Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

donderdag 29 april 2010

Jan Jammerdan >>>>> zie pag 3

Agenda 4 & 5 mei >>>>> zie pag 9

Aubade Oldenzaal

OLDENZAAL - Er wordt om 10.30 uur een aubade gegeven voor het stadhuis van de gemeente Oldenzaal. Om 11.00 uur start binnen het programma voor de gedecoreerden.

Twente FM schiet Accent FM te hulp LOSSER/OLDENZAAL - Een mooi gebaar van de collega omroep uit Denekamp; Twente FM schiet Accent FM te hulp. Nu de zenders van de streekomroep voor Losser en Oldenzaal gestolen zijn, biedt Twente FM aan Accent FM de mogelijkheid om uitzendingen vanuit de Denekampse studio te verzorgen. Accent FM maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheid die hen geboden wordt. De populaire Accent FM top 40 zal zaterdagmiddag ook te beluisteren zijn via de frequenties van Twente FM, tussen 14:00 en 17:00 uur. De omroep stelt belangeloos haar studio en zenders beschikbaar. Twente FM is in de ether te ontvangen op 105.0, 105.6, 106.5 en 107.1 MHz. De uitzendingen van Accent FM zijn vanwege de diefstal alleen te ontvangen via de kabel op 104.1 MHz en op de tv via RTV Losser - Oldenzaal op kanaal 6 en 7.

Grootse Oranjemarkt in Oldenzaal

OLDENZAAL - Koninginnedag 2010, vrijdag 30 april, belooft zoals altijd weer een feestelijke en gezellige dag te worden voor het hele gezin en een niet meer weg te denken Oldenzaalse traditie. Ook dit jaar worden er weer tal van activiteiten aan het Oldenzaalse publiek aangeboden door de Oldenzaalse Lions Club en Lions BOCA. Net als voorgaande jaren zijn ze weer druk bezig het feest gestalte te geven. Het feest begint om 11.00 uur en zal na 17.00 uur op de Luifelmarkt door gaan met veel muziek tot in de kleine uurtjes. Kunstmarkt De sfeervolle tuin van het museum ‘Het Palthehuis’ wordt omgetoverd tot ´klein Mont Martre´. De marktstalletjes bieden gastvrijheid aan beeldende kunstenaars op het gebied van tekenen, schilderen, keramiek, beeldhouwen, glasbewerking, sieraden, fotografie, bloemsierkunst etc. Het wordt ook zeer op prijs gesteld wanneer u het publiek kunt laten zien hoe uw kunstwerk tot stand komt. En natuurlijk mag er worden verkocht. Onder het genot van een hapje, een drankje en de accordeonisten Heen en Weer is het heerlijk vertoeven in de Palthetuin. De kleintjes kunnen zich vermaken met een poppenkast onder leiding van Bas Klievik alleen 30 april en Agathe Holtkamp. Belangstellende kunstenaars kunnen zich per e- mail aanmelden bij Margreet Heinink: teergram@planet.nl. Voor op alles!!vragen kunt u haar ook mailen. Voor en in de Palthetuin zijn de Syrische dames ook weer aanwezig met allerlei lekkernijen.

PRIL KONINGINNEDAG OLDENZAAL

VOORJAARS SHOW EN E- BIKE TESTDAG !! .00 tot 16.00 uur

komt allen van 11

Kijk op de achterpagina

10% korting 

Boeskool Idol Vorig jaar was de premiere van Boeskool Idol een Fietskleding nieuwe collectie grote publiekstrekker en wegens het grote succes zal dit evenement ook jaar FIETSEN weer plaatsvinden. OCCASION dit SHOW VOOR Op een groot podium op De Luifelmarkt mogen OPRUIMING OVERJARIGE MODELLEN €499jongeren tot 18 jaar tussen 14.00 en 16.00 uur zijn HENGELOSESTRAAT 5A OLDENZAAL €499899.VAN  VOOR Grote voorjaars show €649.of haar zang of dans kunsten vertonen die door €699een deskundige jury zullen worden beoordeeld. €599Met special Er wordt, anders dan vorig jaar, nu onderscheid RETROSCOOTER aanbiedingen BEK gemaakt tussen zangers en dansers en voor elke ENDE Mcategorie worden prijzen uitgereikt. Er zijn mooie ERKEN... gazelle cadiz GAZ te verdienen: 1ste prijs:€1199100 euro, 2de prijs Zie pagina 2 SENSAELMLE BATAprijzen VUS PA RTA derde prijs 25 euro. ERIDA M50 Seuro, ✂ ULTICY

Koninginnedag

€749.-

EXCL KENTEKEN EN RIJKLAARMAAK KOSTEN

CLE

Gratis 1 jaar verzekering ! alleen op 30 april

De lions zijn op zoek naar jong Oldenzaals/Twents zang of dans talent. Voor vragen en aanmeldingen mail je naar els.kerpisci@planet. Nieuwstraat 83 Oldenzaal Tel 0541-512906

nl. Presentator is Remco Righart van dansschool Dance Masters Kolmschot Oldenzaal. De strenge, doch zeer rechtvaardige jury zal bestaan uit Atilla Kerpisci, Sonja Heuvelmans en Claudia Patacca. Muziek aanleveren op cd, niet op MP3, het liefst een karaoke versie.

gratis aan een ballon binden en dan oplaten voor de ballonnenwedstrijd. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen voor de ballon die het verst komt. Er zijn veel mensen die de kaartjes die aan de ballonnen hangen terugsturen. Vorig jaar wist 1 ballon tot diep in Duitsland door te dringen.

Nieuw: Bullriding De Leo’s hebben dit jaar weer een nieuwe act in de vorm van een ‘comfortabel’ ritje op de rug van een stier. Wie durft!

Kindercircus Tubantino De acrobaatjes van Kindercircus Tubantino zullen op hun vertrouwde plek voor het stadhuis om 12.00 en 13.00 uur een demonstratie geven van hun kunnen.

Kindervrijmarkt Vroeg in de ochtend zullen vele kinderen, met of zonder ouders, een plaatsje willen veroveren rondom het gemeentehuis om hun spullen op de Vrijmarkt aan te bieden. Let wel op: iedereen dient zijn niet verkochte spullen weer mee naar huis te nemen (en niet achter te laten zodat anderen het moeten opruimen) of in de containers te gooien die, net als de toiletten, bij de brandtrap achter het Stadhuis staan. Helaas moet er geconstateerd worden dat er ieder jaar weer troep wordt achtergelaten en dat kan toch niet de bedoeling zijn! Boekenmarkt Op de Ganzenmarkt zal de bekende boekenmarkt worden gehouden. Een lint van tientallen kramen zal weer veel publiek trekken. Biergarten Een heerlijk koel biertje kan genuttigd worden in de Biergarten op de Ganzenmarkt, een initiatief van de Lions uit Detmold, ook geen onbekenden op de Oldenzaalse Oranjemarkt. De opbrengst komt steeds ten goede aan een goed doel. Vorig jaar mocht het Stadjongenskoor Oldenzaal een cheque in ontvangst nemen. Hondendressuur De hondendressuur vindt dit jaar plaats op het grasveld achter het stadhuis en begint om 13.00 uur. Het is altijd weer spectaculair om de honden in training te zien. Springkussens Op de Ganzenmarkt mogen ook springkussens niet ontbreken. Er kan weer naar hartenlust gesprongen en gespeeld worden. Ballonnenwedstrijd De hele dag kunnen kinderen hun naam en adres

ro f i l e cam er o n. c o m

13e jaargang nr. 17

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

Vincentiusvereniging Oldenzaal Op het Bachplein zal Vincentiusvereniging Oldenzaal de verkoop 2de hands kleding promoten. In hun Vincentiusshop aan de Hengelosestr. 7 kan men 2de handskleding kopen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan mensen in Oldenzaal die het financieel moeilijk hebben. Dit keer ligt de focus op mooie, chique en feestelijke (avond) kleding. Mocht u nog iets in de kast hebben liggen wat in goede staat verkeert mag u het langsbrengen bij hun shop. Entertainment Het Piepenrek loopt tussen 12.00 en 15.00 weer door de stad met bekende draaiorgelmuziek. Het muzikale duo Hans van Gils en Rian Luiten zorgen voor de vrolijke noot en Stephan Wust zal door de stad toeren als Toiletjuffrouw en Freek Flits Autorally Op de Luifeltjesmarkt start om 12.00 uur (bezichtiging vanaf 11.00 uur) de autorally met prachtige klassiekers. Deelnemers kunnen zich per e- mail opgeven bij via Dhr. Pronk, ldh.pronk@planet.nl of 0541-53 44 99. Popmuziek Op de Luifeltjesmarkt zullen op een groot podium na Boeskool Idol diverse bandjes optreden, aangeboden door de horeca. Eetkraampjes uit verschillende culturen zorgen voor een gevarieerd aanbod om de inwendige mens te versterken. Bij het Michoriushuis zijn heerlijke hotdogs te koop. Voor de deelnemende kinderen op de vrijmarkt is er gratis drinken, aangeboden door sponsoren. Bij de hotdogkraam kunt u ook terecht voor vragen en opmerkingen.

