Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

Dinsdag 28 mei 2013

Gratis Open Tuinendag

Koninklijke onderscheiding >>>>> zie pag 3

OLDENZAAL - Ontdek de schoonheid van het historische stadshart en bezoek de mooiste tuinen van Oldenzaal en de toekomstige brouwerij/proeflokaal de Bombazijn. In samenwerking met de Stichting Oldenzaalse Stadstuinen en Historisch museum het Palthe Huis houdt de Rotary Club Oldenzaal op zaterdag 1 juni een bijzondere Open Tuinenmiddag.

Weersvoorspelling woensdag 29 mei 8° / 17°

6

donderdag 30 mei 7° / 16°

5

vrijdag 31 mei 8° / 17°

6

Buiten genieten van muziek ‘Bij het Everloo’ ROSSUM - Gaat u op zondagmiddag 2 juni fietsen? Of wilt u gewoon even rustig genieten van muziek? Kom dan naar haverzate Het Everloo in Rossum! Gelegen in het mooie Twentse landschap geeft muziekvereniging St. Henricus daar haar buitenconcert ‘Bij het Everloo’. Tijdens dit luchtige concert kunt u luisteren naar onder andere nummers van Joe Cocker en Hollandse hits. Deze worden gespeeld door het fanfareorkest onder leiding van Kimmy Reef. Uiteraard zullen onze slagwerkers, onder leiding van Gerrit Oude Spraaksté, niet ontbreken. Zij zullen, samen met de fanfare het concert openen en onder andere LatijnsAmerikaanse klanken laten horen. Naast onze slagwerkers en het fanfareorkest wordt er tevens gezongen. Mauri Hesselink zal, onder begeleiding van Bert Scheper, een aantal prachtige nummers aan u laten horen. Eén daarvan is het songfestivalnummer van Anouk. Bert Scheper laat daarnaast nog een eigen compositie horen.

Jeugdleden KV de Toekomst naar NK

OLDENZAAL - Zondag 9 juni nemen twee jeugdleden van klootschietersvereniging de Toekomst uit Oldenzaal deel aan de Nederlandse Kampioenschappen bij KV Zwolle in Groenlo. Rick Bulthuis en Maaike Haamberg (allebei categorie 4) zijn geselecteerd

voor de onderdelen straat, veld en zetten.

Open dag op de boerderij WEERSELO - Op zaterdag 1 juni bent u van harte welkom op de boerderij van de familie Maathuis uit Weerselo van 10.00 tot 17.00 uur. Zij verkopen vlees van Hereford zoogkoeien en op de open dag kunt u de koeien van dichtbij bekijken.

Het buitenconcert bij haverzate Het Everloo begint om 14:30 uur. De toegang is gratis.

Muziek vanaf de zeebodem

LOSSER - Karin Hertsenberg uit Oldenzaal en het orkest van de Losserse muziekvereniging Excelsior brengen op zaterdag 8 juni samen een galaconcert in de St. Martinuskerk aan de Kloppenstraat in Losser. Het thema is ”muziek vanaf de zeebodem”, een ode aan Jan Ensing die na 28 jaar voorzitterschap van de stichting Staringmonument stopt met zijn bestuursfunctie. De stichting en Excelsior waren unaniem van mening dat de inmiddels 75-jarige Jan en zijn vrouw Els in het zonnetje gezet moesten worden en namen het initiatief voor dit concert. De stichting beheert de Staringgroeve waar 130 miljoen jaar de zeebodem was. Een van de parels van Losser. www.beleeflosserindediepte.nl. Op 8 juni is het ook vlaggetjesdag en de nieuwe haring in het land. Het concert begint om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur geopend. De toegang is gratis, kaarten zijn af te halen bij Primera Marcel in Losser of aan te vragen via info@excelsior-losser.nl. Indien nog beschikbaar ’s avonds aan de zaal. Meer informatie is te vinden op www.excelsior-losser.nl.

16e jaargang nr. 22

De familie Maathuis met Hereford koeien begonnen vanwege het vriendelijke karakter van de dieren, ze zijn gemakkelijk te benaderen ook als er een pasgeboren kalf is. Van nature komen er gehoornde en ongehoornde Herefords voor, bij ons loopt de hoornloze variant. Herefords vallen op door hun witte kop en voor het overige roodbruine vacht. Ze bezitten een natuurlijke bespiering en kalven daarom ook probleemloos af. De dieren worden diervriendelijk gehuisvest, in de winter liggen ze in een strostal met uitloop naar buiten en in de zomer lopen alle dieren in de weide. Tijdens de open dag kunt u de koeien met kleine kalveren bekijken.

Het erf is als gezellig terras ingericht waar de eigen slager en bakker aanwezig zijn. De toegang en koffie zijn gratis en er is gelegenheid om ons vlees te proeven. Het vlees van Hereford koeien is doorregen met kleine vetadertjes (marmering), daardoor heeft het vlees van zichzelf al een uitstekende smaak.

De dieren krijgen alleen gras en kunnen in hun eigen tempo groeien. Er is de laatste tijd veel aandacht besteed aan wantoestanden rond rundvlees, daarom vindt men het belangrijk om transparant te zijn over hoe zij de dieren houden. Op het erf laat de slager de verschillende soorten vlees proeven.

De boerderij van de familie Maathuis ligt aan de provinciale weg Oldenzaal Weerselo. Het adres is: Lemselosestraat 7, 7595 ML Weerselo. De openingstijden voor de vleesverkoop zijn zaterdags de gehele dag en op werkdagen na 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0541-661149 of kijken op de website: www.MastoHereford.nl.

Florissant na 60 jaar nog steeds bloeiend OLDENZAAL - Florissant bestaat dit jaar 60 jaar. Om precies te zijn was dit op 1 februari. Zaterdag 1 juni viert men dit met de leden door ze een prachtige dag aan te bieden. De naam Florissant, dat “welvarend en bloeiend betekent, doet zijn naam wat “bloeiend” betreft nog steeds eer aan. Het “welvarende” laten ze in het midden. Bloeiend, omdat men een vereniging heeft, waar een hechte band bestaat tussen bestuur en de 62 leden. Leden die op de juiste momenten de handen uit de mouw willen steken als er iets georgani-

seerd of gebouwd moet worden. Zo werden in hun bestaansjaren regionale, provinciale en zelfs landelijke tentoonstellingen georganiseerd. Ook werden er prachtige resultaten behaald. Er werden wereldkampioenen geleverd en diverse leden werden Nederlands kampioen. In 2003 kregen ze de zilveren stadspenning van Oldenzaal. De basis voor Florissant werd in 1953 gelegd in

café De Steenpoort aan de Steenstraat. Onder de naam Eerste Oldenzaalse Kleur Kanarie Vereniging (EOKKV) kwam de club er. Omdat deze naam nogal verwarrend was, werd in 1976 gekozen voor “Florissant”. De eerste vogelshow werd op 5 en 6 december 1953 gehouden in café Voshaar (nu De Engel). Een groter clublokaal werd gevonden bij Moatman. En sinds 2005 verblijven zij in Het Duivengebouw aan de Molenkampstraat. Johan Steenbeeke is als enige vanaf de oprichting nog steeds lid.

