Page 1

vacatures Oproep-invalchauffeur G. Vletter BV Uw vacature ook in de krant? Bel nu (071) 402 29 01

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DEHILLEGOMMER.NL

interview P9

Houd rekening met elkaar

VRIJWILLIGER VAN HET JAAR IZAAK IN ‘T VELD

Week in Beeld

12 februari 2013 JAARGANG 01 NR 7

nieuws P7

nieuws P13

Duco van Dalen Holland America Line in de terug in corso startblokken P11

Eigen fractie Roelfsema

Kort nieuws

 ‘Ik ga kijken hoe dit tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen verloopt’ HILLEGOM  Met het vertrek van gemeenteraadslid Han Bovens (BBH) kreeg Frits Roelfsema, als nummer drie op de verkiezingslijst, de kans om een raadszetel in te nemen. Dit deed hij en hij begon met een verrassing. In zijn maidenspeech stelde Roelfsema, die zes jaar geleden in Hillegom kwam wonen: “Dit is voor mij een bijzondere dag omdat ik weer als raadslid aan de slag kan en de belangen van de burgers kan vertegenwoordigen. Ik heb 10 jaar ervaring in de politiek en heb de afgelopen tweeënhalf jaar aan mijn studie gewijd. Ik stond op de

lijst van de BBH, maar zij wilden mij niet als hun vertegenwoordiger. Ik zal als de fractie Frits Roelfsema mijn functie gaan uitoefenen.” Roelfsema was onder meer zeven jaar gemeenteraadslid in Leek en voor de Hillegomse CDA drie jaar lang burgercommissielid. “Voor de BBH heb ik meegeschreven aan het

verkiezingsprogramma en campagne gevoerd. Uiteindelijk waren er niet genoeg stemmen voor mijn derde plaats.” Zijn regeerperiode is nu gekomen: ‘Met het vertrek van Bovens is de volgende kandidaat op de lijst aan de beurt. De BBH vond dat ik me te lang niet heb bemoeid met de partij. Ze gunden me geen plek voor de raad en daarom zit ik als zelfstandig fractielid in de raad.’ Praat u nog met de BBH? “Er is sinds januari geen contact meer geweest. Het bleek dat de meningen te ver uit elkaar lagen. Toen heb ik ook aangegeven dat ik als zelfstandig

fractielid verder ga.’ Zult u alle vergaderingen bezoeken? Ik neem mijn taken serieus en maak een keuze uit zaken waar een partij een mening over moet hebben.” Bent u een eenjaarsvlieg? “Ik ga kijken hoe dit jaar tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen verloopt. Ik zal aansluiting zoeken met een andere partij, Maar eerst wil ik goed optreden in een aantal stevige agendapunten voor de komende jaren.” Over de naam van deze partij wil hij alleen in vertrouwen spreken.

Film in De Hoeksteen HILLEGOM  Hillegomse Bronnen draait op woensdagavond 27 februari in de Hoeksteen de film ‘The Help’. Een film over moedige mensen waarin mensen opstaan uit hun vernedering. Deze film is gebaseerd op Kathryn Stocketts boek The Help en is in het Nederlands vertaald met als titel een keukenmeidenroman. Ds. Caro Houtkoop zal de filmbespreking doen en daarom zal de avond om 19.30 in plaats van 20.00 uur beginnen. Kosten: € 3,-. Aanmelden bij Philip de Wolf, tel. 518609, Dolf Weijers, tel. 521659 en Yvonne Elzenga, tel. 516451.

‘Repareren is goedkoper dan weghalen’ HILLEGOM De totale schade door vernielingen tijdens de jaarwisseling bedraagt 8.280 euro. Dit maakte burgemeester Jan Broekhuis tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 7 februari bekend. Hij deed dit op verzoek van raadslid Co Jansen.

HILLEGOM  Bloeiend Hillegom, Hillegom Progressief en D66 willen geen mosquito-apparaat meer in de gemeente hebben. Zo’n mosquito geeft een irritante toon af, die volgens de fabrikant, alleen door mensen onder de 25 jaar te horen is. Zo wordt voorkomen dat ze op de bewuste plek blijven hangen. Het parlementair comité van de Raad van Europa heeft zich met grote nadruk uitgesproken voor een Europa-breed verbod van de mosquito. De drie partijen zijn het hier hartgrondig mee eens. In een amendement in maart in de gemeenteraadsvergadering wordt behandeld, stellen zij: “Wij vinden de mosquito in strijd met de Rechten van het Kind. Dit raakt de mensenrechten. Niet alleen de jongeren onder de 25 jaar die overlast veroorzaken, horen het geluid van het apparaat. Ook de overige 99% van de kinderen en jongeren uit de leeftijdscategorie van 0 tot 25 jaar ervaart dit geluid. Ook volwassenen vanaf 25 jaar met een goed gehoor hebben last van dit apparaat.’

Alzheimer Café in ‘t Pluspunt

Carnaval op Jozefschool

Broekhuis liet weten dat de schade met name veroorzaakt was door het opblazen van prullenbakken en enkele depodogbakken. “In het verleden werden die bakken afgesloten of zelfs weggehaald. Maar ik heb begrepen dat de huidige vuilnisbakken niet meer afgesloten kunnen worden. Dat zou betekenen dat ze weggehaald moeten worden. Het weghalen en terugbrengen van de bakken zal echter meer kosten dan de kosten voor het repareren van de schade na het opblazen. Dat is geen uitnodiging om de bakken op te blazen! Het schijnt dat volle bakken minder aantrekkelijk zijn om op te blazen dan lege. Het is een beetje raar verhaal dat ik vertel.”

Mosquito moet verboden worden

HILLEGOM n Op de Jozefschool werd dit jaar de jaarlijkse carnavalsoptocht door het centrum achterwege gelaten en werd er een keer gekozen om het carnavalsfeest in de school te vieren. ’s Morgens om half 9 was er een feestelijke opening van de ochtend op het schoolplein, waarbij een gezamen-

lijk liedje werd gezongen. Het was een kleurrijk geheel en een aantal ouders bleven hangen om deze start mee te maken. De kinderen waren gevraagd om zo origineel mogelijk verkleed naar school te komen en vervolgens werd er voor iedere groep een modeshow georganiseerd, zodat iedereen in

de picture kwam te staan. Hierna werd er een soort talentenjacht gehouden, waarbij de leerlingen allemaal acts opvoerden. Het programma was voor de onder, midden en bovenbouw verschillend. Er waren een prins en een prinses gekozen: Romy uit groep 7 en Stefan uit groep 8.

HILLEGOM  Dinsdag 19 februari opent het Alzheimer Café weer haar deuren in ‘t Pluspunt. Het onderwerp dat deze avond centraal staat is ‘Dagbesteding buitenshuis’. Er komt een moment komen waarop men samen gaat nadenken over dagbesteding. Er zijn veel verschillende soorten dagbesteding die aansluiten bij de verschillende interesses van de persoon met dementie. Deze avond zullen de verschillende vormen hiervan aan bod komen. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. Het Alzheimer Café is in ‘t Pluspunt aan het H. Dunantplein 28 en open vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. Toegang vrij.

VOOR UW KUNSTGEBIT DE BESTE KEUZE Gratis advies Alle soorten kunstgebitten, ook op implantaten Avond of weekendafspraak in overleg

Parketvloer

Schuren en Oliën v.a. € 22,50 per m2

www.kroonparket.nl

Vergoeding via uw zorgverzekeraar Weekenddienst 06 1 777 6 777

HILLEGOM TPP VAN HOOFF WILHELMINALAAN 1A 0252 520 605 LISSE TPP H. M. VAN BEEK KANAALSTRAAT 187a 0252 425 850


Gratis

*Geldig t/m zaterdag 16 februari 2013. Zolang de voorraad strekt.

appel-abrikozentaartje bij â‚Ź20 aan boodschappen.*

Maak kennis met uw nieuwe Albert Heijn. Graag heten wij u van harte welkom in de nieuwe Albert Heijn-winkel. Een compleet nieuwe winkel voor al uw dagelijkse boodschappen, maar ook voor bijzondere producten of speciale acties. De winkel is volledig gemoderniseerd en opnieuw ingedeeld, zodat u vanaf nu nog sneller kunt vinden wat u zoekt. Kom gezellig langs, we hopen u binnenkort te zien! Aanstaande zaterdag kunt u in onze winkel gratis op de foto met de Hamster, van 10.00-15.30 uur.

U bent van harte welkom vanaf woensdag 13 februari 13.00 uur Henri Dunantplein 6, Hillegom

Gewoon bij Albert Heijn.


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 12 februari 2013

Koninginnedag als elk jaar

Kort nieuws Themamiddag over hospice

lisse n Het Oranje-comité Lisse wil zoveel mogelijk activiteiten laten doorgaan op Koninginnedag. “Maar dan voorafgaand aan de plechtigheden in Amsterdam, want die wil natuurlijk iedereen zien”.

hillegom n De ouderenbonden ANBO, PCOB, KBO en Welzijn Hillegom houden op woensdag 27 februari een themamiddag over het Hospice Duin- en Bollenstreek in De Hoeksteen. Manager Evelien van Duin zal uitvoerig vertellen over het Hospice. Aan de orde komen o.a. faciliteiten zoals de kamers en gezamenlijke ruimtes, de zorg en ondersteuning, kosten voor verblijf en regelgeving. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanvang 14.00 uur; zaal open om 13.30 uur. Om 15.00 uur is er pauze voor een kopje koffie of thee. Deze middag is voor een ieder vrij toegankelijk. Het is mogelijk gebruik te maken van Welzijn Hillegom-bus. Reserveren bij de receptie van Bloemswaard, tel. 576500.

Paranormale avond lisse n Op woensdagavond 20 februari is er een paranormale avond in de Lissesche IJsclub, Randmeerstraat 73. Deze avond wordt verzorgd door Marja Huijbens en heeft als thema ‘Bijenwastekeningen’. Wie aan de beurt komt, mag een bijenwastekening uitzoeken. Aan de hand hiervan doet Marja helderziende waarnemingen. Ook mag men een vraag stellen. De avond duurt van 20.00 tot 22.30 uur. Zaal open om 19.30 uur. Entree € 6,-.

Rommelmarkt Crescendo hillegom n Zaterdag 16 februari is de jaarlijkse rommelmarkt van muziekvereniging Crescendo. Tussen 9.30 uur en 15.30 uur staan er weer vele spullen klaar om bekeken en gekocht te worden. Dit jaar zijn er al meer spullen aangeboden van vorige jaren. Boeken, serviesgoed, kinderspeelgoed, glaswerk, lampen. Kleding, schilderijen, plantjes, potten en pannen. Mgr. van Leeuwenlaan 7, achter de Jozefkerk.

Meerkoet open op zondag Lisserbroek n Na de eerste succesvolle zondagopenstelling is de Meerkoet ook op 17 februari geopend. Voor de kinderen staan er leuke spelletjes opgesteld. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen meedoen aan de dartscompetitie. Naast het darten kan er geklaverjast of gebiljart worden. Sportliefhebbers kunnen op het grote scherm alles volgen.

