Page 1


SWS2WHEELS

Goed nieuws van uw scooterspecialist Wegens de grote vraag naar onze service en producten gaan wij per januari 2012 op een nieuwe lokatie in Oegstgeest openen. Om dat met u te vieren kunt u gebruik maken van leuke deals:

Vespa LX 50 25 of 45 km/h

Sym Mio 25 of 45 km/h

Tomos Standard 25 of 45 km/h

Van 2759,- voor 2499,-

Van 1749,- voor 1499,-

Van 1069,- voor 949,-

Afgebeeld staat de LX ‘Touring’, normaal 3099,nu voor slechts 2899,-. Nog enkele modellen beschikbaar

Diverse kleuren in onze showroom!

(meerprijs De Luxe E-start â‚Ź 130,-)

Voor al onze occasion scooters geldt: 10% van het aankoopbedrag te besteden aan gratis accessoires! Nieuw voor onze klanten: t-FFOGJFUT HSBUJT PGNBBLHFCSVJLWBOFFOMFFOTDPPUFS UFHFOHFSJOHFWFSHPFEJOH  t0OCFQFSLU4&/4&0FOPGUIFF

Binnenkort bij SWS:

Vespaverhuur Diverse leuke arrangementen (o.a. gevulde picknickmand voor 2 personen: CADEAUTIP!).

t3VJNFSFPQFOJOHTUJKEFO t,PNUVWBOWFS 8BDIUUJKEFOTPOEFSIPVESFQBSBUJFBBOVXTDPPUFS NFUFFOMFLLFSESBOLKFFSCJKPQPOTUFSSBTBBOIFU0FHTUHFFTUFS,BOBBM

Wij wensen al onze (toekomstige) klanten veel geluk, gezondheid en veilige kilometers toe voor 2012!

Werkplaatsadres: Zoutkeetlaan 7a Oegstgeest (slechts 200 meter vanaf onze huidige showroomlokatie op de Dorpsstraat 79) Uiteraard blijven wij gewoon doorgaan met onze mobiele SFQBSBUJFTFSWJDF%VTPPLLMBOUFOVJUIFFMSFHJP-FJEFOFOEF Bollenstreek genieten van onze service. Meer informatie en aanbiedingen: XXXTXTXIFFMTOMPGCFM  

SWS 2 Wheels is niet alleen uw scooterspecialist... Wij gaan in 2012 beginnen met service voor fietsen. Banden, kleine reparaties en onderhoudsbeurtjes vanaf nu ook bij uw vertrouwde adres! Ook verkoop van diverse merken en modellen. Ook elektrisch! Aanbiedingen geldig t/m 01-03-2012. Wel is het mogelijk om uw aangeschafte tweewieler gratis te stallen tot het voorjaar.


Januari Weerbarstige aquaductbak

E

en mijlpaal in het werk aan het aquaduct dat de Oude Rijn over de A4 in Leiderdorp moet leiden, was het afzinken van het eerste deel van de aquaductbak in de rivier op 4 januari. Helaas bleef de bak niet netjes onder water. Op 22 februari kwam het 440 ton wegende stalen gevaarte weer bovendrijven. De reden was lekkage waardoor er water in de bouwkuip onder de aquaductbak was gekomen. Op 28 maart werd een tweede poging gewaagd. Dit keer bleef ook na het afzinken extra ballast op het dak van de bak liggen. Bovendien werd de waterstand in de bouwkuip onder de bak verder verlaagd. Met succes; de aquaductbak bleef netjes op zijn plek zodat het werk aan de verdiepte A4 verder kon gaan.

Onzekere toekomst Leiderdorp

Er waait een gure wind en ook in Leiderdorp krijgen we daarmee te maken.” Burgemeester Zonnevylle maakte er in zijn nieuwjaarstoespraak op 8 januari in de Dorpskerk geen geheim van dat Leiderdorp een onzekere toekomst tegemoet gaat. Niet alleen de haperende economie vormt een bedreiging maar ook de gemeentelijke herindelingen om ons heen. Regionale samenwerking is nodig, maar hoever ga je daarmee, vroeg hij zich af. Wat blijft er van de Leiderdorpse eigenheid over? Zonnevylle kondigde ook aan dat op de nieuwjaarsreceptie van 2012 voor het eerst de gemeentelijke vrijwilligersprijs zal worden uitgereikt. Die receptie vindt plaats in het nieuwe gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan .

Eerste wijkwandeling

Brandweer expositie

D

O

it jaar startte het college met iets nieuws: wijkwandelingen. Daarbij lopen burgemeester en wethouders, gemeenteraadsleden en ambtenaren samen met bewoners door de wijken. Met als doel een indruk te krijgen van de plus- en minpunten van elke wijk, zoals de bewoners die ervaren. Er werden zestien van die wandelingen georganiseerd, waarbij het oor te luisteren werd gelegd in alle Leiderdorpse wijken. De eerste wijkwandeling was op 12 januari in het Zijlkwartier. De wandeling trok, ondanks de regen, zo’n vijftig deelnemers en leverde het gemeentebestuur een flinke lijst verbeterpunten op. Variërend van slecht wegdek tot achterstallig groenonderhoud en natuurlijk het grote probleem van de wateroverlast.

Kort

• Atrium Sterrentuin Vanaf begin januari mag het overdekte plein van De Sterrentuin eindelijk gebruikt worden voor bijeenkomsten en presentaties. Dat was altijd al de bedoeling, maar de ruimte bleek niet aan de brandweereisen te voldoen en was ijskoud in de winter. Die problemen zijn nu opgelost .

• Rustige jaarwisseling Leiderdorp kende een relatief rustige jaarwisseling, maar er is wel voor enkele duizenden euro’s vernield.

• Eerste baby Op 2 januari is Fenna Thelen geboren, de eerste Leiderdorpse baby van 2011.

• Kerstbomen Op tien verzamelpunten in de gemeente zijn op 5 januari ruim 3000 kerstbomen ingeleverd.

p 1 januari 2011 hield de vrijwillige brandweer Leiderdorp op als zelfstandige eenheid te bestaan. Vijfentwintig gemeentelijke brandweerkorpsen, waaronder Leiderdorp, gingen vanaf die datum op in Brandweer Hollands Midden, met 44 brandweerposten. De Leiderdorpse brandweerpost is alleen uitgerust voor het uitrukken bij brand en hulpverlening. Voor het Leiderdorps Museum, dat als doelstelling heeft om Leiderdorpers te informeren over de historie van hun woonomgeving, was dit een goed moment om een expositie in te richten over 113 jaar vrijwillige brandweer in Leiderdorp. Die werd op 15 januari spectaculair geopend doordat de brandweer van vroeger een brandje bluste met assistentie van de brandweer van nu.

• Musical ‘Mozes de Musical’, uitgevoerd door de musicalgroep van de Scheppingskerk, trok 21, 21, en 22 januari volle zalen. 59 spelers en musici, van 8 tot 70+ jaar, deden mee. Het was de eerste grote uitvoering in het vorige jaar totaal vernieuwde Scheppingskerktheater.

• Woningbouwdebat De PvdA afdeling Leiderdorp organiseerde op 26 januari een drukbezocht debat over woningbouw in Leiderdorp.

• Lampionnenoptocht Zo’n honderd kinderen en hun ouders liepen op 31 januari mee met de door de Oranjevereniging georganiseerde Lampionnenoptocht ter ere van de verjaardag van Koningin Beatrix.


LEIDERDORP altijd in beweging


Februari Verplaatsingsperikelen Vliko

Nieuw theater

A

E

Dubbele opening

Manegehal in gebruik

l jaren wil het Leiderdorpse afvalverwerkingsbedrijf Vliko verhuizen. De locatie aan de Achthovenerweg wordt te klein en de af- en aanrijdende vrachtwagens veroorzaken verkeersoverlast. Op 7 februari lanceerde Vliko directeur Hendrik Jan Koen een plan voor verhuizing naar de rand van de Leiderdorpse Munnikkenpolder (foto). De gemeenteraad wees het plan unaniem af; de Munnikkenpolder moet groen blijven. De commotie zette de verplaatsing van Vliko wel weer hoog op de agenda. Onder leiding van de provincie wordt nog steeds gezocht naar een andere verhuislocatie. Volgens een onderzoek is bedrijventerrein De Grote Polder in Zoeterwoude de beste optie, maar de gemeente Zoeterwoude ziet daar niets in.

A

fasiecentrum Leiderdorp en Sport@Gading vierden woensdag 16 februari hun start met een feestelijke opening. Beide zijn gevestigd in het gebouw van Sport- en Recreatiecentrum De Does. Mensen met afasie kunnen als gevolg van hersenletsel niet of moeilijk spreken, lezen, schrijven of begrijpen wat anderen zeggen. In het Afasiecentrum, een initiatief van het Rijnlands Revilidatie Centrum, leren ze beter te communiceren. Sport@Gading is de nieuwe sportlocatie van de Gemiva-SVG Groep. Hier kunnen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel onder professionele begeleiding sporten. Bij de opening schonk het Rijnlands Revalidatie Centrum een schilderij aan Gemiva.

Kort

• Groene Schans Op 2 februari kozen de bewoners van ‘t Heerlijk Recht voor het schetsontwerp De Groene Schans voor het toekomstige park in hun wijk. Dat komt op de voormalige vuilstortplaats De Kleine Zandput. Het plan voor een tennispark hier werd geschrapt omdat de bodem niet stabiel genoeg is om op te bouwen.

• Vertrek Burgemeester Michiel Zonnevylle kondigde op 7 februari zijn voornemen aan om zijn ambt per 1 december neer te leggen.

• Gemeentepagina De gemeentepagina in het Leiderdorps Weekblad eindigde op 9 februari als vierde van Nederland bij de door de Nationale Nieuwsblad Pers georganiseerde verkiezing van de beste gemeentepagina.

en droom van Heléne Kok, artistiek leider en oprichter van het JeugdTheaterHuis Leiderdorp (JTHL), ging op vrijdag 11 februari in vervulling. Toen werd het eigen theater van het JTHL geopend. Dit is gevestigd in de gemeenschappelijke ruimte van de Willem de Zwijgerschool in de Oranjewijk. De school zelf kan ook gebruik maken van de theaterfaciliteiten en expertise van het JTHL. Tijdens de feestelijke en drukbezochte openingsbijeenkomst werd het theater eerst gedoopt tot ‘Het Balkon’. Aan cultuurwethouder Leo Maat was vervolgens de eer om met een symbolische sleutel de deur naar het theater te openen. Daarna lieten de leerlingen van het JHTL zien wat ze konden in een reeks korte toneelstukken.

V

ier maanden nadat de eerste paal was geslagen kon de nieuwe manegehal van ruitervereniging Liethorp in het Leiderdorpse sport- en recreatiepark De Bloemerd in gebruik genomen worden. Dat was op vrijdag 17 februari. Toen reed ook Laura Jansen een rondje met haar verzorgpaard Ki Lady. De nieuwe hal, een kopie van de al bestaande manegehal, was hard nodig, vertelde Liethorp voorzitter Ad Helder (links op de foto). Met name voor de vijfentwintig pensionpaarden bood de oude ‘paardenbak’ te weinig plek. Tegelijkertijd met de bouw van de manegehal is het hele Liethorp-terrein opgeknapt. De nieuwe manegehal werd op zondag 17 april officieel geopend, wat samenging met een feestelijke open dag.

• Afvalactie De voetballers van RCL 4 zijn in drie maanden met z’n allen 102 kilo afgevallen, zo bleek op 10 februari. Ze startten hun afvalactie om zelf wat fitter te worden en meteen, via sponsors, geld binnen te halen voor het nieuwe clubhuis voor RCL. Het werd een succes: de 102 kilo minder leverde ruim 2100 euro op.

• Baanderij Tijdens de wijkwandeling door De Baanderij hield ondernemer Wim Regeer een pleidooi voor verbreding van de vestigingsnormen voor bedrijven op het bedrijventerrein.

• Ali B Ruim 200 kinderen van 9 tot 14 jaar kwamen 26 februari naar De Does waar SCw Leiderdorp een disco organiseerde waar ook rappers Ali B en Yes-R optraden.


