Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.LISSERNIEUWS.NL

interview P9

DORIEN WASSENAAR

Mijn jeugd was heel gelukkig

nieuws P3

Cross-country bij St. Hubertus

Column Poespas 

 Speelplein De Tuinkabouter opgeknapt

Musical over historie tulpenteelt

Kort nieuws Open dag bij Skeelerclub LISSERBROEK  De IJs- en Skeelerclub Lisserbroek start haar skeelerseizoen met een open dag op zaterdag 23 maart op de baan aan de Hillegommerdijk. Van 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen kennis maken met de skeelersport.

LISSE  Schilderen, timmeren of opruimen en nog meer klussen. Voor de actieve vrijwilligers in Lisse stond het afgelopen weekend in het teken van NL Doet, de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds.

Op de skeelerbaan kan iedereen vrij komen skeeleren. Als je nog geen skeelers hebt dan kun je die lenen om het skeeleren eens uit te proberen. De trainers zijn aanwezig om aanwijzingen en tips te geven. Op het middenterrein kan de jeugd zich uitleven met hockey op skeelers en op de baan is een aantal trainingsoefeningen uitgezet. Jan van der Hoorn Schaatsen en skeelers is aanwezig met een kraam. De kinderen kunnen zich laten schminken, zich uitleven op het springkussen en krijgen poffertjes. Naast informatie kan er ingeschreven worden voor de trainingen.

Door Lia in ‘t Veld

Het speelplein van de Tuinkabouter krijgt een hekje en een nieuw dak op de schuur. Foto: Lia in ’t Veld wilde het gras onder de glijbaan maar niet groeien. “Dus hebben we voor een nieuwe ondergrond gekozen. Er zijn vrijdag rubberen tegels geplaatst. Nu kunnen de kinderen weer van de glijbaan af, zonder dat ze meteen vies zijn.” Ook een andere wens ging in vervulling. “De mannen hebben een hekje gemaakt

en geplaatst om het speelplein in tweeën te delen. De Tuinkabouter heeft ook een babygroep. De kleintjes kunnen nu rustig op hun eigen stuk plein spelen. Ik ben erg te spreken over het resultaat. Met dit plein kunnen we voorlopig vooruit, zeker omdat de locatie Cheeky’s vanaf de zomer ook hierheen verhuist.”

Bekenden, echtgenoten van de kinderleidsters, moeders en opa’s van de kinderen meldden zich enthousiast aan. De sneeuw deerde hun

niet. “’s Ochtends werden er eerst coniferen geplaatst aan de wegzijde, om de inkijk op het plein te verminderen. Verder is de zandbak overkapt, om overlast van bijvoorbeeld katten tegen te gaan, en is de dak van het schuurtje waterdicht gemaakt door het opnieuw te bedekken.” Volgens Veen-Monsma

Maaltijd voor 55-plussers

VVD draagt wethouder voor

LISSERBROEK  Op dinsdagmiddag 26 maart, aanvang 17.00 uur, kunnen alle 55-plussers aanschuiven voor een heerlijke warme maaltijd in de Meerkoet.

LISSE  De VVD afdeling Lisse draagt mevrouw Cia Kroon voor. Zij zal Bas Brekelmans opvolgen, die per 15 maart vertrekt.

De maaltijd is de vijfde in een cyclus van zeven in het lopende seizoen. De kosten bedragen € 6,50 per keer, inclusief een nagerechtje. Voor informatie en aanmelding kan men bellen met Ineke Croese, tel. 0252418442 of met Cok van Beek van de Meerkoet, tel. 413457. Het seniorenwerk Lisserbroek organiseert wekelijks verschillende activiteiten in dorpshuis de Meerkoet. Elke donderdagochtend wordt er gekoersbald, elke woensdagmiddag is er Meer Bewegen voor Ouderen. Dinsdag en donderdagmiddag kan er (gratis) gebiljart worden. Dinsdagmiddag is er bridgen en een inloopmiddag . Naast deze vaste activiteiten organiseert het Comité Senioren Lisserbroek ook bijzondere middagen rond Sinterklaas, Kerst en Pasen. Het seizoen wordt ieder jaar afgesloten met een uitgaansdag.

nieuws P5

P14

Vrijwilligers in actie

NL Doet is de landelijke vrijwilligersactie die het Oranje Fonds jaarlijks organiseert. In Lisse konden vrijwilligers uit acht projecten kiezen, waarvoor op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart de handen uit de mouwen werden gestoken. Vaste deelnemers zoals de Heemtuin, manege Puntenburg, scoutinggroep de Shawano’s en Speeltuinvereniging Marijke konden ook dit keer weer rekenen op de steun van vrijwilligers. Kinderdagverblijf Cheeky’s deed voor het eerst mee. “Het was een idee van onze oudercommissie”, legt oprichtster Karin Veen-Monsma uit. “We wilden het speelplein bij onze locatie De Tuinkabouter aan de Heereweg oppimpen.”

19 maart 2013 JAARGANG 01 NR 12

Na de aankondiging van het vertrek van Bas Brekelmans op 22 februari heeft de VVD afd. Lisse een sollicitatie commissie samengesteld,

bestaande uit Marianne Entrop, fractievoorzitter, Laurens Bijl, afdelingsvoorzitter en als neutrale derde persoon Jan Dirk Blaauw, voorzitter van de VVD Kamercentrale Zuid Holland-Noord. De commissie heeft de binnengekomen sollicitaties beoordeeld en heeft een zestal gesprekken gevoerd. Uit diverse goede kandidaten is Cia Kroon als de beste geselecteerd. Zij heeft toe-

vacatures ICT-consultant MI Consultancy

folders Vermeer Lisse Uw vacature/folder ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

utogids.nl wwHetw.alaatste regionale, AUTOGIDS

nationale én internationale autonieuws

elke 14 dagen in deze krant!

gezegd de benoeming te zullen aanvaarden. Zij zal (vermoedelijk) in de Raadsvergadering van 4 april worden geïnstalleerd als wethouder. Cia Kroon is raadslid voor de VVD in Oegstgeest en tevens lid van het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland. Zij werkte tot voor kort bij de Rijksoverheid; de laatste 4 jaar als interim manager, met een verscheidenheid aan opdrachten.

Voorjaarskienen in de Meerkoet LISSERBROEK  Zaterdag 23 maart is in de Meerkoet een voorjaarskienmiddag en -avond. De inkopers van KoetAktief zorgen ervoor dat het podium vol staat met prijzen. Er is een speciale kinderkienmiddag die om 15.00 uur start. De volwassenen kienen om 20.30 uur.

Tips? Mail de redactie KATWIJK  De redactie van deze krant voorziet u graag wekelijks van het laatste nieuws. Dit kunnen wij echter niet zonder uw tips en hulp. Ons tippen kan daarom via redactie@ lissernieuws.nl of via tel. 0714022901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.


Paaseieren nu online bestellen Van Der Valk nieuw.pdf

09-08-2006

14:52:02

Kleine Houtstraat 25, Haarlem Houttuin 2, Hillegom

www.chocolateriepierre.nl

MEGAMARKTWEEKEND

Hotel Sassenheim verwelkomt u graag tijdens de Paasdagen! 1e en 2e paasdag Feestelijk en uitgebreide Paasbrunch van 12.00 tot 14.30 uur Volwassenen à € 27,50 • Kinderen van 3 t/m 12 jaar à € 12,50 De brunch is incl. koffie, thee, melk en vruchtensappen Ook te reserveren als 2-daags luxe overnachting arrangement: € 70,- p.p.

Voor meer informatie en/of reserveringen: T. 0252-219 019 info@sassenheim.valk.com www.hotelsassenheim.nl

1e paasdag Geniet met de hele familie van een luxe Paasbuffet van 18.00 tot 21.00 uur Volwassenen à € 39,50 • Kinderen van 3 t/m 12 jaar à € 19,75 Binnenlands gedistilleerde dranken zijn inbegrepen Ook te reserveren als 2-daags luxe overnachting arrangement: € 99,00 p.p.

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

1e en 2e Paasdag geopend voor Paasbrunch & Paasdiner Uw locatie voor borrel diner - feest - event.

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Actie: 2e zône slechts:

Vrijdagmiddagborrel amuses van het huis vanaf 16.00 uur.

10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen

Reserveren gewenst.

De oplossing is Lypossage!

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Cleyburch

zaterdag 23 maart 2 HALLEN zondag 24 maart 3 HALLEN

€10

Na

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

&

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Onderhoud service BERNARD SCHULTE BV

Geopend di. t/m zo. vanaf 12.00 uur. Maandag gesloten. Herenweg 227 2201 AG Noordwijk tel. 071-3619499 info@cleyburch.nl www.cleyburch.nl

Openingstijden: maandag dinsdag t/m vrijdag zaterdag

Hoofdstraat 26 - Hillegom Tel. 0252-520557 - 06-22795993 Fax 0252-525870

Voor al uw klimaatbeheer ➜ CV installaties ➜ CV ketels ➜ Ventilatiesystemen ➜ Zonne-energie ➜ Airconditioning

Ook voor al uw service & onderhoud!

CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING VOORHOUT WWW.BERNARDSCHULTE.NL

gesloten 10.00 tot 17.30 uur 10.00 tot 16.00 uur

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Paaspuzzelactie in Koopcentrum lisse n Op 20 maart begint de grote Paaspuzzelactie van Koopcentrum Lisse. Verspreid over het centrum zijn bij KCL-leden paaseieren verstopt met een letter er in vermeld. Bij iedere letter staat ook een cijfer, die aangeeft op welke plek de letter moet komen bij de slagzin die gemaakt wordt op een speciale Paaspuzzelkaart. Deelnemers dienen op de kaart, die in Lisse en Lisserbroek huis-aan-huis wordt verspreid, de letters in te vullen op de vakjes bij het nummer die ook bij de letter in de winkel staat vermeld. Alle letters bij elkaar vormen een slagzin van 46 letters. De actie loopt tot 31 maart. De antwoorden kunnen ingeleverd worden bij de daarvoor bestemde inleverbussen die staan bij de Digros, Dekamarkt, Albert Heijn, Bloem Design en de SNS Bank. Om de actie meer kracht bij te zetten en sfeer van Pasen in het dorp nog meer te verhogen worden er door het hele dorp gele ballonnen opgehangen. Tevens lopen er door het dorp twee paashazen, die paaseieren uitdelen. Kinderen kunnen met de paashazen op de foto. Naast tien troostprijzen van €10,winkeltegoed bij Bart Smit zijn er drie hoofdprijzen. De hoofdprijs is een Eftelingarrangement voor 2 volwassenen 2 kinderen t.w.v. € 330 die in samenwerking met Reisburo Toerkoop ter beschikking wordt gesteld. De tweede prijs is een kinderpartijtje voor 4 kinderen bij Pannenkoekenhuis Vrouw Holle. De 3e prijs is een dekbedovertrek van het merk Pipstudio, ter beschikking door Bloem Design. De prijsuitreiking is op 3 april om 14.00 uur bij Pannenkoekenhuis Vrouw Holle.

Palmpasen voor kinderen hillegom n In de goede week wordt er voor de basisschoolleerlingen van de St. Jozef en Martinuskerk weer een aantal activiteiten georganiseerd. Zo wordt er met palmpasen wordt in het bijzonder gedacht aan mensen die ziek zijn of heel verdrietig zijn. Voor deze mensen worden palmpaasstokken gemaakt. Alle kinderen uit Hillegom kunnen op vrijdag 22 maart van 18.30 tot 19.45 uur palmpaasstokken maken in de St. Jozef en Martinuskerk. Kinderen kunnen zich voor 20 maart opgeven bij Yvonne Visser op tel. 0252-523451, zodat er zeker een stok is, met een naam en adres waar de deelnemer op palmzondag de stok naar toe kan brengen. Wil een kind ook nog een palmpaasstok aan bijvoorbeeld opa of oma geven, dan kunnen zij op deze bijeenkomst een tweede stok versieren. De kosten voor het stokken maken bedragen € 2,-. Het is de bedoeling dat de kinderen de palmpaasstok weer meenemen op 24 maart naar de palmpasenviering van 11.00 uur in de St. Jozef en Martinuskerk, waarin pastor Lansbergen de stokken zal zegenen. Hier zal ook het verhaal van de intocht van Jezus worden verteld. Na de viering kan de versierde palmpaasstok weggebracht worden.

dinsdag 19 maart 2013

3

Overdekte cross-country bij Sint Hubertus n ‘Meestal vinden deze wedstrijden buiten in het bos plaats’ Lisse n ‘Eventing’ is een paarden-crosscountry die je meestal buiten vindt: langs een parcours over hindernissen. “Vaak sta je kou te lijden”. Maar in Lisse was het hele evenement dit weekeinde overdekt. Leontine bekijkt de hoeven van haar merrie en borstelt de vacht van het paard schoon. “Het is belangrijk dat je ook af en toe even rust neemt, want dit is een een heel druk evenement”, zegt ze. Aan de Rooversbroekdijk is een grote hal omgebouwd tot een overdekte crosscountrybaan. “Meestal vinden deze wedstrijden buiten in het bos plaats, maar hier hebben we de mogelijkheid om het hele evenement binnen te doen”, zegt Debby Vrolijk van de organisatie van ‘Indoor eventing’. Twee dagen draven de paarden langs een vastgestelde route over allerlei hindernissen, zoals strobalen, manden en takkenbossen. Leontine is met haar 16 jaar een ervaren amazone. “Ik ben vroeg met paardrijden begonnen. Het is geweldig om te zien hoe enorm veel belangstelling er is voor eventing. Zeker als het lekker overdekt kan, dat is veel comfortabeler dan in een

Bij Sint Hubertus was binnen een waar buitenterrein aangelegd. Foto en tekst: Richard Grootbod koud bos”. Ze moet vandaag zeker drie keer starten met haar paard, maar zenuwachtig is ze niet. “Als ik me rustig houd, is mijn

Minister Kamp opent Keukenhof lisse n Minister Henk Kamp en gouden hockeyster Naomi van As openen morgen de 64e editie van Keukenhof. Het thema van Keukenhof is dit jaar United Kingdom - Land of Great Gardens. Het verenigd Koninkrijk biedt een enorme variëteit aan tuinen en landschappen. Keukenhof, zelf van oorspong ook een Engelse tuin, besteedt daar op kleurrijke wijze aandacht aan. Het thema komt tot uiting in de vele evenementen en tentoonstellingen, onder andere in de paviljoens. Het Juliana Paviljoen biedt, in samenwerking met de Britse Royal Horticultural Society, de tentoonstelling ‘My Great Garden’, over Engelse tuinen, met handige tips voor de eigen tuin. Het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge zal een grote publiekstrekker zijn. Het mo-

zaïek heeft een formaat van 22 bij 13 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. Het Verenigd Koninkrijk, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor het toerisme, zorgt jaarlijks voor vele tienduizenden bezoekers aan Keukenhof. In 2012 passeerden ongeveer 70.000 Britten de poort. Met hun eigen land als thema is de verwachting dat dat er dit jaar nog meer zullen worden. De officiële opening vindt morgen, woensdag 20 maart plaats. Naast de toespraak van minister Kamp en de opening door hem en Naomi van As, geeft ook pianist en vriend van Keukenhof Wibi Soerjadi acte de présence door een Brits repertoire te spelen. Donderdag 21 maart opent de bloemententoonstelling de deuren voor het publiek. Tot en met maandag 20 mei is het park dagelijks geopend van 8.00 tot 19.30 uur.

paard dat ook”. Langs de kant staan de ouders en begeleiders. “Normaal gesproken sta je toch vaak kou te lijden, maar dit is veel beter”, zegt een

vader die zijn handen warmt aan een kop koffie. “Dan ben je blij als de hele kudde voorbij gerend is en je weer kunt inpakken”.

