Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 05 juni 2010

Schuttersfeest >>>>> zie pag 3

Hacol’90 Heinink

>>>>> pag 3

>>>>> zie pag vanaf pgn 5

Racing Team Oldenzaal

0 >>>>> zie pag 15

Zomeravondconcert OLDENZAAL - Op zaterdag 19 juni organiseert de Stichting Brandvijverconcert Oldenzaal een muzikale zomeravond aan de Brandvijver aan de Haerbroekstraat - Bentheimerstraat en op het terras bij cafe de Boom. De avond is gratis toegankelijk voor alle liefhebbers uit Oldenzaal en omgeving. De avond begint rond 20.30 uur. Om negen uur zal het Oldenzaalse Stroat Ensemble muziek van Glenn Miller over de Brandvijver laten klinken. Het concert wordt later op de avond op het terras bij cafe de Boom voortgezet door een optreden van de Oldenzaalse band “Rick’n Roll & The Crazy Cadillacs”. Swingende muziek uit de jaren vijftig en zestig.

Jubileumfestival Lutterse dweilorkesten DE LUTTE - In 2010 vieren de dweilorkesten Tapwacht ’90, Ok dat nog ’95 en Duvels Geweld uit De Lutte ieder een jubileum. De kapellen vieren respectievelijk hun 20-, 15-, en 10-jarig bestaan. Het feit dat alle drie de kapellen tegelijkertijd jubileren is natuurlijk reden voor een feestje. Daarom hebben de kapellen de koppen bij elkaar gestoken en is er een gezamenlijk kapellenfestival georganiseerd. Dit zal plaatsvinden op zondagmiddag 13 juni, waar vanaf 14:00 uur in de dorpskern van De Lutte de eerste muzikale klanken zullen klinken. Voor de gelegenheid zal het centrum worden omgetoverd tot één groot terras. Straten worden afgesloten en onder de bomen worden biertappen en praattafels geplaatst. Het publiek zal niet alleen de Lutterse dweilorkesten te horen krijgen, voor de gelegenheid zijn ook drie gastkapellen uit de regio uitgenodigd. Zo zullen o.a. De Skoemzoegers uit Losser en de Denekampse kapel Pas Op Swing een aantal optredens verzorgen. Toegang gratis De toegang is gratis, reden te meer om op zondag 13 juni naar de dorpskern van De Lutte te komen en te horen tot welke muzikale kunsten de kapellen in staat zijn.

Roy Kuipers in het zonnetje gezet OLDENZAAL - Een unieke mijlpaal was het vorige week vrijdag voor Roy Kuipers, speler van VV Oldenzaal. Maar liefst 500 wedstrijden heeft hij gespeeld in de hoofdmacht van Oldenzaal. Tijd voor het bestuur, de medespelers en de supporters om Roy in het zonnetje te zetten, en dat gebeurde dan ook. Er was een All Stars regioteam

Hennepplantages ontdekt Oldenzaal - Naar aanleiding van een anonieme tip bij Meld Misdaad Anoniem werd op maandag 31 mei een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Eekboerstraat in Oldenzaal aangetroffen. In een bedrijfspand werden in totaal 694 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Een 45-jarige Oldenzaler werd aangehouden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Naar aanleiding van een ander onderzoek werd ook een hennepkwekerij op de J.H. Molkenboerstraat in Oldenzaal aangetroffen. In een schuur bij een woning werden in totaal 211 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

13e jaargang nr. 22

samengesteld om tegen de 11 van Oldenzaal met in de aanval Roy Kuipers de strijd aan te gaan. Het All Stars regioteam was samengesteld uit spelers en oud-spelers waartegen Roy Kuipers de afgelopen jaren heeft gespeeld. Deze spelers, onder meer van UD, OSV, RSC, SV De Lutte, Vosta, SV Almelo, Victoria, Hengelo, Vogido en zvv Jong Eagels bonden in deze jubileumwedstrijd de strijd

aan met VV Oldenzaal. Onder grote publieke belangstelling en met gretigheid om dit unieke treffen niet te missen, waren velen naar het sportpark in Oldenzaal gekomen om te getuigen en aanwezig te zijn bij de huldiging van Roy Kuipers. Er werd een volledige wedstrijd gespeeld waarbij scheidsrechter Henk Hulsmeijer bij het eindsignaal constateerde dat AllStars deze sportieve strijd hadden

Na afloop werden in de kantine de sterke verhalen gepresenteerd over het wel en wee van VV Oldenzaal, maar meer over de voetbalkwaliteiten van Roy Kuipers. De uitslag van deze wedstrijd willen wij u niet onthouden. Roy Kuipers maakte nog wel een goal uit een strafschop, maar de All Stars wonnen met 6 tegen 5.

Vernieuwde klim-toertocht door het grensgebied OLDENZAAL - Na de succesvolle toertocht door het Tecklenburger land organiseert de Oldenzaalse WielerClub (OWC) op zondag 13 juni de “SUR PLACE TOERTOCHT”. Dit jaar heeft de organisatie van de Sur Place besloten om de route eens andersom uit te pijlen. Hierdoor ontstaat, ondanks dat je op dezelfde vertrouwde route blijft, toch een heel andere tocht. Deze toertocht voert de deelnemers via de Kuiperberg en autoluwe binnenwegen richting de grens bij Lage. Vervolgens gaan de toerfietsers (sters) richting de Lönsberg nabij Getelo. Bij Cafe Caspar is een prachtige pauzeplek ingericht. Na deze pauze splitst de route zich: de 85 km gaat weer Nederland binnen en via Lattrop en Denekamp terug naar Oldenzaal. De 110 en 135 km toerfietsers(sters)

maken een extra lus rondom het heuvelachtige Uelsen met zijn wuivende korenvelden en fraaie vergezichten. De liefhebbers van enig klimwerk komen met name in dit extra gedeelte aan hun trekken. Deze komen ook een tweede keer langs de pauzeplek. Deze tocht is met twee sterren bekroond en opgenomen in het “Brevet des Cyclists”. De route is duidelijk met pijlen uitgezet en een materiaalwagen is op de route aanwezig. Dit jaar is de route wederom van speciale pechmarkeringen voorzien. De deelnemers kunnen, in geval van pech, nauwkeurig hun positie doorgeven. Hulp kan dan snel ter plekke zijn. Tevens zijn er zowel bij de startplaats als op de verzorgingspost EHBO-ers aanwezig. De gevaarlijke punten wor-

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

gewonnen met 6-5.

den nog eens duidelijk aangegeven. Vertrekplaats is bij het clubgebouw van OWC “Sur Place” aan de Oude Almeloseweg 1 richting Het Hulsbeek, te Oldenzaal. Op Het Hulsbeek is voldoende parkeergelegenheid. Na afloop van de tocht is er gelegenheid om zich te douchen en in het clubgebouw gezellig na te praten onder genot van een hapje en of drankje.

Starttijden: 85-110 km tussen 08.0010.00 uur, en de 135 km tussen 08.0009.00 uur. Fietsers die laat willen starten dienen zich wel te realiseren dat de laatste afmeldtijd 15.00 uur is! NTFU leden betalen drie of vier euro en niet NTFU leden vier of vijf euro, na gelang de afstand die gefietst zal worden. Kijk voor meer informatie op: www. owc-oldenzaal.nl

Oplage 17.500 exemplaren


Wandkleed langdurig in bruikleen bij museum OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal heeft op basis van het collectiebeleid haar gemeentelijk kunstbezit heringericht.Bijzondere kunstwerken moeten beter tot hun recht komen. Om die reden vindt op 7 juni om 10.30 uur de overdracht plaats van Eschers wandkleed Rimpeling naar het museum Escher in Het Paleis in Den Haag.