Oplage 17.500 exemplaren


Zondag 2 mei koopzondag 10:00 – 17:00 uur

Geraniums voor Stekperkgoed 12 cm. pot Zaaiperkgoed 9 cm. pot hangpotten / kuipplanten / stammetjes

HOFSTÉ Kwekerij Groote Markt 5 • 7571 EC Oldenzaal • 0541-519776 • www.cafe-bargezellig.nl

Rosenssteeg 3, Weerselo, 06 13202325

30 APRIL KONINGINNEDAG

GROTE VOORJAARS SHOW EN E- BIKE TESTDAG !!

alleen 30 april

.00 tot 16.00 uur

10% korting 

komt allen van 11

op alles!!

VAN 799.- VOOR VAN

€649.-

Fietskleding nieuwe collectie

VAN VOOR STADSFIETS VAN €799SPARTA LEXICON €799SPARTA AMPHION BATAVUS WEEKEND €799€929BATAVUS SEVILLIA BATAVUS VALENCIA €849-

SEN

FIET ELECTRO E S R E IV D OOK NOG KORTING MET

OCCASION SHOW FIETSEN

VOOR €499€499€649.€699€599-

OPRUIMING OVERJARIGE MODELLEN

899.VAN  VOOR

HENGELOSESTRAAT 5A OLDENZAAL

€749.gazelle cadiz

BEKENDE

MER

KEN... GAZELL E BATAV US SPAR SENSA M TA ERIDA M ULTICYC LE

Nieuwstraat 83 Oldenzaal Tel 0541-512906

w e b shop www. pr of i l e c a m e r o n . c o m

RETROSCOOTER

EXCL KENTEKEN EN RIJKLAARMAAK KOSTEN

€1199-

Gratis 1 jaar verzekering ! alleen op 30 april


Oldenzaal Journaal

donderdag 29 april 2010

Dansparen Kolmschot succesvol OLDENZAAL - Tijdens de regionale danskampioenschappen van de SOND afgelopen zondag in Oldenzaal hebben de dansparen van dansschool Kolmschot uitstekend gepresteerd. De inschrijvingen in de verschillende klasses waren groot, wat maar weer aangeeft dat het stijldansen nog steeds erg populair is. Het evenement werd gadegeslagen door 350 toeschouwers. Een extra compliment dient te gaan naar het danspaar Emil Cristen en Inge Alberts, uitkomend in de senioren A-klasse en Latin 1 klasse. Zij presteerden het om het hele seizoen in beide klasse elke wedstrijd 1e te worden. Hier volgen de rest van de uitslagen van de paren van Kolmschot: Senioren Ballroom: C-klasse: Hans en Ans ten Berge, 1e plaats. A-klasse: Emil Cristen en Inge Alberts, 1e plaats. Junioren Ballroom: 1e klasse: Roy Lutkehaus en Dominique van de Graaf, 1e plaats. Hoofdklasse: Olaf Teun Alink en Jamie-Lee Haarhuis, 9e plaats. Jeroen Bos en Lieke Koggel: 8e plaats. Nick Groeneveld en Janneke Bekhuis, 5e plaats Senioren Latin: Latin 1: Emil Cristen en Inge Alberts, 1e plaats. Junioren Latin: 2e klasse: Patrick Kroese en Maureen Siers, 3e plaats. Hugo Pross en Anne Rosink, 2e plaats. Roy Lutkehaus en Dominique van de Graaf, 1e plaats. 1e klasse: Bas Scholten en Bente Niehuis, 2e plaats. Roland Pross en Tessa Rosink, 1e plaats. Ereklasse: Frank Hartman en Shira Timmerman, 4e plaats. Mark de Wacht en Christine Zwaneveld, 3e plaats. Peter Oude Engberink en Laura van de Galien, 2e plaats. Andras Koops en Iris Elburg, 1e plaats.

Betrouwbaar, flexibel, persoonlijk:

opvang voor uw dierbaarste bezit door gekwalificeerde gastouders!

Gastouderbureau St.Cluster, vlasakker 2, Losser. Tel. 053 - 536 94 10, www.clusterlosser.nl

www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Niels Wildenborg, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Perberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge, Jeffrey Kerkdijk Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

3

Mariaschool winnaar spannende scholierenquiz

LOSSER/OLDENZAAL - De spanning liep gisteren zondag hoog op bij de finale van de Scholierenquiz van Noordoost-Twente tussen de groepen 8 van De Leemstee uit Oldenzaal en de Mariaschool uit Reutum. Na twee enerverende voorrondes in maart had de grote eindstrijd plaats in de bibliotheek van Losser. De leerlingen van de Mariaschool uit Reutum werden na een spannende finale uitgeroepen tot winnaar van de Scholierenquiz 2010. Dit werd gevierd met vreugdekreten, en onder luid gejuich nam de groep haar prijs in ontvangst: de felbegeerde wisselbeker, een waardebon van vijftig euro en… eeuwige roem! De finale was behoorlijk zwaar en spannend. Er werd nogal wat van de leerlingen gevraagd. Steun in de

vorm van spandoeken en yells van hun medeleerlingen, ouders en leerkrachten, haalde het beste in hen naar boven. De leerlingen lazen het boek : Het geheim van Mories Besjoer en moesten hier een bondige samenvatting van maken. Ook werden over dit boek 25 vragen gesteld. De leerlingen hadden het boek zo goed gelezen dat ze zelfs een vraag over een telefoonnummer goed wisten te beantwoorden. Ook op de actualiteitsvragen, uit het Jeugdjournaal en de krant, hadden de leerlingen zich zeer goed voorbereid. Deze ronde was zo spannend dat de scholen gelijk eindigden. Vaak was het een kwestie van snel drukken omdat anders de andere school het antwoord zou mogen geven. Een reservevraag moest uiteindelijk beslissen wie deze ronde ging winnen. Hierbij drukten de leerlingen van de Mariaschool als eer-

Bezoek kinderboekenschrijfster aan ‘de Klim-op’ Oldenzaal - Kinderboekenschrijfster Geertje Gort bracht afgelopen donderdag een bezoek aan groep 3 en 4 van Jenaplanschool ‘de Klim-op’, zowel op de locatie de Essen als op de locatie de Thij, om kinderen nog meer te motiveren tot het lezen van boeken. Het team van ‘de Klim-op’ is van mening dat alle kinderen van nature over kwaliteiten beschikken. Door het bezoek van deze zeer enthousiaste schrijfster werden de fantasie, nieuwsgierigheid en creativiteit zeker geprikkeld!

eigen dochter bang voor spinnen is. Geertje is nu zelf oma, en leest nog steeds graag voor. Natuurlijk willen de kinderen weten hoe oud ze is (n.l. 68), maar ook wat ze haar beste boek vindt. Deze vraag vindt ze lastig te beantwoorden, wanneer je meer kinderen hebt, houd je immers ook van allemaal evenveel. Op aandringen van de kinderen maakt ze toch een keuze; ‘Een zusje uit een ver land’. De kinderen roepen enthousiast dat ze dit kennen omdat juf het heeft voorgelezen, tevens kennen ze kinderen die geadopteerd zijn.

Ter voorbereiding hebben de stamgroepen een boekenpakket van de bibliotheek ontvangen met leesboeken op verschillende niveaus. Tijdens het bezoek vertelde Geertje o.a. haar motief om voor kinderen in verschillende fasen van het leesonderwijs boeken te schrijven, n.l. om het lezen voor alle leeftijden aantrekkelijk te maken. Voor de kinderen van de bovenbouw zijn er boeken met alleen maar letters, voor de onder- en middenbouw vindt ze veel plaatjes ook belangrijk.

De groepen komen er zo zelf achter dat Geertje dus over onderwerpen schrijft die echt gebeurd kunnen zijn. Een ander voorbeeld is het verhaal dat gebaseerd is op een bezoek aan de dierentuin.

Geertje Gort denkt dat het boek ‘Alle kleuren van de regenboog’ misschien nog wat moeilijk is voor de kinderen uit groep 3. Maar dat geldt zeker niet voor allemaal; in de stamgroepen van het Jenaplanonderwijs, mogen leerlingen verder ontwikkelen, ongeacht hun kalenderleeftijd. Dat de kinderen haar boeken leuk vinden, werd duidelijk door de spontane reacties op haar verhaal. De thema’s zijn heel herkenbaar, en Geertje vertelt zelf bijvoorbeeld dat haar boek ‘Een spin in bad’ er gekomen is omdat haar

‘Hoe komt het dan dat je bent gaan schrijven over Heks Ibbeltje?’ wil Jelle weten. Geertje vond het als kind van 10 al heerlijk om te fantaseren en begon toen ook al met het schrijven van verhaaltjes. Net als de kinderen van ‘de Klim-op’! Stamgroepleidsters Annemarie en Anouschca ervaren dat de kinderen door de komst van de schrijfster zelf aan de slag zijn gegaan met het tekenen en schrijven. Er is zelfs een groepje dat op eigen initiatief een toneelstukje van heksje Ibbel heeft voorbereid, dat konden ze voor haar vertrek nog even laten zien. Door de speciaal ontwikkelde werkbladen hebben de kinderen de kans gekregen om zelf opdrachtjes te kiezen die passen bij hun interesse. Geertje was onder de indruk van de resultaten en ook van de vragen die getuigden van veel betrokkenheid.

sten en wisten ze de vraag : “Hoe oud is het jongste raadslid van Nederland” goed te beantwoorden.

