Page 1

Dinsdag 23 oktober 2012

7e Jaargang • nr. 43

w Voor arluukwerk d

www.drukkerijallin.nl

071 408 14 97

Nieuw bassin aan Hogeweg

Kurt Carlsen straalt

5

KNA in de prijzen

5

11

NENS ook in Lisse en Hillegom NENS wil vanaf januari de lokale omroep voor de Bollenstreek worden. NENS wil het zendgebied uitbreiden naar de gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen. Voordat het Commissariaat voor de Media een beslissing neemt zal eerst het oordeel van de gemeenteraden van de drie gemeenten worden gevraagd. NENS wil niet alleen voor de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout uitzenden, maar ook voor Lisse, Hillegom en Teylingen. Momenteel is Holland Centraal de lokale omroep voor Lisse en Hillegom. Drie jaar geleden heeft deze omroep de eigen programma’s vanwege financiële problemen moeten stopzetten, en ging men een samenwerking aan met een productiebedrijf dat al langer de programma’s van de lokale omroep in Leiderdorp verzorgde onder de naam Unity. Holland Centraal/Unity wil ook voor de komende vijf jaar representatief worden verklaard in de zeven gemeenten waarvoor men nu uitzendt.

Bever Holding doet het rustig aan Nu de Hotels van Oranje hun grootse plannen gaan delen met de Noordwijkers is de actuele situatie van alle bestaande bouwplannen interessant. Als eerste zijn dit natuurlijk de plannen van NV Bever Holding. Op 12 locaties in Noordwijk heeft NV Bever Holding vastgoed in zijn bezit. Voor een aantal locaties is inmiddels een bouwvergunning afgegeven. Maar van enige bouwactiviteiten is geen sprake.

Door Wim Siemerink Begin deze maand kwam er een persbericht met de mededeling dat de heer Anthony van den Ingh in overleg met de raad van commissarissen zijn dienst betrekking heeft beëindigd. Deze raad van commissarissen bij Bever Holding bestaat uit zegge en schrijven 1 persoon , de heer W.J. Simon. Welke ook de taken zal waarnemen tot dat de vergadering van aandeelhouders een opvolger voor van den Ingh heeft benoemd.

Ongunstige ontwikkelingen

Sleepdienst Scheveningen: Schipper

weekendTOPPeR! Noortuks lekkerste

erwteNSoep Donderdag om 14.00 uur klaar! Kom met je pannetje en betaal

de helfT van de nORmale PRijs!

Slagerij Boks Rederijkersplein 7 • info@slagerijboks.nl

Diezelfde aandeelhouders zullen in die bijeenkomst waarschijnlijk ook praten over de ongunstige ontwikkelingen bij Bever Holding. De vastgoed groep heeft in Nederland 17 projecten op stapel staan waarvan 12 in Noordwijk zo staat op hun website. Maar op 12 september meldde DFT.nl dat Vastgoedfonds Bever Holding in de eerste helft van dit jaar een nettoverlies van 626.000 euro heeft geleden. En dat het verlies kleiner was dan in dezelfde periode vorig jaar, toen Bever onder de streep een tekort van 1,15 miljoen euro overhield. In de tweede helft van 2011 bedroeg het nettoverlies 1,54 miljoen euro. De waarde van het aandeel werd hierdoor natuurlijk pijnlijk getroffen. De hoogste beurskoers was ooit 3.70. De laagste beurskoers was in 2012 1.10. Op dit moment is dit 1.17. De website van Beverholding vermelt alle projecten in Noordwijk compleet met foto’s en omschrijving. Waarvan er een aantal de indruk wekken dat er snel tot actie wordt overgegaan.

Met name Esplanade, Sea Palace (Gat van Palace) en het Vuurtorenplein zouden mogelijk snel onder handen kunnen komen. In de praktijk blijkt het tegendeel waar.

Koffie klaar Wethouder van Ast meldt dat het college recent geen contact heeft gehad met Bever Holding. Wel zegt hij dat wat hem betreft de koffie klaar staat wanneer men langs wil komen voor een goed gesprek. De wethouder hoopt van harte dat op korte termijn uitvoeren van de bouwplannen van Esplanade ter sprake wordt gebracht. Voor veel Noordwijkers is Bever Holding gewoon Ronnie van der Putte. Die ooit aan de Grent de sympathieke barkeeper speelde in zijn eigen Bar Dancing The Grand. Die in 2002 zijn plannen op een nog nooit gebruikte manier, namelijk in twee uitgebreide presentaties in Hotel Oranje en Huis ter Duin, met de bevolking wilde delen. Hij deed dit samen met de al even enthousiaste toenmalig wethouder Piet Barnhoorn. Die zich later uitte met: ‘Ronnie van de Putte terroriseert dit dorp al twintig jaar. Tegen dergelijk machtige figuren heb je een kwalitatief goed bestuur nodig.’ Want zonder Van de Putte kan de gemeente niks doen, zegt hij. En met hem komt ook niks tot stand”.

Grandeur Van der Putte’s werknemer, de nu weer aan de kant geschoven Anthony van den Ingh meent op dat moment: “dat Noordwijk dankzij Van de Putte straks architectuur

Folders bij deze krant

van ‘Anglo-Normandische’ grandeur krijgt, zoals je die aantreft in de Belgische badplaats Knokke”. Van den Ingh bleek ook niet in staat om van der Putte te bewegen nu eens met bouwen te beginnen .Mogelijk leidde dit tot zijn vertrek. In zijn opvolging is niet voorzien zodat er voorlopig weinig actie te verwachtten zal zijn. En de secretaresse die we aan de telefoon krijgen wil ons ook niets vertellen. Zij verwijst door naar de onbereikbare heer Simon. Mogelijk dat deze wel interesse heeft in de presentatie van NICC-plannen zodat we hem daar kunnen ontmoeten.

Ook uw folder huis-aan-huis, of heeft u geen folders ontvangen?

✆ (071) 402 29 01 www.uitgeverijverhagen.nl

EEn groEnE kijk op druk- En printwErk www.drukkerijallin.nl High quality printen en drukken Variabel printen Printing on demand Personaliseren Logo ontwerp Communicatieadvies Vormgeving en opmaak Voorraadbeheer

Drukkerij All-in produceert met 100% groene stroom en verstuurt haar post Co2 neutraal.

Drukkerij All-in, Katwijk 071 408 14 97

➜ ➜ ➜ ➜ ➜ ➜

communicatie@drukkerijallin.nl www.drukkerijallin.nl

sanitaire installaties dakbedekkingen Lood- en zinkwerken centrale verwarming airconditioning Luchtbehandeling

Com mun icat ie - Creatie - Rea

lisat ie

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV Leiden 071-5223242 Voorhout 0252 -235679

WWW.hundersmarckbv.nL


Vier bouwstart BinnenZee mee! Feest! Op maandagmiddag 29 oktober, om 16:00 uur, vieren we de start van de bouw van het nieuwe zwembad BinnenZee. We slaan de eerste paal. Ook u bent van harte uitgenodigd deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen. Kom ook naar de Nieuwe Zeeweg. Maak dit mooie moment mee. Er is geen enkele reden meer om de komst

Hier kom je graag een uurtje plonzen, proesten,

Dankzij de beweegbare bodem kunnen

van het supermooie zwembad nog langer uit

baantjestrekken of je zwemdiploma halen.

gehandicapte kinderen veilig leren zwemmen

te stellen, zo vond de rechter op maandag

en recreëren in het speciale doelgroepenbad.

8 oktober. Daarmee wordt recht gedaan aan

Professioneel

Het is toch fijn dat we al deze groepen

de uiterst zorgvuldige voorbereiding van de

Er komt een glijbaan, een duikplank en

hartelijk welkom kunnen heten in ons mooie

gemeente Noordwijk. Noordwijk kan eindelijk

natuurlijk een recreatiebadje voor de jongste

nieuwe zwembad!

echt starten. En dat doen we graag met u erbij.

bezoekers. Uiteraard is er een buitenspeelplaats. Kortom, BinnenZee is een heerlijk

Voor Noordwijk

Puur zwemplezier

familiebad. Voor jong en oud. Uit Noordwijk.

Eindelijk kunnen Noordwijkers de opening van

Vaessen Algemeen Bouwbedrijf tekent voor

Uit de regio. Daarnaast voldoet BinnenZee

BinnenZee in hun agenda zetten. Daar is de

de bouw van BinnenZee. Het ontwerp is van

aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse

afgelopen jaren keihard aan gewerkt door de

de hand van de gerenommeerde architect

Zwembond. Er zullen dus officiële waterpolo-

gemeente(raad). BinnenZee opent begin 2014

Roy Gelders, die alles uit de kast heeft

en zwemwedstrijden georganiseerd worden.

haar deuren. Onze Noordwijkers en (bad)

getrokken voor een kwaliteitsontwerp.

Bovendien is nauw samengewerkt met de

gasten zullen zich er direct thuis voelen,

Begin 2014 staat er dan ook een prachtige

verschillende verenigingen en doelgroepen,

want dit familiebad weerspiegelt alles waar

zwembadaccommodatie waarvan Noordwijk

zodat het nieuwe zwembad ook aan al hun

onze mooie gemeente voor staat. Maar we

en haar bezoekers jarenlang zwemplezier

eisen voldoet.

beginnen bij het begin: de start van de bouw.

zullen hebben. Op z’n minst 30 jaar.

Het gemeentebestuur nodigt u dan ook van

Maatschappelijke functie

harte uit om op 29 oktober bij het slaan van

Mooi van binnen en van buiten

Verschillende verenigingen maken straks heel

de eerste paal aanwezig te zijn. Komt u ook?!

Noordwijk en haar bezoekers zullen genieten

graag gebruik van het nieuwe zwembad. Het

van de fantastisch vormgegeven buitenkant

Sportfondsenbad Nederland, de Noordwijkse

van het gebouw. Het is één van de kwaliteits-

Zwem & PoloClub, de Noordwijkse Reddings-

impulsen die de gemeente Noordwijk aan het

brigade en natuurlijk Dive-Safe. De Zeven-

Middengebied geeft. En binnen is BinnenZee

sprong ziet met het nieuwe zwembad een

Leon van Ast

Jugendstil gestyled. Sprookjesachtig mooi.

lang gekoesterde wens in vervulling gaan.

Wethouder Gebiedsontwikkeling


23 oktober 2012

pagina 3

Gezocht: Beste buur van 2012

Van Binnen uit bekeken wekelijks commentaar op noordwijk door een dorpsgenoot. reacties: redactie@denoordwijker.nl

Eerlijk Deze week werden we verrast door mijn bank. De belangrijke mensen van de Rabo-top waren er achter gekomen wat iedereen al wist. Nu blijken de belangrijke bankbonzen het ook te weten. De kogel is door de kerk, weg met de wielerploeg. Ze zijn er achter gekomen dat de professionele wielersport geen eerlijke sport meer is. Wedstrijden worden beslist door inbreng van mensen van buitenaf. Niet alleen door ploegleiders en renners. Medici zorgen voor het belangrijke verschil. Ze laten renners pieken, precies op het juiste moment en zorgen dat dit bijna niet ontdekt kan worden. Zo ook bij Rabo. Op het moment dat Joop Zoetemelk werd betrapt ben ik afgehaakt. Als Joop het deed zou iedereen het wel doen. Wielerkoersen kwamen daarom in mijn aandachtsveld niet meer voor. Terwijl mijn maten met van spanning rode wangen bijna het tv-scherm inkropen, bleef ik stoïcijns proberen driebanders te maken op de biljartlakens van Royal. Voor mij was de spanning er af. Wielrennen wordt al jaren geterroriseerd door dopingdokters als Michele Ferrari. Echte supporters accepteren het moeiteloos. Voor hen is gebruiken helemaal niet oneerlijk. De biljartmaten proberen mij al jaren te overtuigen dat topprestaties doping vereisen. De Tour de France rijden zonder doping zou onbegonnen werk zijn. ‘Iedereen slikt’ is het credo. Alsof het daarom OK zou zijn. Nee dus, en een reden voor mij om af te haken. De Rabo gooit nu de handdoek in de ring. Wat een hypocrisie. Wonderlijk wat mij betreft. Het zijn juist de banken die er in de laatste decennia alles aan hebben gedaan om zich te onderscheiden in oneerlijk gedrag. Schaalvergroting leidde tot serviceverkleining. Lak aan privacy. Geld haal je niet meer bij een vriendelijke bankbediende achter een balie. Geld haal je nu tussen het winkelend publiek uit de muur. Ook voor benodigde buitenlandse valuta moet je niet bij de lokale bank zijn maar ergens in een grote stad. Voor klein geld moet dik betalen. Niet de klant maar wij zijn koning is de leuze van financiers. Voor alles moet je onredelijk veel betalen. Dikke, nee hele dikke bonussen maken het allemaal nog erger. Juist deze branche zegt nu dat het in verband met mogelijke imagoschade de wielersport niet meer bij hen past. De oude heer Hiep, Rabo-grondlegger in Noordwijk, zou hierom gewoon hartelijk hebben gelachen. Maar het kan verkeren. Ooit paste ik bij de Rabo. Want volgens mij waren ze toen nog een beetje eerlijk en was je nog een klant. De medewerkers, de bestuurders en zelfs de directeur hadden een naam. Je zag iedereen nog wel eens in het dorp en de verenigingen. Je persoonlijke contact bestaat nu uit een digitale banknota. Nu is een maandelijkse nieuwsbrief de communicatie. Eigentijds maar niet de mogelijkheid om mee te filosoferen over wielrennen en drugs. Over banken en hun eerlijkheid. Voor velen is inmiddels de oneerlijkheid bij banken net zo geaccepteerd als doping dit is in de wielrennerij. Ook daar wil ik eigenlijk afhaken. Binder

De kunstenaar Daniël Tavenier toont in zijn atelier aan de Bronckhorststraat een paar prenten met kunstwerken van Krijn Giezen (Foto: Joke van der Zanden)

Stichting Buurtlink gaat voor het zesde achtereenvolgende jaar op zoek naar de Beste Buur van Nederland. Buurtbewoners die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor hun buurt worden zo in het zonnetje gezet. Iedereen kan via www.bestebuur2012.nl nomineren en stemmen op hun favoriete buur. De verkiezing loopt tot en met 25 november 2012. De winnaar wordt begin december feestelijk gehuldigd in zijn of haar woonplaats. Een jury kiest uit de drie genomineerden waar het meest op gestemd is de uiteindelijke winnaar. De vakjury bestaat dit jaar uit Piet Paulusma (weerman SBS6 en ambassadeur van Stichting Buurtlink), Ahmed Marcouch (Tweede Kamerlid voor de PvdA) en Fred Beekers (directeur van Resto VanHarte). Naast de felbegeerde titel ‘Beste Buur 2012’ krijgt de winnaar een cheque ter waarde van 1.000 euro. Deze mag worden besteed aan een buurtproject.

Documentaire Krijn Giezen Daniël Tavenier, Demian Beenakker en Peter Minnee maken een documentaire over de wereld bekende kunstenaar Krijn Giezen. Ze zijn al twee jaar actief met het afnemen van interviews met familie en vrienden van de in Noordwijk geboren Krijn Giezen. In de Oude Jeroenskerk wordt 16 november het Noordwijkse gedeelte van de documentaire vertoond. De gehele documentaire zal eind van het jaar gereed zijn. Door: Joke van der Zanden De in Noordwijk wonende kunstschilder Daniël Tavenier kan uren over zijn grote voorbeeld ‘Krijn Giezen’ vertellen. Hij is niet alleen een groot bewonderaar maar heeft zich ook door Krijn laten inspireren. Daniël was leerling aan de Haagse Kunstacademie in Den Haag en Krijn docent. Samen fietsten ze door de duinen vice versa naar Den Haag. “Krijn was een man van weinig woorden, maar wat hij zei was altijd raak. Hij zei vaak dingen tussen neus en lippen door maar was oprecht geïnteresseerd in mensen en wilde ook alles van mij weten. Ik vond het een ontzettend leuke vent”, herinnert Daniël zich.

