Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.LISSERNIEUWS.NL

nieuws P5

nieuws P15

religie P13

Zaterdag SamenLoop voor Hoop

Jonge pelgrims gaan naar Rio de Janeiro

Column

n

Poespas

Informatieavond over bestuurlijke toekomst

P15

Plannen Vierkant vallen fout n Boosheid over verdwijnen van parkeerplaatsen

KoetActief houdt barbecue lisserbroek

KoetActief organiseert een barbecue speciaal voor zijn donateurs. De vrijwilligers van KoetActief willen op deze manier de donateurs bedanken voor hun steun. De barbecue is op zaterdag 15 juni bij de Schaats- en Skeelerclub vanaf 16.00 uur. Om 18.00 uur gaat de barbecue aan. Aanmelden voor 8 juni via info@koetactief.nl. De barbecue is gratis, de drankjes niet. n

Zondag 9 juni zullen vanaf 14.00 uur zes blaaskapellen strijden om de eer en een bokaal. De deelnemers zijn: Nu Je er Toch Band, de Feesttoeters, Ladderszat, De Flierefluiters, Ex btw en de Keietoeters. Zij spelen ieder tweemaal 15 minuten.

Een kunstenaarsimpressie van hoe ’t Vierkant er over een half jaar uit moet zien. | Afb. PR

Het is nu eenmaal niet realistisch om binnen een gebied van een paar straten aparte parkeerzones te benoemen. Daar is Lisse niet groot genoeg voor”. Maar een aantal winkeliers rond het plein blijkt daar nu toch anders over te denken. Bij de laatste inspraakronde kwam het hoge woord eruit: het verlies van de parkeer-

plaatsen op het plein steekt de winkeliers. “Dat dit door de wethouder een horecaplein wordt genoemd, is veelzeggend”, vindt de eigenaar van boekhandel Grimbergen. Ook hij hoopt dat de plannen nog veranderd kunnen worden, ook al zijn er al veel besprekingen geweest. Volgens Joop Janssen is daarbij niet goed geluisterd naar de mening

van de leden van de schetsgroep over het verdwijnen van parkeerplaatsen. Hij denkt nu over een procedure om tot vergoeding van planschade te komen en wil desnoods een raadsbesluit over herinrichting van ’t Vierkant aanvechten bij de rechter. Daarbij is hij niet van plan snel op te geven. “Ik ga tot de Hoge Raad door”.

Nationale Straatspeeldag LISSE n Dit jaar wordt voor de tweede keer de nationale Straatspeeldag ook in Lisse gehouden. Woensdag 12 juni zijn onder andere de Wagenstraat en de Wagendwarsstraat rondom Salvatori het domein van de kinderen.

“De straten worden geheel voor verkeer afgesloten, zodat de kinderen

ongehinderd, maar vooral veilig kunnen spelen”, vertelt Aart Koelewijn van Salvatori. “Vorig jaar is door het organiseren van de Straatspeeldag een mooie samenwerking ontstaan tussen de Gemeente Lisse, het Jongerenwerk Lisse, het Salvatori-team en de bewoners van de wijk. In en rond Salvatori vinden veel activiteiten plaats met het doel mensen uit de buurt bij elkaar te brengen.”

Er is een keur aan spellen, zoals de bibberspiraal, het bekerstapelspel en een tuimeldoolhof. Ieder spelletje wordt door een vrijwilliger begeleid. Deelname aan de Straatspeeldag is gratis. De feestelijke opening vindt plaats om 14.00 uur. Voor eventuele informatie kan men contact opnemen met aart Koelewijn, tel. 06 13093452.

VOOR UW KUNSTGEBIT DE BESTE KEUZE Gratis advies Alle soorten kunstgebitten, ook op implantaten Avond of weekendafspraak in overleg

Parketvloer

Schuren en Oliën v.a. € 22,50 per m2

www.kroonparket.nl

Blaaskapellen strijden op ‘t Vierkant LISSE n Na het succes van de eerste editie van vorig jaar, organiseert blaaskapel De Pretnoten ook dit jaar het festival ‘Dweilen op ’t Vierkant’.

Lisse n Winkeliers rond ’t Vierkant in Lisse vinden dat de herinrichtingsplannen voor het plein teveel uitgaan van de Horeca. ‘De gemeente heeft geluisterd naar de ondernemers die het hardste riepen’. Vooral het verdwijnen van parkeerplaatsen op het plein steekt de winkeliers. “Voor mij is een parkeerplaats voor de deur van groot belang”, zegt Joop Janssen van Ter Gouw Schoenen. “En juist die parkeerplaats verdwijnt nu. Hoe moeten mensen die slecht ter been zijn nu bij me komen?” Hij is één van een groeiende groep winkeliers die niet tevreden zijn over het huidige plan van de gemeente met ’t Vierkant. “Nu kan de gemeenteraad het plan vaststellen”, zei wethouder Cia Kroon twee weken geleden. Aan een traject van jaren om tot herinrichting van het plein te komen, leek een succesvol einde te komen. Een speciaal gevormde groep van inwoners, ondernemers en bezoekers kwam samen met de gemeente tot een plan. Dat daarbij op ’t Vierkant zelf minder parkeerplaatsen zullen terugkomen, is volgens wethouder Kroon geen onoverkomelijk probleem. “Op plaatsen dichtbij kunnen mensen nog altijd parkeren.

4 juni 2013 JAARGANG 01 NR 23

Vergoeding via uw zorgverzekeraar Weekenddienst 06 1 777 6 777

LISSE TPP H. M. VAN BEEK KANAALSTRAAT 187a 0252 425 850 HILLEGOM TPP VAN HOOFF WILHELMINALAAN 1A 0252 520 605

De blaaskapellen worden beoordeeld door drie juryleden, bestaande uit twee professionele en één publieksjurylid. Dit jaar kunnen alle bezoekers (mede) bepalen welke kapel de Publieksprijs 2013 mag ontvangen. De Pretnoten hebben op hun facebookpagina een speciale poll aangemaakt, waar men kan stemmen op de favoriete kapel, facebook.com/ DweilenOptVierkantLisse. De Pretnoten doen zelf niet mee aan het festival, maar spelen tijdens het juryberaad. Burgemeester Lies Spruit reikt de prijzen uit.

Bridgeclub Lisse houdt zomerdrives Lisse n De zomerdrives van Bridgeclub Lisse worden gehouden op woensdagavonden van 12 juni t/m 7 augustus. De finale is op 14 augustus. Er wordt gespeeld in de Voorhof aan de Bondstraat 1 in Lisse. Aanvang is om 19.45 uur. Aanmelden kan via es@schrama. nl , 06-48413991 of aan de zaal van 19.15 tot 19.30. Men wordt verzocht het NBB-lidmaatschapsnummer van te voren op te geven of mee te nemen. De kosten zijn €5,- per paar. Ook de zgn. thuisbridgers zijn welkom. Er zijn leuke prijzen te winnen. Na 3 rondes is er een pauze. De uitslagen zijn te vinden op www. nbbclubsite.nl/club9020.

Autorijschool

Jan Spaans Kwaliteit voor een goede prijs (al 24 jaar ervaring)

www.rijschoolspaans.nl info@rijschoolspaans.nl 06 - 51.07.41.49


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 4 juni 2013

3

Kookworkshops in Het Eiland Beinsdorp n Dit voorjaar staan er weer een serie kookworkshops op stapel in dorpshuis het Eiland.

210 Leerlingen deden dit jaar mee aan het praktisch verkeersexamen. | Foto: Annemiek Cornelissen

Leerlingen op de fiets voor verkeersexamen HILLEGOM n Op woensdag 29 mei vond in Hillegom weer het praktische verkeersexamen plaats voor de Hillegomse Basisscholen. Het examen werd weer georganiseerd door VVN afdeling Hillegom. Dit jaar deden zeven basisscholen mee.

De Toermalijn doet om het jaar mee, dus was deze keer niet present, maar volgend jaar weer wel. In totaal stapten 210 leerlingen op de fiets om het examen af te leggen. Van te voren hadden zij goed geoefend. Het parcours was iets veranderd in verband met de werkzaamheden op de Prins Hendrikstraat, hetgeen betekende dat de route door de Emmastraat ging en de leerlingen vervolgens linksaf de Hofstraat in moesten rijden om weer op de oude route uit te komen. De leerkrachten en klassen-

ouders zijn weer hard achter hulp aan gegaan, waardoor alle controleposten bemand konden worden. De eerste leerling startte om 8.30 bij gebouw De Drempel achter de Jozefkerk en de laatste vertrok rond 12.00 uur. Nadat de fiets goedgekeurd was mochten de leerlingen het parcours rijden. De keuring werd uitgevoerd door de politie Hollands Midden in samenwerking met het bestuur van VVN afdeling Hillegom. Verder was er hulp van verkeersregelaars om de leerlingen veilig over te laten bij de Weerlaan naar de Tongelaer. Ook was er EHBO aanwezig zijn. Een aantal verkeersouders hebben ook de handen uit de mouwen gestoken tijdens het examen.“We zijn heel erg blij met alle vrijwilligers, die deze ochtend aanwezig waren, zonder hen hadden we geen fietsexamen kunnen houden”.

