Page 1

www.oldenzaaljournaal.nl

zaterdag 13 november 2010

Fashion & Beauty >>>>> zie pag 13

Winterconcert OLDENZAAL - Op vrijdag 10 december om 20.00 uur geeft popkoor Vocal Essen een winterconcert. Dirigent Rob Zieverink heeft voor dit concert een gevarieerd programma samengesteld, waarbij bekende en minder bekende nummers speciaal voor dit koor zijn gearrangeerd.

Naast Engelse Carols, zingt Vocal Essen hedendaagse muziek zoals: Halleluja, Mr Blue Sky, Still haven’t found en Ameno. Deze nummers gaan u alvast in een passende december stemming brengen. Vocal Essen wordt begeleid door een strijkkwintet en natuurlijk haar vaste begeleidingsband. Kaarten zijn in de voorverkoop voor 7 euro verkrijgbaar bij Hifi Lansink, Grootestraat 20, te Oldenzaal of te bestellen via: info@vocal-essen.nl of op vrijdagavond aan de zaal voor 8 euro.

Gebruikte kleding

OLDENZAAL - Op maandag 22 november kan iedereen gebruikte kleding, gordijnen, beddengoed, schoeisel en ander textiel in de bezorgde witte plastic zak aan de stoeprand zetten. Een week voor de inzameling ontvangt men een envelop met daarin de plastic zak. Op de envelop staat de juiste inzameldatum. Bewoners van een woonerf kunnen de zakken op het algemene huisvuilverzamelpunt neerzetten. Op deze dag, weer of geen weer, komt de vrachtwagen van stichting KOVAMO de plastic zakken vanaf 09.00 uur ophalen. De gemeente heeft voor het inzamelen van kleding een vergunning ver­leend. KOVAMO KOVAMO is de afkorting voor Kleding Ophaal Voor Algemeen Medisch Onderzoek. De ingezamelde kleding wordt verkocht en de netto opbrengst is bestemd voor het Diabetes Fonds Nederland (DFN). Het DFN betaalt het overgrote deel van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van diabetes (suikerziekte) in Nederland. Het DFN is een onafhankelijke en niet-gesubsidieerde stichting. Onlangs heeft het DFN, als een der eerste fondsen in Nederland, het CBF Keurmerk gekregen. Dit geeft het publiek de zekerheid dat een gift of in dit geval de opbrengst van de verkochte kleding ook besteed wordt waarvoor de gift en/of kleding bedoeld is. Half miljoen diabetici Op dit moment zijn er bijna een half miljoen mensen met diabetes in Nederland, jong en oud. Als gevolg van diabetes kunnen bijkomende complicaties ontstaan als hart- en vaatziekten, nieraandoeningen, oogaandoeningen en aantasting van de zenuwbanen. Verder onderzoek moet een oplossing brengen voor deze aandoening en de bijkomende complicaties.

13e jaargang nr. 44

Vrijwilligerswerk als team uitje OLDENZAAL - Onlangs hebben medewerkers van de afdeling Publiekszaken van de gemeente Oldenzaal, op Het Hulsbeek flink de handen uit de mouwen gestoken. De Vrijwilligerscentrale heeft hierbij de partijen bij elkaar gebracht. Met het afdelingsuitje wilden de organisatoren Francis Wigbers en Bart Nijholt een bijdrage leveren aan

Grote vogelshow

OLDENZAAL - De EOVV De Vogelvrienden, houdt op zaterdag 20 november van 10.00 uur tot 20.00 uur en zondag 21 november van 10.00 uur tot 16.00 uur, een grote vogeltentoonstelling bij Hotel Het Landhuis Bentheimerstraat 118, te Oldenzaal. Te bewonderen zijn bijna 500 wedstrijdvogels en daarnaast een aantal volieres met vogels. Ook is er een grote verkoopklasse. Te bewonderen zijn diverse soorten kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, wildzang, duiven, kwartels, kleine en grote parkieten en papagaaien. De entree is gratis.

een maatschappelijke organisatie in Oldenzaal. Om daarvoor de juiste klus te vinden, hebben ze contact opgenomen met de Vrijwilligerscentrale.

Vrijmaken Beheerder van Het Hulsbeek, Bas Waanders, wist meteen waar nog wel nuttig werk gedaan kon worden. Een open plek in het bos, waar heide terug komt, moet jaarlijks vrij

Koffie met speculaas Gelukkig zat het weer mee. Tegen de tijd dat er aan de slag gegaan

moest worden, hield het op met regenen. Halverwege de uitvoering van het werk was er koffie met gevulde speculaas, geserveerd door Het Hulsbeek en de Vrijwilligerscentrale. Wilt u ook vrijwilligerswerk doen met uw afdeling, team of bedrijf? Neem dan gerust contact op met de Vrijwilligerscentrale via telefoonnummer: 0541-571414.

SINTERK krant

Feestelijke intocht Sinterklaas

OLDENZAAL - De feestelijke intocht van Sinterklaas is aanstaande zaterdag 13 november. Sinterklaas wordt om 14.00 uur verwacht bij het begin van de Deurningerstraat. Vanaf de Deurningerstraat rijdt de koets met Sinterklaas en zijn 70 pieten, onder begeleiding van De Koninklijke Harmonie St. Joseph, door de Grootestraat en de Kerkstraat naar de Ganzenmarkt.

Na het grote succes van vorig jaar, wordt er dit jaar weer een miniplaybackshow voor de kinderen van Oldenzaal georganiseerd. Deze miniplaybackshow vindt plaats op de Ganzenmarkt in Oldenzaal en uiteraard worden de kinderen weer beoordeeld door een echte jury. De miniplaybackshow start om

Verschijnt wekelijks in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en afhaalpunten in De Lutte. 074 - 259 66 33

gemaakt worden van ruwe berkzaailingen. De schapen, die er van tijd tot tijd grazen, eten deze namelijk niet. Het weghalen van de kleine berkjes kan alleen maar met de hand gebeuren. Een mooie klus voor de afdeling Publiekszaken.

14:45 uur met diverse optredens van kinderen. Het feest bevat dit jaar onder andere; een dans-act van zwarte pieten, verzorgd door Dansen Partycentrum Rouwhorst. Dit alles onder muzikale begeleiding van

Relight Licht & Geluid. Ook zijn er kartpieten die worden getraind door € Kartbaan Oldenzaal. Verder voorziet Outdoor Challenge Park € 9,95 Oldenzaal het marktplein van avontuurlijke activiteiten.

SINTERKLAASkrant

OL HA

Zie vanaf pagina 5 Oplage 17.500 exemplaren


2

Oldenzaal Journaal

“Rijles is vertrouwen�

Het is een opleidingsinstituut waar inmiddels al vele duizenden mensen hun rijopleiding hebben gevolgd. Wij verzorgen opleidingen van bromfiets tot aan vrachtauto. Met goede opgeleide, gemotiveerde instructeurs, die op een onderscheidende manier hun kennis overdragen in een modern en representatief wagenpark leiden zij hun leerlingen op voor het desgewenste rijbewijs. Daarnaast zorgt het team van planners en shopmedewerkers voor een correcte administratieve afhandeling. Met kennis van zaken binnen het totale bedrijfsproces willen zij zich onderscheiden in de huidige markt.

zaterdag 13 november 2010

'EZ&>^d/E'd>EÍŠÍ?

Zondag 14 november

GROOTSTE twentse

,QYHHOJHYDOOHQNDQZRUGHQYRRUNRPHQGDWGH ODQJVOHYHQGHSDUWQHUHUIEHODVWLQJPRHWEHWDOHQ:LOW XZHWHQKRH".RPGDQQDDUppQYDQRQ]HOH]LQJHQ RS

AUTOSHOW 'LQVGDJ     'RQGHUGDJ   

QRYHPEHUELM5HVWDXUDQW 6DNVHOVWDO*HUULWWH2YHUGLQNHO QRYHPEHUELM&DIp=DOHQFHQWUXP GH9HUHHQLJLQJWH'H/XWWH

met teurs bijna 1500 en LICHTE BEDRIJFSWAGENS bewijs en het kopen van AUTO’S Rijles is vertrouwen

LOSSER - Zijn naam is Olav Fijen. Hij is 41 jaar en woonachtig in Losser. Inmiddels heeft hij zo’n 20 jaar ervaring in de rijschool branche. Na het behalen van zijn instructeurbewijs is hij gaan werken als rij-instructeur, waarna hij zijn eigen rijschool is begonnen.

een lesauto, kun je al direct starten met je eigen 'bedrijf'. Elk jaar is het een 'komen' van nieuwe rijscholen die toetreden tot de markt, en een 'gaan' van rijscholen die hun activiteiten staken. Niet alleen zakelijk dien je over de juiste capaciteiten te beschikken, maar voor het lesgeven zelf zijn mensenkennis en een empatisch vermogen heel belangrijke eigenschappen.

