Page 1

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.LISSERNIEUWS.NL

Ik kan moeilijk nee zeggen

interview P9

Mister Engel’ Piet van Dijk

6 november 2012 JAARGANG 01 NR 45

nieuws P3

Bezorgster Joyce verrast met iPad

nieuws P5

Meer inbraken en vernielingen

Al het nieuws uit Lisse en Hillegom

Tennishal van 1,2 miljoen

Kort nieuws

n Volgende zomer gereed n ‘s Zomers in de open lucht, ‘s winters verwarmd

Gaapstokken kiezen nieuwe prinsenparen

lisse n Lisse krijgt een nieuwe tennishal, maar de tennisbanen liggen er al. “Het wordt een overkapping van de huidige vijf banen”, zegt wethouder Bas Brekelmans. Kosten: 1,2 miljoen. Geld dat terugverdiend kan worden.

lisse n Carnavalsvereniging De Gaapstokken maakt op zaterdag 10 november de nieuwe carnavalsprinsen van de gemeente Lisse bekend.

Echt rijke tennisverenigingen kunnen ze zelf laten bouwen, of ze nemen een fors financiëel risico. De Lawn Tennisclub ‘Lisse’ kan straks beschikken over een tennishal die door de gemeente wordt aangelegd. “De gemeente betaalt de 1,2 miljoen die de bouw moet kosten, de tennisclub huurt daarna de hal van de gemeente”, zegt wethouder Bas Brekelmans. Op die manier krijgt de gemeente de investeringskosten er geleidelijk weer uit. De hal moet

Dag van de Mantelzorg

750.000 Euro opbrengen aan huur. In een tijd waarin de gemeente fors moet bezuinigen, is het bouwplan opmerkelijk. “Maar de gemeente Lisse heeft al lange tijd ingestemd met een inspanningsverplichting”, zegt wethouder Brekelmans. “Het is geen nieuw plan en dat weet de gemeenteraad ook”. Het college heeft dan ook geprobeerd om een goedkope optie te vinden. Eerdere ramingen gingen uit van vijf miljoen voor een nieuwe hal. Ook al moet de hal er nog komen,

de tennisbanen zijn er al. “We willen de constructie als een overkapping over de bestaande vijf kunststof probounce banen aanleggen”, zegt wethouder Brekelmans terwijl hij door de plannen bladert. “Het is daarmee een goedkope oplossing, waarmee je toch de banen kunt overkappen en in de wintermaanden kunt blijven gebruiken”. De Lawn Tennisclub staat met 1200 leden in de top-10 van grootste tennisverenigingen in Nederland. Er worden regelmatig wedstrijden georganiseerd en ook niet-leden kunnen een tennisbaan huren op het tennispark. De club is daarmee een redelijk stabiele huurder van de tennishal. Belangrijk voor de club is dat de nieuwe tennishal vol-

doet aan de eisen die de landelijke tennisbond stelt voor het houden van een toernooi. “Daar hebben we goed naar gekeken”, zegt wethouder Adri de Roon. “Deze hal kan zonder meer de goedkeuring van de tennisbond wegdragen”. Het plan is om de hal te bouwen volgens een nieuwe constructie. “In België wordt deze methode al toegepast”, zegt wethouder Brekelmans. De nieuwe hal kan straks open gezet worden in de zomer en kan in de winter verwarmd worden. De bedoeling is om de hal via een slurf met de bestaande kantine te verbinden. De hal moet na de zomer van 2013 aangelegd zijn. De exploitatie wordt gevoerd door het sportfonds van de gemeente.

Omdat 11 november dit jaar op een zondag valt vieren De Gaapstokken hun prinsverkiezing een avond eerder. Dit gebeurt bij Basso Brasserie & Zalen aan de Haven. Aanvang: 20.30 uur. De toegang is gratis.

Prijzenregen voor de jeugd

lisse n Aanstaande zaterdag is het de dag van de Mantelzorg. Deze dag worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet voor het werk dat ze verrichten. De gemeente Lisse heeft Welzijn Hillegom gevraagd om mantelzorgers uit Lisse een feestelijke dag aan te bieden als blijk van waardering. Daarom worden de mantelzorgers uit Lisse uitgenodigd op de donderdag 8 november in de Voorhof, Bondstraat 1 te Lisse. Het begint om 10.30 uur met een lunch en aansluitend daaraan kan er deelgenomen worden aan één van de twee workshops die daar gehouden worden. Er is keuzen uit de workshop over de kracht van kleuren en een workshop over ontspanning door humor. De workshop over de kracht van kleur is een interactieve lezing waarbij de gasten ook zelf met kleuren aan de slag gaan. Tijdens de workshop over ontspanning door humor worden er manieren geboden om met humor zorgelijke situaties op speelse wijze dragelijk en makkelijker te maken. De middag eindigt uiterlijk om 15.30 uur.

Grote demodag bij Roest in Oegstgeest

Geld leren besparen in de bibliotheek lisse n “Reclamefolders uitpluizen op zoek naar aanbiedingen kan een derde schelen in de uitgaven voor boodschappen”.

Lisse De negen prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd en de zeven van de jeugdtoto, georganiseerd door de harddraverijvereniging Lisse, kregen zaterdag hun prijzen uitgereikt. Foto: Lia in ’t Veld

Folders bij deze krant

op zaterdag 10 november zie advertentie elders in deze krant!

www.roest.tv Bang & Olufsen Oegstgeest Lange Voort 11A - 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33 GW Roest BV Lange Voort 11F + G - 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33

Prins Rene, Page Shirley, Jeugdprins Bas en Jeugdprinses Jennifer maken na een gezellig en druk carnavalsseizoen plaats voor twee nieuwe prinsenparen die in het nieuwe seizoen mogen regeren over het Gaapstokkenrijk. Naast de bekendmaking van de nieuwe prinsen wordt ook de volledige jaaragenda van De Gaapstokken bekend gemaakt. Volgens de regels van carnaval wordt de nieuwe prins jaarlijks bekend gemaakt op 11 november om 23.11 uur.

Het is een eerste besparingstip van Marieke Henselmans, die dinsdag 6 november om 20.00 uur in de bibliotheek van Lisse een lezing houdt. Henselmans is auteur van het boek ‘Vrolijk besparen’ en bekend van het tv-programma ‘Geen cent te makken’. Volgens haar is het in deze tijdens van crisis van groot belang om goed met geld om te gaan. Tijdens de gratis informatie-avond kunnen inwoners van Lisse tips krijgen waarmee ze kosten de baas kunnen blijven. Nog één tip? “Op slechts één vierkante meter kunt u al een eigen moestuin inrichten”. Volgens Henselmans een aanrader.

nu nog een huis... Tandprothetische praktijk Swaluë Kunstgebit nodig?

Van gratis consult tot een natuurlijke glimlach!

Ook uw folder huis-aan-huis, of heeft u geen folders ontvangen?

✆ (071) 402 29 01

www.uitgeverijverhagen.nl

• Weekend reparatieservice • Alle typen gebitsprothesen, ook het klikgebit • Vergoeding via uw zorgverzekeraar

Van den Endelaan 38c Hillegom

www.tppswalue.nl

T 0252-348 704

Bouwen met allure? Kijk eens op allurebouw.nl


ProgrammaRaad Rijnland Bollenstreek

Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Zoeterwoude

Postbus 71 2360 AB Warmond

telefoon/fax: e-mail:

071-3010118 info@prrb.nl

internet: bankrekening:

www.prrb.nl 1201.66.267

Vergadering programmaraad

WWW.HOOGVLIET.COM

De Programmaraad Rijnland Bollenstreek vergadert op donderdag 15 november 2012. De vergadering vindt plaats in het Bestuurscentrum van de gemeente Teylingen, Raadhuisplein 1 in Voorhout. De aanvang van de vergadering is 20.00 uur. De vergadering is openbaar. Degenen die van het spreekrecht gebruik willen maken dienen dit vóór de vergadering mede te delen. Dat kan per e-mail, per fax of telefonisch tot de middag van de vergadering 17.00 uur. In de vergadering zullen enkele televisieaanbieders zich presenteren aan de leden van de programmaraad. Tevens zal er een gedachtewisseling plaatsvinden over het opstellen van het televisieadvies 2013, waarin de programmaraadsleden punten kunnen aandragen die naar hun mening meegenomen zouden kunnen worden bij het opstellen van het concept-televisieadvies 2013. Het dagelijks bestuur zal een concept-televisieadvies opstellen, en dit ter bespreking en vaststelling agenderen voor de vergadering van 19 december aanstaande.

1+1 GRATIS

De vergaderingen van de Programmaraad Rijnland Bollenstreek zijn ook rechtstreeks te volgen via internet: www.prrb.nl. De Programmaraad Rijnland Bollenstreek heeft als werkgebied de gemeenten Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. De programmaraad is op grond van de Mediawet ingesteld door de raden van de gemeenten in het werkgebied, en heeft tot taak de kabelexploitanten Ziggo en Glashart Media (Lijbrandt Telecom en XMS) te adviseren over de samenstelling van het analoge wettelijk minimumpakket van 15 televisie- en 25 radioprogramma's.

Koffiepads

Alle soorten, 2 zakken van 36 stuks van: 5.78

Meer informatie over de programmaraad, de samenstelling, de bevoegdheden, de werkzaamheden, de vergaderingen en de aan de kabelexploitanten uitgebrachte adviezen, vindt u op de website: www.prrb.nl.

voor: 2.89

Santos Race- en ATB Specialist

Ook leveren wij merken zoals: Duell Litespeed, Merida en Ridley. Openingstijden: Dinsdagavond: 18.00 - 21.00 uur Vrijdagavond: 17.00 - 21.00 uur Zaterdag: 10.00 - 13.00 uur Andere tijden mogelijk na telefonische afspraak: 06 18639261

Gieterij 27-29 2211 WC Noordwijkerhout

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. www.onderdeboompjes.nl Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

T ME ED SPO

GEZOCHT:

Grolsch

Krat met 24 flesjes van 0.33 liter of krat met 16 beugels van 0.45 liter 12.19

Bewezen de goedkoopste van Nederland !

bezorgers m/v /

99 8.

HOOGVLIET NETTORAMA DIRK VAN DEN BROEK

-6% tot -4%

BONI JUMBO DEKA

-4% tot -2%

DEEN VOMAR SUPERCOOP

Gemiddeld prijsniveau

Wij leveren exclusief customized spuitwerk voor Santos fietsen. Opbouw volgens eigen specificaties mogelijk.

MCD COOP

JAN LINDE RS

-2% tot 0%

0% tot 2%

ALBERT HEIJN C1000 EMTÉ PLUS POIES Z

2% tot 4%

Goedkoper

4% tot 6%

Duurder

ber 2012 Bron: Consumentengids novem

Meld je direct aan via www.uitgeverijverhagen.nl/ bezorger of bel: 071-4022901 en vraag naar Dennis Siebert

Verspreiding op dinsdag

Véél goedkoper dan AH, C1000, Jumbo en Deen! Zet- en drukfouten voorbehouden, maximaal 4 keer de aanbieding per klant.

Acties zijn geldig van woensdag 7 t/m dinsdag 13 november

Hoogvliet Lisse, Grachtweg 47


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Integratie Mavo Uitermeer in Fioretti College lisse n Met ingang van 1 augustus 2013 wordt het nieuwe gebouw van het Fioretticollege in Lisse in gebruik genomen. De integratie van de Mavo/Havo Uitermeer met Fioretti Sportlaan start op dat moment. Alle leerlingen die zich aanmelden voor Mavo, Havo, Atheneum of Gymnasium starten hun schoolloopbaan in het nieuwe gebouw van architect Broekbakema. De integratie van Mavo/Havo Uitermeer vindt gefaseerd plaats, de andere klassen blijven nog enige tijd op de Uitermeer. Op 1 augustus 2015, indien mogelijk eerder, wordt het gebouw aan de Uitermeer verlaten om plaats te maken voor sociale woningbouw. Het nieuwe schoolgebouw heeft een aparte afdeling voor de leerlingen van klas 1 en 2. Daarmee is de kleinschaligheid voor deze groep leerlingen gewaarborgd. Het perspectief voor leerlingen is bijzonder aantrekkelijk: er is een ruim onderwijsaanbod voor alle leerlingen die kiezen voor Gymnasium, Atheneum, Havo of Mavo. Door de integratie met Mavo Uitermeer wordt de overstap naar andere onderwijsafdelingen nog gemakkelijker. De leerlingen krijgen onderwijs in één van de modernste schoolgebouwen van Nederland. Wanneer de inrichting van het gebied klaar is, kan de school gebruikmaken van de sportaccommodaties in het Sportlaangebied.

Leerlingen Rembrandt naar Cyprus lisse n In verband met het internationaliseringsproject Comenius zijn twee leerlingen en twee leerkrachten van de Rembrandtschool op reis geweest naar Cyprus. Nadat eerder al andere landen als Polen en Frankrijk waren aangedaan, werd nu goed gekeken naar het onderwijs en de cultuur van dit prachtige eiland. De leerlingen Thomas Floorijp en Yoek Slobbe verbleven bij een gastgezin, zodat ze volledig deel konden uitmaken van het Cypriotische leven. Een ervaring om nooit te vergeten. Het tweejarige project wordt in april 2013 beëindigd met een bezoek van alle acht deelnemende landen aan Nederland. Precies in een prachtige periode om het bloeiende hart van de Bollenstreek te tonen aan het buitenland.

Creatieve middag in het Pluspunt hillegom n Het Pluspunt is elke zondagmiddag geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Men is dan altijd welkom voor een kopje koffie of een lekker glaasje wijn. Zondag 11 november vindt er een leuke creatieve middag plaats onder leiding van Dini Verhoeven. Er wordt met verschillende materialen gewerkt waardoor men op een eenvoudige wijze toch iets leuks in elkaar kan zetten. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

dinsdag 6 november 2012

3

Bezorgster Joyce Otten verrast met iPad n ‘De mensen zijn echt blij dat ze weer een krant krijgen’ beinsdorp n Dat goede bezorgers onontbeerlijk zijn en daarom erg worden gewaardeerd, dat ondervond Joyce Otten afgelopen week. Zij ontving een iPad uit handen van directeur Guido Verhagen. Bij de start van Lisser Nieuws / De Hillegommer moest een fors aantal nieuwe bezorgers gevonden worden om iedereen binnen het verspreidingsgebied weer van plaatselijk nieuws te voorzien. Om het allemaal aantrekkelijker te maken werd een wedstrijd uitgeschreven: De bezorg(st)er die het beste zijn of haar wijk van kranten voorziet, maakt kans op een Apple iPad. Met veel genoegen kon worden vastgesteld dat de verspreiding erg goed verloopt. Er konden dan ook veel strookjes met namen, netjes dichtgeniet, in de hoed gedeponeerd worden. Eindredacteur Cor de Mooy trok het strookje met de naam van Joyce Otten uit Beinsdorp. Zij reageerde heel erg verrast toen hoofd verspreiding Dennis Siebert haar belde om te vertellen dat zij de gelukkige winnares was. Afgelopen donderdag kwamen directeur Guido Verhagen en Cor de Mooy langs om het cadeau te overhandigen. De ontvangst in huize Otten was dan ook allerhartelijkst.

