Page 1

Vorstelijk voordelig bouwen Woensdag 15 augustus 2012

7e Jaargang • nr. 33

5

Gemeente heeft 2012 Woensdag 15 augustus

Uitjes voor 6e Jaargang

financieel plusje

vrijwilligers

nr.

7

www.conceptwonen.nl

9

Vroeg einde toeristenmarkt

33

Rechter doet morgen uitspraak

Spoedprocedure bouwverkeer is mogelijk niet-ontvankelijk

Eiken systeemparket € 59,95 compleet gelegd!

www.kroonparket.nl

Voorhout - Het is goed mogelijk dat de voorzieningenrechter morgen (donderdag 16 augustus) de spoedprocedure van de Voorhoutse actiegroep Wakker Teylingen over de bouwroute naar de wijk Hooghkamer via de Mozartlaan en het Offenbachpad niet-ontvankelijk verklaard. Tegen het besluit van B&W is nu eenmaal geen rechtsgang mogelijk.

Folders bij deze krant

Ook uw folder huis-aan-huis, of heeft u geen folders ontvangen?

✆ (071) 402 29 01

www.uitgeverijverhagen.nl

Door Nico Kuyt De actoegroep Wakker Teylingen, die bestaat uit een viertal bewoners langs de bouwroute, wil dat het bouwverkeer niet langs hun woning plaatsvindt. Naar hun mening kan deze beter langs de Jacoba van Beierenweg lopen, want de huidige route is volgens de actiegroep voor kinderen ‘levensgevaarlijk’. Gestaafd weet de groep zich door rapporten van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de politie. Er is ook een verkeersbesluit nodig voor de maatregelen, zo meent de groep, en heeft daarom een spoedprocedure bij de rechter aangespannen om het bouwverkeer uit hun straat te weren. Maar naar de visie van de gemeente is zo’n verkeersbesluit helemaal niet nodig. Het hele beroep van Wakker Teylingen heeft ook geen enkele rechtsgrond, zo stelde de raadsvrouwe van de gemeente vorige week voor de rechtbank, want tegen de beslissing van B&W over de bouwroute is nu eenmaal geen beroep mogelijk. Het beroep kan dan ook niet anders dan niet-ontvankelijk worden verklaard. Maar zou dit voor de rechtbank toch zo zijn, dan zijn er voor de omwonenden voldoende mogelijkheden voor inspraak geweest. En er zijn diverse maatregelen genomen om het bouwverkeer zo veilig mogelijk door de wijk te laten lopen. Zo zijn op het Offenbachpad afscheidingen aangebracht en borden geplaatst.

Met slok op tegen boom

Op het Offenbachpad is een fysieke scheiding aangebracht tussen het langzaam- en het bouwverkeer (Foto: Nico Kuyt). De rapporten van VVN en politie hebben volgens de gemeente ook geen rekening gehouden met deze maatregelen. Er zijn naar de mening van de raadsvrouwe dan ook voldoende maatregelen genomen, mocht de rechtbank toch van oordeel zijn dat tegen de beslissing van B&W beroep mogelijk is. Maar hiervan gaat de gemeente niet uit. Op 16 augustus geeft de rechter een oordeel over de spoedprocedure.

Fatsoen Intussen heeft de gemeente afstand genomen van de brief van Wakker Teylingen waarin dreigementen zijn geuit aan het adres van burgemeester Sander Schelberg in de vorm van persoonlijke aanklachten. Dit is volgens wethouder Leo van der Zon, die de brief namens het col-

Taxichauffeur bedreigd Rijnsaterwoude/Warmond - Een taxichauffeur uit Leiden heeft woensdagavond 8 augustus op de provinciale weg N207 een klant die hem bedreigde overmeesterd. De klant, een 33-jarige Alphenaar, belde de taxichauffeur voor een rit naar Warmond. De Alphenaar werd opgehaald en stapte achterin de taxi. De taxichauffeur was direct alert toen de Alphenaar begon te zweten en zich onrustig gedroeg. Op de N207 richting Leimuiden, ter hoogte van Rijnsaterwoude, bekende de Alphenaar dat hij geen geld bij zich had. Na een woordenwisseling hierover pakte de Alphenaar een mes. De taxichauffeur reageerde direct door de arm waarin de Alphenaar het mes had vast te pakken. Terwijl de taxi doorrolde

probeerde de chauffeur af te remmen en ondertussen het mes afhandig te maken. De arm van de Alphenaar werd weggedrukt door het half openstaande raam, waarna hij uiteindelijk het mes moest loslaten. De taxichauffeur zag daarna kans de auto te stoppen. Andere automobilisten die door het voorval ook langzamer moesten rijden schoten hierna de taxichauffeur te hulp. Een bestuurder had het mes weggehaald en anderen belden direct de politie. De taxichauffeur stapte uit en zag dat de Alphenaar er vandoor wilde gaan. De taxichauffeur wist dit echter te voorkomen en hield de man onder controle tot de komst van de politie. De politie heeft de man aangehouden en doet verder onderzoek.

lege heeft verstuurd, “beneden elke fatsoensgrens”. Evenals de suggestie van en diskwalificatie van twee wethouders door de actiegroep.

Babbeltruc in Sassenheim Regio - De afgelopen periode zijn verschillende mensen het slachtoffer geworden van babbeltrucs die erg op elkaar leken. De daders gingen steeds op eenzelfde manier te werk. Twee vrouwen belden aan en drongen zich op aan de bewoners. Ze leidden de bewoners af, terwijl een handlanger in de woning op zoek ging naar waardevolle spullen en bankpassen. In Sassenheim overkwam een oudere dame iets dergelijks op donderdag 9 augustus. Hier stonden twee vrouwen aan de deur met cakejes. Zij lokten de bewoonster mee naar de keuken en pakten de cakejes uit. De bewoonster wilde dat de vrouwen haar woning weer verlieten en liep met hen mee naar de voordeur. In de gang zag ze dat een onbekende vrouw de trap af kwam lopen. Later bleek dat de bovenverdieping was doorzocht. Babbeltrucs zijn er in allerlei varianten, maar ze komen uiteindelijk vaak op hetzelfde neer. Iemand leidt de bewoner af, terwijl een handlanger probeert kostbaarheden te stelen. De daders kiezen vaak ouderen uit als slachtoffer, omdat deze doorgaans iets minder alert reageren. De politie raadt daarom aan om oudere familieleden en kennissen te wijzen op deze vorm van criminaliteit en hen te helpen te voorkomen dat ze slachtoffer worden.

Leiderdorp/Sassenheim - Het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Sassenheim is dinsdag 7 augustus ingevorderd nadat de man onder invloed tegen een boom was gereden. De man had rond 3.15 uur onenigheid met een andere automobilist omdat die hem eerder had aangesproken op zijn rijgedrag. De Sassenheimer volgde de andere automobilist.

De Zonnebloem bestaat 45 jaar

Toen hij daarna zelf werd achtervolgd ging hij ervandoor. Op de Baanderij in Leiderdorp botste hij tegen een boom en reed vervolgens weg. Op dat moment arriveerde de politie. Die zette de 22-jarige aan de kant en liet hem blazen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd daarom aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 665 ug/l, ruim zes keer zoveel als wettelijk is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en opgestuurd naar de officier van justitie.

Warmond - Dit jaar bestaat De Zonnebloem Warmond 45 jaar. En men gaat dit vieren met een muzikale middag in het Trefpunt. Op vrijdagmiddag 7 september zal er onder het genot van een drankje en een hapje een muzikale bingo worden georganiseerd. De aanvang is 13.00 uur. De middag zal duren tot 16.00 uur. Wie interesse heeft om deze middag bij te wonen kan zich tot en met 3 september opgeven bij Riet de Vroomen (tel. 071-3010871) of Elly Soons (tel. 071-3011430). Indien nodig kan men worden opgehaald. Dit kan men doorgeven bij de aanmelding.

Duurzaam drukwerk? Ontdek het op www.drukkerijallin.nl High quality printen en drukken Variabel printen Printing on demand Personaliseren Logo ontwerp Communicatieadvies Vormgeving en opmaak Voorraadbeheer

Drukkerij All-in produceert met 100% groene stroom en verstuurt haar post Co2 neutraal.

Drukkerij All-in, Katwijk 071 408 14 97

« « « « « «

communicatie@drukkerijallin.nl www.drukkerijallin.nl

Sanitaire installaties Dakbedekkingen Lood- en zinkwerken Centrale verwarming Airconditioning Luchtbehandeling

Com mun icat ie - Creatie - Rea

lisat ie

LOODGIETERSBEDRIJF

C. HUNDERSMARCK BV Leiden 071-5223242 Voorhout 0252 -235679

WWW.HUNDERSMARCKBV.NL


gemeenteberichten Teylingen week 33 / 2012

Straatfeest melden? Evenementenvergunning nodig? Dat kan nu volledig digitaal KLIK

Het is nu mogelijk om via www.teylingen.nl een evenementenvergunning aan te vragen of een melding te doen van een klein evenement (dit is een straatfeest of straatbarbecue). www.teylingen.nl

U kunt nu dus gemakkelijk vanuit huis uw evenementenvergunning regelen. U gaat naar onze website ‘www.teylingen.nl/digitale balie/evenementenvergunning’. U vult het digitale formulier in en met een druk op de knop wordt deze verstuurd naar de gemeente. De medewerkers van het team Vergunningen handelen uw aanvraag digitaal af.

Informatiebijeenkomst bouwverkeer Hooghkamer, Voorhout Op maandag 20 augustus is er een informatiebijeenkomst over het bouwverkeer dat werkt aan fase 1A van project Hooghkamer, nabij de Componistenbuurt. De bijeenkomst is bedoeld voor omwonenden en vindt plaats in de raadszaal van het bestuurscentrum van de gemeente Teylingen aan het Raadhuisplein 1 te Voorhout. Tijdens de avond zal er onder meer worden gesproken over aanvullende maatregelen om bestaande bouwroutes veiliger te maken. Ook de mogelijke routes voor de komende bouwfase(n) komen aan de orde. De avond gaat om 19.00 uur van start en zal rond 21.00 uur eindigen. Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt.

Aanmelden Deze avond wordt geleid door Kees Koppenaal van bureau Ithaka als onafhankelijk voorzitter. Om te weten op hoeveel mensen de gemeente mag rekenen, wordt het op prijs gesteld wanneer u zich vooraf zou willen aanmelden. Dat kan tot en met maandag 20 augustus 12.00 uur bij Linda van den Berg, info@tekst-et-cetera.nl. Zij heeft dan ook meteen uw mailadres voor het toezenden van het verslag. Bent u verhinderd om de bijeenkomst bij te wonen, maar wilt u wel in het bezit komen van het verslag, ook dan kunt u haar een bericht sturen.

Volg uw aanvraag Als inwoner van de gemeente kunt u het verloop van uw aanvraag volgen via ‘mijn Teylingen’. U vindt de knop ‘mijn Teylingen’ op www.teylingen.nl (rechts in uw scherm). Zo kunt u zien wie uw aanvraag behandelt en wanneer u reactie op uw aanvraag ontvangt.

Hoorzitting Commissie Bezwaarschriften en Klachten Dinsdag 21 augustus 2012 20.00 uur Bezwaarschrift omgevingsvergunning voor het plaatsen van bekleding van een zeecontainer en stalen stelling aan de Veerpolder 5A en 5B in Warmond De hoorzitting van de Commissie Bezwaarschriften en Klachten vindt plaats in het bestuurscentrum in Voorhout en is onder voorbehoud. Wilt u weten of de hoorzitting doorgaat, neemt u dan contact op met Jos Roosjen, via 14 0252.

Informatiebijeenkomst herontwikkeling voormalige peuterspeelzaal ‘De Woezel’ in Warmond Op maandag 20 augustus is er een informatiebijeenkomst CODYC is, in nauwe samenwerking met de gemeente Teylingen, van plan om de voormalige peuterspeelzaal ‘De Woezel’ te herontwikkelen tot zes unieke duurzame drie-onder-één-kap woningen. Dinsdag 28 augustus organiseert CODYC een informatieavond over dit (concept) plan. Aan de hand van schetsontwerpen en overzichtstekeningen geeft CODYC inzicht in de conceptplannen en de planning. Uiteraard kunt u vragen stellen over de gepresenteerde plannen.

Locatie en tijd De informatieavond vindt plaats in de voormalige peuterspeelzaal ‘De Woezel’, Schoonoord 11/23 te Warmond. Dinsdag 28 augustus, van 19.00 tot ca. 20.30 uur. Contact CODYC, Wiechert Schenk of Joni Prins, info@cod.nl

Voor deze ontwikkeling moet het bestemmingsplan aangepast worden. Hiervoor starten wij als gemeente na deze informatieavond een apart traject.

Enquête koopzondagen in Teylingen Vanaf 20 augustus voert onderzoeksbureau I&O Research in opdracht van de gemeente een onderzoek uit onder inwoners en winkeliers van Teylingen over koopzondagen. U kunt vanaf 20 augustus telefonisch benaderd worden om uw mening te geven over winkelen op zondag.

nieuwe winkeltijdenwet heeft de gemeente de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden meer dan twaalf koopzondagen aan te wijzen. In Warmond is dit al het geval. Met deze enquête onderzoeken we wat inwoners en winkeliers vinden van eventuele wekelijkse koopzondagen in de hele gemeente Teylingen.

In 2010 zijn de huidige winkeltijden vastgesteld. Toen is afgesproken om deze winkeltijden in 2012 te evalueren. Ook veranderingen in de detailhandel zijn reden voor dit onderzoek. Op grond van de

Vragen per telefoon Inwoners van Teylingen worden telefonisch benaderd. U kunt dus vanaf 20 augustus mogelijk gebeld worden door een medewerker

Park Overbosch volgende week niet toegankelijk Van maandag 20 augustus t/m zaterdag 25 augustus is het Park Overbosch in Voorhout afgesloten voor publiek. In deze periode wordt er een schelpenpad aangelegd. Met de aanleg van dit pad verbetert de toegankelijkheid en is het ook mogelijk voor

rolstoelgebruikers om het park te bezoeken. De realisatie van dit pad wordt uitgevoerd in opdracht van de Stichting Vrienden van het Overbosch.

van I&O Research met het verzoek om een aantal vragen over winkelen op zondag te beantwoorden. Winkeliers worden schriftelijk benaderd met een korte vragenlijst, waarin zal worden gevraagd naar de wensen ten aanzien van zondagopenstelling. Mocht u benaderd worden voor dit onderzoek, dan stellen wij het zeer op prijs als u wilt meewerken aan de enquête.

Legitimatie bij de milieustraat Inwoners van de gemeente Teylingen kunnen hun grof huishoudelijk afval gratis inleveren bij de milieustraat. Legitimatie is hierbij verplicht, u moet kunnen aantonen dat u in Teylingen woont. Hierdoor beperken we de kosten voor de inzameling en kunnen we deze dienst aan onze inwoners blijven aanbieden.


Verwijderd object Op 9 juni 2012 heeft de Buitengewoon Opsporingsambtenaar een zeilboot verwijderd. Deze lag al enige tijd aan het park Groot Leerust in Warmond aangemeerd. Een foto van de zeilboot staat op www.teylingen.nl in de rubriek Verwijderde objecten.

U krijgt uw eigendom terug door: t FFOCFXJKTWBOFJHFOEPNUFUPOFO t EFHFNBBLUFLPTUFOUFCFUBMFO De zeilboot wordt tot en met 13 november 2012 opgeslagen.

Via publicatie in verschillende kranten en navraag rondom de Kaag heeft de gemeente geprobeerd de eigenaar te achterhalen. Maar tot nu toe heeft de eigenaar zich nog niet gemeld. Bent u eigenaar? Stuur dan een e-mail naar verwijderde.objecten@teylingen.nl. U kunt ons ook schrijven. Een medewerker van de afdeling Gemeentewerken neemt dan binnen een week contact met u op.

Interesse Bent u niet de eigenaar maar heeft u wel interesse in de zeilboot? Geef dan uw naam, adres en telefoonnummer door via het mailadres verwijderde.objecten@teylingen.nl. Wanneer de eigenaar zich niet heeft gemeld, nemen wij tegen het einde van de opslagperiode contact met u op over de procedure omtrent de verkoop van de boot.

Concept evenementenbeleid ter inzage

Voertuigreglement

Op 14 augustus hebben wij het concept evenementenbeleid Teylingen vastgesteld. Dit beleid ligt van 15 augustus tot en met 26 september 2012 ter inzage. Totstandkoming concept evenementenbeleid Op 11 juni spraken organisatoren van evenementen, omwonenden van evenementenlocaties, verenigingen en belangstellenden over de uitgangspunten van het beleid. Dit is meegenomen in het concept evenementenbeleid. Een verslag van de avond vindt u op www.teylingen.nl onder Toerisme en vrije tijd/Recreatie/Concept-evenementenbeleid. Concept evenementenbeleid Het beleid beschrijft: t %FSFEFOFOFOIFUEPFMWBOIFUFWFOFNFOUFOCFMFJE t 8BUFFOFWFOFNFOUJT XBBSWPPSFFOWFSHVOOJOHOPEJHJT en wat valt onder het begrip straatfeest of buurtbarbecue waarvoor een melding moet worden gedaan. t %FWPPSCFSFJEJOHPQIFUCFMFJE t %FBGTUFNNJOHCJOOFOIFUEJTUSJDUFOEFWFJMJHIFJETSFHJP (de classificatie van evenementen, de risicoanalyse, de aanpak en de regionale evenementenkalender). t %FBBOWVMMFOEFHFNFFOUFMJKLFVJUXFSLJOHBBOEFIBOEWBOBDIU uitgangspunten. t %FIBOEIBWJOH De acht uitgangspunten van het gemeentelijk beleid beschrijven: t %FFWFOFNFOUFOMPDBUJFT XBBSNPHFOFWFOFNFOUFONFU vergunning plaatsvinden). t ) FUBBOUBMFOTPPSUFWFOFNFOUFOQFSMPDBUJFFOEF ontheffingsmogelijkheden. t %FSFHFMTNFUCFUSFLLJOHUPUIFUHFMVJE t 1BSLFSFOFOCFSFJLCBBSIFJECJKFWFOFNFOUFO t %FWFSTUSFLLJOHWBOBMDPIPMIPVEFOEFESBOL t %FFJOEUJKEWBOFWFOFNFOUFO t %F NPEFM WPPSTDISJGUFOUFWFSCJOEFOBBOWFSHVOOJOHFOFO t %F GJOBODJĂ‘MF WFSBOUXPPSEFMJKLIFJEWBOEFPSHBOJTBUPS vergunninghouder. Inzien en zienswijze Het concept evenementenbeleid ligt van 15 augustus tot en met 26 september 2012 voor iedereen ter inzage in het gemeentekantoor in Sassenheim en op www.teylingen.nl onder Toerisme en vrije tijd/Recreatie/Concept-evenementenbeleid. U kunt tot en met 26 september 2012 een zienswijze indienen bij burgemeester en wethouders. Het beleid wordt op 24 oktober CFIBOEFMEJOEFSBBETDPNNJTTJF#FTUVVS 'JOBODJĂ‘OFO5PFSJTNF en op 8 november 2012 in de gemeenteraad Neem voor meer informatie contact op met Herman Hoeijmans (h.hoeijmans@teylingen.nl) of Cindy Bogisch (c.bogisch@teylingen.nl) via tel. 14 - 0252.