'Vertrouwen in jouw eigen 2QWYDQJVWXXU instructeur, in jezelf en in het bedrijf dat samen met jou de $DQYDQJXXU snelste en voordeligste weg inslaat om jouw rijbewijs te halen. Dit doen wij door met 8NXQW]LFKWRWQRYHPEHUWHOHIRQLVFKRSJHYHQ elke leerling op individueel niveau een opleidingsplan te RIYLDHPDLOHPDDWKXLV#PROOLQNQO maken dat bij je past', aldus ,QGLHQXYHUJHWHQEHQWXZNRPVWGRRUWHJHYHQ Olav Fijen. 'Wij zeggen dan ook: 'Hiermee heb ik de nodige groei Beter lessen is sneller slagen!' GDQEHQWHQEOLMIWXXLWHUDDUGYDQKDUWHZHONRP door gemaakt, maar zag in dat Ten slotte vertelt Olav: 'Voor wanneer ik kwaliteit wilde het bouwen van een huis is de blijven leveren dat ik keuzes Zaken als faalangst, rijles en prijs van ĂŠĂŠn steen (ĂŠĂŠn rijles), moest maken. Hierdoor ben ik autisme, kostprijsberekeningen niet genoeg informatie om een inmiddels al weer enkele jaren en fiscale aspecten zijn voor beeld te krijgen wat de uiteinwerkzaam als bedrijfsleider van vele aanbieders niet bekend. delijke kosten zullen zijn van de Verkeersschool Brookhuis B.V. Dat maakt dat na een periode nieuw te bouwen woning (jouw met vestigingen in Enschede, rijles geven de eerste proble- rijbewijs). Ik adviseer dan ook Oldenzaal, Hengelo en Almelo', men naar boven komen. Veelal om langs te komen in ĂŠĂŠn van vertelt Olav. is de consument de dupe als de onze shops, jouw wensen te rijschoolhouder faalt. bespreken en dan goed voorbeALde ONZE PERSONENBEDRIJFSAUTO’S Over branche OverEN Brookhuis reid een ZIJN keuze te TEGEN maken in eenGUNSTIGE VOORWAARDEN TE FINANCIEREN De rijschool branche is een Verkeersschool Brookhuis verkeersschool die bij jou past'. laagdrempelige bedrijfstak. Na B.V. is inmiddels al ruim 40 het behalen van het instruc- jaar actief op Twentse bodem.

NIEUW, DEMO’S EN OCCASIONS Gratis uw auto getaxeerd

Zondag voor 11.00: vroege vogel auto verkoop met extra hoge kortingen

ook voor de kinderen is er van alles te doen

De snert staat klaar . Tot ziens op zondag 14 november bij de AUTOSHOW van Lenferink Auto’s in Almelo.

PLESMAN WEG 11 7602 PD ALMELO, TEL.: 0546 - 639 639 WWW.LENFERINK.NL

Snelle wasstraat met allerbeste wasresultaat

LOSSER – Sinds de opening op 18 oktober hebben al vele mensen de weg gevonden naar Happy Carwash aan de Leusinkweg 3a op Industrieterrein De Zoeker Esch. Happy Carwash beschikt over een ultramoderne autowasstraat met perfecte wasresultaten.

De kracht achter Happy Carwash is de korte wachttijden. ‘Eigenlijk hebben we helemaal geen wachttijden’, vertelt Martijn Brookhuis. ‘Onze maximale wachttijd bij topdrukte is vijftien minuten - inclusief aanrijden, wassen en nacontrole. De klant rijd de auto op de Kettingbaan en stapt daarna uit. In de Shop rekent men vervolgens af. De auto wordt handmatig voorgewassen, waarna de klant de auto via de meeloopgang kan volgen tijdens het

Sint-Nicolaasactie FC Berghuizen viert gouden jubileum

OLDENZAAL - Eind jaren 50 begon een hulpsint met de ondersteuning van Sint-Nicolaas zijn activiteiten in Zuid-Berghuizen. Heden ten dage is deze actie uitgegroeid tot een enorme vrijwilligersorganisatie met, op topdagen, ongeveer 130 hulpsinten en een veelvoud aan zwarte pieten die vanaf FC Berghuizen vertrekken. wasproces. Na het machinaal drogen wordt de auto gecontroleerd en nagedroogd, waarbij de deuren en sponningen niet worden vergeten. Eventueel kan de klant kiezen voor een extra V.I.P.pluspakket. Dit pakket bevat: van binnen stofzuigen en het schoonmaken van de ramen aan de binnenkant en het dashboard.’ Happy Carwash biedt een ruilsysteem ten behoeve van een microvezeldoek. Dit betekent dat u deze doek maar ĂŠĂŠn keer hoeft aan te schaffen en om kunt ruilen voor een schone bij elk bezoek. Daarnaast biedt de moderne wasstraat vier stofzuigers en binnenkort drie wasplaatsen, deze zijn met circa vier weken gereed. Martijn: ‘Wij hebben waspassen, waarbij de klant een extra opwaar-

deerbonus krijgt wanneer deze minimaal vijftig euro oplaad. U behoudt wel de vrijheid in programmakeus. Daarnaast krijgen klanten dan een gratis microvezeldoek en met hun verjaardag een gratis wassing ter waarde van 18.50 euro. Tevens zijn cadeaubonnen beschikbaar. Happy Carwash is aangesloten bij de Bovag en werkt ook samen met Pascal’s Mobile Carcleaning. Zo is het mogelijk om een compleet pakket qua wassen en poetsen te bieden. Winteraanbieding ₏ 99 showroomklaar! Openingstijden tijdens de winter, ma t/m donderdag 9.00 t/m 18.00 uur, vrijdag van 9.00 t/m 21.00 uur, zaterdag van 9.00 t/m 18.00 uur en zondag van 11.00 t/m 17.00 uur.

In verband met dit jubileumjaar is er een speciaal jubileumboekje uitgebracht, waarvan het eerste exemplaar op 8 november werd uitgereikt aan de enige hulpbisschop die al 50 jaar meedraait. In het bijzijn van groot aantal hulpsinten werd door voorzitter van de SintNicolaasactie, Wim Olde Kalter, het

eerste jubileumboekje uitgereikt aan Jan Olde Kalter, de enige vrijwilliger die ook al 50 jaar meedraait als hulpbisschop. Het boekje bevat interviews met chauffeurs, pieten, hulpsinten, tevreden klanten en is gelardeerd met liedjes, recepten en foto’s. Markt & Media is verantwoordelijk voor de vormgeving en Drukkerij Lotgerink voor het drukwerk. Bezoek van Sint-Nicolaas Een bezoek van Sint-Nicolaas thuis of op het bedrijf, kan tot en met 25 november geboekt worden via de speciale Sint-Nicolaastelefoon: 06-81555020. Meer informatie is na te lezen op www.fcberghuizen.nl. Hier kan ook een aanvraagformulier voor een bezoek worden ingevuld.

Vertoning van de film ‘Iris’ in de bibliotheek OLDENZAAL - Op donderdagmiddag 18 november om 14.00 uur wordt, in de bibliotheek Oldenzaal aan de Ganzenmarkt, de speelfilm 'Iris' vertoond. De film is een activiteit in het kader van de nationale leescampagne ‘Nederland Leest’.

De film ‘Iris’ is het aangrijpende levens- en liefdesverhaal van de schrijfster Iris Murdoch en hoe zij op latere leeftijd de ongelijke strijd aangaat met de ziekte van Alzheimer. Reserveren via: 0541-512516 of via: info@bibliotheekoldenzaal.nl.


Oldenzaal Journaal

zaterdag 13 november 2010

Najaarsconcert OLDENZAAL - Op zondagmiddag 14 november houdt het Oldenzaals Mannenkoor zijn najaarsconcert, waaraan ook dit jaar weer diverse solisten hun medewerking gaan verlenen.

3

Volleybalmeiden gaan naar de beurs

Voor het concert dit jaar is gekozen voor het Nederlandse lied. Er worden diverse stukken van Ramses Shaffy en van Jules de Korte ten gehore gebracht. De arrangementen hiervoor zijn geschreven door de dirigent van het koor Paul Kempers. Maar ook wordt er gezongen in andere talen, waaronder het Russisch. Prachtige Russische liederen worden gezongen, waaronder een medley van 5 nummers met het overbekende Kalinka.

Jos Beunders Het concert wordt muzikaal begeleid door de bekende pianist Jos Beunders, de bassist Andrew Read en de slagwerker Raymond Ruitenberg. Het gehele concert staat onder leiding van de dirigent Paul Kempers.

www.oldenzaaljournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Oldenzaal Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 17.000 exemplaren Verschijnt iedere zaterdag huis-aan-huis in Oldenzaal, Rossum, Weerselo en De Lutte Advertentie-adviseur: Marco Krabbe, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@oldenzaaljournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 Eser Oztas E-mail: redactie@oldenzaaljournaal.nl Persberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge Marian Beerten Geen Oldenzaal Journaal ontvangen: Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Oldenzaal Journaal: Oldenzaal: VVV • Gemeentehuis • Bibliotheek Mariahof • Brug Restaurant van Gils Sauna Keizer • Shell de Thij • Kiosk de Thij C1000 de Thij • Fit-Plaza • Haarstudio Danien Rossum: Avia van der AA • Kulturhus Weerselo: Auto Reinders • Auto Hoogendijk Auto Krabbe • Plus Tijhuis Saasveld: Silderhuis Supermarkt • ‘t Holscher Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Het Oldenzaal Journaal is lid van:

Optimaal adverteren in Overijssel en Gelderland: meer dan 500.000 ex oplage in sterk lokale titels voor een scherpe prijs. Bel voor informatie 074-259 66 33 Deze uitgave is gedrukt op:

gecertificeerd papier

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

OLDENZAAL - Regelmatig bewegen heeft een gunstig effect op de algemene gezondheidstoestand. Dit geldt voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een chronische aandoening. Bewegen is voor deze groep mensen echter een grotere opgave dan voor de ‘gezonde’ Nederlander. Door diabetes kunnen mensen last hebben van pijn en vermoeidheid en niet goed ingestelde bloedsuikerwaardes. Door COPD, hart- en vaataandoeningen kunnen mensen last hebben van onder andere benauwdheid en vermoeidheid. Dit kan sociale of mentale beperkingen veroorzaken. Begrijpelijke knelpunten, die volgens de fysiotherapeuten van de praktijk voor Fysiotherapie Nusmeier c.s. voorkomen kunnen worden door goed begeleid te bewegen. Om die reden biedt de praktijk voor Fysiotherapie Nusmeier c.s. een speciaal beweegprogramma aan voor mensen met diabetes mellitus, COPD en hart- en vaataandoeningen (CVRM).