Half Beinsdorp

Joyce (16) brengt De Hillegommer rond, zoals ze zelf zegt, ‘in half Beinsdorp’. Ze is sinds het begin van de partij en verspreidt de krant met veel plezier. “Eerst bracht ik folders rond, maar dat was toch een stuk zwaarder”, vertelt ze. “Het is gewoon ook prettig, zo’n krantenwijk. Terwijl je wat nuttigs doet, haal je ook nog eens een frisse neus.” Joyce had een duidelijk doel voor ogen: “Geld bij elkaar sparen. Daarvoor heb ik een mobiele tele-

Beinsdorp Joyce Otten neemt de iPad in ontvangst van directeur Guido Verhagen. Foto: Cor de Mooy foon gekocht en het bel- en internettegoed. Verder wil ik gewoon sparen voor later.” Dat de verspreiding van kranten een nuttig werk is, heeft ze in de praktijk ondervonden. “De wat oudere mensen zitten echt op de krant te wachten. Zo gauw je hem door de bus hebt geschoven merk je dat de krant wordt gepakt. De mensen zijn blij dat ze weer een krant krijgen. Zo af en toe kreeg ik ook een beloning.” Zelfs een NeeNee-sticker hoeft niet alles te zeggen. “Een mevrouw met zo’n sticker op de deur riep me terug. Ze wilde toch een krant hebben. Zij krijgt hem dan ook elke week!” In haar wijk zit echter één plek, waar enige voorzichtigheid is geboden. “Op één adres ligt achter de brievenbus een grote hond te wachten. Als-ie in de tuin ligt dan

kom ik echt later wel even terug!” Tja, en brievenbussen met en veer in de klep zijn ook nogal lastig. “Ik heb wel eens gehoord, dat iemand zo zijn vingertop heeft verloren.” Joyce heeft nu een ander baantje bij de C1000 in Hillegom. Ze heeft het verder druk met ritmische gymnastiek bij Jahn en doet zelfs mee met wedstrijden in het buitenland. inds kort traint zij de jongere groepen. Haar zusje Lisa neemt het van haar over. Ze is dan ook vastbesloten het net zo goed te doen als haar oudere zus. Ook moeder Daniëlle pakt graag zo af en toe een paar straten. “Ik vind het wel lekker. Als ik van kantoor kom, dan heb ik echt behoefte aan wat frisse lucht.” Zij is, voor zover dat al nodig is, ook de stok achter de deur. Met de bezorging in hun helft van Beinsdorp zit het wel goed!

Waardering

Directeur Guido Verhagen stak zijn waardering niet onder stoelen of banken. “Met deze iPad voor jou spreek ik ook mijn waardering uit voor al die andere bezorgers die net zo goed hun best doen, maar niet gewonnen hebben. Het is voor ons van erg groot belang dat de mensen de krant ontvangen. Dat verwachten de adverteerders ook van ons. Zonder een goede bezorging kunnen we niet.”

Nieuwe bezorgers

Goede bezorgers zijn te allen tijde welkom. Heb jij ook zin om wat extra geld bij te verdienen, meld je dan aan als bezorger! Dat kan bij Dennis Siebert op tel. 071-4022901 of kijk op www.lissernieuws.nl of www.dehillegommer.nl

Afscheid met grote oefening hillegom n Hoofdbrandwacht Harrie Philippi heeft altijd geroepen: ‘als ik afscheid neem, dan met een grote oefening’. Dat heeft Harrie waargemaakt. Tijdens de oefening, die plaatsvond op de Jonkheer Mockkade bij Formido, was het een grote chaos, die

vakkundig in elkaar was gezet. Het draaide om een automobilist, die achteruit het parkeervak reed. Zijn uitzicht werd belemmerd door een vouwwagen, die voor het bedrijf te koop stond. Hierdoor zag hij de naderende vrachtwagen met heipalen over het hoofd. De chauffeur moest remmen en verloor daardoor niet alleen een heipaal, die op het voertuig viel, maar kreeg ook

een aanrijding met een tankwagen met brandstof. Achterop de vrachtauto klapten twee personenauto’s. Een dronken automobilist remde te laat en reed weer op de tankwagen. De politie was als eerste ter plaatse en alarmeerde de ambulance en brandweer. De brandweer rukte uit met drie tank autospuiten, een hulpverleningsvoertuig en een OVD. Verder was de ambu-

lancedienst uit Kennemerland met een ambulance ter plaatse en een politie Hollands Midden met twee voertuigen. Er moest hard gewerkt worden om alle ‘slachtoffers’ te bevrijden. De figuranten deden het overtuigend. Harrie Philippi heeft heeft 28 jaar bij de brandweer gezeten, waarvan de laatste 15 jaar als hoofdbrandwacht. Er wordt nog officieel afscheid van hem genomen.

Aankomst Sint Nicolaas in Lisse lisse n ‘Zie ginds komt de stoomboot…’ Sinterklaas meert zaterdag 17 november met de pakjesboot en zwarte pieten aan. Om 13.00 uur komt de Sint met pakjesboot nummer 9 aan bij de brug over de Ringvaart, waar hij en de zwarte pieten aan wal gaan. Met paard en wagen gaat de stoet,

begeleid door Da Capo, om 13.30 uur vervolgens richting het winkelcentrum. Op diverse plekken zal Sinterklaas stoppen om een praatje met de kinderen te maken. Ook de Zwarte Pieten doen er alles aan om de aandacht van het publiek te trekken. Vorig jaar kwam menig nietsvermoedende toeschouwer thuis met een capuchon vol pepernoten. Om 14.00 uur wordt het bonte gezelschap verwacht op het pleintje

Kanaalstraat/Kapelstraat, om 14.40 uur op ’t Vierkant, waarna men zich via de Heereweg, Berkhoutlaan en de Kanaalstraat naar het Blokhuis begeeft. Om 15.30 uur is de goedheiligman op het pleintje bij de Dekamarkt. Daar wordt een Pietenparcours opgesteld. Kinderen die het parcours afleggen, krijgen een Pietendiploma. Als klap op de vuurpijl mogen kinderen met de Sint op de foto.

Archieffoto: Lia in ’t Veld


Vrijdag 9-11 9 11 van 13:00 tot 21:00 uur Zaterdag 10-11 van 09:00 tot 16:00 uur

WINTERCHECK

In de Showroom!! ! Klaar terwijl u wacht!!

Controle van de auto op:

Showroom: Langevaart 1a , Rijnsburg Tel. 071-4022911

APK keuring

ACTIE

Winterbandensets

NU VOOR

Up! van € 595,- voor € 495,Polo van € 695,- voor € 595,Golf van € 849,- voor € 749,-

- Bandenspanning en profiel - Oliepeil en vloeistoffen - Verlichting en ruitenwissers etc. etc. - GRATIS winter pakket

Bosch Car Service van Egmond

€ 19,95

Incl. stalen velgen

Auto wassen Voor: € 2,50 *

Een greep uit ruim 40 auto’s: VW UP! 1.0 airco Seat Altea 1.6 VW Golf IV airco VW FOX 1.2 Opel Agila 1.2 Opel Astra 1.6 Opel Corsa Mitsubishi Space Seat Cordoba Vario

2012 2004 2002 2006 2007 2003 2004 2002 2001

€ 11.950,€ 7.750,€ 4.750,€ 4.850,€ 5.950,€ 5.750,€ 3.950,€ 3.950,€ 2.950,-

Of kijk voor alle auto’s op:

www.acvanegmond.nl

Chocoladeletters nu online bestellen www.chocolateriepierre.nl Kleine Houtstraat 25, Haarlem Houttuin 2, Hillegom

Nú bij Auto Bakker: rijklaar € 8.999,-! Op vertoon van deze folder:

Standaard voorzien van:

• Gordijn hoofdairbags

10% korting op • Geïntegreerde alle accessoires • Centrale hoofdsteunen vóór deurvergrendeling met inclusief montage afstandsbediening Zij-airbags in de De allernieuwste Alto 1.0 Comfort VVT. De voordeligste auto van Nederland (onderzoek ANWB 2011), de grootste in zijn klasse en nu nóg comfortabeler. Voorzien van nieuwe interieurbekleding, wieldoppen en kleuren. Kom nu langs voor een allesverhelderende proefrit en laat u positief verrassen. Nu bij ons voor een superlage all-in, rijklaarprijs. Ook de 50/50 actie is mogelijk, vraag ons naar de voorwaarden.

• Radio/CD/MP3-speler • Startonderbreker • Airconditioning • 5 deuren • Elektrisch

vóór en achter

• Airbags voor bestuurder • In hoogte verstelbare en passagier

bestuurdersstoel

voorstoelen

• BAS (remassistent) • In delen

• Levenslange

mobiliteitsservice

(vraag naar de voorwaarden)

• 3 jaar

fabrieksgarantie

Direct leverbaar in Superior White!

• 12 jaar

carosseriegarantie

Handgeschakelde versies:

Brandstofverbruik volgens de Euro 5-norm (CE) 715/2007 en 566/2011F: 4,3-5,1 l/100km; 19,6-23,3 km/l; CO2-uitstoot: 99-118 g/km.

APK voor álle merken nu slechts € 17,50 (Knip deze bon uit en neem mee).

(elektronische remkrachtverdeling)

bevestigingssysteem voor kinderzitjes (2)

verstelbaar stuurwiel

Exclusief roetmeting voor diesels.

• ABS met EBD

• ISOFIX

• In hoogte

€ 796,-

hoofdsteunen achter

neerklapbare achterbank

bedienbare ramen vóór

De Alto 1.0 Comfort Uw voordeel: • Elektrische stuurbekrachtiging

• In hoogte verstelbare

Auto Bakker

Industriekade 16a, 2172 HV Sassenheim, Tel. (0252) 224 224 nbakker@autobakker.nl, www.autobakker.nl Geadviseerde verkoopprijs is inclusief BTW/BPM, kosten rijklaarmaken, verwijderingsbijdrage en legeskosten (adviesprijs € 646,41). Meerprijs metaalkleur: € 304,-. Wijzigingen voorbehouden. Vraag ons naar de voorwaarden van de 50/50 actie.


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 6 november 2012

Louis van Trigt exposeert in bibliotheek

Kort nieuws Cursus Facebook voor 55-plussers

hillegom n Tot en met 30 november exposeert Louis van Trigt olieverfschilderijen in Bibliotheek Duinrand.

lisserbroek n Speciaal voor 55-plussers wordt binnenkort in De Meerkoet een cursus Facebook gegeven. Tijdens deze cursus wordt voor iedereen een Facebook-account aangemaakt. Men leert zelf nieuws te plaatsen maar ook hoe de nieuwsberichten van de kinderen, kleinkinderen en anderen te volgen. Daarnaast hoe men vrienden uitnodigt, een pagina inricht, foto’s en verhalen deelt en meldingen herkent. Om aan de cursus te kunnen deelnemen moet is wel enige kennis van de computer vereist. Verwachten wordt dat men op Internet een pagina kan opzoeken en een email kan versturen en lezen. Deze driewekelijkse cursus begint op maandag 12 november. De cursustijden zijn van 15.00 tot 16.30 uur. De kosten bedragen € 45,-. Dit is inclusief cursusmateriaal en een kopje koffie of thee. De cursus is ook te volgen op de donderdagavond. Informatie en aanmelden op tel. 0252-413457 of via demeerkoet@lisserbroek-sdl.nl

Helende rituelen hillegom n Ieder mens heeft in zijn leven momenten waarin grote veranderingen plaatsvinden. Om een overgangsfase bewust te beleven kun je rituelen inzetten om je te ondersteunen en om schoon, zonder ballast het nieuwe in te gaan. Marja kruik geeft een workshop om bewust oude fases af te sluiten en een nieuwe te begroeten met een ritueel. De workshop is op zaterdag 10 november en duurt van 10.00 tot 17.00 uur in het gezondheidscentrum. Info en aanmelden bij Marja Kruik, tel. 0252-520761 of info@innerlijkdialoog.nl

Workshop stijladvies in het Pluspunt hillegom n Welzijn Hillegom organiseert een nieuwe workshop kleur/stijladvies. Tijdens deze workshop worden kleuren en stijlen persoonlijk afgestemd. Samen met consulente Sandra Bolten wordt er gekeken naar welke kledingstukken en kleuren men zich het prettigst in voelt en wat het meest flatteert. Samen ontdekt men de eigen stijl. De workshop vindt plaats op vrijdag 30 november in het Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28. De middag duurt van 13.30 ongeveer tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 15,- incl. lesmateriaal en koffie/ thee. Inschrijven en informatie op tel. 0252-519700.

Meer inbraken en vernielingen nToename in Hillegom nMinder fietsen gestolen Het aantal inbraken in auto’s en woningen is in Hillegom tot en met augustus gestegen ten opzichte van vorig jaar. In Lisse waren inbrekers een stuk minder actief, blijkt uit cijfers van de politie Hollands Midden. In Hillegom kreeg de politie te maken met een flinke stijging van het aantal woninginbraken. In 2011 werd er tot met augustus 30 keer ingebroken, dit jaar is dat 53 keer gebeurd. Auto’s lijken in Hillegom ook minder veilig te staan: tot augustus werd er 140 keer ingebroken, in dezelfde periode vorig jaar was dat 85 keer. In Lisse is er ook een stijging van het aantal autoinbraken: 71 keer in 2012, tegenover 64 keer in 2011. Huizen worden wel meer met rust gelaten. In totaal daalde het aantal inbraken met twee stuks (in 2011 was er 37 keer sprake van inbraak, in 2012 35 keer). Ook in de andere dorpen in het district Hollands-Midden zijn wonin-

geigenaren slachtoffer geworden van inbraak. De politie in Katwijk registreerde 64 woninginbraken dit jaar. Dat waren er in 2011 nog 109. Districtchef Jos Tonino zegt geen verklaring te hebben voor de daling in het kustdorp. Ook in Noordwijkerhout, Noordwijk en Teylingen daalde het aantal inbraken. Volgens Tonino is de kans op een inbreker in huis in de Duin- en Bollenstreek lager dan in de rest van Nederland. In deze regio is de kans 9 op 1000 woningen dat er wordt ingebroken, terwijl landelijk dat bij 14 tot 15 op de 1000 huizen is.

