Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.LISSERNIEUWS.NL

nieuws P8

We willen uitstralen dat we plezier hebben

Concert The Tulip Singers

COLUMN

n

nieuws P3

Poespas

P15

n Eerst coulance, ‘maar het wordt wel echt afspraken maken’ lisse n “Nooit meer wachten in de gemeentewinkel”. Wethouder Ad van Zelst is er blij mee: vanaf mei werkt de gemeentewinkel alleen op afspraak. Maar even binnenlopen is er niet meer bij. Wie vanaf mei een nieuw paspoort of rijbewijs nodig heeft, zal er echt even aan moeten wennen: eerst een afspraak maken. “We realiseren ons dat het voor mensen een aanpassing is”, zegt wethouder Van Zelst. Nu al is er de mogelijkheid om vooraf een afspraak te maken. “Daarvan werd al meer en meer gebruik gemaakt. Mensen hoeven dan niet meer lang op elkaar te wachten”.

Tips? Mail de redactie

Voor reisdocumenten moet men voortaan afspraken maken bij de Gemeentewinkel. Foto: Richard Grootbod en daardoor met dezelfde mensen meer doen. Bij piekdrukte zien we nu dat het ten koste van andere taken gaat en dat is straks voorbij”. Lisse is niet de eerste gemeente die alleen nog op afspraak klanten ontvangt in de gemeentewinkel. Ook veel grote gemeenten zijn

Gratis advies Alle soorten kunstgebitten, ook op implantaten Avond of weekendafspraak in overleg Vergoeding via uw zorgverzekeraar Weekenddienst 06 1 777 6 777

LISSE TPP H. M. VAN BEEK KANAALSTRAAT 187a 0252 425 850 HILLEGOM TPP VAN HOOFF WILHELMINALAAN 1A 0252 520 605

Leef mee Loop mee Hillegom-Lisse

Parketvloer

Schuren en Oliën v.a. € 22,50 per m2

www.kroonparket.nl

veel energie insteken om ervoor te zorgen dat echt iedereen dit weet”, zegt wethouder Van Zelst. “Want voor een dichte deur komen is natuurlijk niet fijn”. Voor schrijnende gevallen zal er de eerste maand nog wat coulance zijn, vermoedt wethouder Van Zelst. “Maar het wordt wel echt afspraken maken”.

VOOR UW KUNSTGEBIT DE BESTE KEUZE

katwijk n De redactie van deze krant voorziet u graag wekelijks van het laatste nieuws. Dit kunnen wij echter niet zonder uw tips en hulp. Ons tippen kan daarom via redactie@ lissernieuws.nl of via tel. 0714022901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening over deze krant.

overgestapt op dit systeem. “Ik was in Rotterdam, waar ze een enorme gemeentewinkel hebben en vrijwel iedereen op afspraak komt”, zegt wethouder De Roon. Er komen folders om inwoners van Lisse duidelijk te maken dat de nieuwe manier van werken op 1 mei ingaat. “We willen er extra

Samen lopen tegen kanker 8-9 juni 2013 14.00 - 14.00 uur Kijk voor meer informatie op: www.samenloopvoorhoop.nl/hillegomlisse

NU NOG BESCHIKBAAR

MET NOTEBOOKS WINDOWS 7 Zie onze advertentie verderop in deze krant

www.micromax.nl

nieuws P5

Vierdeklassers Huurders laten op raadspluche zich horen in Den Haag

Paspoort op afspraak

Vanaf 1 mei is het mogelijk een afspraak te maken op maandag tot en met woensdag van 9 tot 5 en op donderdag van 9 tot 8 ’s avonds. Vrijdagochtend kunnen inwoners afspraken plannen tussen 9 en 13 uur. “We kunnen de capaciteit dan meer focussen. De druk die we nu hebben om in gemeentewinkel te helpen, die kunnen we beter sturen als iedereen een afspraak maakt”, zegt wethouder Adri de Roon. Hij benadrukt dan ook dat het geen bezuinigingsoperatie is. “We kunnen het personeel doelmatiger inzetten

12 maart 2013 JAARGANG 01 NR 11

Kort nieuws P&O-afdelingen gaan samen lisse n De afdelingen personeel en organisatie van Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout gaan samen per 1 juli. De nieuwe afdeling van 16 medewerkers gaat per 1 juli werken vanuit het gemeentehuis van Lisse. De drie gemeenten gaan samenwerken omdat dit de efficiëntie en kwaliteit ten goede komt en de kwetsbaarheid vermindert. De afgelopen maanden hebben een projectgroep en verschillende werkgroepen hard gewerkt om alles zorgvuldig voor te bereiden. “We hebben de tijd genomen om gedegen onderzoek te doen naar de mogelijkheden. We hebben er alle vertrouwen in dat de samenwerking een succes wordt”, aldus wethouder De Roon. Formeel nemen de raden in mei een besluit tot toetreding tot de gemeenschappelijke regeling personeel en organisatie Lisse, Noordwijk en Noordwijkerhout. Dit wordt uitgewerkt in een dienstverleningsovereenkomst.

Paasbingo FC Lisse lisse n De Supportersclub FC Lisse houdt vrijdag 15 maart in haar clubhuis de jaarlijkse Paasbingo. Er worden zes ronden gespeeld met in totaal 150 prijzen. In de vierde ronde gaat de opbrengst naar het goede doel. Aanvang 20.00 uur.

Maskerade speelt blijspel lisse n Toneelvereniging Maskerade presenteert op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart ‘Pas op voor de buren’, een doldwaas blijspel. Beide uitvoeringen vinden zoals gebruikelijk plaats in het Poelhuys, Vivaldistraat 4. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De entree kost € 6,- en € 5,- voor 65-plussers (donateurs en leden gratis).


VENTILEREN ZONDER ! W

IEU

ROOSTER! EXCLUSIEF BIJ DW KOZIJNEN

N

• Raam geopend, toch nog Politie Keurmerk Veilig Wonen

E E N S C H O O L W A A R I E D E R K I N D Z I C H T H U I S V O E LT

Ook mooi oud worden onze:

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

• Geen ventilatieroosters • Ventileren bij elk weerstype Verbruikte lucht

Openingstijden: maandag dinsdag t/m vrijdag zaterdag

15 Jaar garantie op de montage en kozijnen !

gesloten 10.00 tot 17.30 uur 10.00 tot 16.00 uur

DW Kozijnen: De top in kunststof Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)

Bekijk uw nieuwe kozijnen in onze showroom

20 maart

Bekijk onze vernieuwde website

Verse lucht

Tel. 071-3313505

Betalen in termijnen is mogelijk!!

09:00 —12:00 uur

www.dwkozijnen.nl

WWW.DEKLARINET.NL

ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

Strak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

de vet- en vochthuishouding.

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

www.almondehoeve.nl

Hoofdstraat 26 - Hillegom Tel. 0252-520557 - 06-22795993 Fax 0252-525870

De oplossing is Lypossage!

SALE! Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

open dag

Actie: 2e zône slechts: 3.00

2

0m

€10

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

Na


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 12 maart 2013

Openbare ruimte minder goed

Kort nieuws Sport en spel op straat met JOL lisse n Het is weer voorjaar, dus tijd voor Jongerenwerk Lisse om sportief met het buiten spelen en sporten van start te gaan. Vanaf woensdag 13 maart zijn de jongerenwerkers weer elke woensdagmiddag (met uitzondering van schoolvakanties) te vinden op de codacourt, Van Ostadestraat (even weken) en bij de Blinkerd (oneven weken) van 14.00 tot 16.00 uur. Kinderen en jongeren uit Lisse kunnen gratis meedoen met verschillende sportieve en leuke spelletjes en aan verschillende sportactiviteiten. Samen spelen en sporten is gezond en zorgt op een speelse manier voor het verbinden van contacten binnen een wijk en natuurlijk ook met de jongerenwerkers. De sporten die worden aangeboden kunnen o.a. voetbal of basketbal zijn. Het sporten zal begeleid worden door een jongerenwerker. Deze wordt geassisteerd door 1 stagiaire van de opleiding Sport & Beweging. Het JOL hoopt 2 à 3 vrijwilligers te werven uit de betreffende wijk zelf. Het project wordt uitgevoerd in de periode van maart tot oktober. Deelname is gratis. Bij slecht weer gaat de activiteit niet door. Meer informatie bij Roel Lubbers via roel@ jeugdlisse.nl of tel. 06-38072648.

Alzheimercafé hillegom n Dinsdag 19 maart opent het Alzheimercafé weer haar deuren openen in ontmoetingscentrum ‘t Pluspunt. Het centrale onderwerp van deze avond is ‘Bewegen, muziek en dementie’. Het is bewezen dat bewegen goed is voor de mens maar zeker ook voor mensen met dementie. Het houdt ze langer actief en kan het proces iets vertragen. Wat kan men zelf thuis doen aan bewegen, en hoe kunt men de partner, ouder etc. motiveren om te bewegen? Deze avond zal Ada van Schaik, oefentherapeut Cesar daarover spreken en laten ervaren welke oefeningen er zoal zijn. Na de pauze is er volop gelegenheid om vragen rond dit onderwerp te stellen. Er zullen deskundigen aanwezig zijn om vragen rondom dit onderwerp en dementie te bespreken. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor dementerenden, maar ook voor mantelzorgers, familieleden en geïnteresseerden. ‘t Pluspunt is geopend vanaf 19.00 uur. De avond zal muzikaal begeleid worden. Het programma duurt van 19.30 tot rond 21.00 uur. De toegang is gratis. Het is mogelijk om gebruik te maken van de Welzijn Hillegom-bus voor vervoer naar en van ‘t Pluspunt, tel. 0252576500.

Nadat de basisscholieren zijn nu de vierdeklassers van het Fio aan de beurt voor een rondje democratie.

Gemeenteraad voor jongeren n Scholieren betrekken bij politieke besluiten lisse n Het wordt een dag met felle discussies. Woensdag 13 maart maken jongeren de dienst uit in Lisse tijdens de jongerengemeenteraad. Ze mogen samen € 1500 verdelen - als ze het eens kunnen worden. De jongerengemeenteraad wordt op touw gezet om jongeren meer te betrekken bij politieke besluiten. Door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan, ervaren ze hoe de politiek werkt en hoe gemeentelijke besluiten vaak na lang praten tot stand komen. Tijdens de dag voeren de leerlingen van het Fioretticollege eerst gesprekken met raadsleden, ambtenaren en deskundigen op het gebied Veiligheid en Jeugd. Op die manier kunnen de jongeren argumenten verzamelen, waarmee ze elkaar later in de raadsdebatten kunnen overtuigen. Burgemeester Spruit zal de debatten voorzitten, terwijl de echte raadsleden toekijken. De bedoeling is dat de jongeren

proberen concrete plannen op papier te zetten, waarover meteen een besluit valt. Bij eerdere jeugdgemeenteraadsdagen bleek dat het verkrijgen van een meerderheid in de raad nog niet altijd gemakkelijk is. “Ja, nu moet je echt elkaar overtuigen”, zei burgemeester Spruit meerdere keren tijdens de afgelopen jeugdgemeenteraad. “Anders is er straks bij het stemmen geen meerderheid”. Bij de jeugdgemeenteraad konden basisschoolleerlingen een plan indienen. Een plan voor klittenbandzadels gooide daarbij hoge ogen. Bij manege De Puntenburg kunnen kinderen met een handicap met zo’n zadel leren paardrijden. Scho-

liere Christa van ‘De Lisbloem’ verdedigt haar plan met veel enthousiasme: “Ze zijn voor even bevrijd van hun rolstoel. Ik ben er zelf een keer bij geweest en het is zo mooi als je die kinderen ziet rijden”. Het bleken argumenten die de doorslag gaven: het zadel kwam er. De vierdeklassers van het Fioretticollege, locatie Uitermeer, zullen zich bezig gaan houden met veiligheid. Omdat het een breed en lastig terrein is, zullen ze hun plannen eerst toetsen aan de kennis van deskundigen. Zo’n zeventig leerlingen zullen aan de dag meedoen in het kader van een studieproject. ProDemos, het huis voor democratie en rechtsstaat, organiseert de jongerengemeenteraad in samenwerking met de gemeente Lisse. Als de democratische vonk is overgesprongen, zijn er ook provinciale en landelijke debatten voor leerlingen die door ProDemos worden opgezet.