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. Tel: 074 - 259 66 33

In het historische stadshart van Oldenzaal gaan tussen 14 en 18 uur de tuinen van het Palthe Huis en de aangrenzende Tuin van Soer open voor publiek. Bezoekers kunnen hier onder het genot van een kopje koffie en thee niet alleen deze historische stadstuinen gratis bezichtigen, maar ook de toekomstige stadsbrouwerij met proeflokaal de Bombazijn. Ingang/start is vanaf de tuin van museum Palthehuis. De toekomstige stadsbrouwerij is een bijna tweehonderd jaar oud ambachtsgebouw dat eerder dienst deed als slagerij, spinnerij en weverij voor de textielstof Bombazijn en tot eind vorige eeuw in gebruik was als chocolademakerij. In het kader van het herstel van het historische stadshart van Oldenzaal wordt de Bombazijn gerestaureerd en omgebouwd tot stadsbrouwerij en proeflokaal. Speciaal voor deze unieke gelegenheid is een gat in de muur van de Bombazijn gemaakt zodat bezoekers ook de binnenkant van de toekomstige brouwerij kunnen bekijken. Vanaf garageboxen in de tuin kan bovendien genoten worden van een panoramagezicht op het hele terrein dat zich als één grote tuin rondom de brouwerij uitstrekt. ‘s Avonds vindt in de Palthe tuin de aftrap van het Straattheater op zondag 2 juni plaats met een toneelvoorstelling van André Manuelmet Geert Hautekiet. Aanvang 21.00 uur, kaarten via de VVV. Meer informatie Rotary Oldenzaal: www.rotary.nl/oldenzaal, Stichting Oldenzaalse Stadstuinen / de Bombazijn: www.debombazijn.nl, Historisch Museum het Palthe Huis: www.palthehuis.nl, Straattheater: www. kunstenopstraat.nl.

Enthousiaste bezorgers gezocht Voor bezorging op de Thij en de Essen. Min. leeftijd 13 jaar Leuke bijverdienste, werken aan je conditie, lekker in de buitenlucht!

TWENTE JOURNAAL bezorging@twentejournaal.nl

De officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal

zie pagina 4 en 5 Oplage 17.800 exemplaren


dinsdag 28 mei 2013

Oldenzaal Journaal

2

Open Huis Kaliber Kunstenschool

Twee teams Netwerk kampioen

OLDENZAAL - Op zaterdag 1 juni organiseert Kaliber Kunstenschool (voorheen De Muziekschool Twente) een Open Huis op haar locatie in Oldenzaal. Tussen 12:00 en 15:00 uur is iedereen in de regio die interesse heeft in kunstbeoefening van harte welkom aan de Sparstraat 152.

OLDENZAAL - Volleybalvereniging NETWERK bestaat al 42 jaar en speelt ook al zo lang in de Oldenzaalse vrijetijdscompetitie.Voor het eerst in het 42-jarig bestaan is Netwerk dit seizoen met twee teams kampioen geworden. Dames 1 is kampioen geworden in de klasse D2b en Heren 2 is kampioen in de klasse H2b.

Er is gelegenheid om alle instrumenten uit te proberen en te genieten van muziek-, zang- en dansoptredens. Daarnaast is een cartoontekenaar aanwezig om kinderen te tekenen. Iedereen die zich inschrijft voor een cursus tijdens het Open Huis ontvangt een cadeautje. In de maand na het Open Huis worden diverse proeverijen aangebo-

den. Dit zijn korte cursussen van drie lessen waarin geïnteresseerden kunnen proberen of iets bij hen past. De hele maand juni zijn alle koren gratis toegankelijk. Het rooster van de koren is te vinden op de nieuwe website www.kaliberkunstenschool.nl. Voor basisschoolkinderen die net beginnen is er een speciaal Instroompakket.

Volleybal vereninging NETWERK is een vereninging met 2 dames- en 2 herenteams. De trainingsavond is woensdag van 19.30 uur tot 22.30 uur. Er zijn nog verschillende mensen bij vanaf het eerste uur.

Heb je zin in een potje volleybal bij een gezellige vereniging? Kom gerust een keer kijken of meetrainen aan de Tulpstraat (sporthal bij het politiebureau). Er zijn nog enkele vacatures bij de Heren. Je kunt ook contact op nemen met: hjg.boers@ hetnet.nl tef. 0622533012.

Openbare repetities Sint Plechelmus Harmonie DE LUTTE - De eerste week van juni houdt de Sint Plechelmus Harmonie open huis. Alle geïnteresseerden in slagwerk zijn maandag 3 juni vanaf 18:30uur van harte welkom op de repetities van de jeugdslagwerkgroep en de slagwerkgroep. Hier kan iedereen met eigen ogen zien en horen welke diverse instrumenten zij allemaal gebruiken. Meer interesse in een blaasinstrument? Dan ben je welkom op dinsdagavond 4 juni. Dan repeteert het aspirantenorkest en laat de jeugd vanaf 18:30 uur horen wat ze allemaal met hun instrumenten kunnen. Aansluitend repeteert het harmonieorkest vanaf 19:30 uur waar nog meer verschillende instrumenten te zien en te horen zijn. Dit is overigens niet alleen voor de jeugd interessant,

ook ouders kunnen nog makkelijk een instrument leren bespelen. Een aantal van de leden zijn hier het muzikale voorbeeld van. Zij hopen iedereen dan ook graag te begroeten bij één van onze repetities op maandag 3 of dinsdag 4 juni in het Dorpshoes Erve Boerrigter te De Lutte.

“De ultieme ervaring op het gebied van fitness”

Hij is er weer!

Onze super zomeraanbieding

3 maanden onbeperkt sporten voor maar

€ 60,00 Nu nog meer centimeters kwijt! Afslanken - Balance - BBB - Cardio training - Circuit training - Combat Dance4you Klimmen - Kracht training - Perfect pilates - powerplate - Pump Ricochet - Senioren fitness - Spinning - Virtual indoor spinning - Zumba - Dancehall Steps

www.sportcentrummarian.nl

Een gezon leefstijl b de egint bij

Sportcentr um Marian!

