Page 1

Dit is een gezamenlijke uitgave van De Katwijksche Post, De Rijnsburger/De Valkenburger en Katwijk Speciaal. Deze komt in de plaats van de reguliere uitgaven.


Schoenmakerij

De Palm

B L O K K E R

MODE

w w w. d e h o f t u i n . n l

Keurslager De Mooij

ZONNETUIN KEES EN SANDRA v. DELFT

De winkeliers van de Hoftuin danken u voor het vertrouwen in 2011, en wensen u een heel gelukkig en voorspoedig 2012!

SERVICEAPOTHEEK RIJNSBURG

prijzen op e d n e n e l model l Bekijk alle -LUYTEN.n

OTAAL T E K I B . w ww

Aktie!!!

Aktie!!!

Bike Totaal Luyten tweewielers heeft altijd een aantal prachtige 2e hands elektrische fietsen op voorraad staan.

Aktie!!!

Tot ziens bij Bike Totaal Luyten!

Deze fietsen worden in technische top staat afgeleverd. Tevens krijgt u 1 jaar garantie op deze fietsen. De fietsen zijn n verkrijgbaar in verschillende anaf â‚Ź 795,prijsklassen vanaf

entie uit t r e v d a e Knip dez een leuke t g n a v t n en u o af van een h c s n a a j i attentie b lektrische fiets! e 2e hands

Achterweg 22, 2223 BG Katwijk Tel. 071 402 90 35. www.biketotaal-luyten.nl


Januari Restauratie voor orgel Grote Kerk

O

rganisten Sietze Strating en Dick Durieux zijn blij dat begonnen is met de restauratie van het orgel van de Grote Kerk. ‘De klanken komen niet goed tot hun recht, het eindproduct is saai, het tintelt niet. Het geluid is afstandelijk. Na de restauratie zullen de klanken en de intonatie goed op elkaar zijn afgestemd. De muziek moet weer gaan leven. Er zit veel meer in het orgel.’, legt Dick Durieux uit. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Adema’s kerkorgelbouw uit Hillegom. De historie van het kerkorgel in de Laurentiuskerk gaat terug naar 1923. Het is toen gebouwd door firma G. van Leeuwen uit Leiderdorp. In 1975 is het orgel verbouwd en in 1989 vond de laatste restauratie plaats.

Afscheid van twee ’rookiconen’

Z

aterdag 15 januari is het zover: Teun Bakkenes en Jan van Duyn, visrokers in hart en nieren, nemen afscheid van hun ambachtelijke rokerij, personeel, klanten, vrienden en bekenden. Van zes uur ’s ochtends tot één uur ’s middags kunnen mensen bij Rokerij Schaap aa de Haven terecht om nog wat van de door hen laatste gerookte producten te bemachtigen en beiden heren de hand te schudden. Na 35 jaar is het doek definitief gevallen voor Rokerij Schaap. Na jaren van procederen, waarbij ook door de eigenaren van Rokerij Schaap diverse zaken werden gewonnen, trekt de gemeente uiteindelijk aan het langste eind. Bakkenes en Van Duyn hangen noodgedwongen hun zelfstandig ondernemerschap aan de wilgen.

Kort

• Peuters hamsteren De Peuters van De Dreumes zijn met het thema ‘boodschappen doen’ aan de slag gegaan. Net als bij de supermarkten werd er volop gehamsterd: volle karren gingen de toonbank over, de wanden hingen vol posters met aanbiedingen, en het personeel liep rond in uniforms van AH. Voor de peuters was het leerzaam.

• Actie voor Haïti Het huis van familie Van Tol aan de Kleipettenlaan was omgetoverd tot Ristoranto di Tollo. Zestig mensen hadden zich aangemeld te komen dineren voor het goede doel. De opbrengst was voor Stichting Hart voor Haïti. Fijne ontmoetingen en heerlijk eten. De opbrengst was verbazingwekkend: € 2.025,-.

Afscheid Balt van Eesteren

T

raditiegetrouw wordt begin januari de jaarlijkse ledenvergadering van de Oranje Vereniging Rijnsburg. Bestuurslid Balt van Eesteren had besloten om na achtentwintig jaar bestuurslid geweest te zijn, zijn functie neer te leggen. Voorzitter Wim Vooijs blikte kort terug over die jaren en wat Van Eesteren zoal voor de OV heeft betekend. Voor zijn inzet ontving hij een mand vol met cadeautjes die bij hem en zijn bestuursjaren binnen de OV passen. Zijn vrouw Gerda ontving een schitterende bos bloemen, dit omdat zij haar man Balt altijd aan de OV heeft afgestaan. Balt zal echter niet helemaal uit het zicht van de OV verdwijnen. Op de achtergrond zal hij nog hand- en spandiensten blijven uitvoeren.

Oud-leden willen herstart Jok

Onbegonnen werk’, ’Waar begin je aan’. Zomaar enkele reacties die Ruud van Rijn te horen krijgt. Hij en zeven andere oud-Jokkers vormen het voorlopige bestuur dat begin dit jaar jongerencentrum ’t Jok nieuw leven wil inblazen. Dat roemruchte jongerencentrum aan de Kerkstraat in het Katwijkse Rijndorp sloot in december 2009 de deuren wegens gebrek aan belangstelling. De bedoeling is om het jongerencentrum na de komende zomervakantie te heropenen. Het voorlopig bestuur begint niet aan een van de makkelijkste opdrachten. Bij de andere jongerencentra in Katwijk is ook een terugloop te zien in de belangstelling van de jeugd. De poging strandt als de gemeente geen subsidie wenst te geven.

• Heropleving GroenLinks GroenLinks (GL) maakte in de jaren negentig tot aan 2002 deel uit van de Katwijkse gemeenteraad. Daarna werd het stil rond GL Katwijk. Die stilte gaat de Katwijker Pieter Hartevelt komende jaren doorbreken. Het doel is om over drie jaar met twee zetels in de Katwijkse gemeenteraad te komen.

• Renovatie Andreashofje Eindelijk gaat het gebeuren, de langverwachte renovatie van het Andreashofje naast de Oude Kerk. Die renovatie liep de afgelopen twee jaar steeds vertraging op en dat kwam de uitstraling van de karakteristieke witte huisjes niet ten goede. De twaalf seniorenwoningen worden aangepast aan de huidige eisen.


Hét adres voor uw keuken en badkamer. Eén verbouwing, één aanspreekpunt.

Kwestie van kwaliteit en vertrouwen!

G-Level Store Langevoort 2N, 2341 KA Oegstgeest


Januari/februari Kleine boekenwurmen

Regiotaxi zorgt voor ruimer bereik

D

N

Cohen bezoekt Rie Hogewoning

Ets Malcontente Lutheranen

P

V

e Bibliotheek Katwijk lanceert in het begin van het jaar een bijzonder project. Het heeft tot doel om hele jonge kinderen al in een vroeg stadium spelenderwijze te betrekken bij het lezen. Hiervoor werd een startkoffertje samengesteld waarin voor de kleuters boekjes en plaatjes zitten, maar ook een CD met kinderliedjes. Burgemeester Jos Wienen, die eerst aandachtig naar Bernadet Bakker, de ‘domeinspecialiste’ van de jeugdafdeling in de Bieb luisterde hoe het idee ontstaan was, mocht daarna de enkele tientallen aanwezige met hun kleinen aanwezige ouders de eerste exemplaren uitreiken. Moeder AnikaRemerij: “Het is een geweldig initiatief”. Haar buurvrouw viel haar hierin bij.

vdA partijleider Job Cohen bracht een bezoek aan de Vlietstede omdat zijn partij 65 jaar geleden is opgericht. Cohen kwam naar Rijnsburg voor een speciale missie. Bewoonster mevrouw Rie Hogewoning-Henry, 88 jaar, had zich namelijk op 9 februari 1946 ingeschreven als lid van de PvdA. Voor dit 65-jarige lidmaatschap kreeg zij van Cohen de ‘Zilveren speld van verdienste’ opgespeld, met daarbij natuurlijk een prachtige bos rode PvdA rozen. Mevrouw Hogewoning-Henry genoot zichtbaar van dit bijzondere bezoek. In het verleden is zij actief geweest als afdeling secretaris, bij 1 mei vieringen. Ook heeft ze in 1966, nummer 7 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rijnsburg gestaan.

Kort

• Romantisch diner ‘Een landschap van rimpels, krakende knieën, haren grijs, maar… mijn Valentijn hij houdt van mij, draagt me op handen en zegt: dag lief grijs muisje, je bent zo écht’. Met deze Valentijnwens won El van Egmond een diner bij Sunset Boulevard. Samen met haar man Joop heeft ze hier op Valentijnsdag van genoten.

• Kringloopwinkel Vazen, stoelen, pannen, bloempotten, lampen, bankstellen. Het zijn tweedehands spullen die Kringloopwinkel Rijnsburg verkoopt. De winkel is gestart op het oude bedrijventerrein van veiling Flora en wordt gerund door Johan Gerrits. De winkel is inmiddels verhuisd naar het voormalige garagebedrijf Dijksman.

a vier jaar praten, passen en meten werd op 1 januari het samenwerkingsverband tussen De Vier Gewesten en Holland Rijnland van kracht. Het betekent voor veel passagiers, met name voor degenen met een Wmo indicatie, dat zij met speciaal vervoer nu verder kunnen reizen dan het gebied wat door de Belbus wordt verzorgd. Dit beperkte zich hoofdzakelijk tot de ziekenhuizen en verpleeghuizen tot in Leiden. Voor slechts 50 eurocent per zône kan men op bezoek of naar een bestemming in een groot deel van de Duin- en Bollenstreek en ook naar een aantal plaatsen buiten Leiden kan er worden gereisd. Mensen zonder Wmo indicatie kunnen ook van de Regiotaxi gebruik maken, maar zij betalen dan 2,35 per zône.

alkenburger Jan Portengen vond op de website van de Vereniging Oud Valkenburg de afbeelding van een ets over de kerkgang van Lutheranen rond 1690. Hij wilde meer weten over de achtergrond van de ets: ‘Afbeeldingen der vergadering van de malcontente Lutheranen’. Het is een drieluik met o.a. een afbeelding van een huis in een straat van Valkenburg. Waarschijnlijk is de ets gemaakt tussen 1689 en 1699. Portengen vond een vriend van hem bereid om dit oude tafereel op de binnenmuur boven de voordeur van zijn huis in de Burg. Lotsystraat te schilderen. Het resultaat geeft een goed beeld van het Valkenburg eind zeventiende eeuw. Portengen hoopt dat hij meer te weet komt over deze geschiedenis.

• Veel diamanten Burgemeester Wienen ging 4 keer op visite bij echtparen die de mijlpaal van het 60-jarig huwelijk hadden bereikt. Hij kreeg in gezellige babbeltjes veel verhalen hoe het de echtelieden in hun leven is vergaan. Wienen bezocht de paren Ouwehand-Peeman, Van der PlasSnijder, HoekDubbelaar en Mast-Planken.

• K&O haalt broekriem aan De bezuinigingen die de gemeente de komende jaren gaat doorvoeren zullen ook niet aan K&O voorbij gaan. Bestuurder De Best is zich ervan bewust en zich met zijn team erop aan het voorbereiden. “Wij zijn op allerlei manieren bezig om te kosten te drukken en creatieve oplossingen te vinden”.


VUURWERK? Bestel online op:

DUMPSHOP.NL of kom langs in de winkel W. Malefijtstraat 111 - Katwijk - (071) 401 53 85 Koopavond 29 t/m 31 december tot 21.00 uur.

4IFMM3JKONPOE WFSQMBBUTUBDUJWJUFJUFO OBBS4IFMM,PO+VMJBOBMBBO,BUXJKL 4IFMMEF+POHJTBMWFMFKBSFOBDUJFGNFUUXFF4IFMMTUBUJPOTBBOEF,POJOHJO +VMJBOBMBBOFOEF3JKONPOEBJO,BUXJKL7BOBGEFDFNCFSJT 4IFMMTUBUJPO3JKONPOEBHFTMPUFOFO[JKOEFBDUJWJUFJUFOTBNFOHFWPFHE NFUIFU4IFMMTUBUJPOBBOEF,PO+VMJBOBMBBO i8FXBSFOBMFOLFMFKBSFOCF[JHNFUEFWPPSCFSFJEJOHFOw[FHU+BOWBO%VJKO TUBUJPOTNBOBHFS4IFMMEF+POHi8FIFCCFOIFU4IFMMTUBUJPOBBO,POJOHJO +VMJBOBMBBOWPSJHKBBSVJUHFCSFJEOBBSPQTUFMQMBBUTFOFOEFTIPQSVJNFS PQHF[FUFOEFEJFOTUFOWFSCFUFSUw /BBTUWFSTDIJMMFOEFTPPSUCSBOETUPõFOLVOOFOEFLMBOUFOBBOEF,POJOHJO +VMJBOBMBBOUFSFDIUWPPSWFSTCSPPE BVUPXBTTFO BGHJGUFWBOQBLLFUUFOFO WFMFBOEFSFQSPEVDUFOFOEJFOTUFO

)FUIFMFKBBSEPPSOJFVXTFOBDUJFT

70-(0/401'"$&#00, XXXGBDFCPPLDPNTIFMMEFKPOH

4IFMM%F+POH ,PO+VMJBOBMBBOt&8,BUXJKL 5 t&JOGP!EFKPOHTBVUPCFESJKWFOOM 8884)&--%&+0/(/-


Mooi vuurwerk haal je bij Mooij Vuurwerk ks u t s 4 l e e d r oo v l e p a t s ’s j i Moo 500 gram 500 gram 450 gram Alle 4 500 gram

Mooij Cakes

4795

4995

95

34

14995

3995

R Earthquake Tiger Claw PRIJSVECHTE

of Breakout 3295

500 gram 36 shots

00

55 Delta Devil 500 gram Nu in de 50 36 shots 52 aanbieding! Per 2 stuks

00

45

Fascinating Sky High

XXXL ratelband

29

Aftershock serie 36 stuks!

500 g gram

4995

16 shots >

7 geweldige potten + fontein!

Rainbow

5250 NIEUW! >

120 gram 8 shots

1150

6 stuks

1995

Al vanaf

35 3 5000

375 >

72 cm

850

4995 Silver Collection pakketten

NIEUW!

Super Size

Devil’s Dance

95

www.mooijvuurwerk.nl

21 pijlen

4995

300 gram 25 shots

n e e t s p o o k d e Go nt e m i t r o s s a e t groots in de regio!!

110 cm

Van â‚Ź 69.95 nu voor

Fraction

Op zoek naar het grootste assortiment bij jou in de buurt? Mooij Vuurwerk is de beste keuze. Bij onze vestigingen in Katwijk en Rijnsburg vind je alle ingrediĂŤnten voor een spectaculair oud & nieuw!

Bekijk ons hele assortiment op

>

500 gram 49 shots Per stuk

www.mooijvuurwerk.nl

1150

NEERLAND’S ’ HARDSTE KNALLERS!

Matrix 350 gram 324 shots

2650

Tuincentrum de Mooij

Openingstijden

Noordwijkerweg 36 3JKOTCVSHt

%PEFD VVS 7SEFD VVS ;BEFD VVS

Mooij Vuurwerk Hoornesplein 23 ,BUXJKLt

Volg ons voor nog meer voordeel op (3"5*41"3,&3&/t(&&/8"$)55*+%&/


VEEL VOOR WEINIG VOORDELIG HET NIEUWE JAAR IN!!! Color Space Van € 8,50 voor

OP=OP!

50

4

00

10

3 voor

KNALL

ER!!

Stromboli Vulkaan

2e GRATIS!

95

5

Happy Dick Van € 9,95 voor

00

5

Shoot Twister 100 shots fluitcake

Van € 9,95 voor

Air

95

50

Van 6 p.st. voor

Ceres Cake

2995 Tommy Gun Cake 500 gram 00 35 2e GRATIS ! 00

4 3 voor10

League Blow Cake

39

XXL Rockets 95

Northstar Fontein

39 395 Time Rain 280 gram - 35 shots Van € 59,95 voor

2e GRATIS!

Kanonslagen!

Een fantastische pot! Van € 27,95 NU

LDIG E W E G L O V E BOORD VUURWERK!

500 gram

2e GRATIS!

00

19 fantastische pijlen

500 gram

2e GRATIS!

35

Van € 39,95 voor

100 gram

5

00

350 gram - 49 shots

Vesuvius

2e GRATIS!

95 7 50

Titanium Thunder

95 2 euro per slof 3 sloffen voor

14

Fabulous Pakketten ! WEG = PECH

00

5

00

I van € 45,00 voor 35 50 II van € 37,50 voor 27 III van € 25,00 voor 1750

Korte Voorhouterweg 8 Rijnsburg

(voorheen EKL’s vuurwerk) WWW.OUTLETVUURWERK.NL

Openingstijden: Donderdag 29 dec. 08.00-18.00 uur Vrijdag 30 dec. 08.00-18.00 uur Zaterdag 31 dec. 08.00-17.00 uur


Februari Meester Jaap favoriet bij voorlezen

D

e bibliotheek in de Fresiastraat in Katwijk aan de Rijn is in februari omgetoverd in een klein theater vanwege de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. 16 kinderen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen uit Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg gaan de voorleeswedstrijd met elkaar aan. Op het podium pronkt een grote zetel waarin zij ieder een fragment uit hun favoriete boek mochten voorlezen. Na uitvoerig juryberaad worden Rita Melkonian uit groep 7 de Emmaschool uit Rijnsburg en Trijntje van der Mark uit groep 8 van de Fárelschool uit Katwijk uitgeroepen tot winnaressen. Opvallend is dat zij beide voorlezen uit een boek van Dikke meester Jaap, van schrijver Jacques Vriens.

Stoplichten op Rijnstraat

A

lle andere opties waren al geprobeerd, maar niets hielp afdoende. Daarom is uiteindelijk besloten het ultieme middel in te zetten om auto’s tot stoppen te dwingen: verkeerslichten. De gemeente is er geen voorstander van en ziet liever het autoverkeer doorrijden. Maar de gemeente is uiteindelijk gezwicht voor de jarenlange roep van bewoners om te zorgen voor een veilige oversteek van de ene naar de andere kant van de Rijnstraat. Die weg scheidt de wijken Schutterswei en Blekerij, met veel gezinnen en jonge kinderen, van de rest van het Rijndorp, waar de voorzieningen als scholen en winkels zijn. Kinderen en ouders moeten dus dagelijks de Rijnstraat oversteken, en vaak meerdere keren per dag.

Scherp aan de wind

Westerbaan open of niet?

O

B

ok Katwijk ontkomt niet aan bezuinigen. Het mes moet er in. Het snijden in diverse posten in de begroting t/m 2014, gaat pijn doen. De voorgenomen 11 miljoen die er bezuinigd moet worden, zijn in het rapport Scherp aan de wind opgenomen en zullen zo eerlijk mogelijk worden verdeeld. 3 miljoen hoopt men te vinden in de gemeentelijke organisatie; 4 miljoen moet er gekort worden op taken en subsidies; 2 miljoen zal er uit de lucht in de meestal ruime begroting gezocht worden. Nog eens 2 miljoen zullen er boven water moeten komen om in de post diverse uitgaven te knijpen.Vooral onderwijs, sport en cultuur moeten het ontgelden hetgeen hier en daar rationele commotie teweegbracht. Vooral bij de te treffen partijen.

Kort

• Erevoorzitter Verdoes Precies op de dag af dat hij 35 jaar geleden medeoprichter was van de Stichting Jachthaven Katwijk, neemt voorzitter Bernard Verdoes afscheid als voorzitter. Het roer wordt overgenomen door Piet de Vries, naast watersporter ook directeur van de Keukenhof. Verdoes is tot erevoorzitter benoemd.

• Nieuw riool Noordduinen Parkeerterrein Noordduinen gaat op de schop. Er kan daar voorlopig niet worden geparkeerd. De werkzaamheden hebben alles te maken met een nieuw infiltratieriool. Dat is nodig, omdat regenwater na een fikse bui vaak langdurig blijft liggen. Het werk is eind april klaar als het Huis van Oranje er weer opbouwt.

ewoners van de Zanderij, de plaatselijke politiek, de landelijke politiek en de bezwaar makende partijen… Hoeveel tijd en gesteggel is er niet besteed aan de enerzijds gewenste en anderzijds ongewenste openstelling van de Westerbaan. De omstreden weg werd in 2009 afgesloten voor verkeer. In februari krijgt het de aandacht van de landelijke politiek. De weg lijkt op korte termijn weer open te gaan. “Op 7 juli was het gelukkig zover en de rust keerde in de wijk terug”, aldus Berend Oudshoorn, een van de actievoerders om de weg open te krijgen. Bezwaren werden in oktober ongegrond verklaard. “Er lopen echter nog procedures dus 2012 zal wel weer spannend worden. Wij houden echter vertrouwen in een goede afloop”.

• Olympiabrug De laatste schakel tussen het hoge deel en de al bestaande lagere sportcomplexen was het aanbrengen van de Olympiabrug. Het prestigieuze plan dat eerst Sport op de Stort werd genoemd, is hiermee voltooid. De infrastructuur op het totale complex was hiermee rond.

• Ouders getoetst Voor leerlingen van de hoogste klas van de basisscholen is het een jaarlijks gebeuren: de CITO-test. Wat de test inhoudt en of deze al of niet zwaar is, mochten de ouders van de De Horizon bij wijze van proef zelf aan de lijve ondervinden. Het bleek dat de oudjes het nog best deden.


Neefies wenst iedereen...

Waar wijsheid regeert, zal het recht zegevieren.

...een sprankelend 2012. &"#PSHFSTUSBBUt,BUXJKLBBO;FFt5FM XXXOFFGJFTOM

Dank voor het ook dit jaar weer in ons gestelde vertrouwen en een voorspoedig 2012 toegewenst.

Wij wensen u een smakelijk 2012. Rijnstraat 119 2223 EA Katwijk Telefoon 071 40 30 151 Telefax 071 40 34 221 E-mail: demilliano@planet.nl

Sluisweg 2a, Katwijk aan Zee, tel. 071-4018010 www.wapenvankattuk.nl

OUDEJAARSAVOND 2011 sluit u feestelijk af met Keurslagerij Owel

Oudejaarsbestellingen te plaatsen v.a. dinsdag 27 december.

Sche,ogotuermlest of

Snacks

Broodje smulpa ap ... Tortilla’s ............... ............... 3,95 ...................... 2,7 5 Gevuld stokbroo d p.st ............ . 2,95 . 5,00

2 voor..................

...........................

8,95

Fondu hotel p.p. steengrillsc ime

n ru hotels met ee as Exclusieve sc van de haas, varkensha , k nk portie biefstu gevuld met bijv. 1 slavi n a a s. en kipfilet, oarmavlee , 1 satĂŠ en sh 1 hamburger afgesneden en met de rs k eens Alles wordt ve andeld. Probeert u oo hotels! beh voor bij de sc n ze u sa grootste zorg te k a ke zelfgema onze heerlij

ng: Aanbiedilisaus, knoflooksaus,

95 , 5 Bakje cockta s u s en pindasa ravigottesau sschotel 0,00 Oudejaarer n, patĂŠ, etc. ....................5 a Luxe vleesw 5,00 . 70 stuks 3 .. .. .. .. l e t ho Hapjessc liter 8,50 ter 4,95 2 r .............. voo

Gehaktballetjes

100 gram ............

in div. sausjes

...........................

Hoornespleinba

3 halen ...............

llen

...............

.. 2 betalen KipsatĂŠ portie ...... ........................ 3 ,50 Gebr. borrelhap jes 100 gram... 0,6 5

3 halen ...............

................. 2

betalen Gebr. spareribs 1000 gram ........ 9,95 1 Hele rookwors t .................... 5,5 0 1 Hele leverwors t .................... 5,50 1 Grillworst......... ...................... 5,5 0 1 Paardenworst ....................... 5 ,5 0

Fijne rundvleessalades Salade 6 pers. .......................................... 19,50 Salade 8 pers. .......................................... 25,00 Salade 10 pers. ........................................ 35,00 Voor de eigen huzarensalade geldt een meerprijs van â‚Ź 1,- p.p.

ep 1 li

Erwtenso

wij in alles wat t ie n it d is pte Uiteraard n, maar een bekno even. e g b b te e n idee huis h g om u ee opsommin

.. 1,25

HaassatĂŠ portie ... ........................ 3 ,95 Gebr. kiphapjes 100 gram ......... 0 ,95 Gehaktballen

Wij wensen iedereen een gezond en zorgeloos 2012!