De vaste bezoekers hebben Het Eiland al weten te vinden om zich voor een of meer kookworkshops in te schrijven. Uiteraard willen we iedereen in de gelegenheid stellen om zo’n gezellige avond mee te maken, leuke recepten uit te proberen samen met een groepje andere deelnemers. Tijdens de workshopavonden kunnen er maximaal 10 personen deelnemen, terwijl een minimum aantal deelnemers van 8 noodzakelijk is om de avond te laten doorgaan. Er bestaat ook de mogelijkheid om met een zelf samengestelde groep van minimaal 8 en maximaal 10 personen een workshop te boeken op een andere avond dan de in onderstaand schema genoemde data

(e.e.a. in overleg). Er is een gevarieerd thema-aanbod zoals uit bijgaand overzicht zal blijken. Op de volgende avonden zijn er nog plaatsen beschikbaar: Woensdag 12 juni - Tapas; woensdag 26 juni - Italiaanse gerechten; woensdag 3 juli - barbecue bijgerechten. De workshops beginnen om 19.30 uur en duren tot ongeveer 22.30 uur. Tijdens elke workshop worden 10 gerechten gemaakt, die na het kookgedeelte gezamenlijk worden geproefd. Nieuwe thema’s

Er zijn dit seizoen 2 nieuwe thema’s: Oosterse gerechten en Koken

uit de voorraadkast. Omdat de geplande avonden met deze thema’s zijn volgeboekt, bestaat de mogelijkheid om op de volgende datum zo’n thema-avond te boeken: 19 juni of een andere datum na overleg. Voorwaarde is dat er minimaal 8 en maximaal 10 personen tegelijkertijd worden aangemeld. De kosten voor een workshop bedragen€ 22,50 per persoon. De kosten moeten een week voor de workshop zijn voldaan. Voor dit bedrag krijgt men, behalve een gezellige avond uit, een kopje koffie of thee aan het begin, een glas wijn bij het proeven van de gerechten en gebruik van alle materialen. Uiteraard krijgt iedereen na afloop de recepten mee naar huis. Informatie en inschrijven bij Thea Verbeek, 0252-529892.

Feestzanger neemt videoclip op HILLEGOM n De Hillegomse feestzanger William Schniedewind heeft op dinsdag 28 mei zijn eerste clip opgenomen bij zijn debuutsingle ‘Feest’. Zoals eigenlijk al te verwachten valt van deze zanger is het een echt feestnummer, waar lekker op meegezongen kan worden. Er werd dan ook volop polonaise gelopen.

De single wordt geproduceerd door Harry Verhoeven van Soundsupport Nederland, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in de muziek. De clip werd opgenomen in café Gewoon Gezellig, waar niet alleen buiten op het terras maar ook binnen opnamen werden gemaakt. Mede door het prachtige weer is het

een gezellige clip geworden. ‘Feest’ is een feestsingle met een zomers tintje. De clip staat binnenkort op tv oranje en sterren.nl. De single is opgenomen in de studio van Sound Support Nederland in Lisse, waar de Hillegomse zanger alweer heel wat jaartjes zingt. Zijn motto is om mensen blij te maken met zijn muziek en dan met name de mensen die hem waarderen en van hem houden. Dromen heeft hij niet echt. Schniedewind vindt goede gezondheid het belangrijkste. Bij de clipopname waren fans aanwezig, maar ook zijn opa en oma, ouders, zusje en broertje. Verwacht wordt dat de single op zeer korte termijn wordt gepresenteerd.

De Gele Hoed gaf afgelopen vrijdag een jubileumconcert in de Grote Kerk. | Foto: PR

De Gele Hoed geeft jubileumconcert lisse n Vrijdag 31 mei vond in Lisse in aanwezigheid van burgemeester Lies Spruit in de Grote Kerk een drukbezocht concert plaats van het jubilerende a capella koor De Gele Hoed. Alwyn Evans uit Wales was door het koor als gastsolist uitgenodigd. Hij zong, begeleid door zijn eigen pianiste Elened Thomas, enkele volksliederen in het Welsh. Verder was er dwarsfluitmuziek, verzorgd door Annemieke Luijk en Esther Randsdorp. Het koor liet het aanwezige publiek kennismaken met liederen uit onder andere Kroatië, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Mexico en Zweden. Indruk maakten vooral het Russische gebed ‘Tebe Poem’ en het Ave Verum van Mozart. De Gele Hoed besloot hun programma met twee mooie Scandinavische liederen, waaronder het prachtig doorleefde ‘lied van Gabriella’, afkomstige uit de film ‘As it is in heaven’. Een film die ieder koorlid eigenlijk gezien moet hebben. Wales

William Schniedewind heeft een clip opgenomen voor zijn debuutsingle ‘Feest’. | Foto: Annemiek Cornelissen

De uitwisseling tussen koren uit Nederland en uit Wales dateert al van vlak na de tweede wereldoorlog. Een Engelsman die in Nederland had gevochten wilde na de oorlog

graag terugkomen naar Nederland. Ditmaal niet met wapens maar met muziek. Hij bracht een koor uit Wales in contact met koren uit ’s Hertogenbosch en Huizen. Uit deze contacten is uiteindelijk ook het contact met De Gele Hoed ontstaan. De Gele Hoed staat al vele jaren onder leiding van de enthousiaste dirigente Micheline de Rooy. In de regio neemt het koor een geheel eigen plaats in te midden van de vele pop-, musical- en klassieke koren. Bij a capella zingen, dus zonder begeleiding, komt het heel erg aan op luisteren naar elkaar. Stemmen moeten zich voegen tot een klinkend geheel met aandacht voor de verschillende stemgroepen onderling. De rol van de dirigent is daarbij heel belangrijk. Pianobege-

leiding kan een koor steun geven om bijvoorbeeld goed op toon te blijven en op tempo. Maar een a capella koor moet het, samen met de dirigent, helemaal zelf doen. Daar staat tegenover dat het de dirigent veel vrijheid geeft om te spelen met het tempo. Plezier in zingen staat bij het vierstemmige koor voorop. Op dit moment telt De Gele Hoed 18 leden: 6 sopranen, 5 alten, 3 tenoren en 4 bassen. In de afgelopen 20 jaar is er een heel divers repertoire opgebouwd en heeft het koor een eigen geluid ontwikkeld. In het jubileumjaar 2013 is er volop gelegenheid om daar iets van te gaan horen. Jubileumjaar

Jubileumjaar 2013 kent een vol programma met vele optredens. Zo is het koor op 29 juni te horen in de Oude Kerk in Delft, in september tijdens de Open Monumentendag en met een workshop tijdens de Hardraverijweek. Op 23 november geeft het koor nog een concert in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof.


Herenschoenen merken

Grote uitverkoop met kortingen tot

v. Bommel Floris Mephisto Timberland Austalian REHAB Rockport GREVE

60%

Kinderschoenen merken Track Twins Bunnies RedRag Redzz Devalab ShoeMe

Damesschoenen merken Gabor Lilian Unisa Carmens Paul Green Wolky Mjus

schoenen Henri Dunantplein 29-31 2181 EM HILLEGOM Tel.nr. 0252 515360 info@harlyschoenen.nl

S LIS K J I

SE < OUD RAA LIS DW K IJ

SE < OUD RAA LIS DW IJK

RAA DW

Op jezelf wonen in het hart van Lisse? Kopen vanaf € 560,– p/m.* Daar ga je niet voor huren. vanaf € 177.000,– v.o.n. ■ inclusief eigen parkeerplaats en berging ■ oplevering: oktober 2013

Nog enkele appartementen te koop! ...Nieuwsgierig? Kijk op onze website www.oudraadwijk.nl Maak een afspraak met de makelaar en neem een kijkje op de bouwplaats. * Vraag naar de voorwaarden.

