Twente Magazine 08-03-2024

Page 1

Magazine Twente Hét Magazine voor Twente HET DIGITALE MAGAZINE VAN DE REGIO TWENTE 08-03-2024 NL Doet bij Stakenkamp Oldenzaal Lammetjesdag in Ommen Orgelconcert in Haaksbergen Opschoondag Het Stift Weerselo Franse chansons in Borne Gemeente-Info + UIT-agenda Roxanne Hazes in Hengelo Kano op de Dinkel

Droog weekend met flink wat ruimte voor de zon

We kunnen deze dagen genieten van een reeks droge dagen met flink wat ruimte voor de zon. Zaterdag is iets meer bewolking aanwezig, maar wordt het met 10 tot 15 graden zacht. De dagen daarna nemen neemt de bewolking en wisselvalligheid geleidelijk toe.

Zaterdag: opnieuw een fraaie buitendag

Zaterdag belooft een heerlijke dag te worden en misschien zelfs een beetje lenteachtig! Het blijft droog met veel ruimte voor de zon. Zo zonovergoten als vrijdag wordt het niet, want er trekken enkele wolkenvelden over het land. De temperatuur loopt op naar 12 graden. Met een zonnetje erbij is het dan heerlijk weer om lekker op het terras te zitten. Ter vergelijking: normaal gesproken is het rond deze tijd van het jaar een graad of 9. De wind is veelal matig en komt uit het oosten.

Zondag: meer bewolking

Op de tweede dag van het weekend komt meer bewolking voor. Af en toe schijnt de zon. De maxima

komen uit tussen 9 en 13 graden bij een meest matige wind uit oostelijke richtingen.

Maandag: toenemende kans op regen

Op de eerste dag van de nieuwe week is de paraplu weer eens nodig. De dag verloopt grotendeels bewolkt en van tijd tot tijd kan wat regen vallen. Grote hoeveelheden verwachten we overigens niet. De temperatuur stijgt naar 8 tot 12 graden.

Daarna licht wisselvallig

De dagen daarna krijgen we hoogstwaarschijnlijk te maken met een licht wisselvallig weerbeeld. Af en toe is kans op een bui, maar tussen de buien door is het vaak droog en schijnt de zon af en toe. Langdurige natte dagdelen lijken we voorlopig niet te krijgen. De temperatuur ligt veelal tussen 7 en 12 graden en in de nachten ligt het kwik ruimschoots boven nul.

Volg Weeronline op twitter en facebook

Twente Magazine

Colofon

Twente Journaal BV

Sponsored Magazines

Twente-Magazine.nl

Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo 074-259 66 33 info@TwenteJournaal.nl

Twente-Magazine.nl

Lokaal nieuws, gesponsorde berichten, cultuur, sport, natuur en uit-agenda van Enschede, Hengelo, Almelo, Oldenzaal, Losser, Borne, Delden, Denekamp, Ootmarsum, Nijverdal, Wierden, Rijssen, Holten, Enter, Tubbergen, Haaksbergen, Twenterand, Hardenberg, Ommen, Raalte, Goor en Twente.

Advertenties en gesponsorde berichten:

Maurice Weustink 06-51 420 945 info@TwenteJournaal.nl

Redactie: info@TwenteJournaal.nl

Cartoon:

Leo Kemper

Persberichten en beeldmateriaal die ons worden aangeboden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukteals digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. Ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor

Het Twente Magazine is lid van:

42 Sport

48 Natuur

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 0651 420 945 www.regionaleuitgeversgroep.nl

TwenteJournaal is uitgever van o.a. HellendoornMagazine.nl, HengeloMag. nl OldenzaalMagazine.nl , EnschedeMag. nl, LosserMagazine.nl AlmeloMag.nl en GlanerbrugMagazine.nl, De Transportkrant, Welkom in Twente , TwenteJournaal.nl en

56 Cultuur

Nieuws & Achtergrond: 4

Uitagenda pagina’s: 80

3 INHOUD

Luz Welman en Lise ter regionale Voorleeskampioenen

HAAKSBERGEN - Woensdagavond 5 maart was de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Haaksbergen.

Een traditie waarbij leesbevordering en leesplezier een belangrijke rol speelt.

Regionale finale

8 enthousiaste voorleeskampioenen uit verschillende lokale voorleesronden in Hengelo (2), Enschede (3), Hof van Twente, Haaksbergen en Oldenzaal deden in het bijzijn van ruim 160 supporters hun uiterste best om de jury te overtuigen van hun voorleeskwaliteiten. Daarmee zorgden ze er tegelijkertijd voor dat de jury een moeilijke opdracht had om te bepalen wie dit jaar die eervolle titel mogen dragen. De kandi-

daten lazen allemaal een zelfgekozen fragment uit hun boek voor. Die fragmenten kwamen uit heel verschillende boeken, die allemaal leuk waren om naar te luisteren.

Jury en presentatie

De jurering was in handen van juryvoorzitter Frans Pinkse (taalcoach), Maerle Vestijnen (winnaar voorleeswedstrijd 2023) en Frederique Westera (directeur Bibliotheek Twente).

Zij beoordeelden de kandidaten op belangrijke aspecten als stemgebruik, voorleestempo, emotie en contact met

ter Hedde zijn de Voorleeskampioenen

het publiek. De presentatie was in handen van Fred Ric Schrijvers, die ook de pauze- en eindact verzorgde.

Terechte winnaars

Na een rijp beraad riep de jury Luz Welman (Franciscusschool, Oldenzaal) en Lise ter Hedde (Plechelmusschool, Hengelo) uit tot de regionale voorleeskampioenen 2023-2024!

Luz las voor uit het boek Knotsspannend van Tosca Menten. De jury over Luz: “Juist in dit gedeelte wist ze spanning in de tekst te brengen door nadruk te geven aan woorden en zinnen waar dat goed uitkwam. Ze had een goed contact met het publiek, dat ademloos luisterde.”

Lise las voor uit Juf Braaksel en de gigantische ontploffing van Carry Slee. De jury over Lise: “Lise zorgde voor een goede stemverhouding tussen wat de verteller zegt en de verschillende personages. Daardoor klonk het erg natuur-

lijk. Ook zij had een goed contact met het publiek.”

Luz en Lise gaan door naar de provinciale finale op 11 april in Nijverdal. De winnaar van de provinciale finale gaat vervolgens door naar de landelijke finale op 22 mei in Tivoli in Utrecht.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor) leesplezier te stimuleren.

NL DOET, Vrijwilligersdag

WEERSELO - Ook jullie handen maken zaterdag 16 maart samen licht werk op Het Stift in Weerselo.

Een gegarandeerd gezellige dag met mooie ontmoetingen waarbij we samen de handen uit de mouwen steken. Natuurlijk worden de zware en lichte klussen naar draagkracht verdeeld. De

Stiftskerk, Stiftswijzer en Stiftsschool worden opgeruimd en schoon gemaakt. De terreinen rondom de kerk en school worden geveegd en onkruidvrij gemaakt. In het bos schonen we het

Vrijwilligersdag op Het Stift

voedselbos op, waardoor deze en het belevingspad Riddertje Hugo steeds meer vorm krijgen. Voor al deze klussen is hulp nodig. Inloop vanaf 09.00 uur (eerst koffie). We verwachten tot ongeveer 15.00 uur bezig te zijn. Daarna is het tijd voor een welverdiend hapje en drankje. Heeft u zin, tijd en eventueel de middelen om te helpen?

Aanmelden

Aanmelden kan via : www.het-stift. nl/aanmelden-nl-doet, bij Tijmen van Genderen (tijmenvangenderen@gmail. com, tel. 06 31941505) of bij Marjan van Galen (vangalenmarjan@gmail.com, tel.06 20966649).

Kunt u niet de hele dag maar wel een paar uurtjes? Ook dan bent u van harte welkom

Dialectavond Dree Marken presentatie verhalenboek Jan Swennenhuis

DE LUTTE - De dialectavond van De Dree Marken beleeft dit keer een bijzondere editie.

Op deze jaarlijkse avond, waar de Twentse sproak centraal staat, presenteert de historische vereniging een boek met de mooiste verhalen van Jan Swennenhuis. In deze nieuwe uitgave zijn ongeveer 50 verhalen van hem gebundeld die voor iedereen herkenbaar zijn en handelen over alledaagse zaken én opmerkelijke gebeurtenissen in het leven van de Twentenaren. Op de dialectavond wordt het eerste

exemplaar van dit nieuwe boek overhandigd aan de kinderen van Jan Swennenhuis. Ook de zang en muziek heeft een relatie met de verhalenverteller Swennenhuis. Zijn nicht Annet Engelbertink zingt solo liedjes op teksten van “ome Jan”, waaronder “vri’j as nen voggel”. En als dirigente laat ze met het Kleinkoor Ootmarsum het Twentse dialect volop aan bod komen in het optreden van het zangkoor. Dat beschikt

met

over een uitgebreid streektaalrepertoire. Verder worden er enkele verhalen uit het gloednieuwe boek met de titel “Mooie Verhalen in de Twentse Sproak” voorgedragen en anekdotes over de schrijver verteld. Maar de dialectavond biedt meer. Jongeren van de basisschool laten horen dat ze modersproak onder de knie hebben en de identiteit van de Tukker wordt tegen het licht

gehouden. De dialectavond biedt een afwisselend programma waar de taal en cultuur van Twente bij elkaar komen.