Is op zoek naar:

APK-keurmeester/ monteur Stuur je brief met C.V. naar: Garage Stoevenbeld Nijverheidstraat 18 7581 PV Losser

Wethouder Trees Vloothuis: “Oldenzaal draagt door de overdracht van het wandkleed bij aan de verzameling van het werk van één van Nederlands bekendste kunstenaars. Daar mogen we trots op zijn. Het kleed komt bovendien niet in een doorsnee museum te hangen. Een bezoek aan Escher in Het Paleis is een bijzondere belevenis door de verschillende attracties, die geheel in de stijl van Escher zijn opgezet. Ik raad Oldenzalers dan ook aan om een kijkje te gaan nemen bij ‘ons’ wandkleed in Escher in Het Paleis.”

Uw adres voor: • APK • Aircoservice • Taxatie • Alle merken • Banden • Uitlaten • Uitlijnen

Het krijgt een plek in de zaal met werk in opdracht. Escher in Het Paleis krijgt het wandkleed in langdurig bruikleen. Gemeente Oldenzaal blijft eigenaar van het kleed. Aangenomen wordt dat het kleed in opdracht gemaakt is voor het in 1967 gebouwde stadhuis. Het bedrijfsleven uit de stad stelde geld beschikbaar voor de aankleding van het nieuwe gebouw. Er is maar één ander kleed van Escher bekend.

Nijverheidstraat 18 7581 PV Losser Tel. 053 - 5364545 Fax. 053-5384544

Bekijk en test onze E-bikes a.s. zondag 6 juni op camping “De Molenhof” in Weerselo Wij staan er met onze merken : FLYER , PUCH en SACHS

Rimpeling Het onderwerp van het wandkleed is de rimpeling in een plas water, waardoor de weerspiegeling van bomen en een bleke winterzon in ritmische patronen wordt vervormd. Escher maakte de gelijknamige prent in 1950. Het thema, een natuurlijk spiegelbeeld, gebruikte Escher vaker. Het is opmerkelijk hoe hij deze weerspiegeling uitwerkt: van de bomen zijn eigenlijk alleen de takken te zien, de stamen ontbreken. Dit geeft het werk een hoge mate van raadselachtigheid en abstractie.

E-bikes testen op campings

WEERSELO - ANWB en BOVAG organiseren op zondag 6 juni een opstapdag met elektrische fietsen op Camping de Molenhof in Weerselo. Zowel campinggasten als geïnteresseerden uit de omgeving kunnen uitgebreid kennismaken met een ruim assortiment van e-bikes en uiteraard ter plekke een proefrit maken. Jos Ophuis Life Style - Bikes uit Oldenzaal is aanwezig om u van de nodige informatie te voorzien over de verschillende fietsen.

Met medewerking van diverse fabrikanten stallen de deelnemende BOVAGfietsbedrijven fietsen uit in alle soorten en maten. Waaronder Flyer, Sachs en Puch. Er is dan ook voor elk wat wils, terwijl de medewerkers van de camping voor een natje en een droogje zorgen. E-bikes zijn de afgelopen jaren alsmaar populairder geworden, omdat ze het makkelijker maken om langere afstanden op de fiets af te leggen. Er is continu een steuntje in de rug. Ook jongeren en forensen ontdekken de e-bike, omdat ze zo niet lager bezweet op school of werk arriveren en eenvoudig files kunnen omzeilen. Afgelopen jaar werden er in Nederland maar liefst 150.000 nieuwe elektrische fietsen verkocht. Waar en wie? Op de volgende locatie vindt de opstapdag op 6 juni plaats vanaf 11.00 uur: Camping de Molenhof Fam. Kleijsen Kleijsenweg 7 7667 RS Reutum/Weerselo Tel: 0541-661165 / 0541-661201 Voor meer informatie over de locaties, kijk op www.hollandtulipparcs.nl. Met medewerking van: Jos Ophuis Life Style – Bikes Joh.Van Burenlaan 204 7576 AW Oldenzaal 0541-539353 www.lifestyle-bikes.nl Ook op andere campings in het land vinden opstapdagen op campings plaats. Kijk voor een overzicht op www.bovag.nl.


Oldenzaal Journaal

zaterdag 29 mei 2010

Schuttersfeest 2010: 11,12 en 13 juni

3

Geheugenspreekuur Oldenzaal Ondersteuning bij geheugenproblemen OLDENZAAL – Iedereen vergeet wel eens iets. Dat is geen reden om ongerust te worden. Maar als de vergeetachtigheid toeneemt, kan het prettig zijn om daar eens met een deskundige over te praten. Elke eerste en derde dinsdag van de maand houden Stichting Welzijn Ouderen en Carint van 09.00 tot 10.00 uur een geheugenspreekuur in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12 in Oldenzaal. Vergeetachtigheid kan verschillende oorzaken hebben. Door een ingrijpende gebeurtenis (bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare) zijn mensen vaak vergeetachtig. Door verdriet of vermoeidheid kunnen zij zich dan niet goed concentreren. Ook kunnen medicijnen en ziekten het geheugen beïnvloeden. Soms wijzen geheugenproblemen op een begin van dementie. Als u zich zorgen maakt over het geheugen kunt u of uw familielid naar het geheugenspreekuur komen. Wat kan het geheugenspreekuur u bieden?

OLDENZAAL – De strijd om de Boeskoolkoning(in) gaat weer van start. Schutterij Oldensaele houdt op 11, 12 en 13 juni een schuttersfeest in Oldenzaal. Het vogelschieten vindt plaats bij het clubgebouw aan de Kleibultweg in Oldenzaal. Vrijdags ‘s avonds vanaf 19.00 uur is er het vogelschieten voor carnavalsverenigingen en kapellen. Zaterdagmiddag om 16.00 uur begint dan het individuele schieten voor de titel Boeskoolkoning(in) 2010 en zaterdagavond om 19.00 uur het vogelschieten voor teams.

van de vereniging, tevens zijn er dan enkele andere geüniformeerde (zuster) verenigingen aanwezig die ook meelopen in de optocht. De optocht wordt muzikaal begeleid door Drumband West Enschede. Eenmaal terug bij het clubgebouw doet de voorzitter een openingswoord en zijn er een aantal genodigden die het openingsschot en de ereschoten lossen. Daarna is het de beurt aan de leden en begint het vogelschieten voor het Koningschap van Oldenzaal.

Op zondag is er het vogelschieten voor de leden van de eigen vereniging, dit gaat dan om het koningschap van Oldenzaal. Die middag begint dan met een folkloristische optocht door de binnenstad van Oldenzaal om daar de heersende Koning (Emiel Wassing) op te halen.

Het Vogelschieten Het doel is een houten vogel die bevestigt is in de schietbak (kogelvanger) deze hangt op ongeveer 10 meter hoogte. Er wordt eerst op de linkervleugel geschoten totdat deze eraf valt, daarna de rechtervleugel, de kop, de staart, en dan als laatste de romp van de vogel. Diegene die de romp ervan afschiet is de nieuwe schutterskoning(in).