Dimitri Mosa De bekende Russische muzikale alleskunner Dimitri Mosa, die al in bijna heel Europa heeft opgetreden, gaat als solist, maar ook samen met het Oldenzaals mannenkoor enige prachtige muzikale stukken zingen. Ook het ‘aanstormende’ zangtalent Vera Rikkink uit Agelo, gaat dit jaar haar medewerking verlenen aan het concert en enige prachtige Nederlandse liederen gaan zingen.

Toegang Het concert vindt plaats in ‘Cultureel centrum De Hof’ te Oldenzaal en begint om 16.00 uur. De zaal is open om 15.30 uur. De toegangskaarten hiervoor zijn vooraf verkrijgbaar bij de VVV te Oldenzaal voor 10 euro of, direct voorafgaand aan het concert aan de zaal, voor 12,50 euro.

Fysiotherapie Nusmeier

OLDENZAAL - De voltallige selectie van Heutink-Pollux gaat op 16 en 17 november naar de beurs Businessmeeting Twente in Hengelo. ‘We zijn uit op een ‘date’ met collega ondernemers en we komen met een heel speciale beursaanbieding’, vertelt Marlou Sommer, aanvoerster van het team. ‘Op dinsdagavond gaan we verrassen met een optreden van pianist Jan Vayne en we hebben een surprise voor de ondernemers die een ‘date’ aandurven’. De doelstelling van het beursbezoek is duidelijk. ‘We zoeken vrienden, fans, partners en een naamgever, we zoeken sponsoren, ondermeer een hoofdsponsor, omdat HeutinkRijssen aan het einde van dit seizoen helaas de sponsoring beëindigt. We zoeken bedrijven die zich her-

kennen in onze ambities. We willen topvolleybal spelen in Twente, onze regio waardig vertegenwoordigen en de jeugd tot voorbeeld zijn’. Naast het optreden van Jan Vayne heeft Pollux nog een bijzondere beursaanbieding. Gratis exposure ‘Elke ondernemer die op 16 of 17 november tijdens Businessmeeting Twente bij ons persoonlijk een visitekaartje inlevert of dit deponeert in de Pollux-bus bij onze stand, komt in aanmerking voor gratis exposure. We verloten namelijk ruimte voor commerciële uitingen op ons tenue’. Eigen standruimte Heutink-Pollux heeft in het Expocenter een eigen standruimte. ‘We laten beelden zien van wedstrijden, hebben een promofilmpje laten maken en zullen ondernemers informeren over sponsormogelijkheden en ook over

ons initiatief om per 1 januari ons eigen Ondernemers Netwerk Pollux te starten’ aldus Marlou. ‘Niets is ons te dol’ De fullcolour flyer die tijdens de beurs verspreid wordt maakt melding ‘(vrijwel) niets is ons te dol’: modeshows lopen, kerstpakketten wegbrengen, als gastvrouw optreden tijdens uw relatie evenement, een tv-commercial of printcampagne van een sympathiek smoel voorzien, het kan allemaal. En er is een knipoog naar de FC Twente familie uit Enschede, maar daarover wil Marlou nog niet uitwijden. Jan Vayne Eén fan hebben de meiden van Pollux al op voorhand, Jan Vayne. Hij is heel duidelijk: ‘Ik lever 50 visitekaartjes in, want ik wil op het shirt van die meiden en ik wil een date’... wie volgt?

Grote deelname aan schoolactiviteiten IVN OLDENZAAL - Recentelijk heeft de werkgroep schoolactiviteiten van het IVN Oldenzaal haar herfstproject aangeboden aan alle basisscholen in Oldenzaal. Een ongekend aantal groepen heeft zich hiervoor opgegeven: in totaal 445 kinderen. Er was echter niet genoeg ruimte voor alle kinderen, omdat het IVN alleen maar met vrijwilligers werkt.

Scholen die deze keer niet deelgenomen hebben, krijgen volgend jaar voorrang. De bedoeling van dit project is om kinderen in contact te laten komen met de natuur en hun laten ervaren wat je in de natuur allemaal kunt doen.

Binnen tien opdrachten hebben de kinderen zich beziggehouden met het maken van een groeps-spinnenweb, wie kan verder springen dan een muis of een konijn, welk blad behoort bij welke boom, slakken bekijken en aanraken en paddenstoelen, beestjes en vruchten zoeken in het bos. Zowel voor de kinderen als de begeleiding van de scholen en de vrijwilligers van IVN Oldenzaal is dit project ontzettend geslaagd. Vrijwilligers voor deze of andere projecten van het IVN zijn welkom, zij kunnen hiervoor contact opnemen met Mariska Damink telefoonnummer: 516267.

Het KNGF heeft in samenwerking met TNO en de Universiteit van Leuven gewerkt aan de ontwikkeling van een beweegprogramma speciaal voor mensen met deze klachten. Er zijn verschillende programma’s afhankelijk van de ernst en de aandoening. De duur van het programma varieert hierdoor. Meerdere verzekeraars zoals Menzis vinden het belangrijk dat patiënten met chronische aandoeningen preventief iets aan hun gezondheid doen. Zij vergoeden een groot deel van dit programma.Van de patiënt wordt soms een kleine eigen bijdrage gevraagd. Om deelnemers ieder met hun eigen medische achtergrond zo optimaal goed mogelijk te begeleiden wordt in groepsverband op individueel niveau en naar eigen kunnen gewerkt. Een hoge mate van veiligheid en sociale steun maakt het programma daarbij bijzonder. Actieve levensstijl Het doel is dat aan het eind van het programma deelnemers zich lekkerder en sterker voelen en een actievere levensstijl hebben ontwikkeld. De fysiotherapeut laat de betrokkenen ervaren hoe zij op een verantwoorde en gezonde manier kunnen bewegen. Tevens wordt geleerd hoe men beweging kan integreren in het dagelijkse leven. Het belangrijkste is dat u weer plezier krijgt in bewegen. Elke maand kunnen er weer nieuwe mensen instromen. De beweegprogramma’s worden gegeven in onze Praktijk voor Fysiotherapie Nusmeier c.s. op de Thij, Jan jansstraat 4, te Oldenzaal.Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden kunt u contact opnemen met onze fysiotherapeuten mevr. Cindy Mulder of Susan Steinmeijer. Tel: 0541-515563 of een mail sturen naar: cindy.mulder@fysiotherapienusmeier.nl of susan.steinmeijer@ fysiotherapienusmeier.nl.


Oldenzaal Journaal

4

Speelgoedbeurs voor wijkblad OLDENZAAL - De redactie van wijkblad Interessen houdt op woensdag 17 november haar Speelgoedbeurs van 20.00 tot 21.00 uur. U kunt functionerend speelgoed (geen knuffeldieren) inbrengen op dinsdag 16 november van 20.00 tot 21.30 uur.

U bepaalt zelf de prijs en eenderde van de opbrengst is bestemd voor het wijkblad Interessen. De speelgoedbeurs vindt plaats in ‘t Blikpunt, Operalaan 150 (Stadspark). Het uitbetalen en ophalen van niet verkocht speelgoed kan op donderdag 18 november van 19.00 tot 19.30 uur.

Ook u adverteren Wilt uw eigenin Oldenzaal Journaal? special uitbrengen? Bel 074 - 259 66 33 aand Oktober woonm

Jubil

Hellendoorn Noord

Hellendoorn Noord

| Type Venetia

vanaf € 398.500

| Type Celano

vanaf € 419.500

v.o.n.

v.o.n.

rant

Zonnedauw Heemtuin | Type Rozemarijn Heemtuin | Type vanaf € 399.500

vanaf € 317.500

v.o.n.

v.o.n.

DIVER

SE

ACTIE S

• Histo rie • Open Dag • Dem onstrat ies • Lezin gen • Spin ningth eater • Xco

Heemtuin Noord als in de bouwen en in Zowel in Hellendoorn volop aan het is te is Roosdom Tijhuis over onze woningen Hellendoorn de verkoop. Informatie Makelaars voor ars en verkrijgen bij TML Egmond Garantiemakela in Nijverdal. Noord en bij Van voor de Heemtuin TML Makelaars

Koriander Heemtuin | Type vanaf € 264.500

v.o.n.

bijlage: zeeten In de geni Ontdek wat elke

dag is!