Verkoopbemiddeling

Ontwikkeling en realisatie: ‘Alles voor elkaar’

Heereweg 231

2161 BG Lisse

Tel. 0252-41 90 49

info@wilbrinkvandervlugt.nl

SE < OUD RAA LIS DW IJK


SamenLoop voor Hoop

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

SamenLoop De Samenloop is ook voor kinderen! Het is bijna zover, 8 en 9 juni gaat de Samenloop voor Hoop Hillegom en Lisse plaatsvinden. Van zaterdag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur zullen de deelnemers hun rondjes gaan lopen. Dit jaar zijn de basisscholen van Hillegom en Lisse uitgenodigd om samen met kinderen van de bovenbouwgroepen mee te doen. De Lisbloem uit Lisse reageerde direct heel enthousiast en heeft ingeschreven met een team van 19 deelnemers. Uit Hillegom heeft de Jozefschool zich aangemeld. Van beide basisscholen komen leerlingen van de bovenbouw op zaterdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur meelopen. Er zal dan ook een groep van 15 kinderen van basisschool de Giraf uit Hillegom aanwezig zijn. Basisschool Hilmare heeft geen eigen team ingeschreven maar levert een bijdrage aan het team Longest Breath. De Lisbloem heeft tijdens de jaarlijkse fancy fair aandacht gevraagd voor de Samenloop, er was een informatiestand en er werden informatiefolders uitgedeeld. Leerlingen van de bovenbouw zijn druk bezig met het verkopen van kaarsenzakken en polsbandjes. Het team bestaat uit collega’s en ouders. Teamcaptain Patricia van der Geer is erg blij met het enthousiasme voor de Samenloop voor Hoop. Dat er in de afgelopen jaren meerdere collega’s en ouders kanker hebben gehad is een belangrijke motivatie om mee te doen. Twee jaar geleden hebben leerlingen van het voortgezet onderwijs polsbandjes verkocht, ook dit jaar gaan de onderbouwleerlingen van Fioretticollege Hillegom polsbandjes verkopen. Mogelijk gaat er zaterdagmiddag ook een groep eerstejaars leerlingen met het team van het Fioretti meelopen. De deelnemende kinderen kunnen ’s middags eerst kijken naar een voetbalevenement met medewerking van de Ajax Foundation. Tijdens het lopen kunnen we genieten van een swingend optreden van Quite Simple.

dinsdag 4 juni 2013

5

Boeiend amusement tijdens SamenLoop voor Hoop n 65 teams en 110 survivors zijn van de partij Streek n Aan de Samenloop voor Hoop Hillegom-Lisse nemen maar liefst 65 teams deel en naar verwachting zullen rond de 1600 mensen lopen in de voortdurende strijd tegen kanker. De Samenloop vindt plaats bij Copex, Weerlaan 5 te Hillegom. in het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juni. Het betreft een 24 uurs evenement, waar jong en oud hun beste beetje kunnen voortzetten voor het goede doel. Het belooft dit jaar weer een mooi en warm samenzijn te worden. Inmiddels hebben zich 65 teams aangemeld en het Adamas Inloophuis zal ongeveer 110 survivors ontvangen. De hoogtepunten zijn de ceremonies: de opening om 13.30 uur, de kaarsenceremonie om 23.00 uur en de sluiting om 14.00 uur. Amusement

Voor de lopers en de bezoekers is een afwisselend amusementsprogramma opgesteld. Zo wordt er op zaterdagmiddag een voetbalevenement georganiseerd door de Ajax voetbal foundation. Daarnaast treden er bekende bands en koren op zoals Quite Simpel, Stand Fiddle en de Big Band Bollenstreek. Ook zullen er dansoptredens zijn onder

fantastische amusementsprogramma, hoopt de organisatie deze Samenloop tot een groot succes te maken en een mooi bedrag in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Mocht u zich niet hebben ingeschreven maar toch mee willen lopen, dan kan dat. Tijdens de SamenLoop kan men zich tegen betaling van 10 euro alsnog inschrijven om mee te lopen.

andere door Balletschool Martha de Rijk. Verder kan men sportief bezig zijn met Sportplaza. Op zaterdag zullen de spectaculaire steltenlopers White Wings te zien zijn! Voor de jeugd is er een springkussen en worden er tal van creatieve activiteiten georganiseerd. Dankzij de inzet van de Hillegomse Jeu de Boulevereniging kan er ook jeu de boules worden gespeeld. Ook kan men genieten van de diverse activiteiten van de deelnemende teams, die daarmee geld willen inzamelen voor het KWF. Uiteraard zijn er ook kraampjes waar men wat te eten of drinken kan kopen. Met alle deelnemende teams, de speciale zorg van het Adamas inloophuis voor de survivors en het

ZO Gospel, winnaar van Korenslag, verzorgt op de zaterdagmiddag een optreden. | Foto: PR

Wordt de 140.000 euro dit jaar geëvenaard?

SamenLoop staat voor saamhorigheid

HILLEGOM n Tijdens een persconferentie op het Copexterrein kreeg de pers van Ad van Lierop en Anne Verdoes van de Commissie van Samenloop voor hoop een uitgebreide rondleiding en een uiteenzetting over het programma. Deze gaat om 13.15 uur van start met een openingsceremonie, waarna de teamcaptains uitleg krijgen.

Ruim een jaar geleden zijn de voorbereidingen gestart voor de 2e Samenloop voor Hoop Hillegom-Lisse, een klus die wij in 2011 voor het eerst hebben volbracht. Toen hebben we een van de meest succesvolle lopen in Nederland georganiseerd: zo’n 1800 lopers waren onze gast en gezamenlijk wisten zij €140.000 in te zamelen voor het KWF. Maar het belangrijkste was dat we tijdens die 24 uur een gevoel van saamhorigheid wisten te creëren, waarin we samen één waren in de strijd tegen kanker.

Tot nu toe hebben 65 teams zich al voor het evenement opgegeven. Voor de lopers zal een aantal prominenten lopen. Het is nog niet

precies bekend wie, maar het zal zeker de voorzitter van Samenloop voor Hoop Henk Westerhof zijn, de burgemeester van Lisse, Lies Spruit en wethouder Ton van Rijnberk van Hillegom Jan Broekhuis. Twee jaar geleden heeft de SamenLoop voor Hoop naar schatting 10.000 belangstellenden uit de wijde omgeving getrokken. Ook dit jaar hoopt de organisatie weer op veel publiek. Aan het eind van de loop bleek de opbrengst 120.000 euro te zijn, daar kwam later nog geld van sponsoren bij, met als gevolg dat het eindbedrag op 140.000 euro kwam.

De lat voor onze 2e Samenloop ligt hoog, zo zou je denken. Zo voelen wij het niet en we zijn ervan overtuigd dat dankzij de inzet en de support van velen ook deze loop weer een succes gaat worden, hoewel we waarschijnlijk minder geld zullen inzamelen dan in 2011. Dat mag niet worden toegeschreven aan een gebrek aan enthousiasme van de teams en de sponsors, maar ook hier zijn de gevolgen van

Pannenkoeken voor Fio

de recessie voelbaar. Natuurlijk is het belangrijk dat we veel geld inzamelen, waarmee het KWF belangrijk onderzoek kan financieren, maar de Samenloop is voor ons echt geslaagd als op 8 en 9 juni die saamhorigheid weer voelbaar zal zijn. Dat we die mensen die strijden tegen kanker onze onvoorwaardelijke support laten voelen en dat we samen hen herdenken, die aan de gevolgen van kanker zijn overleden. Wij zijn er klaar voor en samen met 200 vrijwilligers, de artiesten, de horeca, de gastvrouwen van het Adamas Inloophuis, de lopers, de survivors en de bezoekers gaan we er een onvergetelijk evenement van maken, waar die saamhorigheid opnieuw zal worden beleefd. Wij hopen dat u daar deelgenoot van wilt zijn en wij verwelkomen u graag op de 8e en 9e juni op het terrein van Copex!. Henk Westerhof Voorzitter Samenloop Hillegom-Lisse

Programma

Om de leerlingen van het Fioretti te motiveren heeft restaurant Pozthuiz Pannenkoeken Enzovoort een prachtig aanbod gedaan. De 18 leerlingen die zich het meest inzetten voor de Samenloop gaan met elkaar naar het Pozthuiz om te genieten van een heerlijke pannenkoek. De 260 eerstejaars gaan dit weekend zoveel mogelijk familieleden en kennissen vragen een donatie te doen voor een polsbandje of een kaarsenzak. Ook kunnen de leerlingen zich begin volgende week aanmelden voor de kinderloop op zaterdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur. De steltlopers van White Wings zorgen met hun schitterende choreografie voor een feeëriek schouwspel. | Foto: PR

Zaterdag 8 juni 13.15-14.00 uur: Openingsceremonie 14.00-14.45 uur: Opening, ZO Gospel 14.45-15.30 uur: Voetbalevenement m.m.v. de Ajax Foundation 15.30-16.15 uur: Quite Simple 16.15-16.45 uur: Eigenwijs 16.45-17.30 uur: Crescendo 17.30-17.45 uur: DJ Yves 17.45-18.15 uur: Duo Koffer 18.15-18.30 uur: White Wings 18.30-19.00 uur: Ballet Martha de Rijk 19.00-19.30 uur: Himonos 19.30-20.00 uur: Saxiesextet 20.00-20.15 uur: White Wings 20.15-21.00 uur: Stand Fiddle 21.00-21.15 uur: White Wings 21.15-21.45 uur: Celtic Band 21.45-22.00 uur: Verrassingsact 22.00-22.45 uur: Run For Cover 22.45-23.30 uur: Indrukwekkende kaarsenceremonie. Optredens van

het Adamas kinderkoor, Iet van Lierop en het duo Koffer 23.30-24.00 uur: Pretnoten 24.00-09.00 uur: Lopen gaat door onder begeleiding van rustige achtergrondmuziek Zondag 9 juni 09.00-10.00 uur: Sportplaza 10.00-10.30 uur: Andana 10.30-11.15 uur: Symphoenix 11.15-12.00 uur: Shantykoor De Zilk 12.00-12.15 uur: DJ Yves 12.15-12.45 uur: Sportplaza 12.45-13.15 uur: Big Band Bollenstreek 13.15-13.30 uur: Pauze 13.30-14.00 uur: Big Band Bollenstreek 14.00-14.15 uur: Feestelijke slotceremonie 14.15-14.45 uur: Big Band Bollenstreek


voor uw tuin of oprit. Ruim •30STRATENMAKER jaar ervaring. Leveren van alle materialen. Schuttingen. Ook voor kleine reparaties en afvoer. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322.