Alle leden zijn dan ook in het uniform

Op zondagmiddag is er tevens schie-

www.oldenzaaljournaal.nl

ten voor de jeugd, deelname is gratis en is voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar. De winnaar hier is Jeugdkoning(in) 2010. Dweilorkesten Verder is er het gehele weekend gezellige muziek Met een drive in show, dweilorkesten en op zondagavond is er livemuziek met Willie Marsman! Entree is het gehele weekend gratis. De hoofdsponsor van het Schuttersfeest 2010 is Red Levens. Red Levens biedt trainingen aan iedereen die bij een noodgeval de juiste handelingen wil kunnen verrichten. Dit kunnen handelingen zijn op elk gebied: brand, medische problemen, of andere noodgevallen. Ook een combinatie van enkele of alle werkterreinen, of een volledige BHV cursus met eventuele opfriscursussen voor bedrijven is mogelijk.

OLDENZAAL – Hacol’90 heeft de meest allround-sporters van Oldenzaal in de gelederen. De dames en heren van de handbalclub legden zaterdag beslag op de hoofdprijs van het Topstarstoernooi. Het sportieve evenement was opnieuw georganiseerd door Black and White, de actieve supportersvereniging van Quick’20. Op en rondom sportcentrum Vondersweijde werd het weer een bijzondere, sportieve happening. Met zwemmende handballers, counterende volleyballers, blokkende hockeyers, voetballers geconfronteerd met een cirkel en zwemmers op het droge met stick in de hand. Na de ‘Olympische opening’ namen Hacol’90, Bully, OZ&PC, Pollux en Quick’20 het tegen elkaar op in vele

Een vertrouwd én veilig gevoel

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Niels Wildenborg, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Perberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten

Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Waar en wanneer? Elke eerste en derde dinsdag van de maand van 09.00 uur tot 10.00 uur kunt u het geheugenspreekuur bezoeken in het Michgoriushuis, Marktstraat 10-12 te Oldenzaal. U kunt ook vooraf een afspraak maken door te bellen naar (0541) 58 57 00. Ria Heijdens, ouderenadviseur bij de Stichting Welzijn Ouderen is tijdens dit spreekuur aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Zo nodig neemt ook Egbert van Foeken, psycholoog bij de thuiszorgorganisatie Carint, deel aan het gesprek. Wanneer een bezoek aan het spreekuur niet mogelijk is kan de ouderenadviseur ook bij u thuis komen om de geheugenproblemen te bespreken.

Hacol’90 Topstars van Oldenzaal

www.twentejournaal.nl

Vormgeving: Raymond Waninge, Jeffrey Kerkdijk

Het geheugenspreekuur kan u informatie en advies bieden en een deskundige beoordeling van de problematiek. Op verzoek kan er een geheugentest worden afgenomen. U vindt op het geheugenspreekuur in ieder geval altijd een geduldig luisterend oor.

Nieuwstraat 103, Oldenzaal, Telefoon (0541) 531700, Fax (0541) 221002

sporten, behalve hun eigen discipline. Het Topstarstoernooi biedt zodoende de gelegenheid voor de sporters van de verschillende Oldenzaalse clubs om elkaar en elkaars sporten beter te leren kennen. Uiteindelijk kwam Hacol’90 na een spannende strijd als winnaar uit de bus. De felbegeerde Topstars-bokaal werd uitgereikt door sportwethouder Yuri Liebrand. Fietspuzseltocht Supportersvereniging Black and White van Quick’20 richt zich nu op de organisatie van twee, andere sportieve evenementen voor de Oldenzaalse gemeenschap; De Fietsenhandel Zwiep Fietspuzzeltocht voor het gehele gezin op zondag 27 juni en in augustus de Boeskoolloop, ter afsluiting van het meerdaagse feest de Boeskool is los.


Oldenzaal Journaal

4

zaterdag 29 mei 2010

Marco Borsato naar Hertme

Vrijdag 18 en zaterdag 19 juni a.s.

Na maanden van verbouwen is het dan eindelijk zover! De spectaculaire opening van het Openlucht Theater Hertme zal plaatsvinden op vr. 18 en zat. 19 juni a.s. Normaal zijn dromen bedrog, maar hier in Twente is een van de mooiste openluchttheaters van Nederland herrezen. Wij zijn als "vriend van dit openluchttheater" in de mogelijkheid om U te mogen uitnodigen voor deze spectalulaire avond. Voorprogramma:

Tessa Boomkamp met de Mc Chicks Hoofdact:

Marco Borsato met zijn 12-koppige band Het zal een besloten prive concert zijn voor max. 2000 gasten.

HERTME - De meeste dromen zijn bedrog, maar het Openluchttheater Hertme zal dit jaar, na maanden van verbouwen, op spectaculaire wijze haar deuren heropenen met een concert van niemand minder dan MARCO BORSATO.

Alle gasten kunnen rekenen op een perfecte verzorging. De mogelijkheden voor wat betreft de kaartverkoop zijn te vinden op de speciaal voor deze gelegenheid ontworpen website: www. vriendenvanhhertme.nl.

Samen met zijn 12-koppige band geeft hij een uniek, concert voor maximaal 2500 gasten. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, treedt in het voorprogramma Tessa Boomkamp op met de Mc Chicks.

De heropening van het Openluchttheater “Hertme Live 2010”, is op de avonden van 18 & 19 juni. De organisatie is in handen van het Openluchttheater Hertme met medewerking van ’t Holscher Partycatering Saasveld. Voor meer informatie over “Hertme Live 2010” kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer dat ook op de website staat vermeld.

Dit is een éénmalig en besloten optreden in de openlucht, dat slechts voor een select publiek toegankelijk is. Hoewel er nog kaarten beschikbaar zijn, is de beschikbaarheid beperkt. Door de samenwerking met ‘t Holscher Partycatering kunnen bedrijven en instellingen een uitgebreid arrangement voor personeel of relaties samenstellen.

Iedereen die dus verzekerd wil zijn van een geweldige avond uit in ons supersfeervolle en prachtig gerenoveerde openluchttheater, grijpt nu zijn laatste kans op het nog beperkte aantal kaarten.

FC ‘t Hoekje/Toyota degradeert naar Hoofdklasse Deze zaak biedt u de mogelijkheid om kaarten te bestellen via www.vriendenvanhertme.nl

Foto’s: www.borsato.nl (Loe Beerens) / www.tessamusic.com

OLDENZAAL - Afgelopen maandag 31 mei 2010 is FC ‘t Hoekje/Toyota Oldenzaal er niet in geslaagd om in Ommen het negatieve resultaat van 28 mei goed te maken. In Ommen moest de 3-4 nederlaag omgezet worden in een overwinning met twee doelpunten verschil of een overwinning van tenminste 5-4. Helaas was tegenstander ZVO Schutte

Informatisering opnieuw te sterk en werd ‘t Hoekje met een 5-2 nederlaag naar huis gestuurd. Dit betekend dat ZVO komend in de Eerste Divisie mag uitkomen en FC ‘t Hoekje volgend jaar in de Hoofdklasse mag proberen het verloren terrein goed te maken. Wat volgend jaar zeker zal plaatsvinden zijn de ontmoetingen met stadgenoot Jong Eagles, dat er niet in geslaagd is de periodetitel om te zetten in promotie.

Zoekt u oppas thuis of bij de gastouder?

