Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 18 december 2010

Hemelvaart >>>>> zie pag 3

Kerstwandeling >>>>> zie pag 5

De Pelgrim in kerstsfeer

OLDENZAAL - Museum De Pelgrim staat rondom de feestdagen geheel in het teken van Kerstmis; voor christenen het feest van de geboorte van Jezus. Buiten de normale collectie van het ‘Rijke Roomse Leven’, is een van de drie afdelingen Vincentius; beneden, geheel in gericht met diverse bijzondere kerstgroepen uit de gehele wereld. De groepen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals was, gips, papier etc. De tentoonstelling is te zien van 21 december tot 9 januari. Museum De Pelgrim is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur, zondags van 14.00 tot 16.00 uur. Groepen zijn ook welkom op andere tijden, maar alleen op afspraak.

Lezingen in het Leerhuis OLDENZAAL - Het Leerhuis Oldenzaal, heeft de heer Johan Pameijer bereid gevonden om vier voordrachten te verzorgen met als thema: ‘Eerherstel voor Sophia’. Johan Pameijer werd lid van de Theosofische Vereniging en wordt regelmatig gevraagd om lezingen te geven. Via die Vereniging maakte hij kennis met de gnostisch georiënteerde Vrij Katholieke Kerk en trad toe. Priesterwijding In 1982 ontving hij in deze kerk de priesterwijding. Intussen oefende hij zijn beroep uit als journalist op de kunstredactie van Dagblad Tubantia. Hij is gegrepen door de spiritualiteit en wil zijn kennis, die mede gebaseerd is op levenservaring, uitdelen aan iedereen die daarvoor open wil staan. Hij is geboren in 1930. Lezingen Johan Pameijer geeft 4 lezingen in het Leerhuis te Oldenzaal. Woensdag 26 januari om 19.30 uur: ‘Het universum leeft’, woensdag 23 februari om 19.30 uur: ‘Val en Verrijzenis’, woensdag 30 maart om 19.30 uur: ‘Sterre der zee’ en op woensdag 27 april 19.30 uur: ‘Jezus en de vrouwen’. De lezingen worden gehouden in de recreatiezaal van de Mariahof Beatrixstraat 64. De lezingen kosten, voor de 4 avonden inclusief koffie of thee, 18 euro. Voor meer informatie: hbreukink@freeler.nl.

Vrijwilligerskrant 2011 I n c l u s i e f u i t g e b re i d v a c a t u re ove r z i c h t

2011

ove r z i c h t

“We willen die traditie voortzetten” OLDENZAAL - Het midwinterhoornblazen is in Oldenzaal nog springlevend, met een groep van ongeveer 35 leden, zowel vrouwen, mannen en jeugd. Elk jaar komen ze blazen bij scholen, kerken, bejaardencentra, markten, tochten en verdere gelegenheden die bij de traditie passen.

De leden vinden het dan erg leuk om op ‘tournee’ te gaan met 3 of 4 man. Op zich is dat uitzonderlijk, want een midwinterhoornblazer is een ‘Einzelgänger’. Hij of zij staat alleen op het erf het verhaal te blazen

De Grote Midwinterhoornwandeling wordt elk jaar bij toerbeurt georganiseerd door een van de buurtschappen. In Oldenzaal was dit voor het laatst in 1999 en toen erg succesvol. Volgens zeggen waren er 12.000 bezoekers, mede dankzij het prachtige weer: zon, een beetje vorst en een laagje sneeuw. De perfecte weersomstandigheden om goed te kunnen blazen. Dit jaar hebben de Oldenzaalse blazers, de

organisatie van de midwinterhoornwandeling opnieuw in handen. Dit evenement is zondag 19 december en de route van circa 5 en 10 kilometer gaat door het mooie glooiende landschap van Oldenzaal en De Lutte. Onderweg staan 25 zogenoemde buurtschappen te blazen. Om de 700/800 meter staat er een groep blazers uit een andere buurtschap. ‘Iedere blazer heeft een verhaal, iedere buurtschap heeft een herkenbare riedel’, vertelt Hermy Oude Veldhuis, van de Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel.

Ook zijn er op de route plekken waar de wandelaar, onder het genot van een hapje en drankje, kan rusten. De route is zeer bijzonder, omdat de wandelaars ook over privéterreinen gaan lopen, waar ze normaliter niet mogen wandelen. Tussen 10.30 en 14.00 uur kan gestart worden vanaf het NS-station. Mensen kunnen met het openbaar vervoer komen of met de auto. Er is in ieder geval voldoende parkeergelegenheid. Het eindpunt is ook het NS-station. Lees verder op pagina 5.

Kerstactiviteiten op Het Stift Jongste band uit Oldenzaal WEERSELO - Het Stift te Weerselo heeft allerlei activiteiten omtrent de feestdagen georganiseerd. Zo is er op 24 december een kerstavondviering. Ook is er een kerstmorgendienst op 25 en 26 december. Ten slotte is er een avonddienst op oudejaarsavond.

Vrijdag 24 december wordt er om 19.30 uur een sfeervolle kerstavondviering voor jong èn oud gehouden in de Stiftskerk. Natuurlijk worden gezamenlijk bekende kerstliederen gezongen.

Na afloop is iedereen welkom in de Stiftsschool om even gezellig Adresgegevens: na te praten onder het genot van Hooge Lucht 1 • 7571 CG Oldenzaal Postbus 155 • 7570 AD Oldenzaal (warme) chocolademelk. Als u op kerstavond naar deze kerstviering De vrijwilligerskrant is er weer! ( (0541) 57 14 14 Adresgegevens: www.vcoldenzaal.nl komt, wordt u op het Stiftsplein ontHooge Lucht 1 • 7571 Oldenzaal krant Wordt verspreidt bijCGdeze Postbus 155 • 7570 AD Oldenzaal haald met de tonen van de mid( (0541) 57 14 14 winterhoorn. www.vcoldenzaal.nl

13e jaargang nr. 48

Zaterdag 25 december wordt er om 10.00 uur een feestelijke kerstmorgendienst gehouden in de Stiftskerk. Deze dienst wordt geleid door dominee Anke Oosting. Samen met de cantorij wordt hierover in alle toonaarden gezongen.

ROSSUM - De jongste band van Oldenzaal speelt op Tweede Kerstdag in Havezathe Het Everloo, in Rossum. Met een gemiddelde leeftijd van zestien jaar behoort Showband Play tot de grote talenten uit de Twentse popmuziek.

Dienst op de Tweede Kerstdag Zondag 26 december wordt er om 10.00 uur een dienst gehouden in de Stiftskerk, die geleid wordt door dominee Owe Boersma uit Ootmarsum.