De avond vindt plaats op woensdag 20 maart in Dorpshoes Erve Boerrigter, Plechelmusstraat in De Lutte en begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

Rommelmarkt Paul van

HENGELO - Op zaterdag 16 maart a.s houdt buurtvereniging Paul van Kempenstraat van 10

tot 4 uur een garage/terrasverkoop.

van Kempenstraat

Alles onder het genot van koffie/thee en/of een koek.

Hasseler Es, Hengelo Noord.

(Parkeren: Bartelinkspad/ Bartelinkslaantje)

Jetske Scholten van Wijkracht voor de titel Sociaal werker

HAAKSBERGEN - Jetske Scholten, sociaal werker in algemeen schoolmaatschappelijk werk en Welzijn op recept bij Wijkracht Haaksbergen, is genomineerd voor de titel Sociaal werker 2024!

De jury heeft haar samen met twee andere genomineerden verkozen uit de voorgedragen kandidaten. Eind mei wordt bekend wie van hen de verkiezing wint. Alle drie vervullen zij komend jaar een belangrijke rol als ambassadeur van sociaal werk.

Op 4 maart werd Jetske verrast door het verkiezingsteam van Sociaal Werk

Werkt! met bloemen en het goede nieuws.

Manager bij Wijkracht, Nienke Guffroy, sprak trots over Jetske.

“De nominatie is een fantastische opsteker voor het werk van Jetske binnen Wijkracht en de Gemeente Haaksbergen. Mooi dat we hiermee landelijk kunnen laten zien dat sociaal

Wijkracht genomineerd werker 2024!

werk de samenleving versterkt.”

Jetske zelf waardeert vooral de aandacht die aan de sociaal werker wordt besteed.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik genomineerd ben. Samen met betrokken partners kunnen we als sociaal werkers veel betekenen voor inwoners. De nominatie biedt me de kans om nog beter te laten zien dat we met onze sociaalwerk-bril laagdrempelig zijn. En vroegtijdige, preventieve ondersteuning van inwoners bieden en veel voor hen kunnen betekenen.”

Sociaal werkers verdienen een plek de spotlights

Sociaal Werk Werkt! organiseert de verkiezing om het onmisbare vak van sociaal werker meer bekendheid te geven.

De impact van sociaal werkers moet nog beter gezien worden op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Met de verkiezing dragen we bij aan die zichtbaarheid. Het vakmanschap van sociaal werkers wordt uitgelicht, en de verbinding tussen sociaal werkers, politiek, onderwijs en media wordt versterkt. Sociaal werkers verdienen een plek in de spotlights.

De genomineerden laten zich een jaar lang op veel plekken in het land zien en horen. Als ambassadeurs voor sociaal werk geven zij gastcolleges in het onderwijs, nemen zij deel aan lokale, regionale en landelijke evenementen en politieke debatten.

Van de serie Bromsnor door Henk Poelakker

Henk Poelakker vond na het overlijden van zijn vader (1920-2011) kopieën van processen-verbaal uit vervlogen tijden. Poelakker sr. was actief bij de Rijkspolitie in Losser. De inhoud van de vondst werd een inspiratiebron om verhalen te schrijven. henkpoelakker@gmail.com

Taxigeweld en niet willen betalen

In elkaar geslagen

Het is al na middernacht als Bromsnor met een collega nog op het politiebureau zit, min of meer wachtend op een diefstal, een aanrijding, een vechtpartij. Plots gaat de bel en rolt een man het bureau binnen. “Vlug mensen, ik ben als taxichauffeur in elkaar geslagen en ze hebben mijn taxi.”

Het politiebusje gestart en met z’n drieën erin, op weg naar plaats delict. “Hee, daar gaat mijn taxi”, roept de chauffeur die gewond is aan zijn gezicht. De GSA (=Groeps Surveillance Auto) maakt een draai en probeert de taxi klem te rijden. Dat lukt en Bromsnor en zijn collega treffen vijf personen in de taxi aan. De vijf moeten in de GSA stappen terwijl de taxichauffeur in zijn taxi stapt. In colonne rijden ze naar het bureau waar een ondervraging begint. De chauffeur wordt even apart genomen en zijn gegevens alsmede zijn verklaring wordt genoteerd. “Wij spreken elkaar morgen”, zegt Bromsnor.

Verklaring ondertekenen

Het is voor de twee agenten lastig om de vijf apart aan de tand te voelen, iets wat nodig is om te voorkomen dat de ‘heren’ een eensluidende verklaring afleggen.

Twee worden in de twee aanwezige cellen ‘geparkeerd’, eentje mag op de kamer van de groepscommandant zitten met de deur op slot en twee worden afzonderlijk door de twee agenten gehoord. Een uur later is alles genoteerd en de verklaringen komen aardig overeen. “Jullie zijn alle vijf geen onbekenden voor ons. Dit is al de zoveelste keer dat jullie met de politie in aanraking zijn gekomen. Ga naar huis en meld je overmorgen op het afgesproken tijdstip om de uitgewerkte verklaring te ondertekenen. Het concept was die nacht al voor akkoord getekend.

Wat is er gebeurd?

De vijf mannen, allen rond 25 jaar, waren een avondje wezen stappen. Negen flesjes bier per persoon naar binnen gewerkt. Een taxi besteld. Taxixhauffeur Frederik V. reed rond 0.00 uur voor om de zatlappen naar huis te brengen. Onderweg is er op de achterbank afgesproken om de taxi te laten stoppen en er dan tussenuit te gaan. Zo gebeurde dat om ongeveer 0.20 uur. De chauffeur wist één persoon vast te grijpen want hij wilde de onkosten vergoed hebben, zijnde 15 gulden. Er ontstaat een gevecht dat de chauffeur lijkt te winnen maar door het getier en gevloek komen de vier gevluchte anti-helden terug naar de taxi. Ze slaan

de chauffeur hard in het gezicht, bevrijden hun maat en schoppen de chauffeur die wegvlucht. Deze chauffeur weet waar het politiebureau staat en rent daar snel naar toe. De vijf mannen stappen in de tussentijd de taxi in waar de sleuteltjes nog in het contactslot zitten. Hun pleziertje begint: joy riding. De verklaring van degene die achter het stuur is gekropen: “Ik wilde de taxi naar het politiebureau brengen en daar alsnog het geldbedrag betalen.”

Of de Officier van Justitie die verklaring gelooft is zeer de vraag. Feit is dat de rit alsnog betaald

is. De chauffeur heeft een trauma opgelopen maar daar kan hij in 1968 nergens mee terecht. Hij rijdt de volgende dag alweer rond.

Bestel het boekje ‘Herinneringen aan Twente” met 25 verhalen door een mail te sturen naar info@ twentejournaal. nl met in het onderwerp ‘Boek Henk Poelakker’.

Hasseler Es gaat van Grijs

HENGELO - De gemeente Hengelo gaat de strijd aan met verstening in de openbare ruimte.

Vanaf 1 maart is het project ‘Van Grijs naar Groen’ gestart in de wijk Hasseler Es. Ook deze wijk willen we verder vergroenen. Inwoners van de Hasseler Es kunnen grijze, versteende, locaties in de openbare ruimte aanmelden tot en met 31 maart. Het doel van het project is om deze locaties te vergroenen en zo een bijdrage te leveren aan een groener Hengelo.

Met het project Van Grijs naar Groen wil de gemeente Hengelo ‘grijze’ bestrating en verharding in de openbare ruimte vervangen voor extra

groen. Groen in de stad wordt ook steeds belangrijker nu het klimaat verandert. Zomers en winters worden wisselvalliger met extremere buien, hitte en droogte. Groen is nodig om de pieken in regenwater op te vangen en het zorgt voor verkoeling op zomerse dagen. Ook komen insecten en vogels af op groen én dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast maakt het mensen blij en biedt het ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Grijs naar Groen

Aanmelden via www.hengelo.nl/ vangrijsnaargroen

De gemeente wil bewoners van de Hasseler Es uitnodigen om mee te denken over welke locaties in hun wijk het meest geschikt zijn voor vergroening. Daarvoor is 75.000 euro per wijk beschikbaar. Een geschikte plek gevonden? Verzamel dan buurtbewoners die achter het idee staan om deze plek te vergroenen. Aanmelden van ‘grijze’ locaties kan tot en met 31 maart via: www.hengelo.nl/vangrijsnaargroen.

