Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 20 november 2010

Disco bij Impuls >>>>> zie pag 3

‘Rijles is vertrouwen’

>>>>> zie pag 5

Geniet bij de Höfte OLDENZAAL - Op zondag 28 november van 15.00 tot 16.30 uur kunnen bezoekers van de Höfte, behalve van de dieren, ook genieten van het geluid van de midwinterhoorns. Ook wel genoemd ’n oalen roap en hoorbaar tijdens de advent.

Slager Kosse laat mensen genieten van bakleverworst die doet denken aan vroegere tijden.Voeg daar een knapperend vuur en verhalen over vroeger, vol passie in het Twents verteld, aan toe en men beleeft een bijzondere middag. Dus kom allemaal op zondag 28 november naar de Höfte en geniet van alles wat er te beleven is. Kinderen van groep 1 tot en met 5 kunnen dan ook een kleurplaat van Sinterklaas meenemen. Sinterklaas is namelijk bij de Höfte geweest. Zijn paard heeft hier lekker gegeten van het hooi en de wortels, en de Sint heeft even lekker kunnen uitrusten. Als dank hiervoor heeft hij kleurplaten achtergelaten. De kinderen kunnen deze ingekleurd voor 4 december bij de Höfte inleveren. De mooiste kleurplaat verdient een prijsje.

Zoete Vrijdag

OLDENZAAL - Koekjes, taart, chocoladecake en nog véél meer lekkers. Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar heeft Impuls een cursus van 6 lessen, om te leren dit zelf te maken. De cursus begint op vrijdag 3 december. Voor kinderen die graag kokkerellen, is Zoete Vrijdag een geweldige cursus. Kinderen krijgen het receptenboek mee naar huis, zodat ouders en broertjes en zusjes ook verrast kunnen worden. Zoete Vrijdag is er op vrijdag 3 december, 10 december, 7 januari, 14 januari, 21 januari en 28 januari. De cursus duurt van 17.30 tot 19.30 uur en wordt gegeven bij Impuls, locatie Breedwijs. 6 lessen kosten 12 euro.

8 x Flut winnaar Leedkesfestival

Foto: www.janflits.nl

OLDENZAAL – Het Leedkesfestival, zaterdagavond in zaal Rouwhorst, is gewonnen door 8 x Flut met het nummer ‘Wie springt voart oet de band’. In een goed gevulde zaal won de carnavalsgroep met leadzanger Martin Ankone, het liedjesfestival en daarmee zijn zij de officiële uitvoerders van het Oldenzaalse carnavalslied 2011.

de Doarn Dölls en FC Witpet, die tevens de podiumprijs won. De tekstprijs ging naar Karin Person. De bekendmaking van de winnaars gebeurde nadat Stadsprins Tim en secretaris Cor-Stephan waren ontluisterd. De feestcommissie had er weer een groot spektakel van gemaakt met als thema “koken”, de grote hobby van Prins Tim.

Tweede en derde prijs waren respectievelijk voor

Nadat chef (Bert) Kock de act had ingeleid, nam

Dance Masters Kolmschot zoekt talent Mediawijsheid: Doe meer met media informatie www.de-eik.org

OLDENZAAL - Dance Masters Kolmschot gaat een danstheaterproductie maken die eind 2011, begin 2012 op de planken komt. De productie heet ‘Dance-Xpression’ en de doelstelling is om regionaal talent aan te trekken op het gebied van dans, theater, zang en muziek om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het stukje cultuur in Overijssel.

Ontwikkel jezelf en anderen

Werken met kinderen met een licht verstandelijke beperking is een roeping. Je ontwikkelt jezelf Zin in zoet? Geef je op vóór 29 door bij te dragen aan de ontwikkeling van de november. Dat opvoedt kan entelefonisch via: kinderen die jij tijdelijk begeleidt. 0541-571414, per e-mail via: info@ Dit kan bij behandelcentrum De Eik, specialist in het behandelen van jeugd met impuls-oldenzaal.nl, of een vialichtde website: verstandelijke beperking en gedrags- en/of www.impuls-oldenzaal.nl. Hier kun je psychiatrische problemen. ook terecht voor meer informatie

over de cursus. Jij krijgt bij De Eik de mogelijkheid om jezelf

informatie www.de-eik.org

en anderen verder te ontwikkelen.

Ontwikkel Ontwikkel jezelf en jezelf anderen en

anderen

Werken met kinderen met een licht verstandelijke met kinderen met een licht verstandelijke eperking Werken is een roeping. Je ontwikkelt jezelf oor bij te dragen aan de ontwikkeling van de beperking is een roeping. Je ontwikkelt jezelf inderen die jij tijdelijk opvoedt en begeleidt. bij te dragen aan de ontwikkeling van de it kan bijdoor behandelcentrum De Eik, specialist n het behandelen van jeugd met een licht kinderen die jij tijdelijk opvoedt en begeleidt. erstandelijke beperking en gedrags- en/of Ditproblemen. kan bij behandelcentrum De Eik, specialist sychiatrische

in het behandelen van jeugd met een licht en gedrags- en/of psychiatrische problemen.

ij krijgt bij De Eik de mogelijkheid om jezelf verstandelijke beperking n anderen verder te ontwikkelen.

Jij krijgt bij De Eik de mogelijkheid om jezelf en anderen verder te ontwikkelen.

De Eik van beperking naar ontdekking

13e jaargang nr. 45

Peter Seiger als Italiaanse kok het heft in handen en liet Tim en Cor-Stephan Boeskool-pizza’s bakken. Het moge duidelijk zijn dat dit tot hilarische taferelen leidde… Uiteindelijk verliet het ontluisterde doch vrolijke duo de bruisende zaal in de alom bekende vleeskar van slager Kosse. Een afscheid in stijl van een zichtbaar voldane ex-Prins, die zijn hofhouding en zijn familie nog in het bijzonder bedankte.

Er is samenwerking gezocht met www.de-eik.org regionale professionals zoals; Sheila Timmerman (zang), Nathalie Kip en Remco Jansen (dans) en het bedrijf RubiesVision (audio/video). Laatstgenoemde heeft ook samengewerkt met onder andere SBS, RTL en Studio Sport. informatie

volgens te spetteren in deze nieuwe productie? Meld je dan aan voor de audities! De audities worden gehouden bij Dance Masters Kolmschot in Oldenzaal.

De auditiedagen zijn gepland op: Zaterdag, 11 december van 14.00 tot 18.00 uur; maandag, 20 december van 18.00 tot 22.00 uur; dinsdag, 21 december van 18.00 tot 22.00 uur. Aanmelden kan door een email te sturen naar: info@kolmschot. nl. Voor meer informatie kijk op: www.kolmschot.nl.

Voor deze productie worden in december verschillende audities georganiseerd op het gebied van dans, theater, zang en muziek. Denk jij de kwaliteit te hebben? Ben je twaalf jaar of ouder? En kun je tijd vrij maken om je energie te steken in je eigen De Eik van beperking naar ontdekking talent en de repetities, om verDe Eik van beperking naar ontdekking

074 - 259 66 33

OLDENZAAL - In totaal 16 VWO leerlingen van het Twents Carmel College gaan bezig voor hun maatschappelijke stage.

In de landelijke Week van de Mediawijsheid (van 24 november tot en met 1 december), gaan zij Oldenzalers van alles (aan)leren op het gebied van de nieuwste communicatievormen zoals Hyves/Facebook, Twitter, MSN, Skype en Youtube. Toegang Dit gaat gebeuren op donderdag 25 november van 14.30 tot 17.00 uur in de bibliotheek aan de Ganzenmarkt. Er is gedurende deze middag vrije in- en uitloop en de toegang is gratis. In diezelfde week vormen, bijna alle middagen en avonden, twee leerlingen een helpdesk in de bibliotheek. Sociale netwerken Het doel van deze opzet is volwassenen van circa 30 tot 99 jaar kennis te laten maken met nieuwere vormen van (communicatie)media en sociale netwerken. Na de presentaties

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte.

van de leerlingen op 25 november, weet iedereen, ongeacht of je er mee aan de slag gaat of niet, waar het voor dient en wat je ermee kunt. Bovendien worden er demonstraties gegeven van de e-reader. Advies Tijdens de week zijn er per middag of avond, twee leerlingen aanwezig bij de helpdesk, waar mensen die vragen hebben of advies willen krijgen over bovenstaande onderwerpen geholpen of geadviseerd worden. Ook een vraag over uw mobieltje of smartphone gaan ze niet uit de weg. Bezetting helpdesk De helpdesk is bezet op woensdag 24 november, vrijdag 26 november, woensdag 1 december en vrijdag 3 december, steeds van 15.00 tot 17.00 uur. Op woensdag 24 november, maandag 29 november en woensdag 1 december, van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 27 november 11.00 tot 13.00 uur.

Oplage 17.500 exemplaren


informatie www.de-eik.org

Ontwikkel jezelf en anderen Werken met kinderen met een licht verstandelijke beperking is een roeping. Je ontwikkelt jezelf door bij te dragen aan de ontwikkeling van de kinderen die jij tijdelijk opvoedt en begeleidt. Dit kan bij behandelcentrum De Eik, specialist in het behandelen van jeugd met een licht verstandelijke beperking en gedrags- en/of psychiatrische problemen. Jij krijgt bij De Eik de mogelijkheid om jezelf en anderen verder te ontwikkelen.

De Eik van beperking naar ontdekking


Oldenzaal Journaal

zaterdag 20 november 2010

Lang thuis blijven OLDENZAAL - Op donderdag 25 november wordt in het Alzheimer Café regio Oldenzaal, wederom een bijeenkomst gehouden, deze keer met het thema: Zo lang mogelijk thuis blijven.

3

Disco voor kinderen bij Impuls

Wie/welke organisaties zijn er en kunnen samen met de dementerende en mantelzorger kijken naar de behoefte en wensen in de thuissituatie. Wie kan u hierbij helpen en gerichte ondersteuning geven zodat de omstandigheden in de thuissituatie zo soepel mogelijk worden?

Er zijn geweven zijden, kartonnen en celluloid boekenleggers te zien, vooral uit Engelstalige landen, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Rusland. 85.000 exemplaren ‘Kerstmis’ is maar één van de vele thema’s in de boekenleggerverzameling van Georg Hartong en Joke Hartong. Ze verzamelen al ruim 20 jaar boekenleggers en hun verzameling omvat nu circa 85.000 exemplaren uit vele landen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Michgoriushuis. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur, met een pauze van een half uur. Na afloop is er nog tot 21.30 uur gelegenheid om na te praten. Koffie en thee zijn gratis.

Van Nederland proberen ze zo ruim mogelijk te verzamelen, maar buitenlandse boekenleggers worden vooral in de themacollecties opgenomen.

Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u terecht op: www.alzheimer-nederland.nl of via het Michgoriushuis te Oldenzaal, 0541-585700.

OLDENZAAL - Op maandag 29 november komt Medium Anita in Café de Boom, aan de Bentheimerstraat 43 in Oldenzaal. Medium Anita is inmiddels bekend van radio en tv. Haar specialiteit is contacten leggen met overledenen. Ze verrast het publiek met waarnemingen door middel van psychometrie op foto’s. Voor meer informatie en/of kaartverkoop kunt u bellen met: 06-12437978. www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Eser Oztas E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge Marian Beerten Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

OLDENZAAL - In de bibliotheek is tot en met vrijdag 31 december een bijzondere tentoonstelling te zien. Het betreft een grote verzameling boekenleggers uit de collectie van de heer en mevrouw Hartong - van Lohuizen uit Deventer. De hier getoonde boekenleggers geven bijna 150 jaar geschiedenis van Kerstwensen en -boodschappen weer.

De informatie omvat ondersteuning in zijn geheel; van concrete vragen/ problemen van zowel dementerende als mantelzorger naar oplossingen. Daarnaast zijn er legio hulpmiddelen en diverse vormen van praktische ondersteuning mogelijk.

Medium Anita

Kerstboekenleggers

OLDENZAAL - Op vrijdag 26 november is het weer zo ver. In ’t Blikpunt kan er vol op geswingd worden. DJ Glenn zet de boel op z’n kop met super plaatjes. En wie niet zo’n danser is, kan lekker bijkletsen aan de bar, een spelletje doen of gewoon muziek luisteren.

avond voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Vrijdag 26 november is de laatste disco avond van dit jaar. Voor iedereen die altijd al eens wilde komen kijken een goede reden om dat dan ook maar te gaan doen. De volgende disco avond laat namelijk nog wel even op zich wachten.

Elke laatste vrijdag van de maand organiseert Impuls een leuke disco

Discokriebels? Kom vrijdag 26 november naar ’t Blikpunt! Van 18.30 tot

NAT in De Bond

Vrijwilligersavond KBO-Oldenzaal groot succes

20.00 uur voor kinderen uit groep 4, 5 en 6. Van 20.00 tot 21.30 uur voor kinderen uit groep 7 en 8. De entree is 1 euro. Meer informatie De volgende data van de disco zijn op 28 januari, 25 februari, 25 maart en 29 april. Voor meer informatie kun je bellen met Maarten Dors: 0541-571414.