Meer vernielingen

Net als in Noordwijkerhout, is ook in Hillegom het aantal vernielin-

gen toegenomen. In 2011 werd er 98 keer een vernieling gepleegd, in 2012 is dat tot augustus 113 keer. In Lisse is er een kleine afname te zien: 115 keer dit jaar, tegenover 123 keer vorig jaar. Ook in de andere gemeenten in de Duin- en Bollenstreek is er sprake van een daling, waarbij Noordwijk de grootste daling laat zien (178 keer in 2011, 135 keer in 2012).

Minder fietsendiefstal

Goed nieuws voor de fietsers in Lisse, want dieven namen dit jaar minder fietsen mee. Tot augustus werd 62 keer een Lisserfiets meegenomen, in 2011 was dat 88 keer. Ook in Noordwijk en Katwijk daalden het aantal gestolen fietsen. In Hillegom werden dit jaar 80 fietsen gestolen, vorig jaar waren dat er 81. Alleen in de gemeente Teylingen zijn meer fietsen gestolen: tot augustus zijn 92 tweewielers meegenomen, in 2011 waren dat 59 fietsen.

Op de middelbare school was tekenen zijn favoriete vak, maar Louis koos ervoor Nederlands te gaan studeren. Vervolgens werd hij leraar Nederlands aan het Mendelcollege te Haarlem. Door zijn drukke baan en andere activiteiten kwam hij vele jaren niet of nauwelijks aan schilderen of tekenen toe. De echte regelmaat ontstond pas toen hij vijf jaar geleden een schildercursus ging volgen bij de Kulturele Raad Hillegom. Louis schildert graag realistische voorstellingenwaarbij natuur en landschap, het verleden (in zwartwit) en de eigen innerlijke wereld de voornaamste inspiratiebronnen zijn. Van die innerlijke wereld is het schilderij ‘De Middenstraat’ een voorbeeld. Het is waarschijnlijk het enige schilderij dat ooit van het inmiddels niet meer bestaande deel van deze straat is gemaakt. Louis groeide op in de Hofstraat, maar speelde als kind in de Middenstraat. Het schilderij drukt het terugverlangen naar de kindertijd uit. De expositie is te zien tijdens openingsuren.

Soos KrantCafé op zondagmiddag lisse n Op zondag 11 november houdt het KrantCaféLisse weer een zondagmiddagsoos. Op deze middag kan men genieten van het trio ‘Pomu’ dat verrast met muziek, gedichten en het dansen van de tango. Ook kan men kranten lezen, de toestand in de wereld bespreken of gewoon lekker zitten en van de muziek genieten. Tussen 14.00 en 16.30 uur is men welkom in ’t Poelhuys aan de Vivaldistraat. Kaarten à € 2,50 zijn verkrijgbaar tussen 10.00 en 12.00 uur in ’t Poelhuys tijdens de inloopochtenden, aan de zaal of door te bellen met tel. 06-16601290.

Nieuw kenniscentrum voor bollenteelt lisse n Een nieuw kenniscentrum in Lisse moet bollenhandelaren, onderzoekers en zelfs ESA-Estec aan elkaar koppelen. In januari gaat het nieuwe Innovatie- en Demonstratiecentrum Duin en Bollenstreek van start. De bedoeling is dat alle partijen die met bollenteelt te maken hebben, er

informatie uitwisselen met elkaar. Op die manier kan nieuwe kennis van universiteiten sneller gebruikt worden in de landbouw. Bert Pinxterhuis van Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) denkt dat het niet bij mooie voornemens zal blijven: “We zien dit plan terug op de economische agenda van alle Bollenstreekgemeenten. Hiermee gaan we aan de slag”. Het centrum wordt een vaste ont-

moetingsplaats voor innovatie binnen het PPO. Onderdeel van de plannen is zelfs om gebruik te maken van de ervaringen van het ruimtevaartcentrum Extec in Noordwijk. Nieuwe technieken moeten worden inezet bij wat inmiddels de ‘precisie-landbouw’ is gaan heten. “Het is een voorbeeld van een project dat niet zonder informatie over de nieuw-

ste technieken kan bestaan”, zegt wethouder Brekelmans. Het nieuwe centrum moet ook de andere kant op werken: bollenhandelaren kunnen aangeven welke behoeften zij hebben. Dat kan dan weer vertaald worden naar nieuwe onderzoeken om de handel en afzetmarkten te vergroten. “Met dit plan zetten we actief in op meer kennis”, zegt wethouder Brekelmans.

Kerkenveiling Agatha

Uitdaging voor betrokken burgers

lisse n De 23e kerkenveiling van de St. Agathakerk wordt gehouden op vrijdag 16 november.

hillegom n Het Hillegoms Burgerpanel is nu 2 jaar actief en zeer productief. Onlangs ontmoetten ze elkaar voor het eerst.

Opvallendste ‘veilingstuk’ dit jaar is een high tea met burgemeester Spruit. De catalogus vermeldt onder andere kazen, postzegels, staatsloten, tegoedbonnen, bloembollen en kerstbomen.

5

Klappers als het ‘Agathadiner’ en de ‘Mexicaanse verkoop’ ontbreken niet. Ad van Zelst is veilingmeester en notaris Boon ziet erop toe dat alles volgens de regels verloopt. De veiling start om 19.30 uur in de MVO Lucia aan de Achterweg 7. De entree is gratis. Voor de jongeren is er op 23 november om 18.30 uur een jeugdveiling in het Kerkelijk Centrum Poelpolder, Vivaldistraat 6.

Steeds meer gemeenten zijn de inspraak van burgers gaan regelen door middel van een digitaal Burgerpanel. Hillegom bleef daarbij niet achter

en startte in 2010 een eigen panel. Op maandagavond 29 oktober jongstleden zag een kleine selectie van de 538 panelleden elkaar voor het eerst in levende lijve. De gemeente had het panel uitgenodigd om te vieren dat het nu twee jaar actief was. De trouw aan het panel en de respons op onderzoeken van bijna 65% blijken gemiddeld hoger dan in andere gemeenten. Redenen waarom Hillegommers zich aanslo-

ten bij dit digitale panel zijn helder. Het zijn mensen die graag meer transparantie zien in het beleid van de gemeente en daaraan willen bijdragen. Ze zijn geïnteresseerd in de eigen wijk, maar ook in maatregelen die voor de hele gemeente van belang zijn. De samenstelling van het panel is een goede doorsnede van de bevolking. Er is nog steeds ruimte voor nieuwe panelleden. www.burgerpanelhillegom.nl/


 FAMILIE-Berichten Aanleveren familieberichten

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Als de familie de uitvaart in de avond wil, dan regel ik dat…

Per e-mail

Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. LisserNieuws of de Hillegommer. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Per post of afgeven

UitvaartNaarWens verzekering

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

Verzekerd van een uitvaart zoals u dat wilt

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Wilt u een uitgebreide of juist een eenvoudige uitvaart? Met de UitvaartNaarWens verzekering kunt u erop vertrouwen dat de uitvaart én de verzekering volledig naar wens kunnen worden ingevuld. En natuurlijk wilt u daar niet teveel voor betalen.

Goed geregeld

Contact

De UitvaartNaarWens verzekering heeft een scherpe premie én de kwaliteit van Yarden. Wij zorgen niet alleen voor de financiële afwikkeling. Ook kunnen wij de uitvaart volledig verzorgen. Onze betrokken uitvaartverzorgers zorgen er samen met de nabestaanden voor dat de uitvaart een persoonlijk en mooi afscheid wordt.

Wilt u meer weten over de UitvaartNaarWens verzekering? Neemt u dan contact op met adviseur Janne de Wit, 06 113 536 19. Of ga naar www.yarden.nl.

Openingstijden: maandag dinsdag woensdag t/m vrijdag zaterdag

Ankie Jochemsz & Wilma Bleeker & Jollie Wildeman zorgzaam en betrokken met oog voor details

gesloten 13.00 tot 17.00 uur 10.00 tot 17.00 uur 10.00 tot 14.00 uur

Uitvaartonderneming Teylingen dag en nacht bereikbaar tel: 06-30409466 www.uitvaart-teylingen.nl

Tel. 0252-520557 - Fax 0252-525870 - 06-22795993

Zaterdag 24 november in Tripodia

DE DIJK IN CONCERT

Iedere uitvaart uniek

SNUFFELMARKT

TE HUUR dubbele garagebox

ROELOFARENDSVEEN

Zaterdag 10 & zondag 11 november

dus zonder tussenmuur. Totale oppervlakte 36 m2 Ideaal voor ZZP-er. Goed bereikbaar achter Van der Meer & Lommers, Sandtlaan, Katwijk aan den Rijn

Huurprijs € 235,- per maand

10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen

De meest complete 2e hands markt!! info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

Info: 06 53178198, dhr. Lommers.

VROLIJK JIJ STRAKS MIJN VAKANTIE OP? GRATIS ADVERTENTIE

VRIJWILLIGERS GEZOCHT! Stichting Wielewaal organiseert vakanties en kinderthemaweken voor kinderen en jongeren met een beperking. De begeleiding is in handen van jonge, enthousiaste vrijwilligers. Iets voor jou? Lees verder op:

Op zaterdag 24 november komt De Dijk voor de 31ste maal naar Katwijk om het publiek in Tripodia weer te trakteren op een onvergetelijk concert. De Dijk heeft geen verdere introductie nodig, het is een instituut, sterker nog, een synoniem voor ‘magie’ of je nu 1, 2, 10 of 30 keer naar hun concert bent geweest, het boeit… Altijd! Tijdens het twee uur durende concert van De DIJK zal de sfeer op zaterdag 24 november ‘die bijna tastbaar is’ weer optimaal zijn. Alvorens De Dijk de bühne betreed wordt het publiek getrakteerd op een verrassend en swingend voorprogramma van Perfect Painkiller. Voorverkoop Kaarten voor het concert op zaterdag 24 november zijn à € 28,00 verkrijgbaar aan de kassa bij Tripodia in de Hoornespassage en bij Eet café de Bonte Kraai op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Online bestellen kan via www.tripodia.nl. De zaal gaat open om 20.00 uur. Het voorprogramma met Perfect Painkiller begint om 20.30 uur. Mis het niet!

Fotograaf: Bob Bronshoff

www.yarden.nl

WEEKTOPPER SSang Yong KYron m200 Xdi dYnamic Inrichting: Bouwjaar: Kleur: Bekleding: Brandstof: Versnellingsbak: Km. stand: Prijs:

SUV (5 drs) april 2007 Grijs metallic Stof (Licht grijs) Diesel Handgeschakeld, 5 versnellingen 157.092 km € 5.999,-

Kijk voor details en ons totale aanbod op:

www.autokwaak.nl

ASUS K53Z-SX104V

van der Kwaak verkoop

inkoop

inruil

financiering

Brouwerstraat 51b (showroom) Rijnsburg • Tel. 071-4021513 www.autokwaak.nl • info@autokwaak.nl

Micromax Computers Oegstgeest Ommevoort 4 - 2341 VV Oegstgeest - 071-5190760

OPRUIMING ACTIEMODELLEN OP=OP!

A U T O M O B I E L B E D R I J F

Micromax Computers Voorhout Herenstraat 60 - 2215 KJ Voorhout - 0252-222111

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 4GB DDR3 • AMD A4-3305M 2,5GHz • 320GB HD • USB3.0 • ATI HD6480G shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

van 449,-

419,-

ASUS X54C-SX292V

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 4GB DDR3 • Intel Core i3-2350M 2,3GHz • 320GB HD • USB3.0 • Intel HD3000 shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

van 499,-

479,-

ASUSK53Z-SX125V

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 8GB DDR3 • AMD A6-3420M 2,4GHz • 640GB • USB3.0 • ATI H6520G shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

van 549,-

519,-

ASUS A55DR-SX091V

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 6GB DDR3 • AMD A8-4500M 2,8GHz • 500GB HD • 2x USB3.0 • ATI HD7640G shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

ASUS K55A-SX007V

• 15,6” LED breedbeeld 1366x768 • 4GB DDR3 • Intel Core i5-3210M 2,5GHz • 500GB HD • 2x USB3.0 • Intel HD4000 shared VGA • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

ASUS A75DE-TY026V

• 17,3” LED breedbeeld 1600x900 • 8GB DDR3 • AMD A8 4500M 1,9GHz • 500GB HD • USB3.0 • ATI HD7670 1GB • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

Openingstijden: dinsdag tot vrijdag 10:00-18:00 en zaterdag 10:00-17:00

van 599,-

539,-

van 599,-

569,-

van 599,-

569,-


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws SDO Tafeltennis gaat aan kop hillegom n Halverwege de najaarscompetitie staat het eerste seniorenteam van SDO Tafeltennis op een gedeelde eerste plaats. Na een moeizame start met veel uitval maakt het team een inhaalslag en staat het op het punt de voormalige koploper voorbij te streven. Wanneer ze de koppositie kunnen handhaven, speelt het eerste volgend seizoen in de tweede klasse. Een droom die uitkomt voor de spelers van het eerste uur. Voor Steven Cheng is het natuurlijk een prachtig begin van zijn carrière bij SDO. Met ingang van dit seizoen spelen het eerste en tweede team hun competitiewedstrijden op vrijdagavond. Thuiswedstrijden starten om 20.00 uur in de sporthal op Stationsweg 45. Meer info staat op www.sdotafeltennis.nl

Herfstmarkt op De Waterval lisse n Op Jenaplanschool De Waterval aan de Judith Leijsterstraat wordt op vrijdag 9 november een herfstmarkt georganiseerd. In de diverse groepen zijn allerlei activiteiten rondom de Herfst. Zo worden er pompoenen uitgehold, lampionnen gemaakt en kun je er leren breien en haken. Ook is er een boekenwinkeltje van Grimbergen met de leukste kinderboeken. In de hal is een heus restaurant waar de kinderen hun ouders een kleine herfstmaaltijd serveren. Iedereen is welkom van 13.30 tot 16.00 uur.