hillegom n De kwaliteit van het onderhoud van de openbare buitenruimte is een stuk minder dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Cyber. Gedurende die periode was De Meerlanden verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderhoud. De verschillende taken voor het openbaar groenonderhoud zijn onderverdeeld in de kwaliteiten A+ tot en met D. Tijdens het onderzoek werden 42 verschillende zaken met elkaar vergeleken en op maar liefst 18 onderdelen is de kwaliteit van het onderhoud achteruit gegaan. Bij 19 zogeheten ‘schaalbalken’ werd ongeveer gelijk gescoord en slechts bij vijf schaalbalken wordt hoger gescoord. Pluspunt is dat de hoeveelheid C-onderhoud minder is geworden. Maar er valt nog een hoop te verbeteren. In 2010 viel 30% van de staat van de sierplantsoenen nog onder ‘Kwaliteit A’ en vorig jaar was dit percentage gedaald naar 13. Slechts bij 25% van het ruwe gras en bermen is tegenwoordig sprake van een A status; twee jaar geleden was dat nog 80%. Ook is sprake van meer zwerfafval in het groen. Aan de andere kant scoort de ‘overgroei van de beplanting over gras en verharding’ nu hoger dan in 2010 Ook de kwaliteit van het speelmeubilair is gestegen. De kwaliteit van het meubilair is nagenoeg gelijk gebleven, de staat van hekken, natuurlijke aanslag en overgroei meubilair is afgenomen. Tijdens de info-avond van 21 maart zullen raadsleden zich uitspreken over dit onderzoek.

Meerkoet open op zondagmiddag lisserbroek n Zondagmiddag 17 maart is de Meerkoet wederom geopend voor een praatje en drankje. Voor de kinderen staan er leuke spelletjes opgesteld en jongeren vanaf 12 jaar kunnen meedoen aan de dartscompetitie. (bijdagen € 1,om mee te doen; er zijn kleine prijsjes te winnen) Naast het darten kan er geklaverjast of gebiljart worden. Sportliefhebbers behoeven niets te missen want op het grote scherm is alles te volgen. Wie ter aanvulling van deze dag leuke ideeën heeft, kan contact opnemen met de Meerkoet, tel. 0252-413457 of demeerkoet@lisserbroek-sdl.nl.

Vasten voor de Voedselbank hillegom n Jongerengroep The Spirits hield afgelopen weekend de jaarlijkse vastenactie, deze keer voor de Voedselbank. De vastenactie werd gehouden van vrijdag 8 tot zaterdag 9 maart in samenwerking met de Jeugdkerk van de Protestante Gemeente Hillegom. Tijdens de vastenactie werd over-

nacht in het Teresiahuis achter de Jozefkerk en gedurende 24 uur alleen water en thee met suiker gedronken. Er werd druk geknutseld aan allerlei promotiematerialen, want de groep van ongeveer 20 jongeren ging afgelopen zaterdag in alle Hillegomse supermarkten staan om producten in te zamelen voor de Voedselbank.

De Voedselbank is een Interkerkelijke organisatie, die in deze moeilijke tijd best wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Het was opvallend om te zien hoe enthousiast de mensen op het initiatief reageerden, met als gevolg dat de jongeren aan het eind van de dag met karren vol producten naar de voedselbank reden, waar de ingezamelde producten nog dezelfde dag werden aangeboden.

Foto en tekst: Annemiek Cornelissen

Reüniewedstrijd SIZO

Lopen voor de Moeders van SIMAVI

Voetbal n Oud-spelers van profclub Haarlem spelen 30 maart een reüniewedstrijd tegen SIZO.

hillegom n In de week van 17 t/m 23 maart gaan weer duizenden collectanten op pad om te collecteren voor SIMAVI.

kind aanwezig. Ook daarna zijn de risico’s groot: veel jonge kinderen sterven aan ziektes, die veroorzaakt worden door vervuild (drink)water, zoals diarree of malaria. Gelukkig kan SIMAVI hier helpen!

In Ghana is het krijgen van een kind niet vanzelfsprekend: de kans dat de zwangerschap of bevalling niet goed verloopt en zelfs tot de dood leidt is voor zowel moeder als

Samen met de lokale partner Hope for Future heeft SIMAVI een project opgezet. SIMAVI geeft moeders informatie over het voorkomen van ziektes, het belang van vaccineren

SIZO heeft een link met HFC Haarlem. De huidige trainer van SIZO, Joop Böckling, speelde in de gloriejaren van de profclub in het eerste. De wedstrijd tegen oudHaarlem op sportpark Weeres-

3

tein begint om 16.00 uur. Aan SIZO-zijde komen die middag behalve de huidige spelers van het eerste ook oud eerste elftalspelers in het veld. De wedstrijd maakt deel uit van het 80-jarig jubileumfeest van SIZO. De club houdt dezelfde dag vanaf 14.00 uur een reünie voor (oud-)leden. Dan wordt ook het jubileumboek (dat dan waarschijnlijk net af is) gepresenteerd.

en goede hygiëne. Dankzij het drie jaar durende project Yes I Can verbetert SIMAVI de gezondheid van 5000 kinderen en 3000 vrouwen in het noorden van Ghana. Wie aan een extra bijdrage wil leveren door - zo mogelijk in de eigen straat of buurt - een uurtje te collecteren, kan contact opnemen met Joke Spanhoff, tel. 0252-518037. www.simavi.nl


PROGRAMMARAAD RIJNLAND BOLLENSTREEK Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude website: www.prrb.nl

e-mail: info@prrb.nl

telefoon/fax: 071-3010118

Vergadering programmaraad De Programmaraad Rijnland Bollenstreek vergadert op donderdag 28 maart 2013. De vergadering vindt plaats in het Bestuurscentrum van de gemeente Teylingen, Raadhuisplein 1 in Voorhout. De aanvang van de vergadering is 20.00 uur. De vergadering is openbaar. Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken dient dit vóór de vergadering mede te delen. Dat kan per e-mail, per fax of telefonisch tot de middag van de vergadering 17.00 uur. In de vergadering zal onder andere het jaarverslag 2012, de jaarrekening 2012 en de begroting 2014 worden besproken en vastgesteld. De vergaderingen van de Programmaraad Rijnland Bollenstreek zijn ook rechtstreeks te volgen via internet: www.prrb.nl. De Programmaraad Rijnland Bollenstreek heeft als werkgebied de gemeenten Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. De programmaraad is op grond van de Mediawet ingesteld door de raden van de gemeenten in het werkgebied, en heeft tot taak de kabelexploitanten Ziggo en Glashart Media (Lijbrandt Telecom en XMS) te adviseren over de samenstelling van het analoge wettelijk minimumpakket van 15 televisie- en 25 radioprogramma’s. Meer informatie over de programmaraad, de samenstelling, de bevoegdheden, de werkzaamheden, de vergaderingen en de aan de kabelexploitanten uitgebrachte adviezen, vindt u op de website: www.prrb.nl.

BERNARD SCHULTE BV BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal panelen 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp

Omvormer

720 Wp 1440 Wp 1920 Wp 2400 Wp 2880 Wp

Soladin 600 XS 2000 XS 2000 XS 3200 XS 3200

Prijs incl. omvormer en bevestigingsmateriaal € 1.495,€ 2.955,€ 3.678,€ 4.435,€ 5.125,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 3 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

SamenLoop 24 Uur lopen? Ik ben toch zeker niet gek! Verschrikt kijkt ze me aan: 24 uur lopen? Ik ben toch niet gek! En wordt er hardgelopen of is het een soort van avondvierdaagse? Geen van beide, de mensen wandelen tijdens de Samenloop voor Hoop in teamverband en de teams zijn 24 uur in beweging in de strijd tegen kanker. De leden van een team maken onderling afspraken wie wanneer en hoe lang loopt.

dinsdag 12 maart 2013

5

Huurders laten zich horen in Den Haag n ‘Wij blijven strijden voor de belangen van onze leden’ streek n Uitgerust met toeters, vlaggen, fluitjes en t-shirts togen ongeveer dertig huurders van wooncorporatie Stek en leden van de huurdersbelangenvereniging HBVB dinsdag strijdvaardig naar Den Haag. De Woonbond, de landelijke belangenvereniging van huurders, had opgeroepen zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen tegen de kabinetsplannen voor de woningmarkt. Grootste euvel hierin voor veel huurders is dat de huur inkomensafhankelijk zal stijgen. Dat kan oplopen tot een huurverhoging van 4%. Woonbonddirecteur Ronald Paping overhandigde dinsdagmiddag in totaal ruim 60.000 handtekeningen aan de voorzitter van de Eerste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken, Hans Engels.

Oh, dat klinkt een stuk beter, maar waar wordt gelopen? Op een parcours dat is uitgezet bij Copex in Hillegom. Klinkt saai, maar dat is het niet: het terrein is ingericht met terrassen, een jeu de boules baan, een fraai met bomen afgezet parcours, een verblijf voor het Adamas Inloophuis, kraampjes waar teams activiteiten kunnen organiseren voor fondsenwerving en aan de inwendige mens wordt ook gedacht. Er komt zelfs een camping waar de teams kunnen overnachten! Klinkt gezellig! Dat wordt het ook, zeker als u bedenkt dat in die 24 uur meer dan 1200 mensen meelopen, we duizenden bezoekers gaan verwelkomen, een groot aantal bands en koren zullen optreden, speciale activiteiten worden georganiseerd en alle gasten en lopers een warm welkom zullen krijgen. Maar waarom dan zo’n Samenloop? We organiseren de loop om mensen bewust om te leren gaan met kanker, om samen te vechten, te lachen en te huilen, maar het is ook het feest van de hoop op een betere toekomst en dus wordt er geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Het mooiste moment van de loop is de kaarsenceremonie, waarvoor langs het parcours plm. 5.000 kaarsen ontstoken worden en waarmee we met een speciaal programma (ex)kankerpatiënten steunen en de overledenen gedenken. Wauw!, dat klinkt mooi. Wanneer is het? We openen op zaterdag 8 juni om 13.30 uur en op zondag 9 juni eindigt de loop om 14.00 uur met een spectaculair slot. De kaarsenceremonie is zaterdag om 23.00 uur, maar het terrein is 24 uur open voor het publiek. Top, ik ga met mijn familie, vrienden en buren een team vormen. Hoe kan ik ons opgeven? Heel gemakkelijk, ga naar onze website: www.hillegomlisse.samenloopvoorhoop.nl en daar vindt u alle informatie.