MeubelDat is de kern van Ambacht is beleving. en creëren Zonen. Hier ontwerpen makerij Zwiers & op koken is. Zij iedereen die dol ze keukens voor genieten. dag moet kunnen vinden dat u iedere hun werkplaats - of interieur - uit Met een keuken dat dit lukt. verzekeren zij u

Verkoop & Informatie

Verkoop & Informatie

plaatsen! voor 2011 Wij willen de modellen

plaverwa

PROFITEER DAAROM NU:

ALLE SHOWROOMKEUKENS

Ook uw specialist

Dan kunt u veel hoek- of tussenwoning? een daling van de 2 onder 1 kap-, betekent direct een Heeft u een vrijstaande-,isoleren van uw woning. Dit krijgt uw woning het van uw geld besparen door wooncomfort. Daarnaast verhogen. Het isoleren verhoging van het van uw woning energiekosten en Dit kan de waarde voor u en het milieu! gunstiger energie-label. en dus een hele opluchting isoleren we bestaandedie elke woning betekent dan naadloze isolatie” ”Geen betere isolatie of een winddichte twee-componentenspray, Onder het motto wol met behulp van naadloos isoleert. nieuwe woningen spouw en dak) 100% constructie (vloer,

vloeren!

F 0548-617518 2a Ontwerp Bossinkkamp www.genietelkedag.nl T 0548-617505 (Ov.) Vakmanschap 7683 SL Den Ham www.keukenshop-nijverdal.nl Meubelmakerij

J.G. van Egmond 0548 - 61 36 05 www.v-egmond.nl

TML Makelaars 0548 61 86 60 www.tml-makelaars.nl

Voordelen isolatie omlaag

direct • Energiekosten omhoog • Wooncomfort • Gezonder leefklimaat (6% i.p.v. 19%) • Laag BTW tarief • Gunstiger energie-label Vraag een gratis

Tempert

adviesgesprek aan

5 0548-51622 Bel: naar: info@pluimers.nl

De Tegelboer

of mail

in Rijssen. Habitobeurs 2010 attentie. staan wij op de ontvang een leuke 21, 22 en 23 oktober adviesgesprek en voor een gratis Bezoek onze stand

WWW.PLUIMERS.EU

voor PVC- en houten

Tel. (0546) 671 601 3b 7442 CX Nijverdal Bedrijvenweg 096 Meubelmakerij Zwiers Privé (0546) 673

beld Zonneren Uw woning isole besparen Direct veel geld sten! op uw energieko

kilo afv allen in 10 we ken Di plan • Grat is 6 we ken onbe perkt trainen

wonen

Rabobank West Twente 0548 37 30 00 nte www.rabobank.nl/westtwe

Oost bv Rotij Projectbouw Tijhuis bv Bouwbedrijf Roosdom www.roosdomtijhuis.nl

TEGEN BODEMPRIJZEN!!!

• 10

Financieringsadvies

Bouw, realisatie & ontwikkeling

in onze showroom

TEL.: 0548 - 51 62

25

Tegels & Badkamers

HD

IS

HET WOONHU NIJVERDAL Nijverdal

Raalte 8102 HX RAALTE Zompstraat 41, F.0572-363149 T. 0572-363147

Serbonne Inspiratiepark 3 van den Bergsweg 7442 CK Nijverdal T. 0572-363147 F. 0572-363149

Lochem 22 , 7241 CM LOCHEM Eekmolenweg F.0573-255378 T. 0573-259139

INTERIEURS

Wand- en vloertegels en Sanitair

AKTIE! Serres-Kozijnen Nieuwbouw-Verbouw

Gevelbekleding Dakkapellen

U bent van harte welkom in onze showroom.

Jutestraat 41 7461 TS Rijssen T: 0548 541919 F: 0548 541990

GRATIS!

Bij het afsluiten van een nieuwe polis

Green-Line B.V. 2010 tot december

Financieel advies en beoordeling op uw huidige* administratie

40% *

extra korting

*Aktie in oktober

GEZOCHT!

Vraagouder/ Gastouder

en Bij inschrijving * een goede match, een Irischeque cadeau t.w.v.

en november.

op uw auto verzekering!

lein.com www.hypotheekp

*Aktie in oktober

€ 25,-

*Aktie in oktober

en november.

en november.

Geopend: maandag t/m vrijdag 08.00 tot 17.00 uur

ratie.nl www.pbadminist

E: info@greenlinekozijnen.nl W: www.greenlinekozijnen.nl

u-obelix.nl www.gastouderburea

Esdoorn

verzekeringen hypotheken

7443 BL Nijverdal Grotestraat 108a, 0548 - 623 004 F. T. 0548 - 623 003 info@hypotheekplein.com

.

.

Esdoorn

administratie en belastingen

Makelaardij o.g.

bv

25

Badminton voor iedereen bij badmintonvereniging ICARUS OLDENZAAL - Na eerdere succesvolle gezelligheidstoernooien, biedt de Oldenzaalse badminton vereniging ICARUS, de inwoners van Oldenzaal de mogelijkheid om lekker actief te badmintonnen.

Deelname is gratis, maar een vrije gift voor het goede doel is altijd welkom. De volledige opbrengst van die dag gaat naar het KWF kankerfonds en de stichting Matthijs. Vanwege persoonlijke redenen draagt ICARUS beide stichtingen een warm hart toe. Dit onderstreept zij door samen met sponsoren, de opbrengst van de dag te verdubbelen. Met

In het kader van Oldenzaal Beweegt, staat op zaterdag 27 november Sporthal De Kolk op de Essen open voor iedereen. Vanaf 13.00 uur bent u welkom.

sportkleding en een sportieve instelling bent u al klaar om te badmintonnen. Rackets en shuttles zijn al aanwezig. De leden zijn aanwezig om ondersteuning te bieden. De sportieve middag eindigt om 17.30 uur met een loterij en een gezellige nazit. Het is belangrijk dat u zich ook deze keer weer vooraf aanmeldt. Dit kan heel eenvoudig op www.bvicarus.nl.

W ilt u special u

eumk

nte Hellend oorn actief in de gemee Roosdo m Tijhuis

w

zaterdag 13 november 2010

BeleefO het Chersonissosgevoel met Sterretje wo ktober

LATTROP - Al in de eerste aflevering van OhOh Cherso was te zien hoe DJ Tony Star de sterren van de hemel draaide achter de draaitafel in Chersonissos. De hits van de bekende dj uit Den Haag zullen op vrijdag 26 november ook uit de speakers ing Uw bij discowon Tijs in Lattrop klinken. Hij laat de Tijsgangers het ultieme Chersonissosgevoel beleven.

Cherso-set met dj Tony Star.’

Tony Wyczynski Eigenlijk heet de Hagenees Tony Wyczynski en is hij al jaren een bekende dj in de Skihut en Wij

JAAR

Esdoorn

gastouderbureau

Rijssen. in 2010 Habitobeur s de op wij leuke een ont vang en adviesgesprek gratis

voor

2011

in

onze

T

Vraag

een

: Bel mail of

gratis

) 9% 1

adviesgesprek

aan

-516225 0548 info@pluimers.nl

0548

-

51

62

en

.

.

De voordeligste keukenspecialist

Tony Star staat beter bekend

houten

De carrière van Tony zit sindsdien helemaal in de lift. Op Chersonissos draaide hij de sterren van de hemel voor een uitzinnig Starbeach. voor

PVC-

vlo

De Tegelboer

naar:

TEL.:

specialist

44 7 3b Bedrijvenweg Meubelmakerij

isolatie Voordelen direc omlaag t • Energiekosten omhoog • Wooncomfor t leefklimaat • Gezonder . v i.p. % (6 • Laag BTW tarief energie -label • Gunstiger

uw

25

vloertegels en WandSanitair en

Green

Serres-Kozijne Nieuwbouw-Verbou

Jutestra 7461 TS Ri

T: 0548 54 F: 0548 5

E: W:

.

e

showro

F 0 2a Ontwerp Bossinkkamp T 0548-617505 H Vakmanschap Den SL 7683 www.keukenshop-nijv Meubelmakerij

at tentie.

.PLUIMERS.EU WWW

modellen

AL

veel u kunt Dan tussenwoning? of de van hoekdaling kap -, 1 een onder 2 direc t betekent vrijstaande -, Dit een u een woning. H eef t uw woning van uw krijgt isoleren het door Daarnaast uw van besparen isoleren geld wooncomfor t. H et het van verhogen. verhoging en woning uw van energiekosten waarde de kan Dit milieu! het en u energie - label. voor gunstiger opluchting en hele een dus bestaande we betekent isoleren woning isolatie” elke die , naadloze dan isolatie betere t wee - componentenspray ”Geen mot to winddichte het een of Onder wol van behulp met isoleer t. woningen naadloos nieuwe 10 0% dak) en spouw (vloer, construc tie

staan ok tob er een voor stand

wat

Ontdek

de

Ook

ren isole beld Zonne

besparen geld veel Direct energiekosten! uw op

23 en 22 21, onze Bezoek

willen

het beroemde Crazy Piano’s in Scheveningen. Door zijn opvallende verschijnen werd Tony (door de twee getatoeëerde sterren op zijn borst al gauw ze omgedoopt ‘Sterretje’) gecast In totde i gen voor de RTL-serie OhOh Cherso.

info@greenlinekozij www.greenlinekozi

Hellendoorn Journaal produceert op maat gesneden als n Sterretje van o de tv-hit Lattrop lle d orn Jou rnaal themakranten in het hart van deH krant • Sterk ine de Bezinning, ontmoeting en OhOh Cherso. Voor r Bas anten ‘En nu is heth de beurt aant the m ak in e belangrijkste communicatie-doelgroepen. maatschappelijke betrokkenheid Tijscholte van discol Tijs wasngrijks Lattrop,’ zo steltc Bas Tijscholte b e a te om • het al snel duidelijk dat hier die wel even een uitgebreide rouNeem contact op voor meer informatie of een afspraak. Voor informatie kunt u bellen of mailen naar een echte dj aan het werk was. tebeschrijving moest o meesturen N e e m c o n t a c t o p v o r Dhr. Henny Geerts tel.: 06-53 61 84 96

Mevr. Ria Middeldorp tel.: 0545- 47 71 73 Maurice Weustink m.weustink@twentejournaal.nl Website: www.twente.oddfellows.nl Cherso-set Tel: 074-2596633 www.twentejournaal.nl Ma uri ce We ti nk ‘Ik zagu op tv s hoe Sterretje een Tel: 074-2596633

• Heeft u te maken met veel instanties, wet- en regelgeving? • Bent u, door al die papieren, het overzicht kwijt? • Heeft u financiële problemen? • Wilt u persoonlijke aandacht en zorg bij u thuis?

