Page 1

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DEHILLEGOMMER.NL

nieuws P5

nieuws P7

OPEN MONUMENTENDAG

Repair Café Hillegom geopend

COLUMN

n

PoesPas

10 september 2013 JAARGANG 01 NR 33

nieuws P9

Metamorfose ’The Gate’

P19

Najaarsfeesten van start

Prijsuitreiking draverij voor iedereen toegankelijk Hillegom n De prijsuitreiking

van de Kortebaandraverij op vrijdag 13 september is voor iedereen toegankelijk, dus niet alleen voor mensen die eraan hebben deelgenomen. De Harddraverijvereniging Hillegom en omstreken is er samen met Hotel Flora in geslaagd om een gezellige avond in elkaar te draaien, die voor iedereen gratis is. De avond wordt gehouden van 19.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van Hotel Flora. De muzikale opluistering wordt verzorgd door de band Suestring. Het belooft weer een gezellige avond te gaan worden.

Workshop Klankschalen bij Mantelzorgcafé Hillegom n Welzijn Hillegom

Tijdens het Blus- en Schuimfestijn kon iedereen ervaren hoe het is om een echte brandweerman te zijn. (tekst en foto: Annemiek Cornelissen)

De Hillegomse Najaarsfeesten zijn op donderdag 5 september van start gegaan met gezelligheid in De Hoftuin, gevolgd door hoogtepunten als het Blus en schuimfestijn, de Late Summer Dance party en het trucktrekken. Deze week zal met name voor de jeugd het hoogtepunt gaan beginnen; de

Vanavond Groot Hillegoms Dictee hillegom

Hoe spel je ‘onmiddellijk’? Is het ‘pannekoek’ of ‘pannenkoek’? Allemaal vragen die van belang zijn tijdens het Groot Hillegoms Dictee, dat op dinsdagavond 10 september wordt gehouden in de bibliotheek. Deelname aan het dictee is gratis. n

Moeilijke woorden, trema’s, streepjes: een uitdaging voor iedereen. Eeuwige roem is er voor diegene, die de minste fouten maakt. Het dictee wordt traditiegetrouw georganiseerd door de Harddraverij Vereniging Hillegom en omstreken in samenwerking met de Bibliotheek. Aanmelden Het Groot Hillegoms Dictee wordt om 19.30 uur gehouden in de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1. Deelname is gratis. Aanmelden wordt aangeraden, want er is beperkt plek. Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

kermis, die vanaf donderdag tot en met zondag op de Jonkeer Mockkade staat . De kortebaandraverij is op vrijdag 13 september en verder staan onder andere de oud Hollandse spelletjes, U tot the pub in de Hillegomse horeca en het vuurwerk nog gepland.

Dikke Banden race voor kinderen Hillegom n Op zondag 15 september wordt de traditionele Dikke Banden race gehouden. Om 13.00 uur gaat de wedstrijd van start.

De Rabo Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar. Op een officieel parcours fietsen kinderen in verschillende leeftijdscategorieën een aantal rondjes tegen

leeftijdsgenoten. Kinderen mogen op alle fietsen deelnemen, behalve met een racefiets. De fiets moet dus ‘dikke banden’ , minimaal 28 milimeten, hebben. Het dragen van een helm is verplicht. Kinderen die geen helm hebben, kunnen er één vragen bij de inschrijftafel. Iedereen die meedoet krijgt een officieel Dikke Banden Race t-shirt.

De kinderen die per race als eerste drie over de streep komen, worden gehuldigd en ontvangen een prijs. De beste drie jongens en meisjes uit elke leeftijdscategorie mogen vervolgens door naar de landelijke finale, op 5 oktober in Breda. Meer informatie is te vinden op www.rabobank.nl/bollenstreek. Opgeven kan ook via deze website en via telefoonnummer 0252 360 880.

start het nieuwe seizoen op woensdag 25 september een ontspannende workshop met een klankschalen therapie voor mantelzorgers. Klankschalen zijn metalen schalen die bij het aanslaan een klank en trilling voortbrengen. Deze trillingen kunnen een ontspannende werking hebben. Mark de Jong van het energetisch centrum zal de workshop verzorgen. Tussen 13.00 en 13.30 uur kunnen deelnemers binnenlopen in ’t Pluspunt aan het Henri Dunantplein 28. Het programma start om 13.30 uur en eindigt uiterlijk om 15.30 uur. Aanmelden kan bij Welzijn Hillegom, tel: 519700 of via m.zirkzee@ welzijnhillegom.nl. Voor het gebruik maken van het busvervoer van en naar ‘t Pluspunt wordt verzorgd minimaal één dag van te voren aan te melden door te bellen naar 0252 576500.

VOOR UW KUNSTGEBIT DE BESTE KEUZE Gratis advies Alle soorten kunstgebitten, ook op implantaten Avond of weekendafspraak in overleg Vergoeding via uw zorgverzekeraar Weekenddienst 06 1 777 6 777

HILLEGOM TPP VAN HOOFF WILHELMINALAAN 1A 0252 520 605 LISSE TPP H. M. VAN BEEK KANAALSTRAAT 187a 0252 425 850

Parketvloer

Schuren en Oliën v.a. € 22,50 per m2

www.kroonparket.nl


OPRUIMING !!! ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

Alles moet weg !!!

0 3.00

2

m

Buiten genieten Dealer van o.a. sun furniture,

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

teak & Garden, royal Garden,

Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

Gloster,

www.almondehoeve.nl

WeBer, dedon, Borek.

U kunt bij ons ook terecht voor: Grasmachines, gereedschapen,zaden, hoge drukreinigers etc.

Kortingen van

20% – 70%

De tuinmeubelen maken weer plaats voor de wintersportartikelen Verschillende topmerken zoals: Borek, Dedon, Gloster, Kettler, etc. …. én tevens barbecues van Weber robotmaaier

den Haan Tuinmeubelen Vliet Zuidzijde 24 Rijnsburg - aan het grachtje in het centrum - t. 071 402 13 01

www.denhaanrijnsburg.nl

VL VOLKSUNIVERSITEIT

LISSE

De aanmeldingsperiode voor het cursusseizoen 2013/2014 is begonnen!

De Volksuniversiteit Lisse heeft een uitgebreid cursuspakket op het gebied van: talen, kunst en cultuur, schilderen, fotografie, creativiteit en hobby’s, beweging, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. U vindt het volledige cursusaanbod in onze op 28 augustus huis aan huis bezorgde brochure en op de website:

www.volksuniversiteit-lisse.nl

aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website, of aan de balie van de Volksuniversiteit. Openingstijden van 10.00-13.00 uur en van 19.00-21.00 uur.

Vuursteeglaan 9, 2161 GD Lisse, 0252-419518

Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

BERNARD SCHULTE BV BV BERNARD CENTRALE VERWARMINGSCHULTE EN AIRCONDITIONING

ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Pakketprijzen Aantal panelen 3 panelen 6 panelen 8 panelen 10 panelen 12 panelen

Totaal Wp

Omvormer

735 Wp 1470 Wp 1960 Wp 2450 Wp 2940 Wp

Soladin 600 XS 2000 XS 2000 XS 3200 XS 3200

Prijs incl. omvormer en bevestigingsmateriaal € 1.495,€ 2.955,€ 3.678,€ 4.435,€ 5.125,-

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief: Mastervolt omvormer Bevestigingsmateriaal voor op pannedak of platdak Bekabeling tot aan de omvormer 25 jaar garantie op de panelen (80% van het max. vermogen van het paneel) en 5 jaar op omvormer Inclusief BTW *vraag naar de voorwaarden

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! Inkoop van goud, zilver en munten De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

VOORHOUT

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL

www.goudwisselkantoor.nl

facebook.com/ goudwisselkantoor


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 10 september 2013

3

Regelaars op de Leidsestraat Hillegom n Omdat de toene-

mende vertraging voor automobilisten op de N208 te groot werd, heeft de gemeente vanaf maandag 2 september dagelijks verkeersregelaars bij de werkzaamheden op de N208Leidsestraat ingezet. De verkeersregelaars staan er alleen op de drukste uren van de dag en zijn ingepland tot het einde van de werkzaamheden in 2014. Zij staan er van maandag tot en met vrijdag tijdens de piekuren. Dit is van 8.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur. Buiten deze tijden regelen de verkeerslichten het verkeer. De wachttijden liepen de laatste weken regelmatig op tot meer dan 20 minuten. Met de inzet van de regelaar wil de gemeente beter inspelen op de actuele verkeerssituatie, om zo vertraging te verminderen. Ook aan de veiligheid en de snellere doorstroom van de bussen van Arriva leveren de regelaars een noodzakelijke bijdrage. In de aula gaf wethouder Kroon met het neerlaten van de ballonnen het startsein voor de ingebruikname van de hoofdlocatie. (foto: Remco Out)

Buslijn 90 weer op route Hillegom n De inzet van ver-

keersregelaars bij de werkzaamheden aan de Leidsestraat heeft de vertraging van buslijn 90 voldoende verminderd om deze sinds deze week weer terug te brengen op de normale route. Bij buslijn 50 is dat niet het geval. Arriva plaatst op deze lijn een extra tijdelijke halte nabij de kruising Hoofdstraat - Leidsestraat – Van den Endelaan. Buslijn 50 blijft waarschijnlijk voor een langere periode alleen over de Leidsestraat, Van den Endelaan en Weeresteinstraat rijden. Omdat met name in het zuidelijke deel van Hillegom daardoor veel haltes vervallen, komt de extra halte op de Van den Endelaan er bij. De halte is nodig om busreizigers uit de wijk Elsbroek beter van dienst te zijn zolang buslijn 50 een andere route rijdt. Buslijn 50 maakt ook een extra stop bij het Fioretti College.

Nieuwbouw Fioretti in gebruik na ballonnen en dansact Lisse n Op dinsdag 3 september was het eindelijk zo ver voor het Fioretticollege Lisse. De school werd deze dag officieel in gebruik genomen door de leerlingen, maar niet voordat wethouder Caecilia Kroon feestelijk had geopend. Door Remco Out

Door het openen van een net met ballonen openende, met als gevolg veel gekleurde ballonnen die naar beneden vielen, werd de school officieel in gebruik genomen. Bij de ingebruikname waren alle tweedeklassers aanwezig, voor hen was het de eerste dag na een mooie zomervakantie. De wethouder liet weten trots weten dat de Bollenstreek bij de milieuvriendelijkste regio’s zit van Nederland en dat het nieuwe gebouw van het Fioretticollege Lisse zeker

gaat helpen om dat ook te blijven. ‘Het gebouw is geworden wat ik gehoopt dat dat het zou worden. Een ruimte voor de leerlingen’, laat de architect Aldo Vos van Broekbakema weten. Vos was enthousiast om het gebouw in gebruik te zien. “Mijn eerste indruk bij dit gebouw is, een prachtige ruimte, licht en ideaal om leerlingen te ontvangen”, laat directeur Johan Copier weten. Adjunct-directeur Rob de Kleijn voegt hieraan toe; “Ik ben erg gecharmeerd van het plekje bij de boom, zoals die over de drie etages in het atrium staat. Met het zonlicht erop vind ik het erg mooi”.

Open middag

Het nieuwe gebouw heeft meerdere speciaal punten, waarmee het gebouw onderscheidend is van andere gebouwen. Zoals de boom midden in het atrium, de pauze ruimte in een vorm van een pinda die midden in het atrium staat en ook de zeshoekige vorm van het gebouw. Over een paar weken is er een open middag voor belangstellenden, maar toch zijn er voor de ingebruikname al ouders langs geweest om de nieuwe school te bewonderen. Het mooiste compliment dat de directie ontving, kwam van een ouder. “Als ouder moet je trots zijn dat je kind hier naar school mag.”

De routes van de beide bussen werden eerder door Arriva aangepast omdat de bussen teveel vertraging opliepen door de werkzaamheden aan de Leidsestraat.

De directie laat weten dat het zeker nog een paar maanden gaat duren voordat alles in het nieuwe gebouw werkt zoals het bedoelt is. De leraren kunnen de komende weken aangeven waar ze tegenaan lopen, zodat de directie kan bekijken of er een mogelijkheid is om het probleem op te lossen. Pauze verrassing

In de eerste pauze van het nieuwe schooljaar was er een verrassing geregeld voor alle leerlingen. De school had een optreden geregeld van het dansduo, Elastic double. Het dansduo gaf twee optredens in de pauze voor het enthousiaste publiek, van foto’s en filmpjes aan het maken waren van het optreden.

Klaar? Over! Hillegom n Met de start van het schooljaar is de Jozefschool weer een aantal jeugdbrigadiers rijker. De kinderen van groep acht kregen vorige week dinsdag uitleg van wijkagent Marco Giesbergen over hoe ze hun taak het beste kunnen uitvoeren.