3

Een artist impression van het vernieuwde Vierkant. Foto: PR

Veel emoties rond plannen Vierkant n Modern design passend bij historisch karakter lisse n Plannen voor ’t Vierkant in het centrum van Lisse kunnen eindelijk gepresenteerd worden, na veel gesprekken met omwonenden en ondernemers. “Het is een lang traject, maar we hebben het goed afgelegd”. Door Richard Grootbod “Er zijn veel emoties en veel taboes rond dit plein”, zegt wethouder Bas Brekelmans. Hij is tevreden over de uitkomsten van de schetsgroep. Die kwam het afgelopen jaar met kritiek en toevoegingen op de plannen met ’t Vierkant. Maar wie denkt dat de groep zowel de kool als de geit spaart, heeft het mis. “Er verandert een heleboel als de plannen doorgaan”. Belangrijk punt is het verdwijnen van een groot deel van de parkeerplaatsen. “We willen ruimte geven aan terrassen en evenementen. Parkeren kan verderop, zodat we meer met het plein kunnen doen”, zegt

wethouder Brekelmans. Ook de leibomen komen niet meer terug, net als het bronzen kunstwerk. Daarvoor is een nieuwe plek gevonden in het park aan de Gerard Doustraat in de Poelpolder. Volgens Brekelmans zijn er veel gesprekken nodig geweest om tot de plannen te komen. “Rond dit plein hangen duidelijk emoties. Mensen die veel geld geïnvesteerd hebben en er financieel van afhankelijk zijn. Ik begrijp dat wel”, zegt wethouder Brekelmans. De terrassen zijn dan ook minutieus ingetekend en verdeeld. “Het zijn puzzelstukjes. Nu de terrassen aan de gevel staan, horen ze wel veel meer bij een café of restaurant”, verwacht Brekelmans. Op het plein komen speciaal ont-

worpen banken en prullenbakken te staan. Het design moet passen bij de historische uitstraling van ’t Vierkant. “Er is lang over die prullenbakken nagedacht, en over de lantaarnpalen die er komen te staan”. Deze manier van plannen maken is Brekelmans wel bevallen, ook al heeft de inspraak vooraf veel tijd in beslag genomen. “Er zijn zoveel emoties en belangen dat je die in de ontwerpfase het gemakkelijkst kunt meenemen. Dat wil niet altijd zeggen dat het altijd leuk is geweest, maar nu zagen mensen in dat ze elkaars belangen moesten respecteren”. De meerderheid van de schetsgroep ondersteunt het uiteindelijke plan. Toch sluit Brekelmans niet uit dat er nog commentaar op de plannen komt. “Iedereen heeft iets moeten inleveren. Dat kan zeer hebben gedaan, maar ik denk dat er wel een mooi plein voor terug komt”.

“Het is moeilijk plannen”, zegt Aad Lagerberg van het Oranje-comité. “Veel is nog onduidelijk, vooral over de timing”. De organisatie wil activiteiten als de kinderrommelmarkt graag door laten gaan, maar dan wel voor of na de plechtigheden in Amsterdam. Andere Oranjeverenigingen hebben al besloten de feestelijkheden uit te kleden, maar zo ver wil Lisse niet gaan. “Waar er ruimte is, zullen we de activiteiten zoveel mogelijk handhaven”, zegt het comité. Dat levert wel hier en daar overleg op. “Zoals het podium”, zegt Lagerberg. “We zijn natuurlijk al verplichtingen aangegaan, die soms ook echt geld kosten”. Volgens het comité zijn er wel mogelijkheden om activiteiten te vervroegen of uit te stellen, maar is de bedoeling om er een Koninginnedag als elk jaar van te maken. De organisatie wil in elk geval geen groot televisiescherm neerzetten, zoals in Hillegom gebeurt. “De kosten daarvoor zijn in ieder geval te hoog en we denken ook dat veel mensen de plechtigheden in hun eigen huis willen bekijken”. Wel overweegt het Oranje-comité de plaatsing van een kleiner scherm in een gebouw rond ’t Vierkant.

Expositie Dick Beutick hillegom n Werken van kunstenaar Dick Beutick zijn te zien in Galerie/Kunstuitleen Bollenstreek. Ca. 150 impressies van de geestgronden kleuren de expositieruimte van de galerie. De kunstenaar doet zijn inspiratie op wanneer hij over betegelde paden, met tegels van 30x30 cm. de bollenstreek doorkruist. Het vlakke landschap wordt met horizontale strepen ingekleurd. De werken worden aaneensluitend, naast, boven en onder elkaar gepresenteerd en bieden daardoor zicht op een panorama. De tentoonstelling is nog t/m 16 maart te zien bij aan de Satellietbaan 14c.

Fietsperikelen worden opgelost hillegom n De overlast van de aanleg van de fietsenstallingen rondom het NS-station loopt de spuigaten uit. De omwonenden klagen steen en been en gemeenteraadslid De Groot (Hillegom Progressief) nam het voor hen op. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag

7 februari voelde hij wethouder Van Griensven aan de tand. De Groot: ‘Wat gaat u doen aan de overlast? De communicatie met de omwonenden verloopt niet bepaald soepel. Is de wethouder bereid via bemiddeling een voor alle partijen aanvaardbare oplossingen te vinden in deze voor alle partijen vervelende kwestie.” Wethouder Ton van Rijnberk sprak namens zijn collega Kleijheeg en

liet weten dat Kleijheeg heeft toegezegd weer in gesprek te gaan met de omwonenden. Ook naar een oproep van De Groot om de verbinding van het fietspad N208 met de Wilhelminalaan aan te pakken, wordt geluisterd. Wethouder Van Griensven liet weten dat dit verkeerspunt wordt aangepakt. ‘We willen dit soort situaties helemaal niet.’

Foto: PR

Geen nieuwe Digros

‘Slingers’ weer uit Rooversbroekdijk

lisse n Nieuwbouw van de Digros op het Raadhuisplein gaat niet door.

lisse n Na een jaar vol harde woorden als ‘een spaghetti van schrikborden’ wordt de Rooversbroekweg nu aangepast.

De eigenaar van de winkel heeft laten weten geen interesse meer te hebben in het verplaatsen van de supermarkt. Daardoor is het oorspronkelijke plan met nieuwbouw van een Digros-supermarkt en de Voorhof, de bouw van 60

appartementen met 150 ondergrondse parkeerplaatsen niet meer haalbaar. Voor Lisse is dat een tegenvaller. Burgemeester en wethouders zijn nu in overleg met Horsman Vastgoed over een gewijzigd plan. Dat voorziet in de bouw van minder woningen en parkeerplaatsen. Het college verwacht dat Horsman Vastgoed deze plannen in mei kan presenteren.

Veilig Verkeer Nederland noemde het “een onveilige weg voor fietsers en voetgangers”, omwonenden spraken van “een gevaarlijke situatie” en “zone van het geld”. De

slingerbochten in de Rooversbroekweg waren van begin af aan geen populaire maatregel. Na een jaar van onderzoek en overleg heeft het collegebestuur besloten de ‘asverschuivingen’ zoals de slingers officieel werden genoemd, weer uit de weg te halen. Er zijn andere maatregelen bedacht die moeten maken dat auto’s langzamer gaan rijden: verhoogde plateaus en een nieuw wegdek. Veel omwonenden zijn blij

dat de huidige situatie wordt aangepast. “Zoals het hier geregeld is, dat kan niet langer. Op de Lisserdijk hebben de fietsers een eigen plek op de weg, maar hier niet”. Het kwam daardoor de afgelopen tijd regelmatig voor dat fietsers ineens geen uitweg meer zagen en de stoep op vluchtten. Wanneer de slingers uit de weg gehaald worden, is volgens de gemeente nog niet duidelijk. Eerst liggen de plannen ter inzage.


ALMONDEHOEVE Lifestyle & Antiek

SALE!

VENTILEREN ZONDER ! W

EU I N

• Raam geopend, toch nog Politie Keurmerk Veilig Wonen

ROOSTER! EXCLUSIEF BIJ DW KOZIJNEN

www.almondehoeve.nl

Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

• Geen ventilatieroosters • Ventileren bij elk weerstype Verbruikte lucht

15 Jaar garantie

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties Van Almondeweg 2, 2343 AA OEGSTGEEST

Ook mooi oud worden onze:

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

op de montage en kozijnen !

DW Kozijnen: De top in kunststof Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)

2

0m 3.00

&

Onderhoud service BERNARD SCHULTE BV

Bekijk uw nieuwe kozijnen in onze showroom Bekijk onze vernieuwde website

Verse lucht

Tel. 071-3313505

Betalen in termijnen is mogelijk!!

www.dwkozijnen.nl

Voor al uw klimaatbeheer

➜ CV installaties ➜ CV ketels ➜ Ventilatiesystemen ➜ Zonne-energie ➜ Airconditioning

Ook voor al uw service & onderhoud!

CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING VOORHOUT WWW.BERNARDSCHULTE.NL

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62


binnenstebuiten

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Open Hof hillegom n De Open Hof Hillegom, Raadhuisstraat 3, is op woensdagavond open van 19.30 tot 20.30 uur. Doel is samen te bidden voor de eigen gemeente, de wereld daar omheen en de eigen problemen. Ook voor wie een stiltemoment zoekt, of een kop koffie en een gesprek kan in de Open Hof terecht op iedere dinsdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Meer weten? Bel met Andries Bakker, tel. 023-5572179 of Jan de Landmeter, tel. 06-23474953.

n Speciale kinderen en bijzondere paarden

Handig en hedendaags social media n Is de eigen kerkwebsite eigenlijk aan verbetering toe? Wie wil weten wat er allemaal mogelijk is, heeft wellicht wat aan het zojuist verschenen ‘Handboek Kerk en Social Media’ van Eric van den Berg en Frank Bosman, € 18,90, ISBN 9789023926504. Ook als e-book verkrijgbaar voor € 9,90.

Er zijn van die goede doelen die extra aandacht verdienen. Zoals Stichting Puntenburg, waar bevlogen vrijwilligers ervoor zorgen dat ook gehandicapte kinderen regelmatig kunnen paardrijden. Een dure hobby, paardrijden, dus hoe brei je dat financieel rond als goed-doelmanege zonder subsidie? Dan zijn sponsors heel erg belangrijk, dat is duidelijk.

bestuur n Kerken staan de meeste tijd leeg, en daar zouden kerkbesturen creatiever mee om kunnen gaan. Dit bedacht makelaarskantoor MV Vastgoedadvies uit Hilversum, bekend met herontwikkeling en herbestemming kerkgebouwen. Vanuit die gedachte bezocht dit kantoor een aantal kerkelijke en burgerlijke gemeenten, landelijke kerkorganisaties en grootstedelijke kerken, en kwam tot een reeks aanbevelingen waarmee kerken meer rendement uit de eigen gebouwen zouden kunnen. In de visie van MV Vastgoedadvies gebeurt dat nu veel te weinig, terwijl kerken gaandeweg steeds meer moeite zullen hebben het hoofd boven water te houden. In het advies kijkt MV o.a. naar toepassingen als telefoonmasten en zonnepanelen op het kerkdak; er is echter nog veel meer mogelijk. www.mvvastgoedadvies.nl.

5

Katholieke parochie steunt Puntenburg lisse n Spannend was die jeugdkerkveiling van de RK parochie van Hillegom, Lisse en De Zilk in 2012. Maar waar ging die hoge opbrengst eigenlijk naar toe? Kijkje achter de schermen bij een goed doel.

Creatiever kerkbestuur

dinsdag 12 februari 2013

Indianenpaarden

Eind 2012 was er een jeugdveiling bij de katholieke parochie in Hillegom, Lisse en De Zilk. Kinderen boden op kavels die konden bestaan uit potten drop, bouwpakketten, vliegers, bromtollen, kleurpotloden, poppen, en noem maar op. De kinderen boden driftig tegen elkaar op. Er zaten vast een paar enthousiaste paardengekken tussen, want het goede doel was Stichting Puntenburg, waar gehandicapte kinderen kunnen paardrijden. De veilingopbrengst van meer dan € 700,- kon Stichting Puntenburg goed gebruiken, maar waarvoor eigenlijk? Zadels bijvoorbeeld, want die moeten per kind aangepast kunnen worden. Daar zijn een klittenband- en een vacuüm-fixatie-zadel uitermate geschikt voor. Met een klittenbandzadel is het mogelijk overal steunen aan ‘te klitten’ voor de juiste steun in de rug, bij de heupen, de dijbenen of waar dan ook. Het vacuümfixatie-zadel is een wonder van technisch vernuft. Het lijkt aanvankelijk een groot, slap kussen, maar door dit om het kind te wikkelen en vervolgens vacuüm te zuigen ontstaat er een stevige vorm die

Manege Puntenburg werd verrast door de RK parochie van Hillegom, Lisse en De Zilk. Foto: Ilse Hesp het kind als een handschoen omsluit en steun geeft. Maar dat is nog niet alles, want ook de zelf gefokte Apaloosa-paarden zijn heel speciaal. Zelden te zien in Nederland en van oorsprong gefokt door de Nez Perce-indianen in Noord Amerika. Ze blijken een vriendelijk en gelijkmoedig karakter te hebben, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor dit bijzondere werk.