OWEL keurslager )PPSOFTQMFJOt2221 BE Katwijk UFM tXXXPXFMLFVSTMBHFSOM


Maart Corine Hoek Vrouwe van Katwijk

Katwijk in actie voor NL DOET

U

K

Zwemmen met JIVAK

Bloemencorso wordt Flower Parade

V

D

it acht voorgedragen bijzondere vrouwen roept de jury de 39-jarige Corine Hoek-Vooys uit tot Vrouwe van Katwijk 2011. Corine wordt begin maart tijdens de viering van Vrouwendag verrast met die benoeming en ontvangt een onderscheiding, oorkonde en beeldje van een krachtig vrouwenfiguur. De jury van de Vrouwe van Katwijk-prijs had een moeilijke taak, vertelt juryvoorzitter Joke Slings. Eigenlijk verdienen alle voorgedragen vrouwen een prijs. ’Maar je moet nu eenmaal kiezen en unaniem hebben we voor Corine gekozen. Zij verdient de titel vanwege haar bijzondere inzet als vrijwilliger.’ De lijst met vrijwilligerstaken van HoekVooys is zeer divers, van CJV-kampwerk tot voorzitter van koor Mare Canto.

eel kinderen met hun ouders-verzorgers uit Valkenburg hebben vorige week in de voorjaarsvakantie van een gezellige zwemavond genoten in zwembad Aquamar. Tegen een gereduceerde prijs van twee euro kon men zich een avond vermaken. Maar liefst 137 mensen hadden aan de oproep gehoor gegeven. Er werd lekker geplonsd en gegleden van de glijbaan. JIVAK, wat staat voor Jeugd in Vakantie, had ook nog voor een lekker chocolaatje gezorgd en die waren dan ook zo op. Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis. In het Rijndorp organiseert JIVAK al jaren tal van activiteiten. Vooral bekend is de Huttenbouw in de zomervakantie, alsook de vlottenbouw met een vaartocht over de Rijn.

Kort

• Bomen en struiken planten Er worden heel wat bomen gekapt in Katwijk. Er wordt op de Nationale Boomfeestdag weer een flink aantal geplant. Veel basisscholieren trekken eind maart er op uit voor een praktijkles bomen planten. Die van de Brugghenschool planten bomen aan de Jupiter, geholpen door wethouder Thijs Udo.

• Ethiopiëreis Andreas Na elf dagen Ethiopië komen drie Andreasleerlingen weer terug op Schiphol. Ze maken deel uit van de onderwijsactie Edukans, waarbij Nederlandse leerlingen kennis maken met scholen en leerlingen in andere landen. De bedoeling is dat ze op school actie voeren om de leef- en leeromstandigheden te verbeteren.

atwijk doet in maart voor het eerst mee aan de landelijke vrijwilligersactie NL DOET en het smaakt naar meer. ‘Je mag het zeker een succes noemen. Boven verwachting’, vertelt Loes Olivier van het organiserende Vrijwilligers Informatie Punt Katwijk (VIP). ‘Rond de tweehonderd vrijwilligers van verschillende organisaties en bedrijven zijn aan de slag gegaan.’ NL DOET wordt georganiseerd door het Oranje Fonds in samenwerking met duizenden organisaties. In Katwijk is dat het VIP. ‘Ons doel was klussen en klussers samen te brengen. Dat is goed gelukt. We hebben van beide kanten positieve reacties ontvangen’. Op vrijdag en zaterdag steken vrijwilligers bij verschillende instanties de handen uit de mouwen.

e jaarlijkse bloemenstoet die in augustus door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijdt moet in de toekomst met een nieuw elan aan het publiek worden gepresenteerd. Bloemen blijven de hoofdrol spelen. Het moet mogelijk zijn dit volksevent aan een breder publiek te presenteren, onder de nieuwe naam Flower Parade. Dit is de mening van Gerrit Ravensbergen, de nieuwe voorzitter van het Rijnsburgse Corsocomité. Ook Pascal Koeleman, een van de partners van 2Dezign, maakt deel uit van het Corsocomité: ‘Vooral het publiek moet bij dit volksfeest betrokken raken. Er moet een interactie komen met uiteindelijk resultaat dat men volgend jaar in de rij staat om aan de Flower Parade mee te doen.’

• Buurtzorg Rijnsburg Menselijkheid boven bureaucratie en ondersteuning op maat. Dat is kenmerkend voor Buurtzorg. Door toenemende vraag heeft Buurtzorg Katwijk aan den Rijn haar zorgverlening uitgebreid naar Rijnsburg. Er wordt gewerkt met kleinschalige teams. Buurtzorg gaat terug naar de tijd van de wijkverpleging.

• Brouwerstraat 30 km Rijnsburg moet bereikbaar zijn voor bewoners en ondernemers. Daarom is de Brouwerstraat als 30 kilometerweg écht nodig. Wanneer de gemeente nu geen maatregelen in Rijnsburg neemt, zoals het inrichten van de Brouwerstraat als 30 km-weg, zit Rijnsburg in 2020 op slot. Er is weinig begrip bij omwonenden.


DE GEHELE WINTERCOLLECTIE TOT

20% KORTING

Wij wensen iedereen een gezegend en gezond 2012 toe! Nieuwe openingstijden: ma. 13.30 - 18.00 uur di. 09.30 - 18.00 uur wo. 09.30 - 18.00 uur

do. 09.30 19.00 vr. 09.30 za. 09.00

- 18.00 - 21.00 - 18.00 - 17.00

NU OO K TUSSEN DE MID DAG OPEN!

uur uur uur uur

FIRST MAN

SCHUITEMAKER

M O D E M E T K A R A K T E R Princestraat 22 - 2225 GB KATWIJK AAN ZEE Tel. 071 - 407 77 97

BADER MARIANNE BAER JAN VAN DEN BERG LINDA DUIN NEVELD RONALD GORTZAK ED HARTTENDORP PI DER HORST MIKE DE KAN LEO DE BLAEY GULIA ALIJEVA COR VAN LEEUWEEN HARRY DIJKMAAN DIRK MEIJ VA GU E B Z RY NV E

IN 2012 PAKKEN WIJ GROOTS UIT…

BE Y N E A B DE VA GU E AL 40 JAAR SUCCES DOOR SAMENWERKING! In 2012 bestaat Van Rhijn Bouw 40 jaar. Een mijlpaal. Neergezet dankzij duurzame relaties, collegialiteit en het voortdurende streven naar innovatie en gezonde groei. Stuk voor stuk elementen waarmee Van Rhijn Bouw ook de toekomst positief tegemoet kan zien. Maar voordat het zover is wordt het jubileumjaar feestelijk ingeluid met de lancering van een speciaal jubileumlogo. Heeft u nog even geduld? In de tussentijd wenst Van Rhijn Bouw u alvast een gezond en succesvol nieuwjaar!

VAN RHIJN BOUW KATWIJK | NIEUW-VENNEP

www.vanrhijnbouw.nl


HOLLEN…

NAAR ONZE OLIEBOLLEN! 85 CT PER STUK

4QBBSEPFMHFSJDIUFONBBLVX ESPNFOXBBS%BUJTIFUJEFF &S[JKOWBOEJFEPFMFOXBBSVOJFU[PNBBS NBBSHFSJDIUWPPSXJMUTQBSFO%F TUVEJF WBO VX LJOEFSFO CJKWPPSCFFME 7PPS [PJFUT NPPJT IFCCFO XF 3BCP %PFMTQBSFO .FU EF[F HFCMPLLFFSEF TQBBSSFLFOJOH CFQBBMU V [FMG IPFMBOH IPFWFFMFOIPFTOFMVTQBBSU;PHBBUVSFDIUPQVXEPFMBG

10

FO QF TP O U LB OH FO BL GUFMJ HFN B & O . B BSS PN P S E

VOOR

7.

99

Voorstraat 21 - 2225 EK Katwijk - 071 - 401 22 94 www.banketbakkerijkrijnverdoes.nl

3BCP%PFM4QBSFO#FQBBM[FMGIPFMBOH IPFWFFMFOIPFTOFMVXJMUTQBSFO 3BCPCBOL&FOCBOLNFUJEFFÌO

XXXSBCPCBOLOMLBUXJKL

WINTER

SALE

M E N ’ S FA S H I O N & C A S UA L W E A R

Men’s Fashion :: Hoofdstraat 73 | Noordwijk | T 071 364 70 36 ʰ Casual Wear :: Hoofdstraat 71 | Noordwijk | T 071 362 25 35 @BenBorst | www.benborst.nl


 V L X K N O H Q 7KXLVL De Raad Makelaars wenst u veel woonplezier in 2012! Blok A - Fase II Luxe appartementen & Penthouses vanaf € 205.000 v.o.n.

Blok A - Fase II Nog slechts 4 appartementen & 2 maisonnettes vanaf € 174.000 v.o.n.

Fase II 5 eengezinswoningen

Binnenkort in de verkoop 2 onder 1 kap woningen

Te huur 6 Winkelunits vanaf ca. 90 m2 tot ca. 300 m2. Huurprijs vanaf € 160 per m2

Fase I Nog 10 eengezinswoningen. Kom naar het open huis, elke vrijdag van 15:00-17:00 uur. Bezoek onze modelwoning!

Fase III In voorbereiding! O.a. appartementen vanaf € 192.500 v.o.n. Meld je nu aan op www.de-bloem.nl

Blok F Nog 1 appartement te koop € 192.500 v.o.n.

Ons woningaanbod Centraal gelegen, ruim 2-kamerappartement * Woonoppervlakte: ca. 58m² * Zonnig balkon op het Zuid-Oosten * Nabij winkelcentrum, bibliotheek en bushalte * Slaapkamer op de schaduwzijde * Moderne open keuken

Piersonstraat 31 Katwijk

€ 165.000,00 K.K.

Volledig gemoderniseerd 3-kamer hoekappartement met zeezicht! A Woonoppervlakte: ca. 62m² A Gelegen aan de Katwijksche boulevard met uizicht over zee A Balkon gelegen op het zuiden A Geheel vernieuwde badkamer (2009) A Moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur

Rijnmond 5 Katwijk

€ 249.500,00 K.K.

Schitterend 3-kamerappartement A Woonoppervlakte: 87m² A Perfect onderhouden en zo te betrekken A Leuk uitzicht over Katwijk A Balkon gelegen op het zuid-westen A Inclusief parkeerplaats en berging in de garage

Tramstraat 242 Katwijk

€ 259.500,00 K.K.

Melkweg 90 Katwijk

€ 299.000,00 K.K.

br u gg

ie an t

gere g

reerd mak ist

ar ela



Nieuwstraat 10 Katwijk

r ingsga



€ 369.000, v.o.n.

€ 449.000,00 K.K. Modern vide-appartement A Woonoppervlak: ca. 155m² A Bouwjaar: 2007 A Aanlegsteiger met zonneterras op het zuid-westen A Royale woonkeuken met kook- eiland en inbouwapparatuur A 4 slaapkamers

A Woonoppervlakte: 159m² A Perceeloppervlakte:119m² A 3 slaapkamers (met mogelijkheid tot creëren van extra slaapkamers op de spectaculaire zolder!) A Oplevering per direct A Moderne keuken met inbouwapparatuur A Geheel betegelde badkamer voorzien van ligbad en toilet

Verdeelstraat 13 Rijnsburg

€ 249.999,00 K.K. Geheel verbouwd woonhuis * Woonoppervlakte: ca. 160 m2 * Perceeloppervlakte: ca. 255 m2 * Aangebouwde garage met ruimte voor twee auto's * Zeer grote tuin aan de achterzijde * Grote zolderruimte boven garage met doorgang naar woonhuis

Riante eengezinswoning in nieuwbouwproject De Bloem

r ove



€ 319.000,00 K.K.

Weth. Meerburgkade 52 Katwijk

Ruime, zeer centraal gelegen eengezinswoning * Woonoppervlakte: ca. 105m² * Perceeloppervlakte: ca. 138m² * 5 kamer (4 slaapkamers) * Diepe achtertuin gelegen op het Zuid-westen * Op loopafstand van duin en strand

Moderne, perfect onderhouden eengezinswoning A Woonoppervlakte: ca. 175m² A Perceeloppervlakte ca. 121m² A Ruime woonkamer met open keuken (ca. 60m²) A 5 slaapkamers A Uitgebouwd aan voor- en achterzijde

Akkerwinde 44 Rijnsburg

Luxe 3-kamerappartement A Woonoppervlakte: ca. 89m² A Bouwjaar 2007 A Perfect onderhouden en zo te betrekken A Ruime woonkamer met half open keuken A Riante geheel betegelde badkamer met inloopdouche

Westerpark 135 Rijnsburg

#deraadmakelaars www.deraadmakelaars.nl

€ 459.000,00 K.K.

071 - 405 15 00


Maart/april Kust krijgt versterking

S

amen met de provincie, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap tekende namens de gemeente burgemeester Wienen het akkoord dat werd bereikt om de kust voor Katwijk te versterken. Het ambitieuze plan waarin ook een ondergrondse parkeergarage is opgenomen, wordt in fasen uitgevoerd. Als alles volgens plan verloopt, zal het in 2015 gereed zijn. De 45 miljoen die op tafel moeten komen, zullen grotendeels door Rijkswaterstaat worden opgehoest. De horeca is een schadeloosstelling in het vooruitzicht gesteld. Ondernemer Jan Schipper: ‘Ik vind het plan echt super. Ik hoop dat het met de afwikkeling van de schadeloosstelling niet zoals in Noordwijk gaat’. Wethouder Binnendijk beloofde dat dit in Katwijk niet zal gebeuren.

Voorzichtig, u nadert een school!

L

euk of lelijk? Of de meningen daarover verdeeld zijn, dat doet er niet toe. Feit is dat de opvallend gekleurde palen een duidelijk signaal afgeven dat men een school nadert. In het kader van het landelijke project Een veilige schoolomgeving, heeft de gemeente besloten om bij alle scholen de zogenoemde attentiepalen te plaatsen. De eerste paal werd door wethouder Udo bij de Oranjeschool onthuld. De ontwerper van dit opvallende baken is Dennis van Duijn van diezelfde school. ‘Het is een welkome aanvulling op de al bestaande voorzieningen die bij de scholen zijn aangebracht’, was de mening van directeur van Gils van de Oranjeschool. Geen oranje, maar een rood-gele paal. Al snel bleek dat rood-geel een bijzonder effect heeft.

Kort

• Opening uitgesteld Lijstrekker Liesbeth Spies moest even op het matje komen. Kort daarvoor had beweerd dat de Westerbaan weer vrij zou worden gegeven voor verkeer. De politica had echter voor haar beurt gepraat en moest iets uitleggen. Ondanks haar welgemeende excuses werd de openstelling weer uitgesteld.

• Ondernemersfonds van start Met de oprichting van het Ondernemersfonds is gestart met de organisatie van collectieve activiteiten in alle sectoren. Wethouder Mostert, voorzitter Gerrit Ravensbergen en secretaris Marian Krijgsman tekenden het officiële startbewijs. Na 2 jaar wordt er geëvalueerd.

Bezuinigen op schoolvervoer

Onthutsend. Confronterend’. Het zijn een paar boute maar wel gemeende uitspraken van enkele raadsleden die donderdag 24 maart de discussieavond over bezuinigingen in het leerlingenvervoer bijwoonden. Verontruste ouders zaten aan tafel om hun problemen in het bijzijn van de raadsleden openhartig uit te storten. De consequenties zijn voor een aantal gezinnen nog niet te overzien als er gesneden gaat worden in het budget voor speciaal leerlingenvervoer. ‘We moeten onszelf zien te redden, maar ik heb niemand die voor mij in de bres kan springen. Hoe moet ik dat met mijn werk oplossen. Zo rezen er diverse vragen waarop vooralsnog geen antwoord is en leven een aantal bezorgde ouders in het onzekere.

Mooi wonen in Park Rijnsoever

De wijk en de omgeving spreken mij aan’, onthulde Anja van Duijn waarom zij van het oude Rijnsoever naar de wijk in aanbouw wilde verhuizen. Op zaterdag 9 april schoof wethouder Binnendijk met uiterste precisie de laatste funderingsbalk onder haar toekomstige woning. Oleander, Jasmijn, Rozemarijn, zij moeten een mooi boeket vormen in park Rijnsoever dat een variatie aan woningen krijgt en dus op voorhand geen saaie woonomgeving wordt. Eéngezinswoningen, appartementen, geschakelde villa’s en herenhuizen vormen een fraaie melange die de wijk haar uitstraling geven. Dick van der Plas van KBM: ‘Wij zijn er trots op dat wij hier dankzij enkele aanpassingen voor een aantrekkelijke prijs mogen bouwen’.

• Majorettes aan top Katwijk werd op de nationale sportkaart gezet. Desiree en The Flying Stars leverden Nederlandse kampioenen af en dat leverde een ticket op naar de Europese kampioenschappen. Vanwege hun prestaties kregen de dames eerst vrije toegang op een gedroomde plaats: het bordes van het gemeentehuis.

• Rechter gedoogt feest Enkele Zanderij-bewoners spanden een rechtszaak aan om de Najaarsfeesten aan de rand van hun wijk te verbieden. Overlast van vorig jaar zou hen hiertoe hebben aangezet. De voorzieningenrechter nam het besluit waar de feestgangers vrolijk van werden. De tegenstanders zullen het feest moeten gedogen.


'(=(:((.

9RR\VNHXUVODJHU

.(856/$*(5.223-(

.RQLQJLQQHZHJ+-.DWZLMN=+ 7HOZZZYRR\VNHXUVODJHUQO

*HSDQHHUGHVFKQLWVHOV *HSDQHHUGHVFKQLWVHOV VWXNV



€ 



€

63(&,$/

&KHUU\EHHI &KHUU\EHHI JUDP

9(569225'((/

JUDP*HPHQJGJHKDNW JUDP*HPHQJGJHKDNW KDPEXUJHUV 6DPHQYRRU

€ 



8,7(,*(1.(8.(1

(UZWHQVRHS (UZWHQVRHS (,1'(-$$5663(&,$/6 :HHNHQGVDODGH



4XLFKH





0LQLVSLHVMHV







LQVDWHRISLULSLULVDXV 





7DSDVVFKDDO





6QDFNVFKDDO









*HYXOGHVWRNEURRGMHV 



€ SHUVWXN €  SHUVWXN € 

SHUVWXN



€ SHUVWXN € SHUVWXN € SHUVWXN

6WURJDQRII,WDOLDDQV6DWHRI.LSSLULSLUL 

%RUUHOEDOOHWMHV



€

JUDP

VWXNV

(,1'(-$$5663(&,$/6 6DODGHVFKRWHOV XLWHLJHQNHXNHQPHWDFKWHUKDP .OHLQ ³SHUV 

9/((6:$5(1.223-(

%LM. %LM.LSVDODGH7DSH LSVDODGH7DSHQDGH 7DSHQDGH QDGH [JUDP 



€  € 



*URRW ³SHUV  %RYHQVWDDQGHDUWLNHOHQNXQWXWP YULMGDJEHVWHOOHQ 1DWXXUOLMNKHEEHQZLMRRNQRJ KHHUOLMNHVDODGHVSDW¹VHQILMQH YOHHVZDUHQ

*5$7,6GRRVMH3LG\FXSV $DQELHGLQJHQJHOGLJWP 

=DWHUGDJGHFHPEHU]LMQ =DWHUGDJGHFHPEHU]LMQ ZLMRSHQYDQ XXU ZLMRSHQYDQ RSHQYDQXXU

EINDEJAARS OCCASIONSHOW bij Renault Heemskerk & ZN WWW.AUTOHEEMSKERK.NL

€



RENAULT KOLEOS 2.5 16V Dynamique Pack november 2008 10.427 km Navigatie E.C.C. € 21.600

MINI COOPER S Park Lane augustus 2006 52.165 km Lichtmetalen velgen E.C.C. € 16.500

RENAULT GRAND SCENIC 2.0 16V Dyn. Luxe november 2004 102.435 km Navigatie Trekhaak € 11.500

NISSAN QUASQAI 2.0 16V Tekna augustus 2007 95.277 km Lichtmetalen velgen

RENAULT TWINGO 1.2 16V Authentique juni 2010 12.360 km Airco Radio/cd Ren. € 7.950

DODGE CALIBER 1.8 16V SXT mei 2007 135.671 km Airco Lichtmetalen velgen € 10.950

RENAULT CLIO 1.2 16V Authentique juli 2006 74.558 km Airco Radio Renault € 7.250

AUDI A4 1.9 TDi 115 pk Proline januari 2007 165.340 km Navigatie Lichtmetalen velgen € 14.950

e p r e h c S s j i r p l i inru

Nu iPod of iPad cadeau*

€ 17.500

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2012 toe! VOORDEEL BIJ RENAULT HEEMSKERK

Gespecialiseerd in Renault & Dacia & Nissan Keuze uit 60 occasions Incl. diagnose onderhoudsbeurt en 6 maanden Bovag garantie

Autobedrijf Heemskerk & ZN, Langevaart 34, 2231 GD Rijnsburg Telefoon: (071) 402 03 65 U vindt ons ook op Internet!

www.autoheemskerk.nl *Vanaf € 4.950,- iPod Touch *Vanaf € 9.950,- iPad t.w.v. € 500,-


April Tweede ster voor Zeezijde

W

inkelhart Zeezijde achter de Boulevard kreeg in april haar tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gekregen. De sterren staan op een tegel in de Princestraat ter hoogte van het beeldje van straatmuzikanten en staan symbool voor een veilig en schoon winkelcentrum. De winkeliersvereniging kreeg daar 150 bezems bij van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, als symbool voor het feit dat ze goed bezig zijn om het winkelcentrum schoon en veilig te houden. Na het leggen van de tegel met sterren vegen winkeliers Nico Haasnoot en Wim van Rijn, wethouder Gerard Mostert en politiechef John Oppelaar (v.l.n.r.) het straatje even schoon. Op weg naar de derde, vinden wethouder en winkeliers.

Kom in de Kas in Zijlhoek-de Woerd

Het gaat er bij mij niet in dat er geen levensvatbaar tuinbouwgebied mogelijk zou zijn in de nabijheid van De Zijlhoek-De Woerd. Er zijn nog allerlei kansen om woon- en glaslocaties van elkaars nabijheid te laten profiteren’. Deze woorden sprak de heer Timo Huges, algemeen directeur van FloraHolland tijdens de opening van Kom in de Kas. Hij doelde op compensatieruimte voor dit gebied, die wat hem betreft te vinden is in de nieuwe woonlocatie op het voormalige vliegveld Valkenburg. De bedrijven van De Zijlhoek hadden voor deze landelijke manifestatie hun deuren opengezet, zodat het publiek deze sector eens van dichtbij kon bekijken. De officiële opening vond plaats bij Royal Van Zanten.

Kort

•Zomers Paasweekend Toeristisch Katwijk opende onder aanvoering van wethouder Daan Binnendijk en citymarketeer Wilma van Lent donderdag 14 april het nieuwe Katwijkse badseizoen en prompt werd het zomers weer met middagtemperaturen van boven de 20 graden en volop zon. Deze jongens nemen daar alvast een voorschot op.

• Paaspassie klinkt nog door Op het strand van Katwijk bij de Uitwatering wordt in april op Stille Zaterdag voor de derde keer het strandtheater Paaspassie door Piek opgevoerd. Belangstellenden uit Katwijk en de regio verzamelen zich rond zonsondergang op het strand. Ruim 500 toeschouwers maken een bijzondere start mee van het paasweekend.

De geur van zaterdag in het dorp

E

r is een nieuw Comité Visserijdagen Katwijk op initiatief van Lies van Beelen. Die wil de Visserijdagen nieuw leven in te blazen, in afgeslankte vorm, maar met de potentie om in de komende jaren weer te groeien. ’Niet alles hoeft als vroeger te zijn’, refereert comitélid IJs Plug aan de succesvolle Visserijdagen eind jaren tachtig. Het comité kan bogen op de nodige organisatie-ervaring. Programma-onderdeel is het Nationaal Kampioenschap Kattuks Visbakken. ’De geur van zaterdag weer terug in het dorp. De geur van visbakken.’ Het was de bedoeling om de eerste editie dit jaar al te houden, maar dat ging op het laatste moment door ontbrekende financien niet door. Het comité zet in op volgend jaar.