’s Ochtends vetrok de delegatie uit Lisse en Hillegom met een bus naar Den Haag. Daar sloten zij zich aan bij ruim tweehonderd actievoerders en hielden een korte demonstatie in het centrum van Den Haag om hun ongenoegen over de plannen duidelijk te maken. In de bus was een strijdlied geschreven, dat

Strijdvaardig poseren huurders uit Lisse en Hillegom voor de bus. Foto: Lia in ’t Veld in Den Haag uit volle borst werd gezongen en al snel werd opgepikt door de andere aanwezigen. De bekendmaking dat het debat over de huurverhoging een week was ver-

Afval prikken in stromende regen lisse n De stromende regen was zaterdag het decor van de opschoondag. Er werd 102 kilo zwerfafval verzameld. De opschoondag in Lisse kreeg zaterdag veel aandacht van de nationale pers. Diverse tv-programma’s, waaronder RTL Nieuws, waren aanwezig in het gemeentehuis. De opkomst was minder hoog dan gehoopt. “Mensen die op het laatste moment besluiten of ze mee doen of niet, blijven thuis door de regen”, verklaarde Lenie Bouwman, afdelingshoofd Inrichting, Beheer Openbare Ruimte (IBOR). Zij legde de aanwezigen uit wat de gemeente onder zwerfafval verstaat. “In 2012 haalden we in Lisse 23.000 kilo aan afval op. Zowel zwerfafval als uit de bakken. Het opruimen van zwerfafval kost de gemeente vijf keer zoveel als het legen van de vuilnis-

bakken.” Wethouder Ad van Zelst gaf aan niet de pretentie te hebben dat het hele dorp schoon gemaakt zou worden. “Het gaat om de bewustwording. Het dorp is onze huiskamer, die willen we graag schoonhouden. Alle initiatieven die daaraan bijdragen, zijn welkom. Samen bereiken we iets.” Onder de deelnemers veel leerlingen van het Fioretti die de opschoondag gebruikten om hun maatschappelijke stage te vervullen. Slechts weinig volwassenen hadden de moeite genomen. “Erg jammer”, vond Jan van Stoffelen, die ieder jaar van de partij is. “Ik vind het belangrijk om hier als bewoner aan mee te doen. Zelf erger ik me ook aan zwerfafval. Maar met alleen erover mopperen, verdwijnt het niet.” Het team van Xiao in van der Weijden, Sabine van der Zwet, Hidde Vente en Nick Santifort haalden met 25 kilo het meeste afval op. Zij schonken hun prijs van €250,- aan de Voedselbank.

schoven werd met luid applaus en gejoel ontvangen. “Van uitstel komt afstel”, werd er van alle kanten geroepen. De HBVB sprak van een geslaagde dag. “Wij blijven strijden

voor de belangen van onze leden en huurders in het algemeen. Het kan toch niet zo zijn dat mensen die het al zwaar hebben, straks de huur niet meer kunnen betalen.”

Handen uit de mouwen voor NL Doet lisse n Komend weekend staat voor het Oranjefonds in het teken van de actie NL Doet. Vrijwilligers zijn nog welkom. De meeste projecten die bij NL Doet zijn aangemeld zoeken nog vrijwilligers die zich vrijdag 15 of zaterdag 16 maart willen inzetten. Zo heeft de bijenstal in Heemtuin groot onderhoud nodig. Naast de begraafplaats van de Engelbewaarderskerk wordt het baarhuisje opgeknapt. Woonzorgcentrum Berkhout roept mensen op zich aan te melden om het terras schoon te maken en op te leuken. Medewerkers van Cheekys kinderdagverblijf hebben grote plannen met het plein. “We willen coniferen plaatsen om de inkijk te verminderen, een hek plaatsen als afscheiding, het gras onder de glijbaan vervangen door rubberen tegels en het dak van het schuurtje opnieuw bedekken.” Scouting-

Klussen voor het goede doel. Foto: Lia in ’t Veld

groep Shawano’s heeft hulp nodig bij schilderwerk aan hun gebouwen en lelievletten. Stichting Puntenburg, een manege waar gehandicapte kinderen onder begeleiding kunnen paardrijden, heeft een aantal klussen om de manege weer een frisse uitstraling te geven. Op de website www.nldoet.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en zich aanmelden.

Kunst bij Oud Lisse lisse n Het Kunstenaarsechtpaar Frans en Truus van der Veld staat dinsdag 19 maart centraal bij de Vereniging Oud Lisse.

De Supports van Schoon hielpen een handje. Foto: Lia in ’t Veld

Met hun diapresentatie ‘Van was en koperdraad tot brons’ laten zij zien hoe zij hun beelden maken. Frans en Truus van der Veld zijn bekende kunstenaars uit Lisse. Zij hebben onder andere de erepenning van de

Vereniging ontworpen. Daarnaast maken zij de beeldjes die elk jaar door de gemeente aan de vrijwilligers van het jaar worden uitgereikt. De bijeenkomst vindt plaats in De Vergulde Zwaan, 1ste Havendwarsstraat 4. Leden hebben gratis toegang, niet-leden betalen € 3,00. Aanvang presentatie: 19:30 uur. Zaal open: 19.00 uur. Voor meer informatie: info@oudlisse.nl of bij Koos van der Zwet 0252-410915.


Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor.

Groningen

Leeuwarden

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs.

Katwijk

Goudwisselkantoor

Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en

Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Apeldoorn

Rotterdam Nijmegen Klaaswaal Den Bosch

Breda Goes

Eindhoven

Heerlen

11 2013

oks

notebo I S M n e S ASU

wk:

s7

icrosoft Window

tie en M Met 2 jaar garan

15”

15”

15”

499,ASUS K55DR SX026V-NL • 15,6 LED breedbeeld 1366x768 • AMD A6 4400M 2,6GHz • 4GB DDR3 • 500GB HD • VGA + HDMI • Radeon HD7520G +7470M 1GB • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

17”

619,MSI CR61 0m-095NL

• 15,6 LED breedbeeld 1366x768 • Intel Core i5-3210M 2,5GHz • 4GB DDR3 geheugen • 640GB HD • Intel HD graphics • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

17”

629,MSI CX61 0nc-233NL

• 15,6 LED breedbeeld 1366x768 • Intel Core i3-3110M 2,4GHz • 4GB DDR3 geheugen • 320GB HD • GeForce GT630M 1GB • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

649,ASUS R700DE-TY021V

• 17,3” LED breedbeeld 1600x900 • AMD A8 4500M 1,9GHz • 6GB DDR3 • 500GB HD • VGA + HDMI • Radeon HD7640G+7670M 1GB • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

re Wij hebben alle gangba originele inktpatronen in voorraad.

MSI AE2282-014NL

• 21,5” Full-HD LED All-in-One PC • Intel Core i3-3220M 3,3GHz • 4GB DDR3 geheugen • 500GB HD • Intel HD Graphics videokaart • Gigabit LAN • 802.11b/g/n WLAN • VGA + HDMI (in en uit), USB2.0, USB3.0 • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

MicromaxComputers Voorhout

•••• •••• •••• •••• •••• •••• •••• ••• ••• ••• •••• •••• ••••••

Brother LC-980 ................................... Brother LC-985 ................................... Brother LC-1100 ................................ Brother LC-1100HY ........................... Brother LC-1240 ................................ Brother LC-1280XL ........................... HP 364XL .............................................. HP 363 ....................................................... Canon 521 ............................................... Canon 526 ............................................... Epson T0615 ....................................... Epson T1816XL .................................. Epson T0807 .................................

Herenstraat 60 | 2215 KJ Voorhout | 0252-222111

689,MSI CX70 0nd-057NL

• 17,3” LED breedbeeld 1600x900 • Intel Core i3-3110M 3,1GHz • 4GB DDR3 geheugen • 500GB HD • GeForce GT640M 2GB • VGA + HDMI • Webcam • 2 jaar garantie • Windows 7 Home Premium 64-bit

Onze eigen systemen zijn beschikbaar met

mbinatie Ook veel voordelige co pakketten zoals:

699,-

Windows 7, Windows 8 of zonder besturingssysteem ALTIJD

39,50 39,50 43,00 49,50 59,00 82,50 64,95 29,95 32,95 32,95 42,50 57,50 62,50

Enschede

Utrecht

d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

verzamelingen langskomen.

Amersfoort

Den Haag

5 JAAR GARANTIE!

Senao EnGenius erb-9260 802.11b.g.n Wireless-N range booster

De ERB 9260 verlengt een draadloos signaal naar plekken waar de router geen bereik heeft, zonder dat er extra bekabeling vereist is. U stopt de ERB-9260 na een paar eenvoudige instellingen gewoon in een stopcontact.

• 802.11b/g/n Wireless N Gigabit • Draadloze snelheden tot 300 Mbps • 1x 10/100Mbit poort • 2dbi omni antenne

MicromaxComputers Oegstgeest

Ommevoort 4 | 2341 VV Oegstgeest | 071-5190760

79,-

www.micromax.nl

Openingstijden di-vr 10:00-18:00 en za 10:00-17:00


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Tuinen en kasteel Keukenhof open lisse n Kasteel Keukenhof ontwaakt donderdag 14 maart uit haar ‘winterslaap’. De kasteeltuinen zijn dan weer geopend voor bezoekers. Er worden in en rondom het kasteel twee nieuwe kunstprojecten geopend en er zijn vernieuwde wandelroutes. Op 23 maart is er een creatieve workshop bloemschikken waar deelnemers hun eigen paascreatie kunnen maken. Kosten zijn € 35,00 voor volwassenen en € 12,50 voor kinderen, inclusief koffie of thee met wat lekkers en alle benodigdheden. Inschrijven kan telefonisch via 750690 of www. kasteelkeukenhof.nl. Zowel op eerste als tweede Paasdag, 31 maart en 1 april, verzorgt Kasteel Keukenhof een Paas High Tea in het Koetshuis. Kosten zijn € 29,95 voor volwassenen en € 14,95 voor kinderen tot 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk en kan via tel. 750690 of www.kasteelkeukenhof.nl.

Nieuwe praktijk voor tandarts Oosterman lisse n Sinds 1 maart is tandartspraktijk Oosterman gevestigd aan de Julianastraat 1 in het centrum van Lisse. Voorheen was de praktijk aan de Vivaldistraat. De nieuwe praktijkruimte is voorzien van alle moderne apparatuur en er kunnen ook (frame)protheses vervaardigd worden. Tandarts Dinah Oosterman richt zich met name op gezinnen. Meer informatie of een afspraak maken kan via tel. 412369 of 06–37255181.

dinsdag 12 maart 2013

Weinig enthousiasme voor koopzondag lisse n 24 maart kunnen ondernemers in het centrum van Lisse de deuren openen, op zondag. Het is de vraag of er wel zoveel winkels open zullen zijn. Linker Lisse houdt de deuren in elk geval gesloten. “Ik koop eigenlijk alles op vrijdag. Op zaterdag is het hier zo druk, dan is er weinig plezier aan voor een oudere”. Mevrouw Bierman loopt met een rollator. Een tasje met boodschappen hangt aan het stuur, een prei steekt naar buiten. “Zondag wil ik helemaal niet winkelen. En ik begrijp wel dat mensen met een geloof daar geen zin in hebben”. Zoals mevrouw Bierman zijn er meer, en dan vooral onder de ondernemers in het centrum van Lisse. In de gemeenteraad mag dan een meerderheid voor de koopzondagen zijn, maar het is de vraag of veel winkeliers er wel trek in hebben. Op vier zondagen in het jaar kan er in Lisse gewinkeld worden: 24 maart, 21 april, 1 september en 1 december. Ervaring leert dat het op 1 december in verband met het Sinterklaasfeest het drukste is. Ondernemer Jan Linker maakte de afgelopen weken duidelijk dat hij fervent tegenstander is van winkelen op zondag. “Als een winkel op zondag open gaat, voelen werkne-

mers zich verplicht te werken, ook als dat thuis moeilijk gaat. Iedereen heeft een rustpunt in de week nodig”. Zelf houdt Linker als christen de zondagsrust in ere, maar hij weet dat ook ondernemers die niet naar de kerk gaan tegen winkelen op zondag zijn. “Ze moeten mensen op een zondag dubbel betalen en het is maar de vraag of je dat terugverdient”. Het is een vraag die beantwoord

kan worden in Noordwijk. De koopzondag trekt daar tegenwoordig bijna een derde minder bezoekers dan tien jaar geleden. Diverse ondernemers in Noordwijk hopen dat er geen koopzondagen in andere Bollenstreekgemeenten komen, omdat dan het exclusieve karakter van winkelen op zondag verdwenen is. Uit een rondgang onder winkeliers in het centrum van Lisse komen in

ieder geval weinig felle voorstanders van de koopzondagen tevoorschijn. Toch zijn er ook winkels, die deel uitmaken van een grote keten die de deuren op zondag zullen openen. “Maar als anderen dat niet doen, wat heb je er dan aan?”, zegt een ondernemer die anoniem wil blijven. Kleine ondernemers onderschrijven het argument dat de personeelskosten hoog zijn en de opbrengsten onzeker.