Krijn Giezen Krijn werd in oktober 1939 aan de Golfweg geboren. Zijn talent was al heel jong duidelijk. Zijn eerste atelier was op de zolder van Museum Noordwijk. Dat werd te klein en het atelier verhuisde naar Katwijk. Krijn zelf woonde tot de jaren 90 in het voormalige politiebureau aan

de Voorstraat in Noordwijk Binnen. Daarna verhuisde hij naar een vervallen chateau in Normandië in Frankrijk. Zonder telefoon, internet of iets dergelijks. Je kon hem alleen per brief bereiken. In januari 2011 overleed Krijn. Zijn vrouw Martina woont daar nog en geeft er de voorkeur aan uit de publiciteit te blijven.

pologisch kunstenaar was hij bezig met duurzaamheid en hergebruikte hij materialen uit de visserij. Daarnaast ontwierp hij ook bossen voor Staatsbosbeheer en parken. Eten was voor hem ook kunst en hij was een voortreffelijke kok. Hij bracht zijn ideeën ook over op zijn 13 jarige neefje Iskander. Ik geef hem nu les”, vertelt een trotse Daniël.

Onbekend maakt onbemind

Lezing

In ons gemeentehuis hing een groot wandkleed, gemaakt door Krijn Giezen. Bij een verbouwing werd het weggehaald en opgeborgen. Door lekkages werd het nat en ‘Iemand’ schijnt gedacht te hebben: “Dat vod gooien we maar weg”. Iets dergelijks gebeurde in de buurtkerk in de Hoofdstraat. Ook daar werd het werk van Krijn ‘opgeborgen’. Willem Baalbergen heeft alles in het werk gesteld om het terug te vinden, helaas niet gelukt. “In zijn eigen geboortedorp zagen ze hem niet als de grote kunstenaar die hij was”, zucht Daniël, “zijn kunst heeft enige toelichting nodig waarom het ook echt kunst is. Ik hoop dat mensen die werk van Krijn in huis hebben zich realiseren wat voor een waarde dat kunstwerk heeft”.

Vrijdag 16 november organiseert: ‘De Oude Dorpskern’ in samenwerking met de Gemeente Noordwijk in de Oude Jeroenskerk een najaarslezing: ‘Een unieke kijk op kunst’ over Krijn Giezen. De lezing wordt gehouden door Janneko Giezen en Mick Eekhout. De toegang is gratis en de lezing begint om 20.00 uur.

Bekendheid In de kunstwereld was Krijn een autoriteit, een uniek kunstenaar. Hij won al jong de Jacob Maris Jeugdprijs en nog vele andere prijzen. In 1978 vertegenwoordigde Krijn Nederland op de Biënnale van Venetië, met het thema “Dalla natura all ‘arte, dall’arte alle natura”. “Krijn was zijn tijd ver vooruit. Als antro-

Jeugdnatuurclub De Jeugdnatuurclub van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk organiseert op zaterdag 27 oktober de excursie ‘Struinen in de duinen’. Met een gids gaan wij op zoek naar dierensporen, planten en vogels. Wellicht laat ook deze keer de vos zich weer zien. Ga mee en beleef de bijzonderheden van dit duingebied. De excursie is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en start om 9.30 uur vanaf de ingang van de Coepelduinen aan de Boerhaaveweg. Daar kunnen de deelnemers om 11.00 uur ook weer worden opgehaald. Kosten zijn € 1,00 p.p. Deelname kan uitsluitend na aanmelding via jeugdnatuurclubnoordwijk@live. nl. Zie ook www.strandloper.nl

Onder de Linde genomineerd voor Michelinster Onder de Linde is genomineerd als kanshebber voor een michelinster. Het Nederlandse publiek heeft een voorselectie gemaakt en van deze restaurants heeft een professionele vakjury, onder leiding van Joop Braakhekke en wijnjournalist Cuno van ’t Hoff, de uiteindelijke selectie voor ‘Dining with the rising Stars’ gemaakt. Dit houdt in dat gasten in van dinsdag 23 oktober tot en met woensdag 31 oktober kunnen genieten van een speciaal 4-gangen Rising Star menu voor een aantrekkelijke prijs. Of de eigenaars Dennis de Prie en René Oudshoorn met zijn brigade daadwerkelijk met een Michelin bekroond zullen worden voor hun vakmanschap wordt in november bekend.

Het adres voor:

Onafhankelijk

Hypotheekadvies St. Jeroensweg 16 Noordwijk Tel. (071) 362 13 10

w w w. n ou d d e k e n . n l

27. BINNENZEE

Een boodschap aan de Noordwijkers of de politiek? Mail Dorus: dorus@nortuksomroeper.nl

We zwemmen straks in het geld!


Micromax Computers Voorhout Herenstraat 60 - 2215 KJ Voorhout - 0252-222111

Grootste Uitsluitend merkkleding! ooit in Nederland gehouden

OPRUIMING ACTIEMODELLEN OP=OP! ASUS K53Z-SX104V

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 4GB DDR3 • AMD A4-3305M 2,5GHz • 320GB HD • USB3.0 • ATI HD6480G shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

ASUS X54C-SX292V

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 4GB DDR3 • Intel Core i3-2350M 2,3GHz • 320GB HD • USB3.0 • Intel HD3000 shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

ASUSK53Z-SX125V

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 8GB DDR3 • AMD A6-3420M 2,4GHz • 640GB • USB3.0 • ATI H6520G shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

Grootste herenmode uitverkoop ooit in Nederland gehouden herenmode uitverkoop

Micromax Computers Oegstgeest Ommevoort 4 - 2341 VV Oegstgeest - 071-5190760

ASUS A55DR-SX091V

van 449,-

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 6GB DDR3 • AMD A8-4500M 2,8GHz • 500GB HD • 2x USB3.0 • ATI HD7640G shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

419,-

van 599,-

Najaarscollectie 2012 binnen!!!

539,-

Uitsluitend merkkleding! ! S IE T C E L L O C E T S W U UIT DE NIE Alle Business Kostuums 569,479,van € 349,- t/m 499,Nú Alle Business Kostuums € 129,ASUS K55A-SX007V

van 499,-

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 4GB DDR3 • Intel Core i5-3210M 2,5GHz • 500GB HD • 2x USB3.0 • Intel HD4000 shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

A75DE-TY026V van €ASUS 349,t/m € 499,-

van 549,-

• 17,3” LED breedbeeld 1600x900 • 8GB DDR3 • AMD A8 4500M 1,9GHz • 500GB HD • USB3.0 • ATI HD7670 1GB • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

519,-

van 599,-

van 599,-

569,-

Maten 44 t/m 62, ook lengte en buikmaten!

Openingstijden: dinsdag tot vrijdag 10:00-18:00 en zaterdag 10:00-17:00

Alle Kolberts

Alle Kolberts Adenta

Unieke boekenvan € 199,- t/mtandprothese € 299,Specialist

Beperkte oplage

PantalonsAlle ve

Nog enkele weken kunt u € 10,00, € 20,00, € 25,00 of € 35,00

uitsparen

van € 109,- t/m € 139,-

Deel 1: (Noordwijk aan Zee); Deel 2: (Noordwijk-Binnen (Achterweg t/m Pickéstraat); Deel 3: Noordwijk-Binnen (Scheveningsestraat t/m Zwarteweg); Het Langeveld (ca. 75 blz. met foto’s); Buurgemeenten; Items (Blauwe Tram, Kunstwerken e.a.).

van € 199,- t/m 299,-

€ 89,-

€ 60,-

79,-

Pantalons

gen rzekerin

Serie: Noordwijk in Woord en Beeld

99,-

Maten 44 t/m 62, Lengtematen t/m 118, breedtematen t/m 32

van € 109,- t/m 139,-

60,-

Overhemden - sweatshirts jacks - jassen - etc. merkkleding XL)Uitsluitend – sweatshirts – jacksvoor – etc. spotprijzen.

overhemden – polo’s (t/m 8x Uitsluitend merkkleding voor spotprijzen • Natuurgetrouwe

Deel 1 verscheen in juni 2012. Prijs: € 44,95 Delen 2 en 3 verschijnen medio november 2012. Prijs: € 44,95 per boek.

kunstgebitten • Kunstgebitreparaties

Voor de delen 2 en 3 geldt een voorintekenkorting per deel van € 10,00 en voor beide delen tegelijk van € 25,00. U betaalt dan: € 64,95 Voor de delen 1, 2 en 3 samen betaalt u tot de datum van het verschijnen van de delen 2 en 3: € 99,95 (Samen meer dan 1500 blz. en meer dan 2500 foto’s)

Alexander Suits

Klaar terwijl u wacht!

Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen van – 17.30 Tel. 10.00 (071) 3611145

Telefonisch reserveren kan ook: 06-15699843

sLEuTEL- • Te koop: E-BikE • GArnALEnnETTEn •BosVerloren via Voskuil naar Win- GiAnT Twist Lite Single, te koop. Geheel compleet. kelcentrum. 071-5155685.

€ 1200,-. 06-28294526.

Tel.

Tel. 071-4012159.

www.tandenwinkel.com

Te koop: CHALET in het bosrijke Voorthuizen met een heerlijke zonnige tuin met veel privacy. Voor informatie: Tineke, tel: 06-20359779.

Voor AL uw wErkzAAmHEdEn in of rond uw woning. Ook hebben wij een vakbekwame tuinman, snoeiwerk, bestratingen, beplanting, aanleg en onderhoud. Advies en vrijblijvende offerte. Inschr. KvK, tel. 06-20648419.

GArAGEBoXEn in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen: 06-20773480.

Extra BijVErdiEnEn met ALOE VErA. Kernwoorden: absolute topproducten, goede verdiensten, prima begeleiding, geen omzetdruk, leuke collega’s, eigen tijd indelen. Informatie: 06-22793409 of www.partnersinbizniz.nl ZONWERING

Geopend: di. t/m do. 10.00 - 17.30 uur, vr. van 10.00 - 21.00 uur, za. van 10.00 - 17.00 uur

Dorpsstraat 22, Noordwijkerhout (t.o. Witte Kerk)

Geopend: di. t/m do.

Tot ziens in de Kerkstraat, Ton Meijer

Alexander Suits

Dorpsstraat 22, Noordwijkerhout (t.o. Witte Kerk)

meer afhankelijk wil•lenNiet zijn van een baas? GEzOcHT: ondErnEmErs die geld willen verdienen. 06-22793409 of www.partnersinbizniz.nl

PEdiCurE Anneke v.d. •Kleij. Tel. 070-5112778, mob. 06-14789734.

uur, vr. van 10.00 – 21.00 uur, za. van 10.00- 17.00 u


23 oktober 2012

pagina 5

Overleg met Rijk en ENECO over windparken Het Rijk betrekt Noordwijk en andere kustgemeenten inmiddels goed bij het zoeken naar locaties voor nieuwe windparken op de Noordzee. Dit meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. Hierin behandelt het college in vogelvlucht het energiebeleid van het Rijk, afgezet tegen het gemeentelijke beleid. Verder gaat het in op het overleg dat de gemeente met betrokken partijen voert en op de procedures die lopen. Aanvankelijk was er geen sprake van dat het Rijk de samenwerking zocht. De veranderde houding van de landsoverheid volgt op het optreden van de gemeenten Noordwijk, Zandvoort en Bloemendaal. Publiekelijk uitten deze gemeenten hun ongenoegen over de vergunning die het Rijk had afgegeven voor de aanleg van het windmolenpark Luchterduin (voorheen Q10). Dit windmolenpark is gepland voor de kust van Noordwijk en Zandvoort. Bovendien hadden de gemeenten moeite met het feit dat de vergunning zonder vooroverleg met hen was afgegeven. Volgens het Rijk was dit niet nodig, omdat de afstand tot de kust ruim genoeg zou zijn (12 mijl/22 km). Berekeningen wijzen evenwel uit dat de 43 turbines met een masthoogte van ca 81 meter ongeveer 10% van de tijd vanaf de kust zichtbaar zijn en de rotorbladen met een tiphoogte van 137 meter maximaal 50%. Wethouder Leendert de Lange (VVD/JES) van Economie en Toerisme: “Het is dan ook van belang dat voor Luchterduin/Q10 een systeem wordt opgezet dat de effecten meet.”

‘Ik zie de zee’

In de brief zet het college het rijksbeleid voor windenergie af tegen de ambities van Noordwijk als een aantrekkelijke kustgemeente. Ambities die in meerdere beleidsdocumenten zijn vastgelegd. In zijn algemeenheid ondersteunt de gemeente ontwikkelingen op het gebied van duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, mits passend binnen het ruimtelijk beleid van de gemeente. De Integrale Ruimtelijke Visie Noordwijk Zeewaardig heeft als ondertitel ‘Ik zie de zee’. Het ‘uitzicht op de eindeloze horizon’ is een element in deze visie dat bij uitstek kenmerkend is voor de identiteit van Noordwijk aan Zee. Dit onbelemmerde uitzicht dreigt nu te worden verstoord.

Proactief Een proactieve stijl van opereren is voor de gemeenten is daarom belangrijk, zeker nu het Rijk ook plannen heeft voor windparken op een kortere afstand van de kust dan 12 mijl, waaronder het kustgebied voor Noordwijk. In de brief aan de gemeenteraad is te lezen, dat de drie kustgemeenten het niet laten bij het overleg dat met het Rijk tot stand is gebracht, maar ook de formele weg bewandelen. In september dienden zij een zienswijze in tegen onder meer een voorgenomen wijziging van de vergunning voor het windmolenpark Luchterduin. Verder diende Noordwijk samen met Zandvoort een zienswijze in tegen de plannen voor het windmolenpark Q4 West voor de kust bij Wijk aan Zee. De besluitvorming over deze zienswijzen moet nog plaatsvinden.

Woningen Noordwijkse huurders worden zuiniger Van alle woonlasten is energie veruit het meest in prijs gestegen de afgelopen jaren. Die prijs gaat in de toekomst nog verder omhoog. Door energiebesparende maatregelen te nemen, wordt niet alleen de energierekening lager maar verbetert ook het wooncomfort. Het is fijner wonen in een huis zonder vocht en tocht. De Noordwijkse Woningstichting (NWS) wil daarom de komende jaren investeren in haar bezit om de huurwoningen in Noordwijk energiezuiniger maken. Dat kan soms leiden tot een huurverhoging voor de huurders. In ruil daarvoor gaat de energierekening omlaag.

Enquête De Stichting Huurdersbelangen Noordwijk (SHN) vindt het belangrijk dat de woningen energiezuiniger worden. Het helpt dan wel als de problemen van de huurders met de woningen ook worden aangepakt. SHN houdt daarom onder alle 2400 huurders van NWS een enquête. In de enquête vraagt de SHN of huurders last hebben van bijvoorbeeld vocht en tocht in de woning. Ook wil SHN graag weten hoe huurders aankijken tegen een eventuele huurverhoging in ruil voor energiebesparing. De huurders van NWS

Kabeltracé

Naast het contact dat de gemeente met het Rijk onderhoudt, voert zij overleg met ENECO, het energiebedrijf dat de windparken Luchterduin en Q4 gaat exploiteren. Dit heeft geresulteerd in een planaanpassing van het tracé van de kabel die de verbinding vormt tussen de windturbines op zee en het netaansluitingspunt Sassenheim. Het acht kilometer lange landtracé loopt door de gemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. In het aangepaste plan wordt de kabel in Noordwijk grotendeels door middel van boortechnieken aangelegd op een diepte van ongeveer 25 meter. Een veel diepere ligging dan eerder de bedoeling was. Ongerustheid van bewoners langs het tracé over de mogelijke schadelijke effecten van de kabel op de volksgezondheid was de aanleiding voor de aanpassing. Bijkomend voordeel van de boortechniek is dat de aanleg niet gepaard gaat met ingrijpende verkeersafsluitingen. “Het is mooi dat ENECO aan deze wens invulling heft gegeven”, aldus Leendert de Lange. Aanvullend op de brief concludeert hij dat er weliswaar verschillende belangen zijn, maar dat de partijen nu in blijvend constructief overleg zijn.

Tijdens de nationale Fair Trade Week van 25 oktober tot 4 november pakt de Wereldwinkel Noordwijk extra uit. In haar pand aan de Schoolstraat 31 vindt een uitverkoop plaats vinden van kerstartikelen. Dit kunnen grotere artikelen zijn als kerststallen en beeldjes, maar ook leuke kleine kerstattributen. Deze artikelen zijn gemaakt onder verantwoording van de vereniging voor Wereldwinkels in samenwerking met het keurmerk Fair Trade. Uiteraard is naast dit aanbod ook het gebruikelijke assortiment aan Fair Trade-artikelen aanwezig.