Kennismaking met tafeltennis bij S.D.O. hillegom n Op maandag 11 maart vond er een tafeltennisclinic plaats in het gebouw van Tafeltennisvereniging S.D.O. De clinic werd gegeven door Jeroen Kuijt en Mark Mulder van Tafeltennisvereniging S.D.O voor de kinderen van drie locaties van B.S.O. Catalpa uit Hillegom, namelijk de Lawaaipapegaaien Rood en Geel en Het Buitenhuis. Het betroffen ongeveer twintig kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar, die heel enthousiast aan de gang gingen. Het was voor de tweede keer dat er voor deze locaties een tafeltennisclinic werd gegeven. Al eerder waren de oudere kinderen aan bod gekomen. Volgens locatiemanager Marion Ter Stege waren de deelnemers heel enthousiast. “De oudere kinderen raakten er niet over uitgepraat. Vandaar dat we besloten om ook de jongere

De kinderen van Catalpa maakten kennis met tafeltennis. AC

groep de clinic te laten volgen”. De deelnemers kregen allerlei leuke trucs te doen met balletjes en badges. Zo werd er getafeltennist met grote batjes, ballonnen, werden balletjes overgegooid, mochten ze balletjes hoog houden en mochten ze balletjes in een paraplu werpen. De kinderen hadden er veel plezier in en het uur was eigenlijk in een mum van tijd om.

Spullen rommelmarkt lisse n Op zaterdag 23 maart kan men spullen inleveren voor de rommelmarkt van de Samenwerkingsgemeente op 27 april.

In het Willem Alexander Paviljoen zijn de eerste tulpen al te bewonderen. Foto: Lia in ’t Veld

Inleveren kan van van 9.30 tot 11.30 uur bij Meer en Duin 12 (achteringang). Dit is het vierde pand aan de rechterhand na de rotonde bij de Nachtegaal/Heereweg.

Er is belangstelling voor allerlei spullen, maar er worden geen computers, grote wandmeubels en driezitsbanken ingezameld. Ook kan men hier spullen brengen op zaterdag 6 april van 9.30 tot 11.30 uur. De rommelmarktcommissie is al hard bezig alles te sorteren. De rommelmarkt wordt gehouden op 27 april in de Onderwaterhal aan de Achterweg Zuid 33 te Lisse


VOOR UW KUNSTGEBIT DE BESTE KEUZE

• Eerhart Sierbestrating.

Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

Wij zijn op zoek naar:

ICT-consultant (fulltime) Als consultant ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van klanten bij de inrol en het gebruik van onze EPD systemen. Ben jij sterk in het (bege)leiden van IT projecten in de zorg? Dan willen wij jou als collega.

Gratis advies

MI Consultancy ontwikkelt en levert sinds 1986 software voor ziekenhuizen: Norma EPD. Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden en een werkomgeving met een open sfeer, waarbij resultaat belangrijk is.

Alle soorten kunstgebitten, ook op implantaten Avond of weekendafspraak in overleg

Geïnteresseerd? Bekijk onze uitgebreide vacature op www.miconsultancy.com/vacature

Vergoeding via uw zorgverzekeraar Weekenddienst 06 1 777 6 777

LISSE TPP H. M. VAN BEEK KANAALSTRAAT 187a 0252 425 850 HILLEGOM TPP VAN HOOFF WILHELMINALAAN 1A 0252 520 605

ADMINISTRATIEKANTOOR VAN BRAAK Voor het verzorgen van: - Aangifte inkomstenbelasting - Salaris- en bedrijfsadministratie en samenstellen jaarstukken ZZP-ers en MKB - Periodieke aangiften omzet- en loonbelasting - Advies inzake starten, staken en overname van een onderneming L. van Braak Rietkraag 16 2144 KC Beinsdorp T: 0252-529738 E: L.vanbraak75@gmail.com

Auto Auto 66 66 Service Service APK-keuringen

Reparatie Schadetaxatie/herstel In- en verkoop Bandenservice Ford Focus 1.6 Station

2004, benzine,155.000 km, alp € 4.500,LPG, 1999, 209.000 km

Peugeot Expert

2001, 258.000 km, diesel

Volkswagen Golf

2000, 230.000 km

Renault Megane 1.6

2003, 9.000 km, benzine

MI Consultancy – Sandtlaan 36-E2 - Katwijk - 071-5420587

TE HUUR

210 m2 Winkel/ bedrijfsruimte

• Begraven • Cremeren • Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Locatie Satellietbaan 20 A, voorzien van systeem plafond en CV

Speciale prijs: € 1.000,- per maand excl. btw Inlichtingen Rinus van Stein

TEL: 06 22795993

OPGeLet!

€ 8.000,€ 2.250,€ 2.500,€ 4.750,-

Bij een grote beurt krijgt u een waardebon van € 20,te besteden bij Pannenkoekenrestaurant de Beslagkom in Katwijk Oegstgeesterweg 17, 2231 AR Rijnsburg T 071-4087660 M 06-85217805 E info@auto66service.nl W www.auto66service.nl

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken bellen! 5114674-5118394. Uw dak-specialist!

Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huiswerkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

• BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

STUKADOORSWERK / Glad en strak / Plafonds / Spachtelputz / Scherpe prijs, 6% BTW. Tel. 06-20136876.

• 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

• Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorschoten? www.tcdekampioen.nl.

Erkend leverancier, lid Stich•tingSTEUNZOLEN. LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319.

schipvanleiden.nl. •Mooiwww.zalenverhuurkruyt bruin café in oude centrum van Leiden. Voor

afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. Student wil u graag helpen met COMPUTER•PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250.

schildersbedrijf Van den Oever voor binnen- en buitenschilderwerk. Tel. 071-4035280/ 06-54261554.

Mooie bomen zijn een sieraad voor uw tuin. Voor •snoei en aanplant: 070-5111923, b.g.g. 0653794870. Advies v.a. € 50,-.

TV STUK? Remmelzwaal bellen. Ook TV op internet aansluiten. Tel. 06-20959333,

GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. •Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. • computerhulp virusverwijdering, sneller ma-

ken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, installaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus, etc. Professionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor voor particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 info op www.Boonict.nl

SPORTMASSAGEPRAKTIJK VOORHOUT heeft tijd voor uw spieren. Evt. ook aan huis. € 40/u. Geen erotiek. Tel. 06-10857567.

PArtICuLIereN

uw advertentie verschijnt in de regio:

Onderhoud

Ford F150 5.4 V8

Of solliciteer direct en stuur je brief met CV naar Maayke Griffioen: m.griffioen@miconsultancy.com

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

Zat. 6 april Mega Vlooienmarkt Katwijk Vliegveld Valkenburg. Kraamhuur €27,- van 9.00-16.00. donEvents.nl 0348-441205

Zon. 14 april Vlooienmarkt Warmond Tennishal Dekker. Kraamhuur €27,- van 9.00-16.00. DonEvents.nl 0348-441205.

GARAGE TE HUUR omgeving Kennedylaan. •Inlichtingen 071-3610597.

zaterdag 23 maart a.s. in •hetMODELSPOORDAG, Rijnlands Revalidatie Centrum, Wassenaarseweg 501 te Leiden. Geopend van 10.00-15.00 uur. Een treinenbeurs met leuke modelbaan. Toegang gratis.

Examenstuntcommissie is op zoek naar LEGER•ATTRIBUTEN, alles is welkom! donnabrouwer@ hotmail.com

Lopend vuurtje catering: buffet, diner, •high-tea en workshop. Tel. 06-83570131, e-mail: edenalbertine@kpnplanet.nl

Chalet te koop in bosrijk Voorthuizen met heerlijke zonnige tuin, vraagprijs €60.000,-. Info: Marjan, tel. 06-44114066.

PRIJS voor oude ansichtkaarten en fo•to’sGOEDE van voor 1960, ook grotere hoeveelheden en complete verzamelingen. Tel. 0182-526781.

Nette alleenstaande moeder met kind zoekt per •direct 3-kamerwoning Oegstgeest tot € 650,-.

Anouk: 06-39637009.

T.K. BRAVILOR KOFFIEZETAPP. € 175,-. Bisley vitrinekast € 150,-. 15-ladenkast € 100,-. Kantoorkast € 125,-. Tel. 071-5420045. SCHILDERWERK binnen en buiten, wanden, •plafonds witten, stucadoorswerk, badkamerrenovatie, tegelwerk. Tel. 06-14785439.

€ 15.00

DOOPJURKJES te koop, 0 tot 3 mnd., € 75,-/ •100,-. Tel. 071-4026228. Na 18.00 uur bellen.

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. www.onderdeboompjes.nl Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 19 maart 2013

5

Musical over historie tulpenteelt streek n Wie wil meezingen in een Bollenstreekmusical? Vijf ondernemers bereiden de komst van ‘De Zwarte Tulp’ voor. De plannen voor de musical komen van vijf ondernemers, die een groot spektakelstuk over de Bollenstreek willen maken. Daarvoor moet een buitentheater komen met duizend stoelen. De rollen in de musical en de productie er omheen worden vervuld door professionele zangers en een groot aantal amateurs en vrijwilligers uit de streek, zo is de bedoeling. Het verhaal van de musical is van het gelijknamige boek van Alexand-

re Dumas. Hij schreef eerder klassiekers als ‘De Drie Musketiers’ en ‘De Graaf van Monte Christo’. Ook schreef hij het libretto van ‘De Notenkraker’ van Tsjaikovski.

Dumas

In ‘De zwarte tulp’ vertelt Dumas het verhaal van de jonge kweker Cornelis van Baerle, die meedoet aan een wedstrijd om de eerste zwarte tulp te kweken. Een jaloerse buurman en allerlei complotten zorgen er voor dat de kweker in de gevangenis van Slot Loevenstein terecht komt. Samen met de dochter van zijn bewaker weet hij toch zijn plannen door te zetten. Het verhaal speelt zich af in ‘het rampjaar 1672’, waarin Nederland van ver-

schillende kanten onder vuur lag. De gebroeders De Witt werden vermoord vanwege vermoedens dat ze met de Fransen heulden en volgens een beroemd gezegde was ‘het volk redeloos, het land reddeloos en de regering radeloos’. De Bollenstreek was destijds economisch een belangrijk gebied, waar veel werd verdiend met de verkoop van bollen. De musical moet die tijd weer tot leven wekken. Het plan ontstond toen één van de initiatiefnemers, Hans Imanse, de musical een aantal jaren geleden zag. Hij kreeg meteen het idee om de productie in de Bollenstreek op de planken te laten brengen en begon gesprekken met de componist.

Inmiddels zijn er vijf ondernemers die de planning van het evenement uitvoeren: Jeroen Joustra en Robert Lammerding, Hans Imanse, Paul van der Putten en Bjorn Waterreus. De groep probeert de komende maanden onder meer een goede plek te vinden voor de musical, financiering en de productie achter de schermen. Er worden acteurs, muzikanten, koren, decorbouwers en kostuummakers gezocht. “Het wordt een familiemusical voor en door de Bollenstreek’’, zegt Hans Imanse. De initiatiefnemers hopen dat ze met de musical overheden, bedrijven en inwoners vrijwillig kunnen laten samenwerken. Tot nu toe is er veel enthousiasme en werden de

Foto: PR

plannen volgens de ondernemers enthousiast ontvangen. De komende tijd willen de vijf initiatiefnemers steken in het scheppen van de basisvoorwaarden, daarna begint het werven van vrijwilligers voor de productie. De première staat gepland voor november.

Kort nieuws Landelijke compostdag hillegom n Hillegommers kunnen op zaterdag 23 maart van 9.00 tot 12.00 uur gratis compost ophalen bij de milieustraat aan de Marconistraat 16. Afvalbedrijf De Meerlanden verwerkt organisch afval en bewoners krijgen hun ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Wethouder Gerrit Kleijheeg is om 9.00 uur aanwezig om mee te helpen uitdelen. Sinds jaar en dag bieden bewoners groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) gescheiden aan. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Gemeente Hillegom en De Meerlanden willen hun inwoners bedanken voor de inzet: het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Op vertoon van een legitimatiebewijs kunnen bewoners maximaal 4 zakken gratis compost ophalen. Wees er op tijd bij, want op=op. Ook bewoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen gratis compost ophalen.

Literair ontbijt en lezing Lisse n Bibliotheek Bollenstreek en het KrantCaféLisse organiseren op vrijdag 22 maart in Sociaal-Cultureel Centrum ’t Poelhuys een heerlijk Paasontbijt en vervolgens een interessante lezing door Huug Tielemans over Kees van Kooten. Deze lezing wordt gehouden in het kader van de Boekenweek die dit jaar van 16 t/m 24 maart plaatsvindt. Het ontbijt is van 9.30 uur tot 10.00 uur, daarna is er de lezing door Huug Tielemans van 10.15 uur tot 12.00 uur. Huug Tielemans zal na het ontbijt het werk van Van Kooten bespreken. Huug verzorgt al jaren lezingen en interviews voor het KrantCaféLisse, waarvoor elke keer weer veel belangstelling is. Voor ontbijt en lezing betaalt men € 3,50. Voor alleen de lezing (inclusief koffie) betaalt men € 2,50. Kaarten zijn te verkrijgen bij de bibliotheek Lisse en bij het KrantCaféLisse in Sociaal-Cultureel Centrum ‘t Poelhuys tussen 10.00 en 12.00 uur. Bellen kan ook naar tel. 06-16601290.

