Page 1

MAANDAG 23 DECEMBER 2013

JAAROVERZICHT www.livinit.nl tegenover het Fordmuseum in Hillegom

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UitGeVeriJ VerHaGeN bV WWW.LISSERNIEUWS.NL

nieuws P3

17 december 2013 JAARGANG 01 NR 47

nieuws P13

nieuws P11

Kanshebbers mantelzorgprijs vertellen

ZaPPers iN Het ZoNNetJe coLUMN

n

PoesPas

Ruil- en Hobbybeurs in pand Raamsveld

P19

Kerstsferen op Keukenhof

‘Wit water’ zorgt voor onrust Lisse n ‘Wit water’ stroomde afgelopen weekend uit de kraan bij meerdere huishoudens in zowel Lisse als Hillegom. De oorzaak bleek de ingebruikname van de transportleiding aan de Hyacintenlaan op vrijdag.

Verontruste bewoners belde met het verantwoordelijke waterbedrijf Dunea, dat op zoek ging naar de oorzaak. Uit onderzoek blijkt dat er lucht in de leiding is gaan zitten. Dit is niet naar voren gekomen tijdens de kwaliteitscontrole die het bedrijf voor de ingebruikname deed. Om het uiterlijk weer ‘normaal’ te krijgen, hebben de monteurs zaterdagochtend spuiwerkzaamheden uitgevoerd. Als de meldingen aanhouden, zal dit worden herhaald. Het waterbedrijf meldt op haar website dat de kleur niets te maken heeft met de waterkwaliteit en gewoon geconsumeerd kan worden. Het water krijgt de witte kleur doordat het erg zuurstofrijk is. Als het water een tijdje staat, zakt de witte kleur weg, aldus het bedrijf.

Het totale aantal bezoekers is nog niet bekend, maar vastgesteld wordt al wel dat Kerst op (kasteel) Keukenhof een succes is geworden. Vanuit de organisatie zegt Renate Haring dat men tot en met zaterdag tevreden was over het aantal bezoekers. “De eerste twee dagen was het wat minder, mede omdat het weer niet mee zat. Vrijdag ging het aanzienlijk beter en zaterdag nog beter. Ook mede door het weer waarschijnlijk, maar dan in

positieve zin was het was goed toeven op het terrein. En dan nu de zondag nog, waarvan ik verwacht dat het minstens zo druk is als zaterdag.” Bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen in grote getale en wandelend langs de vele kramen kon men alvast een stukje kerstsfeer opdoen. Versterkt door het optreden van koren, de Kerstman en onder andere de ijsbaan waarop vooral de jeugd zich vermaakte. | (Foto: Arie in ‘t Veld)

Volgende week het Jaaroverzicht 2013 op de mat

Warmte Koude Opslag finalist duurzaamheidsprijs

redactie n Deze krant is de laatste Lissernieuws van het jaar 2013. Volgende week maandag 23 december ontvangt u het Jaaroverzicht 2013, met alle hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Lisse n D66 heeft de finalisten voor de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland bekend gemaakt. De Warmte Koude Opslag aan de Sportlaan is een van de drie genomineerden.

Op donderdag 2 januari ligt de eerste uitgave van 2014 op de deurmat, met daarin een goede zakelijke start. Kopij kan worden aangeleverd tot zaterdag 28 december om 12.00 uur.

De opslag is onder andere gerea-

Op dinsdag 7 januari vindt u weer de vertrouwde krant in de bus. Deadline voor deze krant is vrijdag 3 januari om 10.00 uur. Kopij kan worden gestuurd naar redactie@lissernieuws.nl. Voor vragen, kunt u contact opnemen met de redactie via bovenstaand e-mailadres of bel naar 06 49449632.

liseerd in de nieuwbouw van het FiorettiCollege en is een duurzame energietechnologie, waarmee koude en warmte in de bodem op 100 meter diep worden opgeslagen. Stichting Vrienden van het Overbosch en Aardwarmteproject Ammerlaan The Green Innovator zijn

de andere twee genomineerden. Deze shortlist is gekozen uit veertien nominaties. Vanaf 11 december kan het publiek stemmen via www.d66zuidholland.nl. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 ZuidHolland op 11 januari in Noordwijk maakt de jury de winnaar bekend.

Dronken automobiliste aangehouden Lisserbroek n De politie heeft een 33-jarige vrouw uit Noordwijk donderdagmiddag aangehouden op de Hillegommerdijk, omdat zij onder invloed van alcohol in haar auto had gereden. Het rijbewijs van de vrouw was al eerder ingevorderd door de politie.

De vrouw wilde niet stoppen bij haar aanhouding en reed bijna iemand aan. De politie heeft haar klemgereden en kreeg hierbij de hulp van omstanders. De bestuurster is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt.

VOOR UW KUNSTGEBIT DE BESTE KEUZE Gratis advies Alle soorten kunstgebitten, ook op implantaten Avond of weekendafspraak in overleg

Parketvloer

Schuren en Oliën v.a. € 22,50 per m2

www.kroonparket.nl

Vergoeding via uw zorgverzekeraar Weekenddienst 06 1 777 6 777

LISSE TPP H. M. VAN BEEK KANAALSTRAAT 187a 0252 425 850 HILLEGOM TPP VAN HOOFF WILHELMINALAAN 1A 0252 520 605


alle


januari Vuurwerkspektakel Lisserbrug

D

e jaarwisseling van 2012 naar 2013 verliep dit jaar opvallend rustig, meldde de Veiligheidsregio Hollands Midden na afloop. Op enkele incidenten na, leverde het vuurwerk op veel plekken een mooi plaatje op. In Lisse liep een 14-jarige jongen rond 00.30 uur aangezichtsletsel op toen een stuk vuurwerk direct ontplofte toen hij het afstak. Er was een flinke neusbloeding, er leek geen schade aan de ogen en er werd direct gekoeld onder de kraan. Ambulancepersoneel heeft de jongen meegenomen voor behandeling.

Wietvangst Weeresteinlaan

P

olitieteam Bollenstreek Noord heeft op dinsdag 8 januari een hennepkwekerij ontmanteld aan de Weeresteinstraat 131 in Hillegom. De politie trof tussen de 500 en 600 hennepplanten aan in een professionele kwekerij, die zowel op de begane grond als bovenverdieping was gevestigd. Het onderzoek naar de kwekerij startte na een anonieme melding. Voordat de inval plaatsvond zijn netmetingen verricht bij Liander en er is een warmtescan gedaan. Ook werden buiten het pand camera’s opgehangen. Uit die camerabeelden bleek dat er enige toeloop was bij het pand naast het autobedrijf. Met 500 à 600 plantjes wordt de geschatte waarde van de hennep per oogst geschat op ongeveer 35.000 euro.

• Kinderen prikken 62 kilo vuil Een groep jonge kinderen van de Buitenschoolse Opvangslocaties Topstarts en Hisalis ging donderdagochtend 3 januari, in het kader van het project ‘Kids in de buurt’, fanatiek zwerfafval verzamelen. De 22 kinderen wisten in totaal 62 kilo te prikken op en rond sportpark Ter Specke.

• Nassaupark open Leerlingen en leerkrachten van de St. Willibrordschool uit Lisse namen woensdag 9 januari hun intrek in hun nieuwe onderkomen, de Brede School Nassaupark. Roos van Veen had, als jongste leerling, eer om samen met directeur Nelly Vijfhuizen, de nieuwe locatie te openen.

Nieuwbouw Fioretti in gebruik

D

e 965 leerlingen van de voormalige locaties Lucia, Paulus en Bernardus konden op dinsdag 8 januari weer de schoolbanken in van het nieuwe Fioretticollege Hillegom aan de Van den Endelaan. Op de eerste schooldag werden alle leerlingen tegelijkertijd door hun mentor wegwijs gemaakt en waren ook de wijkagenten en boa ’s present om alles buiten de school in goede banen te leiden. En net zoals bij elk nieuw begin, loopt niet alles meteen op rolletjes. Zo was vooraf bedacht dat leerlingen hun jas in de lockers konden opbergen, maar in de praktijk bleek dat niet handig, zegt directeur Frank Out. “Leerlingen dragen nu eenmaal gaan regenpakken en om een jas kleddernat in een kluisje te doen, is geen optie. En dus hebben we toch maar kledingrekken besteld.”

Schoolkinderen op de schaats

N

iets leukers dan ijspret. Op zondag 20 januari kon er weer geschaatst worden op ijsbaan Juliana in Beinsdorp. Van die gelegenheid werd een week lang flink gebruik gemaakt, ook door Hillegomse scholen. In plaats van de gymles werd gekozen om een paar uur op de ijsbaan door te brengen. Er kon vrij worden geschaatst, maar door de leerlingen van de Jozefschool, Leerwinkel en De Giraf kon ook ijshockey worden gespeeld. Dit bleek een favoriete activiteit te zijn, want de aanwezige ijshockeysticks waren continu in gebruik. In totaal brachten ongeveer 500 schoolkinderen een bezoek aan de ijsbaan. Ook voor het vrijschaatsen was veel belangstelling. Alleen al op de woensdagmiddag werden 400 schaatsers geteld.

• Afval gaat ondergronds Op donderdag 17 januari tekenden wethouder Gerrit Kleijheeg en Menno Beukema van Bwaste International een overeenkomst voor de uitvoering van de plaatsing van de ondergrondse wijkcontainers voor glas, papier en textiel in Hillegom. De Meerlanden staat garant voor het onderhoud.

• Wethouders lezen voor Tijdens de Nationale voorleesdagen op woensdag 23 en donderdag 24 januari lazen wethouders voor bij de peuterspeelzalen. Jan van Griensven, Ton van Rijnberk, Gerrit Kleijheeg (Hillegom), Adri de Roon (Lisse) en burgemeester Spruit vertelden uit het boek ‘Nog 100 nachtjes slapen’ van Milja Praagman.


DE DANSSCHOOL VAN DE BOLLENSTREEK! DANS- & BALLETSCHOOL DANSDESIGN is de dansschool van Hillegom met meer dan 55 diverse danslessen per week. Ben je op zoek naar een leuke en gezellige dansschool waar de danslessen ook gegeven worden door gediplomeerde docenten?

EVENEMENTEN: CHILLERZZ #5

KIDZZ DISCO (7 T/M 12 JAAR) ZATERDAG 4 JANUARI 2014 18:30 - 20:30 UUR ENTREE: 2 EURO PER PERSOON

ZUMBA WORKSHOPS

4 VERSCHILLENDE DOCENTEN ZONDAG 19 JANUARI 2014 11:00 - 16:00 uur GEEF JE OP VIA DE WEBSITE

FOYER & OVERLOOP KOM LANGS EN DOE MEE! CLIP-/SHOWDANCE, JAZZ, BREAKDANCE, MODERN, KLASSIEK BALLET, TAP, DANSMIX, PEUTERPRET, DANCING BOYS, SPITZEN, DRAMA, OUDER-KIND, STIJL STIJLDANSEN, HIP HOP, DESIGN YOUR DANCE, STRETCH & RELAX, YOGA, STREETDANCE, ZUMBA, HIGH HEELS, PILATES

WORKSHOPS GIOVANNI (SYTYCD) ZONDAG 2 MAART 10:30 - 15:45 UUR GEEF JE OP VIA DE WEBSITE

Kom in de maand januari 2014 voor een GRATIS proefles. Indien je je in januari inschrijft, betaal je GEEN INSCHRIJFGELD en dans je de gehele maand JANUARI GRATIS! Inschrijven is mogelijk aan de balie van de READY 2 MOVE DANSKAMP dansschool. HET DANSKAMP WAARBIJ DANS EN FUN VOOROP STAAN. 20, 21 & 22 JUNI KEUZE UIT 1 OF 2 NACHTEN GEEF JE OP VIA DE WEBSITE

Wij wensen u alle goeds voor 2014 en zien u graag in

Hillegom


februari Op de latten bij WinterLisse

E

r stond een guur windje op het Meer en Houtplein, dat zaterdag 2 februari was omgedoopt tot Winterplein. Op een enkele hagelbui na, waren de weergoden de KCL-winkeliers en het publiek goed gezind. Het zonnetje trok veel mensen naar het Winterplein waar zij de in de afgelopen weken verzamelde sneeuwballen konden inwisselen. Vooral de oliebollen en de broodjes hamburger/braadworst waren enorm in trek, gezien de lange rijen. Verder konden bezoekers tegen geringe betaling genieten van versgemaakte stamppotten, erwtensoep, kaasfondue en uiteraard glühwein. En terwijl de ouders in de rij staan voor de oliebollen, proberen de kinderen hun kunsten uit op de skipiste. Dat viel nog helemaal niet mee.

Naaldbomen N208 blijven

E

en aantal naaldbomen langs de N208 bleef tegen de verwachting in toch behouden voor toekomstige generaties. Het initiatief voor het behoud van de naaldbomen aan de Weeresteinstraat kwam van Bloeiend Hillegom. Wethouder Jan van Griensven toonde zich gevoelig voor de argumenten en had goed nieuws te melden. Alleen aan de zuidoostkant naast de rotonde bleek bij één nieuw geplante boom sprake te zijn van directe hinder door twee naaldbomen. Deze bomen konden de kap niet ontwijken. De overige bomen aan de zuidoostzijde en de noordoostzijde blijven, met de mogelijkheid wel gesnoeid te kunnen worden, blijven wel op hun plek staan.