Bewoners kennen de wijk het beste Wethouder Claudio Bruggink roept inwoners op om gebruik te maken van deze mooie kans om de wijk groener

te maken. “We willen samen met onze inwoners werken aan een groenere en gezondere toekomst voor Hengelo. Het project Van Grijs naar Groen is daarvoor een prachtige manier”, zegt Wethouder Bruggink. Daarom nodigt de gemeente Hengelo alle wijkbewoners van de Hasseler Es uit om grijze locaties aan te melden.

Ontwerpen mét initiatiefnemers

De gemeente beoordeelt alle aangemelde locaties. Als het nodig is, bepaalt de wijk daarna zelf, door middel van een stemming, welke locatie wordt vergroend. Vervolgens denken de initiatiefnemers mee met het groene ontwerp voor deze locatie.

N35 Wijthmen-Nijverdal: 6 maart op de plannen

MARIENHEEM - Vanaf 6 maart kunt u reageren op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) over de N35 Wijthmen-Nijverdal.

In dit document staan de verschillende oplossingen die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) onderzoekt om de leefbaarheid, verkeersveiligheid en doorstroming op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal te verbeteren. Het wordt hier steeds drukker op de weg, wat leidt tot onveilige verkeerssituaties.

Inloopbijeenkomsten

Tijdens inloopbijeenkomsten op dinsdag 12 maart vanaf 18.30 tot 21.00 uur in De Schalm in Mariënheem en donderdag 21 maart vanaf 18.30 tot 21.00 uur in Restaurant de Mol in Zwolle geeft het projectteam belangstellenden en belanghebbenden meer informatie over het project, de verschillende oplossingen, de manier waarop de milieugevolgen worden onderzocht en hoe u daarop kunt reageren.

Reageren op de NRD

De NRD staat vanaf woensdag 6 maart op de website van Platform Participatie. Op papier kunt u de NRD van 6 maart tot en met 16 april 2024 bekijken bij: - Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8, Den Haag, telefoonnummer 070 456 96 07.

- Gemeente Dalfsen, Raadhuisstraat 1, 7721 AX, telefoonnummer 0529 48 83 88.

- Gemeente Raalte, Zwolsestraat 16, 8101 AC, telefoonnummer 0572 34 77 99.

- Gemeente Hellendoorn, WillemAlexanderstraat 7, 7442 MA in Nijverdal, telefoonnummer 0548 630 000.

U mag uw mening geven over onder andere de verschillende oplossingen en wat er wordt onderzocht bij het milieuonderzoek. Dit heet een zienswijze. U mag in uw zienswijze ook ideeën geven, als u bijvoorbeeld denkt dat er iets mist.

Wijthmen-Nijverdal: reageer vanaf plannen

1. Online: Reageer online via platformparticipatie.nl/n35wijthmennijverdal.

2. Mondeling: Dien uw zienswijze mondeling in, bijvoorbeeld bij een inloopbijeenkomst of maak een afspraak met het projectteam via het ministerie van IenW, telefoonnummer 070 456 96 07.

3. Per Post: Stuur uw zienswijze op naar: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, directie Participatie o.v.v. N35 Wijthmen - Nijverdal Postbus 20901

2500 EX Den Haag

Wat onderzoekt het ministerie precies? Het ministerie onderzoekt drie oplossingen. Dit noemen we alternatieven:

• Nul-alternatief: wat als de weg hetzelfde blijft?

• Nul-plus-alternatief: wat als we alleen de huidige weg verbeteren?

• BO-MIRT-alternatief: wat als we van de N35 een weg maken die goed en vlot doorstroomt?

Het onderzoek gaat over oplossingen voor de lange termijn, na 2030. Op dit moment werken de provincie Overijssel en Rijkswaterstaat ook samen met de gemeenten Raalte, Hellendoorn en

Dalfsen aan korte termijn oplossingen op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Proces en budget Het onderzoek is gestart met een budget van 200 miljoen euro, gefinancierd door het ministerie IenW en de provincie Overijssel. Met dit budget kunnen niet alle maatregelen van het BO-MIRTalternatief worden gerealiseerd. In de komende fase beoordeelt de projectgroep de alternatieven meer in detail en maken ze een nieuwe kostenraming. Daarna wordt alle informatie samengebracht, zodat de minister een voorkeursbeslissing kan nemen.

Meer informatie over het project

Op de website platformparticipatie.nl/ N35wijthmennijverdal vindt u informatie over:

• Inhoud en planning van het project;

• De verschillende documenten en hoe u deze in kunt zien;

• De procedure die wordt gevolgd;

• Informatiebijeenkomsten op 12 en 21 maart 2024;

• Wat er met uw reactie wordt gedaan;

• Hoe u met het project in contact kunt komen.

Tijdelijke noodopvang hotel Dinkeloord

BEUNINGEN - Het Centraal orgaan Opvang

Asielzoekers (COA) wil in hotel Dinkeloord bij

Beuningen een tijdelijke noodopvang realiseren voor maximaal 94 asielzoekers.

Het COA heeft hiervoor een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Losser. De Rijksoverheid heeft gemeenten gevraagd opvang voor asielzoekers te bieden vanwege het gebrek aan reguliere opvangplekken.

Daarnaast is sinds 1 februari de

Spreidingswet van kracht die voorziet in een evenwichtige verdeling van asielzoekers over Nederland. In hotel Dinkeloord vangen we tijdelijk mensen op. Ondertussen zoekt de gemeente naar permanente locaties voor asielopvang.

asielzoekers in

Opvang in Dinkeloord

Het COA heeft een vergunningsaanvraag ingediend om maximaal 94 mensen op te vangen in hotel Dinkeloord. De gemeente toetst of de aanvraag aan de eisen voldoet. Op 16 april neemt de gemeenteraad het besluit of de vergunning kan worden verleend. Als de gemeenteraad positief besluit, kan de opvang daarna snel van start.

De opvang duurt in ieder geval zes maanden. Aan het eind van deze periode wordt besloten of de opvang wordt verlengd met nog eens een half jaar.

Omwonendenoverleg

Omwonenden zijn dinsdag geïnformeerd over de opvang. Ze krijgen een brief en worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Het COA gaat een omwonendenoverleg opzetten om de buurt te kunnen betrekken bij de gang van zaken in de opvang.

Wethouder Lahdo: “We willen in hotel Dinkeloord een plek bieden aan mensen die vluchten voor oorlog en geweld. Elke gemeente heeft hier een taak in, Losser ook. We hebben eerder gezien dat vluchtelingen hier warm zijn ontvangen. Ik heb er vertrouwen in dat we ook deze groep een veilige en prettige plek in onze gemeente kunnen bieden.”

noodopvang

‘Tussen de oren van je puber’ over mentale weerbaarheid

NIJVERDAL - Op dinsdagavond 12 maart 2024

organiseert Vitaal Hellendoorn een ouderavond over de mentale weerbaarheid van jongeren.

Iedereen is welkom bij CGS Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal. De avond is gratis te bezoeken en begint om 19.00 uur. Tijdens de avond krijgen ouders tips en informatie over hoe ze het gesprek met hun kind aan kunnen gaan over emoties en mentale problemen.

Schoolstress, prestatiedruk en andere dingen hebben invloed tussen de oren van je puber. Dit maakt de opvoeding van een puber uitdagend. Veel ouders en opvoeders worstelen met de vraag

‘Hoe worden pubers gelukkig en veerkrachtig om zodat ze om kunnen gaan met alle uitdagingen die op hun pad komen?’ En hoe blijf je in gesprek met je puber? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de ouderavond rondom het thema mentale weerbaarheid bij jongeren.

Workshops

Tijdens de ouderavond kunnen deelnemers twee workshops volgen. De volgende workshops staan op het programma:

puber’ – gratis ouderavond

bij jongeren

• Zeg ja tegen stress!? Hoe overleef ik schoolstress?

• Mentale gezondheid; hoe zit mijn kind in het vel?

• Mentaal gezond door een positieve seksuele opvoeding.

• Het is oké. Fouten maken mag!

Voor wie

De avond is bedoeld voor alle ouders van jongeren tussen 12-18 jaar uit de gemeente Hellendoorn.

Locatie en aanmelden

De ouderavond is op dinsdagavond 12 maart bij CGS Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat in Nijverdal. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.45 uur. De avond is gratis, maar aanmelden via www.

vitaalhellendoorn.nl is wel noodzakelijk. Daar is ook meer informatie te vinden over de workshops en het programma van de avond.

Vitaal Hellendoorn

De organisatie van de ouderavond is in handen van Vitaal Hellendoorn. Zij hebben met CSG Reggesteyn de krachten gebundeld in de werkgroep ‘psychische weerbaarheid jongeren’. Samen met andere professionals worden de workshops verzorgd. Onder de noemer Vitaal Hellendoorn werken lokale organisaties en bedrijven samen aan het lokaal preventieakkoord. Het doel is een gezonde basis voor iedereen, zodat een gezonde leefstijl voor iedereen binnen handbereik is.

weerbaarheid

Kruiswegwandeling in Hellendoorn

HELLENDOORN - In deze veertigdagentijd, de periode van voorbereiding op het Paasfeest, wordt er op een eigentijdse manier aandacht besteed aan de kruisweg van Jezus in de vorm van een meditatieve wandeling.

