Page 1

Dinsdag 12 juni 2012 - 23e jaargang nr. 24

Op woensdagmorgen omstreeks 08:30 uur wordt de brandweer van Katwijk gealarmeerd voor een zolderbrand aan de Nassaudreef in Katwijk. Terwijl de brandweerlieden aanreden, werd door de centralist van de meldkamer opgeschaald naar middelbrand, omdat onduidelijk was of er nog mensen in het pand aanwezig waren. Toen de brandweer het pand betrad werd al vrij snel duidelijk dat er iets niet klopte in de hoekwoning. Op de eerste verdieping en de zolder had de bewoner namelijk een hennep kwekerij gevestigd. Het blussen van de brand werd bemoeilijkt, doordat de brandweerlieden een binnen aanval moesten stoppen door de slechte bedrading die door de woning lag. Tevens was het voor de spuitgasten onbekend of er boobytraps waren aangelegd in de woning. Hennep telers leggen vaak boobytraps aan om andere telers af te schrikken, wanneer zij ongevraagd hun woning binnen gaan. De brandweer heeft met man en macht ervoor gezorgd dat de brand niet oversloeg naar een aangrenzende woning. Bij de brand zijn geen gewonde gevallen, de woning is echter wel onbewoonbaar geworden. Het is nog onduidelijk wie de eigenaar van de hennepkwekerij is.

KATWIJK SPECIAAL ELKE WEEK GRATIS IN 16.000 BRIEVENBUSSEN IN HEEL KATWIJK

Zeeverkenners blij verrast met aanwinst

Uitbreiding vloot met ‘Prinsesje’ Bij de Katwijkse zeeverkenners viel er dit weekend weer iets te vieren. Na de grote triomf die zij enkele maanden geleden behaalden door na een wervende actie ‘landeigenaar’ van hun thuishaven te worden, werd zaterdag het negentiende schip te water gelaten. De vlet werd gesponsord door het Productschap Vis en kreeg de koosnaam Prinsesje. Zal zij zich thuis voelen tussen al die stoere Dorus Rijckers Wachten die op haar lagen te wachten? Door Piet van Kampen

Wethouder Udo op een van de ‘plaatsen delict’. Het viaduct over de N 206, de Tjalmaweg. Want daar gaat het ook over in dit verhaal.

Katwijk gaat voor ‘Zoeken in Balans’ bij Holland-Rijnland Route

‘Geen mitsen en maren. Nu of nooit’

Op zaterdag 9 juni maakten enkele strandwandelaars bij het Kustwachtcentrum in Den Helder, melding van een aangetroffen en onbeheerd windsurfzeil. De Kustwacht nam het zekere voor het onzekere en alarmeerde de eenheden van de KNRM en Reddingsbrigades van Katwijk en Noordwijk. Binnen tien minuten waren alle eenheden op het water en op het strand. Het Katwijkse Kust-hulpverleningsvoertuig werd bij een strandopgang aangesproken door een man die vertelde dat hij 1,5 uur eerder zijn surfuitrusting was verloren ter hoogte van de Vuurtoren in Katwijk. De man werd met het KHV naar het aangetroffen windsurfzeil gebracht. Ter plaatse bevestigde deze man dat het zijn surfuitrusting betrof. Hierop heeft de KHV zowel de eigenaar als zijn surfuitrusting naar het boothuis gebracht. De KNRM en de Reddingsbrigade adviseren om naam en gsm nummer te vermelden op de surfuitrusting. Mocht er dan iets onbeheerd worden aangetroffen dan zal er contact opgenomen worden met de eigenaar. Dit voorkomt onnodige en langdurige zoekacties.

Koopavond XXL in teken van Vaderdag Een Ferrari simulator, sexy Gridgirls, een Klifhanger, autoen botenshow’s en natuurlijk een onontbeerlijke portie live muziek. Dat de Zeezijde XXL koopavond van vrijdag 15 juni twee dagen voor vaderdag valt is wel te merken. Het wordt een extra stoere editie van de dit feestelijke evenement waarbij de winkeliers hun winkels tot 23.00 uur openhouden voor het publiek.

Fancy Fair Baptistengemeente

Redactie: 06-41517975 • redactie@katwijkspeciaal.nl

Advertenties: (071)4022901 • advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorging: (071)4022901 • verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

Alarm om surfuitrusting

Hulpverleners en eigenaar bergen het windsurfzeil en brengen het hierna naar het boothuis in Katwijk. Foto Arie van Dijk

DEZE WEEK

Decennia lang wordt er al gestudeerd over een ideale ontsluitingsroute vanuit het achterland naar de kust. Na veel voorstellen en gesteggel – de gemeente Voorschoten zet nog steeds de hakken in het zand – lijkt het er nu dan ècht van te gaan komen. Uit de twee varianten heeft de provincie Zuid-Holland voor de meest optimale gekozen. Op 27 juni volgt het definitieve besluit. Katwijk is er blij mee. Door Piet van Kampen De optie ‘Churcillavenue is vrijwel definitief terzijde geschoven. De gedeeltelijk door Leiden geplande kostbare route met een ‘ondertunnelde’ rijbaan, zou het kosten verslindende project (bijna een miljard euro) nog eens extra duur maken. Er zouden dan nog eens tweehonderd dertig miljoen euro’s extra moeten worden opgehoest. Weggegooid geld als het tracĂŠ waarin naar ‘balans werd gezocht’, op veel aspecten toch de doorslag heeft gegeven. Verkeersafwikkeling en doorstroming, minder kosten, veiligheid, economische aspecten; het zijn doorslag gevende argumenten waarom er toch voor het beoogde tracĂŠ is gekozen. Katwijk is in grote

lijnen blij, Voorschoten niet. De route zal namelijk langs de zuidzijde van de Leidse Stevenshof, grenzend aan Voorschoten gaan voeren.

Inpassing Toch stelt Katwijk nog bepaalde voorwaarden. ‘De wens is om twee ongelijkvloerse kruisingen op de N 206 (de Tjalmaweg) aan te brengen ter hoogte van Katwijkerbroek en de Torenvlietbrug’, verduidelijkt wethouder Thijs Udo de noodzaak die de gemeente hiervan inziet. Rekening houdend met het toekomstig te bebouwen Nieuw-Valkenburg moet ook daar een goede ontsluiting komen’, blikt hij vooruit. ‘Dit zijn noodzakelijke inpassingen waarover nog verder zal worden gediscussieerd’. Gelijktijdig koppelt Udo hieraan dat er ter hoogte van de Molentuinweg ook een ongelijkvloerse ontsluiting naar Duinvallei aan de overzijde een grote wens is. De doorstroming hier naar toe moet veilig en goed worden. ‘Maar de provincie ziet dit als een apart project’, betreurt hij zijn uitleg over dit grootschalige project. ‘De Rijnlandroute houdt ook niet op bij de Wassenaarseweg maar is belangrijk voor de hele regio. Denk behalve aan Katwijk ook maar eens aan de Greenport. Wij streven naar een goede relatie tussen de Rijnlandroute en onze gewenste inpassingen’, is de stelling van Udo.

Er ligt dus een mooi plan op tafel waar de Provincie en de gemeente Katwijk zich mee hebben vereenzelvigd. De verwachting is dan ook dat de gemeenteraad hier aanstaande donderdag groen licht voor zal geven. ‘Het is nu of nooit’, stelt Udo nadrukkelijk. In een – zoals hij dat betitelt – ‘stevige brief naar de Provincie’, zal namens de gemeente worden gesteld dat de vrije busbaan naast de N 206 die hoogwaardig openbaar vervoer mogelijk maakt , nooit en te nimmer voor ‘betramming’ mag worden gebruikt. De Rijn-Gouwelijn is immers definitief van de (tram)baan. Leve de bus. Tevens wil de wethouder zich er sterk voor maken dat een verdiepte N206 (de Tjalmaweg die tevens een dubbele rijbaan krijgt) het uitzicht van de omwonenden en met name oud Valkenburg niet mag belemmeren. ‘Het zal geen betonnen bak worden, want dat is echt veel te duur’, weet Udo nu al. Kortom, de hoofdlijnen zijn uitgezet en zullen door partijen (behalve Voorschoten dan) naar alle verwachting op korte termijn voor akkoord worden bestempeld. Geen Mitsen en Maren meer, tenminste als er aan de ‘mits’ van Katwijk –twee ongelijkvloerse kruisingen - zal worden voldaan. Dan ligt de weg naar een betere ontsluiting helemaal open te liggen. ‘Nu of nooit’, zet Udo de wens kracht bij.

De landtong aan de driesprong van de kanalen en de Oude Rijn – sinds kort dus eigendom van de scouts – was zaterdagmiddag druk bevolkt. Ook op het water was het rumoerig want de vloot bracht met een aantal ererondjes , gepaard gaand met een aantal decibellen, de blijdschap met de ‘gezinsuitbreiding’ uitdrukkelijk tot uiting. Of de karpervissers aan de overzijde deze vreugde deelden, valt echter zeer te betwijfelen.

Genomineerd De glimlach van bestuurslid Erwin Jonker spreekt duidelijke taal. Hij legt uit waarom de groep werd verblijdt met het geschenk van het Productschap. De organisatie Maritiem Land uit Rotterdam stimuleert jongeren om met het water kennis te maken en de bij de organisatie aangesloten bedrijven of instellingen, sponsoren jaarlijks een aantal boten voor de zeeverkennerij. Om te worden genomineerd voor zo’n ‘geschenk’, moet er wel een aanwijsbare reden zijn waarom de aanvraag is ingediend. ‘Wij hebben in een brief laten weten dat wij als

Door Gerlinde Vliegenthart De opzet van de Kunstroute is vrij eenvoudig, maar oh zo doeltreffend: elke klas start de route op een ander punt zodat er nooit gewacht hoeft te worden bij de activiteiten en geen enkele klas ook maar iets hoeft te missen. Want er is veel te zien en nog meer te doen in de KRV-gemeente: dingen die je niet opmerkt wanneer je er niet naar op zoek gaat, maar ook de simpele

Voordat de naam van de nieuwe vlet werd onthuld, werd voorzitter Gerben de Zwart door spreekstalmeester, medebestuurslid Edwin Moerkerk op het schavotje geroepen. De voorman die zelf altijd het motto hanteert ‘niet van verrassingen te houden’, werd nu zelf verrast. Vanwege zijn tomeloze inzet voor de vereniging werd hij in de spotlights gezet. Arjen Uytendaal, directeur van Maritiem Land speldde de Zwart een zilveren insigne op, een hoge onderscheiding in de wereld van de zeeverkenners. De voorzitter van de groep die haar tachtig jarig bestaan al achter de rug heeft, was aangenaam verrast. ‘Ik moet het eerlijk bekennen. Jullie weten allemaal dat ik niet van verrassingen hou, maar hier ben ik erg blij mee’. Tijd nu om de naam van de vlet te onthullen en hem (nu eigenlijk een ‘haar’) in het water te laten glijden. De ceremonie verliep niet helemaal vlekkeloos want Annette Opstal van het KMR (Kennis Maritieme Informatiestructuur Rotterdam) en Arjen Uytendaal wisten de afgeplakte naam aan ĂŠĂŠn zijde van de boot er niet met de ruk aan het touw er af te krijgen. Was de nieuwste telg in de vloot nu al koppig en gaf zij haar naam niet prijs? De prijs die de Katwijkse zeeverkenners maar al te graag in ontvangst namen.

Ook uw folder huis aan huis, of heeft u geen folders ontvangen?

Bel nu (071) 402 29 01 www.uitgeverijverhagen.nl

Getijden Hoog Di. Wo. Do. Vr. Za. Zo. Ma.

12 juni 13 juni 14 juni 15 juni 16 juni 17 juni 18 juni

22.53/10.29 ------/11.27 00.09/12.38 01.09/13.37 01.58/14.27 02.49 /15.18 03.29/16.52

Di. Wo. Do. Vr. Za. Zo. Ma.

12 juni 13 juni 14 juni 15 juni 16 juni 17 juni 18 juni

05.56/18.57 06.57/19.46 07.51/20.36 08.56/21.58 10.16/22.47 11.16/23.37 12.01/23.56

Laag

*tijden Meetpost Noordwijk

www.kenokatwijk.nl ,0,BUXJKLt1PTUCVT "&,BUXJKL 

Een verraste voorzitter poseert trots op de nieuwste aanwinst: Prinsesje.

later ook gaan uitoefenen. Door de Kunstroute zien de kinderen lokaal wat er lokaal gebeurt. Ze zien wat er mogelijk is en waar ze terecht kunnen wanneer ze iets zouden willen doen. Ze weten dan dat ze er prima in Katwijk voor terecht kunnen!� 29 intense emoties Hier stopt het gesprek abrupt, want 29 dolenthousiaste leerlingen (met bijbehorend geluid) komen binnenrennen voor hun workshop. Leon springt direct in zijn rol: hij heeft een grappige, energieke manier van lesgeven en spreekt de kinderen aan op hun niveau en interessegebied.

van funshop Pandora en professioneel kindervriend, is al vele jaren op allerlei vlakken actief bij de vereniging. Vandaag zal hij alle klassen die de Kunstroute lopen, een theaterworkshop geven. Hij is al sinds het begin betrokken bij de Kunstroute en zal dat ook blijven doen.

Kleinste theater van Nederland We zitten op de knusse theaterzolder van Mimiek’s Theater aan de Weth. Ouwehandstraat. Met iets meer dan 40 stoelen is dit het kleinste theater van Nederland, hetgeen goed past bij de vaak intieme en kwetsbare stukken die er gespeeld worden. Leon Krijgsman, eigenaar

De kids leven zich uit tijdens allerlei oefeningen onder leiding van Leon Krijgsman. ken, naar zichzelf, naar de wereld en naar elkaar. Ze leren zich te uiten, zich bewust te zijn van hun stemgebruik en houding en hoe dat overkomt op anderen. Ze zullen er altijd iets aan hebben, welk vak ze

BIJ DEZE KRANT

Ook verrast

Cursus- en cultuurprogramma 2012-2013 st. K & O Katwijk is vanaf 8 juni gereed op de website. Inschrijven is dan al mogelijk!

beelden die her en der verspreid staan, vertellen ieder een leuk verhaal waar je niet snel bij stilstaat. “De Kunstroute is een een samenwerking tussen de gemeente en het Kunstgebouw, een initiatief van de provincie,� vertellen Aafke Schimmel en pauline Slootweg van gemeente Katwijk. “De Kunstroute zit in het kunstkennisprogramma voor de basisscholen. Iedere klas krijgt elk jaar iets aangeboden op het gebied van kunst en cultuur. In groep 7 komt daar nog een extraatje bij: de Kunstroute.�

“Ik denk dat kunst en cultuur heel belangrijk zijn voor kinderen,� zegt hij. Binnen het onderwijs is er niet heel veel aandacht voor. Dit is geen onwil, maar een gebrek aan tijd, geld of expertise. Maar juist door kunst leren kinderen anders te kij-

Detailhandelvisie

Recreatie medewerkers Eetcafe Flipper

Kunstroute: lokaal zien wat er lokaal gebeurt Afgelopen donderdag en vrijdag vond voor de elfde keer op rij de Kunstroute plaats. Basisschoolkinderen wandelden door de hele gemeente en kregen workshops, rondleidingen en bezochten exposities. Veel kinderen bestempelden de dag als ‘de leukste schooldag van het jaar’. Dat wilde Katwijk Speciaal weleens meemaken en wandelde een stuk mee.

een van de grootste groepen in Nederland er trots op zijn dat wij met onze actie nu deze grond hebben kunnen kopen. Dat is de aanleiding geweest waarom Maritiem Land er voor heeft gekozen om ook een vlet voor ons te laten bouwen. We zijn blij en verrast. Na aankoop van de grond is dit ook nu weer een blijde gebeurtenis voor ons’, komt er verheugd bij hem uit.

WAM Vluchtelingendag

harte, want weldra liggen er 29 eitjes te bakken, springen er 29 honden tegen hun baasjes op, worden er 29 intense emoties uitgebeeld en schuilen er 29 zonneaanbidders onder ĂŠĂŠn paraplu. De tijd vliegt voorbij en de volgende klas staat alweer te trappelen in het voorgebouw. “Sooooooo, dat was ècht leuk, man.â€? klinkt het de trap af. “Ik wil dit wel als m’n nieuwe hobby!â€?

IN DEZE KRANT

Brand in hennepkwekerij

SHOPPEN TOT 23.00 UUR ijdekrant

Zeezijde ve van de is een uitga

agen

verij Verh met Uitge nwerking s in same winkelier

De Zeez

Zwembadpoes na vier maanden terecht

Dikkie Dik is terug na vermissing

Een waar talent. Steeds benadrukt hij de belangrijkste basisregel van acteren: “Wat je ook doet, het is maar toneel. Het is niet echt. Daarom sta je nóóit voor gek.â€? De leerlingen nemen dit zeer ter www.winkelcentrumlangevoort.nl

Meer dan winkelen alleen...

Kijk voor onze evenementen www.winkelcentrumlangevoort.nl P

gratis Bezoekers kunnen cte omgeving re di de in en er park ntrum van het winkelce

De kinderen die bij en rondom het zwembad wonen kunnen hun geluk niet op. Na vier maanden spoorloos verdwenen te zijn dook hij zomaar ineens weer op. Dikkie Dik de zwembadpoes. Hij is niet echt van het zwembad maar hij maakt er wel zijn residentie van. Al jaren weet hij iedere Aquamar bezoeker te charmeren en wellicht over te halen tot de donatie van een lekker hapje. Gelukkig is hij ook gechipt. Vanuit Noordwijk kwam het verlossende telefoontje; Dikkie Dik was gevonden. Kenners twijfelen of hij de hele wandeltocht naar het buurdorp zelf heeft ondernomen. ‘Zo actief is hij niet’, luidt het droge oordeel. Lui of niet, de hele buurt en alle vaste bezoekers voelen zich weer compleet nu de Rooie Kater weer met een grote grijns op zijn poezensnoet op zijn vaste plekje ligt.


Vaderdag Barbecuedag

Poeliersbedrijf

Uw keurslager heeft alle benodigdheden Dit jaar gaan we vader extra verwennen met Onze vaderdagspecialiteiten: -CĂ´te de Boeuf -Black Agnes Ribeye -Ierse Lamsspies KEURSLAGERKOOPJE

VOOR DE BBQ

Gegrilde spareribs met GRATIS saus

Varkenshaasspiezen

500 gram

595 VOOR DE BBQ

Crocante

Kip op stok 100 gram

150

per kilo van â‚Ź 9,40.................... voor â‚Ź

Kip krokant schnitzel

per stuk â‚Ź 0,99 ................ nu 4 voor â‚Ź

UIT EIGEN KEUKEN

Gebraden gehakt + salami

Pizza’s

289

2 stuks

500

De Waal Malefijtstraat 113 2225 LX Katwijk aan Zee Telefoon / Fax: 071 - 401 69 54 E-mail: poeliersbedrijfsterk@ziggo.nl

500

Standplaatsen Woensdag: Hoorneslaan 10:00-18:00 uur Vrijdag: Cleijn DuinPark 06:00-18:00 uur Zaterdag: Marktplein 08:30-18:00 uur Rookwaar - Gebakken vis - Verse vis - Visschotels - Cadeaubonnen

650

BBQ "EXCLUSIEF"

BBQ "DE LUXE"

3 satĂŠ hamburger shaslick karbonade barbecueworstje of piri piri spies â‚Ź 7,25 pp

2 satĂŠ rundersteak shashlick hawaĂŻspies kip op stok lamskoteletje (of extra satĂŠ) â‚Ź 8,75 pp

varkenshaas kipspies ribeye biefstukspies of lamsspies hamburger â‚Ź 8,75 pp

Combinatieprijs

â‚Ź11,75 pp

Compleet pakket: rauwkost pastasalade fruitsalade kartoffelsalade diverse sauzen kruidenboter diverse broodsoorten bordjes, luxe bestek â‚Ź 6,50 pp

Combinatieprijs

â‚Ź 13,75 pp Combinatieprijs

â‚Ź14,95 pp

SUPER SALE!

VRIJDAG 15 JUNI

EXTRA LANGE KOOPAVOND ALLEEN OP DEZE DAG ALLES

50% KORTING KLEDING - LAARZEN - SIERADEN m.u.v. basis- en nieuwe collectie

We zijn geopend van 13.30 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 23.00 uur Graag tot ziens bij Maxi Mode.

Ze zijn er weer‌

BBQ "STANDAARD"

Compleet pakket: huzarensalade kartoffelsalade diverse sauzen stokbrood, kruidenboter bordjes, luxe bestek â‚Ź 5,25 pp

3,60

Al 39 jaar ! kip een begrip in

Een greep uit onze barbecue folder, kijk voor meer mogelijkheden in onze uitgebreide barbecuefolder of op onze website.

Compleet pakket: huzarensalade diverse sauzen, stokbrood, kruidenboter bordjes, luxe bestek â‚Ź 4,75 pp

8,25

Elke dag VERSGEGRILDE KIP!

4 stuks

VLEESWARENKOOPJE

2 x 100 gram

Verse kipgehakt

4 stuks

SPECIAL

SUPER SALE!

Sterk

De Hollandse Nieuwe! Vers van het mes!

4 stuks voor â‚Ź 6,- per stuk â‚Ź 1,70 Emmertje nieuwe haring om zelf schoon te maken van haringhandel A. Hoek!

1 kilo 2,5 kilo

11,00 â‚Ź 17,50 Nieuwe bokking â‚Ź 1,85 4 voor â‚Ź 6,50

₏ 1,80 p/st   

Winnaar van de advertentie/flyer actie: L.W. Stam, Hoorneslaan 461

₏ 15,- p/st   

BBQ Buffet Laat u verrassen door de chef met een culinaire BBQ. Luxe spiesen en vleessoorten, compleet gemaakt met fruit, rauwkost, salades en sauzen. In overleg stellen wij een mooi assortiment voor u samen. Vanaf 25 personen â‚Ź 16,50 pp Aanbiedingen zijn geldig van 01-06-2012 t/m 16-06-2012

10/11 stuks â‚Ź

Deze week: Nieuwe haring van de hoogste kwaliteit:

Van harte gefeliciteerd! giro Moed om te 11 07

Schoongemaakt en vers van het mes Emmertje 2,5 kg (Âą 25 stuks) om zelf schoon te maken

Koninginneweg 59, Katwijk tel(071)4013200, www.vooys.keurslager.nl

â‚Ź 25,00

500 gram voor

â‚Ź 6,00

Vrijdag & zaterdag:

9

Huisgemaakte sushi 10 stuks voor â‚Ź ,95 Vaderdagtip: vis cadeaubon NIEUW! Dirks vish andel op Facebook Meld je aan via

doneren!

9RR\V NHXUVODJHU 

2 stuks voor

Iedere woensdag:

Kibbelingdag

â‚Ź 7,00

4 stuks voor

www.dirksvi

M ed.nl

en blijf op de hoog shandel.nl te nieuwtjes en aanbvan de laatste iedingen.

Hoornesplein 129, 2221 BE Katwijk, (071) 4081707

GOED IDEE VOOR VADERDAG EEN E R E O ST L I R B T R O P S E I O O M N E E F O L I R B E N N O Z

BIJ SATON OPTIEK HEBBEN WE VOOR IEDERE VADER HET JUISTE MERK EN HET BESTE MODEL IN HUIS... www.satonoptiek.nl

AMSTERDAM

KATWIJK

LEIDEN

LEIDERDORP

OEGSTGEEST

1e van der Helststraat 3a, 1073 AA T +31(0)20 5788500

Princestraat 38, 2225 GC T +31(0)71 4014763

Lange Mare 118, 2312 GV T +31(0)71 5131010

Winkelhof 43, 2353 TT T +31(0)71 5412521

Terweeweg 52, 2341 CS T +31(0)71 5652090


KATWIJK SPECIAAL x

DINSDAG 12 JUNI 2012 (geldig van woensdag 13 t/m dinsdag 19 juni)

Marianne van Duijn over Internationale Wereldvluchtelingendag

OWEL keurslager ‘Ze zijn echt niet zo eng hoor’ )PPSOFTQMFJOt2221 BE Katwijk UFM tXXXPXFMLFVSTMBHFSOM

Gerlinde Vliegenthart

BELEGPAKKET HS Achterham HS Gebr. gehakt KEURKOOPJE

samen â‚Ź

(H)eerlijk rundvlees regelrecht van de boerderij!