Boekkoffer voor baby’s

De Bibliotheek Bollenstreek schreef vorige week haar jongste leden in. In het kader van Boekstart ontvingen de ouders van Sofie Smit, Dylano Solomé, Daantje Knollema, Amélie Olivier, Iris Doeswijk, Roan Barnhoorn, Florance Veldhoven en Saar van der Veen een gratis lidmaatschap en een koffertje met boekjes.

• Sleutel voor Gaapstokken Burgmeester Spruit had er weken naar uitgekeken, meldde zij vrijdag 8 februari, toen ze de sleutel overdroeg aan Prins Ruud en Jeugdprins Julian van de Gaapstokken. “Eindelijk rust!”, zei ze lachend. In het clubgebouw ‘Baan 6’ kon vervolgens het carnavalsfeest losbarsten.

Hoogste punt Bloemswaard

H

et hoogste punt van de bouw van Zorgcentrum Bloemswaard en het naastgelegen dienstencentrum bereikt werd begin februari bereikt. Precies een jaar eerder werd begonnen met het bouwrijp maken van de grond. Met een officiële handeling werd de mijlpaal gevierd. De oprichtingstenen, met een oprichtingsdocument dat werd gevonden bij de sloop van het oude Bloemswaard, werden herplaatst in het nieuwe gebouw. Ook was er tegel met handafdrukken van Lianne Wesseling en Veronica Boon. Deze dames wonen al al ruim 50 jaar in het complex, vanaf het begin van de oplevering. Ze zijn dan ook uitgeroepen tot erebewoners. Directeur Hozo Joke Ricke en George Topper kregen de eer om de stenen in de nieuwbouw te herplaatsen.

Brekelmans naar Noordwijk

E

en politieke stoelendans in de streek, in het begin van 2013. Door het opstappen van de wethouders in Wassenaar, moest de VVD daar op zoek naar een vervanger. Wethouder Leendert de Lange werd gevraagd zijn Noordwijkse zetel te verruilen voor Wassenaar, waarna Bas Brekelmans zijn plaats in het college van de badplaats overnam. Brekelmans verruilde met deze stap na zeven jaar het wethouderschap van Lisse voor Noordwijk. In april werd de uit Oegstgeest afkomstige Cia Kroon aangesteld om Brekelmans te vervangen.

• Lenteflora 80 jaar De Lenteflora kent dit jaar speciale editie, want het tachtigste jaar van de huisbroei werd gevierd. In 1933 werd de eerste huisbroeiwedstrijd uitgeschreven. Peter van Noort ging samen met zijn twee zoons met de hoofdprijs naar huis. De jonge deelneemster Lidy Schouwenaar won de prijs voor de mooiste scilla’s.

• Flessen voor Duco Basisschool Hilmare zamelde 1184 flessen in voor de Longest Breath, het goede doel waar Duco van Dalen voor fietst. De oudercommissie verdubbelde de opbrengst, waardoor Van Dalen 500 euro in ontvangst kon nemen. In maart stapte de Hillegommer op de fiets voor zijn fietstocht vanuit China naar Nederland.


ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Wij wensen u fijne feestdagen en een goed 2014!

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST T 071-5172757

www.almondehoeve.nl

2

0m 3.00


maart Sporthelden gehuldigd

E

en bomvol ‘t Poelhuys zat begin maart klaar voor de uitreiking van de sportprijzen voor het jaar 2012. Nadat wethouder Adri de Roon de avond had geopend, werden de winnaars naar voren geroepen. Joke Schakenbos is tot sportvrijwilliger verkozen en Bodhi de Vreede mag zich sporttalent van 2012 noemen. Voetbalster Melissa van der Wiel ging naar huis als de sportvrouw van het jaar, voor triathlonatleet Piet van Tol was dezelfde eer bij de mannen weggelegd. De Meisjes A van Hockeyclub Hisalis wonnen de prijs voor beste sportploeg.

Wethouder stapt op

W

De Stichting Balletschool Martha de Rijk is verhuisd naar haar nieuwe onderkomen in het FiorettiCollege Hillegom. Symbolisch liepen docenten, leerlingen en ouders in optocht, met verhuisdozen, lopend vanaf de oude locatie, de voormalige Boazschool naar het nieuwe pand.

D

e ABH Veiligheidsgroep, een opleidingsinstituut erkend door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV), van Rick Houtzager organiseerde op vrijdag 8 maart een veiligheidsdag in Hillegom. Zo’n 60 studenten waren aanwezig om aan de dag deel te nemen. Tijdens de opleidingdag kregen de leerlingen een basisopleiding en kregen onder andere kinderreanimatie en EHBO, een doolhof en kamer met rook voor teambuilding en zelfredzaamheid en brandoefeningen, waarbij de studenten onder andere op het buitenterrein brandjes moesten blussen.

Keukenhof in Engelse sferen

ethouder Jan van Griensven legde in maart zijn functie neer. De fractie van de VVD Hillegom en de wethouder konden het al tijden niet goed met elkaar vinden. In maart escaleerde de relatie en besloot Van Griensven op te stappen. Het bestuur van de VVD was zo verbolgen over de gang van zaken, dat ook zij unaniem hun functie neerlegden. Jeroen Joman, ex-voorzitter van het bestuur, hekelde dat de fractie nooit een wanklank had geuit over de wethouder. Tijdens een gesprek met de fractie wierpen de raadsleden Van Griensven allerlei zaken voor de voeten die in hun ogen niet goed gegaan zijn. Van Griensven: “Ik had niet het gevoel dat we samen optrekken. Als de klik er niet is, kun je als wethouder niet meer functioneren.”

• Balletschool verhuisd

Veiligheidsdag

• Klussen voor NL Doet Het schilderen, timmeren en klussen was ook aan de orde van de dag in Lisse. Deelnemers zoals de Heemtuin, manege Puntenburg, scoutinggroep de Shawano’s, Speeltuinvereniging Marijke en kinderdagverblijf De Tuinkabouter konden ook dit keer weer rekenen op de steun van vrijwilligers.

K

eukenhof opende woensdag 20 maart voor het 64e jaar haar poorten, met dit jaar als thema ‘United Kingdom, Land of great gardens’. Henk Kamp, minister van Economische Zaken, en hockeyster Naomi van As mochten de bekende bloementuin officieel openen. De gouden medaille winnares had ook de eer om in het Willem-Alexander Paviljoen vol trots haar tulp, de ‘tulipa Naomi’ te tonen aan het internationale gezelschap Elizabeth Banks, de president van de Royal Horticultural Society (RHS) en Engelands bekendste tuinman Jim Gardiner. Onder leiding van tuinman Rob Verlinden plantten de gasten vervolgens de eerste bloemen in de Droomtuin.

• Klussen voor NL Doet Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart hebben veel welzijnsinstanties in Nederland mee gedaan aan het project NL Doet. In Hillegom werd bij ‘s Heeren Loo een woonkamer opgeknapt, kreeg balletschool Martha de Rijk nieuwe gordijnen en bij Den Weeligenberg werd de moestuin omgespit en bemest.

• Vasten voor Voedselbank Jongerengroep The Spirits hield in maart de jaarlijkse vastenactie, deze keer voor de Voedselbank. Tijdens de actie werd overnacht in het Teresiahuis achter de Jozefkerk en gedurende 24 uur alleen water en thee met suiker gedronken. Daarna ging de groep bij supermarkten inzamelen voor de Voedselbank.


Op de valreep van 2013 ’n paar knal-aanbiedingen

2

4 1 0

Boxspring 180 x 200 van € 1.673,- voor € 1.398,-

Tevens verstelbaar verkrijgbaar: van € 2.495,- voor € 1.795,-

Luxe boxspring 180 x 210 van € 3.398,- voor € 2.499,-

Boxspring type ‘ Sand’ 180 x 200 van € 3.265.- voor € 2.495.-

Boxspring 180 x 200 van € 2.848.- voor € 2.295.-

Boxspring 100 x 200 van € 1.399,- voor € 999,-

Boxspring elektrisch verstelbaar 180 x200: van € 3.295.- voor € 2.499.-

Boxspring elektrisch verstelbaar 180 x 200: van € 3.398.- voor € 2.595.-

Boxspring 100 x 200 van € 839,- voor € 675,-

Ambachtsweg 24a • 2222 AL Katwijk • T 071 408 58 55 • inf0@denachtwachtkatwijk.nl www.denachtwachtkatwijk.nl


April

Autobedrijf B. Joren nieuws ADVERTORIAL

Meest recente aanvulling op de Fiat 500 reeks

Autobedrijf Bob Joren is klaar voor de toekomst

B

innen Fiat kent de 500 een eigen reeks. Van het alom bekende kleine model tot een zevenpersoons uitvoering. De 500 serie springt eruit qua design en kwaliteit. In 2014 wordt de reeks zelfs uitgebreid met een SUV versie met alle leuke dingen van de 500. De grote uitblinker in de 500 serie is de Cabriolet, een leuke, opvallende verschijning op de weg. De Fiat 500L is de meest recente uitbreiding van de 500 serie. De typeaanduiding L hoort bij Fiats MPV-versie van de 500 en staat voor Large. Het is een echte familieauto die veel ruimte en veiligheid biedt. De 500L heeft standaard zes airbags. Samen met talrijke andere voorzieningen voor de passieve veiligheid, maken zij het interieur van de 500L tot een beschermende omgeving voor bestuurder en passagiers. De innovatieve motor combineert zuinig brandstofverbruik met indrukwekkende prestaties. Naast de ´gewone´ Fiat 500L zijn er nog twee andere 500L uitvoeringen, de 500L Trekking en de 500L Living. De 500L Trekking ziet er iets stoerder uit dan de standaard 500L. Het is een lange, hoge 500L met speciaal bumperwerk rondom, die onder andere voorzien is van 17-inch lichtmetalen wielen. De Fiat 500L Living 7-persoons auto en de meest compacte in zijn klasse. Nieuwsgierig geworden naar de 500L modellenreeks? Stap gerust eens vrijblijvend binnen.

MEI

MEI

MEI

10 11 12

F

iatdealer Autobedrijf B. Joren is al 20 jaar een vertrouwd adres in Hillegom. Op 1 april 1993 startte Bob Joren zijn autobedrijf. “Na een jaar of negen groeiden wij uit ons jasje en werd het noodzakelijk te verhuizen,” vertelt Bob Joren. “In 2001 betrokken wij ons gloednieuwe pand aan de Arnoudstraat in Hillegom Zuid. In onze showrooms vindt men de nieuwste Fiat personen en bedrijfswagens en een ruime selectie occasions. Onze werkplaats is voorzien van alle benodigde apparatuur en is helemaal up tot date. Wij hebben een geweldig team dat uiteraard ook regelmatig wordt bijgeschoold om hun kennis bij te houden en van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven.” Klanten kunnen letterlijk voor alles terecht bij Autobedrijf B. Joren. Van winterbanden tot de nieuwste accessoires, van onderhoud tot schadereparatie en van het huren of leasen tot het kopen van een auto. “Hoewel wij in de afgelopen 20 jaar flink zijn gegroeid, bieden wij nog altijd ´kleinschalige´ service,” geeft Bob Joren aan. “In januari wordt conform de laatste standards van Fiat de nieuwe lichtreclame gemonteerd. Met deze uiting maken wij zichtbaar dat wij klaar zijn voor de toekomst.”

OPEN HUIS DAGEN MET

NU TIJDELIJK 1.300,- INTRODUCTIE INRUILPREMIE

Al 10 jaar specialist in camperonderhoud

Al 20 jaar de vertrouwde gezichten van Autobedrijf B. Joren

B

ij de bouw van het nieuwe pand in de Arnoudstraat is ook rekening gehouden met de grotere Fiat bedrijfswagens en Fiat campers. “Fiat heeft naast de personenauto’s ook een breed aanbod bedrijfswagens. Zoals de Fiat Dòblo, de Scudo en de Ducato. Daarom is de werkplaats zodanig gebouwd en uitgerust dat wij auto’s tot 5000 kg. kunnen onderhouden.” De Ducato wordt veel gebruikt als basis voor een camper. Het speciale chassis is lager, lichter en robuuster. Dit zijn grote voordelen voor een camper. “De Ducato camper is een echte winnaar, onder andere door zijn comfortabele rijgedrag en de zitpositie die net zo comfortabel is als in een personenauto. Juist omdat er zoveel Ducato campers rijden vinden wij het belangrijk ook deze goed te kunnen onderhouden,” zegt Bob Joren. “Uiteraard zijn onze monteurs hiervoor opgeleid. De campers kennen voor hen geen geheimen. Door hun brede kennis van de campers, werken wij ook regelmatig samen met Kampeercentrum De Jong uit Hillegom. Zo kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat onze klanten veilig en comfortabel op weg kunnen en kunnen genieten van een probleemloze kampeervakantie.”