Adresgegevens Sportcentrum Marian Helmichstraat 18 7575 AG Oldenzaal Telefoon: 0541 - 520 444 0541 - 538 707 Fax: info@sportcentrummarian.nl Email:


dinsdag 28 mei 2013

Oldenzaal Journaal

Bezoek Seniorenbeiraten OLDENZAAL - Op vrijdag 31 mei brengen de Seniorenbeiraten van Rheda Wiedenbrück en Bad Bentheim een bezoek aan Oldenzaal. Na een bezoek van de Oldenzaalse Seniorenbonden aan Rheda Wiedenbrück en Bad Bentheim, wordt op initiatief van de ANBO, KBO en PCOB en SOM op vrijdag 31 mei door de beide Seniorenbeiraten een tegenbezoek gebracht aan Oldenzaal. Dit bezoek zal bestaan uit een kennismaking met de Zorgfederatie Oldenzaal, locatie Scholtenhof. De Duitse gasten worden om 10.30 ontvangen in De Scholtenhof. Om 11.00 uur zal mevr. Lamme een inleiding verzorgen m.b.t. het brede scala aan zorg incl. de daarbij behorende financiering. Na de lunch volgt een bezichtiging van de Scholtenhof. Om ca. 14.15 uur volgt een rondleiding met uitleg over de historische vondsten op het Plechelmusplein n.a.v. de herinrichting.

3

Bestuurswisseling bij Zonnebloem Oldenzaal OLDENZAAL - Tijdens de vergadering van dinsdag 21 mei heeft er een grote bestuurswisseling plaatsgevonden bij Zonnebloem Oldenzaal.Volgens de statuten van de Zonnebloem mag een bestuurslid maximaal negen jaar zitting hebben. Deze termijn was voor drie bestuursleden ruimschoots verstreken.

opgevolgd door Liesbeth Brandon. Dirrie Riesthuis maakt ook al sinds 1994 deel uit van het bestuur. Zij blijft ook als vrijwilligster en wordt opgevolgd door Joke Ziemerink. De voorzitter, Doortje Hoogwijk, maakt al sinds 1986 deel uit van het bestuur. Eerst als secretaresse en sinds 2006 als voorzitter. Zij neemt afscheid van de Zonnebloem. Doortje geeft de voorzittershamer over aan Manfred v.d.HartLey.

Annie Punte zit al sinds 1994 in het bestuur en vervult sinds 2006 de taak

van secretaresse. Annie Punte blijft vrijwilligster van de Zonnebloem. Zij wordt

De drie dames werden in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor al het werk en alle tijd die ze aan de Zonnebloem besteed hebben. Doortje Hoogwijk bedankte iedereen voor de goede samenwerking en het vertrouwen dat ze al die jaren heeft gekregen.

Kleur in het leven OLDENZAAL - Zestien kunstenaars van InteraktContour; Paul Kamphuis, Annie Maathuis, Gerda den Ouden, Ron Hoffmann, Paul Ramge, Ineke Damhuis, Marion Wevers, Marian Wigger, Hans Beernink, Astrid Veldhuisen, Angelien Vaanholt, Arend Manenschijn, Lies Wanschers, Diana Veneman, Siny Rolefes en Hans Meyners, zijn samen met hun begeleider, Gemma van Leeuwen een geweldige uitdaging aangegaan. Nieuwe energie is aangeboord, onvermoede talenten zijn naar boven gehaald. Onzekerheden zijn overwonnen, een periode van verlies is afgesloten en is omgezet in een toekomst, welke nieuwe kansen en inzichten biedt.

InteraktContour, biedt dagbesteding aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), mensen met een lichamelijke beperking en chronisch zieken. InteraktContour biedt begeleiding vanuit de ambities en doelen van de cliënt.

Creativiteit is een uitingsvorm voor deze kunstenaars, die kleur in het leven geeft, met als resultaat een verrassende en bijzondere expositie om trots op te zijn. AC Oldenzaal, onderdeel van

De expositie in Stadstheater De Bond is te bezichtigen van vrijdag 24 mei tot en met dinsdag 3 september 2013.

9.00 uur - 17.00 uur en tijdens voorstellingen. N.B. Het theater is tijdens de zomervakantie gesloten van 13 juli t/m 19 augustus.

Lees verder op www.oldenzaaljournaal.nl

Decreet Emmaüs OLDENZAAL - Het parochiebestuur heeft 7 juni bij zijne eminentie kardinaal Eijk het verzoek ingediend om het kerkgebouw van de geloofsgemeenschap Emmaus in Oldenzaal aan de goddelijke eredienst te onttrekken. Dit verzoek was noodzakelijk omdat anders het kerkgebouw niet aan WBO wonen Oldenzaal verkocht kon worden. Een dergelijk verzoek kan slechts gedaan worden als een nauwkeurig voorgeschreven procedure is doorlopen waarin onder andere beschreven is wat de redenen voor dit verzoek zijn en dat de betrokken parochianen over het voornemen gehoord zijn. Op vrijdag 17 mei jl heeft zijn eminentie kardinaal Eijk op basis van de voorgelegde stukken aan het verzoek voldaan en zijn besluit per decreet betekend. Hiermee is het kerkgebouw aan de eredienst onttrokken. Onttrekking van de eredienst betekent zeker niet dat de geloofsgemeenschap Emmaus ophoudt te bestaan.

Bezoektijden: dinsdag t/m vrijdag van

www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.800 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseurs: Edy Hammink, 06 - 519 404 50 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06 - 16 39 55 45 E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten. Aangeboden kopij kan zowel worden geplaatst in onze gedrukte- als digitale uitgaven. Indien bronvermelding is gewenst, dan dient deze ingemonteerd te worden in de foto. onverhoopt ontbreken van bronvermelding kan geen reden zijn voor schadevergoeding. Vormgeving: Jesper Vis Pieter Gelderman Mandy Kattenpoel Oude Heerink

Koninklijke onderscheiding voor Annie Punte – Voortman OLDENZAAL - Burgemeester Theo Schouten reikte dinsdagavond tijdens de vergadering voor alle vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Oldenzaal een Koninklijke Onderscheiding uit aan Annie Punte – Voortman. Bij Koninklijk Besluit werd Annie Punte benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Punte krijgt haar onderscheiding omdat zij zich al geruime tijd op een zorgzame en betrokken manier belangeloos inzet op het gebied van het maatschappelijk- en het kerkelijk leven in Oldenzaal. Ze kan worden gezien als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft weten te stimuleren hetzelfde te doen. Voor de Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Oldenzaal is ze al 25 jaar buitengewoon actief. Eerst als lid vervolgens als bestuurslid en sinds 2006 als secretaris. Daarnaast

Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl Tel: 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils • Shell de Thij • Kiosk de Thij • C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien • C1000 centrum • C1000 Berghuizen • Kiosk Ome Toon • Mc Donalds • Ziekenhuis Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher De Lutte: Slijterij Segerink Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal, Hart van Glanerbrug en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

1 DAG wERKEn 1 DAG bijKomEn

EEn niErpatiënt moEt Er vEEl voor ovEr hEbbEn om EEn bEEtjE normaal tE lEvEn. Wat hEEft u ovEr voor EEn niErpatiënt? StEun onS!