Op grond van artikel 7.1 is ontheffing verleend aan: t $ ZDMP.FEJB 8BBSEFOCVSHWPPSIFUCFSJKEFOWBOGJFUTQBEFOFE in de gemeente Teylingen voor het maken van panoramafoto’s van 9 augustus tot en met 30 september 2012 (08-08-12) Inloopavond voorontwerpbestemmingsplannen Sassenheim – Centrum en Sassenheim – Zuid Op maandag 27 augustus organiseren wij een inloopavond over de voorontwerpbestemmingsplannen Sassenheim – Centrum en Sassenheim – Zuid. Deze plannen worden binnenkort in deze krant aangekondigd voor inspraak. Deze avond vindt plaats in het bestuurscentrum aan het Raadhuisplein 1 in Voorhout, begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan bent u die avond van harte welkom. Toelichting op het voorontwerpbestemmingsplan Sassenheim – Centrum

Informatie De inspraaktermijn loopt naar verwachting van donderdag 23 augustus tot en met woensdag 3 oktober a.s.. De termijn wordt binnenkort definitief bekendgemaakt. Het collegebesluit met bijbehorende stukken dat hieraan ten grondslag ligt, zal dan ook openbaar zijn. Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Fariq Ishaak van de afdeling Ruimte via 14-0252. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning (Reguliere procedure) Adres t $IVSDIJMMMBBO 2215 PG Voorhout t (BO[FOXFJ 2361 XE Warmond

Omschrijving (datum) WFSWBOHFOEBLLBQ 

CPVXBBOCPVXBDIUFS[JKEF woning (05-08-12)

Rectificatie

Sassenheim – Centrum betreft het centrumgebied van Sassenheim en Park Rusthoff en het ten zuiden daarvan gelegen gebied. Het plangebied wordt globaal gezien aan de noord-/ noordoostkant begrensd door de Molenstraat, aan de zuidkant door de Parklaan en aan de westkant door de Westerstraat. Dit is een geografisch aaneengesloten gebied met een gemengde functionele structuur. Inhoudelijk is het bestemmingsplan enerzijds gericht op het conserveren van de bestaande woonwijken en anderzijds wordt voor een aantal locaties ruimte WPPSEPPSPOUXJLLFMJOHHFDSFÑFSE NFUOBNFJOIFUXJOLFMHFCJFE Daarnaast kunnen bepaalde bouwmogelijkheden anders zijn dan in het vigerende bestemmingsplan, hoewel in de meeste gevallen ruimere mogelijkheden zijn om plannen te realiseren dan op basis van het huidige bestemmingsplan mogelijk is. Toelichting op het voorontwerpbestemmingsplan Sassenheim – Zuid

In de publicatie van 8 augustus 2012 is ten onrechte vermeld dat onderstaande aanvragen aan de Mozartlaan zijn gelegen. Hieronder de juiste omschrijving: t +BDPCBWBO#FJFSFOXFH UVTTFO CPVXXPOJOHLBWFM de nummers 56f en 58, (27-07-12) kadastraal bekend sectie A, nummer 2676, Voorhout t +BDPCBWBO#FJFSFOXFH UVTTFO CPVXXPOJOHLBWFM de nummers 56f en 58, (27-07-12) kadastraal bekend sectie A, nummer 2676, Voorhout Welstandscommissie 20 augustus Eens per twee weken op maandag behandelt een deskundige van de Welstandscommissie vanaf 09.30 uur de projecten in het gemeentekantoor. Deze besprekingen zijn openbaar. Voor het inzien van de agenda of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het gemeentekantoor. De eerstvolgende welstandsvergadering is maandag 20 augustus 2012. Inzien, zienswijzen, bezwaar of beroep

Algemene plaatselijke verordening

Inzien binnengekomen aanvragen Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 7 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen.

Ontheffing/vergunning/toestemming is verleend aan: t 7PMLFS3BJMCW 7JBOFOWPPSHFMVJEFOMJDIUIJOEFSUJKEFOT spoorwerkzaamheden in de nachten van 17 september tot en met 13 oktober 2012 (03-08-12) t %FLLFS0MJGBOUB 8BSNPOEWPPSIFUIPVEFOWBOFFO4BMFJO het pand Veerpolder 7 in Warmond op 23 oktober en op 1 november 2012 van 16.00 tot 21.00 uur (08-08-12) t 4UJDIUJOH#FIFFS1BSL3VTUIPGG 4BTTFOIFJNWPPSIFU organiseren van een Halloweenfeest in park Rusthoff op zaterdag 27 oktober 2012 van 19.00 tot 21.00 uur (08-08-12) Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 Op grond van artikel 87 is ontheffing verleend aan: t $ ZDMP.FEJB 8BBSEFOCVSHWPPSIFUCFSJKEFOWBOGJFUTQBEFOFE in de gemeente Teylingen voor het maken van panoramafoto’s van 9 augustus tot en met 30 september 2012 (08-08-12)

aan de noordkant begrensd door de Parklaan en Wilhelminalaan, aan de zuidkant door de Wasbeekerlaan en Mecklenburg, aan de westkant door de Hoofdstraat/Koetsiersweg/Diligence en aan de oostkant door de Narcissenlaan en het water van de Zandsloot. Dit is een geografisch aaneengesloten gebied dat voor het overgrote deel uit woongebied bestaat. Daarnaast is er gedeeltelijk ook sprake van een gemengde functionele structuur, bestaande uit bijvoorbeeld bedrijven en maatschappelijke functies. Inhoudelijk is het bestemmingsplan hoofdzakelijk gericht op het conserveren van de bestaande woonwijken. Daarnaast kunnen bepaalde bouwmogelijkheden anders zijn dan in het vigerende bestemmingsplan, hoewel in de meeste gevallen ruimere mogelijkheden zijn om plannen te realiseren dan op basis van het huidige bestemmingsplan mogelijk is.

Sassenheim – Zuid betreft het gebied dat is ingesloten tussen het centrumgebied van Sassenheim, Sassenheim-West en het bedrijventerrein Jagtlust. Het plangebied wordt globaal gezien

Hoe kunt u bezwaar maken? Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen c.q. de burgemeester van Teylingen. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. Uw bezwaarschrift bevat de volgende informatie: t VXOBBNFOBESFT t EFEBUVNXBBSPQVIFUCF[XBBSTDISJGUJOEJFOU t VXIBOEUFLFOJOH t FFOPNTDISJKWJOHWBOIFUCFTMVJUXBBSVIFUOJFUNFFFFOTCFOU t EFSFEFO FO WBOVXCF[XBBS


Binnen welke termijn? U heeft zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. De termijn begint te lopen vanaf de dag na de verzenddatum van deze brief. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening Het indienen van een bezwaarschrift betekent meestal niet dat het besluit waartegen u bezwaar maakt niet in werking treedt. Als u het besluit op korte termijn wilt tegenhouden, moet u naast het bezwaarschrift een apart verzoek om een ‘voorlopige

Dit verzoek stuurt u naar: Voorzieningenrechter rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

voorziening’ bij de Rechtbank indienen. Hiervoor moet u griffiekosten betalen. Uw verzoek om voorlopige voorziening bevat de volgende informatie: t VXOBBNFOBESFT t EFEBUVNXBBSPQVEFWPPSMPQJHFWPPS[JFOJOHJOEJFOU t IFUCFTMVJUXBBSUFHFOCF[XBBSCFTUBBU t F FOLPQJFWBOIFUCF[XBBSTDISJGUEBUVCJKEFHFNFFOUF Teylingen is ingediend.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/ bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

KOM

BEL

KLIK

Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie 15 augustus 2012.

www.teylingen.nl

Gemeente Teylingen Postadres: Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout Telefoon: 14 0252 gemeente@teylingen.nl www.teylingen.nl

Viltexpositie in bibliotheek Sassenheim - Deze maand exposeert Sophia van Tongeren uit Warmond met haar handgemaakt vilt in Bibliotheek Bollenstreek in Sassenheim. Vilten is een van de oudste processen om van wol of haren een stof te maken. Voor het maken van vilt heeft men niet veel nodig: wol, water, zeep en de warmte en wrijving van de handen. Op de website www.sophiavantongeren.nl is te lezen hoe vilt gemaakt wordt. De ambachtelijke techniek van het vilten maakt het mogelijk deze steeds op nieuwe manieren toe te passen. Door wol in dunne laagjes op zijde te vilten ontstaan dunne soepele sjaals. Van wol kunnen ook sieraden, tassen en interieurobjecten gemaakt worden. Wol in combinatie met katoen en zijden vezels geven een mooi effect. De mogelijkheden met vilt zijn eindeloos. Tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Sassenheim kan men kijken naar sieraden, shawls, tassen en ook boekjes.

Collectanten gezocht! %F%JFSFOCFTDIFSNJOHLPNUPQ WPPSWFSHFUFOEJFSFO0PLJOVX SFHJP)FMQNFFFONFMEVBBO BMTDPMMFDUBOUWPPSEFKBBSMJKLTF DPMMFDUFXFFLSPOEPLUPCFS (BOBBSXXXEJFSFOCFTDIFSNJOH OMDPMMFDUFPGCFM 

De Teylinger ook op Twitter Teylingen - Nieuwsblad De Teylinger (@DeTeylinger) is ook aanwezig op Twitter, met onder andere ‘breaking news’ uit Sassenheim, Voorhout, Warmond ĂŠn over de gemeente Teylingen, en een overzicht van de inhoud van de krant.

14 0252

Bezoekadressen Gemeentekantoor: Wilhelminalaan 25 in Sassenheim Bestuurscentrum: Raadhuisplein 1 in Voorhout De gemeente is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Schaaklessen bij De Vrijpionnen Voorhout - Jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen uit Voorhout geeft al meer dan dertig jaar schaakles aan de jeugd. Zij doet dat wekelijks op donderdagavond in jeugdcentrum De Spelewey aan de Breugelhof 8 in Voorhout. De vereniging biedt schaaklessen aan onder leiding van bekwame instructeurs op vijf verschillende niveaus. Het eerste niveau, stap 1, is bedoeld voor kinderen, die bijna nog niets van de schaakregels weten. Er wordt lesgegeven in kleine groepen van maximaal tien kinderen. Elke groep staat onder leiding van twee instructeurs, zodat iedereen volop aandacht krijgt. Het nieuwe seizoen van De Vrijpionnen start in september. De beginners krijgen les van 18.45 tot 20.00 uur. De theorielessen worden aan het einde van het seizoen afgesloten met een officieel examen, afgenomen door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. De minimumleeftijd

van inschrijven is 7 jaar. Zodra alle schaakregels zijn behandeld start de Pionnencompetitie binnen de clubtijden, waarin de schakers meteen het geleerde in praktijk kunnen brengen. Driemaal per seizoen organiseert De Vrijpionnen een toernooi voor de leden van de schaakclub. Ook is er bijna elke maand een Grand Prix-toernooi. Dit zijn toernooien waaraan elke keer zo’n honderd kinderen uit Leiden en omgeving deelnemen en waar geschaakt wordt tegen kinderen van dezelfde speelsterkte. Een van die toernooien is in Voorhout. Wie al kan schaken en daar verder mee wil, kan zich ook aanmelden om alleen mee te doen aan een van de competities. Ook ouderen zijn welkom om mee te spelen in de Topcompetitie, samen met de oudere jeugdleden en instructeurs. Voor informatie en aanmelding: Trudy Langeveld, tel. 0252-216063 of e-mail secretaris@vrijpionnen. nl.

St. Cecilia start met nieuwe AMV-lessen Voorhout - Ook dit jaar starten nieuwe lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) in Voorhout. AMV is een methode om kinderen van 7 tot 10 jaar op een leuke manier kennis te laten maken met muziek. De muzikale cursus, een initiatief van muziekvereniging St. Cecilia, gaat in september van start en duurt veertig weken. Door middel van AMV doen kinderen algemene kennis op van muziek. Daarnaast legt de cursus een brede basis voor een eventuele verdere muzikale ontwikkeling, als een kind bijvoorbeeld later een instrument wil gaan bespelen. Kinderen leren door middel van een blokfluit noten lezen en liedjes spelen, ze krijgen

kennis van ritme en ze kunnen verschillende instrumenten herkennen. Ook wordt de mogelijkheid geboden verschillende instrumenten uit te proberen. De AMV-groepen bestaan uit zes tot maximaal acht leerlingen per groep en staan onder leiding van Marjoleine Mosselman. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is momenteel muziekdocent. Het lesjaar van AMV bestaat uit veertig weken, gelijklopend met school. De lesdag en het tijdstip wordt aan het begin van het seizoen bepaald. Belangstellenden kunnen zich melden via het e-mailadres leerlingen@stceciliavoorhout.nl.

Wilhelminalaan 25, Sassenheim

Openingstijden gemeentekantoor: Maandag 8.30-13.00 uur Dinsdag 8.30-16.00 uur Woensdag 8.30-16.00 uur Donderdag 8.30-20.00 uur Vrijdag 8.30-16.00 uur Zorgloket/ISD:

9.00-12.00 uur

Balie politie: Maa/woe/vrij Dinsdag Donderdag

9.00-13.00 uur 13.30-16.00 uur 13.30-17.00 uur en 18.00-20.00 uur

Exposanten Oude Raadhuis Warmond - Schilderes Jose van Waarde en beeldhouwer Hans Bos exposeren tot en met zondag 16 september in galerie Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 19 augustus om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. In verband met de kunstmarkt op zondag 19 augustus is de galerie op deze dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Na haar lerarenopleiding ontwikkelde de schilderes Jose van Waarde uit Heemstede zich naast het lesgeven ook als autonoom schilder. Haar inspiratiebron is de natuur. Zij toont haar landschappen veelal in aardkleuren. Het is opmerkelijk te zien hoe in haar werk de natuur in al haar facetten op een bijzondere wijze een structurele ordening krijgt. In haar werk balaceert zij tussen figuratie en abstractie. Beeldhouwer Hans Bos woont en werkt in Leiderdorp. Zijn sculpturen vallen veelal op door hun beslotenheid waarbij symmetrie een belangrijk aspect is. Hij maakt gebruik van diverse materialen, maar steen zoals marmer en arduin blijft zijn grote liefde.

Glaswerk uit Murano in bieb

Palliatief terminale zorg

Voorhout - De vitrine in de vestiging Voorhout van Bibliotheek Bollenstreek is deze maand ingericht met glaswerk van het Venetiaanse eiland Murano. Het is een selectie uit de verzameling van Pieter van Leeuwen uit Lisse. Kleurrijke vazen, schalen en andere glasobjecten maken daarvan deel uit. Enkele objecten die te zien zijn komen uit Frankrijk, maar zijn geĂŤnt op Venetiaans glas. Murano is bekend geworden door zijn glasblazers. Vroeger waren zij daar vooraanstaande burgers. Vandaag de dag is Murano de thuisbasis van een groot aantal fabrieken en een aantal individuele ateliers waar glazen voorwerpen vervaardigd worden. Het glas staat bekend om zijn originele sculptuur. Ook het productieproces is bijzonder. Gelnteresseerden kunnen de expositie komen bekijken tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Voorhout op het adres Kerkzicht 8.

Sassenheim - Komend najaar start Hospice Duin- en Bollenstreek weer een training van zes dagdelen voor nieuwe vrijwilligers in de palliatief terminale zorg. Deze training wordt door het hospice zelf verzorgd en omvat diverse onderdelen en thema’s. De training, die gebaseerd is op de basiscursus van de landelijke vereniging Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg (VPTZ), is een goede voorbereiding voor nieuwe vrijwilligers. De opgedane kennis biedt ondersteuning, maar maakt tevens mensen bewust van hun mooie maar soms moeilijke taak. Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de cursus die rond oktober/november zal starten. Voor meer informatie over het vrijwilligerswerk in het hospice of bij de mensen thuis in de regio Duin- en Bollenstreek kan men contact opnemen met de coÜrdinator van het Hospice Duin- en Bollenstreek op telefoonnummer 0252-227139.


15 AUGUSTUS 2012

pagina 5

Ook kleine scholen volledig aan de gym Teylingen - B&W staat het toe dat basisscholen zonodig afwijken van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs Teylingen als blijkt dat de instroom te gering is voor het aantal gymuren. In de praktijk blijkt dat een in de verordening opgenomen tabel niet altijd overeen komt met de werkelijke situatie. Hierdoor heeft een school met een lage instroom, zoals bijvoorbeeld in Warmond, in de praktijk te weinig gymuren voor alle groepen van 6 jaar en ouder. Ieder schooljaar wordt op basis van de 1 oktober-telling het aantal gymuren per school toegekend waar de school het komend schooljaar recht op heeft. Dit is in de verordening vastgelegd op 1,5 klokuur per groep leerlingen van 6 jaar en ouder. Het aantal groepen wordt bepaald aan de hand van een standaardtabel. Bij een school met vijf klassen wordt ervan uitgegaan dat er drie groepen zijn van 6 jaar en ouder. In de praktijk blijkt echter dat een aantal

De ‘bejaarde’ bomen op het Voorhoutse Schoonoord kunnen door het overschot van vorig jaar worden vervangen (Foto: Nico Kuyt).

Voorstel voor verdeling geld

scholen afwijkt en niet overeenkomt met de werkelijke situatie. De verordening is dus te stroef. B&W heeft echter de mogelijkheid om hiervan af te wijken als het gaat om bijzondere gevallen. En dit past B&W nu toe, want de formeel toegekende uren voldoen niet altijd in de praktijk. Teylingen heeft namelijk te maken met een dalend aantal kinderen. En dit betekent een mindere instroom op de basisscholen. Heeft een school bijvoorbeeld maar ĂŠĂŠn groep leerlingen jonger dan 6 jaar en vier groepen leerlingen ouder dan 6 jaar, dan ontstaat er door de onbalans een tekort aan gymuren. En dat terwijl er in Teylingen meer dan voldoende ruimte is in de sporthallen voor de gym. B&W heeft dan ook het besluit genomen om de uren van ‘niet-volledige scholen’ te compenseren. Bij een lage instroom wordt meer gymnastiek aan de basisscholen toegekend. De kosten hiervan worden volledig opgevangen binnen het reeds begrote bedrag voor gymvergoeding.

Plusje van vorig jaar wordt ingezet voor diverse projecten Geen geld De Rank voor peuterspeelzalen

Door Nico Kuyt

SASSENHEIM

VERSTRIO

Met het vaststellen van de jaarrekening heeft B&W aangegeven voor de gemeenteraadsveragdering van september te komen met een voorstel voor de inzet van het voordelig rekeningssaldo van vorig jaar. Die besteding moest een balans zijn tussen impulsen in de openbare ruimte en anderzijds enkele problemen bij de uitvoering van het bestaande programma. Zo wordt het plusje bijvoorbeeld ingezet voor de tijdsbesteding van de ambtenaar Duurzaamheid. Daarnaast wil B&W een deel steken in projecten van recreatie en toerisme. Vervolgens heeft de gemeenteraad besloten om de vestiging van de bibliotheek in Voorhout niet te sluiten. Voor het openhouden van een bieb voor jeugd en ouderen is de ombuiging verlaagd van 300.000 naar 250.000 euro. Dit kan nu worden gedekt door dit overschot. Ook

kan een impuls worden gegeven aan het onderhoud van sportvelden, zoals aan het onderhoud van veldattributen als drainage, lichtbekabeling en bestrating. In 2012 en 2013 wil B&W de meest essentiĂŤle zaken vervangen. Ook gaat het Teylingse bomenbestand achteruit. Steeds meer straatbomen lijden vanwege hun leeftijd in de straten een wat kwijnend bestaan. Met wat geld kunnen de komende winter de slechtste straten worden aangepakt. Daar waar het mogelijk is worden gelijktijdig verbeteringen aangebracht aan de infrastructuur, zoals in de Frank van Borselenstraat, Beatrixlaan en de Floris Schoutenstraat in Sassenheim. In het geheel kan voor

dit bedrag een aantal straten van een nieuwe boomstructuur worden voorzien, zoals Schoonoord in Voorhout, de Beatrixlaan, Jan Steenlaan en Herenweg in Warmond, en de Floris Schoutenstraat en Frank van Borselenlaan in Sassenheim. Er blijft daarnaast wat geld over om de openbare verlichting duurzamer te maken. In de gemeente zijn 3000 lichtmasten ouder dan twintig jaar en aan vervanging toe. Met een deel daarvan is direct energiewinst te behalen door deze te vervangen door led-verlichting. Vervolgens gaat een deel van het bedrag naar de voedselbank om mensen extra uit de problemen te helpen.