De nieuwe Panda v.a. v 8.990,-

E

igenaar Bob Joren en werkplaatschef Harry de Haan zijn beiden al 20 jaar de vertrouwde gezichten van Autobedrijf B. Joren. “Harry werkt al vanaf de start bij ons en kent het bedrijf door en door. Hij leidt de werkplaats, regelt het magazijn, staat de klanten te woord en stuurt de monteurs aan,” vertelt Bob Joren. “Wij hebben een heel trouwe klantenkring, waar wij best trots op zijn. Van hen horen wij terug dat zij het bijzonder prettig vinden dat zij met al hun vragen terecht kunnen bij Harry. Hij kent ze, weet welke auto ze rijden en als er specifieke afspraken zijn gemaakt is hij daarvan op de hoogte.” Harry is echter niet de enige die zo trouw is aan het bedrijf. Op één leerling na, werken alle monteurs langere tijd bij Autobedrijf B. Joren. Niet alleen de klanten, maar ook Bob Joren is blij met deze trouwe medewerkers. “Wij hebben een zeer ervaren team met een brede kennis van onze modellen en liefde voor het vak. Fiat kent een top 10 van beste monteurs waarin wij hoog scoren. Eén van onze monteurs is zelfs Europees kampioen geweest. Dat is niet zomaar iets. Zij moeten alles weten van de verschillende Fiat-modellen. En deze enorme kennis komt onze klanten weer ten goede.”

brandstofverbruik: 4,5 l/100 km (1 op 22,2) CO2: 99 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.*

t e

Contante Totaal aanbetaling Kredietbedrag

0,-

3 3.990,-

3 5.000,-

Looptijd Vaste debet-rentevoet Jaarlijkse Kosten Termijnbedrag Totaal te in maanden op jaarbasis Percentage (JKP) per maand betalen bedrag 36

0,0%

0,0%

3 138,89

3 5.000,-

3

jaar 0% rente jaar garantie

. BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. De financiering in de vorm van niet-doorlopend krediet wordt u aangeboden door Fiat Financial Solutions handelsnaam van FGA Capital vergunningsnummer 12013694) onder voorbehoud van kredietacceptatie en toetsing BKR te Tiel. Max. kredietbedrag € 5.000,-. Deze financieringsactie is geldig tot en met 30 juni 2012. Prijs en uitvoering kunnen aan verandering onderhevig zijn zonder de opgave. 3 jaar garantie is opgebouwd uit 2 jaar fabrieksgarantie en 1 jaar Extra Garantie. Vanafprijs € 8.990,- is inclusief € 1.300,- introductie inruilpremie. Deze actie is geldig t/m 13 mei 2012. Vraag naar de voorwaarden. *Bron: Jato Dynamics. op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.

AUTOBEDRIJF B. JOREN

HILLEGOM,ARNOUDSTRAAT ARNOUDSTRAAT 1, 4848 39 39 HILLEGOM, 1, TEL. TEL.0252 0252- 41 - 41 www.autojoren.nl www.dealerfiat.nl/joren_hillegom


Auto Cors

Loosterweg 2a Fax: 0252 - 22 06 52 2215 TL Voorhout PrivĂŠ: 0252 - 37 61 88 Tel: 0252 - 23 20 10 mobile: 06 - 537 834 86

De toekomst is groen!

Directie en medewerkers van Auto Cors wensen u een voorspoedig 2014 toe.


april Startschot Waterkanten

O

p de dag van zijn afscheid verrichtte Bas Brekelmans zijn laatste daad voor het project Sportlaangebied. Hij onthulde, samen met Ad van Zelst, het bouwbord voor De Waterkanten. De eerste fase van de woningbouw betreft de realisatie van 27 eengezinswoningen op de locatie van de voormalige Tweemaster. Vervolgens zullen ook achtereenvolgens het nieuwe sportcomplex, de bouw van nieuwe woningen en de bouw van het Havengebouw met 49 sociale woningen worden gestart. De Van Speijkflats worden in 2016 gesloopt.

Marktplaats voor Meerburgh

D

ennis Kattenberg ging in april aan de slag met een soort marktplaats voor de wijk Meerenburgh. Via de wijkcommissie kwam hij bij de gemeente terecht, die Mantelplan voorstelde. Het systeem brengt buurtbewoners bij elkaar op het gebied van informeren, ruilen, verkopen en klussen. Dat kan zijn van het over hebben van kinderkleding tot het doen van een klusje in de tuin. Bewoners van Meerburgh konden zich via www.mantelplan.nl ook aanmelden om te ondersteunen. Het plan is alleen voor bewoners uit de wijk zelf, andere inwoners van Lisse kunnen niet deelnemen.

• ‘Beekbrug Glossy’ Een eigen glossy voor basisschool Beekbrug. Directeur Pierre Peters ontving uit handen van Gijs Hijkoop, leerling uit groep 1, het eerste exemplaar. Beiden sieren ook de cover van het magazine. De opbrengst uit de verkoop van de glossy ging naar de school.

• Technische meiden Claire Kramer en Lucy van Werkhoven uit 4VWO van het FiorettiCollege Lisse wonnen in april de Beste Technische Ontwerp-junior, een ontwerpwedstrijd van de TU Delft. De meiden verzonnen het spel ‘Impress’, waarmee het doen van fysio-oefeningen leuker moet worden.

Jeruzalem op stelten

O

p Witte Donderdag vond in de St. Jozef en Martinuskerk ‘Jeruzalem op stelten’ plaats. Tijdens deze jaarlijks terugkerende activiteit gingen de kerkgangers terug in de tijd, toen Jezus met zijn leerlingen, de apostelen, het Laatste Avondmaal vierde. Dit verhaal werd door de kinderen, waaronder ook de eerste communicanten, in passende kleding, die door de kerk beschikbaar werd gesteld uitgebeeld.

Smakelijk Bloemencorso

D

uizenden bezoekers genoten half april met volle teugen van de zon en van het Bloemencorso. De negentien praalwagens hadden dit jaar het thema Bon Apetit. Door het koude weer in het voorjaar had de corso voor het eerst in jaren te kampen met een tekort. Zo’n 4.200 kratten met hyacinten werden vanuit Frankrijk naar Nederland gebracht, om zo de wagens toch op tijd de weg op te kunnen sturen. ‘Apen eten bananen’ van corsogroep KAVB Hillegom/Haarlem won de eerste prijs voor het bloemensteken.

• ‘Savio’ verzorgd monument In april vond de adoptie overdacht plaats van het herdenkingsmonument. De leerlingen van de Leerwinkel droegen de zorg over aan hun leeftijdsgenoten van de Savioschool. Leerlingen van het Fioretti gaan de oorlogsgraven van Bertus Meskers en Frans Ludwig op de begraafplaats St. Martinus verzorgen.

• Aanslag in Boston Hillegommer Nico Altorf zat al in de metro van Boston, toen hij hoorde van de aanslag die even daarvoor was gepleegd bij de finish van de marathon. Altorf was net klaar met het lopen van de 42 kilometer. Een aparte ervaring om er zo dichtbij te zijn, vertelde hij, waarbij vooral het medeleven uitgaat naar de slachtoffers.


HELEMAAL KLAAR VOOR DE FEESTDAGEN

AEG VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE AFWASAUTOMAAT

LG SOUNDPLATE LAP 340

6 programma’s, 12 standaard couverts, starttijduitstel, resttijdweergave. Energieverbruik

120 Watt, krachtig 4.1 geluidssysteem, dual ingebouwde subwoofers. Slechts 35 mm hoog. We hebben een breed assortiment soundbars!

Favorit 55062 Vi 0 ProClean N

Energiekosten per jaar: 69,-

NU

599,-

Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit Duurzaamheid

INBOUWAPPARATUUR DEFECT?

NU

Energiekosten per jaar: 39,-

Wij repareren alle gerenomeerde merken

SAMSUNG SMART LED-TV 46 F 8000

MIELE WASAUTOMAAT W 3371 EDITION 111

Toestel 103 cm breed, Full-HD, 1000 Hz, WiFi ingebouwd, online Apps, ingebouwde camera.

Watercontrol beveiligingssysteem, Softcare trommel, resttijdindicatie, 24 uur starttijdkeuze.

NU

999,-

399,-

NU

Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

Energieverbruik Gebruikscomfort Onderhoud Kwaliteit Duurzaamheid

1899,-

Energiekosten per jaar: 23,-

PHILIPS LED-TV 32 PFL 3078 Toestel 74 cm breed, HD-Ready. Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

Energiekosten per jaar: 12,-

299,-

Vraag in de winkel naar onze inruilkortingen!

Vele Apps beschikbaar o.a.

NU LG SMART LED-TV 42 LA 6918 Toestel 95 cm breed, Full-HD, 400 Hz, WiFi ingebouwd, online Apps.

SAMSUNG SPEAKERBAR HWF 551

Energieverbruik Gebruikscomfort Connectivity Kwaliteit Duurzaamheid

INCLUSIEF SUBWOOFER

280 Watt vermogen, draadloze actieve subwoofer, draadloze verbinding met TV, Bluetooth, Connect Share USB, Dolby sound en optionele audio connectie.

VAN 999,-VOOR

899,-

*

100,-

VAN 599,- VOOR

RETOUR

BIJ AANKOOP VAN DEZE TV + SPEAKERBAR

150,RETOUR VAN SAMSUNG

449,-

Actie loopt t/m 31 dec. 2013.

*Prijs is na 100,- retour via LG. Actie loopt t/m 31 december 2013.

Electro World Schoonderbeek

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum Audio Video

Electro World De Radiobeurs Lisse

Electro World Duynstee

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom 025 25 16 648

Lange Voort 11, Oegstgeest 071 519 3333

Voorstraat 31b-33, Katwijk 071 40 16 422

Kanaalstraat 79, Lisse 025 24 12 176

Hoofdstraat 189, Sassenheim 025 22 10 398 Electro World is onderdeel van

ELECTRO WORLD. DE WERELDZAAK DIE JE KENT

ELECTROWORLD.NL


Wonen doe je met Livin’ it wooncomfort Een uitgebreid assortiment en een speels ingerichte showroom; iedereen voelt zich thuis in deze woonwinkel aan de doorgaande weg van Haarlem naar Hillegom. Van vloeren tot shutters, van traprenovatie tot woonaccessoires en van meubelen tot verlichting, alles voor het inrichten of verfraaien van uw woning vindt u hier. Kom langs en u zult zien; een winkel met stijl! En in de maanden november en december vindt u hier een leuke selectie trendy kerst accessoires van sloophout en steigerhout.

Nu verkrijgbaar: Wij regelen“Treinbanken” de verkoop van uw oude meubel, zodat u zich daar zelf

• Hippe niet treinbanken met eenin mooie hoge rugleuning voor hoeft te spannen. • Vele door verschillende modelleninen Bij mogelijkheden aankoop van een nieuw meubel opstellingen onze winkel, nemen wij bij aflevering • Verkrijgbaar in alle kleuren stof &meubel leder daarvan gelijk uw oude mee! • Indien gewenst u met uw eigen Wij leggen graag uitlogo hoeerop het werkt.

Livin’ it wooncomfort Haarlemmerstraat 13a Hillegom (tegenover het Ford museum) Tel. 0252 52 24 99 www.livinit.nl / info@livinit.nl

LIVIN’ IT Wooncomfort


mei Twaalf lintjes in Lisse

Zeven lintjes in Hillegom

V

an 3.016 lintjes die dit jaar zijn uitgereikt, gingen er twaalf stuks naar Lisse. Koningin Beatrix benoemde Leo Schoorl, Johan van Helden, Jolande Teeuwen, Rina Bosch, Jan Beelen, Wilma van Diest, André Varewijck, Annette Meiland, Peter Vonk, Rob Beelen en Aart Tibboel tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Uitzondering bij de uitreiking was voorzitter Wim Bosch van de vereniging Oud Lisse. Hij kreeg de onderscheiding Ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Speeltuin voor Halfweg

M

et het oplaten van ballonnen werd in Halfweg de speeltuin aan de Houtvesterlaan geopend. Het idee voor de speelplaats kwam van Tessa Warmerdam. “Wij wonen om de hoek aan de Leidsevaart. Er zijn best wat jonge gezinnen, maar ook opa’s en oma’s die regelmatig op de kleinkinderen passen. In de buurt was er niets. Dus de kinderen speelden altijd in de tuin.” Naast de duizend euro van het buurtbudget, kreeg de buurt ook 2650 euro van Stichting Kinderfonds. Daarvan werden een glijbaan, een wip, een wipkip en schommels gekocht. De duikelrekken zijn door een buurman gemaakt.

• Rondje Erfgoed In het kader van het Canon van Hillegom bezochten leerlingen van de basisscholen in mei verschillende bedrijven en plaatsen in het dorp. Tijdens de rondleidingen werd verteld over de geschiedenis van hun woonplaats en leerden de kinderen over thema’s als vervoer, tuinbouw en de Tweede Wereldoorlog.

