Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

Dinsdag 29 januari 2013

Vrijwilligerswerk

   Enthousiaste bezorgers   gezocht

>>>>> zie pag 3

Voor de  bezorging   in  het  centrum   van  Oldenzaal. Min.  leeftijd  13  jaar Leuke  bijverdienste, werken  aan  je   conditie,  lekker   in  de  buitenlucht!

TWENTE JOURNAAL bezorging@twentejournaal.nl

Voorleeswedstrijd >>>>> zie pag 6

Turnsters Quick Gym behalen 1e plaats

Filmhuis Oldenzaal >>>>> zie pag 8

OLDENZAAL - De turnsters van Quick Gym uit Oldenzaal namen dit weekend in totaal drie medailles mee naar huis. Zij deden mee met de wedstrijden in Almelo waar zo’n 90 turnsters uit Twente aan deelnamen.

Carnavalspagina

15 wat is Weersvoorspelling het beste woensdag 30 jan. toestel van5 6° / 9° dit moment? donderdag 31 jan. >>>>> zie pag

5° / 9°

5

vrijdag 1 feb. 4° / 7°

4

Geboeid luisteren naar Jan Vennegoor

OLDENZAAL - Groep 2 van basisschool De Linde (De Thij / Samsung Graven Es) luisterde geboeid naar ‘Nog 100 nachtjes slapen’, toestelprijs: Galaxy voorgelezen door Oldenzaalse OLDENZAAL - Vijf teams van het oud-voetballer SIII Jan Vennegoor Twents Carmel College locatie of Hesselink. Het verhaal gaat Potskampstraat hebben donover Dorus die nog lang niet derdag meegedaan aan de voorjarig is en daarom geen feestje abonnementskosten: ronde van Skills Talents en zich vieren mag. Dan maakt Dorus 1e 9 de maanden geplaatst voor halve €50.33 finale maar haar eigen feestje met straks op 21 en 22 maart tijdens een slinger van lapjes. de nationale Skills Talents 16 mani/mndToen was het tijd voor het festatie in de Gieterij in Hengelo. ontbijt. Tot grote vreugde van De teams van Mobiliteit,Transport de kleuters, las Jan nog een en Logistiek, Groen, HTV en Zorg keer voor. Dit keer ging het om en Welzijn hebben zich voor deze Dorus opT naar een knuffel. ME zoek halve finale geplaatst. Zij maken NU Vervolgens gaven alle kinderen straks deel uit van het team uit samen, spontaan één grote knuf** Twente dat in de Gieterij gaat fel aan Jan. ERHet Voorleesontbijt COV strijden voor de nationale titel. de Bibliotheek de aftrap FLisIPvoor van De Nationale Voorleesdagen, die van 23 januari tot en met 3 februari worden gehouden.

Skills Talents

*afhankelijk van je abonnement wordt de snelheid na 1250/1500/1750 MB teruggebracht. **actievoorwaarden: samsung.com/promotion

gratis

€ 25.

GRATIS

Poppentheater zondag 3 februari De Voorleesdagen worden afgesloten met de prachtige voorstelling ‘Feest’ door Poppentheater Rensje Ronzebons, een voorstelling ook gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar ‘Nog 100 nachtjes slapen’. Vrolijke voorstelling De voorstelling is op zondag 3 februari om 11.00 uur in de Bibliotheek. Het belooft een vrolijke voorstelling met liedjes, muziek en veel interactie te worden. De poppenuitvoering is voor kinderen van 2 t/m 4 jaar en hun begeleiders. De jeugdhoek van de Bibliotheek is toegankelijk vanaf 10.45 uur en de poppenvoorstelling duurt tot ongeveer 11.45 uur. Kaartjes à 4,00 euro zijn te koop bij de Klantenservice van

de Bibliotheek. Ze kunnen ook worden gereserveerd via de website www.bibliotheekoldenzaal.nl, telefonisch 0541-512516 of per mail: info@bibliotheekoldenzaal.nl. Vanaf het begin van de Nationale Voorleesdagen ontvangt elk nieuw peuterlid een leuke attentie. Deze actie geldt vanaf 23 januari ook nog gedurende de hele maand februari en zo lang de voorraad strekt. Het lidmaatschap is overigens, voor iedereen tot en met 17 jaar, gratis! Ook tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er elke woensdagmiddag van half twee tot half drie voorgelezen. En natuurlijk wordt er tijdens deze periode een groot aantal prachtige prentenboeken voor peuters en kleuters, op een prominente plek aangeboden.

Voorjaarsvakantieactiviteiten voor jongeren i.c.m. 2-jarig iSmart 200 min - Voor alle jongeren OLDENZAAL + onbeperkt sms +inOnbeperkt Oldenzaal, die middelbaar (be* Internet Voordeelbundel roeps-) onderwijs volgen, heeft Impuls in de voorjaarsvakantie een aantal leuke activiteiten. keuze uit alle netwerken:

Hengelo ȜOldenzaal

zie pagina 2

NU OOK PASFOTO'S ! 16e jaargang nr. 4

avond ook verzorgd. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden; jongeren kunnen vanaf 18.30 uur binnen lopen en zich ter plekke aanmelden.

Op woensdag 20 februari is er van Donderdag 21 februari is er een 18.30 tot 21.00 uur een sportieve supergaaf uitje (van 15.30 tot en spannende Battle-avond in ’t ongeveer 22.30 uur) geregeld: Noabershoes in de wijk De Thij. Games & Movie @ Cinestar! Eerst Ze kunnen het tegen elkaar opne- gamen en daarna een film kijken in Hengelo Brinkstraat | 074 2918825 men met tafeltennissen, poolen, 7b Enschede. Ook wordt er gezorgd gamen en nog veel meer sportieve, voor eten en drinken. De kosten 0541 535444 spannende Oldenzaal spellen. DezeDeurningerstraat avond voor 6-A het |uitstapje zijn 10,00 euro kunnen er leuke prijzen gewon- all in. Voor gamen, eten en drinken, nen worden. Een mooie gelegen- film en treinreis! heid om vrienden te ontmoeten of nieuwe vrienden te maken. Er LET OP! Het is noodzakelijk om is genoeg te doen: tafelvoetbal- aan te melden voor deze activiteit. len, internetten, biljarten, darten, Er kunnen maximaal 20 jongeren muziek draaien, gamen op de PS2 deelnemen. Wees er dus snel bij! en wii, kletsen... Drinken Aanmelden kan tot en met maanen een snack worden die dag 11 februari bij Mehmet Unal.

Op vrijdag 22 februari is er van 17.30 tot 20.00 uur een “BALDERIN” balspelencompetitie bij Breedwijs. Deelnemers kunnen uit vijf verschillende onderdelen, waar iets met een bal gedaan moet worden, drie onderdelen kiezen waarmee ze punten willen verdienen. Wie genoeg punten heeft verzameld, krijgt een klein prijsje. Wie geen zin heeft om mee te doen kan aanmoedigen, of lekker gaan tafelvoetballen, internetten of iets anders. Iedereen die mee wil doen aan “BALDERIN” moet zich voor 18.00 uur aanmelden. Deze activiteit is gratis. Opgeven voor Games & Movie @ Cinestar of meer info? Bel Impuls, 0541-571414, en vraag naar Mehmet Unal. Of mail hem: m.unal@impuls-oldenzaal.nl.

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 -­  259  66  33

Twee jonge talenten behaalden de eerste plaats. Demi Oude Velthuis won in de categorie Instap D2. Ze liet een serie goede oefeningen zien en was vooral sterk op sprong. Chimene Kroeze veroverde de eerste plaats bij de categorie Pupil 1, 5e divisie, niveau 10. In de categorie Jeugd, 3e divisie, niveau 6 behaalde Quick turnster Gabrielle Gort de derde plaats met haar oefeningen. Eerste wedstrijd 'Het was voor de meeste meiden de allereerste wedstrijd die ze ooit hebben geturnd, erg spannend dus. We zijn dus als vereniging erg trots dat ze direct al zoveel hebben kunnen laten zien, óók de meiden die niet in de prijzen zijn gevallen. Nu gaan we hard aan de slag voor de regionale wedstrijden in februari', aldus trainster Debbie Siers van Quick. Over Quick Quick Gym Oldenzaal werd in 1920 opgericht. Met meer dan 400 leden is Quick Gym sindsdien uitgegroeid tot een gedegen en ambitieuze sportvereniging, die toonaangevend is binnen de regio. Binnen een prettige, laagdrempelige sfeer wordt een gevarieerd sportprogramma van hoge kwaliteit. Quick Gym is daarnaast een erkend leerbedrijf.

www.oldenzaaljournaal.nl

De officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal

zie pagina 4, 5 en 6 Oplage 17.800 exemplaren


wat is het beste toestel van dit moment?

toestelprijs:

gratis

Samsung Galaxy SIII

abonnementskosten:

1e 9 maanden €50.33

€ 25. /mnd

*afhankelijk van je abonnement wordt de snelheid na 1250/1500/1750 MB teruggebracht. **actievoorwaarden: samsung.com/promotion

16

NU MET

GRATVIESR

**

FLIPCO

i.c.m. 2-jarig iSmart 200 min + onbeperkt sms + Onbeperkt Internet Voordeelbundel*

keuze uit alle netwerken:

Hengelo ȜOldenzaal

Hengelo

Brinkstraat 7b | 074 2918825

Oldenzaal

Deurningerstraat 6-A | 0541 535444


dinsdag 29  januari  2013

Rijbewijskeuring OLDENZAAL- 70-Plussers, chauffeurs jonger dan 70 jaar met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten, die een rijbewijskeuring moeten ondergaan, kunnen in Oldenzaal op 18 februari terecht bij Regelzorg in SWO Oldenzaal. Marktstraat 10-12. Dit kan alleen door vantevoren een afspraak te maken via het landelijk afsprakenbureau, telefoon: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via de website www. regelzorg.nl. Tarief: 35,00 euro voor de B/E en seniorenkeuring en 52,50 euro voor chauffeurs jonger dan 70 jaar met C/D/E rijbewijs.

Oldenzaal Journaal

Vrijwilligerswerk: wie doet dat ?! Sportverenigingen kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. Vrijwilligers maken het mogelijk dat er gesport kan worden, dat het na de training of wedstrijd gezellig is in de kantine, ze verzorgen vervoer naar uitwedstrijden, noem maar op. Het zijn de trainers en assistent trainers, de scheidsrechters, de chauffeurs, de kantinemedewerkers, maar ook de voorzitter en de secretaris en de commissieleden, enzovoorts, enzovoorts. Ook voor het G-voetbal van ZVV De Esch zijn vrijwilligers enorm belangrijk. G-voetbal is voetbal, aangepast voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Waarom gaan mensen eigenlijk vrijwilligerswerk doen? Gonnie van der Burg is op dit moment al weer 3 jaar voorzitter van het G-voetbal van ZVV De Esch. “Ik heb helemaal niks met voetbal, maar ik heb wel wat met deze spelers. Ze vallen vaak tussen de wal en het schip; te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken. Ik wil graag dat ze hun hobby kunnen uitoefenen. Als ik zie hoeveel plezier het sporten hen brengt…; daar haal ik echt energie uit!”

kijk ook op de website: www.oldenzaaljournaal.nl

Hoe ben je bij het G-voetbal van ZVV De Esch terecht gekomen? “Ik ben eigenlijk toevallig bij ZVV De Esch terecht gekomen, omdat ik mensen kende die hier vrijwilliger zijn. Zij wisten dat ik graag vrijwilligerswerk wilde doen voor

Lees verder op www.twentejournaal.nl

Bedrijven profiteren van Saxionstudenten

met G-voetbal. Dat is door de Oldenzaalse voetbalclubs in onderling overleg afgesproken. Wat doe je bij ZVV De Esch? “Met 5 commissieleden, 3 trainers, 2 assistent trainers en 2 chauffeurs houden we het G-voetbal draaiende. Als voorzitter ben ik met name contactpersoon.” Het G-voetbal heeft 53 leden. Afgelopen jaar heeft het seniorenteam zich geplaatst voor de bekerfinale in Deventer op 30 maart 2013. Ze doen mee aan de KNVB competitie G-voetbal in regio Oost. Sinds januari 2013 is er een tweede seniorenteam bijgekomen. Er zijn nu 2 seniorenteams en 1 jeugdteam. “Onze grootste zorg is het regelen van vervoer.” De leden

www.oldenzaaljournaal.nl

ZZZWZHQWHMRXUQDDOQO

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.800 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte

Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Jesper Vis Sharona Rouing Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal ::: ˆ +IQIIRXILYMW ˆ &MFPMSXLIIO 1EVMELSJˆ&VYK6IWXEYVERXZER+MPWˆ7LIPPHI8LMN ˆ/MSWOHI8LMNˆ'HI8LMNˆ*MX4PE^Eˆ,EEVWXYHMS (ERMIRˆ'GIRXVYQˆ'&IVKLYM^IRˆ/MSWO 3QI8SSRˆ1G(SREPHWˆ>MIOIRLYMW Rossum%ZMEZERHIV%%ˆ/YPXYVLYW Weerselo%YXS6IMRHIVWˆ%YXS,SSKIRHMNO %YXS/VEFFIˆ4PYW8MNLYMW Saasveld7MPHIVLYMW7YTIVQEVOXˆ³X,SPWGLIV De Lutte: Slijterij Segerink