In het dorp Hellendoorn is in het kader van Lerend Geloven van de

Protestantse Gemeente een route uitgezet. Op enkele historische plekken

Hellendoorn

in het dorp kan men stilstaan bij de lijdensweg van Jezus, verbeeld en verwoord in de thema’s Lijden, Troost en Hoop. Dit valt te zien in foto’s, gedichten, schilderijen, glaskunst, keramiek en bloemsierkunst. Ook kan men onderweg in de St Sebastianus de 14 statiën van de kruisweg bekijken.

De wandeling begint bij de Leerkamer aan de Jacob Kapteijnstraat en vindt plaats op de zaterdagen 23 en 30 maart, tussen 13.00 en 16.00 uur. De lengte van de route is ca. 2 ½ km.

Foto: Chiel van Waart

De wandeling eindigt ook bij de Leerkamer, waar u wordt uitgenodigd voor koffie/thee met wat lekkers, verzorgd door de jeugd. Koffie en thee is gratis.

De jeugd spaart echter wel voor de World Servants reis naar Zambia deze zomer, dus een gift voor dit doel wordt erg op prijs gesteld. De giftenpot hiervoor vindt u in de Leerkamer.

Palmpasenoptocht in

HELLENDOORN - Op Palmzondag 24

maart a.s. vindt in Hellendoorn opnieuw de Palmpasenoptocht plaats, georganiseerd door Oald Heldern De Noaberschop.

De optocht, waarin duizenden kinderen en volwassenen meelopen met bontgekleurde palmpasens, wordt begeleid door dans en muziek van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel. Uiteraard zal Klepperderk de stoet weer voorafgaan.

Verder zijn er extra grote palmpasens te zien, vervaardigd door wijkverenigingen. De mooiste wagen wordt beloond met een prijs.

De optocht biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel.

in Hellendoorn

Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om van de palmpasenrondgang te genieten.

De route verloopt als volgt. Start Schapenmarkt, Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt.

Zoals altijd krijgen de deelnemende kinderen op het eindpunt een sinaasappel, symbool voor vruchtbaarheid. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt.

Het plezier dat afstraalt van de deelnemende kinderen met hun eigen palmpasenstokken en van de diverse buurtverenigingen met grote, indrukwekkende palmpasens op een kar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het blijvende succes van de Helderse palmpasenoptocht.

Palmpasenoptocht

Palmzondag 24 maart 2024 om 12.30 uur

Vertrek: Schapenmarkt Hellendoorn Mede mogelijke gemaakt door de Dorpsraad.

Succesvolle zomertraining aanstaande brugklassers

VRIEZENVEEN - Je kind gaat binnenkort naar de brugklas. De overstap naar het voortgezet onderwijs is leuk maar kan ook extra spannend zijn.

Sommige kinderen zien ertegenop, omdat ze bijvoorbeeld erg verlegen zijn, moeilijk vriendjes maken, gepest werden op de basisschool of het moeilijk vinden om zichzelf altijd te beheersen. Dat is pittig en kan maken dat je kind (stilletjes) als een berg op ziet tegen de overstap. De zomertraining Plezier op school helpt jouw kind om met vertrouwen een start te maken op de nieuwe school. De training is een groot succes mede door inzet van stichting Hulphond.

Plezier op school is voor alle groep8-leerlingen die naar de brugklas gaan. Je kind gaat naar een nieuwe school en dat betekent ook: een nieuwe start. Dit is een goed moment om te leren hoe bijvoorbeeld makkelijker contact te maken, grenzen aan te geven en beter voor jezelf op te komen. Zo kan je kind met fris vertrouwen beginnen aan het nieuwe schooljaar.

zomertraining voor brugklassers in Twenterand

Praktische informatie Zelfverzekerd starten op de nieuwe school. Daar gaat je kind samen met andere kinderen aan werken bij Plezier op school. Je kind leert allerlei sociale vaardigheden of frist die op. Tijdens de training leert je kind hoe je nieuwe contacten kan leggen en behouden, hoe je het best kan reageren als iemand vervelend tegen je doet, jezelf beheersen als je boos bent en hoe je voor jezelf op kan komen. De kans op herhaling van pesterijen of van problemen in de omgang met anderen wordt door deze training verkleind.

De training is kosteloos voor de aanstaande brugklassers van de gemeente

Twenterand in de laatste week van de zomervakantie. De training bestaat uit twee dagen (26 en 27 augustus) van 9.00 tot 16.30 uur, School Het Noordik, Krijgerstraat 7 in Vriezeveen. Plezier op school wordt gegeven door Avedan en Impluz. De ouderavond is op 26 augustus, van 19.00-21.00 uur.

Aanmelden

Belangstellenden worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Aanmelden kan tot 10 juli 2024. Meer informatie www.impluz.nl/training/plezier-op-school. Aanmelden: Loesloket jeugd en gezin Twenterand, bel (0546) 481450 of mail info@zorginformatietwenterand.nl

CDA-fractievoorzitter Rick Brink komt naar

OVERDINKEL - Rick Brink, CDA-fractievoorzitter in de staten van Overijssel komt naar de gemeente Losser.

De provinciale politicus spreekt in ’t Trefhuus in Overdinkel over de actuele politiek. Onderwerpen die onder

andere aan de orde komen zijn de leefbaarheid op het platteland, toekomst van onze agrarische sector, stikstof, de

provincie Overdinkel

energietransitie, inclusieve samenleving. Deze thema’s spelen ook nadrukkelijk in de gemeente Losser. De provinciale staten van Overijssel is een belangrijke bestuurslaag voor de keuzes die op dit gebied worden gemaakt. Rick Brink was eerder fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hardenberg en werd in 2019 verkozen tot de eerste officieuze

minister van Gehandicaptenzaken, een initiatief van de publieke omroep om een inclusieve samenleving te bevorderen. Rick Brink komt woensdag 13 maart naar Overdinkel. De bijeenkomst in ’t Trefhuus begint om 20.30 uur. Hij gaat graag met belangstellenden in gesprek. Iedereen is van harte welkom.

CDA-fractievoorzitter

Verder werken aan de Drienerbeek

Berflobeek

in Samenwerking

HENGELO - Gemeente Hengelo en waterschap

Vechtstromen werken intensief samen en investeren gezamenlijk in het herstel van de Hengelose beken.

Op veel plekken is al hard gewerkt om de beken klimaatbestendig te maken. Mooi voorbeelden daarvan zijn de Elsbeek en de Veldbeek.

Wethouder Claudio Bruggink en lid van het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen Gerald Aveskamp ondertekenden 4 maart het document

Drienerbeek en de Samenwerking Klimaat Actieve Stad

Klimaat Actieve Stad. Daarmee spreken ze uit deze samenwerking door te willen zetten. Gemeente en waterschap gaan de komende jaren verder samenwerken aan een verdere duurzame inrichting van de beken in Hengelo.

Wethouder Claudio Bruggink is blij met deze samenwerking: ‘We hebben de afgelopen jaren samen met waterschap Vechtstromen aan mooie projecten gewerkt in Hengelo. Ik ben dan ook zeer te spreken dat we de komende

jaren gezamenlijk nog meer ruimte aan water gaan geven.’

In de nieuwe samenwerkingsovereenkomst staan de projecten die de komende jaren tot en met 2027 worden gerealiseerd. We werken ook verder aan de Drienerbeek en de Berflobeek.

Vrijwilligersfeest Losser: ter ere van al onze vrijwilligers!

LOSSER - Ben je actief bij een sportvereniging?

Doe je structureel boodschappen bij een bekende? Help je in één van de dorpshuizen?

Op donderdag 16 mei organiseert de gemeente Losser een vrijwilligersfeest voor álle vrijwilligers in onze gemeente. Een avond vol muziek, cabaret, nieuwe kennismakingen en uiteraard een hapje en een drankje. Wethouder Marian Oosterbroek: ‘Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente. Ze verdienen het dan ook zeker om tijdens een mooi feest in het zonnetje te worden gezet.’

Geen prijs meer voor één vrijwilliger maar een groot feest voor alle vrijwilligers

Wethouder Oosterbroek: ‘Vorig jaar werd de Vrijwilligersprijs uitgereikt bij Erve Kraesgenberg. Dit was de eerste keer dat we de prijs combineerden met een feestelijke vrijwilligersmiddag. Tijdens de middag werd opnieuw duidelijk hoeveel mensen zich belangeloos inzetten in onze gemeente. De boodschap was vorig jaar dan ook dat eigenlijk ál die vrijwilligers een prijs

Losser: een groot feest vrijwilligers!

verdienen. Tijdens de middag kregen we opnieuw het signaal dat een groep vrijwilligers een prijs niet zo passend vond omdat, zoals al gezegd, eigenlijk iedereen een prijs verdient en dat er niet een ‘beste’ vrijwilliger bestaat. Daarom reikt de gemeente dit jaar geen prijs meer uit voor die ene vrijwilliger. In plaats daarvan organiseren we één groot vrijwilligersfeest.’