Paranormale avond lisse n Op woensdag 21 november is er een paranormale avond in de Lissesche IJsclub. Deze avond wordt verzorgd door Marja Huijbens met als thema foto’s en voorwerpen. Aan de hand van een foto of voorwerp doet zij helderziende waarnemingen. De avond begint om 20.00 uur. Entree € 6,-

dinsdag 6 november 2012

7

Gymvereniging Fit viert veertig jarig bestaan n ‘We merken het Epke-effect’ n ‘Het is nog steeds hartstikke leuk’ door Richard Grootbod

lisse n Vrijwilligers van gymnastiekvereniging Fit zijn druk bezig met oefenen voor een jubileumfeest. Ze merken sinds deze zomer het ‘Epke-effect’. “Als je kijkt naar hoe een kind beweegt en of het jouw aanwijzingen kan opvolgen, dan zie je het al”. Annemarie van der Zwet van Fit begeleidt al jarenlang kinderen en volwassenen tijdens de gymlessen. Net als de andere vrijwilligers heeft ze een oog ontwikkeld voor kinderen met talent voor turnen of springen. “Het zijn de fanatieksten, die alles sneller oppikken dan de rest. Prachtig om mee te maken je hoe zo’n kind van alles kunt laten zien”. In de loop der jaren heeft Annemarie tientallen kinderen begeleid. “De kleintjes komen hier al wanneer ze nog geen twee zijn, samen met hun moeder”, zegt ze. “Als ze wat ouder zijn, beginnen ze zelf te springen en langzaam laten we ze de toestellen zien. Dan merk je dat bij een paar de ogen gaan glanzen. Die durven dat wel”. Vanaf zes jaar kunnen kinderen kiezen voor wedstrijden. Dan wordt er echt met toestellen en krachtsport getraind. “Kinderen zijn dan precies in de goede leeftijd”, zegt begeleidster Erika de Kooker. “Ze krijgen lichaamsbewustzijn en ruimtelijk inzicht. Als ze een salto doen, weten ze nog altijd waar hun handen en hun voeten zijn”. Stapje voor stapje laat ze kinderen ervaren hoe ze verder kunnen komen. En met resultaten. “Leden van onze vereniging zijn al jaren onverslaanbaar op het paard”. Erika geeft al meer dan twintig jaar les aan verschillende groepen binnen de gymnastiekvereniging. Sinds de Olympische medailles van Epke Zonderland zijn er veel meer jongens die mee willen turnen. “We

Lisse Fit viert op 15 december feest met een uitvoering in sporthal Ter Specke. Foto: Richard Grootbod merken hier echt het Epke-effect. Hij heeft natuurlijk ook wel een voorbeeld neergezet. Veel jongens kijken tegen hem op en als je op school tijdens gymles een dubbele salto kunt laten zien, is dat ook wel stoer”. Ook Lindy van Aanholt is zelf begonnen toen ze vijf was, en geleidelijk bij de vereniging gebleven. Nu geeft ze zelf les. “Zo gaat het met veel mensen”, zegt Erika. “We zijn een heel brede vereniging met een aantal wedstrijdselecties, maar je kunt hier ook lekker voor de ontspanning meeturnen of springen met een groep. Er is voor elke groep iets te doen”. Lindy is vooral blij dat er ook in teamverband wordt gesport. “Turnen is een individuele sport, maar we geven ook acrobatische turn-

demonstraties. Dat doe je met een team”. De groep gaat langs bejaardenhuizen en voert acrobatische trucs uit mijn bijvoorbeeld rollators. “Ouderen vinden die optredens geweldig”. Sinds een maand is er ook een speciale groep voor mensen met een verstandelijke beperking, een G-groep. Annemarie van der Zwet begeleidt de groep, die meteen heel enthousiast aan het oefenen is geslagen voor de jubileumuitvoering van 15 december. “Mijn doel is ze enthousiast te maken voor bewegen. Dan is er al heel veel gewonnen voor ze”. Annemarie heeft als verpleegster veel te maken gehad met mensen die het syndroom van Down hebben. “De toestellen komen later, maar ik denk wel dat we daar ook aan toe komen, want ze zijn heel fanatiek”.

Doordat de vereniging al veertig jaar bestaat, zijn er veel vrijwilligers die al bijna hun hele leven lid zijn. “We hebben veel mensen die als kind zijn begonnen en nu zelf een groep begeleiden”, zegt bestuurslid Ton Wildenburg. Zijn beide dochters trainen in de turnselectie en zelf is hij ook al jaren bij Fit betrokken. Annemarie, Lindy en Erika halen intussen herinneringen op aan de zomerkampen. “Ik ging voor het eerst mee toe ik vijf was”, zegt Lindy. “Nu ben ik zelf begeleidster en het is nog steeds hartstikke leuk”. Op 15 december viert Fit het 40-jarig bestaan bij sporthal Ter Specke. Kaarten vanaf 15 november verkrijgbaar bij Top1toys, Kanaalstraat 30.

COLUMN

Snel verdiend!

Een belastingaangifte is voor ons een bron van advies. Zo kijken wij bijvoorbeeld of een klant nog een (hypotheek-)schuld heeft voor de eigen woning (in belastingbox 1) terwijl er ook nog een groot spaartegoed is (in belastingbox 3).

Mr. Johan van Steijn FB FFP Kromhout, accountants en belastingadviseurs Kanaalstraat 270e Lisse www.kromhoutlisse.nl 0252 41 74 50 js@kromhoutlisse.nl

Aflossen hypotheek eigen woning Bij voldoende spaartegoed is het dan zeker de moeite waard om eens te kijken of aflossen van de hypotheek op de eigen woning interessant is. U betaalt bijvoorbeeld 5% rente over uw banklening. Na aftrek van het belastingvoordeel (stel 42%) betaalt u dan zelf per saldo nog steeds 2,9% rente. Als uw spaargeld bij de bank slechts 2,3 % rente oplevert houdt u hier netto maar 1,1% van over. De belastingdienst heft namelijk ook nog 1,2% belasting over uw spaartegoed (na aftrek van een vrijstelling van circa € 21.000 per belastingplichtige). U betaald dus netto 2,9%

over de lening en ontvangt netto 1,1% over uw spaartegoed. Per saldo heeft u dan dus elk jaar een renteverlies 1,8%. Huurwaardebijtelling Hierbij is nog geen rekening gehouden met de huurwaarde bijtelling. Deze is in de meeste gevallen 0,6% van de (woz-)waarde van uw woning. Deze bijtelling komt in mindering op de aftrekbare rente. Hierdoor is dus niet alle betaalde rente aftrekbaar. Dat maakt aflossen vaak nog eerder voordelig. Als de rentebetaling lager is dan de huurwaardebijtelling heeft u dus helemaal geen aftrekbare rente! Dat is het geval bij relatief kleine

leningen voor de eigen woning. Als algemene stelregel kunt u aanhouden dat een lening klein is als deze slechts een derde bedraagt van de (woz-) waarde van uw woning. Dan kan het renteverlies dus zelfs 3,9% bedragen, (namelijk 5% minus 1,1%). Aflossen wordt dan steeds aantrekkelijker. Geen weg terug Als u gaat aflossen moet u zich wel realiseren dat er geen weg terug is. Eenmaal afgeloste bedragen kunnen veelal niet meer opnieuw als lening voor de eigen woning worden opgenomen. Dit kan alleen nog is uitzonderlijke omstandigheden, bijvoorbeeld: bij het kopen van een groter huis. Maar ook dan is de rente van een nieuwe lening vaak niet aftrekbaar. Dit komt door de werking van de zogenaamde bijleenregeling. Daar ga ik nu verder niet op in.

Lenen van de eigen BV Wanneer er in de eigen BV overtollige liquide middelen zijn is het goed om eens te kijken of de BV de eigen woningschuld met zakelijke afspraken kan overnemen. Het verschil tussen het hoogste tarief voor de inkomstenbelasting en het tarief van de vennootschapsbelasting is toegenomen omdat het tarief voor de vennootschapsbelasting door de jaren is gedaald. Lenen aan kinderen Voor vermogende ouders is het wellicht interessant om (een deel van) de hypotheek van de kinderen over te nemen. Kinderen betalen een rente aan de ouders die ze vervolgens af kunnen trekken. Ouders kunnen eventueel een deel van de rente weer terug schenken. Zolang dit onder de € 5.030 blijft is dit vrij van schenkbelasting. Heeft u vragen? Bel of mail mij.


10 NOVEMBER OPENING

Onder het genot van een hapje en drankje maken wij graag met u kennis De kapsalon en schoonheidssalon werken met biologische producten op basis van plantenextracten, essentiele argan oliĂŤn, parabeenvrij! Schoonheidssalon Infinity beschikt over een Catio Vital apparaat, gericht om gezicht en lichaam te verjongen met het merk Mary Cohr.

OPENINGSAANBIEDING T/M 15 DECEMBER:

10% korting op alle behandelingen

Wij bieden ook haarrevitalisatie!

Cut & Shine PROFESSIONAL HAIRSTYLING

Meerstraat 23 Hillegom || T. 06-26 96 45 03


regioroulette

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 6 NOVEMBER 2012

9

‘Ik kan moeilijk nee zeggen’ Er is bijna geen evenement in De Engel zonder dat hij erbij betrokken is. Door zijn vele vrijwilligerswerk is hij vaak van huis. Hij doet alles even graag. Hij is geen prater, meer een doener. Men doet niet vaak vergeefs een beroep op hem. De redactie speelde een potje roulette met ‘Mister Engel’ Piet van Dijk. 3. Welk kunstwerk (boek, schilderij, beeld, lied, cd) zou je gemaakt willen hebben? “De Nachtwacht. Vind ik gewoon een heel mooi schilderij. Ik schilder en teken zelf ook graag. Al op de lagere school zei een leraar dat ik er talent voor had en naar de tekenschool moest gaan. Hij zag daar wel een toekomst voor mij in. Het liep anders, want ik koos voor de Tuinbouwschool. De laatste jaren heb ik het tekenen weer opgepakt. Het is toch mooi dat je stapje voor stapje iets tevoorschijn kunt toveren? Aan een schildercursus heb ik geen behoefte. Ik doe het op mijn manier.” 22. Wie was/is je grootste voorbeeld? “Mijn vader Jacob van Dijk. Praktisch in alles. Hij was veilingmeester bij de HBG, dus ik ging daar ook werken. Hij was ook geen prater. Hij deed veel vrijwilligerswerk en was daardoor veel van huis en dat voorbeeld heb ik ook gevolgd. Als je eenmaal ergens plaatsneemt in een bestuur, in mijn geval van de woningbouwvereniging, waar mijn vader ook in had gezeten, dan weten mensen je steeds vaker te vinden. Ik kan moeilijk nee zeggen. Dus toen ik werd gevraagd voor het bestuur van speeltuinvereniging Kindervreugd, zei ik ja. Een kerkenveiling leiden? Natuurlijk. Prijzen regelen voor een Rad van Fortuin? Doe ik. Ik doe het allemaal graag. Maar ik kan natuurlijk niet alles doen, want dan ben ik nooit meer thuis. Vroeger zette ik nog weleens vraagtekens bij de dingen die mijn vader deed. Toen ik zelf ouder werd, begreep ik hem steeds beter.” 2. Wat was je eerste auto? “Een tweedehands Opel. In tegenstel-

ling tot anderen, kocht ik pas laat mijn eerste eigen auto. Ik was ergens in de veertig. Mijn vrouw rijdt niet en we deden eigenlijk alles op de fiets of op de brommer. Mijn rijbewijs heb ik wel al vanaf mijn achttiende. Ik werkte toen bij Wesseling en reed op de vrachtwagen. Toen de auto van een kameraad van me werd gestolen, duurde het even voordat ie werd teruggevonden. Inmiddels had hij al een andere auto gekocht. Dus nam ik de Opel van hem over. Nu hebben we een Toyota Yaris.” 20. Ben je gelovig? “Ik ben koster in de Engelbewaarderskerk, dus ja. Ze hadden op een gegeven moment een tekort aan kosters, en ik wilde het wel leren. Heb het vak geleerd in de Agathakerk bij Jan van Beelen. Ik heb het van huis uit mee gekregen. Mijn vader was dirigent van het zangkoor. Heeft hij meer dan vijftig jaar gedaan. Bij ons thuis stond een orgel en zaterdag speelde hij op het kerkorgel. Het geloof beheerst niet mijn leven. Mijn vrouw en de jongens gaan niet vaak naar de kerk. Ik vind het wel mooi.” 28. Wat is je grootste angst? “Ik heb geen angst. Nou ja, we hebben een kleinkind en je hoopt natuurlijk dat dat meisje niets overkomt. Maar ik ben er niet dagelijks mee bezig dat er iets zou kunnen gebeuren. Mijn vrouw en ik hebben beiden al veel meegemaakt. Misschien zijn we er wel te nuchter voor. Je kunt je leven niet door angst laten leiden, daar kom je niet meer uit.” 31. Wat is de beste deal die je in je leven gesloten hebt? “Een sponsor vinden voor de nieuwe

Regioroulette is een wekelijkse interviewserie met persoonlijke vragen. Aan de hand van het roulettespel wordt beslist welke. Tekst: xxxx xxxxx

Paspoort Naam: Piet van Dijk Leeftijd: 68 jaar Gezin: 42 jaar getrouwd met Dea, vader van zoons Dennis en Barry Functie: Werkte jarenlang als veilingmeester bij HBG (nu CNB). “Toen de veilingen stopten, mocht ik op mijn 62e naar huis.” Bijzonder: Heeft diverse prijzen ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk voor onder andere de kerk, de speeltuin en Berkhout.

