Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 29 mei 2010

Boeskoolkoning(in) >>>>> zie pag 3

‘t Everloo Agenda

>>>>> pag 5 >>>>> zie pag 9

A Muse 0 >>>>> zie pag 10 Koninklijke Onderscheiding voor de heer Padberg OLDENZAAL Burgemeester Frans Backhuijs reikte afgelopen woensdagavond een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer H.H. Padberg. Hij is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Padberg heeft in 1979 de Vrijmetselaarsloge De Oosterkim in Oldenzaal opgericht. Vanaf de oprichting heeft hij zich geheel belangeloos en zeer intensief ingezet voor het wel en wee van deze loge. Tevens is hij via deze loge al meer dan 25 jaar de grote promotor bij verschillende financiële projecten, onder andere ten behoeve van het ondersteunen van de geestelijk/fysiek gehandicapte medemens. Daarnaast zet hij zich inmiddels al weer 10 jaar in als bestuurslid voor het Marenfonds. De heer Padberg heeft inmiddels de respectabele leeftijd van tachtig jaar bereikt. Hij heeft te kennen gegeven dat hij het rustiger aan wil doen. Tijdens de bijzondere ledenvergadering van zijn loge op 26 mei zal hij dan ook definitief vele taken overdragen aan anderen. De heer Padberg is een innemende persoonlijkheid en heeft een charismatische uitstraling. Daarmee heeft hij al vele inwoners uit alle lagen van de bevolking van de gemeente Oldenzaal kunnen bijstaan in moeilijke periodes in hun leven; bijvoorbeeld als stervensbegeleider, uitvaartleider maar ook door het geven van psychische begeleiding. Gelet op de aard, de intensiteit, de duur en de uitstraling van zijn activiteiten heeft Hare Majesteit de Koningin de heer H.H. (Hermann) Padberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Matrassen op maat kijk snel op pagina 6

Oldenzaalse Bonkenbargkapel op eigen benen

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Bonkenbargkapel verzorgt zaterdag 5 juni een optreden in de binnenstad van Oldenzaal. Dit optreden staat in het teken van het zelfstandig worden als vereniging Bonkenbargkapel. Op deze avond zullen huidige sponsors en dona-

teurs uitgenodigd worden en vraagt men support van de Oldenzaalse bevolking om deze Oldenzaalse kapel te steunen. De kapel laat deze avond ook promotiefoto’s maken voor pr doeleinden en een nieuwe folder. Om dit op een ludieke manier te doen, heeft men bedacht te spelen op een trailer van een Amerikaans Truck van de hoofdsponsor

Jeugdronde van Oldenzaal geslaagd wielerfestijn

Themabijeenkomst in de Hofkerk

OLDENZAAL - Op de wielerbaan in het Hulsbeek is vorige week zaterdag de jeugdronde van Oldenzaal verreden. Met maar liefst 208 deelnemers aan de start overtrof dit de stoutste verwachting van de organiserende vereniging OWC.

OLDENZAAL - De Raad van Kerken, de moslimgemeenschappen en de gemeente Oldenzaal hebben een tweede bijeenkomst georganiseerd waarin het thema ‘Opvoeden doe je toch zelf’ centraal staat. Deze dienst vindt dinsdag 1 juni plaats in de Hofkerk.

Er werd flink gestreden om de nog te winnen punten voor het Nederlands kampioenschap dat op 13 juni in Beek (Limburg) wordt verreden. Ook de renners van OWC hebben verdienstelijk gereden. Zes van hen behaalde een top 10 klassering waarvan twee een podiumplaats. Podiumplaatsen waren er voor Bas Wissink 2de in de categorie 1 en Thijs Wolsink 2de in categorie 5. Overige top 10 klasseringen zijn behaald door: Milan Siemerink 6de in categorie 2, Esmeralda Wannink 6de in de categorie 3, Lars Veldscholten 7de in categorie 6 en Vincent Kip 4de in de categorie 7. Lees verder op pagina 2 >>>

13e jaargang nr. 21

De achterliggende bedoeling is om als gehele gemeenschap, gelovigen en niet gelovigen, met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die iedereen raakt. Op deze avond wordt er gediscussieerd en kunnen er vragen worden gesteld over dit boeiende en veelzijdige onderwerp. De inleiders zijn de heer drs. M.S.R Sitalsing, korpschef van de politie Regio Twente, die binnen de raad van commissarissen jeugdzorg in zijn pakket heeft, alsmede de heer H. Winkelhuis, wethouder Jeugd en (ex) docent.Een jeugdkoor uit de moslimgemeenschap zal deze avond muzikaal omlijsten. Aanvang: 20.00 uur.

Deze avond zal rond 21:00 uur aanvangen op de markt bij de marktsteen. Na afloop is er nog een gezellig samenzijn voor de genodigden.

Gemeente houdt grote zorgen over prognose aantal passagiers OLDENZAAL - De gemeente Enschede en Provincie Overijssel hebben mogelijkheden onderzocht voor een exploitabele luchthaven. Uit onderzoek en als gevolg van voortschrijdend inzicht blijkt dat een luchthaven met 1,2 miljoen passagiers in 2030 pas rendabel is. Voorheen was de prognose 550.000 passagiers. Omdat dit van invloed is op de ontwikkeling van projecten in ZuidBerghuizen, uit de gemeente Oldenzaal grote zorgen over het aantal geprognosticeerde passagiers. Onder andere dit punt spreekt wethouder Rorink in bij Provincie Overijssel namens het college van de gemeente Oldenzaal. Provincie Overijssel wordt bovendien schriftelijk op de hoogte gebracht van het standpunt van de gemeente Oldenzaal. Uitgangspunt is het raadsbesluit van 2005, waarbij zal worden benadrukt dat: Oldenzaal grote zorgen houdt

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

Shelter Storage. De mensen kunnen lekker vanaf het terras of voor het podium kijken en luisteren naar blaasmuziek op z’n best!

t.a.v het aantal geprognosticeerde passagiers; onderzoeken worden uitgevoerd m.b.t. leefbaarheid, gezondheid en geluid in de wijk Zuid Berghuizen; de realisatie van een voorstadhaltestation niet wenselijk is; een bedrijfsmatige ontwikkeling vanaf Frans op ‟n Bult richting Oldenzaal niet wenselijk is.

Persbericht ‘Wij zijn blij dat Provincie Overijssel de geluidscontouren inmiddels heeft ingeperkt tot acht vierkante kilometer. Het uiteindelijk besluit hierover moet nog door het Rijk genomen worden’, vertelt wethouder Rorink. ‘Wij voelen ons gesteund door Hengelo. Deze heeft aangegeven het standpunt en de inspraak van ons te onderschrijven. Als omliggende gemeente zijn wij een gesprekspartner voor gemeente Enschede en Provincie Overijssel. Hierdoor kunnen wij ons standpunt uitdragen en belangen behartigen. De komende periode zullen wij dit blijven doen in diverse overleggen.’

Oplage 17.500 exemplaren


Salon viert 1-jarig bestaan! Spectaculaire WK actie bij Sharons Hairteam OLDENZAAL – Het is deze maand feest bij Sharons Hairteam. Op 13 juni is het namelijk een jaar geleden dat de salon aan de Burg. Wallerstraat 103 compleet vernieuwd haar deuren opende. ‘Wij werken met enorm veel plezier in onze nieuwe salon en gelukkig vinden onze klanten het ook een grote vooruitgang’, aldus Sharon Wessels.