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Hart van Glanerbrug en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

met chauffeur. Dat kost gewoon veel geld. We zijn druk bezig om daarvoor sponsorgelden te krijgen. Op zondag 24 februari is er in de Antoniuskerk om 11.00 uur een dienst, waarbij speciaal aandacht wordt gevraagd voor mensen met een verstandelijke beperking. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan het nieuwe seniorenteam van het G-voetbal. Heeft het G-voetbal van De Esch nog vrijwilligers nodig? Jammer genoeg kunnen we niet iedereen die bij ons wil voetballen een plek aanbieden, omdat we te weinig vrijwilligers hebben. Dus we kunnen zeker extra vrijwilligers gebruiken! Om een team te kunnen laten spelen hebben we minimaal 3 nieuwe vrijwilligers nodig; een trainer, een assistent trainer en een chauffeur. Zij begeleiden een team. Het is dan dus ook erg belangrijk dat deze vrijwilligers, behalve verstand van voetbal, iets hebben met onze doelgroep en er goed mee om kunnen gaan. En er is ook meer dan voldoende werk in de commissie. Dus wie daar mee wil helpen, kan volop aan de slag. Meer informatie over G-voetbal bij VV De Esch: Gonnie van der Burg 06 30 39 90 69 gonnievdb@home.nl www.vv-de-esch.nl

Advertentie-adviseurs: Edy Hammink, 06 - 519 404 50 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06 - 16 39 55 45 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl

3

mensen met een beperking en stelden voor om hier dan iets te doen.” ZVV De Esch is in Oldenzaal de enige voetbalclub

kunnen over het algemeen niet zelfstandig naar uitwedstrijden. De trainer neemt een aantal spelers mee en de rest gaat met een busje

het

Interesse in vrijwilligerswerk? Vrijwilligerscentrale Oldenzaal kan je hierbij helpen. Kijk in onze vacatures, of meld je aan bij onze talentenbank op www.vcoldenzaal.nl.

ENSCHEDE - Zeshonderd studenten uit het eerste, tweede en vierde jaar van diverse technische opleidingen bedenken tijdens de internationale projectweek van 28 januari tot en met 1 februari bij Saxion in Enschede oplossingen voor praktijkopdrachten van bedrijven. De projectweek is dit jaar groter en internationaler dan ooit.

Finse plattelandsidylle bij Lunchconcert HENGELO - In december werd het lunchconcert i.v.m. het slechte weer afgelast. Dit was een grote teleurstelling voor menig trouwe bezoeker van de lunchconcerten in de Waterstaatskerk. Het is de organisatie van de lunchconcerten gelukt om een nieuwe datum te plannen: vrijdag 1 februari.

Losser eigenaar openbare voorzieningen LOSSER - De projectontwikkelaars van het Luttermolenveld hebben de openbare voorzieningen van de jonge Lutterse woonwijk de Luttermolen overgedragen aan de gemeente Losser. Namens de gemeente ondertekende burgemeester Michael Sijbom op 21 januari 2013 het overdrachtsdocument.

Volg ons op Twitter en Facebook:

Team Vet KOEL deelnemer CarbageRun Wintereditie OLDENZAAL - Team Vet Koel uit Oldenzaal doet dit jaar voor het eerst mee aan de wintereditie van de CarbageRun. De Wintereditie van de Carbagerun is een tour tocht waar totaal 250 teams aan mee doen, welke in vijf dagen tijd zo’n 2500 kilometer gaan afleggen. De vertrek is in Hardenberg vanwaar zij Duitsland, Slovenië, Italië en Oostenrijk doorkruisen en eindigen in Kirchberg in Tirol. Alle teams rijden hierbij in een auto die een

maximale dagwaarde van 500 euro heeft. Zo rijdt Team Vet Koel uit Oldenzaal met het startnummer 306 in een Peugeot 306. Team Vet Koel bestaat totaal uit vier leden: Joeri Teggeler, Jinthe Teggeler, Hugo Knobbe en Stefan Egbering. De tour op zich zal gereden worden door Joeri en Jinthe Teggeler. Hugo Knobbe en Stefan Egbering hebben erg veel werk verricht tijdens het pimpen van de CarbageRunauto en het maken van onder andere de website en het ontwerp van advertenties. Ondanks dat de auto niet zo heel veel kost, zijn de totale kosten voor het deelnemen aan deze tour vrij hoog, onder

andere doordat auto’s uit deze prijsklasse niet bepaald zuinig rijden. Hierom is Team Vet Koel op zoek gegaan naar sponsoren, en hiervoor zijn bereid gevonden: Royal Plaza, Kaldi Koffie & Thee Oldenzaal, Ufet auto’s, Lakschade Herstel Twente en Cafetaria De Diamand. Zij maken Team Vet Koel mede mogelijk. Tijdens de tour is Team Vet Koel live te volgen op hun website: http://teamvetkoel.nl/. Door middel van een gps-tracking systeem is tijdens het rijden live te zien welke route Team Vet Koel precies aflegt. Hiernaast zal er ook dagelijks in het blog op de site een dag journaal te vinden zijn, zodat de mensen thuis precies weten wat er allemaal gebeurt is.

@oldenzaaljournaal facebook.com/twente.journaal


Nieuws van de gemeente

Contact Gemeente Oldenzaal Bezoekadres Ganzenmarkt 1 Postadres Postbus 354 7570 AJ OLDENZAAL Telefoon (0541) 58 81 11 E-mail info@oldenzaal.nl Internet www.oldenzaal.nl Openingstijden publieksbalie maandag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop 13.30 - 16.00 uur op afspraak 17.00 - 20.00 uur vrije inloop dinsdag tot en met donderdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop 13.30 - 16.00 uur op afspraak vrijdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop

KOM

Officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal

Leerlingen maken stop motion film over sagen Oldenzaal Voor de feestelijke heropening van het St. Plechelmusplein in juni worden verschillende kunstprojecten ontwikkeld waarin de inwoners van Oldenzaal een actieve rol spelen. Een van de kunstprojecten is het Trend Topic stop motion project, een samenwerking tussen kunstenaar Guus Schildkamp en het voortgezet onderwijs uit Oldenzaal. Guus Schildkamp ontwikkelde een educatief kunstproject dat zich richt op het raakvlak tussen geschiedenis en kunst en cultuur. Bij dit project zijn 1880 leerlingen van het Twents Carmel College betrokken. De aftrap is gedaan door

de leerlingen van de locatie aan de Lyceumstraat. Geïnspireerd door de geschiedenis en de sagen van Oldenzaal hebben zij samen met Guus Schildkamp stop motion films gemaakt. In februari en maart is het de beurt aan de leerlingen van de locaties Potskampstraat en Leliestraat. Ook school De Sluis neemt met 35 leerlingen deel aan het project. Het eindresultaat van alle workshops komt tot uiting in de stop motion film Trend Topic die tijdens de feestelijke heropening van het plein wordt gepresenteerd. Een stop motion is een filmpje met allemaal foto’s achter elkaar die erg kort worden weergegeven.

Tijdelijke verplaatsing busstation en fietsenstalling Oldenzaal Digitaal Like ons op Facebook! Heeft u de gemeente Oldenzaal al gevonden op Facebook? Ga naar Facebook.com/ stadoldenzaal en like ons! Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van uw gemeente: De Glimlach van Twente!

Burgerlijke stand ɑGeboorte Iris dv D.G.H. Wintels en K. Rook Noek Anne dv B.J. Niemer en S.A.M. Oude Kotte Lune dv N.B. Lubbers en K. Brand Xemm Alfons Albertus zv S.G.A. Hampsink en K.S.J. Doornbos ɑOverlijden M. Monninkhoff J. Bron B.F. Wijnberg-van Midden W.F. Meijer G.G.M. Engbers ɑHuwelijk T. Bruggink en S. Alink

In verband met werkzaamheden voor de onderdoorgang in het stationsgebied en de realisering van een nieuw busstation verhuist het huidige busstation vanaf maandag 18 februari tot oktober 2013 tijdelijk naar Het Molkenboer. De fietsenstalling aan de oostzijde van het NS station wordt tijdelijk verplaatst naar de westzijde, waar extra fietsenstallingen worden geplaatst. Na Carnaval start Reef Infra met de werkzaamheden aan het busstation en het noordelijke deel van de onderdoorgang. Door de tijdelijke verplaatsing van het busstation kan de bouw van de onderdoorgang met een half jaar worden verkort. Busreizigers kunnen tot die tijd niet meer naar of vanaf het NS station reizen. Voor minder valide passagiers wordt een buurtbus ingezet. Om de overlast te beperken vindt de realisering van het

busstation zoveel mogelijk voorafgaand en tegelijkertijd plaats met de werkzaamheden aan de onderdoorgang. Met ingang van 1 februari 2013 mogen er gedurende een jaar geen fietsen worden gestald in de fietsenstalling aan de oostzijde van het station. Fietsen kunnen in de tijdelijke fietsenstalling aan de westzijde worden geplaatst. Vanaf 1 februari worden de fietsen in de ‘oude’ stalling gelabeld en wordt er om de fietsenstalling een hekwerk neergezet. Vanaf 13 februari 2013 worden de fietsen verwijderd. Inmiddels zijn er al informatieborden geplaatst. Reizigers van wie de fiets is verwijderd, kunnen contact opnemen met de gemeente. Meer informatie: www.oldenzaal.nl/ oldenzaalcentraal.

ɑ ɑ ɑ

De provincie Overijssel heeft een financiële bijdrage geleverd voor het toegankelijker maken van archeologie en het uitvoeren van kunstpro-

jecten met archeologie als thema. De gemeente Oldenzaal heeft TETEM kunstruimte gevraagd de kunstprojecten te ontwikkelen.

Voorkom fraude met kopie van uw identiteitsbewijs Steeds meer organisaties vragen om een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument. Bijvoorbeeld als u een telefooncontract of een huurcontract afsluit. U kunt identiteitsfraude voorkomen door hier voorzichtig mee om te gaan.

• Wat is identiteitsfraude?

Identiteitsfraude betekent dat iemand anders dan uzelf gebruik maakt van uw identiteitsgegevens. Dit gebeurt vaak met een kopie van uw identiteitsbewijs. Hiermee kan iemand op uw naam bijvoorbeeld een lening aanvragen of een telefoonabonnement afsluiten. Het gevolg is dat u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet heeft aangeschaft. Als u die niet betaalt krijgt ú met de deurwaar-

der te maken en niet de fraudeur.

• Tips

Geef nooit zomaar uw identiteitsbewijs af. Als iemand een kopie wil maken vraag dan altijd waarom dit nodig is. Registratie van uw document (soort en nummer) is meestal al voldoende. Geeft u toch een kopie af? Help dan misbruik te voorkomen. Schrijf in dat geval op de kopie: - Dat het een kopie is. - Aan wie u de kopie afgeeft - De datum waarop u de kopie af geeft. Op die manier maakt u het fraudeurs moeilijk om de kopie te bewerken.

ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/identiteitsfraude

Maandag 4 februari eerste controlebericht NL-Alert Maandag 4 februari rond 12.00 uur zendt de overheid het eerste NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunt u nagaan of uw telefoon goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht staat vermeld dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Ontvangt u het bericht, dan is uw mobiel juist ingesteld. Zo bent u

er zeker van dat u op de hoogte gesteld wordt als u zich bevindt in de directe omgeving van een noodsituatie. De overheid zendt op 6 mei en 4 november nog twee controleberichten uit.

wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast, daardoor werkt NL-Alert ook als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.

NL-Alert is een nieuw alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert informeert de overheid mensen die zich in de directe omgeving van een noodsituatie bevinden. In het bericht staat specifiek

Op dit moment werkt NL-Alert al op meer dan de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Dit aantal loopt de komende tijd snel op. Wilt u nagaan of uw mobiel al geschikt is, kijk dan op www.nl-alert.nl.

ɑ


M

al

KOM per e-mail ontvangen? Mail dan naar kom@oldenzaal.nl

StadOldenzaal vindt u op:

Dinsdag 29 januari 2013

Heeft u een voorwerp gevonden of verloren in Oldenzaal? Dan kunt u hiervoor terecht bij de gemeente.

Meer informatie: secretariaat commissie bezwaarschriften, kamer ARV tel. (0541) 58 81 11 of e-mail: bezwarencommissiearv@oldenzaal.nl.

Gevonden voorwerpen ɑ Handschoenen ɑ Bril in koker ɑ Zilveren hanger

milieu

Milieu HK: Milieu

Is een van de voorwerpen mogelijk van u? Neem dan contact op met de receptie van het stadhuis. Telefoon (0541) 58 81 11.