Aangename verrassing Lisse n Vrijdagochtend kwamen 2 leerlingen uit de schoolkrantredactie van het Fioretticollege Lisse onverwacht de klas binnen om een prijs uit te reiken.

ODWH belooft beterschap streek n Het Dagelijks Bestuur (DB) van de Omgevingsdienst West Holland gaat de wijze waarop de Omgevingsdienst haar werk doet, scherper in de gaten houden. Voortaan wordt iedere twee jaar een klanttevredenheidsonderzoek gehouden en volgens het motto ‘Dichterbij huis dienstverlenen’ bezoeken de medewerkers voortaan vaker de gemeenteambtenaren. ODWHwoordvoerder Liesbeth van Greuningen laat weten dat de organisatie voortaan ook moet zorgen voor ‘een meer heldere financiële verantwoording. Daarnaast koppelen we per kwartaal terug welke activiteiten we hebben ondernomen. Zodat de bestuurders hierover een helder en volledig beeld hebben. We staan niet onder curatele van het DB, maar geven wel een duidelijker beeld.’

7

De les werd voor Gitte Krom en Matthijs Mosselaar prettig onderbroken met een chocoladeprijs van Vermeer. Foto: Remco Out

Deze prijs was voor de twee klasgenoten Gitte Krom en Matthijs Mosselaar uit de klas 3V4. De prijs bestaande uit allerlei soorten chocola en een cadeaubon van 10 euro, was samengesteld door Patisserie-chocolaterie Vermeer. De twee klasgenoten hadden meegedaan aan een prijsvraag van de schoolkrant. Bij de prijsvraag waren zes foto’s waarbij de leerlingen moesten raden waar die foto was genomen. Door het op de juist plek in te vullen kwamen ze op het goede antwoordt, dat was het woord Peanut. Dit verwijst weer naar de nieuwbouw van het Fioretticollege Lisse. “We zijn erg blij met het pakket en gaan het chocola eerlijk tussen ons tweeën delen”, vertellen Gitte en Matthijs.

Park Elsbroek gaat op de schop hillegom n In augustus 2012 besloot de gemeenteraad tot de renovatie van park Elsbroek. De ontwerpen liggen ter inzage. Een landschapsarchitect maakte een ontwerp voor het park. De gemeente gaat met de omwonenden en gebruikers van het park in gesprek over dit ontwerp.

Park Elsbroek is in 1967 aangelegd. De opzet van het park is verouderd. Het park heeft weinig aansluiting met de omliggende straten en weinig voorzieningen die je tegenwoordig in een park verwacht. Ook is de algemene toestand van het park slecht en is er groot onderhoud nodig aan paden en groen. Het park krijgt daarom in het najaar van 2013 een grondige opknapbeurt.

Het park krijgt een duidelijkere padenstructuur met meer ingangen zodat het makkelijk toegankelijk wordt vanuit alle omliggende straten. Er komen meer voorzieningen om te bewegen en natuurlijk te spelen. Het wordt een park waar jong en oud kunnen bewegen, spelen en elkaar ontmoeten.

werp staan al vast: de padenstructuur, de plek van het water, de ingangen en het trapveldje. Wat nog niet vaststaat, is de invulling van de speel- en bewegingsplekken, het soort beplanting en de aantallen en soorten meubels die er kunnen komen.

bijeenkomst op dinsdag 19 maart van 19.30 tot 21.00 uur in Bloemswaard aan de Garbialaan 3. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Invulling

Inloop

Belangstellenden kunnen reageren op de plannen tijdens een inloop-

Meer informatie over de renovatie van park Elsbroek is te vinden op www.hillegom.nl.

Enkele uitgangspunten in het ont-

De plannen inzien en reageren via de website is ook mogelijk, tot en met 24 maart.


8

nieuws

dinsdag 12 maart 2013

Kort nieuws Activiteiten JOL in maart lisse n De activiteitenkalender van JOL voor maart biedt weer leuke middagen en avonden. Sport en spel op straat vindt op woensdag 13 en 27 maart plaats in de Blinkerd en op woensdag 20 maart in de Van Ostadestraat. Van 14.00 tot 16.00 uur, vanaf € 6,-. Het Kookcafé is iedere dinsdag van 17.00 tot 19.30 uur voor kinderen van 12 tot 16 jaar en iedere donderdag van 16.30 tot 19.00 uur voor kinderen van 12 tot 16 jaar, kosten € 3,-. Iedere dinsdag en donderdag is er voor 12- tot 16-jarigen de After school hangout in Lisse 14.30 16.30 uur; woensdag is er inloop in Solution in Hillegom. Donderdagavond is De Greef tussen 19.30 en 22.00 uur open voor jeugd van 12-21 jaar. Het programma voor de woensdagmiddagen: 13 maart Mannenmiddag voor groep 8, deurmatalarm 13.30 - 15.30 uur. 20 maart Knutselmiddag voor de groepen 6 en 7, potloodhartjes 13.30 – 15.30. 27 maart Knutselmiddag voor de groepen 6 en 7, verrassingspaaseieren 13.30 - 15.30 uur. Op vrijdag 15 maart is het meidencafé voor het voorgezet onderwijs. Van 19.00 tot 21.00 uur, kosten € 2,-.

Rommelmarkt in De Vosse Hillegom n Zondag 17 maart wordt een gezellige rommelmarkt gehouden, in sportcentrum De Vosse in Hillegom. Dat betekent weer snuffelplezier voor het hele gezin langs de tientallen kramen boordevol gebruikte spullen. Werkelijk van alles wordt door particulieren, vaak voor een habbekrats, te koop aangeboden: te krappe schoenen, uitgelezen boeken en grijsgedraaide lp’s. De vlooienmarkt duurt van 10.30 tot 16.00 uur en de toegang bedraagt 2,50 per persoon (kinderen t/m 11 jaar en onder begeleiding hebben vrij entree). Voor meer informatie of reserveringen kan men bellen naar tel. 0229-244739 of 244649. Of kijk op www.mikki.nl.

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

‘We willen uitstralen dat we plezier hebben’ n Eerste avondvullende concert The Tulip Singers op 5 april lisse n Het Lissese dameskoor ‘The Tulip Singers’ ontvangt vrijdag 5 april een groep muzikale vrienden tijdens een opmerkelijk concert. Het wordt het eerste avondvullende concert van het koor. Een repetitie van het koor ‘The Tulip Singers’ begint met opwarmen van de stemmen. Marian glijdt professioneel over de noten heen en laat de dames meedoen. Langzaam worden de menselijke instrumenten op toon gebracht. “We kunnen waarschijnlijk nog meer dan we nu al doen”, zegt dirigent Marian van Santen over haar dameskoor ‘The Tulip Singers’. “We groeien dan ook nog met elke repetitie”. Het dameskoor begint steeds meer een begrip te worden in Lisse en omgeving. Vijf april ontvangen de dames een aantal solisten en andere muzikale vrienden voor een avondvullend muziekevenement. Het moet een ode aan de muzikanten van Lisse worden. Marian zocht haar zangeressen in haar eigen omgeving bij elkaar. “Ik kwam twee verkoopsters van de Hema tegen, die ik goed kende. We stonden te praten over mijn plannen en ik vroeg ze of ze mee wilden doen en sindsdien maken ze deel uit van het koor. En toen ging het ineens snel”, zegt Marian. “Voor ik het wist had ik een hele groep bij elkaar”. ‘The Tulip Singers’ heeft een breed repertoire, van Leonard Cohen tot Queen. Het dameskoor viel vorig jaar op met een optreden op ’t Vierkant tijdens een kunst- en cultuurmanifestatie. Ook bij andere optredens is de waardering van het publiek groot. De zangeressen proberen dan ook een echte show van hun optreden te maken. “Het enthousiasme is geweldig, het spat van het toneel af”, zegt Marian van Santen. Volgens haar is dat de ver-

Bij de dames van The Tulip Singers’ staat plezier voorop. Foto: PR bindende factor geweest, de afgelopen maanden. “We zijn geen koor dat enorm moeilijke stukken repeteert met heel veel nootjes, maar we proberen muziek zo enthousiast en zo muzikaal mogelijk te brengen”. Naast de stevigere popsongs heeft het koor ook in de afgelopen kerstperiode van zich laten horen met de klassieke Christmas carols. Tijdens de Kerstfair op het Landgoed Keukenhof trad het koor op in ‘Frederiks Hof’, de ommuurde tuin van het kasteel. Honderden belangstellenden kwamen luisteren naar de optredens, een beker warme chocolademelk in de hand. De adem van de koorleden vormden kleine wolkjes in de besneeuwde avond. Sfeer maken is dan ook het handelsmerk van ‘The Tulip Singers’ gewor-

den. “We willen vooral uitstralen dat we plezier hebben in het muziek maken”, zegt Marian van Santen. “We hebben dan ook een echte bespeelster van de luchtgitaar. En ze kan het hartstikke goed ook. Zoiets laat zien dat we willen dat het publiek er ook lol in heeft”. Het koor is bij de uitvoering op vijf april het middelpunt van een manifestatie in ‘t Poelhuys. “Het wordt een avondvullend programma met veel muzikale vrienden”, zegt Marian. Ze wil niet alles onthullen, maar wel dat het concert begint in het donker en van alle kanten komt. Bezoekers voelen zich helemaal omringd door het koor, dat in het duister naar het podium loopt. “Het moet een geheimzinnig begin vormen”. Tijdens de avond komt onder an-

COLUMN

Een zaligmakende hypotheek Zaligmakend. Zo werd een aflossingsvrije hypotheek jarenlang bestempeld. Inmiddels weet men wel beter. Steeds meer mensen komen tot het besef dat een aflossingsvrije hypotheek in deze economische situatie niet altijd een goede keuze is. Integendeel. De dalende huizenprijzen, versterkt door een nieuw wetsvoorstel, zet mensen ertoe aan hun hypotheek te herzien. Maar daarbij is snelheid wel geboden. Tot 1 april 2013 is er nog ruimere keuze voor een hypotheek op maat. Daarna is de keuze beperkt, omdat je dan bijvoorbeeldgeen nieuwe bankspaarhypotheek meer kunt starten. Aflossen of sparen? Grote kans dat je, als je hypotheek (voor een deel) aflossingsvrij is, aan het einde van de looptijd met een restschuld blijft zitten. Daarvoor heeft de dalende huizenprijs met zo’n 10 tot 15 procent sinds de top in 2008 wel gezorgd. Maar juist daarop

zat je nu net niet te wachten. Jij wilt op zijn minst aan het einde van de looptijd de openstaande schuld kunnen aflossen. En dus overweeg je om je hypotheek aan te passen. Maar hoe? Ja, dat is maatwerk. Je kunt ervoor kiezen al tijdens de looptijd elke maand een deel van de schuld af te lossen. Maar je kunt ook elke maand een bedrag sparen. Met dat spaargeld kun je dan aan het einde van de looptijd je hypotheek in één keer aflossen. Uitgestelde aflossing biedt fiscaal voordeel Die laatste vorm noemen we een uitgestelde aflossingsvorm. Hieronder valt onder andere ook de bankspaarhypotheek. Met deze hypotheekvorm

behoud je de maximale hypotheekrenteaftrek en spaar je ook nog eens belastingvrij. Niet voor niets was de uitgestelde aflossing de afgelopen 20 jaar veruit de meest populaire. Maar niet voor de fiscus. Vandaar de nieuwe regelgeving. Laat je niet gek maken De afgelopen maanden en jaren, is ons onafgebroken door allerlei partijen via alle media verteld dat we moeten gaan aflossen. Daar is niets mis mee, maar laat je goed adviseren over de aflossingsvorm. Ook de bankspaarhypotheek is niet zaligmakend. Zo moet iemand van 53 jaar of ouder zich bijvoorbeeld goed afvragen of een bankspaarhypotheek wel aansluit bij zijn financiële (lees: pensioen) situatie. Er zitten namelijk regels aan een bankspaarhypotheek waar je van op de hoogte moet zijn. Laat je dus niet gek maken door alle berichtgeving, maar laat je goed informeren over de voor- en nadelen

van banksparen. Dat bespaart je mogelijke teleurstellingen in de toekomst. Op maat gesneden oplossingen Het nieuwe wetsvoorstel zorgt voor een beperktere keuzevrijheid. Voor nieuwe hypotheken is dit vanaf januari al het geval en voor het omzetten van bestaande hypotheken vanaf april. Tot die tijd heb je nog diverse op maat gesneden oplossingen om uit te kiezen. En vergeet niet dat ook ná 1 april nog steeds gewoon kan worden afgelost. Echter niet meer op de fiscaal meest aantrekkelijke manier. Erik Seisveld