Alzheimer Café in ‘t Pluspunt hillegom n In het Alzheimer

Anders dan voorgaande jaren, wanneer de kinderen voor de vakantie al de taken van groep acht overnamen, kregen de nieuwe oudste leerlingen dit keer pas na de vakantie de uitleg in theorie en praktijk. Door de vele werkzaamheden op het kruispunt Van den Endelaan/Hoofdstraat leek de het puders van de verkeersbrigade verstandiger dit op een later tijdstip te doen.

Café wordt op dinsdagavond 17 september gesproken over het thema ‘Niet pluis voelen’. Tijdens de eerste bijeenkomst van het seizoen in ontmoetingscentrum ‘t Pluspunt komt een ervaringsdeskundige spreken. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor dementerenden, maar ook voor mantelzorgers, familieleden en geïnteresseerden. Er zijn professionals aanwezig voor vragen rondom dementie. ‘t Pluspunt is geopend vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De avond zal muzikaal begeleid worden. De toegang is gratis. Meer informatie via 0252 519700.

Oplossen

Zorgen dat je medeleerlingen veilig kunnen oversteken is een belangrijke taak van de jeugdbrigadiers van de Jozefschool.

Na de curus gaan de jeugdige klaar-overs aan de slag. Tijdens de schoolweek staat elke dag één van hen, samen met twee volwassenbrigadiers, in de ochtend, tussen de middag en bij het uitgaan van de school, bij het kruispunt om iedereen veilig over te zetten.


ue roaacnkohoep q 50isseelbu n een va aar bij Inw

af 1.60 m.

boxspring van

g 10%bekddoenrgotedin op

ijk

za Noordw

Bedding Pla


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Open Monumentendag Lisse Open van 10.00 tot 17.00 uur: Kasteel Keukenhof, opening Open Monumentendag door burgemeester Spruit om 9.30 uur. De begleiding is er van het Kasteelheerenkoor. Monumentale bollenschuur, Driehuizenpark 1, Lisse Gereformeerde kerk (vrijgemaakt), Prinsessestraat 1, Lisse Woonhuis familie Minnee, Kannaalstraat 230, Lisse De Heemtuin, Don Boscostraat, Lisse Zemelpoldermolen, 1ste Poellaan 56, Lisse Villa ‘De Venne’, Heereweg 341, Lisse Het Huys Dever, Heereweg 349a, Lisse Thomashuis, Heereweg 453, Lisse H.H. Engelbewaarderskerk, Heereweg 457, Lisse Atelier Dircke, Heereweg 467, Lisse Glazen Huis, Heereweg 276, Lisse St. Agathakerk, Heereweg 277, Lisse Grote Kerk (Hervormde Gemeente), Heereweg 250, Lisse Voormalig armenhuisje, Heereweg 210c, Lisse Het Heerenhuis, Heereweg 137, Lisse Op Reis Winkel, Heereweg 139, Lisse Musem De Zwarte Tulp, Grachtweg 2a, Lisse Salemkerk, Tulpenstraat 35, Lisse De Vergulde Zwaan, Havendwarsstraat 4, Lisse Bij de VVV ligt een gratis programmafolder met alle monumenten en eventuele activiteiten, inclusief een routekaart. VVV Lisse, Grachtweg 53a. De VVV is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Hillegom Open van 10.00 tot 13.00 uur: Bibliotheek Duinrand, Sportlaan 1, Hillegom Het Hof van Hillegom, Hoofdstraat 115, Hillegom

dinsdag 10 september 2013

5

Avontuurlijke flitslezingen in de Maartenskerk n Open Monumentendag Macht & Pracht hillegom n De torenklok van de Maartenskerk verdween tijdens de oorlogsjaren naar Duitsland, om daarmee de toenmalige wapenindustrie te voeden. Wonder boven wonder kwam die klok na de oorlog weer boven water in het noorden van ons land. Dit spannende verhaal is het onderwerp van een van de vijf ‘flitslezingen’ die tijdens de Open Monumentendag zijn te volgen in de Hillegomse Maartenskerk. Het thema van de komende Open Monumentendag op zaterdag 14 september is ‘Macht en Pracht’. Dat is wat de Maartenskerk dan ook uitgebreid zal laten zien met een bijzonder dagprogamma. Dat niet alleen, want de Maartenskerk heeft veel bijzondere en eeuwenoude items uit vroegere tijden van Macht & Pracht. Bovendien zal opvallen dat de buitenruimte rondom de kerk is ingericht als terras. Vermoeiden kunnen er even uitblazen. Dorstigen kunnen zich daar laven aan thee en koffie en andere verkwikkingen en kunnen vervolgens even naar binnen te glippen voor één van de vijf ‘flitslezingen’. Dat zijn korte inleidingen van slechts zeven minuten over onderwerpen die de Maartenskerk

In de Maartenskerk zijn allerlei activiteiten, ook voor kinderen. (Tekst en foto: Ilse Hesp) in een bijzonder licht zetten. Wat te denken van het onderwerp hoe je een antieke Bijbel in bad doet en de gaten in de pagina’s herstelt? Of wat er allemaal kwam kijken bij het herstel van het leien dak van de kerk? Andere onderwerpen zijn het Hillegomse geloof door de eeuwen heen, de eerdergenoemde diefstal en de terugkeer van de torenklok,

De Zwarte Tulp viert twee dagen Monumentendag Lisse n Museum de Zwarte Tulp is tijdens de Open Monumentendag niet alleen op zaterdag 14 september, maar ook op zondag 15 september. Op beide dagen wordt er elk uur een rondleiding gehouden. Op zaterdag beginnen deze om 11.00 uur en op zondag 15 september vanaf de openingstijd om13.00 uur. ‘s Middags is de toegang gratis.

diverse ramen van oude bloembollenbedrijven te bewonderen.

Hoewel de tentoonstelling over de tulp in de mode is afgesloten en er gewerkt wordt aan de opbouw van de nieuwe wisseltentoonstelling over villa’s in de Bollenstreek, is er nog genoeg te zien en te horen.

De Numismatische Vereniging Lisse is op zaterdag in het museum aanwezig om munten op waarde te taxeren.

Speciaal voor deze gelegenheid schenkt het museum op beide dagen aandacht aan glas in lood ramen van de kalkzandsteenfabriek de Arnoud uit Hillegom. Ook zijn er

Munten en muziek

Op zaterdag zijn er optredens van het A Capella-koor ‘De Gele Hoed’, Rob van Leeuwen op gitaar en Govert Hartsinck op klarinet, Het Ensemble ‘Het Nonet’ en Nelleke van der Plaat op dwarsfluit en Lydia de Vries op klarinet.

Openingstijden

Museum de Zwarte Tulp, Grachtweg 2A te Lisse is geopend op 14 september vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 15 september vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is ook vanaf het Vierkant te bereiken.

Kwekerij Veelzorg, Stationsweg 129, Hillegom Open van 10.00 tot 17.00 uur: Maartenskerk, Kerkplein 1, Hillegom, uitgebreid dagprogramma. De opening vindt om 10.00 uur plaats in de Bibliotheek door wethouder Gerrit Kleijheeg.

Ervaar de geschiedenis van de bloembol en de Bollenstreek in het museum.

en de armen van Hillegom in heden en verleden. Dit alles wordt omlijst met muziek en kleine exposities. Maar er is nog meer te beleven want wie een uiterst deskundige rondleiding wil, kan dat krijgen. Of wie even rustig wil zitten in de tijdelijke ‘thuisbioscoop’ achterin de kerk is van harte welkom. Op een megascherm is met regelmaat een

presentatie en een film te zien over de kerk, haar schatten en haar activiteiten. Schroom niet, en stap eens over de drempel van de Maartenskerk, het centrale pronkstuk van Hillegom. De deuren gaan op zaterdag 14 september open om 10.00 uur en sluiten pas om 17.00 uur. De entree en de activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom.

Iconen in de Engelbewaarderskerk Lisse

n In de Engelbewaarderskerk is op zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur een tentoonstelling van iconen. In totaal zijn er achtentwintig werken te zien, waaronder een drietal van Marcel de Man.

De Man startte zijn iconenatelier Emmaus in 1997. Deze iconenschilder, kunstschilder en beeldhouwer is tot zijn pensionering werkzaam geweest als schilderijenrestaurator in Museum Het Prinsenhof in Delft. Uitgangspunt voor zijn ico-

nenatelier is het schilderen naar oorspronkelijke Byzantijnse en Russische iconen. Tegelijkertijd maken zijn leerlingen kennis met de achterliggende kunstgeschiedenis. De oorsprong van de Russische icoonschilderkunst blijkt te liggen in de Italiaanse en Vlaamse schilderkunst in de Middeleeuwen. Samen met zijn leerlingen is De Man gaan proberen om de opvallende helderheid en gelaagdheid uit die tijd te bereiken. De resultaten daarvan zijn op 14 september niet alleen te zien maar ook te koop.

Expositie en rondleiding in Grote Kerk Lisse n Op Open Monumentendag exposeert kunstenares Caroline Glas haar expressieve schilderijen in de Grote Kerk. Voor Glas is schilderen een passie waaraan zij haar hart verloren heeft. Naast een bezoek aan expositie worden er ook rondleidingen gegeven in de kerk.

Caroline Glas is al jaren professioneel kunstschilder en bijna dagelijks te vinden in haar atelier achter Het Heerenhuis aan de Heereweg in Lisse. Haar schilderstijl heeft een uitgesproken handschrift en kenmerkt zich door dynamiek en expressie. In haar mixed-media schilderijen gebruikt ze een combi van materialen. Beelden, opgebouwd in lagen, waarbij vorm en compositie hoofdzaak zijn, vormen een evenwichtig geheel in haar werken.

Haar werken zetten de kijker aan het denken door de teksten die er op staan. De boodschap is duidelijk; La vie en Rose, Geniet van het leven, Koester datgene wat je hebt. Inspiratie haalt ze uit kranten, tijdschriften, reizen en hetgeen ze tegenkomt op straat. Door verzamelde beelden te compileren, ontstaan steeds nieuwe ideeën voor nieuwe werken. De Grote Kerk dateert uit 1250 en is in 2003 gerestaureerd. De kerk neemt een maatschappelijke functie in binnen Lisse en er worden regelmatig bijeenkomsten en open dagen georganiseerd. Op zaterdag 14 september is de expositie van 10.00 tot 16.00 uur te bekijken in ‘De Toren’ van de Grote Kerk aan de Heereweg 250. De toegang tot de tentoonstelling is gratis.


 FAMILIEBerichten Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie. Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. LisserNieuws of de Hillegommer. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF). Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

10-9-2009

10-9-2013

Lieve Fia Lieve MaMa

www.inloophuisscarabee.nl Voor wie leeft met kanker Inloophuis Scarabee is er voor mensen met kanker, partners, kinderen, familieleden, vrienden, bekenden of nabestaanden. Scarabee organiseert activiteiten aan de OUDE VEST 17 te Leiden.

Het leven gaat door maar, nooit uit ons hart en nooit uit ons leven. Gerrie en de kinderen Hillegom *11 september 1928

Hillegom †5 september 2013

Dirk Hendrik Gerhardus Langeler

Openingstijden: maandag dinsdag t/m vrijdag zaterdag

gesloten 10.00 tot 17.30 uur 10.00 tot 16.00 uur

Heemstede: Bob Langeler Jeanien Langeler-van der Voet

WaNDELEN Verzamelen bij het theehuis in Het Leidse Hout, voor de Scarabeewandeling. - donderdag 19 september van 11 tot 12 uur YOga Graag aanmelden i.v.m. beperkt aantal plaatsen. tel. 06-52586260 of via info@inloophuisscarabee.nl - dinsdag 10 september van 18.30-19.45 uur - dinsdag 24 september van 18.30-19.45 uur

Na een kort ziekbed is Gerard rustig ingeslapen. Ruurlo: Ans van Zanten-Langeler Wim van Zanten

BINNENLOPEN en ONTMOETEN De koffie of thee staat klaar. Aanmelden is niet nodig. We heten u welkom op: - maandag 9 september van 10-12 uur - maandag 16 september van 10-12 uur - maandag 23 september van 10-12 uur - maandag 30 september van 10-12 uur

Hoofdstraat 26 - Hillegom Tel. 0252-520557 - 06-22795993 Fax 0252-525870

WOrkShOP kUNSTzINNIgE ThEraPIE “NaT in NaT” Graag aanmelden via info@inloophuisscarabee.nl of bel 06-52586260. - dinsdag 10 september van 10-12 uur www.inloophuisscarabee.nl

Neven en nichten De begrafenis heeft in besloten familiekring plaatsgevonden. Het personeel van Den Weeligenberg zijn wij zeer dankbaar voor de liefdevolle verzorging.