Ingediende activiteitenbesluiten

Meer informatie: www.oldenzaal.nl/gevondenvoorwerpen college besluiten

HK: Raad en college Raad en college

ɑ ɑ

Politiek forum 4 februari 2013 19.30 uur: Regionaal en bestuurlijk (raadzaal) 1. Ter voorbereiding op besluitvorming door de raad Voorstel tot het vaststellen van het Integraal Veiligheidsplan Oldenzaal 2013-2016

Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

algemene wet bestuursrecht

Mandaatbesluit 2013 Het college heeft op 22 januari 2013 het mandaatbesluit 2013 vastgesteld. Tevens zijn hierbij de toezichthouders opnieuw aangewezen en is er een machtigingslijst opgesteld. Het mandaatbesluit treedt op 1 februari 2013 in werking en is in te zien bij de publieksbalie. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58uitgifte 81openbaar 11 groen HK: Uitgifte openbaar groen groen Uitgifte openbaar

Verkoop openbaar groen Het college heeft het voornemen de volgende stroken openbaar groen te verkopen: Kelvinstraat 21, voor bedrijfspand Zandhorstlaan 231, achter de woning Zandhorstlaan 126, achter de woning Lijsterstraat 27, naast de woning Leeuwerikstraat 36, naast de woning Nachtegaalstraat 19, naast de woning Guido Gezellestraat/Johanna van Burenlaan, bij entree flats aan voorzijde Belanghebbenden kunnen hun reacties van 30 januari tot en met 26 februari 2013 tegen de voorgenomen uitgifte kenbaar maken bij ondergetekende. Daarna bepaalt het college van burgemeester en wethouders haar definitieve standpunt. Meer informatie: Sascha Beekman, telefoon (0541) 58 81 11

Melding o.g.v. art. 8.40 Wm De volgende meldingen zijn binnengekomen: Parker Hannifin B.V. , voor het uitbreiden van een bedrijf aan de Edisonstraat 1; Berk Autobanden, voor het oprichten van een bedrijf voor de opslag en verkoop van autobanden aan de Nijverheidsstraat 70d. Verzoek tot handhaving Vindt u dat niet met een melding kan worden volstaan, omdat een omgevingsvergunning milieu nodig zou zijn? Dan kunt u een verzoek om bestuurlijke handhaving indienen bij burgemeester en wethouders.

Meer informatie: www.oldenzaal.nl/politiekforum

ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde vergunningen en ontheffingen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 323, 7600 AH in Almelo, een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd.

De hoorzitting wordt in het stadhuis gehouden en is in beginsel openbaar. De bezwarencommissie kan echter al dan niet op verzoek van belanghebbenden besluiten de hoorzitting achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. Voor het bezoek van de hoorzitting gelden gedragsregels.

Gevonden voorwerpen

openbare hoorzitting

HK: Openbare hoorzitting Openbare hoorzitting

Commissie bezwaarschriften, kamer ARV De commissie bezwaarschriften kamer ARV houdt op donderdag 31 januari 2013 in de collegekamer de volgende hoorzitting: ɑ om 17.30 uur: bezwaar tegen het afwijzen van een verzoek tot wijziging van een geboortedatum in de GBA.

HK: Besluiten Algemene wet bestuursrecht

Algemene wet bestuursrecht Vergunningen bijzondere wetten / APV Het college heeft vergunning verleend aan: De heer/mevrouw W.P.M. Loves, voor het plaatsen van 3 spandoeken in de gemeente Oldenzaal, voor de Midvastenloop 2013, van 23 februari 2013 tot en met 9 maart 2013; ɑ Regio Twente Recreatiepark Het Hulsbeek, voor het plaatsen van 6 spandoeken in de gemeente Oldenzaal, voor Hulsbeekdag 2013, van 8 april 2013 tot en met 14 april 2013; ɑ Sophia Vereeniging tot Bescherming van Dieren, voor het houden van een inzameling van gelden voor SophiaVereeniging tot Bescherming van Dieren in deze gemeente gedurende de periode maandag 1 juli 2013 tot en met zaterdag 6 juli 2013 ɑ OCV De Kadolstermennekes, voor het plaatsen van aankondiging/sponsorborden bij de invalswegen en het plaatsen van borden met het opschrift Boeskoolstad aan de komborden, verzonden 22 januari 2013. ɑ

De burgemeester heeft vergunning verleend aan: OCV De Kadolstermennekes, voor het houden van het evenement carnaval op 9, 10 en 11 februari 2013, verzonden 22 januari 2013 ɑ OCV De Kadolstermennekes, voor het innemen van standplaatsen voor de verkoop van etenswaren, frisdranken en carnavalssouvenirs langs de optochtroute op zondag 10 februari 2013, van 12.00 uur tot 17.00 uur , verzonden 22 januari 2013. ɑ OCV De Kadolstermennekes, voor het plaatsen van een podium, een biercarrousel en een toiletvoorziening voor het stationsgebouw op 9 februari 2013. ɑ

ɑ

Het college heeft ontheffing verleend aan: OCV De Kadolstermennekes, voor het rijden met voertuigen met aanhangwagens langer dan 18.75 meter, breder dan 3.00 meter en hoger dan 4.00 meter voor het aan- en afrijden met de carnavalswagens van en naar de carnavalsoptochten over de Oldenzaalse wegen op grond van de Wegenverkeerswet, Regeling voertuigen op grond van artikel 9.1, ontheffing van artikel 5.18.11 en 5.18.20, verzonden 22 januari 2013.

ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ ɑ

Melding incidentele festiviteit: Cafe ’t Hoekje, Hyacinthstraat 102 heeft kennis gegeven van de volgende incidentele festiviteiten: woensdag 16 januari 2013 van 20.30 uur tot 01.00 uur zaterdag 26 januari 2013 van 20.30 uur tot 01.00 uur zaterdag 2 februari 2013 van 20.30 uur tot 01.00 uur donderdag 7 februari 2013 van 20.30 uur tot 01.00 uur zaterdag 9 februari 2013 van 15.00 uur tot 24.00 uur zondag 10 februari 2013 van 12.00 uur tot 24.00 uur maandag 11 februari 2013 van 12.00 uur tot 24.00 uur dinsdag 12 februari 2013 van 20.00 uur tot 01.00 uur zondag 3 maart 2013 van 12.30 uur tot 18.00 uur Dit betekent dat voor deze locatie op de genoemde dagen de geluidsnormen van het “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer” niet van toepassing zijn tot 01.00 uur. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11 HK: Wegafsluitingen Wegafsluitingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldenzaal heeft besloten de volgende wegen in beide richtingen gesloten te verklaren voor alle verkeer behalve voetgangers:

Zondag 3 februari 2013 Van 11.00 - 21.00 uur: ɑ de Tulpstraat van de Oostmarsumsestraat tot aan de Deken Scholtenstraat. Zaterdag 9 februari 2013 Van 10.00 - 18.00 uur: intocht carnavalsprins ɑ de parkeerplaats op de Ganzenmarkt. Zondag 10 februari 2013 Van 08.00 - 17.00 uur: opstelroute optocht ɑ Prossinkhof, Bleekstraat, Vos de Waelstraat, Bentheimerstraat, Potskampstraat en Molenstraat. Van 10.00 – 17.00 uur: optochtroute Wilhelminastraat, Marktstraat, Groote Markt, Bisschopstraat, Molenstraat, Vos de Waelstraat, Kruisstraat, Dr. Ariensstraat, Dr. Kuyperstraat, Anjerstraat, Tulpstraat, Nieuwstraat, Steenstraat, Beatrixstraat, Pr. Hendrikstraat, Steenstraat, St. Plechelmusplein, Ganzenmarkt. Van 15.00 uur tot en met 11 februari 2013 04.00 uur: ɑ de Tulpstraat, gedeelte van de Ootmarsumsestraat tot de Deken Scholtenstraat. Maandag 11 februari 2013 ɑ opstelroute: Grootestraat ɑ optochtroute: Grootestraat, Groote Markt, Marktstraat, Wilhelminastraat, Beatrixstraat, Steenstraat, Grootestraat. Dinsdag 12 februari 2013 Van 08.00 - 22.00 uur: bokverbranden ɑ de Ganzenmarkt (afgesloten voor alle verkeer) Lees verder op pagina 6.


Vervolg officiĂŤle publicaties van de gemeente Oldenzaal Instellen parkeerverbod zondag 3 februari 2013 van 11.00 - 21.00 uur: É‘ de Ootmarsumsestraat aan beide zijden tussen de Esstraat en de Tulpstraat. zondag 10 februari 2013 van 07.00 uur tot 19.00 uur: É‘ de Bentinckstraat, het gedeelte tussen de Oude Rondweg en de Dr. AriĂŤnsstraat en de Dr. Kuyperstraat. É‘ de Ganzenmarkt. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal.

Wabo

É‘

É‘

É‘

Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Sint Plechelmusplein 4 (O-12-0027), voor het (ver)plaatsen van een hekwerk, het herplaatsen van een kunstwerk en het aanbrengen van een put, ontvangen 16 januari 2013; Nabij ’t Heuveltje en de Wilhelminastraat (O-13-0028), voor het aanleggen van tuinmuren, ontvangen 16 januari 2013; Vondellaan 2 (O-13-0026), voor het kappen van tien eiken, ontvangen 16 januari 2013; Bornsedijk 100 (O-13-0029), voor het verbouwen van een horecagelegenheid, ontvangen 18 januari 2013; Molenstraat 22 (O-13-0031), voor het kappen van twee beuken, ontvangen 22 januari 2013. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Kennisgeving beschikking reguliere voorbereidingsprocedure

Sloopmeldingen akkoord

Volg ons op Twitter via @StadOldenzaal

É‘

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de ɑ rechtbank, postbus 323, 7600 AH in Almelo, een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor ɑ het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd.

É‘ Klieveriklaan 10 (SL-13-002), voor het slopen van een woonhuis, verzonden 22 januari 2013.

Dinsdag 29 januari 2013

É‘ É‘ É‘

Verleende omgevingsvergunningen: Molenstraat 18 O-12-0342), voor het verbouwen van een winkel, verzonden 22 januari 2013; Eschstraat 70 t/m 98 (O-13-0011), voor het vervangen van galerijhekken, verzonden 22 januari 2013; Juralaan 12 (O-13-0017), voor het plaatsen van een erfafscheiding ter vervanging van de bestaande erfafscheiding, verzonden 23 januari 2013.

Geweigerde omgevingsvergunning: Enschedesestraat 86 (O-12-0313), voor het kappen van twee eiken, verzonden 22 januari 2013. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 323, 7600 AH in Almelo, een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Vergaderingen Monumentenraad De monumentenraad vergadert op dinsdag 5 februari 2013 om 16.00 uur in het stadhuis. De agenda en de bijbehorende stukken liggen van 29 januari tot en met 4 februari 2013 voor iedereen ter inzage bij ondergetekende. Belanghebbenden kunnen op grond van artikel 5.5 van het Reglement monumentenraad 2009 gebruik maken van het spreekrecht. Meer informatie: Jos Oude Essink Nijhuis, telefoon (0541) 58 81 11

Welke scholier wordt de Voorleeskampioen van Oldenzaal? OLDENZAAL - De bibliotheek is zaterdagmiddag 2 februari om 14.00 uur voor de 20e keer het toneel van de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury staat voor de lastige opgave om te bepalen wie van de voorleeskampioenen van de 12 deelnemende scholen, dit jaar de eervolle titel Voorleeskampioen van Oldenzaal mag dragen. De kandidaten, alle uit groep 7 of 8, zullen enthousiast worden aangemoedigd door hun ouders en grootouders, meester of juf en klasgenoten. De deelnemende schoolkampioenen zijn, in alfabetische volgorde: Anne Damink, Zina van der Staay (De Klim-op), Jaap Davina (Franciscusschool), Britt Dubbelink (De Bongerd), EsmĂŠe Kleine (De Windroos), Anne Lassche (De Leemstee), Bente Leenders (De Esch), LunaLoohuis (De Linde, locatie Thij/ Graven Es), Eefje Nijenbanning (De Wendakker), Iris RuÍl (Nutsschool), Mandy Terhßrne (De Linde, locatie De Essen), Zalin Tunc (Drie-eenheidschool), en Rosan Vrielink (De Maten). Nadat een kandidaat eerst kort aan het publiek en de jury is voorgesteld, hebben ze de gelegenheid om hun verhaal in te leiden en voor te lezen. De fragmenten komen uit heel verschillende boeken, waarin uiteenlopende thema’s een rol spelen. Zo kan er in de verschillende fragmenten volop worden gegriezeld, speelt de liefde een rol of komen er schoolse belevenissen aan de orde. De schrijfster Carry Slee is dit jaar bij de deelnemers de favoriete auteur; liefst drie kinderen lezen voor uit een door haargeschreven boek. Jury De jurering is opnieuw in de deskundige handen van Marica Braakhuis, Ellen Riteco (beiden werkzaam in het onderwijs) en bibliotheekdirecteur Bert Heideman. De jury beoordeelt de kandidaten op belangrijke aspecten als stemgebruik, voorleestempo, contact met het publiek en dergelijke. Rond vijf uur komt aan alle spanning een eind als juryvoorzitter Bert Heideman bekend zal maken wie zich de Voorleeskampioen van Oldenzaal 2013 mag noemen. Vervolg De winnaar of winnares gaat in ieder geval door naar de regionale finale die op zaterdagmiddag 9 maart in de Bibliotheek