Zomaar een wonder

Rijden houdt voor gehandicapte kinderen veel meer in dan het kind op een paard tillen. Op zondagochtend komen de ouders met de kinderen mee, ontmoeten daardoor lotgenoten, kunnen onderling ervaringen uitwisselen, en zijn even los van de dagelijkse zorg voor hun kind. Dat kind stapt intussen stra-

lend op de rug van een paard door de baan, met aan iedere kant een vrijwilliger die eventueel kan ingrijpen. Soms gebeurt er een klein wonder, zoals met dat jongetje dat niet kon lopen en al na één rijles ineens zijn benen begon te gebruiken. Waardoor de therapeut aan de ouders vroeg, wat ze in ’s hemelsnaam met de jongen hadden ondernomen. Al snel liep hij met een looprek. Puntenburg brengt al heel lang en op eigen kracht gehandicapte kinderen paardrijplezier bij. Sinds 1978 is het een stichting die - zoals gezegd - helemaal draait op vrijwilligers en sponsors, en zonder subsidies. Hulp en geld blijven nodig. Op dit moment staan nieuwe pony’s op het verlanglijstje, omdat er achter elkaar twee wegvielen. Paardrij-

den is voor gehandicapte kinderen meer dan alleen een goede training voor hun spieren. Ze krijgen er ook meer gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen door. En blijdschap. Wie de glans ziet in de ogen van zo’n ruitertje krijgt onmiddellijk de neiging om z’n hele portemonnee om te keren. Kinderen van de katholieke parochie van Hillegom, Lisse en De Zilk gaven het goede voorbeeld, evenals sponsors uit het bedrijfsleven. Het is een mooi gezicht, dat blije gezichtje van een kind, dat net nog in een rolstoel zat en nu ineens vier benen heeft. Voor wie nog om een goed doel verlegen zit: denk eens aan Stichting Puntenburg. Kijk eens op www. stichtingpuntenburg.nl of ga er langs: Spekkelaan 16, tel. 414726.

het moment

‘Hij kijkt naar mij en ik kijk naar Hem’ Naam: Iwan Osseweijer (33) Werk: pastoraal werker, RK parochie Lisse Kiest voor meditatie: aanbidding

Niets leek er op dat ik ooit theologie zou gaan studeren ook al waren mijn ouders van origine katholiek. Toch zijn er kleine gebeurtenissen geweest die als het ware hun schaduw vooruit wierpen. Mijn oma die me voor het slapen een kruisje op het voorhoofd gaf. De begrafenis van een jonge tante, in een klein kerkje, wierook, een voor mij onbegrijpelijke liturgie waarvan de mystiek me altijd is bijgebleven. Vraag me niet waarom. Het trok me gewoon. Het was dan ook niet zo gek dat ik uiteindelijk koos om als priesterstudent theologie te gaan studeren. Dat duurde maar één jaar, want toen

koos ik voor Sophie, mijn vrouw, en samen hebben we nu drie kinderen. Ik ging verder met mijn theologische studie, en werd pastoraal werker. Dat klinkt alsof ik van jongs af aan al wist wat ik wilde, maar dat was niet zo. Als tiener heb ik de hele new age-wereld gezien en uitgeprobeerd. Dat heeft wellicht als voordeel dat ik nu begrijp waar mensen mee bezig zijn, hoe ze zoeken naar antwoord op de eeuwige vraag: ‘Waarom ben ik hier eigenlijk?’ Niet zo gek midden in de hectiek van je werk, de ruzies in je bedrijf, de problemen met je me-

demens. De mens wil van nature meer dan dat, wil intuïtief weten dat zijn of haar bestaan ertoe doet, ergens toe dient. Daar kan de Kerk bij helpen. Daarom heb ik de bisschop gevraagd om mij tot diaken te wijden. Dat ben je voor het leven, ook al word je bijvoorbeeld directeur van een scholengemeenschap, of zit je gepensioneerd thuis. Als diaken ben je dienstbaar. Dat doe je door de bisschop te ondersteunen in zijn taken, door zieken te bezoeken, mensen in nood te helpen, maar ook door het evangelie in de mis te verkondigen, huwelijken te sluiten en te dopen. Ik volg nu een studie die voor mij twee jaar duurt vanwege mijn theologische achtergrond en die zich voornamelijk richt op persoonsvorming. Zodat je straks bent toegerust om echt dienstbaar te zijn. Dat is een hectisch leven, de studie, mijn gezin, mijn werk.

Eucharistie Voor de bezinning en rust hoef ik echter nooit ver te zoeken. De dagelijkse eucharistie brengt mij mijn vrede en diepgang. Bijzonder echter is voor mij de aanbidding na de mis, de totale stilte in de nabijheid van Christus die aanwezig is in de hostie in de monstrans. De mis is een dialoog tussen priester en gelovigen, maar de aanbidding is geheel naar binnen gericht, gewoon zijn voor God, zoals pastoor Van Asch in de achtiende eeuw al heel simpel uitdrukte: ‘Hij kijkt naar mij en ik kijk naar Hem.’ Dan zie en ervaar ik het mysterie van mijn leven. Ik leg mijn gebed aan Hem voor en Hij geeft Zichzelf als antwoord! Dat brengt mij de rust om verder te gaan op dat ongewisse pad dat blijkbaar voor mij is uitgestippeld.”

Hoe ziet uw binnenstebuitenmoment eruit? Mail uw verhaal naar: binnenstebuiten@snelnet.net.


 FAMILIE-Berichten

VLOOIENMARKT

IVONNE

Aanleveren familieberichten

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

U

I

T

V

A

A

R

T

V

CLEMENS E

R

Z

O

R

G

I

N

ROELOFARENDSVEEN

Zaterdag 16 & zondag 17 februari

G

Mijn persoonlijke aandacht voor al uw wensen.

10-16 uur De Lasso 24, Roelofarendsveen

Per e-mail

Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. LisserNieuws of de Hillegommer. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

06 23 95 40 21 (dag en nacht beschikbaar) www.IvonneClemensUitvaartverzorging.nl

Per post of afgeven

U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur).

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout. Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk.

zondag 24 februari MEGAMARKT!

Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

info/reservering 071-3312067 www.snuffelmarkt.nu SBStext pag. 637

Uw adviseur Henri van Hardeveld

(zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

In ieder leven ligt een nieuwe levenskiem; stervend werpt de ziel het oude af, om naar het nieuwe toe te rijpen, onsterfelijk. Rudolf Steiner Zaterdag 2 februari bereikte ons zeer droevig nieuws.   

Astrid vAn steijn-Luijten

partner van Arjan van Steijn, is na een kort ziekbed over de drempel van de dood gegaan.   De moeder van    Anna, Lisa, Sam en Guusje, (oud)leerlingen van onze school. Wij wensen Arjan, de kinderen en verdere familie veel sterkte in deze moeilijke periode. Team De Toermalijn en Morgenland, Hillegom

VL Volksuniversiteit Lisse korte cursussen die binnenkort starten: SPAANS OP VAKANTIE

donderdag 28 februari, 20.30-22.00 u., 10 lessen € 78,-.

NLP

woensdag 6 maart,19.30-22.00 u., 6 lessen € 98.-

EMAILLEREN

zaterdag 2 maart 09.30-12.30 u.,3 lessen € 55,-

ONTSPANNINGSMASSAGE

vrijdag 1 maart 20.00-22.00 u., 5 lessen € 65,-

GEZICHTSMASSAGE

Vrijdag 5 april 20.00-22.00 u., 1 les € 15.Alle informatie over de cursussen en het aanmeldingsformulier kunt u vinden op onze website: www.volksuniversiteit-lisse.nl Vuursteeglaan 9, 2161 GD Lisse, 0252-419518

Eerhart Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

• Begraven • Cremeren • Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers • Eigen parkeerterrein • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

STEUNZOLEN. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Vuil tapijt? Laat het Wim van Zijp, tel. 071vakkundig reinigen of 5238468 of 06-12028319. huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam In- www.zalenverhuurkruyt Mooi terieurverzorging, tel. 070- schipvanleiden.nl. bruin café in oude centrum 5116612. van Leiden. Voor afstudeerDak herstellen? Bou­ma/ borrels, recepties, verjaardaGrundeken bellen! gen, etc... Geen huur! Wel 5114674-5118394. Uw dak- wat servicekosten en norspecialist! male gangbare drankprijVwo-, havo, mavo, vmbo- zen! Reserveringen: tel. 06leerlingen: huiswerk- 25047376. begeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

• BC SIERBESTRATING

Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 0655321682.

/ •GladSTUKADOORSWERK en strak/Plafonds/Spach-

telputz/Scherpe prijs, 6% b.t.w. Tel. 06-20136876.

• 50-plusser SCHILDERT,

SAUST en behangt uw huis weer als nieuw. Tel. 0613067762.

modeltreinbeurs •zaterdag 16 febr. Leidseweg 100 Voorschoten van 9.3015.00 uur. Toegang gratis. Ook lego.

wil u graag hel- • Zon. 3 mrt. vlooi • • Spanje C. Blanca Altea, •penStudent met COMPUTER- Lekker toerfietsen vanuit Royaal luxe apparte-

PROBLEMEN. € 15,- p.u. Wassenaar en Voorschoten? ment direct aan zee, NL Tel. 070-5114250. www.tcdekampioen.nl. TV en internet, te huur voor weinig, nog vrij van mei t/m ZIT U NOG IN DE enmarkt Sassenheim. augustus, bel 06-53269340. SCHADUW? Wij zagen Sph. de Wasbeek. Huur ook bomen om en takken af. een kraam: € 27,-. www.don Vertrouwbare Poolse vrouw 070-5111923, b.g.g. 06- events.nl, tel. 0348-441205. zoekt naar werk in 53794870. het huishouden. Goestucwerk, schilder-, de referentie. Tel. 06GARAGEBOXEN in tegelzet-, loodgieters-, tim- 16979658. Oegstgeest en Leiden. Huur- merwerk. Tel. 06-19110519. prijs v.a. € 110,-. InlichtinGevraagd huisBeste mensen, heeft u houdelijke hulp, 6 gen 06-20773480. hulp nodig voor de huis- uur per week, woensdag van Te koop: CHALET in houding, belt u mij dan. 8.00 tot 14.00 uur. Interesse? het bosrijke Voorthuizen met Sylwia, tel. 06-16195824. Mail ons via sjsj08@gmail. een heerlijke tuin op het zuicom T.H. aantrekk. vak. den. Voor informatie: tel. 06bung. www.vakantiebun44114066. galow-dr.nl Fam. v. Went, 071-3618676.

• • •

De computerspeciaalzaak in Voorhout en Oegstgeest Micromax Computer Voorhout Herenstraat 60 - 2215 KJ Voorhout - 0252-222111

Micromax Computer Oegstgeest Ommevoort 4 - 2341 VV Oegstgeest - 071-5190760

Kwaliteits notebooks en PC’s Bij ons nog met Microsoft® Windows® 7 zolang het kan!

kijk ook op Micromax.nl

Openingstijden: dinsdag tot vrijdag 10:00 - 18:00 en zaterdag 10:00 - 17:00


nieuws

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Extra toezicht op woninginbraak hillegom n De politie heeft onlangs in Hillegom extra toezicht gehouden op woninginbraken. Sinds dat extra toezicht is er één keer aangifte gedaan van een woninginbraak. In de hele maand januari werd er in Hillegom veertien keer aangifte gedaan van een woningbraak of een poging daartoe. Het lijkt erop dat door de opvallende aanwezigheid van extra politie het aantal woninginbraken drastisch is beperkt. Er werd onder meer verkeer gecontroleerd met behulp van automatische nummerplaatherkenning. Daaruit kwam naar voren dat verschillende ‘bekende inbrekers’ in Hillegom zijn geweest. Maar bij het zien van de politie vertrokken zij direct weer. Ook kreeg de politie hulp van de inwoners van Hillegom. Zij meldden verdachte situaties, waardoor de politie eventuele ‘snode plannen’ kon voorkomen door snel poolshoogte te komen nemen. De politie is erg blij met deze samenwerking en vraagt inwoners direct te bellen bij verdachte situaties.