OLDENZAAL - Op donderdag 25 november staat Joep Onderdelinden in Stadstheater De Bond met zijn cabaretvoorstelling NAT.

Sneeuwbolletjes De tentoonstelling in de bibliotheek wordt aangevuld met enkele tientallen zogenoemde ‘sneeuwbolletjes’ uit het bezit Gerry Molnár.

Snertloop in De Lutte

DE LUTTE - De Loopgroep De Lutte organiseert op zondag 5 december de 26e editie van de internationale Snertloop, in De Lutte.

Natuurrijk Het glooiende natuurrijke parcours spreekt menig hardloper aan, vandaar dat veel deelnemers uit de Twentse maar ook de Duitse regio jaarlijks terugkeren naar De Lutte. De organisatie zorgt eveneens voor een grote tent bij Erve Boerrigter, waar de inschrijving, prijsuitreiking en het uitdelen van de ongeveer 300 liter snert plaats vindt.

Joep Onderdelinden staat dit seizoen weer alleen op het podium. Hij heeft al drie solovoorstellingen achter zijn naam staan. Als geen ander weet hij het publiek mee te nemen in zijn wereld vol muzikale vondsten, absurde bewegingsacts en poëtische overpeinzingen.

De cabaretvoorstelling van Joep Onderdelinden vindt plaats op donderdag 25 november om 20.15 uur. De entree is 17,50 euro / 15 euro CJP/CKV/65+.

De geschiedenis van de boekenlegger wereldwijd (vanaf de 13e eeuw), vormt een aparte deelverzameling.

Deze populaire hardloopwedstrijd, door het buitengebied van De Lutte, trekt jaarlijks meer dan 1000 deelnemers.

Deze veelzijdige artiest heeft al een zeer gevarieerde CV. Hij is verteller, treedt op als presentator bij onder andere BNN en de VARA, doet acteerwerk, is assistent regisseur, danst in musicals, kortom niets is te gek.

Met een simpele grimas en door zijn lichaam in de strijd te gooien, weet hij ook nu weer de lachers op zijn hand te krijgen. Onderdelinden wordt bewonderd en geroemd om zijn eigen stijl. Mis NAT niet, want droger kunt u het niet krijgen!

Thema’s Enkele thema’s zijn: mode (in de ruimste zin), genotmiddelen, vervoer en reizen, geneesmiddelen, sport en spel, clowns en circus, piano’s en muziekinstrumenten, onderwijs, technische apparaten en oude gebruiksvoorwerpen.

OLDENZAAL - Het bestuur van de KBO-Oldenzaal nodigde voor afgelopen vrijdagavond haar vrijwilligers uit voor een gezellig samenzijn in het Michgoriushuis.

Oldenzaal. De aanwezigen konden zich nog veel van wat getoond werd herinneren, hetgeen hilarische uitroepen tot gevolg had (‘Hé, daar ben ik geboren!’).

Dat de betrokkenheid van de vrijwilligers groot is, bleek wel uit het feit dat 70 van de 74 vrijwilligers aanwezig waren.

De avond werd verder verzorgd door de activiteitencommissie, die voor koffie en een hapje en drankje had gezorgd. Om te laten zien dat de KBO blij is met haar vrijwilligers, had het bestuur gezorgd voor een kleine attentie.

De heer Hans Kolmschot toonde, net als vorig jaar, op een groot scherm foto’s en films van straten uit Oud-

Afstanden en starttijden De afstanden en starttijden zijn als volgt: 2,4 kilometer voor de jeugd tot 12 jaar 10.15 uur, 5,3 kilometer start 10.17 uur en 9,6 kilometer start 11.15 uur. Voorinschrijving De voorinschrijving is via de website en sluit op 28 november. Na-inschrijven kan tot 30 minuten voor aanvang in Erve Boerrigter. Uitvoerige informatie is te verkrijgen op: www.loopgroep.nl of via: 06-14625080.


Losser Journaal Oldenzaal Journaal

Dinsdag 2010 zaterdag1620november november 2010

“Rijles is vertrouwen”

11 5

Kom ook naar het Huis van Sint ENSCHEDE - Winkelcentrum De Klanderij pakt uit in de aanloop naar 5 december. Aan het middenplein van het sfeervolle winkelcentrum wordt de voormalige winkelunit van Villa Happ omgetoverd in een paradijs voor kinderen, namelijk het Huis van Sinterklaas. Speciaal voor alle kinderen van Enschede en omstreken worden er op zes verschillende dagen in het huis leuke, toepasselijke workshops gehouden van 12.00 tot 17.00 uur. In het Huis van Sinterklaas kunnen de ‘kids’ spelen en knutselen door bijvoorbeeld lampions of placemats te maken. Uiteraard is er veel lekkers voor de kinderen. Kom naar Het Huis van Sinterklaas; deelname aan de workshops is gratis en wordt u aangeboden door de gezamenlijke winkeliers van De Klanderij! Op de volgende dagen kun je gratis komen knutselen en krijg je ook nog eens lekkers:

LOSSER - Zijn naam is Olav Fijen. Hij is 41 jaar en woonachtig in Losser. Inmiddels heeft hij zo’n 20 jaar ervaring in de rijschool branche. Na het behalen van zijn instructeurbewijs is hij gaan werken als rij-instructeur, waarna hij zijn eigen rijschool is begonnen. 'Hiermee heb ik de nodige groei door gemaakt, maar zag in dat wanneer ik kwaliteit wilde blijven leveren dat ik keuzes moest maken. Hierdoor ben ik inmiddels al weer enkele jaren werkzaam als bedrijfsleider van Verkeersschool Brookhuis B.V. met vestigingen in Enschede, Oldenzaal, Hengelo en Almelo', vertelt Olav. Over de branche De rijschool branche is een laagdrempelige bedrijfstak. Na het behalen van het instructeurs bewijs en het kopen van een lesauto, kun je al direct starten met je eigen 'bedrijf'. Elk jaar is het een 'komen' van nieuwe rijscholen die toetreden tot de markt, en een 'gaan' van rijscholen die hun activiteiten staken. Niet alleen zakelijk dien je over

de juiste capaciteiten te beschikken, maar voor het lesgeven zelf zijn mensenkennis en een empatisch vermogen heel belangrijke eigenschappen. Zaken als faalangst, rijles en autisme, kostprijsberekeningen en fiscale aspecten zijn voor vele aanbieders niet bekend. Dat maakt dat na een periode rijles geven de eerste problemen naar boven komen. Veelal is de consument de dupe als de rijschoolhouder faalt. Over Brookhuis Verkeersschool Brookhuis B.V. is inmiddels al ruim 40 jaar actief op Twentse bodem. Het is een opleidingsinstituut waar inmiddels al vele duizenden mensen hun rijopleiding hebben gevolgd. Wij verzorgen opleidingen van bromfiets tot aan vrachtauto. Met goede opgeleide, gemotiveerde instructeurs, die op een onderscheidende manier hun kennis overdragen in een modern en representatief wagenpark leiden zij hun leerlingen op voor het desgewenste rijbewijs. Daarnaast zorgt het team

van planners en shopmedewerkers voor een correcte administratieve afhandeling. Met kennis van zaken binnen het totale bedrijfsproces willen zij zich onderscheiden in de huidige markt. Rijles is vertrouwen 'Vertrouwen in jouw eigen instructeur, in jezelf en in het bedrijf dat samen met jou de snelste en voordeligste weg inslaat om jouw rijbewijs te halen. Dit doen wij door met elke leerling op individueel niveau een opleidingsplan te maken dat bij je past', aldus Olav Fijen. 'Wij zeggen dan ook: Beter lessen is sneller slagen!' Ten slotte vertelt Olav: 'Voor het bouwen van een huis is de prijs van één steen (één rijles), niet genoeg informatie om een beeld te krijgen wat de uiteindelijke kosten zullen zijn van de nieuw te bouwen woning (jouw rijbewijs). Ik adviseer dan ook om langs te komen in één van onze shops, jouw wensen te bespreken en dan goed voorbereid een keuze te maken in een verkeersschool die bij jou past'.

Vako Kantoorboekhandel en FC Twente Fanpoint

• Zaterdag 20 november Workshop Sinterklaaslampionnen maken • Woensdag 24 november Workshop Sinterklaasplacemats maken • Zaterdag 27 november Workshop Petitfourtjes maken

Workshop Mozaïek maken op het middenplein • Koopzondag 28 november Workshop Funkoker maken • Zaterdag 4 december Het Pietenpad Bij de workshops is een aantal begeleiders dat er voor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid en dat de ‘kids’ het tijdens het knutselen naar hun zin hebben. De ouders en/ of begeleiders van de kinderen hebben de mogelijkheid te wachten in de ‘loungeruimte’ van het Huis van Sinterklaas, totdat de kinderen klaar zijn met het knutselen. Zij kunnen desgewenst ook hun kinderen helpen met bijvoorbeeld het inpakken van cadeautjes; hiervoor is een speciaal ‘inpakterras’ ingericht. Gratis Inpakterras Op alle dagen dat het Huis van Sinterklaas geopend is, kan je er terecht bij het inpakterras. Er is een ruimte ingericht vol met inpakpapier en materialen om de aankopen in De Klanderij te verpakken. Voel je welkom! Na de viering van Sinterklaas wordt deze locatie ingericht voor de viering van Kerst en worden er workshops voor kinderen georganiseerd onder de noemer: ‘Het Huis van de Kerstman’.

Dierentehuis in rustiger vaarwater OLDENZAAL - Na een jaar van veel drukte, onzekerheden, overleg en af en toe wat tam-tam in de pers, is het Dierentehuis Oost-Twente te Oldenzaal in rustiger vaarwater gekomen. Niet dat alles nu ineens opgelost is. Zeker niet. De nabije toekomst voor het 'asiel' is veilig gesteld door heldere afspraken met de gemeenten Oldenzaal en Dinkelland. De financiële bijdragen van de twee gemeenten zijn nu zó geregeld dat er een goede basis is voor een effectieve opvang van zwerfhonden en -katten. Wel zal ook van het dierentehuis eigen activiteiten verwacht blijven worden om alles wat gedaan moet worden ook te kunnen blijven doen, bijvoorbeeld in de vorm van donaties en sponsoring. Er komt met grote waarschijnlijkheid, dankzij een grote bouwonderneming in de regio, een oplossing beschikbaar voor de bizarre huisvesting van de medewerkers. Het toenemende contact met asielen in de regio maakt het mogelijk om grootschalige opvangproblemen het hoofd te bieden. Belangrijke stappen zijn gezet om het landelijke kwaliteitsmerk van de Dierenbescherming te krijgen. Belangrijke beslissingen zijn genomen met betrekking tot het aangaan van nauwere samenwerking met de Dierenbescherming. Hiermee is een eind gekomen aan de onduidelijkheid

over de stichtingsvorm en samenstelling. De opgevangen dieren merkten niets van die problemen maar bestuurlijk was het bijzonder lastig. Daarmee wordt nog één grote zorg duidelijk. Door mogelijke veranderingen in de stichting werden het laatste jaar enkele bestuursplaatsen verlaten en niet ingevuld. Nu besloten is tot nauwe samenwerking met de Dierenbescherming, is het duidelijk dat er één belangrijke vacature is, te weten die van secretaris. En de huidige voorzitter (71 jaar) vindt het de hoogste tijd dat hij plaats maakt voor een nieuwe voorman of -vrouw. Met een onderbreking van een zestal jaren maakt hij al vanaf de oprichting deel uit van het bestuur, waarvan de laatste 19 jaar als voorzitter. Alle tijd dus voor nieuw elan. Hij heeft zich de laatste jaren ingezet om de actuele problemen opgelost te krijgen zodat een opvolger ruimte krijgt voor nieuw beleid. Uitdagend Een uitdagende job voor iemand die zich het leed van dieren aantrekt, het boeiend vindt om met zeer betrokken medewerkers en vrijwilligers te werken, creatief wil zijn in het oplossen ven problemen en zo mogelijk een netwerker in Twente is. Geïnteresseerden in deze functies kunnen altijd van de huidige voorzitter, Ruud Zuidhoek (0541-532921), alle informatie krijgen.