Oldenzaal wordt gehouden. Hij/zij komt daar uit tegen de voorleeskampioenen van Dinkelland, Hengelo, Enschede, Losser en Haaksbergen met als inzet een plaats in de provinciale finale op woensdagmiddag 10 april in het ZINiN theater in Nijverdal. De Voorleeskampioen van Overijssel zal vervolgens de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op woensdag 29 mei in muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. Op de foto hiernaast ziet u Marleen Bezuijen. Zij werd in 2012 na een spannende finale verkozen tot Voorleeskampioen van Oldenzaal. Ze kwam uit voor basisschool RK de Esch.MERCEDES-BENZ C-KLASSE....Stationwagon 5 drs .......‘‘09 ......................... O.a Zo eenvoudig kan afvallen zijn! ÄžŽƉůŽĆ?Ć?Ĺ?ĹśĹ?ŽžĆ?ŜĞůĞŜ Ç€ÄžĆŒÄ‚ĹśĆšÇ Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÄšĂĨƚĞǀĂůůĞŜ͊ Start binnen 2 dagen! NISSAN ALMERA TINO 1800-16V...Mini MPV 5-drs.........‘‘06 .......... ............â‚Ź 8.450*OGPBWPOEKBOWBOUPUVVS 7PPSBGUFMFGPOJTDIBBONFMEFO(SBUJTUPFHBOH #F[PFLFSTPOUWBOHFOFFOLPSUJOHTCPO %FNFFTUF[PSHWFS[FLFSBBSTWFSHPFEFO 

t%FTOFMTUXFSLFOEFBGTMBOLLVVSJOEBHFO t(FXJDIUTWFSMJFTWBOUPU t(FFOIPSNPOFO JOKFDUJFTPGIPOHFSHFWPFM t&FOOBUVVSMJKLQSPEVDUFOHFFOKPKPFòFDU

OPEL AGILA.................................Mini MPV 5-drs..............’’00............ ..........â‚Ź 2.750 PEUGEOT 205.............................Hatchback 3 drs............. “91............ ..........â‚Ź 1.250 RENAULT MEGANE 16.16V........Stationwagon 5 drs........ “02............ ..........â‚Ź 2.850 TOYOTA RAV4 2.0 I 4WD,Airco...Terreinwagen 3 drs........''99.......................â‚Ź4.650SEAT CORDOBA 1.4 16V Airco....Sedan 4 drs ....................“02............ .........â‚Ź 3.650 RENAULT MODUS 1.4 16V AIRCO...Hatchback 5 drs.......’’05............ ..........â‚Ź 5.950 DAEWOO MATIZ...........................Hatchback 5 drs............''03.......................â‚Ź 2.150 OPEL MERIVA..............................Hatchback 5 drs

''03.......................â‚Ź 4.950

SEAT INCA 1.9 SD........................Gesloten bestel.............''02.......................â‚Ź 2.450;VJEFSTUSBBU&OTDIFEF ÄžÄ?ÄžĹ?ĞůĞĹ?ÄšĹ?ĹśĹ?Ĺ?ĹśÄ?ĹŻĆľĆ?Ĺ?ĞĨĚĞĹŹĆľĆľĆŒÇ Ĺ˝ĆŒÄšÄžĹśÄšĹ˝Ĺ˝ĆŒĚĞžĞĞĆ?ƚĞÇŒĹ˝ĆŒĹ?Ç€ÄžĆŒÇŒÄžĹŹÄžĆŒÄ‚Ä‚ĆŒĆ?Ç€ÄžĆŒĹ?ŽĞĚ͊ PG JOGP!NBBUTDIBQQFMJKLF[PSHFOXFM[JKOOM 

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.maatschappelijkezorgenwelzijn.nl

www.heinfranke.nl ĆŒÇ€Ĺ?ŜĚĞŜÄ?Ĺ?ĹŠDtĆŒÄžĹ?ĞůžĂƚĹ?Ĺ?Ĺ?ŜĨŽĂǀŽŜĚĞŜĞŜÄ‚Ä?ĆšĹ?ÄžĆ?ƉůĂĂƚĆ?͘EĞĞžÄšÄ‚Ä‚ĆŒÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒĞĞŜĹŹĹ?ĹŠĹŹĹŠÄž ŽƉĹ˝ĹśÇŒÄžĆ?Ĺ?ƚĞŽĨŜĞĞžƚĞůĞĨŽŜĹ?Ć?Ä?ĹšÄ?ŽŜƚĂÄ?ĆšžĞƚŽŜĆ?Ĺ˝Ć‰Í˜  2RNDGYHUWHUHQLQKHW2OGHQ]DDO-RXUQDDO"(PDLOQDDULQIR#WZHQWHMRXUQDDOQORIEHO

Ootmarsumsestraat 86 7573 GN Oldenzaal T 0541 - 51 23 38

OOK SPECIALIST IN RACE & ATB FIETSEN!!


dinsdag 29  januari  2013

Oldenzaal Journaal

7

Lezing André Aleman in Michgoriushuis

Open Dagen op Basisschool De Linde

OLDENZAAL - Op donderdag 14 februari komt André Aleman naar het Michgoriushuis (Marktstraat 10) in Oldenzaal voor een lezing over het seniorenbrein.

OLDENZAAL - Ouders van tweeen driejarige kinderen staan voor een belangrijke keuze. Basisschool de Linde wil u graag tijdens de open dagen laten zien waar de school voor staat. Samenwerken aan de toekomst is het gezamenlijke doel.

We maken ons allemaal wel eens zorgen over ons geheugen en ons verstand, zeker als we de vijftig gepasseerd zijn. André Aleman laat zien dat de achteruitgang van het menselijk brein vroeg begint, maar dat dat minder erg is dan we soms denken. Sterker nog: een ouder brein is stressbestendiger en kan beter omgaan met complexe situaties dan een jong brein. Een seniorenbrein is vaak ook evenwichtiger, wijzer, intuïtiever en geluk-

kiger. De avond die begint om 19.30 uur wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Ouderen, Impuls, Psychosomatische fysiotherapeuten Ans Bosch en Ingrid Bauhuis, Boekwinkel Heinink en de Bibliotheek Oldenzaal. André Aleman is hoogleraar neuropsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en een internationaal gerespecteerd hersenonderzoeker. Voor zijn werk ontving hij internationale prijzen en beurzen. In 2011 publiceerde hij het succesvolle boek Hersenspinsels: waarom wij dingen zien, horen en denken die er niet zijn. Het recent verschenen boek Het seniorenbrein: de ontwikkeling van

onze hersenen na ons vijftigste, is een verfrissend, begrijpelijk en zeer informatief boek over wat er in ons hoofd gebeurt als we ouder worden. Het vertelt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten welke veranderingen je kunt verwachten en waarom, hoe je de voortekenen van Alzheimer kunt herkennen, en hoe je zelf veel kunt doen om je hersenen gezond te houden. Toegangskaarten zijn voor 5,00 euro te verkrijgen bij de vestigingen van Boekwinkel Heinink en bij de Klantenservice van de Bibliotheek Oldenzaal. Reserveren is eveneens mogelijk via de Klantenservice of 0541512516 of via de website www. bibliotheekoldenzaal.nl.

Liefdevolle Meidendag bij Impuls OLDENZAAL - ‘Liefde is…’ knuffelen met je vriendje, shoppen met je beste vriendin, jezelf waarderen, smikkelen van je eigen kookkunsten en ga zo maar door. Dit jaar is ‘Liefde is…’ het thema van de Meidendag van Impuls. De Meidendag 2013 is op dinsdag 19 februari van 12.30 tot 17.30 uur bij Breedwijs. Alle Oldenzaalse meiden in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar kunnen tijdens de Meidendag 2013 meedoen aan spannende, leuke en leerzame workshops en activitei-

ten. Het wordt een gezellige dag, waarbij ze nieuwe meiden uit hun stad ontmoeten en dingen leren en doen die te maken hebben met wat meiden leuk vinden. Er zijn negen verschillende workshops, waaruit elke deelnemer er twee kan kiezen. Beauty-workshop Zo is er bijvoorbeeld een Beautyworkshop. Maar er is ook een workshop “High Tea” waarin je leert om koude of warme hapjes te maken voor bij de thee. Na de workshops is er een gezamenlijke High Tea, waarbij de eerder gemaakte hapjes lekker opgegeten worden! De dag wordt afgesloten met een leuke film. Natuurlijk krijgt ieder

meisje na afloop de befaamde Goodiebag mee naar huis met allemaal leuke meidenhebbedingetjes! De kosten om deel te nemen zijn € 3,50 per persoon.

Samen willen ze dat uw kind(eren) met plezier naar school gaat, vriendjes maakt en veel leert. Basisschool de Linde is een toekomst gerichte school met Engels vanaf groep 1, een veilige school en aandacht voor ieder kind om met plezier te kunnen leren. Op maandag 4 februari bent u welkom op de locatie de Essen/ Graven Es aan de Oosterikweg van 10.30 tot 12.00 en 19.00 tot 20.00 uur. Zoals u misschien al weet gaan zij verhuizen naar de Zandhorstlaan 99. Op donderdag 14 februari van

10.30 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur bent u van harte welkom op de locatie aan de Hunenveldlaan 2. Voor meer informatie: www.obs-delinde.nl.

Meedoen? Wie mee wil doen moet zich voor woensdag 13 februari aanmelden. Bij opgave mag je doorgeven aan welke twee workshops je wilt deelnemen en je reservekeuzes voor het geval dat de workshops van je eerste keus vol zijn. Opgeven kan telefonisch bij Linda Rijssemus: 0541-571414 of per mail: info@ impuls-oldenzaal.nl. Voor meer informatie en het opgaveformulier kun je terecht op de website van Impuls: www.impulsoldenzaal.nl.

! g e w t e o m s e l l A ! % 0 7 l e w t to g in rt o k ;; g Mega showroomopruimin

al

Specia

Boxspring Entrada van 3445,-­ nu vanaf

OP=oOchPt

2195,-­

ingek

160x200, compleet elektrisch

verstelbaar

nu

1250,-­ voordeel

nu voor

Ledikant Imonda deelbaar

inclusief nachtkastjes

van1999,-­ nu vanaf

Boxspring Odense compleet

1298,-­

999,-­

15%

korting op de Auping collectie

140x200

HOGE KORTINGEN tot wel 70% op Tempur, Eastborn, Norma en Pullman

Westeinde 660 Vriezenveen 0546 55 99 55

www.lowikmeubelen.nl

Warm winter voordeel

Löwik Wonen & Slapen de grootste woonboulevard van Oost-­Nederland

Onder voorbehoud van druk-­ en zetfouten.

Veel showroommodellen met


dinsdag  29  januari  2013

Oldenzaal  Journaal

8

'Wat ons bindt, is het plezier van het bewegende kind' TV-opnamen bij carnavalsmis in De Lutte OLDENZAAL - Voor de eerste keer in haar bestaan organiseerde de Stichting BoesCoolFit dinsdagavond een informatie avond. Het doel van de avond was om sportaanbieders, gemeente & schoolbestuurders bij elkaar te brengen om het belang van het bewegende kind te onderstrepen. Het programma, dat een informeel karakter kende, werd geleid door Bas Wolters. De aftrap door de voorzitter van BoesCoolFit, Bennie Nordkamp kende een uitleg aan de ruim 75 aanwezigen bij De Proatpoal over het belang van sporten van kinderen. Het steeds meer voorkomende obesitas, verkrijgen van meer energie, opdoen of vergroten van zelfvertrouwen, samen beleven van sport of gewoonweg omdat het heel leuk is zijn de redenen om de kinderen te laten sporten. Als wethouder sport gaf Yuri Liebrand aan dat, ondanks de economisch

lastige tijden, namens de gemeente alles in het werk wordt gesteld om de mogelijkheden te blijven bieden aan verenigingen, scholen en andere belanghebbenden kinderen te laten sporten. Ambassadeurs Boescoolfit kent een aantal ambassadeurs waarvan er drie, te weten Susan Stevelink ( voormalig topvolleybalster bij Pollux 1 en vriendin van mede-ambassadeur, wielrenner Tom Veelers ) (oud-profvoetballer en huidig trainer bij FC Twente) Boudewijn Pahlplatz en profvoetballer bij datzelfde FC Twente Tim Breukers. Op een leuke en af en toe prettig kritische wijze kregen zij de verschillende vragen van host Wolters voorgelegd. Allen wisten duidelijk te maken dat ze zonder plezier, enthousiasme en de nodige faciliteiten nooit zo ver waren gekomen. Zij gaven aan het een eer te vinden

om ambassadeur van Boescoolfit te zijn en in de toekomst graag voor de Oldenzaalse basischoolkinderen wat te willen betekenen. De avond werd opgeluisterd door Gijs Boerrigter, die met een diaboloact, de aanwezigen tot een aandachtig kijken dwong. Op muziek liet hij verschillende diabolo’s de prachtigste capriolen uithalen. Het 'leren is proberen' klonk in alles door in zijn act. Na dit intermezzo werd er aan de genodigden de ruimte gesteld voor vragen. Aan het einde van het vragenrondje sprak Boescoolfit bij monde van penningmeester Frank Hekman de ambitie uit om dit jaar met alle sportaanbieders een grote sportmarkt te organiseren op het Hulsbeek waar alle deelnemers aan het project kunnen deelnemen. Hoofd Sportcluster Vondersweyde Shelley Jambor bood daarop ook spontaan haar ruimte aan. Tot slot waren de aanwezigen het volledig eens: 'Wat ons bindt is het plezier van het bewegende kind'.

