Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 19 maart 2011

Spellingskampioen >>>>> zie pag 3

Yoko Akamine >>>>> zie pag 5

Wereldrecord Magda Toeters OLDENZAAL – Zwemster Magda Toeters (foto) van OZ&PC Oldenzaal heeft van 11 tot en met 13 maart met de KNZB Paralympische Zwemploeg deelgenomen aan de Amsterdam Swim Cup 2011. Ze behaalde uitstekende prestaties en zwom op de 200 meter schoolslag zelf een nieuw wereldrecord. Ze kwam uit op de 200 meter schoolslag en de 200 meter vrije slag in de klasse S 14. Op de 200 m. schoolslag zwom ze een prachtig wereldrecord in een tijd van 2.52.85, dat was een persoonlijk record van maar liefst acht seconden. Op de 200 meter vrije slag tikte ze aan in 2.18.68, daarmee verbeterde ze haar persoonlijke record met anderhalve seconde.

Geslaagde actie Klim-op leerlingen OLDENZAAL - “Wij willen actie voeren voor Afrika”, zeiden leerlingen uit stamgroep drie/vier van jenaplanschool de Klim-op, toen naar aanleiding van publiciteit rond ‘Het glazen huis’ echt tot hen doordrong dat kinderen daar in armoede leven. Ze hielden woord, en na de kerstvakantie zijn Linde ter Huerne, Nanon Krikke, Suzet Lubberding en Jurre Bred-

Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Jeugd wielrenclinics bij OWC OLDENZAAL - Wielrennen is leuk, ook voor de jeugd! Om kennis te maken met het wielrennen organiseert OWC uit Oldenzaal speciaal voor de jeugd in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar wielrenclinics. De clinics worden gehouden op woensdagmiddag 6, 13, 20 en 27 april van 15:00 tot 16:00 uur op de afgesloten wielerbaan in het Hulsbeek. OWC beschikt over racefietsen en helmen dus iedereen kan deelnemen. De clinics worden gegeven door gediplomeerde trainers. Aanmelden kan via jgfbroenink@ ziggo.nl of bel naar 06-20667669, dat kan na 13:30. Voor meer informatie ga je naar de OWC site www.owc-oldenzaal.nl.

schneijder zelf in actie gekomen.

Na een zoektocht op internet waren ze het met elkaar eens; ze zouden geld gaan inzamelen voor ‘Help Burundi’ uit Ootmarsum. Met zijn viertjes werd onder begeleiding van ouders officieel vergaderd en werden de plannen uitgewerkt. Door een van de kinderen werd gelijk mee genotuleerd en een ander wist dat

er ook een takenlijst moest komen. Bovendien werd er een enthousiast verhaal voor in de nieuwsbrief geschreven.

Tijdens de ‘tekstkring’ heeft juf Annemarie Spenkelink hier met de hele groep aandacht aan besteed, om de tekst met z’n allen ‘nog mooier’ te maken, en op die manier was iedereen heel gemotiveerd voor de taalles.

Zelfstandig hebben de jonge initiatiefnemers contact gezocht met voorzitter ‘Henk ter Braak’, die de plannen met de vier kinderen, hun ouders en leerkracht kwam bespreken, en bovendien beloofde in stamgroep ‘de dingo’s’ nog meer over de projecten van de stichting ‘Help Burudi’ te komen vertellen. Lees verder op pagina 3

Gemeente Oldenzaal moet bezuinigen OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal moet de komende jaren drastisch bezuinigen. De overheveling van taken van de rijksoverheid naar gemeenten, te verwachten kortingen op het Gemeentefonds en kortingen op andere rijksbijdragen noodzaken het college van B en W tot maatregelen.

de gemeente vallen en voorzieningen waarvoor de gebruiker zelf verantwoordelijkheid draagt. Het college wil het woon- en werkklimaat in Oldenzaal op peil houden. Kansen ten gunste van economische groei en de ontwikkeling van de werkgelegenheid worden optimaal benut.

Het college heeft een denkrichting ontwikkeld, die leidend is bij te maken keuzes. Deze denkrichting is op 3 maart besproken met de gemeenteraad. Instellingen die door de bezuinigingsmaatregelen worden getroffen, zijn inmiddels geïnformeerd. De bezuiniging bedraagt 2,5 miljoen euro in 2012, op te lopen tot een in 2015 te behalen totale bezuiniging van 4 miljoen euro. Leidend bij de keuzes zijn een goede verdeling tussen voor zieningen die exclusief onder de verantwoordelijkheid van

De zogenaamde ‘zachte sector’, waaronder onder meer zorg- en welzijnsinstellingen en kunst en cultuur vallen, dreigt bij ongewijzigd beleid onbetaalbaar te worden. Het college is van mening dat jongeren en kwetsbare groepen in de samenleving de nodige ondersteuning moeten krijgen. Om nu en in de toekomst voldoende voorzieningen op dit gebied te kunnen bieden, stelt het college een aantal ombuigingsmaatregelen voor. Instellingen die hier mee te maken krijgen, zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

14e jaargang nr. 11

De gemeente bezuinigt de komende jaren 1 miljoen euro op de ambtelijke organisatie. Door vermindering van taken kunnen ook extra formatieplekken vervallen. Dit is afhankelijk van door de raad te maken keuzes.De voorstellen worden de komende tijd besproken. In juni en juli vindt behandeling in politiek forum en raadsvergadering plaats. Het rapport waarin de voorstellen van het college zijn vastgelegd, staat op www.oldenzaal.nl.

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

Even gauw een hoortestje? Niet als het aan ons ligt. Wij vinden uw gehoor té belangrijk om over een nacht ijs te gaan. Jahoor! Audiciens neemt de tijd voor de meest ideale hooroplossing.

Denekamp Lange voor 2A 7591 GE Denekamp 0541-71 40 07

Tubbergen Grotestraat 23 7651 CG Tubbergen 0546 - 71 30 08

Enschede - Haaksbergen - Raalte www.jahoor.nl

Oplage 17.500 exemplaren


SNS Bank Oldenzaal staat voor je klaar! In de SNS Winkel Oldenzaal staat een team van specialisten voor je klaar. Samen geven we antwoord op al je financiële vragen. En helpen we je met advies en uitleg over internetbankieren, pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Wist je dat SNS Bank ook hypotheken van andere banken en verzekeraars aanbiedt?

Zo vind je bij ons altijd je ideale hypotheek. Je bent altijd welkom in onze SNS Winkel, maar onze adviseurs komen net zo graag bij je thuis. Je kunt telefonisch via snsbank.nl of via 0900 - 18 50 (lokaal tarief) een afspraak maken. Maar je kunt natuurlijk ook even binnenlopen in onze winkel.

Snel een strakke buik! ir!

ona i t u l o v Re

Oostwal 2 7571 CR Oldenzaal

® Met de revolutionaire Slim Belly heeft u binnen vier weken twee kledingmaten minder! Vetverbranding precies waar u dit wilt, een strakkere buik en een verbeterde huid. ® Al duizenden mensen hebben het resultaat van de Slim Bel ly reeds ervaren. Onze ftnessclub doet nu mee met een nationaal ® onderzoek waarbij de Slim Belly nogmaals getest wordt als methode voor snelle lokale vetverbranding.

Het onderzoek duurt 4 weken, met wekelijks 3 trainingen van 30-40 minuten. Vrouwen en mannen met 3 - 20 kilo overgewicht kunnen deelnemen. Deelnamebijdragen: 19,90 euro per week. Het aantal deelnemers is gelimiteerd tot 100. Sluiting aanmelding en start onderzoek: 1 april a.s.

Squash & Fit-theater

Meld u aan via tel.: 0541-511280 Of kijk op www.plazatheater.nl

O L D E N Z A A L

Van links naar rechts: Edger, Eva, Sissi, Marjon en Jeroen

ADV_A5_voorstellen_oldenzaal.indd 1

2/28/11 2:32 PM

UW REGIONALE KOZIJNPARTNER WWW.SHARONSHAIRTEAM.NL

! ! e i t c a s r a a j r o Vo orren

Schuifpui met schuifhor.

GRATIS h * ! ! n e m a r e d n a v r u e l k in de Wella Styling in een nieuw jasje!

daarom nu 50% korting op alle Wella High Hair producten. BEZORGERS GEZOCHT

Inzethor in kleur van raam.

De nieuwe Ben collectie jij 13 ofsieraden ouder? van Wil Fiva is binnen! jij het Oldenzaal Journaal bezorgen?

Mini-stijltangen van € 14,95 voor € 7,50 Mail danvoor nu je gegevens Super handig op reis!naar:

Openingstijden showroom: ma-vr: 10:00 - 17:00 za: 10:00 - 14:00 Tevens op afspraak Kroon Kozijn Oldenzaal Enschedesestraat 123 7574 AB Oldenzaal tel: 0541-200215

www.kroonkozijn.nl KOZIJNEN • SCHUIFPUIEN • DEUREN

KUNSTSTOF • ALUMINIUM

Openingstijden di

wo do vr za

08:30 08:30 08:30 08:30 08:00

-

12:30 12:30 12:30 12:30 14:30

bezorging@twentejournaal.nl

13:30 13:30 13:30 13:30

-

18:00 20:00 18:00 18:00

WWW.SHARONSHAIRTEAM.NL tel 0541-531935 | Burgemeester Wallerstraat 103 | 7574 AL Oldenzaal


Oldenzaal Journaal

zaterdag 08 19 januari maart 2011 2011

3

Morsink 1e ‘Spellingskampioen van Oldenzaal’ Stiftsconcent De Höfte veiliger Jari Jubileumeditie ’t Dûvelke verschenen OLDENZAAL - De Höfte is inmidWEERSELO - Het plek laatste dels een bekende voorStiftsveel concert van dit seizoen is op zonOldenzalers. Ouders, opa’s en dag 20brengen maart. met Hethun belooft echoma’s (klein)kinter een zeer mooie afsluiting te deren veelvuldig een bezoek aan worden met een concert verzorgd de kinderboerderij die onderdeel is door hetnatuur Utrecht String educatief Quartet. van het en milieu centrum. Naar schatting brengen jaarlijks zo’n bezoekers Wanneer u het35.000 gerenommeerde een bezoek De Höfte en het Utrecht String aan Quartet hoort begrijpt Roosboer. reputatie ustadspark direct datDeinternationale gebouwd wordt op bijzondere uitvoeDe Höfte doet er alleskwaliteiten aan om ringskwaliteit die unieke al die bezoekers aansprekende van composities éneen muzikale toppresmaar van vooral ook veilige taties samenspel weet omgeving te comte bieden, zij String kunnenQuartet geniebineren. Het waar Utrecht ten dat vanendetreedt dieren natuur. kan danen ookdenationaal Eeninternationaal veilige omgeving creëren is echen op in alle bekende ter gespecialiseerd kamermuziekseries van vakmanschap. de gerenomOm dieconcertzalen. reden heeft De Höfte de meerde hulp ingeroepen van de firma Red Levens. Op vakkundige Het programma begint en metenthousimuziek asteFranz wijze biedt Nicolet Meenderink van Schubert (1797-1828). U van luisteren de firma naar Red Strijkkwartet Levens cursussen kunt No 8 gebiedD112 van opus brand, medische inaan Besop majeur 168, Allegro problemen, of andere noodgevallen. ma non troppo, Andante sostenuto, Menuetto: Allegro en Trio Presto. Van Werknemers van De Höfte hebben Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893) de cursus Bedrijf HulpNo Verlening met hoort u Strijkkwartet 3 in es klein goed30, gevolg doorsostenuto lopen. Door de opus Andante - Allegro cursus weten zij nu hoe moderato, Allegretto vivo tee handescherlen bijAndante levensbedreigende situaties, zando, funebre e doloroso zoals hoe non te handelen ma conreanimatie, moto en en Finale troppo bij ebrand. De praktijk staat voornon risoluto. op, er is veel geoefend op gebied van concert ontruimen reanimeren. Het in de en Stiftskerk begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een Medewerkers voelen zich nu15.00 een uur. De Stiftskerk is open vanaf stukNa beter voorbereid dageuur. afloop wordt op eendedrankje lijkse praktijk. Zeker tijdens activiaangeboden in de Stiftsschool naast teitendagen is dit de kerk, waarbij ookvan de onschatbare musici aanwaarde, wezig zijn.zoals ten tijde van de kerstmarkt afgelopen december waar 600 bezoekers een bezoek aan De Höfte Reserveren brachten. Het is van De toegangsprijs is levensbelang 12,50 euro dat en medewerkers wetenKaarten hoe omzijn te gaan voor jeugd 10 euro. vermet deze tijde krijgbaar bij mensenmassa’s de ingang van deten kerk én van calamiteiten. kunnen gereserveerd worden bij Suze Euverma via telefoonnummer 0541 – 661005 of per e-mail bij Jeroen Kortom Devia Höfte is een stuk veiliger Roozendaal info@stiftsconcerten. geworden dankzij firma Red Levens. nl. Daarvoor is De Höfte Nicolet Meenderink van Firma Red Levens erg dankbaar. www.oldenzaaljournaal.nl www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een een uitgave uitgave van: van: Twentsche Land Land BV BV Uitgeverij Het Twentsche Maurice Weustink 232 Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 exemplaren Oplage: 17.000 exemplaren zaterdag huis-aan-huis huis-aan-huis in in Verschijnt iedere zaterdag Rossum, Weerselo Weerselo en en De De Lutte Lutte Oldenzaal, Rossum, Advertentie-adviseur: Advertentie-adviseur: 06-395 655 655 97 97 Marco Krabbe, 06-395 06-304 059 059 76 76 Henk te Nijenhuis, 06-304 info@oldenzaaljournaal.nl E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: 06-44 511 511 851 851 Leonie Jansen, 06-44 Larissa Bakker Eser Oztas E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s foto’s die die naar naar ons ons opgestuurd opgestuurd worden, worden geacht geacht vrij vrij te te zijn zijn van van rechten rechten Vormgeving: Niek Betten Raymond Waninge Jesper Vis Marian Beerten