Het kwartet, onder leiding van zanger Dennis Alink, speelt covers uit de Top 2000 en speciaal voor deze mid-

66 33

074 - 259 Begeleiders G-elftal

dag een groot aantal Kerstnummers in een popuitvoering. Nummers van Queen en Beatles worden moeiteloos afgewisseld met recente hits van Coldplay en Robbie Williams. Naast Dennis Alink bestaat Showband Play uit: Lorijn von Piekartz (gitaar), Mike Huls (bas) en Tom Groeneveld (drums). Aanvang is om 14.00 uur en de entree is gratis.

Oudejaarsavonddienst Op oudejaarsavond wordt er om 19.30 uur een dienst gehouden in de Stiftskerk te Weerselo. Deze dienst wordt geleid door dominee Anke Oosting. In deze oudejaarsavonddienst worden ook de gemeenteleden herdacht, die het afgelopen jaar zijn gestorven.

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. •

Hulpverleners voor dames

richting zijn noaber (buurman). Ook worden er ieder jaar ergens in Twente wedstrijden gehouden voor de jeugd en de senioren.

Oplage 17.500 exemplaren


Poeliersbedrijf Robert Oude Lashof Om ook dit jaar uw wensen tijdens de feestdagen te vervullen verzorgen wij voor u alles op het gebied van :

Autobedrijf Hein Franke is op zoek naar een:

• • • • •

Allround automonteur / APK keurmeester

• • • • • •

Electro is een pré.

Wij zijn een autobedrijf met alle merken auto’s in onderhoud zowel bedrijfswagens als personenauto’s. Ben je rond de 25/30 jaar, en ben jij waar wij naar op zoek zijn?

Gourmetten Fondueën Steengrillen Koude en warme buffetten Opgemaakte salades o.a. rundvlees, kip, vis, waldorf Stamppotbuffetten Wild en gevogelte Diverse kantklare kipproducten Verse rauwkost, stokbrood en fruit Vleesschotels en diverse rollades Diverse soorten sausen/kruidenboter

Gezien ons omvangrijke assortiment zijn wij gaarne bereid u geheel vrijblijvend te informeren over onze vele mogelijkheden.

Afhalen tijdens de

Stuur of breng dan je CV naar:

en

mogelijk.

Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2011

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.heinfranke.nl

Poeliersbedrijf Robert Oude Lashof Boschweg 28 Rossum Tel. 06-53833009 Internet: www.poelieroudelashof.nl

NIEUW IN OLDENZAAL

vanaf woensdag15 december

OPENINGS AANBIEDING Bij aankoop van een keuken een Apple I-Pad of Siemens Espresso apparaat kado!*

• Twee verdiepingen keukens • Persoonlijke begeleiding • Vakkundig geplaatst

! S I T A R G

*

• Zeer voordelig!

*informeer naar de voorwaarden

Gründlich Keukens • Hinmanweg 9p Oldenzaal • Tel. 0541 - 515 492

www.grundlichkeukens.nl


Oldenzaal Journaal

zaterdag 18 december 2010

Er is een Steen verlegd OLDENZAAL - In Oldenzaal woonden afgelopen week ruim 200 nabestaanden de herinneringsbijeenkomst bij. die dit jaar alweer voor de zesde keer werd georganiseerd door In Pace DELA.

3

Met Advent naar ‘Hemelvaart’

De middag begon met het ritueel Stenen Leggen: de namen van de overledenen werden voorgelezen en voor elke naam werd een zacht gepolijste kiezelsteen neergelegd op een mooie daarvoor ingerichte tafel. Na afloop van de herinneringsbijeenkomst werd de steen meegegeven aan de nabestaanden.

www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Eser Oztas E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge Marian Beerten Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

OLDENZAAL - De familievoorstelling Woezel en Pip in de Tovertuin staat op dinsdag 21 december in een uitverkocht Stadstheater De Bond. De voorstelling begint om 15.30 uur en de entree is 14 euro. Deze prachtige kleurrijke voorstelling van Woezel en Pip is een muzikale poppentheatershow gebaseerd op de boekjes van Guusje Nederhorst. Woezel is een jongenshondje met een stoere blaf en grote flaporen, maar met een heel klein hartje. Pip is zijn lieve, vrolijke hartsvriendinnetje. Samen beleven zij allerlei avonturen in de Tovertuin. In deze magische Tovertuin wonen Woezel en Pip samen met hun bekende vriendjes: Tante Perenboom, De Wijze Varen, De Zingende Tulpjes en Buurpoes.

Alex Fokkinga van In Pace DELA vertelt hoe belangrijk dit voor nabestaanden is. ‘Zij kunnen hun gevoel kwijt in dit ritueel van stenen leggen. Een van hen reageert: ‘Deze steen komt te liggen bij de vijver in onze tuin. Mijn man genoot altijd zo van de drinkende vogeltjes.’ Weer een ander vertelt de steen te willen gebruiken als presse-papier: ‘Mijn moeder hield van een ordentelijke, nette administratie. Deze steen, verbonden aan haar naam, past in deze functie helemaal bij haar.’ Daarna was er ruimte voor live muziek, gedichten en gastspreker Anne van der Meiden (landelijk bekende dominee en communicatiedeskundige) vertelde: ‘We kunnen er niet omheen. De dood is onherbergzaam en went nooit. Maar je bent er wel mee opgescheept.’ Van der Meiden, sprak in het Nederlands en Twents. Een vervelend woord vindt hij het, ‘nabestaanden’. ‘We zijn geen rest die is overgebleven. Hier zitten mensen die voortbestaan en die voor anderen bestaan. De roeping van de mens is om verantwoordelijk te zijn voor anderen.’ Na het officiële programma volgde een informele bijeenkomst met een hapje en een drankje. Hier was gelegenheid om na te praten met lotgenoten, maar ook met geestelijke verzorgers (priesters, dominees, voorgangers).

Woezel en Pip

Met de bekende Woezel en Pipliedjes toveren de leukste hondjes van Nederland bij de grootste zuurpruim een glimlach op het gezicht. Een fantastische voorstelling in de kerstvakantie voor de hele familie vanaf 2 jaar.