• Fietscertificaat uitgereikt Voor het vijfde jaar organiseerde Veilig Verkeer Hillegom en de Fietsersbond Hillegom een fietscursus voor volwassenen. Fatima El Khaaroubi, Hagam Rabie, Neidy van de Pavert, Jan Schouten en Sahro Mohammed Ahmed ontvingen in mei hun certificaat.

O

p vrijdag 26 april vond er in Hillegom ook weer de lintjesregen plaats. In de zaal van De Hoeksteen werd door burgemeester Broekhof bij zeven mensen een onderscheiding opgespeld. Vijf inwoners werden benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau: De heer G.F.W.M. Arends, De heer C. Both, De heer R.H.A. Roeland, De heer P. van der Lans en Mevrouw I.A.M. van Lierop. Koning Beatrix onderscheidde twee dorpsgenoten met de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw E.M. Scheepmaker-Meulenberg, die sinds 1986 actief is als vrijwilliger bij de FNV belastingservice, en de heer A.H.P.W. Mulders, die onder het initiatief heeft genomen tot het opzetten van de huisartsenpost voor de Duin- en Bollenstreek.

Koningin Máxima opent Fioretti

D

e directeur van het Fioretticollege Hillegom Constance Clignett noemde het bezoek van Hare Majesteit de Koningin Máxima, op woensdag 29 mei, een sprookje ”We vroegen een Prinses en kregen een Koningin”, aldus Clignett. Koningin Máxima kwam precies op de afgesproken tijd 10.00 uur het terrein van het FiorettiCollege oprijden, waar zij werd ontvangen door de burgemeester van Hillegom Jan Broekhuis en Constance Clignett. Op het dek was het aan de Koningin om de school, die nu sinds vijf maanden draait, officieel te openen, ze deed dit door middel van het drukken op een knop, waarna confettislierten en ballonnen de lucht in gingen. In de theaterzaal vond de officiële ontvangt plaats en werd een lipdub getoond.

• Publieksprijs Kindervreugd De mooiste van de 33 mozaïeken stond volgens het publiek dit jaar opnieuw bij Kindervreugd. Voor het tweede jaar op rij won de speeltuinvereniging in De Engel, dit keer met ‘60 jaar Donald Duck’. Voor deze prestatie ontvingen de deelnemers een zilveren beker.

• Prinsessentaart Voor de vierde keer mocht banketbakkerij Vermeer met Moederdag een taart leveren voor prinses Beatrix. “Dat was omdat onze leerling Kevin de bronzen garde had gewonnen”, vertelt Robin Peereboom van de pattserie. “Het was geweldig. Ze herkende ons en nam alle tijd voor ons.”


OPRUIMING 40%

30%

50% 10%

20%

SMEDERIJ 2 T (0252) 37 09 49 SMEDERIJ 12 T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL INFO@TURK-ROOF.NL

Smakelijk Oud- & Nieuwjaar, natuurlijk met Schuitemaker!

ZONWERING

COLOFON OudejaarskraNt Bestel nu online uw eigen visfeest op

www.vissalade.nl

Visschotels, gourmetschotels, de lekkerste sushi, oesters, amuses, huisgemaakte salades, ambachtelijk gerookte zalm en nog veel meer!

Lekker gezond, lekker handig en lekker smakelijk!

Dit is een uitgave van Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a, 2222 AH Katwijk. Postadres: Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. Telefoon: 071 4022901

Tip: In de Rederijstraat ook volop keuze uit heerlijke biologische prosecco’s en wijnen bij elk gerecht!

wenst u er k a m te i u ch S d 2013. en eg ez g n ee en goede feestdagen

Oude Haven 3 - Sassenheim - T 0252-210151 Rederijstraat 13 - Katwijk - T 071-4080060 Zeilmakerstraat 2 (AH ‘t Heen) - Katwijk - T 071-4080103 info@schuitemaker-vis.nl - WWW.SCHUITEMAKER-VIS.NL

Redactie: LisserNieuws en de Hillegommer, Marieke Voorn Fotografie: Frank Bonnet,Rob Joore, Wim Krol, Bouwe Prins, Cees van ‘t Wout en anderen. Advertenties: Meriam Mesman Dit jaaroverzicht is een speciale uitgave van LisserNieuws en de Hillegommer en verschijnt in een oplage van 18.500 exemplaren huis-aan-huis in Lisse en Hillegom.


juni Bonte wandelstoet

Samenloop voor Hoop: 81.335 euro

N

a weken van kou en regen waren de deelnemers aan de Avondvierdaagse in Lisse op alles voorbereid. Op de startdag sleepten velen nog regenpakken en paraplus mee voor de zekerheid. Tot ieders opluchting zat het weer echter goed mee. Uiteindelijk kon de organisatie, speeltuinvereniging Marijke, ruim 1600 wandelaars noteren. De Vierdaagse kon over vijf avonden worden gelopen. Iedere avond zorgt de speeltuin voor een andere route, die jaarlijks verschilt. Zo liep de vrolijke stoet de ene dag door Lisserbroek, de andere dag door de Poelpolder, dan weer langs Keukenhof en op de afsluitende vrijdag werd een rondje Rotonde gedaan.

Zomerse tempraturen

Feestje van smartlappen

H

et warme zomerse weer zorgde ervoor dat het pleintje rondom de Oude Pomp in juni weer gezellig druk was met ijsetende Hillegommers. Nederland beleefde op 18 juni de eerste officiële tropische dag van het jaar; in De Bilt werd aan het einde van de middag met 30,4 graden net aan de eisen voldaan.

• Verdacht pakketje station Op vrijdag 7 juni werd het plein voor het station in Hillegom afgezet, nadat er door een reiziger een verdacht pakketje was aangetroffen in de trein naar Leiden. Die meldde het pakketje bij de conducteur, waarna de trein op het station werd ontruimd. Na onderzoek bleek het te gaan om een PVC buis met een lamp erin.

L

isse en Hillegom sloegen in juni de handen ineen voor ‘Samenloop voor Hoop’. Met de 24-uurswandeling werd geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Jong en oud waren op de been en er werd door 70 teams met in totaal 1.550 deelnemers gelopen. Een van de hoogtepunten was de lichtjesceremonie, waarvoor heel veel mensen naar het Copexterrein waren gekomen. Op zondag om 14.00 uur vond de afsluiting plaats. Het voorlopige eindbedrag 81.335 euro werd bekend gemaakt en er werden heel wat traantjes gelaten.

• Buitenspeeldag Speciaal voor de Buitenspeeldag waren dit jaar de Wagen- en Wagendwarsstraat verkeersvrij gemaakt, zodat de kinderen veilig de straat op konden. Onder begeleiding van vrijwilligers van Salvatori en Jongerenwerk Lisse werd een parcours afgelegd, met onder andere doelschieten en de bibberspiraal.

I

nitiatiefrijk Hillegom kan terugkijken op een geslaagde editie van het Smartlappenfestival. Dat kwam niet alleen door het gevarieerde programma, maar ook door de weergoden, die de organisatie goedgezind waren. Het middagprogramma met de koren De Torren, de Bollen Mina’s en Droger kan niet werd redelijk druk bezocht en het publiek had het prima naar het zin. De avond verliep goed. Er waren tussen de 3.500 en 4.000 bezoekers op het evenement afgekomen. Hoogtepunten waren ongetwijfeld de optredens van Frans Duijts, Jannes en Belle Perez, maar ook Jelle B, die al diverse keren in Hillegom heeft opgetreden. Het geheel werd aan elkaar gepraat door Erik Hulzebosch.

• Meeuwissen naar profs ADO In mei werd bekend dat Lisser Bas Meeuwissen vanaf het nieuwe seizoen in het eerste elftal van ADO Den Haag gaat spelen. De 19-jarige zal als reservekeeper beginnen. Meeuwissen begon zijn voetballoopbaan bij de F-jes van FC Lisse. Na verschillende clubs belandde hij uiteindelijk in de jeugd van ADO.

• Mirna wint HIT De 17-jarige Hillegomse fluitiste Mirna Ackers wint in juni voor de tweede keer op rij het Haarlems Interscholair Toernooi Klassiek. De jury roemde haar muzikaliteit, het samenspel met de pianist en het contact met het publiek.


O T U A A E D R A IJ B S L A E D N E BEDRIJFSWAG , d a a rr o o v te ts o ro rg e ll De a

FordTransit Connect Economy Edition

200S TDCI - 55kW - 75pk 220 Nm - 159 gr/km CO2

FordTransit

Uitgerust met onder andere: ABS/EBD, bestuurdersairbag, dagrijverlichting, volledig laadschot met ruit, 6 sjorogen in de laadruimte, 4-weg verstelbare stoelen, grote buitenspiegels met anti-dodehoekspiegels, achterdeuren 180 graden te openen (geblindeerd).

Connect First Edition 200L1

Nu inclusief Cool & Sound pack t.w.v. € 1.675,-: Airconditioning, radio/CD-speler met bediening aan de stuurkolom, AUX-aansluiting, elektrisch bedienbare ramen, centrale deurvergrendeling.

1.6 Duratorq TDCI 55kW - 75pk - 115gr/km CO2

met de laagste prijzen! FordTransit

Voorzien van onder andere: Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, dagrijverlichting, elektrische ramen, ABS, ESP, TCS, Load Adaptive Control, Hill Start Assist, stuurwiel in hoogte en diepte te verstellen, Trip computer, verstelbare buitenspiegels.

Custom 270L1/H1 Trend

p/wk* Financial lease € 74,73,- p/wk* Operational lease €

p/wk* Financial lease € 51,70,- p/wk* Operational lease €

Laadruimte

Meerprijs Ardea Driver Assistance Navigatie Pack: € 1.100,Navigatie met kleurendisplay, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter, elektrisch inklapbare buitenspiegels, autom. inschakelende koplampen en regensensor.

Financiering

p/wk* Financial lease € 113,95,- p/wk* Operational lease €

Hij is er! De nieuwe Transit Connect!

Laadruimte

2.8 m3 Laadvolume: 1.200 kg Aanhanggewicht: 677 kg Laadvermogen:

2.9 m3 Laadvolume: 1.200 kg Aanhanggewicht: 625 kg : ogen verm Laad

Deze actieauto is verder uitgerust met de opties: Airbag passagier, zij- en gordijn airbags, verwarming, zitplaatsen, LED laadruimte verlichting, trekhaak 13 polig met Trailer Sway.

74kW - 100pk - 310Nm 174 gr/km C02

Verder uitgerust met het First Edition Pack: Airconditioning, Multimedia Pack met Bluetooth, Comfort bestuurdersstoel i.c.m. passagier-, zij- en gordijnairbags, rechter schuifdeur, 13 polige trekhaak en volwaardig reservewiel.

Financiering

Financiering

Uitgerust met onder andere: Elek.ramen, Ford Easy Fuel system, kunststof laadvloerafwerking, airconditioning, Cruise Control, Bluetooth, elek. verwarmde voorruit, radio/CD met 4 speakers, lendesteunverstelling bestuurdersstoel, 6 versnellingen.

Laadruimte

3 5.95 m Laadvolume: 2.000 kg Aanhanggewicht: 980 kg Laadvermogen:

Uitgeroepen tot “Van of the year 2014” Meerprijs metaallak € 400,-.

Meerprijs metaallak € 600,-.

Normaal: -/- Ford & Ardea inruilkorting:

€ 13.845,€ 3.895,-

ARDEA ACTIEPRIJS

€ 9.950,-

EX. BTW EX. BPM

UW VOORDEEL € 3.895,-

Hoofddorp Smaragdlaan 5-15

Normaal: +/+ First Editon Pack: -/- Ford & Ardea inruilkorting:

€ 12.890,€ 1.850,€ 1.750,-

UW VOORDEEL € 1.750,Haarlem Eysinkweg 71

Meerprijs metaallak € 600,-.

Normaal: +/+ Extra frabieksopties: -/- Ford & Ardea inruilkorting:

ARDEA ARDEA ACTIEPRIJS ACTIEPRIJS Zolang de voorraad strekt.

9.950,€ 12.990,-

Lisse Meer en Duin 72A

EX. BTW EX. BPM

€ 21.350,€ 1.100,€ 3.600,-

UW VOORDEEL € 3.600,Noordwijk Keyserswey 1

ARDEA ACTIEPRIJS EX. BTW EX. BPM

€ 18.850,-

www.ardeaauto.nl

Prijzen zijn in euro en ex. BTW/BPM, excl. Kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Aanbieding is geldig op voorraad auto’s voorzien van kenteken. Vraag naar de voorwaarden. *Financial lease o.b.v. 48 mnd zonder aanbetaling. Operationele lease o.b.v. 60 mnd./ 20.000 km p/jr. Wijzingen voorbehouden. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op www.ford.nl. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 5,8 liter/100 km ; CO2 152 g/km.

Duurzaam in huis en op het dak! ■ Comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s ■ Gedegen onderhoud ■ 24-uurs storingsdienst ■ Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten ■ Energie besparen zonder comfort te verliezen ■ Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen ■ Reiniging van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging ■ Wij werken met gerenomeerde merken als Nefit, Remeha en Vaillant ■ Zink- & dakwerk ■ Sanitaire installaties ■ Showroom met verschillende designradiatoren, sanitair en CV ketels, bezoek graag op afspraak.