100 % puur Advies St. Jeroensweg 16 Noordwijk Tel. (071) 362 13 10

w w w. n ou d d e k e n . n l

Presentatie SHN en NWS presenteren de uitkomsten van de enquête op een bewonersbijeenkomst op 27 november. Op deze avond worden ook de uitkomsten besproken van het technisch onderzoek dat NWS heeft laten uitvoeren naar energiebesparing. SHN en NWS willen samen een energieconvenant maken. NWS wil in 2013 aan de slag gaan met de werkzaamheden aan de woningen. Met de gemeente Noordwijk is er contact over de bijdrage die de gemeente wil leveren aan de energiebesparing. De gemeenteraad heeft dit voorjaar een motie aangenomen om een bijdrage te leveren aan het energiezuiger maken van de woningen.

Aan de Hogeweg wordt er gewerkt aan de aanleg van een 800 kubieke meter groot bergbezinkbassin. Als er bij hevige regenval een enorme stroom rioolwater vermengd met regenwater van Noordwijk Zee naar Noordwijk Binnen komt kan dat in de toekomst worden opgevangen in het bergbezinkbassin aan de Hogeweg om na de regen weer terug te kunnen stromen in het riool. De twee overstortputten bij het Hofvennepark, die regelmatig stankoverlast gaven, kunnen dan worden weggehaald. Op verschillende plekken wordt er in het dorp gewerkt om de riool- en regenwaterafvoer te verbeteren. Bij de Duinweg is al eerder een retentiebassin aangelegd. Bij de Goohortslaan zijn enorme duikers aangelegd. De watergangen in Boerenburg worden eind van het jaar uitgebaggerd en verdiept. Tevens worden daar natuurvriendelijk oevers gemaakt. De overkluizingen in de Wilhelminastraat worden volgend jaar geoptimaliseerd. In totaal heeft de gemeente € 8.400.000 geïnvesteerd voor een betere beheersing van de waterstromen. Het is de bedoeling dat alle Noordwijkers bij hevige regenval in hun huis droge voeten houden. (Tekst en foto: Joke van der Zanden)

Fair Trade Week

Het adres voor:

ontvangen binnenkort een uitnodiging om deel te nemen aan de enquête. Voor de enquête werkt SHN samen met de Nederlandse Woonbond. De Woonbond komt op voor de belangen van huurders.

Groot bergbezinkbassin aan de Hogeweg

Algemene Ledenvergadering De Noortukkers Het bestuur van Carnavalvereniging De Noortukkers nodigt alle leden van harte uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering (ALV) op maandag 29 oktober om 20.30 uur in Hotel Royal, Voorstraat 76 te Noordwijk. Voor de agenda en notulen, zie www. denoortukkers.nl. De notulen van de vorige Algemene Ledenvergadering van 30 mei 2012 liggen tevens een half uur voor aanvang van de vergadering ter inzage.

De Kurt Carlsen straalt Wekelijks zijn er sinds mei 2010 een aantal vrijwilligers hard aan het werk om de voormalige reddingsboot totaal te renoveren. Het aanbrengen van afdeklagen is specialistisch werk en is de afgelopen weken verricht door professionals van Jachthaven Noordwijk. Het ziet er dan ook strak uit met dat blauw en wit. Het laatste schilderwerk wordt nu verricht. In de winter wordt de elektrische motorbediening, gas en keerkoppeling geïnstalleerd. Verder nog de accu’s, elektrakabel, laders en zekeringkasten. De planning om in maart 2013 zo goed als klaar te zijn denken ze te halen. Dan wordt de Kurt Carlsen tentoongesteld op de Hiswa in de RAI. Het gemeentebestuur moet nu beslissen of de boot voor het badseizoen 2013 in een mooie tent mag worden geplaatst naast de Vuurtoren. In combinatie met het openstellen van de vuurtoren wordt dit een mooi slecht weer evenement. (Tekst en foto: Joke van der Zanden)

Halloweenparty in hangout Op zaterdag 27 oktober is er in het jongerencentrum Hangout een Halloweenparty. Op deze avond wordt er muziek gedraaid door onze eigen dj’s die deelnemen aan de dj workshop. Het jongerencentrum zal er spookachtig uit zien! Het feest is voor tieners die tussen de 11 en 15 jaar oud zijn en het kost € 2,- p.p. De deur gaat om 19:00 uur open en de avond duurt tot 23:00 uur.

Voor al uw klimaatbeheer ➜ CV installaties ➜ CV ketels ➜ Ventilatiesystemen ➜ Zonne-energie ➜ Airconditioning

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Ook voor al uw service & onderhoud! Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL


23 OKTOBER 2012

23 OKTOBER 2012

FAMILIE-BERICHTEN Aanleveren familieberichten

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Per e-mail

WEEKENDDIENSTEN

Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Noordwijker. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

Apotheken Duinrand Apotheek, Nieuwe Zeeweg 1. Geopend op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Zondags gesloten.

Per post of afgeven

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

Huisartsen Uitsluitend voor spoedeisende gevallen: Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4b te Voorhout, tel. 0252-240212 (vóór bezoek altijd eerst bellen!). Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4c te Voorhout, tel: 0252-240216. Van vrijdag 17.00 uur tot maandag 8.00 uur.

Protestantse Gemeente Noordwijk Zondag 28 oktober Buurtkerk 10.00 uur: ds. J. Nijboer, m.m.v. Jeugdkapel Ichthuskerk 10.00 uur: ds. F. van Roest 17.00 uur: ds. F. van Roest Oude Jeroenskerk 10.00 uur: ds. A.A. van Houwelingen Vinkenhof 10.00 uur: Jeugdkapel Visserskapel 19.00 uur: Evensong, ds. B.J.G. Roolvink ‘t Kruispunt 11.00 uur: ds. P. van Dijk

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Barbara Noordwijk verzorgt uitvaarten voor alle gezindten. Voor meldingen van overlijden zijn wij dag en nacht bereikbaar via 071 36 46 006.

Tandtechnicus Van Leeuwen, Kerkstraat 44. Voor dringende kunstgebitreparaties, tel. 3611145. Tandprotheticus H.A. Wijnands, Hendrik Vinkhof 14, tel. 3614721.

In ons dienstenpakket zitten verder: • Opstellen van wilsbeschikkingen • Opbaargelegenheid Memento Mare in woonzorgcentrum Jeroen • Afscheidshuis aan de Gooweg 37 Noordwijk • Ondersteuning bij rouwverwerking

Maatschappelijk werk Kwadraad Maatschappelijk werk, tel. 088-9004000, www.kwadraad.nl Opvoedadviespunt, tel. 088-9004000, www.kwadraad.nl Jongeren Preventie Plan, tel. 0889004000, www.kwadraad.nl

Iedere dinsdag van 10 tot 12 uur is een inloopspreekuur, waar u vrijblijvend kunt binnen lopen.

Diversen Lokaal Loket Noordwijk Gemeentehuis Noordwijk, tel. 3617600. Geopend van ma. t/m vrij. van 8.30 tot 12.30 uur. Voor informatie over of aanmeldingen voor alarmering thuis, woonzaken, klussen aan huis, thuiszorg en sociaal vervoer en ouderenwerk.

Gereformeerde Kerk Noordwijk (voortgezet) Trefpunt, Schoolstraat 2, www.gknoordwijk.nl Zondag 28 oktober 10.00 uur: ds. T.E. Heslinga

STICHTING DIERENOPVANGCENTRUM

Maria ter Zeekerk Woensdag 24 oktober 09.00 uur: viering Zaterdag 27 oktober 19.00 uur: ZAAZ; Vespers (Mozesgroep) zang door het Maria ter Zeekoor Sint Jeroenskerk Zondag 28 oktober 10.00 uur: Eucharistieviering (Th. Blokland); zang door het Sint Jeroenskoor. Na afloop wordt er een kopje koffie geschonken. Kerkhofkapel Maandag 29 oktober 19.00 uur: mantra’s zingen Dinsdag 30 oktober 09.00 uur: viering Huize Jeroen Vrijdag 19 oktober 18.30 uur: Woord & Communieviering (Mozesgroep)

Spreekuren Dierenkliniek Noordwijk v/h Verschueren Ma. wo. vr. 8.30-9.00 uur Ma. t/m vr. 14.30-15.00 uur Ma. di. wo. vr. 19.00-20.00 uur Verder alles volgens afspraak via tel. 3615305. Kliniek voor gezelschapsdieren, Oranje Nassaustraat 36

Vermiste dieren 4/10 is nog steeds Quirine, een ruwhaar teckeltje, een teefje, zilver tijger spoorloos. Een slank hondje. Heeft halsband om met daarop telefoonummer van eigenaar. Het laatst gezien op de Zeereep bij Take 2 richting Katwijk. Eigenaar is zo langzamerhand wanhopig. v/a 4/10 parkeerplaats Duinweg Noordwijk wordt een kruising King Charles Spaniel vermist. Tifiny is wit met rode vlekjes, is een half jaar en heeft een halsband met belletje om. 8/10 Jan van Kanhof Noordwijk wordt Piet Hein vermist. Een oude bekende van ons. Een flinke zwarte kater en is gechipt. 6/10 Kapelleboslaan Noordwijkerhout Suus, een slanke gespierde, cyperse poes van 11 jaar. Suus is gechipt en is wat angstig.

Ma. t/m vr. 9.00-17.00 uur Ma. wo. 18.30 tot 20.00 uur Behandeling na afspraak op tel. 3613972. Dierenbescherming afd. Rijnland Meldnummer dierennoodhulp en toezicht op dierenwelzijn: tel. 5216662. Voor overige vragen en opmerkingen kan men mailen naar kantoor@dbrijnland.nl

Evangelisch Ontmoetings Centrum De Ark Zondag 28 oktober 10.00 uur: Br. Laman 19.00 uur: Gebedsavond

Meer info: e-mail naar vermisten@xs4all.nl. Als u uw dier kwijt bent, kijk dan ook op www.amivedi.nl of www.dierenmeldpunt.com. Het adres van asiel Offem is www.dierenasielnoordwijk.org. Openingstijden maandag- t/m vrijdagavond 19.00-20.30 uur en zaterdag 14.00-16.00 uur. Tel.: (071)3616698.

GRATIS ADVERTENTIE

V RO L I J K J I J STRAKS MIJN VA K A N T I E OP?

BIJLES WISKUNDE. 3e-jaars student lerarenopleiding wiskunde geeft bijles aan leerlingen VMBO, onderbouw HAVO en VWO. yvet1992@hotmail.com

COMPUTERHULP Virusverwijdering, sneller maken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, installaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus etc. Professionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355. Info op www.Boonict.nl

• STUCADOORSBEDRIJF Stucwerk €12,50 m , spachtelputz €12,50 m , 2

2

schilderwerk, spuiten latex (goede referentie k.v.k. nr.). Tel. 06-83296546.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

Stichting Wielewaal organiseert vakanties en kinderthemaweken voor kinderen en jongeren met een beperking. De begeleiding is in handen van jonge, enthousiaste vrijwilligers. Iets voor jou? Lees verder op:

iedereen iedereen verdient een verdient een morgen morgen

Gevonden dieren 13/10 vd Mortelstraat Noordwijk een cypers witte gecastreerde kater. Werd geplaagd door een groep jongeren. 13/10 Huis ter Duin Noordwijk een zwarte kater met witte bef. 16/10 de Randweg Noordwijk bij de Witte Raaf een reu, nog een pup, wit ruwharig met licht beige vlekken op de rug. Het is een reu en is gechipt. Maar helaas, de chip staat niet geregistreerd. 18/10 Broekweg Lisse een rode kater.

Dierenarts Bel voor de waarnemend dierenarts met de eigen arts, dan verneemt men welke dierenarts in het weekenddienst heeft.

Rooms-Katholieke kerk

Uitvaartleiders: Annemarie Hazenoot Areen van der Plas

Voor overige informatie verwijzen wij u naar www.barbaranoordwijk.nl of kunt u bellen naar 071 36 46 006.

NOORDWIJK

KERKDIENSTEN

Strak in je vel... De oplossing is Lypossage! Voor

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Uitgave van

Ambachtsweg 7a Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 fax (071) 403 23 25 Redactie Cor de Mooy tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 gsm: 06 13017660 e-mail:redactie@denoordwijker.nl Inleveren kopij Uiterlijk vrijdag 11.00 uur Advertenties Contactgegevens Binnendienst Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. de Noordwijker Sluitingstijd advertenties maandag 11.00 uur

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Noordwijker wordt elke dinsdag gratis huis-aanhuis bezorgd in heel Noordwijk en is gratis af te halen op de volgende adressen: Bruna; Tabakwinkel Barnhoorn; Boekhandel van der Meer; AH, Digros, De Keuvel

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

www.denoordwijker.nl Oplage 12.500

Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden aanvaarden uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld doorde Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kostenloos bij ons opvragen.

Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op benen, billen, taille en buik.

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op de vet- en vochthuishouding.

COLOFON

Na

Bezorgklachten Uitgeverij Verhagen, tel. 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging De krant wordt nog dezelfde dag nabezorgd als de klacht voor vrijdag 12.00 uur bij ons binnen is.


s e m t e h n a V

23 oktober 2012

pagina 7

VERS

Geldig van 22/10 TM 27/10

KEURSLAGERKOOPJE

Kalfsgehaktballen 4 stuks VLEESWARENKOOPJE Bij aankoop van 150 gram gekookte achterham: 100 gram hamsalade GRATIS SPECIAL Sole Mio 100 gram Biefstukje belegd met verse knoflook en zontomaatjes, omwikkeld met ontbijtspek

MEAL DEAL VAN DE WEEK

Penne Carbonara 500 gram pastaschotel met ham, champignons, room en spekjes

SMULKOOPJE Broodje KEUR

500 235

450! 350

per stuk

Stokbroodje gevuld met gehakt, grillsaus, kaas en ontbijtspek

OPENINGSTIJDEN Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 19.00 uur. Zaterdag van 7.00 tot 16.00 uur.

Krijn van der Bent keurslager Gourmet, barbecue en catering Burgemeester Jan Pieter Lokker verrast het 70-jarige bruidspaar Baalbergen-Poortier met een mooie bos bloemen, een grote taart en een brief van de Koningin. (Foto: Joke van der Zanden).

Platina huwelijk echtpaar Baalbergen-Poortier Het is heel bijzonder dat zondag 21 oktober Jaap Baalbergen (95) en Jannie Poortier (94) 70 jaar zijn getrouwd. Daarnaast wonen ze ook al 69 jaar in dezelfde eengezinswoning op zee. Eenmaal in de week hebben ze een hulp, maar koken doet Jannie nog zelf. Ze zijn beiden, naar omstandigheden, nog goed gezond, gelukkig en tevreden. Door: Joke van der Zanden De Baalbergens in Noordwijk zijn allemaal familie van elkaar. In 1850 kwam er een Baalbergen, een scheepsbarbier, naar Noordwijk. Hij woonde in het huis waar nu Café Thomas is gevestigd. Hij begon daar een bodedienst per schip naar Leiden. In 1884 kocht hij het oude raadhuis op de hoek van de Van Limburg Stirumstraat/Kerkstraat. Er werd een kleermakerij annex scheersalon gevestigd. “Daar werd in 1920 mij opa geboren”, vertelt Jaap.

Ontmoet “We kennen elkaar al vanaf ons twaalfde jaar. Ik was vriendin met Jaap zijn zus. Toen we zestien waren kregen we verkering. Jaap ging

op zijn twintigste in dienst en zijn we verloofd. Het jaar daarop begon de mobilisatie. In 1942 zijn we getrouwd. In 1946 ging Jaap naar Indonesië tot juli 1949. We kregen 4 dochters en twee zonen. Helaas is onze 4e dochter jong gestorven. Nu hebben we ook nog 15 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen”, zegt Jannie.

soort pelgrimstocht gemaakt naar de plaatsen waar we in de oorloog met Indonesië waren gelegerd. Dat was op Oost Java, Soerabaja en Malang. Het meeste herkenden we niet meer. Daarna hebben we nog twee weken als toerist rondgetrokken”, mijmert Jaap.