Milieuprogramma 2011 OLDENZAAL - Al 25 jaar levert Vako Kantoorboekhandel, gevestigd in In den Vijfhoek 9, verschillende producten op gebied van boeken en kantoorartikelen. Met véél enthousiasme en inzet is Vako, 25 jaren geleden in het winkelcentrum In den Vijfhoek opgericht. De medewerkers hopen hier nog een aantal jaren mee door te kunnen gaan. Ondertussen heeft Vako een vaste klantenkring opgebouwd. Vako is niet alleen vanwege boeken en kantoorartikelen het juiste adres, maar zij verkopen ook wenskaarten,

tijdschriften, seizoensartikelen voor bijvoorbeeld Kerst, school en communie. Bovendien verkoopt Vako, FC Twente artikelen, luxe pennen, cadeau- en feestartikelen en beschikken over een TNT Servicepunt. Als enige in Oldenzaal heeft Vako een officiële FC Twente Fanpoint in de winkel. Deze wordt in de toekomst nog officieel geopend. Service ‘Vako onderscheidt zich van andere bedrijven door service, een team met goede kennis en we staan garant voor alle producten’, aldus Maja en Toon

Veldhuis. Zij zijn al 25 jaar eigenaren van Vako. Over verdere toekomstplannen vertellen Maja en Toon: ‘Als ondernemer zijn er altijd toekomstplannen, helaas kan er nog niets over verteld worden, want er zijn altijd kapers op de kust in ons vak.’ Koopzondag Op de koopzondag van 28 november is Vako geopend van 12.00 tot 17.00 uur. In verband met de december feestmaand is er enorm veel keuze aan aanbiedingsboeken en kerstkaarten. Decemberzegels zijn te koop vanaf 24 november.

OLDENZAAL - Het college van burgemeester en wethouders heeft een Milieuprogramma opgesteld voor 2011. Hierin is voor de afzonderlijke milieuthema's aangegeven welke activiteiten het komende jaar worden uitgevoerd. In het oog springende zaken zijn bijvoorbeeld het instellen van een digitaal energieloket voor de inwoners van Oldenzaal, de start van de bodemsanering Ootmarsumsestraat 47-49 (locatie Accuraat) en duurzaamheidsmaatregelen op het nieuwe bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid.

In en rond de woning kan heel veel energie worden bespaard. De gemeente is daarom van plan om een digitaal energieloket te openen. Met behulp van een energieloket krijgen

huurders en woningeigenaren op eenvoudige wijze tips en adviezen over energiebesparende maatregelen. Na jarenlange voorbereiding start in 2011 de bodemsanering van het terrein Ootmarsumsestraat 47-49. Het perceel is daarvoor in 2010 aangekocht. Met de omwonenden heeft vorig jaar een intensieve voorlichting plaats gevonden. Bij vestiging op het nieuwe bedrijventerrein JufferbeekZuid vraagt de gemeente de bedrijven een bijdrage te leveren op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Nog voordat de kavels worden verkocht, moeten bedrijven aangeven welke maatregelen zij treffen. Ook de individuele inwoner kan bijdragen aan een gezond en duurzaam milieu. Dan gaat het bijvoorbeeld om het nog beter scheiden van afval.


Oldenzaal Journaal

6

Agenda

n Mousetrap Car Race ­ HENGELO

n Mooie liedjes ­ ENSCHEDE

Het Twents Techniekmuseum HEIM organiseert op 25 en 26 november a.s. de eerste Twentse Open Kampioenschappen Mousetrap Car Race. Een rage die is overgewaaid uit Amerika. Aan scholen in Twente is gevraagd een voertuig te ontwerpen en te maken dat alleen wordt aangedreven door de veer van een eenvoudige muizenval. Het Techniekmuseum organiseert dit in het kader van Het Jaar van de Duurzame Energie. Techniek of natuurkunde De wedstrijd is bedoeld voor de bovenbouw van de basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het construeren van de voertuigjes past prima in de lessen techniek of natuurkunde. De leerlingen kunnen zelf bedenken of ze er een prachtig bouwsel van maken of zich beperken tot aandrijving en vier wielen. Deelname U kunt zich nog tot uiterlijk 1 oktober a.s. aanmelden bij het Techniekmuseum via educatie@ techniekmuseumheim.nl of u kunt contact opnemen met 0742430054. Deelname is gratis. Locatie: Het HEIM, Industriestraat 9 www.techniekmuseumheim.nl Prijs: Gratis Periode: 25-11-2010 t/m 26-11-2010 Openingstijden: vanaf 11:00 n U2TWO ­ HENGELO Met de nodige geestdrift en humor is er al 30 jaar aan pophistorie aaneengesmeed tot een wervelende show waarin U2 werkelijk van A tot Z benaderd zal worden. Van de fonkelende eenvoud van het begin (Red Rocks), de wat theatrale techno in de jaren negentig (Achtung Baby, Pop) tot de nuchtere, warme en pakkende 21ste-eeuw finale van de 360° tour. Zelfs het door Bono gecreeerde alterego Mr. MacPhisto wordt tot in detail benaderd. Locatie: Jupiler Stage Metropool, Industrieplein 10 www.metropool.nl Prijs: €17,50 Datum: 27-11-2010 Openingstijden: vanaf 20:30

Dit optreden is het eerste in een serie van vijf muziekprogramma’s waarin telkens drie aankomende singer-songwritertalenten van de ArtEZ Popacademie een verrassend optreden verzorgen. Op alle avonden wordt tevens een speciale gast verwelkomd. De serie “Mooie Liedjes” wordt georganiseerd in samenwerking met Poppodium Atak. Locatie: Vestzaktheater, Prijs: Gratis Datum: 25-11-2010 Openingstijden: vanaf 20:30

Filmagenda n Homes et des Dieux Concordia Enschede 23 november t/m 1 december

n Wouter Kiers’ Yakety Sax ­ HENGELO Eén van de vele formaties waarin leider en saxofonist Wouter Kiers aan deelneemt dit Yakety Sax Quartet. Vernoemd naar de gelijknamige tune uit de eerdtijds populaire Benny Hill show, maar dat lijkt verder de enige connectie. Want Kiers voelt zich thuis in diverse muziekstijlen, al blijft de sax – en met name die van zijn favoriet Boots Randolph – voor hem een inspirerend voorbeeld. Locatie: Brasserie Signaal, Rabotheater www.jazzclubhengelo.nl Prijs: €7,Datum: 28-11-2010 Openingstijden: vanaf 16:00 n Winter Wonderland ­ ENSCHEDE

n Reality sucks ­ HENGELO De tentoonstelling Reality sucks, een foto serie gemaakt door Bettina Gesing is vanaf zondag 31 oktober in het Lambooijhuis te zien. De opening is om 16 uur iedereen is welkom. De realiteit is vaak heel anders dan alles wat ons in de media, de reclame beloofd wordt. Wat de media ons voorspiegelen is niet de realiteit maar een soort van schemerwereld. Helaas is de duur van deze schijn niet al te lang. De mens wordt heel snel weer in de realiteit terug geworpen en kan er dus niet echt uit ontvluchten. Dit gebeurt het meest in de kleine momenten van het dagelijkse leven. Ik wil juist deze momenten fotografisch in beeld brengen. De kleine frustraties van het dagelijkse leven en de confrontatie of het ontmoeten van de schemerwereld met de realiteit. Locatie: Lambooijhuis, Langestraat 37 www.lambooijhuis.nl Datum: 31-10-2010 t/m 28-11-2010 Openingstijden: vanaf 16:00

Agenda items svp doorgeven aan agenda@twentejournaal.nl Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente

zaterdag 20 november 2010

De Oude Markt in Enschede verandert in Winter Wonderland. Naast de reguliere ijsbaan wordt een parcours van ijs rondom een kerk wordt geplaatst. Een verlichte muziekkoepel, een draaimolen en een parasolbar maken het plaatje compleet. Locatie: Oude Markt Prijs: Gratis Periode: 26 november 2010 t/m 2 januari 2011

n Poke ­ ENSCHEDE De tentoonstelling ‘Poke’ wordt gehost door Dynamo Expo, een hedendaagse tentoonstellingsruimte waarin talentvolle Nederlandse en Duitse kunstenaars en vormgevers de ruimte krijgen om te exposeren. In aansluiting op dit concept heeft TETEM kunstruimte Eleanor Kathleen Grootoonk en Kim Asendorf & Philipp Teister uitgenodigd om te reageren op het thema ‘Poke’. Het dagelijks leven, mediarealiteit, social-hacking en privacy staan binnen de tentoonstelling centraal. ‘The Sweetie Machine’ van Eleanor Kathleen Grootoonk is een site-specific installatie in de openbare ruimte en onderzoekt het gedrag van de mens in zijn natuurlijke omgeving. Hierbij wordt ingespeeld op onze onderbewuste en bewuste sociale structuren. ‘SkypeMe!’ van het duo Asendorf & Teister is een online performance gebaseerd op de fictieve karakters Sonja & Silke die elkaar dagelijks op Skype ontmoeten. Het duo Asendorf & Teister vestigt met dit kunstproject de aandacht op het indringen van privacy, sociale anonimiteit en observatie door hedendaagse media. Deze tentoonstelling is wegens expliciet beeldmateriaal geschikt voor 18 jaar en ouder.

n Winters Hengelo ­ HENGELO Dit evenement zorgt voor gezelligheid en sfeer in de binnenstad van Hengelo. Tijdens Winters Hengelo kan de bezoeker alles doen wat bij de winter hoort; schaatsen, warme chocolademelk drinken, de gezelligheid opzoeken en lekker kletsen met familie en vrienden. Winters Hengelo loopt van 4 december 2010 t/m 2 januari 2011. Locatie: Centrum Periode: 04-12-2010 t/m 02-01-2011 Openingstijden: tot 00:00

Locatie: Dynamo Expo, Blijdensteinlaan 85 Periode: 28 november 2010 t/m 21 januari 2011 Openingstijden: wo t/m vr 13.00 - 17.00 en op afspraak n Boeken- en platenmarkt ­ HENGELO Vanwege het grote succes van de boeken- en platenmarkt van de afgelopen keer, houdt De Werkgroep ‘75 van de HOV De Eendracht op zaterdag 27 november weer een grote boeken- en platenmarkt in het clubgebouw.

Veelgeprezen, op ware feiten gebaseerd, drama over Franse monniken die ondanks dreiging besluiten in Algerije te blijven. In een klooster in de Maghrebijnse bergen leven acht Franse monniken in harmonie met hun islamitische dorpsgenoten. Terreur neemt echter langzaam de bovenhand in de regio. Maar onder de monniken groeit de vastberadenheid om te blijven. Als ze enkele gewonde terroristen behandelen, reageren de autoriteiten furieus en zetten hen onder druk om terug te keren naar Frankrijk. Een verhaal over waarden die geconfronteerd worden met fundamentalisme. In Cannes bekroond met de Grand Prix. NRC: “Perfect en zeldzaam fraai.”

n An Education Concordia Enschede 30 november en 1 december Deze met drie Oscars genomineerde film van Lone Sherfig speelt in een voorstadje van London in 1961. Jenny (Carey Mulligan) is nog maar zestien wanneer zij naar een meisjesschool wordt gestuurd. Jenny heeft de reputatie het ver te schoppen en ze is hard op weg naar Oxford University. Jenny droomt van Parijs en David (Peter Sarsgaard) kan deze droom uit laten komen. Hij duikt vaker op en neemt haar mee naar concerten. Het snelle leven van David blijkt echter niet zo makkelijk te zijn. Heen en weer geslingerd tussen twee werelden, maakt een worsteling in Jenny los. Want wie is ze nu eigenlijk? n El Secreto de Sus Ojos

Concordia Enschede 24 november t/m 1 december Warmbloedig en meeslepend Argentijns liefdesdrama, dat bekroond werd met de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Na zijn pensioen besluit de oudrechtbankmedewerker Benjamín een boek te schrijven over een zaak die hem nooit heeft losgelaten. In 1974 werd een jonge, beeldschone vrouw vermoord. Espósito onderzocht het misdrijf, maar kreeg de moord niet opgelost. Hij is vastbesloten de zaak alsnog tot een goed eind te brengen. Ook ziet Benjamin ernaar uit opnieuw in contact te komen met zijn toenmalige chef Irene. Volkskrant: “Sfeervol liefdesdrama; 4 sterren.”

Locatie: HOV De Eendracht, Steenbokstraat 217 Datum: 27-11-2010 Openingstijden: 09:00 tot 12:00

Adventszangdienst in de Bethelkerk

VVV-ANWB Oldenzaal VVV De Lutte-Losser VVV Enschede VVV Hengelo

www.vvvtwente.nl

Koopzondagen in de regio: 28 november

12 december

* Oldenzaal (centrum) * Hengelo (centrum) * Haaksbergen Winterwarme Koopzondag

* Enschede (centrum) * Hengelo (centrum) * Oldenzaal (centrum) * Haaksbergen Kerstmarkt

Bron: www.koopzondagen.net

Op zondag 12 december 2010 vindt weer de jaarlijkse adventszangdienst in de Bethelkerk te Hengelo plaats. Het Hengelo’s Kerkkoor organiseert de adventszangdienst in samenwerking met de Hengelose Christelijke Harmonie. Meezingen Het kerkkoor heeft een mooie selectie van liederen samengesteld en eenieder kan meezingen tijdens de samenzang. Alles vind plaats in een gezellige ambiance. De adventszangdienst wordt gehouden in de Bethelkerk te Hengelo en als organist zal Jaap Vonk zijn opwachting maken. Het

koor staat onder leiding van de deskundige dirigent, Henk Jan de Wilde. Muziek vooraf De adventsdienst wordt vooraf gegaan aan muziek. Dit begint om 15.30. De dienst zelf begint om 16.00 uur. Naar verwachting zal het een leuke, muzikale middag worden. Zou u graag willen meezingen in een kerkkoor met enthousiaste zangers en zangeressen, kom dan eens kijken op één van de repetitieavonden op donderdag van 19.45 - 22.00 uur in de Ontmoetingskerk.