Sassenheim - B&W gaat niet bijdragen aan de vestiging van peuterspeelzalen van de Stichting Peuterspeelzalen De 3Kernen in scholen van PCPO Duin- en Bollenstreek. Wel zal een aantal lokalen hiervoor aan de onderwijsbestemming worden onttrokken. In de geest van de bredeschool-gedachte gaan steeds meer scholen de samenwerking aan met een peuterspeelzaal. In die lijn vroeg de PCPO aan B&W toestemming voor de vestiging van peuterspeelzalen De 3Kernen in beide locaties van basisschool De Rank in Sassenheim op de Antoniuslaan en de Diligence. Hiervoor is het noodzakelijk een noodlokaal aan de Antoniuslaan aan de onderwijsbestemming te onttrekken en een pas in 2010 in gebruik genomen ICT-lokaal om te bestemmen. Daarnaast wordt het noodlokaal aan de Distelweg in Voorhout afgestoten, zodat de gemeente dit vanaf het schooljaar 2012/2013 opnieuw kan bestemmen voor de Stichting Peuterspeelzalen de 3Kernen en VOF De Speelbrug. Aan de gemeente wordt nogmaals gevraagd de meerkosten voor de

Warmi in de steigers Warmond - Vorige week vrijdag is de organisatie van de Kindervakantieweek in Warmond begonnen met de opbouw van dit jaarlijkse evenement. Na een succesvol vijfde lustrum viert men dit jaar de ‘verbouwing van Koudenhoorn’. Maandagochtend om 10.00 uur is de Kindervakantieweek dan van start gegaan, die dit jaar als thema ‘Warmi in de steigers’ heeft. Omdat de gemeente het volgens de organisatie lastig vindt om de eerste schop in de grond te zet-

Mmm‌ ZOMERVISF EEST BIJ SCHUITEMAK ER Tong II

per kilo 15,00

o 25,00 Gebakken schol 100 gram 1,15 Gebakken schar 100 gram 0,69 Katwijkse Cockta ils p.st. 2,75 2 voor 5,Verse scholfilet 100 gram 1,45 Tip: Ook gebakken lekker! OP WOENSDAG: Kibb eling 500 2 kil

gram 6,50

Schuitemaker’s Fi sh wo t/m vrij van 12 & Chips, open van .0 Zaterdag van 12.0 0 tot 18.00 uur 0 tot 17.00 uur

Tel. winkel: 0252-2101 51 Oude Haven 3 - Sasse nheim

ten, doen de 220 deelnemende Warmondse kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar het zelf maar. Mascotte Warmi heeft maandagochtend symbolisch het eerste beton gestort, waarna de festiviteiten zijn gestart. Aanstaande vrijdag zal de Kindervakantieweek worden afgesloten. Traditioneel gebeurt dat door het ontsteken van een groot vuur op het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond, waar de Kindervakantieweek zoals gewoonlijk plaatsvindt.

bouw van het noodlokaal van 12.239 euro te vergoeden, een nog oude rekening. Maar B&W is dit niet van plan. Het schoolbestuur mag zelf de hoogte van de huur bepalen die zij Stichting De 3Kernen in rekening brengt en zo genereert zij extra inkomsten voor die investering van 12.239 euro. De aanwezigheid van een peuterspeelzaal kan bovendien extra aanwas van nieuwe leerlingen voor De Rank opleveren. Ook een vergoeding voor het ICTlokaal van 11.000 euro wil B&W niet vergoeden. Door de gemeente is in 2009 een bedrag van 17.725 beschikbaar gesteld voor de aanleg van de ruimte. Er kan worden gesproken van kapitaalvernietiging nu PCPO van plan is deze investering weer ongedaan te maken. Ook hier bepaalt het schoolbestuur zelf de hoogte van de huur die zij De 3Kernen in rekening brengt. Op deze manier kan de investering gecompenseerd worden. B&W heeft overigens geen problemen met het onttrekken van de lokalen aan de onderwijsbestemming. De prognose voor de komende jaren geeft aan dat het aantal leerlingen zal teruglopen. Tot 2031 gaan de scholen eerder krimpen dan groeien.

Home sweet home

Weekaanbiedingen ................. Dunne postelein 500 gram

m ..........

Hollandse broccoli 500 gra

Wilde perziken 500 gram ..... Bietensalade

..............

.... 100 gram ....................

Andijviestamppot Elke woensdag:

1.45 0.99 1.45 0.79 0.69 1.75

100 gram.............

Perssinaasappels 10 stuks

...........

v.d. Veer

heim Hoofdstraat 259 - Sassen Tel./Fax: 0252-232141

,&634-"(&3,001+&

Filetlapjes diverse soorten

550 225 360 625

TUVLT 41&$*"-

Beef Palermo

HSBN

7-&&48"3&/,001+&

Zeeuws spek + runderrookvlees 8&&,""/#*&%*/( Sucadelappen

YHSBN

HSBN

Scholten keurslager

Aanbiedingen geldig van 13-08-2012 t/m 18-08-2012

Teylingen - B&W is met een voorstel gekomen om het financiele overschot van vorig jaar te verdelen. De 904.000 euro zou kunnen gaan naar een impuls voor recreatie, toerisme, duurzaamheid, bibliotheek, onderhoud van sportvelden, bomenbeheer en openbare verlichting.

)PPGETUSBBUt4BTTFOIFJN 5FMt'BY XXXTDIPMUFOLFVSTMBHFSOM JOGP!TDIPMUFOLFVSTMBHFSOM


pagina 6

KERKDIENSTEN Kerkdiensten van donderdag 16 t/m woensdag 22 augustus.

Sassenheim

V

oor V gelegenheid

RK-Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): Zondag: 10.00 uur Eucharistieviering met samenzang. Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): Zondag: 10.00 uur ds. T. Moll (Avondmaal); 19.00 uur ds. T. Moll (zangdienst m.m.v. De Lofstem). - Julianakerk (Julianalaan 6): Zondag: 10.00 uur ds. G.J. Wisgerhof, Amersfoort. Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): Zondag: 10.00 uur ds. J.M. Aarnoudse.

perfecte

MEDISCHE DIENSTEN

Avond-, nacht- en weekenddiensten.

Alarm Ambulance, brandweer en politie: tel. 112. Dier in nood: tel. 144.

Huisarts Alleen spoedeisende huisartsenhulp: Doktersdienst Duin- en Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 B, Voorhout, tel. 0252-240212 (altijd eerst bellen).

Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www. tandartswaarnemingbollenstreek. nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via het telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur.

Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216.

Dierenarts Via telefoonnummer Dierenkliniek Sassenheim (tel. 0252-232219) en Dierenkliniek Voorhout (tel. 0252215231) verneemt men welke dierenarts waarneemt.

Aanleveren familieberichten

elke

de

kaart

U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. De Teylinger. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld(PDF).

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-do: 8.00-17.30 uur, vrij: 8.00-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

Ambachtsweg 7a | 2222 AH Katwijk 071 408 14 97 info@drukkerijallin.nl www.drukkerijallin.nl

JAN KLEIN * Weesperkarspel, 17 januari 1931

† Wassenaar, 10 augustus 2012

Kinderen en kleinkinderen

COLOFON

Warmond RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): Zaterdag: 19.00 uur Eucharistieviering met samenzang. RK-Kapel Mariëngaerde (Mgr. Aengenentlaan 3): Donderdag: 11.00 uur. Zondag: 10.00 uur. Dinsdag: 11.00 uur. Protestantse Gemeente (Herenweg 82): Zondag: 10.00 uur dhr. R. Prang, Voorschoten. Baptistengemeente Kaleb (Herenweg 80): Zondag: 10.30 uur ds. W.F. van Rijn (Toetrededienst).

FAMILIE-BERICHTEN

Op 81-jarige leeftijd is overleden

Voorhout RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): Donderdag: 18.45 uur Eucharistieviering in Dagkapel. Zaterdag: 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Golden Harvest. Zondag: 10.00 uur Woord- en communieviering met samenzang. Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): Zondag: 10.00 uur ds. J.W. van den Berg (Avondmaal).

15 AUGUSTUS 2012

www.deteylinger.nl Twitter: @DeTeylinger Oplage 16.000 Uitgave van

Ambachtsweg 7 A Postbus 3066, 2220 CB Katwijk telefoon 071-4022901 fax 071-4032325 Advertenties Contactgegevens binnendienst: Vincent Roos, tel. 071-4091638 Rosita Haasnoot, tel. 071-4091637 e-mail: advertentie@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: dinsdag 11.00 uur Redactie Eindredactie: Piet van der Vooren e-mail: redactie@deteylinger.nl telefoon 071-3010118 Contact bij voorkeur per e-mail Sluitingstijd kopij: maandag 17.00 uur Verspreiding Telefoon 071-4022901, of e-mail: verspreiding@uitgeverijverhagen.nl De Teylinger wordt iedere woensdag huis-aan-huis verspreid in de gemeente Teylingen en is bovendien af te halen op de volgende adressen: Sassenheim: Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25; Bruna, Hoofdstraat 207; Primera Van der Lans, Hoofdstraat 208; Speciaalzaak Kaldenbach, Hoofdstraat 243; Esso Selfservice, Oosthoutlaan 2. Voorhout: Bestuurscentrum, Raadhuisplein 1; Autobedrijf Schoonoord, Herenstraat 8; Plus Van Dijk, Herenstraat 45; Hoek Boek & Kantoor, Herenstraat 63; Primera, Jacoba van Beierenhof 26. Warmond: Albert Heijn, Dorpsstraat 2; VVV, Dorpsstraat 88 A; De Nie Toys & Stamps, Dorpsstraat 106.

Voorstelling na diner

Het Trefpunt en Het Wapen werken samen Warmond - Theater Het Trefpunt en grand café Het Wapen van Warmond slaan de handen ineen. Bezoekers van het theater kunnen voorafgaand aan de voorstelling voortaan genieten van een theaterdiner in Het Wapen. Het was een langgekoesterde wens van Het Trefpunt om theaterliefhebbers de mogelijkheid te bieden vooraf te dineren. Restaurant- en theaterbezoek zijn vanwege de aanvangstijd vaak lastig te combineren. Nu de samenwerking met Het Wapen van Warmond een feit is, geeft dat geen problemen meer. Gasten worden om half zes in het restaurant verwacht en het team van het Wapen van Warmond zorgt dat ze ruim op tijd in het theater zijn. Speciaal voor Het Trefpunt stelde Het Wapen van Warmond een driegangenmenu samen. Vooraf gebruiken gasten een salade met gerookte kip of gerookte forel, als hoofdgerecht wordt vlees of vis geserveerd en tenslotte komt een verrassingsdessert op tafel. Kosten van het menu zijn 25 euro per persoon, exclusief drankjes en theaterkaart. Het theaterdiner is mee te bestellen bij de theaterkaartjes via www.hettrefpuntwarmond.nl. Wanneer al kaartjes zijn geboekt is het rechtstreeks te reserveren bij Het Wapen van Warmond. Het Wapen van Warmond ligt op twee minuten loopafstand van Theater Het Trefpunt. Het werd in 1894 geopend als hotel, café en slijterij. Inmiddels zijn de slijterij en het hotel vergane glorie, maar het grand café is volledig naar deze tijd verbouwd. De vertrouwde huiskamersfeer is behouden gebleven, waardoor Warmonders en bezoekers van buiten er graag komen.

Uitvaartonderneming Teylingen dag en nacht bereikbaar tel: 06-30409466 www.uitvaart-teylingen.nl

Johan Chrispijn Tandprothese specialisten www.johanchrispijn.nl

wij de passie, u het beste resultaat!

Leveringsvoorwaarden Al onze opdrachten worden uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondisementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid sub 4 van de Auterswet als het databankrecht.

Ankie Jochemsz & Wilma Bleeker & Jollie Wildeman zorgzaam en betrokken met oog voor details

Cleijn Duinplein 4 2224 AX Katwijk Tel 071 40 76 008

Havenpoort 1 2171 HH Sassenheim Tel 025 22 22 977

van ontwerp tot glimlach, ook voor uw prothese op implantaten


15 AUGUSTUS 2012

pagina 7

Uitjes voor vrijwilligers

De heere Schouten vaart tien keer voor Raamwerk

De locatie van het huidige VVV-kantoor in Warmond is niet optimaal (Foto: Nico Kuyt).

Kantoor verhuist wellicht

B&W geeft subsidie aan VVV Warmond Warmond - De VVV krijgt 27.500 euro subsidie om de toeristische en recreatieve taken op zich te nemen. Volgens B&W werkt de VVV hard aan een betere recreatieve informatievoorziening en samenwerking met bedrijven en andere toeristische en recreatieve organisaties. Hiervoor zijn prestatieafspraken met de gemeente gemaakt. Om dit mogelijk te maken vraagt de VVV Warmond een bijdrage om in 2012 deze trend door te zetten en te verbeteren. Volgens B&W vertegenwoordigt de VVV Warmond afdoende de gemeente Teylingen wat betreft toeristische en recreatieve informatie. De VVV is sinds 2010 een nieuwe zelfstandige stichting en heeft nu twee jaar succesvol gefunctioneerd. Dankzij de VVV worden onder andere horeca, hotels en andere recreatieve voorzieningen lokaal, regionaal en nationaal gepromoot. Dit zorgt voor meer recreanten in de gemeente. B&W heeft geconstateerd dat de VVV kansen benut die een positieve werking hebben op de lokale economie. Er zijn echter mogelijkheden om

Teylingen beter te promoten. Daarover worden nu prestatieafspraken gemaakt. Het jaar 2011 stond in het teken van verandering en verbetering voor de VVV. Het kantoor verhuisde naar een nieuwe plek in het dorp. De huidige locatie is echter volgens B&W niet optimaal. Verkennende gesprekken en inventarisatie voor een betere locatie hebben inmiddels plaatsgevonden en zullen een vervolg krijgen. De winkel is opnieuw ingericht voor een efficiënter vloergebruik. De VVV is erin geslaagd om een voldoende aantal nieuwe vrijwilligers te vinden om de weekbezetting compleet te kunnen vullen en beschikt over een reservebestand zodat winkelsluiting nagenoeg niet voorkomt. Ondanks de grote inspanning is het bezoekerstotaal van 4224 in 2011 iets gedaald ten opzichte van 2010. Nieuwe uitgaven en extra activiteiten mochten hier niet direct verandering in brengen. De terugloop in bezoekersaantallen is deels te wijten aan de relatief ongunstige plek in het dorp. Ook is de website gevuld met meer actuele informatie, waarvan vooral de maandagenda en de evenementenlijsten veel bezoekers trekken. Veel mensen hebben de website bezocht en het fotoarchief is verder uitgebouwd.

Warmond - Stichting Het Raamwerk heeft in de afgelopen weken tien zogenaamde ‘Uitjes op maat’ aangeboden aan hun vrijwilligers. Deze uitstapjes worden dit jaar georganiseerd door de schippers van de 104 jaar oude salonboot De heere Schouten. Sinds de stichting Voetveer Warmond bestaat is het mogelijk om dit antieke scheepje te huren voor een dagtocht van drie uur over de Kagerplassen. De stichting Het Raamwerk ondersteunt en begeleidt kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in Zuid-Holland Noord. De taken bij de vele verschillende aangesloten instellingen worden verricht met de hulp van veel vrijwilligers. De mogelijkheid om met het voetveer te varen en daarmee meteen een leuk aanbod te realiseren voor de vrijwilligers is “een schot in de roos”, aldus de reacties van de enthousiaste deelnemers. “De vrijwilligers konden inschrijven voor verschillende data. Wij zorgden ervoor dat er steeds een vol schip was met mensen die elkaar nog niet ontmoet hadden in het vrijwilligerswerk. Tijdens de vaart werd eerst iets verteld over de Kagerplassen en na de koffiepauze deelde men ervaringen. Door langzamer te varen kon iedereen zijn verhaal kwijt, en dat we daardoor later bij het eindpunt aankwamen spreekt voor zich”, zegt Michel van Tongeren, coördinator vrijwilligers bij Het Raamwerk.

Het Raamwerk maakte uitstapjes met De heere Schouten. Warmond. Het voetveer is onderdeel van de Zwanburgerpolderroute die zo’n 7,5 kilometer lang is. Het voetveer is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag in de vaart. Op andere dagen en ‘s avonds is het veer beschikbaar voor kleine gezelschappen. De route over de Kagerplassen duurt ongeveer drie uur en is aan te passen aan de wensen van de opstappers. Zo is het eveneens

mogelijk om een kinderpartijtje te houden in de polder met een kleine rondvaart of naar Kaagdorp. Tijdens de vele vaarten die aangevraagd worden zijn ook al bijzonder vaarten geweest, zoals een huwelijksfotoreportage in de polder en een asverstrooïng met de naaste familie aan boord. Meer informatie is te vinden op www.zwanburgerroute.nl.

De heere Schouten is een ideaal scheepje om deze uitjes te organiseren. Er kunnen maximaal twaalf personen plaatsnemen op de gezellige rondzitbank achterin de boot. De boot wordt gevaren door twee vrijwillige schippers die normaliter het voetveer varen op ’t Joppe in

‘Ja, ik wil’ niet opnieuw Teylingen - ‘Ja, ik wil’ hoeft niet overnieuw, maar de ambtenaren van de burgerlijke stand moesten wel nog even snel officieel herbenoemd worden. Bij de gemeentelijke herindeling in 2006 was dit namelijk even vergeten. De ambtenaren van de burgerlijke stand van de voormalige gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond, die op 1 januari 2006 in dienst waren, moesten eigenlijk op grond van de ‘Wet Algemene Regels Herindeling’ uiterlijk op 1 juli 2006 opnieuw benoemd worden door B&W. Bij iedere herindeling sluipt er echter wel een foutje in, en onlangs bleek dat de herbenoeming tot op heden nog niet was uitgevoerd. Het was daarom noodzaak om een aantal huwelijksambtenaren met een beetje tempo alsnog te herbenoemen, want zij waren behoorlijk illegaal bezig met het bevestigen van al die huwelijken. Maar voor de echtelieden sinds die tijd is er geen nood. Er is geen enkele noodzaak om alle intussen afgesloten plechtigheden allemaal weer over te doen. Want B&W heeft namelijk besloten om ‘met terugwerkende kracht’ alle ambtenaren van de burgerlijke stand van de voormalige gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond alsnog te benoemen tot ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Teylingen.