• Eerhart Sierbestrating.

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! 5114674-5118394. Uw dak-specialist!

Het is fijn

Uw adviseur Henri van Hardeveld

We hebben veel tevreden klanten overal en maken ook graag inwoners van Hillegom blij met Prettig Thuis. Met ons hele pakket aan diensten en hulp kunt u namelijk gewoon thuis blijven wonen. Wij helpen, verzorgen maar we drinken ook gezellig koffie of halen boodschappen en meer. ‘Het is zo fijn’, horen we vaak, ‘zo vertrouwd’, ‘zo wil ik wel altijd thuis blijven wonen.’ Wilt u ook hulp van Prettig Thuis? Bel 023 - 8 918 918 of kijk eens op http://prettigthuis

Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huisT.H.: VAK.BUNG. in Drenthe. All-in en met werkbegeleiding/bijles aangeboden door korting. Fam. v. Went, 071-3618676. ervaren A/B student. Tel. 071-5616768. www.vakantiebungalow-dr.nl BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

• •

50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

• Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorschoten? www.tcdekampioen.nl.

STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319. schipvanleiden.nl. •Mooiwww.zalenverhuurkruyt bruin café in oude centrum van Leiden. Voor

afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

Student wil u graag helpen met COMPUTER•PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250.

• GEVEL/SCHOORSTEENRESTAURATIE? Uithakken (slijpen)-voegen-reinigen-impregnerenknipvoegen-metselwerk. Altijd gratis advies en geheel vrijblijvend prijsopgave. Tel. 06-20897322.

in de schaduw? Wij zagen bomen •omZit enu nog takken af. Telefoon 070-5111923 of 0653794870.

Te huur GARAGEbox? Opslagbox centrum Rijnsburg. Tel. 071-4021324.

• Begraven Openingstijden: maandag dinsdag t/m vrijdag zaterdag

• Cremeren • Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein

GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480.

WEDUWNAAR 70+ zoekt gezellige vrouw om de eenzaamheid op te lossen. Brief onder nummer 201359 naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk.

Zaterdag SNUFFELMARKT. Vrij entree. •Vinkenweg 74 Rijnsburg.

• Dag en nacht bereikbaar

Hoofdstraat 26 - Hillegom Tel. 0252-520557 - 06-22795993 Fax 0252-525870

dwarsfluitles in Leiderdorp-Oranjewijk. Ervaren, enthousiaste docente. Gratis proefles. Info: www.fluitles.nl of 071-5891939.

Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

gesloten 10.00 tot 17.30 uur 10.00 tot 16.00 uur

MAXIMODE UITVERKOOP 1 stuk 30%, 2 •stuks 40%, 3 stuks of meer 50% korting (m.u.v. de

Te huur gevraagd: opslagruimte tussen hoogzomercollectie). Maximode, Koninginneweg 18, 100 en 200 m2, voorzien van verwarming, verlich071-4018833. ting en water. Tel. 06-49799327.

plaagdieren, dienstverlening. •Tel.wespen, 06-54948365 / 070-5115927. vofroessinghvaniterson.com

Vakbekwame TUINMAN voor al uw straatwerk, mos verwijderen, grasveld verwijderen, mos op bestrating, snoeiwerk, schuttingen, opschonen van uw tuin etc. Gratis advies. KvK inschr. 06-46410227.

Duurzaamheid in de regio

Rust, privacy vindt u in bosrijk Voorthuizen. CHALET 70 m2 te koop met heerlijke zonnige tuin 200 m2. Informatie tel. 0252-757956 of 06-44114066.

8 juni Vlooienmarkt Katwijk a/d •PietZat.Heinlaan. Kraam € 25,- www.donevents.nl 088-2226900.

Gezocht door rustig persoon een vrije, rustige kamer om regelmatig een paar uur overdag te gebruiken (niet om te wonen) in Oegstgeest of directe omgeving (bv. Vogelwijk of Raadsherenbuurt), vanaf oktober 2013. Brief onder nummer 201360 naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk.

patienten IBD (inflamma•toryChronische bowel disease) gezocht die geen genezing in

het reguliere circuit vinden. Wij bieden een nieuw medisch voedingssupplement aan. Vraag er naar bij uw huisarts of neem contact op via de website www.recoflor.nl Genezing vanaf 5 euro per dag mogelijk.

Te huur: garages voor stalling en/of opslag Oegstgeest bij Lange Voort/Wijttenbachweg. Keij Beheer 071-5123264.

Privé garagesale Kabelbaan 11, 2352 BL Leiderdorp. Elke zaterdag vanaf 10 uur.

Spanje C.Blanca Altea, Royaal luxe appartement direct aan zee, nog vrij juni en augustus voor weinig, bel 06-53269340 voor info.

www.nmehollandrijnland.nl: Al het groene aanbod onder één dak In de regio gebeurt veel op het gebied van natuur- en milieuactiviteiten. Maar waar gebeurt wat? Wat kost het? Wat zijn de openingstijden en wanneer zijn er activiteiten? En hoe schrijf ik me in? Op www.nmehollandrijnland.nl kunt u het totale regionale aanbod van natuur- en milieuactiviteiten doorzoeken en boeken. Aanbieders zijn onder andere NME-Leiden, Stichting vogelpark Avifauna, Naturalis en Dunea. Zij bieden activiteiten aan voor gezinnen, bedrijfsuitjes en voor in de klas. Speciaal voor basisscholen uit de regio organiseert Samen Duurzaam twee informatiemarkten. Daar ziet u wat er het komende schooljaar allemaal te doen is aan natuur- en milieuactiviteiten, die te boeken zijn via de website. De informatiemarkten zijn op 19 juni in Leiden en 26 juni in Lisse. Aanmelden kan via www.nmehollandrijnland.nl.

Groene Voetstappen Van 23 tot en met 29 september gaan basisschoolleerlingen uit de regio weer op stap voor een beter klimaat. In deze week verzamelen leerlingen Groene Voetstappen door zoveel mogelijk naar school te lopen, fietsen, steppen of skeeleren. Dit project draagt bij aan bewustwording over het klimaat en de rol van de kinderen hierin. Doe gratis mee Wilt u meedoen met uw klas of school? Meld dit dan via www.odwh.nl/groenevoetstappen. De inschrijving sluit op 1 augustus. De Omgevingsdienst biedt dit project kosteloos aan namens de gemeente, normaal kost deelname € 0,37 per leerling. Daarnaast biedt de Omgevingsdienst basisscholen kosteloos verschillende middelen aan, zoals een Groene Voetstappen beker en vlag. Hiermee kunt u het project nog meer aandacht geven op school.

Namens de gemeenten uit Holland Rijnland

Riesling Weekmenu ‘een eigentijds restaurant in een historisch pand’ Stationsweg 59 Lisse 0252 - 420700 www.lizz.nu

* gebakken gamba’s op een salade met een mango-limoendressing * in de oven gegaarde tong-scharfilet met een Riesling-beurre blanc saus en doperwtencreme * gemarineerde Hollandse aardbeien met vanilleroomijs en kletskop met sinaasappelschuim

NIEUWE RT MENUKAA

Prijs van dit menu €

29,50

Diverse Riesling wijnen per glas verkrijgbaar.


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 4 juni 2013

7

Hans Huiberts verstevigt koppositie HILLEGOM n Op 29 mei visten de leden van hengelsportvereniging De Vroegte Wint de 7e witviswedstrijd van de woensdagcompetitie. Plaats van handeling was de Ringvaart van de Haarlemmermeer, tegenover de voormalige suikerfabriek in Halfweg. De DVW- clan had deze wedstrijd nogal wat hindernissen te overwinnen. Op de eerste laats regende het pijpenstelen en op de tweede plaats werd er op dezelfde dag een groot roei evenement georganiseerd. De boten voeren soms wel drie rijen dik door de Ringvaart en dus moesten soms de lijnen snel worden ingehaald om schade aan het vistuig te voorkomen.