Wilt u uw eigen special uitbrengen? aand Oktober woonm

Jubil

eumk

n een te Hel lend oor act ief in de gem Roo sdo m Tijh uis | Type Celano Hellendoorn Noord

w

Hellendoorn Noord

| Type Venetia

vanaf € 398.500

vanaf € 419.500

v.o.n.

v.o.n.

rant

Zonnedauw Heemtuin | Type

Rozemarijn Heemtuin | Type

vanaf € 317.500

v.o.n.

v.o.n. vanaf € 399.500

DIVER

SE

ACTIE S

• His torie • Ope n Dag • Dem onstra ties • Lez ingen • Spin ningth eater • Xco

in de Heemtuin oorn Noord als Zowel in Hellend volop aan het bouwen en in is Roosdom Tijhuis tie over onze woningen is te Hellendoorn de verkoop. Informa Makelaars voor laars en verkrijgen bij TML d Garantiemake Egmon Van bij Noord en in in Nijverdal. voor de Heemtu TML Makelaars

Koriander Heemtuin | Type vanaf € 264.500

v.o.n.

bijlage: In dgeeze nieten dag is!

Ontdek wat elke

en voor 2011 in

onze showroom

MeubelDat is de kern van Ambacht is beleving. en creëren Zonen. Hier ontwerpen makerij Zwiers & op koken is. Zij iedereen die dol ze keukens voor genieten. dag moet kunnen vinden dat u iedere hun werkplaats - of interieur - uit Met een keuken dat dit lukt. verzekeren zij u

plaatsen!

Financieringsadvies

ing

Bouw, realisatie & ontwikkel

Wij willen de modell

plaverwa

PROFITEER DAAROM NU:

wonen

OM-

ALLE SHOWRO KEUKENS

EN!!!

t voor PVC- en houten

vloeren!

Ook uw specialis

Uw

al Tel. (0546) 671 601 3b 7442 CX Nijverd Bedrijvenweg 096 Meubelmakerij Zwiers 17518 Privé (0546) 673

eld neben Zonler woning iso

besparen Direct veel geld osten! op uw energiek

Dan kunt u veel hoek- of tussenwoning? een daling van de 2 onder 1 kap-, betekent direct een Heeft u een vrijstaande-,isoleren van uw woning. Dit krijgt uw woning het van uw geld besparen door wooncomfort. Daarnaast verhogen. Het isoleren verhoging van het van uw woning energiekosten en Dit kan de waarde voor u en het milieu! gunstiger energie-label. en dus een hele opluchting isoleren we bestaandedie elke woning betekent dan naadloze isolatie” entenspray, ”Geen betere isolatie of een winddichte twee-compon Onder het motto wol met behulp van naadloos isoleert. nieuwe woningen spouw en dak) 100% constructie (vloer,

Fp0548-6 2a Ontwerp Bossinkkam T 0548-617505 (Ov.) Vakmanschap 7683 SL Den Hamdal.nl www.keukenshop-nijver Meubelmakerij

www.genietelkedag.nl

Voordelen isolatie omlaag

direct • Energiekosten omhoog • Wooncomfort t • Gezonder leefklimaai.p.v. 19%) (6% • Laag BTW tarief bel • Gunstiger energie-la Vraag een gratis

De Tegelboer

of mail

in Rijssen. Habitobeurs 2010 attentie. staan wij op de ontvang een leuke 21, 22 en 23 oktober adviesgesprek en voor een gratis Bezoek onze stand

WWW.PLUIMERS.EU

Tempert

adviesgesprek aan

516225 0548Bel: naar: info@pluimers.nl

TEL.: 0548 - 51 62

25

mers

Tegels & Badka

HD

Nijverdal

Serbonne Inspiratiepark 3 van den Bergsweg 7442 CK Nijverdal T. 0572-363147 F. 0572-363149

n Bij het afsluite van een nieuwe polis

Jutestraat 41 7461 TS Rijssen

2010 tot december

Geopend: maandag t/m vrijdag 08.00 tot 17.00 uur

T: 0548 541919 F: 0548 541990

GRATIS! Financieel advies en beoordeling op uw huidige* administratie

40%

Green-Line B.V.

U bent van harte welkom in onze showroom.

J.G. van Egmond 0548 - 61 36 05 www.v-egmond.nl

Lochem 22 , 7241 CM LOCHEM Eekmolenweg F.0573-255378 T. 0573-259139

AKTIE! Gevelbekleding Dakkapellen

Verkoop & Informatie

IS HET WOONHU NIJVERDAL

Raalte 8102 HX RAALTE Zompstraat 41, F.0572-363149 T. 0572-363147

INTERIEURS

gels Wand- en vloerte en Sanitair

Serres-Kozijnen Nieuwbouw-Verbouw

TML Makelaars 0548 61 86 60 www.tml-makelaars.nl

Rabobank West Twente 0548 37 30 00 ente www.rabobank.nl/westtw

Oost bv Rotij Projectbouw Tijhuis bv Bouwbedrijf Roosdom www.roosdomtijhuis.nl

TEGEN BODEMPRIJZ

Verkoop & Informatie

• 10 k ilo afv allen in 10 we ken D iplan • Gra tis 6 w eken onbe perkt traine n

* extra korting

GEZOCHT!

Vraagouder/ Gastouder

en Bij inschrijving * een goede match, een Irischeque cadeau t.w.v.

en november. *Aktie in oktober

op uw auto verzekering!

tratie.nl www.pbadminis

kozijnen.nl E: info@greenline kozijnen.nl W: www.greenline

au-obelix.nl www.gastouderbure

Esdoorn

verzekeringen hypotheken

7443 BL Nijverdal Grotestraat 108a, F. 0548 - 623 004 T. 0548 - 623 003 info@hypotheekplein.com

€ 25,-

en november. *Aktie in oktober

en november. *Aktie in oktober

plein.com www.hypotheek

Esdoorn

administratie en belastingen

Makelaardij o.g.

bv

25

JAAR

Esdoorn

gastouderbureau

De voordeligste keukenspecialist

Oldenzaal Journaal produceert op maat gesneden themakranten in het hart van de krant • Sterk in de belangrijkste communicatiedoelgroepen. • Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. .

Maurice Weustink

Tel: 074-2596633

VERRASSEND WINKELEN IN ENSCHEDE

KOM JIJ OOK NAAR HET HUIS VAN SINTERKLAAS?! De Sint is in aantocht en dat moet gevierd worden! Kom daarom naar het Huis van Sinterklaas op het middenplein van winkelcentrum De Klanderij en doe mee aan de gratis workshops. Maak lampions, placemats of buttons. Of pak je cadeautjes in op het speciaal ingerichte terras. Voor papier, plakband en andere knutselmaterialen wordt gezorgd. Uiteraard leveren wij de zoetigheden en het lekkers. Laat je verrassen door de veelzijdigheid en het unieke karakter van het Huis van Sinterklaas!

De creatieve, leuke en toepasselijke workshops

van 12.00 tot 17.00 uur in het Huis van Sinterklaas zijn op de volgende dagen: zaterdag 20 november: workshop Sinterklaaslampion maken

.

.

.

.

m.weustink@twentejournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Zorgeloos overstappen naar uw collectieve zorgverzekering! ■ Klantgerichte ‘no-nonsense’ opstelling. ■ Snelle afwikkeling declaraties. ■ Zeer ruime dekking aanvullende verzekering (vooral tandarts, brillen/lenzen en fysiotherapie). ■ Restitutiepolis met keuzevrijheid zorgverlener. ■ Lage premies. ■ Wachtlijstbemiddeling.

woensdag 24 november: workshop Sinterklaasplacemats maken én Sinterklaas komt op bezoek zaterdag 27 november: workshop petitfourtjes maken workshop mozaïek maken (middenplein) koopzondag 28 november: workshop Funkoker maken zaterdag 4 december: kom naar het Pietenpad

Deelname gratis! Locatie middenplein tegenover het terras (naast de winkel van Rituals) TIJD ENS OPE NIN GST IJDE N

is er een inpakterras. Hier kunt u gratis alle aankopen in De Kland erij leuk laten verpakken.

www.klanderij.nl

www.collectievezorg.nl


Advertorial

Auto JOL: al bijna 15 jaar een begrip in Tubbergen! Autobedrijf Jan Oude Luttikhuis (JOL) aan de Nobelstraat 4 is al bijna 15 jaar een vertrouwd begrip in Tubbergen. Het is een onafhankelijk autobedrijf dat voor alle merken paraat staat. Of het nu een kleine of grote onderhoudsbeurt, reparatie of APK-keuring betreft, Auto Jol staat voor u klaar. Ook voor de aankoop van een nieuwe of gebruikte auto bent u hier aan het goede adres. “Wij zijn een klein bedrijf. Ik sleutel samen met mijn werknemer Peter aan alle merken auto’s die hier voor reparatie binnenkomen. Mijn vrouw is dagelijks aanwezig voor alle hand- en spandiensten en de boekhouder komt een halve dag per week om de verdere administratie af te werken. Zodoende kunnen we de kosten voor de klanten laag houden”, legt Jan Oude Luttikhuis uit. Heeft u kleine of grote schade aan uw auto opgelopen (ook ruitschade), ook dan kunt u bij Auto Jol terecht. “We verzorgen tevens de afwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij. Uiteraard staat er dan een gratis leenauto voor u klaar.” Storingen die kunnen optreden in de huidige moderne auto’s kan men bij Auto Jol uitlezen en oplossen met het moderne ‘autocom’ diagnosesysteem. “Zodat we niet hoeven uitwijken naar de dealer. Ook het onderhoud van airco’s is voor ons geen probleem”, verzekert de woordvoerder. “Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor scherpgeprijsde zomer- en winterbanden. Deze wisselen we in het voor- en najaar op uw verzoek. Verder beschikken we over een bandenopslag.” De kracht van een klein autobedrijf is de persoonlijke aandacht. Jan Oude Luttikhuis: “Als u met uw

auto komt voor een reparatie of servicebeurt, kunnen we ook precies uitleggen wat er met de auto aan de hand is. Wij willen u graag een goed en betaalbaar stuk vakmanschap leveren. Ik ben nu bijna 15 jaar zelfstandig bezig. De jaren hiervoor ben ik bij diverse autobedrijven werkzaam geweest en ook daar heb ik veel geleerd. Nog steeds probeer ik de wensen van de klant naar alle tevredenheid te vervullen. Als je goed werk aflevert, heb en houd je tevreden klanten. Het is fijn om dat voor je klanten te kunnen doen.” U bent bij Auto Jol aan de Nobelstraat 4 in Tubbergen altijd van harte welkom voor een kop koffie en een goed advies. Kijk ook eens op de website: www.auto-jol.nl.


Een greep uit meer dan 100 occasions BJ jan-09 okt-04 dec-01 aug-01 jul-09 jun-09 mrt-07 mei-01 mrt-05 nov-04 apr-04 mrt-00 jun-10 mrt-09 jul-09 feb-08 nov-06 jan-06 mei-02 apr-08 feb-05 apr-04 jul-08 mei-02 jan-02 apr-08 nov-03 sep-03 aug-07 sep-99 jan-03 sep-05 okt-06 mrt-05 apr-07 jul-05 okt-04 nov-04 nov-07 feb-06 nov-02 apr-04 jun-06 aug-06 okt-06 jan-00 mei-04 sep-06

PRIJS 20.450 9.450 7.250 6.950 15.450 15.450 14.950 9.950 10.950 9.950 7.250 5.250 13.950 13.950 13.950 10.950 7.450 8.250 5.950 24.950 8.950 5.450 12.495 4.250 5.750 17.450 10.950 5.250 8.750 3.450 6.950 8.450 11.950 10.950 12.950 7.250 4.450 5.950 9.450 8.950 3.950 9.750 6.950 6.950 6.450 5.950 12.450 14.500

apr-07 jan-10 jul-06 jan-03 jun-07 jan-07 aug-01 aug-07 jan-06

27.950 31.850 15.450 8.950 16.950 17.450 6.950 22.950 114.950 48.900

Kloppendijk 46 Denekamp

www.wiefferink.com

Tel: 0541-352152

Auto Reinders is een universeel Bovag Autobedrijf, aangesloten bij Bosch Car Service. Door service en kwaliteit te bieden blijft ons bedrijf gestaag groeien.