Ongeval na scherpe bocht vrachtwagen Sassenheim - Vorige week woensdagmiddag om even voor 13.00 uur heeft zich op de Rijksstraatweg in Sassenheim een ongeval voorgedaan tussen een vrachtwagen en een motor. Een deel van de Rijksstraatweg is door wegwerkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Een verkeersregelaar op een motor was een vrachtwagen aan het dirigeren vanaf de afrit van rijksweg A44, maar de motorrijder vergat dat de vrachtwagen een zeer scherpe bocht kan maken. De motor kwam bijna onder de vrachtwagen tijdens het draaien, en de motorrijder kwam ten val. De motorrijder is in een ambulance nagekeken, maar had geen letsel opgelopen. De motor had wel enige schade, maar kon nog gewoon worden gebruikt. De vrachtwagen kon hierna zijn weg vervolgen richting AkzoNobel (Foto: Toon van der Poel).

Iedere vrijdag op het Raadhuisplein

VOORHOUT VERSMARKT VOORDEEL Rode Bildstar aardappelen Hollandse sperziebonen Rode paprika’s Hollandse Nieuwe Oogst Discovery handappelen Sappige nectarina’s Turbana bananen

3.50 heel kilo 0.85 kilo 0.95 5 kilo

2 kilo 2.95

10 stuks 2.95 2 kilo 1.95

Firma P. en G. Visser

Aardappelen, groenten & fruit

Weekknaller! Boerentarwe van 1,60 voor maar 1,00 Rustiek donker meergranen van 2,10 voor maar 1,75 Woepies Heerlijke kwarkbroodjes met kaneel of chocolade 4 voor 3,50

en nu met 20 extra zegels

Vers uit eigen oven Meergranen croissants

4 voor 4,50

en nu de 5e GRATIS!!!

Online bestellen? pje.nl Kijk op www.stoe


ACTIE

Nu vanaf â‚Ź250,Stapelkorting!*

Santos Race- en ATB Specialist Wij leveren exclusief customized spuitwerk voor Santos fietsen. Opbouw volgens eigen specificaties mogelijk. 4VQFSLXBMJUFJU3VOEWMFFTIBBMUVOBUVVSMJKLCJK

Ook leveren wij merken zoals: Duell Litespeed, Merida en Ridley. Openingstijden: Dinsdagavond: 18.00 - 21.00 uur Vrijdagavond: 17.00 - 21.00 uur Zaterdag: 10.00 - 13.00 uur Andere tijden mogelijk na telefonische afspraak: 06 18639261

4 - "( &3*+

KLEIN

Gieterij 27-29 2211 WC Noordwijkerhout

WOENSDAG GEHAKTDAG

BRON: Deceunink NV

Verdien geld met glas! EcoClearÂŽ de ideale energiebesparende 4-seizoenen beglazing voor uw woning

Bij inlevering van deze bon:

â‚Ź K P A

38,-

www.ruiterdakkapellen.nl T. 088 432 12 70 Openingstijden showroom: ma t/m vr: 09:00 tot 17:00 uur, zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur

Eigen productie & montage

SNUFFELMARKT

* Alleen geldig bij PLOEG kunststof kozijnen Vraag naar de voorwaarden

Zaterdag 18 + zondag 19 aug

Voor

Niet alleen wordt de doorbloeding sterk bevorderd, maar de huid wordt ook mooier, strakker en gladder.

Na

U zult geen gewicht verliezen... wel centimeters!!

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Gladys Behandelingen worden gegeven in Voorhout door een vrouw

PARTICULIEREN

OPGELET!

Duitse biefstuk ....... 100 gram 1.29 Shoarmapakket...................... 5.95 VRIJDAG & ZATERDAG

naar keuze ...................... 100 gram

1.29

Leo’s huisgemaakte

Roelofarendsveen Kom ook of huur een kraam!

ITALIAANSE SALADE

•

PARKETVLOER info/reservering 071-3312067 SCHUREN? MCM Parket www.snuffelmarkt.nu Schuren & Afwerken. Info: SBStext pag. 637 06-20401577. Katwijk aan Zee. COMPUTERHULP IEDEREEN KAN Virusverwijdering, sneller maken, storingen verhelpen, LEREN TEKENEN! Open oude PC naar nieuwe PC, dag 25 aug. www.marisk.nl installaties, LaptopreparaWie wil onze kl. SIERtie, WiFi, PrivÊ cursus, etc. TUIN enkele mnd. Pro-fessionele ondersteu- ONDERHOUDEN, kl. verning bij u thuis of op kan- goeding, 06-26220505. toor voor particulieren en VERMIST: WIZZY, bedrijven. Tel. 06-42460355 POES WIT met zw. vlek info op www.Boonict.nl voor op kop. Sinds 01-08 Vrachtw.chauffeur, 60 jr., vanuit Slechtvalk in Valk. ZKT. WERK v. enk. dgn. burg. Rood bandje om, per week. 06-10788439. gesterl. Kruipt graag in SPORTMASSEUR (v) auto’s, dozen, huizen, schuheeft tijd voor uw spieren. ren e.d. Tel. 071-4017179. Ook k.tape 06-10321154.

•

•

MAANDAG

Burgers naar keuze en slavinken ......................5 halen - 4

betalen

DINSDAG

Magere runderlappen ..1 kg 8.95

•

Riblappen ............................1 kg 9.95

•

VOOR UW BARBECUE:

Sucadelappen ..............1 kg 10.95 t5SJDPMPSF t1FQFSTQJFT t4BUFTt,JQPQTUPL t4QBBOTFTQJF[FO enz. enz.!

•

WE8FJKEFOMBBOr5FMr/PPSEXJKLFSIPVU ,JKLPPLPQJOUFSOFUXXXTMBHFSJKLMFJOOM

Katwijk Leiderdorp

Noordwijk rhout Noordwijke

Â… )&57"-65")6*4 7PPSTUSBBU KATWIJK Â… 4*("3&/."(";*+/+#BSOIPPSO )PPGETUSBBU NOORDWIJK Â… PRIMERA WE-BOT )PPGETUSBBU SASSENHEIM Â… 3*&58*/,&-WBOEFS70035 %PSQTTUSBBU NOORDWIJKERHOUT Â… 5)&3&"%4)01 JOEF)PGUVJO RIJNSBURG Â… -*&5)0314#0&$,)6:4 )PPHNBEFTFXFH LEIDERDORP Â… 30,&341"-&*4-&*%&3%031 7BO%JFQFOJOHFOMBBO LEIDERDORP Â… #0&,)"/%&-%&,-&3 %F,FNQFOBFSTUS 1BTTBHF FO'050%*$,)0' *SJTMO OEGSTGEEST

Oegstgeest Rijnsburg

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

Warmond Wassenaar

Voorwaarden: 3 regels â‚Ź 8.00. Per regel â‚Ź 2.75 meer.

Kogelbiefstuk.......... 250 gram 5.25

•

Tel: 06 10817027

Uw advertentie verschijnt in de regio:

6.75

DONDERDAG

De Lasso 24, 2371 GX

De oplossing is Lypossage!

Na 4 behandelingen heeft u al zichtbaar resultaat.

1 kg

10.00 - 16.00 uur

BEL NU VOOR DE ZOMERACTIE!

Deze uiterst intensieve manier van masseren werkt krachtig in op de vet- en vochthuishouding.

}

Rundergehakt Halfomgehakt Italiaans gehakt

Varkensschnitzels ..5 halen - 4 betalen Cordon bleu’s kip of varkens

ROELOFARENDSVEEN

Strak in je vel...

INLEVEREN TOT DINSDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna)

* geldt niet voor Diesel all-in

✂

Pesetaweg 45 NIEUW-VENNEP

Advertenties kunnen tegen contante betaling Ă â‚Ź 8,00 ingeleverd worden bij:

n

all-i

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

www.ploegkozijnen.nl T. 0252 500 900

Veel vrouwen herkennen het probleem.... Cellulitis op benen, billen, taille en buik.

*

Sassenheim Valkenburg Voorhout d Waardeilan

De Zilk

}

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Op afspraak kan aan huis getaxeerd worden. WWW.ONDERDEBOOMPJES.NL Tevens inkoop van (sloop) goud tegen directe contante betaling!

Autobedrijf G. Dol b.v. Rijnsburgerweg 48 0252-211849 Voorhout www.gdol.nl

â‚Ź8.00 â‚Ź 10.75 â‚Ź 13.50 â‚Ź 16.25 â‚Ź 19.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam:............................................................................................................................................................. Adres:............................................................................................................ Tel.:........................................

TE HUUR Â… TE KOOP Â… GEVRAAGD AANGEBODEN Â… GEZOCHT Â… GEVONDEN

EURO â‚Ź 1,759 p.ltr.

SUPER + â‚Ź 1,829 p.ltr.

DIESEL â‚Ź 1,429 p.ltr.

DIESEL ROOD â‚Ź 1,333 p.ltr.

NU 24-UUR TANKEN MET KORTING

Nu 7 en 8 cent KORTING (alleen op benzine) Openingstijden: ma. t/m vr. 07.30-20.30 uur, za. 08.00-18.00 uur, zo. gesloten.


15 AUGUSTUS 2012

pagina 9 Advertorial COLUMN door Rob van Rooijen

Hypotheekshop Voorhout

DIT JAAR NOG EEN (ANDERE) WONING! De huizenmarkt is voor kopers momenteel heel gunstig, dat heb je vast al eerder gelezen. De hypotheekrente is erg laag, het huizenaanbod enorm, de prijzen zijn gedaald, zeker voor starters een prima uitgangspunt! Ook mensen die eerst hun huidige woning willen verkopen voordat ze gaan kopen, kunnen goed shoppen. Door iets te zakken met de vraagprijs kunnen ze hun huidige woning van de hand doen en hebben ze een uitstekende onderhandelingspositie bij de nieuwe (duurdere) woning. Per saldo kunnen verkopers zo het verkoopverlies goedmaken met de winst bij de koop.

Op sommige momenten en bij sommige stands trok de toeristenmarkt wel het nodige publiek (Foto: FBPS/Peter Schipper).

‘Er was geen koopkracht’

Verdeelde meningen over vroeg einde toeristenmarkt Warmond - Waar zon, luxe koopwaar, lekker eten en gezelligheid elkaar afgelopen zaterdag hadden moeten ontmoeten in de Warmondse Dorpsstraat, trof de bezoeker in het centrum van het dorp al vroeg in de namiddag de troosteloze aanblik van een markt op zijn retour. Terwijl de toeristenmarkt tot zeven uur ‘s avonds zou duren, hadden meerdere standhouders al voor vieren hun biezen gepakt. Andere verkopers volgden hun voorbeeld, sommigen in volle overtuiging en anderen vertwijfeld. Het duurde niet lang voor nog slechts her en der een kraam bemand was en het beeld van de braderie werd overschaduwd door auto’s die op het marktterrein werden neergezet om de handelswaar weer in te laden. Ondanks het vervroegde vertrek van het merendeel van de kraamhouders waren de meningen bijzonder verdeeld over het succes van de eerste braderie die sinds jaren weer in Warmond werd georganiseerd. Door Mandy van Leeuwen Afgelopen zaterdag. Het is perfect marktweer: niet te warm, niet te koud en af en toe prikt het zonnetje even door de wolken. Toch is het de hele dag niet extreem druk op de Warmondse braderie. Slechts bij vlagen is het echt even vol in de winkelstraat. De Warmondse winkeliers en standhouders zijn over het algemeen echter tevreden over het bezoekersaantal. Zo is het bij kantoorboekhandel en speelgoedwinkel Toys and Stamps drukker in de winkel dan normaal op een zaterdag, krijgt kapsalon Elegance volop de kans promotie te maken voor de kinderkapsalon en stellen enkele Warmondse hobbyisten hun eigen creaties tentoon. “Dit zou eigenlijk vaker dan één keer per jaar moeten,” is één van de enthousiaste geluiden van Warmondse bodem. Het merendeel van de kramen wordt echter bezet door doorgewinterde marktkooplui, veelal van bui-

ten de regio. Zij zijn in hun inkomsten afhankelijk van de markten en stellen zich dan ook kritischer op over het bezoekersaantal. Concurrentie van andere evenementen in de regio, waaronder het Rijnsburgse bloemencorso, wordt door verkopers en bezoekers als één van de oorzaken van de relatieve rust op de markt gezien. Daarnaast gonst over de markt het gerucht dat er onvoldoende promotie zou zijn gemaakt voor de nieuwe braderie.

Weinig koopkracht Toch zijn zij niet zozeer teleurgesteld over het aantal mensen dat langskwam, maar vooral over het aantal mensen dat daadwerkelijk een aankoop deed. “Er was geen koopkracht,” vat de verkoper bij een stand met pantoffels en slippers samen. “Ik heb 70 euro voor een plaats betaald en 150 euro omzet gedraaid. Daar doe je het natuurlijk niet voor.” Hij legt uit dat het een moeilijke tijd is voor markten. Zelf maakt de Hagenaar zich niet zo druk: “Mijn handel blijft wel lopen, want ik heb spullen met waarde.” Voor de zekerheid klopt hij zijn opmerking toch even af op het hout van de stand, terwijl hij uitlegt dat sommige van zijn collega’s in deze tijd van crisis met hun zaak in zwaar weer verkeren. Even verderop is een vrouw bezig de onderbroeken die ze had willen verkopen weer in dozen te stoppen. Ze beaamt het verhaal van haar Haagse collega. Ook zij heeft weinig omzet gedraaid. “De koopkracht is nu overal laag, op alle markten,” verzucht ze. In tegenstelling tot de Hagenaar doet ze geen poging meer om in de laatste uren van de markt nog wat waar aan de man te brengen, maar keert ze voortijdig huiswaarts.

Luxe producten Het beeld wat door een deel van de marktkooplui geschetst wordt blijkt echter niet door iedereen gedeeld te worden en geeft een wel erg sombere voorstelling van zaken. Aan de kop van de Dorpsstraat staat een kraam met luxe sieraden die zo

verfijnd overkomen dat ze de passant even genuanceerd als overtuigend tegemoet weten te blinken. De prijskaartjes bevestigen dat er geen sprake is van standaard marktsieraden, maar van sieraden met extra klasse. Terwijl de crisis er de schuld van kreeg dat pantoffels en onderbroeken geen aftrek vonden, glundert de trotse eigenaresse van de sieraden, Anja Jansen, als ze vertelt dat ze een erg goede omzet heeft gedraaid. Toch is ook zij bezig met inpakken. “Iedereen om ons heen gaat weg, dus gaan wij ook maar”, verklaart Jansen. Een vergelijkbaar verhaal volgt bij een klein, knus kraampje met flessen eigengemaakte olijfolie. Hier is het aaneengesloten een drukte van jewelste geweest, wat ook in een goede omzet naar voren komt. De verkoop van luxe olijfolie gaat net zo min gebukt onder de crisis als die van luxe sieraden. “Ik heb een goed product,” luidt de simpele verklaring. “De olijfolie is afkomstig van mijn eigen gaarde,” laat de liefhebster weten, terwijl ook zij met een kartonnen doos in haar hand staat om een start te maken met het opruimen van de kraam. De meeste verkopers om haar heen hebben immers ook hun kraam al verlaten.

Aanknopingspunten De verkoopsters van de olijfolie en de luxe sieraden zijn het er in ieder geval over eens dat ze volgend jaar zonder twijfel weer aanwezig zijn op de Warmondse braderie als deze weer gehouden wordt. Wellicht is het op deze manier een kwestie van uitproberen om zo een gebalanceerd handelsaanbod bij elkaar te krijgen dat past bij de wensen van de inwoners en bezoekers van Warmond en omgeving. Het voortijdige einde van de eerste editie mag dan wellicht een tegenvaller zijn, enthousiasme en aanknopingspunten voor een vervolg zijn er ook genoeg. De locatie, tussen park Groot Leerust en de kop van de Dorpsstraat, met daar de supermarkt en de Gemeentehaven, leent zich er in ieder geval perfect voor.

Positief is verder dat, in tegenstelling tot eerdere plannen, de overdrachtsbelasting wordt gehandhaafd op 2%, en dus niet wordt verhoogd naar 6%. Dat scheelt kopers heel veel geld. Wel gaat de uiterste grens voor hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met € 30.000,- omlaag naar € 320.000,-. Dit betekent dat de meeste huizen in Nederland nog steeds in aanmerking komen voor deze gunstige hypotheekgarantie. Donkere wolken voor de huizenmarkt Maar er verschijnen donkere wolken aan de hemel. In het ‘Lente akkoord’ zijn voor de huizenmarkt enkele plannen opgenomen die grote impact gaan hebben. Zo mag steeds minder van de bijkomende kosten worden geleend bij de bank (vanaf 2018 helemaal niet meer) en moet de klant daar eerst voor hebben gespaard. Ook moet worden gekozen voor een aflosvorm waarbij tijdens de looptijd wordt afgelost

Rob van Rooijen is Hypothecair Planner en geeft maandelijks zijn visie op het gebied van hypotheken en wonen.

(annuïteiten). Die aflosvorm kent substantieel hogere maandlasten dan degene die momenteel veelal gesloten worden. Dit geldt alleen voor nieuwe leningen, dus mensen met een lopende hypotheek merken hier niets van. Deze plannen houden duidelijk een verslechtering in voor de huidige woningmarkt, hoewel sommigen een daling van de huizenprijzen voorzien. En hoewel er verkiezingen aanstaande zijn, met nieuwe plannen in de maak, lijkt de richting van de te nemen maatregelen al wel bepaald. Mensen die al een tijdje met koopplannen rondlopen, zeker starters, lijken er daarom verstandig aan te doen om de komende maanden eens serieus te overwegen wanneer ze willen kopen. Met de huidige maatregelen op komst kun je, door voor 1 januari te passeren, nog 30 jaar lang genieten van de huidige fiscale mogelijkheden. Dat kan niet alleen veel geld schelen maar met de huidige hypotheekproducten is ook meer maatwerk mogelijk. En dan is 30 jaar toch een flinke periode!

Het nieuwe fietspad langs de Herenweg in Warmond voldoet aan de daaraan gestelde eisen (Foto: Nico Kuyt).

‘Soms erg glad’

Fietspad valt niet bij iedereen in de smaak Warmond - Er zijn bij de gemeente enkele meldingen binnengekomen over gladheid op het nieuwe betonnen fietspad langs de Herenweg in Warmond. B&W ziet echter geen noodzaak om maatregelen te nemen. Volgens de klagers wordt het beton van het vernieuwde fietspad in de herfst door vallende bladeren en in de winter erg glad. B&W wil echter nog niet overgaan tot het nemen van stappen, want het fietspad voldoet aan de daarvoor gestelde normen. Een keuringsinstantie heeft het beton getest op rijcomfort en stroef-

heid, waarbij de gemeten waardes als ‘zeer stroef’ uit de bus kwamen. Het is dus een zeer comfortabel pad om over te fietsen. Wel erkent B&W dat de eigenschappen van prefabbeton anders zijn dan bijvoorbeeld asfalt. Dit wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de hoge dichtheid van het materiaal, waardoor het vocht minder goed wordt opgenomen. Mogelijk kan hierdoor in bepaalde omstandigheden, zoals hevige regenval of vorst, eerder gladheid ontstaan. Maar anderzijds bestaat de mogelijkheid dat het fietspad eerder zal opdrogen waardoor er bij lage temperaturen geen kans bestaat voor het opvriezen van het vocht.