Journaal ontvangen: ontvangen: Geen Oldenzaal Journaal Uitgeverij Het Twentsche Twentsche Land Land bezorging@twentejournaal.nl E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Oldenzaal Journaal: Journaal: Afhaaladressen Oldenzaal Gemeentehuis •• Bibliotheek Bibliotheek Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis Restaurant van van Gils Gils Mariahof • Brug Restaurant Sauna Keizer • Shell de deThij Thij •• Kiosk Kiosk de deThij Thij Fit-Plaza •• Haarstudio Haarstudio Danien Danien C1000 de Thij • Fit-Plaza der AA AA •• Kulturhus Kulturhus Rossum: Avia van der Reinders •• Auto Auto Hoogendijk Hoogendijk Weerselo: Auto Reinders Tijhuis Auto Krabbe • Plus Tijhuis Supermarkt ••‘t‘t Holscher Holscher Saasveld: Silderhuis Supermarkt Het Het Twentsche Twentsche Land Land is is uitgever uitgever van van o.a. o.a. Hellendoorn HellendoornJournaal, Journaal,Hengelo Hengelo Journaal, Journaal, Borne Borne Journaal, Journaal, Oldenzaal Oldenzaal Journaal, Journaal,Enschede EnschedeJournaal Journaalen en Losser Losser Journaal. Journaal.

Het Het Oldenzaal Oldenzaal Journaal Journaal is is lid lid van: van:

Optimaal Optimaal adverteren adverteren in in Overijssel Overijssel en en Gelderland: Gelderland: meer meer dan dan 500.000 500.000 ex ex oplage oplage in in sterk sterk lokale lokale titels titels voor voor een een scherpe scherpe prijs. prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze Deze uitgave uitgave is is gedrukt gedrukt op: op:

gecertificeerd gecertificeerd papier papier Deze Deze uitgave uitgave is is met met de de nodige nodige zorg zorg tot tot stand stand gekomen. gekomen. Eventuele Eventuele (druk)fouten (druk)fouten of of andere andere onvolkomenheden onvolkomenheden en en daaruit daaruit voortvloeiende voortvloeiende schade schade voor voor lezers lezers of of andere andere partijen partijen komen komenniet niet voor rekening van de uitgever. voor rekening van de uitgever.

OLDENZAAL - In de bibliotheek van Oldenzaal werd afgelopen week de lokale ronde gehouden voor het eerste Junior Dictee Overijssel. Aan de wedstrijd konden leerlingen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs deelnemen. Acht leerlingen van basisscholen maakten in een spannende ronde uit wie zich dit jaar de beste speller van het basisonderwijs in Oldenzaal mag noemen.

In het pittige dictee dat de leerlingen voorgeschoteld kregen, kwamen vanzelfsprekend diverse spellingsmoeilijkheden aan bod. Wordt een woord met een ‘d’ of een ‘t’ geschreven of misschien wel met ‘dt’? Ook de ‘ij’ en ‘ei’ en een groot aantal moeilijke woorden maakten het de kandidaten behoorlijk lastig. Verder bleek het juiste gebruik van de hoofdletter, bijvoorbeeld bij ‘Provinciale Staten’ voor de kinderen een behoorlijk obstakel. De grootste struikelblokken in het dictee waren de woorden ‘ge-sms’t’, ‘stagiair’, ‘cliché’

en ‘sociale-mediastrategie’. Begrijpelijk natuurlijk, want maar weinig kinderen uit groep zeven en acht zullen deze woorden vaak schrijven.

Uiteindelijk bleek na controle van de dictees dat Jari Morsink van De Leemstee als eerste was geëindigd met 21 fouten, en Janneke Oldengarm van basisschool De Esch als tweede met 22 fouten. Het gemiddeld aantal fouten van alle deelnemers was 27. Het Junior Dictee Overijssel is een initiatief van een groot aantal bibliotheken in Overijssel. Winnaar Jari en de als tweede geëindigde Janneke gaan door naar de provinciale finale die op dinsdagavond 12 april in ZINiN Nijverdal wordt gehouden. Zij komen daar uit tegen de spellingskampioenen van Borne, Deventer, Enschede, Enter/ Wierden, Holten/Rijssen, Nijverdal, Ommen en Twenterand. De winnaar van deze provinciale finale mag zich een jaar lang ‘Spellingskampioen van

Overijssel’ noemen. De provinciale dicteewedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door de firma Heutink.

Testdag MTB en race fietsen OLDENZAAL - Om tegemoet te komen aan de vraag naar informatie over mountainbikes en racefietsen organiseert “Zwiep fietsen” op zaterdag

19 maart een MTB testdag op recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal. Vanwege grote belangstelling van afge-

lopen jaren, maar zeker ook vanwege de toenemende vraag naar technische informatie over mountainbikes en de mountainbikesport zelf is het mogelijk om op deze dag de nieuwste mountainbikes van 2011 te testen en eens stevig aan de tand te voelen.

DE LUTTE - Bestuursvoorzitter Jeroen ter Braak heeft onlangs vers van de pers het eerste nummer van het ‘t Dûvelke aangeboden aan regerend hoogheden graaf Alphons en adjudant Raimond van De Bosdûvelkes. Deze carnavalsvereniging viert dit jaar haar 44-jarig bestaan en dat laat ze niet ongemerkt voorbij gaan.

Het speciale jubileumnummer rond 44 jaar Bosdûvelkes is extra dik en voorzien van een omslag die sterk aan de vroegere Twentsche Courant Tubantia doet denken. In het magazine zijn allerlei wetenswaardigheden terug te vinden over de vele commissies (louter vrijwilligers) die verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van De Bosdûvelkes.

Hiertoe is het mogelijk om met diverse merken de mountainbikeroute te pelende op carnavalsorgaan De Gaffel rijden. kan op de wielerbaan met Aöskes.Ook Verder ontbreken terugblikmeerdere merken gereken en een stuk racefietsen historie opgeteden die wel kend worden. uit de Voor mond diegenen van de allereergehoord, nog Swennenhuis niet gereden hebste graaf maar Hennie niet. ben op de nieuwe 29’er mountainbike, is er nuvooral de kans deze testen en van Maar deom informatie over alle het aanwezige MTBopteam de nodige activiteiten die nog de agenda voor informatie Tevens kennisis het 2011 staan teenkrijgen. een nadere mogelijk om de onderdelengroepen met making met huidige jubileumgraaf elkaar vergelijken omdat testen zijnteadjudant, maken ’t de Dûvelke fietsen verschillend afgemonteerd zijn. de moeite van het lezen waard.

Naast allerlei extra feestactiviteiten die door een speciale jubileumcommissie zijn voorbereid, ligt er nu dus ook een jubileumeditie van ’t Dûvelke. Dit blad gunt inwoners van De Lutte al jaren een kijkje in de keuken van de oudste carnavalsvereniging van De Lutte.

Groepsfoto’s Hierbij trekken vooral de prachtige groepsfoto’s van professional Tessa Olde Riekerink de aandacht. Felicitaties zijn er o.a. van de Losserse burgemeester J. Westendorp en voorzitter J. in het Veld van het overkoe-

Om de bezorgd fietsen te testen is wel een ID Thuis bewijs nodig, schoenen Het blad, dat alsmede voor deeigen liefhebbers en en pedalen. 19 maart vanaf insiders een Zaterdag echt bewaarexemplaar is, 10.00 uurdagen is hetbijZwiep team wordttot een15.00 dezer alle inwoop Het mountainbikes ners vanHulsbeek De Lutteom thuis bezorgd. en racefietsen te testen en te beoordelen.

Stapstadmunt kost onveranderd twee euro

Geschreven portretten Nieuwe Stadsprins

De Boekenweek 2011, die dit jaar plaatsvindt van 816januari tot en OLDENZAAL - Zaterdag is met 26 maart, als motto het zover. In Dans-heeft en Partycentrum Curriculum Vitae: Geschreven Rouwhorst zal de 57e Stadsprins van portretten. gaat overmaken. menOldenzaal z’nHet opwachting sen met een verhaal. Zoals ieder jaar besteedt De Bibliotheek De feestcommissie heeft de afgeruim aan deniet Boekenlopen aandacht periode absoluut stilgeweek. Op de de voortekenen diverse displaytafels zeten. Als ons niet ligt een uitgebreide selectie bedriegen wordt de opkomst vanaan de biografieën, autobiografieën en Hoogheid wederom door een spetandere geschreven terende show omlijst. portretten. Soul Ledenwerfactie De feestcommissie ook16niet Iedere volwassene diekon tussen en stilzitten unieke 27 maart want voor deze minstens éénshow jaar staat helemaal in hetkrijgt tekeneen vanbon de betalend lid wordt, soulmuziek. Soul, een swingende voor het Boekenweekgeschenk De muziekstijl ontstaan uit rhythm-andKraai van Kader Abdolah, af te halen blues en gospelmuziek. op bij Boekwinkel HeininkHet of kwam de Vako onderalsdeextraatje, Afro-Amerikaanse bevolplus, een Boekenbon king 5,00 in het zuiden van de Verenigde van euro. Staten in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw, kende bij onsis hoogOp zondag 20 maart het tijdagen in de jaren ‘70 en beleeft Boekenweekgeschenk uw treinkaarthaar absolute je (2e klas) voor hoogtepunt een dag gratistijdens reizen hetNederland. prinsenbal Alle van volwassen 8 januari 2011. in – en vaak zeer trouwe – leden krijgen Swingen een exclusief ‘Geschreven portret’ U bent vanaf 21.45 uur de welkom over Kader Abdolah (zolang voorom mee te met swingen in soulraad strekt), vele (liefst fragmenten en outfit) Ontdek op dezedegeweldige muziek. foto’s. wereld van deze Het spetterende feest kent natuurfascinerende schrijver. lijk zijn hoogtepunt om 23.11 uur. Dan zullen we weten dit jaar de Lezersfeest op 19wie maart 57e Stadsprins van de Het eerste lustrum vanBoeskoolstad dit literaire zal zijn en van welke daarbij hoogtepunt hetSik jaar,hem is een feit. ondersteunt. De prachtige avond zal avond muzikaal Het belooft een te uiteraard inweer worden opgeluisterd worden Stadstheater De Bond, door verrassende de hofkapel deliteratuur, Kopperbloazers. met humor en muziek. Aanvang: 21.00 uur, zaal open: 20.30 uur. honoraire Voor dezePrijs editie komen leden: weer 5,00 bijeuro en de prijs voor leden: zondere auteurs naar niet Oldenzaal: 10,00 euro. Abdelkader Benali, Herman Brusselmans, Deborah Campert, Barbara van Kooten en Ben Siemerink. Zangeres Esther Groenenberg zorgt voor de muzikale omlijstingis de en OLDENZAAL - Het carnaval -vooraf, in de is pauze – Boeskoolstad weereninna alleafloop hevigis er losgebarsten, feestelijke muziek vanook duoachDe heid en zo Sfeerheren. ter het spoor. Zaterdag 8 januari komt het 43e span van O.C.V. de Kaarten Spanvöggel uit de vlinder. Toegangskaarten kosten 19,00 euro, dat pauzedrankje, Ook isin inclusief de Markeeen Barghoez’n barst en koop bij de van De het zijn feestteder zotten in kassa alle hevigheid Bond. Het op Lezersfeest is mede los! Want zaterdag 2011 8 januari zulmogelijk financiële bijdragen len in zaal door Kothman de 43e Hoogheid van Geldermanstichting, en en de Rentmeester van deUnivé Marke de GemeentedeOldenzaal. Barghoez’n, enigste Markies en Rentmeester van de Boeskoolstad en van O.C.V. de Spanvöggel zich aan hun groot gevolg en al de anderen die het weten willen, bekendmaken!