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

S

k r e t S n e am

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV

VOORHOUT Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

WWW.BERNARDSCHULTE.NL WWW.HUNDESMARCKBV.NL


Kelto knalt 2014 in! CARESSE 4500 160x200 cm

2420,Caresse 4500:

1695,-

Complete boxspring bestaande uit:

• een gestoffeerd hoofdbord • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met

5 comfort zones • matras-toppers van hoogwaardig

koudschuim • 2 elektrische motoren met bediening •

ACTIE

17 cm trendy pootjes in rvs.

Luxe 7 zone Pocketmatras

met meerzone latexafdekking aan beide zijden. ACTIE Nu 2e matras

!

Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking. Luxe 7 zone Pocketmatras

ACTIE GRATIS met meerzone latexafdekking aan beide zijden.

Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking.

!€ 695,-

Luxe 7 zone Pocketmatras

Met meerzone latexafdekking aan beide zijden. Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking ipv

€ 695,-

ipv € 1390

!

€ 1390

€ 695,ipv € 1.390,NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,5 1,7

1,8 2,0

NORMAAL FIRM

1,6 1,8

1,8 2,0

1,6 1,8

1,5 1,7

1,5 1,7

1,6 1,8

1,8 2,0

1,6 1,8

1,8 2,0

1,5 1,7

1,6 1,8

ontvangt uGRATIS! de2 2eematras GRATIS! ontvangt u de 2e matras ontvangt u de matras GRATIS! Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

P

160x200 cm

3420,-

2395,-

Caresse 4700:

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

velda.net

CARESSE 4700

complete boxspring bestaande uit:

• een gestoffeerd hoofdbord • 2 elektrisch verstelbare boxsprings met uniek ‘pull-back’ systeem (terugloopsysteem), voor een ideale, ergonomische verstelling en zitpositie • 2 pocketveer matrassen met 5 comfort zones • 2 voetstoppers • matras-toppers van hoogwaardig koudschuim • 2 elektrische motoren met bediening.

Diverse showroommodellen tot 70% korting! Diverse kinderkamers tot 50% korting!

Voor de deur

velda.net

KELTO

SLAAPKAMERCENTRUM SLAAPKAMERCENTRUM

23 jeugdslaapkamers

30, 2211 XK, Noordwijkerhout Gieterij Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • Tel: 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl


juli Lisse uitgeroepen tot Leukste Dorp

B

egin juli is het groot feest in Lisse: het dorp is door het 3FM radioprogramma GIEL uitgeroepen tot het leukste dorp van ZuidHolland. De week voorafgaand aan de bekendmaking kon er gestemd worden op de vijf dorpen. De strijd ging de laatste paar dagen vooral tussen Roelofarendsveen en Lisse. Uiteindelijk won Lisse met een paar honderd stemmen verschil. Tijdens een live uitzending kreeg loco-burgemeester de oorkonde overhandigd. Dorpsdichter Willem Ruigrok was ook aanwezig om op de radio een mooi gedicht over Lisse voor te lezen. Het Koopcentrum organiseerde in het weekend een groot feest, compleet met winacties en lekkere hapjes.

Paard Candy naar Puntenburg

C

andy, het nieuwe paard van Stichting Puntenburg went snel aan haar nieuwe onderkomen. In juli mochten kinderen met een beperking voor het eerst op haar rijden. De komst van Candy naar Lisse is mogelijk gemaakt door een gift van het Kinderfonds Lisse. “We hebben afgelopen jaar te maken gehad met drie sterfgevallen bij onze paarden”, vertelt bestuurslid Mirjam de Vroomen. “Daardoor kwam het paardrijden voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de knel. Toen we bij het Kinderfonds aanklopten voor steun, reageerden zij direct enthousiast.” Het Kinderfonds Lisse stelde een bedrag van €5300,- beschikbaar, waarvan Candy gekocht kon worden.

• Sportdag bij De Spartaan De groepen 4 tot en met 8 van de Jozefschool hadden hun jaarlijkse Sportdag bij Atletiekvereniging De Spartaan in Lisse. De Sportdagcommissie had goed haar huiswerk gedaan, want terwijl ’s morgens de regen met bakken uit de hemel kwam, bleef het droog bij de start van de sportieve activiteiten.

• Eindzomerfeest Hilmare Het eindzomerfeest van Basisschool Hilmare was afgelopen schooljaar een week verschoven. In verband met de Ramadam was het verplaatst naar een week eerder en het heerlijke zomerweer was er mede oorzaak van dat het geslaagd was te noemen.

Andere opzet valt in De Smaak

D

e negende Smaak van Lisse was dit jaar een groot succes. Volgens de organisatie schoven iedere avond ‘een paar duizend mensen’ aan de lange tafels aan om te genieten van culinaire hoogstandjes. De opzet van De Smaak was dit jaar anders. Allereerst was het evenement dit keer vier dagen lang. Donderdag 4 juli opende centrummanager Harry Duivenvoorden de Smaak voor genodigden. Een uur later gingen de keukens open voor het publiek. Verder was de locatie, het plein bij atelier Plan 4 (dat ook de deuren had geopend voor geïnteresseerden) ingedeeld als een groot horecaplein, met lange tafels en banken, met daarom heen de acht horecaondernemers.

Smartlappenfestival blijft

G

oed nieuws voor de liefhebbers van het Nederlandse lied: het Smartlappenfestival zal ook de komende twee jaar worden georganiseerd. Na een uitgebreide evaluatie maakten Jeroen Muller en Klaas Slootweg van Initiatiefrijk Hillegom in jun bekend dat het mooie evenement, dat dit jaar 3.500 bezoekers trok, ook in 2014 en 2015 op de kalender zal staan. De datum voor het festival in 2014 werd ook meteen bekend gemaakt: op zaterdag 28 juni klimmen de Nederlandse sterren weer de Hillegomse buhne op.

• Lisse klushoofdstad Lisse is dé Klushoofdstad 2013 van Zuid-Holland. Dat blijkt uit een analyse van Marktplaats Diensten en Vakmensen van de klusactiviteiten in Nederlandse gemeenten. In Lisse werd het drukst verbouwd en geschilderd en werden per inwoner de meeste klussen aangeboden.

• Woningen aan de Ringvaart De gemeente Hillegom, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie Ymere hebben de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van ‘Wonen aan de Ringvaart’, een nieuwe woonwijk met circa 320 woningen. Deze wordt gerealiseerd op het terrein van de voormalige betonfabriek.


Tweede Kerstdag open! van 11 - 17 uur

Profiteer nù van de Sale bij Trendhopper Katwijk

XANTEN hoekbank in stof Sydney, kleur antraciet 75 x 272 x 148 cm verkrijgbaar in hoek links of rechts van 799,- voor

STAPEL KORTING

499,- op op =

15% korting

2 STUKS 5% 4 STUKS 10% 6 STUKS 15% 8 STUKS OF MEER 20%

OP DE DE GEHELE GEHE GE HELE LE MALIBU COLLECTIE

GELDIG OP ALLE EETKAMERSTOELEN!

Trendhopper Katwijk Ambachtsweg 11 I Katwijk T. (071) 403 31 79 I www.trendhopper.com

Ontdek in de winkel onze complete SALE collectie.

ONTDEK NU OOK ONZE MOOIE BOXSPRINGS!

Grote merken voor een kleine prijs!

2E KERSTDAG OPEN UR 11.00 - 17.00

U

SLECHTS 2 WEKEN LEVERTIJD Zoe 2-zits - hoek - 2-zits, diverse uitvoeringen Zoals hier afgebeeld

voor € 1.195,-

MEUBEL OUTLET! KATWIJK

Boxspring Boxspring inclusief hoofdbord, pocketvering matrassen en topper. Diverse kleuren en afmetingen. Hardbox (stevig ligcomfort) voor € 795,- Softbox (zacht ligcomfort) € 1.195,-

OPENINGSTIJDEN: Ambachtsweg 13 - Katwijk (naast Trendhopper)

Donderdag Vrijdag Zaterdag

10.00 – 17.00 uur 10.00 – 17.00 uur 10.00 - 17.00 uur

Ma/ di/ wo gesloten!


ZWEDEN ZIJN Zuinig Zweden is grotendeels bedekt met uitgestrekte naaldbossen en bezaaid

met duizenden meren. Zweden zijn zuinig op de natuur. Dit zit ook verweven in het DNA van Volvo. We doen alles aan de verlaging van CO2-uitstoot, wat zorgt voor steeds zuiniger wordende motoren. Ook handig voor u omdat het resulteert in zeer aantrekkelijke bijtellingstarieven, ook in automaat. Compromisloos rijplezier met een stukje positieve Zweedse zuinigheid.

Uw volvo v70

€ 37.995 Lease vanaf € 759 p/m vanaf

ook als automaat

volvocars.nl Volvo V70 v.a. € 37.995 incl. 21% btw en bpm. Raadpleeg voor additionele kosten de verkoopvoorwaarden www.volvocars.nl. Leasen v.a. € 759 p.m., excl. btw en brandstof, o.b.v. Full Operational Lease, 60 mnd, 20.000 km p.j., Volvo Car Lease: 0345-68 87 80 (kantooruren). Wijzigingen voorbehouden

Gem. verbruik: 4,2 - 10,2 l/100 km (23,8 - 9,8 km/l), gem. CO2-uitstoot resp. 109 - 237 g/km.

Svala Auto Hillegom Arnoudstraat 3 - T 0252 410650

www.svalaauto.nl


. . r . a . a ww ww l•w www o.nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www. www • www.a ww. www • .nl • to.n .nl • l•w .nl • o n t .n l .nl • o n to . l o n t u . o o n t u . o o n t u . o t n t u a . o t t u a . o t u a o t u u a a o t u u a a o t u a a de ea au ea aut aau eaa dea eaa aut aau eaa rde d eaa a r d e a deaa r arde d e a d r a d e . r d r a e . r d r a e . r d a . r a d a . r a d w a . . r a d w a . w . a w .a w .a w. .ar w. r .ar ww www o.nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www. l•w www o.nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • • n . o n l o n t . o n t . o n t . n t u . o o n t u . t u . t n t u .n to to to to deaa rdeaau uto. eaau deaauto ardeaau deaa rdeaau auto deaa rdeaau eaau deaauto ardeaau deaa rdeaau .ard . r w.ar .a rdea ww.ard deaa w.ar .a . r a w.ar .a .ar r a w . a w w . w a w . w a w w . w w w . w w w w w w w w w w w w w w • w w •w •w •w .nl • ww to.nl • w .nl • ww to.nl • w .nl • ww l•w ww nl • l•w .nl • l w l . l l o • n o n • n . o n t n . l . n t . l . t . o u o o n u o o n t t t t .nl • to u au to ut au to au aa to. to. deaa rdeaau eaau w.ardea ardeaau eaau deaauto ar rdea ardeaau deaa rdeaau rdea ardeaau arde deaa rdeaau d r d . r a r r a . a . a a . a w a . . . . w . r w . a w w . w .a w. .a w www o.nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www. l•w www o.nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • • n . o n l o n t . o n t . o n t . n t u . o o n t u . o o n t u . o t t u t to u a to ut ut au to au aa to. to.n eaa deaa rdeaau eaau w.ardea ardeaau rdea ardeaau deaa rdeaau deaa rdea ardeaau arde deaa rdeaau .ard d r . r r a r a . a a . a w a . . a w . . . w . w w . w a w w.ar .a w w w w. ww ww w. •w • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww ww • ww to.nl • w .nl • ww to.nl • w .nl • ww l•w www o.nl • ww o.nl l nl • w auto.nl • n o n t . . o n . l n t . t u . o o o n u o t t u a . o t t u t u t u to to to au dea deaa rdeaau eaau w.ardea ardeaau deaa rdeaau deaa rdeaau deaa rdeaau deaa rdeaau rdea .ard w.ar . w.ar .a a w.ar .a w.ar a w.ar .a w.auit . w te w w rus w w ge w www o.nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www .nl • ww l • www. w w rijk w w n oolp• va l • een tot •w • wleegverk .nl • .nwij nlaa ut to uto .nlale to.n en to.n uto o.n ud utonie auto aauto.n o.orr to.n ho u a o t d, u a t a a t u a a u a a vo u e a e u a e a a uw e a deaa rdeaau a e d a a a te ma.ken e dvoor derdea e a rd Omapla de de ard .alle rdeats w.ar .a .ard wna .ard dejaa w ar rs. arde w.ar .a w.ar ww. rsk ww. ze ein •w www o.nl • ww l • www an • ww onw nw • ww l • www .nl • ww l • www. .nl • ww l va w va l w 13 l 20 • n n • n . is? n d l . ur l . du o n ma o n t nd e . o n rmaa aut t t t de deu u fiteer a .n to .n to toze laatst in de tol..Wie zei to.be auda Pro auee eaau ldvo a cem eaer auto ea deaa eaau deaauto ardeaau ea u ord .artdheel vee rd .ard r ea rdea ww.ard rdea ww.ard a nwme . r a lle . a w . de a . a mo . w rd w . w Fo w w w w w w w wse: w ww nl • w .nl • ww to.nl • w .nl • ww to.nl • w .nl • ww l •a nle .nl • l•w o.é Ford Fiesta Style 65pk uto. to urtiv to P auto aauto.niestea uto a aau u aau a a e a a e e deaa rdeaau a d a d r d e r d F.ar Met o.a.: Navigation Pack, 5” geïntegreerd navigatie!* .aFord Mondeo .ar rde EcoBoost d rde ard w.a n .a a w . a w . w . m w w / w w w w w w p . w w cl w systeem, airco, radio/CD-speler, elektrische ramen w ww Platinum l•w ww • ww to.nl • l • w € 259,- IVE maandbedraglainsting nl • • . • n l n l . l . o n 160pk o n t . o n . vóór en Bluetooth/Voice Control. t . t u to CLUS egenbe au uto aau uto aau a a e n ALL IN a e k. ering, w e deaa rdeaau Ee a ac d ek a P d rz r d n e r e ve io r Met o.a.: 17” lichtmetalen velgen, parkeersena d, d a . d igat a ou . r . r av rh a N a w . de a w . et w on m w w.en achter, voor touchscreen navigatie, hulp. Nu www o.nl • ww l • www .nl • ww l soren l•w en pech • ww lederen to .n Alcantara to.n bekleding, voorruitverwarming ut o.n u o u t a t a a u a u a a a e a e control. endcruise d de ea ea w.ar .ard Totaal eindejaarsvoordeel: € 2.996,w.ar .ard www o.nl • ww l • www .nl • ww o n t . t u o u t deaa rdeaau deaa w.ar .a w w w w • w Totaal eindejaarsvoordeel: € 2.250,nl uto. deaa