In totaal werd er 40 kilo en 4 ons gevangen. Koploper Hans Huiberts nam meer dan een derde van dit resultaat voor zijn rekening want hij zegevierde met 15 kilo en 2 ons. Op

veilige afstand 7520 gram, eindigde Bert van de Vorstenborgh als tweede, derde werd Henk Wiesener met 4780 gram. Daarna liepen de vangsten geleidelijk terug. Engel Warmerdam ving zelfs helemaal niets, maar mag dit resultaat na afloop van de competitie aftrekken. Na 7 wedstrijden heeft lijstaanvoerder Hans Huiberts zijn toch al aanzienlijke voorsprong in het voorlopige algemene klassement nog verder uitgebouwd. Hij staat met 56 kilo en 460 gram eenzaam aan kop. Henk Wiesener heeft met 30 kilo en 140 gram al meer dan 25 kilo achterstand, Wim Dannijs staat nu derde met 29 kilo 520 gram. Als Hans Huiberts zo blijft vissen zal er voor de concurrentie maar bitter weinig te halen zijn. Met vissen weet je het echter maar nooit. Ook een goede sportvisser kan één of meerdere off-days hebben en de competitie is nog niet eens halverwege. Dringen bij de clowns voor het afstempelen. | Foto: Lia in ’t Veld

Voorverkoop kaarten Smartlappenfestival HILLEGOM

n De Kaarten voor het Smartlappenfestival zijn al in de voorverkoop gegaan. Belle Perez en Frans Duijts worden gezien als de klapstukken van het festival. Er zijn tot op heden aan toe al heel veel kaarten verkocht.

De kaarten zijn in de verkoop bij Sigarenhandel Frank Evers in Hillegom of via secretariaat@initiatiefrijkhillegom.nl. In de voorverkoop kosten de kaarten € 9,- en € 12,50 aan de kassa. De entree tijdens het middagprogramma is gratis. Daar

treden diverse koren uit de regio op: De Bollen Mia’s uit Lisse en volgens Jeroen Muller niet uit Noordwijkerhout zoals op de posters staat, de Torren uit Lisse en Droger Kan Niet uit Nieuw vennep. Tijdens het Avondprogramma zijn present Frans Duijts, Jannes, Belle Perez, de Oranjeband, Rob van Dam en Jannes. Frank Duijts zal het programma afsluiten. Erik Hulzebosch zal het smartlappenfestival presenteren en zelf ook zingen. Het festival wordt dit jaar alweer voor de dertiende keer gehouden.

Pioenenshow afgelast LISSE n De pioenrozenshow die op 8 en 9 juni zou plaatsvinden op Kasteel Keukenhof is afgelast. Vanwege het koude weer is het seizoen twee tot drie weken verlaat en is het niet mogelijk om een goed assortiment van hoogwaardige kwaliteit te tonen.

“Tot op het laatst is getracht de tentoonstelling door te laten gaan, maar de koude weersomstandigheden nopen ons de pioenrozenshow af te blazen”, aldus een teleurgestelde organisatie. “Volgend jaar hopen we weer terug te komen met een bijzondere tentoonstelling!”

Avondvierdaagse trekt al zingend door Lisse n Ruim 1600 deelnemers verschijnen aan de start LISSE n Na weken van kou en regen waren de deelnemers aan de Avondvierdaagse in Lisse op alles voorbereid. Op de startdag sleepten velen nog regenpakken en paraplus mee voor de zekerheid. Tot ieders opluchting zat het weer echter goed mee. Uiteindelijk kon de organisatie, speeltuinvereniging Marijke, ruim 1600 wandelaars noteren. “Wij zijn zeer tevreden over het aantal aanmeldingen”, geeft vrijwilliger Marco van Klink aan. “Maandag waren het er een paar honderd minder, waarschijnlijk omdat sommige mensen toch de kat uit de boom keken wat betreft het weer. Maar dinsdag stonden de meeste gewoon in zomerkleding te trappelen om te kunnen starten. En toen werd het ineens druk.” Zoals gewoonlijk konden de deelnemers kiezen uit een route over vijf of tien kilometer. “De korte route is verreweg het populairst. Vooral met kleine kinderen is die goed

te doen. De tien kilometer wordt vooral gelopen door ervaren wandelaars.” Volgens Van Klink is de avondvierdaagse onverminderd populair. “Sommige kinderen lopen met hele klassen mee. Maar ook veel gezinnen grijpen de avondvierdaagse aan om er een leuk uitje van te maken. Zeker met droog en zonnig weer, is dit natuurlijk een leuk evenement.” De avondvierdaagse kon over vijf avonden worden gelopen. Iedere avond zorgt de speeltuin voor een andere route, die jaarlijks verschilt. Zo liep de vrolijke stoet de ene dag

COLUMN

Vakantiegeld: een welkom extraatje Voor de meesten van ons is het weer zo ver. In mei of juni ontvangen we bij ons salaris tevens het jaarlijkse vakantiegeld op onze betaalrekening. Het is een welkom extraatje. Maar laat dat extraatje ook daadwerkelijk een extraatje zijn. Vakantiegeld voor vakantie? U herkent het misschien wel. Het vakantiegeld is al op voor u er erg in hebt. En neemt u van mij aan, u bevindt zich in goed gezelschap. Tenminste, dat blijkt onder meer uit onderzoek dat SNS Bank vorig jaar onder onze klanten verrichtten. Maar liefst 34 procent van de respondenten liet weten het vakantiegeld tot op de laatste cent nog diezelfde maand te hebben uitgegeven en nog eens 23 procent is er dan ook al bijna helemaal doorheen. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat we het vakantiegeld veelal (24 procent) gebruiken om er rekeningen mee te betalen, om van de boodschappen die we van het vakantiegeld betalen nog maar te zwijgen.

Sneeuw voor de zon Op zich kan ik er heel goed inkomen dat u uw rekeningen betaalt en uw boodschappen doet van het extraatje dat u van uw werkgever ontvangt. Dergelijke uitgaven doet u immers van uw betaalrekening. En juist daarop stort uw werkgever het vakantiegeld. Dat is lekker gemakkelijk. Gevolg is wel dat uw vakantiegeld smelt als sneeuw voor de zon. Weg extraatje. Bovendien ontvangt u op uw betaalrekening over uw saldo vaak geen rente. Als u echter besluit uw vakantiegeld ‘weg te zetten’ op bijvoorbeeld een spaarrekening, dan slaat u daarmee twee vliegen in één klap. U geeft het niet zomaar uit aan alledaagse dingen, omdat u een extra handeling moet verrichten om over het geld te

beschikken én u ontvangt rente over het geld. Zo blijft uw extraatje een extraatje. Sparen voor vakantie Als de financiën het toelaten dan is het natuurlijk handig om gedurende het jaar alvast geld opzij te zetten voor de vakantie. In De Telegraaf was onlangs te lezen dat maar liefst 44 procent van de Nederlanders aangeeft te sparen voor vakantie. En 30,3 procent zegt de vakantie te financieren uit spaargeld en vakantiegeld. Een lening afsluiten voor de vakantie gebeurt relatief weinig. Slechts 1,8 procent is hiertoe bereid. Ongeveer 17,4 procent zegt de vakantie van het maandelijkse salaris te kunnen betalen. Beste deal Om zelf te sparen of uw vakantiegeld te parkeren, doet u er verstandig aan u zorgvuldig te oriënteren of te laten adviseren. Immers, ‘wegzetten’ kan op verschillende manieren, afhankelijk

van uw persoonlijke wensen. Bovendien is de ene spaarrekening de andere niet. Een variabele spaarrekening werkt anders dan een depositorekening. En er zijn nog tal van andere specifieke spaarproducten per bank. Gaat u daarom alstublieft op zoek naar de deal die voor u het beste is. Dat is overigens niet altijd de rekening met de hoogste rentevergoeding. De aanvullende voorwaarden, zoals looptijd, minimale inleg en opnamebeperkingen, zijn minstens zo belangrijk. Want vergeet niet, alleen met de beste deal maakt u van het extraatje een leuk extraatje.

Erik Seisveld SNS bank Lisse Kanaalstraat 58a 2161 JN Lisse www.snsbank.nl

door Lisserbroek, de andere dag door de Poelpolder, dan weer langs Keukenhof en op de afsluitende vrijdag werd een rondje Rotonde gedaan. “We proberen ieder jaar andere routes samen te stellen. Het met elkaar lopen is natuurlijk gezellig, maar het is ook leuk om iedereen zoveel mogelijk leuke plekken van Lisse te laten zien.” De startplek was steeds de speeltuin aan de Crocussenstraat. Terwijl de ouders zich inschreven, konden de kinderen zich nog even uitleven op de speeltoestellen. Daarna vormde zich een lange rij voor de twee clowns die alle stempelkaarten eerst moesten afstempelen voordat de wandelaars op pad konden. Na vier gelopen avonden konden de deelnemers hun verdiende medaille ophalen.