Jeugdronde van Oldenzaal geslaagd wielerfestijn Vervolg voorpagina Dikke Banden race Speciaal voor de schooljeugd van 7 t/m 12 jaar werd er in de pauze de Rabo dikke banden race gehouden. Zij streden op hun schoolfiets om het eremetaal en konden op deze wijze

proeven aan de wielersport. Onder ideale weersomstandigheden werden de renners(ters) luid aangemoedigd door het vele publiek langs de kant. Dit en ook het enthousiasme van de speaker die verslag deed van de wedstrijd maakte de jeugdronde tot een waar wielerfestijn.

v

De vernieuwdeosalon ar vele voordelen. Vooral de ruimte die erbij is gekomen zorgt voor rust; r habiedt o vol. De ook al zit de salon relaxruimte blijkt een schot in de roos. Even lekker zitten met een kop koffie of thee, met een magazine naar keuze en nergens aan denken…De kids vinden knippen ook geen probleem meer hasinds ze filmpjes kunnen kijken tijdens de behandeling.

&

ijn

ar

z

Naast het nieuwe interieur en de ruimte heeft Sharons Hairteam ook veel positieve reacties gekregen op de nieuwe accessoires voor je haar en de sieraden voor kids en volwassenen, met daarnaast de clip-in extensions. ‘Daar gaan we zeker mee uitbreiden’, vertelt Sharon. “En ook onze website is en wordt uitgebreid. Op www.sharonshairteam.nl kun je onder andere nieuwe kapsels zoeken en natuurlijk op de hoogte blijven van nieuws en alle acties. Elke maand zijn er minstens twee voordeelacties, één op behandelingen en één op artikelen. Het spaarsysteem in de vorm van een haarpuntenpas zorgt voor hoge kortingen en onze koopavond op woensdagavond blijkt een groot succes!”

HAIRTEAM

WK Actie Sharons Hairteam wil het 1-jarig bestaan goed vieren met de klanten! ‘Omdat het WK eraan komt, gaan we de kortingen koppelen aan het succes van ‘ons’ Nederlands elftal! We geven kortingen op ons topproduct ‘HIGH HAIR’ van WELLA. Bij elk doelpunt die ‘we’ maken is er tot de volgende wedstrijd korting op jouw High Hairproduct. Als ‘we’ winnen krijg je 20% korting tot aan de volgende wedstrijd en 10% bij gelijk spel van ‘onze jongens’, lacht Sharon. In de salon aan de Burg. Wallerstraat 103 worden van 15 tot en met 19 juni allerlei behandelingen en artikelen verloot! Graag tot ziens in onze salon!

Twee mooie Pinksterdagen op de Höfte OLDENZAAL - Wethouder Henk Winkelhuis gaf vrijdagmiddag het startsein voor twee mooie Pinksterdagen op natuur- en milieu educatief centrum de Höfte in het stadspark aan de Operalaan in Oldenzaal. Onder grote belangstelling ondertekende hij de eerste campagnekaart voor een jaarlijkse gezinsdonatie van de familie Winkelhuis voor de educatieve plannen van de Höfte.

Alleen te zien in Oldenzaal: Autobedrijf Zuithof bv

UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ UITSTEK Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100

APK NU

Benzine.......€ 25,Diesel..........€ 35,Auto’s v/d week • Daihatsu Trevis 1.0 Bj 2007 51.000 km, grijs met diverse opties € 7.450,• Subaru Forester 2.0X AWD Bj 2004 185.000 km, rood met diverse opties € 12.450,-

Kijk voor onze occasions op

www.zuithof.nl

Musical Matilda

Onder stralende weersomstandigheden werd op vrijdag een gezellige en informatieve relatiemiddag gehouden. Genodigden kregen informatie over gebruiksmogelijkheden en meerwaarde van de Höfte als Educatiecentrum voor natuur en milieu. De Höfte wil meer en beter voldoen aan de vraag van basisscholen om praktische programma’s over natuur , dieren en milieu op en rond de kinderboerderij. Ook andere doelgroepen (voort-

gezet onderwijs / seniorengroepen) tonen veel interesse in educatieve programma’s over natuur en milieu. ‘Deze uitbreiding van activiteiten kan natuurlijk niet zonder verbetering en aanpassing van voorzieningen en meer geschoolde personele inzet’, aldus Theo Leferink op Reinink, voorzitter van het Höfte-bestuur in zijn welkomstwoord.

Wethouder Winkelhuis noemde de Höfte ‘één van de parels van Oldenzaal’ en complimenteerde alle betrokkenen voor hun geweldige inzet in dit waardevolle centrum voor natuur- en milieu educatie. Hij uitte zijn bewondering voor alles wat in de laatste jaren aan verbeteringen en uitbreidingen is gerealiseerd. Ook sprak hij zijn vertrouwen uit dat Gemeente en Oldenzaalse gemeenschap gezamenlijk het voortbestaan en educatieve verbreding van de Höfte blijvend kunnen garanderen.

OLDENZAAL - Op zaterdag 12 juni om 19.00 uur vindt in Stadstheater De Bond de première plaats van De Bond Musical Matilda naar het gelijknamige boek van Roald Dahl. De musical wordt gespeeld door 35 jeugdige spelers (8 tot 25 jaar) uit Oldenzaal en omgeving. Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje, dat geweldig goed kan leren. Maar haar vader en moeder behandelen haar als een onderkruipsel, niet als een dochter. Ze vinden haar maar een lastig persoontje, dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. Matilda kon praten als een volwassene toen ze anderhalf was, lezen met drie jaar, en al vóór ze vijf jaar was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. Toch vinden haar ouders haar alleen maar een lastpost. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand kan. Voor de eerste De Bond Musical is gekozen voor een bewerking van het boek Matilda, omdat dit een fantasievol en beeldend verhaal is van een groot schrijver. Roald Dahl (1916 –1990) was een Brits schrijver geboren uit Noorse immigranten. Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe een beetje sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. De Musical Het script en de muziek zijn gehuurd van Het Brabants Muziek-Theater uit Schijndel. De avonturen van Matilda worden op humoristische wijze op de planken gebracht door 35 jeugdige spelers uit Oldenzaal en omgeving. De regie is in handen van Karel Kunne.

Rood-Oranje toernooi bij OLTC Ready OLDENZAAL - Het ‘Rood-Oranje toernooi’ vindt zondag 6 juni plaats op het tennispark van Ready van 10.00 tot 13.00 uur. Dit is een KNLTB wedstrijd, waarvoor alle KNLTB jeugdleden kunnen inschrijven. Er worden op tijd, enkelpartijen afgewerkt in de klassen rood (5 tot 9 jaar) en oranje (7 tot 11 jaar). Leeftijd is slechts een richtlijn. Kenmerken voor Minitennis (rood): Het kind kan een korte slagenwisseling maken met een dikke foambal (de zgn. rode of stage 3 bal) in het miniveld. Het kind kan de bal onderhands of bovenhands serveren. Zelfstandig tellen hoeft het kind nog niet te kun-

nen, daarvoor vragen we de ouders/ begeleiders te assisteren. Het kind is ongeveer tussen de 5 en 9 jaar, maar dit is slechts een richtlijn.