Berkhoutbus, ter waarde van € 42.000,Ik reed als chauffeur op die bus. Toen de oude werd afgekeurd, zaten de oudjes van Berkhout zonder vervoer. Dan merk je dat ze geen uitjes meer hebben, omdat er dan een bus gehuurd moet worden en dat is te duur. Voor sommige bewoners betekent dat dat ze in een isolement raken. Dat kon ik niet laten gebeuren. Door met mensen te praten, is het gelukt een sponsor te vinden om een nieuwe bus te kopen en die om te bouwen tot een modern vervoersmiddel voor rolstoelen. Je maakt mensen er zo blij mee, daar doe je het voor. In de zomer nemen we ze mee naar het strand, waar ze op een rupsvoertuig worden gezet, zodat ze toch het strand op kunnen. Dan roep ik altijd: “Ik hoop dat jullie je bikini aan hebben, want we gaan zwemmen!” Dat vinden ze prachtig.” 4. Waar kun je ontzettend kwaad om worden? “Om mensen die andere mensen kwetsen. Discriminatie om huidskleur of afkomst, het blijft spelen. Je hebt overal slechte mensen. Molukkers en Marokkanen krijgen makkelijk overal de schuld van. Je kunt niet iedereen over een kam scheren.” 33. Welk boek ligt op dit moment op je nachtkastje? “Er ligt niets op mijn nachtkastje. Ik vond lezen wel altijd leuk. Vooral Baantjer was favoriet. Heb ik alles van gelezen. De films heb ik ook allemaal gezien en op dvd. Is allemaal niet zo overdreven. Gewoon leuk en erg grappig. Ik lees nu niet meer zoveel. In mijn vrije tijd teken of puzzel ik liever. En ik heb mijn volière nog en de vijver. Lezen op vakantie? Wij zijn niet zo van die

vakantiegangers. We gaan wel eens een dagje weg, maar langer eigenlijk niet. Mijn vrouw ging vroeger ieder jaar naar Tenerife. Mocht ik een keertje mee, kwam ik ziek thuis. Toen was het ook meteen gedaan.” 7. Waar mogen ze je midden in de nacht voor wakker maken? “Voor een zure haring. Lekker! Ik krijg meteen trek.” 27. Wat kan je diep ontroeren? “De geboorte van ons kleinkind heeft me diep ontroerd. Mijn zoon was al over de veertig en ze hebben er veel moeite voor moeten doen. Als het dan uiteindelijk lukt en het kindje is gezond, dan is dat heel bijzonder. Nee, we zijn geen vaste oppasopa en -oma. Natuurlijk staan we voor ze klaar in nood. Af en toe oppassen is heel leuk, maar niet een vaste dag per week. We vinden dat een trend van deze tijd, maar wij wilden niet vastzitten.” 36. Wat is het grappigste dat je hebt meegemaakt? “Ik maak veel grappige dingen mee. In 1991 ben ik gekozen tot Prins Carnaval. Mijn adjudant zei: “Luister maar naar mij, ik regel alles wel.” En ik zei: “Nou, volgens mij ben ik nu toch de baas?” Maar hij zou wel alles voor me regelen. We waren uitgenodigd op een feest van de Wassenaarse carnavalsvereniging op Duinrell. Hij vond het verstandig om bij elkaar te blijven en zo anderen te ontmoeten, maar ja, door mijn werk in de bollenwereld kende ik veel mensen. Dus ik liep van hot naar her om bekenden gedag te zeggen en hij is de hele avond naar mij op zoek geweest. Dat was achteraf erg grappig. Ik heb goede herinneringen aan die tijd.”

DE VRAGEN 1. Wat is uw slechtste eigenschap? 2. Wat was uw eerste auto? 3. Welk kunstwerk (boek, schilderij, beeld, lied, cd) zou u gemaakt willen hebben? 4. Waar kunt u ontzettend kwaad om worden? (en wanneer was dat voor het laatst) 5. Wat zou de persoon die u was op 18-jarige leeftijd nu op deze leeftijd van u vinden? 6. Wat is uw levensmotto? 7. Waar mogen ze u midden in de nacht wakker voor maken? 8. Van welke beroemdheid greep de dood u het meest aan? 9. Welk tv-programma moet meteen van het scherm worden gehaald? 10. Wat was de gelukkigste fase van uw leven? 11. Wat is de leukste persoon die u dit jaar hebt leren kennen? 12. Heeft u wel eens een belangrijke vriendschap verbroken? 13. Wat zou u aan uw partner willen veranderen? 14. U mag vier mensen - ook overleden personen - uitnodigen voor een dinertje. Wie? 15. Wat is de grootste wetsovertreding die u heeft begaan? 16. Waarover heeft u in uw leven het meeste verdriet gehad? 17. Van welk bedrijf of welke instelling zou u een half jaar directeur willen zijn? 18. Van wie zou u een toegestoken hand weigeren? 19. Noem eens iets onverwachts wat veel mensen niet van u weten 20. Bent u gelovig? 21. Aan wie heeft u een bloedhekel? 22. Wie was/is uw grootste voorbeeld? 23. Waar staat u over 10 jaar? 24. Als u de wereld kon veranderen, waar zou u beginnen? 25. Wat was uw grootste blunder ooit? 26. In welke andere periode had u graag geleefd? 27. Wat kan u diep ontroeren? 28. Wat is uw grootste angst? 29. Met wie zou u wel eens een beschuitje willen eten? 30. Welke dag zou u willen overdoen? 31. Wat is beste deal die u in uw leven gesloten hebt? 32. Wie bewondert u? 33. Welk boek ligt op dit moment op uw nachtkastje? 34. Wanneer heeft u voor het laatst ontzettend gelachen? 35. Waar heeft u voor het laatst een nacht van wakker gelegen? 36. Wat is het grappigste dat u de laatste tijd heeft meegemaakt?


BESTAAT 5 JAAR De hele maand november iedere dag een

jubileumaanbieding! Kijk voor alle aanbiedingen op onze Facebookpagina en win ook nog mooie prijzen! Smaakhuis: noten, olijfolie en meer‌ K ANAALSTRAAT 80 - 2161 JN LISSE - 0252-757001 WWW.SMAAKHUIS.NL WWW.FACEBOOK.COM/SMAAKHUIS


winkels & bedrijven

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Sinterklaas doet intocht in Hillegom hillegom n Op zaterdag 17 november zal Sinterklaas ook in Hillegom weer feestelijk worden ingehaald. Om 10.30 uur zullen de Sint en ongeveer vijftig zwarte pieten met de boot aankomen aan de Haven ter hoogte van de groene brug. Op de boot is het weer een gezellige boel. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Pietenblaaskapel De Rauschdouwers. Na aankomst is er een rijtoer naar het gemeentehuis met de Jeugd Damiate Band uit Haarlem voorop. Op het gemeentehuis worden de Sint en zijn pieten ontvangen door het voltallige College van B&W. Vervolgens is er een rijtoer door de Hoofdstraat, via het Henri Dunantplein, langs de Albert Heijn en terug de Hoofdstraat in, richting noord. Daarna gaat de stoet via de stille van den Endenlaan terug naar het Dunantplein, waar een Pietendisco wordt gehouden. De sint gaat daar vandaan lopend via de overdekte passage naar Hotel Flora, waar de kinderen vanaf 13.00 uur hun kleurplaat kunnen inleveren en met de Sint op de foto mogen. Deze foto’s kunnen gratis worden afgehaald bij Foto de Geus. De Pieten zullen samen met de Pietenband in het centrum achterblijven om de winkeliers te bezoeken en het winkelend publiek te vermaken. Op 17 november start ook de traditionele Najaarsactie in het centrum Hillegom. Bij de deelnemende ondernemers in het centrum krijgt men bij alle aankopen bonnen, die ingevuld in de in het centrum aanwezige bussen gedeponeerd moeten worden. De trekking vindt plaats op 28 december. De hoofdprijs is een reis t.w.v. 1.250 euro. Verder zijn er tal van andere mooie prijzen te winnen. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door het Koopcentrum i.s.m. Initiatiefrijk Hillegom.

dinsdag 6 november 2012

Creatief paradijs: Hobby Huis Hillegom door Ilse Hesp

hillegom n Iedere creatieveling zal hebberig worden in het Hobby Huis Hillegom van Marja Heemskerk. Een levenslange droom kwam uit. Creatief Hillegom hoeft niet langer stad en land af te rijden om de hobby te kunnen uitoefenen. Op zaterdag 10 november aanstaande opent namelijk het Hobby Huis Hillegom. Deze droom van Marja Heemskerk sudderde eigenlijk al haar hele leven lang, die nu 140 m2 groot is en bruist van creativiteit. Echtgenoot Rob is net zo enthousiast, hetgeen wel blijkt uit de manier waarop ze samen die droom gestalte hebben gegeven: door dertig jaar lang geld opzij te leggen. Niets is van de bank van al die wol, kralen, Powertex, quiltstoffen, borduurzijde, schildersbenodigdheden, penselen, papiersoorten, vilt en nog veel meer - en niet te vergeten het geavanceerde digitale kassasysteem. Marja Heemskerk weet dat klanten niet alleen komen voor een bolletje wol, maar ook voor advies. Daarom staat ze niet alleen in de winkel, maar doet ze het samen met José Harms en Miranda Hulsebosch. Die staan allebei te trappelen van ongeduld om te kunnen beginnen, want Marja gaat zulke

leuke dingen doen. Iedere eerste zaterdag van de maand zal er een inloopworkshop zijn: een wolviltzaterdag, een Powertexzaterdag, of een quiltzaterdag; de mogelijkheden zijn legio. ‘Ik wil mensen inspireren en enthousiasmeren,’ legt Marja uit, ‘want actief zijn met je hobby is een goede remedie tegen stress. We zijn allemaal de hele dag bezig met

ons hoofd en met de computer. Dan willen je handen mooie materialen voelen, hebben je ogen behoefte aan kleur, inspirerende voorbeelden, wil je brein nieuwe creatieve mogelijkheden uitproberen. Behalve die creatieve zaterdagen ga ik kinderpartijtjes te organiseren, meiden met kralen laten werken, met fimoklei, oorbellen maken, mogelijkheden genoeg.’ En zo heeft ze nog meer ideeën, zo-

hillegom n Het Nationaal Schoolontbijt werd landelijk van maandag 29 oktober tot en met vrijdag 2 november gehouden.

Hillegom Ook op de Jozefschool in Hillegom werd op vrijdag 2 november het schoolontbijt gehouden. In de groepen werd gezond gegeten. Dat betekende bruin brood en gezond beleg. AC

Family Lisse nummer 4 van Nederland lisse n Cafetaria Brasserie Family in Lisse behoort met een vierde plek in de Cafetaria Top 100 tot de top van Nederland. “Het is toch een stukje erkenning dat je het goed doet”, vertelt eigenaar Erik Houtenbos. “We zijn van piepklein gegroeid naar een bedrijf

als een breicafé - eens in de week een avondje bijeen aan de grote tafel achterin de zaak. Breiprobleempjes oplossen, versnaperingen, goede koffie of iets anders, klessebessen en even niet aan de stress van alledag denken. Marja Heemskerk borrelt van de ideeën, waar ze niet langer over droomt maar gewoon uitvoert. Hobby Huis Hillegom, Hoofdstraat 48, www.hobbyhuishillegom.nl

Ontbijten op school

Beaujolais primeur party lisse n Op donderdag 15 november wordt de Beaujolais Nouveau ontkurkt. De Beaujolais Primeur Party in De Gewoonste Zaak biedt meer dan alleen wijn om van te genieten. Naast het beoordelen en drinken van de jonge oogst van de Gamaydruif, kan men zich laten verwennen met heerlijke kaas en delicatessen van een vertrouwde kaasspecialist die zelf aanwezig is. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door professionele muzikanten die ook Franse chansons ten gehore brengen. De party begint om 20.00 uur. Toegang vrij.

11

Foto: PR

met veertig medewerkers.” Het juryrapport liegt er met vier tienen niet om. “Op servicegerichtheid, kwaliteit, snelheid en actieve verkoop scoren we maximaal. Onze kracht is dat we een goed team hebben met mensen die zin hebben om hier te werken. De klant staat centraal. Het is echt een teamprestatie en daar zijn we trots op.”

Verbeterpunten zijn er ook. “Het meubilair in de cafetaria toont slijtage. Vervanging ervan stond al een tijdje op mijn lijst en nu dus bovenaan. Verder waren de verschillen met de top 3 heel miniem. De nummer 100 heeft een gemiddeld cijfer van 8,1, dus het is al super als je in de top 100 staat. Om van plaats 82, onze positie vorig jaar, te stijgen naar plaats 4 is wel heel bijzonder.”

In totaal hebben 2500 Basisscholen aan dit ontbijt meegedaan en dat betekent dat in deze week maar liefst 50.000 kinderen gezamenlijk aan tafel hebben gezeten om gezond te ontbijten. De doelstelling van het Nationaal schoolontbijt is dan ook om te laten zien hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt is. Het was dit jaar de tiende keer dat het nationaal schoolontbijt werd gehouden. Op de Jozefschool konden de leerlingen kiezen uit bruin brood, bruine bolletjes en krentenbollen. Verder was er als beleg smeerkaas, appelstroop, jam, chocopasta en hagelslag en boter. Verder kregen ze melk. In de klassen stonden lange tafels en de leerlingen hadden het prima naar het zin. Dat was ook de doelstelling van het initiatief.

Tips? Mail de redactie katwijk n De redactie van deze krant voorziet u graag wekelijks van het laatste nieuws. Dit kunnen wij echter niet zonder uw tips en hulp. Ons tippen kan daarom via redactie@dehillegommer.nl en redactie@lissernieuws.nl of via tel. 0714022901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening.