Dan bent u bij Gastouderbureau Pippi in Oldenzaal aan het juiste adres! Medio maart 2010 ben ik, Linda Oude Elberink-Hazewinkel, gestart met Gastouderbureau Pippi in Oldenzaal. Na een aantal jaren met verschillende grote gastouderbureaus te hebben samengewerkt, heb ik dit jaar de kans aangegrepen om zelf een gastouderbureau te starten. Uit eigen ervaring weet ik precies welk advies (vraag) ouders & gastouders nodig hebben en kan ik beide partijen goed ondersteunen. Ook na de wetswijziging in januari 2010 is het nog steeds heel aantrekkelijk om je kinderen bij een gastouder onder te brengen. De voordelen op een rij: • Meer aandacht voor elk kind individueel • Een rustige, huiselijke omgeving • Een gastouder is flexiber dan een • kinderdagverblijf • Gastouderopvang is voor iedereen heel • betaalbaar en zelfs goedkoper dan een • andere vorm van kinderopvang De missie van ons erkende gastouderbureau is om u een zorgeloze ondersteuning te geven bij de opvang van uw kinderen door een gastouder, tegen minimale kosten. Wij hebben hierbij kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan en proberen u dan ook zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Dit doen we door meer service te bieden en de papieren rompslop geheel bij u weg te nemen. Verder hebben wij een gunstig variabel uurtarief, u bent ons dus ook geen bureauvergoeding verschuldigd, indien

u een maand geen uren afneemt bij uw gastouder! Daarnaast begeleiden wij gastouders in het traject naar het behalen van de juiste certificaten, zodat de (vraag) ouders in aanmerking komen voor kindertoeslag. Ook zijn wij zeer actief in het bemiddelen tussen gastouders en (vraag) ouders, door van het plaatsen van advertenties en beschikbaar stellen van posters & flyers.

Zoekt u een oppas?

Thuis of bij de gastouder? Wij bieden:

Gastouderbureau Pippi heeft nog plek voor gastkindjes op de Graven-Es in Oldenzaal.

Meer aandacht voor elk kind individueel

Maureen Masselink is een gediplomeerd gastouder en ze heeft plek op maandag en donderdag, bij haar thuis. Ze is 37 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen van 6, 8 & 10 jaar. Maureen heeft haar huis speciaal ingericht voor de gastkindjes, dus ze zijn van harte welkom. Ze speelt graag met de kindjes; gezellig knutselen, puzzelen, lekker naar buiten of rustig een boekje lezen. Er zijn volop speeltuintjes in de nabije omgeving, een klein dierenweitje en eendjes!

Een rustige, huiselijke sfeer

Een gastouder is flexiber dan een kinderdagverblijf

Een gunstig, variabel uurtarief

Heb jij interesse om jouw kind(jes) bij Maureen onder te brengen? U kunt voor vragen of een vrijblijvende offerte contact opnemen met: Linda Oude Elberink op 06-41 21 05 22 of mail info@gastouderbureaupippi.nl. Voor meer informatie kijk op:

www.gastouderbureaupippi.nl

Interesse?

U kunt voor vragen of een vrijblijvende offerte contact opnemen met: Linda Oude Elberink op 06-41 21 05 22 of mail info@gastouderbureaupippi.nl


5

Oldenzaal Journaal

Spannende

zaterdag 29 mei 2010

boekenkrant van

Boekwinkel Heinink Van 1 t/m 30 juni 1e klas- dagkaart NS voor maar € 25,00 Met de boekenlegger die u bij het geschenkboekje krijgt (en de hierop gedrukte bestelcode) kunt u van 1 t/m 30 juni een 1e klas dagkaart bestellen voor maar 25,00. (Normale prijs € 75,80) .

exclusief bij boekwinkel Heinink

€ 4,95 ONMACHT van

CHARLES den TEX

GRATIS IN DE MAAND JUNI bij *aankoop van min. €12,50 aan Nederlandstalige boeken.

OLDENZAAL -TUBBERGEN- DENEKAMP-HARDENBERG

(geldig zolang de voorraad strekt)

G

* S I T A R


Oldenzaal Journaal

6

zaterdag 29 mei 2010

LEESTIP

STEPHENIE MEYER HET KORTE TWEEDE LEVEN VAN BREE TANNER Een eclips novelle

In het korte tweede leven van Bree Tanner registreert de ontwikkelingen binnen het nieuwelingenleger en hun achtervolging van Bella Swan en de Cullens, tot hun onvermijdelijke ontmoeting

€ 10,00

SIMON MAWER DE GLAZEN KAMER

€ 22,95

Tsjecho-Slowakije 1930. Op een heuvel buiten Praag laten Viktor en Liesel Landauer hun droomhuis bouwen. Een modern vormgegeven huis van staal, glas en natuursteen. Met als blikvanger de centrale glazen kamer, een architectonisch hoogstandje. Als donkere wolken zich boven Europa samenpakken moet de joodse Viktor vluchten voor de nazi’s. Het vertrek van de bewoners betekent niet het einde van het huis. Het gaat steeds inandere handen over: van de Landauers naar de nazi’s, naar de Russen, naar de staat. Altijd blijft de glazen kamer magische aantrekkingskracht uitoefenen op de bewoners. En dan, jaren later, na de val van het communisme, kan de weduwe Landauer eindelijk terugkeren naar haar droomhuis. De glazen kamer is een prachtig verhaal over een gezin dat op drift raakt in het roerige Europa van de twintigste eeuw. Het transparante huis als symbool voor een leven zonder angst en onderdrukking is door Mawer briljant uitgewerkt. Prachtig geschreven boek! Het huis is als het ware een personage. Overigens bestaand, want begint jaren ‘30 is dit huis daadwerkelijk ontworpen door Mies van der Rohe. Een echte aanrader!. BOEKWINKEL HEININK

€ 18,50

€ 14,95

Leverbaar vanaf 5 juni Lees ook van Stephenie Meyer

J. ADLER-OLSEN JAMES PATTERSON De vrouw in de kooi Het negende oordeel Als politica Lynggaard verdwijnt, wordt de politie gesommeerd de zaak grootscheeps aan te pakken. Brigadier Carl Mork forceert na enkele jaren een doorbraak in het onderzoek. Wraak blijft een cruciale factor in het krankzinnige plot. Dit is het eerste deel van een nieuwe scandinavische thrillerreeks.

De vrouw van een beroemd acteur wordt vermoord. Brigadier Linsay Boxer wordt op de zaak gezet, maar tast in het duister. Dan worden een moeder en haar baby neergeschoten. Al snel blijkt er een seriemoordenaar aan het werk te zijn. The Women’s Murder Club gaat de strijd aan voordat er nog meer slachtoffers vallen.

MORGENROOD € 19,95

JOHN GRISHAM DE WETTELOZEN

BALDACCI Verlos ons van het kwaad

Deze verhalenbundel, een juridisch mozaïek met zeven portretjes over wettelijke ontsporingen, verveelt geen seconde.

De nieuwste thriller van de uiterst succesvolle auteur Balcacci.

€ 19,95

€ 17,95 € 9,95 Baantjer & De Waal Een lijk in de kast

Het tweede deel in een succesvolle detectivereeks waarin Appie Baantjer en Simon de Waal hun krachten hebben gebundeld. S. de Waal is werkzaam als rechercheur.

€ 24,90 Henning Mankell De gekwelde man

Het 13e en laatste deel in de spannende Kurt Wallanderserie. Scandinavische auteur op zijn best! Gebonden boek € 24,90

VADERDAG TIP:

Het orginele blauwe GUTSCHEINBUCH is het ideale geschenk! 2x Eten 1x betalen in meer dan 30 restaurants in Graftschaft Bentheim (4 in Twente) en 22 pretpark-Gutscheine. ( 2 personen voor de prijs van 1) *Inclusief de clubkaart met 6000 Gutscheine voor hotelovernachtingen in Duitsland, 2 personen voor de prijs van 1 en nog veel meer voordeel!

€ 16,80

www.boekwinkelheinink.nl


7

Oldenzaal Journaal

zaterdag 29 mei 2010

JUNI, MAAND VAN HET SPANNENDE BOEK

biedt aan te helpen. Hoe erg kan het zijn, in Bolton, South Dakota? Wat Reacher niet weet is dat over precies 61 uur de grootste internationale drugsdeal aller tijden op spectaculaire wijze uit de hand zal lopen.