Scholen

“Zondag 21 oktober willen we graag naar de dienst in de buurtkerk in de Hoofdstraat. Na 70 jaar nog eenmaal voor die preekstoel staan waar we 70 jaar geleden ook stonden”, deelt het bruidspaar mee.

Ze hebben op de School met de Bijbel gezeten. Dat was tegenover de Marie ter Zeekerk. Jaap ging daarna naar de MULO op de hoek van de Schoolstraat/Hoofdstraat en daarna naar de HBS. Het was toen eind van de crisis en er was weinig werk. Jaap kreeg een baan bij de Gemeente Noordwijk waar hij 24 jaar werkte en daar na heeft hij 16 jaar gewerkt bij de Gemeente Leiden.

Geheim “Het geheim van zo’n lang huwelijk is eerlijk tegen elkaar zijn en trouw blijven. Samen hebben we veel mooie reizen gemaakt. Diverse keren naar Noorwegen. Met een vriend en onze vrouwen zijn we een keer teruggegaan naar Indonesië. De eerste 14 dagen hebben we een

In brussel zullen de scholieren de conferentie ‘Science Rules!’ bijwonen waar de Nederlandse astronaut André Kuipers zal spreken. Het Northgo College is de enige school uit Nederland die werd geselecteerd om dit evenement bij te wonen. Naast Kuipers zullen ook acteurs uit de bekende Star Trek films deelnemen. Vroom, CDA-wethouder voor onder meer onderwijs, zal de leerlin-

gen van het Northgo College tijdens hun bezoek begeleiden: “Het is voor de scholieren een mooie kans om in aanraking te komen met zowel astronauten zoals André Kuipers alsook het Europees Parlement. Daarnaast onderstreept dit evenement het belang van een sterke Europese Ruimtevaartorganisatie ESA, die mede in Noordwijk is gevestigd. Het belooft een onvergetelijke dag te worden.” De scholieren zullen die dag ook samen met hem en Esther de Lange het parlement bezoeken.

Trots Esther De Lange (CDA), die de conferentie samen met andere jonge Europarlementariërs organiseert:

Banketbakkerij

Alex van der Holst Kerkstraat 45 2201 KL Noordwijk T 071-3612067 www.alexvanderholst.nl

van 22 t/m 27 oktober

Roomborstplaat

€ 2,50

per 100 gram

van 29 oktober t/m 3 november

Kerk

Dikke brokken rb speculaas

€ 2,70

per pakje

Waar het net even lekkerder is!

Hollandse Nieuwe maatjesharing vers van het mes

Het adres voor:

Verzekerings

Totaal Pakket

St. Jeroensweg 16 Noordwijk Tel. (071) 362 13 10

w w w. n ou d d e k e n . n l

Scholieren Northgo College met André Kuipers naar Europees Parlement Op 18 oktober komen scholieren van het Northgo College uit Noordwijk samen met wethouder Martijn Vroom op bezoek bij Europarlementariër Esther de Lange in het Europees Parlement in Brussel.

Kerkstraat 50, Noordwijk T 071-3612720 Bekijk de nieuwe foto’s op onze internetsite: www.vanderbent.keurslager.nl

“Deze conferentie is bedoeld om jeugd in aanraking te laten komen met technologie en ze daarvoor te interesseren. Ik ben dan ook zeer verheugd en vereerd dat onze astronaut André Kuipers, op wie niet alleen Nederland maar heel Europa trots is, samen met acteurs van Star Trek hiervoor naar het Europees Parlement komen. Ik vind het daarnaast fantastisch dat ook middelbare scholieren van het Northgo College hierbij kunnen zijn, want het gaat uiteindelijk om de jeugd. Nederland, en Europa, heeft een grote behoefte aan jongeren die voor technische studies kiezen.” De conferentie vindt plaats van 16.00-18.00 uur in het Europees Parlement, Brussel.

6.00 Slibtong schoon 500 gram 7.50 Hele gerookte paling (Dirk Eveleens) 500 gram 16.95 Gebakken kibbeling 500 gram 7.50 4 grote lekkerbekken 10.00 Scholfilet 100 gram 1.65 4 voor

Iedere dag Bezorgservice!! GRATIS vanaf € 15.00 Heilige Geestweg 4 Noordwijk Tel. 071 361 79 18 Haring-, BBQ-Specialist

Het griezelgevoel gaat weer leven Op woensdag 31 oktober a.s. is het weer zover. Het schoolplein van de Zeehonk zal dan een metamorfose ondergaan en als thuishonk dienen voor de Halloween activiteit van de wijkvereniging Het oude zeedorp. De organisatie hoopt net als vorig jaar op een grote opkomst van kinderen en ouders. Het griezelevenement, georganiseerd door de werkgroep evenementen, is een speurtocht door de wijk. In groepjes, al dan niet zelf samengesteld, gaan dan door de wijk om snoep en letters te verzamelen. Deze letters zijn de oplossing van een woord. Een groot aantal bewoners in de wijk hebben weer hun medewerking beloofd. We hopen dat hun fantasie en span-

ning opnieuw zo groot is als vorig jaar. Toen werd met veel hilariteit en angstgekrijs een hoofd op een schaal gepresenteerd …als acts die te maken hebben met heksen, Dracula en spoken. De griezelspeurtocht begint om 18.30 uur en eindigt om 21.00 uur op het schoolplein van basisschool Zeehonk aan de Julianastraat. Na afloop kunnen kinderen en ouders onder het genot van een drankje of glühwein napraten over het griezelen in de wijk. Wij hopen veel spannende verhalen te horen, blijde gezichten en mutsen vol snoepgoed te zien en vooral veel ouders te mogen begroeten. U kunt zich aanmelden via evenementen@ hetoudezeedorp.nl.


Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs.

Katwijk

Goudwisselkantoor

Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en

d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag

Enschede

Utrecht Rotterdam Nijmegen Klaaswaal Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Heerlen

• EErhart Sierbestra- • Dak herstellen? Bouma/ • Zit u nog in de schaduw? • Lekker toerfietsen vanuit • GEVELRESTAURA- • STRATENMAKER voor ting. Voor al uw bestra- Grundeken bellen! Wij zagen bomen om en Wassenaar en Voorschoten? TIE? Uithakken (slijpen) - uw tuin of oprit. Ruim 30 tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

5114674-5118394. Uw dakspecialist!

takken af. Tel. 070-5111923, www.tcdekampioen.nl. b.g.g. 06-53794870. STEUNZOLEN. Erkend TV STUK/KANALEN leverancier, lid Stichting instellen. Remmelzwaal LOOP, vergoeding via zorgbellen. Tel. 06-20959333. verzekeraar. Een afspraak 50-plusser SCHIL- kunt u maken in Oegstgeest, DERT, SAUST en behangt Leiden en Leiderdorp met uw huis weer als nieuw. Wim van Zijp, tel. 0715238468 of 06-12028319. Tel. 06-13067762. www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 0625047376.

• Vwo-, havo, mavo, vm- •

bo-leerlingen: huiswerkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, gra-tis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

wil u graag hel•penStudent met COMPUTERPROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250.

SNIJDERS BESTRAWEEKTOPPER Mini ClubMan 1.6 Cooper Chili •TINGEN voor het aanbren-

Stationwagen (4drs)

Bouwjaar:

mei 2008

Km.-stand:

42.795 km

Kleur:

Rood

Brandstof:

Benzine

gen van alle soorten bestratingen. Vakkundig en met aandacht aangebracht. *bestaande bestrating herleggen *van terras-parkeerplaats *machinale bestrating *grondwerkzaamheden. Voor particulieren en bedrijven. Bel voor een gratis prijsopgaaf: 0174-213809, www.danielsnijders.nl

DANIEL SNIJDERS •STRATENMAKERS voor

Versnellingsbak: Handgesch., 6 versn.

Kijk voor details en ons totale aanbod op:

www.autokwaak.nl

van der Kwaak •

inkoop

inruil

financiering

Brouwerstraat 51b (showroom) Rijnsburg • Tel. 071-4021513 www.autokwaak.nl • info@autokwaak.nl

het aanbrengen van alle soorten bestratingen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave: 0174-213809, info@ danielsnijders.nl

VAN DER KROFT & •VAN DER LANS OFFICE

A U T O M O B I E L B E D R I J F

verkoop

jaar ervaring. Leveren van alle materialen. Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322.

Elke maand verrassende aanbiedingen!

Inrichting:

voegen - reinigen - impregneren - knipvoegen - metselwerk - schoorstenen. Gratis advies en prijsopgave. Tel. 06-20897322.

MANAGEMENT verzorgt op flexibele basis het secretariaat voor bestuurders, commissarissen, bedrijven, adviseurs. Huis met het Blauwe Dak Wassenaar, 070-5119001, www.officemanagers.nl, info@officemanagers.nl

SLEEPDIENST SCHEVENINGEN Is een rederij die gespecialiseerd is in het in- en uitslepen van schepen in de Scheveningse haven Daarnaast doen wij sleepwerkzaamheden in het Nederlandse kustgebied tot maximaal 15 mijl uit de kust, tevens verzorgen wij bemanningswissel en kleine bevoorradingen van schepen op zee. Wij zijn op zoek voor ons m.s. “OCEAAN” en “OCEAAN II” een

SCHIPPER fulltime (40 uur) Wij bieden: - Een afwisselende functie, waarbij gezien de kleinschaligheid van ons bedrijf naast het varen tevens onderhoud een belangrijk deel van uw werkzaamheden zal zijn. - Prettige werksfeer in een informeel klein bedrijf. Wij vragen: - Vaarbevoegdheid voor het varen als schipper voor de vaart in het beperkte vaargebied - Ervaring in het slepen met kleine schroefboten - Basic Safetytraining - Woonachtig binnen een half uur rijden van Scheveningen is een pre - Enthousiasme om naast het varen tevens te zorgen voor onderhoud van de sleepbootjes en om gezamenlijk met een aantal aflosschippers eventuele avond- nacht- en weekend sleepklusjes te verrichten. Ben je geïnteresseerd in bovenomschreven functie? E-mail jouw Curriculum Vitae voor 15 november naar de heer G. de Ruiter info@sleepdienst-scheveningen.nl of stuur het naar Sleepdienst Scheveningen, Dr. Lelykade 22A, 2583 CM Den Haag Voor informatie kun je kijken op www.sleepdienst-scheveningen.nl of contact opnemen met de heer G. de Ruiter, telefoonnummer 06.50618945


23 oktober 2012

pagina 9

Leo Zonneveld wint in Nauernasche vaart Zondag 21 oktober werd alweer de laatste competitiewedstrijd van 2012 gevist.

Trainer Robbert de Ruiter en zijn assistent John van Veen onderscheiden zich in de topklasse door te werken met een grote trainingsgroep. (Foto: Wim Siemerink)

Robbert de Ruiter: ‘het gaat om de teamprestatie’

Als locatie was gekozen voor de Nauernasche Vaart bij Krommenie. Een water van ca. 50 meter breed en een maximale diepte van ca. 1,5 meter, waar in de zomermaanden veel gebruik van wordt gemaakt door de recreatievaart. Gelukkig is dat in deze tijd niet meer het geval, wat aanzienlijk scheelt in de afgevaren onderlijnen. Doordat het water maar een beperkt diepte heeft ligt ook de lijn hoog, welke dan een makkelijke prooi is voor de schroef van de boten. Om 09.00 uur werd aangevangen met de wedstrijd, welke extra spannend was, omdat vandaag de winnaar van de competitie bekend zou worden. Zowel Hans Turenhout als Jaap de Ridder waren nog volop in de race voor de titel, waarbij Hans een punt voorsprong had op Jaap, ook na afschrijving. Gelukkig werd het gedurende het opzetten van de

visspullen droog, na een nacht met volop regen. Alleen de wind was nadrukkelijk aanwezig en waaide flink dwars over de baan.

Staartplek Na 4 uur vissen, met een koffiepauze tussendoor van 15 min. werden de vangsten gewogen en werd duidelijk dat Leo Zonneveld met een vangst van 21020 gram de dagwinst naar zich toe had getrokken. In het andere vak was de onderlinge strijd tussen Hans en Jaap beslist in het voordeel van Hans. Hans behaalde vakwinst met 9960 gram. Vermeldenswaardig hierbij is dat Jaap bij het loten van de plaatsnummers de staartplek trok voor Hans en zich hiermee al op fictieve achterstand zette. Door dit resultaat is heeft Hans Turenhout de eerste plaats behaald in de competitie. Op 11 november zal de prijs worden uitgereikt tijdens een gezellige prijsuitreiking in het clubhuis van HSV De Sportvisser.

Vv Noordwijk onderscheidt zich in de topklasse Landelijk wordt vaak gezegd dat er 13 miljoen mensen verstand van voetbal hebben. Ook in Noordwijk zijn er een groot aantal enthousiastelingen die zich voetbaldeskundigen noemen. Een deel daarvan kwam bijeen in het sponsorhome van de vv Noordwijk. Waar trainer Robbert de Ruiter zijn eigen loopbaan nog eens liet passeren. En uitleg gaf over zijn aanpak die hier en daar verschilt van heersende opvattingen.

technische staf. Maar waardoor er volgens critici te weinig persoonlijke aandacht is. De Ruiter is positief: “Hierdoor kunnen we veel jonge jongens, die nog niet rijp zijn voor de eerste 16, toch op niveau laten trainen. Dat is belangrijk voor hun ontwikkeling. En belangrijk voor de toekomst van Noordwijk”.De technische commissie van Noordwijk verklaart de goede prestaties van de laatste jaren aan deze trainingsmethode.

Onbevangen Door Wim Siemerink BC Noordwijk voorzitter Diederik van Egmond gaf de voorzet met : “Waar geniet je meer van, zo’n mooie actie waarbij drie man te kijk worden gezet, of een perfect uitgevoerde actie over een aantal schijven”? De trainer: “Ik geniet het meest van de teamprestatie. Natuurlijk zijn individuele acties soms prachtig. En vooral als deze acties goals op leveren waardoor er winst wordt behaald. Maar soms heb ik vrede met een verloren wedstrijd die als team bijzonder goed gespeeld werd”. De wedstrijd van afgelopen week tegen Barendrecht werd door de Ruiter als voorbeeld genoemd.

Sneltreinvaart In een sneltreinvaart beantwoorde de Ruiter de vraag over het verloop van zijn eigen voetbalcarrière. RVC, Sparta en ADO warenclubs. Een kort avontuur in de VS alsook in Australië, en ook ervaringen in het Nederlands studentenelftal bracht hem tenslotte bij de Rijnsburgse Boys. Daarna kwam er de trainersloopbaan waarin TOGB, ARC en VVSB een rol vervulden. Nu is de Ruiter ogenschijnlijk de vaste trainer van Noordwijk.

Gezamenlijk trainen Gebruikelijk in de topklasse is dat clubs een A en B selectie hebben die apart van elkaar trainen. Noordwijk onderscheidt zich met slechts een hele grote A –selectie van ruim dertig man. Die in gezamenlijkheid de trainingen afwerken. Geleid door Robbert de Ruiter weliswaar uitgevoerd tezamen met een brede

De trainer noemde onbevangen diverse namen bij de samenstelling van de trainingsgroep. Waarin ervaren spelers, zoals Meurs en Hoogkamer, hun kennis en bekwaamheid op eenvoudige manier delen met de jeugd. Hij wees de aanwezigen op het vervroegd over laten komen van Emiel Went. Die als A-junior nu in het tweede elftal opereert maar wel mee traint met de toppers van de club.”Dit komt zijn ontwikkeling als speler heel erg ten goede” zo hielt hij hen voor. Zoals in Nederland gebruikelijk werd ook bij Noordwijk de trainer aan de tand

gevoelt over zijn speelwijze. Noordwijk speelt al enkele seizoenen met twee spitsen. Vanuit de zaal werd gevraagd naar de voordelen van dit systeem ten opzichte van drie spitsen. “Buitenspelers die drie keer een schaar uitvoeren en vervolgens buitenom de achterlijn bereiken om de perfecte voorzet af te geven zijn er nauwelijks meer. Bovendien gaat het om de kwaliteit van je selectie en 4-4-2 geeft veel meer ruimte aan je wat mindere voetballers”, aldus de coach.