Wat kun je verwachten op 16 mei Tijdens de avond genieten we onder andere van feestelijke optredens van de Losserse coverband Waaz, komiek Jan Riesewijk en... nog veel meer!

Wat: Vrijwilligersfeest gemeente Losser Wanneer: 16 mei 2024, 19:00 – 22:00 uur

Waar: Open Air Brilmansdennen, Gildehauserweg 27 in Losser. Er is gratis parkeermogelijkheid dichtbij. Voor wie: Alle inwoners in onze gemeente die op wat voor manier dan ook vrijwilligerswerk doen zijn van harte uitgenodigd.

Aanmelden: Meld je aan voor dit feest door een mail te sturen naar aanmelden@losser.nl. Zet in de mail je naam en wat voor vrijwilligerswerk je doet. Aanmelden is verplicht. Het feest is gratis. Bij de entree krijgt iedereen een kop koffie/thee en een paar muntjes voor drinken en/of snacks. Daarna is drinken op eigen kosten. Zegt het voort!

meer kruidenrijk grasland

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland draagt bij aan duurzaamheid in de landbouw door een bedrag van € 10.000,- beschikbaar te stellen voor haar boeren.

Samen met een eigen bijdrage van de boeren maakt deze steun het mogelijk om gewoon grasland om te zetten naar kruidenrijk grasland, via het ‘1001ha’initiatief. Op deze manier komt er minimaal 70 hectare kruidenrijk grasland bij. Kruidenrijk grasland draagt bij aan een rijkere biodiversiteit, verbetert de bodem en heeft minder bemesting nodig dan traditionele grasmengsels.

1001ha: samenwerking LTO, Urgenda en gemeenten

In september 2020 bundelden LTO Nederland en Urgenda hun krachten om boeren te helpen verduurzamen. Meer dan 1500 boeren in Nederland hebben inmiddels geprofiteerd van de campagne 1001ha Kruidenrijk Grasland. Dankzij financiële steun, ook van de gemeente Dinkelland, kunnen boeren tegen gereduceerde tarieven

steunt initiatief voor grasland

kruidenrijke grasmengsels aanschaffen en worden ze begeleid bij het inzaaien. Hierdoor wordt de prijs vergelijkbaar met traditionele grasmengsels.

Kruidenrijk grasland: voordelen voor biodiversiteit, dierenwelzijn, bodem en klimaat

Kruidenrijk grasland biedt diverse voordelen. Het bestaat uit verschillende bloeiende kruiden en grassen, wat goed is voor de bodem, insecten en dus ook vogels. Door het diepere wortelstelsel worden nutriënten en water beter vastgehouden en de bloeiende kruiden en grassen trekken insecten en daarmee ook meer vogels aan. Kruidenrijk grasland heeft bovendien minder mest nodig, omdat vlinderbloemige planten stikstof uit de lucht binden.

Wethouder Richard de Way over dit initiatief: “Met deze ondersteuning geven we, als gemeente Dinkelland, een stimulans aan duurzame landbouw en natuurbehoud in onze regio. Het omzetten naar kruidenrijk grasland is een winwinsituatie voor boeren, de natuur en het milieu.”

LTO bestuurder Martin Oldenhof zegt hierover: “Met deze actie willen we laten zien dat wij als agrarische sector thema’s als biodiversiteit ook serieus nemen. Met kruidenrijk grasland kunnen we op dit thema stappen zetten. Deelname voor boeren is wel op vrijwillige basis, kruidenrijk grasland is immers niet geschikt voor elk boerenbedrijf.”

Thema-avond - ‘Hoe mijn

HELLENDOORN - ‘Alle spreken over boven komt van beneden.’

Dat is een bekende uitspraak van prof. dr. Harry Kuitert, een van de meest gelezen theologische auteurs uit de vorige eeuw. In die oneliner verwoordde Kuitert zijn mening dat gelovige voorstellingen aan het menselijke brein ontsproten zijn. Het zou daarin niet om openbaring van Godswege gaan. Prof.

dr. Martien Brinkman promoveerde in 1979 bij Kuitert, maar ging een andere weg. Uit zijn boek Hoe mijn God veranderde (2022) wordt duidelijk dat hij de klassieke gelovige voorstellingen niet klakkeloos herhaalt, maar hij wil er ook geen afstand van nemen. Hij komt met verrassende interpretaties, mede op

mijn God veranderde’

basis van allerlei culturele uitingen (film, literatuur, beeldende kunst). Op 21 maart zal prof. Brinkman vooral stilstaan bij de vraag wie Jezus was. In ieder geval niet zomaar een mens of een op aarde rondwandelende God. Omdat de thema-avond in de aanloop naar Pasen wordt gehouden, zal de spreker vooral aandacht vragen voor het geheimenis van de plaatsbekleding.

Prof.dr. Martien Brinkman is emeritus

hoogleraar oecumenische / interculturele theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij publiceerde vele boeken, na zijn emeritaat onder meer over de God van dichters en over religieuze kernwoorden.

Op donderdag 21 maart om 20.00 uur in de Leerkamer te Hellendoorn; inleider: prof.dr. Martien Brinkman.

DELUTTE - Kanovaren op de Dinkel. Alleen mogelijk t/m 31 maart..

Iedere zaterdag en zondag om 13.30 uur. Startpunt: Café Keet’n Zwart in De Lutte. Prijs: € 16,- p.p. Opgeven bij Actief Twente.\

De Dinkel kronkelt vanuit Duitsland door Twente met een totale lengte

Instap kanotocht op de

van ca. 45 kilometer. Een deel daarvan stroomt door het Lutterzand. Dit is een beschermd natuurgebied waardoor men de stroom hier nooit heeft mogen reguleren. Hierdoor is de Dinkel uniek gebleven en zijn er ontelbaar veel bochten en is het uitzicht keer op keer

Sport

de Dinkel

grandioos.

Vanaf het moment dat je in de kano stapt vergeet je de alledaagse drukte en verwonder je je over wat er achter elke bocht verscholen ligt. Al peddelend word je bekeken door koeien die bij warm weer komen pootje baden in het water. De steile oeverkanten, tot wel 7 meter hoogte, zijn indrukwekkend en tevens het broedgebied van de zeldzame ijsvogel.

Let op: Deze arrangementen kunnen van 1 september tot 31 maart geboekt worden!

Kano instaptocht

Iedere zaterdag en zondag organiseert Actief Twente kanotochten waarmee je al v.a. 2 personen kunt deelnemen. Prijs: volw. v.a. € 16,00 p.p. De instap is op: Zaterdag en zondag (13:30 uur) Meer info www.actieftwente.nl

Springkussenfestival Hengelo

HENGELO - De vrijwilligers van de vakantiespelen in Hengelo organiseren 10 maart een groot carmavalsfeest als springkussenfestival.

Hengelo 10 maart

Dit zodat de kinderen van Hengelo ook in het winterseizoen elkaar treffen en met elkaar spelen. Noaberschap met de paplepel ingieten! Juist ook nieuwkomers en kinderen vanuit het speciaal onderwijs worden uitgenodigd. Ouders kunnen in de kantine wat drinken en ondertussen toezicht houden.

Wanneer

Zondag 10 maart

OSG Sporthal Deurningerstraat 67 Hengelo van 14:00-17:00

Met gratis drinken, suikerspin, popcorn en ijsjes all inclusieve prijs 10,-

Eerste prijzen voor Hertruiters

HELLENDOORN - Ook afgelopen weekend reden de leden van de Hertruiters zich tijdens diverse wedstrijden in de regio, in de prijzen.

Hertruiters

Jip Ottes ging met haar paard Alexia Z naar een springwedstrijd in Brummen en won daar de eerste prijs in de 1.20m rubriek.

Isabelle Plijter ging met haar pony Karlos van Orchid’s naar Lonneker. Het duo behaalde in de 90 cm een mooie

2e prijs en in de 100 cm een 2e plek. In Heeten was een dressuurwedstrijd waaraan Wendy Hulsink met het paard Indy van de Esch succesvol deelnam. Ze won met 193 punten een eerste prijs.

Welke deuntje hoort nou vogelsoort?

Natuur

OOTMARSUM - De eerste vogels die hun lied laten horen, het is voor veel mensen een signaal van een naderend voorjaar.

De merel is een standvogel, hij blijft het gehele jaar hier en je kan hem al in februari horen jubelen. Ook de vink is een standvogel, goed herkenbaar doordat hij zijn lied afsluit met een ‘vinkenslag’.