Asbest vrij bij brand Bankijkerweg

A

an de Bankijkerweg 6 in Rijnsburg heeft in de nacht van vrijdag 15 april een grote brand gewoed in een opslagloods van F. van den Eijkel. Een gedeelte van het dak bevatte asbest. Dit asbest is vrijgekomen en alleen verspreid in de directe omgeving, zo’n 300 meter in het benedenwinds gelegen gebied. Het gaat hierbij om de Bankijkerweg en een deel van de Voorhouterweg. Inmiddels is de openbare weg in dit gebied gereinigd en is het gespecialiseerde reinigingsbedrijf bezig met de schoonmaak van het overige deel van het benoemde gebied. Het gedeelte dat nog niet is behandeld, is afgezet met lint. De brandweer is tot in de vroege ochtend bezig geweest met het gecontroleerd laten uitbranden.

•Koninginnedag Er wordt gezongen bij aubades en gemusiceerd in de Streetparade. Er wordt hardgelopen over de Boulevard en geslenterd in de Zwaaikom. Er wordt verkocht door de kinderen en gekocht door de ouders. Er wordt gedraaid en gezwierd, gesjouwd met vrouwen, gevoetbald door mannen in jurken. Het is Koninginnedag.

• Hoofdstraat weer ok Het einde van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat is in zicht. De bomen staan op hun plek, de gedenkplaten markeren begin en einde van de straat en het asfalt ligt er prachtig bij. De streetprint wordt aangebracht. Het ongemak is groot geweest. Het verkeer kan weer veilig van de Hoofdstraat gebruik maken.


Verwen je HD TV eens extra deze maand *

Nu 2 maanden TV Extra zonder extra kosten!

Normaal € 29,95 per maand Nu de eerste e twee maanden

€ 16,95 per maand d

TV Extra: t19 HD zenders nders tCirca 120 digitale zenders tProgramma’s terugkijken met TV Gemist tFilms en series bestellen zonder extra kosten *Deze actie is geldig t/m 31 december 2011. Vraag in de winkel naar de voorwaarden. Prijswijzigingen, type- en zetfouten voorbehouden.

Bang & Olufsen Oegstgeest Lange Voort 11A 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33

GW Roest BV In de Hoftuin 2231 GT Rijnsburg 071-409.77.77

GW Roest BV Lange Voort 11F + G 2343 CA Oegstgeest 071-519.33.33


&

WENST U EEN GEZELLIG EN GOED

OUD

NIEUW

#068#&%3*+'#&,,&3t3*+/453""5t&(,"58*+,;)t5&-t888+1#&,,&3/-

Wij zijn u ook in 2012 weer graag van dienst. Voor informatie over ons kantoor verwijzen wij u naar onze website: www.peterguytadvies.nl

Alle medewerkers van Administratie- & Belastingadviesbureau Peter Guyt wensen u een voorspoedig en gezond 2012 Voorstraat 94a, Katwijk, tel. [071] 407 10 44, e-mail info@peterguytadvies.nl


BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO!

ZONDA14G:0:000S t/m uur 18 ! ! OPEN

TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

! R E L L A N K S R A A J E D N EI

PAGNE GRATIS FLES CHAM

BIJ AANKOOP VAN

EEN BOXSPRING

! ! N E Z J I R P L A AG S T E #####

R P S X O B T I K WA L I T E

SEN S A R T A M INGS EN

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

MATRAS KNALLERS!

-58%

MATRASSEN SPECIALIST

e 2

Kom langs en test onze boxsprings en matrassen. De koffie staat klaar! Wij zijn ook zondags open!!

E LAAGST PRIJS IE T N GARA

#####

SUPER ! STUNT!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

M

E NÚ LAATST ! MODELLEN

MATRAS GRATIS!

SUPER STUNT!

#####

Normaal 2399.-

Beds 2 Basic

999.-

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

####

Maat 1.40

M

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem Kom langs en test deze fantastische boxspring! keuze uit diverse maten!

#####

2e

MATRAS GRATIS!

€ 899,-

2e

MATRAS GRATIS!

√ 15cm Koudschuim! √ 7 cm NASA Traagschuimlaag √ Afritsbare en wasbare tijk √ Anti-slip onderlaag √ Anti-allergisch

#####

Leverbaar in alle maten!

2e

MATRAS GRATIS!

tra

√ 18cm Latex Kern √ 1,5 cm doorgestikte traagschuim afdeklaag √ 7 comfortzones √ Anti-allergisch Ma

tra

DEZE WEEK VOOR

€179,-

399.-

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

s

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A R G 2 NS!! KUSSE

Normaal 1099.-

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

SUPER KING

s

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

2e

€ 799,-

WINNAAR!!

Ma

POLYSENSUAL

LU atras XE !

Beds 2 Basic

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

Eigenschappen:

Diverse toplagen mogelijk latex, koudschuim of traagschuim √ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

M

OR PRIJS IS VO LOOFLIJK DIT ONGE COMPLETE G! BOXSPRIN

ONGELOOFLIJK COMPLEET!

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

DREAM LATEX

MEGA ACTIE!!!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

€1099,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

TE LAAGSS PRIJ IE T N A GAR

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

LU atras XE !

EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

Tijdelijk

CONTOUR COMFORT

LU atras XE !

MARKIES (CLASSIC HANDMADE!)

ANTI-ALLERGISCH

€599,-

Leverbaar in alle maten!

e

-64%

2

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

Maat 1.20

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 360 veren m2 met 3cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

Met als optie: de electrische versie

Ma

LA Matra s A PR GST IJS E !

BASIC

LAAGSTE PRIJS!

tra

s

SPA SPRING

BODY FIT

s

€ 349,Leverbaar in alle maten!

2e

Eigenschappen:

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer matras √ 360 veren/m2 met koudschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e

MATRAS GRATIS! Tijdelijk

ANTI-ALLERGISCH

s

2

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam

tra

s

at

ra s

BALANCE SENSE

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A 2 GR NS!! KUSSE

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

€ 199,-

ANTI-ALLERGISCH

€ 999,-

Leverbaar in alle maten!

e

M

Ma

ROYAL WELLNESS

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

√ 7-Slags pocketveer √ 300 veren met hoogwaardig koudschuim ombouwlaag √ met NASA traagschuim afdeklaag √ Harde en zachte uitvoering

tra

IS 1 GRAT D én DEKBE IS 2 GRAT NS!! KUSSE

€749,-

Eigenschappen:

Ma

SLEEP KING

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

Leverbaar in alle maten!

MATRAS GRATIS!

LU XE !

tra

#####

€ 49,-

2e

Ma

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

2e

MATRAS GRATIS! Tijdelijk

Eigenschappen:

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

2e

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 15cm Koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

asic

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 9:30 - 18:00 9:30 - 21:00 9:30 - 17:00 14:00 - 18:00

Bij Beds 2 B

 071

18:30 - 21:00

2000168

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

prijzen √ Laagste liteit a w k te s √ Be comfort √ Beste dvies √ TOP-a ervice -s P √ TO

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden


Mei Wijkraad wil meer in gesprek

Viskiosk mag op zelfde plek blijven

D

V

Lintje voor drie Valkenburgers

Bevrijdingsvuur met fakkeloptocht

e wijkraad Katwijk aan Zee ontvangt in mei burgemeester en wethouders voor een bezoek aan de wijk. De leden van de wijkraad wijzen het college op de verpaupering in de wijk en de leegstand in het winkelcentrum. ‘Wij willen van het college weten waar ze mee bezig zijn.’ Voor de wijkraad betekent het bezoek een nieuwe start. ‘We willen meer een bijdrage leveren aan de eigen identiteit van de wijk en meer in gesprek gaan met de bewoners’, zegt voorzitter Cock van der Krogt. ‘We willen ons als wijkraad meer laten zien aan de bewoners en meepraten over ontwikkelingen in de wijk.’ De wijkraad is blij met het besluit om de wijkraden een eigen budget te geven en heeft daarvoor al een wensenlijstje.

H

et behaagde Koningin Beatrix drie heren uit het Rijndorp een koninklijke onderscheiding uit te reiken, en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze happening gebeurde in De Terp waar de heren niets vermoedend arriveerden. K.J. Smits (57) ontving het lintje vanwege zijn bestuurlijke activiteiten bij de Oranjevereniging, de Paardenmarkt en de voetbalsport. De heer D. de Vries (66) vanwege zijn inzet voor de Christelijk Historische Unie, zijn werk als raadslid en betrokkenheid bij de PKN en voor zijn werkzaamheden voor de Rabobank. De heer C. van der Zwart (58) kreeg de Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor de EHBO als bestuurslid en instructeur.

Kort

•Kindergemeenteraad Leerlingen van vier basisscholen uit Katwijk vormen medio mei de speciale Kindergemeenteraad, waarin plannen op het gebied van milieu worden besproken. De gemeente stelt 2.500 euro beschikbaar voor het plan dat op de meerderheid kan rekenen. Dat geld gaat uiteindelijk naar de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren.

• Peter Schreve Smitshof Peter Schreve vindt het leuk om mensen te ondersteunen die het wat minder getroffen hebben en hen te enthousiastmeren. Deze maand werkt hij 25 jaar als locatiehoofd bij gezinsvervangend tehuis Smitshof, onderdeel van de Gemiva-Svg Groep. Tijdens een receptie in de GoGo kon men de jubilaris feliciteren.

iskiosk ‘Vis en Zo’ hoeft niet te verhuizen naar de hoek Andreasplein/Princestraat. Dat besluit het college van burgemeester en wethouders deze maand. De viskiosk mag zelfs op de huidige locatie uitbreiden. Het college, dat later het jaar met richtlijnen daarover komt, vindt dat de nieuwe viskiosk een bijzondere uitstraling moet krijgen. De viskiosk is naar de mening van het college namelijk ‘meer dan alleen maar een verkooppunt van verse vis’. En dus worden daar hoge eisen aan gesteld. De nieuwe kiosk, die in grootte bijna mag verdubbelen, mag ‘geen optische concurrent worden van de Andreaskerk, het Andreashofje en van het nieuwe monument’. De kiosk moet een ‘archetype’ zijn van die kerk.

Vrijheid op straat’ was het thema van Bevrijdingsdag 2011. Vrij zijn om zonder angst over straat te lopen. Vrij zijn om muziek te maken, te zingen en te lachen. Traditiegetrouw brachten de hardlopers van AV Rijnsoever het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Katwijk bij het gemeentehuis aan de Kon. Julianalaan. Burgemeester Jos Wienen ontstak hier de bevrijdingsvlam. Vervolgens ontvingen de leden van de Rijnsburgse IJsclub het bevrijdingsvuur en brachten dit naar Rijnsburg. Op de Katwijkerweg werden de fakkels uitgereikt en ontstoken aan de basisschoolkinderen en kon de tocht beginnen. Onder leiding van de Jong Floraband werd een route door Rijnsburg gelopen o.a. langs het vrijheidsmonument.

• Na jaren leren examineren Uitgerust, maar ongetwijfeld nerveus, gaan de Katwijkse eindejaarsscholieren de derde maandag van mei naar school. Het worden weer spannende weken die in het teken staan van het eindexamen. De laatste examendag is 30 mei, waarna het grote zweten begint, want dan is het nog twee weken wachten op de uitslag.

• Vernieuwingsfestival Zo’n 1500 mensen hebben het Vernieuwingsfestival in Rijnsburg bezocht. De organisatie was in handen van de plaatselijke PKN kerken. Er waren tal van workshops en bijeenkomsten. In kerken en centra kon het publiek genieten van diverse sprekers, waarbij het thema ‘Als God de hemel opent’ centraal stond.


EINDEJAARSKNALLERS

BIJ KLEVERLAAN â‚Ź 2.000,BROOKLYN VOORDEEL

+

â‚Ź 1.250,- EXTRA INRUILVOORDEEL*

+

GRATIS WINTERPAKKET T.W.V. ₏ 950,(Dwarsdragers + set van 4 stalen 15� velgen met winterbanden)

KIA CEE’D SW BROOKLYN VANAF ₏ 19.995,-

KIA CEE’D BROOKLYN VANAF ₏ 18.995,-

KIA PRO_CEE’D BROOKLYN VANAF ₏ 18.995,-

Voorzien van de volgende luxe extra’s: + Full map navigatiesysteem + Bluetooth connectiviteit + Cruise control + 16� Lichtmetalen velgen + Mistlampen vóór + Achteruitrij-camera + Lederen stuurwiel en pookknop

Voorzien van de volgende luxe extra’s: + Full map navigatie + Achteruitrij-camera + Bluetooth connectiviteit + 16� lichtmetalen velgen + Cruise control + Mistlampen vóór + Lederen stuurwiel en pookknop

Voorzien van de volgende luxe extra’s: + Full map navigatie + Achteruitrij-camera + Bluetooth connectiviteit + 16� lichtmetalen velgen + Cruise control + Mistlampen vóór + Lederen stuurwiel en pookknop

DE NIEUWE KIA RIO STANDAARD OPMERKELIJK LEVERBAAR VANAF â‚Ź 11.695,-

KIA VENGA DE MPV DIE ALLES HEEFT ET NU M XTRA E 0,E! â‚Ź 50 LPREMI I INRU

*

Standaard voorzien van onder andere: G-5=.-3>A;;= E56 1:3;=056:-5=.-3> G1:?=-81<;=?51=A1=31:0185:391?-2>?-:0>.1051:5:3 G817?=5>/4A1=>?18.-=1.@5?1:><51318> G1J:?13=11=01=-05; 

!$ ><181=91?(& 1:(+--:>8@5?5:35:/8@>512>?@@=B518.1051:5:3

A

14% bijtelling

BPM & wegenbelastingvrij

KIA VENGA BROOKLYN VANAF â&#x201A;Ź 17.995,Voorzien van de volgende luxe extraâ&#x20AC;&#x2122;s: + Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels + Buitenspiegels en portiergrepen in carrosseriekleur + Full map navigatie met touchscreen + Bluetooth connectiviteit + Cruise control incl. speed limiter + Achteruitrij-camera + Mistlampen vóór + Armsteun vóór

Het gemiddelde brandstofverbruik varieert van 3,2 - 8,8 l/100 km tot 31,3 - 11,4 km/l. Gemiddelde CO2-uitstoot van 85 g/km tot 209 g/km.

AUTOBEDRIJF KLEVERLAAN Gieterij 2, 2211 XK Noordwijkerhout '18 FGwww.kia-noordwijkerhout.nl *Om aanspraak te kunnen maken op de inruilpremie bij aanschaf van een nieuwe Rio of ceeâ&#x20AC;&#x2122;d dient de inruilauto minimaal 3 maanden op naam te staan van de koper (privĂŠ persoon of klein zakelijke markt, uitgezonderd verhuurmaatschappijen). Actie geldig zolang de voorraad strekt. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW/BPM, exclusief metalliclak, kosten rijklaar maken, leges en verwijderingsbijdrage. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en garantievoorwaarden op www.kia.nl.

HTS SLEC 4 KS! T S U


Mei/juni Veel Koninklijke schouderklopjes

Cultuur verpakt in een doos

D

D

Watertoren weer uit de steigers

Jong DVS blaast van hoogste toren

N

V

at Katwijk veel vrijwilligers onder haar inwoners heeft is een bekend gegeven. Het rijke verenigingsleven, kerken en instellingen draaien vaak grotendeels op deze mensen die ‘het cement in de samenleving zijn’. Zij werden dan ook hoog geprezen op “deze dag van saamhorigheid en verbondenheid”, zoals burgemeester Jos Wienen deze dag noemde. De burgervader mocht namens Hare Majesteit maar liefst veertien personen decoreren waaronder zelfs een Ridder in de Orde van Oranje Nassau. En dan moet je inderdaad wel iets hebben betekend in de Katwijkse samenleving. Deze hoge onderscheiding viel Harry Minnee ten deel.

a 2 jaar in de steigers te hebben gestaan, werd de watertoren weer ontmanteld. De 45.000 stenen van het uit 1878 dateerde bouwwerk moesten allemaal weer op maat worden gezaagd en opnieuw worden ingezet omdat de tand des tijds er flink aan had geknaagd. Het zelfde gold ook voor de ramen die door geheel nieuwe gietijzeren exemplaren zijn vervangen. De toren pronkt weer in al haar glorie en voorziet de regio van Leiden tot de Bollenstreek van 400.000 liter water per dag. Heineken Brouwerijen is de grootste afnemer en ook het LUMC in Leiden is een grote klant. Het water wordt overigens voor 90% vanuit de Oude Maas aangevoerd en de bekende meertjes in de duinen leveren slechts een bescheiden bijdrage.

Kort

•Cultureel voorproefje In Tripodia werd het programma voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Burgemeester Jos Wienen kreeg van directeur Cees Wassenaar het fraaie programmaboekje overhandigd waarin alle voorstellingen waren omschreven en verwerkt. De band Pater Moeskroen gaf een voorproefje.

• Moeilijke discussie Zoals het in het echte politieke leven vaak discussiëren en nog eens discussiëren is om tot een besluit te komen, was het in de kindergemeenteraad al niet anders. Uit 4 bestemmingen mocht de beste worden gekozen. Na veel vijven en zessen werd het project EHBZ gekozen.

e cultuurbox wordt geïntroduceerd. Wandelroutes met verrassende verhalen en foto’s van en over Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg. Een handleiding voor een wandeling terug in de tijd van de dorpskernen. Een idee wat ontsproot aan het brein van Peter Minnee. Het is een succes en ook op scholen wordt het document gebruikt. “Op het Pieter Groen College is er zelfs een tweedaags project van gemaakt en hebben de leerlingen het als inspiratiebron gebruikt om er een filmpje van te maken”, vertelt Minnee. “En later zelfs een toneelstukje”. Een goed initiatief dat precies in het plaatje van het culturele Katwijk past.

oor de vijfde keer behaalde Jong DVS de allerhoogste landelijke eer bij de jeugdkorpsen. Het bordes van het gemeentehuis is dus inmiddels een bekend plekje voor hen geworden waar zij weer spontaan door een enthousiaste menigte werden toegejuichd. Tamboer-maître Willem de Mol: “De eerste keer winnen is leuk, maar de vijfde keer is even goed weer leuk. Toch is het elke keer weer spannend”. De jonge muzikanten kwamen tot deze prestatie dankzij de inspirerende instructeurs Huig Ouwehand en Johan van Iterson. En niet in de laatste plaats door de bezielende leiding van dirigent Dennis Haasnoot.

• Muziekschoolkrant De Gemeentelijke Muziekschool helpt jaarlijks veel talenten een stapje verder. Wat de school allemaal doet en wat de mogelijkheden zijn om met talloze instrumenten muziek in het leven te brengen, werd voor het eerst keurig in een speciale krant vervat. De primeur was voor Katwijks eerste burger.

• Niet tutten maar jutten Praten en steeds maar tutten over een schoon strand is goed. Beter is het om het ook daadwerkelijk schoon te krijgen en te houden. Scholieren voegden de daad bij het woord en verzamelden met veel plezier allerhande reut bij elkaar. De boodschap: ruim je eigen rommel op. Hou het strand plezierig.


Hoorneslaan 201-203 Katwijk aan Zee (Noord) Telefoon (071) 402 40 85 Wij danken al onze opdrachtgevers en medewerkers voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. We spreken de wens uit ook het komende jaar samen, met respect voor elkaar, verder te kunnen bouwen aan een gezonde toekomst. Maar bovenal wensen wij een ieder ook voor 2012 gezondheid, liefde en geluk.

Iedere vrijdag en zaterdag v.a. 18.00 uur:

Chinees, Indisch en Thais lopend buffet € 18,50 p.p.

(kinderen tot 10 jaar halve prijs)

ONBEPERKT ETEN ALL YOU CAN EAT keuze uit 50 verschillende gerechten Maandag t/m donderdag en zondag m.u.v. feestdagen

Wattstraat 26

€ 16,95 p.p. (t/m 10 jaar € 9,25)

2171 TR Sassenheim Telefoon

0252 - 223 010

Telefax

0252 - 223 011

E-mail

k.jansen@schoonmaak-jansen.nl

SCHOONMAKERS IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD

Wij wensen iedereen een smaakvol en gezond 2012!

JAN CORDES Al bijna 14 jaar het vertrouwde adres voor uw oliebollen en appelflappen 31 december geopend van 07.00-18.00 uur

Standplaats: Zeilmakerstraat 1 (voor de ingang van Albert Heijn in ’t Heen)

Speciale Oud & Nieuw aanbiedingen: Oliebollen per stuk € 0,80

NU 14 VOOR € 10,-

Krentenbollen per stuk € 0,80

NU 14 VOOR € 10,-

Appelbeignets per stuk € 2,00

NU 6 VOOR € 10,-

Wij wensen u een voorspoedig 2012!