S R E L L A N K S R A A J E D N EI

A rd e a A u to ! ij b p o o rk e v it u m o o rd e e l! S h ow ro o v a tr x e r e b m e c e D e h e le m a a n d d

€ 11.994,-

€ 29.945,-

rraad Mega-voo erpe rsch voor supe ! prijzen

Ford Ka Style Plus

Met o.a.: Airco, radio/CD-speler, lichtmetalen velgen, metaallak, lederen bekleding en elektrische ramen vóór.

€10.690,-

Totaal eindejaarsvoordeel: € 1.500,-

Ford B-Max Style

Rijk uitgerust met: Airco, cruise control 5’’ navigatiesysteem, elektrisch bedienbare ramen, centrale deurvergrendeling, radio/CD-speler, en mistlampen voor.

€ 17 17.390,-

Totaal eindejaarsvoordeel: € 2.600,-

DUIZENDEN EURO’S VOORDEEL OP ONZE OCCASIONVOORRAAD EN DEMONSTRATIEMODELLEN!

Ford Focus EcoBoost Plus 125pk Wagon

Zeer rijk uitgerust met o.a.: 5” geïntegreerd navigatiesysteem, Bluetooth/ Voice Control, parkeersensoren, 16” lichtmetalen velgen, voorruitverwarming, cruise control, automatisch inparkeren en mistlampen.

€ 21.953,-

Totaal eindejaarsvoordeel: € 3.000,Rijklaar inclusief metaallak en dakreling.

Kijk voor de exacte showaanbiedingen, openingstijden en beschikbaarheid op www.ardeaauto.nl Kom naar uw Ardea Auto vestiging in: Hoofddorp - Haarlem - Lisse - Noordwijk Prijzen zijn in euro en incl. BTW/BPM, excl. Kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Aanbiedingen zijn geldig op voorraad auto’s voorzien van kenteken. Vraag naar de voorwaarden. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op www.ford.nl. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,3-24,5; liter/100 km: 4,3-6,6; CO2 g/km: 109,6-147.


augustus Marc Evers wereldkampioen

M

arc Evers heeft bij de Wereldkampioenschappen zwemmen voor gehandicapten in Montreal in Canada drie gouden plakken in de wacht weten te slepen. De 22-jarige Hillegomse paralympisch zwemmer werd eerst wereldkampioen in een wereldkampioentijd op de 100 meter rugslag in een tijd van 1.00.96 minuten. Twee dagen later deed Evers het weer en werd wereldkampioen op de 100 meter schoolslag. Hij scherpte met zijn tijd van 1.06,90 het Europese record aan en eindigde slechts 0,21 van het wereldrecord. Op de slotdag sleepte hij ook het goud op de 200 meter wisselslag in de wacht.

Eerste feestweekprogramma uitgereikt

V

erheugen op wat komen gaat. Eind augustus ontving wethouder Cia Kroon het eerste exemplaar van het programmaboekje van de feestweek in september. De 80 spraakmakende evenementen voor jong en oud, georganiseerd door de Harddraverijvereniging, staan in het boekje vermeld. Tijdens de bijeenkomst werd door Rooijakkers ook aangehaald, dat het goed gaat met de Harddraverijvereniging Lisse en omstreken. “Zo’n 2.500 leden en een schare aan vrijwilligers staan voor een gevarieerd programma van hoge kwaliteit en veiligheid.”

• Waterval start Plus-klas Jenaplanschool De Waterval startte na de zomer met een Plus-klas voor meeren hoogbegaafde kinderen. Tijdens pilot van twee maanden volgen de kinderen op woensdagochtend apart van hun klas onderwijs, met als doel een intellectuele uitdaging en het creëren van een veilige sociaalemotionele omgeving.

• Paard uit water gered In een weiland aan de Oude Weerlaan was op woensdag 14 augustus een paard in de moddersloot terechtgekomen.Vanwege de steile kant was het voor het beestje onmogelijk om zelf op de kant te klimmen. De gewaarschuwde brandweer wist de viervoeter weer veilig op het droge te zetten.

100 kaarsjes op de taart

D

e dagen gaan zo hard. Voor je het weet ben je honderd!’ zei Pryna Johanna Meulblok toen locoburgemeester Cia Kroon haar een ferme bos bloemen overhandigde. Op 14 augustus vierde de inwoonster van Lisse haar honderdste verjaardag, met bloemen, gebak, cadeaus en feestvierende familie. ‘Is dat allemaal voor mij?,’ riep ze huilend en lachend tegelijk. ‘En ik heb helemaal niks voor jullie!’ Pryna is nog steeds een actieve dame, kampioen aardappelschillen en nooit te beroerd om kleine huishoudelijke karweitjes ter hand te nemen. In haar jongere jaren draaide ze er haar hand niet voor om, om de Ringvaart over te zwemmen tussen Lisse en Lisserbroek. Misschien is dat wel het geheim van haar gezegende oude dag.

Gezellige muzikale jaarmarkt

D

e Hillegomse jaarmarkt, die op 22 augustus door evenementenburo Gouda in opdracht van het Koopcentrum Hillegom werd georganiseerd, was heel geslaagd. Met name het Bloed, zweet en tranen meezingfeest in de Hoftuin was een grote publiekstrekker. Maar ook de lokale jonge artiesten konden rekenen op veel belangstelling.

• Weer op voetbalkamp Het voetbalkamp van FC Lisse kent een 34-jarige traditie. Vorig jaar kon het voetbalkamp geen doorgang vinden wegens een teruggelopen deelnemersaantal. Dankzij een andere opzet en financiële hulp van Stichting Kinderfonds Lisse kon er dit seizoen weer groots uitgepakt worden.

• Openluchtbios bij Kasteel Op vrijdag 30 augustus werd voor de eerste keer een openluchtbioscoop georganiseerd in de tuinen van Kasteel Keukenhof. In de ommuurde tuinen van het Frederik’s Hof werd op groot scherm de Nederlandse speelfilm ‘Alles is Familie’ vertoond. Geheel in Amerikaanse stijl, zittend op zelf meegebrachte kleedjes, konden de bezoekers genieten van een avondje uit.


 

Nu vanaf € 6.995,-

Nu vanaf €

inclusief € 1.500,- extra inruil

inclusief € 1.500,- extra inruil

 

A | 14% netto bijtelling v.a. € 42,- /mnd

A | 20% netto bijtelling v.a. € 86,-

€ 1.500,extra inruil

Kia Picanto

Kia Rio

Nu vanaf € 6.995,-

Nu vanaf € 10.795,-

inclusief € 1.500,- extra inruil

inclusief € 1.500,- extra inruil

A | 14% netto bijtelling v.a. € 42,- /mnd

A | 20% netto bijtelling v.a. € 86,- /mnd

€ 1.500,€1.500,extra inruil

€ 1.500,€1.500,extra inruil

extra inruil

extra inruil

Kia Carens

Nu vanaf € 22.995,-

Kia cee’d Sportsw

Nu vanaf €

inclusief € 2.500,- extra inruil

inclusief € 2.500,- extra inruil

B | lease v.a. € 445,- /mnd

A | 20% netto bijtelling v.a. € 129

Kia Carens

Nu vanaf € 22.995,inclusief € 2.500,- extra inruil B | lease v.a. € 445,- /mnd

€ 2.500,Kia cee’d Sportswagon extra inruil

Nu vanaf € 17.695,inclusief € 2.500,- extra inruil A | 20% netto bijtelling v.a. € 129,- /mnd

€ 2.500,€2.500,-

€ 2.500,€2.500,extra inruil

extra inruil extra inruil

extra inruil

 Uw Kerst- en Nieuwjaarsbonus staan op u te wachten...

Uw Kerst- en Nieuwjaarsbonus staan op u te wachten...

Autobedrijf Kleverlaan pakt dit jaar nog flink uit. Kom deze maand nog naar onze showroom welkom!

Autobedrijf Kleverlaan pakt dit jaar nog flink uit. Kom deze maand nog naar onze showroom enprofiteer profiteer tot liefst maar vanextra € 2.500,extra U bent van harte en tot maar vanliefst € 2.500,inruil. U bent van inruil. harte welkom!

Autobedrijf Kleverlaan al 20 jaar Kia-dealer!

Autobedrijf Kleverlaan al 20 jaar Kia-dealer!

www.autobedrijfkleverlaan.nl Gieterij 2, 2211 XK Noordwijkerhout, Tel.: 0252 - 373 724, www.kia-noordwijkerhout.nl

Gieterij 2, 2211 XK Noordwijkerhout, Tel.: 0252 - 373 724, www.kia-n

Gem. verbruik: 4,1 – 8,9 l/100km, 24,4 - 11,2 km/l. CO2-uitstoot: 95 – 208 g/km Actievoorwaarden: De genoemde acties en bijbehorende consumentenprijzen zijn alleen geldig bij aankoop van een nieuwe Kia met uiterste aankoopdatum en datum kentekenaanvraag van 27-12-13 en uiterste registratiedatum van 31-01-14. De inruilactie is alleen geldig bij inruil van uw huidige auto. De inruilauto moet minimaal 3 maanden op naam staan en gevrijwaard zijn door uw dealer op het moment van tenaamstelling van de nieuwe auto. De inruilpremies inclusief BTW zijn reeds in mindering gebracht op de ‘Nu vanaf’ verkoopprijs. Alle genoemde bijtellingspercentages en vanaf netto bijtellingsbedragen per maand zijn gebaseerd op registratie in 2013. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtellingsbedragen (per maand) zijn per model gebaseerd op de uitvoering met het laagste bijtellingspercentage en altijd gebaseerd op 42% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model zie Kia.com. De acties gelden, tenzij anders vermeld, niet i.c.m. andere acties en zolang de voorraad strekt. Alle genoemde vanaf verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, incl. BTW/BPM, excl. metallic lak, kosten rijklaarmaken, afleverpakket, brandstof, leges, recyclingbijdrage en de optionele lakbescherming. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Gem. verbruik: 4,1 – 8,9 l/100km, 24,4 - 11,2 km/l. CO2-uitstoot: 95 – 208 g/km Actievoorwaarden: De genoemde acties en bijbehorende consumentenprijzen zijn alleen geldig bij aankoop van een nieuwe Kia met uiterste aankoopdatum en datum 31-01-14. De inruilactie is alleen geldig bij inruil van uw huidige auto. De inruilauto moet minimaal 3 maanden op naam staan en gevrijwaard zijn door uw dealer op het moment van tenaamstelling van de nieuwe auto. De inruilpremies inclusief B Alle genoemde bijtellingspercentages en vanaf netto bijtellingsbedragen per maand zijn gebaseerd op registratie in 2013. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtellingsbedragen (per maand) zijn per model gebasee gebaseerd op 42% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model zie Kia.com. De acties gelden, tenzij anders vermeld, niet i.c.m. andere acties en zolang de voorraad strekt. Alle genoemde vanaf verkoopp


september Nieuw complex S.V. Hillegom geopend

S

.V. Hillegom heeft het nieuwe sportcomplex officieël geopend met de onthulling van het logo en een wedstrijd van de hoofdmacht tegen de ex-internationals. Voor de wedstrijd klonk eerste het Wilhelmus over het veld, waarna onder luid applaus de symbolische aftrap werd genomen. Al snel stond S.V. Hillegom met 2-0 voor. In de rust werd het hele team gewisseld, zodat alle spelers de kans kregen om tegen de ex-internationals te spelen. Na veel kansen aan beide kanten kwam de eindstand op een 3-0 winst voor S.V. Hillegom. De ex-internationals gaven, met een knipoog, de reden voor hun verlies dat het kunstgrasveld te stroef was.

