Page 1

Dinsdag 15 mei 2012 - 23e jaargang nr. 20

Masterplan Katwijk aan Zee: denkt u mee? Katwijk aan Zee als hĂŠt centrum voor onze gemeente. Vier varianten geven een impressie van Katwijk aan Zee in de toekomst. Hoe zou het eruit kunnen zien? Kom de varianten bekijken. Vertel ons wat u ervan vindt. Geef ons uw mening, denk en praat mee. De reacties worden betrokken bij de verdere planvorming. U bent van harte uitgenodigd voor de inloopmiddag op woensdag 23 mei tussen 15.00 en 18.00 uur. Komt u naar het Kerkelijk Centrum Het Anker, Voorstraat 72-74, Katwijk aan Zee. Bent u niet in de gelegenheid naar Het Anker te komen? U kunt de vier varianten vanaf 23 mei als download bekijken op www. katwijk.nl. Daarna kunt u uw reactie mailen naar bsv@katwijk.nl. De reactietermijn sluit op woensdag 30 mei. Ook uw digitale mening wordt betrokken bij de verdere planvorming. Uw mening telt!

KATWIJK SPECIAAL

DEZE WEEK Behoorlijk wat oppositie tegen evenementenplein

Redactie: 06-41517975 • redactie@katwijkspeciaal.nl

Advertenties: (071)4022901 • advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorging: (071)4022901 • verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

VIP en Steunpunt Mantelzorg betrekken nieuwe werkplek

ELKE WEEK GRATIS IN 16.000 BRIEVENBUSSEN IN HEEL KATWIJK

KRB kiest zee

Rouwkamer met de sfeer van een huiskamer

Getijden

Verbouwing oud stalgebouw trekt de aandacht

Het dak er af, wat nu?

Afgelopen zaterdag 12 mei heeft de Katwijkse Reddings Brigade (KRB) een oefening gehouden i.s.m. de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Tijdens deze oefening werd geoefend op het branding varen en het maken van zoekslagen. Tevens werd het ‘peacen’ geoefend, dit houdt in dat al varend door de redders overgestapt kan worden tussen twee boten. Voor de KRB was dit de laatste winteroefening voorafgaand aan het zomerseizoen. De KRB staat namelijk ook in de winter dag en nacht paraat om strandbezoekers en watersporters te helpen in nood. Van juni tot en met september zullen de strandwachten weer actief zijn op het strand. De opstappers van KNRM Katwijk namen deel aan de oefening met de reserve reddingboot van het type ‘ Atlantic 21’ en de waterscooter. De reddingboot ‘De Redder’ ligt op dit moment voor onderhoudswerkzaamheden in Texel. Door deze oefening konden de opstappers kennis en ervaring op doen door het varen met zo’n type boot. Op de website van de KRB stond vermeld dat de oefening werd geĂŤvalueerd als succesvol. (foto: G. Onderwater)

Hoog Di. Wo. Do. Vr. Za. Zo. Ma.

15 mei 16 mei 17 mei 18 mei 19 mei 20 mei 21 mei

-------/12.23 00.48/13.22 01.48/14.12 02.23/15.01 03.12/15.38 03.48/16.13 04.22/16.49

*tijden Meetpost Noordwijk

Di. Wo. Do. Vr. Za. Zo. Ma.

15 mei 16 mei 17 mei 18 mei 19 mei 20 mei 21 mei

07.31/20.37 08.34/21.37 09.57/22.37 10.57/23.16 11.41/23.56 12.21/------12.41/00.15

Laag

Wijkvereniging Koestal/Overduin en Zanderij jubileert

Gezellig onderonsje in een volle bak ‘Ik had er slapeloze nachten van’, bekent Geertje Remerij (85) ĂŠĂŠn van de oprichters van de wijkvereniging (toen nog) Koestal/Overduin. Tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum las zij in een gezellig volle zaal in De Coligny de door haar geschreven historie van de vereniging voor. Zaterdag 12 mei was de dag waarop deze historie een mijlpaal bereikte.

de zaal Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Jan die samen met veel vrijwilligers het fundament van hun club vormen. Het was een van de hoogtepunten van het supergezellige onderonsje waarbij ook enkele raadsleden acte de prĂŠsence gaven.

Door Piet van Kampen

Door Piet van Kampen De blikvanger staat op het terrein aan de Rijnstraat 146. Toen in 1880 de eerste spade de grond in ging om er een koeienstal te bouwen, was de familie van der Gugten de eerste eigenaar. Het gebouw stond daar in betrekkelijke eenzaamheid, want pas in 1908 werd het ruime woonhuis aan de straatzijde (toen nog de Achterkerkweg hetend) gebouwd. In een later stadium werd het door de gezusters van der Gugten bewoond die er ook een kleine negotie in melk- en zuivelproducten hadden. Tevens stond er op het terrein een bloemenkas waar de klant zelf de bloemen kon aanwijzen die men geplukt wenste om moeder de vrouw zo maar te verrassen of voor een feestelijke gelegenheid. De laatste van der Gugten Nico, verkocht het markante woonhuis samen met de stal op het erf en de nieuwe eigenaars Johan de Groot en Patricia Torrance zijn er dol gelukkig mee. ‘We zijn er verliefd op’, laat Patricia nog maar eens nadrukkelijk weten.

Ondernemers Het paar dat vier zoontjes heeft, hebben beiden het ondernemersbloed in de aderen. Johan als pro-

jectmanager en Patricia runt in Den Haag als eigenaresse het grafisch ontwerpbureau T2 Ontwerp. Op hun zoektocht naar geschikte woonruimte met daarbij de gewenste kantoorfaciliteiten, viel hun beider oog uiteindelijk op het pand waar zij nu wonen. ‘Mooie ruimte, goed bereikbaar en ideaal om te wonen’, licht de onderneemster hun keuze toe. Maar de eveneens belangrijke insteek om de aankoop te doen was de mogelijkheid om van de nostalgische stal een kantoorcomplex te maken. Beide ondernemers hebben na de verbouwing dan hun eigen ruimte van waaruit zij de onderneming kunnen runnen.

Authentiek De grijze dakpannen mogen er nu

V H A E G AR M E E O TS LP D E A N G D

Waar meer dan honderddertig jaar geleden de koeien overwinterden en sinds een halve eeuw het gebouw als berging en garagebox dienst doet, krijgt het na deze zomer een nieuwe functie. Vanwege een verbouwing om het pand voor de nieuwe bestemming ‘panklaar’ te maken moesten de pannen van het dak en trekt het geraamte regelmatig nieuwsgierige blikken.

dan tijdelijk wel zijn verwijderd, maar het authentieke karakter zal weer herkenbaar zijn als de verbouwing gereed is. De grijze pannen krijgen hun vertrouwde plekje weer terug. Wel zal er aan de voorzijde wat meer beglazing komen en een entree voor de kantoren en de ontwerpstudio. ‘Maar van overlast of extra drukte zal men nauwelijks last ondervinden’, voorziet de grafisch ontwerpster die samen met het gezin de vorige woonplaats Oegstgeest maar al te graag voor Katwijk inruilde. Als over enkele maanden de verbouwing gereed is, gaat het ondernemerspaars figuurlijk uit hun dak. Maar de oude pannen van de voormalige stal zullen er zeker dan weer op blijven liggen.

J.M. van Steijn & Zn

‘Heb ik het nou wel goed opgeschreven?’ vroeg zij zich zelf vele malen af voordat zij haar script goed had bevonden. ‘Ik heb er nachten niet van kunnen slapen’. De nog vitale dame kon na afloop van haar voordracht die hier en daar een snufje humor bevatte, met een gerust hart van een drankje gaan genieten. In volgelvlucht, maar desalniettemin behoorlijk goed gedetailleerd had Geertje de geschiedenis geschetst van de vereniging; vanaf de oprichting tot aan het moment waarop het gloednieuwe onderkomen in gebouw De Coligny vorig jaar werd betrokken. Als ĂŠĂŠn van de weinigen heeft zij alles van nabij meegemaakt. Het eerste bescheiden onderkomen in Het Trefpunt, de brand in 1976, de paar ‘gezellige jaren’ in het tijdelijke onderkomen in

TUINPLANTENMARKT

De beste kwaliteit tegen een ouderwets leuke prijs.

De hamer overgedragen Kort geleden droeg Jan van Beelen de voorzittershamer over aan Harry Hooijmans. De voormalige preses die al zesentwintig jaar lid is

Ook uw folder huis aan huis, of heeft u geen folders ontvangen?

Inkoper Bloemen / Planten Heyer Blomstergrossisten

Bel nu (071) 402 29 01 www.uitgeverijverhagen.nl

J.M. van Steijn & Zn. U vindt ons op de Rijnsburgerweg 17 - Voorhout (de weg bij de dokterspost t.o. benzinestation G. Dol)

Tel. 0252 210252

/)922-)8328:%2+)2#

0QFOJOHTUJKEFONBUN[BtWSJKEBHLPPQBWPOE

Barbecue bij Wijkvereniging Hoornes-Rijnsoever 9MXKIZIVMN:IVLEKIR^SVKHIQIXKVSXI MR^IXZSSVHILELZIVWTVIMHMRK )IR+6%8-7I\IQTPEEVOYRXYLEPIRFMN LIXKIQIIRXILYMW-RJS'IRXIV2SSVH[MNO 1EVOIXMRK&SIOLERHIPZERHIV1IIVIR 8[MR8S[RMRHI,SSJHWXVEEX >SPERKHIZSSVVEEHWXVIOX

Barbecuen bij Wijkvereniging Hoornes-Rijnsoever, en wel op zaterdagavond 26 mei in de Van Houtenstraat 1. Katwijk. Aanvang van de barbecue is 20:00 uur. Kosten zijn â‚Ź 12,00 per persoon. Betalen bij inschrijving bij John Guyt in het Wijkgebouw. Maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur. Donderdagavond van 19:00 tot 21:00 uur. Zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur en Zaterdagavond van 22:00 tot 24:00 uur. John Guyt, tel.: 06-2468223. Producten bij de Barbecue zijn: SatĂŠ; Shaslick; Karbonade; Hamburger; Garnalen Spies; Zalm; Huzaren Salade; Stokbrood en Kruidenboter. Inschrijving sluit op zaterdag 19 mei.

Reebokje in de Rijn

Junior vormgever / allround DTP-er Uitgeverij Verhagen

Vanaf 27 april

ke Laat u oo TFO WFSSBT assen! in onze k

van ‘zijn’ club waarvan negen jaar als voorzitter, vond het tijd om een stapje terug te doen. Vanwege de vele verdiensten voor de wijkvereniging werd Jan op deze feestelijke middag in een volle, gezellig versier-

BIJ DEZE KRANT

V O O R H O U T

Moderne planten, aangeboden in een ouderwets gezellige kas. Echt alle bloeiende eenjarige voor in potten, bloembakken, hanging-baskets, ook voor in de tuin. ens

sporthal Cleijn Duin. De feestelijke hoogtepunten maar ook het overlijden van diverse leden bleven in het levensverhaal van de vereniging niet onbesproken.

Wethouder Thijs Udo, was vandaag de rol van loco-burgemeester toebedeeld om van Beelen te decoreren. De sfeer werd onder het genot van (natuurlijk) een drankje en een hapje ook nog verder opgevrolijkt door het wijkkoor De Voltreffers dat met enkele vergrijsde maar niet vergeten en versleten Hollandse voltreffers de zaal liet meezingen. Zo zat men ‘Daar bij de waterkant’, draaiden de wieken ‘Daar bij die mooie molen’ en bloeiden de ‘Tulpen uit Amsterdam’ volop. Geertje Remerij – en met haar natuurlijk de rest van het in feeststemming verkerend gezelschap – genoot zichtbaar van deze happening. ‘Ik zit volop te genieten. Wat is het leuk en wat hebben we nu toch een mooi gebouw’, sprak zij trots. Trots mag zij zijn. De vrouw die veertig jaar geleden mede het voortouw nam om de wijkvereniging op te richten.

VOORJAARSACTIE 6 m3 Containerbouw & sloopafval

â‚Ź 210,00 incl. btw

Voor meer informatie kunt u ons bellen op 071-5892900 of kijk op onze website:

De brandweer van Katwijk kreeg zondagmorgen een melding van een dier in problemen: een Ree in de Rijn. De ree was geschrokken van een wandelaar en pardoes het water in gesprongen. Omdat de Rijn daar nogal hoge kanten heeft, kon de dier er niet zelf meer uit komen. De brandweer kon het dier niet benaderen, omdat het wegzwom als ze dichterbij kwamen. Juist toen de brandweer van Leiden werd gealarmeerd om met een boot te komen, kwam er een bootje met een jongen erin voorbij varen. Deze jongeman wilde deze klus wel samen met de brandweer oplossen en twee brandweermannen sprongen in het bootje. Met een touw konden zij de ree vangen. Er werd een touw om de horentjes gegooid en de ree zwom samen met het bootje richting de kade waar de andere spuitgasten stonden te wachten. Hier werd het dier opgevangen en onder een deken tot rust gebracht. Het dier mankeerde niets maar was wel uitgeput van de lange zwemtocht

door de Rijn. De opgeroepen mannen van Staatsbosbeheer kwamen om het dier mee te nemen en verderop in duin weer uit te zetten. Voor de vissers die langs de Rijn zaten was het wel even in de oogjes wrijven, een Ree kom je nou niet iedere dag tegen als je gaat vissen. (Foto: Foto Mol)

;%)62-)8328:%2+)2#

9MXKIZIVMN:IVLEKIR^SVKHIQIXKVSXI MR^IXZSSVHILELZIVWTVIMHMRK )IR+6%8-7I\IQTPEEVZERHMXRMIY[I PIYOIIRMRJSVQEXMIZIFSIONIZSPZSSVHIIP GSYTSRWOYRXYLEPIRFMN:::/EX[MNO >SPERKHIZSSVVEEHWXVIOX


Alles onder ĂŠĂŠn dak Tridental Mouthware is een allround mondzorgcentrum voor iedereen met of zĂłnder eigen tanden. Onze ruime praktijk beschikt over moderne behandelkamers en een professioneel tandtechnisch laboratorium. Dankzij uitbreiding van het tandartsteam hebben wij plaats voor nieuwe patiĂŤnten!

BRON: Deceunink NV

Zomerkriebels? nu vanaf â‚Ź 250,-

Onze dealer in uw regio:

stapelkorting!* www.ploegkozijnen.nl www.starkozijnkatwijk.nl T. 0252 500 900 T. 071 408 86 78 Openingstijden showroom Starkozijn: maandag: 14:00-17:00 uur, di t/m vr: 09:00-17:00 uur, zaterdag: 10:00-14:00 uur De Roysloot 9i RIJNSBURG

We hebben plaats voor nieuwe tandartspatiĂŤnten!

U bent bij ons in goede handen voor reguliere mondzorg, vakkundig kroon- en brugwerk, esthetische tandheelkunde en implantologie. ProthesepatiĂŤnten kunnen -zonder doorverwijzing- direct bij ons terecht voor een kunstgebit of klikgebit op implantaten. We hebben ervaren klinisch prothesetechnici en een vaste implantoloog in huis. Tridental Mouthware werkt met professionele apparatuur voor het vakkundig bleken van uw tanden. k op www.tridentalmouthware.nl

Tramstraat 110 2225 CM Katwijk

Nu oo oe w nsdagavond geopend!!!

T 071 407 10 00 info@tridental.nl

Eigen productie & montage * Vraag naar de voorwaarden

Deze week:

Zalmwraps

2 stuks

Top haring

p.st. â‚Ź 1,50 4 voor

(door het Algemeen Dagblad beoordeeld met cijfer 9)

Makreel

2 stuks voor

Iedere woensdag:

Kibbelingdag

Jaguar XF Datum deel I: Kilometerstand: Brandstof: Transmissie: Accessoires:

2-9-2010 65.956 km Diesel Automaat

Prijs: â‚Ź

â‚Ź 5,â‚Ź 5,â‚Ź 6,-

NIEUW! Dirks visha ndel op Facebook Meld je aan via

2.7D V6 Luxury Garantie: Rijklaar maken: Kenteken:

500 gram voor

â‚Ź 5,-

6 maanden Bovag â‚Ź 750,88-NFH-4

44.500,-

ABS, Airbag(s), Airco, Alarm, Audio, Centr. deurvergrendeling, Cruise control, Elec. verstelbare stoelen, Elektrische ramen, Lederen bekleding, Lichtmetalen velgen, Middenarmsteun, Navigatie systeem, Park Distance Control, Schuif / Kanteldak, Start onderbreking, Stuurbekrachtiging, Traction control, Verwarmde spiegel(s), Verwarmde voorstoel(en), Warmtewerend glas, ABS, achterbank neerklapbaar, Achterruit verwarming, Airbag bestuurder, Airbag passagier, Airbags voor, Airconditioning, Audio Stuurbediening, Automatic climate control, Automatisch inschakelende koplampen, Automatische vergrendeling, Binnenuit verstelbare buitenspiegel, Bluetooth telefoonvoorbereiding, Boardcomputer, Brakeassist, cd-wisselaar, Centrale deurvergrendeling afstandbediend, Cruise control, Diepteverstelling stuur, Elektrische stuurverstelling, Getint glas, etc. etc. etc.

www.dirksvishand

ZONWERING

el

.nl en blijf op de hoog te van de laatste nieuwtjes en aanb iedingen.

Hoornesplein 129, 2221 BE Katwijk (071) 40 817 07

Sterk

Financiering per maand vanaf â‚Ź705,BTW-auto: Ja Gewicht: 1730 Kg 152 kw (207 PK)

AUTOBEDRIJF

Poeliersbedrijf

Gerekend met een aanbetaling van EUR 10.000,- . Vraag onze adviseur naar de brochure waarin de voorwaarden en actuele rentetarieven zijn vermeld. De financieringsmogelijkheden worden u onder voorbehoud van Kredietacceptatie aangeboden. Alle kredietaanvragen worden door de betreffende kredietmaatschappij getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) te Tiel.

Kip krokant schnitzel

0,99 per stuk....................... 4 voor â‚Ź Bedrijvenpark Foreparkpark, Neckar 1 2491 BE DEN HAAG Verkoop@blankespoor-jaguar.nl Tel: 070-3575717 Fax: 070-3575719

Kipnuggets van 1,95 per portie ...............nu voor

3,60 1,60

Elke dag VERSGEGRILDE KIP!

Al 39 jaar ! kip een begrip in

De Waal Malefijtstraat 113 2225 LX Katwijk aan Zee Telefoon / Fax: 071 - 401 69 54 E-mail: poeliersbedrijfsterk@ziggo.nl

G. DOL

Suzuki SX4, ’06............................................................................... â‚Ź 9.250,2x Mitsubishi Colt CZ3, 35.000 km, airco, ’08 ............. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 7.950,Toyota Yaris, 28.000 km, ‘06.......................................................... â‚Ź 7.950,2x VW Polo 1.2, 58.000 km, airco, ’04 ........................ â‚Ź 5.950,- / â‚Ź 7.950,Renault Scenic, airco, ’04 ............................................................... â‚Ź 5.950,2x Toyota Aygo, ’06. .............................................. v.a. â‚Ź 5.950,- / â‚Ź 6.950,3x CitroĂŤn C3, 50.000 km, airco, ’05 .................... v.a. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,3x CitroĂŤn C2, 77.000 km, ’06 ............................... v.a. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,3x Peugeot 307 SW, 72.000 km, ’05, automaat ......... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,2x Opel Zafira 1.8, airco, 90.000 km, ’01, ’05 ................................ â‚Ź 5.950,Audi A3, ‘00, leer, zwart.................................................................. â‚Ź 5.950,Nissan Micra 1.2S, airco, ’05 .......................................................... â‚Ź 4.950,Fiat Punto ELX, 50.000 km, ’04...................................................... â‚Ź 4.950,3x Ford Ka, ’00/’03/’04 ................................................. â‚Ź 1.500,- / â‚Ź 3.950,Ford Fusion 1.3, ’03 ........................................................................ â‚Ź 3.950,Renault Twingo, bj. ’04 ................................................................... â‚Ź 3.950,BMW 318i 3 ER, zwart, m’03 ......................................................... â‚Ź 2.450,2x BMW 316 station, ’98/’00.................................. v.a. â‚Ź 1.950,- / â‚Ź 2.950,3x CitroĂŤn Xsara Picasso ....................................................... v.a. â‚Ź 1.500,30x div. inruilers .......................................................................v.a. â‚Ź 500,AUTOMATEN Toyota Auris, automaat, 30.000 km, ’08 ........................................â‚Ź 13.950,CitroĂŤn C3 automaat 2005 ............................................................. â‚Ź 6.950,Toyota Starlet, automaat, 55.000 km ............................................ â‚Ź 2.950,CitroĂŤn Saxo, automaat .................................................................. â‚Ź 1.950,CABRIOLET 3x VW Golf Cabriolet automaat .................................... â‚Ź 3.950,- / â‚Ź 4.950,BESTELWAGENS 3x VW Transporter 2.5 TDi, lang, ’04 (ex. btw).............................. â‚Ź 8.950,3x CitroĂŤn Jumper 28JTD hoog/lang ‘04 ..................... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,Opel Vivaro, ’04 .............................................................................. â‚Ź 5.950,2x VW Caddy, Diesel SDi / TDI, ’98/’99, ’04/’05 .........................â‚Ź 1.450,- / â‚Ź 2.950,- / â‚Ź 5.900,2x Renault Trafic, automaat, ’03/’06........................................ v.a. â‚Ź 5.250,3x Renault Kangoo diesel, ’05/’06 ..............â‚Ź 1.450,- / â‚Ź 2.450,- / â‚Ź 3.950,-

50/50 DEAL financiering mogelijk

WWW.GDOL.NL

Wij leveren een professionele dienstverlening op het gebied van:

Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - Tel. 0252-211849

Â…#PFLIPVEJOHFO Â…'JTDBMFFOCFESJKGTBEWJTFSJOH Â…-PPOBENJOJTUSBUJFT Â…'JOBODJFSJOHTBBOWSBHFO Â…#FMBTUJOHBBOHJGUFO Â…#FHFMFJEJOHTUBSUFOEFPOEFSOFNFST

Hoorneslaan 201-203 Katwijk aan Zee (Noord) Telefoon (071) 402 40 85 SPECIAAL KEUZE-AFHAALMENU

Stel zelf uw menu samen en maak drie verschillende keuzes uit onderstaande gerechten:

www.adm-onderwater.nl

PARTICULIEREN

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Â… )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â… 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â… PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â… 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â… 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â… -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â… 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â… #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna) Voorwaarden: 3 regels â‚Ź 8.00. Per regel â‚Ź 2.75 meer.

OPEN HAARD of SCHOUW

www.marblestyle.nl Parallelboulevard 178 Noordwijk 071-3620758

Standplaatsen Woensdag: Hoorneslaan 10:00-18:00 uur Vrijdag: Cleijn DuinPark 06:00-18:00 uur Zaterdag: Marktplein 08:30-18:00 uur Rookwaar - Gebakken vis - Verse vis - Visschotels - Cadeaubonnen

Let op! Nu iedere woensdag ook op de Hoorneslaan naast de PniĂŤlkerk!

Weekaanbieding

Ons kantoor is gevestigd op Ankerplaats 142, 2224 TZ Katwijk, telefoon 071-4012916, of per email info@adm-onderwater.nl

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â‚Ź 8,00 ingeleverd worden bij:

Voor een perfecte bouw van uw

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk hout Noordwijker Oegstgeest Rijnsburg Sassenheim Valkenburg Voorhout Waardeiland Warmond Wassenaar De Zilk

}

â‚Ź8.00 â‚Ź 10.75 â‚Ź 13.50 â‚Ź 16.25 â‚Ź 19.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam:............................................................................................................................................................. Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â… TE KOOP Â… GEVRAAGD AANGEBODEN Â… GEZOCHT Â… GEVONDEN

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

â‚Ź 5,00

5 haringen vers van ‘t mes

â‚Ź 5,00

per stuk 1,20 (Rokerij Admiraal de Witt)

Specialist in alle soorten startaccu’s, heftruckbatterijen, laders en banden. Amphoraweg 16 F / 2332 EE Leiden

Haring van Haringhandel A. Hoek BV

2 luxe zalmslaatjes voor

â‚Ź 4,50

Huisgemaakte zalmslaatjes met Hollandse garnalen!

Familiezak kibbeling

â‚Ź 7,50

500 gram kibbeling met gratis saus!

www.groenen-denm.nl

071-512 05 00

4 Kabeljauwlekkerbekken

â‚Ź 10,00

Tel. 06 - 341 98 015

Babi Pangang Tjap Tjoy met kip Ajam Ketjap Thaise kip 4 stokjes satĂŠ Pau Cheung Kai (kip met pikante saus) Foe Young Hai Kou-Lou-Kai Kip met pindasaus Ajam Pangang (met kip) Gebakken Pangafilet Gebakken banaan

+ 4 mini loempia’s en 2 x nasi of bami

â‚Ź

5 kippers van topkwaliteit!

21,25

Ook menumaaltijden 7 dagen per week geopend

www.kamsan.nl

HEMELVAARTSDAG

GEOPEND! VAN 10.00 - 17.00 UUR Trendhopper Katwijk Ambachtsweg 11 - Katwijk


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 15 MEI 2012 (geldig van dinsdag 15 t/m zaterdag 19 mei)

OWEL keurslager Behoorlijk wat oppositie tegen evenementenplein

)PPSOFTQMFJOt2221 BE Katwijk UFM tXXXPXFMLFVSTMBHFSOM

BELEGPAKKET HS Achterham HS gebraden gehakt KEURKOOPJE

samen â‚Ź

(H)eerlijk rundvlees regelrecht van de boerderij!

Malse runderlappen 2e 500 gram HALVE KEURKOOPJES 1 kg. Gekruid gehakt 1 Roomschnitzel 4 Hamburgers en 4 barbecueworsten 4 Gepaneerde schnitzels

325

PRIJS â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź

550 100 595 550

Een storm van protesten is misschien iets te zwaar uitgedrukt, maar er waaide een stevige tegenwind tijdens de extra inspreek avond vorige week dinsdag in Het Anker. Een aantal bewoners van de Boulevard en het centrum zijn er niet blij mee. Dat enkele horecaondernemers ook zeer beslist ‘not amused’ zijn met de voorgenomen plannen, ligt echter nog meer voor de hand. Door Piet van Kampen

SPECIAL Pollo Siciliano

per 100 gram

SALADEAANBIEDING Beenhamsalade

150 gram

BROODJE VAN DE WEEK Broodje filet Americain

van â‚Ź 3,25 voor

STOMPETOREN KAAS Jonge Graskaas Oude kaas grand cru

1 kilo 500 gram

â‚Ź

130

â‚Ź

195

â‚Ź

2

â‚Ź â‚Ź

795 6

75 95

Deze week uit onze warme pan van 16.30 t/m 18.00 (van 16 t/m 22 mei) De prijs voor 100 gram is â‚Ź 0,99

Woensdag: Kip-curryschotel, een schotel met kipfilet, groenten en lekkere currysaus.