Malse runderlappen 2e 500 gram HALVE KEURKOOPJES 1 kg. Gekruid gehakt 1 Kaasschnitzel 500 gr. Gegrilde spareribs met saus 3 Kogelbiefstukken SPECIAL Crocante SALADEAANBIEDING Knoflook-sellerysalade BROODJE VAN DE WEEK Broodje Owel met saus KAASKOOPJE STOMPETOREN Jonge kaas Light belegen

325

PRIJS â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź

Blind vertrouwen in de touwen

550 100 595 650

Alles komt in drieĂŤn, zo luidt het spreekwoord. Dat een clichĂŠ bestaat bij zijn bewezen waarheid mochten mijn familie en ik ervaren de laatste weken. Maar zoals het leven dan is, naast verdriet was er ook veel te vieren. Daarom nodigden mijn ouders ons kinders uit voor een ‘weekendje weg’. Dat doen we af en toe, in gezellige bungalows op een groen park met diners van sparerib en pizza. Samenzijn, bordspelletjes en kletsen. Fijn.

150 95 150 gram â‚Ź 1 00 van â‚Ź 4,50 voor â‚Ź 4 95 1 kilo â‚Ź 7 95 500 gram â‚Ź 4 per 100 gram

â‚Ź

Deze week uit onze warme pan van 16.30 t/m 18.00 uur De prijs voor 100 gram is â‚Ź 0,99 (van 13 t/m 19 juni)

Woensdag: Kipcurry, een schotel met kipfilet, groenten en

Een paar jongens uit het centrum voetballen bij De Rijnvogels. EĂŠn van hen is Da Hong.

lekkere currysaus.

Donderdag: Chili con carne, heerlijk gekruid gehakt met bruine bonen, groenten etc.

Vrijdag:

Italiaanse pastaschotel, heerlijk gekruid mager rundergehakt met pasta.

Maandag:

Bami met satĂŠ. Onze zelfgemaakte bami is lekker en gezond, bereid met verse groente, de sate is botermals!

Dinsdag:

Biefstuk stroganoff, malse biefreepjes, heerlijk gekruid met groenten en aardappelschijfjes.

A. SNIJER en ZN

Koninginneweg 34 Katwijk tel. 4018001

VERSAANBIEDINGEN DONDERDAG 14 T/M ZATERDAG 16 JUNI kilo

â‚Ź 1.

39

â‚Ź 12. 89 per stuk â‚Ź 0. 69 per stuk â‚Ź 0. 25 kilo â‚Ź 2. 98 10 voor â‚Ź 1. 49 250 gram â‚Ź 1. 89 Âą 300 gram â‚Ź 1. 50

per kist Ă 10 kilo

Grote krop sla Hollandse komkommer Trostomaten Clementine mandarijnen Komkommer/dillesalade Rabarber/aardbeimoes Heerlijke home made jam Asperges gratis geschild

MAANDAG 18 T/M WOENSDAG 20 JUNI

Gesneden Hollandse andijvie

500 gram

Als er iemand in onze gemeente is die weet waarover zij praat als het vluchtelingen betreft, is het Marianne van Duijn (49) wel. De moeder van vier kinderen volgde in haar jonge jaren een verpleegopleiding en daarna een Tropencursus. Na in 1985 een jaar voor de stichting ZOA (Zuid Oost AziĂŤ) in Thailand te hebben gewerkt, was dit haar eerste werkervaring in de Derde Wereld. Het begin van veel liefdadigheidswerk voor de medemens. Door Piet van Kampen

"BSEBQQFMFOrGroenUFOr'SVJU

Hollandse tuinbonen

Voor de boeg

â‚Ź 0.

89

De vrouw wiens hart op de juiste plaats zit, kan er honderd uit over vertellen. Over haar recente ervaring toen zij dit voorjaar twee weken op bezoek was in EthiopiĂŤ. Over een eerder bezoek, zes jaar geleden in dat zelfde land, waar inheemse vluchtelingen wanhopig probeerden een nieuw bestaan op te bouwen . ‘Ik ben er toen helemaal van slag vandaan gegaan en me werkelijk rot geschrokken. De vluchtelingen - elders vanuit het land vanwege de enorme droogte gevlucht - bouwden daar huisjes van modderstenen om er een nieuwe toekomst op te bouwen’, haalt zij de beelden van destijds weer voor de geest. Nu, zes jaar later, kon zij met eigen ogen aanschouwen dat een project – door ZOA opgestart - om de mensen weer naar hun eigen dorp terug te laten keren, goed verloopt. Zij combineerde dit bezoek met het bekijken van het project dat door de in maart van dit jaar gehouden actie ‘Wandelen voor Water’ met een flinke financiele Katwijkse injectie werd onder-

steund en heel goed loopt. Wat in 2010 in Katwijk onder auspiciĂŤn van de landelijke Stichting ZOA in Katwijk werd georganiseerd, heeft Marianne samen met plaatsgenoot Marian Hoek en andere ZOA werkgroep leden opgepakt om het in onze gemeente voort te zetten. ‘Het was toen zo’n succes en dat wilden wij graag voort zetten. Maar in m’n eentje ging dat niet en toen hebben we met vijf mensen een werkgroep gevormd. Inmiddels weet de werkgroep ZOA Katwijk zich gesteund door een kleine twintig vrijwilligers en honderdtwintig collectanten voor de jaarlijkse collecte. Katwijk is met een jaarlijkse bijdrage van dertig duizend euro, bijeengebracht door diverse acties van de plaatselijke ZOA, ĂŠĂŠn van de grootste ‘sponsors’.

Dichtbij In onze wereld zoeken ruim zevenentwintig miljoen ontheemden (vluchtelingen in hun eigen land) en vijftien miljoen vluchtelingen over de grens van hun vaderland de weg naar een betere toekomst. Zij zijn over de hele wereld verspreid en op zoek. Vanuit hun vaderland waar vaak onveilige oorlogssituaties een normaal leven onmogelijk maken, maar het zijn vooral ook ouders die voor hun kinderen een goede toekomst zoeken. ‘Zochten vele Nederlanders ook niet naar een beter bestaan in Canada, AustraliĂŤ of Nieuw Zeeland?’, maakt Marianne de vergelijking met hetgeen zich nu voor doet. Veel landgenoten zochten ook een weg naar een beter bestaan dat zij elders op de wereld hoopten te vinden. Nu zijn het mensen uit De Derde Wereld. Een aantal van deze medemensen ver-

blijft tijdelijk in het Asiel Zoekers Centrum op het voormalig Vliegkamp Valkenburg, heel dicht bij.

Contact Marianne bezoekt regelmatig een aantal van deze gezinnen. Om een praatje te maken, om gestresste, wanhopige mensen te steunen. Hen naar de kerk te brengen. ‘Zij willen zo graag contact’, weet zij uit ervaring. Al is het alleen maar als mensen hen gedag zeggen, dat zal hen goed doen. Ze zij heus niet eng’, benadrukt de in hart en nieren vrijwilligster. ‘Geef ze een gevoel van welkom te zijn’, is een hartenwens van haar. ‘Sommige mensen hunkeren er naar’. Dat contact wordt ook gezocht door de vluchtelingen zelf. Een vrouw zal tijdens een kerkdienst op zondag 17 juni in De Open Hof op de Internationale Wereldvluchtelingendag een woordje doen. Er zal in veel kerken aandacht aan worden besteedt en worden gecollecteerd. Aandacht en contact. Twee elementaire dingen die de vluchtelingen die hier in het Asiel Zoekers Centrum verblijven, zo hard nodig hebben. Een voorbeeld van hoe het kan is dat een paar jongens uit het centrum bij De Rijnvogels voetballen. EĂŠn van hen is Da Hong. Het zijn toch ook kinderen van deze wereld? Dat gedeelte van de wereld die zij met hun ouders ontvluchtten, op zoek naar een betere toekomst. Marianne en andere vrijwilligers werken er met hart en ziel aan. Niet alleen op de Internationale Wereldvluchtelingendag, een dag om bij stil te staan. Maar ZOA Katwijk zit niet stil. De voorbereidingen voor een nieuwe actie van volgend jaar zijn al in volle gang.

Daar was dit jaar dus niks bungalow aan. Dit jaar gingen we decadent. En hoe! We logeerden op de SS Rotterdam. Dit stoomschip voer van de jaren ’60 tot ’90 lijndiensten naar New York en later cruises, was volledig in originele staat hersteld en ademde de sfeer uit van Titanic meets Mad Men. Ik waande me in de Sixties, terwijl ik over dikke felgekleurde tapijten door de gangen schreed en tijdgebonden kunst bewonderde in ÊÊn van de vele feestzalen. De eclectische mix van typisch niets-past-bij-elkaar-endaarom-is-het-zo-mooi bracht me bijna in vervoering (nerd). We dineerden op bijzondere plekken, namen een scheurende watertaxi om ons te vervoeren en sliepen in vier aan elkaar grenzende luxueuze hutten. Mijn ouders hadden een rooster in elkaar geknutseld waarbij we van de ene verbazing in de andere vielen. Decadentie, ik kan er best aan wennen. Zaterdag werd ik 32 jaar jong. Na de champagne en cadeautjes bezochten we de Euromast. Daar was ik dus nog nooit geweest. 180 meter is best heel hoog, zo constateerde

ik. Ik ben nooit bang geweest voor hoogte, en spelen in Tarzan heeft me alleen maar vertrouwder gemaakt met hoogte en touwen. Het heeft vooral te maken met overgave en vertrouwen. En vertrouwen had ik wel in mijn collega’s de klimmers. Zij zorgden voor alles wat met het vliegen te maken had. De touwen, de elastieken, onze harnassen, haken‌ Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik bij de Euromast een bekend logo zag, op een jas van een mij onbekende jongen met klimmateriaal in zijn handen. Van het balkon van de Euromast hingen bezoekers frank en vrij aan een touw, terwijl ze stukje bij beetje 100 meter naar beneden abseilden. Oeh. DĂĄĂĄr had ik zin in. 100 meter had ik nog nooit gedaan. En wat een mooi verjaardagscadeautje aan mezelf! Maar eh, ik kende deze gasten niet, nou ja, ik ben met m’n familie, pff, eh, toch maar niet. Ik bleef dubben tot ik luid mijn naam hoorde. Ik draaide me om en zag ‘mijn’ Tarzan-klimmer, die ik al drie jaar niet had gezien. “Kom op, Ger, nog ĂŠĂŠn keertje net als vroeger!â€? Ja, hèm had ik mijn leven al vele malen blind toevertrouwd. Niet veel later hing ik tussen hemel en aarde, zonder een spoortje angst of zenuwen. Met de zon op mijn gezicht en de wind door mijn haar zoefde ik naar beneden, mijn zorgen achterlatend in de lucht. Genietend van het uitzicht hing ik achterover. 100 meter hoog, zonder ballast, zonder doemgedachten, omdat ik mij in blind vertrouwen had overgegeven aan dat bekende lachende gezicht. Soms is zo’n kleine openbaring het enige wat je nodig hebt.

BESTELLINGEN VANAF â‚Ź 10,- GRATIS THUISBEZORGD

Gemeente ontvouwt toekomstplan ‘Detailhandelsvisie’

Plannen roepen vraagtekens op bij ondernemers

Ledenvergadering ‘Oud Katwijk’

‘Het is goed dat er een visie van de gemeente komt. Voorheen was alles vaak onduidelijk’, was de reactie van Nicoline Schuitemaker van de gelijknamige vishandel. Samen met bakker Teun den Dulk discussieerden de beide ondernemers nog wat na in Het Anker, waar vorige week woensdag Dirk Jan Droogh van het onderzoeks- en adviesbureau DTNP in opdracht van de gemeente de Detailhandelsvisie voor de toekomst presenteerde.

Algemene uitnodiging leden vereniging Genootschap ‘Oud Katwijk� tot bijwoning buitengewone ledenvergadering Het bestuur van het Genootschap “Oud Katwijk�nodigt u uit voor een buitengewone ledenvergadering, te houden op donderdag, 14 juni 2012, om 20.00 uur in het Katwijks Museum, Voorstraat 46 te Katwijk ZH.

Door Piet van Kampen ‘Ik sluit me aan bij Berend (ondernemer in Rijnsburg). Er is nog niks veranderd’, concludeerde Den Dulk. Hij doelde hier mee op het feit dat er jaren geleden al over concentraties van sterke winkelcentra werd gesproken, maar dit tot op heden nog niet is gerealiseerd. Hij heeft gelijk, maar uit de ontwikkelingen van de laatste tien jaar en daaraan gekoppelde cijfers die Droogh presenteerde, werd duidelijk dat het hoog tijd wordt om het vizier op de toekomst te richten. Wethouder Gerard Mostert benadrukte dit door nog eens te onderstrepen dat ‘stilstaand water gaat stinken’. De consumentenmarkt is in beweging. Het thuiswinkelen via Internet neemt hand over hand toe en de bestedingen zijn in de overbewinkelde gemeente Katwijk aan het dalen. Het is een optelsom van de huidige trends: de verdringingsmarkt en de recessie die hier debet aan zijn. Het aantal winkels neemt af, door vergrijzing is er vaak geen opvolging meer en er ontstaat leegstand. Door afnemende omzetten kunnen ondernemers de hoge huur niet meer opbrengen en is het einde verhaal. Op die hoge huur kan ook de gemeente geen invloed uitoefenen en de enige mogelijkheid is om hier met de verhuurder over in contact te treden. Binnen de KOV (Katwijkse Ondernemers Vereniging) wordt dit initiatief genomen. Slechts sterke winkelcentra met een goed en evenwichtig aanbod zullen

de toekomst gaan overleven, is de verwachting.

Speciaalzaken Een ideaal plaatje voor een goed renderend winkelcentrum dat aan ca. vijftienduizend inwoners een goed aanbod biedt, is volgens DTNP dat er twee supermarkten gevestigd moeten zijn. Daar direct een aantal goede speciaalzaken aan gekoppeld. Indien de grote supermarkten te ver verwijderd van de speciaalzaken zijn gevestigd worden de overlevingskansen van de specialist kleiner. Eigenlijk niets nieuws onder de (detailhandels)zon. ‘Er liggen kansen. Sfeer en beleving. Dagelijks gemak dichtbij, Goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid’, somde Droogh op. Kwetsbaar ben je als ondernemer indien een winkelcentrum klein is, kleurloos is en geen uitstraling heeft en geen goede prijs aan de consument biedt. Allemaal luid en duidelijk.

Haalbaar en uitvoerbaar In hoeverre is het gepresenteerde

plan haalbaar en uitvoerbaar? Hoe groot is het draagvlak van de ondernemers en de gemeente om het samen eens te worden? De gemeente kan faciliteren en wel ruimtelijk ordenen en bestemmingsplannen aanpassen, maar kan niet economisch ordenen. Er bestaat geen branche bescherming. Wel kan de gemeente in perifere winkelgebieden buiten de dorpskern zoals bijvoorbeeld bedrijventerrein ’t Heen, via bestemmingsplannen de zaak in eigen hand houden. De toekomstvisie van de gemeente is helder, maar er worden voorlopig grote vraagtekens gezet achter de haalbaarheid en de uitvoerbarheid van de plannen. In de visie zijn een aantal kernen op de gemeentelijke kaart geconcentreerd met een sterk centrum voor niet dagelijkse behoeften in Katwijk aan Zee. Het Hoornesplein wordt als vaste waarde gezien met mogelijke uitbreiding. Hoe wordt het voorlopig als Katwijk-Midden bestempelde gebied tussen het Bosplein en de Rijnstraat ingevuld? Wat zijn de mogelijkheden in Rijnsburg om in

De Hoftuin een sterk wijkcentrum te creĂŤren? Een vraagstuk dat al enkele decennia leeft. Hoe gaat straks het hart van Nieuw Valkenburg eruit zien als dat slechts stap voor stap zal worden bebouwd? Tijdens de presentatie zag het plaatje voor de Detailhandelsvisie er mooi uit. Maar het riep bij veel aanwezigen vraagtekens op. Gaan zij in de huidige ‘versnipperde gebieden’ nog investeren nu de visie op tafel ligt. Uit een gehouden enquĂŞte bleek, dat de helft van de ondernemers het gevoel heeft in een stabiele positie te verkeren, maar een kwart van de ondervraagden ziet de toekomst onzeker in. Maar als er niets gebeurt wat dan? Stilstand betekent onherroepelijk achteruitgang. Nicoline Schuitemaker: ‘Het is goed dat je weet wat de visie is dan kun je er op anticiperen’. En dat is nou juist wat de gemeente maar haar detailhandelsvisie beoogt. Het plan wordt op 20 juni aan de Commissie Ruimte voor gelegd en in september kan de gemeenteraad zich er over gaan buigen.

In deze vergadering komt aan de orde: 1. Het voorstel tot algehele statutenwijziging van de vereniging Genootschap “Oud Katwijkâ€?, conform het door Verhees Notarissen te Katwijk gemaakte ontwerp, met kenmerk 2010.09.10.02; 2. Het voorstel de volgende (5) personen tot eerste leden van Raad van Toezicht van het Genootschap “Oud Katwijkâ€? te benoemen: •De heer drs. J. Wienen, burgemeester van Katwijk; •De heer mr. C. van der Plas, notaris te Katwijk; •De heer G. Brouwer, Castor 51 te Katwijk, kunstenaar; •De heer C. Baalbergen, Kievitlaan 18 te Katwijk. •De heer J.A. Vlieland, Kievitlaan 4 te Katwijk.

Katwijk in Oorlog vertelt het verhaal van Arie Schelvis “Ga maar om een ijsje bij Voortman�, dit is de titel van een special die vanaf woensdag 13 juni op de website www.katwijkinoorlog.nl is te vinden. Hierin wordt het verhaal verteld van de joodse familie Schelvis en hun ijssalon aan de Voorstraat. Al ruim voor de oorlog was menig Katwijker hier in de zomermaanden regelmatig te vinden. De kleine ijssalon zat aan de Voorstraat naast de melkzaak van Verdoes en de eigenaar was Aron Schelvis. Voor het gezin zat de ingang achterom en de familie Schelvis moest via het melkhuis van de buren in de zaak komen. De voorzijde was aan de Voorstraat en door openslaande deuren kwam men in het ijswinkeltje. Op dat moment de enige Katwijkse horecagelegenheid in zijn soort. Aron werd in de volksmond al snel Arie, en gauw was hij een graag geziene verschijning in Katwijk. Een hartelijke man met een groot hart, en een echte kindervriend. Na het uibreken van de oorlog weet

het gezin zich ondanks alle antijoodse maatregelen staande te houden totdat vanwege de bouw van de Atlantikwall de winkel afgebroken moet worden en de familie naar Leiden verhuisd. Men krijgt te maken met de deportatie van familie en leeft tussen angst en vrees tot het eind van de oorlog. In nauwe samenwerking met de familie Schelvis heeft Katwijk in oorlog een portret geschetst van een echte Katwijkse horeca pionier en zijn familie. Lees hoe het hen vergaat en hoe het lot soms rare wendingen kan hebben. Dit in de vorm van hulp uit een hoek waar vanuit men dit niet zou verwachten. De Katwijk in oorlog website onder redactie van Danny Hoek en Erik Wolthaus heeft begin dit jaar een heuse metamorfose ondergaan. Met een nieuw design en nog meer informatie en fotomateriaal is de website completer dan ooit. Heeft u vragen of juist aanvullingen, deze zijn natuurlijk altijd welkom. Hiervoor kunt u via de website met ons contact opnemen. www.katwijkinoorlog.nl

Op 24 mei 2012 is reeds een vergadering gehouden, waarbij bovenstaande voorstellen aan de orde zijn gesteld. Over deze voorstellen konden in die vergadering geen besluiten worden genomen aangezien er onvoldoende leden ter vergadering aanwezig of vertegenwoordigd waren. Het voorstel tot algehele statutenwijziging voornoemd, ligt voor de leden van het Genootschap ‘Oud Katwijk’ in het Katwijks Museum gedurende de openingstijden van het museum ter inzage.

Een portret van een Katwijkse horeca pionier. Foto PR.


Op het Bosplein moet u zijn!

GRATIS PARKEREN

Woensdag t/m vrijdag:

Woensdag kinderknipdag

Hopjes-caramel cake

0 t/m 4 jaar 12.00 5 t/m 8 jaar 13.50 9 t/m 12 jaar 15.00

Gevulde Boterkoek

Salon �Michèle�

2.50 50 per stuk 3. per stuk

RECLAME donderdag, vrijdag, zaterdag JONGE HOLLANDSE TUINBONEN met gratis bonenkruid

CLEMENTINE MANDARIJNEN 10 voor

Bosplein 7 - telefoon 071 - 4014460 2224 GB Katwijk ZH

W. de Zwijgerlaan 57 )PPSOFTQMFJOt

OPGELET!

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â‚Ź 8,00 ingeleverd worden bij: Â… )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â… 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â… PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â… 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â… 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â… -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â… 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â… #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels â‚Ź 8.00. Per regel â‚Ź 2.75 meer.

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk hout Noordwijker Oegstgeest

Bezwaar Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen tegen onderstaande besluiten.

Tramstraat 110 2225 CM Katwijk

Nu oo woensdagavond geopend!!!

T 071 407 10 00 info@tridental.nl

Verkeersbesluiten (het college) Locatie

Omschrijving

aansluiting Annastraat op de Boslaan

Verplaatsing bushalte Leeuweriklaan langs de noordzijde Boslaan van locatie tegenover de Duinrustplein 11 t/m 16 naar de huidige aansluiting Annastraat op de Boslaan Verplaatsing bushalte Leeuweriklaan langs de zuidzijde Boslaan van locatie tegenover de Leeuweriklaan 1A naar locatie tegenover de begraafplaats Duinrust Verplaatsing bushalte Schorpioen langs de zuidzijde van de Biltlaan van locatie tegenover het appartementencomplex Schorpioen 53 t/m 71 naar locatie tegenover het appartementencomplex Schorpioen 54 t/m 76

Boslaan tegenover de begraafplaats Duinrust Schorpioen tegenover het appartementencomplex Schorpioen 54 t/m 76

Voor een perfecte bouw van uw

OPEN HAARD of SCHOUW

www.marblestyle.nl Amphoraweg 16 F / 2332 EE Leiden

ALMONDEHOEVE

Anterieure overeenkomst Hoek de Rover te Rijnsburg, gemeente Katwijk Conform artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders bekend dat zij een anterieure overeenkomst zijn aangegaan voor de ontwikkeling van maximaal 70 woningen op de locatie Hoek de Rover te Rijnsburg, gemeente Katwijk.

071-512 05 00

â‚Ź8.00 â‚Ź 10.75 â‚Ź 13.50 â‚Ź 16.25 â‚Ź 19.00

Uw computer geheel op maat!

2

0m 0 0 . 3

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!)

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. WWW.ONDERDEBOOMPJES.NL

www.almondehoeve.nl

Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

Naam:............................................................................................................................................................. Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â… TE KOOP Â… GEVRAAGD AANGEBODEN Â… GEZOCHT Â… GEVONDEN

Laat een systeem op maat samenste llen zodat deze volled i g i s afg estemd op u w wens en. K i es voor een puur basi ss ysteem om te internet ten en e -mai len. . . of ui tg ebrei d er voor foto - en video b e we r k i n g en g ami ng.

Kalkbranderstraat 7

LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND! DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND!

ZOMERDEKBEDDEN 100% KATOEN

BOXSPRING ZWEDEN

14.

Schitterende Boxspring bestaande uit: 2 vlakke boxen. 1 Hoofdbord. 2 Meegestoffeerde Bonnell veren matrassen. 1 Koudschuim oplegmatras. Verkrijgbaar in 140/160 en 180 x 200 cm Van 995.- nu 595.-

95

MERK DEKBED OVERTREKKEN

o.a. Cinderella, Essenza, Covers & Co., etc. 1-pers. van 39.95 nĂş vanaf 14.95 2-pers. van 49.95 nĂş vanaf 22.50 Lits-jum. van 69.95 nĂş vanaf 29.95

Profite! NĂš

er

180 x 200 cm

Van 995.-

595.-

NĂš 140/160 en180 x 200 cm compleet SLAAPKLAAR!