Blijven deze speeltoestellen straks onbezet? Jeugdland laat een noodkreet uitgaan om nieuwe vrijwilligers. Foto + tekst: Annemiek Cornelissen

Speeltuin Jeugdland luidt de noodklok n Wettelijke beperkingen kosten veel geld n Veel vrijwilligers gezocht hillegom n Het bestuur van Speeltuinvereniging Jeugdland zit met de handen in het haar. Het hangt er zelfs nog om of de speeltuin wel open kan. Het nieuwe seizoen start op zaterdag 30 maart en het is de bedoeling dat na deze openingsdag de speeltuin vanaf maandag 1 april weer vijf dagen per week open is. Volgens voorzitter Sjaak van Zuylen is het maar de vraag of dat doorgang kan vinden, want er zijn dit jaar namelijk geen toezichthouders. “De speeltuin is altijd open met toezicht. Dit om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Bovendien moet ons gebouwtje open, zodat de kinderen naar het toilet kunnen. Tot nu toe hebben slechts drie toezichthouders zich aangemeld

De toezichthouders draaien met behulp van een rooster, hetgeen betekent dat iedereen een keer in de drie weken aan de beurt is. Volgens van Zuylen kan de speeltuin eigenlijk niet open zonder toezicht. “Niet alleen om de veiligheid, maar we hebben ook een kapitaal aan fietsjes en skelters staan, die zo gestolen kunnen worden. Stel dat de kinderen er de weg mee oprijden en er gebeurd wat”. Toezichthouders worden dan ook verzocht zich zo snel mogelijk aan te melden. Gedacht wordt aan aowers, wao-ers, huisvrouwen, mensen die zonder werk zitten, jeugd, maar ook en vooral ouders van kinderen, die lid zijn van de speeltuin. Een tweede probleem is dat de speeltuin op het moment ook geen mensen meer heeft die het onderhoud voor hun rekening nemen. “Ons onderhoudsteam is er mee

zondheid. Zij kunnen nieuwe mensen wel begeleiden, maar zelf niets meer doen. We zoeken mensen, die technisch zijn, die bijvoorbeeld kabels kunnen vervangen, dingen kunnen repareren, maar ook kunnen verven en tuinwerkzaamheden kunnen doen. Deze werkzaamheden mogen ook op zaterdag of zondag worden uitgevoerd”. Verder loopt het ophalen van het oud papier behoorlijk terug doordat de papiercontainers zijn gekomen. De speeltuin roept de mensen van het Brouwerlaan/Havenkwartier dan ook op om het oude papier gewoon iedere eerste maandag van de maand buiten te zetten, zodat de medewerkers van Jeugdland dit op kunnen halen. Tenslotte heeft de gemeente een nieuw beleid wat betreft het verhuur van het speeltuingebouwtje waardoor de speeltuin behoorlijk

mogen alleen nog maar verhuren aan kinderpartijtjes. Sinds we het gebouw hebben verhuren we voor allerlei feestjes. Dat mag niet meer. Er mag ook geen alcohol geschonken meer worden. Daar kunnen we mee leven, maar de gemeente heeft ons volgens mij veel te veel beperkingen opgelegd”. Volgens de voorzitter denken andere gemeenten wel met verenigingen mee om tot een constructieve oplossing te komen. “Daar hebben we in Hillegom vooralsnog nog niets van gemerkt. Katwijk doet het bijvoorbeeld wel en ik heb gehoord dat ze er in Lisse wel mee bezig zijn. Ik heb het gevoel dat de gemeente ons gewoon in de kou laat staan”. Volgens Van Zuylen ziet het er straks naar uit dat Speeltuin Jeugdland niet meer verder kan. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via toezichtjeugdland@hotmail.com.


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Open dag bij cavia- en konijnenopvang Hillegom n De cavia- en konijnenopvang zit ook nu vol met tweedekans cavia’s en konijnen, die hopen op een nieuw baasje, waar ze gelukkig oud kunnen worden. Om de dieren meer onder de aandacht te brengen, houdt de opvang op zondag 24 maart een open dag van 11.00 tot 15.00 uur. Op deze dag kan iedereen de opvang en de cavia’s en konijnen komen bekijken. Er zijn stands met informatie over cavia’s en konijnen, de dierenbescherming is aanwezig, en er worden tweedehands artikelen verkocht. Alle inkomsten van deze dag zullen gebruikt worden om voor de konijnen, die lang in de opvang moeten blijven, 2 grote rennen te bouwen, zodat ze ook in de opvang een goed leven kunnen hebben. Van 11.30 tot 12.30 uur is de dierenarts aanwezig om konijnen te enten. Graag opgeven via info@gebrvdgeest.nl.

Hisalis houdt geraniumactie Streek n Hockeyclub Hisalis is deze week weer gestart met de befaamde geraniumactie. Hisalis is al in 1988 begonnen met deze altijd zeer succesvol verlopen clubactiviteit. Alle jeugdleden van Hisalis doen mee met deze leuke lente actie en kunnen de komende weken in Hisalis tenue langs de deur komen in HIllegom, SAssenheim en LISse. Ze hebben een folder met foto’s en een bestelformulier van de geraniums, petunia’s en millionbell’s die Hisalis kan leveren bij zich. Met deze actie wordt het broodnodige extra geld voor de club gegenereerd. Uitlevering van de planten vindt plaats op tijd voor Moederdag op zondag 12 mei. Ter ere van de troonopvolging op 30 april biedt Hisalis dit jaar als speciale bloem een originele oranje hanggeranium aan waar veel van verwacht wordt.

dinsdag 19 maart 2013

7

‘Je komt hier de hele wereld tegen’ n Tuinvrouw Esther Kelder is klaar voor de opening n Keukenhof nog groen lisse n “Het begint nu wel te kriebelen.” Esther Kelder, de enige tuinvrouw van Keukenhof verheugt zich op de opening van het park. “Contact met de bezoekers is leuk. Je komt hier de hele wereld tegen.” “Kijk, de eerste krokussen zijn al uit.” Kelder toont tijdens een rondje Keukenhof waar de bollen al in bloei staan. “Natuurlijk baalden we wel een beetje toen het na een lekker weekje weer zo koud werd. Maar op de natuur hebben we nu eenmaal geen invloed. Laten we hopen dat we in de rest van de showtijd langere periodes met veel zon hebben.” De showtijd is de periode dat Keukenhof geopend is voor publiek. Donderdag gaat de 64e editie van de bloemententoonstelling van start. Voor de tuinvrouw is het haar zesde seizoen. “Via het parkeerbeheer kwam ik op Keukenhof. Toen de inspiratietuinen af waren, zocht men mensen om de bezoekers informatie te geven daarover. Dat heb ik toen gedaan. Ik volgde op dat moment een opleiding voor woonbegeleiding, maar het werken op Keukenhof beviel me zo goed dat ik een open sollicitatie stuurde. Ik kon als tuinvrouw aan de slag.” Dat ze de enige vrouw is tussen pak ‘m beet dertig mannen deert haar niet. “Wel nee. Ik ben gewend met veel mannen te werken. Ze zijn lekker direct, dat is wel zo makkelijk. Ik word niet anders behandeld en volgens mij vullen we elkaar goed aan.”

Afwisselend

Een van de leukste periodes van Keukenhof breekt nu aan. “Ik vind het hier altijd leuk, hoor. De sfeer bevalt me goed en buiten werken vind ik heerlijk. Het werk is heel afwisselend. Iedere twee maanden heb je weer andere werkzaamheden. De lente en de herfst vind ik

Even tijd voor een geintje: tuinvrouw Esther met twee collega’s. Foto: Lia in ’t Veld het leukst. Als het park open is, heb je contact met de bezoekers. Ze willen vaak van alles weten. En je ziet weer bekenden uit andere organisaties. Mensen van de EHBO, de toegangscontroleurs, mensen van de horeca en de winkeltjes. Het is vaak dezelfde groep mensen, dus het is bijna een reünie. Heel erg leuk.” Voor Kelder en haar collega’s begint het seizoen al in de herfst. “Dan begint het planten van de nieuwe bollen. We zitten dan in groepjes bij elkaar, waardoor je je collega’s meer spreekt. Dit keer heb ik meegeholpen bij het planten van het mozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge. Ik ben zelf ook heel benieuwd hoe dat er in volle bloei uitziet. Het is heel mooi om in de lente het resultaat te zien van wat je in de herfst

hebt geplant. Dat geeft toch een bepaalde voldoening.”

Netjes houden

In de kas van het Willem-Alexander Paviljoen staan de eerste tulpen al te pronken. “Die genieten al van het zonnetje”, lacht Kelder. Verderop zijn collega’s bezig met de indeling van de vaste planten. “Het park is nu in stukjes verdeeld. Iedereen heeft zo zijn eigen stukje Keukenhof waar hij verantwoordelijk voor is. Nu zijn we nog druk met het plaatsen van de naambordjes. De komende acht weken houden we ons bezig met het netjes houden van ons stukje. Onkruid wieden, gras maaien, zieke bollen verwijderen om besmetting te voorkomen. Dat soort dingen.” Haar dag begint om kwart voor zeven met het leeg

blazen van de paden. “Vroeg? Het park gaat om acht uur open, dus dan moet het al toonbaar zijn. Ik merk ook dat als ik zelf naar een pretpark ofzo ga, ik veel kritischer naar de omgeving kijk. Is het wel netjes, hadden ze dit niet schoner kunnen maken. Je let gewoon op andere dingen.” Als Keukenhof de deuren sluit, starten de rooiwerkzaamheden. “Veel gaat machinaal, maar langs de kleine paden en de asfaltpaadjes worden nog steeds met de hand gedaan.” Zover is het gelukkig nog niet. Eerst met volle teugen genieten van dit seizoen. “Keukenhof is altijd bijzonder. Het zit ‘m in de eenvoud van een bloemenbol. Die heeft alles al in zich om iets prachtigs te worden. De natuur doet de rest en verrast ons ieder jaar weer.”

COLUMN

WOZ perikelen Ieder jaar valt in februari/maart de WOZ-beschikking op de deurmat. Vroeger (ja ik mag inmiddels praten over vroeger), maakte niemand zich daar echt druk om. Het was een ongeschreven regel dat de gemeente de woningen niet al te hoog waardeerde en zo waren de mensen tevreden. Echter in 1994 kwam er een nieuwe wet. De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Eigenlijk hadden ze het beter “Wet Ontroerende Zaken” kunnen noemen want het levert tegenwoordig dikke tranen op. Bij de invoering (1997) werd er nog 1 keer in de 4 jaar gewaardeerd en bleef de waarde relatief laag. Tegenwoordig wordt er 1 keer per jaar gewaardeerd en dan met terugwerkende kracht, op 1 Januari. Kortom, nu geldt als datum 1 Januari 2012!! Zo blijft het altijd schimmig en onduidelijk. Het is altijd waarderen met terugwerkende kracht en derhalve moeilijk te controleren voor de consument. Maar huiseigenaren pikken het inmiddels niet meer. Het is algemeen bekend dat de waarde

van appartementen en woonhuizen flink gedaald is, en soms nog steeds daalt. Maar wat schetst onze verbazing? Er zijn gemeenten, die ons woningcijfers laten zien die stijgen. Vorig jaar hebben wij met ons kantoor gewoon als service, onze diensten aangeboden. Kijken wat er zou gebeuren. Uiteraard alleen als wij vonden dat er een onredelijkheid in de beschikking zat. Maar oei, wij haalden ons daar iets op onze hals. Honderden mensen

kwamen langs en wekenlang hebben wij hier op kantoor bezwaren zitten schrijven. Ontzettend gezellig maar eerlijk is eerlijk, er ging veel meer tijd in zitten dan we van te voren hadden verwacht. Killed by our own succes!! En vandaar, geen herhaling van deze service voor dit jaar! Het heeft wel aangegeven dat WOZ leeft onder de mensen en ook wij hebben soms onze bedenkingen erbij. Om bezwaren te weerleggen wordt er soms door de gemeente een taxatiebureau ingehuurd. Deze taxatiebureaus zitten vaak totaal niet in de betreffende regio en kijken dan op een luchtfoto naar de woning. Laten we eerlijk zijn, vanuit de lucht kun je een hoop zien, maar niet de waarde van een huis. En let op, want de WOZ-waarde is echt heel belangrijk aan het worden! De waarde van uw huis of appartement die op de aanslag wordt genoemd geldt voor heel veel zaken. Vaak voor meer dan u denkt. Zo telt

de WOZ-aanslag o.a. voor; • Gemeente: Onroerende zaakbelasting (OZB). Dat weet u prima! • Belastingdienst: eigenwoningforfait Ook dat weet u! • Belastingdienst: de waardering van een woning bij overlijden (successie). En dat weet u soms niet! Vooral deze is echt heel belangrijk en geeft vaak een oneerlijk gevoel. • Waterschap: watersysteemheffing • De Wet belastingen op milieugrondslag (energiebelasting), de elektriciteitswet en de gaswet. Graag zou ik u willen vragen om goed te kijken naar de waarde en durf kritisch te zijn. Maar wel eerlijk! Is de waarde goed gewaardeerd? Doe dan niets en wees tevreden. Maar klopt het niet? Kom in actie! Het kan soms om heel veel geld gaan! Wilt u advies? Bel gerust of stuur een mailtje. Wij helpen u graag op weg! Het schrijven laten wij u echter zelf doen dit jaar... Chantal Lefeber Makelaars

Heereweg 211 2161 BE LISSE Tel. (0252) 42 91 19 Fax: (0252) 42 62 50 www.chantallefeber.nl


8

dinsdag 19 maart 2013

Kort nieuws Kids Vintage Fair hillegom n De Kids Vintage Fair is een beurs van en voor ouders. Ouders worden in de gelegenheid gesteld nog goede kinderkleding en speelgoed te kopen en verkopen. Daarnaast kent Hillegom veel creatieve ouders die veel spulletjes voor kinderen maken. Te mooi en leuk om niet met andere te delen. Inmiddels zijn alle beursplaatsen gevuld met zo’n 30 deelnemers met een divers aanbod. Kinderkleding is te koop in zowel kleine als grote maten, jongens en meisjes. Daarnaast is er veel speelgoed aanwezig voor de liefhebbers. De Kids Vintage Fair draagt bij aan hergebruik van nog goede spullen en stelt ouders in staat voor weinig een basis te leggen voor de zomercollectie van de kids. Ook dit jaar gaat de opbrengst van de huur van de tafels naar de gereformeerde kerk De Hoeksteen die al voor de vierde keer op rij de gastheer is. De Kids Vintage Fair wordt op zaterdag 23 maart gehouden in De Hoeksteen, Karel Doormanplein 2 van 14.00 tot 16.00 uur. Voor informatie kan men mailen naar kidsvintagefair@hotmail.nl of de fair volgen op Twitter via @kidsvintagefair.