Donderdag: GESLOTEN i.v.m. Hemelvaart. Vrijdag: Aardappelgratin met heerlijke varkenshaas in champignonsaus.

Maandag:

Tagliatella carbonara, heerlijke pasta schotel

Dinsdag:

met ham, spekjes, champignons en kaassaus. Thaise roerbakschotel, licht pittige schotel met varkensreepjes, groenten en rijst

Met name Hotel Noordzee voorziet een omzetdaling, zo bleek uit het betoog dat de advocaat namens de uitbaters van de horecagelegenheid hield. Kustversterking, een evenementenplein en de aan te leggen parkeergarage deden het nodige zand opwaaien. De Commissie Ruimte kon op de avond daarna aan de slag om alle bezwaren die er tijdens de inspreekavond was belegd, te inventariseren en te behandelen om in een later stadium de opgemaakte balans aan de wethouder te presenteren. ‘Het is heel positief dat de burgers meedenken en dat de voorgenomen plannen met betrekking tot de kustversterking, de aanleg van een parkeergarage en een evenementplein bij de bevolking leven’, was de visie van raadslid Anita van Ginkel (VVD) na afloop van de bijeenkomst. Dat ‘meedenken’ hebben een aantal betrokkenen dus gedaan en leverde nogal wat bezwaren op.

Evenementenplein of verblijfsplein? Peter Parlevliet, voorzitter van de wijkraad Katwijk aan Zee, voorziet

A. SNIJER en ZN

het geplande, mobiele evenementenplein dat pal voor de ingang van de Voorstraat, het centrum van de Boulevard is gepland, als een verblijfsplein. Een plein wat in de visie van eigenaar Schipper van paviljoen Het Centrum veel jongeren zal lokken. Met angst en vreze ziet hij zijn strandcabines al ten prooi vallen aan vandalisme en het uitzicht voor zijn gasten in het paviljoen door een enorme feesttent al ontnomen. Gasten die er voor hun rust komen en te genieten, maar niet van de knalharde muziek tijdens festivals. De rust en het uitzicht die de gasten van Hotel Noordzee door het aanleggen van de kustversterking en de komst van het evenementenplein ook zal worden ontnomen. Wordt hierdoor de Boulevard een B-locatie? Een locatie waar prettig wonen en het horecaleven immer de boventoon voerden. Door het aanleggen van een parkeergarage waarvan de in- en uitgang precies voor de woning van mevrouw van Dijk een bewoonster van de Boulevard was gepland, ziet zij haar woongenot gedevalueerd. Voorzitter van Rijn van de winkeliersvereniging Zeezijde pleitte echter om de geplande 770 parkeerplaatsen naar minimaal 1000 op te voeren om deze ‘unieke kans voor Katwijk’, zoals Peter Parlevliet het verwoordde, te benutten. ‘Een must’ volgens van Rijn. En betaald parkeren op zondag? Iets dat tot op heden nog niet aan de orde was. Om het zo maar te laten kwam uit de volle zaal de ludieke vondst om er ‘door de wèèk maer un paer duppies meer in te doen’, om de kosten van de bouw van de door velen wel gewenste parkeergarage op termijn te bekostigen.

Uizicht(loos?) De voorgenomen plannen mogen voor het kustdorp dan wel de nodige perspectieven en voor de toekomst noodzakelijke (kustversterking, parkeerfaciliteiten) voorzieningen bevatten, het uitzicht is voor een aantal aanwezigen nog verre van helder. Het uitzicht van de bewoners van de Boulevard en het Waaigat, het uitzicht van de gasten van diverse horecaondernemers. Hoe gaat dat er uitzien als de verhoogde ‘duindijk’ er eenmaal ligt, de gasten weg blijven en tegelijkertijd de strandpaviljoenhouders meer faciliteiten krijgen door toekomstige jaarrondvergunningen? Maar aan de andere kant minder ruimte krijgen voor hun strandcabines, zo had paviljoenhouder Henny Schaap berekend. ‘Is de kustversterking wel nodig’ vroeg de laatste inspreker de heer Guijt zich af. Met een cynische sneer richting Hoogheemraadschap van Rijnland was zijn opvatting dat geen enkel computermodel kan berekenen wanneer en of zo’n storm als in 1953 die volgens hem maar eens in de twee Ă drieduizend jaar voorkomt, er ooit weer zal komen. ‘Laten we ons geen zand in de ogen doen strooien’, sprak de man die hart en oog voor de zee heeft. De zee waar hij als Katwijker zo van houdt. Na zijn betoog gingen de handen op elkaar. Dat kan lang niet worden gezegd over het plan voor het evenementenplein. ‘Als wij dan zullen worden geteisterd door de herrie en overlast van agressie, drank en drugs’, voorziet een ongeruste heer Imthorn, voorzitter van huiseigenaren aan de Voorstraat en de Taatedam, doelend op het geplande plein. Hoe dan ook, eind 2013 zullen de werkzaamheden aan de kustversterking volgens de planning een aanvang nemen.

Koninginneweg 34 Katwijk tel. 4018001

VERSAANBIEDINGEN Witlof Zoute snijbonen Lightsalade Tutti frutti kant en klaar Maroc perssinaasappelen

â‚Ź 0. 79 500 gram â‚Ź 1. 69 250 gram â‚Ź 1. 79 250 gram â‚Ź 1. 98 15 voor â‚Ź 2.

MAANDAG 21 T/M WOENSDAG 23 MEI

Gesneden rodekool

89

500 gram

500 gram

â‚Ź 0.

79

DE GEHELE WEEK:

Frieslander of Bildtstar Baal Ă 20 kilo afhaalprijs â‚Ź aardappelen

7.95

BESTELLINGEN VANAF â‚Ź 10,- GRATIS THUISBEZORGD

KOM VRIJBLIJVEND EENS KIJKEN IN ONZE WINKEL VOL VERS EN LEKKERS...

De Klussendienst Stichting Welzijn Ouderen KRV biedt u praktische hulp bij “klusjes� in en om het huis; werkzaamheden waarvoor u normaal gesproken geen bedrijf inschakelt. Hierbij kunt u denken aan kleine reparaties, zoals lamp vervangen, deurklink vastzetten, kraanleertje vervangen, tuinhekje repareren, stukje gras maaien, bloembakken vullen, kleine computerproblemen oplossen, zenders van de tv instellen, of begeleiding ziekenhuisbezoek. Bent u 55 plusser en woonachtig in de gemeente Katwijk? Dan kunt u tegen een kleine vergoeding van de klussendienst gebruik maken. De klusjes worden door deskundige vrijwilligers uitgevoerd. Wij zijn op dit moment vooral op zoek naar een vrijwilliger die kleine tuinklusjes wil uitvoeren! Heeft u gelegenheid om af en toe eens een klusje bij mensen thuis te doen dan kunt u zich voor informatie wenden tot Stichting Welzijn Ouderen KRV, Schimmelpenninckstraat 10 te Katwijk. Telefoonnummer 071-4016347.

Strijd Electric Heroes barst los Dit voorjaar loopt het project Electric Heroes in de regio Holland Rijnland. De eerste fase, waarin jongeren een elektrische scooter konden testen, is afgelopen. Nu barst de strijd los en begint slag om de meeste stemmen. De makers van de twee mooiste filmpjes winnen namelijk een elektrische scooter. In de maand april konden jongeren in de regio Holland Rijnland zich opgeven als testrijder voor Electric Heroes. Meer dan zestig jongeren uit de vijftien gemeenten gaven zich op en test-

ten een aantal dagen een elektrische scooter. Hun ervaringen legden ze vast in een Youtube-filmpje. Vanaf nu kunnen andere jongeren hier op stemmen. De sluitingsdatum is 20 mei. De tien filmpjes met de meeste filmpjes worden beoordeeld door een jury. De makers van de twee beste, leukste, mooiste filmpjes worden beloond met een elektrische scooter. Ook onder de stemmers geven we twee scooters weg. Kans maken op een elektrische scooter? Bekijk de filmpjes op www.electric-heroes.nl en stem om je favoriete filmpje.

VIP en Steunpunt Mantelzorg betrekken nieuwe werkplek ‘Het is wel even wennen maar alles is zo lekker ruim hier’ is de eerste positieve reactie van Loes Olivier, makelaar vrijwilligerswerk/maatschappelijke stages van de gemeente Katwijk. Haar collega Annabel Gerritsen van Steunpunt Mantelzorg is eveneens enthousiast. Samen met hun collega’s zijn zij de nieuwe bewoners van het pand aan de Hofstraat 13d in Rijnsburg waar wethouder Gerard Mostert vorige week dinsdag met ĂŠĂŠn flinke hap van de schaar het lint doormidden knipte. Door Piet van Kampen De gemeente was op zoek naar nieuwe huisvesting voor diverse instanties waaronder het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt). Directeur Piet van Arkel van Factor Welzijn waaronder het VIP en het Steunpunt Mantelzorg resorteren, is eveneens verheugd met het nieuwe onderkomen. ‘Het idee kwam bij wethouder Gerard Mostert vandaan om dit pand wat leeg stond, voor gemeentelijke diensten

te kunnen gebruiken. Ik ben blij dat hij deze suggestie deed en het is een ideale combinatie deze twee dienstverlenende instanties onder ĂŠĂŠn dak. Zij leidden voorheen een ‘Nomadenbestaan’ , schets hij de voorgaande situatie. Factor Welzijn is verantwoordelijk voor de exploitatie en het beheer. Zowel Olivier als Gerritsen voorzien veel voordelen en toekomstige samenwerking in deze logische combinatie in het zelfde huis waar nog mogelijkheden zijn om meer diensten onder te brengen. Dat de keuze op dit voormalige woonhuis in Rijnsburg viel past precies in het kader van decentralisatie: diverse disciplines in de diverse dorpskernen. Een belangrijk voordeel is ook dat het Steunpunt Mantelzorg binnen de gemeente Katwijk operationeel is niet meer binnen de grotere organisatie van De Bollenstreek. ‘Dicht bij de eigen burgers’.

Bestaansrecht De wethouder kon verheugd melden dat er handig met geld en mid-

delen is omgesprongen. Het inventaris en kantoorbenodigdheden zijn vanuit het voormalige gemeentehuis in Rijnsburg overgebracht. Slim om in tijden van noodzakelijke bezuinigingen de knip dicht te houden. ‘Tijden waarin in een korte periode het VIP haar bestaansrecht heeft bewezen en ook met het vestigen van het Steunpunt Mantelzorg moet dit zeker gaan lukken’, voorziet Mostert. Ondanks dat het VIP geen Limousine is, zoals de bewindsman schetste, maar wel een enthousiaste instantie die vrijwilligers creĂŤert en jongeren aan een stageplaats helpt’, omschreef hij het functioneren van deze instantie. Steunpunt Mantelzorgers is er met name voor om de mantelzorgers te ondersteunen en te begeleiden. Met het betrekken van de nieuwe werkplek werden drie vliegen in ĂŠĂŠn klap geslagen: spreiding van gemeentelijke diensten, een goede huisvesting waar samenwerking tussen deze diensten verder geoptimaliseerd kan worden.

voor

Appelkanjers Woensdag Koekdag!!!!

Pollo Siciliano 100 gram VLEESWARENKOOPJE

Gebraden rosbief + Filet americain

2 x 100 gram

VERS VOORDEEL

Ribkarbonades 4 stuks RONDJE WORST

Rookworst, Leverworst, Grillworst

3 X 250 gram

1

30

3

49

5

95

6

op de sortering roomboterkoekjes

DAGELIJKS IJSVERKOOP tot 22.00 uur. (‘s Zondags gesloten)

Gerard Mostert is de lintenknipper van dienst, en doet dat met verve. (Foto: Piet van Kampen)

00

IEDERE MAANDAG:

4 Gepaneerde schnitzels IEDERE DINSDAG:

3 Biefstukken 3 Kogelbiefstukken IEDERE WOENSDAG:

Kilo rundergehakt Kilo gemengd gehakt

5 50 5 95 6 95 575 5 25

IEDERE DONDERDAG:

dubbel zegeldag 3 Cordon bleu’s IEDERE VRIJDAG:

3 Kophaasjes

5 50 5 50

Aanbiedingen zijn geldig van 14-05-2012 t/m 19-05-2012.

Vooys, keurslager

telijk h c a Amb deel voor

Koninginneweg 59 - 2225 HJ Katwijk (ZH) Tel. 071-4013200 - www.vooys.keurslager.nl

Inzet Jan van Beelen Koninklijk beloond

‘Er zijn velen die hem ook verdienen’

‘Er zijn er velen die hem ook verdienen’, was de eerste openhartige reactie van de kersverse decorandus. ‘Wisten jullie hier allemaal van?’, vroeg hij verbaasd aan diverse aanwezigen die hem als eerste wilden feliciteren. Het typeert de aimabele man die bijzonder verrast was omdat hij het vrijwilligerswerk wat hij voor ‘zijn’ wijkvereniging jarenlang deed, als normaalste zaak van de wereld beschouwt. Glunderend maar de bescheidenheid zelve, was hij na de korte plechtigheid het stralend middelpunt van al zijn vele vrienden, familie en wijkgenoten. Jan had het na zesentwintig jaar waarvan er negen als voorzitter, dik verdiend. ‘U bent een fenomeen’, prees Udo hem. ‘Met oog voor uw naasten en de samenleving. Daar kan met een puntje aan zuigen’,

waren de superlatieven die de locoburgemeester de decorandus toedichtte. Jan liet het uiterst onbewogen, maar innerlijk blij en verrast over zich heen komen.

Van vloer tot plafond In al die jaren heeft van Beelen zijn vaardige en nijvere handen voor de vereniging uiterst nuttig laten wapperen. Voorheen in het voormalige clubgebouw Het Trefpunt en recentelijk heeft hij het nodige werk verricht in het gloednieuwe onderkomen in het gebouw De Coligny. ‘Van de vloer tot aan het plafond, alles heeft u beet gepakt’ wist Udo die refereerde aan een krantenkop die vermeldde dat dit een wijkgebouw is om jaloers op te zijn. Jan heeft onlangs de voorzittershamer aan Harry Hooymans overgedragen maar blijft bij de vereniging betrokken. De betrokkenheid die hij al die jaren heeft gehad. ‘Maar nu krijgt u meer tijd om samen met uw vrouw lekker met de camper er op uit te trekken. U heeft het verdiend’, besloot Udo zijn lovende toespraak. Na de vele gelukwensen liep Jan even naar de bar. ‘Annet, heb je een mixie voor me’, vroeg hij met een olijke glimlach. ‘Of doen we dat vandaag niet?’, grapte hij. ‘Natuurlijk Jan, voor jou altijd!’ en met vaardige hand werd zijn gewenste hartversterkertje ingetapt. Dat deze dik verdiende neut hem op dit heugelijke moment extra lekker zal hebben gesmaakt, lijdt geen enkele twijfel.

Jan liet het eerbetoon uiterslijk onbewogen, maar innerlijk blij en verrast over zich heen komen.(Foto: Piet van Kampen)

SWOK zoekt vrijwilligers

SWOK organiseert diverse recreatieve, educatieve en sportieve activiteiten voor ouderen. Veel van deze activiteiten worden begeleid door vrijwilligers.

25% korting

Voorstraat 21 - 2225 EK Katwijk 071-401 22 94 www.banketbakkerijkrijnverdoes.nl

SPECIAL

5

Stichting Welzijn Ouderen KRV (SWOK) is op zoek naar vrijwillige gastvrouwen en gastheren om 1 dagdeel per week een kopje koffie te schenken tijdens activiteiten op onze locaties in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

â‚Ź 6.95 4 + 1 gratis

Christoffeltaartje

samen

95

Omdat afgelopen zaterdag de wijkvereniging Koestal/Overduin en Zanderij haar veertig jarig jubileum vierde, was de onlangs afgetreden voorzitter Jan van Beelen (65) vanzelfsprekend daar al ter plaatse. Hij hoefde dus niet zoals vele landgenoten die een Koninklijke onderscheiding hebben verdiend -, naar een feestelijke locatie te worden gelokt. In eigen vertrouwde omgeving kreeg Jan de versierselen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau door loco-burgemeester Thijs Udo opgespeld.

"BSEBQQFMFOrGroenUFOr'SVJU

VRIJDAG 18 EN ZATERDAG 19 MEI

4 hamburgers + 4 BBQ worstjes

Bezoekers die gebruik maken van deze activiteiten zijn veelal ouderen vanaf 65 jaar. Voor het sociale aspect, ‘de gezelligheid tijdens deze activiteiten’, zijn er gastvrouwen/ gastheren aanwezig die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van consumpties. Dit houdt in: koffie, thee en/of frisdranken aanbieden, inschenken, afrekenen en na afloop van de activiteit zorgen dat de afwas is gedaan en de keu-

ken weer opgeruimd is. Het is ook de taak van de gastvrouw/gastheer om daarbij het sociale aspect niet uit het oog te verliezen en een gezellige sfeer te creĂŤren, waarin de deelnemers zich ‘thuis’ voelen. Wij zoeken een vrijwilliger met een klantvriendelijke instelling, affiniteit met de doelgroep; mensen vanaf 65 jaar, en hij of zij is man of vrouw en tussen de 25 en 70 jaar oud. U maakt als vrijwilliger deel uit van het vrijwilligersbestand van Stichting Welzijn Ouderen krv en ontvangt als zodanig leiding en begeleiding van deze stichting. U kunt, indien nodig, een beroep doen op een beroepskracht voor bijstand, naast de reguliere overleg- en evaluatiemomenten. Wilt u n.a.v. deze oproep meer informatie of wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Neemt u dan contact op met Stichting Welzijn Ouderen krv, tel. 071-4016347 of stuurt u een mailtje naar info@swok.nl.


GRATIS PARKEREN

Op het Bosplein moet u zijn!

Woensdag kinderknipdag

Onze winkel aan de Willem de Zwijgerlaan staat in de steigers, daarom steigerprijzen in onze noodwinkel:

0 t/m 4 jaar 12.00 5 t/m 8 jaar 13.50 9 t/m 12 jaar 15.00

â‚Ź 1,95 â‚Ź 1,95

6 mini gevulde koeken 2 saucijzenbroodjes

Salon �Michèle� Bosplein 7 - telefoon 071 - 4014460 2224 GB Katwijk ZH

1.

Bosplein 10 - Katwijk - tel. 071-4074770 Geopend: ma. t/m vr. van 9.00 tot 17.00 uur

Lifestyle & Antiek

2

0m 0 0 . 3

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

n keringe

rze

Alle ve

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

www.almondehoeve.nl www.tandenwinkel.com

â‚Ź 10,00

Bosplein 12 Katwijk Tel. 4012342

Vanaf heden kunnen wij direct de vergoeding van uw ziektekostenverzekering berekenen en in mindering brengen op uw faktuur. Deze service is voor u kosteloos.

De gediplomeerde audicien voor alle (ge)hoorproblemen en oplossingen. Indien gewenst komen wij bij u thuis.

ALMONDEHOEVE

Deze maand voor maar

Bosplein 9 - Katwijk Tel: 4013485 www.bosuitjekatwijk.nl

W. de Zwijgerlaan 57 )PPSOFTQMFJOt

Adenta tandprothese Specialist

AANBIEDING MEI: 4 personen patat + 2 frikandellen + 2 kroketten (draadjesvlees) + bekertje pindasaus

RECLAME vrijdag, zaterdag 79 Sperziebonen 500 gram Volop Hollandse asperges en natuurlijk GRATIS vers geschild

zonnebrillen en contactlenzen

Bosplein 8 - Katwijk - tel. 071-4074522 Geopend: di. t/m vr. 10.00-18.00 uur za. 10.00-16.00 uur

Herbenoemde KOV Voorzitter Peter Jongejan:

“Als het ondernemers goed gaat, straalt dat ook uit op regio�. Peter Jongejan is voor een tweede termijn benoemd als voorzitter van de KOV. De algemene ledenvergadering herkoos de huidige voorzitter met applaus voor een nieuwe termijn van vier jaar. Inmiddels maakt Peter Jongejan negen jaar deel uit van het bestuur en is daarmee het langstzittend bestuurslid van de Katwijkse Ondernemersvereniging. Peter Jongejan (45) is een rasondernemer. Al als middelbare scholier begon hij met allerlei handelsinitiatieven. Dat resulteerde in de start van een eigen bedrijf in 1985. Toch was het ondernemerschap niet zijn enige passie. Ondanks een gedegen op het ondernemerschap gerichte HBO-opleiding in Haarlem (Small Business), koos hij midden negentiger jaren voor een opleiding tot verkeersvlieger. Hij behaalde, naast zijn baan, in twee jaar zijn diploma, maar besloot toch te kiezen voor het voortzetten van het ondernemerschap. Peter Jongejan is inmiddels directeur-eigenaar van

het bedrijf Colours & Green - importeur van zijden bloemen, planten, bomen, decoraties en kerstartikelen – en het bedrijf voor houten vloeren Le Chateau, die beide gevestigd zijn op het industriegebied Klei Oost. Sinds april 2008 is hij ook eigenaar van de jachthaven ‘Marina Rijnsburg’. Jongejan wil de komende jaren deze jachthaven uitbreiden tot een aantrekkelijk watersport recreatiegebied. Jongejan vindt het van groot belang dat ondernemers zich verenigen om hun gemeenschappelijke belangen goed te behartigen. “Ons credo is: ‘samen naar meerwaarde’. De KOV staat voor een gezond bedrijfsleven met respect voor de toekomst en onze regionale identiteit. Als het ondernemers goed gaat, straalt dat ook uit op regio,� benadrukt de herbenoemde voorzitter van de KOV. “Direct en indirect zijn veel ondernemingen betrokken bij het wel en wee van de regio. Soms als sponsor van activiteiten en vaak met di-

recte en concrete acties. Een krachtdadig bedrijfsleven ervaar ik derhalve als de basis voor een goede samenhang binnen een gemeente. Dat vereist waardering en vergt het creĂŤren van voldoende ruimte voor betrokken ondernemers,â€? aldus Jongejan. “Een ondernemersvereniging kan in het goed positioneren van het ondernemerschap een positieve rol spelen.â€? Jongejan is van mening dat de KOV daarin de balans moet zien te vinden tussen daadkrachtig en realistisch. “Het gaat niet alleen om visionaire vergezichten, maar vooral ook zaken die de ondernemer direct betreft. Bijvoorbeeld een goede infrastructuur – lokaal, maar vooral ook regionaal – de leefbaarheid nu en in de toekomst en het uitwisselen van informatie. Dat kan binnen de KOV op de contactbijeenkomsten, maar ook via bepaalde thematische vergaderingen. “Kernpunt voor mij is het invullen van de randvoorwaarden voor een gezond bedrijfsleven, met respect voor de toekomst.â€?

INFORMATIEAVOND OPENBAAR VERVOER

INFORMATIEAVOND RIJNLANDROUTE

De provincie Zuid-Holland organiseert een informatieavond over voorgenomen maatregelen om het openbaar vervoer tussen Gouda en de kust te verbeteren. De maatregelen vormen een alternatief voor de RijnGouwelijn. Tijdens de informatieavond legt Gedeputeerde Ingrid de Bondt (Verkeer en Vervoer) uit welke verbeteringen van het openbaar vervoer u kunt verwachten. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

DATUM: Woensdag 23 mei 2012 AANVANG: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur PLAATS: Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden

DATUM: dinsdag 22 mei 2012 AANVANG: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur PLAATS: Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden

De provincie Zuid-Holland nodigt inwoners van de gemeentes Leiden, Katwijk, Voorschoten, Wassenaar, Oegstgeest, Zoeterwoude en Leidschendam-Voorburg uit voor een informatieavond over de tracĂŠkeuze voor de RijnlandRoute. De RijnlandRoute is een nieuwe oost-westverbinding voor autoverkeer ter hoogte van Leiden, die Katwijk verbindt met de A4. Voor de RijnlandRoute zijn drie alternatieve tracĂŠs onderzocht. Tijdens deze avond informeren wij u over de argumenten voor de tracĂŠkeuze, de details van het gekozen tracĂŠ en leggen we u tevens uit hoe het vervolgproces is ingericht. Vanzelfsprekend is er gelegenheid vragen te stellen.

Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren in de parkeergarage Haagweg. Er rijden shuttlebussen van deze parkeergelegenheid naar de Stadsgehoorzaal.

De informatieavond wordt live uitgezonden via internet: www.zuid-holland.nl en www.rijnlandroute.nl. Ook de kijkers via internet kunnen vragen stellen aan de sprekers.

Wij nodigen u uit om bij deze informatieavond aanwezig te zijn. Aanmelden is niet nodig.

AUTOBEDRIJF

Van Zelst

Voorschoterweg 23a - Valkenburg - Tel 071-4014299

De informatieavond wordt live uitgezonden via internet op www.zuid-holland.nl. U kunt via internet ook vragen stellen.

Achtergronden De Randstad biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreÍren. Het resultaat is een druk verkeer van personen en goederen. De provincie zet zich in om de Zuid-Hollandse mobiliteit in goede banen leiden. Daarom lossen we knelpunten op en investeren we in beter openbaar vervoer. Eerdere plannen om een tramverbinding aan te leggen tussen Gouda en de kust, de RijnGouwelijn, zijn vanwege de financiÍle risico’s verlaten. Om het openbaar vervoer in Hollands Midden te verbeteren heeft de provincie Zuid-Holland alternatieve maatregelen uitgewerkt, in samenwerking met regiogemeenten en de Universiteit Leiden.

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. WWW.ONDERDEBOOMPJES.NL Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland besluiten naar verwachting op 15 mei a.s. over de maatregelen om het openbaar vervoer te verbeteren.