EINDEJAARSKNALLERS

BIJ C&S LEIDEN â‚Ź 2.000,BROOKLYN VOORDEEL

+

â‚Ź 1.250,- EXTRA INRUILVOORDEEL*

+

GRATIS WINTERPAKKET T.W.V. ₏ 950,(Dwarsdragers + set van 4 stalen 15� velgen met winterbanden)

KIA CEE’D SW BROOKLYN VANAF ₏ 19.995,-

KIA CEE’D BROOKLYN VANAF ₏ 18.995,-

KIA PRO_CEE’D BROOKLYN VANAF ₏ 18.995,-

Voorzien van de volgende luxe extra’s: + Full map navigatiesysteem + Bluetooth connectiviteit + Cruise control + 16� Lichtmetalen velgen + Mistlampen vóór + Achteruitrij-camera + Lederen stuurwiel en pookknop

Voorzien van de volgende luxe extra’s: + Full map navigatie + Achteruitrij-camera + Bluetooth connectiviteit + 16� lichtmetalen velgen + Cruise control + Mistlampen vóór + Lederen stuurwiel en pookknop

Voorzien van de volgende luxe extra’s: + Full map navigatie + Achteruitrij-camera + Bluetooth connectiviteit + 16� lichtmetalen velgen + Cruise control + Mistlampen vóór + Lederen stuurwiel en pookknop

DE NIEUWE KIA RIO STANDAARD OPMERKELIJK LEVERBAAR VANAF â‚Ź 11.695,-

KIA VENGA DE MPV DIE ALLES HEEFT ET NU M XTRA E 0,E! â‚Ź 50 LPREMI I INRU

*

Standaard voorzien van onder andere: tBJSCBHT WPPS [JKFOHPSEJKOBJSCBHT

t$FOUSBMFQPSUJFSWFSHFOEFMJOHNFUBGTUBOETCFEJFOJOH t&MFLUSJTDIWFSTUFMCBSFCVJUFOTQJFHFMT t(FĂ’OUFHSFFSEFSBEJP$%.1TQFMFSNFU64# FO"69BBOTMVJUJOHJODMVTJFGTUVVSXJFMCFEJFOJOH

A

14% bijtelling

BPM & wegenbelastingvrij

KIA VENGA BROOKLYN VANAF ₏ 17.995,Voorzien van de volgende luxe extra’s: + Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels + Buitenspiegels en portiergrepen in carrosseriekleur + Full map navigatie met touchscreen + Bluetooth connectiviteit + Cruise control incl. speed limiter + Achteruitrij-camera + Mistlampen vóór + Armsteun vóór

)FUHFNJEEFMEFCSBOETUPGWFSCSVJLWBSJFFSUWBO  MLNUPU  LNM(FNJEEFMEF$0VJUTUPPUWBOHLNUPUHLN

C&S AUTOMOBIEL LEIDEN )PHF3JKOEJKL "/-FJEFO 5FMtwww.kia-leiden.nl 0NBBOTQSBBLUFLVOOFONBLFOPQEFJOSVJMQSFNJFCJKBBOTDIBGWBOFFOOJFVXF3JPPGDFFEEJFOUEFJOSVJMBVUPNJOJNBBMNBBOEFOPQOBBNUFTUBBOWBOEFLPQFS QSJWĂŒQFSTPPOPGLMFJO[BLFMJKLFNBSLU VJUHF[POEFSEWFSIVVSNBBUTDIBQQJKFO "DUJFHFMEJH[PMBOHEFWPPSSBBETUSFLU(FUPPOEFNPEFMMFOLVOOFOBGXJKLFOWBOEF CFTDISFWFOVJUWPFSJOH7FSLPPQQSJK[FO[JKO UFO[JKBOEFSTWFSNFME JODMVTJFG#58#1. FYDMVTJFGNFUBMMJDMBL LPTUFOSJKLMBBSNBLFO MFHFTFOWFSXJKEFSJOHTCJKESBHF 8JK[JHJOHFOFOESVLGPVUFOWPPSCFIPVEFO,JKLWPPSNFFSJOGPSNBUJFFOHBSBOUJFWPPSXBBSEFOPQXXXLJBOM

HTS SLEC 4 KS! T S U


Maart Restauratie Meerburgkerk

Wereldtickets.nl landskampioen

M

G

Aftrap schooltuinenseizoen

Twee Smiley’s

D

O

et de inzegening van de steigers door pastoor Jaap van der Bie werd zondag 13 maart het officiële startsein gegeven voor de tweede fase van de restauratie van de Meerburgkerk aan de Hoge Rijndijk in Zoeterwoude-Rijndijk. Enkele jaren geleden is de rechtertoren opgeknapt, nu zijn de linkertoren en de middenpartij van de voorgevel aan de beurt. De restauratiekosten zijn naar schatting 300 duizend euro. De helft daarvan wordt gedekt uit rijkssubsidie, de rest moet de rk parochie De Goede Herder zelf bekostigen. Daarvoor worden allerlei acties georganiseerd, die in maart al 90.000 euro hadden opgebracht. Na deze restauratiefase komt er nog een derde waarbij muren, vloer en interieur worden aangepakt.

it jaar waren er op schooltuinencomplex De Sterrekers in de Leiderdorpse Bloemerd meer tuintjes dan ooit tevoren: net wat meer dan vierhonderd. Groep 6 van basisschool De Schakel mocht dit jaar het Leiderdorpse schooltuinenseizoen officieel openen. Dat gebeurde op maandag 28 maart op traditionele wijze: door het paadjes trappen. Daarbij wordt altijd een prominent gevraagd de kinderen voor te gaan. Dit keer was dat GroenLinks wethouder Leo Maat die zich professioneel van zijn taak kweet. Doel van het paadjes trappen is om afscheidingen te maken tussen de tuintjes van de leerlingen. Zodra dat gebeurt was, konden de kinderen aan de slag gaan met het echte werk: aardappelen poten en sterrenkers inzaaien.

Kort

• Wijkwandeling Schansen en Dreven De wijk Schansen en Dreven is na een tien jaar durende renovatie veel mooier dan vroeger, maar er is nog genoeg te wensen, bleek tijdens de wijkwandeling van 9 maart. Zo zouden de bewoners graag zien dat de straten woonerven werden,zodat kinderen veiliger kunnen spelen.

• Verkiezingen PVV en D66 waren de grote winnaars in Leiderdorp bij de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. Grootste verliezer was het CDA.

• Boekenmarkt De boekenmarkt van de Protestantse Gemeente, op 11 en 12 maart in de Scheppingskerk, leverde ruim 7000 euro op.

root feest in sporthal De Bloemerd op dinsdag 15 maart. De basketbalsters van Wereldtickets.nl Leiderdorp sleepten het landskampioenschap in de eredivisie in de wacht. Medekandidaat Binnenland werd in de derde wedstrijd van een ‘best of five’ serie voor de derde keer verslagen. Een groot succes voor de Leiderdorpse basketbalsters, maar niet hun laatste: op 26 maart wonnen ze ook het nationale Bekertoernooi. Voor hun prestaties werden de meiden op 29 maart gehuldigd in het Leiderdorpse gemeentehuis, waar alle speelsters en de stafleden de zilveren speld van de gemeente kregen. Helaas viel na afloop van het seizoen dit succesvolle team volledig uit elkaar wegens geldgebrek bij de club.

p 28 maart ontving het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp in één keer twee Smiley’s van de stichting Kind en Ziekenhuis, één voor de kinderafdeling en één voor de afdeling dagbehandeling. De onafhankelijke stichting geeft dit kwaliteitskeurmerk aan afdelingen waar de geleverde zorg kindvriendelijk is. Kinderen hebben zorg nodig die zó op hen is gericht, dat hun ontwikkeling door een ziekenhuisopname het minst wordt geschaad. Het Rijnlands is het eerste ziekenhuis in de Leidse regio dat in één keer twee Smileys heeft gekregen. Behalve de keurmerken kreeg het ziekenhuis ook een vlag met een Smiley erop. Mevrouw I.M. Harkema, voorzitter van Kind en Ziekenhuis, hees de vlag samen met burgemeester Zonnevylle.

• Hairmatters verhuisd Kapperszaak Hairmatters was op 12 maart de allereerste gebruiker die verhuisde naar De Ommedijk.

• Handhaving Velocitas Half maart bleek dat de korfballers van Velocitas 1 tijdens het zaalkorfbalseizoen net genoeg punten hadden verzameld om zich te handhaven in de eerste klasse.

• Verzet tegen Ringweg Oost Eelco Hoogvorst, Andreas van der Burgh en Chris Snijder (v.r.n.l.) van de Stichting Wijkbelangen Ringweg Oost legden in een groot interview in de krant van 30 maart nog eens uit waarom de beoogde rondweg om Leiden beslist niet langs de Zijldijk en de Rietschans moet komen.


Voorlichtingsavond voor ouders: maandag 16 januari van 19.30 tot 21.30 uur

Open dag voor leerlingen en ouders: zaterdag 21 januari van 10.00 tot 13.00 uur

www.rlo.nl Apollolaan 1, Oegstgeest

Daar kom je verder mee

KaartenKeus.nl voor alle mooie momenten die u wilt delen Gratis fotoposter (voor de eerste 100 klanten)

De collecties zijn ook in te zien bij Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk, tel. 071 408 14 97 KaartenKeus.nl is een onderdeel van Drukkerij All-in

Ter ere van onze nieuwe site ontvangt u een A3-poster van uw mooiste moment


April Vrede Express

Nieuw pareltje: de Dwarstuin

D

e Oranjevereniging zorgt ieder jaar in de aanloop naar 4 en 5 mei voor een educatieve tentoonstelling voor basisschoolkinderen. Zo ook dit jaar. Half april kwam de reizende interactieve tentoonstelling de Vrede Express, een project van de Stichting Vredeseducatie, naar Leiderdorp. Deze tentoonstelling heeft tot doel kinderen te laten nadenken over zaken als democratie, discriminatie, macht en het omgaan met conflicten. De kleurrijke Vrede Express trailer stond opgesteld bij verpleeghuis Leythenrode. De leerlingen van groep 8 van basisschool ‘t Bolwerk waren maandagmiddag 11 april de eersten die de tentoonstelling bezochten. Zij legden in de trailer een heel circuit met opdrachten af.

Koninklijke onderscheidingen

U bent het onzichtbare weefsel in onze samenleving, het weefsel dat de samenleving structuur geeft.” Dat zei burgemeester Zonnevylle tegen de vijf Leiderdorpers die in de aanloop naar Koninginnedag benoemd werden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De dames A.M. KlijnRijsbergen, S.J.C. Braakman-de Wekker en J.M. Ottenhof-Zaal en de heren J. Verstelle en J. Gerrese kregen hun onderscheiding vrijdagochtend 29 april in de Dorpskerk. Dat gebeurde in bijzijn van het gemeentebestuur en van heel veel familie en vrienden. Alle vijf zetten ze zich al vele jaren op allerlei gebieden in als vrijwilliger. Zonnevylle zette de gedecoreerden uitgebreid in het zonnetje, met veel aandacht voor ieders activiteiten.

Kort

• Zomerse lentedag De zomer zelf mag slecht geweest zijn, het voorjaar was prachtig. Leiderdorp genoot op 2 april al van een eerste zomerse lentedag. April en mei braken records op gebied van temperatuur en aantal zonneuren. Keerzijde van de medaille was dat het veel te droog was.

• Voorzitter Pluspunt Voorzitter Peter van der Ven van Pluspunt droeg op 14 april na een zittingstermijn van 8 jaar de voorzittershamer over aan Tino Dooper.

• Informatiebron Leiderdorpers halen hun informatie over hun eigen gemeente vooral uit het Leiderdorps Weekblad, zo bleek half april uit de eerste peiling onder het nieuwe burgerpanel van Leiderdorp.

Leiderdorp heeft er een pareltje bij.” Dat zei wethouder Leo Maat op zaterdag 16 april bij de officiële opening van natuurspeeltuin de Dwarstuin, gelegen vlak over de Bloemerdburg in sport- en recreatiepark De Bloemerd. In de Dwarstuin kunnen kinderen lekker spelen in de natuur, bouwen met zand, stenen en takken en kliederen met water. Het idee voor de speeltuin kwam in 2007 van toenmalig plaatselijk GroenLinks fractievoorzitter Riny Vons, die het uitwerkte samen met politieke collega’s Joyce van Reijn (PvdA) en Jarno Volmer (CDA). Nadat een stichting was opgericht, de gemeenteraad het groene licht gaf en het nodige geld gevonden was, kon in het najaar van 2010 begonnen worden met de aanleg.

Stralende Koninginnedag

V

anwege de meivakantie was het hier en daar minder druk dan gewoonlijk, maar Leiderdorp beleefde op zaterdag 30 april toch weer een bruisende Koninginnedag, met prachtig lenteweer. De dag begon traditioneel met de aubade en het ballonnen oplaten voor het gemeentehuis en eindigde met vuurwerk aan de Boomgaardlaan. Tussendoor waren er volop activiteiten: de familiekermis op het parkeerterrein voor sportcentrum De Does, de Oranjeprestatieloop, het terrasfeest in Brasserie Park, het jeu de boules Oranjetoernooi bij De Boulende Stier, rollatorraces op de ijsbaan en Koninginnemiddag in de wijken Leyhof en Zijlkwartier. Zoals ieder jaar was de grootste trekker de Koninginnedagviering in het Oude Dorp (foto).