Bij het maken van een gedicht hadden de leerlingen gekozen voor het thema “vrienden” en “een knuffel”. Na de pauze stond alles klaar voor het meest spectaculaire onderdeel: de muzikale ronde. Dit onderdeel hadden de leerlingen vanzelfsprekend al vooraf kunnen instuderen, maar de beoordeling vond ter plekke plaats door een deskundige jury. De leerlingen van De Leemstee haalden alles uit de kast gehaald om de jury van hun act te laten genieten. Ze hadden zelf kippenpakken aangetrokken en zongen als afsluiting een canon : “de haan is dood..”. De leerlingen van de Mariaschool gaven een zeer mooie vertolking van een lied van Guus Meeuwis. Uiteindelijk wisten de

leerlingen van de Mariaschool 5 van de 6 onderdelen te winnen. Aan de Mariaschool de eer om volgend jaar hun titel te verdedigen in de bibliotheek van Oldenzaal.

Club 27 bij de Kroeg OLDENZAAL - Tijdens koninginnenacht 29 april, neemt DJ Zombie je mee op een muzikale tijdreis, terug naar het ‘Club 27 gevoel’.

Kom herinneringen ophalen bij Muziekcafé De Kroeg en ga terug in de tijd. Vanaf 22.00 uur bent u van harte welkom bij De Kroeg.

Streekproductenmarkt groot succes

ROSSUM – De eerste streekproductenmarkt die zondag 25 april werd georganiseerd om en nabij Havezathe Het Everloo in Rossum is een schot in de roos gebleken. Mede door het zomerse weer, wisten enkele duizenden passanten de streekproductenmarkt te vinden, waardoor er soms kleine files voor de kraampjes ontstonden. Met een bijzonder komisch verhaal over de nadelen van een supermarkt, wist cabaretier Thijs Kemperink de lachers op zijn hand te krijgen, waarna de markt als officieel geopend werd beschouwd. Organisator Hans Oude Hesselink kijkt tevreden terug op deze eerste markt en is zeer optimistisch over de komende maanden, waarop deze markt zal worden georganiseerd op de laatste zondag van elke maand: ‘We hebben door deze succesvolle start al een vijftal nieuwe aanmeldingen binnen van producenten, waarmee we volgende maand al bijna dertig standhouders kunnen begroeten.’ Medeorganisator Ton Meupelenberg had volgens eigen zeggen niet gerekend op een zo grote toestroom mensen: ‘Het was een prettige heksenketel, waarbij bleek dat het randgebeuren ook veel extra publiek opleverde.’ Oude

Hesselink:

‘We

hebben nu producenten van jam, vlees, kaas, paling, meel, brood, asperges, bier, paddenstoelen, ijs, groenten, wijn, mosterd en melkproducten. Dat zal in de toekomst nog worden uitgebreid met andere producten.’ Cabaretier Thijs Kemperink vond het een eer om de streekproductenmarkt te mogen openen: ‘Ik ben een jongen uit de streek, heb een relatie met een meisje uit de streek en heb een impresariaat uit deze streek… kortom ik hoor hier echt thuis.’

Foto: Thijs Kemperink


Losser Journaal Oldenzaal Journaal

14

Huiskes Notariaat nieuwe hoofdsponsor Run Bike Run DEURNINGEN - De 13e Huiskes Notariaat Run Bike Run wordt zondag 6 juni in Deurningen georganiseerd. De organisatoren zijn trots op het feit dat ze ook voor de 13e keer een andere hoofdsponsor voor het evenement heeft vastgelegd. Huiskes Notariaat is de nieuwe hoofdsponsor. Huiskes Notariaat is een nieuwe kantoornaam, waarachter echter een jarenlange ervaring schuilgaat in de persoon van notaris Harold Huiskes en zijn medewerkers. De Huiskes Notariaat Run Bike Run bestaat uit 7,4 kilometer hardlopen, 31 kilometer fietsen en nogmaals 3,7 kilometer hardlopen. Voor de lopers en fietsers ligt weer een prachtig landelijk parcours klaar in en rondom Deurningen.

De belangstelling voor het evenement is ook dit jaar weer enorm. Deelnemers doen individueel of als duo mee. Maarten Nijland, Caimin Stevens, Edwin Veenstra, Rudi Kemna en Rob Kleinsman zijn enkele van de bekende regionale deelnemers die zich reeds hebben ingeschreven. Ook Guido van Olffen en Antien van der Vegt, de individuele winnaars van voorgaand jaar zullen weer aan het vertrek staan in Deurningen. Vanuit geheel Nederland zijn inmiddels inschrijvingen binnengekomen! Er zijn nog plaatsen vrij om deel te nemen aan deze wedstrijd. Inschrijving is alleen mogelijk via onze geheel vernieuwde internetsite www.runbikerundeurningen.nl.

Presentatie Wereldwinkel in bibliotheek Oldenzaal OLDENZAAL - Van maandag 3 mei tot 10 mei geeft de Wereldwinkel Oldenzaal opnieuw acte de présance in de bibliotheek met een informatiestand. De presentatie is een bijna jaarlijks terugkerende activiteit in het kader van wat voorheen de Wereldwinkeldag heette, en nu onder de noemer ‘World Fair Trade Day’ bekend staat. Zaterdag 8 mei is het World Fair Trade Day 2010. Over de hele wereld besteden organisaties, waaronder de Wereldwinkels in Nederland, aandacht aan ‘fairtrade’. Zo ook Wereldwinkel Oldenzaal, met als thema: Fairtrade, een wereld van cultuur. Fairtrade staat voor eerlijke handel met respect voor mens, natuur, maar ook voor cultuur. De producten die de Wereldwinkel verkoopt, zijn afkomstig uit Azië, Afrika en Latijns Amerika en brengen de consument in aanraking met diverse niet-westerse culturen.

Niet alleen het in aanraking komen met diverse culturen is een verrijking. Door deze vorm van handel vinden de producten van boeren, ambachtslieden en van bedrijven hun weg naar de exportmarkt. Op zaterdag 8 mei kunt u in de Wereldwinkel Oldenzaal aan de Bisschopstraat 33, het nieuwe koffiemerk met Max Havelaar keurmerk, Café de Origen, komen proeven. De winkel wordt omgetoverd tot een echte “koffiebar”, en u kunt meemaken welke weg de koffieboon aflegt om een lekker kopje koffie te zetten: de cultuur van wereld koffiedrinken. Een djembé groepje zal dit alles inluiden. Interessant hierbij is dat alle wereldwinkels in de wereld om 12.00 uur van zich laten horen: met muziek, met trommels, met een rapper of breakdancer In de stand in de bibliotheek kan iedereen de betreffende informatie vinden en meenemen.

Hart for her officieel geopend

OLDENZAAL – Hart for her ging afgelopen zondag officieel open. Om 13.00 uur gingen de deuren open voor de genodigden, waarna mevrouw Backhuijs om 13.15 uur in het mooie voorjaarszonnetje de officiële handeling verrichte. Door het doorknippen van een touw liet zij de ballonen omhoog gaan, waarna het bord boven de toegang tot de sportstudio aan de Deurningerstraat zichtbaar werd. Vanaf 14.00 uur was iedereen welkom bij het Open Huis. Tijdens het Open Huis was er een prijsvraag. De eerste prijs, een half jaarabonnement onbeperkt sporten bij Hart for her,

Jong dichttalent op het podium OLDENZAAL - Veertig winnaars van het Oldenzaalse evenement voor kinderen, de Nacht van de Kinderpoëzie, presenteerden afgelopen zondag hun eigen gedicht op het podium. Dit jaar voor het eerst in de nieuwe locatie van Impuls, namelijk in Breedwijs in Zuid-Berghuizen. Tijdens de beide rondes was er een afwisselend programma bestaande uit de voordrachten door het jonge schrijftalent met hun gedichten, een optreden van leerlingen van de Muziekschool en acts van Circus Tubantino. De Nacht van de Kinderpoëzie is een echte traditie geworden. Vrijwel elke basisschoolleerling heeft er in zijn of haar schoolcarrière aan meegedaan dankzij ook het grote enthousiasme van scholen en leerkrachten om aan dit evenement te willen meewerken. Dit jaar hebben voor het eerst leerlingen van alle basisscholen deelgenomen door, in de aanloop naar de Nacht van de Kinderpoëzie, gedichten te schrijven rond het thema ‘Soms ben ik blij, soms ben ik boos’. Dat resulteerde in de overdonderende hoeveelheid van maar liefst 951 gedichten; een nieuw record in de 18-jarige geschiedenis van dit gebeuren! Jurering De jury bestond ook dit jaar uit vier deskundigen: Willem Schoordijk, Marijke Waardenburg, Manon Postma en de Oldenzaalse Stadsdichter Gert Toirkens. Zij lazen, beoordeelden en selecteerden 40 gedichten, verdeeld over alle leeftijden, uit de bijna duizend inzendingen. Bij de beoordeling lette de jury onder andere op originaliteit, opbouw en verrassende elementen die het gedicht uittilden boven gewone rijmelarij. Dit jaar konden scholen en kinderen dus aan de slag met emotie als thema. Het gebruik van het thema staat niet voorop; wanneer een kind het echter op een bij-

Alle Oldenzaalse dames zijn van harte welkom om bij Hart for her te komen sporten. De kracht van de nieuwe sportschool is de kleinschaligheid, waardoor er aandacht is voor al haar leden. Daarnaast wordt er gewerkt in een circuit. In een half uur tijd kan er een volledige training worden afgelegd. Bent u nieuwsgierig naar Hart for her. Bel voor een gratis proefles: 0541-510525 of 06-22957788. Of www.hartforher-twente.nl

zondere wijze had uitgewerkt, had het een grotere kans op nominatie. Schoolprijs De organiserende instellingen Impuls en Bibliotheek Oldenzaal kennen elk jaar een Schoolprijs toe aan die school die kwantitatief en kwalitatief het best scoort. Deze Schoolprijs is dit jaar gewonnen door Klim-op, locatie

De Essen. Zij ontvangen een prachtige oorkonde en een boekenpakket t.w.v. 100 euro, beschikbaar gesteld door Kantoorboekhandel VAKO uit Oldenzaal.