COMPUTERS www.pwa.nl Tel. 0252 - 200 000

www.troublefree.nl Tel. 0252 - 783 195

Bij aankoop van een nieuw bankstel ontvangt u € 300,retour voor uw oude bankstel*

www.timmersverpakkingen.nl Tel. 0252 - 343 459

H OOIJMANS ZONWERING www.hooijmans-zonwering.nl

Tel. 0252 - 373 855

NOORDWIJKERHOUT

WWW.BADERBV.NL

TH.M.

voor vakkundig adv ies! oldoende v d ij lt a is r E genheid parkeergele r!! voor de deu

* Vraag naar de voorwaarden

GLAS-EN EN SCHILDERWERKEN GLASSCHILDERWERKEN VERF • BEHANG VERF ⋅ BEHANG• ⋅WONEN WONEN WINKEL VERF, BEHANG EN WONEN Havenstraat 64, Noordwijkerhout t 0252 372863 SHOWROOM GLAS- EN SCHILDERWERKEN Gieterij 19, Noordwijkerhout t 0252 373623

SMEDERIJ 2 T (0252) 37 09 49 • SMEDERIJ 12 T (0252) 21 36 80 2211 SM NOORDWIJKERHOUT WWW.TURK-ROOF.NL INFO@TURK-ROOF.NL

*Informeer naar de voorwaarden

Pletterij 35M

Noordwijkerhout

-

(0252) 344 285

-

www.gemro.nl


Kijk op GRAVENDAM Bemelman Bike Sport: droomfiets voor de ware liefhebber

componenten zoals ultralichte carbonwielen, electronische schakeling en hydraulische remmen. Een gecustomizede fiets van BBS blinkt uit door het unieke ontwerp, eersteklas spuitwerk en perfecte assemblage. Bemelman: “Bovendien heeft onze verkoper Rob Roskam uitgebreide ervaring in het begeleiden van mensen in de wielersport. Iedere fiets die wij verkopen, past de klant daarom als een maatpak. Belangrijk, want aan een mooie fiets waarop je niet lekker zit, heb je nog niet veel. En voor wie meer wil dan zijn eigen unieke sportfiets, bieden we desgewenst ook trainingsbegeleiding en -advies. Wie hier binnenstapt, begrijpt meteen dat wij niet zomaar een fietsenzaak zijn.” De showroom van Bemelman Bike Sport is te bezoeken op afspraak: Telefoon: 06-18639261 (ook ’s avonds en op zaterdag) Adres: Gieterij 27-29 E-mail: bemelmanbikesport@hotmail.com Website: www.bemelmanbikesport.nl

Bemelman Bike Sport een is een walhalla voor de sportieve fietser die iets bijzonders wil. Een unieke sportfiets, waarvan er letterlijk maar één op de wereld is. Door het customizen van racefietsen, mountainbikes, cross- en baanfietsen, in elk gewenst ontwerp en kleurstelling. Wie zijn fiets door Bemelman Bike Sport laat personaliseren, ligt al direct een lengte voor. De eigen spuiterij maakt Bemelman Bike Sport (BBS) uniek. Het bedrijf ontstond uit pure passie voor de wielersport. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby, naast onze activiteiten als schadeherstelbedrijf en spuiterij”, zegt Dick Bemelman, eigenaar én wielersportliefhebber. “Het begon met ons bedrijf Bikepaint, dat is gespecialiseerd in het spuiten van frames en voorvorken. Met Bemelman Bike Sport erbij, bieden we tegenwoordig alles onder één dak voor een unieke fietsbeleving.” Bemelman Bike Sport levert maatwerk in de meest letterlijke betekenis en voor elk budget. Als enige in Nederland is BBS ook Santos Customize dealer. Dat gaat nog een stapje verder dan de reguliere Santos versies die leverbaar zijn. Bij BBS kan een Santos volledige worden gecustomized naar de wensen van de klant. Bijna alle kleurwensen zijn mogelijk. Bemelman: “Hier rijd je echt met iets unieks naar buiten. Naast Santos bedienen we de klant ook met merken als Ridley, Merida en Duell, uiteraard ook geheel aan te passen aan ieders persoonlijke wensen. Er is voor elk wat wils. Van een min of meer standaardracefiets tot een professioneel exemplaar van carbon, opgebouwd met state-of-the-art-

KELTO

KELTO

SLAAPKAMERCENTRUM Gieterij 30, 2211 XK, Noordwijkerhout el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl

SLAAPKAMERCENTRUM

SLAAPKAMERCENTRUM Gieterij 30, 2211 XK, Noordwijkerhout

el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl 2000m² Slaapplezier voor jong en oud!

Boxspring 555 elektrisch

ging f bezor inclusie atsing en pla

Nu € 1295,-

Santos Race- en ATB Specialist Wij leveren exclusief customized spuitwerk voor Santos fietsen. Opbouw volgens eigen specificaties mogelijk. Ook leveren wij merken zoals: Duell Litespeed, Merida en Ridley. Openingstijden: Dinsdagavond: 18.00 - 21.00 uur Vrijdagavond: 17.00 - 21.00 uur Zaterdag: 10.00 - 13.00 uur Andere tijden mogelijk na telefonische afspraak: 06 18639261

Gieterij 27-29 2211 WC Noordwijkerhout

KELTO

SLAAPKAMERCENTRUM SLAAPKAMERCENTRUM Gieterij 30, 2211 XK, Noordwijkerhout

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • Tel: 0252 - 34 11 11 el. 0252 - 34 11 11 www.kelto.nl

www.kelto.nl


Een andere kijk op catering Teylingerlaan 92 2215 RT Voorhout Tel. (0252) 21 66 40 Mob. 06-208 989 00 info@vanvlietcatering.nl www.vanvlietcatering.nl

Grond- en straatwerk, Riool- en sloopwerk Verhuur van grondverzetmachines Madame Curiestraat 34 - 2171 TW Sassenheim Tel. (0252) 211051 - Fax (0252) 220740

Hoofdstraat 133 - 2171 BA Sassenheim T 0252 219038 www.willembakker.nl

Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim tel. 0252-211843

Vanaf a.s. zaterdag: verkoop kerstartikelen in “Kringloopwinkel Op Dreef”

Met ingang van maandag 5 november breekt in de Kringloopwinkel Op Dreef in Sassenheim weer de meest hectische tijd van het jaar aan. Op zaterdag 10 november start daar namelijk vanaf 10.00 uur de traditionele verkoop van kerstartikelen waarvan de totale opbrengst wordt aangewend ter financiering van projecten in Roemenië en de Oekraïne. Voor het zo ver is moet er echter nog heel veel worden georganiseerd, geregeld en gedaan. Het hele jaar door komen kerstartikelen binnen. Veel mensen brengen kerstspullen omdat ze vaak besluiten dat het dit jaar maar eens heel iets anders moet gaan worden. Het oude spul gaat gelukkig dan naar de Kringloopwinkel Op Dreef, waar men er natuurlijk heel blij mee is. Gedurende het gehele jaar is men daar zodoende druk in de weer met de inname, het uitzoeken, het sorteren en het opslaan van allerlei artikelen welke in verband staan met de viering van het Kerstfeest. Momenteel staan de stellingen in de opslag dan ook weer tot aan het plafond vol met meer dan 250 bananendozen met de

meest uiteenlopende kerstartikelen. En dan hebben we het nog niet eens over de vele kunstkerstbomen, in alle maten en allen in prima staat. Op donderdag 8 en vrijdag 9 november zal een groot aantal van de ruim 170 enthousiaste vrijwilligers, die belangeloos in Kringloopwinkel Op Dreef werkzaam zijn, alle kerstartikelen te voorschijn halen en gaan verdelen over diverse afdelingen. Het lijkt dan één grote mierenhoop van overijverige mensen die door elkaar heen krioelen. Karren vol met kerstspullen zullen af en aan rijden vanuit het depot naar Kringloopwinkel Op Dreef. Het wordt weer een ware race tegen de klok om alles op zaterdag 10 november uiterlijk om 10.00 uur op de juiste plek te hebben. Zo vindt u in de Muziekdoos weer een groot aanbod van vele kerst-cd’s, -LP’s, -singles en natuurlijk ook de mooiste kerstfilms op DVD en Video. Bij de afdeling Curiosa worden oude en antieke Kerststallen en Kerstballen te koop aangeboden, diverse beelden, kristallen glazen, feestelijke serviezen, kandelaars in alle soorten en maten van o.a. zilver, koper en glas, etc. Bij de afdeling Boeken vindt u veel boeken met prachtige kerstverhalen ook van jaren her voor jong en oud. Boeken met kerstprenten, tekeningen en foto’s. Bundels met kerstliederen en bladmuziek. Boeken vol met suggesties voor decoratie en recepten voor de komende feestdagen. Tevens een ruim aanbod in Sinterklaasboeken.

Bij de afdeling Speelgoed kunt u dit jaar weer leuke specifieke kerstspulletjes vinden voor kinderen. Gaat u nog knutselen met de kinderen in de kerstvakantie? Dan hebben we leuke knutselspulletjes te koop. En we hebben natuurlijk ook weer kerstknuffels, kersttreintjes, kerststalletjes, leesboekjes, kerstboekjes, kerstmutsen, Verder kerstmanpakken, kerstoorwarmers, kleine prullaria en vele andere hebbedingetjes voor Kerstmis.

Kortom kom gewoon even lekker snuffelen op onze gezellige afdeling Speelgoed waar ook nog vele andere mooie dingen te koop zijn. De afdeling Huishoud zal werkelijk een complete metamorfose ondergaan. Het grootste gedeelte van de reguliere artikelen zal voor een paar weken moeten wijken voor het enorme aanbod van kerstartikelen. Afdelingshoofd Marja Straver meldt dat er weer veel en veel meer kerstartikelen zijn binnen gekomen dan vorig jaar. Onvoorstelbaar eigenlijk.

M. BAKKER & Zn. B.V. VERSTERK ONS TEAM! DISTRIBUTIE BENELUX • WAREHOUSING

Anton Philipsweg 20 • 2171 KX Sassenheim Wesseling Logistics Sassenheim is een middelgrote logistieke dienstverlener die zich heeft Tel. 0252-240000 info@wesseling-transport.nl gespecialiseerd in warehousing en•24-uursdistributie van stukgoed binnen de Benelux. Met ruim 100 enthousiaste medewerkers voeren wij dagelijks onze diensten op een www.wesseling-transport.nl

Akervoorderlaan 2 2161 DS Lisse Tel: 0252-21 11 14 Fax: 0252-21 11 15

Kringloopwinkel Op Dreef

Kringloopwinkel Op Dreef wordt één hele grote kerstwinkel met ook veel meer kunstkerstbomen en verder een goot aanbod kerstverlichting, kerststallen, honderden kerstballen in alle kleuren. Kerstkransen en slingers, kaarsen, kandelaars, kerstserviezen, glazen, bekers, kerstbeelden, kerstgroepen, kerstblikken, kersttafelkleden etc., etc. Ook zijn er spullen om kerststukjes te maken. Eigenlijk veel te veel om hier allemaal te noemen. De mensen zouden dan ook eigenlijk moeten komen kijken want de keuze is enorm. Maar kom snel want de leukste dingen zijn het eerste weg. Bovendien zijn er dit jaar zoveel kerstartikelen binnengekomen dat het onmogelijk allemaal tegelijk in de winkel kan worden uitgestald. Elke openingsdag is het daarom verrassend omdat er elke keer weer andere kerstspullen zijn te vinden op de diverse afdelingen van de Kringloopwinkel. Kortom, eigenlijk alles maar dan ook werkelijk alles wat er voor Kerstmis te koop is kunt u vanaf 10 november om 10.00 uur voor de aller laagste prijs aanschaffen op diverse afdelingen van Kringloopwinkel Op Dreef, gevestigd aan de Kagerdreef 90 te Sassenheim. Kringloopwinkel Op Dreef is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en elke woensdag van 13.30 tot 16.30 uur.

02522

Fulltime

12345

Ophalen van grote goederen: Grote goederen worden opgehaald op dinsdagmiddag

en woensdag- en donderdagochtend in Sassenheim, Warmond, Voorhout, Oegstgeest, Lisse en Noordwijkerhout. Voor het laten ophalen van goederen belt u het telefoonnummer van Kringloopwinkel Op Dreef: 0252-216288. Als u uw naam en telefoonnummer inspreekt opWIJ hetVERVANGEN... antwoordapparaat wordt u z.s.m. teruggebeld voor een afspraak.

Autoruit stuk?

Industriekade 16a7331 HZ APELDOORN Kraaienweg 30b, 2172 HV Sassenheim GlasGarage Apeldoorn: 055 - 533 11 59 WIJ VERVANGEN... Tel.: 0252 - 221 194 0570 - 67 67 37 GlasGarage Deventer:

www.glasgarage.nl Industriekade 16a 2172 HV Sassenheim Tel.: 0252 - 221 194

> Snel en vakkundig > Altijd het laagste eigen risico > Ook mobiele service Industriekade 16a7331 HZ APELDOORN Kraaienweg 30b, 2172 HV Sassenheim GlasGarage Apeldoorn: 055 - 533 11 59 Tel.: 0252 - 221 194 0570 - 67 67 37 GlasGarage Deventer:

www.glasgarage.nl www.glasgarage.nl

LOODSMEDEWERKERS (functies A en B fulltime, functie C parttime) FUNC TIEOMSCHRIJVING

Als meewerkend Loodschef ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de overslagmedewerkers. In samenwerking met je leidinggevende draag je het bedrijfsbeleid uit op de werkvloer. Samen met de medewerkers zorg je ervoor dat de kwaliteit op het gewenste hoge niveau blijft. Daarnaast help je mee met het lossen, controleren, uitsorteren en laden van de goederen. Verder voer je werkoverleg uit, ben je verantwoordelijk voor de personeelsplanning van je team en voer je diverse administratieve taken uit.

Onder leiding van de loodschef ben je verantwoordelijk voor het lossen, controleren, uitsorteren en laden van goederen in ons distributiecentrum. Je bent onderdeel van een heel belangrijk gedeelte van het logistieke proces en je zorgt ervoor dit zo nauwkeurig en professioneel mogelijk uit voeren. Verder voer je alle voorkomende werkzaamheden uit na overleg of instructie van de leidinggevende.

WERKTIJDEN

Functie A: Maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 02.00 u. Functie B: Maandag van 00.00 tot 09.00 u. en maandagavond t/m vrijdagochtend van 23.00 tot 08.00 u. Functie C: Oproepkrachten met werktijden van ma t/m vrij van 18.00 tot 22.00 u.

PROFIEL VAN DE GESCHIKTE KANDIDAAT

Inleveren goederen: Tijdens de openingstijden van de winkel kunt u goederen aanleveren in het voormalige gymnastieklokaal, aan de overzijde van Kringloopwinkel Op Dreef, Kagerdreef 51A Ingang aan de rechter zijkant.

Autoruit stuk?

Kwaliteit en service KISTEN - KRATTEN - PALLETS - GAASBAKKEN sinds 1914 ➜ Speciaal ingericht voor spoedorders

FUNC TIEOMSCHRIJVING

Maandag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 02.00 uur. Bij noodzaak dient er overgewerkt te worden.

Openingstijden: woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

> Snel en vakkundig > Altijd het laagste eigen risico > Ook mobiele service

professionele wijze uit voor onze opdrachtgevers. Om dit team te versterken zoeken wij een Meewerkend Loodschef en Loodsmedewerkers voor onze overslagactiviteiten in ons distributiecentrum in Sassenheim.

MEEWERKEND LOODSCHEF

Kagerdreef 90 Sassenheim Tel. 0252-216288 www.kringloopwinkelsassenheim.nl

FUNC TIES EN WERKTIJDEN

PROFIEL VAN DE GESCHIKTE KANDIDAAT

Voor deze functie zoeken wij enthousiaste kandidaten met minimaal MBO werk- en denkniveau. Vergelijkbare ervaring binnen de logistieke branche is een pré. Je bent een sociaal leider die mensen vooruit weet te bewegen en je bent communicatief vaardig. Daarnaast ben je iemand die verantwoording neemt, initiatief toont en oog voor detail en perfectie heeft.