Eigen jongens eerst Wij vroegen de Ruiter hoe hij omgaat met het fenomeen: “Eigen jongens eerst”. De Ruiter was duidelijk: “Voorkeur voor mensen uit eigen opleiding is een visie van de club en die respecteer ik. Bij gelijkwaardigheid weet ik wat me te doen staat. Maar ik wil ook graag presteren dus spelen normaal gesproken de besten”. En wat later de toevoeging: “als we goed gepresteerd hebben en ik stel na afloop vast dat er vijf of zes jongens uit eigenopleiding meededen dan geeft mij dat heel veel voldoening”.

Nieuwe schoolhandbalkampioenen bekend! Dinsdag 16 oktober werd zoals eerder vermeld, het schoolhandbaltoernooi gespeeld voor de Noordwijkse scholen. In de ochtend speelde de meisjes van de Noordwijkse basisscholen tegen elkaar. Het was een sportieve strijd die uiteindelijk gewonnen werd door de Zeehonk die de Jutter in de finale met 7-5 versloeg. Derde werd de Klaverweide. Alle deelnemers kregen een herinneringsmedaille en voor de nummer 1,2 en 3 waren er bekers. In de middag speelde de jongens. Er waren verrassende wedstrijden te zien en de uiteindelijke winnaar kwam voort uit de wedstrijd tussen de Klaverweide en Bronkhorst 1. De Klaver-

weide won met 5-0. Als derde eindigde Bronkhorst 2. Wethouder de Lange reikte aan de jongens de medailles uit en de bekers voor plaats 1 t/m 3. HV MSV kan wederom terug kijken op een geslaagd schoolhandbaltoernooi 2012. Tot volgend jaar! Wil je wat meer weten over handbal neem contact op met de familie Haasnoot tel. 071-3615770 of kijk op www.msvhandbal.nl

NZ&PC opent lange afstandscompetitie De wedstrijdzwemmers van de NZ&PC hebben zondag 21 oktober jl. in zwembad de Zijl te Leiden de Lange Afstand Competitie (LAC) geopend. Dit deden zij met negen zwemmers, welke uitkwamen op de afstanden 400 en 800 meter vrije slag. Voor de jongere zwemmers van de NZ&PC was de LAC een nieuw soort wedstrijd. Zij waren dan ook in spanning voor de race. Des al niet te min hebben zij deze wedstrijd met succes weten te zwemmen. Zo wisten Jelmer Nederhoed en James Portier op de 400 meter vrije slag een scherpe tijd neer te zetten en bleven zij vele leeftijdsgenoten voor. Ook Sander van Beek heeft een goede tijd van 12 minuten neergezet op de 800 meter vrije slag. Zijn grote broer Robin van Beek had het doel om het oude clubrecord te verbreken welke nog op naam staat van Marthijs Speek. Helaas wist hij het record niet te verbreken, maar dit geeft veel perspectief voor de toekomst.

Tactisch De senioren wisten ook goed te presteren op de 800 meter vrije

slag. Bij de dames kwamen Naomi van Gool en Tamara Caspers in actie. Caspers wist haar persoonlijke record met zestien seconde aan te scherpen en eindigde op de 19e plaats. Ook van Gool zwom een persoonlijk record van vier seconde en werd hiermee 14e. Bij de heren zwommen Alex Schelvis en Marthijs Speek in een erg sterk deelnemersveld. Hierbij heeft Speek een goede strijd geleverd en wist Schelvis alle tegenstanders uit te schakelen door tactisch te zwemmen.

Het adres voor:

Een messcherpe Autopremie St. Jeroensweg 16 Noordwijk Tel. (071) 362 13 10

w w w. n ou d d e k e n . n l


bepaal zelf uw winterkorting!

DW KOZIJNEN BESTAAT 10 JAAR!

Kom naar onze vernieuwde showroom. Ook mooi oud worden onze:

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

• • • • •

Onze kozijnen voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

De fabricage en montage van onze producten worden uit-

Het complete adres voor al uw verbouwwoonwensen De Roysloot 9-i, Rijnsburg Tel. 071 408 86 78 info@starkozijnkatwijk.nl www.starkozijnkatwijk.nl

15 Jaar garantie

proef

gevoerd door onze vakmensen.

Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

op de montage en kozijnen !

Het recept tegen veroudering komt uit Katwijk! Als we de kracht van onze producten in één woord willen uitdrukken, dan kie-

Ordernummer HAH Innovatief zen we voor ‘verouderingsvrij’. Dat klinkt zo technisch en kil, daarom zeggen oktober 2012 worden net zo mooi Datum we liever: onze kozijnen,15 ramen, deuren en dakkapellen

oud als mensen. Maar zonder rimpels of andere ouderdomsverschijnselen. Hoe oud u ook wordt, de producten van DW leven met u mee. En met de

DW Kozijnen: De top in kunststof Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)

generaties die volgen. U heeft er uitsluitend plezier en gemak van. Dat laten

Showroom open: Ma.: 14.00-17.00u • Di. t/m vr. 9.00-17.00u • Zat.: 10.00-14.00u

wij u graag zien op onze internetsite en in onze showroom. Van harte welkom!

Tel. Tel:071-3313505 071-3313505

Betalen in termijnen is mogelijk!!

Laserbehandeling & lensimplantatie

www.dwkozijnen.nl www.dwkozijnen.nl

INFORMATIEAVOND DINSDAG 30 oktober OM 20.00 UUR

De 6 oogspecialisten van Rijnzicht Oogkliniek staan voor u klaar!

2 NOVEMBER

14.00 -21.00 UUR

3 NOVEMBER

10.00 - 16.30 UUR

JEROENSKERK NOORDWIJK WWW.INNOVATIEF-ZIEN.NL

Meldt u aan per e-mail of telefoon!

info@rijnzichtoogkliniek.nl telefoon (071) 519 2090

De Kempenaerstraat 93, 2341 GK Oegstgeest

www.rijnzichtoogkliniek.nl

Stukadoor- en sierpleisterbedrijf Alle stukadoorswerken • Lijsten / Ornamenten plafonds Sierpleister / Spachtelputz • Binnen- en buitenwerk Tel. 06-201 36 876

APK

E-mail j.verdoes@casema.nl

,8 3 €

SECOND TIME FUN ‘n gezellige 2e-hands shop waar je voor kleine prijsjes leuk kunt slagen. Noordwijk, Schoolstr. 52. Woensd. t/m zaterd. 11-17 uur. Beste mensen, •hUlp nodig in

a

* niet voor Diesel tot 2006

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. www.onderdeboompjes.nl Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

ROELOFARENDSVEEN

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

KlUIVERS schilder-, hebt u hUIS- stuc-, timmerwerk. CV. hOUDINg? Bel Sylwia Elektra. Tel. 06-22831691. 06-16195824. SpORTMASSEUR (v) voor uw spieren. Ook avond. Tel. 06-10321154.

SNUFFELMARKT

10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen

DIERENpENSION VRAChT WAgENVerloren: gOUDEN TEYlINgEN. Te koop: ChAUFFEUR zoekt werk JACK RUSSElS. Geb. 25 voor enkele dagen p.w. Tel. hERENRINg blauw, omg. Praxis. Tel. 06-54901232. sept. Kortbenig, gladharig, 06-10788439. goed gesocialiseerd. Inl. 06-22453381.

* ll-in

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

Zaterdag 27 okt. 2 hallen zondag 28 okt. 3 HALLEN

Santos Race- en ATB Specialist Wij leveren exclusief customized spuitwerk voor Santos fietsen. Opbouw volgens eigen specificaties mogelijk. Ook leveren wij merken zoals: Duell Litespeed, Merida en Ridley. Openingstijden: Dinsdagavond: 18.00 - 21.00 uur Vrijdagavond: 17.00 - 21.00 uur Zaterdag: 10.00 - 13.00 uur Andere tijden mogelijk na telefonische afspraak: 06 18639261

Gieterij 27-29 2211 WC Noordwijkerhout

MODElSpOORDAg zaterdag 3 november a.s. in het Rijnlands Revalidatie Centrum, Wassenaarseweg 501 te Leiden. Geopend van 10.00-15.00 uur. Een treinenbeurs met leuke modelbaan. Toegang gratis.

gEzOChT op korte termijn: MAN/VROUW voor verzorging van lunch op maandag en woensdag! Info: 071-3642000.

Te koop: RAgDOll•KITTEN met stamboom.

Ideale raskat voor gezinnen met kinderen en voor oudere mensen: superaanhankelijk, binnenkat, gesteste ouders. € 500,-. Bel 071-5420195. www.ragdollcaterrytibbe. weebly.com

Uw boot de winter door ✔ Bij ons kunt u uw sloep, vlet en sportboot zowel binnen als buiten stallen ✔ Beter voor uw boot – lakwerk – motor, en veilig ✔ Zelf aan uw boot werken in overleg mogelijk ✔ Haal- en brengservice mogelijk ✔ Ook voor totaal onderhoud van uw boot

Informeer naar de voordelige all-in prijzen. rsport, e io t a W t h n de reg i t s i l Rijnzic a i c e rsport sp DE wate

Te koop: nette lIgIER BROMMOBIEl, augustus 2009, 3.000 km, vraagprijs € 8.900,-. Tel. 06-41880782. Te koop: AppARTE•MENT 45 m , 2 kamers, 2

€ 169.500,-. Noordwijk. Tel. 06-24907915.

Valkenburgseweg 70 - Katwijk a/d Rijn - (071)4027000 email: info@maritiemcentrumrijnzicht.nl


23 oktober 2012

pagina 11

Top-ondernemer Willem Reimers komt naar de Bollenstreek Ieder jaar organiseert het accountantskantoor ABIN uit Noordwijk en Leidschendam een gratis Business Meeting voor vertegenwoordigers van bedrijven zowel klant als niet-klant. Na het grote succes van de ABIN Business Meeting vorig jaar met Annemarie van Gaal als spreekster hebben wij weer een nieuwe meeting voor u in petto. Dit jaar is het thema: de klant is koning, toch? De meeting vindt plaats op maandagavond 29 oktober van 17.30 uur- 21.00 uur. en wordt gehouden in Hotel Sassenheim (Van der Valk). Dit jaar zal niet minder dan Nederlands top-ondernemer Willem Reimers acte de présence geven.

Willem Reimers Willem Reimers is een Nederlandse hotelier. Hij begon zijn loopbaan in Zwitserland om in 1973 terug te keren naar Nederland. Reimers stuurde verschillende luxe hotels aan. Hij presenteerde samen met Herman den Blijker diverse televisieprogramma’s zoals Mijn Tent

Flits

is Top en Herrie XXL. Daarnaast begeleidt Reimers ondernemers om van hun zaak weer een succesvolle onderneming te maken, en dat niet alleen in de hotellerie. In deze Business Meeting wordt niet alleen gekeken naar de onderneming door een hospitality-bril maar naar het gehele klantenservice pakket. De uitdrukking ‘de klant is koning’ is van toepassing in de horeca maar zeker ook in andere bedrijfstakken.

De fiscale agenda De presentatie van Willem Reimers wordt voorafgegaan door een fiscale analyse verzorgd door onze fiscalist Marcel Wiebes. Met de Tweede Kamerverkiezingen en Prinsjesdag achter de rug, de formatie – zeer waarschijnlijk – nog lopende, zal hij een heldere analyse geven van wat u op fiscaal gebied te wachten staat. De forenzentaks gaat definitief niet door, maar hoe staat het met de hypotheekrenteaftrek, het eventueel verhogen of verlagen van belastingtarieven en het al dan niet doorwerken tot 67 jaar. Er wordt niet alleen gekeken naar links of rechts, maar met een fiscale blik van 360 graden.

Afgelopen week was het onstuimig weer , met veel wind, regen en super mooie golven.ook hier in Noordwijk aan zee was het een feest voor allerlei watersporten, zoals windsurfen,kitesurfen en golfsurfen. Jordy Vonk gaat helemaal los en suist over de golven en geniet van elke seconde die hij bezig is. (Foto: Frits Houwaart)

Vier promoties voor KNA

Herfstvakantie? Sportvakantie! De afgelopen herfstvakantie hebben BSO De Duintop en BSO De Strandjutter van SJWB helemaal in het teken gestaan van sport. In samenwerking met diverse Noordwijkse verenigingen werden drukbezochte workshops aangeboden. Onder meer judo met Moko Ryu, turnen en streetdance met DOS en yoga met Kinderyoga aan Zee. Donderdag 18 oktober was het de beurt aan BC Bios, die de kinderen spelenderwijs kennis liet maken met badminton. Toen de workshop na ruim 2 uur was afgelopen, wilden de kinderen nog lang niet stoppen. “Nou, vooruit”, lachte de trainer Rob Ohlenschlager. “Dan gaan we nog een kwartiertje door!” SJWB heeft 6 peuterspeelzalen en 2 BSO’s en is daarmee één van de grootste aanbieders van kinderopvang in Noordwijk. (Foto: PR)

‘De Beste Lezer’ van de Noordwijker en Het Cultuurcafé ‘De Beste Lezer’ van de Noordwijker en Het Cultuurcafé Spelt u De Noordwijker ook van voor naar achter? Doe dan mee met de actie ‘De Beste Lezer’. Beantwoord de vraag, vul de bon in en lever deze in bij Het Cultuurcafé. U maakt dan kans op een mooie prijs. Iedere twee weken wordt er een winnaar getrokken uit de inzendingen: Bijvoorbeeld een gesigneerd boek of een bijzondere cd. Deze bon is geldig voor de periode van week 41 en 42. Uit alle ingeleverde bonnen wordt een winnaar getrokken. Na trekking ontvangt de prijswinnaar een persoonlijk bericht. Beantwoord de volgende vraag: Hoe heet de wereldwijde bestseller waar je een geheime sleutel voor moet hebben?

Naam:................................................................................................ Email adres:....................................................................................... Telefoon:............................................................................................ Inleveren bij Het Cultuurcafé of Boekhandel van der Meer Vuurtorenplein 6-10, 2202 PB Noordwijk. Tel. 3613073 www.hetcultuurcafe.nl www.boekhandelvandermeer.nl

Zaterdag 20 oktober was twirlen majorette vereniging KNA Noordwijk met 25 inschrijvingen vertegenwoordigd op een NBTA wedstrijd bij twirlver. Passion te Julianadorp. Twaalf eerste prijzen voor: de in jeugd 1 uitkomende Lynn v.d. Zanden die wedstrijd opende met een vertederende hele leuke show, Isabel van Bohemen jeugd 2, ook Apolline Diepenhorst - pre-teen beginner - net hersteld van een gebroken sleutelbeen deed het goed, duo Jytte de Graaf & Dominique Kramer jeugd 3 midden, de acht meiden van groep D met een heel leuk optreden thema Madagascar, twirling 2 en bij de rhythmic twirl baton juvenile beginner Maureen Brussee, duo Nienke Dedding en Hilde Heemskerk twirling junior intermediate, Super X-strut preteen advance Hilde Heemskerk, groep C small team dance twirl junior beginner met thema kantoor, duo Anne Bierman & Silke de Ko-

ning junior midden en duo Joyce en Nicole Nederstigt in senior TOP. De jury leden Gerben van Helden en Marij Voets kenden deze wedstrijddag in Julianadorp 14 promoties toe, waarvan de meiden van KNA er vier van binnen haalden. Een eerste prijs met Promotie was er voor: Kelly van Duin, met haar nieuwe majorette show naar Senior midden. Het small team twirling senior heeft het na een moeilijke omschakeling van majorette naar de twirl de eenheid weer te pakken en draaien nu een echt goede show. Bij het duo Merel Dedding & Anouschka Franzen was het ook het wachten op het goede moment en vandaag lukt dat. Een heel goed optreden van Brecht Bootsma soliste op het onderdeel twirling 2 baton junior, de laatste drie promoveren met z’n allen van de klasse beginner naar de middenklasse: intermediate. Alle deze promoties leveren een NK deelname ticket op. Tweede prijzen voor Maureen Brussee twirling 1 baton juvenile beginner, Anne Bierman rhythmic

twirl junior intermediate, Demi v.d. Meer jeugd 3 midden, Tara van der Raad jeugd 2. Derde prijzen waren er voor Silke de Koning twirling 1 baton junior intermediate, Anouschka Franzen rhythmic twirl junior intermediate, Daphne Verkade junior basis. Een heel goed verlopen wedstrijddag voor KNA en het begeleidende team van vier trainsters.


nu nog een huis...