Cursisten exposeren in Het Raam hillegom n Van schilderijen in olieverf, acryl en aquarel tot fotografie, patchwork en glasmozaïek. Meer dan 200 exposanten tonen tot en met 28 maart op de jaarlijkse expositie van creatief cursistenwerk bij Het Raam / Kulturele Raad aan de Prinses Irenelaan 16. Deze tentoonstelling wordt in twee delen gehouden zodat de ruimte beter kan worden ingericht. De eerste expositie wordt op 17 maart om 15.00 uur geopend door Peter Nieuwendijk. Jan Tromp opent op 24 maart om 15.00 uur het tweede deel van de expositie. Tijdens de openingen op de zondagen worden hapjes en drankjes geserveerd. Hierna is de expositie nog tot en met 28 maart te bezichtigen, van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. www.kultureleraad.nl

Haarlemse acts in Solution hillegom n In de kleine zaal van Solution staan zaterdag 23 maart, vanaf 21.00 uur, drie bands uit de regio Haarlem op het podium: Field of Steele, Triangle en Dead Dove District. De entree kost € 2,-. Field of Steel is een voornamelijk door de jaren ‘90 geïnspireerde alternative hardrock band uit regio Haarlem. Bij Field of Steel draait het niet alleen om muziek maken, maar ook het brengen. Het publiek is nummer één. Keiharde rock, het enthousiasme is aanstekelijk en de gehoorbeschadiging groot. Dead Dove District is ontstaan uit de band 13curves, maar klinkt frisser en uitdagender. De hoekige dissonante rockers staan nog steeds, maar er is ook meer ruimte voor elektronica en samples. Triangle is een rockband uit Zandvoort met experimentele rock en stonerrock invloeden. www.jcsolution.nl.

nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

BKD-voorzitter krijgt onderscheiding n Kees van Ast officier in de Orde van Oranje Nassau n CdK doopt narcis lisse n Tijdens de jubileumfestiviteiten van de 90-jarige Bloembollenkeuringsdienst op 13 maart, is K.J. van Ast door burgemeester Spruit onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester motiveerde in een uitgebreide opsomming deze onderscheiding. De loopbaan van Kees van Ast voerde hem langs het ministerie van Landbouw, laatstelijk als waarnemend directeur van de Dienst Landbouwkundig Onderzoek, het vicevoorzitterschap van de Raad van Bestuur aan de Wageningen Universiteit en Researchecentrum, Sinds 2005 is hij lid van het College van Bestuur en vicevoorzitter aan de Universiteit Twente. Van Ast is sinds 2001 onafhankelijk voorzitter van het bestuur van de stichting Bloembollenkeuringsdienst. In deze functie is hij herbenoemd voor een periode van vier jaar per 16 juni 2013. Sinds 1989 vervult hij dezelfde rol bij de stichting Kwaliteits Controle Bureau, waarvoor hij eveneens door de minister van Economische Zaken is benoemd. Ook is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van

Kees van Ast kreeg een koninklijke decoratie opgespeld door burgemeester Spruijt. Foto: Michèl ter Wolbeek Bulb Quality Support BV, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ceradis BV en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Agro Quality Support BV. Sinds 2005 zet

Van Ast zich in voor de economische ontwikkeling van de regio Twente door het verwerven van steun van particuliere investeerders voor het Twente Technology Fund.

Commissaris van de Koningin Franssen doopte een nieuwe narcis, die de naam Princess Alexia kreeg. De narcis heeft een groot geel blad en een warm oranje hart,

Veel aandacht voor Laatste rondje door nieuwbouw Fioretti Duinpolderweg hillegom n De komst van de Duinpolderweg lijkt vrijwel zeker. Het is de vraag of de weg ook via de noordelijke variant gaat. De provinciale overheden hadden vier zalen afgeboekt om tekst en uitleg te geven over de Duinpolderweg. Maar het alternatief van de actiegroep NOGBeter werd ook door een grote schare aan mensen warm onthaald. Gedeputeerde Ingrid de Bondt snapt de gevoelens van de inwoners, zo stelt ze. ‘We zijn op zoek naar alternatieven en komen er zeker uit.’ De inloopbijeenkomst is bedoeld om meer helderheid te geven. Dit jaar staat in het teken van het vergelijken van de varianten, inclusief de aparte busbanen. In het eerste kwartaal van 2014 wordt een definitief besluit genomen over de route. De aanleg van de Duin-

polderweg vindt na 2015 plaats. De Bondt: ‘De inzet is dat de gemeenten, het rijk en de provincies NoordHolland en Zuid-Holland zullen bijdragen.’ Willem Bakx, voorzitter van het Platform NOGBeter zet in een andere ruimte in op een zuidelijke variant van de weg. ‘Maak van de N205 een calamiteitenweg en ontsluit dorpen als Hillegom en Lisse met een korte ontsluitingsweg; van het station van Hillegom door naar de N205. Zo creëer je geen stroomweg vanaf de A4, met 30.000 auto’s die dwars door historisch natuurgebied en door de kern Bennebroek gaan.’ Hij vindt dat oude onderzoeken, die de basis vormen voor de Duinpolderweg, niet meer gelden: ‘Tussen 2008 en 2011 is het verkeer afgenomen hier in Bennebroek en Hillegom. Er rijden hier geen 3.800 vrachtwagen per dag. Het zijn er maximaal 100; deze weg lost niks op.’

lisse n Zondag 24 maart is de laatste mogelijkheid om de nieuwbouw van het Fioretticollege te bewonderen.

De ronde vormen en de vele ramen van de nieuwbouw van het Fioretticollege in Lisse dagen uit om de binnenkant te verkennen. Op zondag 3 maart kon dat: er vond een rondleiding plaats onder de deskundige leiding van de heren Jos en Gijs Braakman. Men zag mooie lokalen, geluiddichte muziekstudio’s en lichte werkruimten. De open centrale ruimte met de Peanut en de zichtbepalende trappen waren bijzonder intrigerend. De Hard Hat Tour (zonder hard hat overigens) heeft een mooi inzicht gegeven in de structuur van dit nieuwe en verrassende schoolgebouw. De sponsorcommissie hoopt opnieuw een Tour te kunnen maken als het gebouw in gebruik is geno-

Foto: PR/Piet Schutte

men. Misschien staat er ook dan een collectebus. De giften maken het mogelijk om passend meubilair aan te schaffen. De laatste mogelijkheid voor de Hard Hat Tour is zondag 24 maart. Op deze zondag zijn er twee rondleidingen: van 12.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 14.30 uur. Opgeven kan via www.fioretti.nl

Tupperwareparty beinsdorp n Op woensdag 27 maart wordt er opnieuw een Tupperwareparty georganiseerd in het dorpshuis in Beinsdorp.

Foto: PR

Zoals de vaste bezoekers inmiddels weten wordt een dergelijk party 2 keer per jaar gehouden, een keer in het voorjaar en een keer in het najaar. In het dorpshuis Het Eiland is iedereen welkom, zonder enige

koopverplichting. Alleen kijken mag ook. En natuurlijk kun je op die avond je artikelen meenemen die kapot zijn of waarvan je bijvoorbeeld een deksel of ander onderdeel mist. Een vaste demonstratrice zal de artikelen beoordelen en vertellen of er reparatie of vergoeding mogelijke is. De nieuwste snufjes op Tupperwaregebied zullen worden getoond en uitgelegd. De avond start om 20.00 uur. Aanmelden kan bij Thea Verbeek, tel. 529892.


sport

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Sport kort SIB start nieuwe opstapgroep Atletiek n Hardloopvereniging SIB start dinsdag 9 april met een nieuwe opstapgroep hardlopen. Deze heeft als doel dat lopers na een programma van 10 weken, twee keer per week trainen, minimaal een halfuur zonder onderbreking kunnen hardlopen. De groep is bedoeld voor mensen die geen enkele ervaring hebben met hardlopen en graag in de buitenlucht op een gezonde manier aan hun conditie willen werken. De trainingen zijn op dinsdagavond om 19.00 uur en op zaterdagochtend om 9.00 uur. Ook mensen die in het verleden hebben gelopen en dit weer willen oppakken, zijn welkom. Dinsdagavond 9 april start de groep met een korte uitleg en instructie op het parkeerterrein bij ingang De Zilk van de Amsterdamse waterleidingduinen. De bijdrage voor deze cursus is € 35,- inclusief een loopshirt na afloop van de cursus. Een toegangskaart voor de duinen dient men zelf aan te schaffen. Opgeven via n.van.bentem@ziggo.nl

Lentecursus roeien bij IRIS roeien n Nu de dagen langer worden, kan er ’s avonds weer geroeid worden. Voor Roeivereniging IRIS reden om een lentecursus roeien aan te bieden. Zowel de jeugd (vanaf 12 jaar) als de volwassenen roeien in de cursus acht keer, twee keer in de week. Er zijn per les twee coaches aanwezig, zodat iedereen volop individuele aandacht krijgt. De volwassenen beginnen in een C1, een stabiele eenpersoonsroeiboot. De jeugd start direct in een skiff. Ook wordt er een aantal keer in een C4, een boot met vier roeiers en een stuurman, geroeid. De cursus begint op 3 april en eindigt op 5 mei. Er wordt op woensdagavond geroeid om 19.00 uur en op zondagmorgen om 9.00 uur. Deelname kost € 50,-. Mensen die door de cursus zo enthousiast zijn geworden dat ze lid worden van IRIS, betalen geen inschrijfgeld. Meer informatie bij Marike Kop, tel. 06-44180004 of roeien.lisse@ gmail.com.

Nieuw seizoen voor duivensport duiven n Op 21 maart begint officieel de lente. Het begin van de lente staat voor de duivenliefhebbers gelijk aan het begin van het nieuwe vliegseizoen. De kweek loopt bij de meeste liefhebbers op het eind of is al beëindigd en de trainingen gaan weer beginnen. Er wordt toegewerkt naar de start van het seizoen en iedereen probeert zijn duiven in een dusdanige conditie te krijgen dat vanaf het eerste moment gepresteerd wordt. Om dit te bewerkstelligen wordt deelgenomen aan een aantal africhtingen. Dit zijn oefenvluchten waarbij geen officiële uitslag wordt opgemaakt. Hierbij worden de laatste puntjes op de i gezet zoals het testen van de elektronische systemen die de aankomst registreren. Voor de leden van postduivenvereniging De Oude Blauwband en De Luchtklievers staat op zaterdag 23 maart de eerste oefenvlucht op het programma.

dinsdag 19 maart 2013

9

Deel V.v. SIZO wil nog lang niet stoppen Dit jaar zou voetbalvereniging SIZO zich opheffen, maar veel leden van de club zijn fel tegen. Door Remco Out

Voetbal n Na de opheffing van

v.v. SIZO zou de fusieclub S.V. Hillegom overblijven als de enige Hillegomse voetbalclub. In deze club zijn de verenigingen S.V. Concordia en v.v. Hillegom samengegaan. Vele leden van v.v. SIZO willen helemaal niet dat hun club wordt opgeheven en hebben daarom een brief naar de Hillegomse gemeenteraad gestuurd. Daarin vragen ze of de in 1932 opgerichte voetbalvereniging nog mag blijven bestaan. “Wij hoeven als club helemaal geen subsidie van de gemeente. We willen zelf alles gaan onderhouden. Er is ook nog geen andere bestemming voor de grond”, vertelt de zegsman van de doorstartgroep, Hein Lommerse.

Eén veld is genoeg

De voetbalvereniging die in het Zwart Oranje speelt, telt nu rond de 100 leden en heeft twee selectieteams en een veteranenteam. Het sportcomplex van SIZO heeft drie velden. Eén daarvan is een trainingsveld met lichtmasten. De leden hoeven niet alle velden over te houden. Ze vinden één veld en een trainingsveld genoeg voor de club om volgend seizoen te kunnen spelen. De Hillegomse gemeente heeft niet positief gereageerd op het idee van de leden en wil dat v.v. SIZO zich gewoon dit jaar opheft. De gemeente wil dat v.v. SIZO zich houdt aan de gemaakte afspraken om zich aan het einde van het seizoen op te heffen. Hein Lommerse legt zich niet neer bij het besluit van de gemeente. Hij vertelt: “We gaan kijken of we een

Een deel van de SIZO-spelers kan zich niet neerleggen bij een fusie. Foto: Remco Out strijdplan kunnen maken, zodat we v.v. SIZO kunnen behouden”. Hij laat duidelijk weten dat SIZO helemaal geen financiële bijdrage vraagt aan de gemeente en dat ze zelf de velden en het clubgebouw willen gaan onderhouden. “Als de velden volgend jaar niet onderhouden worden dan komt er al-

Op de Solex door de Bollenstreek streek

Hillegom Promotie organiseert, in samenwerking met Have Fun Events, in april en mei een solextour door de Bollenstreek. n

Op dinsdag 16 en 23 april en dinsdag 7 mei kan men meerijden in een solextour vanuit Hillegom. Een gids begeleidt de deelnemers twee uur lang langs de mooiste plekjes

in de Bollenstreek. De start is in Hillegom. Vervolgens rijdt men via De Zilk, Noordwijkerhout, Noordwijk en Lisse een prachtige route langs kleurende en geurende Bollenvelden. Vanaf 10.00 uur is men welkom in Hotel Flora voor koffie en gebak en om 11.00 uur start de tour. Rond 13.00 uur is het einde van de tour en arriveert men weer in Hillegom. Hierna bent u vrij in het centrum nog wat te winkelen en eventueel te lunchen. Aanmelden via www.hillegompromotie.nl of direct via de mail info@hillegompromotie.nl of info@ havefunevents.nl. Graag als onderwerp vermelden; solextour hillegom De kosten voor de tour zijn € 39,50 en daarvoor rijdt men een heerlijke rit van twee uur op de Solex, begeleid door gids. Men wordt gastvrij ontvangen in Hotel Flora met koffie en gebak. Een (brommer) rijbewijs is verplicht voor deelname.

leen maar ongedierte en daar heeft de wijk juist last van”, betoogt een strijdbare Hein Lommerse. Het sportpark Weerestein ligt tegen de wijk Patrimonium aan.

toegankelijk voor alle leden, oud-leden, sponsoren en oud-sponsoren. Ook sympathisanten van de vereniging zijn om 14.00 uur welkom in het clubgebouw.

Laatste keer

Er is ook nog een voetbaltoernooi waarvoor men zich tussen 13.00 en 13.30 uur kan aanmelden.

Op 30 maart organiseert de vereniging de grote V.v. SIZO-reünie. Die is

Wandelen in de Heemtuin lisse n De vrijwilligers van de Heemtuin in Lisse hebben bij het samenstellen van het programma voor dit jaar goed geluisterd naar de wensen van de bezoekers. Bezoekers blijken steeds meer behoefte te hebben aan rondleidingen. Het jaarthema voor 2013 is dan ook ‘Heemtuin Lisse: een wandeling waard!’

Extra openingen

Tijdens iedere extra openstelling is het mogelijk om aan te sluiten bij een rondleiding die door een ervaren vrijwilliger wordt gegeven. Bezoekers krijgen tips voor een natuurvriendelijker aanleg van de eigen tuin, worden gewezen op bijzonderheden die in de heemtuin aanwezig zijn, er is aandacht voor de duurzame nutsvoorzieningen, et cetera. Voor kinderen zijn er aparte activiteiten.