DW KOZIJNEN BESTAAT 10 JAAR!

Kom naar onze vernieuwde showroom. Ook mooi oud worden onze:

Kies kozijnen die ook mooi oud worden

t t t t t

Onze kozijnen voldoen aan de eisen die gesteld zijn in het

Dakkapellen Deuren Ramen Serres Schuifpuien

Adenta tandprothese Specialist ngen rzekeri

Alle ve

Stukadoor- en sierpleisterbedrijf "MMFTUVLBEPPSTXFSLFOr-JKTUFO0SOBNFOUFOQMBGPOET 4JFSQMFJTUFS4QBDIUFMQVU[r#JOOFOFOCVJUFOXFSL 5FM

Politie Keurmerk Veilig Wonen.

&NBJMKWFSEPFT!DBTFNBOM

15 Jaar garantie op de montage en kozijnen !

De fabricage en montage van onze producten worden uit-

Het recept tegen veroudering komt uit Katwijk!

gevoerd door onze vakmensen.

Als we de kracht van onze producten in ĂŠĂŠn woord willen uitdrukken, dan kiezen we voor ‘verouderingsvrij’. Dat klinkt zo technisch en kil, daarom zeggen we liever: onze kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen worden net zo mooi oud als mensen. Maar zonder rimpels of andere ouderdomsverschijnselen. Hoe oud u ook wordt, de producten van DW leven met u mee. En met de

DW Kozijnen: De top in kunststof Fabriek en showroom: Taanderstraat 18 2222 BE Katwijk (Industrieterrein ’t Heen)

generaties die volgen. U heeft er uitsluitend plezier en gemak van. Dat laten

t/BUVVSHFUSPVXF LVOTUHFCJUUFO t,VOTUHFCJUSFQBSBUJFT

Klaar terwijl u wacht! Kerkstraat 44 Noordwijk-Binnen Tel. (071) 3611145

wij u graag zien op onze internetsite en in onze showroom. Van harte welkom!

Tel. Tel:071-3313505 071-3313505

www.dwkozijnen.nl www.dwkozijnen.nl

Betalen in termijnen is mogelijk!!

AUTO-AIRCO SERVICE GARAGEBEDRIJF ALEX KLEINHUIS VALKENBURG

www.tandenwinkel.com

experts in autorecycling

Verkoop V k van gebruikte b ikt en nieuwe i onderdelen, tevens inkoop van uw sloop- of schadevoertuig met afgifte RDW-vrijwaring. Voorschoterweg 41 2235 SE Valkenburg Z.H. Telefoon 071 531 51 01

Hanepoel 4 2136 NJ Zwaanshoek N.H. Telefoon 023 584 54 35

RUIM 25 JAAR AIRCO-ERVARING www.gebr-opdam.nl

071-4077364

Bouwjaar: nov. 2005

WWW.GDOL.NL

Procedure De melder heeft verzocht de behandeling volgens de verkorte procedure te laten verlopen. Wij hebben besloten dit verzoek te honoreren. De beschikking zal derhalve zonder voorafgaande ontwerpfase worden gepubliceerd. Beschikking Wij hebben besloten dat sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarvan de sanering niet spoedeisend is en dat kan worden ingestemd met het saneringsplan.

Km.-stand: 59.813

Stukken inzien De stukken liggen ter inzage van donderdag 16 augustus 2012 tot en met woensdag 26 september 2012 bij de receptie van de Gemeentewinkel in het Gemeentekantoor Teylingen, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim, maandag van 8.30 uur tot 13.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Kijk voor details en ons totale aanbod op:

www.autokwaak.nl

A U T O M O B I E L B E D R I J F

van der Kwaak t

VERKOOP

financiering mogelijk

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 5 juni 2012 een melding ontvangen ingevolge artikel 29 en 37 (ernst en spoed) en 28 en 39 (goedkeuring saneringsplan) van de Wet bodembescherming, ingediend door gemeente Teylingen. Het betreft een verzoek tot het afgeven van een beschikking inzake ernst en spoed en de instemming met het ingediende saneringsplan voor de locatie Menneweg ong. in Warmond, kadastraal bekend A3. De locatie is geregistreerd onder de locatiecode ZH062800002.

WEEKTOPPER SEAT LEON 2.0 TFSI 5-DRS SPORT-UP

6 maanden BOVAG-garantie

4.950,6.950,1.450,5.250,3.950,-

Wet bodembescherming Menneweg ong. in Warmond

#MPFNFOMBBOt&.7BMLFOCVSH ;)

Garantie:

BESTELWAGENS Ford Tourneo, airco, ‘04 ................................................................. â‚Ź 3x CitroĂŤn Jumper 28JTD hoog/lang ‘04 ..................... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 2x VW Caddy, Diesel SDi / TDI, ’98/’99, ’04/’05........................ v.a. â‚Ź 2x Renault Trafic, automaat, ’03/’06........................................ v.a. â‚Ź 3x Renault Kangoo diesel, ’05/’06 ..............â‚Ź 1.450,- / â‚Ź 2.450,- / â‚Ź

Rijnsburgerweg 48 - Voorhout - Tel. 0252-211849

Voor een systeemdiagnose/reparatie van uw aircoinstallatie in uw voertuig en het uitlezen van foutcodes van de diverse computers in uw auto en natuurlijk voor het regelmatig onderhoud van uw kostbare aircosysteem.

Zwart metallic

G. DOL

50/50 DEAL

Bel voor het maken van een afspraak

Kleur:

AUTOBEDRIJF

Suzuki SX4, ’06............................................................................... â‚Ź 9.250,2x Mitsubishi Colt CZ3, 35.000 km, airco, ’08 ............. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 7.950,Toyota Yaris, 28.000 km, ‘06.......................................................... â‚Ź 7.950,3x VW Polo 1.2, 58.000 km, airco, ’04 ......................... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 7.950,Renault Scenic, airco, ’04 ............................................................... â‚Ź 5.950,2x Toyota Aygo, ’06. .............................................. v.a. â‚Ź 5.950,- / â‚Ź 6.950,3x CitroĂŤn C3, 50.000 km, airco, ’05 .................... v.a. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,3x CitroĂŤn C2, 77.000 km, ’06 ............................... v.a. â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,3x Peugeot 307 SW, 72.000 km, ’05, automaat ......... â‚Ź 4.950,- / â‚Ź 6.950,2x Opel Zafira 1.8, airco, 90.000 km, ’01, ’05 ............. â‚Ź 3.450,- / â‚Ź 5.950,2x Audi A3, ‘01, zwart .................................................. â‚Ź 3.950,- / â‚Ź 4.950,Nissan Micra 1.2S, airco, ’05 Nismo Edition .................................. â‚Ź 4.950,2x Fiat Punto ELX, 50.000 km, ’04............................... â‚Ź 3.450,- / â‚Ź 4.950,3x Ford Ka, ’00/’03/’04 .................................................. â‚Ź 1.500,- / â‚Ź 3.950,Ford Fusion 1.3, ’03 ........................................................................ â‚Ź 3.950,Renault Twingo, stuurbekr., bj. ’04 ................................................. â‚Ź 3.450,VW New Beetle, zwart, airco, leer.................................................. â‚Ź 3.950,2x BMW 316 station, ’98/’00.................................. v.a. â‚Ź 1.950,- / â‚Ź 2.950,3x CitroĂŤn Xsara Picasso ........................................................ v.a. â‚Ź 1.500,30x div. inruilers .......................................................................v.a. â‚Ź 500,AUTOMATEN Toyota Auris, automaat, 30.000 km, ’08 ........................................â‚Ź 13.950,CitroĂŤn C3 automaat 2005 ............................................................. â‚Ź 6.950,Chrysler Voyager CRD, 2005 ......................................................... â‚Ź 6.950,Peugeot 307 SW, ‘04...................................................................... â‚Ź 5.950,Kia Carens, ’04 ............................................................................... â‚Ź 4.950,CABRIOLET 3x VW Golf Cabriolet automaat .................................... â‚Ź 3.950,- / â‚Ź 4.950,-

Inspraak Ingevolge artikel 7:1 van de Awb kan door de belanghebbende(n) een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend tegen dit besluit. Dit moet geschieden binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit, onder vermelding van ‘Awb-bezwaar’ in de linkerbovenhoek van enveloppe en bezwaarschrift. Dit bezwaar dient te worden gericht aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag. Ook kan een voorlopige voorziening ingevolge artikel 8:81 van de Awb juncto hoofdstuk 20 Wet milieubeheer juncto artikel 36 Wet op de Raad van State, gevraagd worden bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

t

t

INKOOP

t

INRUIL

t

FINANCIERING

Brouwerstraat 51b (showroom) tTel. 071-4021513 www.autokwaak.nl t info@autokwaak.nl

Inlichtingen Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Omgevingsdienst, telefoon 071 - 4083100.


15 AUGUSTUS 2012

pagina 11

Warmondse supermarkt gaat vijfjarig bestaan vieren

‘Mister AH’ Hans Oudshoorn: ‘Ik probeer iets meer te zijn dan Albert Heijn is’ Warmond - Albert Heijn in Warmond bestaat alweer vijf jaar. Dat laat de supermarkt in het dorp aan de Leede niet stilletjes voorbij gaan, zo laat eigenaar Hans Oudshoorn weten. Speciaal ter gelegenheid van het eerste lustrum houdt de Warmondse AH een mokkenactie. Klanten kunnen sparen voor mokken met echte Warmondse tafereeltjes, die getekend zijn door de bekende Warmondse kunstenares Nicoline Heemskerk. De actie gaat maandag 20 augustus van start.

een eigen actie. Daarna was het vakantietijd, maar nu dat allemaal voorbij is, is het de beurt aan de Warmondse vestiging van AH om het eigen feestje te gaan vieren. “Bovendien ben ik deze maand 25 jaar getrouwd en ook 25 jaar ondernemer, dus augustus is voor mij een mooie maand om dit te vieren”, vertelt Hans Oudshoorn. “Eerst kenden de Warmonders mij als bakker, en nu alweer ruim vijf jaar als het gezicht van Albert Heijn. Soms denken mensen dat ik hier bedrijfsleider ben, maar ik ben franchisenemer van Albert Heijn. Dat betekent dat deze supermarkt van mezelf is, en dat ik bij Albert Heijn ben aangesloten en hun formule voer. Omdat ik eigenaar ben heb ik ook mogelijkheden om dingen te doen die je bij andere Albert Heijn-vestigingen soms niet zult vinden. Zo heb ik vaak lokale en regionale producten, en kan ik ook eigen acties houden. Ik vind het een uitdaging om net iets meer te doen dan een andere Albert Heijn. Daar staan vaak wel bedrijfsleiders, en die zijn toch meer gebonden aan wat ‘Zaandam’ zegt”, weet Oudshoorn. De Warmondse Albert Heijn staat er daarnaast ook om bekend regelmatig plaatselijke initiatieven en verenigingen te ondersteunen en te sponsoren. “Dat kan je ook doen als echte Warmondse ondernemer”, aldus Oudshoorn. “Ik probeer om ook iets meer te zijn dan Albert Heijn is”.

Door Piet van der Vooren Op 9 mei 2007 opende Albert Heijn Warmond de deuren in het toen net nieuwe Meerpunt aan de kop van de Dorpsstraat. De komst van een supermarkt in Warmond kende een lange en tumultueuze voorgeschiedenis. C1000-eigenaar Schuitema had al vele jaren het plan om een supermarkt in Warmond te beginnen, maar de voormalige gemeente Warmond werkte lange tijd niet mee. Pas toen er plannen kwamen voor nieuwbouw op de plaats van het oude sociaal-cultureel centrum Het Meerpunt, werden ook de plannen voor een supermarkt concreet. Later nam Albert Heijn, die tevens eigenaar van Schuitema was, het plan over. En dat leidde ertoe dat op 9 mei 2007 Warmond ook zijn eigen Albert Heijn kreeg, onder leiding van ras-Warmonder Hans Oudshoorn. Voorheen had hij de bakkerij van zijn vader overgenomen, maar in de zes jaar voorafgaand aan zijn Warmondse Albert Heijn-avontuur was hij eigenaar van een C1000-vestiging in Den Haag. “Daar heb ik het supermarktvak geleerd”, vertelt Oudshoorn nu. Het bleek de ‘generale repititie’ voor zijn Warmondse optreden te zijn.

AH-tas Albert Heijn Warmond bestaat vijf jaar, en daarom houdt eigenaar Hans Oudshoorn een speciale mokkenactie (Fotomontage: FBPS/Peter Schipper).

Vieren De reden dat het eerste lustrumfeestje van Albert Heijn Warmond nu pas wordt gevierd en niet al in

mei, is eenvoudig. Albert Heijn zelf viert dit jaar het 125-jarig bestaan, en hield ook rond het Europees kampioenschap voetbal

Natuur- en cultuurexcursie door Polders Poelgeest Warmond - De Stichting Het Zuid-Hollands Landschap organiseert op zaterdagochtend 25 augustus een gevarieerde natuuren cultuurexcursie door Polders Poelgeest in Warmond, nabij de Oegstgeester wijk Poelgeest. Naast aandacht voor de vele vogels in het nieuwe natuurgebied brengt u men ook een bezoek aan de historische scheepswerf Klaas Hennewerf waar Alexander de Vos op traditionele wijze houten boten bouwt. Het is een belevenis om onder leiding van een natuurgids door Polder Poelgeest te wandelen. Met name de grote aantallen vogels spreken tot de verbeelding. Grutto’s, tureluurs, kieviten, scholeksters, krakeenden, bergeenden en visdiefjes worden regelmatig waargenomen op het open water en op de drassige oevers. Ook de lepelaar jaagt er wadend door het ondiepe water op vis. In het riet verblijven momenteel nog verschillende moerasvogels. Kleine karekiet en rietgors laten zich vast en zeker bewonderen. Na een rondje Poelgeest van zo’n anderhalf uur kan men op de his-

Hoewel Oudshoorn het grootste deel van de inwoners van Warmond tot klant mag rekenen, doen nog niet alle Warmonders hun inkopen bij hun eigen plaatselijke supermarkt, zo heeft hij gemerkt. “Soms zien we hier Warmonders binnenstappen met een tas van een andere supermarkt”, vertelt hij. “Ik maak er dan een soort sport van om te proberen hen ook voor onze Albert Heijn te winnen. Zo heb ik weleens aangeboden om hun ‘vreemde’ supermarkttas om te ruilen voor een AH-tas. Dat werkt soms, en zo maken ze toch nader kennis met onze supermarkt. Wat ik ook wel aardig vind is dat Warmonders die vaak naar een andere supermarkt gaan, met de feestdagen juist naar ons komen. Schijnbaar willen ze dan toch kwaliteit in huis halen. Want dat vind je hier natuurlijk wel. Dat zorgt er ook voor dat mensen een extra reden hebben om hier weer terug te komen”.

Werk

Met name de grote aantallen vogels in Polders Poelgeest spreken tot de verbeelding (Foto: PR/Idde Lammers). torische scheepswerf Klaas Hennewerf genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Daarna laat Alexander de Vos zien hoe hij op traditionele wijze houten boten bouwt en oude boten restaureert. “We vinden het leuk dat De Vos ons welkom heet op zijn werf ”, vertelt Maarten Laming, assistentregiohoofd Kuststreek bij het ZuidHollands Landschap. “Het is echt bijzonder om te zien met hoeveel passie, geduld en vakmanschap hij van een stapel planken een boot bouwt.”

De excursie duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor Beschermers van het ZHL, € 3,50 voor kinderen tot en met 12 jaar en € 2,50 voor kinderen van Beschermers. Aanmelden is verplicht. Dit kan via www.zhl.nl/natuuragenda. De excursie start bij de molen in Polders Poelgeest. Men kan parkeren op het einde van de Jac P. Thijsselaan in Oegstgeest en linksaf het Catharina Coolpad oplopen. Via het bruggetje komt men bij de molen.

Niet alleen is Albert Heijn Warmond in die vijf jaar uitgegroeid tot een gewaardeerde plaatselijke supermarkt, ook is het een belangrijke werkverschaffer geworden. “Toen we hier van start gingen hadden we 45 medewerkers. Nu zijn dat er ongeveer honderd. Wat wel leuk is: van die 45 medewerkers van de start in 2007 werken er nog steeds 21 hier. Dat geeft wel aan dat ze het hier naar hun zin hebben. Je ziet ook soms dat iemand hier komt

Voor al uw klimaatbeheer «CV installaties « CV ketels « Ventilatiesystemen « Zonne-energie « Airconditioning

werken, en dat na een tijdje ook een broertje of zusje hier naartoe komt. Dat geeft wel aan hoe de sfeer is. Zo zijn we bijvoorbeeld op Eerste Pinksterdag, toen de winkel gesloten was, met z’n allen met een bus naar SnowWorld in Zoetermeer geweest, met daarna een ‘Ik hou van Holland’-show. Aandacht voor je personeel, dat vind ik belangrijk. Maar andersom was het ook leuk dat ze op 9 mei, toen de supermarkt officieel vijf jaar bestond, de winkel met ballonnen hadden versierd. Daar wist ik weer helemaal niets van”.

Zondag Een heikel punt in de Teylingse politiek was een paar jaar geleden de mogelijke zondagopenstelling van winkels in de gemeente Teylingen. Uiteindelijk kregen de winkels in Warmond vanwege het toeristische karakter van deze plaats toestemming om op zondag open te gaan. “Dat is echt een groot succes gebleken”, vertelt Hans Oudshoorn. “Veel klanten komen hier op zondag hun inkopen doen, dus de openstelling was een schot in de roos. Al zie je wel dat ook andere winkels in de omgeving hun deuren nu op zondag openen. Die zondagopenstelling zullen we dan ook zeker handhaven”. Tijdens deze zomermaanden is de Warmondse Albert Heijn zelfs elke dag een uur langer open: van maandag tot en met zaterdag tot 21.00 uur en op zondag tot 19.00 uur. En ook daar wordt druk gebruik van gemaakt.

Mokkenactie Zoals gezegd gaat het vijfjarig bestaan van Albert Heijn Warmond gevierd worden met een speciale mokkenactie. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangen de klanten van 20 augustus tot en met 9 september een spaarzegel, die ze op een spaarkaart kunnen plakken. Wie een volle spaarkaart heeft kan deze inleveren, en ontvangt dan voor € 1,99 een speciale lustrummok (winkelwaarde € 5,99) met daarop een door Nicoline Heemkerk getekend Warmonds tafereeltje. Er zijn zes verschillende tekeningen: met de theekoepel in park Groot Leerust; het tolhek en de Zwanburgermolen; de jeneverboom met de Kaagsociëteit; het ooievaarsnest; de Albert Heijn zelf; en zelfs de nieuwe ophaalbrug naar het recreatie-eiland Koudenhoorn wordt op één van de mokken afgebeeld. “Ik wilde iets echt Warmonds hebben, en dat is het geval bij deze mokkenactie. Mensen vinden het volgens mij leuk om de mokken te sparen, en ik heb er lol in om deze actie te houden”, laat Hans Oudshoorn tot slot weten.

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Ook voor al uw service & onderhoud! Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.BERNARDSCHULTE.NL


Kennisgeving Informatieavond en indienen van zienswijzen Eneco’s nieuwe windpark Luchterduinen (Q10)

Locatie Q10

De volgende ontwerpbesluiten liggen ter inzage: - de watervergunning van het Hoogheemraadschap Rijnland; - de omgevingsvergunning van de gemeente Teylingen; - de afwijzing ontheffing Flora- en faunawet van de Dienst Regelingen; - de wijziging op de watervergunning van Rijkswaterstaat; - de spoorwegvergunning van ProRail; - het inpassingsplan.