Administratieve zorg Wij bieden u: • Ordening administratie • Ondersteuning bij aanvraag subsidies (PGB) • Een vaste persoon dus korte lijnen Hoe? Vraag informatie: Tel: 06 - 12165282 • E-mail: Bureaukleinrobbenhaar@ziggo.nl www.bureaukleinrobbenhaar.nl

Gun uw vertrouwde meubelen, gebruikt of versleten, een nieuw leven! Gun uw vertrouwde meubelen, gebruikt of versleten, een nieuw leven!

Goedkope meubelstoffen, meubelstoffen, skaiGoedkope - leer uit voorraad leverbaar skai leer uit voorraad leverbaar Zie -vernieuwde website + webwinkel: Zie www.martinstevelink.nl vernieuwde website + webwinkel: www.martinstevelink.nl Ootmarsumseweg 362, 7667 PC Reutum Telefoon 06 - 25 22 65 26 of 0541 - 67 01 86

geweldige dj-set weggaf en besloot hem naar Lattrop te halen. Geen flauwe show met alle castleden, maar een echte

bij zijn aanvraag.

DJ Tony Star is op vrijdag 26 november te zien bij disco Tijs aan de Dorpsstraat in Lattrop. Tijs is geopend van 21.00 tot 3.00 uur. Entree is 3,50 euro.


zaterdag 13 november 2010

Oldenzaal Journaal

5

SINTERKLAASkrant

€ 14,95 € 24,95 € 9,95

€ 9,95 Sinterklaas/Kerst luisterboek met 2 CD’s

Jaap ter Haar, voorgelezen door Diewertje Blok, 18 sinterklaas en kerstliedjes.

OLDENZAAL - TUBBERGEN HARDENBERG - DENEKAMP

€ 14,95


regionale boeken

NIEUW: KLEURRIJK OLDENZAAL 1950 tot 1980 Museum “Het Palthe-Huis� - R.A. Olde Dubbelink

Het alledaagse leven in de stad Oldenzaal van 1950 tot 1980, een uniek fotoboek in kleur, verschijnt in een beperkt oplage! â‚Ź 24,95

Willem Wilmink Sprookjes en vertellingen Gebonden boek â‚Ź 24,95

Frans Hendriksen 100 zaterdagen

Nieuw! Columns uit de Twentse Courant en Op en Rond de Essen. â‚Ź 12,50

Mevr. de Vries RobbĂŠ-Corwin

Er zit gevaar in de lucht, ik ruik het Levensbericht van Henri Max Corwin 1903-1962 Beeld van de joodse gemeenschap voor en na de oorlog in Oldenzaal. â‚Ź 17,95

TWENTSE SPORT SCHEURKALENDER

Met 365 verhalen, anekdotes en vaak onbekende feiten uit de rijke Twentse sporthistorie. Van de heroïsche klootschietduels tussen Oldenzaal en Ootmarsum tot de recente successen van FC Twente. Van de regionale wielerhelden tot de Twentse paardensporttoppers. Met historische foto’s en nieuwe cartoons is deze kalender een feest van herkenning en verwondering. Samengesteld door sportjournalist Gijs Eijsink. Eindredactie: Marco Krijnsen. Cartoons: Gertjan Kleijne.

TWENTSE

 ;  

â‚Ź 14,95

Plakband apparaat â‚Ź 4,99

GIJS G I J S EIJSINK EIJSINK

Sinterklaas-tip: dagboek vlinder/ballerina â‚Ź 7,99 pennendoos â‚Ź 11,99

an Bo

ave v ve uitg

ie

Exclus

inink

el He ekwink

Jan Aanstoot signeert op zaterdag 20 november. Soms lijkt ons Twente groter dan het in werkelijkheid is. Zo verscheen er twee weken geleden in Wierden een boek dat werd uitgegeven in eigen beheer en dus plaatselijk beperkt blijft, maar dat ook hier in Noordoost Twente voor velen herinneringen zal oproepen. Wij vestigen daarom graag uw aandacht op de uitgave ‘Jan Aanstoot o25’, een groot overzicht van de schilderijen van de Wierdense kunstenaar Jan Aanstoot. Voor velen in onze omgeving is Jan Aanstoot beslist geen vreemde: van 1976 tot 2007 was hij leraar tekenen aan het toenmalige Thijcollege, waar hij bovendien elk jaar de verantwoordelijkheid had voor leerlingen die eindexamen wilden doen in zijn vak. Hoe belangrijk zijn leraarschap ook was, toch wist hij al vanaf 1985 dat hij allereerst beeldend kunstenaar wilde zijn. Dit boek doet daarvan in meer dan 200 pagina’s uitgebreid verslag. Boekhandel Heinink presenteert dit boek graag op een feestelijke manier aan het publiek in Oldenzaal en omgeving. Op zaterdag 20 november aanstaande is Jan Aanstoot zelf van 15 tot 16 uur aanwezig in onze winkel in de Vijfhoek in Oldenzaal om exemplaren van zijn boek te signeren! (www.boekwinkelheinink.nl)

DECEMBER CADEAU-TIP: Genieten, beleven en ervaren. De nieuwe pocketuitgave van het blauwe GUTSCHEINBUCH is weer uit! 2x Eten - 1x betalen en nog veel meer! Dat is het succes van het blauwe Gutscheinbuch. (Grafschaft Bentheim) Met 69 waardebonnen, geldig tot 29-02-2012. Met 10 nieuwe adressen ook in Nederland! Verkrijgbaar bij alle filialen van boekwinkel Heinink ..................

(het perfecte cadeau voor de echte levensgenieter)

â‚Ź 16,95

www.boekwinkelheinink.nl


s e j t s j i l o ot f o m i n o er c. Nieuw: G ken - tassen et k memoblo Liedjes & verhaaltjes

Liedjesboeken

M. Busser

Liedjes van vroeger en nu, zijn fantastisch om met je (klein) kinderen mee te zingen. De boeken bevatten kleurrijke illustraties en songteksten Heel veel titels: Sinterklaasliedjes, bijbelliedjes, dierenliedjes, lievelingsliedjes, dansliedjes, kerstliedjes, feestliedjes en nog veel meer! per boek, incl. CD

voor peuters en kleuters

De geheel eigen stijl van Marianne Busser en Ron Schroder spreekt alle kinderen aan. In dit nieuwe boek staan weer heel veel liedjes en verhaaltjes op rijm die keer op keer voorgelezen én gezongen kunnen worden. Met cd! Dankzij de vrolijke illustraties van Dagmar Stam is ook deze bundel weer een lust voor het oog.

€ 12,50

Maren Stoffels met mijn ogen dicht Donna is een buitenbeentje. Vanuit de hoge boom vlak bij haar huis houdt ze iedereen in de gaten. Ook haar oude vriend Stijn, die nu ineens met Jen omgaat. Is hij dan echt vergeten wat ze heeft gedaan?

van r e d l o aasf inink l k r e He i nt De s kwinkel Boe

€ 14,95 STABILO - POINT 88, BOX 20 STUKS € 12,95 STABILO - PEN 68, BOX 20 STUKS € 15,99 STABILO - ONVERWOESTBARE KLEURSTIFT SCRIBBI BOX 12 STUKS € 17,99

€ 12,95

Heleen Vreeswijk Leugens Leugens vertelt het verhaal van Alfred. Zijn vader is bedrijfsleider, zijn moeder maakt carrière. Ogenschijnlijk een gewoon gezin, maar dagelijks zien en horen Alfred en zijn zus hoe hun moeder mishandeld wordt. Alfred hoopt maar één ding: dat zijn vader snel oprot en dat hij niet op hem gaat lijken.

www.boekwinkelheinink.nl

€ 17,95


literatuur Herman Brusselmans De grote rimram

Het einde van mensen in 1967 speelt in de jaren zestig, De dollartekens in de ogen van Moeder Theresa in de jaren zeventig, Iedere zondag sterven en doodgaan in de week in de jaren tachtig. Dit zijn de drie decennia waarin schrijver Herman Brusselmans het ware leven leerde kennen. € 17,95

Arnon Grunberg Huid en Haar

Roland Oberstein, universitair docent economie, gespecialiseerd in de geschiedenis van de bubbel, is vader en gelukkig gescheiden. Zijn vriendin Violet, ontwerpster van damestassen, wordt tot wanhoop gedreven al Oberstein onaangedaan lijkt te zijn door haar overspel en het zelfs wel spannend zegt te vinden. € 19,95

Jaap Scholten Van OLDENZAAL tot OUAGADOUGOU

De avonturen van Jaap Scholten is een nieuwe serie die het verzamelde werk van Scholtens korte verhalen omvat. In zijn oeuvre is alles met alles verbonden is en schuren zijn verhalen dicht langs het auto-biografische. De avonturen van Jaap Scholten zijn vooral een bijzondere manier van kijken naar de wereld. Van Oldenzaal tot Ouagudougou en Van Tanger tot Horizon City. € 12,50

Lau Cha (de

Jaap Scholten Kameraad Baron

Niet lang nadat Nicolai Ceausescu op 25 december 1989 was geëxecuteerd reed Jaap Scholten met zijn geliefde – zelf nazaat van een familie die tijdens het communisme tot de vervolgden behoorden - in een oude cabriolet over de Karpaten naar Boekarest om een oudoom te bezoeken die aldaar ambassadeur was.