43e span uit de vlinder

Geslaagde actie Klim-op leerlingen OLDENZAAL - De prijs van de Oldenzaalse stapstadmunt bedraagt Vervolg jaar van voorpagina ook in het nieuwe onveranderd twee euro. Dat hebben de Oldenzaalse Mijnheer Henk horecaondernemers, ter Braak, onlangs bij wie nog zelf de munt ter plekke als betaalmiddel geweest, vertelde geldt, bepaald aan de hand in nauw van foto’s overleg op met het digihet bestuur tale schoolbord, van de zeer stichting geanimeerd. Oldenzaal Zo Carnavalsook ontstond Stapstad. bij alle kinderen steeds meer betrokkenheid en waren ze Er komt erg gemotiveerd met ingang om zoveel van mogelijk januari 2011 een spulletjes prachtige nieuwe munt, te knutselen maar ookom de ‘oude’ingele geld te munten zamelenblijven voor hun hetwaarde zogehouden. ‘geiten naamde Ze zijn, project’. net als de nieuwe, in ieder geval goed voor een pilsje bij de langdurige Door aangeslotenstammen horecabedrijven. oorlog Stapstadmunten in Burundi blekenkunnen veel vrouwen desgewenst als tot 1 mei te weduwe 2011 zijnworden achtergebleven, ingewisseld.en veel kinderen wees te zijn geworden. Met ‘simpele’ De het vaststellen aankoop vanvan de muntprijs een geit, willen ter waarde de Oldenzaalse van €25,-horecaondernezou voor hen mers duidelijkheid verbetering kunnen scheppen brengen. voor Door hun klanten. een vrouw Heteen is geit de bedoeling te schenken dat kan de nieuwe ze in haar munten levensonderhoud - blauw met een voorzien witte rand en daarmee - in ieder ookgeval nog voor vanafeen hetofweektwee wees kinderen zorgen. Een geweldige oplossing. Vooral dat de kinderen en vrouwen daardoor ook weer een soort van eigen familie zouden krijgen, raakte de kinderen. Een aantal keren is er in de stamgroep

end van 8 en 9 januari verkrijgbaar zijn, als het nieuwe carnavalsseizoen in geknutseld, Oldenzaal losbarst. en een aantal kinderen zijn daarnaast tijdens de krokusvakantie bij Stapstadmunten elkaar geweestworden, om verder behalve te gaan. tijEr dens zijncarnaval, prachtigeook potjes, gebruikt kaarsjes, bij andeboekenleggers, re evenementen mokken, in sleutelhangers het centrum van en nog Oldenzaal veel meer zoals geproduceerd. de manifestatie Geraakt ’n door Boeskool de is overtuigingskracht lös. Het systeem van dateert de kinderen, sponsorde Bloemenzaak Reinerink op de Essen bloembollen zodat de bloempotjes op de kraam er goed gevuld en zeer vrolijk uit zagen. Natuurlijk was de stand tevens prachtig aangekleed met folder materiaal van ‘Help Burundi’ en echt Afrikaans speelgoed.

Op vrijdag 11 maart om 11.30 uur was het zover en stonden Linde, Nanon, van 1985 Suzet en en heeft Jurre in de afgelopen er 25 jaar gespannen zijn waarde achter. dubbel en dwars Al bewezen. gauw Begonnen stroomden, met een kleine vaders groep, vooral en moeders, rond de markt is het opa’s en oma’s toe. bedrijfskleding - relatiegeschenken - promotieartikelen Voor ieder prachtig artikel werd 2,50 euro gevraagd, en al snel was de eerste 25 euro binnen, en…daarmee de eerste geit! Om 12.00

GRATIS SENIORENFITNESS kijk op www.plazatheater.nl

Gezellig, jk aantrekkeli ar! én betaalba

aantal horecaondernemers dat zich aansloot gestaag toegenomen. Ook dit uur jaar stroomden is het aantal alle deelnemers leerlingen waar uit met de lokalen. de stapstadmunt De ‘bovenbetaald bouwers’ kan hadden worden hun uitgebreid. eigen zakgeld De munt meewordt van huis nu ook om ook geaccepteerd een duit bij in sportcafé het zakje De te kunKolk nen (de doen. Essen)Bijeniedere bij de25residentie euro kon van er weer carnavalsvereniging een geit gekocht de worden, Oelewappers wat direct die gevestigd zichtbaariswerd in het gemaakt voormalige door het hotel ophangen De Zon.van een ‘papieren geit’, waarop telkens luid applaus volgde. De De oma Stichting van Linde Oldenzaal had ook Carnavals nog een Stapstad prachtig is er eigen trots op gemaakt dat de munt schilderij zich ter als betaalmiddel beschikking gesteld, door dedatjaren tot heen slot per heeftopbod kunnen voor bewijzen. 20 euroOldenzaal aan Guusis werd daarinverkocht.Na uniek gebleken. een Het uur onafhankehingen er lijke stichtingsbestuur wijst er op dat het mes aan twee kanten snijdt. Naast het gemak van de betaalmunt wordt het voordelig saldo - niet alle munten worden immers uitgegeven en ook gaan er wel eens wat verloren – jaarlijks aangewend ter promotie van het carnaval en andere evenementen in de Boeskoolstad.

DAMCO

PROMOTIONS

Begeleid door de Sputterkearls zullen ze hun eerste polonaise lopen toen in een dusbommetje maar liefstvol14zalencentrum geiten! Ook voorzitter Kothman. Henk ter Braak was zeer verrast door het geweldige resultaat. Ter Jaren plekke ‘70kon hij het busje met de 365,50 Tijdenseuro de avond in ontvangst maken enkele nemenstervan de renvier uitkinderen, de jarendie ‘70alle hunreden opwachhadden ting,om zoals: apetrots ABBA,teKiss zijn en opThe hunVillage eigen, zeer People. geslaagde Om teactie.De zien wieouders, de verenileerkracht ging inenhet groepsgenootjes 43e jaar vertegenwoorwaren niet minder digt, wordt trots.iedereen Geweldiguitgenodigd dat een idee bij van Zalencentrum kinderen, door Kothman. ze te ondersteuDe zaal is nen vanaf in 20.30 hun eigen geopend, nieuwsgierigheid en rond de klok en kwaliteiten, van tienen zo’n zal het leerzame nieuwe enSpan positieve hun ervaring gezicht laten op kan zien. leveren! De entree is zoals gebruikelijk gratis! • Promotieartikelen

Receptie Tevens vind op zondag 9 januari vanaf 12.00 de receptie plaats van het • Relatiegeschenken nieuwe span. Iedereen die het nieuwe span feliciteren wil, is vanaf 12.00 • Kerstpakketten welkom bij Café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat in Oldenzaal. • Promotionele textiel • Werkkleding • Werkschoenen • Tassen

Tel +31(0)53-5361318 Fax +31(0)53-5361319

• Caps

info@damco-promotions.nl www.damco-promotions.nl

• Vlaggen en spandoeken

Broekhoekweg 46 - 48 - 7582 PT Losser


BOEKENWEEK!

BTS Saasveld * Precisie sloopwerken

16 t/m 26 maart

* Asbestsanering

Boekenweekgeschenk De kraai van Kader Abdolah

* Straatwerken * Grondwerken

De kraai is een ode aan Multatuli (en de Nederlandse cultuur) en aan de Perzische cultuur. Een bijzonder cadeau voor klanten die voor ten minste € 12,50 aan boeken kopen. Ook verkrijgbaar het eBookgeschenk van Lydia Rood - De kop van de pauw.

* Containervervoer Tel. 074 - 349 43 78 of 06 - 53 12 67 54 Voet-, knie- of rugproblemen?

Praktijk podologie Wim Benerink Elke woensdag Carint Oldenzaal, Matenstraat 51 Bellen voor een afspraak: 06-10342574 b.g.g. 0541-229424

Voor dunne handgemaakte opbouwzolen: Praktijk Denekamp, Oldenzaal, Losser en Nordhorn.

AFSLUITKRANEN

AGRARISCHE ARTIKELEN

BEREGENING

BEVESTIGINGSMATERIAAL

BUIZEN

www.martinstevelink.nl DRAINAGE / INFILTRATIE

ELECTRA

FILTERS/KEERKLEPPEN

FITTINGEN

GOTEN

STAALKABELS

ZINKEN MAATWERK

WERKSCHOENEN GRISPORT

POMPEN + TOEBEHOREN

SLANGEN

SANITAIR

VERWARMING

TERRAS OVERKAPPINGEN

VLOERVERWARMING

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!!!

De Mors 115/117, 7631 BA Ootmarsum Telefoon: 0541­291741 Fax: 0541­291757 www.kabra.nl info@kabra.nl

Ootmarsumseweg 362, 7667 PC Reutum Telefoon 06 - 25 22 65 26 of 0541 - 67 01 86

• HET ADRES OM UW STOELEN EN BANKEN TE LATEN HERSTOFFEREN • PROJECT STOFFERING • LEER REPARATIES • BOOT- EN CARAVANKUSSENS

Groot assortiment aanbiedingen in stof, leer en skai!


Oldenzaal Journaal

zaterdag 19 maart 2011

5

Angstige dagen voor Yoko Akamine en haar gastgezin Zwiep-Fit mountainbike beginnerscursus LOSSER – De afgelopen week voltrok zich in Japan een verschrikkelijke natuurramp. Angstaanjagende beelden van de aardbeving en tsunami kwamen voorbij op televisie. Voor Yoko Akamine (18) en haar gastgezin, de familie Lentfert uit Losser, was het een extra spannende week. Yoko komt uit Japan en is een jaar als uitwisselingsstudent via de organisatie YFU in Nederland, ze heeft veel familie en kennissen in het land achtergelaten en hoorde pas een week na het begin van de ramp dat iedereen die ze kent weer veilig is. Op televisie is een Japanse nieuwszender die 24 uur per dag bericht over het laatste nieuws. “In het begin kon ik echt niet naar de beelden kijken” zegt Yoko. Ze vindt het momenteel heel moeilijk om 30.000 kilometer van haar geboorteland af te zijn. Yoko: “Het liefst zou ik nu terug gaan naar Japan, om de mensen daar te helpen.

Dan zou ik later weer terugkeren naar Nederland, want ik heb het hier inmiddels erg goed naar de zin.” Moeilijk contact Yoko Akamine zit in de vijfde klas van het VWO op het Twents Carmel College locatie Lyceumstraat. Toen de ramp vrijdag begon werd ze uit de klas gehaald zodat men kon vertellen wat er in Japan was gebeurd. Ze reageerde erg geschrokken en wilde meteen contact opnemen met haar familie en vrienden aldaar. Dit ging echter moeilijker dan gedacht, door de ramp lag het telefoonverkeer helemaal plat. Gelukkig hoorde ze 20 minuten later via de mail dat haar familie veilig was, op een oom van haar moeder na. Momenteel heeft ze weer dagelijks contact met haar familie, eerst was dat maar eens per maand. Meer contact was ook niet nodig.Yoko vindt het hier erg leuk en heeft al veel nieuwe vrienden. In het begin was het wel een beetje wennen natuurlijk, vooral omdat ze bij aankomst geen woord Nederlands en maar een klein

beetje Engels sprak. Moeder van het gastgezin is Kristel Lentfert, zij zegt: “Yoko is erg gedisciplineerd en zat in het begin avonden achter elkaar op haar kamer om de taal te leren. We hebben bovendien op alle voorwerpen in huis stikkers geplakt zodat ze de benaming ervan wist, uiteraard met het lidwoord erbij.” Yoko voegt eraan toe: “Ik vind de taal wel heel moeilijk, vooral de uitspraak”. Japanse cultuur “We hebben gekozen voor een Japans meisje omdat wij dachten dat deze cultuur goed bij ons gezin zou passen” vertelt vader Arno. Voordat het allemaal zover was moest er natuurlijk veel gebeuren. Arno en Kristel wisten van elkaar wel dat ze openstonden voor een uitwisselingsstudent maar het idee kwam ook van dochter Anne. Zij heeft al een goede Japanse vriendin en leek het erg leuk om voor een jaar een uitwisselingsstudent in huis te