Kade voor Keukenhof

V

De Hillegommer Harry Uitendaal vierde zijn 50-jarige priesterschap. In die halve eeuw heeft de priester niet alleen maar in Nederland in de kerk gestaan, maar is hij ook door de kerk uitgezonden naar Zambia voor ontwikkelingswerk. Uitendaal woont tegenwoordig in Nederland en is actief bij stichting Eigen Benen.

H

et nieuwe gebouw van het FiorettiCollege Lisse werd met de start van het nieuwe schooljaar officieel in gebruik genomen. Wethouder Cia Kroon opende het gebouw feestelijk door een net met ballonnen te openen. Dit tot groot genoegen van de uitgenodigde tweedejaars leerlingen. De wethouder liet weten trots weten dat de Bollenstreek bij de milieuvriendelijkste regio’s zit van Nederland en dat het nieuwe gebouw van het Fioretticollege Lisse zeker gaat helpen om dat ook te blijven. Het nieuwe gebouw heeft meerdere onderscheidende punten, zoals de boom midden in het atrium, de pauze ruimte in een vorm van een pinda die midden in het atrium staat en ook de zeshoekige vorm van het gebouw.

Repair Café in ‘t Pluspunt

oor waterrecreanten is het voortaan een kleine moeite om aan te leggen bij Kade Keukenhof. De ligplaats voor bootjes aan de Leidsevaart werd vrijdagmiddag geopend door wethouder Kroon. Het project is een initiatief van Stichting Cultuur en Recreatie ZuidHolland in samenwerking met de provincie Zuid-Holland en de gemeente Lisse. De kade markeert de ambities die er regionaal zijn om watersportvoorzieningen in en rondom de Bollenstreek te vergroten. Kade Keukenhof geeft het startsein voor meer mogelijkheden op het gebied van waterrecreatie in de Bollenstreek.

• Halve eeuw priester

Nieuwbouw Fioretti in gebruik

• Natte najaarsfeesten Tijdens de Hillegomse Najaarsfeesten viel er voor jong en oud ruim elf dagen lang genoeg te beleven. Een kleine smet was het noodweer, waardoor het Beekkadeconcert letterlijk in het water viel. De techniek bij de Hillegomse Harmonie Kapel kon niet tegen de flinke regenbui. Later in de maand werd het concert ingehaald.

W

elzijn Hillegom organiseerde het eerste Repair Café in het Pluspunt. Elke eerste zaterdag van de maand kunnen bezoeker hier terecht om kleine klussen en reparaties gratis te laten uitvoeren. Tijdens de opening door wethouder Gerrit Kleijheeg refereerde hij in zijn openingsspeech naar zijn eigen jeugd. Een periode waarin zelf repareren van zaken door vader of moeder een normale gang van zaken was. Hedendaags is weggooien meer regel dan uitzondering. Maar tijden veranderen. Lotty Klaassen van Welzijn Hillegom gelooft dat alles een nieuwe of tweede kans verdient. Gesteund door de gemeente en de overkoepelende organisatie opent zij samen met vrijwilligers elke eerste zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur deuren van het herstelcafé.

• Stationsweg heropend De vernieuwde Stationsweg is heropend. De doorgaande weg tussen De Zilk en Lisse, en langs Keukenhof, was sinds de zomer afgesloten vanwege een grondige herstructurering. De weg is opgesplitst en in de richting van Lisse een tweebaansweg aangelegd die moet zorgen voor een betere doorstroming.

• Scooters en sprietlopen De najaarsfeesten in Lisse hadden dit jaar niet te klagen over het mooie weer. Activiteiten als het NK scootersprint, Groot Lisses Dictee en de rentree van het sprietlopen trokken veel bezoekers. Terwijl de deelnemers over de balk liepen, leefde het publiek mee met de dappere lopers.


Tot

m AD et een olie d bol ikke 7 len test 201 2

15%g opvoorverko

kortin

Tot

15%g op-

voorverko

kortin

Hoe meer vuurwerk je bestelt, hoe meer korting je ontvangt!

Hoe meer vuurwerk je bestelt, hoe meer korting je ontvangt!

50.- of meer 25.- tot 50.tot 25.-

50.- of meer 25.- tot 50.tot 25.-

15% korting 10% korting 5% korting

BESTEL JE VUURWERK ONLINE! HALFORDS.NL/VUURWERK

Alleen vrijdag 27 en zaterdag 28 december

een elijke onverget ow luchtsh

15% korting 10% korting 5% korting

BESTEL JE VUURWERK ONLINE! HALFORDS.NL/VUURWERK

een elijke onverget ow luchtsh

*geldig zolang de voorraad strekt! 64.99

Oliebollen

7 + 3 gratis

naturel en met krent uw dichtsbijzijnde winkels:

of www.tijstermanbakkers.nl

Oegstgeest, Irislaan 73 Katwijk, Asterstraat 142 ijsbonbons_.pdf 1 24-11-12 14:16 Rijnsburg, Anjelierenstraat 8

Lisse, Vivaldistraat 7 Voorhout, J. v. Beierenhof 32 Sassenheim, Hoofdstraat 218

54.99

64.99

54.99

Ultimate Missile

Ultimate Missile

40-delig pijlenpakket. Dit pakket bevat een keur aan spectaculaire effecten en kleuren die samen zorgen voor een onvergetelijke lichtshow! Art.nr. 8768

40-delig pijlenpakket. Dit pakket bevat een keur aan spectaculaire effecten en kleuren die samen zorgen voor een onvergetelijke lichtshow! Art.nr. 8768

ijsbonbons voor het dessert!

De BakkersOliebol allĂŠĂŠn bij uw eigen ambachtelijke bakker!

In 6 verschillende smaken! Kleine Houtstraat 25, Haarlem Houttuin 2, Hillegom www.chocolateriepierre.nl


2e Kerstd a geopend g van 12.0 0 tot 17.00

uur

ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


oktober Duco fietst 18.500 euro bij elkaar

O

p donderdag 20 oktober was het eindelijk zover voor de familie van Duco van Dalen. De fietser kwam weer terug na een lange fietstocht vanuit China. Met de tocht heeft hij geld opgehaald voor het onderzoek naar asbestkanker. Na zijn aankomst, werd Van Dalen in het café toegesproken door de Hillegomse wethouder Ton Rijnberk en door de voorzitter van KWF Hillegom. Van wethouder Rijnberk kreeg hij een beeld voor zijn geweldige prestatie en een mooie bosbloemen. Aan het einde werd het bedrag bekend gemaakt, dat na de fietstocht op de teller staat. Op de cheque die Van Dalen vervolgens omdraaide, stond een bedrag van 18.500 euro.

Griezeldorp

I

Aan de Hillegomse 1e Loosterweg stond aan het begin van de avond een stapel, met plastic afgedekte, strobalen in de brand stond. Er waren brandweerwagens uit Hillegom, Lisse en Rijnsburg uitgerukt om de stroberg van 9 bij 15 meter en 6 meter hoog te blussen.

B

ij Lisserdijk 396 in Lisserbroek lagen in oktober duizenden pompoenen, die gratis opgehaald mochten worden. Van groot tot klein; de sierpompoenen en soeppompoenen, uitgestald bij het huis, zijn niet te missen. Het is het derde jaar, dat hobbykweker Clemens de pompoenen gratis uitdeelde. “Vorig jaar bracht ik steeds een zak met pompoenen naar de fysiotherapeut, daar waren ze dan de dag erna alweer weg. Nu mag iedereen ze bij mij opkomen halen”, liet hij weten. En zo kon menig Lisser aan de slag voor Halloween...

Storm raast door dorpen

n het weekend van 26 en 27 oktober vond bij Kasteel Keukenhof, het Haunted Castle plaats; een groot Halloween festival voor jong en oud. Op het terrein stonden twee grote spookhuizen, een muziekpodium en griezelige kraampjes waar er eten en griezelproducten gekocht konden worden. Vanuit heel Nederland waren er acteurs en bezoekers, die zich zo eng mogelijk hadden aangekleed, afgereisd naar Lisse. Op het terrein liepen overal griezels rond die het publiek aan het schrikken maakte. De een rende hard weg, waarbij de ander juist een mooie foto wilde maken.

• Grote strobrand

Gratis pompoenen voor Halloween

• Succesvolle Franciscusdag Tijdens de jaarlijkse Franciscusdag hebben alle brugklassen van het Fioretticollege Hillegom en Lisse 14.987 euro opgehaald voor het Adamas inloophuis in Nieuw-Vennep. De leerlingen lieten activiteiten sponsoren. Justin Herruer wist met 236,85 euro het meeste geld binnen te halen.

D

e najaarsstorm die aan het einde van de maand door de streek raasde, heeft in Lisse en Hillegom voor veel schade gezorgd. Vooral een groot aantal bomen ging tegen de grond, waardoor de gemeentelijke opruimdiensten volop in actie moesten komen om de wegen weer vrij te maken voor verkeer. In Lisse liep het dak van de Hobaho-hal flinke schade op. De angst dat er asbest was vrijgekomen, bleek na een meting onterecht. In Hillegom kwam het dak van een bouwbedrijf aan de Leidsestraat door de windkracht los. De schade die ontstond was alleen in materieel. Doordat de straat was afgesloten, moest het verkeer tijdelijk omrijden.

• Rabobank Lisse dicht De Rabobank maakt bekend per 1 januari zijn kantoor in Lisse te sluiten. Het kantoor in Hillegom blijft, mede door de sluitingen in andere gemeenten, doordeweeks langer open. Bij de vestiging aan de Nassaustraat blijft de geldautomaat wel beschikbaar. In de Vivaldistraat blijven de geld- en chipknipautomaat gehandhaafd. In Hillegom verdwijnt wel de betaalopdrachten-bus aan het Palet.

• Onmoeting met legende Voor Hillegommer Dennis van der Lans ging een grote wens in vervulling. De marathonloper kwam tijdens een persconferentie in Groningen oog in oog te staan met zijn grote voorbeeld Haile Gebreselassie uit Ethiopie, een van de beste lange afstandlopers aller tijden.


Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig 2014!

Heereweg 278 2161 BT Lisse T 0252 - 436070 E info@hoogkamer-assurantien.nl I www.hoogkamer-assurantien.nl Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.


november Eigen bier voor Beatles

I

n het Fordmuseum werd het BeatlesBollenstreekBier gelanceerd. Het door Erik Bouman gebrouwen bier, is op basis van het aangepaste recept van het traditionele Old Speckeld Hen gemaakt en is speciaal samengesteld voor het Beatlesjaar 2014, dat tot en met juni 2014 duurt. Ook andere ondernemers doen mee in de viering van het bezoek van de Beatles aan Treslong, bijna een halve eeuw geleden. Zo heeft Chocolaterie Pierre vanaf 2014 een exclusieve Beatlesbonbon in het assortiment.

Alweer 102

R

Zowel de gemeenteraad in Lisse als in Hillegom gingen akkoord gegaan met het voorstel voor bestuurlijke samenwerking in de Duin- en Bollenstreek. In Noordwijk was er geen meerderheid, waardoor er een nieuw driesporenproces werd opgestart. Ook dit haalde het niet, waardoor Noordwijk definitief afhaakte. De BollenVijf werd BollenVier, waarin in Lisse en Hillegom samenwerken met Teylingen en Noordwijkerhout.

D

e vierde editie van de Hillegomse Gedichtenwedstrijd is gewonnen door Anneke Wasscher. Haar gedicht ‘Het sprak vanzelf’ werd door de jury gekozen als mooiste en meest treffende tekst bij het thema ‘Natuurlijk’. Wasscher ontving in Het Raam, het gebouw van de Kulturele Raad Hillegom, uit handen van wethouder en jurylid Gerrit Kleijheeg de trofee en een oorkonde. Ook staat haar eerste plaats vermeld in de gedichtenbundel die elk jaar wordt uitgegeven. Het thema voor de vijfde editie van het festival is ‘Nostalgie’, mede ingegeven door het Beatlesjaar.

Een brug te ver

achael Leuntje de Vreede-van Iwaarden vierde in woonzorgcentrum Rustoord het feit dat ze 102 jaar is geworden. Een respectabele leeftijd die de inwoonster van Lisse er niet van weerhoudt om ’s morgens voor de televisie een partijtje te gymen en via de krant het dagelijkse nieuws tot zich te nemen. Onder de vele bezoekers die met felicitaties en cadeaus die dag naar het woonzorgcentrum kwamen, bevond zich ook burgemeester Lies Spruit, die de 102-jarige namens haar persoonlijk en namens de gemeente gelukwenste en de krasse Lissese een fors boeket bloemen overhandigde.