Broo heeft mert den d leven

Inmiddels woont Scholten 7 jaar in Boedapest en is hij getrouwd met een vrouw van Hongaarse afkomst. € 21,95

€ 18,95

Al sn tjes in feest overn mont Maar van m alle b

wordt

De s B

t

fees ezers L s t n r Twe 011 Auteu 9 maart 2 1

Esther Verhoef Is uw man al af?

Ronald Giphart - IJsland

Ik wil het deze keer eens met u hebben over ‘de ideale man’. Hiermee doel ik met name op het type dat onze eierstokken beroert: mannelijk, zelfstandig, zelfverzekerd, een tikje mysterieus. € 12,50

IJsland vertelt het ontroerende en tegelijkertijd lachwekkende verhaal van een cabaretier die geen grappen meer wil vertellen. De nieuwe roman van Ronald Giphart is een lofzang op de liefde en een herbezinning op de dingen die belangrijk zijn.€ 17,50

Christian Frascella Ik ben de sterkste

Ik ben de sterkste is een hilarische en tegelijkertijd zorgwekkende roman, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het einde van de jaren tachtig. De nieuwe Ammaniti is geboren! € 16,95

Saski Noort De eetclub, Nu de filmeditie paperback € 12,50

Lulu Wang Wilde rozen

Het ontroerende verhaal van een opgroeiend meisje op zoek naar de waarheid - en zichzelf. Na Het lelietheater Lulu Wangs meest persoonlijke roman tot nu toe. Ontroerend, ontwapenend, openhartig. De twaalfjarige Qiangwei ('Wilde Rozen') hunkert naar vriendschap en liefde, maar nog meer verlangt ze naar de warmte van haar afwezige ouders. € 19,95

SIN pluc Roze

Nicholas Evans De vergeving

leestip!

€ 19,95

'Semper fortis', 'Wees altijd dapper', aldus het motto van de kostschool waar Tommy Bedford naartoe gaat. Het is 1959 en de school wordt bevolkt door bullebakken en sadistische leraren. De achtjarige Tommy is een eenling, geobsedeerd door cowboys en indianen, en hij heeft al zijn moed nodig om zich hier staande te houden. Totdat zijn zus Diane, een beginnend actrice, hem meeneemt naar Hollywood. Ze verhuizen erheen voor haar grote liefde en Tommy's held: tv-cowboy Ray Montane. Maar de dreiging van de koude oorlog brengt de donkerste kanten van het leven in Hollywood naar boven, en het geluk van Tommy en Diane is slechts van korte duur.

Eenh

Guinness world records 2011

Elk jaar staat Guinness World Records weer boordevol nieuwe en spannende records. De grote uitvouwbladen en de 100% fotografie laten de records op fascinerende wijze tot leven komen. Nieuw in deze editie: eye-popping 3D cinema,.

€ 24,95

John Boyne Noah Barleywater gaat er vandaar

Noah Barleywater verliet zijn huis vroeg in de ochtend, voordat de zon opkwam, voordat de honden wakker werden, voordat de ochtendnevel optrok. De achtjarige Noah lijkt beter met zijn problemen om te kunnen gaan als hij ze zo veel mogelijk vermijdt. Dus gaat hij er op een dag vandoor, weg van huis, over een moeilijk begaanbaar paadje door het bos.Na enige tijd komt hij bij een winkel. Maar het is geen gewone winkel; het is een speelgoedzaak, vol bijzonder, prachtig, wonderlijk en magisch speelgoed. En de eigenaar is een heel bijzondere speelgoedmaker. De speelgoedmaker vertelt Noah een verhaal over avonturen, wonderen en verbroken beloftes. Hij neemt Noah mee op reis. Een reis die zijn leven zal veranderen. En dat van de lezer... € 16,95 De auteur van “De jongen in de gestreepte pyama”

www.boekwi


sberger in Chauteau Marmont an de Devil wears Prada)

hebben het prima samen in New York. Zij waarvan ze kunnen rondkomen en hij timals muzikant. Maar als Julian na een tvoptreot platenlabel wordt benaderd neemt hun wending.

e zich in een compleet nieuwe wereld: dinerrestaurants, te gast bij de meest exclusieve er reizen naar de hipste clubs van LA en het ultieme celebrity-hotel Chateau Mar-

m leidt er ook toe dat zij slachtoffer worden e paparazzi. Is hun relatie sterk genoeg om s en bemoeienissen te overleven? Brooke

m te kiezen: vluchten of vechten...

n r va e d l o f nk Heini

cadeau-tips H. van Bree Het aanzien van 2010

Deze box bevat een cadeaubon met een unieke code. Vul deze code samen met uw adresgegevens in op www.hetaanzienvan.nl/cadeaubon en ontvang het enige complete jaaroverzicht in januari gratis thuisbezorgd.

€ 4,50

€ 9,95

Het aanzien van 2009 geeft een overzicht van de opvallendste nieuwsfeiten tussen 1 januari en 31 december 2009, voorzien van de beste nieuwsfoto's uit binnen- en buitenland. Het aanzien van 2009 het enige complete jaaroverzicht

MELKHUIS Suprise-set Openhartig Classic Meer dan 100 afwisselende,verrassende en gedurfde vragen en opdrachten. Met dit uitdagende spel leren vrienden en familie elkaar op een speelse én verrassende manier (nog) beter kennen! Taal: Nederlands

€ 17,95 Nicolaas Klei Supermarktwijngids 2011 € 15,00

Nanette Booy Jamie Oliver Sugar Sweet Secrets Jamie in 30 minuten het taartenboek € 19,95 € 29,95

Maak je eigen suprise van een pak melk. Het pak bevat, steentjes en dakpapier en eenvel met de ramen en deuren. Met een paar pakken melk kun je een hele melkpakhuisstraat maken! Vul het pak desgewenst met een kadootje, manderijntjes of snoepgoed.

KINDER BOEKEN LEGGERS

diverse soorten dieren aan een koord met kralen

€ 3,99

€ 19,95

LAAS-TIP

€ 7,99

Pony in tas

kelheinink.nl

KOFFIE en LEKKERS

Deze box bevat een boekje met heerlijke recepten en 4 keramieken bekers met lepeltjes, om uw gerechten fantastisch in te presenteren! Ideaal kado-idee!


Sebastian Schütze Caravaggio Het complete werk

Nu ook in Nederlandstalige editie!

Kado-tip De Bosatlas van Nederland waterland gebonden uitgave € 24,95

Deze nieuwe catalogue raisonnée biedt een gedetailleerd overzicht van het gehele oeuvre van Caravaggio. Sommigen roemden hem om zijn naturalisme en zijn revolutionaire picturale uitvindingen, anderen beschouwden hem als degene die de schilderkunst had vernield. Weinig andere kunstenaars hebben zo’n controverse en tegenstrijdige interpretaties tot in de moderne tijd teweeggebracht. Prachtig gebonden boek, 306 pagina's, groot formaat: 290 x 395 mm. € 99,95

Stephen Farthing Kunst - in het juiste perspectief

Dit omvangrijke boek is een inleiding in de kunstgeschiedenis. De hele beeldende kunst – van de vroegste grottekeningen tot de experimentele kunst van vandaag – wordt besproken. De lezer krijgt een helder beeld van de diverse perioden en stijlen in de architectuur, schilder- en beeldhouwkunst door de duidelijke, overzichtelijke informatie. Gebonden boek, 576 pagina's. € 19,95

€ 9,95 PARKER JOTTER STEEL met gratis navulling

www.boekwinkelheinink.nl


spanning John Grisham De bekentenis

In 1998 ontvoert, verkracht en wurgt Travis Boyette de zeventienjarige Nicole Yarber, een highschool cheerleader uit het plaatsje Sloan in Texas. Hij verstopt het lichaam zodat het nooit gevonden zal worden en kijkt vervolgens toe. € 19,95

Jussi Adler-Olsen Noodkreet in de fles Serie Q Afdeling Q werkt aan de oplossing van een reeks mysterieuze branden,. € 15,00

Fredrick Forsyth De Cobra

Wanneer de president van de VS geconfronteerd wordt met de dood van de kleinzoon van een van zijn personeelsleden ten gevolge van drugsgebruik, is voor hem de maat vol: hij besluit de handel in cocaïne helemaal uit te roeien. € 19,95

Patricia Cornwell Mortuarium

Een zesjarig jongetje is op gruwelijke wijze in zijn achtertuin vermoord. Vrijwel meteen is er een verdachte opgepakt: Johnny Donahue. € 19,95 (Kay Scarpetta)

Marion Pauw Jetset

Om zijn honderdste miljoen te vieren nodigt de succesvolle zakenman Alexander Zilver zijn beste vrienden, zijn dochter en zijn nieuwe vriendin uit om een week lang met hem op een luxueus jacht door het Caribisch gebied te varen. Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Kapitein Schmidt en hoofdstewardess Lou vertrouwen het niet en gaan op onderzoek uit. € 19,95

Baantjer inc.