SUPERSTUNT! NEKSTEUN KUSSENS

L Prijs KNA

LER!

Magazijn

LEEGVERKOOP P! OP=O

Anti-allergisch. Wasbaar. Keuze uit 3 soorten. Extra dik gevuld. Tijk 100% katoen. Van 49.95 nĂş 9.95

30 tot 70%

GOEDKOPER!

Van 49.95

9.95 KATWIJK ZEILMAKERSTR. 1+ TEL: 071 - 403 32 35 ACHTER DE KASSA’S VAN DE ALBERT HEIJN XL

OP=OP!

www.lionbeddenshop.nl

1-persoons

Super STUNT!

Van 35.-

25.-

BADSTOF HOESLAKENS

Rondom elastiek. Hoge hoeken. Vele kleuren. 1 pers. van 8,95 nĂş 4,95 2 pers. en Lits-jum. van 16,95 nĂş 7,95

1-persoons

Van 8.95

4.95

WEG

E

! RMEE

DEKBED AROSOFT

STRANDLAKENS Badstof velours. 100% katoen. 100 x 180 cm. Diverse dessins. Van 19.95 nĂş 9.95

Anti-allergisch en wasbaar. 1 Pers. van 29.95 nĂş 17.50 2 Pers. van 39.95 nĂş 24.95 Lits-Jum. van 49.95 nĂş 28.95

4- SEIZOENEN

9

Van 19.95

.95

1 Pers. van 39.95 nĂş 29.50 2 Pers. van 59.95 nĂş 40.50 Lits-Jum. van 65.- nĂş 45.-

PrijsTOPP

Uitstekende ventilatie en vocht opname. Tijk 100% Katoen. Vulling 100% Katoen. 1-pers. van 35.- nĂş 25.2-pers. van 45.- nĂş 35.Lits-Jum. van 55.- nĂş 39.95 Ook extra lange maten verkrijgbaar!

ER!

JS! I R P E T S LAAG

Ook extra lange maten verkrijgbaar!

1-persoons

Van 29.95

17.50

1-persoons

Van 12.95

DEKBED OVERTREKKEN Strijkvrij. Vele dessins. 1-pers. van 12.95 nĂş 7.95 2-pers. van 19.95 nĂş 9.95

7.95

OP=OP!

LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND! DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND!

DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND! DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND! DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN 1-persoons vanaf

07-06-2012

De Zilk

}

Prijstopper!

07-06-2012

Het doel van de overeenkomst is te komen tot een verzekering van de plankosten, verbonden aan dit project. De overeenkomst is aangegaan per 25 mei 2012 tussen de gemeente Katwijk en de (mede-)eigenaar van betreffende percelen. De anterieure overeenkomst ligt niet ter inzage.

www.groenen-denm.nl

Lifestyle & Antiek

Warmond Wassenaar

Bekendmaking besluit 07-06-2012

Bestemmingsplannen

Parallelboulevard 178 Noordwijk 071-3620758

Rijnsburg Sassenheim Voorhout Waardeiland

Koningin Julianalaan 3 - Postbus 589 - 2220 AN Katwijk ZH Telefoon: 071 - 4065000 - Telefax: 071 - 4065065 E-mail: info@katwijk.nl - Website: www.katwijk.nl

Bekendmakingen gemeente Katwijk

Specialist in alle soorten startaccu’s, heftruckbatterijen, laders en banden.

Valkenburg

Bosplein 12 Katwijk Tel. 4012342

We hebben plaats voor nieuwe tandartspatiĂŤnten!

U bent bij ons in goede handen voor reguliere mondzorg, vakkundig kroon- en brugwerk, esthetische tandheelkunde en implantologie. ProthesepatiĂŤnten kunnen -zonder doorverwijzing- direct bij ons terecht voor een kunstgebit of klikgebit op implantaten. We hebben ervaren klinisch prothesetechnici en een vaste implantoloog in huis. Tridental Mouthware werkt met professionele apparatuur voor het vakkundig bleken van uw tanden. k op

PARTICULIEREN

Klein â‚Ź 1,50 Middel â‚Ź 2,00 Groot â‚Ź 2,50

Bosplein 8 - Katwijk - tel. 071-4074522 Geopend: di. t/m vr. 10.00-18.00 uur za. 10.00-16.00 uur

zonnebrillen en contactlenzen

Alles onder ĂŠĂŠn dak

www.tridentalmouthware.nl

MILKSHAKES

Vanaf heden kunnen wij direct de vergoeding van uw ziektekostenverzekering berekenen en in mindering brengen op uw faktuur. Deze service is voor u kosteloos.

Bosplein 10 - Katwijk - tel. 071-4074770 Geopend: ma. t/m vr. van 9.00 tot 17.00 uur

Tridental Mouthware is een allround mondzorgcentrum voor iedereen met of zĂłnder eigen tanden. Onze ruime praktijk beschikt over moderne behandelkamers en een professioneel tandtechnisch laboratorium. Dankzij uitbreiding van het tandartsteam hebben wij plaats voor nieuwe patiĂŤnten!

1.59 1.99

Bosplein 9 - Katwijk Tel: 4013485

De gediplomeerde audicien voor alle (ge)hoorproblemen en oplossingen. Indien gewenst komen wij bij u thuis.

Uw advertentie verschijnt in de regio:

1 kilo

AANBIEDING JUNI: De hele maand juni in de aanbieding

DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND! DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN NEDERLAND! DE LAAGSTE OPRUIMINGSPRIJZEN VAN

2222 BH Katwijk 071 403 40 64

Vo o r â‚Ź 680,- heef t u a l een computer met i3 processor i nc l usi ef sc h e r m , toetsenb ord en mu is. G oed. . . en betaa lbaar ! I n fo r m e e r v r i j b lij vend: 071 402 04 59 | i n fo @ i c t k at w i j k . n l

Merk

Type

Kleur

Uitvoering

Km-stand

Bouwjaar

Prijs

Jaguar

S-type

Groen

3.0 V6

72.849

2002

â‚Ź 9.500

Jaguar

S-type

Grijs

3.0 V6 exec.

62.725

2004

â‚Ź 18.500

Jaguar

X-type

Rood

2.5 V6

133.198

2002

â‚Ź 7.500

Jaguar

XF

Grijs

2.7d Premium

61.687

2008

â‚Ź 40.500

Jaguar

XF

Grijs

2.7d Luxury

65.956

2009

â‚Ź 44.500

Jaguar

XF

Grijs

3.0d Premium

80.432

2010

â‚Ź 49.500

Jaguar

XF

Zwart

2.2d DEMO

2.500

2012

â‚Ź 55.500

Jaguar

XF

Blauw

3.0d DEMO

1.500

2012

â‚Ź 64.500

Jaguar

XJ

Grijs

4.2 V8 Exec

202.500

2003

â‚Ź 15.000

Jaguar

XJ

Groen

4.2 V8 Exec

103.408

2004

â‚Ź 21.500

Jaguar

XJ

Grijs

4.2 S/C Exec

194.141

2004

â‚Ź 22.500

Jaguar

XJ

Zwart

2.7d Sovereign

97.324

2009

â‚Ź 57.500

Jaguar

XJ

Blauw

3.0d LWB DEMO

500

2012

â‚Ź 108.000

Jaguar

XK8

Blauw

4.0 V8 convertible

72.735

1998

â‚Ź 21.500

Jaguar

XKR

Grijs

5.0 V8 S/C

1.500

2011

â‚Ź 137.500

SAAB

9--5

Grijs

2.0 TiD Vector

59.993

2010

â‚Ź 41.500

www.blankespoor.nl Bedrijvenpark Forepark, Neckar 1 2491 BE DEN HAAG verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719 (drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden)


DINSDAG 12 JUNI 2012

Katwijk Speciaal

FAMILIE-BERICHTEN Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Katwijk Speciaal. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

Tot ons grote verdriet, maar dankbaar wat hij voor ons heeft betekend, geven wij u kennis van het geheel onverwachte overlijden van onze lieve vader, schoonvader en trotse opa

Kees van den Berg Cornelis Everardus Petrus Marinus

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

De strijd is gestreden. Mijn zoon, onze broer en zwager

LEEN KOEKEBAKKER is overleden. *Katwijk, 14 april 1952

Leise kommt die nacht...

† Rijnsaterswoude, 9 juni 2012 Rust nu maar. W.J. Koekebakker Jan en Nel Griet en Jan † Christien en Mart † Ynze en Änne Maartje en Aad Leni en Hans Wietsche en Louis

Weduwnaar van Ini van den Berg - Ruijgrok

* Katwijk, 28 mei 1931

† Leiden, 9 juni 2012

Lisse: Toos en Paul Katwijk: Jan en Netty Tom en Marieke Martine en Sam Jasper en Birgit Heemstede: Joke en Paul Guido Vivienne Sander Aalsmeer: Martien en Leona Larissa en Leon Nathalie Bowdy Romeé Kees is naar zijn wens thuis opgebaard, waar maandag van 19.00 tot 21.00 uur en dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur en 19.00 tot 21.00 uur gelegenheid is afscheid van hem te nemen. De crematieplechtigheid vindt plaats op woensdag 13 juni om 14.45 uur in de aula van crematorium Rhijnhof, Laan te Rhijnhof 4 te Leiden. Aansluitend is er gelegenheid de familie te FRQGROHUHQLQGHNRIÀHNDPHUYDQKHWFUHPDWRULXP Correspondentieadres: De Vijverhof, Piet Heinlaan 75, 2224 TG Katwijk

Correspondentieadres: L.C. Blok Westerpark 84 2231 DL Rijnsburg Katwijk, juni 2012

In liefdevolle herinnering

TINIE SCHAAP-REMMELZWAAL ”Wie God bewaart, is wel bewaart”. Psalm 121 Verdrietig, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend, hebben wij in liefde afscheid moeten nemen van mijn innig geliefde man en mijn lieve vader

18 juni 2002

18 juni 2012 Dick en Cobie Schaap Dick en Mariëlle Schaap Stefan en Angela Tineke en Danny Kraaijenoord Tine, Kees en Elise Mariëlle

Katwijk, juni 2012

PIETER DE GROOT op de leeftijd van 71 jaar. Riet de Groot - Groenenboom Marleen z’n maatje Ozzy Wij zijn dankbaar voor de liefdevolle verzorging die hij heeft ontvangen in verpleeghuis De Wilbert, afdeling Anjelier. 10 juni 2012 Kortenaerstraat 21 2224 RH Katwijk aan Zee. Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 14 juni van 19.00 - 20.00 uur in de Dorpskerk aan de Kerklaan te Katwijk aan den Rijn. De afscheidsdienst zal gehouden worden op vrijdag 15 juni om 10.00 uur in de Dorpskerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om ca. 11.00 uur op de begraafplaats aan de Kerklaan. Na afloop van de begrafenis is er tevens gelegenheid tot condoleren in het Dorpshuis naast de Dorpskerk. Diegene die geen rouwkaart heeft gekregen kan deze advertentie als uitnodiging beschouwen.

VERLOSKUNDIGEN-PRAKTIJK KATWIJK Cleijn Duinplein 14 2224 AX Katwijk Voor spoed en bevallingen: 06-51338742 Spreekuurdagen van maandag t/m donderdag. Telefonisch spreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur op 071-4072933 U kunt zich, zodra de test positief is, telefonisch maar ook via onze website aanmelden voor de eerste afspraak: www.verloskundigenkatwijk.nl

Jeugddienst Oude Kerk Zondag 17 juni om 18:00 wordt er in de Oude Kerk aan de Boulevard te Katwijk een jeugddienst georganiseerd door de Sionwijk. Het thema van deze dienst op vaderdag zal zijn “Onze Vader”. De voorganger in deze dienst zal zijn ds. C.G. Geluk uit Huizen en de schriftlezing zal plaatsvinden uit Psalm 103. Voor de dienst, om ongeveer 17:45 uur, zullen we beginnen met het zingen van enkele liederen.Tijdens de dienst zijn er 3 collectes en er is een liturgie aanwezig.

KaartenKeus.nl Bestel snel en eenvoudig online uw geboorte-, huwelijksof gelegenheidskaart op

Het spotten van mooie of bijzondere spullen heeft hem altijd in het bloed gezeten. En nu, in zijn 70e levensjaar komt hem dit talent nog steeds goed van pas. Nog steeds organiseert hij met veel passie en plezier de jaarlijkse Fancy Fair van de Baptistengemeente in Katwijk. Ook alweer een tien jaar terugkerend festijn. De opbrengst is ook zoals altijd voor een goed doel. Dat is jarenlang Katwijks eerste stichting voor Roemenië geweest, Kavoro (Katwijk voor Roemenie), een naam die vrouw Nel bedacht had. Inmiddels wordt de gemiddeld 4 a 5000 opgehaalde euro verdeeld over diverse goede doelen. Wat niet weggaat wordt weer opgeslagen en aangevuld. Gemeenteleden brengen op ophaaldagen mooie en bruikbare artikelen. Maar het liefst blijft Bas Barnhoorn zelf spotten en wegbrengen naar het Oost Europese land; ‘Als ik het zie gaat het mee’.

Mensen helpen is zijn passie. Katwijker Bas Barnhoorn was tijdens zijn werkzame leven als gereedschapsmaker al een fervent verzamelaar. ‘We hadden het thuis niet breed. Ik ging in mijn jonge jaren al langs de straten om mijn slag te slaan met dingen die mensen zomaar weggooiden. Enkele van de stukken die ik heb gevonden staan nu in het museum. Zo heb ik een boek van A. M. de Jong gevonden met gravures en handgemaakte tekeningen. Je moet wel oppassen want de overige buit van die dag werd achter mijn rug weggegrist. Het boek is uiteindelijk naar een museum voor zijn nalatenschap gegaan. Bij mij thuis staat ook veel goed spul wat ik gevonden heb. Ik geef veel weg maar knap ook een hoop op en geef het een mooi plekje.’ Barnhoorn is van alle markten thuis. Ook in de kerkgemeenschap waar hij al 25 jaar lid van is vervult hij diverse functies. Behalve veilingmeester is hij hoofd collectant, doet hij deurdienst en overziet hij de inzamelingen. Door een vriend is hij destijds bij de Baptistengemeente terecht gekomen. ‘Met Hemelvaartsdag nam hij mij mee om Joh. De Heer te zingen. Toen we daar waren werd echter de zangleider onwel, en ik had net die dag daarvoor mijn hulpverlenerscertificaat behaald zodat ik be-

Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk, tel. 071 408 14 97 KaartenKeus.nl is een onderdeel van

Persoonlijk en betrokken

WEEKENDDIENST DIERENARTSEN Voor de weekendienstregeling bel: 071-40 129 30. APOTHEEK De apotheek in Katwijk is op werkdagen (maandag t/m vrijdag) geopend van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak in Rijnsburg is geopend op werkdagen van 8.00-18.00 uur. Avonddienst van 17.30 tot de volgende morgen 8.00 uur. Weekenddienst vrijdag 17.30 tot maandagmorgen 8.00 uur: Dienstapotheek DAB te Voorhout, Rijnsburgerweg 4c, telefoon 0252-240216.

Bas bij zijn rad van avontuur, vlak voor de superronde van de Fancy Fair afgelopen zaterdag. voegd was om iemand te reanimeren. Ik heb me nog ingezet om de man te helpen. Helaas heeft hij het ondanks dat ik hem drie keer terug kreeg, niet gehaald. In het ziekenhuis is hij overleden. Hoe akelig ook, ik zag het wel als een teken; ‘in feite ben je niks en mag je dankbaar zijn dat je leeft’, bedacht ik en ben nooit meer hier weggegaan.’ Nu organiseert Barnhoorn al tien jaar de jaarlijkse Fancy Fair. ‘Nog steeds een succesvol evenement waarbij gemeenteleden enthousiast betrokken zijn. In het begin was de opbrengst voor Kavoro. De eerste Katwijkse stichting voor Roemenië. Een vriend van mij had mij jaren geleden gevraagd als chauffeur mee te gaan naar dat land. Toen ik de ellende daar zag kon ik niet anders dan proberen daar een klein beetje verandering in aan te brengen. In die beginjaren struinde ik rommelmarkten af en verkocht daar spullen voor. Dat kon ook wel zo 300 gulden per dag opleveren. Tot

Het Voorzittersplatform Katwijk heeft op dinsdag 19 juni wethouder Daan Binnendijk en de projectmanagers kustwerk Willemijn Oosterwijk en Liesbeth Verhage te gast. Deze bijeenkomst, waarbij de voorzitters of hun plaatsvervangers van alle Katwijkse vrijwilligersorganisaties zijn uitgenodigd, wordt gehouden bij v.v. Katwijk in het sportcomplex gelegen aan de Krom 57.

ZWAAN OSTEOPATHIE Ligusterstraat 2a, 2225 RG Katwijk, tel. 071-4074384 info@zwaanosteopathie.nl www.zwaanosteopathie.nl

Na het welkomstwoord van voorzitter Jan van der Beek zal wethouder Daan Binnendijk vertellen over het nieuwe accommodatiebeleid van de gemeente Katwijk en de nadruk zal daarbij liggen op het hergebruik van bepaalde locaties, zoals de gemeentehuizen in onze gemeente, waarbij de verenigingen ook een belangrijke rol kunnen en zullen spelen. Ook het gebruik van de gymzalen en sporthallen is erg belangrijk voor veel van onze verenigingen en hierover kan de wethouder ons veel verduidelijken. De verenigingsvoorzitters kunnen hier en nu hun stem laten horen.

Nan de Mooij

KATWIJK SPECIAAL Oplage 18.000 www.katwijkspeciaal.nl Uitgave van

Ambachtsweg 7a Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25

Voorzitter Jan van de Beek opent de vergadering. Foto PR. allerlei mogelijkheden. Van groot belang voor Katwijk zijn de voorziene, grote parkeergarage (wie zal dat betalen?) en een nieuw ingerichte boulevard. Dit heeft weer als gevolg een nieuw autoluw centrum en biedt mogelijkheden aan verenigingen om op verschillende nieuwe plekken evenementen te organiseren. Willemijn en Liesbeth vertellen over de allerlaatste aanpassingen, waarop de voorzitters nog kunnen reageren.

uitvaartbegeleiding

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Betrokken Meelevend Zorgvuldig

www.miesschoneveld.nl

VERLOSKUNDIGEN (ook voor poliklinische bevallingen) Verloskundigenpraktijk Katwijk: Cleijn Duinplein 14, 2224 AX Katwijk. Voor spoed en bevallingen: 06-51338742. Spreekuurdagen van maandag tot en met donderdag. Telefonisch spreekuur op maandag tot en met donderdag van 9.00-12.00 uur op 071-4072933, b.g.g. 071-5262853. U kunt zich, zodra de test positief is, telefonisch maar ook via onze website aanmelden voor de eerste afspraak: www.verloskundigenkatwijk.nl

COLOFON

Een en ander opent wel degelijk nieuwe perspectieven voor de Katwijkers en hun verenigingen. “Behalve een interessante discussie,” benadrukt Jan van der Beek, “is de Voorzittersbijeenkomst ook bedoeld om te netwerken en natuurlijk ontbreekt de koffie bij aankomst en de hapjes en drankjes later op de avond niet.” De bijeenkomst wordt gehouden aan de Krom en begint om 20.00 uur. De ontvangst is vanaf 19.30 .

UITVAARTONDERNEMING DC VIS & ZN Betrokkenheid en persoonlijke aandacht

Voorstraat 96a, 2225 ET Katwijk aan Zee E-mail: info@theovanderplas.nl www.theovanderplas.nl

Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur is geopend: De Katwijkse Apotheek, Princestraat 3, tel. 4012755 en van 09.00-13.00 uur Apotheek Rijnsoever, Hoornesplein 111-113, tel. 4026457, Apotheek Sloothaak zaterdags van 09.00-14.00 uur. Vanaf 1 januari 2006 heeft LLOYDS Apotheek Katwijk aan de Rijn elke week (uitgezonderd feestdagen) op donderdag koopavond tot 20.00 uur. LLOYDS Apotheek de Jong is gesloten.

Politieke zaken op Voorzittersplatform

’Met aandacht voor details’

071-4018779 (24 uur bereikbaar)

op de dag van vandaag krijgen we het grootste gedeelte vanzelf aangeleverd voor de goede doelen in bijvoorbeeld Bolivia en Bulgarije. Lekkere vis, mooie prijzen voor het rad van avontuur en ontelbare andere zaken.’ Over prijzen gesproken. Het is bijna tijd voor de superronde aan het rad. ‘Dan kunnen mensen grote prijzen winnen. Tot hele weekendjes weg in een huisje. Net kregen we bovendien nog een mooi bericht. We mogen voor een volgende rit naar Roemenië de hele inboedel van enkele tientallen Sporthuiscentrum vakantiehuisjes ophalen.’ ‘Daar zijn wel een paar extra ritjes voor nodig’, zo licht ook mede organisator Gerrit de Mare toe. Bas Barnhoorn zal het niet deren. Want behalve zingen, lesgeven in metaaltechniek en verzamelen blijft hij toch het liefst zelf de spullen naar de minderbedeelden brengen. ‘Mijn vrouw houdt haar hart vast maar ik ben voorlopig niet te stoppen!’

Uitvaartverzorger: Huig van Duijn

Dag en nacht bereikbaar Tel. 06-12091112 of 071-4012528

* door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag * in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur * op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna.

TANDARTSDIENST Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Zaterdag 16 en zondag 17 juni: Tandarts R.W. Schuurman, Kerkstraat 17, Rijnsburg, tel. 4020548. Spreekuur van 17.00-17.30 uur.

J. van der Vegtstraat 63, 2225 TR Katwijk

Nieuw, opbaren in sfeervolle familiekamer

0252-240212

Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Raet

Door Melanie Thijm

De kustversterking, waarover Willemijn Oosterwijk en Liesbeth Verhage vanuit hun studie, ervaring en hun functie als projectmanager kustwerk alles weten, heeft voor Katwijk zoveel gevolgen, dat het ook voor de voorzitters van belang is om hier hun licht over te laten schijnen. De kustversterking biedt

De collecties zijn ook in te zien bij

uitvaartbegeleiding

‘Mijn oog ziet alles’

Kustversterking

www.KaartenKeus.nl

Mies Schoneveld

Bas Barnhoorn verzamelt voor armen in Nederland en Roemenië

Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid. Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

www.nandemooij.nl

tel. 071 4074440 uitvaart@dcvis.nl

mobiel. 06 12507285 www.dcvis.nl

Thuis opbaring - Volledig verzorgde uitvaarten

Redactie Melanie Thijm tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 Gsm: 06 41 51 79 75 e-mail: redactie@katwijkspeciaal.nl Inleveren kopij uiterlijk vrijdag 11.00 uur, nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties Contactgegevens Binnendienst Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Katwijk Speciaal Sluitingstijd advertenties vrijdag 11.00 uur Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Katwijk Speciaal wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: Van den Berg * Callao * Digros * Het Valutahuis* Albert Heijn (Hoornesplein+Scheepmakersstraat) Bezorgklachten Uitgeverij Verhagen, tel. 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 12 JUNI 2012

Druk- en/of zetfouten voorbehouden!