FC Twente in het nieuw LOSSER / OLDENZAAL - Stichting GOAL is dé stichting waar het bedrijfsleven kan scoren voor zichzelf, en tegelijk kan scoren voor, én met mensen met een verstandelijke beperking. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en teambuilding zijn belangrijke peilers in het bedrijfsleven. Stichting GOAL is een platform van De Twentse Zorg Centra (DTZC) waar het bedrijfsleven kan aankloppen om te voorzien in die behoefte. Op het recreatieve vlak is vaak ondersteuning nodig om cliënten te kunnen laten deelnemen aan activiteiten. (rolstoelen/bedden duwen) Ook zijn financiële middelen nodig om überhaupt activiteiten te kunnen organiseren. Stichting GOAL brengt de gehandicapten en het bedrijfsleven bij elkaar om samen plezier te beleven en dus een win-win situatie te creëren. Afgelopen week was weer een prachtig staaltje ‘GOAL’ te zien tijdens de Adventstocht op de LosserHof; dit is een tocht van één kilometer

waar onderweg van alles te beleven valt. Orthopedagogen, artsen, mensen van P&O etc. kruipen in de huid van een engel, herder, heraut of wat dan ook en spelen hun rol met verve. In groepen van zo’n 30 mensen gaan cliënten, familie en groepsleiding in de voetsporen van Maria en Jozef op weg naar ‘Bethlehem’. Fantastische avond Dit jaar deden in het kader van hun MVO en teambuilding voor het eerst ook spitsen van GOAL mee in deze tocht. De Orthesebouwers van Stevens hebben de cliënten voorzien van een prachtige avond uit. Zij duwden samen met een aantal groepsleiders de rolstoelen en de bedden over het terrein. Het was weliswaar geen ezel en het ‘hagelde’ en sneeuwde niet, maar het was er wel koud. De 8 mensen van Stevens Orthesebouw hebben zich er goed doorgeslagen en hadden zelf, zoals ze zeiden, een fantastische avond. Deze avond waren er nog 2 speciale spitsen meer. Zij gingen meteen met de eerste groep mee omdat

Foto: Erik Schaddelee ze nog iets bijzonders te melden hadden. Martin Damhuis, directeur van TVO verspreidingen en Hannie ter Horst van Marberts ballonvaarten, liepen mee naar het LosserHofse Bethlehem en verkondigden daar uiteindelijk prachtig nieuws. Giften Wat is er aan de hand: het bedrijf TVO verspreidingen van Martin Damhuis bestond in september 25 jaar. Hij heeft daar een geweldig feest van gehouden en gevraagd aan de genodigden om hun giften te doneren voor stichting GOAL. Deze giften zouden dan worden omgezet in luchtballonvaarten voor cliënten van DTZC en hun begeleiders. Hannie ter Horst van Marberts ballonvaarten vond dit een dusdanig mooi initiatief dat zij het bedrag nog eens aanvulde. Tijdens de Adventstocht werd in het LosserHofse Bethlehem verkondigd, dat er voor 4500 euro aan luchtballon varen beschikbaar was. In het voorjaar van 2011 worden afspraken gemaakt welke cliënten de luchtballon ingaan met hun begeleiding.

Meezingen met het Oldenzaals Mannenkoor OLDENZAAL - Speciaal in de Kersttijd is het een mooie ervaring om eens mee te zingen in een mannenkoor. Mooie kerstliederen in diverse talen worden gerepeteerd door dit prachtige koor.

Onder leiding van de dirigent Paul Kempers wordt gerepeteerd op maandagavond 20 december. Bij het koor zijn enige plaatsen vrijgekomen voor nieuwe leden. Daarom worden geïnteresseerden opgeroepen om op 20 december om 20.00 uur deel te nemen aan de openbare repetitie van dit koor. De repetitie wordt gehouden bij zalencentrum Rouwhorst aan de Ootmarsumsestraat en duurt van 20.00 tot 21.30 uur. De avond wordt besloten met een gezellig samen-

zijn. Geïnteresseerden zijn welkom op deze openbare repetitie, waar-

aan geheel vrijblijvend kan worden deelgenomen.

ENSCHEDE - FC Twente heeft onlangs haar nieuwe website en webshop gelanceerd. De website is tot stand gekomen na zorgvuldig onderzoek onder supporters, die ook tijdens het traject zijn betrokken. De nieuwe omgeving biedt in eerste instantie vooral een verbeterde multimediale beleving en moet in de aankomende periode uitgroeien tot een online community. TriMM interactieve media uit Enschede ontwikkelde de nieuwe site. Tijdens de ontwikkeling is de nadruk gelegd op emotie en passie om het echte FC Twente gevoel over te brengen. Door middel van sprekende fotografie en een betere plek voor video en audio, past de nieuwe site beter bij wat FC Twente wil uitstralen. Onder andere door het match center, waar alle informatie rondom wedstrijden wordt verzameld, is een heldere navigatie en structuur ontstaan. Dit match center biedt de supporter niet alleen live statistieken tijdens de wedstrijden, maar ook alle wedstrijdgerelateerde video’s, foto’s, interviews en verslagen. In de aankomende periode worden de internationale tak van de website, kidsclubwebsite, mobiele website, online ticketingdiensten en centrale inlog ontwikkeld.

Kerstbingo de Thijdarren OLDENZAAL - Evenals de afgelopen jaren organiseert O.C.V. De Thijdarren ook dit jaar weer een grandioze kerstbingo en wel op maandag 20 december, in het Noabershoes op de Thij. Aanvang van de bingo is om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.00 uur open. Er zijn weer geweldige prijzen te winnen, waaronder vleesschotels, boodschappenmanden en huishoudelijk apparatuur, alsmede enkele prijzen van Opperdar Robert 1 en Sik Peter.


Liquidatieveiling meubelgroothandel in Tubbergen Ca. 800 stuks teak meubelen: kasten, eettafels, salontafels, bedden, enz…

Cursussen vanaf jan/feb 2011

800 n ie u w e m e u b e le n

Kijkdagen: vrijdag 24 en dinsdag 28 december Locatie: L. von Bönninghausenstraat 22, Tubbergen

DANSLES Stijldansen voor jeugd op vrijdagavond vanaf vrijdag, 11 februari a.s. 18 lessen voor € 100,-- p.p.

Veiling ca. 15 bedrijfsauto’s en gereedschappen, grenen binnen deuren, overhemden in Almelo

Stijldansen voor volwassenen op zondagavond van 19.30 – 20.30 uur, vanaf zondag, 20 februari a.s. Prijs: 15 lessen voor € 150,- per paar.

O.a. Volkswagen LT ’98, Renault Kangoo ’07, Toyota HiAce ’00, Nissan Patrol ’01, Volkswagen Caddy ‘96, Renault Traffic ’02, motorfiets Honda CBR 600, jetski Kawasaki 600, partij deuren, partij overhemden (ca. 1500 stuks) en veel meer.