'DWZRUGWQRJPRHLOLMNNLH]HQ -DXOHHVWKHWJRHG:DQWDOVXHHQQLHXZH6X]XNLNRRSWGDQEHWDDOWXVOHFKWV

GDDUGRRUGLUHFWYDQKHWULMGHQLQHHQJORHGQLHXZH6X]XNLYRRU

GHKHOIW'HDQGHUHKHOIWEHWDDOWXSDVRYHUWZHHMDDU=RQGHUUHQWH8SUR˸WHHUW

HHQXLWHUVWLQWHUHVVDQWHSULMV.RPGDDURPVQHOELMRQVODQJV

+DQGJHVFKDNHOGHYHUVLHV

+DQGJHVFKDNHOGH997YHUVLHV

'H$OWR

'H6SODVK

'H6ZLIW

%UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQVGH(XURQRUP &( HQONPNPO &2XLWVWRRWJNP

%UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQVGH(XURQRUP &( HQONPNPO &2XLWVWRRWJNP

%UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQVGH(XURQRUP &( HQONPNPO &2XLWVWRRWJNP

'HVXFFHVYROOH$OWRLVFRPSDFWFRPSOHHWHQKHHIWGHODDJVWH SULMVSHUNP RQGHU]RHN$1:%DSULO 'H$OWRLVHUJ ]XLQLJKHHIW$ODEHOHQLVYULMJHVWHOGYDQZHJHQEHODVWLQJ KDQG JHVFKDNHOGHYHUVLHV (ULVDOHHQ$OWRYDQDIː

'HFRPSDFWH6SODVKELHGWJHQRHJUXLPWHDDQYLMIYROZDVVHQHQ LQFOXVLHIEDJDJHHQGRRUGHSUHWWLJHLHWVKRJHUH]LWKHHIWX JRHG]LFKWURQGRP+LMLVRRNHUJ]XLQLJHQGH6SODVKLV YULMJHVWHOGYDQZHJHQEHODVWLQJ 997YHUVLHV (ULVDOHHQ6SODVKYDQDIː

'HVXFFHVYROOH6ZLIWLVVWDQGDDUGHUJFRPSOHHWHQKLMKHHIW HHQRQJH­YHQDDUGHZHJOLJJLQJ=LMQVRHSHOHPRWRULV VSRUWLHIPDDUWRFKHUJ]XLQLJ $ODEHO 0HWDLUEDJVHQ(63p LVGH6ZLIWERYHQGLHQHUJYHLOLJ VWHUUHQYHLOLJKHLG (ULVDOHHQ6ZLIWYDQDIː

%HWDDOQXYDQDIː %HWDDOQXYDQDIː %HWDDOQXYDQDIː HQGHDQGHUHKHOIWEHWDDOWXRYHUWZHHMDDU=RQGHUUHQWH

HQGHDQGHUHKHOIWEHWDDOWXRYHUWZHHMDDU=RQGHUUHQWH

5HNHQYRRUEHHOG6X]XNLDFWLH $OWR

&RQWDQWSULMV $DQEHWDOLQJ 7RWDDO -DDUOLMNVNRVWHQ 'HEHW  NUHGLHWEHGUDJ SHUFHQWDJH UHQWHYRHW

/RRSWLMG 7HUPLMQEHGUDJ 7RWDDOWH LQPDDQGHQ EHWDOHQEHGUDJ

ː

ː

ː







ː

ː

6SODVK ː

ː

ː







ː

ː

6ZLIW

ː

ː







ː

ː

ː

ʮ

HQGHDQGHUHKHOIWEHWDDOWXRYHUWZHHMDDU=RQGHUUHQWH

$XWRPHHU.DWZLMN%9

$PEDFKWVZHJ$+.DWZLMN7HO ZZZDXWRPHHUQO

'LWQLHWGRRUORSHQGHNUHGLHWZRUGWDDQJHERGHQGRRU6X]XNL)LQDQFLDO6HUYLFHV *HOGLJYDQRNWREHUWPGHFHPEHU  5HJLVWUDWLH WP MDQXDUL  9RRU HHQ QLHXZH 6X]XNL $OWR 6SODVK HQ 6ZLIW 8 ˸QDQFLHUW YDQ GH FRQVXPHQWHQSULMVPHWHHQPD[LPXPNUHGLHWEHGUDJYDQːPLQLPXPː 2QGHUYRRUEHKRXGYDQNUHGLHW +HW(OHFWURQLF6WDELOLW\3URJUDP (63p LVHHQJHUHJLVWUHHUGKDQGHOVPHUNYDQ'DLPOHU$*$IJHEHHOG]LMQGH$OWR([FOXVLYHPHW*73OXVSDNNHW6SODVK([FOXVLYHPHW DFFHSWDWLH 7RHWVLQJ HQ UHJLVWUDWLH ELM %.5 WH 7LHO 6X]XNL )LQDQFLDO 6HUYLFHV VWDDW RQGHU WRH]LFKW YDQ GH $XWRULWHLW *73OXVSDNNHWHQ6ZLIW([FOXVLYHPHW*73OXVSDNNHW*HDGYLVHHUGHYHUNRRSSULM]HQ]LMQLQFO%7:%30H[FONRVWHQULMNODDUPDNHQYHUZLMGHULQJVELMGUDJHHQOHJHVNRVWHQ :LM]LJLQJHQYRRUEHKRXGHQ )LQDQFL­OH0DUNWHQ $)0 :LM]LJLQJHQHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ LQIR#VX]XNLIVQO

ʮ

ʮ

ʮ

ʮ

ʮ

ʮ

ʮ

ʮ

&KURQRJUDDI PWUZDWHUGLFKW

NUWZLWJRXGHQ6ROLWDLUULQJ PHWWRWDDOFUWGLDPDQW:6,

Van € 1350,voor € 895,Van € 215,voor

€ 139,-

NUWJRXGHQ6ROLWDLUULQJ PHWWRWDDOFUWGLDPDQW:6,

Van € 1150,voor

€ 725,-

Geld v € 25,- oor uw G ou

per g van eeram 14 kr t. g n ar tik el (of oud bij aan ko in waa rdech op eques )

d

Emmaplein 1

2225 BK

Katwijk aan Zee 071 4016748

katwijk@strego.nl www.strego.nl


AUTOCENTRUM VAN EGMOND DĂŠ VW, AUDI en SEAT specialist van Rijnsburg en omstreken! Showroom: Langevaart 1a Rijnsburg, 071-4022911 Werkplaats: Noordeinde 12

Namens het hele team van AC:

Voorlichtingsavond voor ouders: maandag 16 januari van 19.30 tot 21.30 uur

Open dag voor leerlingen en ouders: zaterdag 21 januari van 10.00 tot 13.00 uur

www.rlo.nl

g i d e o orsp

Een vo

Apollolaan 1, Oegstgeest

Daar kom je verder mee

! 2 1 0 2

Wij wensen u een goede jaarwisseling en een voorspoedig 2012! W zijn Wij ijn g gesloten otee van 23 december t/m 2 januari nu

Sinds 1973 Oranjeboomstraat 166 2013 WC Haarlem

REIJNHOUDT & VAN DER ZWET Openhaarden- ontwerp en realisering

Kijk ook op onze site www.sfeerverwarming.info

Wattstraat 66 2171 TR Sassenheim Tel: 023-5313709 Fax: 023-5318332 reijnhoudt@hetnet.nl


Juni Megapaviljoenen op het strand

K

atwijk aantrekkelijker voor toeristen. Dat kan volgens het college van burgemeester en wethouders door het toestaan van grotere strandpaviljoens en meer strandvakantiehuisjes. Paviljoenhouders hebben vaker aangegeven grotere paviljoens te willen. De maximale grootte mag 1000 m2 worden. Er komen steeds meer aanvragen om workshops en evenementen te organiseren in de paviljoens. Er is bij de horecasector ook behoefte aan uitbreiding van het aantal strandhuisjes. Behalve op de zes strandvakken waar die nu staan, kunnen er ook nieuwe strandvakken voor bestemd worden. De raad staat daar welwillend tegenover. Beide maatregelen moeten Katwijk sterker maken in de concurrentie met naburige badplaatsen.

Dorpsfeest met paarden en muziek

P

aardenmarkt 2011 gaat de boeken in als een bijzondere. Sinds de jaren zestig nu een Paardenmarkt zónder erevoorzitter Willem ‘de Klink’, die vorig jaar december is overleden. De traditionele opening was wel op de Willem ‘de Klink’-brug. Als eerbetoon sloeg voorzitter Kor Kleijwegt nog een keer op de klink. Rond tien uur hadden zo’n 110 paarden en pony’s een wit voetje gekregen. Er werd gehandeld, maar de meeste mensen bezochten de Paardenmarkt om de edele viervoeters van dichtbij te bekijken.Velen bezochten de braderie en kinderen vermaakten zich op het KoomansKinderplein. ‘s Middags barste het muziekspektakel los bij het Kraaienest, met een optreden van The Clarks als hoogtepunt.

Kort

•Veteranendag Katwijk Katwijk telt 409 oorlogsveteranen. De gemeente houdt eind juni een lokale bijeenkomst voor de oorlogsveteranen. Behalve de ochtendbijeenkomst verzorgt de gemeente ook busvervoer voor de veteranen naar de landelijke manifestatie in Den Haag en terug. Het initiatief wordt op prijs gesteld.

• Eerste haring: 67 mille De Katwijkse schipper Maart van Rijn van de kotter Wiron 6 bracht dit jaar de beste eerste haring binnen. De veiling het eerste vaatje in de Scheveningse visafslag werd gewonnen door Scheveninger’Best, een nieuw keurmerk voor verse Noordzeevis. De opbrengst, 67.750 euro, is bestemd voor Jantje Beton.

Regen trotseren tijdens Kippenloop

A

l zes jaar is het met het Katwijkse wandelevenement de Kippenloop mooi wandelweer. Het moest er dus een keer van komen dat de weergoden deze happening niet zo goed gezind zijn. Dat is dus dit jaar het geval. Al vroeg in de ochtend van 11 juni worden de wandelaars getroffen door regenbuien. Bij de meeste deelnemers zal dat de pret niet drukken en alle inspanning wordt aan het eind van de dag beloond met een flauw zonnetje. Helaas moest deze editie ook een ambulance worden ingeroepen. Een van de wandelaars van de 42 km wordt ’s middags bevangen door de kou en kan daardoor de tocht niet afmaken. De sponsorwandeltocht, inclusief Kuikenloop, levert deze keer maar liefst 169.500 euro op.

On line enquête voor ‘Ons Huis’

R

ijnsburg krijgt een ‘gemeenschapshuis’ aan het Burgemeester Koomanplein. Onder de werktitel ‘Ons huis’ zijn de gemeente, de wijkraad Rijnsburg en een speciaal voor dit project opgerichte klankbordgroep aan de slag gegaan. De klankbordgroep bestaat uit een aantal prominente Rijnsburgers waarvan oud-burgemeester Fedde Jonkman voorzitter is. Doel is te komen tot een plek waar de Rijnsburgers elkaar kunnen ontmoeten, waar instellingen en organisaties onderdak vinden en die Rijnsburg als dorp letterlijk en figuurlijk verbindt. Om inzicht te krijgen naar behoeften, wensen en ideeën voor het gemeenshapshuis is een enquête verspreid onder de inwoners. Zo wordt iedereen betrokken bij de plannen.

• Kinderspeelfestijn De Buitenspeeldag in de Karel Doormanstraat werd weer druk bezocht. Kinderen konden een hele middag veilig op straat spelen. De straat was afgesloten voor verkeer en was daarom een prima straat om te spelen. De kinderen amuseerden zich met spijkerbroek hangen, vissen vangen, bibberspiraal, klompendans.

• Brand Heerenweg In het appartementencomplex aan de Heerenweg in Rijnsburg zou een middenbrand gaande zijn. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een korte brand te gaan met de nodige rookontwikkeling. Een droger is de mogelijke oorzaak van de brand. De Sandtlaan was enige tijd afgezet omdat daar de ladderwagen stond.


Informatie van de gemeente Nieuwjaarsgroet

Afvalkalender De afvalkalender 2012 met het ophaalschema van huisvuil is digitaal beschikbaar op de gemeentelijke website, www.katwijk.nl onder het menu wonen, verkeer en leefomgeving, leefomgeving, ophaaldagen huisvuil. Heeft u geen computer? Dan kunt u een papieren versie opvragen via tel. (071) 406 5000.

ƒëJŸžJŸv¨lvÐÚãô³ã %»•JJŸÓb•v£JÚ£˜¨˜b¬¨ÜJ˜¨vÐÓÚ옝žv¨ÚJÜ옝žiÚAJŸžv¨XåЍÚv¨ÚXå˜Üv¨vX˜vlÚ3˜¨ÓXåЍ februari

maart

april

mei

juni

juli

augustus september

oktober

november december

02 09 12 06 12 05 10 02 07 01 04 11 16 23 27 20 26 19 23 16 21 14 18 25 29 30

02 09 13 06 10 03 08 01 05 12 03 10 16 23 27 20 24 17 22 29 19 26 17 24 31 30

l˜¨ÓlJ— 옝ž

10 03 07 14 06 13 03 10 01 08 12 05 24 17 21 28 20 27 17 24 15 22 26 19 29 31

10 03 07 14 04 11 02 09 13 06 11 04 24 17 21 28 18 25 16 23 27 20 24 18 30 31

11 04 08 01 07 14 04 11 02 09 13 06 11 04 08 01 05 12 03 10 14 07 ì¬v¨ÓlJ— 25 18 22 15 21 28 18 25 16 23 27 20 25 18 22 15 19 26 17 24 28 21 옝ž 31 29 30

05 12 02 09 13 06 11 04 08 01 06 13 19 26 16 23 27 20 25 18 22 15 20 27 29 30

05 12 02 09 01 08 12 05 10 03 07 14 l¬¨lvÐlJ— 19 26 16 23 15 22 26 19 24 18 21 28 옝ž 31 29 Ьv¨Úژ¨òJ£vŸlJÚ7—JƒëJŸ

12 05 27 19

ИÓÚژ¨òJ£vŸlJÚÐvÓÜJƒëJŸ

%ÐJ¨vÚÚëvÐëJ¨v¨lvژ¨òJ£vŸlJ

AvÐëJ¨v¨lvژ¨òJ£vŸlJv¨ÚëJ¨ìvvڃvvÓÜlJv¨ AИlJÚØÚJ»Ð˜ŸÚ½¬vlvÚAИlJ¾Úì¬ÐlÜÚl¬¨lvÐlJÚˆÚJ»Ð˜Ÿ "JJ¨lJÚÚ©ÚJ»Ð˜ŸÚ½ãvÚ»JJÓlJ¾Úì¬ÐlÜÚl˜¨ÓlJÚ³ôÚJ»Ð˜Ÿ "JJ¨lJÚÞôÚJ»Ð˜ŸÚ½¬¨˜¨˜¨¨vlJ¾Úì¬ÐlÜÚl˜¨ÓlJÚ³Ú£v˜

¬¨lvÐlJÚ³×Ú£v˜Ú½v£vŸëJJÐܾÚì¬ÐlÜÚëИlJÚ³{Ú£v˜ "JJ¨lJÚã{Ú£v˜Ú½ãvÚ»˜¨žÓÜvÐlJ¾Úì¬ÐlÜÚl˜¨ÓlJÚã©Ú£v˜

¬¨lvÐlJÚ³ÞÚÓv»Üv£XvÐÚ½.JJÐlv¨£JОܾÚì¬ÐlÜÚëИlJÚ³‹ÚÓv»Üv£XvÐÚÚ½vŸlÜÚJŸŸvv¨Ú묬ÐÚAJŸžv¨XåЍ¾

˜¨ÓlJÚãˆÚlvbv£XvÐÚ½³vڞvÐÓÜlJ¾Úì¬ÐlÜÚ£JJ¨lJÚã‹Úlvbv£XvÐiÚì¬v¨ÓlJÚãØÚlvbv£XvÐÚ½ãvڞvÐÓÜlJ¾Úì¬ÐlÜÚl¬¨lvÐlJÚã×Úlvbv£XvÐ %»ÚÞ³Úlvbv£XvÐژÓÚlvÚ£˜Ÿ˜våÓÜÐJJÜÚëJ¨Ú³ôÀôôڗڳãÀôôڍv¬»v¨liÚ¬»ÚJŸŸvÚ¬ëvИvڃvvÓÜlJv¨iژ¨bŸåӘvƒÚXvëИl˜¨ÓlJÚˆÚ£v˜iڍvӟ¬Üv¨ %»v¨˜¨Óܘlv¨hÚ£JJ¨lJÚ—ÚëИlJhÚ³ôÀôôڗڳØÀÞôiÚòJÜvÐlJhÚ©ÀôôڗڳˆÀôôÚååÐÀÚAvЍvvÜÚåìÚ£˜Ÿ˜vå»JÓÚ¨˜vÜÚ£vvÚÜvÚ¨v£v¨

Containers tijdelijk afgesloten of verwijderd - Bovengrondse plastic- en kledingcontainers worden op 28 december tijdelijk verwijderd vanwege brandgevaar door vuurwerk. Op 2 januari wordt begonnen met het terugplaatsen. Wij doen een dringend beroep op u om tussen 28 december en 2 januari geen zakken plastic of kleding naast de containers te plaatsen. - Ondergrondse containers worden op 30 december afgesloten. Op 2 januari wordt begonnen met het weer openen ervan. Het kan even duren voor uw afval weer in de container kunt doen. Zet u vooral geen afval naast de containers tussen 30 december en 2 januari. Zo voorkomt u brand door vuurwerk en vervuiling van de omgeving. - Het is belangrijk dat uw grijze of groene container in de vuurwerkperiode zo snel mogelijk na het legen van de openbare weg wordt gehaald. Zet de container op een veilige plaats. Mocht uw container door vuurwerk beschadigd raken, dan kost een nieuwe u € 25.

Nog een paar dagen en dan is het jaar 2011 voorbij. Het is een tijd van bezinning en vooruit kijken. De vooruitzichten voor 2012 zijn niet voor iedereen even gunstig. Het is belangrijk dat we onze medemens niet uit het oog verliezen. We zijn een zorgzame gemeente, met betrokken inwoners, met ondernemende inwoners en hebben een grote gemeenschapszin. Dit willen we, ook in het nieuwe jaar, graag zo houden. Wij wensen u een feestelijke jaarwisseling, een goed begin van het nieuwe jaar en alle goeds voor u en uw naasten.

Nieuwjaarsreceptie Een goed begin is het halve werk. Om het nieuwe jaar goed te beginnen, luiden we dit graag samen met u in. U bent van harte welkom bij de nieuwjaarsreceptie, of u nu inwoner, ondernemer of vertegenwoordiger van een vereniging bent. Net als andere jaren spreekt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak uit en zorgt de gemeentelijke muziekschool voor de muzikale omlijsting. De nieuwjaarsreceptie wordt gehouden op maandag 2 januari van 19.30 – 21.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Katwijk, Koningin Julianalaan 3. U bent van harte welkom! Burgemeester en wethouders van Katwijk

Nieuwjaarsreceptie 2012

januari

£JJ¨lJ— 옝ž

Milieupas Dit jaar hebben alle inwoners die afvalstoffenbelasting betalen een milieupas ontvangen. Deze pas geeft toegang tot de milieustraat. De milieupas is bij de invoering eenmalig gratis verstrekt. Bij beschadiging of verlies van de milieupas wordt € 15 in rekening gebracht. Vergeet uw milieupas niet bij een bezoek aan de milieustraat. Deze is nodig om toegang te krijgen.

Milieustraat 31-12 gesloten Op oudejaarsdag, zaterdag 31 december, is de Milieustraat gesloten.

Vuurwerk Help mee uw straat schoon te maken na het afsteken van vuurwerk. U kunt hiervoor de gratis zak voor vuurwerkafval gebruiken. De vuurwerkzak kan gewoon in uw grijze container of in de ondergrondse restcontainer.

Openingstijden gemeentehuis Maandag 2 januari 2012 is het gemeentehuis vanaf 10.00 uur open.

Ga jij oud& nieuw (ver)knallen? De jaarwisseling in onze gemeente gaat meestal gepaard met familiebezoek, oliebollen, vuurwerk en veel gezelligheid. Helaas is afgelopen jaar de schade door o.a. (illegaal) vuurwerk in de gemeente aanzienlijk gestegen. Dit jaar neemt de gemeente in samenwerking met de Politie, Halt en brandweer Katwijk de nodige maatregelen om de schade tijdens de jaarwisseling terug te dringen. De postercampagne over vuurwerkgeweld die in december in heel Katwijk is te zien is hiervan een goed voorbeeld.

Kerstboominzameling Op 4 januari 2012 is de jaarlijkse kerstboominzameling. U kunt op de volgende locaties kerstbomen aanleveren: E.A. Borgerstraat, Cleijn Duinplein, Fresiastraat (bibliotheek), Industrieterrein ‘t Heen, Kerklaan, Kon. Julianalaan (bij de Duinroos), Korte Voorhouterweg (werf Rijnsburg), Marktplein, Milieustraat, Parnassia, Poolster, Schoolstraat (werf Katwijk aan Zee), Van Houtenstraat, Vloedstroom en Waterbospad (sporthal Frederiksoord).

Kerstboomverbranding Op 8 januari 2012 is de jaarlijkse kerstboomverbranding in de Torenvlietslaan, ter hoogte van de brandweerkazerne in Valkenburg. De kerstboomverbranding, georganiseerd door het JIVAK, start om 19.00 uur.

Kerstboomverloting Voor elke ingeleverde kerstboom ontvangt u een lot waarmee u mooie prijzen kunt winnen. Vanaf 11 januari kunt u voor de uitslag kijken op www.katwijk.nl. De prijswinnaars worden ook in de Katwijksche Post op de gemeentepagina bekendgemaakt. U kunt uw kerstboom al voor 4 januari naar de Milieustraat brengen. U ontvangt dan geen lot. Deze worden alleen op 4 januari uitgereikt.

Publicatie belastingverordeningen 2012 Bekendmaking vaststelling diverse belastingverordeningen Burgemeester en wethouders van Katwijk delen mee dat de raad van de gemeente Katwijk op 22 december 2011 heeft vastgesteld: - Verordening rioolbelasting 2012; - Verordening afvalstoffenheffing 2012 en de daarbij behorende tarieventabel; - Verordening hondenbelasting 2012; - Verordening precariobelasting 2012 en de daarbij behorende tarieventabel; - Verordening parkeerbelasting 2012 en de daarbij behorende tarieventabel; - Verordening havengeld 2012; - Verordening begraafrechten 2012 en de daarbij behorende tarieventabel; - Verordening marktgelden 2012; - Legesverordening 2012 en de daarbij behorende tarieventabel; - Verordening onroerende zaakbelastingen 2012; - Verordening belasting op de roerende woon- en bedrijfsruimten 2012; - Verordening brandweerrechten 2012; - Verordening toeristenbelasting 2012. Deze verordeningen treden in werking op 1 januari 2012. De verordeningen liggen kosteloos ter inzage op de informatietafel in de publiekshal van het gemeentehuis Koningin Julianalaan 3, Katwijk, op elke werkdag van 08.00 - 17.00 uur; op donderdagavond tot 20.00 uur. Een ieder kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van de genoemde verordening(en). De belastingverordeningen zijn ook te raadplegen op de gemeentelijkwebsite www.katwijk.nl.

Volg ons op Twitter: twitter.com/gemeentekatwijk Nieuwsbrief ontvangen? Meld u aan via www.katwijk.nl


Jaaroverzicht Januari

Indrukwekkende Katwijkse Veteranendag

Informatiemarkt ombuigingen Om de gemeentelijke begroting voor 2011 en komende jaren sluitend te krijgen, presenteerde de gemeente ombuigingsvoorstellen: 11 miljoen euro minder uitgeven door te besparen op taken en subsidies. Hierbij moest wel ruimte blijven voor verantwoorde investeringen in de kwaliteit van voorzieningen en infrastructuur. Dankzij het evenwichtig gekozen pakket aan maatregelen is ook de begroting voor 2012 sluitend.

Februari Keuze voor kustversterking kracht bijgezet Een dijk in duin als veilige en mooie oplossing voor onze kustversterking: het gaat echt gebeuren. De provincie Zuid-Holland, het hoogheemraadschap van Rijnland, Rijkswaterstaat en de gemeente tekenden op 23 februari een bestuursovereenkomst. Hiermee is de keuze voor de variant dijk in duin bekrachtigd. Ook wordt hiermee de ambitie uitgesproken om kustversterking te combineren met de bouw van een parkeergarage.

Maart Afvalproject voor leerlingen basisscholen Een nieuw, gemeentelijk project brengt kinderen in aanraking met afval. Leerlingen brengen een bezoek aan de milieustraat en het VAB (vuilafvoerbedrijf). De vuilnisman komt langs met de vuilniswagen. De Oranje Nassauschool uit Rijnsburg heeft meegedaan aan het project en de bijbehorende leskist uitgeprobeerd. In de leskist zitten o.a. een afvalspel, kleurplaten en een knutselplaat.

Toegangspas Milieustraat

registratienummer

Ook inwoners van de gemeente Noordwijk maken gebruik van de milieustraat aan de TaanBÄł verhuizing blÄłft deze pas achter in de woning. derstraat. Om de controle De vinder kan deze pas kosteloos sturen naar: Gemeente KatwÄłk en doorstroming te bevorAntwoordnummer 14009 2220 VB KatwÄłk deren, is de milieupas ingevoerd. Alle huishoudens die afvalstoffenbelasting betalen, kregen de milieupas thuis gestuurd.

Milieupas

April Cultuurbox: wandelroutes in Valkenburg, Rijnsburg, Katwijk aan Zee en Katwijk aan den Rijn De Cultuurmanager heeft in samenwerking met enthousiaste inwoners van de vier dorpskernen vier unieke cultuurhistorische wandelroutes ontwikkeld. Deze wandelroutes zijn uitgebracht in een unieke doos, de Cultuurbox. In de box zitten vier prachtige boekjes en een CD met zestien unieke audioverhalen die de wandelingen verrijken.

Mei Speurtochten in Panbos Speciaal voor kinderen tussen 6 en 12 jaar heeft de gemeente een boekje met drie nieuwe speur- en avonturenroutes gemaakt. De routes maken een bezoek aan Panbos extra leuk en leerzaam. Het boekje is te koop bij de ingang van Panbos en het VVV.

+OMHETAVONTUURBELEVENIN0ANBOS "ENJIJEENECHTESPEURDERENAVONTURIER +OMDANNAAR0ANBOS %RZIJNNIEUWESPEUR ENSPELLETJESROUTESTEONTDEKKEN

Juni Wensen gebruikers Gemeenschapshuis Rijnsburg gepeild Rijnsburg krijgt een gemeenschapshuis, een plek waar Rijnsburgers elkaar ontmoeten en instellingen en organisaties onderdak vinden. Inwoners zijn betrokken bij de invulling van de plannen. De in juni gehouden enquĂŞte maakte hun behoeften, wensen en ideeĂŤn inzichtelijk.

Oktober

Veteranen uit onze hele gemeente reisden op 25 juni met een afvaardiging van de gemeente naar de nationale viering in Den Haag. De indrukwekkende manifestatie op het Malieveld bracht een gevoel van verbondenheid onder de veteranen teweeg. â&#x20AC;&#x153;Hun inzet voor het bevorderen van vrede, vrijheid en rechtsorde wereldwijd mag worden getoond en gevierd,â&#x20AC;? aldus burgemeester Jos Wienen.