• Hartscope hockeytoernooi Het HartScoop Hockeytoernooi, dat 25 april werd gehouden op de velden van Alecto, was een daverend succes. Ruim 400 sportievelingen speelden samen 100 wedstrijdjes. De dag leverde 7000 euro op voor het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting.

• Sloop Kastanjelaanschool Half april werd eindelijk gestart met de sloop van de ruim 70 jaar oude Kastanjelaanschool.

• Brand Op 23 april woedde een grote brand in bakkerij Klink & Englebert in de Hoofdstraat.

• LOV voorzitter De Leiderdorpse Ondernemers Vereniging koos op 27 april Wim Laman als nieuwe voorzitter.


Hét adres voor uw keuken en badkamer. Eén verbouwing, één aanspreekpunt.

Kwestie van kwaliteit en vertrouwen!

Uw Mitsubishi en Nissan dealer voor Leiderdorp, Leiden en omstreken

wenst u een voorspoedig

2012 Automobielbedrijf Oudshoorn B.V. Touwbaan 5 2352 CZ Leiderdorp Tel: 071 – 541 01 41 Fax: 071 – 541 65 71 www.oudshoornbv.nl


Mei Landskampioenschap RCL dames

H

et eerste damesteam van RCL kreeg op zaterdag 14 mei de beloning voor een seizoen lang keihard werken en uitstekend presteren: het landskampioenschap in de hoofdklasse. Concurrent voor de titel, Be Quick uit Zwolle, werd in Spakenburg op het veld van IJsselmeervogels in een rechtstreekse beslissingswedstrijd met 1-0 verslagen, waarna de Leiderdorpse voetbalsters de kampioensschaal in ontvangst konden nemen. Voor RCL was de euforie des te groter omdat het team zich vorig jaar in de hoofdklasse maar net handhaafde. Het feest dat zaterdag losbarstte kreeg nog een staartje op maandag 30 mei. Toen kregen de speelsters en begeleidende staf de zilveren speld van de gemeente Leiderdorp uitgereikt.

Wandelen in bouwput A4

D

e Dag van de Bouw op zaterdag 28 mei was in Leiderdorp een groot succes. Voor de gelegenheid was de verdiepte A4, waaraan nog volop gewerkt wordt, opengesteld voor publiek. Het evenement, dat hier werd georganiseerd door Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAM, trok 3480 bezoekers. Dat waren vooral mensen uit Leiderdorp en omgeving. Zij kregen informatie over de innovatieve bouwmethode van het stalen aquaduct boven de weg. Maar het mooiste was natuurlijk om in de diepe bouwput af te dalen en te wandelen over het toekomstige wegdek. De eerste helft van de verdiepte A4 moet halverwege 2012 klaar zijn en dan wordt al het verkeer hier doorheen geleid over 2 x 3 rijstroken. De tweede helft moet in 2014 af zijn.

Kort

• Uitwaaieren Begin mei werd de nieuwste uitgave van Comité Doesbrug gepresenteerd: Uitwaaieren, een waaiervormig boekje met toegankelijke informatie over de geschiedenis van Leiderdorp.

• Dodenherdenking Burgemeester Zonnevylle besteedde in zijn toespraak tijdens de Nationale Herdenking in de Dorpskerk extra aandacht aan ‘de vrijheid op straat’.

• Bevrijdingsdag Een rodeostier was een van de attracties waarmee de Leiderdorpse jeugd zich op Bevrijdingsdag kon uitleven. Het was de hele middag razend gezellig aan de Laan van Berendrecht en de Van Diepeningenlaan. Daarna werd het feest voortgezet bij Brasserie Park.

Prachtige Patiëntiebloem

T

heater Toverlei vierde haar 35-jarig bestaan onder meer met de zeer succesvolle voorstelling ‘De Patiëntiebloem’, dat op 18 mei in première ging. Een vierluik over de liefde, geschreven en geregisseerd door Hans van Hechten. In het stuk worden vanuit een authentiek stukje Leiderdorpse geschiedenis verleden en heden met elkaar verweven. Het eerste deel is een bewerking van het stuk ‘Adriaan & Alida of de herstelde min’. Het werd geschreven in de 17de eeuw door Willem Heugelenburgh, die lid was van de bloeiende Leiderdorpse rederijkerskamer De Patiëntiebloem. Ieder deel van het vierluik speelt zich af in een andere tijd en werd gespeeld op een andere locatie in en rond het theater in De Sterrentuin.

Klootschieten

Z

ondag 29 mei werd het negende Klootschietfestijn gehouden in het Leiderdorpse park De Houtkamp. Het was weer een groot succes, met vijftig deelnemende teams en vele honderden bezoekers. De Lions Club Leiderdorp organiseert het evenement sinds 2003 ieder jaar, maar zette er dit jaar voor het laatst de schouders onder. Komend jaar wordt het organisatiestokje overgenomen door de Vrienden van het Oude Dorp. Zij hebben dit jaar al meegelopen bij de organisatie om ‘het vak te leren’. De Vrienden gaan het overigens wel iets anders doen dan de Lions. Zo willen zij Leiderdorpse sport- en andere verenigingen betrekken bij de organisatie en wellicht het festijn integreren in een heel evenementenweekend.

• Jubileumfestival Houtkamp Wethouder Leo Maat opende 22 mei het jubileumfestival ter ere van het 40-jarig bestaan van de Houtkamp door een schaap te scheren.

• Hogervorst in het zonnetje Gert Hogervorst werd op 27 mei bij zijn afscheid als voorzitter van de Schaats- en Skeelervereniging Leiderdorp benoemd tot erevoorzitter en kreeg de erepenning van de gemeente Leiderdorp.

• Rolstoelfiets Dankzij giften van Fonds 1818 en de Stichting Vrienden van Leythenrode kon verpleeghuis Leythenrode op 26 mei een gloednieuwe elektrische rolstoelfiets in gebruik nemen. De gemotoriseerde fiets geeft bewoners de kans te gaan fietsen met een familielid of een vrijwilliger.


C1000 de Jong

Openingstijden:

Laan van Ouderzorg 2 - 8 2352 HT Leiderdorp

Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

08.00 - 20.00 08.00 - 21.00 08.00 - 20.00 16.00 - 20.00


Juni Haringfeest voor Stichting Nadja

RCL naar eerste klasse

M

H

Protestactie

Overalls in de polder

aar liefst 10.388 euro. Dat was de opbrengst van het grootse Leiderdorpse Haringfeest, dat de Stichting Leiderdorpse Maatjes op vrijdag 10 juni organiseerde in Brasserie Meelfabriek Zijlstroom. Het geld was bestemd voor de Stichting Nadja. Deze Leiderdorpse stichting zet zich in voor vrijtijdsbesteding en alternatieve therapieën voor kinderen met een lichamelijke beperking of meervoudige handicap. Het geld dat met het haringfeest werd opgehaald zal worden besteed om natuurspeeltuin De Dwarstuin zo aan te passen dat ook kinderen met fysieke beperkingen er kunnen (samen) spelen. Op de foto Anne van Zwieten en Nadja van de Stichting Nadja, Bertus Bos van de Leiderdorpse Maatjes en Johan Klerks van Zijlstroom.

Z

o’n vijftig sympathisanten van het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp (SCw) kwamen op 14 juni met spandoeken naar de kantine van de gemeentewerf om de politiek over te halen om de voorgenomen bezuiniging van 60 duizend euro op het SCw wat te verminderen. Dat de gemeente moet bezuinigen, en dat het SCw daar een tik van meekrijgt, dat is begrijpelijk, zei directeur John Peters. Maar een korting van 13,5 procent op het huidige budget vond hij wel erg heftig. Aan het eind van de bijeenkomst kreeg de politiek een map met ruim vierhonderd handtekeningen van ouders die de bezuiniging op het SCw ook niet zien zitten. Tevergeefs. Tijdens de begrotingsvergaderingen in november bleek dat de korting gehandhaafd blijft.

Kort

• Buitenspeeldag Op woensdag 1 juni, Nationale Buitenspeeldag, konden kinderen in Leiderdorp veilig op straat spelen in de Lindenlaan, de Bloemendaalselaan en op het Burchtplein. Ook de natuurspeeltuin in de Bloemerd deed mee. Zoals gewoonlijk was de Buitenspeeldag het grootst opgezet in de Lindenlaan (foto).

• Priesterjubileum Pastor Oltshoorn vierde op Hemelvaartsdag (2 juni) zijn 50-jarig priesterjubileum in de Menswordingkerk.

• Avond4daagse De 40ste Avond4daagse, georganiseerd door korfbalvereniging Velocitas, ging op 6 juni van start met lekker wandelweer.

• Roeititels De Leiderdorps roeier Boudewijn Röell haalde begin juni twee Nederlandse titels.

et eerste herenteam van RCL stelde op 11 juni de promotie naar de eerste klasse van de KNVB zeker. De laatste keer dat het team in die klasse mocht uitkomen, was een kwart eeuw geleden. De promotie werd afgedwongen in de nacompetitie. RCL kreeg daarin een plek met wat geluk; de periodetitel van kampioen GHC in het laatste competitiedeel werd doorgeschoven naar de Leiderdorpers. De buitenkans werd met beide handen aangegrepen: in de nacompetitie werd eerst TOGR uitgeschakeld, daarna moest Gouda worden overwonnen. De eerste stap daarvoor werd op 4 juni gezet in de Bloemerd, met een 1-0 overwinning. Na de 0-0 bij de returnwedstrijd in Gouda, een week later, kon RCL gaan feesten.

W

ie tussen half juni en half juli over de Oude Spoorbaan (N445) bij Leiderdorp reed of erlangs fietste of wandelde, kon het niet missen: het tijdelijke kunstwerk ‘Overall’ van Frank Halmans dat stond opgesteld in de Boterhuispolder. Met 218 picketpalen, verbonden door staalkabel, was een waslijn van zeshonderd meter gemaakt waaraan achthonderd blauwe en groene overalls wapperden in de wind. Met het kunstwerk wilde Halmans de confrontatie tussen stad en platteland uitbeelden en voorbijgangers aan het denken zetten. Het kunstwerk kreeg veel positieve reacties. ‘Overall’ was het derde project van Utopisch Nest, het samenwerkingsverband tussen de Veenfabriek, Museum de Lakenhal en Scheltema.

• Sportieve evenementen Leiderdorp beleefde in juni twee grote sportieve evenementen: het negende beachvolleybaltoernooi bij de scouting in het Weteringpark op 19 juni en de Ronde van Leiderdorp die op 26 juni werd verreden in de Leyhof. Het wielerevenement was dit jaar uitgebreid met skeelerwedstrijden.

• Groen licht Ikea De Raad van State keurde half juni het bestemmingsplan goed dat de komst van Ikea naar Leiderdorp mogelijk maakt.

• Neuzentitel Leiderdorper Hans Roest won op 18 juni het grote neuzen-wereldkampioenschap.

• Bijzonder meezingconcert Songs2Sing en Tamarco gaven op 18 juni een meezingconcert in sporthal De Does, dat € 9.250 opleverde voor het KWF.


Kort verslag raadsvergadering 19 december 2011

Oproep van loco burgemeester Wassenaar

Laten we vooral feestvieren! Leiderdorp:

kloppend hart

tussen stad

en land

,,Het aftellen is begonnen: champagneessen staan klaar om ontkurkt te worden en we kopen massaal vuurwerk in. Op naar hopelijk een mooi nieuw jaar. Ik zeg ‘hopelijk’ omdat de viering van Oud & Nieuw vaak overschaduwd wordt met berichten over vuurwerkslachtoffers, vernielingen en agressie. Laten we er samen voor zorgen dat 2012 voor iedere Leiderdorper goed en feestelijk begint!

Scherm uw afval af tijdens de jaarwisseling

Ieder jaar wordt tijdens de jaarwisseling een hoop vernield in Nederland. Zonde van het geld dat hiermee verspild wordt. Om de kans op vernieling te verkleinen kunt u zelf ook de nodige maatregelen treffen. Zet bijvoorbeeld uw afvalbak achter slot en grendel. Mocht u pallets of wrakken aantreffen, laat het ons dan even weten. De buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) kunnen dan voortijdig ingrijpen. Voorkomen is beter dan genezen.

hulp inroepen van de politie. Bel dan 112. Wilt u anoniem informatie doorgeven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Naast vernielingen is ook regelmatig sprake van agressie. Zelfs hulpverleners worden tijdens hun werkzaamheden gehinderd. Justitie grijpt hard in wanneer dit gebeurt. Mocht u getuige zijn van een dergelijk voorval of zien dat een object moedwillig wordt gesloopt, spreek de desbetreffende persoon er op aan. Durft u dat niet, dan kunt u de

Is de dader al weg, dan kunt u 0900 - 8844 bellen (dat kan ook nog een dag later). Geef uw ogen goed de kost en zorg dat u bijvoorbeeld een goed signalement door kan geven. De politie is blij met alle informatie die zij krijgt. Met uw hulp is de kans groter dat de dader wordt gepakt en moet betalen voor de gemaakte schade.