Als 2e eindigde de Nutsschool, vóór OBS De Linde. Eervolle vermeldingen waren er voor De Zevenster, De Windroos en De Bongerd.

Maureen Onclin gaat serieus voor de titel Miss Overijssel OLDENZAAL - Een kleine maand voor de allesbeslissende finaleronde van de Miss Overijssel-verkiezing op vrijdag 28 mei in uitgaanscentrum Go Planet in Enschede maakt kandidate Maureen Onclin (20) uit Oldenzaal een even vastberaden als zelfverzekerde indruk. ‘Nu ik zover ben gekomen, ga ik er ook echt voor!’ Dat Maureen – één van de twaalf finalisten voor de Miss Overijsselverkiezing – blaakt van het zelfvertrouwen, heeft niets te maken met arrogantie of zelfoverschatting. Ze baseert haar geloof in een goede afloop op 28 mei op tussenstanden bij zowel het stemmen per SMS als de punten die ze tot nu toe van de vakjury kreeg toebedeeld. Uiteindelijk beslist de vakkundige jury wie van de 12 finalisten gekroond wordt tot Miss Overijssel 2010. Van de jury kreeg Maureen intussen al twee punten, met haar presentatie op de catwalk en de activiteit kamperen.

ging naar mevrouw R. Harperink. De tweede prijs, een Hot-Stone massage, naar mevrouw L. Oude Lashof. De derde prijs, een pedicurebehandeling, was voor: mevrouw L. Christoffel.

Dinsdag mei 2010 2010 donderdag 29 4april

Afgelopen zondag heeft Maureen meegelopen in de Enschede marathon. De opdracht was sponsorgeld op te halen voor het goede doel ‘Kans voor een Kind’, voor de 4,8 kilometer die ze met de andere kandidaat-missen en Kim Kötter moest afleggen. De kleine 5 kilometer vormde voor de goed getrainde Maureen geen enkel probleem. ‘Maar wat belangrijker is, ik heb samen met de door mij gezochte sponsoren iets kunnen betekenen voor Kans voor een Kind. ‘ Serieus Maureen Onclin heeft er bewust voor gekozen om zichzelf op te geven voor deze miss-verkiezing met het doel om ook daadwerkelijk ver te komen. Naast haar studie Commerciële Economie aan de Saxion Hogeschool in Enschede en haar baantjes bij IJscotheek Van Olffen, in het well-

nesscentrum van landgoedhotel De Wilmersberg en als sportlerares bij dans- en partycentrum Rouwhorst, steekt ze al haar nog resterende vrije tijd in de voorbereidingen op de finale van de Miss Overijssel-verkiezing. Ze heeft naar eigen zeggen enorm veel geleerd van de diverse opdrachten en tests de afgelopen weken, bijvoorbeeld tijdens twee activiteitenweekends in het Nieuwhuis Resort in Denekamp. ‘Bij een miss-verkiezing komt veel meer kijken dan men gemiddeld denkt.’ Sponsordiner Nu bereidt Maureen zich, bijgestaan door een mental- en performancecoach, voor op de volgende belangrijke test: een sponsordiner op 21 mei, waarbij ze zichzelf moet presenteren in een ‘elevator pitch’ van een paar minuten. Daarnaast moet er volop getraind worden voor de grote finale op 28 mei in Go Planet. Nu Maureen Onclin zo ver is gekomen, gaat ze ook echt voor de titel. Wie Maureen Onclin wil ondersteunen op weg

naar de titel Miss overijssel 2010, kan dat doen door MISS MAUREEN te smsen naar 4422 (€0,60 p.o.b.). Op de site www.missoverijssel.nl is de tussenstand in het SMS-klassement van Maureen en de andere kandidaatmissen te vinden. Maureen kan daarnaast worden gevolgd op haar eigen website: www.maureenonclin.nl


Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Peugeot 406 1.8 16v Sedan Peugeot 607 2.7 V6 AUT Exclusive Renault Twingo 1.2 Opendak Renault Clio 1.2 16v Comfort Renault Scenic 2.0 16v Turbo Werkplaats Exclusive, BJ 2000, € 4.950,BJ 2005, € 18.950,Airco, BJ 2008, €8.450 5-deurs, BJ 2007, € 9.950 Autopagina Exclusive, BJ 2005, € 13.950,Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Merk Type Bj Prijs Autopagina Autopagin Merk Type Bj Prijs Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Peugeot 206 CC Coupe Cabriolet Roland Garros 2004 € 10.950 Audi Avant 1.6 Comfortline 2002 € 10.950 - APK Peugeot 207 CC Coupe Cabriolet Autopagina Sport THP 2008 € 20.950Autopagina Autopagin Audi Cabriolet 3.0 v6 S-line Aut 2005 € 24.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina BMW 525 D AUT N.L. Xenon mod 08 2007 € 35.950 Peugeot 207 1.4 16v XS Pack 5 deurs 2006 € 10.950 Daihatsu YRV Comfort 2002 € 3.950 Peugeot 307 CC Coupe Cabriolet Premium 2004 € 12.950Autopagina - Aircoservice Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Ford Ka 1.3 Comfort 2004 € 3.950 Peugeot 307 CC Coupe Cabriolet Premium 2006 € 17.950 Peugeot 307 SW Station 2.0 16v Premium 2004 € 8.950 Ford Fiesta 1.2 Trend 2009 € 11.450 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin - Onderhoud Renault Twingo 1.2 Comfort Opendak 1997 € 1.950 Nissan Almera 1.4 5 deurs 2000 € 3.950 Peugeot 207 1.4 Vti XS Sport Renault Twingo 1.2 Comfort 2003 € 3.750 Nissan Almera 1.6 sedan 1999 € 3.250 BJ 2009, € Autopagina 13.950,Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Renault Twingo 1.2 Opendak AUTOMAAT 2008 € 8.450Autopagina Autopagin Mazda Autopagina 323 F 1.5i 5 derus 1997 € 2.750 Mazda MX-5 2.0 ST Executive 2005 € 18.950 Renault Scenic 1.6 16v Comfort 2005 € 9.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Seat Arosa 1.0 Comfort 2003 € 6.950Autopagina Autopagin Mazda Autopagina 3 1.6 Sport 5 deurs 2009 € 15.950 Seat Altea XL Station 1.6 2007 € 13.950 Mercedes SLK 200 Roadstar AUT 1999 € 10.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Suzuki Jimni Cabrio 4x4 2008 € 13.950Autopagina Autopagin Mercedes Autopagina C-Klasse Estate Combi AUT 2008 € 32.950 Suzuki Swift 1.3 5 deurs 2005 € 8.950 Mini One 1.6 Airco 2002 € 8.950 Peugeot Autopagina 106 1,1 3 deurs 2001 € 3.750 Toyota Corolla Verso 1.8 Sol AUTOMAAT 2005 € 14.950Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Volkswagen Polo 1.2 United 5 deurs 2009 € 13.750 Peugeot 107 1.0 XR 3 derus 2008 € 7.450 Volkswagen Passat 2.0 TFSi AUT DSG 2007 € 22.950Autopagina Autopagin Peugeot 206 1.1 Comfort 2001 € 3.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Volvo V50 2.5 T5 Summum 220 Pk 2006 € 19.950 Peugeot 206 1.4 Quicksilver 2005 € 7.950 Peugeot 207 1.4 Vti XS Sport Volvo V70 2.4 D5 AWD Momentum AUT 2004 € 19.950Autopagina Peugeot Autopagina 206 1.4 XS 5 deurs 2007 € 9.950 BJ 2008, € Autopagina 12.950,Werkplaats Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Peugeot 206 CC Coupe Cabrio Quicksilver 2005 € 10.950 Volvo C70 Cabriolet 2.0 D Momentum 2009 € 39.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Kijk voor meer dan 100 occasions op: Autopagina Autopagina KijkAutopagina voor meer dan 100 occasions op: AutopaginaWWW.AUTO-REUVERS.NL Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin WWW.AUTO-REUVERS.NL Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Hoofdstraat 24a, 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35Autopagina 19 Hoofdstraat 24a, 7586 BT Overdinkel.Autopagina Tel. 053 - 536 35 19 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Audi A3 1.9 TDI Sportback Attraction v.a. 22.250 DEMO Audi A4 1.6 Ambiente met Airco v.a. 14.750 Audi Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Audi Q5 2.0TFSI Quattro Automaat v.a. 57.500 Audi Q5 2.0 TDI Quattro v.a. 57.500 BMW 318Ci Cabriolet Autopagina Executive v.a. 17.500 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Fiat 500 1.2 POP Airco Abarth uitgevoerd v.a. 11.500 Ford Mondeo 2.0 TDCI 130pk Trend Clima v.a. 24.500 Leasing Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin GMC Sierra 1500 5.3 V8Autopagina Automaat 4WD v.a. Autopagina o.a. Mercedes A170 CDI Lang met Airco v.a. 6.950 Mercedes C180 Elegance met Leder v.a. Autopagina 7.250 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Mercedes E320 CDI Avantgarde Automaat v.a. 28.500 Mercedes S320 CDI Automaat Full Options v.a. 12.900 Opel Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Mercedes ML 320 Automaat en Xenon p.o.a. Mini Cooper 1.6 16v Parklane Xenon v.a. 14.500 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Mini Cooper 1.6 16v Bodykit met Clima v.a. 12.500 Mitsubishi Colt 1.4 5-deurs Invite met airco v.a. 12.500 Mitsubishi Outlander 2.4Autopagina Intense Plus 7-Pers v.a. 26.500 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Opel Astra 1.6i GL Sedan v.a. 3.950 Opel Meriva 1.7 CDTI Cosmo v.a. 8.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Opel Vectra 1.9 CDTI Autopagina 120 PK Elegance v.a. 13.750 Opel Zafira 1.7 CDTI 7-persoons met Climav.a. 19.500 Peugeot 107 1.0 5-deurs met airco v.a. Autopagina 8.250 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Peugeot 207 1.6 16v 5-deurs met airco v.a. 11.500 Seat Porsche BoxterS 3.2 Cabriolet Tiptronic v.a. 24.900 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Renault Laguna 1.9 DCI Navigatie en Clima v.a. Autopagina 7.750 Seat Altea 1.6 16v met Airco v.a. 8.950 Seat Ibiza 1.6 SXE Automaat v.a. Autopagina 3.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Seat Ibiza 1.4 16v 5-deurs Reference NWM v.a. 13.950 Skoda Fabia 1.2 12v Young 5-deurs v.a. 11.750 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Skoda Octavia 1.6 5-deurs met Airco v.a. 14.950 Toytoa Avensis1.8 16v VVT-i Linea Luna v.a. 11.950 MitsubishiAutopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Toyota Rav4 2.0 VVT-i 5-deurs met automaat v.a. 30.500 Autopagina Autopagina Autopagina Volkswagen Fox 1.2 40kw Stuurbekrachtiging v.a. 6.950 Volkswagen Golf 1.9 TDI 5-deurs On Tour v.a. 14.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Volkswagen Passat 1.9 Autopagina TDI Trendline Airco v.a. 10.500 Volkswagen Passat 1.9 TDI variant Comfort v.a. 22.500 Volkswagen Polo 1.4 5-drs Comfortline Airco v.a. 12.500 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Volkswagen Touran 1.9 TDI Trendline Aut. dsg v.a. 19.500 Volvo V70 2.5D EstateLine met Airco v.a. 7.950 Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin Al Autopagina onze personen-en bedrijfsauto’s zijn tegenAutopagina gunstige voorwaarden te financiëren Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin 0546 Autopagina 639 639 ALMELO Autopagina Autopagina AutopaginaWWW.LENFERINK.NL Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin

BEDRIJFSWAGENS

Hoe kan dit!? Pak nu uw voordeel!! Volkswagen

2X Q5 2.0 TDI/TFSI Quattro Bj. “09-”10 VRAAG SNEL NAAR UW VOORDEEL!!

6x VW Caddy 1.9TDI / SDI Nw-model v.a. € 5.950,6x VW T5 bouwjaar 04-06 kwb v.a. € 6.950,15X VW T5 Dubbele Cabine kwb Wit 04-06 v.a.€ 9.950,31X VW T5 1.9TDI AC/Elektr.pakket/kwb v.a. €11.900,6x VW T5 1.9TDI NIEUW Klep/Deuren Airco kwb - 20% VW T5 174pk AUT. Luxe DC VOL optie’s ‘08 €25.950,2x VW LT35 2.5 TDI 109pk L2H2 Wit v.a. € 9.950,DEMO T5 DIRECT LEVERBAAR!!! VW Crafter 2.5 109/136pk DEMO-NW L2H2 v.a.€19.500,VW Crafter 2.5 136pk L3H2 30dkm v.a. €19.900,- IN DIVERSE KLEUREN LWB (Hand-6/DSG-7) VW Crafter Bakwagen/Autotransporter/Pick-up v.a.€26.950,15X Kleinbestel

Astra; Corsa; Meriva; Vectra; Zafira DEMO’S en door inruil verkregen! Hoge

20X Exeo 2.0 TDI 140pk Style Zeer weinig kilometers met HOGE KORTING!!

6x VW Caddy 1.9TDI / SDI Nw-model v.a. 2xCitroën Berlingo 1.9D/HDI Rood Elektr.pak. v.a. Seat Alhambra 1.9 TDI VAN 82dkm. Opel Astra Station VAN CDTi ‘06 v.a. 2x Renault Kangoo 1.5 DCI ‘07 v.a. Opel Combo 1.7 DTI Wit

€ € € € € €

5.900,4.950,7.500,6.950,4.950,2.950,-

Grootbestel (Max.3500kg)

Fiat Ducato 2.3 JTD Wit Gesloten H2 3x Iveco Daily Bakwagen/Hydr.klep wit 4x MB Sprinter 313/315CDI L3H2 Wit 3 MB Sprinter 308/310D Gesloten bestel 4x MB Vito 108/110CDI Gesloten bestel MB Sprinter 311CDI L3H2 14dkm ‘09 Mitsubishi L400 Dubbele cabine 3x Hyundai H200 DC/GB 9x Opel Vivaro 1.9 Dci Gesloten Bestel Opel Vivaro 2.5DTI DC Zilver 7x Renault Trafic 1.9dci Gesloten Bestel Renault Mascott Hydr.kipper Dubb.Cab.

VW T5 1.9TDI 84/102pk KWB Dubbele Cabine ‘05-’08 Wit V.a. € 9.900,- Ex.

v.a. € 7.950,v.a. €24.900,v.a. €20.900,v.a. € 3.500,v.a. € 1.950,-

v.a. € 2.950,v.a. € 3.250,v.a. € 4.950,v.a. € 8.950,v.a. € 5.950,v.a. €12.900,-

Opel Vivaro 2.0 CDTi L2H1 Gesloten bestel ‘07 Airco/LANG V.a. € 12.900,- Ex.

4x4 Grijs kenteken

Outlander 2.4 Intense Plus 7-Persoons Zeer ruime SUV met 4 wielaandrijving!!

Nissan Patrol 3.0 Di 3/5-drs ‘01-’03 v.a. € 8.950,Hummer H3 3.7i Aut. Leder Stoelverwarm. NIEUW SsangYong Musso 2.9 TD Highroof VAN v.a. € 2.950,2X Dodge RAM Pick-up 1500 5.9 V8/ 5.7HEMI v.a. €18.700,Land Rover Freelander 2.0 Td4 Aut. € 7.950,GMC Sierra 1500 5.3Ltr. V8 Aut. Airco o.a.

Volkswagen Crafter 2.5 TDI 163PK Maxi, BOMVOL, 2010 / 937km


Oldenzaal Journaal

6

Een greep uit meer dan 100 occasions MERK

TYPE

OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL OPEL VW VW VW VW

ZAFIRA B 1.8 16V EDITION PLUS 7pers, clima, cruise, stoelverw, ZAFIRA 1.8-16V COSMO, clima, cruise, park control v+a VECTRA 1.8-16V ELEGANCE, clima, cruise, 16"lm, MERIVA 1.8-16V TEMPTATION, navi, clima, cruise MERIVA 1.6-16V ENJOY, airco, audio, cruise MERIVA 1.8-16V EXECUTIVE, airco, navi, trekhaak ASTRA 1.8 CABRIO TWIN TOP TEMPTATION, clima, el.dak ASTRA GTC 1.4-16V BUSINESS, airco, trekhaak, audio ASTRA G 1.6 ENJOY 3drs, airco, lmv, ASTRA G 1.6 ENJOY 3drs, airco, lmv, ASTRA G 1.6 ENJOY 5drs, airco, lmv, trekhaak ASTRA G 1.6-16V WAGON CLUB, airco, cruise ASTRA G 1.6 PEARL 5drs, airco, cpv, audio ASTRA G 1.6 SPORT 5drs, audio, trekh, ASTRA H 1.6 ENJOY 3drs, airco, cruise, trekh, ASTRA H 1.6 ENJOY 5drs, airco, cruise, trekh ASTRA H 1.6 TWINPORT EDITION 5drs, airco, cruise, trekh, CORSA D 1.2-16V ENJOY TECHNIC C'MON 3DRS, airco CORSA D 1.2-16V COSMO 5DRS, airco, lmv, half leer, CORSA D 1.4-16V COSMO 5drs, airco, cruise, 16" lm CORSA C 1.2-16V SILVERLINE CORSA C 1.4-16V SILVERLINE 5drs, airco, audio, 15" lm CORSA C 1.2 COMFORT AGILA 1.2 ENJOY, airco, cpv, lmv, GOLF VI 1.4TSI COMF. LINE, clima, audio, park control v+a TOURAN 1.6 16V BASIS 5pers, airco, cruise, audio TOURAN 1.6 TRENDLINE 5pers, clima, cruise, trekh, TOURAN 1.6 HIGHLINE 7 pers, navi, clima, cruise, lmv