Kenmerken voor Driekwarttennis (oranje): Het kind kan gecontroleerd spelen met een softbal (de zgn. oranje of stage 2 bal) in het driekwartveld. Het kind kan de bal onderhands en bovenhands serveren. Het kind kan vrij goed tellen, maar de ouders begeleiden hierbij nog wel. Het kind is ongeveer tussen de 7 en 11 jaar, maar dit is slechts een richtlijn. Lijkt het je leuk om mee te doen schrijf je dan in via het e-mailadres: readyjc@gmail.com.


zaterdag 29 mei 2010

Oldenzaal Journaal

3

4 juni OPEN HUIS Semper Crescendo

Strijd om Boeskoolkoning(in) weer van start

OLDENZAAL - De Koninklijke Muziekvereniging bestaat, naast het alom geprezen toporkest, uit een tweetal (B+C) leerling-orkesten en een drumband. Op vrijdagavond 4 juni, van 19.00 tot 20.30 uur, opent de Kon. Muziekvereniging Semper Crescendo Oldenzaal haar deuren.

OLDENZAAL - Schutterij Oldensaele houdt op 11, 12 en 13 juni weer een schuttersfeest in Oldenzaal. Het vogelschieten vindt plaats bij het clubgebouw aan de Kleibultweg in Oldenzaal.

Tijdens het “Open Huis” kan men uitgebreid met alle onderdelen van de vereniging kennismaken. Doorlopend laten diverse orkestleden hun verschillende instrumenten horen en krijgt u de mogelijkheid om een instrument uit te proberen. Tevens wordt er informatie verstrekt over het volgen van muzieklessen op de diverse instrumenten, via de vereniging aan de Muziekschool, die in het komend seizoen van start gaan. Iedereen is van harte welkom in het verenigingsgebouw aan de Wilhelminastraat 29b in Oldenzaal. De koffie staat klaar en voor de kinderen is er een koude verrassing. Op zaterdag 29 mei is de KMV Semper Crescendo ook aanwezig op het OPEN HUIS van de muziekschool Twente, vestiging Oldenzaal. Buiten dit open huis kan men voor informatie de voorzitter Jos Hesselink bellen, tel. (0541)510457. Ook is informatie te vinden op de website: semper-crescendo.nl.

Adverteren in de krant? 074 - 259 66 33 of info@twentejournaal.nl Betrouwbaar, flexibel, persoonlijk:

opvang voor uw dierbaarste bezit door gekwalificeerde gastouders!

Gastouderbureau St.Cluster, vlasakker 2, Losser. Tel. 053 - 536 94 10, www.clusterlosser.nl   

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Niels Wildenborg, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Perberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge, Jeffrey Kerkdijk Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Vrijdags ‘s avonds vanaf 19.00 uur is er het vogelschieten voor carnavalsverenigingen en kapellen. Meedoen kan nog. Opgave vooraf is gewenst, maar inschrijven kan eventueel ook ter plaatse voor 19.00 uur. Deelname is gratis. Zaterdagmiddag om 16.00 uur begint dan het individuele schieten voor de titel Boeskoolkoning(in) 2010. Ook hiervoor kan men zich nog opgeven. Hier geldt een inschrijfbedrag van vijf euro per persoon. Zaterdagavond om 19.00 uur begint het vogelschieten voor teams. Verenigingen, vriendenclubs, buren en bedrijven kunnen hieraan deelnemen met een team van minimaal vier personen vanaf 18 jaar. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk via www.schutterij.eu Deelname hieraan is gratis!! Op zondag is er het vogelschieten voor de leden van de eigen vereniging, dit gaat dan om het koningschap van Oldenzaal. Die middag begint dan met een folkloristische optocht door de binnenstad van Oldenzaal om daar de heersende Koning (Emiel Wassing) op te halen. Alle leden zijn dan ook in het uni-

form van de vereniging, tevens zijn er dan enkele andere geüniformeerde (zuster)verenigingen aanwezig die ook meelopen in de optocht. De optocht wordt muzikaal begeleid door Drumband West Enschede. Eenmaal terug bij het clubgebouw doet de voorzitter een openingswoord en zijn er een aantal genodigden die het openingsschot en de ereschoten lossen. Daarna is het de beurt aan de leden en begint het vogelschieten

voor het Koningschap van Oldenzaal.

de nieuwe schutterskoning(in).

Het Vogelschieten Het doel is een houten vogel die bevestigt is in de schietbak (kogelvanger) deze hangt op ongeveer 10 meter hoogte.

Op zondagmiddag is er tevens schieten voor de jeugd, deelname is gratis en is voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar. De winnaar hier is Jeugdkoning(in) 2010.

Er wordt eerst op de linkervleugel geschoten totdat deze eraf valt, daarna de rechtervleugel, de kop, de staart, en dan als laatste de romp van de vogel. Diegene die de romp ervan afschiet is

Verder is er het gehele weekend gezellige muziek Met een drive in show, dweilorkesten en op zondagavond is er livemuziek met Willie Marsman! Entree is het gehele weekend gratis.

Zomerfeesten FC Berghuizen

Omtzigt plakt zelf verkiezingsposters in Oldenzaal

OLDENZAAL - Zoals elk jaar zijn de Zomerfeesten van FC Berghuizen een happening om naar uit te zien. De combinatie met een leuk (en lekker) aanbod van multiculturele activiteiten op zondag 30 mei maakt een bezoekje aan de Zomerfeesten helemaal de moeite waard.

Berghuizen, Columbus Junior, De Leemstee en Peerke Donders) heeft de handen ineen geslagen om op 30 mei tijdens de Zomerfeesten van FC Berghuizen de feestvreugde te verhogen met een multicultureel programma, waar iedereen aan mee kan doen. Als deelnemer of als publiek.

Een indrukwekkende lijst van organisaties: Otdib, Fatih Moskee, WBO Wonen, Gemeente Oldenzaal en alle partners in Breedwijs (Impuls, FC

Er is natuurlijk muziek en overheerlijke multiculturele hapjes maken het feest helemaal compleet. Het activiteitenprogramma begint om 11.00 uur.

OLDENZAAL - CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede is de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen gestart met het plakken van een verkiezingsposter in diverse plaatsen in Twente. De verkiezingen voor de Tweede kamer zijn op 9 juni. Zo kwam hij afgelopen zaterdagmorgen ook in Oldenzaal. Omtzigt zit al 7 jaar in de 2de kamer en heeft in die periode veel betekend voor Twente. Zo heeft hij er bijvoorbeeld voor gezorgd dat er een wetswijziging is aangenomen waardoor er bij het Roessingh in Enschede een

pijnbestrijdingscentrum is geopend. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de regering extra geld beschikbaar heeft gesteld voor de FBK Games in Hengelo. Een Tukker in de Tweede kamer kan de belangen van Twente in Den Haag vertegenwoordigen. Pieter Omtzigt bewijst dit al jaren. Pieter Omtzigt staat op plaats 29 van de CDA lijst. Omtzigt: ‘Juist nu er moeilijke keuzes te maken zijn, is het belangrijk om een goede regionale vertegenwoordiger in de Kamer te hebben. Ik reken dan ook op steun uit Oldenzaal en hoop dat velen me weten te vinden op plaats 29 op het stembiljet.’