N443 N206

Noordwijk

N444

Het inpassingsplan voor het landtracé heeft betrekking op de bestemmingsplannen van drie gemeenten: Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen.

Lisse

Noordwijk Voorhout

Sassenheim

Voorhout

Sassenheim

Met ingang van 17 augustus tot en met 27 september 2012 liggen het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerpvergunningen van Eneco’s nieuwe windpark Luchterduinen, voorheen Q10, en de aansluiting van dit offshore windpark op het schakel- en transformatorstation bij Sassenheim, ter inzage. Gedurende deze terinzagelegging kan eenieder een zienswijze inbrengen. Informatieavond 11 september 2012 en indienen van zienswijzen De ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en van Infrastructuur en Milieu (IenM) organiseren in samenwerking met Eneco een inloopavond over het ontwerpinpassingsplan en de ontwerpvergunningen. U bent van harte welkom om op deze avond vragen te stellen, informatie te krijgen over het project en de procedure en om een zienswijze in te dienen. Deze informatieavond wordt gehouden op: - dinsdag 11 september 2012 van 19.00 uur tot 21.00 uur in NH Conference Centre Leeuwenhorst, Langelaan 3, 2211 XT Noordwijkerhout. De informatieavond kent geen plenair deel met presentaties of toelichtingen. U kunt vrij in- en uitlopen. Medewerkers van de ministeries van EL&I en IenM, alsmede van Eneco zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Notulisten zullen aanwezig zijn om uw zienswijzen te noteren. Het project Eneco heeft het voornemen een offshore windpark te realiseren in de Noordzee. Het windpark wordt ruim 23 kilometer uit de kust tussen Noordwijk en Zandvoort gesitueerd. Het windpark dient te worden aangesloten op het landelijke 150 kV-hoogspanningsnet en daarvoor is een elektriciteitsverbinding nodig tussen het windpark en het 150 kV schakel- en transformatorstation bij Sassenheim. Vanaf Sassenheim zal de stroom via het landelijke net worden gedistribueerd naar de gebruikers. Het windpark heeft een vermogen van maximaal 150 MW, waarmee het voldoende groene stroom opwekt voor 135.000 huishoudens. Daarmee is dit project belangrijk voor het behalen van de rijksdoelstelling voor duurzame energie in 2020. Op dit project is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Besluitvorming Voor dit windpark is eind 2009 een vergunning op grond van de Wet beheer rijkswaterstaatwerken (een Watervergunning) afgegeven. Voor het kabeltracé moeten ook diverse vergunningen afgegeven worden en moet het kabeltracé planologisch worden ingepast.

• TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD • AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN EERHART Sierbestrating. Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

Vwo-, havo, mavo, vmbo-leerlingen: huiswerkbegeleiding/bijles aangeboden door ervaren A/B student. Tel. 071-5616768.

Vuil tapijt? Laat het BC SIERBESTRATING vakkundig reinigen of Tegelwerk, met afvoer, grahuur Mr. Steam. Gratis tis prijsopgave. Tel. 06thuisbezorgd. Tol Steam 55321682. Interieurverzorging, tel. Zit u nog in de schaduw? 070-5116612. Wij zagen bomen om en Dak herstellen? Bouma/ takken af. Tel. 070-5111923, Grundeken bellen! 5114674- b.g.g. 06-53794870. 5118394. Uw dak-specialist!

Rijkscoördinatieregeling Op de besluitvorming over dit project is de Rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit houdt onder meer in dat de locatie van het kabeltracé op land tot 1 kilometer uit de kust wordt vastgelegd in een inpassingsplan, dat wordt vastgesteld door de ministers van EL&I en van IenM. Het inpassingsplan wordt voorbereid in een gecoördineerde procedure samen met de andere besluiten die voor het project nodig zijn (vergunningen en ontheffingen). De minister van EL&I coördineert de procedure.

Inzien van ontwerp-inpassingsplan en ontwerpbesluiten Het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerpvergunningen kunt u met ingang van 17 augustus tot en met 27 september 2012 tijdens reguliere openingstijden bij het ministerie van EL&I en op het gemeentehuis van de drie betrokken gemeenten inzien: - ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie te Den Haag; indien u de stukken wilt inzien bij het ministerie graag even vooraf contact opnemen via T (070) 379 89 79. Dit in verband met de verhuizing van het ministerie in deze periode; - gemeente Teylingen, Wilhelminalaan 25, 2171 CS Sassenheim; - gemeente Noordwijkerhout, Herenweg 4, 2211 CC Noordwijkerhout; - gemeente Noordwijk, Voorstraat 42, 2201 HW Noordwijk. Het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerpvergunningen zijn ook op internet beschikbaar op www.bureau-energieprojecten.nl. Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken? Tot en met donderdag 27 september 2012 kan eenieder schriftelijk zienswijzen ten aanzien van het ontwerp-inpassingsplan en de overige ontwerpbesluiten kenbaar maken bij: Bureau Energieprojecten Inspraakpunt Luchterduinen Postbus 223 2250 AE Voorschoten U wordt verzocht duidelijk te vermelden op welk(e) ontwerpbesluit(en) uw zienswijze betrekking heeft. Zienswijzen per e-mail worden niet geaccepteerd. U kunt mondeling inspreken door te bellen met Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79. Bureau Energieprojecten zorgt ervoor dat alle zienswijzen worden door-gestuurd naar het bevoegde bestuursorgaan. Wat gebeurt er met uw reactie? Alle zienswijzen worden door de betrokken overheden beoordeeld en betrokken bij de definitieve besluitvorming. De definitieve besluiten zullen naar verwachting in het najaar worden genomen. Bij de besluiten wordt dan aangegeven hoe met de zienswijzen rekening is gehouden. De besluiten zullen ter inzage gelegd worden op dezelfde plaatsen als waar nu de ontwerpbesluiten ter inzage liggen. Een belanghebbende die op een ontwerpbesluit een zienswijze heeft ingebracht, kan dan tegen dat besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Nadere informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Bureau Energieprojecten, T (070) 379 89 79. Ook vindt u informatie op www.bureau-energieprojecten.nl.

• 50-plusser SCHILDERT, • Student wil u graag hel- • VAN DER KROFT & • GEBOORTE? Roze + • Nog enkele plaatsen vrij SAUST en behangt uw huis pen met COMPUTER- VAN DER LANS OFFICE blauwe deurstrik + tuinbor- voor de beroemde 8-daagse weer als nieuw. 06-13067762.

Tel. PROBLEMEN. € 15,- p.u. MANAGEMENT verzorgt Tel. 070-5114250. op flexibele basis het secretariaat voor bestuurders, Lekker toerfietsen vanuit SNIJDERS BESTRA- commissarissen, bedrijven, Wassenaar en Voorschoten? TINGEN voor het aanbren- adviseurs. Huis met het www.tcdekampioen.nl. gen van alle soorten bestra- Blauwe Dak Wassenaar, tingen. Vakkundig en met 070-5119001, www.officeSTEUNZOLEN. Erkend aandacht aangebracht. leverancier, lid Stichting *bestaande bestrating her- managers.nl, info@officeLOOP, vergoeding via zorg- leggen *van terras-parkeer- managers.nl verzekeraar. Een afspraak plaats *machinale bestrating WESPEN, PLAAGDIEkunt u maken in Oegstgeest, *grondwerkzaamheden. REN, dienstverlening. Tel. Leiden en Leiderdorp met Voor particulieren en bedrij- 06-54948365 / 070-5115927. Wim van Zijp, tel. 071- ven. Bel voor een gratis vofroessinghvaniterson.com 5238468 of 06-12028319. prijsopgaaf: 0174-213809, BUDDY‘S GEZOCHT: www.zalenverhuurkruyt www.danielsnijders.nl Running Blind-Den Haag schipvanleiden.nl. Mooi DANIEL SNIJDERS zoekt mensen die het prettig bruin café in oude centrum STRATENMAKERS voor vinden om te gaan hardlopen van Leiden. Voor afstudeer- het aanbrengen van alle met mensen met een visuele borrels, recepties, verjaarda- soorten bestratingen. Bel beperking op de zaterdaggen, etc... Geen huur! Wel voor vrijblijvende prijsop- ochtend. Voor inlichtingen wat servicekosten en nor- gave: 0174-213809, info@ tel: 070-3552479 of via male gangbare drankprij- danielsnijders.nl email: henri1959@hotmail. zen! Reserveringen: tel. nl 06-25047376.

den. www.defeesttuin.nl.

HEROPENING 25 augustus “Jubilate” kringloopwinkel. Uw adres voor huisontruiming en milieuservice, inzameling, inboedels, meubels en overtollig huisraad. Lageweg 35 Katwijk aan zee. Openingstijden: di 10.00-12.00, do 14.00-17.00/ 19.00-21.00, zat 10.00-12.30. BEL: 06-13719872 / 0714075512. Aanleveren van goederen tijdens openingstijden. E-mail: maybird44@ gmail.com, logolfbaan@ gmail.com. Alles ten bate van het Katwijks Christelijk Mannenkoor “Jubilate”.

reis naar Duitsland van 7 t/m 14 september. Voor inlichtingen: Janna Ouwehand, 071-4012019 of jouwehand52@hotmail.com BUDDY‘S •omGEZOCHT: mee te gaan hardlopen samen met een visueel beperkte dame. Door de weeks in Wassenaar en op zaterdag in Den Haag. Voor inlichtingen tel. 070-3552479 of via email: henri1959@hotmail.nl Dringend ZELFSTAN•DIGE WOONRUIMTE

GEZOCHT door rustige 39-jarige man. Werkt (ict) aan huis. Internetaansluiting DENK AAN DE noodzakelijk. Max. huur MOLEN tot 10 september. € 700 inclusief. Tel. 071Galerie de Muren, tel. 070- 4074696. 5114180.


15 AUGUSTUS 2012

pagina 13

SPECTACULAIR ZOMERVOORDEEL! t"MUJKEKBBSHBSBOUJF t&YUSBJOSVJMQSFNJFUPUÄ? t-FVLF[PNFSBUUFOUJFWPPSBMMFCF[PFLFST

TOT EN MET 27 SEPTEMBER NU ME T GRATIS NAVIG ATIE T.W.V. Ä? 

KIA PICANTO 7BOBGÄ? 

,*"41035"(& 7BOBGÄ? 

%&/*&68&,*"$&&% 7BOBGÄ? *

/6Ä? */36*-7003%&&-

4UBOEBBSEWPPS[JFOWBOPB t$FOUSBMFQPSUJFSWFSHSFOEFMJOHNFULMBQTMFVUFMFOHFĂ’OUFHSFFSEFBGTUBOETCFEJFOJOH t"JSCBHT WPPS [JKFOHPSEJKOBJSCBHT t#SBLF"TTJTU4ZTUFN"OUJCMPLLFFSTZTUFFN t&MFLUSPOJTDIFSFNLSBDIUWFSEFMFSt%FVSHSFQFOFOCVJUFOTQJFHFMTJODBSSPTTFSJFLMFVS t&MFLUSJTDIWFSTUFMFOWFSXBNCBSFCVJUFOTQJFHFMTt&MFLUSJTDIFSBNFOWĂ•Ă•S t&NFSHFODZ4UPQQJOH4JHOBMt4QFBLFSTWĂ•Ă•S BDIUFSFOUXFFUFST t(FĂ’OUFHSFFSEFSBEJP$%.1TQFMFS %*/ NFU64#FO"69BBOTMVJUJOHJODMVTJFG TUVVSXJFMCFEJFOJOH

4UBOEBBSEWPPS[JFOWBOPB t"JSCBHT WPPS [JKFOHPSEJKOBJSCBHT t4UVVSCFLSBDIUJHJOH t#VNQFSTJODBSSPTTFSJFLMFVSt$FOUSBMFQPSUJFSWFSHSFOEFMJOH t"#4 &#% #"4FO&44t*OIPPHUFWFSTUFMCBBSTUVVSXJFM t%BHSJKWFSMJDIUJOH

NU UIT VOORRAAD LEVERBAAR!

**

/6Ä? */36*-7003%&&-

4UBOEBBSEWPPS[JFOWBOPB t(FĂ’OUFHSFFSEFSBEJP$%.1TQFMFSNFU64#FO"69BBOTMVJUJOH t&4$JODMVTJFG)JMMTUBSU"TTJTU$POUSPMFO%PXOIJMM#SBLF$POUSPM t$FOUSBMFQPSUJFSWFSHSFOEFMJOHNFULMBQTMFVUFMFOHFĂ’OUFHSFFSEFBGTUBOETCFEJFOJOH t&MFLUSJTDICFEJFOCBSFSBNFOWĂ•Ă•SFOBDIUFStw-JDIUNFUBMFOWFMHFO t"JSCBHT WPPS [JKFOHPSEJKOBJSCBHT t"DUJFWFIPPGETUFVOFOWĂ•Ă•S

Gem. verbruik: 3,2 – 10,3 l/100km, 31,3 – 9,7 km/l. CO2 -uitstoot: 85 – 178 g/km.

AUTOBEDRIJF KLEVERLAAN

Gieterij 2, 2211 XK Noordwijkerhout 5FM tXXXLJBOPPSEXJKLFSIPVUOM &YUSBJOSVJMWPPSEFFMPQFFOOJFVXF,JB1JDBOUPEFVSTCFESBBHUÄ? FOPQFFOOJFVXF,JB1JDBOUPEFVSTÄ? "DUJFHFMEUCJKJOSVJMWBOFFOBVUPCJKEFBBOLPPQWBOFFO,JB1JDBOUPNFULFOUFLFOBBOWSBBHWBOBGKVOJUNTFQUFNCFS NFUFFOSFHJTUSBUJFUPUVJUFSMJKLPLUPCFS%FJOSVJMBVUPEJFOUNJOJNBBMNBBOEFOPQOBBNUFTUBBOWBOEFLPQFS QSJWĂŒQFSTPPOPGLMFJO[BLFMJKLFNBSLU %F[FBDUJFHFMEUOJFUJODPNCJOBUJFNFUBOEFSFBDUJFT &YUSBJOSVJMWPPSEFFMHFMEUCJKBBOLPPQ WBOFFOOJFVXF,JBDFFENPEFMNFUFFOLFOUFLFOBBOWSBBHWBOBGNFJUNTFQUFNCFSFOFFOVJUFSTUFSFHJTUSBUJFEBUVNWBOPLUPCFS%FJOSVJMBVUPEJFOUNJOJNBBMNBBOEFOPQOBBNUFTUBBOWBOEFLPQFS QSJWĂŒQFSTPPOPG LMFJO[BLFMJKLFNBSLU %F[FBDUJFHFMEUOJFUJODPNCJOBUJFNFUBOEFSFBDUJFT7FSLPPQQSJK[FO[JKO UFO[JKBOEFSTWFSNFME JODMVTJFG#58#1. FYDMVTJFGNFUBMMJDMBL LPTUFOSJKLMBBSNBLFO MFHFTFOWFSXJKEFSJOHTCJKESBHF(FUPPOEFNPEFMMFOLVOOFOBGXJKLFO WBOTUBOEBBSEVJUWPFSJOH8JK[JHJOHFOFOESVLGPVUFOWPPSCFIPVEFO,JKLWPPSNFFSJOGPSNBUJFFOEFWPMMFEJHFHBSBOUJFWPPSXBBSEFOPQXXXLJBOM

Zaterdag door streek

Truckrun dit jaar ook door Voorhout Teylingen - Aanstaande zaterdag rijdt voor de vijftiende keer de KatwijkBinse Truckrun door de streek. De tocht bestaat uit een honderdtal vracht- en andere wagens, die als een vrolijke file ook door Warmond, Sassenheim en Voorhout zullen rijden. Als gevolg van de afsluiting van de ‘s-Gravendamseweg in Voorhout zal dit dus ook het dorp Voorhout worden aangedaan. Zaterdag 18 augustus zal de luidruchtige stoet door de Bollenstreek trekken. Er heeft zich weer een groot aantal mensen gemeld, zowel chauffeurs als bijrijders. Mensen langs de route kunnen de passerende deelnemers toezwaaien. De doorkomsttijden van de KatwijkBinse Truckrun in de gemeente Teylingen zijn als volgt: 14.20 uur Warmond,

14.35 uur Sassenheim en 15.00 uur Voorhout. Het doel van de KatwijkBinse Truckrun is een leuke dag te verzorgen voor de medemens met een verstandelijke beperking en hun chauffeur.

Eindelijk echt

inspiratie gevonden

Word ook buddy ! www.buddynetwerk.nl of bel 070-3649500

Glas voor drinkwater op Sassemse biermarkt

De deelnemers van de KatwijkBinse Truckrun genieten elk jaar met volle teugen (Archieffoto).

Sassenheim - Op 26 augustus wordt voor de 22ste keer de traditionele biermarkt in Sassenheim georganiseerd (zie archieffoto). Naast veel lekker en apart bier op de tap is ook dit jaar weer een goed doel gekoppeld aan de biermarkt. Dit jaar is gekozen voor een plaatselijk initiatief, namelijk de stichting Saidia helpt Sumve. Aan deze stichting zijn twee Sassenheimse vrijwilligers verbonden die ontwikkelingswerk verrichten in Sumve in Tanzania. Er wordt daar hard gewerkt om het districtsziekenhuis verder op te knappen door de bouw van onder andere nieuwe operatiekamers en het opzetten van een revalidatieafdeling. Verder moet het sanitair voor de vrouwenafdeling geheel worden vernieuwd. In de omgeving van het ziekenhuis worden waterputten aangelegd. De vrijwilligers van de stichting Saidia helpt Sumve, Dirk Vink en Tineke de Groot, doen dit op vrijwillige basis en ontvangen hiervoor geen salaris. Daarvoor zijn ze afhankelijk van aparte giften. Dit alles was voor de organisatie van de biermarkt aanleiding om de stichting Saidia helpt Sumve dit jaar uit te kiezen als goed doel. De organisatie van de biermarkt hoopt met deze actie dat er voldoende geld binnenkomt voor de aanleg van een waterput in de omgeving van Sumve. De slogan is dan ook: ‘Je glas voor schoon drinkwater in Sumve’. Voor verdere informatie: www.saidiahelptsumve.nl.


TOP BOXSPRINGS IN DIVERSE KLEUREN, MATEN EN STOFFEN!!

25 - TOP K 19

S

S

25 - TOP K 19

BEDS 2 BASIC DÉ NR. 1 BEDDENSPECIALIST IN UW REGIO! IT LITE SIND WA

www.beds2basic.nl

S G A D t/m N 0 :0 3 O 1 Z uur 0 :0 7 1 ! ! N E OP

KOM LANGS, ZIE ONDEROP ONZE OPENINGSTIJDEN, U BENT VAN HARTE WELKOM.

!

REN U GRATIS

WIJ ADVISE ? KOM LANGS

ECHT

SLAAPT U SL

L A A M I N I M N A V IsTic!! E T I L A W K G N I a AUP ewent bent van Beds 2 B

ITEIT SIN AL D W

S G N I R P S X O B LUWXALEITEIT #####

N E S S A R T A M N E S G N I R P S B OX SIC IS

K

Beds 2 Basic WINT VAN AUPING!!