KijK Wat u Kunt doEn op niErStichting.nl

zet ze zich in voor de collecte, speelt ze een grote rol bij de Sinterklaasactie en legt ze huisbezoeken af. De geloofsgemeenschap van de Mariaparochie in de wijk Zuid Berghuizen mag ook al meer dan 25 jaar op haar inzet rekenen. Daar verricht ze secretariaatswerkzaamheden, was ze lid van de werkgroep Eerste communie en Vormsel, bezorgde ze het Kerkblad en leidde ze avondwakes. Sinds 2009 vervult ze met zichtbaar veel plezier de functie van trouwambtenaar bij de gemeente Oldenzaal. Onder het motto “Bruidspaar het is jullie dag,

maar samen gaan we er iets moois van maken”, verbindt ze vele paren in de echt. Gelet op de bijzondere verdiensten van haar bij de Zonnebloem is er voor gekozen de Koninklijke onderscheiding bij gelegenheid van haar aftreden als bestuurslid (secretaris) uit te reiken.

Volg ons op Twitter en Facebook!

@oldenzaaljournaal facebook.com/twente.journaal

De Romantische Roos

Exclusief in Cadeaus

Deurningerstraat 12 7571BC Oldenzaal Tel : 0541-532568 www.deromantischeroos.nl


Nieuws van de gemeente

Contact Gemeente Oldenzaal Bezoekadres Ganzenmarkt 1 Postadres Postbus 354 7570 AJ OLDENZAAL Telefoon (0541) 58 81 11 E-mail info@oldenzaal.nl Internet www.oldenzaal.nl Openingstijden publieksbalie maandag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop 13.30 - 16.00 uur op afspraak 17.00 - 20.00 uur vrije inloop dinsdag tot en met donderdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop 13.30 - 16.00 uur op afspraak vrijdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop Openingstijden WMO-loket dinsdag tot en met vrijdag 08.30 - 12.30 uur vrije inloop verder alleen op afspraak

Oldenzaal Digitaal Volg ons op Twitter! Heeft u de gemeente Oldenzaal al gevonden op Twitter? Ga naar twitter.com/stadoldenzaal of volg ons via @StadOldenzaal. Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van uw gemeente: De Glimlach van Twente!

Burgerlijke stand • Overlijdens W.A.T. Olde Weghuis-Egbers G.B.M. Beernink H.J.A. Geertsma • Ondertrouw F. Özkan en G. Günes • Huwelijk M.P. Derksen en M. Roelofs

KOM

Officiële publicaties van de gemeente Oldenzaal

Medisch Spectrum Twente informeert college over bouwplannen in Oldenzaal Op 22 mei bracht een delegatie van het college van burgemeester en wethouders een werkbezoek aan het ziekenhuis in Oldenzaal. Tijdens deze bijeenkomst werd kennis gemaakt met de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis, Bas Leerink. Hij heeft per 1 mei de functie van Herre Kingma overgenomen. Het college sprak met de heer Leerink over de regionale ontwikkelingen en de invloed hiervan op de bouwplannen van de ziekenhuislocatie in Oldenzaal. Wat belangrijk is, is dat patiënten naast poliklinische afspraken ook in Oldenzaal terecht kunnen voor diverse onder-

zoeken, kleine ingrepen en dagbehandelingen. Het ziekenhuis wordt in het oude Heil der Kranken naar de nieuwste inzichten grondig verbouwd en volledig heringericht. De cultuurhistorie van het oude pand blijft bewaard. In Oldenzaal vinden geen operaties meer plaats. Patiënten die geopereerd moeten worden, kunnen uitwijken naar de ziekenhuislocatie in Enschede. Voor nacontroles kan men terecht in Oldenzaal en de behandelend arts blijft daarbij zoveel mogelijk dezelfde. Het beddenhuis zal verdwijnen, MST overweegt om op deze plek parkeergelegenheid aan te leggen. Het projectteam be-

kijkt of parkeren op het voorterrein dan nog nodig is. En dat biedt kansen om het plein te verfraaien. MST en de gemeente zullen hierin samen optrekken, ook in het kader van de

Groene Loper. De bijeenkomst werd afgesloten met een rondleiding langs de bouwwerkzaamheden die in volle gang zijn.

Dag van de Bouw 1 juni 2013

Nieuwe toeristische wegwijzers

In opdracht van ProRail en de gemeente Oldenzaal werkt aannemer Strukton-Reef Infra hard aan de totstandkoming van de onderdoorgang onder het spoor tussen de wijk Zuid-Berghuizen en het centrum van Oldenzaal, nabij het appartementencomplex (LinQ-gebouw) en het monumentale stationsgebouw. Op zaterdag 1 juni, tijdens de Dag van de Bouw, opent Strukton-Reef Infra de hekken om u de gelegenheid te bieden de werkzaamheden van dichtbij te bekijken.

Heeft uw bedrijf als kerntaak recreatie en toerisme, bent u toegankelijk voor recreanten en passanten én bevindt uw bedrijf zich in het buitengebied van Oldenzaal? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor toeristischrecreatieve bewegwijzering.

Op de bouwplaats in de stationsomgeving heeft u op zaterdag 1 juni de mogelijkheid om door de onderdoorgang te lopen en zich te laten informeren over alles wat komt kijken bij de aanleg van de tunnel. Voor kinderen is er een mogelijkheid om zich

te laten schminken. In de afgelopen periode is de spoormoot ingereden en is de fundering van het stationsgebouw versterkt. Momenteel vinden er voorbereidingen plaats voor de betonconstructie die het Stationsplein met het nieuwe busplein verbindt en worden er damwanden aangebracht aan de noord- en zuidzijde van het station. Kortom: de fysieke onderdoorgang ligt op haar plaats en wordt de komende maanden afgebouwd, inclusief een nieuwe ontsluiting over de onderdoorgang richting het busstation voor het stationsgebouw. U bent van harte welkom op zaterdag 1 juni tussen 10.00 en 16.00 uur op de bouwlocatie op het stationsplein in Oldenzaal!