De Heemtuin is iedere vrijdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur als de vrijwilligers de tuin onderhouden. De extra openstellingen zijn dit jaar op 1 april met een voorjaarswandeling met bijzondere aandacht voor stinzenplanten; op 20 mei met een lentewandeling; op 23 juni met een zomerwandeling met aandacht voor de zeldzame en bedreigde plantensoorten; op 28 juli met een zomerwandeling; op 25 augustus met aandacht voor de honingbij en de imkerij en op 29 september met een herfstwandeling. De extra openstellingen zijn van 14.00 uur tot 16.00 uur en de entree is gratis. Op 22 mei om 19.30 uur en op 5 oktober om 10.30 uur zijn er plantenruilmarkten. De Heemtuin ligt aan het eind van de Don Boscostraat, langs het Heempad naar de Zemelpoldermolen. Voor meer informatie zie www. heemtuinlisse.tk.


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Open dag Muziekschool hillegom n Begin februari is de Hillegomse Muziekschool verhuisd naar de nieuwe locatie in het Fioretti College. Vrijdag 22 maart is het openingsconcert in de theaterzaal van het Fioretti College. De leerlingen presenteren alle instrumenten die worden bespeeld. Er zijn o.a. optredens van het Young Flute Choir, het Klassiek Gitaar Project en een popband. Het concert wordt afgesloten met de uitvoering van Casa Nova, speciaal gecomponeerd voor de opening door Erik Warmerdam. De officiële opening wordt zaterdag om 10.00 uur verricht door wethouder Kleijheeg. Van 11.00 tot 16.00 uur is er een open dag. De docenten van de muziekschool voeren gezamenlijk ‘Carnaval des Animaux’ van Saint-Saens uit om 11.00 en om 14.00 uur. In het nieuwe poplokaal worden openbare repetities gehouden van verschillende bands die tijdens de bandweken met elkaar repeteren. In het pianolokaal wordt een marathon georganiseerd door de pianodocenten. Leerlingen zorgen de hele dag voor muziek die gespeeld zal worden op de nieuwe piano’s. Speciaal voor deze open dag heeft Music All-in uit Noordwijk verschillende instrumenten ter beschikking gesteld die kunnen worden uitgeprobeerd.

Nieuwe salon Ma Beauté geopend lisse n Geest en lichaam opladen door een heerlijke ontspannen massage, de voeten verwennen met een bekwame pedicurebehandeling of een gezichtsbehandeling ondergaan die de zintuigen prikkelen? Dat kan voortaan allemaal in de nieuwe schoonheidssalon Ma Beauté aan het Agathapark 30. Schoonheidsspecialiste Magdalena, die ruim 20 jaar ervaring heeft in de cosmeticabranche en met merken als Chanel en Estée Lauder, laat klanten graag genieten. Zodra u de salon binnenstapt, wordt u ondergedompeld in een warm bad van vakkundige behandelingen, persoonlijke aandacht en uitgebreide adviezen. Naast de vele beautybehandelingen is de salon tevens gespecialiseerd in huidverbetering, zoals Decleór aromatherapiebehandelingen. “Maar ook wie graag couperose, acne of vergrootte poriën wil laten behandelen, kan bij ons terecht”, legt Magdalena uit. “In onze salon behandelen wij bijvoorbeeld acne met licht van een bluelight elektrodenlamp. Daardoor wordt de bacteriële activiteit gereduceerd en neemt de acne af.” Meer info op www.mabeauté.nl of bel 0252702160.

dinsdag 19 maart 2013

Ondernemers kijken uit naar lentekoopzondag lisse n ‘Een groot deel van onze winkeliers kijkt er naar uit om het zondag 24 maart gezellig te maken in Lisse’, vertelt Martijn Tibboel, vicevoorzitter van Koopcentrum Lisse. Iedereen is van harte welkom.’ ‘Wij zijn met ons verzoek om vijf koopzondagen open te zijn niet over een nacht ijs gegaan’, licht Martijn Tibboel toe. ‘Uiteraard hebben wij respect voor ieders overweging om wel of niet open te gaan. Dat kan vanwege geloofsovertuiging of na afweging van de kosten en baten.’ Tibboel vervolgt: ‘Vaststaat dat veel winkeliers in Lisse aanstaande zondag graag hun deuren openen en er een leuke winkeldag van maken. Datzelfde geldt voor de consumenten. Zij maken graag gebruik van de mogelijkheid om te shoppen buiten de traditionele winkeltijden. Sommige bedrijven spelen hierop in door internet, anderen openen hun deuren tot 21.00 uur. In Lisse kun je nu een aantal keer per jaar op een zondag terecht in een veelzijdig, gezellig winkelcentrum. Uit een enquête onder alle winkeliers (130 winkels, 99 reacties) blijkt dat 77% van de winkels gebruik wil maken van de mogelijkheid om op een zondag open te zijn. Van hen

wil slechts 6% minder dan 5 koopzondagen per jaar. Er is dus onder de winkeliers een groot draagvlak voor koopzondagen. Wij merken ook dat in economisch slechtere tijden, het animo om open te gaan toeneemt en veel winkelpersoneel graag iets extra verdient door die dag te werken.’

Diversiteit

‘Dit wordt gewaardeerd door de

consumenten’, vult citymanager Harry Duivenvoorden aan. ‘De afgelopen koopzondagen waren echt een succes. Ruim 90 winkels openden hun deuren, er was veel publiek en het was gezellig in het dorp. Iedere keer komen er meer mensen op de koopzondagen af. Wij bieden een grote diversiteit aan winkels en zorgen voor diverse activiteiten. Zondag 24 maart is het bijna Pasen, Keukenhof is weer

Het winkeltje Hebbes! is nog maar één kwartaal open en nu al te klein. Mensen weten de winkel te vinden, en brengen niet alleen klei-

open en het bollenseizoen is gestart. Er is llive muziek in het dorp en worden er paaseitjes uitgedeeld. Wij hopen op mooi weer, want dat speelt nu eenmaal een belangrijk rol. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens naar onze webcam in het winkelcentrum, www.koopcentrumlisse.nl, dan krijgt u men alvast een voorproefje.’

Alles klaar voor komst Oranjehof Lisse n De sloop van het voormalige terrein van autobedrijf Broertjes heeft aan de Oranjelaan in Lisse een gapend gat achter gelaten.

Op de plek van garage Broertjes komen appartementen met de naam ‘Oranjehof’. Foto en tekst: Richard Grootbod

Hebbes! begint met ‘De Opruimtante’ hillegom n Kringloopwinkel Hebbes! breidt uit met De Opruimtante. Dé locatie voor grote afdankers en restpartijen.

11

nere spullen maar ook meubelen. Daarom komt Janny Zwart met een aanvullende formule: pakhuis De Opruimtante, waar de klant zelf de prijs uitmaakt voor dat bed, die kast of die babybox. Het aantal te kopen artikelen is wel aan een limiet gebonden; handelaren met bestelbusjes zijn niet welkom. Janny Zwart broedt nog op een formule om samen te werken met de Voedselbank. Ze wil echter voorkomen dat

er zich rijen ‘armen’ melden voor een gratis meubel en wil bovendien de anonimiteit van echte noodlijdenden waarborgen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Stichting ‘Voor wat, hoort wat’ waaronder ook de winkel Hebbes! valt. De Stichting is bedoeld voor activiteiten die wat licht en liefde brengen in het eenzame bestaan van oudere mensen. Janny

Zwart kan dit doen omdat zij alleen met vrijwilligers werkt en zo de kosten laag kan houden. De Opruimtante is te vinden in de voormalige balletschool, Henri Dunantplein 2, in het steegje recht tegenover de uitrit van de parkeergarage van Albert Heijn, en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Bel voor meer inlichtingen met tel. 0634007130.

Tot voor enkele jaren werden er auto’s verkocht. De voormalige showroom en de garages erachter stonden nog het langst overeind, maar werden de afgelopen weken ook platgegooid. Binnenkort begint de bouw van ‘Oranjehof’ op de vrijgekomen plek. Er komen 38 appartementen, die verschillen in grootte. Het ‘Oranjehof’ krijgt drie woonlagen met op de begane grond parkeergarages. De meeste buurtbewoners vinden de woningbouw een hele vooruitgang. Tegen de bouwplannen werden geen bezwaren ingediend. “Het was de afgelopen maanden een holle kies geworden, een raar leeg gebouw. Ik vind het een hele vooruitgang dat er mensen komen te wonen”, zegt een buurvrouw die naar de laatste sloopwerkzaamheden staat te kijken.

Wol gezocht voor goede doel hillegom n Elke dinsdagmiddag is er een groep dames actief in ’t Pluspunt om te breien voor het goede doel. Ze breien onder andere mutsen, sokjes, sjaals en dekens. Dit doen ze met veel inzet en enthousiasme maar de wol voorraad slinkt. Wie thuis nog het een en ander heeft liggen, kan dit afgeven bij ’t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28.


12

DINSDAG 19 MAART 2013

regioroulette

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

‘Mijn jeugd was heel gelukkig’ Ondanks de winterse buien deze week, zijn veel mensen helemaal klaar voor de lente. In het bloemencorsoweekend wordt ook dit jaar weer een mozaïekwedstrijd gehouden. Een van de drijvende krachten is Dorien Wassenaar. De redactie speelde een potje roulette met haar. 6. Wat is je levensmotto? “Geniet van de dag. Het kan zomaar voorbij zijn. Ik stond er eigenlijk nooit zo bij stil, tot mijn oudste broer op vrij jonge leeftijd overleed. Hij was 58. Leefde heel gezond, rookte niet, dronk weinig, wandelde veel. Toch werd hij ziek en overleed hij. Ik verwachtte het niet en het zette me aan het denken. Dus probeer ik zoveel mogelijk te genieten.”

op Pim Fortuyn kan ik me ook nog heel goed herinneren, maar dat was toch heel anders.”

27. Wat kan je diep ontroeren? “Mooie muziek en aangrijpende films. Ik ben fan van Andrea Bocelli en Sarah Brightman. Ik vind veel andere muziek mooi, maar zij vervelen nooit en staan steevast op mijn mp3-speler. Bocelli heb ik drie keer live gezien. Sarah Brightman heeft wel eens in Nederland opgetreden, toen kon ik niet. Zodra ze weer komt, gaan mijn dochter en ik er zeker heen.”

33. Welk boek ligt op dit moment op je nachtkastje? “Geen een. Ik heb even geen tijd om boeken te lezen. Voor mijn verjaardag heb ik een e-reader gekregen, die mijn dochter vol met boeken heeft gezet. Dus als ik het rustiger heb en het wordt mooier weer of we gaan op vakantie, dan kan ik wel even vooruit. Ik houd veel van Daniel Steel, Barbara Taylor Bradford, maar ook van Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Suzanne Vermeer en Tess Gerritsen. Er moet wel een verhaal inzitten en het moet makkelijk lezen. Ik heb altijd veel gelezen. Als kind ging ik drie keer per week naar de bibliotheek. Dan las ik op een avond een boek uit. Mijn dochter leest ook graag.”

32. Wie bewonder je? “Mijn man Denis. Hij is een enorme doorzetter. Als hij iets wil, dan lukt het hem ook. Hij staat erom bekend dat hij snel iets roept, maar de bedoeling is altijd goed. Hij staat voor iedereen klaar.”

7. Waar mogen ze je middenin de nacht voor wakker maken? “Voor sushi en een glas champagne! Dat vind ik gewoon heel lekker. Ik eet en drink het niet vaak, dus ik zou het niet erg vinden om daarvoor wakker gemaakt te worden.”

8. Van welke beroemdheid greep de dood je het meeste aan? “De dood van prinses Diana. Dat weet ik nog zo goed. Ik stond die zondagochtend in de keuken van ons vorige huis en hoorde het op de radio. Dat was echt een schok. Ik heb verder niets met beroemdheden, maar ik vond haar een leuke vrouw. Net als dat ik Maxima nu een hele leuke vrouw vind. Diana stond in de bloei van haar leven en dan gebeurt er zo’n ongeluk. En dat met twee jonge kinderen. Kijk, de moord

31. Wat is de beste deal die je in je leven gesloten hebt? “Dat moet de verkoop van onze eerste koopwoning in de Betje Wolfstraat zijn geweest. Dat was in de jaren ‘90. Binnen een week hadden we de woning verkocht voor de prijs die we wilden. Dat kon toen allemaal nog, kun je je nu bijna niet meer voorstellen.” 25. Wat was je grootste blunder ooit? “Toen ik 16 was, werkte ik bij een

Regioroulette is een wekelijkse interviewserie met persoonlijke vragen. Aan de hand van het roulettespel wordt beslist welke.Tekst: Lia in ‘t Veld

Paspoort Naam: Dorien Wassenaar Leeftijd: 54 jaar Gezin: 22 jaar getrouwd met Denis, dochter Kimberly van 21 en zoon Mike van 20, twee honden en een kat. Beroep: administratief medewerker bij een notariskantoor en bij het bedrijf van mijn man. Nevenfuncties: bestuurslid BCL, commissielid mozaïekwedstrijd, betrokken bij Beleef de Bollenstreek, medeorganisator van Diner voor de Voedselbank.

Slagerij in Hillegom. Op een dag werd ik het naar het filiaal in Sassenheim gestuurd om daar te helpen. Ik was ervan overtuigd dat dat in de Digros was, dus ik meldde me daar. Ze zeiden nog ‘Wij hebben niemand nodig’, maar ik eigenwijs: ‘Nouja, ik ben gestuurd’, dus ik trok een winkeljas aan. Toen ik opmerkte dat ze heel andere bedrijfskleding hadden, ging het lampje branden en bleek ik in de verkeerde slagerij te staan. Dat was de enige keer dat ik een halfuur te laat op mijn werk kwam.” 4. Waar kun je ontzettend kwaad om worden en wanneer was dat voor het laatst? “Ik kan heel nijdig worden als mensen op een afspraak niet komen opdagen. Ik weet niet meer wanneer dat voor het laatst was. Het gebeurt gelukkig niet veel. Nu bel ik ook om te vragen waar iemand blijft. Wegblijven zonder tegenbericht kan echt niet. Zelf heb ik het ook druk en ik stem mijn agenda erop af. Dan is het heel vervelend als iemand zonder reden niet komt.” 23. Waar sta je over tien jaar? “Ik hoop dat ik dan nog gezond ben en nog heerlijk aan het werk ben. En dat ik een dag in de week op mijn toekomstige kleinkinderen mag passen. Echt grote dromen of wensen heb ik niet. Ooit nog eens een cruise maken zou heel leuk zijn. Maar niet zo lang, hoor. Ik hoef niet ver weg om het gezellig te hebben. Wij hebben jaren met ons gezin de vakanties in een caravan in Nederland doorgebracht. Dat waren de leukste vakanties. Ik zou wel een keer de Nijmeegse Vierdaagse willen wandelen. Dit jaar doe ik mee aan de wandel 4daagse van Haarlem. Wandelen is een

grote hobby van me.” 1. Wat is je slechtste eigenschap? “Het is niet echt een eigenschap. Ik heb de neiging om snel in slaap te vallen. Niet uit desinteresse, ik kan gewoon overal slapen. Het zit in de familie. Na een avondje bioscoop heb ik de film nauwelijks gezien. Soms is het lastig en een beetje gênant.” 29. Met wie zou je eens een beschuitje willen eten? “Met Marco Borsato. Geweldige zanger en een ontzettend sympathieke man. Hoe hij als coach is in The Voice en The Voice Kids, echt geweldig. We zijn met het hele gezin naar Symfonica in Rosso geweest. Mijn zoon wilde eerst niet mee. Uiteindelijk stond hij alles mee te zingen. Waar we het over zouden hebben? Over zijn muziek natuurlijk. En over het schilderij dat kunstenaar John Wassenaar, een neef van Denis, heeft gemaakt van zijn kinderen. Hij schijnt dat prachtig te vinden.” 10. Wat was de gelukkigste fase in je leven? “Mijn jeugd was heel gelukkig. Ik heb vier oudere broers en een jongere zus. Voor mijn gevoel gingen we vroeger elke zondag naar het strand of het kleine zeetje. Dat is natuurlijk niet zo, maar zo voelt het. We deden ook altijd kaartspelletjes met het hele gezin. Nog regelmatig houden we een kaartavondje. Dat gaat meestal onverwachts. Dan belt er iemand zaterdagmiddag, ‘kun je vanavond?’. Dan zitten we tot in de kleine uurtjes te kaarten. Mijn kinderen vinden het ook leuk. Als ukkies leerden ze al klaverjassen. Met mijn zoon kaart ik zo nu en dan bij Juffermans.”