James Bond in Filmhuis Lisse lisse n De eerste weekendfilm van 2013 biedt actie, drama, humor en acteerwerk van hoog niveau. Daniel Craig is Ian Fleming’s James Bond 007 in Skyfall, het 23ste avontuur in de langstlopende franchise aller tijden. In Skyfall wordt Bonds loyaliteit aan zijn baas M getest als haar verleden haar komt achtervolgen. Als de geheime dienst MI6 onder vuur ligt, moet 007 de dreiging opsporen en vernietigen, hoe persoonlijk het ook wordt. Filmhuis Lisse is open op Vrijdagavond 15 februari om 20.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum ’t Poelhuys, Vivaldistraat 4. Losse bezoekers betalen € 5,50. Op vertoon van een Senioren- of CJP-pas betaalt men € 4,50. De kassa opent voor leden al om 19.30 uur. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk.

dinsdag 12 februari 2013

‘Ik heb een enkele reis naar China’ n Documentaire via website LisserNieuws lisse n Duco van Dalen fietst komende zomer van China naar de Bollenstreek. Met de tocht wil hij aandacht vragen voor zijn strijd tegen asbest. LisserNieuws volgt zijn tocht op de voet. Door Richard Grootbod Zijn fiets staat in de schuur. Grote tassen op iedere beschikbare plek. Forse verlichting. “Hierop gaat het gebeuren”, zegt Duco van Dalen. 25 maart vliegt hij naar China met een enkele reis. “Ik zal echt op de fiets terug moeten, dat is duidelijk”. Duco kwam op het idee voor zijn enorme fietstocht na de dood van zijn vader, een jaar geleden. “Mijn vader is overleden aan mesothelioom, een soort kanker aan het longvlies dat veroorzaakt is doordat hij lange tijd voor zijn werk in aanraking kwam met asbest”. Hij besloot zijn studie duurzame techniek in Utrecht stil te leggen en zijn leven te wijden aan de strijd tegen asbestkanker. Hij liep stage op het Nederlands Kankerinstituut in Amsterdam en wil met zijn tocht zorgen voor bewustwording rondom asbest. Niet alleen in Nederland, maar ook in de landen waar hij op zijn reis doorheen komt. China als eerste doel koos Duco omdat daar ooit, via ontdekkingsreiziger Marco Polo, het asbest vandaan kwam. Inmiddels is duidelijk dat hij de eerste periode in China niet helemaal moederziel alleen fietst. Via internet nodigde hij mensen uit delen van de reis met hem mee te rijden. “Een 58-jarige kennis reageerde en wil mee met Duco. Hij kent China al van zakenreizen en wil graag een maand met me meefietsen, van Xian naar het westen”. Het maakt het eerste deel van de trip minder eenzaam voor Duco.

Duco van Dalen vertrekt 25 maart naar China om zijn tocht per fiets aan te vangen. Foto: Richard Grootbod Duco heeft besloten een documentaire over zijn fietstocht te maken. “Op die manier kan ik veel meer mensen bereiken. Ik wil met beelden en reportages laten zien wat ik doe”. Hij heeft inmiddels een professionele cameraset voor zich liggen, compleet met filmlenzen, statieven en professionele microfoon. “Fotowinkel De Engel zorgde voor sponsoring en adviseerde me over de apparatuur”. Een journalist van Lisser Nieuws ondersteunt Duco op inhoudelijk vlak en leerde hem hoe hij zijn verhalen in beeld kan omzetten. Het filmen grijpt terug op de tijd die Duco met zijn vader op de fiets doorbracht. Op de foto’s staan Duco en hij naast hun fietsen. In de schuur staat nog altijd de fiets van

zijn vader. “Ik wilde eigenlijk eerst op zijn fiets op pad gaan, maar dat is geen goed idee. Deze fiets is helemaal op maat gemaakt voor mij. Anders zou ik die grote afstand van China naar huis niet eens halen”. Het is de bedoeling dat Duco regelmatig videobeelden naar Nederland stuurt van zijn belevenissen. “Ik wil korte reportages maken en proberen contact te leggen met mensen die ik onderweg tegen kom”. De beelden zullen onder andere te zien zijn via de website www. lissernieuws.nl. Na thuiskomst wil hij een langer programma maken met beelden die hij tijdens zijn reis heeft gemaakt. De geplande reis heeft al heel wat medestanders opgeleverd. “Ik zie

COLUMN

Besparen komt niet aanwaaien…. In mijn laatste column van december 2012 schreef ik al over verschillende manieren van sparen. Sparen in de breedste zin van het woord. Rendement uit je geld halen op een manier die het best bij je past. Dat is echter niet altijd sparen bij dezelfde bank waar je al jaren zit, op dezelfde manier waarop je dit altijd al deed. De financiële wereld is constant in beweging (als franchisenemer bij SNS Bank weet ik daar alles van). Je bent dief van eigen portemonnee als je op zijn minst af en toe niet meebeweegt. Bespaar € 200 per jaar Wekelijks maken wij tientallen mensen blij met een besparing van gemiddeld € 100 tot € 200 per jaar op hun schadeverzekeringen. Denk hierbij aan de verzekering voor het woonhuis, de inboedel,

7

aansprakelijkheid, de auto en de reis- en rechtsbijstandverzekering. In de meeste gevallen betreft het een situatie waarbij wij een vergelijking aanbieden zonder dat men erom vraagt. Ik zie dat als onze plicht als financiële dienstverlener. In ongeveer 8 van de 10 vergelijkingen die wij maken, kunnen wij een voordeliger verzekeringspakket aanbieden met gelijkwaardige of betere voorwaarden. Dit is meestal wanneer de verzekerde er twee jaar of langer geen aandacht

meer aan heeft geschonken. Iedereen die tot deze groep behoord adviseer ik met klem ook eens een dergelijk vergelijking te maken. Bij SNS Bank, een andere adviseur, via www.sns.nl of een andere site…. Laat het voordeel in ieder geval niet liggen! Bespaar duizenden euro’s in de komende jaren Ook waar het gaat om complexere financiële producten als hypotheken, lijfrente- en gouden handdrukverzekeringen is een periodieke check een must. Een goed vergelijk hierin is minder eenvoudig. Belangrijk is hierbij een adviseur in te schakelen waar u vertrouwen in heeft. Deze adviseur kan samen met u kijken of er een besparing mogelijk en raadzaam is. Voor het advies en de uitvoering ervan, wor-

den u kosten in rekening gebracht. De opbrengsten moeten daar natuurlijk wel tegenop wegen. Een goede adviseur zal dit altijd naast elkaar leggen en helder toelichten. Wacht dus vooral niet tot je door een ander wordt gewezen op een mogelijke besparing. Pak je papieren bij elkaar en ga ermee aan de slag of maak een afspraak met een financieel specialist. Het is een kleine moeite en, als het even meezit, een groot plezier. Erik Seisveld

SNS bank Lisse Kanaalstraat 58a 2161 JN Lisse www.snsbank.nl

dat steeds meer mensen reageren, via internet en op straat”. Een benefietavond leverde mooie bedragen op, die Duco weer kan inzetten om zijn uitrusting compleet te maken. Inhoudelijk is Duco ook goed voorbereid. Sinds zijn vader ziek werd door zijn jarenlange contact met asbest als installateur, heeft Duco zich ingelezen in het onderwerp. Hij vindt het schokkend dat er nog altijd over asbest wordt gesproken alsof het niet zo gevaarlijk is. “Keer op keer laten onderzoeken zien hoe asbestdeeltjes in de longen voor problemen zorgen. Het probleem is alleen dat er vaak vel tijd zit tussen de blootstelling en het moment dat je ziek wordt. Die bewustwording zal er nog moeten komen, en in de landen die ik ga bezoeken al helemaal”.


8

cultuur & uitgaan

DINSDAG 12 FEBRUARI 2013

Kort nieuws Madagascar 3 in Solution HILLEGOM  In samenwerking met Solution vertoont speeltuin Kindervreugd zaterdag 12 januari de kinderfilm Madagascar 3 op groot scherm. De film wordt vanaf 14.00 uur vertoond in Solution (Van den Endelaan 7). De deuren zijn een halfuur eerder open. Alex de Leeuw, Marty de Zebra, Gloria het Nijlpaard en Melman de Giraffe proberen nog steeds hun weg terug te vinden naar New York. Natuurlijk zijn koning Julien, Maurice en de Pinguïns ook weer van de partij in dit doldwaze avontuur. De groep ontdekt de perfecte manier om onopgemerkt door Europa te reizen: samen met een circus dat ze helemaal omtoveren in Madagascar-stijl. Leden van speeltuin Kindervreugd komen gratis naar binnen en niet-leden betalen 1 euro. De film is geschikt bevonden voor alle leeftijden. Het is echter niet de bedoeling dat de ouders bij de vertoning aanwezig zijn. In de pauze staan chips en limonade klaar voor de kinderen. www.jcsolution.nl.

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Fractieleiders stappen uit gemeenteraad  Evert Jan Nieuwenhuis nieuwe lijsttrekker SGP LISSE  Twee vertrouwde gezichten stappen op uit de Lisser gemeenteraad, beiden fractieleider. Maar blijft het bij deze twee? Door Richard Grootbod Cees Verburg van D66 en Marius Nieuwenhuis van de SGP/ChristenUnie-fractie hebben hun vertrek aangekondigd. Het zouden wel eens de eersten kunnen zijn van een langer rijtje raadsleden die opstappen. Het is wachten op bekendmakingen vanuit de fracties, maar in de wandelgangen zoemt het van de geruchten. Het vertrek is in ieder geval een aderlating voor de

fracties die ze aanvoeren. Verburg zat vijf periodes voor D66 in de gemeenteraad. Na zijn vertrek uit de Lisser politiek streeft hij niet naar een functie als lid van Provinciale Staten of de Tweede Kamer. Wie de nieuwe fractievoorzitter van D66 wordt, is nog niet bekend. De partij voert de komende tijd gesprekken met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Als Verburg volgend jaar opstapt, is hij twintig jaar raadslid geweest. Verburg groeide op in Colijnsplaat, in de kop van Noord-Beveland. Toen hij drie was, werd zijn dorp tijdens de Watersnood als door een wonder gered, toen een losgeslagen vrachtschip het gat in de dijk afdichtte.

Verburg was de oudste zoon van een gereformeerd gezin. Als zestienjarige jongen besloot hij het avontuur op te zoeken en meldde zich bij de Marine. “Ik mocht meteen mee op de Karel Doorman. Ik werd opgeleid tot telegrafist en later tot vliegtuigtelegrafist”. In interviews zegt Verburg dat hij in de Marine leerde hoever je met ambitie kunt komen. Verburg kwam in de politiek terecht via de Vereniging Oud Lisse. Hij wilde voorkomen dat de historie van Lisse verloren zou gaan en besloot politiek actief te worden binnen D66. Marius Nieuwenhuis zat twaalf jaar in de Lisser gemeenteraad. Als geboren Lissenaar, leidde hij een familiebedrijf in bloembollen. “Ik

Schilderen in Rustoord

HILLEGOM  Over twee weken gaat Balletschool Martha de Rijk verhuizen naar de nieuwe locatie van het Fioretti college Hillegom aan de Van den Endelaan 5b. De school is al druk bezig met voorbereiden en inpakken . De leerlingen vinden het leuk om daarbij een handje te helpen.