Eén van de soorten dat geldt als startschot van de lente is de tjiftjaf. Uiterlijk is het een niet heel opvallend vogeltje, vogelaars noemen het ook wel een ‘kbv-tje’ - klein bruin vogeltje - maar vocaal laat hij zeker van zich horen en is

hij door het roepen van zijn eigen naam goed te onderscheiden van de fitis, een ander kbv-tje met gelukkig een heel ander deuntje. De tjiftjaf is een trekvogel, een korte-afstandtrekker die de winter in Zuid Europa of Noord Afrika heeft doorgebracht en als één van de eerste trekvogels weer in ons land aankomt.

Ook de zwartkop is vaak al half maart te horen, maar het verwarrende van de zwartkop is dat zijn zang erg op dat van

nou bij welke

een merel lijkt, alleen dan in een sneller tempo. Om de tuinfluiter maar niet te noemen, die fluit het merel-wijsje nóg sneller, gelukkig komt deze vogelsoort wat later aan in het voorjaar waardoor je pas in april extra goed moet opletten. Het roodborstje is er ook al vroeg bij, een kort vrolijk klaterende zang, met tussenpozen van 3 a 4 seconden. Extra herkenbaar doordat je hem al snel ziet zingen met zijn rode borstje fier vooruitstekend.

Ezelsbruggetjes is wat je nodig hebt bij vogelen, en goede oren, én vroeg uit je bed want het ochtendconcert begint al bij het ochtendgloren. Vergeet ook niet je verrekijker, nu je weet waar het geluid vandaan komt, zal je de vogels

Foto:

misschien ook sneller zien, het roodborstje en de vink zijn is niet te missen.

Voor de vroege vogel wandeling moet je ook echt vroeg uit de veren, weerhoudt dat jou niet, boek dan snel deze mooie excursie op 9 maart of 13 april via www.staatsbosbeheer.nl/vroegevogelsspringendal Hier vind u ook meer informatie over de startlocatie, tijden en prijzen. Let op; online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze wandelingen.

Tip van de boswachter: Kleed je naar het weer, en zorg voor stevige schoenen en vergeet je verrekijker niet.

NL Doet Natuurwerkochtend Park Stakenkamp

OLDENZAAL - Op initiatief van Kansrijk

Berghuizen is er op zaterdag 16 maart in Park Stakenkamp een Natuurwerkochtend.

Deze vindt plaats in het kader van NL Doet 2024. IVN Oldenzaal-Losser e.o. heeft onderdak in boerderij Stakenboer en zet zich in voor Park Stakenkamp,

waar onder andere een vlinderhof is aangelegd.

Op deze Natuurwerkochtend worden de hortensia’s bij boerderij Stakenboer

Natuurwerkochtend in

bijgewerkt zodat iedereen straks weer volop kan genieten van deze bloemenzee. Uiteraard wordt de gezelligheid niet vergeten.

De start is zaterdag 16 maart om 9.00 uur in de Stakenboer met uitleg van de werkzaamheden en verdeling van de taken. Mogelijkerwijs is de werkkracht dusdanig dat niet de gehele ochtend gevuld wordt. Voor koffie en thee is dan

ook ongetwijfeld tijd. Voor gereedschap wordt gezorgd, werkhandschoenen graag zelf meenemen. Stevige schoenen zijn aanbevolen. En of maart weer sneeuw brengt, zoals vorig jaar . . . Meedoen?

Aanmelding is verplicht en kan via de site van IVN Oldenzaal-Losser e.o. https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaallosser-eo

Stakenkamp

OMMEN - In het voorjaar worden onze lammetjes geboren! Om dat te vieren openen wij op zaterdag 23 maart de Schaapskooi op de Lemelerberg in Giethmen voor de traditionele Lammetjesdag.

Kom de lammetjes van dichtbij bewonderen en knuffelen, het zijn er dit jaar meer dan 150. Hoe snel groeit een lammetje en hoe herkent het zijn eigen moeder? Onze herders zijn er om al je vragen te beantwoorden. Wandel over de gezellige streekmarkt en geniet van het sfeervolle erf van de schaapskooi. In 6 tijdvakken kun je ze komen bekijken, dus meld je wel van tevoren aan.

Gezellige familiedag

Lammetjesdag 2024 schaapskooi

De lammetjes hebben er zin in en springen en dartelen vrolijk met elkaar door het weiland. Als je wilt, mag je een lammetje knuffelen en aaien. Voel zelf hoe zacht ze zijn. Hoe leuk is dat? Stel je vragen aan onze herders en wandel over de gezellige streekmarkt. Geniet onder het genot van een kop koffie met verschillende lekkernijen (o.a. koffie met taart, warme stroopwafel, broodjes, pannenkoeken en poffertjes) op het sfeervolle erf van de schaapskooi.

schaapskooi Lemelerberg

Knutselen

De kinderen vermaken zich natuurlijk uitstekend rond de schaapskooi. Eenmaal uit geknuffeld, kunnen de kinderen aanschuiven bij één van de leuke knutselactiviteiten, zoals het timmeren van een houtenschaapje. De kosten bedragen € 1,- en kun je ter plekke voldoen.

Heidebeheer

Foto: Clifton Buitink

Per tijdvak kunnen maximaal 100 personen komen, zodat er voor iedereen tijd en ruimte is om de lammetjes te knuffelen en aan te sluiten bij de knutselactiviteiten. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden. Kom als het kan op de fiets!

Kosten

De entree bedraagt € 4,- euro per persoon. Voor donateurs van Landschap Overijssel en kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Ben jij al donateur?

De schapen zijn er natuurlijk niet voor niks. Ze begrazen de heide en helpen ons hierbij met het beheer van de natuur op de Lemelerberg. Onze herders zijn aanwezig voor het geven van informatie en zie je de honden aan het werk bij de schapen drijfexcursies.

Aanmelden

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten.

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,- per maand.

Wandeling ‘Frisse neuzen’

Dal van de Mosbeek

MANDER/VASSE - Lekker een frisse neus halen?

Loop dan mee met de wandeling ‘Frisse neuzen’ van Landschap Overijssel op zaterdag 16 maart.

Een mooie wandeling door het prachtige Dal van de Mosbeek. Onderweg vertellen onze landschapsgidsen je interessante weetjes en feiten over het voorjaar en het gebied. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer

2,5 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

Het voorjaar is officieel begonnen, hoog tijd om er op uit te gaan. In het Dal van de Mosbeek en de

neuzen’

Manderheide is het heerlijk wandelen. Met een beetje geluk in het voorjaarszonnetje. De natuur staat al in de voorjaarsstand. Onderweg ontdek je meer daarover. Onze gidsen vertellen je al wandelend niet alleen veel interessante dingen over de natuur maar ook meer over de geschiedenis en kenmerken van dit mooie stukje Twente. Denk aan stevige schoenen en warme kleren.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website

Foto: Clifton Buitink

www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Literaire avond met Leon

CULTUUR

DELDEN - Voor de jaarlijkse literaire avond liet ’t

Nut Delden haar oog vallen op niemand minder dan Leon de Winter.

Het is gelukt! Op 12 maart gaan Theo Hakkert en Leon de Winter, in een gezellige huiskamersetting, met elkaar in gesprek.

Er zijn maar weinig levende Nederlandstalige auteurs met zo’n groot oeuvre en zo’n trouwe lezerspubliek als Leon de Winter. Met zijn nieuwe roman Het lied van Europa toont De Winter aan dat het nooit te laat is voor nieuwe

paden.

Theo Hakkert duikt in de wereld van ‘man’ en ‘werk’, en ontdekt wat hen verbindt door de drijfveren en het wereldbeeld te verkennen.

Leon de Winter (1954) studeerde aan de filmacademie in Amsterdam. Zijn debuutroman De (ver)wording van de jongere Dürer werd bekroond met de

Leon de Winter

Reina Prinsen Geerligsprijs. Daarna verschenen vele succesvolle romans als Kaplan (1986), Hoffman’s honger (1990), SuperTex (1991), God’s Gym (2002), Het recht op terugkeer (2008), VSV (2012), Geronimo (2015) en Het Lied van Europa (2020). In 2023 verscheen zijn meest recente roman Stad van de honden, over de zoektocht van een vader naar zijn verdwenen dochter.

Theo Hakkert, journalist en bekend van onder andere de dagelijkse columns in de Twentsche Courant Tubantia, zal schrijver en columnist Leon de Winter interviewen. De Winter staat bekend om zijn uitgesproken kritische meningen.

Prijzen Entreeprijs

€ 15,00

Prijs voor leden

€ 10,00

De toegang voor leden van Nut Delden of van de Bibliotheek Twente is € 10,00 en niet-leden betalen € 15,00. Deze prijs is inclusief een consumptie.

Locatie

Stadscentrum het Parochiehuis Delden

Gezamenlijk concert mannenensemble Esquire

HAAKSBERGEN - Zondagmiddag 21 april vindt in de Protestantse kerk aan de Jhr von Heijdenstraat, om 15.30 uur een bijzonder optreden plaats.

Een gezamenlijk concert op het Honhof orgel en het Vocaal Ensemble Esquire uit Oldenzaal.