DE VRAGEN 1. Wat is uw slechtste eigenschap? 2. Wat was uw eerste auto? 3. Welk kunstwerk (boek, schilderij, beeld, lied, cd) zou u gemaakt willen hebben? 4. Waar kunt u ontzettend kwaad om worden? (en wanneer was dat voor het laatst) 5. Wat zou de persoon die u was op 18-jarige leeftijd nu op deze leeftijd van u vinden? 6. Wat is uw levensmotto? 7. Waar mogen ze u midden in de nacht wakker voor maken? 8. Van welke beroemdheid greep de dood u het meest aan? 9. Welk tv-programma moet meteen van het scherm worden gehaald? 10. Wat was de gelukkigste fase van uw leven? 11. Wat is de leukste persoon die u dit jaar hebt leren kennen? 12. Heeft u wel eens een belangrijke vriendschap verbroken? 13. Wat zou u aan uw partner willen veranderen? 14. U mag vier mensen - ook overleden personen - uitnodigen voor een dinertje. Wie? 15. Wat is de grootste wetsovertreding die u heeft begaan? 16. Waarover heeft u in uw leven het meeste verdriet gehad? 17. Van welk bedrijf of welke instelling zou u een half jaar directeur willen zijn? 18. Van wie zou u een toegestoken hand weigeren? 19. Noem eens iets onverwachts wat veel mensen niet van u weten 20. Bent u gelovig? 21. Aan wie heeft u een bloedhekel? 22. Wie was/is uw grootste voorbeeld? 23. Waar staat u over 10 jaar? 24. Als u de wereld kon veranderen, waar zou u beginnen? 25. Wat was uw grootste blunder ooit? 26. In welke andere periode had u graag geleefd? 27. Wat kan u diep ontroeren? 28. Wat is uw grootste angst? 29. Met wie zou u wel eens een beschuitje willen eten? 30. Welke dag zou u willen overdoen? 31. Wat is beste deal die u in uw leven gesloten hebt? 32. Wie bewondert u? 33. Welk boek ligt op dit moment op uw nachtkastje? 34. Wanneer heeft u voor het laatst ontzettend gelachen? 35. Waar heeft u voor het laatst een nacht van wakker gelegen? 36. Wat is het grappigste dat u de laatste tijd heeft meegemaakt?


binnenstebuiten

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Agenda Woensdag 13 maart: Symboliek van het Koningschap. Lezing door Sjef Laenen over koningschap en Joodse mystiek. Zie voor meer informatie www.quintessentia.org. Locatie: Hoeksteen, Karel Doormanplein 2, Hillegom Tijd: vanaf 20.00 uur. Kosten: €3,inclusief koffie of thee. Zaterdag 16 maart: Grote Rommelmarkt, Lisse Locatie: hal van Onderwater, Achterweg Zuid. Tijd: van 09.00 tot 16.00 uur. Toegang gratis. Zaterdag 16 maart: Orgelconcert in de Agathakerk op het AdemaOrgel door Petra Veenswijk. Locatie: Heereweg 277, Lisse. Tijd: 20.15 uur. De entree is gratis; na afloop is er een collecte voor kostenbestrijding. Dinsdag 19 en maandag 25 maart: Sobere maaltijd Hillegom Locatie 19 maart: St. Josef en St. Martinuskerk, Hoofdstraat , Hillegom, aanvang 18.00 uur. Locatie 25 maart: Hoeksteen, Karel Doormanplein 2, Hillegom. Aanvang: 18.00 uur. Bel voor aanmelding: 0252524027 of 0252-518037, of maak gebruik van de intekenlijsten in beide kerken. Donderdag 21 maart: Sobere maaltijd Lisse Locatie: Gebouw Salvatori, Wagenstraat 33, Lisse. Binnenlopen zonder aanmelding. Tijd: 18.00 tot 19.30 uur Vrijdag 22 maart: Informatie avond over de musical ‘Het Gouden Kalf’ Veldwerk, de theatermaker die de musical organiseert, zal het project toelichten en het verhaal presenteren. Er kunnen zich nog steeds mensen aanmelden. Wie mee wil doen aan dit gemeenteproject kan een e-mail sturen naar: musical@pknlisse.nl of zich opgeven bij één van de commissieleden. Kijk voor een deelnemerslijst en meer informatie op de website: www.pknlisse.nl/ musical. Locatie: De Klister, Heereweg 105, Lisse. Aanvang: 20.00 uur.

dinsdag 19 maart 2013

13

Unieke lichtjestocht door Lisse n Bijzondere belevenis op Witte Donderdag Lisse n De Jeugdcommissie PKN Lisse organiseert op donderdag 29 maart een meditatieve lichtjestocht. Iets of iemand te gedenken of gewoon blij met het leven? Neem een lichtje en wandel mee. Op 28 maart start met Witte Donderdag de Goede Week, de dagen waarin het lijden van Jezus wordt herdacht, en Zijn overwinning op de dood met Pasen. De Jeugdcommissie PKN Lisse wil deze gedenkwaardige dagen met een meditatieve wandeltocht iets extra’s meegeven. Initiatiefneemster is Alies Haasnoot en zij wordt daarin bijgestaan door Peter van der Beek jr., want het is niet niks om weer uniek evenement op poten te zetten. In de kerstnacht immers heeft de Jeugdcommissie PKN Lisse ook al van zich laten horen – en zien – tijdens het groots opgezette X-MAS Streetstyle, waarmee zij kerk en samenleving als het ware samenbrachten. Alies Haasnoot en Peter van der Beek hopen dan ook dat de meditatieve wandeling bij de Lissenaren aanslaat en dat er op donderdagavond 28 maart een eindeloze stoet mensen zal deelnemen.

Iedereen is welkom

Het zal prachtig zijn wanneer de schemering langzaam invalt en de stoet met lichtjes het overbekende ‘rondje Van Lyndenweg’ bewandelt, hèt blokje-om van Lisse. Alhoewel de stemming ingetogen zal zijn is het nadrukkelijk niet bedoeld als een stille tocht. Het idee is breder dan dat. Natuurlijk kunnen de wandelaars dierbaren gedenken die ze missen, of stilstaan bij lieve mensen die ziek zijn of op een of andere manier hun steun nodig hebben. Maar het kan ook zo zijn dat mensen juist iets hebben te vieren: een betaalbaar huis gevonden, toch weer een baan gekregen, net ge-

Alies Haasnoot en Peter van der Beek hebben samen met Eva en Tijs alvast wat lichtjes aangestoken. hoord dat je een baby krijgt, of gewoon uit blijdschap met het leven. Alle deelnemers nemen een eigen lichtje mee, een lantarentje, een lampion of gewoon een leeg jampotje met een waxinelichtje. Als het maar draagbaar is en niet onverhoeds vlam kan vatten. Misschien is het voor kinderen een idee om op school samen met de juf een lichtje te maken voor de tocht. Want kinderen zijn vanzelf welkom, en wie zijn viervoeter niet thuis wil laten, neemt hem gewoon mee. Misschien met zo’n knipperlichtje voor honden aan de halsband?

Elkaar helpen

De tocht start om 19.30 uur bij de Grote Kerk aan het Vierkant in Lisse. Daarna gaat het via de Berkhoutlaan naar de Van Lyndenweg in de

richting van begraafplaats Duinhof. Daar wacht de wandelaar een muzikale verrassing waarvoor Da Capo garant staat. Vervolgens trekt de stoet verder en komt langs de Achterweg en de Agathakerk weer terug bij het beginpunt voor de Grote Kerk. Daar kunnen de deelnemers naar binnen om hun lichtje achter te laten en even uit te rusten, want inmiddels is het daar tijd voor ‘Een kwartiertje met God’, een kwartiertje met stilte, gedichten en muziek. Wie liever naar huis wil, die gaat gewoon zijn gang. Rondom de kerk zullen fakkels branden en de sfeer iets extra’s geven. De Goede Week en Pasen zijn immers bijzondere dagen. Witte Donderdag is de dag van het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn apostelen, waarbij Jezus hun voeten wast en ze de opdracht

geeft elkaar te helpen en bij te staan. Hij weet immers dat hem de moeilijke taak wacht om Zichzelf te offeren voor de mensheid, een taak die ook zijn apostelen niet licht zal vallen. De Lisser Lichtjestocht is dus in wezen een voortzetting van die opdracht: elkaar te helpen en bij te staan, te gedenken dat wij er zijn voor elkaar. Kom dus op donderdag 28 maart, om 19.30 uur naar de Grote Kerk, Vierkant. De wandeling duurt circa 45 minuten. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Iedere wandelaar neemt een eigen lichtje mee. Vanaf 20.30 uur is het mogelijk om in De Voorhof tegenover de Grote Kerk de EO-uitzending ‘The Passion’ te volgen. Kijk voor meer info op www.pknlisse.nl/jeugd.

HET MOMENT

Een simpel gebedsbankje Naam: Berry Lansbergen (64) Werk: pastor Willibrordusparochie / St. Jozef en St. Martinus Kiest voor meditatie: stilte in hoofd en hart

Dat ik priester zou worden leek voorbestemd, en toch liep het allemaal anders. Het gymnasium volgde ik aan het klein seminarie in het Limburgse Urmond. Daarna studeerde ik twee jaar theologie in Nijmegen. Vervolgens haakte ik af; het was een tijd vol rumoer in de Rooms katholieke kerk. In 1968 vond in Noordwijkerhout het Pastoraal Concilie plaats, in reactie op het Tweede Vaticaans Concilie. Ik ging terug naar huis, naar Schiedam. Kwam daar te werken bij de gemeentelijke Sociale Dienst en

kreeg er te maken met mensen die moeilijk het hoofd boven water konden houden. Ik groeide in die baan, werd uiteindelijk teamleider. De dienst veranderde, kreeg andere namen, andere inhoud en werd steeds zakelijker. Intussen bleef ik bij de kerk betrokken als lector en voorzitter van de Pastorale Raad. Terwijl mijn werk steeds strakker en afstandelijker werd, vroeg ik mij af of ik dit wel wilde voor de rest van mijn werkzame bestaan. Het priesterschap, dat ik destijds vaarwel zei, leek me steeds meer de juiste bestemming. Ik ging - in-

middels twintig jaar geleden - de Priester- en diakenopleiding Bovendonk in Hoeven doen. Naast je werk studeren, in de weekeinden naar Bovendonk, dat was best pittig. Ik heb er nooit spijt van gehad. Het was voor mij een periode van groei, niet alleen door de opleiding maar ook doordat je in een groep studeerde en je samen spiritueel ontwikkelde. We leerden van elkaar en hebben dan ook nog steeds contact. Uiteindelijk werd ik in mei 1998 diaken en in december van dat jaar kreeg ik mijn priesterwijding. Mijn taak als pastor ligt heel dicht bij me, mede door mijn eerdere betrekking bij de sociale dienst. Ik blijf het dankbaar werk vinden. Het contact met mensen geeft me ook weer energie waardoor het werk als priester me niet zwaar

valt. Liturgie is een belangrijk deel van mijn werk. In de periode van januari tot en met begin maart ben ik al in zo’n zestig vieringen voorgegaan met name in de kerken in Hillegom en De Zilk, en bij allerlei andere gelegenheden, zoals huwelijken en begrafenissen. Je zou kunnen zeggen dat ik zodoende, als het om bidden gaat, niet om tekst verlegen zit. Toch kies ik ook voor innerlijke stilte. Daarvoor heb ik niets ander nodig als een crucifix aan de muur en een simpel gebedsbankje. Daardoor kan ik mij concentreren en word ik niet afgeleid door een ongemakkelijke houding. Het liefst ben ik in de stilte van hoofd en hart bij de teksten uit mijn brevier en de vele overleveringen uit het nieuwe testament. Daarin zijn zoveel aanknopingspunten te vinden voor ons eigen leven. Dat sterkt mij.”

Hoe ziet uw binnenstebuitenmoment eruit? Mail uw verhaal naar binnenstebuiten@snelnet.net.