AUTO-AKTUEEL

MERK TYPE OPEL ZAFIRA 1.8-16V EDITION PLUS 7pers, clima, cruise, OPEL ZAFIRA 1.6-16V MAX COOL 7pers, airco, cuise, lm OPEL ZAFIRA 1.6-16V SELECTION, airco, lmv, 2x open dak, OPEL ZAFIRA 1.6-16V COMFORT airco, cruise, el ramen OPEL MERIVA 1.6-16V COSMO clima, cruise, audio, lm OPEL MERIVA 1.6-16V COSMO clima,cruise, audio, lm OPEL MERIVA 1.8-16V TEMPTATION, navi, clima, cruise OPEL FRONTERA 3.2 V6 LIMITED, leer, airco, cc, trekh, OPEL ASTRA H 1.6 GTC, airco, cc, lm, OPEL ASTRA H 1.6-16V ENJOY 5drs, airco, cc, lm OPEL ASTRA G 1.6 ENJOY 3drs, airco, lmv, OPEL ASTRA G 1.6 PEARL 3drs, airco, stuurbekr, OPEL CORSA D 1,2-16V 111 EDITION 3drs, airco, cruise, lm OPEL CORSA D 1.4-16V EDITION 5drs airco, cruise, lm OPEL CORSA D 1.4-16V EDITION 5drs airco, cruise, lm OPEL CORSA D 1.2-16v ENJOY 5drs, airco, audio OPEL CORSA C 1.2-16V SILVERLINE 3drs, airco, audio OPEL CORSA C 1.4-16V SILVERLINE 5drs, airco, audio, 15" lm OPEL AGILA 1.2 ENJOY, airco, cpv, lmv, BMW 318 SEDAN BUSINESS, lmv, sportinterieur, trekaak, CITROËN C3 1.6-16V Exclusive 5drs clima, cruise, audio, lm CITROËN C2 1.1i LIGNE SEDUCTION FIAT 500 1.4-16V LOUNGE airco, schuifdak, lm FORD KA 1.3i CORNVEILLE Airco, Stuurbr, El ramen, Lm HYUNDAI MATRIX 1.8 GLS, airco, trekhaak HONDA CIVIC HYBRID SEDAN Clima, Leer MAZDA MX-5 1.6 SILVER BLUES CABRIO, leder, airbags, stoelverw, MITSUBISHI COLT 1.3 MPI GLX 3drs, airco, trekh afn, lm NISSAN MICRA 1.2 ELLE, airco, cv, stuurbekr, NISSAN PRIMERA 1.6 ESTATE, airco, audio, trekhaak PEUGEOT 206 2.0-16V GTI 3drs, clima lmv, audio, trekh afn, PEUGEOT 206 1.6-16V QUICKSILVER 3drs, airco, 16" lm PEUGEOT 307 1.4-16V 5drs XS, airco, cruise, tc, PEUGEOT 407 SW 2.2-16V Pack, Clima, Panorama RENAULT CLIO 2.0-16v SPORT 5drs, CLIMA, Panorama RENAULT MODUS 1.6-16V TECH ROAD LIMITED, airco, cpv, audio SUZUKI ALTO 1.1 GA 5drs, abs, airbags, parkeersensoren, SUZUKI WAGON R+ 1.3 GLX, stb, cpv SUZUKI SWIFT 1.3-16V EXCLUSIVE 5drs, airco, audio, lm, cv SUZUKI SWIFT 1.3-16V SHOGUN 5drs, airco, audio, lm, keyless SUZUKI SWIFT 1.0 ECO 3drs, radio/cd, lm velgen VW GOLF V 1.4 FSI 5drs Airco,Audio, lm VW FOX 1.2 OPTIVE 3drs, stuurbekr, elek ramen voor, radio/cd VW FOX 1.2 OPTIVE 3drs, stuurbekr, airbags voor VW FOX 1.2 TRENDLINE, airbags, colour pakket VW NEW BEETLE 2.0 HIGHLINE Airco, Audio, Lm VW TOURAN 1.6 16V BASIS 5pers, airco, cruise, audio VOLVO S40 1.8 EDTION II Clima, Navi, half leder, L, DIESELS / LPG-G3 OPEL ANTARA 2.0 CDTI AUTOMAAT COSMO, clima, leer, etc OPEL INSIGNIA 2.0 CDTI SPORTS TOURER Navi, Clima, Park. OPEL ZAFIRA 1.9 CDTI EXECUTIVE PLUS 7pers Automaat CHRYSLER VOYAGER 2.5 TD 7pers, clima, el.schuifdeuren, enz KIA SORENTO 2.5 TDI EXCLUSIVE 4x4 AUT, CLIMA, Leer MAZDA 5 2.0 CITD EXECUTIVE 7pers, clima, cruise, lm MERCEDES C200 CDI COMBI Clima, Cruise, Trekhaak TOYOTA RAV4 2.2 D-CAT EXECUTIVE Clima, Navi, Leer VW PASSAT VARIANT TDI Clima, Cruise, Navi VW TOUAREG 3.0 TDI HIGHLINE

Derhalve zijn wij op zoek naar een:

Autotechnicus (full-time) Werkzaamheden: Je bent breed inzetbaar om alle merken personen- en bedrijfsauto's te repareren en te onderhouden. Je onderzoekt problemen, stelt diagnoses en voert zelfstandig reparaties en onderhoudswerkzaamheden uit. Functie-eisen: - Een passende opleiding autotechniek - Enkele jaren werkervaring als automonteur en kennis van auto-elektronica zijn een pré. - Je bent een autotechnicus in hart en nieren en wilt graag doorgroeien in het vak Wij bieden - Afwisselend werk in een prettige, informele sfeer met prima arbeidsvoorwaarden - Een team van in totaal 14 enthousiaste en vakkundige collega's - Volop trainings- en opleidingsmogelijkheden - Mogelijkheden tot verbreding als pechhulp- en bergingsspecialist

Ben jij de gemotiveerde Autotechnicus die wij zoeken, stuur of mail dan een sollicitatiebrief met CV. Voldoe je (nog) niet helemaal aan het profiel, maar denk je wel in ons team te passen, solliciteer dan ook! Auto Reinders t.a.v. Christian Reinders Abdijweg 62, 7595 XP Weerselo Tel. 0541-669966

www.autoreinders.nl christian@autoreinders.nl

NIEUW, DIRECT LEVERBAAR!

VOLKSWAGEN TRANSPORTER 2.0 TDI 103KW DSG COMFORTLINE LANG

Dubbele cabine 1968 cc, 103 KW Diesel, Automaat

van € 36.020,nu voor

€ 31.850

excl. BTW

Deze en meer dan 40 andere auto’s


Oldenzaal Journaal

10

Informatieavond: Hoe ga je om met je kind

OLDENZAAL - Op donderdag 25 november, van 19.30 tot ongeveer 21.15 uur, wordt er in de bibliotheek een (informatie)avond gehouden rondom het thema ‘hoe benader je je kind (of anderen) op zijn of haar kwaliteiten’.

De avond is bedoeld voor ouders, opvoeders, onderwijzers en iedereen die geïnteresseerd is in de positieve benadering van kinderen en andere mensen. De bijeenkomst wordt verzorgd door Maarten Haalboom. Hij is gespecialiseerd als trainer op dit terrein en begeleidt mede vanuit zijn eigen praktijk, vele kinderen. Volwassenen, ouders, opvoeders, maar ook leerkrachten hebben een belangrijke rol bij de zorg voor een optimale ontplooiing van het kind. Door hun houding en communicatie bepalen zij mede hoe het kind wordt aangesproken op zijn of haar kwaliteiten en hoe deze verder kunnen worden ontwikkeld. Het ‘rode’ dan wel ‘groene potlood’ staat daarbij symbool voor de praktijk; niet eerst kijken wat er niet goed is

Citroën C-3 1400 Automaat

bj. 2005 40.000 km, airco o.a. ECC . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Fiat Panda 1.2 Dynamic

bj. 2006, slechts 43.000 km, airco dakrayl, nieuwe banden. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hyundai Matrix 1600

bj. 2003, 95.000 km, met G-3 inst., airco (hoge instap) nieuwe banden . . . . . . . . . .

Hyundai Tucson

bj. 2006, 95.000 km, slechts 32.000 km, style uitv. leer. E.C.C., Privicy glas, zwart. . .

8.950,6.950,6.500,-

15.500,-

Mercedes C-klasse 200 CDI

bj. 1999, 295.000 km, Elegance stationcar. uitv.. E.C.C., P.D.C. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3.950,-

Mitsubishi Wagon 2.0 GLXI

bj. 1997, 230.000 km, 7 persoons, airco (met nieuwe waterpomp en distributieriem) incl. winterbanden set . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Opel Corsa 1400

bj. 1999, 125.000 km, airco, nette auto. . . . . . .

1.950,-

2.950,-

Opel Astra 1600

bj. 2006, 60.000 km, 5 deurs, N-joy uitv., nw. staat, c.v. cr.control, airco, LMV, incl. winterbandenset. . . . . . . . . . . . . . . . .

11.950,-

Opel Zafira 1800-16v Comfort

bj. 2002, automaat slechts 60.000 km airco (nieuwst.), L.M.V.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8.950,-

zaterdag 20 november 2010

WUCO Auto’s BV sponsor ICARUS clubshirt

(‘rode potlood’) maar uitgaan van de positieve benadering van de kwaliteiten. Deze voor velen ‘andere’ aanpak vraagt oefening van ouders en opvoeders.

Tijdens de avond in de bibliotheek wordt informatie en praktische handreikingen gegeven. Maarten Haalboom begint met een inleiding waarbij hij gebruik maakt van korte oefeningen om één en ander te verduidelijken. In de pauze kan een ieder een jeugdboek uitzoeken, dat óf in het verleden een grote indruk heeft gemaakt óf nu qua thematiek erg aanspreekt. Na de pauze gaat Maarten op de uitgezochte boeken in en gaat hij nader vanuit zijn praktische ervaring met de methodiek vertellen. Tussendoor kunnen er vragen gesteld worden. De toegang voor deze avond is gratis. Wel wordt aanmelding vooraf (bij de Klantenservice in de bibliotheek of per email: gerard.kotter@bibliotheekoldenzaal.nl) zeer op prijs gesteld.

Aftrap project ‘Pak je kans’ OLDENZAAL - Onlangs vond de aftrap plaats van het project ‘Pak je kans’. Dit project is een samenwerking tussen KVV Quick ’20, de gemeente Oldenzaal en het ROC van Twente. Doel van het project is om jongeren die nog niet in het bezit zijn van een diploma, in een periode van 12 weken, een betere kans te bieden op een baan of op betere aansluiting op een mbo-opleiding. Quick ’20 is, naast FC Twente en Heracles, de derde voetbalclub uit de regio, die zich inzet in dit maatschappelijke en sociale project voor kwetsbare jongeren uit de regio Oldenzaal. In twaalf weken worden jongeren, door de inzet van een beroepskeuzetraject, bewust gemaakt van hun kunnen, interesses en successen zodat zij na het project kunnen doorstromen naar een mbo-opleiding of naar werk.