Lisse Bewoners en bezoekers schilderen in Rustoord. 50-plussers zijn iedere woensdag welkom tussen 14.00 en 16.00 uur. Kosten € 7,50 incl. materialen. Meer info bij Hanneke, tel. 06-15470350.

HOREN & ZIEN

Dick Mondriaan

A

andacht trekken, dat is kunst! Jezelf ‘in de markt zetten’, onverwachte dingen doen. Het kan niet gek genoeg. Het moet bijzonder én vernieuwend zijn. Vaak wordt het dan pas kunst genoemd. Bloedworst maken van je eigen bloed, dat is baanbrekend! Een tasje naaien van je dooie kat, dat is spraakmakend! Een pistooltje haken van je eigen huid, daarmee kom je op de televisie. Handschoenen knutselen van je weggehaalde stuk darm, daar vechten museumdirecteuren om! Een olifantje boetseren van je verwijderde vet na een liposuctiebehandeling, daarmee haal je de landelijke pers. Edelweiss plakken van afgeknipte nagels, worst maWie: Wat: Waar: Wanneer:

Op het moment dat zijn voorganger besloot op te stappen, was Marius Nieuwenhuis klaar voor de nieuwe taak. “De verkoop van het bedrijf, de politieke ervaring, het kwam allemaal heel mooi uit”, zegt Nieuwenhuis. “Het paste precies”. Tijdens de vorige week gehouden vergadering van de kiesvereniging van de SGP Lisse, werd Evert Jan Nieuwenhuis gekozen als de nieuwe lijsttrekker.

Martha de Rijk verhuist naar Fioretti College

Muziek uit de hemel LISSE  Op donderdag 7 maart wordt er een muziekavond gehouden worden in de Gereformeerde Kerk. Wie voor het eerst muziek uit de Russisch Orthodoxe Kerk hoort is er diep van onder de indruk. Ds. Theo Hop heeft zich in deze muziek verdiept. Hij heeft een grote cdverzameling aan kunnen leggen van deze muziek. Dan kun je op muziekavonden de mooiste stukken laten horen. Verschillende dingen worden uitgelegd: Waarom zingt men alleen zonder muziekinstrumenten? Waarom zijn er iconen in de kerk? En zoveel kaarsen? Staat men echt de hele liturgieviering? En waarom duren deze diensten zo lang? Voor bovengenoemde avond is muziek uit de tijd voor Pasen uitgekozen. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, de avond begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

was de derde generatie in het bedrijf”, zegt Nieuwenhuis. In het jaar 2000 werd het bedrijf, dat dicht bij de huidige steenfabriek stond, verkocht. “Ik was toen al langer lid van de SGP en ook lid van de steunfractie”.

ken van een moederkoek, een collage van kippenstront. Het wordt internationaal allemaal zeer gewaardeerd. Kortgeleden zag ik ook iemand die de Nachtwacht op zijn rug had laten tatoeëren. Een andere kunstenaar timmerde van oude meubels de Ark van Noach en stak die daarna in brand. De zoektocht naar het onbekende. Het oproepen van emoties, daar gaat het op dit moment om in de kunst. Dat is jammer. Er is té weinig aandacht voor oprechte beeldende kunst. Gelukkig kunnen we dat werk in de regio wél zien. Huisschilder Dick Beutick, die in de afgelopen 30 jaar menig raam

Kunstuitleen Bollenstreek Schilderijen van Dick Beutick Satellietbaan 14c te Hillegom t/m 17 maart

MULTI-KUNSTENAAR PETER NIEUWENDIJK BEKIJKT, BELUISTERT, BETAST EN BELEEFT KUNST & CULTUUR IN LISSE EN HILLEGOM

en deur in de Bollenstreek strak in de verf heeft gezet, kon het niet nalaten ook ’s avonds de kwast te hanteren. Hij liet zijn baard staan, schafte zich een pijp en een hoedje aan en voilà een kunstenaar was geboren. Dick heeft van oudsher een binding met de streek. Hij schildert de bollenvelden en doet dat op zijn eigen wijze. Hij gebruikt aardkleuren en brengt het landschap (net als zijn grote voorbeeld Mondriaan) terug tot vierkanten en rechthoeken. De doeken zijn niet al te groot, want Dick is kleinbehuisd. Hij schildert en veegt gekleurde vlakken die samen een landschap vormen dat ontegenzeggelijk de Bollenstreek in alle seizoenen verbeeldt. Mooi, ontroerend. Misschien niet vernieuwend of baanbrekend, maar wél aangenaam om te zien. Dick is de Hillegomse Mondriaan van de Bollenstreek!

Peter Nieuwendijk is bestuurslid van HiPRO (Hillegom Promotie). Ook is hij internationaal voorzitter van de wereldfederatie voor cartoonisten.

De opening van de balletschool is op 2 maart. Wethouder Gerrit Kleijheeg is gevraagd om de officiële opening te verrichten. Voorafgaand is er een optocht van allemaal zingende en dansende leerlingen vanaf de oude school naar de nieuwe school. Om 13.30uur is er een kleine danspresentatie in beide zalen die op deze manier ingedanst worden. De balletschool heeft 26 jaar in de voormalige Boazschool gezeten. Directeur Martha de Rijk en bestuurslid Fimke Antoni, die beiden ook les geven op de school, nemen met weemoed afscheid. “We beginnen met het afscheid op zondag 17 februari om 11.00 uur met een rommelmarkt en veiling in de oude school. Op die dag worden ook allemaal herinneringen en curiosa van de balletschool geveild. De opbrengst is voor een bord aan de weg”, aldus Martha de Rijk. In het Fioretticollege krijgt de balletschool plek op de benedenverdieping, waar zij een grote, een kleine zaal en twee kleedruimtes ter beschikking hebben. Ook kunnen ze gebruik maken van de theaterzaal voor voorstellingen. Het oude pand staat op de nominatie voor sloop. Het is 125 jaar oud. Martha de Rijk is al 40 jaar aan de balletschool verbonden en Fimke Antoni 34 jaar. “We zullen onze oude vertrouwde school heel erg missen, maar we hopen dat de nieuwe locatie ook weer net zo inspirerend gaat worden als de voormalige school. Het is spannend en we hebben er zin in, maar het is wel een dubbel gevoel.


regioroulette

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 12 FEBRUARI 2013

9

‘Houd rekening met elkaar’ Onder andere de kerk, de seniorenraad, Tafeltje Dekje, diverse koren en vakbond CNV maakten de afgelopen jaren dankbaar gebruik van zijn diensten. In januari ontving hij de Vrijwilligersprijs van 2013. De redactie speelde een potje roulette met Izaäk in ’t Veld. 3. Welk kunstwerk (boek, schilderij, beeld, lied, cd) zou u gemaakt willen hebben? “Een cd van Ernst Daniel Schmidt. Maakt niet uit welke. Het is allemaal mooi. Ik heb veel bewondering voor hem. Met het mannenkoor Jubilate hebben we meerdere keren met hem opgetreden. Hij is heel enthousiast al staan we buiten in de regen op te treden. We hebben ook wel met Marco Bakker opgetreden. Die zingt heel mooi, daar niet van, maar in de omgang is hij minder.” 18. Van wie zou u een toegestoken hand weigeren? “Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik denk niet dat ik dat snel zou doen. Dat zit niet in mijn aard. Er zijn natuurlijk wel mensen die je liever niet tegenkomt, maar ik ben opgevoed met het idee dat je altijd beleefd moet blijven.” 17. Van welk bedrijf of welke instelling zou u een halfjaar directeur willen zijn? “Van een bejaardencentrum. Ik heb wat met ouderen. Zet me graag voor ze in. Men zegt dat ik een goed luisterend oor heb. Ik zou niet direct de hele boel omgooien. Wel zou ik proberen om de zorg beter aan te pakken. De structuur van de maatschappij waar wij nu in zitten, waarin bezuinigen aan de orde van de dag zijn, die zorgt ervoor dat deze mensen er de dupe van worden. Ik zou zeker proberen dat beter te doen. Een halfjaar is daarvoor waarschijnlijk niet genoeg.” 33. Welk boek ligt op dit moment op uw nachtkasje? “Daar ligt geen boek. Wel een zak dropjes tegen het hoesten. Ik ben geen lezer.

Ik zal thuis niet snel een boek pakken en ervoor gaan zitten. Op vakantie wel, dan gaan er drie boeken mee. Baantjer vind ik heel goed. Geen zware literatuur, gewoon boeken die lekker weg lezen. Thuis lees ik alleen kranten en kijk ik veel tv. Ik volg de politieke debatten graag, dat is een overblijfsel uit mijn tijd bij de vakbond CNV.” 4. Waar kunt u ontzettend kwaad om worden en wanneer was dat voor het laatst? “Ik word kwaad om onrecht. En als mensen onnodig beledigd worden. In mijn werk voor de vakbond deed ik conflictbemiddeling. Dan probeerde ik beide partijen weer tot elkaar te brengen. Ik kom voor mensen op. Echt kwaad maak ik me niet meer, het zijn meer ergernissen. Dat heb ik wel geleerd. Heeft ook met mijn leeftijd te maken. Ik wil niet teveel energie steken in een meningsverschil. Als ik kwaad word, draai ik me sneller om. Waar ik me ook wel eens over opwind, is als mensen zeggen dat ik nooit nee kan zeggen. Ik zie dat niet als een negatief iets. Ik zie de waarde in van datgene wat ik voor een ander doe en daarom doe ik het dus graag.” 14. U mag vier mensen – ook overleden personen – uitnodigen voor een dinertje. Wie? “Mijn eerste vrouw Lenie, die bijna achttien jaar geleden is overleden, mijn huidige vriendin Gon, mijn kameraad Henk van Voorst en mijn vader. Henk ken ik al 22 jaar. We hebben veel lief en leed met elkaar gedeeld, dat schept een sterke band. We zijn elkaars uitlaatklep en steunen de ander door dik en dun. Van mijn vader zou ik graag willen weten hoe hij het vindt dat ik het zover

Regioroulette is een wekelijkse interviewserie met persoonlijke vragen. Aan de hand van het roulettespel wordt beslist welke.Tekst: Lia in ‘t Veld

Paspoort Naam: Izaäk in ’t Veld Leeftijd: 75 Opleiding: “Ik werkte in de bloembollensector en volgde diverse avondcursussen.” Beroep: geniet van zijn pensioen. Nevenfuncties: diverse bestuursfuncties bij vele verenigingen. Kinderen: twee kinderen en vijf kleinkinderen. Hobby: drumt in het Fisherkwartet, zingt onder andere bij Zanglust en speelt graag biljart.