SNS bank Lisse Kanaalstraat 58a 2161 JN Lisse www.snsbank.nl

dere Jong Da Capo meespelen. “Die komen binnenmarcheren en zetten de boel op zijn kop”, zegt Marian. “En Wim van de Burg zingt met ons mee”. Van de Burg uit Hillegom is 79 en een oude rot op muziekgebied. Hij heeft een band sinds bijna vijftig jaar, trad op met het Cocktail Trio en stond diverse keren in de finale van het Songfestival voor Ouderen. Het koor gaat ook bewegen bij het optreden. “De choreografie is in handen van Edith Wassenaar. Zij bedenkt de bewegingen bij het zingen. Dat moet je klein houden”, zegt Marian lachend. “Dat is best lastig, want anders gaan ze tellen en vergeten ze soms te zingen”. Het optreden van ‘The Tulip Singers’ en muzikale vrienden is op vrijdag 5 april om 20.00 uur in ’t Poelhuys.


zEEzIjDE VOORDEEL DAGEN!

1 1 5 6 4 1 rt Ma a a rt Ma

Ma a

rt

OP dOnderdag 14 Maart, VriJdag 15 Maart en Zaterdag 16 Maart gaat WinKelhart ZeeZiJde OP Z’n KOP! PrOFiteer 3 dagen lang Van VOORDEEL, VOORDEEL EN NOG EENs VOORDEEL!

BiJ aanKOOP VanaF 150,15,- kAssAkORTING OP DE GEHELE COLLECTIE!

Princestraat 22, Katwijk | www.firstmankatwijk.nl 071 407 77 97

35,- ExTRA kORTING

iedere 2e standaard cilindersleutel 3 HALEN 2 BETALEN

Voorstraat 40, Katwijk www.freke.nl 071 401 33 41

OP de gehele gaBOr cOllectie 10% kORTING

Princestraat 22d, Katwijk www.haasnootschoenen.nl 071 401 22 65

cOMPlete rayBan VAN 403,- VOOR 299,-

iJs Van KriJn HET 2de BOLLETjE GRATIs

Op sterkte met extra dunne glazen voorzien van ontspiegelde en kraswerende coating.

100% ambachtelijk ijs!

Princestraat 38, Katwijk www.satonoptiek.nl 071 401 47 63

geisha legging lang en 7/8 - in 23 Kleuren! VAN 49,95 2 VOOR 89.95

WaM t-shirt Met sJaal Kraag - diV. Kleuren VAN 39,95 2 VOOR 69,95

2de artiKel HALVE PRIjs

Princestraat 22b | www.reisburokatwijk.nl 071 401 43 00

Princestraat 5-7, Katwijk | www.sisterskatwijk.nl 071 407 65 27

emmaplein 3, Katwijk | www.brothersbrands.nl 071 889 34 72

Princestraat 8, Katwijk | www.jambelle.nl 071 401 43 60

geurstOKJes VAN 23,50 Nú 18,00

tWee VinginO shOrts VAN 20,- VOOR 15,-

diesel t-shirt (in 4 Kleuren) VAN 55,- VOOR 35,-

dahlia suPertrash JurK 20% kORTING

niet inwisselbaar op losse vliegtickets. Max. 1 cheque per nieuwe boeking.

Koop nu bij time Kids twee hippe Vingino shorts voor jongens en/of meisjes.

Voorstraat 29, Katwijk www.rituals.nl 071 401 00 11

Princestraat 19, Katwijk www.humpy.nl 071 407 65 46

2de artiKel HALVE PRIjs alleen inwisselbaar bij Mooi Katwijk, zie voorwaarde in de winkel.

uit de nieuwe lente/zomercollectie!

Princestraat 21, Katwijk | www.costarring.nl 071 401 45 41

Voorstraat 21, Katwijk | www.krijnverdoes.nl 071 401 22 94

tramstraat 16, Katwijk www.moderepubliek.nl 071 304 00 28

Voorstraat 15a, Katwijk www.mooiinkatwijk.nl 071 407 44 03

BiJ aanKOOP VanaF 150,EEN LUxE sTRANDLAkEN VAN sUMMUM GRATIs!

Voorstraat 23, Katwijk | www.yessmode.nl 071 407 61 61

ontwerp & opmaak is gesponsord door:

WWW.ZeeZiJdeKatWiJK.nl

communicatieteam www.k51.nl


zEEzIjDE VOORDEEL DAGEN!

1 1 5 6 4 1 rt Ma a a rt Ma

Ma a

rt

OP dOnderdag 14 Maart, VriJdag 15 Maart en Zaterdag 16 Maart gaat WinKelhart ZeeZiJde OP Z’n KOP! PrOFiteer 3 dagen lang Van VOORDEEL, VOORDEEL EN NOG EENs VOORDEEL!

PyJaMa’s set Nú VOOR 25,-

heren t-shirts 19,95 Nú 2 VOOR 30,diverse merken

noordzeepassage 119, Katwijk www.hunkemoller.nl 071 401 31 52

VOnZiPPer ZOnneBrillen Nú 20% kORTING! Op de gehele collectie van Vonzipper zonnebrillen en monturen ter introductie.

noordzeepassage 101, Katwijk 071 401 33 05

OP elK 2de KledingstuK 50% kORTING Verwen jezelf bij heMa. Kom je voor een leuk jurkje, dan neem je toch ook de mooie panty’s voor vanavond mee. Want bij heMa krijg je nu 50% korting op elk 2de kledingstuk. echt heMa. taatedam 53, Katwijk | www.hema.nl 071 407 55 50

BiJ aanKOOP VanaF 50,GRATIs T-sHIRT VAN ONLY!

Pluimgraaff schoenen | taatedam 4, Katwijk 071 331 81 33 Pluimgraaff Mode | Badstraat 13, Katwijk 071 401 33 69

14,15,16 Mrt 10% kORTING 14 maart = 10% korting op alle jasjes (pu, spijker, blazers enz) 15 maart = 10% korting op alle broeken 16 maart = 10% korting op alle tops

noordzeepassage 115, Katwijk www.veromoda.nl 071 401 49 85

10% kORTING tijdens de Zeezijde Voordeel dagen ontvangt u 10% korting op de gehele collectie.

Princestraat 34, Katwijk 071 401 36 11

Badstraat 3b, Katwijk 071 362 02 31

10% kORTING OP de gehele cOllectie Van suPertrash + gOOdie Bag

BandOlera 50% kORTING

Bij aankoop van een ‘Musthave’-Blazer, het bijpassende ‘Musthave’-shirt kado.

Princestraat 31, Katwijk | www.beachboetiek.nl 071 407 14 91

Princestraat 32, Katwijk | www.beachboetiek.nl 071 407 14 91

BiJ aanKOOP Van een cOMPlete Bril

KadOBOn VAN 10 EURO

70% MONTUUR kORTING

ieder die voor 10 euro of meer boeken, wenskaarten en/of tijdschriften koopt. Maakt kans op een kadobon van 10 euro. Wij verloten er tien per dag!

OP alle ZOnneBrillen

30% kORTING

Princestraat 29, Katwijk | www.jufferslifestyle.nl 071 401 05 65

Blu-ray sPeler VAN 69.95 VOOR 49.95

Voorstraat 31B - 33, Katwijk | www.peursum.nl 071 401 64 22

MusthaVe-BlaZer MUsTHAVE sHIRT kADO

Princestraat 9, Katwijk www.pearle.nl 071 401 30 03

VOOrZie Je iPad Van PreMiuM stereO geluid VAN 538,- Nú VOOR 269,-

Voorstraat 65, Katwijk www.bang-olufsenkatwijk.nl 071 401 97 98

noorzeepassage 103, Katwijk | www.bruna.nl 071 401 64 38

BrOeKen Van edc VAN 59,95 VOOR 35,Kom langs in de winkel en vraag naar de gekleurde broeken. gecombineerd met een leuke top is je zomeroutfit compleet!

Voorstraat 31, Katwijk | www.espritkatwijk.nl 071 401 56 00

ontwerp & opmaak is gesponsord door:

WWW.ZeeZiJdeKatWiJK.nl

communicatieteam www.k51.nl


zEEzIjDE VOORDEEL DAGEN!

1 1 5 6 4 1 rt Ma a a rt Ma

Ma a

rt

OP dOnderdag 14 Maart, VriJdag 15 Maart en Zaterdag 16 Maart gaat WinKelhart ZeeZiJde OP Z’n KOP! PrOFiteer 3 dagen lang Van VOORDEEL, VOORDEEL EN NOG EENs VOORDEEL!

BiJ Besteding VanaF 125,25,- CADEAU alleen geldig op vertoon van deze advertentie, bij registratie als steps member en bij aankoop van de nieuwe collectie. niet geldig bij aankoop van cadeaubonnen en niet inwisselbaar voor geld.

emmaplein 24b, Katwijk www.steps.nl 088 322 52 62

cars + JacK&JOnes BOxers 2de BOxER VOOR 1,-

Voorstraat 32-34, Katwijk | www.hennysrits.nl 071 407 55 83

2 VOOr de PriJs Van 1 2x 150 TABLETTEN VAN 59,90 Nú VOOR 29,95

alles Van sKylanders 10% kORTING

BiJ Besteding VanaF 50,GRATIs jACk & jONEs BOxERsHORT

Voorstraat 5, Katwijk | www.lichtenaccessoires.nl 071 401 30 08

Princestraat 11, Katwijk | www.intertoyskatwijk.nl 071 401 37 00

noordzeepassage 123, Katwijk | www.jackjones.nl 071 401 41 10

KOFFie Met een aPPelPunt Met slagrOOM VAN 5,20 Nú VOOR 3,00

Paas Petit FOur VAN 1,40 Nú VOOR 1,-

OVerheMd cuMlaude VAN 89,95/99,95 VOOR 59,95

de meest verkochte glucosamine van nederland. Badstraat 7, Katwijk www.etos.nl 071 401 46 17

alles OP lingerie! 10% kORTING

Princestraat 22F, Katwijk | www.lindessa.nl 071 401 35 18

een FranK Walder t’shirt 10% kORTING

Princestraat 6a, Katwijk | www.eyewish.nl 071 407 12 72

accessOires 15% kORTING

Princestraat 30, Katwijk | www.destermode.com 071 401 58 54

emmaplein 25, Katwijk www.deijsbonbon.nl 071 407 62 40

15% kORTING tegen inlevering van deze bon ontvangt u 15% korting op converse all star

Voorstraat 17, Katwijk | www.lefferts-schoenen.nl 071 401 33 46

lekker verrassend, met frisse fruitsmaak. heerlijk bij de koffie, thee of op het brunchbuffet!