hebben. De familie bestaat verder uit twee zoons (Koen en Roy), waarvan de laatste momenteel voor een half jaar in Australië verblijft, zij moesten het er natuurlijk ook mee eens zijn. Gelukkig waren ze dat en kon Yoko augustus vorig jaar worden opgehaald van Schiphol. Daarvoor was er al contact geweest via e-mail maar het moment zelf was voor beide kanten toch wel erg spannend. Koen dacht: “Waar ga je het over hebben als er zomaar iemand je huis komt wonen die je niet echt kent”. Respect Al snel werd alles normaal en noemde Yoko haar gastouders ‘papa’ en ‘mama’. Dit had ze gevraagd omdat het in Japan niet respectvol is ouders bij de voornaam te noemen. “Dat was wel even wennen” zegt Koen. Het lawaai aan tafel tijdens het eten was wel wennen voor Yoko, in het begin dacht ze dat de familie elke keer ruzie had. In Japan is het normaal dat iedereen elkaar rustig laat uitpraten, maar hier praat iedereen door elkaar. Nederland heeft voor Yoko nog veel meer voor-

delen. De vele feesten bijvoorbeeld die je in Japan niet hebt. Ze heeft onlangs carnavals gevierd verkleed als ‘Nederlands meisje’. Wanneer het gesprek verder gaat over de natuurramp in Japan krijgt Yoko het toch even moeilijk. Al snel herinnert Koen haar aan de actie die ze samen met andere Japanse uitwisselingsstudenten in Nederland heeft bedacht. Binnenkort gaat ze samen met hen naar Utrecht om geld op te halen voor de slachtoffers van de ramp. Yoko: “We maken borden met daarop de tekst: Geef voor Japan!”. Op die manier willen Yoko en de anderen hun steentje bijdragen, ook al is het erg moeilijk op deze momenten zo ver weg te zijn van familie en vrienden. De familie Lentfert heeft haar er de afgelopen dagen echt doorheen gesleept, al hebben ze het er zelf ook moeilijk mee. Wat opvalt is de positieve instelling van iedereen binnen het gezin. Moeder Kristel vertelt: “Je hebt hele leuke momenten, maar dit soort tragische dingen horen er ook bij, er is menig traantje gelaten. Wij vinden het goed dat Yoko haar emoties op deze manier toont. Dan weten we of ze blij of verdrietig is en blijft ze niet zitten met haar emoties.” Deze week zei Yoko voor het eerst dat ze Japan mist, al komt dat natuurlijk door de ramp. De Japanse uitwisselingsstudent vindt het verder nog heel leuk hier. Ze zit samen met dochter Anne op volleybal bij Volley ’68 en heeft zelfs leren fietsen. Dat was in het begin heel moeilijk en zwaar, helemaal naar Oldenzaal was ze niet gewend want in Japan kon ze altijd met de bus. Ook de jongens in Nederland vindt ze meestal leuker als die in Japan. Het enige minpunt is eigenlijk de hondenpoep waar ze al een paar keer is ingetrapt.Yoko vertelt: “Ik vindt het heel moeilijk dat ik straks weg moet en de familie hier blijft, maar in september kom ik nog even terug met mijn ouders” Ze maken dan een Europatrip.

nieuwingsplan van het bos, heeft bij haar speurtocht naar een beeld van Sint Jozef niet te vergeefs gewag gemaakt om in de kapel een beeld van Sint Jozef te plaatsen. Na de oproep op www.delutte.com meldde zich Herman Japink uit Oldenzaal en gaf aan over een beeld van Sint Jozef te beschikken. Hij wilde dat beeld wel schenken aan de kapel in De Lutte.

Het revitaliseringproces van het Kerkebos in De Lutte nadert haar einde. Ook de gedachteniskapel aan het oude processiepad heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt. De kapel krijgt de naam van Sint Jozef. Niet ver van deze locatie stond veertig jaar geleden immers het Sint Jozefklooster. Het was een logisch gevolg om de kapel op te dragen aan Sint Jozef. Stichting Kerkebos De stichting Kerkebos De Lutte, verantwoordelijk voor het totale ver-

Dit manshoge beeld wordt dus aanstaande zaterdag tijdens een viering in de Plechelmuskerk van De Lutte de kerk binnengedragen. Emeritus pastoor Jacobs gaat voor in deze viering en het themakoor begeleidt met muziek en zang. Het beeld krijgt dan een tijdelijke plaats in de gedachteniskapel. Op zondag 1 mei is de kapel gereed en wordt het beeld daar geplaatst met een officiële inwijding. Naar verluid wordt de afsluiting van de gigantische werkzaamheden van het totale bos gevierd met een officiële opening op zondag 3 juli 2011.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen. Jong en oud, man en vrouw, sportief of minder sportief: het maakt niet uit. Je moet alleen minimaal 16 jaar zijn. De leden van het Zwiep Mountainbike team en andere wedstrijdrenners zullen deze cursus begeleiden en de beginselen van het mountainbiken bij gaan brengen. Verbeteren conditie Naast het werken aan de conditie zal ook geleerd worden hoe je het beste kunt schakelen, klimmen en dalen, alsmede enige techniek en uitleg over de bike zelf. Omdat deze cursus start op een laag niveau, kan iedereen uit-

gedaagd worden hieraan mee te doen.

Vorig jaar hebben veertig personen met heel veel plezier en enthousiasme deelgenomen. Vanaf de eerste dag zal in een aantal kleinere groepen getraind worden op fietsbeheersing en fietstechniek. Op de mountainbike route van Het Hulsbeek wordt dan het geleerde in praktijk gebracht.

Dit jaar zijn er weer zes zaterdagen Zwiep-Fit mountainbike cursus van elk twee uur. Deelname voor de cursus kan vanuit twee locaties. Vanuit Oldenzaal wordt gestart op zaterdag 16 april en in Hengelo wordt gestart op zaterdag 9 april.

Voor mensen die geen mountainbike hebben biedt Zwiep Fietsen de mogelijkheid om er een te huren voor de gehele periode. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.Voor deelname en het aanmeldingsformulier kunt u kijken op www.zwiepfietsen.nl.

Lammetjes geboren op De Höfte

Luchtvaardverkeersleidster Ze wil in januari gaan studeren in New York. Haar grote droom is om luchtverkeersleidster te worden. Als ze in juli terug gaat naar Japan gaat ze dan ook eerst als ober werken op een Amerikaanse luchtbasis. Zo kan ze de Engelse taal beter gaan beheersen, en dat is ook nodig om haar droombaan te verwezenlijken. Een mooie toekomst ligt in het verschiet, al is het nu allemaal even wat minder. Het hele project waar Yoko en de familie Lentfert aan meedoen is mogelijk gemaakt door Youth For Understanding. Dit is een non-proft uitwisselingsorganisatie die wereldwijd exchange programs aanbiedt en inmiddels al meer dan 6000 uitwisselingsprogramma ’s heeft georganiseerd. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.yfu.nl.

Beeld Sint Jozef komt naar De Lutte DE LUTTE – De verering van Sint Jozef wordt sinds 1479 na Christus jaarlijks op 19 maart gevierd. Voor de geloofsgemeenschap in De Lutte wordt het dit jaar een bijzondere verering. Tijdens de viering op zaterdag 19 maart, die begint om 19.00 uur, wordt namelijk het beeld van Sint Jozef de kerk binnengedragen en overhandigd aan de locatieraad.

HENGELO/OLDENZAAL - Gedurende zes zaterdagen wil Zwiep-Fit weer een groot aantal mountainbikers gaan trainen om uiteindelijk afsluitend de MTB route in Holten te gaan rijden. Hiervoor start begin april weer de Zwiep-Fit mountainbike beginnerscursus.

OLDENZAAL - Op kinderboerderij De Höfte zijn er in de nacht van 13 op 14 maart de eerste twee lammetjes van dit jaar geboren. Kraambezoek is dan ook van harte welkom, echter zal dit bezoek iets anders verlopen dan voorgaande jaren. Door landelijke maatregelen, rondom de Q-koorts, die afgekondigd zijn door het ministerie van Economische zaken ,Landbouw en Innovatie zijn de lammetjes voorlopig alleen van achter het glas te bewonderen. De landelijke maatregelen schrijven namelijk voor dat het publiek op kinderboerderijen niet in de lammerstal mag komen, als zich daar nog lammetjes bevinden die jonger zijn dan twee weken. De

maatregelen schrijven ook voor dat alle schapen en geiten op kinderboerderij ingeënt moeten worden tegen de Q-koorts. De Höfte volgt deze ontwikkelingen op de voet, en volgt alle maatregelen op. Dit houd in dat de schapen en geiten vorig jaar, voorafgaand aan het dekseizoen, ingeënt zijn. Daarnaast wordt het publiek dus voorlopig gescheiden gehouden van pasgeboren lammeren. Als alle lammeren ouder zijn dan twee weken gaan ze lekker naar buiten, en kunnen ze zonder problemen geaaid worden.

Nu al nieuwsgierig naar de pas geboren lammetjes? Kom dan naar kinderboerderij De Höfte aan de Operalaan 152.

GRATIS SENIORENFITNESS kijk op www.plazatheater.nl

Gezellig, jk aantrekkeli ar! én betaalba


De best verkochte thrillerauteur

STIEG LARSSON 1 . Mannen die vrouwen haten 2. De vrouw die met vuur speelde 3. Gerechtigheid TUBBERGEN DENEKAMP HARDENBERG OLDENZAAL

www.boekwinkelheinink.nl

BMW 320i automaat

bj. 2005, slechts 72.000 km, lmv, airco wegklapbare trekhaak, winterbandenset. . . . .

17.950,-

Daewoo Matiz 1100

bj. 2002-12, slechts 70.000 km, st.bekr., 4-deurs . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Fiat Panda 1.2 Dynamic

bj. 2006, slechts 43.000 km, airco dakrayl, nieuwe banden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hyundai Matrix 1600

bj. 2003, 95.000 km, met G-3 inst., airco (hoge instap) nieuwe banden . . . . . . . . . .

3.500,-

Renault Modus 1600-16V

bj. 2005, 96.000 km, airco. nette auto . . . . . . . .

Renault Scenic 1600-16v Expn

6.250,-

bj. 2002, slechts 80.000 km, airco, L.M.V, incl. winterb. set. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5.950,-

Expression, bj. 2005, slechts 64.000 km, ECC. tr.haak. . . . . . . . . . . . .

bj. 2008, slechts 17.000 km, airco, (nieuwstaat). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

7.950,-

Opel Astra 1600

bj. 2006, 60.000 km, 5 deurs, N-joy uitv., nw. staat, c.v. cr.control, airco, LMV, incl. winterbandenset. . . . . . . . . . . . . .

Opel Corsa 1400 Atlanta

Renault Scenic II 2.0L-16V

11.500,-

bj. 2010, 14.000 km, luxe uitv. o.a. airco, L.M.V., cr-control . . . . . . . . . . . . . . .

950,-

12.950,-

Renault Grand Scenic lll Dynamic1600-16V

22.950,-

VW Golf Plus 2.0 FSI

3.950,7.950,6.450,9.950,-

bj. 2000, slechts 80.000 km orgn. schuifdak . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Seat Arosa 1400 Stella

bj. 2000, 188.000 km, nette auto. (incl. w.banden) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Toyota Yaris 1300 Linea Sol

bj. 2000, slechts 188.000 km, airco, 5-deurs, L.M.V.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

VW Polo 1200 Trendline

bj. 2002,111.000 km, airco 5-drs, (zeer nette auto) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

bj. 2006, slechts 50.000 km, airco, orgn. audio, L.M.V., licht/regen sensor, zwart

Volvo V-40 1.6

bj. 2000, 190.000 km, airco, L.M.V. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

15,9502.950,-

SPECIALE AANBIEDING - NIEUWE AUTO:

Fiat Grande Punto Diesel EVO 1.3 multi-jet dynamic

5-deurs, airco, orgn. audio, zwart. BPM en wegenbelastingvrij

bj. 1997, 280.000 km, airco, veel km, wel goed. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Renault Clio 1.4 RN

bj. 1996-11, 166.000 km, dubbele airbac, st.bekr., LMV, schuifdak . . . . . . . . . . . . . . . .

bj. 2010-03, 1600 km, Dynamic uitv., groot nav., L.M.V., etc. . . . . . . . . . . . . . . . . .

bj. 2000, 160.000 km, ECC, 2 schuifdaken, LMV, winterbanden. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Renault Scenic RT

Kia Picanto 1.0 light

Opel Corsa 1.2 Twin lll-edition

Renault Scenic 2.0l-16v

950,-

3.750,4.450,3.950,6.450,-

€ 15.500,- incl.