Allure Bouw b.v. Argonstraat 3 7463 PD Rijssen

t 0548 - 80 19 80 f 0548 - 80 19 55

info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl

Tevens een vestiging in Alblasserdam

Wij bieden de laagste hypotheekrente van Nederland via een Duitse bank! Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook ‘s avonds!

BEL DIRECT

071-4024031

Ankerplaats 2 • 2224 TX Katwijk ZH Kijk voor meer informatie op: www.bevr.nl


GROTE VERHUIZINGSOPRUIMING BIJ ROEST RIJNSBURG!

Roest Rijnsburg gaat verhuizen naar Oegstgeest. Daarom moet de hele winkel leeg!! Profiteer nu van waanzinnige kortingen! Let op: het zijn vaak de laatste modellen, dus kom snel want dit keer is het echt OP=OP! Onderstaand een aantal voorbeelden !

LED / PLASMA TV: voor € 399,=

Sony KDL32EX40 80 cm, full-hd, Ci+

van € 549

Sony KDL42EX410 107 cm, full-hd, Ci+

van € 749

Philips 32PFL4037 80 cm, full-hd, Ci+

van € 599

Philips 32PDL7906 80 cm, witte design tv, Ci+

van € 1099

Philips 42PFL4007 107 cm, LED tv, Ci+

van € 799

Philips 46PFL9706 115 cm, TOP model

van € 2399

voor € 1999,=

Samsung PS51D6910 Plasma tv, 130 cm

van € 1499

voor

Panasonic TX-P50V20 Plasma tv,130 cm

van € 1799

voor € 499,= voor € 399,=

voor € 899,= voor € 649,=

€ 999,= voor € 999,=

LOEWE: Op alle winkelmodellen minstens 20% korting!!! AUDIO:

KLEIN HUISHOUDELIJK:

JVC 2.1 surround set met blu ray, demo

van € 599

voor € 199,=

Sony 5.1 surround set met dvd, demo

van € 699

voor € 199,=

Philips 5.1 surround

van € 1299 voor € 899,=

blu ray, nieuwste model!

Denon S5bd topmodel surround met blu ray, demo

van € 1999 voor € 999,=

Denon S 302 2.1 surround met dvd, demo van € 1699 voor € 999,=

Bose 321 GSX met cd opslag, demo

van € 1599 voor € 999,=

www.roest.tv

Bang & Olufsen Oegstgeest Lange Voort 11A 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33

Philips stofzuiger FC8133 2000 watt van € 119 voor € 79,= Philips stofzuiger FC9173 2200 watt, parketborstel van € 169 voor € 129,= Miele stofzuiger S6290 2000 watt van € 229 voor € 149,=

Op alle winkelmodellen wasautomaten/drogers/ koelkasten/vaatwassers:

10% tot 20% korting! GW Roest BV In de Hoftuin 2231 GT Rijnsburg 071-409.77.77

GW Roest BV Lange Voort 11F + G 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33


BUIS MEUBELEN EN SLAPEN

2 fauteuils Made in Holland

Nu

€ 599,-

Meubelset ’Snow’ • hoekbank • eettafel • 4 eetkamerstoelen • salontafel • audio-meubel In 2 kleuren leverbaar Snow en sepia

Setprijs

€ 2.495,-

Royale bank met gecapitonneerde armen Made in Holland

€ 2.695,-

€ 1.999,-

Rank 2,5 - 1 - 1 bankstel met interieurvering en lederen arm manchetten

€ 1.995,-

Meubelset ’Square’ Bankstel 2,5 - 1 - 1 bankstel met interieurvering Made in Holland

€ 2.795,-

€ 2.195,-

• tv-meubel 3-vaks • eettafel 160/90 • 4 eetkamerstoelen op wielen • salontafel • Loungebank xl - large • 2 fauteuils Made in Holland

Setprijs

€ 4.995,-

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99


23 oktober 2012

pagina 15

Keune Covers tijdens Keune Noordwijkse avond Nu alweer voor de vijfde keer organiseert het muziekgezelschap ‘de Echo der Duinen’ de Keune Noordwijkse avond. Met dit jaarlijkse concert wordt aan culturele amateurgezelschappen (van zang- dans en muziek) uit Noordwijk en directe omgeving de mogelijkheid geboden om zowel solo als in samenspel met het groot orkest van de Echo der Duinen op te treden voor een groot publiek. Elk jaar weer weet de Echo een, voor muziek liefhebbers, verrassend en kwalitatief mooi programma samen te stellen. Met de uitverkochte ‘Keltische avond’ van 2011 bereikte de serie Keune avonden een nieuw hoogtepunt. De Keune avond van 2012 heeft als thema ‘Keune Covers’. De titel maakt duidelijk dat het dit keer gaat om een avond die bol staat van bekende titels die vertolkt zullen worden door: De Noordwijkse coverband MeerNiet met de leadzanger Sjaak Hendriks als boegbeeld. De band

(opgericht in 1993) heeft zich de laatste jaren onderscheiden met een Nederpop repertoire, Zij verzorgt tal van optredens bij evenementen, feesten en partijen. De zangeres Manon Gelevert. Manon is een in Noordwijk geboren nieuw talent. In 2011 was zij finaliste bij de zang wedstrijd ‘De stem van de Bollenstreek’. Het groot orkest van ‘de Echo der Duinen’. Met de jeugdige muzikanten die zijn ingestroomd via het project ‘Music for Kids’ telt het grootorkest ruim 50 muzikanten. Het repertoire van deze avond zal het uiterste vragen van de muzikanten, die zich uitgedaagd weten om zich muzikaal als ‘Big Band’ te presenteren. De muzikale leiding van deze avond is in handen van Michel de Haas. Een aantal van de op deze avond gespeelde nummers zijn door hem gearrangeerd voor het grote harmonieorkest. Voor de pauze zullen in hoofdzaak internationale titels worden gebracht terwijl na de pauze in hoofdzaak Hollandse nummers worden gespeeld en gezongen.

Programma Een greep uit het programma: Cream of Clapton; I will be there; Son of a Preacherman; Vivre (laat me); Bad Romance; Blauwe Ruis (Blof); Ik heb je lief (Paul de Leeuw); de Bestemming (Marco Borsato); Onderuit (de Dijk); Stil in mij (Dik Hout) en natuurlijk zal ook “Hazes” niet ontbreken. Na het concert zullen de muzikanten van MeerNiet en Manaon Gelevert zorgen voor een gezellige afsluiting. Van de avond zullen DVD opnames worden gemaakt door de Noordwijkse Foto en Filmclub.

Kaarten Kaarten kunt u bestellen bij de Muze tegen betaling van € 7,50 per stuk. (ook telefonisch reserveren is mogelijk 071-3646226). Aanvang van het concert is om 20.00 uur. (zaal open 19.30 uur). Omdat we vorig jaar mensen moesten teleurstellen omdat de Muze was uitverkocht adviseren wij u tijdig te reserveren. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Echo der Duinen www.echoderduinen.nl.

Nieuw boek van Marga Thomassen Eindreis is een gedetailleerd verslag van een doodzieke man die koste wat kost met zijn vrouw en broer nog naar Thailand wil. De dramatische en soms humorvolle gebeurtenissen spelen zich af tegen een kleurrijk en fijnzinnig geregistreerd exotisch decor. Een doodzieke man zet tegen alle adviezen in zijn wens door om nog een verre reis te maken. Met zijn vrouw en zijn broer vliegt hij, voorzien van een scootmobiel en aangesloten op een zuurstofapparaat, naar Thailand. Eindreis is een gedetailleerd verslag van gebeurtenissen die zich afspelen tegen een kleurrijk, fijnzinnig geregistreerd exotisch decor, waarin de schrijfster zich ondanks alles staande houdt. Het verhaal roept vragen op over het negeren van grenzen, over conflictvermijdend gedrag en

over vervlochten eenzaamheid in extreme situaties. De kracht van dit fascinerende en ontroerende relaas is dat Marga Thomassen het beantwoorden van die vragen aan de lezer overlaat. Eindreis kan gezien worden als symbolisch voor het leven zelf. ‘Eindreis’ (116 pagina’s, ISBN: 9789461934529) wordt uitgegeven via Boekhandel van der Meer. Het boek is onder andere te koop bij www.boekhandelvandermeer.nl, de boekhandels en bol.com. Prijs paperback: € 19,51, prijs eBook: € 15,26.

Over Marga Thomassen Marga woont op een woonark in de Bollenstreek. Zij heeft altijd geschreven, als journalist en fotograaf was zij een aantal jaren werkzaam en was eidredacteur van

een lokaal weekblad. Zij houdt van kunst en schildert. Het schrijven van dit boek heeft haar geholpen in haar rouwperiode. Haar gedichtenbundel ‘Momenten’ is in 2010 uitgekomen.

Over Boekhandel van der Meer Boekhandel Van Der meer, gelegen aan de voet van de vuurtoren van Noordwijk, is een gezelllige boekhandel met een ruim assortiment boeken en schrijfwaren. Sinds maart 2012 maakt Boekhandel Van Der Meer het met bestselleraanzee.nl mogelijk voor auteurs om kosteloos hun boek te publiceren. Informatie over Boekhandel van der Meer: Contact: Martha Baalbergen. Email: info.vandermeer@ libris.nl. Website: www.boekhandelvandermeer.nl. Vuurtorenplein 6, 2202 PB, Noordwijk.

Lezing over natuur in Namibië Op vrijdag 26 oktober, om 20.00 uur, houdt de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk een lezing over Namibië in het Jan Verwey Natuurcentrum. Natuur- en Landschapsfotograaf Bas Meelker vertelt over dit fascinerende land. Van de uitgestrekte woestijnen als de Kalahari en de Namib tot aan de ruige Atlantische kust en het indrukwekkende Etosha National Park. Aan de hand van verbazingwekkende fotografie maakt men kennis met de betoverende natuur en landschappen van Namibië. De toegang is gratis, maar vol is vol. Meer informatie staat op www.strandloper.nl (Foto: Bas Meelker)

Asjeblieft! live in Harbourlights De Noordwijkse coverband Asjeblieft! zal op vrijdagavond 2 november tijdens ‘Harbour live’ optreden in The Harbourlights aan de Koningin Wilhelmina Boulevard 9 te Noordwijk aan Zee. Voor degenen die het nog niet weten, als je van gezelligheid houdt, kom je naar een optreden van Asjeblieft! En zeker als het een ‘thuiswedstrijd’ in The Harbourlights betreft. De heren zullen wederom een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen, waarbij ook weer uitgebreid aandacht zal worden besteed aan verzoeknummers. Aanvang rond 21:30 uur! De toegang is zoals men van The Harbourlights gewend is gratis. Voor meer informatie: www.asje-

blieft.com of www.harbourlights. nl.

‘Ali B geeft antwoord Bijna dagelijks wordt Ali B gebeld door de media of hij wil reageren op de actualiteiten van de dag.

Allerzielen in ’t licht Allerzielen op 2 november is in de rooms-katholieke traditie de dag waarop overleden dierbaren worden herdacht. Op vrijdag 2 november is iedereen vanaf 19.30 uur van harte welkom op de begraafplaats aan de Gooweg in Noordwijk-Binnen, waar iedereen bij de ingang een lichtje ontvangt. Men kan men vrij over de begraafplaats lopen, of men nu wel of geen dierbare hier heeft begraven. De kapel is geopend voor stilte en meditatie, maar er staan ook ten-

ten waarin men met elkaar kan samenkomen voor uitwisseling van herinneringen en gedachten. Foto’s en dierbare voorwerpen kunnen worden meegenomen om herinneringen levendig te maken en evenals bloemen worden neergelegd op de graven of in de kapel. Ouders van te vroeg gestorven kinderen kunnen het speciaal met bloemen versierde monumentje bezoeken. Om warm te blijven staan er overal vuurkorven en worden er warme dranken geschonken. In samenwerking met verschillende koren is er een programma van muziek en voordracht. De avond wordt

rond 21.30 uur afgesloten met een lichtprocessie. Met Allerzielen in ’t Licht wil de organisatie iedereen de gelegenheid bieden om op een eigen manier, ondersteund door familie, bekenden en lotgenoten, een overleden dierbare te herdenken, passend in een moderne samenleving van gelovige en niet-gelovige mensen. Een muzikale bijdrage wordt gegeven door de Schola Gregoriana en de koren Animamea en Bond. Uiteraard is er op 2 november om 19.00 uur een viering in de R.K. Sint Jeroenskerk, waar traditioneel de overledenen worden herdacht van het afgelopen jaar.

“Ali B, wat vind jij als moslim van de overwinning van de PVV in Almere?”, “Ali, heb jij een dubbele nationaliteit?”, “Zit jouw vader ook in de bijstand?”. “Ali, wat vind jij ervan dat Yolanthe een tattoo zet van Wesley?”. Geen commentaar, Ali houdt zijn lippen stijf op elkaar. Maar dat is nu voorbij! Ali B geeft antwoord in zijn voorstelling. Op vragen die hem gesteld worden, maar ook op vragen die hij zichzelf stelt. Eerlijk, ongezouten en met de humor die zijn mening nog eens onderstreept. Want om de waarheid mag gelachen worden, als je hem maar serieus neemt. Tegenstrijdig? Ook dat is Ali B. Zondag 28 oktober 2012, aanvang 20.15 uur, de plaatsbewijzen kosten €18,25 (inclusief garderobe en consumptie). De theaterkassa is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch

reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl.

Voorlezen in de bibliotheek Op 7 november om 14.00 uur kunnen kinderen vanaf 4 jaar heerlijk wegdromen tijdens het voorleesuur in alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek. Elke eerste woensdagmiddag van de maand lezen vrijwilligers voor en knutselen met kinderen naar aanleiding van het verhaal. Iedere voorleesmiddag staat in het teken van een bepaald thema. Deze keer is dat dromen.


BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO! IT LITE SIND WA IT LITE SIND WA

TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!! TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

S

www.beds2basic.nl

O - TO 25 - T 25 19 19 P K P K S

25 - T2O5 - TO 19 19 P K P K S

ZONDAGS !!GS OPEDNA ZON !! 1137:0:000 t/umur ! ! INKEL IN UW REGIO W N EN SS E A R REN U GRATIS AT E P M IS V EN D G O A IN R IJ SP W X DÉ BESTE BO KOM LANGS

KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM. KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

13.00 t/m 17.00 uur

www.beds2basic.nl

! ! E I T C A G N I R P S S X G O N I B R P S X O B E LUX L VAN MINIMAAALITEIT Wvan BTeRdAs 2SBSaEsicN!! AUlsPu gIeNwSeGnEt bK NentMA

S

LITEIT SIND WA LITEIT SIND WA

ECHT?

SLAAPT U SLG N I R P S X N O E B S T I S E A T I R L A AT W K M ! ! N N E E G ! S IN N! G ZoaT R PE ! N I O O K R R A E P A G J S O EXTRA HL I T E I T B OBEXDS 2 BASOIOCP 1NÚ BET2AABLALSAITCERI!S!

K WA

MATRAS KNALLERS! MATRAS MATRASSEN SPECIALIST KNALLERS!

K

COMPLETE 2-PERSOONS Beds 2 Basic ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!! WINT VAN -58% AUPING!!

ee 22

MATRASSEN SPECIALIST

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

5 AR IN EUREN! A B R  LEVE LENDE KL IL Beds 2 Basic H LA C S WINNAAR!! VEERN!! MODELL ONGELOOFLIJK COMPLEET Normaal 1099.-

-64%

999.-

 Kom langs en test Maat 1.40

deze fantastische boxspring!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

√ Goede matras voor de laagste prijs Eigenschappen: √ Geschikt voor vaste √ Goede matras voor en verstelbare de laagste prijs bedbodems √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

LA PRIJS E GARANTI

MEGA ACTIE!!!

prijs voor vaste uitvoering

KOOP NÚ

GEEN LEVERTIJD, GEEN R!!! TE BETAAL LA AANBETALING! EN ALLES UIT VOORRAAD GEEN LEVERTIJD,LEVERBAAR GEEN AANBETALING! BINNEN 1 WEEKENINALLES UIT VOORRAAD LEVERBAAR UW SLAAPKAMER!