We-Fit, de fitness & healthclub in de Bollenstreek! De goedkoopste, meest moderne, goed verzorgde en optimaal uitgeruste fitness & healthclub in de regio. Waar het naast heerlijk sporten ook plezierig ontspannen is.

FITNESS & HEALTHCLUB

alle

NIEUW VIRTUELE GROEPSLESSEN

GROEPSLESSEN BREED AANBOD

FYSIOFITNESS BEGELEID TRAINEN

WE-FIT FITNESS & HEALTHCLUB DE ONBETWISTE PLUSPUNTEN

We-Fit introduceert als eerste in de Bollenstreek: virtuele groepslessen. Uitdagende buikspiertrainingen of cardio workouts zoals Zumba en XCO volgen, òf meedoen aan een ontspannende Body & Mind training zoals Pilates? Het kan, bij We-Fit. Kom sporten wanneer het u uitkomt, want binnenkort kunt u iedere dag uw favoriete virtuele groepsles volgen.

We-Fit heeft een enorm aanbod aan groepslessen. Wat dacht u van XCO, Zumba, Body Pump, Body Shape, Yoga, Body & Mind of Seniorenfitness. We-Fit heeft alles in huis om u in beweging te brengen. Wilt u meer keuze voor een laag maandbedrag? Het kan, bij We-Fit.

Bij We-Fit kunt u fitnessen of kiezen voor trainen onder leiding van een fysiotherapeut. Fysiotherapiepraktijk Meerveld verzorgt speciale fysiofitnesslessen waar ook u van harte welkom bent. Wilt u werken aan uw conditie onder professionele begeleiding op de meest geavanceerde toestellen?

• De laagste tarieven in de Bollenstreek • Kwalitatief hoogwaardige, goed verzorgde fitness & healthclub

Het kan, bij We-Fit.

• Breed aanbod in groepslessen, ook virtueel

VIRTUEEL SPINNEN 40 UITDAGENDE ROUTES

BELLY ATTACK NAAR EEN MAATJE MINDER

SPORTMASSAGE MASSAGEPRAKTIJK IN HUIS

Spinning, deze zeer effectieve conditietraining kunt u nu ook zelfstandig volgen. We-Fit heeft maar liefst 40 verschillende routes voor u. Wat dacht u van Alpe d’Huez, Monaco, Catania, Etna, La Nucia, Eifel of de Ronde van Vlaanderen? Virtueel spinnen op een professionele spinningfiets. Het kan, bij We-Fit.

Bij We-Fit is trainen met de Belly Attack bijzonder populair. De infrarood dieptewarmte zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen, een betere doorbloeding en maximale stofwisseling. Wilt u in 4 weken vele centimeters verliezen? Het kan, bij We-Fit vanaf € 39,95.

Binnen We-Fit vindt u Massagepraktijk L.W. van Houten. Hier kunt u onder meer terecht voor een ontspannende sportmassage. Maar ook voor een paramedische of lyposage behandeling. Wilt u een advies of een afspraak maken? Het kan, bij We-Fit.

Het hele jaar 7 dagen per week open, dus ook in de zomer!

• Spiksplinternieuwe faciliteiten • Ongedwongen en ontspannen sporten • Prettige spinningruimte met professionele apparatuur • De beste fitness- en cardiotoestellen: Technogym, Panatta, Life Fitness, Star Trac, Stex en Matrix • Deskundige en vriendelijke begeleiding • Verkoop van sportvoeding en vitamines • Infrarood sauna’s en moderne zonnebanken • Gratis lockers • Gezellige bar en loungeruimte • Goed bereikbaar en met eigen parkeergelegenheid

We-Fit | Meer en Duin 4 | 2163 HA Lisse | 0252 421176 | www.we-fit.nl


LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

koninklijk bezoek in beeld

Koninklijk bezoek

dinsdag 4 juni 2013

11

koningin n Het Fioretticollege is afgelopen woensdag geopend door koningin Mรกxima. De stromende regen slaagde er niet in om de feestvreugde al te veel schade te berokkenen. Annemiek Cornelissen was erbij en maakte deze foto-impressie.


WASMACHINE KNALLER De hele maand juni Kreeftenmaand bij De Vier Seizoenen Naast onze uitgebreide à la carte kaart serveren wij verschillende kreeften voor- en hoofdgerechten Uiteraard ontbreken ons 4-gangen ChefMenu en een mooi 5-gangen SurpriseMenu niet in deze maand

3-gangen kreeftenMenu Koningssalade: Halve canner kreeft geserveerd op Romeinse salade met ansjovis, croutons, krokante spek en knoflook dressing. * * * Surf en Turf: Halve gegratineerde canner kreeft op linquini met kreeftensaus & gebraden diamanthaas met béarnaise saus * * * Gemarineerd rood fruit met vanille “hangop” en ijs van aardbeien

Menuprijs

• 1400 toeren - 8kg • Energie: A+++ • 10 Jaar motor garantie • Aquastop (waterbeveiliging) • Niet goed geld terug binnen 30 dagen

van € 899,-

€ 35,-

Restaurant De Vier Seizoenen Heereweg 224 Lisse 0252 - 41 80 23 www.restaurantdevierseizoenen.nl

Nu € 699,

00

Gratis en vakkundig geïnstalleerd Electro World Radio TV Duynstee, Sassenheim Electro World Schoonderbeek, Hillegom Electro World Oegstgeest, Oegstgeest Electro World Radio Beurs, Lisse Electro World Peursum, Katwijk

Tramstraat 112 B 2225 CM Katwijk Tel. 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs.

Emmen Alkmaar Zwolle Zaandam Haarlem

Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Goudwisselkantoor nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring e ati jblijvende tax • een deskundige en vri ien gewenst per bank ind of g alin bet te • contan r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver egg • advies in het bel door heel Nederland • meer dan 50 locaties

Katwijk Den Haag Delft Oud Beijerland

Apeldoorn

Amsterdam Utrecht

Amersfoort

Alphen a/d Rijn Rotterdam

Nijmegen

Dordrecht Den Bosch

Klaaswaal Tilburg Goes

Breda Eindhoven

Heerlen

www.goudwisselkantoor.nl

Groningen

facebook.com/ goudwisselkantoor

Enschede


LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

binnenstebuiten

dinsdag 4 juni 2013

13

Nieuwe solidariteit HILLEGOM n Ook zo’n behoefte

aan meditatief zingen? Kom dan op zondag 9 juni naar de Hoeksteen in Hillegom waar een spirituele Taizébijeenkomst plaats vindt met als thema: ‘Naar een nieuwe solidariteit’.

De dienst vindt plaats in De Hoeksteen, Karel Doormanplein 2, 2182 XC Hillegom en begint om 17.00 uur. Na afloop volgt een gezamenlijke maaltijd. Gevraagd wordt hiervoor iets mee te nemen voor het aantal mensen dat mee eet. Kijk voor meer informatie op www.pknhillegom.nl.

Recordopbrengst kerkenveiling LISSE n De door de Engelbewaarderskerk georganiseerde kerkenveiling op 24 mei jongstleden heeft de voorgaande records gebroken. De opbrengst van ruim € 60.000,- was bijna € 6000,- hoger dan vorig jaar. Dit mooie bedrag is bestemd voor een degelijke opknapbeurt van de begraafplaats bij de kerk. De oude haag zal plaats gaan maken voor een ommuring, er komt een urnenmuur en een klein monument voor de Congregatie van de Zusters onder de Bogen, waarvan er ooit vijftien zusters lagen begraven.

Geestig gestoord LISSE n Cabaretier, reclameman

en acteur Eric Citroen komt met een vervolg op de theatershow ‘Prediker’, genaamd ‘Geestig gestoord’. Daarin kijkt hij op eigen wijze naar kerk en samenleving en probeert in de chaos van leven en dood antwoorden te vinden. Wie weet lukt hem dat ook. Of misschien ook niet… Hoe dan ook: maak ruimte in de agenda voor de eerste voorstelling op zaterdag 15 juni, om 20.00 uur. De locatie is de Pauluskerk (Ruishornlaan 33, 2162 VW Lisse). Kaarten à € 7,50 zijn te reserveren via eric.citroen@wxs.nl of verkrijgbaar aan de zaal.

Thom, Ilse, Jeroen en Marinka presenteerden in de Agathakerk hun reisplannen naar Rio de Janeiro. | Foto: PR

Vier jonge pelgrims vertrekken naar Rio de Janeiro n Elfde Wereldjongerendagen gaan van start LISSE n Nog even en ze vertrekken – helemaal naar Rio de Janeiro: Thom Oosterveer, Ilse Spruit, Marinka en Jeroen Heemskerk. Dat was niet simpelweg een kwestie van tickets kopen voor de 12 uur durende vlucht. Het doel was namelijk om zoveel mogelijk sponsors te krijgen voor de pelgrimstocht. En dat is gelukt, mede dankzij de acties op hun eigen site, www. rkjnaarrio.tk. De Wereldjongerendagen bestaan al sinds 1984. Het begon met de uitnodiging van paus Johannes Paulus II om samen met hem Palmzondag te vieren in Rome. Sindsdien zijn er Wereldjongerendagen geweest in Buenos Aires, Santiago de Compostela, Czestochowa, Denver, Manilla, Parijs, nog een keer Rome, Toronto, Keulen, Sydney en Madrid. En de paus is er altijd bij, ook deze keer.