Annastraat 18 - Katwijk aan Zee - Tel. 071-4012271 - www.slagerijvanderplas.nl

Dagaanbiedingen

Vleeswarenaanbieding de Varkensfiletro lla 1 kilo

10,

50

100 gram

Voor een broodje halfom: Pekelvlees

1,

89

5,

20

Westernsteak 100 gram

1,

12

ttt

WIJ HEBBEN EEN AUTO VOOR U OF WIJ ZOEKEN EEN AUTO VOOR U Citroën C1, airco, 12.000 km Citroën C3 exl. Chevrolet Kalos, 5-drs. Daewoo Matiz Fiat Panda, 50.000 km, nieuwstaat Ford Fiesta TDCi, 40.000 km Ford Fusion, 7.000 km Ford Fusion, 10.000 km., airco Ford Ka, airco, cd, cv Hyundai Atos, 5-drs, full options Mercedes E200 Kompressor cabrio, 1e eig. Mitsubishi Colt 1.1, 16.000 km Mitsubishi Outlander 2.0 4wd Nissan Micra, 5-drs. Nissan Micra, 20.000 km. Opel Agila 1.2 16V Opel Agila 1.2 Opel Corsa 1.6 Sport Opel Corsa 1.6, stuurbekr. Opel Corsa 5-drs., 9.000 km Opel Corsa 5-drs., Opel Corsa 3-drs., Peugeot 207, 3-drs., zilver Renault Clio, 5-drs., nav. Renault Clio TCE, 4.800 km. Renault Megane 2.0 16V, Grand tour expr., 59.000 km Renault Scenic m. Renault Twingo, airco, cv Renault Twingo, airco Renault Twingo Aut. Skoda Fabia Wagon 1.4, 16V, airco, Scoda Super B SsangYong Rodius, 40.000 km Suzuki Automaat Suzuki Swift, 26.000 km. Suzuki Swift 1.5 5D Suzuki Swift 1.3 3D Suzuki Swift 1.2 5D VW Touran 1.6, full options VW Fox airco

nov.

okt. nov. nov. jul.

aug. nov. aug.

aug.

2011 2009 2005 2007 2003 2006 2007 2008 2006 2006 2001 2010 2007 2006 2005 2001 2002 2003 2000 2010 2010 2009 2009 2009 2009 2006 2005 2009 2009 2005 2002 2004 2007 2001 2007 2006 2006 2006 2003 2009

7.250,8.250,4.250,4.250,2.250,6.750,8.750,9.650,4.750,4.400,10.450,7.450,12.750,5.750,5.250,2.850,3.750,3.250,1.950,10.950,10.750,8.750,8.750,10.250,10.250,8.250,6.250,5.750,5.950,3.750,5.750,6.250,13.250,2.250,6.850,7.250,5.750,5.750,6.950,6.950,-

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!!

AUTO

1,35

150 gram

0OEFSIPVEBMMF merken UFHFO[FFS DPODVSSFSFOEF QSJK[FO

PAS

1,73

150 gram

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S

NATIONALE

Ma

Schelplever

Rosbieflappen 500 gram

Biefstukspies

Automobielbedrijf

van Zelst

Sandwichecrème

1,50

150 gram

Slavinken 5 halen

4 betalen!

Di Verse worst 500 gram

3,15

Gehakt

5,15

Wo

1 kilo

Do Speklappen 500 gram

AUTO-AIRCO SERVICE

To matengroentesoep

rijk gevuld uit eigen keu ken

AUTOBEDRIJF

Bel voor het maken van een afspraak

071-4077364

financiering mogelijk

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING

Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem.

3x haassaté 1x rundersteak 1x gemarineerd filetlapje 1x hamburger 1x barbecueworst

samen ar: voor ma

7,25

G. DOL

50/50 DEAL WWW.GDOL.NL

Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - Tel. 0252-211849

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299

VOOR ONS COMPLETE AANBOD ZIE ONZE SITE: WWW.VANZELSTAUTOS.NL VERKOOP ALLE MERKEN NIEUWE AUTO’S

2,75

1 liter

3,50

Suzuki SX4, ’06............................................................................... € 9.250,2x Mitsubishi Colt CZ3, 35.000 km, airco, ’08 ............. € 4.950,- / € 7.950,Toyota Yaris, 28.000 km, ‘06.......................................................... € 7.950,3x VW Polo 1.2, 58.000 km, airco, ’04 ......................... € 4.950,- / € 7.950,Renault Scenic, airco, ’04 ............................................................... € 5.950,2x Toyota Aygo, ’06. .............................................. v.a. € 5.950,- / € 6.950,3x Citroën C3, 50.000 km, airco, ’05 .................... v.a. € 4.950,- / € 6.950,3x Citroën C2, 77.000 km, ’06 ............................... v.a. € 4.950,- / € 6.950,3x Peugeot 307 SW, 72.000 km, ’05, automaat ......... € 4.950,- / € 6.950,2x Opel Zafira 1.8, airco, 90.000 km, ’01, ’05 ............. € 3.450,- / € 5.950,2x Audi A3, ‘00, leer, zwart .......................................... € 4.950,- / € 5.950,Nissan Micra 1.2S, airco, ’05 Nismo Edition .................................. € 4.950,Fiat Punto ELX, 50.000 km, ’04...................................................... € 4.950,Opel Vivaro, ‘04 .............................................................................. € 4.950,3x Ford Ka, ’00/’03/’04 .................................................. € 1.500,- / € 3.950,Ford Fusion 1.3, ’03 ........................................................................ € 3.950,Renault Twingo, bj. ’04 ................................................................... € 3.950,VW New Beetle, zwart, airco, leer.................................................. € 3.950,2x BMW 316 station, ’98/’00.................................. v.a. € 1.950,- / € 2.950,3x Citroën Xsara Picasso ........................................................ v.a. € 1.500,30x div. inruilers .......................................................................v.a. € 500,AUTOMATEN Toyota Auris, automaat, 30.000 km, ’08 ........................................€ 13.950,Citroën C3 automaat 2005 ............................................................. € 6.950,Kia Carens, ’04 ............................................................................... € 4.950,Toyota Starlet, automaat, 55.000 km ............................................. € 2.950,Citroën Saxo, automaat .................................................................. € 1.950,CABRIOLET 3x VW Golf Cabriolet automaat .................................... € 3.950,- / € 4.950,BESTELWAGENS 3x VW Transporter 2.5 TDi, lang, ’04 (ex. btw).............................. € 8.950,3x Citroën Jumper 28JTD hoog/lang ‘04 ..................... € 4.950,- / € 6.950,2x VW Caddy, Diesel SDi / TDI, ’98/’99, ’04/’05 .......................................................... v.a. € 1.450,2x Renault Trafic, automaat, ’03/’06........................................ v.a. € 5.250,3x Renault Kangoo diesel, ’05/’06 ..............€ 1.450,- / € 2.450,- / € 3.950,-

GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS VALKENBURG

Zomerpakket

Klaar voor de pan...

#MPFNFOMBBOt&.7BMLFOCVSH ;)

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

M

ed.nl

 

Katwijk aan Zee gaat verbouwen

P O O K R E V LEEG 10% korting Woensdag 13 juni 15% korting Donderdag 14 juni 20% korting Vrijdag 15 juni 25% korting Zaterdag 16 juni 30% korting Dinsdag 12 juni

  

Korting alleen geldig op de huidige winkelvoorraad. Max. 3 artikelen per klant OP = OP

Noordzeepassage 117, Katwijk aan Zee


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 12 JUNI 2012

Spoor in Australië

X-factor

Het railverkeer in Australië maakt net als elders in de wereld een ware renaissance door. Er komen nieuwe spoor- en tramlijnen bij en overal worden nieuwe treinen in dienst gesteld. Afdeling Rijnland van tram- en treinvriendenclub NVBS organiseert op woensdag 20 juni een avond die geheel is gewijd aan het railverkeer “down under”. Australië-kenner Hans Krijnen presenteert beelden uit onder andere Brisbane, Sydney, Melbourne en Adelaïde. De voor iedereen toegankelijke avond van 20 juni wordt gehouden in de Alettahof, Aletta Jacobsplantsoen 97 in Voorschoten. Aanvang 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: 2,50 euro voor NVBS-leden en 3,50 euro voor niet-leden.

Voordeel met je Biebpas

Noord- en ZuidHollandse bibliotheken starten kortingsprogramma voor leden. Foto PR.

Alle leden van Bibliotheek Katwijk krijgen vanaf 1 juni op vertoon van hun bibliotheekpas korting op een dagje of avondje uit in Noord-Holland en Zuid-Holland, Gelderland of Brabant: het kortingsprogramma Voordeel met je Biebpas is vanaf die datum in Noord- en Zuid-Holland van start gegaan. In Brabant en Gelderland is het programma al een aantal jaren succesvol. Nu zijn ook de Noord- en Zuid-Hollandse bibliotheken aangesloten. Bedrijven als Archeon, CORPUS, SEA LIFE, Museum Boijmans van Beuningen en veel anderen werken mee en bieden bibliotheekleden kortingen aan. De leden van de Noord- en ZuidHollandse, Gelderse en Brabantse bibliotheken kunnen in deze provincies terecht voor een aanbieding op het gebied van cultuur, recreatie, educatie, sport/welness en natuur. Op vertoon van hun bibliotheekpas krijgen zij korting of iets extra’s bij onder andere theaters, dierenparken, muzea, pretparken en festivals. Op de website www.voordeelmetjebiebpas.nl staat alle informatie over het programma, de deelnemende bedrijven en de aanbiedingen. “De bibliotheek gaat met de tijd mee en wil het lidmaatschap voor onze leden nog aantrekkelijker maken. Door deze samenwerking creeren we een win-win situatie. De organisaties profiteren van ons grote publieksbereik en gevarieerd ledenbestand. En onze leden, die gaan met voordeel uit!”, aldus Margreet Buwalda, directeur Bibliotheek Katwijk. Het lidmaatschap van de bibliotheek krijgt met Voordeel met je Biebpas nog meer waarde. Kijk voor alle kortingen en aanbiedingen op: www.voordeelmetjebiebpas.nl

Collecte UNI Chr. Muziekvereniging Uitspanning na Inspanning (UNI) is na ruim 110 jaar niet meer weg te denken uit Katwijk. De vereniging is in volle bloei en heeft ongeveer net zoveel leden als dat zij oud is. Voor de vervanging van instrumenten is veel geld nodig en dus organiseert de vereniging een collecteweek van 18 t/m 22 juni 2012. Deze vindt plaats in de week van 18 t/m 22 juni a.s. De opbrengst komt geheel ten goede aan de aanschaf van nieuwe instrumenten. UNI heeft de financiële steun hard nodig, dus draag een steentje bij en geef gul aan de collectant in de week van 18 t/m 22 juni. De vereniging is hiervoor zeer dankbaar.

Diepenhorst en Van der Waal oefenen alvast een rondje.

Initiatief voor Katwijkse Jeu de Boules vereniging

‘Het sociale aspect is het belangrijkst’ Jeu de Boules. De meeste mensen zijn wel bekend met het werpspel. Katwijker Ton Diepenhorst beoefent de sport al 14 jaar, bij de Jeu de Boulesclub in Voorschoten. Diepenhorst vindt het jammer dat Katwijk nog geen vereniging heeft. ‘In een dorp van in totaal ruim 62.000 mensen zou het best kunnen’, legt hij uit. Nu denkt hij samen met Ton van der Waal, medesporter, na over het oprichten van een Katwijkse Jeu de Boulesvereniging. Door Thirza van Schie Het plan voor de vereniging heeft naast een sportief aspect vooral een sociaal aspect. ‘De boulevard zit vol met grijze duiven. Sociaal contact is belangrijk’, aldus Van der

Waal. ‘Daarnaast houdt het mensen letterlijk op de been, sporten is ook en vooral belangrijk op latere leeftijd.’ Tot voor kort waren er nog Jeu de Boulesbanen achter de katholieke kerk en ijsbaan de Goerie. Helaas zijn die banen voor de eventuele nieuwe vereniging niet beschikbaar. De twee heren hebben rondgekeken naar een andere mogelijkheid, en die hebben ze gevonden. Naast sporthal Cleijn Duin, verscholen achter de hoge bomen van de Zeeweg, ligt een groot ongebruikt grasveld. Diepenhorst: ‘Zolang ik hier in Katwijk woon ligt het hier leeg.’ Diepenhorst en Van der Waal zijn in overleg gegaan met huidige gebruiker van de sporthal, basketbalvereniging Grasshoppers, waarvan de voorzitter zeer positief was over

het voorstel. Ook mag de eventuele nieuwe vereniging gebruik maken van de kantinefaciliteiten van Grasshoppers. Ook Stichting Welzijn Ouderen Katwijk (SWOK) juicht het idee van de twee heren toe. ‘Het sociale aspect is het belangrijkst. Ouderen kunnen met iets bezig zijn en raken minder snel geïsoleerd’, vindt Van der Waal. Voor de aanleg van een Jeu de Boulesbaan zijn geen radicale maatregelen nodig. Het gras moet gekort en er moet een tiental grindbanen van 15 meter lang worden aangelegd, naast elkaar. ‘We hebben maar een klein gedeelte van het veld nodig, en de kosten zijn ook nog te overzien’, licht Diepenhorst toe. De banen op het grasveld zouden komen te liggen aan de kant van de Koningin Julianalaan. De twee benadrukken dat de vereni-

ging voor iedereen open moet zijn. Diepenhorst: ‘Jeu de Boules is voor iedereen toegankelijk, de regels zijn heel eenvoudig. Als je een uurtje meedoet weet je het al.’ Ook kan de sport jaarrond beoefend worden. Diepenhorst en Van der Waal hebben ook overleg gehad met de gemeente, die het idee meeneemt in hun overleg. Ook willen ze graag weten of er mensen zijn die geïnteresseerd zijn in een Jeu de Boulesvereniging in Katwijk. ‘Als we 50 tot 100 leden krijgen, kunnen we het plan door kunnen zetten’, aldus Diepenhorst. Meer weten over de plannen of u aanmelden voor de vereniging? U kunt contact opnemen met Ton Diepenhorst (071 4015840) of Ton van der Waal (071 4013323).

Freke Inbraakbeveiliging compleet vernieuwd De geheel verbouwde winkel van Freke Inbraakbeveiliging is niet meer te herkennen. Met man en macht is tot in de kleine uurtjes gewerkt om alles af te krijgen maar, het resultaat mag er dan ook zijn. Hans Freke is niet alleen trots op het resultaat maar ook op het hele team. Met z’n alleen zijn er veel uren gemaakt. Immers, een bedrijf runnen kun je niet alleen, dat doe je met z’n allen. Sleutels: Wat direct opvalt in de vernieuwde winkel is de ruime toonbank met een flink assortiment sleutels. Hans Freke: Het dupliceren van sleutels doen wij al jaren maar nu zijn er extra machines en kunnen wij meer soorten sleutels maken. De meeste huissleutels zijn klaar terwijl u wacht, maar ook kluissleutels kunnen wij maken of autosleutels. Veiligheidssloten: Veiligheidssloten op ramen en deuren daar kun je tegenwoordig helaas niet meer van buiten. Maar het kan ook comfortabel aldus Hans Freke. Trok je vroeger de voordeur dicht en moest je de sleutel gebruiken om deze op slot te doen, tegenwoordig kan dit automatisch en hoeft je zelfs om binnen te komen je sleutel niet eens

regelmatig een intercomsysteem bij een woonhuis zodat de bewoner met de bezoeker kan praten en door middel van een camera ziet wie voor de deur staat. Pas dan wordt de deur open gedaan aldus Hans Freke. Allemaal te zien in de vernieuwde showroom. Deuren: Norhtgo, Java en Weekamp zijn de hoofdmerken. De presentatie in de showroom is geheel vernieuwd. Nieuw zijn garagedeuren van Condoor. Hollands fabricaat, aantrekkelijk geprijsd en zeer fraai afgewerkt. Uiteraard worden al deze deuren geïnstalleerd door eigen vakmensen.

De geheel verbouwde winkel van Freke Inbraakbeveiliging is niet meer te herkennen. Foto PR. meer te gebruiken. De verschillende mogelijkheden kunnen in de vernieuwde showroom uitgebreid gedemonstreerd worden. Een vingerscan, cijfercode, elektronische sleutel, niets lijkt onmogelijk. Alarm en camera’s: De nieuwste alarmsystemen werken perfect

draadloos. Door internet kunnen alarmmeldingen razendsnel doorgegeven worden maar ook filmbeelden. Gaat het alarm af dan kun je via je smartphone, waar je ook bent, kijken of er echt iets aan de hand is. Wanneer ’s avonds de bel gaat wordt er steeds minder spontaan opengedaan. Wij installeren

Kluizen: Naast de vertrouwde merken is er een complete nieuwe lijn. Internet lijkt leuk maar de meeste mensen schaffen een kluis aan waar men er zeker van is dat het een vertrouwd adres is. Daarnaast wil je toch de kluis zien en kunnen beoordelen op kwaliteit. En zeker zo belangrijk, de kluis moet goed verankerd worden met de juiste middelen aldus Hans Freke. U bent van harte welkom om eens rond te kijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van veiligheid. Tijdens de heropeningsweek zijn er aantrekkelijke acties waar u direct van profiteert. Freke Inbraakbeveiliging, Voorstraat 40 Katwijk. 071-4013341.

Het nieuwste Modo New York montuur INCLUSIEF glazen voor slechts

Merkmonturen inclusief BRILLENGLAZEN voor superscherpe PRIJZEN

€ 247*

De afgelopen seizoenen zaten veel mensen aan de buis gekluisterd voor de diverse talentenjachtshows. Dat ene unieke zangtalent, de beste danser of talenten op ander gebied werden in afvalraces gekozen. De ene show nog populairder dan de andere, sommige zelfs met miljoenen kijkers. In een van die shows genaamd “X-factor”, ging men op zoek naar diegene met het meest bijzondere en unieke talent. Sindsdien is het woord X-factor een begrip geworden. We komen het steeds vaker ook in andere branches dan de televisiebranche tegen. Bijvoorbeeld in de marketing over leiderschap en motivatie. Ook in de woningmarkt, lezen we vaker verkoopteksten die praten over de X-factor. Maar wat bedoelen ze nu precies met het begrip X-factor? Henk Jan Smits, gebruikte het woord enorm vaak en volgens hem staat het voor synergie van al je talenten. Een populaire naam voor ‘authenticiteit’. Het staat schijnbaar voor iets wat jou uniek maakt, een ster. Het is iets wat een ander niet heeft. Als je de definitie doortrekt is het eigenlijk niet vreemd dat het ook in de woningbranche wordt aangehaald. Iedere woning heeft ook zijn eigen unieke en sterke punt(en). Ieder huis heeft een eigen verhaal en geschiedenis. Het ene huis biedt bijvoorbeeld een spectaculair uitzicht, uitzonderlijke luxe of ruimte. Een ander huis heeft een gezellig hoekje of heerlijke woonkeuken. Voor verkopers en makelaars ligt de uitdaging in het ontdekken van de X-factor van

de woning en vervolgens dit zo goed mogelijk voor het voetlicht zien te brengen. Het kan net dat verschil maken in de grote massa. Voor kopers geldt weten wat jij nu echt belangrijk vindt bij een woning of wat je echt leuk vindt en waar je vrolijk van wordt. Ontdek je feel-good factor! Een tool hierbij kan zijn om een woning te bezichtigen. Dan kun je als koper achter de X-factor komen die voor jou belangrijk is. Het huis of een detail moet je raken. Je moet eigenlijk een beetje verliefd op de woning raken. Ben je het niet? Luister dan vooral naar je gevoel. En ga op zoek naar het huis dat voor jou wel de X-factor heeft. Het aanbod is groot genoeg! Een selectie op internet is in veel gevallen een eerste stap om woningen te selecteren. Toch schuilt daar een gevaar in; foto’s zijn namelijk statisch en geven niet altijd de werkelijkheid goed weer. Een gevoel of sfeer, of in ieder geval wat het bij jou in werkelijkheid oproept komt niet uit een foto naar voren. Daarom is mijn advies ook om toch bij woningen te gaan kijken, ook al spreekt de keuken (op een foto) niet direct aan. Alleen door te kijken en te voelen kom je erachter wat je echt belangrijk vindt en kun je de klik met een woning ervaren. Dit is een garantie voor een hoge feel-good factor! drs. A. Hoevens-Peeters, RMT Hoevens Makelaardij B.V. E-mail: a.hoevens@hoevens.nl

Informatieve cursus vrijwilligerswerk start 27 september

Kijk op mogelijkheden Op 27 september gaat de tweede cursus vrijwilligersorientatie van start. Gemotiveerde en getalenteerde mensen zijn meer dan welkom in het vrijwilligerswerk. Sommige mensen kunnen nog een steuntje in de rug gebruiken in hun zoektocht naar een leuke vrijwilligersplek. Doel van de cursus “Kijk op mogelijkheden” is om mensen met een GGz achtergrond goed voor te bereiden op het doen van vrijwilligerswerk. In deze cursus van 5 bijeenkomsten (van 1,5 uur) wordt o.a. ingegaan op: - Wat is vrijwilligerswerk en wat wordt er van een vrijwilliger verwacht? - De motieven om vrijwilligerswerk te gaan doen. - Welke vaardigheden en kwaliteiten heb je zelf in huis? - Wat zou er bij mij passen? - Waar kies ik voor en hoe ga ik dat aanpakken? Aan het einde van de cursus hebben de deelnemers beter zicht op hun eigen mogelijkheden én een beeld van de mogelijkheden in het lokale vrijwilligerswerk. In aansluiting op deze cursus wordt er individueel toegewerkt naar het vinden van een

geschikte plek. De eerste bijeenkomst van de cursus is gepland op donderdag 27 september. Tijdstip: 13.30 tot 15.00. De daaropvolgende bijeenkomsten zijn op maandag 1 oktober, donderdag 4, maandag 8 en donderdag 11 oktober. Locatie: Huize Callao, Callaoweg 1 in Katwijk. Deze cursus is voor mensen uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg met een GGz achtergrond die iets in het vrijwilligerswerk willen gaan doen en die nog geen trajectbegeleiding elders ontvangen. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. Wat kost het? Geen geld! Maar wel tijd en inzet! Wat levert het op? Inzicht in de eigen mogelijkheden en vaardigheden. Een kans om weer mee te doen in de samenleving. Nieuwe contacten. Bent u geïnteresseerd in het meedoen aan deze cursus of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Katwijk. Dit kan telefonisch via: 071-7600310 of via email: info@vipkatwijk.nl VIP Katwijk is bereikbaar van maandag t/m woensdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Activiteitenmarkt Voetiusschool Ook dit jaar organiseert de Ds. G.Voetiusschool een activiteitenmarkt. Op zaterdag 16 juni staat het schoolplein aan de Louise de Colignylaan 1 ( tegenover de Ontmoetingskerk ) van 09.30 tot 15.00 uur weer vol met kraampjes. Drink gezellig een bakje koffie en neem de kinderen mee, want ook zij kunnen volop aan hun trekken komen. Bezoek met hen de speelgoedkraam, laat ze een leuke workshop doen of geef ze de kans om er eens lekker te springen in het grote springkussen. Ook kan men terecht voor groente en fruit of een stukje kaas. En haal daarna voor de hele familie eens een lekkere zak patat of een gebakken visje. Het belooft weer een heel gezellige dag te worden. De opbrengst is bestemd voor nieuwe digitale borden en een deel van de opbrengst gaat naar de woonvorm “De Reling” van Eleos te Katwijk.

Diesel Het nieuwste F glazen IE S U L C IN r u montu voor slechts

€ 228*

* standaard enkelvoudige glazen sterkte van +4.00 tot -6.00, cyl 2.00. vraag in de winkel naar de prijzen van andere glazen...

Katwijk. Noordzeepassage 101 2225 CD T 071.4013305

Leiderdorp. Winkelhof 11 2353 TR T 071.5413580


TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

St/m G A D N 0 ZO !! 1147:0:00 uur OPEN

25 - TOP K 19

25 - TOP K 19 S

S

IT LITE SIND WA

www.beds2basic.nl KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

AG 17 D N O Z P O L IA C E VADERDAG SP

S G N I R P S X O B E LKUWXALITEIT ★★★★★

LITEIT SIND WA

MATRAS KNALLERS!

E S G N I OX S P R

B

MATRASSEN SPECIALIST

e

2

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

ASIC IS BEDS 2 BLITEIT!! A ★★★★★ KW

Beds2Basic WINT VAN AUPING!! (VAN LANDSCHOOT)

MATRAS GRATIS!

* TOP DESIGN BOXSPRING * 3-delig hoofdbord (met ledverlichting) * 2x Luxe actieve Hoog-Laag pocketveer

ONGELOOFLIJK COMPLEET

M

Ma

tra

tra

s

MONTE CARLO

s

2.395 Maat 1.40 Leverbaar in alle maten

s

tra

s

BRIGHTON

LU atras XE !

HEALTH EMPEROR

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in 80 en 90cm

TOP MATRAS!

Leverbaar in alle maten!

2e

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 21:00 9:30 - 17:00 14:00 - 17:00

2e

√ 7-slags Pocketveer √ 300 veren m2 met 2,5 cm Comfortschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

18:30 - 21:00

MATRAS GRATIS!