Burgernet officieel van start: veel alerte ogen en oren in de gemeente

Nieuwe inrichting voor Valkenburgse Hoofdstraat

Bibliotheek van de toekomst

De belangen en eigen verantwoordelijkheid van gebruikers van de straat stonden bij de nieuwe inrichting voorop. Het kunstwerk van Ravelli heeft een prominente plaats in de straat gekregen. In combinatie met de leilindes is er een wegversmalling ontstaan.

Juli Katwijk, Noordwijkerhout en Lisse: samenwerken voor archeologisch erfgoed Samenwerking draagt bij aan een nog beter behoud van het archeologisch erfgoed in de regio. De kennisuitwisseling over en promotie van het archeologisch erfgoed horen daarbij. Het is niet uitgesloten dat andere gemeenten binnen de Duin- en Bollenstreek zich in de toekomst aansluiten.

Augustus Geen voortuin? Geveltuin! Wethouder Gerard Mostert heeft op woensdag 17 augustus een attentie overhandigd aan de eerste aanvragers van een geveltuin, de familie Dijkdrent uit de Rijnstraat. Hiermee wordt het onderhouden van de geveltuin een fluitje van een cent. Voor wie geen voortuin heeft, biedt een geveltuin de mogelijkheid om de aanblik van de woning op te fleuren.

Feestelijke opening Sportpark De Krom Op 19 augustus opende burgemeester Jos Wienen het multifunctionele sportpark De Krom. Het beschikt nu over accommodaties voor de atletiek â&#x20AC;&#x201C;en schietsportvereniging. De hockey-, tennis- en voetbalvereniging zijn flink uitgebreid. Door aanleg van nieuwe (fiets)routes is het sportpark letterlijk de verbinding tussen Rijnsoever en de nog aan te leggen wijk Rijnsoever-Noord.

Op 31 oktober gaf burgemeester Jos Wienen het officiĂŤle startsein voor Burgernet in onze gemeente. Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie, bedoeld om de veiligheid in onze woon- en werkomgeving te bevorderen. Al bijna 2000 alerte burgers hebben zich hiervoor aangemeld. Burgernet, dat zijn wij samen.

Het bestuur van de bibliotheek en de gemeente hebben een nieuw ontwerp voor de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gemaakt. Het ontwerp beschrijft het bibliotheekwerk van nu en in de toekomst. De bibliotheek van de toekomst wordt een netwerk van bibliotheken in de wijken met een brede centrale vestiging. Op advies van de commissie Welzijn werkt de gemeente nu aan een samenhangend beeld van verschillende voorzieningen voor de kernen, waaronder de bibliotheekvoorzieningen.

November ISO-certificaat Vergunningen ISO is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het begint en eindigt met de klant: de burger, de ondernemer of de vereniging. Wat heeft de klant nodig? Een onafhankelijke partij stelt vast of het kwaliteitssysteem aan de eisen voldoet. In november mocht de gemeente het certificaat voor het onderdeel Vergunningen in ontvangst nemen. Een belangrijk moment en een belangrijke stap in het verbeteren van de dienstverlening.

Nieuwe gemeentelijke website: u kunt het zelf! Katwijk.nl is flink verbeterd. Op de nieuwe site kunnen heel wat zaken online vanuit huis geregeld worden, zoals een melding maken over de openbare ruimte, een uittreksel burgerlijke stand aanvragen, een paspoort aanvragen en meer. Ook op de nieuwe site staat de klant centraal.

Projectlocatie Valkenburg: van vliegveld naar energieneutraal wonen

Trouwambtenaren benoemd

De Westerbaan is de schakel die Katwijk bereikbaar, leefbaar en veilig houdt. De permanente verbinding van de Westerbaan met de Meeuwenlaan maakt deel uit van een optimaal functionerende verkeersring. Het open blijven van de Cantineweg is voor de gemeente en voor de inwoners van de Zanderij een belangrijke ontwikkeling voor de leefbaarheid, de bereikbaarheid en de veiligheid in de wijk.

Druk nu op de knop en ontdek wat u zelf kunt regelen op de website van de gemeente.

Op 24 november stelde de gemeenteraad vast dat de ontwikkeling van een zeejachthaven technisch haalbaar is. Als gevolg van de grootschaligheid en de daaraan verbonden financiĂŤle risicoâ&#x20AC;&#x2122;s wordt de zeejachthaven als gemeentelijk project nu niet verder ontwikkeld. De gemeente blijft wel gesprekspartner voor discussies, plannen en initiatieven van derden.

December

Westerbaan en Cantineweg verbindende schakels

katwijk.nl

Zeejachthaven niet langer gemeentelijk project

September

Voormalig Marinevliegkamp Valkenburg wordt een energieneutrale wijk die zichzelf voorziet van energie. Dit energiemodel kan als voorbeeld dienen voor de rest van Nederland. Op 30 september hebben het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB) en de koploperbedrijven van Gebieden Energieneutraal (GEN) en de gemeente hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties steunt dit project door een financiĂŤle bijdrage.

1 NOVEMBER LIVE

Vanwege het aflopen van de benoemingstermijn heeft de gemeente opnieuw trouwambtenaren benoemd. De benoemde trouwambtenaren zijn: de dames Netty Koelewijn, Jacoline van Leeuwen, Anke Minnee en Miep van der Woude en de heren Gerard Bol, Kier Brul, Wim van Duijn, Wim Imming, Jaap de Mooij en Johannes Post.

Uitreiking Awards voor Vrijwilligers 2011 We zijn zorgzaam, betrokken en hebben een rijk vrijwilligersnetwerk. Daarom zet de gemeente de vrijwilligers jaarlijks in het zonnetje. Dit jaar zijn er vier â&#x20AC;&#x2DC;Meer Dan Handen Awardsâ&#x20AC;&#x2122; uitgereikt aan vrijwilligers die met hart en ziel klaarstaan voor onze gemeenschap. Voor iedereen was er een heerlijk stuk taart. Alle aanwezige vrijwilligers werden bedankt door burgemeester Jos Wienen: â&#x20AC;&#x153;U maakt het verschil!â&#x20AC;?


Beste Rijnsburger, Het gemeentelijk servicepunt in Rijnsburg aan het Burgemeester Koomanplein sluit per 1 januari. Het bezoek aan de publieksbalie is in de loop der jaren steeds verder terug gelopen en de kosten voor het openhouden (personeel, beveiliging, systemen) wegen niet meer op tegen het gebruik er van. Natuurlijk zijn er andere manieren voor het aanvragen en afhandelen van uw producten als rijbewijzen, paspoorten e.d. Graag brengen we deze onder uw aandacht. Online Via onze vernieuwde website, www.katwijk.nl kunt u steeds meer producten online afnemen. Op dit moment kunt u de onderstaande onderwerpen via onze website digitaal aanvragen. „AANVRAGENUITTREKSEL'"!BEVOLKINGSREGISTER „AANVRAGENUITTREKSEL"URGERLIJKE3TANDONDERMEERAFSCHRIFTGEBOORTEAKTE akte van overlijden, huwelijksakte) „DOORGEVENVANEENVERHUIZING „DOORGEVENVANVERTREKNAARHETBUITENLAND „HONDENBELASTINGAANMELDENHONDEN „INDIENENVANEENKLACHT „INDIENENVANEENBEZWAAR „AANVRAGENBEWIJSVAN.EDERLANDERSCHAP „DOORGEVENVERANDERINGNAAMGEBRUIK „VERZOEKGEHEIMHOUDINGADRES Op afspraak 3INDSKORTISHETMOGELIJKOPAFSPRAAKLANGSTEKOMENINHETGEMEENTEHUISAANDE+ONINGIN*ULIANAlaan in Katwijk. Dat betekent geen wachttijden meer, u kunt meteen terecht bij één van de baliemedewerkers wanneer het u uitkomt. Voor de volgende producten kunt u op afspraak terecht: „PASPOORTOFIDENTITEITSKAARTAANVRAGEN „PASPOORTOFIDENTITEITSKAARTAFHALEN „RIJBEWIJSAANVRAGEN „RIJBEWIJSAFHALEN „VERKLARINGOMTRENTGEDRAG „BOUWEN VERBOUWENENKAPPEN Een afspraak maken kan via het algemene nummer van de gemeente: 071-406 5000 of via www.katwijk.nl De openingstijdenVANHETGEMEENTEHUISAANDE+ONINGIN*ULIANALAANZIJN Maandag 08.00 – 15.30 uur Dinsdag 08.00 – 12.30 uur Woensdag 08.00 – 15.30 uur Donderdag 08.00 – 20.00 uur Vrijdag 08.00 – 15.30 uur Heeft u vragen of wilt u over andere zaken van gedachten wisselen? Neemt u dan contact op met de gemeente via 071-406 5000.


Juli Nieuwe speeltuin in Zanderij

B

lije gezichten in de wijk Zanderij op een woensdagmiddag in juli. Niet alleen sijpelt het bericht door dat daags daarna de Cantineweg en Westerbaan weer open gaat; ook wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe speeltuin. Die ligt tussen de woningen van de Zilverschoon en Vogelwikke en met behulp van ouders en kinderen worden die morgen de speeltoestellen geplaatst. Het kunstgras lag er al een tijdje te aarden. Wethouder Daan Binnendijk komt tussen de middag nog een handje helpen en doet aansluitend de officiële opening. De ruim opgezette speeltuin, zo’n 500 vierkante meter, telt een flink aantal speeltoestellen. De omwonende ouders en kinderen zijn bij de keus daarvan betrokken.

Wandelaars genieten van Vierdaagse

Z

e hadden er zin in, maar wat waren de weersvoorspellingen somber voor de 95e vierdaagse. De Valkenburgers Pieter van der Meij, Kees Korpershoek, Anneke van der Meij en Annie de Mooij vertrokken naar Nijmegen om daar de 4daagse te wandelen. Gelukkig zijn de voorspellingen niet allemaal uitgekomen en is het prima wandelweer geweest. Tijdens het evenement was er overal een reuze sfeer met veel en enthousiast publiek. Tijdens de Zevenheuvelenwandeldag was er bij Berg en Dal een ontmoeting met veel Valkenburgers die daar stonden te feesten: een leuke stop. Vlak daarna volgde een fikse regenbui, maar dat kon de pret toch niet drukken. De laatste dag al feestend over de Via Gladiola, op naar 2012.

Kort

• Veld van de Verbeelding Drie dagen lang staat het skatepark in de Katwijkse Noordduinen in het teken van fantasie, verbeelding en bovenal gezelligheid. Factor W organiseert begin juli het ‘Veld van de Verbeelding’ met activiteiten voor kinderen en jongeren. Het Veld van de Verbeelding komt in plaats van de succesvolle Zomercarrousel.

• Rooie Buurt opgeleukt De wijkbewoners wisten het natuurlijk al, maar de argeloze passant die in juli door de prachtig gerenoveerde buurt wandelt, werd ineens geconfronteerd met een reuzenslak en -rups midden op het trottoir. De kleurige speelobjecten zijn leuk om naar te kijken, leuk om mee te spelen, in te klimmen of op te zitten.

Wijkgebouw om jaloers op te zijn

W

ijkvereniging Koestal-Overduin heeft een nieuw onderkomen in het nieuwbouwproject De ColignY. Boven wordt gewoond in 25 appartementen, op de begane grond zitten wijkvereniging, een peuterspeelzaal en Praktijkschool De Rijn, omgedoopt tot Praktijkonderwijs De Limes. De nieuwe accommodatie van de wijkvereniging is om jaloers op te zijn, zegt voorzitter Jan van Beelen. Een accommodatie met ‘alles er op en er aan’, met allerlei nieuwigheden en elektrische snufjes. Op zaterdag 3 september was de officiële opening. De nieuwbouw staat aan de rand van de nieuwe woonwijk Zanderij, die met jonge gezinnen en jeugd veel potentie heeft voor de vereniging. ‘De wijkvereniging kan wel wat verjonging gebruiken’.

Nieuw bladgoud windwijzer

M

et een grote kraanwagen is onlangs begonnen met het onderhoud van de Grote kerk. Het is een bijzondere klus en een imposant gezicht op het Burgemeester Koomansplein. Het bovenste deel van de toren wordt weer helemaal geschilderd. Niet alle werkzaamheden kunnen ter plaatse worden uitgevoerd, zoals het onderhoud van de windwijzer van de kerktoren. Schilder Cock van der Gugten, van het gelijknamige schildersbedrijf, is in de werkplaats bezig met het aanbrengen van puur bladgoud op de bol. Deze symboliseert de christelijke leer. De rest van de windwijzer wordt weer helemaal in oorspronkelijke staat gebracht. Een secuur klusje. Binnenkort ziet de toren van de Grote kerk er weer pico bello uit.

• Kinderpiratenfeest Traditiegetrouw wordt woensdagmiddag voor dat de schoolvakantie losbarst, in de Hoftuin een kindermarkt gehouden. Dit jaar stond de kindermarkt in het teken van de piraten.Vele kinderen hadden dan ook hun speelgoed opgeruimd en menig kraampje bood voldoende keus voor de bezoekers die de kindermarkt bezochten.

• 250ste Voorstelling De cast van ‘Soldaat van Oranje - De Musical’ heeft vorige week voor de 250e keer voor een uitverkochte zaal gespeeld. Sinds de première zijn alle 1103 plaatsen avond aan avond uitverkocht. De Musical heeft de Musicalworld Award in de wacht gesleept voor de beste productie en de beste originele productie.


I

G

J

Wij wensen u een prettige jaarwisseling en een gezond 2012 toe! We staan graag voor u klaar in het nieuwe jaar! J

I

Haas Ha asno as snoot noo no oHaasnoot ot tS Slaapkenner l Slaapkenner Silk S Sil ilk lk en Design Silk en Design Lampenier Lampenier HaasnootHaasnoot Wonen Wonen Huys op Huys de Dam op de Dam Saton Optiek Saton Optiek Pearle Opticiens Pearle Opticiens Wooster Wooster Katwijk BV Katwijk BV Eye WishEye Groeneveld Wish Groeneveld ModehuisModehuis de Ster de Ster Beach Boetiek Beach Boetiek Juffers Juffers Yes’s Mode Yes’s Mode Henny’s Rits Didi fashion Henny’s Rits Didi fashion Streetwise Streetwise Steps Steps Witteveen Witteveen Esprit

Esprit First Man Co Starring Sisters / Cecill Twinkelstar The Kameleon Sps Superstar Haasnoot mode Pluimgraaff Sport Jack & Jones Vero Moda Time Kids Livera Peters Hunkemoller Lindessa Jambelle been en ondermode Haasnoot schoenen

Lefferts schoenen Salsa Schoenmode & access. Wereldwinkel Katwijk Hema Katwijk Xenos Foto Kruyt Peursum BV Dixons BV T for Telecom The Phone House Free Record Shop Bruna Reisburo Katwijk D-reizen Rabobank Sns Bank Schoonenberg hoortoestel

Intertoys Etos den Hollander Katwijkse Apotheek Ici Paris Freke inbraakbeveiliging Pluimgraaff Sport PostmusWinter.nl Strego juweliers MKM Design Bakkerij van Maanen Banketbakkerij Krijn Verdoes Cafe Lindeboom De ijsbonbon Sunset Blvd Hotel Noordzee Vis & Zo

G


Juli/augustus Verregende folklore

Historische samenwerking

L

I

Vrijwilligers op beursvloer

Nieuwe wijkgebouw

D

E

ies van Beelen van de klederdrachtgroep van het Genootschap Oud Katwijk had het zo goed voor elkaar en ontvouwde in juli haar plannen. Maar dinsdag 9 augustus zal zij niet snel vergeten. De dag waarop zij 12 gezelschappen uit het hele land naar Katwijk wist te halen verregende grotendeels en de klederdrachtmanifestatie kwam niet helemaal tot z’n recht. Ook haar primeur door Medelanders in klederdracht in de show te integreren viel daardoor gedeeltelijk in het water. Er werd uitgeweken naar de Hervormde Kerk aan de Voorstraat, maar dat was op het laatste moment nauwelijks meer kenbaar te maken. Wellicht dat dit goede initiatief volgend keer wel tot z’n recht komt.

e eerste digitale Beursvloer is het medium bij uitstek om vrijwilligersorganisaties en het bedrijfsleven bij elkaar te brengen. Op deze ‘markplaats’ kan vraag en aanbod van de partijen vaak met dichte beurzen er toe leiden dat de een de nader kan helpen. En onder het motto: voor wat-hoort wat, elkaar van dienst zijn. Zo hebben bijvoorbeeld de stoelen van K & O inmiddels een andere bestemming gevonden. Maar de decorgroep van de oud-ennieuwfeesten zit nog om wat gereedschap verlegen en Moeder Kind Centrum Femke heeft nog computers nodig. Als tegenprestatie stellen zij hun ruimte voor vergaderingen beschikbaar. Voor meer informatie: www. vipkatwijk.nl.

Kort

• Honderd jaar Mevrouw Sneep-Onderdelinden heeft de eeuwgrens bereikt en kon zich ook nog wel een aantal dingen uit haar leven herinneren. Tegenwoordig lopen we met een mobieltje of i-Pad rond, de gewoonste zaak van de wereld. De eerste telefoon was voor haar een openbaring. “Eng zo’n ding”.

• Twintigste huttenbouw Games en spelletjes is het thema van de twintigste Huttenbouw op de Goerie in de Hoornes. Over de feestelijke editie hangen donkere wolken. Vanwege het teruglopende aantal vrijwilligers, maar ook financieel. Vanaf 2013 is er geen subsidie meer. De kinderen knutselden, timmerden en speelden er toch vrolijk op los.

n navolging van de gemeente Teylingen hebben nu ook Lisse en Noordwijkerhout aan de archeologische poort van Katwijk geklopt. Onze gemeente vervult op dit terrein een voortrekkersrol waar buurgemeenten dankbaar gebruik van maken. Katwijk met zijn rijke historie vanuit de Romeinse tijd, heeft een eigen ambtenaar, Boudewijn Voormolen in dienst voor dit speciale werk. Vanwege een Europees verdrag is elke gemeente verplicht om voordat er ergens gebouwd gaat worden om archeologisch onderzoek te verrichten. Onze gemeente heeft dit dus goed opgepakt en van de opgedane kennis en ervaring kunnen andere gemeenten profiteren door deze kennis in te huren.

indelijk weer terug op het oude stekkie, maar wel in een gloednieuwe behuizing. Het zijn de buren geworden van de praktijkschool in De Coligny. De leden van de wijkvereniging zijn minstens net zo gelukkig als de buren, want hun accommodatie is uitstekend om er gezellige uurtjes door te brengen.

• Bruinvis mag bijkomen Eerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ) maakt medio juli overuren vanwege de stormachtige wind. Ze rijden meerdere malen per dag over het strand om eventuele gestrande zeehonden of bruinvissen te redden, zoals José, een nog levende bruinvis. De naar schatting één jaar oude bruinvis mag bijkomen in Harderwijk.

• Olympische opening Met het ontsteken van de Olympische vlam door burgemeester Wienen op de atletiekbaan van de AVR, werd het hele sportcomplex officieel geopend en de tijdelijke naam Sport op de stort verzwolg hiermee figuurlijk in het vuur. Een nieuw licht ging schijnen over dit voor Katwijk unieke sportcomplex.


Wij wensen u een heel voorspoedig 2012...

Smakelijk Oud- & Nieuwjaar, natuurlijk urlijk j met Schuitemaker! Schuitemak ker! ke

0TSNSLNSSJ\JL0FY\NOP9*NSKT%U[URFPJQFFWXSQ\\\U[URFPJQFFWXSQ of www.pottersenvooijs.nl

Bestel nu online uw eigen visfeest op

www.vissalade.nl alade l nl

Visschotels, gourmetschotels, de lekkerste sushi, oesters, amuses, huisgemaakte salades, ambachtelijk gerookte zalm en nog veel meer!

Lekker gezond, lekker handig en lekker smakelijk! Tip: In de Rederijstraat ook volop keuze uit heerlijke biologische proseccoâ&#x20AC;&#x2122;s en wijnen bij elk gerecht!

wenst u er k a m te i u ch S d 2012. en eg ez g n ee en goede feestdagen

Oude Haven 3 - Sassenheim - T 0252-210151 Rederijstraat 13 - Katwijk - T 071-4080060 Zeilmakerstraat 2 (AH â&#x20AC;&#x2DC;t Heen) - Katwijk - T 071-4080103 info@schuitemaker-vis.nl - WWW.SCHUITEMAKER-VIS.NL

Alle dames merklaarzen tot

25% KORTING

Kuitmaten van S t/m XXXXXL!! PB)FMJPGPSNr"SBr&DDPr++rT 0MJWFSrFUD

van Haastrecht SCHOENEN EN TASSEN Tulpenstraat 10, 2231 GW Rijnsburg, T 071-4028726 - F 071-5614149 - E-mail v.haastrecht@snelnet.net www.vanhaastrechtschoenen.nl

. Tuinmeubelen Wintersport / 0 /$ 25% korting Wij wensen u...

# * (1 # , # +0./ //

Van â&#x201A;Ź  

voor â&#x201A;Ź

) ,--

-"0'(( 0  0"%$

 " ! # "#  """ " "

Tuintechniek

op alles

G

(M.u.v. verhuur (M skiâ&#x20AC;&#x2122;s en skischoenen) sk

I

J

Tuinartikelen

Uw machines startklaar?

...een gelukkig 2012!

Den Haan n Rijnsburg Vliet Zuidzijde 24 Rijnsburg - aan het grachtje in het centrum - t. 071 402 13 01 www.denhaanrijnsburg.nl


Augustus Bestelkantoor PostNL sluit over jaar

Verregende Flower Parade

H

D

Speeltuin Westerhaghe in de smaak

In kielzog Engelandvaarders

et bestelkantoor van PostNL op de hoek Heerenweg/Taanderstraat in ’t Heen gaat volgend jaar tussen september en november dicht. Die sluiting maakt deel uit van de enkele jaren geleden al aangekondigde reorganisatie van PostNL. In het Katwijkse bestelkantoor werken zo’n honderd mensen, waaronder dertig postbodes die zelf de post daar sorteren. Die groep zal ander werk moeten vinden. Er is een uitgebreid sociaal plan is. Landelijk gaat het 11.000 banen kosten. Sluiting is nodig, omdat er minder post wordt verstuurd en sorteren veel geautomatiseerder. In het pand in ’t Heen is ook het Business Point met postbussen van bedrijven. Daarvoor wordt een andere locatie gezocht, het liefst bij een bedrijf.

Ongelooflijk en overweldigend hoeveel kinderen met hun oudersverzorgers bij de opening van de speeltuin in Westerhaghe zijn geweest. Hier hadden we niet van durven dromen’. Dit zei Monique Hogervorst, een van de initiatiefnemers van de speeltuin tijdens de opening. Maar liefst 600 kinderen kwamen een kijkje nemen. Dit toont dat er behoefte is aan een speeltuin in Rijnsburg. Met het doorknippen van verschillende kleuren linten kregen de kinderen toegang tot het speeldomein. ‘Wouw, dit is gaaf’, riep een jongen, om vervolgens de trap van de glijbaan op te lopen. Twee meisjes probeerden het hink-stap spel uit en het klautertoestel. De speeltuin is geopend van zonsopgang tot zonsondergang.

Kort

• Tante Pie 100 jaar 17 augustus 1911 werd ze geboren in de Smitsteeg: Pie van Egmond-Heemskerk. In verzorgingshuis De Vlietstede vierde ze haar 100ste verjaardag te midden van haar familie en bewoners. In haar kamer stonden 100 rode rozen. Wethouder Daan Binnendijk bracht de felicitaties over namens het gemeentebestuur.