'XXU]DDPKHLG

LQGHUHJLR

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland nemen op 15 mei een besluit over het tracĂŠ voor de RijnlandRoute. In de week van 21 mei worden achtereenvolgens de gemeenteraden en de bewoners en belanghebbenden uit het gebied op de hoogte gebracht. Provinciale Staten spreken zich naar verwachting 27 juni uit over de tracĂŠkeuze. Omdat het lastig is om in te schatten hoeveel bewoners deze avond willen bezoeken, verzoeken wij u vriendelijk uw aanwezigheid aan te kondigen via rijnlandroute@pzh.nl. U kunt zich ook schriftelijk aanmelden via: Provincie Zuid-Holland t.a.v. kernteam RijnlandRoute postbus 90602 2509 LP Den Haag Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren in de parkeergarage Haagweg. Er rijden shuttlebussen van deze parkeergelegenheid naar de Stadsgehoorzaal.

6WHPHQZLQHHQHOHNWULVFKHVFRRWHU 'LWYRRUMDDUORRSWGHFDPSDJQH(OHFWULF+HURHVLQ GHUHJLR,QPLGGHOVKHEEHQ]HVWLJMRQJHUHQHHQ HOHNWULVFKHVFRRWHUJHWHVW+XQILOPSMHV]LMQWH ]LHQRSZZZHOHFWULFKHURHVQO (HQMXU\EHRRUGHHOWGHWLHQILOPSMHVPHWGHPHHV WHVWHPPHQHQGHWZHHEHVWHZLQQHQHHQHOHNWUL VFKHVFRRWHU2RNRQGHUGHVWHPPHUVJHYHQZH WZHHVFRRWHUVZHJ 

*URHQH9RHWVWDSSHQ 'LWMDDUJDDQEDVLVVFKRROOHHUOLQJHQLQKHHO 1HGHUODQGYDQWRWHQPHWVHSWHPEHUZHHU RSVWDSYRRUHHQEHWHUNOLPDDW2RNLQXZJH PHHQWHYHU]DPHOHQGHOHHUOLQJHQLQGH]HZHHN ]RYHHOPRJHOLMN*URHQH9RHWVWDSSHQGRRUppQ ZHHNORSHQGHQRIILHWVHQGQDDUVFKRROWHJDDQ 'LWSURMHFWGUDDJWELMDDQEHZXVWZRUGLQJRYHUKHW NOLPDDWHQGHUROYDQGHNLQGHUHQKLHULQ 9RULJMDDUGHGHQDOUXLPEDVLVVFKRROOHHUOLQ JHQPHHDDQ*URHQH9RHWVWDSSHQLQRQ]HUHJLR 'LWMDDUZLOOHQGH2PJHYLQJVGLHQVWHQGHJHPHHQ WHQLQGHUHJLRKHWVXFFHVYDQYRULJMDDURYHUWUHI IHQ'DDURPURHSHQ]LMDOOHVFKROHQLQ+ROODQG 5LMQODQGRS]LFKDDQWHPHOGHQYRRU*URHQH9RHW VWDSSHQ9RRUPHHULQIRUPDWLHHQDDQPHOGHQNLMN RSZZZRGZKQOJURHQHYRHWVWDSSHQ͘

6WHPGXVRSMHIDYRULHWHILOPSMHHQZLHZHHWULMGMLM GH]H]RPHURSHHQHOHNWULVFKHVFRRWHU

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

INKOOP ALLE MERKEN AUTO’S ttt

0OEFSIPVEBMMF merken UFHFO[FFS DPODVSSFSFOEF QSJK[FO

WIJ HEBBEN EEN AUTO VOOR U OF WIJ ZOEKEN EEN AUTO VOOR U CitroĂŤn C1, airco, 12.000 km Chevrolet Kalos, 5-drs. Daewoo Matiz Fiat Panda, 50.000 km, nieuwstaat Ford Fiesta Futura m. Ford Fiesta TDCi, 40.000 km Ford Fiesta TDCi, 30.000 km Ford Fiesta TDCi, 46.000 km Ford Fusion, 7.000 km Ford Fusion, 10.000 km., airco Ford Ka, airco, cd, cv Ford Ka, airco, cd, cv Hyundai Atos, 5-drs, full options Hyundai Santa Fe 2.2 TDCi, aut. Mercedes E200 Kompressor cabrio, 1e eig. Mitsubishi Colt 1.1, 16.000 km Mitsubishi Outlander 2.0 Nissan Micra, 5-drs. Nissan Micra, 20.000 km. Opel Agila 1.2 16V Opel Agila 1.2 Opel Corsa 1.6 Sport Opel Corsa 1.6, stuurbekr. Opel Corsa 5-drs., 9.000 km Opel Corsa 5-drs., Opel Corsa 3-drs., Peugeot 207, 3-drs., zilver Renault Clio TCE, 4800 km. Renault Clio, 5-drs., nav. Renault Clio Campus, 3-drs. Renault Megane 2.0 16V, Grand tour expr., 59.000 km Renault Scenic m. Renault Twingo, airco, cv Renault Twingo, airco Renault Twingo Sport Renault Twingo Aut. Skoda Fabia Wagon 1.4, 16V, airco, SsangYong Rodius, 40.000 km Suzuki Automaat Suzuki Swift, 26.000 km. Suzuki Swift, 5-drs., Sport pakket Toyota Avensis 1.8 Station, nw. mod. VW Touran 1.6, full options VW Fox airco

nov.

okt. nov. nov. jul.

aug. nov. aug. aug.

2011 2005 2007 2003 2007 2006 2006 2006 2007 2008 2006 2006 2006 2007 2001 2010 2007 2006 2005 2001 2002 2003 2000 2010 2010 2009 2009 2009 2009 2006 2006 2005 2009 2009 2011 2005 2002 2007 2001 2007 2009 2007 2003 2009

7.250,4.250,4.250,2.250,5.750,6.750,6.750,6.750,8.750,9.650,4.250,4.750,4.400,10.750,10.450,7.450,12.250,5.750,5.250,2.850,3.750,3.250,1.950,10.950,10.750,8.750,8.750,10.250,10.250,4.750,8.250,6.250,5.750,5.950,7.250,3.750,5.750,13.250,2.250,6.850,9.750,12.950,6.950,6.950,-

Levering alle merken nieuwe auto’s MET HOGE KORTING!! NATIONALE

AUTO

PAS

Automobielbedrijf

van Zelst

Voorschoterweg 23, Valkenburg, Tel. 071-4014299 VOOR ONS COMPLETE AANBOD ZIE ONZE SITE: WWW.VANZELSTAUTOS.NL VERKOOP ALLE MERKEN NIEUWE AUTO’S


l i i e m a F

DINSDAG 15 MEI 2012

Katwijk Speciaal

AANLEVEREN

VERLOSKUNDIGENPRAKTIJK KATWIJK Cleijn Duinplein 14 2224 AX Katwijk Voor spoed en bevallingen: 06-51338742 Spreekuurdagen van maandag t/m donderdag. Telefonisch spreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur op 071-4072933 U kunt zich, zodra de test positief is, telefonisch maar ook via onze website aanmelden voor de eerste afspraak: www.verloskundigenkatwijk.nl

BERICHTEN

FAMILIEBERICHTEN

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

PER E-MAIL Mail de tekst naar advertentie@katwijkspeciaal. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

PER

POST OF AFGEVEN

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

Afsluiting COBK seizoen 2011 / 2012.

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

– DANKBETUIGING – Voor de vele hartverwarmende bewijzen van medeleven, die wij tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lieve man, onze zorgzame vader en opa

MART ZUYDERDUYN mochten ontvangen, betuigen wij u onze oprechte dank. De overweldigende belangstelling was voor ons tot grote steun en troost. Onze dank gaat ook uit naar de huisartsen F.J. Dijk en M. Eijsackers, de doktoren en verplegers van het Diaconessenhuis, de thuiszorg van Allerzorg te Lisse. Verder dank aan ds. F. van den Bosch voor de contact en het leiden van de afscheidsdienst. Tenslotte dank aan Huig van Duijn van begrafenisonderneming D.C. Vis voor de correcte uitvoering van de begrafenis. Marijke Zuyderduyn-van Dijk Hans en Marijke Martin en Ingrida Ignas Katwijk, mei 2012

Sandwich by Beach Boetiek

Sinds vrijdag 28 april is in Katwijk een nieuwe damesmodezaak rijker: Sandwich by Beach Boetiek gevestigd recht tegenover de Beach Boetiek in de Princestraat 32. Hierin verkopen wij het bekende, trendy Nederlandse merk Sandwich. Sandwich is stoer, vrouwelijk en draagbaar met verschillende kleurenpalets, waarmee je veel verschillende onderdelen van de collectie met elkaar kunt combineren. Sandwich werd al ruim 10 jaar in de Beach Boetiek verkocht, maar door deze total- formule kunt u nu de hele collectie in onze nieuwe winkel bekijken. De maten lopen vanaf maat 34 tot en met 44. De outfit kan compleet gemaakt worden met mooie accessoires en schoenen. In de openingsweken ontvangt u bij aankoop een leuke attentie. Wij zien u graag binnenkort bij: Sandwich by Beach Boetiek, Princestraat 32. Tel: 0714071491.

Philadelphia gezinsdienst Zondag 20 mei om 15.00 uur wordt iedereen weer hartelijk uitgenodigd tot het bijwonen van een bijzondere gezinsdienst voor mensen met een beperking en belangstellenden in de Immanuëlkerk in de Kerkstraat 5 te Rijnsburg. De spreker is dominee J.C. Verlinde en de muzikale medewerking wordt verleend door de Flora Brass uit Rijnsburg. Het thema van deze dienst is`Jezus Hij is Koning`.

Rouwkamer met de sfeer van een huiskamer Afgelopen weekend konden veel belangstellenden een kijkje komen nemen in het nieuwe pand van Mies Schoneveld. Een voormalig bedrijfje aan de J. van der Vegtstraat werd opgeknapt en is nu haar werkruimte geworden. Maar daarnaast – en dat is iets extra’s wat de onderneemster aan nabestaanden in droevige dagen kan bieden – is er een rouwkamer die de sfeer van een rustige huiskamer uitademt. Door Piet van Kampen Acht jaar lang heeft Mies de zaken vanuit haar eigen woning geregeld, waar haar werkruimte ontoereikend werd. Maar nu zij met haar beide medewerksters Yvonne Bierenbroodspot en Wilma Noort intrek in het nieuwe pand heeft genomen, heeft zij iets kunnen realiseren waar veel mensen behoefte aan hebben, een rouwkamer. ‘Omdat bij de nabestaanden thuis dikwijls geen ruimte is voor de opbaring, is hier in de speciale rouwkamer de gelegenheid om in alle rust bij de overledene te verblijven. De familie kan over de sleutel beschikken en kunnen er dag en nacht terecht, zonder afspraak’, legt Mies uit waarom zij er toe is over gegaan om nu er de gelegenheid en ruimte voor is, een rouwkamer in te richten. De kamer ademt inderdaad een serene rust uit. De rust waarin nabestaanden zich dicht bij de overledene weten verbonden.

eenvoudig online uw geboorte-, huwelijksof gelegenheidskaart op www.KaartenKeus.nl

De collecties zijn ook in te zien bij Drukkerij All-in aan de Ambachtsweg 7a in Katwijk, tel. 071 408 14 97 KaartenKeus.nl is een onderdeel van

Mies Schoneveld uitvaartbegeleiding

Positief Tijdens de open dagen hebben tientallen bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het zal voelen als men zelf in een situatie komt te verkeren om over de rouwkamer te kunnen beschikken. ‘De reacties waren dan ook zeer positief’, vertelt Mies. ‘De mensen weten dat zij hier hun eigen schilderijen tijdelijk mogen ophangen of kindertekeningen en ook eigen gekozen muziek hier af kunnen spelen. Alles naar eigen wens om de sfeer zelf te kunnen bepalen’, legt zij uit en dat dit daarom door de bezoekers ook zo positief werd ervaren. Bovendien is er een kleine keuken met een koelkast en de mogelijkheid om zelf koffie te zetten. Tijdens het weekend hebben de eerste mensen zich al bij haar gemeld om van deze faciliteit gebruik te willen maken. Deze zijn mogelijk geworden omdat het in stijl opgeknapte voormalige bedrijfje naast de kantoorruimte op de eerste verdieping, beneden alle ruimte hiertoe biedt. Bespreken van de rouwkamer kan op nr. 071 40 18779.

Nieuwe gezamenlijke gemeentewerf voor Katwijk en Noordwijk Donderdag 3 mei hebben burgemeester Jos Wienen en burgemeester Jan Pieter Lokker van Noordwijk het koopcontract ondertekend voor de aankoop van een nieuwe centrale gemeentewerf voor de buitendiensten. De aankoop van het pand levert beide gemeenten belangrijke voordelen op, zoals een kostenvoordeel. De aankoop van het bestaande pand betekent dat er circa 2 miljoen euro minder hoeft te worden geïnvesteerd dan wanneer er een geheel nieuw pand zou worden gebouwd. Doordat de totale kosten via een nog vast te leggen verdeelsleutel over twee gemeenten kunnen worden verdeeld, levert dit voor beide gemeenten nog een extra besparing op. Gelet op het ruimtelijke aspect betekent het huidige pand meer ruimte voor de buitendiensten. Een nieuw te bouwen pand zou, als gevolg van een beperkte beschikbare ruimte, niet dezelfde ruimte hebben geboden dan het nu aangekochte pand.

KaartenKeus.nl Bestel snel en

De intieme ruimte oogt echter niet somber want het daglicht straalt er naar binnen zoals in de eigen woonkamer. ‘Het is toch heel anders dan in een grote ruimte buitenshuis, waar de overledene ligt opgebaard’, trekt zij nu al de vergelijking. Een conclusie die gerechtvaardigd lijkt op basis van haar ervaring in dit vak.

Op woensdag 23 mei 2012 houdt de Christelijke Ouderen Bond Katwijk zijn volgende contactmiddag in Het Anker aan de Voorstraat. Aanvang 14.30 uur. (zaal open 14.00 uur) Na de opening door de voorzitter dhr. J. Snoey zal ds. B. Brunt uit Valkenburg met beeld en geluid ons op een meditatieve wijze vertellen van zijn fietstocht van Valkenburg naar het zomerkamp van de Stichting Kind in Oost-Europa bij Ozunca Bai in Roemenië. Op de fiets ontdekt hij hoe in heel verschillende landen het geloof een rol speelt, en weet hij van heel nabij op een bijzondere manier Gods aanwezigheid op straat vast te leggen en door te geven. Het belooft een mooie, waardevolle sluitingsmiddag te worden waarvoor het bestuur alle leden, maar ook belangstellenden van harte uitnodigt. Op deze sluitingsmiddag is er niet alleen in de pauze koffie of thee, maar krijgt u ook een hapje en een drankje aangeboden. Wilt u lid worden van de COBK, dan kunt u zich opgeven bij de heer M. van Beelen, Prinses Margrietlaan 8; telefoon 4021593.

Orgelconcert Triumfatorkerk Vrijdag 18 mei geeft Gerben Mourik een concert op het orgel van de Triumfatorkerk aan de Piet Heinlaan in Katwijk aan zee. Hij is als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente te OudewaterHekendorp en veelvuldig actief als begeleider van diverse koren en solisten. Tevens is hij werkzaam als pedagoog. Het programma is zeer gevarieerd met klassieke en eigentijdse composities alsmede improvisaties van Gerben Mourik en een genoteerde improvisatie van Piet van Egmond. We verwelkomen u graag voor dit concert van Pro Organo et Musica, aanvang is om 20.15 uur, toegang is € 6 p.p.

Op D.V. zaterdag 19 mei a.s. spreekt dominee J.C. de Groot uit Dordrecht tijdens de 5e editie van de GezinsAvond. Ds. de Groot is geen onbekende onder ons. Vorige maand heeft hij zijn 25-jarig ambtsjubileum herdacht. Hij ging door diepe dalen maar mocht door Gods genade zeggen: “Het gaat weer goed met me, Gods kracht wordt in zwakheid volbracht!” Thema van deze avond is: ‘Eén Geest, één kerk...?’ Naast onze vaste organist Jaap van der Plas begeleidt een muziekgroep van jongeren de samenzang. Na de pauze is er een Bijbelquiz voor de kinderen. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Kerkelijk centrum ‘Het Anker’, Voorstraat 74 in Katwijk. We sluiten deze leerzame avond af met een hapje en een drankje. Jong én oud is van harte welkom. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Zondag 20 mei is er een laagdrempelige dienst in de Wiek. We beginnen om 10.00 uur. Spreker in deze dienst is: Henk Binnendijk jr. Thema : ‘van verwarring naar verwachting’ Onze pianist Corné van Duijn begeleidt ons, en muzikale medewerking is er van de Happy Singers Natuurlijk bent ook u/jij van harte welkom in deze dienst en neem gerust iemand mee. Voor de kinderen is er oppas en na de dienst staat de koffie klaar. Tot ziens in het wijkgebouw ‘De Wiek’ Fresiastraat in Katwijk.

In Nationaal Smalspoormuseum Valkenburg

Zingend Geloven

Di Mare speelt wereldklassieker Moeder Courage Na de ontwikkeling van eigen werk (Bataafse Lente, Dossier No-Ach, Hypocrisis) speelt Di Mare dit keer aan de slag met de wereldklassieker ‘Moeder Courage’ van de Duitse schrijver Berthold Brecht (18981956). Speciaal voor deze voorstelling heeft Di Mare Brecht opnieuw vertaald en zo ook geschikt gemaakt voor een jonger publiek.

Persoonlijk en betrokken

Het in 1939 geschreven toneelstuk Moeder Courage gaat over een marktkoopvrouw die met haar drie kinderen de kost moet verdienen in een uitzichtloze oorlog. Ze voorziet de soldaten van beide partijen van kogels, eten en kleding. Eén voor één verliest ze haar kinderen aan de oorlog, zelf probeert ze te overleven door keihard met haar handel verder te gaan.

Nan de Mooij

De onderzoeksvraag voor Di Mare luidt dan ook ‘Wie bepaalt dat oorlog slecht is?’ Courage is het stuk bij uitstek om alle morele dillemma’s, hoe klein ook, eens goed onder de loep te nemen. De voorstelling speelt zich af op 31 mei, 1 en 2 juni. Aanvang 20.30 uur in het buitenmuseum van het Nationaal Smalspoormuseum in Valkenburg, J.Pellenbargweg 1 naast het Valkenburgse Meer Toegang is vrij.

uitvaartbegeleiding

In samenwerking met Jacoline Imthorn

Op zondag 20 mei, aanvang 18.30 uur, vindt een Zingend Gelovendienst plaats in de Triumfatorkerk aan de Piet Heinlaan te Katwijk aan Zee. Voorganger in deze dienst is de bekende predikant Ds. B.J.G. Roolvink uit Voorhout. De organist/pianist is Rob van Efferink. Hij zal een korte improvisatie verzorgen op de piano over een bekend gezang.Medewerking wordt verleend door het Christelijk Gemengd Koor Cantate Deo te Katwijk. Het koor zingt o.a. ‘Overal is God’, ‘Zum Sanctus’, ‘Stilte over alle landen’, ‘Gloria’ van Gounod. De gemeentezang bestaat uit psalmen, gezangen en geestelijke liederen. Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kopje koffie.

UITVAARTONDERNEMING DC VIS & ZN Uitvaartverzorger: Huig van Duijn Betrokkenheid en persoonlijke aandacht

Betrokken Meelevend Zorgvuldig

www.miesschoneveld.nl

GezinsAvond met ds. J.C. de Groot

De bestaande samenwerking tussen beide gemeenten ten aanzien van de gezamenlijke milieustraat is al een succes. Met een gezamenlijke gemeentewerf wordt dit succes nog extra uitgebreid.

Moeder Courage op het buitenterrein van het Nationaal Smalspoormuseum. (Foto: Gijsje Heemskerk)

Dag en nacht bereikbaar Tel. 06-12091112 of 071-4012528

Voorstraat 96a, 2225 ET Katwijk aan Zee E-mail: info@theovanderplas.nl www.theovanderplas.nl

Kantoor: Hartweg 33, 2221 PV Katwijk Dag en nacht bereikbaar Samen met u zoeken naar een persoonlijke invulling van het afscheid. Dag en nacht bereikbaar 071 - 4018970 / 06 - 571 445 54 Marinus Poststraat 17, 2235 XA Valkenburg

www.nandemooij.nl

* door de week van 17.00 ‘s middags tot 8.00 uur de volgende dag * in het weekend van vrijdagmiddag 17.00 tot maandagochtend 8.00 uur * op feestdagen van 17.00 de dag ervóór tot 8.00 uur de dag erna. Dokterspost van de DoktersDienst Duin- en Bollenstreek Gebouw BNS, Rijnsburgerweg 4b, 2215 RA Voorhout Parkeren bij Raet TANDARTSDIENST (Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg) Weekenddienst van vrijdag 12.00 uur t/m maandag 08.00 uur. Donderdag 17 (Hemelvaartsdag) en vrijdag 18 mei: Tandarts H.F. Rigter, Cleijn Duinplein 6, Katwijk, tel. 4012460. Spreekuur van 17.00-17.30 uur. Zaterdag 19 en zondag 20 mei: Tandarts J.A.H.G. Moerenburg, Gr. v. Prinstererweg 63, Katwijk, tel. 4025225. Spreekuur van 17.00-17.30 uur.

APOTHEEK De apotheek in Katwijk is op werkdagen (maandag t/m vrijdag) geopend van 8.00 tot 17.30 uur. Apotheek Sloothaak in Rijnsburg is geopend op werkdagen van 8.00-18.00 uur.

Open Deur Dienst

Het door Noordwijk beoogde gebied voor het realiseren van een nieuwe gemeentewerf, lag letterlijk op steenworp afstand van de huidige locatie van de milieustraat, die door beide gemeenten al gezamenlijk wordt geëxploiteerd. Om te voorkomen dat er op een zeer korte afstand van elkaar twee gelijksoortige voorzieningen zouden worden gerealiseerd, is besloten te krachten te bundelen. Het adres van de nieuwe gemeentewerf is Heerenweg 13 t/m 15 in Katwijk.

0252-240212

WEEKENDDIENST DIERENARTSEN Voor de weekendienstregeling bel: 071-40 129 30.

Doordat de buitendiensten nu op één locatie worden gehuisvest, wordt het ook beter mogelijk om te kijken op welke punten de gemeenten nog meer kunnen samenwerken.

’Met aandacht voor details’

071-4018779 (24 uur bereikbaar)

Op 9 juni vindt de EO jongerendag plaats. Dit jaar komen o.a. LZ7, Shonlock en Casting Crowns. De aanbidding tijdens jongerendag word verzorgd door Kees Kraayenoord. Kaarten kun je bestellen via www.eo.nl/jongerendag. Ook dit jaar kun je opgeven bij de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee met de bus hierheen te gaan! Wil je mee geef je dan snel op via de www.jeugdwerkontmoetingskerk.nl. De prijs is 14 euro p.p voor de heen- en terug reis. Verzamelen om 09:45 op het marktplein. We verwachten om 23:00 terug te zijn. Je kaartje voor de jongerendag moet je zelf regelen! Wees hier wel op tijd mee. Kijk voor meer informatie over de jongerendag op www.eojongerendag.nl. Voor meer informatie over de bus kijk je op www.jeugdwerk-ontmoetingskerk. nl, of mail: bus@jeugdwerk-ontmoetingskerk.nl of telefonisch bij ArieVooijs 0612839704 (na 17:30). Geef je dus snel op via de webwinkel van www.jeugdwerk-ontmoetingskerk.nl.

Verdere mogelijke samenwerking

J. van der Vegststraat 63, 2225 TR Katwijk

Nieuw, opbaren in sfeervolle familiekamer

Met de bus naar de EO Jongerendag

tel. 071 4074440 uitvaart@dcvis.nl

mobiel. 06 12507285 www.dcvis.nl

Thuis opbaring - Volledig verzorgde uitvaarten

Avonddienst van 17.30 tot de volgende morgen 8.00 uur. Weekenddienst vrijdag 17.30 tot maandagmorgen 8.00 uur: Dienstapotheek DAB te Voorhout, Rijnsburgerweg 4c, telefoon 0252-240216. Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur is geopend: De Katwijkse Apotheek, Princestraat 3, tel. 4012755 en van 09.00-13.00 uur Apotheek Rijnsoever, Hoornesplein 111-113, tel. 4026457, Apotheek Sloothaak zaterdags van 09.00-14.00 uur. Vanaf 1 januari 2006 heeft LLOYDS Apotheek Katwijk aan de Rijn elke week (uitgezonderd feestdagen) op donderdag koopavond tot 20.00 uur. LLOYDS Apotheek de Jong is gesloten. VERLOSKUNDIGEN (ook voor poliklinische bevallingen) Verloskundigenpraktijk Katwijk: Cleijn Duinplein 14, 2224 AX Katwijk. Voor spoed en bevallingen: 06-51338742. Spreekuurdagen van maandag tot en met donderdag. Telefonisch spreekuur op maandag tot en met donderdag van 9.00-12.00 uur op 071-4072933, b.g.g. 071-5262853. U kunt zich, zodra de test positief is, telefonisch maar ook via onze website aanmelden voor de eerste afspraak: www.verloskundigenkatwijk.nl ZWAAN OSTEOPATHIE Ligusterstraat 2a, 2225 RG Katwijk, tel. 071-4074384 info@zwaanosteopathie.nl www.zwaanosteopathie.nl

COLOFON

KATWIJK SPECIAAL Oplage 16.600 www.katwijkspeciaal.nl Uitgave van

Ambachtsweg 7a Postbus 3066 - 2220 CB Katwijk tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 Redactie Melanie Thijm tel (071) 402 29 01 - fax (071) 403 23 25 Gsm: 06 41 51 79 75 e-mail: redactie@katwijkspeciaal.nl Inleveren kopij uiterlijk vrijdag 11.00 uur, nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties Contactgegevens Binnendienst Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 fax (071) 403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Katwijk Speciaal Sluitingstijd advertenties vrijdag 11.00 uur Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Katwijk Speciaal wordt gratis huis-aan-huis bezorgd en is daarnaast verkrijgbaar bij: Van den Berg * Callao * Digros * Het Valutahuis * Calando * Albert Heijn (Hoornesplein+Scheepmakersstraat) Bezorgklachten Uitgeverij Verhagen, tel. 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging


Druk- en/of zetfouten voorbehouden!

Weektopper!!