Dennis Vallenduuk bespeelt niet alleen het orgel, maar hij dirigeert ook het Vocaal Ensemble. Esquire zal twee stukken ten gehore brengen. Van Francis

Poulenc (1899-1963) het in 1948 gecomponeerde stuk de “Quatre petites prières de Saint François d’Assise.” En van de in 1978 geboren Noorse componist Ola Gjeilo wordt het stuk “Northern lights” uit 2009 gezongen.

Honhof orgel en Esquire

Orgel

De toetsen van het onlangs door orgelmakerij Reil grondig gerestaureerde Honhof orgel worden geroerd door Dennis Vallenduuk. Hij speelt werken van A. Pärt, J. Langlais, F. MendelssohnBartholdy. Arvo Pärt (1935) is geboren in Estland en geldt als een van de belangrijkste hedendaagse componisten van gewijde muziek. Jean FrançoisHyacinthe Langlais (1907–1991) was een Franse componist en organist met een groot improvisatie talent. Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) was een Duitse componist, die veel koormuziek heeft geschreven.

Naast werken van de genoemde com-

ponisten zal Vallenduuk ook eigen improvisaties spelen.

Vocaal ensemble

Esquire is in 2014 ontstaan uit het Stadsjongenskoor Oldenzaal, waar het nog steeds een afdeling van is. Het initiatief werd genomen door vier leden van het Stadsjongenskoor, die daar vanwege hun leeftijd geen lid meer van konden blijven.

Zondagmiddag 21 april aanvang 15.30 uur, kerk open 15.00 uur Toegang € 10,00; Jongeren tot 18 jaar en studenten € 5,00 Kinderen tot 12 jaar, gratis.

concert

Singer-songwriter Toverberg Stories@Stanislaus

ENSCHEDE - Voor zanger en liedjeschrijver

Toverberg heeft Café Stanislaus Brewskovitch precies de juiste sfeer.

Toverberg vertelt op woensdagavond 13 maart over zijn muziek, zijn voorliefde voor literatuur en zingt kleine ontwapenende liedjes over grote onderwerpen. Hij weet met zijn intieme optredens de grootste zalen stil te krijgen. Toverberg is het pseudoniem van de Amsterdamse indiefolk singer-songwri-

ter Lars Kroon. Lars Kroon was bassist van de succesvolle indierockband Go Back To The Zoo en zanger/bassist van punkband St. Tropez. Na een aantal jaren besloot de Amsterdamse muzikant dat het tijd was om zijn eigen album te maken.

Toverberg bij

Het debuutalbum ‘Tranen in de wind’ (begin 2023) is ontwapenend, intiem en allesomvattend tegelijk. Volgens OOR.nl maakte deze “zingende boekenwurm” een plaat met veel innerlijke kracht. Hij gebruikt folk- en countryinvloeden voor zijn liedjes over de vreugde en tekortkomingen van de mens. De tekst staat centraal, begeleid door een akoestische gitaar. Ben je een fan van Boudewijn de Groot en Spinvis? Deze toffe singer-songwriter weet zich te plaatsen in de traditie van deze grootheden.

Ticketverkoop

Tickets, á 7,50 per persoon, voor deze avond zijn te bestellen via bibliotheekenschede.op-shop.nl/toverberg. Stories@Stanislaus is een samenwerking van de Bibliotheek Enschede en Stanislaus Brewskovitch. Samen organiseren ze lezingen en vraaggesprekken met schrijvers door het jaar heen.

Filmhuis Oldenzaal vertoont de film ‘One Life’

OLDENZAAL - One Life vertelt het waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton.

Door zijn inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog zijn meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd

Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma ‘That’s Life!’ hem uitnodigt, begint hij

vertoont

eindelijk in het reine te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Anthony Hopkins speelt de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn de jongere Nicholas.

VPRO Cinema: ‘Solide biografiefilm die ontroert’

Dinsdag 19 en woensdag 20 maart om 20.00 uur.

Entreeprijs: € 10. Voor Vrienden van Filmhuis Oldenzaal: € 7.

Het vertoningsadres is Stadstheater De Bond, Molenstraat 25.

Volg Filmhuis Oldenzaal op Facebook en Instagram.

Voor verdere info zie http://filmhuisoldenzaal.nl

Liza Ferschtman speelt

ENSCHEDE - In de concerten van Phion met violiste Liza Ferschtman is deze maand heel veel te horen en te beleven.

Naast Bruchs Vioolconcert en Brahms Vierde staat ook de wereldpremière van Falling van Calliope Tsoupaki op het programma. Een compact orkestwerk van 13 minuten, actueel en vol contrasten.

De combinatie van Liza Ferschtman en Phion heeft de afgelopen jaren al tot heel wat mooie concerten geleid. Samen voerden ze diverse grote vioolconcerten uit en dat van Korngold verscheen zelfs op cd. Deze keer staat

het Vioolconcert van Bruch op het programma. Het enige werk van de componist dat echt bekend is geworden, maar dat geldt dan ook voor elke noot: romantisch, fantasievol en technisch op zijn minst uitdagend. En voor Liza Ferschtman een dierbaar stuk. ‘Haar spel was overtuigend, zelfverzekerd, virtuoos en moedig’, zoals de pers het beschreef naar aanleiding van een uitvoering met de London Philharmonic enkele jaren geleden.

speelt Bruchs Vioolconcert

Alexei Ogrintchouk dirigeert Bruch, Brahms en Tsoupaki Nog een publiekslieveling op het programma, een symfonisch werk van Bruchs goede vriend Brahms. Zijn Vierde symfonie was al vanaf de première een enorm succes dat nooit meer is verstomd. Vooral het slot met zijn barokke passacaglia, naar voorbeeld van de door hem zo bewonderde Bach, maakt nog steeds diepe indruk op de luisteraar. Naast alle romantiek in dit concert onder leiding van Alexei Ogrintchouk, ook muziek waarvan de inkt nog amper droog is. Calliope Tsoupaki, één van de meest succesvolle componisten van onze tijd en tot 2021 Componist des Vaderlands,

Foto: Phion - Marco Borggreve

schreef in opdracht van Phion een geheel nieuw orkestwerk.

Programma

Alexei Ogrintchouk - dirigent Liza Ferschtman – viool

TSOUPAKI - Falling, wereldpremière (opdrachtcompositie)

BRUCH - Vioolconcert nr. 1 (Vioolconcert nr. 1 op. 26 in g)

BRAHMS - Symfonie nr. 4 (Symfonie nr. 4 op. 98 in 4)

zo 17 maart | 14:30 | Muziekcentrum, Enschede | inleiding 13:30  Meer informatie op www.phion.nl

Slagwerkensemble Cadenza

WIERDEN - Muziekliefhebbers die nog niet bekend zijn met andere slagwerkinstrumenten dan een drumstel moeten absoluut een rood kruis in hun agenda zetten op donderdag 21 maart 2024!

Het is de avond dat Slagwerkensemble Cadenza uit Twello met haar massale verzameling aan instrumenten naar de Gereformeerde Kerk komt. Met marimba’s, vibrafoons, drums, pauken en tientallen andere instrumenten zal Cadenza

een waanzinnig geluid de kerk in brengen. De ene keer warm en mystiek, dan weer bombastisch en groots. Drie keer wereldkampioen De afgelopen jaren groeiden de talentvolle slagwerkers van Cadenza uit tot

Cadenza in Wierden

een toonaangevend orkest in de absolute slagwerk-top. Bij de laatste drie edities van de World Music Contest in Kerkrade won het ensemble in de meest prestigieuze divisie iedere keer goud. Het mag zich nu voor het 10e jaar op rij wereldkampioen noemen! Dirigent Robbert Houtkamp haalt inspiratie uit allerlei muziekstijlen en verrast je voortdurend met nieuwe geluiden. Zo werkt Cadenza naast klassieke slagwerkinstrumenten met synthesizers, bassgitaar en soms zelfs blazerssecties.

Cadenza in Wierden

Op 21 maart geeft Cadenza speciaal voor Wierden een show in de

Gereformeerde Kerk. Laat je meevoeren door het indrukwekkende geluid van deze groep in een reis door de tijd. Variërend van Bach tot aan elektronische muziek.

ConcertCadenza Twello, slagwerkensemble

Datum: donderdag 21 maart 2024

Locatie: Ontmoetingscentrum (kerkzaal), Spoorstraat 7, Wierden

Aanvang: 20.00 uur

Prijs: € 10,--

Voorverkoop: Primera Enter en Reterink Wierden

Kaartverkoop aan de zaal

Passieconcert in

WEERSELO - In de serie Muziek en Bezinning wordt zondag 24 maart om 15.30 uur in de Stiftskerk te Weerselo muziek voor de passietijd ten gehore gebracht.

de Stiftskerk

Het concert wordt gegeven door

Vocaal Ensemble La Colombe onder leiding van Iassen Raykov. Het is deze zondag Palmpasen, het begin van de Goede Week. Palmpasen, Allerzielen en Kerst zijn de drie momenten waarop de Stiftgemeente muziek centraal stelt als middel tot bezinning. Deze keer klinken van William Byrd de Lamentations, delen uit de Tenebrae Responsories van Tomas

Luis de Victoria en het achtstemmige Crucifixus van Antonio Lotti, afgewisseld met lezingen uit de Bijbel.