STREETDANCE / HIP HOP Vanaf maandag, 10 januari a.s. Jonger dan 12 jaar: 17.00 – 18.00 uur 12 jaar en ouder: 18.00 -19.00 uur Prijs: 12 lessen voor € 50,- p.p.

Kijkdagen: woensdag 22 en donderdag 23 december Locatie: Jollesweg 9, Almelo

ZUMBA

Voor meer info www.d1auctions.com

Vanaf maandag, 3 januari a.s. Kijk voor lestijden op www.kolmschot.nl 12 lessen voor 75 euro p.p. Wij werken met opgeleide instructeurs. Voor opgave of info mail naar info@kolmschot.nl of bel 0541-512294 Website: www.kolmschot.nl

ww w. d 1 a uct i o ns. co m

Uit eten met kerst „Hier

is al

tijd i

ets l

oos‰

Laat u verrassen door onze middeleeuwse sfeer en nuttig uw maaltijd zoals de ridders dat honderden jaren geleden deden

Wanneer u tijdens de kerstdagen eens op geheel andere wijze wilt dineren dan bent u bij ons op het juiste adres. De historische uitstraling van ons restaurant, de inrichting verfraaid met houten balken en onze middeleeuwse kookkunst, zijn dé ingrediënten voor een gemoedelijke ambiance.

Groote Markt 6 7571 EC Oldenzaal

De kerstdagen laten niet lang meer op zich wachten; reserveer dus snel!

Het Grote Middeleeuwse Kerstbuffet, op 25 en 26 December! € 22,90 per persoon Op “ gewone” dagen serveren wij ons menu à la carte. Wij zijn dagelijks vanaf 12 uur geopend.

Restaurant Fürstenhof-Bad Bentheim • Funkenstiege 1-3 www.fuerstenhof-bentheim.de • Tel.: 0049-5922-7779975

Adverteren richting de Kerst? Neem vrijblijvend contact op met Marco Krabbe Tel. 06 395 655 97 of email: info@oldenzaaljournaal.nl


Oldenzaal Journaal

zaterdag 18 december 2010

Kolmschot scoort

OLDENZAAL - In Dalfsen werd afgelopen weer een landelijke danswedstrijd gehouden. Ruim 200 dansparen uit heel Nederland reisden af naar Dalfsen om deel te nemen in de verschillende klasses.

5

Kerstwandeling in De Lutte

Twaalf dansparen van Dance Masters Kolmschot deden mee en lieten zich van een uitstekende kant zien. Zeven paren kwamen uiteindelijk in de finale. Dit waren de uitslagen:

Latin 2e klasse: Leon Groeneveld en Lisa Hesselink 2e plaats Open Klasse Ballroom: Roy Lutkehaus en Dominique van de Graaf 3e plaats, Nick Groeneveld en Janneke Bekhuis 2e plaats, Dennis Dikkers en Manon Dikkers 1e plaats.

Krant niet ontvangen? Mail naar bezorging@twentejournaal.nl

A Christmas Carol door 1974 Theaterproducties OLDENZAAL - Iedereen kan op maandag 20 december in Stadstheater De Bond de sfeervolle familiemusical A Christmas Carol meebeleven. Een voorstelling voor de hele familie vanaf 8 jaar en ouder. De musical begint om 19.00 uur en de entree is 15 euro. Het welhaast beroemdste kerstverhaal van Charles Dickens. Geheimzinnigheid aan het begin als er steeds maar weer boeken uit de boekenkast van Mister Scrooge vallen. Daarna wordt u meegezogen naar de geheimzinnigheid van het avontuur van Ebenezer Scrooge. Gevangen in een kooi van gierigheid en wrok. Scrooge wordt op kerstavond door

DE LUTTE - Op de Tweede Kerstdag organiseert VVV Dinkeldal, met medewerking van de midwinterhoornblazers, haar jaarlijkse kerstwandeltocht in de omgeving van De Lutte. Na het ‘kindje wiegen’ voert de tocht u over de in ere herstelde Beukenlaan. Deze bijna vergeten laan vormde de toegang van het vroegere zusterklooster tot het Kerkenbos. De heuvel ernaast was in die dagen een visvijver. Een oude wilg uit de vijverrand is nog steeds een stille getuige.

opslagplaats die moeilijk te benaderen was (Martalager). Het hoogste punt (Belvédère 79,5 meter) biedt een wijds uitzicht richting Ootmarsum en Nordhorn. Diepe afgronden in het bos duiden op kleiafgravingen van steenfabriek Nieuwenhuis die opgericht werd in 1855. De erfnaam ‘Hondestet’ ontstond eeuwen geleden toen daar jachthonden voor de Drost van Twente werden afgericht. De villa en de vijver op de flanken van de Hakenberg behoorden eens toe aan de textielfabrikant Blijdenstein.

In het gebied De Hooge Lutte wijzen Hoge Lutterweg en Paasberg op de enorme hoogteverschillen in dit stuwwallenlandschap. De Duitsers vonden in de Tweede Wereldoorlog in de nabijheid een perfecte munitie-

Eeuwenoud Via de ‘Loabult’ (hoogte in het bos) komen wandelaars langs eeuwenoude erven, zoals erve Hanhof. Dit erf was de hoofdhof van de Roorderheurne, een van de vier

heurnes waarin de Luttermarke verdeeld was tussen 1400 en 1850. Op meerdere plekken kunnen de wandelaars genieten van leuke kerstactiviteiten. Een kop koffie met iets lekkers erbij en een gekruide borrel brengen u weer snel op temperatuur. Een lekker soepje op het eind van deze tocht vormt dan een prima afsluiting. Onderweg laten midwinterhoornblazers hun beste klanken horen. Deelnemers kunnen kiezen uit een lange of een korte tocht (9 of 6 kilometer). Deelnamekosten zijn 5 euro en voor kinderen tot en met 12 jaar 3 euro. De start is tussen 11.00 en 13.00 uur vanaf het VVV-kantoor Plechelmusstraat 10, De Lutte. Voor meer informatie neemt u contact op met kantoor De Lutte: 0541-551160 of kijkt u op: www.vvvdinkeldal.nl.