Op donderdag 25 juli zullen al die jongeren massaal de paus verwelkomen. Op zaterdagavond 27 juli beleven de jonge pelgrims samen met de paus een avondwake onder de sterrenhemel van Rio de Janeiro. Op zondag zal de paus op de internationale luchthaven van Rio voorgaan in een slotviering. Die jongerendagen in Keulen en Madrid waren in feite haast om

de hoek. Is het niet beklemmend om zo ver weg te gaan, terecht te komen in een heel andere cultuur, en je te moeten behelpen met je schoolengels? De vier vinden van niet. Ze hebben in Keulen en Madrid ervaren dat er een heel bijzondere sfeer hangt ondanks de massaliteit van het evenement. Je komt er allemaal voor hetzelfde: om je geloof te vieren. Dat is iets heel anders dan ondergedompeld te worden in een enorme sportmanifestatie. De sfeer is er een van vrede en vriendschap en daar kijken ze naar uit. Op 13 juli is het dan ook zover, dan staan de vier op de internationale luchthaven Antônio Carlos Jobim van Rio de Janeiro, waar het vier

uur vroeger is en de voertaal Braziliaans Portugees is, of Engels - al dan niet met handen en voeten erbij. Dat is lef hebben. Eerst volgen ze een Missionary Week, waarin ze projecten bezoeken en kennis maken met daklozen, gehandicaptenzorg, drugsopvang en -preventie, ziekenhuizen voor de armen en de gecombineerde opvang voor ouderen en jeugd. Ze bezoeken Aparecida, een plaatsje waar in 1717 Maria is verschenen en jaarlijks miljoenen mensen voorspraak komen zoeken. Ze zien er naar uit, naar de openingsmis op de Copacabana Beach, en de klik met al die andere jongeren die er net zoals zij komen om hun geloof te gedenken.

HET MOMENT

‘Mijn genade is u genoeg’ Naam: Peter van der Beek (26) Werk: jeugdwerker protestantse gemeenten Lisse, Noordwijk en Leimuiden Kiest voor meditatie: creatieve inspiratie “Al heel jong vroeg ik me af wat geloven eigenlijk in hield, wat je er mee kon. Dat komt misschien omdat mijn moeder hervormd is en mijn vader reformatorisch. Dat riep verschillen op waardoor ik het naadje van de kous wilde weten. Dat was overigens geen reden om af te haken, integendeel. Ik wilde juist meer weten en ging daardoor ook vrijwilligers werk doen; ik wilde iets voor mensen kunnen doen, zowel binnen de kerk als daarbuiten. Daardoor koos ik uiteindelijk voor de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, overigens nog niet met de bedoeling om kerkelijk werk te gaan doen. In die tijd was ik verbonden aan het

JOP (de jongerenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland) en intussen groeide het verlangen om een bruggenbouwer te zijn. Ik wilde de vertaalslag leren maken tussen mensen binnen kerkelijke gemeenschappen en daarbuiten. In mijn stage koos ik er daardoor voor om zes maanden naar India te gaan, een land dat buiten mijn comfortzone lag. Daar als enige Christen te verkeren tussen mensen die je in allerlei opzichten andersdenkenden kan noemen. Je hebt daar andere volkeren, andere culturen en andere geloven, zoals Boeddhisme en Hindoeïsme, om maar eens wat te noemen. Dat betekende gesprekken over de meest

uiteenlopende dingen, waardoor ik wel eens wat moest heroverwegen, of moest toegegeven dat ze een punt hadden. Langzamerhand raakte mijn eigen Christelijke geloof in die dagen wel steeds meer op een laag pitje. Juist toen gebeurde er iets dat me altijd is bijgebleven. Ik kwam op een dag terecht in een dorpje met plaggenhutten. Kwam daar ergens binnen, zag muren vol plaatjes van goden van uiteenlopende religies. Daar midden tussenin hing een afbeelding van Jezus met dat lammetje over zijn schouders, met daaronder in het Engels mijn dooptekst: “Mijn genade is u genoeg”. Ik viel zowat van mijn stokje. Die mensen wisten overigens helemaal niet wat ze aan de muur hadden gehangen, want ze konden niet lezen of schrijven. Ik had het gevoel dat het niet voor niets gebeurde; ik zie het tot op de dag van vandaag als een belangrijke spirituele ervaring. Dat heeft me ondermeer de drive gegeven om

juist te kiezen voor het Christelijke jongerenwerk. We zijn tegenwoordig veel vrijer dan vroeger om ons geloof zelf vorm te geven. Dat kan voor ieder mens weer anders zijn. Daarom probeer ik in mijn werk acties op te zetten die ook uitstraling hebben buiten de kerkgemeenschap. Waardoor iedereen er iets in kan vinden, zowel gelovigen als buitenkerkelijken. Wanneer ik het gevoel heb dat dat lukt - zoals met de kerstactie met die muur van dozen voor de Voedselbank - dan geeft me dat echt een kick. Spiritualiteit is er in vele vormen en kan heel bindend werken. Dat geeft mij de inspiratie die ik nodig heb in mijn werk. Een wonderlijk fenomeen, inspiratie, dat is een soort Pinkersterervaring op een willekeurige dag van het jaar. Daar put ik energie uit, dat geeft me de kracht mensen die zoeken bij elkaar te brengen. Zo zijn werk en geloof voor mij één geworden.”

‘Ik viel zowat van mijn stokje.’ | Foto: Ilse Hesp Hoe ziet uw binnenstebuitenmoment eruit? Mail uw verhaal naar binnenstebuiten@snelnet.net


WIJ ZOEKEN JOU! Voor de ZOMERVAKANTIE zijn wij op zoek naar enthousiaste

INVALBEZORGERS

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage! Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Ben jij:  Beschikbaar tijdens de zomervakantie?  Flexibel?  Serieus?  Sportief?  Een buitenmens?

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Actie: 2e zĂ´ne slechts:

Na

â&#x201A;Ź10

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

En wil jij snel geld verdienen, maar ook nog genieten van je vrije tijd?

De uitstraling van hout met de voordelen van kunststof!

Het Rijnlandkozijn. Nu standaard bij Rijnland Kozijnen alle hoekverbindingen als hout met de voordelen van kunststof. Vierkant of afgeschuind kozijnproďŹ el. Aan u de keus.

Neem dan contact met ons op via: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

Nu tot 15% Introductie korting!

BERNARD SCHULTE BV BV BERNARD CENTRALE VERWARMINGSCHULTE EN AIRCONDITIONING

ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal panelen 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp

Omvormer

750 Wp 900 Wp 2000 Wp 2500 Wp 3000 Wp

Soladin 600 XS 2000 XS 2000 XS 3200 XS 3200

Prijs incl. omvormer en bevestigingsmateriaal â&#x201A;Ź 1.495,â&#x201A;Ź 2.955,â&#x201A;Ź 3.678,â&#x201A;Ź 4.435,â&#x201A;Ź 5.125,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 3 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

RAMEN | DEUREN | SCHUIFPUIEN | GEVELBEKLEDING | DAKGOTEN | DAKKAPELLEN

Katwijk, Heerenweg 3b Telefoon (071) 408 17 71 De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

www.rijnlandkozijnen.nl

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

Ik ben Nero

3

Ik ben Boss

Chinese wandtafel 19e eeuw!