OLDENZAAL - De Oldenzaalse badmintonvereniging speelde onlangs voor het eerst in de nieuwe clubshirts. ‘Omdat we een Oldenzaalse vereniging zijn, hebben we ervoor gekozen om de kleuren blauw en geel erin te verwerken’, aldus Sigrid Lyklema, voorzitter van technische commissie van ICARUS. ‘Naast het design is ook goed gekeken naar de stof. Badminton is een explosieve indoorsport en het transpiratievocht moet snel worden afgevoerd’. Dankzij sponsoring van Mitsubishi dealer WUCO Auto’s BV, konden de kosten voor de vereniging aanzienlijk worden gedrukt. ‘Via mijn zoon heb ik kennis gemaakt met de badmintonsport en ik ben onder de indruk van de veelzijdigheid van de sport’, zegt Udo Wrenger, directeur

Inhoud project Jongeren, die om uiteenlopende redeJongere staat centraal nen problemen ondervinden tijdens de In het project staat de jongere centraal. Het gaat om studie, zullen onder deskundige begeleide eigen ontwikkeling en het maken van de juiste ding van docenten van het ROC van keuze. De samenwerkende partijen hebben met elkaar Twente vragen beantwoorden zoals afgesproken om van dit project een succes te maken. ‘wat vind ik van het leven dat ik nu leid?’ en ‘wat wil ik veranderen en hoe?’. Zij bieden de deelnemers een kans, maar het is aan de deelnemer zelf om deze te pakken! Uiteindelijk zijn zij Werkzaamheden het die het succes bepalen. Er worden korte en lange termijn doe-

eigenaar van WUCO Auto’s. Tijdens het aanstaande gezelligheidstoernooi op 27 november in de Kolk, zullen de aanwezige leden aan de hand van de nieuwe shirts duidelijk herkenbaar zijn. Op die dag zijn inwoners van Oldenzaal welkom in sporthal De Kolk voor een potje badminton. De deelnemers zijn present voor de begeleiding. Rackets en shuttles zijn aanwezig en er zijn geen kosten aan verbonden.Vrije giften worden door de vereniging en sponsors verdubbeld en overgemaakt aan de goede doelen KWF en Stichting Matthijs. De sporthal is om 12.30 uur open en de instuif eindigt om 17.30 uur met een loterij en een gezellige nazit. Op de foto staan de spelers van senioren teams 1, 3 en 8 en jeugdteam 4. len geformuleerd. Daarnaast volgen ze ICT-lessen en voeren ze verschillende werkzaamheden uit op en rond het voetbalterrein van Quick ’20. Dit loopt uiteen van herstel van materialen, opruimen schilderwerkzaamheden tot het wassen van kleding. Aan het project doen maximaal 12 deelnemers mee. De gemeente Oldenzaal is verantwoordelijk voor de werving en het re-integratieproces van de deelnemers. www.oldenzaaljournaal.nl

Renault Scenic 1600 -16V RXE bj. 2000, 170.000 km, E.C.C. L.M.V., Radio/cd . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

3.950,-

Renault Clio 1400-16v bj. 2007, slechts 43.000 km, Dynamic uitv., o.a. origineel panorama dak, airco, L.M.V. 16’, 5-deurs, zwart met. (exclusieve auto) . . . . . . . . . . . . .

10.950,-

Renault Grand Scenic III bj. 2010-03, 1600 km, Dynamic uitv., groot nav., L.M.V., etc . . . . . . . . . . . . . . . . .

23.950,-

Toyota Corolla-Verso 1800-16v aut. bj. 2003-12 (type 2004) 81.000 km, (zeer mooi). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10.950,-

VW Golf IV 1600-16V

bj. 2002, comfortline, slechts 98.000 km airco, 5-deurs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

VW Polo 1200-12v Trendline

bj. 2008, 60.000 km, airco, . . . . . . . . . . . . . . .

VW Polo 1200 Trendline

7.450,-

10.950,-

bj. 2002,111.000 km, airco 5-drs, (zeer nette auto) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

6.950,-

Bedrijfswagens

Hyundai Highway Van met G3 installatie MARGE bj. 2000, slechts 155.000 km (nette auto van binnen en buiten) . . . . . . . . . . .

2.950,-

VW T5 dubbel cabine (marge)

bj. 2004, 170.000 km, airco, elektr. pakket, zwart met. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

10.500,-

Kijk ook op onze internet-site www.auto-jol.nl Tevens uw airco-servicestation

JAN OUDE LUTTIKHUIS Nobelstraat 4 - 7651 DC Tubbergen Tel. (0546) 624 184 - Fax (0546) 623 801

Weerselo Tel. 0541-669966 Abdijweg 62, 7595 XP Weerselo Merk Type Uitvoering Bj. Actieprijs Audi A3 1.9TDI, 105pk, ecc, trekhaak, Proline 2004 € 12.500 Audi A4 Avant 2.7TDI, navigatie, leder, 76.000 km! 2006 € 23.900 Audi TT 2.0TFSI, navigatie, leder, xenon, aut.airco 2007 € 28.400 BMW 325i Touring 2.5i, automaat, navigatie, xenon, aut.airco 2007 € 25.400 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16V, ecc, trekhaak, navigatie, cruise c. 2004 € 7.900 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16V LPG-G3, airco, trekhaak, radio/CD 2000 € 3.950 Daihatsu Cuore 1.0i 12V Osaka, 3-drs, belastingvrij! 2003 € 3.900 Daihatsu Cuore 1.0i 12V Xti, 3-drs, radio/CD 1999 € 2.250 Ford Ka 1.3i, stuurbekrachtiging, radio/CD 2001 € 3.400 Ford Fiesta 1.3i Futura 5-drs, airco, LM velgen, radio/CD 2007 € 9.950 Ford Focus 1.6i 16V Cool Ed., airco, zwart met. 2004 € 8.900 Ford C-Max 2.0i Titanium Business, navigatie, trekhaak 2009 € 21.500 Ford C-Max 1.8i 16V Ghia, ecc, trekhaak, mooi! 2005 € 10.900 Ford Mondeo Wagon 2.0i 16V Titanium, airco, LM 2007 € 19.250 Ford Mondeo Wagon 2.3i 16V Automaat Titanium, navi, ecc, etc. 2008 € 21.250 Mazda 2 1.4i Touring, airco, PDC, LM velgen 2005 € 8.400 Mazda Premacy 1.8i 16V Exclusive, airco, cruise, LM velgen 2000 € 3.750 Mitsubishi Lancer Wagon 1.6i Invite, airco, centr.slot, radio/CD 2006 € 9.900 Nissan Qashqai 1.6i Tekna, aut.airco, trekhaak, PDC, LM velgen 2008 € 20.750 Opel Corsa 1.2i 16V, Business, blauw met., airco, 5-drs 2008 € 11.650 Opel Astra 1.6i Sport Stationwagon, airco, mooi! 2001 € 5.700 Opel Astra 1.6i Pearl, airco, 5-drs, trekhaak 2000 € 4.200 Opel Zafira 2.2i 16V Enjoy Automaat, airco, trekhaak 2007 € 17.900 Opel Zafira 1.8i 16V Enjoy, airco, navigatie, 7-persoons 2006 € 15.200 Opel Zafira 1.8i 16V Elegance, airco, trekhaak 2001 € 5.900 Peugeot 207 1.6i 16V XS Pack, navigatie, 5-drs, aut.airco 2007 € 12.500 Renault Clio 1.4i 16V Dynamique Luxe, LPG-G3, airco 2006 € 9.250 Renault Clio 1.6i 16V Dynamique, airco, half leer, LM velgen2001 € 4.750 Renault Scenic 1.6i 16V Automaat, airco, LPG-G3, trekhaak 2002 € 5.500 Renault Scenic 1.6i 16V Dynamique, aut.airco, trekhaak 2001 € 5.700 Renault Scenic 1.6i 16V RXE, airco, LPG-G3, trekhaak 2000 € 3.400 Seat Ibiza 1.6i Freestyle, navigatie, 5-drs, aut.airco, cruise 2008 € 11.750 Suzuki Alto 1.0i Automaat, stuurbekr., 5-drs 2003 € 5.300 Suzuki Swift 1.3DDiS Diesel, airco, 5-drs, radio/CD 2006 € 9.500 Toyota Yaris 1.3VVT-i, airco, centr.slot, stuurbekr., 5-drs 2003 € 7.200 Toyota Corolla Verso 1.8i 16V Sol, Automaat, 7-persoons, airco 2004 € 13.800 VW Polo 1.4i 16V Optive, airco, 5-drs 2008 € 11.700 VW Golf 2.0TDI 140pk, ecc, cruise, LM velgen, 5-drs 2008 € 18.400 VW Golf 1.4TSI 122pk, ecc, navigatie, LM velgen, 5-drs2008 € 16.500 VW Golf 1.4TSI 122pk, airco, 5-drs 2008 € 14.700 VW Golf Variant 1.6i 16V, airco, cruise control, trekh., LM velgen2004 € 9.900 VW Golf 1.4i 16V, airco, elektr.ramen, 5-drs 2002 € 7.200 VW Passat Variant 1.9TDI 130pk, leder, ecc, cruise, LM, trekhaak 2004 € 8.950 Volvo S40 1.6i 16V Europa, navigatie, trekhaak 2002 € 7.200 Volvo V40 1.8i 16V Europa, ecc, LM velgen, trekhaak 2000 € 6.250 Volvo V70 2.4i Edition II, navigatie, ecc, cruise, mooi! 2005 € 16.900 Bekijk de volledige voorraad op onze website!

www.autoreinders.nl

info@autoreinders.nl

zaterdag 09 januari 2010

Bezorgers gezocht (m/v)

Tel ABC

>>>>> zie pag 6

Jan Jammerdan

>>>>> zie pag 3

Carnaval

Het Oldenzaal Journaal zoekt bezorgers.

>>>>> zie pag 4

&5

Open Dag Wagenbouw

OLDENZAAL –  Carnaval.  Nog  even  en dan is het zover! Zondag 10 januari  vindt  de  Open  Dag  Wagenbouw  plaats.  Deze  dag  staat  geheel  in  het  teken  van  de  technische  commissies  van  de  diverse  Oldenzaalse  Carnavalsverenigingen.  Kom  en  kijk  hoe  de  schitterende  praalwagens  tot  stand  komen.  Het  belooft  een  gezellige  middag  te  worden  voor  jong  en  oud. Van 14.00 tot 21.00 uur bent u  van harte welkom in de hallen aan de  Thorbeckestraat in Oldenzaal. 

Thijronde Het Hulsbeek

Ben jij 13 jaar of ouder?

OLDENZAAL - Voor een ieder die niet alléén wil wandelen, is er elke week de kans om een stevige wandeling te maken. De Thijronde door Het Hulsbeek. Deze is al in december begonnen met zo’n 5 deelnemers per keer en deze gaat na de kerstvakantie enthousiast verder.

Bel nu voor meer informatie: Twente on Tour staat voor enorm avontuur 074 - 259 66 33

Inschrijven hoeft  niet  en  het  kost  ook  niets.  Je  komt  als  je  zin  hebt,  maar  het  beste  is  het  om  er  een  sleur van te maken. Senioren kunnen  meedoen maar ook ouders die onder  schooltijd van de kinderen even stevig  willen  wandelen.  De  ronde  start  bij  het  Naobershoes  bij  het  winkelcentrum De Thij. Elke woensdagmorgen  (behalve de schoolvakanties) om 9.00  uur  precies.  De  ronde  gaat  eerst  naar  de  parkeerplaats  bij  de  begraafplaats. Daar kan men ook aansluiten.  Om  9.15  uur  gaan  we  verder  de  grootste  ronde  door  Het  Hulsbeek,  ongeveer  6/7  kilometer.  Terug  bij  het Noabershoes om ongeveer 10.45  uur.  De  beheerder  Herman  heeft  dan  (tegen  een  kleine  vergoeding)  de  koffie/thee  klaar.  Voor  informatie  kan men bellen naar Henk Köiter tel.  0541-511094

OLDENZAAL - Team Twente on Tour neemt voor de eerste keer deel aan de Arctic Challenge 2010 met als drivers Clemens Winkelhorst en Ronny Vliesz. De opbrengsten van de sponsoring van Team Twente on Tour komen ten goede van drie goede doelen: VASH Haaksbergen, Zeilschip de Tukker en Manege de Boerskotten.

navigeren, op behendigheid en goed  anticiperen.  Daarom  is  deelname  aan  de  Arctic  Challenge  Tour  ook  voor  iedereen  mogelijk  en  heb  je  geen  rally  licentie  nodig.  Er  wordt  gereden op coördinaten, je krijgt bij  de  start  een  coördinaat  mee  waar  je  naar  toe  rijdt.  Daar  aangekomen  krijg    je  een  nieuwe  bestemming  mee en rijd je van  coördinaat  naar  coördinaat. De  Arctic  Challenge  Tour  2010  Je weet dus niet van te voren hoe de  is  een  autosport  evenement  voor  route naar de noordkaap loopt. iedereen die affiniteit heeft met autorijden,  sneeuw  en  kou.  Het  is  een  Bij de Arctic Challenge Tour gaat het  soort rally zonder classementsproe- vooral om het navigeren, het uitzoeven  en  van  de  tour.  Het  komt  niet  ken  van  de  slimste  route,  teambuilaan op snelheid, maar het wedstrijd  ding en verstandig rijden. De Arctic  element  zit  in  het  meest  efficiënt  Challenge Tour is een uitdaging voor 

een equipe van twee personen waarbij  je  geheel  Scandinavië  doorkruist  en  extreme  omstandigheden  kunt  tegenkomen.  Snelheid  mag  dan  wel  geen criterium zijn, de afstanden van  de  etappes  zijn  soms  dusdanig  lang  dat dag en nacht doorgereden wordt  en  er  dus  aanspraak  wordt  gedaan  op het doorzettingsvermogen.

een enorm avontuur. Allemaal voor  het  goede  doel’,  aldus  Winkelhorst.  ‘Wij gaan de Arctic Challenge rijden  in  een  Nissan  Pathfinder  4WD  die  op diesel rijdt.’