2e

Eigenschappen:

√ 7-slags Pocketveer 360m2 4cm koudschuim toplaag √ Anti-allergisch √ WInter- en Zomerzijde √ Hard dik TOP-Matras!

✆ 071

MATRAS GRATIS!

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

Normaal 4399.TOP-AANBIEDING! VANAF

1.999

Prijs voor vaste uitvoering

Vanaf Leverbaar in alle maten

M

Ma

LA atras A PR GS IJS TE !

BASIC

LAAGSTE PRIJS!

tra

s

SILVER 500 ★★★★★

Beds 2 Basic

NIEUW!

WINNAAR!!

LUXE MATRAS!!

KLASSE MATRAS

€ 999,Eigenschappen:

★★★★★

Beds 2 Basic

ANTI-ALLERGISCH

€ 599,-

€ 349,-

€179,-

NIEUW!

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R G 2 NS!! KUSSE

in meerdere stoffen en kleuren

M

Ma

tra

SLEEP KING

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T 2 GRA NS!! KUSSE

NIEUW! ANTI-ALLERGISCH

MATRAS GRATIS!

s

* 5 kniks verstelbare box met hoofdsteun * Spanningsvrije motoren zonder straling * Luxe draadloze afstandsbediening * Luxe geïntegreerde LED-verlichting Electrische versie: * Stoffen zijn 100% vuilwerend incl. draadloos * Luxe in- & uitstap verlichting bedienbare electro* Hardhouten potenset met rvs motoren, spanningsvrij

Normaal 4799.TOP-AANBIEDING! VANAF

Prijs voor vaste uitvoering

Ma

tra

ROYAL WELLNESS

* TOP DESIGN BOXSPRING * Hoofdbord (met ledverlichting) * 2x Luxe actieve Hoog-Laag pocketveer matras (7 zones) * Luxe Henson Twintopper, zomer en winterzijde

(CLASSIC HANDMADE!)

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R 2 G NS!! KUSSE

2e

Ook leverbaar in lederlook en div kleuren stof

Maat 1.20

Ma

at

ra s

SENSE BLUE

399.-

COMPLEET!!!

Electrische versie: incl. draadloos bedienbare electromotoren, spanningsvrij

matras (7 zones) * Boxen 30 cm dik * Rondom bed rvs plint * Luxe Twintopper eenzijde traagschuim andere zijde koudschuim * Luxe draadloze afstandsbediening * Luxe geïntegreerde LED-verlichting * Stoffen zijn 100% vuilwerend * Luxe in- & uitstap verlichting

DEZE WEEK VOOR

Ma

NIXON

COMPLEET!!!

-64%

GEEN LEVERTIJD, ALLES UIT VOORRAAD LEVERBAAR BINNEN 1 WEEK IN UW SLAAPKAMER!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING NIXON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

AOXLY

LEVERBAAR IN 5 VERSCHILLENDE KLEUREN!

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

KOOP NÚ !! BETAAL LATER!

MEGA ACTIE!!!

LAAGSTE PRIJS!!

Daarom dus Beds 2 Basic!!

BEDS 2 BASIC!! 1 JAAR OPEN

TE LAAGSS PRIJ E GARANTI

OR Designhoofdbord! PRIJS IS VO OFLIJK DIT ONGELO E COMPLET + 2 beklede boxen ! BOXSPRING + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

OFFICIELE CONSUMENTENBOND TEST!

L A A M I N I M N A V T I E T I L A W K AUPgIeNweGnt bent van Beds 2 Basic!! Zoals u N E S S A R N M AT

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING AOXLY ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

Normaal 1099.-

POLYSENSUAL

JUNI!!

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19cm

€599,Leverbaar in alle maten!

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 500 veren m2 + 4 cm koudschuim/ visco of latex √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen!

€ 49,-

€999,Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

e

2

MATRAS GRATIS!

€899,-

Leverbaar in alle maten!

EXCLUSIEF SLAPEN!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

2e MATRAS GRATIS!

2e

Eigenschappen:

√ Goed matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

MATRAS GRATIS!

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk ZH (binnen) INGANG Passage - naast De Ridder schoenen OOK IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

√ 7-Slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde!

asic

Bij Beds 2 B

KOM LANGS VOOR AL ONZE KWALITEITS MATRASSEN!!

2000168

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

post@beds2basic.nl WWW.BEDS2BASIC.NL

prijzen √ Laagste liteit a w k √ Beste fort m o c te s √ Be s ie v d √ TOP-a ice rv e -s P √ TO

PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

BIJ EXCLU AB SIE SW F OU DE

RIJKLAAR EN SUPER COMPLEET de io a r g Up abr C een chts r a na or sle vo .0 0 0,w1

D uit irect voo leve rraa d rb OP aar! =O P

Fiatt Panda Classic Plus O.a. v voorzien van: va airco radio/cd-speler deelbare deellbare achte achterbank TIJDELIJK RIJKLAAR v.a T DE TIJ ELIJK RIJK

w 8.495,-

Fiatt Panda Edizione Cool Zeer compleet c m met 'Italia 150 pakket' TIJDELIJK RIJKLAAR v.a TIJDE ELIJK RIJK

Fiat 500 Easy

Fiat Panda Classic

O.a. voorzien van: airco licht metalen velgen chroompakket

O.a. voorzien van stuurbekrachtiging centrale deurvergrendeling elektrische ramen

TIJDELIJK RIJKLAAR v.a.

x 12.995,2.995,-

TIJDELIJK RIJKLAAR v.a.

w 7.495,-

Gem. brandstofverbruik: 3,9 - 4,8 l/100 km (1 op 20,8 - 21,3). CO2: 90 - 110 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.* Model

Contant waarde

Aanbetaling Totaal Looptijd Vaste debetrente- Jaarlijkse Kosten Termijnbedrag Totaal te en/of inruil kredietbedrag in maanden voet op jaarbasis Percentage (JKP) per maand betalen bedrag

500 Easy

v 12.995,-

v 6.495,-

v 6.500,-

36

0,0%

0,0%

v 180,56

v 6.500,-

Panda Classic

v 8.995,-

v 3.995,-

v 5.000,-

36

0,0%

0,0%

v 138,89

v 5.000,-

3

jaar 0% rente jaar garantie

Prijs incl. BTW, kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage.Genoemde acties zijn niet te combineren. De financiering in de vorm van niet-doorlopend krediet wordt u aangeboden door Fiat Financial Solutions handelsnaam van FGA Capital B.V. (AFM vergunningsnummer 12013694) onder voorbehoud van kredietacceptatie en toetsing BKR te Tiel. Max. kredietbedrag € 6.500,-. Deze financieringsactie is geldig tot en met 30 juni 2012. Prijs en uitvoering kunnen aan verandering onderhevig zijn zonder voorafgaande opgave. 3 jaar garantie is opgebouwd uit 2 jaar fabrieksgarantie en 1 jaar Extra Garantie. Vraag naar de voorwaarden. *Bron: Jato Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde CO2-uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.

NOORDWIJK, ’S-GRAVENDIJCKSEWEG 61-91, TEL. 071 - 364 36 00 www.abswoude.nl

NU TIJDELIJK 75% KORTING OP DE VERZEKERINGSPREMIE!

w 8.995,-


KATWIJK SPECIAAL

ANBO jaarvergadering Hierbij nodigt het bestuur van de ANBO uit tot het bijwonen onze ledenvergadering op vrijdag 22 juni aanvang 14.30 uur in het Dienstencentrum Zwanenburg. Agenda. 1. Opening door de voorzitter Dhr. L. v/d Plas. 2. Vaststellen notulen ledenvergadering 2011. 3. Ingekomen stukken. 4. Jaarverslag secretaris 2011. 5. Verslag kascommissie 2011

DINSDAG 12 JUNI 2012

NBC-circustent ‘Blij met de Bijbel’ in Katwijk Evenals vorig jaar is ‘Blij met de Bijbel’ het thema van de nieuwe tenttournee van het Nederlands Bijbelstudie Centrum (NBC), die zeven plaatsen aandoet, waaronder weer Katwijk. Van zondag 17 tot en met vrijdag 22 juni staat de circusachtige vrolijk roodblauw gekleurde tent op de Zanderij bij de Parnassia en Zanderijweg. Elke avond begint om 20:00 uur een programma. Dinsdag leidt Bijbellerares Chris Raymakers uit Wezep van 10:00 uur af een koffieochtend voor vrou-

wen en woensdagmiddag (14:0016:00 uur) Greetje de Jongh het kinderprogramma ‘Blij met de Bijbel – David’. Het NBC is de organisatie rond Bijbelleraar Ab Klein Haneveld, die zelf driemaal spreekt (zondag, woensdag en vrijdag). Andere sprekers zijn Ad Leeuwenhage (maandag), Andreas van der Wal (dinsdag), en Stephan van der Hoeven (donderdag). Muzikale medewerking: Ruach Musterion (zondag), Happy Song (maandag), Wim Pols (dinsdag), de BBC Combo - waarvan Ab Klein Haneveld zelf deel uitmaakt - met de nieuwe minimusical ‘Daniël, buitenbeentje en profeet’ (woensdag), duo Bos en

6. Financieel jaarverslag 2011. 7. Verkiezing kascommissie. 8. Pauze. 9. Bestuursverkiezing, aftredend en niet herkiesbaar Dhr. P. Guijt. aftredend en herkiesbaar Dhr. A. Mulder. Voorstel nieuw bestuurlid: Dhr. IJsbrand van Duijn. Tegen kandidaten in te dienen drie dagen voor de vergadering bij het secretariaat.

De circusachtige vrolijk roodblauw gekleurde tent staat dit jaar in de Zanderij bij de Parnassia en Zanderijweg. Foto PR.

10. Rondvraag. 11. Sluiting.

Maaltijdservice zoekt dringend bijrijders Stichting Welzijn Ouderen KRV verzorgt in de gemeente Katwijk de Maaltijdservice. De Maaltijdservice is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen die moeite hebben zelf een warme maaltijd te bereiden en hiervoor boodschappen te doen. Ook mensen die uit een ziekenhuis ontslagen worden, kunnen van deze dienst gebruik maken. Een team van vrijwilligers brengt twee keer per week koelverse maaltijden aan huis in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Twee keer per week, op dinsdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur, worden de maaltijden bezorgd. De (bij)rijder is verantwoordelijk voor een correcte aflevering van de maal-

tijden bij de cliënten. Zij plaatsen zelf de maaltijden in de koelkast van de cliënten, controleren of er niet gebruikte maaltijden of restjes van maaltijden in de koelkast zijn achtergebleven en kijken de ingevulde maaltijdlijsten goed na. SWO biedt een leuke en nuttige functie in een gezellig teamverband. De vrijwilligers van de Maaltijdservice maken deel uit van het vrijwilligersbestand van Stichting Welzijn Ouderen krv en ontvangen als zodanig leiding en begeleiding van de stichting. Wie meer informatie wenst, of zich wil opgeven als vrijwilliger kan contact opnemen met Stichting Welzijn Ouderen KRV, Margriet Blom, tel 071-4016347.

Website Katwijk ontvangt keurmerk De vernieuwde website Katwijk.nl heeft onlangs het keurmerk Drempelvrij met drie sterren ontvangen. Katwijk.nl voldoet met het keurmerk aan alle richtlijnen van toegankelijkheid, aangevuld met richtlijnen voor kwaliteit. Het keurmerk Drempelvrij is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. De gemeente Katwijk is de dertiende gemeente in Nederland die het keurmerk met de drie sterren heeft behaald. De website katwijk.nl is met het keurmerk Drempelvrij optimaal toegankelijk voor iedereen, ook mensen met een functiebeperking en ouderen. Daarnaast is de website zeer degelijk gebouwd en hebben webpagina’s ‘vriendelijke’ namen: ze zijn gemakkelijk te onthouden en in te typen. De site werkt op alle systemen en browsers en is sneller en beter vindbaar in zoekmachines. Het keurmerk is uitgereikt na een beoordeling van de website door een officiële inspectie-instelling. De drie sterren is de hoogst haalbare score van het keurmerk Drempelvrij.

Mooie beloning Wethouder Willem van Duijn: “De website van de gemeente is één van de belangrijkste kanalen voor gemeentelijke dienstverlening. Sinds de lancering in november 2011 is de nieuwe website al 128.000 keer bezocht door mensen die op zoek waren naar informatie of die een product of een dienst van de gemeente wilden afnemen. We investeren voortdurend in de site, zowel in het aanbod van informatie en producten en diensten, als in de toegankelijkheid daarvan. Dit waarmerk is een mooie beloning voor de gemeente, maar vooral voor alle gebruikers.”, aldus de wethouder.

De Weger (donderdag) en duo Albert & Minke (vrijdag). Het is de achtste zomertournee van het NBC. De stichting begon met de tentcampagnes in 2005, omdat een andere organisatie er na 57 jaar vrijwel mee stopte. Klein Haneveld vreesde toen dat die manier van evangeliseren, waarmee in het verleden ook zijn vader (wijlen evangelist Jacob Klein Haneveld) en Johannes de Heer zich bezighielden, zou ophouden te bestaan. Volgens tourneeleider Albert Korving is tentevangelisatie niet zo ouderwets als velen menen. “Gewoon omdat de boodschap van de Bijbel nu eenmaal tijdloos is. We zien dat tijdens elke campagne mensen tot geloof of verdieping daarvan komen en aangeraakt worden door Gods Geest. Maar wij gaan niet primair voor de massa.” Hoewel het NBC is gespecialiseerd in Bijbelstudie, hoort evangelisatie daar óók bij, meent Korving. “Door mensen via deze campagnes te confronteren met de inhoud van de Bijbel. Maken wij velen nieuwsgierig. Ons uiteindelijke doel is dat zij, na tot erkentenis van de waarheid te zijn gekomen, die ook echt gaan bestuderen. Wij zien dat in de praktijk steeds minder mensen, helaas ook gelovigen, de Bijbel openen.” Meer info: www.bijbelstudie.nl

Opbrengst eerste Katwijkse vaatje haring recessie-bestendig De veiling van het eerste Katwijkse vaatje haring heeft deze week 46.000 euro opgebracht, wederom een teken dat Katwijkers hun vrijgevigheid niet prijsgeven aan de recessie. Ook dit jaar werd de Grote Katwijkse Haringtocht weer georganiseerd aan boord van de Triton. Onder de muzikale begeleiding van West Coast lieten de vele aanwezigen zich de Hollandse Nieuwe en de korenwijn prima smaken. Vele ondernemers uit Katwijk en omstreken lieten zich tijdens de Grote Katwijkse Haringtocht van hun genereuze kant zien. Onder leiding van de veilingmeesters Robert Bannink en Henk Jan van Maanen liepen de biedingen snel op. In de ‘Amerikaanse’ veiling werd door vele aanwezige bedrijven een bijdrage geleverd. Een aantal bedrijven was duidelijk in de race om er dit jaar met het vaatje van door te gaan. Dankbare bijdragen kwamen van Jovetra, Paridon Grondwerken Valkenburg, Haasnoot Wonen, Eetgemak, KBM Groep, Den Breejen Infra, Gebr v.d. Plas Bloemengroothandel, Green Real Estate en Meersterbakker Van Maanen. Het vaatje ging echter naar Jongeneel & Zn Transport

Steeds meer inwoners weten de vernieuwde gemeentelijke website te vinden. Meest bezochte onderwerpen op de website zijn: ID-kaart, informatie over wonen, verkeer en leefomgeving, reisdocumenten digitaal aanvragen, afvalinzameling, afspraak maken, trouwen en meldingen openbare ruimte. Zelf kijken? Zie www.katwijk.nl

Traditiegetrouw gingen de voorzitter van de Ronde Tafel en de voorzitter van de Haringtocht overboord. Onder luid gejuich doken Joeri van den Hoek en Daniel van Egmond vanaf de Triton in het Prins Hendrikkanaal. Met de opbrengst levert ondernemend Katwijk dit jaar een bijdrage aan een aantal lokale goede doelen: Bake For Life. Bake for Life geeft jonge gehandicapten in Afrika een kans . Zij doet dit door het bouwen van bakkerijen waar gehandicapten worden opgeleid tot bakker. Het aanleren van dit traditionele vakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan, zij verdienen een salaris en kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien. Ook steunen zij Stichting Yats. Het doel van Stichting Yats is het bieden van financiële en materiële ondersteuning van geboortekliniek ‘Mirjam’ te Kudus en kindertehuis ‘Bethlehem’ te Temanggung, beiden gevestigd op Java – Indonesië. De Grote Katwijkse Haringtocht wordt georganiseerd door de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk en wordt mede mogelijk gemaakt door L Haasnoot Jr, Schuitemaker, West Coast, Rederij de Triton en overige sponsoren.

Bedreigingen en kansen voor de Katwijkse ondernemers.

Ondernemend Katwijk moet anticiperen op de toekomst

‘Vanaf je smartphone een paar schoenen bestellen’ De boodschap die de aanwezige ondernemers donderdag 31 mei tijdens een unieke ontbijtsessie meekregen was duidelijk. Harrie Bijl die namens brancheorganisatie Mitex een presentatie gaf in de kantine van Rabobank Katwijk aan Zee, had hen een spiegel van de huidige consument en de hand-over-hand toenemende invloed van het internetshoppen voorgehouden. Bedreigingen maar ook kansen voor de toekomst. Door Piet van Kampen Het bestuur van Winkeliersvereniging Zeezijde had het initiatief genomen om deze sessie te beleggen. Niet alleen een gedeelte van ondernemend Katwijk was aanwezig, maar ook de politiek, de Kamer van Koophandel, de Rabobank en nog een aantal belanghebbenden hadden oog en oor voor hetgeen Bijl hen voorschotelde. Een momentopname van de nieuwe consument, de nieuwe aankooppatronen, de nieuwste digitale technieken en de daarmee gepaard gaande ontwikkelingen. Dat deze razendsnel gaan bleek uit de huidige stand van zaken. Hoe houdt ondernemend Katwijk zich staande? Hoe voorkomt men leegstand? Wat zijn de oplossingen om de toekomst het hoofd te bieden? Hoe sterk is de persoonlijke inbreng van de ondernemer en zijn medewerkers om met onderscheidend vermogen ten opzicht van de ‘hele wereldmarkt’ waarin de consument gevolgd kan worden, deze aan zich te binden? Hoe zet je je eigen winkel in de digitale etalage? De aanwezigen werden overdonderd met een flink portie informatie

en huiswerk dat je in je eentje nauwelijks kan maken. Daarom is het sleutelwoord ‘samenwerken’, maar dan met een hele grote S.

Bereiken Positief en nuchter blijven. Nu de ‘hele wereld als etalage’ voor steeds meer consumenten via internet of de smartphone onder handbereik is, moet het ‘leuke Katwijk’ met eigen identiteit het goede behouden. Leegstand tegengaan en de ‘nieuwe klant’ (de veranderende consument) kunnen bedienen. Of, zoals ondernemer-bakker Verdoes kernachtig uitdrukte: ‘Local hero’s (lokale helden) zijn. Zij die vechten voor het bestaan. Zij moeten trots zijn op hun Katwijkse ondernemerschap. ‘En die mis ik helaas nog wel eens een beetje’ was de visie van HEMA ondernemer Fons van Diemen. Uit een door Nico van Duyvenbode van Sc&n ter plaatse gehouden enquête werd duidelijk dat ondanks de bedreigingen de ondernemers de kansen voor de toekomst met beide handen aan willen grijpen. Daar staan dan wel een aantal basisvoorwaarden tegenover. Om de bestedingen van de eigen bevolking zoveel mogelijk door specialisatie, diversiteit, beleving en bereikbaarheid in het eigen dorp te houden. Maar ook bestedingen van buitenaf moeten worden binnengehaald. Vooral de bereikbaarheid is een heikel punt. Ferry Huurman, medewerker van gastheer van deze ochtend, de Rabobank, verwoordde het als volgt. Ik werk in Katwijk maar kom van buiten en heb het gevoel dat er ‘een hek om Katwijk staat’, daarmee aangevend dat de bereikbaarheid hier en daar te wensen over laat’. Een koopstroomonderzoek heeft uitgewezen dat

de voor de basisbehoeften de knip in Katwijk zelf wordt getrokken, maar dat de luxere uitgaven minder zijn geworden. Het zelfde onderzoek wees ook uit dat Katwijk op bereikbaarheid minder scoort.

Samenwerking De noodzaak om ‘iets te doen’ werd duidelijk onderkend. De gemeente heeft een aantal ontwerpen voor een Masterplan Katwijk aan Zee klaar liggen. Bereikbaarheid en sterke, gespreide winkelclusters of een volledige concentratie op het centrum zijn mogelijke opties. De gemeente is in een stadium waarin de parkeergarage in het plan Kustversterking soelaas biedt voor de nabije toekomst. ‘Wij denken overal in mee om oplossingen aan te dragen’, aldus wethouder Gerard Mostert die ook aangaf bezig te zijn met de kleine, niet rendabele buurtwinkelcentra in sterkere clusters samen te brengen en aantrekkelijker te maken. Om leegstand verder tegen te gaan of de huidige leegstand op te lossen, zullen vastgoed beheerders moeten worden benaderd om acceptabele huurprijzen te rekenen. Een autovrij centrum staat op het verlanglijstje van diverse ondernemers. Kortom, er is wat losgeweekt. Maar nu? De laatste, prangende vraag van discussieleider van Duyvenbode. Wie gaat de kar trekken tot nauwe samenwerking tussen alle belanghebbende partijen? De vraag werd positief beantwoordt want de ondernemersvereniging Zeezijde, de KOV en de kamer van Koophandel gaan om de tafel zitten. De eerste stap wordt gezet. De stap die hard nodig is om gelijke tred te houden met de huidige ontwikkelingen in de consumentenwereld.

‘Promail al 5 jaar úw partner in Direct-Mail’ Afgelopen mei vierden de medewerkers en genodigden het 5-jarig bestaan jubileum van het Katwijkse Direct-Mail bedrijf Promail. Naast een uitgebreide rondleiding in de geavanceerde productieruimte was er tijd voor gezellig netwerken met als afsluiting een zeer geslaagde barbecue. Sinds de oprichting weten steeds meer bedrijven binnen maar ook buiten deze regio Promail te vinden voor de verwerking van postmailings. Van printen, adresseren, couverteren en sealen tot de aanbieding bij de posterijen. Kortom, een alleskunner op postgebied! Promail staat bekend om persoonlijk contact, snelle service en uitstekende kwaliteit. Deze advertentie is aangeboden door de medewerkers van Promail.

Professionals in direct marketing & more mailing printing data-entry fulfillment

www.promail.nl

Promail Heerenweg 6-A1, 2222 AM Katwijk t (071) 401 54 60 f (071) 403 41 02 e info@promail.nl i www.promail.nl

VERS

t s i l a i c e p s e d n va

Schuitemaker’s Visweek Nieuwe haring Vers van het mes

p.st.

1,75 4 voor 6,00

Vanaf 14 juni

Emmertje Nieuwe haring Nieuwe bokking Super kwaliteit

1 kilo

5,00 100 gram 1,45 5 voor

Scholfilet Schol, schar of rode poon (Om zelf schoon te maken)

9,50

2 kilo

5,00

Woensdag 13 t/m zaterdag 16 juni aanbiedingen 45 Jonge Hollandse Tuinbonen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .kilo 25 Hollandse Bosbieten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25 IJsbergsla . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . krop

1. 1. 1.95 2,5 kilo 2. 50 10 stuks4. 45 per kilo 2.

Maltha aardappels . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Rode grapefruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Jazz appelen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Volop kersen, nectarines, perziken, aardbeien, wilde perziken enz. Maandag 18 en dinsdag 19 juni aanbieding

Hollandse broccoli . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .500 gram

95

0.