14

service

DINSDAG 19 MAART 2013

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Candlelight

H

et was laat op de avond toen ik terugreed naar huis. Op de radio hoorde ik snerpende violen en het zoetgevooisde stemgeluid van Jan van Veen die Candlelight presenteerde. Ik hoorde het volgende dramatisch voorgedragen wonder van dichtkunst: ‘Hoe heeft het zover kunnen komen, ik was niet de vrouw waar jij van lag te dromen / In je slaap mompelde je een naam die niet de mijne was, en ik zat in zak en as. / Waaraan heb ik dit te danken? Ik zou het liefste de hele dag janken’ etc. Ik pinkte een traan weg en dacht aan het pupje dat op de kliniek in de zuurstofkooi lag. Laat in de middag was de eigenares gekomen omdat ze het niet vertrouwde. Ze had hem pas vijf dagen en nu was Droppie erg onrustig en liep hij steeds te piepen. Ze was op spoedconsult verschenen en schijnbaar leek de kleine chihuahua weinig te mankeren. Hij dartelde door de spreekkamer en het enige wat hij steeds deed was met zijn achterste op de grond gaan zitten en dan weer door te lopen. Hij bleek een iets te lage temperatuur te hebben (opvallend) en een keiharde buik. Op de röntgenfoto was eigenlijk weinig te zien. We besloten Droppie op te nemen en iets kalmerends

Column Poespas

COLOFON Oplage 18.500 Verschijnt iedere dinsdag Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066, 2220 CB Katwijk Tel: 071 4022901 Fax: 071 4032325 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Cor de Mooij, 06-13017660 cor.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl redactie@lissernieuws.nl redactie@dehillegommer.nl Verslaggevers: Marca Bultink Annemiek Cornelisse Richard Grootbod Ilse Hesp Lodewijk Kamps Ed Olivier Hans Pronk Lia in ‘t Veld Kees van Zuijlen Peter Nieuwendijk Fotografen: Frank Bonnet Rob Joore Wim Krol Bouwe Prins Sven van der Vlugt Cees van ’t Wout Corine Zijerveld Advertenties: Meriam Mesman, 06-46094209 meriam.mesman@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: maandag 10.00 uur. Contactgegevens Binnendienst: Vincent Roos, 071-4091638 Rosita Haasnoot, 071-4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

te geven zodat we hem konden observeren en beter onderzoeken. Na een infuus te hebben aangelegd in de ultradunne pootjes en wat valium te hebben gegeven konden we de buik beter doorvoelen. Daar zat het probleem: een veel te harde knobbel midden in de buik. Meteen maakte Bernadette een echo en toen was het duidelijk. Hoe klein (1,5 kg) en jong Droppie ook was, we moesten hem opereren. En wel meteen. De eigenaren gaven toestemming en binnen een half uur na binnenkomst in de kliniek lag Droppie al op de operatietafel. Bij de operatie bleek dat hij de pech had gehad dat zijn darmen bekneld waren geraakt door een zogenaamde ‘torsio mesenterialis’. De darmen zijn dan om elkaar gedraaid waardoor de bloedafvoer is afgesloten. Een acute levensbedreigende situatie. Snel vonden we het draaipunt en konden we de darmen uit elkaar wikkelen. Meer dan 70% van de dunne darm was gestuwd en paarsrood van kleur . Dat hele stuk verwijderen ging niet (dat zou hij niet overleven). Langzaam zagen we een frisse roze kleur terugkomen nadat de doorbloeding was hersteld. Onze hoop was erop gevestigd dat we net op tijd waren en we wilden het jonge diertje

in ieder geval een kans bieden. Ook de bewegelijkheid van de darmpjes werd steeds beter. We gingen het buikje weer dicht hechten. Na de operatie ging hij in de zuurstof couveuse en mochten de eigenaren erbij. Het hele gezin stond er zeer geëmotioneerd bij. Hij leefde nog en had een kans. Voor de avond hadden we een wisseldienst ingesteld: ik zou tot 23.00 uur erbij blijven en daarna kwam Marian om er bij te gaan slapen. Hij was inmiddels al wakker en had bloederig gepoept! Er was weer passage en beweging! Spontaan bedacht ik in de auto de volgende dichtregels om naar Candlelight op te sturen: ‘Je bent nog zo klein, maar nu moet je gaan vechten / want je baasjes zijn zich zo aan jou gaan hechten / dat ze echt niet zonder jouw liefde meer kunnen / en wij jou een spoedig herstel willen gunnen.’ De volgende ochtend belde Marian op dat ze Droppie elk uur een beetje water had gegeven en dat hij veel fitter was! Hij ging voorzichtig vooruit! Ze was kapot van de doorwaakte nacht en ik nam de zorg weer over. Nu luister ik noodgedwongen elke avond naar Candlelight op 100% NL.

Lodewijk Kamps is dierenarts in Hillegom en vertelt wekelijks over zijn praktijk

Outdoor Workshops voor jeugd LISSE  Op zaterdag 23 maart van 10.00 tot 16.00 uur zijn er outdoor workshops voor kinderen van 5 tot 11 jaar. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Een workshop is gratis en duurt een uur. Veel jongens en meisjes hebben al ingeschreven voor een workshop, Maar door de inzet van meer begeleiding is er nog ruimte. Zo is er een workshop ‘Maak je eigen kampvuur’, ’Bouw je eigen Angry Birds toren’, maar ook ‘Speel toneel in een mini openlucht theater’. Verder kan er deelgenomen worden aan workshops met de thema’s pijl & boog maken, pizza op

vuur bakken, een speurtocht lopen, spion worden of een sleutelhanger knopen. Elk heel uur worden verschillende workshops gegeven. Een overzicht hiervan is aanwezig op www.kaninefaten.nl. Ook kun je je hier vast inschrijven voor een workshop om zeker te zijn van een plekje. Langs komen kan ook, er kan dan gekozen worden uit de beschikbare workshops. Na het volgen van een workshop krijgen de deelnemers een minicadeautje. Voor de ouders staat er een kopje koffie of thee klaar. De workshops worden financieel mogelijk gemaakt door Kinderfonds Lisse. De organisatie is in handen van de Scouting Lisser Kaninefaten en in en bij hun clubhuis vinden de workshops ook plaats.

Het clubhuis staat aan de Loosterweg Zuid 4 (hoek Spekkelaan) in

Lisse. Op het terrein zijn geen honden toegestaan.

PUZZEL

ns Maak ka et k k a p l u m op een s s t i e t i l a w van het K ntet!

Kwi

Van Dongen Uw Poelier Den Butter De Echte Bakker

Van der Meer keurslager

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissements-rechtbank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Hillegommer en LisserNieuws worden gratis huis-aan-huis bezorgd in respectievelijk heel Hillegom en Lisse. Daarnaast zijn de kranten ook los op een aantal verspeidingspunten in beide dorpen verkrijgbaar. De afhaalpunten voor Hillegom zijn: Albert Heijn, Dekamarkt, C1000 Van Beest, Zwembad, Gemeentehuis, Tabakshop Evers, Plus Van der Neut De afhaalpunten voor Lisse zijn: Bibliotheek, Gemeente, Digros, Hoogvliet, Boekhandel Grimbergen

Stuur uw antwoord uiterlijk 23 maart naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk of per mail naar cor.de.mooij@uitgeverijverhagen. nl. De winnaar van de puzzel van vorige week is A. v.d. Lans uit Lisse. De prijs: bonnen voor een smulpakket van het Kwaliteitskwintet in Lisse. De oplossing van vorige week is: Lege vaten bommen het hardst.


DUIN- EN BOLLENSTREEK 19e JAARGANG NUMMER 3, WEEK 12, 2013 TEL. 071 4063 110

Voor informatie en adverteren bel: Trevor Blonk 06-83998035

Het laatste regionale, nationale en internationale autonieuws

l n . s d i g o t u www.a

Volkswagen Golf Auto van het Jaar 2013 en Lane Assist. Ondanks vooruitgang op alle fronten is de Golf er al vanaf 18.790 euro (inclusief BTW/BPM).

Familieprestatie

V

De nieuwe Volkswagen Golf is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2013. Hij behaalde een afgetekende zege dankzij zijn enorme arsenaal aan duurzame technieken, het hoge veiligheidsniveau en 'value for money'. De Golf is de derde Volkswagen die tot Auto van het Jaar is uitgeroepen.

oor de Auto van het Jaarverkiezing 2013 waren 35 auto's genomineerd. Na een eerste selectieronde bleven acht finalisten over. Aan de vooravond van de autotentoonstelling van Genève maakte de internationale jury de uitslag bekend. Daarbij kwam de Golf als afgetekende winnaar uit de bus. Hij was goed voor in totaal 414 punten, de nummer 2 volgde met 202 punten.

Unieke prijs/kwaliteitverhouding

Naast de hatchback komt na de zomer de extra ruime Golf Variant op de markt. De nieuwe Golf GTI is spannend als vanouds en daarbij efficiënter dan ooit. De nieuwe Golf GTD op zijn beur t biedt kracht en souplesse met zijn 184 pk sterke TDI-diesel. Hij is net als het gros van de Golf-modellen goed voor 20% bijtelling. Ook de nieuwe Golf heeft zich aldus weer tot publiekslieveling ontwikkeld op de zakelijke en par ticuliere markt. De orderpor tefeuille voor

het nieuwe model is ruim gevuld. Naast een nieuwe Golf BlueMotion maken bovendien de Golf EcoFuel (aardgas), elektrische e-Golf en Golf plug-in hybride binnen een jaar hun opwachting.

Derde Volkswagen-overwinning Het is voor de derde keer dat een Volkswagen de Auto van het Jaar-titel wint. De Polo (2010) en de Golf 3 (1992) gingen hem voor. De Auto van het Jaar verkiezing bestaat sinds 1964. Het Nederlandse blad Autovisie was één van de initiatiefnemers. De opzet is zeer internationaal. In de jury zitten in 59 (hoofd)redacteuren van autotijdschriften uit 23 Europese landen. ◆

Hofweg 39 Voorschoten tel: 071-5794794 Alphen a/d Rijn - Noordwijk De Hooge Krocht 109 Voorschoten Noordwijk tel: 071- 4063600

De Golf biedt inzittenden en overige wegAlphen a/d Rijn - Noordwijk www.kamsteeg.nl gebruikers een zeer hoog veiligheidsniveau. Voorschoten Hij kreeg daarvoor vijf sterren van EuroNCAP én WWW.PROFILETYRECENTER.NL www.kamsteeg.nl Advanced Awards voor Multi Collision Brake (standaard op elke Golf) en opties als Pre Crash Front Assist Personenwagens

De nieuwe Golf is groter en ruimer dan zijn voorganger, maar ook tot 23% zuiniger. Dit door een tot 100 kg lager gewicht, de uitgekiende stroomlijn en efficiencyverhogende BlueMotion Technologies zoals het star t/stopsysteem. Nog dit jaar komen er '14%' BlueMotion-modellen op de markt, ook van de nieuwe Variant.

Personenwagens

Bedrijfswagens

Bedrijfswagens

HYPERSPECIALIST IN BANDEN EN VELGEN

Europese versie Ford EcoSport Begeerlijke Kampioen met tot wel 4.000,- inruilpremie

FORD C-MAX beschi Met nu: steem met • Navigatiesy scherm 5 inch kleuren Bluetooth® en

kbaar met

20% bijtelli

ng

én

C-MAX

Voice Control

2.500,4.000,2.500,bijtelling

D C-M AX ER IS AL EEN FOR VAN AF 21. 70 0,-

Begeerlijke Kampioen met tot wel 4.000,- inruilpremie

én

Met nu:

steem met • Navigatiesy cherm 5 inch kleurens trol en Voice Con h® toot Blue • voor iPod / ing • USB-aansluit USB-stick MP3-speler / ren achter • Parkeersenso

4.000,-

D C-M AX ER IS AL EEN FOR VAN AF 21. 70 0,-

• / r met 20% baa r iPod voochik X bes MAiting -aanslu GRAND C-MAX • USBCFORD USB-stick MP3-speler / achter C-MAX n sore rsen • Parkee de Europese driecilinder 1.0 liter EcoboostDat Ford met een compacte SUV maar nu is ook 995,IE Voor slechts ILPREM INRU motor. Verder debuteert in de die 85op of crossover op de Europese uitvoering gereed 5,- ver- AN GR D C-MAX Uw voordeel markt zou komen, dat was al schillende details afwijkt. De Europese variant de zogenaamDe Ford C-MAX en Grand C-MAX. Groots in binnenruimte en flexibel interieur. De is niet voor niets doorIE de ANWB verkozen tot 5,99C-MAX dePREM SYNC Applink waarmee het platlang geen geheim meer. De auto maakt gebruik van INRUIL 855,Gezinsauto van het Jaar 2012. En nu ook uiterst voordelig, want u ontvangt tijdelijk 2.500,- inruilpremie op de C-MAX en maar liefst 4.000,smartphone-apps met de stem vaninde Fiesta en kan onder nieuwe Ford EcoSport werdis dealC-MAXform op de Grand C-MAX! Natuurlijk beschikbaar de 20% bijtellingscategorie voor zowel diesel als benzine. Dus ga snel naar De Ford C-MAX en Grand C-MAX. Groots in binnenruimte en flexibel interieur. De C-MAX is niet voor niets door de ANWB verkozen tot Ford dealer, want een betere deal kunt umeer niet maken. Welkom in gekozen de kampioensklasse. worden met de bediend kunnen worden. ◆ eerder in deZuid-Amerika getoond, Gezinsauto van het Jaar 2012. En nu ook uiterst voordelig, want u ontvangt tijdelijk 2.500,- inruilpremie op de C-MAX en maar liefst 4.000,Voor slechts

Uw voordee

Profile Tyrecenter Abswoude is hyperspecialist in banden voor alle soorten voertuigen. Wij bieden u een buitengewoon breed assortiment van kwaliteit-, budget- en huismerkbanden. Het hyperspecialisme schuilt echter vooral in onze hoogwaardige bandenservice. Daarnaast maken wij ons sterk voor innovatie. Dit uit zich in een continue investering in de ontwikkeling van banden en de bijbehorende service. Ook voor auto-onderhoud zit u bij Profile Tyrecenter goed. Vrijwel alle vestigingen voorzien klanten in een compleet service- en dienstenpakket, van APK tot autoruitreparatie.

l

op Prijzen de Grand C-MAX! is de C-MAX beschikbaar in de 20% bijtellingscategorie Alle bedragen in euro’s. zijn incl. BTW en BPM, excl.Natuurlijk kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Genoemde technologieën zijn niet altijd standaard, vraag uw Ford dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Profile Tyrecenter is compleet in allround autoservice!.

voor zowel diesel als benzine. Dus ga snel naar

Ford dealer, want een-uitstoot: betere deal kunt u niet maken. Welkom in de kampioensklasse. Gemiddeldde brandstofverbruik en CO km/liter: 14,5-22,7; liter/100 km: 4,4-6,9; CO2 gr/km: 112-154. 2 Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW en BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Genoemde technologieën zijn niet altijd standaard, vraag uw Ford dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,5-22,7; liter/100 km: 4,4-6,9; CO2 gr/km: 112-154.

Haarlem Eysinkweg 71, Telefoon 023 - 553 16 66 Lisse Meer en Duin 72a, Tel. 0252 - 46 69 00 Noordwijk Keyserswey 1, Tel. 071 - 364 10 10 Off. service-dealer: Autobedrijf J. Noort & Zn., Katwijkerweg 1d, Rijnsburg. tel. 071 - 402 18 10 Haarlem Eysinkweg 71, Telefoon 023 - 553 16 66 Lisse Meer en Duin 72a, Tel. 0252 - 46 69 00 Noordwijk Keyserswey 1, Tel. 071 - 364 10 10 Off. service-dealer: Autobedrijf J. Noort & Zn., Katwijkerweg 1d, Rijnsburg. tel. 071 - 402 18 10

Profile Tyrecenter Abswoude s-Gravendijckseweg 61-91 2201 DH Noordwijk T: 071-3643637 E: noordwijk@profile.nl www.profiletyrecenter.nl/noordwijk

BANDEN UITLIJNEN BALANCEREN VERKOOP EN VERHUUR VAN ALLESDRAGERS EN BAGAGE- EN SKIBOXEN


autoband, te weten het brandstofverbruik, de grip op nat wegdek en het afrolgeluid. Op basis van deze drie indicatoren, kan de band worden gekozen met eigenschappen waaraan de consument het meeste belang hecht. Zoveel banden, zoveel mogelijkheden. Het afrolgeluid overigens wordt altijd aangegeven in decibel. Het brandstofgebruik en de grip op het wegdek worden aangeduid met letters: categorie A (zuinigst) tot en met G (minst zuinig).