HOME & LIVING

PASSION FOR FOOD

KIDS & FUN

Den Weeligenberg Nieuweweg 1, Hillegom Correspondentieadres: C.H. Langeler Prinsenlaan 23, 2104 AD Heemstede

J.W. van Beelen • Klusbedrijf • Verbouw • Renovatie • Hovenier • Tuinaanleg • Onderhoud • Ook voor kleine werkzaamheden

Alle werkzaamheden te zien op nieuwe locatie! Achterweg 14 - 071-3615975 - Noordwijk

• Begraven • Cremeren • Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers

MEN’S WORLD

• Eigen parkeerterrein

BEAUTY & FASHION

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout.

22 | 23 MAART 2014

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832

HANGAAR2 | Valkenburg ZH

Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. www.onderdeboompjes.nl Tevens inkoop van goud en zilver tegen directe contante betaling!

www.leidato.nl

Tuincentrum • Hoveniersbedrijf

• Dag en nacht bereikbaar

Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Tel: 0252-211843

Uw adviseur Henri van Hardeveld

NAJAARS OPENING2013

M

M € 10,-

€ 20,-

M € 15,-

€ 25,-

Modecheque t.w.v.

Bij besteding vanaf € 100,00

Bij besteding vanaf € 200,00

Inwisselbaar 11 t/m 18 september 2013 maximaal 1 cheque per klant

M

Modecheque t.w.v.

Bij besteding vanaf € 150,00

Modecheque t.w.v.

Inwisselbaar 11 t/m 18 september 2013 maximaal 1 cheque per klant

Modecheque t.w.v.

Bij besteding vanaf € 250,00

Inwisselbaar 11 t/m 18 september 2013 maximaal 1 cheque per klant

Inwisselbaar 11 t/m 18 september 2013 maximaal 1 cheque per klant

Let op! Onze nieuwe Expresso collectie is binnen!

GERRY WEBER

GERRY WEBER

QUI

MAC JEANS

FRANK WALDER

AQUA

ANNA MONTANA

RABE

SAKI

SARTO

EDITIONS

CONCEPT

GEHRKE

TAIFUN

TONI

LEBEK

Berkhoutlaan 3 • Lisse • Telefoon 0252 - 426055


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 10 september 2013

7

‘Weggooien kan later altijd nog’ n Repair Café in ‘t Pluspunt geopend Hillegom n Nooit meer zo maar iets weggooien, zonder te kijken of het nog gemaakt kan worden. Voor dit soort klusjes is er het Repair Café, waarvan de Hillegomse ‘winkel’ zaterdag werd geopend. Door Kees van Zuijlen

Kleurrijk schooljaar voor De Fontein Hillegom n Vorige week maandag zijn alle scholen weer gestart en voor de kinderen van basisschool De Fontein werd het een vrolijke en kleurrijke boel.

Na de vakantiegesprekjes in de groep verzamelden alle groepen zich om 10.00 uur op het voorplein. Het Fontein schoollied werd na een korte inleiding van directeur Luuk Veneboer uit volle borst meegezongen. “We gaan er weer een fijn

jaar van maken, veel leren en veel leuke dingen doen” beloofde de directeur. “Daar kan je zelf ook aan meedoen, je kan meehelpen om het schooljaar kleur te geven en dat kunnen jullie nu al laten zien!” Hierop werden de stoepkrijtjes uitgedeeld en konden alle kinderen zich creatief uitleven op hun eigen plein. In de pauze volgde nog een ijsje van de Ouderraad en na de pauze was het kleurrijke jaar op De Fontein zichtbaar begonnen.

Tijdens de opening door wethouder Gerrit Kleijheeg refereerde hij in zijn openingsspeech naar zijn eigen jeugd. Een periode waarin zelf repareren van zaken vader of moeder of zelf een normale gang van zaken was. Hedendaags is weggooien meer regel dan uitzondering. Maar tijden veranderen. Lotty Klaassen gelooft dat alles een nieuwe of tweede kans verdient en onderschrijft het belang van dit initiatief. Gesteund door de gemeente en de overkoepelende organisatie opent zij samen met zeven vrijwilligers elke eerste zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur deuren van het herstelcafé en hoopt op veel belangstelling. “Het moet nog groeien, maar we geloven erin. Van kleding tot computerproblemen tot aan reparaties van meubels,samen met de eigenaar proberen we de zaak te repareren”. Dat maakt het gezellig én nuttig, aldus Lotty. “Speciaal vanwege

Leonie Smits is meubelmaker en één van de vrijwilligers in het Repair Café. (foto: pr.)

het directe contact met de andere partij geloven we in de haalbaarheid van dit project. Samen repareren is het credo. Dat werkt laagdrempelig en daarnaast is het een vraagbaak voor de meest uiteenlopende zaken waar jong en oud gebruik van kunnen maken. Dat

Bloed Zweet en Tranen in Taveerne Grote Muziek Quiz

Lisse n Bloed, Zweet en Tranen is voor de liefhebber die lekker kan zingen, een ware belevenis. Meedoen door als een echte artiest op te treden op het podium of als publiek mee te zingen in de zaal, het kan allebei op vrijdagavond 20 september in Taveerne aan de Wagendwarsstraat 31.

Mensen die van zichzelf altijd geweten hebben dat ze kunnen zingen of beschikken over talent of die voor publiek de mooiste Nederlandstalige nummers ten gehore willen brengen en die 18 jaar of ouder zijn,

kunnen zich inschrijven. Meedoen is al een feest en winnen is de beloning van de avond. Deze gezellige avond begint om 20.30 uur en heeft natuurlijk publiek nodig om het compleet te maken.

Voor wie wil meedoen, mail je inschrijving, voorzien van jouw twee nummers, naar bloedzweetentranenlisse@live.nl . Zorg dat je een orkestband meebrengt van je gekozen nummers. Ook voor meer informatie kan je mailen naar dit adres.

Lisse n Voor iedereen die van mu-

ziek en/of een quiz-avond houdt, is dit een niet te missen nieuw evenement. Op maandagavond 23 september om 20.00 uur in De Gewoonste Zaak wordt onder leiding van een professionele quizmaster en show-host de quiz gespeeld in verschillende rondes. Teams van vijf deelnemers strijden tegen elkaar om hun kennis van muziek te testen door clips, beeld en geluid, stukken muziek, die live worden gebracht. Het wordt een

avondje genieten voor deelnemers en publiek. Voor deelname aan de quiz moet u vooraf inschrijven op donderdagavond 5 september, van 20.00 tot 21.15 uur, in ’t Poelhuys, Vivaldistraat 4. Vanaf 6 september is het mogelijk om digitaal in te schrijven via www.feestweeklisse. nl .

Tip de redactie Ons tippen kan via redactie@lissernieuws.nl of telefoon 0714022901.

maakt dit initiatief uniek en zeer sociaal en verdient een kans. Tenslotte wordt het leven met de dag duurder en is dit wellicht dé kans om kostenbesparend te werken.” Het eerst volgende Repair Café is op op zaterdag 5 oktober in ‘t Pluspunt.

Expositie Oud Hillegom In de maand september worden kunstwerken, verzameld uit het archief van de Stichting Vrienden van Oud Hillegom, tentoongesteld in bibliotheek. Bert Kunne (1935) houdt in de Lokale Maand aan de hand van de tentoonstelling een drietal identieke lezingen, in de Bibliotheek van Hillegom aan de Sportlaan 1. De lezingen zijn gratis te bezoeken Voor meer informatie: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

COLUMN

Besparen met AWBZ-BV In de maanden mei, juni en juli 2013 hebben notaris Rob Timmers en kandidaat-notaris Noëlla van Dijk 8 lezingen over de AWBZ gegeven. Deze lezingen zijn door vele mensen bezocht. Ons kantoor werd overspoeld met vragen over de AWBZ-heffing (bejaardentax). Velen zijn overgegaan tot schenkingen op papier en hebben hun testament aangepast dan wel een BV opgericht. Tijdens de lezingen werd in duidelijke taal en aan de hand van een aantal tot de verbeelding sprekende voorbeelden een toelichting op dit onderwerp gegeven. Uiteraard ontbraken praktische tips niet.

in box 3. Tegenwoordig ben je meer dan tachtig procent van de rente die je ontvangt kwijt aan het betalen van belasting over je spaargeld. De Belastingdienst gaat uit van een verondersteld rendement over je spaargeld van 4%. Over dit rendement moet je dan 30% belasting betalen. Maar waar ontvang je tegenwoordig nog 4% rente? Met 1,5% rente zit je al in de top. De BV valt in box 2. Hierover hoef je maar 20% belasting te betalen en Door Rob Timmers, notaris in Lisse dan alleen over de daadwerkelijk ontOp de bijeenkomsten is gesproken maar je huidige spaarrekening kost vangen rente. In box 3 houd je van de over oplossingen om ervoor te zor- je onnodig veel belastinggeld. rente over een bedrag van € 100.000,gen dat het bedrag waarover de eimaar € 300,- over, terwijl je als je je gen bijdrage voor de AWBZ wordt Belastingheffing geld in de BV in box 2 laat zitten over berekend, verlaagd wordt. Vooral de De AWBZ-BV heeft niets met een hetzelfde bedrag € 1.200,- overhoudt. mogelijkheid om spaargeld in een BV stamrecht-BV te maken. De plannen te stoppen, spreekt veel mensen aan. van het kabinet hebben geen gevol- Hypotheek Het idee van een BV klinkt voor som- gen voor de AWBZ-BV. Het is je eigen Je kunt het spaargeld dat in de BV mige mensen misschien wat vreemd BV, dus ondernemingsrisico loop je wordt gestort ook gebruiken om de en de berichten over de stamrecht-BV niet. De besparing met de AWBZ-BV hypotheek bij de bank te vervangen zorgen voor verwarring. Je wilt voor- zit in het verschil in belastingheffing door een hypotheek bij je eigen BV. zichtig met je spaargeld omgaan, in de boxen 2 en 3. Je spaargeld valt Je betaalt de rente nu niet aan de

bank, maar aan je eigen BV. Bij eenzelfde hypotheekbedrag krijg je dezelfde hypotheekrenteaftrek. Zo bespaar je met het oprichten van een BV dus veel geld. Bovendien wordt het vermogen in box 2, waar de BV in valt, niet meegerekend voor het eigen vermogen waarop de hoogte van de bejaardentax wordt gebaseerd. Heeft u de lezingen niet bij kunnen wonen maar bent u wel geïnteresseerd in dit onderwerp neem dan contact met ons op via aanmelden@notaristimmers.nl. Bij voldoende belangstelling organiseren wij weer lezingen over de AWBZ. Uiteraard bent u ook voor een persoonlijk gesprek over de AWBZ van harte welkom bij ons op kantoor.

Deze rubriek wordt verzorgd door mr. Rob Timmers, notaris in Lisse. Tel: 0252 414008. Reacties: notaris@notaristimmers.nl. Voor meer informatie: www.notaristimmers.nl of facebook\notariskantoorTimmers.


We-Fit | Meer en Duin 4 | 2163 HA Lisse | 0252 421176 | www.we-fit.nl


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Boekpresentatie bij Spartaan Lisse n Op zaterdag 14 september zal ‘Mette loves New York’, het derde deel uit de kinderboekenserie ‘Mette meets the world’, worden gepresenteerd bij Atletiekvereniging De Spartaan.

De locatie van de lancering past binnen de actie ‘De Bollenstreek in beweging’ die de atletiekvereniging vorige week is gestart en het onderwerp van het boek. In vijf runs naar leeftijd van de Spartaanse marathon zal er gestreden worden om gratis exemplaren van het kinderboek. Ook zullen de winnaars mee mogen helpen om het boek daadwerkelijk te lanceren. Ook in het derde deel gaan de twee hoofdpersonen op reis met hun vliegende ouders. De moeder van de geadopteerde Mette is stewardess en de vader van de gehandicapte Jort is captain. De kinderen mogen soms mee op dienstreis. Deze keer belanden ze in New York tijdens het weekend van de marathon van New York. Net als in de voorgaande delen barst het in het boek van de spannende momenten en avonturen, komen ze op het nieuws en worden ze uiteindelijk zelfs als helden behandeld. De grootste vraag is echter of ze op tijd zullen zijn om de finfsh van de marathon te kunnen meemaken. Om dat te weten te komen moet je wachten tot de laatste bladzijde. De activiteiten rond de presentatie starten om 14.00. Jong en oud wordt uitgedaagd om mee te lopen met de runs, dus neem vooral sportschoenen mee.