Entree

De entree is vrij, maar een ruimhartige vrije gift na afloop wordt zeer op prijs gesteld. Na afloop is er gelegenheid voor een drankje in de achter de Stiftskerk gelegen Stiftsschool.

in

Bumble B. Boy in

HENGELO - Een grensverleggende, shockerende, theatrale en bij vlagen geniale show met alle stijlen tussen punk, disco en artrock.

Op Bumble B. Boy’s debuutalbum ‘Bumble B. Boy!’ probeert de mislukte kinder-entertainer Tom Harden de onvoorspelbare chaotische essentie waar zijn volwassen publiek naar hunkert te bottelen in een verteerbaar, toegankelijk product voor het hele gezin.

Dit album vangt de leuke, upbeat, kinderlijke punkgeest van Bumble B. Boy en verspreidt deze over een divers scala aan genres, van disco tot art-rock, afrobeat, Japanse surfrock, psychedelica en circusmuziek. Dit is het onmiskenbare Bumble B. Boy-geluid - vreemd, verrassend en bedrieglijk complex, binnenkort

in Metropool

auteursrechtelijk beschermd, met niet te opzichtige knipogen naar Devo, LCD Soundsystem, Toy Dolls en B-52’s en altijd gepaard met een kinderlijk gevoel van optimisme en verwondering.

Bumble B. Boy ontpopte zich tot de meest bizarre festivalsensatie van Nederland, die de podia van Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole, Dauwpop en Into the Great Wide Open overnam met een unieke mix van theater, verhalen vertellen en elektrische punkenergie. Nu zijn de clubs

Foto: Bumble B. Boy- Megan Keijzer

aan de beurt!

Ticketinformatie Zaterdag 16 maart €10,00(vvk)

Avondkassa € 13,00

Locatie: Jack Daniel’s Stage (Hengelo)

Aanvang: 21:00

Zaal open: 20:30

Restaurant & Muziekcafé open vanaf 17:00 uur

Genre: Art-punk

Film ‘The Old Oak’ in Filmhuis

ALMELO - The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You).

De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland.

Oprecht, hoopvol en actueel. In een voormalige mijnwerkersstad staat The

Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in NoordEngeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam

Filmhuis Hof 88

aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen. Voor The Old Oak werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival

van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde. ‘Ken Loach’ laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit’ (4 sterren - The Guardian.

Wanneer

15 maart | 14:00 uur

15 maart | 20:15 uur

Entree: € 9,00

Filmhuis Hof 88

Almelo

Roxeanne Hazes in Metropool

HENGELO - Nieuw album en dus nieuwe songs naast vertrouwde favorieten.

In 2017 verscheen het debuutalbum van Roxeanne Hazes. Met ‘In Mijn Bloed’ sloeg ze een nieuwe richting in. Ze won hier een Edison voor en trad op tijdens diverse tours en op festivals door het hele land. Ze nam deel aan het muziekprogramma ‘Beste Zangers’, waarin ze indruk maakte met haar vertolkingen en onder andere scoorde met haar bewerking van het nummer ‘Vannacht’ van Blanks. Haar samenwerking met Kris

Kross Amsterdam en Donnie, getiteld ‘Der Af (Oya Lé Lé)’, is inmiddels zeven miljoen keer beluisterd. Ruim zes jaar na haar debuut brengt Roxeanne Hazes op 13 oktober haar langverwachte nieuwe album uit. De nieuwe plaat heet ‘De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen’ en telt vijftien nummers. ‘De Tijd Gaat Mooie Dingen Doen’ is een hoopvol album waarin de afgelopen jaren worden bezongen. “Dit album is echt een weerspiegeling van

Metropool

al die hoogte- en dieptepunten. De clichés zoals ‘een album als dagboek en therapie’ zijn in dit geval helemaal van toepassing. Ik zing over liefde, maar ook over afscheid nemen. Er zijn nummers over vriendschap, angsten, ontsnapping, zelfontdekking en nog veel meer. Ik maak een album in eerste instantie voor mezelf, maar ik hoop nu vooral dat anderen er kracht, herkenning en plezier uit kunnen halen.” aldus Roxeanne.

Met dit album en haar vaste band trekt Roxeanne het land in, op 16 maart speelt ze in Hengelo.

Support: Sophia

In december 2023 bracht Sophia haar eerste EP uit, getitled ‘Under The Blood Moon’. Ze heeft haar muzikale horizon inmiddels verbreed met Engelstalige pop-meets-singer-songwriterliedjes.

Tickets

€25,00(vvk) Avondkassa € 27,50

Locatie: Jupiler Stage (Hengelo)

Aanvang: 16 maart 20:30

Zaal open: 19:30

Restaurant & Muziekcafé open vanaf 17:00 uur

Franse Chansons van Bornse Synagoge

BORNE - Dat het Franse chanson als geen ander genre gestalte weet te geven aan gevoelens van verdriet, geluk en nostalgie, realiseerde ook zangeres Tess Merlot zich toen zij voor het eerst haar eigen liedjes schreef.

Vier jaar na het schrijven van het lichtvoetige Mon Paris en twee jaar na het uitkomen van haar debuutalbum

Laissez-moi, zocht ze opnieuw naar woorden en melodieën om nieuwe veranderingen in haar leven uit te drukken.

van Tess Merlot in

Het verdwijnen van het ouderlijk huis en de connectie met de kindertijd, de vergankelijkheid van vriendschappen, maar ook de evolutie van een langdurige liefde en de sprongen in het diepe die we, eenmaal volwassen, blijven maken.

Tijdens dit optreden laat Tess Merlot het publiek kennis maken met haar nieuwe liedjes, die ze naadloos laat aansluiten op onbetwiste chansonklassiekers van onder andere Jacques Brel, Barbara, Charles Aznavour en Jean Ferrat. Met herkenbare thema’s voor jong en oud. Uiteindelijk verschillen onze verhalen,

ervaringen en gevoelens immers niet zoveel van elkaar: door voor- en tegenspoed proberen we allemaal iets moois van het leven te maken.

Zondag 24 maart 2024 15:30 uur Entree: 15 euro

Kaarten: via de website: www.bornsesynagoge.nl

“Pink, brown, yellow, I love you” Exhibition

ENSCHEDE - “Pink, brown, yellow, orange and blue, I love you” is een tentoonstelling waarin ‘crossmedia design, moving image en fine arts’ samenkomen en waarin de erkenning van vormen van intimiteit, troost en verbinding centraal staat - wanneer we ruimte houden en voor elkaar zorgen.

Deze tentoonstelling is een productie van Tiny Ass Collective, een groep kunstenaars, ontwerpers en bouwers bestaande uit vijf leden die momen-

teel afstuderen aan de AKI Academy of Art and Design/ArtEZ University of the Arts (AKI ArtEZ): Rozemarijn Mortier, Thijmen Pelgröm, Simon Scharinger

yellow, orange and blue,

Exhibition in Tetem

, Karl Schulze and Emma Schuster. Samengebracht door hun vriendschap en passie voor kunst, verwelkomen zij u om hun gezamenlijke debuuttentoonstelling te vieren. “Voor alle ezels, klein, massief, lang, scheef, gefrustreerd, lieflijk, Rozemarijn Mortier, Thijmen Pelgröm, Simon Scharinger, Karl Schulze & Emma Schuster nodigen jullie met warmte en troost uit voor “Roze, bruin, geel, oranje en blauw ik hou van jou””, noteert de groep.

Tetem biedt studenten van AKI ArtEZ de kans om nieuw werk te presenteren en de interactie aan te gaan met een divers publiek. Iedereen is ook welkom op de opening van “Pink, brown, yellow, orange and blue, I love you” op woensdag 13 maart van 15.00 tot 17.00 uur in

Tetem.

Openingstijden “Pink, brown, yellow, orange and blue I love you” in Tetem, March 13-17, 2024. Woensdag t/m zondag tussen 12:0017:00 uur.

Prijs: Gratis toegang

Locatie: Tetem | Stroinksbleekweg 16 | 7523 ZL Enschede

Deelnemers zijn tijdens onze openingstijden van harte welkom om hun bezoek aan de tentoonstelling te combineren met een smakelijke vegetarische lunch of lekkere koffie en gebak in Tetem Café.

twente.nl

Deze uitagenda is opgesteld in samenwerking met www.visittwente.nl. De redactie wordt gedaan door de VVV/Tourist Info’s in Twente.

Voor een actueel overzicht kijk op: www.visittwente.nl/uitagenda of www.uittwente.nl. Evenementen en activiteiten aanmelden kan via de plaatselijke VVV/Tourist Info en redactie@twentejournaal.nl

80
81
82
83
84
85
86
87
88
89 twente.nl
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.