Annastraat 18 - Katwijk aan Zee - Tel. 071-4012271 - www.slagerijvanderplas.nl

Dagaanbiedingen

Vleeswarenaanbieding 6SWFMIJPETTIR KVEQZeeuws spek

OMPS

150 gram

KVEQ

3 x haassatĂŠ 1E

1,60

Gebraden gehakt

Y :EVOIRWGSVHSRFPI

&SVW XPETTIR KVEQ

HI :EVOIRWJMPIXVS PPE

150 gram

Sandwichcrème 150 gram

Zomerpakket

1,30

Slavinken 5 halen

4 betalen! 3,15

1 x gem. filetlapje

Gehakt

5,15

1 x hamburger

1 kilo

3,50

(S Speklappen

1,50

1 x rundersteak

(M Verse worst 500 gram ;S

500 gram

400 gram verse worst

1 x barbecueworst400 gram hamlappen 400 gram gehakt

WEQIR EV ZSSVQEStrak in je vel... Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op de benen, billen, taille en buik.

Voor

De oplossing is Lypossage!

REUZEOPENING 199 Pocketvering 3000 299 Pocketvering 4000 399 Pocketvering 5000 499

BURANO Tijdloos ledikant, uitgevoerd in de kleur walnoot of alpine-wit. Exclusief bodems en matras. 140 x 200 cm, diverse maten leverbaar. Nachtkast: 69,- Set van 3 bedladen: 100,Ook als 1-persoons ledikant leverbaar.

Pocketvering 2000

599

vanaf

prijzen geldig voor 70 x 200 cm, andere maten leverbaar

-75%

199

KERRY BOXSPRING Vlakke boxspring,

in de kleuren antraciet, bruin en zwart. Inclusief hoofdbord! Exclusief matrassen. 140 x 200 cm, diverse maten leverbaar. DIRECT MEENEMEN!

nĂş e 2 matras

Acties geldig t/m zondag 27 mei 2012.

de beste kwaliteit voor de laagste prijs! Eindelijk echt

inspiratie

gevonden

Word ook buddy ! www.buddynetwerk.nl of bel 070-3649500

de vet- en vochthuishouding.

Na

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder. Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie over Lypossage, neemt u dan contact op met Gladys

KADO

Bij ons koopt u gegarandeerd:

149

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op

449

-30%

299

NIEUW IN KATWIJK en HEMELVAARTSDAG OPEN! 10 - 17 uur BeddenREUS Katwijk Ambachtsweg 1

Tel: 06 10817027

Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw T.K. gevr.: THILOT •handzaaimachine, tevens meerrijige Thilot zaaimachine, rolschoffels en bonenzaaimachine. Tuinderij beÍindigen? Laat mij weten wat u aanbiedt aan materiaal. 0527614042 of 06-27628220.

Ontvoerd, verkocht, misbruikt... en bevrijd!

SPAANS. Zeer ervaren •native docente Spaans in

Noordwijkerhout geeft commercieel Spaans voor bedrijven. Praktische cursussen individueel of in kleine groepen met de nadruk op de conversatie. Vanaf de 1ste dag Spaans gesproken. Carmen 2 T.H.: Âą 40m WINKELRUIMTE in de Sluisweg 73 M. GĂłmez Trillo. Tel.: te katwijk huurprijs â‚Ź 550,- 0252376335 / 0615398926. per maand opzegtermijn 2 maanden. info tel nr 0624193646 of rijnvan.wh@ casema.nl.

Openingstijden: maandag 13 - 18 uur, dinsdag, woensdag, vrijdag 10 - 18 uur, www.beddenreus.nl donderdag (koopavond) 10 - 21 uur en zaterdag 10 - 17 uur.

•

•

•

•

•

EERHART SierbestraT.H.: 64m2 RUIMTE. ting. Voor al uw bestratin- Centrum Nwh. met overgen en tuinwensen. Bel headdeur. Tel. 0252voor vrijblijvende prijsop- 372660. gave 070-3211006. VAKANTIESLANK en Vuil tapijt? Laat het energiek! Gratis begeleivakkundig reinigen of ding! Tel. 071-5651088. huur Mr. Steam. Gratis ’t Ravottertje, HondenuitVAN DER KROFT & laatservice op een eiland, ook thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. VAN DER LANS OFFICE nog vakantieplaatsen. Petra MANAGEMENT verzorgt van Duyn 0646308519. www.peoplestrust.nl 070-5116612. op flexibele basis het secreSteun People’s Trust in de strijd Dak herstellen? Bouma/ tariaat voor bestuurders, tegen kinderprostitutie in India. Grundeken bellen! commissarissen, bedrijven, 5114674-5118394. Uw dak- adviseurs. Huis met het specialist! Blauwe Dak Wassenaar, 070-5119001, www.officeVwo-, havo, mavo, managers.nl, info@officevmbo-leerlingen: huis- managers.nl werkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B GARAGEBOXEN in student. Tel. 071-5616768. Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. ₏ 110,-. BC SIERBESTRATING Inlichtingen: 06-20773480. Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 06- SCHILDEREN, stucado55321682. ren, tegelen, laminaat, loodgieter. Tel. 06-19110519. Zelf bomen omgezaagd of flink gesnoeid? Met onze T.H. in Klei -Oost: prof. VERSNIPPERAAR BEDRIJFSRUIMTE, 50 375 excl. Tel. is het zo weg. Tel. 070- m2, 5111923 / 06-53794870 of 06-24696685. mail deversnipperaar@kpn Spanje C. Blanca Altea, mail.nl. Royaal luxe 2 SLK-APP. 50-plusser SCHILDERT, direct aan zee, nog vrij 26-6 SAUST en behangt uw huis t/m 10-7 en 26-7 t/m 11-8 weer als nieuw. Tel. voor weinig, bel 06-13067762. 06-53269340 voor foto’s en info. Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorschoten? T.K: WASMACHINE www.tcdekampioen.nl. z.g.a.n. + vouwfiets; Wekendstar ₏ 45,-. Tel. STEUNZOLEN. Erkend 06-43462285. leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgANNA’S TUINZORG. verzekeraar. Een afspraak Tel. 071-5230526. Ingeschr. kunt u maken in Oegstgeest, k.v.k. Klein tuinonderhoud. Leiden en Leiderdorp met GRATIS oph.: GRINDWim van Zijp, tel. 071TEG. 9 st. 40x60, 7 st. 5238468 of 06-12028319. 50x50 + rest. Tel. 071www.zalenverhuur- 3615880. kruyt schipvanleiden.nl. KLUSSENMAN - schilMooi bruin cafÊ in oude centrum van Leiden. Voor deren - stukacoren - behanafstudeerborrels, recepties, gen - laminaat! Tel. verjaardagen, etc... Geen 06-13360700. huur! Wel wat servicekosten VERLOREN omgeving en normale gangbare drank- Papeweg/Vinkelaan te Wasprijzen! Reserveringen senaar: 1 speciaal ontwor06-25047376. pen open DAMES Student wil u graag hel- TROUWRING met daarin pen met COMPUTER- een diamant. Ter controle PROBLEMEN. ₏ 15,- p.u. kan ik de door mij ontworpen echter zonder deiamant Tel. 070-5114250. heren trouwring tonen. Veel T.K.: 2de HANDS ION emotionele waarde. De ring v.a. ₏ 950,-. Kees Droogh is vervaardigd uit het goud INLOOPMIDDAG Tweewielers. Tel. 071- van de ringen van mijn 4021324. inmiddels overleden ouders. Woensdag 23 mei Uiteraard tegen beloning T.H.: GARAGEBOX terug te bezorgen. Tel. 15.00 – 18.00 uur centrum Rijnsburg v.a. 06-28084986. ₏ 135,- p.m. Tel. 0714021324. GETUIGEN GEZOCHT! Kerkelijk Centrum Het Anker Blauwe Seat Ibiza aangereION RX PLUS van den bij Digros Katwijk op 5 Voorstraat 72-74 Katwijk aan Zee ₏ 2549,- voor ₏ 2300,-. mei rond 19:00 uur. BestuurKees Droogh Tweewielers, der doorgereden. Schade tel. 071-4021324. rechter achterkant. Tel. 071Meer informatie: www.katwijk.nl 4073997.

•

•

GIRO: 3567

•

•

•

•

•

•

• •

• •

•

•

• •

•

• •

• • •

•

•

Masterplan Katwijk aan Zee Denkt u mee?


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 15 MEI 2012

Pelgrim Cees naar Santiago Op 27 april vertrok Cees Wassenaar naar Frankrijk, van waaruit momenteel hij de Camino de Santiago bewandelt. Deze pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (Jakobsweg) voert naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostella in Spanje. De route loopt langs de steden Pamplona,Estella, Logroño, Burgos, León, Astorga en Ponferrada. Cees is actief op FaceBook en Twitter, en houdt de thuisblijvers zo op de hoogte van zijn belevenissen op dit bijzondere avontuur. Hij gaf Katwijk Speciaal toestemming zijn berichten te publiceren, zodat we wekelijks een beetje mee kunnen reizen… (6 mei) De komende weken wil ik jullie wat vertellen over vrienden die elke dag met mij meegaan. Geen menselijke vrienden, maar dingen en gedachten. Je hebt de tijd om over dingen na te denken. Ideeën borrelen op. Elke dag dat je loopt heb je even een dip. Maakt niet uit hoeveel km, een dipje is er. Dan komt Charles Aznavour langs met ta tata tata ta ratatata tata tata ta ratatata tata tata ta ratatataaaa. En zo duwt hij mij de berg op. Een echte duwer. Ik zal hem nog wel vaker nodig hebben.

Caminoganger die van zijn huisje een herberg heeft gemaakt: de tot nu toe leukste herberg. Gegeten aan de keukentafel. We zijn met 3 pelgrims, eten vanavond bij hem aan tafel + ontbijt. Dat is anders dan gisteren (85) en geen eten. Heerlijk rustig en zonder snurken slapen. (foto) (9 mei) ‘Communicatie’ Als je een tijdje op de Camino loopt, dan slinger je allerlei talen door elkaar om jezelf een beetje verstaanbaar te maken. Soms zeg je “Hola” (hallo) tegen iemand, die later een Nederlander blijkt te zijn. En dan gebruik je ook nog handen en voeten om iets duidelijk te maken. Als ik iets niet begrijp van een Spanjaard, en een Oostenrijker kent een beetje Spaans, vertaalt hij het voor mij in het Duits, zodat ik het weer in het Engels aan een Fransman kan uitleggen. Zo gaat dat dus. ‘Hij’ had gelijk: we hadden nooit aan die toren van Babel moeten beginnen! ;-) -Vanavond zelf ‘eenvoudig’ koken in de herberg! (10 mei) Loop nu al een uur door een stink industriegebied. Helaas is dat ook de Camino. :-(

(7 mei) Wandeldag 10: In het wandelboek staat dat het een simpele route zou worden. Zo’n 31 km. Zoveel meters klimmen ook niet. Maarrrrr vergelijk het met de Rijnmond in Katwijk en dan ca. 4 uur lang omhoog lopen naar de Boulevard. Zo de hele tijd lopen naar omhoog… Gewoon gemeen. Het lijkt niets, maar ondertussen 4 uur zachtjes omhoog. Ben dus aardig uitgeput. Morgen weer ruim 30 km op het programma. (8 mei) Sprak Helen uit Quebec. Is niet op zoek naar antwoorden. Eerst maar de vragen van het leven goed formuleren. Ook de vruchten van de Geest. En nu zit ik in een klein privé herbergje van Pepe. Een enthousiaste

(11 mei) Als je om 06.30 uur op stap gaat, dan komen de 1e zonnestralen over de heuvel. Ook zie je de maan nog aan de hemel staan. En boven op een heuvel staand zie je dat de Camino weer in het zonnetje wordt gezet en gaat de maan naar bed. Ondanks een nare dag door industrie en stad, had de vroege morgen mijn dag al goed gemaakt.

(12 mei) Lopen 4 Japanners achter me. (Mr suhaki uit ik hou van Holland) Hun praten werkt op m’n lachspieren.

Vrouwenkring naomi sluit seizoen mooi af De dames van Vrouwenkring Naomi kunnen terugzien op een fijn uitstapje. Op 10 mei gingen zij naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. De schitterende planten en vlinders in de bijzonder mooie tuinen maakten grote indruk. Na de lunch ging de reis naar Urk. In het Kerkje aan de Zee werd op boeiende wijze de geschiedenis verteld zowel van het dorp als van de kerk. Het diner in Giethoorn was de afsluiting van deze zeer geslaagde dag. Na de zomerstop hoopt de vrouwenkring weer van start te gaan op woensdag 12 september. (Foto: PR)

Postzegelbeurs

Voor de boeg

Heeft u nog een oud album op zolder liggen? Wilt u weten wat de waarde daarvan is of dat het iets interessants bevat? Of wilt u deze verzameling op één van onze maandelijkse veilingen verkopen? Postzegelvereniging Katwijk-Rijnsburg houdt zaterdag 26 mei een postzegelbeurs in wijkgebouw De Wiek, Fresiastraat in Katwijk aan de Rijn (naast de bibliotheek). Daar is informatie te krijgen over dat oude album. Ook is er volop gelegenheid tot ruilen en er zijn meerdere handelaren aanwezig. Komt u eens langs en laat u informeren wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ‘stuiver’boeken aanwezig, dus voor de kosten hoeft u het niet te laten. De beurs sluit om half vier.

AWBZ: zorg in beweging Katwijk - Op woensdag 30 mei aanstaande organiseert de Wmoadviesraad een avond onder de titel: AWBZ: zorg in beweging. Op deze avond zal de voorgenomen overgang van begeleidingszorg van de Awbz naar de gemeente worden toegelicht. Daarvoor zijn 2 sprekers uitgenodigd: Mevrouw Ruth Deddens van het LSR, het landelijke steunpunt van cliëntenraden, en de heer Herman Eitjes van Zorgbelang Zuid-Holland. De laatste spreker besteedt aandacht aan de algemene problematiek, terwijl mevrouw Deddens zich vooral zal richten op de gevolgen voor de mensen die nu begeleiding krijgen vanuit de Awbz. Na de pauze zullen de sprekers samen met een vertegenwoordiger van de gemeente vragen beantwoorden en de discussie met de zaal aangaan. Deze avond zal worden geleid door Fedde Jonkman, onafhankelijk voorzitter van de Wmo-adviesraad in Katwijk. De avond is bestemd voor wie met begeleiding vanuit de Awbz te maken heeft of krijgt, zowel in de persoonlijke sfeer als beroepsmatig. De avond wordt gehouden in de burgerzaal van het gemeentehuis in Katwijk en begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staan de deuren open. Aanmelden voor de avond is gewenst, maar niet verplicht, en kan via e-mail adres: info@wmoadviesraadkatwijk.nl.

Nieuwe kringloopwinkel in Katwijk Binnenkort, medio juni, gaat stichting Help ons Helpen van start met een non-profit kringloopwinkel in Katwijkerbroek 49. Een prachtige locatie die heel sfeervol ingericht gaat worden, niet duur maar broodnodig en met slechts één boodschap, ‘Het licht van deze wereld’. Help ons Helpen helpt, geïnspireerd door Jesaja 58:7-12, kansarmen in diverse landen. Zo werken zij samen in Roemenie, Israël en Malawi, met lokale partners of met plaatselijke kerken, maar ook met christelijke organisaties. Met deze kringloopwinkel wil Help ons Helpen ook het werk van Nel en Jack Nugter, die in het najaar naar Bolivia vertrekken, gaan ondersteunen. De kringloopwinkel van Help ons Helpen kan nog veel nieuwe vrijwilligers gebruiken voor onder meer het selecteren en prijzen van goederen, de verkoop in de winkel, bezorgen en ophalen van goederen, zodat de winkel uiteindelijk een hele week open kan gaan. Zo hopen zij op veel goodwill onder de Katwijkse bevolking. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger bij Koos Meijvogel. Het emailadres is: koosenmaartje@ziggo.nl.

I.O.V.KATWIJK Locatie Zwanenburg, aanvang 20.00 uur 15 mei Klaverjassen en jokeren 22 mei Bingo Iedereen is welkom.

Gerlinde Vliegenthart

De croutons in de soep (Dit stukje zou eigenlijk ‘De krenten in de pap’ moeten heten. Maar ik hou niet van krenten en ook niet van pap. Dit terzijde.)

Hemelvaartvakantie in zwembad Aquamar Maandag 14 mei - ballenfestijn Vandaag liggen er heel veel gekleurde opblaasballen in het recreatiebad. Waterpolo, van de glijbaan met een bal, overgooien met je vriendje of toch een wedstrijdje lummelen? Het kan vandaag allemaal in zwembad Aquamar. Uiteraard mag je zelf ook een opblaasbal meenemen. Het zwembad is open van 12.00-16.00 uur. Dinsdag 15 mei - kids aquarobics Wegens succes herhaald! Vandaag kan je weer deelnemen aan Kids Aquarobics in het recreatiebad. Onder leiding van een echte aquarobics instructeur is er om de zoveel tijd een swingende aquarobics les. Het zwembad is open van 12.00 – 16.00 uur. Aanvang Kids Aquarobics om 13.00 uur. Woensdag 16 mei - Poppenkastvoorstelling ‘Het gouden ei’ Voor het eerst in de vakanties: een poppenkast voorstelling in het zwembad. Ridder Antonius krijgt de opdracht om 1 keer op te passen op prinses Annabel. Deze prin-

ses met roze jurk wilt alleen maar buiten spelen en vies worden en dat mag nu juist deze dag niet. Er komt belangrijk bezoek. Wil je weten hoe dit afloopt? Kom daar naar de poppenkast voorstelling. Het zwembad is open van 12.00-17.00 uur. Aanvang voorstelling om 13.30 en om 15.30 uur. Donderdag 17 mei - Hemelvaartsdag Het zwembad is vandaag open van 10.00 – 17.00 uur. Vrijdag 18 mei - water instuif In het water ligt vandaag heel veel sport, spel en drijfmateriaal. Hou jij van klimmen, klauteren, van de glijbaan gaan en lekker ravotten? Dan is dit is voor jou! Uiteraard mag je zelf ook wat leuks meenemen voor in het zwembad. Het zwembad is open van 12.00-16.00 uur. En verder elke middag… De combi openstelling: met 1 kaartje zowel in het recreatie- als het 50m sportbad!

Rijbewijskeuringen 70 + Voor inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zullen de komende maanden de keuringen opnieuw plaatsvinden op de vierde dinsdag van de maand, de datum voor de eerstvolgende keuring is dinsdag 22 mei 2012 in Dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk. Houdt u er rekening mee dat u zich laat keuren tenminste 4 maanden voor de datum dat het rijbewijs zijn geldigheid verliest, zo lang kan het duren voor u in het bezit bent

van uw verlengde rijbewijs, vooral als u n.a.v. de keuring nog een afspraak met oogarts of andere specialist moet maken. De kosten voor de keuring bedragen 30 euro. De keuringen worden uitgevoerd door Dhr. Ton Windgassen, arts. Het formulier voor de keuring, de zgn. “Eigen Verklaring” kan worden verkregen bij de afdeling burgerzaken van de gemeente. Deze moet thuis worden ingevuld en meegenomen naar de keuring. Hetzelfde geldt voor een klein flesje urine en het overzicht van medicijnen die gebruikt worden. Meer informatie: www.swok.nl.

Soms moet je jezelf gewoon even knijpen. Dat het tè leuk is om waar te zijn. Ik heb dat soort momenten al vele malen mogen ervaren. Ik probeer dat ook vol te houden, nooit achterover te leunen, me te blijven verwonderen. Daardoor blijft het leven verrassend. Laatst was ik weer enorm blij verrast. Het zat namelijk zo: Mijn passie voor musicaltheater is begonnen met The Phantom Of The Opera en Les Misérables. Ik was een puber en luisterde dag in, dag uit, naar hoe Joke de Kruijf, Vera Mann en Pia Douwes hun ziel en zaligheid blootlegden op muziek. Door hen, en door alle andere kopstukken, wist ik wat ik wilde met m’n leven. Ik heb nooit idolen gehad, wel grote voorbeelden: die vrouwen. Door hen heb ik het vak geleerd. Door te kijken, te luisteren, hen te bestuderen, hun trucjes uit te proberen, net zo lang tot het me lukte. En het lukte. Jarenlang werkte ik met hen samen, zong in de koren onder hun solo’s, nog altijd hun techniek bestuderend. Leren houdt natuurlijk nooit op. Zelfs nu ik lesgeef, lijken mijn studenten mij meer te leren dan vice versa. Ik heb nog altijd het gevoel alsof ik net kom kijken. Vorige week bevond ik me ineens in de Leidsche Schouwburg. Op het podium. Ik begreep niet hoe ik daar terecht was gekomen, wat ik goed had gedaan om daar te mogen staan. Ik trad op tijdens een bijzonder privéfeest, samen met een groot aantal musicalsterren. In de kleedkamer hadden we veel plezier. Het was zo’n heerlijke muziekavond uit duizenden, een vette krent in de pap. Ik zong mijn favoriete musicalsolo’s, het applaus was daverend en hartverwarmend. Na mij zongen Joke de Kruijf en Vera Mann de stukken die ik in mijn jeugd zo had omarmd. Met tranen in mijn ogen keek en luisterde ik naar de vrouwen die ik als mijn docenten had beschouwd. Er was in al die jaren onderweg blijkbaar iets gebeurd waardoor ik als solist naast hen kon staan, in plaats van als koor achter hen. Ik voelde ineens diep van binnen een haast pijnlijk verlangen opborrelen… Ik had de rode gordijnen gemist, het publiek, de zenuwkriebels, de glitterjurkjes. Ineens wist ik: ik wil weer optreden! Laten we dat maar weer eens gauw gaan doen dan.

Gesloten kantoren SWOK In verband met Hemelvaart is het kantoor van Stichting Welzijn Ouderen KRV gesloten op donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei. Het betreft het hoofdkantoor aan de Schimmelpenninckstraat 10 te Katwijk. Ook het algemene nummer is deze dagen niet bereikbaar. Vanaf maandag 21 mei zijn wij weer geopend.

‘t is iet ârs ’t Is geweun waeter mit wiwouw Mit Ante hier mit wies spreek ik?..ôh, bè jij’t Krij? ik hadde je venochend al ebeld maer toe kreeg ik gien sjoege..ôh màid was je naer de fisiôtherepuit?.. wij stappe d’r òòk net in want we benne om een nieuwe stofzuigerd ewèèst…jaeh, nae twaelef jaer wier’t tijd voor een âre. Hij hadde volleges Klaeze nog wel effe mee ekend maer ik was die plakbandjies en touwtjies mear dan zat! In iene kreeg ik’t op me heupe toe die slang voor de zôveulste kear los eskóte was. Ik kon wel gille. Klaes kwam al renne mit z’n rol plakteep! Maer ik zé; gaet héén mit die troep, ik mot nouw een nieuwe! En voor ie’t wis hadde ik ’t kreng al een zwieperd de plaes op egéve, hij spatte geweun in duizend brokke uit mekander…de buvrauw kwam mit ‘r hòòfd over de hààning kijke wat of’r allegaer lòòs was, ze doch zeker datte we ruizie hadde….maer effijn, ‘t is nes je zeg Krij, dan mot je geweun je pôôt stijf houwe want die krentekakkers vinne alles maer zonde van de cente!.. ik hadde ezààd dat ie dan niks voor me verjaerdag houfde te kôpe…jaeh, murrege, netuurlijk houwe we’t…jullie komme toch òòk? dan gaet me butterkouk en me appeletaeretje teminste op, want bij mijn is temet iederien an de lijn en dan magge ze gien kouk, kaes, worst of’n ôlieneutje..knap ongezellig jae…de ien zit bij de Wiets Watsers en d’r benne d’r een partie die an de sjeeks zitte. Jae, sjeeks…wat of dat benne?.. hoe mot ik dat nouw weer uitduie?..’t is poeier, dat mot mit waeter eskudded worde en dan kenne ze’t oplebbere. Laete we zegge dat’t een soortement waeter mit wiwouw is…van de week was ik effe bij onze Marries en die sting net te skudde. Toe zé ze dasse nouw ààrebààiesmaek haddede, maer dat’r nog veul mear smaeke benne voor de vaeriasie…seukelaet, appelesien,.. ik zé nog; wel mààsje, mààsje, hoe krijg je’t deur je strot edouwd! Je word’r zeker zô fleààw van as een gààit… een mens mot op z’n tijd toch een harteghààidje hebbe, vin je nou ook iet tan Krij?...hè?..waer ze’t voor doen?..ik denk dat ze vande zeumer een beetje fesoendelek over strand wulle lòpe zouw’t iet?..Nouw, zeg effe.. hoe was’t bij de fisiôtherepuite?..hè?..mot je ofvalle? houwe je knien en je regge’t dan een stik langer uit? As je dan maer iet an de sjeeks gaet Krij, as zie ik ‘r nog een beer van bààitele!

tuur Het nieuwste Ray Ban mon chts INCLUSIEF glazen voor sle

€ 208*

Merkmonturen inclusief BRILLENGLAZEN voor superscherpe PRIJZEN

Bingo De werkgroep Bingo van Wijkvereniging Hoornes-Rijnsoever, organiseert op vrijdag 18 mei een bingoavond. Wij spelen per boekje. De sfeer is ontspannen en gezellig. Dus kom gewoon naar deze Bingoavond. U bent van harte welkom en we beginnen om 20.00 uur. Wijkgebouw van Wijkvereniging Hoornes – Rijnsoever is te vinden, schuin achter de HoornesPassage. Van Houtenstraat 1.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand Het imago van de makelaar is een interessant thema om eens onder de loep te nemen. Over het algemeen heeft de makelaar een negatief imago aan zijn broek hangen. Ze worden regelmatig gepersifleerd op televisie en door cabaretiers. Steevast als de snelle en gladde jongen op de scooter. De handige en snelle makelaar met een vlotte babbel en mooie praatjes. Toch ken ik persoonlijk weinig makelaars die zich van deze praktijken bedienen. Het probleem van het imago ligt m.i. dieper geworteld dan het op het eerste gezicht lijkt. Het heeft onder andere te maken met de geschiedenis van het vak, de marktsituatie, economische omstandigheden en het (traditionele) verdienmodel. Op 11 en 12 april organiseerden alle onafhankelijke hypotheekadviseurs en makelaars uit Katwijk een gezamenlijke woonmarkt. Daar heeft ons kantoor een kleine enquête gehouden onder andere om het beeld van de makelaar in het algemeen te peilen. En hoewel we absoluut niet pretenderen dat dit kleine onderzoek representatief is of dat er steekhoudende conclusies uit getrokken kunnen worden, levert het interessante gezichtspunten op. Opvallend was de hoge score ‘eerlijkheid’ en ‘geen gladde praatjes’ als antwoord op de vraag: “Wat vindt u de belangrijkste eigenschap van de makelaar?”. Antwoorden als bevestiging van het heersende beeld.