De gemeente Oldenzaal gaat de toeristisch-recreatieve bewegwijzering buiten de bebouwde kom aanpassen. De blauw-witte bewegwijzering voldoet niet meer aan de landelijke richtlijnen voor toeristische bewegwijzering. Daarom vervangt de gemeente de blauw-witte borden, die bijvoorbeeld verwijzen naar een camping, door de nieuwe bruin-witte borden. Hiervoor zijn wel criteria en voorwaarden vastgelegd. De gemeente verzoekt de toeristische ondernemers zich aan te melden door een mail te sturen aan c.steghuis@oldenzaal.nl

• Wat gebeurt er met

gevonden voorwerpen?

Alle binnengekomen voorwerpen worden zorgvuldig geregistreerd opgeslagen. Via de vaste rubriek in de KOM en op de website van de gemeente worden ze onder de aandacht gebracht. Denkt u de eigenaar te zijn van een genoemd voorwerp, dan kunt u zich melden bij de receptie van het stadhuis. Na een controle en registratie kunt u het voorwerp meenemen. Uiteraard

wordt bij melding van het verlies van een voorwerp gecontroleerd of dit voorwerp niet gevonden is.

• Zwerffietsen

Aan zwerffietsen wordt een kaart gehangen met een aankondiging en datum van verwijdering. Deze fietsen worden opgeslagen.

• Gestolen voorwerpen

Aangifte van diefstal van een voorwerp blijft een taak van de poli-

• Extra borden mogelijk

Toeristische ondernemers zonder de blauw-witte bewegwijzering kunnen nu ook borden laten plaatsen. Zij kunnen uiterlijk 2 juni 2013 een e-mail met hun bedrijfsgegevens sturen naar c.steghuis@oldenzaal.nl. Wanneer de ondernemer aan de voorwaarden voldoet, plaatst de gemeente in overleg borden die naar het bedrijf verwijzen.

• Geen kosten

Deze investering is een project vanuit het Gebiedsprogramma Nationaal Landschap Noordoost Twente. Hierdoor zijn er voor de toeristische ondernemers in het buitengebied geen kosten aan verbonden.

• Meer weten?

Neem gerust contact op met de gemeente Oldenzaal via Carmen Steghuis, telefoon (0541) 58 81 11. Of kijk op www.oldenzaal.nl/ toerisme.

Gevonden en verloren voorwerpen Net als bij veel andere gemeenten is ook in Oldenzaal de zorg voor gevonden en verloren voorwerpen enige tijd geleden overgegaan van de politie naar de gemeente. Alle gevonden voorwerpen kunnen naar de receptie in het stadhuis worden gebracht. Ook kunt u hier het verlies van een voorwerp laten registreren. De gevonden voorwerpen worden op de website van de gemeente gepubliceerd: www.oldenzaal.nl/gevondenvoorwerpen.

tie. U kunt hiervoor terecht bij het politiebureau of digitaal aangifte doen via www.politie.nl/aangifte. Er wordt door de gemeente uiterst zorgvuldig met de gevonden voorwerpen omgegaan.


M

aal

StadOldenzaal vindt u op:

KOM per e-mail ontvangen? Mail dan naar kom@oldenzaal.nl

Dinsdag 28 mei 2013 10067, 8000 GB in Zwolle een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd.

Gevonden voorwerpen Gevonden voorwerpen: • Portemonnee, zwart • Pasjesmapje, zwart • Tas, zwart • Telefoon, wit

Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Wegafsluitingen

Meer informatie: telefoon (0541) 58 81 11. Volledig overzicht gevonden voorwerpen: www.oldenzaal.nl/gevondenvoorwerpen algemene wet bestuursrecht

Algemene wet bestuursrecht Gehandicaptenparkeerplaats Het college heeft besloten gehandicaptenparkeerplaatsen te reserveren voor: • de bewoner van De Walgaarden 346, verzonden 16 mei 2013; • de bewoner van De Walgaarden 128, verzonden 16 mei 2013. De gehandicaptenparkeerplaatsen worden door borden aangegeven. De stukken liggen ter inzage bij de publieksbalie. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van de bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienden bij het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB in Zwolle een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Vergunningen bijzondere wetten / APV De burgemeester heeft vergunning verleend aan: • Stichting Oldenzaal op Straat, voor het straattheaterfestival in de binnenstad van Oldenzaal op de volgende locaties: Groote Markt, Marktstraat, Paradijsstraat, gedeelte parkeerplaats Citadel, Monnikstraat, Bisschopstraat, Palthetuin, Tuin van Soer en Kerkstraat op zondag 2 juni 2013 van 9.00 uur tot 20.00 uur; verzonden 17 mei 2013. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van de bovengenoemde vergunningen en ontheffingen een gemotiveerd bezwaarschrift indienden bij het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Postbus

Het college heeft besloten de volgende weggedeelten af te sluiten: • gedeelte van de parkeerplaats aan de Citadel, van zaterdag 1 juni 2013 om 16.00 uur tot zondag 2 juni 2013 20.00 uur; • Groote Markt, Marktstraat, Paradijsstraat vanaf de Marktstraat, gedeelte Monnikstraat vanaf parkeerplaats Citadel tot aan de Bisschopsstraat, de Bisschopstraat en gedeeltelijk de Kerkstraat, van zaterdag 1 juni 2013 om 18.00 uur tot zondag 2 juni 2013 20.00 uur, verzonden 17 mei 2013. Dit in verband met het houden van een straattheaterfestival in de binnenstad. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders of bij de burgemeester, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB in Zwolle een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11.