Of mail onze bezorg afdeling: bezorging@twentejournaal.nl

GPS avond bij OWC OLDENZAAL - In het clubhuis van de OWC, Oude Almeloseweg 1, wordt op maandag 11 januari om 19.30 uur een vervolg gegeven over het gebruik van GPS (Global Position System) in het algemeen en voor op de fiets in het bijzonder. Ook op deze avond zal uitleg worden  gegeven  over  een  specifiek  onderwerp,  beantwoorden  van  vragen  en  het  uitwisselen  van  ervaring  met  het  GPS systeem. Iedereen is welkom, ook  die  de  eerste  avond  gemist  hebben.   Geïnteresseerden  betalen  5  euro  inclusief  twee  consumpties  behalve  leden  van  de  OWC.  Graag  opgave  vooraf via e-mail aan hergarden.ben@ home.nl

WEERWOORD: Een nieuw initiatief vanuit de Hofkerk OLDENZAAL - De kredietcrisis van nu is meer dan een financiële of economische crisis, het is vooral een crisis van waarden. Waarden als menselijkheid, menswaardigheid en waardering van medemensen. Kernbegrip daarbij is weerwoord: om mensen tot hun recht te laten komen moet je hun weerwoord gunnen. Weerwoord is wat velen moeten missen. Mensen die een partner verliezen  zijn  hun  klankbord  kwijt.  Wie  een  goede  vriend  of  vriendin  verliest  is  daarmee  een  praatpaal  kwijt  geraakt.  Hoe  je  het  ook  noemt,  je  bent  de  mogelijkheid  kwijt  om  weerwoord 

13e jaargang nr. 01

Team Twente  on  Tour  bestaat  uit  Clemens  Winkelhorst  (52)  uit  Oldenzaal.  Hij  is  eigenaar  van  Winkelhorst  Makelaardij.  En  Ronny  Vliesz  (42)  uit  Haaksbergen.  Hij  is  eigenaar  van  Bouwbedrijf  Temmink.  ‘Een plezierrit wordt het allerminst.  We hebben geen tijd om onderweg  allerlei moois te bekijken. Toch is het 

Geen vergunning voor afschieten kanon

te geven  of  te  krijgen.  En  dat  gemis  betekent,  dat  je  gedachteontwikkeling  stilstaat  of  langzamer  verloopt.  Want dankzij een gesprek of discussie  komen meningen en ideeën tot stand.  En daar waar het gesprek met elkaar  verzandt, droogt het onderling begrip  op, en gaan mensen hun eigen weg.

OLDENZAAL - Uit onderzoek door de politie is tot nu toe gebleken dat zowel de Stichting Jarabee / de Tukker als de organisatie van de Nieuwjaarsduik op het Hulsbeek, geen vergunning had om het bewuste kanon op het Hulsbeek te gebruiken.

              Vervolg pagina 3 >>>

Het onderzoek is nog in volle gang en  te  zijnertijd  zal  door  het  Openbaar  Ministerie worden bepaald wie waarvoor  justitieel  verantwoordelijk  kan  worden gesteld.

kanon. Het gaat hierbij om de vraag of  het kanon onder de Wet Wapens en  Munitie valt, dan wel dat het als zogenaamd vrijgesteld wapen kan worden  aangemerkt.  Een  vrijgesteld  wapen  is  bijvoorbeeld een antiek wapen. 

Wethouder Frits Rorink, 51 jaar, van  de  gemeente  Oldenzaal  is  gewond  geraakt  toen  het  startschot  werd  gegeven bij de nieuwjaarsduik in recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal. 

Duidelijk is  dat  veel  mensen  getuige  zijn geweest. Wanneer er mensen zijn  Door  het  Nederlands  Forensisch  die behoefte hebben aan een gesprek  Instituut wordt op dit moment onder- over dit gebeuren kan men daarvoor  zoek  gedaan  naar  de  status  van  het  bij slachtofferhulp terecht.

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, De Lutte, Rossum en Weerselo. 074 - 259 66 33

U kunt  de  3  goede  doelen  van  het  team  Twente  on  Tour  sponsoren.  Hiermee  krijgt  u  niet  alleen  goede  exposure voor uw bedrijf tijdens een  internationaal  bekend  evenement,  u  steunt  er  ook  nog  eens  drie  goede  doelen  mee.  Er  zijn  verschillende  sponsormogelijkheden, zoals vermelding op de site: www.twenteontour. nl  en  naamsvermelding  op  de  auto.  Interesse? Neem contact op via het  contactformulier  op  de  website  van  Twente on Tour. 

Oplage 16.500 exemplaren


Oldenzaal Journaal

zaterdag 20 november 2010

11

Open avond FIRST LEGO® League regiofinale OLDENZAAL / LOSSER - De IOOF, Independent Order of Odd Fellows, is een niet aan politiek of kerk gebonden internationale organisatie, die zich bezighoudt met persoonlijke groei, vriendschap en maatschappelijke betrokkenheid.

Vluchten Om die pijn te bestrijden kunt u terecht bij psychologen en bij apothekers. U kunt zoeken naar uw goeroe of u verliezen in uw werk tot u er dood bij neervalt. Maar Schudden is de oplossing die u nodig heeft. Vluchten kan weer, zij weten hoe, vluchten mag en zij weten waar naar toe. Pak uw koffer en volg hen. Zij wijzen u de weg.

Tijdens de avond wordt uitleg gegeven over de IOOF. Voor belangstellenden is deelname gratis. Nadere informatie en/of opgave voor deelname aan de avond bij Ben van Lochem: 053-5363069, of via: benvanlochem@hetnet.nl, of Gerard Elferink: 053-4281767 of via: gj.elferink@kpnplanet.nl. Zie ook: www.twente.oddfellows.nl.

OLDENZAAL - In verband met het gouden jubileum van de Sint Nicolaasactie van FC Berghuizen, zijn er verschillende jubileumactiviteiten. Zo is in het clubgebouw de slaapkamer van Sint Nicolaas ingericht. Deze werd op 19 november door Sint Nicolaas hoogstpersoonlijk in gebruik genomen. In dit jubileumjaar is de slaapkamer van Sint Nicolaas ingericht in het clubgebouw van FC Berghuizen. Sint Nicolaas verrichte afgelopen vrijdag hoogstpersoonlijk de officiële opening. Wie een kijkje wil komen nemen, is welkom op Sportpark ’t Venterinck, aan de Schapendijk 37, in Oldenzaal op 20 en 21 november van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur of op 24 november, 1 en 2 december van 14.00 tot 17.00 uur. Bezoek van Sint Nicolaas Een bezoek van Sint-Nicolaas thuis of op het bedrijf, kan tot en met 25 november geboekt worden via de speciale Sint Nicolaastelefoon: 06-81555020. Meer informatie is na te lezen op: www.fcberghuizen. nl. Hier kan ook een aanvraagformulier voor een bezoek worden ingevuld.

REGIO - Technocentrum Twente organiseert, samen met Cosmos Sterrenwacht en het Twents Carmel College, de jaarlijkse FIRST LEGO® League regiofinale. Dit is dè roboticawedstrijd voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar. De regiofinale OostNederland vindt plaats op zaterdag 11 december van 10.15 tot 17.30 uur op het Twents Carmel College, De Thij in Oldenzaal. Er doen dit jaar maar liefst 24 teams mee aan de regiofinale, dit is een stijging van 50 procent ten opzichte van vorig jaar. Een team bestaat uit maximaal 10 kinderen onder begeleiding van 1 of 2 coaches en wordt gevormd met vrienden, via een vereniging of op school. Alle teams ontwerpen, bouwen en programme-

WEERSELO - De Weerselose Toneel Vereniging voert op vrijdag 26 november, zaterdag 27 november en zondag 28 november een komedie in drie bedrijven genaamd: ‘Help, ik krijg een kind!’ voor u op. Een reclamebureau runnen is op zich niet zo vreemd. Een alleenstaande vader en dito moeder ook niet. Een (schoon)moeder evenmin. Maar waarom komt de pers dan op Gerard de Jong af en wordt er zelfs contact opgenomen met de televisieproducent John

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

Beauty

te veel of te weinig?

mr. M. Tijken

echtscheidingsspecialist

0541 - 521 515

de Mol? Het gaat hier wel eventjes om 250.000 euro. Het wordt steeds gekker. Een computer die praat en wie is er nu eigenlijk in verwachting? Waarom huilt de aanstaande moeder voortdurend en waarom weet zij ook niet eens, wie de vader van haar kind is? Gerard wordt haast tot wanhoop gedreven. Maar na vele verwikkelingen lijkt de ontknoping toch zeer logisch.

Furore In 1994 vielen ze in de prijzen bij het Groninger Studenten Cabaret Festival en bij Cameretten. Sindsdien maken ze furore, nu met hun allernieuwste voorstelling Noorderzon. Na deze cabaretvoorstelling kunt u de wereld weer aan, eh.... voor even dan. Noorderzon is te zien op zaterdag 27 november om 20.15 uur. De entree is 16 euro / 14,50 euro CJP/ CKV/65+.

Vrijdag en zaterdag zijn de uitvoeringen zoals gebruikelijk op de avonden gepland. Zaal van Olffen is dan open

om 19.30 uur en de voorstelling start om 20.00 uur. Zondag’s vindt de voorstelling op de middag plaats. De zaal is dan om 14.00 uur open en de voorstelling start om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij cadeaushop Marcel Wesselink en bij Zaal van Olffen en kosten 5 euro per persoon (voor basisschoolkinderen is de prijs 2,50 euro). Zondagmiddag zijn de kaarten ook 5 euro, maar voor 65-plussers en basisschoolkinderen zijn ze op die middag 2,50 euro.

E

NIBA

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

In het ABC? 074 - 259 66 33 info@twentejournaal.nl

K

NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL

C

Catering

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

M

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Ontslag?

Kleding

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed.

( NATUURSTEEN

Electro Vakman

Mr. D.G. Geerdink

0541 - 521 515

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

0541 - 52 32 93

Alimentatie

Dit doen ze door innovatieve manieren te ontdekken om letsel te genezen, genetische aanleg te overwinnen en de mogelijkheden van het men-

selijk lichaam te maximaliseren, met de insteek om een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Biomedische Technologie combineert (bio-)medische kennis met techniek. Prijs Aan de wedstrijden zijn verschillende prijzen verbonden. Deze zijn te winnen in de categorieën beste robotprestatie, robotontwerp, onderzoeksproject en teamwork. De hoofdprijs gaat naar het team dat in alle categorieën goed presteert.   Aanmoedigen Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom om de kinderen aan te komen moedigen. Meer informatie over de FIRST LEGO® League is ook te vinden op: www.firstlegoleague.nl.

Telefoon abc

Auto-Reuvers.nl Autobedrijf

ren een robot met LEGO® materiaal en Mindstorms™ software. Met deze robot voeren de kinderen de in september bekend geworden opdrachten zo goed mogelijk uit. Twee van de 24 teams gaan uiteindelijk door naar de Benelux finale op 19 februari 2011 in het Discovery Center Continium in Kerkrade. Thema Kunnen FLL teams de kwaliteit van leven verbeteren? Met het challenge thema van 2010 ‘Body Forward’, gaan kinderen de grensverleggende wereld van de Biomedische Technologie verkennen.

Overdonderend Emiel de Jong en Noël van Santen, beiden 1973, hadden hun eerste optreden samen bij de opening van een klein theatertje. Een 10 minuten durende act, zo overdonderend dat Schudden (voor gebruik) was geboren.

Weerselose Toneel Vereniging: ‘Help, ik krijg een kind!’

(

A

OLDENZAAL - Op zaterdag 27 november staat Schudden in De Bond met de try-out van Noorderzon. Noorderzon is een tragikomisch programma vol scheidingen en herenigingen, vol afscheidsrituelen en open armen, vol volmaaktheden en schrijnende tekortkomingen. De wereld is onvolmaakt en dat doet pijn.

Op 8 december houden de Odd Fellows, van de Enschedese Verdraagzaamheidlogé, een open avond. Deze wordt gehouden in het Odd Fellowhuis, Nic. Beetsstraat 44 te Enschede, en begint om 18.30 uur met een warme maaltijd.

Eigen slaapkamer Sint

Schudden try-out

O

Ongediertebestrijding

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

T

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Incasso? mr. drs. Carlo Verrillo

0541 - 521 515


Novotel Maastricht Winterspecial KERSTSHOPPEN IN MAASTRICHT Viersterren Novotel Maastricht ligt aan de rand van het centrum en is eenvoudig te bereiken vanaf de A2. De gratis shuttle-service brengt u naar het centrum of het station. Uw auto parkeert u gratis op de ruimte parkeerplaats van het hotel. Deze Winterspecial is geldig t/m 28 februari 2011 (op basis van beschikbaarheid). Prijs is op basis van een 2-persoonskamer, 1-persoonstoeslag € 60

2x overnachting in een luxe “Novation” kamer 2x uitgebreid genieten van het luxe ontbijtbuffet Gevulde kerststol met koffie/thee bij ontvangst 1x 3-gangen diner van de chef Limburgpas Full color stadsplattegrond De prijs van dit Kerstarrangement?