BJ.

jan-09 jun-06 okt-02 mrt-07 feb-06 mei-06 jan-08 mrt-06 mrt-04 apr-04 mei-03 okt-01 okt-00 jul-00 apr-04 mrt-05 mrt-06 feb-08 jul-07 feb-10 okt-05 jan-06 mrt-01 mei-02 mei-09 mei-04 jan-05 mei-09

EURO

21.950 15.950 6.950 15.750 11.950 13.250 23.450 12.450 7.950 7.750 7.950 5.250 5.250 4.450 7.950 10.450 11.950 11.950 11.250 15.950 7.950 8.950 4.950 6.450 20.450 12.450 13.450 23.950

OPEL OPEL VW VW

DIESELS / LPG-G3 ANTARA 2.0 CDTI AUTOMAAT COSMO, clima, leer, etc MERIVA 1.7 DT ESSENTIA, GOLF 1.9TDI VARIANT, clima, navi, audio TOURAN 1.9 TDI HIGHLINE 7pers, clima, cruise, navi

apr-07 apr-05 dec-07 mei-09

29.950 9.450 16.450 27.450

donderdag 29 april 2010

AUTOAKTUEEL BMW 318 Executive bj.2007 , 60.000 km, zeer compl. o.a. L.M.V., ECC, PDC chromen dak en raamlijsten. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

23.950,-

Citroën C-2 1400 VTR

bj. 2006-10 45.000 km, zeer compl. o.a. ECC . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ford Ka 1200 Titanium

bj. 2008-11 (nieuw type) zeer compl. en aparte uitv. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

9.500,9.950,-

KIA Carens 1600-1.6V LX bj.2005 , slechts 89.000 km, airco, met G-3 inst. (hoge instap) . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8.950,-

Nissan Qahqai 2.0L

bj. 2007-12,(type 2008) 33.400 km, Luxe uitv. met o.a. E.C.C., P.D.C. L.M.V. bluetooth, etc. (nieuwstaat) . . . . . . . . . . . . . . .

22.950,-

Opel Astra 1600

bj. 1997, 240,000 km, 5 deurs (nieuwe waterpomp en distributie). . . . . . . . . . . .

Opel Astra H 1600

1.500,-

2.500,-

bj. 1998, 160,000 km, 5 deurs, nette auto. . . .

Opel Astra 1600

bj. 2006, 60.000 km, 5 deurs, N-joy uitv., nw. staat (komt binnen!) bj. 2006-1, 146.000 km, met G-3 inst., grootbeeld navigatie (nieuwst.) . . . . . . . . . . .

Toyota Avensis 1.6 SEDAN groen, airco . . . . . . 1999

10.950,4.500,-

bj. 2007,nieuw model, 16.000 km, luxe uitv., orgn. radio/cd. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Seat Cordeba 1400 SE

Seat Leon 1600-16v sport

Toyota Corolla GTSI airco, zwart . . . . . . . . . . . . . . .

Toyota Corolla 1.6 SEDAN grijs . . . . . . . . . . . 1998 Nissan Almera, groen, airco . . . . . . . . . . . . . . . 2001

7.950,-

AUTOBEDRIJF N. TEN DAM EN ZN.

2.500,-

Boskampstraat 27-29 Tubbergen Tel. 621250 APK keuringsstation - in- en verkoopvan nieuwe en gebruikte automobielen

bj 1999, 160.000 km, centr. vergr. Elektr. ramen, nette auto . . . . . . . . . . . . . . . . . bj. 2003, 75.000 km, (luxe uitv.) E.C.C., L.M.V. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Geldig tot 31 me

Toyota Avensis 1.6 VVTI SEDAN grijs . . . . . . 2001 Toyota Corolla 1.6 HB GTSI zwart. . . . . . . . . . 1998

Renault Twingo

sers op ruitenwi is 2010

WWW.A U TOA L B ER IN K .N L Toyota Corolla 1.6 HB 5-drs. airco blauw . . . . . . 2004

bj. 2000, 170.000 km, E.C.C. L.M.V., Radio/cd . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

KORTING

BEKIJK DE VOLLEDIGE VOORRAAD OP ONZE SITE

Renault Laguna 1600-16V Expr. Stationcar Renault Scenic 1600 -16V RXE

20%

• Daewoo Kalos 1.4 lm.velgen, airco, bj. 10-2004 70.391km ........................€ 6.250,• Daewoo Nubira 1.6 16v SE 5-drs, stuurbekr. bj. 11-2000 129.621km .........€ 2.995,• Fiat Panda 1.1 airco, bj. 11-2005, 39000km..........................................€ 5.995,• Mitsubishi colt 1.3 GLI, LM. Velgen bj. 10-1999 147.030km ......................€ 2.450,• Nissan Almera 1.4 3drs bj.1997 , 142.000km .............................................€ 2.450,• Opel Meriva 1.6 16v cosmo bj. 09-2003, 68.000km................................€ 7.950,• Peugeot 307 1.6 16v break premium clima bj. 01-2005 103.357 km .......€ 8.950,• Peugeot 207 16v 3drs airco bj. 10-2006 95.050km............................€ 9.250,• Renault Scenic 1.8 16v expr. bj.2003, 84,000km.........................................€ 7.995,• Renault Twingo 1.2 lm velgen, Dakspoiler bj.02-1995, 142.305km €...........€ 1.495,• Seat Arosa 1.4 lm. velgen bj. 04-2001 79.000km...................................€ 4500,• Suzuki Alto 1.1 5drs GLX Automaat bj.01-2005 31.534km....................€ 6.500,• Toyota Avensis 2.0 16v Sedan airco bj. 2001, 146.000 km .........................€ 4.950,• Volkswagen Golf 1.9 TDI 3drs trendline airco lm velgen bj.10-2000 201.000km ..€ 4.995,• Volkswagen Golf 4 Cabrio 1.8 lm velgen, alarm bj. 10-1998, 115.230 km ....................€ 5.950,-

8.950,-

Toyota Corolla-Verso 1800-16v aut. bj. 2003-12 (type 2004) 81.000 km, (zeer mooi). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gratis

VW Lupo 1.4

Green-check, kijk op m

www.ecoflex-experience.co

bj. 2005, 40.000 km airco, (in nieuwstaat) . . . .

7.950,-

Bedrijfswagens

Peugeot Expert 1900 D

bj. 2001, met slechts 139.000 km, centr. vergr. op afstand (zowel binnen als buiten nieuw) . . . .

3.400,- (ex.btw)

Hyundai Highway Van met G3 installatie MARGE bj. 2000, slechts 155.000 km (nette auto van binnen en buiten) . . . . . . . . . . .

3.500,-

Kijk ook op onze internet-site www.auto-jol.nl Kloppendijk 46 Denekamp

www.wiefferink.com

Tel: 0541-352152

Tevens uw airco-servicestation

JAN OUDE LUTTIKHUIS Nobelstraat 4 - 7651 DC Tubbergen Tel. (0546) 624 184 - Fax (0546) 623 801

AUTOAKTUEEL

12.500,-


Auto Albrink een begrip in Albergen en daarbuiten Auto Alberink is sinds 1985 gevestigd in Albergen aan de Hulsbrookstraat nummer 4. Na een brand in 2008, die het bedrijf volledig in de as legde, staat er sinds vorig jaar een prachtig nieuw bedrijf, dat van alle moderne faciliteiten is voorzien.

TEVENS VERNIEUWEN WIJ:

- DEUREN - PLAFONDS - SCHUIFDEURKASTEN - RADIATORMEUBELEN - HORREN

OPEN DAGEN Voorheen werden de hoofdwerkzaamheden gevormd door de schadeherstelinrichting, maar nu is Auto Albrink een allround autobedrijf. Het pand beslaat een oppervlakte van 700 m2, bestaande uit onder meer een gedeelte met een moderne APK-straat en faciliteiten voor onderhoud en reparatie alsmede een ruimte waar de afdeling schadehersel is ondergebracht. Aan de voorzijde van het pand ligt een verkoopplein waar personenauto’s en lichte bedrijfswagens zijn (uit)gestald. Ook is er plaats gerealiseerd voor het magazijn, kantoor en ontvangstruimte.U kunt ook bij Auto Albrink terecht voor volledige aircoservice en verder bezit de zaak apparatuur voor het uitlezen van storingen. Het bedrijf heeft ook een opslagmagazijn voor zomer- of winterbanden van de klanten. Auto Alberink heeft van alles in huis om aan de wensen van de moderne klant te voldoen; of dat nu gaat om de verkoop van

een occasion of een nieuwe auto, reparatie en onderhoud, of de volledige afwikkeling van een schade aan uw auto, APK enz., de medewerkers zijn u graag van dienst. Alle auto’s van Auto Albrink zijn voorzien van de nationale autopas en heeft u een vervangende auto nodig, dan staat die klaar. Bij Auto Albrink wordt de klant altijd neutraal en optimaal geadviseerd, omdat men merkonafhankelijk is. Heeft u speciale wensen, dan gaan de medewerkers samen met u op zoek om u zo goed mogelijk te bedienen. Kwaliteit en service staan bij Auto Albrink hoog in het vaandel. Bent u nieuwsgierig geworden, komt dan geheel vrijblijvend eens langs om een kijkje in dit mooie bedrijf te nemen. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar. Auto Albrink is 24 uur per dag bereikbaar. Via www.autoalberink.nl kunt u o.a. de voorraad auto’s online bekijken.