UW BEDDENSPECIALIST MET OUDERWETSE SERVICE!

t r o f m o C n a i Scandinav

ALLE INGS X O B SPR AAD R R O O UIT V AAR! B R E V E L N 4 WEKE OMRUIL TIE GARAN

DE LUTTE – De twee carnavalsverenigingen van De Lutte, De BosdÝvelkes en De Tuffelkeerlkes, hebben al enkele jaren gezamenlijk met de H.Plechelmuskerk de aankleding van de carnavalsmis als aftrap voor de feestelijkheden. De Lutte kende in 1997 de primeur van de 1e Twentse Carnavalsmis!

dat een blaaskapel, in plaats van het orgel, de muziek verzorgd, dat de voorganger het thema weet te combineren met het Heilige Schrift, dat de kerk versierd is met heel veel ballonnen en carnavalsartikelen en tot slot dat de carnavalshoogheden de lezingen verzorgen. En het mooie, de televisie komt nu ook weer opnamen maken.

De toenmalige pastor Tervoort, van geboorte Limburger, introduceerde deze carnavalsmis in Twente, in De Lutte. Er was nogal wat weerstand. ‘Carnaval in de kerk, hoe komt ie erop’? Toch kende de 1e viering het grootst aantal bezoekers. Van heinde en ver kwamen de mensen, al dan niet verkleed, naar de Plechelmuskerk. De media schonk er veel aandacht aan.

Aanstaande zaterdag is het weer zover. De locatieraad van de Heilige Plechelmus, de besturen van beide carnavalsverenigingen en natuurlijk de hoogheden heten u van harte welkom in de kerk van De Lutte. Uiteraard is verkleed meevieren meer dan wenselijk.

Nu, inmiddels de 17e keer, kijkt er geen mens meer van op dat de kerk vol zit met verklede mensen,

De viering vangt aan om 19.30 uur. De leden van de hofkapel Ok dat Nog verzorgen de muziek, het Themakoor tekent voor de zang en pastor Niek Nijhuis gaat voor in de viering.

Alles is familie bij Filmhuis Oldenzaal OLDENZAAL - Op 4, 5 en 6 februari vertoont het Filmhuis Oldenzaal de nieuwste film van de Nederlandse regisseur Joram LĂźrsen, Alles is familie. Het scenario is van de hand van Kim van Kooten die ook tekende voor Alles is liefde.

Meer info: www.filmhuisoldenzaal. nl. Aanvang: 20.00 uur.

Veel bekende Nederlandse acteurs werken aan deze productie mee, zelfs Martine Bijl en Willeke Alberti, die de liefdesperikelen van senioren met verve spelen. Het Filmhuis verwacht grote belangstelling en daarom zal de film behalve op de dinsdag en woensdag ook op maandag (4 februari )te zien zijn.

akerij Jos Lansink meubelm n verstaat de kunst va e stijl! meubel maken in elk

N â‚Ź 2495,140/200 VA VOOR

â‚Ź 1495,-

N â‚Ź 2545,160/200 VA VOOR

â‚Ź 1595,-

N â‚Ź 2615,180/200 VA VOOR

ON I T A R I P INS SCHE ELEKTRI INGSET BOXSPR

â‚Ź 1695,-

AAR IN OOK LEVERB ! CM 0 210 EN 22

Interieur

Meubels

U VIND ONS AAN HET PARKEERTERREIN ACHTER DE HEMA (naast de Reformwinkel)

ECHT COMPLEET! +VOLLEDIG ELEKTRISCHE VERSTELBARE BOXSPRING (2 MOTORIG) +POCKETVEER INTERIEUR BOXSPRING

Keukens

+MASSIEF ZWEEDS FRAME +MEEGESTOFFEERDE 7 ZONE POCKETVEER MATRASSEN +LUXE DIKKE SPLIT TOPPER +MEERDERE KLEUREN MOGELIJK

SCAN DE CODE EN BEKIJK

Badkamers

WWW.NORDIC-DREAMS.NL

60876675$$7‡+0+(1*(/2‡7(/

WIJ NEMEN GRATIS UW OUDE MATRAS/BED RETOUR!

Haarstraat 45 | 7596 LM Rossum Tel: 0541 – 625761 | Mob: 06 14 27 59 48 www.joslansink.nl | info@joslansink.nl


dinsdag  29  januari  2013

Oldenzaal  Journaal

9

7UHN70ZLQW(É…ELNHYDQKHW-DDUYHUNLH]LQJ

&ROOHFWHZHHN+HUVHQVWLFKWLQJYDQVWDUW

20 Januari 2013 koos de jury van de E-bike van het Jaar verkiezing voor de Trek TM500+. De Trek liet daarmee de Smart E-bike en de Sparta Ion RXS+ achter zich. Dejury was zeer te spreken over de grote actieradius van de TM500+, de optimale gewichtsverdeling van de fiets en het uitermate betrouwbare Bosch systeem waarmee de TM500+ is uitgerust.

OLDENZAAL - In heel Nederland gaan op 4 februari 14.000 enthousiaste collectanten op pad om geld in te zamelen voor mensen met een hersenaandoening. In de gemeente Oldenzaal gaat de collecte dan ook van start.

De TM500+ beschikt over een door Trek zelf ontworpen bevestiging voor de Bosch motor. Dit resulteert in een frame dat 400 gram lichter is dan een fiets met de standaard bevestiging voor

Bosch motoren, zoals die door andere merken gebruikt wordt. De fiets is tevens voorzien van een hol stuur waarin de kabels uit het zicht zijn opgeborgen. De TM500+ heeft een adviesverkoopprijs van â‚Ź 2599 en is voor heren verkrijgbaar in het zwart en voor dames in het zwart en in het bruin. Het is pas de derde keer dat de RAI Vereniging deze verkiezing voor E-bikes organiseert en toch waren er dit jaar weer meer E-bikes dan 'gewone' fietsen ingezonden voor de wedstrijd. Dat geeft nog eens extra aan hoe belangrijk de E-bike is geworden voor de fietsbranche.

Ruim 100 collectanten trotseren de kou en collecteren in de hele gemeente. EÊn op de vier Nederlanders wordt in z’n leven getroffen door een hersenaandoening, zoals beroerte, depressie, dementie, parkinson of een hersentumor. Nog steeds ontbreekt de kennis om deze hersenaandoeningen beter behandelbaar en geneesbaar te maken. Daarom wil de Hersenstichting mÊÊr wetenschappelijk onderzoek mogelijk maken. De stichting vraagt het

publiek op om de collectant niet in de kou te laten staan.

mee kan ze wetenschappelijk hersenonderzoek mogelijk maken.

Hersenaandoeningen hebben vaak zeer ingrijpende gevolgen voor het totale functioneren. Om te begrijpen hoe en waarom een hersenaandoening ontstaat, is het belangrijk om te weten hoe de hersenen werken. En waarom ze soms niet goed werken.

De Hersenstichting doet veel onderzoek naar vier veelvoorkomende hersenaandoeningen: beroerte, depressie en traumatisch hersenletsel en Parkinson. Aan deze aandoeningen besteedt de Hersenstichting de komende jaren veel aandacht, zonder daarbij de andere hersenaandoeningen uit het oog te verliezen.

Dit begrip van hersenen en hersenaandoeningen kan leiden tot betere diagnoses en behandelingen. Dat biedt hoop voor de toekomst; een toekomst waarin patiĂŤnten met een hersenaandoening een betere kwaliteit van leven krijgen. Daarom vindt de Hersenstichting het zo belangrijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Want daar-

De Hersenstichting vraagt het publiek om de collectant niet in de kou te laten staan. Giften zijn ook welkom op gironummer 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Mensen kunnen ook hun gift overmaken via www.hersenstichting.nl.

Hoi, ik ben Gismo, Een zeer aanhalige kater van bijna 11 jaar oud. Ik zit hier wegens afstandsredenen en zoek eigenlijk zo spoedig mogelijk een huisje waar ik mijn aandacht krijg. Ik ben zindelijk en al op zo een leeftijd dat ik geen dingen meer kapot maak.

+HW:RRQFHQWUXPLVYHUKXLVGRSGH:RRQERXOHYDUG$OPHOR ALMELO - Hennie Busscher en Ayhan Sancar runnen nu ruim 3 jaar met veel succes Wooncentrum op de Wonboulevard in Almelo. De meubelen, tafels, stoelen, banken, kasten, verlichting, accessoires en sinds kort ook kapstokken worden met veel korting aangebo-

den. Het betreft kwalitatief hoogwaardige meubelen die in grote hoeveelheden ingekocht worden. Dit geeft dan ook de mogelijkheid om de laagste prijsgarantie te bieden. De meubelen kunnen ook nog eens dezelfde dag geleverd worden, u hoeft dus geen weken te wachten. Een bezoek is meer dan de moeite waard.

Ik zit nu in een ruimte waar ik met andere katten verblijf en dat gaat eigenlijk prima. Ik jaag niet achter ze aan, ik duld ze zeg maar. Ik ben vertrouwd met kinderen, die vind ik alle leeftijden erg leuk. Ik ben gecastreerd, geent en gechipt dus klaar voor vertrek. Komt u snel eens kijken naar mij? Mocht ik al een plaatsje hebben inmiddels dan zijn er nog wel andere vriendjes die een plekje zoeken. U kunt ons ook bekijken op onze eigen site www.dierentehuisoosttwente.nl. U kunt het asiel vinden op de Boerskottenlaan 33 te Oldenzaal. Ons tel. nummer is: 0541 516659.

Royal Plaza bestaat 3 jaar en dat vieren we! * Niet in combina e met andere ac es * Alleen geldig in het restaurant de gehele maand februari * Reserveren gewenst

JUBILEUMACTIE ONBEPERKT WOKKEN EN TEPPANYAKI €₏ 20,00* p.p. incl. bier en huiswijn (excl. buitenlands gedis*lleerd)

60+ €₏ 2,00 extra kor*ng, kinderen 0 tm 3 jaar GRATIS Kinderen 4 t/m 11 jaar €₏ 1,00 per levensjaar

Bij ons kunt u genieten van de Europese tot Azia*sche keuken met o.a. een interna*onaal grill/wokbuet en een Japans Sushi buet.


Volvo207 V50 Kinetic Peugeot CC1.8 Cabrio 1.6 Vti 2005 â‚Ź11700 Luxe 2007 â‚Ź9950

Volvo V70 D51.8 AWD AUT Audi A4 Cabrio T S-Line 2009â‚Ź19950 â‚Ź29900 2007

Werkplaats

Renault Grand Modus Renault Scenic 1.6 TCE 16V100 Night & Day 2011 â‚Ź13950 Comfort 2002 â‚Ź4450 Audi Audi Audi Audi Audi Audi Audi Audi Audi Audi BMW BMW BMW BMW Honda BMW Honda BMW Hyundai BMW Lexus BMW Mini Fiat Opel Fiat Opel Ford Opel Ford Peugeot Mazda Peugeot Mercedes Peugeot Nissan Peugeot Nissan Peugeot Nissan Peugeot Opel Peugeot Opel Peugoet Opel Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot

Volvo V50 1,6 Peugeot 206D2 CCMomentum Cabrio 2.0 2012 â‚Ź23950 16V 2003 â‚Ź7950

Volvo 60 DAWD D5 Summum BMWXC325 Station Exclusive AUT2007 2009â‚Ź21950 â‚Ź39500

Renault Twingo 1.2 Air Comfort 2e paasdag17950 AUTOSHOW van tot 17.002000 uur 7450 Renault 12.00 Twingo 1.2 Authentique 2003