Maar wat kunnen makelaars, verkopers en kopers doen om los te komen hiervan? Voor kopers en verkopers is het goed te realiseren dat een makelaar primair in dienst is van degene die hem betaalt. Het kopen en verkopen van een woning is een van de grootste financiële beslissingen die u neemt en goede begeleiding is van essentieel belang. Voor makelaars zijn de signalen vanuit de samenleving als handvat voor zelfreflectie uitermate geschikt. Om zichzelf een spiegel voor te houden, vandaar mijn keuze voor de titel van deze column. Want we kennen allemaal de pratende spiegel in het sprookje ‘Sneeuwwitje’. En wie wil er nu niet een spiegel hebben die bevestigt waar je goed in bent. Op het moment dat de makelaar zich bewust is van zijn eigen identiteit, imago en kracht kan hij makkelijker zijn doelen bereiken. Deze zelfkennis, weten waar de krachten liggen en wat je wilt uitstralen kunnen dan ook eenvoudiger uitgedragen worden. Dit zal een positieve bijdrage leveren aan het imago. Overigens geldt dit uiteraard niet alleen voor mijn beroepsgroep. Ik daag dan ook iedereen uit, makelaar of niet, om deze week eens in de spiegel te kijken! Wie durft het aan?! drs. A. Hoevens-Peeters, RMT Hoevens Makelaardij B.V. E-mail: a.hoevens@hoevens.nl

Het nieuwste Replay m ontuur INCLUSIEF glazen voor slechts

€ 196*

* standaard enkelvoudige glazen sterkte van +4.00 tot -6.00, cyl 2.00. vraag in de winkel naar de prijzen van andere glazen...

Katwijk. Noordzeepassage 101 2225 CD T 071.4013305

Leiderdorp. Winkelhof 11 2353 TR T 071.5413580


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 15 MEI 2012

Autocentrum van Egmond specialist in: 6KRZURRP/DQJHYDDUWD:HUNSODDWV1RRUGHLQGH5LMQVEXUJ7HO

OCCASION VAN DE WEEK: VW Golf V 1.6 16v FSI, Sportline Bouwjaar 2005, Met VW Navigatie!!

VW Golf 1.2 TSI met o.a.:

Navigatie, lichtmetalen , bluetooth carkit

Ook het adres voor uw bedrijfswagen VW Transporter TDI lange wielbasis Bouwjaar 2007, in zeer nette staat!!

Een kleine greep uit ruim 50 auto’s: AUDI A6 3.2 FSI aut. 2008 VW Golf VI 1.4 TSI 2010 VW Golf VI 1.4 2011 VW Golf Plus FSI 2007 VW Touran 7 pers. 2006 VW Polo 1.4 16V 2008 VW Polo 1.4 16V 2010 VW Passat 1.6 2003 VW Fox 1.2 2006

â‚Ź 27.950,â‚Ź 18.950,â‚Ź 18.500,â‚Ź 13.500,â‚Ź 12.950,â‚Ź 10.500,â‚Ź 13.950,â‚Ź 6.950,â‚Ź 5.950,-

VW Polo bluemotion VW Bora 1.6 16V VW Polo 1.2 VW Polo 1.4 16V VW Golf IV 16V Mits. Space Star 1.3 Seat Arosa 1.4 Peugeot 206 1.6 Skoda Fabia

2010 2003 2005 2001 1999 2002 2003 2000 2007

â‚Ź 13.950,â‚Ź 5.500,â‚Ź 5.950,â‚Ź 2.950,â‚Ź 4.250,â‚Ź 3.950,â‚Ź 4.500,â‚Ź 3.950,â‚Ź 6.500,-

20x VW Golf op voorraad vanaf â‚Ź 1.500,-

Of kijk voor alle auto’s op:

www.acvanegmond.nl Aktiviteiten Hoornes/ Rijnsoever

Echtpaar Hoek- van der Plas bereikt diamanten mijlpaal

Liefde op het eerste gezicht duurt al zestig jaar

Herinneringen aan zestig jaar gelukkig huwelijk

Maart en Maartje van ‘Hij loopt niet meer der Marel bereiken weg’ nieuwe mijlpaal

‘Ik kende haar wel maar we hadden toen nog niks’, gaat Jan Hoek (84) terug in de tijd. Bij zijn echtgenote Nel van der Plas lag het destijds ietsje anders. ‘Ik was al een beetje verliefd op hem toen hij als militair naar IndiĂŤ moest’, bekent de inmiddels 82- jarige bruid. Reden om hem vrijwel dagelijks een brief te schrijven waarin soms stiekem een sigaretje was verstopt. De correspondentie was wederzijds en vormde het fundament voor een langdurige relatie die op 7 mei een zestigjarige mijlpaal bereikte. Door Piet van Kampen ‘Voor dat hij weg ging klampte ik hem aan en dacht nou laat ik hem nooit meer gaan’, was het toen nog jonge meisje Van der Plas vastberaden. Ook al moest hij in dienst van het vaderland gaan, in haar gedachten en vele brieven heeft Nel hem nooit laten gaan. ‘Wel zat ik al die tijd met mijn ziel onder mijn armen’, weet de bruid zich maar al te goed te herinneren, maar zij is zielsgelukkig met de man met wie zij in het huwelijksbootje stapte. Hun tocht over de wijde huwelijkszee werd gezegend met de geboorte van vier dochters. Zo wreed als de zee soms kan zijn en levens eist, zo wrang was ook het moment waarop het diamanten paar een van hun dochters verloor. Nel neemt een foto van haar in de hand en zegt met de liefdevolle stem van een verdrietige moeder: ‘Ze was wel heel erg knap hè?’, en koestert het portret. Maar gelijktijdig is zij erg realistisch. ‘Het is wel verdrietig maar wij treuren niet. Zij is bij de Heer’, een gedachte die een vorm van zegen voor haar is. Een zegen die het echtpaar ontving bij de geboorte van acht kleinkinderen.

Herinneringen ‘Het is toch mooi om al die herinneringen van vroeger weer op te halen’, ervaart Nel in haar kamer in Overduin. Zij kijkt naar echtgenoot Jan die aandachtig meeluistert en instemmend knikt. ‘Weet jij het nog van onze bruiloft?’, speelt zij de

vraag door naar de bruidegom. ‘Jazeker, die vierden we in het zaaltje van Haasnoot. Wij wilden het vieren en het spaarzame geld was voor het feest. Wij hadden daarna niets meer over om ook maar een radio te kopen’, weet de echtgenoot nog als de dag van gisteren. De spaarpot die dus leeg was moest worden aangevuld en Jan ging als kostwinner aan de slag op de zee. Logisch in die tijd, zeker als je uit een vissersfamilie stamt. De golven na een aantal jaren achter zich latend verkoos Jan de vaste wal. Het ruime sop werd verruild voor een job bij het ruimtevaartcentrum Estec, waar hij als beveiliger zijn toekomst tot aan het pensioen veilig stelde. En de verdiensten van de bruid? Die lagen in het prille begin bij bakker Tijsterman in Rijnsburg waar zij in de productie veel gezellige uurtjes heeft beleefd. Maar toen het gezin er eenmaal was, werden de vlijtige vingers gebruikt voor het maken van veel kleding voor de kids. Het echtpaar waar nog steeds de intense liefde voor elkaar afstraalt, is na al die jaren nog zeer aan elkaar gehecht.

Een pracht man Zij hebben er dan ook geen dag spijt van gehad om elkaar het jawoord voor het leven te hebben gegeven. ‘Ook al mopperen we wel eens tegen elkaar, het is altijd goed geweest’, bevestigt Jan hun hechte band. ‘Als ik hem zie komen (op vrijwel dagelijks bezoek) dan springt mijn hart weer open. Het is een pracht man’. Een duidelijker bevestiging van hun innige relatie kan Nel nauwelijks geven. De bruidegom heeft een andere omschrijving voor hun sterke verbintenis. ‘Het is onbespoten groente’. Hiermee refereert hij aan de zuiverheid van hun huwelijk. Dat Jan tot deze uitspraak kwam zal ongetwijfeld te maken hebben met zijn hobby, het volkstuintje. ‘De onbespoten relatie’, moet na zestig jaar natuurlijk worden gevierd. Na een dagje Keukenhof zal dit op 19 mei met een gezellig etentje in Overduin samen met de familie worden herdacht.

Eigenlijk langer dan de zestig jaar die zij op 6 mei waren getrouwd. Want het stel dat elkaar zoals zoveel Katwijkers in de naoorlogse jaren in de Voorstraat ontmoette, is nog steeds verliefd. De toen nog jeugdige Maart van der Marel volgde een bevel op van het meisje Maartje (‘zeg maar Marrie, mag ook’) Guijt. ‘Ga je nou mee of niet’, was haar dwingend verzoek. Na wat ‘heen en weren’ op de Katwijkse huwelijksmarkt bleek dit moment van liefde op het eerste gezicht beslissend voor hun verdere leven. Door Piet van Kampen ‘Ze zat toen al achter me aan en nu nog steeds’, grinnikt bruidegom Maart (82) terwijl hij ogenschijnlijk op z’n gemak in een comfortabele stoel in de woonkamer in de Zwanenburgflat onderuit zit. Met een schuin oog gluurt hij naar echtgenote Marrie (81) die haarfijn uitlegt hoe zij Maart vele jaren geleden strikte. ‘Het was liefde op het eerste gezicht’, zegt zij stellig en met diezelfde stelligheid heeft zij jongeman van der Marel voor het leven aan zich weten te binden. Een verbond dat hecht is. Toen de ringen waren omgeschoven ging het kersverse echtpaar naar Casa Cara waar ‘de brulloft’ werd gevierd en tussentijds werd verpoosd in een uitspanning bij Den Deyl in Wassenaar. Het duo M & M weet wat ware liefde is. ‘Ondanks dat wij wel eens bekvechten is het altijd goed geweest’, glimlacht Maart schalks. ‘Het hoort bij het huwelijk’, is zijn levensvisie. Uit dit hechte huwelijk werden drie dochters en twee zonen geboren en het echtpaar mag zich verheugen in het rijke bezit van tien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen. Al kwebbelend en terugblikkend op hun leven snijdt de oudste dochter het feestelijke baksel aan waarop hun trouwfoto is verwerkt. ‘Nee, ik wil niet dat je in m’n hoofd snijdt’ gebiedt zij, maar manlief is niet zo moeilijk. Die hapt rustig zijn eigen kruin weg. Smaakte nog lekker ook. Net zo smakelijk als het verhaal is wat zij elkaar telkens aanvullend,

vertellen. Het diamanten paar is nog uitermate helder van geest en herinnert zich veel. Vooral de eerste tijd toen zij bij een oom van Maart in een piepklein huisje in de Princedwarsstraat inwoonden. ‘Lekker knus in die kleine bedstee’, weet Marrie. Vanwege gezinsuitbreiding werd er verhuisd naar ‘de groene pannen’, de voormalige Parklaan maar sinds jaren al de Duinoord. De volgende fase in de Cattenstraat duurde echter kort maar in de Haviklaan bleek het nestje goed voor een veel langer verblijf. De verkassing naar de Rijnmond leek goed voor veel strandbezoekjes maar de schijn bedriegt. ‘We zijn er nooit geweest’, zegt Maart gedecideerd. ‘We houwe iet van het strand’, doet de echtgenote er een schepje bovenop. Sinds een jaar of zes hebben zij een comfortabel onderkomen in de Zwanenburgflat. ‘We wonen hier fantastisch’ (Marrie) en ‘ik zou nooit meer terug willen’, onderstreept Maart nog eens duidelijk. Voordat Maart als kostwinner aan de slag ging had hij als jongen tijdens de oorlog bij bakkerij Parlevliet en ook bij van Tongeren gewerkt. Daar waar buiten bij tijd en wijlen de schoten knalden, produceerde hij de zogenaamde ‘knalstukken’ een destijds bekende Katwijkse lekkernij. Maar toen het echt ‘om den brode’ ging, werd de kost op zee verdiend. De golven achter zich latend werd Hanab de werkgever waar Maart onder andere gasfitter werd en vervolgens stookte hij het gas onder de ketel als krotenkoker bij De Vries in Valkenburg en bouwde zijn arbeidzame leven af in de bouw. Moeder de vrouw zorgde voor de kinders want zorgen was zij van jongs af thuis als veertien jarig meisje al gewend omdat haar moeder vroeg overleed. Nu heeft het paar een rustige oude dag waar de heer des huizes regelmatig in de keuken is te vinden terwijl moeder de vrouw een puzzeltje doet. Het mooiste in hun leven? ‘Dat we sĂĄĂĄme ouwer wiere’. Ze zouden het allebei hebben kunnen gezegd. En dat ‘sĂĄĂĄme ouwer wieren’ werd op 12 mei in Holiday Inn met de familie luisterrijk gevierd.

‘Lekker ventje’ Willem na zestig jaar nog gek op zijn Anna

De koek is na zestig jaar huwelijk nog lang niet op. Op maandag 7 mei toen Willem Elissen (81) en Anna Elissen van Rhijn (80) in Overduin in de recreatieruimte Het Onderonsje hun levensverhaal deden, bleek dit maar al te duidelijk. De twee tortelduifjes koerden er vrolijk op los tijdens dit onderonsje waar zij omringd door de kinderen, het stralende middelpunt vormden. Door Piet van Kampen Zoals elk huwelijk een eigen verhaal kent, is ook het verbond tussen Willem en Anna dat zij zestig jaar geleden sloten, een boek met vele hoofdstukken. Heel veel mooie, maar helaas ook een paar die de schaduwzijde van het leven weergeven. Want het echtpaar dat gezegend werd met twee zonen, drie dochters, zestien kleinkinderen, veertien achterkleinkinderen en zelfs een achter-achterkleinkind, verloor twee van hun kleinkinderen. Op de feestelijke dag van hun diamanten huwelijk is de pijn van deze diepe wonden nog steeds voelbaar. Maar desondanks is het stel zeer opgeruimd en is er aan vrolijk spraakwater geen gebrek.

vonden’ en zij schatert als zij het verhaal van de ontmoeting na zo veel jaren vertelt. Zo was er ook hilariteit toen zij vertelde hoe haar ‘Deventer koekje’ aan het Katwijks moest wennen. ‘HĂ Ă l effe ut varreke en blik uit de skuur’. Een varken in de schuur? Wat krijgen we nou? Bij de ontboezeming werd het hem duidelijk dat dit het stoffer en blik was‌‌

Voortvarend Het verliefde stel ging voortvarend te werk want binnen en jaar werden de ringen al omgeschoven. Niet al te lang daarna kwam de eerste kleine ter wereld. Het tempo zat er dus in. Voor het brood op de plank zocht Willem de zee op en beleefde een paar haringteelten maar verruilde de zilte zee voor de Estec. Na zijn periode als bewaker bij het ruimtevaartcentrum maakte Willem bij AKZO zijn arbeidzame leven vol. Moeder de vrouw zorgde voor het gezin dat een aantal verhuizingen heeft meegemaakt: van de eerste inwoning bij Pa van Rhijn aan de Jan Evertsenlaan, als intermezzo de woonboot De Intermezzo, vervolgens van slechts korte duur de

Voor iedereen die ons nog niet kent; wij zijn wijkvereniging Hoornes/Rijnoever uit Katwijk. Ons wijkgebouw kunt u vinden in de v.Houtenstraat 1 in Katwijk. ( achter Tripodia) We organiseren aktiviteiten voor iedereen! Om maar eens wat te noemen; bingo en streetdance voor de jeugd. Voor de volwassenen dansen, darts, jokeren , bingo, biljarten enz. Komt u s´ochtends eens langs voor een praatje en een bakje koffie in de biljartzaal. Altijd gezellig! En wilt u op zaterdagavond eens iets anders dan die eeuwige televisie? Elke zaterdagavond draait onze D.J. leuke muziek en kunt u een dansje doen. ( is niet verplicht hoor!) Zo komt u er nog eens uit en u ontmoet nieuwe mensen. Kijk op www.wijkvereniginghoornesrijnsoever.nl. Geeft u zelf workshops of cursussen ? Wij hebben 2 zalen die u kunt huren voor 1 of meerdere dagdelen. Gusta Sneijders en bereikbaar op tel.nr: 0714026605 of 0643447786.

Anemoonstraat. ‘Het leuk wel een gevangenis, ik kon er niet aan wennen’, blikt Anna op die periode terug. Uiteindelijk werd na de Koekoeklaan en de Boshuijzenstraat in een nestje aan de Reigersberglaan neergestreken. Op deze gedenkwaardige 7e mei 2012 heeft Willem zich in zijn marinierscolbert gehesen. Hij is er trots op en wijst naar de diverse decoraties. ‘Wat een lekker ventje hè?’, pronkt Anna met haar bruidegom die op zijn beurt nadrukkelijk laat weten dat hij haar nooit meer los zal laten. ‘Anders bindt ik aan een touw vast’, gekscheert hij. Anna kaatst terug. ‘Als ik gae lòòpe haelt ie me nooit meer in. Hij ken iet zo hard mèèr lóópe’. Willem grijnst. Het zit wel snor tussen die twee. Of ze nog verliefd zijn? Anna’s ‘Het wordt alsmaar erger’, zegt genoeg. De zestigjarige echtverbintenis zal in familiekring in Overduin worden gevierd. Daar zal genoten gaan worden van een heerlijk buffet. Het is weer eens iets anders dan Deventer koek, waarin de bruid overigens nog jaren van hoopt te snoepen. Het zij het paar van harte gegund.

Informatie van de gemeente Katwijk

De zenuwen De bruid vertelt uitvoerig over de eerste kennismaking. De in Deventer geboren Willem was Marinier op Vliegveld Valkenburg en het jonge meisje van Rhijn werkte in Wassenaar. De twee hadden een afspraakje en Willem zou bij het gemeentehuis in Katwijk op haar wachten. Anna stapte uit haar werk in de bus en laar daar pa lief toevallig nou ook in zitten. Zij in de zenuwen want thuis wisten de ouweluitjes nergens van. Anna stapte de bus uit, rechtdoor naar huis naar moederlief en deed haar verhaal. Moeder van Rhijn bleek een vrouw van deze wereld. ‘Ga hem maar gauw halen die jongen’, was de prettige opdracht die zij haar dochter mee gaf. De zenuwen maakten plaats voor een opgelucht gevoel want ‘Willem werd thuis goed be-

De wekelijkse bekendmakingen leest u in de Katwijksche Post, Rijnsburger en op de gemeentelijke website, www.katwijk.nl. Klik op ‘gemeentepagina’ onderaan in de blauwe golf onder het kopje ‘actueel’. Via de link www.overheid.nl kunt u zich ook aanmelden voor een gratis ‘e-mailservice bekendmakingen’. U ontvangt dan de meest recente lokale en regionale bekendmakingen in uw mailbox.

Jubilerende Fotogroep Katwijk schrijft fotowedstrijd uit Fotogroep Katwijk bestaat in september vijfentwintig jaar. Om dit passend te vieren hebben de huidige leden van de fotogroep een fotowedstrijd uitgeschreven met als thema Katwijk (KRV). Belangstellenden worden uitgenodigd hun digitale foto’s voor 20 augustus 2012 in te zenden. Het mailadres voor het inzenden van foto’s en de voorwaarden staan op de website van Fotogroep Katwijk www.fotogroepkatwijk.nl. “Op 7 september – de datum dat de groep 25 jaar bestaat - worden in het wijkgebouw De Wiek de prijzen uitgereikt,� aldus medeoprichter en nog steeds actief lid van Fotogroep Katwijk, Karel van der Luijt.

“We zijn 25 jaar geleden gestart met een groep van 26 hobbyfotografen die onderling informatie uitwisselden en elkaar tips wilden geven. We vormden de eerste fotogroep in Katwijk. Het maakte niet uit met welke camera men fotografeerde, het ging om het resultaat. Het was niet ons doel om fotocursussen te geven. De leden moesten zelf het initiatief nemen, vrije keuzes doen en aandacht schenken aan kwaliteit. Vanaf de start op 7 september 1987 vonden we met onze 26 leden onderdak in het wijkgebouw De Wiek. Daar komen we sindsdien iedere maandagavond bij elkaar om te praten en vooral om te kijken naar ons werk.� Aan het woord is Karel van der Luijt. Hij is een van de vier oprichters van de fotogroep

en als enige van hen nog actief bij Fotogroep Katwijk.

Ontwikkeling Karel haalt herinneringen op uit de begintijd: “Naast een klein aantal zeer actieve vrouwen bestond de groep grotendeels uit mannen. Gewerkt werd uiteraard met filmmateriaal en sommigen drukten de foto’s thuis zelf af. Later bouwden we in onze ruimte bij De Wiek een doka. Leden zonder eigen donkere kamer konden zich op die manier met behulp van anderen eveneens in het afdrukken van foto’s bekwamen.� “In 1992 vierden we ons eerste lustrum met een foto-expositie bij Meubel Baalbergen in ’t Heen. Het was de eerste keer dat wij naar buiten traden, waarna er nog vele

tentoonstellingen volgden. Uiteraard in de gemeenten die nu samen Katwijk vormen, maar ook in de regio.â€? Als voorbeelden noemt Karel van der Luijt de gemeentehuizen van de toenmalige gemeente Voorhout en van Noordwijkerhout, het gemeentehuis van Rijnsburg van destijds, het gemeentehuis Katwijk en tweemaal het Katwijks Museum. Er werd ook in de Bloedbank in Leiden geĂŤxposeerd en in verschillende gezondheidscentra, dus altijd op plekken, waar veel publiek komt. “Fotografie heeft een uitermate innovatieve ontwikkeling doorgemaakt,â€? legt Karel van der Luijt uit. “Sinds 2005 deden de meeste leden van onze groep afstand van de analoge camera en werd de donkere

kamer het photoshoppen op de PC. Wat bleef waren de groepsavonden en het kritisch en opbouwend bespreken van elkaars werken. Dat doen we nog steeds en dat blijft ook de kern van ons samenzijn als fotogroep. We combineren dat met het uitwerken van thema’s, het houden van groepswedstrijden en het eens per jaar organiseren van een reis. Zo waren we laatst in Keulen, daarvoor in Parijs en staan ook Barcelona of Rome nog op het programma. We hebben ook een jaarlijkse uitwisseling met Fotogroep X65 uit Noordwijk en Fotoclub Daguerre uit Leiderdorp.�

Fotowedstrijd “Ondanks een overaanbod aan foto’s door de komst van de digitale

Jan Louis van den Oever, fotografie valt er,â€? volgens Karel van der Luijt, “nog steeds veel te fotograferen. Een ieder heeft weer zijn eigen kijk op de dingen en geeft zijn eigen invulling aan het beeld. Dat maakt fotografie nog steeds meer dan interessant. Daarom nodigt de groep geĂŻnteresseerden uit om met een mooie foto mee te doen aan de wedstrijd. Op de dag dat

Fotogroep Katwijk 25 jaar bestaat, worden de prijzen uitgereikt.� Voor nadere informatie en de voorwaarden betreffende de fotowedstrijd geeft de site van Fotogroep Katwijk, met een goed beeld van de werken van de individuele leden, uitsluitsel: www.fotogroepkatwijk. nl.


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 15 MEI 2012

Loop mee langs de grens van het Romeinse rijk

Mirjam Miener in Katwijks gemeentehuis

De Romeinen komen!

‘Beelden in steen en acrylschilderijen’

Op 21 mei begint in Katwijk aan Zee een gedenkwaardige reis, die op 31 mei eindigt in Nijmegen: de Limesreis. Een reis langs het Nederlandse deel van de limes, de grens van het oude Romeinse Rijk, het grootste archeologische monument van Nederland. Het reisgezelschap bestaat uit Romeinen, archeologen, docenten en andere geschiedenisliefhebbers. Ze reizen te voet, per boot en met een nagebouwde Romeinse reiswagen, getrokken door paarden. Via de halteplaatsen Leiden, Woerden, Utrecht, Buren, Arnhem en Elst strijkt de stoet uiteindelijk neer op het terrein van het Romeinenfestival. Burgemeester Jos Wienen geeft op maandag 21 mei om 10.30 uur het startschot voor de Limesreis bij de Uitwatering in Katwijk aan Zee. De hele dag zal Katwijk in het teken staan van de Romeinse cultuur. Op toepasselijke wijze wordt de Limesreis ingeluid, in samenwerking met Katwijkse scholieren. Vervolgens zet de Romeinse stoet inclusief Romeinse reiswagen zich in beweging naar De Zanderij, waar scholen een educatief programma wordt aangeboden. Bezoekers zijn welkom (een gedeelte van) de tocht mee te lopen. Vanaf 15.30 uur worden bezoekers en passanten bij De Zanderij verrast met Romeinse taferelen en schouwspelen.

Romeins verleden De tiendaagse Limesreis wordt georganiseerd door Stichting Romeinenfestival, met als doel het Romeinse verleden van Nederland onder de aandacht te brengen. De Limesreis is in eerste instantie bedoeld om leerlingen van het basisonderwijs kennis te laten maken met de Romeinse tijd in Nederland.

Mirjam Miener (65) is geboren in Dordrecht en woont sinds 18 jaar in Katwijk aan Zee. In haar werkzame leven heeft zij als verpleegkundige in de gezondheidszorg gewerkt. Hier komt ook haar belangstelling voor de mens in beelden en schilderijen vandaan. Tot en met 30 mei kunt u de stenen beelden en acrylschilderijen van Mirjam Miener bekijken. Miener is gefascineerd door stenen en in 1994 is zij gestart met beeldhouwen in steen: “Het is werken met dat wat jaren en eeuwen geleden in de natuur is ontstaan. Je kunt en moet er met respect naar kijken en mee werken. Dit vraagt steeds om zorgvuldigheid; anders is de steen je de baas. Na de bewerking van de steen is de verrassing uiteindelijk altijd weer groot: wat ontstaat er aan kleur en vorm”. De eerste jaren werkte Miener in albast, zeepsteen en Franse kalksteen. Dit was voornamelijk figuratief werk. Gaandeweg is zij ook

In elke halteplaats wordt een uitgebreid educatief programma aangeboden over de Romeinen in Nederland, de rol van de limes, soldaten, het dagelijks leven, archeologie en regionale geschiedenis. Daarnaast wordt in elke halteplaats een bijzonder publieksevenement georganiseerd. I n de loop van dit jaar worden op een aantal markante locaties binnen de gemeente Katwijk zogenaamde QR-codes aangebracht. Deze locaties hebben allen een relatie met de Romeinse Limes, bijvoorbeeld het Castellumplein in Valkenburg en De Zanderij te Katwijk. Met be-

Def Americans in Scum Op vrijdagavond 18 mei komt de Johnny Cash tribute band van Nederland naar Scum! Meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden weer nieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt net als the Man in Black zelf moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Ook de showmanship van the Man in Black is terug te vinden op het podium bij deze Eindhovenaren.

gaan werken in marmer en abstracte beelden gaan maken. Haar voorliefde blijft echter de figuratieve beeldhouwkunst. Bij de start werkte zij vanuit de steen (Taille direct). Maar met het werken in hardere steensoorten en grotere stukken steen, is zij meer en meer gaan werken met een ontwerp waarbij van te voren een plan is gemaakt. Ook heeft zij in de schoolvakanties kinderen leren beeldhouwen met zeepsteen. Miener is ook gaan schilderen met acryl. Dit heeft haar geholpen om naar verhoudingen en lichtgebruik in het werk te kijken, mede omdat zij geen tekenvaardigheid bezit. De liefde voor de mens en de zee gebruikte zij vaak als uitgangspunt. Zij heeft regelmatig geëxposeerd in verpleeghuizen, een ziekenhuis, tijdens de Oranjefeesten in Katwijk aan den Rijn, in het gemeentehuis in Voorhout, het gemeentehuis in Katwijk en het volkshuis in Leiden. Verder werkte zij vijf keer mee aan de open dag van het Katwijks Museum en twee keer verleende zij haar medewerking aan de Toeristenmarkt.

Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show, wanneer Kim ‘Carter’ zich bij het gezelschap voegt, gaat het broeien voor en op het podium en samen met de zaal en wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs. Ambiance verzekerd In Scum! Kaarten kosten in de voorverkoop € 7,50 via scumkatwijk.nl te bestellen. Zaal open 20.30 uur aanvang 21.30 uur.

Wilt u ook leren dansen? Zaterdag 15 september 2012 gaan de nieuwe cursussen weer van start. Bij de beginnerscursus leren de dansparen de basis van de Quickstep, Rumba, Cha cha cha, Engelse wals en Jive. In de vervolgcursussen komen daar de Tango en de Samba bij. Ook leert men in de vervolgcursussen meer figuren in alle dansen. De vrijdansavonden gaan vanaf 1 september van start. Tijdens de vrijdansavonden zullen er komend seizoen kleine workshops gegeven worden. Er wordt kundig lesgegeven door ervaren dansparen. De lessen en vrije dansavonden worden gehouden in Zalencentrum TriPodia, Hoornesplein 155 te Katwijk. Er is voldoende parkeergelegenheid. Is uw/jouw interesse gewekt? geef u/jezelf snel op voor 1 van onze cursussen. Er kan ingeschreven worden op de diverse niveaus. Aanmelden kan per mail: ovk@hotmail.nl of telefonisch: Marco van Rijn 071-4016570.

Feestelijke afdansavond bij OVK

Op 2 juni a.s. wordt op sportpark Middelmors aan de Noordwijkerweg in Rijnsburg de tweede editie gehouden van de grote Flora Band Taptoe. Tijdens de eerste editie ontbrak DVS uit Katwijk. Dit vanwege een trip naar Canada. De komende editie is DVS één van de publiekstrekkers. De Katwijkers zorgen voor uitstekende muziek, steevast uitgevoerd op een boeiende choreografie in een geheel eigen stijl.

Zaterdag 12 mei werd er door de cursisten van Ontspannings Vereniging Katwijk afgedanst in TriPodia. Vanaf februari hebben zij elke zaterdagavond dansles gehad en nu was het tijd om te laten zien wat er geleerd was.

Behalve DVS zijn er op Taptoe Rijnsburg twee korpsen uit Friesland te bewonderen. Uit Leeuwarden komt het Pasveerkorps en uit Sneek de Drum- en Showfanfare Advendo. Jubal uit Dodrecht en Flora Band Rijnsburg maken het

Romeinenfestival

Pinkster Sing-In in de Oude Kerk Wijkgemeente Sion van de hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee, organiseert een Pinkster Singin op vrijdag 25 mei in de Oude Kerk. Het thema is ‘Waar u ook gaat’. Aan deze avond verlenen Familiekoor Ichthus en Chr. Muziekvereniging UNI hun medewerking. Beiden zullen muziek ten gehore brengen vanuit hun eigen repertoire, maar ook zullen zij samen Psalm 150 en het lied ‘Geest van Hierboven’ laten horen en gedeeltelijk de samenzang begeleiden. Deze avond zal begeleid worden door Dhr. E.J. Bergman. De Sing-In begint om 20.00 uur en de kerk is al open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij, bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten.

Gospelbeach Stichting Piek organiseert ook dit jaar weer een GospelBeach. Het strandplein aan de Boulevard in Katwijk aan Zee vormt op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni het decor van een bruisend programma voor jong en oud. De vrijdagavond staat in het teken van de jeugd en heeft als thema ‘Speciaal voor jou!’ vertaald naar het hippe ‘Custom Made’. Van 19.30 tot 22.30 uur is het genieten van live muziek, een smakelijke bbq én heerlijke vruchtencocktails. Op zaterdag staat het gezin centraal, met creatieve workshops, leuke standjes en optredens van diverse artiesten waaronder Joke Buis en Fabian Willems. Het programma start om 12.00 en is rond 17.30 uur afgelopen. Toegang is gratis. Meer informatie: www.gospelbeach.nl.

Het Dordt College Chamber Orchestra geeft op donderdag 17 mei 2012 een concert in de kerk ‘de Fontein’ aan de Willem de Zwijgerlaan 1a te Katwijk. Dit studentenorkest, met 33 leden, komt van het Dordt College in Iowa USA. Van deze universiteit concerteerde eerder het koor in de kerk in Katwijk waar velen nog goede herinneringen aan hebben. Deze getalenteerde musici zullen onder leiding van Mr. Bradley Miedema werken van o.a. Händel, Schubert en Saint – Saëns ten gehore brengen. Het muziekonderwijs in de USA staat bekend als hoogstaand en de meereizende concertleden zijn streng geselecteerd. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is vrij. Er wordt gecollecteerd voor de onkosten en het bouwfonds van de kerk. Na afloop wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee.(Foto: PR)

DVS Katwijk ontbreekt niet bij Taptoe Rijnsburg

hulp van de QR-code en een smartphone kunnen geïnteresseerden ter plaatse een informatief filmpje bekijken. De Limesreis is de opmaat voor het vierde Romeinenfestival dat wordt gehouden op 2 en 3 juni 2012 in Nijmegen. Hier komt de Romeinse tijd echt tot leven met een Romeins tentenkamp, militaire demonstraties, ruitershows, gladiatorengevechten, archeologische workshops, ambachten, een Romeinse markt, rondleidingen, lezingen en nog veel meer.

Veelbelovend concert in De Fontein

Nico Haasnoot. Zij hadden het deze avond niet makkelijk. Het niveau lag heel dicht bij elkaar. Tussendoor was er volop de gelegenheid om zelf op de dansvloer te komen. En hier werd ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Dansen is plezier voor jong en oud, dit was zaterdagavond zeer goed merkbaar in TriPodia. De afdansavond werd afgesloten met de prijsuitreiking, de Prijswinnaars zijn :

Het was gezellig druk en al snel was de dansvloer ook gevuld. Nadat Marco van Rijn (voorzitter OVK) ieder van harte welkom had geheten en ieder succes had gewenst kon het echte afdansen beginnen. Ook dit seizoen zijn de lessen verzorgd door Mike & Karin van Maren (beginners) en Jan & Marja van Klaveren (gevorderd en vergevorderd). Wij willen hen heel hartelijk bedanken voor hun enthousiaste inzet en prettige manier van lesgeven. Het plezier in dansen staat voorop en dat was ook zeer duidelijk merkbaar op de dansvloer. Beginners, Gevorderd en Vergevorderd, allen lieten zij zien wat er geleerd was, van Quick-step tot Samba en van Engelse Wals tot Tango. Alles werd met flair getoond aan familie, vrienden maar ook aan de jury Henny en

programma compleet. Het voorprogramma wordt verzorgd door Jong Flora Band, terwijl het publiek op het sportpark muzikaal wordt ontvangen door Flora Brass. De kaartverkoop voor dit evenement is inmiddels gestart en loopt voorspoedig. Toegangskaarten voor dit muzikale evenement op een fraaie locatie zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van de Rabobank in Rijnsburg en Katwijk, bij Tuincentrum de Mooij, Noordwijkerweg Rijnsburg en bij Primera, Koestraat Rijnsburg. Een overdekte tribuneplaats kost € 10,00, een staanplaats € 5,00. De leden van Rabobank Katwijk ontvangen een korting van maar liefst 50%. (Kortingskaarten alleen verkrijgbaar bij de Rabobank). Kijk ook op de nieuwe website: www. floraband.nl.

Beginners 1e prijs Maaike Lengers & Jan van Schie 2e prijs Willem-Jo & Heleen Barnhoorn 3e prijs Greet den Hollander & Mariëlle Hoek

Gevorderd 1e prij Cisca & William Haasbroek 2e prijs Rosanne Hazenoot & Corné de Vogel 3e prijs Ria Vletter & Leen Hoek

Vergevorderd 1e prijs Esther Meijvogel & Jordi Jongejan 2e prijs Goshia & Chris Janssen 3e prijs Philip & Connie de Roos Van harte gefeliciteerd met jullie prijs!

Bienvenue gaat terug in de tijd Op de eerstvolgende middag 16 mei staat bij Bienvue een ‘toneelstukje’ in klederdracht op het programma.

middag. Om 3 uur starten we zoals altijd met een Kattuks bakje, en het striempje keek is ook weer aanwezig. Dus als uw wereld steeds kleiner wordt door dementie nodigen wij u en uw mantelzorger van harte uit om een eens kijkje te komen nemen op onze middagen. Wij zien u graag komen, de koffie staat klaar,dus laat deze kans niet voorbij gaan. Onze middagen zijn iedere derde woensdagmiddag van de maand. De middag is van 15.00 tot 17.00 uur in het Katwijks Museum. U hoeft zich niet op te geven, u kunt vrij inlopen.

De klederdrachtgroep van het Katwijks museum laat zien hoe vroeger een kind werd gedoopt. Wat voor kleding men toen droeg, moeder en kind. Wat de gebruiken waren in die tijd. Het zal wel een ‘levendige’ middag worden, het is namelijk een echte baby die meespeelt . Al met al weer genoeg ingrediënten voor een ontspannen en vooral gezellige

Majorettes van UNI op straat De majorettes van UNI staan niet op straat hoor, maar waren de afgelopen feestdagen wel te zien tijdens de straatoptredens van Chr. Muziekvereniging UNI. En dit is nog maar één kant van de majorettesport! Een combinatie van showdans, exerceren, ballet en twirlen…. een veelzijdige hobby dus! Het majorettepeloton is al sinds de jaren zeventig een vast onderdeel van UNI. Op dit moment bestaat de groep uit ruim 20 dames in de leeftijd van 5-15 jaar en staat onder leiding van instructrice Heleen van Duijn. De meiden oefenen iedere woensdag in een gymzaal op diverse shows voor de ko-mende concoursen. De trainingen zijn afwisselend en beginnen met een warming-up. Hierna trainen de meiden iedere week weer een stuk van een bepaalde show, maar ook wordt er veel aandacht besteedt aan de straatoptredens. Het uiteindelijk resultaat is altijd weer een feest. De majorettes staan onderleiding van majorette instructrice Heleen van Duijn-Sip. Op dit moment staat zij alleen voor de groep meiden, wat een hele uitdaging is. UNI zoekt dan ook een assistent trainster. Meer info is te verkrijgen via secretaris@uni-katwijk.nl. (Foto: PR)

VERS Verse zeewolffilet Verse scholfilet Katwijkse cocktailtjes Gerookte makreel Gebakken haring Schar/schol (om zelf schoon te maken)

t s i l a i c e p s e d n va

1,75 100 gram 1,45 p.st. 2,75 2 voor 5,100 gram 0,85 5 voor 5,2 kg 5,100 gram

25 mei wijnspijsavond in KW106! Reserveer nu via 071-4075113

Aanbiedingen: woensdag 16, vrijdag 18, zaterdag 19 mei

Zoete Galia meloen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

AANBIEDINGEN VOOR WOENSDAG 16, VRIJDAG 18 EN ZATERDAG 19 MEI Grote spritsringen 6 voor € 3,00 met chocola 6 voor € 3,50 Kwarkvlaai ( ca. 6 pers.) € 4,95 Quarqy’s 6 voor € 3,00

Blauwe druiven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kwarkbolletjes met rozijnen en vanillesuiker

49

2.79 per stuk 0. 79 kilo 1. 29 per stuk 2. 79 500 gram 1.

Hollandse kas-snijbonen. . . . gesneden 500 gram Komkommer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Nieuwe oogst! Geschrapte krieltjes. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Aanbieding: maandag 21 en dinsdag 22 mei

1.79 kilo 1.

Stoofschotel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 500 gram Nieuwe oogst! Fuji’s . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

79

Jan Tooropstraat 59 Katwijk - (071) 4072001

Volkoren appeltjesbrood

€ 3,00

Met rozijnen en verse appel

Pizzabroodje of Quiche Lorraine

€ 1,75

Rijnstraat 82 Katwijk a/d Rijn Tel. 071 402 95 83

www.bakker-roodenrijs.nl


S

tijlvol wonen in Rijnsburg Fase III - Blok E

Start verkoop 25 mei a.s.!

B C

A

E

D

van 15.00 - 18.00 uur in het verkoopcentrum op de bouwplaats, ingang Floralaan

fase 3

Voor informatie:

111 Appartementen & 4 eengezinswoningen

v.a. € 145.000,-

v.o.n.

Met de nieuwe Fase III - blok E biedt De Bloem in Rijnsburg een grandioos scala aan appartementen. Van 51 m2- 122 m2. Van starterswoning tot exclusieve penthouses. 4 eengezinswoningen van 106 m2 - 149 m2 completeren dit nieuwe plandeel.

De Raad Makelaars Sandtlaan 38 - 2223 GG Katwijk info@deraadmakelaars.nl

www.deraad.nl

T 071 - 405 1500 www.de-bloem.nl

Oftewel: voor ieder wat wils. Gecombineerd met het hoge voorzieningenniveau, o.a. wellness & fitness, wordt het hier straks heerlijk wonen.

De A-Klasse Edition 125! Tijdelijk voor de ongelooflijk lage prijs van € 16.990,-! Dit is hét moment om een nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse Edition 125! aan te schaffen. Want tijdelijk rijdt u een A160 BlueEFFICIENCY al vanaf € 16.990,-*. Daarmee profiteert u van maar liefst € 6.258,- voordeel op de aanschafprijs en een standaarduitrusting waarop allesbehalve bezuinigd is. Met o.a. metallic lak, airconditioning en Audio 20 CD met Bluetooth interface en handsfreefunctie. Wij kunnen u een beperkt aantal van slechts 11 stuks aanbieden voor deze speciale prijs. Het kenteken zit er al op, dus u kunt er vrijwel direct in wegrijden. Profiteren? Kom dan zo snel mogelijk langs of kijk voor meer informatie op www.stardeals.nl

Gem. verbruik: 4,5 - 7,6 l /100 km, 22,2 13,2 km/l. CO2-uitstoot: 118 - 178 g/km. *Consumentenprijzen zijn excl. kosten rijklaarmaken en verwijderingsbijdrage.

Mercedes-Benz Leiden Vondellaan 45 2332 AA Leiden tel. 071 - 579 22 14.

Mercedes-Benz Alphen a/d Rijn De Schans 25 2405 XX Alphen a/d Rijn tel. 0172 - 42 75 85.

www.mbdb.nl, info@mbdb.nl


Goed uit

Lunch en diner met uitzicht op zee ‘De Zwaan’ is al eeuwenlang hecht verbonden met Katwijk. Heden ten dage verwijst die naam naar het restaurant dat sinds 1947 voor de Boulevard bij de Vuurbaak staat. Direct aan het strand, met een geweldig terras, biedt De Zwaan een unieke gelegenheid om te genieten van lunch of diner met uitzicht op zee. In overeenstemming met haar ligging ligt de nadruk bij De Zwaan op verse visgerechten, hoewel de culinaire gast natuurlijk ook prima terecht kan voor uitstekende vleesspecialiteiten. Bij de Zwaan vindt u de klassieke visgerechten als tong, kabeljauw en zeebaars, aangevuld met vis van het seizoen. Deze wordt dagelijks vers binnengebracht en bereid met zorg en vakkennis, zodat de natuurlijke smaak van de vis het best tot zijn recht komt. De Zwaan beschikt ook over een uitstekende wijnkaart, waarbij, niet verwonderlijk, extra veel aandacht is voor diverse witte wijnen. Doordat De Zwaan een zorgvuldige keuze maakt uit de vele verschillende variĂŤteiten van druivensoorten, kunt u er van verzekerd zijn dat u voor elk gerecht een passende wijn kunt vinden. Lekker eten, mooi uitzicht, parkeren voor de deur, en natuurlijke gastvrijheid maken een bezoek aan De Zwaan tot een culinaire belevenis!

eten

Ontdek de culinaire rijkdom van ItaliĂŤ

ItaliĂŤ. Het land waar mensen nog echt de tijd nemen om in alle rust te genieten van al het goede van de Italiaanse keuken. Om de culinaire rijkdom van dit mediterrane land te ontdekken hoeft u echter niet naar ItaliĂŤ. Kom gewoon eens langs bij Ristorante Fratelli, te vinden in Leiden aan de Lange Mare 112. Fratelli is het gezamenlijke geesteskind van vier broers, die samen de Italiaanse smaak naar Nederland halen. Pizza

Bistro Napoleon Dorpsstraat 20 2361BB Warmond 071-7850413 www.bistronapoleon.nl

Voorjaarsmenu in Bistro Napoleon te Warmond Menu Restaurant de Zwaan

Huisgerookte zalm met rĂŠmoulade saus en zuurdesem crostinĂŻ ---Hollandse asperges met rosĂŠ gebraden kalfslende en een morillesaus ---Aardbeien Romanoff met vanille roomijs

Boulevard 111 Katwijk aan Zee Tel. 071-4012064

zul je bij hen niet vinden, maar wel veel andere traditionele ĂŠn moderne Italiaanse gerechten, variĂŤrend van de Spaghetti Agli Scampi tot de Melanzane Farcite (aubergine). In ItaliĂŤ is de manier van bereiden vaak streekgebonden, en Fratelli volgt dit voorbeeld. Iedere twee maanden een wisselende kaart maken dineren bij Fratelli steeds weer tot een ontdekkingsreis met nieuwe smaaksensaties. Bij een goede Italiaanse maaltijd hoort een goede Italiaanse wijn. ItaliĂŤ is een echt wijnland en de verschillende streken, zoals UmbriĂŤ, Campania en Puglia produceren ieder hun eigen, unieke wijnen. Fris en fruitig, gekruid, of houtgerijpt. Bij ieder gerecht vind u gegarandeerd de wijn die de smaak nog eens extra goed uit laat komen. Kortom: de echte smaak van ItaliĂŤ vindt u bij Fratelli!

De prijs van het menu â‚Ź 32,50 Het menu is beschikbaar van 15 mei tot en met 17 juni 2012 De reservering kan uitsluitend telefonisch 071-7850413 onder vermelding “Menu Napoleon“

EIGENTIJDS THAIS . Authentieke Thaise gerechten . Aparte bovenzaal voor diners, borrel, vergaderingen en bruiloften . In zomermaanden schitterend terras op water

Fratelli Lange Mare 112 Leiden Tel 071-5130269

Botermarkt 20 Leiden www.buddhas.nl Voor reserveringen bel: 071 514 00 47 of mail: info@buddhas.nl Maandag gesloten. Dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur geopend.

 3ĹŠƒĒ ‡

  

 00 Ę ĹˆĹ?  

Ĺ&#x; ĹŠƒĒ ‡Ĺ?Ň Ä? Äž ĹˆĹŽÄ?Ĺ?Ĺ?Ň  3  Äž ĹˆĹ?Ä?ŋŋŇ   Äž ĹˆĹ‹Ä?Ĺ‰ĹŒĹ‡

ŇʼnÂ?„Â?“‚ƒÂ?Ä•

‘“•“’Â?“‡’ʼnŇÂ?“ƒƒŒƒ–’Â? ƒ‹‰ƒŒ”Â?Â? ‡Œ Š“‘‡ƒ„ ‘ †ƒÂ?ŽƒÂ?„„ƒÂ?’ƒ

Ň Ň Ň Ä? Ĺˆ Äž    3ĹŠ ÄĄ  Ä? 

“’�‹’‡‘ †ƒ‡� �Œ‚‡’‡�Œ‡Œ…�“‡‘ƒ �Œ’��Š‹ƒ’‘ŒƒŠ†ƒ‡‚‘€ƒ…�ƒŒ˜‡Œ…‚‡Â?ÄĄĒ‘ŽƒŠƒÂ?‹ƒ’ĹŠ„“Œ‰’‡ƒŠƒ‰’�‡‘ †ƒ�‹ƒŒ”���†��‹ƒŒƒ–’ƒ�‡ƒ“�  ƒŒ’ƒŒ�‹‘’ƒ“ŒƒŒ”���‡‘’Š‹ŽƒŒ”���Šƒ‰’�‡‘ †€ƒ‚‡ƒŒ€�ƒ€“‡’ƒŒ‘Ž‡ƒ…ƒŠ‘

  ĹˆĹ‹Ĺ˜ 

  ĞŊÄ?ŋŋŇ

Ĺˆ  Ĺ‰Ĺ‡ĹˆĹŠ   ÂŒ„ĹˆĹ‡Ä?Ĺ?Ĺ?Ň ‡‘†ƒ’Š”Â?Â?Â?‚ƒŠ‡…ƒÂ?Â?‹‚ƒ˜ƒ‚‡ƒ‘ƒŠ’ƒÂ?‡ˆ‚ƒŒÄ?Â?Â?‰ÂŒĹˆÄ’ĹˆÄ’Ĺ‰Ĺ‡ĹˆĹ‹Ä“

'Ä&#x17E;ĹľÍ&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ć&#x152;Í&#x2DC;Í&#x2014;Ď°Í&#x2022;ϯͲϰÍ&#x2022;Ϲů͏ϭϏϏŏžÍ&#x2013;ĎŽĎŽÍ&#x2022;ϯͲώϯÍ&#x2022;ĎŻŏž͏ůÍ&#x2013;KĎŽÍ&#x2014;ϾϾͲϭϏϰĹ?ÍŹĹŹĹľÍ&#x2DC;WĆ&#x152;Ĺ?ĹŠĆ?Ĺ?Ć?Ĺ?ĹśÄ?ĹŻÍ&#x2DC;dtÄ&#x17E;ĹśWDÍ&#x2022;Ä&#x17E;Ç&#x2020;Ä?ĹŻÍ&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç Ĺ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ć?Ä?Ĺ?ĹŠÄ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Í&#x2022;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;ŜŏŽĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ĺ?ĹŠĹŹĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ĹľÄ&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Ä&#x17E;ŜŜÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ&#x152;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŹÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ŜΌϲϏϏĹ?ĹśĆ&#x152;ĆľĹ?ĹŻĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹľĹ?Ä&#x17E;Í&#x2DC;KĹľĹ?ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ŜžÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ŏŽžÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĨĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹľĹ?Ä&#x17E;žŽÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĆľĆ&#x161;ŽžĹ?ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ď°ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹľÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x2DC; ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?ĹŠĹśĹ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ć&#x161;͏žϯϏŊƾŜĹ?ĎŽĎŹĎ­ĎŽÍ&#x2DC;ĨĹ?Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;žŽÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŹÄ&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ä¨Ç Ĺ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;žŽÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;WĆ&#x152;Ĺ?ĹŠĆ?ͲÄ&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?ÄŽÄ?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ç Ĺ?ĹŠÇ&#x152;Ĺ?Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;ŽƾÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;<Ĺ?ĹŠĹŹÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ç Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;ŜůÍ&#x2DC;

 Ĺ&#x17D; Ĺ&#x2021;Ĺ&#x2030;Ĺ&#x160;Ä&#x2019;Ĺ&#x152;Ĺ?Ĺ&#x2C6;Ĺ?Ĺ&#x160;Ĺ&#x2C6;Ĺ&#x2021;

 

Ä?  Ĺ&#x2C6; Ĺ&#x2021;Ĺ&#x17D;Ĺ&#x2C6;Ä&#x2019;Ĺ&#x2039;Ĺ&#x2021;Ĺ&#x2030;Ĺ?Ĺ&#x152;Ĺ&#x152;Ĺ&#x2039;

 Ĺ? Ĺ&#x2021;Ĺ&#x17D;Ĺ&#x2C6;Ä&#x2019;Ĺ&#x152;Ĺ&#x17D;Ĺ?Ĺ?Ĺ?Ĺ?Ĺ?

 Ĺ&#x2C6; Ĺ&#x2021;Ĺ&#x17D;Ĺ?Ä&#x2019;Ĺ&#x160;Ĺ&#x2030;Ĺ&#x2C6;Ĺ?Ĺ&#x160;Ĺ&#x2021;Ĺ&#x2030;

Ä? Ä?


Ruimte voor groene zaken aan De Mient

Nederlands specialist in dak-en geveltuinen geopend Duurzaam tuinieren en de natuur terug halen. Een combinatie die voorheen nauwelijks was toe te passen op daken en gevels , vooral in de dicht bebouwde steden. Maar de oplossingen die Universal Greenfields met haar mogelijkheden biedt liggen nu voor het oprapen. Aan de 1e Mientlaan gingen onlangs de poorten open van het bedrijf dat zich ik dak- en geveltuinen heeft gespecialiseerd.

op. â&#x20AC;&#x2DC;Het is een buffer voor het regenwater en ontlast hierdoor het riool. De begroeiing vangt ook veel fijnstof uit de lucht op. Het is beeld bepalend voor de omgeving en het bevordert de biodiversiteit voor vogels en vlinders. Zomers is het vanwege de onderlaag hittebestendig en isoleert daardoor de woningen en de gebouwenâ&#x20AC;&#x2122;. Het systeem wordt met regelbare en verstelbare beregening en voeding geĂŻnstalleerd. Particulieren kunnen hun tuin verlengen op en tegen de garage en op de uitbouwen. Alles kan op maat en naar wens worden geleverd nadat een vrijblijvende offerte is uitgebracht.