Bingo ANBO vervalt hillegom De bingo, die iedere

derde dinsdag van de maand werd georganiseerd door de ANBO afdeling Hillegom gaat voorlopig niet meer door in verband met te weinig belangstelling. De eerstvolgende bingo was gepland op dinsdag 17 september in het KWJ gebouw aan de Weeresteinstraat, maar kan niet doorgaan vanwege te weinig vrijwilligers. Indien nieuwe vrijwilligers zich aanmelden zal bekeken worden of de activiteit in januari 2014 weer kan worden opgepakt. De bingo was jarenlang een activiteit, waar veel mensen maandelijks naar uit keken. De ANBO betreurt het dan ook dat het zo is gelopen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Lenie Teeuwen via 0252 515061.

Pomp 2 viert kermis

dinsdag 10 september 2013

9

The Gate kreeg een face-lift Lisse n Op zondag 8 september was het zover. The Gate was gerenoveerd en het enige wat nog ontbrak was een officiële opening. Wijkagent Hendrik van Rijn gaf het startschot. Gewapend met een schaar nam hij het lint onder handen zodat iedereen naar binnen kon. In zijn speech vooraf zei Van Rijn, wijzend naar projectleider Desiree Stolker, haar echtgenoot René en de aanwezige vrijwilligers: “Jullie zijn het zout der aarde want dankzij jullie inzet krijgen jonge mensen een kans om een volwaardig bestaan op te bouwen”. Dat is inderdaad de kern van het bestaan van het jongeren inloopcentrum, dat alweer vijf jaar geleden begon in een ruimte die de Evangelische Gemeente van Lisse ter beschikking stelde. De aanleiding was het initiatief van een ex-verslaafde die ooit op straat had geleefd. Hij zocht naar een mogelijkheid om jongeren te kunnen waarschuwen voor drank, drugs en criminaliteit. De loop zat er al snel in, in The Gate en dat trok de aandacht van Teen Challenge Nederland, een organisatie die jonge mensen wil helpen om met zichzelf in balans te komen. Goed gesprek

Inmiddels weten zo’n 150 jongeren van 14 tot 19 jaar oud regelmatig de weg naar The Gate te vinden voor elkaars gezelschap, een spelletje pool of tafelvoetbal, maar ook voor huiswerkbegeleiding, workshops, een serieus gesprek wanneer dat nodig is of gewoon iets te drinken

Wijkagent Hendrik van Rijn verrichtte de officiele opening. (tekst en foto: Ilse Hesp) met een lekkere tosti erbij. Teen Challenge heeft inmiddels vijf locaties geopend op basis van het Lisser

‘Ik heb mijn droom waargemaakt’ Lisse

n Onder grote belangstelling van vrienden en familie, mochten Janneke, Lieke, Puck en Teun Wullems zaterdagmiddag 7 september de droom van hun vader officieel openen. Zij knipten gezamenlijk het lint door dat was gespannen om de vele belangstellenden nog even te scheiden van de nieuwe cursusruimte van Tast Meubelmaken in Noordwijkerhout.

Lissenaar Huub Wullems werkte hier samen met vrienden aan zijn nieuwe werkplaats. De nieuwe eigenaar bedankte in zijn speech iedereen die het hem mogelijk maakte zijn droom te verwezenlijken. ´Ik ben blij dat ik zoveel mensen om me heen had om me te helpen. Met Tast Meubelmaken wil ik mensen leren op een zinvolle manier meubels te maken. Tast staat als afkorting voor tafels en stoelen en meubelmaken voor diverse cursussen zoals voor beginners, gevorderden

en vergevorderden en eigen creaties.’ In het dagelijks leven is Huub Wullems docent meubelmaker aan het MBO. Hij weet alles van houtsoorten en hout bewerken. Daarvoor zet hij nu zijn nieuwe locatie in; een prettige cursus- en werkruimte, makkelijk bereikbaar en voldoende gratis parkeerruimte. Alle gereedschap is er. Het enige dat ze zelf hoeven aan te schaffen is een duimstok of rolmaat en een vulpotlood. De cursussen van Tast Meubelmaken starten half september en worden gehouden op maandag-, dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmorgen. ‘Op de avonden van 18.30 tot 21.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur’, legt Huub uit. ‘De beginners- en vervolgcursus duren tien weken, de cursus vergevorderden 14 weken. Alle cursisten krijgen een gereedschapsset ter beschikking. Meer informatie is te vinden op www.tastmeubelmaken.nl.

Hillegom n Tijdens het kermis-

concept, en dankzij sponsors kunnen voorzien van dezelfde eigentijdse inrichting met lounchehoek

en tv, veel zitruimte, een aparte hoek voor besprekingen en huiswerk en een luxe koffiebar.

Curiosa in Kapelstraat Lisse n Aan beide kanten van de Kapelstraat staan de kraampjes opgsteld. Stripboeken, porselein, maar ook kleding en knutselspullen zijn te vinden op de Curiosamarkt, die voor de derde keer dit jaar in de Kapelstraat werd gehouden.

Sinds vorig jaar heeft de markt, mogelijk gemaakt door Koopcentrum Lisse, een plek in de Kapelstraat. Voorheen stond de markt jarenlang op het Vierkant.

werd ook regelmatig gebladerd in de mappen vol met exotische muntstukken. De heren van de club zien heel wat bijzonders voorbij komen, want ook voor taxatie zijn ze beschikbaar. “Vanmorgen was er jongeman die had een 3 guldenmunt meegenomen. ‘Die is zo’n 2000 euro waard’, konden we hem vertellen, ‘als het geen valse was geweest’”, lachen de mannen smakelijk. “Het is hier soms net ‘Tussen Kunst en Kitsch’.’’

Het publiek wist zaterdag de weg aardig te vinden naar de gezellige markt. Werden de kraamhouders tijdens de eerdere twee edities nog geplaagd door regen, de derde editie had beter weer. Of, zoals één van de kraamhoudster het verwoordde: “Het is ideaal weer om lekker op de markt te struinen”. Taxatie

Ook voor de verzamelaars was het goed kijken en kopen. Genootschap Oud Lisse stond met een kraam vol informatie en bij de muntclub

Gezelligheid op de markt.

Hans Stolp geeft lezing Asmara in Flora

weekend zijn er bij Café Pomp 2 diverse sfeerverhogende activiteiten. Zo komen op vrijdag 13 september Dj Roberto & Tim, geen onbekenden in deze zaak, want deze jonge dj’s zijn hier normaal op iedere eerste zaterdag te gast. Op zaterdag 14 september treedt in het café op de zanger Armand Fuchs op. Zondag 15 september treedt de band op die iedere derde zaterdag vast in Pomp 2 staat, namelijk Countdown. De avonden zijn gratis toegankelijk.

Hillegom n Op donderdag 12 september organiseert Spiritueel Informatief Centrum ‘Asmara’ voor de eerste keer een bijeenkomst in de grote zaal van Flora.

Lieke, Teun, Janneke en Puck openen de nieuwe cursusruimte.

Asmara betekent ‘Eeuwige liefde’. Op deze eerste avond zal Hans Stolp een lezing geven “Een reis door de geestelijke wereld”. Komende

maanden zullen er meerdere lezingen, workshops en themaavonden van Asmara in Flora plaatsvinden. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. De entree voor deze avond bedraagt 9,50 euro per persoon. Meer informatie op de website www.asmaracentrum.nl.


FC Lisse Businessclubpagina

Mode tegen opmerkelijke prijzen!

‘FC Lisse is voor mij thuiskomen’ LISSE ▪ Aan het woord is oud-speler en vrijwilliger bij de club Dennis Iliohan. Als speler beleefde hij één van de betere periodes die de club heeft gekend , een periode waar menig fan nog steeds met veel plezier aan terug denkt. Via BVO HFC Haarlem en Xhantos kwam hij, na goed scoutwerk van Dhr. Broekhuizen sr., bij de club. Toenmalige trainer was Mark Wotte, die een kwalitatief sterke groep tot één geheel kneedde. Wotte kwam via Den Haag naar Lisse en mocht onder andere werken met spelers als Barry Obdam (na Lisse vertrokken naar AZ) , Mark Ens en Dennis Iliohan, die hedendaags zijn kennis en ervaring als spitsentrainer deelt met de huidige ‘ruwe diamanten’ die de selectie telt. “Het is een genot om wekelijks met deze ‘jonge honden’ te mogen en kunnen werken”, vertelt hij enthousiast. Als assistent van hoofdtrainer Misha Salden is hij elke maandag in de weer om de spelers van de A- selectie de kneepjes van het vak te

Hoofdstraat 34B Ι Hillegom 0252-349950 Ι www.pozthuiz.nl

leren. Dennis heeft het naar zijn zin bij de club. “Lisse is een sociale club en kent veel sociale mensen binnen de organisatie met daarnaast een apart slag voetballers. De groep op zich is leuk, sociaal en men werkt hard om er één geheel van te maken. Daar ligt de kracht en zal uiteindelijk bepalen waar we eindigen”, stelt hij enthousiast. “Het acceptatievermogen is ook groot, getuige het feit dat er, na correcties tijdens de training, niet wordt gediscussieerd.” Een sterk punt, aldus Dennis, “want bepalend voor je ontwikkeling is wat je doet met de aangereikte opmerkingen oftewel de sturing die je krijgt. Dát bepaalt uiteindelijk je plafond. ‘Ouderen’, zeg maar de meer ervaren spelers binnen de groep, geven altijd sturing. Doe je daar wat mee dan kun je doorontwikkelen en Lisse is zo’n club waar dat mogelijk is. Vanzelfsprekend is dat een proces van geven en nemen en van pieken en dalen. Daar kun je , als je er op de juiste wijze mee omgaat , beter van worden.” Aan dat punt werkt de assistent wekelijks. “Spitsentraining is heel specifiek; kijken, luisteren en mentale weerbaarheid zijn grote, zo niet allesbepalende factoren in het proces naar volwassenheid om het maximaal haal-

Online je premie berekenen & vergelijken

Gun jezelf de beste premie!

Automobiel

Motorfiets

Bestelwagen

Classic Car

auto_ad_127x197_fcl.indd 1

06-07-12 15:12

Hoofdstraat 26 - Hillegom Tel. 0252-520557 - 06-22795993 Fax 0252-525870

hotel restaurant eventcentre casino

3 Gangen Maandmenu

€ 25,00 Heereweg 10 - 2161 AG Lisse T 0252 433 030

Wij gaan voor kwaliteit en Service. U ook!!!

Tel. 0252- 531 531 www.lambooparket.nl

Kanaalstraat 35 b 2161 JB Lisse T: 0252 41 89 42 E: info@meranomannenmode.nl

Hyacintenstraat 12 2161 XP Lisse 06 23 79 28 41 Info@bouwbedrijfvanes.nl

www.meranomannenmode.nl

Wedstrijden Uitslagen 7 september: Scheveningen - vv Katwijk Excelsior - Capelle Ter Leede - GVVV Noordwijk - Koz. Boys Barendrecht - FC Lisse Rijnsb. Boys - IJsselm.vogels Spakenburg - ONS HHC Hardenberg - Excelsior

“H”eerlijk uit eten, voor vriendelijke prijzen!

1-0 0-0 2-6 0-3 2-0 3-4 0-2 4-1

Iets te vieren? Voor meer informatie: Kijk op www.kolkje.nl

Restaurant ’t Kolkje

Rietkraag 2 - 2144 KC Beinsdorp - Tel. 0252 – 51 67 29

Wedstrijden 14 september: IJsselmeervogels - Barendrecht FC Lisse - Noordwijk Koz. Boys - HHC Hardenberg Excelsior - Ter Leede GVVV - Excelsior Capelle - Scheveningen vv Katwijk - Spakenburg ONS - Rijnsburgse Boys

bare eruit te halen. Daarbij is communicatie zeer belangrijk, onderbouwing en verbale uitleg over het waarom. Dat mijn aanpak veel spelers aanspreekt is een pré in deze. De club voelt dan ook aan als een ‘warme deken’. Als vrijwilliger begon ik vorig seizoen in een pilot van twee maanden,welke na vele positieve reacties van zowel spelers als de technische staf uitgroeide naar een vaste avond op de maandag. Mijn training is gebaseerd om vanuit elke positie op het veld de hoeken van het doel te zoeken.” Hoe dat werkt, legt hij op papier uit, om het vervolgens op het veld uit te voeren. Dat is te leren. “De hoeken uit zoeken is een kwestie van kijken en veel gevoel in het schot leggen, zeg maar geplaatst met de binnenkant voet. Het effect wat je de bal meegeeft is dan bepalend.” Door voetbalonderricht van de ‘maes-

tro’ zelf en deze overdragen aan de spelers van nu wordt de opgedane ervaring vanuit zijn betaald voetbalperiode een centraal punt

in de training en heeft tot doel dat de spelers het oppakken en uitdragen op het veld. “Als dat lukt , ben ik tevreden”, sluit Dennis af.