• Olympische dromen De Olympiaweg leidt naar het nieuwe sportcomplex. Een toepasselijke naam, net zoals de andere wegen rondom het nieuwe sportpark. De Krom. Het sportpark wordt in augustus officieel geopend en biedt plaats aan vijf sportclubs. Misschien leidt die weg ook naar het eerste Katwijkse Olympische successen.

e dag voorafgaand aan de Flower Parade werd deze in FloraHolland officieel geopend. ‘s Avonds kon het publiek alvast een kijkje nemen. De volgende dag trok de bloemenstoet door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. De Flower Parade is een echt volksfeest. In de Flower Parade veel livemuziek op de wagens alsook verschillende muziekkorpsen. Nieuw dit jaar was dat de stoet uit verschillende thema’s bestond. Zo genoot het publiek van Bloemen-, Landen-, Weense-, Disney-, Ik hou van Holland-, Jazz-, Koninklijke-, Dans-, Circus-, Tropical- en Hartenparade, met daarop de figuranten aangekleed door Lollypop Entertainment. Ondanks het druilerige weer genoten velen van de rijdende bloemenstoet.

V

ier Engelsen en twee Nederlanders proberen in augustus per kano de oversteek te maken van Nederland naar Engeland. De twintigers treden daarmee in de voetsporen van de zogenoemde Engelandvaarders, die in de Tweede Wereldoorlog vanuit bezet Nederland de vrijheid achter de horizon zochten. De Engelsen hadden zich acht maanden voorbereid op de overtocht. Ben Stoel en Chiel van Bakel hoorden pas zes weken eerder van de onderneming en besloten deel te nemen. Hoge golven, harde wind, regen, zeeziekte, verveling en slaapgebrek, ze maakten het allemaal mee. Slecht drie, waaronder de twee Nederlanders, wisten het einddoel te behalen en kwamen na meer dan veertig uur peddelen in het Engelse Sizewell aan.

• Zomerexpositie ’Leuke expositie, inspirerend, mooie hobby’, schrijft P. Smittenaar in het gastenboek van de Katwijkse kunstschildervereniging Pictura. De vereniging, opgericht in 1968 en in 1972 met haar eerste zomertentoonstelling, exposeert dit jaar voor de 40ste keer. Wethouder Willem van Duijn deed de officiele opening.

• 40 jaar in onderwijs De leerlingen en leerkrachten van de Oranje Nassauschool zijn het schooljaar goed en feestelijk begonnen. Tijdens de startactiviteit was er een feestje voor directeur Huug Ouwehand. 40 jaar geleden kwam hij als gewone meester in het onderwijs te werken. Nu is hij al jaren directeur van deze basisschool.


SALE Alle uitverkoop

50%

KORTING

)PPSOFTQMFJOt#$,BUXJKL ;) t5FM t&NBJMHJKTEFWSFVHE!IFUOFUOM

Wij wensen u een stijlvol 2012

Vliet Noordzijde 71, Rijnsburg, telefoon (071) 4021317 www.ravensbergeninterieurs.nl www.esatto.nl

Alle medewerkers van De Leeuw wensen u een gelukkig en gezond 2012


Kelto slaapkamercentrum NTMBBQLBNFSQMF[JFSWPPSKPOHFOPVE Velda

by Veldeman Bedding Goede nachtrust is een must! Op een goed bed kunt u dan ook beter niet bezuinigen. De kwaliteit van uw nachtrust hangt in grote mate af van uw matras, uw bedbodem, ĂŠn de combinatie daarvan. Het Belgische topmerk Velda levert al 55 jaar bedden met oog voor gezondheid, comfort, en vormgeving, zoals de Classic, de Phases en de Carlton bedden. Het assortiment van Velda bevat matrassen, lattenbodems en boxsprings die voldoen aan de laatste technische eisen en tegemoetkomen aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van slapen. Ergonomische matrassen van diverse materialen zoals latex, veren of HR-schuim. Ze zijn comfortabel, gemakkelijk te reinigen en daardoor hygiĂŤnisch, ademend en anti-allergisch. Perfect ventilerende (latten) bodems, elektrisch of met de hand verstelbaar, en internationaal gewaardeerd om hun degelijkheid. En natuurlijk mooie en duurzame boxsprings. Uiteraard kan het team van Kelto u vakkundig adviseren over alles wat met slapen, maar ook met slaapkamerinterieur te maken heeft. In de showroom vindt u elke denkbare stijl: van klassiek en romantisch tot strak en modern. Met een aanbod van maar liefst 23 jeugdkamers is Kelto een landelijke specialist op dit gebied.

Nu 2e matras

!

ACTIE GRATIS Luxe 7 zone Pocketmatras

Met meerzone latexafdekking aan beide zijden. Afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking

â&#x201A;Ź 695,ipv â&#x201A;Ź 1.390,-

1250$$/ ),50

 

 

 

 

 

 

 

Bij aankoop van een standaardafmeting 80 of 90 op 200 cm

ontvangt u de 2e matras GRATIS!

P

Voor de deur

Gratis bezorgd en gemonteerd!

Boxsprings compleet met topper al vanaf

â&#x201A;Ź 575,-

Op- en uitklapbedden by Kelto Slaapkamercentrum Ruimtegebrek? Een kamer waarin zowel gestudeerd als geslapen wordt? Of een bed op kantoor voor noodgevallen? Kelto Slaapkamercentrum biedt een ruim assortiment aan op- en uitklapbedden van uitstekende merken als Cubed, Flat, Base en Loft. Ideaal voor appartementen, studioâ&#x20AC;&#x2122;s of een studentenkamer. Moderne opklapbedden zijn vrijwel net zo ergonomisch als gewone bedden en de keuze is in de laatste jaren alleen maar groter geworden. Zo zijn ze zowel verticaal als horizontaal uitklapbaar en in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Opklapbedden zijn er niet alleen in de klassieke kleuren wit en zwart, maar ook in modieuze kleuren zoals pistache, mokka, vanille, mauve of blauw. Het grote voordeel van een opklapbed is natuurlijk dat u uw kamer ďŹ&#x201A;exibel kunt inrichten en gebruiken. Neem nu het uitklapbed Flat. Overdag een mooi bureau om aan te werken, en â&#x20AC;&#x2DC;s avonds tover je het in een handomdraai om tot een comfortabel bed. En het mooie is: je computer en werkspullen kunnen gewoon blijven staan! Ideaal voor bijvoorbeeld studenten of thuiswerkers. Net als de meeste opklapbedden is Flat zowel als ĂŠĂŠnpersoons als tweepersoonsbed leverbaar.

KELTO SLAAPKAMERCENTRUM

23 jeugdslaapkamers

(JFUFSJKt9,/PPSEXJKLFSIPVUt5FMwww.kelto.nl (


september Pieter van Vliet Beste Groenteman

H

et is ze gelukt. Pieter van Vliet en zijn medewerkers zijn tijdens de beurs AGF Detail in Houten uitgeroepen tot de Beste Groenteman van Nederland. Deze titel mag Van Vliet een jaar dragen. ‘Het was best spannend, want je weet niet hoe je collega finalisten het doen en welke richtlijnen de jury hanteert’, vertelt van Vliet. Vorig jaar deed het bedrijf voor het eerst mee met deze verkiezing en ging toen al met een tweede prijs aan de haal. Ook hier telt alleen de eerste prijs, dus namen de heren van Vliet revanche. Zij kregen lovende woorden van de jury over hun vakkennis. Gepassioneerd kan Van Vliet zijn clienten over nieuwe soorten groenten en fruit vertellen met de bijbehorende recepten.

Bethelkerk thuis voor jongeren

S

tel je eens voor: een plek voor iedere jongere, een plek waar iedereen zich welkom voelt, geen hangjongeren meer, geen vandalisme meer, je nooit meer eenzaam voelen of anders. Dát is wat Stichting Immanuël voor ogen heeft met de Bethelkerk aan de Brouwerstraat in Rijnsburg. Lobat Krayenoord laat namens Stichting Immanuël weten dat er een verlangen is om de jeugd te bereiken, kerkelijk of niet kerkelijk. Om de jongeren een plek te geven waar ze thee kunnen drinken, huiswerk kunnen maken, samen kunnen zijn, praten, zingen, biljarten, of een luisterend oor aantreffen. De initiatiefnemers hopen dat de Bethelkerk kan blijven bestaan en dat het gebouw zijn christelijke bestemming blijft behouden.

Honderdjarige Neeltje Zwanenburg

Ladies Run voor Hulphond.nL

I

D

n Salem werd eind september de bijzondere verjaardag gevierd van de 100-jarige Neeltje Zwanenburg-Kuijt. Burgemeester Jos Wienen kwam op verjaardagsvisite. De jarige zat te midden van de vele felicitatiekaarten en bloemstukken zichtbaar te genieten van alle belangstelling om haar heen. De verjaardag was al uitgebreid gevierd met familie, 11 klein- en 15 achterkleinkinderen in de feestelijk versierde recreatiezaal van Salem, waar zij sinds een jaar woont en van haar ’ouwe’ dag geniet. Uit haar huwelijk met Cornelis Zwanenburg werden vijf kinderen geboren. Het geheim van oud worden is volgens de 100-jarige eenvoudig: ’Gezond eten, een wijntje of borreltje op z’n tijd en iedere vrijdag een visje’.

Kort

•Pleidooi voor behoud De gemeente heeft voor het havengebied een stedenbouwkundig plan laten opstellen voor nieuwbouw. Het enige pand dat behouden blijft, is voormalig rederijgebouw van M. Parlevliet. De Katwijkse Lies van Beelen vindt het voormalige scheepstimmerbedrijf Gebr. Taat ook het behouden waard. Dat is van Jesse.

•Lopen voor schoner klimaat Het is beter voor het milieu en je eigen gezondheid. Daar draait het allemaal in het project Groene Voetstappen medio september. De Krulder is de enige Katwijkse school die meedoet. Wethouder Thijs Udo gaf het startsein door een speciale (door de school zelf gemaakte) tegel met Groene Voetstappen te leggen.

e omstandigheden konden niet beter zijn begin september: 275 sportieve dames uit Katwijk en omstreken en prima weercondities. Anita Witzier, ambassadeur van stichting Hulphond Nederland, geeft het startschot voor de allereerste Ladies Run Katwijk over vijf en tien kilometer. Dankzij het grote deelnemersveld, de vele sponsoren en belangeloze inzet van artiesten en vrijwilligers werd aan het eind van de dag de balans opgemaakt en kan er een vette cheque van 8.200 euro aan Hulphond Nederland wordenovergedragen. De organisatie van deze sportieve hardloopwedstrijd voor vrouwen is in handen van het ondernemende Ladies’ Circle Aan Zee. Zij kijken tevreden terug op een zeer geslaagd evenement.

•Mart is mooiste feest De paarden voor de 1067e Mart werden aangevoerd en voor de inwoners was er een dorpsontbijt geregeld. Aan lange tafels genoot men van de koffie, thee, melk, en de heerlijke broodjes. De kermis, jaarmarkt, maar ook het muzikale feestprogramma werd goed bezocht. Twee dagen super feest in het Rijndorp.

• Hondenspeelveld Veel hondenbezitters zijn blij met het hondenspeelveld bij de Valkenburgerweg. Hoewel het een tijdelijke speelveld zou zijn, in verband met de geplande woningbouw, hopen de hondenbezitters namens hun viervoeters dat het speelveld nog heel lang geopend kan blijven. Onderling is er vriendschappelijk contact.


Nieuw!

FunXtion Move it! Haal het maximale uit jezelf en krijg volop ENERGIE van je fitnesstraining! Een goed begin van 2012

Is FunXtion ook iets voor mij?

Vanaf 2 januari kun je bij Olympia kennis maken met een nieuwe vorm van fitness; Move it!. Met FunXtion wordt jouw fitness training een beleving, vol passie en plezier!

FunXtion trainingsprogramma’s zijn bedoeld voor iedereen, met elk conditieniveau. De lessen zijn er speciaal op ingericht om op je eigen niveau te kunnen trainen, terwijl je toch met anderen bezig bent.

Je gaat werken in kleine groepjes met een gediplomeerd trainer die je van begin tot het eind van de les zal begeleiden en stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Elke training duurt 30 minuten. Je werkt met Kettlebells, powerbags, bokszakken en ander uitdagend trainingsmateriaal. Nog nooit met dit soort materiaal getraind? Geen probleem! De trainer zorgt ervoor dat jij je prima op je gemak voelt met deze functionele materialen.

PLAY AND BE FIT!

Wist je dat... Onze kinderhoek van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 11.30 uur geopend is. De opvang is voor kinderen van 0 - 4 jaar. Deze service is gratis voor leden!

De Hooge Krocht 33 2201 TP Noordwijk T 071 4012204 E welkom@olympiasport.nl www.olympiasport.nl


september/oktober Feestelijke dag voor G-sporters

H

et is stralend weer en op De Goerie leven de G-sporters zich op initiatief van de Dirk Kuyt Foundation zich helemaal uit. ‘Knallen met z’n allen’ was het motto. En ze hebben geknald onder de tonen van vrolijke muziek en Hollandse meedeiners. Het voetballetje rolde, de hindernissen op de atletiekbaan werden genomen, de hockeysticks zwaaiden door de lucht en de tennisballen vlogen in het rond. Op de luchtbaan mochten de sporters kijken en proberen of ze deze springend en deinend de baas bleven. Dirk Kuyt kon zelf niet aanwezig zijn, maar had een bemoedigende brief gestuurd. ‘Zonde dat Dirk er niet is’, sprak G-sporter Henk teleurgesteld. Het kon de pret van een heerlijke middag echter niet drukken.

DSV in nieuwbouw Haven 2

W

ethouder Daan Binnendijk tekende namens de gemeente en directeur/bestuurder Gerard Herbrink zette namens DSV (Duinrand, Salem en Vlietstede) zijn handtekening onder een intentieverklaring. Deze houdt in dat in het nieuwbouwplan Haven 2 er gezocht zal worden naar de beste woonlocatie voor senioren. Conform de richtlijnen van de regering zullen wonen en zorg gescheiden worden. ‘Wij willen DSV een plek dichtbij het centrum geven”, zegde wethouder Daan Binnendijk toe maar voegde er wel aan toe dat de plannen nog niet vaststaan. ‘Ze zijn kneedbaar, er kan nog aan gesleuteld worden’. Herbrink toonde zich verheugd met de gang van zaken.

Energieneutraal wonen

Europese kampioenen

O

H

p ludieke wijze stampte wethouder Udo de bezegeling van een unieke overeenkomst op een groot puzzelstuk. Het is een primeur dat 14 partijen zich sterk maken om de toekomstige woonwijk op het voormalig vliegveld energieneutraal te maken. Vanuit onder meer de Provincie, bouw, energieleveranciers, installatiebedrijven, banken en adviesbureaus zijn de handen ineengeslagen om voor de toekomstige bewoners het leven op energiegebied zuinig te maken. Dak- en vloerisolatie, warmteboilers, tripleglas, warmteterugwinning uit koelkasten en diepvriezers; het is een aantal voorbeelden die de energierekening drastisch zullen verlagen. De doelstelling is echter om het helemaal energieneutraal te krijgen.

Kort

•B&W schouwen Hoornes Parkeerproblemen bij de Kringloop vanwege het grote succes. Overdaad aan welig groen dat het woongenot van diverse bewoners aantast . De gereduceerde overlast in winkelcentrum Hoornes. Een greep uit de zaken die tijdens de wijkschouw door de vroede vaderen door betrokkenen werden toegelicht.

• Nieuw open monument Open Monumentendag trok weer veel belangstellenden. Velen gingen vooral een kijkje nemen in de boerderij aan de Wassenaarseweg, de markante hoeve net voorbij het Panbos. Vervolgens gingen zij de boer op om nog veel andere monumentale bezienswaardigheden die Katwijk rijk is, te bezichtigen.

et bordes van het gemeentehuis. Welke sporter wil daar nou niet op staan om te worden gehuldigd na een topprestatie? Eigenlijk was het felbegeerde balkon te klein om maar liefst twee Europese kampioensteams tegelijk te herbergen. Daarom mochten de dames van Desireé en The Flying Stars afzonderlijk luid en hartstochtelijk worden toegejuicht door hun enthousiaste aanhang. In het Engelse Bath hadden zij zich in hun respectievelijke senioren- en juniorenklasse met hun performance immers de besten van Europa getoond. Twee teams tegelijk die Katwijk als sportgemeente op de kaart hebben gezet, nu tot over de landsgrenzen. Een uniek gebeuren in de plaatselijke sporthistorie!

• Historie De Wilbert Het arsenaal aan boeken over Katwijk breidt zich steeds verder uit. Oud-Katwijk-Binder Harry Fennes dook in de geschiedenis van het voormalige Missie College, thans beter bekend als De Wilbert. Hij ging spitten, ontdeed oude documenten van stof en verwerkte dit in zijn levenswerk.

• Dubbele capaciteit Voor natte voeten hoeft men voortaan niet bang te zijn. De nieuwe pompen in het boezemgemaal hebben de dubbele capaciteit van de verouderde en daarom vervangen dieselpompen. Een nieuwe vierde pomp erbij staat borg voor een goede waterhuishouding in het gebied van Gouda tot IJmuiden.


De praktijk van dokter

M. Schonenberg/ H.J. Smaal is

WEGENS VAKANTIE GESLOTEN van maandag 2 januari tot en met vrijdag 6 januari. Voor spoedeisende gevallen neemt waar: (uitsluitend na telefonisch overleg!) Praktijk F.J. Dijk - Randweg 35A Tel.: 4076752

J.A.J. LODDER, huisarts AFWEZIG wegens vakantie van 2 t/m 6 januari 2012. De praktijk wordt waargenomen afhankelijk van de eerste letter van uw achternaam: A t/m G: W.C.M. Meewisse, Hogeweg 21, telefoon 4012023 H t/m O: H.C. Brameijer, Drieplassenweg 17c, telefoon 4012182 P t/m Z: J.H. ten Hove, Boulevard 59, telefoon 4013777

“Veilig in Jezus armen”

JACHTHAVEN KATWIJK Volkomen onverwacht is zaterdag 24 december jl. ons oud-bestuurslid overleden de heer

ING. JAN SLOOTWEG Jan Slootweg is ruim 7 jaar lid geweest van ons bestuur. Jan zat namens de gemeente Katwijk tot 1996 in ons bestuur. Hij heeft mede bijgedragen aan de opbouw van onze Jachthaven aan de Haringkade zoals deze nu is. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inbreng op weg- en waterbouwkundig gebied tijdens de aanleg van onze haven. Zijn echtgenote Ada, zijn kinderen en verdere familie wensen wij veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Dat zij de troost en kracht mogen ontvangen hun leven te vervolgen, in herinnering aan een humoristische en immer opgewekte echtgenoot en vader. Namens de Stichting Jachthaven Katwijk, Piet de Vries Voorzitter Marjan Haasnoot Secretaris Simon Bachofner Directeur

- ALGEMENE KENNISGEVING De Heere kent degenen die de Zijnen zijn. Heden overleed mijn zus, schoonzus en onze tante

JACOBA VAN ELTEN in de leeftijd van 77 jaar.

Haar levenspad is afgelopen, de grens bereikt met laatste kracht. De hemel gaat nu voor haar open, zij is voor eeuwig thuisgebracht. Verdrietig zijn wij om het overlijden van onze

LIEVE “OUDE” OMA BERGMAN Wij zullen haar missen. Rick, Niels, Rozanne en Steven de Boer Katwijk, 21 december 2011

Katwijk: H.J.M. van Elten S.P. van Elten-Linthorst † F.H.T. van Elten † B. van Elten-Faber † Rozenburg: C.J. van Duijvenbode-van Elten † J. van Duijvenbode

Wij danken de verpleeghuizen Salem en de Wilbert voor de goede verzorging. Correspondentieadres: H.J.M. van Elten Duindoornlaan 34, kamer 4-07, 2225 RT Katwijk

“De Heer is mijn Herder”

* 14 januari 1937

† 24 december 2011 Ada Slootweg-de Graaf Eline en Djéan Bolou Tibé Gouê Jan Hugo Lars Nico en Sophine Willem en Urszula Mirjam en Joost

Looyerslaan 11, 2223 GH Katwijk aan den Rijn Er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 28 december van 19.00 tot 20.30 uur in de Open Hofkerk, Rijnstraat 18 te Katwijk aan den Rijn. De dankdienst zal gehouden worden op donderdag 29 december om 10.30 uur in voornoemde kerk. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden omstreeks 12.00 uur op de algemene begraafplaats Blekerij aan de Sijp 13 te Katwijk aan den Rijn. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de Open Hofkerk. Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, dan hopen wij u toch met deze aankondiging te bereiken.

WEDUWE VAN

PETRUS JOHANNES JACOBUS SEEBREGTS in de leeftijd van 78 jaar. Gré Biesbroek-van der Gugten Henk Biesbroek † Wim van der Gugten Jitske van der Gugten-de Haan Prijna Kasbergen-van der Gugten Bert Kasbergen † Adrie Post-van der Gugten Gerard Post Dirk van der Gugten Marianne van der Gugten-de Groot Marjo van der Gugten Neven en nichten Correspondentieadres: Graaf Florislaan 100, 2231 EG Rijnsburg. Er is gelegenheid tot condoleren op donderdag 29 december van 19.30 tot 20.30 uur in rouwcentrum De Laatste Eer aan de Oude Vlietweg 5, 2231 CN te Rijnsburg. Dankbaar voor haar leven, wordt een dankdienst gehouden in de Petrakerk, Korte Voorhouterweg 2c, 2231 JH te Rijnsburg op D.V. vrijdag 30 december 2011 om 13.30 uur. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden om ca. 14.45 uur, op de algemene begraafplaats aan de Sandtlaan te Rijnsburg. Na afloop is er nog gelegenheid tot condoleren en samenzijn in de zaal van de Petrakerk.

“Mijn genade is u genoeg” 2 Kor. 12: 9 Dankbaar voor alles wat hij in zijn leven voor ons en zovele anderen betekend heeft, delen wij u mee dat God tot Zich heeft genomen mijn lieve man, onze zorgzame vader, onvergetelijke opa en overgrootopa

JACOB DE JONG ~ JAAP ~

in de leeftijd van 80 jaar.

Psalm 23 vers 1

JAN SLOOTWEG

CORNELIA SEEBREGTSVAN DER GUGTEN

neven en nichten

De begrafenis heeft plaatsgevonden op woensdag 28 december jl. op de begraafplaats Duinrust aan de Parklaan te Katwijk.

Dankbaar voor alle goede jaren die wij mochten delen, gedenken wij in grote liefde mijn man, onze vader en grootvader

Met droefheid delen wij u mede, dat op 24 december 2011 van ons heen is gegaan onze lieve zus en schoonzus

“Vertrouwen op Gods genade” Psalm 40 Dankbaar dat zij een lang leven mocht hebben is na een kortstondig ziekbed overleden onze moeder, oma en overgrootoma

ARIEA VARKEVISSER-VAN BEELEN WEDUWE VAN

WILLEM VARKEVISSER

in de gezegende leeftijd van 86 jaar. Ald en Lenie Wim en Tanja Rien Martin en Tineke Margriet Klein- en achterkleinkinderen 19 december 2011 Verpleeghuis Van Wijckerslooth, Oegstgeest Correspondentieadres: A. Varkevisser Voorhouterweg 31, 2231 NB Rijnsburg De begrafenis heeft plaatsgevonden op vrijdag 23 december jl. op begraafplaats Duinrust aan de Parklaan te Katwijk.

M. de Jong-van der Bent Arie en Anneloes Liesbeth en Arie Margareth Marco en Miranda Klein- en achterkleinkinderen 26 december 2011 Fazantstraat 8, 2225 PN Katwijk Er is gelegenheid tot condoleren D.V. donderdag 29 december van 19.00 tot 20.30 uur in de Ichthuskerk, Nachtegaallaan 7 te Katwijk. De rouwdienst zal gehouden worden D.V. vrijdag 30 december om 10.30 uur in voornoemde kerk. Aansluitend zal omstreeks 11.45 uur de begrafenis plaatsvinden op begraafplaats Duinrust aan de Parklaan te Katwijk. Na de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de Ichthuskerk. Geen bloemen. Geen bezoek aan huis. Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, dan hopen wij u toch met deze aankondiging te bereiken.