Wabo Kennisgeving ontwerpbeschikking, reguliere voorbereidingsprocedure Voorgenomen vergunning: • Steenstraat 105 (O-13-0123), voor het verlengen van een instandhoudingstermijn. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 29 mei tot en met 11 juni 2013 gedurende de openingstijden van de Publieksbalie ter inzage in het gemeentehuis te Oldenzaal. Tijdens de periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zienswijzen inbrengen. Deze zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal, postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal. Ook mondeling kunnen zienswijzen worden ingebracht. Hiervoor moet u binnen de zienswijze termijn een afspraak maken via de Publieksbalie, telefoonnummer (0541) 58 81 33. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Oldenzaalse Midzomernacht op 28 juni OLDENZAAL - Er komt dit jaar opnieuw een Oldenzaalse Midzomernacht. Honderden Oldenzalers genoten vorig jaar op 21 juni van een afwisselend programma van mooie gedichten en sfeervolle muziek in het Kalheupinkpark aan de Haerstraat. Volgens stadsdichter Rober t Monninkhoff, de initiatiefnemer, redenen genoeg voor een volgende editie. In verband met de Plechelmuspleinfeesten wordt de Midzomernacht dit jaar een week later gehouden en wel op vrijdagavond 28 juni. Vanaf 20.30 uur is iedereen van harte welkom op deze gratis te bezoeken avond. Er zijn geen horecavoorzieningen, geadviseerd wordt om desgewenst zelf iets mee te nemen.

verzoek een bijdrage te leveren. Om iets voor te dragen of te zingen zijn ook nog enkele vrije aanmeldingen mogelijk. Wie zin heeft kan een mail sturen aan monninkhoff@online.nl.

Dat geldt ook voor een stoel of kleed om op te zitten. Wie er op het podium gaan verschijnen en wat allemaal ten gehore wordt gebracht is nu nog de vraag, maar het zal variëren van passionele liefdesgedichten tot hilarische satire, van amateurgedichten tot werk van bekende poëten.

De Midzomernacht wordt dit jaar gepresenteerd door Monique van der Burg, de voormalige directeur van Stadstheater De Bond. Naast de stadsdichter zijn voor de organisatie verantwoordelijk De Geldermanstichting, Stadstheater De Bond, Impuls, Boekwinkel Heinink en de Bibliotheek.

De organisatie benadert de komende weken diverse Oldenzalers met het

Oldenzaal heeft op 28 juni weer een Engelse tuin vol poëzie en muziek!

Kennisgeving verlenging beslistermijn Termijn van 6 weken: • Hunenbultweg 1 (O-13-0103), voor het wijzigen van vervangende nieuwbouw. De beslistermijn wordt verlengd omdat wij voor de beoordeling van de stukken meer tijd nodig hebben. De nieuwe uiterste beslisdatum wordt 19 juli 2013. • Steenstraat 105 (O-13-0123), voor het verlengen van de instandhoudingtermijn. De beslistermijn wordt verlengd in verband met publicatie en ter inzage legging van het plan vanwege de wettelijke afwijkingsmogelijkheid. De nieuwe uiterste beslisdatum wordt 17 juli 2013. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning • Eschstraat 22 (O-13-0158), voor het plaatsen van een erf afscheiding en het medegebruiken van een deel van de woning als administratiekantoor, ontvangen 13 mei 2013; • Achter Waterhamskamp 18 (O-13-0159), voor het kappen van één berk, ontvangen 15 mei 2013; • Schapendijk 21 (O-13-0160), voor het renoveren va neen schuur, ontvangen 13 mei 2013; • Kassandralaan 2 (O-13-0161), voor het plaatsen van een erf afscheiding, ontvangen 16 mei 2013; • Richtersmaatstraat 22 (O-13-0162), voor het uitbreiden van een woning met een erker, ontvangen 21 mei 2013. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Kennisgeving beschikking reguliere voorbereidingsprocedure Verleende omgevingsvergunningen: • Stationplein 75 (O-13-0073), voor het verplaatsen van een tramstation, verzonden 17 mei 2013; • Alpenlaan 2 (O-13-0118), voor het oprichten van een schuur, verzonden 17 mei 2013; • Hanzepoort 23c (O-13-0111), voor het plaatsen van gevelreclame, verzonden 22 mei 2013; • Nabij Newtonstraat 15 (O-13-0116), voor het kappen van twee eiken, verzonden 23 mei 2013. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 10067, 8000 GB Zwolle, een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Praktijk podologie Wim & Willeke Benerink Brandkolk 11 Lattrop Carint Oldenzaal Matenstraat 51

Vanaf heden elke woensdag om de week de gehele dag van 08:00 tot 18:00 uur

Bent u slecht ter been of heeft u geen vervoer? Bel: 06 10 34 25 74 of 0541 22 94 24 Tegen geringe onkostenvergoeding komen we nu bij u thuis

Nu rechtstreekse declaratie naar uw zorgverzekeraar Wij maken de zolen zelf, ook voor kinder voeten Onze handgemaakte zolen zijn extra dun Bel of mail voor een afspraak: Info@podoloog-wimbenerink.nl www.podoloog-wimbenerink.nl


dinsdag 28 mei 2013

Oldenzaal Journaal

6

High wine thrillerparty met Karin Slaughter

Leerlingen TCC exposeren

OLDENZAAL - De vermaarde Amerikaanse thrillerschrijfster Karin Slaughter komt naar Oldenzaal (De Lutte). Op zaterdagavond 1 juni geeft zij in de sfeervolle ambiance van Landgoedhotel De Wilmersberg een presentatie van haar leven en werk. Karin Slaughter zal worden geïnterviewd door columnist en literatuurrecensent Theo Hakkert. Ook leest zij voor uit eigen werk.

OLDENZAAL - Van vrijdag 24 mei tot woensdag 3 juli exposeren leerlingen van het Twents Carmel College hun werkstukken in de tentoonstellingsruimte van de Bibliotheek. Met trots presenteren de eerste tot en met derde klassers het werk dat zij maakten in de lessen beeldende vorming aan het TCC - locatie Lyceumstraat.

Wilmersberg. Karin Slaughter (1971) groeide op in een kleine stad in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is de auteur van onder andere Nachtschade, Zoenoffer, Een stille koude huivering, Trouweloos, Triptiek, Onaantastbaar, Versplinterd, Genesis, Verbroken, Genadeloos en Gevallen. Haar weergaloze thrillers worden in achtentwintig landen vertaald en scoren wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten. Het all-in tarief voor deze spannende avond bedraagt 27,50 euro. Vanaf 20.00 uur wordt iedereen welkom geheten, waarna Karin Slaughter om 20.30 uur voor het voetlicht treedt. Om 22.00 wordt afgesloten met de High Wine.

De interviews en het voorlezen zijn in het Engels. Iedereen wordt ontvangen met koffie of thee en een versnapering.