Princestraat 4, Katwijk | www.vanmaanen.nl 071 401 77 88

Voorstraat 14, Katwijk www.haasnootmode.nl 071 401 44 17

Vier seiZOenen deKBed 90% DONs Nú 149,95

Knal actie saMsung VAN 119,- Nú 75,-

Voorstraat 43, Katwijk | www.haasnootwonen.nl 071 407 34 61

Voorstraat 10, Katwijk | www.fotokruyt.nl 071 401 28 51

ontwerp & opmaak is gesponsord door:

WWW.ZeeZiJdeKatWiJK.nl

communicatieteam www.k51.nl


i

mijntuin! ZATERDAG 16 MAART | IK HOU VAN HOLLAND DAG

...en oud hollandse kinderspelletjes, stylingtips van Love2style, tuinontwerp-advies van Georgette van Beelen en

Kom die dag gezellig langs en doe de leukste ideeën en tips op voor je tuin en geniet van voordeel, acties en hele leuke hollandse proeverijen... voor groot en klein!

“draai het rad” voor Mooije kortingen!

i

mijntuin! i mijntuin! i mijntuin! i mijntuin! i mijntuin! i mij

Heerlijke kaas proeven...

Hollandse serviezen

Stroopwafels proeven

van Kaas en Zo

van de Porseleinkast

van de stroopwafelwinkel

“Live” lammetjes

Gratis poffertjes proeven van 12:00 tot 17:00 uur

Dropjes smullen...

www.tuincentrumdemooij.nl Noordwijkerweg 36 | Rijnsburg Tel. 071 408 09 59

‘LIKE’ US

OP FACEBOOK

• BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, • Zon. 14 april Vlooienmarkt Warmond gra-tis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

STUKADOORSWERK / Glad en strak / Pla•fonds / Spachtelputz / Scherpe prijs, 6% BTW. Tel. 06-20136876.

Tennishal Dekker. Kraamhuur €27,- van 9.00-16.00. DonEvents.nl 0348-441205.

korting coupon 10% korting op uw •restaurantnota, ma-di-wo Bistro-Pizzeria Noordzee,

Boulevard 72, Katwijk, tel. 071-4015742, 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt www.hotelnoordzee.nl uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. kringloop “jubilate” ontruiming van Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- woningen, inboedels, meubels, witgoed. Openingstijschoten? www.tcdekampioen.nl. den: dinsdag 10-12 uur, donderdag 14-17 uur en 19STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stich- 21 uur, zaterdag 10-12.30 uur. Lageweg 35r, Industing LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een trieterrein ‘t Heen, Katwijk. Tel. 071-4075512, moafspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en biel 06-13719872. E-mail: a.meijvogel.maybird@zgLeiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of go.nl 06-12028319. korting coupon voor bij uw lunch www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. Gratis koffie of thee 2 x Lunchrestaurant Noordzee, Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor Boulevard 72, Katwijk, tel. 071-4015742, afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen www.hotelnoordzee.nl huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare TE KOOP: Chalet in Voorthuizen met heerlijke drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. zonnige tuin. Vraagprijs € 60.000,-. Info Student wil u graag helpen met COMPUTER- 06-44114066. PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. Spanje C.Blanca Altea, royaal luxe app. direct schildersbedrijf Van den Oever voor bin- aan zee, nog vrij april t/m augustus voor weinig, bel 06-53269340 voor info. nen- en buitenschilderwerk. Tel. 071-4035280/ 06-54261554. GLAS-IN-LOOD CURSUS, 20 mrt. start de volZelf bomen omgezaagd of flink gesnoeid? Met gende basiscursus. Er is nog plek zie website www. onze prof. VERSNIPPERAAR is het zo weg. Tel. glassartpluslood.nl J. ter Haar. 070-5111923 / 06-53794870 of mail deversnippeNette alleenstaande moeder met kind ZOEKT raar@kpnmail.nl per direct 3 kamerwoning Oegstgeest tot € 650,-. ZIT U NOG IN DE SCHADUW? Wij zagen Anouk: 06-39637009. bomen om en takken af. 070-5111923, b.g.g. 06BELASTINGHULP aan huis, particulieren/zelf53794870. standige ondernemer, ma.-vr. 9.00-21.00 uur + za., GARAGEBOXEN in Oegstgeest en Leiden. tel. 0252-702750 mobiel 06-34849928. Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen 06-20773480. TK, blank eiken meubels, o.a. buffetkast, eettafel, computerhulp virusverwijdering, sneller 4 stoelen, salontafel, 2-zitsbank + fauteuil, p.n.o.t.k., maken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe PC, tel. 071-4071029. installaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus, etc. PEDICUREBEHANDELING, nu t/m 31 maart Pro-fessionele ondersteuning bij u thuis of op kantoor 15% korting op uw eerste behandeling. Info op voor particulieren en bedrijven. Tel. 06-42460355 www.good-feeling.nl of bellen 06-48146781. info op www.Boonict.nl PAAS-VOORJAARSMARKT, vrijdag 15 mrt. korting coupon 20% afhaalkorting 14.00-20.00 uur, zaterdag 16 mrt. 12.00-17.00 uur. op pizza en pasta, ma-di-wo-do Pizzeria Noordzee, Ed. v. Beinumlaan 26, Oegstgeest. Huis-tuindeco’s Boulevard 72, Katwijk, tel. 071-4015742, enz. www.hotelnoordzee.nl THUISZORGMEDEWERKSTER heeft nog SPORTMASSAGEPRAKTIJK VOORHOUT tijd voor zorg met pgb. Liefst begeleiden met sporheeft tijd voor uw spieren. Evt. ook aan huis. € 40/u. tieve activiteiten, 06-14374719, Katwijk. Geen erotiek. Tel. 06-10857567. KRINGLOOP zoekt i.v.m. uitbreiding verkoopZat. 6 april Mega Vlooienmarkt Kat- en opslagruimte, 06-20086730, P. v.d. Bosch. wijk Vliegveld Valkenburg. Kraamhuur €27,- van 9.00-16.00. donEvents.nl 0348-441205 GARAGE MODELSPOORDAG, zaterdag 23 maart as. in het Rijnlands Revalidatie Centrum, Wassenaarseweg TE HUUR, omgeving Kennedylaan. Inlichtingen 501 te Leiden. Geopend van 10.00-15.00 uur. Een 071-3610597. treinenbeurs met leuke modelbaan. Toegang gratis.

• •

• • • •

• •

Kom langs en neem een kijkje in een van onze huizen:

• •

Zaterdag 16 maart a.s. van 11.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom bij Marente op de Open Dag van Zorg en Welzijn. In alle woonzorgcentra en verpleeghuizen is van alles te doen. Er zijn rondleidingen, demonstraties, informatiestands en er is volop entertainment! Kijk op marente.nl voor het volledige programma per huis. Werken bij Marente? Op zoek naar een leuke baan of vrijwilligerswerk? Kijk op werkenbijmarente.nl voor vacatures en informatie.

Kom naar de Open Dag!

Berkhout Berkhoutlaan 15, Lisse Bernardus Hoofdstraat 82, Sassenheim Jeroen Jeroenspark 1, Noordwijk

Lisse Noordwijkerhout Noordwijk

Gerto Rijnsburgerweg 4, Voorhout De Wilbert Overrijn 7, Katwijk

Voorhout

Katwijk Warmond

Hofwijck Hazenboslaan 38, Oegstgeest Rustenborch Apollolaan 384, Oegstgeest Van Wijckerslooth Van Wijckersloothplein 1, Oegstgeest Mariënhaven/-gaerde Mgr. Aengenentlaan 1, Warmond

Oegstgeest Rijnsburg Valkenburg

Leiden

Sassenheim


cultuur & uitgaan

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Orgelconcert Petra Veenswijk in Agathakerk LISSE  De Stichting Vrienden van het Adema-orgel organiseert op zaterdag 16 maart een orgelconcert in de St. Agathakerk. Aanvang 20.15 uur. Het orgel in deze kerk zal dan bespeeld worden door Petra Veenswijk. Als Internationaal concertorganiste geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten in binnen en buitenland zoals onlangs in Parijs. Sinds 1987 is zij als organiste verbonden aan de Maria van Jessekerk te Delft. Haar repertoire omvat het gehele orgeloeuvre van oude tot en met de hedendaagse orgelliteratuur, met een speciale voorkeur voor het Frans symfonische repertoire. Zo zal ze o.a. werken van de Franse componisten Pierné, Franck en Widor spelen. Echter omdat het programma van het vorige orgelconcert in het najaar van 2012 grotendeels voor de doorgewinterde orgelliefhebber leek te zijn bedoeld, zullen dit keer op verzoek van de organisatie ook diverse ‘populaire klassiekers’ klinken. De feestelijke Fanfare van Lemmens en een transcriptie van de beroemde ‘Le Cygne’ van Saint-Saëns zorgen er o.a. voor dat het programma voor elk wat wils te bieden heeft. De koraalbewerking over ‘Ik wil mij gaan vertroosten’ van de Belgische componist Peeters benadrukt de veelzijdigheid van dit concert. De toegang tot het concert is gratis, na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden.

DINSDAG 12 MAART 2013

Xenia Hospice, speciaal voor jongeren  De zoektocht naar (jonge) vrijwilligers STREEK  Xenia Hospice is het eerste jongerenhospice in het land en wordt in Leiden gebouwd voor jongeren tussen de 16 en 35. Het zijn er zo’n dertig, het aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld voor de eerste informatieavond over het te openen jongerenhospice. In het Koetshuis in Leiden is het iets voor acht uur gezellig rumoerig. ‘Sommigen zijn er al vanaf de start van het project bij’, vertelt Selma Harmsen, samen met oprichtster Jacqueline Bouts zorgcoördinator en verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid. ‘Die hebben zich in 2009 al bij ons aan-

gemeld. In de tijd daarna is er veel gebeurd en dus vonden we het tijd voor een update.’ De jongste ontwikkeling zorgt voor een grote officiële sprong vooruit: Xenia heeft 1 maart het huurcontract met DUWO ondertekend. Door die handtekeningen kan de bouw officieel van start gaan. ‘Eigenlijk is deze avond de kick-off.’ Tot nu toe heeft Xenia nog niet actief vrijwilligers geworven, vertelt Harmsen. ‘Eigenlijk alleen passief.’ Ine Gottenbos (56) is door haar kapster gewezen op het project en meldde zich lang geleden aan. ‘Het was eerlijk gezegd alweer een beetje weggezakt, tot ik de uitnodiging kreeg. En natuurlijk ben ik

nog geïnteresseerd’, zegt ze vrolijk. Haar dochter LizeStraathof (28) is uit interesse met haar moeder meegekomen. ‘Ik ben bijna klaar als huisarts-in-opleiding en ben nieuwsgierig naar het project.’ In totaal is de organisatie op zoek naar rond de 100 vrijwilligers die het jongerenhospice draaiende kunnen houden, dat wel altijd samen gebeurt met een verpleegkundige. Harmsen: ‘De meeste handen zijn nodig in de zorg, maar we zoeken ook gastvrouwen en heren en mensen die af en toe willen koken.’ Om hoeveel uren per week dat gaat, ligt aan het ‘werk’. ‘In de zorg gaat het om diensten in blokjes van vier uur en dat het liefst twee keer per week. De kookdienst kan bijvoorbeeld

Feest voor Hilli-billies

Cursus tulpen schilderen LISSE  Groei & Bloei afdeling Lisse e.o. houdt een minicursus tulpen schilderen op 26 maart en 2 april. Truus van Denzen is al ruim 25 jaar schilderdocente o.a. aan de Volksuniversiteit in Lisse. Zij leert de cursisten in 2 avonden de eerste fijne kneepjes in de wereld van verf en techniek. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 maart bij Anke de Wit, ankezandbergen@zonnet. nl of tel. 0252-413370. De cursus wordt gehouden bij Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9. Aanvang 20.00 uur. Kosten € 25,- inclusief alle materialen; koffie voor eigen kosten.

ook één keer in de twee weken.’ Om gasten zo goed mogelijk te begeleiden en verzorgen, is Harmsen op zoek naar een mix van helpende handen. ‘Meestal zie je wat oudere vrijwilligers in een hospice, maar wij zijn juist ook op zoek naar jongeren die willen helpen.’ Jongeren zoals Esmeé Kraaij (22) en haar vriend Wim Jan van Wijk (25), die de avond belangstellend volgen. Kraaij is een van de vrijwilligers die zich al jaren geleden heeft opgegeven. Haar vriend is aanvankelijk meegekomen voor de gezelligheid, maar is door de presentaties zelf ook enthousiast geworden. En dat is wat Harmsen hoopt: ‘ Zij hebben tenslotte de meeste aansluiting bij de gasten.’ www.xeniahospice.nl

Lezing Nelleke Noordervliet LISSE  Voor de echte cultuurliefhebbers organiseren Kasteel Keukenhof en de Bibliotheek Bollenstreek op woensdag 27 maart een feestelijke middag ter gelegenheid van de Boekenweek.