Samen opruimen Vuurwerk afsteken mag alleen op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 2.00 uur. Buiten deze tijden is het afsteken van vuurwerk niet toegestaan. Zodra u de volgende dag bent uitgeslapen, ruim dan samen met uw buurman uw afval op. Maak ook daar een feestje van. Ik hoor graag persoonlijk van u hoe het is gegaan bij de nieuwjaarsreceptie op 14 januari in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan.’’

Kerstbomen inzamelen

In de week van de verhuizing van Statendaalder naar Willem-Alexanderlaan zijn er gewijzigde openingstijden. Van woensdag 28 tot en met vrijdag 30 december 2011 zijn het gemeentehuis en de gemeentewinkel aan de Statendaalder als volgt geopend:

Op woensdag 4 januari 2012 zamelt gemeentewerken de kerstbomen in. U kunt uw kerstboom van 12.30 tot 15.30 uur op de volgende locaties inleveren:

receptie

burgerzaken WMO-/vergun- milieustraat ningen-loket

loket Werk & Inkomen

woensdag 28 december

8.00-17.00

8.30 - 12.30

donderdag 29 december vrijdag 30 december

9.30 - 12.30

7.30 - 12.30 / 13.00 - 16.15

8.30 - 12.30

8.00- 17.00 gesloten*

gesloten

7.30 - 12.30 / 13.00 - 16.15

gesloten

8.00-17.00

gesloten

7.30 - 12.30

gesloten

* voor aangifte van geboorte en overlijden kunt u van 8.30-12.30 uur terecht bij het Servicepunt in het Rijnland Ziekenhuis.

)FUQPMJUJFMPLFUJTXPFOTEBHEFDFNCFSWBOUPU 12.30 uur geopend. &FOVJU[POEFSJOHJTEFEJFOTUWFSMFOJOHCVJUFOEFWVJMPQhaaldienst gaat gewoon door en de milieustraat is open op alle dagen (ook zaterdag 31 december van 9.30 tot 12.30). Vanaf 2 januari 2012 vindt u ons aan de Willem-Alexanderlaan 1.

De openingstijden van het nieuwe gemeentehuis blijven: maandag tot en met donderdag 8.00-17.00 uur, woensdag 8.00-20.00 uur en vrijdag 8.00-12.30 uur (zie verder de colofon op deze pagina en www.leiderdorp.nl/contact). Op maandag 2 januari is het gemeentehuis vanaf 16.00 uur gesloten in verband met de nieuwjaarsbijeenkomst voor het personeel.

Elk jaar weer heeft de brandweer de handen vol aan de laatste dagen van het jaar, met name tijdens Oud & Nieuw. Het gaat dan vooral om ‘containerbrandjes’. Afval in containers, in bouwafvalbakken, in vuilnisbakken, in rolcontainers, afval dat zwerft op straat; je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt in brand gestoken.

Door de ‘containerbrandjes’ wordt moedwillig veel straatmeubilair gesloopt. De burgers van Leiderdorp draaien gezamenlijk op voor de kosten. Daarnaast moeten vrijwilligers van de brandweer vaak, tijdens Oud & Nieuw zelfs tientallen keren, uitrukken om dergelijke branden te blussen. Ook dit kost de gemeenschap geld. Bovendien kunnen de vrijwilligers van de brandweer niet thuis van de laatste dag van het jaar genieten.

De gemeente doet er van alles aan om deze branden te voorkomen. Zo worden de papierbakken in deze periode weggehaald en ook worden vuilcontainers zo veel mogelijk geleegd. Daarnaast worden vuilnisbakken leeggehaald en zwerfvuil opgeruimd.

Door uw vuilnis (zoals kerstbomen) tot 1 januari binnen te houden of bij de gemeentewerf in te leveren, zorgt u er voor dat het niet uw afval is waarvoor de vrijwilligers van de brandweer moeten uitrukken en gunt u hen ook een feestelijke avond.

Kees Wassenaar - Loco burgemeester Leiderdorp

Openingstijden tijdens verhuizing

gesloten*

Wens van de brandweer

,SVJTJOH'SFE)FOESJLMBBO.BVSJUTTJOHFM )PFL7BO(FFSTUSBBU%SEF#SVJKOFTUSBBU - Parkeerplaats Scheppingskerk. - Van der Marckstraat bij wijkgebouw. 5PSFOXBDIUCJKEF)PPHWMJFU #VJUFOIPnBBOCJKEF)PGWJKWFS 7PTTJVTMBBOCSVH)FOESJL"OESJFTTFOTUSBBU - Marjoleintuin Wijkverzamelcontainer. 1BSLFFSQMBBUT3$- - Gemeentewerf.

Het gemeentebestuur van Leiderdorp wenst u ďŹ jne feestdagen en een gelukkig 2012 U bent van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie op zaterdag 14 januari 2012 in het nieuwe gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan 1. De receptie begint om 15.30 uur met de nieuwjaarstoespraak van onze nieuwe burgemeester mevrouw Driessen-Jansen. Aansluitend reikt mevrouw Driessen de Leiderdorpse Vrijwilligersprijs uit.

Zaterdag 24 maart 2012 Openingsactiviteiten nieuw gemeentehuis Willem-Alexanderlaan. )FUQSPHSBNNBQVCMJDFSFOXFCJOOFOLPSU

Voor elke kerstboom die u inlevert, ontvangt u een lootje. De uitslag van de loterij wordt op woensdag 11 KBOVBSJJO(FNFFOUFBBO)VJTCFLFOEHFNBBLU

Nieuwjaarsreceptie 14 januari 2012 Gemeentehuis,Willem-Alexanderlaan 1

Mededelingen )FU DPMMFHF WBO CVSHFNFFTUFS FO XFUIPVEFST JT JO de vergadering van 20 december akkoord gegaan met het Mandaatbesluit uitoefenen bevoegdheden gemeente Leiderdorp door Servicepunt71. )FU NBOEBBUCFTMVJU WBO IFU DPMMFHF MJHU EBBHT OB publicatie vier weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. U kunt het besluit op deze site ook terugvinden onder de rubriek nieuws.

Afsluiting papier- en plasticcontainers rond jaarwisseling t%POEFSEBH  EFDFNCFS XPSEFO EF CPvengrondse papier- en plasticcontainers verwijderd. Maandag 2 januari staan deze weer op hun plaats. t%F POEFSHSPOETF DPOUBJOFST XPSEFO PQ vrijdag 30 december afgesloten en op maandag 2 januari weer open gezet. Plaatst u geen papier en/of plastic bij de glascontainers wanneer de papier- en plasticcontainers verwijderd of afgesloten zijn. t%FHMBTDPOUBJOFSTCMJKWFOHFXPPOPQFO t%FEFQPUEPHT[JKOPQFOEFDFNCFS afgesloten en op 2 januari weer open.

t"MMF XJKLWFS[BNFMDPOUBJOFST WPPS SFTUBGWBM bij de hoogbouw zullen op 30 en 31 december worden geleegd. In verband met tweede kerstdag is er een inhaaldag van de vuilnisophaaldienst op 27 december voor de volgende wijken: t0VEFS[PSH t&MJTBCFUIIPG tU)FFSMJKL3FDIU t"DIUIPWFO

t,FSLXJKL t0SBOKFXJKL t%PFTLXBSUJFS

Vragenronde De VVD heeft vragen gesteld over informatieverstrekking aan hulpdiensten in geval van tijdelijke verkeersmaatregelen. BBL heeft vragen gesteld over het ontwerp bestemmingsplan Bloemerd en over de SISA bijlage/beschikking van het Ministerie van SZW.

a.)PPGETUSBBU b. Vervangende nieuwbouw Brunelkamp 9 c. Nieuwbouw Simon Smitweg 7

Voorziening wachtgeld bestuurders De raad stemt er mee in â‚Ź 165.000 te onttrekken aan de algemene reserve en dit te storten in de voorziening wachtgeld bestuurders. Daarnaast stemt de raad in met het onttrekken van â‚Ź 55.000 aan de algemene reserve en dit te storten in de reserve voormalig personeel. De raad stemt ook in met de bijbehorende saldo-neutrale begrotingswijzigingen.

Algemene Subsidieverordening Leiderdorp 2012 Met inachtneming van een paar kleine tekstwijzigingen stelt de raad de Algemene Subsidieverordening Leiderdorp 2012 vast en trekt de Algemene Subsidieverordening Leiderdorp 2008 in.

Brede School West (BSW) De raad gaat akkoord met het fasebeslisdocuNFOU%FmOJUJFGBTF NFUIFU7PPSMPQJH0OUXFSQvoor Brede School West van 27 oktober 2011 Benoeming voorzitter Rekenkamer Leiderdorp en met het stappenplan en de werkwijze van %F SBBE CFOPFNU EF IFFS $ )PG NFU JOHBOH het traject van Interactieve beleidsontwikkeling WBOKBOVBSJUPUWPPS[JUUFSWBOEF3FLFO- in de vervolgfase. kamer Leiderdorp. De raad stemt niet in met het beschikbaar stellen van een krediet voor het doorvoeren van een ontsluiting van het Kwikstaartplein richting Actualisering belastingverordeningen en aanpassing Van Poelgeestlaan middels een brug. Ook stelt tarieven 2012 De raad trekt de Verordening brandweerrechten de raad vooralsnog geen extra krediet beschik2011 in. Daarnaast stelt de raad de volgende belas- baar voor het realiseren van tijdelijke huisvesting. De raad roept het college op goede vertingverordeningen en de tarieven vast voor 2012: t7FSPSEFOJOH BGWBMTUPGGFOIFGmOH  FO vangende huisvesting te realiseren binnen het huidige beschikbare budget. verordening reinigingsrechten 2012 t7FSPSEFOJOHIPOEFOCFMBTUJOH Wmo beleidsplan 2011-2015 “Samen leven in Leidert7FSPSEFOJOHMFHFT dorpâ€? t7FSPSEFOJOHMJKLCF[PSHJOHTSFDIUFO De raad stelt het Wmo beleidsplan 2011t7FSPSEFOJOHNBSLUHFMEFO t 7FSPSEFOJOHPOSPFSFOEF[BBLCFMBTUJOHFO 2015 vast als richtinggevende notitie voor het opbouwjaar 2012 ter zake invulling en uitwert7FSPSEFOJOHQSFDBSJPCFMBTUJOH king van het nieuwe WMO beleid en onttrekt t7FSPSEFOJOHSJPPMIFGmOH in 2012 voor de uitvoering van de mantelzorgt7FSPSEFOJOHUPFSJTUFOCFMBTUJOH nota eenmalig â‚Ź 11.322 uit de WMO reserve. Verordening tegemoetkoming kosten kinderopvang 2012 %FSBBETUFMUEF[FWFSPSEFOJOHWBTU##- $%" Begrotingswijziging tekort sociaal beleid en PvdA stemmen tegen, omdat zij het niet eens De raad stemt in met deze begrotingswijziging zijn met de hardheidsclausule die is opgenomen. om zo de tekorten op het Inkomensbudget, het Participatiebudget 2010 en het tekort op het minimabeleid op te vangen. Alleenrechtverordening De Zijl Bedrijven (DZB) De raad neemt kennis van de evaluatie alleenrechtverordening DZB voor het opruimen van Begrotingswijziging 9 en 10 boekjaar 2011 zwerfvuil, het groenonderhoud, catering en post- De raad stemt in met deze begrotingswijziginverzorging 2009. Daarnaast stelt de raad de Ver- HFO &FO NPUJF WBO BGLFVSJOH SJDIUJOH DPMMFHF ordening alleenrecht DZB voor het opruimen van over de handelwijze van het college inzake het zwerfvuil, het groenonderhoud, de beveiliging, mislopen van een groot bedrag in de afrekening aan het Ministerie van Sociale Zaken haalt contractcatering en postverzorging 2011 vast. geen meerderheid. Ook een motie van BBL/ $%" PN IFU 8.0PWFSTDIPU UF TUPSUFO JO EF Procesvoorstel toekomst Leiderdorp De raad stemt in met het procesvoorstel “Vi- reserve Sociaal Beleid vindt onvoldoende bijval sie op de toekomst van Leiderdorpâ€? en stelt â‚Ź in de raad. 90.000,- beschikbaar voor het opstellen van een kaderstellende toekomstvisie en een maat- Voortgangsrapportage Gemeentelijke Integrale GrondexTDIBQQFMJKLF TUSVDUVVSWJTJF ##- FO $%" TUFN- ploitatie (GIG) 2011 NFOUFHFOEFWPPSHFTUFMEFNBOJFSWBOmOBODJF- %FSBBETUFMUEF(*(WBTUBMTmOBODJFFM kader voor de ruimtelijke projecten. ren van het voorstel.