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

www.almondehoeve.nl

2

m .000


service

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 4 JUNI 2013

15

Betty serveert

H

et was vrijdagmiddag en na een waar bombardement aan patiënten sloten we de deur om zeven uur. De laatste zieke hond had veel tijd gekost, want we moesten röntgenfoto’s van de borstholte en een hartecho maken. Hij kwam wankelend binnen en vertrok twee uur later met vaste tred: de hartmedicatie had meteen succes! Een mooi begin van het weekend. Er was helaas geen tijd meer om te eten want ik was gevraagd mee te doen met de tennis voorjaarscompetitie. Nou wilde het geval dat ik, van de zes genoemde speelavonden, er zeker vier beschikbaar moest zijn voor onze 24-uurs spoeddienst, maar met de back up van Bernadette, Marian en Sanne-Lien kon ik me ontspannen de baan op begeven. Op de eerste speelavond zag ik in de kantine de samenstelling van mijn team. Ik vroeg aan de organisator wie die onbekende dame uit mijn team was en toen kreeg ik als antwoord: “Nou, dat is Betty, zij is wel 35 jaar

Column Poespas

COLOFON Oplage 18.500 Verschijnt iedere dinsdag Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066, 2220 CB Katwijk Tel: 071 4022901 Fax: 071 4032325 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Cor de Mooij, 06-13017660 cor.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl redactie@lissernieuws.nl redactie@dehillegommer.nl Verslaggevers: Marca Bultink Annemiek Cornelisse Richard Grootbod Ilse Hesp Lodewijk Kamps Ed Olivier Hans Pronk Lia in ‘t Veld Kees van Zuijlen Peter Nieuwendijk Fotografen: Frank Bonnet Rob Joore Wim Krol Bouwe Prins Sven van der Vlugt Cees van ’t Wout Corine Zijerveld Advertenties: Meriam Mesman, 06-46094209 meriam.mesman@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: maandag 10.00 uur. Contactgegevens Binnendienst: Vincent Roos, 071-4091638 Rosita Haasnoot, 071-4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

ouder dan jij!” Dat zou op zich geen probleem zijn als ik 18 was, maar ik ben bijna 50… Zien is geloven en even later stond ik met mijn kwieke 84-jarige vrouwelijke dubbelpartner op de baan. We moesten duidelijk eerst aan elkaars speelstijl wennen, want voor we het wisten stonden we binnen een half uur met 12-0 in games achter. Maar toen kwam daar de ommekeer: eerst behield mijn Betty haar servicebeurt met vier slimme onderhandse services en vervolgens braken we door de service van onze verbouwereerde opponent heen. De snerpende toeter verhinderde een verdere sensationele opmars. In het tweede duel van de avond streden wij vol goede moed alsnog om de eerste winstpunten. Tijdens het inspelen sloeg ik expres ballen uit om de onderschatting te stimuleren. Betty had wat moeite met haar beide gehoorapparaten, die maar niet op hun plek bleven zitten. Ze gaf mij nog wel tips over het rekken en strekken van de stramme kuitspieren. Van de driekwartier die de partij duurde stonden we veertig

minuten lang voor! De wanhoop en het ongeloof bij de tegenstanders was vermakelijk om te zien. Vlak voor de zoemer wreekte zich het misplaatste, hautaine gallery-play waar we ons aan bezondigden. Bij een rally aan het net kreeg mijn Betty Stöve een bal onverwacht op het lichaam gespeeld: ze viel achterover en beide gehoorapparaten vlogen zijdelings uit haar oren. Ik was bang voor meervoudige botbreuken, maar ze krabbelde eigenhandig overeind en stelde zich onverstoorbaar weer aan het net op. We verloren de partij nipt. Tijd voor napraten was er niet, want de krasse tachtiger moest nog naar een feest in Haarlem! Ik stelde mezelf de vraag of ik in 2047 met een vrouwelijke partner ook nog tot zulke sportieve prestaties in staat zou zijn? Net op dat moment belde Bernadette dat er een hond op weg was naar de kliniek met een stuk bot om zijn onderkaak. De hond was in paniek. Met een draadzaagje lukte het me om het stuk bot te verwijderen. Thuis stortte ik moe maar voldaan in bed.

Lodewijk Kamps is dierenarts in Hillegom en vertelt tweewekelijks over zijn praktijk

Informatieavond over bestuurlijke toekomst Lisse LISSE

 Woensdag 12 juni organiseert de gemeente Lisse een informatieavond over de bestuurlijke toekomst van de gemeente Lisse. De avond begint om 20.00 uur op het gemeentehuis en zal duren tot ongeveer 21.30. Tijdens deze avond informeren wij u over de (toekomstige) samenwerkingen met onze buurgemeenten en de gemeenteraad hoort graag wat u daar van vindt.

Lisse heeft zich samen met de gemeenten Hillegom, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen 36 doelen gesteld. Met deze 36 afspraken kunnen we in de toekomst grote en ingewikkelde vraagstukken aan, wat we alleen als Lisse niet aan zouden kunnen. Hierbij kunt u denken aan de jeugdzorg die naar gemeenten toe gaat of het toerisme wat we veel slimmer als streek kunnen oppakken. Maar ook zijn we voor de provincie een echte gesprekspartner als we voor meerdere gemeenten kunnen praten. De 36 afspraken zijn verdeeld over de vijf thema’s: sociaal

domein, economische zaken en toerisme, infrastructuur, openbare orde en veiligheid en ruimtelijke orde. De gemeenten buigen zich nu over de vraag welke organisatie het best deze 36 doelen kan bereiken. Moeten afdelingen samengevoegd? Moeten alle ambtelijke organisaties samengevoegd? En hoe gaan de gemeentebesturen er dan uit zien. Kortom, een enorm vraagstuk, met een nog grotere uitwerking. Wij willen u hier graag over informeren en uw mening en suggesties horen. De gemeenteraden van de verschillende gemeenten nemen begin oktober een beslissing over de organisatie van de gemeentelijke organisatie en bijbehorend bestuurlijk model. Om de juiste afweging te maken hebben de raadsleden uw mening en suggesties nodig. Burgemeester Lies Spruit: ‘Het lijkt een ver van mijn bed show, maar hoe onze gemeentelijke organisatie en ons gemeentebestuur er straks uit gaat zien is voor iedereen belangrijk. Wij zijn uw gemeentebestuur en willen dan ook graag met u praten over

deze ingrijpende ontwikkeling. Ik ben benieuwd wat u belangrijk vindt van uw gemeente. Ik hoop u te zien op 12 juni.’ Op 12 juni willen wij u allereerst informeren over de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. Per thema willen wij u vervolgens meer informatie geven over de gemaakte afspraken en met u van gedachten wisselen. Er zijn twee ronden, u kunt dus over twee van de vijf thema’s meepraten. Wilt u alleen luisteren? Dat is natuurlijk ook prima! Vorig jaar hebben de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen opdracht gegeven voor een onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de regio. De conclusie was dat ze er goed aan zouden doen om intensiever te gaan samenwerken, om zo de vraagstukken die er in de streek spelen goed aan te (blijven) kunnen. Vervolgens heeft ook Noordwijkerhout zich aangesloten. De vijf gemeenteraden kwamen op 14 februari 2013 bij elkaar. Tijdens deze werkconferentie bespraken zij de bestuurlijke opgaven voor de ko-

mende periode. De uitdagingen waar gemeenten voor komen te staan. Vijf voor de streek relevante thema’s kwamen uitvoerig aan de orde. De raadsleden waren het met elkaar eens dat deze thema’s gezamenlijk opgepakt moesten worden. Met elkaar stelde zij 36 belangrijke doelen op. Nu ligt de vraag voor welke organisatie deze 36 doelen het best kan uitvoeren. Inmiddels denkt ook de gemeente Katwijk mee over deze invulling. Door op vijf gebieden intensief en niet-vrijblijvend te gaan samenwerken hopen de gemeenten bij te dragen aan een gezonde, sterke economie. Maar ook verwachten ze in sociaal en cultureel opzicht sterker te staan en gericht te kunnen bijdragen aan een vitale, veerkrachtige en duurzame Duin- en Bollenstreek. Duurzaamheid, natuur, landschap en water krijgen een prominente plaats in de voorstellen, zo is de afspraak, waarmee de zorg voor deze thema’s geborgd is. Maar bovenal geldt: met elkaar kunnen we grote en ingewikkelde vraagstukken aan!

PUZZEL

ns Maak ka et k k a p l u m op een s its e t i l a w K van het intet!

Kw

Van Dongen Uw Poelier Den Butter De Echte Bakker

Van der Meer keurslager

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissements-rechtbank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Hillegommer en LisserNieuws worden gratis huis-aan-huis bezorgd in respectievelijk heel Hillegom en Lisse. Daarnaast zijn de kranten ook los op een aantal verspeidingspunten in beide dorpen verkrijgbaar. De afhaalpunten voor Hillegom zijn: Albert Heijn, Dekamarkt, C1000 Van Beest, Zwembad, Gemeentehuis, Tabakshop Evers, Plus Van der Neut De afhaalpunten voor Lisse zijn: Bibliotheek, Gemeente, Digros, Hoogvliet, Boekhandel Grimbergen

Stuur uw antwoord uiterlijk 8 juni naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk of per mail naar puzzels.lnhg@uitgeverijverhagen.nl. De winnaar van de puzzel van vorige week is A.M. Nederpelt uit Hillegom. De prijs: bonnen voor een smulpakket van het Kwaliteitskwintet in Lisse. De oplossing van vorige week is: In een gestrekt bedje komen


Vrijdag 14 juni van 19.00 tot 23.00 uur

Zeezijde

MIDSUMMER NIGHT SHOPPEN

BEZ

OEK

WE

ONZ

BSI

E

EN P TE ROF VAN DE TO ITEER PDEA WWW.ZEE LS! ZI

JDEKATW

IJK.NL

Gezellig shoppen in het centrum van Katwijk aan Zee

Ln week 23 13  

Lisser Nieuws 4 juni 2013

Advertisement