Kijk ook op onze internet-site www.auto-jol.nl Tevens uw airco-servicestation

JAN OUDE LUTTIKHUIS Nobelstraat 4 - 7651 DC Tubbergen Tel. (0546) 624 184 - Fax (0546) 623 801

ZONDAG 20 MAART KOOPZ ONDAG

Geopend van 12.00 tot 17.00 uur

Dat goed slapen ook mooi en betaalbaar kan zijn, bewijst Ubica met Festen. Geïnspireerd op het Scandinavisch slapen, biedt Festen u het comfort van een boxspring, een stijlvol afgewerkte Pocketverenmatras én een topper die elk bijdragen tot een zalige nachtrust. * Vlakke Box Bonnell, gestoffeerde Pocket-verenmatras Festen in Soft, Medium of Firm, hoofdbord Ligne (breedte naar keuze, hoogte 100 cm, dikte 7 cm), Topper Festen in Sensus®, Latex of Bultex®, poten Decco, eenheid van stof en kleur, afmeting 160/180 x 200 cm. Exclusief hoofdkussens, Ubica Sweet Colours ‘Inner Circles White’ bedlinnen en accessoires. In elektrisch verstelbare uitvoering met Box Pocket Electric M2 vanaf € 3.329,-.


Jubileumconcert Henk Wijngaard OLDENZAAL Henk Wijngaard geeft op 2 april zijn jubileumconcert in Oldenzaal. Dit omdat hij al 35 jaar in het artiestenvak zit, hij dit jaar zijn 65ste verjaardag viert, 45 jaar getrouwd is en ook nog eens al 25 jaar met Roelofs Entertainment samenwerkt. Wij spraken Henk in Dans- en partycentrum Rouwhorst te Oldenzaal, waar hij zijn jubileumconcert zal geven. ‘Door Dik en Dun’ is de nieuwe single van Henk. Het gaat

op dit moment heel goed met de single en zeker nadat Hilversum hem geboycot heeft. Daarna is de single juist alleen maar populairder geworden. Deze single komt ook op een nieuw te brengen album uit. Dit album komt niet in de winkels te liggen maar komt als download op het internet. Dit komt mede doordat de fans niet langer meer naar de winkel gaan om een cd te kopen, maar het via het internet aanschaffen. Het publiek, de fans, beslissen namelijk ook hoelang ze nog van Henk’s muziek willen genieten. Of er nog een volgend jubileum komt, wordt daardoor ook mede besloten door het publiek. In het jubileumconcert heeft Henk veel zin. Hij heeft uit al zijn hits 30 nummers geselecteerd die hij ten gehore zal brengen en ook kunnen zijn fans een medley verwachten van zijn bekendste hits. Henk’s vrouw en kinderen leven heel erg mee naar zijn jubileum. Ze zijn allemaal heel enthousiast en vooral ook omdat het heel bijzonder is als je al 35 jaar in het vak zit. Henk vindt dat na

zo’n lange tijd in het vak er niets veranderd is. “Het is nog net zo leuk als de eerste keer dat ik op het podium stond.”

Algemeen bekend is dat Henk Wijngaard iets met de vrachtwagen heeft (denk aan: ‘Met De Vlam In De Pijp’, ‘Ik Heb Een Truck Als M’n Woning’ en ‘Ik Heb M’n Wagen Volgeladen’. Of hij het leventje als vrachtwagenchauffeur mist? Ja, vooral als hij het erg druk heeft. Henk was al artiest voordat hij vrachtwagenchauffeur werd maar nadat hij een tijdje achter het stuur had gezeten wilde hij toch wel weer terug het podium op. De verantwoording en het pionierswerk zijn 2 van de vele dingen die Henk leuk vindt aan het chauffeursvak. “Je bent dan op zoek naar iets achter de horizon. Het is een zoektocht naar jezelf” aldus Henk.

25 jaar, zolang werkt Henk al voor artiestenbureau Roelofs Entertainment. Dat is niet niks en toch is de samenwerking na al die tijd nog steeds goed. Met de Nederlands talige muziek is het vooral de laatste jaren heel goed gesteld. Dit omdat er meer emotie zit in de Nederlandse muziek. Henk Wijngaard heeft niet altijd alleen in het Nederlands gezongen, hij heeft het een keer geprobeerd in het Engels. Dit werd hem sterk afgeraden door zijn vrouw. “Mijn vrouw zei tegen mij dat ik zo

emotieloos klonk als ik in het Engels zong.” Henk’s muziek wordt ook nog veel op de radio gedraaid. Zijn muziek wordt vooral veel aangevraagd op Continu FM. Radio NL draait Henk’s hits ook veel.

Henk Wijngaard’s jubileum concert is op 2 april in Dans- en partycentrum Rouwhorst te Oldenzaal. Kaarten in de voorverkoop kosten 17 euro en aan de kassa 20 euro. Kijk voor meer informatie op www.henkwijngaard.com.

Win 2 x 2 kaarten voor dit jubileumconcert! Hoe heet de nieuwste cd-single van Henk Wijngaard? Mail uw antwoord naar: info@twentejournaal.nl T.n.v. prijsvraag Vermeld ook uw adresgegevens en telefoonnummer Winnaars ontvangen persoonlijk bericht.


Uw regiospecialist in elke branche...

HOUT EN HANDELSONDERNEMING

Verfhandel

LENFERINK

R. Keupink Oranjestraat 60 Tubbergen Tel. : 0546 - 623306

Verkoop van alle Nederlandse SIKKENS en

SIGMA VERF tot 50% goedkoper dan elders Ma. t/m vr. van 13.30 uur tot 20.00 uur Zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur

Meubels & advies op maat

Uw regiospecialist in elke branche...

tuinhout op

z’n best

Bent u o p zoek n aa Wij zijn er al jare r iets van hout? n mee v ertrouw d!

Bekijk o nze cata lo op onze vernieuw gus de site:

www.houthan

dellenferink.n

l

Ootmarsumseweg 273, Fleringen, Tel. 0541 - 670602

Handelsonderneming De Rijk Denekamp Bandencentrum Denekamp Uw adres voor: • winter en zomerbanden • Bromfietsen en scooters reparatie en onderhoud • Tuinmachines reparatie en onderhoud Hanzeweg 46A, 7591 BV Denekamp - Tel 0541-530257 info@bandencentrumdenekamp.nl Aktie van de maand:

Husqvarna motorzaag

van € 249,00

voor €

199,00


Recensies Pluizuit Pluizuit leest en bespreekt kinder-en jeugdboeken Landa, N. – Op zoek naar het monster Op een ochtend wordt Eend wakker door een raar geluid onder haar bed. Bang roept ze om hulp naar Varken, die iemand gaat zoeken die sterk is. Beer vindt zichzelf wel sterk, maar wil liever nog iemand meebrengen die veel lawaai kan maken. Wolf wil mee, maar wil ook nog iemand die slim is, waardoor ze ook Uil vragen om mee te gaan. Die beslist dat ze het monster moeten vangen en gewapend met takken en touw gaan ze naar het huis van Eend. Voorzichtig kijken ze onder het bed en wat ze daar zien hadden ze helemaal niet verwacht… Dit vrolijke stapelverhaal neemt de lezer/kijker mee naar de vrienden van Eend, die haar wel willen helpen maar liefst met zoveel mogelijk. Hun vriendschap maakt hen dapper, zodat ze Eend willen redden en het monster willen vangen. Alleen…waar is het monster? Is er wel een monster? Dat alles berust op een misverstand maakt dit verhaal extra leuk. Het verhaal is spannend opgebouwd, want elk dier maakt de geluiden van het monster erger, zodat iedereen meer en meer verwacht van dit monster. Een spannend en grappig prentenboek met expressieve dierenfiguren, boordevol spannende geluiden.

Samen voor de wijk

OLDENZAAL - Ruim 300 leerlingen van de tweede klas van het Twents Carmel College locatie de Thij deden afgelopen vrijdag mee aan NL Doet. NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland!

heden tot het in kaart brengen van de leefbaarheid in de wijk (wijkschouw). Vrijwilligerscentrale, jongerenwerkers en opbouwwerker van Impuls zijn druk bezig geweest om een flinke keus aan nuttige klussen te verzamelen.

NL DOET zet vrijwillige inzet in de spotlights en activeert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vorig jaar waren zo’n 150.000 Nederlanders actief, en de verwachting is dat het er dit jaar nog meer zullen worden.

Een groot aantal organisaties in De Thij deden mee met een klus; Aveleijn De Hunenborgh, basisscholen De Maten, De Wendakker, De Klimop, De Linde en De Zevenster, Impuls, de Jeu de Boulle vereniging, Run’71, Hengelsportvereniging OHV, Suryoye Aramese Vereniging, Quick Tennis en VV Oldenzaal. Daarnaast kon er bij De Höfte een nieuw educatief programma uitgetest en geëvalueerd worden.

Locatie de Thij wilde zich op die dag in de wijk laten zien en dicht bij school zichtbaar aan het werk gaan. In samenwerking met Impuls, de vrijwilligerscentrale, gingen de leerlingen in de wijk aan de slag. Er was een ruime variatie aan klussen. Van verkeersborden schoonmaken en groenwerkzaam-

Leerlingen van De Sluis gingen voor alle harde werkers in de keuken van ’t Noabershoes lunchpakketjes klaarmaken.

Butler. M.Ch. – Benjamin is boos

Marga Bult ambassadeur voor de Zonnebloem

Op een ochtend wordt Benjamin Konijn wakker met een brommerig gevoel. Hij heeft een boze bui en vindt alles stom. Zelfs zijn vriendjes Eekhoorn en Muis slagen er niet onmiddellijk in om hem vrolijk te maken. Ze tonen hun kunstjes, doen Benjamin na als hij boos wegloopt, genieten van het zicht op de top van de heuvel en zien figuren in de wolken. Maar Benjamin doet niet mee, vindt alles stom. Hij zit alleen in het gras terwijl zijn vriendjes spelen.Tot hij een lieveheersbeestje rechtop helpt, dat van een grasspriet was gevallen. Opeens krijgt hij zin om toch met zijn vriendjes te spelen. En wanneer Muis met haar hoofd in een molshoop blijft steken, is zijn goed humeur helemaal terug en kan hij de boze bui van Muis opvrolijken.

REGIO - Marga Bult, zangeres en presentatrice, is sinds 1 maart ambassadeur voor De Zonnebloem, regio Noord Oost Twente. De Zonnebloem zet zich in om sociaal en fysiek isolement te voorkomen. Het werk van de Zonnebloem bestaat uit bezoekwerk thuis bij de gasten, dagactiviteiten, ook wel Zonnedagen genoemd, en aangepaste vakanties.

Grote illustraties plaatsen Benjamin en zijn vriendjes centraal in dit verhaal. Wat de vriendjes van Benjamin ook doen, op de voorgrond of op de achtergrond, het is de boze bui van Benjamin die alle prenten domineert. Tot hij weer vrolijk wordt en zijn plezier uit de tekeningen springt. Het verhaal is herkenbaar voor kleuters, iedereen heeft al eens zonder reden een boze bui. Maar net als bij Benjamin kan die door iets kleins weer verdwijnen. Het leuke is dat Benjamins vriendjes zelf erg vrolijk blijven, ook al is het niet gemakkelijk om hem op te beuren. En net als hij vrolijk is, moet de volgende verlost worden van een boze bui. Wat voor vrienden vanzelfsprekend is, je loopt niet weg omwille van een boze bui. De zachtgekleurde, herkenbare illustraties tomen de gevoelens van Benjamin en zijn vriendjes in hun gedrag, wat het voor kleuters heel herkenbaar maakt. Aan het boek hangt een kleine pluchen Benjamin aan een lintje, een lachend exemplaar. Een leuk extraatje aan een sfeervol voorleesboek.

De Zonnebloemvrijwilligers maken het zo mogelijk om contacten te leggen en erop uit te trekken met de gasten. Dit zijn leuke, betekenisvolle uitstapjes met aandacht voor elkaar en gezelligheid. Op deze manier kan er bv. ook een bezoek aan het theater worden gebracht. Dat kan sociaal isolement doorbreken of verminderen en draagt bij aan de kwaliteit van het leven. Marga Bult heeft zelf een verpleegkundige achtergrond en kent het werk van de Zonnebloem. Zo heeft zij zelf meegewerkt aan een landelijke musical die speciaal voor de Zonnebloem was gemaakt en was betrokken bij de ingebruikname van het nieuwe schip van De Zonnebloem, 5 jaar geleden.