Oldenzaal Journaal

4

Drie dagen fietsen in omgeving van De Lutte DE LUTTE – De jaarlijkse fietsdriedaagse in De Lutte gaat op donderdag 10 juni van start. De organiserende werkgroep van de Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond heeft er net als vorig jaar voor gekozen om de fietsers op donderdagavond, vrijdagavond en de zaterdag op pad te sturen. Traditiegetrouw kunnen de deelnemers ervan verzekerd zijn, dat er opnieuw fraaie tochten zijn uitgezet door de schitterende omgeving van het kerkdorp. Start- en eindpunt is de karakteristieke dorpsboerderij Erve Boerrigter aan de Plechelmusstraat, waar de deelnemers zich op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 juni kunnen laten inschrijven. Op donderdag en vrijdag kan dat tussen 17.30 en 19.30 uur en op de slotdag kan vertrokken worden tussen 10 en 12 uur. De routes voeren dit jaar naar tal van mooie plekjes in het grensgebied. Op de openingsavond staat een zogenaamde Landhuizentocht op het programma, die de fietsers langs enkele fraaie landhuizen rondom De Lutte zal voeren. Dag twee brengt de fietsers in de omgeving van Weerselo

en ’t Stift. De zaterdagroute tenslotte voert de deelnemers de grens over, waarbij ze pittige heuvels en schitterende bossen van Gildehaus en Bad Bentheim opzoeken. Met het oog op de jongere deelnemers kan er op donderdag en vrijdag worden gekozen uit een ‘korte’ (circa 15 km) en een lange route (30 km). Voor de zaterdag zijn twee langere routes (ongeveer 30 en 50 km) uitgezet. Op die manier worden ouders met jonge kinderen in de gelegenheid gesteld om mee te doen. Bij de start kunnen de deelnemers al kiezen welke route ze willen rijden. De inschrijvingskosten bedragen vier euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Wie niet alle dagen mee kan fietsen, betaalt op donderdag en vrijdag twee euro per avond (1,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar) of 2,50 euro voor alleen de zaterdag (1,50 euro per kind). Elke controlepost beschikt over een Eerste Hulp-verbanddoos. In de routes zijn nog wel enkele controleposten opgenomen. Traditiegetrouw is er onderweg en ook na voltooiing van de slot-etappe een traktatie voor de fietsers.

zaterdag 29 mei 2010

De Muziekschool Twente opent haar deuren

Voor meer info: www.hellehond.nl of www.vvvdelutte.nl.

Odd Fellows? Proberen de harmonie in de samenleving te bevorderen. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Dhr. Henny Geerts tel.: 06-53 61 84 96 Mevr. Ria Middeldorp tel.: 0545- 47 71 73 E-mail: odd.fellows.nl@gmail.com

OLDENZAAL - Op zaterdag 29 mei vindt het jaarlijkse Open Huis van De Muziekschool Twente plaats. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tussen 13.00 en 15.00 uur aan de Sparstraat te Oldenzaal. Tijdens het Open Huis vertellen de docenten alles over hun instrument. Bovendien kunnen de bezoekers ook

DAIHATSU TERIOS 1300.16V .....Terreinwagen 5 drs . “99 ............ € 5.450 FORD ESCORT ........Hatchback 5 drs ...... “97 ............ € 1.950 HYUNDAI TRAJET ....Mini MPV 5-drs ........ “03 ............ € 8.450 OPEL AGILA .............Hatchback 5 drs ...... “01 ............ € 3.950 OPEL VECTRA .........Sedan 4 drs ............. “03 ............ € 8.450 OPEL ZAFIRA ............Mini MPV 5-drs ......... “01 ............ € 7.350 PEUGEOT 205 ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250 SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs .............“02.............€ 5.450 SEAT IBIZA ...... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.650

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.heinfranke.nl

actief aan de slag door de instrumenten zelf uit te proberen. Verder worden er ook allerlei workshops en demonstraties gegeven op het gebied van muziek, zang en dans. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld eens slagwerk uitproberen. Daarnaast zijn er ook optredens van bandjes van de Popschool, balletgroepen en de ‘No stress Big Band.’ Ook zijn er demonstraties van de cursus-

sen ‘Samen aan de Slag’ en ‘Muziek ABC.’

De Muziekschool Twente presenteert bovendien haar nieuwe brochure met daarin het nieuwe cursusaanbod voor 2010-2011.

Informatie Voor meer informatie over het Open Huis www.demuziekschooltwente.nl of bel 053-4858762.

Koor Impulsief op stap naar Rhenen OLDENZAAL - Het seniorenkoor Impulsief uit Oldenzaal maakte onlangs een uitstapje naar Rhenen. Circa dertig zangers en zangeressen brachten een bezoek aan oud-lid Suzan Dees, die met haar man in een seniorenflat in deze plaats woont. Het koor zong onder leiding van Miny Meyerink en Elelonore van Walderveen in de recreatieruimte een achttal liederen voor de daar aanwezige senioren, die het mini-concert zeer waardeerden. Daarna maakten de koorleden een autotocht door de fraaie omgeving van de Betuwe. Vervolgens werd een lunch gebruikt in het restaurant De Blaauwe kamer, gelegen aan een natuurreservaat aan de Benedenrijn. Daar werden nog twee liederen ten gehore gebracht. Daarna werd weer teruggereden naar Oldenzaal.

De Esch A1 Kampioen OLDENZAAL - De Esch A1 is zaterdag kampioen geworden. Sinds het bestaan van voetbalvereniging De Esch is een A1 elftal kampioen. De

namen van links naar rechts: Sem Geuke, Stef van Amersfoort, Steffen Zuidema, Ted van Nugteren, Marco Ter Ellen, Bram Bos, Evert Smedes,

Herman Rosens. Erik Bos , Bedik Boghossian, Jasper Olde Hendrikman, Mike elferink, Ton Telgenkamp, Jeroen Rekers en Patrick Rojewski.


Oldenzaal Journaal

5

Receptie bij KN De Toekomst

OLDENZAAL – KV De Toekomst hield vorige week een receptie naar aanleiding van het kampioenschap dat door het eerste team is behaald. Dit team is er wederom in geslaagd kampioen te worden van de hoofdklasse.

Accent FM is de lokale omroep voor de gemeentes Losser en Oldenzaal. Heeft u Streektaal en dialect muziek op LP`s, singles, casset-

‘t Everloo opent Landschapswinkel

Ben Siers voorzitter KV de Toekomst heette iedereen welkom. Er waren verschillende sprekers, waaronder wethouder Liebrand van de gemeente Oldenzaal en Marcel Zwiep, voorzitter bondsbestuur. Het was een gezellige en een geslaagde middag

Op zoek naar oude streektaalmuziek

LOSSER/OLDENZAAL - Voor het programma Streektaal bij Accent FM is Ben Nijkamp op zoek naar streektaalmuziek uit de vervolgen jaren. Deze wil hij graag laten horen in zijn radioprogramma Streektaal bij Accent FM.

zaterdag 29 mei 2010

tebandjes, laat het weten en stuur een berichtje naar: Streektaal@ accentfm.nl of bel 06-12678253. Het programma Streektaal is elke maandagavond te beluisteren tussen 19.00 en 22.00 uur en op de woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. Accent FM is te horen op de kabel op 104.1 en in de ether op 107.4 en106.2 en via www.accentfm.nl

Burgemeester Roel Cazemier opent de Twentse streekproducten winkel. Foto: ‘n kloatscheeter. ROSSUM – Knus, kleinschalig, meer gezellig: zo kan men de nieuw geopende Landschapswinkel voor streekproducten het best omschrijven. Op Tweede Pinksterdag was burgemeester Roel Cazemier van Dinkelland speciaal naar Rossum / Volthe gekomen om de nieuwe streekproducten winkel op Havezate ,t Everloo te openen.