€ 15,00 SUZANNE VERMEER DE SUITE JENS LAPIDUS BLOEDLINK

€ 19,95

Het tweede deel in de Stockholm-trilogie. Snel Geld was het eerste deel, daar zijn er inmiddels meer dan 25.000 van verkocht.

€ 19,95

Als hotelmanager van een populair hotel op Tenerife leidt de alleenstaande moeder Joyce Ruitenbeek geen alledaags leven. Op een ochtend wordt ze wakker in een suite en kan ze zich niets meer herinneren van de avond ervoor..... Een heerlijke, snelle zomerse thriller!

LEE CHILD -61 UUR

Jack Reacher komt midden in een extreem koude winter een paar dagen vast te zitten in Bolton, South Dakota. Hij raakt betrokken bij de problemen van de lokale politie en

BOOK 16,24

Voor de lezers van Stieg Larsson.

€ 19,90

De klok tikt. De Mexicaan is onderweg. De Rus heeft iedereen omgekocht. Amerika moet zijn handen schoonhouden. En Reacher zit er middenin. Is dit een situatie waarbij het zelfs voor een man als Reacher erop of eronder wordt?

€ 19,95 € 19,95

€ 5,00 RUTH NEWMAN SCHADUWKANT Een snelle meeslepende schrijfstijl. Onthutsende climax

Voor de liefhebbers van Kathy Reichs en Mo Hayder Thriller voor slechts € 5,00 van een nieuw aankomend talent.

LARS KEPLER HYPNOSE

Inspecteur Linna schakelt de hulp in van hypnotiseur Erik Bark bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan.

BOOK 15,95

CAMILLA LÄCKBERG ZEEMEERMIN

Een verdwenen man wordt na vier maanden gevonden, vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord. In dezelfde periode ontvangt de schrijver Christian Thydell anonieme dreigbrieven. Inspecteur Patrick Hedström realiseert zich dat Christian in groot gevaar is

18 Juli 2007. Bij een aanval op guerrillastrijders in de Colombiaanse jungle wordt een dagboek buitgemaakt. Het blijkt van de Denekampse Tanja Nijmeijer te zijn, een jonge Nederlandse vrouw die zich heeft aangesloten bij de FARC. Deze Colombiaanse guerrillabeweging is berucht vanwege het geweld en de ontvoeringen en wordt in de vs en de eu beschouwd als terroristisch. Wie is Tanja en wat beweegt haar? Dit boek is gebaseerd op haar dagboek, op uitgebreide research en vele interviews en is een betrouwbare reconstructie in verhaalvorm van Tanja’s leven. Het boek bevat nooit eerder gepubliceerde feiten.

Verschijnt 16 juni Wat doet geld met ons? Alexander Zilver is een succesvolg zakenman. Om dat te vieren nodigt hij zijn beste vrienden uit om een week op een megajacht in het Caribisch gebied door te brengen. Op de tweede dag wordt Alex echter dood aangetroffen in zijn hut.

BOOK 15.95

Leon Valencia en Liduine Zumpolle

TANJA

MARION PAUW JETSET

SIMONE VAN DER VLUGT OP KLAARLICHTE DAG

€ 17,95

Nathalie is op de vlucht voor haar gewelddadige exvriend, maar ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar vriendin. Nathalie neemt een nieuwe identiteit aan en bij toeval ontmoet zij rechercheur Julia Vriens. Als Nathalies ex op het toneel verschijnt, blijft dat niets is wat het lijkt.

€ 19,95

paperback € 19,95 gebonden € 24,95

BOOK 15,95

www.boekwinkelheinink.nl


DEAN KOONTZ

ADEMLOOS .Houd je ogen open, en kijk ademloos toe Grady Adams woont in de bergen van Colorado. Op een dag, tijdens een wandeling, ziet Grady een paar onwaarschijnlijk mooie dieren.....

€ 18,95 CLIVE CUSSLER Duivelsadem NUMA-directeur Dirk Pitt en zijn kinderen, Dirk jr. en Summer proberen samen de opwarming van de aarde te keren, en daar blijft het niet bij.

€ 18,95

RENË APPEL

Van twee kanten Doktersass. Fransien vindt een nieuwe toekomst met de adviseur Rob Laarman, maar al snel komen de twijfles en daarmee ook de angst..

€ 19,95

BOOK 15,95

BOOKS voor de

eReaders

kunt uw downloaden via

www.blz.nl

www.boekwinkelheinink.nl


ISABEL ALLENDE

HERMANNA ELISABETH MOLKENBOER-TRIP Freule, fabrikante en feministe van de Oldenzaalse auteur:

Lizzy Wiggers - van Schoot

Het boek is een afstudeerscriptie van een universiataire studie Cultuurwetenschappen. De scriptie is bewerkt tot een vlot leesbaar boek met veel foto’s Hermanna Molenboer leefde van 1851 tot 1911. Zij heeft twaalf jaar de fabriek geleid, nadat haar man was overleden. Als directrice van de textielfabriek heeft zij haar sporen verdient.

€ 17,95

€ 18,90 MARGRIET DE MOOR De schilder en het meisje Op een mooie lentedag in 1664 loopt heel Amsterdam uit om de terechtstelling van Elje Christiaens te bekijken. Ze wordt publiekelijk gewurgd. Het gruwelijke schouwspel gaat voor bij aan ‘de schilder’. Hij bereidt een nieuw doek voor. Later die dag hoort hij van zijn zoon wat er is voorgevallen.

Het eiland onder de zee Zarité is een negenjarig meisje dat verkocht wordt aan een Franse plantagehouder, Valmorain. Ze werkt er jarenlang onder erbarmelijke omstandigheden, maar slaat zich er door heen met hulp van de kleurrijke Violette, Loula en Tante Rose. Dan breekt er een opstand uit onder de slaven....

€ 19,90

LIEFKE KNOL Het babyhuis In de Hongerwinter vingen vier jonge vrouwen in Groningen 13 baby’s uit het westen op in hun Babyhuis prinses Margriet. Liefke Knol sprak met de baby’s van toen over de impact van de gebeurtenissen op hun leven.

€ 19,95 CHARLES LEWINSKY

€ 19,95

De verborgen geschiedenis van Courtillon Van de auteur van Het lot van de familie Meijer, waar er meer dan 250.000 stuks verkocht zijn. BOOK 15,95 Het lot van de familie Meyer is nu in een voordelige papberback voor € 15,00

Bestelt u van 1 t/m 19 juni uw boeken via onze website: www.boekwinkelheinink.nl of via www.blz.nl, dan is de verzendig hiervan geheel gratis! U ontvangt dan ook bij aankoop van minimaal € 12,50 aan boeken het geschenk: Onmacht van Charles den Tex cadeau!

op de voorpagina

www.boekwinkelheinink.nl


10

Oldenzaal Journaal

zaterdag 29 mei 2010

CYRYS MOORE De ANALIST € 19,95 De thriller De analist schetst een beklemmend beeld van ambitie, fraude, leugens en hebzucht in de hardvochtige bankwereld. Als Niccolo Lamparelli een prestigieuze baan bij een vooraanstaande investeringsbank in London krijgt aangeboden, gaat hij samenwerken met zijn jeugdvriend Jack. In korte tijd weet Niccolo zich op te werken tot een veelbelovend analist, zonder zijn principes te verloochenen. Zijn leven lijkt perfect – een geweldige baan, alom gerespecteerd en een mooie vriendin. Maar dan wordt Jack onverwacht verlaten door zijn vrouw, die een affaire blijkt te hebben met Larry, de baas van Jack en Niccolo. Door de wervelwind van gebeurtenissen die daarop volgt, dreigt Niccolo’s zorgvuldig opgebouwde leven als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

€ 9,95 I have it in my own hands Jan Dijkgraaf I have it in my own hands is een verzameling hilarische taalblunders die Nederlanders maken als zij Engels spreken. Het geeft een vermakelijk beeld van hoe journalisten, sporters en andere BN’ers zich verstaanbaar proberen te maken in het Engels.