Moord met een strijdbijl Hendrick (met ceekaa) Zijlstra is de neef van rechercheur De Cock. Hij is 28, maakt gebruik van moderne media en social networks. € 9,95

Tess Gerritsen Sneeuwval

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw, zonder dat er hulp in zicht is. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in een afgelegen dorp. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto’s nog in de garages. € 17,95

Cassandra Clare Kronieken van de onderwereld Stad van Beenderen Deel 1 Een Young Adult boek € 15,95

Alleen verkrijgbaar bij Boekwinkel Heinink

€ 69,95

Het levensboek van Guus Hiddink met alle facetten van zijn leven en alle hoogtepunten uit zijn carrière als speler en (bonds)coach. 15 november verkrijgbaar.

Zeer ruime assortiment:

*AGENDA’S - (SCHEUR)KALENDERS *FAMILIE-PLANNERS *GROOTLETTERKALENDERS *NOTITIEKALENDERS /weekkalender *TWENTSE ALMANAK *TWENTSE SPREUKENKALENDER *MARIAKALENDER en nog veel meer!

agenda’s

ruime keuze in luxe omslagen en vullingen

Succesdealer

www.boekwinkelheinink.nl


waardebon sinterklaastip!

Dikkie Dik

waardebon

kageldig t/m 19 juni, zolang de voorraad strektgeldig t/m juni, zolang de aanbieding: voorraad strektvvan € 49,9t/m eenmalige

Wat ‘n spul

servies

in geschenkdoos

van € 14,95 nu voor

€ 9,95 geldig t/m 5 december, zolang de voorraad strekt

waardebon super aanbieding

Stabilo potloden

easy colors (zowel links als rechthandig) 12 stuks van € 15,95 nu € 7,95

Voorleesboek voor alle leeftijden in het Twents en Nederlands

€ 3,50

gebonden boekje nu slechts

geldig t/m 5 december, zolang de voorraad strekt

waardebon super aanbieding

CARTRIDGE

Bij aankoop van een cartridge naar keuze van minimaal € 20,00 ontvangt u

€ 3,95

€ 5,-- korting

waardebon

waardebon

6 stuks van € 7,50

geldig t/m 5 december, zolang de voorraad strekt

sinterklaastip

HENZO CD WALLET zwart mapje voor het opbergen van 12 cdʼs

van € 9,95

€ 4,95

geldig t/m 5 december, zolang de voorraad strekt

geldig op de merken: HP - Canon - Epson - Lexmark etc geldig t/m 5 december, zolang de voorraad strekt

sinterklaastip

Leitz gekleurde nietmachine van € 15,00 nu € 7,95 diverse kleuren

€ 5,99

gekleurde perforator van € 9,99

geldig t/m 5 december, zolang de voorraad strekt

Deze aanbiedingen zijn alleen geldig tegen inlevering van de waardebon, tot en met 5 december 2010. Wees er snel bij want OP = OP!

Tubbergen Grotestraat 55a Tel. 0546-623429 Denekamp Eurowerft 3 Tel. 0541-354071

Drukfouten en prijswijzingen voorbehouden

Hardenberg De nieuwe winkel aan de markt Tel. 0523-271983

www.boekwinkelheinink.nl - info@boekwinkelheinink.nl

Oldenzaal In den Vijfhoek 63/65 Tel. 0541-535398


Fashion & Beauty Haartrends voor mannen

Modetrends Winter

Make-up in 2011

De belangrijkste kleuren voor komende winter zijn camel, beige, grijs en zwart. Vooral een gehele outfit in het zwart is dit najaar helemaal hot. Het verschil in texturen en materialen zal een zwarte outfit op en top vrouwelijk maken. Zwarte wol met zwart leer of juist zwarte kant met zwarte zijde. Deze combinaties van verschillende nuances maken de outfit trendy. Andere kleuren die we deze winter zullen zien zijn rood, blauw en chocoladebruin.

Ogen mogen opvallen en dus gaat men dit najaar flink aan de slag met een eyeliner of oogpotlood. De ogen mogen spreken.

De modetrends voor winter 2010-2011. Wat gaan we dragen en hoe gaan we het met elkaar combineren? Wat worden de modekleuren? Kortom, wat gaan de kledingtrends ons brengen qua materialen, kleuren en stijl?

Het winterseizoen is begonnen. En dat betekent nieuwe trends. Ook voor mannen gaat er op het gebied van de kapsels en haarstyling winter 2010 2011 weer heel wat gebeuren. De mannen van deze tijd gaan helemaal mee met de trends. De inspiratie voor de haartrends voor mannen van deze winter zijn vooral geïnspireerd door de looks en trends uit het verleden. Dit zijn opvallende haarcoupes en haarsnitten die gemakkelijk te kopiëren zijn en die het merendeel van de mannen goed zal staan. Al sinds enkele seizoenen zijn de herenkapsels langer. Vooral het haar bovenop het hoofd heeft de afgelopen tijd aan lengte gewonnen. Een haarsnit met een langere bovenlengte is heel veelzijdig. Men kan er alle mogelijke haarstijlen mee creëren. Deze winter kan men het haar ook meer vorm en beweging geven door het achterover te kammen. Daarnaast worden de kapsels en baarden steeds vaker op elkaar afgestemd. Belangrijk hierbij is dat men een baardlengte kiest die bij het gezicht past. Stoer met baard, helemaal hot!

Rokken en jurken zijn al enige tijd aanwezig in de wereld van fashion. Echter dit najaar zijn deze kledingstukken helemaal hot. Strak gesneden jurken en rokken zijn de trend. Eenvoudig, kort, maar chique. Daarnaast is er ruimte voor hippierokken en –jurken in 2010-2011. Veel franjes, suède en lange kettingen. Het mag deze winter allemaal. Wat de materialen betreft wordt er dit najaar veel gecombineerd. Kasjmier, wol, suède, nepbont, latex en geweven en gebreide stoffen. Verschillende combinaties in een outfit om te contrasteren. Men kan eindeloos variëren in texturen. Kortom, spelen met verschillende lagen en volumes is dit najaar het motto. Overdrijven mag.

Niet alleen in de mode gaan we een spannend najaar tegemoet, ook de make-up gaat dit najaar knallen. De basis is naturel, maar de ogen of lippen mogen eruit springen. Zo zijn rode lippen nooit helemaal weg geweest uit het modebeeld, maar zo vurig als dit najaar hebben we het nog niet vaak gezien. Ook smokey-eyes zijn hot. Veilig voor klassiek met zwart en grijs of wat uitdagender met blauw en paars, dé nieuwe kleuren van dit najaar.

Voor diegene die niet van opvallende make-up houdt is er dit najaar geen man overboord. Ook de au naturelle look is in het najaar 2010 nog helemaal hot. Een lichte teint ogenschaduw en wat lippenbalsem of gloss met een subtiel kleurtje zijn voldoende om een frisse blik te creëren. Een beetje blush op de wangen maakt de au naturelle look helemaal af. Behalve volle lippen, dramatische oogmake-up en aangezette wenkbrauwen hebben de grote merken nog meer in petto. Gedurfde nagels in blauw, paars of lila. We gaan een spannend najaar tegemoet…

www.sportcentrummarian.nl Sinterklaas… Kerstmis. U wilt iemand écht verrassen? Wat denkt u van C’est Ciel? Geef eens een fijne behandeling cadeau, bijvoorbeeld een uitgebreide schoonheidssessie in combinatie met massage of een effectieve huidverjongende behandeling, een preventieve anti-rimpelbehandeling dmv. MICRO-DERMABRASIE. Alles kan! Maak uw keuze en C’est Ciel geeft de juiste zorg. Kwaliteit betekent dat wij werken met hoogwaardige en huidvriendelijke producten. Deze zijn uiteraard verkrijgbaar bij C’est Ciel. U wilt een cadeaubon geven? Ook dat kan!