Grootel, L. van – Operatie Flapoor Wanneer Freek, een nieuwe jongen in de klas, een gemene opmerking maakt over de grote oren van Tim, beseft hij plots dat hij flaporen heeft. Niemand had daar ooit iets van gezegd of mee gelachen, maar Freek begint hem ermee te pesten. Het ergste vindt Tim dat zijn klasgenoten, die vroeger nooit iets over zijn oren zegden, nu mee lachen met Freek. Volgens zijn moeder moet hij er zich niets van aantrekken, maar dat kan hij niet als Freek hem elke dag pest. Van zijn opa moet hij terugschelden, maar dat loopt slecht af want Tim krijgt straf. Opa helpt hem om de straf te schrijven, maar daarmee is Tims probleem niet opgelost. Tot Freek van het klimrek valt en beweert dat Tim hem geduwd heeft. Wat helemaal niet zo is. Waarom is Freek zo gemeen? Wanneer Tim dat ontdekt, is hij erg verrast. En ziet hij eindelijk een oplossing… Het is Tim nooit opgevallen dat hij flaporen heeft. Hij is zo opgegroeid en zijn vader en grootvader hebben ook zo’n grote oren. Maar een nieuweling ziet dat wel en kan het niet laten om er iets gemeens over te zeggen. Het zet Tims wereld op zijn kop. Alles draait nog om die flaporen. Gelukkig ontdekt Tim dat er een oplossing bestaat en die wil hij dan ook. Een operatie kan alles veranderen en hem weer tevreden maken over zichzelf. Het is mooi om te zien hoe Tim verandert in dit verhaal. Eerst de wanhoop over het pesten, de machteloosheid tijdens het wegkleuren van zijn oren op al zijn kinderfoto’s. Dan de ontdekking dat er operaties bestaan om dat te verhelpen. Waardoor hij onmiddellijk weet dat het dat is wat hij nodig heeft. Zijn overtuiging dat hij dit wil en zijn vasthoudendheid doen zijn ouders beseffen dat ze moeten ingrijpen. Na de operatie is hij tevreden met alles, hij kan zelfs uiteindelijk vrede sluiten met zijn pester. Een knap beschreven evolutie, die levensecht verteld wordt en zeer herkenbaar overkomt. Een geslaagd ‘probleem’boek, dat kinderen met flaporen een duwtje in de rug kan geven.

Mountainbike clinic voor Dames OLDENZAAL - Dat mountainbiken niet alleen voor jeugd en volwassenen is, blijkt uit de toenemende belangstelling van deze sport voor de dames. Meerdere aanmeldingen en de vele vragen over deze sportactiviteit zijn aanleiding voor MTB Het Twentse Ros voor de dames in Twente een mountainbike clinic te organiseren. Op 2 april start deze clinic vanuit Café De Boom in Oldenzaal. Om 14.30 uur worden deelnemers aan deze clinic verwacht en wordt onder leiding van de bekende rijdsters Kim Vrielink, Linda ter Beek en Hielke Elferink gefietst in de omgeving van Oldenzaal. Deelname voor iedereen Deelname is voor iedereen met interesse voor deze aantrekkelijke en sportieve sport. Daarbij zal worden gekeken naar conditie, interesses en mogelijk ook leeftijdsindeling van de te vormen groepen. Na deze clinic kan dan nog meer gericht op interesse en

geven aan De Zonnebloem en het werk en werven van vrijwilligers. De Zonnebloem is er niet alleen voor de ouderen maar heeft ook speciale jongerenafdeling.

De inzet, van Marga Bult als ambassadeur, zal er zeker aan bijdragen dat ook deze groep méér bij de samenleving wordt betrokken.

Marga Bult wil zich als ambassadeur speciaal voor de Regio Noord Oost inzetten om meer bekendheid te

Green Orange ontwikkelt introductiecampagne OLDENZAAL – Ter promotie van de nieuwe Bakker Bart vlaaienservice heeft Green Orange een complete introductiecampagne ontwikkeld en uitgerold in het laatste kwartaal van 2010. Gedurende een periode van drie maanden werd via een breed scala aan online en offline middelen gecommuniceerd dat Bakker Bart nu ook de grootste vlaaienspecialist van Nederland is. Dat je bij Bakker Bart moet zijn voor lekkere broodjes is alom bekend. Nu de bekendheid van de Bakker Bart vlaaien nog. Doel van deze campagne was dan ook om mensen te laten weten dat je bij maar liefst 150 Bakker Bart winkels terecht kunt voor heerlijke verse vlaaien. Daarnaast zijn de vlaaien ook online te bestellen via de Bakker Bart website (www.bakkerbart.nl/vlaaien). Om dit te vieren ontving men bij iedere vlaai een voucher met een unieke actiecode, waarmee men kans maakte op een gloednieuwe Peugeot 107. Centraal binnen deze campagne stond de actiesite rond het thema ‘Koop een vlaai en win’. Hier

konden de bij vlaaien verkregen actiecodes worden geactiveerd en werd de actie nader toegelicht. Vanuit verschillende kanalen werd er gezorgd voor zo veel mogelijk traffic richting de actiesite, onder meer via bannering op onder andere Hyves, Telegraaf. nl, SchoolBANK.nl, Vrouwonline.nl en Viva.

Social media en mailings Met de in de actiesite geïntegreerde social media buttons konden bezoekers de campagne gemakkelijk via social netwerken zoals Hyves, Facebook en Twitter delen. Daarnaast werden aan de zogenaamde “WieWatWaar” berichtjes op Hyves automatisch Bakker Bart uitingen toegevoegd. Alle trouwe Bakker Bart nieuwsbriefabonnees ontvingen in een speciale nieuwsbriefeditie een gratis actiecode. Bovendien werd via het netwerk van Hyves en SchoolBANK. nl een speciale verjaardagsmailing verspreid. In deze mailing ontvingen de (bijna) jarigen een extra actiecode waarmee ze gratis kans maakten op de Peugeot 107.

GRATIS SENIORENFITNESS kijk op www.plazatheater.nl

niveau gefietst en getraind worden. Om 16.30 uur kan na afloop worden nagepraat in Café De Boom,

Bentheimerstraat 28, 7573 CW Oldenzaal. Voor meer informatie: www.mtbhettwentseros.nl.

Gezellig, jk aantrekkeli ar! én betaalba


AUTO-AKTUEEL

Toyota Verso 2.0 diesel, zwart . . . . . . . . . . . . . 2000 Toyota Avensis 1.6 VVTI SEDAN grijs . . . . . . 2001 Toyota Corolla 1.6 HB GTSI zwart. . . . . . . . . . 1998 Toyota Corolla GTSI airco, zwart . . . . . . . . . . 1997 Toyota Corolla 1.6 SEDAN grijs . . . . . . . . . . . 1998 Fiat Seicento sporting, zwart . . . . . . . . . . . . . 1998 Volvo 440 1.8i rood . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1995

AUTOBEDRIJF N. TEN DAM EN ZN. Boskampstraat 27-29 Tubbergen Tel. 621250 APK keuringsstation - in- en verkoopvan nieuwe en gebruikte automobielen

Occasions van Uw servicebedrijf EEN GREEP UIT ONZE VOORRAAD: Citroen Xsara Picasso 1.8i . . . . . . . . . . . . . . 2002 Daewoo Matiz 08, 5-deurs . . . . . . . . . . . . . . . . 2000 Fiat Punto 1.2i. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2002 Fiat Seicento 1.1. . . . . . .. . . . . . . . . . . . . . . . . 2001 Ford Focus 1.6i Trend Wagon . . . . . . . . . . . . . 1999 Ford Focus 1.6i Trend Wagon automaat . . . . 2000 Ford Mondeo 1.8i Centennial 4 deurs . . . . . . 2002 Ford Focus 1.8i Trend 5 deurs . . . . . . . . . . . . 1999 Hyundai Tucson 20i CVVT 2 WD . . . . . . . . . . 2007 Opel Zafira 2.0 DTi Diesel. . . . . . . . . . . . . . . . 1999 Peugeot 307 SW 1.6i wagon. . . . . . . . . . . . . . 2003 Mitsubishi Outlander 2.4 4x4. . . . . . . . . . . . . 2005 Mitsubishi Space Star 16i. . . . . . . . . . . . . . . . 2001 Renault Scenic 1.6i RT. . . . . .. . . . . . . . . . . . . 2000 Renault Scenic 20i RT . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1999 Suzuki Jimny 1.3 4x4. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 2004

Ben Ootmarsum - Smithuisstraat 3 - Tel. 0541-292352 GARANTIE - INRUIL - FINANCIERING - APK


Een greep uit meer dan 100 occasions BJ. EURO 9.950 199 9.950 199 7.250 145 5.250 105 12950 259 12950 259 20.950 419 11.450 229 12.950 259 23.450 469 16.950 339 8.950 179 5.250 105 3.750 75 9.950 199 13.950 279 8.250 165 10.450 209 17.950 359 13.950 279 12.450 249 10.900 218 11.950 239 14.450 289 10.950 219 14.750 295 5.950 119 19.950 399 11.750 235 23.950 4.450 11.950 8.950 14.950 23.950 7.950 9.950 19.950 14.650

479 89 239 179 299 479 159 199 399 293

7.450 5.450 19.450 4.450 44.950 5.950 24.950 8.950

149 109 389 89 899 119 499 179

2E BAND VOOR DE 1 PRIJS /2 GRATIS 10 PUNTEN CHECK VOOR ALLE AUTO’S Aanbiedingen zijn geldig t/m 31 maart 2011

Kloppendijk 46, Denekamp, Tel: 0541-352152

www.wiefferink.com

AUTOBEDRIJF ALBERT KOKKELER

AUTO-AKTUEEL

MERK TYPE OPEL ASTRA H 1.6 GTC, airco, cc, lm, mrt-05 OPEL ASTRA H 1.8-16V SPORT 5drs clima, leder, trekhaak okt-06 OPEL ASTRA G 1.6 ENJOY 3drs, airco, lmv, mrt-04 OPEL ASTRA G 1.6 PEARL 5drs, airco, cpv, audio okt-00 OPEL CORSA D 1,2-16V 111 EDITION 3drs, airco, cruise, lm jun-10 OPEL CORSA D 1.4-16V SPORT 5drs clima, cruise, lm jul-09 OPEL ANTARA 2.4-16 NJOY clima, xenon, cruise feb-08 OPEL AGILA 1.2 ENJOY, airco, cpv, lmv jan-09 BMW 316 TORURING airco, lmv jan-05 BMW 318i SEDAN airco, cruise, lm, trekhaak apr-08 CITROËN C4 PICASSO 1.8-16V PRESTIGE airco, cruise, trekhaak jan-08 CITROËN C3 1.6-16V Exclusive 5drs clima, cruise, audio, lm feb-05 FIAT PANDA 1.1 ACTIVE 5drs city mode, airbags jul-05 FORD KA 1.3i CORNVEILLE airco, stuurbr, el ramen, lm mei-02 KIA SPORTAGE 2.0 CVVT EXECUTIVE clima, cruise,lm, trekhaak apr-06 MITSUBISHI OUTLANDER 2.4 MIVEC 4wd SCOTT clima, navi, lm okt-06 NISSAN MICRA 1.2 ELLE, airco, cv, stuurbekr, aug-07 NISSAN PRIMERA 1.8 ACENTA clima , navi, park contr, lm, trekhaak sep-06 PEUGEOT 207CC 1.6-16v TURBO FÉLINE clima, cuise, leder, 17"lm feb-08 PEUGEOT 307 SW 1.6-16v Premium navi , clima, panorama nov-07 RENAULT GRAND SENIC 1.6-16V DYNAMIC 7pers, clima, cruise, trekhaak mei-06 RENAULT MEGANE CABRIOLET 2.0-16V clima, cruise, elek. dak, lm mei-04 SEAT CORDOBA 1.4-16V TRENDSTYLE clima, cruise, lm apr-09 TOYOTA AURIS 1.6-16V VTT-I 5drs SOL clima, cruise, lm mrt-08 TOYOTA COROLA VERSO 1.6-16V VTT-I airco, lm, trekhaak mei-04 VOLVO S60 2.5TURBO 154KW MOMENTUM clima, hald leder, navi, trekhaak sep-04 VW FOX 1.2 OPTIVE 3drs, stuurbekr, airbags voor aug-06 VW GOLF V VARIANT 1.4 TSI COMFORTLINE clima, cruise, trekhaak jan-09 VW TOURAN 1.6 16V BASIS 5pers, airco, cruise, audio mei-04 DIESELS / LPG-G3 OPEL ANTARA 2.0 CDTI AUTOMAAT COSMO, clima, leer, etc apr-07 okt-00 OPEL CORSA 1.7 DT ELEGANCE 3drs airco, el. ramen en spiegels, lm OPEL VECTRA STATION WAGON 1.8-16V LPG-G3 clima, cuise, trekhaak jan-06 CHRYSLER VOYAGER 2.5 TD 7pers, clima, el.schuifdeuren, enz jan-03 FIAT CROMA 1.9JTD DYNAMIC clima, navi, lm, park distance jan-08 MAZDA 5 2.0 CITD EXECUTIVE 7pers, clima, cruise, navi jan-09 NISSAN TERRANO II 2.7 TDI 3drs VAN airco, trekhaak okt-01 MERCEDES C200 CDI SEDAN AVANTAGARDE clima, xenon, cruise, trekh. mrt-02 TOYOTA RAV 4 2.2 D-4D LINEA TERRA 4WD airco, navi, trakhaak jun-07 VW PASSAT 2.0TDI HIGHLINE clima, cruise, navi, parkdistance jun-08 AUTOMAAT CITROEN C3 1.4-16V Exclusive 5drs AUTOMAAT clima, cruise, audio, lm jun-04 DAEWOO KALOS 1.4-16V 5drs AUT, airco, el ramen, trekhaak jul-03 OPEL ZAFIRA 2.2 DIRECT ENJOY 7pers, clima, cruise, jan-07 NISSAN MICRA 1.4 LUXERY AUTOMAAT, jan-01 INFINITY FX 35 3.5 V6 FULL OPTIONS, navi, clima, jan-08 PEUGEOT 406 1.8-16V SRX, AUTOMAAT airco, jun-02 RENAULT ESPACE 2.0TURBO INITIALE AUTOMAAT clima, leder, navi, cruise nov-07 VW GOLF IV 1.6-16V AUTOMAAT clima, cruise, audio feb-03