€ 9,95 Jan en Bob Dijkgraaf De bal is rond

In De bal is rond brengen Jan en Bob Dijkgraaf een groot aantal voetbalclichés bijeen en vertalen ze in normaal Nederlands.

Theo Fischer De kunst van het nietsdoen

In deze tijd van overvolle agenda’s en 24 uur per dag beschikbaarheid, is dit boek een verademing. Want soms bereik je meer met nietsdoen dan met handelen. Dit ‘doen door niet te doen’ is de basis van het taoïstische principe van Wu Wei.

€ 14,95

www.boekwinkelheinink.nl


DVD FC TWENTE Working on a dream De officiële dvd van FC Twente, seizoen 2009-2010 Zo werden ze kampioen! Verschijnt rond half juni (onder voorbehoud) Reserveer nu vast in de winkel.

€ 17,90

€ 9,99

VAN ONS: het officiële kampioensboek van FC Twente De ultieme herbeleving van het historische kampioenschap. Verschijnt rond half juni (onder voorbehoud) Reserveer nu vast in de winkel!

€ 17,50

€ 10,00 ILJA GORT de nieuwe wijnsurvivalgids

Jan Colijn Ik zeg OEH.....!

Ilja Gort moet niets hebben van de poeha waarme wijn zo vaak omgeven is. Wijn is voor iedereen. Op een heldere en geestige manier vertelt hij over wijn en wijn drinken, prikt hij wijnfabeltjes door en geeft tegelijkertijd geheime wijninfo die normaal gesproken voor de leek verborgen bleek. Met deze survivalgids kunt u alle wijgevaren aan. Hoe wordt ik een wijntijger?

35 jaar deurdonderen ‘Toen ik al die gezichten zag, dacht ik: ha, ik heb ze bij hun tokus. En nú vasthouden.’ Ben Jolink kijkt in het publiek en weet dat het goed zit. Het is Hemelvaart 1975. Een volstrekt onbekende rockband die Normaal heet, slingert z’n rebelse teksten in Achterhoekse dialect het openluchttheater van Lochem in. Er gaat een siddering door het publiek, zo wil de overlevering.

BOOK 8,00

€ 14,95 Hendrik Jan Korterink Echte mannen eten wel kaas In haar boek Echte mannen eten geen kaas (2008) vertelt Maria Mosterd hoe ze vanaf het begin van haar middelbare schooltijd vier jaar lang werd misbruikt door loverboy Manou. Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink ging op zoek naar de feiten.

BOOK 7,45 PATRICIA SNEL VERBLIND

€ 17,95

Sophie is dertig en staat op het punt te gaan trouwen. Maar dan ontmoet ze Ben. Sophie zet voor hem alles op het spel en begint zelfs een wietplantage in haar appartement. Als ze zich realiseert in wat voor een gevaarlijke positie ze zich heeft gestort is er geen weg meer terug.

BOOK 11,50

€ 17,95 National Geographic Wild Wonders € 39,90

Extra schoolkoopavond: dinsdag 6 juli 18.00 tot 20.00 uur in alle filialen 15% korting op alle schoolartikelen

Wie vindt dat de natuur in Europa saai is en dat alles hier op elkaar lijkt, zal er na het zien van de foto’s in dit boek anders over denken. Je hoeft Europa niet uit voor de meest waanzinnige dieren, natuurgebieden en natuurverschijnselen. Dit is een schitterend fotoboek!

€ 39,90

www.boekwinkelheinink.nl


waardebon exclusief bij boekwinkel Heinink

Literaire wandelingen in Overijssel

€ 4,95

Editie Oldenzaal en Noord-Oost Twente of Salland

van € 14,95 nu

geldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strekt

waardebon exclusief bij boekwinkel Heinink

KOMRIJʼS

Nederlandse Poëzie van de 19e t/m 21ste eeuw

van € 49,95 nu

€ 7,50

waardebon exclusief bij boekwinkel Heinink

Mysteries in Overijssel

Iedereen kent ze,de mysterieuze verhalen en onverklaarbare verschijnselen die zich in de eigen streek hebben afgespeeld. Verhalen van lang geleden die een geheel eigen leven zijn gaan leiden, maar ook recente gebeurtenissen die onverklaarbaar of onopgelost zijn en die je de stuipen op het lijf kunnen jagen.

van € 7,95 nu

€ 2,99

geldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strekt

waardebon

kageldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strektgeldig t/m exclusief bij boekwinkel Heinink

POPPENHUISBOEK ISA BELLETJE

Prachtig uitvouwbaar poppenhuis van € 25,95 nu voor slechts

€ 9,95

geldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strekt

waardebon exclusief bij boekwinkel Heinink

Bruynzeel vakantiepakket

Met dit pakket heeft u geen omkijken naar uw kinderen! Het bestaat uit een schetsboek, kleurpotloden in frisse kleuren en viltstifen, incl. witstift en slijper

van € 9,10 nu voor

€5,95

geldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strekt

waardebon exclusief bij boekwinkel Heinink

Als God in Overijssel De mooiste verhalen van Jan Cremer, Hans Dorrestijn, Lévi Weemoedt, Andreas Burnier e.a. van € 8,95 nu

€ 2,99

geldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strekt

Deze aanbiedingen zijn alleen geldig tegen inlevering van de waardebon, tot en met 19 juni 2010, zolang de voorraad strekt

Tubbergen Grotestraat 55a Tel. 0546-623429 Denekamp Eurowerft 3 Tel. 0541-354071

Alle eBooks voor de eReaders kunt uw downloden via www.blz.nl

Drukfouten en prijswijzingen voorbehouden

www.boekwinkelheinink.nl - info@boekwinkelheinink.nl

Hardenberg De nieuwe winkel aan de markt Tel. 0523-271983 Oldenzaal In den Vijfhoek 63/65 Tel. 0541-535398


( Telefoon abc

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

O

0541 - 52 32 93

Ongediertebestrijding

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

Beauty

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

B

Bezorgen Wil jij bijverdienen? Ben jij 13 of ouder?

Het Oldenzaal Journaal zoekt jou! Mail je gegevens naar bezorging@twentejournaal.nl

C

E

Catering

Electro Vakman

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

NATUURSTEEN

NIBA NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

K

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

0

Onderhoud

55 plusser zzp zoekt klussen Tuin onderhoud, schuttingwerk, raambewassing

Klein onderhoud aan woning

Tel: 06-57328274

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

T

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Uw eigen ABC in het Losser journaal? Bel vrijblijvend 074 - 259 66 33 of mail naar: info@twentejournaal.nl

heatersport Toernooi in Enschede ENSCHEDE - Op zaterdag 12 juni wordt in Media Art Café Berlijn te Enschede het Twents Theatersport Toernooi gehouden. Het toernooi wordt georganiseerd door het winnende theatersportteam van 2009 ‘Afslag Oost’ en staat dit jaar in het teken van ‘Noaberschap’ (Nabuurschap). Vijf Twentse theatersportteams strijden daarbij om de ‘Goud’n Poal’, de trofee voor de beste theatersportgroep van Twente. Dit zullen zij doen door theatersportwedstrijden te spelen. Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij twee teams om beurten geïmproviseerde scènes spelen, welke achteraf beoordeelt worden door een drietal rechters. De spelers doen hun best om een zo grappig, spannend, ontroerend en/of romantisch mogelijke scène te spelen, aan de hand van door het publiek gegeven suggesties.