Na het optreden van Karin Slaughter volgt een ‘high wine party’ met culinaire verrassingen, verzorgd door De

Toeganskaarten Toegangskaarten zijn te koop bij Boekwinkel Heinink, De bibliotheek Oldenzaal of te reserveren via www. bibliotheekoldenzaal.nl of www.wilmersberg.nl

Clinic Rolstoelbasketball voor klas 1 van TCC OLDENZAAL - De leerlingen van klas 1 van het Twents Carmel College vestiging Praktijkonderwijs, aan de Leliestraat in Oldenzaal, hebben op 22 mei deelgenomen aan een clinic rolstoelbasketball. Deze clinic werd verzorgd door Han van Ek (voormalig bondscoach rolstoelbasketball in diverse landen). De leerlingen werden eerst door middel van een vraaggesprek en video's bekend gemaakt met de mogelijkheden die er zijn voor mensen met een beperking om volop te kunnen deelnemen aan de samenleving. Vervolgens konden ze in de gymzaal ervaren hoe het is om zelf deel te nemen aan rolstoelbasketball. Het was, in alle opzichten een geslaagde middag op het Praktijkonderwijs.

in Tubbergen. Het streven is om meer leden te werven en meer plekken in onze regio te creëren waar rolstoelbasketball kan worden gespeeld. Stichting

Sport2All verzorgt deze clinics geheel kosteloos. Enkele bekende namen van instructeurs zijn Johan Reekers (achtvoudig paralympiër), Petra Garnier (winnaar van olympisch brons met nationale vrouwenteam in Londen) en dus ook door Han van Ek. Kijk ook eens op onze nieuwe facebookpagina (en Like ons) voor meer activiteiten op onze vestiging: www. facebook.com/tccpro

Het doel van dit project van Sport2All is om meer jeugd in de leeftijd van 6 tot en met 20 jaar, met en zonder een beperking, structureel aan het sporten te krijgen. Door het geven van lessen tijdens en na schooltijd worden jongeren geworven voor jeugdrolstoelbasketball. Het zal ook aangeboden worden bij wijk- en buurtactiviteiten.

een woordbeeld en een mensfiguur in beweging. Verder zijn er prachtige perspectieftekeningen te zien uit klas 3. De kleurrijke expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 24 mei om 15.00 uur. Het werk is te bezichtigen tot 3 juli, tijdens de openingsuren van de Bibliotheek: www.bibliotheekoldenzaal. nl.

Word collectant voor het Dierentehuis OLDENZAAL - De collecteweek voor het Dierentehuis Oost Twente wordt gehouden van 1 t/m 6 juli. Om tijdens deze week zoveel mogelijk mensen te bereiken zijn veel helpende handen nodig. Al met een paar uurtjes tijd kunt u iets betekenen voor onze dieren: namelijk als collectant! Loopt u mee? Dankzij de inzet van collectanten voor het dierentehuis is het mogelijk om directe hulp te geven aan zwerf- en afstandsdieren die dat hard nodig hebben. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten is de opbrengst van de collecteweek erg belangrijk. De opbrengst komt namelijk 100% ten goede aan de medische verzorging van de honden en katten in ons asiel. Momenteel komen er veel meer dieren binnen, die een intensieve

medische behandeling vergen. De beheerder van het asiel kan met behulp van de inzet en betrokkenheid van een gemotiveerd team van ruim 30 vrijwilligers ieder jaar ruim 400 dieren uit Oldenzaal opvangen en verzorgen. Nadere informatie treft u op www. dierentehuisoosttwente.nl. U kunt zich aanmelden via info@dierentehuisoosttwente.nl of 0541-516659.

Derde Lutter Voorjaarstocht

DE LUTTE - De werkgroep van de Stichting Dorpshoes Erve Boerrigter, die vele jaren tekende voor de organisatie van een fietsdriedaagse, organiseert dit jaar voor de 26e keer weer een fietstocht. Net als vorig jaar is gekozen voor een eendaagse tocht. Op zondag 2 juni staat de 3e Lutter Voorjaarstocht op de kalender.

Het karakteristieke, geheel vernieuwde dorpshuis aan de Plechelmusstraat 14, fungeert op 2 juni als startpunt voor deze Lutter Voorjaarstocht. Waar de tocht precies heen voert, blijft voor de deelnemers een verrassing. Dat de deelnemers op 2 juni tal van mooie plekjes rondom het kerkdorp te zien

krijgen, lijdt echter geen twijfel. De fietsers kunnen kiezen uit twee afstanden: 25 en 50 kilometer. Vertrek is mogelijk tussen 10.00 en 13.00 uur. De inschrijvingskosten bedragen vier euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen tot en met twaalf jaar. Elke controlepost beschikt over een Eerste Hulpverbanddoos. Traditiegetrouw is er onderweg en ook na afloop een traktatie voor de fietsers. Voor meer informatie kunt u kijken op www.dorpshoes.nl of www.delutte.com.

Telefoon ABC

( INFO@TWENTEJOURNAAL.NL

De eerstejaars hebben fantasie vissen gemaakt van klei, mini kamerschermen gesoldeerd en droomkamers gebouwd. De tweedejaars hebben gewerkt aan

Een fietsevenement waarbij de deelnemers in staat worden gesteld om kennis te maken met de fraaie omgeving van het Hellehondsdorp.

Op dit moment zijn er in Twente twee vereningingen waar rolstoelbasketbal gespeeld wordt: ISV Hengelo en Twente

GOEDKOOP ADVERTEREN IN HET TELEFOON ABC?

De presentatie is een variatie in vlak en ruimtelijk werk en de verschillende beeldaspecten komen terug in de werkstukken: licht, kleur, ruimte, vorm, structuur en compositie.

A

Autobedrijven

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

0541 - 52 32 93

OF BEL 06 - 519 404 50

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

C

Catering

H

( Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Bentheimergraven 15a Oldenzaal 7577DA 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

T

Tuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen! Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

En wat doe jij? En wat doe jij?

Ik sta op voor Ik sta op voor mijn man Hipke mijn man Hipke

Kijk wat jij kunt doen Kijk wat op jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie staoptegenkanker.nl/inactie


dinsdag 28 mei 2013

Oldenzaal Journaal

7

Babyboom op kinderboerderij De Höfte

Jongens tegen de meisjes

OLDENZAAL - Het lijkt wel een heuse babyboom op kinderboerderij De Höfte. Onlangs is er al een ezelveulentje, geitenbokje en jonge konijntjes geboren. Daar is in de nacht van 21 mei een nieuwe editie bij gekomen, namelijk een zwart lakenvelder kalfje. Moeder Sietske is zeer ervaren, het is alweer haar zevende kalf. Het is een meisje, een vaars kalfje, ze heet Sjaan.

OLDENZAAL - In Vondersweijde wordt er tijdens de disco van 31 mei een heuse strijd aangegaan tussen de jongens en de meisjes. Naar het idee van het tv programma zullen er verschillende spelletjes plaatsvinden waarbij de jongens tegen de meisjes stijden. Alleen al het aantal jongens en het aantal meisjes die er komen zwemmen leveren punten op.