heb geschopt. Op het gebied van vrijwilligerswerk ben ik in zijn voetsporen getreden en dat heeft hij helaas niet meegemaakt. Dat ik in zoveel besturen heb gezeten en vaak ook voorzitter ben geweest, lag niet in de lijn der verwachting zeg maar. Van mij werd eigenlijk niet veel verwacht. Ik heb veel geleerd van mijn vader en ik denk dat hij wel heel trots zou zijn.” 23. Waar staat u over tien jaar? “Nog bij het biljart, hoop ik. Als ik mag blijven zingen, drummen en biljarten dan is alles goed. Gezondheid is heel belangrijk. Om me heen vallen steeds meer mensen weg. Ik hoopte ouder te worden dan mijn vader. Die stierf op zijn 72e, dus dat ik gelukt. Gon zegt altijd dat we nog twintig jaar te gaan hebben, daar hopen we dan maar op.” 28. Wat is uw grootste angst? “Om afhankelijk te worden van anderen. Bijvoorbeeld doordat ik een ongeluk krijg. Mijn zelfstandigheid is heel belangrijk voor me. Wordt ook steeds belangrijker naarmate ik ouder word. Als ik in een rolstoel terecht zou komen, dat zou ik vreselijk vinden. Dan ben je zo afhankelijk. Dat klinkt misschien arrogant, maar zo bedoel ik het niet. Als het moet, dan moet het. Als ik het voor het zeggen heb, blijf ik zelfstandig. Dat er iets zou gebeuren met mijn kinderen of kleinkinderen is ook een grote angst.” 6. Wat is uw levensmotto? “Omzien naar een ander. Houd rekening met elkaar. Het leven met anderen is veel leuker dan alleen. De maatschappij verhardt. Het ik-element speelt een sterke rol. Het gaat over ‘ik heb en ik

wil’, in plaats van wat je met elkaar kunt bereiken. Bij jongeren is dat nog erger. Niet dat ik hen de schuld geef, het ligt aan de opvoeding. Mijn vader was heel sociaal, deed veel voor anderen. Hij heeft dat aan ons meegegeven. Het is natuurlijk geen toeval dat van de vijf zoons er drie een koninklijke onderscheiding voor hun inzet voor anderen hebben gekregen. Ook mijn andere broers en zussen waren heel actief. Het zit in de familie. En ik heb dat rekening houden met een ander ook aan mijn kinderen meegegeven.” 31. Wat is de beste deal die u in uw leven gesloten heeft? “Dat ik mijn eerste vrouw zo gek kreeg om met me te trouwen. We leerden elkaar kennen bij operettevereniging Kunst en Volharding. Toen zij overleed, waren we op een maand na dertig jaar getrouwd.” 29. Met wie zou u wel eens een beschuitje willen eten? “Met Simone Kleinsma. Ze straalt wat uit, is spontaan. Daar houd ik van. Het is dat ik een vriendin heb, anders zou ik contact zoeken… We genieten iedere zaterdagavond van haar optreden in De Beste Zanger van Nederland. Ons gesprek zou uiteraard over muziek gaan.” 7. Waar mogen ze u middenin de nacht wakker voor maken? “Voor een goede voetbalwedstrijd. Laten we zeggen Feyenoord tegen Barcelona. Biertje erbij en genieten. Ik ben al vanaf mijn veertiende voor Feyenoord. Ik kijk graag voetbal, ja. Zit iedere zondagavond klaar voor Studio Sport. Soms is het bemiddelen met Gon, maar meestal win ik het.”

DE VRAGEN 1. Wat is uw slechtste eigenschap? 2. Wat was uw eerste auto? 3. Welk kunstwerk (boek, schilderij, beeld, lied, cd) zou u gemaakt willen hebben? 4. Waar kunt u ontzettend kwaad om worden? (en wanneer was dat voor het laatst) 5. Wat zou de persoon die u was op 18-jarige leeftijd nu op deze leeftijd van u vinden? 6. Wat is uw levensmotto? 7. Waar mogen ze u midden in de nacht wakker voor maken? 8. Van welke beroemdheid greep de dood u het meest aan? 9. Welk tv-programma moet meteen van het scherm worden gehaald? 10. Wat was de gelukkigste fase van uw leven? 11. Wat is de leukste persoon die u dit jaar hebt leren kennen? 12. Heeft u wel eens een belangrijke vriendschap verbroken? 13. Wat zou u aan uw partner willen veranderen? 14. U mag vier mensen - ook overleden personen - uitnodigen voor een dinertje. Wie? 15. Wat is de grootste wetsovertreding die u heeft begaan? 16. Waarover heeft u in uw leven het meeste verdriet gehad? 17. Van welk bedrijf of welke instelling zou u een half jaar directeur willen zijn? 18. Van wie zou u een toegestoken hand weigeren? 19. Noem eens iets onverwachts wat veel mensen niet van u weten 20. Bent u gelovig? 21. Aan wie heeft u een bloedhekel? 22. Wie was/is uw grootste voorbeeld? 23. Waar staat u over 10 jaar? 24. Als u de wereld kon veranderen, waar zou u beginnen? 25. Wat was uw grootste blunder ooit? 26. In welke andere periode had u graag geleefd? 27. Wat kan u diep ontroeren? 28. Wat is uw grootste angst? 29. Met wie zou u wel eens een beschuitje willen eten? 30. Welke dag zou u willen overdoen? 31. Wat is beste deal die u in uw leven gesloten hebt? 32. Wie bewondert u? 33. Welk boek ligt op dit moment op uw nachtkastje? 34. Wanneer heeft u voor het laatst ontzettend gelachen? 35. Waar heeft u voor het laatst een nacht van wakker gelegen? 36. Wat is het grappigste dat u de laatste tijd heeft meegemaakt?


Duurzaamheid

Energie besparen is eenvoudig

in de regio

Wilt u een behaaglijker huis en een lagere energierekening? Bij het energiezuinig maken van uw huis helpt www.energieservicepunt.nl u op weg.

Milieuhelden gezocht! Tot half april zoekt de stichting Milieubende Milieuhelden op twaalf basisscholen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Met de Max Milieubende leren scholieren op een speelse manier in teamverband door een ‘groene bril’ te kijken. Het begint met de voorstelling ’r zijn nog noedels. Daarna volgt de workshop Hoe word ik een milieuheld. Ideeën en acties worden vastgelegd in een groot Milieuheldenboek. De slotmanifestatie is op vrijdag 19 april in het gemeentehuis van Leiderdorp. Meer informatie: www.milieubende.nl

De beste schoollunch van Holland Rijnland? Doe mee met de wedstrijd De beste schoollunch van Holland Rijnland. Bedenk met jouw klas de beste, leukste, lekkerste, gezondste en duurzaamste lunch. En win een cadeaucheque ter waarde van € 2000,- voor keukenmaterialen en eeuwige roem. De wedstrijd de beste schoollunch is een initiatief van Smaaklessen. In het lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen kinderen het dagelijkse eten. Alleen dit schooljaar is het lespakket Smaaklessen nog gratis. Maar let op, het aanbod is beperkt. Meedoen of bestellen? Meld je school aan via: www.nmehollandrijnland.nl

Openingstijden: maandag dinsdag t/m vrijdag zaterdag

gesloten 10.00 tot 17.30 uur 10.00 tot 16.00 uur

Hoofdstraat 26 - Hillegom Tel. 0252-520557 - 06-22795993 Fax 0252-525870

Te huur in hillegom:

Bedrijfspand

met elektrische roldeur B.G.: 92 m2 – 1e Verd.: 43 m2 (casco) Prijs: € 500 p/mnd.

Namens de gemeenten uit Holland Rijnland

GRATIS ADVERTENTIE

VAKANTIE IS...

...MUZIEK

Interesse?

Tel. 06-53761652

G. VLETTER BV

Trappenberglaan 16, 2231 MV Rijnsburg

Wij zijn op zoek naar een

oproep/invalchauffeur VAKANTIE IS WIELEWAAL Bezorg jij haar een onvergetelijke vakantietijd? www.wielewaal.nl/vrijwilligers

Rijbewijs B, C, E en Chauffeursdiploma (ook voor het invallen tijdens vakanties)

Voor meer informatie neem contact op met G. Vletter: 06 - 53 40 38 33

PArtICuLIereN

OPGeLet! uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK • HET VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KAtWIJK • SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK • PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM • RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut • THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG • LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP • ROKERSPALEIS LEIDERDORP, Van Diepeningenlaan 17, LeIDerDOrP • BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

OPE

v.a. 14 fN eb. voor lu

nc en dine h p o s n a r k En m a a k UNCH - &loopAt ctt/iem L n e e E S HAR BON 28 februari R E N I D ! IN

&W

ELKE DAG VERLOTEN WE ER 1

Boulevard 70 • Katwijk aan zee • T 071 407 76 24 • www.thecomedykatwijk.nl

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp Wassenaar

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN


week in beeld

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

dinsdag 12 februari 2013

11

Valentijn bij Seray HILLEGOM n BistrOriental Seray aan de Van den Endelaan 36 heeft veel hinder van de werkzaamheden voor de deur. Daarom is er een Valentijnsactie, waarbij van woensdag 13 tot en met zondag 17 februari een speciaal drie gangen Valentijnsmenu wordt geserveerd voor 32,50 per persoon. Het Valentijnsmenu bestaat uit een cocktail van Cava met hazelnootlikeur. Als hoofdgerecht is er een visgerecht of kleine rijsttafel en als nagerecht staat er een notentoetje. Voor meer informatie: www.seray-bistroriental.nl of tel. 0252-865765. AC

Bomenkap rond Keukenhof LISSE n De eerste tientallen bomen rondom Keukenhof zijn gekapt. Wandelaars moesten even wennen aan het open uitzicht op de hoofdentree van de bloemententoonstelling. Waar eerst grote bomen stonden, resten nu stronken, gaten en grote hopen versnipperd hout. Het gebied wordt heringericht om de infrastructuur aan te passen. Ruim zestig bomen langs de Stationsweg, tussen de Westelijke Randweg en de Van Lyndenweg moeten daarvoor wijken. Om de kwaliteit van de bestaande bomenstand te verbeteren, worden er achttien bomen van een duurzame soort terug geplant. Foto: Lia in ’t Veld

Bonte carnavalsoptocht in centrum

Carnaval op Savio hillegom n Op de Savioschool werd ook carnaval gevierd. De kinderen kwamen verkleed naar school en hadden allemaal acts ingestudeerd voor een talentenjacht. Ook de meesters en juffen waren uitgedost in feestelijke carnavalsoutfit.

lisse n Een bonte stoet van allerlei pluimage trok zaterdagmiddag van de Sportlaan door het Blokhuis. Ook deze ‘zwervers’ namen enthousiast deel aan de carnavalsoptocht. Foto: Lia in ’t Veld

Verkleed lisse n In Lisse werd carnaval gevierd door de Gaapstokken. De optocht is daar een vast onderdeel van. Het aantal deelnemende wagens en personen viel wat tegen, waardoor de optocht wat kort was. Dat mocht de pret niet drukken. Zoals de traditie voorschrijft, verschijnen ook de dansmariekes en muzikanten van Da Capo verkleed ten tonele. De anders zo keurige uniformen werden voor een keer ingeruild voor Megamindy-, Pinguin-, Flowerpoweren duivelspakken. Foto: Lia in ’t Veld

Gaapstokken aan de macht

Lisse n De mascotte van carnavalsvereniging ‘De Gaapstokken’ sierde weer het Raadhuisplein in Lisse: voor de duur van het carnaval was Lisse even omgetoverd tot ‘Rijk der Gaapstokken’. Prins Ruud en prinses Carla regeerden samen met jeugdprins Julian en jeugdprinses Kim vijf dagen lang over Lisse. Ook dit jaar was er weer een feestelijke optocht. Zondagavond was het hoogtepunt met de jaarlijkse Boerenbruiloft. Dat is een vast onderdeel van het carnavalsweekend en trekt jaarlijks honderden carnavalsvierders naar de sporthal van FC Lisse toe. Foto en tekst: Richard Grootbod


LI TE I T S

Beds 2 Basic dé nr. 1 beddenspecialist in uw regio!

L WA

2 5 - T OP K 19

I T E I T S I ND

2 5 - T OP K 19

I TE I T SI N

D

2 5 - T OP K 19

L WA

S

S/m G A D N t 0 O .0 13 Z .00 uur 7 1 OPEN! S

WINT VAN AUPING!!

2 5 - T OP K 19

Beds 2 Basic (van Landschoot)

I T E I T S I ND

S

OFFICIËLE CONSUMENTENBOND TEST!

L WA

L VAN MINIMAA EIT ALIT KW NG PI AU van Beds 2 Basic ls u gewend bent

D

MATRASSEN AANBIEDING

5

€ 399,Maat 1.20 cm

LEVERBAAR IN VERSCHILLENDE KLEUREN!

ed Niet go g! ru geld te

Quartz Balance

€ 599,Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ Pocketveer 7 zones stevig matras √ Afdeklaag HR40 koudschuim √ Tijk afneembaar/wasbaar

uur uur uur uur uur

Maat 1.40 cm

€ 299,- p.st.