Jan Tooropstraat 59 Katwijk - (071) 4072001

 <ͳsKd>E//E'E sZ/:'ϭϱ͕dZ'ϭϲ:hE/͊ sĂĚĞƌĚĂŐŐĞďĂŬƐƚƵŬ͛ZƵŵƌƵŶŶĞƌ͛ Φϲ͕ϵϱ KƌĂŶũĞŵĂƌƐĞƉĞŝŶŐĞďĂŬƐƚƵŬ DĞƚ<ĚĞĐŽƌĂƟĞ Φϲ͕ϵϱ ĂƌĚďĞŝĞŶͲĐĂŬĞƚĂĂƌƚũĞ Φϱ͕Ϯϱ Wener cakebodem, gele room en veel verse aardbeien

EŝĞƵǁ͊ŶŶĞůŝĞEŽƚĞŶďƌŽŽĚ

Ter kennismaking van € 2,75 voorΦϮ͕ϱϬ Licht meergranen desembrood met noten

KƌĂŶũĞƐŽĞnjĞŶŽĨĚƵďďĞůƚŽŵƉŽƵĐĞŶ 4 voor Φϲ͕ϴϬ Rijnstraat 82 Katwijk a/d Rijn Tel. 071 402 95 83

www.bakker-roodenrijs.nl


        ŊŇ ʼnŇňʼnĐ ē

 

ŋ ē

 

ō ē

 

ŋ ē

 

Ō ē

ĭ€‡ƒ‰‘Ž’‡ƒ‘’ƒ…ƒŒ‹ƒƒŽ‡ˆ‘č˜ŠŒ…‚ƒ”‚‘’ƒ‰’ĐƒŒƒ‹‚ƒŽ‡ˆ˜ƒŒ˜‡ˆŒ‡ŒŠĐčƒ–ŠĐ‰‘’ƒŒ‡ˆ‰Š‹‰ƒŒƒŒŠƒ…ƒ‘Đƒ’Œ‚ƒ„€ƒƒŠ‚‡Œ…ƒŒ‰“ŒŒƒŒ„•‡ˆ‰ƒŒ”Œ‚ƒ‘’Œ‚‚‘Žƒ‡ý’‡ƒ‘Đ ƒ˜ƒ’‡ƒ‡‘ŠŠƒƒŒ…ƒŠ‚‡…’‡ˆ‚ƒŒ‘‚ƒ 蓇’‘Š“‡’ƒŒ‚Ž”‚‹‚ƒŠŠƒŒƒŒ‹ƒ’ƒƒŒ“‡’ƒŠ‡ˆ‰ƒƒ…‡‘’’‡ƒ‚’“‹”ŒŊŇĒōĒʼnŇňʼnĐ ŽƒŒ‚ƒ‚ƒ‘“‡’…ƒ‘Š’ƒŒƒŒŒ‡ƒ’‡Œ‹€‡Œ’‡ƒ‹ƒ’”ƒ‡…ƒ ’‡ƒ‘Đ ‡ˆ‰”‚ƒ”•‚ƒŒ”Œ‚ƒ„‘†ƒ‡‚‘Žƒ‹‡ƒŽ•••Đ‡’ƒŒĐŒŠĐ“‰ĒƒŒ˜ƒ’„“’ƒŒ”€ƒ†“‚ƒŒĐ…‡Œ‚ƒ‘†•‹Œ‚ƒ”•‚ƒŒĐĺŇŌġňʼnƒ’‡ƒďƒ‚‡Đ

 Ŏ ŇʼnŊĒŌōňōŊňŇ

 

Đ  ň ŇŎňĒŋŇʼnŏŌŌŋ

 Ő ŇŎňĒŌŎŐōŐōŐ

Đ Đ

 ň ŇŎŐĒŊʼnňŐŊŇʼn ď


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 12 JUNI 2012

DAMES-, HEREN- EN KINDERSCHOENEN

S A !E

KORTING TOT

70%

Hoornesplein 47/49 - 2221 BC Katwijk (Z-H) Tel.: (071) 40 82 891 - E-mail: gijsdevreugd@hetnet.nl

Azorean High weerstaat stormachtige Kaagwind

Neefies heeft afhaalmaaltijden! Lekker makkelijk tijdens het EK voetbal

Spareribmenu met patat, rauwkost en knoflooksaus

€ 9.75

Satémenu

varkenshaassaté met patat, rauwkost en pindasaus

€ 8.50

ALLEEN OP BESTELLING Tel: 4078288 Open van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17.30 uur E.A. Borgerstraat 28a - 2225 AR Katwijk aan Zee www.neefies.nl

De Katwijkse Azorean High van roeivereniging Ferox haalde afgelopen zaterdag een fantastische 5e plaats in de Kaagrace. Met deze prestatie staat de ploeg weer netjes in de subtop van het Nederlandse sloeproeien. Roeien met windkracht 6 a 7 tegen is geen sinecure. De Kagerplassen deden afgelopen zaterdag meer denken aan een ruige Waddenzee dan de lieflijke meertjes, gevuld met witte zeiltjes onder een strakblauwe zomerlucht. De wind was zelfs zo hard dat de roeiwedstrijd werd ingekort tot ruim 15 kilometer. Maar ook 15 kilometer is lang als je voornamelijk tegen- of zijwind hebt. Maarliefst 43 sloeproeiteams uit het hele land, waaronder vrijwel de gehele Nederlandse top, stonden aan de start. En probeer met windkracht 6 maar stil te liggen. De start was dan ook lichtelijk

chaotisch. De Azorean High in de eerste startgroep ondervond geen problemen en schoot met een kleine 13 kilometer per uur met de wind mee uit de startblokken. De voorsprong op de rest van het veld werd gestaag uitgebreid, maar werd pas echt groter tegen de wind in. Daar moet de boot het van hebben. Met lange krachtige halen bleef de Azorean High op snelheid en in 1 uur en 25 minuten werd de wedstrijd voltooid. Goed geroeid, was het algemene gevoel. En dat gevoel werd beloond. Een mooie 5e plaats met 88 watt, een vermogen dat hoog is in dergelijke zware omstandigheden. De Kaagrace was de 3e genomineerde wedstrijd voor het Nederlande kampioenschap. Met de eerder behaalde 8e plaats in Weesp en de 9e plaats in Lemmer staan de Katwijkers er in het NK goed voor! De Katwijkse concurrent The Black Pul stelde teleur met een 16e plaats. Het mixedteam van Ferox Katwijk eindigde op de laatste plaats (43)

PV Rijnmonders vanuit Bergerac Op zaterdag 2 juni werd door de Rijnmonders de vlucht vanuit Bergerac vervlogen, hemelsbreed 868 km tot Katwijk. Bergerac is een stad gelegen in de Dordogne en mede bekend van de Hugenoten, de Franse aanhangers van Calvijn die rond 1660 massaal richting Nederland vluchten. De vlucht van de Rijnmonder duiven vanuit Bergerac 2012 werd een loodzware. Gelost met noordenwind, een graad of 28 en onverwacht slecht weer in Belgie betekende dat de duiven er tegen aan moesten. De zaterdagmorgen van de vlucht waren al veel melkers vroeg uit de veren. Uren turen naar de lucht en menig kraai, zwaluw en Katwijkse meeuw aangezien hebben voor duif viel om 11.45 uur bij Piet Schaap de eerste van de vereniging. Deze tijd betekende een 24e nationaal. De liefde die hij in deze duif stopte heeft zich duidelijk terugbetaald. Op een mooie tweede plek volgt Dick van Beelen. Uit pure spanning is hij na uren wachten gaan hardlopen, dit betekende dat zijn vrouw de duif moest klokken. Als deze duif dat gewend is vliegt hij volgende keer nog harder. Voor een

vrouw vliegt een doffer (mannetjesduif) toch harder. De derde plek werd behaald door de combinatie Kerpershoek. Van deze combinatie valt dit seizoen nog veel te verwachten. Maart Kerpershoek is een soort duivenfluisteraar. Met iedere duif heeft hij een relatie, een strenge maar rechtvaardige opvoeding van zijn kolonie zal voor nog vele hoogtepunten zorgen. De vierde en vijfde plek zijn voor Joh. Imthorn. Een sluipmoordenaar die geen vlieg kwaad doet. Met een klein duivenbestand goede prestaties leveren, Top. De zevende plek is er een voor Piet Schaap. Die op dat moment al twee keer zoveel duiven had dan een ander de dag erna. De achtse plek is voor Menno Broekhoff. Er een eerste graads verbranding voor overhebbende vanwege het uren wachten in de volle zon maakte de vreugde er niet minder om. De negende plek is voor good old Cor. Zelfs Cor heeft met deze verzengende zon zijn ijsmuts afgezet om deze duif te verwelkomen. Hekkensluiter van de top tien is Gerrit van Kruistum. Een plek die hem in het geheel niet zint . Ligt het aan de mest? Een mank poot? Nee, die komt nog wel dit seizoen. Volgende week de “koningingevlucht”. Deze wordt vervlogen vanuit St. Vincent.

Van Beelen neemt koppositie over van Schijff Arend van Beelen heeft in een onderling duel tegen Jan Schijff de koppositie veroverd. Arend stond voor aanvang van de partij een punt achter Jan en moest dus winnen om kans te blijven maken op het kampioenschap van Katwijk. Arend verraste zijn tegenstander direct met een offer. Jan voelde er niks voor om dit gewonnen schijf te verdedigen en offerde direct terug. Hierna volgde nog een offer van Arend, maar ook dit schijf werd teruggegeven door Jan. Jan probeerde vervolgens Arends korte vleugel aan te vallen, maar toen Jan zijn schijven in stelling bracht, haalde Arend een verassend zetje uit. Arend kwam twee schijven voor en won daarmee de partij. Arjan Varkevisser en Kees Plug stonden samen op een verrassende derde plek in het kampioenschap en probeerden die aansluiting met de top vast te houden. In de opening had Arjan moeite om een goede stand op het bord te krijgen. Kees had een sterk blok op het bord. Toen Arjan dat blok af wist te breken, ontstond er een open stand met kansen voor beide spelers. Arjan bouwde hier echter verkeerd op en kwam in de problemen. Door een fout verloor Arjan een schijf, waarop hij de partij direct opgaf. Gé Berbee blijft ook goede zaken in doen tijdens dit kampioenschap. Deze keer was hij een maatje te groot voor Rick de Jong. Rick speelde een sterke partij, maar kwam in het eindspel te veel vast te staan op zijn helft van het bord. Hierdoor werd het erg lastig om een aanval te plaatsen. Gé won uitein-

delijk de partij dankzij een plakker naar dam. John Bruin speelde voor de winst tegen Teun de Kluyver, maar zag in het eindspel zijn kansen als sneeuw voor de zon verdwijnen. John haalde dankzij twee offers een dam, maar deze dam kon vrijwel direct afgepakt worden. De kansen keerden zich, maar Teun nam genoegen met een remise. Hans Klinkenberg wist Jaap van Duyvenbode te verslaan met een mooie damzet. In de opening ging het al de goede kant op voor Hans. Langzaam maar zeker kwam Jaap steeds verder in de problemen. Hans had Jaap helemaal vastgezet en wist zich met een mooie combinatie van de winst te verzekeren. Jack van der Plas had Martijn van der Plas tegenover zich. Martijn staat er goed voor in het kampioenschap en heeft een aantal mooie resultaten gehaald, maar tegen Jack viel er weinig eer te behalen. Martijn maakte wat kleine foutjes, waardoor Jack de winst makkelijk naar zich toe wist te trekken.

Stevig doorroeien voor een 5e plaats in de Kaagrace. Foto PR.

B-licenties stapje te hoog voor tafeltenniszussen Aan het eind van het tafeltennisseizoen is het altijd vooruitkijken naar het volgend seizoen. Het gaat dan ook om de leeftijdscategorie en de daarbij behorende nieuwe licentie. Wie op de grens van een B- en C-licentie zit, krijgt op het jaarlijkse B-/C- Kwalificatietoernooi een laatste kans om een B-licentie veilig te stellen of te behalen. Voor Joanne Treurniet en Fleur Freke was deelname aan het kwalificatietoernooi niet nodig. Zij hebben in de competitie en op toernooien zo goed gescoord, dat ze ruim aan de goede kant van de grens zaten en dus zeker zijn van een B-licentie. Daarbij hielp het wel dat ze volgende seizoen allebei nog in dezelfde leeftijdscategorie spelen. De zusjes Van Duijvenbode moesten deze zaterdag wel vol aan de bak. Ellen van Duijvenbode gaat van Kadet naar Junior. Ze had bij de Kadetten een C, maar besloot de stoute schoenen aan te trekken om te kijken of ze bij de Junioren ook al in de richting van een B kon komen. In een sterk deelnemersveld deed ze het uitstekend. Ze won van vier tegenstandsters en hoefde slechts twee nederlagen te incasseren. Zo mocht ze door naar de vervolgronde, waar de laatste zes

om twee B-licenties streden. Helaas was de tegenstandster in die wedstrijd te sterk. Toch een heel geslaagde dag voor Ellen, die liet zien een geduchte tegenstandster voor sterke speelsters te zijn. Anne van Duijvenbode was Welp en wordt nu Pupil. Om niet onder te doen voor teamgenote Fleur bond zij de strijd aan tegen zeven tegenstandsters. Tegen de vier meiden die ook nog Welp waren, deed ze het goed. De speelsters waren aan elkaar gewaagd en op beslissende momenten waren de tegenstandsters niet iets vaster. De drie eerstejaars Pupillen waren gewoon een maatje te groot. Maar ook Anne mag, ondanks haar zevende plaats, toch heel tevreden zijn over haar spel en de manier waarop ze tegenstand wist te bieden door uit te gaan van eigen kracht. In het nieuwe seizoen gaan de meiden hard trainen om wel de felbegeerde B te bemachtigen. Wie zich afvraagt hoe het met de jongens zit: die spelen bij Tafeltennisvereniging Rijnsoever op dit vlak al een tijdje de tweede viool. Zij zitten in de middenmoot van de C-licenties en staan nu nog te ver af van de grens om echt aan hoger te mogen denken. Maar ook zij gaan er in het nieuwe seizoen hard aan werken.

Alexander Neijenhuis bezorgde zijn tegenstander Paul Bremmer een makkelijke avond. Alexander liep al direct in een Haarlemmer en maakte in het vervolg van de partij nog een aantal foutjes, waardoor Paul de winst in de schoot geworpen kreeg. Pieter van Baalen won zijn partij tegen Cornelis Vooys. Pieter kwam al snel een schijf voor dankzij een mooie 3-om-4, maar Cornelis kwam knap terug en had de winst voor het grijpen in het eindspel. In een vlaag van damblindheid gaf Cornelis echter zijn dam weg en was de winst voor Pieter.

Ellen van Duijvenbode gaat van Kadet naar Junior. Foto PR.

Het moment suprème natuurlijk de opening van het nieuwe kleedgebouw. Foto PR.

Kooltuin verrijkt met nieuwe kleedaccommodatie Zaterdag 9 juni 2012. Het is dat de kalender de waarheid aangeeft, anders zou je jezelf tijdens een oktoberdag wanen. In het grijze zwerk jaagt Jan de Wind (helaas weer in te goede vorm) de wolken over De Kooltuin. De trouwe dy-hearts zijn vroeg in touw en tuigen - tegen beter weten in - het sportpark op. Gelukkig blijkt Pluvius een ATV dag te hebben. Van de zon was voortijdig bekend dat deze ook een snipperdag had geboekt, dus moest de jaarlijkse familiedag op De Kooltuin het (alweer) zonder haar warme en gouden stralen doen. Waarom nou juist op deze jaarlijks zo gezellige slotdag van een voetbalseizoen waaraan velen weer veel plezier hebben beleefd? Het is of de weergoden de organisatoren van de familiedag in hun zwartboek hebben opgetekend. Nadat een aantal jaren geleden de eerste editie van deze dag van ‘Ouwe Jongens Krentenbrood’ mede dankzij het weer, een groot succes was, bleek in de jaren daarna dat zij hun kruit hadden verschoten. De roetpot werd hiermee gevuld en van daaruit wordt er jaarlijks grif roet in het Rijnvogel-familiedag eten gestrooid. Maar gelukkig zijn Rijnvogels geen zwartkijkers, dus ging de traditionele dag coute-qe-coute ‘gewoon’ door. Geen zonnig terras. Geen tap en catering buiten. In de gezellige in oranjesferen uitgedoste

kantine moest de inwendige mens zich laven. Maar een liefhebber van een pannenkoekje kon altijd nog bij Truus terecht, die in een luw hoekje haar baksels voor de gretigen met volle overgave produceerde. Onze ‘muntendames’ Thessa en Dikkie hadden in de hal van de kantine een veilig heenkomen gezocht. Had de oorspronkelijke datum van 2 juni gehandhaafd kunnen blijven, was de buitenboel vast nog levendiger geweest. Maar de beslissingswedstrijd die het eerste elftal de week er voor moest afwerken, noopte de organisatie om het evenement een week te verschuiven. De twee eerste weekenden van juni hadden er twee van het meest feestelijke soort kunnen zijn. Het eerste weekend leek alles in zich te hebben, maar het echte feest- promotie naar de hoofdklasse - bleef toen jammer genoeg uit. Het tweede weekend in juni had in elk geval één feestelijke vastigheid in het programma staan: de opening van de nieuwe kleedkamers. Toch werd het - weer of geen weer - een geslaagd evenement. Het begon op woensdagavond met de wedstrijden die op de jaarveiling werden gekocht. Dikke pret. Donderdagavond werden in een volle kantine de kaarten vrolijk geschud en op vrijdagavond was het klutstoernooi een ware happening met een lekker sfeertje na afloop. De proloog was sowieso al succesvol.

Mooie vereniging Op de familiedag zelf was het moment suprème natuurlijk de opening van het nieuwe kleedgebouw waarin ok een massage- en fitnessruimte aanwezig zijn. Ruime materiaalberging is er voldoende aanwezig. Een verrijking voor het sportpark. Voorzitter Niek Jan van Kesteren was dan ook trots toen hij voor de officiële opening kort het woord nam. “Het is mede dankzij de vrijwilligers in onze mooie vereniging dat dit tot stand is gekomen”, prees hij de inzet van de noeste werkers vanaf het begin van het strippen van de oude kleedkamers tot aan het tot stand komen van het nieuwe gebouw. Twee mannen zwaaide hij speciale lof toe: Frans Houwer en Kees van Kampen. ‘Jullie hebben hier heel, héél veel uren in gestoken en dat verdient een enorme waardering’, stak hij het onvermoeibare duo de loftrompet. Vervolgens ontving de preses in grote dank een cheque van Chris Warmenhoven van Architectenbureau Stol. Eerder al was Chris de bedenker van ons mooie clubgebouw. Tijd nu om de openingshandeling te verrichten en na een welgemeend: ‘wat zijn jullie een mooie vereniging’, opende een lachende wethouder Willem van Duijn de nieuwste aanwinst. Weer een om trots en vooral ook zuinig op te zijn!


Grootste uitverkoop Grootste herenmode herenmode uitverkoop ooit gehouden ooit in in Nederland Nederland gehouden

Uitsluitend merkkleding! ! Uitsluitend IEUW! merkkleding! ESN TI ! EC W LL U O C IE E N ST ! UW W IE U N IE UINT DE Alle Business Kostuums van â&#x201A;Ź 349,- t/m â&#x201A;Ź 499,-

NĂş

129,-

NĂş

89,-

Maten 44 t/m 62, ook lengte en buikmaten!

Alle Kolberts van â&#x201A;Ź 199,- t/m â&#x201A;Ź 299,-

Pantalons van â&#x201A;Ź 109,- t/m â&#x201A;Ź 139,-

NĂş

Adenta tandprothese Specialist en

ekering

rz Alle ve

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

60,-

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

Overhemden - poloâ&#x20AC;&#x2122;s (t/m (t/m 8x8x XL) - sweatshirts - jacks â&#x20AC;&#x201C;- jassen overhemden â&#x20AC;&#x201C; poloâ&#x20AC;&#x2122;s XL) â&#x20AC;&#x201C; sweatshirts jacks-â&#x20AC;&#x201C;etc. etc. Uitsluitend merkkleding voor spotprijzen Uitsluitend merkkleding voor spotprijzen

Alexander Suits

www.tandenwinkel.com

Dorpsstraat 22, Noordwijkerhout (t.o. Witte Kerk) Geopend: di. t/m do. van 10.00 â&#x20AC;&#x201C; 17.30 uur, vr. van 10.00 â&#x20AC;&#x201C; 21.00 uur, za. van 10.00- 17.00 uur

SNUFFELMARKT ROELOFARENDSVEEN

Collectanten gezocht! Wolletje heeft nog nooit een aai gekregen. Wel een injectie met chemicaliĂŤn.

%F%JFSFOCFTDIFSNJOHLPNUPQWPPS WFSHFUFOEJFSFO0PLJOVXSFHJP )FMQNFFFONFMEVBBOBMTDPMMFDUBOU WPPSEFKBBSMJKLTFDPMMFDUFXFFLSPOE PLUPCFS (BOBBSXXXEJFSFOCFTDIFSNJOHOM DPMMFDUFPGCFM 

Zaterdag 16 en zondag 17 juni 10.00 - 16.00 uur

De Lasso 24, 2371 GX

Roelofarendsveen kom ook of huur een kraam info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

Twee-kamer appartement beschikbaar op bosrijk landgoed in Wassenaar. Met eigen entree, keuken en badkamer. Voor een gepensioneerde tuin/klusjesman die enkele uren per week werkzaamheden wil verrichten in en rondom huis en tuin. Gevoel voor natuur en het omgaan met dieren is essentieel. Brieven onder nummer 46 kunt u sturen naar de uitgeverij van deze krant: Uitgeverij Verhagen. O.v.v. Br.o.nr 46 Ambachtsweg 7A, 2222 AH Katwijk

ZONWERING

PROPERKIDS kinderkleding Op 15 juni de gehele dag

50% KORTING Open van 10.00-17.30 uur Hoogstraat 1a - Katwijk

SUMMER

SALE Menâ&#x20AC;&#x2122;s Fashion :: Hoofdstraat 73 | Noordwijk | T 071 364 70 36 Ę° Casual Wear :: Hoofdstraat 71 | Noordwijk | T 071 362 25 35


#""$$! $$ $ DONDER

##

BF6;B 99C BFH6HB& 99C -FF

-,F

#$

#

BFH6HB&H99C

##!

!"

#

$!"

#

#

BFH6HB& 99C BFH6HB& 99C BFH6HB&-,F 99C -,F

-,F

$$" $ "!!$ $#! " # ## G.GG<H4?71<GGDH7GDH<98GH1?4:GD3GC=E/>7@DC@>>GE G3GC(@@CH?1HB#F6HGEHB)F8;FF47 0?C7@@<H%H'-55"AFFH09H><G4.D>

 G9+GH9=DH2=3GC>GH7?2=G9+GH:<G9CGE 1<=D6D?11GCHDG/GEH7GGC1C=$>H<G3GC(@@C

  

@E:>DG<H=EH,;H+=D4?7(=E@D=G 7GDH*@ED@>D=>4.H+=D4?7*?CD :G9+GH9=DH3G<GH7?2=G9+GH:<G 9CGE 0?C7@@<H%HB-B5)A6H 09    ><G4. D>

  

   ""$!"

0?EH@<<GC/GGEAH@ED=H.9=>7=$DAH ?CD.?1G2=>4.AH?<<GH3G+G<AH DC@@/>4.9=7AH:@1?:AH1?<GD.GC

#!"$$!

D?*AH<G2GCHGEH<G2GC<??: ,6;6BAH,6B6BAH,6;AH.?G:(@E:GE GEH<?>>GH;6HGEH,H+=DDGC>

$# #$"

<<GC<G=H9=D3?GC=E/GEH+?@<> >D?*HGE ?*H<G2GC<??:AH??: G<G:DC=>4.6HGEH.@E23GC>DG<(@@C

##""$!

  ;6=$2=/H@*/G2G:DH7GDH'47H:?92>4.9=7 &6?7*?CD+EG>AH;'47H2=:AH B61GC>??E>H&F )F 5F8;FF47H 0?C7@@<H%H#"5AFFH

Collectanten gezocht!

B'F8;FF47H3@EH%HB-F,5A6H09H ?4:GD6HGEH?EG<<H(=EEGE3GC=E/ 0@>@HDC@@/6HGEH<98GH:?92>4.9=7 B#F B)F8;FF47H3@EH%HB-,B5A6H09H'' <G3GC(@@CH=EH@<<GH@*7GD=E/GE

  #!$! =/GED=$2>GH.G>DGC*=G<2 (@E:GEHGEH(@E:>DG<<GE !=3-H4?7(=E@D=G>HGEH.?G:GE

$$#$"$$!