SWS2WHEELS

Goed nieuws van uw scooterspecialist Wegens de grote vraag naar onze service en producten gaan wij per januari 2012 op een nieuwe lokatie in Oegstgeest openen. Om dat met u te vieren kunt u gebruik maken van leuke deals:

Vespa LX 50 25 of 45 km/h

Sym Mio 25 of 45 km/h

Tomos Standard 25 of 45 km/h

Van 2759,- voor 2499,-

Van 1749,- voor 1499,-

Van 1069,- voor 949,-

Afgebeeld staat de LX â&#x20AC;&#x2DC;Touringâ&#x20AC;&#x2122;, normaal 3099,nu voor slechts 2899,-. Nog enkele modellen beschikbaar

Diverse kleuren in onze showroom!

(meerprijs De Luxe E-start â&#x201A;Ź 130,-)

Voor al onze occasion scooters geldt: 10% van het aankoopbedrag te besteden aan gratis accessoires! Nieuw voor onze klanten:

Binnenkort bij SWS:

t-FFOGJFUT HSBUJT PGNBBLHFCSVJLWBOFFOMFFOTDPPUFS UFHFOHFSJOHFWFSHPFEJOH 

Vespaverhuur

t0OCFQFSLU4&/4&0FOPGUIFF

Diverse leuke arrangementen (o.a. gevulde picknickmand voor 2 personen: CADEAUTIP!).

t3VJNFSFPQFOJOHTUJKEFO t,PNUVWBOWFS 8BDIUUJKEFOTPOEFSIPVESFQBSBUJFBBOVXTDPPUFS NFUFFOMFLLFSESBOLKFFSCJKPQPOTUFSSBTBBOIFU0FHTUHFFTUFS,BOBBM

Wij wensen al onze (toekomstige) klanten veel geluk, gezondheid en veilige kilometers toe voor 2012!

Werkplaatsadres: Zoutkeetlaan 7a Oegstgeest (slechts 200 meter vanaf onze huidige showroomlokatie op de Dorpsstraat 79) Uiteraard blijven wij gewoon doorgaan met onze mobiele SFQBSBUJFTFSWJDF%VTPPLLMBOUFOVJUIFFMSFHJP-FJEFOFOEF Bollenstreek genieten van onze service. Meer informatie en aanbiedingen: XXXTXTXIFFMTOMPGCFM 

SWS 2 Wheels is niet alleen uw scooterspecialist... Wij gaan in 2012 beginnen met service voor fietsen. Banden, kleine reparaties en onderhoudsbeurtjes vanaf nu ook bij uw vertrouwde adres! Ook verkoop van diverse merken en modellen. Ook elektrisch! Aanbiedingen geldig t/m 01-03-2012. Wel is het mogelijk om uw aangeschafte tweewieler gratis te stallen tot het voorjaar.


Betaal een jaar later

Colofon

0% RENTE

Lancia Ypsilon 1.2 Argento 60 PK

Renault Laguna grand tour 2.0

Opel Z

Dit is een uitgave van Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a, 2222 AH Katwijk. Postadres: Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. T: 071 4022901

B Bouwjaar 2009 Km-Stand 31.376 K

Ford Focus 1.6 futura 74kW La ge KM

€ 15.950,-

NU € 14.950,-

B Bouwjaar 2007 K Km-Stand 46.903

NU € 8.950,-

B Bouwjaar 2006 Km-Stand 42.567 K

Opel Astra coupe 2.2

DV N D avi - s ga ys tie te em

€ 12.950,-

NU € 11.950,-

B Bouwjaar 2006 Km-Stand 130.348 K

€ 6.750,-

NU € 5.940,-

7 p 14 erso 0P o K n

B Bouwjaar 2003 Km-Stand 144.470 K

Volvo XC70 Cross Country 2.4T

€ 10.900,-

NU € 9.450,-

€ 13.900,-

B Bouwjaar 2007 Km-Stand 110.008 K

NU € 12.900,-

Mercedes-Benz C-klasse 200 CDI

B Bouwjaar 2001 Km-Stand 159.062 K

Een set winterbanden

Le de ri nt er ie ur

Renault Espace 2.0 T Privilege

€ 9.950,-

€ 5.950,-

NU € 5.450,-

st an d

Sc Le hu de ifd r ak

st an d

Volvo C30 2.0 Momentum R-Design

NU € 8.950,-

La ge KM

€ 9.950,-

B Bouwjaar 2008 Km-Stand 91.598 K

Au N to av m ig aa a t+ tie Le de r

€ 17.750,-

NU € 16.900,-

AI RC O

AI RC O

14 4W 0P D K

s

Opel Antara 2.4 16V Temptation

Fotografie: Adrie van Duijvenvoorde, Bouwe Prins, Piet van Kampen, en anderen. Advertenties: Carlo van Zelst.

€ 10.750,-

B Bouwjaar 2004 Km-Stand 159.691 K

NU € 9.950,-

250 liter brandstof

iPad

Geen 50/50 maar een 100% uitgestelde betaling. Maak gebruik van deze aanbieding g of Gratis of - Een set winterbanden Rekenvoorbeeld € Uw ‘Nieuwe’ occasion of - 250 liter brandstof € Inruil huidige auto -/of - een iPad € s cht sle nu U betaalt € 5.000,€ 7.500,-

Termijnbedrag € 0,€ 0,-

Duur van de krediet overeenkomst 12 12

Jaarlijks kostenpercentage 1,80% 1,20%

Betaal na 1 jaar rente vrij

Totale prijs van het krediet

9.950,3.000,-

0,-

6.950,-

€ 5.089,95 € 7.589,95

€ 10.000,-

€ 0,-

12

0,90%

€ 10.089,95

€ 15.000,-

€ 0,-

12

0,60%

€ 15.089,95

Dit jaaroverzicht is een speciale uitgave van De Katwijksche Post, De Rijnsburger/ De Valkenburger en Katwijk Speciaal en verschijnt in een oplage van 27.500 exemplaren huis-aan-huis in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

B Bouwjaar 2003 Km-Stand 120.204 K

Rij nu en betaal in 2013! Totale kredietbedrag i.g.v. geldkrediet

Redactie: De Katwijksche Post, De Rijnsburger/De Valkenburger, Katwijk Speciaal.

December voordeel maand regels: 1 jaar uitgestelde betaling 0% rente of een set winterbanden of 250 liter brandstof of een iPad. Winterbanden zijn exclusief velgen. Deze actie geldt voor auto’s vanaf verkoopprijs € 4.500,-. Alleen geldig in december 2011.

In het weekend van 17 december is een promotiefolder verspreid voor de verkoop van de woningen van VORM ontwikkeling in Park Rijnsoever. Tot onze schrik is een deel van de folders op zondag 18 december verspreid. Wij waren hiervan niet op de hoogte en zouden verspreiding op een rustdag niet goedgekeurd hebben. Aan degenen die hier aanstoot aan hebben genomen, bieden wij onze oprechte excuses aan.

KEUZE UIT 60 OCCASIONS! Bedrijvenpark Klei-Oost De Scheysloot 57 T 071 36 400 40 www.bootnoordwijk.nl Genoemde voorbeelden zijn op basis van een Uitgestelde Betaling. De eenmalige kosten € 89,95 dienen bij aanvang te worden voldaan. Het kredietbedrag van het krediet tot uitdrukking. In samenwerking met kredietbemiddelaar DTC te IJsselstein bekend onder WFT vergunningnummer 12003200. Toetsing en registratie BKR te Tiel. Een prospectus van dit product is op aanvraag te downloaden via www.dealertotaalconcept.nl. Andere maandbedragen en kredietbedragen zijn in overleg met DTC mogelijk. t Autobedrijf Boot gebruikt uw gegevens om u op de hoogte te houden van diverse aanbiedingen. Indien u geen prijs stelt op het ontvangen van informatie, dan kunt u uw persoonsgegevens hiertegen laten blokkeren door dit aan te geven op www. en dealeronderhouden auto, maximaal 20.000 kilometer per jaar. Onder voorbehoud van goedkeuring directie. Verkoopprijs is inclusief BTW / BPM, exclusief kosten rijklaar maken, metallic lak, leges en verwijderingsbijdrage. © 11/12

He h éle jatar open!

"Nog lekker even opwarmen met een bakje koffie?"

Genieten van sfeer en het weer... Ook in de winter is ons strandpaviljoen elke dag geopend. Vanaf 10.00 uur ‘s ochtends kunt u al genieten van een verse kop koffie met een prachtig uitzicht op zee. U kunt bij ons terecht voor een smakelijke lunch en ‘s avonds genieten van een heerlijk diner. Het haardvuur staat aan en wij zijn er weer helemaal klaar voor. U bent van harte welkom!

Restaurant & Strandexploitatie

Dagelijks geopend van 10.00 - 23.00 uur. Strandweg 2 (direct onder de vuurtoren) | T 071 407 41 98

gezellig, goed en gastvrij. www.restaurantaanzee.nl


oktober Ouderenbond Kat-Rijn opgesplitst

Nico van der Horst stopt

O

E

Lintje voor Henk Knipscheer

Boek ’In Katwijk is alles anders’

uderenbond Kat-Rijn verhuist per januari 2012 naar wijkcentrum De ColignY aan de Louise de Colignylaan in de wijk Koestal Overduin. Die verhuizing is het gevolg van de gemeentelijke bezuiniging op de subsidie. Het cursusaanbod wordt overgeheveld naar K&O Katwijk. Het bestuur van Kat-Rijn vindt het jammer, dat de cursussen moeten verdwijnen, maar is op zich tevreden met de nieuwe ruimte. De ouderenbond krijgt vanaf 2013 30.000 euro minder subsidie, bijna de helft van de totale subsidie voor deze stichting. Op zich is Kat-Rijn tevreden, want de stichting kan gewoon doorgaan. Daar zullen vooral de 650 leden blij mee zijn. Voor de biljarters en jeu-de-boulers van Kat-Rijn is nog geen oplossing.

Henk Knipscheer belichaamt een man die zich op veel terreinen inzet en heeft ingezet en opkomt voor de belangen van anderen’, zo prees burgemeester Jos Wienen de geboren en getogen maar thans in Leiden woonachtige decorandus. Tijdens de Lijnrijdersbeurs bij FloraHolland in Rijnsburg werd Knipscheer in het bijzijn van familie en veel beursstandhouders in de bloemen en het zonnetje gezet. ‘Blij verrast en heel erg leuk. Ik doe het allemaal niet voor een medaille of erkenning, maar voor de gemeenschap’, reageerde de spontane en goedlachse Henk na afloop van de ceremonie. Te midden van familie liet Knipscheer de ‘overval’ breed glimlachend over zich heen komen en het lintje met medaille opspelden.

Kort

•Innovatieve kustversterking Consortium Multikering heeft een innovatieve en goedkopere oplossing voor de kustversterking bij Katwijk. Dat plan maakt gebruik van een verticale keerwand, waardoor aan beide kanten veel mogelijkheden ontstaan, zoals een ondergrondse parkeergarage aan de Boulevardkant en horeca op het strand.

• 40 jaar kleuterjuf De accommodatie van YMCA-kamp Leusden is door brand volledig verwoest. Alle tenten lagen netjes opgeruimd en opgeslagen in de kampschuur. Een enorme klap voor iedereen die met Leusden te maken heeft. De organisatie vanuit Rijnsburg gaat er van uit dat Kamp Leusden 2012 gewoon doorgaat.

en bekend Valkenburgs gezicht verlaat de Katwijkse politiek. Na bijna achttien jaar komt er een eind aan de politieke loopbaan van Nico van der Horst (61). Na eerst het raadslid voor GPV/RPF in de voormalige gemeente Valkenburg, volgde hij Arie de Vries op als wethouder en bleef als raadslid voor de ChristenUnie zitten tot aan de fusie met Katwijk. ‘Ik zag Katwijk als een uitdaging en zie het als een zegen dat ik de de ruimte heb gekregen om aan deze taak, het rentmeesterschap van onze aarde, op deze wijze inhoud te geven’. Ook John Zuijderduijn stopt voor de CU. Het tweetal wordt opgevolgd door Gerard Mostert uit Rijnsburg en Gert Varkevisser uit Katwijk.

Het boek is er. Scherp geformuleerd met treffende anekdotes en humor. Een feest van erkenning voor alle Katwijkers. En interessant voor mensen buiten Katwijk vanwege de veranderingen in een samenleving’, roemt burgemeester Jos Wienen. Historicus/columnist Bart Jan Spruyt gooit er nog een schepje bovenop. ‘Dit is Van Deursen op z’n best.’ Dergelijke aanbevelingen maken nieuwsgierig naar ‘In Katwijk is alles anders’, het boek over Katwijk na 1940 van A. Th. van Deursen. Burgemeester had nog een verrassing voor de auteur. ‘Een zilveren erepenning, omdat hij zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente, vanwege zijn waardevolle beschrijving van de eigentijdse geschiedenis van Katwijk.’

• Drama Kamp Leusden De accommodatie van YMCA-kamp Leusden is door brand volledig verwoest. Alle tenten lagen netjes opgeruimd en opgeslagen in de kampschuur. Een enorme klap voor iedereen die met Leusden te maken heeft. De organisatie vanuit Rijnsburg gaat er van uit dat Kamp Leusden 2012 gewoon doorgaat.

• Nieuwe voorzitter SLB ‘Ik vind het een uitdaging om de SLB verder uit te bouwen en een club te maken waar mensen graag bij willen horen. Waar ze vertrouwen in hebben die hun belangen behartigt.’ Dit zegt Erik van Starkenburg, de nieuwe vice-voorzitter van de Stuurgroep Lijnrijders Bedrijven (SLB). Hij volgt Henk Knipscheer op.


VUURWERKVERKOOP 29 december van 08.00-21.00 uur 30 december van 08.00-21.00 uur 31 december van 08.00-17.00 uur

www.moerkerkvuurwerk.nl

Wij wensen iedereen een knallend 2012 toe! U vindt ons richting Vliegveld Valkenburg! ZONWERING

DIRECT MEENEMEN MEEN ME ENEM EN EMEN EM EN

OP ELK 2e WOONACCESSOIRE*

50% KORTING

ELIAN zweefdeurkast van 549,-

349,ELIAN zweefdeurkast, in de combinatie essen met wit, 220 x 243 x 64 cm van 549,- voor 349,-

95

LUGANO van 16,

95

11,

LUGANO kussenhoes, in diverse kleuren verkrijgbaar, 45 x 45 cm van 16,95 voor 11,95

GENOVA 2-zitsbank G met longchair van 999,m

799,TEQUILA eetkamerstoel mett le lederede derlook zitting, in zwart of wit verkrijgbaar

van 149,9,- voor 99,95

GE GENOVA 2-zitsbank met longchair in stof Break, in diverse kleuren verkrijgbaar, 80 x 277 x 154 van 999,- voor 799,22,5-zitsbank 2,5 5 met longchair in stof Break, in diverse kleuren verkrijgbaar, 80 x 337 x 154 van 1199,- voor 899,-

ES LE LES AL ESA LE LES AL ESA LE LES AL ESA LE LES AL LESA ESALES LE AL SA ES LE LES SAL ESA LE LES AL ESA LE LES AL ESA LE LES SAL LESA ESALES T dh Trendhopper Katwijk K ijk Ambachtsweg 11 | T. (071) 40 33 179 www.trendhopper.com *m.u.v. verlichting, karpetten, gordijnen en dekbedovertrekken.

TRENDS VOOR THUIS


November Politiek: géén zeejachthaven

Levende wasstraat voor 3FM

D

G

Daders overval juwelier snel gepakt

Duurzame bestelfiets

e gemeente gaat een zeejachthaven bij de Uitwatering niet verder onderzoeken. De politieke meerderheid van heeft zich in de raadsvergadering van november uitgesproken tégen verder gemeentelijk onderzoek naar dat megaproject. Vooral de opstelling van de CDA-fractie verbaasde voor- én tegenstanders. Die partij - in de jaren daarvoor altijd vóór de zeejachthaven - stemde ook tegen, omdat de financiële gevolgen voor de gemeente niet te overzien zijn. Met CDA stemden ook GemeenteBelangen en PvdA tégen. Net als de SGP, die vanaf het begin al tegen de zeejachthaven was. ChristenUnie (CU) en VVD hadden wel verder willen gaan met onderzoeken. Het raadsbesluit laat nog wel ruimte voor particuliere initiatieven.

J

uwelier Kaptein aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg is door twee gemaskerde mannen overvallen. Tijdens de overval had de juwelier ook de mogelijkheid om middels de alarmknop de politie in te seinen. Twee mannen hadden het personeel bedreigd met een vuurwapen, vitrines vernield en vervolgens sieraden meegenomen. Buiten wachtte één man hen met een motorscooter op. Mede door de alertheid van omstanders richting de politie konden vrij snel drie verdachten worden gepakt: een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 42-jarige man uit Almere en nog een 23-jarige man uit Amsterdam. Nummer vier, een 23-jarige man, werd later die dag in zijn woning in Amsterdam aangehouden.

Kort

• € 10.500,- voor bazaar De jaarlijkse bazaar van de Ned. Herv. Kerk Valkenburg heeft een mooi bedrag van € 10.500,- opgebracht. Die opbrengst is onder meer bestemd voor nieuwe dakpannen voor de kerk en een gedeelte voor Roemenië. Ds. B. Brunt opende de bazaar, waar oa speelgoed en veel hebbedingetjes te koop waren.

• Reünie babyboomers Sommige hadden elkaar al bijna vijftig jaar niet gezien. Anderen zien elkaar nog regelmatig. De reünie was een bijzondere ontmoeting van een vriendengroep begin zestiger jaren van de vorige eeuw. Initiatiefnemer was de 65-jarige Rijnsburger Peter Korbee. Voor iedereen was er na afloop een herinneringsboek.

ezocht: sportclubs, koren, muziekkorpsen, ondernemers, kerken, wijkverenigingen, sociëteiten, kaartclubs, inwoners van Katwijk, politici en wie zich maar aangesproken voelt om donderdag 22 december een uurtje als wasploeg aan de gang te gaan in de levende wasstraat in Princestraat, Voorstraat en Badstraat. Om zoveel mogelijk geld bijeen te krijgen voor het goede doel van Serious Request: moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Dat alles onder het motto: ‘Serious Request - deze is van Katwijk!’. Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat dit jaar in buurgemeente Leiden. Katwijk gaat van die gelegenheid gebruik maken om zich te presenteren als een gastvrije en betrokken gemeente.

W

im van Klaveren van Business Bikes Katwijk heeft de sleutel van deze prachtige marketingfiets overhandigd aan de nieuwe eigenaar slager Edwin Ouwersloot. Bij mooi weer gaat Slagerij Timmers bestellingen op deze fiets bij hun cliënten thuis afleveren. Een duurzaam productieproces is hieraan voorafgegaan en het eindresultaat is een fiets die handmatig en met oog voor kwaliteit en detail is gemaakt. Dit geheel naar wens van de gebruiker. Voor Keurslager Timmers fungeert het tevens als een rijdend reclamebord. Op deze manier kunnen we op een milieuvriendelijke manier de klanten van dienst zijn. In de bak zit een koelbox, dus het vlees blijft goed. Er kan zelfs een hele barbecue in.

•Afscheid Joma Hetebrij Zij was lerares in hart en nieren, geliefd bij collega’s en leerlingen van de Rijnschool. Joma Hetebrij zwaait na veertig af, iets te vroeg voor de 63-jarige. ’Graag had ik nog tot mijn 65ste willen blijven werken. Maar de school verhuisde en ik wilde niet voor die korte periode nog ’opnieuw’ beginnen.’

• Burgernet Katwijk ’Horen, zien en bellen’. Dat is Burgernet. ’Een nieuw revolutionair concept van moderne techniek en ouderwets burgerschap’, zegt burgemeester Jos Wienen. De burgmeester en politiechef John Oppelaar geven medio november het officiële startsein van Burgernet Katwijk.


ZO HELDER ALS GLAS

SAMEN MET U ONTWERPEN WE UW NIEUWE KEUKEN. OPEN EN TRANSPARANT. VOOR DE BESTE PRIJS. WIJ TELLEN NIET EERST GELD BIJ DE PRIJS OP, OM DIT VERVOLGENS ALS KORTING TE KUNNEN WEGGEVEN. REDDY KEUKENS. GOED VOOR ELKAAR.

Ambachtsweg 5 2222 AH Katwijk tel. 071 760 02 63 fax. 071 760 02 66 info@katwijk.reddykeukens.nl www.reddykeukens.nl

Annastraat 18 Katwijk aan Zee Tel. 071-4012271

Genieten van het beste vlees met oud en nieuw!

â&#x201A;Ź 5,75

â&#x201A;Ź 6,75

Gourmetschotel

Fondueschotel

    

    

hamburgers, slavinken en worstjes

minivinkjes en tartaartjes.

p.p. 400 gram

p.p. 400 gram

Gourmetschotel luxe

Steengrillschotel

    

   

rundervink, cordonbleu, shaslick en satĂŠ.

tartaartje of hamburger.

p.p. 400 gram

Tijd voor een warme snack, Spare ribbetjes Kip piri piri Balletjes gehakt in div. soorten saus

â&#x201A;Ź 5,75

â&#x201A;Ź 5,25

p.p. 400 gram

Geniet! van Hartig Vitello Tonato Luxe salade schotel ........ â&#x201A;Ź 1,75 p.p. Carpaccio tapenade....... Serveer op een toastje of als amuse.