Met een maandelijkse streekproductenmarkt, waarbij meer dan twintig Twentse streekproducten werden gepromoot, hebben Ton Meupelenberg, Roy in ‘t Veld, en Hans Oude Hesselink de weg vrij gemaakt voor de Twentse producenten van eerlijke en verse streekproducten. Bakker Pinners uit Oldenzaal met

eigen gebakken roggebrood en stoet, mosterd, kaas, metworst, jam en honing. Maar ook: meel, paling, boerderij ijs, asperges, bier, paddenstoelen, groente, wijn en melkproducten.

Deze streekproducten markt blijkt bij de bezoekers goed aan te slaan, gelet op de grote belangstelling en het groeiend aantal bezoekers.

Ursprung Buamfeest in de Glane GLANE - De Toppers uit het Zillertal, Die Ursprung Buam, komen op uitnodiging van Hans Spit voor het jaarlijks terugkerende Ursprung Buamfeest naar de Glane. Het geheel zal zich afspelen op zaterdag 14 augustus in het volksmuziekcafé Dinkelsweide. De avond start om 20.00 uur en duurt tot 23.30 uur. Kaarten á 17.50 euro zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via tel: 053 53 8 11 80. Op dit moment tourt Hans Spit met twee volle Touringcars zes dagen door Tirol. Hij brengt er onder andere een meerdaags bezoek aan volksmuziekgroepen met grote namen als:

Het Alpentrio Tirol – Oesch’s Die Dritten – Original Zillertaler – Florian Fesl – Die Ladiner Kevin Papst – Anni Jäger – Die PfundsKerle en natuurlijk zal ook een bezoek aan de sympathieke topper uit Oostenrijk Hansi Hinterseer tijdens deze zesdaagse tour van Hans Spit niet ontbreken.

Maandag 6 juni keren de touringcars wederom retour vanuit Oostenrijk. De dag daarop volgend worden al weer voorbereidingen getroffen voor de gezellige Almabtrieb in Tirol, deze zal worden gehouden van 21 september tot en met 26 september.

Vijfde elftal FC Berghuizen kampioen OLDENZAAL - Het vijfde elftal van FC Berghuizen heeft het kampioenschap behaald. Na een spannende strijd met Dos 19 en LSV , werden de groen-witten onbereikbaar voor de concurrentie. Uiteindelijk bleef het team zes punten voor op de nummer twee. Even leek het nog mis te gaan na twee onverwachte nederlagen, maar na een 8-1 thuiszege tegen EMOS was het kampioenschap een feit.

Berghuizen 5, met leiders Gerald olde Nijhuis en Wim ter Bruggen, haalde de meeste punten, had de meeste goals voor en de minste doelpunten tegen. Een terechte kampioen dus.

Om in Ajax termen te blijven: ‘Als je de meeste goals voor hebt gemaakt en de minste goals tegen hebt gekregen, verdien je het kampioenschap.’ Met vrouwen en kinderen werd er een gezellig feest in het clubhuis gevierd.


6

Oldenzaal Journaal

zaterdag 29 mei 2010


Oldenzaal Journaal

7

zaterdag 29 mei 2010

Quick’20 en Oldenzaal, een historisch Een Tweetje OLDENZAAL - Quick’20 is een prachtig historisch document rijker. Zaterdag 22 mei werd in de bestuurskamer van Quick’20 de nostalgische dvd/cd ‘Quick’20 en Oldenzaal, een historisch Een-Tweetje’ gepresenteerd.

In iets meer dan drie kwartier neemt de dvd u mee in de tijd door de rijke geschiedenis van de R.K.S.V. Quick’20 van 1920 naar de KVV Quick’20 van 2010. Daarnaast reist u door de geschiedenis van Oldenzaal van 1296 (de bevestiging van de stadsrechten door de bisschop van Utrecht) tot Oldenzaal in het jaar 2010. Het zal voor velen van u een feest der her-

kenning zijn. De kampioenschappen, de elftallen, de velden.

ders naar Italië. De reis naar Suriname van onze eerste selectie in 1979.

Hengelosestraat, Denekamperstraat, Primulastraat, de Rondweg. Klinkende namen uit het Quick-verleden voor eeuwig vastgelegd. In foto, film en geluid. Filmbeelden van de kampioenschappen in 1965, 1990 en 1993 en de historische 0 – 0 in 1988 tegen het PSV van Guus Hiddink. Maar ook het kampioenschap in 1977 van Quick C1 tegen EMOS C1 op de velden aan de Rondweg, met op de achtergrond ’n Oal’n Griez’n.

Negentig jaar Quick gaan in een klein uurtje aan u voorbij. Maar wat dacht u van een filmpje uit 1938 van jongens die voetballen op de Ganzenmarkt voor de Plechelmus?

Het uitstapje in 1965 van de jeugdlei-

De bevrijding in 1945 en het verschrikkelijke ongeluk in de nacht van 8 op 9 mei. De eerste carnavalsoptocht uit 1955 en filmbeelden van het badhuis, waar Brammetje de

scepter zwaaide. Velen zullen verwonderd zijn over zoveel veranderingen in onze stad. De enorme textielfabrieken van Gelderman en Molkenboer. De halve stad werkte er. Of schaatsen op de plek van ons huidige stadhuis? De synagoge, de muziektent? Toen onze stad nog een stedke was. Naast de dvd zit er ook een cd in de prachtige hoes met het welbekende

clublied ‘Er is een voetbalwezen’. Het bestuur van Quick’20 dook speciaal voor dit jubileum de opnamestudio in, het resultaat mag er zijn!

De dvd/cd is te koop in het clubgebouw van Quick’20, in het VVVkantoor en boekhandel Heinink (winkelcentrum In den Vijfhoek). De prijs bedraagt slechts 10 euro.

GROTE PARTIJ FIETSEN VOOR U INGEKOCHT

08.30 - 18.00 uur

18.00 uur

16.00 uur

www.profilenijhuis.nl

Bentheimerstraat 41-43 • 7587 NE De Lutte

* excl. afleverkosten

Trekt u er straks weer op uit met caravan? Wij controleren graag eerst even uw banden!

De strenge winter is weer voorbij. Het voorjaar heeft zich al overduidelijk aangediend. Krijgt u al de kriebels om er weer op uit te trekken met uw caravan? Dan is het belangrijk om de banden van uw caravan vóór u vertrekt goed te controleren. Of te laten controleren. Wij doen dat graag voor u. Dan bent u ervan verzekerd dat u straks veilig op weg gaat.

Een veilige reis begint bij uwVACO-bandenspecialist. Belt u ons voor een afspraak? Dan hoeft u niet te wachten en wordt u direct geholpen. En we vertellen u meteen wat de kosten zijn. Dat zal u reuze meevallen.

Banden controleren is specialistenwerk.Want al ziet een band er nog zo goed uit, er kunnen gebreken zijn Wij adviseren u om uw banden in ieder geval jaarlijks die u zelf niet direct opmerkt. Denk aan flat-spotting, door ons te laten controleren als ze zes jaar of droogtescheurtjes of onjuiste bandenspanning. ouder zijn. En ze preventief uiterlijk na 10 jaar te vervangen. Dat hangt af van de omstandigheden waaronder u uw caravan stalt en gebruikt. Er zijn nogal wat punten waarop u moet letten als u de caravan weer uit de stalling haalt. We hebben daarom een overzichtelijke en handige brochure boordevol tips voor u. Hierin kunt u lezen wat allemaal belangrijk is.