Voor deze functie zoeken wij enthousiaste kandidaten met minimaal VMBO werk- en denkniveau. Vergelijkbare ervaring binnen de logistieke branche is een pré. Je bent iemand die nauwkeurig is, zelfstandig kan werken en initiatief toont. Iemand die weet wat aanpakken is.

Anton Philipsweg 20 • 2171 KX SASSENHEIM • www.wesselinglogistics.nl

Spreekt één van de bovenstaande functies je aan? Mail je sollicitatiebrief en CV naar sollicitatie@wesseling-transport.nl. Voor meer informatie over deze vacatures kan je contact opnemen met onze P&O manager Harry Schalk, tel: ( 0252 ) 24 00 00.

Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag Utrecht Rotterdam

Nijmegen Klaaswaal Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Heerlen

Enschede


ZATERDAG 10 NOVEMBER GROTE DEMODAG BIJ ROEST IN OEGSTGEEST!!!

A.s zaterdag is het zeer de moeite waard om even langs te komen bij Roest in Oegstgeest. Er zijn op die dag van de volgende merken doorlopend demonstratie’s: Bose surround systemen, Sonos muzieksystemen, Samsung Smart tv, Sony google tv, Jura koffie volautomaten en het nieuwste Philips Barista espresso systeem.

Er zal een speciale Ziggo Expert aanwezig zijn voor al uw vragen over digitale tv, internet en telefonie. Ook zullen de 2 nieuwe verkopers uit Rijnsburg, Dennis van Benten en Maurits Dofferhoff, hun eerste zaterdag in Oegstgeest draaien. Op de demodag zullen er diverse zeer scherpe aanbiedingen zijn!

Demonstratie Zaterdag 10 november

VIDEO

THE ULTIMATE GIFT OF MUSIC

Genieten van Bose surround sound was nog nooit zo eenvoudig. ®

CHOICE

*iPod niet inbegrepen. iPod is een geregistreerd handelsmerk van Apple Computer, Inc.

+ 3 MAANDEN

Lifestyle V25 home entertainment-systeem

GRATIS

®

SAMSUNG SMART TV D E T E L E V I S I E W A A R O P A LT I J D W AT T E Z I E N I S

Het Lifestyle V25 home entertainment-systeem levert een realistische geluidsweergave voor een bioscoopervaring waarmee films, sportwedstrijden, videogames en muziek tot leven komen. En nu kunt u eenvoudiger dan ooit genieten van deze ervaring. Duidelijke berichten op het scherm helpen u bij de volledige installatieprocedure. En dankzij de afstandsbediening en de navigatiemenu’s is het systeem zo toegankelijk dat u de handleiding wellicht niet eens nodig hebt. Deze unieke combinatie van prestaties en eenvoud is alleen verkrijgbaar bij Bose. ®

EB 2A(10U.1) CGALAAXD Y TA

Verkoopprijs: Verkoopprijs €v.a. € 2749,-

ONE GIFT. MILLIONS OF REASONS TO LOVE IT.

De geautoriseerde Bose -dealer ®

[dealerlogo]

Het ultieme Sonos startpakket. Compleet met PLAY:3, een gratis BRIDGE voor een eenvoudige, draadloze installatie en 3 maanden onbeperkt, gratis muziek. Draadloos. In elke kamer. Het ultieme muziekcadeau – om te geven of te krijgen.

Product gereed voor demonstratie Direct uit voorraad leverbaar Kwaliteitsadvies Installatie service

Hoor het verschil dat Bose maakt! Vraag om een demonstratie.

€299

*Bij aankoop

van een Samsung

ES9000 / ES80

*

SMART TV

00/ ES7000 Sma

rt TV

Actieperiode: 5/11/2012 t/m 31/12/2012 * Actievoorwaarden: www.samsung.com/promotion

Deze aanbieding loopt af op 31 december 2012 of zolang de voorraad strekt. Per klant (huishouden) wordt één muziekcode toegewezen. Meld je vóór 28 februari 2013 aan. Actievoorwaarden: www.sonos.com/promo

After sales service

N EEN SAMSUNG

BIJ AANKOOP VA

Alles voor

TV Promo-Poster-a3-100%-DEF.indd 1

10/31/12 1:07 PM

MOGEN WIJ U BEGROETEN? De kracht van Google Chrome op elke tv

Click & Drink

Handig.

Demonstratie Zaterdag 10 november

filosofie ligt ten grondslag aan de IMPRESSA C5. Zo krijgt u snel perfecte koffieresultaten, die zelfs kritische, onafhankelijke testers

Google Chrome, afstandsbediening ontworpen voor surfen, Google Play-apps en online films

weten te overtuigen. Het apparaat heeft heldere vormen en kleuren en kan door zijn compactheid overal gemakkelijk worden geplaatst.

IMPRESSA C5 Black q 839,-

Stel zaterdag 10 november 2012 al je vragen aan een expert van Ziggo bij Roest Oegstgeest. • Televisie • Internet • Telefonie

nu q 599,JURA - If you love coffee

006575068_026_demo staand A5 stel al je vragen_v3.indd 1

Coop guidelines Template: Titel

Demonstratie Zaterdag 10 november

Stap bij Roest Oegstgeest over op Alles-in-1

- Gebruik internet op elke tv met Google Chrome - Blader, zoek en speel met één unieke afstandsbediening - Geniet van Google Play-apps en on-demand-entertainment

Selecteren, drukken, genieten. Een simpele éénknops- bedienings-

Demonstratie Zaterdag 10 november

www.roest.tv

Productgroup: NSZ-GS7 Internetspeler met Google TV

09/07/2012

Bang & Olufsen Oegstgeest Lange Voort 11A 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33

GW Roest BV Lange Voort 11F + G 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33

30-10-12 13:58


nu nog een huis...

Allure Bouw b.v. Argonstraat 3 7463 PD Rijssen

t 0548 - 80 19 80 f 0548 - 80 19 55

info@allurebouw.nl www.allurebouw.nl

Tevens een vestiging in Alblasserdam

Wij bieden de laagste hypotheekrente vanNederland Nederlandvia viaeen de Duitse van Duitsebank! bank! Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek bij ons op kantoor of bij u thuis. Ook ‘s avonds!

Huis gezien? Wij onderhandelen en dat kan duizenden euro’s schelen.

BEL DIRECT

071-4024031

Ankerplaats 2 • 2224 TX Katwijk ZH Kijk voor meer informatie op: www.bevr.nl

Nieuw! Speciaal voor jongeren! www.bevrjong.nl Like ons en maak kans op een iPhone 5!


cultuur & uitgaan

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws De ene baksteen is de andere niet LISSE  Bakstenen zijn zo oud als onze beschaving en het bakken van stenen al dateert van duizenden jaren voor Christus. Architectuurfotograaf en historicus Gerard de Bruijn laat aan de hand van foto’s, tekeningen en filmpjes zijn publiek kennismaken met de geschiedenis van de baksteen en toepassingen in binnen- en buitenland. Ook de invloed van baksteen op cultuuruitingen zoals kunstwerken, muziek en taal komt aan de orde. De lezing wordt gehouden op vrijdag 9 november om 20.00 uur bij Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9. Kosten € 5,-, te voldoen aan de balie. In januari start een cursus Baksteen en architectuur.

‘Back to Taphught’ HILLEGOM  Onder de noemer ‘Back to Taphught’ vindt er op 11 november in De Kleine Beurs een kleine reünie plaats van Taphught. Taphught was rond 1978 een schuurtje achter het oude politiebureau, dat in bezit genomen werd door een groep van zo’n 50 jongeren die hier in hun vrije tijd vaak aanwezig waren. Er werd bier gedronken, naar muziek geluisterd en vooral heel erg veel gelachen. Nadat een grote rel met de Hema-jeugd, besloot de burgemeester dat Taphught dicht moest. Hierna viel de groep uiteen. Begin jaren ’90 was er een grote reünie in het jeugdhuis. Nu kunnen in De Kleine Beurs weer oude herinneringen worden opgehaald. De Beurs is vanaf 16.00 uur open.

DINSDAG 6 NOVEMBER 2012

Het koor dat niet de bedoeling was  25 jaar Hillegomse Cantorij  Muziek recht uit het hart HILLEGOM  Op 18 november viert de Cantorij haar 25-jarig bestaan. Opgericht door ds. Jan Hofland groeide het koor. 1987: een nieuwe dominee, een nieuw geluid. Dominee Jan Hofland was nog maar net bevestigd bij de protestantse kerk De Hoeksteen in Hillegom of hij roerde zijn muzikale ziel. Hij plaatste in het kerkblad een oproep voor zangers voor een jeugdkoor en zette daarmee iets in gang dat nu - 25 jaar later - nog steeds bestaat: de Cantorij, het koor dat eigenlijk niet de bedoeling was. Want de jeugd reageerde niet zo vlot; er waren te weinig aanmeldin-

gen om een koor te kunnen starten. Er kwam wel reacties van twintigers en dertigers en al snel volgden er nog meer zangers van zowel protestantse als katholieke huize. Cantorijleden kwamen en gingen. Dirigent van het eerste uur, Ronald van Baekel, vertrok. Cees van der Poel nam het stokje over. Twaalf jaar geleden kwam de huidige dirigent en organist Marcel den Dulk daarvoor in de plaats.

BUITENLAND

Er volgden optredens in en buiten Hillegom, op korendagen in Nederland, Hongarije, het Duitse Kaiserlautern en vele andere locaties en kringen. Zo zong de Cantorij ooit in een trouwdienst waarbij prins

Constantijn aanwezig was. Muziek bindt; een aantal koorleden maakt al 25 jaar deel uit van het koor. Muziek ontspant; de zangers kunnen geen repetitie missen, zingen is haast van levensbelang. Zo groeide de Cantorij uit tot iets anders dan Jan Hofland aanvankelijk op het netvlies had, tot een koor dat nog steeds recht in het hart treft. Een koor dat groeide en zichzelf iedere keer weer overtrof, en tegenwoordig ongeëvenaard bloeit in de bekwame handen van Marcel den Dulk. Hij houdt, evenals de zangers van grensverleggend zingen en leidt het koor langs de paden van kerkmuziek, close harmony, renaissance, barok en andere nieuwe uitdagingen.

Tentoonstelling Kees Karstens

Kinderfilm in Solution HILLEGOM  In samenwerking met Solution vertoont speeltuin Kindervreugd op zaterdag 10 november, om 14.00 uur, de kinderfilm ‘The Pirates (band of misfits)’ in het jongerencentrum. Een niet al te succesvolle, chaotische en bebaarde piratenkapitein moet samen met zijn crew de bittere rivalen Black Bellamy en Cutlass Liz verslaan om de prijs ‘Piraat van het Jaar’. Leden komen gratis binnen; niet-leden betalen € 1,-. De film is voor alle leeftijden. Het is niet de bedoeling dat ouders bij de vertoning zijn. In de pauze staan chips en limonade klaar.

De Cantorij bleek een blijvertje tot vreugde van iedereen. Een feit dat vraagt om een stemmige en feestelijke viering. Op zondag 18 november is het dan ook zover. Dan zullen Jan Hofland – inmiddels met pensioen - en de Cantorij onder leiding van Marcel den Dulk die vijfentwintig jaar gedenken tijdens een viering in de Hoeksteen, gedragen door muziek. Zet maar alvast in de agenda: zondag 18 november, De Hoeksteen, Karel Doormanplein 2, Hillegom, vanaf 17.00 uur, en neem iedereen mee die van mooie muziek en samenzang houdt. De Cantorij zal weer zorgen voor prachtige muzikale en meditatieve momenten.

Geestgrond Theater speelt ‘Het Knipperlicht’ LISSE  Het Geestgrond Theater speelt op vrijdag 9 en zaterdag 10 november ‘Het Knipperlicht’, een blijspel van Emile Lotz.

Ballet om te ontspannen HILLEGOM n Balletschool Martha de Rijk leert zaterdag 10 november om 13.00 uur een nieuwe vorm van ontspanningsballet aan: de Boltentechniek. De les wordt gegeven door balletdanseres Sandra Bolten. Door lichamelijke klachten heeft zij een speciale techniek ontwikkeld om haar lichaam in balans te houden. Sandra leert je bewust worden van je bewegingen. Het is een ontspannende techniek die iedereen kan leren, zowel mannen als vrouwen. De les duurt anderhalf uur en kost € 10,-. Balletschool Martha de Rijk, H. Dunantplein 2. Opgeven bij Sandra Bolten, tel. 06-13242414.

17

Lisserbroek In De Meerkoet en het medisch centrum stelt Kees Karstens zijn schilderijen op papier en doek en tevens werkstukken van speksteen tentoon. De expositie duurt tot 28 december. Foto: PR

HOREN & ZIEN

Bizar

T

ijdens het zappen stuitte ik op Toppop. Onmiddellijk kwamen nostalgische beelden bij me op. Fijne popmuziek, een feestelijk decor met knipperlichten, een brildragende presentator en een lieftallig dansend meisje. Helaas. De ‘nieuwe’ presentator Gerard E. heeft geen bril, danseres Penny de Jager is met pensioen en woont al jaren op Bali en veel muziek valt er niet te beluisteren. Het nieuwe decor bestaat uit een bakstenen wand waarvoor brave meisjes zitten die af en toe op commando met de armen mogen zwaaien. Het programma duurt 50 minuten. Ik heb op mijn stopwatch geregistreerd dat er ongeveer 9 minuten muziek te beluisteren valt. Meestal een fragment van acht seconden, Wie: Wat: Waar: Wanneer:

overschreeuwd door grappig bedoelde opmerkingen. Het grootste deel van het programma bestaat uit ‘diepzinnige gesprekken’ met popsterren die hun nieuwe nummer mogen aanprijzen. Er worden veel cd-hoesjes getoond. Aardig onderdeel is dat bekende bandjes op straat gaan spelen alsof ze een onbekend bandje zijn en dan geld ophalen voor zielige kinderen. Bizar is een modewoord. Het werd door verschillende deelnemers achttien keer gebruikt. Grote verwachtingen had ik van de Nacht van de Popmuziek. Leo B., Matthijs van N. en Fenno W. presenteren dit programma. Leo weet altijd iets interessants te vertellen en laat bijzondere opnames horen en zien. Je mag ook bellen of mai-

amateurmusici Open Podium Kasteel Keukenhof, Lisse zondag 11 november 14.00 uurt

Het is nacht op de overloop van een grote villa. Hier wonen Theo en Valerie Vreeswijk met dochter Juliet. Alledrie hebben ze reden om aan te nemen dat ze het rijk alleen hebben. Maar, al snel komen ze er achter dat dit niet het geval is; sterker er komen nog twee onverwachte gasten. Dan begint het kat en muis spel dat zich deels in het donker afspeelt, want niet iedereen is gebaat bij te veel licht. Het is dan ook niet altijd duidelijk wie nu wie treft op de donkere overloop. Uiteindelijk treffen de bewoners en gasten elkaar .maar moeten er nog wel wat onduidelijkheden en familieperikelen worden opgelost. Het blijspel wordt gespeeld in ’t Poelhuys, Vivaldistraat 4. Aanvang 20.15 uur. Entree 6,50.