A1 1.2 Tfsi Business 2010 A4 Avant 2.0 Comfort 2002 A4 Cabrio 1.8 T S-Line 2007 Cabrio 2.7 Tdi V6 AUT S-Line A4A4 Cabrio 1.8 T S-Line 2009 Station A6A6 Station 2.0 TFSi2.0 AutTFSi Aut 2009 Coupe 3.2 Quattro AUT 2009 A5A5 Coupe 3.2 Quattro AUT A5 Sportback 3.0 Tdi Quattro S-Line 316i Exclusive AUT 2001 CabrioAUT1.8 Leder2009 X3 Z3 3.0iRoadster X-drive Executive Exclusive Jazz318i 1.4i CVT AUT Opendak Climat 2004Contr SedanLuxe Exclusive AUT 2008 Jazz320i 1.2 Comfort 320i Touring Business AUT Atos 1.0 5 deurs 1999 320Comfort D Station Exclusive Aut 2004 iS 200 Luxe Navigatie 325SCi Cabrio Executive 2006 Cooper 5001.0 1.2 Sport Agila Comfort 2004 1.4Airco 16v T-Jet Sport 2004 ZafiBravo ra 1.6 16v Ka 1.3 Edition Cool Zafira 1,8 Business 2005 Station 2.0 TDCi 1995 106Mondeo 1.0 2.012vExclusive 7 persoons 2008 10751.0 XR Klasse 107A1.0 12v XS160 5 deurs 2010 206Micra 1,4 XR 1.2 zwartPure AUTOMAAT 2003 Almera 1.5 comfort 5 deurs 206 SW Station 1.4 2005 1.8 Estate Staion 2004 206Primera 1.6 Quicksilver 1.02.0Comfort 206Agila CC Cabrio 16v Exclusive 2003 207Astra 1.4 16v1.6 XR 2008 Zafira 1,8 Business 207 1.4 Vti XS JBL 2007 1.1 5 deurs 207106 1.6 Hdi-F 2011 1.0 12v 207107 CC Cabrio 1.6 VtiXSLuxe 2007 1.4 XR1.6 Hdi-F Sport 207206 SW Station 2011 206 SW 1.4 306 Station 1.4 Comfort 2000 206 1.4 XS 307 SW Station 2.0 16v Premium 2004 206 Plus + 1.4 XS RZC 1,6 THP 200 pk 2011

19950 2007 24950 2009 25950 2009 34950 2011 5950 1997 36450 1999 7450 2004 8950 2005 1450 2007 7950 2001 8950 2010 3250 2009 4950 2005 8950 9992005 2006 5450 2001 7450 2009 3950 2007 4450 2001 4950 2004 6950 2000 6950 2005 7450 2001 13950 2009 9950 2000 18950 2002 2250 2005 5950 2010 27950

27950 29950 44500 54950 6900 7450 10950 18950 19950 13950 10900 13950 3750 6950 12900 4950 10750 7900 4450 3750 2950 9950 3450 6750 3450 3950 4950 9900

Renault Twingo 1.2 Authentique 2008 Peugoet Twingo207 Vti XS Renault 1.21.4 Authentique 2010 Peugeot Twingo207 1.6 Vti Renault 1.2CC Expression 2012 Peugeot Modus207 SWDynamique 1.4 Vti XS Renault 1.6 16v 2005 Peugeot Grand207 SWTCE1.6 Renault Modus 100Hdi-F Night &Sport Day 2011 Peugeot 307 CC Cabrio 2.0 16v Renault Kangoo 1.4 AUTOMAAT 2002 Peueot Scenic307 SWExpression 2.0 16v Premium 2000 Renault 1.6 16v Renault ScenicTwingo 1.2 Authentique 2003 Renault 1,6 16v Expression Renault ScenicTwingo 1.2 Expression 2005 Renault 1.6 16v AUTOMAAT Renault Clio 1.2 16v Extreme Renault Scenic 1.6 16v Authentique 2011 Modus SuzukiRenault Wagon + 1.0 1.6 16v Dynamique2000 Scenic 1.6AUT 16v Comfort 2000 VolvoRenault V40 2.0 Exclusive Scenic 2.0 16v Turbo Luxe 2005 VolvoRenault V50 2.0 D Kinetic Wagon + 1.0 VolvoSuzuki V50 1,6 D2 Momentum 2012 Volkswagen Polo 1.4 Comfortline Volvo C70 Cabrio 2.0 T Momentum 2004 Passat 1.6 16v Fsi Highline1999 Station VolvoVolkswagen V70 2.4 Comfortline Passat 2.0 Tdi Station AWD2002 4 Motion VolvoVolkswagen V70 2.4 Comfort Volvo V40 2.0T Europa Sports Volvo V70 2.4 Executive 2004 V40 2,0T Europa Sports 2005 VolvoVolvo V70 2.4 T Summum Volvo S40 2.0 Europa Sports Volvo V70 D5 Summum AWD AUT 2006 V50 D Comfort VolvoVolvo V70 2.4 D5 2.0 Momentum 2008 S80D5T6 VolvoVolvo V70 2.4 AWDAUTOMAAT AUT 2009 Volvo C70 Cabrio 2.0 T Momentum Volvo XC 70 AWD 2.4 T Momentum 2001 Volvo C70 Cabrio D5 Automaat Volvo XC 70 AWD D5 Summum 2006 ComfortAUT VolvoVolvo XC 70V70 AWD 2.4 D5 Summum 2006 Momentum VolvoVolvo XC 70V70 AWD D5 D5 Summum 2009 Volvo XC 70 AWD 2.4T Volvo XC 60 AWD D5 Summum 2009 Volvo XC 70 AWD 2.4 D5 Momentum AUT Volvo XC 60 AWD D5 Summum AUT 2009 Volvo XC 70 AWD D5 Summum AUT Volvo XC 90 AWD D5 Momentum AUT 2004

Volvo

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

Werkplaats

AudiAudi A5 Coupe 3.2 Quattro A4 Avant 1.8 TFSi AUT 2009 â‚Ź34950 â‚Ź26950

XC 70 AWD D5 Summum

2250 2500 5950 6950 2009 8950 2011 5950 2009 139502011 3950 2005 2450 2004 4450 2003 6450 2005 149502008 2450 2005 4950 1999 7950 2005 239502000 119502003 3450 2006 5950 2009 109501999 159502002 169502001 239502005 259502002 6950 2004 189502007 209502001 295002003 2000 31950 2003 39500 2006 15950

2006

9950 19900 12950 21950 9950 6950 2500 3950 5950 7950 2950 9950 2950 5450 13450 21950 4450 5450 4450 13950 5950 14950 19950 7950 12950 7950 10950 26950 25950

- APK - Aircoservice - Onderhoud Vanaf april 2013 gevestigd aan de Enschedesestraat 32 te Losser (voorheen Peugeot Brilman)

Werkplaats

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL

WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat 24

a , 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19

g % n 0 i 7 m i u r p O Met kortingen tot wel

De GROOTSTE verlichtingsspeciaalzaak van Oost-Nederland

50%

wij hebben nog volop gloeilampen

30% 20%

40%

LICHTCENTRUM HENGELO $0,$$13&( &-(&+.4 &+ *-'.+*%)1%&-1/2,)&-(&+.-+333+*%)1%&-1/2,)&-(&+.-+

Openingstijden Ma - Wo. 09.30-18.00, Do. 09.30-21.00 Vr. 09.30-18.00, Za. 09.00-17.00

 " !# !!


dinsdag  29  januari  2013

Oldenzaal  Journaal

11

Winterfoto's door Richard Koopman

Budgetneutraal ZONNEPANELEN VOOR €₏ 1,00 #"##!# ##" #! ##! %& ##$#& #$& $$%#$%!%$& $ $#$%%!&%%$&"%!! &$ &#& %"&%"##!&$"&&%"%& $$%#$%!%$ & &##$#%$&%$&!#"%$&!##"%$ %"&%&##$%!%&%#$& & %$%% "%$&%"##!"&&$#%!&%&##$ &#$&& $$%" &$"#!!#"%

!"##!" !# "##!" !"!#!###" #! " #"" "" ""!" ! ! 

WĆŒÄ‚ĹŹĆ&#x;ĹŠĹŹƉŽĚŽůŽĹ?Ĺ?ÄžtĹ?ĹľΘtĹ?ůůĞŏĞÄžĹśÄžĆŒĹ?Ŝŏ ĆŒÄ‚ĹśÄšĹŹĹ˝ĹŻĹŹĎ­Ď­>Ä‚ĆŠĆŒĹ˝Ć‰ Ä‚ĆŒĹ?ŜƚKĹŻÄšÄžĹśÇŒÄ‚Ä‚ĹŻDĂƚĞŜĆ?ĆšĆŒÄ‚Ä‚ĆšϹϭ

sĂŜĂĨŚĞĚĞŜĞůŏĞÇ Ĺ˝ÄžĹśĆ?ĚĂĹ?ŽžĚĞÇ ÄžÄžĹŹĚĞĹ?ĞŚĞůĞĚĂĹ?  ǀĂŜĎŹĎ´Í—ĎŹĎŹƚŽƚĎ­Ď´Í—ĎŹĎŹĆľĆľĆŒ

ĞŜƚĆľĆ?ĹŻÄžÄ?ŚƚĆšÄžĆŒÄ?ĞĞŜŽĨĹšÄžÄžĹŒĆľĹ?ĞĞŜÇ€ÄžĆŒÇ€Ĺ˝ÄžĆŒÍ?  Bel:  06  10  34  25  74  of  0541  22  94  24 dÄžĹ?ĞŜĹ?ÄžĆŒĹ?ĹśĹ?ÄžŽŜŏŽĆ?ĆšÄžĹśÇ€ÄžĆŒĹ?ŽĞĚĹ?ĹśĹ?ŏŽžĞŜÇ ÄžŜƾÄ?Ĺ?ĹŠĆľƚŚƾĹ?Ć?

EĆľĆŒÄžÄ?ŚƚĆ?ĆšĆŒÄžÄžĹŹĆ?ÄžĚĞÄ?ĹŻÄ‚ĆŒÄ‚Ć&#x;ÄžĹśÄ‚Ä‚ĆŒĆľÇ ÇŒĹ˝ĆŒĹ?Ç€ÄžĆŒÇŒÄžĹŹÄžĆŒÄ‚Ä‚ĆŒ tĹ?ĹŠžĂŏĞŜĚĞÇŒĹ˝ĹŻÄžĹśÇŒÄžĹŻÄ¨Í•ŽŽŏÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒĹŹĹ?ĹśÄšÄžĆŒǀŽĞƚĞŜ KĹśÇŒÄžŚĂŜĚĹ?ĞžĂĂŏƚĞÇŒĹ˝ĹŻÄžĹśÇŒĹ?ĹŠĹśÄžÇ†ĆšĆŒÄ‚ĚƾŜ ĞůŽĨžĂĹ?ĹŻÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒĞĞŜĂĨĆ?Ć‰ĆŒÄ‚Ä‚ĹŹÍ—  /ŜĨŽΛƉŽĚŽůŽŽĹ?Í˛Ç Ĺ?ĹľÄ?ÄžĹśÄžĆŒĹ?ĹśĹŹÍ˜ĹśĹŻ   Ç Ç Ç Í˜Ć‰Ĺ˝ÄšĹ˝ĹŻĹ˝Ĺ˝Ĺ?Í˛Ç Ĺ?ĹľÄ?ÄžĹśÄžĆŒĹ?ĹśĹŹÍ˜ĹśĹŻ www.oldenzaaljournaal.nl

I\[XZk`\XXec\m\i\e

Dinsdag 18 december 2012

Oldenzaal  in  kerst sfeer >>>>> zie pag

In verband met de feestdagen hanteren wij andere sluitingstijden voor advertenties en redactie-artikelen:

3

De deadline voor de komende uitgave is donderdag 20 december om 12.00 uur.

Gedichtenbundel voor burgemeester

Lekker  eten  met  K erst

N`a q`ae Xck`a[ fg qf\b eXXi _\k cXXkjk\ e`\lnjl`kFc[\eqXXc\efd^\m`e^%?\\]k lc\lb\i\[XZk`\mffifej6

>>>>> zie pag

OLDENZAAL - Twaalf kinderen van de Nutsschool mochten vorige week het eerste exemplaar van hun gedichtenbundel reldster" aanbieden aan de "Wegemeester van Oldenzaal. burDeze gedichtenbundel is gemaakt voor de actie van Serious Request.

4° 1° 5° 1°

Vrijdag

5° 3°

Zonnestraal verwarmt Serious Request OLDENZAAL - Op dinsdag 18 december van 14.00 tot uur houdt de Zonnestraal17.00 verkoop van door bewoners een maakte kerstbakjes. Zij doen gedit voor het goede doel van Serious Request 2012, terugdringen van babysterfte wereldwijd. de Zonnestraal wil u via deze van harte uitnodigen om de weg actie te ondersteunen en op welke manier dan ook geld te doneren. Dinsdag 18 december tussen 14.00 – 17.00 uur. De zonnestraal, Johanna van Burenlaan 4 op De Thij Oldenzaal

WAARDEBON GELDIG IN WEEK 51 maandag - dinsdag - woensdag

Jklli[Xe\\e\$dX`c^iXX^d\k]fkfj eXXii\[XZk`\7fc[\eqXXcaflieXXc%ec

7

Weersvoorspelling Woensdag Donderdag

RODE BILDSTAR

10 kilodonderdag - vrijdag - zaterdag

VOORGEKOOKTE KRIELTJES OF SCHIJFJES

zak 600 gram

 Freddy’s Groente & Fruit

Winkelcentrum Zuid Berghuizen 0541-539884

neem deze bon mee naar de winkel 15e jaargang nr. 50

Het thema van deze gedichtenbundel is Kerst. De kinderen van groep 4 tot en met 8 hebben de gedichten geschreven, groep 3 heeft de voorkant verzorgd en de groepen 1 en 2 hebben hierbij de tekeningen gemaakt.