=:GEAH:GC>GEAH>D?*AH<G2GCA 3@EH:<@>>=G:HD?DH7?2GCE /C??D>DGH:G9+GAH<@@/>DGH1C=$+GE

#"$!

!CG>>?=C>AH(?G:GE6HGE 3=DC=EG:@>DGEAHD3H1<@>7@ 7G9(G<> =EH2=3-H>??CDGEAH:<G9CGEHGEH>D=$<GE

"!"

<@::G6HHG<G:DC=>4.GH9=D3?GC=E/ GC:C=$/(@@CH=EH3G<GH7@DGEA :<G9CGEHGEH>??CDGE

"#!#$" =:GEAH:GC>GEAH !AHE?DGE 3@EH:<@>>=G:HD?DH7?2GCE <@/GH1C=$+GEAHGE?C7GH:G9+G

          

&F8B5FAH&F8;FFAH&F8;BFAH&F8;;FAH )F8B5FAH)F8;FFAH)F8;BFAH)F8;;FAH 5F8B5FAH5F8;FFAH5F8;BFAH5F8;;FAH FAH BFF8B5FAHBFF8;FFAHBFF8;BFAHBFF8;;FA 8;; AHB;F ;BF ;F8 B;F8B5FAHB;F8;FFAHB FAH B,F8B5FAHB,F8;FFAHB,F8;BFAHB,F8;;FAH 8;; AHB'F ;BF 'F8 FFAHB B'F8B5FAHB'F8; F B"F8B5FAHB"F8;FFAHB"F8;BFAHB"F8;;FAH 8;; AHB#F ;BF #F8 FFAHB F8; B#F8B5FAHB# FAHGD4-AHGD4-B)F8B5FAHB)F8;FFAHB)F8;BFAHB)F8;;  ?CD D>DGH@>> =7GEDHGGD:@7GC

C?? 9CGE >D?G<GEH=EH2=3GC>GH>D=$<GEAH:<G 2GCE 7? ?DH :HD >=G GEH>??CDGEAH3@EH:<@> :> >D9 H#H H?* 3GC:C=$/(@@CH1GCH' D9: 0?C7@@<H3@E@*H%H55A6H1GCH>3@ E@* 09   

Paco ging deze zomer voor het eerst met het vliegtuig. Dat was gelijk zijn laatste reis.1>D9GC: %F%JFSFOCFTDIFSNJOHLPNUPQWPPSWFSHFUFOEJFSFO 0PLJOVXSFHJP)FMQNFFFONFMEVBBOBMTDPMMFDUBOU WPPSEFKBBSMJKLTFDPMMFDUFXFFLSPOEPLUPCFS(BOBBS XXXEJFSFOCFTDIFSNJOHOMDPMMFDUFPGCFM 

 

 */G2G:DH7GDH'47H0@>@HDC@@/>4.9=7 &6?7*?CD+EG>AH;'47H2=:AH B61GC>??E>H&F )F 5F8;FF47H 0?C7@@<H%H5"5AFFH

 

â&#x20AC;˘ TE HUUR â&#x20AC;˘ TE KOOP â&#x20AC;˘ GEVRAAGD â&#x20AC;˘ AANGEBODEN â&#x20AC;˘ GEZOCHT â&#x20AC;˘ GEVONDENB'F8;FF47H3@EH%HB-'5)A6H09H'% B#F B)F8;FF47H3@EH%HB-5B5A6H09H &

 

/ 1> <H=E >DG <=E H,6;H? DG< @E: =EHD?1:@<=DG=DH6! E :G9+GH9=DH3G<GH7?2=G9+GH:<G9CG 0?C7@@<H%H,-55"A6H D> 09    ><G4.

  

    !H0!H0H0!

â&#x20AC;˘

EERHART Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

ZELF BOMEN â&#x20AC;˘ Student wil u graag helâ&#x20AC;˘OMGEZAAGD of flink pen met COMPUTER-

gesnoeid? Met onze prof. versnipperaar is het zo weg. 070-5111923 / 06-53794870 of mail Vuil tapijt? Laat het deversnipperaar@kpnvakkundig reinigen of mail.nl huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam 50-plusser SCHILInterieurverzorging, tel. DERT, SAUST en 070-5116612. behangt uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. Dak herstellen? Bouma/ Grundeken bellen! Lekker toerfietsen van5114674-5118394. Uw dak- uit Wassenaar en Voorspecialist! schoten? www.tcdekampioen.nl. Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huisSTEUNZOLEN. werkbegeleiding/bijles Erkend leverancier, lid aangeboden door ervaren Stichting LOOP, vergoeA/B student. Tel. 071- ding via zorgverzekeraar. 5616768. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en BC SIERBESTRA- Leiderdorp met Wim van TING Tegelwerk, met Zijp, tel. 071-5238468 of afvoer, gra-tis prijsopgave. 06-12028319. Tel. 06- 55321682. KLUIVERS SCHILDER-, stuc-, elektr-., loodgieterswerk. 06-22831691.

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

www.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. Mooi bruin cafĂŠ in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc... Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

PROBLEMEN. â&#x201A;Ź 15,p.u. Tel. 070-5114250.

VAN DER KROFT & â&#x20AC;˘VAN DER LANS OFFICE MANAGEMENT verzorgt op flexibele basis het secretariaat voor bestuurders, commissarissen, bedrijven, adviseurs. Huis met het Blauwe Dak Wassenaar, 070-5119001, www.office-managers.nl, info@office-managers.nl

WESPEN, PLAAG- â&#x20AC;˘ TE HUUR 2-KAMERâ&#x20AC;˘DIEREN, dienstverlening. APPARTEMENT op de Tel. 06-54948365 / 070- Veenburg in Sassenheim. 5115927. vofroessinghva- Aan het einde van de straat niterson.com het station. Grote zolder, ook geschikt als hobby/ GEVELRESTAURA- werkkamer. Beneden een TIE? Uithakken (slijpen) - berging. Keukenblok met voegen - reinigen - vaatwasser en gasstel. impregneren - knipvoegen Huursubsidie is mogelijk. - metselwerk - schoorste- Maandhuur: â&#x201A;Ź 720,-. Connen. Gratis advies en prijs- tact: 06-14399836. opgave 06-20897322. Spanje C. Blanca Altea, STRATENMAKER Royaal luxe 2 SLK-APP. voor uw tuin of oprit. direct aan zee, nog vrij Ruim 30 jaar ervaring. 26-6 t/m 10-7 en 26-7 t/m Leveren van alle materia- 11-8 voor weinig. Bel len. Schuttingen. Ook voor 06-53269340 voor fotoâ&#x20AC;&#x2122;s en kleine reparaties en afvoer. info. Tegen scherpe prijzen. Tel. 06-20897322. TE HUUR: GARAGE aan de Heemraadlaan, LeiOVERDEKTE STAL- derdorp. Tel. 071LING aangeboden voor 5411324. vouwwagen, auto, boot+trailer. Tel. SCHILDEREN, stuca06-14901810. doren, tegelen, laminaat, loodgieter. Tel. TE KOOP GARAGE 06-19110519. op garageplein Loevestein, Leiderdorp. Nieuw dak, zink, eigen afvoer en nieuw boeideel. 19,6 m2 (5,6 l x 3,5 br x 2,2 h). Vraagprijs â&#x201A;Ź 30.000,-, aanvaarding in overleg. Tel. 06-54994660.

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

â&#x20AC;˘

GARAGEBOXEN in â&#x20AC;˘Oegstgeest en Leiden. â&#x20AC;˘ Huurprijs v.a. â&#x201A;Ź 110,-. Inlichtingen: 06-20773480. Moet uw huis SNEL â&#x20AC;˘BEZEMSCHOON opge-

â&#x20AC;˘

leverd worden? Bel dan 070-5118889 / 06-20754889. Ook kopen wij schilderijen, porselein, LAMINAAT vakkundig gelegd incl. ondervloer en goud, zilver en kristal. plint. 06-21694855.

â&#x20AC;˘


Je wilt jezelf opladen, HE C S I R T K E L niet je fiets. EEN SE AL VOOR:

GA SNEL N GIANT DE AAR DE ALER!

…de stoerste

Joël

, 9 9 3 €1

Mario

FIET

Dave

Mijn papa is...

Voetballertjes van VV Katwijk

…de beste

…de allerbeste

Vaderdag bij Het Baken: Twist lite single

* De opgegeven afstand geeft een indicatie van de maximale actieradius onder de meest gunstige omstandigheden

COUPON 1

COUPON 2

Bij aankoop van een gebruikte fiets krijgt u bij inlevering van deze coupon een fietscomputer

Bij inlevering van deze coupon ontvangt u

GRATIS

Geldig van 11 t/m 16 juni 2012

kla a r!

Winkel:

Zuidstraat 65 T 407 16 68 Werkplaats: Elleboogstraat 23-25 T 401 34 94

Gilano

Ryan

Willem

Sander

Stef

Ruben

…de liefste

Jordi

Stephan …aardig

…de beste voetballer

…de liefste van de hele wereld

…een beetje lui

Timo …lief

Secr. Varkevisserstraat 37 - Katwijk T 071 401 30 01 www.hetbakenkatwijk.nl

bij aankoop van een nieuwe fiets

…de liefste van de hele wereld

…de sterkste

Operatie Teheran Prooi Joel C. Rosenberg! J. van der Baan!

10% KORTING

www.nicosfietsen.nl

…de liefste van de hele wereld

De Godvruchtige Hij zorgt voor u Avondmaalganger C.H. Spurgeon! Petrus Immens!

En nog veel meer moois...............

Nick

De k o ff ie st a at

Vaderdagtips! Bij aankoop van een spannend boek krijgt u een GRATIS actieboek! Denkt u ook aan de eenmalige uitgave van de Herziene Statenvertaling met psalmen en gezangen voor € 65.00

Aan vader ds Ruitenburg!

…de aardigste

Mattias

TOT 65 KM ACTIERADIUS*

Altijd al het gemak van een elektrische fiets willen ervaren? Met de aantrekkelijke prijs van Twist Lite Single wordt dit bereikbaar. De Twist Lite Single heeft een 26V 9Ah accu die zorgt voor ondersteuning tot 65 kilometer*. Daarnaast heeft de fiets 7 versnellingen waardoor je altijd de ideale trapstand hebt.

Wesley

LITHIUM ION ACCU (26V 9AH) SHIMANO NEXUS 7 VERSNELLINGEN V-BRAKE REMMEN

Verwen vader!! Nieuw binnen! Mooie cd’s en prachtige boeken! Of laat vader zelf zoeken! En verras hem met een kadobon van het Baken. Door ons prachtig voor vader ingepakt!

…heel lief

…lief


…een goede voetballer

…de liefste

Thijs

…stoer

…heel erg lief

Robin

Simon

Elias …aardig

…de liefste

Ramo

Wout …een goede voetballer

Leendert

…een goede voetballer

Julian

Marijn

Robin …de stoerste

Patrick

…de beste

Brandon

Mijn papa is...

Voetballertjes van VV Katwijk

…lief

…lief

Voor vader’s rust en ontspanning

X500

onderhoudsmiddelen voor boot, caravan of tent

Saidi

Zowel sportieve, recreatieve fietsers, fietsforensen als plezierrijders zullen de kwaliteiten van deze lichte en technisch hoogwaardige, innovatieve fietsgroep weten te waarderen.

Prijs: € 1199,-

1822.%,-216

…de stomste

+ 3 jaar verzekering GRATIS t.w.v. € 169,-

$//(69225&$5$9$121'(5+28'

L. van Duijn & Zn. Werkkleding, watersporten kampeerartikelen

T500

Haven 4, 2225 BH Katwijk ZH, telefoon 071- 401 28 32, fax 071- 401 48 03

Of je nu een sportieve of recreatieve fietser of een fietsforens bent, deze fiets biedt je een soepele en comfortabele rijervaring.

www.duijnstores.nl

van € 899,voor € 749,Zaterdag 16 juni

vaderdagaanbieding!

Jeroen

2 personen patat en twee snacks* voor maar € 4,50 4 personen patat en vier snacks* voor maar € 9,00

…de allerliefste

*keuze uit frikandel, kroket, bami, nasi of gewone kaassoufflé Openingstijden: Zondag en maandag gesloten dinsdag t/m donderdag van 12.00-23.00 vrijdag en zaterdag van 12.00-24.00

Hoornesplein 153a - 2221 BE Katwijk 071 402 64 85


REORGANISATIE

UITVERKOOP ALLES MOET WEG!!!

KORTINGEN

TOT WEL THE GIANT Langstraat 75 Wassenaar

OPENINGSTIJDEN: MAANDAG 11-6 GESLOTEN DINSDAG 12-6 TOT 21:00 WOENSDAG 13-6 TOT 20:00 DONDERDAG 14-6 TOT 20:00 VRIJDAG 15-6 TOT 21:00 ZATERDAG 16-6 TOT 18:00 and more...


PEN A L S N E N E EL B â&#x20AC;&#x2122; U E K A M D N Ã&#x2030; Ã&#x2030; R E D N O S E L L A â&#x20AC;&#x2122;

Vaste uitvoering

â&#x201A;¬ 1.998,Elektrische uitvoering

â&#x201A;¬ 3.198,Alle maten één prijs

$&7,( /X[H]RQH3RFNHWPDWUDV PHWPHHU]RQHODWH[DIGHNNLQJDDQEHLGH]LMGHQ

$IQHHPEDUHGXEEHOMHUVH\KRHVPHWULMNHOLMNHZROGRRUVWLNNLQJ #/-0,%4% "/8302).'3%4 %,%+42)3#(6%234%,"!!2 6!.% 6//2

80 of 90/200

÷

ELSYö

8#-%. 8#-

:OLANGDEVOORRAADSTREKT

Wablief?

%ENELEKTRISCHEBOXSPRINGVOORE 3OMSKOMJEPRECIESOPHETGOEDEMOMENT:OALSNU"OFT{EVEN7ANTDEZE ELEKTRISCHVERSTELBAREBOXSPRINGISSLECHTSDRIEMAANDENLANGVOORZIENVAN 62)7 1250$$/ ),50

 

 

 

 

 

 

 

EENONGELOO¾IJKEFEESTPRIJS/MDAT.ORMA DEOUDSTEBEDDENMAKERVANONS LAND SINDSKORTWEER.EDERLANDSIS VANDAAR $ITMOOIEAANBODISGELDIGVANMEITMAUGUSTUS 3TAPNUINDEWELDAADVAN(OLLANDS#OMFORT

%LMDDQNRRSYDQHHQVWDQGDDUGDIPHWLQJRIRSFP

RQWYDQJWXGHHPDWUDV*5$7,6

â&#x201A;¬1.25 JUBI 0,K LEU ORTI M NG

4-6*48&(t9),"58*+,""/;&&t5 t' 


Autocentrum van Egmond specialist in: Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

OCCASION VAN DE WEEK:

Verkoopteam

VW GOLF III CABRIO Bouwjaar 2000 met Elektrische kap!

Chevrolet Aveo 1.4 16v Bouwjaar 2009, 17.000 km!!!!

Een kleine greep uit ruim 50 auto’s: AUDI A6 3.2 FSI aut. 2008 VW Golf VI 1.4 TSI 2010 VW Golf VI 1.4 2011 VW Golf Plus FSI 2007 SEAT ALTEA 1.6 2004 VW Polo 1.4 16V 2008 VW Polo 1.4 16V 2010 VW Passat 1.6 2003 VW Fox 1.2 2006

€ 27.950,€ 18.950,€ 18.500,€ 12.950,€ 8.950,€ 10.500,€ 13.950,€ 6.950,€ 5.950,-

VW Polo bluemotion VW Bora 1.6 16V VW Polo 1.4 VW Polo 1.2 VW Polo 1.4 16V VW Golf IV 16V Mits. Space Star 1.3 Seat Arosa 1.4 Peugeot 206 1.6

2010 2003 2005 2002 2001 1999 2002 2003 2000

€ 13.950,€ 5.500,€ 5.950,€ 4.500,€ 2.950,€ 4.250,€ 3.950,€ 4.500,€ 3.950,-

EK VOORDEEL OP DIVERSE OCCASIONS

Of kijk voor alle auto’s op:

www.acvanegmond.nl

BRON: Deceunink NV

Zomerkriebels? nu vanaf € 250,-

Onze dealer in uw regio:

stapelkorting!* www.ploegkozijnen.nl www.starkozijnkatwijk.nl T. 0252 500 900 T. 071 408 86 78 Openingstijden showroom Starkozijn: maandag: 14:00-17:00 uur, di t/m vr: 09:00-17:00 uur, zaterdag: 10:00-14:00 uur De Roysloot 9i RIJNSBURG Eigen productie & montage * Vraag naar de voorwaarden

Goed uit

eten

Zomersferen bij restaurant De Zwaan

De chef-kok van De Zwaan heeft ook voor de maand juni weer een overheerlijk maandmenu samengesteld, met natuurlijk weer veel seizoensinvloeden. Het maandmenu biedt keuze uit twee voorgerechten en twee hoofdgerechten en gaat natuurlijk gepaard met een prima wijnadvies. Zo kunt u als voorgerecht kiezen tussen de salade met gepocheerde zalm en dille saus, of de Parmaham met groene asperges en vijgen. Een bijzondere combinatie, die smaakt naar de zomer! Hierna volgt een bouillon van kip, gelardeerd met een vleugje kerrie. Maar indien gewenst kunt u deze gang ook laten vervallen. Dan is het tijd voor het hoofdgerecht: kalfsribeye met pepersaus, of gebakken zeewolf met paprika en (Hollandse) garnaaltjes. Vis is natuurlijk een specialiteit van restaurant De Zwaan en de Zeewolf is werkelijk een topper uit het zomerassortiment. Een Noordzeevis met heel veel smaak en structuur, opgediend zonder saus, zodat de smaak van de vis goed naar voren komt. Bij dit alles drinkt u natuurlijk een passende wijn, zoals de Ermita Veracruz Verdejo, een fruitige Spaanse witte wijn. Bij het vleesgerecht hoort een steviger wijn, zoals de Barón de Ley Reserva, die goed smaakt bij de pepersaus.

R e s t a u r a n t

De Moerbei

Kreeftenarrangement in restaurant de Moerbei -

Glas bubbels Amuses 4 gangen kreeftenmenu Bijpassend wijnarrangement Koffie of thee Friandises

De prijs van het arrangement is € 89,50 p.p. Het arrangement is beschikbaar van 12 juni t/m 30 juni van dinsdag t/m vrijdag. De reservering kan uitsluitend telefonisch 071-5156898 onder vermelding ‘Kreeftenarrangement’

Nieuw geopend in Warmond ‘Bistro Napoleon’ www.bistronapoleon.nl

Dorpsstraat 5A, 2361 AK Warmond, tel. 071 – 515 68 98 www.demoerbeiwarmond.nl

EIGENTIJDS THAIS . Authentieke Thaise gerechten . Aparte bovenzaal voor diners, borrel, vergaderingen en bruiloften . In zomermaanden schitterend terras op water

Het dessert tenslotte is ook zomers: vers fruit met vanille ijs en karamelsaus. Een prima besluit van een uitstekend diner! Restaurant de Zwaan Boulevard 111 Katwijk aan Zee T 071-4012064 www.restaurantdezwaan.nl Botermarkt 20 Leiden www.buddhas.nl Voor reserveringen bel: 071 514 00 47 of mail: info@buddhas.nl Maandag gesloten. Dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur geopend.


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 12 JUNI 2012

Kippenloop feest van begin tot end Het kan weinig mensen meer ontgaan zijn. Op zaterdag 16 juni om 06.30 uur klinkt het startschot voor de achtste editie van de Kippenloop. Ook dit jaar weer een maximum van 6.000 wandelaars. En dat maximum is bereikt. Inschrijven kan dus niet meer. De Kippenloop zit vol. Voor de kuikenloop is deelname nog wel mogelijk.

Het zilveren team van het Pieter Groen op de finaledag van de Mission Olympic: Lisa Zwanenburg, Hilde Oudshoorn, Rianne Kraaijenoord, Janine Guijt, Judith Messemaker, Anouk Terhorst en Jolien Oudshoorn. Foto PR.

Zilver voor Pieter Groen Vrijdag 12 juni was de finale van de Mission Olympic in Amsterdam. De opening was in het Olympisch stadion, waar prins Willem Alexander het olympisch vuur ontstak en het belang van schoolsport nog eens goed onderstreepte. Pieter Groen had zich met twee basketbalteams geplaatst voor de finale. Uiteindelijk behaalde het meisjes eersteklasteam een fraaie derde plaats met een flink gehavend team. De twee beste speelsters mochten namelijk niet mee doen in verband met het Nederlands kampioenschap een dag later. Het meisjes schoolteam speelde drie poulewed-

strijden van 10 minuten, die allemaal gewonnen werden. Tegen het Leidsche Rijn College werd gewonnen met 10-4, het ST Maartenscollege verloor met 14-6 en het Thomas a Kempis college verloor met 12-6. Zo zagen de meiden van het Pieter Groen zich in de halve finale geplaatst tegen het Oostvaarderscollege. Pieter Groen was te sterk met een 10-2 overwinning. de speeltijd was echter steeds kort, slechts 10 minuten, waar netto slechts 7 minuten van overbleef. Dit was helaas in de finale ook het geval. Ondanks het feit dat er nog een uur speeltijd over was moest de finale ook in 7 minunten gespeeld worden, wederom

tegen het Thomas Kempis College, waar zij in de voorronde al van gewonnen hadden. Het team kwam 2-0 achter, maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. met een driepunter van Janine Guyt werd de stand 5-2. Maar de tegenstander scoorde ook een driepunter en de stand was weer gelijk. Daarna volgde er van Pieter Groen twee onnodige fouten, die volgens de regels gelijk resulteerden in 4 punten en stond het Pieter Groen dus ineens met 5-9 achter en nog maar een minuut speeltijd. Er volgde nog een score van de ploeg, maar die werd niet meer geteld en de finale was verloren. Resulterend in een mooie tweede plaats op de Olympische spelen voor scholieren.

Aantal UWV geregistreerde werkzoekenden Holland Rijnland neemt verder toe

Naast de Kippenloop dit jaar natuurlijk ook weer de Kuikenloop. De route voor een heel groot deel de route van de Kippenloop zodat de Kuikens niets van het feest hoeven te missen. Ook mensen die minder goed ter been zijn en voor wie de 10 km route te lang is, kunnen deelnemen aan de Kuikenloop. Voor de Kuikenloop kan nog wel ingeschreven worden. Maar ook voor de Kuikenloop geldt een maximum aantal deelnemers. In totaal kunnen 1.500 Kuikens om 11.00 uur van start gaan. Schrijf je dus snel in, want vol = vol. Inschrijven kan bij VVV Katwijk, Voorstraat 41, Running Center Katwijk, Princedwarsstraat 2A, Lopers Company, Burgsteeg 7 te Leiden en de winkels van zorg en Zekerheid in de regio. Bij de start van de Kuikenloop om 11.00 uur, wordt ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van Van Rhijn Bouw een ballonwedstrijd georganiseerd. Het kuikentje wiens ballon de langste afstand aflegt, is een iPod te winnen.