CategorieÍn gevallen waarvoor geen verklaring van geen bedenking nodig is De raad besluit activiteiten die passen binnen uitvoeringsprogramma’s en projectkaders, waarover voorafgaande aan de aanvraag omgevingsvergunning door de raad is besloten, aan te wijzen als categorie gevallen waarvoor geen verklaring van bedenkingen voor nodig is. Daarnaast besluit de raad het vaststellen van een exploitatieplan voor deze gevallen te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. De raad stemt in met een voorstel van BBL de tekst te verduidelijken (amendement). Verklaring van geen bedenkingen (vvgb) betreffende: De raad geeft een ontwerp verklaring van geen bedenkingen af voor het verlenen van een omgevingsvergunning en besluit geen exploitatieplan vast te stellen voor:

Duurzaamheidsagenda 2011-2014 Behandeling vindt plaats in januari/februari, zodat eerst overleg met het Groenoverleg kan plaatsvinden. Duurzaamheidlening De raad stelt voor de jaren 2012, 2013 en 2014 â‚Ź 100.000,- beschikbaar als lening aan het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (Svn) voor de uitvoering van de duurzaamheidlening Decentralisaties De raad roept het college bij motie op maximale beleidsvrijheid te bepleiten bij Minister, Staatssecretaris en Tweede Kamerleden bij drie grote op handen zijnde decentralisaties, te weten Jeugd, AWBZ en WWnV. GroenLinks stemt tegen. )FUWPMMFEJHFWFSTMBHMFFTUVWJBXXXSBBEMFJderdorp.nl onder vergaderingen raad 19 december 2011

27 DECEMBER 2011


Juli Laatste huttendorp?

Razend populair Zomers Palet

O

p de grote parkeerplaats van park De Bloemerd waren maandag 4 juli 169 kinderen tussen de 6 en 13 jaar met hulp van zo’n 25 begeleiders druk bezig met het bouwen van hutten van sloophout. Nadat maandag de hutten in elkaar waren gezet, werden ze dinsdag geverfd en woensdag kregen ze de ‘finishing touch’ in de vorm van gordijnen en kleedjes. Het huttenbouwevenement wordt al jaren in de eerste week van de zomervakantie georganiseerd door het Sociaal Cultureel werk (SCw) Leiderdorp. Hoogstwaarschijnlijk was het dit jaar de laatste keer; in 2012 krijgt het SCw minder gemeentelijke subsidie en dat kan betekenen dat er geen geld meer is voor de organisatie van het huttenbouwen.

Kleddernatte zomer

Nieuweweg dicht

I

n juli gingen ze dan echt dicht. De slagbomen aan het begin en het eind van de Nieuweweg, aan de uiterste noordrand van Leiderdorp in de Boterhuispolder, stonden er al enkele maanden, maar wezen tot dan toe altijd omhoog. Maar sinds half juli kunnen auto’s niet meer de Nieuweweg oprijden. Bewoners en eigenaren van percelen aan de Nieuweweg en Zijldijk kunnen wel gebruik blijven maken van de weg. Daarvoor hebben zij een ontheffing met bijbehorende handzender. Voor wandelaars en (brom)fietsers is de inmiddels nagenoeg autovrije Nieuweweg een rustige en veilige route geworden. De slagbomen hebben het sinds juli wel hard te verduren gekregen, ze zijn al driemaal door onbekenden vernield en even zo vaak hersteld.

Kort

• Tango in de polder Zo’n 360 Leiderdorpers waren op 3 juli naar de voormalige kasteeltuin van Huis ter Does gekomen om te luisteren naar het vijfde gratis openluchtconcert, georganiseerd door de Stichting Comité Doesbrug. Bij het optreden van tangoensemble Los Tejones kon ook nog een dansje gedaan worden.

T

ijdens de zomervakantie hoefden Leiderdorpse senioren zich niet te vervelen. Stichting Pluspunt organiseerde in die periode alweer voor de zevende keer het Zomers Palet, een gevarieerd zomerprogramma voor ouderen. Met een fraaie mix van culturele, sportieve en educatieve activiteiten. De aftrap was op maandag 11 juli met een optreden van het Zomerkoor, dat een keur van bekende liedjes zong (foto). Bij de feestelijke afsluiting op vrijdag 19 augustus kon directeur Marijke van Pernis constateren dat het Zomers Palet weer een succes was geweest, met 323 deelnemers - ruim dertig meer dan vorig jaar - die bij elkaar 1051 maal aan een activiteit meededen. De jongste deelnemers was 52, de oudste 93 jaar.

• Bed & Breakfast Begin juli ging eindelijk Bed & Breakfast De Lindenhof aan de Achthovenerweg in Leiderdorp open.

• Kerkscheuring In de in Leiderdorp gevestigde Levensstroomkerk trad in juli een scheuring op. Een deel van de Kerkgemeente vertrok met pastor van der Knaap naar Warmond, een deel bleef in Leiderdorp met evangelist Jan Zijlstra.

N

ederland beleefde een bijzonder natte zomer. Volgens de KNMI was de zomer van 2011 de natste sinds tenminste 1906 met landelijk gemiddeld 350 mm regen tegen 225 mm normaal. Dat is nog een stuk vochtiger dan de recordhouder tot nu toe, de zomer van 2004 met 333 mm. Opvallend is dat de lente juist uitzonderlijk droog was. Ook Leiderdorp had natuurlijk te lijden van de nattigheid. Er kon veel minder buiten gedaan worden zodat het rustig was op gewoonlijk drukke plekken als het strandje aan de Buitenhofvijver en de parken. Daarentegen beleefden (binnen)zwembad De Does en het overdekte speelparadijs De Bubbeljungle goede tijden. Op de foto de Meerburglaan, die na de hoosbuien op 14 juli volkomen blank stond.

• Vlottenrace 39 deelnemers aan het door het jongerenwerk georganiseerde vlottenbouwen voeren op 8 juli om het hardst over de Dwarswatering.

• Eikenprocessierups In juli werd de eikenprocessierups gespot in De Houtkamp. De haren van de rups kunnen gezondheidsproblemen geven, zoals huiduitslag, rode ogen en jeuk.

• Strandvoetbalkampioenen Na hun landelijke titel op het veld werden de dames van RCL op 16 juli op de Dam in Amsterdam ook Nederlands Kampioen Beach Soccer. In de finale werden de dames van vv Drienerlo uit Enschede op overtuigende wijze met 4-0 verslagen.


Augustus/september Zware triatlon

Weg vrij voor MEAS

D

O

Jubileumfeest Leyhof

CJG geopend

O

O

e 20ste Leiderdorpse triatlon, op 7 augustus, was zwaar. De harde wind speelde de atleten parten, met name op het fietsonderdeel. De winnende tijden lagen dan ook vrijwel allemaal hoger dan vorig jaar. Er werd gestreden op de Sprintafstand ( 750 m zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) de Olympische afstand (1500 m zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen) en de Middenafstand (2500 m zwemmen, 80 km fietsen, 20 km hardlopen). De triatlon was vrijwel volgeboekt met in totaal 300 deelnemers. Onder hen waren overigens slechts acht Leiderdorpers. Deze triatlon was de laatste waaraan Bep Meeuwisse meewerkte. Zij was 20 jaar de spil in het organisatieteam maar geeft nu het stokje over aan een nieuwe ploeg.

p een van de schaarse mooie dagen van de zomer vierde Bewonersvereniging De Leyhof haar jubileumfeest. Dat feest werd zaterdag 3 september gehouden op het Burchtplein, midden in de wijk Leyhof. De bewonersvereniging organiseert in principe elk jaar een zomerfeest, maar dit jaar was extra groot uitgepakt in verband met het 15-jarig bestaan van de vereniging. Er was een zeer gevarieerd programma samengesteld waar flink wat buurtgenoten op af kwamen. Met ‘s middags activiteiten voor de jeugd, met als uitsmijter het optreden van de Leiderdorpse meiden Merle en Carlijn, bekend van het Junior Songfestival. ‘s Avond genoten zo’n 300 mensen van een barbecue en de muziek van coverband Flirt.

Kort

• Miljoenenwinst Na jaren in de rode cijfers boekte woningcorporatie Rijnhart Wonen in 2010 weer een winst van 15.5 miljoen euro.

• Pannenkoekenboerderij De gemeente en pannenkoekenboerderij De Hooiberg blijven het oneens over het bedrag dat de gemeente moet betalen om het restaurant, dat in de weg staat voor de komst van Ikea, te laten verhuizen. In augustus werd duidelijk dat een onteigeningsprocedure onontkoombaar is.

• Voetbalstart De jaarlijkse Voetbalstart van RCL, op 15, 16 en 17 augustus, telde met 230 E en F pupillen meer deelnemers dan ooit. Het was de laatste voetbalstart waarbij Joop van Huut hoofd van het organisatieteam is. Hij is al 25 jaar, vanaf het begin, betrokken bij de organisatie, maar doet nu een stapje terug.

p 22 augustus werd een begin gemaakt met de sloop van het Shell Bezinestation aan de Van der Valk Bouwmanweg. Het maakt de weg vrij voor de bouw van het MEAS-appartementencomplex op deze plek. Een jarenlange juridische strijd van omwonenden, verenigd in de Stichting Wijkteam Ockenrode/Nijenrode, tegen het zestig appartementen tellende complex is eraan vooraf gegaan. Omwonenden vonden de eerste bouwplanversies te massaal en kregen gelijk van de gemeenteraad. Een nieuw plan kreeg in 2007 wel goedkeuring van de raad, maar niet van de omwonenden die naar de rechter stapten. In juli dit jaar verwierp de Raad van State de laatste bezwaren waarmee de bouwvergunning onherroepelijk werd.

nder grote belangstelling werd op 7 september het Leiderdorpse Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geopend. Wethouder Kees Wassenaar onthulde samen met de aanwezige kinderen een aantal schilderijen, gemaakt door leerlingen van vier basisscholen (foto). Na de officiële opening waren er voor de jonge en oudere gasten diverse activiteiten in en buiten het CJG, dat gevestigd is aan de Karolusgulden 32. In het CJG werken alle lokale instellingen die zich bezighouden met jeugdzorg - consultatiebureau, schoolarts, maatschappelijk werk Kwadraad, het opvoedbureau en de jeugdhulpverlening - samen. Iedereen met vragen, groot en klein, op gebied van opgroeien en opvoeden kan er binnenlopen en kosteloos advies krijgen.

• Jonge sporters gehuldigd Willemijn de Voogt, Nederlands kampioen jeugdschaken bij de meisjes tot en met 14 jaar, en snowboardster Lotte Kunkeler, Nederlands kampioene op de parallel slalom en de parallel reuzenslalom, kregen op 26 augustus uit handen van sportwethouder Zilverentant de zilveren speld van de gemeente Leiderdorp.

• Nieuwe predikante In een volle Scheppingskerk vonden zondagochtend 28 augustus de bevestiging en intrede plaats van Esther de Paauw (27). Zij volgt dominee Pieter van der Ende op, die vorig jaar Leiderdorp verruilde voor Hoek van Holland.


Bouwer Bas van Dijk:

“Dit is juist een heel boeiende tijd”

“In deze moeilijke periode gaat het erom dat je optimaal gebruik maakt van de creativiteit, slagvaardigheid en kwaliteiten van je organisatie.” Bas van Dijk, van het bekende bouwbedrijf Jobo de Bouwers heeft weinig te klagen: “Mede dankzij een gemotiveerd team en een goede reputatie behouden wij onze sterke positie op de markt”.

N

u zegt een naam ook niet alles, maar het helpt wel. Jobo de Bouwers bestaat bijna 40 jaar en is uitgegroeid tot een succesvol middelgroot allround bouwbedrijf. Bas van Dijk ziet nog genoeg mogelijkheden. Bas: “Wat ik vooral wil is in deze regio een belangrijke speler blijven, we hoeven niet zo nodig te bouwen in Utrecht of Brabant. Hier in onze omgeving is voldoende ruimte om mooie projecten te realiseren.” En mooie projecten realiseren zij voldoende. Zelf ziet Van Dijk dat als een kracht van zijn bedrijf: “Ik zeg het heel simpel, we zijn een allround bouwbedrijf. Een kleine uitbouw van een particuliere woning is net zo interessant als het bouwen van een splinternieuw kinderdagverblijf, een sportschool of een serie luxe appartementen. We hebben nu midden in de stad Leiden een kleinschalig project met 13 nieuwbouw woningen. We hebben nog 3 woningen te koop, en dat in deze tijd. Maar we hebben ook voldoende opdrachten van professionele opdrachtgevers zoals gemeenten en

woningbouwverenigingen. Daarnaast doen we monumentale verbouwingen en renovatieprojecten. In een oude stad als Leiden of in de omliggende kwetsbare historische dorpskernen zijn wij de gespecialiseerde partner voor renovatie, restauratie, verbouwingen of uitbreiding van bestaande bouw. Daar worden wij vaak voor geselecteerd.”