Voorstelling het meisje en de leeuw Het meisje en de leeuw ,een muzikale voorstelling speciaal voor kinderen van vier tot en met 8 jaar. Het verhaal gaat overeen verlegen leeuw die niet durft te brullen en liever een mens zou willen zijn. Het mensenkind wat hij ontmoet zou veel liever een leeuw willen zijn en houdt juist van brullen. Beiden besluiten ze van huis te ruilen. Langzamerhand komen ze er achter dat er niets boven je eigen holletje gaat. Verder hebben ze bijzondere ouders. De vader van het mensenkind is schrijver en loopt met zijn hoofd in de wolken. Haar moeder werkt in de Mona toetjesfabriek, ze lijkt op een toetje maar is het niet. De vader van de leeuw is huisvader en verzot op dweilen. Zijn moeder is de beste

jager van het woud, ze verkoopt in haar kledingboetiek konijnenvellen. Alle vier willen ze graag weten wat er precies in de grote koffer zit die op het toneel staat. Deze sprankelende, grappige voorstelling wordt gespeeld door ervaren en vooral enthousiaste spelers die er stuk voor stuk op gericht zijn kinderen te laten genieten en ze iets moois mee te geven. Er zijn vier voorstellingen. Voor iedereen is er een voorstelling op zondag 13 juni om 14.30 uur. Waar: toneelzaal Vrije school De zevenster, Jan van Hartenstraat 2,Oldenzaal. Inlichtingen en reserveren: tel 0541-520321 Kosten: €3,50 ,- een kinderverrassing inbegrepen.Geschreven door: Renate Hooge Venterink Regie: Margo Veugele Muziek: Geert Meuffels

Er wordt daarbij gebruik gemaakt van spelvormen en het spelen zonder script, wat in beide gevallen veel leuks op kan leveren. Tijdens het Twents Theatersport Toernooi worden diverse wedstrijdrondes gehouden waarbij de vijf Twentse Teams tegen elkaar opboksen om u zoveel mogelijk te vermaken. Het programma van zaterdag 12 juni belooft een fantastische dag vol prachtig theaterspektakel. Eenieder wordt dan ook uitgenodigd om bij Achterlijn aan Stationsplein 1 te Enschede deel uit te maken van het ‘Noaberschap’. Van 13.00 tot 20.00 uur zijn wedstrijden theatersport te bewonderen. Van 20.00 tot 21.30 uur is de grootse finale. Vervolgens barst om 21.30 uur een spetterend ‘Noaber’-feest met live-band los. Kom je kijken en feest je mee?

Advertorial

Open dag Hereford zoogkoeien

12 Juni bij de familie Maathuis in Weerselo

Weerselo – Tijdens de landelijke Open Hereford Dag op zaterdag 12 juni bent u van harte welkom op de boerderij van de familie Maathuis in Weerselo. Van 10.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid om de koeien met kalveren van dichtbij te bekijken, tevens kunt u ons Hereford vlees proeven. De toegang en de koffie zijn gratis, speciaal voor de open dag is er barbecue vlees voor de verkoop. Eerlijk en smaakvol rundvlees

Hereford vlees is licht gemarmerd, dat wil zeggen doorregen met kleine vetadertjes, die smelten tijdens het bakken en

geven daardoor het vlees een extra malse en sappige smaak mee. De dieren krijgen alleen gras en kunnen in hun eigen tempo groeien. Gedurende de open dag kan iedereen Hereford vlees proeven. We hebben luxe 1-persoons barbecue pakketten laten maken die de gehele zomer beschikbaar blijven. Al ons vlees is verpakt op schaaltjes en gelabeld zoals u uit de winkel gewend bent.

worden de dieren diervriendelijk gehuisvest, in de winter liggen ze in de potstal met een uitloop naar buiten en in de zomer lopen alle dieren in de weide, ook de stieren. Tijdens de open dag kunt u de koeien met veelal nog kleine kalveren bekijken, onze nieuwe dekstier uit Duitsland ‘Fifty Cent’ loopt hier uiteraard ook tussen.

We hebben voor Herefords gekozen vanwege het rustige en vriendelijke karakter van de dieren. Daarnaast kalven ze probleemloos af vanwege het lichte geboorte gewicht van de kalveren. Van nature zijn er zowel gehoornde als ongehoornde (polled) dieren, Herefords vallen op door hun witte kop en voor het overige roodbruine vacht. Bij ons

De boerderij van de familie Maathuis ligt aan de provinciale weg Oldenzaal - Weerselo. Het adres is: Lemselosestraat 7, 7595 ML Weerselo. De openingstijden voor de vleesverkoop zijn op zaterdag de gehele dag en op werkdagen na 18.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0541-661149 of kijken op de website: www.MastoHereford.nl.

Locatie open dag


GEZOCHT: MEDEWERKERS BEDIENING & GASTHEER/GASTVROUW

WEGENS SUCCES VERLENGD TOT 20 JUNI KEUZEMENU 3 GANGEN € 25,00 p.p., 4 GANGEN € 27,50 p.p. Carpaccio met oude kaas OF gemarineerde zalm met asperges OF champignons gefrituurd in bierbeslag *** Tomatensoep OF aspergesoep *** Mix grill OF zalm met asperges OF asperges met ham *** Zomerse sorbet OF soesjes met roomijs en chocoladesaus OF cheesecake met aardbeienijs OF koffie met mini etagiere bonbons VADERDAGMENU, incl. 1consumptie en koffie, 3 gangen keuzemenu ......................€ 25,00 VADERDAGLUNCH, incl. koffie gebak, soep, luxe broodjes, sandwiches, scones, kipreepjes in bierbeslag, dame blanche OF ijs met warme kersen ...........€ 18,50 VADERDAGACTIVITEIT, koffie, schots appelgebak, tandemtocht met proviand, keuzekaart hoofdgerecht, sorbet OF dame blanche .................€ 35,00 VADERDAGACTIVITEIT, koffie schots appelgebak, klootschieten met versnapering, keuzekaart hoofdgerecht, sorbet OF dame blanche .................€ 27,50

Ootmarsum De Mors 115 Tel. 0541-291741 www.kabra.nl

Voor de zomermaanden en/of weekenden Gelieve minimaal 18 jaar en met enige ervaring. Ben je lekker spontaan en flexibel en toe aan een nieuwe uitdaging? Kom dan ons team versterken!

* pompen * slangen * drainage * sproei-installatie * electra * c.v. materiaal * sanitair * Paxton, Suevia

Neem dan contact op met: Silvia Rouwers Laagsestraat 56 7637 PC Oud Ootmarsum 0541-293105 info@postelhoek.com www.postelhoek.com

Loohuis Renoveert uw complete toilet!

Complete toiletrenovatie.

Schotse Bistro Old Coopers Hall Hoofdstraat 16, Zenderen info@oldcoopershall.nl

Wij renoveren uw toilet, fontein, wand- en vloertegels. Inclusief installatie en montage. Nu vanaf

HIDDINK

€ 1.995,-

CARAVANS

ALLEEN DEZE WEEK!