MULTI-KUNSTENAAR PETER NIEUWENDIJK BEKIJKT, BELUISTERT, BETAST EN BELEEFT KUNST & CULTUUR IN LISSE EN HILLEGOM

len om een verzoeknummer aan te vragen, dat vervolgens niet in huis blijkt te zijn, want de volgorde ligt al vast. Alles is voorgeprogrammeerd. Televisie is amusement en bedrog tegelijk. Veel gepraat, redelijk wat fragmenten en af en toe een compleet liedje. Bizar. Dat woord werd ook in deze uitzending elf keer gebruikt! Wilt u ongestoord naar muziek luisteren? Zonder commentaar of onderbrekingen. Kijk dan geen tv. Ga eens naar het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Daar kun je jonge talenten zien en beluisteren op het Open Podium. Amateurmusici treden op voor familie en kennissen. Maar ook andere bezoekers zijn welkom om te luisteren naar pop, jazz en klassiek. Ieder nog onbedorven talent mag maximaal 15 minuten ongestoord spelen of zingen. Bent u zelf muzikaal en wilt u eens optreden? Meldt u aan bij kasteelcultureel@keukenhof.nl. Een bizarre ervaring!

Peter Nieuwendijk is bestuurslid van HiPRO (Hillegom Promotie). Ook is hij internationaal voorzitter van de wereldfederatie voor cartoonisten.


I T E I T S I ND

S

2 5 - T OP K 19

L WA

L WA

S

2 5 - T OP K 19

Beds 2 Basic dé nr. 1 beddenspecialist in uw regio!

S G A D ZON 1137..0000 tu/mur OPEN!

AAL VAN MINIM IT E IT L A W K G IN P U Aals u gewend bent van Beds 2 Basic

I TE I T SI N

D

S G N I R P S N E S S A R LUXE BOX S EN M AT zo

G N I R P S X O B T I E T I KWAL COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

Designhoofdbord! + 2 beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matrastopper! + 2 luxe kussens

Normaal € 1.089,NU VOOR

€ 399,-

COMPLETE 2-PERSOONS ELEKTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!!

GRATIS TABLET

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoering

Maat 1.20 cm

LAAGSTE PRIJS!

Bij aanschaf van een luxe boxspring en/of elektrisch bed

5

LEVERBAAR IN VERSCHILLENDE KLEUREN!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING BRIXTON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

Kom langs en test deze fantastische boxspring!

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed Normaal € 4.189,TOP-AANBIEDING V.A. Beds 2 Basic

WINNAAR!!

SUPER STUNT Normaal € 2.399,-

BRIXTON COMPLEET!!!

€ 999,-

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELEKTRISCH VERSTELBAAR Luxe design hoofdbord + 2x elektr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke V olva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem keuze uit diverse maten!

MATRASSEN AANBIEDING

Basic

Royal Wellness 1 GRATIS DEKBED+ 2 GRATIS KUSSENS

LAAGSTE PRIJS!

€ 999,Eigenschappen √ Top HR60 koudschuim √ 4 cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

Monte Carlo MATRAS GRATIS!

€ 39,- p.st.

€ 999,-

€ 179,- p.st.

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ Goed matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bodems

Eigenschappen √ Handgemaakt met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren m2 √ Comfortzones √ Zomer en winterzijde

Eigenschappen √ 19 cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgemaakt

Sleep King

Brighton

Silver 500

Super Queen

MATRAS GRATIS!

€ 269,Eigenschappen √ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19 cm

Leverbaar in alle maten!

Koopavonden

Ma. Di./wo Do./vr. za. Zo.

Do./vr. 18.30-21.00 uur

NIEUW!

MATRAS GRATIS!

€ 599,Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 7-slags pocketveer √ 500 veren m2 + 4 cm koudschuim/ viscose of latex √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen

NIEUW! Beds 2 Basic

WINNAAR!!

MATRAS GRATIS!

in meerdere stoffen en kleuren Prijs voor vaste uitvoering Elektrische versie: incl. draadloos bedienbare elektromotoren, spanningsvrij

Quartz balance PLUS

€ 299,-

Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ 7 slags pocketveer √ 300 veren m2 met 2,5 cm comfortschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

Openingstijden 13.30-18.00 uur 10.00-18.00 uur 10.00-21.00 uur 09.30-17.00 uur 13.00-17.00 uur

Polysensual MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

(Classic handmade)

Leverbaar in alle maten

* TOP DESIGN BOXSPRING * WINNAAR onder de luxe boxsprings * Luxe kwaliteits design hoofdbord * 2x Luxe gestoffeerde boxen * 2x Luxe actieve hoog-laag pocketveer matras (7 zones) * Luxe Henson Twintopper, zomer en winterzijde * Stoffen zijn 100% vuilwerend * Luxe blokpoten met aluminium afgewerkt * Luxe in- & uitstap verlichting

Maat 1.40 cm

Health Emperor

€ 1.975,-

MATRAS GRATIS!

€ 699,Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 24 cm stevig matras √ Pocketveer 7 slags/7 zones √ 3d border met handvaten √ Toplaag HR 60 koudschuim

Balance Sense MATRAS GRATIS!

MATRAS GRATIS!

€ 899,-

€ 599,-

€ 199,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 7-slags micro pocketveer √ 500 m2 met 2 cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Zomer en winterzijde

Eigenschappen √ 7-slags pocketveer √ 360 veren m2 met 2 cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteede comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

Eigenschappen √ 15 cm koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Afritsbaar en wasbaar

Bij Beds

071 2000168

Kerkstraat 58 • 2201 KN Noordwijk (binnen) INGANG Passage • naast De Ridder schoenen

Post @ beds2basic.nl • www.beds2basic.nl

2 Basic

e prijzen • Laagst aliteit kw • Beste comfort e t s e •B vies • TOP-ad rvice e • TOP-s


service

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 6 NOVEMBER 2012

19

De buik vol

W

e staan voor een incheckbalie op Schiphol, Mijn schoonvader heeft een reisje geregeld voor de hele familie. De grondstewardess constateert dat de naam van onze jongste dochter verkeerd is. Er moeten nieuwe tickets gemaakt worden en we zijn door de lange wachtrij al zo laat. Op de achtergrond vraagt mijn schoonmoeder de hele tijd: “Cees, wat is er aan de hand? Cees, is er iets mis met de tickets? Cees, we missen onze vlucht, hoor!” Na de incheckprocedure wacht nog een enorme rij bij de douane. Door de interventie van een afdelingshoofd worden we langs die rij geëscorteerd naar een VIP-lift. Misschien lukt het toch nog de vlucht te halen. De detectiepoortjes laten echter een snerpende piep horen als mijn schoonvader er doorheen stapt. De schoenen moeten uit en de zakken leeg. Het poortje blijft piepen. Twee bozige marechaussees onderwerpen

Column Poespas

COLOFON

hem aan een grondige fouillering. Een apparaat waarmee wij bij een hond of kat de chip aflezen wordt tergend langzaam langs al zijn lichaamsdelen gehaald. De rest van de familie is intussen verder gelopen. Ik wijs voor de zoveelste keer op zijn kunstknie en leg uit dat het poortje daarom piept. Ik vraag de heren, opgewonden en verhit, of ze echt denken dat deze 72-jarige pater familias een bommensmokkelaar is. Op hetzelfde moment word ik bij mijn armen gepakt. Ze bijten me toe dat ik ‘niet hoef te gaan reizen, maar dat ik mag gaan vliegen, als zij dat tenminste goed vinden…’ Dan laten ze ons door, oef! In een huppeldrafje vliegen we door de weidse taxfree ruimte. Mijn vrouw komt ons tegemoet rennen en neemt wat handbagage van haar vader over. Met een eindsprint halen we in de laatste seconde ons vliegtuig. Uitgeput en gesloopt persen we ons in de krap bemeten stoelen.

Tijdens de veiligheidsinstructies dwalen mijn gedachten af naar de operatie van een dag eerder. Een konijntje was aan het bevallen en er zat geen schot in. Het diertje was werkelijk uitgeput. Ze lag op haar zij te hijgen zonder een jong te hebben gekregen. Ze was al onderkoeld ondanks alle inspanning. Dit dreigde fout te lopen. We moesten ingrijpen. Bij de keizersnede keken we verbijsterd in de wond: de baarmoeder bleek gescheurd en er lagen drie jonkies los in haar buik! Een fatale buikvliesontsteking lag in het verschiet. We hebben de baarmoeder snel verwijderd, de buik gespoeld en de moeder razendsnel dichtgehecht. In de couveuse herstelde ze vlot van de ingreep. ’s Avonds mocht ze al naar huis. Nu krijg ik, vlak voordat mijn telefoon uitmoet, een sms dat het heel goed met haar gaat! Drie dagen na aankomst arriveren onze koffers. Die zaten nog in de buik van een of ander vliegtuig.

Lodewijk Kamps is dierenarts in Hillegom en vertelt tweewekelijks over zijn praktijk

ZIJERVELD ZIET Fotograaf: Corine Zijerveld, vaste fotograaf

Oplage 18.500 Verschijnt iedere dinsdag Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066, 2220 CB Katwijk Tel: 071 4022901 Fax: 071 4032325 Redactie: Cor de Mooij, 06-13017660 cor.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl

Datum: 19 oktober Tijdstip: 12.45 uur Locatie: Hillinenweg, Hillegom

redactie@lissernieuws.nl redactie@dehillegommer.nl

Na een zoveelste verkeershinder bij het binnenrijden van mijn gemeente foeterde ik op de persoon die dit alles op zijn/haar geweten heeft. Desondanks was het een mooie dag, warm zelfs. Autoraam open, waardoor ik me binnensmonds moest uitdrukken. Na de bocht reed ik de blauwe lucht in omhoog en zag toen een vrolijk gezelschap naderen. Zoveel roze, wapperende haren en gezelligheid ineens waardoor ik op slag de reden van mijn boze bui vergat: alles kreeg kleur. Volgend jaar zal ik de verantwoordelijk ambtenaar waarschijnlijk dankbaar zijn voor een prachtig stratenplan dat meer veiligheid biedt en goed begaanbaar is voor alle verkeersdeelnemers.

Verslaggevers: Marca Bultink Annemiek Cornelisse Richard Grootbod Ilse Hesp Lodewijk Kamps Ed Olivier Hans Pronk Lia in ‘t Veld Kees van Zuijlen Peter Nieuwendijk Fotografen: Frank Bonnet Rob Joore Wim Krol Bouwe Prins Sven van der Vlugt Cees van ’t Wout Corine Zijerveld Advertenties: Meriam Mesman, 06-46094209 meriam.mesman@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: maandag 10.00 uur. Contactgegevens Binnendienst: Vincent Roos, 071-4091638 Rosita Haasnoot, 071-4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissements-rechtbank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

PUZZEL

De Hillegommer en LisserNieuws worden gratis huis-aan-huis bezorgd in respectievelijk heel Hillegom en Lisse. Daarnaast zijn de kranten ook los op een aantal verspeidingspunten in beide dorpen verkrijgbaar. De afhaalpunten voor Hillegom zijn: Albert Heijn, Dekamarkt, C1000 Van Beest, Zwembad, Gemeentehuis, Tabakshop Evers, Plus Van der Neut De afhaalpunten voor Lisse zijn: Bibliotheek, Gemeente, Digros, Hoogvliet, Boekhandel Grimbergen

De overgebleven letters vormen de oplossing. Stuur uw antwoord uiterlijk 10 november naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk of per mail naar cor.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl. De winnaar van de puzzel van vorige week is P.C. de Mooij uit Rijnsburg. De prijs: bonnen voor een smulpakket t.w.v. € 30,- van het Kwaliteitskwintet in Lisse.


SPORTPLAZA

HILLEGOM

BESTAAT 30 JAAR 1982 - 2012

ake Kennism

n?

n e k e w 4 sporsletcehtsn voor

€ 6,25

P.W.

GROEPSLESSEN • Body Shape • Senioren Fit • Pilates • Steps • Fitness Les • Spinning • Callanetics (BBB) • Buikspierkwartier • Afvalprogramma • Jeugd Fitness • Circuit Training • Yoseikan Budo • Gladiator

r van Profitee is

t a r g r a a 1j sporten 4,2 6 € . v . t.w

FITNESS • Cardio Fitness • Jeugd Fitness • Fysio Fitness • Bedrijfs Fitness • Moving Plaza • Better Belly • Groeps Fitness • Senioren Fit • Fitness 4 Singles • Personal Training • Power Plate • Bedrijfs Fitness • Fitness Only for Ladies

en Student ent abonnem

s Only!

Fitnesvanaf

P.M. 5 9 . € 19

JEUGDSPORTEN • Judo • Karate • Yoseikan Budo • Jeugd Fitness SAUNA’S • Finse sauna • Turkse stoomcabine • Infrarood cabine LES MILLS GROEPLESSEN • Body Pump • Body Balance • Sh’bam

aken? Kennism ssen ugdle

Je

n e k e w 4 sportcehtsn voor sle

€ 10,-

ZONNECABINES KINDEROPVANG RELAX LOUNGE SPINNING ARENA FYSIOTHERAPIE MOVING PLAZA LCD-TV IN APP. GRATIS PARKEREN 7 DAGEN OPEN CLIMATE CONTROL VOEDINGSADVIES

BEL 0252 51 72 27 OF KOM LANGS EN VRAAG NAAR ONZE

NIEUWE VOORDELIGE ABONNEMENTSVORMEN!

30 JAAR

www.facebook.com/Sportplaza-Hillegom HILLEGOM

BEZOEK ONZE NIEUWE SITE: WWW.SPORTPLAZA-HILLEGOM.NL SPORTPARK DE ZANDERIJ, STATIONSWEG 47A, HILLEGOM. TELEFOON 0252 517227.

LN_week_45_12  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you