“IK ZEG HET HEEL SIMPEL, WE ZIJN EEN ALLROUND BOUWBEDRIJF” Van Dijk heeft ervoor gezorgd dat Jobo de Bouwers zoveel mogelijk met eigen materieel werkt. Het bedrijf beschikt over een aanzienlijk machinepark en een kleine 50 vakmensen in eigen huis, inclusief technisch tekenaars, een architect en projectmanagers. Van Dijk: “We hebben alles onder één dak. Dat is belangrijk voor de controle, de kwaliteit en de voortgang van de projecten.

Ik vergelijk ons bedrijf wel eens met een maatjas; je krijgt precies wat je nodig hebt. Of het nou om 80 woningen gaat, om het bouwen van een privékliniek of een villa aan het water.” Jobo de Bouwers werkt voor verschillende opdrachtgevers: particulieren (van dakopbouw tot complete nieuwbouw), woningbouwverenigingen, zorginstellingen, gemeenten, architecten en bedrijven enz.

Hazerswoude-dorp Nieuwbouw 8 woningen, gezondheidscentrum en renovatie oud schoolgebouw tot 4 woningen.


JOBO DE BOUWERS STERK IN ELK BOUWWERK 1. 9.

2.

10.

11.

3.

12.

4.

5.

6.

13.

7.

14.

8.

15.

NOG SLECHTS 3 VAN 13 WONINGEN TE KOOP www.rijnkadeleiden.nl

1. Leiden Nieuwbouw buitenschoolseopvang IJsselkade. 2. Warmond Nieuwbouw villa Veerpolder. 3. Hazerswoude-dorp Nieuwbouw 8 woningen, gezondheidscentrum en renovatie oud schoolgebouw tot 4 woningen. 4. Alphen aan de Rijn Nieuwbouw boerderij Gnephoek. 5. Leiden Nieuwbouw 13 woningen Rijnkade. 6. Leiden Restauratie 8 hofjes woningen Oude Vest. 7. Oegstgeest Uitbreiding woning met serre Hofdijck. 8. Leiden Verbouw en uitbreiding woning Vlietweg. 9. Zoeterwoude-dorp Realisatie berging Miening. 10. Den Haag Interne verbouwing Carnegieplein (Vredespaleis). 11. Leiden Vernieuwen gevels en herinrichting bedrijfspand Admiraal Banckertweg. 12. Noordwijk Verbouw en restylen woning Westeinde. 13. Leiderdorp Aanpassen hoofd-draagconstructie en vernieuwen gevels Keerpunt de Ommedijk. 14. Hazerswoude-dorp Renovatie 76 woningen Rubenslaan. 15. Leiden Restauratie en uitbreiding woning Vlietweg.

ADRES

A d m ira a ls w e g 4

Tel . ( 07 1 ) 5 22 7 2 2 5

2 3 1 5 SC Lei den

Fa x ( 0 7 1 ) 5 2 1 9 6 2 1

w w w. j o b o d e b o u w e r s. n l info@jobodebouwers.nl


ZO HELDER ALS GLAS

SAMEN MET U ONTWERPEN WE UW NIEUWE KEUKEN. OPEN EN TRANSPARANT. VOOR DE BESTE PRIJS. WIJ TELLEN NIET EERST GELD BIJ DE PRIJS OP, OM DIT VERVOLGENS ALS KORTING TE KUNNEN WEGGEVEN. REDDY KEUKENS. GOED VOOR ELKAAR.

Ambachtsweg 5 2222 AH Katwijk tel. 071 760 02 63 fax. 071 760 02 66 info@katwijk.reddykeukens.nl www.reddykeukens.nl

PlusKlus De Witt wenst u een

KLEURRIJK

2012

)PPHNBEFTFXFHt-FJEFSEPSQtTel. 071 - 5410789


September Hoofdstraat in oude glorie

Allermooiste tuin

T

D

Rabobank vervult wensen

Oranjegekleurde minikoraal

alloze Leiderdorpers, maar ook ex-Leiderdorpers, kuierden zondag 11 september door de Hoofdstraat. Deze was voor een dag in haar oude glorie hersteld. Ooit bevond zich hier het winkelhart van Leiderdorp. Op Open Monumentendag werd dat weer even zichtbaar. Een aantal voormalige etalages was ingericht zoals vele oudere (ex-)Leiderdorpers zich nog herinneren. Open Monumentendag 2011 is in Leiderdorp dan ook vooral het feest der herkenning geworden. Op de foto bezoekers die de etalage van sigarenzaak en brandstoffenhandel Wolff bewonderen. Het pand is nu als woonhuis in gebruik. Een mooi voorbeeld van het thema van Open Monumentendag: ‘Nieuw gebruik, Oud gebouw’. Op de achtergrond de Doesbrug.

T

ijdens een feestelijke avond op 22 september in de Stadsgehoorzaal in Leiden, vond de prijsuitreiking plaats van het Rabobank Wensenfonds 2011. Door het uitbrengen van hun stem, bepaalden de inwoners van Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest de 22 winnaars. Vijf daarvan kwamen uit Leiderdorp. Dankzij de prijzen kan Gading een aangepaste driewielfiets plus fiets voor de begeleiding aanschaffen, krijgt de natuurspeeltuin picknicktafels, komt er bij Alecto een speeltoestel waar NSO de Vrijbuiters gebruik van kan maken, kunnen vijftig leden van de Leiderdorpse reddingbrigade een cursus ‘auto te water’ doen en kunnen in het Rijnland Ziekenhuis workshops Look Good…Feel Better aangeboden worden aan kankerpatiënten.

Kort

• Vlaggen onder Oude Rijn Op 8 september vond op het asfalt van de nieuwe A4 onder het aquaduct in de Oude Rijn een historische bijeenkomst plaats van de bij het verkeersproject betrokken burgemeesters Lenferink van Leiden, Bloemen van Zoeterwoude en Zonnevylle van Leiderdorp (v.r.n.l.). Halverwege 2012 moeten hier auto’s rijden.

• Bouwstop Ommedijk De rechter legde op 9 augustus het werk aan de buitenruimte van De Ommedijk stil. Dat als gevolg van een actie van buurtbewoners die vrezen voor parkeeroverlast in de wijk. Op 16 augustus konden de stratenmakers weer aan de slag.

• Jarige bridgeclub De Leiderdorpse Bridgeclub vierde op 24 september haar 70-jarig bestaan met een jubileumdrive.

e voortuin van het pand aan de Hoofdstraat 31, van de familie Verbeek, is dit jaar door de commissie Mooi Leiderdorp uitgeroepen tot de mooiste tuin van Leiderdorp en heeft de Cees van Tol Wisselbokaal gewonnen. Hoofdstraat 31 is één van de mooie, oude boerderijen in Leiderdorp, met er omheen een prachtige tuin met oude bomen, veel rozen en een grote waterpartij. De prijzen voor de mooiste tuinen in de gemeente werden 17 september uitgereikt in wijkgebouw Zijlkwartier. De commissie Mooi Leiderdorp heeft aan het begin van de zomer door heel Leiderdorp tuinen gekeurd en de fraaiste gekozen in zes categorieën: kleine, grote en bijzondere tuinen, watertuinen, natuurtuinen, en openbaar groen & combituinen.

Winkelhof werkt mee aan veilig verkeer’. Dat stond op de hesjes die de vele honderden leerlingen van de twee hoogste klassen van de Leiderdorpse basisscholen vrijdag 30 september aan hadden tijdens de fietstocht van Leiderdorp naar de Leidse Garenmarkt, waar ze mee gingen doen aan de Minikoraal. De knaloranje veiligheidsvesten waren geschonken door de winkeliers van Winkelhof en maakten de Leiderdorpers tot opvallende deelnemers aan het zangfestijn, dat elk jaar plaatsvindt in de aanloop naar 3 oktober. Ruim 3700 kinderen van 50 basisscholen uit Leiden en omliggende gemeenten zongen Leidse en vaderlandse liederen onder leiding van burgemeester Pieter van der Werff, een rol van Leiderdorper Eric Filemon.

• Brutale overval Vier jongens overvielen maandagochtend 26 september de bewoners van een woning aan de Brugwacht. Inmiddels zijn drie van de overvallers opgepakt.

• C1000 wint De C1000 mag ook in 2011 op zondag van 16.00 tot 20.00 uur open zijn. Dat werd op 29 september bepaald via een loting. Albert Heijn krijgt de beurt in 2013, Digros in 2014 .

• Soeples Ongeveer 375 kinderen van twaalf Leiderdorpse basisscholen kweekten dit jaar groenten in hun schooltuintjes in de Bloemerd. Het schooltuinenseizoen werd eind september afgesloten met een soeples, waarbij van een deel van die groenten een heerlijke soep werd gebrouwen.


Kom voor een spetterende kerst naar het Tropisch Tikibad!

Familie glijbanen

In kerstv de ak elke d antie geope ag nd!

Voor ieder wat wils

EVEN GENOEG VAN DE KOU? Kom dan genieten van de tropische warmte in het Tikibad. Het Tikibad is het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux en biedt een onvergetelijke dag vol slides voor echte speedfreaks en families. Voor de snelheidsduivels zijn er glijbanen waarbij je tijdens de ride de adrenaline door je lichaam voelt gieren zoals de Cycloon, de Tyfoon, de Blits en de Flits! In de Moonlight en de Starfright stap je in een tweepersoonsband en word je meegevoerd in een donkere buis waarin je wordt overvallen door lichteffecten en spetterende watervallen. Daarna is het even heerlijk bijkomen in het golfslagbad, Hotwhirlpools of op de Lazy River. Maar er is nog meer!

KERS VAK TANT TIP! IE

X-STREAM Wat zou je doen als de bodem onder je voeten vandaan zou verdwijnen? Beleef het in de spannende glijbaan X-stream. NIEUWJAARSDUIK Maak je eigen warme en spetterende nieuwjaarsduik in het tropische Tikibad of glij met hoge snelheid het oude jaar uit. Deze kerstvakantie is het Tikibad dagelijks geopend voor heel veel tropisch glijbaanplezier. VEILIGHEID VOOROP! Aangezien het Tikibad geen ‘gewoon’ zwembad is gelden er extra veiligheidsregels. Iedereen kleiner dan 1.20 mtr is verplicht een drijfmiddel te dragen ongeacht men in het bezit van een zwemdiploma is. Uitgebreide veiligheidsregels staan vermeld bij de kassa, bij elke glijbaan en op www.tikibad.nl PRIJZEN Al voor € 15,- p.p. beleef je 5 uur lang glijbaanplezier. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Koop je tickets online met € 1,- korting!

X-stream

Glijbaanplezier

Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar (070) 5155 255

KIJK VOOR PRIJZEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.TIKIBAD.NL


Oktober Eerste paal Kastanjelaanschool

A

ls je zo lang hebt moeten wachten op de bouw van een nieuwe school, moet je er ook een feest van maken als het eindelijk zover is. En feest was het op 5 oktober bij het slaan van de eerste paal voor de nieuwe brede school aan de Kastanjelaan, waar straks naast de Kastanjelaanschool ook de Stichting Kinderopvang Leiderdorp (SKL) een plek krijgt. Op ouderwetse manier werd een eerste paal de grond in geheid (foto), daarna werd ook nog een tijdcapsule met tekeningen en werkstukken van de kinderen van SKL en basisschool begraven op de bouwplek. Naar verwachting is de school klaar in augustus 2012, ruim tien jaar nadat besloten werd dat de oude Kastanjelaanschool echt vervangen moest worden.