G 15%t geheKleOassoRrtiTmeIN nt

op he ten en tuinmeubelen, parasols, partyten buitenkeukens!! ZOLANG DE VOORRAAD STREKT

Tot ziens bij:

HIDDINK

CARAVANS

Nobelstraat 16 / 17, 7651 DC Tubbergen 0546 - 623015

www.hiddink.nl

€ 6.999

A RAD en B s ti Gra enkeukeuken k buit lete r omp ame bij c f badk o

Kijk voor€alle showroommodellen op 6.999

www.loohuis.com Echelpoelweg 1 • Weerselo • Tel: (0541) 66 25 25

Wij doen álles zelf met eigen monteurs


Succes voor Racing Team Oldenzaal

Voor al uw perkplanten

speciale hangers en diverse stammen etc. gaat u naar

Kwekerij Imenhof Wij hebben diverse aanbiedingen Kwekerij Imenhof

Enschedestraat 93 Losser

OLDENZAAL - Na een moeilijke seizoensstart is het Racing Team Oldenzaal gelukt om de eerste punten te behalen voor het Europees Kampioenschap. Tijdens de wedstrijd op het TT circuit van Assen is coureur Jarno Sanders 7e geworden na een bijzondere spannende wedstrijd. Het weer was een belangrijke factor tijdens het raceweekend. De kwalificaties zijn onder droge omstandigheden verreden het lukte de coureur uit Losser om er een 7e startplek uit te slepen. Hoewel de baan nog nat was voor de start van de wedstrijd, besloot het team te vetrekken op slicks omdat het

asfalt snel aan het opdrogen was. Net voor de start begon het te regenen en Jarno moest de wedstrijd beginnen onder deze moeilijke omstandigheden. Er waren ook coureurs die voor regenbanden hadden gekozen en Jarno moest dan ook snel veel plaatsten toegeven en kwam de eerste ronde als 17e door. Gedurende de helft van de race hield het op met regenen en kon de rijder van Racing Team Oldenzaal met zijn inhaalrace beginnen. Tijdens deze spannende rondes lukte het de coureur om diverse posities te verbeteren. In de laatste ronde heeft hij nog 2 andere coureurs ingehaald waardoor hij als 7e over

de finish kwam.

Het team is bijzonder blij met deze knappe prestatie omdat ze veel aan de motor hebben ontwikkeld om de andere teams voor te blijven in het competatieve startveld. De eerste punten zijn binnen en het is de bedoeling om de stijgende lijn voor te zetten. De volgende Europese wedstrijd is op het circuit van Oschersleben in Duitsland tijdens de German Speedweek. Racing Team Oldenzaal wil graag haar supporters en sponsoren bedanken voor de steun.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.racingteamoldenzaal.nl

Bijrijdster gewond na aanrijding

ingang Kranengoorweg/ Imenhof zijweg

Oldenzaal - Een 38-jarige vrouw uit Denekamp raakte maandag 31 mei gewond tijdens een aanrijding in Oldenzaal. Maandagmiddag 31 mei omstreeks 17.15 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Enschedesestraat in Oldenzaal.

WWW.SHARONSHAIRTEAM.NL

13 juni zit Sharons Hairteam precies 1 jaar in een nieuw jasje, dat moet gevierd worden!

BEZORGERS GEZOCHT Mini-jubileum met

WK doelpuntenactie! Ben jij 13 of ouder?

Wil jij het Oldenzaal Journaal bezorgen?

Een 40-jarige automobilist uit Almelo reed over de Oldenzaalsestraat, komende vanuit Enschede, toen hij moest remmen voor het voorrijdende verkeer. Dit werd tijdig opgemerkt door een achter hem rijdende 45-jarige automobilist uit Denekamp. Maar een 37-jarige automobilist merkte dit te laat op en reed achter op de 45-jarige automobilist. Deze schoot vervolgens door tegen de 40-jarige automobilist. Als gevolg van de aanrijding raakte een 38-jarige bijrijdster van de 45-jarige automobilist gewond. Zij werd met rugklachten door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Uw meubels, kleden en vloerbedekking weer als nieuw...?

Mail dan nu je gegevens naar: - Uw meubels en kleden worden gehaald en gebracht.

bezorging@twentejournaal.nl

- Na reiniging brengen wij altijd een beschermende laag aan. - Wij geven garantie op het resultaat. - Zeer scherpe prijzen, voor de prijslijst kijk op onze website of u kunt even bellen met 0541-534982. - Reeds 11 jaar ervaring in reiniging.

SPECIAAL VOOR U ! T/M 30 JUNI EEN ZEER SCHERPE AANBIEDING VOOR HET REINIGEN VAN UW MEUBELS

Kijk voor meer info op WWW.SHARONSHAIRTEAM.NL Sharons Hairteam Burg.Wallerstraat 103 7574 AL Oldenzaal tel. 0541-531395

di,do, vr wo za

openingstijden 08.30-18.00 08.30-20.00 08.00-14.30

tel 0541-531935 | Burgemeester Wallerstraat 103 | 7574 AL Oldenzaal ADV TRENDBED 264X96MM:264 25-03-10 08:27 Pagina 1

Het betere bed

voor betaalbare prijzen

Trendbed Burg.Wallerstraat 78 7574 AT Oldenzaal T 0541 538 678 F0541 538 626 Iwww.trendbed.nl E info@trendbed.nl

2-/2½-/3 ZITS BANK

VAN € 125,= NU

VOOR € 99,=

FAUTEUIL

VAN € 75,= NU

VOOR € 65,=

Bel voor een vraag of een afspraak met ons: Mc Coy cleaning | Berkstraat 12a | 7572 BC Oldenzaal Tel: 0541-534983 | www.mccoy.nl

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur. Alle prijzen zijn inclusief 19% BTW

Matrassen - seniorenbedden - rollators - bedtextiel

we hebben het allemaal! Kom kijken, zitten of (proef)liggen

comfort met een persoonlijke tint


Voet-, knie- of rugklachten?

Praktijk podologie Wim Benerink * registerpodoloog A.B. aangesloten bij stichting LOOP

Elke woensdag om de week bij Carint Matenstraat 51 Oldenzaal van 8.00 tot 18.00 en elke 1e en 3e zaterdagmiddag van de maand in Losser * Vergoeding zorgverzekeraars deels, zoniet alle kosten. o.a. Menzis per 1 januari 2008. Vergoeding pakket 1 -2 gedeelte lijk pakket 3 - 4 totale vergoeding. Nu ĂŠĂŠn paar per jaar. Bij Menzis is geen verwijzing meer nodig.

* * * *

Ook voor diabeet-, reuma-, en kindervoeten. Schoenadvies evt. in overleg met uw schoenwinkel. Wij maken en leveren de zolen zelf dus geen wachttijden. Uiteraard garantie op de zolen (half jaar) Deze controle is gratis * En natuurlijk klaar terwijl u wacht.

Bellen voor afspraak. Wim Benerink

Brandkolk 11, 7635 LZ Lattrop. T 0541 - 229424 of 06-10342574 Praktijkadressen: Carint Denekamp: Mr. Mulderstraat 16 Carint Oldenzaal: Matenstraat 51 Carint Losser: Luttersestraat 2A NOH: Lindenallee 80

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen Showroom open van maandag tot vrijdag en zaterdag op afspraak

WASSINK

Ootmarsum B.V. Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 www.wassinkbv.nl - info@wassinkbv.nl

De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON

1 . Mannen die vrouwen haten

2. De vrouw die met vuur speelde 3. Gerechtigheid

Oldenzaal 5 juni  

zaterdag 05 juni 2010 Kijk voor meer informatie op: www. owc-oldenzaal.nl Er was een All Stars regioteam >>>>> zie pag 3 Deze...