MAKKELIJKTE ZELF SAMEN AR STELLEN NAN!! UW WENSE

BINNEN 1 WEEK IN UW SLAAPKAMER!

M

BALANCE SENSE BALANCE SENSE

-44%

HEALTH EMPEROR (CLASSIC HANDMADE!)

HEALTH EMPEROR (CLASSIC HANDMADE!) 

1299.Maat 1.40/1.60 én 180 breed!

2ee 2

Leverbaar in alle maten! √ 15cm Koudschuim kern √Eigenschappen: Ergonomische comfortzones √√ Elastisch dubeldoekkern tijk 15cm Koudschuim √√ Afritsbare en wasbare Ergonomische comfortzones

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

√ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

Ma

tra

SUPER QUEEN

E LAAGST PRIJS IE T N A R A G

Beds 2 Basic

WINNAAR!! 

WINNAAR!!

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren IN GRIJS LEVERBAAR + OOK 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten1.40 set/ 1.60 en 1.80 ook leverbaar ook leverbaar in pocketveer +en2x metalen matrasrem uitvoeringen! keuze uit diverse maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

GRATIS! MATRAS GRATIS!

€999,€999,-

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2ee MATRAS 2

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

Beds 2 Basic

tra

€599,€599,ANTI-ALLERGISCH

Leverbaar in alle maten!

OR PRIJS IS VO LETE LUXE DIT COMP LITEITSTOP-KWA BOXSPRING

2ee MATRAS 2

Eigenschappen:

Leverbaar in alle maten!

√ 7-Slags pocketveer √Eigenschappen: 360 veren m2 met 2cm HR50 afdeklaag √ koudschuim 7-Slags pocketveer √ 7360 ergonomische comfortzones veren m2 met 2cm HR50 √ Afritsbare en afdeklaag wasbare tijk koudschuim √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

GRATIS! MATRAS GRATIS!

WINNAAR!!

Leverbaar in alle maten!

√ Handgemaakt matras met Eigenschappen: 7 slags micro pocketveer √ Handgemaakt 500 veren /m2matras met √ 7 comfortzones slags micro pocketveer Zomer en Winterzijde √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

-64%

Ma

tra

POLYSENSUAL

Ma

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R G 2 NS!! KUSSE

Ma

tra

MONTE CARLO

s

tra

POLYSENSUAL

-58%

Ma

tra

MONTE CARLO

s

s s

22ee

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

€179,€179,-

SENSE BLUE

ANTI-ALLERGISCH

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

Leverbaar in alle maten!

22ee

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern Eigenschappen: √ Elastisch dubbeldoek tijk √ SG25 Polyether kern √ 19cm Handgrepen √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

TOP MATRAS!

Leverbaar in alle maten!

22ee

Eigenschappen: Leverbaar in alle maten!

399.999.Normaal 2399.-

Maat 1.20Maat 1.40

Ma

tra

SENSE BLUE

ANTI-ALLERGISCH

€ 299,€ 299,-

Normaal 1099.-

SUPER STUNT! DEZE WEEK VOOR

Ma

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

s

Ma

tra

NIEUW! NIEUW!

€ 599,€ 599,-

s

Leverbaar in 80 en 90cm

√ 7-slags Pocketveer 360m2 Eigenschappen: 4cm koudschuim toplaag √ 7-slags Pocketveer 360m2 √ Anti-allergisch 4cm koudschuim toplaag √ WInter- en Zomerzijde Anti-allergisch √√ Hard dik TOP-Matras! √ WInter- en Zomerzijde √ Hard dik TOP-Matras!

SILVER 500

999.-

Beds 2 Basic

WINNAAR!!  Beds 2 Basic

WINNAAR!!

ROYAL WELLNESS ROYAL WELLNESS

Ma

tra

s

Ma

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T IS A T 12GGRRA EDNén S!! DKEUKSBSE IS T A 2 GR NS!! KUSSE

tra

s

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

√ Top HR60 Koudschuim! Eigenschappen: √ 4cm traagschuim in tijk Top HR60 √√ Koel in de Koudschuim! zomer 4cmprofiel traagschuim in zacht tijk √√ 3D / hard en Koel inligcomfort de zomeren ventilatie √√ Beter √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

tra

s

Ma

tra

s

€ 269,€ 269,-

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

Eigenschappen: Leverbaar in alle maten!

√ Dikke koudschuim vulling Eigenschappen: √ Hoge veerkracht Dikkekoel koudschuim √√ Blijft tijdens devulling nachtrust √ Hoge veerkracht perfect naar uw lichaam √ Vormt Blijft koel tijdens de nachtrust √√ 19cm √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19cm

tra

NIEUW! NIEUW!

s

€899,€899,LUXE MATRAS!!

EXCLUSIEF SLAPEN!

2ee MATRAS 2

Eigenschappen:

EXCLUSIEF SLAPEN!

GRATIS! MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

√ 7-Slags MICRO pocketveer √Eigenschappen: 500 veren m2 met 2cm HR60 √ koudschuim 7-Slags MICROafdeklaag pocketveer veren m2 met 2cm HR60 √ 7500 gepatenteerde comfortzones koudschuim afdeklaag √ Winter/zomer zijde! √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde!

Ma

tra

BRIGHTON

s

Ma

BRIGHTON

NIEUW! NIEUW!

tra

s

KLASSE MATRAS

€599,€599,-

KLASSE MATRAS

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

22ee

s

Ma

LUXE MATRAS!!

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

Ma

SLEEP KING

ANTI-ALLERGISCH

22ee

Vanaf Leverbaar in alle maten

SLEEP KING

ANTI-ALLERGISCH

€ 999,€ 999,-

1.975

incl. draadloos bedienbare electromotoren, spanningsvrij

Prijs voor vaste uitvoering

Leverbaar in 80 en 90cm

TOP MATRAS! Eigenschappen:

√ 7-slags Pocketveer Eigenschappen: √ 300 veren m2 met 2,5 cm √ 7-slags Pocketveer Comfortschuim afdeklaag veren m2 met 2,5 cm √√ 5300 ergonomische comfortzones afdeklaag √ Comfortschuim Elastisch dubbeldoek tijk √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

NIEUW!! TOP-AANBIEDING!SUPER AANBIEDING!! * TOP DESIGN BOXSPRING MEEST * WINNAAR onder de Luxe Boxsprings VERKOCHT!! Maat 1.40 * Luxe kwaliteits design Hoofdbord gestoffeerde boxen 1 Luxe x Luxe gestoffeerde Hoofdbord (14cm diep) * 2x actieve Hoog-Laagverende boxen (25cm dik) Normaal 4199.* 2x 2 Luxe x Luxe Gestoffeerde TOP-AANBIEDING! VANAF pocketveer matras (7 zones) 2 x Luxe Gestoffeerde pocketmatras 7-zone, 360 veren m2 Henson Twintopper, zomer en winterzijde * Luxe 1 x Luxe Koudschuim topper meegestoffeerd (ca. 5cm) * Stoffen zijn 100% vuilwerend 2 x Luxe Set met triangel potenafgewerkt (7cm) * Luxe blokpoten aluminium DIverse kleuren en in- & uitstap verlichting mten leverbaar! in diverse kleuren leverbaar! Electrische versie: * Luxe in meerdere stoffen en kleuren

tra

SILVER 500

Normaal 1899.-

TOP KWALITEIT!

s

ANTI-ALLERGISCH

SUPER DE LUXE!

COMPLEET!!!

s

Ma

SUPER QUEEN

SUPER DE LUXE!

BRIXTON

ra s

Leverbaar in alle maten!

IJS IS VOOR PR  LOOFLIJK DIT ONGE LETE Beds 2 Basic COMP ! BOXSPRING

ONGELOOFLIJK COMPLEET

at

€ 199,€ 199,Eigenschappen:

M

LU atras XEM LU !atras XE !

ra s

Normaal 2399.-

TOP-AANBIEDING!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING BRIXTON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING QUEBEC ACTIE!!

at

M

2-persoons boxspring ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer met hoogwaardige vering! Geheel met de uitvoeringen! Dit is een absolute hand vervaardigd in de meest luxe uitvoering! klasse Boxspring + Luxe gestoffeerde Hoofdbord exellent gestoffeerd + TOPPER Comfortschuim én voor de laagste prijs + 2 GRATIS luxe POCKETVEER-matrassen ALLEEN bijmetBeds 2 Basic. blokpoten afgewerkt beste klant-recenties) 2x 360 veren m2 gestoffeerde pocketveer!! (dealuminium

LAAGSTE PRIJS!!

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

Leverbaar in alle maten! Eigenschappen:

COMPLEET LUXE!

ook leverbaar in antraciet grijs! Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed AGSTE

Leverbaar in alle maten!

2ee 2

Maat 1.20

SUPER STUNT!

Normaal 2399.-

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

€ 49,€ 49,-

399.DEZE WEEK VOOR

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

M

LA atras A PR GMST LAIJS! aEtras A PR GST IJS E !

LAAGSTE PRIJS! LAAGSTE PRIJS!

Daarom dus WINNAAR!! Beds 2 Basic!!

Kom langs en test onze boxsprings en matrassen. SIC 2 BA DeBkoffie klaar! EDSstaat !! Nopen!! E P O Wij zijn ook zondags 1 JAAR

E LAAGST PRIJS IE T N A R A G

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, COMPLETE 2-PERSOONS E + 2x supersterke volva motoren LAAGST PRIJS IE + 2x topkwaliteit pocketveerT KWALITEITS BOXSPRING GARAN 2 matrassen 360 veren m + 2x poten set MEGA ACTIE!!! LAATSTE VICTORIA + 2x metalen matrasrem WEEK keuze uit diverse maten! ATSTE

LAAGSTE PRIJS!

BASIC

-54%Beds 2 Basic

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

MATRAS MATRAS GRATIS! GRATIS!

BASIC

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING LONDON ACTIE!!

OFFICIELE Kom langs en test CONSUMENTENdeze fantastische BOND TEST!boxspring!

(VAN LANDSCHOOT)

BEDS ITEIT!! L A   W  K  

22ee

MATRAS GRATIS! MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

Leverbaar in alle maten!

√ 7-Slags pocketveer Eigenschappen: √ 500 veren m2 + 4 cm √ 7-Slags pocketveer koudschuim/ visco of latex √ 500 veren m2 + 4 cm √ 7 ergonomische comfortzones koudschuim/ visco of latex √ 2-zijdig te beslapen! √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen!

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!! NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

Openingstijden Openingstijden Ma. Ma. Di. / Wo. Di. / Wo. Do. / Vr. Do. / Vr. Za. Za. Zo. Zo.

13:30 - 18:00 13:30 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 21:00 10:00 - 21:00 9:30 - 17:00 9:30 - 17:00 14:00 - 17:00 13:00 - 17:00

post@beds2basic.nl post@beds2basic.nl www.beds2basic.nl WWW.BEDS2BASIC.NL

Koopavonden Koopavonden Do. / Vr. Do. / Vr.

18:30 - 21:00 18:30 - 21:00

071 2000168 2000168 071

Adres: Kerkstraat 58 -(binnen) Noordwijk (binnen) INGANG Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk INGANG Passage - naastPassage De Ridder schoenen PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires! De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

asic Bijij BBeeddss 22 BBasic B te prijzen

ags en prilijz √ La ste teit √ LBaeasgte kwa e lit a √ Beste kw fortit √ Beste comfort √ Beste com s √ TOP-advies √ TOP-advieice √ TOP-service √ TOP-serv √

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden


MITSUBISHI OUTLANDER

Onder redactie van: John Vroom

D Foto’s: Yolanda B akkum

uto Nova

BMW 3 Serie Touring

Dat ik erg enthousiast ben over de nieuwe BMW 3 Serie heeft u een paar edities geleden al in AutoNova kunnen lezen. Wat maakt BMW toch een mooie auto’s! En dat geldt ook voor de nieuwe 3 Touring uitvoering. Laten we het vooral over het Touring-aspect hebben.

A

llereerst maken de Touring lijnen deze 3 Serie erg fraai en dat zal veel liefhebbers aanspreken, ook al hebben ze de ruimte niet echt nodig. De achterklep is in twee delen te openen. Alleen het achterraam voor kleine zaken of de hele achterklep voor het laden van grotere bagage. Het afdekzeil gaat automatisch mee omhoog en bij het sluiten weer omlaag. Bijzonder makkelijk is bovendien de mogelijkheid om de bagageklep te openen zonder deze aan te raken. Wanneer u de handen vol heeft is een korte gerichte voetbeweging onder de achterbumper voldoende om via een sensor de bagageklep automatisch te laten openen. Je moet er wel voor zorgen dat je de autosleutel bij je hebt, anders sta je mooi voor joker met je handen vol, vreemde bewegingen te maken zonder resultaat. Heel eerlijk gezegd is de bagageruimte van de Touring niet heel veel groter dan die van de Sedan, maar hij is door zijn vormgeving wel makkelijker te beladen en natuurlijk tot aan het dak. De rugleuning van de achterbank is in 3 delen neerklapbaar. Afgezien van de ruimte is deze bagageruimte erg fraai afgewerkt en zijn er opties leverbaar om spullen eenvoudig vast te zetten. Het sluiten van de achterklep gebeurt automatisch door een simpele druk op een knopje. Ik zeg vaak open het portier van een auto en je voelt de kwaliteit. Bij BMW is dat een genot om te doen en ook weer bij het sluiten voel je deze hoge kwaliteit. Muy bien! Het interieur van een BMW is een genoegen om naar te kijken en zo ook bij deze 3 Touring. Het is wat je tegenwoordig noemt ’beleving’. Ga maar eens achter het stuur zitten en let dan vooral op de mooi vormgegeven details op het stuur, de deurbekleding, het dashboard, middenconsole, selectiehendel van de automaat en ga zo maar door. Doordacht, fraai en solide. Hij zit heerlijk en rijdt ook heerlijk met een sublieme mix van comfort en sportiviteit. Stuurt strak en schakelt op de goede momenten en heeft een rij-dynamiek die toch wel als de beste in zijn klasse betiteld kan worden. Rijden in deze 3 Touring is echt ‘Freude am Fahren‘. Topklasse!