Opening De Ommedijk

Z

eker 3000 Leiderdorpers kwamen zaterdag 8 oktober een kijkje nemen in het gloednieuwe woonzorgcomplex De Ommedijk. In het complex worden wonen en zorg gecombineerd. Er zijn 124 huur- en koopappartementen, een verzorgingshuis, een afdeling voor geriatrische patiënten en een voor verstandelijk gehandicapten. Op de begane grond is een gezondheidscentrum gevestigd, met daarnaast een kapsalon en een bloemenwinkel. Verder is er een restaurant en een grote cursusruimte. De eerste plannen voor De Ommedijk dateren al van 2001. Er moesten veel hobbels genomen worden maar op 8 oktober was de officiële opening dan toch een feit. Dat gebeurde met de onthulling van een kunstwerk in de binnentuin

Plan voor Dwarz

Brocken presenteert Brokjes 4

H

H

et heeft een paar jaar geduurd, maar het langverwachte Leiderdorpse jongerencentrum komt er echt. Maandag 17 oktober startte de verbouwing van gebouw Dwars&zo in de Bloemerd, begin komend jaar moet dat getransformeerd zijn in een jeugdhonk dat als werknaam Dwarz heeft meegekregen. Dwarz moet een gebouw worden waar alle jeugd, van 8 tot een jaar of 20, zich lekker voelt. Er komt onder meer een podium voor optredens en disco’s, een plek voor de jongereninloop, een computerruimte, een keuken, een knutsel- annex vergaderruimte, een kantoor, een opslagruimte en een popoefenruimte. Interieurbouwer Tribe uit Brabant voert de klus uit en zorgt ervoor dat het interieur tegen een stootje kan.

Kort

• Scherp aan de wind De begroting 2012 is sluitend maar de gemeente zal scherp aan de wind moeten zeilen om de financiën gezond te houden. Dat meldde wethouder van der Eng (zittend op de foto) op 10 oktober bij de presentatie van de begroting. Deze werd in november unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

• Moord De 18-jarige studente Eline Maas werd op 11 oktober vermoord in haar kamer in de Leiderdorpse Koningstraat. Zij was gewurgd door haar ex-vriend, die diezelfde dag zelfmoord pleegde in Den Haag.

• Vrijwilligers Stichting Pluspunt organiseerde op 18 oktober een drukbezochte vrijwilligersbijeenkomst om het belang van vrijwilligers te onderstrepen, hen een leuke middag te bezorgen en nieuwe mensen te werven.

ij wordt wel gezien als de luis in de pels van de Leiderdorpse politiek. In zijn column Brokjes levert journalist Frans Brocken regelmatig ongezouten kritiek op het gebeuren in en rond de raadszaal. De afleveringen die gebundeld zijn in het boekje Brokjes 4, Een bewogen periode hebben ten tijde van hun verschijnen in het Leiderdorps Weekblad ongetwijfeld bij menig politicus hevige jeuk veroorzaakt. Het eerste exemplaar van Brokjes 4, een uitgave van de Stichting Hart voor Leiderdorp, overhandigde de auteur (rechts op de foto) op 17 oktober in Brasserie Park aan Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, mr. Jan Franssen. De feestelijke gebeurtenis markeerde meteen Brockens 35-jarige jubileum als journalist.

• Schoolontbijt De kinderen van Jenaplanschool De Hasselbraam ontbeten op 31 oktober in Corpus in Oegstgeest. Zij waren uitgekozen om aanwezig te zijn bij de officiële kickoff van het Nationaal Schoolontbijt. Op de foto zingen ze samen met zangeres Rachel het schoolontbijtlied.

• Halloween Halloween wordt door steeds meer mensen, en vooral kinderen, in Nederland gevierd. Roy Mahadew organiseerde een Halloweentocht door de Buitenhof. Meer dan 50 heksen en spoken verzamelden zich op de avond van 31 oktober bij zijn huis aan de Vorstenhof alvorens op snoepjacht te gaan.


Tuinmeubelen Wintersport

574%34!-%.4

6/,$/%4$%:%./'7%, !!.7!4Ă‚7),4 2("REEDVELD %*-OOLENAAR -3CHWARZE

$EWETDIEDEERFBELASTINGREGELT ISONLANGSGEWIJZIGD $ITKANGEVOLGENHEBBENVOORUWTESTAMENT !LSEENVANDEOUDERSOVERLIJDT ZORGTDEWETERVOORDAT DEOVERBLIJVENDEOUDERDEERFDELENVANDEKINDERENNIET METEENHOEFTUITTEBETALEN$EOVERBLIJVENDEOUDERERFT NAMELIJKÉLLEBEZITTINGEN$EKINDERENHOUDENHUNERFDELEN TEGOEDENERVENPASALSBEIDEOUDERSZIJNOVERLEDEN

25% korting op alles

Wij wensen u...

I

'OEDGEREGELDTOCH4OCHNIET "ENTUBIJVOORBEELDNIETGETROUWDMAARHEBTUWEL KINDEREN DANRADENWIJUAANEENTESTAMENTĂ?NEEN SAMENLEVINGSCONTRACTOPTELATENMAKEN'EBEURTDATNIET DANBEPAALTDEWETBIJOVERLIJDENVANDEEERSTEOUDERDAT ALLEENDEKINDERENERVEN %NOOKALKRIJGENDEKINDERENHUNERFDEELBIJHETOVERLIJDEN VANDEEERSTEOUDERNOGNIETUITBETAALD ERMOETINVEEL GEVALLENTĂ˜CHERFBELASTINGWORDENBETAALD!ANGEZIEN DEKINDERENHUNERFDEELNIETKRIJGENUITBETAALD MOET DEOVERBLIJVENDEOUDERDEZEERFBELASTINGVOLDOEN-ET EENTESTAMENTKUNTUDEBETALINGVANDEERFBELASTING VERSCHUIVENNAARHETMOMENTDATBEIDEOUDERSZIJN OVERLEDEN %ENTESTAMENTKANOOKTOTBESPARINGVANERFBELASTING LEIDEN 0LANTSOEN +' ,EIDEN 4  &  %INFO BMSNOTARISSENNL

WWWBMSNOTARISSENNL

5WPERSOONLIJKESITUATIEISHEELBELANGRIJKBIJDEKEUZEVOOR EENTESTAMENT%RMOETREKENINGWORDENGEHOUDENMET UWLEEFTIJD UWVERMOGENBEZITTINGENĂ?NSCHULDEN ENDE GEZINSSAMENSTELLING

Tuintechniek

J

Tuinartikelen ...een gelukkig 2012!

Uw machines startklaar?

(EEFTUALEENTESTAMENT 7IJKIJKENUWTESTAMENTGRAAGNAENADVISERENU BIJDEJUISTEKEUZE

G

(M.u.v. verhuur (M ski’s en sk skischoenen)

Den Haan n Rijnsburg Vliet Zuidzijde 24 Rijnsburg - aan het grachtje in het centrum - t. 071 402 13 01 www.denhaanrijnsburg.nl

DIRECT MEENEMEN MEEN ME ENEM EN EMEN EM EN

OP ELK 2e WOONACCESSOIRE*

50% KORTING

ELIAN zweefdeurkast van 549,-

349,ELIAN zweefdeurkast, in de combinatie essen met wit, 220 x 243 x 64 cm van 549,- voor 349,-

95

LUGANO van 16,

95

11,

LUGANO kussenhoes, in diverse kleuren verkrijgbaar, 45 x 45 cm van 16,95 voor 11,95

GENOVA 2-zitsbank G met longchair van 999,m

799,TEQUILA eetkamerstoel mett le lederede derlook zitting, in zwart of wit verkrijgbaar

van 149,9,- voor 99,95

GE GENOVA 2-zitsbank met longchair in stof Break, in diverse kleuren verkrijgbaar, 80 x 277 x 154 van 999,- voor 799,22,5-zitsbank 2,5 5 met longchair in stof Break, in diverse kleuren verkrijgbaar, 80 x 337 x 154 van 1199,- voor 899,-

ES LE LES AL ESA LE LES AL ESA LE LES AL ESA LE LES AL LESA ESALES LE AL SA ES LE LES SAL ESA LE LES AL ESA LE LES AL ESA LE LES SAL LESA ESALES T dh Trendhopper Katwijk K ijk Ambachtsweg 11 | T. (071) 40 33 179 www.trendhopper.com *m.u.v. verlichting, karpetten, gordijnen en dekbedovertrekken.

TRENDS VOOR THUIS


November Overval verfilmd

Prijzen voor sporters

H

O

Concert voor Xenia

Burgemeester neemt afscheid

et ging een stuk trager dan in het echt. In werkelijkheid was de overval die op 25 oktober werd gepleegd op de geldwagen bij de ABN Amrobank tegenover winkelcentrum Winkelhof in een paar minuten gepiept. De verfilming van een reconstructie van de misdaad voor het televisieprogramma Opsporing Verzocht, op vrijdag 4 november, nam uren in beslag. Nagespeeld werd hoe de overvallers via een balkon boven de bank op de geldwagen stapten en de twee mannen in de wagen bedreigden met een wapen (foto). Ze gingen er met sporttassen met daarin een onbekende buit vandoor, de parkeergarage onder Winkelhof in. Een snel succes heeft de uitzending van Opsporing Verzocht niet opgeleverd; de daders zijn nog niet gepakt.

D

e Lions Club Leiderdorp organiseerde op 18 november een groots opgezet benefietconcert door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Het concert was ten bate van Xenia, een hospice voor terminale jongeren en jongvolwassenen dat naar verwachting eind volgend jaar opent in Leiden. Het concert werd gehouden in sporthal De Does en trok ruim vierduizend bezoekers. Het beroemde luchtmachtorkest bracht het programma ‘60 jaar kapel’, waarbij muziek werd gespeeld uit de periode van 1951 tot nu. De opbrengst was 15 duizend euro. Het was overigens niet de enige activiteit voor Xenia in Leiderdorp dit najaar; op 23 november organiseerde de Rotary Club Leiderdorp een culinaire en wijnavond voor het hospice.

Kort

• Senioren winkelochtend Het was weer razend druk en gezellig tijdens de jaarlijkse winkelochtend voor ouderen en minder validen in Winkelhof op 2 november. Het was de elfde keer dat Stichting Pluspunt deze ochtend organiseerde, waarbij ze weer hulp kregen van de Lions Club Leiderdorp en leerlingen van het Visser ‘t Hooft.

• Weg Ringweg Oost De Ringweg Oost door Leiderdorp gaat niet door. Leiderdorp wil er niet aan meewerken, tenzij aan een lange lijst voorwaarden wordt voldaan, en op 10 november werd bekend dat de provincie de gemeente niet zal dwingen haar standpunt te herzien.

• Jarige Kunstkring De Kunstkring Leiderdorp vierde op 8 november haar 30-jarig bestaan met een feestelijk Lustrum Café.

p 18 november werden Leiderdorpse sporters in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijks door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp georganiseerde Sportgala. Een avond vol entertainment, waarop de sportprijzen 2011 werden uitgereikt. Sportvrouw van het Jaar werd schaakster Willemijn de Voogt, de bij Sparta spelende voetballer Michael Schouten mag zich Sportman van het Jaar noemen. RCL dames 1 werd Sportploeg van het Jaar, voetbalclub RCL Sportvereniging van het Jaar. De trimheren van Alecto, Jaap de Kok (BVL ) en Tom de Boer (Asopos) zijn de Sportvrijwilligers van het Jaar 2011. Aanmoedigingsprijzen waren er voor hockeyer Jorrit Kroon (13), voetbalkeeper Chris Sulalai (15) en voetbalster Romy Siera (15).

N

a achttien jaar als burgemeester van Leiderdorp nam Michiel Zonnevylle op 24 november officieel afscheid van het ambt. Tijdens een feestelijke afscheidsraadsvergadering kreeg hij de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ook kreeg hij de erepenning van de gemeente Leiderdorp. Dat hij gewaardeerd wordt, was ook duidelijk te merken tijdens de drukbezochte receptie in de Dorpskerk waar de kersverse ridder en zijn echtgenote Elsbeth duizenden handen schudden van vertegenwoordigers van tal van organisaties en verenigingen, maar ook van vele ‘gewone’ Leiderdorpers die dit afscheid niet onopgemerkt voorbij wilden laten gaan. Op de foto wordt hij gefeliciteerd door de lokale VVD fractie.

• Toverbalfestival Het was genieten voor toneelliefhebbers tijdens het vijfde Toverbalfestival, georganiseerd door Theater Toverlei, op 11, 12 en 13 november. Acht toneelgroepen speelden eenakters, en werden daarvoor beoordeeld door een jury en het publiek. Op de foto alle winnaars.

• Veiling RCL RCL heeft hard een nieuw clubgebouw nodig. Het plan is er (illustratie) maar het geld nog niet. De veiling die de voetbalvereniging organiseerde op 12 november leverde 8300 euro op voor de bouwpot.


BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

ZONDA14G:0:000S t/m uur 18 ! ! N OPE

TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

! R E L L A N K S R A A J E D EIN

PAGN GRATIS FLES CHAM

E BIJ AANKOOP VA

N EEN BOXSPRING

E Z J I R P E T S L A AG #####

N

PR S X O B T I E ! ! K WA L I T

TRASSE A M N E S ING

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

MATRAS KNALLERS!

-58%

MATRASSEN SPECIALIST

e 2

Kom langs en test onze boxsprings en matrassen. De koffie staat klaar! Wij zijn ook zondags open!!