Voltstraat 3 2181 HA Hillegom

Kom dan eens kijken naar onze sfeervolle party rooms!

Hillegom

SPONSOR VAN DE WEEK Flexteam Security:

Veiligheid en service inéén Opgericht in 1999 als onderdeel van een grotere organisatie werd in 2004 de stap naar volledige zelfstandigheid gemaakt. Een ontwikkeling die zich positief vertaalde in een veelzijdigheid van (beveiliging) onderdelen zoals mobiele - en winkel surveillance, alarmopvolging, evenementenen objectbewaking, receptiediensten en een eigen hondenbrigade. Kortom, een groot assortiment beveiligingsonderdelen, geschikt voor zakelijk en privé doeleinden, én indien gewenst binnen korte tijd operatief. Het door het Ministerie van Justitie erkende bedrijf is voornamelijk actief in de Duin- en Bollenstreek en Haarlemmermeer. Maar ook daarbuiten werkt het bedrijf nauw samen met collega bedrijven. Samen met zijn gekwalificeerde personeel staat oprichter/ eigenaar Jeroen v.d. Kooi garant voor veiligheid in de meeste brede zin van het woord, werkt probleemoplossend en denkt mee om passende vei-

ligheid tot een goed einde te brengen. Kortom, een bedrijf wat verder denkt en graag met de klant meedenkt. Sinds 2007 is het bedrijf verbonden als sponsor met de FC Lisse en voelt zich daar thuis. Jeroen: “Net als bij het voetbal gaat alles om samenwerking met als doel het beste eruit te halen”. Een uitspraak die zich in de praktijk in klinkende munt vertaalde. In het seizoen 2007-2008 werd de hoofdmacht algeheel landskampioen bij de amateurs . Een doorslaand succes , zowel op het veld als voor het bedrijf zelf. ‘Door de opgedane contacten kregen we daarna

veel opdrachten, dus waren wij als bedrijf eveneens succesvol’. Het tekent de saamhorigheid tussen de partijen in de meest brede zin van het woord. Met andere woorden: ‘Samenwerking kan leiden tot succes’. Flexteam (collectieve)beveiliging BV Voltstraat 3 2181 HA Hillegom Postbus 96 , 2180 HB Hillegom Telefoon 0252 – 528277 Fax. 0252 – 528668. E-mail: info@flexteam.nl


La France presenteert nieuw culinair evenement

ZONDag 22 sEPTEMbER; 14.00-21.00 UUR RHijNgEEsTERsTRaaTwEg 43, OEgsTgEEsT

The TasTe of oegsTgeesT

oegstgeest is een culinair evenement rijker. La France opent op zondag 22 september haar deuren voor de eerste editie van The Taste of oegstgeest. een middag proeven in de breedste zin van het woord. een sfeervolle muzikale invulling ontbreekt niet.

Deelnemers “The Taste of Oegstgeest”: • Imkerij De Drie Bijen

De toegang van deze eerste editie van The Taste of Oegstgeest is gratis, terwijl u ook niet hoeft te betalen voor het parkeren van uw auto. Toch is het raadzaam uw portemonnee mee te nemen, want alles wat geproefd kan worden, is ook te koop. Overigens is La France prima bereikbaar met de

• Moeders Maaltje / Vliegende Schotels • Van Ruiten Boeren-Leidsekaas • Karel’s Biofriet

• Tapasrestaurant & Cocktailbar Fandango / Brasserie Streeder • Vishandel De Klok

• borgman & Borgman

• Simon Lévelt koffie en thee

• Frantoio Venturino Olijfolie en Fabrique Culinaire • Echte Bakker Hugo de Groot • Cacao van jou

• IJssalon Tutti Frutti

• Het Beleg van Oegstgeest

• Beukenhof restaurant en hotel • Restaurant De Jonker

• Verhagen Groen / Tuincentrum de Mooij (barbecues) • P62 Pizza Pasta Catering • Restaurant Wine & Dine

• Gastrovino Langeveld (wijnen) • Fromagerie du Patron

• Restaurant Koetjes & Kalfjes

• Wijnbar / Restaurant Van Bourgogne • Daniela’s Bites and Cakes

• Dames van de Kook / Huisnummer 73 • Kook-planet

• Van Dongen Uw Poelier • Van der Zalm Traiteur

• Hoeksche Chips en Wodka

• Victor Russo’s Osteria en Passione Italia • De Mosselbar • Tupperware

• Bierproeverij op eigenwijze • Algoplus Zeewier • Huize van Wely

• Souvenirs de France

• Aspire Drinks Nederland • Delimundo

Tijdens The Taste of Oegstgeest vormt La France het decor van een boerenstreekmarkt deluxe. Ruim 40 ondernemers komen van 14.00 tot 21.00 uur hun culinaire waar aanprijzen. U kunt kennismaken met een zeer divers aanbod. Er zijn koks aanwezig van verschillende regionale restaurants en daarnaast treft u stands aan met specialisten

op het gebied van onder meer bier, kaas, koffie, verse worsten, wijn en vis. Maak ook kennis met bijzondere producten als biofriet en delicatessen van zeewier. Proeven is het devies. Proeven van alle heerlijkheden en proeven van de gezellige sfeer in La France. Er is een route voor u uitgestippeld waarbij u langs alle stands wordt geleid. Het voorplein, met onder meer een ruime buitenbar, vormt zowel het begin- als het eindpunt van uw culinaire ontdekkingsreis. Daarna kunt u op uw gemak door zeven zalen en de binnentuin struinen. U zult daarbij ook getuige zijn van diverse demonstraties, bijvoorbeeld van buitenhaarden, barbecues en de producten van het overbekende Tupperware. Ook

• Hello Fresh • AAD&WIJN

• Baron’s Barbeque Business • Spaanse Schuur

• Schrier BV tuinbranders en buitenhaarden

THE TasTE OF OEgsTgEEsT ZONDag 22 sEPTEMbER; 14.00-21.00 UUR RHijNgEEsTERsTRaaTwEg 43, OEgsTgEEsT Toegang en parkeren graTis

fiets, vanuit Leiden is het ongeveer tien minuten fietsen naar de Rhijngeesterstraatweg. Neem gerust uw kinderen mee, voor hen zijn er diverse speelmogelijkheden aanwezig.


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 10 september 2013

13

Facebookpagina wordt Hillegommer-avond hillegom n Theo van Haastrecht is de grote animator achter de Facebookpagina “Je bent Hillegommer als je...” , die op het moment zo ‘n 1500 volgens heeft. Op deze pagina kunnen Hillegommers en oud Hillegommers herinneringen ophalen met foto’s, verhalen en reacties. De leden hebben er de afgelopen maanden honderden berichten opgezet en daarop zijn tal van reacties geplaatst. Op zaterdag 21 september is er voor alle Hillegommers een speciale avond in Flora Hillegom. Door Annemiek Cornelissen

Gezelligheid en sportiviteit bij jeu de boule toernooi.

Jeu de Boules toernooi Prins Hendrikstraat Hillegom

Het appartementencomplex aan de Prins Hendrikstraat heeft bewonerscommissie Goed Wonen, die zich inzet voor de bewoners van het gebouw, maar ook andere bewoners in de wijk. Zo organiseerde deze bewonerscommissie op zaterdag 7 september op het grasveldje achter het complex aan de Emmastraat een jeu de boules toernooi. Er waren 32 deelnemers en ook het publiek was ruimschoots vertegenwoordigd. n

Tekst en foto: Annemiek Cornelissen

Grote animator achter het toernooi was de voorzitter van de Bewonerscommissie Dick Kortekaas, die het plan opvatte om op het betreffende grasveldje jeu de boules te gaan spelen. “We spelen vaak ’s avonds al jeu de boules, even na het eten.

Op een gegeven moment hebben we dat bij de gemeente aangekaart en gevraagd of we daar een jeu de boulesbaan aan mochten leggen. Daar hebben we niks van gehoord. We zijn daarna maar gewoon op het gras gaan spelen.” Volgens Kortekaas wonen in het appartementencomplex hoofdzakelijk 55-plussers en velen van hen kunnen het goed met elkaar vinden. De bewonerscommissie van het complex is van woningbouwvereniging Stek, die meteen achter de plannen stond. “We hebben het toernooi georganiseerd in samenwerking met de Vereniging van eigenaren, en met bewoners van de appartementen, die niet bij de Stek worden gehuurd.” Het sfeertje was opperbest en volgens Kortekaas na afloop is er precies bereikt wat het plan was: de saamhorigheid binnen de wijk te vergroten.

“Nu we bijna de 1500 leden hebben behaald, wordt het tijd om een avond te organiseren waarin we elkaar in levende lijve kunnen ontmoeten en in een gezellige setting herinneringen kunnen ophalen”, aldus Van Haastrecht. Hij heeft een bezoek gebracht aan Ben en Nick de Mon van Flora Hillegom en is met hen om de tafel gaan zitten om deze plannen te bespreken. Een en ander heeft geresulteerd in een Hillegommer-avond, die op zater-

dag 21 september zal plaatsvinden. Volgens Van Haastrecht waren Ben en Nick de Mon meteen enthousiast over zijn plannen en daar is hij erg blij mee. Flora is volgens van Haastrecht de plek bij uitstek om dit te doen. “Flora is de huiskamer van Hillegom, waar we gezellig met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Dit alles met een gezellig muziekje op de achtergrond. Voor jong en oud wordt het een gezellige samenkomst”, aldus de initiatiefnemer.

Foto’s en asbakjes

Indien men bijvoorbeeld oude ansichten en/of foto’s, verhalen over je buurt, (Molenbuurt, Amerikabuurt, de Kaap of van andere delen van Hillegom), verhalen over je familie en andere families, foto’s van Hillegommers, asbakjes van Treslong, zelfgemaakte Oude Pompen of andere interessante zaken heeft, kan men deze meenemen. Het weekend van de 21 september valt ook samen met het Cultuurweekend. In Flora is een tentoonstelling van de Hillegomse fotowedstrijd ‘Gluren bij de Buren’. Meer hierover is te vinden op www. uitinhillegom.nl. De Hillegommer avond zal voor velen een reünie zijn. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom. De toegang voor is gratis.

Albumpresentatie ‘Het beste van Dirk Meeldijk’ Hillegom

n Berk Music organiseert op donderdag 3 oktober de albumpresentatie van de Hillegomse zanger Dirk Meeldijk n Flora Hillegom. Berk Music heeft speciaal gekozen voor een release in zijn eigen dorp om de Hillegomse fans de kans te geven als eerste een album van de zanger te bemachtigen.

(tekst en foto: Annemiek Cornelissen)

De presentatie is vanaf 20.00 uur plaats in de grote zaal van Hotel Flora. Kaarten voor de cd presentatie zijn te verkrijgen aan de zaal voor 15 euro per persoon en daar zit dan gelijk het album bij dat de zanger gaat signeren.

‘Het Beste van Dirk Meeldijk’ is een totaaloverzicht van de nummers die de zanger in de loop der jaren heeft gemaakt. Het album laat alle facetten zien van deze populaire volkszanger: van meezingers als ‘Ik hou Van het leven’, ‘Vier zomers lang’ en ‘Ik hou van jou’ tot ballades als ‘Adieu Adieu’ en ‘Jouw accordeon’. Het resultaat is een verzameling van de grootste Dirk Meeldijk hits, aangevuld met zeven nummers. Zo staan op het album nieuwe nummers als ‘Trek aan de bel’, ‘Alle mensen zijn gelijk’ en ‘Mijn meissie’, speciaal voor zijn kleindochter Chavelli. Dirk zal tijdens de cd presentatie zingen, en daarnaast zijn er ook optredens van Jan van Est, Mario Veltman en Mulder en Mulder.

Aan het einde van het zomerseizoen mogen ook honden een keer het zwembad in. (foto: Annemiek Cornelissen)

Doggyplons in De Vosse weer een groot succes Hillegom n Het is steevast de enige dag in het seizoen waarop honden met hun baasjes mogen komen zwemmen in De Vosse: Doggyplons. Op zondag 8 september stonden de deuren van het zwembad weer open voor de twee- en viervoeters, die samen mochten komen badderen. Door Annemiek Cornelissen

Ook dit keer was het weer een groot succes en waren er ongeveer 200 honden en hun baasjes present om mee te doen. Ze waren er in alle soorten en maten en door hun vrolijke geblaf werd wel duidelijk dat zij zich uitstekend amuseerden.

Dirk Meeldijk presenteert zijn derde album.