053 538 8211 / 06 538 76 459

Losser

De specialist in:

• Banden • Lichtmetalen wielen • Schokdempers • Accu’s • Uitlaten • Remmen

www.meijerinkbanden.nl • Broekhoekweg 24 • 7582 PT Losser • Tel: 053- 53 88 211


design bouw fiets 3 daagse

en r eu d s ra r Te

Dakk apel len

Ko zi jn en

28/29/30 mei 2010

GRATIS VANMOOF

DESIGNFIETS BIJ AANSCHAF KOZIJNEN, TERRASDEUREN OF DAKKAPEL! * vraag naar de voorwaarden

De grootste renovatiespecialist van Nederland Design Bouw BV Euregioweg 308 7532 SN Enschede T 053 - 483 22 30 www.designbouw.nl


Agenda n Schaapscheren OLDENZAAL 30 Mei

n A Muse OLDENZAAL vanaf 4 Juni

Op zondag 30 mei vindt er voor de derde achtereenvolgende keer op het Hulsbeek een geweldig Schaapscheerdersevenement plaats.

Muziektheatergroep A Muse presenteert haar nieuwste productie. De voorstelling verhaalt over de perikelen rondom een beginnend koor.

Op een schaap- maar ook publieksvriendelijke manier zullen de schapen van Schaapskudde Twente op traditionele manier, passend bij de historie van een kudde -met de handschaar- van de wol worden ontdaan.

Het dorp Gaaswoude bestaat 750 jaar. Om dit te vieren worden er allerlei festiviteiten georganiseerd. Cees van de Akker, de drijvende spil achter het plaatselijke koor, ziet allerlei mogelijkheden voor ‘haar’ clubje als de beroemde dirigent, Laurens van Hoogstraeten, in hun dorp komt wonen. Misschien kunnen ze dan zelfs optreden tijdens het plaatselijke festival? Lukt het Laurens om deze groep individualisten te motiveren en naar een hoger niveau te brengen? Wil iedereen wel mee in deze onvermijdelijke verandering? En is er een weg terug?

Er kan tijdens het scheren een praatje gemaakt worden, omdat er geen hinderlijk geluid van tondeuses is. De bezoeker kan diverse, aan wol gerelateerde ambachten als spinnen, weven en vilten van dichtbij bekijken. Daarnaast zijn er op een gezellige en leerzame Twentse (oude) ambachten- en streekproducten markt heel veel interessante standhouders te vinden. Maak kennis met de kudde, de andere (zeldzame landbouw-) huisdieren en de mensen die daar bij horen, maar ook met o.a. een bijenkorf vlechter, een stoelenmatter, een imker, glas in lood, de Twentse “goastok”, oogstsymbolen uit roggearen, een heuse smid, diverse (h)eerlijke streekproducten en nog veel meer.

‘In Harmonie’ is een muzikale voorstelling met bekende nummers als o.a.: ‘The circle of life’, ‘As’ en ‘Somebody to love’. Daarnaast ook internationale muziek met het franse ‘La Matinale’, het duitse ‘Glück’ en het zweedse ‘Gabriellas sång’. Dit alles onder begeleiding van een live band. .

Bij mooi weer wordt door de Regio parkeergeld geheven à € 4,-.

Oproep nieuwe leden: Voor onze nieuwe productie (première 2011/2012) zijn we op zoek naar enthousiaste aspirantleden die het leuk vinden om als amateur te zingen, te dansen en/ of te acteren onder professionele begeleiding. A Muse repeteert elke woensdagavond van 19.30 – 22.00 uur in Enschede. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@a-muse.nl. Meer informatie is te vinden op www.amuse.nl.

Meer informatie: www.vvvoldenzaal.nl

Meer informatie kunt u vinden op www.stadstheaterdebond.nl

De schaapherderin e/o de vrijwilligers zullen op deze dag graag uw evt. vragen beantwoorden. Een gezellig en leerzaam evenement voor jong en oud; zeker een bezoek waard. Ook voor kinderen zijn er leuke dingen te doen.

n Broodbakken in de bakspieker LOSSER. Iedere eerste en derde zaterdag van de maand wordt er in de bakspieker van Erve Kraesgenberg boerenbrood (‘Dinkelstoet’) en kwarkbollen (‘Bakspiekertjes’) gebakken. Producten waarvoor veel belangstelling bestaat bij het publiek. Bezoekers kunnen vanaf 11.00 uur het bakproces zien en om 13.00 uur volgt de verkoop van de verse en nog warme producten.

Koopzondagen in de regio:

Meer informatie: www.vvvlosser.nl

Enschede (binnenstad)

Bron: www.koopzondagen.net

Agenda items svp doorgeven aan agenda@twentejournaal.nl Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente VVV-ANWB Oldenzaal VVV De Lutte-Losser VVV Enschede VVV Hengelo

www.vvvtwente.nl

n De Bond Musical OLDENZAAL Voor de eerste De Bond Musical is gekozen voor Matilda naar het fantastische boek van Roald Dahl. Matilda is erg slim, leest heel graag boeken en is haar ouders en, op school, mevrouw Bulstronk altijd te slim af. Gelukkig is er ook nog lieve juffrouw Engel. De avonturen van Matilda worden op humoristisch wijze op de planken gebracht. Er wordt gespeeld, gedanst en gezongen door 35 jeugdige spelers uit Oldenzaal en omgeving. De regie is in handen van Karel Kunne. 12-06 Geopend van 19:00 uur 13-06 Geopend van 14:30 uur Meer informatie kunt u vinden op www.stadstheaterdebond.nl n Talentenjacht LOSSER 4 juni Het Twentscarmelcollege Losser organiseert deze avond wederom een geweldige showavond waaraan leerlingen van het Twentscarmelcollege deelnemen. Showaond bestaat uit zang, dans, bandjes, conferences en cabaret. Meer informatie: www.vvvlosser.nl n Oberkraine Egellander Openluchttheater Brilmansdennen

LOSSER 6 juni

Die Orginal Reggetaler Spatzen zijn in 1998 spontaan ontstaan uit leden van de Reggestad Muzikanten. De groep bestaat uit 7 personen die allemaal echte liefhebbers zijn van deze “Oberkrainer” muziekstijl die oorspronkelijk uit Slovenie komt. De bezetting van de groep bestaat uit trompet Meer informatie: www.vvvlosser.nl n Thijronde Het Hulsbeek OLDENZAAL.

n Ter Bescherming van de Jeugd Californial

n

OLDENZAAL 2 Juni

In dit cabaretprogramma maken Tim en Dries handig gebruik van hun achtergrond als psychologen. Ze worstelden zich door bergen psychologische literatuur, interviewden professoren, therapeuten en patiënten, ze lieten zich opnemen in een psychiatrische instelling en bezochten het orakel van de Heilige Franciscus van Assisi. Dit alles met slechts één enkel doel: een antwoord te vinden op de vraag: wie zijn wij en waar is onze pianist? Inderdaad, vroeger had Ter Bescherming van de Jeugd een pianist. Nu is hij er niet meer. Een toevalligheid? In ieder geval, Dries vindt het beter zo maar Tim wordt verteerd door schuldgevoel. Mis deze winnaars van het Leids Cabaretfestival 2008 niet! Meer informatie: www.vvvoldenzaal.nl