Vrijdag 7 mei van 10.00 - 20.00 uur Zaterdag 8 mei van 10.00 - 17.00 uur

Langeveenseweg 21 - 7678 VH Geesteren Tel.: 0546 - 631137 - Fax: 0546 - 633037 www.meenhuis.portas.nl


Oldenzaal Journaal

8

donderdag 29 april 2010

a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag DAIHATSU a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag TERIOS 1300.16V .....Terreinwagen 5 drs . “99 ............ € 5.450 a Autopagina Autopagina Auto van Autopagina de week : Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag FORD ESCORT ........Hatchback 5 drs ...... “97 ............ € 1.950 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag BMW 5-Serie 530D Touring HYUNDAI TRAJET ....Mini MPV 5-drs ........ “03 ............ €Autopag 8.950 Full options, head-up, panoramadakAutopagina a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Bouwjaar: Juli 2004, 79.000 km a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag OPEL AGILA .............Hatchback 5 drs ...... “01 ............ € 3.950 € 27.450,- (€ 275,- p/m) a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina OPEL VECTRA .........Sedan 4 drs ............. “03 ............ €Autopag 8.950 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag OPEL ZAFIRA ............Mini MPV 5-drs ......... “01 ............ € 7.650 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag PEUGEOT 205 ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag PEUGEOT 306 ..........Stationwagon 5 drs . “99 .............€ 2.150 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs .............“02..............€ 5.450 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag SEAT IBIZA ...... ..........Hatchback 3 drs....... “04...............€ 7.950 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagin 22 - 7575 AX Autopagina Oldenzaal Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina AutopaginaEekboerstraat Autopagina Autopagina Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a AutopaginaAlleAutopagina auto’s met foto op:Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag www.autoheisterkamp.nl a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag Autobedrijf Zuithof bv UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ UITSTEK a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Benzine.......€ 25 Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag Diesel........€ 35 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag Auto’s v/d week a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag • VW Polo 1.4 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag Rood Stuurbekr 1999 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag 120.000 km € 2.450 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag • Daihatsu Sirion 1.0 zilver div. opties a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag 2006 a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag 71.000km € 7.350 Weerselo Tel. 0541-669966Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag a Autopagina a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag Kijk voor onze occasions op a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag www.zuithof.nl a Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopagina Autopag Merk Audi Audi Audi BMW Fiat Ford Ford Honda Hyundai Merc. Benz Merc. Benz Merc. Benz Merc. Benz Mini Opel Opel Opel Peugeot Peugeot Peugeot Renault Seat Suzuki Toyota VW VW VW VW VW VW VW VW VW VW Volvo Volvo

Type A4 Avant 1.9 TDI 142pk Advance Sport, 17"lm, Ecc A4 2.0 TFSI 147KW Quattro, Xenon, navi, 18"lm A4 Avant 2.5 TDI Quattro, S-line, full options 3-Serie 318i Sedan Executive, 17"M-line velgen. Sportinter. Ducato 11K 2.3 JTD airco Fiesta 1.4-15V First Edition 5drs Galaxy 2.0 TDCI Ghia, 7 persoons, navi CR-V 2.0 LS 4WD, airco Matrix 1.8 GLS, airco B-Klasse 160 AUT. Sport, airco, 17"lm velgen Vito 111CDI gesloten bestel, airco zilver metallic CLK 200 Kompressor Avantgarde, leer SLK 200 Kompressor Aut, leer Cooper S John Works, leer navi, panoramadak Astra 1.6 Tailgate 5drs Astra Wagon 1.6 16v Sport Edition II, airco Vectra 1.6 16V Sport, airco, lm velgen, 206 GTI 2.0 16V, airco 307 SW 1.6 16V LPG G3, lm velgen, ecc, navi 307 SW 2.0 16V AUT. Pack, airco, panoramadak Traffic T29 L2H1 2.0 DCI 115pk, airco Cordoba Vario 1.6 55kw Swift 1.3 DDiS 5drs Exclusive, GT pakket, airco, lm velgen Avensis Wagon 2.2 D4-D 177pk Luna Golf VI 1.4 TSI DSG Comfortline, pdc, airco Golf VI 1.4 TSI DSG Comfortline, pdc, airco Golf IV 1.6 16V Trendline Golf 1.8 Variant Passat 2.0 20V Comfortline T5 GP Transporter 2.0 TDI 77kw LWB, airco NIEUW T5 GP Transporter 2.0 TDI 103 KW LWB, airco NIEUW T5 Transporter 77KW LWB, airco, elektr. pakket T5 Transp. 2.5 TDI 128kw Aut. Dubb.Cab LWB 60-jaar ed. LT 2.5 TDI 80kw L2H2 Olympus, Airco S40 1.8 Europa, airco, cv, lm velgen V70 2.4 AUT. Comfort

bj. jan-08 jan-05 jan-03 sep-05 mrt-04 sep-02 apr-07 mei-03 jan-02 jul-09 jun-06 jun-05 aug-04 okt-02 mrt-97 nov-03 sep-98 jan-02 feb-06 mrt-03 okt-07 nov-00 apr-08 jun-05 mei-09 mei-09 feb-00 jan-97 mei-03 mrt-10 mrt-10 feb-08 jun-08 dec-06 mei-09 aug-01

KM 74000 78000 225000 51000 155000 109000 113000 163000 130000 23000 99000 88000 24000 119000 161000 116000 175000 165000 77000 86000 56000 75000 63000 92517 25000 25000 170000 165000 115000 50 50 36000 83000 85000 164000 125000

prijs p/m 26.750 268 21.950 220 12.950 130 18.750 188 4.950 50 5.950 60 23.950 240 12.450 125 5.750 58 27.450 275 13.450 135 23.950 240 27.950 280 13.450 135 1.750 18 7.950 80 2.950 30 5.950 60 13.950 140 10.950 110 11.450 115 4.450 45 12.950 130 15.450 155 22.950 230 22.950 230 4.450 45 2.750 28 9.950 100 22.950 230 23.950 240 17.950 180 25.950 260 12.750 128 4.450 45 11.950 120

www.heinfranke.nl

APK NU


Oldenzaal Journaal

donderdag 29 april 2010

* pompen * slangen * drainage * sproei-installatie * electra * c.v. materiaal * sanitair * Paxton, Suevia

Ootmarsum De Mors 115 Tel. 0541-291741 www.kabra.nl

MOEDERDAG en 1STE PINKSTERDAG Tijd voor elkaar tijdens onze gezellige familiebrunch, een op en top brunch van 11.00 tot 14.00 uur.

FAMILIE BRUNCH................€ 22,50 p.p. Kind 3 tot en met 5 jaar € 6,00; kind 6 t/m 11 jaar € 12,50 Wat zit er allemaal bij? Kijk op www.oldcoopershall.nl of bel 074-2661914.

De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON 1 . Mannen die

Schotse Bistro Old Coopers Hall Hoofdstraat 16, Zenderen info@oldcoopershall.nl

vrouwen haten 2. De vrouw die met

TIP: ons LENTEMENU, 3 gangen keuzemenu incl. 1 consumptie incl.

vuur speelde

koffie/thee, € 25,00 p.p. is nog geldig tot en met 30 april !!

3. Gerechtigheid

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste:

Allround renovatie Timmerman Voor vragen en/of reacties kunt u bellen naar:

ELFERINK BOUWGROEP BV

Dhr. G. Elferink Postbus 216 7570 AE Oldenzaal Tel. 0541 - 512655 HOUT EN HANDELSONDERNEMING

LENFERINK tuinhout

st op z’n be

Bent u o p zoek n aa Wij zijn er al jare r iets van hout? n mee v ertrouwd !

Bekijk o nze cata lo op onze vernieuw gus de site:

www.houthan

dellenferink.n

l

Ootmarsumseweg 273, Fleringen, Tel. 0541 - 670602

5 Mei (Bevrijdingsdag) ZIJN WIJ GEOPEND van 09.00 tot 18.00 uur

9


Oldenzaal Journaal

10

 Telefoon abc

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

O

Ongediertebestrijding

0541 - 52 32 93

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding

Beauty

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Pedicure Praktijk

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

Karin Berger

Restaurant

• Tevens Diabetische voet • Manicure • Spa Wellness voet/hand Potskampstraat 39 7573 CC Oldenzaal tel: 06-23787080

C

Voor € 24,50 een 3-gangen keuzemenu, inclusief 1 glas bier, fris of wijn en een kop koffie na!