Vervolg: “We willen die traditie voortzetten” Na al deze drukke dagen komt er, op Driekoningen, op 6 januari een eind aan het blaasseizoen. In de tuin van het historisch museum Het Palthe-Huis, in Oldenzaal, wordt 6 januari, door de leden van de Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel, voor het laatst geblazen en het blaasseizoen afgesloten met een ontmoeting van alle midwinterhoornblazers uit Oldenzaal, die elkaars ‘krachten’ willen meten. Een jury gaat op diverse onderdelen letten en de winnaar ontvangt de ‘goal’n of zulveren hap’. Het treffen begint met de jeugd tot en met 16 jaar en daarna is het de beurt aan de senioren. Oorsprong De Midwinterhoorn is een oud blaasinstrument, dat tot op de dag van vandaag tussen de periode van de eerste zondag in de Advent tot aan de zondag na Driekoningen gebruikt wordt. De oorsprong van de midwinterhoorn vinden we terug in de Germaanse tijd. Ze werden gebruikt bij de zogenoemde joelfeesten. Dat waren feesten die zich rond de zon-

newende (21 december) afspeelden. Er werd op een hoorn geblazen om de god Odin en Wodan te helpen bij zijn jacht op de wolf Fenrir. Fenrir verslond de zon waardoor het altijd donker zou blijven. Als Wodan erin slaagde Fenrir te verjagen, zou het licht terugkeren. Ook is het bekend dat vroeger in de grensstreken gebruik werd gemaakt van deze hoorn om smokkelaars te waarschuwen voor de politie. Er wordt beweerd dat er voor circa 4 tot 6 duizend jaar geleden ook al op een hoorn van 1 tot 1,50 meter werd geblazen.

Uitgestorven Het oeroude gebruik van het mirrewinterhoornblazen was rond de jaren vijftig bijna uitgestorven, maar dankzij de inzet van onder meer de Oldenzaler Toon Borghuis, werd het weer nieuwe leven ingeblazen. In de advent wordt overal in Twente, een deel van de Achterhoek en het aangrenzende Duitse Graafschap Bentheim, Neuenhaus en Hestrup geblazen. De midwinterhoorn wordt gemaakt van berken-, elzen- of wilgenhout en

het mondstuk van vlierhout. De stam wordt in de lengte doormidden gezaagd, uitgehold en met houtlijm aan elkaar gezet om hem luchtdicht te maken. Vroeger kenden we alleen de natte hoorn, waarvan biezen de helft aan elkaar moest houden en door het onderdompelen in water opzwol en luchtdicht werd. De natte hoorn was echter zo zwaar dat hij op de rand van de put werd geplaatst om hem niet te hoeven tillen. Vlierhout Het heeft dus niets te maken met de klank, Het mondstuk, spool of hap genoemd, is van vlierhout. Door de lippen tegen het mondstuk te persen en ze laten trillen, ontstaan de natuurtonen, een klagend en verdragend geluid. Het geluid van een Midwinterhoorn is niet te omschrijven. Er is ook geen Midwinterhoorn die hetzelfde klinkt of door de gebruiker op dezelfde manier geblazen wordt. Het geluid van de hoorn reikt kilometers ver en de Twentse naam voor het geluid (g-toon) luidt ’n oal’n roop.

Hoogheden beheren Residentie De Vereeniging

drie geesten meegevoerd en maakt kennis met de jongen die hij ooit was en de man die hij zal worden. Alleen vannacht krijgt hij de kans om zijn toekomst te veranderen. A Christmas Carol is een voorstelling waarin de toeschouwer de nachtelijke bespiegelingen van een man volgt, waarbij het warme chocolademelkgevoel en de hartverwarmende liefdesgeschiedenis als een wollen deken de kille tragedie verwarmen.

DE LUTTE - Met een daverende nieuwe show gaat Twente Plat haar nieuwe tournee seizoen in. Nieuwe conferences en verrassende nieuwe comedy acts maken de nieuwe show tot een succes. Het publiek kan genieten van een avondje onvervalste Twentse humor, waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen. Hendurk en Geessie vertellen over de nieuwste avonturen bij de buren, Karel van de Kate heeft het in het vet met de mobiele telefoon, Mans is op zijn allerbest als ‘De FC Twente hooligan’, Tinus van Tuurndorp zoekt een vrouw in ‘De Lomperik’ en Aaltje en Trijntje hebben het weer eens helemaal gehad met hun beider ‘Kaerls’.

Uitslagen Ballroom Nieuwelingen: Olaf Teun Alink en Jamie-Lee Haarhuis 4e plaats Ballroom D-klasse: Nick Groeneveld en Janneke Bekhuis 3e plaats Ballroom A-klasse: Dennis Dikkers en Manon Dikkers 6e plaats Latin C-klasse: Bas Scholten en Bente Niehuis 6e plaats, Jeroen Hertsenberg en Meike Zwartsen 1e plaats Latin B-klasse: Peter Oude Engberink en Laura van de Galiën 1e plaats Latin A-klasse: Andras Koops en Iris Elburg 5e plaats. Regionale danswedstrijd Ook was er afgelopen weekend in Oldenzaal een regionale danswedstrijd waar paren van Kolmschot aan deelnamen. De uitslagen hiervan waren als volgt:

Twente Plat on tour

DE LUTTE - Jubileum Graaf Alphons en adjudant Raimond, van de carnavalsvereniging De Bosdûvelkes uit De Lutte, hebben de sleutel ontvangen van de Residentie. Uitbater van café/zalencentrum De Vereeniging, Dennis Nijhuis, had er geen enkel probleem mee om zijn zaak tijdelijk over te dragen aan het hooghedenspan.

‘De Graaf is onderwijzer van beroep zodat ik verwacht dat hij wijs met de regels omgaat. En de adjudant is als Rabo-man goed in het omgaan met geld. Dus waarom zou ik geen vertrouwen hebben in dit duo’, aldus café-

houder Nijhuis. Vervolgens werd een symbolische grote sleutel overgedragen aan de Graaf van De Lutte. Uit de grote schare aanwezige Bosdûvelkes werd een kreet opgevangen: ‘Dit is een Residentie die nog geopend wordt in de gemeente Losser, de meesten worden gesloten’.

Verrassing Na de opening van de Residentie, had de jubileumcommissie een verrassing voor het team van De Vereeniging en voor alle leden. De eerste Graaf, Hennie Swennenhuis, en de navolgende jubileumgraven mochten bij de ingang van het café vijf tegels onthullen

met daarop alle namen van de hoogheden van de laatste 44 jaar. De daarop volgende Instuif/receptie werd druk bezocht door bevriende verenigingen, buren van het hooghedenspan, collega’s, (sport)vrienden en mede bestuursleden. Vele wensen en cadeaus werden in ontvangst genomen. De Graaf na afloop: ‘Als bestuursleden van de stichting Hellehond zijn we wel wat gewend, maar deze prachtig georganiseerde instuif is geweldig. Hoewel we nog maar een week het regerende koppel zijn, riekt dit naar veel meer. Carnaval heeft een bindend karakter, dat blijkt wel uit de grote opkomst’.