Een week eerder heeft zwembad De Vosse zijn deuren alweer gesloten voor het publiek. Er kan worden teruggekeken op een succesvol seizoen, mede dankzij het prachtige weer, vooral in de grote vakantie. Het hondenzwemmen vindt altijd traditiegetrouw een week later plaats. Volgens manager Vincent Venlo is het een evenement dat niet meer is weg te denken. “Mensen uit Hillegom komen met hun hond zwemmen, maar ook hondenbezit-

ters, die kilometers rijden, speciaal om dit mee te kunnen maken. Weken van te voren krijgen we al telefoontjes uit het hele land met vragen, wanneer het hondenzwemmen staat gepland.” Demonstraties

Voorheen waren er ook demonstraties, maar deze worden niet meer gehouden, omdat er volgens Venloo geen belangstelling voor was. “De mensen komen gewoon hierheen om met hun hond te gaan zwemmen. Verder eigenlijk niets. Dan is het jammer dat die mensen voor een handjevol publiek staat te demonstreren. Daarom hebben we besloten dat niet meer te doen”. Doggy Bag

De hilariteit tijdens het hondenzwemmen was ook dit jaar weer

groot. Honden die niet in het water durfden te gaan en door hun baasjes een handje werden geholpen. Baasjes, die er al in sprongen en vanaf het water allerlei truckjes wilden toepassen om hun viervoeter in het water te lokken, maar die zich alleen afvroegen wat hun baasje allemaal aan het doen was. Maar andersom werd er ook geholpen: sommige baasjes werden door hun hond het water in geduwd. Opvallend was wel dat er hoegenaamd niet werd gevochten. De sfeer was prima. De honden waren enthousiast en blaften er vrolijk op los. Voor hen was dit hondenzwemmen duidelijk een uitje. Jong en oud waren op de been voor dit evenement. Ondanks dat het bewolkt was, was de temperatuur goed en werd er heel wat afgezwommen. De kleine hondjes leken wel een beetje op verzopen katjes en werden in een mega handdoek afgedroogd door hun baasjes. Na afloop was er een ‘doggybag’ voor alle viervoeters, vol lekkers en een speeltje.


14

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Opening kermis met ballonnen Lisse n De Lisserkermis gaat op dinsdag 24 september om 16.00 uur van start op de hoek van de Haven en 1e Havendwarsstraat. Voorafgaand aan de ballonnenwedstrijd zal ook dit jaar de grote ballon worden opgelaten.

Tussen 14.30 uur en 15.45 uur worden aan de kinderen tot en met 12 jaar ballonkaartjes uitgedeeld voor wie mee wil doen aan de ballonnenwedstrijd. De 1tien kinderen van wie de ballon de grootste afstand aflegt, krijgen een prijs. De hoofdprijs is een kinderfiets. De ballonnenwedstrijd is traditioneel het startsein voor de grootste kermis in de Bollenstreek. Veel behendigheids-, consumptie- en vermaakzaken zijn op de kermis opgesteld, waarbij er natuurlijk ook weer veel aandacht is voor de zaken voor de allerkleinsten. Daarnaast kent de Lisser kermis altijd grote en spectaculaire attracties. Uiteraard zullen weer vele bekende attracties zoals de Auto-Scooters en de Break Dance niet ontbreken. En natuurlijk staan er de poffertjeskraam, de nostalgische wafelkraam, de viskraam en de nougatkraam. De Lisser kermis is dinsdag 24 september geopend van 16.00 uur tot middernacht, op woensdag 25 september is de kermis geopend van 13.30 uur tot middernacht en op donderdag 26 september is de kermis geopend van 11.00 uur tot middernacht. Vooral de vroege uurtjes op donderdag vanaf 11.00 uur is bij uitstek geschikt voor de jongste Lissers.

nieuws

dinsdag 10 september 2013

Nieuw: Scuba Dive Experience

Nieuw: Challangeparcours

Lisse

Lisse

n Met scuba duiken voegt Harddraverijvereniging Lisse wederom een nieuwe activiteit toe aan het programma van de jaarlijkse feestweek. Hiermee is het mogelijk een echte scuba dive experience met hindernisparcours af te leggen. Het scuba duiken wordt op zaterdagmiddag 21 september verzorgd door duikvereniging De Guppen. Er zijn twee rondes, om 15.30 uur en om 16.30 uur.

Onder begeleiding van duikinstructeurs van duikvereniging De Guppen kan de jeugd nu ook het scuba duiken ervaren. Volgens John Poelman, de voorzitter van duikvereniging De Guppen, is scuba duiken een fantastische sport. “Het is niet alleen leuk om te doen, maar er gaat letterlijk een onderwaterwereld voor de scuba duikers open. Je kunt je niet voorstellen wat een prachtige vissen, waterdieren en vegetatie je onderwater mag aanschouwen. Bij De Guppen hebben

we volop activiteiten voor jong en oud, zowel indoor als outdoor. Het is daarom extra leuk dat we met het scuba duiken als feestweekactiviteit een eerste kennismaking met deze bijzondere sport kunnen realiseren.� Tijdens de Harddraverijfeestweek wordt het scuba duiken gepresenteerd als een indoor activiteit in het zwembad De Lis. Leuke spelletjes en oefeningen onder water maken het tot een heus onderwateravontuur. En voor een echte scuba dive experience is het mogelijk een hindernisparcours onder water af te leggen. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er door de instructeurs een korte introductie gegeven en mag er worden geoefend. Voor de beste deelnemers is er een leuke prijs.De prijsuitreiking is na afloop van het tweede scuba duik-uur. Jeugdige deelnemers ontvangen ook nog een kermiskaartje. Kijk voor meer informatie over het scuba duiken op www.deguppen.nl

Nieuw: Sprietlopen Lisse n Na jaren van afwezigheid weer terug in het programma van de feestweek van de Harddraverijvereniging Lisse: Sprietlopen.

De ‘spriet’ is in dit geval een heipaal. Deelnemers strijden tegen elkaar en krijgen twee pogingen om te bewijzen wie als snelste over de spriet aan de overkant is. Voor de

hele kleintjes is een zwemdiploma vereist. Er is een competitie voor de jeugd van 6 tot 11 jaar en van 12 tot 16 jaar. Volwassenen mogen ook een poging wagen. Aanvang is om 11.00 uur bij de vijver van het Nassaupark in Lisse. Als u wilt meedoen moet u zich vooraf inschrijven voor het evenement via mirjamdekuyper@gmail. com . Deelname kost â‚Ź1,--.

n Op het Raadhuisplein wordt zondagmorgen 22 september een waar challengeparcours gebouwd met uitdagingen als de ‘Tripple Hobbel’, de ‘Zandbak’ en ‘Waterbak’, een ‘Chicane lus’ en een heuse ‘Car Challenge’ waarbij met een ATB fiets over drie auto’s heen wordt gereden.

Deze challenge wordt gehouden vanaf 12.00 tot 17.00 uur, in ‘manches’ van 6 deelnemers in verschillende leeftijdscategorieĂŤn. Iedereen van 8 tot en met 13 jaar kan meedoen aan de Skelter-challenge,

maar voor de ATB-challenge moet je 14 jaar zijn. De winnaar van elke heat wint een kermiskaartje. Om en om wordt er een heat met skelters of met ATB fietsen gereden. De skelters zijn grote Mammoet skelters en op de ATB fiets wordt zo hard gereden dat enig risico wordt vermeden en er een verplichting geldt om een helm te dragen. Dit spectaculaire nieuwe onderdeel tijdens de feestweek moet u beslist komen bekijken! De kosten van deelname voor leden HDV zijn â‚Ź 1,50 en voor niet-leden â‚Ź 2. De prijs is inclusief gebruik skelter/ATB-fiets en helm.

Nieuw: Fierljeppen Lisse

n HÊt nieuwe spÊctaculaire evenement van de feestweek van dit jaar: Fierljeppen. Fierljeppen is eigenlijk polsstokverspringen, maar is in heel Nederland bekend onder de Friese naam Fierljeppen. Met behulp van een polsstok – een Fierljeppaal - moeten de deelnemers een zo groot mogelijke afstand overbruggen.

In Lisse gaat het niet zozeer om een afstand, dan wel om droog over de waterbak heen te komen. De deelnemers mogen drie keer proberen om met behulp van een Fierljeppaal zo ver mogelijk over een waterbak heen te springen. De sprong begint met het maken van een korte felle sprint naar de

polsstok, gevolgd door een goede insprong, het klimmen naar de top van de polsstok om uiteindelijk met een uitsprong zo ver mogelijk over de waterbak te landen. Aangezien er een groot risico is op een nat pak, worden de deelnemers geadviseerd om droge kleren mee te nemen. Naast eeuwige roem voor de winnaar, krijgen alle deelnemers na afloop een kermiskaartje. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 21 september van 13.00 tot 16.00 uur op het Raadhuisplein in Lisse. Deelnemen kan vanaf 12 jaar. Inschrijven kan ter plaatse en kost â‚Ź2 voor HDV-leden en â‚Ź 2,50 voor niet-leden.

WIJ ZOEKEN JOU! Ben jij:  Beschikbaar op woensdag?  Flexibel?  Serieus?  Sportief?  Een buitenmens? En wil jij snel geld verdienen, maar ook nog tijd hebben voor je huiswerk? Word dan bezorger van LisserNieuws/De Hillegommer in Lisse of Hillegom.

Neem dan contact met ons op via: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl


LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

najaarsfeesten

Najaarsfeest

dinsdag 10 september 2013

15

hillegom n Met het oplaten van de ballonnen

ging de feestweek traditioneel van start. Dit jaar ook weer veel gezelligheid en activiteiten, waar veel grote en kleine deelnemers op af komen. Want zeg nou zelf; ooit wel eens zoveel sop bij elkaar gezien? (foto’s: Annemiek Cornelissen)


ccasions februari 2009 49.750 km Lichtm. velgen NISSAN QASHQAI ECC 1.6 16v Visia € 18.600 februari 2009

april 2007 109.664 km Navigatie HYUNDAI TUCSON Lichtm. 2.7i V6velgen Automaat € 14.950 april 2007

€ 18.600

€ 14.950

49.750 km Lichtm. velgen ECC

Autocentrum van Egmond

Autobedrijf Heemskerk & ZN

VW-AUDI-SEAT- SKODA specialist

Gespecialiseerd in Renault - Dacia - Nissan

Showroom: Langevaart 1a , Werkplaats: Noordeinde 12 Rijnsburg Tel. 071-4022911

Dames opgelet !!!

Bubbels en bandenspanning!

Noteer alvast uw agenda Autocentrum vaninEgmond ’Ladies Night’ op 18 september 2013

109.664 km Navigatie Lichtm. velgen

* vanaf € 9.950 iPad of 200 liter brandstof januari 2007 129.340 km Leer BMW X5 3.0 Navigatie High Executive Automaat V6 € 39.950 januari 2007 129.340 km Leer Navigatie € 39.950

Mercedes C280 Avantgarde Automaat - Navigatie - Leer

Van 19.00 tot 22.30 uur een gezellige thema-avond speciaal voor vrouwen!

LADIES NIGHT AC!van bandenspanning, Wij gaan ondere andere in ophetbij controleren motorolie en vloeistoffen. 18-09-2013 Wij zullen een kleine workshop geven zodat uw meer te weten komt over uw auto.