film Crazy Heart 1,2 juni ENSCHEDE

Verenigde Staten 2009 Met 2 Oscars bekroond drama met Jeff Bridges als een aan lagerwal geraakte countryzanger en Maggie Gyllenhaal als een journaliste die de man achter de zanger wil ontdekken. De Oscars waren voor Bridges als beste acteur en voor de beste song. Bridges speelt de countryzanger Bad Blake die te vaak getrouwd is geweest, te veel heeft rondgereisd en te veel van alcohol houdt. Op zijn 57ste toert Bad nog steeds. Tijdens een optreden ontmoet Bad een lokale journaliste en hij valt als een blok voor haar. Bad maakt echter geen beloftes aan Jean, een alleenstaande moeder en teleurgesteld in de liefde. www.concordia.com

n Zomerfeesten FC Berghuizen OLDENZAAL vanaf 29 mei. Sport, spel en muziek vormen ieder jaar weer de belangrijkste ingrediënten van de Zomerfeesten Zuid-Berghuizen. Door sommige buurtbewoners wordt het mooiste weekend van het jaar genoemd en door vele anderen het gezelligste. Het sportcomplex van FC Berghuizen zal in ieder geval bijkans barsten van de sportactiviteiten, muzikale hoogstandjes en een uitgebreid randgebeuren. Voor meer informatie omtrent het programma, zie www.fcberghuizen.nl n koi expositie OLDENZAAL vanaf 13 juni.

Elke woensdag: Voor een ieder die zin heeft om met anderen te wandelen (6 á 7km.). Bij terugkomst staat er koffie/thee voor u klaar bij het Noabershoes. m.u.v. schoolvakanties Meer informatie: Henk Köiter; tel. 0541-511094

Op 13 juni zal er een expositie van Koi’s worden georganiseerd door de Koiclub oostnederland. Op het park de Stakenkamp Berghuizen zullen zo’n 20 dealers hun vissen exposeren. www.vvvoldenzaal.nl

Straattheaterfestival (6 juni) OLDENZAAL - Met de voorbereidingen nog in volle gang, wordt nu al duidelijk dat het komende seizoen van KUNSTEN OP STRAAT er één vol verrassing en ontwikkeling is. Ook zoekt het festival meer dan ooit samenwerking met andere kunstprojecten en evenementen. Deze sterke verbindingen moeten ervoor zorgen dat het publiek een lange processie van straattheater ervaart. En ook kan blijven ervaren, want Stichting KUNSTEN OP STRAAT organiseert dit jaar een symposium met professionals uit de kunstwereld en de politiek om deze discipline eens extra in de spotlights te zetten. Dit jaar schreven maar liefst 80 gezelschappen zich in. Na een zware selectie is het programma van 56 voorstellingen bekend gemaakt (zie website www.kunstenopstraat.nl). Ook de namen van de internationale 20-koppige jury zijn inmiddels bekend. Samen met het publiek letten zij op originaliteit, vakmanschap en de reactie van de omstanders. De winnaar van BUITENKANS krijgt drie betaalde optredens op andere zomerfestivals en een coachingstraject aangeboden.

6 Juni •

Filmagenda

n Pubquiz OLDENZAAL. Elke dinsdag pubquiz. Met je team vragen beantwoorden en bijkletsen onder het genot van een hapje en drankje! Meet je kennis met de andere Nederland!! Meer informatie kunt u nalezen op www.markt19.nl

Festival KUNSTEN OP STRAAT start met BUITENKANS op 8 en 9 mei in Enschede. Vervolgens reist het festival naar: Hellendoorn op 13 mei, Lochem op 13 mei, Dalfsen op 4 juni, Zwolle op 5 juni, Oldenzaal op 6 juni, Hardenberg op 12 juni, Hengevelde op 20 juni, Hengelo op 26 en 27 juni, Denekamp op 10 aug, Den Ham op 11 aug, Enter op 20 aug, Wierden op 21 aug, Haaksbergen op 17 sept, Almelo op 18 sept, Raalte op 25 sept en Diepenheim op 26 sept. Het Dinkeldalfestival vindt plaats op 19, 20 en 21 augustus en het KUNSTEN OP STRAAT seizoen sluit af met een verlichtende ceremonie: de lantaarnprocessie in Diepenheim op 21 oktober. Vele deelnemers zullen u wederom versteld doen staan van hun ‘kunsten’; waaronder Claire en Olivier. Zij komen met een prachtige dansvoorstelling naar Oldenzaal.

www.stadstheaterdebond.nl


Oldenzaal Journaal

10

Telefoon abc

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

Autobedrijf

O

Ongediertebestrijding

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal 0541 - 52 32 93

Rick Visschedijk Ongediertebestrijding

B

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

Beauty

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Pedicure Praktijk

Karin Berger

• Tevens Diabetische voet • Manicure • Spa Wellness voet/hand

E

Catering

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

NATUURSTEEN

NIBA NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Aanrechtbladen Dorpels

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Uw eigen ABC in het Losser journaal? Bel vrijblijvend 074 - 259 66 33 of mail naar: info@twentejournaal.nl

Veel medailles bij Pfingstschwimmfest in Nordhorn

LOSSE/OLDENZAAL - VVLO heeft vorige week in de vijver De Brewerskamp in De Lutte gevist. Dit tegen hengelsportvereniging Dinkelland uit Denekamp. VVLO wist deze keer de meeste vis te vangen: 37860 gram tegen Dinkelland 17030 gram. De winnaars werden na afloop door de voorzitter van VVLO Hennie Noordkamp en de voorzitter van Dinkelland A.Pino gehuldigd. De eerste plaats was voor J. Bijsterveld met 21460 gram vis.

ZVV De Esch promoveert OLDENZAAL - In een enorm spannende wedstrijd is De Esch erin geslaagd te promoveren naar de 2e klasse. De ruim 500 toeschouwers waren getuige van een werkelijke thriller. Marienberg moest met minimaal twee doelpunten verschil winnen en de aanval werd vanaf het begin gezocht. Het was De Esch echter dat via Tomas Elbersen op 1-0 kwam. Vlak voor rust viel echter de gelijkmaker. Twee zeer belangrijke pionnen van De Esch waren toen vanwege blessures al vervangen. De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als in de eerste helft. Een enorm aanvallend Mariënberg, zeker nadat zij in de 10e minuut na rust op 1-2 waren gekomen. Het werd een slijtageslag, ook al nadat Michiel Lubbers met 2x geel het veld af moest en De Esch het laatste kwartier met 10 man verder moest. In de slotminuten gebeurde er van alles: schoten tegen de paal en een gestopte penalty door de doelman van De Esch. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was de ontlading enorm. De Esch gepromoveerd naar de 2e klasse, bij de vertrekkende trainer Arno Leppink kwamen de emoties los, maar dat gold ook voor meerdere mensen. Voorzitter Jan van der Meulen vond het een terechte beloning voor het team: ‘Vanaf de winterstop is er enorm hard geknokt door de ploeg, er werd steeds beter voetbal gespeeld en de teamgeest groeide met de week. Een groot compliment voor spelers en staf.’ Voor De Esch betekent dit een heel mooi kado in het jubileumjaar: dit jaar bestaat de vereniging aan de Operalaan 25 jaar. ‘Een mooie stimulans voor onze activiteiten’, vindt de voorzitter. ‘Ook al omdat vorige week zaterdag onze A1 kampioen geworden is.’