MATRAS KNALLERS!

(VAN LANDSCHOOT)

MATRASSEN SPECIALIST

e 2

A BEDS 2 BLITEIT!! A ##### KW

OFFICIELE CONSUMENTENBOND TEST!

Designhoofdbord! + 2 Beklede boxen + 2 geveerde matrassen gestoffeerd!! + hoogwaardig dekbed + 1 comfort matras topper! + 2 luxe kussens

LAAGSTE PRIJS!

M

LAAGSTE PRIJS!

KOOP NÚ BETAAL LATER!!!

GEEN LEVERTIJD, GEEN AANBETALING! EN ALLES UIT VOORRAAD LEVERBAAR BINNEN 1 WEEK IN UW SLAAPKAMER!

R IN 5UREN! A A B LEVERLENDE KLE CHIL VERS

M

ONGELOOFLIJK COMPLEET

DEZE WEEK VOOR

399.-

-64%

€ 199,Leverbaar in alle maten!

ook leverbaar 1.40 / 1.60 en 1.80 en ook leverbaar in pocketveer uitvoeringen!

Maat 1.20

Kom langs en test deze fantastische boxspring!

2e

Eigenschappen:

√ 15cm Koudschuim kern √ Ergonomische comfortzones √ Elastisch dubeldoek tijk √ Afritsbare en wasbare

MATRAS GRATIS!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING BRIXTON ONGELOOFLIJKE PRIJS!!!

blokpoten met aluminium afgewerkt

Ma

tra

s

SUPER QUEEN

Ook verkrijgbaar in de maten 1.60 én 180 breed

€ 49,-

ANTI-ALLERGISCH

€599,-

Leverbaar in alle maten!

2e

Leverbaar in alle maten!

√ Goede matras voor de laagste prijs √ Geschikt voor vaste en verstelbare bedbodems

#####

M

(CLASSIC HANDMADE!)

Beds 2 Basic EXELLENT SLAAPCOMFORT!!

WINNAAR!!

€999,Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

2e MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ Handgemaakt matras met 7 slags micro pocketveer √ 500 veren /m2 √ 7 comfortzones √ Zomer en Winterzijde

Ma

Ma

tra

tra

s

MONTE CARLO

s

POLYSENSUAL

SUPER STUNT!

Normaal 2399.-

999.####

Maat 1.40

tra

s

€179,-

Wasbare en afritsbare tijk In harde en medium uitvoering

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

2e MATRAS GRATIS!

2e

Eigenschappen:

√ 19cm SG25 Polyether kern √ Elastisch dubbeldoek tijk √ Handgrepen

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-slags Pocketveer √ 300 veren m2 met 2,5 cm Comfortschuim afdeklaag √ 5 ergonomische comfortzones √ Elastisch dubbeldoek tijk

TOP MATRAS!

e

2

MATRAS GRATIS!

1.975

incl. draadloos bedienbare electromotoren, spanningsvrij

Vanaf Leverbaar in alle maten

LUXE MATRAS!!

€899,EXCLUSIEF SLAPEN!

2e MATRAS GRATIS!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ 7-Slags MICRO pocketveer √ 500 veren m2 met 2cm HR60 koudschuim afdeklaag √ 7 gepatenteerde comfortzones √ Winter/zomer zijde!

Ma

Ma

tra

s

ROYAL WELLNESS

tra

s

SLEEP KING

tra

s

BRIGHTON

IS 1 GRAT D én DEKBE IS T A 2 GR NS!! KUSSE

€ 599,-

ANTI-ALLERGISCH

WINNAAR!!

Prijs voor vaste uitvoering

NIEUW!

€ 299,-

NIEUW!

Beds 2 Basic

Ma

Ma

SENSE BLUE

s

#####

* TOP DESIGN BOXSPRING MEEST * WINNAAR onder de Luxe Boxsprings VERKOCHT!! * Luxe kwaliteits design Hoofdbord * 2x Luxe gestoffeerde boxen Normaal 4199.* 2x Luxe actieve Hoog-Laag TOP-AANBIEDING! VANAF pocketveer matras (7 zones) * Luxe Henson Twintopper, zomer en winterzijde * Stoffen zijn 100% vuilwerend * Luxe blokpoten met aluminium afgewerkt * Luxe in- & uitstap verlichting Electrische versie: in meerdere stoffen en kleuren

tra

SILVER 500

COMPLEET!!!

-58%

Luxe Design hoofdbord + 2x electr. verstelbare boxsprings met pocketvering, + 2x supersterke volva motoren + 2x topkwaliteit pocketveermatrassen + 2x poten set + 2x metalen matrasrem keuze uit diverse maten!

Ma

NIEUW!!

BRIXTON COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR!!

#####

√ 7-Slags pocketveer √ 360 veren m2 met 2cm HR50 koudschuim afdeklaag √ 7 ergonomische comfortzones √ Afritsbare en wasbare tijk

MATRAS GRATIS!

Beds 2 Basic

WINNAAR!!

LU atras XE !

HEALTH EMPEROR

Eigenschappen:

2e

Eigenschappen:

MATRAS GRATIS!

at

ra s

BALANCE SENSE

Normaal 1099.-

COMPLETE 2-PERSOONS ELECTRISCHE BOXSPRING NORWICH ACTIE!!

LA atras A PR GST IJS E !

BASIC

BEDS 2 BASIC!! 1 JAAR OPEN

Daarom dus Beds 2 Basic!!

COMPLETE 2-PERSOONS KWALITEITS BOXSPRING VICTORIA MEGA ACTIE!!!

MATRAS GRATIS!

Zoals u g

√ 7-slags Pocketveer 360m2 4cm koudschuim toplaag √ Anti-allergisch √ WInter- en Zomerzijde √ Hard dik TOP-Matras!

KLASSE MATRAS

ANTI-ALLERGISCH

Leverbaar in 80 en 90cm

Eigenschappen:

NIEUW!

2e MATRAS GRATIS!

€ 999,-

€ 269,-

Leverbaar in alle maten!

Leverbaar in alle maten!

Eigenschappen:

√ Top HR60 Koudschuim! √ 4cm traagschuim in tijk √ Koel in de zomer √ 3D profiel / hard en zacht √ Beter ligcomfort en ventilatie

e

2

MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ Dikke koudschuim vulling √ Hoge veerkracht √ Blijft koel tijdens de nachtrust √ Vormt perfect naar uw lichaam √ 19cm

€599,-

Leverbaar in alle maten!

2e MATRAS GRATIS!

Eigenschappen:

√ 7-Slags pocketveer √ 500 veren m2 + 4 cm koudschuim/ visco of latex √ 7 ergonomische comfortzones √ 2-zijdig te beslapen!

NIEUW IN HET ASSORTIMENT > MOLTONS VOOR MATRASSEN EN TOPPERS IN ALLE MATEN!!

Openingstijden

Koopavonden

Ma. Di. / Wo. Do. / Vr. Za. Zo.

Do. / Vr.

13:30 - 18:00 10:00 - 18:00 10:00 - 21:00 9:30 - 17:00 13:00 - 17:00

18:30 - 21:00

post@beds2basic.nl

 071

WWW.BEDS2BASIC.NL

2000168

Adres: Kerkstraat 58 - Noordwijk (binnen) INGANG Passage - naast De Ridder schoenen PRIJZEN ONDER VOORBEHOUD

De getoonde aanbiedingen zijn slechts een klein gedeelte van ons assortiment | Kom ook langs voor onze kwaliteits kussens en accessoires!

asic

Bij Beds 2 B

prijzen √ Laagste liteit a w k √ Beste mfort o c te s e √B dvies √ TOP-a ervice -s P O T √

November 2011 Zet- en drukfouten voorbehouden


15 AUGUSTUS 2012

pagina 15

Opening op 31 augustus

Kleischelpenpad door Overbosch Voorhout - Dankzij de inzet van veel inwoners en de steun van fondsen en bedrijven kan vrijdag 31 augustus het nieuwe kleischelpenpad in het Overbosch in Voorhout worden geopend. Iedereen is welkom bij deze feestelijke bijeenkomst.

seren doordat veel mensen met de aankoop van een Overboschcertificaat vele meters van het pad hebben gesponsord. Dankzij de ondersteuning van het Rabobank Bollenstreek Fonds zullen de komende maanden de randen van het nieuwe pad worden opgesierd met bolbloemen, planten en bomen.

In een half jaar tijd is het gelukt om een nieuw pad aan te leggen, waardoor ook senioren met loophulpmiddelen en ouders met kinderwagens op ieder moment van de dag van het bos kunnen genieten. De Stichting Vrienden van het Overbosch heeft dit kunnen reali-

Onder meer wethouder Kees van Velzen zal de openingshandeling op zich nemen. Dat zal gebeuren in het Overbosch op de hoek van de Leidsevaart en de Rijnsburgerweg in Voorhout op vrijdag 31 augustus om 15.30 uur.

Bridgelessen voor beginners starten Sassenheim - Bridgeclub Sassem Troef organiseert opnieuw bridgelessen voor beginners. Ook dit najaar krijgen mensen de kans dit spel te leren. Bridgen maakt mensen gelukkiger. Dat blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke Mulier Instituut. Mensen gaan vaak bridgen om hun hersenen te trainen en voor de gezelligheid. Aan die verwachting voldoet de sport ook. Maar daarnaast draagt het bridgen ook bij aan de algemene levenskwaliteit, omdat mensen actiever zijn en meer sociale contacten hebben. Bovendien blijkt dat men het spel ook leuk gaat vinden. Sassem Troef

wil mensen de kans geven om aan de hand van een gediplomeerde bridgeleraar de beginselen van het kaartspel onder de knie te krijgen. Plezier en begrip gaan daarbij hand in hand. De Sassenheimse bridgeclub staat bekend om zijn ontspannen en vertrouwde sfeer. Tegelijk is het voor iedereen uitdagend de puzzels die het bridgen in zich bergt op te lossen. De nieuwe cursus begint op dinsdagavond 4 september in partycentrum De Oude Tol in Sassenheim, ook de vaste speellocatie van Sassem Troef. Docent is Marianna Hiel, die al veel mensen plezier en inzicht in het spel heeft bijgebracht. Voor meer informatie: www.sassemtroef.nl, of Marianna Hiel (tel. 06-55725036).

Het Luchtkussen Festival in Voorhout zal nu gehouden worden op zondag 26 augustus (Archieffoto).

Zondag 26 augustus

Luchtkussen Festival gaat in de herkansing Voorhout - Het Luchtkussen Festival in Voorhout komt langzaamaan weer in beeld. Jaarlijks vindt dit grote familie-evenement altijd op de eerste zondag in juni plaats, maar door de barre weersomstandigheden op die dag heeft de organisatie besloten het festival te verplaatsen naar zondag 26 augustus.

Na overleg met de leveranciers van de diverse luchtkussenobjecten heeft de organisatie alsnog hetzelfde aantal en dezelfde objecten weten vast te leggen, zodat de gehele dag precies hetzelfde zoals eerder gepland zal kunnen plaatsvinden. Het Grootste Straatluchtkussen Festival van Nederland zal dus op zondag 26 augustus plaatsvinden in de Herenstraat in Voorhout. Vanaf 13.00 uur is iedereen welkom en

Zomerse schilderijen Voorhout - In de maand augustus exposeren de leden van de teken- en schilderclub van de Bond van Ouderen Voorhout in de vestiging Voorhout van Bibliotheek Bollenstreek. Het thema van de expositie is: ‘Zomer in aquarel, acryl en tekeningen’. De tekenen schilderclub werkt onder leiding van Irene Olivier, zelf een verdienstelijk schilderes. De leden schilderen naar eigen inzicht of naar foto’s van bestaande schilderijen. Eenmaal in de veertien dagen komen zij bij elkaar in een van de zalen van De Verdieping in Voorhout, waar dan hard gewerkt wordt. Het resultaat van alle inspanningen is te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan Kerkzicht 8 in Voorhout. Vrijdag 17 augustus wordt weer de Warmondse Sloepentocht voor Senioren gehouden. Plaats van inschepen is dit jaar echter niet de Gemeentehaven (zie foto), maar park Groot Leerust (Archieffoto: FBPS/Peter Schipper).

Jaarlijkse sloepentocht

Warmondse senioren gaan weer de boot in Warmond - Vrijdag 17 augustus wordt weer de Warmondse Sloepentocht voor Senioren gehouden. Dit jaar doen 22 Warmondse sloepen met daarin 110 Warmondse senioren met de jaarlijkse tocht mee. De vaartocht start om 13.30 uur. Plaats van inschepen is dit jaar niet de Gemeentehaven, maar park

Groot Leerust aan de Burgemeester Ketelaarstraat in Warmond. De deelnemers zijn tussen 17.00 en 17.30 uur weer terug in het park. De sloepen varen via de Leede, de Spriet en de Zijl naar Leiden. Daar wordt een rondje door de stad gevaren. Er wordt afgemeerd bij Stadscafé Van der Werff, waar een drankje zal worden genuttigd. Als er tijd over is maakt men op de terugtocht nog een rondje over de Poel. De sloepentocht

wordt ook nu weer begeleid door de waterpolitie. In elke sloep zullen vijf senioren meevaren. Ook aan boord zal het hen aan niets ontbreken, zo laat de organisatie weten. Bij slecht weer vindt de tocht geen doorgang. De senioren kunnen gratis meevaren, mede dankzij bijdragen van sponsors. Daarbij zit een bedrag van 1000 euro die de Kindergemeenteraad van de gemeente Teylingen beschikbaar heeft gesteld voor de sloepentocht.

voor 5 euro mag men de hele middag naar hartenlust springen, buitelen, tuimelen en glijden. De entreeprijs zal geheel ten goede komen aan het mobiele muziekpaviljoen dat dit jaar gerealiseerd zal worden en waarvan geheel Teylingen gebruik kan gaan maken. Live-muziek en volop eten en drinken zullen dit evenement compleet maken, met om 17.00 uur een grote muzikale afsluiting rond het kerkplein.

Klussen in Park Rusthoff Sassenheim - Voor het onderhoud van Park Rusthoff in Sassenheim zijn zaterdag 18 augustus weer diverse mensen actief met het verrichten van allerhande werkzaamheden. Voor de uitbreiding van het team van parkklussers is men nog op zoek naar enkele vrijwilligers die in een gezellige groep in de vrije natuur en in een mooie omgeving elke derde zaterdag van de maand van 9.30 tot 12.00 uur allerhande lichte werkzaamheden in het park willen verrichten. Het betreft onder andere schoffelen, harken, snoeien, bruggen schoonmaken, opruimen van zwerfvuil en stormschade, enzovoort. Tussendoor is er tijd voor koffie in paviljoen het Sassennest. Voor inlichtingen en aanmelden kan men contact opnemen met Gerard Rutgrink, tel. 0252-217386. Men kan zich verzamelen op zaterdag 18 augustus vanaf 9.30 uur bij het Sassennest, waar men zich ook aan kan melden.

Bridgeclub voor senioren Warmond - De Warmondse seniorenbridgeclub Het Juiste Bod kan weer leden gebruiken. Er wordt gespeeld met negen tafels en er zijn zes ronden. Er zijn geen A-, B- of C-lijnen, want er wordt gespeeld voor de gezelligheid met in de pauze een kopje koffie of thee met een koekje. De spellen worden gespeeld op woensdagmiddag van 13.00 tot ongeveer 16.30 uur, en het seizoen loopt van de eerste woensdag in september tot en met de laatste woensdag in april. De locatie is de kantine van voetbalvereniging Warmunda op sportpark Overbos aan de Herenweg 92 A in Warmond. Ook wie zich beschikbaar wil stellen als invaller is welkom. Voor meer informatie: Fer van Egmond, tel.071-3010029.


E I T

C A

MOONLIGHT

GEZOCHT:

Luxe 7 zone Pocketmatras met meerzone latexafdekking aan beide zijden.

bezorgers m/v

afneembare dubbeljerseyhoes met rijkelijke woldoorstikking of anti-allergisch

NU 2e MATRAS GRATIS € 695,-

Tevens ei t n a k a v rs! e g r o z e b

!

vanaf 13 jaar

Goede verdiensten!

ipv € 1390,-

Voor informatie kun je contact opnemen met Bouwe Prins tel.: 071 40 22 901 of mail naar verspreiding@uitgeverijverhagen.nl

Complete boxspringsets %JWLMFVSFO YDN

nu v.a.

€ 599,-

KELTO

SLAAPKAMERCENTRUM (JFUFSJKt9,/PPSEXJKLFSIPVUt5FM

www.kelto.nl

www.uitgeverijverhagen.nl

 ē  ēēēĒŊŇş   ľňĐŇŇŇ  ē 3ň ŌĒ  ľŊŇŇčĒ

ŊĒ  ‹ŠľŐĐŌŐŇ ƒ’ŌŇġŌŇ‚ƒŠľŋĐŎŐŌ “‹‹ƒŠƒ ’‡Œ…ĒľňĐŇŇŇ

ŌŇġŌŇ 

ľŊĐŎŐŌ

ĭ

 3ňŊĒ  ĐĐ ď

ƒ‹Đ”ƒ€ĐďŋčŊĒŋčŌŠġňŇ҉‹ĎʼnʼnčʼnĒʼnʼnčŊ‰‹ġŠĎʼnďŐŐĒňŇŋ…ġ‰‹Đƒ”Œ„Ž‡ˆ‘‡‘…ƒ€‘ƒƒ‚ŽƒƒŒňŠŠƒ’‡ŒŊĒ‚ƒ“‘č‡ŒŠĐƒŒčƒ–ŠĐ”ƒ•‡ˆ‚ƒ‡Œ…‘€‡ˆ‚…ƒč Šƒ…ƒ‘ƒŒ‰‘’ƒŒ‡ˆ‰Š‹‰ƒŒĐ‡ˆŒ‘†„€ƒ’Š’“ŌŇŘ”Œ‚ƒ”Œ„Ž‡ˆ‘’ЕДоŋĐŎŐŌ‹‡Œ“‘‚ƒƒƒŒ‹Š‡…ƒŒ’Œ’ƒ‰’‡Œ…’ЕДоňĐŇŇŇĐ ŒʼnŇňŋ€ƒ’Š’“†ƒ’ƒ‘’ƒƒŒ‚ƒ €ƒ‚…’ЕДоŋĐŎŐŌĐƒ˜ƒŒ€‡ƒ‚‡Œ…Ž‚ƒň‡‘…ƒŠ‚‡…’ġ‹Ŋň“…“‘’“‘ʼnŇňʼn€‡ˆƒ Œ…Ę‘“’€ƒ‚‡ˆ”ƒŒĐŠƒƒ’ĒƒŒ ƒ‘ƒ‰ŠŒ’ƒŒ˜‡ˆŒ“‡’…ƒ‘Š’ƒŒ”Œ‚ƒ˜ƒ’‡ƒ‘Đ ‡ŒŒ‡ƒ‡Œ…‡‘Ž€‘‡‘”Œ“‡’…ƒ‘’ƒŠ‚ƒ€ƒ’Š‡Œ…čƒŒ’ƒ”‡ˆƒŒ”ƒ‘’ƒ‰’‚‡’°Œ‡ŒŒ‡Šƒ”‡ƒ‘č†Œ‚ƒŠ‘Œ‹”Œ‡ŒŒƒƒ‚ƒŠŒ‚ĐĐħƒ…‡‘’’‡ƒŒ“‹‹ƒ ňʼnŇŇŎŎŋŋĨ„…ƒ€ƒƒŠ‚‹‚ƒŠ‰Œ„•‡ˆ‰ƒŒ”Œ†ƒ’‘’Œ‚‚‹‚ƒŠĐ‡ˆ‘ĒƒŒ‘Žƒ‡ý’‡ƒ•‡ˆ˜‡…‡Œ…ƒŒ”€ƒ†“‚ƒŒĐ ‡ˆ‰”‚ƒ’‡ƒ”•‚ƒŒŽ•••Đ‡’ƒŒĐŒŠĐ