Telefoon 0541-352918

OFF. APK STATION OCCASIONS REPARATIE SCHADE

Hanzeweg 8 7591BK Denekamp

Kia Sportage 2.0i 16v G3, 4 WD 2006 zwart 105.215 km, met airco, airbags, cruise control.........€ 15.750,Opel Astra F 1.6i 16v B, 1997, groen, 110.142, met o.a. airbags, airco, elctr. pakket.......................€ 1.450,Opel Astra G Stat. w. 2.0 DTL Turbodiesel, 1998, blauw, 218.124 km, met o.a. airbags, trkhaak ...€ 1.500,Opel Omega Stat.w., 2.0i, B, 1996, groen, 158.821 km, met o.a. airco, airbags, ABS, stuurbekr. ...€ 1.050,Peugeot 107 1.0i B, 2008, grijs, 28.612 km, Belastingvrij met o.a. airbags, ABS, radio....................€ 6.900,Volkswagen Caddy Bestelauto, 1.9SDI, D, 1999, wit, 24502 km ....................................................€ 1.250,Volkswagen Polo 1.2i, 15v, B, 11-2008, zwart, 62.721 km, met o.a. ABS, airco, airbags, c.v. .........€ 9.750,Volkswagen Polo 1.9 SDI, D, 2004, blauw, 204.051 km met o.a. airco, alarm, elctr.pakket.............€ 3.900,Deze voertuigen worden afgeleverd met NIEUWE APK en ONDERHOUDSBEURT.www.albertkokkeler.nl

Auto van de week :

Opel Tigra 1.4-16V SPORT Elektrisch dak airco, bj. 01-2006

€ 11.450

p/m vanaf

MERK TYPE AUDI TT ROADSTER EDITION 1.8 5V TURBO, leer FORD C-MAX 2.0 16V FUTURA, airco, lm velgen FORD FIESTA 1.4 16V 80PK AUT., airco KIA SORENTO 2.4 EX CUSTOM, navi, lm velgen LEXUS RX400H HYBRID EXECUTIVE, leer, navi, dvd, tv MINI ONE 1.6 16V AUT., airco, lm velgen OPEL AGILA 1.0 12V MAXX, lm velgen, centrale vergr. OPEL CORSA 1.2 16V ENJOY, airco, stoel+stuurverwarming OPEL MERIVA 1.6 ENJOY, airco, lm velgen OPEL MERIVA 1.6 ENJOY EASYTRONIC OPEL MERIVA 1.6 TEMPTATION EASYTRONIC,ecc PEUGEOT 206 1.4 5DRS, airco PEUGEOT 306 1.6 Break, airco RENAULT TWINGO 1.2 AUT, panoramadak RENAULT KANGOO 1.2 16V 5PERS, airco, dubbele schuifdeuren RENAULT ESPACE 2.0 16V AUTHENTIQUE, navi, clima RENAULT LAGUNA Grand Tour 3.0 V6 AUT. Initiale, leer, navi, xenon RENAULT LAGUNA 1.8 16V PRIVILEGE, leer, navi SEAT ALHAMBRA 1.8 TURBO, 7 persoons, airco SKODA OCTAVIA 1.8 TURBO 4WD ELEGANCE, navi, ecc SUZUKI GSR 600 YOSHIMURA TOYOTA RAV-4 2.0 16V VVT-I LUNA 4WD, airco VOLKSWAGEN GOLF IV 1.6 16V 5DRS MASTER EDITION, airco, lm velgen VOLKSWAGEN PHAETON 4.2 V8 4MOTION 5P, full options o.a. luchtvering VOLVO S80 3.2 V6 AWD Exlusive, DVD speler, navi, leer, zonnedak DIESEL / LPG AUDI A6 ALLROAD 3.0 TDI AUT. S-LINE, luchtvering, navi, leer AUDI Q5 3.0 TDI 239PK S-LINE AUT, full opt. o.a. leer, navi, 20"lm MITSUBISHI OUTLANDER 2.4 16V 4wd, aut. (nw type) LPG G3, 18"velg. OPEL INSIGNIA SPORT TOURER 2.0 CDTI business, 160pk, navi TOYOTA COROLLA VERSO 2.2 D4-D 136PK SOL, 7 persoons VOLVO V70 2.4 D5 163PK EDITION, airco BEDRIJFSWAGENS VOLKSWAGEN CADDY 1.6 TDI COMFORT, nieuw direct leverbaar VOLKSWAGEN TRANSPORTER 2.0 TDI 180PK DSG/AUT. DC LANG MOTORFIETSEN SUZUKI GSR 600 YOSHIMURA

Alle auto’s met foto op:

€ 115,-

BJ. PRIJS P/M V.A. mrt-00 12.450 125 jun-06 12.950 130 jul-03 5.850 59 mrt-05 9.950 100 apr-09 44.950 450 mrt-02 9.950 100 jan-05 5.950 60 apr-07 8.950 90 aug-05 8.950 90 aug-03 7.450 75 sep-05 9.450 95 okt-99 2.950 30 mei-01 2.950 30 okt-98 1.950 20 mei-02 4.450 45 sep-04 7.450 75 aug-02 4.450 45 feb-05 6.950 70 aug-01 7.950 80 apr-03 9.450 95 mei-08 6.950 70 jan-01 8.950 90 jan-02 6.950 70 jun-05 32.450 325 jan-04 28.950 290 jun-06 31.450 feb-09 69.950 jun-08 23.950 mrt-10 32.950 sep-08 18.950 mrt-04 10.950 EXCL. BTW NIEUW 14.450 NIEUW 33.250 mei-08

6.950

www.autoheisterkamp.nl

315 700 240 330 190 110 145 333 70


Volvo C70 2.0 D Momentum 2009 €35950,-

Audi A3 1.9 Tdi Sportback Exclusive AUT 2007 € 20950,-

Volkswagen Golf 1.6 Ocean BJ 2003 € 7450,-

Peugeot 307 SW 2.0 HDI-F BJ 2007 €15950,Alfa Audi Audi Citroen Citroen Citroen Citroen Fiat Fiat Fiat Ford Ford Ford Ford Ford Ford Honda Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Hyundai Kia Kia Mercedes Mercedes Mercedes Peugeot Peugeot Peugoet Peugeot Peugeot Peugeot

Renault Modus 1.6 16v Tech Run 2006 €9450,-

Romeo 156 Sportwagon 2.5 V6 A3 1.9 Tdi Sportback Exclusive AUT TT 1.8 T Roadstar Saxo 1.1 5 deurs C1 1.0 12v Xsara Picasso 1.8 Xsara Picasso 1.6 Seicento 1.1 Sporting 500 0.9 Twin Air Sport Bravo 1.4 16v T-Jet Sport Ka 1.3 Basis Ka 1.3 De Luxe Airco Ka 1.3 Basis Ka 1.3 Titanium Fiesta 1.4 Trend Focus 1.6 16v Trend Jazz 1.4 AUTOMAAT Exclusive Atos 1.0i Atos 1.0i Airco Getz 1.1 5 deurs Getz 1.1 Gasinstallatie G3 Getz 1.1 5 deurs Cool en Sound Ceed 1.4 Cerato 2.0 G3 installatie A-klasse 160 SLK 200 Roadstar AUT CLK Cabrio Avantgarde AUT 106 1.1 5 deurs 107 1.0 12v Basis 206 1.4 XR 206 1.4 5 deurs 206 1.1 Special 206 + 1.1 XS

2004 2007 2005 2000 2009 2003 2006 2002 2010 2009 2001 2005 2006 2009 2009 2000 2008 2001 2005 2008 2009 2008 2006 2001 2000 2005 1993 2006 2001 2003 2005 2009

9950 20950 19950 3450 7950 7950 9950 3450 14950 14950 2950 4950 4950 9950 9950 4450 13950 2750 3450 4950 7450 9750 10950 6950 6950 9950 27950 1500 4950 4250 5450 5950 9950

Fiat Seicento 1.1 Sporting 2002 €3450,Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Peugeot Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Renault Suzuki Suzuki Suzuki Suzuki Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo Volvo

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

Werkplaats

Fiat 500 0.9 Twin Air Sport 2010 € 14950,-

206 CC 1.6 16v 206 CC 1.6 16v Roland Garros 206 CC 1.6 16v 207 1.6 VTi XS 207 CC Cabrio 1.6 THP 307 SW 1,6 16v Pack 307 SW 2.0 HDI-F Premium Twingo 1.2 Air Twingo 1.2 Expression Twingo 1.2 Comfort Twingo 1.2 Expression Twingo 1.2 Emotion Clio 1.2 16v Dynamique Modus 1.6 16v Dynamique Modus 1.6 16v Tech Run Megane 2.0 16v Dynamiqu Megane Cabriolet 2.0 16v AUT Scenic 1.9 Dci Dynamique Scenic 1.6 16v Comfort Ignis 1.3 Sport Jimny 1.3 4x4 cabrio Swift 1.3 GLS 5 deurs Swift 1,3 Comfort 5 deurs Golf 1.6 Ocean 5 deurs Passat Variant 1.8 Comfortline Passat Variant 2.0 Highline V40 1.8 Comfort V40 T4 Edition V50 2.0 D Momentum V70 2.4 D5 Momentum C70 2.0 D Momentum V70 D5 Momentum

2002 2004 2005 2009 2007 2004 2007 1996 2001 2003 2005 2007 2004 2005 2006 2004 2006 2003 2004 2007 2008 2006 2009 2003 1999 1999 1999 1998 2005 2008 2009 2005

7950 9950 9950 14950 16950 7950 15950 1950 2950 3250 4950 5450 5450 8450 9450 7950 14950 4950 8450 9950 11950 7950 11950 6950 3950 3950 3950 4450 12950 27950 35950 12950

- APK - Aircoservice - Onderhoud

Werkplaats

Kijk voor meer dan 100 occasions op:

WWW.AUTO-REUVERS.NL

WWW.AUTO-REUVERS.NL Hoofdstraat 24

a , 7586 BT Overdinkel. Tel. 053 - 536 35 19

ALL-IN PRIJS

MOTRIO

ONDERHOUDSBEURT 1

vanaf

ONDERDELEN

€ 15,-

€124 LAGE PRIJS KWALITEIT VOOR EEN LAGE PRIJS

KLEIN ONDERHOUD + 10W40 OLIE + OLIEFILTER + ARBEIDSLOON

ALL-IN PRIJS

MOTRIO2 UITLAAT

€135

Munsterhuis is terug in Oldenzaal

vanaf

ACHTER DEMPER + ARBEIDSLOON

ALL-IN PRIJS

MOTRIO

RUITENWISSERS4 vanaf

€ 21

AL SPECAIUATO’S VOOR

OUDER

DAN

5 JAAR ALL-IN PRIJS

NIEUW MOTRIO BANDEN3

RUITENWISSER VOOR + RUITENWISSER ACHTER + MONTAGE

€ 58

vanaf

MINIMAAL 25% KORTING OP BANDEN

WWW.MUNSTERHUIS.NL

ONDERHOUD BIJ DE DEALER DUUR? BIJ MUNSTERHUIS ZEKER NIET!

GARAGEBEDRIJF FRANS MUNSTERHUIS B.V.

Enschedesestraat 6 | 7575 AB OLDENZAAL Tel: 0541 515 661 | Fax:0541 523 055

1. All-in adviesprijs op 1 november 2010 voor Kangoo I. All-in prijs inclusief: klein onderhoud inclusief bijvullen stuurbekrachtingsolie, ruitensproeiervloeistof, remvloeistof, koelvloeistof, aftappen en verversen motorolie met Motrio Extra Oil 10W40 (of gelijkwaardig product 10W40 ACEA A3/B4), visuele inspectie van ruitenwisserbladen voor en achter, visuele controle staat van de voorruit en spiegels, visuele inspectie uitlaatbuis en uitlaatdemper en arbeidsloon. 2. All-in adviesprijs op 1 november 2010 voor Renault 5. All-in prijs inclusief: vervanging van achterdemper door Motrio-achterdemper (staal), functionele test en arbeidsloon. 3. All-in adviesprijs op 1 november 2010 voor Motrio-band 145/80/R13. All-in prijs inclusief: vervangen band door Motrio-band, functionele test en arbeidsloon. 4. All-in adviesprijs op 1 november 2010 voor Twingo I. All-in prijs inclusief: vervanging van ruitenwisserblad voor, ruitenwisserblad achter en functionele test. Aanbiedingen voorbehouden voor particuliere eigenaren van Renault-voertuigen van meer dan 5 jaar oud.