Muzikale show bij KBO LISSE  In het kader van haar 60-jarig lustrum organiseert de KBO, afdeling Lisse, de muzikale show ‘Het zijn de kleine dingen die het doen’ met The Luana Sweethearts. De show van deze ‘twee blije meiden’, zoals ze zichzelf noemen, brengt het publiek terug naar de tijd van Catharina Valente, Vera Lynn, Edit Piaff, maar ook naar het Nederlandstalige lied. In deze muzikale revue is er behalve de perfecte muzikale invulling op diverse instrumenten ook veel aandacht besteed aan de kleding en het decor. De uitvoering is in de grote zaal van De Beukenhof, Eikenlaan 2a op woensdag 20 maart vanaf 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. De toegang en een rondje koffie/thee zijn gratis.

13

hillegom In Solution wordt vrijdag 15 maart voor de eerste keer het Hilli-billyFest gehouden met o.a. de bands Rosie, The Peterlees, Lonely Tracks, Burn Churches Down en Albede Ben. www.jcsolution.nl.

HOREN & ZIEN

Woongenot

A

lle Hillegommers ontvingen kortgeleden een brief van Isabelle Salman in de bus. Isabelle is medewerkster ruimtelijke ordening en zij vraagt ons – namens de gemeente - mee te doen aan een onderzoek. De gemeente is benieuwd naar de woonwensen van haar inwoners. Die wensen kun je anoniem kenbaar maken, door het invullen van een vragenlijst. Ik heb een hele waslijst met ideeën om het woongenot in Hillegom te vergroten. Dus onmiddellijk naar die website waar je dat allemaal mag spuien. Dacht ik. Na eindelijk de goede code te hebben ingevuld, kwam ik bij de vragenlijst.

Wie: Wat: Waar: Wanneer:

Een greep uit de vragen: Bent u man of vrouw, wanneer geboren, wat is uw postcode, zelfstandig, alleenstaand, wat is uw inkomen, hoe lang woont u hier, koopwoning of huurwoning, wat is uw woning waard, is er een trap in uw huis, wilt u gaan verhuizen, heeft u een tuin of wilt u een tuin, wonen op een hoek of op ‘n pleintje, wilt u naast allochtonen wonen, dichtbij de bibliotheek, dicht bij een dokter? Einde enquête. Die uitslag zal het woongenot van alle Hillegommer dus enorm gaan verbeteren! Mijn woonwensen kon ik bij de vragen nergens kwijt. Jammer. Niets over plantenbakken die in de weg staan, bomen die nodeloos wor-

Bewoners van Hillegom Vragenlijst Woongenot via internet t/m 13 maart 2013

den gekapt en vervangen worden door lullige kleine boompjes, niets over luchtvervuiling, niets over geluidsoverlast (televisie kijk ik met een koptelefoon op vanwege het geluid van voorbijrazende vrachtwagens). Woongenot en woonwensen? Ik denk dan aan: Méér zitjes en banken in het dorp (het liefst met zittingverwarming), een beeld van een zinkend schip op het Karel Doormanplein (we hebben ook iets over het Rode Kruis op het Henri Dunantplein). Sowieso meer kunst op straat. Overal automaten voor hondenzakjes en condooms. Regelmatig een drumband door de straten, meer openbare concerten in de Hoftuin, een muziekkapel, een dorpsdichter die maandelijks iets voordraagt. En persoonlijk. Een nieuwe keuken, een vaste trap naar de zolder, een verhoogde toiletpot, overal dubbel glas, vloerverwarming, een eigen parkeerplaats en zonnepanelen op het dak.

Schrijfster Nelleke Noordervliet vertelt uitgebreid over haar werk. Noordervliet studeerde Nederlands en debuteerde in 1987 met Tine of De dalen waar het leven woont. Ze publiceert verhalen, essays, lezingen en columns en is onder andere columnist bij dagblad Trouw en het VPRO radioprogramma OVT. Haar jongste boek Vrije man is genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. Daarnaast is er gelegenheid om diverse rondleidingen rond en door Kasteel Keukenhof te volgen, waarbij het accent ligt op de kasteelbibliotheek, de porseleinkast, de schilderijen of de klokken en de kachels ligt. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar in de bibliotheek.

MULTI-KUNSTENAAR PETER NIEUWENDIJK BEKIJKT, BELUISTERT, BETAST EN BELEEFT KUNST & CULTUUR IN LISSE EN HILLEGOM

Peter Nieuwendijk is bestuurslid van HiPRO (Hillegom Promotie). Ook is hij internationaal voorzitter van de wereldfederatie voor cartoonisten.


14

dinsdag 12 maart 2013

Sport kort De Spartaan start Opstapgroep atletiek n Op zaterdag 30 maart start bij De Spartaan weer een ‘Opstapgroep’. De Opstapgroep is bedoeld voor beginnende hardloopsters/hardlopers, zij worden gedurende een periode van 11 weken getraind, om aan het eind van die periode een half uur achtereen te kunnen hardlopen. De hardloopcursus start op zaterdag 30 maart en de laatste training is op zaterdag 8 juni. Gedurende 11 weken wordt er elke week twee keer getraind op zaterdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur en op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Voor deelname aan de hardloopcursus wordt € 38,- gevraagd. Inschrijving is mogelijk na de eerste training (je kunt eerst zien dat het leuk is, daarna schrijf je pas in). Wie belangstelling heeft komt op 30 maart om ongeveer 09.15 uur naar het clubgebouw van De Spartaan bij de atletiekbaan op sportpark Ter Specke.

sport

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Squashdames slaan zich naar eredivisie n Kampioenschap in eigen huis n Alpe d’HuSquash op 21 april squash n vrijdagavond 8 maart won het Hillegomse squashteam Dames 1 de kampioenswedstrijd tegen Allinn uit Utrecht. Voor de vier sportieve dames begon de spannende wedstrijd om 20.15 uur. De dames hadden minimaal 9 punten nodig om kampioen te worden. Bij squash is het “par-11” systeem, dit betekend dat de eerste die 11 punten scoort met 2 punten verschil met de tegenstander de games wint en dat team krijgt 1 punt. De speler die als eerst 3 games wint, wint de wed-

strijd. Ook is er nog 3 punten extra voor het team dat dat de meeste wedstrijden gewonnen heeft, waardoor er op een avond 15 punten te verdienen zijn. De eerste wedstrijd had Hillegom al snel gewonnen waardoor de dames al de avond begonnen met 3 punten. De tweede wedstrijd was erg vermoeiend voor beide spelers door snelle en moeilijke passes. Maar Hillegom was toch sterker en won weer 3 games achter elkaar, waardoor Hillegom al 6 punten op de avond verzamelt had. De derde wedstrijd was tussen de twee beste spelers van beide teams en dat was ook goed te merken. Beide spelers gingen gelijk op. Maar de aanvoer-

der van Hillegom won deze wedstrijd en wist nog 3 extra punten binnen te slepen wat betekende dat Hillegom al kampioen was. De dames lieten nog niet merken dat ze kampioen waren, want ze waren nog geconcentreerd op de laatste wedstrijd, zodat ze met de volledige punten zich kampioen konden noemen. Ook de vierde wedstrijd won Hillegom met de maximale 15 punten waardoor het feest kon beginnen. Officieel is Dames 1 nu gepromoveerd naar de eredivisie, maar het is nog niet bekent hoe het eruit gaat zien volgend seizoen. “We hebben tot 3 uur in de nacht doorgefeest om het kam-

voetbal n Supportersclub FC Lisse houdt op vrijdag 22 maart in haar clubhuis het jaarlijkse Paaskaarten. Er wordt gespeeld met koppels. Er is ook een loterij. Het Paaskaarten begint om 20.00 uur. De inschrijfkosten bedragen zes euro per koppel. Opgeven via de site van FC Lisse: www.fclisse.nl.

Open dag bij Hillegomse Tennisclub Turnster Lonneke Haveman werd vierde tijdens de regionale wedstrijden in Amsterdam. Foto: PR

De grootste zege van de dag behaalt Fit met Lonneke Haveman. Ze start met een bijna foutloze oefening op brug, gevolgd door een oefening op balk. Helaas verliest ze daarbij tweemaal haar evenwicht. Gelukkig moeten haar twee sterkste onderdelen nog komen: op vloer haalt ze de hoogste score van de dag en op het springtoestel pegasus laat ze een bijna perfecte overslag zien. Dat resulteert uiteindelijk in een puntentotaal van 44,25. Slechts één concurrent weet die hoge score te overtreffen en dus mag Lonneke een zilveren medaille huiswaarts nemen.

Alle doelpunten in 4 minuten

Zware strijd voor Dames 1 Hisalis

Voetbal n S.V. Hillegom 1 wint van Houten 1 door 2 doelpunten in de laatste 10 minuten.

Hockey n Hisalis had het zwaar tijdens de thuiswedstrijd tegen Fletiomare. Beide teams hadden last van de ijzige wind tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd met een koude wind en een temperatuur rond het vriespunt begon rustig met vooral kansen voor Houten. De 2 teams gingen met 0-0 de rust in. De scheidsrechter had aan beide teams meerdere kaarten uitgedeeld in de wedstrijd. In de tweede helft kreeg S.V. Hillegom veel kansen, maar benutte

2 Hillegom 0 Houten niet deze kansen totdat Ronald Turenhout in de 78ste minuut de 1-0 maakt. Vier minuten later scoorde Turenhout al de 2-0. Er waren nog vele kansen voor een derde doelpunt voor Hillegom, maar deze werden niet gebruikt. De wedstrijd eindigde in 2-0.

Fletiomare scoorde al snel de 0-1 door een strafcorner en de 0-2 vanuit een steekpass. Na rust werd het 0-3 na het goed doordrukken van een aanval door Fletiomare. Daarna werd er nog 3 maal gescoord door de bezoekers. Adriënne Kapiteijn

SDO wordt kampioen in de zaal Vorige maand verloor SDO (Samenspel Doet Overwinnen) nog van korfbalvereniging Fluks waardoor het kampioenschap verder weg

Dit jaar wordt er nog veel georganiseerd, zoals de HutSport Dubbelkampioenschappen 2013. Dit kampioenschap vindt 5 en 6 april plaats in Hillegom. Een paar weken hierna is op zondagmiddag 21 april het Alpe d’HuSquash. Dit is een squashmiddag waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd wat geheel gaat naar Alpe d’Huzes waaraan een paar leden mee gaan doen. Ook komen 2 Nederlandse topspelers een demonstratie geven. Op 8 en 9 juni is het NK Dubbel 2013. Hier zijn alle Nederlandse toppers te zien.