Ē‡Œ‚‡’‡Œ‡Œ… ĒŒŒƒ’‡Œ…–‹ƒ’’ƒ‹‡Œ…“‚‡Š“ƒ’’†ĻƒŒŒ‘Š“‡’‡Œ… Ē‹ƒ’ƒŠƒ‰’Œ‡‘†ƒƒ‹‰†’”ƒ‚ƒŠ‡Œ…ƒŒƒ‹‘‘‡‘’ƒŒ’ Ē ‚…‡ˆ”ƒŠ‡†’‡Œ… ĒŠƒ‰’‡‘†€ƒ‚‡ƒŒ€ƒ“‡’ƒŒ”Ïϐ ĒƒŒ’Šƒ”ƒ…ƒŒ‚ƒŠ‡Œ…‹ƒ’„‘’Œ‚‘€ƒ‚‡ƒŒ‡Œ… Ēŋ‡€…‘  ʼnŇňŋħľŋĐŎŐŌčĒĨ ĭ…Œ‚ƒ”•‚ƒŒčƒ–‰‘’ƒŒ‡ˆ‰Š‹‰ƒŒƒŒŠƒ…ƒ‘Đ ƒ’Œ‚ƒ„€ƒƒŠ‚‡Œ…‰Œ„•‡ˆ‰ƒŒ”Œ‚ƒ•ƒ‰ƒŠ‡ˆ‰†ƒ‡‚Đ

 Ŏ ŇʼnŊĒŌōňōŊňŇ

 

Đ  ň ŇŎňĒŋŇʼnŏŌŌŋ

 Ő ŇŎňĒŌŎŐōŐōŐ

 ň ŇŎŐĒŊʼnňŐŊŇʼn

Đ Đ


15 AUGUSTUS 2012

pagina 17

Eerste prijsduif Van Harskamp Sassenheim - Voor de eerste jongeduivenwedvlucht met de inkorving op donderdagavond, werden door elf duivenmelkers 187 jonge duiven samengebracht om te worden ingemand voor de wedvlucht vanuit Morlincourt (afstand 315 kilometer). Deze jonge duiven werden zaterdagochtend om 7.45 uur gelost met een matige noordoostenwind en goede weersvooruitzichten op de vlieglijn. Het was om 12.01.00 uur bij Willem van Harskamp die de eerste prijsduif van deze wedvlucht op zijn constateerantenne zag landen. Deze duif maakte een snelheid van 74 kilometer per uur. Ook de derde prijsduif meldde zich een minuut later op de antenne van Van Harskamp. De tweede prijs-

Introductieles badminton

Deelnemers aan het 55-plus-toernooi met bloemen én in het zonnetje.

Nieuwe verharding is uitkomst

Nat maar geslaagd Warmond Open bij tennisclub Overbos Warmond - Er zijn van die evenementen waarbij de organisatoren en de deelnemers zich vertwijfeld afvragen: ‘Waar zijn we mee bezig?’ Dat had makkelijk gekund bij tennisvereniging Overbos in het kader van het Warmond Open gezien de regen die af en toe werkelijk naar beneden kletterde. Ware het niet dat bij Overbos ongeveer drie weken geleden een nieuwe verhardingssoort op de zes banen is aangebracht: Probounce. Dit uitstekend drainerend materiaal zorgde voor in ieder geval droge banen. In ieder geval droger dan de deelnemers, die af en toe drijfnat van de banen kwamen. Pech bijvoorbeeld voor twee herenteams die de baan op gingen waarna het 2 1/2 uur regende, elkaar drijfnat een hand gaven na afloop waarna plotseling de zon ging schijnen. Op zaterdag 28 juli moesten de eerste wedstrijden in het hoofdtoernooi worden gespeeld. Met de eerste wedstrijden kondigden ook de eerste verliezers zich aan. Zij kregen als attentie een plantje. Op maandag 30 juli werd ook gestart

met het 55-plus-toernooi. Dat men tennis nog op leeftijd kan beoefenen bleek wel uit de hoge klassering van enkele op leeftijd zijnde deelnemers. Vrijdag 3 augustus werd bij Overbos gevierd als een soort reünie, want de 55-plussers speelden hun laatste wedstrijd. De aandacht was nu gevestigd op het hoofdtoernooi. Familieleden en overige supporters genoten van voortreffelijk tennis, want de besten in de verschillende sterktes waren intussen overgebleven. Overbos heeft in dat opzicht de afgelopen jaren naam gemaakt en het blijkt dat steeds meer prominenten op dit toernooi afkomen. De organisatie had kosten noch moeite gespaard en zorgde er onder andere zaterdagavond voor dat kon worden genoten van een barbecue en van levende muziek op het terras. In deze kermisachtige ambiance blijkt daarbij weer de bereidheid van vele leden om als vrijwilliger op te treden. Dit verhoogt de saamhorigheid binnen de vereniging en daar ligt nu juist de charme van Overbos. Zondag 5 augustus werd de slotdag van dit Warmond Open. Een dag

Zomercompetitie bij Kagerzoom Warmond - In totaal 22 teams strijden eens per maand op vrijdagmiddag op golfclub Kagerzoom in Warmond om de felbegeerde Cup die aan het einde van de competitie zal worden overhandigd. Ieder team, sponsoren van de Golfclub, bestaat uit twee personen. Op 17 augustus vindt de volgende wedstrijd plaats en op 21 september is de finale. Uiteraard wordt er bij elke wedstrijd ook om de neary en de longest gestreden. Na de 9 holeswedstrijd vindt, onder het genot van een drankje en een hapje, de prijsuitreiking plaats. De prijzen worden beschikbaar gesteld door een van de leden van de Business Club. Wie persoonlijk of met zijn of haar bedrijf lid wil worden van golfclub Kagerzoom kan contact opnemen via e-mail: businessclub@ kagerzoom.nl.

Het aan de leiding gaande team van de Rabo, dat bestaat uit Hans van den Berg en Han Herweijer.

waarop het zo druk zou worden dat de spelers moeite hadden om door de rijen tafeltjes en stoelen de banen te betreden. Gestimuleerd door deze grote publieke belangstelling werd er in de verschillende speelsterkteniveaus 5 tot en met 8 prima tennis vertoond. In deze finalewedstrijden hadden de spelers en speelsters er zoveel aardigheid in dat het lange driesetters werden en de prijsuitreiking gewoon twee uur werd uitgesteld. Tijdens dit prijzenfestival memoreerde voorzitter Nol Sikking nog eens de zware week voor de totale organisatie met als stressbestendige organisatoren Wil Danes en Kees Waasdorp met hun assistenten, bedankte hij de scheidsrechters voor hun gedegen leiding, en de spelers en speelsters voor hun sportieve daden. Uiteindelijk ging iedereen tevreden naar huis en liet men Tennispark Overbos achter met nog steeds kurkdroge banen en de wetenschap dat het een nat maar een uitermate geslaagd Warmond Open was.

Body & Mind Festival in park Sassenheim - The Centre of Body & Mind opent het nieuwe seizoen met een Body & Mind Festival in Park Rusthoff in Sassenheim op zondag 19 augustus. De aanvang is 10.30 uur. Op deze dag kan men kennismaken met de lesvormen die in het centrum te volgen zijn. Verschillende yoga- en pilatesvormen komen voorbij, en ook voor kinderen en jongeren worden lessen aangeboden. Centraal in de lessen staat bewustwording, ademhaling, flexibiliteit, kracht en plezier. De combinatie body en mind geeft ruimte om vanuit bewustwording naar een gerichte verbetering van de conditie en de ontspanning te gaan. Deelname aan de dag kost 15 euro. Een deel van de opbrengst wordt besteed aan een bewegingsapparaat voor kinderen die lijden aan een zeldzame ziekte: het Costello Syndrome.

Sassenheim - Badmintonclub Dynamo Sassem organiseert een introductieles voor beginnende badmintonners. Onder begeleiding van een trainer worden de eerste technieken en spelregels bijgebracht door middel van oefeningen en het spelen van partijtjes. De les is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen die eens willen kijken of deze sport iets voor hen is. De introductieles van een uur wordt gehouden op vrijdagavond 31 augustus voor kinderen om 18.30 uur en voor volwassen om 20.30 uur in sporthal Wasbeek in Sassenheim. Inschrijven voor 24 augustus via het e-mailadres peter.vandervoort@kpnplanet.nl.

duif was voor Piet Kruik. Piet Angevaare gaat weer als een speer en pakte de vierde, vijfde en zevende prijsduiven. Theo Onderwater was ook weer goed van voren met de zesde, achtste en negende prijsduiven en in Warmond werd door Els en Ger van Rijsbergen de top tien compleet gemaakt met de tiende prijsduif. De laatste prijsduif landde om 12.21 uur op het hok van Piet Kruik, waarna een voor de jonge duiven pittig concours werd afgesloten. Komend weekend gaan de jonge duiven naar Nanteuil.

Kunstmarkt in Warmond Warmond - Zondag 19 augustus organiseert galerie Het Oude Raadhuis van 11.00 tot 16.00 uur weer een Kunstmarkt rond het pleintje bij de pomp aan de Dorpsstraat in Warmond. Het is inmiddels een traditie geworden: op de derde zondag in augustus organiseert Het Oude Raadhuis de jaarlijkse Kunstmarkt in Warmond. Er staan ruim dertig kramen en ook dit jaar is het aanbod groot en gevarieerd. Men vindt er een aantal kunstenaars met schilderijen in acryl en olieverf. Verder nog aquarellen, keramiek, aardewerk, houtdraaiwerk, fotografie, sieraden van zilver en edelstenen, tassen, werk in papiermaché enzovoort. Ter inspiratie zullen enkele kunstenaars ook ter plekke bezig zijn met hun werk. Bovendien zijn de kunstgaleries aan het pleintje open.

Dit jaar werd het toernooi onder heerlijke weersomstandigheden gespeeld.

Groot jeu de boulestoernooi De Vaste Voet Sassenheim - Ieder jaar organiseert jeu de boules-vereniging De Vaste Voet uit Sassenheim in augustus het grote DVV-toernooi. Dit jaar werd het toernooi op zaterdag 11 augustus gespeeld. Voor deelneming is een bondslicentie van de NJBB verplicht. In totaal hadden 41 teams, dus 82 personen, zich ingeschreven voor deze dag. De deelnemers kwamen niet alleen uit deze regio, maar uit geheel Nederland. Om 10.00 uur kon men zich melden, waarna om 10.30 uur de wedstrijden begonnen. Men speelde vijf voorgelote partijen. Na elke gespeelde partij diende men het resultaat te melden bij de wedstrijdleiding om dit op de computer te verwerken. Officieel zijn bij dit soort toernooien een wedstrijdleider en scheidsrechter van de bond

aanwezig. De scheidsrechter heeft tijdens dit toernooi zeer veel metingen moeten verrichten. Ook de catering was door De Vaste Voet op deze dag goed verzorgd en dus kon een ieder tussen de gespeelde partijen door van een hapje of drankje genieten. Rond 18.00 uur waren alle partijen gespeeld en kon men aan de prijsuitreiking beginnen. Ook dit jaar waren de prijzen in natura. Op volgorde van de uitslag konden de eerste vijftien teams zelf een prijs uitzoeken. Er was een grote variatie aan prijzen door de wedstrijdcommissie ingekocht, zoals een koelbox, tosti-apparaat, grote klok, zomerstoelen, gereedschap, weerstations, enzovoort. De eerste plaats was voor het team Wim Bornhijm en Etienne Callenbach, de tweede plaats voor het team Yvonne Heus en Ron Heus, en als derde het team uit Sassenheim Ino Blom en Paul Blom.


#/-0,%4% "/8302).'3%4 %,%+42)3#(6%234%,"!!2 6!.% 6//2

E

8#-%. 8#-

:OLANGDEVOORRAADSTREKT

Wablief?

%ENELEKTRISCHEBOXSPRINGVOORE 3OMSKOMJEPRECIESOPHETGOEDEMOMENT:OALSNU"OFT{EVEN7ANTDEZE ELEKTRISCHVERSTELBAREBOXSPRINGISSLECHTSDRIEMAANDENLANGVOORZIENVAN EENONGELOO¾IJKEFEESTPRIJS/MDAT.ORMA DEOUDSTEBEDDENMAKERVANONS LAND SINDSKORTWEER.EDERLANDSIS VANDAAR $ITMOOIEAANBODISGELDIGVANMEITMAUGUSTUS 3TAPNUINDEWELDAADVAN(OLLANDS#OMFORT

€1.25 JUBI 0,K LEU

4-6*48&(t9),"58*+,""/;&&t5 t' 

ORTI M NG


MERCEDES-BENZ A-KLASSE

Onder redactie van: John Vroom

U

uto Nova

Foto’s: Yolanda Bakkum

Toyota GT86 Wat moet het toch fijn zijn voor die verkopers bij Toyota Dijksman in Noordwijk om na jaren van economische en milieuvriendelijke modellen te hebben verkocht, nu ook een echte rijdersauto in de showroom te hebben staan. De Toyota GT86.

E

en echte sportwagen waarbij gebruiksgemak, ruimte voor 7 personen, lage bijtelling en een lage CO2 uitstoot even niet van belang zijn. Heer-lijk! Een Toyota die is ontworpen voor rijplezier. Echt ‘Koof’, zoals jongelui tegenwoordig Twitteren. Een sportwagen zoals die hoort te zijn. Lange neus en korte kont. Snelle sportieve lijnen met een echt Coupé-interieur. Een 2+2 zitter, waarvan de achterbank niet veel meer ruimte biedt dan voor een Beauty-case of zo. Sportieve sportstoelen die je aan alle kanten support geven en een kort schakelpookje in het midden. Dikleren stuur loodrecht voor je en en strak no-nonsens dashboard met alleen de basisknoppen vóór je, keurig geordend. Mooi, ik zou bijna zeggen Italiaans, detail is het rode stiksel in het leren stuur, versnellingspook, handrem en andere leerafwerkingen. Kortom, een prima zit met een sportief uitzicht. Waarom hij GT86 heet, is wellicht uw vraag? GT natuurlijk voor Gran Turismo en 86 omdat zowel de boring als de slag exact 86 millimeter meten. En nee, ik ga dat niet uitleggen. Maar leuk om te weten toch? Starten is een genot op zich, want je hoort het welbekende geluid van de boxermotor, met een mooie roffel. Met deze GT86 kan je natuurlijk flink planken op de Duitse Autobahn, maar het meest komt hij tot zijn recht op fraaie binnenwegen in het heuvelland met scherpe bochten. Lekker spelen en genieten van snel sturen en boterscherp schakelen in deze achterwielaangedreven Coupé. Het plezierige is dat de vering straf maar toch comfortabel is. Dus ook een prettige auto om op zaterdag een kratje bier mee te halen. Voordeel is, dat deze Toyota GT86 geen echte benzinesleurper is, maar het verbruik wordt natuurlijk in grote mate bepaald door de rechtervoet. Hoewel we Toyota vooral kennen als betrouwbaar automerk, heeft dit merk ook een rijke historie op autosportgebied. In een tijd waarin het hip lijkt om Hybride of Elektrisch te rijden ben ik, als liefhebber van het ‘echte’ autorijden, toch blij dat er automerken zijn die het lef hebben om zo’n fraaie Coupé als de GT86 op de markt te brengen. Om hem helemaal af te maken zou ik er in ieder geval kentekenplaten met opgelegde letters en cijfers en een andere claxon opzetten, maar dat zijn typische Vroom-details. Ik vind deze Toyota GT86 echt Koof!

● Prijs ● Dealer

vanaf € 39.990,Toyota Dijksman De Hooge Krocht 2 Noordwijk

denkt waarschijnlijk niet eens aan het merk Mercedes-Benz als u een auto zoekt van rond de 19.000 euro, maar wat dacht u van de A-Klasse. Voor 18.990 euro staat er nu een MercedesBenz A160 Business Class voor u klaar met automatische airco, in hoogte verstelbare voorstoelen, lendensteunen, audio/cd speler en Metalliclak om maar eens wat te noemen. Een compacte, degelijke, veilige auto met vooral veel interieurruimte. Aan de buitenkant herken je hem onmiddellijk aan zijn opvallende grille met het Mercedes-logo. Sterk oplopende voorkant, scherpe lijnen aan de zijkant, resulterend in een bijna verticale achterkant. Het interieur is typisch Mercedes en afgestemd op de afmetingen van de gemiddelde Duitser, dus royaal. De stoelen zitten comfortabel en het stuur staat voor mij in de ideale stand, zo goed als verticaal. Achterpassagiers zitten eveneens comfortabel. Ideaal voor veel oudere jongeren is natuurlijk de hoge instap en deze hogere zit geeft een goed uitzicht rondom. Opvallend is ook de royale bagageruimte met de lage tildrempel. De rijeigenschappen van deze A Klasse zijn ook typisch Mercedes. Solide, comfortabel en betrouwbaar. Duits, dus vooral degelijk. De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse staat er weliswaar dit najaar aan te komen, maar dat wordt een veel grotere auto met een hele andere prijs van rond de 29.000 euro. Dus, profiteer van deze speciale aanbieding.

● Prijs ● Dealer

Vanaf € 18.990,Mercedes-Benz Vondellaan 45 Leiden

SSANGYONG KORANDO

E

igenlijk zou elk gezin minimaal 1x een SUV als auto gehad moeten hebben om allerlei verzinbare redenen. En voor de aanschafprijs hoef je het nu helemaal niet te laten als je naar de nieuwe SsangYong Korando kijkt. Een echte SUV met benzinemotor die vanaf 24.990 euro voor de deur staat. “SsangYong is een Zuid-Koreaans automerk dat Value for Money hoog in het vaandel heeft staan”, volgens Verkoopleider Bas de Ridder. Voor dat geld krijg je een stoere middelgrote SUV met eigentijdse ‘looks’. Een voorwielaangedreven 2 liter benzinemotor met 149 pk bij 6000 tpm als maximaal vermogen. Een lekkere hoge zit voor de liefhebbers en het interieur ziet er verzorgd uit, met name het dashboard met een fleurige carbon-look. Voorin zit je royaal en dat geldt ook voor de beenruimte achterin. De bagageruimte is ook prima voor de gemiddelde gezinsbehoefte. Wat standaard uitrusting betreft zit er al van alles op en aan, zoals lichtmetalen velgen, airco, radio/cd, cruise-control en dat kan je natuurlijk uitbreiden met diverse opties. Het rijgedrag van de Korando is goed en overhellen blijft binnen de perken. De stuurbekrachtiging zou wat mij betreft wat minder mogen zodat hij wat zwaarder stuurt, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Al met al een prijsprettige SUV die u zeker ‘geproefd’ moet hebben als u een dergelijk type auto ambieert.

● Prijs ● Dealer

Vanaf € 24.990,Hamers 4 Cars Dobbeweg 2 Voorschoten


TL_week_33_12  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you