Voor Pilates of Body Balance kiest u natuurlijk ook voor ons sportcentrum. Heeft u belangstelling voor een van de andere groepslessen vraag dan een gratis dagpas aan via onze site.

bv: Gehele behandeling, incl. epileren, verven wi. wb, harsen, massage, masker 90 min v.a. € 40,Micro-Dermabrasie 60 min. € 60.-A Mariastraat 8, 7574 AM Oldenzaal

T 0541-520080

M 06-51256574

E info@cestcielsalondevisage.nl

Maatschap voor Fysiotherapie Nusmeier c.s. Speciale beweegprogramma’s voor diabetes, COPD en hartrevalidatie Adres: Jan Jansstraat 4 7576 BA Oldenzaal Info: 0541-515563

Adres: Helmichstraat 18 7575 AG Oldenzaal Telefoon: 0541-520444


BTS Saasveld * Precisie sloopwerken * Asbestsanering * Straatwerken * Grondwerken * Containervervoer Tel. 074 - 349 43 78 of 06 - 53 12 67 54

Wij zijn per direct op zoek naar teamversterking: Enthousiaste, representatieve

Parttime medewerker bediening m/v Enige horeca-ervaring is vereist Leeftijd: min. 18 jaar

STA MPPOT BUFFET ppot; Boerenkool, s bezorgd)

• minimaal 10 pers. (ook thui

€ 12RO.50 BI ST

ALLE HOOFDHTEN GEReEC bistro kaart

e i ! t c A ! ie t c A Bij aankoop

Badjas t.w.v. 99.95

Gratis (geldig tot 20 november 2010)

• van onz

€ 15.00

BR A SS ER IE /C AF É

HAP & STAP EMENT NG AR Rf draAnkje s; Bier,Fris, Wijn • Inclusie van de grill, • Inclusief kleine gerechtjes . ken keu of uit de en Zaterdag • Vanaf 22.00 uur op Vrijdag in ons Brasserie-Cafe

€ 7.50

p.p.p.u.

ig van 1 november Alle aanbiedingen zijn geldtdagen en oud en nieuw. kers de .v. M.u ari. janu 1 tot

Almeloseweg 113 • Harbrinkhoek Tel. (0546) 86 69 20 • www.k ampkuiper.nl

HORECA IN OPTIMA FOR MA

WINTERSPORTC WINTERSPORTCOMBI WINTERSPORT HUUR VOOR MINIMAAL 4 PERSONEN WINTERSPORTMATERIAAL EN PROFITEER VAN EEN AANTREKKELIJKE KORTING OP DE HUURPRIJS VAN EEN VW TRANSPORTER! KIJK SNEL OP WWW.KIENHUISWINTERSPORT.NL OF BEL: 0541-35 10 10. KIENHUIS WINTERSPORT • KLOPPENDIJK 32 • 7591 BT DENEKAMP • INFO@KIENHUISWINTERSPORT.NL

Interesse? Bistro Puur Oldenzaal mail ons: info@bistropuur.nl of bel: 0541- 535060 info: bistropuur.nl

van een setje uit de Marlies Dekkers collectie.

C AT ER IN G

• 3 soorten stam Hutspot & Zuurkool • 3 soorten vlees; Hachee, Speklap, Rookworst

VOORDELIG NAAR DE SNEEUW!

Grotestraat 39, Tubbergen. 0546-623765

Voor de leukste sinterklaascadeau’s zie onze pagina’s elders in dit blad! TUBBERGEN - DENEKAMP - HARDENBERG - OLDENZAAL

www.boekwinkelheinink.nl

AFSLUITKRANEN

AGRARISCHE ARTIKELEN

BEREGENING

BEVESTIGINGS� MATERIAAL

BUIZEN

DRAINAGE / INFILTRATIE

ELECTRA

FILTERS/� KEERKLEPPEN

FITTINGEN

GOTEN

STAALKABELS

ZINKEN MAATWERK

WERKSCHOENEN GRISPORT

POMPEN + TOEBEHOREN

SLANGEN

SANITAIR

VERWARMING

TERRAS OVERKAPPINGEN

VLOER� VERWARMING

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!!!

De Mors 115/117, 7631 BA Ootmarsum Telefoon: 0541-291741 Fax: 0541-291757 www.kabra.nl info@kabra.nl


Autobedrijf Zuithof bv v UW DAIHATSU - SUBARU DEALER BIJ UITSTEK K Ootmarsumseweg 326, 7667 PC Reutum, Tel. 0541 - 670100

AUTOSCHADE? Laat het oplossen door een prof, ga naar: Autobedrijf Zuithof Ootmarsumseweg 326 Reutum

Signeersessie Jan Aanstoot DAIHATSU TERIOS 1300.16V ......Terreinwagen 5 drs .. “99 ............. .€ 4.950 FORD ESCORT .........Hatchback 5 drs ....... “97 ............. .€ 1.950 HYUNDAI TRAJET .....Mini MPV 5-drs ......... “03 ............. .€ 7.950 MERCEDES-BENZ ....C-KLASSE C230....... “09 ............. .€ 48.950 OPEL AGILA ..............Hatchback 5 drs ....... “01 ............. .€ 3.650 OPEL VECTRA ..........Sedan 4 drs .............. “03 ............. .€ 7.950 PEUGEOT 205 ...........Hatchback 3 drs ....... “91 ............. .€ 1.250 SEAT CORDOBA........Sedan 4- drs ..............“02.............€ 4.950 SEAT IBIZA....... ..........Hatchback 3 drs.......“04..............€ 7.250

Eekboerstraat 22 - 7575 AX Oldenzaal Tel. 0541-52 32 93 - Fax 0541 - 52 18 93

www.heinfranke.nl

OLDENZAAL - Soms lijkt ons Twente groter dan het in werkelijkheid is. Zo verscheen er onlangs in Wierden een boek dat werd uitgegeven in eigen beheer en dus plaatselijk beperkt blijft, maar dat ook hier in Noordoost Twente voor velen herinneringen oproept. Boekhandel Heinink vestigt daarom graag uw aandacht op de uitgave ‘Jan Aanstoot 25’, een groot overzicht van de schilderijen van de Wierdense kunstenaar Jan Aanstoot. Geen vreemde Voor velen in onze omgeving is Jan Aanstoot beslist geen vreemde: van 1976 tot 2007 was hij leraar tekenen aan het toenmalige Thijcollege, waar hij bovendien elk jaar de verantwoordelijkheid had voor leerlingen die eindexamen wilden doen in zijn vak. Beeldend kunstenaar Hoe belangrijk zijn leraarschap ook was, toch wist hij al vanaf 1985 dat hij allereerst beeldend kunstenaar wilde zijn. Dit boek doet daarvan in meer dan 200 pagina’s uitgebreid verslag. Thijs westrate Het boek is overigens in meer opzichten verbonden met het Thijcollege en met Oldenzaal. Zo bevat het een zevental tekstbijdragen van Thijs Weststrate, tot 1997 als leraar Nederlands verbonden aan het Thijcollege. En het geheel is vorm gegeven door de uit Weerselo

Tel. 0541 - 670100 E-mail: johan@zuithof.nl Kijk voor onze occasions op

www.zuithof.nl afkomstige Nicole Herink, oud-leerlinge van Jan Aanstoot in zijn ‘Thijcollege’-periode en tegenwoordig als grafisch vormgeefster actief met haar bureau Oostenwind BNO, te Enschede. Bovendien bevat het boek enkele portretten van Jan Aanstoot en werkfoto’s uit zijn atelier, die gemaakt zijn door de uit Oldenzaal afkomstige Erik Christenhusz. Signeren Boekhandel Heinink presenteert dit boek graag op een feestelijke manier aan het publiek in Oldenzaal en omgeving. Op zaterdag 20 november is Jan Aanstoot zelf van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig in Boekhandel Heinink in de Vijfhoek, in Oldenzaal, om exemplaren van zijn boek te signeren.

Telefoon abc

Auto-Reuvers.nl

Onderhoud - APK - Airco Hoofdstraat 24a Overdinkel tel. 053 -5363519

A

Autobedrijf

Autobedrijf Hein Franke Eekboerstraat 22 Oldenzaal

B

Beauty

Alimentatie

mr. M. Tijken

echtscheidingsspecialist

0541 - 521 515

NATUURSTEEN

Electro Vakman

NIBA

Alwie Zoontjes

o.a. Bose, Loewe, Miele

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

K

Kleding

Wij hebben extra grote maten tot XXXXXXXXXXL

NATUURSTEEN

Industriestraat 8 7582 CR Losser 06 - 23835464 info@niba-natuursteen.nl www.niba-natuursteen.nl

Wij hebben nu voor u in de aanbieding, lekker warm badstoffen ondergoed.

M C

Catering

Wooldriksweg 19 Enschede 053-4320584

R

Reparatie

Alwie Zoontjes

o.a. Audio Video Witgoed

Hyacinthstraat 61 Oldenzaal 0541 - 51 51 20

Dorpels Vensterbanken Grafmonumenten Lasertechniek

Mr. D.G. Geerdink

0541 - 521 515

Mode

25 jaar damesmode: modieus en betaalbaar. Maten 36 – 60 Ook verkopen wij japonnen.

Aanrechtbladen

Ontslag?

Voor heren: T-shirts, sweatshirts, ondergoed, joggingbroeken, jeans, corduroy broeken, jeans bodywarmers, jacks, overhemden, werkkleding en jachtkleding.

Tel. 0049-59415596 Fa. Döppen, Dorfstr. 63, Lage (D) 4 km van grensovergang Ootmarsum

0541 - 52 32 93

te veel of te weinig?

E

(

O

Ongediertebestrijding

Rick Visschedijk

Ongediertebestrijding

Hogeweg 77 7582 CB Losser (T) 06 506 13 663 (E) rickvisschedijk@hetnet.nl

www.ongediertebestrijdinglosser.nl

T

Tuinen

ZZp’er - 55 Plus heeft nog tijd over voor onderhoud van uw tuin en kleine klussen. Bel vrijblijvend naar 06-41520478 Marcel Bussmann

T

Technische Handelsonderneming

Technische Handelsonderneming P.J.G. Bruggink

Aanhangwagens, reparatie, onderdelen, verhuur, installatietechniek, badkamers

Nijverheidsstraat 63 Oldenzaal 0541 - 53 60 51 www.thbo.nl

Incasso? mr. drs. Carlo Verrillo

0541 - 521 515


OJ_13-11-10  
OJ_13-11-10  

>>>>> zie pag 13 Koffie met speculaas Gelukkig zat het weer mee. Tegen de tijd dat er aan de slag gegaan OLDENZAAL - De EOVV...

Advertisement