Kerstvolkszang: Samen zingen is bevrijdend

OLDENZAAL – Het koor Impulsief, dat elke maandagmorgen volkszang te gaan organiseren, ding van orgel(Jaap Vonk) en repeteert in Breedwijs Zuid- want, zo zeggen ze in koor: trompet(Marc Berghuizen, verzorgt op vrij- “Zingen is heel bevrijdend, je worden mooievan Herwijnen) dag 21 december een volks- komt in contact met jezelf, maar le kerstliederen en sfeervolten gehore ook met elkaar.� kerstzang in de Hofkerk gebracht. Het is , met nadruk, aan de Hofmeijerstraat. Het koor geen kerkdienst, staat onder leiding van Miny Jannie Standhardt, al vanaf de de kerstgedachte maar samen beleven in een oprichting lid van Meijerink en Eleonore van voegt toe: “Eigenlijk het koor, sfeervolle ambiance is het uitWalderveen verzorgt de begewillen het oude kerstgevoel, zoals we gangspunt. leiding op de piano. we dat vroeger kenden, terugbrenDe volkskerstzang duurt van Het idee voor een volkskerst- gen met de volkskerstzang, die 19.30-20.45uur, de Hofkerk is zang speelt al langer in het hoofd juist bedoeld is voor iedereen. om 19.00uur open. De entree van Miny Meijerink. “Eleonore Je hoeft niet ergens lid van te is gratis. Na afloop wordt er en ik geven vaker concerten zijn of bij te horen om mee te een vrije gift gevraagd om de en heel vaak geven bezoekers zingen.� kosten van de avond te kunnen dan aan, dat ze graag mee willen dekken. Voor nadere informatie zingen.� Daarom hebben beiden “Impulsief� verzorgt zelf de kunt u contact het plan opgevat deze kerst- gehele organisatie van deze de dirigente Minyopnemen met Meijerink, tel. samenzang. Met extra begelei06.2949.2507.

Kom Kiek’n bij Schaapskudde

De kinderen werden ontvangen in een vergaderzaal en kregen daar wat drinken aangeboden. Hierna hebben ze de burgemeester verteld waarom ze deze bundel gemaakt hebben. Ook mochten een aantal kinderen het gedicht voordragen. De opbrengst van verkoop gaat voor 100% naar de goede doel. Er zijn al meer dan het 700 exemplaren verkocht. De gedichtenbundels zijn nog voor euro te bestellen, informatie 3,50 hierover staat op de site van school www.nutsschool-oldenzaal.nl. Wij zijn zondag 23 december geopend van 11.00 tot 17.00 uur Freddy’s Groente & Fruit

met Kerst 2012

OLDENZAAL - Schaapskudde Twente houdt op Tweede Kerst- sen worden gemaakt en broodjes te combineren met een wandegebakken in het vuur. dag tussen 12.00 en 17.00 ling op het fraaie Hulsbeek. Ook voor de 5e keer een gezellig uur de hond is evenementje op Erve HuiskesKerst Een Verhalen verteller vertelt op welkom. (aangelijnd!) van harte (op deze authentieke en het Hulsbeek) . Dit keer zonder sfeervolle Waar vind “Kom locatie in het Twents het de samenwerking van het kerst- Kerst� plaats? Bij de Kiek'n met Schaapskooi door Challenge Park. Toch zalOut- verhaal. Voor de inwendige mens van "erve Huiskes", Op recreatiewederom een gezellige boel het is er allerhande (warm)lekkers te park Het Hulsbeek te bereiken via op het erf; er is van allerleizijn verkrijgen. Op de Deel brandt Parkeerplaats P5. De Entree is 3,50 voor jong en oud wat te doen.en de kachel en is het behaaglijk en euro per persoon, kinderen tot 12 gezellig! Deze middag is heel goed jaar gratis. Op deze middag maakt u nis met de Beestenboel vankende schaapskudde, zoals de schapen, ganzen en ezeltjes, onder andere ook te zien in de levende kerststal. De allerkleinsten kunnen op de ezel “Leentje� rijden. Valkenier Rob Poliste Valkenvlucht uit Enschede van laat u genieten van zijn roofvogels. Schaapherderin Mieke zal een tal keren met haar schapen aanover het erf lopen . Volgens de traditie van de Twentse "Mirre-weenter" brengen enkele Midwinterhoorn blazers uit Oldenzaal de oeroude klanken van de midwinterhoorn ten gehore. Ook kunnen er kaarVerschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte.

Burg. Wallerstraat 129 Oldenzaal Tel. 0541-539884

Lekker uit eten bij

Royal Plaza

zie pagina 8 De officiĂŤle publicaties van de gemeente Oldenzaal

zie pagina 4, 5 en 6

074  -­  259  66  33

Oplage 17.500 exemplaren

FRANCHISENEMERS

GEZOCHT VOOR OLDENZAAL Heb jij die ondernemersmentaliteit en wil je gebruik maken van de ervaring van Nederlands grootste pizza-formule? Profiteer dan nu nog van onze great deal: Een complete nieuwe New York Pizza vestiging voor â‚Ź100.000! Heeft u interesse? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! New York Pizza - Postbus 9034 - 1180 MA AMSTELVEEN - T.a.v. Cindy Smit T 020 3473880 F 020 3473881 E cindy.smit@newyorkpizza.nl

newyorkpizza.nl


De hoogste kwaliteit

tegen de laagste prijs Tafels,stoelen, banken, (relax)fauteuils, kasten, verlichting, accessoires en nu ook Laagste prijsgarantie een ruime sortering kapstokken Woonboulevard 44/46, Almelo www.wooncentrum.net


dinsdag 29  januari  2013

Agenda

Zie ook www.uittwente.nl

Nederlandse Studenten Orkest in Enschede Enschede, 11 februari In februari heeft het Nederlands Studenten Orkest (NSO) haar 61ste tournee onder leiding van Ivan Meylemans, maar dit jaar met een grote primeur. Geïnspireerd door de eerste symfonie van Mahler, waar de tweede natuur ontwaakt, is het thema ‘Natuurlijk NSO’ ontstaan. Om de 103 ton CO2 uitstoot van de tournee te compenseren, plant het NSO bomen. Het NSO is hiermee het eerste groene orkest ter wereld..

Groeien doe je niet zomaar Losser, 30 januari Woensdagavond 30 januari organiseert Groei & Bloei EnschedeLosser een lezing door Leo Groenleer van DCM. Deze gaat over de bemesting van planten in de moestuin, siertuin en het gazon op een milieuvriendelijke manier met organische meststoffen. Groenleer zal ook foto’s laten zien van tuinen in binnen- en buitenland. Voor meer informatie zie: www.enschede.groei.nl

Gala's Markloawen Oldenzaal, 1 en 2 februari Vrijdag 1 februari en zaterdag 2 februari houdt O.C.V de Markloawen hun ouderwetse gezellige gala's in hun residentie Hotel Het Landhuis.

Wagenpresentatie Weidemennekes Hengelo, 2 februari

Met diverse buuts, zang en natuurlijk ook eigen optredens van de vereniging wordt de avond mooi ingedeeld. De gala's worden aangeboden aan de hoogheden Graaf Peter en Gravin Daphny en ze worden begleidt door hun Secretaris Marc.

Wilt u alvast een kijkje nemen bij de praalwagen van Hengelose Carnavalsvereniging de Weidemennekes dan kan dat op zaterdag 2 februari van 15:00 tot 17:00 aan de David Ricardostraat 10 te Hengelo (Mosman installatie & kunststoftechniek). Tijdens dit jubileumjaar presenteren zij de wagen anders dan andere jaren. Iedereen wordt uitgenodigd de fantastische praalwagen en prinsenwagen te komen bekijken. De wagen zal officieel worden overgedragen aan Prins Alwie, Prinses Nathalie en Adjudant Rob het jubileum trio van deze carnavalsvereniging.

Groot Single feest Hengelo, 9 februari “Find The One” houdt zaterdag 9 februari een groots Singlefeest in één van de mooiste clubs van Nederland. Club Dux te Hengelo in Overijssel ligt centraal en is goed bereikbaar. Nog belangrijker is dat Club Dux, recent, tijdens de Nightlife Awards 2013 is uitgeroepen tot 2e mooiste/beste Club van midden Nederland.

Bandjesavond Muziekschool Nijverdal, 4 februari Op 4 februari organiseert De Muziekschool Twente, locatie Nijverdal, een Bandjes Avond. De bandjes treden op in de recentelijk geopende muziekzaak Rock Store aan de Constantijnstraat 9B-08 in Nijverdal. Zeven bandjes (Juice, Musical Army, Get Together, Full House, Stage 9, Rumour en Update) brengen een gevarieerd repertoire ten gehore. De deelnemers zijn tussen de 12 en 18 jaar en volgen lessen bij de Popschool afdeling van De Muziekschool Twente. Het programma start om 19:00 uur. De toegang voor deze avond is geheel gratis.

Overzicht carnavalsoptochten regio 3 februari Glanerbrug Albergen

12.11 uur 13.30 uur

8 februari Verlichte optocht Tubbergen 19.00 uur Verlichte optocht Hengelo 19.30 uur 9 februari Enschede Borne LOSSER Denekamp Ootmarsum

11.11 uur 13.30 uur 13.45 uur 14.00 uur 14.00 uur

Hengelo Weerselo

14.00 uur 14.30 uur

10 februari Oldenzaal Gronau

14.30 uur 13.11 uur

11 februari Munster 11.11 uur Kinderoptocht Oldenzaal 14.00 uur DE LUTTE 14.00 uur 12 februari Kinderoptocht LOSSER 14.00 uur

Oldenzaal Journaal

Dialezing Lossers Kunstcollectief Losser, 5 februari Kunsthistorica Elvira van Eijl verzorgt dinsdag 5 februari voor het LKC in de voormalige Martinusschool aan de Enschedesestraat 21 (ingang speelplaats Zweermanstraat) in Losser een dialezing met als onderwerp: “Vervolg Documenta Kassel”. Na de pauze gaat Elvira uitgebreid in op dat andere grote evenement “ Manifesta Genk België”. In zowel de Documenta als in Manifest Genk zal het nieuwste van het nieuwste op het gebied van de beeldende kunst aan bod komen. De avond begint om 20 uur. Entree voor niet-leden van het LKC bedraagt 5 euro.

Slamat Datang blijft op oude locatie Enschede, 2 februari De sociale contactmiddag van de St. Slamat Datang vindt plaats op 1 februari, op het oude adres van de Speeltuin, aan de Voortsweg 225 in Enschede. Iedere eerste vrijdag van de maand is er van 13.0016.30 uur een gezellig samenzijn voor senioren en hun nazaten die afkomstig zijn uit Nederlands Indië. U wordt ontvangen met koffie, thee en een koekje. Er is muziek van de muziekgroep J.M.M. en er is volop gelegenheid om te dansen. Ook is er een danseres die u laat genieten van een typisch Indische dans. Tijdens één van de pauzes is er een bingo. Tevens zijn er diverse Indische hapjes en tjendol verkrijgbaar. De warme maaltijd wordt verzorgd door Von Oerthel catering. Voor vervoer kan gezorgd worden. Geeft u dit bij uw aanmelding svp ook aan. U kunt zich opgeven voor de maaltijd uiterlijk tot 29 januari: U kunt dan bellen met mevrouw Hulsmeijer (053 4753753) of een mailtje sturen naar slamatdatang@deposten.nl. De entree is 4 euro en de kosten voor de maaltijd zijn 8,50 euro.

13

Alzheimer Café regio Oldenzaal Oldenzaal, 31 januari Op donderdag 31 januari wordt in het Alzheimer Café regio Oldenzaal wederom een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: Wat is er aan de hand? In de beginfase van dementie overheerst vaak een gevoel van onbehagen en onduidelijkheid. Is er sprake van “gewone” vergeetachtigheid of toch van beginnende dementie? Bij de eerste verschijnselen van dementie zijn meestal subtiele veranderingen waar te nemen. Alles waar iemand het hoofd bij moet houden, kost een persoon met dementie extra inspanning: een televisie-uitzending, een gesprek volgen, plannen maken, dingen op een rijtje zetten, administratie bijhouden, problemen oplossen en beslissingen nemen.

Filmagenda Verliefd op ibiza Vanaf 31 januari 2013 in de bioscoop Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ’s en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourverjaardag te organiseren dan daar? Dertien mensen, vier verhalen en één eiland. Iedereen komt met een eigen plan naar Ibiza. Maar wat blijkt: in essentie staat iedereen voor dezelfde uitdaging.

Gastspreker van deze avond is psychologe Ariane Kollen, werkzaam bij de Zorggroep Sint Maarten. U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Michgoriushuis aan de Marktstraat 10-12. Het programma begint om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.00 uur duren, met een pauze van een half uur. De toegang is gratis. Na afloop is er, onder het genot van een drankje, ruim gelegenheid om na te praten. Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op www.alzheimer-nederland. nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, telefoon (0541) 58 57 00.