Alfons Abswoude juicht het label toe, maar plaatst er wel een kanttekening bij. Hij verklaart: "Banden die geschikt zijn

Hij besluit: "Meer dan ooit zullen wij de wensen van de klant inventariseren. Daar stemmen wij de beste bandenkeuze op af. Het is werkelijk waar dat een auto met het ene of andere merk banden een totaal andere wegligging en reactie heeft. Er is niet zoiets als de beste band. We moeten altijd een keuze maken tussen zaken als gewenste levensduur, handling, belasting van de band en vele andere facetten. Kortom, bij Profile Tyrecenter Abswoude knallen we niet snel een set banden onder een auto, maar we stemmen echt optimaal af wat de wensen zijn. Graag nodigen wij

voor een bestelbus, moeten voldoen aan heel andere eisen dan de banden onder een sportwagen. Of wat te denken van een 4x4 of de zo populaire crossover die je overal ziet. Compacte auto's met kleinere velgmaten of juist mega-auto's met oversized velgen. Daarnaast zijn er meer dan 50 ijkpunten belangrijk voor de kwaliteit en werking van een band. Nu wordt over slechts 3 van die ijkpunten een label, dus een waardering, toegekend. De consument heeft begeleiding nodig in zijn keuze voor banden. Wij kunnen dat invullen voor de consument, of hij nu particulier is of zakelijke rijder. Ons advies is

wagenparkbeheerders uit om contact met ons op te nemen. Ik ben er van overtuigd dat wij honderden zo niet duizenden euro's op jaarbasis kunnen besparen met het juiste bandenadvies. Maatwerk in banden vertaalt zich terug in rijplezier en een optimale prijs/prestatieverhouding. Wij hebben de allerbeste mensen, apparatuur en producten in huis om dat te kunnen leveren. Bij Profile Tyrecenter Abswoude kunnen zowel particuliere als zakelijke rijders terecht, niet alleen voor zomer -, winter of vier seizoenenbanden en / of velgen, maar tevens voor allround Autoservice, met zeer scherpe APK tarieven." ◆

Advies

Nieuw label maakt keuze inzichtelijker

bovendien objectief, wij hebben niet een voorkeur voor merk A of B."

"Banden blijven maatwerk", aldus Profile Tyrecenter Abswoude A

De meeste automobilisten zijn niet bezig met de banden die onder hun auto zijn gemonteerd. Toch zijn banden een van de belangrijkste beïnvloeders van het weggedrag en bepalen zij tot 30% het brandstofverbruik van een auto. Sinds november 2012 is er een nieuwe codering van kracht op banden, het zogenaamde bandenlabel. We spreken met Alfons Abswoude van Profile Tyrecenter Abswoude over de ins en outs van dit label.

lfons vertelt: “Al vijftig jaar is Abswoude voor de Duin- en Bollenstreek een vertrouwd adres voor alles wat maar te maken heeft met optimale automobiliteit. Zo kunt u bij ons terecht voor onder andere de aanschaf, het onderhoud of het herstel van schade aan uw wagen. Maar ook voor het huren van een auto staan wij voor u klaar. In al die jaren is het steeds onze filosofie geweest om u alles te kunnen bieden op het gebied van automobiliteit. Deze filosofie vindt u volledig terug in ons pand. Naast een modern wascentrum treft u hier meerdere topmerken aan die elkaar aanvullen: Honda, Fiat, Chevrolet en Nissan. Alles onder één dak, zodat u efficiënt kunt vergelijken. Op deze wijze kunnen wij u, ongeacht uw wensen, het product leveren dat het beste aan uw behoeften voldoet. Met het in gebruik nemen van ons nieuwe pand in 2003 hebben wij ook onze bedrijfsnaam aangepast: vanaf toen is het Abswoude Autopromenade. Het achtervoegsel Autopromenade symboliseert het volledige productaanbod dat u bij Abswoude meer dan ooit aantreft. Alweer ruim 2 jaar zijn wij franchisenemer van Profile Tyrecenter. Dit is een hyperspecialist in autobanden. Dit geeft ons nog meer de mogelijkheid om de klanten op elk gebied inzake autobanden te bedienen.”

de gemiddelde consument heeft niet echt een gevoel bij deze eigenschappen. Een passend advies, liefst natuurlijk van onze specialisten, is dan aan te bevelen."

Eigenschappen van een band Het nieuwe label geeft informatie over de 3 belangrijkste eigenschappen van een

De nieuwe FORD FIESTA

Powered by Ecoboost. Connected by SYNC.

Bandenlabel. Het nieuwe etiket op banden laat zien in hoeverre een band zuinig, milieuvriendelijk en veilig is. Deze informatie is dus nuttig als u een keuze gaat maken voor banden. Alfons: "Het bandenlabel wordt door de leverancier geleverd. Het label kan heel handig zijn bij de keuze voor een nieuwe band. Omdat de eigenschappen van de banden altijd op dezelfde manier worden ingedeeld, is het eenvoudig om ze met elkaar te vergelijken. Maar...

COLOFON EDITIE

DUIN- EN BOLLENSTREEK

Sandtlaan 36 E-1b 2223 GG Katwijk ZH Telefoon 071-40 63 110 Fax 071-40 63 119 ag.mailbox@aaamediamarketing.nl Uitgeverij AutoGids Nederland BV Algemeen directeur Trevor Blonk Zetwerk & Opmaak AAA Mediamarketing bv, Katwijk

Haal het maximale uit uw dag. De nieuwe Ford Fiesta is beschikbaar met SYNC ®

Bluetooth Voice Control, dat ervoor zorgt dat u met uw stem uw telefoon bestuurt. Bovendien leest het moeiteloos inkomende sms’jes voor, dus ook onderweg bent u altijd connected. Daarnaast is hij leverbaar met de 1.0 EcoBoost-motor, Engine of the Year 2012. Dus superzuinig, maar wel met Turbo power. Haal het maximale uit uw dag, rij Ford Fiesta. Maak een proefrit bij de dealer en u bent verkocht. U rijdt de FORD FIESTA al vanaf 12.895,-*

De Fiesta Titanium ECOnetic Lease gebaseerd op de riant uitgeruste Titanium 5-deurs 1.6 TDCi

95pk/70kW, plus vele extra’s

14% bijtelling

De Fiesta Champions Edition voorzien van o.a. airconditioning en radio/cd-speler Normale meerprijs 1.850,> nu 1.000,- > uw voordeel 850,-

Normaal Nu Uw voordeel, dus minder bijtelling

23.320,18.995,4.325,-

Via Ford Lease vanaf 365,- p.mnd. Netto bijtelling vanaf 93,- p.mnd.

Nu met maar liefst 1.000,- inruilpremie Fiesta Champions Edition 3-drs.14.895,Inruilpremie -/- 1.000,Nu tijdelijk vanaf 13.895,-

Geen wegenbelasting

Alle bedragen in euro’s. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. *Inclusief 1.000,- inruilpremie. Genoemde prijzen zijn inclusief BPM en BTW en exclusief kosten rijklaar maken. Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl/verkoopvoorwaarden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 14,3-30,3; liter/100 km: 3,3-7,0; CO2 gr/km: 87-138. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade van welke aard dan ook ontstaan door niet, niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties en/of redactie. Fouten in telefonisch opgegeven advertenties en fouten ontstaan door onduidelijk schrift of zetfouten behoeven door de uitgever niet te worden gecompenseerd. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of overgenomen zonder schriftelijke toestemming vooraf van de uitgever.

Bezorgklachten: 071-40 63 110

Haarlem Eysinkweg 71, Telefoon 023 - 553 16 66 Lisse Meer en Duin 72a, Tel. 0252 - 46 69 00 Noordwijk Keyserswey 1, Tel. 071 - 364 10 10 Off. service-dealer: Autobedrijf J. Noort & Zn., Katwijkerweg 1d, Rijnsburg. tel. 071 - 402 18 10


& FASHION Beaut y VOORJAAR 2013

Het mag nieuw! Verhagen voert u mee de lente in!

De winter was lang, maar ligt nu toch echt definitief achter ons. Tijd voor geur, kleur en nieuw elan. Kortom: tijd voor de lente! En het spreekwoord zegt: een nieuwe lente, een nieuw geluid. De winterkleren kunnen de kast in en het is tijd om uw outfit te vernieuwen. Het mag luchtiger. Het mag vrolijker. Het mag kleurrijker. Kortom: het mag nieuw! Kom in de echte lentesferen met de Modekrant van Verhagen en laat u inspireren door tal van lokale en regionale winkeliers. Ontdek de nieuwste modetrends. Ontdek de leuke aanbiedingen. En laat u meevoeren. De lente in!

Sloggi actie

2+1

GRATIS! (Geldig van 20 m aart t/m 3 april)

Magie 20, deze transparante, licht glanzende panty (20 denier) hee Magie 20, deze transparante, licht glanzendedepanty (20 denier) teengedeelte waardoor kans op ladders heeft bij deeen teenversterkt minimaal is. Dankzij het transparante Magie 20, deze transparante, licht glanzende panty (20 denier) heeft een versterkt teengedeelte waardoor de kans op ladders bij de teen minimaal is. Dankzij het transparante broekgedeelte, de platte naden enMaxi het is vo Magie 20, deze transparante, licht glanzende panty (20 denier) heeft een versterkt teengedeelte waardoor katoenen kruisje is dit een zeer comfortabele panty. Maat de kans op ladders bijkatoenen de teen minimaal is. een Dankzij het transparante broekgedeelte, de platte naden entussenstuk het kruisje is dit zeer comfortabele panty. Maat Maxi is voorzien van een waardoor de de kans op ladders bij de teen minimaal is. Dankzij het transparante broekgedeelte, de platte naden en het billen meer ruimte krijgen. Resultaat: ongeacht je maat een perfect katoenen kruisje is ditbillen een zeer comfortabele panty. Maat ongeacht Maxi is voorzien van een tussenstuk waardoor de meerkruisje ruimteiskrijgen. je maat een perfect zittendevan panty. katoenen dit een Resultaat: zeer comfortabele panty. Maat Maxi is voorzien een tussenstuk waardoor de billen meer ruimte krijgen. Resultaat: ongeacht je maat een perfect zittende panty. billen meer ruimte krijgen. Resultaat: ongeacht je maat een 89% perfect zittende panty. Samenstelling: polyamide, 11% lycra Samenstelling: 89% polyamide, 11% lycra Samenstelling: 89% polyamide, 11% lycra Samenstelling: 89% polyamide, 11% lycra

9,95 nuNormaal 8,00 9,95 nu 8,00 Normaal Normaal 9,95 nu 8,00 Normaal 9,95 nu 8,00 (Actie duurt tot en met 29 maart) (Actie duurt tot en met 29 maart) (Actie duurt tot en met 29 maart)

(Actie duurt tot en met 29 maart)


Aad

v a n d e n

Berg

m

s

o

o

d

e

c

h

e

n

e

n

Top Style Shoe Fashion Rijswijk Webshop

Hoofdstraat 86 • Noordwijk • 071 3612705 Hoofdstraat 50 • Noordwijk • 071 3612994 Herenstraat 50 • Rijswijk • 070 3998199 www.aadvandenberg.nl twitter.com/AadvdBergShoes Aad van den Berg

Hello Spring!

Angels jeanswear, Anne Parker, Dreamstar, Elvira, Enjoy, Geisha, Gerry Weber, Mado et les autres, NED, Sandwich, Soya, Reset, Street One, Studio Anneloes, s.Oliver

www.embrace.nl Katwijk a/d Rijn: Tulpstraat 7-13, 071-4013589 Noordwijk-Binnen: van Limburg Stirumstraat 36, 071-3615805


Oegstgeest – Noordwijk – Leiden – Wassenaar

newdietcare

®

SPRING SUMMER 2013 Pe r fe c t l o oks, Pe rfe ct pr i ces

w ww.st eps.nl

In balans door een gezond eetpatroon Als je weet wat je eigen gezonde eetpatroon is, heb je de balans tussen lekker eten en slank blijven gevonden. NewDiet Care heeft met het verantwoorde eiwitdieet van Prodimed en de professionele begeleiding een effectieve methode om af te vallen. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om de balans tussen eten en een gezond gewicht blijvend terug te vinden. Door de combinatie van persoonlijke aandacht, vaste weegmomenten en het eiwitdieet zijn de eerste resultaten al snel zichtbaar. Kijk op de website hoe NewDiet Care werkt of bel direct voor een afspraak.

Consulten worden vergoed door Zorg & Zekerheid

C O N TA C T

070 511 88 88 071 301 48 03 www.newdietcare.nl

WWW.SUPERSTAR.EU

Maak ook kennis met de vernieuwde kapsalon van “Tetteroo Haarmode” Oegstgeest! Onze kapsalon heeft een nieuwe uitstraling gekregen, Ben je zelf ook toe aan iets nieuws? Maak dan in de maand april, mei of juni een afspraak om te kleuren i.c.m. modelstijlen*. Dan krijgt u bij inleveren van deze actiebon de…

gRaTiS!!!

knipbeHandeling

*Spelregels: 1 gratis knipbehandeling actie bon per klant per jaar. Deelname v.a. 12 jaar. Niet inruilbaar voor contanten. Bij uw afspraak deelname vermelden. Niet i.c.m. andere acties. Bij uw bezoek de actie bon inleveren. Alleen het kleuren en model stijlen wordt berekend.

TETTEROO HAARMODE.NL Dames, Heren & Kinderkappers

De Kempenaerstraat 29 – 2341 GG Oegstgeest Depositair van L'Oréal & KÉRASTASE

Voor uw afspraken: Tel. 071 - 5171625


Spring

2013 CoLour CArd 1

Top 53028.766.410 Metallic Denim Pants 53026.244.294 Scarf 53020.512.425

Badstraat 3b - Katwijk aan Zee Tel.: 071 407 70 99

Just

1961

Princestraat 21 | 2225 EX Katwijk T (071) 401 45 41 info@co-starring.nl | www.co-starring.nl

BLUE INDUSTRY

KULTIVATE

CONFORMITY KILLS

Superdry.

Dstrezzed Est. 1964

Voorstraat 23 - Katwijk aan Zee Tel.: 071 407 61 61

HIGH • GIRBAUD • MARC CAIN • TWIN-SET • CITIZENS OF HUMANITY • CAMBIO • SUMMUM • LA FÉE MARABOUTÉE • PATRIZIA PEPE SET • HALE BOB • BE WITCHED • GOOSECRAFT • PARAJUMPERS • RINO PELLE • SACK’S • SYLVIA’S SECRETS

LN_week_12_13  
Advertisement