Catering

(geldig van 01-12-09 t/m 24-12-09 en vanaf 16-01-10)

Bentheimerstraat 80 tel. 0541-551357 7587 NJ de Lutte www.delutteweide.nl

T E

Electro Vakman

Plaats: Oldenzaal Start: 18.45 uur. Dit lustrumjaar vieren we dat we 65 jaar geleden zijn bevrijd en herdenken we de opofferingen die daarvoor tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebracht. Ook herdenken we alle andere Ne-derlandse burgers en militairen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties waar ook ter wereld. Op 4 mei zijn we in Nederland twee minuten stil. De organisatie van de Oldenzaalse herdenkingsceremonie is in handen van het Comité Nationale Feest- en Gedenkdagen Oldenzaal en nodigt u hierbij uit de herdenkingsceremonie bij te wonen. Het programma is als volgt: 18.45 uur: Aanvang herdenkingsceremonie in Cultureel Centrum De Hof in de Hofmeijerstraat. 19.35 uur: Vertrek stille tocht vanaf Cultureel Centrum De Hof, via de Wilhelminastraat, de Prinses Beatrixstraat en de Spoorstraat naar het herdenkingsmonument aan de

Prins Bernhardstraat. 19.50 uur: Aankomst bij het monument aan de Prins Bernhardstraat. 19.52 uur: Het Oldenzaals Mannenkoor zingt. 19.59 uur: Het blazen van het Taptoesignaal. 20.00 uur: Twee minuten stilte. 20.02 uur: Korte toespraak door burgemeester Frans Backhuijs. Aansluitend de kranslegging door de burgemeester namens alle Oldenzalers en de diverse organisaties. Vlagprotocol In de vooravond van 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de doden. De periode waarin de vlag halfstok hangt duurt van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Hierbij willen we u dan ook oproepen om in heel Oldenzaal, maar in het bijzonder langs de route, het vlaggen niet te vergeten.

Plaats: De Lutte. Start: 19.15 uur. Op dinsdag 4 mei wordt ook in De Lutte stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Om 19.15 uur begint een herdenkingsviering in de Plechelmuskerk. Aansluitend wordt een krans gelegd bij de oorlogsgraven op het parochiekerkhof. Na de twee minuten stilte wordt door de werkgroep Koninginnedag ook nog een krans gelegd bij het oorlogsmonument, dat te vinden is bij de Kribbenbrug in het Lutterzand. Aan deze kranslegging wordt medewerking verleend door de Plechelmusharmonie. Op Nationale Bevrijdingsdag (woensdag 5 mei) worden er door de Stichting Gemeenschapswerk De Hellehond geen festiviteiten georganiseerd in De Lutte.

Alzheimer Café in Oldenzaal OLDENZAAL - In het Alzheimer Café regio Oldenzaal wordt donderdag 29 april een bijeenkomst gehouden met het thema: Gedragsveranderingen ten gevolge van dementie.

Grafmonumenten

Deze veranderingen hebben een grote

De bijeenkomst vindt plaats in het

Lasertechniek

Speldje voor J. Trap Lakenvelder kalfje geboren op De Höfte

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

NATUURSTEEN

NIBA

Aanrechtbladen Dorpels

NATUURSTEEN

Vensterbanken

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed. Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

0

Dodenherdenking

Bij dementie kunnen naast geheugenproblemen ook gedragsveranderingen voorkomen. Mensen die aan dementie lijden, kunnen somber en passief worden. Ook komt onrust, opstandig gedrag en soms agressiviteit voor.

o.a. Bose, Loewe, Miele

K

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

4 & 5 mei 2010

impact op de persoon zelf maar zeker ook op de omgeving. Waardoor worden deze gedragsveranderingen veroorzaakt? Hoe kan men als partner of als kinderen er het beste op reageren? Tijdens deze café-avond proberen ze een antwoord te geven op deze vragen. Gastspreker van deze avond is de heer Van Foeken, als psycholoog werkzaam bij Carint. Hij zal op een interactieve wijze ingaan op vragen vanuit de zaal.

Alwie Zoontjes

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Technische Handelsonderneming

donderdag 29 april 2010

Onderhoud

55 plusser zzp zoekt klussen Tuin onderhoud, schuttingwerk, raambewassing

Klein onderhoud aan woning

Tel: 06-57328274

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

OLDENZAAL - Penningmeester J. Trap heeft afgelopen zondag - tijdens de algemene ledenvergadering van de Oldenzaalse Carnavalsvereniging de Markloawen - het speldje voor zijn 33-jarige lidmaatschap in ontvangst mogen nemen.

J. Trap kreeg de speld uit handen van voorzitter H. oude Holtkamp. Verder werden de voorzitter H. oude Holtkamp en vice-voorzitter J. Poorthuis weer herkozen voor de komende drie jaar. Secretaris J. Kallio heeft zijn functie i.v.m. gezondheid en andere verplichtingen neergelegd. Het bestuur had E.Nijhuis voorgedragen als opvolger en omdat er geen verdere aanmeldingen waren, zal hij plaatsnemen in het bestuur. Vastgesteld werd dat de contributie met vijf euro verhoogd wordt naar dertig euro per persoon per jaar.

OLDENZAAL - Voor het eerst is er een zwart Lakenvelder kalfje op De Höfte geboren. De Lakenvelder koeien Sietske en Wietske hebben al eerder het leven geschonken aan een aantal kalveren, maar dit is het eerste zwarte kalfje.

Michgoriushuis. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur.

Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur met een pauze van een half uur. Na afloop is er nog tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Koffie en thee zijn gratis.

Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon (0541) 58 57 00.

Moeder Sietske heeft midden op de dag, in de weide het leven geschonken aan haar prachtige dochter Saartje. Saartje en Sietske maken het goed, en zijn te bewonderen op kinderboerderij De Höfte aan de Operalaan 152 te Oldenzaal.

Traditie en symboliek in het dagelijks leven. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar Dhr. Henny Geerts tel.: 06-53 61 84 96 Mevr. Ria Middeldorp tel.: 0545- 47 71 73 E-mail: odd.fellows.nl@gmail.com

Personeel gezocht Wij zijn op zoek naar een interieurverzorgster voor een project in Hengelo De werkzaamheden worden 1 x per week verricht in de ochtenduren gedurende 3 uur Voor informatie of sollicitaties: J.J. Middel, Pallick van Hoevellaan 25, 7581 DM Losser tel: 053-5360985 of 06-54684076


donderdag 29 april 2010

Oldenzaal Journaal

11

Rossum bol van activiteiten op Koninginnedag door de Hersmole, richting het sportpark. Doe je best want er zijn prijsjes te winnen. 10.30 uur, Activiteiten op sportpark ‘t Maalland’ Voor de kinderen t/m groep 4 is er is een springkussen aanwezig. Er kan geknutseld worden en er zijn diverse voetbalspelletjes. We hebben gehoord dat Maxima ook nog een kijkje wil nemen en er komt een echte clown. Voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 is er een voetbal- en handbaltoernooi. Gestreden wordt hier door de voetballers om de ROSSUM - Koninginnedag is een nationale feestdag en echt iets van ons Nederlanders. Op deze dag komt het ‘wijgevoel’ naar boven en zijn we allemaal trots op ons mooi land. Ook In Rossum is tijdens Koninginnedag van alles te beleven.

Sharons Haarstudio-medailles en de door de handbalsters om de Oranje Comité-medailles. Kinderen die op het SBO zitten zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij kunnen zich (voor 26 april) aanmelden bij Kitty Engelbertink, tel. 625819.

Het programma:

Ongeveer 13.00 uur, Voetbaltoernooi georganiseerd door VV RSC.

08.30 uur, Klokkengelui

7 tegen 7 voetbaltoernooi.

10.00 uur, Rondje Oranje M.m.v. de muziekvereniging St. Henricus trekt er een bonte stoet door de straten van Rossum. Alles wat wielen heeft kan versierd worden en mee doen aan ‘Rondje Oranje’.

13.30 uur, Fietspuzzeltocht ’s Middags hebben we een gezellige fietspuzzeltocht in petto, waar zowel jong als oud aan mee kan doen! U kunt tussen 13.30 uur en 14.00 uur vertrekken bij de Cocer, waar een

De tocht gaat via de Oranjebuurt,

lekker kopje koffie voor u klaar staat. Het wordt een leuke tocht van ongeveer 18 km. Rond 16.30 uur is de prijsuitreiking en dient iedereen dus weer binnen te zijn. De hoofdprijs is een overheerlijke slagroomtaart. Dus komt allen. 14.00 uur, Klootschiettoernooi Klootschiettoernooi tussen de buurtschappen Rossum, Volthe en Lemselo. Geschoten wordt op de ‘Tramweg’ om de ‘Schildersbedrijf Venhuis’ beker. Deelname aan de activiteiten is gratis. Bij vragen kunt u contact opnemen met een lid van het Oranje Comité.

Koninginnedag geopend van 8.30 tot 17.00 uur

Twee top aanbiedingen 1/2 kilo verse asperge

5 kilo elstars voor

€ 3,95

voor

€ 2,95

www.ooldbleank.nl

Koninginnedag geopend van 9.00 tot 18.00 uur

Uw leverancier voor audio video en electra

Cafe ‘t Peuleke Tramweg 2 • 7596 NA Rossum 0541 - 625219

Volop perkgoedplanten

Lid van Groengilde natuurlijk goed

• snijbloemen • kamerplanten • heesters • sierbomen

www.peuleke.nl


OLDENZAAL VAN VRIJDAG 30 APRIL T/M ZONDAG 2 MEI

T O T

% 7R0TING

KO

P O = OP

Nijverheidsstraat 2, 7575 BJ Oldenzaal, 0541 - 519213, www.gamma.com

Oldenzaal 29 April  

€1199- donderdag 29 april 2010 OLDENZAAL - Er wordt om 10.30 uur een aubade gegeven voor het stadhuis van de gemeente Oldenzaal. Om 11.00 uu...

Advertisement