Flight

Muzikale familievoorstelling: Pudding met room!

In de film speelt Washington de rol van een aan alcohol en drugs verslaafde piloot die door zijn eigen schuld bijna een vliegtuig laat neerstorten.

Hengelo, 3 februari In het kader van de eerste landelijke Poëzieweek met als thema Muziek, hebben Bibliotheek Hengelo, Muziekschool Hengelo, CREA en het Rabotheater een muziek- en poëziemiddag georganiseerd met de titel PUDDING MET ROOM! op zondag 3 februari, 13.00 uur in het Rabotheater. De toegang is 5 euro.

Vanaf 31 januari 2013 in de bioscoop

Op het nippertje weet hij zichzelf en de passagiers echter te redden van een zekere dood. De film richt zich op de pogingen van de piloot om van zijn verslavingen af te komen.

Deze middag treden o.a. (oud) stadsdichters Fred van de Ven en John Heymans en oud-stadsdichter jr. Max Zijlstra op met gedichten over muziek. Zij worden muzikaal begeleid door ensembles, duo’s of solisten van de Muziekschool, die zich in hun repertoirekeuze hebben laten inspireren door deze gedichten.

Tutdeuzengala In Café het Readthuys Losser Een carnavalsfeest is niets ongewoons in de Gemeente Losser… dat klopt, Maar een carnavalsgala alleen voor dames is iets nieuws. Het TUTDEUZENGALA is een feit. Een aantal dames uit Losser hebben de stoute schoenen aangetrokken en zijn gaan brainstormen over de vraag: Is er interesse voor een echt dames Carnavalsfeest met veel Bling Bling en natuurlijk het vereiste verkleed zijn. Op donderdag 31 januari vanaf 20:00 tot en met ongeveer 23:00 uur gaat het gebeuren. In Café het Readthuys te Losser. In uitbater Marco Padberg vonden zij de juiste persoon die dit wel aan durft te gaan. Het Tutdeuzengala is een damesgala met een avondvullend verrassend programma in het teken van carnaval, waarin ze op zoek gaan naar de Miss Tutdeus van Losser, Duo Tutdeuzen en groeps Tutdeuzen. De aanwezige dames moeten zich volledig opgedost presenteren op deze avond. Onder leiding van een jury worden de winnaars bekend gemaakt.!


Het voordeligste adres voor Fornuizen Keukens en inbouw-apparatuur Diverse gaskookplaten in alle maatvoeringen

v.a.

249.-

M-System MFTN 96

Inductie 60 cm

v.a.

Bosch oven/magnetron

299.-

Boretti VT 96 IX

749.90 cm RVS afzuigkappen

? g i d o n n nuizen e r o f k n o u c l

ei, Stoves, Smeg, Fa K rett

Bo

Zie onze website voor meer informatie

750 m3 / uur Multifunctioneel

1095.Inbouw vaatwassers

v.a.

349.349. 349

1829.-

v.a.

279.-

Inbouw koel/vriezers

v.a.

329.3 329. 9

Breedste assortiment inbouwapparatuur van Twente Smeg fornuis

Siemens vlakscherm kap

BOSCH OSCH luxe vaatwasser vaa atwasser atwasse

Zeer veel uit voorraad leverbaar, kom eens kijken! Het adres voor inbouwapparaten, keukens,werkbladen en fornuizen Lenteweg 62 7532 RL Enschede Tel. 053 - 4614466

400 m3 / uur

529.-

225.-

499.-

Openingstijden: di t/m vr 09.00 - 18.00 zaterdag 09.00 - 17.00

www.inbouwmagazijn.nl

-69&%*/&3#6''&5 é */$-%3"/,+&4 LFV[FVJUWPPSHFSFDIUKFT TBMBEFCBS TPFQFO SBVXLPTU WFSTCFSFJEFIPPGEHFSFDIUFO FOHSBOEEFTTFSU8JKHFCSVJLFOJO PO[FCVGGFUUFOVJUTMVJUFOEWFSTF TUSFFLQSPEVDUFOLPNEVTPPL MFLLFSQ MFLLFSQSPFWFO WS[BU[POEBH

8JKIFCCFOFFOHSPUF CJOOFOTQFFMUVJO

&-,&;0/%"(#36/$) é JODMLPGmFUIFFIPUDIPD

3VJNFLFV[FVJUWFSTCFMFHEF CSPPEKFT TBMBEFCBS SBVXLPTUFO WFSTCF WFSTCFSFJEFXBSNFHFSFDIUFO FOFFOVJUHFCSFJEEFTTFSU

3FTUBVSBOU'PY WPPSIFFO#BWFMET%FOOFO

+PIBOOJOLTXFH%FOFLBNQXXXSFTUBVSBOUGPYOM
CARNAVAL IN BOESKOOLSTAD KBO Seniorencarnaval 2013 OLDENZAAL - Na een succesvolle start vorig jaar, organiseert de KBO Oldenzaal een carnavalsfeest voor alle senioren van Oldenzaal. Dat vindt plaats op 8 februari, vanaf 16.00 uur in hotel het Landhuis aan de Bentheimerstraat.

Spetterend gala Oelewappers OLDENZAAL – Een volle zaal, veel dans, buuts en muziek. De ingrediënten voor een spetterend gala van de Oelewappers. De Oelewappers hielden drie gala avonden, op de donderdag (ouderen gala), vrijdag en de zaterdag. Richard Koopman maakte voor het Twentejournaal een videoverslag van het gala op zaterdag, welke vanaf heden op de site te zien is.

De speciale feestcommissie heeft voor een zeer gevarieerd programma gezorgd, met optredens van Marijke Bijen, Tonnie van der Meche en Gerard Zekhuis. Ook maken de hoogheden met hun raden van elf van de Markloawen en de Oelewappers hun opwachting. Verkleden zou mooi zijn, maar is niet verplicht. De entree is gratis. Wel graag een telefonische opgave bij Milly Horsthuis, tel. 513771.

De Jigger Bigger Band verzorgde de muzikale omlijsting en gaf tijdens het gala ook een optreden. Ook verzorgden ze de muzikale klanken tijdens de after party, samen met het muzikale duo Dokter en de Heer. Verder waren er optreden van: Dansgroep Rouwhorst, Schnitzer Baubka’s (de winnaars Oldenzaals carnavalslied 2013), Alfonso Monasso, de Confetti ’s, 8 x Flut en Harm van Oal’n Dieks.

Wie wint de Kup Kiek Kup? OLDENZAAL - Dit jaar gaan de juryleden van de Kup Kiek Klup tijdens het carnaval op pad in Oldenzaal en Losser om op zoek te gaan naar de mooiste en best gevulde kups. De resultaten worden op de website van de Kup Kiek Klup (www.kupkiekklup.nl) en op de KupKiekKup Facebook pagina geplaatst, waar aan de hand van het aantal likjes bepaald wordt welke kup de hoofdprijs "Best Gevulde Kup 2013" verdiend.

Kadolstergala groot succes! OLDENZAAL - "Het was weer top!", "een heerlijk avondje uit!" "gieren van het lachen". De superlatieven waren niet van de lucht. Tot diep na middernacht zaten de galagasten in de zalen van Rouwhorst na te genieten van het bonte scala aan artiesten dat ook dit jaar haar opwachting maakte.

Dit geheel wordt natuurlijk in dit tijdperk van de sociale media live gedocumenteerd via Twitter (@kupkiekklup). Deze act voor carnaval is bedacht door de drie vrienden, waarvan twee uit Oldenzaal en één uit Losser. Zij hebben sinds 2009 ieder jaar een unieke act. Deze vrienden gingen vorig jaar al als foutograaf op pad om het carnaval in beeld te documenteren op jefoutstefoto.nl. Ze zijn in 2011 met hun act Ben Anders in de Noise of Holland in de prijzen gevallen tijdens het gekostumeerd bal bij Café ’t Raedthuys in Losser.

De toeschouwers zagen een mooie uitgebalanceerde mix tussen veelbelovende debutanten als "Buks Harry" Moek en Robert Monninkhoff en ervaren artiesten als Wim "Tijl Oel'nspeegel" Goldschmidt , Marcel Hooge Venterink, Alphons Vlierman en Marijke Bijen. Alle optredens werden gecompleteerd door de voortreffelijke dans van dans- en partycentrum Rouwhorst, de geweldige vertolking van Andre en Rachel Hazes door Martin en MarielAnkone, de nieuwe boerenkapel Skoemzoegers , Mathilde Bult en natuurlijk de winnaars van het carnavalslied, De BlaankeBloazers.

Geslaagde instuif Baron Mike en Lakei Daan OLDENZAAL- Afgelopen zondag zijn Baron Mike en Lakei Daan tijdens de jaarlijkse instuif bij de hoogheid in het zonnetje gezet door de Schuddebuik vereniging, buren, familie en de kidsclub van de Schuddebuik. Tijdens de gezellige instuif in het huis van baron "El Salvardor" aan de Erve Stegeman kwam o.a. het Oldenzaals Plezeer Orkest een serenade brengen en waren er verschillende felicitaties en orginele cadeaus voor het 14e hoogheden span van de Schuddebuik Vereniging.

De voorbereidingen zijn te volgen via de website www.kupkiekklup.nl

$

Autobedrijven

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

7HOHIRRQ$%&

0541 - 52 32 93

:LOWXRSGH]HSODDWV JRHGNRRSHHQDGYHUWHQWLH SODDWVHQ"

&

Catering

6

Sanitair

Sanitair tegen  topprijzen! 60  badkameropstellingen  te   bekijken  in  hengelo.  

E-­mail naar info@twentejournaal.nl of  bel  06  -­  519  404  50

Alle merken  en  alle  prijsklassen!

ĞůǀŽŽƌĂĐƟĞƉƌŝũnjĞŶŶĂĂƌ

0541 -­‐  291741  of  06  -­‐  240  904  97.

$XWR5HXYHUVQO

Feestje?

Party hapjesschalen v.a.: € 10,Luxe hapjes - Amuse hapjes - Buffetten

2QGHUKRXG$3.$LUFR

Voor al uw catering moet u bij borreltijd zijn

+RRIGVWUDDWD2YHUGLQNHOWHO

Mobiel: 06 - 506 88 99 8

www.borreltijd.net (bezorging aan huis)

7

Tuinen

==S¶HU3OXVKHHIWQRJWLMGRYHU YRRURQGHUKRXGYDQXZWXLQ HQNOHLQHNOXVVHQ Bel vrijblijvend  naar  06-­41520478 Marcel  Bussmann

7

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Bentheimergraven 15a Oldenzaal 7577DA 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Ik sta op voor de beste vriendin van Esmé Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie


nu GRATIS  HR  CV-­ketel!*

& Zn

Badkamer, Tegels, Keukens én Installatie: onder één dak!

er

m b ka om

lu

xe

d b a cte

m co

pa

i

,5 9 rk 9 . e € t9e g e l w C

e ti s t e l gra p or e n m s i ef o o C c l u t e l 5,- v t i e in - ke CV €

48 s t a l . 6 1

f i n e i va l u s in

la

n

c

NU Gratis HR CV-ketel bij aanschaf van uw nieuwe badkamer

Wanneer uw badkamer aan een renovatie toe is geldt dat vaak ook voor uw cv-ketel. Zo beschikt u altijd over voldoende water voor bijvoorbeeld die heerlijke regendouche. Bovendien bespaart u met een nieuwe HR ketel

jaarlijks al gauw € 300,-! * Niet geldig op reeds lopende orders. Informeer onze adviseurs naar de voorwaarden.

De 10 zekerheden van de nummer 1 in complete badkamers en keukens:

3 Familiebedrijf met 20 jaar ervaring. Realiseert jaarlijks meer dan 250 bijzonder betaalbare badkamers en keukens 3 Meest uitgebreide showroom met de laatste trends in sanitair, keukens en tegels 3 Mogelijkheden voor elk budget 3 Onze 3-D presentatie laat niets aan de verbeelding over 3 Full-service: eigen installatieen tegelzetbedrijf 3 Inmeten en advies aan huis mogelijk 3 Diverse financieringsmogelijkheden 3 Inruil van uw oude keuken tegen reële prijzen 3 Gratis parkeermogelijkheid op een toplocatie (aan de A1 in Enter) 3 Laagste prijsgarantie! Gegarandeerd 10% goedkoper dan uw huidige offerte

e n o uw- s ! k u e inb pti ke

k en to bl ad e o h uis erk p

rn e ie v a n d f o

w en

o

,5 9 5.4 IN!

t s i jsta ron f u l e € EUKEN Excu s i e f v r m e e r d e r r l r. oo UDE K inc v uu t r , O a 5 ap

p

va

48

9. € n

E UIL R WIJ

I ND

T REC

UW

Vonderweg 38, Enter 0547 - 38 61 70 info@lohuis.com www.lohuis.com Openingstijden Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

10.00 - 18.00 10.00 - 18.00 10.00 - 21.00 10.00 - 18.00 10.00 - 16.00

OJ_29-01-2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you