Turnen n Kracht, lenigheid en een goede techniek. Turnster Lonneke Haveman van gymnastiekvereniging Fit bezit elk van deze vaardigheden. Afgelopen zaterdag bereikte Lonneke het podium tijdens regionale wedstrijden in Amsterdam. Haar zilveren medaille is de vierde zege op rij voor de vereniging.

Paaskaarten bij FC Lisse

Korfbal n Zaterdag won SDO B1 in Hillegomse sporthal de Vosse de kampioenswedstrijd tegen het Pijnackerse Avanti.

Alpe d’HuSquash

Zilver voor turnster Lonneke Haveman

Meer informatie bij Nico Warmerdam via nicowarmerdam@ hetnet.nl of per telefoon op dinsdagavond van 21.00 tot 22.30 uur in het clubgebouw van de AV De Spartaan, tel.nr. 0252-415350. Zie ook www.spartaan.net.

tennis n Op zondag 24 maart organiseert de Hillegomse Tennisclub een open dag voor jong en oud. Iedereen die kennis wil maken met de tennissport is welkom tussen 14.00 en 17.00 uur op het tennispark aan de Zanderij om zelf te ervaren hoe leuk tennis is. Er wordt informatie gegeven over alle activiteiten van HTC, tennislessen en zo meer. Jong en oud kunnen natuurlijk ook zelf een balletje slaan, aan een clinic meedoen (bij droog weer) of een rondleiding krijgen over het park. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Kom in sportieve kleding met sportschoenen. Tennisrackets zijn aanwezig.

pioenschap te vieren” vertelt Linda Schellevis.

leek dan ooit. Toch liet Fluks de afgelopen wedstrijden nog punten liggen. Waardoor afgelopen zaterdag de kampioenswedstrijd was tegen Avanti. De wedstrijd kwam langzaam opgang, pas na 10 minuten zette Richard Braam de 1-0 op het bord. Hierna scoorde Avanti snel de gelijkmaker. Maar door een doorloopbal van Nancy van Hage en een afstandsschot van Ylke van

de Zwet werd er voor het eerst een gaatje geslagen. In het verloop van de eerste helft werden mooi aanvallen gespeeld door de B-aspiranten van het Hillegomse SDO. Hierdoor kon SDO uit lopen naar een 7-1 ruststand. In de tweede helft ging Avanti beter spelen, samen met wat pech kon SDO hierdoor niet verder uitlopen. Toch kwam SDO niet meer in de problemen en werd de 9 spelers

en de 2 coaches van het team SDO B1 kampioen in hun klasse. Tijdens de kampioenswedstrijd was er zelfs een mascotte aanwezig, dit was Iris Schuit die zich in het geel verkleed had om het team succesvol naar de overwinning te juichen. Over een paar weken gaat SDO weer naar hun vertrouwde plek op sportpark De Zanderij, om daar weer buiten te kunnen korfballen.

0 Hisalis 6 Fletiomare zorgde nog bijna voor een verrassing door tien minuten voor tijd de bal hard op doel te staan. Helaas voor de thuisploeg werd dit schot gekeerd door de attente keeper van de bezoekers, zodat de eindstand toch op 0-6 bleef staan in het voordeel van Fletiomare.

Tips? Mail de redactie katwijk n De redactie van deze krant voorziet u graag wekelijks van het laatste nieuws. Dit kunnen wij echter niet zonder uw tips en hulp. Ons tippen kan daarom via redactie@dehillegommer.nl en redactie@lissernieuws.nl of via tel. 0714022901. Daarnaast zijn wij ook erg nieuwsgierig naar uw mening.


service

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 12 MAART 2013

15

Geschiedenis

C

ollega-dierenarts Bernadette wordt weleens in de rij voor de kassa van de supermarkt aangesproken door een diereigenaar, waarna ze vervolgens, zonder dier weliswaar, een consult staat te doen. Het geven van gezondheidsadviezen is overigens lastig als er een zoontje van drie om mini’s loopt te vragen en een kindje van bijna één net zijn luier heeft vol gewerkt. Ik heb eens gedurende een half uur in de Hoofdstraat staan praten met iemand over kunstmatige inseminatie van haar teefje in Nederland door een reu uit Spanje, terwijl het vanille-ijs al uit de boodschappentas stond te lekken en een overijverige BOA een parkeerboete onder mijn ruitenwisser aan het plaatsen was. De blauwe parkeerschijf was net een paar minuten verlopen. We beseffen dat we niet alleen dierenarts zijn binnen onze praktijkmuren, maar overal en op elk moment als ‘de dierenartsen’ gezien worden. Soms is het echter wel eens heerlijk om in volledige anonimiteit ondergedompeld te zijn, zoals tijdens de diploma-uitreiking van onze oudste dochter. Ik zat in het schemerdonker veilig op

Column Poespas

de achterste rij en genoot van de opgevoerde toneelstukjes van de eerste en tweedejaars scholieren over het thema ‘Buitenaards’. Vervolgens ging het schoolhoofd over tot de diploma-uitreiking van de derdejaars leerlingen die hun tweetalige opleiding hadden afgerond. Ze spraken allemaal vloeiend Engels en hadden een grote woordenschat opgebouwd. Eén voor één werden alle leerlingen naar voren geroepen; toen mijn dochter Nina er stond was ik apetrots. De mentor vertelde een verrassend verhaal over haar. Bij geschiedenisles had Nina een keer een kreet geslaakt en daarmee de les verstoord. De lerares wilde haar een gele kaart geven, maar Nina had geroepen: “Achterin ons geschiedenisboek staat een foto van mijn vader en moeder met mij als baby!” Een foto van zichzelf in haar eigen geschiedenisboek, gekker moest het niet worden. “Is één van je ouders misschien hier om de foto toe te lichten?” vroeg de lerares. “Ja, hij zit hier”, riep mijn buurvrouw. De weg van achteruit de zaal naar voren was een tergend lange, maar het gaf me wel de tijd om over een openingszin

Lodewijk Kamps is dierenarts in Hillegom en vertelt wekelijks over zijn praktijk

•De KRINGLOOP, Stevenshof 161

COLOFON Oplage 18.500 Verschijnt iedere dinsdag Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066, 2220 CB Katwijk Tel: 071 4022901 Fax: 071 4032325

• Begraven

Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl

• Rouwtransporten door binnen en buitenland

Redactie: Cor de Mooij, 06-13017660 cor.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl redactie@lissernieuws.nl redactie@dehillegommer.nl Verslaggevers: Marca Bultink Annemiek Cornelisse Richard Grootbod Ilse Hesp Lodewijk Kamps Ed Olivier Hans Pronk Lia in ‘t Veld Kees van Zuijlen Peter Nieuwendijk Fotografen: Frank Bonnet Rob Joore Wim Krol Bouwe Prins Sven van der Vlugt Cees van ’t Wout Corine Zijerveld Advertenties: Meriam Mesman, 06-46094209 meriam.mesman@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: maandag 10.00 uur. Contactgegevens Binnendienst: Vincent Roos, 071-4091638 Rosita Haasnoot, 071-4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

te denken. “Ik wist dat ik oud ben, maar dat ik zo oud ben dat ik al in jullie geschiedenisboeken sta, daar schrik ik toch echt van.” Ik vertelde aan de dik tweehonderd aanwezigen waar die foto gemaakt was. Ten tijde van de mond- en klauwzeer epidemie moesten veel koeien worden geruimd, omdat Nederland niet mocht vaccineren van de EU. Duizenden gezonde koeien met schitterende bloedlijnen moesten door dierenartsen worden afgemaakt om een besmette boerderij te isoleren en te voorkomen dat het virus zich kon verspreiden. Wij hebben toen met honderden dierenartsen (succesvol!) gedemonstreerd in Den Haag om dat non-vaccinatiebeleid op te heffen en zo de zinloze slachtpartij onder de veestapel op te laten houden. Op onze witte jassen hadden we een foto geplakt van peuter Nina met de tekstballon: “En ik dacht dat papa en mamma dieren beter maakten”. Daar maakten journalisten heel veel foto’s van en één daarvan was in het geschiedenisboek terecht gekomen. En dit alles in steenkolen Engels. Van de geplande anonieme middag kwam niets meer terecht.

• Cremeren

• Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

in de wijk Stevenshof. De leukste spullen voor u. Van dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. U bent zeer welkom. Ook woningschoonmaak. Info 06-20086730. P. v.d. Bosch.

Grote

VLOOIENMARKT

Zaterdag 16 + zondag 17 maart

10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen

zondag 24 maart MEGAMARKT!

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout. Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk. Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Uw adviseur Henri van Hardeveld

EERHART Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

• Vuil tapijt? Laat het

vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

Dak herstellen? Bouma/Grundeken bellen! 5114674-5118394. Uw dak-specialist!

Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: HUISWERKBEGELEIDING/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. www.onderdeboompjes.nl Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

PUZZEL

ns Maak ka et k k a p l u m op een s s t i e t i l a w van het K ntet!

Kwi

Van Dongen Uw Poelier Den Butter De Echte Bakker

Van der Meer keurslager

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissements-rechtbank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Hillegommer en LisserNieuws worden gratis huis-aan-huis bezorgd in respectievelijk heel Hillegom en Lisse. Daarnaast zijn de kranten ook los op een aantal verspeidingspunten in beide dorpen verkrijgbaar. De afhaalpunten voor Hillegom zijn: Albert Heijn, Dekamarkt, C1000 Van Beest, Zwembad, Gemeentehuis, Tabakshop Evers, Plus Van der Neut De afhaalpunten voor Lisse zijn: Bibliotheek, Gemeente, Digros, Hoogvliet, Boekhandel Grimbergen

Stuur uw antwoord uiterlijk 16 maart naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk of per mail naar cor.de.mooij@uitgeverijverhagen. nl. De winnaar van de puzzel van vorige week is E. Möhlmann-Vink uit Hillegom. De prijs: bonnen voor een smulpakket van het Kwaliteitskwintet in Lisse. De oplossing van vorige week is: Leven als een vis in het water.


ORANJE NASSAU PAVILJOEN

Beleef het voorjaar met de Lentepas van Keukenhof! Met de Lentepas kunt u iedere dag genieten van het ultieme lentegevoel. U zult ervaren dat Keukenhof er elke dag anders uit ziet. Onbeperkt bloemen

ENGELSE TUINEN

kijken, ruiken, fotograferen en wandelen door het wereldberoemde lentepark... dat is Keukenhof-genieten wanneer u het wilt! Gedurende de gehele openstelling van Keukenhof heeft u met de Lentepas onbeperkt toegang tot het park zonder te wachten! Geniet van de wekelijks wisselende bloemenshows, de speciale evenementen, de zeven inspiratietuinen en de thematentoonstelling ‘Verenigd Koninkrijk –

7 INSPIRATIETUINEN

Land van prachtige tuinen’. U zult zien dat het bloemenmozaiëk van de Big Ben en de Tower Bridge elke dag steeds verder in bloei komt.

Bestel uw Lentepas via www.keukenhof.nl Of kom op 18, 19 of 20 maart van 10.00 - 16.00 uur naar één van de kassa’s bij de Hoofdingang. U krijgt direct uw lentepas mee.

Openstelling 21 maart t/m 20 mei dagelijks van 08.00 – 19.30 uur.

Het mooiste lentepark ter wereld Meer informatie en ticketverkoop:

LN_week_11_13  
LN_week_11_13  
Advertisement