Geniet van een modeshow van de nieuwste MOSCOW herfst en wintermode. Alvast ook aanmelden? info@acvanegmond.nl Locatie: Langevaart 1a, Rijnsburg U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@acvanegmond.nl of te bellen 071-4022911 (optie 2)

Bouwjaar 2007 Km.stand 85.000 km

€ 23.950,-

Renault Clio 1.2 16V TCE Dynamique airco 5 drs. 2009 Renault Twingo 1.2 16V Autom. airco zwart 2009 Renault Twingo 1.2 16V Collection airco 2011 Renault Modus 1.4 16V Dyn. Aut. 4/2006 Renault Megane 1.6 16V Grand Tour Business 7/2007 Renault Megane Estate 1.4 TCE 130pk Parisienne 2011 Renault Grand Scenic 130 pk Celsium 7p navi 10/2009 Renault Scenic 1.6 16V RTX airco velgen 1/2000 Renault Scenic 2.0 16V Gas Business Line 10/2008 BMW X3 3.0 High Executive Navi 2007 Hyundai Santa Fe 2.7 V6 automaat leer 4/2007 Ford KA 1.3 Titanium Airco 2010 Ford Fiësta 5d Trend 82 PK 2010 Lexus IS 250 Business automaat 04/2006 Peugeot 307SW 1.6 16V Pack airco 04/2007 Saab 9.3 1.8 Business 9/2006 Seat Leon 2.0 Tdi Automaat Navi, 77.000 km 2008

€ 10.450 € 6.250 € 7.950 € 7.850 € 8.250 € 17.950 € 16.950 € 3.950 € 8.950 € 24.750 € 15.950 € 7.350 € 9.700 € 14.450 € 9.600 € 8.950 € 13.250

Al onze occasions op www.autoheemskerk.nl

Kijk voor al onze auto’s op:

Merk/Model/Uitvoering Opel Adam Slam 1.4 Start/Stop 74KW Opel Astra-J 1.4T 140PK Sport Opel Meriva-B Z1.6XE Met Optiek Opel Zafira 1.6 16V Fiat 500 1.4/16V Sport Fiat Punto 1.2/16V Ford KA 1.3I 44KW Airco Opel Agila-A 1.2/16V Flexx-Cool Opel Agila-A 1.2/16V Opel Astra-G- 1.8I/1.6V Coupe Airco Opel Zafira-A 1.8/16V EleganceAirco Porsche 911 3.3 Turbo Coupe U9 Peugeot 107 Sublime Peugeot 107 XS 5 drs Airco Renault Megane Scenic 1.4/16V Renault Twingo 1.2 16V Collection Suzuki Alto 1.0/12V Excl. Airco 5 drs Volkswagen Caddy 51 Kw 2,0 SDI Motors Kawasaki ZX10R Kawasaki ZX6R Kawasaki ZX6R

Kleurcode Geel Blauw Zwart met. Blauw met. Zwart met. Grijs met. Blauw Grijs met. Zwart Blauw met. Zilver Blauw Zwart Zilver Bruin Zilver Rose Groen Groen-zwart Blauw met. Zwart met.

Lange Vaart 34 Rijnsburg

www.acvanegmond.nl

B.jr. 2013 2011 2012 2000 2008 2001 2005 2006 2002 2002 2001 1991 2009 2012 2002 2011 2009 2008 2009 2008 2009

Kilometer Prijs 1.000 19.950,00 12.350 20.950,00 8.215 24.950,00 122.509 3.250,00 50.292 8.950,00 88.801 2.750,00 53.943 3.750,00 27.704 4.950,00 63.000 3.750,00 34.204 5.950,00 156.330 3.950,00 148.296 Op aanvraag 33.828 6.950,00 16.234 8.450,00 122.915 3.450,00 33.849 7.750,00 62.158 6.750,00 152.382 6.950,00 1500 1000 8000

7.950,00 5.950,00 6.950,00

Tel. 071-4020365

Merk: Fiat Bravo 1.4 16V Edizione Prima 90 Fiat Panda 1.2 Actual Fiat Panda 1.2 Edi. Cool Fiat Punto 1.2 3D Dynamic Nissan Pixo 1.0 Visia Hyundai I10 1.1i Pure Fiat Sedici 1.6 16V 120 Emotion Fiat Bravo 1.9 JTD Edizione Prima 115 Fiat 500C Twin Air 85 SC Fiat 500C Twin Air 85 SC

Renault Twingo 1.2 16V collection bj 2011 kleur zilver km 33.828

voor

7.750,-

Prijs € 7.950,€ 6.400,€ 7.500,€ 5.950,€ 6.490,€ 6.900,€ 17.950,€ 7.950,€ 15.900,€ 15.900,-

info@autoheemskerk.nl

Bjr. Km. 2007 107.269 2011 19.540 2010 13.642 2007 83.800 2010 41.103 2011 12.500 2011 7.069 2007 116.110 2013 5 2013 5

Kl. Blauw Geel Zwart Blauw Grijs Grijs Bruin Bruin Blauw Grijs

Fiat 500 Twin Air 85 TwinAir Plus 2012, 26.492, Blauw

€ 11.900,-

AUTOBEDRIJF B. JOREN

Herenweg 94 - 2201 AL Noordwijk Tel: 071-3613342 - Mobiel: 06-53798937 Fax: 071-3647666 Email: info@autobedrijfhoogeveen.nl

HILLEGOM - ARNOUDSTRAAT 1 - TEL. 0252 - 41 48 39 www.autojoren.nl

Volvo V40 € 29.995,- VolvoV50 2.4 € 10.995,D2 R-Design 140 pk Momentum Intro + Winterline 2013, 7.912 km Svala Auto Rietschans 70 2352 BB Leiderdorp T 071-5810950

Blauw, zwart stof 2004, 154.980 km

Beide occasions leveren wij met 24 MAANDEN GARANTIE

Svala Auto Arnoudstraat 3 2182 DZ Hillegom T 0252-410650

www.svalaauto.nl

• Eerhart Sierbestrating.

Voor al uw bestrawww.zalenverhuurkruyt schipvanleiden.nl. tingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijs- Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor opgave 070-3211006. afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare Vuil tapijt? Laat het vakkundig reinigen drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376. of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Student wil u graag helpen met COMPUTERInterieurverzorging, tel. 070-5116612. PROBLEMEN. € 15,- p.u. Tel. 070-5114250. Dak herstellen? Bou­ma/Grundeken belgarageboxen in Oegstgeest en Leiden. len! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist! Huurprijs v.a. € 110,-. Inlichtingen: 06-20773480. BC SIERBESTRATING Tegelwerk, met afvoer, computerhulp Virusverwijdering, sneller gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682. maken, storingen verhelpen, oude PC naar nieuwe 50-plusser SCHILDERT, SAUST en behangt PC, installaties, laptopreparatie, WiFi, privé cursus, uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762. etc. Professionele ondersteuning bij u thuis of op Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voor- kantoor voor particulieren en bedrijven. Tel. 062460355, info op www.Boonict.nl schoten? www.tcdekampioen.nl. Te huur: 4-kamer appartement a/d StarSTEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een renburglaan te Wassenaar. Huur excl. g.w.l. € 685,afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en p.m. Info: 06-51605204. Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of Stucadoren, schilderen, tegelwerk, lood06-12028319. gieter, badkamers, 06-19110519.

• •

• • • •

• •

• •

Gevraagd hometrainer in goede staat, • Gezocht voor een vrouw met levenservaring: •makkelijk te verplaatsen. Tel. 071-5893885 of 06- baan met inwoning. Ik ben zorgzaam, ver40397602.

Aangeboden 10 jaargangen van ons •Amsterdam door Spaargaren//boek, 19601970. Tel. na 18.00 uur: 071-3615880.

Yoga en meer! geeft bij Rob v.d. Hoorn in •Oegstgeest 7 woensdagen van 19.30-21.00 uur ha-

antwoordelijk, opgewekt. Bel mij! Tel. 0644446089.

Paula van den Bosch. Woningschoonmaak en kringloopservice. 071-8878555 of 06-20086730. Gevraagd/Te huur: Schuur of loods.

Ik zoek werk in de huishouding. Tel. tha yogalessen speciaal voor vrouwen in de over- 06-84887750. gang. “In balans tijdens de overgang” begint op sportcentrum Y-FIT breakdance, hip 2 oktober. Info: Stefanie 06-13377471 of hop, zumba, yoga, pilates, power pump, shapeleswww.yogaenmeer.nl sen, peuter-/kleuterdans. Y-fit.nl zit u nog in de schaduw? Wij zagen tuinman/stratenmaker voor al uw bomen om en takken af. Tel. 070-5111923 of 06tuinwerkzaamheden. Gratis prijsopgave. Tel. 0653794870. 57200505. klussenman, schilder- en stukadoorwerk huishoudelijke hulp aangeboden, woe binnen en buiten, laminaat leggen, isolatie, timmer. 1 keer per 2 weken, ref. en dipl. aanw. Voor 3 uur Referentie, scherpe prijs. Tel. 06-13360700. per keer. Bel Anna: 071-3014616. klein transport: Is de auto te klein? VerTe huur GARAGEBOX, Lambrechtsveld in huizinkjes, caravan verslepen. Bel de Rode Bus: Valkenburg. Tel. 06-24468544 of 0321-380254. 06-55726565, derodebus@outlook.com


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 10 september 2013

17

Skeeler avondvierdaagse lisserbroek n De ijs- en skeelerclub Lisserbroek organiseert van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 september van 19.00 tot 20,00 uur organiseert de ijs- en skeelerclub Lisserbroek haar traditionele skeeler-avondvierdaagse voor kinderen tot en met 13 jaar.

Deelname is gratis voor kinderen met een jeugdpas van de club. Overige deelnemers betalen € 1,00 per avond. Tijdens het rijden van de rondjes op de skeelerbaan aan de Hillegommerdijk 53 in Lisserbroek krijgt iedereen drinken. Na afloop

ontvangt iedere deelnemer een lootje en iets lekkers. De afsluitende avond op vrijdag 13 september wordt een feest. Vanaf 18.00 uur worden er spelletjes gedaan, een gezamenlijke maaltijd, een loterij en er wordt in het donker geskeelerd. Het inschrijven kan een half uur voor de start van de vierdaagse. Het dragen van een helm is verplicht en een dringend advies om ook polsarm- en kniebeschermers te dragen.Meer informatie is te vinden op de website van de ijs- en skeelerclub: www.ijs-skeelerbaan.nl

SDO krijgt les in de derde klasse Hillegom

n Na de promotie van vorig jaar spelen de Hillegomse korfballers na een aantal jaar afwezigheid weer in de derde klasse. De eerste wedstrijd op het programma was gelijk tegen KIOS, de buren uit Nieuw-Vennep. De wedstrijd begon gelijk opgaand, waar SDO op het einde van de eerste helft een gaatje moest laten vallen. De tweede helft liet KIOS zien degelijker en beter te korfballen, en liep het uit naar een overwinning.

sprong. Tot vlak voor rust de Nieuw Vennepse ploeg een gat sloeg van vier doelpunten, waardoor bij rust een stand van 6-10 op het bord stond. Na de rust duurde het even voor beide ploegen tot scoren kwamen. De aanvallen van SDO waren rommelig, waardoor het lastig werd kansen te creëren. KIOS bleef geduldig speelde lange aanvallen, wat tot gevolg had dat de korfballers uit Nieuw-Vennep kon uitlopen naar een 9-22 overwinning.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen had coach Remco Sonneborn twee wijzigingen in zijn basisopstelling doorgevoerd. Maaike Krispijn en Edwin Rikkers starten dit seizoen in de basis. De wedstrijd begon gelijk opgaand. Toch nam KIOS meerdere malen de voor-

Tijd om deze domper te verwerken heeft de Hillegomse ploeg niet, woensdagavond komt namelijk Atlantis op bezoek. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Paal Centraal op het programma, waar de eerste punten vergaard zullen moeten gaan worden.

Lekker buiten bezig zijn bij scoutinggroep de Lisser Kaninefaten. (foto: pr.)

Kaninefaten organiseren Outdoor Workshops voor jeugd Lisse n De Kaninefaten organiseren op zaterdag 14 september van 10.00 tot 15.00 uur outdoor workshops voor kinderen van 5 tot 11 jaar. De thema’s zijn divers en hebben allemaal het karakter van buiten zijn, natuur en creativiteit. Een workshop is gratis en duurt een uur. Zo zijn er een workshops ‘Maak je eigen kampvuur’ of ‘Wordt een indiaan’. Verder kan er deelgenomen worden aan workshops met de thema’s pijl en boog maken, pizza op vuur bakken, een speurtocht lopen, een mini-fakkel maken of een sleutelhanger knopen. Tokkelbaan

Onderschrift: SDO in de aanval tegen KIOS. (foto: pr.)

Elk heel uur worden verschillende workshops gegeven. Een overzicht hiervan staat op www.kaninefaten. nl. Ook kunnen deelnemers zich

hier vast inschrijven voor een workshop om zeker te zijn van een plekje. Langs komen kan ook, er kan dan gekozen worden uit de workshops waar nog plek is. Tussendoor is er voor de deelnemers een mogelijkheid om van de tokkelbaan af te gaan. Na het volgen van één of meerdere workshops krijgen de deelnemers een mini cadeautje. Voor de ouders staat er een kopje koffie of thee klaar. Ook kunnen ouders deelnemen aan een GPS-tocht.

‘Overvliegen’

Na afloop van de outdoor workshops zullen meerdere leden van scoutinggroep de Lisser Kaninefaten volgens traditie ‘overvliegen’ naar de volgende leeftijdsgroep. Dit zal plaats vinden vanaf 15.00 uur. Iedereen is hierbij welkom om te komen aanmoedigen. De organisatie is in handen van scoutinggroep de Lisser Kaninefaten. In en bij hun clubhuis worden de workshops gegeven. Het clubhuis staat aan de Loosterweg Zuid 4, hoek Spekkelaan, in Lisse. Op het terrein zijn geen honden toegestaan. De workshops worden financieel mogelijk gemaakt door Kinderfonds Lisse.