Twente Plat komt in De Vereeniging aan de Dorpstraat 7, op zaterdag 15 januari. De show begint om 20.00 en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Onder het genot van een kop koffie of iets anders kunt u dan alvast in de stemming komen. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij De Vereeniging en via Martin Nijhuis: 06-12644128. Kaarten kosten 12,50 euro per persoon.

Scholenproject Handbal

DE LUTTE - Al voor het 5e jaar organiseert de handbalafdeling van S.V. De Lutte, in samenwerking met de Plechelmusschool, het scholenproject. De leraren zijn hier erg enthousiast over en verlenen graag hun medewerking.

Voor veel jeugdigen is de gymles op school de plaats waar zij kennismaken met de verschillende vormen van bewegen, de sporttakken en de sportcultuur in Nederland. Handbal is echter een sport die weinig wordt aangeboden tijdens de gymlessen.

Deels omdat de spelregels onbekend zijn en het ten onrechte vaak gezien wordt als een ruwe sport. S.V. De Lutte Handbal wil de kinderen kennis laten maken met deze mooie sport. En natuurlijk is lichamelijk contact onvermijdelijk, maar handbal is een sport waarbij je heerlijk kunt rennen. Je leert mooie spelpatronen opzetten waardoor er prachtige goals gescoord worden. Iedereen is actief betrokken bij het spel.

Professionele leiding De kinderen krijgen 3 weken lang handbaltraining onder professionele leiding. Na deze 3 trainingen krijgen de kinderen 3 vervolgtrainingen na schooltijd en vervolgens mogen ze 3 keer aan een reguliere training van S.V. De Lutte deelnemen. Dit alles uiteraard gratis en zonder enige verplichtingen.

Inmiddels is het de derde week en zijn de ouders uitgenodigd om te komen kijken. Op 4, 11 en 18 januari worden de vervolgtrainingen gegeven, van 16.00 tot 17.00 in Sporthal De Luttermolen.

Aangepaste openingstijden

OLDENZAAL - De bibliotheek Oldenzaal is op zaterdag 25 december en op zaterdag 1 januari de gehele dag gesloten.

Op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december is de bibliotheek geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Voor verlengen en reserveren kunt u altijd gebruikmaken van de verlenglijn (0541-531960) of: www.bibliotheekoldenzaal.nl.


Rugpijn? Veelal door zorgverzekeraars (deels) vergoed

Rugpijn, ischias, hernia... er is een oplossing!

Waarom Fysius? Succesvolle OriGENE-therapie Snelle en blijvende resultaten Deskundig, prettig en persoonlijk Bel voor meer informatie 053 - 201 11 40 (gratis) of kijk op www.fysius.nl

Vestiging Enschede

Roomweg 2

7523 BP Enschede

053 - 201 11 40

www.fysius.nl

Apeldoorn | Arnhem | Deventer | Doetinchem | Ede | Enschede | Hardenberg | Nijmegen | Winterswijk | Zwolle


Nijhuis Rioolreiniging 2005 - 2010

5-Jarig Jubileum

2005 - 2010

Nijhuis Rioolreiniging & Rioolaanleg

Al 5 jaar uw adres voor rioolreiniging, rioolaanleg & inspectie Calamiteitenservice Nijhuis werkt op dit moment al ruim drie jaar samen met de firma Oude Voshaar Grondwerken. Samen hebben zij Nijhuis - Oude Voshaar calamiteitenservice opgericht. Dit bedrijf is gespecialiseerd in werkzaamheden op het gebied van brand -, roet- en stormschades ook het pompen van water uit parkeergarages en kelders, maar ook ontruimingen, kleine verhuizingen en opslag en bezem schoon opleveren regelen wij voor u. ook kunnen wij in de winter maanden het sneeuw vrij maken van paden en wegen op eigen terrein regelen voor u, bel ons gerust voor desbetreffende informatie.

GLANERBRUG - Nijhuis Rioolreiniging & Rioolaanleg is sinds 1 november 2005 hét adres voor een schoon riool. Onlangs heeft het bedrijf uit Glanerbrug het eerste lustrum uitgebreid gevierd.

Afspraak is afspraak

Nijhuis is werkzaam in de regio Twente en houdt zich voornamelijk bezig met het reinigen van riolen en het inspecteren van riolen door middel van rook, camera’s en lekdetecties. Nijhuis onderscheidt zich van andere bedrijven door een zeer goede persoonlijke service te leveren.

Reinigen

Nijhuis Rioolreiniging Rioolaanleg is gevestigd aan de Dr. Stamstraat 44 Glanerbrug

&

‘We hebben een ‘afspraak is afspraak’ mentaliteit. Daarnaast bieden wij een succesgarantie; u ontvangt namelijk op alle ontstoppingswerkzaamheden één maand garantie,’ vertelt Coen Nijhuis. De kernactiviteit van Nijhuis is het reinigen en ontstoppen van alle afvoeren en riolen. Met hun geavanceerde, moderne apparatuur en gereedschappen kan het bedrijf uit Glanerbrug buizen reinigen, inspecteren en ontstoppen vanaf 32 millimeter tot en met circa 300 millimeter doorsnede. De manier van reinigen of ontstoppen wordt ter plaatse bekeken of in overleg met de klant bepaald. Deze is afhankelijk van het soort verstopping en de specifieke situatie.

Aanleg

NijhuisRioolreiniging & Rioolaanleg is nu één van de grotere aanlegbedrijven voor de particuliere markt, die gespecialiseerd is in aanleg van alle aard. Coen Nijhuis: ‘ook zijn we in het bezit van een eigen vrachtwagen, minigraver en een eigen stratenmakerploeg.’

(Per 1 februari 2011 Najaarsweg 50 Enschede).

Meer info kunt u ook vinden op de site: www.schoonriool.nl Telefoon: Regio Enschede: 053-461 88 61 Regio Oldenzaal: 0541-750 444

1


Nijhuis Rioolreiniging 2005 - 2010

5-Jarig Jubileum

Wenst u prettige feestdagen

en een gelukkig 2011

Turboholland dienstverlening Medisch (spoed)transport gecertificeerd Transportdiensten Europa Verkeersregelaars LSH Haaksbergen bv | Tolstraat 5 | 7482 DC Haaksbergen T: 053 - 5722268 | www.deleidinggroothandel.nl

Bentstraat 82

Opleidingen Verkeersregelaar

7532 BD Enschede Tel.: +31(0)6 41 258 217 Fax: +31(0)8 48 389 224 info@turboholland-dienstverlening.nl

Werkzaam in heel Nederland

EHBO diensten Transportdiensten Beveiligingsdiensten

www.turboholland-dienstverlening.nl

feliciteerd Nijhuis rioolreiniging met hun 5-jarig jubileum

2


5-Jarig Jubileum

Nijhuis Rioolreiniging 2005 - 2010

Rotie Vetveredeling B.V. Feliciteert Coen Nijhuis Met zijn 5 jarig jubileum.