Quart Balance Plus

€ 499,-

€ 999,-

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING BRIXTON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

* TOP DESIGN BOXSPRING * WINNAAR onder de luxe boxsprings * 10 bloks voor hoofdfbord * 2x Luxe gestoffeerde boxen * 2x Luxe actieve pocketveer matras (7 zones) * Luxe Twintopper, zomer en winterzijde * Stoffen zijn 100% vuilwerend en waterafstotend * Luxe blokpoten met aluminium afgewerkt

Liberty 20 cm € 89,-

Leverbaar in alle maten!

Allure

Leverbaar in alle maten!

SUPER STUNT Normaal € 2.399,-

Anton/Dream

Eigenschappen √ Goed matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bodems

MATRAS GRATIS!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen √ 17 cm koudschuim √ Ergonomisch comfortzones √ Afneembare hoes

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen √ 22 cm soepel matras √ Pocketveer (7-slags) 7 zones √ 3 cm HR30 afdeklaag

Optima

p.st.

Leverbaar in alle maten!

p.st.

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ Bonellveer 16-18 cm √ SG20 afdeklaag

Carat € 699,-

€ 849,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 27 cm √ Koudschuim HR 60 7 zones √ Soft toch /3d border

Normaal € 4.189,TOP-AANBIEDING V.A.

€ 1.975,Leverbaar in alle maten

• In meerder stoffen en kleuren • Prijs voor vaste uitvoering

Sleeping King MATRAS GRATIS!

€ 189,- p.st.

€ 269,-

Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ 20 cm √ Pocketveer (7-slags)270 veren/m2 √ 7 comfortzones √ Tijk afneembaar/wasbaar

Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ 20 cm √ 17 cm HR42 koudschuim kern √ 7 comfortzones √ Ventilatieringen

Silver 500

Contour Comfort

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen √ 24 cm stevig matras √ Pocketveer 7 slags/7zones √ 3d border met handvaten √ Toplaag HR 60 koudschuim

M AT R AS S E N

BRIXTON COMPLEET!!!

COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELEKTRISCH VERSTELBAAR Luxe design hoofdbord + 2x elektr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke Volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem

LAAGSTE PRIJS!

€ 39,-

2 weken NTIE ARA SLAAPG

13.30-18.00 10.00-18.00 10.00-21.00 09.30-17.00 13.00-17.00

I TE I T SI N

Normaal € 1.089,NU VOOR

Basic

Ma. Di./wo Do./vr. za. Zo.

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

COMPLETE 2-PERSOONS ELEKTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!!

Designhoofdbord! + 2 beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matrastopper! + 2 luxe kussens

Openingstijden

zoa

OX K WA L I T E I T B

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

LAAGSTE PRIJS!

L WA

S

GS LUXE BOXSPSRPIN RINGS EN

MATRAS GRATIS!

MATRAS GRATIS!

€ 699,-

€ 899,-

Eigenschappen Leverbaar in alle maten! √ 7-slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2 cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen √ 22 cm √ Koudschuim & traagschuim zijde √ 7 zones

2 Basic Bij Beds jzen agste pri

Koopavonden

• La kwaliteit • Beste comfort • Beste dvies -a P O •T rvice -s • TOP e

Do./vr. 18.30-21.00 uur

071 2000168

Indien gewenst ook afspraak mogelijk buiten openingstijden!

Kerkstraat 58 • 2201 KN Noordwijk (binnen) INGANG Passage • naast De Ridder schoenen

Post @ beds2basic.nl • www.beds2basic.nl

Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 9.30 - 17.00 uur

Verzilver uw goud! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Leeuwarden

Groningen

Goudwisselkantoor is eigendom van familie de Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de

Emmen

goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor

Alkmaar Zwolle

is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we

Haarlem

waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Katwijk

Goudwisselkantoor d, zilver en munten • 25 jaar ervaring in gou jblijvende taxatie • een deskundige en vri k indien gewenst per ban • contante betaling of r de taxatie • discrete ruimte voo en van goud en zilver • advies in het belegg

Amersfoort Apeldoorn

Den Haag Utrecht Rotterdam

Nijmegen Klaaswaal Breda Goes

Den Bosch Eindhoven

Heerlen

Enschede


winkels & bedrijven

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

Kort nieuws Jeugdland houdt superdisco hillegom n Op zaterdag 23 februari organiseert speeltuinvereniging Jeugdland de leukste disco voor de Bollenstreek. Deze disco is voor kinderen van 0 t/m 12 jaar en wordt voor het eerst gehouden in de zaal van Café Thuys aan de Haven. De bekende Hillegomse DJ ook wel bekend van het Glazen Huis in Hillegom, DJ Joey Egging, zal de middag muzikaal op komen luisteren. De disco wordt gehouden van 14.00 tot 17.00 uur. Zowel leden als niet leden zijn welkom. De entree bedraagt 1,50 per kind. Het leuke is dat ook ouders erbij mogen blijven, want de zaak is groot genoeg. Zo kunnen de ouders van de leden van de Speeltuinvereniging elkaar een beetje beter leren kennen, maar ook met andere ouders gezellig wat drinken. Er is een gastoptreden van het Hillegomse Kids selectieteam van Dylana’s Dance Center van Dylana Donker. Opgeven kan via activiteiten-speeltuinjeugdland@ hotmail.nl.

Discozwemmen in De Lis lisse n Zaterdag 16 februari zullen van 19.00 tot 21.00 uur de laatste top 40-hits weer uit de boxen knallen van zwembad de Lis (Sportlaan 2, Lisse). De disco staat in het teken van Valentijn. Het discozwemmen is voor iedereen van 5 t/m 14 jaar die minimaal in het bezit is van een A-diploma. De toegangsprijs bedraagt € 4,85 per persoon en een patatje kost € 1,- Voor meer informatie, kijk op www.sportcentrumdelis.nl.

dinsdag 12 februari 2013

Holland America Line terug in bloemencorso streek n De Holland America Line, die wereldcruises verzorgt, doet dit jaar mee aan het Bloemencorso van de Bollenstreek. Ter ere van het 140-jarig bestaan verzorgen zij een eigen praalwagen. De Holland America Line staat bekend om haar cruises naar alle zeven continenten en kent een rijke historie in Nederland waar de organisatie ooit is opgericht in april 1873. In april viert het bedrijf dus haar 140e verjaardag. “Deelnemen aan dit Bloemencorso is voor ons een extra aanvulling op de eigen geplande evenementen. We hopen dat het publiek net zo veel plezier beleeft aan het corso als wijzelf aan de voorbereiding ervan”, aldus Nico Bleichrodt, senior director of sales North & Central Europe van Holland America Line.

Westerdam

Corsovoorzitter Leo van der Zon vertelt dat het corsocomité en Holland America Line geen onbekenden zijn. “Zij reden al eens eerder mee, hoewel we daarvoor wel een stukje terug in de tijd moeten. Op 17 april 1948 reed Holland America Line mee met een praalwagen. Dat was een kopie op schaal van de Westerdam, het motorschip van de Holland America Line. Dat schip

vervoerde als eerste na de oorlog bloembollen naar Amerika. Wij zijn uiteraard enthousiast dat Holland America Line dit jaar weer mee doet en feliciteren het bedrijf met het jubileum.” Het Bloemencorso van de Bollenstreek heeft dit jaar als thema ‘Bon Appetit’. De praalwagens vormen een ‘smakelijke’ stoet en de kers op de taart zijn de luxe- en bijzondere wagens. De luxe wagens zijn een

alternatief voor kleinere bedrijven uit de regio, die graag mee willen doen aan het corso, maar voor wie een praalwagen te groot is. Gerard de Wagt, Danielle Beijsens en Heleen Duivenvoorde zijn verantwoordelijk voor de deelnemende bedrijven aan het bloemencorso. Zij beschikken over veel kennis van praalwagens en luxe wagens en adviseren de bedrijven in welke vorm zij zich het beste kunnen presente-

ren. Het team bezoekt de bedrijven en begeleidt hen ook. Voor vragen of informatie over deelname aan het bloemencorso kan men zich melden via deelname@bloemencorso.info. Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 20 april van Noordwijk naar Haarlem. In de dagen ervoor zijn er in alle betrokken bollengemeenten diverse corsoactiviteiten.

Albert Heijn weer open

De 7 krachten van de vrouw hillegom n Elke vrouw heeft zeven krachtbronnen. Deze universele bronnen, die we delen met vrouwen overal ter wereld, heten oerbeelden of archetypen. Door alle drukte en eisen die aan de vrouw gesteld worden, raken deze krachtbronnen op de achtergrond. Je staat niet meer in verbinding met je eigen leiderschap. Door met deze archetypen te werken, bevrijd je je van oude patronen en maak je een stap om werkelijk te durven leven vanuit je volledig potentieel. Er wordt gewerkt met expressie, beweging, dans, meditatie, rituelen, e.a. om de kracht te kunnen integreren in je dagelijks leven. De cursus wordt gegeven bij Innerlijk Dialoog door Marja Kruik. Cursusduur: 7 vrijdagmiddagen. Start op 8 maart. Info en opgave: tel. 0252-520761 of www.innerlijkdialoog.nl

13

hillegom n Na tien dagen dicht te zijn geweest in verband met een ingrijpende verbouwing opent de Hillegomse Albert Hein vestiging op woensdag 13 februari weer haar deuren.

De winkel van Albert Heijn heeft een grote verbouwing ondergaan. Woensdag gaan de deuren weer open. Foto: Annemiek Cornelissen

Om 12.00 uur is er een openingsreceptie voor genodigden. Om 13.00 uur gaat de winkel open voor de klanten. Er zijn diverse proeverijtjes. Bij 20 euro aan boodschappen worden gratis taartjes weggegeven. Drie klanten, die van te voren een goed doel hadden aangegeven en zijn uitgekozen mogen voor dit doel gratis winkelen. “Ze mogen daar zoveel tijd voor uittrekken als ze willen, als de kar maar vol is en de deur nog door kan dan is het goed”, aldus vestigingsmanager Marvin Erades. Op zaterdag 16 februari is er voor de kinderen van 10.00 tot 15.30 uur een meet & Greet met de Hamster, waarmee ze ook op de foto kunnen.

Kringloopwinkel geeft 500 euro aan Voedselbank hillegom n Kringloopwinkel Het Huis van Tante Trees heeft afgelopen week de 5000e betalende klant ontvangen. Sylvia en Paul Duits van deze Kringloopwinkel hebben een paar weken geleden drie echte Swarovski beeldjes gekregen met certificaat en deze alle drie voor 230 euro ver-

Foto: Annemiek Cornelissen

kocht. “We hebben allerlei manieren gezocht om deze te verkopen onder andere op Marktplaats en bij handelaren, maar dat is niet gelukt. Daarom hebben we de beeldjes maar in de zaak gezet. Twee hebben we verkocht aan een klant tegelijk en de derde aan een andere klant. Bij het totaalbedrag hebben we 270 euro gedaan”. Volgens Paul Duits zijn de beeldjes onder de echte waarde verkocht,

maar was er echt niets meer uit te halen. “Ze zijn gewoon niet meer zo gewild als vroeger. We hebben ze echter gewoon gekregen en zijn al blij met het bedrag dat ze hebben opgebracht”. Een cheque van 500 euro werd op donderdag 7 februari aangeboden aan de Voedselbank. Op het moment wordt de winterkleding met korting aangeboden. Wat

er overblijft gaat met een vrachtwagen mee naar Letland, waar de mensen het volgens Paul Duits acht maanden per jaar koud hebben. “Ook zijn we bezig met het verzamelen van kinderspulletjes voor de mensen in Letland, boxen, bedjes, maar ook warme kinderkleding. Als de winkel weer leeg is gaan we de zomerkleding neerhangen. We hebben al zakken vol klaarstaan”.