E LAAGST PRIJS IE T N A GAR

#####

SUPER ! STUNT!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

M

E NÚ LAATST ! MODELLEN

MATRAS GRATIS!

(CLASSIC HANDMADE!)

SUPER STUNT!

#####

Beds 2 Basic

999.-

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

Maat 1.40

M

2e

MATRAS GRATIS!

#####

€ 899,-

2e

MATRAS GRATIS!

√ 15cm Koudschuim! √ 7 cm NASA Traagschuimlaag √ Afritsbare en wasbare tijk √ Anti-slip onderlaag √ Anti-allergisch

#####

Leverbaar in alle maten!

2e

MATRAS GRATIS!

tra

√ 18cm Latex Kern √ 1,5 cm doorgestikte traagschuim afdeklaag √ 7 comfortzones √ Anti-allergisch Ma

tra

DEZE WEEK VOOR

€179,-

399.-

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

s

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

Normaal 1099.-

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

SUPER KING

s

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T 2 GRA NS!! KUSSE

2e

€ 799,-

WINNAAR!!

Ma

POLYSENSUAL

LU atras XE !

Beds 2 Basic

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

Eigenschappen:

Diverse toplagen mogelijk latex, koudschuim of traagschuim √ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

M

OR PRIJS IS VO LOOFLIJK DIT ONGE COMPLETE G! BOXSPRIN

ONGELOOFLIJK COMPLEET!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

DREAM LATEX

MEGA ACTIE!!!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

€1099,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

TE LAAGSS PRIJ IE T N A R GA

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

Ook verkrijgbaar Luxe Design hoofdbord in de maten 1.60 én 180 breed + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem Kom langs en test deze fantastische boxspring! keuze uit diverse maten!

Tijdelijk

LU atras XE !

LU atras XE !

MARKIES

Normaal 2399.-

####

CONTOUR COMFORT

ANTI-ALLERGISCH

€599,-

Leverbaar in alle maten!

-64%

2e

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

Maat 1.20

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 360 veren m2 met 3cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

Met als optie: de electrische versie

Ma

LA Matra s A PR GST IJS E !

BASIC

LAAGSTE PRIJS!

tra

s

SPA SPRING

LU XE !

tra

BODY FIT

s

WINNAAR!!

€ 349,Leverbaar in alle maten!

2e

Eigenschappen:

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer matras √ 360 veren/m2 met koudschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e

MATRAS GRATIS! Tijdelijk

ANTI-ALLERGISCH

s

2

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam

tra

s

at

ra s

BALANCE SENSE

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R 2G NS!! KUSSE

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

€ 199,-

ANTI-ALLERGISCH

€ 999,-

Leverbaar in alle maten!

e

M

Ma

ROYAL WELLNESS

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

√ 7-Slags pocketveer √ 300 veren met hoogwaardig koudschuim ombouwlaag √ met NASA traagschuim afdeklaag √ Harde en zachte uitvoering

tra

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T 2 GRA NS!! KUSSE

€749,-

Eigenschappen:

Ma

SLEEP KING

#####

Leverbaar in alle maten!

MATRAS GRATIS!

Ma

Beds 2 Basic

€ 49,-

2e

N

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

2e

MATRAS GRATIS! Tijdelijk

Eigenschappen:

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

2e

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 15cm Koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

asic

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 9:30 - 18:00 9:30 - 21:00 9:30 - 17:00 14:00 - 18:00

Bij Beds 2 B

 071

18:30 - 21:00

2000168

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

prijzen √ Laagste liteit a w k te s e √B fort m o c te √ Bes s ie v d √ TOP-a ice rv e -s P O √T

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden


November/december Sleuteloverdracht gemeentehuis

Stormachtige omloop

H

O

Ontwerp Brede School West

Zingen bij de kerstboom

et is gebouwd binnen de geplande tijd en binnen het budget. Geen wonder dat wethouder Michiel van der Eng stond te glunderen toen hij maandag 28 november voor een groot gezelschap de sleutel van het nieuwe gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan in ontvangst nam. Het heeft de nodige voeten in de aarde gehad voordat de gemeenteraad in 2008 akkoord ging met de bouw van een nieuw ‘huis van Leiderdorp’, maar de bouw zelf ging snel zat. Vijftien maanden na het slaan van de eerste paal kon het karwei van het inrichten beginnen. Het nieuwe gemeentehuis, dat uitblinkt in duurzaamheid, wordt 2 januari in gebruik genomen. Het oude gemeentehuis moet wijken voor de uitbreiding van winkelcentrum Winkelhof.

E

r zijn al jarenlang plannen voor nieuwbouw voor basisscholen de Driemaster, Prins Willem-Alexander (PWA) en De Leeuwerik maar die stagneerden steeds. Maar nu zit er eindelijk schot in de zaak. De Leiderdorpse politiek toonde eind november haar instemming met het nieuwste bouwplan voor een scholencomplex uit drie delen op de plek van de PWA en De Leeuwerik aan de Vronkenlaan (illustratie). Links komt De Leeuwerik, rechts de Brede School West, bestaande uit de Driemaster, PWA en de Stichting Kinderopvang Leiderdorp, en in het midden de gymzaal en wissellokalen. De sloop van de oude PWA en De Leeuwerik zou na de zomer 2012 moeten starten. Wel moet nog een tijdelijk onderkomen gevonden worden voor de leerlingen.

Kort

• Welkom Sinterklaas Leiderdorp liep op 19 november massaal uit om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten te begroeten. Rijen dik stonden kinderen en hun ouders aan de oever van de Oude Rijn bij de Ockenrode waar de pakjesboot rond half 11 afmeerde.

• Haikubundel Jan van der Kooij (links) presenteerde op 25 november zijn nieuwste haikubundel:

Om Oude Rijn en polders hier rondom. Burgemeester van der Werff (Eric Filemon) nam de bundel in ontvangst. Naast hem uitgever Har Meijer en Cees Mentink, die zorgde voor de foto’s in de bundel.

ndanks de stormachtige wind verschenen op zondagochtend 27 november om half elf zo’n 150 sportievelingen aan de start van de The Fitnessclub Omloop van Leiderdorp. Ze liepen één, twee of drie rondjes van 5 kilometer door de Bloemerd en om de wijk Leyhof heen. De opkomst was iets minder dan de voorgaande jaren. Daarentegen was de opkomst bij de kinderloop, die een half uurtje eerder startte, met vijftig deelnemers een stuk groter dan in de afgelopen jaren. Dat had te maken met het feit dat enkele basisscholen meededen met een aantal kinderen. Bovendien had RCL de kinderloop opgedoopt tot een sponsorloop en liepen jonge RCL-ers zo geld bij elkaar voor het nieuwe clubgebouw van de voetbalclub.

R

uim driehonderd Leiderdorpers, jong en oud, kwamen op 10 december helemaal in de kerstsfeer tijdens de traditionele samenzang in de tuin van de Dorpkerk in de Hoofdstraat. Voordat die losbarstte, waren de lichtjes aangegaan in de megagrote kerstboom die naast de kerk staat. Voor en na het zingen kon genoten worden van gratis glühwein en chocolademelk. De organisatie van het evenement was, zoals al vele jaren, in handen van de Stichting Vrienden van het Oude Dorp. Een week na de samenzang, op 17 december, vervulden de Vrienden een kerstwens. Leiderdorpers konden wensen voor een lokaal doel, organisatie of vereniging indienen. De gelukkige was dit keer kanovereniging Kano Rijnland.

• Nieuwe burgemeester De nieuwe burgemeester van Leiderdorp wordt Laila Driessen-Jansen. Zij is bij Koninklijk Besluit van 8 december per 14 januari 2012 benoemd.

• € 10.000 voor goede doelen De Lions Club Leiderdorp deelde op 13 december € 10.000 euro uit aan zeventien Leiderdorpse, of aan Leiderdorp gerelateerde, goede doelen.

• Zilveren promo Gert Hogervorst, erevoorzitter van de Schaats- en Skeelervereniging Leiderdorp, kreeg op 12 december de Zilveren Promo, de prijs voor een buitengewoon verdienstelijke sportvrijwilliger die jaarlijks wordt uitgereikt door de Stichting Sportpromotie Leiderdorp.


OP G = = OP PEC H

WE

P O H = C E P OP = G E W

EC HTE OPRUIMING !

20% - 30% - 40% - 50% - 60% - 70% [

Leren relaxfauteuil

Q

Q

Q

Q

2 fauteuils rood of zwart

Luxe boxspringset ‘Linnen’

PQTUBIVMQ Van â‚Ź 1895,-

â‚Ź1495,DEMOSET

Warm Oak

2 zits bank

[

rCVGGFULBTUrTBMPOUBGFMr[JUT r[JUTrTJFSLVTTFOT Van â‚Ź 5695,-

2,5 zits bank van â‚Ź 595,-

â‚Ź2995,-

[

Van â‚Ź 5965,-

â‚Ź3595,-

3 zits Eldorado Africa leer

â‚Ź1295,-

â‚Ź3495,-

Van â‚Ź 2695,-

â‚Ź698,-

â‚Ź1995,-

2,5 zits / 2 zits Van â‚Ź 2198,-

â‚Ź998,-

Q

Van â‚Ź 2195,-

rFFUUBGFM rYFFULBNFSTUPFMrTBMPOUBGFM r [JUTrTJFSLVTTFOTr GBVUFVJMTrQPFG Van â‚Ź 6695,-

Boxspringset 180/200 DPNQMFFUr antraciet 

â‚Ź3395,-

â‚Ź495,-

4 zits 240cm Van â‚Ź 798,-

â‚Ź445,-

Q Q

â‚Ź595,-

diverse 2,5 zits banken

Q

Seniorenbankstel 2,5 / 1 / 1

Q

Van â‚Ź 3495,-

Q

â‚Ź1895,-

Van â‚Ź 1195,-

â‚Ź795,-

Q

Q Boxspringset 180/200

2,5 zits zandkleur + fauteuil bruin samen: van â‚Ź 2195,-

bed rIPPGECPSEDN rYCPYTQSJOHrYOBDIULBTUKF rYNBUSBT Van â‚Ź 3198,-2,5 - 2 zits loom/stof ‘Lifestyle’

Van â‚Ź 2398,-

â‚Ź3995,-

Boxspringset Horssens

DEMOSET

JODMJO[FUCPYTQSJOH en matrassen

electrisch verstelbaar topkwaliteit Van â‚Ź 6195,-

Q

Q

Q

[JUTrfauteuil hoog rGBVUFVJMMBBH

Ledikant blank patinĂŠ

â‚Ź495,-

Q

Van â‚Ź 1998,-

[

Q‘Blank Antiek’

WBLLFOLBTUrESFTTPJSr WJUSJOFLBTUrUWBVEJPNFVCFMr TBMPOUBGFMrFFUUBGFM

Van â‚Ź 5639,-

â‚Ź395,-

nu samen:

Q DEMOSET

Bankstel

â‚Ź295,-

van â‚Ź 695,-

â‚Ź695,-

DPNQMFFUr[XBSUrFMFLUSJTDI verstelbaar

â‚Ź1895,-[

[

Buffetkast eiken QBUJOĂŠ

â‚Ź1998,-

van â‚Ź 1895,-

â‚Ź1195,-Q

Vintage boxspringset DPNQMFFU JODMOBDIULBTUKFTFO matrassen van â‚Ź 3998,-

â‚Ź2295,-

Q Diverse relaxfauteuils Nederlands fabricaat, elektr. verstelbaar

Fedde hoekbank

Van â‚Ź 2195,-â‚Ź998,-

Openingstijden winkel: normale winkeltijden Buis meubelen Sluisweg 25, Katwijk aan zee

â‚Ź795,Openingstijden magazijn: 27 t/m 30 december 10.00 31 december 10.00 2 t/m 6 januari 10.00 7 januari 10.00

-

MATRASSENACTIE

Nu 2e matras GRATIS!! 7 Zone pocketveer afgedekt met comfortschuim 80/90/200 â‚Ź 398,7 Zone pocketveer afgedekt met latex 80/90/200 â‚Ź 695,-

19.00 14.00 19.00 14.00

uur uur uur uur

3 zits leer + 2x fauteuil stof bloem Van â‚Ź 3495,-

â‚Ź1895,-

Q = goederen in magazijn

2,5 zits Alcina van â‚Ź 1398,-

â‚Ź698,-

[ = goederen in de winkel

Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! Dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment * * EVT. TEGEN VERGOEDING TE BEZORGEN * * Hier vindt u ons.

BUIS MEUBELEN MAESSLOOT 1 INDUSTRIETERREIN KLEI-OOST RIJNSBURG

LW_week_52  

Meer informatie en aanbiedingen: Wegens de grote vraag naar onze service en producten gaan wij per januari 2012 op een nieuwe lokatie in Oe...

Advertisement