Finishfestijn Natuurlijk wordt het strandplein nabij restaurant de Zwaan weer omgetoverd tot een gezellig finishfestijn. Op een groot professioneel podium zorgen diverse bekende artiesten voor een feestelijke afsluiting van een gezellige wandeldag. De opening om 12.00 uur door een DJ van Willem van Zuilen Producties, brengt de stemming er vast goed in. Vervolgens is het de beurt aan de goochelclown Berry Merlin. Dit jaar ook weer van de partij is Alex. Bij de vele feesten en evenementen in Nederland en België is Alex een graag geziene gast. Om 14.45 uur bekendmaking van de opbrengst van de Kippenloop en

Garantie voor een muzikaal feest. Foto PR. Kuikenloop. De cheque van KIKA zal in ontvangst worden genomen door Anne Wilson, bekend van Holland’s got Talent en the Voice of Holland. En natuurlijk gaat zij ook zingen. Met de beste Nederlandstalige meezingers uit de ‘70’s, ‘80’s en ‘90’s staat het Superrr trio vervolgens garant voor feest! Superrr trio bestaat uit de twee broers Marc en Hans die samen met hun neef André, in 2005 een zanggroep startten. Geen onbekende voor de Kippenloop is Feesten met Jeffrey. Hij weet al een aantal jaar de voetjes van finishvloer te krijgen. Ook al heeft Jeffrey veelal de grote Nederlandse hits in zijn repertoire, hij zingt ook de altijd lekkere dance classics en de grote Golden Oldies. Van echte feestmuziek tot de superhits. Naast al deze bekende Nederlanders zorgen nog diverse artiesten voor vele soorten muziekaal vermaak. Kom dus naar het finishfestijn, verwelkom de wandelaars en feest mee! De eerste wandelaars worden rond het middaguur aan de finish verwacht, de laatste wandelaars zullen rond 18.00 uur de finish passeren. Om dit finishfestijn te kunnen realiseren zal de Boulevard van de Strandweg tot het Vuurbaakplein op zaterdag 16 juni van 09.00 tot ca. 19.00 uur worden afgesloten voor verkeer. De Strandpaviljoens en restaurant De Zwaan blijven bereikbaar.

Werkgelegenheid Holland Rijnland krimpt Uit de UWV Arbeidsmarktprognose blijkt dat de werkgelegenheid in arbeidsmarktregio Holland Rijnland in 2012 en 2013 krimpt. De bevolking in de leeftijd van 15 tot 65 jaar is, als gevolg van de vergrijzing, de laatste jaren langzaam aan het afnemen. De stijging van het aantal mensen – vooral ouderen en vrouwen – dat zich aanbiedt op de arbeidsmarkt is kleiner. Hierdoor daalt de beroepsbevolking. De banenkrimp is echter nog sterker dan de daling van de be¬roepsbevolking. Hierdoor neemt het aantal geregistreerde werkzoeken¬den in Holland Rijnland dit jaar met 11% en in 2013 met 4% toe tot 11.800. Landelijk neemt het aantal geregistreerde werkzoekenden ongeveer even sterk toe. Vorige week heeft UWV de jaarlijkse prognoses van de arbeidsmarkt bekend gemaakt. De voorspelling is gebaseerd op meest recente macro-economische cijfers van het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB gaat uit van een economische krimp van -0,75% in 2012 en een groei van 1,25% in 2013.

Zorg & welzijn belangrijk De verwachte economische groei heeft tot gevolg dat het aantal banen in Nederland in 2012 met 0,5% en in 2013 met 0,1% krimpt. In Holland Rijnland wordt een soortgelijke ontwikkeling verwacht. De werkgele¬genheid in Holland Rijnland daalt dit jaar met 0,5% en in 2013 met 0,2 %. Ondanks de afname van het aantal banen in

veel sectoren wordt er in 2012 en 2013 een lichte groei voorzien in de zorg & welzijn en de infor¬matie & communicatiesector. Vooral zorg & welzijn heeft met bijna 20% in deze regio een belangrijk werkgelegenheidsaandeel. Een meerjarige daling doet zich vooral voor bij openbaar bestuur, de financiële dienstverlening, de industrie en de bouw.

Beroepsbevolking neemt verder af Holland Rijnland behoort tot de regio’s in Nederland waar in 2012 en 2013 een verdere daling van de bevolking tussen de 15 en 65 jaar wordt verwacht. In geheel Nederland neemt deze bevolkingscategorie licht af. De stijging van de arbeidsparticipatie kan de daling niet opvangen. In Holland Rijnland zal de beroepsbevolking gemiddeld 0,15% per jaar afnemen.

Toelichting terminologie Werknemers zijn personen die arbeid verrichten tegen loon of salaris (Arbeidsrekeningen). De uitkomsten hebben betrekking op het totaal aantal banen van werknemers; mensen kunnen tegelijkertijd een baan hebben bij meerdere werkgevers. Alle banen tellen mee, ongeacht arbeidsduur. De Arbeidsrekeningen zijn ondermeer gebaseerd op gegevens uit de loonaangifte van werkgevers ten behoeve van de heffing van sociale premies en de Polisadministratie van UWV. * Niet-werkende werkzoekenden (NWW) De bij UWV actueel ingeschreven werkzoekenden (15-64 jaar) zonder werk of die minder dan 12 uur

per week werken met een inschrijfdatum, geen uitschrijfdatum én een ‘datum niet-werkend’ waarbij de reden van inschrijving gelijk is aan ‘niet werkend’ of ‘geen beroep op dienstverlening’. In dit rapport ‘werkzoekenden genoemd’ * Beroepsbevolking (CBS, Enquête Beroepsbevolking) Volgens deze definitie worden tot de beroepsbevolking gerekend: • personen die minstens twaalf uur per week werken, of • personen die werk hebben aanvaard waardoor ze minstens twaalf uur per week gaan werken, of • personen die verklaren minstens twaalf uur per week te willen werken, daarvoor beschikbaar zijn en activiteiten ontplooien om werk voor minimaal twaalf uur per week te vinden (het is daarbij niet relevant of men al dan niet bij UWV staat ingeschreven als werkzoekende). Personen van de beroepsbevolking die minstens twaalf uur per week werken, worden tot de werkzame beroepsbevolking gerekend. Personen van de beroepsbevolking die niet of minder dan twaalf uur per week werken tot de werkloze beroepsbevolking. Als leeftijdscriterium geldt 15-64 jaar. * NWW-percentage De omvang van het aantal nietwerkende werkzoekenden uitgedrukt als percentage van de beroepsbevolking. * Participatiegraad De bruto participatiegraad omvat de werkzame en werkloze beroepsbevolking (15-64 jaar) in procenten van de bevolking (15-64 jaar).

Informatie van de gemeente Katwijk De wekelijkse bekendmakingen leest u in de Katwijksche Post, Rijnsburger en op de gemeentelijke website, www.katwijk.nl. Klik op ‘gemeentepagina’ onderaan in de blauwe golf onder het kopje ‘actueel’. Via de link www.overheid.nl kunt u zich ook aanmelden voor een gratis ‘e-mailservice bekendmakingen’. U ontvangt dan de meest recente lokale en regionale bekendmakingen in uw mailbox.

Prijzenregen voor The Flying Stars

Enorme vreugde onder de meisjes van majorettevereniging The Flying Stars. Foto PR.

Afgelopen zaterdag 9 juni organiseerde majorettevereniging Desiree N.N.O alweer het 25e concours in sporthal Cleijn Duin. Verenigingen vanuit de regio, maar ook verenigingen uit Amsterdam, IJsselmuiden en Dokkum deden aan deze wedstrijd mee. Natuurlijk konden de solisten en zes pelotons van majorette en twirlvereniging The Flying Stars uit Katwijk niet ontbreken. ’s Ochtends was het de beurt aan de solisten. Zij behaalden mooie resultaten. Na de middagpauze stonden alle pelotons startklaar. Vijf van de zes pelotons zitten midden in hun voorbereiding voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk, straks in oktober. Hoewel het jongste peloton vorig jaar ook Nederlands Kampioen is geworden, gaan zij niet naar het EK. Europees gezien zijn er nog niet van die jonge deelnemers. Ontzettend knap dus wat deze meiden hier in Nederland al klaar weten te spelen. Dankzij intensieve trainingen elke week stonden alle pelotons van The Flying Stars super strak en energiek op het veld afgelopen zaterdag. Dit zag de jury ook. Alle inzet werd beloond. Ieder peloton van The Flying Stars behaalde bij de verschillende onderdelen een eerste plaats. Maar liefst zes bekers mochten zij meenemen.

Behalve de intensieve trainingen zijn de meiden druk bezig geld in te zamelen voor de reis naar Frankrijk. Iedere deelneemster moet namelijk een flink bedrag betalen om uit te mogen komen voor haar land. Ze hebben met hard werken (cakejes bakken, rommelmarkten, kraamcadeautjes maken, sponsors benaderen enz.) al een behoorlijk bedrag opgespaard, maar dit is lang niet genoeg. Wilt u ons financieel helpen, of meer informatie over de vereniging kunt u mailen naar: jellymarel@hotmail.com. Graag willen wij van de gelegenheid gebruik maken alle bedrijven die ons tot nu toe al ondersteunen ontzettend bedanken: Spaarbank Fonds, Tandartspraktijk de Triangel, Jongeneel Transport, Tandartsenpraktijk Rijnsburg, Accountants van Wezel, Hans v.d. Plas Schilders, Mart Kralt, Peter Lux Schilder en Afwerkingsbedrijf, SpotExpress,TRS Transport, Kuyt AGF Valkenburg, Aandewiel Sport, Boekhandel vd Berg, Brasserie Ouwersloot, DC Dance, De IJsbonbon, Dirk’s Vishandel, Esprit Katwijk, Foto Kruyt, Gertjan de Best Kappers, Het Wapen van Kattuk, Juwelier de Zwart, Kam Sam Chinees Restaurant, Kapsalon Willem Peursum, Keurslagerij Bob Owel, Pluimgraaf Mode en Sport, Snackbar J van ’t Zelfde, Strandpaviljoen ’t Wantveld, Strandpaviljoen Westerkim, Studio Ronkes Fotografie, Westland Bloemen Export

<ZZ[db `^cYZgZc Kijk op redeenkind.nl en sponsor een kind www.redeenkind.nl

tel. 038 - 4604648 • giro 1599333 • Zwolle

Fietsdriedaagse naar augustus Organisator wijkvereniging Noord-Noord/Oost heeft vorige week besloten de traditioneel in juni gehouden fietsdriedaagse voor één keer te verplaatsen naar het einde van de zomer. Normaal gesproken fietsen de liefhebbers in juni door de regio maar door de veelheid aan activiteiten in deze periode komt het sportieve evenement in de verdrukking. ‘We hebben er lang over nagedacht maar het EK en de Visserijdagen

zijn op dit moment onze grootste concurrent, leuke evenementen waar veel mensen naartoe trekken. Uiteraard laten we de driedaagse wel doorgaan, maar dan in de laatste week van augustus, direct na de Katwijk-binse Feestweek’, zegt organisator Zus Krijgsman. De fietsdata zijn van maandag 27 augustus tot en met donderdag 30 augustus, welke ook meteen de slotavond is. Via de diverse media is te vernemen hoe en waar deelnemers zich tegen die tijd kunnen inschrijven.

EETCAFE FLIPPER zoekt

2 recreatiemedewerkers voor de periode van 5 juli t/m 5 september Je bent minimaal 18 jaar en volgt of je hebt afgerond de opleiding SPW4 Activiteiten begeleiding. Je taak bestaat uit het organiseren en begeleiden van activiteiten voor jongeren tussen de 5 en 20 jaar oud. Voor verdere informatie neem je contact op tussen 17.00 en 19.00 uur met: J.C. Teeuwen telefoon: 06 51229565 of stuur een mail naar jcteeuwen@snelnet.net Eetcafe de Flipper is gevestigd op: Camping Solassi Duinschooten 14 2211ZC Noordwijkerhout


...alles in huis Makelaardij Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 02 www.hoevensmakelaardij.nl

Assurantiën Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 01 www.hoevens.nl

Makelaardij/Assurantiën Dorpsstraat 48 2211 GD Noordwijkerhout Tel. 0252 34 86 61 www.hoevens.nl

Katwijks Hypotheekhuys Zuidstraat 135 2225 GV Katwijk aan Zee Tel. 071 202 02 04 www.katwijkshypotheekhuys.nl

Wordt u de nieuwe eigenaar naaar van van één één van van deze deze w woningen? oningen?

Dan scoort u bij ons

€ 10.000,-*

Actie loopt t/m de EK-finale (1 juli 2012)

SCOOR MEE MET HOEVENS!

Te gebruiken voor keuken, badkamer etc. * Vraag naar de voorwaarden.

Rente vanaf

Katwijk Abeelplein 31

Valkenburg Prof. Dr. W. Glasbergenlaan 7

2,8%

7FSSBTTFOESVJNF WFSIPPHEFLBQ FOHF[FMMJHF UVTTFOFFOHF[JOTXPOJOHNFUWFFM BVUIFOUJFLFFMFNFOUFO PQHFXJMEF XPPOMPDBUJFJOIFUDFOUSVNWBO ,BUXJKLBBO[FF

&FOCVJUFOLBOTPNSVJNUF XPOFOJOFFOSVTUJHFFOHFMJFGEF PNHFWJOH%F[FBBOUSFLLFMJKLFFO TDIFSQHFQSJKTEFXPOJOHNBHVOJFU missen.

variabel

t"BOHFCPVXEFLFVLFONFU TUJKMWPMMFHFNPEFSOJTFFSEF IPFLJOSJDIUJOHFOJOCPVXBQQ tTMBBQLBNFSTFOMVYF SVJNF CBELBNFS t%BLPQCPVXXBBSEPPSOPHFFOT LBNFSTUFDSFÑSFO[JKO t;POOJHQMBBUTNFUTUFOFOCFSHJOHFOBDIUFSPN

t8PPOPQQFSWMBLDBN, inhoud DBN t3PZBMFXPPOLBNFSFOPQFO keuken tSVJNFTMBBQLBNFSTPQEFF WFSEJFQJOH t(SPUF[PMEFS NFFSEFSFLBNFST mogelijk t4DIPMFO VJUWBMTXFHFOEJDIUCJK1BSLFSFOHFFOQSPCMFFN t7WEVCCFMHMBTFOIPVUFOBMVNJOJVNLP[JKOFO

Vraagprijs: € 299.000,- k.k.

Vraagprijs € 255.000,- k.k.

Katwijk Hartweg 59

Katwijk Dillenburgdreef 2

(PFEPOEFSIPVEFO FFOHF[JOTXPOJOHNFUCFTDIVUUF SVJNFBDIUFSUVJO BMXBBSFYUSBHSPUF TUFOFOCFSHJOHNFUBDIUFSPN

KAMPIOEN IN HYPOTHEKEN!

t0QFFONPPJFQMFL JOEFXJKL 3JKOTPFWFS OBCJKEFEVJOFOFOIFU strand gelegen t&YUSB WFS HSPUFTUFOFOCFSHJOH NFUBBOTMXBUFSHBTFMFLUSB t$PNQMFFUJOHFSJDIUF MJDIUF keuken, modern sanitair tHSPUFTMBBQLBNFST FWFOUVFFM XFFSTMLWBOUFNBLFO

t7BTUFUSBQOBBSFWFSEJFQJOH BMXBBSSVJNF[PMEFSLBNFSNFU dakkapel

t3VJNF TGFFSWPMMFXPPOLBNFS PQFO XPPO LFVLFONFUMVYFJOSJDIUJOHFO app. tSVJNFTMBBQLBNFSTPQEFFWFSE SVJNF[PMEFSLBNFS HSPPUEBLLBQFM FOJOMPPQLBTU t*OHFNPEFSOJTFFSE0BOJFVXFLFVLFOFOTBOJUBJS WMPFSFOFOTQBDIUFMQVU[XBOEFO t(FMFHFOBBOFFOBVUPWSJKQMFJOFOFFOBVUPMVXFTUSBBU QBSLFFSHFMFHFOIFJEOBBTUWPPSEFVS t3VTUJHF NBBSDFOUSBMFMJHHJOHUFOPQ[JDIUFWBO,BUXJKL;FFFO CJKWVJUWBMTXFHFO

Vraagprijs € 289.500,- k.k.

Katwijk Koningin Julianalaan 16 0QTUFFOXPSQBGTUBOEWBOIFU LMFJOTDIBMJHFXJOLFMDFOUSVN i#PTQMFJOw OJFUWFSWBOIFUTUSBOE FOEFEVJOFO HFMFHFOWFSSBTTFOE SVJNF WJKGLBNFS NBJTPOOFUUFNFU eigen opgang. t8PPOPQQFSWMBLDBN en JOIPVEDBN t3PZBMFFFU[JULBNFSFOUXFF CBMLPOTBBOWPPSFOBDIUFS[JKEF t0QEFWFSEJFQJOHNBBSMJFGTU TMBBQLBNFSTFOMJDIUFCBELBNFS t;PMWFSEJFQJOHHSPUFOEFFMTCFWMPFSEWPPSFYUSBCFSHJOH t(SPUFOEFFMTWWMBNJOBBUWMPFSFO t3PZBMFTUFOFOCFSHJOHPQEFCFHBOFHSPOE

%F[FXPOJOHNPFUVHFXPPOWBO CJOOFO[JFO3PZBMF UPUJOEFQVOUKFT WFS[PSHEFIPFLXPOJOHNFUWPPSUVJOFO CFTDIVUUF[POOJHFBDIUFSUVJO XFTUFO BMXBBSUPFHBOHUPUEVCCFMFTDIVVS

Vraagprijs 282.500,- k.k.

Katwijk Ankerplaats 164 /FUCVJUFOBMMFESVLUFWBOIFU DFOUSVN NBBSUPDIPQMPPQ GJFUTBGTUBOEWBOTUSBOE EVJOFO FOXJOLFMT PWFSEFHFIFMFFFO UFWFOTIPPHTUFFUBHFHFMFHFO QFOUIPVTF N 6JUFSBBSEJTIFU HFCPVXWWFFOMJGUJOTUBMMBUJFFOFFO grote berging in het onderhuis.

Katwijk De Krom 128 %SJFLBNFSIPFLBQQBSUFNFOU NFUUXFF[POOJHFSVJNFCBMLPOT HFMFHFOBBOEFSBOEWBOEFXJKL 3JKOTPFWFS EJDIUCJKVJUWBMTXFHFO TQPSUWFMEFOFOIFULMFJOTDIBMJHF XJOLFMDFOUSVNi)PPSOFTQMFJOw

t;FFSSVJNFIPPGETMBBQLBNFS WI LBNFST NFULBTUFOXBOE FSVJNF slaapkamer t3PZBMF MJDIUFMJWJOHWBODBN¤ t$PNQMFUF IPFL LFVLFONFUJOCBQQFOMJDIUTBOJUBJS t&FOTFQBSBUFDPNQVUFSLBOUPPSSVJNUF t%F[FFS[POOJHFUFSSBTTFO[JKONFUFMLBBSWFSCPOEFO CJFEFO WFFMQSJWBDZ IFFSMJKLWSJK[JDIU

t8PPOPQQFSWMBLUFDBN. t(FMFHFOPQFWFSEJFQJOH WBOLMFJOTDIBMJH BQQBSUFNFOUFODPNQMFY t(F[POEF7WF MJGUJOTUBMMBUJF BBOXF[JH t3VJNFXPPOLBNFSNFUWFFMMJDIUJOWBM 6WPSNJHFLFVLFONFU MVYFJOSJDIUJOHFOJOCBQQ t(SPUF IPPGE TMBBQLBNFSFOQSJNBF MPHFFSTUVEFFSLBNFS

Katwijk Koraal 18 /BCJKVJUWBMTXFHFO TQPSUWFMEFO FOPQLPSUFBGTUBOEWBOIFU )PPSOFTQMFJO JOEFLJOEWSJFOEFMJKLF XJKL3JKOTPFWFSHFMFHFO BBOUSFLLFMJKLFFFOHF[JOTXPOJOH t8PPOPQQFSWMBLUFJTDBN¤ JOIPVEDBN© t%PPS[POXPPOLBNFS IBMGPQFO LFVLFONFUNPEFSOFJOSJDIUJOH t#FTDIVUUF [POOJHFBDIUFSUVJO UFWFOTBGHFTMPUFOWPPSUVJO t7PPSHFWFMHFWPFHE 1MBUUF EBLFOWFSOJFVXE 

t4QBDIUFMQVU[FOHMBTWF[FMXBOEFO HSFOFOIPVUFOWMPFS XL

Vraagprijs € 209.000,- k.k.

Vraagprijs € 349.500,- k.k.

Vraagprijs € 212.500,- k.k.

Vraagprijs € 269.000,-

Katwijk Melkweg 39

Katwijk Sirius 34

Katwijk Sluisweg 67

Katwijk Koraal 30

Nabij het strand gelegen royaal driekamerappartement met groot, zonnig balkon op het zuiden en ruime garagebox. t(FMFHFOPQEFEFWFSEJFQJOH WBOFFOLMFJOTDIBMJHBQQBSUF NFOUFODPNQMFYi%F(SPUF#FFSw t"BOEFSBOEWBOEFXJKL3JKOTPFWFS NFUVJU[JDIUPQIFUQBSL PQ MPPQBGTUBOEWBOIFUTUSBOE t)FUBQQBSUFNFOUJTDBN XPPOPQQFSWMBLUF EFMJWJOHJTDB N! tHSPUFTMBBQLBNFST,FVLFONFUMJDIULPFQFM CJKLFVLFONFU BBOTMXBTBQQ(SPUFCBELBNFS t.BLLFMJKLUFCFSFJLFO SVJNFHBSBHFCPYNFUFMFLUSJTDIFEFVS

Vraagprijs: € 349.000,- k.k.

WWW.HOEVENSMAKELAARDIJ.NL

*OEFXJKL3JKOTPFWFSXFTU BBO FFOXPPOFSGNFUQMBOUTPFO en speeltoestellen gelegen, aantrekkelijke, door de jaren heen HFNPEFSOJTFFSEFFFOHF[JOTXPOJOH NFU[FFS[POOJHFBDIUFSUVJO ;;0 NFUTUFOFOCFSHJOHFOBDIUFSPN

7FSSBTTFOESVJNF IBMGWSJKTUBBOEF XPOJOHNFUEJFQFWPPSUVJO [POOJHFBDIUFSQMBBUTFOSJBOU [POOJHEBLUFSSBT#JKEFXPOJOH IPPSUFFOSVJNFCFSHJOH"DIUFS EFXPOJOH CFWJOEU[JDIFFO SFDFOU WPMMFEJHHFNPEFSOJTFFSE zomerhuis met uitstekende WFSIVVSNPHFMJKLIFEFO

t-JDIUFXPPOLBNFSNFUPQFO keuken, t7JFSSVJNFTMBBQLBNFST t8PPOPQQFSWMBLUFJTDBN¤ t%FXPOJOHJTHFIFFMWPPS[JFOWBO EVCCFMHMBT t;FFS[POOJHFUVJO PQOJFVXCFTUSBBUJO t%BLCFEFLLJOHTDIVVSJOWFSOJFVXE t-VYFDPNQMFUFLFVLFOFOWFSOJFVXEFCBELBNFS 

t8PPOPQQFSWMBLUFJTDBN t*OIPVEWBOEFXPOJOHJTDBN t)FUCPVXKBBSWBOEFXPOJOHJTDB t%FXPOJOHJTHFEFFMUFMJKLFWPPS[JFOWBOEVCCFMHMBT t%F$7DPNCJLFUFM3FNFIB t)FU[PNFSIVJTJTJOWPMMFEJHHFSFOPWFFSE t8PPOPQQFSWMBLUF[PNFSIVJTJTDBN JOIPVEN

Vraagprijs € 265.000,- k.k.

WWW.HOEVENS.NL

Vraagprijs € 287.000,- k.k.

*OEFXJKL3JKOTPFWFS OBCJK VJUWBMTXFHFOFOOJFUBMUFWFS WBOIFU)PPSOFTQMFJOHFMFHFO FFOHF[JOTUVTTFOXPOJOHNFU BBOHFCPVXEFCFSHJOHBBOEF WPPS[JKEF t3VJNF UVJOHFSJDIUFXPPOLBNFS DBN UPPHOBBSIBMGPQFO keuken tQSJNBTMBBQLBNFSTPQEF FWFSEJFQJOHFOFFOSVJNF badkamer t(SPUF PQFO[PMEFSNFUWFMVYWFOTUFS .PHFMJKLIFJEWPPSIFUDSFÑSFOWBOPGLBNFST t"BOHFCPVXEFCFSHJOHBBOEFWPPS[JKEF t;POOJHF CFTDIVUUFBDIUFSUVJOPQIFUXFTUFO

Vraagprijs: € 274.000,- k.k.

WWW.KATWIJKSHYPOTHEEKHUYS.NL

KS_week_24_12  

Detailhandelvisie ELKE WEEK GRATIS IN 16.000 BRIEVENBUSSEN IN HEEL KATWIJK Katwijk gaat voor ‘Zoeken in Balans’ bij Holland-Rijnland Route B...