• Geen -Vijf maar BollenVier

Gedichten: ‘Natuurlijk’

• Smullen voor durfals De bibliotheek Hillegom organiseerde een proeverij voor de echte waaghalzen. Op het menu stonden knapperige sprinkhanen en een smeuige meelwormbrownie. Nieuwsgierig bekeken bezoekers het aanbod, om daarna te bepalen of ze zich aan dit gratis hapje zouden wagen.

D

e intocht van Sinterklaas liep behoorlijk wat vertraging op doordat de Hillegommerbrug met geen mogelijkheid meer open ging. Uiteindelijk werd besloten om de Sint met een paar pieten over te laten stappen in een klein bootje, waardoor de intocht toch wel een heel ander karakter kreeg dan voorgaande jaren. Ook vorig jaar had de brug te kampen met een defect, maar dat kon toen snel worden opgelost. De intocht werd druk bezocht. Hoogtepunten waren de pietendisco en de ontvangst in Flora. In Lisse verliep de intocht zonder noemenswaardige probleempjes. De goedheiligman maakte een tocht door het centrum en liet zich de weken daarna ook regelmatig even zien.

• Poëzie ligt op straat Wethouder Adri de Roon kreeg de eer om de eerste steen met daarop een tulpengedicht te plaatsen in het centrum. Samen met nog 19 tegels vormt het gedicht een Tulpenpoëzieroute: een wandelroute die loopt van de Berkhoutlaan/ hoek Heereweg tot aan de Stationsweg/ hoek Van Lyndenweg.

• Herinrichting Hoftuin Het college heeft het plan ‘Hart voor Hilllegom’ gepresenteerd, waarin de herininrichting van het centrum centraal staat. De eerste stap is een heringerichte ‘groenere’ Hoftuin. Door het afsluiten van de Van Meerbeekstraat ontstaat een extra terrasfunctie. Bij het gemeentehuis komt ook een aanlegsteiger.


La Spada, fashion for men and women.

WINTER SALE! Catwalk Junkie • nümph • kultivate Blend • SCotCh & Soda

30-40-50%

korting Hoofdstraat 56 • 2181 EE Hillegom T: 0252 - 52 82 55 • info@laspada.nl • www.laspada.nl


Wij Wij wensen wensen u u een een Sociaal, Sociaal, veilig veilig en en mooi mooi

2014

Bestuur, fractie en leden PvdA Hillegom www.hillegom.pvda.nl pvdahillegom@live.nl @pvdahillegom


december Kinderraad kiest voor speeltoestel

D

e Kindergemeenteraad heeft woensdagavond gekozen om een bedrag van 2.000 euro te schenken aan Cheeky’s Kinderdagverblijf, dat van het een geld een nieuw speeltoestel en grondverf voor een parcours op het speelplein gaat kopen. De raadsleden van de basisscholen gingen in de raadzaal van het gemeentehuis fel in debat, want naast het kinderdagverblijf, waren ook de Lissesche IJsclub, het Wereld Natuur Fonds en de Bibliotheek Bollenstreek in de race voor de subsidie. Uiteindelijk kon burgemeester Lies Spruit de cheque overhandigen aan Cheeky’s.

Eeuweling bij de tijd

M

De kunstwerken van de Maastrichtse kunstenares Juul Sadée hebben een nieuwe plek gekregen. Jarenlang stonden ze op het Vierkant, maar vanwege de plannen voor herinrichting, hebben ze nu een nieuwe plek in het park aan de Gerard Doustraat in de Poelpolder gekregen.

H

et Lisser Art Museum (LAM) gaat er komen. Daar heeft de gemeente de benodigde vergunningen voor afgegeven aan initiatiefnemer Jan van den Broek. Het museum, met kunst uit de collectie van de VandenBroek Foundation, is ontworpen door het Noordwijkse KVDK Architecten en komt te staan op Landgoed Keukenhof, niet ver van Kasteel Keukenhof af. De toegang wordt gratis. De supermarkteigenaar gaat nu op zoek naar een bouwer. Het museum gaat in 2015 of 2016 open.

Tijdelijke Kunst- en Hobbyplein

et een bezoek van burgemeester Jan Broekhuis begonnen zaterdag de feestelijkheden voor mevrouw de Meijer - Artinger. De bewoonster van woonzorgcentrum Parkwijk in Hillegom vierde haar 100ste verjaardag. Dat de eeuweling al heel wat veranderingen heeft meegemaakt, bleek maar weer uit één van de speeches. De jarige komt nog uit de tijd van voor de koelkast, wasmachine, stofzuiger, televisie en afwasmachine. Maar dat betekent niet dat ze niet met haar tijd is meegegaan. Ze reed auto en had samen met haar man cafés in Den Haag en Amsterdam. En ook nu is ze nog bij de tijd: dagelijks wordt de krant aandachtig gelezen en is een woordpuzzel nooit ver weg.

• Kunstwerken verhuisd

LAM voor Lisse

• Robotbroers naar finale Mart (13) en Ties (11) Cornelisse, beiden onderdeel van het team de Smarties, wonnen de regiowedstrijd van de First Lego League in het TU Delft Science center. Door dit resultaat mogen de Hillegomse broers naar de Beneluxfinale in Utrecht, om daar tegen 50 andere teams te gaan strijden.

H

et oude pand van Raamsveld zal tot en met zaterdag 7 januari bruisen van bedrijvigheid. Dit dankzij het Koopcentrum Hillegom, dat de ruimte heeft verbouwd tot Kunst en Hobbyplein. Blikvanger is de Modelspoorruilbeurs, die wordt gehouden door de hobbyclub van de Noord Zuid Hollandse Vervoersmaatschappi (NZH). Daarnaast zijn er vijftien kramen met artikelen op kunst en hobbygebied, waaronder kadoartikelen, keramiek, mozaïek, zandstraalkunst, oude kinderboeken, schelpen en vetplantjes. De laatste week staat in het teken van de sportverenigingen van Hillegom. De toegang voor het Kunst en Hobbyplein is gratis. Het plein is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur en op deze tijd ook op zondag 29 december.

• Kerst in het zand De Maartenskerk was het decor voor de eerste editie van ‘Kerst met de zandtekenaar’. Zandtekenaar Elze van den Akker beeldde tijdens twee voorstellingen het kerstverhaal uit in het zand, dat was te volgen via een groot scherm. Het verhaal werd verteld door Ilse Hesp.

• Gek op Kerst Kerstmarkt, kerstshow, kerstman, kerstijsbaan; Lisse staat in het teken van Kerst. In het centrum organiseerde ondernemers een grote kerstmarkt, waar veel bezoekers op afkwamen. Ook druk was het bij het Kasteel, dat was omgetoverd tot kerstdorp. Met de belangrijkste inwoner natuurlijk ook present.


o w p

op

eg = o =p echp ”VARIANT”

h c = e opeg = p w

ECHTE opruiming!

20% - 30% - 40% - 50% - 60% - 70%

Life-style set w

• kast • bank Dressoir • salontafel • eettafel • 2 lederen fauteuils w • tv-tafel • hoektafel • 6x sierkussen • 4x eetkamerstoel • vloerkleed

Sen. ledikant

copy-antiek

Van € 2195,-

€ 1295,-

Van € 8255,-

€ 4295,- Strakke leren bank Fedde hoekbank € 795,• Zwart dik w leder m w

• 230 cm

Van € 1970,-

Boxspringset m

180/200 • Compleet • Electrisch verstelbaar • zwart

€ 1295,Strakke vakkenkast w

€1695,Leren bank w

Van € 2995,-

€ 1695,-

Van € 3445,-

m

180/200 • Compleet

m

• 21/2 zits • fauteuil • relaxfauteuil

demoset

m

• dressoir • tv-meubel • salontafel

m

• gazelle leder

€ 1295,Warm oak • buffetkast • salontafel

Velda 3D

BOXSPRINGSET m -

Luxe hoofdbord 2 (elektrische) boxsprings 180/210 • Elektrisch verstelbaar 2 pocketveer matrassen • zwarttopper of antraciet koudschuim Velda 12-delige potenset Van € 3095,w Diverse maten en kleuren leverbaar!

€ 2495,-

180/210

Vast

180/210 • Elektrisch verstelbaar

m

Van € 2695,-

€ 1995,-

van € 1.495,-

Classic Emperer Elektrisch

180/200 van € 2.695,-

Nu

€ 1995,€ 995,Velda Classic Pockettopper 180/200 € 1.895,LAUSANNE voor

w

Van € 3495,-

Nu

voor

Van € 4119,-

€ 2495,-

€ 549,-

w

w

2,5 - 1 - 1 bankstel Comforthoogte

2e gratis!

Van € 2877,-

Schitterend matras, geproduceerd in Nederland, 7-zone pocketveer afgedekt met koudschuim

Van € 5485,- m

€ 2895,Set English Oak

21/2 zits bank

Grote partij bankstellen

€ 1695,€ 2.195,-

• Dressoir • Barkast • Salontafel • Eettafel 140x90 Relaxfauteuil met sta-op functie Van € 4395,-

€ 2995,€ 799,-

± 40 stuks relaxfauteuils m

€ 2695,Leren relaxfauteuil + opstahulp

m

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

• ca 30 stuks • op comfort hoogte • compleet

Vanaf € 995,-

Eettafel 220/100

Van € 1895,-

m

€ 595,-

€ 1295,-

w

= goederen in winkel

dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment * * EVt. tEGEN VErGoEdING tE BEZorGEN * *

w

Van € 1095,-

20-50% korting Let op!! Let op!! Let op!! Let op!!

Fauteuil + stool Capiton

Van € 2195,-

In stof en leder • nog in verpakking!

m = goederen in magazijn

€ 1495,-

Buis meubelen Sluisweg 25, Katwijk aan zee Tel.: (071) 4012964

€ 1.695,€ 1795,-

Boxspring

MATRASSENACTIE

€ 1695,-

openingstijden winkel: normale winkeltijden

Van € 3495,-

Volledig in Nederland geproduceerd Compleet met:

Van € 3790,-

w

Van € 6395,-in leer, Er is al een relaxfauteuil Variant elektrisch verstelbaar met €opstahulp 3995,- voor

m w

€ 595,-

€ 1195,- Meubelset Colorado m

Samen nu tot - 3 verschillende rugleuningen € 295,€ 999,- 4 verschillende armleuningen - 4 verschillende maten (extra small, small, medium en large) kabinetkast Velda Metropolitan de Luxe Kersen • wit of beuken • pocketveermatras leer • elek. bodem • matrasbeschermer • ledikant m- Meer dan 100 kleuren 180/210 • massief m - Degelijke kwaliteit Van € 995,- € 695,- Levertijd 2-3 weken Keuze uit:

Vanaf

Nu voor

Valentino hoekbank

RELAXFAUTEUILS m IN DIVERSE UITVOERINGEN € 799,-

Alleen 90/200

€ 2295,- Boxspring

Ovale eettafel + salontafel

m w

Boxspringset Horssens

• Wit • antraciet

Van € 1895,-

21/2 zits + relaxFauteuil

Relaxfauteuils in leder

m

2-zits bank

2,5-zits bank

Van € 595,-

Van € 695,-

do 2 jan vrij 3 jan zat 4 jan

10.00 - 20.00 uur 10.00 - 19.00 uur 10.00 - 17.00 uur

€395,-

€495,-

openingstijden magazijn:

vr za ma di

27 28 30 31

dec dec dec dec

10.00 10.00 10.00 10.00

-

19.00 17.00 18.00 14.00

uur uur uur uur

BUIS MEUBELEN

MaESSLoot 1 INdUStrIEtErrEIN KLEI-ooSt rIJNSBUrG


Prijs-, druk- en zetfouten voorbehouden.

DEEN gourmet mini’s

Acties zijn geldig van zondag 22 december t/m zaterdag 28 december 2013.

vlees, kip, vis en vegetarisch diverse soorten per stuk

Gewoon

Genieten met Deen in Lisse Heineken pils 30 cl. krat 24 flesjes

alle

mini’s

per stuk

Tot a a l 25 soortrisechn! vlee s, kip, vis en vegeta

9.

1.

50

75

DEEN verse fruitsalade

Het Beste van Deen rundercarpaccio

schaal 600 gram

100 gram

Droog

Actieprijs per liter 1.32

voor de gourmet

Veuve Ambal Cuvée l’Or Crémant de Bourgogne Franse wijn fles 75 cl.

2.

00

DEEN luxe boltaartje of vers fruittaartje

Actieprijs per kilo 5.00

600 gram

100 gram

3.

00

Actieprijs per liter 10.65

H E T B E S T E VA N D E E N

op = op

7.99

Indomita Cabernet Sauvignon of Sauvignon Blanc Chileense wijn

Ola Viennetta vanille pak 650 ml.

per stuk

6 flessen à 75 cl. Zeer Droog

1.

29

6

voor

13.

00

DEEN Supermarkten wenst u fijne feestdagen!

Actieprijs per liter 2.88

5.

99

Actieprijs per liter 1.98

Vol & Robuust

Ln week 52 13  

LisserNieuws, maandag 23 december 2013

Ln week 52 13  

LisserNieuws, maandag 23 december 2013

Advertisement