€ 119,00 per p.p. excl. € 3,35 city tax p.p.p.n.

Novotel Maastricht Sibemaweg 10 6227 AH Maastricht

In Novotel Maastricht zijn kinderen onze VIP gasten. Logies en ontbijt zijn gratis voor 2 kinderen jonger dan 16 jaar, die op de kamer van de ouders logeren!! Reserveren? Telefonisch: 043-3611811 Email: H0991@accor.com


F.C. Twente Fleecejack van € 29,95 voor

€ 14,95

Als er brand uitbreekt… a. Pak ik mijn dierbaarste foto’s en sieraden. b. Bel ik de brandweer en wacht rustig af. c. Pak ik de sleutel en vlucht het huis uit.

Doe de test op www.watdoejijbijbrand.nl

Randstad Inhouse Services zoekt voor Johma Sandwiches in Losser:

ALLEEN TIJDENS DE KOOPZONDAG OP 28 NOVEMBER 2010

Part-time Productiemedewerkers Ben je 18 jaar of ouder, minimaal 2 dagen per week beschikbaar, flexibel inzetbaar en in het bezit van eigen vervoer?

www.vakokantoorboekhandel.nl

Ambition elektrische boxspringset Compleet incl hoofdbord en luxe pocketveringsmatrassen

10 jaar garantie!

140 x 200

Neem dan contact met ons op via: 053-5369170 of mail je CV naar losser.7670@nl.randstad.com

van 2195,- voor

1395,160 x 200

van 2245,- voor

1495,180 x 200

van 2315,- voor

1595,-

Dorpstraat 3 7587 AA De Lutte 0541-551350


Losser Journaal Oldenzaal Journaal

Dinsdag 16 november 2010 14

Dansparen Kolmschot succesvol OLDENZAAL - Onlangs werd in Oldenzaal een regionale danswedstrijd gehouden, georganiseerd door de SOND. De SOND is een organisatie waaraan verschillende dansscholen uit de regio verbonden zijn en tegen elkaar uitkomen op de verschillende wedstrijden in de regio. Negen dansparen van Dance Masters Kolmschot namen deel en acht paren kwamen in de verschillende finales terecht. Dit waren de uitslagen:

10 zaterdag 20 november 2010

De Esch winnaar Oldenzaals schoolzwemkampioenschap

Koen Linders en Michelle Koekkoek - 1e plaats 5e klasse Tim Huskes en Cansel Solmaz - 2e plaats 4e klasse Jason Hurrelbrink en Naomi Klaassen - 1e plaats 4e klasse Maurice Groeneveld en Emke Schepers - 2e plaats 3e klasse Patrick Kroese en Leonie Beuvink 2e plaats 2e klasse Roy Lutkehaus en Dominique van de Graaf - 1e plaats 1e klasse Jeroen Bos en Lieke Koggel - 2e plaats hoofdklasse. Nick Groeneveld en Janneke Bekhuis - 1e plaats hoofdklasse.

Oldenzaal op zoek naar nieuwe trainer OLDENZAAL - Haico Groener en VV Oldenzaal gaan na vier jaar uit elkaar. Een succesvolle samenwerking komt hiermee ten einde.

Reden voor de trainer om het seizoen 2009/2010 slechts een doel te stellen. Namelijk rechtstreekse promotie door kampioen te worden.

Haico begon het seizoen 2007/2008 met de doelstelling Oldenzaal weer naar de derde klasse te brengen. Twee achtereenvolgende seizoenen werd er bovenin meegedraaid om het kampioenschap. Beide keren werd Oldenzaal veroordeeld tot de nacompetitie. Daarin wist Oldenzaal geen promotie af te dwingen.

Mede dankzij deze volharding en beleving, werd vorig seizoen het kampioenschap binnen gehaald en komt Oldenzaal nu uit in de derde klasse A. Oldenzaal staat op dit moment keurig in de middenmoot en speelt aanstaande zondag de stadsderby tegen Berghuizen.

OLDENZAAL - Onlangs is in zwembad Vondersweijde het Oldenzaals schoolzwemkampioenschap gehouden. Er deden 21 teams van 6 basisscholen mee. De kinderen werden aangemoedigd door hun ouders op de volle tribune en hun klasgenootjes langs de rand van het bad. Nadat iedereen 25 meter vrije slag en daarna 25 meter rugslag had gezwommen, werd er een funestafette gehouden. Hierbij moesten de teams in

tweetallen een groot opblaasbare koekussen (la vache qui rit) naar de overkant brengen. Het was een gezellige sfeer en alles verliep prima. Rond de klok van 15.00 uur werden de prijzen uitgereikt door wethouder Yuri Liebrand van sportzaken. Hij overhandigde de bekers en medailles aan de winaars. Team 8 van De Drie-eenheid werd 3e, team 1 van De Maten werd 2e en winnaar werd team 1 van De Esch.

De schoolprijs, een glazen plaquette, werd gewonnen door De Esch. Naast deze prijzen was er ook een verloting voor vrijkaartjes voor Vondersweijde. Deze werden gewonnen door team 8 van De Drie-eenheid en team 1 van de Windroos. Alle deelnemers kregen een oorkonde met daarop hun gezwommen tijden, een sticker en tattoo en een kaart waarmee de kinderen zes keer gratis kunnen meetrainen met zwem-

Heutink Pollux tegen King Software OLDENZAAL - Op 20 november, om 18.30 uur, speelt het eerste damesteam van Heutink Pollux thuis in sporthal Vondersweijde tegen King Software uit Capelle.

DOK geweldig onder druk gezet (setstanden 11-25, 15-25 en 7-25). Ook maakte Jolene Baptiste na een knieoperatie haar rentree en scoorde haar eerste punt.

Onlangs werd de uitwedstrijd tegen TFM DOK in Dwingeloo, met een klinkende 0-3 gewonnen. Met veel servicedruk, zonder in een hoge foutenlast te vervallen, werd TFM

Nu rijst de vraag: kan Heutink Pollux dat thuis ook? King Software is, zoals trainer Jan Berendsen zegt- een sterk collectief met een blokorganisatie die je eigenlijk alleen in het mannenvol-

leybal ziet. Tegen dit team werd nog niet eerder gespeeld, maar ze speelden wel tijdens het voorbereidingstoernooi in Ootmarsum waar ze het erg goed deden. De dames van Heutink Pollux zijn super gemotiveerd om (na 2 verloren wedstrijden thuis) te laten zien dat ze echt wel kunnen winnen in Oldenzaal.

St. Joseph geeft Pepernotenconcert OLDENZAAL - Op zondag 28 november geeft de Koninklijke Harmonie St. Joseph haar inmiddels traditionele Pepernotenconcert. Evenals vorig jaar wordt dit concert gehouden in Dans en Partycentrum Rouwhorst.

Prima competitieweekend voor OZ&PC zwemmers OLDENZAAL - Het eerste team van OZ&PC Oldenzaal, nam afgelopen weekend met 43 zwemmers deel aan de tweede ronde van de E-ON Nationale Zwemcompetitie (hoofdklasse). Deze werd gehouden in het zwembad van Sportcentrum Vondersweijde, de thuisbasis van de zwemmers. Ze gingen de strijd aan met de Rijn - Wageningen en ZPC Stadskanaal. Er is als collectief heel goed gezwommen. Er sneuvelden vele persoonlijke records. De trainers Tom Rikhof, Marjon Mulder en Nancy Heijnekamp waren dan ook zeer tevreden. Laura Hagreis zwom een NK-limiet, een NJK-limiet zwommen Rens van Amelsvoort (2x) en Demi Rothe. Het jongens junioren estafetteteam (4 x 200 meter vrij, bestaande uit Mirco Leardini, Niels Kemperink, Hein Rรถdel en Damon Peperkamp) heeft deelname aan de NK veiliggesteld. De ploeg is deze tweede ronde

op een goede 11e plaats geeindigd. In de pauze van de wedstrijd werden Marjolein Wissink, Gea ter Doest, Bert Veenstra en Gerard Maas door OZ&PC in het zonnetje gezet, omdat ze al 15 jaar zwemofficial zijn. Het tweede team van OZ&PC zit in de districtcompetitie klasse 2. Zij zwommen hun tweede competitieronde in zwembad Brilmansdennen in Losser. OZ&PC verscheen met 37 zwemmers aan de start. Deelnemende verenigingen waren ZC Losser, Scholtenhagen, de Veene en OZ&PC. Goed gezwommen Er is in de gehele breedte goed gezwommen, er sneuvelden 47 persoonlijke records. Trainers Anita Cristen en Debby Segerink konden terugkijken op een prima wedstrijd. De exacte stand in deze ronde is nog niet bekend omdat nog niet alle uitslagen binnen zijn, maar de ploeg zit wel bij de beste 5.

Dit concert is een Sinterklaas muzieken liedjesfeest voor de kinderen uit groep 3, 4 en 5. Het feest voor de kinderen begint om 11.30 uur en

de toegang is gratis. Ouders, opa en oma en verdere familie zijn van harte welkom. Het belooft weer een heel spektakel te worden. Muziekpiet heeft speciaal voor dit concert een nieuw nummer ingestudeerd. Wegwijspiet is z'n Tom Tom kwijt en Stafpiet heeft de hele nacht doorgewerkt. Dat kan alleen maar goed komen met de hulp van

alle kinderen. Natuurlijk hebben Sint en Piet gezegd hierbij aanwezig te zullen zijn. Alle kinderen zijn uitgenodigd hard mee te zingen en te dansen. De harmonie speelt alleen muziek die de kinderen kennen en aanspreken. De complete leiding is in handen van Egbert van Groningen. Na het concert bestaat er de mogelijkheid meer over de harmonie te weten te komen, of kinderen als leerling op te geven.


Voet-, knie- of rugklachten?

Praktijk podologie Wim Benerink * registerpodoloog A.B. aangesloten bij stichting LOOP

Elke woensdag om de week bij Carint Matenstraat 51 Oldenzaal van 8.00 tot 18.00 en elke 1e en 3e zaterdagmiddag van de maand in Losser * Vergoeding zorgverzekeraars deels, zoniet alle kosten. o.a. Menzis per 1 januari 2008. Vergoeding pakket 1 -2 gedeelte lijk pakket 3 - 4 totale vergoeding. Nu één paar per jaar. Bij Menzis is geen verwijzing meer nodig.

* * * *

Ook voor diabeet-, reuma-, en kindervoeten. Schoenadvies evt. in overleg met uw schoenwinkel. Wij maken en leveren de zolen zelf dus geen wachttijden. Uiteraard garantie op de zolen (half jaar) Deze controle is gratis * En natuurlijk klaar terwijl u wacht.

Bellen voor afspraak. Wim Benerink

Brandkolk 11, 7635 LZ Lattrop. T 0541 - 229424 of 06-10342574 Praktijkadressen: Carint Denekamp: Mr. Mulderstraat 16 Carint Oldenzaal: Matenstraat 51 Carint Losser: Luttersestraat 2A NOH: Lindenallee 80

Kom langs in onze winkel voor de leukste sinterklaascadeau’s

VOORDELIG NAAR DE SNEEUW!

WINTERSPORTC WINTERSPORTCOMBI WINTERSPORT HUUR VOOR MINIMAAL 4 PERSONEN WINTERSPORTMATERIAAL EN PROFITEER VAN EEN AANTREKKELIJKE KORTING OP DE HUURPRIJS VAN EEN VW TRANSPORTER! KIJK SNEL OP WWW.KIENHUISWINTERSPORT.NL OF BEL: 0541-35 10 10. KIENHUIS WINTERSPORT • KLOPPENDIJK 32 • 7591 BT DENEKAMP • INFO@KIENHUISWINTERSPORT.NL

AFSLUITKRANEN

AGRARISCHE ARTIKELEN

BEREGENING

BEVESTIGINGS� MATERIAAL

BUIZEN

DRAINAGE / INFILTRATIE

ELECTRA

FILTERS/� KEERKLEPPEN

FITTINGEN

GOTEN

STAALKABELS

ZINKEN MAATWERK

WERKSCHOENEN GRISPORT

POMPEN + TOEBEHOREN

SLANGEN

SANITAIR

VERWARMING

TERRAS OVERKAPPINGEN

VLOER� VERWARMING

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!!!

De Mors 115/117, 7631 BA Ootmarsum Telefoon: 0541-291741 Fax: 0541-291757 www.kabra.nl info@kabra.nl

TUBBERGEN - DENEKAMP - HARDENBERG - OLDENZAAL

www.boekwinkelheinink.nl

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen Showroom open van maandag tot vrijdag en zaterdag op afspraak

WASSINK

Ootmarsum B.V. Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 www.wassinkbv.nl - info@wassinkbv.nl


OJ_20-11-10  

volgens te spetteren in deze nieuwe productie? Meld je dan aan voor de audities! De audities worden gehou- den bij Dance Masters Kolmschot i...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you