Afvoer gebruikte frituurolie Inzameling etensresten Ledigen en reinigen vetputten Recall partijen / Over datum producten verwerken Verwerking organische slib stromen Landelijke dekking Nederland en BelgiĂŤ ,>>Ăƒ`ÂœĂ€ÂŤiĂ€Ăœi}Ê£ÇÇÊUĂŠ ‡££ÇxĂŠ6ĂŠˆÂ?˜`i˜ /ĂŠĂ“ĂŽĂŠxxxÊ£ÇÊxxĂŠUĂŠÊäÓÎÊxxĂŠx£Ê™Î£ ĂœĂœĂœÂ°Ă€ÂœĂŒÂˆi°˜Â?ĂŠUĂŠÂˆÂ˜vÂœJĂ€ÂœĂŒÂˆi°˜Â?ĂŠĂŠ member of Greenmills

Nijhuis Rioolreiniging 2005 - 2010

.OXVVHQEHGULMI 0:HUPHU 

6WXFHQ WHJHO]HWWHQ RQGHUKRXG

3


Oldenzaal Journaal

10

zaterdag 18 december 2010

DAIHATSU TERIOS 1300.16V ......Terreinwagen 5 drs .. “99 ............. .€ 4.950 FORD ESCORT .........Hatchback 5 drs ....... “97 ............. .€ 1.950 HYUNDAI TRAJET .....Mini MPV 5-drs ......... “03 ............. .€ 7.950 MERCEDES-BENZ ....C-KLASSE C230....... “09 ............. .€ 48.950 OPEL AGILA ..............Hatchback 5 drs ....... “01 ............. .€ 3.650 OPEL ASTRA..............Hatchback ................ “04.............. .€ 7.250 OPEL VECTRA ..........Sedan 4 drs .............. “03 ............. .€ 7.950 PEUGEOT 205 ...........Hatchback 3 drs ....... “91 ............. .€ 1.250 SEAT CORDOBA.......Sedan 4- drs ..............“02.............€ 4.950 SEAT IBIZA....... .........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.heinfranke.nl December programma Markt 19 *24 Dec. Kerstmiddag vanaf 15:00u live muziek mmv “MATT WARREN” *25 & 26 Dec. 1e & 2e Kerstdag vanaf 20:00u OPEN!

Markt 19

*29 Dec. Stroadl festival vanaf 21:00u Live Muziek mmv “COOL SERVED” *31 Dec. Oudjaarsmiddag vanaf 15:00u Live Muziek mmv “MARCUS & TAYLOR” *01 Jan. Nieuwjaarsnacht vanaf 01:00u OPEN! mmv “DJ ROOLSTER” Toegang 21 jaar of ouder!

*01 Jan. Nieuwjaarsdag vanaf 20:00u OPEN! “nieuwjaarsborrel”

Alle dagen

Gratis Entree muv Stroadl festival (goed doel)

Bistro iets anders

Heeft u iets te vieren?

Informeer naar de mogelijkheden in onze twee bovenzaaltjes! 7571 EC Oldenzaal, Tel: 0541 - 513033 Mail: info@markt19.nl Internet: www.markt19.nl

Morgen

Kerst-koopzondag van 11:00 - 17:00 uur

De koffie staat klaar! Aanbieding:

20 % korting Tuincentrum G. Uit het Broek b.v. Postweg 1, Oldenzaal

www.oldenzaaljournaal.nl


Oldenzaal Journaal

zaterdag 18 december 2010

Heutink Pollux wint van koploper OLDENZAAL - Heutink Pollux heeft afgelopen zaterdag met 3-1 gewonnen van koploper Sliedrecht Sport. De setstanden waren 27-25, 26-24, 18-25 en 25-19.

Door deze uitslag is de afstand op de ranglijst tussen Heutink Pollux en Sliedrecht Sport verkleind van zes naar drie punten. De nieuwe koploper in de DELA-League is nu VC Weert, dat door een 3-0 overwinning op Vershuys.com Peelpush de eerste plaats heeft overgenomen. Heutink Pollux is dan wel op de derde plaats blijven staan maar heeft met goed spel de aanval naar de top ingezet.

Zaterdag 18 december spelen de dames opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen de regerend landskampioen TVC uit Amstelveen. TVC staat op dit moment op de vijfde plaats met een achterstand van vijf punten op Heutink Pollux.

11

Gameshop Twente:

De kampioen van Oost-Nederland!

Niet makkelijk Toch zal het waarschijnlijk geen gemakkelijke wedstrijd worden, omdat de wedstrijd tegen Pollux altijd extra krachten bij TVC losmaakt. Vondersweijde De wedstrijd wordt zoals gewoonlijk weer om 18.30 uur in sporthal Vondersweijde te Oldenzaal gespeeld.

Remy zoekt een thuis Hoi ik ben Remy, De naam zegt het al... ik ben gevonden heel alleen op straat. Ik zit hier nu al weer een anderhalve week en ben nog steeds niet opgehaald. Ik zoek een huisje waar ik mag blijven. Ik heb een geschatte leeftijd van 4 maanden. Ik ben inmiddels geent en gechipt. Sterilisatie dat duurt nog even een tijdje maar als u me hier weg

haalt dan krijgt u vanzelf een oproep zodat u op onze kosten mij kan laten steriliseren. Wanneer u me een keer in het echt wilt zien moet u even tijdens onze openingstijden langskomen. Deze tijden kunt u vinden op www.dierentehuisoosttwente.nl Of u belt even voor informatie met ons. 0541 516659

Gameshop Twente is in 2001 in Hengelo opgericht en in 2006 opende de tweede vestiging in Enschede tussen de HEMA en het Ei van Co.

Pootje Remy

Eddy zoekt een thuis

Hoi,

Ik ben Eddy, een kater van ongeveer 4 jaar oud. Ik ben gevonden en niet meer opgehaald en zoek al enige tijd een nieuw huis. Ik ben wat bang maar als je veel geduld hebt dan kom ik wel. Ik zal nooit een knuffelkont worden maar als je me met rust laat en me mijn droogje en natje op tijd geeft ben ik een lieve huiskat. Ik vind het heerlijk om op de verwarming te liggen. Een kerstboom lijkt me ook erg leuk.