GRATIS SENIORENFITNESS

We hebben uw hulp nodig. Collecteert u mee?

Combinatie menu kijk op www.plazatheater.nl

Zaanse met bosui en croutons , elligMosterdsoep

Gez

TE

LUT DE

DAIHATSU TERIOS 1300.16V ......Terreinwagen 5 drs .. “99 ............. .€ 4.950

DAIHATSU TERIOS 1300.16V .....Terreinwagen 5 drs . “99 ............ € 4.950

Twentse Siepelsoep met een kaasbroodje Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100

FIAT PANDA ..............Hatchback 5 drs ....... “97 ............. .€ 5.950

(deze soepen worden geserveerd met stokbrood en roomboter)

FORD ESCORT ........Hatchback 5 drs FORD ...... “97ESCORT .....................Hatchback € 1.950 5 drs ....... “97 ............. .€ 1.950

AUTOSCHADE? *****

....C-KLASSE C230....... “09 ............. .€ 48.950 MERCEDES-BENZ ...C-KLASSE C230MERCEDES-BENZ ...... “09 ............ € 48.950

Varkenshaasje met champignonroomsaus

OPEL AGILA ..............Hatchback 5 drs ....... “01 ............. .€ 3.650

NISSAN PRIMERA ...Hatchback 5 drs ...... “97 ............ € 1.750

Of

OPEL ASTRA..............Hatchback 5 drs........ “04.............. .€ 7.250

OPEL AGILA .............Hatchback 5 drs OPEL ...... “01 ............ € 3.650 COMBO ...........Bestelwagen ............. “98 ............. .€ 1.650

Laat het oplossen Autobedrijf Zuithof bv v door een prof, € 18,50 ga naar: AUTOSCHADE?

Gebakken Kabeljauwfilet met hollandaisesaus (deze gerechten worden geserveerd met friet, geb. aardappelen en rauwkost)

OPEL VECTRA ..........Sedan 4 drs .............. “03 ............. .€ 7.950

OPEL ASTRA 1.6 .......Hatchback ............... “04 ............. € 7.250

PEUGEOT 205 ...........Hatchback 3 drs ....... “91 ............. .€ 1.250

UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ UITSTEK K Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100

OPEL VECTRA 1.8 ...Sedan 4 drs ............. “03 ............ € 7.950 RENAULT CLIO .........Hatchback 3 drs ....... “00 ............. .€ 2.950

SEAT CORDOBA........Sedan 4 drs ..............“02.............€ 4.950 OPEL COMBO ..........Bestelwagen ............ “98 ............ € 1.650

Vanaf 1 maart ’11 zijn we ook weer op de maandag geopend vanaf 11.00 uur

SEAT IBIZA....... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250

PEUGEOT 205 ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250 De collecteweek staat

weerCORDOBA........Sedan voor de deur. SEAT 4- drs .............“02.............€ 4.950 Met een paar uur per jaar, maakt IBIZA u het verschil. SEAT ...... ..........Hatchback Word collectant: www.kwfkankerbestrijding.nl/collecte

Zuithof bvv kkelijk Of aantreAutobedrijf r! a a lb a ta e b UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ UITSTEK K én

AFHAAL: Schnitzelmenu Spareribsmenu Haassatémenu Portie friet Frikadel/kroket Oma’s gehaktbal

€ 8,00 Autobedrijfv.a. Zuithof € 11,50

Laat het oplossen Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Ootmarsumseweg 326 Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 -www.heinfranke.nl 52 18 93 door een prof, Reutum www.heinfranke.nl Signeersessie Jan Aanstoot ga naar: 3 drs.......“04..............€ 7.250

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

€ 9,50 € 2,00 € 1,60 € 3,00

Voor verdere info kijk op www.eetcafe-plexat@live.nl Dorpstraat 3 - 7587 AA De Lutte - Tel. 0541-551350 OLDENZAAL - Soms lijkt ons Twente groter dan het in

Uw redactie in DAIHATSU TERIOS 1300.16V .....Terreinwagen 5 drs . “99 ............ € 4.950 het Oldenzaal

werkelijkheid is. Zo verscheen er onlangs in Wierden een boek dat werd uitgegeven in eigen Bij ons is de maat nooit vol! beheer en dus plaatselijk beperkt blijft, maar dat ook hier in Noordoost Twente voor velen herinneringen oproept.

In Weerselo: geld terug voor uw oude keuken!

Tel. 0541 - 670100 extra korting op E-mail: johan@zuithof.nl Autobedrijf Zuithof tot 2.500,-

Boekhandel2011 Heinink!!vestigt daarom graag uw aandacht op FORD ESCORT ........Hatchback 5 drs ...... “97 ............ €vanaf 1.950 maart/april Journaal? Cursussen

de uitgave ‘Jan Aanstoot 25’, een groot overzicht van de van4de Wierdense kunstenaar Jan Aanstoot. HYUNDAI TRAJET ....Mini MPV 5-drs ........ “03 ............ Nieuw blok van€127.950 weken start schilderijen vanaf maandag, april a.s.

Wij zijn altijd op ZUMBA 12 lessen voor 75 euro p.p. Geen vreemde Voor velen in onze omgeving is Jan Aanstoot beslist geen zoek naar leuke vreemde: van 1976 tot 2007 was hij leraar tekenen aan OPEL AGILA .............Hatchback 5 drs ...... “01 ............ € 3.650 verhalen en Zumba voor kinderen vanaf 7 jaar. het toenmalige Thijcollege, waar hij bovendien elk jaar de ZUMBA vanaf............ dinsdag, 5 april a.s. Tijd: verantwoordelijkheid 18.00 – 18.45 uur. had voor leerlingen die eindexaOPELnieuwtjes. VECTRA .........Sedan 4 drs ............. “03 € 7.950 12 lessen 50 euro p.p. men wilden doen in zijn vak. Wij verzorgen for Kids Gratis proefles op woensdag, 16 maart a.s. van 16.45 – 17.30 uur Foto’s zijn PEUGEOT 205ook ..........Hatchback 3 drs ...... “91 ............ € 1.250 kleinschalige, Beeldend kunstenaar welkom. Zumba voorEchelpoelweg beginners, ouderenHoe of mensen met belangrijk leraarschap ook was, toch wist hij al 1, zijn Weerselo aangepaste vakanties MERCEDES-BENZ ...C-KLASSE C230 ...... “09 ............ €mogelijk! 48.950 Instromen altijd

ZUMBA zijn. Dit boek doet daarvan in meer dan 200 pagina’s CursusblokTel. van 12 lessen start op vrijdag, 425 maart. Bel voor onze gratis (0541) 66 25 SEAT IBIZA ...... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250 uitgebreid verslag. Mail naar: GOLD Tijd: 09.15 – 10.00 uur. 12 lessen voor 75 euro p.p. vakantiebrochure: SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs .............“02.............€ 4.950 vanaf 1985 dat hij allereerst beeldend kunstenaar wilde altijd mogelijk! voor ouderen. een fysieke beperking. Instromen

uw nieuwe keuken.

Kijk voor onze occasions op Gra�s leenauto! www.zuithof.nl Ootmarsumseweg 326

Reutum

afkomstige Nicole Herink, oud-leerlinge van Jan Aanstoot in zijn ‘Thijcollege’-periode en tegenwoordig als grafisch vormgeefster actief met haar bureau Oostenwind BNO, te Enschede.

Tel. 0541 - 670100 E-mail: Signeren johan@zuithof.nl

Bovendien bevat het boek enkele portretten van Jan Aanstoot en werkfoto’s uit zijn atelier, die gemaakt zijn door de uit Oldenzaal afkomstige Erik Christenhusz.

redactie@ 51 83 Thijs westrate Eekboerstraat 22 (0318) - 757548AX OldenzaalBeginnerscursus vanaf april a.s.. Hetmaandag, boek is18overigens in meer opzichten verbonden Boekhandel Heinink presenteert dit boek graag op een STREETDANCE Of kijk op onze site: Tijd: 17.00 – 18.00 uur en 18.00 – 19.00 oldenzaaljourTel. 0541-52 32 93 www.smsvakanties.nl - Fax 0541 - 52 18 93 met het Thijcollegeuur en met Oldenzaal. Zo bevat het een feestelijke manieronze aan het publiek in Oldenzaalop en omgeKijkOpvoor occasions Prijs: 12 lessen voor zevental € 50,- p.p.tekstbijdragen van Thijs Weststrate, tot 1997 ving. zaterdag 20 november is Jan Aanstoot zelf van HIP HOP naal.nl We hebben ook gevorderden een wedstrijdgroep als leraaren Nederlands verbonden aan het Thijcollege. 15.00 tot 16.00 uur aanwezig in Boekhandel Heinink in

www.heinfranke.nl

www.loohuiskeukens.nl www.zuithof.nl

Stichting Mens en Samenleving

KEUKENS | BADKAMERS | INSTALLATIE Voor opgave of info mail naar info@kolmschot.nl of bel 0541-512294 Website: www.kolmschot.nl

(

SMS 38x100 fc.indd 1

17-02-11 11:54

Auto-Reuvers.nl Auto-Reuvers.nl

Onderhoud -- APK APK -- Airco Airco Onderhoud Hoofdstraat 24a 24a Overdinkel Overdinkel tel. tel. 053 053 -5363519 -5363519 Hoofdstraat

AA

Autobedrijf Autobedrijf

Autobedrijf Hein Hein Franke Franke Autobedrijf Eekboerstraat 22 22 Eekboerstraat Oldenzaal Oldenzaal 0541 -- 52 52 32 32 93 93 0541

����������� Alimentatie �������������

���������������������

te veel of te weinig?

������������������������ mr. M. Tijken

�������������� echtscheidingsspecialist 0541 - 521 515

BB

Beauty Beauty

En het geheel is vorm gegeven door de uit Weerselo

Telefoon abc EK

NIBA NIBA

Alwie Zoontjes Wij hebben extra grote maten tot o.a. Bose, Loewe, Miele

XXXXXXXXXXL Hyacinthstraat 61 Oldenzaal

0541ondergoed, - 51 51 20 Voor heren: T-shirts, sweatshirts, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

KWij hebbenKleding nu voor u in de aan-

Wij hebben extrawarm grotebadstoffen maten tot bieding, lekker ondergoed. XXXXXXXXXXL

NATUURSTEEN NATUURSTEEN

Industriestraat88 Industriestraat 7582CR CRLosser Losser 7582 06- -23835464 23835464 06 info@niba-natuursteen.nl info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen Mode ondergoed.

M

Incasso?

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

R

Reparatie

mr. Zoontjes drs. Carlo Alwie

Verrillo

0541 -61521 515 Hyacinthstraat Oldenzaal 0541 - 51 51 20 o.a. Audio Video Witgoed

Vensterbanken Vensterbanken

Grafmonumenten Grafmonumenten

Lasertechniek Lasertechniek

O

T

Tuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen. Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

TT

Technische Technische Handelsonderneming Handelsonderneming Technische

0541 - 521 515 ��������������

MWooldriksweg 19 Enschede Catering Catering

Dorpels Dorpels

Mr. D.G. Geerdink �����������������

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen. Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Aanrechtbladen Aanrechtbladen

Ontslag? ��������

Tel. 0049-59415596 Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingFa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) broeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, 4 km van grensovergang Ootmarsum jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

053-4320584

 ( NATUURSTEEN NATUURSTEEN

Electro Vakman Kleding

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

CC

de Vijfhoek, in Oldenzaal, om exemplaren van zijn boek te signeren.

Ongediertebestrijding

Technische Handelsonderneming Handelsonderneming P.J.G. Bruggink P.J.G. Bruggink Aanhangwagens, reparatie, onder-

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, delen, verhuur, installatietechniek, badkamers badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl www.thbo.nl

��������

Wil u in het ABC?

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding stuur dan vrijblijvend����������������������� een mail naar:

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

�������������� info@oldenzaaljournaal.nl

www.ongediertebestrijdinglosser.nl


Oldenzaal

MOBIEL INTERNET

GRATIS

MPAA1 KVAKNADNES10 O

PLAYBOOKS

ALTIJD EN OVERAL

OJ_19-03-11  

zaterdag 19 maart 2011 Wij vinden uw gehoor té belangrijk om over een nacht ijs te gaan. Jahoor! Audiciens neemt de tijd voor de meest ideal...