Caresse boxsprings & more

C O M F O R TA B E L S L A P E N M E T C A R E S S E B O X S P R I N G S , D E K B E D D E N E N H O O F D K U S S E N S !

CARESSE 4500 160x200 cm

160x200

2995,-

2195,-

2395,-

1695,-

Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

NIEUW!

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings voorzien van pocketveer matrassen met 5 comfortzones. • topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

Caresse 4700 160x200

2795,-

160x200

3295,-

3295,-

Caresse 6700

3695,-

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN!

P KELTO

Voor de deur

Caresse 8500

2.000 m2 SLAAPKAMERPLEZIER

SLAAPKAMERCENTRUM

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl

OPENINGSTIJDEN: maandag t/m woensdag: 10:00 - 18:00 uur • donderdag koopavond: 10:00 - 21:00 uur • vrijdag: 10:00 - 18:00 uur • zaterdag: 10:00 - 17:00 uur

50/50

BETAAL NU DE HELFT EN DE REST IN 2014**

OF

GRATIS TANKPAS T.W.V.

500,*

De Kia Venga Vanaf 16.995,B

AUTOBEDRIJF KLEVERLAAN GIETERIJ 2, 2211 XK NOORDWIJKERHOUT, TEL.: 0252 - 37 37 24, WWW.KIA-NOORDWIJKERHOUT.NL 4,3 – 6,5 l/100km, 23,3 - 15,4 km/l. CO2-uitstoot: 114 – 154 g/km. *De tankpas actie is alleen geldig voor de Kia Venga bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013.De tankpas is 9 maanden geldig en te gebruiken voor brandstof, oli n, ruitensproeiervloeistof en wasbeurten. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. **Bij de 50/50 actie betaalt u nu de helft en de andere helft in 2014. De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Santander en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (tot uiterlijk 1 januari 2014) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt 7.500,-. De 50/50 actie is alleen geldig voor een Kia Venga bij kentekenaanvraag t/m 28 februari 2013 en een uiterste registratiedatum van 11 april 2013. Genoemde prijs is inclusief BTW/BPM, maar exclusief kosten rijklaar maken, leges, recyclingbijdrage, metallic lak en lakbescherming. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.


service

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 12 FEBRUARI 2013

15

Binnenbal

W

ij verrichten voor de cavia- en konijnenopvang Hillegom, gevestigd aan de Oude Weerlaan, de diergeneeskundige diensten. Op jaarbasis worden daar ruim achthonderd konijnen en cavia’s gebracht en het lukt ze daar meestal om er weer een nieuw huis voor te vinden. De motivatie om een afstandskonijn of -cavia een tweede kans te bieden is voor de meeste eigenaren de leidraad om daar een diertje uit te zoeken. Ieder mannelijk knaagdier wordt gecastreerd, zodat wij er velen onder ogen krijgen. En soms worden we verrast: dan zit er maar één bal in de balzak. Wat dan begint als een routineklus wordt allengs een grote speurtocht naar ‘waar is de bal?’ Tot nu toe hebben we altijd de tweede bal gevonden hoe klein of ver weggestopt in de buik deze ook was. Dat is ook noodzakelijk want een knaagdier met een binnenbal lijkt gecastreerd, maar is nog in staat tot alles… Op een dag dat we vier opvangkonijnen succesvol hadden gecastreerd kwam op het einde van de middag Bessie in de praktijk. Zij was een vierjarige bulldog die al

Column Poespas

COLOFON Oplage 18.500 Verschijnt iedere dinsdag Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066, 2220 CB Katwijk Tel: 071 4022901 Fax: 071 4032325 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Cor de Mooij, 06-13017660 cor.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl redactie@lissernieuws.nl redactie@dehillegommer.nl Verslaggevers: Marca Bultink Annemiek Cornelisse Richard Grootbod Ilse Hesp Lodewijk Kamps Ed Olivier Hans Pronk Lia in ‘t Veld Kees van Zuijlen Peter Nieuwendijk Fotografen: Frank Bonnet Rob Joore Wim Krol Bouwe Prins Sven van der Vlugt Cees van ’t Wout Corine Zijerveld

meerdere dagen aan het braken was. Sinds die ochtend braakte ze ook water uit. Dat was geen goed teken. Een bulldog heeft een buik die bijna niet door te voelen is. Maar bij Bessie konden we duidelijk een pijnreactie opwekken. Ook dat was een slecht signaal. Uit het bloedonderzoek bleek dat er sprake was van een ontstekingsbeeld en uitdroging. We besloten tot het maken van röntgenfoto’s en een buikecho. Beide onderzoeksresultaten wezen in de richting van stilliggende darmen en dus adviseerden we de eigenaren om Bessie te opereren. Na ruggespraak met het thuisfront kregen we groen licht: aan het eind van het afsprakenprogramma gingen we Bessie open maken. Ons hongergevoel negerend werkten we geconcentreerd door: Connie, de anesthesieassistente, en Sanne-Lien en ik , als chirurgen. Al snel bleek het probleem in het duodenum te zitten, het stukje darm net na de maag waar de afvoergangen van de alvleesklier en de lever op uitkomen. Paarsrood en bijna geperforeerd: dit zag er slecht uit, mede omdat dit een stuk darm is dat je niet zomaar kunt ver-

wijderen. Door nauwkeurig en doortastend te werken lukte het ons om het vreemde stuk rubber te verwijderen. Het moeilijkste was nog wel om de aangetaste darm weer lekkagevrij dicht te krijgen. Ook daar slaagden we in. Volgens protocollaire afspraak voelden we nog het gehele darmpakket na. Er was niets raars meer te voelen. We keken ook de maag nog na en tot onze grote verbazing voelde ik daar ook iets afwijkends. Voor het eerst in bijna 25 jaar bleek dit een patiënt die twee(!) vreemde voorwerpen in haar buik had. Na het openen van de maag kwam er een rubberen bal uit te voorschijn! Een balletje dat makkelijk ook voor een afsluiting had kunnen zorgen als dat de darmen in geschoten was. Rubber zie je niet op een röntgenfoto en is in de maag amper herkenbaar op de echo. Zo bleek maar weer eens dat nauwgezet werken volgens een standaard procedure, ook al levert dat lange tijd schijnbaar geen voordeel op, uiteindelijk zeer belangrijk is. Zo konden we deze binnenbal gelukkig ontdekken.

Lodewijk Kamps is dierenarts in Hillegom en vertelt tweewekelijks over zijn praktijk

Starterscafé in Langs de Lijn NIEUW-VENNEP Een eerste koopwoning is een grote stap. Zeker in deze onzekere tijden denken starters vaak dat het voor hen niet mogelijk is om een woning te kopen. Hierdoor nemen zij meestal niet eens de eerste stap om zich te informeren naar de mogelijkheden. Om deze drempel te verlagen organiseren wij op woensdagavond 13 februari van 19.00 tot 21.00 uur Starterscafé Het Startsein. 

In de gezellige ambiance van café ‘Langs de lijn’ in Sportplaza de Estafette in Nieuw-Vennep zullen een notaris, een financieel adviseur, een makelaar en een medewerker van de Gemeente Haarlemmermeer aanwezig zijn. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend binnenlopen en met een hapje en een drankje in de hand meer informatie krijgen omtrent het kopen van een eigen woning. Of het nu om de financiering gaat, het proces rondom de aankoop van een (nieuwbouw)woning of bijvoorbeeld het vastleggen van een samenlevingscontract. Alle kennis kan op die avond opgedaan worden. Veel nieuwkomers zijn niet op de hoogte van de Starterslening. De gemeente Haarlemmermeer wil het

starters gemakkelijker maken om in de eigen gemeente een woning te kopen. Met het verstrekken van een lening onder gunstige voorwaarden wordt het mogelijk om de koop van een woning te financieren. De gemeente maakt daarvoor gebruik van een Starterslening. Op deze avond zal er tevens een medewerker van de gemeente aanwezig zijn om hierover meer informatie te verstrekken. Direct naast het Starterscafé ligt de groene wijk De Noordrand waar binnenkort nieuwbouwproject Het Startsein wordt gebouwd. Dit project is uitermate geschikt voor starters op de woningmarkt. Er zijn 2- en 3-kamer appartementen beschikbaar vanaf € 159.000,- v.o.n.

Als koper in dit project kan je ook in aanmerking komen voor een Starterslening van maximaal € 30.000,waardoor wonen al mogelijk wordt voor € 400,- per maand. Café ‘Langs de lijn’ is te vinden in Sportplaza de Estafette aan de Helsinkilaan 1 te Nieuw-Vennep.

gi

Moed om te 11 ro 07

doneren!

M ed.nl

PUZZEL

Advertenties: Meriam Mesman, 06-46094209 meriam.mesman@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: maandag 10.00 uur. Contactgegevens Binnendienst: Vincent Roos, 071-4091638 Rosita Haasnoot, 071-4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissements-rechtbank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Hillegommer en LisserNieuws worden gratis huis-aan-huis bezorgd in respectievelijk heel Hillegom en Lisse. Daarnaast zijn de kranten ook los op een aantal verspeidingspunten in beide dorpen verkrijgbaar. De afhaalpunten voor Hillegom zijn: Albert Heijn, Dekamarkt, C1000 Van Beest, Zwembad, Gemeentehuis, Tabakshop Evers, Plus Van der Neut De afhaalpunten voor Lisse zijn: Bibliotheek, Gemeente, Digros, Hoogvliet, Boekhandel Grimbergen

Stuur uw antwoord uiterlijk 16 februari naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk of per mail naar cor.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl. De winnaar van de puzzel van vorige week is M. v.d. Reep uit Hillegom. De prijs: bonnen voor een smulpakket van het Kwaliteitskwintet in Lisse. De oplossing van vorige week is: Met De Neus In De Boter Vallen.


Uw goud is geld waard! goudinkoopbus.nl

GouD inkoop bus Inruil van goud en zilver, gouden en zilveren munten, gouden horloges, gouden tanden, zilverbestek e.d.

(legitimatie verplicht)

De GouDinkoopbus:

Deze week gev en wij maar liefst

240.00 euro per

Al 70 jaar vertrouwd met goud Discrete ruimte voor de taxatie van uw goud Vrijblijvende en deskundige taxatie door onze goudsmid Directe contante betaling of indien gewenst per bank Wij staan inmiddels in 10 steden in Nederland

E J T N E I T N E D U GO

gouden tientje

.

E I T K A P O O K IN tuk

er s p o r u e 0 ,0 0 4 2 Deze week 00) n 40.6

va (bij een koers

ude o g o n u t f e e H . udprijs o g e g o h e d agt a n r a d r e e m t e i Profiteer v n n die u e d a r e i s n e r e v l atie! x a t s gouden of zi i t a r g n e e oor neem ze mee v

zaTerdag

erdag

14

dond

ri februa g achtwe Gr

t) oogvlie over H

(tegen

Se

LIS 17:00 uur 0 tot :0 0 van 1

ag

15

vrIjd

ri februa an la Hein

Piet

16 februari

IJweg 133e6nrijk

arkt)

Gro Tuincentrum

weekm n op de (midde

IjK uur KaTW 0 tot 17:0

:00 van 10

hoge u allĂŠĂŠn deze Wij kunnen zeer e rg ma omdat onze een ij b prijs geven 0 ,0 betalen 240 00. .6 0 klein is.Wij 4 n goudkoers va s, jk li e g a d rs veranderd s e tj n e de goudkoe ti n e de goud n va n e jz n ri e dagp deld tuss liggen gemid ro. 2 n 50,00 eu de 228,00 e

eP n n e v W U e nI 6:30 uur 1 van 10:00 tot

raden uw oude sie r ve o n e g a ruilen, Heeft u vr eze ook in te d m o r e lv zi 16 224. goud of st op 0186 6 bel ons geru

www.goudinkoopbus.nl

van moorsel juwelier

goudsmid

HG_week_07_13  
Advertisement