● Prijs ● Dealer

vanaf € 44.130,Van Poelgeest Ambachtsweg 14 Katwijk

e Mitsubishi rijder is naar mijn idee iemand die niet echt wil opvallen met zijn of haar auto en erg gesteld is op praktische bruikbaarheid en no-nonsense. In dat opzicht is de nieuwe Mitsubishi Outlander er stukken op vooruit gegaan. Het eerste dat opvalt is de nieuwe neus. Weg is die grote onbescheiden familieneus. Nu een elegant gelijnde, maar toch stoere voorkant die mij een beetje RangeRover gevoel geeft. Heldere strak oplopende lijn aan de zijkant, met aan de achterkant ook hier een Brits geïnspireerde grote zwarte achterruit, met daaronder een wat apart gelijnde verlichtingslijn die misschien niet ieders ‘cup of tea’ is. Een eigentijds ogende Cross-over, dat zeker. De nieuwe Outlander is niet alleen aan de buitenkant fors onder handen genomen. Met name het interieur is af van de hard-plastic look. Mooi zacht materiaal nu, dat een gevoel van luxe geeft. Wat zal ik zeggen, overzichtelijk, comfortabel en ruim. Mitsubishi heeft erg zijn best gedaan om deze Outlander stiller te maken door een betere isolatie en bijvoorbeeld de zijruiten van een dikker glas te voorzien en je ervaart dan ook een serene rust. De zitpositie is prima en afhankelijk van de gezinssituatie kan je kiezen voor een 5 of 7-zitter. En als je dan toch aan het kiezen bent is er een voorwielaandrijving of een vierwielaandrijving met hand- of automatische schakeling. De nieuwe Outlander rijdt solide, is goed uitgerust en is prijsprettig. Interessant aanbod als je zo’n type auto ambieert, lijkt mij. ● Prijs ● Dealer

Vanaf € 31.890,Oudshoorn bv Touwbaan 5 Leiderdorp

PEUGEOT 208

D

e nieuwe 208 is helemaal nieuw, maar toch herken ik er de succesvolle 206 in en dat geeft mij een eigentijds retro-gevoel. Herkenbare schuin oplopende motorkap met een fraai in lijn doorlopende voorruit. Scherpe lijnen aan de zijkant en de eveneens zeer herkenbare bolle achterkant met tja, zeg maar, eigentijds ogende lampunits. In het interieur valt als eerste het opvallend gestylde dashboard op. Peugeot heeft de ‘klokken’ wat hoger geplaatst dan gebruikelijk, zodat de bestuurder er goed zicht op heeft. Om te voorkomen dat ze nóg wegvallen achter een hoog versteld stuur, heeft men het stuur verkleind met ook nog een afgeplatte onderrand. Een overigens fraai gevormd stuur dat lekker in de hand ligt. Het centrale beeldscherm voor navigatie ligt goed onder handbereik. De nieuwe 208 zit beter dan zijn voorganger met wat meer support aan de bovenbenen. Wat ruimte betreft is het zowel voorin als achterin prima voor elkaar, met ook nog een royale bagageruimte. Sturen doet deze Peugeot plezierig, met voldoende zwaarte in de bekrachtiging en vrij direct, waardoor je zin krijgt in snel bochtenwerk. Schakelen doet hij ook soepel, waardoor het een prettige rij-auto is. De 208 kent maar liefst 9 motorvarianten en 3 uitrustingsniveaus, waarvan een groot aantal met het groene energielabel en dus de bijbehorende fiscale voordelen, zoals BPM- en Wegenbelastingvrij, met slechts 14% bijtelling. Ik denk dat de Peugeot fans weer helemaal blij zijn met deze nieuwe 208. De concurrentie een stuk minder, vrees ik. ● Prijs ● Dealer

Vanaf € 13.490,Pouw Van der Valk Boumanweg 2 Leiderdorp


Amazing Ambilight Weken Philips 46PFL8007 107 cm Full-HD 3D Max LED-tv Perfect Pixel HD, 800 Hz Smart-TV Premium, WiFi Incl. 2 actieve 3D brillen en Skype camera

€1999,00 na cashback Philips

PRIJSC

HECK

€1849,00

Incl. bezorgen en installeren *

Philips 42PFL6067 107 cm Full-HD Easy3D LED-tv Pixel Precise HD, 600 Hz Smart-TV Premium, WiFi Incl. 4 passieve 3D brillen

PRIJSC

HECK

€1099,00 na cashback Philips

€949,00

Incl. bezorgen en installeren * Philips 32PFL6007

Philips 32PFL3517

80 cm Full-HD Easy3D LED-tv

80 cm Full-HD LED-tv

Pixel Precise HD, 400 Hz

Digital Crystal Clear,

Smart-TV Premium, WiFi

100 Hz, Smart-TV

Incl. 2 passieve 3D brillen

€649,00 Incl. bezorgen en installeren *

PRIJSC

HECK

PRIJSC

HECK

JE P O O SSAK

KA

€349,00

Radio-TV Duynstee - Sassenheim Peursum - Katwijk Radiobeurs - Lisse Schoonderbeek - Hillegom *)Vraag naar de voorwaarden in de winkel


23 OKTOBER 2012

pagina 19

WEEKAGENDA

Een greep uit de activiteiten en evenementen in Noordwijk en omgeving Zaterdag 27 oktober • Instuifprogramma Boogschieten; The Strand, Langevelderslag 36-38. Tijd: 12:00 uur. Deelname € 19,50 www.the-strand.nl • Italiaanse wijn- en delicatessen proeverij van Victor Russo; Kerk aan Zee, Hoofdstraat 96. Tijd: 17:30 - 20:00 uur. Entree € 17,50. Reserveren via contact@kloosterinfo.com,www.kloosterinfo.com • FreakShow@Harbourlights; The Harbourlights, Kon. Wilhelminaboulevard 9. Tijd: 22:00 uur. Entree gratis www.harbourlights.nl Zondag 28 oktober • Haloween Kidsmiddag; St(r)andplaats Nederzandt, Langevelderslag 52-54. Tijd: 14:00 tot 17:00 uur. Entree gratis. www.nederzandt-events.nl • Instuifprogramma Powerkiten; The Strand, Langevelderslag 36-38. Tijd: 10:00 uur. Deelname € 19,50 www.the-strand.nl • Aqua Cinema; Hugo; Aqua & Sauna Oranje, Kon. Wilhelmina Boulevard 20-31. Tijd: 11:00 - 12:30 uur. Entree € 12,50. www.hotelsvanoranje.nl/frontpage/aqua-cinema-oranje Maandag 29 oktober • Harbourlights Freeze-Out-Monday; The Harbourlights, Kon. Wilhelminaboulevard 9. Tijd: 20:00 uur. Entree: € 25,00. www.harbourlights.nl Exposities t/m 13 november • Daniel Martin in Galerie Klooster; Klooster, Hoofdstraat 96. Tijd: donderdag, vrijdag en zaterdag 11:00 tot 17:00 uur. Entree gratis. www.kloosterinfo.com t/m 15 januari • Expositie KNRM scheepsportretten; Palace Hotel, Picképlein 8. Tijd: gehele dag geopend. Entree gratis. www.scheepsportretten.nl t/m 1 december • Expositie ‘Kleur aan kleur’; Galerie SteigerART, van Limburg Stirumstraat 17. Tijd: woensdag en vrijdag 13:00 - 17:00 uur, zaterdag 10:00 - 16:00 uur. Entree gratis. www.steigerart.nl t/m 31 december • Foto-expositie ‘Ode aan de vuurtoren’ van Hans Vink; Visitor Center Noordwijk, de Grent 8. Tijd: maandag t/m vrijdag 09:30 - 17:00 uur; zaterdag en zondag 10:00 - 14:00 uur. Entree gratis. www. fotoaandekust.nl t/m 31 december • Tentoonstelling ‘Henriëtte Roland Holst en de beweging van Tachtig’; Akkerwinde 1a. Tijd: ma/di/do/vr 14:00 - 17:00 uur, woe 14:00 - 20.00 uur en za 11:00 - 15:00 uur. Entree gratis. www.schrijverspantheon.nl 2 t/m 4 november • Expositie Kunst aan Zee. Kapel aan Zee, Hoofdstraat 96. Tijd: vrijdag 14:00 - 17:00 uur, zaterdag en zondag 11:00 - 17:00 uur. Entree gratis. www.kunstaanzee.nl 2 november t/m 24 februari • Tentoonstelling ‘Porceleinfabriek “De Kroon” Noordwijk 1906-1910’. Museum Noordwijk, Jan Kroonsplein 4. Tijd: di t/m za 11:00 - 17:00 uur, zo 14:00 - 17:00 uur. Entree volwassenen € 4,00, Kinderen va 12 jaar € 2,50, 65+ € 2,50 en museumkaarthouders en leden gratis. www.museumnoordwijk.nl 2 november t/m 29 december • Expositie Remco Mooijekind. Galerie van Haeften, Boekerslootlaan 22. Tijd: dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 16:00 uur, donderdag 19:00 - 21:00 uur, zaterdag 13:00 - 17:00 uur. Entree gratis. www.galerievanhaeften.nl Kunst, literatuur, muziek & theater 24 oktober • Kinder inloopmiddag Galerie Steigerart; Galerie Steigerart, van Limburg Stirumstraat 17. Tijd: 14:00 - 15:30 uur. Deelname € 7,50 inclusief materialen. www.steigerart.nl 25 oktober • Toneelvoorstellling: ‘Met de droom als wapen’ Bibliotheek Noordwijk, Akkerwinde 1a. Tijd: 20:00 uur. Entree € 5,00 per persoon (inclusief drankjes). Graag vooraf reserveren via www.schrijverspantheon.nl of aan de balie bij de Bibliotheek Bollenstreek 26 oktober • Volwassen workshop Galerie Steigerart; Galerie Steigerart, van Limburg Stirumstraat 17. Tijd: 19:00 uur. Deelname € 32,50 www. steigerart.nl. 26 oktober • Muziek in Jeroen; Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44. Tijd: 20:15 uur. Entree € 15,00 (vrienden mogen gratis introducé(e) meenemen) Kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel van der Meer of te reserveren via www.muziekinjeroen.nl 28 oktober • Optreden Clean and Acoustic; St(r)andplaats Nederzandt, Langevelderslag 52-54. Tijd: 14:00 tot 17:00 uur. Entree gratis. www. nederzandt-events.nl 29 oktober • Kennismaking schilderlessen; Galerie Van Haeften, Boekerslootlaan 22. Tijd: 10:00 - 12:00 uur. Kosten € 15,00 p.p. (inclusief materialen). Vooraf aanmelden bij Angelique van Haeften 06 - 42 97 10 73. www.galerievanhaeften.nl 2 november • Volwassen inloopmiddag Galerie Steigerart. Galerie Steigerart, van Limburg Stirumstraat 17. Tijd: 14:00 - 16:30 uur. Deelname € 8,- exclusief materialen. www.steigerart.nl 2 & 3 november • De Kunst & Antiek Fair Zien! Oude Jeroenskerk, Voorstraat 44. Tijd: vr 14:00 - 21:00 uur, za 10:00 - 17:00 uur. Entree € 5,00, kinderen tot 15 jaar gratis. Kaarten te koop aan de kassa. www.innovatief-zien.nl Theater De Muze, Wantveld 2. www.demuzenoordwijk.nl 25 oktober • Harry Sacksioni; While my guitar gently weeps… Tijd: 20:15 uur. Entree € 18,25. 27 oktober • Echo der Duinen; Keune Noordwijkse avond; Tijd: 20:00 uur. Entree: € 7,50 28 oktober • Ali B.; Ali B. geeft antwoord, Tijd: 20:15 uur. Entree: € 18,25 29 oktober • Filmhuis Noordwijk: Shame, Tijd: 20:00 uur. Entree € 8,00. 30 oktober • Lef! Theater Lover of Loser - Carry Slee, Tijd: 19:00 uur. Entree € 16,25. 1 & 2 november • Zeep; Feestelijk Jubileum. Tijd: 14:00 en 19:30 uur. Entree € 19,50. 2 t/m 4 november • Mozaïek; Mikado. Tijd: 20:00 uur, zondag 14:00 uur. Entree € 19,-. Meld uw activiteit aan op www.noordwijk.info/evenementenkalender Noordwijk.

Het Cultuurcafé, waar liefhebbers van literatuur, kunst en muziek elkaar ontmoeten, uitdagen en inspireren. Het Cultuurcafé van Boekhandel van der Meer aan het Vuurtorenplein biedt iedere week een laagdrempelig programma voor elk wat wils. Loop gewoon eens naar binnen en laat u begeesteren.

Woensdag 25 oktober

Lef! Theater speelt ‘Lover of Loser’ Lover of Loser, gebaseerd op het bekende boek van Carry Slee, is de eerste interactieve musical ter wereld. De vijftien-jarige Eva heeft problemen met haar stiefvader. Ze is bang dat hij haar wil misbruiken, maar haar moeder gelooft haar niet. Eva’s beste vriendin heeft het te druk met haar nieuwe vriendje om de problemen serieus te nemen. Kan Mees, de jongen op wie ze verliefd is, haar helpen of valt ze ten prooi aan een loverboy? In het boek bepaalde de lezer de afloop van het verhaal door te kiezen, nu bepaalt het publiek in de theaterzaal hoe de voorstelling verloopt! Mét cho-

reografie van Dan Karaty, speciaal voor Lover of Loser ontwikkeld. Dinsdag 30 oktober 2012, aanvang 19.00 uur, de plaatsbewijzen kosten €16,25 (inclusief garderobe en consumptie). De theaterkassa is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht. De Muze is gelegen aan het Wantveld 2 in Noordwijk aan Zee. Voor meer informatie: www.demuzenoordwijk.nl.

KunstKlank brengt Noortje Herlaar naar Noordwijk Met Mozart Moves brengt KunstKlank op 17 en 18 november opnieuw een grensverleggende voorstelling in Noordwijk. Dans, licht en een moderne Nederlandse hertaling vormen de kern van dit nieuwe muzikale avontuur onder leiding van Herma van Piekeren. Daarnaast heeft KunstKlank voor één van de leidende rollen Noortje Herlaar weten aan te trekken. Nu één van de bekendste aanstormende zang- en acteertalenten van Nederland maar in 2003 vertolkte zij als nog heel pril talent al één van de hoofdrollen in de KunstKlankproductie ‘Onderstroom’ op het strand van Noordwijk. Sindsdien heeft zij furore gemaakt in veel theaterproducties waarvan de titelrol in ‘Mary Poppins’ wellicht de bekendste is. Ook in de fameuze, maar in Nederland helaas onbegrepen, Broadwaymusical ‘The Producers’ zong en speelde zij één van de dragende rollen. (De Zweedse Ulla). Momenteel is zij wekelijks op televisie te zien in de door alle recensenten gelauwerde ‘Moeder, ik wil bij de revue’. Bij Mozart Moves is haar veelzijdig talent vanuit volledig

Toneelvoorstelling ‘Met de droom als wapen’ in het kader van het Henriette Roland Holstjaar. Over idealisme en bevlogenheid van Herman Gorter en Henriette Roland Holst. En wat doen wij met ons idealisme? Aanvang 20.00 uur. Toegang 5,00 p.p. (incl. drankjes) Locatie: Bibliotheek Bollenstreek Noordwijk.

Zondag 28 oktober Op deze eerste dag van de wintertijd bent u van harte welkom voor een ‘herfstborrel’ in Het Cultuurcafé. Wij presenteren u de literaire oogst van dit najaar om de hele winter warm en mooi te kunnen lezen. Van 15.00-17.00 uur, toegang vrij.

Zondag 4 november Presentatie van het boek ‘Eindreis’ van Marga Thomassen. Een doodzieke man zet tegen alle adviezen in zijn wens door om nog één keer een verre reis te maken. Hij vliegt, voorzien van een scootmobiel en aangesloten op een zuurstofapparaat, maar Thailand. Met muzikale medewerking van Bob Rigter, Han van de Rhee, Rob Caspers en Peter van Blanken. Aanvang 15.00 uur, toegang vrij.

Dinsdag 27 november Vooraankondiging Literair diner met de wereldberoemde schrijver Pascal Mercier (pseudoniem voor Peter Bieri) in restaurant ‘Onder de Linde’. Zijn nieuwe boek ‘Hoe willen wij leven’ wordt onder zijn eigen naam uitgegeven. Hierin werpt hij een nieuw licht op onze zelfkennis en identiteit. Hij wordt geïnterviewd door zijn redacteur Koos Hageraats. Aanvang 18.30 uur. Toegang € 35,00 per persoon (incl. diner). Vooraf reserveren. Het Cultuurcafé is zeven dagen per week geopend. Meer informatie op www.hetcultuurcafe.nl en schrijf u in voor de nieuwsbrief (of bel naar: 3613073).

nieuwe invalshoek te zien en horen. Er zijn slechts vier voorstellingen. De voorverkoop is inmiddels begonnen. Binnenkort meer nieuws over deze unieke productie. Ook op www.kunstklank.nl. Zaterdag 17 november 16.00 en 20.15 uur. Zondag 18 november 16.00 en 20.15 uur. Grand Hotel Huis ter Duin, Kon. Astridboulevard 5, Noordwijk. Entree: €22,50 / Scholieren en studenten: € 15,-. Kaartverkoop: www.kunstklank.nl & Boekhandel van der Meer/ Het Cultuurcafé, Vuurtorenplein 10, Noordwijk.

iedereen iedereen verdient een verdient een morgen morgen


EEn groEnE kijk op druk- En printwErk

Drukkerij All-in produceert met 100% groene stroom en verstuurt haar post Co 2 neutraal.

www.drukkerijallin.nl

High quality printen en drukken

Logo ontwerp

Variabel printen

Communicatieadvies en -concepten

Printing on demand

Vormgeving en opmaak

Personaliseren

Voorraadbeheer

Met trots melden wij dat Drukkerij All-in als één van de eerste drukkerijen in de regio FSC® gecertificeerd is.

lis at ie Co m m un icat ie - Creati e - R ea

Drukkerij All-in | Katwijk | 071 408 14 97 | communicatie@drukkerijallin.nl | www.drukkerijallin.nl

NW_week_43_12  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you