16 648

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 3333

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 40 16 422

Kanaalstraat 79, Lisse 025 24 12 176

Hoofdstraat 189, Sassenheim 025 22 10 398 Electro World is onderdeel van

ELECTRO WORLD. DE WERELDZAAK DIE JE KENT

ELECTROWORLD.NL

Nw week 48 13  

De Noordwijker 26 november 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you