Door Piet van Kampen â&#x20AC;&#x2DC;Wij willen inspireren, groen denken en doenâ&#x20AC;&#x2122;, is het motto van eigenaar Dirk Roosendaal die naast Greenfields ook Roosendaal Landscape en Bodemshop binnen de muren van zijn bedrijf heeft. Met een studie als ingenieur aan de Rijkshogeschool voor Tuin en Landschap en vijftien jaar ervaring als tuinontwerper in zijn bagage, is hij als zelfstandig ondernemer een nieuwe uitdaging aangegaan. De uitdaging om door middel van veel groen de natuur weer terug te halen ziet hij helemaal zitten. Volgens Roosendaal lijken de mogelijkheden onbegrensd en de fraaie â&#x20AC;&#x2DC;groenwandâ&#x20AC;&#x2122; zowel binnen als buiten het bedrijfspand bewonderend, lijken de woorden van de eigenaar niet overdreven. Ook de beplanting op het dak is een sprekend voorbeeld van hoe van een grauw, niets zeggend dak iets levends kan worden getoverd. Enkele grote kantoorpanden op het bedrijventerrein Schiphol-Rijk heeft Roosendaal met zijn producten onlangs nog met recht een nieuw leven ingeblazen.

Voordelen Behalve dat een pand door de flora wordt opgevrolijkt, kent het vernuftige systeem van dak- en geveltuinen ook een aantal andere voordelen. Roosendaal somt ze

Materialen zoals antiwortelfolie, diverse soorten drainagelagen, daktuinsubstraat Terra Top, sedumpluggen- en matten, en veel producten op basis van zeewier zijn direct leverbaar. Bij grotere daken worden de materialen op het werk afgeleverd. De handige doe-het-zelver kan â&#x20AC;&#x201C; goed geadviseerd aan de slag, maar Roosendaal legt zelf ook de tuinen aan. Alles met van A tot Z zelf gekweekte planten. Niet alleen voor architecten, maar ook voor hoveniers, gemeenten ,ontwikkelaars en particulieren is het Eco paviljoen Greenfields een bron van inspiratie. Inspiratie die Roosendaal er toe deed besluiten om deze nog open liggende markt te betreden. Dat ook sommige grotere gemeenten het nut van meer groen in hun stad duidelijk inzien, getuigt wel van het feit dat er zelfs subsidie werd verstrekt. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn hier voorbeelden van. Volledige informatie is te vinden op www. rlbv.nl.

# ""$$! $$$

$$ ## #$ ##! !" $!" # # # # # # @@6@),FF 99D @FH6H@),-F 99D

@FH6H@)H99D

@-H6H@),-F 99D @FH6H@),-F 99D @FH6H@),-F 99D

$ $" $ "!!$$ #!" # ## G.GG<H3?71<GGCH7GCH<98GH1?3;GC5GD=E/>7ACDA>>GE G5GD'AADH?1H@#F6HGEH@*F8:FF37 0?D7AA<H$H&,44BFFH09H><G3.C>

 G9+GH9=CH2=5GD>GH7?2=G9+GH;<G9DGE 1<=C6C?11GDHCG/GEH7GGD1D=%>H<G5GD'AAD 

  

AE;>CG<H=EH-:H+=C3?7'=EAC=G =EHC?16;A<=CG=CH6"!" ;G9+GH9=CH5G<GH7?2=G9+GH;<G9DG E 0?D7AA<H$H-,44*B6H 09    ><G3. C>

 

  

 

""$!"

0?EHA<<GD/GGEBHAEC=H.9=>7=%CBH ?DC.?1G2=>3.BH?<<GH5G+G<BH CDAA/>3.9=7BH;A1?;BH1?< GC.GD

#!"$ $!

*2('9225 +(70,/,(8 *2('92258 :LM KHEEHQ QX VSHFLDOH +\XQGDL L L'ULYH &RROPRGHOOHQRSYRRUUDDGVWDDQ'H]HPRGHOOHQ]LMQ ZHJHQEHODVWLQJ HQ %30 YULM HQ KHEEHQ HHQ ODJH &2 XLWVWRRW7LMGHOLMNPHWĎ H[WUDPLOLHXNRUWLQJ 1XULMGHQHQLQEHWDOHQ*HHQMDDU$XWREHGULMI HQ $XWREHGULMI 'LMNVPDQ PDNHQ XZ NHX]H ZHO KHHO JHPDNNHOLMN

C?(BH<G2GDHGEH<G2GD<??; -6:6@BH-6@6@BH-6:BH.?G;'AE;GE GEH<?>>GH:6HGEH-H+=CCGD>

  

$ # #$ "

:6 =%2=/HA(/G2G;CH7GCH&37H;?92>3.9=7 )6?7(?DC+EG>BH:&37H2=;BH @61GD>??E>H)F *F 4F8:FF37H 0?D7AA<H$H#4BFFH

##""$!

 

<<GD<G=H9=C5?GD=E/GEH+?A<> >C?(HGE ?(H<G2GD<??;BH??; G<G;CD=>3.6HGEH.AE25GD>CG<'AAD

@&F8:FF37H5AEH$H@,F-4B6H09H ?3;GC6HGEH?EG<<H'=EEGE5GD=E/ 0A>AHCDAA/6HGEH<98GH;?92>3.9=7 @#F @*F8:FF37H5AEH$H@,-@4B6H09H'' <G5GD'AADH=EHA<<GHA(7GC=E/GE

 

  #!$! "=/GEC=%2>GH.G>CGD(=G<2 'AE;GEHGEH'AE;>CG<<GE !=5,H3?7'=EAC=G>HGEH.?G;GE

$$#$"$ $!

"=;GEBH;GD>GEBH>C?(BH<G2GDB 5AEH;<A>>=G;HC?CH7?2GDE /D??C>CGH;G9+GBH<AA/>CGH1D=%+GE

  ?DC GD A7 GC; C>CGHA>> =7GECHG

D?? 9DGE >C?G<GEH=EH2=5GD>GH>C=%<GEBH;<G 7?2GDE GEH>??DCGEBH5AEH;<A>>=G;HC?CH ;> 5GD;D=%/'AADH1GDH&H?(H#H>C9C9; DH> H1G 4B6 $H4 A(H 0?D7AA<H5AE ( 09    5AEA1>C9GD;

#"$!

!DG>>?=D>BH'?G;GE6HGE 5=CD=EG;A>CGEBHC5H1<A>7A 7G9'G<> =EH2=5,H>??DCGEBH;<G9DGEHGEH>C=%<GE

"!"

<A;;G6HHG<G;CD=>3.GH9=C5?GD=E/ GD;D=%/'AADH=EH5G<GH7ACGEB ;<G9DGEHGEH>??DCGE

 

 (/G2G;CH7GCH&37H0A>AHCDAA/>3.9=7 )6?7(?DC+EG>BH:&37H2=;BH @61GD>??E>H)F *F 4F8:FF37H 0?D7AA<H$H44BFFH

"# !#$ " 'H+\XQGDLLL'ULYH&RRO QXYDQĎ YRRU

Ď ,QFOXVLHIULMNODDUPDNHQNHQWHNHQOHJHV YHUZLMGHULQJVELMGUDJHPHWDOOLFODN JUHHQOLIHSDNNHWHQPLOLHXNRUWLQJ

"=;GEBH;GD>GEBH !BHE?CGE 5AEH;<A>>=G;HC?CH7?2GDE <A/GH1D=%+GEBHGE?D7GH;G9+G

,1&/86,() *5((1/,)(3$..(7 s0LVWODPSHQ s6WRRWOLMVWHQVHW s3DUNHHUVHQVRUHQ

Z Z ZK \ X Q G D L Q O Gecombineerd brandstofverbruik: 4,6 - 5,5 (l/100 km) / 21,7 - 18,2 (km/l); CO2 emissie: 108 - 129 (g/km). Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG.

         )F8@4FBH)F8:FFBH)F8:@FBH)F8::FBH *F8@4FBH*F8:FFBH*F8:@FBH*F8::FBH 4F8@4FBH4F8:FFBH4F8:@FBH4F8::FBH FBH @FF8@4FBH@FF8:FFBH@FF8:@FBH@FF8::FB 8:: BH@:F :@F :F8 FFBH@ F8: FBH@: @:F8@4 FBH @-F8@4FBH@-F8:FFBH@-F8:@FBH@-F8::FBH 8:: BH@&F :@F &F8 FFBH@ F8: FBH@& 8@4 @&F F @F8@4FBH@F8:FFBH@F8:@FBH@F8::FBH @#F8@4FBH@#F8:FFBH@#F8:@FBH@#F8::3,BHGC3,, FBHGC @*F8@4FBH@*F8:FFBH@*F8:@FBH@*F8::@&F8:FF37H5AEH$H@,&4*B6H09H'% @#F @*F8:FF37H5AEH$H@,4@4B6H09H&

 

GENOEMDE PRIJZEN ZIJN INCL. BTW, BPM, KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, LAKTOESLAG EN VERWIJDERINGSBIJDRAGE. AFGEBEELD MODEL KAN AFWIJKEN VAN STANDAARDUITVOERING. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG UW DEALER NAAR DE VOORWAARDEN.

GEENJAAR AUTOBEDRIJF HALLENWEG 2, LEIDEN, TELEFOON 071-5225575, WWW.HYUNDAI.NL/GEENJAAR DIJKSMAN AUTOMOBIELBEDRIJVEN B.V. LAGEWEG 21, KATWIJK, TELEFOON 071-4090050, WWW.HYUNDAI.NL/DIJKSMAN

     "E?D7GH;G9+GHGGC;A7GDCA(G<>H=EH5 >C=%<GEH5AEH;<A>>=G;HC?CH7?2GDEG<G ;<G9DGEH5AEH<=3.CHC?CH2?E;GD B GEH>??DCGEHG=;GEBH !BH;GD>GEHGC 0?D7AA<H5AH$H:&4B6H1GDH>C9; 3, 09    5A

 1GD >C9;  

!H0!H0H"0!"


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 15 MEI 2012

Derde Bloementoernooi K.V.V. Quick Boys In navolging op het 3e Schilderstoernooi wordt op hemelvaartsdag 17 mei het 3e Bloementoernooi van K.V.V. Quick Boys georganiseerd. Een groot aantal bloemen bedrijven die de jeugd van K.V.V. Quick Boys een warm hart toedragen zijn bereid gevonden om dit toernooi te adopteren. Naast het motto ‘bloemen houden van mensen’ is ook nu het motto ‘bloemen geven om jeugdvoetbal’ van kracht. Het is de toernooiorganisatie ook dit jaar gelukt om tegenstanders te vinden die garant staan voor een goede jeugd opleiding waarvan de deelnemende teams in de hoogste afdelingen van het jeugdvoetbal actief zijn. Er wordt in verschillende klasse gestreden om de eerste plek te weten: tweede jaars D pupillen, eerste jaars D pupillen en tweede jaars E de zgn. E-top. De toegang tot sportpark Nieuw Zuid is, natuurlijk, gratis.

Danny van den Meiracker draait weg bij Michiel van Dam en schiet de 0-1 raak (foto: A.T. de Winter/ Bobkat.nl)

Avondvierdaagse 2012

Katwijk verliest met 0-3

Spakenburg pakt kampioenschap op ‘De Krom’ Met een 0-3 overwinning op vv Katwijk pakte SV Spakenburg zaterdag het kampioenschap in de Topklasse. En daar viel eigenlijk maar weinig op af te dingen. Met ‘Super Saturday’ als slotweekeinde kwam het tweede topklasseseizoen tot een geweldige apotheose, Katwijk - Spakenburg en runner up Rijnsburgse Boys uit tegen de ‘Vogels’. Maar het van pole-position vertrokken Spakenburg maakte geen fout en mocht zich aan het einde van de middag de terechte kampioen noemen. De supporters - en ook trainer Cees Buinink - bezigden vooraf nog ferme taal: “Niemand wordt kampioen op onze Krom”, maar tegen een gedreven Spakenburg hadden de Katwijkers maar weinig in te brengen. De Katwijkers die de afgelopen weken steeds meer sterkmakers verloren, maar desondanks toch ongeslagen bleven. Lichtpuntje, tussen al dat blessureleed, was de inbreng van Michael Owel en A-junior Marc Langeveld die beiden niet voor niets een keer als “Man of the Match” werden gekroond.

Donny van Oijen, toch node gemist bij de oranjehemden. De Katwijkse aanval bracht eerder dit jaar de ‘Blauwen’ het hoofd op hol, maar kon deze week geen vuist maken. De oranjehemden kwamen er af en toe nog wel aardig uit, maar voorin wist men dan de bal niet lang genoeg vast te houden. Grootste kans was voor Owel, die op afleggen van Martin van Eeuwijk hoog over schoot. Toen stond het overigens al 0-1 voor de Spakenburgers. Nadat Atam Koroglu eerder nog de harde inzet van Robert Verschraagen met de vuisten wist te keren, was Danny van den Meiracker na een kleine twintig minuten spelen de Katwijkse keeper te snel af. Aangespeeld op de penaltystip draaide de spits weg bij bewaker Michiel van Dam en haalde verwoestend uit: 0-1. Die stand bleef ondanks een overwicht toch lang op het bord. Zo lang, dat Katwijk er nog even in leek te geloven, met kansen voor Langeveld en de grootste kans voor de ingevallen Huisman. Oog in oog met Sven Taberima schoot hij echter hoog over. Twee minuten later draaide een andere invaller alle hoop bij Katwijk de nek om met twee goals in twee minuten.

Te snel af Ondanks de terugkeer van Marcel Huisman hield Bruinink daarom vast aan de opstelling van de afgelopen weken. Minus de vorige week geblesseerde Jeffrey Jongeneelen dan. En die werd, net als maatje

Knullig Nadat Van den Meiracker mocht ontsnappen na een knullig balletje van Jos Jansen, bood de topscorer de meegelopen Salim Amerzgiou een niet te missen kans. Nog geen

minuut later verlengde Van den Meiracker een voorzet van Sebastiaan Steur op diezelfde Amerzgiou, die wedstrijd besliste: 0-3. Ricky van den Bergh prikte even later ook nog een balletje op de lat, maar het was toen al een groot feest in het Spakenburgvak. De wedstrijd kabbelde vervolgens wat naar het einde, waar, bij de verslagen Katwijkers, de kinderen van de Krom, Arie Jonker en Jan Groen, nog hun afscheidsminuten mochten maken. De progressie van de afgelopen jaren, en de huidige derde plaats, bij Katwijk zijn iets om trots op te zijn. Maar, met de huldiging van de Spakenburgers op het netvlies, kon men op ‘De Krom’ toch niet ontsnappen aan de vraag: “Wat als?” Wat als er thuis gewoon was vastgehouden aan een gelijkspel tegen IJsselmeervogels? Wat als uit bij Spakenburg een 3-1 voorsprong niet was weggegeven? Wat als er vooraf was uitgesproken mee te willen spelen om de titel? Cees Bruinink hamerde dan telkens op het gebrek aan volwassenheid binnen zijn ploeg, dat Katwijk dus nog geen topclub was. Maar, stelde Cees Driebergen eerder dit seizoen al, echt succes kwam bij Rijnsburgse Boys pas toen vrijblijvendheid verdween en uitgesproken werd mee te willen doen. En dat is wellicht de laatste stap die Katwijk moet maken, om een echte topclub te worden.

Wijkvereniging Molenwijk organiseert voor de 41ste keer de avondwandelvierdaagse op 22, 23, 24, 25 mei en op 21 mei een inhaalavond. de afstanden zijn 5, 10 en 15 km. Starttijden tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Voorinschrijven begint op 14, 15, 16 en 18 mei van 19.00 uur tot 20.30 uur en zaterdag 19 mei van 10.00 uur tot 13.00 uur in het wijkgebouw De Wiek, Fresiastraat 19, Katwijk a/d Rijn of dagelijks bij het vvv-kantoor te Katwijk tijdens kantooruren. kosten € 5,00 p.p. verder is er nog gelegenheid tot inschrijven op 21 mei van 16.30 tot 20.30 uur en 22 mei van 16.30 uur tot 18.00 uur. Dan zijn de kosten € 7,50 p.p. Zijn er nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Monique van der Luijt tel.nr. 071-4072035 of adri.vanderluyt@ wanadoo.nl.

Quick Boys MB2 kampioen! Quick Boys MB2 is een team met allemaal gezellige jonge dames,na anderhalf seizoen volledige samen werking tussen de trainer en de dames. Waar gezelligheid voorop staat. Toch is het gelukt om voorjaarskampioen te worden. De ploeg is langzaam gaan groeien en steeds beter gaan spelen.In de voorjaarscompetitie hebben zij nu 9 wedstrijden gespeeld en nog niets verloren, 27 punten behaald en een doelsaldo van 28 voor en 3 tegen. De concurrentie kan hen niet meer inhalen. De speelsters zijn Ivon, Irene, Lotte, Linda, Alice, Dianne, Willeke, Janine, Anja, Isa, Vera, Willemijn, Amanda, Marilijn, Willemijn en begeleider Koos.

Quick Boys eindigt seizoen in mineur Het seizoen zit erop voor de blauwwitten. Door het verlies bij kampioen Jodan Boys heeft Quick Boys de boot gemist voor de nacompetitie en kunnen de blauwwitten zich nu al richten op het nieuwe seizoen. In het begin van de eerste helft deed Quick Boys weinig onder voor Jodan Boys, na een kwartier spelen kwamen de blauwwitten op voorsprong door een doelpunt van Jaap van der Plas die via Niels van Veen in balbezit was gekomen. Een paar minuten later leek Quick Boys de voorsprong zelfs nog te verhogen door een doelpunt van Kwong Wah Steinrath, zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Quick Boys leek moed te putten uit de gang van zaken en bleef op jacht naar meer doelpunten. Zo zag Maarten Bak zijn doelpoging halverwege de eerste helft net naast het doel verdwijnen. Toen vond Jodan Boys het tijd om orde op zaken te stellen en begon druk te zetten op de blauwwitte defensie. Jan Willem Schep testte doelman Messemaker

met een hard schot en met nog tien minuten op de klok liepen twee spelers van Jodan Boys elkaar in de weg om een opgelegde doelkans te verzilveren. Een paar minuten later was het wel raak voor Jodan Boys toen de blauwwitte verdediging onmachtig bleek de bal weg te werken en de bal in de voeten kwam van de vrijstaande Kees Graafland die zich geen moment bedacht en snoeihard op doel uithaalde waardoor de gelijkmaker op het scorebord kon worden aangetekend.

Overklast Quick Boys moest deze wedstrijd winnen om nog een kansje te maken op deelname in de nacompetitie. Na de rust zetten de blauwwitten aan om alsnog de winst te forceren, maar liepen zich stuk op de verdediging van de kampioen die geen kans weggaf. Na ruim vijf minuten spelen ontsnapte Quick Boys aan een achterstand toen Kees Graafland op aangeven van Remco de Rijk een prima gelegenheid onbenut liet om Jodan Boys op voorsprong te laten komen. Met nog een kwartier te spelen werden

de problemen van Quick Boys nog groter toen Houssin Bezzai na een rode kaart voortijdig kon gaan douchen. In dezelfde fase werd Maarten Bak naar de kant gehaald voor Yuri Guijt. Quick Boys werd intussen overklast door Jodan Boys dat soeverein heerste en er lustig op los kon combineren. Meerdere uitgelezen doelkansen werden door Jodan Boys geproduceerd maar te slordige afwerking van die kansen voorkwam de voorsprong nog. Met nog een kwartier te spelen schoot invaller Sander van Gool met een snoeihard diagonaal schot waarop doelman Messemaker kansloos was alle illusies van de blauwwitten op een positief resultaat in Gouda aan diggelen. Het geslagen Quick Boys dat er voor de rest van de wedstrijd niet meer aan te pas kwam en door slordige afwerking van de doelkansen door Jodan Boys een afstraffing bespaard bleef kon eindelijk het seizoen afsluiten waarin de hooggespannen verwachtingen niet werden waargemaakt en zal het komende seizoen weer in de Hoofdklasse spelen.

Strijd om Kampioenschap van Katwijk ligt nog helemaal open Jack van der Plas leidde na twee wedstrijden in het Kampioenschap van Katwijk. Jack wist als enige zijn eerste twee wedstrijden te winnen en moest nu tegen John Bruin proberen zijn voorsprong vast te houden.

Ook dit jaar veel plezier op G-voetbalkamp Vanwege het feit dat vele G-spelers van FC Rijnvogels vorig jaar met zoveel plezier terug zijn gekomen van het inmiddels jaarlijks terugkerende voetbalkamp, ging de reis ook dit jaar weer naar Duinrell. Vrijdagmiddag was het verzamelen op het vakantiepark bij de Duinhostel centraal gelegen op het vakantiepark dichtbij het Tikibad en het attractiepark. Vooraf was het kamp tot in de puntjes voorbereid door enthousiaste vrijwilligers, waardoor iedereen zich vast konden houden aan enige regelmaat en structuur, want ook tijdens een weekend zoals deze mag dat ingrediënt natuurlijk niet gemist worden. Nadat iedereen zich gesetteled had was het hoog tijd om te gaan eten in de algemene ruimte en dan moet u voorstellen dat er zo’n 50 man gezellig aan lange tafels zitten. De bami, nasi, gebakken eitje en saté ging er maar wat graag in, want iedereen had toch wel honger gekregen van alle indrukken en het was voor sommige ook best weer een beetje spannend.

Vreselijk eng ‘s Avonds kon de eerste activiteit van start gaan en stond het Tikibad op het programma en zaterdag was het het attractiepark aan de beurt

om onveilig te maken. Ook daar konden alle waaghalzen zijn en haar gang gaan, want de Falcon, de Splash, de Mad Mill en de vreselijke enge Waterspin die ontelbare keren over de kop gaat werd niet een keer uitgeprobeerd, maar sommige diehards bleven gewoon verschillende keren zitten! Tegen het einde van de middag werd de BBQ opgewarmd en kon er gegeten worden van heerlijk vlees en was er salade, broodjes en nog veel meer lekkers voor iedereen. De volgende morgen na het ontbijt zijn we nog met z’n allen het park in geweest, maar iedereen was zo moe van alle inspanningen, indrukken en de lachspieren die gebruikt zijn dat we rond het middaguur mooi vonden geweest. Ook dit jaar was het weer een groot geslaagd feest voor iedereen en middels dit schrijven wil de G-afdeling namens alle kinderen iedereen die belangeloos ook maar iets geschonken heeft om dit voetbalkamp waar te maken hartelijke bedanken. Meer weten over de G-afdeling, wil je vrijwilliger worden of misschien wel voetballen? Contactpersoon en de Algehele Coördinatie van de Gafdeling is in handen van Bert v.d. Eijkel 06-51823455 of bekijk de website van de Rijnvogels. Wil je eerst een keer komen kijken? Kom dan gerust langs, we trainen op De Kooltuin elke dinsdag van 17.3018.30 uur.

Jack van der Plas leek vanaf de opening goed op weg om tegen John Bruin de winst te forceren. John had een aantal lastig gepositioneerde schijven, waardoor hij erg onder druk kwam te staan. John wist zich toch uit deze benarde situatie te werken en had plotseling een

heel sterk blok in het centrum. Jack wist in het eindspel echter toch weer kansen te creëren op een remise. John wist de partij niet te winnen. De verrassing van dit kampioenschap tot nu toe is Teun de Kluyver, die met drie punten de tweede plaats bezet. Deze week was het de beurt aan Kees Plug om te proberen deze reuzendoder op de knieën te krijgen. Dit bleek een goede tactiek, want Teun kwam steeds verder in de problemen. Kees zag zijn winstkansen groeien en wist Teun zijn eerste nederlaag van dit kampioenschap toe te brengen.

Carl Krayenoord probeert zich van Hendrik Grünholz te ontdoen. (Foto: PR)

‘Rijnvogelmix’ als overlevingsvoer voor FC ’s-Gravenzande

Diverse MVKV competitieteams in felle kampioensstrijd gewikkeld

Dat trainer Marchel den Haan in het slotduel van de reguliere competitie een flink aantal manschappen aan de kant hield (zij die op ‘scherp’ stonden) en om mogelijke blessures te vermijden, is een logische zaak.

De tenniscompetitie is voor de meeste teams alweer op de helft. TC MVKV is dan misschien niet zo’n hele grote vereniging, maar het heeft toch 19 teams in competitie. Dat zijn heel veel enthousiaste leden die een ochtend, avond of een weekenddag competitief de tennissport bedrijven.

De nabije nacompetitie en een (mogelijke) promotie naar de hoofdklasse overheerste en het duel tegen de Westlanders werd gezien als een wedstrijd die tot een zo goed mogelijk einde moest worden gebracht. Een nederlaag zou immers geen pijn doen. Dat zou in het geval bij de bezoekers wel degelijk hebben gedaan. De zes spelers van het tweede konden dit echter niet verhinderen. Na de met 1-3 door de FC uit ’s Gravenzande gewonnen pot heerste er in beide kampen een gevoel van tevredenheid. Het was niet exact een kopie van de wedstrijd Heerenveen-Feijenoord, maar had wel degelijk enige raakvlakken. Maar een gezapig tik-takballetje-terug spelletje werd het echter niet. De simpel en vroeg (na 20 minuten al 0-3) verkregen voorsprong was voor de bezoekers voldoende om met gecontroleerd uitspelen het gestelde doel te bereiken: winnen om 1e klasser te blijven. Het doel wat reeds na vijf minuten al in zicht kwam.

Hoewel de temperaturen deze competitie zeker niet het tropische niveau van voorgaande jaren bereiken en we niet hoeven te smeren tegen zonnesteken, zijn er tot nu toe nog geen wedstrijden uitgevallen. Helaas lijkt het wel of het weer ook de prestaties van onze teams beïnvloeden. Een groot deel van de MVKV-teams staan in de ‘onderste helftje’ van de stand en er zijn een aantal teams die flink aan de bak moeten om degradatie te voorkomen. Nu kunnen het slow-starters zijn en in de resterende wedstrijden een ‘goede serie’ neerzetten, maar net als Ajax alsnog kampioen wor-

den, zit er niet meer in. Gelukkig zijn er altijd wel een paar teams die de MVKV eer hoog houden; Zondag Dames 1, Zondag Dames 2, Zondag Gemengd 1, Dinsdagavond 18+ Heren 1 en Maandagochtend 45+ Dames 1 zijn allemaal in de race voor het kampioenschap. Voor geen van allen is het een gelopen koers, dus volop spanning de komende weken. Waar TC MVKV wel standaard elk jaar het kampioenschap mee behaalt … gezelligheid! Tegenstanders spelen graag op ons kleine, maar oergezellige park. Dat is ook de reden dat het jaarlijkse TC MVKV Open Tennistoernooi altijd snel vol is. Wees er daarom ook dit jaar snel bij, want de inschrijving voor het 29e Open Kuifhoftoernooi is alweer geopend. Het toernooi wordt dit jaar gespeeld van 16 t/m 24 juni en dit jaar is de leeftijd verlaagd naar 25+ ! Voor meer informatie en het weekprogramma, kunt u de website raadplegen: www.tcmvkv.nl.