Naast het verkopen van games, houdt Gameshop Twente zich ook bezig met het inruilen van games. Dit geeft klanten de mogelijkheid om games die zij niet langer gebruiken bij Gameshop Twente in te leveren voor een vriendelijke prijs.

Dus zoekt u nog een kat die niet heel veel knuffelt maar wel af en toe een aai wil. Dan ben ik de ideale kat.

Voor dit bedrag kunnen dan andere spellen worden uitgezocht, of men krijgt een tegoedbon voor een volgende keer. Ook serviceverlening staat bij Gameshop Twente hoog in het vaandel.

Wilt u meer informatie dan kunt u contact op nemen met het asiel op het telefoonnummer 0541 516659 Ook kunt u op onze website kijken www.dierentehuisoosttwente.nl

Maurice Witvoet, eigenaar van Gameshop Twente, weet ons te vertellen; ‘Omdat ons personeel altijd goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen, is het altijd mogelijk om bij ons advies in te winnen, maar ook het repareren van bekraste games en kapotte consoles

Tot gauw!! Eddy

behoort tot de mogelijkheid. Als de klant tevreden weg gaat, kunnen wij ook tevreden zijn. Bij ons is de klant nog gewoon koning, in tegenstelling bij sommige andere ketens’. Omdat Gameshop Twente een groot internationaal netwerk heeft binnen de games industrie hebben ze de mogelijkheid om altijd een aantal leuke aanbiedingen te hebben. Zo ook weer met de kerstdagen, waar Gameshop Twente met een spectaculaire 3 halen, 2 betalen actie komt, met daarin duizenden games, waarvan ook een aantal recente toptitels. Over de nabije toekomst kan Witvoet vertellen dat de kerstdagen weer een spektakel stuk zullen zijn, met Kinect en de PlayStation Move als de grote verkoopfavorieten. Voor volgende jaar staat op de planning om de volledig vernieuwde webshop te openen voor heel Nederland, met de gunstigste prijzen van heel Nederland. Voor de nieuwste releases, beste accessoires, goed advies en het inruilen van uw games kunt u in Hengelo B.P. Hofstedestraat 12 en in Enschede (053 – 4349237) aan de Haverstraatpassage 1.

Telefoon abc

(

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

ENSCHEDE / HENGELO – Voor wie op zoek is naar de nieuwste games zit al een aantal jaar in de binnensteden van Hengelo en Enschede dé speciaalzaak met het meest uitgebreide en goedkoopste assortiment van Oost-Nederland.

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

Beauty

te veel of te weinig?

mr. M. Tijken

echtscheidingsspecialist

0541 - 521 515

NATUURSTEEN

Electro Vakman

NIBA

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

In het ABC? 074 - 259 66 33 info@twentejournaal.nl

K

NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed.

C

Catering

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

M

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

Aanrechtbladen Dorpels Vensterbanken

Grafmonumenten Lasertechniek

Ontslag? Mr. D.G. Geerdink

0541 - 521 515

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

0541 - 52 32 93

Alimentatie

E

(

O

Ongediertebestrijding

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

T

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Incasso? mr. drs. Carlo Verrillo

0541 - 521 515


Voet-, knie- of rugklachten?

Praktijk podologie Wim Benerink * registerpodoloog A.B. aangesloten bij stichting LOOP

Elke woensdag om de week bij Carint Matenstraat 51 Oldenzaal van 8.00 tot 18.00 en elke 1e en 3e zaterdagmiddag van de maand in Losser * Vergoeding zorgverzekeraars deels, zoniet alle kosten. o.a. Menzis per 1 januari 2008. Vergoeding pakket 1 -2 gedeelte lijk pakket 3 - 4 totale vergoeding. Nu één paar per jaar. Bij Menzis is geen verwijzing meer nodig.

VOORDELIG NAAR DE SNEEUW!

WINTERSPORTC WINTERSPORTCOMBI WINTERSPORT HUUR VOOR MINIMAAL 4 PERSONEN WINTERSPORTMATERIAAL EN PROFITEER VAN EEN AANTREKKELIJKE KORTING OP DE HUURPRIJS VAN EEN VW TRANSPORTER! KIJK SNEL OP WWW.KIENHUISWINTERSPORT.NL OF BEL: 0541-35 10 10. KIENHUIS WINTERSPORT • KLOPPENDIJK 32 • 7591 BT DENEKAMP • INFO@KIENHUISWINTERSPORT.NL

* * * *

Ook voor diabeet-, reuma-, en kindervoeten. Schoenadvies evt. in overleg met uw schoenwinkel. Wij maken en leveren de zolen zelf dus geen wachttijden. Uiteraard garantie op de zolen (half jaar) Deze controle is gratis * En natuurlijk klaar terwijl u wacht.

Bellen voor afspraak. Wim Benerink

Brandkolk 11, 7635 LZ Lattrop. T 0541 - 229424 of 06-10342574 Praktijkadressen: Carint Denekamp: Mr. Mulderstraat 16 Carint Oldenzaal: Matenstraat 51 Carint Losser: Luttersestraat 2A NOH: Lindenallee 80 AFSLUITKRANEN

AGRARISCHE ARTIKELEN

BEREGENING

BEVESTIGINGS� MATERIAAL

BUIZEN

DRAINAGE / INFILTRATIE

ELECTRA

FILTERS/� KEERKLEPPEN

FITTINGEN

GOTEN

STAALKABELS

ZINKEN MAATWERK

WERKSCHOENEN GRISPORT

POMPEN + TOEBEHOREN

SLANGEN

SANITAIR

VERWARMING

TERRAS OVERKAPPINGEN

VLOER� VERWARMING

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!!!

De Mors 115/117, 7631 BA Ootmarsum Telefoon: 0541-291741 Fax: 0541-291757 www.kabra.nl info@kabra.nl

Voordat U bij een ander gaat bestellen,

EERST WASSINK BELLEN!!! Voor al uw

zonwering, lamellen, rolluiken, glas, kunststof ramen, puien en serres Vraag vrijblijvend inlichtingen Showroom open van maandag tot vrijdag en zaterdag op afspraak

WASSINK

Ootmarsum B.V. Galgenveld 11 - 7631 BS - Ootmarsum Telefoon 0541-292267 www.wassinkbv.nl - info@wassinkbv.nl

Alarm 112

OJ_18-12-10  

Na afloop is iedereen welkom in de Stiftsschool om even gezellig na te praten onder het genot van (warme) chocolademelk. Als u op kerstavond...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you