12 0 2 d n o ez g en ed o g n ee u n se en Wij w


Heerenweg 11 - 2222 AM Katwijk Tel. 071 - 402 80 47 Mobiel 06 - 51612121 BMW 320I STATION AUT. CITROÃ&#x2039;N XSARA COUPE 1.6i DAEWOO MATIZ DAEWOO KALOS 1.2i 5-DRS DAEWOO NUBIRA 1.6i FORD FOCUS 1.6i STATION FORD FOCUS 1.4i 5-DRS FORD FOCUS 1.6i AUTOMAAT FORD C-MAX 1.8i FORD MONDEO 1.8i GHIA 5-DRS FIAT PANDA FIAT PUNTO 1.2i HYUNDAI ATOS HYUNDAI GETZ 1.1i 3-DRS HYUNDAI COUPE 1.6i KIA RIO 1.5i 4-DRS KIA RIO 1.4i 5-DRS KIA CEE D 2.0 MERCEDES SLK 200 AUTOMAAT OPEL COMBO 1.3 CDTI OPEL ASTRA 1.6i 5-DRS OPEL ASRA 1.4i 5-DRS OPEL CORSA 1.2i OPEL MERIVA 1.6i OPEL VIVARO PEUGEOT 206 1.1

Wij wensen u een heerlijk en voorspoedig 2012! Keurslagerij De Mooy Anjelierenstraat 39

2231 GT Rijnsburg tel. 071-4020755 www.demooy.keurslager.nl

2001 2001 2009 2004 2002 2002 2005 2005 2006 2003 2004 2002 2000 2006 2000 2001 2006 2008 1999 2006 1999 2006 2009 2005 2009 2003

PEUGEOT 207 1.4i STATION 2008 blauw m. 9.950,blauw m. 9.950,PEUGEOT 307 1.6i STATION AUT 2003 grijs m. 5.950,blauw m. 3.950,PEUGEOT 307 1.6i SW 2007 blauw m. 9.950,zwart m. 5.950,PEUGEOT 807 2.0i 2005 blauw m. 9.950,blauw m. 4.950,RENAULT TWINGO 2002 zwart m. 2.950,groen m. 3.950,RENAULT TWINGO 2002 zwart m. 3.950,grijs m. 5.450,RENAULT CLIO AUTOMAAT 2004 zwart m. 4.950,rood m. 7.450,RENAULT CLIO 1.2i 2006 blauw m. 5.950,grijs m. 7.950,RENAULT KANGOO 2000 rood m. 2.950,grijs m. 9.950,RENAULT LAGUNA 1.8i STATION 2001 blauw m. 3.450,blauw m. 5.950,RENAULT TRAFIC 1.9D 2008 grijs m. 14.950,-ex. btw blauw m. 4.950,SKODA FABIA 1.4i 5-DRS 2002 grijs m. 3.950,grijs m. 2.950,SMART 2003 zwart/wit 3.450,blauw m. 2.450,SUZUKI WAGON R 2002 grijs m. 3.450,grijs m. 5.950,SUZUKI WAGON R AUTOMAAT 2004 grijs m. 6.950,groen m. 4.950,SUZUKI IGNIS 1.3i 2005 grijs m. 5.950,grijs m. 1.950,SUZUKI SWIFT 1.3i 5-DRS 2006 grijs m. 7.950,rood m. 5.950,TOYOTA COROLLA VERSO 1.6i 7P 2006 grijs m. 9.950,grijs m. 14.950,VOLKSWAGEN POLO 5-DRS 2005 blauw m. 7.950,zwart m. 9.950,2006 grijs m. 10.950,zwart m. 4.950,-ex. btw VOLKSWAGEN V50 1.8i grijs m. 2.450,Het juiste adres waar u terecht kunt voor blauw m. 8.950,nieuwe & gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s blauw m. 8.950,rPOEFSIPVEBMMFNFSLFO blauw m. 7.950,r"1,LFVSJOHFO PPLEJFTFM

wit 12.950,-ex. btw rTDIBEFIFSTUFMrBVUPSVJUFOSFQBSBUJFT WWW.AUTOBEDRIJFVANDERGUGTEN.NL blauw m. 4.450,-

De Jongâ&#x20AC;&#x2122;s Taxicentrale wenst u een gezond, gelukkig en succesvol 2012. 071 - 401 22 77 www.taxidejong.nl rVVSTUBYJTFSWJDF r4DIJQIPMTFSWJDF rHSPFQTWFSWPFS rSPMTUPFMWFSWPFS

Hypotheek niet haalbaar?

in Katwijk aan Zee Penthouse Jasmijn

Herenhuis Hibiscus

Woonoppervlakte: sCIRCAM2 Terras: sCIRCAM2 rondom Prijs: s` VON

Inhoud woning: sCIRCAM3 Woonoppervlakte: sCIRCAM2 Kaveloppervlakte: sCIRCAM2 Prijs: s ` VON

Maak een afspraak om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen

s#OMPENSATIEDUBBELEWOONLASTEN d.m.v. overbruggingsgarantie Geschakelde villa mogelijk Magnolia s"EZICHTIGINGWONINGENMOGELIJK Inhoud woning:

%ENGEZINSWONING Oleander Inhoud woning: sCIRCAM3TOTM3 Woonoppervlakte: sCIRCAM2TOTM2 Kaveloppervlakte: sCIRCAM2 Prijs: svanaf` VON

980019 amaiamai.nl

Huidige woning niet verkocht?

sCIRCAM3 Woonoppervlakte: sCIRCAM2 Kaveloppervlakte: sCIRCAM2 Prijs: s ` VON

s3NELLEOPLEVERING

NOG ENKELE WONINGEN TE KOOP! Ontwikkeling:

Realisatie:

Verkoop:

!NDREASPLEIN +ATWIJK 2IJNSBURGERWEG 2IJNSBURG 

ruimte om te wonen www.parkrijnsoever.nl


November/december Kwaliteitsinspanningen beloond

Visserijschool naar nieuwe stek

D

D

Haven 2 in zicht

Loftrompet voor vrijwilligers

T

H

e gemeente doet er alles aan om het hele ambtelijke circuit waarmee burgers te maken krijgen, zo soepel en efficiënt mogelijk in te richten. “Wij willen voor kwaliteit gaan. En daar zijn snelheid, de juiste prijs en klantgerichtheid de voorwaarden voor”, lichtte wethouder Daan Binnendijk toe nadat hij namens de gemeente het Management Certificaat ISO-9001-2008 kreeg uitgereikt. Veritas werd 150 jaar geleden in Noorwegen opgericht en had als doelstelling alles wat met kwaliteitsnormen te maken had, te certificeren als het aan de gestelde voorwaarden voldeed. Katwijk voldeed aan deze voorwaarden en is één van de eerste in ons land die zich de trotse bezitter van het certificaat mag noemen.

ijdens een inloopavond in het gemeentehuis werd de huidige stand van zaken omtrent de plannen van Plan Haven 2 gepresenteerd. Een aangepaste versie op het eerste plan waarin 400 woningen waren opgenomen. Dit werd echter afgeketst. In de huidige (voorlopige) versie zijn 61 appartementen, 97 eengezinswoningen en een parkeergarage met een capaciteit van 70 plaatsen opgenomen. In het pand van Parlevliet zullen er kantoren voor DSV en de eerstelijnsvoorzieningen voor senioren worden ondergebracht. Deze zijn met name bedoeld voor senioren die in de appartementen komen te wonen. Sommige bewoners vrezen voor verkeersoverlast. Het zal waarschijnlijk weinig aan de plannen veranderen.

Kort

• Bezoekersrecord Mevrouw Wint uit Leiden wist niet wat haar overkwam toen zij als trouwe bezoekster niets vermoedend het Katwijks Museum binnenstapte. Voorzitter Schonenberg verraste haar met een boeket en een naslagwerk: “Mevrouw, u bent de 20.000e bezoeker dit jaar. Een nieuw record, dat willen wij vieren”.

• Grip op de knip Onverwachte problemen kunnen vaak tot financiële zorgen lijden. Zeker in de ‘magere jaren’ waarin wij nu leven. Getrainde vrijwilligers zijn bereid om mensen in problemen te begeleiden om hen weer perspectief te bieden. Deze ‘lichten in de duisternis’ werden door wethouder Willem van Duijn geprezen.

e Visserijschool moest verkassen maar de gemeente wilde deze graag voor Katwijk behouden. De oude locatie aan de Rijnmond/ hoek Sluisweg voldeed niet meer aan de eisen des tijds dus ging de gemeente samen met Het Scheepvaart en Transport College naarstig op zoek naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden bij de Gemeentewerf aan de Schoolstraat die door verhuizing van diverse gemeentelijke diensten vrij kwam en een ideale locatie bleek. Omwonenden hadden echter zo hun bedenkingen tijdens een informatieavond, maar er werd verzekerd er alles aan te doen om mogelijke overlast te beperken. In december werd het koopcontract door STC getekend en medio maart zal er een open huis worden gehouden.

et aantal vrijwilligers in Katwijk is groot. Liefst 1 op de 3 stelt zijn of haar diensten vrijwillig beschikbaar in dienst van de medemens. “Katwijk is gemeenschapsgezind”, bevestigt burgemeester Wienen tijdens de 2 bijeenkomsten waar de vrijwilligers in 4 verschillende categorieën werden gehuldigd. Omdat het aantal genodigden zo groot was, werd de ceremonie in 2 gedeelten opgesplitst. In het gemeentehuis van Katwijk en het voormalige gemeentehuis van Rijnsburg. Passie, Innovatie, Verbinding en Competentie. Het waren de 4 thema’s waarin de genomineerden zich op een bijzondere wijze hadden onderscheiden en daarvoor terecht werden beloond.

• Marechaussee vast Op 1 december gaf de KNRM hulp aan de Marechaussee. Het voertuig dat surveilleerde op het Katwijkse strand kwam vast te zitten in het mulle zand. De KNRM bracht uitkomst en hielp de KMAR uit de brand. Twee wachtmeester kwamen persoonlijk hun dank overbrengen en gaven zij een donatie.

• Havenmeester Havenmeester Kees Remmelzwaal neemt eind november afscheid van de Jachthaven Katwijk. Velen namen de gelegenheid te baat om hem de hand te schudden in het overvolle jachthavenpaviljoen ‘Het roer om’. De 72-jarige Kees ‘Rem’ geeft na twintig jaar trouwe dienst het stokje over aan Ed van den Berg.


Kom voor een spetterende kerst naar het Tropisch Tikibad!

Familie glijbanen

In kerstv de ak elke d antie geope ag nd!

Voor ieder wat wils

EVEN GENOEG VAN DE KOU? Kom dan genieten van de tropische warmte in het Tikibad. Het Tikibad is het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux en biedt een onvergetelijke dag vol slides voor echte speedfreaks en families. Voor de snelheidsduivels zijn er glijbanen waarbij je tijdens de ride de adrenaline door je lichaam voelt gieren zoals de Cycloon, de Tyfoon, de Blits en de Flits! In de Moonlight en de Starfright stap je in een tweepersoonsband en word je meegevoerd in een donkere buis waarin je wordt overvallen door lichteffecten en spetterende watervallen. Daarna is het even heerlijk bijkomen in het golfslagbad, Hotwhirlpools of op de Lazy River. Maar er is nog meer!

KERS VAK TANT TIP! IE

X-STREAM Wat zou je doen als de bodem onder je voeten vandaan zou verdwijnen? Beleef het in de spannende glijbaan X-stream. NIEUWJAARSDUIK Maak je eigen warme en spetterende nieuwjaarsduik in het tropische Tikibad of glij met hoge snelheid het oude jaar uit. Deze kerstvakantie is het Tikibad dagelijks geopend voor heel veel tropisch glijbaanplezier. VEILIGHEID VOOROP! Aangezien het Tikibad geen ‘gewoon’ zwembad is gelden er extra veiligheidsregels. Iedereen kleiner dan 1.20 mtr is verplicht een drijfmiddel te dragen ongeacht men in het bezit van een zwemdiploma is. Uitgebreide veiligheidsregels staan vermeld bij de kassa, bij elke glijbaan en op www.tikibad.nl PRIJZEN Al voor € 15,- p.p. beleef je 5 uur lang glijbaanplezier. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang. Koop je tickets online met € 1,- korting!

X-stream

Glijbaanplezier

Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar (070) 5155 255

KIJK VOOR PRIJZEN EN OPENINGSTIJDEN OP WWW.TIKIBAD.NL


December Start bouw rouwcentrum

Cameratoezicht in uitgaanscentrum

H

E

Leegstand Hoftuin zorgelijk

School stopt met ’klaar-overen’

D

et officiële startsein is gegeven voor de nieuwbouw van rouwcentrum De Laatste Eer. Wim Glasbergen had de eer de eerste paal de grond in te slaan. Hij hoefde dit niet alleen te doen: hij kreeg assistentie van mede bestuursleden. Als alles naar wens verloopt wordt het nieuwe rouwcentrum achter de begraafplaats aan de Sandtlaan in het derde kwartaal 2012 opgeleverd. Het nieuwe centrum voorziet straks in de wensen van deze tijd. Er komt een aula en ontvangstzaal terwijl er in het gebouw ook een drietal ‘24 uurs’-kamers worden ingericht. Familie van de overledene kan dan rustig bij elkaar komen wanneer men wil. De entree van het nieuwe rouwcentrum is gesitueerd achter de huidige begraafplaats.

Koopcentrum In de Hoftuin moet leefbaar worden gehouden voor nu en in de toekomst’. Dit is de drive van Theo van Haastrecht, winkelier en voorzitter van de winkeliersvereniging van de Hoftuin. ‘Dat is mogelijk, daarvan ben ik overtuigd, maar dan moeten de inwoners van Rijnsburg wel de Hoftuin blijven bezoeken en hun inkopen hier blijven doen’, zo meent hij. Mede namens zijn collega winkeliers uit de voorzitter zijn zorgen. Naast grote winkelketens is internet ook een grote concurrent van de detailhandel. Vanaf mei 2012 komt de HEMA het koopcentrum versterken. Daarnaast zou het mooi zijn om een kinderkledingzaak, woninginrichter, computer- en/of een delicatessenzaak in het koopcentrum te verwelkomen.

Kort

•Nieuw kunstwerk Rijndorp Valkenburg krijgt een nieuw kunstwerk. Maar zo eenvoudig is dat nog niet. De Commissie Beeldende Kunsten heeft zich gebogen over een tweetal ontwerpen: een Romeinse ruiter te paard in de Hoofdstraat op het plein voor Rijnweide. Of de Romeinse poort in het plantsoen in de verkeerslus VoorschoterwegTjalmaweg.

r komen zes camera’s in het uitgaanscentrum van het Katwijkse zeedorp. Dat heeft burgemeester Jos Wienen besloten. Die camera’s moeten de politie helpen bij toezicht en handhaving van de openbare orde in dat gebied. De aanwezigheid van camera’s verhoogt bovendien het veiligheidsgevoel en vergroot pakkans van eventuele daders door de politie. Met het cameratoezicht kan de politie efficiënter worden ingezet, vooral op andere dagen dan zaterdag. Ook op donderdag- en vrijdagavond is er sprake van veel uitgaanspubliek in het centrum, terwijl de politie-inzet dan minder groot is dan op zaterdagavond en zondagnacht. De camera’s staan er in ieder geval de komende twee jaar, waarna er wordt geëvalueerd.

e Groen van Prinstererschool in Katwijk is gestopt met de klaarovers. Dat besluit is genomen op advies van de politie die na snelheidsmetingen constateerde, dat de Zeeweg te gevaarlijk werd voor de jeugdige klaar-overs. Er wordt te hard gereden bij de voetgangersoversteekplaats op die weg bij het Marktplein, hoewel automobilisten de voetgangers op een zebrapad daar voorrang zouden moeten geven. Daarom hielpen klaar-overs, oudere leerlingen in oranje reflecterende hesjes en stopborden, hun medeleerlingen om veilig over te steken. De politie adviseerde om niet meer alleen met kinderen te klaar-overen, maar ook ouders in te zetten. Dat is niet gelukt en daarom is gestopt met klaar-overen.

• Flower Parade week eerder

• Driebergen wil OS-medaille

De Flower Parade 2012 wordt niet gehouden aan het eind van de Rijnsburgse feestweek, maar een week eerder. Voorafgaande aan de festiviteiten in het bloemendorp rijdt de bloemenstoet op 11 augustus door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Dit komt door de Truckrun, een activiteitvan OV Katwijk aan den Rijn.

Rijnsburger Nick Driebergen wil zich volgend jaar naar een Olympische medaille zwemmen. Het liefst op zijn persoonlijke nummers, de 100 en 200 meter rugslag, en anders op de 4 x 100 meter estafette, waarvan hij de startzwemmer is. Hij wordt in zijn ambitie financieel gesteund door de gemeente Katwijk.

• Nieuwbouw op Zeehos Met het ingraven van geluksmunten door wethouder Binnendijk en het ontsteken van vuurwerk, begeleid door het lied ‘Dare to dream’, werd de bouw van het nieuwe complex op het Zeehos ingeluid. Een schitterend moment voor de mindervaliden die er hun toekomstige huisvesting zullen krijgen.


Bouwer Bas van Dijk:

“Dit is juist een heel boeiende tijd”

“In deze moeilijke periode gaat het erom dat je optimaal gebruik maakt van de creativiteit, slagvaardigheid en kwaliteiten van je organisatie.” Bas van Dijk, van het bekende bouwbedrijf Jobo de Bouwers heeft weinig te klagen: “Mede dankzij een gemotiveerd team en een goede reputatie behouden wij onze sterke positie op de markt”.

N

u zegt een naam ook niet alles, maar het helpt wel. Jobo de Bouwers bestaat bijna 40 jaar en is uitgegroeid tot een succesvol middelgroot allround bouwbedrijf. Bas van Dijk ziet nog genoeg mogelijkheden. Bas: “Wat ik vooral wil is in deze regio een belangrijke speler blijven, we hoeven niet zo nodig te bouwen in Utrecht of Brabant. Hier in onze omgeving is voldoende ruimte om mooie projecten te realiseren.” En mooie projecten realiseren zij voldoende. Zelf ziet Van Dijk dat als een kracht van zijn bedrijf: “Ik zeg het heel simpel, we zijn een allround bouwbedrijf. Een kleine uitbouw van een particuliere woning is net zo interessant als het bouwen van een splinternieuw kinderdagverblijf, een sportschool of een serie luxe appartementen. We hebben nu midden in de stad Leiden een kleinschalig project met 13 nieuwbouw woningen. We hebben nog 3 woningen te koop, en dat in deze tijd. Maar we hebben ook voldoende opdrachten van professionele opdrachtgevers zoals gemeenten en

woningbouwverenigingen. Daarnaast doen we monumentale verbouwingen en renovatieprojecten. In een oude stad als Leiden of in de omliggende kwetsbare historische dorpskernen zijn wij de gespecialiseerde partner voor renovatie, restauratie, verbouwingen of uitbreiding van bestaande bouw. Daar worden wij vaak voor geselecteerd.”

“IK ZEG HET HEEL SIMPEL, WE ZIJN EEN ALLROUND BOUWBEDRIJF” Van Dijk heeft ervoor gezorgd dat Jobo de Bouwers zoveel mogelijk met eigen materieel werkt. Het bedrijf beschikt over een aanzienlijk machinepark en een kleine 50 vakmensen in eigen huis, inclusief technisch tekenaars, een architect en projectmanagers. Van Dijk: “We hebben alles onder één dak. Dat is belangrijk voor de controle, de kwaliteit en de voortgang van de projecten.

Ik vergelijk ons bedrijf wel eens met een maatjas; je krijgt precies wat je nodig hebt. Of het nou om 80 woningen gaat, om het bouwen van een privékliniek of een villa aan het water.” Jobo de Bouwers werkt voor verschillende opdrachtgevers: particulieren (van dakopbouw tot complete nieuwbouw), woningbouwverenigingen, zorginstellingen, gemeenten, architecten en bedrijven enz.

Hazerswoude-dorp Nieuwbouw 8 woningen, gezondheidscentrum en renovatie oud schoolgebouw tot 4 woningen.


JOBO DE BOUWERS STERK IN ELK BOUWWERK 1. 9.

2.

10.

11.

3.

12.

4.

5.

6.

13.

7.

14.

8.

15.

NOG SLECHTS 3 VAN 13 WONINGEN TE KOOP www.rijnkadeleiden.nl 1. Leiden Nieuwbouw buitenschoolseopvang IJsselkade. 2. Warmond Nieuwbouw villa Veerpolder. 3. Hazerswoude-dorp Nieuwbouw 8 woningen, gezondheidscentrum en renovatie oud schoolgebouw tot 4 woningen. 4. Alphen aan de Rijn Nieuwbouw boerderij Gnephoek. 5. Leiden Nieuwbouw 13 woningen Rijnkade. 6. Leiden Restauratie 8 hofjes woningen Oude Vest. 7. Oegstgeest Uitbreiding woning met serre Hofdijck. 8. Leiden Verbouw en uitbreiding woning Vlietweg. 9. Zoeterwoude-dorp Realisatie berging Miening. 10. Den Haag Interne verbouwing Carnegieplein (Vredespaleis). 11. Leiden Vernieuwen gevels en herinrichting bedrijfspand Admiraal Banckertweg. 12. Noordwijk Verbouw en restylen woning Westeinde. 13. Leiderdorp Aanpassen hoofd-draagconstructie en vernieuwen gevels Keerpunt de Ommedijk. 14. Hazerswoude-dorp Renovatie 76 woningen Rubenslaan. 15. Leiden Restauratie en uitbreiding woning Vlietweg.

ADRES

A d m ira a ls w e g 4

Tel . ( 07 1 ) 5 22 7 2 2 5

2 3 1 5 SC Lei den

Fa x ( 0 7 1 ) 5 2 1 9 6 2 1

w w w. j o b o d e b o u w e r s. n l info@jobodebouwers.nl


OP G = = OP PEC H

WE

P O H = C E P OP = G E W

EC HTE OPRUIMING !

20% - 30% - 40% - 50% - 60% - 70% [

Leren relaxfauteuil

Q

Q

Q

Q

2 fauteuils rood of zwart

Luxe boxspringset â&#x20AC;&#x2DC;Linnenâ&#x20AC;&#x2122;

PQTUBIVMQ Van â&#x201A;Ź 1895,-

â&#x201A;Ź1495,DEMOSET

Warm Oak

2 zits bank

[

rCVGGFULBTUrTBMPOUBGFMr[JUT r[JUTrTJFSLVTTFOT Van â&#x201A;Ź 5695,-

2,5 zits bank van â&#x201A;Ź 595,-

â&#x201A;Ź2995,-

[

Van â&#x201A;Ź 5965,-

â&#x201A;Ź3595,-

3 zits Eldorado Africa leer

â&#x201A;Ź1295,-

Q

[JUTrfauteuil hoog rGBVUFVJMMBBH

â&#x201A;Ź3495,-

Van â&#x201A;Ź 2398,-

â&#x201A;Ź698,-

Boxspringset Horssens 

Van â&#x201A;Ź 2695,-

â&#x201A;Ź1995,-

Q

2,5 zits / 2 zits Van â&#x201A;Ź 2198,-

â&#x201A;Ź998,-

Q

Van â&#x201A;Ź 2195,-

rFFUUBGFM rYFFULBNFSTUPFMrTBMPOUBGFM r [JUTrTJFSLVTTFOTr GBVUFVJMTrQPFG Van â&#x201A;Ź 6695,-

Boxspringset 180/200 DPNQMFFUr antraciet 

â&#x201A;Ź3395,-

â&#x201A;Ź495,-

4 zits 240cm Van â&#x201A;Ź 798,-

â&#x201A;Ź445,-

Q Q

â&#x201A;Ź595,-

diverse 2,5 zits banken

Q

Seniorenbankstel 2,5 / 1 / 1

Q

Van â&#x201A;Ź 3495,-

Q

â&#x201A;Ź1895,-

Van â&#x201A;Ź 1195,-

â&#x201A;Ź795,-

Q

Q Boxspringset 180/200

2,5 zits zandkleur + fauteuil bruin samen: van â&#x201A;Ź 2195,-

bed

rIPPGECPSEDN rYCPYTQSJOHrYOBDIULBTUKF rYNBUSBT Van â&#x201A;Ź 3198,-

â&#x201A;Ź3995,-

2,5 - 2 zits loom/stof â&#x20AC;&#x2DC;Lifestyleâ&#x20AC;&#x2122;

JODMJO[FUCPYTQSJOH en matrassen

electrisch verstelbaar topkwaliteit Van â&#x201A;Ź 6195,-

Q

DEMOSET

Ledikant blank patinĂŠ

â&#x201A;Ź495,-

Q

Van â&#x201A;Ź 1998,-

[

Q



â&#x20AC;&#x2DC;Blank Antiekâ&#x20AC;&#x2122;

WBLLFOLBTUrESFTTPJSr WJUSJOFLBTUrUWBVEJPNFVCFMr TBMPOUBGFMrFFUUBGFM

Van â&#x201A;Ź 5639,-

â&#x201A;Ź395,-

nu samen:

Q DEMOSET

Bankstel

â&#x201A;Ź295,-

van â&#x201A;Ź 695,-

â&#x201A;Ź695,-

[

DPNQMFFUr[XBSUrFMFLUSJTDI verstelbaar

â&#x201A;Ź1895,-



[

Buffetkast eiken QBUJOĂ&#x160;

â&#x201A;Ź1998,-

Q

van â&#x201A;Ź 1895,-

â&#x201A;Ź1195,-



Vintage boxspringset

DPNQMFFU JODMOBDIULBTUKFTFO matrassen van â&#x201A;Ź 3998,-

â&#x201A;Ź2295,-

Q Diverse relaxfauteuils

Nederlands fabricaat, elektr. verstelbaar

Fedde hoekbank

Van â&#x201A;Ź 2195,-



â&#x201A;Ź998,-

Openingstijden winkel: normale winkeltijden Buis meubelen Sluisweg 25, Katwijk aan zee

â&#x201A;Ź795,Openingstijden magazijn: 27 t/m 30 december 10.00 31 december 10.00 2 t/m 6 januari 10.00 7 januari 10.00

-

MATRASSENACTIE

Nu 2e matras GRATIS!!

7 Zone pocketveer afgedekt met comfortschuim 80/90/200 â&#x201A;Ź 398,7 Zone pocketveer afgedekt met latex 80/90/200 â&#x201A;Ź 695,-

19.00 14.00 19.00 14.00

uur uur uur uur

3 zits leer + 2x fauteuil stof bloem Van â&#x201A;Ź 3495,-

â&#x201A;Ź1895,-

Q = goederen in magazijn

2,5 zits Alcina van â&#x201A;Ź 1398,-

â&#x201A;Ź698,-

[ = goederen in de winkel

Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! Dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment * * EVT. TEGEN VERGOEDING TE BEZORGEN * * Hier vindt u ons.

BUIS MEUBELEN

MAESSLOOT 1 INDUSTRIETERREIN KLEI-OOST RIJNSBURG

KRV 29 december 2011  
KRV 29 december 2011  

Dit is een gezamenlijke uitgave van De Katwijksche Post, De Rijnsburger/De Valkenburger en Katwijk Speciaal. Deze komt in de plaats van de r...

Advertisement