Lieke en de biggen liggen nu nog in het kraambed. De biggen liggen de eerste dag in hun eigen hokje onder een lamp, lekker warm en veilig. Om te voorkomen dat moeder Lieke op haar biggen gaat liggen, ligt ze nu nog even achter een hekje. Om de twee uur worden de biggen bij hun moeder gelegd zodat ze kunnen drinken. Als de biggen een dag oud zijn, mogen ze los, en kunnen ze hun moeder opzoeken wanneer ze willen. Na ongeveer 2 dagen zijn de biggen sterk genoeg om onder hun moeder vandaan te rennen, wanneer ze gaat liggen.

Na een wat moeizame start doet ze het nu heel goed, en loopt ze lekker buiten in de wei als het weer het toelaat. Maar

er is nog meer jong spul geboren. Bonte Bentheimer varken Lieke is in de nacht van 22 mei bevallen van 13 biggen.

Op dat moment kan ook moeder Lieke weer lekker door het hok scharrelen, samen met haar biggen. Iedereen is van harte welkom om alle jonge dieren te komen bewonderen. Voor meer informatie www.dehofte.nl.

Dus neem gezellig den en vriendinnen zullen zien wij er de ste en handigste zijn Voor meer informatie

al je vrienmee en we slimste, snelin Oldenzaal. kunt u con-

tact opnemen met Sportcentrum Vondersweijde (0541 – 514 643) of kijk op de website www.vondersweijde.nl. Volg ons ook op Facebook en Twitter!

Vrouwenelftal vv Oldenzaal kampioen OLDENZAAL - Het vrouwenelftal van de voetbalvereniging Oldenzaal heeft het kampioenschap van de tweede competitiehelft in de wacht gesleept. Het is het tweede jaar op rij dat trainer Marco Kleefman en het team deze prestatie neerzetten.

Artiesten zingen voor Lieke Wil jij Lieke helpen? Kijk dan eens op de site: www.liekewilleven. nl welke acties er zijn en op welke manier u kan helpen! Vrijdag 31 mei kunt u ook naar de Hollandse avond komen in Oldenzaal. Kaarten kosten 10 euro in de voorver- koop en vijftien euro aan de zaal. Ze zijn af te halen bij Rouwhorst en bij C1000 Kuipers aan de Scholtenstraat. Presentatie van de avond is in handen van Edwin van Hoevelaak .

Peeters, August, Patrick van de Worp, Renee Munster, Johnny Bolk en Nicole.

De artiesten die belangeloos komen optreden zijn: Anita Hulshof, Jeroen Stevens, Zanger Bertus met een speciaal nummer voor Lieke, Patrick ter Haar, Frank van Etten, Lucas en Gea, Jordan

Binnenkort wordt er nog een grote naam bekendgemaakt. Houdt daarvoor de site en Facebook in de gaten. De 12-jarige Maud, winnares van The Voice of Almelo, opent de avond.

m o o r Showiming! opru ar de ac * Vraag na

tievoorwaa

bij

rden in de

winkel.

tot wel

70% voordeel*

Complete badkamer nú al vanaf

2995,*

Van Gils Badkamers Nijverheidsstraat 26, Oldenzaal www.vangilsbadkamers.nl

Complete badkamers, groot assortiment wand- en vloertegels, gratis 3D ontwerp op maat & aangesloten bij Bad in Beeld!

Foto: het candy crush team. Zittend van linksaf: Kim Jurgens, Mandy Oude Nijhuis, Marcia Ameloh-Emmer, Ellen Ameloh, Beau Bolink, Marco Kleefman (trainer), Bea Huls, Loes Schoemaker, Aniek Schiphorst. Daar achter van linksaf: Jeannette Besselink, Inge Spel-Hummelink, Romy Schasfoort, Jessie Heerink, Thirza Butterman, Melinda Nijland, Sonja van der Heide, Linda Kroeze, Chantal Eerens, Sandra Pool, Maaike Kleefman-de Groot (vlagger). Vorig jaar wist het elftal het kampioenschap in Rossum binnen te slepen. Dit jaar behaalden de vrouwen op donderdag 16 mei de titel thuis tegen DSVD. Afgelopen maandag, tweede Pinksterdag, werd de laatste wedstrijd

van het seizoen op het hoofdveld afgewerkt. De blauwwitters speelden tegen Sur yoye-Mediterraneo. Uitslag:1-1. Bewapend met schaal en beker begonnen de dames aan een welverdiend kampioensfeest.

Kunst in de Etalage 2013 OLDENZAAL - Onder de naam ‘Kunst in de Etalage’ wordt dit najaar in Oldenzaal alweer de elfde editie gehouden van een bijzondere stadsexpositie. De afgelopen tien jaren was het een groot succes; talrijke kunstliefhebbers kwamen er voor naar Oldenzaal. Zij combineerden een bezoek aan de oude binnenstad met het bekijken van allerlei uitingen van moderne en gevestigde kunst.

ties van de afgelopen jaren verwacht de organisatie wederom een stroom aan extra publiek. Het is de intentie van de organiserende stichting om inwoners van Oldenzaal,Twente, de Euregio en omstreken laagdrempelig met kunst kennis te laten maken.

Het evenement vindt dit jaar plaats van 6 t/m 27 oktober 2013. In de winkelstraten en de winkelcentra van de oude binnenstad wordt wederom een boeiende en afwisselende kunstroute uitgezet. Naast de tientallen etalages worden ook dit jaar het Gemeentehuis, Stadstheater De Bond, de Bibliotheek, het Michgoriushuis en het Palthehuis in deze stadsexpositie opgenomen. Door de participatie van een aantal Oldenzaalse basisscholen en het Twents Carmelcollege krijgt het educatieve aspect (zie hiervoor de pagina 'Educatief' van de website) ook tijdens deze editie van Kunst in de Etalage nadrukkelijk de aandacht. Gezien de reac-

De samenstellers van de expositie leggen de lat steeds hoger waar het gaat om de professionaliteit en het verrassende element van de geëxposeerde kunstwerken. Naast schilderkunst, beeldhouwkunst, sierraden en edelsmeedkunst is er ook plaats voor poëzie, fotografie en audiovisuele kunstvormen. Zin om mee te doen? Lees de voorwaarden voor deelname en meld je vóór 1 juli 2013 aan. (uitsluitend via de website incl. enkele digitale foto’s van het te exposeren werk) Voor inschrijfformulier en voorwaarden zie: www.kunstindeetalage.nl


dinsdag 28 mei 2013

Oldenzaal Journaal

8

OJ_28-05-13  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you