OLDENZAAL - In het Pinksterweekend werd in Nordhorn voor de 35e keer het Internationale Pfingstschwimmfest gehouden, met deelname van zwemclubs uit Duitsland, Nederland, Denemarken, Tjechië en Polen. Er verschenen ruim 1000 zwemmers aan de start. Het is voor OZ&PC Oldenzaal al de 13e keer dat ze meedoen aan dit toernooi, dit jaar waren 41 zwemmers van de partij die samen 121 persoonlijke records hebben gezwommen. In totaal werden 43 medailles behaald ( 13 goud, 14 zilver, 16 brons) Gouden medaille: Fabian Beimin (2x), Jitske Boomars Kelly ter Doest (4x),Laura Hagreis,

Niels Kemperiink (4x), Demi Rothe.

Zilveren medaille Anneke Asbroek,Fabian Beimin, Stef Comello, Laura Hagreis, Esmeé Heijnekamp, Rick Cristen (2x),Renske Mulder,Bas Neef (2x)Lindy Nijhuis 4 x 100m vrije slag en 4 x 100 m. wisselslag met Rick Cristen,Stef Comello,Niels Kemperink, Fabian Beimin 4 x 100 m. vrije slag estafette met Kelly ter Doest,Laura Hagreis, Demi Rothe, Lindy Nijhuis.

Bronzen medaille Rens van Amelsvoort, Fabian Beimin (2x), Pascal Bloemen (3x), Jitske Boomars, Stef Comello, Laura Hagreis, Esmée Heijnekamp, Niels Kemperink, Marnix Klein, Bas Neef, Lindy Nijhuis, Demi Rothe (2x).

Muziektheatergroep A Muse speelt nieuwste productie OLDENZAAL - Muziektheatergroep A Muse staat op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni in Stadstheater De Bond met het muziektheaterprogramma in Harmonie. De voorstelling verhaalt over de perikelen rondom een beginnend koor. Een dirigent krijgt de bijna onmogelijke opdracht om van een onsamen-

hangend clubje met weinig zangervaring een spetterend koor te maken. Diverse verwikkelingen tussen personen in de groep maken het tot een ware beproeving. Het is een voorstelling met een lach en een traan. Laat u verrassen en geniet van de prachtige zang, de spetterende dans en het overtuigende spel van Muziektheatergroep A Muse uit Enschede.

Vensterbanken Grafmonumenten Lasertechniek

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 ă 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

0

Technische Handelsonderneming

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Electro Vakman

K

T

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Potskampstraat 39 7573 CC Oldenzaal tel: 06-23787080

C

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

VVLO wint van Denekamp

zaterdag 29 mei 2010

Onderhoud

55 plusser zzp zoekt klussen Tuin onderhoud, schuttingwerk, raambewassing

Klein onderhoud aan woning

Tel: 06-57328274

Invloed politiek op ons werk en toekomst! OLDENZAAL / LOSSER - Met name vlak voor de verkiezingen is er weer heel veel extra theater op TV waar journalisten en lijsttrekkers elkaar het leven zuur maken. Aan het eind van de rit is iedereen winnaar en de ander de grote verliezer. Elke politicus preekt natuurlijk voor eigen parochie en probeert zieltjes te winnen omdat zijn insteek voor een nieuw kabinet natuurlijk het beste voor Nederland is. Dat er compromissen moeten worden gesloten wordt gemakshalve niet vermeld. Alle media doen daar nog een schepje bovenop met allerlei politieke commentaren en het geheel wordt op de verkiezingsdag afgerond.

van politieke partijen, maar met mensen uit de samenleving. Hoe zien zíj de politieke toekomst en welke invloed heeft dat op hun werkzaamheden? Wat leeft er bij de kiezer? Wat is er nodig voor beter onderwijs?

Uiteindelijk mag de kiezer beslissen welk politiek kindje daarna wordt geboren. De kiezer is aangewezen op de programma’s van de politieke partijen om deze keus te maken, maar wordt zelden of nooit gevraagd naar wensen.

Kan de ondernemer zijn bedrijf nog overeind houden en wat zou er feitelijk moeten gebeuren in de zorg?

Daarom gaat RTV Losser-Oldenzaal in de live radio uitzending van ArenA Studio van dinsdagavond aanstaande niet praten met vertegenwoordigers

Het budget voor cultuur en recreatie staat op gespannen voet met de realiteit. Moet er dan nog verder bezuinigd worden? Blijft het nog lang veilig op straat in Nederland en wat schort er aan het armoedebeleid?

In de studio is aanwezig Berna Hurenkamp, directeur Impuls voor Welzijn en Educatie en Frans Wagenaar lid van de Oldenzaalse Proaters, oud huisarts en vz culturele raad Oldenzaal, Hans Kuipers van MEE Twente in Hengelo (zorg voor gehandicaptemedemens) Gerard Otter van ANBO afdeling Oldenzaal.

Dinsdagavond 1 juni aanstaande van 20.00 -22.00 uur is de uitzending van ArenA studio live te beluisteren in Oldenzaal en Losser via 106.2 en 107.4 en via de kabel 104.1. Ook live via internet op www.rtvlosser-oldenzaal.nl zending gemist.

en uit-


De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON

1 . Mannen die vrouwen haten

2. De vrouw die met vuur speelde 3. Gerechtigheid

HIDDINK CARAVANS ELEN

NIEUWE AFDELING TUINMEUB

NAF € 299,00 4 stoelen en 1 tafel set PRIJS VA PRIJSD Diverse lounge sets SCHERP GE MOVER” CARAVANS “NU MET GRATIS FENDT BIANCO MODEL 2010 o.a. 390FH - 445 TFB - 465 TG T ZOLANG DE VOORRAAD STREK

Tot ziens bij:

HIDDINK

CARAVANS

Nobelstraat 16 / 17, 7651 DC Tubbergen 0546 - 623015

www.hiddink.nl

Gun uw vertrouwde meubelen, gebruikt of versleten, een nieuw leven!

Goedkope meubelstoffen, skai - leer uit voorraad leverbaar Zie vernieuwde website + webwinkel:

www.martinstevelink.nl

Ootmarsumseweg 362, 7667 PC Reutum Telefoon 06 - 25 22 65 26 of 0541 - 67 01 86

* pompen * slangen * drainage * sproei-installatie * electra * c.v. materiaal * sanitair * Paxton, Suevia

Ootmarsum De Mors 115 Tel. 0541-291741 www.kabra.nl

HOUT EN HANDELSONDERNEMING

LENFERINK tuinhout

st op z’n be

Bent u o p zoek n aa Wij zijn er al jare r iets van hout? n mee v ertrouw d!

Bekijk o nze cata lo op onze vernieuw gus de site:

www.houthan

dellenferink.n

l

Ootmarsumseweg 273, Fleringen, Tel. 0541 - 670602


Massief zilveren slavenband

met scharnier en veiligheidssluiting

Van 129,Nu 65,-

Parelcollier oesterkweek 5 en 6 mm

Van

Nu

Zoppini horloge

Van

Nu

198,-

99,-

129,-

59,-

Briljant entourage ring 0,33 ct.

Van 750,Nu 299,-

Briljant actie

â‚Ź 2450,-

Elke dag â‚Ź 100,lager in prijs

Oo kb hoo etale gst nw e prij ij de uw s vo o u dg Dat or o ud i

sd voo ubb el rde el!

Gouden horloges voor de helft van de prijs

grote voorraad goud en briljanten De Driehoek 51 Oldenzaal

Oldenzaal 29 mei  

Oplage 17.500 exemplaren 13e jaargang nr. 21 OLDENZAAL - zaterdag 29 mei 2010 >>>>> zie pag 3 >>>>> zie pag 9...

Advertisement