Vleugels De Vogeldefensie bestond uit het vijftal wat de week daarvoor het tweede nog voor het reserve eersteklasserschap behield. Kampioenskandidaat Barendrecht kwam er toen niet doorheen. Maar na een te korte terug gekopte bal van Rob van der Gugten lobte Michiel van der Berg al na vijf minuten het leer over een kansloze Rob Platteel. Een presentje dat de bezoekers direct vleugels gaf en in no-time lag nummer twee in de Katwijkse touwen. Het was een fraaie van Rashidi Gilkes die slecht werd gedekt en zijn rush met een knappe treffer zag beloond. Voor de thuisclub een dubbele vroege dreun en toen na twintig minuten het scorebord na alweer een treffer van Gilkes 0-3 aanlichtte, was het de vraag of de thuisclub een oorwassing tegemoet ging. De vergelijking met de twee voorgaande duels waarin een volledige hoofdmacht twee prima partijen afleverde, ging vandaag natuurlijk mank. Een vernederend afscheid na 26 wedstrijden bleef de rood-witte equipe echter bespaard. Mede omdat het zich na de thee herstelde en van de andere kant bleek de defensie de gaten van de eerste helft te hebben gedicht. Er kon meer opbouwend worden gevoetbald en het leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor doelman

Danny Koning die voordien nog nauwelijks op zijn kunnen was beproefd. Toen Carl Krayenoord echter de ruimte in werd gestuurd moest de sluitpost in de één tegen één situatie zijn meerdere in de Katwijkse spits erkennen. Deze zette Koning op het verkeerde been en wandelde triomfantelijk de 1-3 binnen waardoor het weer even een echte wedstrijd werd.

In de weg Dit had het zeker kunnen worden als Koning bij een inzet van Marciano Weidum niet in de weg had gelegen en de kopbal van Carl Krayenoord niet rakelings over had zien suizen. De tegenstoten van de ’s-Gravenzanders leidden echter niet tot succes, maar naarmate de klok verder tikte kwam de veilige haven voor de gasten in zicht. Terechte opluchting alom bij hen toen de goed leidende arbiter Greveling de drie tonen van het eindsignaal liet klinken. Als muziek in de Westlandse oren en als beginsignaal voor de Vogels dat na deze verloren pot volgende week aan de bak moet tegen VVGZ uit Zwijndrecht, de winnaar van de derde periode in de 1e klasse C. In Zwijndrecht zal er vrijwel zeker geen ‘Rijnvogelmix’ op de menukaart prijken, dat ‘overlevingsvoer’ voor de tegenstander zal zijn. De Vogels dienen deze eerste cruciale wedstrijd zelf te overleven.


TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

! ! N E OP

IT LITE SIND WA

KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

! ! S E I T C A G N I R P BOXS

25 - TOP K 19

S

www.beds2basic.nl

ur 17.00 u m / t 0 0 . ur DO. 10 17:00 u m / t 0 0 : ZO. 14

S

25 - TOP K 19

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

EL IN ATRASSEN WINK M N E G IN R P S X DÉ BESTE BO

LITEIT SIND WA

MATRAS KNALLERS!

UW REGIO!

! ! N E P O G A D S T R A HEMELVA ★★★★★

MATRASSEN SPECIALIST

e 2

! ! S W U NIE

Beds 2 Basic WINT VAN AUPING!!

Donderdag .00 10.00 t/m 17

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem keuze uit diverse maten!

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

OFFICIELE CONSUMENTENBOND TEST!

MATRAS GRATIS!

GEEN LEVERTIJD, ALLES UIT VOORRAAD LEVERBAAR BINNEN 1 WEEK IN UW SLAAPKAMER!

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

LAAGSTE PRIJS E TI GARAN

(VAN LANDSCHOOT)

RI

Kom langs en test onze boxsprings en matrassen. De koffie staat klaar! Wij zijn ook zondags open!!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

Kom langs en test deze fantastische boxspring!

XSP O B T I E T I L K WA

TRASSEN A M N E S G N

TE LAAGSS PRIJ IE T N A GAR

MEGA ACTIE!!! OR PRIJS IS VO LOOFLIJK DIT ONGE TE LE COMP G! BOXSPRIN

LAAGSTE PRIJS!!

KOM LANGS VOOR AL ONZE T TOP KWALITGSEI!! BOXSPRIN

ook leverbaar in antraciet grijs!!

ONGELOOFLIJK COMPLEET

Daarom dus Beds 2 Basic!! SUPER STUNT!

Normaal 1099.-

Normaal 2399.-

999.-

★★★★★

WINNAAR!! M

Ma

Ma

tra

tra

s

MONTE CARLO

s

POLYSENSUAL

at

ra s

SENSE BLUE

s

tra

s

BRIGHTON

LU atras XE !

HEALTH EMPEROR

€179,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in 80 en 90cm

TOP MATRAS!

Leverbaar in alle maten!

2e

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 21:00 9:30 - 17:00 14:00 - 17:00

2e

√ 7-slags Pocketveer √ 300 veren m2 met 2,5 cm Comfortschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

18:30 - 21:00

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-slags Pocketveer 360m2 4cm koudschuim toplaag √ Anti-allergisch √ WInter- en Zomerzijde √ Hard dik TOP-Matras!

✆ 071

2e MATRAS GRATIS!

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

M

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

LA atras A PR GST IJS E !

BASIC

LAAGSTE PRIJS!

Ma

tra

s

SILVER 500 ★★★★★

Beds 2 Basic

NIEUW!

WINNAAR!!

LUXE MATRAS!!

KLASSE MATRAS

€ 999,Eigenschappen:

★★★★★

Beds 2 Basic

ANTI-ALLERGISCH

€ 599,-

€ 349,-

NIEUW!

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

Maat 1.20

M

Ma

tra

SLEEP KING

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A 2 GR NS!! KUSSE

NIEUW! ANTI-ALLERGISCH

MATRAS GRATIS!

s

(CLASSIC HANDMADE!)

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R G 2 NS!! KUSSE

2e

tra

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

Maat 1.40

Ma

Ma

ROYAL WELLNESS

399.-

-64%

★★★★

-58%

Beds 2 Basic

DEZE WEEK VOOR

2e MATRAS GRATIS!

2000168

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19cm

€599,Leverbaar in alle maten!

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 500 veren m2 + 4 cm koudschuim/ visco of latex √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen!

€ 49,-

€999,Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

OOK IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

EXCLUSIEF SLAPEN!

2e MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ 7-Slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde!

asic

Bij Beds 2 B

KOM LANGS VOOR AL ONZE KWALITEITS MATRASSEN!!

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk ZH (binnen) INGANG Passage

€899,-

post@beds2basic.nl WWW.BEDS2BASIC.NL

prijzen √ Laagste liteit w k a √ Beste comfort te √ Bes dvies √ TOP-a ervice -s √ TOP

PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

ELEKTRISCHE FIETSEN BIJ NICO’S FIETSEN INTRODUCTIEAANBOD Sparta ION® DT Tijdelijk gratis mobiliteitsgarantie: Ŕ 1 jaar service onderweg uit-

gevoerd door ANWB t.w.v. € 32,Ŕ 5 jaar garantie t.w.v. € 149,-

€ 2.399 Geldig t/m 31 mei 2012

le ANWB Alarmcentra 7 dagen per week, 24

uur per dag

0800 123456 maatschapskaart

Niet geldig als ANWB-lid

Kijk voor meer informatie op sparta.nl/iondt

De nieuwe Giant Twist

WIJ HEBBEN ALTI JD 200 GEBUIKTE FIETSEN OP VOOR RAAD STAAN INCL. 6 MND. BO VAG-GARANTIE. BIJ AANKOOP VA N EEN GEBRUIKTE FIET S KRIJGT U EEN FIETSCOMPU TER GRATIS.

Winkel:

Zuidstraat 65 T 407 16 68 Werkplaats: Ellebo ogstraat 23-25 T 401 34 94

GIANT

1.399,aeronautica militare • armani • bomba • burberry • cavallaro • frankie morello • fun & fun girl • guess miss grant • r95th • riverwoods • supertrash • tommy hilfiger • tuuf’s world • ugg • vingino jeans

De ko ff ie st a at kl a a r!

www.nicosfietsen.nl

Emmaplein 5 • Katwijk • t (071) 401 75 21


KATWIJK SPECIAAL

DINSDAG 15 MEI 2012

Quick Boys dames 1 moet afwachten na monsterzege

De ‘Quick Lady’s’ behalen een monsterzege op concurrent Nootdorp. (Foto: PR)

Op zaterdag 12 mei was de laatste wedstrijd van Quick Boys dames 1 na een hectische week vol verrassingen. Wat waren die verrassingen dan, zult u zich afvragen? Wel, de eerste is dat alleen de nr. 1 in deze promotiepoule recht heeft om te promoveren. Quick Boys dames 1 staat, voor aanvang van deze wedstrijd, op een eerste plaats met 3 punten voorsprong op de nr. 2 met 1 wedstrijd meer gespeeld. Het doelsaldo t.o.v. de concurrent geeft een plus te zien van 9 doelpunten. Afgelopen week zou de concurrent een wedstrijd inhalen en wel tegen onze tegenstander van 12 mei. Die wedstrijd wordt een dag van tevoren afgezegd en verschoven naar 19 mei.

met 2-1. We zijn op stoom en daarna is het de ene na de aanval en ook het ene na het andere doelpunt. De ruststand is maar liefst 10-1. Na de rust moeten we doorzetten, want de naaste concurrent heeft nog twee wedstrijden tegoed en dus moeten we afstand nemen. We pakken al zeer snel de draad van de eerste helft weer op. De toeschouwers zijn amper terug langs de lijn of de eerste ligt er al weer in. Deze komt op naam van Sandra na aangeven van zus Claudia. In de 6e minuut een werkelijk perfecte actie tussen Claudia en Thirza waarbij de eerste zorgt voor de afronding. Vier minuten later een diepe pass op Thirza die kan na het omspelen van de keepster op het doel uithalen. Echter de bal gaat tegen de paal maar door een snelle reactie kan zij de bal toch in het doel leggen.

Vanuit het niets Op 12 mei moest de nummer 2, Koudekerk dus, aantreden tegen SJZ uit Zoeterwoude. Echter Zoeterwoude kampt met een tekort aan speelsters en dus werd deze wedstrijd uitgesteld naar komende woensdag. Uitstel van onze wedstrijd van vandaag was onbespreekbaar en dus kunnen we maar 1 ding doen en dat is voetballen en het doelsaldo zo hoog mogelijk zien te krijgen. Dan gaan we eindelijk, na een kwartier uitstel omdat de tegenstander wat later is vanwege fileproblemen, van start. De eerste aanval nemen wij over. We verliezen de bal en Nootdorp neemt over. De bal wordt naar voren gespeeld en onze achterhoede tast mis. De spits kan in een keer doorlopen op Mandy en die kan geen uitkomst brengen en zo staan de na 1 minuut spelen met 0-1 achter. Een streep door de rekening? Nee, zeker niet want de veerkracht en vertrouwen van dit Quick Boys dames 1 is enorm. Vanaf de aftrap een messcherpe aanval die op niets uitloopt maar de burger wel moed geeft. Dames 1 gaat vanaf dat moment voetballen en geeft de toeschouwers waarvoor ze zijn gekomen, namelijk mooi en verzorgd voetbal met heel veel diepgang. In de 5e minuut een pass op Annelou, die een werkelijk voortreffelijke pass geeft op Claudia. Die kan deze niet missen en het staat 1-1. Vanaf de aftrap wordt de bal gretig veroverd door de Quick Boys dames. Sara geeft een werkelijke fluwelen pass op Emma en we staan voor

Dan verslappen we een beetje en kan Nootdorp wat terug doen. Vanuit het niets ligt het tweede tegendoelpunt achter Mandy en moeten we wachten tot het laatste kwartier voor de volgende treffer. Het spel is verzorgd, alleen het tempo is aan de lage kant. Niet verwonderlijk als je zo ver voor staat. Maar als we dan even aanzetten vinden we toch het doel weer. Na een snelle aanval komt de bal in handen van de keepster van Nootdorp. Die vindt het echter nodig om een trappende beweging te maken naar een speelster van Quick Boys. Dat wordt gezien door de scheidsrechter en die legt de bal op de stip. Marion is degene die nu deze klus wil klaren. Dat doet zij perfect en het is 14-2. Nog niet genoeg volgens onze dames en dus gaan we er weer vol tegenaan. In de 33e minuut een combinatie over links. De bal komt uiteindelijk terecht bij Janneke die er wel raad mee weet, 15-2. In de 37e minuut een steekpass op de wegsprintende Claudia en het is 16-2. In de 39e minuut een diepe pass op Janneke die vrij eenvoudig de eindstand op 17-2 kan brengen. Een absurd hoge uitslag, dat wel. Maar die hebben we nodig om op doelsaldo kampioen te kunnen worden. Koudekerk kan langszij komen maar moeten er wel veel inschieten in de twee resterende wedstrijden. Wij hebben onze best gedaan en meer konden we niet doen. Nu is het afwachten en hopelijk kunnen we u volgende week berichten dat we kampioen zijn geworden.

Laatste tafeltennislessen voor het voortgezet onderwijs Woensdag 9 en donderdag 10 mei werden de laatste tafeltennislessen voor het schooljaar 2011/2012 gegeven aan de sportklassen van Visser ’t Hooft. Tafeltennisvereniging Rijnsoever verzorgt, tegen een geringe vergoeding, tafeltennislessen in haar accommodatie aan de Sandtlaan 54 te Katwijk a/d Rijn voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Zij heeft hiervoor afspraken gemaakt met de deelnemende scholen Visser ’t Hooft, Andreas College vestiging Pieter Groen en Andreas College vestiging Rijnmond. Bijkomend voordeel voor de scholen is dat tafeltennis een binnensport is en dus geen afgelastingen kent; ongeacht het weer kan er altijd gespeeld worden. En dat heeft de begeleiding geweten; op donderdag 10 mei werd vanwege het slechte weer niet door 1 maar door 2 groepen met in totaal 33 kinderen gelijktijdig getafeltennist. De tafeltennislessen/leerlijnen/ clinics (what ’s in a name) worden op dinsdag, woensdag en donderdag tijdens schooltijden verzorgd door trainers van de vereniging. Naast het aanleren van verschillende tafeltennistechnieken is ruimte voor onderlinge wedstrijdjes, het beruchte rondje-rond-de-tafel en de robot. De vereniging beschikt over voldoende tafeltennismaterieel (batjes, balletjes en TT-tafels) zodat de leerlingen alleen sportkleding hoeven mee te nemen.

HEYER BLOMSTERGROSSISTEN BV Wij verkopen bloemen, planten en aanverwante artikelen in Zweden en Finland.

Voor versterking van ons team zoeken wij een: STOL-Grasshoppers MU16 Nederlands kampioen 2012. (Foto: PR)

STOL-Grasshopper MU16 Nederlands Kampioen! Op zaterdag 7 mei 2012 speelden STOL-Grasshoppers MU16 in Bemmel voor het Nederlands Kampioenschap. Het gehele jaar was MU16 de gedoodverfde favoriet voor het winnen van deze titel. Waar het vorig jaar mis ging in de finale, mocht dit jaar natuurlijk niet weer gebeuren. Om deel te kunnen nemen aan het Nederlands Kampioenschap, moest eerst MU16 eerst kampioen van Rayon West worden. De finale werd in eigen huis gespeeld, maar voordat MU16 de finale mocht spelen, moesten er maar liefst 4 wedstrijden gespeeld worden in de halve finale. De halve finales tegen respectievelijk Crackerjacks, Binnenland, DAS en BV Oegstgeest werden met gemiddeld 50 punten verschil gewonnen. MU16 plaatsten zich hierdoor voor de Rayon Finale tegen verassend finalist Crackerjacks, waar al in de halve finale tegen gespeeld was. Ook in de finale was Crackerjacks geen probleem voor Grasshoppers en werd er met ruim verschil gewonnen. STOLGrasshoppers was geplaatst voor de Nederlands Kampioenschappen!

Nederlands Kampioenschap

Meetrainen Leerlingen die door deze lessen geïnteresseerd zijn geraakt in het tafeltennis kunnen enkele malen gratis meetrainen met een echte trainingsgroep. Indeling in een trainingsgroep is afhankelijk van leeftijd, spelniveau en tijdstip. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden via jeugdcomissie@ttvrijnsoever.nl of de tc@ ttvrijnsoever.nl of telefonisch via 071-4012835 (Robbert Neijenhuis) of 071-4014160 (Anne ten Hove). Mocht u meer willen weten over het schooltafeltennis dan kunt u een mailtje sturen naar schoolsport@ ttvrijnsoever.nl. Naast tafeltennis voor het voortgezet onderwijs verzorgt de tafeltennisvereniging ook naschoolse activiteiten voor leerlingen in het basisonderwijs en/of kinderen uit de naschoolse opvang. Deze activiteiten vinden veelal plaats in samenwerking met C4S (VIP/Katwijk). Een overzicht van alle activiteiten van de actieve tafeltennisvereniging is te vinden via www.ttvrijnsoever.nl.

Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit twee speeldagen, verdeeld over 2 weekenden, en vond plaats in Bemmel. De eerste speeldag leverde vergelijkbare wedstrijden op als in het Rayon. Black Eagles en Celeritas Donar konden niet opboksen tegen de meiden van STOL-Grasshoppers. Deze twee wedstrijden werden ruim gewonnen door MU16. Grasshoppers wist dat de tweede speeldag van het NK een moeilijke dag ging worden. MU16 moest haar twee wedstrijden winnen, wil zij kampioen van Nederland worden en laat zij nu net tegen twee sterke tegenstanders spelen. Dat deze tweede dag geen gemakkelijke dag zou worden, had ook te maken met de kampioenswedstrijd van MU20-1 in Almere. Een aantal meiden van U16 spelen ook in

de competitie van U20. Laatst genoemde team had haar kampioenswedstrijd in Almere om 12.00 uur tegen Lokomotief. Deze wedstrijd viel net tussen de twee wedstrijden van U16 tegen Eurosped Twente en BV Hoofddorp. Met dank aan de ouders is het gelukt deze meiden heen en weer te vervoeren van Bemmel naar Almere. De wedstrijd tegen Eurosped Twente zou de beslissende worden voor het Nederlands Kampioenschap. Eurosped had eerder al van Hoofddorp gewonnen. Grasshoppers was voor hen de laatste te nemen horde. Een spannende strijd ontwikkelde zich, na een voorsprong van Twente in de eerste helft wist Grasshoppers toch de rust in te gaan met een kleine marge (24-26). In de tweede helft bleef het een gelijke opgaande strijd tot de 4e periode, waar Grasshoppers U16 een voorsprong nam van 12 punten. Daarmee was de weerstand van Twente gebroken. Grasshoppers won uiteindelijk met 47-61. Een belangrijke stap richting het kampioenschap was gezet! De tweede wedstrijd van deze dag, werd gespeeld tegen het fysiek grote BV Hoofddorp. Deze wedstrijd werd gestart zonder de meiden, die in Almere waren voor de finale van U20. Grasshoppers moest tegen Hoofddorp een maximale veilige marge van -11 punten verdedigen om zo haar favorietenrol waar te maken. Een zone verdediging bracht de uitkomst. Hoofddorp werd genoodzaakt het schot buiten de bucket te nemen. Hierdoor kwam U16 zeer eenvoudig op voorsprong. Na de eerste periode (195) was er al een veilige marge die het team vertrouwen gaf. Ook de tweede periode hield Grasshoppers gemakkelijk stand en ging de rust in met een voorsprong van 24 punten (34-20). Na de rust voegden de meiden vanuit Almere zich weer toe aan het team, zodat U16 volledig aan kon treden de tweede helft. In de tweede helft werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven en werd U16 terecht Nederland Kampioen!

morgen wil ik jXXeaXgmbºaí]aX dag als vandaag

INKOPER BLOEMEN + INKOPER PLANTEN Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: M. van der Nol Tel. mobiel: 06-41150847 E-mailadres: info@heyer.se

Ter versterking van onze studio en DTP-afdeling zijn wij op zoek naar een enthousiaste, positief ingestelde creatieve jongen of meid. Iemand met passie voor het grafische vak. Die up-to-date wil blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het grafisch gebied waaronder grafische softwarepakketten,

Junior vormgever | allround DTP-er online en offline (m/v) Functieomschrijving De werkzaamheden zullen heel divers zijn. Zo kun je worden ingezet voor het opmaken van krantenpagina’s, het maken van advertenties en dummy’s bij Uitgeverij Verhagen, om daarna bij de studio van All-in aan de slag te gaan met het ontwerpen van een logo, een flyer of poster. Of het vormgeven van een magazine. Maar ook voor het opmaken van familiedrukwerk draai je je hand niet om. En wat te denken van het online gebied: het maken van web banners, internetsites enz. Kortom, heel divers dus. En het mooie is dat beide afdelingen onder één dak vallen.

Ambachtsweg 7a | Katwijk | Tel. 071-4022901

www.drukkerijallin.nl iedereen verdient een morgen

mogelijkheden op internet etc. Iemand die meedenkt en meedoet! Met een flexibele instelling en denkend in oplossingen. Iemand die steeds zoekt naar verbeteringen en uitdagingen. En natuurlijk iemand die nauwkeurig en netjes werkt, want ook dat is heel belangrijk.

Heb je net een grafische opleiding (MBO niveau 4 of HBO) succesvol afgerond en ben je op zoek naar een afwisselende baan waarin je jezelf verder kunt ontplooien, dan is dit iets voor jou! Wij bieden je in eerste instantie een halfjaarcontract aan met optie tot verlenging. Wij houden de grafische CAO aan en de functie is op basis van een 36-urige werkweek. Contact Enthousiast geworden? Mail dan je cv, portfolio (gemaakt werk tijdens je opleiding of stage) en je motivatie naar jeroen.van.rijn@drukkerijallin.nl of piet.van.der.plas@uitgeverijverhagen.nl Voor vragen kun je bellen naar 0714022901 en vragen naar Jeroen van Rijn (All-in) of Piet van der Plas (Verhagen).

www.uitgeverijverhagen.nl


O w P

P O

eg = O =p P ech

h c = e p P O eg = w

MAGAZIJNOPRUIMING! KORTINGEN TOT 80%

DEMOSET

Warm Oak rCVGGFULBTU rTBMPOUBGFM

2,5 zits zandkleur + fauteuil bruin samen:

180/200 compleet

GERLAG & GERLAG r[JUTCAPITON r[JUTCAPITON

â&#x201A;Ź595,-

rTJFSLVTTFOT

Van â&#x201A;Ź 5695,-

â&#x201A;Ź2895,-

Grote partij electrische relaxfauteuils /FEFSMBOETGBCSJDBBU

Van â&#x201A;Ź 2195,-

nu -50% Bed

Ledikant

Van â&#x201A;Ź 2995,-

Winkelkast

â&#x201A;Ź398,-

Van â&#x201A;Ź 2198,-

7BOLMBTTJFLUPUNPEFSO

Van â&#x201A;Ź 3198,-

â&#x201A;Ź295,-

Van â&#x201A;Ź 2195,-

â&#x201A;Ź995,-

10-tallen fauteuils

rIPPGECPSE 260cm rCPYTQSJOH rOBDIULBTUKFT rNBUSBT

180/200 compleet

Fedde hoekbank

â&#x201A;Ź795,-Matrassenactie

â&#x201A;Ź1998,- â&#x201A;Ź398,Hollands

180/200 compleet electr. verstelb.

â&#x201A;Ź1195,-

â&#x201A;Ź1695,-

180/200 compleet London

180/200 compleet

â&#x201A;Ź1195,-

â&#x201A;Ź1295,-

180/200 compleet Timeless

180/200 Norma electrisch

â&#x201A;Ź1495,-

â&#x201A;Ź1999,-

180/200 compleet

180/210 compleet electrisch

â&#x201A;Ź1695,-

â&#x201A;Ź1995,-

180/200 compleet Linnen De Luxe

Comford

2e gratis!

â&#x201A;Ź1498,-

180/200 compleet electr. verstelb.

90/200

Nu al vanaf

rDN rLBTUBOKFFJLFO r NBUSBTTFO r FMFDUSJTDIF MBUUFOCPEFNT

â&#x201A;Ź895,-

Van â&#x201A;Ź6195,-

â&#x201A;Ź3995,-

180/210 Horssens

Van â&#x201A;Ź2695,-

â&#x201A;Ź1995,-

Grote partij met seniorenbankstellen ook met interieur Eldorado bank

Nu compleet v.a. 2-zits bank Van â&#x201A;Ź 595,- 1/2

2 -zits bank Van â&#x201A;Ź 695,-

â&#x201A;Ź395,â&#x201A;Ź1295,â&#x201A;Ź495,- Vintage boxspringset 3-zits Afrika Van â&#x201A;Ź 1998,-

2 fauteuils rood

Van â&#x201A;Ź 695,-

Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! Dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment * * EVT. TEGEN VERGOEDING TE BEZORGEN * *

r$PNQMFFU r OBDIULBTUKFT r NBUSBTTFO

â&#x201A;Ź495,diverse 2,5 zits banken

Van â&#x201A;Ź 1195,-

â&#x201A;Ź1295,-

â&#x201A;Ź795,-

Van â&#x201A;Ź 3998,-

â&#x201A;Ź2295,-

OPENINGSTIJDEN MAGAZIJN: Vrijdag 18 mei 10.00 - 20.00 uur Zaterdag 19 mei 10.00 - 16.00 uur Donderdag 24 mei 10.00 - 20.00 uur Vrijdag 25 mei 10.00 - 20.00 uur Zaterdag 26 mei 10.00 - 14.00 uur

BUIS MEUBELEN MAESSLOOT 1 INDUSTRIETERREIN KLEI-OOST RIJNSBURG

KS_week_20_12  

VOORHOUT Rouwkamer met de sfeer van een huiskamer VIP en Steunpunt Mantelzorg betrekken nieuwe werkplek ELKE WEEK GRATIS IN 16.000 BRIEVENBU...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you