Advertorial

Bescherm uw spaargeld! Katwijk – Het Goudwisselkantoor aan de Tramstraat is nu ook verkooppunt voor goud en zilver. Heeft u de laatste tijd wel eens stilgestaan bij de vraag of uw spaargeld veilig is? Op Cyprus

en in veel andere Zuid-Europese landen weten ze tegenwoordig het antwoord wel. Niet alleen zijn grote spaarders daar dankzij de crisis een aanzienlijk deel van hun spaargeld kwijt, ook eenvoudige particulieren konden nog maar mondjesmaat bij hun geld waarvan ze dachten dat het veilig op de rekening stond bij de bank. De financiële crisis heeft ons duidelijk gemaakt dat spreiding van het vermogen wel het minste is dat u kunt doen om spaargeld te beschermen tegen de controversiële besluiten van centrale bankiers, regeringen en technocraten in Brussel. En

één ding is zeker: in tegenstelling tot alle valuta uit de wereldgeschiedenis hebben goud en zilver élke crisis overleefd. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen gaan inzien dat het aanschaffen van fysiek goud en zilver een goede manier is om de risico’s te spreiden. Het dient als zekerstelling van vermogen, maar het kan ook worden gezien als belegging. Had u bijvoorbeeld in het jaar 2000 goud gekocht, dan zou dit in 2013 bijna vier keer zoveel waard zijn geweest. De instapmogelijkheden voor goud en zilver zijn in jaren niet zo kansrijk geweest.

Het Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter uit Klaaswaal, al 25 jaar actief in de wereld van goud en zilver en daarmee een vertrouwd adres voor de aankoop van edelmetaal. U kunt bij het Goudwisselkantoor terecht voor een vrijblijvend advies over de mogelijkheden. Indien u overtuigd bent, kan het goud en zilver ter plaatse worden aangeschaft. U wordt geholpen in een

aparte spreekruimte zodat uw privacy is gewaarborgd. Daarnaast kunt u bij het Goudwisselkantoor nog altijd terecht voor het verkopen en verpanden van uw goud, zilver, munten of bankbiljetten. Goudwisselkantoor Katwijk is gevestigd aan de Tramstraat 112 b en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur.

Tramstraat 112 B - 2225 CM Katwijk - Tel. 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur


service

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 10 SEPTEMBER 2013

19

Saté Tapas

V

eel dierenliefhebbers laten hun oog vallen op asiel- of zwerfhonden uit Spanje, Griekenland, Turkije of Cyprus. Zeg maar, de landen die ons nooit punten geven bij het Eurovisie Songfestival. Via vrijwilligers organisaties worden deze honden dan, dankzij hun vertederende foto’s op websites, naar West Europa gevlogen. De Europese eenwording is op het gezelschapsdierenvlak al een gegeven! Groot pluspunt aan deze migratie is dat die dieren het hier veel beter krijgen. Een minpuntje is toch wel dat we hier insleep van ‘Middellandse Zee-ziektes’ kunnen krijgen en dat onze asiels vaak ook vol zitten met hele lieve honden (en katten). De betere organisaties testen hun honden door middel van uitgebreid bloedonderzoek op hun gezondheidsstatus voordat ze naar West Europa komen. Zo kreeg mevrouw De Wildt een gezonde

Column Poespas

COLOFON Oplage 18.500 Verschijnt iedere dinsdag Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066, 2220 CB Katwijk Tel: 071 4022901 Fax: 071 4032325 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Marieke Voorn mariekevoorn@uitgeverijverhagen.nl redactie@lissernieuws.nl redactie@dehillegommer.nl Verslaggevers: Marca Bultink Annemiek Cornelisse Richard Grootbod Ilse Hesp Lodewijk Kamps Ed Olivier Hans Pronk Lia in ‘t Veld Kees van Zuijlen Peter Nieuwendijk Fotografen: Frank Bonnet Rob Joore Wim Krol Bouwe Prins Sven van der Vlugt Cees van ’t Wout Corine Zijerveld Advertenties: Meriam Mesman, 06-46094209 meriam.mesman@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: maandag 10.00 uur. Contactgegevens Binnendienst: Vincent Roos, 071-4091638 Rosita Haasnoot, 071-4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging

kruising uit Cordoba. Op vrijdagavond kon ze hem op Schiphol ophalen. Ze had hem Messi genoemd en hij was helemaal door het dolle toen hij haar zag. Intens gelukkig gingen ze samen naar huis. Het werd een onrustige nacht, mede vanwege een zeer luidruchtige buurtbarbecue en doordat Messi te opgewonden was om te gaan slapen. Ze besloot om zes uur ’s ochtends te gaan wandelen en liet hem lekker overal snuffelen. Nog juist zag ze toen hoe hij een in de struiken geworpen kipsaté-stok van de buurtbarbecue razendsnel verorberde. Ze belde mij. Ik besloot haar meteen te laten komen. Van een satéstok zie je niets op een röntgenfoto en zie je niets op een echo. Maar het is wel een levensbedreigend scherp voorwerp. Ik moest Messi dus, dankzij mevrouw De Wildts scherpe observatie, binnen 14 uur nadat hij in Nederland was al opereren. Welkom in Holland! Tijdens de spannende

ingreep kwam het in tweeën gebroken vlijmscherpe stokje met rafelige punten al snel tevoorschijn. Het had werkelijk zijn dood kunnen betekenen als zo’n scherp voorwerp door de darmwand heen perforeert: dan ontwikkelt zich een buikvliesontsteking en wordt het van kwaad tot erger. Maar vandaag, twee weken later, komt hij springlevend de spreekkamer binnen rennen. Hij had werkelijk nergens last van gehad en zijn wond zag er prima uit. De snelle observatie van de eigenares en het vlotte ingrijpen van ons en Messi’s goede gezondheid hadden voor dit turbo-herstel gezorgd. Bij de volgende buurtbarbecue zit Messi opgesloten in zijn bench.

Lodewijk Kamps is dierenarts in Hillegom en vertelt wekelijks over zijn praktijk

Even voorstellen

Stijldansen terug in Lisserbroek

Welkom aan Marieke Voorn Na een korte zomerstop zit Uitgeverij Verhagen in Lisse, Lisserbroek, Hillegom en Beinsdorp weer bovenop het nieuws. Wekelijks krijgt u ons gratis huis-aan-huisblad het Lisser Nieuws/De Hillegommer in de bus met nieuws over sport, bedrijfsleven, horeca, cultuur, verenigingen, evenementen en nog veel meer. Inmiddels hebben binnen onze edities enkele veranderingen plaatsgevonden. Met veel plezier stellen wij onze nieuwe redacteur Marieke Voorn aan u voor, althans voor deze edities. Marieke is al ruim een jaar werkzaam bij Uitgeverij Verhagen in Katwijk en is inmiddels verantwoordelijk voor het Noordwijkerhouts

Weekblad en het Lisser Nieuws/De Hillegommer. Marieke Voorn is woonachtig in het verspreidingsgebied en kent de mensen en de streek. Met haar vaste team van correspondenten en fotografen, uiteraard in samenwerking met onze commerciële afdeling, hoopt zij u van het nieuws op de hoogte te brengen. Met elkaar geven zij invulling aan de visie van Uitgeverij Verhagen, de grote betrokkenheid met de samenleving. Niet voor niets is ons credo ‘lokaal, betrokken, betrouwbaar’. Heeft u nieuws, persberichten of wilt u contact, dan kunt u mailen naar redactie@lissernieuws.nl of redactie@ hillegom.nl. Cor de Mooij, die als redacteur met

veel plezier voor het Lisser Nieuws/ De Hillegommer heeft gewerkt, is terug naar de kust en verantwoordelijk voor De Noordwijker en de Katwijk Speciaal. Uitgeverij Verhagen Teuntje van Delft, hoofdredacteur

PUZZEL

ns Maak ka et k k a p l u m op een s s t i e t i l a w van het K ntet!

Kwi

Lisserbroek n Na jaren van afwezigheid kan er vanaf vrijdag 20 september weer gedanst worden in de Meerkoet in Lisserbroek. Ruud van der Helm, gediplomeerd dansleraar, heeft als huidige inwoner van Lisserbroek het plan opgevat om vanaf september maandelijks op vrijdagavond en een paar maal op zaterdagavond een stijldansavond te organiseren. Tijdens deze avonden zullen dansen als de quickstep, engelse wals, tango, slow foxtrot, cha cha cha, rumba, jive en paso doble gedraaid worden. Ookkunnen de oude dansen zoals veleta en weense wals langs komen. Ruud van der Helm heeft dansles gegeven in o.a. Nieuw-Vennep en Hoofddorp. In Waddinxveen heeft hij zijn eigen dansschool gehad. Het idee is een gezellige avond te hebben waarbij gedanst kan worden maar ook ruimte is om weer even gezellig bij te praten. De dansavonden beginnen om 20.00 uur, de entree is € 3,00

Van Dongen Uw Poelier Den Butter De Echte Bakker

Van der Meer keurslager

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissements-rechtbank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Hillegommer en LisserNieuws worden gratis huis-aan-huis bezorgd in respectievelijk heel Hillegom en Lisse. Daarnaast zijn de kranten ook los op een aantal verspeidingspunten in beide dorpen verkrijgbaar. De afhaalpunten voor Hillegom zijn: Albert Heijn, Dekamarkt, C1000 Van Beest, Zwembad, Gemeentehuis, Tabakshop Evers, Plus Van der Neut De afhaalpunten voor Lisse zijn: Bibliotheek, Gemeente, Digros, Hoogvliet, Boekhandel Grimbergen

Stuur uw antwoord uiterlijk 14 september naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk of naar puzzels.lnhg@uitgeverijverhagen.nl. De winnaar van de puzzel van vorige week is: J.Warmerdam uit Lisse. De prijs: bonnen voor een smulpakket van het Kwaliteitskwintet in Lisse. De oplossing van vorige week is: Een haas wil altijd terug naar de streek waar hij geboren is.


Zien is geloven Profiteer nu! PHILIPS

Energiekosten per jaar: 12,-

BOSCH

LED-TV 32 PFL 3158

INBOUW VAATWASSER

Full-HD LED-TV, 100 Hz, CI+ gecertificeerd.

82 CM

NU

Energiekosten per jaar: 59,-

SMV 85 M 44 EU Active Water Eco Exclusiv

13 standaard couverts, meervoudig waterbeveiligingssysteem, starttijduitstel, resttijdweergave.

298,-

NU

799,-

SAMSUNG

GALAXY TAB 3 10.1 inch

Energiekosten per jaar: 74,-

Geniet van films, games en boeken op het heldere 10.1” scherm, 1.6GHz Dual Core processor voor razendsnelle toegang tot apps en bestanden, Comfortabele grip dankzij dun en lichtgewicht design.

SETPRIJS

VAN 1.099,V

999,-

VAN 379,-

AEG

OOR

WARMTEPOMPDROGER

Extreem energiezuinig!

Lavatherm 65470

VOOR

7 kilo vulgewicht, starttijduitstel, resttijdweergave.

NU AEG CONDENSDROGER

* Prijs is na 50,- retour via Samsung.

699,-

PERSO O OPLOS NLIJKE SINGE N

8 kilo vulgewicht, starttijduitstel.

Gratis tussenstuk bij aankoop van de set!

DESKU NDIG ADVIE S

139 CM

OP UW TIJD B EZ EN GE ÏNSTAL ORGD LEERD

AEG WASAUTOMAAT 7 kilo vulgewicht, automatische wasmiddeldosering, starttijduitstel, resttijdweergave, aquastop.

PROBL EME VERHO N SNEL LPEN

SONY

LED-TV KD55X9005

Ultra HD is de op Een TV met Ultra Hi volger van Full-HD. gh De scherp beeld als ee finition heeft 4x zo n TV met Full-HD!

4K Ultra Definition beeldkwaliteit, 800 Hz, WiFi ingebouwd, WiFi Direct, internet browser, DLNA, online Apps, CI+ gecertificeerd, passieve 3D.

Energiekosten per jaar: 41,-

329 ,*

NU

MAKK EL OMRU IJK ILEN

5

De punten van verschil!

3.999,-

Electro World Duynstee

Electro World Oegstgeest

Electro World Peursum Audio Video

Electro World De Radiobeurs Lisse

Electro World Schoonderbeek

Hoofdstraat 189, Sassenheim

Lange Voort 11, Oegstgeest

Voorstraat 31b-33, Katwijk

Kanaalstraat 79, Lisse

H. Dunantplein 14, Hillegom Hoofdstraat 122, Hillegom Electro World is onderdeel van

ELECTRO WORLD. DE WERELDZAAK DIE JE KENT

ELECTROWORLD.NL

Hg week 37 13  

De Hillegommer 10 september 2013